W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Magyar Gyermek XII.

2011.01.16. 08:34 Tóta W. Árpád

Médiatörvény, klónozás, kínai lopakodó - gyerekeknek.



Címkék: magyar gyermek

55 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr472587076

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nincs új a nap alatt! 2011.01.16. 15:14:27

Kinek a nyugdíj, kinek az adókedvezmény! 

Trackback: Schmitt Pál: a büntetett előélet nem kizáró ok 2011.01.16. 14:36:32

A Magyar köztársaság elnökéről kínosnak tűnő adatok láttak napvilágot pénteken: kiderült, hogy Schmitt Pállal szemben 1964-ben jogerős elmarasztaló ítélet született egy büntetőügyben. A Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítélete szerint négy hónap...

Trackback: Intermezzo 2011.01.16. 14:07:51

Tízezer.Nem rossz eredmény egy közösségi portálon indult civil kezdeményezéstől, hogy csak Budapesten tízezer embert kivisz tüntetni az utcára egy zsebeket nem érintő törvény ellen. Úgy meg még inkább méltányolandó, hogy a demonstrációt leválasztják mi...

Trackback: Borúra háború? 2011.01.16. 11:44:09

Magyarország termelékenység és termelés szempontjából versenyképes lehet akár Kínával, Brazíliával, vagy a legerősebb feltörekvő országokkal is - fogalmazott Orbán Viktor. Nem lehet elmenekülni a munka elől, és nem lehet kimenekülni a munkaerőpiacró...

Trackback: Tüntetés a magyar sajtószabadságért 2011.01.16. 10:42:46

10 - 15 - 20 ezer fő vett körülbelül részt a Parlament előtti  2011. január 14-i, sajtószabadságért való tüntetésen. Gondolom köztük számos blogger is figyelte a történteket és levonja belőle a kellő tanulságokat.  Amennyiben  a 2002-es ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Derűs reggelt szerzett a lap:) A "mamutbaba" meg különösképpen:) Grat!
Szia Árpi bácsi!

Esztergombban szabad éjszaka világítás nélkül járni autóval?Szerintem még a rendőrökkel is elég veszélyes.Miért nem akartak az Esztergomi lakók fizetni a világításért?
Miért szeretnének címert a magyar zászlóba?Így is jó.
A Marson újra szeretnének életet teremteni?
A csuklósbuszból van azért néhány.Nem?
Várom válaszaidat:Rozina
Na végre saját jogon el tudom olvasni google-n!
Írhatnál Árpád arról, hogy a kemény médiatörvénnyel újságírókat akarnak rendszabályozni, míg a köztársasági elnök helyesírási hibákat vét az ünnepi beszédében és még ő oktat ki magas lovon mindenkit Madridban. Arról is, hogy buktatni akarnak elsőtől, de a buktatósok egész koncepcióját taccsra tették, tehát az is két párt közös nagy túrósbuktája.

Az tucsoni merénylő megölte a Jövő Arcát, azt a kislányt: Christinát, (el is temették már), aki 2001. szeptember 11-én született, és ezért nagyon komolyan érdekelte a politika. (50 ilyenkor született gyermekről készítettek e címen egy könyvet akkoriban) Szülei gond nélkül elengedték Gabrielle Giffordhoz - aki a lány kedvenc szenátora volt, amúgy egy űrhajós felesége - mert ők is különlegesnek gondolták a 9 éves lányukat és örültek felnőtteket meghazudtoló érettségének e kérdésekben.

És valamikor írnod kell a szörnyű diszkóbalesetről is...
Árpád, én alapvetően kedvelem az írásaidat, de ezzel a Magyar Gyermekkel olyan vagy, mint Goethe a szín elméletével :D
bocs...
Örülök, hogy a gyerekek értesülhetnek a visszatérő mammutról is!
Végre egy kedves hír, aminek örülni lehet.
Szívesen jelezném, hogy tetszik, de ahhoz megint valami regisztráció kell, azzal pedig tele minden lábbelim. Az is, ami most a lábammal van teli.
Nos, ami az RTL klub bezárását illetí, ahhoz semmi köze se a KDNPnek, se Istennek, ez a hatalom szándékaival egybeeső taktika. Vérjobboldali ismerősőkkel beszélgetve jöttem rá a lényegre / ami lehet , hogy összeesküvés elmélet, de lehet , hogy egy okos terv/. Megkérdeztem, hogy mi a baj ezzel a két kereskedelmi adóval / ami tényleg gagyi müsorokat ad, de sok millióan nézik/, erre az volt a válasz, hogy a lakosság 60 % /ami mai napon már túlzás/ csak három adót tud fogni, a királyit, az RTL-T, meg a TV2-t. És felháborító, hogy ilyen szemetet erőltetnek a nézőkre. Vagyis az analog TV-ken, 2012-ben lejár a frekvenciaengedélyük / amit különben nem kis pénzért megvásároltak, nem ingyen kapták/, tehát addig kell gondoskodni arról, hogy ne legyen meghosszabbítva. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Médiatörvényben 2014-re tolták ki a digitális átállást, nyilvánvaló , hogy lesz a pártállamnak 2 éve arra, hogy saját pártpropagandáját nyomja át. A Hír TV és az Echo már régen sorba áll a frekvenciákért, és a 2014-es választások előtt jót tenne az agymosás. Most éppen csak a KDNP-ken volt a sor, hogy egyéni inditványként támadjanak a kereskedelmi csatornákra.
Micsoda friss poszt. Szinte meleg.
Mi van,te való világ,sértik a hülyeséghez való jogaidat?
Olyan vagy mint a csütörtökön meglágyúlt banán!
A mammut mamut cseréről én sem tudtam, tulajdonképpen jobb is ez utóbbi.

Gonosz leszek, nekem a Magyar Gyermekről és TWÁ-ról ez ugrik be: :)
www.youtube.com/watch?v=7U6hJY0RvQk&feature=related
Az imádott és féltett sajtó- valamint médiaszabadsághoz találtam egy jó linket, talán ismerős még:
Valami apró betűs részletet be lehetett volna tolni, hogy lássák a gyerekek, a fidesz nem helyből, hanem csak nekifutásból hűjjjje.

w.blog.hu/2009/11/06/mea_culpa_since_2006

részlet:
"__[...]
Karmamédia
Hát, most aztán ez van. Teljesen mindegy, hogy a célpont valóságot állít-e akár a Naprendszer fizikájáról, bőven elég, ha a magánéletéről benyögünk valami szellemeset vagy szellem híján brutálisat, és azzal el van intézve a kis pondró. Buzi. Zsidó. Whatever.

Elavulttá tettük az argumentációt, kultuszt építettünk a nagypofájú anyázásnak, illetve felfedtük, hogy ez az, ami bejön a magyarnak. Sajnos a webkettő már egy erre kondicionált közönséget talált Magyarországon, akiket a Naprendszer fizikája a legkevésbé sem érdekelt, csak a győzelem. A napi kis pitiáner diadal, levelezőlistán, fórumban, ahol a cél szentesíti az eszközt: ennek igénylése jellegzetes lelkibetegség-tünet. Persze nem az Index, pláne nem én csináltam ezt egyedül. Mint mondtam, ezek a filippikák rémületes olvasottságot produkáltak, és a legritkább esetben fordult elő, hogy a sértetten és családján kívül bárki az igazságtalanul megalázott védelmére kelt volna. A népnek tetszett a keresztrefeszítés, akarták, utánozni kezdték. Autodafé volt ez, és mint ilyen, sikeres vállalkozás. Igény, az volt rá. Civil kurázsinak is tűnt ráadásul, mert akkor még az Index az establishmenten kívülinek számított.[...]__"
@Tóta W. Árpád:
Marha jó kedved van Tóta W. és látom felelgetsz mindenkinek, de a a 39 fokos lázban lévő lányomnak semmit!

Pedig ő még így is írt. Elolvassa a dolgaidat mindig.
A franc ette meg! Cseszd meg!
Kedves Árpi Bácsi!

Kérdezni tetszett, hogy a családban milyen újságokat olvasnak.
Régen a nagyszüleim napilapokat, heti és havilapokat is járattak, köztük irodalmi és művészeti folyóiratokat is.
A szüleim napilapot nem járatnak, mert azt mondják, mindent el lehet olvasni a neten. Hetilapokat sem járatnak, csak vásárolnak, ezek között néha van külföldi is. Van olyan újság is (valami szám van a címlapján), amit eltesznek az asztalról, ha vendégek jönnek hozzánk, hogy ne lássák, hogy mi liberósok (vagy hogy mondják) vagyunk.
Apukám beszerzett egy internet-rádiót, azt mondja, jó nosztalgiából hallgatni a Luxembourgot, meg ha kedvenc rádióitól elveszik a frekvencia-engedélyt, az interneten keresztül tovább lehet majd hallgatni őket.
Szaracén:
Ne izgulj, nem fogják elvenni. Viktor bácsi addigra nyugdíjban lesz. Magánnyugdíjban.
@Szaracén: Kedves Szaracén! Az a számos újság azt jelenti, hogy ti nem liberósok, hanem guministák vagytok. Csók, Árpi bácsi.
Át fogom szerkeszteni a sablont, mert eléggé csúszkálnak a dividerek, és ez így nem szép. Meg ennyi idő után úgyis meg kell újulni.
@Tóta W. Árpád:

Jó reggelt Árpi bácsi!

Jó lenne, hogyha válaszolnál a kérdéseimre!
Most már jobban vagyok.Csak anya nem tudta nyomtatni a lapot.
Miért csak 2015-re lehet újra mamut?
Rozina
@mrozina: szia! hát nézd, mint látod, a kínai lopakodóval is csak hét év múlva repülhetnek a kínai pilótabácsik, a tudomány időigényes dolog.

egyébként az elefántok majdnem két évig terhesek, tehát három év előkészület a kémcsövekkel, aztán két év a pocakban!
@Tóta W. Árpád: Árpi Bácsi!
Guministáról még nem hallottam. Egy osztálytársam mesélt a guminőről, ami állítólag olyan, mint az alkoholmentes sör.
@Pantagruel: hát ez nagyon durva. főleg a szu-27. ha igaz persze.
@Tóta W. Árpád: á, ez csak reklám, szerintem :o)

Viszont azt olvastam: Kína tavalyelőtt alkalmazta az elsői női pilótáit. 16 csajszi (21-24) hadnagyi rangban 44 hónap kiképzés után szolgálatba állt ('09 áprilisában), állítólag részt vettek a nemzeti ünnepen (60. évforduló!), a légiparádéban; amúgy rossznyelvek szerint nem repkedhetnek vadászgépekkel csak K-8 Training Jetekkel.

www.indavideo.hu/video/A_Kinai_Nepkoztarsasag_60_eves_evforduloja.
@Tóta W. Árpád: pedig az USA-ban már vadászgépen sem ritka a női pilóta. Na jó, azért még ritka, de van :) pl. www.f-16.net/f-16_forum_viewtopic-t-10772.html vagy cellar.org/showthread.php?t=11276 . Sőt, ha jól tudom, a Thunderbirdsben is van/volt női pilóta, pedig ők azért durva dolgokat művelnek. De gondolom, a hírben inkább a "kínai" rész lepett meg mint a "légierő". Egyébként a szakma mellett szól, hogy vadászgéppel ritkán kell tükörből tolatni :)
@Pantagruel: ja, most látom, fogalmazásgátlót vettem be (az ucsó mondat); szóval a lányok is harcoló pilóták, viszont egyelőre - úgy hírlik - csak K-8-asokkal szánthatják az eget, könnyűsúlyban indulhatnak
W!

Jó lett, felolvastam a kölyöknek néhány dolgot (mamutost+lopakodóst). Viszont ami nem tetszett: ne azért örüljünk már a mamutnak, mert meg lehet enni a sonkáját. Eleve kétséges dolog erkölcsileg egy kihalt fajt újrateremteni, és igen, valószínűleg valami sznob státuszszimbólum lesz a mamutbunda a nappaliban, meg a mamutsonka-steak. De azért nem gondolom, hogy a dolog eme aspektusának örvendezni kellene....
@Pantagruel: nekem jobban bejönnek a high-techebb légierős reklámok:
www.mindef.gov.sg/content/dam/imindef_media_library/photos/air_force/wallpapers/0002.res
Nem találtam meg online, van pár fényképem olyan posztereikről, ahol kifejezetten a videojáték-generációt csalogatták ilyen helyekre. Nagyon hatásosan.
@KoszPap: Viszont elég masszív térbeli tájékozódási képességre van szükség, ami nem tipikus női sajátosság.
@KoszPap: "Egyébként a szakma mellett szól, hogy vadászgéppel ritkán kell tükörből tolatni :)"
Ez egy pimasz megjegyzés:)) Az a nő, aki nem tud tolatni, az előre is szarul vezet, csak nem tudja:) De ez igaz a pasikra is.
Magyar gyermekekről - még ki se hűltek - keveri a szart az a tetű lapnak se nevezhető gennyedékség: "[..]„A Magyar Hírlap értesülései egyértelműen rosszak” – mondta Horváth Katalin Fanni rendőrzászlós, a BRFK szóvivője. A halál okát mindhárom lánynál egyértelműen fullladás okozota, és csak az egyik lány testében találtak kábítószert. Nem igaz az sem, hogy a szórakozóhelyen megszúrtak egy diákot."

Ezekre kéne törvény, rémhír- és egyéb dehonesztálás terjesztése miatt. Őket nem kaszálja el a Szűzanyában nap mint nap megmerítkező cenzornéni ezért? Hullagyalázás címén, mondjuk.
@orica: a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében :P azért meg kell jegyeznem, hogy férfi létemre nagyon nem tudok parkolni. Ennél is megalázóbb, hogy a barátnőm sokkal jobban vezet nálam. Takarózhatnék azzal, hogy a Fiestájával még egy asztalfiókba sem nehéz belavírozni, de sajnos az enyémmel is jobban parkol, mint én. Mindegy, amíg kickboxban én vagyok a jobb, addig nincs nagy baj :)
"Eleve kétséges dolog erkölcsileg egy kihalt fajt újrateremteni"

Ezt az érvelést elfogadnám, ha intelligens csótányok lennénk egy nukleáris háború után, és a kipusztult emberiség sorsa felett tanakodnánk.

Szóval kétséges... csakhogy a gyapjas mamut kihalása, s úgy általában a megafaunák kihalása egybeesik az ember megjelenésével; Afrika kivétel, ugye, ahol több tízezer évig élt é fejlődött együtt ember és állat, és utóbbiaknak volt ideje megtanulni, hogy előbbitől tartani kell. Azaz a mamut nem csak úgy kihalt, hanem bizony az ember pusztította ki - legalábbis jó okunk van ezt hinni.

Amúgy tegnapelőtt is kipusztult egy faj az ember miatt, és egy hete is. Velük mi legyen?
@orica: "aki nem tud tolatni, az előre is szarul vezet"

Utálok tolatni - ennek ellenére tűrhetően parkolok.
Akkor most mit gondoljak magamról? (Szerintem semmit. Unalmas.)
@KoszPap: Én is azt mondom az asszonynak, hogy nagyon jól vezet. :)
@Pantagruel: És a dodómadár??? www.foek.hu/dodo/madar/racu.htm

Az kutya? L`art pour l`art nyírták ki, szar volt a húsa is. Van csont tőle, lehetne indítani a dodó-projektet is.
@okostojgli: Jobb, mint ha felidegesíted, amíg a kezében az életed.
@anyátok: Jó, nyugi. Ez a tolatás dolog mindig előjön, ha macsók vannak a színen. A női sofőrökkel nincs baj, amíg előre kell menni. Pech, ha be kell állni két kocsi közé, mert az csak tolatva sikerül. Már akinek. Ha neked igen, gratula. A kisebbséghez tartozol.
@Tóta W. Árpád: Tényleg nem, 1984 óta, azaz 27 éve már, hogy nem mammut, hanem mamut. Nem tom hány éves nokedli, de valószínűleg beteg volt, amikor ezt tanították.
@alasehir:
Több magyar versenyre beneveztünk Rozinával, ha jól emlékszem a Szivárvány-on volt, de még van a Bendegúz és ott feltették ezt kérdésben, tehát sokakat megzavar a nagyáruház, melyben kettő m a mammut.
@alasehir: lehet, hogy nem kedvez a dolognak, hogy a Mammut Üzletház, a Mammut mozi, akarom mondani: a Palace Mammut Cinema, a Mammut "akármi" viszont azt üzeni, hogy mammut a mamut.
@a szív fészkei: a dodó... hmm... kétséges erkölcsileg.

@Tleilaxu: a "videójáték-generációról" jutott eszembe, ez lett volna a másik:

www.youtube.com/watch?v=izYAn7XDFys&feature=related

0:13-nál olyan az égbolt, mint a Predatorsban :D, a fák meg Pandorát idézik - de nem SF!

"Játékból a valóságba"-szerű üzenet.

(úgy látszik, ma semmi sem megy elsőre)
@alasehir: Ha jól emlékszem az MTA akkor módosította a helyesírási szabályzatot. Nagy hír nem volt belőle, és aki addigra kinőtte a sulit, abban a már megtanultak munkálnak továbbra is. Én pl. a mamutot megjegyeztem, de az elválasztási szabályokat nem érzem magamra nézve kötelezőnek:)) Nem vagyok a magyar nyelv tanára, a gép megoldja helyettem, tehát esetemben nem számít. De! Egy tollforgatótól joggal elvárom, hogy tökéletesen tisztában legyen vele. Ha jól emlékszem TWÁ magyar szakon végzett, tehát - bennem , ha a mamut két m-el él is - soha nem jutna eszembe megkérdőjelezni ezt a joggal feltételezett tudást. Ez ugyan nem törvényszerű, nem is áll mindenkire:))
Ja! Nyitó kommentemben elfelejtettem megírni, hogy a gratulációm tulajdonképpen a szép nyelvezetnek szólt.
Gyermekem a következő MTA döntést várja, melyben eltörlik a j/ly megkülönböztetését. Abszolút nincs füle rá:))
Genetikában erkölcsösség?
Ha a mamut újrateremtése kérdőjeles, akkor a szárazság-tűrő zöldségek megteremtése miért nem? Utóbbi sokkal aggályosabb lehet(ne), hiszen új fajt gyártanak mesterségesen.
@anyátok:" Utálok tolatni - ennek ellenére tűrhetően parkolok.
Akkor most mit gondoljak magamról? (Szerintem semmit. Unalmas.)"
Szó szerint leírtad, tűrhetően vezetsz:)
Nagy áttételekkel ide is igaz, amit Ranschburg a hatalom mámoráról írt.
@orica: Kicsit off topic a téma, de azért:
Néhány apróság:
1. A helyesírás az MTA ajánlása, nem jogszabály.
2. Az új nyelvészeti irányzatok szerint is csak relatív a jelentősége.
3. Újságban, vagy nyilvános blogokban az igényes szerző betartja a szabályokat. Itt Árpi nem követett el hibát, de rögtön valaki befontoskodta a helytelen alakot.
4. A Mammut üzletház közelében melózok, tehát láttam eleget, hogy így írják, így van a márkanév levédve (talán németül). Mit érdekel ez engem ebből a szempontból?

elinor52 (törölt) 2011.01.22. 22:05:47

Érdekes volt ezt olvasni - úgyis gyermekként vagyunk kezelve, á la Pósa Lajos bácsi, akit újra kiadnak...
süti beállítások módosítása