W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Sonderangebot: ötmilliárd pofára

2007.01.19. 07:15 Tóta W. Árpád

Ötmilliárd forintot fizetett a Parlament a képviselőknek négy év alatt, költségtérítés címén. Dehogyis, nem a Parlament, hanem mi. Számla nélkül, bemondásra, pofára.

Ilyenkor érzem, hogy nem kellett volna elkoptatni az ízes magyar trágárságokat. Mert akkor most mit lehet már mondani: ki húzza a göcsörtös-fekélyes mijére Lázár Jánost, a nagynevű és nyilván nélkülözhetetlen képviselőt? Aki tizennyolc milliót igényelt a költségeire?

Pártok feletti, nagykoalíciós, nemzeti ügy persze, Lázár csak a rekorder. Nem egyedül hordta szét az ötmilliárdot, hanem a többi termesszel együtt.

Nem követelem, hogy a képviselő semmiféle pénzt ne kapjon. Hiszen valahol ő is ember talán, bár joggal tételezzük fel, hogy a legaljához tartozik, ha odáig felszopta magát. Rendben, járjon neki költségtérítés, hiszen fel kell autóznia faluról, aztán itt lakást kell bérelnie - naná, nincs itt hol lakjon, egyébként -, meg a büfében is be kell rúgni.

Na de számla nélkül, aranyapám?

Ha a nem-képviselő állampolgár - aki amúgy a fenti összeget kifizeti az érte munkálkodó, komoly politikai művet hátrahagyó Lázár Jánosnak - adót igényel vissza, vagy gázártámogatást, netán családi pótlékot szeretne kapni, akkor vaskos paksamétákkal rohangálhat hivatalról hivatalra, anyja neve, tartózkodási helye, légköbméter, tajkártya. Ráadásul megszorítás van, konvergencia, a költségvetést gatyába kell rázni, sajnos csak ennyi jut, adnánk többet szívesen, de kell a képviselőknek is.

Lázár János viszont csak beballag a gazdasági osztályra, ott bebüffenti az ablakon, hogy tizennyócmillijót léccíves, Juci. Juci meg kiadja a pénzt nájlonzacsiban. Sorban állás közben nyilván félreteszik a népi-urbánus ellentétet, kellemesen elkvaterkáznak egymással. Mennyit vesző ki, Janikám, tizennyócat, millát, hű bazeg, te nem kispályázol! nem hát, majd hülye leszek benn hagyni, még e'költik iskolatejre, böff.

Lázár János azt mondja: nem kell védekeznie, szabályosan vette fel a több mint 18 millió forintot, de támogatja a költségtérítés csökkentését.

Na ettől meg a T-34-es nyílik ki a zsebemben. Tehát bevallja: elég lett volna neki kevesebb! És itt heherészik, hogy de ha egyszer lehetett, hát ő bizony kivette, amennyit elbírt két kézzel. Miért is ment politikusnak? Országjobbítás? Ugyan.

Mondom a teendőket. Szili Katalin: magácska kipenderül az első kamera elé, ruháját megszaggatja - majd kap térítést -, és így szól: ez a gyakorlat undorító, azonnal változtatni kell. A költségtérítést számla ellenében adják, maximumát leszállítják. A papírokat külső hatóság ellenőrzi, és aki hamis számlával machinál, annak mentelmi joga ugrott, közönséges bűnözőként várja a tárgyalást.

A házbizottság: összeül - nyílt ülés, kamerák, magnók! -, és nagyon sebesen lerendezi ezeket. Továbbá rendelkezik, hogy az összes képviselői költségtérítés real-time felkerül az internetre, összeggel, tétel megnevezésével. Hadd lássam, hogyan spórolunk mi együtt.

Lázár akárki és a többi dobogós: szuláksóba hason becsúszik, szánja-bánja bűnét, és néhány milliót mély alázattal felajánl az éhező gyerekeknek, iskolatejre. Vezeklésül.

Ha ezek nem történnek meg, akkor nagyon nehéz lesz nekem amellett érvelni, hogy tavasszal mégse gyújtsuk rájuk azt a csipkés kuplerájt.



Címkék: lapszemle reform zavargás korrupció lázár jános

1070 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7429459

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Asszem blog 2007.01.19. 08:47:55

Ez nem erkölcsi válság? - 5 milliárd zsebpénz a képviselőknekNem ez a valódi "erkölcsi válság"? A megoldás kulcsa ilyenkor nem a Parlament kezében van? Vajon elhangzik az a bizonyos mondat? Hányszor? Kíváncsi vagyok, a pártok mikor kezdik az egymásra muto…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anr: "az ertelmisegi maszturbacio mennyiben rakenyszeritendo/heto a tomegekre. es miert is kene?
valamint hogy is választhato kulon a valodi ertek, az eléggé intelligens loosernek a koognitiv disszonanciabol eredeztetheto onmagasztalasatol?"

lehet, h egyszer majd nyitok erről topikot, de meddő vitának tartom. Vince már leírta elég jól, h mi a helyzet. nem több lett a hülye, csak demokratikusabb a nyilvánosság, és a demokráciában, bár ez valóban meglepő tud lenni, ott van a démosz. a középkorban nem látszott, mert írni-olvasni se tudtak, a kommunizmusban meg nem jutottak szóhoz. az internet lehetővé tette, hogy írjanak, sok felkiáltójellel, a videómegoszutók és az olcsó kamerák pedig már azt is lehetővé teszik, hogy filmet/tévéműsort csinájon bármelyik suttyó. ezen változtatni kizárólag diktatorikus eszközökkel lehet, ahogy a kínaiak vagy a szaúdiak csinálják. ennyi.

különben részben erről folyt a györgy péterrel folytatott vita (index.hu/velemeny/jegyzet/gyorgyp2/), illetve szintén részben érintettem itt: index.hu/velemeny/imho/mediafoleny/ (2. rész).

most pedig back to offline.
PANDA!

Felhaborito!
Ide mersz jonni es fospunpazni?

Hogy lehet az, hogy csapataink kozti OSI ellentet alapjat athozod ide is?

MARTHOGY foschpunepa!

es mikor teljesen a lila kod, te is tudod, a jelzest;

Froschl, fosch frooosschllpunnnpaaa!

harom: te vagy az en parom!

kérem a fospunpa-vitát másutt lefolytatni.
mér bocs, Árpád, de mi ez a szöveg T34-esről, meg parlament-gyújtogatásról tavasszal?
meg vagy te zizzenve?
mi lesz a csndes többséggel? és az utcán parkoló autókkal? meg a renddel?
Most rend van. ugye?
hhh: költői képek (gázolaj, vászon), amelyek azt festik le plasztikusan, milyen feszültségeket kelt a milovangyilaszi új osztály ily látványos megjelenése, illetve elszakadása az alattvalóktól.
Túlzóak az indulatok. Aki nem tud higgadtan állást foglalni az miért hiszi, hogy jobban tudja mint a képviselők?

Ha akartok valamit, meg van rá a jogi lehetőség: népszavazás (Akarja-e Ön, hogy az országgyűlési képviselők ezen jogviszonyukra tekintettel kizárólag az érvényes minimálbér tizenötszörösét kapják?), levél (Szili Katinak, Frakcióvezetőknek, Médiában fizetett hirdetésként vagy ingyenesen), alkotmánybírósági indítvány (reménytelen, nincs ebben semmi alkotmányellenes), vagy szavazzatok a szélsőségekre (nem mintha ebből tanulnának, de legalább jelzésértékű)!
Ahol sok a fos, elobb utobb kell a punepa!
Es akkor majd tudnotok kell nektek is, pontosan hogy kell irni.

Ez a felresikerult borz, ez a magat pandanak nevezo bambuszgoreny felreakart titeket vezetni!

En csak segiteni akartam, nade hat ha az sem kell mar....

Szomoru a vilag... vegleg ketteszakadtunk, s ez mar nem forr ossze.

minden dolognak, ennek a költségtérítésnek is két oldala van:
az eredeti elgondolás, mármint hogy ne mindenki egyből havi 700 000 kapjon, hanem mondjuk 400 000+juttatás, ez derék és költséghatékony. Nyilvánvaló, hogy egy vidéki képviselőnek többe van ez a munka, mint annak, aki az V. kerületből sétál át.
Csakhogy közben a jómadarak irreálisan magasra rakták iten a százalékokat, meg szépen a számlázást is beszüntették.
Itt a baj.
A másik baj pedig, hogy ez miért 4 év után derül ki?
Derék újságíróink, Tóta W inkluzíve, most nagyban rácsodálkoznak, ahelyett, hogy vigyázó szemüket rég rajta tartották volna ezeken a sumákosokon. Vagy eddig nem volt nyilvános?
A legnagyobb baj pedig az a határtalan pofátlaság, amivel mindeki a maga pecsnyéjét sütögeti a másik kárára.
Nem a MN a fospumpa, hanem az egész hóbelevanc.
Tóta nem rácsodálkozik, csak most éppen erről volt kedve írni. :)
Egyébiránt szerintem nem érdemes már semmin csodálkozni, max ha Jézus lejön hozzánk, mert szerintem a magyar (és nem magyar, csak nehogy rámsüssetek valamit) embernek már lassan a vérében a "minket úgyis átvernek" reakció.. No minde1, én legalábbis nem idegelem magam ezen. mindjárt elérjük az 1000 kommentet, csak így tovább.
az utolsó mondathoz < off > ot akartam írni, de úgytűnik nem engedi, bocsi
sovi:
ez szomorú, de az én családomban senki nem kap semmit se, mégis van min. 40km-es munkába, suliba járás mindenkinek, meg ruha is kell, meg kaja is, meg telefon is
de arra van az ún. fizetés
nem téged akarlak támadni vele, de úgy látom ez a dolog az, amit a képviselők se tudnak felfogni
hogy maximálisan ki a faszt érdekel, hogy neki Pécsről kell a parlamentbe menni
ha kap 300.000-et, akkor béreljen lakást, az 100.000 (legfeljebb, belvárosban, rezsivel), a maradék 200-ból meg nem hogy egyedül lehet úgy élni mint marci a hevesen, de egy 3-4 tagú család is simán ellavírozik belőle, ha ügyesek
főleg, ha nem csak ő dolgozik, hanem mondjuk a férje/felesége is, ahogy a pórnépnél is szokás
még így is jól keres, és kurva jó munkája van, ha azt nézzük
havi nettó 120.000 fölött SEMMILYEN költségtérítés nem jár senkinek és kész, ha már ennyire megszorítózunk
ez már a versenyszférában se olyan rossz fizetés, és ott se kapsz lófaszt se, legfeljebb valami vállalati üdülőt egy évben egy hétre kedvezménnyel meg egy pohár puncsot a karácsonyi céges bulin
Nem tudom, ez a csendes többség elgondolkoztat. Ne vegye magára, akinek nem inge, de vékony a vonal a csendes, nyugodt személy, valamint a birka között.
A magyarok szvsz őszig inkább egy karámnyi birkának tűntek -igaz, 4,567 %-kal több turista jött ide, és ez azért már teljesítmény a köbön! Jó hírünk volt, mint a legvidámabb barakk.
A csendes szó után a többség szó is fura, legalábbis az októberben a szocikra+szdsz-re leadott 35(!) %-nyi szavazat igen harmatos!
Bár ezzel nem azt akarom mondani, hogy 35%-nak nem szimpatikus az autógyújtogatás, nyilván nekem sem opció, sem szimpatikus.
Ám Árpád t34-esével, v anélkül, de nyugtalan tavasz várható, ilyesmit kár számonkérni rajta, kiakadni rajta pedig szemellenzés!
namost én azt látom, hogy megint inkább elindultunk a kocsma felé, pedig jön a büdös a spájzból; merthogy Árpád t34eséről (érted, a víztározó már smafu), meg a szocikról meg fospunpáról vitázni nem itten kell, biztos lesz olyan topic is. Ellenben sovit akár ctrl_c - ctrl_v is érhetné, a cipő hasonló, és ez kúr fel engem marhára, kamion, tegnap óta rágom az ínyem, és ne megy be sehogyse, hát nem fogom fel; télleg birka vaok, vágjanak le. Mindenesetre én ma is küldtem emilt okoséknak, kakaska főmarkecának elsősorban.
Nekem a társalgás kezdete óta többször is ingerenciám volt egy-egy nyersebb beszólás elkövetésére a politikusok irányában, de aztán általában el sem küldtem a hozzászólásomat.
Minek?
Ezek érezzenek fölényt, mert itt csak agresszív fröcsögés van? Ezzel nem szerzek nekik jó pillanatokat. Van tükre Lázárnak, Szabó G-nak meg a többinek, ott láthatják nap mint nap magukat, akiket egyre inkább közútálat vesz körül. Kell azért utcára menni, gyűléseket tartani, élni, és lesznek emberek, akik beszólnak. Talán egyre többen. Aztán meg már lehet a költségtérítés kisebb, mert a lakás és a parlament közötti útvonalon kívül soha senki nem mer majd elmenni más irányba. Akkor is lehet fölényeskedni.
Itt, a neten.
Meg otthon, a tükör előtt.
Egy dolognak azért nagyon örülök és ettől vagyok optimista is, ez pedig az internet.
Úgylátom, hogy ha a net semleges marad a jövőben, akkor a nagyevő politikusoknak meg vannak számlálva a napjai v. ingyenfalatkái. Úgy gondolom, hogy így vagy úgy de itt a neten ki kell hogy alakuljon valamilyen napi kontroll. Valamilyen evolúciónak ez is engedelmeskedik (blog fórum). A hálórakötött magyarok száma meg nő szépen, ha lassan is.
Ajánlani tudom képviselőinknek, hogy csak a nevüket írkálják be havonta egyszer kétszer a Google-ba és szemezgessenek magukról. Nagyon jó kis tükör lesz az pár év múlva.
Úgy szeretem, hogy olyan kifejezéseket használtok, mint kognitív disszonancia, mikor kurvára nem tudtok róla semmit. Olyan ez, mikor kampányidőben folyamatosan a "kollektív tudattalan"-nal nyomultak.
ez akkor sem megoldás, basszus, hát ha már belenyomták az ember fejét a kertibudiba, akkor azért engedtessék már meg neki, hogy egy kicsinyt rázza az öklét az égre, megazért arra is illik rákérdezni, hogy ugyan józyi, hát mért tetted ezt. "agresszí fröcsögés", barátom, ez nem agresszív, agresszív meg duhaj az, amikor a nagyapám vasvellával körbekergeti a tyúktolvajt az udvarban. egyszerű a dolog: LOPNAK. micsinál az ember, ha lopnak tőle? ordít, mint a Kiszel Tünde, meg próbál minden kezeügyébe akadó tárggyal védekezni. Ez nem fröcsögés, szerintem.
(a kognitív disszonancia az nem a velőscsont vcuppogó visszhangja, mikor üti a Latinovits?)
Nos emberek. Kövezzetek meg, de a következő a véleményem. A költségtérítés 1500 euró. A fizetésük szintén kábé. Összesen keresnek így, bizottságosdival, etc. a nagyobb kutyák kábé 4-5 ezer eurót. (A pógimógikat most nem számoljuk.)
Ez egy kisfőnök fizetése a németeknél. Inkább azt mondom, nyeljék le azt a 1.5 millát havonta, viszont ne lássunk ilyen egyesek egyenlőek egyesek meg még egyenlőbbek formulákat a törvényelkerülések terén.
Lássuk be azt is: Ezek általában kisebb összegek. Sokaknál van a rokonságban tanácsadó cég etc, amelyik aztán jelentős összegekért tanácsad, amely hogy-hogy nem úgy lesz, lobbice. Anyu, kislány, gyerek stb. nevén a telek, a lakások, házak, cégek .... Namost látta valaki pl. a "hivatalos" lobbitörvényt? Röhej.

Szóval: Én azt mondom, namost azonnal felszámolni ezt. És legyen nekik hivatalosan szar másfél, akár két milla is (nettó akár), mert egy Ogy-képviselő ennyit tényleg megérdemel. De akkor ilyen sundabunda - mityimutyi dolgok ne jelenjenek meg soha többet. Mert arra allergiás vagyok. Tehát, ha valakit ki kell dobni onnan a parlamentből, az nem azért van, mert szar 150 ezret elsundázott költségtérítés címén. Nem. Ez a kis pitlák, pöttömnyi pénzecs.

Nem is értem miért vagytok ezen felháborodva. Én inkább az általam vázolt ügyön pattogok. Hogy egy ilyen manusnak sokkal több pénz üti a markát más forrásokból. Szóval: Nehéz ügy, de be kell vallani: Ennyit nem kell sajnálni tőlük, de egy fillérrel se többet, és azt viszont föl a netre, és ha bármilyen alapos korrupciógyanú előjön: Mentelmi jog sanyi, bíróság indít.
Kiszeraméra-ügy: Remek a cucc amiket írsz, de mit gondolsz, szupernet legyen? Elitelitelit? Meg bejön a tömeg? Ortéga és Gasset? Nem vagy te egy kicsit túl elitista? Majd ropantul nagyon megörülnénk neki, ha demonet-ből diktonet lenne. Követelem a hülyéket éppenezért. És ez a végeavilágnak kicsit jó, okos, de azért izé. Amit viszont az eső színvonalról ezzel a lappal kapcsolatban konkrétan mondtál, egyetértek. Süllyed.
Az agresszív fröcsögést nem úgy értettem, hogy én gondolom az itteni haraghullámról. Én egyetértek vele. Az idézőjel maradt le; az ő stílusuk ilyenkor bedobni, hogy "felesleges nekünk, kulturált képviselőknek észérvekkel jönni, ha itt csak agresszív fröcsögés van". Erre gondoltam.

Itt is volt két képviselő állítólag, ilyeneket mondva: "Udvarias ember lévén, igyekszem mindenkinek válaszolni, aki
képviselőként hozzám fordul, akkor is, ha személyesen engem anyáz, s
akkor is, ha általában a kéviselőket küldi el a sunyiba. A bunkóság
tehát nem akadály.", vagy "bár talán emelkedettebb stílben válaszolnék a levelére".
ja, ilyen volt, a nagyképű majom... afféle túlrajzolt dagobert bácsiként csücsülve lefelé ugatni egy adómentes 18.000.000 rakott kis buckáról, és oktatni jómodorból a plebszet, hát öcsém. elsül az ember agya.
hhh:
"A legnagyobb baj pedig az a határtalan pofátlaság, amivel mindeki a maga pecsnyéjét sütögeti a másik kárára."
Nagyon sok esetben nem pofátlanságból,hanem,mert ha bizonyos szinten el akarja tartani a családját,akkor arra kényszerül,hogy megalázó módon hálapénzt fogadjon el (orvosok),több költségtérítést vegyen fel,mint ami esetleg effektíve megilletné őt(képviselők)...a sor folytatható.
Ha belegondolsz,manapság egy négy-öt tagú családban egy családfő,ha 700.000-et visz haza,az nem is olyan sok.Az úgy kb. reálisnak mondható.Ennél keveseb az irreális.
Egy nyugati orvos nem 2-3ezer Eurot visz haza (nem hálapénzből,hanem legális fizetésként),hanem annak többszörösét.
De egy nyugati képviselő sem,ahogy azt Szabó G. megjegyezte.
Azt az ideális gazdasági állapotot kéne elérnünk,amikor senki nem megalázó módon,ügyeskedve juthatna hozzá az őt megillető béréhez.
És eszébe sem jutna senkinek a másik zsebében túrkálni.
Egyébként valóban, azért jópofa az, amikor ilyen költségek " nekem az jár" kategóriában vannak, hogy ruha meg stb... A legizgibb meg ilyen szempontból a dupla, amikor vki Polgármester (és nem kevés ilyen van) és képviselő. Na akkor aztán dobálják a téliszalámit, és meisseniből van még a vécékagyló is. Közpénzen.
Szívemből szóltál Wonderland.

Az itteni hozzászólások 99+ %-a (a vitaindítóval együtt) nemm szól másról: vazze ezek kurva sokat keresnek, vazze én meg keveset. Olyan is akadt aki azt javasolta legyen egy képviselő jövedelme nettó 200 ezer forint. Röhej.

Ezek az emberek mégiscsak a törvényhozóink. Miért ne kaphatnák meg a maguk havi nettó 2 millióját?

Az egész ügyben az egyetlen visszatetsző dolog az a magyar álszemérmesség, ahogy a pénzük egy részét költségátalánynak hívják. EZT tényleg meg lehetne szüntetni és "bevallani" egyenesen: ennyi a tiszteletdíj és pont.
A jó magyar irigykórus úgysem áll le: "akinek nálam több van, attól mindent elvenni és nekem adni, akinek kevesebb annak meg nem adok egy vasat sem"

Írják itt, hogy a képviselőink hitvány férgek? Hát ki a jó isten választotta meg őket? Az MSZMP KB? Nem. Mi. Akkor meg ne tessék fújni...
Tisztelt képviselő úr, nagyra értékelem, hogy felvállalta a kardozást. És rendkívül elszomorít, hogy egy hevenyészett blogbejegyzés slendriánságát kihasználva nem a lényegi kérdésemre felel, hanem elegáns(nak tűnő) oldalvágással félrelép. Bizonyára elolvasta azt a kommentemet is, ami (tudom, slendrián) leírta, hogy az adót befizető gazdálkodó szervezetekre milyen szabályok vonatkoznak. Akkor az adót elköltő törvényhozókra miért vonatkozhatnak ennél látványosan "emberbarátabb" szabályok?

Mellesleg igaza van, a közigazgatási teljesítménymérésről kormányrendelet született, és nem a parlament rendelkezett róla. Szintén mellesleg a témában van egy jó könyv (Teljesítményértékelés a közigazgatásban, Vassné Varga Edit), ami azt is leírja, hogy miért buktak meg az eddigi hazai kísérletek a bevezetésre. Többek között az is, amire az én rövid memóriám már nem emlékszik rendeletszám szinten. De mindezt Ön nálam valószínüleg sokkal jobban tudja (mert belülről éli meg, vagy éppen ezért nem is?).
Mert hülye azért... De tényleg, mi az a kognitív disszonancia? Mindig meghatódom az olyanok szellemi nagyságától, akik ilyenekkel dobálóznak, mert feltételezem, hogy reggelire is azt esznek. Nekem még nem jött szembe egy sem... Vagy tévedek, és ez is csak olyan mint mondjuk a vakancia? Mindegy, azért nem szégyellem, hogy nem tudom.

a hülyegépész
Ja, ha érdemben válaszol, megígérem, hogy innentől kezdve csak CDjogtárral a hónom alatt fogok blogolni
"Szívemből szóltál Wonderland"

Mármint az eggyel korábbi hozzászólásban. :-).
Ja Almodhi.., most csak abba kellene belegondolni, hogy a helyi képviselők mennyit szednek össze különböző ilyen-olyan ügyekkel. Hát már az kispálya, ha valaki 150 ezret lenyel egy középvárosban helyi képviselőként! És akkor most ezen szarrágni? Tessék megadni egy megfelelő fizetést, aztán viszont ne legyen ez a nagy, kádári időből visszamaradt összekacsintás, hogy ugye te lopsz, én lopok, ők lopnak, és mindenki lop. Meg ez a lopáspiramis, hogy vannak akik többet lopnak, na ez se. 18 millát lenyelt ugyan... kiskutya.. Kapcsiból tudok mondani olyan képviselőt, akinek papirice alig van egy rozzant akla, valójában több cége és igen szép, vaskos bankszámlája.
Almodhi, na ott se az összeget fájlaltam, de azt, hogy azonos célra rendelt összeget kétszer felhasználni legalábbis nem illik.
értsél már szót: nem az a baj, hogy mennyit keres (bár a picsába is, ne keressen 2 milliót), hanem, hogy számla nélkül, szépszemre kap 18 milkát valaki, aki ráadásul a munkáját sem képes tisztesséegesen elvéghezni.
Azért ne felejtsük el, hogy itt két dolog keveredik. Egyrészt a pénz, ami ha úgy nézem nagy, ha úgy nézem, nem nagy összeg.
Viszont mellette ott van egy általános elégedetlenség, az elqrással, meg a beintésre szavazó, soha hozzá nem szóló képviselőkkel, meg a kivonulgató vagy be sem járó képviselőkkel (igaz, tök mindegy, benn vannak-e, mert indítványaikat el nem fogadják a beintésre voksoló másik oldaliak).

Azaz: odaültethetnénk a nagymamát is a képviselők jelentős részének a helyére, mert vagy úgyis azt kellene megszavaznia, amire utasítják, vagy tök mindegy ha csak kötöget egész nap, szavazata gyakorlatilag elvész. Azért meg hadd ne költségtérítgessünk, hogy a képviselők parlamenten kívül politizálnak, sajtótájékoztatnak. Közben a kedves fölényes képviselőnek is eszébe juthatna, bizony néha jogi nonszenszekkel jönnek elő képviselők, AB küld vissza alaptörvénybe ütköző javaslatokat, és ennek ellenére "Pénzt vissza nem adunk!" Vagy említésre került itt Tóbiás neve, aki elhíresült a zárt körűnek szánt, törvénysértésre biztató fejtágítójával. Úgy demokratailag.
Wonderlanddel teljes egyetértésben, de némileg kiegészítve: ok., legyen akármennyi, 1,5-2 millió a havi fizetésük, aztán ezzel szemben számolják el a ténylegesen felmerült és igazolható költségeiket, írják bele az adóbevallásukba, aztán fingassa őket az APEH, hogy: "Pajtás, ha ennyit dolgozol, mikor érsz rá 150.000 km-t vezetni, évente 300-szor tankolni?"
Például Szili házelnök-asszony esetében kíváncsi lennék, hogy jönne ki 4 millióra a tényleges utiköltség, amikor mindenhová állami A8-cal (sofőr+testőr) kirándul?
Szóval, nem az összeg a túlzó, hanem a mentalitás arcpirítóan cinikus: keveset keresünk illetményként, többet nincs képünk megszavazni magunknak, mert a népek felháborodnának, ezért a nem annyira szem előtt lévő költségtérítést emeljük az irreális pofátlanság mértékére. Próbálkozott valaki közületek ezzel a technikával a vállalkozásában? Nem ajánlom, csúnya vége lesz.
Szerintem. Az, aki felháborodik ezen, jogosan teszi. Az, aki azt mondja, hogy a gazdasági helyzet, vagy egy új slepp, esetleg "szigorúbb" jogszabályok ezt megoldják, azzal nem tudok egyetérteni. Morál. Erkölcs. Ma mit jelentenek ezek? Gyakorlatilag minden legitim ma nálunk. Ahogy Árpád kolléga mondta. És nem kell habzó szájjal egymásnak rontani, mert az nem old meg semmit. Részemről én nem mennék ki tüntetni ezért se. Rábizom Árpád kollégára, hogy igenis a mi nevünkben is küldjön el minden f*szt a k***a édes a****ba. És, az általánositások elkerülése végett, egy Belga dalszöveget idéznék: "Mindenkinek EGYENKÉNT a k***a anyja." Aki megérdemli. Bocs, ha OFF voltam.
értsél már szót: nem az a baj....

ricardo: saját magad cáfolod. Egyetlen bajod van neked is: más kapja a lóvét. Már mér ne kaphatná meg egy képviselő az átlagbér hússzorosát nettó. Számla nélkül.

Ha meg nem végzi el tisztességesen a munkáját nem kell rá szavazni. Csak hát nagyrabecsült népünket a legkevésbé sem érdekli, hogy hogy végzi a munkáját. Ha x párt beígéri hogy (ide képzelj akármit), egy oligofrén idiótát is megválasztanak, csak jó nagy legyen a logó a neve mellett. Tisztelet a kis számú kivételnek...

Wabbit
A kognitív disszonancia nem más mint az önbecsapás.
Az a nagyon is emberi folyamat, amikor utólag másként látom a tényeket, újraírom magamnak, megmagyarázom, mert számomra ciki, vagy akár elviselhetetlen a valóság, ami megtörtént velem.
Elhiszem visszafelé, hogy nem is úgy volt, hanem így, és megnyugszom.
Valamiféle önvédelem ez, de nem erkölcsös,azt gondolom.
Van pszichológus a környéken?
elche, ricardo, 18 milla NÉGY ÉV alatt.
Igen, szart se csináltak. Nos, wazze. Mi szavaztunk rájuk. Meg ezeket a pártokat mi tartottuk benn/növesztettük meg a parlamentben. Megjegyzem a minden demokráciában (legalábbis a realitásokban) költségszempontból az ellenzéket teljesen feleslegesen tartjuk fenn. Ugyanis azon kívül, hogy nyilatkozik, illetve időnként megszólal, meg "nem" -el szavaz, na azon kívül semmit nem csinál. Ha véletlenül mégis, akkor meg a kormánypárt/ok szavazzák le. Ezért példálóznak ezzel Feriék, meg mások, hogy "a nagy nemzeti összefogás, nyugaton..." de az egyszer, 20 évenként és alapvető kérdésekben jellemző.Mint 17 éve volt az alkotmányozás, meg a Neka. Most lehet, hogy megérnek majd a feltételek egy újra. Tehát ritka, hogy az ellenzék "effektíve" dolgozzon. Neki épp nem az a feladata. Egyrészt. Másrészt. Az említett pártigazgató egy beosztott. Egy katona. Az volt a feladata, hogy véres legyen a szája. És olyan eszközökkel/módszerekkel küzdött, amiről azt feltételezte (és amiről a felmérések bizonyíthatóan kimutatják, hogy hatnak rád és rám, vagy ha nem legalábbis az átlag Válpolgra, lásd. gyűlölet, stb..) hogy hatni fognak. Az, hogy ezekkel a hírekkel, és így ismerve őket mégis rájuk szavaztak, ez ismét minket, ungárisch embereket minősít.
szemtanú, na ezt mondom én is..:)
Legyen egy jó, ellenőrizhető fizetés. ÉS ott a pont. Ha meg az Apehnek mennie kell, akkor viszont azt mondom: a mentelmi jognak is...
Megjegyzem 17 éve péel ott volt elkúrva, hogy nem volt még egy két független szervezet alkotmányice a mentelmi bizottságban. Mert így-bármennyire is hörögnek egymásra- nem adják ki egymást a világ minden kincséért se.
OFF
kognitív disszonancia:
Két egymásnak gyökeresen ellentmondó élmény, tapasztalat vagy érzelem megélése (pl. (1) kedvenc tanáromat (2) lopni látom az ABC-ben)
Az ilyen élmény kellemetlen feszültséget, frusztrációt okoz, és ezt sokan úgy oldják fel, hogy hajlamosak tudatszinten "megváltoztatni" a tényeket, vagy a tapasztaltakat (nem is őt láttam, nem is lopott, stb...)
ON
Wonderland: ez mind szép. És ez indokolja, hogy néhanapján egy kis morgás se hagyhatja el a szánkat? Mellesleg rendben van, az ellenzéket nem kell eltörölni. Sőt, a parlamentet se. De ésszerűsíteni, csökkenteni igenis lehet. Sajna a jelen felállás szerint annyi arctalan figura van a sorokban, hogy egy 70 fős parlament is hozná ezt a hatékonyságot. Főleg, hogy ezek a megszavazott emberek döbbenetes hatékonysággal tolták lefele az ország szekerét a lejtőn.

Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy egyszer valahol, egyre több emberben nem csapódnak le ilyen dolgok, és nem változik meg valami, jó irányban. Naná, ez naivitás, de szerintem ettől sem lehet eltiltani senkit.
Hat azert a beosztottakat nem hasonlitanam katonakhoz. Vegulis a dontes lehetosege megvan mindkettonek:
a katona: vagy vegrehajtja a parancsot, vagy bortonbekerul (roszabb esetben agyonlovik)
a beosztott: vagy vegrehajtja az utasitast, vagy a hatterbevonul, netan telljesen eltunik az utasitast kiado ero elol. Igencsak nagy a dontesek kozott a differencia, ha moralis tenyezoket felveto parancsot/utasitast kap vki.
Nuowo 2007.01.21. 22:37:38
nekem ez egy kicsi tálszent bejegyzés. ismerek olyan orvost, aki hálapénzt elfogad, és olyat is, aki nem.
Ez egyszerűen meggyőződés kérdése, szerintem.
Sajnos az utóbbiak (akik nem fogadnák el, mondván, van fizetésük, ők azért csinálják) vannak kevesebben.
Úgy érzem, talán a sok megszállás, vagy méginkább az 1945-90 közötti időszak az oka, hogy egyszerűen Magyarországon nem bízunk sem a törvényekben, sem a hatóságokban, sem a politikusokban, sem egymásban. És ennek nem tett jót az elmúlt 16 év sem.
Nyilván rengeteg anyagi vonzata is van a dolognak, az elvett gyáraktól-lakásoktól a beköltöztetésekig, sok tradíció szakadt meg, és persze az államosítással minden a közösbe került, onnan meg most magánba, a többség feje felett (és egy szűk bennfentes kisebbség keze között).
Ezek a körülmények okolhatóak talán azért, hogy mindenki, ha nem is lopni, de ügyeskedni próbál.
Ennek viszont véget kellene vetni már, egyszer és mindenkorra.
Nem hiszem, hogy ez alulról jövő kezdeményezéssel menne (vannak ismerőseim, akik szerint igen). Szerintem ez csak felső szintről, gyökeres változtaásokkal lehetne végrehajtani, amolyan Szent Lászlósan, kézlevágással.
De hol vagyunk még attól?
Blogi, kösz, értem ennyiből is. Hmm, erre nem mondom hogy lehetett volna magyarul is. Riszpekt.
ElChe:
hát igen egy ilyen (vagy hasonló) létszámcsökkentés sokkal értelmesebb lenne. Nem lennének arctalan képviselők (pártonként 30-40 embert már számon lehet tartani), és ez tényleg kevesebbe kerülne. Csak mi lesz az alsóházi ülésterem közel négyszáz székével? (Mert a jelenlegi létszám, kizárólag ezért ekkora, az üléstermet a Trianon előtti Magyarország képviselőszámához építették...)
Elche, ne haragudj, pár éve én is így gondoltam volna. EZEKBEN? Ezekben a gázár csapódik le. Meg a Zorbán és a Fletó. És sok nekik a 18 millió forint. Négy évre. Időnként böfögnek is.
Hogyan csapódna le bennük bármi, ha nincs is agyuk??? Most megy a zúgolódás, meg MÚK... ??? Hát én eldobom az agyam...! Kicsit előbb kellett volna gondolkodni.. talán... De igazad van, nem késő csak nem ártana mielőbb egy TÉNYLEGES társadalmi vita. Egy új "társadalmi szerződés". Amely felülírja az avéttas 17 éveset. De nem ezeknek az embereknek a kezéből, ha szabad kérnem.
Egyébként, (csak méretre) kábé egy 140-150 fős parlament bőven elég lenne.
mindenképpen kisebb parlament kell...
a mostani gyönyörű, de már rég túl nagy.
Wonderland, maradjunk annyiban, én sem tenném fel minden pénzemet a Varázslatos Társadalmi Átalakulás gyors bekövetkezésére. De kizártnak nem tartom, hogy egy elméletileg megvalósuló változás tényleg bekövetkezzen. Apámat elmebetegnek nyilvánították, mert a nyolcvanas években azt hangoztatta, 2000-re nem tudjuk, mi az a komunizmus, a Szovjetunió, és belépünk a NATO-ba.
Ha Magyarországra megy egy multicég, az nem a német alkalmazottainak a bére alapján fogja megállapítani a béreket, hanem a magyar átlagkereseteknek megfelelően.
Amíg Budapesten a képviselő úr negyvenmillióból már egész tisztességes (hozzá méltó) lakást tudhat magáénak, addig nyugaton, az XY főváros belvárosában ez simán lehet ötször ennyi.
De még az luxus életvitel költségeit is figyelembe véve, a 1.5-2 milla nettó még mindig elfogadható. És akkor nem kell lopni.
Vagy túl naív lennék, és ennél sokkal nagyobb pénzeket tüntetnek el?
"mindenképpen kisebb parlament kell...
a mostani gyönyörű, de már rég túl nagy."

hhh:
remélem az intézményre gondolsz, és nem az épületre... :-)
Wabbit: ennél sokkal nagyobb pénzek tűnnek el.
almondhi, nyugi, én nem vagyok olyan, mint a kormány, tehát (szigorúan racionális alapon persze) NEM privatizálnám magamnak mondjuk, hogy nyissak benne egy exlkuzív kaszinót és egy konferenciaközpontot, majd bérelnék egy 80 fős ülésteremt, lehetőleg megint csak saját cégemtől az új kisebb parlamentnek.
Nem, azépület szerintem gyönyörű és nagyon szeretem. Kár, hogy olyan arcok vannak benne, amilyenek, és ráadásul ilyen sokan.
OFF: hhh szerintem meg lehet oldani az ülésrendet. De ilyeneket amúgy ne mondj, mint látod, döntéshozók is olvassák a blogot, még a végén ötletet is adsz nekik... Én így látnám az ötleted jelenlegi megoldását (az elmúlt évek kivitelezéseinek tükrében) a mostani politikai elittel.
1. Az Országházat privatizálják, mivel túl nagy, majd az állam visszabérli az új tulajdonostól, amely "Countryhouse Wellness Center" néven üzemelteti. A cég 3 millió forintos alaptőkével bejegyzett Kft. Egyes meg nem erősített feltételezések szerint kapcsolat lehet az adott miniszterelnök és a vevő cég fő törzsbetétese között. Meg nem erősített hírek szerint évfolyamtársak voltak az egyetemen és keresztapjai egymás lányának/fiának.

2. Az állam megveszi az új telket PPP- rendszerben "működő tőkét beépítve", és 30 év múlva opciót nyer arra, hogy megvehesse a mindenkori piaci áron, miután már 5X árat kifizetett. A befektető cég neve egy ismert külföldi nagy cég, a közvetítő cég meg nem erősített feltételezések szerint az adott miniszterelnők/gazdasági/pénzügy miniszter sógorának a tanácsadó cége.

3. A közvélemény ezekről nem értesül, viszont kiszivárogtatják a terveket, amiről kiderül, hogy nem elég reprezentatív lesz az épület. Egy ismert honatya felveti, hogy legyen mégis olyan, mint az előző. A nemzetközi botrány hullámait elcsendesítendő egyiptomi márványból tervezik az eredetivel az utolsó kőig megegyező épület megépítését. Az egyiptomi márványt beszerző céget az adott kormánypárt frakcióvezetőjének fia üzemelteti, amely azonnal ki is adja a koalíciós partner frakcióvezetőjének fiának cégének alvállalkozásba.

4. Megépül az új parlament a híres bajai kolbászgyár mellett. Mert az ország mértani közepére tervezték meg. A többi központi állami szervet a demokratikus közigazgatás és állami hatalomgyakorlás jegyében az ország négy sarkába szórják szét, így kerül a kormány székhelye Debrecenbe, az Alkotmánybíróság (bár a törvényt továbbra sem változtatják) Szegedre, a Legfelsőbb Bíróság Pécsre... stb. Az Országos Hatáskörű Szervek pedig a kisebb megyeközpontokba kerülnek, úgy hogy régiósan azonban a régióközpontokban is legyen kirendeltségük.
hhh:
értem értem. Mondtam, az arcokat mi választottuk.

De a (mellék)probléma fennáll: ha kisebb lesz a parlament, akkor a mai épületben sok minden fölöslegessé válik. És akkor porosodni kezd. Mint a felsőházi ülésterem már vagy hatvan éve.

Igen ennél sokkal több tűnik el, a képviselők csak egy szelete, bár szerencsére egyre jobban szem előtt lévő csoportja a közpénzlopóknak. Dolgoztam 3 évet a közszférában, a sok "állami vállalkozó", "hivatali menedzser" félművelt, de nagyon dörzsölt tolvajtól okádnom kellett, ott is hagytam az egészet. A közbeszerzés, a pályázati projektek, a szociális programok (pl. munkanélküliek átképzése, roma felzárkóztatási programok)... a fele humbug, rizsa, csak papíron igazolható. Ha lenne ebben az országban oknyomozó újságírás, meg lehetne találni a teljes költségvetési hiányt úgy, hogy minden program megvalósul, csak az ún. szakértők és projekmenedzserek pénzét kell kivonni belőle. És ez nem vicc, mindenki csak a saját tapasztalataiba gondoljon bele, hol mekkora a pazarlás és hányan zsírosodnak az állam - azaz az állampolgárok pénzén. Hát ez a javak társadalmi újraelosztásának magyar modellje.
És 5: Rájönnek, hogy nem működik a terv.
Tehát az állam visszavásárolja az eredeti ingatlant.

A lakosság pedig továbbra is tiltakozik persze az országgyűlési képviselők alanyi jogon járó heti 5000 forintos bérletjegytámogatásán.

Na remélem értitek a véleményem..
ON.
Szerintem lehetne szálloda. Esetleg a Duna felőli oldalon néhány luxuslakással.
A két ülésteremből mozit csinálunk. Étterem van. A korona vagy mi az maradhat a recepció előterében. A könyvtárat kibasszuk a picsába.




:-)
almodhi, szerintem egy jó uszoda is elfér, szigorúan a felső tízezer kikapcsolódni vágyóinak. A könyvtárat meg inkább elégetjük. Mivel az adott kulturális miniszter feleségének előző házasságából származó lányának a férjének a cége nem hajlandó megvásárolni a KÖzjog-Libri nevű cégébe, mivel már lemásoltatta közpénzen az ott található fénymásolón...
OFF
Egy misét megérne az EU pénzek eltűnése is. Ezeket a pénzeket saját tapasztalatom szerint Ny-Európában is kissé... hmm, hűtlenül kezelik. Mi mehet akkor Magyarországon...
ON
OFF: Wabbit: mi meheeet? Mi megy! Gondolj bele abba a jelmondatba, hogy mi 90 %-ot lehívunk. Van rá egy nagy tippem, hogy ez valóban sikerülni is fog. És a 90% 20-30 %-a fog eljutni a magyar közig infrastruktúrán keresztül az istenadta néphez.. Amely akkor nyilván majd az adott kormányfő flörtjével, és a közerkölcsökkel lesz elfoglalva..
ON
Wonderland!
A helyzett állítólag még rosszab, olvastam pár éve egy tanulmányt, mely szerint a jóléti kiadások 10, azaz 10%-a jut el a célcsoporthoz, melynek életminőségén javítani kívánnak. Hatékony gépezet az államapparátus, kicsit drága az "olajozása"!
OFF: Wonderland: Költői kérdés volt. Szoktam látni milyen jól megy egyes vállalkozóknak. Na azoknak sem a 15%-os haszonkulcsból van hatos bömbije.
On
szemtanú! nem értem mi a bajod ezzel a jó magyar államigazgatással! Csupa szakértő ül benne, mind frissen végzett az iszapszentkukaci jogi kar levelezős fakultásán, és közgázt meg az alsólapospimpirii business school MBA szakján végezték... Szigorú versenyhelyzetben kerülnek be a friss munkaerők, átvilágítható, tiszta rendszerben, mindenki tudja ezt!
És persze senkinek sem a rokononai. Egyébként is, ez nálunk hagyomány. A hagyományőrzésre pedig mindenkinek meg van a joga.. a közigázgatásnak is nem?
sok kreatív elme...
LOL :D

This report relates to a message you sent with the following header fields:

Original-recipient: rfc822;bela.bagi@parlament.hu
Final-recipient: rfc822;bela.bagi@parlament.hu
Action: failed
Status: 5.0.0 (Over quota)
(és ez így volt még nem eggyel..)

aktívak voltak a blog olvasói, hehe...
tudom, hogy rossz, tudom, és ezzel nem változik meg semmi, de mégis.. ha már adottak voltak a címek. :) Egyébként nem kötelességük minden levélre vmi határidőn belül válaszolni? :D
Békéscsaba-Budapest 210 km
Ülésnapok száma: 150/év
Utazás 8 l/100 km fogyasztású szgk-val így 1260000 Ft. Mi a kurvaanyja még a többi 17 milla???????
Hódmezővásárhely-Budapest 183 km.
Ejnye, kedves Imi60! És mibe tölti azt a naftát!? Erre nem gondolsz!? 17 millából nem olyan könnyű, nézd meg! Még kevés is...
www.szalonauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=993856&command=ugras&screenwidth=1280
...bár ez nem biztos, hogy kijön 8 literből. Lehet, hogy a garázsból nem jön ki annyiból. Nem kéne emelni egy kicsit ezt a költségtérítést? Mi lesz, ha majd emiatt nem jut el egy képviselőnk a parlamentbe? Belegondolni is borzalmas. Aznap nem ürítik a zsebünket, aztán meg elisszuk, elkurvázzuk a pénzt és jön a leépülés, meg a betegségek! Még több költségtérítést a képviselőknek! Nehogy már megálljunk szaros 5 milliárdnál!
Bocsánat, egy kis gyomorsav következik.

Elképesztő méretű hűtlen kezeléssel állunk szemben, ha hinni lehet a számoknak, ötmilliárd forint értékben. Hol van ilyenkor a felháborodás, a napokon keresztül a híradókat, újságokat uraló harag? Hol vannak a pártok és a kormány szóvivői, akik sietve bejelentik, hogy vizsgálatot indítanak? Hol vannak a ruháikat megszaggató, mandátumaikat visszaadó politikusok? Hol vannak a demokrácia eszközei, a képviselők visszahívásának lehetősége? Ide egy alkotmányjogászt, találjuk ki, ha már ők is leszarják. Ha már annyira nem adnak a látszatra (párthovatartozás nélkül), hogy ha kiderül sem büntetik. És ez csak a minimum követelmény, szerintem elvárás lehetne az ügyészségtől/vagy valamelyik erre hivatott szervtől, hogy kiderítsen minél többet. Mik a törvényes (hangsúlyozottan törvényes) lehetőségeink arra, hogy történjen valami? Úgy vélem, a négyévenkénti revízió kevés, ld. (legkevésbé kedves példám) Egyesült Államok, ahol a választási rendszer sokkal gyakrabban engedi beleszólni az állampolgárokat a törvényhozás összetételébe.
Szóval az "újságírók"...

A mai magyar sajtó szvsz 90%-a nem újságíró, médiaipari betanított munkás.
Oldalakon keresztűl írni médiasztároknak álcázott luxusprostikról, macsónak beállított tahógyerekekről, üzletembernek bemutatott csalókról és közméltóságnak számító, de a valóságban inkább köztörvényes fehérgallérosdokról.
Szép feladat, le lehet köpni a tükröt.

Hogy pl. számla nélkül pofátlanul nyilvánosan swarcol egy "honatya"? Az nem hír, ez van.

De, hogy melyik nulla sorozatszereplő és/vagy szexuálisan aberrált és/vagy exibicionista agyhalott tegnap kivel töcskölt és utánna milyen állagút székelt? Na az már döfi, az hír! Ez kell a parasztnak! Meg a népátbaszós hiperaktívtahó kovácslajos, no meg az ő szuper vegyszere.

A "honatya" meg felháborodik, tán még meg is sértődik és persze pofátlanul lop tovább.

Jónapot kihányok!
Szépnapot!
Árpád,

Látom egy kicsit sem zavar, hogy úgy jártál, mint a Népszabadság a Teller-levéllel. Pedig azért biztos benned is ott motoszkált, hogy ez azért túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, de inkább mégsem néztél utána.

Ehelyett pontosan úgy kezeled a problémát, mint a Fidesz az egyszeri ÉS-cikket. Találsz az egészben két félmondatot, amiben neked van igazad, aztán úgy teszel, mintha ettől már mindenben igazad lenne.

Tényleg nem zavar, hogy mekkora "tévedések" vannak a pósztodban?
Robinzon Kurzor 2007.01.22. 10:03:29

locsipoccs-locsiloccs, locsilocsipoccs.
itt mindenki megmondja hogy nem köll. csak azt nem, hogy köll.

ime, egy magyar szàrmazàsu svàjci szociàldemokrata politikus. az ellenpàrt azt mondta, hogy "kàr, hogy nem a mi oldalunkon van".
kérdezzétek öt.
www.parlament.ch/cv-biografie?biografie_id=109
kattints 'Eingereichte Vorstösse'
Itt van a levelezésem Dr. Deutsch-Für Tamással:
----------------------------------------
> Az alábbi cikkel kapcsolatban mondanám el a véleményemet:
>
> index.hu/politika/belfold/gol0118h/
>
> ELMENTEK TI A PICSÁBA
>

Csak utánad!
---------------------------------------

Hát ennyi :-)

meg kell hagyni, az adjonisten sem volt cérnakesztyűs mutatvány.
TWÁ

Ennek ellenére kaptam kimerítő tájékoztatást is más képviselőktől, hogy miért nincs igazam. Mellesleg arról is, hogy neked miért nincs igazad :-)
Tyhja.Szorítanák meg inkább magukat ahelyett, hogy egymás puncsos mancsát szorítják! Én kitaláltam, hogyan lehet felhízlalni az államkasszát a nép szorongatása nélkül. A lényeg- az egészségügyi gagyiantireformból kiindulva- a következő: Csak a hatóanyag számít, nincs különbség, olcsó legyen!
1. Audikat, Passatokat maximum Dacia Loganre cserélni. Az is gurul ugyanúgy.
2. Nagy házakat kis panelokra cserélni, szegényeknek adni, elárverezni. A tető az tető, ott sem ázik senki.
3. Képviselők kedvezményeit elvenni, mert másnak sincs.
4. Képviselők szőlőit elvenni, boraikat meginni, vagy eladni a Zserardepárdijőnek jó pénzért.
5. Képviselők bányáit elvenni, ezekben drága szellemvasútat kialakítani a saját pénzükből, saját használatra.
6. Minden hivatalba automatákat felállítani, (300 Ft.) minden pisilésért az önkorm. dolgozók 500 Ft.-ot fizetni.
Ezzel meg is vagyunk. A igazság helyreáll, a nép nem szenved. Üdvözlöm a képvizelő urakat!
Nem egyforma mindegyik, az egyik banda nem okozott, nem okozott volna válságot az országban. És nem csak a politikusoknak lenne több, hanem nekünk is. Elég pofátlanul zajlik a pénzek és pozíciók osztogatása a kormányzat által, ideje lenne a ballibeknek is tüntetni, hisz ők is fizetnek.
A ballib médiának és értelmiségnek is ideje lenne felszámolnia a kettős mércét. Én kirázatnám mindegyik társulatból ezt a pénzt.
Akinek hatalma van pénz felett, az eltesz belőle - az iskolákban is az igazgatók kiosztják maguknak a nem megérdemelt jutalmat, és sok pozícióban ez van még.

Ha akármennyit felvehetnek a képviselők, miért van pártállástól függetlenül sok azonos összeg?
Elso felhaborodasomban irtam egy melt az Orszag Elso Embere-nek szombaton. Ma meg nem jott valasz.
Gondoltam +emlitem....
Bocs emberek, de vhol 500 és 1000 között feladtam az olvasást. Úgyhogy most hirtelenjében csak erre az idézetre reagálnék, mert eszembe idézett egy tavaly júniusi dolgot, ami akkor elég rendesen kivágta nálam a biztosítékot. Íme az idézet:

Wonderland 2007.01.21. 23:26:28
Elche, ne haragudj, pár éve én is így gondoltam volna. EZEKBEN? Ezekben a gázár csapódik le. Meg a Zorbán és a Fletó. És sok nekik a 18 millió forint. Négy évre. Időnként böfögnek is.
Hogyan csapódna le bennük bármi, ha nincs is agyuk??? Most megy a zúgolódás, meg MÚK... ??? Hát én eldobom az agyam...! Kicsit előbb kellett volna gondolkodni.. talán... De igazad van, nem késő csak nem ártana mielőbb egy TÉNYLEGES társadalmi vita. Egy új "társadalmi szerződés". Amely felülírja az avéttas 17 éveset. De nem ezeknek az embereknek a kezéből, ha szabad kérnem.
Egyébként, (csak méretre) kábé egy 140-150 fős parlament bőven elég lenne.

Szóval történt, hogy be kellett munkakörileg ülnöm a Parlamentbe a Gazdasági és Szociális Tanács ülésére és végighallgatni több óra nettó baromságot és mellébeszélést. Az egész annyiból lett volna érdekes, hogy GyF is beszédet tartott és akkor, közvetlenül a választás után még semmit nem lehetett tudni arról, mihez is akarnak fogni.

Nem is emiatt írok, hanem mert ezen az ominózus ülésen mutatta be nacccerű Vizi E. Szilveszter Úr az egy éves kemény munkával összehozott szakanyagot ronda színű/állagú könyvbe kötve arról, hogy mi is szükségeltetne az ÚJ TÁRSADALMI SZERZŐDÉSHEZ, mire ennek a nemzetnek égető szüksége van. És büszke volt rá, hogy neves kutatók arcuk verejtékével, egyéves komoly kutatás után (persze szép summáért, ahogy az magyarhonban lenni szokott)összehozták a NAGY MŰVET.

Lebírhatatlan tudásszomjam miatt addig könyököltem, amíg sikerült egy példányt szereznem.

Azóta sem sikerült elolvasnom, pedig esküszöm többször nekifutottam. A leginkább az vágta ki nálam a biztosítékot, hogy szinte minden tanulmány azzal kezdődik, végződik, hogy feltételes módban részletezi, hogy mire, milyen kutatásra meg elemzésre lenne szükség ahhoz, hogy a szerző elgondolkodhasson a megoldási javaslatokon. DE:
SEHOL EGY ÁRVA UTALÁS ARRA, HOGY MILYEN ALTERNATÍVÁ(KA)T LÁTNA MEGVALÓSÍTHATÓNAK A T. SZERZŐ, ÉS ANNAK MILYEN HATÁSA KÉPZELHETŐ EL... ETC ETC..

Szóval akkor minek is kellett egy efféle könyv kiadására pénzt költeni???? Amiben kísérletet se tesznek a megoldási lehetőségek fölvázolására?
És ettől az elittől várunk bármilyen értelmes javaslatot, kiutat, egyáltalán érdemi lépést a problémák megoldása érdekében? Ha már a politikusokra, pardon képviselőkre nem számíthat az ember?

Off
Quicksilver, bizony jöjjön, aminek jönnie kell. Legjobb (gondolom), ha a megváltozhatatlan se nem jó, se nem rossz, hanem az, ami: az ami. Még azt sem tartom kizártnak, hogy ezt lássa és mégse hagyjon föl egészen a megváltoztatni akarással valaki, ha kódolása olyan erős, kicsit a Lutheri mintán, hogy "mit csinálna, ha tudná, hogy a világnak holnap vége lesz: ültetne ma még egy almafát". Érzésem szerint pont a koncepciók, vagy jobban mondva a hozzájuk történő ragaszkodás alkotják meg a külön világokat, amit a legtöbb ember mint csiga a házát a hátán/fejében hord (lásd még "a bölcseknek egy a világa, a bolondoknak mindnek van egy sajátja") és élete nagyrészét egyeztetéssel és konfliktuskezeléssel tölti. Persze ez sem baj, ha ez így van, azért, mert nem tudott másként lenni, tehát az, ami: az ami. A "partvonal" nekem csak egy (mindenkori) apró lépés hátra, kifele a (mindenkori) azonosulásból egy éppen megtörtént világmagyarázattal (legyen az az én művem, vagy másé) és így nem is igazán partvonal. Kilépni hátra, és ránézni elég: amit lát az ember, azzal már nem azonos. Ez másra nem vonatkozik, érvénye nincs másra, legalábbis én nem adok neki. Ilyen értelemben a "kiszámíthatalan" amibe sodródunk mink belefele éppeg, nekem se nem jó, se nem rossz, hanem az, ami: az ami.

kiszeramérabávatag, forty-nine year-stones along the rocky road to sehová.
És tényleg nem tudom, hogy mikortól...
Nemrég meglátogatott volt barátnőm hyperaktív kisfiával. A fiú öt perc alatt végigrobogott a számára ismeretlen lakáson, minden gombot megnyomott a telefonon, a távirányítón, mindent meghúzott, megtolt, megfogott, eldobott, felborított. Hirtelen az az érzésem támadt, hogy neki primér nem sok inger kell, hanem inkább "nincs ideje". És mi van, ha valóban az idő változott meg, (jutott még eszembe) csak mi, idősebbek, tehetetlenségünk folytán nem érezzük? És ő inkább, ám képtelen alkalmazkodni?
Mindegy, az utolsó év egy tour de force volt, egy ilyen "zsugorodott" időben. Már persze, ha van ilyen.
On

ja még egy szó az elfoglalt képviselő témakörben. Füzesabony foglalmam sincs hanyadik választókerület megválasztott MSZP-s ( Karsai X - kb ennyire tett rám mély benyomást mint poltikus, hogy IQ-ból a neve se megy, most meg lusta vagyok kikeresni)képviselője tavaly nyár óta nem reagál a füzesabonyi MSZP iroda telefonszámainak hívásával kísérletező állampolgárok megkeresésére. A megadott számon még rögzítő sincs, és senki nem veszi föl, a leveleket meg vagy megkapja és leszarja, vagy el se jut hozzá.

Szvsz az angyalföldiek boldogok lehetnek a Szabó G. Z. képviselővel aki legalább elérhető. ÉS tartja a képviselői fogadóórákat. Rajta kavül egy képviselőről tudom, hogy érdeklik a szavazói problémái: Csizmár Gábor miniszterként is úgy intézte a dolgait, hogy azért heti egy órára szabaddá tette magát. Lehet, hogy PR fogás, az viszont biztos, hogy anno a választási kampány hajrájában a minisztérium néhány alkalmazottja azon dolgozott, hogy az állampolgári panaszok meg legyenek oldva...
Ezt adott esetben el is lehetne ítélni, de vö elérhetetlen képviselő vs megoldott panaszok

ja és ebben a témában még egy észrevétel: a pesti állampolgárok jóval nagyobb biztonsággal számíthatnak ogy képvislőjükre, mint a vidékiek:
ad1: hamarabb föllármázhatják, ha bajuk van
ad2: sokkal jobban odafigyelnek a pestiek elégedettségére, hisz mint tudjuk Bp-i szavazatokkal választást lehet nyerni/bukni
ad3: vidéki ember nem engedheti meg, hogy 50 km-rel odébb lévő választókörzeti központban székelő képviselőjéhez beugorjon mert a) ált munkaidőben van a fogadóóra, és nincs az a munkáltató, aki elengedné a dolgozót, hogy panaszkodhasson a képviselőjénél; b)nincs rá pénze, hogy öt perces beszélgetésért több száz forintot fizessen az utazásért
szemtanu 2007.01.22. 00:09:00
Wonderland!
A helyzett állítólag még rosszab, olvastam pár éve egy tanulmányt, mely szerint a jóléti kiadások 10, azaz 10%-a jut el a célcsoporthoz, melynek életminőségén javítani kívánnak. Hatékony gépezet az államapparátus, kicsit drága az "olajozása"!

Olajozás ez ám a jó szó! Csak ami így hirtelenjénbe az eszembe jutott róla:

Olajat élelmiszerért, olajszőkítés Bács-Kiskunban a kilencvenes évek elején. A 3-ik köztársaság demokráciatörténeti gyöngyszeme volt a Parlag féle olajbizottság tevékenykedése...

Egyáltalán nem is vagyok meglepve az utóbbi hónapok szemét meg kajahamisítási botrányain ezek után. Értelmes ellenzékünk pedig mit lép erre: Font Sándor a fityiszes ősmezőgazda a házi disznóvágás EU-s tilalmával rémisztget már megint. muhaha (sírva röhögök, de ezt a monitor miatt nem láthatjátok:)
Részlet Móring Józseffel folytatott levelezésemből:
--------------------------------
...
De kérem engedjen meg egy gondolatot.
Kezdődött ez az egész azzal, hogy a parlamenti képviselők szemetelnek az ülésteremben.
Aztán ez a költségtérítés-dolog (az előző ciklusban egyébként magasabb összeg volt, jelenleg nem is a lakóhely, hanem a választókerület központja számít, és az Ogy. hivatala számította ki mindenkinek.) Tegnap meg már azt olvastam, 'h luxusmenü kapható 300 Ft-ért az irodaház büféjében (ahol elsősorban az irodaház dolgozói ebédelnek).
Nem hagy nyugodni a gondolat: nem egy jól felépített hecckampány részesei vagyunk? Mert ezek nélkül a témák nélkül miról is szólna az "utca hangja"? Energiaár-emelés, kórház- és iskolabezárások, káosz a gyógyszerpiacon, stb., stb. Ezek a döntések pedig egyértelműen a parlamenti patkó /egyik/ oldalán ülők népszerűségét "növelik". Nosza -gondolhatta valaki - osszuk már el a "jót" a többiekre is, szidja a nép az /összes/ rohadt, büdös tolvaj képviselőt..... addig sem a kórházakat, iskolákat siratják és nem utolsósorban a másik oldal népszerűségét növelik.
Ezt gondolom én erről.
Ettől még persze lehet kivetni valót találni a munkánkban, ez igaz....
Köszönöm megtisztelő figyelmét!
Üdvözlettel:
Móring J. A:
---------------------------------------

Az összeesküvés elméletek már a parlament spájzában vannak. :-)

Vagy árpi is kap költségtérítést valami titkos MSZP-s számláról :-))

Ja Móring József Fideszes képviselő.
Nagyon egyszerűen lehet csökkenteni az ilyen 'bevállalós' költségtérítést. Csak tanulni kell - a mexikóiaktól. Ott minden köztisztviselő fizetése, juttatása, költségtérítése, stb. nyilvánot. Konkrétan minden hónapban felteszik az Internetre az összes juttatásukat, tételesen, még az éttermi számlát is! Ha az országgyűlési képviselők juttatását is nyilvánosságra hoznák (havonta, tételesen, név szerint), akkor a másik oldal médiája tenné a kötelességét és felhívná becses figyelmünket a kirívó esetekre.
yeessss, éljen Móring József, végre megmondta, ez is a "Maci volt"..Tulajdonképpen most is a Gyurcsányi vette rá a szemeteket, még a nyagnevű Lázár képviselőt is, hogy vegyenek ki 18 miskát, hogy aztán a köznép erről beszéljen, ne pedig arról,hogy a komcsik kirabolják az államot.
valóban a nem tudom ki húzza a göcsörtös izéjére ezt a sok marhát, meg azt is aki ezek után képes elmenni BÁRMELYIK párt gyűlésére csápolni
Lehet, hogy bemutatja a kormány mindenkinek a kismértékű lopását, hogy ne az ő nagymértékű lopásaikról és rombolásukról beszéljünk.
a végére egy vidám - és pontatlan - idézet, kicsit talán passzol.

"- fütyültök, bazmeg, és hazudtok.
- mé...?
- mert egy szar, szemét, szar alakok vagytok!
Kivakartunk a geciből - ugye -, idehoztunk... Akkor fűt-fát igértetek...!
- de...
- kivakartunkageciből, vagy nemvakartunkki?! ti meg itt füttyögtök ti barmok? itt, a nemzet nagyjai között, ahol az Ősök szelleme jár?! bazmeg, itt nem fogjátok fölverni a csendet!!!
hát itt a mi hátunkon csattan minden!!! (...)"
most olvasom,hogy kapolyi lacika azt mondja:most(!!!) figyeltem fel arra,hogy a juttatasaim egy resze utazasi koltsegterites.(NOL)
-Na,ilyen gerinctelen allatok a mi miliardosaink zome!
2002-2005 kozott tobb,mint 13millat markolt fel koltsegterites cimen. X(
wynarsky1!
1etértünk.

Hogy a parlamenti szarházi pofátlanul harácsol az még érthető. Undorító és visszataszító, de érthető. Ebből ad kenyeret a családjának, ebből zabál, vedel, veszteget, kurvázik, stb. Nagy arccal, büszkén, kizárólag a közjó érdekében. Ja? Hogy Ő elvileg egy közméltóság? Ugyan már... Ez Magyarország.

De az a rengeteg megvezetett síktahó, aki átszellemülten csápol(t) és tapsol(t), pár agyatlan még énekel(t) is valami álságos vakító pártgyűlésen. NA az aztán a csúcs!

Azoknak azt kívánom múljon a megélhetése egy "érte dolgozó" parlamenti képviselőn.

Bár agya úgy sincs egy naggyűlésre járó véglénynek ahhoz hogy lássak ki szívatja hülyére. Viszont a kérdés adódik: mi a francnak egy ilyen ökörnek szavazati jog? Csápoljon inkább egy igényes lakodalomlajos eventen, azzal legalább nem okoz kárt másnak...
Én küldenék az összes képviselőnek egy tükröt. Vajon hányan tudnak belenézni?
Kéne alapítani egy EGYIK SEM pártot és nyernénk vele.
Most alázzák a politikusokat a Mokkában X-edszer. Kolláth György és Havas Henrik tul.képp megegyeztek abban hogy erkölcsi nullákként viselkednek a képviselők. Ezzel a majommal az élen, akinek a képe fennt virít. Gyönyörű.
Valamire csak jó volt az a pénz... Lám, Termesz Úr a frakcióvezetőségig vitte.
süti beállítások módosítása