W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Kompország vitorlát bont

2010.12.28. 06:38 Tóta W. Árpád

Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de, éppolyan durva. És ez az év semmi másról nem szólt, mint hogy az optimizmus, a szorongásokat enyhítő, szkeptikus jóindulat tévedés volt. Akik Orbán visszatérésében a pozitívumokat keresték, bazinagy szarosszendvicset kaptak a képükbe. Semmi nem jött be, az égvilágon semmi. A gyurcsányista rettegőket igazolta az élet. Ezt még pár napig büntetlenül pontokba lehet szedni. 

Utána is igaz lesz azonban.
 

Perverz újraelosztás

 
Azok a jobbosok, akik a Fidesz kellemetlen, antiliberális allűrjeitől ódzkodtak, még ők is tartották magukat a tételhez, hogy ha másban nem is, a gazdaságpolitikában sokkal ügyesebbek, mint a legokosabb szoci. 
 
Ennek emblematikus eleme az egykulcsos adó, ami mellesleg ősi liberális szokás. Na ezt megcsinálták, nem vitás. Van viszont vele egy aprócska, kábé garattól ánuszig húzódó bibi. Az adócsökkentéssel a közterhek összege nem lett kevesebb, mivel a kiadások megvágásához viszont nem fűlött a foguk. Saját választási ígéreteikbe (és hallgatásukba) gabalyodva konkrétan elsumákolták az egykulcsos adó másik lábát. A műtét sikerült, a beteg meghalt.
 
Az eredmény természetesen deficit. Annak kezelésére látványos kapkodást mutattak be: próbálkoztak a hiánycél növelésével, a különadókkal, a nyugdíjszámítás kozmetikázásával. Végül ennél maradtak, és közben örömmel rácuppantak az eddigi megtakarításokra. Nézd már, Viktor, pénz! Lopjuk el, és osztogassuk szét! Ennek a – törvény által magántulajdonként védett – tartaléknak a felélésére alapozzák a gazdaságpolitikát. Végül is csak kicsit gusztustalanabb, mint külső hitelből, ahogy Medgyessy csinálta. Hogy utána mi lesz, azt a tökük se tudja. A nyugdíjvédelmi megbízottnak meg semmit se kell tudnia, egész más az ő hivatása.
 
Az állítólag a Fidesz tenyerén hordozott aktív középosztály az adókedvezményt a saját megtakarításával fedezi, amíg az kitart. Utánuk az özönvíz.
 
Az elismerten kockázatos kísérlet a pozitív forgatókönyv szerint oda lyukad ki, hogy az alacsony adótól hülyére pörgi magát a versenypiac, és Európa Dél-Koreája leszünk. Ez eleve merész feltételezés, ráadásul maga a Fidesz és kormányzása az egyik akadálya.
 
Az alacsony adó tényleg vonzza a tőkét, más tényezők viszont taszítják. Ilyen például, ha nem tudhatja a befektető, hogy a gyár holnap is az övé lesz-e, vagy a rendkívüli világéjszakára hivatkozva portfóliójába emeli az állampárt. És nem tudja előre azt sem, mennyit kell adakoznia, hogy ne tegyék tönkre. Az állam ugyanis termelni bár nem tud, a szabotázsra számos eszköze van. Számíthat például a különadók kivetésekor, melyik vállalat mennyire volt kedves, jólnevelt, melyik vette figyelembe hirdetései elhelyezésekor a nemzeti együttműködés szerződött partnereit, és melyik reklámozott nemzetellenes felületeken.
 
És ez nemcsak nagyvállalatokra igaz, hanem egészen a láthatóság szintjéig lefelé. Hiszen van a Pártnak szeme, keze és zsebe megyei, városi, falusi szinten is. Ez a rendszer így működött: pucsítani kell a téeszelnöknek, akkor is, ha ocsmány alak. És ez a rendszer nem bizonyult gazdaságilag fenntarthatónak. Az egyetlen cél, amiért annyian eltekintettek a Fidesz otrombaságától, elérhetetlenné válik éppen az otrombaság, a kontraszelekció miatt. A liberális gazdaságpolitikát keresztbe veri az antiliberális zsákmányszerzés. Magyarország nem lett biztonságosabb gazdasági közeg Orbán kormányzása alatt.
 

Kádár koponyája

 
Hatalomra kerülése óta (meg előtte) sokszor megkapta Orbán Viktor, hogy Kádár az ő szerepmodellje. Bár nyomokban tartalmaz Horthyt és Antallt is, ezek nüanszok; a legközelebbi hasonlat tényleg az MSZMP első titkára. A mai fideszes slepp simán elképzelhető, ahogy 1989-ben a Köztársaság téren, ízléstelen függönyök mögött hallgatják a pimasz ellenzékieket, akik jogállamot meg sajtószabadságot akarnak, és gúnyos megjegyzések között fontolkodnak, hogy lehetne befogni a pofájukat ezeknek a kis köcsögöknek. Nem volt Magyarországon Kádár óta olyan kormány, amely ennyire idegesen fogadta volna, hogy nem uralja a teljes nyilvánosságot. Akkor underground amatőrzenekarokat figyeltettek és szuttyongattak, most a blogokig merészkednek a pribékek és pribékhölgyek. Mert összefossák magukat a gondolattól, hogy valami titkos sarokban kiröhögik őket.
 
Itt döccen a Kádár-párhuzam. Az érett szocializmusban már nem lehetett akármiért agyonütni az újságírót, a szabályok le voltak fektetve, a morgolódás joga adott volt. Most az jön, hogy a közerkölcs nevében megszívatható bárki, akire pikkelnek. Csak a személyes bizalom tehetne optimistává, de sajnos a médiahatóság nem szentekkel van tele, hanem ami a szentnek az ellentéte, azzal. Állampártok ritkán nemzenek szenteket. Ha mégis, azokból hamar kurva lesz.
 
A forradalmak rákfenéje, hogy elölről kell kezdeni mindent. Jön az új osztály, ahogy a nemesek helyébe a kommunisták léptek Kelet-Európában, úgy a komcsi funkcik és cenzorok székébe ülnek az új genyók, és jól érzik magukat ott. A szocializmussal és a proletárdiktatúrával kiegyeznek, ha ők csinálhatják. Újra elkezdi egy nyeretlen banda a határok feszegetését, elfelejtve azt is, amit a szocik megtanultak 56-ban. Nem, Kádár ennél sokkal reflektáltabb államférfi volt.
 
A szocializmus ugyanis hazugságok és féligazságok gondosan kidolgozott, interkonnektált rendszere. Teoretikusok és filozófusok álltak mögötte, a munkásmozgalom évszázadai. Rendszer nem lesz pusztán ambícióból és akaratból. Abból csak beszarás lesz.
 
További tévedés a nosztalgia összekeverése a jelenidővel. Kádár rendszerébe ma tényleg milliók vágyódnak vissza, ennek azonban nem az az oka, hogy akkor boldogok voltak, hanem hogy rosszul emlékeznek. Igenis utálták, szenvedtek, és az első alkalommal leszavaztak akárki másra.
 

A Nemzeti Turing-teszt Rendszere

 
Kádár is lemaradt a fejleményekről, bár Orbánhoz képest csudálatosan friss volt az elméje hetvenéves korában. A Fidesz csillagászati léptékben számítja el magát már most, alig egy év után. Az nem igaz, hogy az internet puszta léte megmenti a szabad sajtót. Igen könnyen le lehet állítani Bauer Tamás elemzéseit vagy Debreczeni József indulatos, ötkolumnás vádbeszédeit, amelyekben akár azt is leírja, hogy Weimar. Amit nem lehet leállítani, az ez: 
 
szalai-annamaria.me (18++)
 
Ehhez nem kell újságírás, szellemi műhely, hozzáértés, stilisztikai vagy akármilyen tehetség. Ezt megteheti bárki, akinél van internet. De ha csak ez marad, akkor ez fog terjedni minden egyéb, névvel vállalt, aprólékos kritika helyett. Meg még tízmillió ugyanilyen, szabadon cserélgethető figurákkal. És tulajdonképpen a célnak megfelel. Aki az épeszű kritikát el akarja fojtani, az megérdemli.
 
Mindezt kiszámolhatták volna előre, ha még tudnának számolni. De alig egy év elmúltával ott tartunk, hogy annál rosszabb a tényeknek. Az elmebaj végső fázisa, a valóságvesztés máris bekövetkezett. Szegény hülye Merkel nem tudja, mit beszél. Teljesen európai a médiatörvényünk. Meg amit a háttérben machinálunk, az is tökéletesen európai. És amikor másnap a külügyminiszter elmondja ugyanazt szótagolva, akkor is úgy tesznek, mintha nem hallanák. Elemében van a pannon strucc. Hátha tényleg senki nem tud németül: még be is hekkelünk a frissen megszállt MTI-be egy hamisított nyilatkozatot. Pedig a diplomácia Európán belül úgy működik, hogy az udvarias különvéleményekből értenek a felek, és a pofont már nem kell lekeverni. 
 
A Fidesz kormányzásának legfőbb vezérelve, hogy radikálisan hülyének nézik az embereket. Ez a ciklus tényleg kísérlet: az derül ki a végén, hogy tényleg annyira hülyék-e a magyarok, amilyennek Orbán látja őket. Nem variálnak ők túl sokat, csak arra ügyelnek, hogy egyszer lepattintsák a labdát. Nem az emberekkel fizettetik meg, hanem a gázszolgáltatóval, a bankkal, a nyugdíjpénztárral, aztán remélik, hogy az emberek nem veszik észre, ahogy mégis megfizetik. Remélik, hogy ha nyugdíjvédelemnek nevezik a nyugdíjak elverését, az elég lesz. Remélik, hogy Selmeczi Gabriella bármire is elég lesz. Remélik, hogy külföldről semmi sem látszik, hogy innen nem látszik a külföld, hogy magyarok külföldiekkel nem kommunikálnak, és hogy ha a köztévéből kiszerkesztik a rossz híreket, attól majd közbiztonság lesz. És semmiféle tervük nincs arra az esetre, ha a magyarok többsége nem lesz vevő arra a homoerotikus gerjedelemre, ami őket magukat fűti, és ami a párton belül olyan kiválóan működik. Legfeljebb remélik, hogy akik utánuk jönnek, nem lesznek ekkora seggfejek, és valahogy megússzák az elszámoltatást.


Címkék: orbán fidesz hülyemagyar nemzeti egyuttmukodes rendszere

1039 komment · 10 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr242541118

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Feljelentőlap, kitöltési útmutatóval 2011.01.10. 21:54:31

  (Forrás: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapja, „Írásbeli Bejelentő Lap”)  

Trackback: Egyházállami pártmutyi összeesküvés elmélet 2010.12.31. 09:10:58

Ez egy UP TO DATE, azaz naprakész, napjainkban is játszódható összeesküvés elméletet, csak éppen tűrörfordításban adom elő (Meg van-e keresztelve helyett, hisz-e ön Zeuszban? - verzióban): A népszámlálás vallási hovatartozás felmérési csalás, lop...

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.28. 22:48:04

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: HM(p)P zászlóbontás 2010.12.28. 18:29:30

 HM(p)P Credo Politika: Nem szitokszó. Értsd, mint a szótári jelentésben: a köz dolgaival történő foglalatosság. Ha az ember gondolkodik és nem vég...

Trackback: Csak hogy ne érezd magad biztonságban 2010.12.28. 15:10:49

Akárhogyan is nézem, a médiatörvényt meghozták, és nagyon úgy tűnik, hogy az Orbán kormány nem is fogja ezt visszavonni, a külföldi rosszalló megnyilvánulások ellenére sem. A törvény van és lesz, január elsejétől teljességgel hivatalban. Ha a törvény h...

Trackback: A NYUFIG nevén nevezi a dolgokat 2010.12.28. 12:36:50

A sorszám alatt olvasható az ügyéntézés típusa: szabadság korlátozásA Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál a magánnyugdíj-rendszerben maradóknak, finoman jelezték, hogy nem bátorítja őket a Nemzeti Együttműködés Rendszere: az ügyintézés típusa, szabadság ko...

Trackback: Megint Hazudsz Bazmeg 2010.12.28. 10:40:18

Jean Asselborn tegnapi nyilatkozata szerint nem a magán-véleményét  hangoztatta karácsony előtt a médiatörvénnyel kapcsolatban, hanem a kormány nevében beszélt.Bár a magyar emberek értelmesebbje tudta jól, hogy így van, azért nem árt ezzel a ténny...

Trackback: Narancsmátrix 2010.12.28. 10:28:07

Nem vicc: Szalai Annamária üldözött álmomban - konkrétan Smith ügynökként.Úgy rémlik, először egy plazában ücsörögtem egy szökőkút peremén, ölemben netbook, mobilinternet, ahogyan kell, éppen egy posztot próbáltam élesíteni, amikor hirtelen megjelent k...

Trackback: Főméltóságú Őszentségessége: a Szalai Láma 2010.12.28. 08:24:40

A Konzervatív Anarchista Párt az ország lesújtó politikai, társadalmi, gazdasági, erkölcsi és kozmetikai helyzete okán szükségállapotot hirdetett: a ránk leselkedő veszedelmek nem engedik, hogy tétovázzunk. Rendkívüli kormányülésünkön újra összeolvaszt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok Tóta úr nagyon szép szöveg volt ön kiváló kommunista bértollnok.
én mostan leülök, és írok egy alkotmány
"A Fidesz kormányzásának legfőbb vezérelve, hogy radikálisan hülyének nézik az embereket. Ez a ciklus tényleg kísérlet: az derül ki a végén, hogy tényleg annyira hülyék-e a magyarok, amilyennek Orbán látja őket."

Legalább Nálad ehhez nem kell a ciklus végét se megvárni ... :)
Az a baj, a rengeteg újságírói vélemény, a külföldi jelzések (média és politikusok), a blogok kommentjei szart sem érnek. Te, kedves Tóta W., látsz-e megoldást? Mert sajnos az lesz pár hónap, 1-2 év múlva, hogy a fülkeforradalmárok is felébrednek, aztán csak kapdossák a fejüket, mint kezdő buzi a gőzfürdőben. Mi, akik most háborgunk, a háborgáson kívül nem sokat csinálunk. De hol a megoldás?
És ha már szalaiannamaria.net: szexújságot szerkeszt, most meg családok és gyermekek erkölcsi védelme? Ez a jellemző az egész ocsmány Orbán-kormányra, álszent, fariezus banda, magasról szarnak az országra, csak legyen meg nekik és a haveroknak a zsíros konc.
Ajánlom a Fidesznek a következő érvelést, még ez is kevésbé égő, mint Szijjártóé:
A médiatörvény európai, sima szillogizmus.
Magyarország Európában van. Magyarország európai. Ami magyar az európai. A magyar médiatörvény európai. Q. E. D.

Jogállam, schmogállam. A kompország Adynál még kelet és nyugat között ingázott, ha így folytatjuk, gyorsan odanavigálhatjuk magunkat Kína és Észak-Korea közé.

És ha Orbán tényleg szeretne a 21. század Kádár Jánosa lenni, gyorsan ki kéne találnia, hogy ki lesz a 21. század Szovjetuniója. Mert anélkül azért necces.
Megalájk. Csak korábbra vártam, Árpád. De ami késik, nem múlik.
25 millio forint lesz, draga Tota Ur. Tessek a kasszahoz faradni.
Majdnem megnyomtam a facebook-so tetszik gombot a cikken, lássák az ismerősök is ezt az írást...
Nade mi van, ha szombat után valamikor megáll a nagy fekete autó és megkérdik, hát te minek lájkolod az ilyen uszító, nemzetellenes dolgokat???
Az a baj ezzel a cikkel, hogy nem ás le a probléma gyökeréig, csak karcolgatja a felszínt!

A probléma gyökere az "emberi csordaszellem": amíg van egy kis fű, addig ne ugroj ki a nyájból, mert akkor téged fog elkapni a farkas. Kiugrani a szürke tömegből mindig is kockázatot jelentett, ez egy nagyon erős emberi félelem, mely ellen még az ész érvek is gyengék.

Namost itt van ez a 10 millió magyar ember, egy nagy csorda az egész, és abban a pillanatban, hogy kiugrik belőle valaki, akkor az kap egy pofont és visszakushad, a többiek pedig még kevésbé akarnak kiugrani, hisz látják mi történt társukkal.

Egyetlen megoldás az lenne, ha egyszerre ugrana ki mondjuk a tömeg negyede, mert akkor azt már nem lehetne lepofozni, na de ez lehetetlen, mert senki nem fog elsőnek ugrani, de ha ki is ugrik egy akkor sem követik, hisz nincs rá garancia, hogy legalább 25% ki fog ugrani.

Ez tömegpszichológia, "csorda elmélet".

A politikus semmi mást nem tud, csak a fent vázolt alaptételt.

A politikus bármit megtehet, amíg fel nem hergeli a csorda egy jelentős részét, mondjuk 25%-ot.

A jó politikus lop, csal hazudik, vagyont szerez magának a közösből, de csak olyan eszközökkel, amik nem késztetik a csorda 25%-nak kiugrását és ellenkezését.

Ha béna a politikus, akkor átbillen a határon és jön a forradalom vagy legalábbis elveszti a választást.

Ha neked vagy nekem nem tetszik amit a a fidesz vagy mszp csinál, akkor egyetlen dolgot kell tenni:

kutatni, hogy mi vezérli a csordaszelelmet, és milyen módszerekkel lehet a csorda egyes tagjait befolyásolni, hogy ne egy tehetetlen masszaként viselkedjenek, hanem öntudatos emberként.

Orbán a múlt rendszerben tanult mindent, jól tudja, hogy lopnia kell, de csak annyit, amennyi még nem bűszíti fel a teljes tömeg jelentős részét.

El is lopta a magánnyugdíjak pénzét. Történt komoly kiugrás? Nem! Akkor meg mi a baj? Ügyes volt, hisz úgy lopott, hogy nem lázadt fel a tömeg. Jó, pár ember kiugrott, de nem csinálatak forradalmat, nem volt jelentős a hangjuk, nem lett következménye. Aki felemelte a hangját, csak kockáztatott, de nem nyert semmit.

Nem tudom, hogy eleht ezen változtatni,d e az biztos, hogy itt mindent a csordasszellem kiugrási tehetetlensége irányít, ezt kell kutatni, megérteni és ebből lehet továbblépni.
A semmit nem csinálok-nál bármi jobb, hogy te nem ebbe nőttél fel, és így nehezebb felhívni a párttitkárt hogy segítsen ciki. Sajnos jellemző ez a nyavalygós, nem a megoldást hanem épp ellenkezőjét vizionáló virtus.
A régi alkatrészekből nem lehet új rendszert, új autót építeni.
Remélem eltűnik a süllyesztőben a baloldal minden szemete, és valami értelmes alakul igen hamar helyette, veled együtt!
"Kádár rendszerébe ma tényleg milliók vágyódnak vissza, ennek azonban nem az az oka, hogy akkor boldogok voltak, hanem hogy rosszul emlékeznek."

Szerintem az emberek jól emlékeznek. És mostmár van összahasonlítási alap is, ami akkor nem volt. Nyilván nem az 50-es évek zűrzavaros időszaka vonzó, hanem a 80-as évek, amikor kifulladóban volt már a szocializmus szelleme, de még nem jött el a "kánaán". Az ember lelke mélyén van egy olyan integrált hajlam, hogy szeretné nyugalomban megélni a holnapot. 1985-ben mindenki tudta, hogy ha csupasz p*csával is, de ez a feltétel teljesülni fog... és ez manapság kezd vonzóbb lenni, mint a hitelből vett 2 méteres plazmatévé, amit talán holnap elvisz a Addideapézed2000 Faktoring kft.
"Remélik, hogy külföldről semmi sem látszik, hogy innen nem látszik a külföld, hogy magyarok külföldiekkel nem kommunikálnak, és hogy ha a köztévéből kiszerkesztik a rossz híreket, attól majd közbiztonság lesz."

Sajnos kedves Árpád a remélés helyett az előző ciklusokkal együtt közösen hazudva meg is akadályozzák. Mármint a külföldi tanulást, befektetést, gazdasági kapcsolatok kiépítését. Az EU tagjaiként az átlag magyarnak kevesebb kapcsolata van bármilyen külföldinek nevezhető közeggel, mint a KGST idején.
varjunk mar basszameg 1-2 evet, mielott elsirnank a vilagveget.
Az oké, hogy külföldi szerveren mindent lehet, de magyar szerveren linkelni is?
mostanában mikor nem koppannak az optimisták nagyot? :(
pedig kicsit még reménykedtem, hogy nem valóvilág forgatás, csak "készátverés" a végén pezsgővel és kacagással...
Barátom, TWA te elhiszed amit leírsz? Mert ha igen, beteg vagy. Betege annak amit elvettek tőled, a lóvéd. Kicsi pénz, nagy odabaszás, beteszed azt a weboldalt ahol ráverik az arcára egy hölgynek... ugye ezzel példát akartál mutatni mennyire rafinált a magyar szellem, de mit is teszel, azt, hogy az Index főoldalán hirdetsz egy mocskos képet az írásodba ágyazva, Az, hogy hazudozol már megszoktuk, de te még nem, hogy ezért esetleg majd akkora büntit fogsz fizetni, hogy belerohad a kis leiberós rokonságod is. Tudod Árpi a hülyeség nem csak az elmebaj kezelhető.
Elnéztem Orbánt múlt hét elején az m1-en, este. Zavarba jöttem, el kellett fordulnom. Sajnálom, rossz volt nézni. Komolyan úgy érzem, ezzel az emberrel valami jóvátehetetlen történt. Nagyon remélem, hogy ha így lenne, akkor ezt mások is látják a környezetében, és valami B-terv készülget a háttérben.
Elfogult vagy, és/vagy tévedsz. Valójában az MSZP-nél egyszerűen nincs szarabb.
nem írtad bele a cikkbe, hogy Polt Peti bácsit "for good" választották meg, így ott dekkolhat még főügyészként 30-40 évet is akár, elszámoltatás kizárva, indulhat a buli.
a kedves vezető elkezdheti gyakorolni a sufniban a kordon összeszerelést....
Dehiszen ezt akarták a zemberek
A fidesz a fiatal középoztály pártjából a jelek szerint átnyergelt a nyugdíjasok pártjává, mert rájöttek, hogy egyszerűbb azokra támaszkodni, akiket kézből lehet etetni.

Csináljon valaki gyorsan egy normális jobbos pártot, amelyik az aktív dolgozók érdekeit képviseli, mert sokan szavaznának rá.
Van itt még egy apró bibi,Árpád!
A Fidesznek még így is rengeteg támogatója,hűséges szavazója maradt,akik vagy nem látnak vagy nem akarnak látni és a legvállalhatatlanabb lépéseket is elfogadják,megmagyarázzák.Szerintem ez szomorúbb a fidesz-féle ámokfutásnál is.
arra vagyok kivancsi hogy az ugymond értelmisegi fidesz tabor mikor veszi észre hogy amit a srácok csinalnak a rosszabb mint amit a feriék!
mi kell törtenie ahhoz hogy ezt az anti demokratikus komcsi brigádot elzavarjuk örökre
Kedves Árpád!
Örömmel látom hogy néhány év finnyáskodás és hezitálás után immár nyíltan csatlakoztál azokhoz, akik egy pillanatnyi megingás nélkül süllyednek el a ballib sajtómunkások (mit munkások, fegyveresek!)közhely tengerében.
No eredeti gondolat, csak az indulat. Légy a mi fáklyavivőnk, mert itt mindenki hülye aki nem ért egyet a kormánykritikával! Ennyi voltál, maradtál.
Bameg, Tótawé, szólhattál volna, hogy a szalaipöcsöm.net piroskarikás. Hát nem esett jól így reggeli közben.
Egész Európa rajtunk könyököl....Sírnak kívülről-persze belső segítséggel-,miközben nekik is lenne odahaza mit seperni.
Én nem vagyok orbánista,de sokkal nagyobb bűnnek tartom az elmúlt 20 évet,mint a jövőt illetőleg itt most mindenki zagyvál.
Egész EU hallgatott a Benes-dekrétumok megerősítésekor,Fico magyaraellenes ámokfutásakor (esetleg egy kis frakció-kizárósdi színjátéktól eltekintve),Berlusconi médiacézári rendeleteikor,USA-GB iraki/vegyi hazugsággyárakor...stb...stb.
Viszont még el semn olvashattak egy csomó magyar törvényt,máris ájvékolnak.
Mert? TótaW. nem írhat jövőre?
Esetleg az Indexet is bezárják?
Baromság az egész,totál mesterséges pánik az egész.
A gondot (a "nyugat" szempontjából) ott látom-amennyiben ez az egész Orbánnak bejön-,akkor a vérrel kiizzadt globalizmus (új internacionalizmus) porjába hull.Erre az egészre még jó rá is játszhat a WikiLeaks-Orbán malmára hajtva a vizet.
Érdekes 2011 lesz...ez biztos.
tartok tőle, hogy a magyarok tényleg hülyék. én is az vagyok, rájuk szavaztam.
Árpek,
amit te ezért kapsz...főleg a szalaiannamáriás belinkelésért...:-D
pár éve már csak a nyelvgyakorlás miatt is állandóan külföldi (angol,amerikai) online sajtót olvastam és mindig a magyar híreket kerestem. úgy tűnik eljöhet az idő amikor ez a mindennapi rutin lesz. nem huhogni akarok csak "ez jött át". a legnagyobb gáz hogy sok emberhez sztem nem jut el ( és ezentúl lehet nem is fog ) semmi elfogulatlan vélemény, bár lehet nem is keresik. "boldogok a lelki szegények mert övék a mennyek országa"...:-D
Imádom, amikor ilyen faszán szavakba öltik a gondolataimat. Köszönöm
Az Annamaris link eléggé kemény, én azt hittem először az a személyes oldala lesz amire mutat, de nem...
Félelmetesen jó korkórkép! Én abban látom a gondot, hogy a polgárok(?)ból hiányzik az a 40 év, amit a nyugati államok demokráciában töltöttek, s gazdaságilag és politikailag képzettek lettek. Próbáljon meg valaki Somogyban, Baranyában, Szabolcsban, de szerintem bárhol hazánkban észérvekkel érvelni! A magántulajdon fogalma kimerül az "én pálinkámban", "az én tyúkomban",a szükséges rosszakat senki sem akarja tudomásul venni, ezért nem is csinál senki ebben az országban semmi olyan gonoszságot, ami a zembereket érintené. Hát ezért vagyunk itt! Kompromisszumképtelen politikai elit, fejek követelésére hipnotizált tömeg, amit az előzők csináltak, az mind szar mentalitás. Egy országnak folyamatosan kellene épitkeznie, megbecsülve az előzők munkáját, gazdagítva az új, saját hozzáadott értékükkel. Nálunk ez nincs. Mi mindig újra akarunk kezdeni, vérpadokat akarunk felállítani, nálunk folyamatosan forradalom és rendszerváltás van. Várom az új évet, várom mikor kezdik felszedni az autópályákat, mikor tömik be a metróalagutakat, hogy újra kezdhessünk. Vae victis! Wir sind das Volk! És most mi vagyunk a legyőzöttek ...
ez a cikk azt hiszem sokunk gondolatait fogalmazza meg. a gáz az, hogy a magyar népnek egész történelme van önámításból, tehát 4 év múlva a helyzet ugyanez lesz, hacsak nem csinál a kormány még ezeknél is nagyobb bornírtságot. a különbség abban fog megnyilvánulni, hogy akkor te már nem magyar blogról fogsz kritikát írni. tudom, nagyon elcsépelt, de mind ismerjük a mondást: szabad országban szabad ember azt mond amit szabad.
Nézd a pozitív oldalát, most lehet mártírkodni. Ha esetleg rád szállna az NMHH, akkor még a NYT-ben is leírhatják a nevedet (bár ez a dicsőség bizonyos Polgár Tamásnak is kijutott már).
A manyuppal kapcsolatban sokan leírták már, illetve elmondták, hogy mi volt a baj vele. Nem csak távvezérelt fideszdroidok. Ettől még persze durva volt megcsinálni és lehet, hogy nagy hiba is. De a rendszer is el volt baltázva. Ami értelmes lenne, az a "svéd modell", ha már. Jobban aggaszt, hogy a fidesz kedveskedni akar a mai nyuggereknek, és nem hajlandó meglépni Európa egyik legbőkezűbb nyugdíjmegállapítási rendszerének a visszavágását (persze, mert üvöltenének a szocik, mint a fába szorult féreg, a nyuggereket meg 19 ezer Ft-tal is meg lehet venni, mint láthattuk).
De azért, ha 4 év múlva nem egy romokban heverő gazdaság és nem is lukasenkói diktatúra lesz itt, akkor hajlandó leszel vezekelni ezért a hisztiért? :]
Bauer Tamás vagy Debreczeni József meg elemezhet a nepszava.com-on (max. álnéven), aztán meglátjuk, hogy felállítják-e a Nagy Nemzeti Tűzfalat válaszul :D
Ki az a Tóta W? És ki nem szarja le?
"Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani."

Lehet, hogy hülye vagyok, de én továbbra se vagyok hajlandó elfogadni, hogy a blogomon nem írhatok le bármit, amit akarok. És ehhez is fogom tartani magam. Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy annyira pitiáner legyen a hatalom, hogy egyolyan kis pontba belekössön, mint amilyen én vagyok. Viszont rengeteg ilyen kis pont van a neten, és pixelenként kiadunk egy jó nagy felkiáltójelet.
Egy kérdés: mi a médiatörvénnyel kapcsolatos felháborodásod oka, ha ezen a blogon is ez olvasható a kommentbeviteli ablak alatt: "Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg." Netalán a quod licit... elv megjelenéséről lenne szó?
Mellesleg nincs nekem ezzel (a cenzúrával) semmi bajom, inkább csak a kettős mércével. Én teljesen legitim dolognak tartom a moderációt/cenzúrát. Ez zajlik az egész világban, néhol diszkréten, néhol kevésbé diszkréten. A politikai elit mindenhol legjobb tudása szerint einstandolja a sajtót, és felettéb ideges tud lenni, ha a wikileaks félék beleköpnek a levesükbe.
A fidesz bűne, hasonlóan a egyes diktatúrákhoz, az őszinteségük. Az ilyen dolgokról, mint cenzúra, nem beszélni kell, főleg nem törvénybe leírni, hanem csendben csinálni. Ha beleolvasol a FAZ vagy Standard honlapokon lévő cikkek utáni kommentekbe, a német kommentelők kb fele meg van arról győződve, hogy náluk is ez megy, és törvény sem kell hozzá. Az olaszokról meg ne is beszéljünk. A magyarok egyszerűen bugrisok, akik nem ismerik az etikettet: nem azzal van baj, amit csinálnak (mivel mindenki csinálja), hanem azzal, ahogyan. Mert a nép széplélek fiait zavarja, ha a vezetői porcelánboltos elefántként kipukkasztják a demokrácia illúzióját tartalmazó ópiumos szappanbuborékjait.
Grat, tetszik nekem ez a poszt. Merőben pesszimista hangulat itatja át végig, de ezt egyébként meg is tudom érteni. Bennem ugyanez a pesszimizmus él, talán csak ezt a szintű aggódást még nem értem el... de alakul nagyon...
Az utolsó bekezdés a kísérletről nagyon találó úgy gondolom és jól összeszedett. Mindenkinek kötelező gondolkodni való, és mélyen egyetértek.
A választások óta tartom a véleményemet, miszerint a Jobbik nevű gyülekezetre mindenki mindenki a fejét fogta és nem értette. Pedig teljesen világos, nem szólt másról, mint polgárpukkasztásról. És a végén (szavazáskor/eredményhirdetéskor) kiderült, hogy ha veszel egy csapat barmot felvegyítve köztörvényes bűnözőkkel, majd pedig az embereknek a legnagyobb képtelenségeket ígéred, úgy is komoly százalékokat tudsz elérni, mert lesznek követőid. Nos kérem a narancs párt ugyanezt csinálja, csak nem céljuk a polgárt kipukkasztani, továbbá van rutinjuk és sok pénzük. Láthatjuk, hogy hová jutottak vele. Hát ennyire ostoba a magyar..!!!!!
Utópia, tudom, de Árpád, szerintem mindketten örülnénk ha nem lenne (ez a) munkád. Már nem azért, mert ellehetetlenítenek :) Hanem nem lenne rá szükség.
Árpi, már csúful rettegsz, de jól teszed. Remélem az új törvény bevezetése után jól megkúrnak téged 25 millára és majd elgondolkodsz ( á, te nem fogsz, nem olyan családból származol )hogy a parajságod és elmebeteg liberalizmusod hova vezet. Neked és cikkeidnek is köszönhető a mostani orbáni 2/3!
Orbánnak annak a kérdésnek az eldöntésére, hogy hülyék-e a magyarok, nincs szüksége semennyi időre sem. A válasz számára az, hogy igen. Más nem is lehet, hiszen okos nép nem ad egy politikus kezébe 68%-ot, plusz jobbik, meg a többiből félelmében vagy más okból átszavazó veréb. Nincs jelengleg a földön olyan politikus, aki a helyén tudna kezelni ekkora hatalmat, különösen nem egy sértődött kis Napoleon, akinek semmilyen Franciaország nem jutott, még csak egy Elzász-Lotaringia sem. Innen nézve egyszerűen nem értik az emberek (külföld), hogy miért tesz egy egész ország ilyet. Rossz ötlet volt, az idő tudja csak, mit lehet a helyzetből megmenteni még. De hogy azt nem OV fogja megcselekedni már, az biztos. A kérdés igaziból csak annyi, hogy a pár évtizedet ami maradt neki kibekkeli-e valamilyen vezető tisztségben Putyin módjára, vagy az országban felébred valami életösztön, és esetleg mennie kell korábban. Meglátjuk.
ami a posztban elhangzott egyrészt ül, másrészt csak kicsiny szeletkéje a szaros tortának, ami rátelepedett, pontosabban rátelepítettek lelkes honfitársaim az országra.

a jelen szétkúrása baj, de nem rendbe hozhatatlan. amit én igazán bicskanyitogató pofátlanságnak gondolok, hogy a Fijjuknak nem elég ám nekik leosztott 4 év, ők kábé az örökkévalóságban gondolkodnak. ld főügyészsztori vagy ami még szomorúbb: Alkotmány.

ez utóbbira egy olyan pártnak nevezett csökevényes, kacska testrész tette rá enyves mancsát, ami a gazdatest nélkül körülbelül kimutathatatlan támogatottsággal rendelkezne. akár a Thürmer-féle Munkáspárt is írhatná az Alkotmány, ha történetesen épp beszopják maguk egy nagy monstrepártba.
és szarkupac tetején a csúcsdísz, hogy ezt az irományt bebetonozzák az ítéletnapi harsonaszóig. nemhogy nem kérdezték meg az istenadta népet, hogy egyáltalán akarnak-é új Alkotmányt, de olyat adnak nekik, amit a büdöséletben senki nem fog tudni megváltoztatni.

végül már most borítékolom, hogy majd a ciklusközi, -végi kormányértékelésen az Alkotmányozó Polgári Kormányt fogják vívmányként emlegetni. aki a Top10 Achievementbe beleteszi a pálinkafőzést, az ezt tutira nem szalasztja el.
holott a zembereknek kurvára nem Alkotmány kell, hanem termelékenység, versenyképesség, munkahely, GDP, közbiztonság, kiszámíthatóság, szólásszabadság, jogállam stb.

Ezeknek meg vagy neki sem álltak, vagy kirúgták alóluk a sámlit.
"Akik Orbán visszatérésében a pozitívumokat keresték, bazinagy szarosszendvicset kaptak a képükbe."
Ez így szokott lenni. Ld. még a szovjet felszabadítás :)

"ha másban nem is, a gazdaságpolitikában sokkal ügyesebbek, mint a legokosabb
szoci"
Csak tudnám mi alapján? Amiket az elmúlt 8 évben összehordtak az alapján semmivel nem lehetett jobbra számítani.

"Az adócsökkentéssel a közterhek összege nem lett kevesebb, mivel a kiadások megvágásához viszont nem fűlött a foguk."
Erről tervezek majd írni. Ez egy nem magyar probléma. Van egy doktrína a starving the beast, miszerint lecsökkentem az adót, keletkezik hiány és lesz indokom megszorítani, tehát visszavághatom a kiadásokat. Ez a stratégia nem szokott működni, mert az emberek könnyebben fogadják el az adóemelést, mint jóléti kiadások megkurtítását. Ezért valóságban az adócsökkentést, hamarosan adóemelés követi.

Orbán Viktor megmondta, hogy meg fogja védeni a mostani és a közeljövő nyugdíjasait. És igazából semmit nem róhatunk fel neki, mert tényleg ezt teszi. Naná, hogy. 3 millió szavazóval nem baszik ki az ember.
Hogy később is lesznek nyugdíjasok? Hogy őket nem lesz miből fizetni? Lári-fári! Az legyen az akkori kormány baja. Hol lesz ő már akkor?

"ha a köztévéből kiszerkesztik a rossz híreket, attól majd közbiztonság lesz."
Meglepő, de ez működhet. A közbiztonság objektíve nem annyira rossz, mint a szubjektív percepciója. Tehát itt könnyen és olcsón lehet látványos javulást elérni. Igazából egy politikust más nem is érdekel csak a percepció. Ki a tökömet érdekli, hogy kevesebb lopás történt-e? Ha az emberek nagyobb biztonságban érzik magukat, akkor rám szavaznak.

"akik utánuk jönnek, nem lesznek ekkora seggfejek"
Fontos, hogy még egyszer ők jöjjenek. Pár éven belül megbosszulja magát ez a gazdaságpolitika, de pár évig működik, illetve (demográfiai okokból) várható a születésszám visszaesése. Ha valaki más kerül kormányra, akkor ezeket ő szívja be. Minden rájuk lesz fogva, az ő hibájuk lesz. Minden lépésüket el fogja szabotálni a Fidesz.
Az egyetlen remény, hogy egy nap az értelmes politika útjára lépjünk, ha ő maga eszi meg, amit főz.
wtf? egy órája index címlap és no comment? ez már valami újnak a kezdete? :P
Valamit nagyon jó csinálhatnak OrbánViktorék, ha te ennyire nyüszitesz...
:)
Az utolsó mondathoz: politikai elszámoltatás undorító dolog, jó ízlésű emberek nem is gyakorolják. Ezért attól kell tartaniuk, hogy rossz ízlésű, bunkó, szadisták kezére kerülhetnek. Ettől még nagyobb lesz a pánik. Sajnos komolyodik annak esélye, hogy szegény Orbán klán vagy börtönbe kerül itthon (ami azért nem lenne nagyon ínyemre), vagy a bankárgulágon, a Seychelles szigeteken kénytelenek leélni hátralevő életüket, Princz Gábor cimbi és néhány dél amerikai kollega társaságában. Hiába no, nehéz dolog milliárdosnak lenni lopott pénzből...
ehh,leszek első.majd a letartóztatásokkor is..:)
Egyvalamit mondj meg nékem: az a régi törvényszöveg, hogy a kötelező manyupba fizetett összegek "magántulajdon"-t jelentenek, miért értékesebb törvényszöveg, mint a jelenlegi törvényszövegek arról, hogy a nyugdíjak értékállóságát cefetül őrzik évtizedszámra?

Igazad lehet, ez utóbbi is üres rizsa, de az előbbi miért nem az?

Namost, induljunk ki abból, hogy a kötelező manyup, akármit is írjanak üres törvényszövegek, nem magántulajdon legföljebb magántulajdonról alkotott komcsi karikatúra, mert nem tudok róla úgy dönteni, mint a bankszámámról.

Ezek után az, hogy a FIDESZ einstandolta, kétségtelenül egyszeri bevételt jelentő, de indokolt gazdaságpolitikai lépés volt. Innentől eléggé bukik az elemzésed.

A FIDESZ-nek idén volt néhány egyszeri bevételt eredményező, de indokolt gazdpol lépése, amit erőből végigvittek. Mindenki figyeli a mutatvány folytatását, de a szkeptikus jóindulat még kijár nekik, kezitcsókolom.
remek poszt. részemről tied a Pulitzer-díj:D
Bizony, hogy hülyének nézik az embereket.

Éppen most olvastam, hogy öt éve nem volt autópályadíj emelés, ezért most emelnek hirtelen kilenc százalékot. Itt a számla, most dörgöljem oda Orbán orra alá?

De mindez persze a mi érdekünkben történik: "A távolsági autóbusz- és vonatközlekedés versenyképessége így erősödik az egyéni alternatívákkal szemben. " Főleg ott, ahol van vonat, meg busz. Ahol meg nincs, ott dögöljön meg a pógár, és fizessen csak évi NEGYVENEZER forintot azért, hogy azt használja, ami az ő pénzéből épült.

A legnagyobb parasztság viszont az, hogy EU előírásokra hivatkozik, amit nekik MUSZÁJ teljesíteni. Úgy látszik, Németország nem EU tag. Meg Belgium sem.

Ezek nagyobb gazemberek, mint az elődeik.
Bizony ha új dolgot akarsz akkor a régi szemetet elkell takarítani!
Valahogy nem nyivákoltatok amikor a komcsik takarítottak a politikában,kultúrában,oktatásban!Pedig sokmillió ember esett ennek áldozatúl meg ez az ország!Úgyhogy csak takaritsák a sok szemetet ami itt felgyűlemlett 60 éven át!
Ugye ez a Szalai Annamáriás oldal nem kér copyrightot, mert indítottam ezzel a képpel egy topicot egy fórumban.
Mi lesz veled meg a blogoddal jan 1 után? Ez ilyen formán biztosan nem mehet majd tovább...
Az országnak sok problémája van, más országok okosan megoldották.
Ezeket az okos megoldásokat miért olyan nehéz ellesni? (hát mert akkor nem lehet lopni, mert sűrű ködben nem látszik hova nyúl a kéz)
Végre egy jó cikk.
Jó próba lesz az mnyp lenyúláshoz való hozzáállása a zemberekenek, vajon Mo hány százaléka nézhető hülyének.
Én ma megyek visszajelentkezni oda, ahonnan erőszakkal jelentettek ki az újkommunisták.
minden bizonnyal az en fogalmazasom es szokincsem sokkal szegenyesebben hozta volna ossze, de azt hiszem tartalmilag valami ilyesmit irtam volna le en is. Es bar nyilvanvaloan az ember egy forumba nem ir ilyet, de egy baratom azt mondana, hogy : nem hiszem el, hogy ennyire hazhoz megyunk a lofaszert, es hagyjuk hogy megbasszanak minket mikozben tetszoleges europai orszagban ennek a negyedeert is mar utcan lennenek az emberek, mi meg tapsolunk is ahhoz hogy a vegen az arcunkra verik...

en mondjuk ilyet nem mondanek, bar sok ponton osztom a velemenyet.
Az a nagy helyzet, hogy a fijjuggnak már a megválasztása napján ha a gazdasággal kezdenek el foglalkozni már késő lett volna. De ahhoz ugye kellett volna lenni valami épkézláb programnak.
Na most amikor valakik nem értenek a gazdasághoz mit csinálnak? Azt amihez értenek. Megregulázzák a médiát, alkotmányoznak, stb. A probléma csak az, hogy ehhez se igazán értenek.

A legnagyobb problémának azt látom, hogy akinek van egy kis sütnivalója az távol tartja magát ezektől a kőbunkóktól. Meghát ugye orbán azt el is marja maga mellől. Szóval szerintem hiányzik a fideszből az a szellemi háttér ami valóban tenni tudna valamit a gazdaság helyreállítása érdekében.
Bár meg kell mondani ez nemcsak a fideszre, hanem úgy általában az egész magyar politikára érvényes.
Ha biztosak lehetnenk abban, hogy 3,5 even belul megbukik a Paliknaforradalmi Garda, akkor meglehetosen szorakoztato 3,5 evnek neznenk elebe. Az ideges kapkodast nezni, ahogy a 2/3-ad is csak bukasra eleg es vegre orokre megszabadulunk Orbantol.
A problema az, hogy mi van, ha leszarva mindenkit megis kepesek lesznek addig manipulalni a kozvelemenyt, a hivoiket, hogy egy nem tul szabad valasztason, akar az EU-n kivul is, de megszerezzek a kovetkezo 4 eves felhatalmazast.

Tenyleg Xsasha, meg mindig jo iranyba mennek a dolgok? A nyugdij penzek mar a koltsegvetes szerint is folyokiadasra mennek el, komolyan veheto egyeni szamlanak se hire se hamva, pedig mar alig 35 nap van hatra a dontesig, ha ez dontesnek nevezheto egyaltalan.
A media torveny mar nemzetkozi szinten is kiverte a biztositekot. Miert akar valaki bunkosbotot, hogy csak a tenyeret utogesse vele? Aztan ha kell odacsap? Demokraciaban az allam inkabb ne akarjon bunkosbotot.
De egyaltalan mi az a cel, amier megeri igy szembe menni a civilizalt vilaggal? A vilagvalsag idejen, Europa masodik szamu diktaturajaba, hogy omlene annyi penz, amibol 6-8-10 %-os novekedest lehetne finanszirozni evekig?
Látom , tóta szurkol a kudarcért , és hanyatt van esve saját magától , hogy mennyire jól tud irni ....szánalmas .
De hát szólásszabadság van ...ez is belefér .
Háát! Tudod számomra Fábry Ildikós szamárcsődörös poénja is gusztustalan volt, de ez a látványosan belinkelt kép, igencsak undorító. Tudod engem sokan rasszistának tartanak, pedig kizárólag piaci ingatlanérték alapon nem szeretném, ha az én falumba cigányok költöznének, de soha nem jelentetnék meg, sőt meg sem néznék egy cigánynőről ilyen képet. Valami más ütősebb provokáció nem volt? De ez csak rám és az én ízlésemre vonatkozik, és fontosnak tartom, hogy ilyen képek megjelenhessenek cenzúra nélkül. Azért jó, ha tudod, hogy amikor egy rokonom az USA-ban volt, egy sima iskolai "mocskos niggerek" feliratért, jóval komolyabb eljárás volt és a tettest bizony egy életre kvázi hivatalosan megbélyegezték, pedig azért az nem mérhető ehhez az alázáshoz. És még ők beszélnek sajtó szabadságról: elképzelem mit kapnának tőled.
Árpád. Mehet olyan komment ami teljesen egyetért veled? (kivételesen) Vagy csak külföldi szerveren...
Csak nehogy Annamária lesújtson, és mártírt csináljon Tótaból. A börtönben még nincs net, és szellemes blogját onnan nem irogathatja.
Ezt a posztot amúgy tényleg meg lehetne büntetni, a rágalmazást most hagyjuk, de illene egy figyelmeztetés, hogy a szalaiannamaria.net egy pornóképre mutat :)
Kedves Tóta W. Árpád!

Ha szombat 0 órától is ilyen bátor írásokkal fog megjelenni, akkor le a kalappal Ön előtt, mert én attól félek, hogy a jövő héten már csak óvatosan fogalmazó, remegő kézzel írt bejegyzéseket fogok olvasni az Ön és a hasonló bloggerek tollából illetve billentyűzetéből...:-))
De remélem, hogy tévedek!
2010-ben még ez is leírható:

Szijjártó-programkód (vázlatos):
$miniszterelnok=$_GET['miniszeterelnok'];
if($miniszterelnok=='Orbán Viktor'){
echo 'A kormány nem ijed meg a bírálatoktól, egy teljesen európai törvényt hozott...' /* persze ennél hosszabb a szöveg */
}
else{ echo 'Mondjon le!;}
Aha. Az előző kormány utolsó hónapjaiban volt, hogy gyak hetene több milliárdos több, mint korrupciógyanús ügylet bukkant fel. (Volt olyan nap, hogy több is....)

Szinte lépést sem lehetett tartani, hogy ki, hol és mennyit tüntetette el...

Ehhez képest az elmúlt x hónapban lényegben túl komoly dolgokról nem írt senki, még az "khöm", nem túl független index sem...

Most akkor vagy az eddigi sajtó hirtelen nagyon béna lett, vagy nincs is miről írni...?
Melyik a legolcsóbb külföldi tárhelyszolgáltató?
Wingate kell melléje, hogy ne tudják letiltani? :)
Köszönöm a blogot, nagyon jó. 1-2 kicsit sulyokvetett mondatán kívül mindenével egyetértek. Sajnos.
A közszolgáltatások színvonala nem csökkenthető tovább. Aki ma tanárnak megy, az a kevés elkötelezettől eltekintve kontraszelektált. Tömeges orvos-kivándorlás várható nyugatra, tisztességes ápolónőt nem találni. Keressünk nem frusztrált BKV-sofőrt, nem korrupt rendőrt. Nem folytatom, mindenki tudja.

Sok az ál-rokkantnyugdíjas, de nem lényegesen olcsóbb ugyanezeknek az embereknek segélyt/munkanélküli ellátást fizetni, és egy leharcolt ötvenéves nem fog munkát találni. Illúzió a nyugdíjkorhatár emelése is, nem fognak 65 éves korig alkalmazni embereket, sem fizikai munkára, sem szellemire, mert a fiatal erősebb, naprakészebb, gyorsabb.

Tehát a kiadáscsökkentés lehetetlen. Valamennyit lehet tenni, például a bürokrácia számítógépesítésével, de az nem komoly tétel. A nyugdíjak is csökkenthetők talán, de mindenki lássa be, hogy havi 40ezer a minimum a megélhetéshez, akár nyugdíj, akár segély, és ez a tétel önmagában mai szintű adókat eredményez (ha az aktívak száma továbbra is 1/3, vagy kevesebb). Az EU közepén (szélén) pedig emberek nem halhatnak éhen.

Vagyis a nekünk ajánlott csodagyógyszer nem megoldás, lehetetlen átvinni, belerokkan az ország. Az egyetlen lehetséges, reális cél a fogyasztás csökkentése, elsősorban azé, amelynek az importtartalma magas. Ez csak indirekt módon lehetséges az egységes belső piac miatt. Bokros még megemelhette az importvámot, ma már nem megoldás az ÁFA-emelés sem, az internetes vásárlás korában.

Az egyetlen lehetőség tehát az, hogy a szükséges pénzt indirekt adókkal kell beszedni. Persze, hogy átterheli ránk az adót a mobilszolgáltató, kevesebbet fogunk telefonálni, de nem halunk éhen. Magas a benzinadó: kevesebben és kevesebbet autóznak, de jobb orvosaink lesznek. Ez a kikerülhetetlen alternatíva. Az éljen rosszabbul, aki még képes erre és nem rokkan bele, és elsősorban az importfogyasztását csökkentse.

Aki ezután a lengyel tejre szavaz, az gondolja meg, hogy az EU-ban NINCS egységes belső "piac" a szociális ellátórendszerre, a nyugdíjrendszerre, tehát ha lengyel tejet vesz, akkor eggyel több magyar munkanélkülit fog eltartani, az árba ezt is számolja bele.
Áhh, Árpi, komolytalan vagy, csúsztatsz össze-vissza, hülyítesz, csak azt remélem, hogy a "hülyítettjeid" előbb-utóbb észreveszik:
- a kormány változtatásaiban a nekik jó dolgokat is, aztán
- azt is, hogy az ÖSSZegyenleg -a károgók (mint te is vagy) kórusa által sugalltak ellenére - még mindig inkább pozitív.

És igen, álljon itt egy ilyen vélemény is:
nem érzem magam hülyének (szakmailag sem) és azt állítom, hogy MINDENT figyelembevéve NAGYON JÓ irányba mennek a törvényeink összességében, ebben az mszp/szadesz által hátrahagyott reménytelen helyzetben CSAK ILYEN módon lehet nekiindulni valamiféle kilábalásnak, ami ha jól csinálják, akkor is eltart 5-10 évig, akkora a szarkupac, amit ránk hordtak (de te még mindig ránk hordod, nem el - "köszi").
Középosztálybeliként az adócsökkentéssel jövőre havi több tízezer Ft-tal több marad a zsebemben, és ebből futja majd valódi öngondoskodásra is. A KÖTELEZŐ magánnyugdíjpénztári tagság ugye nem ebbe a körbe tartozik,és végre nem azt kell látnom, mások hogyan élik fel és a játszák el a nyugdíj befizetéseimet. Az államadósság csökkentése és az állam önfinanszírozó képességének helyreállítása (értsd: a korábban deficites és ezért adóemelést,adósságnövekedést generáló nyugdíjkassza tisztán nyugdíjbefizetésekből való fenntartása)ennél lényegesen értelmesebb cél. Szintén örvendetes a társasági adó 10 %-ra, az osztalékadó 16 %-ra csökkentése.Hasonló intézkedéseket egy a szerző által favorizált magyar szoclib kormány évtizedek alatt sem hozott volna meg (persze addigra már egy aktív kereső sem maradt volna az országban). A fejlett demokráciák bázisát jelentő aktív középosztály szempontjából tehát fontos és jó lépéseket hozott meg az új kormány. Persze annak, aki a szocik és a multik faszán lóg, ez nehezen belátható. Erről szól ez a poszt.
Valaki tudja hol lehet elolvasni a médiatörvény szövegét? Vagy ha az túl hosszú, legalább a durvább részeket? Nincs valahol egy cikk, ami leírja idézetekkel alátámasztva, hogy miért diktatórikus?
Egyre többször hallom azt a véleményt, hogy az emberek nagy része erre szavazott, miért van bárki is kiakadva???
A válasz az, hogy a többség zsarnoksága is ZSARNOKSÁG, arról már nem is beszélve, hogy fingjuk nincsen az embereknek, hogy mire is szavaztak!!!!
Hát Árpád cikkéhez nem tudok semmit hozzátenni. Egyszerűen tökéletes. Minden benne van - teljes a para. Valóban a Fidesz félelmetes, itt diktatúra van-lesz. Orbán meg maga az ördög. Az a baj, hogy 10 éve ezt olvasom, hallgatom Tőled kedves Árpád. Valami észérv, tények - vagy csak csupa feltételezés van a zsákban? Te tényleg azt gondolod, hogy a kormánypárt tagjai, szavazói, szimpatizánsai mind gazemberek, hozzá nemértők, esetleg szimplán hülyék? Na ne, Te ennél intelligensebb vagy!

Egy szegény, megtévesztett és ostoba két diplomás stabil Fidesz szavazó
Vigyazat, nemsokara jonnek a habzo szaju fidesznyikek :)
Óh, már megint egy fos cikk... ha már a szar szóba került, többször is.
Kedves Árpád,

ha majd visszamenőleges hatályú lesz a médiatörvény is, megnézheted magad! De lehet én is!
:(
"A mai fideszes slepp simán elképzelhető, ahogy 1989-ben a Köztársaság téren, ízléstelen függönyök mögött hallgatják a pimasz ellenzékieket" - és sajnos sokan közölük így is tettek. Talán ezért van, hogy a mai konzervatív erkölcs nagyon hasonlít a Kádár-éráéra. Az állam majd megmondja, mit szabad, mit nem, mindezt persze a jó nép érdekében. És boldog lesz a középosztály: végre mintha újra Kádár-apa meleg keze simítana végig ősz buksijukon. Sok pici Oidipusz, aki ahelyett hogy kinyomta volna saját szemét, bifokálist kér, de tébéset.
Igen,így kell ezt csinálni,nem gusztustalan módon a családját belekeverni...
T.Új Péter!
Nagyot csalódtam Önben amiért a tegnapi hitvány hozzászólásokat engedte elburjánzani.
Orbánt lehet akár nagyon keményen bírálni,de a családnak semmi köze a politikához,olyasféle attitűdben semmiképpen ahogy az tegnap megjelent.
Sajnos mindenben igazad van!
De amit most fogsz kapni, az nem lesz semmi......
A legelső mondatodat kellett emésztenem, mire lejött:
Ha valaki néhány nap múlva véleményt akar nyilvánítani beteg, korrupt és ostoba kormányzásról, akkor már jól fogja tenni, ha fiktív, sosemvolt országneveket használ fel hozzá.

Azért a www.szalaiannamaria.net az üt.
Lesz majd TWA.net is?
A Nagyon nagy probléma, ha például én a lakásomba szeretném behozni a Netet, akkor a szolgáltató gondoskodik arról, hogy az eszközömig elhozza a jelet! Nekem csak egy Lap Top kell. Nagy tételben ez olcsón megoldható. Lehet osztani és szorozni!index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/27/otmilliardot_szetosztottak_az_altalanos_tartalekbol/
Az alacsony szja szerintem kurvára hidegen hagyja a tőkét, nem vonzza. Mit érdekli az a gonosz kapitalista muflont, hogy én a fizum hány százalékát adom be a közösbe? Őt az érdekli, hogy az ő adói mekkorák. Nem vonz ez az adócsökkentés lófaszt se.
elszámoltatást? nem ok nélkül neveznek ki embereket 9 évre: 4 + 5 év elévülés
Egyes EU tagországok figyelmeztetésének figyelmen kívül hagyása komoly gondokat okozhat hamarosan. Na nem az EU-nak, hanem nekünk. Lassan kénytelen vagyok arra hajlani, hogy ez a magatartás tudatos. A fidesznek szakítani az EU-val módfelett ciki lenne. Meglehet, hogy az immár Lukasenkó 2-nek titulált OV taktikája éppen az, hogy az EU közösítse ki az országot, magyarán kiteszik a szűrünket. Ne felejtsük el, hogy OV már egyszer magabiztosan kijelentette, " Az EU-n kívül is van élet". Igazat mondott van, de milyen?
Voltak és mindig is lesznek emberek, akiknek a személyes hatalom megtartása bármi áron is többet jelent, mint az ország sorsa és jövője.
Tóta! Mennyit fizetnek neked ezért és az ehhez hasonló okádék "véleményeidért"?
Köszönet a homoerotikus gerjedelem utalásért.
Ez a cikk egy görcsös bajnaiváró idegroham.
Igazából pont ebben látom a kormány (egyetlen?) pozitívumát. Ha esetleg nem jött volna össze a 2/3, akkor lehetett volna mindent a balosokra, meg a 'libsikre' fogni, hogy de ezért nem ment...

Így 1-2 év kiábránulás után remélem összeáll majd egy szalonképes liberális párt amire már elegendően sokan szavaznak majd.
komolyan nem értem hogy volt képes ennyi ember a fideszre szavazni... ennyire rossz az emlékezotehetségunk?

egy kis emlékezteto, kedves Antiglobal barátom jóvoltából:
www.youtube.com/watch?v=nH4CDGmd9K4
Ez ( a médiatörvény )volt a szakítópróba,......ha ezt lenyeljük és lenyeli az EU,.......akkor mindent lehet .... (és minden meg is lesz )
domain: szalaiannamaria.net
owner: Szalai Annamaria
organization: Nemzeti Media es Hirkozlesi Hatosag
email: savingprivateblue@gmail.com
address: Ostrom u. 23-25.
city: Budapest
state: --
postal-code: 1015
country: HU
phone: +36.14577100

created: 2010-12-22 06:36:28 UTC
modified: 2010-12-22 20:27:00 UTC
expires: 2011-12-22 06:36:28 UTC
Nemigazán tudom már komolyan venni ezeket az elfogult, kampányszerű írásokat. Nem is zavarnak, mert mindenkinek joga van leírni, amit gondol, és úgyis főleg azok olvassák már ezeket az írásokat, akik egyetértenek általában a szerzővel.

Ezzel együtt még mindig szeretem az indexet, de nem az elfogult politikai nézeteiért(lsd ezt az írást), hanem a gyors hírszolgáltatásért, és a széles választékért. Kár, hogy az elfogulatlanság, és a tárgyilagosság nem jelenik meg mindig, mert egyébként profi lenne az index.
Gratula, szépen összefoglaltad.
Kedves Árpi!

Januártól privát hírlevélben várom az írásaidat.
Email címemet tudod.
Amúgy meg nem kell megijedned, legalább megtanulsz sorok közt írni. Én is megtanultam annak idején. Amúgy meg a magyar médiát nem kell cenzúrázni, eddig is cenzúrázták a különböző pártokat finanszírozó bank, gyár, párt és laptulajdonosok. Most csak eggyel szaporodik a számuk.
Nem szoktál képmutató lenni, most is felesleges volt.
BUÉK

(Azzal rohadt svájci frank árfolyammal csináljanak valamit, de gyorsan! A. Merkel ezzel foglalkozna, ne OVI fütyiét szorongassa.)
Az elszámoltatást TERMÉSZETESEN megússzák. Eddig minden politikai elit egy-két parasztáldozattól eltekintve megúszta. Orbán első kormányra kerülése előtt volt az olajszőkítéses politikai maffia kiépülése. Senki nagy hal nem bukott le, Orbán szemérmesen szemet húnyt felette. Nyilván cserébe őt se baszogatják majd ha lebukik 3 vagy 7 év múlva. Ne áltassuk magunkat: a szakadék az Hatalom és a Nép között van, nem a pol. pártok között.
"Akik Orbán visszatérésében a pozitívumokat keresték, bazinagy szarosszendvicset kaptak a képükbe. Semmi nem jött be, az égvilágon semmi. A gyurcsányista rettegőket igazolta az élet."

Ezt csak annak a pár munkanélkülivé vált képviselő és önmagát újságírónak (e cikk írója is!) és "megmondónak" tartó fajankó gondolja.

A többség természetesen nem így érez!

A hazugok most szorulni fognak. Azok akik - mint e cikk is - azt próbálják meg sugallni, hogy a "többség" így meg úgy gondolkodik....milyen szánalmasan tetten érhető: "Akik Orbán visszatérésében a pozitívumokat keresték": tehát mindenki, aki a Fideszre szavazott. Még csak nem is Fideszt említ ez a farizeus, hanem Orbánt. Pont azért, hogy gyűlöletet szítson egyetlen személy ellen.

Attól tartok, hogy sajnos az új médiatörvény nem fog lecsapni az ilyen hazug manipulátorokra kellő szigorral, pedig megpróbálnak mindent, még országunk elárulását is (hazug cikkek a külföldi sajtóban - természetesen megrendelésre).
Első?

Egy baj van ezzel az írással: hogy majdnem minden szava igaz. Ami meg nem, az valójában sokkal rosszabb.

:-(
Helyettem leírva:
MiVanVelem » Már nem is érdemes
mivanvelem.hu/2010/12/28/mar-nem-is-erdemes/
Nagyszerű irás!

Én csak azt nem értem, hogy 9 998 000 ember hogyan nem vesz észre azt, hogy a reszli 2 000 egyszerűen leszarja őket??? A többség még mindig úszik a boldogságban, hogy megszabadult Gyurcsánytól (ami nem is nagy baj), de nem számol azzal, hogy nélkülöznie kell Bajnait is, aki - minden hibája ellenére - mégiscsak a megfelelő irányba próbálta elmozditani az ország szekerét.

És még valami: mi lesz februárban, amikor ez a 9 998 ezres szám majd a felére csökken, mert hirtelen fel fognak ébredni az emberek? Jön majd a Pintér féle emberarcú rendcsinálás???
Remélem, van annyi vér a pucájukban az újságíróknak, és nem hagyják annyiban a média ellehetetlenítését.
Mert ha sikerül a zsebdiktátornak a"csend hangja", akkor ez minősíti az egész médiát.
Pedig egész egyszerű megoldás van.
Össze kell fogni, és nem kell figyelembe venni az egész disznóságot, amit ezek kitaláltak.
Minden egyes média egxszerre írja meg, mondja el a véleményét, attól ezek fosnak/sic!/, hogy mindenkit bíróság elé merjenek citálni!!!
Le a zsebpiszokdiktátorral és csicskáival, éljen a média önszabályozása!
WIP NON CORONAT!!!
1. Fos a poszt, tele humánvénás csúsztatással.
2. Árpika, Leon Uris helyett lapozgass inkább Balassát, Brealey-Myers-t, Samuelson-t stb és csak utána fogj bele hasonló melóba.
3. A sajtószabis részhez nem tudok hozzátenni, mert nem értek hozzá. De ez legyen a te gondod, elvégre te foglalkozol firkálással.
Csodálatos poszt. Magam is sikerekben gazdag 1984-et kívánok mindenkinek!
"szerepmodell" - ez a szó gondolom a "role model" tükörfordítása.

Jobb lenne példakép.

Lásd itt is:

leiterjakab.blog.hu/2010/08/12/rossz_es_jo_a_szerepmodelltol_a_stikaig
Kíváncsi leszek még hány év kell hogy valaki elkezdje az átalakításokat.
Nyugdíj, egészségügy,...
De félek hogy magyar módi szerint akkor amikor már szuper infláció lesz és kibocsájtják az egy milliárdos bankókat.
Legalább azt tudjuk kinek a képe lesz rajta.
tótawé téved, mint olyankor mindig, ha Kádár Jánoshoz hasonlít egy fasiszta diktátort.
OV-nak NEM Kádár a mintaképe, hanem Gömbös a maga arisztokratikus-fasisztoid rendszerével.
Arról is kérdezhetünk, hogy a kisebbrendűségi komplexusa miatt fordult pszichiáterhez, vagy eleve terhelten született, ami megmagyarázza az összetört
putriszobáját az elvesztett választások után.
Egyedül állítólag kádár János féle szöveget írhatnék, "nem a kívánt fajta szaporodik",és kérdezném, mikor nyirbálják már meg a fölösleges, luxuskiadásszázmilliárdokkal felérő szociális támogatásokat???
ez most gyenge lett...
még rettegve is.
"Ez a ciklus tényleg kísérlet: az derül ki a végén, hogy tényleg annyira hülyék-e a magyarok, amilyennek Orbán látja őket. "

Igen tényleg ennyire hülyék vagyunk.

Remek imádnivaló cikk.

Biztos jönnek majd a szemellenzős bányalovas mentalitású jobbosok, de nem baj had nyomják :-))))
A birkapasztornak is pont annyi esze van, mint a birkainak...
Orbán Viktor fejlődése! A KISZ-es esküjét nem találom, sem a katonai esküjét.

A kisdobosok 6 pontja

1.A kisdobos hűséges gyermeke a magyar hazának.
2.A kisdobos szereti és tiszteli szüleit, nevelőit, pajtásait.
3.A kisdobos szorgalmasan tanul és dolgozik, segíti társait.
4.A kisdobos igazat mond és igazságosan cselekszik.
5.A kisdobos edzi testét és óvja egészségét.
6.A kisdobos úgy él, hogy méltó legyen az úttörők vörös nyakkendőjére.

Az úttörők 12 pontja
1.Az úttörő hű gyermeke hazánknak, a Magyar Népköztársaságnak, felelősséggel dolgozik érte.
2.Az úttörő erősíti a népek barátságát, védi a vörös nyakkendő becsületét.
3.Az úttörő szorgalmasan tanul, a világ és önmaga megismerésére törekszik.
4.Az úttörő gyarapítja és védi a szocialista társadalom értékeit.
5.Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.
6.Az úttörő igazat mond és igazságosan cselekszik.
7.Az úttörő szereti, tiszteli szüleit, nevelőit és az idősebbeket.
8.Az úttörő igaz hű barát.
9.Az úttörő bátor és fegyelmezett.
10.Az úttörő szereti és védi a természetet.
11.Az úttörő edzi testét és óvja egészségét.
12.Az úttörő úgy él, hogy méltó legyen a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség tagságára.
Bakker, valami hasonlóra gondoltam, de olvastam valahol egy kommentben, hogy nekünk Mohács kell, hogy valamiért is összefogjunk, vagy jó felé vigyük a dolgokat...
Meg tiszteltetés az elsök között kommentelni. Én tisztelettel kérem,hogy a Blogger Ur halgassa végig OV magyarázatait , ha valamit nem ért akkor kérdezzen meg engem,mert én meg értettem. A hosszu blog forditott arányoságban van a tartalommal.
"A Fidesz kormányzásának legfőbb vezérelve, hogy radikálisan hülyének nézik az embereket. Ez a ciklus tényleg kísérlet..."

Na ez az.

1999-ben írtam le először: "A tények makacs dolgok. A tényeknél már csak a Fidesz makacsabb." Azóta sem változott a hivatkozott mondatalanyok közül semmi semmit. A tények továbbra is, a Fidesz aztán meg még inkább. Az output sem lesz tehát más vagy különb, mint az első négyéves regnálásukat követően. Talán csak annyiban, hogy még annál is dühödtebbek és értetlenebbek lesznek...
Picit szertintem megint félvarrod a gombot. Majd meglássuk jövőre mennyire fog ez befájni.
én szóltam hogy ez lesz, inkább a Jobbikra kellet volna szavazni, sajnos ők is eléggé szociálisak meg hitbuzgók, de legalább fényévekkel rendesebbek mindenben
Arra emlékeztet ez a cikk, mint amikor a kutyám, szegény össze-vissza zabál mindent, ami megmaradt az asztalról és helyre, időre való tekintet nélkül okádja ki magából.
"Legfeljebb remélik, hogy ... valahogy megússzák az elszámoltatást." Abszolút nem remélik, hanem biztosra mennek, tesznek érte, be is ültették a csatlósukat főügyésznek. Ez több mint remény, maga a bizonyosság, hogy semmiféle elszámoltatás nem érheti őket ezek után.
szórul szóra egyetértek, remek írás.
Van egy pár rossz hírem Arpi

Az első, hogy a technikai réteg nem érdekli (sosem érdekelte) a hazai gennyfejeket, erről hosszan beszélgethetnél avval, aki sulyos (bár végül csak felfüggesztett) börtönéveket kapott azért, ami valami X-edik sokévvel azelőtt használtjuzer browser cache-ban a gépén szándékai és tudomása ellenére ottmaradt
(birtokolta, tehát büntetendő, passz)

haérted..

Innen, az ő agyukkal nézve, ez a kép most nem az akármi net-en van, hanem nálad, mert a felfogásuk szeritn nálad jelenik meg és ennyi elég is

Az átkattintás, és egyéb uri huncutságok kurvára hidegen hagyják az ügyeletes seggfejeket, a bírók meg nem értik, 100ból 99 legalábbis, a maradék egy meg nem AKARJA érteni...merugye az akolmeleg

A harmadik, hogy nem kell sokat gépelni a központi adatkicserélőben, kb 2-3 sort, hogy sermmi olyan csunyaság, amit vikker az előző éjjel a neten talált, ne jelenhessen meg a békés jóravaló nemzettárs számítógépén, megmételyezve annak fidesztiszta nemzettudatos elméjét

Lehet nyilván percente költözni, meg miegyéb, azonban, ha mindenféle ilyen linkek, ("nemzetgyalázó tartalmak") közlését párhuzamosan büncselekmlénnyé is nyilvánitják, elég hamar elveszett a játszma, és mégcsak nem is kell senkit VALÓBAN durván meghurcolni, kivégezni, lecsukni, elég a tudat, evvel a célt elérték

Itt nem egy hosszutávra tervezett koherens rendszert kell öszetartani

(valljuk be ami kádárék idején volt, ott azért csak működek a csavarok, ha nyikorogva is, volt saját gyártásu tévé, rakáta, géppuska, a boltban annyi kaja, hogy akik ezeket legyártják, eladják, szállítják, kilövik, stb, ne kéketzöldet látva fetrengjenek az éhhalál peremén, stb)

Tehát ezuttal a cél nem a totális elhalgattatás, csak az egyirányba állított véleménynek és közgondolkodásnak egy olyan foka, ahol a lázadó nagyrésze ostobának, xarkavaró alattomos ártánynak tünik fel, mert feltüntethető annak, egyszerűen az egyirányú vélemény (akol effekt) hatásaival operálva

Az a csekély % meg, akit nem lehetett megtörni, meghülyíteni, vagy elhalgattatni, senkit se érdekel

Amig a rendszer műkdöik, a belső párt uralkodik, a szeretetminisztérium a dolgát teszi, a besugók besugnak, tökmindegy hogy 1 vagy 10 vagy 100 winston és julia éli titkos eretnek életét szüntelen félelelmben, a rendszernek ez a legcsekélyebb mértékben sem ártelmas

Orosz Péter (törölt) · http://kzamm.com/ 2010.12.28. 15:05:53

<blockquote>A mai fideszes slepp simán elképzelhető, ahogy 1989-ben a Köztársaság téren, ízléstelen függönyök mögött hallgatják a pimasz ellenzékieket, akik jogállamot meg sajtószabadságot akarnak, és gúnyos megjegyzések között fontolkodnak, hogy lehetne befogni a pofájukat ezeknek a kis köcsögöknek.</blockquote>

Az érdeklődőknek idelinkelem Tokfalvi Elek szeptemberi, Geronto 2010 című írását, mely nevezett slepp kultúrtörténetéről szól:

hirszerzo.hu/publicisztika/164574_geronto_2010
Hát Árpi, ebben benne volt Minden. Köszi az összefoglalót!
W., szemben sok massal, te most pofazhatsz, mert te ezt megtetted aprilis elott is. de hogy eljon-e az, hogy ez az elmebaj, amit Orban az elmult 4 evben csinalt, ez kiall az emberek fejebol, rajonnek, hogy Orban hogy atbaszta oket a hulyenepszavazassal is, meg a 8 evezessel is, es hogy valojaban ot kell elkergetni, ez sajnos keteselyes meg mindig. nagyon melyen ul ez sokakban, 84% belement ebbe a csapdaba 2008-ban, es mar nem Orbannal, hanem magaval kell elszamolnia. Gyurcsany vissza ne jojjon, de Orban aztan tenyleg Grazban pihenjen a maradek idoben.

az allamparti hasonlatot erositsuk meg, foleg azon fiatal, harminc koruli olvasoknak, akik ezt nem, vagy alig akarjak elhinni: tenyleg ugy mukodik az elet aprilis ota, mint Kadar alatt. a partba be kell lepni, hogy poziciohoz juss, nincs mas ut elore. ASZ-elnok akarsz lenni? nem a tobb evtizedes szakmai mult kell, hanem a parttagkonyv. alkotmanybiro akarsz lenni? parttagkonyv, de legalabbis erdemi szolgalat a partnak. a mediaban akarsz elorejutni, akarmilyen szinten (foszerkeszto, programigazgato, radioelnok, hatosagi vezeto)? ezek mind parttisztsegek. a part es az allam egybefonodott, pont mint Kadar alatt. utalod Lendvai cenzor Ildi nenit? es akkor Szalai Annamaria kollegairol mit gondolsz?
Nyugi W!

Ez még egy jódarabig így lesz! Nem te fogod jópénzért csinálni a szájbarágós meséket a TV-nek. (csak jelzem, hogy a kormányalakítás óta alig hét hónap telt el)
Kösz,hogy megírtad az Orbán-korszakot zseniálisan! Kompország a büdös mocsárban hasít a vitorlájával, vezénylő - ló nélküli, pedig a ló ilyen értelmes állat! - tábornoka hadonászik mindenfelé.

Szalonnamária meg csak azt kapta itt a cikkben, amit hajdani munkássága révén amúgy is hévvel épített. www.168ora.hu/itthon/a-fideszes-ortt-vezer-szalai-annamaria-erotikus-lapot-vezetett-59719.html

Ezzel együtt a Maunika és Józsi barát kurva káros és mocsok egy műsor volt, ebben még szalonnával sincs vitám. Csak az ő kis szájából érdekesebben hangzik ez a megvilágosodás... De nem is Maunikát hajazó műsorok ellen menne a szalonnás törvény, hisz a VV most is önti a mocskot hivatásos prostival és egyéb ínyencségekkel - főleg a viharvert, de mindig a talpára eső és megint előszedett Stohllal - az RTL fáradhatatlan kanálisából. Ez csak a fityegő fügefalevél, hogy védik a jóerkölcsöt.

Kik (azt látjuk, milyen hiteles egyedek) és kikkel szemben? Ezeket mind csak január 1-ig lehet leírni? Akkor bele kell húzni. :-)
Árpád, jól értem? Te akkor igazából nem is szereted Orbán Viktort?
Nem merek hozzászólni, mert még kimoderálnál.
Délelőtt egy vidéki, kis faluban voltam. Lényegtelen hol, a lényeg, hogy nem Mo. legfejlettebb vidéke. És ó jajj, a gyerekek interneteztek, a nagymama ebédet főzött, a papa meg veszekedett az unokájával, hogy mostmár ő is odamenne a számítógéphez, hogy a híreket elolvassa. Ha nem kínálnak hellyel seggre is ülök. A nagypapi nem az ólombetűkkel szedett, festékszagú lepedőt olvassa, hanem az interneten a híreket. És ha félreklikkel, nem a zorbán.hu-n találja magát, hanem jobbik esetben egy pornószájton, a rosszabikban meg egy blogon, ahol nem az (MTI vagymi) szűrt híreket olvassa esetleg, hanem egy helyi beszámolót az ország egyik eldugott szegletéből, vagy egy véleményt, pártunk és kormányunk munkájáról. Persze biztosan megnézi az esti híradót is, és aztán megy a netre klikkelgetni, és össze fogja hasonlítani az elhangzottakat, mint ahogyan a komcsi tv híradó után meghallgatta a SZER-is és tudta, hogy hülyére akarják venni. Az emberek mindig tudják, hogy hülyére veszik-e őket, csak egy darabig nem foglalkoznak vele. Amikor foglalkoznak akkor viszont büntetnek érte. Máglyára!, kiáltják a korrupt szocikra és ezt fogják kiáltani a fideszre is, ha ez folytatódik. Olyan ez, mint az 1x1. Lehet mondani, hogy kettő csak amikor az embereknek meghaladja az ingerküszöbét, akkor addig verik a delikvens fejét a falba, amíg meg nem tanulja, hogy az csak egy, ha tudja, akkor meg pláne, a hülyeség miatt!
Csak azt nem igen értem, hogy mi a faszért kell hülyíteni az embereket, hogy 1x1 az kettő, mikor mindenki tudja, hogy nem?
Remélem, hogy aki eddig nem vette észre, hogy orbán mekkora egy szemétláda, tolvaj, primitív barom, most már ő is látja...Remélem, hogy aki folyamatosan járt tüntetni, kukát gyújtani és tömjénezni orbánt, az most büszke magára....
Egyik se jobb a másiknál, de ez a lehető legszarabb...
Nem tudom, honnan veszed, hogy csak Januártól kell befognod a szád. A fidesz törvények visszamenőlegesen is érvényesek.
Én nem is tudom... Nem valami bíztató így első blikkre, de kezdődtek már jó dolgok irdatlan szarul. Várjunk még vagy 2évet...
Ezért recskáztál, hogy végre kimondhasd, ők a szarabbak? Talán várni kéne a ciklus végéig.
Csezmeg Árpi, ezt hogy csinálod? Még egy hozzászólást se moderáltál be a blogodba, de még mindig vezeted a toplistát az index jobb (hehe) felén. Miközben TG már régen elsüllyedt... ;)
hehe, Árpád, érted fog először eljönni a fekete autó :D
Szomorú, hogy reális esély van rá, hogy pl ezt a posztot egy hét múlva akár le is vetethetik majd. Ez akkor is szomorú lenne számomra, ha nem értenék vele egyez...
"Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de, éppolyan durva."

Ne már!Tényleg megijedünk a kormánytól,egy törvénytől?Ha esetleg majd vizsgálódnának,bírságolnának,akkor lehet majd gondolkozni a továbbiakon.Persze akinek van vér a pucájában,az ugye akkor sem fél a farkastól,ha az kóstolgatni próbálja!A szabadságot az ember nem adja oda,csak azért mert valaki kéri vagy megfenyegeti.El kell venni.
Ha el szeretnék venni,próbálják meg!
Hibátlan cikk.

10/10
1. Nem az írást kommentálom, csak annak a lényegét középen, pirossal kiemelt www.szalaiannamaria.net linket, mely képi véleményt a szerző láthatóan magáévá tett. Az arcra élvezős fotómontázs kvázi az írás illusztrációja. Bátorságdeficit talán, hogy Tóta W. nem direkt a képet fűzte a szöveghez. Pedig úgy még egyértelműbb lenne - általam vélt - amorális magatartása. Az (író)szerszám kilövelli a magot, az olvasók meg odadughatják a képüket - magukra vessenek.
Ez a link nem műfaj, ez zsigeri gyűlölet.

2. Az interneten "társadalomképtelen, sunyi alakok" tartózkodnak. Dévényi Tibornak e rövid megjegyzése nyolc évvel ezelőtt elég volt ahhoz, hogy szocialista miniszteri tanácsadói pályafutása röviden véget érjen. Szavainak igazságtartalma a cikket olvasva újra éled. A linkelt képet értelmezve jut eszembe: a szerző írásával leginkább önmagát elégíti ki.

3. Az ejakulálós fotót is beleértve a fenti publicisztikába, a szerzőre vonatkoznak az újságírás általános szabályai. Ez a kép itt - gondolom - bármely (uniós)médiatörvénynél kiverné a biztosítékot.

4. Figyeljünk a provokációra, mert ha újra indul a médiaháború, akkor az új árkok körvonalai még csak most fognak kirajzolódni.
ez azért már talán tényleg hülyeség, jójó az emberek mindig csalódnak a választások után mert hülyék és mindent elhisznek, nade, hogy egyből nyavalyogva visszasírni a szocikat? ááááááá, ennyire azért ne legyünk már hülyék! Inkább kapj be egy nyugtatót árpi nem tesz jót az egészségednek ez a sok idegeskedés:)
Szép Árpi, tudsz te ha akarsz!
Ez az első alkalom, hogy bármely bloghoz hozzászólok. De képtelen vagyok hallgatni tovább ("szólalj meg hát rubintos virágom"). Erősen feszült állapotba kerültem az utóbbi időkben az ismert nyomorúságos közéleti történések miatt, de tegnap, mikor levelet kaptam svájci ismerősömtől, betelt a pohár. Egy teljesen átlagos ottani állampolgár (nincs semmi pejoratív az átlagosban,magam is az vagyok, csak talán érdeklődőbb) írja nekem, hogy olvasta az ottani újságokban, hogy rosszul mennek a dolgok Magyarországon és hogy hogyan érzem magam. Talán a megtépázott idegek tették, de sírva fakadtam ezen a közlésen és érdeklődésen. Eddig azt hittem, hogy csak az európai politika felsőbb rétegeiben sajnálnak (le) bennünket, de látom már a népek is tudják, milyen nyomorult, szerencsétlen, szánalmas egy nemzet vagyunk, mert nekünk csak egy ilyen szellemi nyomorék miniszterelnök jutott, aki miatt mindenütt röstellkednünk kell.
Há' hogyhogy nincsenek kommentek? Szerintem nagyon jó ez az írás!
Kb. annyit ér a poszt, amennyi komment érkezett. Egyedül maradtál a véleményeddel. Végre.
Márpedig jobb, ha a blog írója is tudomásul veszi: az emberek többsége birka és hülye - beleértve magamat is. Csak a hülye nem látta, hogy itt ugyanúgy a szabad rablás fog történni, csak most a sunyi háttér manipulációk helyett/mellett az erőszakos arrogancia a viselkedésbeli irányvonal.
Ezt érdemeljük, ez a Magyar sors, undorító vezetőkkel vagyunk megáldva évtizedek óta. De csak nyeljük tovább, és bólogassunk mint a Jancsi kutya, ugassunk a holdra és aludjunk a kivételezettektől elkülönülve éhes, kiürített aggyal, vértő gyomorral.
Hajrá Magyarország, hajrá demagógia, éljen a Viktoriánus korszak!
Ez egy 25 millió forintos poszt volt.
:))) Minden posztot töröltök, mi?!

Beszédes, hogy egyetlen támogató poszt sincs itt :D
Árpád, csak az első mondatodhoz szólnék hozzá: Naív vagy, ha azt hiszed, a 25 millás büntit nem lehet majd visszamenőlegesen kivetni.
Bementem ma a bankba a svájci frank 226 Ft erre csak annyit, hogy most én mondom "kúrva ország"de legfőképpen kúrva kormány!
Hogy hogy nincs hozzászólás? Na mindegy, van amivel nem lehet vitatkozni.Tegnap hallottam a Tv-n , volt a Németeknek egy hasonló esetük ,időpontot nem tudtam megjegyezni.Az eset hogy egyik választáson valamelyik párt szintén 2/3 többséget kapott és hasonló hozzáállással mint a FIDESZ elkezdett íj módon kormányozni.EGY év múlva a miniszter azon kapta magát hogy egyedül maradt. A szavazók és az egész párt kihátrált mögüle! Hát néha nem ártana történelmet olvasni! Ennyi!
"Semmi nem jön be, az égvilágon semmi" - sikoltja Árpád. Nos, ha semmi nem jön be, minek rinyál? Már csak pár évet kell várnia, hogy a gyűlölt diktatúrának vége legyen. Hátha addig feltámad kedvenc mdf-je is.
"Akik Orbán visszatérésében a pozitívumokat keresték, bazinagy szarosszendvicset kaptak a képükbe."

Az a problémám, hogy mindenki más is, meg én is,
pedig a hátunk közepére sem kívántuk őfelségét.
Te Tóta!
Egyszer megkérdezted tőlem mit rühellek a legjobban az MSZP kormányban.
Azt válaszoltam azt, hogy "frontálisan hülyének nézik a szavazóikat".
Ne lopj!
@WinG:
Aztán miért is kéne várni 1-2 évet?

Vagy te annyira hülye vagy, hogy nem látod, mi folyik most?
Tájékoztatlak: a többség nem annyira hülye. Legalábbis tud olvasni.
Mondjuk a törvénynek azt a ontját, hogy a magánnyugdíj-pénztári pénz magántulajdon, meg azt is észleli, hogy ezt most ellopják.
Ja, és azt is tudja, hogy aki nem ezt mondja, az hazudik. Lásd: a cigány Szaddam, Szíjjágázt Péter, a debreceni maffiafőnök, az V. kerületi zsidókatolikus és társaik.
"Kádár rendszerébe ma tényleg milliók vágyódnak vissza, ennek azonban nem az az oka, hogy akkor boldogok voltak, hanem hogy rosszul emlékeznek."

Lófaszt, öcsém, hogy egészen konkrét legyek.

Te egyáltalán nem emlékszel, mert még gyerek voltál, és csak könyvekből ismered a kort, aki viszont akkor élt, azok 99,9%-a bizony boldog volt akkor, és boldogult az ország. Aki dolgozott, megélt, egészen jól.
Nem volt nyomor.

Ma meg aki dolgozik, éhbért kap, és az ország fele él a nyomorszint közelében.

Szóval hagyd el a jövőben az ehhez hasonló barom megfogalmazásaidat.

Mert az emberek bizony jól emlékeznek, te meg sehogy.

(És bizony emlékszünk arra is, hogy pár éve még te is a Gyurcsány-kormány seggnyaló bértollnoka voltál, aki többek közt propagandafilmekhez írt szöveget állami - magyarul tőlünk ellopott -milliókért.)
Imádom, amikor ez a bérrettegő köcsög így szűköl! Bár a jelenlegi urak közt is biztos van szép számmal ostoba ember, sok baromságot is csinálnak, ez mégiscsak azt bizonyítja, hogy jó úton járnak :)
hogy lehet, hogy még senki nem szólt hozzá???
Egy biztos: egy magára valamit is adó médium erős fenntartással fog ezután az mti-hez nyúlni.
Eljött a független hírügynökségek ideje.
hiánypótló videó a médiatörvénnyel foglalkozó sajtóvisszhang miniszterelnöki fogadtatásáról www.metacafe.com/watch/5714718/orb_n_viktor_buk_sa_a_m_diat_rv_ny_marg_j_ra/
"Ezt megteheti bárki, akinél van internet. De ha csak ez marad, akkor ez fog terjedni minden egyéb, névvel vállalt, aprólékos kritika helyett."

Ezt már sokadik blogon olvasom, de súlyos tévedés. Az anonimitást ne alapozzátok az internetre, Magyarországon ugyanis megvan az infrastruktúra a lehallgatására.

Pillanatok alatt kideríthető, hogy honnét jött egy komment, milyen ADSL vonalról regisztrálták hozzá a kamu email címet, ahhoz milyen telefonszám és lakcím tartozik, a házon belül mikor és melyik gépről követték el a visszaélést.

Eddig ezt nemzetbiztonsági célokra használták, meglehetős diszkréció mellett, de most változások voltak a Hivatalnál is, adott a lehetőség, hogy visszaéljenek vele.

Ez ellen a VPN és a proxyk sem feltétlenül védenek, vannak a hálózatban eszközök azok ártalmatlanítására is. Ha valódi névtelenséget akartok az interneten, ahhoz valódi konspirációra van szükség, nem elég nyomni egy kommentet.
Hm, egy mondat tökéletesen megvilágítja a mai magyarországi helyzetet, idéznélek, ha nem gond:)

"A Fidesz kormányzásának legfőbb vezérelve, hogy radikálisan hülyének nézik az embereket"

Ez annyira találó, és párszor elmondtam már baráti körben, engem nagyon zavar, hogy hülyének néz a fidesz kormányzat, és nem csak engem, hanem az ország lakosságának nagy részét, a többi, meg az is:)
Na mi van? Előrehozták a cenzúrát? A poszt még itt van, de a hozzászólások már nem jelennek meg :D
Tetszik az írás, várom az agymosottak hozzászólásait. :)

Sejthettük, hogy a kétharmad egy megalomániás kezében ilyen helyzeteket fog előidézni. Akik tévedhetetlennek érezték magukat már ellenzékben is, azok ekkora felhatalmazással nem tudnak élni, csak visszaélni.
Nagyon jó cikk Árpi, minden szavaddal csakis egyetérteni tudok!
Képtelenek kilépni a '89 előtti időkből és ez szemmel láthatóan egyre inkább elburjánzik. orbán és sleppjének az ideje lejárt, előbb vagy utóbb (remélhetőleg minél előbb), menniük kell. Vagy szabad választások útján, vagy a népharag által. Végleg bebizonyították, hogy nem 21. századi politikusok, közük sincs a demokráciához.
Vihar a biliben. Ide a rozsdást, hogy a szoci meg a libsi médiát békén hagyják majd. Ezt az egészet arra találták ki, hogy a jobbról kritizálókat tudják majd elhallgattatni.(nem a kurucra gondolok)
Adtál ennek a kormánynak hat hónap türelmi időt.Gratulálok. Hozod a szokásos formádat.
@parajsandor:
"Az arcra élvezős fotómontázs kvázi az írás illusztrációja."
Ez csak szemléltetés. Miszerint lényegében semmit nem tehetsz egy külföldi szerverrel kapcsolatban.

@stefan75:
Utazási tilalom nélkül nem sokat ér. Tudok külföldről is posztolni ám.
Jó poszt.
... és még csak fél év telt el.
@Prala: "De ez legyen a te gondod, elvégre te foglalkozol firkálással."
Te meg olvasol. Vagy nem? Vagy mindegy, hogy mit?
az, hogy egyesek nem tudják mi a különbség a moderáció és a cenzúra között, az még elmegy. hisz az emberek hülyék, a Fidesznek kétharmada van. ez feature. nekik esetleg segít a kép, hogy különbség van aközött, hogy eldöntöd, kit engedsz be a saját lakásodba, és aközött, hogy elmész valaki máséba, és onnét kibaszol valakit erőszakkal.

de amikor jönnek azok az agyhalottak, akiknek fingjuk nincs arról, hogy mi az a portál, mi az a blog, mi az a hír és mi az a vélemény, na az kemény. a sok fasz innét üzenget Új Péternek meg számonkéri az Indexet az Indexről linkelt magánblogok miatt.
szánalmas. és kábé ezen a szinten vannak az analfabéta kormányban is, akik a médiát szabályozzák.
pffff.
@shaik:
""Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg." Netalán a quod licit... elv megjelenéséről lenne szó?
Mellesleg nincs nekem ezzel (a cenzúrával) semmi bajom, inkább csak a kettős mércével."
Tudod, nem mindegy, hogy te moderálod-e a blogodat, vagy más teszi. Ebből az egyik cenzúra, a másik a tulajdonosi jogok gyakorlása. Rád bízom, hogy felismered-e, hogy melyik melyik.

@NemzetköziKockázatközösség:
Már az is nagy csoda lenne, ha egy kormánynak nem az első dolga lenne a nyugdíjak emelése.
Egyébként bőségesen van min spórolni.

@sa saman:
Párthűségből jeles, de tényszerűleg téves.
"Középosztálybeliként az adócsökkentéssel jövőre havi több tízezer Ft-tal több marad a zsebemben, és ebből futja majd valódi öngondoskodásra is."
Ez nem opció. Ez most már muszáj. Az állami nyugdíj annyira kevés lesz, hogy ha tisztességes nyugdíjat szeretnél havonta 30-40 rugót félre _kell_ tenned.
Magánnyugdíjasként szintén.

Ez rövidtávú megoldás. Most ugyan javítja az egyenleget, de később 30%-kal kell az államnak többet fizetnie nyugdíjakra. Hacsak nem marad nagyon sok magánnyugdíjas. Nekik viszont ez adóemelést jelent.

"Hasonló intézkedéseket egy a szerző által favorizált magyar szoclib kormány évtizedek alatt sem hozott volna meg"
Óh, dehogynem. A felelőtlen adócsökkentésekben ők is otthon voltak.

"a multik faszán lóg, ez nehezen belátható."
Te is azon lógsz, legfeljebb nem tudsz róla. Szerinted a KKV szektor sikeresebbik negyedét ki tartja el?

@Ne félj!:
"Januártól privát hírlevélben várom az írásaidat."
Nem is rossz ötlet.
@smog75: Á,itt van egy fanatikus rajongó!
A komcsizás már csípőből megy neki,érvek és ellenérvek ütköztetéséhez még hiányzik a 8 általánosa de most jól odavágott a cikkírónak.
Tudod,ismerem a fajtádat.Ha 96 évvel ezelőtt éltél volna,te meg a hozzád hasonlók éljeneztek volna az utcákon és dugdosták volna a virágot a katonák puskacsöveibe.
Ha átolvastad a Heti Választ akár foglalkozhatnál a cikk tartalmi részeivel is.Nem olyan bonyolult dolog ez!
Tényleg ennyire beleéled magad az általatok habosított tejszínbe? Folyton elköveted ugyanazt a hibát. Aztán megint nem fogod érteni, miért nem úgy történnek a dolgok, ahogy te tolod. Ennyire beszűkült vagy, vagy érdeked fűződik ehhez?
@Behajtó70: "sajnos az új médiatörvény nem fog lecsapni az ilyen hazug manipulátorokra kellő szigorral, pedig megpróbálnak mindent, még országunk elárulását is (hazug cikkek a külföldi sajtóban - természetesen megrendelésre)."

Hát, Te meg kitől kapod a baksist ezért a csuda-hozzászólásért?

Te magad fogalmaztad? Gratula!
@tükörfúró: "A harmadik, hogy nem kell sokat gépelni a központi adatkicserélőben, kb 2-3 sort, hogy sermmi olyan csunyaság, amit vikker az előző éjjel a neten talált, ne jelenhessen meg a békés jóravaló nemzettárs számítógépén"

ehhez viktor nem tud eleget szörcsölni. amúgy meg mit csinálnak akkor, ha vmelyik globaloplutokrata orgánum ad szállást a magyar nyelvű tartalmaknak? letiltják a washington postot?
Állitólag zorbán sajátmaga kinoz ujságirókat minden szerdán 6 és 7 között .
gyurcsányék bezzeg maj'nem felépitették a kormányzati negyedet , csak a gonosz nép nem engedte
és a földalattit is a demokrácia nevében állittaták le a testőrei
amióta viszont a gonosz vityadiktátor a rezsim vezetője , azóta csak cselből nem voltak megmozdulások
és biztos már csak nemsokáig szabadon internetezhetek ...
ezt is egy pincéből irom ,
európa segits !
@stefan75: "Pillanatok alatt kideríthető, hogy honnét jött egy komment, milyen ADSL vonalról regisztrálták hozzá a kamu email címet, ahhoz milyen telefonszám és lakcím tartozik, a házon belül mikor és melyik gépről követték el a visszaélést."

ja. és jó drágán kiderítik, hogy egy internet caféból regisztráltak, vagy egy iskolából, vagy vmi egyéb nyilvános helyről, ahol naponta többszáz ember megfordul, esetleg külföldről. és máris coki.
szélmalomharc.
@parajsandor: "Ez a link nem műfaj, ez zsigeri gyűlölet."

ez szó szerint igaz, pont erről írok. hogy az ilyen ocsmányság úgyis menni fog. szét lehet verni az ést, a 168 órát meg akár az indexet is meg lehet próbálni, de a zsigeri gyűlölet kifejeződik, és ha szétverik a többit, akkor csak az marad. nehéz szeretni szalai annamáriát, de annyira gondolom nem hülye, hogy ne értené ezt.
@Peptid:
Liberális párt?
Érdekes gondolat. Milyen tartalommal? Milyen mondanivalójuk van a magyar liberálisoknak az országunk problémáiról?
@xsasha: figyeld meg, egyszer csak elég lesz liberális mondanivalónak, hogy orbán takarodjon.

miért, mi volt a konzervatív mondanivaló? ld fent. gyurcsány, bajnai, takarodj, hadd jöjjön a még szarabb.
@Lord_Valdez: "Tudod, nem mindegy, hogy te moderálod-e a blogodat, vagy más teszi. Ebből az egyik cenzúra, a másik a tulajdonosi jogok gyakorlása. Rád bízom, hogy felismered-e, hogy melyik melyik."

Szóval szerinted ha egy másik helyen írom le ugyanazt a dolgot, és nem Árpi blogján kommentként, akkor az minőségében más, mintha közvetlenül ott helyben mondtam volna véleményt? Akkor ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy ha valakinek olyan véleménye van, amit az új médiahatóság nem tekint megfelelőnek, nyugodtan írja meg olyan helyen, amire a médiahatóságnak nincs fennhatósága. Ez történt/történik a kurucinfoval is. Pontosan ez is fog történni, ha a médiahatóság visszaél a hatáskörével - szerintem amúgy nem fog.

Tehát továbbra sem látom, hol sántít az analógiám. Mellesleg a kommentem mondanivalója pont az volt, hogy minden civilizált helyen van cenzúra, Árpi blogján, nyugat európában, dubaiban és kínában is: egyebek mellett pont ez különbözteti meg a civilizációt a kocsmától. Az már csak árnyalatnyi különbség szerintem, hogy ezt a cenzúrát mennyire nyiltan, milyen terjedelemben és milyen ezközökkel gyakorolják. A demokrata néplélek nem szereti megtudni, hogy nem létezik a mikulás, emiatt nyugaton a hatóságok jellemzően nagyon diszkréten végzik a dolgukat, szemben mondjuk kínával. itt nem a tényekkel van a baj, hanem a módszerekkel és a kommunikációval.
"Ezt még pár napig büntetlenül pontokba lehet szedni. "
Mennyi idő múlva fogod szemenköpni magad, ha mégsem fognak megbüntetni téged? Egy hónap elég? Ha a médiatörvény után is írhatod ezeket az okosságaidat, akkor leírod, hogy egy hülye fasz vagy, aki csak hatásvadászkodik? Mi kell ahhoz, hogy végre kimondd, hülyeségeket írsz, és amikor bebizonyosodik, akkor már épp egy másik hülyeséget erőltetsz?
Merre van malac, hogy elemezze ezt a "rettegő" írást? Tán csak nem levágta őt Farkas Flórián egy fekete (értik, fekete, háháhá, értííik) vágáson?
@ugus:
:-))))
Hát igen.
A hivatásos rettegők jó formában vannak, és elővették a telefonszámokat is.

Csodálkozik bárki is, hogy a rettegők szövegeiben sehol nincs megjelölve, hogy konkrétan a törvénynek melyik pontjaitól kell fosni?
Persze, hiszen a hullámverés a lényeg. Tóta is ebből él meg. Hivatásos hullámlovas. Ez az, ami eladható. Nem a valóság.
@Tóta W. Árpád: "szét lehet verni az ést, a 168 órát meg akár az indexet is meg lehet próbálni"

azért nem eszik olyan forrón, majd meglátod, meglátjátok, meglátjuk (feleim, szumtukhel).

1) az EU-elnökség alatt nem fogják az ellenzéki(nek vélt) sajtót csesztetni.
2) ha lesznek ügyek, bírságok, azok is csak olyan témában, amivel lehet bizonyítani a törvény szándékát: szeméremsértés, kiskorúakra káros tartalom, stb.
3) mindeközben a 2) pontban jelzett indítékkal egyébként valamelyik nagy kertévét fogják elsősorban megtámadni (leginkább az RTL esélyes erre). a cél: az elbizonytalanítással letörni a csatorna árát, és olcsón beszállni. ugyanis az igazi nézettséget, a Forradalom Elvei ontásának igazi terepét egy ilyen tévé jelenti!
4) aztán persze ősszel jöhet az össztűz. legelőször az olyan orgánumokat fogják taccsra tenni, mint pl. a Hócipő, aztán jöhet a Népszava, 168 Óra, stb. és végül a Népszabi.

nem hinném, hogy nem lesz igazam: a Fidesz és az ő gondolkodása annyira egyszerű, hogy a Vasedényben a csiga és az ék között lenne a helyük a polcon.
@Kulics:

A tényleges bűnözők, nem ússzák meg, hiszen már többen börtönben vannak. Csak azok "ússzák meg" akiket Orbánék rágalmaztak (már ha megmarad a jogállam és nem csinálnak hasonló pereket mint Putyin).
Orbán nem csak szemet húnyt, mert az ő idejében még javában működött az olaj maffia. Csak az a rendőr halt meg, aki bizonyítékot talált az akkori (Orbán kormány alatti) rendőri vezetés érintettségére.
Ez jó lett.
Látszik rajta, hogy nem első dühödben írtad.
Az a vicces, hogy olyan agresszíven rugdossátok a kormányt, hogy az embereknek ettől csak rokonszenvesebb lesz az. A ti 5%-otokat kivéve, akik a cinikus gúnyolódásokra kattannak.
Posztolásnál be lehet állítani, hogy mikor jelenjen meg a poszt.

Rövid kérdés:
Ha visszaállítom 2009-re, akkor a poszt 2009-es lesz?
@Behajtó70: "hazug cikkek a külföldi sajtóban - természetesen megrendelésre"

természetesen. a szocilaista dolgozó népre leselkedő imperialista veszély, miaszmás.

nem az a baj, hogy baromságot írsz, hanem hogy ugyanezt pepitában már láttuk 25-30-40 éve. kiszámíthatók vagytok és unalmasak, mint bármelyik autokrácia és annak seggnyalói.
@Tóta W. Árpád:
Több könyvnyit tudok mondani csak Orbán mondanivalójáról.

Nem aggódom, ti liberálisok mindig csak a szocik libegő farka lesztek, mert a szocikkal ellentétben nem tudjátok, mi a politika.
@Tóta W. Árpád: letiltják a washington postot?
Hát persze, hiszen a Merkel is hülye, mint tudjuk. Meg az Economist se ért hozzá.
@xsasha:

"Tisztelt Szerkesztőség!

Az Index hírportálján, a "blog.hu" oldalon Tóta W. Árpád blogjában, a w.blog.hu/2010/12/28/komporszag_vitorlat_bont cím alatt olyan tartalom jelenik meg, ami sérti mind a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot, mind annak elnökét, és egyébként is otromba, ízléstelen és visszataszító.
Kérjük ezért, hogy a linket haladéktalanul tüntessék el a hírportál oldaláról.

Üdvözlettel:

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Jogi igazgatóság"
Értem a szándékot, de pontosan ugyanilyen jól lehetett volna szemléltetni a mondanivaló lényegét egy

"SZALAI ANNAMÁRIA HÜJE"

felirattal is a képen. Nem gondolom, hogy prűd vagyok, de minek egy képre gecis fej, ha a téma amúgy nem pornográf?
@anyátok: Röhej, hogy szerintük a FT, a NY Times, a Spiegel, hogy azért a legpotensebbeket említsem, rá vannak szorulva a Gyurcsány pénzelte Vásárhelyi és csapata könyöradományaira (Júdás pénzére, hogy vallásit is adjak) - vagy hogy is van ez a homálytól ködlő jobber fejekben... Csakis úgy megyen ez, hogy innen ripsz-ropsz kitelefonál Mariska lelkem, hogy gyerekek, baszogassátok már meg az Orbánt, nekem tesztek ezzel szívességet - és akkor a vezető világlapok azonnal rohannak lihegőbe ilyet gányolni, mert Magyarországról azt parancsba adták nekik. :-DDDDDDD

A köztudomásúan nagyon hátrányos helyzetű luxemburgiakat is fizetjük innen, mi minden áldásnak keresztbetevő keresztbe ballibberek a fikázásért: enni se telne nekik, ha nem a hazaárulók zsoldjából hörögnének Orbán apánk ellen.

Csodálatos lehet ilyen szemmel látni a világot, annyira leegyszerűsít mindent: Orbán a legfőbb Jó, aki ellene szól, az a legfőbb Rossz. Snitt, vágóképként angyalok hárfáznak a narancs mennyekben Kövér László bajszán.
@Tóta W. Árpád: Megérdemelné, a bestéje. Ugrál itt a magyar kezek mozgatta drótokon a Vezér ellen hazugságokat firkálva. :-)))
@shaik:
"Szóval szerinted ha egy másik helyen írom le ugyanazt a dolgot, és nem Árpi blogján kommentként, akkor az minőségében más, mintha közvetlenül ott helyben mondtam volna véleményt?"
Minőségileg nem más, ellenben a cenzúra az, hogy ha más médiáját akarod moderálni. Ha a sajátodat teszed, az nem az.
Ha a kurucinfot, a kurucinfo szerkesztője moderálja az nem cenzúra, ha az állam, vagy akárki más, akkor igen.
Ennyi az egész.
@xsasha: höhö, ahhoz még sokat kell rugdalni a kormányt, hogy szimpatikussá váljon... jelzem, gyurcsányék se lettek épp rokonszenvesek attól, hogy támadták őket.
@Tóta W. Árpád: Szerintem akármit letiltanak, ha egyszer valaki átlépte a vonalat, már mindegy, olyan ez mint a tenisz, 2méterre vagy 2 centire a vonaltól ért földet kit érdekel..

A viktor nem tud egymaga eleget szörcsölni, ja, de a viktor itt nem egy ember, hanem egy rezsim.
Akinek saját hivatalai, csicskák tizezerei, titkosszolgálatai, mifenéje is van.

Ezek ma is pontolyan aktivan működnek, figyelnek mindent ami fontos, és mindekit aki számít, csak az általuk legyűjtött outputbol (ma még) nem lesznek sehol sem inputok (jobb esetben).

Részemről egy nagy játéknak tartom az egészet, ismerve és értve a technikai hátteret nem hiszek az "internet spontán végtelen szabadsága" cimű bullshitben, minekután ez egy teljesen transzparens látszatvilág.

Az információ ugyan fénysebességgel kicserélődik, de szintén fénysebességgel befolyásolható, manipulálható, rendszerezhető, kereshető kigyűjtkehtő, eltárolható és megfigyelhető.

Az egy mese habbal, hogya torrent ellen lehetetlen technikailag fellépni, meg ilyenek..

Vagy az index meg a zárpi "azt ir, amit akar".

Egy valódi demokráciában, ahol valódi polgárság, valódi szabad sajtó, valódi jog előtti egyenlőség van, és ezeken rést, kivételt ütni egy mocskos konspirációs ügylet, ami nagy pénzébe és erőfeszítésébe, titkosszoláglati erőforrásaiba kerül az aktuális oligarchiának, ott ja, ott valóban a szabadság egy egyik eszköze a net.

Nade itt, ahol a korrupció, a seggnyalás, a kézivezrélés, a klikkesedés, érdekkörök játékai nem kivétel és összeesküvés, hanem a működés alapja, elvárt minta, bevett szokás?

Az a csoda, hogy a látszatdemokratikus, a demokrácia határán egyensulyozó kereteket eddig sikerült fenntartani.

Már nagyon régen látszik ez a 2 ut, vagy felrobban az egész, és jön a valódi forradalom és megtisztulás, majd egy sokkal demokratikusabb köztársaság, vagy szépen a legesélyesebb majom, kádár természetes utóda, átveszi a diktátorpálcát ujra, elkaparja a 20éves látszatdemokratikus mocskot, és megépíti saját kis mini északkorreai wonderlandját ide.

Mind2 lehetőség adott volt, a zembereken mulott, ők pedig elhitték, hogy visszakapják kádárt, és vele a szép(nek gondolt) multat, létbiztonságot, stb.
Hát most lehet majd kapaszkodni, mert se lét, se biztonság nem lesz.

Akik még mindig libsiznek, náciznak, meg komcsiznak itt erősen, most nem jöttek rá, hogy meg lettek vezetve, 20éve titkolja előlük az aktuális vezetés a valóságot, hol jobban hol rosszabbul, 20éve akarja velük elhitetni, hogy itt az számit, kire milyen cimke van ragasztva...
..most majd nem lesznek cimkék, üvölthet a csordával a sok primkó.
agyam eldobom, mikor jobberék a "zsigeri gyűlöletről" habognak :))
az elmúlt 8 év vagy mennyi csak a "gyurcsánytakarodjról szólt". a nagygyűlésre vitték ki az aksztófákat meg a kölyköket "gyurcsánytakaroggyozni". torkos matild meg egyéb pribékek vérben forgó szemei bámultak ránk a hörtévéből, és vizionálták a világvégét.

a korábbi ellenzék, azaz a mostani kormánypárt építette ki a gyűlöletkultúrát. most pedig az informális egypártrendszeren a sor.
elég szégyen, hogy ennyi kommunista védi őket és a médiatörvényüket...
szalaipornósmari,avval az alkesz fejével,első ránézésre még a 18-as karika is kevés a képernyőn.milyen baromságokat fog ez kitalálni másnaposan?
@Tóta W. Árpád:
Amikor felraktad először, már akkor mondtam, hogy személyiségi jogokat sért. A médiatörvénytől függetlenül.
És azt is mondtam, kérlek, vedd le!

De kellett még a:
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Jogi igazgatóság is, hogy szóljon.
@Tóta W. Árpád:
Jó lett volna ez a cikk a "szemléltető példa nélkül" is.
@Babette_: Jó. Ez a szenátor volt, akit lekaptak a férfiklotyóban, ugye? Szegény hülye, annyira tipikus.

Egyébként azt nem értem, ha Szalonnamária evvel kereste a bőven vajaskenyerét a hősi időkben - és ha tényleg ő írta a csodalapjában a Miami monológot Miss Miami aláírással pilu.blog.hu/2010/12/28/szalai_annamaria_miami_press a cikket, - miért van itt annyi széplélek felháborodva ezen a fotóján?

Aki pornóból élt, az nem szereti a pornót és annak minden változatát? Hát kalasnyikovval kényszerítették ilyet összegányolni? Ha mégsem tartottak fejéhez puskát, hogy nemiszervekkel operáló lapból éljen meg, akkor nem kell őt itt megvédeni e képi inzultustól. Láthatott ennél vadabbat is munkássága során... Végülis üdvözlendő, hogy ezek szerint nem az a szokott szemforgató, gyomorbetegen elfojott valaki; ha legalább üzekedni szeret, az már majdnem emberi vonás.
@Tóta W. Árpád: És az Index le is vette a linket a cikkedhez. Miért? Miért nem rakjátok ki újra a linket?
@Tóta W. Árpád:
:-)
Te most kit akarsz hülyének nézni?
Az e-mail nem hivatalos kommunikációs forma.

A link, amit belinkeltél... Azt hiszem, most adtál motivációt pár embernek, hogy a gyerekeddel, anyáddal, feleségeddel foglalkozzon, mint médiaszereplő hozzátartozóival. Te azt hiszed, hogy nincsenek határok. Szerintem meg fogod tanulni, hogy vannak. De legalább majd lesz min gondolkodnod.

Engem mindenesetre ezzel meggyőztél, hogy nincs itt semmi keresnivalóm.
Mindenesetre sokat tanultam tőletek, hasznos volt. Azt hiszem, megérdemlitek egymást. További jó rettegést.
@okostojgli:
Énnálam még mindig megjelenik ez a dolog. Na jellemző!! Erről a gépről itten meg tudod nézni, ha úgy izgat.

Másnak a pénzével meg ne játszadozzál!
@okostojgli:
Tedd ki TE a linket, aztán kész, vagy nyomtasd, mittudomén!
Ez nem bátorság, hanem butaság, ilyesmit csinálni. A jogi következményekről most nem is szólva.

Te legyél olyan bátor, ha már fizetni akarsz, ne az Index! (én meg megyek majd, aki téged erre motivált)
@Tóta W. Árpád:
Hiányolom a "különben" részt. Ez így nagyon civilizált, de suta.
Kit fognak megbüntetni téged, vagy az Indexet?
Mi alapján? Egy jövőben hatályba lévő jogszabály alapján? (mondjuk ez nem hiszem, hogy visszatartaná őket)

@a szív fészkei:
Azért ez a pornóból élt egy kicsit túlzás. Főszerkesztője volt rövid életű egy erotikus lapnak.
@knausz:
Kinek a személyiségi jogait sérti a cikk? A fütykösék szorongató pacákét?
Talán a hölgy a képen nem közszereplő?
A hivatkozó linkhez egyébként is (már) ki van téve, hogy 18++.
Lassan érik a következő kérdés: Hogyan tovább? Mi a következő lépés?
Tudja valaki a választ vagy mindenki fröcsög tovább a maga szintjén egészen addig, amíg... valaki meg nem mondja a választ. Hisz lassan tényleg történnie kell valaminek.
jo az a szemlelteto pelda ott...

en rogton be is tettem a szep uj avatarom melle;-)
@Lord_Valdez: "Minőségileg nem más, ellenben a cenzúra az, hogy ha más médiáját akarod moderálni. Ha a sajátodat teszed, az nem az.
Ha a kurucinfot, a kurucinfo szerkesztője moderálja az nem cenzúra, ha az állam, vagy akárki más, akkor igen.
Ennyi az egész."

Gondolom ez alatt a blog.hu vagy a kurucinfo fórumain lévő hozzászólások moderálását is érted, azaz a hozzászólás nem annak a tulajdona, aki teszi, hanem azé, akinek az oldalán teszik, így a moderálás nem is cenzúra? Tehát te úgy értelmezed, hogy kommentár is annak a tulajdona, aki a felületet biztosítja? Ha így értelmezed, akkor is eljuthatunk ugyanarra a végkövetkeztetésre: végülis minden Magyarországon kiadott/sugárzott/hostolt sajtótermékek a Kormány által ellenőrzött felületen jelennek meg (a sajtótermékek kiadása engedélyköteles). Ennyi az egész. Semmivel sem más a "moderálás", mint a "cenzúra"
@xsasha:
"Te azt hiszed, hogy nincsenek határok. Szerintem meg fogod tanulni, hogy vannak. De legalább majd lesz min gondolkodnod."

Te se fenyegetőzz, már jött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Jogi igazgatóság! Elég is volt. Bőven. Megértette ebből az Árpád és az Index.
@xsasha: "Te azt hiszed, hogy nincsenek határok. Szerintem meg fogod tanulni, hogy vannak. "

pedig nincsennek.

es akik az utunkba allnak, veres peppe fognak kenodni a talpunk alatt..:-)
@idelle: a hócipó meg népszava rég tönkre ment volna ha nem pumpálja tele a pifti támogatásokkal, ahogy a heti válasz, demokrata is tönkre ment volna az mszp alatt ha nincs széles gábor meg hasonló fideszes válalkozok akik támogatják. most fordult a kocka a 168 óra, népszava, és...nek kell magán pénzből megélni az állami támogatásokat meg kapják majd a jobbos újságok. Ez megy már 20 éve felváltva. Ebből diktatúrára következtetni ostobaságra vall.
@Numerikus Katalízis:Miért kell mindig rosszra gondolni?
A kép a Magyarság fennmaradásának jelképét szemléléő, áhitatba esett anna MÁRIA, amint félrenyeli a joghurtot.
Követeljük a cikket vissza az Index-re!!!!!
@Tóta W. Árpád: Óh a legnagyobb Grál lovag, maga a fényes páncélzatú a kereszténységért mindig lovát ugrató xsasha lelép a színpadról?! Onnan, ahonnan annyi embernek okozott feledhetetlen szórakozást (a blogodnak számtalan kattintást) és örömet - azzal is, hogy ugye ő sose szólt mások magánszférájába ocsmányul bele, nem vette más anyukáját, ezét-azát alpárian a szájára á sose...

Nem szakad le a magos ég még erre sem. Csodásan illik ez Szalonnamária linkjéhez meg mindahhoz amit ez az egész Levédia itt mutat. Rablóból lesz a legjobb pandúr. Ja.
@Tóta W. Árpád: Engem nem zavar a szemléltető példád, csak nem vagyok benne biztos, hogy nyersz annyit a figyelem felkeltésével, amennyit vesztesz azon, hogy ahelyett, hogy a mondanivalód lényegéről eshessék szó, könnyen elterelhető a téma a (nem jó végén mutatott) faszra.

Ez így szerintem nem a polgár pukkasztása, hanem a mondanivalóé. De te tudod, te blogod: az enyém csak egy vélemény.
@shaik:
Így van.

Hogyne. Ha a NMHH megvásárolja a blog.hu-t, akkor majd ő dönthet arról, hogy minek biztosít teret és minek nem. Addig cenzúra a beavatkozás.
@shaik: van egy nagy klulonbseg..
a maganszemely megteheti hogy az altala uzemeltetett oldalon mit jelentet meg es mit nem. az allam viszont ebbe nem szolhat bele. egyszeruen nincs joga hozza, mert az allam a maganszemelyek kitartottja. a kis szoke plasztikcicis kurvaja, ha ugy tetszik.
@Tóta W. Árpád: Arpi, ne hulyeskedj, ezt tenyleg kuldtek..?

gov.hu emilrol...?

nem csak valami eltevedt aprilisbolondja muvelte?
@az igazi Sipi: gmail nem mutatja az ip-t, de nincs okom kételkedni. illetve túl vagyok rajta.
@Numerikus Katalízis:
nem értek egyet. a tételem az, hogy az ellenzéki újságírás cenzúrázása amire ez a tövény alkalmas lehet) oda mutat, hogy az ilyen undorító "kritika" marad fenn, mert ezzel aztán végképp nem lehet mit kezdeni. (és hiába tiltják le a szájtot ip alapján, a rendszer redundáns, mirror, twitter, facebook, tumblr, email, stb.)

ez nem kívánatos, se nekem, se Szalai Annamáriának. én nem szeretem az ilyent, nem szerettem Gyurcsánnyal szemben se, ő meg nyilván még annyira se szereti, mint én.
@okostojgli:
Magam részéről az Index az egyetlen magyar lap, melyet még olvasok. Szeretném, ha ez megmaradna, már ilyen formában, hogy Tóta W. Árpáddal együtt.

Az a kép nekem nem ér annyit, hogy ott legyen!

Az én jóízlésemet sérti. Most így?
@trurl: Én csak arra gondoltam, hogy ezzel a képes akcióval kicsit drágább lett a leves, mint a hús, aztán meg majd a fürdővízzel együtt kiöntik a gyereket is.

Egyébként én kimondottan hiszek benne, hogy egyeseket pofán kell baszni, mert csak abból értenek, csak hát az a nagy büdös helyzet, hogy az interneten senkit sem lehet pofán baszni, ezért aztán ha valaki pofán baszással fenyegetőzik, arra könnyebb rásütni, hogy simán csak trágár, mintsem megijedni tőle, horribile dictu: felfogni az álláspontját.

Ennyi.
@Tóta W. Árpád:
"ehhez viktor nem tud eleget szörcsölni. amúgy meg mit csinálnak akkor, ha vmelyik globaloplutokrata orgánum ad szállást a magyar nyelvű tartalmaknak? letiltják a washington postot? "

Nem Árpád! Ez ettől egyszerűbb technikailag. Ha csak az állapottartó csomagszűrőket vesszük alapul, már azok is képesek arra, hogy adott stringet tartalmazo IP-csomagokról megjegyezzék, hogy honnan-hova tartanak, és akármilyen (akár csomag, akár kapcsolat szintű) manipulációt végrehajtanak rajta.
(- Listába teszi a szerver címét, és attól kezdve blokkolja a forgalmát
- eldobja az adott csomagot, mintha sose lett volna, a kliens meg hadd kérje újra, majd akkor is eldobja, és a böngésző hibát fog jelezni)
Egyetlen kivétel, hogyha az adott kommunikacio valamilyen kulcspáros titkosítású (pl ssl) réteggel rendelkezo kapcsolattal folyik. Egyesek szerint ez is törhető, de nem mindegy, hogy on-the-fly lehet szűrni/manipulálni, vagy majd két év múlva, ha már feltörték a titkosítását annak a kapcsolatnak (legfeljebb kulcsot váltanak a szerveren)

A legtutibb megoldás, a BIX-en elhelyezett összes számítógép/router/switch/kábelrendező tulajdonosát kötelezni, hogy 400db 13mm-es átmenő furatot szíveskedjen elhelyezni a technikai eszközein, és ez a probléma meg van oldva. A rendeleti-törvényi szeinten szabályozás úgyis nagyon megy ennek a rablóbandának.

Aztán jön, hogy az összes fénymásolót ugyanezzel a módszerrel kell a szellőztetésre alkalmassá tenni...
@Tóta W. Árpád:
"ez nem kívánatos, se nekem, se Szalai Annamáriának. én nem szeretem az ilyent"

Mi sem szeretjük az ilyet! Csak az ÖKM-ben nézegetünk hasonlót, meg osztrák DVD-n szűk, négy fal között.

Az ellenzéki sajtónak meg kell találni a módját, miképpen kritizáljon.
Jó ez a kép, perfekt pofon azoknak, akik még mindig az előző században élnek. Mondjuk reggel a munkahelyen megnyitva kicsit erős volt, de pont ez adja az igazi szépségét.
@Lord_Valdez: Jó, megkövetem. Na de millió másból is meg lehetett élni a sajtón belül, neki épp ebből sikerült. Ha meg ebből keresek pénzt, akkor nem tülekszem szent glória al pát év múlva, megmondva mindenről, hogyan s mint legyen ezentúl erkölcsileg. Nekem ezzel csak ez a bajom, felőlem annyi pucér segget nyomtat valaki az újságjába, amennyi oda belefér és amennyire van kereslet. (Kaáli Intézet és egyéb helyek, pl.)

Egyébként mi az erotikus és pornó közötti különbség? Nekem ez, de te lehet máshogy definálod férfiként:

Erotika a szex finoman izgató sejtetése, míg a pornó a kőkemény (szó szoros értelemben) biológia - tól-ig - bemutatása, ahol minden be van mutatva a legalaposabban.
Nos a nemiszervek az ő kis Miami újságjában eléggé ki vannak domborítva, tehát nemcsak sejtelem, fantázia szintjén. Leszbimacákok oldalakon át eléggé rámenősen imitálják a leszbiszexet, nem is annyira csak ártatlan barátnős játszadozásként. (jaj, nem a Fidesz-fanok őrülnek bele a homoszexualitásba amúgy?? Ez a másik kettősség is édes vonásuk: szép pucér nők azért cicázhatnak egymással, az tetszik nekik.)
Számomra tökmindegy, ki hogy értékeli a szexuális tartalmat, nem vagyok prűd - de azért abban a korszakban ez eléggé belemenős volt, tudod. Akkor még nem basztak nyílt színen a BB-ben, nem verte Benkő - valaha volt nem rossz lantos - Dániel a farkát nyílt színen 12-es karikában estéken át főműsoridőben, szóval alacsonyabb volt a népek ingerküszöbe az ilyenre. A Futász Dezső szerkesztette (valaha nagyon jó külpolos srác volt a régi Magyar Nemzetnél) Playboy se volt alpári még.

Szóval Annamaris akkoriban karmolta a pornó küszöbét. Ahhoz hogy szentasszony legyen most, meg pláne eléggé.
@knausz: Az Index nyitólapján most is kint lévő Pilu nevű blog kommentjeiben a szalaipöcsöm.net hivatkozás vagy ötször szerepel.

Te azt várod el az Indextől, hogy a blog.hu-t úgy ahogy van leállítsa, mert nyilvánvaló, hogy minden egyes cikket, pláne hozzászólást nem lehet moderálni.
@rockjano_: a tóta-blogra most is ott az indexen a link a könyvesblog és a bigyóblog között, semmi probléma
@a szív fészkei:
"xsasha lelép a színpadról"

Furcsa érzés, amikor magára marad az ember. Egy blogban - a könnyeivel.
Ezt a " www.szalaiannamaria.net (18++)
"" - t , amit fentebb belinkeltél , ez a demokrácia ???
Rólad ilyen kép jelenne meg mit szólnál ???
@Tóta W. Árpád: Érteni vélem a tételedet, ennek ellenére azt gondolom, hogy jelen formájában a link (éppen a te számodra) nem igazán szerencsés, lévén magyarázni kell, bele lehet kötni, stb. Talán ha a link környezetébe helyezted volna el, hogy 'igazán senki se akarhatja, hogy, de:'... Így viszont látod, mi lesz belőle.

Az egészben annyi a rossz, hogy így nem arról van szó, amiről szó van, és ha valakik elő akarnak venni téged, akkor nem a mondanivalód, hanem a kép miatt fognak.

Kabátlopási ügybe kevered magad, kurvára feleslegesen.
@parajsandor:
Tóta "kifinomult" stílusát tökéletesen jellemzi a poszt illusztrációja. Mívelt ballib híveit feltehetően nem fogja zavarni. Az sem, hogy Szalai Annamáriának családja, barátai, jóismerősei vannak. Árpádnak egyvalami sikerült: sokak számára vastagon igazolni, hogy médiatörvényre szükség van.
@knausz: "A jogi következményekről most nem is szólva."

Nincs gusztusom még egyszer megnézni a képet, ezért Téged kérdezlek:
Ez a győnyőrűséges fotó megjelent valahol, vagy szalonnamáris privátalbumából lopta TWÁ?
@Tóta W. Árpád: milyen email címről kaptad cimbi?
@kicsijuti: geszti.gabor at nmhh.hu

de az email spoofolható könnyen
@Tóta W. Árpád:
"De ha csak ez marad, akkor ez fog terjedni minden egyéb, névvel vállalt, aprólékos kritika helyett."

Nem értek egyet ezzel, tudniilik a sajtónak még ez az eszköze sem marad meg. Kritikai hangok nélkül akar kormányozni a Fidesz és ez így marad.

Viszont én abban látok reményt, hogy egy kis mag, mely most gondolkodni tanul pl. a Magyar Gyermekben, igen, ott, ők elinduljanak és alkalmasint leváltsák ezt a rendszert.

Hosszú távon érdemes gondolkodni, és nem szabad elkeseredni!
@okostojgli:
"Te azt várod el az Indextől, hogy a blog.hu-t úgy ahogy van leállítsa,"

Ezúton mindenkit arra kérnék, próbálja meg saját magát moderálni, különben az Index ezen szolgáltatása kénytelen lesz leállni és sokak értékes dolgai odavesznek.

Árpád, ha ilyen példát mutat, arról nekem nincs jó véleményem. A cikk kitűnő, e nélkül is megállja a helyét!
A bejegyzésben elhelyezett link mellé oda kellene írni, hogy egyértelmű legyen, hogy valaki más csinálta azt az oldalt, mert most valaki azt is hiheti, hogy a bejegyzés szerzője csinálta demonstrációképpen.

Ha egyértelműsítve van, hogy ez csak egy link egy idegen oldalra, akkor majd kiderül, hogy a linkelést is meg akarják-e tiltani.
@kako_j: A céges policy-ket is rendszeresen átverik az emberek. A kínai nagy tűzfalon is az nem megy át, aki nem akar. Kifejezetten jót tenni az informatikai analfabétizmus ellen egy ilyen törvény.
Én, mint jóérzésű informatikus nem szopatnám meg Szalai Annamarit, hogy a google első találatként a nevére egy S/M témájú pornóoldalt hozzon.

De az általad felhozott szabályozás esetén segíteném a rendszer kijátszását szerverekkel, videóleckékkel és ezernyi hasznos tippel.
@knausz: Az én jó ízlésemet ez az egész médiatörvény, meg a nyugdíjlenyúlás ésatöbbi, ésatöbbi sérti.

Te tényleg azt várod el például a National Geographic-től, hogy a náci bűnöket illusztrálandó soha egy képkockát se vetítsen a koncentrációs táborokról?
@knausz: Ne haragudj, neked ez a nick kvázi a sors- és harcostársad volt? Azért a könnyek? Hát akkor nagyon félreismertelek. Ez az ember/?/ maga volt számomra a kiállhatatlan jobberság: köpködi mocsok módon azt, aki nem egy véleményt fúj vele, mindenre zsigerből zsidózik és libbantozik, minden ellen hadakozik, ami/aki nem a nagy Orbán és szent katolikus egyház csodáját zengi. Személyeskedve és sértegetően. Te nem ilyen vagy.

Kimondottan dicsőség volt, ahányszor lehazugozott, libberezett, stb. Érték volt abból a szempontból, hogy tudtam, mihez nem lenne jó soha tartozni, milyennek nem lenne jó soha lennem.
1. Szerintem ez a belinkelt kép erős (értsd durva (értsd pornográf, züllött, erkölcstelen, parázna)).
De
2. Soha nem tiltanám meg senkinek, hogy ha haragszik Szalai Annamáriára (aki 1,7 mil nettót vesz fel áldásos, jövőben áhított cenzori tevékenységéért), akkor gecit kenjen a pofájára (de csak virtuálisan!) és azt közzétegye.
@anyátok:
"Nincs gusztusom még egyszer megnézni a képet, ezért Téged kérdezlek"

Két percenként nézegessem, egyszer azért, hogy le lett-e már véve, máskor meg még miattad is? Az uram meg nincs itthon és akkor én ilyen képeket nézegessek?!
A kolléganőm szerint az a bráner kicsi. Idézem: "Ha megmarkolod, azért valami lógjon ki is!"

:-D
@okostojgli: Atyaég mekkora egy kretén vagy már bazmeg. az nem scifi a honlap amit Árpi csinált meg igen.
@anyátok: ahogy én kivettem ez kering a neten összeollózva az ismert fej és egy altáji munkásnő ebbeni ténykedésbe fáradt teste.

Illusztrálandó, hogy ha nem lehet kimondaniaz esetleges elítélő véleményt félelemből, akkor mindig lesz photoshopper, aki ilye(nebbe)t alkot és fellöki - jelezve, hogy kutyából nem lesz szalonnamária.

Tényleg nem értem a felhorgadást. Amíg ez a nő hajdani szakmáját űzte, ilyesmik fordultak meg a keze közt nap mint nap. Más nőről e helyzetben fotózott képe láttán nem sikoltott fel, hogy anyám, ezt én nem nézem, szerkesztem, stb. mert neveltetésem, erkölcsi éthoszom nem tűri. Kereste evvel a zsíros pénzt. (oké, lehet, hogy nem arcra élvezőssel, de más szexre utalóssal. Akkor nem kell finnyásnak lenni. Már az egészen pöttynyi szar is büdös.)

Nos, én egészen mástól borulok ki nem egy ilyentől - hasonlóba még véletlenül is belefut az ember a neten. Na und.

Attól ketyegek jómagam, hogy ma azon pörgünk, mi lesz elsejétől? Onnantól hogy mondhatjuk el, hogy szar van a palacsintában! Egy - most finom leszek - erektált pénisz és az ő ejakulátuma nem tud kihozni a sodronyomból. Hogy megcsinálhatják velem ezt a szájkosarat és itt többen hájpolnak ennek, sokkal inkább. Remélem, meglesz a Facebookon az egymillió ember a sajtószabadságért.

És meglesz az is, amit babette írt, hogy találnak szalonnamáriára megfelelően találó de be nem perelhető nevet, ami jellemzi őt, mint azt az amcsi szenátort.

Ja és persze Gyurcsányra meg a többiekre itt soha egy rossz szó, jelző el nem hangzott jobbos ildomos ajkak közül. Istenem, Szent Amnézia!
@agyvihar: Igen, pontosan erre utaltam én is.
@a szív fészkei:

A nemi szerveknek is megvan az esztétikája, hogy hozzászóljak a poszthoz.
@kicsijuti:
Odakattintasz a szalaikisfaszom.netre és láss csodát, a honlap megnyílik. Van, létezik.

Milyen scifiről beszélsz, űberkretén?
@az igazi Sipi: igen, ez alapvető szemléletbeli különbség. vannak, akik a természetjogi megközelítés hívei, és hisznek abban, hogy léteznek abszolút jogok. és vannak, akik úgy gondolják, hogy a jog kizárólagos és egyedüli forrása a szuverén, ami a mi esetünkben az állam, mint a népszuverenítás megtestesítője. ennek értelmében viszont az államnak mindenhez joga lenne.

egyébként a "joga van hozzá" már magában is elég gumi kifejezés, egyesek szerint csupán annyit jelent, hogy "lehetősége van megtenni anélkül, hogy szankcióktól kellene tartania". nem olyan egyszerű dolgok ezek, ezért mondom én azt, hogy ez az egész szájkarate csak az ovisok durcás reakciója, akik most tudták meg, hogy nem a mikulás, a jézuska meg a nyuszi hozzá az ajándékot.
Árpád, szívembül szóltál,ultramax respect, de ez a linkelt fotó sajnos eléggé wishful thinking, ha ez gyakrabban megtörtént volna live is, lehet nem mi volnánk a lőcs rosszabbik végén.

Common sense meg monnyon le, 1 darabig úgysem lesz már rá szükség. Eccer írtam ide egy korábbi posztnál, hogy kicsit hátra fogok majd dőlni, relax és élvezem a coloured & widescreen thermonuclear naplementét az ócska V8-asom megnyugtató dorombolásától kísérve, jelentem a project még csak az inline6-nél tart, de már jól haladok, a többit a fijjúg intézik, statisfaction garantált. Addig is, I still love the smell of the napalm in the morning...
Jó cikk! Tetszett!

Irtam már - ha a kormány hülye lesz, ezen az egészen szerintem a szlovákok járnak jól. Akciósan árulhatják a szerver és tárhely elhelyezést magyaroknak. De hát ha ez kell...
@gyilkos fűegér: Melyikre gondolsz, mármint bránerre, mert az ominózus képen több is elrejtésre került.
@kaffogó hebrencs: "A céges policy-ket is rendszeresen átverik az emberek."
Már ahol a céges policy annyiban marad, hogy "nem szabad", de senki nem ellenőrzi a proxy logjait.

"A kínai nagy tűzfalon is az nem megy át, aki nem akar."
Nemtom, nem voltam kínában :-) De ötletem lenne rá vpn-nel, ssh-tunnellel elsőre ez ugrik be. Ha ezek valamelyike átmegy, akkor minden átmegy.

"Kifejezetten jót tenni az informatikai analfabétizmus ellen egy ilyen törvény."
Ez viszont hétszentség. Emlékszem, az átkosban mennyi rádióamatőr, meg önjelölt TV szerelő volt. Akkor a szabadeurópa zavarása, meg a külfölddel történő kapcsolatfelvétel igénye termelte ki őket.
(még arra is emlékszem, milyen tortúra kellett egy rádióamatőr engedély kiváltásához, ha meg neadjisten volt egy disszidens a családban, akkor csak álom maradt)

"Én, mint jóérzésű informatikus nem szopatnám meg Szalai Annamarit, hogy a google első találatként a nevére egy S/M témájú pornóoldalt hozzon."
Szalai Annamária anno - rendszerváltás után nem sokkal - nevét adta - legalább - egy erotikus magazin kiadását, mint felelős szerkesztő. Ezek után az orális erotika, és a nevezett "hölgy" neve számomra nem alfa és omega, max alfa és gamma.
@a szív fészkei:
"Te nem ilyen vagy."

Nem. Én nem olyan. Nekem ő fura ember volt, viszont úgy láttam, az Árpád szeret vele beszélgetni. Vallásügyileg.
De sokszor akkora ökörségeket mondott, mint egy tömbház!

Viszont ezentúl nézegesd te azt a képet Anyátoknak, mert legalább akkor valaki nézegesse. Néha tájékoztass minket (ott van-e még), köszönjük!
@gyilkos fűegér:
Ezzel egyetértek (méretügyileg). Viszont nem gondolom, hogy az Indexen kéne megvitatni, mert vannak a neten más oldalak erre, ott nézegetni kisebbet-nagyobbat. Az embernek gusztusa szerint.

Vagy ezentúl ott tilos lesz? Itt veszi át el a publicisztika helyét?
@a szív fészkei: "Tényleg nem értem a felhorgadást."

---------------

Hm. Ismered azt a szót, hogy kontraproduktív, igaz?
@okostojgli: a tartalama, könyörgöm csak egy kicsikét gondolkozz mielött kommentelsz.
@Várúr: Nethuszárkám, ez csak egy link volt, ráadásul nem TWA csinálta. Epic fail, de mindegy, a lényeget megmutatni sikerült: sokak számára vastagon igazolni, hogy a funkcionális analfabetizmus elleni küzdelemre szükség van.
népünk erkölcseit mélyen sértik a pornográfia nyers, visszataszító, undorító, a női nemet mélyen megalázó, nyíltan semmibe vevő megnyilvánulásai
a fiataloknak téves mintákat adó, ateista, liberális sajtót meg kell reguláznunk, ez nemcsak kötelesség, hanem népünk túlélésének záloga is egyben
@knausz: "Két percenként nézegessem, egyszer azért, hogy le lett-e már véve, máskor meg még miattad is?"

Isten őrízz! Amit nem akarsz magadnak, ne kívánd másnak. Csak reméltem, ismered a műalkotás eredetét. Jogi szempontból nem mindegy.
Remélem, veszi valaki a fáradtságot, és csinál egy www.totawarpad.net oldalt a megfelelő képpel! Linkelném.

Lenne egy-két dologban igazad, de az okádék képlinkeléssel (amit szvsz magad raktad fel - bizonyítani sosem tudom) olyan szinten nem tiszteled az emberi méltóságot, a személyiségi jogokat, h minden szavad porrá ég a hiteltelenségben.
most, hogy idáig olvastam, a cikk ragyogó, a médiabohócnőciről szóló vélemény űl és ha nem tetszik neki akkor kritzálja meg és a sajtó teljes nyilvánossága előtt legyen megvitatva, pro-kontra jogos e vagy nem, egyébként egyre inkább teljesen pontosan illik magyar hazánkra is a mondás: minden nemzet megérdemli a vezetőit, a kérdés persze az mi tényleg ilyen selejtesek vagyunk, hogy nekünk csak ez a úriházból levetett használt kalucsni jutott?
Árpi! Kicsit szomorkásra sikerült. Még nem érzékelem, hogy átütne a várható meseírás kihívásának izgalma.Reménykedem, hogy nem ragadsz le a gyermeknél.Róna Péter szerint nem sok remény van egy boldog újévre, de azért szeretnék egy kicsit optimista lenni.Magunknak jó meséket várok, önző módon kizárólag tőled.Nem tudom ki a példakép,én Ezopuszt szeretem:) BUÉK!
@sztrugackij: Kedves személyeskedő ismeretlen.Így Karácsony alkalmából kívánok neked sok hasonló színvonalú fényképet.
@foolproof: számomra mindig az volt a legijesztőbb, illetve legtanulságosabb az ilyen posztokban, amiket a kommentekben olvastam alattuk. mármint, hogy egyszerűen képtelenek felfogni - sokan! - hogy mit is olvastak, egyszerűen NEM ÉRTIK. Árpád írásai mindig is több rétegűek, nem túl bonyolultak, de mindig elrejt bennük egy-két finomságot. na most ezt a kommentelők kb. fele még felfogni sem tudja. de véleményük az van és le is írják okosan.

szóval elég elkeserítő a helyzet, sajtószabadság ide, szabadságharc oda, ha ez a minta, akkor a zemberek fele hülye, a maradék nagy része valamilyen irányban súlyosan elkötelezett vagy szemellenzős, a fennmaradó kevesek nagy része meg nem szólal meg, mert hülyékkel és droidokkal minek vitázzon, ugye.

jöhetnek elsejétől a virágnyelven írt okos, sziporkázó kritikák, olyan sikeresen elhülyítették ezt az országot, hogy nem lesz sok foganatjuk. ez a véleményem. persze attól még szükség lesz rájuk, de nem zavarnak majd sok vizet.
@foolproof:
"a funkcionális analfabetizmus elleni küzdelemre szükség van."

Igen. De nem így. Ez a mozgalom nem működik, még akkor sem, ha bloggerek sokasága áll mellé!
De lesz egy olyan hozadéka, hogy elrántja a blog.hu-t és végül az Indexet.
@Várúr: "Annamáriának családja, barátai, jóismerősei vannak"

Annamarcsát sem izgatta annak idején.
A fotóval csak az a bajom, hogy undormány.
„Ezt még pár napig büntetlenül...” azért jó lesz vigyázni, mert a „végeken” már tesztelték a jelenlegi média törvény lehetőségit is: www.sonline.hu/somogy/kozelet/egresi-alneven-probalta-lejaratni-a-fideszt-348897
@foolproof:
Farkad nevezd nethuszárkának (már ha huszáros valóban). A kép TWA linkjén van, őt minősíti, és téged, aki védelmezed. Nem kívánom, hogy bármely családtagod hasonlóan szerepeljen -, te persze ettől még akarhatod. Kinézem belőled. Ahhoz meg, hogy eljuss a funkcionális analfabetizmusig, pár évet még tanulnod kell. Mint súlyos ízléskárosulttal hadd ne társalogjak veled tovább.
@Várúr: Hál'stennek Mr. TWA nem szorul az én gyatra védelmemre, de látom, irányodban érzékeny pontra tapintottam. Családtagjaim meg nem hatalommániás félmajmok, de ha azok lesznek(biztos van az a píz), majd küldöm a jpg.-ket, csak keress valakit, aki már járt fotóboltban.

Egyébként csatlakozom egy fenti kommenthez. Kezdődik, és nekünk még Putyin se' segít, mint annak a qrva Lukasenkónak. Ha már betömik az embör pofáját, legalább ne várurak szellemi kibocsátásával tennék. No offense, peace, love&happiness, cicafijú.
@malacz69 rettegéselemző: "olyan szinten nem tiszteled az emberi méltóságot, a személyiségi jogokat, stb."

Érdekes módon nem Selmeczi szenátornőről készült ez az izé, sem a Szili Katiról.
Cézár nejének minden gyanú fölött kell állnia.
@anyátok:
Jogi szempontból az a helyzet, hogy mondok egy személyes példát:

Volt egy levelezőtársam, a Géza. Küldtem neki húsvéti, családi fotót. Jóhiszeműen.
Erre a Géza, egyszerű ember, nem fotóművész, viszont olyan motázst csinált: szexbombázó lettem a húsvéti fotón!
És ami még: azt hitte, hogy örülök majd neki, mert őszerinte én jobb nő vagyok, ezt nézzem meg, mint a Rába Timi. Nahát!

Nem így fogtam fel a dolgot, hanem szankcionáltam.
@Rodeo36: "nekünk csak ez a úriházból levetett használt kalucsni jutott?"

Nem úriházból.
@knausz: Kérlek, megtisztelsz, hogy megbízással nézegethetem! :-) 19. 27 perckor még ott van.

Ha ez valakit zavar, akkor nem kell törődnie vele és kész. Most lehet, hogy erkölcsi nihilista vagyok, de tényleg nem értem, mi a gond itt. Egy erős utalás ez a mostaniak kétszínűségére, a lehetséges kibúvókra, stb. stb. Ha ő SZA nem az lenne aki, nem kapna ilyen ábrázolást, ez azért remélem, mindenkinek tiszta. Selmeczit is nagyon szeresssük ugyebár a csudálatos ténykedéséért, de őt mégsem így hozták le.

Mivel imádom a South Parkot a mocskos dumájával, az egész halálosan pimasz, belemenős stílusával, nekem ez belefér, mert van értelme, van mire felhívja így a figyelmet. Remélem, lesz valami ilyesmi itthon is egyszer, ami minden hatalmasságnak nekimegy. És ha néha anyázva és így, akkor így.

Minekutána majd 40 éve láttam a legjobban rajzoló - és itthon ugye a Toldi ill. Arany en bloc illusztrátorának plusz a cári udvar meg a grúzok kedvenc alkotójának tartott - Zichy Mihály gróf ennél sokkal pornográfabb műveit, engem a szex ilyetén megfogalmazása valóban nem ráz meg.

Írtam, hogy Szalonnmária véleményét osztottam Maunika és egyéb showzási és Benkő-ügyekben, de pl. mivel nem tetszett az a fajta műsor, nem néztem. Még ez a link se kötelező. Szerintem Árpád nem fogja kivenni, miért is?
@Várúr: "A kép TWA linkjén van, őt minősíti, és téged, aki védelmezed." Ennyi, Árpád illusztrációja, még ha nagyon kevés embernek is jött át, egyvalamire tökéletes: az ilyen és ehhez hasonló kommenteken keresztül az emberek sötétségét tökéletesen sikerült szemléltetni.
@Várúr: téged nem zavar önnön kreténséged?
@malacz69 rettegéselemző: létezik már a tótawé.net, kurucinfó a neve.
@luis5: Ezek komoly érvek. És milyen briliáns kifejtésben.
@kicsijuti:
Minek a tartalma? Talán nem élveztek rá Annamarisunk arcára? - kérdezhetném ezt is.

Az a honlap létezik, van, megtekinthető, letölthető, akármi is a tartalma. AKÁRMI. (Megjegyzem, a honlap tartalma szerintem még akár igaz is lehet.) Márpedig Tótawé azt bizonyítandó linkelte be, hogy Annamarisunk arcpakolással vagy anélkül BÁRMIT is csinál, az a honlap LÉTEZNI FOG.

Kapíse, komment előtt nem gondolkodó könyörgőjuti?

Egyébként Orbánról például hány karikatúra jelenik meg naponta? Pedig nyilvánvaló, hogy nem valós a rajz tartalma.
@a szív fészkei: "Remélem, meglesz a Facebookon az egymillió ember a sajtószabadságért"

Igen, már bejelentkeztem, regisztráltam a Facere keserves kínok között (útálok regisztrálni).
@orica: Swift a példakép, mindig is ő volt. Egyébként Lem is jó társadalomkritikákat írt mesében, de kevésbé vérbő.
@xsasha: Nagyon ideges vagy. Miért? Mit érzel?
Látod, Árpád, erről beszéltem. Nem arról van szó, amiről szó van. Hát ezért kontraproduktív egy ilyen kép. A cikked egyáltalán nem a fényképről szólt, minden más viszont igen.

Máskor verd be jól a patkószeget.
@knausz: Te tényleg öncenzurára kérsz?
Hát a nagy büdös lófaszt!
Inkább írok minden nap egy kurvaanyázós limeriket a fideszképviselőkről, fideszkomiszárokról!

Nem érdekel, ha ez miatt leállítják a blog.hu-t, azt sem, ha szanaszét büntetnek a gecibe!
Az én pofámat be kell fogni, ha nem tetszik, amit mondok, mert ezt a megalkuvást nem veszi be a gyomrom.
1ébként amikor Fletó bátyánkat mindenféle kínos helyzetbe hozták a weben, mármint fotóboltilag, gondolom, a most kiakadt sezlonyrugók tele szájjal tiltakoztak a dúlva jogtiplás miatt. TWA legalább ad a fekáliának egy pofont, nem túl elegáns, de hát forradalmi időket élünk, elvtársak!
"Én nem tudom, hogy mi kéne ezeknek, hogy megbukjanak. Most tényleg elképzelem, hogy Lendvai Ildikót dugja egy csődör szamár a Combino villamoson. Lendvai Ildikótól elnézést kérünk, mint nőtől, ez csak egy költői kép. Így elképzeljük."
@Várúr: Figyelj, kedves Váruraság!
Az a stílus, amiben Ti, a jóizlés bajnokai egymást huncutozzátok, majdnem olyan szép, mint ez a fotó.
Talán érdemes lenne jó példával elöljárni, mielőtt stílusjegy ellen tiltakozol? (Látod, én nem merném megtenni. Ugyanis ismerem a "huncut" szó eredetét, mégis leírtam, pfuj, disznó, ami vagyok!)
@knausz: Lebombáztad az elkövetőt? Vagy csak kiállítottál egy csekket, fellebb.nek helye nincs megjegyzéssel?

Látod, te kulturáltan elintézted a dolgot minden bizonnyal. Csak nem mindenkinek sikerül(ne). Pláne ha quasi ezért fizetik főműsoridőben.
@Tóta W. Árpád: Jaj, Árpád, Ildikó néni liberálbolsevik komcsizsidó, őt lehet szamárral dugatni, olyankor nem fordul a mi dicső jobboldalunk oly érzékeny gyomra.
@anyátok: hát értsd: "úriházból", vagy legyen igazad: kösz... persze ha valakinek van vérbő fantáziája és "csak úgy" elképzeli a "Nagyvezírt" mint egy eldobott, másoktól levetett ócska kalucsnit... na már ez megéri ...?
@Tóta W. Árpád:

Bazmeg Árpi, azzal védeni saját bunkóságunk, h de hát a másik is az, eléggé szánalmas.

Baszki, ne azért vedd le azt a szart, mert megfenyegettek, hanem azért, mert emberként magadba szálltál, és rájöttél, elragadott az indulat és túlzásokba estél. Ne légy már fasz, vedd le, és írd be ide, "beláttam, ez valóban túl erős volt", ekkor nagyobb hiteled lesz neked és az írásodnak is, különben nem érsz el mást, mint azt, h érvet adtál a jelenlegi törvényt védők kezébe.

Bevallom, én nem sajnálnám, ha ezért a húzásodért kurvára megbüntetnék az Indexet és téged, ha így hagyod.
Az ilyenek mint a totaw kell keményebb cenzúrát bevezetni. Ha nem rakja ide ez a b@lf@sz az urlt, nem tudnak róla ennyi ember.
@smog75: Mszp alatt nem voltál ilyen érzékeny,fogadjunk.
Fábry műsorainál nem működött az erkölcsi érzéked?
@a szív fészkei:
"Szerintem Árpád nem fogja kivenni, miért is?"

Mert én már egyszer elvittem 16 évesen a balhét. Neki nem kell.
Sikerült alapvetően ízlésrendészeti irányba eltéríteni (dispute hijacked) a hozzászólásokat, de nem ez a lényeg.

Hanem hogy a qrva amcsi katonák kifejlesztették nekünk ezt nagy pókhálót,így hát örök köszi nekik és sok puszi arra a nagy kemény, fullmetaljacket tar koponyájukra érte. Használni azért már könnyebb, mint kiagyalni. Ha a most regnáló dickheadek evvel billiomodrésznyire összevethető hasznosságú cuccot össze bírtak volna kalapálni, akármilyen téren, már nem Kelet-Malawi lenne a fő gazdasági vetélytársunk.
@malacz69 rettegéselemző:
Nyugodtan.
És én ki fogok állni az eltávolítása ellen, ha valaki kezdeményezi. Sőt, reményeim szerint Árpi is.
A motivációt a fantáziádra bízom.
szerenem kerni a photoshophoz ertoket, hogy csereljek mar ki azt a faszt a keprol egy palacsintara, es tegyek at egy masik linkre a palacsintas kepet. kivancsi lennek, hogy azt is betitljak e
@egysmás:
"Te tényleg öncenzurára kérsz?"

Igen. Mert aztán úgy járnak mások is, mint én 16 évesen, hogy nem mondhatják el senkinek, hiába mondanák el mindenkinek.

Megkértem a húgomat, keressék elő a városi archívumból azt a cikket, amit akkor írtam. Sokkal enyhébb volt, mint ez, itt, de üldöztek miatta.

Ez a rendszer, az a rendszer és megmondom, nekem nagyon nem tetszett, de ezzel egyedül voltam. pl. az osztályba járt 32 gyerek és egyedül nekem voltak gondolataim és a Jóisten megáldott még azzal a merészséggel, hogy le is írtam.

(én)Nem bánok semmit sem! -énekelte Piaf, de azt bánnám, ha megszűnne a blog.hu. Te nem?
@Tóta W. Árpád: Ez jó, felröhögtem, talán magyarhírlap? Mindegy is, de arra viszont kérnélek, hogy az a csürhe soha ne legyen hivatkozási alap.

Teljesen rendben van az arcpakolásos Marsit tartalmazó honlap belinkelése, mondjuk egy viktoros-karikatúrás honlap nem lett volna ilyen ütős.
@Tóta W. Árpád: Jesszusom, ezt honnét szedted?
Egyébként úgy kell szalonnának, miért vállalta?
Hogy megmutassa, kiskutyából is lehet szalonna?
@knausz: "ha csak ez marad, akkor ez fog terjedni minden egyéb, névvel vállalt, aprólékos kritika helyett."

TWÁ-t idéztem. Erről van szó.
sajnalom h le kellett vennetek a cikket. a kep valoban undorito, bar nem kevesbe undorito amit a holgy vegez. mikozben a fonoke bemagoltatta mindenkivel a kovetkezo mondatot: semmi olyan nincs a magyar mediatorvenyben ami az europai orszagokeban ne lenne benne.

persze en tudom, hogy ok vegigneztek becsulettel mindannyian az osszes mediatorvenyt, ahogy azt is biztosan tudom, hogy arra rengeteg peldat talaltak, hogy VAN EGY MEDIATANACS PUSZTAN 1 (EGY) PART JELOLTJEIVEL TELE AKIK ELDONTIK, HOGY KI TORVENYSERTO, ES KINEK A WEBSITEJAT KELL LETILTANI. erre en magam is szamos peldat talaltam.

remelem lesz olyan amikor nem egyontetu szavazassal dontenek, hogy legalabb lassunk egy kis szineszkedest, ahogy fideszes vitatkozik fideszessel, hogy ennyje, hat megbuntetni a mariaradiot
@kako_j: Kínai nagy tűzfalon "át lehet " vpn-ezni. Kijátszható.
@okostojgli: Fábry.
@malacz69 rettegéselemző:
"különben nem érsz el mást, mint azt, h érvet adtál a jelenlegi törvényt védők kezébe."

legfeljebb a hülyéknek. ugyanis épp az a lényeg, hogy ezzel a médiatv nem tud mit kezdeni. a szerkesztőségekkel tud, ezzel nem.
@malacz69 rettegéselemző: sztem vagyunk olyanban, hogy elhiggyed nekem, nem én csináltam.

btw tudom, ki, de nem adom ki a forrásomat, 2011-re pedig el fogom felejteni sajnos.

de ha a normál kritika fenyegetve lesz, akkor majd csinálok én is.
@anyátok:
Kedves anyátok... Nem volt szokásom anyázni, sem ezen a blogon, sem más helyen. Én nem "Ti" vagyok, bocs'.... Öncélú vitákat se folytattam túl sűrűn. Innen egy időre legalábbis kiszállok. Ez az alja stílus még nekem, eléggé nyitottnak is túlzás. Mikor "egysmás" nevű minden ok nélkül lekreténez, csak mert ez-az nem tetszik. Asszem meglepődne, ha kapna tőlem egy százkilós pofont. Akinek TWA illusztrációjáról "az emberek sötétsége" jön le, (lopimpili) azzal az idegorvos is tehetetlen. Még csak nem is minősítem. Ő az, akinek nevezi saját magát. Udvariasságból még csak annyit: ha itt egyesek tudnák, sokakból mekkora gyűlöletet váltanak ki, nem élveznék annyira e szűk akol melegét. Dehát efféle zárványok mindig voltak, vannak és lesznek. Nehezen állom meg, de most sem általánosítok. Neked is csak azért írtam, mert párszor társalgásba keveredtünk. Még annyit: milyen igaz, hogy a Jobbik-féle nyilas primitívség és egyes ballibek közt semmiféle stíluskülönbség nem látható. Ugyanaz az üres dagonyázás, a mocsár két térfelén.
@anyátok:
"TWÁ-t idéztem. Erről van szó."

Előállhat egy olyan helyzet, amikor már nem tudod majd idézni Tóta W. Árpádot, pedig szeretnéd.

Komolyan nem értitek mit mondok? Senki?
@knausz: Nem.

Vagy gerinced van, vagy kollaborálsz.
Az öncenzúra kollaboráció.
A blog.hu nem ér annyit, mint a véleményszabadság.
@knausz: a demokrácia inerciarendszerében nem érthető, valóban.
@malacz69 rettegéselemző: Te, malac! jóféle gyógyszerek vannak ám paranoiára.
nehogy itt agyfaszt kapj nekünk, mert oda lenne a móka :-))
off
jut eszembe, Árpád, nem tudod, mi lett végül a Kádár csontjai-üggyel?
@foolproof:
Nem mellesleg kispajtás neked egy lukasenkói hatalmas valagbarúgásra lenne sürgős szükséged. Tőlem ne reméld. Fordulj ezügyben "cicafijúidhoz". Na, túl sokat írtam ide eddig is.
(ok ertem, elnezest)

nem lehetne esetleg valakinek aki ert a photoshophoz, hogy kicsereli a keprol a ferfi nemiszervet egy palacsintara, hogy kiserletkent lassuk, hogy a palacsintat is letiltjak e?
@Várúr: mondom, hogy kretén vagy.

Az definitíve kretén, aki neten keresztül százkilós pofonnal fenyeget.

Szal, ez van.
Jobban ismerlek, mint te magadat.

Jah, és buta is vagy, ha nem tudod, hogy miért kérdezem (amire ugye válaszolni nem, csak fenyegetőzni -tán csak nem szalamária pinájából csurogtál ki fél perce?).

Szal pápuszi!
@a szív fészkei:

nem baszogatásként, de azzal előjönni, hogy annamari erotikus izét nyomott, elég sötét demagógia. ez lenne vele a legnagyobb baj, én elégedett lennék vele ...
@Várúr:
"Akinek TWA illusztrációjáról "az emberek sötétsége" jön le, (lopimpili) azzal az idegorvos is tehetetlen."

JaJa. És utána kell rátenni az emberre az áramot.
"Lent a hallban már meg akartam kérdezni tőle, hogy milyen az elektrosokk-kezelés, de ahogy kinyitottam a szám, nem jött ki rajta hang, csak"..
(Sylvia Plath: Az üvegbura)

Tőlem ezt is meg lehet kérdezni.
Érdekes én már máshol is láttam ezt a képet, de azon túl hogy kinyomtam akkor, itt már meg sem nyitottam - sokkal jobban zavar a mondanivaló. Csak mert jogosnak érzem a felháborodást. Ezt a mondatot kivéve: "Kádár rendszerébe ma tényleg milliók vágyódnak vissza, ennek azonban nem az az oka, hogy akkor boldogok voltak, hanem hogy rosszul emlékeznek." - ugyanis jól emlékszünk azokra a boldog évekre... mert nem vagyok annyira öreg, hogy ne lenne jó az emlékezetem :) (még), viszont bőven éltem a Kádár korszaki viszonyok (nem kőkorszaki) közepette, ,hogy képes legyek emezzel összehasonlítani azt. Minden kis fiatalka, aki meg nem élt benne (csak hallomás és propaganda szöveg alapján "tudja"), kérem szíveskedjen tájékozódni és nem kijelenteni olyan múltbeli eseményeket, és érzéseket, mint amit Árpádunk most kijelentett... csak mert az sem úgy volt ám! - szóval lassan a testtel... Orbán nem tiszta, és majd kiderül nemsokára, hogy miért is nem, és mennyire nem... az igazsághoz pedig kéretik ragaszkodni a médiatörvény ellenére is - tehát nem lehet betojni! Csak mert azt mondták néhányan ill. azt szeretnék a fidesz oldalon, hogy kontroll nélkül tehessenek bármikor bármit. (No és erre is mondom, hogy ilyen nem volt annak idején! - igaz internet sem:))
Szerintem ez a poszt felér a Modest Proposallal! Néhány fidióta be is sokallt, lehet, hogy hamarabb kellett volna kitenni a linket? :-) Annyira tudtam, hogy lesz pár szerencsétlen, aki vizuális típus (lásd még funkcionális analfabéta), és nem látja a fasztól az erdőt.

Esetleg a posztról is lehetne gondolatokat cserélni?
Nekem a Kádár-párhuzam még máshol is bicsaklik erőteljesen. Kádár mögött ugyanis egy Brezsnyev is ácsorgott, meg néhány rakétával a komplett szovjet hadsereg.
Most azért maximum Bolíviától meg Venezuelától remélhetünk bátorítást. :-)

Innen egyébként az a kérdés, hogy mennyit faragnak szorgos munkával a kétharmadból, és milyen gyorsan teszik. Egyelőre padlógázon nyomták, kicsit most a bejglievés lassított a tempón, de lássuk, fél év EU-elnökség+alkotmányozás a feltámadásig mit hoz a konyhára.
Várnék tippeket a következő hat hónap legnagyobb baromságaira, szerintetek?
Van egy jelentős hiba a gépezetben.

Az inkriminált fotóhoz tartozó domain regisztrátoráról kb. 2 kattintással ki lehetett deríteni, hogy szintén a blog.hu-n publikáló régi motoros: savingprivateblue.blog.hu
@Micsoda útjaim:

aki egyébként teli szájjal röhög a hülyéken. joggal.
@Várúr: (és küldöm malacnak is, mert bár nem tudom bizonyítani, de hát csak ő csinálhatta)

vindovsz.files.wordpress.com/2010/02/gyurcsany-vicc.jpg

a klónnak családja van, estébé. gyerünk, tiltakozz, verd magadat, olyan jól áll
@Tóta W. Árpád:

még emlékszem a szerény javaslatra érkező kommentekre :)
@ugus: Aki pornóújságot szerkeszt, majd erkölcsről kezd beszélni...
Aki kurvának áll, ne lepődjön meg ha megbasszák!
@malacz69 rettegéselemző:

a klónról, illetve vele kapcsolatban volt fenn ilyenebb kép is, a matulán volt fenn szöveges maszop-pornó (mónikát seggbekúrják benne), gondolom ugyanígy verted magadat, hogy fúj, de ondoríttó

maradtál ugyanolyan álszent pöcs, mint voltál
@immortalis: 72188 ra rugtam el annamarit jeeeehaaaaa
@Tóta W. Árpád:

árpád, már ne haragudj, de ez nyilvánvalóan fake mail.
@knausz: Hidd el, mindenki érti amiről beszélsz, és szimpatikus is aggodalmad Tótawéért, de ez a játszma dupla vagy semmi alapon játszódik. A Tótawé akitől szeretnél majd akkor idézni nem ez a Tótawé lenne, hidd el.
@malacz69 rettegéselemző:

tényleg: te ugye jókat kacagtál a klón fotóját leköpő fábryn? :)
@malacz69 rettegéselemző:

egyébként tudod mit? csináljon valaki, ha akar. legyen totw.net, legyen rajta egy darab szénné bukkákézott tóta arc, ki nem szarja le?

ja, a te tóta-fan tükörképed az nem szarná le, ugyanígy hőbörögne, mint te, de ne félj, őt is kiröhögnénk.
@szerénységem: helyesebben: Andropov és csak messze utána Brezsnyev, valamint 1957-1988 egy nagysikerű kisérlet volt amit a Gorbi elbaltázott, már a tanítómestere Andropov nem élt és a kiskopasz elszabadúlt és nagyon leblatázta, az eredeti terve nem ez volt ami lett, és sajnos a Putyin sem értette meg igazán az Andropov zsenialitását, ma lehetne egy Moszkva központú egyesűlt államok, csak ugye a Thatcher meg a francia elnök be volt szarva, hogy mi lesz, ha magukra maradnak, persze a Reagan is fosott tőle erre gyorsan legitimizálták a Gorbi-t az meg bekapta, 100000-szer megbánhatta de a krim-i események után már késő volt így lehetett a kedves pinocchio a fából faragott királyfi vagy a diótörő az üsszes gipszhuszárjaival
@mavo: Nézd, akinek az a dolga, hogy a nemzet erkölcseit, stb, megvédje a gonosz sajtótól, annak hófehérnek kell lennie, különben kaphat még ilyenebb karikatúrákat is.
Szép kis felügyelet az olyan, amely sajátmaga nem makulátlan.

@knausz: Komolyan nem értitek mit mondok? Senki?
Nagyon pontosan fogalmaztál, de sajnos, TWÁ betiltása vagy agyonbüntetése már nem ezen fog múlni.
hát sokakban megerősítetted a hitet, hogy az ilyen balf@szok miatt igenis szükség van egy szigorúbb tv-re
@anyátok:

apropó, jut eszembe a folyton felhozott brutális amerikai cenzúra, ami ugyan valóban kivágatja a nipeket, de ami mellett simán meg tudott jelenni egy naked gun 2½ a szénné szopatott bar'bra bush-sal. :)
@Várúr:
"Akinek TWA illusztrációjáról "az emberek sötétsége" jön le, (lopimpili) azzal az idegorvos is tehetetlen." Engedd meg, hogy kiröhögjelek. Őszintén szólva, eddig nem gondoltam véresen komolyan, hogy egy sötét idióta vagy, de egyre nyilvánvalóbb.
@okostojgli:
"A Tótawé akitől szeretnél majd akkor idézni nem ez a Tótawé lenne, hidd el."

Nincs választása. Ha ezt nem tudja elfogadni, ha ezt nem érti, én jobban elmagyarázni nem tudom.

@anyátok:
"TWÁ betiltása vagy agyonbüntetése már nem ezen fog múlni."

Fegyelmezett emberekre van szükség most, másképpen nem megy. Én ma sem élnék meg újságírásból, nem tűrném a korlátozást.
@térfél: ha lenne isten és az a történelem ura, az abszolút lehetetlen az, hogy meg tudná változtatni a múltat, a mindehatóságról szóló gyermeteg tréfa: felszólni istenkének, hogyha mindenható akkor tud akkora követ teremteni amit nem tud felemelni... ez a sok idióta parvenű már 46723-szor átírta a múltat -szerencsére a múlt ezt nem veszi tudomásúl- a saját pillanatnyi és hülyébbnél hülyébb pillanatnyi érdekei szerint és a zemberek meg a nép meg nyeli mint kacsa a nokkedlit hál'stennek ez nem VV show, hanem "a" valóság maga és csak gépágyúval érdemes érvelni a hülyékkel, minél kevesebben maradnak annál egészségesebb...ilyenek mint a kövér, meg a lázár, meg a szijjszaggatószappanozó, meg a vezír akiből még egy rendes vajdát sem csinyátak ti meg rátettetek mindenfélét csak ólomkoporsót nem
@knausz:

"Előállhat egy olyan helyzet, amikor már nem tudod majd idézni Tóta W. Árpádot, pedig szeretnéd."

értem én, hogy ne érteném, de baromság. árpád nagyon faszán leírta fenn.

kár, hogy az egyik oldal hülyéi ebből azt szűrték le, hogy jaj, ilyen képet hogy lehet linkelni, fúj, a másik oldal hülyéi, meg hogy árpádot majd jól betilcsák, oszt majd nem lehet elérni, amit ír, fúj.

kurucinfóból nem tetszett tanulni? tényleg nem?

internet = szabaccság. nem elfelejteni!
Nem életszerű a fotón az erektált broki a néni arcberendezését nézve:-)
@anyátok:

"akinek az a dolga, hogy a nemzet erkölcseit, stb, megvédje a gonosz sajtótól, annak hófehérnek kell lennie, különben kaphat még ilyenebb karikatúrákat is"

hülyeség. ha annamari valaha bármikor valóban erotikus izét tolt, akkor sem csinált semmi egyebet, mint kiszolgált egy létező, tök legális keresletet. ami tök rendben van, ennyi, nem kell ezt túlragozni. még ha a pornó ellen hadakozna, akkor is legfeljebb komikus lenne, így viszont tök érdektelen.

ahogy a linkelt "honlap" fotóján háborogni is komikus, persze
vajon ugyanarról beszélünk-e itt mindannyian?
@sztrugackij: Ez a színvonalad!Köszönöm!
@anyátok: mióta a pinocchio elzengte azt a gusztustalan felfuvalkodott szövegét a tv-ben azóta leírta magát csak még nem tudja, majd időben megtudja, a mellőzések lesznek az első reakciók majd egyre mélyebbre sűllyed az elszigeteltségbe és a csápjai is, mint a martonyi és a többiek, szegény nagyköveteink most szedik a whisky-t és a többi lazítószert és üzenetrögzítőre kapcsolták az összes vonalukat
Közben egy liberális barátommal beszélgetek msn-en, megnézte ezt itt és a következőket írta nekem:

"Örvendek, ez csak táptalajt ad, hogy lám-lám, micsoda szükség van a törvényre, hogy az ilyesmit megelőzhessük és helyretegyük. A hatalom cinikus, (ld. nyugdíjpt) ezt a firkászoknak (bocs) tudnia kéne."
@Micsoda útjaim: Hol a bizonyíték erre? Ez csak tipp, nem?
@mavo: ooooooooooooo en mar 154177 nel vagyok:)
Az a két legszomorúbb dolog az egészben, hogy:
1. Orbánnak sem fájt a magánnyugdíj rendszere (ellentétben azzal, amit mostanában hazudik a szájával (sz. Szijjártó Péter) és a csicskájával (aki a jobbkeze, sz. Matolcsy György), ha le tudta volna írni a hiányból. Mivel az EU faszfejsége miatt ezt nem tehette meg (lám lám, mégiscsak az EU-n belül képzeli el az életet OV?), ezért inkább megszünteti (lenyúlja a pénzt).
2. 2013-tól már kifizetéseket is teljesítettek volna az MNYP-k. Baszki, kis köcsög, mi a faszért nem tudtál még két évet várni, te kis pöcs?

UFF!
@kolbászoszsömle:

sajnálom, azt se tudtam, ki is az a török gábor, amikor nekem már ez volt a véleményem.

a "törökgáborizálódás"-t egyébként bóknak veszem
@mavo: Kérlek, legyen ez neked demagógia. Nekem meg már ne ő legen a tiszta fáklyafény erkölcstelenségüket legyűrendő. Ennyi. Csak ezért bátorkodik más demagóg is erre emlékeztetni a nagyérdeműt.

Tudod, ez ide linkelhető, ez megfogható, mint a kétarcúság példája. Egyéb ügyei - én hallottam-olvastam egyébről is, de mivel arról nincs ugye ilyen megfogható, idézhető bumáskám, nem írhatom ide - szájhagyomány útján terjedtek. Tehát az lehet sima rágalmazás is, ezt meg mégsem tagadhatja.
Üdvözlet Mindenkinek!

Kedves Árpád! Teljes mellszélességgel csatlakoznék bejegyzésed mondanivalójához. Lehet, hogy újdonsült főcenzornőnket, és a mögötte álló hatalmat sérti, amit műveltél, és biztos, hogy nem esik jól családjának, de

Szalai Annamária „attól még lehet egy büdös bunkó.” S lehet, hogy kétharmados többség választotta meg, és „a társadalom önvédelmi reflexének teljes csődje elrepíthette egészen a” médiahatósági elnöki „székig, attól még az marad, aki volt: egy retekből kivakaródzott ripacs.”

Ha valaki esetleg nem ismerné fel, honnan az idézett részek, bátran kérdezzen, forduljon segítségért hozzám.

És ha már annyi kritika illette a képet: Szerintem nem hogy sok lenne, inkább túlságosan kevés. Jobban örültem volna, ha Szalai Annamáriával úgy bántak volna el, mint Mr. Furkó Paris Hiltonnal, a South Park egyik legismertebb részében.

www.youtube.com/watch?v=vSa49wCb6TI&NR=1 (18 ++)

Amikor láttam volna Annamari kétségbeesett arcát, ahogyan a békakirálytól érdeklődik a kivezető útról, na, az talán jelentett volna némi elégtételt azért a képtelen őrületért, amit a médiatörvénnyel elértek.
@ubetterwatchout:
170.383
Ha megvan a perfect seggberúgás módszere, akkor 130.000 alatt meg nem áll. (Igaz, hogy 40 ezernél ér földet először, de utána még lábon kihordja a nagyját.) :-)
1. Árpi többnyire széles érdeklődésre számot tartó témákról szokott írni. Emiatt rendszeresen kap pro és kontra véleményeket, kritikákat; ami jó mert érdekes, helyenként konstruktív vita is kialakulhat. Épp ezért nem szerencsés, ha az intelligens, művelt, vitakultúrában jártas konzervatívok elhagyják az oldalt, nehogy a mandinerhez hasonló, belterjes, kizárólag egymást lájkoló társaság dominálja a kommenteket.

2. Xsasha és Várúr önkéntes száműzetésével semekkora veszteség nem éri a blogot. A pengeváltások sosem az álláspontok közeledését segítették elő, hanem mindkét fél sztereotípiáit erősítették fel a másik oldallal kapcsolatban.

3. Felületes szemlélő ellentmondást vélhet felfedezni az 1. és 2. pontok között. Alapos szemlélő azonban nem; hatalmas szakadék tátong a jóérzésű konzervativizmus és a kritikátlan kormánypártiság között.

+1. Másnak is feltűnt, hogy prűd felháborodás milyen jó indok arra, hogy ne kelljen reagálni az érdemi mondanivalóra? A médiatörvény, a gazdaságpolitika és a kádári kommunikáció kritikáit el lehet engedni a fülünk mellett, ha rákattintottunk egy korhatáros linkre. Az alkotmánybíróság kiherélésére, az ÁSZ csicskásítására és a magánnyugdíjak államosítására nem kell reagálni, mert Ungváry elküldte a kurva anyjukba azokat, akik az emberek magyarságát a kormány gazdaságpolitikájával való szimpátiából vezetik le.
@a szív fészkei:

"Nekem meg már ne ő legen a tiszta fáklyafény erkölcstelenségüket legyűrendő."

keversz bizonyos dolgokat, és ezt sajnálom.

senki sem kívánja, hogy "számodra ő legen a tiszta fáklyafény erkölcstelenségüket legyűrendő", de ne ilyen buta, demagóg okból.

majd mélyedj bele larry flint életébe, aki akár szeretjük, akár nem, a sajtószabadság méltán híres élharcosa volt (kalapot le, bizony!) - holott mindössze (fúj! fúj!) alantas ösztönök kiélésére szolgáló pornót adott ki.
@a szív fészkei:

illusztrációként: en.wikipedia.org/wiki/Hustler

várúr-félék a te logikád alapján joggal mondhatnák, hogy mit ugrált egy szaros pornó-kiadó. szerencsére nem mondhatják, és isten áldja a supreme court bíráit, akik azt ítélték az ügyében, amit. mert az bizony a szólásszabadság egyik legnagyobb győzelme volt.
Na Árpi, végigolvastam eddig a kommenteket, kicsit hasonló érzésem van, mint xsashának...
Egyet róla és pl. malackáról is el kell ismerned: egy dolog, hogy miben hisznek, de alapvetően részükről (az ő oldalukról nézve) logikusan, korrekten védik a véleményüket.

Most próbáld meg a melléd állt kommentelőket(a véleményeik stílusán, tartalmán keresztül) objektíven, "fentről" nézni: a színvonal kezd erősen a "kurucinfo"-ra hasonlítani, és TE vezeted őket.

(Jó poén, "balos" kurucinfo - esetleg labancinfo? ez több szempontból is találó volna rátok, ha igaz az, hogy a fidesz egyfajta "szabadságharcot" próbál vívni, ahol pl. a nemzetközi média mindenféle fabrikált ürüggyel össztüzet zúdít rájuk - a labancok segítségével, mint most éppen te is vagy...).
ÁRPI FOR(most már csak LABANCINFO-)President :-))

Ha ezen sem gondolkodsz el - csatlakozva xsashához - reménytelen vagy... sajnos, szomorú ez (legalábbis nekem (is)).
@ubetterwatchout: @mavo: Basszus, csak 145 ezer valamennyiig jutottam. :-)
@mavo: Ja, épp akartam kérdezni ettől sok übermenschtől, aki fároszként világol itt bele a setét fertőbe - és ki is vonul, hogy tévelyegjünk nélkülük tovább a mocsárban.

Más képét milliós tévéadásban leköpni, ugyanott szamárszexet vizionálni az úrias, elegáns magatartás. Nem ez a kettős mérce?

Ja amúgy, ha van még itt hőslelkű jobber lovag, kérdezném mély tisztelettel: miért nem tisztes családanyákokra - Pelczné(három gyerek), Mátrai Márta (egy gyerek) - bízták a családok, gyermekek hamvas erényei feletti médiavédelmet?????? (akiknek úgyis megmondják, mint Szalonnamáriának, hgoy mit és hogyan, szóval a név moly mindegy. Miért adnak evvel a nővel - rebesgetik sok helyütt a családanyaságtól kissé eltérő érdeklődési körét is - ekkora támadási felületet ennek a szent harcnak?
Árpi, Árpi, Árpi!

Nálad lehet írást küldeni? Mert én ezeket a Helmut Schmidttől származó gondolatokat:

„Nyilvánvalóan van viszont számos közös alapvető értékünk. Valamennyien meg vagyunk győződve az alapjogok szükségességéről. Közösen vagyunk a felvilágosodás gyermekei. Államainkat elválasztottuk egyházainktól és vallási közösségeinktől. Államainkon belül mindnyájan megteremtettük a hatalommegosztás rendszerét. Együttesen meg vagyunk győződve a parlamenti demokrácia előnyeiről.”

„Nem látnoki idealizmus, hanem önnön stratégiai érdekünk, hogy megőrizzük az Európai Uniót és ezzel az európai civilizációt, s ennek arra kell indítania bennünket, hogy lemondjunk a nemzeti egoizmus által kínált apró előnyökről.”

küldeném Orbán Viktornak, minden fideszesnek és jobbikosnak, Neked, és mindenkinek, aki szereti. :)

De elsősorban küldeném minden tisztességes jobboldalinak sorvezetőként, akit az elmúlt fél év kormányzati ámokfutása az alapértékek fontosságának tekintetében sikeresen elbizonytalanított.
Többszörös tévedésben van WÁrpád a cikkében, kezdve mindjárt attól, hogy épp az Eu húzta csőbe Magyarországot, amikor a Matolcsy féle gazdaságpolitika elemeire nemet mondva azért a hiánycélt szigorúan megkövetelte. Nem valami fideszes perverzió lyukakat tömögetni. Aztán ott van, hogy az "adócsökkentéssel a közterhek összege nem lett kevesebb"! Persze WÁrpi, megszűnő 34%-os SZJA kulcs és 18%-ró 16-ra szálló adóteher mellett biztosan többet vonnak majd el tőlünk! Persze!
Meg hogy a deficit attól van, hogy "elsumákolták az egykulcsos adó másik lábát", a költségcsökkentést, amikor a hírek másról sem szólnak.

Vádolja a Fideszt, hogy hülyének nézi az embereket, de a szomorú hír az, hogy ebben leginkább ő vesz részt. Sőt, élvezi a félretájékoztatást.

Régen olyan jó volt olvasni az írásait: éles ész mellé csípős nyelv párosult. Ma egy tévedéshalmaz, amit nem tudok nem szándékos félrevezetésnek feltételezni.

Ez egy szégyen!
Most olvastam Török Gábort. Aki szépen kirakja blogjára a neki menő - eléggé sarkos - véleményeket, kritikákat is.

Árpádot itt a vérig sértetten hörgő-zörgők mindig cenzúrával vádolják, merthogy MO-DE-RÁÁÁL!! Képes rá, hgoy en minden szenyet engedjen a saját felületére, felháborító! ahhoz képest, el lehet olvasni, mik kerülnek mégis ide fel, milyen minősítések és okádások róla. Fentebb is levezeti egyikük, hogy ez pont olyan, amit mindjárt csinálni fog a Miss Miami. (ezt lehet ráírni nem, hisz az volt?) Én régóta olvasom és úgy látom nagyon jól bírja Árpád a kiképzést a jobboldali sáncokból rátüzelve is.

Akkor ez a nyomorult ott fent az uborkafáján miért fél annyira a más véleménytől, horribile dictu a kritikától? Képesek azt elhinteni drukkeri körökben, amit hauptrichter véressen komolyan ide leírt, "hogy mindenféle fabrikált ürüggyel" támadnak ellene a gaz nemzetközi sajtóbrigádok...

Ennyire szűkölni még Kádár se szűkölt. És éljen az örök Tanú: Virág elvtárs/nő/ elemében lehet, elérték, hogy a nemzetközi helyzet most tényleg fokozódik.

Itt a Tanu pár idézete. hu.wikiquote.org/wiki/A_tan%C3%BA Az klasszikus, azt lehet emlegetni majd , nem?

Pl."Dániel Zoltán: Milyen a hangulat tifelétek?
Pelikán: Hááááát...
Dániel Zoltán: Azt olvastam kitűnő.
Pelikán: Hol olvastad?
Dániel Zoltán: A hangulatjelentésben.
Pelikán: Akkor biztos kitűnő."
És a versből, melyet a cikkem helyett raktam ki a faliújságra:

"Gyermekkoromban elszántam magam,
Hogy szólok istennek, ha van.

De nékem ő égő csipkefenyérben
Meg nem jelent, se borban és kenyérben,

Hiába vártam sóvár-irigyen,
Nem méltatott rá, hogy őt higgyem.

Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek.

Hogy fájt, mikor csúfoltak és kínoztak,
És sokszor jobb lett volna lenni rossznak,"

"Hogy itt vagyok már és még itt vagyok
S tanúskodom a napról, hogy ragyog.

Nem voltam jobb, se rosszabb senkinél,
Mégis a legtöbb: ember, aki él,"

"Amit nem mondhatok el senkinek,
Amit elmondok mindenkinek."

www.youtube.com/watch?v=KetQG6yb6J8&nofeather=True
@a szív fészkei: ez sem nem szent sem nem harc ez egy hatalmi téboly egy őrűlt és perverz banda részéről amit ki kell írtani -mármint a bandát- te meg menj templomba tömjén elvtárssal és ott zokogjatok egymás vállára borúlva
@Paladdin: Kösz. Pontosan így van. Boldogok, hogy végre valamibe beleköthetnek, ami nagyon csúúnya és illetlen - ó makulátlan gyerekszobájuk! - de hogy pl. Ungváry miért is mondta azt, amit hát ugye, jobb nem foglalkozni. Csak simfölni érvek nélkül, mint most is. És aztán megsértődni egy hölgyet ért atrocitáson.
"ahol pl. a nemzetközi média mindenféle fabrikált ürüggyel össztüzet zúdít rájuk - a labancok segítségével, mint most éppen te is vagy...).
ÁRPI FOR(most már csak LABANCINFO-)President :-))" óriási. Fabrikált ürüggyel letarolják a szent magyar hazát a labancok. Jézus mária.
Totya, ennyit tudsz... :)
Már nagyon-nagyon késő van, kérdezem is liberális barátomat, van-e még valami, amit ide mondjak, bármi, amit Ő szeretne.

"Na egy, a magánpt-hez, mert ezt nagyon alantas módon intézik, kihasználva az emberek tudatlanságát."

"Maradni fognak magánpénztárak, de közel sem annyi mint most. Lehet, hogy csak egy. Vajon melyik? Akik hozták a törvényt, mind átlépnek vajon?"

"Továbbá: A pénztári vagyon kezelői (a bankok) miért nem emelik fel szavukat? Miért csak a pénztárszövetség tiltakozik?"

Valaki, ha felelne, jó volna, akkor erre is, bár nem közvetlenül a média, de ma éjjelre idáig értünk.
@a szív fészkei:
"Kérlek, megtisztelsz, hogy megbízással nézegethetem! :-) 19. 27 perckor még ott van."

0:36-kor néztem most már én meg utoljára, mert látom, nem tudtad tartani a frontot, csak magam, itt, mert az msn és minden kihalt már.

Még ott van. Árpád úgy ment el aludni, nagy nyugalomban, hogy ott hagyta, mondván valaki lesz itt, egyedül, akit majd ez a dolog érdekel.
Engem nem mintha érdekelne, de ha már magam maradtam, megnéztem.
@mavo: Nem értlek. "A hetvenes évek elején a vállalkozó kedvű Larry Flynt, aki addig a szesz- és sztriptíziparban próbálgatta oroszlánkörmeit, úgy dönt, elérkezett az idő, hogy megtörje a Playboy egyeduralmát. Az általa kitalált szexújság, a Hustler magazin nem kendőzi a valóságot: mindent megmutat, amit a többi lap eddig szemérmesen eltakart. A pornómagazin hamarosan közfeltűnést kelt és közbotrányt okoz. Miközben Flynt, akit százezrek istenítenek és milliók gyűlölnek, elszántan küzd a totális sajtószabadságért, ellenfelei brutális eszközökhöz nyúlnak ellene, s egy orvlövész golyója által tolószékre ítélik. A film egy örök lázadó árnyalt portréja, aki egy vitatható és sokat vitatott ügy képviseletében feszegette a szabadság határait. Hosszú kálváriája a Legfelsőbb Bíróságon teljes sikerrel ért véget.

A már kultuszmozinak számító, sok más díjjal is kitüntetett filmért Milos Forman elnyerte 1997-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét, és a legjobb rendezőnek járó Golden Globe díjat." (Port.hu)

Larry Flint a HustlEr kiadáa után NEM LETT AZ AMERIKAI KORMÁNY FŐCENZORA AZ ERÉNY, A MORÁL, STB. NEVÉBEN, HOGY LETÖRJE MÁSOK SAJTÓJÁT,ÉS BEFOGJA MÁSOK POFÁJÁT. (kiemelés, nem üvöltés) Hanem nagyon is sőt, ami történ vele - momentán majdnem kinyírták őt és nem fordítva.

Hogy jön ő Szalonnamária sztorijához?! Szarok a nő erkölcsi alapvetéseire (ha vannak), felőlem ápiskígyóval is üzekedhetett volna, ha abból futja parizeres zsömire, mint Ciccolinának - de ne álljon a jóerkölcs nevében egy ilyen hivatal élére száz évre. Azzal a rizsával, hogy őennek, meg a jó hírnévhez való jognak meg a mittoménminek lánglelkű heroinája. pedig tudjuk, minek a...

Larry Flinttel semmi bajom.
@Lord Kilburn: Kösz, az aztán zseniális volt! Mr Furkó for Hungarian President!!!!!!!! :-)) Édi, szeretem.

Jó, hogy előkerültél.
@a szív fészkei:

erre csak annyit tudok mondani: valahol megértem az indulatodat, ugyanakkor képet leköpni, szamárral seggbekukizóst írogatni a mónika kapcsán ugyanannak a sajtó- és véleményszabadságnak a része, mit pont te védesz ezerrel. ja, és a pornó is a szabadság része. és (juj, fúj) a kurucinfó is.

evva. a kurucinfó ellen pont az lenne a legjobb eszköz, ha elfogadnák médiának, és perelnék, mint a szart. izé, mint minden más elfogadott médiizét.
@ubetterwatchout:

154 472, yeeeeee! :) ki is írta, hogy perfect. :)
@Várúr: "...még nekem, eléggé nyitottnak is túlzás."

hahahahaha. hát ez qrva jó! a nap mondása! eléggé nyitott! beszarok...

önismereted politikai éleslátásoddal vetekszik.
Még több Annammarit alázó kép, szöveg és videó itt:

lohere.net/ikm/index.php/Szalai_Annam%C3%A1ria

Éljen a szabadság, éljen a haza.
@mavo: :) 163,000 ... :) (kerekítettem)
nem is tudom hogyan köll rénszarvast ocsmányul legeltetni, így asztán csak laposzgatok. esztet az ominózus képet tán a hvg-n láttam először, jól le is dermettem, montam a réneknek, hogy most hátra arc, mer úriember nem csibész, asztán elmandinerettem kissé, ottan láttam egy hetiválaszos hördületet miszerint a tóta így és így belefingott a nulláslisztbe, elóvastam az odatartotó kommenteket, a réneket akkor is finoman arrébrugdostam, oly lágyan folyik ottan a mérsékelten polgári mocsok, majd ide- fordultam, elolvastam a mélykeresztény malacka úriemberhez méltó felszólalását, oszt mentem eszembe jutott mindaz a mocsok, melyet ő zúdított a párom meg az én nyakamba anno decebal, még el is magyarászta, hogy csak ne nagyon sertéseggyek, mer a neten ez így dukál. ha így dukál, hát így dukál, vettem tudomásul, azóta csak rénszarvasaimra szólok rá, minden esetre értem ám a problémát, hejhó! kiáltok rájuk, holnaptul csak thomas mannt olvasunk, asztakutyateremtetterézangyalát!
egyébként meg kompország ismét zúg pofára és így van ez jól, nehogy összedőljön az univerzum.
Kedves Hitetlenek!

Már megint tévedni tetszenek. Mi nem kergetünk álmokat, mint Önök. A tények magukért beszélnek. Nézzük a makacs tényeket.
A talpra állás költségvetését fogadta el az Országgyűlés csütörtökön, a büdzsé a gazdasági növekedési, adócsökkentési, foglalkoztatás növelési és a pénzügyi stabilitási értékeket képviseli - közölte a Nemzeti Gazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel. A 2011-es költségvetés az első lépés, amellyel Magyarország ismét a térség egyik gazdaságilag erős államává válhat - tartalmazza az NGM közleménye. „ Ilyen költségvetése, se Magyarországnak, se az európai unió egyetlen országának, még nem volt, nincs és nem is lesz.
"Mi még Kínával is versenyképesek leszünk, ha végig tudjuk, ha végig tudom csinálni azt a gazdaságpolitikát, amit elindítottam" és most néhány szót az elkövetkező tervekről
- 2015-re Kínával is versenyképes lesz a gazdaságunk (azért 2015.mert még 2014-ben lesz egy választás amit meg kellene nyerni)
- 2015-ben egész Európát mi látjuk el metró kocsikkal.
- 2015-ben minden nyugdíjas megkapja a 13 és 14 havi nyugdíját.
- 2015-re 35 éves munkaviszonnyal el lehet menni nyugdíjba férfinak és nőnek egyaránt.
- 2015 a leköszönő Köztársasági Elnököt megválasztják az ENSZ főtitkárának, és egyben a NATO főparancsnokának.
- 2016 Minden alkotmány alapja a Magyar lesz. A külföldi jogászhallgatók ide jönnek tanulni.
- 2016-ban Svájc tőlünk kér kölcsön.
- 2016 –ban a minimálbér 500 000 Ft lesz Magyarországon a nyugdíjasok pedig 750 000 kapnak kézhez (kivéve, akik nem lépnek vissza az állami rendszerbe, mert ők semmit)
- 2016. roma otthonápolók fogják ellátni és segíteni, a mozgásképtelen kisnyugdíjasokat.
- 2017-re a közös fizetőeszköz Európában a Ft-lesz.
- 2017-ben egész Európa (mit Európa, a világ) csak a Hír tv műholdas közvetítését nézi, mert csak ott közvetítenek teljesen elfogulatlanul.
- 2018 A Kínai, Amerikai és az európai tőkések ide jönnek céget alapítani, mert az adózásunk olyan kedvező lesz.
- 2018-ig kétmillió új munkahely teremtődik, mert a külföldi tőkések csak úgy alapíthatnak céget, ha minden cégben az ügyvezető igazgató Magyar. (természetesen előnyt fognak élvezni a most elbocsátott közalkalmazottak)
- 2018-ban mi nyerjük a foci vb-t A Felcsút SC adja a válogatott 99 %-át.
- 2020-ban mi rendezzük az olimpiát.
- 2020 A 100 000 milliós Magyarország Európa legnépesebb országa lesz. (az oroszok nem számítanak)
- 2021. rendőrfőiskolát végzett romák fognak gátat szabni a drasztikusan csökkenő bűnözésnek.
- 2022-ben magyar űrhajós megy a Marsra
- Egyelőre csak eddig terveztünk, és ha nem tudjuk véghezvinni az csak azért lesz, mert, a megtéveszthető tömegek, a liberális, a ballib, a nemzetáruló MSZP az elfogult külföldi sajtó segítségével nem engedik, hogy az elkövetkező 20 évet mi kormányozzuk végig, még ha most a 2/3 a miénk is.
Tükörfúró felvetése, ami a dolog (számítás)technikai részét illeti, alapvetően helytálló, épp csak eggyel nem számol. Tucatnyi efféle blog, portál stb. esetén még csak akadna rá kapacitás, de sokszáznyival már médiahatóságék sem tudnak mit kezdeni. A mennyiség egy határon túl minőségi változást indukál, ez alapvető tétel. Egyenként agyon lehet csapkodni a darazsakat, de mikor egy tömegben vannak jelen, legokosabb észrevétlenné válni és nem a fészekbe nyúlni...

Másfelől meg: az internetes kritikai oldalak szalámitaktikával történő felszeletelése és ellehetetlenítése, ha fontos a véleményem és ki is akarom mondani, átterelhet ehhez az egész vérgőzös cirkuszhoz konstruktívan viszonyuló embereket egy sajátos területre: véleményüket szórólapként sokszorosítva is utcára vihetik. Az nem sajtótermék, és mert nem ISBN-köteles, ily módon beazonosíthatatlan. Alapköltségen pár száz forintból, alkalmanként pár ezerből is kihozható fekete-fehérben tetemes mennyiség. És akkor mit csinálnak? Titkosrendőrökkel árasztják el az utcákat?
@a szív fészkei:

sajnálom. ha nem érted, akkor nem érted, nem az én bajom.
Szia Árpád!

Létezik az a pont, amire azt mondom, ez túl van minden határon. Sikerült egy ilyet mutatnod. Bár sok mindenben nem értek veled egyet, más dolgokban pedig igen, de vannak mégis dolgok (mint a posztbeli linkelés) amire azt mondom, nem méltó hozzád.
Ne dolgozz azért, hogy azt kelljen mondanom: -Hát igen, ez méltó hozzád.

Van egy másik TWA is, aki apaként mintát ad a fiának. Na, abba az irányba kellene tartani, bármennyire is kisért a másik lehetőség. Ne a mocsokhoz mérd magad, annak ellenében hanem a Gyémánthegyekhez és az óperenciás tengerhez, ha érted, mire gondolok. Persze minden ármány ellenére szabad ember vagy, tedd csak amit jónak látsz avagy helyesnek. Aztán nézz csak vissza egyszer kik követnek.

Sikerekben gazdag boldog Újévet és új évet kivánok,
megértéssel

J.
@Viziló:
Milyen érdekes, hogy
egy sosem látott nokiás doboznyi pénz,
vagy
egy képzeletbeli talicska pénz
nagyobb hatást gyakorol az emberekre, mint a

saját pénzük elvesztése
.
Nna.

1, Azt ne feledjétek, hogy a modern világ, mely olyan durvára fejlett, hogy ennyi ingyenélőt (köztük a szolgáltatóágazatba tartozó nagyonművelt ojságírókat és haditudausittaukat is) eltartotta, máshol sem működik (pl. Izland, pl. Írország, az éltanuló...). Ennyi kiadást nem lehet fedezni ennyi nem-reálszférát gazdagító tevékenységgel. Amit ugyanis itt most mind művelünk, az értéket nem teremt, legfeljebb áramot fogyaszt. Kattintásszámot növel, potens hirdetési felületet hoz létre a virtuális térben. Pont, mint amennyi hozzáadott érték van a lepkefing elemzéséről szóló költői sóhajnak. Szal, amit itt TWA OV szemére hányik, az a hiány nélkül sehol nem működő überszabad gazdaság, ami idővel a fenti i-betűs országokban már bőven becsődölt, holott nagyobb tartalékokkal indultak, mint mi, és még cigánybűnözés sem nincsen, ajobbikoskurvannyátnekije. Ne hozsannázzátok már a korlátlan szabadság világát, mert az fenntartható fejlődéshez nem vezet. Ebben ti vagytok a tegnap, Unordnung muss nicht sein, és ha az a jóleső káosz, amiben ma Szalai Annamáriát ondoleáltathatjátok, összeomlik, ti szívjátok majd meg, kik eddig ebből éltetek.

2, A média hatalmi ág, csakhogy sehol nem volt soha leszabályozva, hogy mik a határai, és hol érvényesülhet a felelőssége. Ez az egykori Kacsa Magazin országa, ahol elégtételt a sajtótörvény nem tudott venni, csak Nagy Bandó András, seprűnyéllel, tettlegesen. Pont olyanok vagytok különben, ti, kik főként kifogásoljátok a médiatörvényt (hangsúlyozom, tisztelettel beszélek veletek), mint az állami beavatkozás ellen tiltakozó XIX. századi angol mágnások ("méghogy Corn Law!!! méghogy pihenőnap!!! kollektív szerződéseeeeeek?!?!?!?"). Pedig, amint a vállalkozási szabadság közjó érdekében történő kontrollja hasznosnak bizonyult, mert tompította a munkaadók-munkavállalók közti konfliktust: ugyanúgy a vélménynyilvánítási szabadság korlátozása is hozhat össz-társadalmi szempontból jót. Az érintetteknek biztos nem tetszik, de az átlagbéláknak, akik nem véleménymanipulátorok, nem rendelkeznek közszereplési lehetőséggel, és nem kvázi-, vagy valódi részvényesei egy nagy médiafelületnek, bizony, leszarják. És még röhögnek is a markukba ezután. Kicsinyes dolog, nem vitatom. De ez a világ nem a skriblerek világa. A nyugger, a takkernéni, a bazmegyei cigó leszarja majd ezt a perpatvart, és ha neki jobb lesz fincikényit is az élete, helyeselni fogja. És bármennyire hányok is én ettől, ez épp az a többségi elv, amit ti magatok, kik a sajtó szabadságát olyannyira kívánjátok, éljeneztek. Lehet, hogy ti egy olyan világban nem szeretnétek élni, ahol Mohamedről nem lehet karikatúrákat közölni, mások meg nem szeretnének felrobbanni a pályaudvarokon a karikatúrák áttételes következtében. Esetleg olyan országban, amelyben a közszereplők emberi mivoltát - akár Lendvai Ildikóról, akár Szalay Annamáriáról van szó - következmények nélkül meg lehet tiporni.

3, Nem szeretem, ha a Ficcs mondja meg nekem, mi a gazdaságpolitikailag helyes és helytelen. Azért nem, mert egyrészt ez a kívülről megmondás az igazi véleményvezérkedés, s ha elfogadjuk, hogy ellenükben jujj, nem szabad ám!!!, akkor pont ott vagyunk, mint a muszlimoktól való beszarással, amit ugye, rühellünk mindannyian. Láthatatlan alkajidás tenorista és érdekvezérelt ficcses leminősítő egyformán ellenérdekelt a te, az én, a mi boldogságunkban. Tehát külföld seggét nyalni nem menő, akár Prájsz, akár Kúpersz, akár Vótörhauz urakról van szó.

4, MGY XI-ben kommentelt véleményemet tartom, és emelem, hogy a cenzúra kiprovokálásáért a felelősség a sajtómunkásokat legalább 50%-ban terheli. Ez a 18karikás kép csak erősít ebben. No meg a hozzárendelt hücpe, ami úgy szól, hogy "no bazdmeg, cenzor, amcsi szerverről szedessél le, ha tudsz!" És éppen ez az, ami miatt ez az egész poszt műbalhé-szagú. Egyetlen afgán cenzor sem tudja elérni, hogy a gyalázkodás lekerüljön egy kaliforniai szerveren tárolt honlapról. Ha sokat frusztrálódik, majd odarepül, torony van még bőven, ugyebár. Ezért ez a poszt is inkább az indulatokra gyúr, na ja, még szép. A szép az, hogy a kommentek előzetes moderáláson mennek keresztül, a sajtó szabadságáért küzdő posztban is.

"Ez hülyeség, kérem." (Bessenyő Pista bácsi)

Jó reggelt, Kompország, Adrian Cronauer csak egy volt, a többi bizony, epigon!!! És az epigonnak sajna, alternatívája Hauk hadnagy... Ja, és a vietkong ügyben kinek volt igaza? Hát nem a nagyszájú-nagyszívű Adrian Cronauernek. Hanem, bizony, a gonosz törpe-fejűeknek, ott a főhadiszálláson, bizony. Ezt tessenek leképezni e poszt kapcsán, t. kommentelő kollégák.

Üdv,

P.
Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy tudja e valaki merre van az én adócsökkentésem?
Mert bruttó 230 körül rohadtul nem találom. Pedig TWA is ezt mondja, hogy alacsonyabbak lettek az adók
xsasha, várúr, Malac, még talán komolyan is lehetne venni benneteket, ha annó felháborodtatok volna a Fábris szamárdugós "poénon". De így - csak üres képmutatás, kiröhögnivaló alakoskodás az, amit csináltok.
@Megszívtuk-Waze: "Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy tudja e valaki merre van az én adócsökkentésem?
Mert bruttó 230 körül rohadtul nem találom."

Ha nincs kölyök, csökkeni fog a nettód. A gyerekesek zsebében és a nálad sokkal többet keresők zsebében keresd. Támogassuk a gazdagokat a szegények adójából, nagyjából ennyi a Fidesz adóreformja.
Tóta, tényleg szánalmas bloggerré degradáltad magad.

hetivalasz.hu/jegyzet/tota-w-arpad-szalai-annamariat-alazza-34431/

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/85393/1/belfold/Tota_W_Arpad_kiirta_magat_az_ujsagirok_kozul

Remélem tényleg kihány a szakma a szemétdombra, oda való vagy.
@Őszépsége: Kedves Őszépsége! Az, hogy az összterhek mennyisége nem lett kisebb azt jelenti, hogy hiába lett radikális adócsökkentés (ami alapvetően a gazdagoknak kedvez, és abszolúte nem ösztönöz munkahely-teremtés - azt legfeljebb csak a vállalkozások terheinek ÉRDEMI csökkentése eredményezné), nos hiába a radikális adócsökkentés, ha ez nem jár együtt a KIADÁSI OLDAL radikális visszafogásával. Ez másik szép nevén: MEGSZORÍTÁS.

Ha adót csökkentünk (= BEVÉTELI OLDAL lefaragása), de kiadást nem csökkentünk, akkor az azt jelenti, hogy összességében mégis többet fizetünk, más csatornákon. Javaslom a Samuelson három kötetének forgatását. Hasznos olvasmány.
@totawahulyegyerek: LOL, most beszartam.

szegény Dévényi tényleg erőből tetteti magát debilnek. kegyetlen munkakör.
@simonmondja.: Bocsi, azt hittem, a Helmut Schmidt idézetek pontos forrása érdekelt! Hát most csalódtam. :) De természetesen megadom a másik forrást is:

www.magyarhirlap.hu/velemeny/a_parbaj.html

Hetedik bekezdés.
@Tóta W. Árpád:

Ennyit gondolsz rólam, Árpád? Hát, kár.

Mindenesetre a 168Óra ma reggel azzal a címmel hozta cikkét, hogy "Pornóbotrányba keveredett Szalai Annamária".

Érted, ugye? Ezt mondtam már tegnap is neked.

Egészségedre.
@simonmondja.: Az idézetek a Die Zeitból valók. Pontosabban innen:

nol.hu/velemeny/20101224-euro_nelkul_mit_sem_er_az_egesz

Az írás közepén és végén megtalálod.
@Dévényi István: Nem tudok mást gondolni sajnos. Te is oda futsz ki, hogy háhá, ezért kell a médiatv - ez nettó hülyeség. Ez ellen nem véd.

A 168 órához meg annyi közöm sincs, mint a Válasznak ahhoz a pletyihez, hogy Lendvai ügynök volt.
@smog75: Eddigi hozzászólásaidat elolvasva nem hiszem,hogy kioktathatsz színvonalról.Üres,semmitmondó frázisaid nélkülöznek minden stílust,és mérhetetlenül csekély szókincsről árulkodnak.
A "LE VELE!!!!" és "Lendvai egy barom" típusú mondatok noha egyszerűségük ellenére tükrözik a benned rejlő gyűlöletet,én mégis többet várnék egy művelt jobboldali szavazótól.Na,majd talán a 8. osztályban jobban figyelsz magyarórán.Addig is olvasni,olvasni!(és nem csak Wass Albertet)
@Tóta W. Árpád: A 168Óra és te szépen összehoztatok mára egy virutális pornómultat Szalai Annamáriának. Te ugye blogger vagy, márpedig egy blogger azt csinál, amit akar, a 168Óra meg csak a címében hazudott, hát most mit tudjunk csinálni, ugyebár.

Mindeközben Szalai Annamáriát jelentős sérelem érte.

Na, ez a baj, Árpád. És lehet, hogy az új médiatörvény sem oldja meg az ilyen helyzeteket, mégis szépen belegázoltatok Szalai Annamária emberi méltóságába.

Mint tegnap írtam: egymillió más módot választhattál volna, de te ezt választottad. Ennek az egésznek te vagy az origója, ugyanis ha te nem rakod bele az írásodba a linket, a kutya nem foglalkozott volna vele, viszont te - úgymond - hivatalossá tetted.
Ajaj. A hurok megszorult:
belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/85393/1/belfold/Tota_W_Arpad_kiirta_magat_az_ujsagirok_kozul

A nevezett SzM helyében elég gyorsan leszedném azt a képet a hálóról, bár a domainregisztráció még így is gázos.

Az évek óta mindenütt használt, és igencsak jellegzetes mailcímével regisztrált ugyanis. Ez így rövid úton bizonyult buktának.
@Dévényi István: Szalai Annamáriát semmivel sem érte jelentősebb sérelem, mint mondjuk Gyurcsány Ferencet kormányzása tetszőleges napján a jobbos sajtó részéről. Benne van a pakliban, aki cenzornak megy, az meg nyilván számít rá.

Szalai Annamária pornós múltja nem virtuális, ld. Miami Press. Én ezzel egyébként nem foglalkoztam, azt mutattam meg, hogy a törvény semmire se képes az igazán brutális kontenttel szemben, legfeljebb a "hivatalos" sajtót tudja szopatni.

A mai cikked amúgy még lejjebb merészkedik: miután finnyogsz egy kicsit azon, hogy mások elvégezték a munkádat ("mi a baj a törvénnyel"), bejelented, hogy ti már előre megmondtátok. ROTFL.
@Micsoda útjaim: mert most mi lesz vele? hadat üzenünk Hollandiának?
@jaegtoer:
"Ne a mocsokhoz mérd magad, annak ellenében hanem a Gyémánthegyekhez és az óperenciás tengerhez, ha érted, mire gondolok."

Majd maga itt.. énnemtudom hol él?! Benne a mesevilágban vagy a valóságban, de még én, nő létemre se vagyok ennyire operett, ha ért engem.

"Aztán nézz csak vissza egyszer kik követnek."

Engem sem követett anno senki, aztán mentem egyedül. "Aki egyedül megy, viszi magával a többieket". Ez néha benne van, legtöbbször azonban valóban nincs, de magunk miatt megpróbáljuk.
Mert belegondoltam, miért lázadtam, sose másért, de mégis mindig másokért (is).
@Tóta W. Árpád:
"a törvény semmire se képes az igazán brutális kontenttel szemben, legfeljebb a "hivatalos" sajtót tudja szopatni."

Ez igaz. Tudom, hogy visszaszámlálás van és január 1 lesz, de a médiatörvény el van fogadva. Tiltakozásnak helye nincs.

Az érdekel engem: miért csinálod? Mit vársz ettől? Konkrétan mit?
@Tóta W. Árpád:

"Az Index hírportálján, a "blog.hu" oldalon Tóta W. Árpád blogjában, a w.blog.hu/2010/12/28/komporszag_vitorlat_bont cím alatt olyan tartalom jelenik meg, ami sérti mind a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot, mind annak elnökét, és egyébként is otromba, ízléstelen és visszataszító.

Üdvözlettel:

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Jogi igazgatóság"

Milyen tartalom jelent meg itt ami serti az NMHH-t, mint hatosagot? (Csak nem a nyugi fiuk, kulfoldi szerverrol mindent lehet?)
Ha viszont Szalonnamari urholgyet szemelyeben serti a dolog, akkor miert nem o irogat? Nem hatalommal valo visszaeles az, hogy utasitja a hatosagat, hogy fenyegeto leveleket kuldozgessen helyette? Es miert az Index-nek? Miert nem a blog szerzojenek? Mar linkelni sem szabad? Brave new world.
@Dévényi István: "Mindeközben Szalai Annamáriát jelentős sérelem érte. "

szalai annamarianak a jo kurva anyjat.
ne nyuljon olyan helyre cenzorne onagysaga, amihez semmi koze es akkor nem eri serelem. kozszereplo. ennyi. innentol nem eri serelem. kutya kotelessege megfelelo vastagsagu bort noveszteni. ha nem tud, akkor nem alkalmas kozeszereplonek.
@Micsoda útjaim: " nevezett SzM helyében elég gyorsan leszedném azt a képet a hálóról, bár a domainregisztráció még így is gázos."

Külöfldio szerver, elbasztátok. Ott a magyar méditv max seggtörlésre való.
@Dévényi István: Kedves Dévényi István!

Megértem álláspontod. Tekintettel a jobboldali érzékenységekre, innentől kezdve Szalai Annamáriát csak a jobboldali sajtóban jól bejáratott, tehát nyilvánvalóan teljesen médiatörvény-konform kifejezésekkel fogjuk illetni. Íme:

Szalai Annamária egy „büdös bunkó”. Egy „retekből kivakaródzott ripacs”. Egy mocsok, patkány, undorító féreg, aljas, köztörvényes bűnöző, maffiavezér, kegyetlen állat.

Így hirtelen ennyit találtam. Üdvözlettel, Boldog Új Évet Kívánok!

Edwin da Kilburn
@Tóta W. Árpád: Ugyanis előre megmondtuk. Stumpf írt erről egy meglehetősen népszerű jegyzetet, Ablonczy Bálint hosszasan beszélt erről a Hír TV-ben, ugyanitt én is elmondtam, hogy szerintem mely része nagyon rossz a törvénynek.

Tudod, nem csak az internetes publikálásból áll a világ.
Arra azért kiváncsi lennék, hol volt a Heti Válasz, amikor a fenti Fábry idézet elhangzott Lendvai Ildikóval kapcsolatban. Vagy az 1000 + 1 Gyurcsány fotómontázs publikálásánál, ahol ehhez hasonlók vagy még ennél is cifrábbak keringtek blogokon vagy az interneten. Hülye kérdés, sehol. Az erkölcs relatív arrafelé.

Azt azért megkérdezném a nagyon objektív Heti Választól, hogy előkerült-e már Oszkó Péter adószakértői igazolványa?
@Tóta W. Árpád: nyilván hadat senki nem üzen, azonban ez keményen Btk, mármint az inkriminált domain alá elhelyezett tartalom.

Btk-s ügyben pedig azért nem igazi menedék Hollandia, vagy Anglia.
@a szív fészkei:

Hol irta Xsasha, hogy lelep a szinpadrol? Pedig mar eppen elarulta volna karacsonyi ajandekkent a nagy, egyesitett szintezis vilagkepet, hogy ne botorkaljunk a sotetben :D
De sajnalom. Pedig biztos jot rohogtunk volna. :D
@Micsoda útjaim: semmi gaz nincs ezzel.

viva le rasitance!:-D

soha nem keszult volna el ez a montazs, ha egyesek nem gondoljak azt, hogy joguk van beleszolni masok gondolataiba, velemenyebe, eletebe. szalai annamariska ranyult a tutira. darazsfeszekebe tenyerelt. nagyon meg fogja buntetni erte az internet. sirni fog. keserversen. es pontosan ezt ius erdemli.
@Dévényi István: És te ezután tetted fel a kérdést nagy kerek szemekkel: mégis mi a baj ezzel a médiatörvénnyel?

WTF??
@Micsoda útjaim: "azonban ez keményen Btk, mármint az inkriminált domain alá elhelyezett tartalom.

Btk-s ügyben pedig azért nem igazi menedék Hollandia, vagy Anglia. "

Miért is? A kuruccal sem tudtak mit kezdeni. Egy gúnykép Annamrikáról, ennyi. Ez még tudtommal kis hazánkban sem büntetendő, lásd a belinkelt GyF képeket.
@Dévényi István: De hát Gyurcsányról, Kókáról egy időben naponta jelentek meg tucatjával az ilyen képek, akkor nem szaggatta az istrángot se a Szalai Annamari, se a Válasz, hogy mit szabad meg mit nem. (Sőt, mikor Zizou lefejelte Materazzit, több száz videóval gázoltak bele szegény Zinedine lelkébe a világ minden táján, többek között az egyik legnézettebb francia kertévé egyik legnézettebb műsora is, csúcsidőben.)

Itt annyi a baj, hogy bizonyos körök (távolról sem csak az ún. konzervatívok közül) egyszerűen nem értik, hogy bizonyos magatartásformák megváltoztak. Hogy írásban bazmegolni nem ugyanaz, mint harminc éve. Hogy farmerban is lehet színházba menni, és hogy ha az az idegesítő indexes gyerek pöcsig letolt gatyában kérdez értelmeset a parlamentben, akkor válaszolni illik, akármit gondoljunk is a (maga)viseletéről. Az a baj, hogy sík hülye politikusok meg közszereplők beszélnek magas lóról a morál meg az etikett nevében, mintha az, hogy nyakkendőt kötöttek, valami erény lenne. Miközben Blikket olvasnak két szavazás között, és küldözgetik egymásnak a kör-emaileket, melyben Gyurcsánynak fasz van az orrán.
@Waldi!: Kérésed parancs, íme: 2xsasha 2010.12.28. 17:28:06
@Tóta W. Árpád:
:-)
Te most kit akarsz hülyének nézni?
Az e-mail nem hivatalos kommunikációs forma.

A link, amit belinkeltél... Azt hiszem, most adtál motivációt pár embernek, hogy a gyerekeddel, anyáddal, feleségeddel foglalkozzon, mint médiaszereplő hozzátartozóival. Te azt hiszed, hogy nincsenek határok. Szerintem meg fogod tanulni, hogy vannak. De legalább majd lesz min gondolkodnod.

Engem mindenesetre ezzel meggyőztél, hogy nincs itt semmi keresnivalóm.
Mindenesetre sokat tanultam tőletek, hasznos volt. Azt hiszem, megérdemlitek egymást. További jó rettegést."
@mavo: "ahogy a linkelt "honlap" fotóján háborogni is komikus, persze"
Elmulasztottam megemlíteni, hogy a magam részéről köpök Szalonna szűziességére, de rossz tipp olyan főcenzort kinevezni, aki ekkora támadási felületet nyit.
De ez az ő bajuk. A fotó viszont randa, na. Nem a Szalonna személyiségét bántja, hanem az én szememet - és többen is vagyunk ilyen hülyén érzékeny szaműek.
@Rodeo36: TE hallottad azt a kifejezést valaha életedben, hogy irónia, túlzás, stb.? Én borulok tömjénnel egy templomban sírva????????? Ha már ilyen indulattal írsz nekem, olvass is tőlem valamit előtte. Eléggé konzekvensen utálom az Orbánbandát x éve, ezt a fennakadt szemű erkölcsösségüket meg pláne. Követhető itt is, mit mondjak, kaptam már érte, hideget-meleget a híveiktől.

Fura, hogy ide irogatnak emberek, aztán fel sem fogják a másik szövegét. Igenis törpapáék szent tisztítótűznek állítják be ezt a nettó cenzorkodást, közben persze az a céljuk, hogy ellenvélemény kósza fuvallata se legyen itt már soha többet. Mert be vannak szarva minden kritikai hangtól, mindentől, ami nem seggnyalás a legmélyebbig, mondjuk a SP-os egérkirályig.

Na ez a röhej bennük és az, hogy ezt egy hajdani Miami akármilyen softpornókkal üzletelő naccsasszonnyal viszik véghez. Erre a hangyafasznyi ellentmondásra mert kérdezni, hogy miért nem a tisztes családanyák vannak bevetve erkölcsöt védeni, úgy még hitelesebb is lenne a fedő púderrizsájuk?

Én nem kiírtásukról vizionálok, de hogy eltakarodhatnának a búsba, abban egyetértünk. Valahogy a véres harcokhoz most nem fűlik a fogam, mit tesz isten. Remélem még lesznek azért szavazások itt Alsó-Levédiában - kicsit kevésbé manipuláltan, mint Lukasenko 110%-osánál - és akkor ez megvalósul. Ezért imádkoznék is a templomban, ha az lenne a hitem. :-))
@mavo: Ja még kuruc is ide lett rángatva a világszabadság fényes zászali alá... Figyelj, bár ugye, ami ott megy, azt vehetem sok halottam rendszeres és szimpla hullagyalázásának, de szarok az ilyen véglényekre, akik számháborút vívnak 70 éves adatokkal, derék nácijaik legfőbb büszkeségét tagadva. Ahhoz is hülyék, hogy felmérjék, mennyire nagy mérnöki etwas volt ez akkoriban, ennyi embert ilyen pikkpakk kinyírni nagyüzemien...

Viszont a kuruc, kedvesem nemcsak ilyen mocsokságokat köpköd az éterbe ugyebár, hanem sans gens kikutatja és kiadja!! a neki nem tetszők adatait fenyegető kontextusban. Ne mondd már, hogy ez is a szabadság része: megrettenteni bírákat, újságírókat, mindenkit, akik nem a náci indulókat fújja azzal, hogy tudjuk ám, hol laksz, hová járnak a kölykeid suliba, oviba és a többi...

Ez már mélyen belemenés a másik ember magánszférájába és ezért lett volna jó némileg visszafogni az acsargó vérebeket (elnézést a kutyáktól).

A faszságiakat meg irogassák nyugodtan, aki fogékony erre, az imádja és habzsolja, aki nem, az meg undorodik és szánja őket emiatt a sekélyes kéjük miatt. Küldj nekik pornót, hátha az helyrebillenti az életüket, mert sok örömük nem lehet. Szóval a kurucot is akkor tilcccsákk be, ha emberek szabadságjogát tiporja aljasul.

Mert az már nekem nem fér bele. Szerintem elég világos az álláspontom, ha neked nem jón át mit akarok mondani, sajnálom.
@Tóta W. Árpád: elképesztően nehéz lehet mostanában a jobboldali újságírók, "gondolkodók" sora. minimum tudathasadás, vagy marad a kényelmes seggnyalás, gerinc nélkül.
@kaffogó hebrencs:

Ezek melyik jobboldali lapban jelentek meg, aminek a nyilvánossága legalább akkora, mint ennek a blognak?

@Lord Kilburn:

"Szalai Annamária egy „büdös bunkó”. Egy „retekből kivakaródzott ripacs”. Egy mocsok, patkány, undorító féreg, aljas, köztörvényes bűnöző, maffiavezér, kegyetlen állat."

Gratulálok, sikerült egyetlen - mondom egyetlen! - NŐRE több jelzőt egyszerre ráraknod, amit egyébként külön-külön kaptak meg férfiak - mondom, nem egyszerre, hanem külön-külön, és férfiak. Bravó!

Amúgy te komolyan gondolod, h az, ha azt mondom gyurcsányra, h egy szánalmas ripacs, az pont annyira sérti az ő emberi méltóságát, mint a belinkelt kép SzA-ét?
Ezt te így gondolod?
Kérlek, erősíts meg, h így!

Az meg külön bravó, h a mások bunkóságával mented a magadét, vagyis Árpádét. Fasza.
Ezt hívják felénk óvodás érvelésnek.
@kaffogó hebrencs:

"Mert bruttó 230 körül rohadtul nem találom."

Ha nincs kölyök, csökkeni fog a nettód."

Nagy butaságot írsz, mert
1. 230 bruttónál már nincs csökkenés,
2. az adócsökkentés éppen arról szól, h dugják hatékonyan, csinálj gyereket. Azt teszik, amire a voksokat kérték. prioritás számukra a család, a gyermekvállalás.
@az igazi Sipi: Van ott megfelelő vastagságú bőr...
Ha ez nem nyitja fel a szemét a cenzoroknak, akkor semmi nem fogja.

Ez a kép a leghatékonyabb üzenet. Annyira kiveri a ööö... biztosítékot, hogy odafigyelnek rá, mint ÉRV-re.

A sok - és meg nem hallgatott - szófosás után végre valami, amit nem lehet lesöpörni.

Kedves cenzorok, teccettek volna inkább a szép szóra hallgatni.

Csak gratulálni tudok Árpádnak.
@Lasombra:
Igen, ez kilométer-magas labda volt.
Szépen csaptad le. :-)
@Tóta W. Árpád:

Nálam is folyik a vita alkotmányról és erről a törvényről, és bizony én sem bánok kesztyűs kézzel Viktorékkal, de nem ám!
malacnews.freeblog.hu/archives/2010/12/27/Jatszd_ujra_Viktor/

De mégis azt kell mondanom, h te orbitálisan elkúrtad ezt a posztot. Idézem magam, mit írtam vkinek, aki szóba hozott téged, s a linkelt képet:

"A Tóta féle kép egy hányinger, és leginkább arra jó, h érvet adjon SzA hatóságának kezébe. Ráadásul Tóta érvnek szánta amellett, h egy törvény rossz, ha nem lehet betartatni, mert lám, ott a külföldi szerver, aszt nyasgem. Ez viszont butaság, mert
1. Mást is linkelhetett volna, nem egy emberi méltóságot sértő képet, amivel inkább a korlátozás mellett szólt a jóérzésű emberek szemében,

2. A zsebtolvajoknak is csak töredékét kapják el, ez mégsem ok arra, h ne hozzunk törvényt ellenük."
@mavo: Na, akkor nekifutok még egyszer. Ez a nő és tevékenysége a múltban ill. most pont annyira érdekes és szánalmas magára és a Fideszre nézve, mint szegény kishülye jobbikos exszóvivő, Király András csíksomlyói bibliás szentfazéksága, amit megkavart a róla kerengő kanadai melegfesztiválozós képsorozat. Árpád ennek szentelt egy zseniális "magára borította a tapétaragaszótval együtt a szittybutikot" tartalmú opuszt és akkor a legtöbben érteni véltük az indulatát. Arról, hogy a mélyen nagyon hívő csapat vizet prédikál és bort vedel két pofára, de megmondani akarja kurva erőszakosan mindenkinek, hogyan és miért igya csak az ő poshadt vizüket... (Király legalább le is mondott a balhé nyomán)

Ennyi az indulatom. Sajtószabadság része minden, aláírom: én nem is hörögtem Fábry análfixált Sándor darvadt poénjai miatt. Most is csak azért emlegetem, mert a jobbos úri tánciskola felcseszett agyú hívei, akik itt sorra elbúcsúznak fájó szívvel ennyi borzalmas udvariatlanság okán, azokat az eseteket nem vették annyira a szívükre.
A kettős mérce hoz indulatba nem a pornó, értsd már meg. Annyi pornót néz mindenki, amennyit elbír a gálája és szexuális élete folyása - magánügy bár IRL szerintem jobb csinálni húsvér személlyel és nemcsak lepedőakrobatikai szinten.

Hogy a Maunika-Joshi-Győzike háromszög pl. kurvarosszat tett a cigányság megítélésének (ami addig se volt a mennyekben) azt pedig engedelmeddel fenntartom. Ne ellenemre védd a szólásszababdság=pornó is tézist, mert nem én hüldezek itt se a merev farok és Miss Miami összehozásán. Az ostobenko kurva Paris Hilton-SP epizód pedig (Lord Kilburnnél olvashattál utalást)szerintem kongeniális megfogalmazása annak, amit én erről gondolok.
@Tóta W. Árpád: Ejnye, Árpád, csúsztatsz...

Az a kérdés úgy hangzott: Áruld már el: mi bajod a médiatörvénnyel? És az volt a cél, hogy a kritikusok végre konkrétan megfogalmazzák a bajaikat, ne csak nyafogjanak, mint te is szoktál mostanság.

És teljesen korrekt tanulmányok születtek, még ha sok mindennel nem is értek egyet.
@Lord Kilburn:

Bocs, tényleg a "retekből kivakarózott bunkóra" voltam kiváncsi, ha már fölajánlottad.

De nem gondoltam volna, hogy egy országos lap álláspontja.

Kissé keresetlen.
A többszörösen hátrányos helyzetű neveltetés, az meglátszik.
@Dévényi István:

"virutális pornómultat Szalai Annamáriának..."

ezt nem értem. aki pornó ujságot szerkeszt, annak a pornós multja elég valóságosnak tűnik...

"Mindeközben Szalai Annamáriát jelentős sérelem érte."

aki cenzornak megy, annak nagyon vastag a bőre... ez az alap... egyébként is külföldi libsi szerverekről támadják. magyarok nem tehetnek róla... megvédenénk. csak állunk bénán...
@Dévényi István:
"mégis szépen belegázoltatok Szalai Annamária emberi méltóságába."

Belegázoltak, mint a Géza ahogyan tönkretette az én húsvéti fotómat, hogy abból pornót csinált a saját örömére, de ez itt egy tiltakozás, nem öncélú, mint a Gézánál!
Túl sok értelmét látom, de valaki viszi.

Azt a cikket még elolvasom, amiben Tóta W. Árpád kiirta magát az újságírók közül és megyek fodrászhoz (aztán Zalába, merthogy én is oda járok haza, csak az én cikkeim egy része a Zalai Hírlapban jelent meg), de előre borítékolom, akik benne maradtak az újságírásban sem járnak jobban.
@Dévényi István: Mert ugye, kedves István, a Heti Válasznak a címei mindig fedik a cikk tartalmát? Tízből kettő? Jó esetben. Ne viccelj már.
@Waldi!: "Hol irta Xsasha, hogy lelep a szinpadrol"

MÁr megint beígérte, mert felháborodott szegényke, hogy Annamariról gúnykép készült. De nem hiszme, hogy lelépne, már a választások előtt is azt ígérte, hogy az új kormány megalakulásáig boldogít bennünket.
Az Egyesített Világmegváltó Elméletet még nem publikálta, pedig nagyon ígérte.
@Dévényi István: De hát megfogalmazták jóval előtte, mint hogy te szemforgatva rákérdeztél.

Most már legalább vágod, mi a gáz?

@malacz69 rettegéselemző: Nemg ondoltam, hogy ebbe beleszaladsz, ezek MN- és MH-minősítések. Igaz, eredetileg nem a cenzorasszonyról.
@ver@s kan-tár: "És akkor mit csinálnak? Titkosrendőrökkel árasztják el az utcákat?"

Á dehogy.
Tonert cserélni csak jogosítvánnyal lehet, minden számítógép mellé térfigyelő kamera kerül, a laptopba, notebookba beépül gyárilag.
Lenne még néhány ötletem.
utalok megint egyeterteni totw vel, mert tenyleg jobb egy tartalmas vita, de vajh miert nem megy at az uzenet, hogy ha a mediatorveny elindul, akkor a szerkesztosegeket lehet basztatni de pl a szalaiannamaria.net websiteokat tovabbra sem.

ebbol kovetkezik, hogy a kulturalt kritika elvesz mer majdafasomfogfizetni25millategyhujebloggerert-el elintezi egy kenyes tema felveteteset a foszerkeszto, mikozben az amugy annamari arcara elvezo kepek ellen nem fog tudni mit tenni a tisztelt mediatanacs es mivel a kritika megmarad, csak a szennyel fog szembesulni a nagyerdemu.

hozzateszem, hogy oly borzaszto modon kivancsi lennek azokra az ujsagirokra a jobb oldalon, hogy akkor is jo torvenynek tartanak e ezt ha mondjuk ezt az elquro ferenc vezette volna be ugyanigy szorol szora.

9 evre megbizott torvenyhozoval
sajat partja altal vlaasztott megmondokkal
es kodos torvenyhozassal

nem is ertem. hol lenne ma a hirtv ha ezt anno egy 2/3 al megtettek volna az altaluk csak vorosoknek nevezett emberkek...
@Tóta W. Árpád:

De hát nem szaladtam bele, pontosan tudom, h ezek honnan jönnek!

Te nem értesz:
azt mondom, h itt egyetlen NŐ kapja meg azokat a jelzőket sűrítve, amiket ott több (mondom) több férfi kapott meg!

Most már érted, miért sántít L.K. analógiája?
Egyébként szerintem a Heti Válasz kiválóságainak az fáj, amit Stumpf őszintén leírt:
"Fél évvel ezelőtt alig volt már komolyan vehető, nem köldökzsinóron át táplált, keményen Fidesz-ellenes sajtó, annyira leszerepeltek a szocialisták és a liberálisok. Ez a törvény viszont most megszülte az öntudatos, igazában hívő, létjogosultságára ébredt kemény ellenzéki médiát. "

Hát ez valóban kínos. Védeni a szart, ez kemény, férfias feladat. Kényelmetlen lesz ez a négy év, valóban, és nem a hardcore-hülyéknek, hanem épp a Heti Válasznak.
@malacz69 rettegéselemző: Szia Malacka! Szerintem félreérted Árpi érveit! Árpi nem úgy érvel, hogy rossz a törvény, mert nem lehet betartani (amúgy a normatív logika ismer ilyet: a betarthatatlan törvény: egy olyan törvénykódex, mely tartalmaz egy előírást, és annak az ellentétét is - a hetvenes években egy darabig ilyen volt a KRESZ is :)); a törvényt természetesen be lehet tartani, ha a sajtómunkások kellően visszafogják kritikai szerepüket, (meg nem írnak, mutatnak, stb. obszcenitásokat - de az ellenzők szerint viszonylag kevéssé az erkölcsrendészeti szándék a domináns a törvényben).

Nos, Árpi amellett érvelt, hogy a törvény, ha valóban büntetni fogja a kormánykritikát, akkor lehúzza a kritika színvonalát, mivel akkor felerősödnek az olyan megnyilvánulások, mint az ominózus képé is, amelyekkel nem lehet mit kezdeni, de külföldről - Árpi szerint - ezek fogják elárasztani a magyar étert.

Illetve a másik mellékhatás: megjelennek a virtuális népmesék a földhülye Törpilláról.

Árpi szerint ennél már jóval kedvezőbb volna az egyenes értékelhető, színvonalas kritika.
Értelmezésem szerint Árpi éppen az ominózus képtől határolódott el, hogy ő ezt nem akarja - és sejtése szerint a törvény csak ilyen következményekkel jár, ezért is rossz.

Üdvözöl örök híved: Zsebibaba.
@Tóta W. Árpád: Nem-nem, Árpád, ez sem igaz. Három tanulmány érkezett, ebből egy, a TASZ dolgozata született hamarabb, mint a cikkem, a másik kettő direkte - úgymond - a felhívásomra szökkent szárba.

Látod-látod, ha most írtál volna ebből egy publicisztikát, az egy csúsztatáson alapuló, tévismeretekkel alátámasztott vélemény lett volna. A sajtószabadság üdvére.
@amergin: így van
@malacz69 rettegéselemző: nem, nem értem
@Dévényi István: és a tasz dolgozatát hogy nem találtad meg?
btw nem jutott eszembe, hogy írjak róla publicisztikát, egyelőre az a leosztás, hogy te írsz az én cikkeimről :P
@hacsaturján: Aszta, jól megaszontad! Kaptam rénszarvasos blúzt, azon is nagyon kedves állatok; tényleg ne rongáld őket ilyen szövegek elolvasásával.
@Tóta W. Árpád: Talán azért nem találtam meg, mert újságíróként kicsit több dolgom van, mint egy mezei bloggernek.
@Dévényi István: De hát pont erről a témáról újságírsz, ember! Az első google keresés kidobja a TASZ-anyagot.
@Tóta W. Árpád: Ja, ha beírod, hogy mi a baja a TASZ-nak a médiatörvénnyel...

De komolyan: nézd már vissza ezt az úgynevezett párbeszédet. Azt mondtad: én kérdeztem kikerekedett szemmel, hogy mi a baj a médiatörvénnyel.

Nem így volt.

Eztán azt írtad, hogy de akkor is gáz, hogy nem találtam meg a tanulmányokat.

Ez se így volt, hiszen a háromból kettő a cikkemre reagálva született.

Akkor gyorsan belekapaszkodsz abba az egybe, és mész tovább az úton, mert valójában a legkevésbé sem érdekel, hogy mit is írok.

Na, ez a baj, Árpád. Ami ebben a mi beszélgetésünkben kimondatlanul benne van.
@a szív fészkei: Egyébként ismét Veled értek egyet. Köszönöm a megfogalmazást.
Ja igen, Lenin: akinek pópa kell, fizesse meg a pópát - akinek Fábry kell, csak nézegesse. Megfizetni nekünk kell.
És még egy megjegyzés: furcsállom, hogy még mindig nem vált világossá, hogy annak az első cikknek épp az volt a célja, hogy kiugrassa a nyulat a bokorból. Semmi mást nem akartam, csakhogy a konkrétumok nélkül innen-onnan vagdalkozó tömegek végre valódi dolgokról kezdjenek vitázni. Nem én akartam cáfolni, vagy épp egyetérteni akármilyen dolgozattal, csupán katalizátora voltam a közös gondolkodás elindulásának.

Pozitív provokáció - bár ez neked nem nagyon lesz meg.
Mivel zalai vagyok magam is, és ismerem az ottani mentalitást, több újságíróét mint szeretném (pedig jómagam politikai cikket nem írtam, mégis elővett az azóta meghalt (Isten nyugosztalja!) Marton Györgyi, hogy Egerszegről kérdezik, KI vagy te és erre én mit mondjak, KI vagy te?? (már nem Kádár kora, de ott még igen)

Ennek ismeretében Szalai Annamária kemény lesz, sokkal keményebb, mint bárki más. Erőből fogja megoldani a dolgokat. Szerintem az Indexet is megbírságolják és a blog.hu-t (külön is), de még Tóta W. Árpádot is személyesen. Így kerek.

Ha ez méreg volt, ha ez harag volt, ha ez mérhetetlen düh volt csak - én megértem. Ők nem fogják.

Miért mondják: sötét Zala? Az ország egy olyan pontja, mely kevesebb napfényt kap, mint bármelyik másik. Az emberek keserűek, folyton fáj a fejük és Zalai Hírlapot olvasnak, mert abban van a gyászjelentés.
Amikor hazamegyek, megkérdezik, írok-e még, ugyanis nem felejtenek.

Kedves Szalai Annamária!

Én megbocsátottam végül a Gézának, hogy a húsvéti fotómból pornót csinált. Ha majd neten lesz, akkor neten lesz, mégsem én vagyok. Ezen felül tudok emelkedni.
Zalából indult Fejtő Ferenc, az én városomból, neki is el kellett hagynia. Előbb a várost, majd az országot is végül. Miért nem hagyunk szólni másokat?
@Dévényi István:

"Mint tegnap írtam: egymillió más módot választhattál volna, de te ezt választottad. Ennek az egésznek te vagy az origója, ugyanis ha te nem rakod bele az írásodba a linket, a kutya nem foglalkozott volna vele, viszont te - úgymond - hivatalossá tetted. "

Az újságíró elvtársnak tévedni tecccik! Vagy két napja kb. húsz ímélben kaptam a linket, ráadásul sokan szerepeltek minden mail fejlécében...terjed az magától, mint a dzsunkán a sárgaláz.

Forradalom van! - ez gyakorlatilag a "most mindent szabad" magyar változata az Önök országában.
Gerillaháború van - ezt üzeni ez a páratlan link vissza az Önök kitűnő szabályozó testületének.

Más:
...egyébként lesz-e olyan huncut (kuruc, gerilla), aki feljelenti SZA-t is, és a bloggert is, hogy méltatlan társaságban éltek vissza a testrészeivel,....akár a "Nem adom a nedvem ehhez"-kezdetű panaszlevélben? Hová is küldhetné most pontosan?

Na minden jót, azért még figyelem Önöket!

LDT
@Dévényi István: mar bocsanat, de nem PONT az a dolga egy ujsagironak, hogy megtudja mi van a hattereben egy hirnek es azt kozolje?
@Dévényi István: Árpinak az a konkrét baja a médiatörvénnyel, mint a balliberálisnak kikiáltott (egyébként szimplán csak normális, hiszen a különben konzervatív Debreczeni [igen! ő konzervatívnak vallja magát!], meg a szintén konzervatív és jobboldali Solymosi Frigyes is idetartozik [aki azért "kénytelen" a Népszabadságban publikálni, mert a Magyar Nemzet egy ideje rendre elutasítja a cikkeit]) véleményformálóknak: a fenyegetettség légkörét teremti meg a magyar sajtóban.

És leírták számosan: teljesen mindegy, hogy politikai okokból, vagy akárcsak úgy általában a Médiahatóság soha, semmilyen összegű bírságot nem fog kiszabni fennállása során. (Ez a lehetőség persze pusztán elméleti).
Már maga az a tény, hogy kiszabHAT bírságot, és pusztán politikai okok miatt is kiszabHAT (kormányunk álláspontját, intézkedését nem adta vissza megfelelően valamelyik sajtóorgánum) bírságot, ez pusztán elegendő ennek a légkörnek a megteremtésére, valamint ez a légkör az öncenzúra irányába hat. (Ez viszont nem feltételes mód, hanem kijelentő: nem lehetőségről, hanem tényről van szó: a fenyegetettség légkörében az öncenzúra óhatatlanul ki fog alakulni).
Ez az első számú és nagyon komoly baj vele.

És Árpi nem szereti ezt a képet, de intő példaként berakta: ide vezethet a sajtótörvény. A kritika "színvonalának" lehúzásához. Már csak ezért is káros.
@amergin: nekem ennél konkrétabb az álláspontom.

igen, a szoponcok szeretnek azzal érvelni, hogy a büntik (meg a betekintés stb) csak elvi lehetőség, és várjuk ki, nem is fognak élni vele, meg persze, publicisztikákat nem fognak büntetni.

ez az érvelés az én személyes bizalmamra apellál. nos, az én személyes bizalmam szalai annamáriában és a háremében NULLA. bármit kinézek belőlük. erre pedig jó okom van, még azt leszámítva is, hogy tudom, mi megy a háttérben ugyanezekkel a figurákkal.

ugyanis a kétharmad szintén csak elvi lehetőség volt pl arra, hogy ezt a nyomorult schmitt pált elnökké nevezzék ki. szintén elvi volt a lehetőség, hogy az AB-t berugdossák a szőnyeg alá, hogy az ÁSZ elnöke egy másik szoponc legyen, hogy az okleveles szoponc Polt 9 évre legfőbb ügyész legyen, sőt a már most elbaszott alkotmányozásra is elvi volt az esély, OV konkrétan letagadta, hogy ilyen tervei volnának.

elvi volt az esélye a magánmegtakarítások elzabrálásának, arra meg senki se gondolt volna, hogy Gazsó L. Ferenc bármit főszerkeszteni fog. elvi esélye volt annak is, hogy a holdudvar a politikai hatalommal fenyegetőzve cégeket vásárol fel reklámáron.

na ez a sok elvi szar mind bekövetkezett. ezek után ha szabad, én azt már nem veszem be, hogy majd az NMHH pont korrekt lesz.
@Paszternak:
Bocs, Paszternak, de olyan vagy, mint Xsasha a rosszabb periódusaiban.
Egy rakás értelmes gondolat, nyilvánvaló igazság és feltűnő közhely közé elhelyezel néhány megalapozatlan, szubjektív (rosszabb esetben valótlan) megállapítást, amikből aztán érdekes (helyenként fals) következtetésre jutsz.

Az első bekezdés például komplett értelmetlen. Nem baj, mindenkivel előfordul, hogy annyi mindent akar mondani, hogy a második gondolat már nem az elsőnek a folytatása, és ez megnehezíti a megértést. De most akkor az az állításod, hogy a modern világ nem működik? Vagy hogy a hozzáadott-értéket-nem-teremtő újságírókat nem tudja eltartani a piac/állam, ezért indokolt egyes - implicite majd a NMHH által később meghatározott - médiaorgánumok leépítése? Vagy hogy a szabadság (sajtó-? vélemény-? gyülekezés-? vállalkozás-?) ellentétes a fenntartható fejlődéssel - ezért felterjesztelek Xsasha-emlékdíjra! - ezért a kormány csak szívességet tesz nekünk a felszámolásával?

"A média hatalmi ág"
Ez azért így kicsit erős. Nem vonom kétségbe, hogy lehet belőle ilyet is csinálni; de én - és remélem ezúttal nem a kisebbség véleményét képviselem - történetesen tájékozódásra használom a médiát. És nem örülök, hogy hatalmi kérdést csinálnak abból, hogy ki és miként informálhat engem arról, hogy jó-e az új Clint Eastwood film, és hogy megszakadt-e a Barcelona győzelmi sorozata. Tóta W.-t sem azért olvasom, hogy útmutatást kapjak hatalmi kérdésekben, hanem mert a témaválasztása, értékrendje és stílusa megüti az én igény(telen)ségi mércémet. Csak akkor lesz belőle hatalmi kérdés, ha valaki el akarja kussoltatni.

"Nem szeretem, ha a Ficcs mondja meg nekem, mi a gazdaságpolitikailag helyes és helytelen."
Ezzel a kijelentéssel alapvetően nem lenne gond, ha mögé tudsz tenni egy gazdaságpolitikailag művelt, koherens értékrendszert. Hiszen minek megmondani valakinek a véleményét - kivéve talán Boborjánnak, mert neki jól áll, ha Besenyőpistabácsi megmondja a véleményét - ha van kéznél sajátja. És persze a Ficc, vagy más euro-atlanti hitelminősítő vagy pénzintézet sem tévedhetetlen; mert ha azok lennének, akkor nem lett volna subprime válság, majd az abból kinövő globális tőkepiaci krízis. Mindezek ellenére 95%-ban továbbra is igaz az a megállapítás, hogy a Ficcs mögött álló gazdasági ismeret és általános szellemi kapacitás úgy aránylik a Tiedhez, mint a Tiedé egy szíriai aranyhörcsöghöz.
(Azt az elterjedt jelenséget, hogy valaki az IMF, a német pénzügyminiszter vagy a Ficcs/Múdiz gazdaságpolitikai megfontolásait alsóbbrendűnek tartja a Matolcsy-Sziijártó tandem legendás éleslátásához és innovatív megközelítéséhez képest valójában nem a közgazdaság tudományág hivatott vizsgálni és értelmezni, hanem a pszichiátria.)

Harmadik bekezdésedből sütő 'ne hallgassunk a külföld véleményére, mert csak manipulálnak, különben is a "láthatatlan alkajidás tenorista és érdekvezérelt ficcses leminősítő egyformán ellenérdekelt a te, az én, a mi boldogságunkban" - ellentétben a kormánnyal, amely a javunkat (de sajnos az összes javunkat!) akarja' vélemény sajnos - a zárójeles kiszólásomat leszámítva - demagóg hülyeség.
Miért lenne ellenérdekelt Németország, Luxemburg vagy akár a Fitch Inc. Magyarország prosperitásában? Több pénzt kapnak, ha esik a forint vagy a BUX? Vagy erre költi az MSZP a BKV-ból talicskán kitolt milliárdokat? Miért nyilvánvalóbb az IMF vagy a Washington Post részlehajlása (egy elképzelt, ideális gazdaságpolitikához képest), mint a Fideszé, akik annak ellenére sem képesek két egymást követő nap két koherens állítást összetákolni, hogy sem a választási ígéreteik, sem az igazmondás feltétlen kötelezettsége nem köti meg a kezüket?

Elhinni - sőt terjeszteni - hogy a magyar emberek érdekeit a kormány védi, miközben a civilizált európai országok, valamint a demokratikus piacgazdaság csúcsintézményei támadják csak egyetlen lépésre van attól a minősített retardálttól, aki őszintén hiszi, hogy "a magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez".

"...a cenzúra kiprovokálásáért a felelősség a sajtómunkásokat legalább 50%-ban terheli"
8 éve is ilyen tárt karokkal fogadtál volna egy ilyen médiatörvényt? És hol húzzuk meg a határt? Gonzó újságírás, szlengblog, homoerotika, LSD-költészet, izomtibi... melyik maradhat? Más civilizált országokban azért nincs (eszerint) cenzúra, mert a sajtómunkások nem ilyen alacsony minőségű, pofátlanul provokatív munkát végeznek?
Szóval nem értek Veled egyet. De megpróbálom elfogadni az álláspontodat. Szóval akkor ki felelős a másik 50%-ért? Mármint Gyurcsányon kívül, aki mindenféle mocsok képet terjeszt magáról, hogy reflektorfénybe kerüljön.
Ja erkölcsiséghez, ami itt habzik fékezetlenül.

Cicciolinánk is politikus lett (kora ügynöksége után, amit legalább el is ismert), örültek is a szép mellecskéinek az olasz politikusok - de ő soha nem vetemedett arra, a pártja se (oké nem is kormányon volt), hogy cenzornak állítsa a kisasszonyt ismert működése után. És én bírom Ilonát, szép még mindig - tunningolva de akkor is - jó anya, kedves és másnak ártani nem akaró ember. És ő tényleg a maga fogalmai szerint mindig a szabadságért küzdött.

Ennyi az erkölcsi kérdés nálam: ne másszunk olyanba bele nagy pofával, másokra erőltetve a MI akaratunkat, amit ránk kenhetnek tíz perc netbúvárkodás után.

Nők védelméhez, ami itt oly kardinális pont Gráléknál. Én nem kívánom, hogy engem azért, mert más a kromoszómám máshogy kezeljenek. Aki bunkóskodik velem, az bunkóskodik, mit árthat? Összeomlok egy hülye véleménytől? Nemááááááá.
Amikor drága, illemében oly megbántott mélykeresztény xsasha egyelt itt engem többször hosszasan, majd oricát (néha anyátokba is belekapva, hol voltak a jobbos vitézek kiköszörülni rendreutasításokkal a mi nőiségünkben/emberségünkben esett csorbát? Pedig mindennek el lettünk hordva anélkül, hogy eme drága ember valamit is tudna rólunk. (vannak gyerekeink, felneveltük őket tisztességben de ennyi se volt elég ahhoz, ne a legtöbb szemetet kapjuk a véleményünkért a pofánkba. Pedig nem leszek az ország szeme-füle, élet-halál és a hírek nagyasszonya. Sültcivilként mi hatalma van?)

Szóval emberi méltósága, védendő tisztessége csak jobbos úrhölgyeknek lehet, aki balliba, az viselje élete végéig téveszméjének következményeit véglényként. Azt lehet elküldeni gond nélkül bárhová, sőt itt mások anyáit is lehetett nagyon ocsmány kitételekkel megemlíteni (szintén xsasha az istenes posztban) akkor se szólt senki rá, hogy hé!

Forgassák szemeiteket máshol: Szalonnamária tett azért, hogy ide jutott.

Arra az Andrassew-felvetésre meg még mindig nem érkezett válasz, hogy a legszentebb nagyasszony, Lévai Anikó hogyan értette azt, hogy féléve nem volt az ő Viktorával családilag együtt, mikor idén pedig Bulgáriába mentek a hírek szerint együtt nyaralni??? Ami miatt még a labanc Merkelt is ki kellett hagyni, Escéhá urat is póóóóstán kellett kineveznie jóformán drága vezérünknek.

Udvariasan kérdezzük itt ezt, nemdebár.
@Dévényi István: Mezei blogger? Hányadik században teccik élni?
@malacz69 rettegéselemző:
Malac, szedd már össze Magad!

Ha csak azzal tudod védeni a saját L.K.-kritikádat, hogy Gyurcsányt szabad alázni, de egy úrinő esetében mindez valóban médiatörvényért kiált, akkor inkább gyűjts még muníciót.
@Tóta W. Árpád:

Na, itt a szép kerek poszt.

Nem is kell ezt tovább ragozni.
Így, ahogy mondod.
.
.
.
@malacz69 rettegéselemző: Parancsolj, ez egy nőnek ment:

"szerencsétlen, frusztrált, kontraszelektált nyomorult", "embernek is silány"

A MH aranytollú mesterétől, ki mástól. És a Fábry-féle Lendvai Ildikós történet? Vagy Fábry sem mérhető Tóta W Árpád blogger nyilvánosságához?
@malacz69 rettegéselemző:

Jajj, malac, tudjál már haszánléni egy navalyás kalkulátort:

berkalkulator.net/berkalkulator-2010/berkalkulator-2010-szamolja-ki-2010-es-netto-beret.html

Kifizetendõ jövedelem: 2010-ben 153 171 2011-ben: 147 562

67308 forintos adónövekedést jelent ebben az esetben Orbán "adócsökkentése".
@malacz69 rettegéselemző: Szia Malacz!

Ebbe nagyon beleszaladtál. A „büdös bunkó” és a „retekből kivakaródzott ripacs” jelzők ugyanis például az ötös számú párttagkönyv tulajdonosának, Orbán Viktor udvari újságírójának, barátjának, Bayer Zsoltnak irodalmi jelzői. Amelyek nem mellesleg a jobboldal – minek is az általánosítás – konkrétan a Fidesz lapjában, a Magyar Hírlapban jelentek meg. Méghozzá vezércikként, ha nem tévedek, amiből következik, hogy az újság szellemiségével is azonosítható.

www.magyarhirlap.hu/velemeny/a_parbaj.html

Az meg még mulatságosabb, hogy az „egyetlen NŐRE” ráaggatott jelzők mennyire felháborítottak. Tudod, Szalai Annamária egyáltalán nem egyetlen, ártatlan, szeplőtelen nő. Ő az a személy, aki hűen megtestesíti azt a politikát, ami oda vezetett, hogy Európában lassan nincs olyan, magára valamit adó külügyminiszter, aki ne tartaná diktátornak a magyar miniszterelnököt. Hogy Európában nincs olyan mértékadó politikai lap – konzervatívtól szociáldemokratáig – ami ne putyinizálódásról, egy autokratikus rendszer kialakulásáról értekezne hazánkkal kapcsolatban. Európa hülyéi lettünk. Ilyen negatív külföldi politikai és médiavisszhangot hazánk a rendszerváltás óta még nem kapott, mint napjainkban.

„Amúgy te komolyan gondolod, h az, ha azt mondom gyurcsányra, h egy szánalmas ripacs, az pont annyira sérti az ő emberi méltóságát, mint a belinkelt kép SzA-ét?”

Én konkrétan úgy gondolom, hogyha egy vezető párt ötös számú párttagkönyvével rendelkező, a párt vezérével köztudottan jó barátságot ápoló újságíró a párt egyik vezető lapjában teli torokból büdös bunkózhatja, retekből kivakaródzott ripacsozhatja a másik vezető párt volt miniszterelnökét, az gyűlöletkeltésben összehasonlíthatatlanul többet jelent, mint egy ismeretlen senki összeollózott pornóképe a főcenzorrá előlépett Szalai Annamáriáról.

Aki egyébként, érdemei alapján ennél sokkal ocsmányabbakat is megérdemelne. (Lásd Mr. Furkó esete Paris Hiltonnal.) :)

„Az meg külön bravó, h a mások bunkóságával mented a magadét, vagyis Árpádét.”

Szó sincs róla. Én csupán a Magyar Hírlappal és a Magyar Nemzettel tesztelem az új médiatörvényt.
@a szív fészkei: Egyetértve veled, ez a hülyegyerek-korszak is egyben: Álszent bácsik-nénik akarják megmondani, hogy nekem mi a jó, meg akarnak védeni a rossz hírektől, javítani akarják a kedélyállapotomat, gondosan megszűrik nekem a rám nézve ártalmas tartalmakat - pedig én csak azt akarom (gondolom a többséggel együtt), hogy kúrva gyorsan hagyjanak már békén!
Ha akarok, hadd nézzek már hardpornót, ha csak idióta bűnügyektől lesz erekcióm, akkor hadd hallgassam-olvassam azt egész nap! Ha vasárnap nem ülök a misén nyakkendőben, hanem egy hiperben lófrálok farmerban, akkor - ha ezzel nem ártok egyébként senkinek (esetleg a Nemzeti Együttműködésből lógok ki picit...) - nézzenek már lécci önálló, felnőtt, magával mit kezdeni tudó valakinek. (Individumot akartam írni, de arra most nem lesz kereslet, lásd: emberek embere...)

...egyébként miért van az, hogy ez az atyai gondoskodás leginkább jobbos beütésű kormányok idején erektálódik a hatalomban nálunk...?
@Virág et.: amúgy miért kellene egy közszereplő nővel finomabban bánni, csak azért, mert nő? Egy pornóújság volt főszerkesztője meg főleg ne sírjon.
Elfogtam egy névtelen e-mailt!

"Tisztelt Szerkesztőség!

Az önök címlapjáról elérhető Tóta W. Árpád blogja, amelynek az egyik posztjában egy linket helyezett el, amely egy weboldalra mutat. Ezen az oldalon egy kép látható, amelyen az én becses testrészem szerepel, méghozzá rám (és rá) nézve is meglehetősen dehonesztáló módon montírozva. Csak remélni tudom, de biztos nem lehetek benne (főleg a kommenteket olvasva), hogy senki nem gondolta valódi képnek, hiszen ez azt jelentené, hogy nekem (Nekem!!!!!) intim kapcsolatom volt a képen szereplő nővel. Emiatt gondolkodom, hogy jó hírnév megsértéséért pert indítok - még nem tudom ki ellen -, valamint mindazokkal szemben becsületsértésért perelek, akik a kommentekben célzásokat tettek a méreteimre. Helyre-igazítást nem kérek..."
@szerénységem:

:-)
Na erről beszéltem fentebb.... :-)

11. parancsolat: Ne keveredj!

LDT
@Tóta W. Árpád:

a publicisztikák mellett a tényfeltáró, oknyomozó újságírás haláláról is ideje lenne szót ejteni...

egyébként külföldi lapok olvasása egyre fontosabb. miközben azért amellett botorság elsiklani, hogy a szűk, nyelveket egészen jól beszélő rétegen túl a magyarok nagy többsége nem alkalmas erre. valamint ha mégis bekövetkezik az a csoda, hogy minden magyar hirtelen fantasztikus nyelvtudásra tesz szert gombnyomásra, nem fog rendelkezésre állni korrekt információbázis az itthoni körülményekről, következésképp pletykákból kerekedik a külföldi vélemény...amit majd jól beszerzünk idehaza. persze-persze, az egyetlen és utolsó esélyünk, hogy az illetékeseket megüti a guta. még mielőtt minket megütne. e sorrend betartására a fetisizált "elvi lehetőség" igen csekély.
@malacz69 rettegéselemző: Kedves Malacz!

Ha már így összefutottunk, lenne itt még valami, amit már régóta szeretnék megmutatni Neked:

„Gondoljuk ehhez hozzá a nagy hatalmú elnök által uralt, kétharmados többséggel bíró, vasfegyelmű kormánypártot; az elnöknek szolgáló rendőrséget s a titkosszolgálatokat (hisz így osztható ki a gárdának – és bárkinek – egy-egy jól irányzott pofon); mindez persze egyházi áldással. Vegyünk ehhez még egy új, bármikor az aktuális helyzethez igazítható választójogot (magas parlamenti küszöbbel, a határon túliak állampolgárságával); egy második kamarát, feltöltve saját emberekkel (az egyházi főméltóságoktól az MTA elnökéig); egy szintén saját emberekkel (15, de ha kell, 21 főre) felduzzasztott, vagy ha az kell, akkor kasztrált Alkotmánybíróságot; meg egy tetszés és igény szerint átszabott népszavazási törvényt. Mi kell még? Egy új médiatörvény: totálisan uralt közmédiával és jól megrendszabályozott privát sajtóval. Meg amit csak akarnak! Hisz kétharmados többséggel mindent – és mindennek az ellenkezőjét – lehet! Bármely posztra, bárki megválasztható. És bizony-bizony: adott esetben akármelyik képviselő mentelmi jogát föl lehet függeszteni!”

A forrás Debreczeni József 2008-as, Horthy és Orbán című cikke.

Szóval csak óvatosan megkérdezném, hogy a nevedben még mindig használt „rettegéselemző” állandó jelzőt nem érzed-e idejétmúltnak a jelen nagyszerű eseményeinek fényében?

Nem érzed-e, csak egy iciri-picirit, valahol legbelül, hogy ennek az egyik „főrettegő” Debreczeninek qrvára igaza volt a legtöbb dologban, ezáltal lenullázva a személyét „hivatásos rettegő”-ként beállítani próbáló jobboldali lejárató szándékokat?
@Tóta W. Árpád: ez 10 pont.

errol van szo. ami aggodalommal toltott el egy esetleges fideszkormanyzas eseten, az mind bekovetkezett. sot. meg egy kicsit beljebb..

a polt-pinter duo egyszeruen uberelhetetlen imho.

eleg sok szemetseget kineztem beloluk, de sikerult meglepniuk:-)
Az különben érdekes, h míg minden szakmának vannak ún, szakma szabályai, addig az újságírás olyan szabad, mint semmi más. Mindenki azt és úgy ír le, ahogyan és amit akar, szankciója szinte semminek sem volt, csak ügyesen kellett csomagolni pl. véleménynek a tényállítást, kérdésnek a mocskolódást, stb...
Jó ez így?
Vagy kell szabályozni, csak nem akárhogy, hanem betartva többé-kevésbé azt, amiket a TASZ is bírál.
@Lord Kilburn:

Hát igen. Attól még, h paranoiás vagy, üldözhetnek.

Ámde, van mit tenni még:

"az elnöknek szolgáló rendőrséget s a titkosszolgálatokat"

Még nincs meg.

"mindez persze egyházi áldással."

Én legutóbb bírálatot olvastam éppen egyházi részről. Áldás? Ki? Hol? Mikor?

"bármikor az aktuális helyzethez igazítható választójogot (magas parlamenti küszöbbel, a határon túliak állampolgárságával); egy második kamarát, feltöltve saját emberekkel (az egyházi főméltóságoktól az MTA elnökéig);"

Nem lesz kétkamarás a parlament. A választójog megadása olyan embernek, aki nem életvitelszerűen él itt, egyelőre nincs.
Küszöbemelés nincs.

Viszont 200 fős parlament lesz! Az nem jó?

"egy szintén saját emberekkel (15, de ha kell, 21 főre) felduzzasztott, vagy ha az kell, akkor kasztrált Alkotmánybíróságot;"

Változott a létszám? Nem.
Elvettek bizonyos jogokat: adó-, járulék-, vámügyek--> egyetértek.
Így lehet politikailag felelős gazdasági kormányzás.
(Ezeket továbbra is vizsgálhatják, ha annak van emberjogi vonzata.)

"meg egy tetszés és igény szerint átszabott népszavazási törvényt."

Még nem történt meg, de ha a küszöböt mondjuk 500ezerre emelik, és bizonyos témákat letiltanak (adó-, járulék-, illeték-, költségvetési ügyek) azzal nincs gondom.

"Mi kell még? Egy új médiatörvény: totálisan uralt közmédiával és jól megrendszabályozott privát sajtóval. Meg amit csak akarnak! Hisz kétharmados többséggel mindent – és mindennek az ellenkezőjét – lehet! Bármely posztra, bárki megválasztható. És bizony-bizony: adott esetben akármelyik képviselő mentelmi jogát föl lehet függeszteni!”

A közmédiát mindig az aktuális hatalom uralta, ebben nem látok újdonságot. A gond sokkal inkább az, h

1. az NMHH nem pártsemleges
2. ÁSZ
3. SP-nél lett volna tehetségesebb, jobb jelölt: Pálinkás
4. Polt nagyon pimasz (9 év, utána pedig csak 2/3-dal lehet új)
5. Alkotmányozás
Vagy vegyen benne részt több párt, vagy csinálják meg egyedül, de akkor legyen róla népszavazás, de így, h egyedül is csinálják, és megerősítő népszavazás se lesz, ez sztem nemcsak az országnak, de magának a Fidesznek sem jó, keményen visszaüt majd.
malacnews.freeblog.hu/archives/2010/12/27/Jatszd_ujra_Viktor/

@Tóta W. Árpád:

Ha a szociknak 2/3-uk van, akkor

1. Szili Katalin pártpolitikust váltotta volna SP
2. Nem lett volna vizitdíjas népszavazás, simán meglépnek vmi hasonlót, mint Viktor
3. Miért vagy abban biztos, h nem nyúltak volna hozzá a sokat bírált médiatörvényhez? Baszta eléggé a csőrüket a hírtv és az echo. (Jaaa, ne gyere azzal, h volt már 2/3-uk, mert az kétpárti volt 4 évvel a rendszerváltás után, és sehol nem volt még a jobboldali média)

Amúgy sok dologban igazad van ebben a kommentben.
@Lord Kilburn:
Nem érzed-e, csak egy iciri-picirit, valahol legbelül, hogy ennek az egyik „főrettegő” Debreczeninek qrvára igaza volt a legtöbb dologban, ezáltal lenullázva a személyét „hivatásos rettegő”-ként beállítani próbáló jobboldali lejárató szándékokat?

Debreczeni 2008-as szavai olyannyira korrelációban vannak a jelen eseményekkel, hogy felmerül a gondolat; Józsi bá' akarva/akaratlan (értsd: akár titkos tanácsadóként, akár túl kreatív vészmadárként) a kormányprogram fő alakítója lett. :-)
@lev davidovics: Innen már csak egy lépés a szervkereskedelem! :-)
@xsasha: Ideje lenne leülnöd egy csendes sarokba és gondolkodnod.
Ha a "kormány" eddigi cselekedetei még mindig nem kérdőjelezték meg a mély hűségedet, akkor bajban vagy. Most még valamiféle arccal ki lehet hátrálni, de napról napra nevetségesebb (és egész életére megbélyegzettebb) az, aki nem ismeri fel a történteket.

Most már nem lesz elég arra hivatkozni a 'számonkérő szék' előtt, hogy "parancsra tettem"!
@kamill77:
A külföldi lapok tudhatják, hogy nem beszélünk sokan a nyelvükön, mert a lengyelek egyenesen magyarul írták a címlapra a frankót,
a többiek meg ilyen címeket adnak:

Führer..
Pusztaputyin ....
Mussolini soft Horthy light

Aki ezt sem érti, az olvasni sem tud.
@a szív fészkei: "Csakis úgy megyen ez, hogy innen ripsz-ropsz kitelefonál Mariska lelkem"

Egy bizonyos nívó alatt az emberek, *csak* magukból képesek kiindulni.
Nem tudnak elvonatkoztatni olyan dolgokra, amit mások máshogy gondolnak.

Ez sok mindent megmagyaráz egyébként, miért is ilyen a fidesz politikája, miért ilyenek a támogatóik.
@Lord Kilburn: ez nagyon durva..
en nem olvastam debreczeni konyvet, mert paraallatnak tartottam kisse.

basszus, ez inkabb profecia.

milyen az mar, amikor egy paranoidnak tartott remalom megvalosul???
@Paladdin:

Ostobaság, nem erről beszéltem, és nem is a médiatörvény mentségére hoztam fel. Amit mondok az pusztán annyi: az analógia rossz, hamis.

Egyébként meg semmi baj sem lesz azzal, ha az újságírói nyelvezet többé nem arra helyezi a poént, h hogyan tud minél választékosabban emberi méltóságot alázni. Bayer se tegye, aszt annyi.

@Lord Kilburn:

"Én konkrétan úgy gondolom, hogyha egy vezető párt ötös számú párttagkönyvével rendelkező, a párt vezérével köztudottan jó barátságot ápoló újságíró a párt egyik vezető lapjában teli torokból büdös bunkózhatja, retekből kivakaródzott ripacsozhatja a másik vezető párt volt miniszterelnökét, az gyűlöletkeltésben összehasonlíthatatlanul többet jelent, mint egy ismeretlen senki összeollózott pornóképe a főcenzorrá előlépett Szalai Annamáriáról."

ad1. Itt számtalanszor leírták mások, veled azonos nézeten lévők, h önmagában a durva jelzők használata nem alkalmas gyűlöletkeltésre, de hozzáteszem:
Bayer több gyűlöletet kelt maga ellen a durva hangnemmel, mint azok ellen, akiket támad. Mellesleg, őt nem is a hangneméért kedveljük, hanem mert tud írni, tud jól írni.

ad2. Ez a blog közzétett egy olyan linket, amire a kutya sem figyelt volna. Tóta W. blogja van akkora véleményformáló erő, mint egy Bayer cikk. Azt a képet ez a blog teszi közismertté. Tóta W. az a szerző, aki televíziós megbízást kapott az előző kormány jóvoltából, gyurcsány egyik kedvence. Nem látom a különbséget.
Viszont, ha igazi liberális érték az emberi méltóság tisztelete, akkor ez a linkelás mindenképpen méltatlan nemcsak a szerzőhöz, de az eszméhez is.
Az, h ti itt ennek tapsoltok, szánalmas bizonyítéka annak, h Magyarországon a liberalizmus és a mocsok két összekapcsolt fogalom a gyakorlatban. A liberalizmus védelme nálatok sok esetben kimerül a mocsok szabadságának védelmében.

Nos, én maradnék inkább konzervatív, és bírálom továbbra is a médiatörvényt egészen más szempontok szerint. Ha akarod, utána jársz.
@malacz69 rettegéselemző: "prioritás számukra a család, a gyermekvállalás."

Hozzáértők(!) régen tudják, hogy a gyerekvállalás legfontosabb motiválói közé tartozik a biztonságérzet, és a kiszámíthatóság érzete.
Ha nem látszik előre 10-20 évre valamiféle bizalom, biztonság a gyerekeknek, akkor csak a 'megélhetésiek' szülnek (abból meg nem kell több).

Az orbáni politika (politika?) meg mindennek mondható, de hogy a 'bizalom', 'kiszámíthatóság' és más ilyen fogalmakkal párosítható lenne, na az szép mese.
Tessék egy boldog és felhőtlen, a médiatörvényünknek örvendező labanc újságíró véleménye: www.vg.hu/kozelet/politika/orban-nem-antidemokrata-magyarorszag-pedig-nem-eszak-korea-337078

xsasha idelinkelné, ezzel tartozom az emlékének :-)).

Egy német újságíró, akit nem ér majd semmi de SEMMI retorzió azért, mert nagyon bátran belevágja a kekec nagyvilág szemébe hogy aszonygya. "[..]A médiatörvényre adott nyugati reakciókat Mainka, a Budapester Zeitung alapítója túlzottnak tartja. A magyar miniszterelnök nem „antidemokrata”, Magyarország pedig nem Észak-Korea, hanem egy nyitott ország – mondja.

Mainka súlyos bírálattal illeti a sajtót, mondván, hogy miközben a nyolcéves szocialista kormányzás idején teljes volt a sajtószabadság, nem sikerült megakadályozni, hogy a politikai osztály és a hozzá közel álló körök a közérdek kárára gátlástalanul gazdagodjanak, miközben a gondjaikra bízott ország a gazdasági összeomlás szélére jutott." Ilyet bármikor le lehet írni, szóval mi is lesz itt január 1-től aprobléma, Ha ilyen kiérlelt szépségek hagyják el a klaviatúrát ezentúl minden lap, blogger stb. jóvoltából itten leszen a Káanán, Szalonnamária munka nélkül fog unalmában megposhadni és előkeresi majd Miami-s lapjai megbecsült számait izgiségnek. :-P

Ez a jövő ragyogó Sárgaköves útja, ami a boldogsághoz vezet a szivárvány alatt www.youtube.com/watch?v=GXY1Yr8Alew
Ja [...]" A nagy Ózról pedig kiderül, hogy csak egy közönséges szélhámos, de Glinda segítségével mindenki megkapja, amit akar, Dorothy pedig végre hazajut, azaz felébred."

Ez csak mese... A mi sárgakövesünk hová vezet? De az jó, hogy a labanc megmondóembr nyugat azért mindenkit, hogy nem Észak-Koreába! Pfhűűűűű, egész kiegyensúlyozódtam ettől.
@malacz69 rettegéselemző: "az adócsökkentés éppen arról szól, h dugják hatékonyan, csinálj gyereket. Azt teszik, amire a voksokat kérték. prioritás számukra a család, a gyermekvállalás."

A más f*szával csalánverés tipikus esete.
Ha más okból nem akar gyereket, ezért nem fog. [10-20e adómegtakarítással szemben minimum 50e többlet kiadás gyerekenként!]
Jaj de nincs nyugtom! Itt örömködök egy végre kiegyensúlyozottan szép német véleménynek, ami épp nem "fabrikáltan" aljas nyugati orvtámadás édes hazánk ellen és akkor megint mit dob a gép?? www.piacesprofit.hu/tarsadalom/kulfold/orban_a_lenini_kovetkezetesseg_utjan.html

Olyat ír ez a konzervatív - még labancabb - Die Welt www.welt.de/politik/ausland/article11869003/Puszta-Putin-Victor-Orban-fuehrt-2011-Europa-an.html, hogy a "pusztai Putyin"!!!!!! tankarankázik előre a lenini úton!

Én meg előbb már a Sárgaköves, egyenesen Ózhoz vezető meseútról édelegtem egyet - nem hagyják az embert álmodozni se ezek a sajtóhiénák. ;-)
@szerénységem:
:-DDDDDDDDD, épp akartam felvetni, hogy szegény faroktulajt kérdezte-e bárki is, akarja-e a negyedórás világhírt ilyen áron? Ezzel a nővel egy képen?? Plusz kitéve magát a mocskos plebs méregetős kedvének?

Na őt nagyon is sajnálom, nem érdemli, amit itt kap.
@anyátok: Nem is szegényedett el Leányfalu díszpolgára. Bár nagyon fárad, az látszik, a vendégeit már akkor is unta, amikor még nem volt ennyire kiégett.

Tehetséges embernek indult, halálra bírtam röhögni magam rajta a múlt században, amikor a MUOSZ-székházban decemberben a hajléktalanokért árverést csinált one man showként. Na ott is röpködtek a cenzorálatlan ló- - és hacsaturján kedvéért - rénalkatrészek , nem mosta ki a száját soha. De még nem politizált. (pláne nem így.)

Aztán látjuk az egyedfejlődésben hová nem ért el. Szánom őt is, olyan züllött-romos lett az egész kinézete, pedig fiatalabb is nálam. Se gyereke, se anyagi gondja, miben rongyolódhatott így le?

Tényleg ennyi lesz a kabarénak, Hofit is perelnék orrba-szájba? amúgy valaki írta, hogy szórólapozni - jaj de utálom amúgy, mint szeméttermést - kell, lehet, hogy visszatérünk a jó öreg paszkvillushoz? mek.niif.hu/02200/02228/html/02/70.html

Kis irodalmi kitekintő édes irodalmunk berkeiből a most hőzöngő nagymagyaroknak. Volt itt bővérű hagyománya durva gúnynak, nekimenésnek, ha úgy érezte a nép.
@totawacenzor: "kihány a szakma a szemétdombra"

Vagy sikerül pár száz/pár ezer újabb olvasót verbuválni --olvasókkal, vagyis reklámbevételekkel--, hogy ne a blog.hu-n jelenlen meg mindez, hanem egy nagy új portálon.
pl. a totawarpad.com -on ;)

Csak nem kontraproduktív a hepaj?
Az ilyesmi csak arra jó, hogy a 'csomók' kialakuljanak a hálón.
@Tóta W. Árpád: "hogy a holdudvar a politikai hatalommal fenyegetőzve cégeket vásárol fel reklámáron."

Ez honnan? Melyik céget/cégeket?
@Paszternak:
@Paladdin:

Azért találtam valamit Paszternak írásában, amivel egyet tudok érteni:

„Az érintetteknek biztos nem tetszik, de az átlagbéláknak, akik nem véleménymanipulátorok, nem rendelkeznek közszereplési lehetőséggel, és nem kvázi-, vagy valódi részvényesei egy nagy médiafelületnek, bizony, leszarják. És még röhögnek is a markukba ezután. Kicsinyes dolog, nem vitatom. De ez a világ nem a skriblerek világa. A nyugger, a takkernéni, a bazmegyei cigó leszarja majd ezt a perpatvart, és ha neki jobb lesz fincikényit is az élete, helyeselni fogja.”

Szerintem is egyre nyilvánvalóbb: Egy politikus bármit csinálhat, amíg nem érzi meg a választók pénztárcája, addig nem változik a népszerűség.

Medgyessy ügynökmúltja semmit nem jelentett a népszerűségben, amíg mentek a száznapos osztogatások. Ezzel szemben Gyurcsány őszödi beszéde a megszorításokkal és pénztárcába nyúló reformokkal halálos egyveleg volt számára. Ugyanígy: Orbán naponta feltörölheti a padlót az Alkotmánybírósággal, vagy megerőszakolhatja a médiát, az értelmiségen kívül ez senkit nem érdekel, amíg a pénztárcájában nem érzékel hiányokat.

Ezért is különösen aljas a nyugdíjpénztári vagyon felélése: Sokáig el lehet belőle éldegélni, akár osztogatni, ha gáz van, a politikai árát meg majd 20-40 év múlva fizetheti az akkori kormány.
Csak mielőtt valaki ellenkezőjét állítaná, nem vitázni jöttem, nem gondolom, hogy bármi újat tudtok mondani, vagy bármi konstruktívat.
Ma az Alexandrában jártam, könyveket vásárolgatni, és a kezembe akadt egy könyv, amin ráadásul a HVG KÖYNVEK címke lifeg a jobb alsó sarokban.
Daniel H. Pink a szerző, és a címe: A megújult elme.
De nem is ez fogott meg, hanem az alcím.
"Használd az agyad jobbik felét!"

Csak azért jöttem, hogy ezt leírjam. Mint most számomra is kiderült, az én elméleteim nem egyediek, üzleti vezetőknek szánt könyv a címlapján hozza. De ami még ennél is érdekesebb, az a hátlap volt. Csak az első mondatot idézném, aki olvasta hozzászólásaimat korábban, sejteni fogja, miért:
"A bal agyfélteke által irányított érzelemmentes, számfaló, részletekben elvesző, lineáris gondolkodás kora lejárt."

Én ingyér voltam. Gondoltam, hiánypótlóként beajánlom ezt a könyvet. 3900 Ft. www.hvgkonyvek.hu

Kicsit ijesztő, hogy ezt a könyvet már 2006-ban megírták, de fejlődni jobb később, mint soha.
Így is lehet!
Lám, Lázár János hajlandó volt leülni az amúgy elég ellenséges stop-hu-s kérdezővel:
stop.hu/articles/article.php?id=795519&lstparts=1

Vannak benne érdekes válaszok.
Kedves Kommentelők!

Ha már ennyit beszélgetünk a szólás-, vélemény- és sajtószabadságról, meg tudná-e mondani nekem valaki, hogy ebből a példátlan külföldi felháborodásból, politikusi bírálatból és sajtóvisszhangból, ami Magyarországnak a médiatörvény elfogadása óta jutott, mennyi jött át a közmédiumokon keresztül? Akinek nincs más, csak az m1, m2, Duna, Kossuth, Petőfi, mennyire lehet képben az eseményekről?
@Paladdin: Kedves Palladin. Hozzád csak egy kérdésem van. Olvastad a médiatörvényt?
@Tóta W. Árpád: Ezzel csak maradéktalanul egyetérteni tudok.
@Paszternak:
@Paladdin:

Nagyon egyetértek Paladdin véleményével. A legijesztőbb az Paszternak írásában, hogy a Ficcses, meg a manipulálós külföldi véleményes részekből süt a jobbikos kurucromantika (épp csak a kilincsorros, meg a metszettpöcsös részek hiányoznak belőle), amit sajnos mára a Fidesz már szinte teljesen átvett.

Tragikus, hogy a médiatanács elnöke ilyeneket gondol: „e mostani szabályozási tervben a vélemény-, a szólás-, a sajtószabadság már nem öncél, hanem a közösség érdekét, a társadalom integritását szolgálja.”, és hogy erre Paszternak még rá is tercel: „ugyanúgy a vélménynyilvánítási szabadság korlátozása is hozhat össz-társadalmi szempontból jót.”

Hát mi a f@sz jót hozhat a Szalai Annamária féle, egypárti fideszes médiairányítás? Én, a naiv liberális demokrata, mára nyilván ókonzervatív gondolkodású őskövület eddig azt hittem, hogy egy nyugati demokrácia működésének olyan esszenciális feltétele a vélemény-, szólás- és sajtószabadság léte, mint a földi életnek a hákettőó. Bizony, nagyon is öncélúan. Én nyissam fel a jobboldali szemeket, hogy volt már itt közösségi érdeknek alárendelt sajtó, nem is kell sokat visszamenni az időben, csak alig 20 évet?!

Kedves Paszernak! Ha Bajnai, neadjisten Gyurcsány ilyen médiatörvényt alkotott volna, ha ezt tették volna az Alkotmánybírósággal, a magánnyugdíjpénztárakkal, a forradalomban elfoglalt parlamentre Te tűzted volna ki, személyesen a narancssárga zászlót. Jobbodon Malaczcal, bal felől Xsashával. (Várúr csak azért nem lett volna köztetek, mert elesett volna a kegyetlen harcban, a Lendvai Ildikóval folytatott kézitusában.)

Ha valaki olvasta a politikai pártokat, a magyar politikai helyzetet elemző hozzászólásaimat, tudhatja, hogy a magyar jobboldallal szemben meglévő határozott ellenérzéseim ellenére is mindig ügyeltem a különbségtételre, az árnyalt véleményalkotásra a mérsékelt jobboldali Fidesz és a szélsőjobb Jobbik között. Mára ez a különbségtétel szinte értelmét vesztette. A Fidesz a Jobbik programját valósítja meg, a két párt között tartalmilag szinte semmi különbség nincs, pusztán a teli torokból történő cigányozás, buzizás és zsidózás különbözteti meg a két alakulatot egymástól.

Nem is olyan rég a Jobbik hatalomra kerülése miatt aggódtunk, abban az esetben, ha a Fidesz kudarcot vallana a kormányzásban. Hát itt van, megvalósult, még csak buknia sem kellett hozzá egyetlen mérsékelt jobboldali pártnak sem. A Jobbik szelleme kormányoz, államosít magánnyugdíjpénztárat, cenzúráz médiát, bontja a fékek és ellensúlyok rendszerét, építve a féktelen autokráciát.

Pannónia 20 éves, zűrzavaros története után nemsokára megérkezünk Hunniába. Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak!
@Waldi!:
Ez egy lényeges kérdés, úgyhogy erre még reagálok.
Igen, véleményem szerint jó irányba mennek a dolgok. Nézzük meg viszonyításképpen Romániát, ahol még mindig az IMF irányít... Igen, jó irányba mennek.

Az nagyon nem tud meghatni, hogy a média előszedte a kapcsolatait, és jól megrángatják a kormányt. Ez azért csak rövidtávú öröm számukra, mert Magyarország soros EU elnök lesz, és bőven lesz lehetősége a kormánynak bizonyítani, hogy a média szart tömköd az arcunkba, mert megteheti.

Nem aggódom, a Fideszt nagy valószínűséggel újra fogják választani 2014-ben, ezt egyenlőre semmi nem veszélyezteti, mégha a svájci frank menekülő valuta szerepe súlyosabb, mint várható volt.

Ezért vicces ez az akoleffektus itt közöttetek, mert nem tudjátok reálisan megítélni a helyzetet, beleélitek magatokat valami általatok generált világba, ami nem létezik. Azért szurkolok, hogy a liberális oldal belátható időn belül megint összehozzon egy 5%-os pártot, csak úgy referenciaképpen.
@Lord Kilburn: Próféta. Próféta, azt a leszakadt hétszentségit. Tőle fogom megkérdezni a lottószámokat.
Nos lehet tudni mely cégeket vásároltak fel reklámáron a fidesz-közeli vállalkozók. Vagy ez is csak valami pletyka, urban legend?
@xsasha:

Annak ellenere is, hogy pontosan az tortenik a 13 evi nyugdij megtakaritasunkal, amit mondtunk, es amiert 2 bites liberalisoztal minket?
Ha a magyar ballib medianak ilyen jo kapcsolatai vannak, hogy a szabad vilag osszes mertekado organumat, beleertve a luxemburgi, nemet kormanyt illetve az EU-t kepesek rangatni az artatlan Orban ellen, akkor az elmult 8 evben miert nem eltek a kapcsolataikkal?
Matolcsyne ferjenek gazdasagpolitikaja jelenleg a feleljuk 13 ev megtakaritasait 3-4 ev alatt es remenykedunk, hogy soha nem latott modon beindul a gazdasagi novekedes vagy kurva nagy baj leszben merul ki. Nem eleg, hogy a baloldali kozgazdaszokon tul, a Fideszes kozgazdasagtani guru, Rona Peter se hisz ebben, de a Matolcsy elleni belso tamadasok se azt mutatjak, hogy a Fidesz mertekado korei hinnenek a Szent Jobb gazdaspolitikajaban.
Meg ha elvben lenne elonye is amit csinalnak, azt rogton keresztbe veri a befektetes bizonytalansaga, az jogallam felszamolasa, a mucsai stilusu kormanyzas.

Az egesz vilag teved a Fidesz kormany media politikaja, a gazdasag politikaja, a diktatorikus hajlamai, stb. kerdeseben, mindenben Orbannak van igaza. Ki is general maganak virtualis valosagot, amit szepen be is szopsz lakajmedian keresztul? Egy orult szembe megy az autopalyan. Egy?! Az osszes!!! :D

2014-es valasztasokkal kapcsolatban tiszteletre melto az optimizmusod, csak kar, hogy a Fuhrered nem osztja. Vagy mi masert kellett az elmult fel evben mindent megtenni azert (ami csak folytatodni foga jovoben), hogy meg veleltlenul se lehessen 3,5 ev mulva esely a Fidesz levaltasara demokratikus valasztason?
@malacz69 rettegéselemző: "Bayer több gyűlöletet kelt maga ellen a durva hangnemmel, mint azok ellen, akiket támad. Mellesleg, őt nem is a hangneméért kedveljük, hanem mert tud írni, tud jól írni"

Hát igen, tud írni, sőt jól írni, hangnem ide-oda.:))) Csak már többen nem tudják olvasni.
Elnézést hosszú, de most kaptam:

"Kérlek benneteket próbáljátok minél több embernek elküldeni ezt a levelet, melyben a kormány fű alatt újabb disznóságot készül elkövetni.
Lehet, hogy a nyilvánosság segít egy kicsit!

Megszünteti az "56-os Intézet Közalapítvány"-t és valószínűleg beolvasztja a Terror Házába, ezért adta nyugodt szívvel az újabb 70M Ft-ot, hiszen a Smidt Máriának így átadhatja a pénzt. Senki nem szólhat, hiszen az "ÚJ" beolvasztott intézet működtetéséhez szükség van a pénzre. Sorba kirúgja az embereket és az intézet értékeit (az archívumot) megkaparintja.

>
> A Kormány 1316/2010. (XII. 27.) Korm. határozata
> a Kormány által alapított közalapítványokkal és alapítványokkal kapcsolatos időszerű intézkedésekről szóló 1159/2010. (VII. 30.) Korm. határozat által előírt felülvizsgálati eljárás
> megállapításai alapján szükséges intézkedésekről
>
>
> A Kormány által alapított közalapítványokkal és alapítványokkal kapcsolatos időszerű intézkedésekről szóló 1159/2010. (VII. 30.)
> Korm. határozat szerint elvégzett felülvizsgálati eljárás megállapításai alapján szükséges intézkedésekről a Kormány az alábbiak
> szerint határoz:
>
> 1. A Kormány megbízza az állami vagyon felügyeletéért felel~os minisztert és a kormányzati tevékenység
> összehangolásáért felelős minisztert, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket az alábbi közalapítványok és
> alapítványok megszüntetése érdekében azzal, hogy az érintett alapítványok, közalapítványok céljainak
> meg valósítására, feladatának további ellátására többségi részesedéssel, közhasznú szervezetként, nonprofit
> gazdasági társaságot kíván alapítani:
> 1.1. Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány,
> 1.2. Építés Fejlődéséért Alapítvány,
> 1.3. Épület- és Lakásgazdálkodási- Fenntartási, Innovációs K+F Alapítvány,
> 1.4. Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány,
> 1.5. Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány,
> 1.6. Gandhi Közalapítvány,
> 1.7. Iparfejlesztési Közalapítvány,
> 1.8. Magyar Kultúra Alapítvány,
> 1.9. Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány,
> 1.10. Nemzetközi Pető András Közalapítvány és
> 1.11. Pro Rekreatione Alapítvány.
> Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter
> nemzeti fejlesztési miniszter
> a közalapítványok és alapítványok által ellátott feladatok felett szakmai felügyeletet gyakorló
> miniszterek
> Határidő: 2011. április 30.
>
> 2. A Kormány felhívja az állami vagyon felügyeletéért felel~os minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezel~o Zrt. útján
> gondoskodjon az 1. pontban felsorolt alapítványok céljainak meg valósítására, feladatainak további ellátására
> létrehozandó többségi állami részesedéssel közhasznú szervezetként m^uköd~o nonprofit gazdasági társaságok
> alapításáról. A megalapításra kerül~o gazdasági társaság által ellátott feladatok felett szakmai felügyeletet gyakorló
> miniszter kezdeményezésére az ügyvezetés döntéseit szakmai kérdésekben támogató tanácsadó testület hozható
> létre a megszüntetésre kerülő alapítvány vagy közalapítvány kuratóriumának bázisán.
> Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter
> Határidő 2011. április 30.
>
> 3. A Kormány felkéri az állami vagyon felügyeletéért felel~os minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján
> gondoskodjon a 2. pont szerint megalapításra kerül~o nonprofit gazdasági társaságok vagyonkezelésére vonatkozó
> szerződés megkötéséről, valamint a vagyonkezelői joggyakorlás módjának megállapodásban történ~o rendezéséről
> 3.1. a közigazgatási és igazságügyi miniszterrel
> 3.1.1. a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány,
> 3.1.2. az Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány,
> 3.1.3. a Gandhi Közalapítvány és
> 3.1.4. a Magyar Kultúra Alapítvány;
> 3.2. a nemzeti erőforrás miniszterrel
> 3.2.1. a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és
> 3.2.2. a Nemzetközi Pető András Közalapítvány;
> 3.3. a nemzeti fejlesztési miniszterrel
> 3.3.1. az Épület- és Lakásgazdálkodási- Fenntartási, Innovációs K+F Alapítvány,
> 3.3.2. a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és
> 3.3.3. a Pro Rekreatione Alapítvány;
> 3.4. a nemzetgazdasági miniszterrel
> 3.4.1. az Építés Fejlődéséért Alapítvány és
> 3.4.2. az Iparfejlesztési Közalapítvány
> tekintetében.
> Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter az érintett miniszterek bevonásával
> Határidő: 2011. április 30.
>
> 4. A Kormány megbízza az állami vagyon felügyeletéért felel~os minisztert és a kormányzati tevékenység
> összehangolásáért felelős minisztert, hogy a közalapítványok és alapítványok által ellátott feladatok felett szakmai
> felügyeletet gyakorló miniszter bevonásával tegyék meg a szükséges intézkedéseket az alábbi közalapítványok és
> alapítványok megszüntetése érdekében azzal, hogy az érintett alapítványok, közalapítványok céljainak
> meg valósítása, feladatának további ellátása központi költségvetési szerv, illetve egyéb közfeladatot ellátó szervezet
> által történik. Az átalakítás során a megszüntetésre kerülő alapítvány vagy közalapítvány által ellátott feladatok
> tekintetében a szakmai szempontú döntéshozatali mechanizmus megerősítése érdekében tanácsadó testület
> hozható létre a megszüntetésre kerülő alapítvány vagy közalapítvány kuratóriumának bázisán.
> 4.1. Az 1956-os Magyar Forradalom Történetének Dokumentációs és Kutatóintézete Közalapítvány,
> 4.2. Apertus Közalapítvány a Nyitott Szakképzésért és a Távoktatásért,
> 4.3. Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvány,
> 4.4. Emberi Jogok Magyar Központja Közalapítvány,
> 4.5. Habsburg-kori Kutatások Közalapítvány,
> 4.6. Hajléktalanokért Közalapítvány,
> 4.7. Határon Túli Magyar Oktatásért Apáczai Közalapítvány,
> 4.8. Kazinczy-díj Alapítvány - Péchy Blanka Emlékére,
> 4.9. Környezetgazdálkodási Oktatási Fejlesztésért Alapítvány,
> 4.10. Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány,
> 4.11. Magyarországi Cigányokért Közalapítvány,
> 4.12. Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány,
> 4.13. Magyary Zoltán Felsőoktatási Közalapítvány,
> 4.14. Nemzeti Kiválóságokért Közalapítvány,
> 4.15. Nemzetközi Pikler Emmi Közalapítvány,
> 4.16. Oktatásért Közalapítvány,
> 4.17. Összefogás a Budapesti Lakástalanokért és Hajléktalan Emberekért Közalapítvány,
> 4.18. Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény Alapítvány,
> 4.19. Magyar Könyv Alapítvány,
> 4.20. Magyar Távoktatási Alapítvány,
> 4.21. Magyar Történelmi Film Közalapítvány,
> 4.22. Művészeti és Szabadm^uvel~odési Alapítvány,
> 4.23. Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány és
> 4.24. Talentum Kulturális Alapítvány.
> Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter
> közigazgatási és igazságügyi miniszter
> a közalapítványok és alapítványok által ellátott feladatok felett szakmai felügyeletet gyakorló
> miniszterek
> Határidő 2011. április 30.
>
> 5. A 4. pont szerint megszüntetésre kerül~o alapítvány vagy közalapítvány m^uködése felett szakmai felügyelet
> gyakorlásával a Kormány megbízza
> 5.1. a közigazgatási és igazságügyi minisztert
> 5.1.1. az Emberi Jogok Magyar Központja Közalapítvány,
> 5.1.2. a Határon Túli Magyar Oktatásért Apáczai Közalapítvány,
> 5.1.3. a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány,
> 5.1.4. a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány,
> 5.2. a nemzeti erőforrás minisztert
> 5.2.1. az 1956-os Magyar Forradalom Történetének Dokumentációs és Kutatóintézete Közalapítvány,
> 5.2.2. a Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvány,
> 5.2.3. a Habsburg-kori Kutatások Közalapítvány,
> 5.2.4. a Hajléktalanokért Közalapítvány,
> 5.2.5. Kazinczy-díj Alapítvány - Péchy Blanka Emlékére,
> 5.2.6. a Környezetgazdálkodási Oktatási Fejlesztésért Alapítvány,
> 5.2.7. a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány,
> 5.2.8. a Magyary Zoltán Felsőoktatási Közalapítvány,
> 5.2.9. a Nemzeti Kiválóságokért Közalapítvány,
> 5.2.10. a Nemzetközi Pikler Emmi Közalapítvány,
> 5.2.11. az Oktatásért Közalapítvány,
> 5.2.12. az Összefogás a Budapesti Lakástalanokért és Hajléktalan Emberekért Közalapítvány,
> 5.2.13. a Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény Alapítvány,
> 5.2.14. a Magyar Könyv Alapítvány,
> 5.2.15. a Magyar Távoktatási Alapítvány,
> 5.2.16. a Magyar Történelmi Film Közalapítvány,
> 5.2.17. a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány,
> 5.2.18. a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány és
> 5.2.19. Talentum Kulturális Alapítvány
> 5.3. a nemzetgazdasági minisztert
> 5.3.1. az Apertus Közalapítvány a Nyitott Szakképzésért és a Távoktatásért
> tekintetében.
> Felelős: az érintett miniszterek
> Határidő: azonnal
>
> 6. A Kormány felhívja az oktatásért felel~os minisztert, hogy a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős
> miniszter és az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter bevonásával gondoskodjon
> 6.1. az Alternatív Közgazdasági Gimnázium Alapítvány és
> 6.2. a Mérnöktovábbképzés Fejlesztése Alapítvány
> tekintetében alapítói értekezlet összehívásáról és ott a Kormány alapítói joggyakorlása irányának, az ágazati érdekekre
> és az állami vagyon megtartására figyelemmel történő meghatározásáról, majd az ennek érvényesítéséhez szükséges
> alapítói döntések - különös tekintettel az alapító okirat módosítására - meghozataláról és végrehajtásáról.
> Felelős: nemzeti erőforrás miniszter
> közigazgatási és igazságügyi miniszter
> nemzeti fejlesztési miniszter
> Határidő 2011. április 30.
>
> 7. A Kormány felhívja a kultúráért felel~os minisztert, a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős miniszter és
> az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter bevonásával gondoskodjon a Magyar Mozgókép Közalapítvány
> alapítói értekezletének összehívásáról és ott a Kormány alapítói joggyakorlása irányának, az ágazati érdekekre és
> az állami vagyon megtartására figyelemmel történ~o meghatározásáról, majd az ennek érvényesítéséhez szükséges
> alapítói döntések - különös tekintettel az alapító okirat módosítására - meghozataláról és végrehajtásáról.
> Felelős: nemzeti erőforrás miniszter
> közigazgatási és igazságügyi miniszter
> nemzeti fejlesztési miniszter
> Határidő: 2011. április 30.
>
> 8. A Kormány felhívja az államháztartásért felelős minisztert, hogy a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős
> miniszter és az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter bevonásával gondoskodjon a SEED
> Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány alapítói értekezletének összehívásáról és ott a Kormány alapítói joggyakorlása
> irányának, az ágazati érdekekre és az állami vagyon megtartására figyelemmel történ~o meghatározásáról, majd
> az ennek érvényesítéséhez szükséges alapítói döntések - különös tekintettel az alapító okirat módosítására -
> meghozataláról és végrehajtásáról.
> Felelős: nemzetgazdasági miniszter
> közigazgatási és igazságügyi miniszter
> nemzeti fejlesztési miniszter
> Határidő: 2011. április 30.
>
> 9. A Kormány a kormányzati struktúrában történt változásokra tekintettel az alapítói jogok gyakorlásával megbízza
> 9.1. a belügyminisztert
> 9.1.1. a Szabadságharcosokért Közalapítvány,
> 9.2. a honvédelmi minisztert
> 9.2.1. a Hadigondozottak Közalapítvány és
> 9.2.2. a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány,
> 9.3. a közigazgatási és igazságügyi minisztert
> 9.3.1. a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány,
> 9.3.2. a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány és
> 9.3.3. a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány,
> 9.4. a külügyminisztert
> 9.4.1. a Demokrácia Központ Közalapítvány,
> 9.5. a nemzeti erőforrás minisztert
> 9.5.1. a Közalapítvány a Budapesti Német Nyelvű Egyetemért,
> 9.5.2. a Budapesti Német Iskola Alapítvány,
> 9.5.3. a Magyar-Amerikai Fulbright Alapítvány,
> 9.5.4. a Magyar-Francia Ifjúsági Alapítvány,
> 9.5.5. az Osztrák-Magyar Tudományos és Kooperációs Akció Alapítvány,
> 9.5.6. a Tempus Közalapítvány és
> 9.5.7. a Budapesti Osztrák Iskola Alapítvány,
> 9.6. a nemzeti fejlesztési minisztert
> 9.6.1. a Magyar-Koreai Műszaki Együttműködési Központ Alapítvány,
> 9.6.2. a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és
> 9.6.3. a Puskás Tivadar Közalapítvány,
> 9.7. a nemzetgazdasági minisztert
> 9.7.1. az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány,
> 9.8. a vidékfejlesztési minisztert
> 9.8.1. az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány
> tekintetében.
> Felelős: érintett miniszterek
> Határidő: azonnal
>
> 10. A Kormány felhívja az alapítói jogokat gyakorló minisztereket, hogy tekintsék át a 9. pont szerinti alapítványok és
> közalapítványok szervezeti működését biztosító szabályokat, különös tekintettel az alapító okiratra és, a kormányzati
> tevékenység összehangolásáért felelős miniszterrel egyetértésben gondoskodjanak az alapítványok és
> közalapítványok hatékony és átlátható működése érdekében, az aktuális kormányzati célokhoz és struktúrához
> történő illeszkedést elősegítő szervezeti és személyi módosítások meg valósításáról.
> Felelős: belügyminiszter
> honvédelmi miniszter
> közigazgatási és igazságügyi miniszter
> nemzeti erőforrás miniszter
> nemzeti fejlesztési miniszter
> nemzetgazdasági miniszter
> vidékfejlesztési miniszter
> Határidő: 2011. január 30.
>
> 11. A Kormány felhívja a honvédelemért felelős minisztert a Hadigondozottak Közalapítvány, és a Magyar Honvédség
> Szociálpolitikai Közalapítvány tekintetében, hogy a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős miniszter és
> az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter bevonásával vizsgálja meg az alapítvány vagy közalapítvány által
> ellátott feladatok más, a hatékony irányítást és vagyongazdálkodást lehetővé tevő, az alapítványi, közalapítványi
> formától eltérő szervezeti keretek között történő ellátásának lehetőségét és az alapítvány, illetve közalapítvány
> megszüntetéséhez szükséges további intézkedésekről a Kormány részére előterjesztést készítsen.
> Felelős: honvédelmi miniszter
> nemzeti fejlesztési miniszter
> közigazgatási és igazságügyi miniszter
> Határidő 2011. január 30.
>
> 12. A Kormány felhívja az állami vagyon felügyeletéért felel~os minisztert, hogy alapítói jogkörének gyakorlása keretében,
> a kormányzati tevékenység összehangolásért felel~os miniszter egyetértésével gondoskodjon a Puskás Tivadar
> Közalapítvány tulajdonában álló gazdasági társaságoknak a Belügyminisztérium részére, vagyonkezelésbe történő
> átadásáról, és ennek érdekében a vagyonkezelői jogok átadását a rendészetért felelős miniszterrel megállapodásban
> rendezze.
> Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter
> belügyminiszter
> közigazgatási és igazságügyi miniszter
> Határidő 2011. január 30.
>
> 13. A Kormány felhívja a Kormányzati Ellen~orzési Hivatal elnökét, hogy
> 13.1. a Gandhi Közalapítvány,
> 13.2. a Magyar Mozgókép Közalapítvány,
> 13.3. a Budapesti Európa Intézet Alapítvány,
> 13.4. az Oktatásért Közalapítvány és
> 13.5. a Talentum Kulturális Alapítvány
> tekintetében rendeljen el soron kívüli ellenőrzést, és az ellenőrzés eredményéről készült jelentést terjessze a Kormány
> elé.
> Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter
> Határidő: 2011. április 30.
>
> 14. A Kormány felhívja a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős minisztert és az állami vagyon felügyeletéért
> felelős minisztert, hogy a 9. pontban felsorolt közalapítványok és alapítványok vonatkozásában a 1159/2010. (VII. 30.)
> Korm. határozat alapján történt alapítói joggyakorlás folytán birtokukba került dokumentumokat a szakmai irányítást
> gyakorló miniszter számára adják át.
> Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter
> nemzeti fejlesztési miniszter
> Határidő: azonnal
>
> 15. A Kormány felhívja a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős minisztert, hogy az állami vagyon
> felügyeletéért felelős miniszter, valamint az államháztartásért és költségvetési politikáért felelős miniszter
> bevonásával vizsgálja felül az alapítványokra és közalapítványokra vonatkozó jogi szabályozás módosításának,
> kiegészítésének szükségességét, és a jogszabály-módosítási javaslatokról a Kormány számára előterjesztést készítsen.
> Felelős: közigazgatási és igazságügyi miniszter
> nemzeti fejlesztési miniszter
> nemzetgazdasági miniszter
> Határidő 2011. február 28.
>
> 16. Ez a határozat a közzétételét követ~o napon lép hatályba.
>
> 17. 2011. július 1-jén hatályát veszti a Kormány által alapított közalapítványokkal és alapítványokkal kapcsolatos időszerű
intézkedésekről szóló 1159/2010. (VII. 30.) Korm. határozat.

Semjén Zsolt s. k.,
miniszterelnök-helyettes"
"a média előszedte a kapcsolatait, és jól megrángatják a kormányt"
Uj Péter rászólt Merkelre, hogy mondjon már valamit, ugye?
@Tóta W. Árpád:

A jelenlegi gazdasagpolitika egyetlen racionalis magyarazata, az uldozzuk ki a multikat az orszagbol, a koncokat meg az Orban altal emlegetett 6-8 barati vallalkozo (vo oligarcha) vasarolja fel.

Az elso fecske:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/29/besokallt_a_lukoil_a_valsagado_miatt/

Illetve az ellenseges oligarchak:

index.hu/belfold/2010/09/09/leisztinger_rajott_hogy_meg_kell_valnia_a_hunguest_hotelektol/

A pecsi vizmu nyilvan a foproba volt, jelzes, hogy ki mire szamithat.
@Dévényi István:
"Semmi mást nem akartam, csakhogy a konkrétumok nélkül innen-onnan vagdalkozó tömegek végre valódi dolgokról kezdjenek vitázni."

Belenéztem abba a lapba, ahol agyondolgozod magad, hát ott már lehet tudni, hogy a talpnyaláson kívül mely más módszer lesz megengedhető?

"Nem én akartam cáfolni, vagy épp egyetérteni akármilyen dolgozattal, csupán katalizátora voltam a közös gondolkodás elindulásának."

Hát ha nem akartál cáfolni, és nem akarsz mondani úgy egyébként semmit, akkor az az orgánum pont megfelelő - számodra.

"Pozitív provokáció - bár ez neked nem nagyon lesz meg."

Én Európába készülök. A férjem szerint ez a stílus, amit megütök, a német sajtó stílusa. Azt gondolom, el lehet jutni Európába, de úgy, ha tudjuk, melyik út visz oda.

Most ebből kivehető vagyok, itt Magyarországon, én azt nem tudom, de ez európai stílus. A te cikked odaát, simán talpnyalás. És ez a szó vajon használható lesz-e pár nap múlva?