W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ha megszoptatsz, megmutathatod az arcod

2010.05.27. 18:35 Tóta W. Árpád

Egy szaúdi tudós szerint a ház úrnőjének tejéből kellene fogyasztaniuk a ház férfi alkalmazottainak.

Erősen ajánlott:
Élet Szaúd-Arábiában - MTV True Life (videó)

További iszlámbarát szövegek:
Allah cikiben
Rasszizmus és antifasizmusCímkék: iszlám

245 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr632036158

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Burka not dead 2010.05.29. 14:02:07

Most komolyan… kit érdekel, ha a gyerek lila hajjal, tarajosan,szegecselt dzsekiben szembe lógó hajjal , depizik.? Ok, a hatvanas években még kiválóan lehetett polgárt pukkasztani indiánszerkóban trippezve, még a 80-as években is elérte a nyárs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyszer találkoztam szaudiakkal, kezdjük ott, hogy mélységesen lenéztek mindenkit, legyen az keresztény vagy muzulmán. Nem érintkeztek jóformán senkivel, csak az asszonyt engedték el néha az étterembe a gyerekeivel együtt, szegény nő enni se tudott rendesen, mert a szája is el volt takarva a csadorral. Irán azért más, mert ott a Forradalom ellenére sem szűnt meg az a világias városi középosztály, ami értékeit tekintve teljesen nyugati. Hozzájuk képest a szaudiak nem mások, mint újgazdag, tahó parasztok. Akiket egyébként rühellnek is rendesen a bicskanyitogató stílusukért, max. jó képet vágnak hozzá.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
aki kétharmadot kap...

az ország lakosságának kétharmada vagy ellene szavazott, vagy fütyült rá. Csak azoknak a kétharmadát kapta, akik hajlandók voltak szavazni.
Ha nem vetted volna észre.

TWÁ: sajnos, most nem érdekel a távolkelet. Ha nem vágyol belpolitikára, beszéljünk Európáról.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:

Nem értelek. Én úgy tudom, hogy „országgyűlési” választások voltak – tehát megválasztottuk a TÖRVÉNYHOZÁST. Az törvényhozó testület (leánykori nevén az Országgyűlés) pedig megválasztja a kormányt. De a választók semmiféle programmal nem bízzák meg a kormányt, mint látjuk közvetlenül még véletlenül sem. Alighanem ez a KÖZJOGI része az ügynek.

A kormány feladatáról az Alkotmány rendelkezik, pontosan – és ezen EDDIG még nem változtatott a nagy tekintélyű abszolút többség sem. És bárhogyan is olvasom az Alkotmány ide vonatkozó fejezeteit, nem találom benne azt, hogy a kormány feladata lenne a kulturális vagy tudományos irányok kijelölése és a kijelölt területek menedzselése (más szavakkal: anyagi támogatása). A kormány feladata az állami szervezet irányítása (vezetése) és ennek ellenőrzése – kicsit dedósabban és általánosabban megfogalmazva az ország külső védelme és a belső rend biztosítása. Az elmúlt 20 évben láthattuk, hogy még a „kötelező” feladatának sem tudott maradéktalanul megfelelni.

Hát ehhez képest az új kormány az első napján felidegesítette a szomszéd országokat és a belső rendet csendőrként, pofonokkal képzeli el. Orbán első nyilvános szereplése pedig a „zártkörű” jobboldali kultúrosokkal való találkozása és kinyilatkozása volt. Beteg lelkű helyettese meg Istent a történelem urának aposztrofálja egy törvénytervezetben, ami egyszerűen és magyarul egy sima f@szság.
Árpád, olvasd az Indexet!

index.hu/belfold/2010/05/30/orban_uj_jobboldali_kulturara_van_szukseg/, tudósítás a kötcsei találkozóról. Itt már nemcsak drogról és vallásról van szó, hanem a „kultúráról” is. A cikk szerint „modern jobboldali kultúrára van szükség”. Más szavakkal: erre LESZ pénz. És nemsokára következik a jobboldali üzleti élet is, erre máris köthetsz fogadásokat.

Ami az arabokat illeti – hagyni kell őket a saját útjukat járni (ezt nem értette meg Bush, persze mást sem).

A legnagyobb problémájuk az őket körülvevő „kozmopolita” világhoz – olajuk vevőihez - való alkalmazkodás úgy, hogy egyfajta „szekuláris” belső rendet, tradíciót alakítottak ki – a belső rend fenntartása érdekében.

Az arab uralkodók jelentős része egyszerre próbál megfelelni az őt körülvevő „progresszív” világnak és az országa belső – többnyire vallási – tradíciójának, ami persze nagy ellentmondás, hiszen tűzről és vízről beszélünk. De ügyesen uralkodnak a kommunikáción is, így híveiknek nincs igazán tudomása uralkodóik ellentmondásos beállítottságán. A kommunikáción való uralkodás pedig azt jelenti, hogy az arab köznépesség lényegében el van vágva a világtól, konkrétan az Internettől is. Nyelvileg és tartalmilag egyaránt.

Tény viszont az is, hogy az arab országok nem igazán járultak hozzá a világ fejlődéséhez az utóbbi 50-100 évben - nem tudunk jelentős tudományos, művészeti és társadalmi eredményeikről. Kizárólag a tekintélyes olaj-profitról, ami néhány (elsősorban uralkodó) család kezében összpontosul – és ami profitot többnyire külföldön fektetnek be. Nevezetesen az amerikai tőzsdéken – és nem a saját országukon belül. Ez az ő felhalmozott tudásuk…
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "regem, te nagyon meg vagy rogyva minden értelemben. Menj többet friss levegőre, sportolj, esetleg fizesd be magad a kupiba!"

Ez freudi, öregem. Te kezdtél el trollkodni, neked még a radikális iszlámról is a 2/3 jutott eszedbe. Mi a baj, ennyi az intim méreted incsben, aztán valahogy kompenzálni kell?

@Várúr:
" Másik jóember fecseg az Isten nélküli vallások sokaságáról. Majd csak eljut a fa nélküli faforgácsig, a víz nélküli patakig, a néma ordításig és így tovább."

A buddhizmus mögött például nincs teremtő. Az eredeti tao mögött sem volt, csak aztán radikális átalakításokon ment keresztül. Ismerni kéne a világvallásokat, magyar jobbostól elég, ha egy wikipédia cikket olvas át, már az is sokat segíthene neki beszűkült világképe tágításában.

Egy zen koant kapsz ma reggelre ajándékba:

"Milyen az egykezes taps hangja?
Olyan, mint az egykezes taps hangja."
@Csacsicska:
"az átalakítandó magyar kultúra ügyében"
Jaj, ne, kulturális forradalom is lesz? :)

Demokrácia van, mindenre felhatalmazást kapott. Nem véletlen, hogy a konzervatívok szerint a demokrácia a diktatúra előszobája.

@malacz69【ツ】rettegéselemző:
A népet boldoggá tenni akarata ellenére. Tudod, hogy kevés balosabb gondolat van ennél?

Marha egyszerű. Az EU alapvetően egy gazdasági közösség, ami az csak utóbbi időben próbál kvázi-kormány lenni.

@Várúr:
Értem. Szerencsére, az egyes emberek egyéni asszociáció nincsenek kihatással a valóságra, illetve mások azzal kapcsolatos asszociációra.

Ami azt illeti, az isten nélküli vallás egyáltalán nem oximoron pl. a Buddhizmus egy darab istent nem tisztel. A taoizmus rengeteget, de egyik sem hasonlít a keresztény Isten fogalomra.
@Élőfa: LOL. majndem készen van, de nem bírtam befejezni tegnap éjjel. kicsit beteg vagyok, de kikalapálom.
@Várúr: "A buddhizmus hit, de nem vallás. Akár az ateizmus. Filozófiai megközelítés kérdése. Vallani, vagyis tanúságot tenni Isten mellett lehet klasszikus teológiai értelmezés szerint." Úgyérted keresztény teológiai értelmezés szerint. Nincs több kérdésem...
@kaffogó hebrencs:
Végtelen táguló világképed további bővítéséhez ajándékba átigazítok néked egy magyar műdalt:
Ződre van a rácsos kapu festve,
Nem ez a zen vadvirágos teste,
Árasszon el tao még ma este.
@kaffogó hebrencs:
Még valami a zen-dülő koan-hívő polgártársnak. Szólj, ha dübörgő egykezes tapsod hálás közönsége lehetek.
Kiegészítem nagytudású kommentársaim ismereteit az "Isten nélkül vallások sokaságából" kiemelhető, viszonylag újkeletű vallással. A neve: ateizmus.
@eMeL:
Tanulatlanságod enyhítendő: a katekizmus a hitélet rituális tennvalóit szabályozza, semmi mást. Különbözőségeitekről: másképp ordíthatjátok: Nincs Isten! Isten nincs! Nyista! No! Nyet! Nein! Niente! Stb.
Hát a buddhizmus nevű _világvallást_ kivenni a vallások közül, az elég nagyszabású reform. valójában vannak a kinyilatkoztatás alapú vallások (ker., iszlám, zsidó), meg ahol nincs ilyen (keletiek).
@lopimpili:
Maga a teológia görög szó. Hadd ne értelmezzem a buddhhizmust hindi nyelven. Megköszönöm, ha végtelen univerzalizmusoddal a keresztény istenfogalom-és értelmezés vitája kapcsán nem zaklatsz. Jó, hogy sámándobot nem ütögetsz, netán rituális indián harci csengettyűt rázogatsz.
@Várúr:

"Nyista! No! Nyet! Nein! Niente!"

mindez kunul? vagy gepidául?
végül is honnan szalasztottak, bazmeg?
@hacsaturján:
Mindez világnyelveken. Úgy tűnik, szótárról még sose hallottál. Lehet, hogy engem szalajtottak, de te még ma is ámokfutsz. Kergetnek?
@Tóta W. Árpád:
Helyes sorrend: zsidó, keresztény, muszlim (időrendben). Amúgy a buddhizmus is világvallás. Lazán ironizáltam, mivel világszerte több Buddha-szobor van, mint mondjuk menóra, feszület, félhold, stb. Hát bocs', szélesen mosolyogtam, hogy egyesek dühödt ateista érvelése segítségül hívja Buddhát is. Még egy lépés, és hivatkoznak a kelta-germán tölgyfaistenre, mivelhogy a fa anyagelvűen létező.
Nem feltétlenül kell belpolitizálni, a külpokitikában is történnek érdekes dolgok: index.hu/kulfold/2010/05/31/izraeli_tamadas_a_gazai_segelyflottilla_ellen/

Izrael kezd nagyon elpofátlanodni. Kíváncsi vagyok, miként fogják kidumálni, hogy miért kellett nemzetközi vízeken helikopteres kommandósakcióval húsz hullát gyártva elfoglalni egy segélyszállítmányt... Egy nagy nemzetközi picsánrúgás már igazán kijárna nekik. Szerintem.
(Szolg. közl.:

Warning: file_put_contents() [function.file-put-contents]: Only 0 of 157 bytes written, possibly out of free disk space in /var/local/www/blog.hu/bloghu2/Lib/Bloghu/Slog.php on line 138

kéne új vinyót venni...)
@Tóta W. Árpád:
Hát ba'meg valahol igazad van... Egy barátnőm szerint is a méret a lényeg.
@dark future: nem akarom bagatellizálni, de azért ez egy előre bejelentett akció volt. sztem sokkal hajmeresztőbb a Cheonan-ügy, igaz, abban nincsenek zsidók.
@Tóta W. Árpád:

Ó, hidd el lesznek benne. Csak akarat kérdése. És DF-ből az nem hiányzik.
@Tóta W. Árpád:

Mondom én, hogy nagy botrány lesz ebből:

"Gázai övezetbe tartó hajóraj megtámadása újabb konfliktusok sorát indította el: Izrael végleg elveszítheti szövetségesei közül Törökországot, leállhatnak a három hete kezdődött béketárgyalások a palesztinokkal, elmérgesedhet a viszony az izraeli arabokkal, ami akár a harmadik intifáda kitöréséhez is vezethet. Az izraeli miniszterelnök lemondta találkozóját Obamával, és ülésezik az ENSZ BT. A Hamász jól járt."
index.hu/kulfold/2010/05/31/megint_elszabadult_a_pokol_a_kozel-keleten/
@Tóta W. Árpád:

Hogy zsidók vagy nem zsidók, az nekem mindegy (gondolom a jobbikos parlamenti felszólalónak nem volt mindegy), de azért az nem szokás, hogy egy NATO-ország által biztosított segélyszállítmányt nemzetközi területen megtámadjanak és elfoglaljanak (frankón látszik a CNN felvételein, amint a kommandósok megérkeznek állig felfegyverezve a helikopterről a fedélzetre), aki ellenáll, azt meg egyszerűen agyonlőjék. Az sem sokat változtat a tényeken, hogy előre bejelentették a nemtetszésüket. Ilyet eddig max. észak-koreai relációban tudtam volna elképzelni.

Összehasonlításként: a szomáliai kalózok is elég gátlástalanok, de embert tudtommal még nem öltek. Pedig az állítólag másik kultúrkör.
@dark future:
Nincs mit kidumálni dark. Az izraeliek egyértelműen közölték, mi várható. Eddig is csomó lőszer-és robbanóanyagszállító csempészhajót fogtak el. Erről a "humanitárius", politikusfényező konvojról rálőttek az izraeli kommandósokra (két súlyos sebesült), holott a "segély" kirakodása és átvizsgálása után a cuccot Gázába engedték volna. Na, ezt nem akarták a palesztinok. Meg azok a derék törökök, akik ezerszám irtják a saját állampolgáraikat (kurdok).Meg egypár német és svéd fotelaktivista. Mellesleg ez az ügy háborús kérdés, nem zsidókérdés. Nincs állam, mely hadiövezetbe tartó sok ezer tonnás szállítmányt meg ne vizsgálna.
@Tóta W. Árpád:

A Cheonan története is elég durva, de ott két, a mai napig hadban álló országról van szó. Törökország és Izrael között nem tudok ilyesmiről...

Szerintem elég komoly nemzetközi politikai következményei lesznek az ügynek.

Nem a kikötést akarták megakadályozni, sőt még csak nem is a saját területükre való belépést:
"Video aired on CNN sister network CNN Turk showed soldiers abseiling onto the deck of a ship from a helicopter above. The boarding of the ships took place more than 70 nautical miles outside Israeli territorial waters, according to IHH." (cnn.com)

Mi a francért támadtak 70 tengeri mérföldnyire? Talán mert akkor még sötét volt (4:30 AM), és bíztak benne, hogy nem fognak működni a kamerák?
@Tóta W. Árpád:
Na igen, Cheonan... svéd, német, török, stb. békeaktivistáknak (?) Korea kicsit odébb van. Túl veszélyes is. Ezek a baromarcúak nem gondolták, hogy mire fogják őket felhasználni a palesztinok. Nekik az jött volna jól, ha mondjuk az izraeliek lelőnek egy svéd nyafingert is. Nyilvánvaló provokáció némi műsoridőért és kommunikációs előnyért. Csak hát ahol háború van, ott a kommandó szarik a kommunikációs előnyre. Rájuk lőttek, visszalőttek, ennyi.
@Várúr:
Tegyük fel, hogy létezik Isten, aki mindenható és fontos neki, hogy higgyünk benne.
1.Isten azt szeretné, ha minden ember hinne benne, ismerné és szeretné. Ez számára egy nagyon fontos dolog.
2.Isten bármit megtehet, ami logikailag lehetséges. (Mindenható)
3.Isten képes lenne minden emberrel megszerettetni és megismertetni magát.
4. Az ateisták (akik egyszersmind emberek) nem hisznek Istenben.
5. Ha Isten valamit nagyon meg szeretne tenni, és lehetséges, akkor megteszi.
6. Ha Isten azt szeretné, hogy minden ember higgyen benne, minden ember hinne benne.
7.Isten nem szeretné, hogy minden ember higgyen benne. (4. és 6. szerint)
Ellentmondás 1. és 7. között.

Így semmisül meg az Ember értelmén ez az őskorból ránkmaradt aranyos mese.
@Várúr: No persze, bizonyára úgy kezdődött, hogy a civil hajóról a narancssárga mentőmellénybe öltözött matrózok lőtték a páncélozott harci helikoptereket... Nem kéne hülyének nézni a világot.
@dark future: bocsi, arról lehet vitatkozni, hogy maga a blokád jogos-e. de ha te mint állam kihirdeted a blokádot, és utána az megy be, aki akar, akkor nem vagy komolyan vehető.
@dark future:

"Összehasonlításként: a szomáliai kalózok is elég gátlástalanok, de embert tudtommal még nem öltek. Pedig az állítólag másik kultúrkör. "

Öltek. Franciára, tajvanira és ghánaira emlékszem fejből, és mintha indiai is lett volna.
@kaffogó hebrencs:

Elnézést, de bele kell szólnom.

1./ Isten azt is megteheti ami logikailag lehetetlen. Mint már írtam, a középkorban valaki feltette a kérdést: tud-e isten akkora követ teremteni, amit még ő se bír elmozdítani a helyéből? Mivel pedig ebből következően a mi logikánk szerint mindenhatóság nem létezhet, istenre két megállapítást tehetünk: a./ nem mindenható, és b./ nem a mi logikánk szerinti lény. Ha a második a helyes, akkor azt is megteheti, ami nekünk logikailag lehetetlen.

2./ Az ateizmus szerintem is ugyanolyan vallás, mint a többi, mert a hiten alapul. Máson nem is alapulhat, mert jelenleg nem (és valószínűleg a jövőben sem) dönthető el általunk, hogy van-e, avagy nincs.

3./ Ugyanakkor erről ő sem adhat felvilágosítást, mivel nem a mi logikánk szerinti lény, ebből következően sosem fogjuk megtudni, hogy amit mond, az mit jelent. Tehát pl. a tízparancsolat nekem sokkal inkább tűnik ha nem is földi, de emberi alkotásnak, mint isteninek.
@Tóta W. Árpád:

Arról lehetne vitatkozni, hogy az Izrael által kihirdetett (nemzetközileg szükségtelennek tartott, sőt egyes országok részéről elítélt) blokád miatt jogos lenne-e, ha nem engedélyeznék a hajók kikötését. Vagy vitatkozhatunk arról, hogy átvizsgálhatják-e a szállítmányt behajózás után.

De arról szerintem nem lehet vitatkozni, hogy ha 150 km-re a partoktól, nemzetközi vizen, hajnalban hadihajókkal és harci helikopterekkel rajtaütnek civil hajókon, és a legkisebb ellenállásra éles lőfegyverekből lőnek, az jogos lehet-e. (Ráadásul ezt csak úgy tehették meg, hogy előtte tűzparancsot kaptak valakitől.) Szerintem nem lehet jogos, és nagyon remélem, hogy komoly nemzetközi vizsgálat lesz belőle.

Az én olvasatomban ez ugyanolyan barbár, civilizálatlan cselekedet, mint az arab terrortámadások.

----

(A kedves magyar keményvonalas zsidó olvasótársak túlérzékenységére meg jelen esetben teszek magasról, mert bárki követte volna el a támadást, ugyanígy fel lennék háborodva. Aki olvasta a kommentjeimet az elmúlt években, az nagyjából már ismerhet.)
@Élőfa:

Egy-két eset talán volt, de szerencsére nem jellemző. Nem mentegetni akarom a szomáliai kalózokat, csak azért állítottam őket párhuzamba a mai incidenssel, mert a legyilkolászás még a harmadik világban sem divat. Sőt a kalózok legyilkolászása sem divat (néha azért előfordul, de minden alkalommal hörög a nemzetközi közvélemény), ők pedig még meg is érdemelnék.

Gondolom ezernyi módon meg lehetett volna akadályozni a szállítmány ellenőrzés nélküli bejuttatását a hm... blokád alá helyezett területre, de nem pont úgy, hogy fegyveresekkel megrohamoztatom a hajókat.
Hm. A hajókat uniós és NATO-tagországok bocsátották rendelkezésre, ki vizsgálta át a szállítmányt? Érdemben persze nem fog változni a helyzet, Amerika kitart Izrael mellet, részint politikai okokból, részint Irán miatt. A háttérben pedig ott izmozik Észak-Korea is, 20 ember halála nem ér meg egy újabb frontot. Az EU fogatlan oroszlán, a franciák se szeretnének egy nukleáris fegyverekkel rendelkező Iránt, Németország a gazdaság kivételével nem tényező, a britek az amcsikra várnak, Oroszországnak csak a pofája nagy, Kína pedig fű alatt szépen együttműködik Izraellel ebben abban. Ha lesz intifáda,leverik, jajong majd mindenki egy sort, aztán ugyanúgy leszarják a palesztinokat, mint eddig. Ez a téma majd negyven év múlva lesz érdekes, amikor az izraeli arabok túlsúlyba kerülnek a népességen belül.
addig viszont ugorgyunk, mondta Pósalaki bácsi.
@Tóta W. Árpád:

Árpi, neked ilyenkor a vasöklű rendpárti, militartista éned egyből felülkerekedik a liberális fölött, vagy előtte azért vitatkozol egy kicsit magaddal? :-)
@dark future: alapból nem szimpatizálok az ilyen minden lében kanál aktivistákkal, ezek greenpeace-szerű uncsizó gyerekek. másrészt meg mi az a legkisebb ellenállás? baltával meg ilyesmikkel támadtak a katonákra, ehhez nem kell külön tűzparancs. a parancs az volt, h hajtsák végre a feladatot, fegyverük meg nem dízsnek van, hanem hogy a baltás akadályt leküzdjék. a blokád elvi értelme nyilván az, h ne lehessen becsempészni katyusákat és efféléket, úgyhogy az a minimum, hogy Izrael átvizsgálja a rakományt. és azt sem hiszem, hogy a segélyezésnek az egyetlen módja, h leszarom a blokádot, és nekivágok egy flottával. illetve akkor számítani lehet arra, hogy a blokád nemcsak szavakból áll.

amúgy a kalózokat az oroszok már ritkítják, maga Medvegyev mondta, hogy meg fogják tenni.
@Várúr:

"Nekik az jött volna jól, ha mondjuk az izraeliek lelőnek egy svéd nyafingert is."

Szerintem biztos lehetsz benne, hogy ha egyszer esetleg (teszem azt, amikor mondjuk az USA-nak éppen fontosabb dolga is akad) összefogna az arabvilág Izrael ellen, és három oldalról bebuldózereznék őket a tengerbe, ugyanaz a svéd nyafinger ott lenne, és kiállna a zsidók jogaiért... No erről ennyit, meg részemről az egész témáról ennyit.
@kaffogó hebrencs:
Zseniális megcáfolod egy nem létező vallás alapvetését. Ugyanis az összes kinyilatkoztatásra épülő vallás alapvetése, hogy Istennek nincsen szüksége arra, hogy te elfogadd/ismerd/imádd. Arra - e vallások szerint - neked van szükséged.
Én ezt nem tudom, viszont az "Ember értelmén" kívül egy kis "Ember műveltsége" sem ártana.
@kaffogó hebrencs:

Bazmeg, ez de primitív dedós logika, de bárgyú...

Amit én szeretnék, azt nem biztos, h rákényszerítem a másikra, mert tiszteletben tartom a másik szabad akaratát. Ez az, amit Isten is megadott az embernek. És az ész az, amit viszont tőled megvont.
@kaffogó hebrencs: Bocs, én alapból panteista vagyok ("deus sive natura" = "isten avagy a természet") - de mivel a teológia a szakterületemhez tartozik azért a faszságokhoz hadd szóljak hozzá.

A középkori teológiában az általad említett problémát kb. minden teológus generáció alatt kitárgyalták. Hivatalos álláspont: Isten kinyilatkoztatja magát, és ezzel mindenkinek tudomására hozza, hogy van. (Ebbe a "van"-ba most ne menjünk bele, a középkori teológia állápontján vagyunk).

Viszont senkit sem kényszeríthet arra, hogy elfogadja őt, hogy elfogadja a kinyilatkoztatás érvényességét és hogy szeresse őt. A szabad akarat szent. Isten, teremtménye iránti szeretetből, engedi a teremtménynek, hogy eldöntse: akar-e hinni benne, vagy sem.

Ezért nem áll fenn logikai ellentmondás. Mert a kényszerítés, hogy Isten kikényszerítse a benne való hitet, ellentmondana Isten jóságának.

Legalábbis a középkorban így hitték.
@Tóta W. Árpád:

Legalább nem kertelsz... Már a Csillagok háborújában is a birodalmiaknak drukkoltál? :-)

"ezek greenpeace-szerű uncsizó gyerekek"

vs.

"Among the activists were bestselling Swedish author Henning Mankell, Nobel Peace Prize winner Mairead Corrigan Maguire, members of the European Parliament, German MPs Inge Höger and Annette Groth as well as a Holocaust survivor. Contact with Höger and Groth has been lost. (...) Some 10,000 tonnes of aid materials including cement, prefabricated houses, dentist equipment and wheelchairs as well as about 700 activists from 40 countries were on board." www.bild.de/BILD/news/bild-english/world-news/2010/05/31/at-least-ten-dead-many-injured/israeli-special-forces-storm-gaza-aid-convoy.html
@Tóta W. Árpád:
.. ez a fejtegetésed van annyira okés, mint a szoptatós fószeré...

Érvrendszerén belül helyén van... ha csak tejtestvéreknek szabad látniuk egymást, akkor logikus...

neked is igazad van.. ha az ember rendbenvalónak tartja, hogy egy apartheid rezsim kiéheztet egy kétmillás várost.
@dark future:

Ja, klafa csávók a szomáliai kalózok. Ügyelnek a PR-ra, még riportot is adtak. Elmondták, hogy vigyáznak ám a túszokra, mert ők az egyetlen valutájuk, és csak két eset van, amikor megölik őket:
1. ha egy állam megsértődik, mert a polgárait gépfegyverrel hívják vendégségbe, és beküld a bulira néhány saját fegyverest.
2. ha a piacon kínált árura(a továbbiakban túsz) nincs fizetőképes kereslet, és a rideg tartás csak garantált veszteséget termel. Ilyenkor a veszteséget leírják, a túszt meg eltemetik. Mert ugye marketingszempontból kínos, ha csak úgy karitatív alapon élve elengednék. Mondjuk lejárt szavatosság miatt hajléktalanoknak. Ebbe halt bele pl. konkrétan egy tajvani halász...

Amúgy itt egy lista a hajókról, böngészgesd, ha gondolod:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_ships_attacked_by_Somali_pirates
@dark future: "Már a Csillagok háborújában is a birodalmiaknak drukkoltál? :-) "

igen :)

"két kép az Izraelt fenyegető "flottáról""

csempészetre kiválóan alkalmasak. mondom, blokád van. az egy katonai dolog, azzal jár, hogy a blokádot fenntartó hatalom mondja meg, ki mehet át és mit vihet, és ezt ellenőrzi. azt persze én sem tudom, hogy a kommandósok kezdtek-e brutálkodni, vagy az "aktivisták".
@ikaljan:
azt nem tartom helyénvalónak, nem is mondtam ilyet. a blokád ebben a formában a hamaszt segíti.
@vakapad:

A hit hianya miert is hit?

Nem hiszek a isten letezeseben =/= hiszek isten nem letezeseben

ateizmus vs antiteizmus
@Élőfa:

Ne erőlködj, egy szóval nem állítottam, hogy "klafa csávók a szomáliai kalózok", sőt... csak ha nem muszáj, akkor nem gyilkolásznak. Ellentétben az izraeli hadsereggel. Lásd pl.: "bizonyos palesztinokat a hadsereg akkor is likvidálhat, ha őrizetbe is tudná venni őket" www.hirszerzo.hu/cikk.katonai_titkok_elarulasaert_birosag_elott_egy_fiatal_izraeli_no_.152162.html
@Tóta W. Árpád:

"mondom, blokád van. az egy katonai dolog, azzal jár, hogy a blokádot fenntartó hatalom mondja meg, ki mehet át és mit vihet, és ezt ellenőrzi"

én meg mondom, hogy ezt legfeljebb a saját területén, a saját vizein teheti meg, jogszerű eszközökkel. az incidens a nyílt tengeren történt, sötétben, rajtaütésszerűen, éles fegyverekkel.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:

jellemző, hogy több kiváló kameraállásból is rákészültek az akció rögzítésére...

az infrafelvételek elég érdekesek. árnyékokat nem látok rajta, vélhetően tehát passzív infrásak. (ezen minél melegebb valami, annál sötétebb a képen, pl. a helikopter és a hajó kéménye majdnem fekete, ahogy a gyújtóbomba is). ugyanakkor az emberek mintha mezekben rohangásznának: a leengedett izraeli katonák sötétek, a lent lévő ellenállók világosak. hogy jobban látható legyen az akció, a katonát leengedő kötél is sötét. torkolattűz még véletlenül sem látszódik, noha 10+ ember valamibe belehalt... emellett a lent készült felvételeken látható, hogy két-három lámpás kézikamerával veszik a történteket, a felvételeken azoknak sincs nyoma. érdekes. de majd a szakértők megszakértik.
@dark future:
@dark future:

szerintem Netanjahu egy tapló, az izraeli hadsereg meg néha döbbenetes ökörségeket csinál. Ez a dolog egyik fele.

A másik fele: ha már a nyüves gépfegyveres kommandósok feljöttek a fedélzetre, akiknek amúgy is rossz fiú híre van, akkor nem kezdek el üveggolyókat dobálni, vasvillát rázni, de még egy elemlámpát sem veszek a kezembe, mert fegyvernek nézhetik. Csúnyán nézek, magamban káromkodok, utána meg fűnek-fának lenyilatkozom, hogy mekkora nagy ergyák ezek a fickók

Alternativ verzió: marhára depressziós vagyok és rám tör az öngyilkos hajlam éppen a hajón, és épp akkor, amikor megjönnek a zsákos emberek. Ez esetben sem rontok rá a legnagyobb csövű csávóra, mert még tévedésből mást is megszaggatnak. Hajópalánk és tenger: hopp és loccs...
@Lord_Valdez: Lordom! Demokrácia = NEM EGYENLŐ = a demokratikus választásokkal. Az utóbbi az előbbi fontos része, de CSAK része.

Demokrácia = a nép akarata, vagy népuralom, vagy a közösség uralma – tetszésed szerint. NEM a többség uralma. (Demos = Nép).

Írd már meg nekem, hogy a nép hol és mikor hatalmazott fel BÁRMILYEN beállítottságú magyar kormányt arra, hogy támogassa a kultúra (vagy tudomány) valamelyik területét.

A meghatalmazás arra szól, hogy kormányozzon: a közösségi hivatalok legyenek és működjenek, az állam felügyeljen ezt-azt (például az eléggé szabadon ficánkoló bankokat, vagy multikat, vagy a mindenki által elérhető oktatást, stb.) – és mindezt érvényes TÖRVÉNY szabályozza. De hogy belepofázzon a kultúrába: hát azt melyik törvényben olvastad? Hogy adakozzon annak, akinek akar? És mindez nem csak a jelenlegi kormányra áll, hanem az összes megelőzőre is.
„Úgy tűnik, szótárról még sose hallottál. Lehet, hogy engem szalajtottak, de te még ma is ámokfutsz.”

„Jó, hogy sámándobot nem ütögetsz, netán rituális indián harci csengettyűt rázogatsz.”

„Tanulatlanságod enyhítendő: a katekizmus a hitélet rituális tennvalóit szabályozza, semmi mást. Különbözőségeitekről: másképp ordíthatjátok: Nincs Isten! Isten nincs! Nyista! No! Nyet! Nein! Niente!”

„Nemtom, te mit képzelsz a világ mögé (alá, fölé, stb.)de más kommentelőkkel egybeszürkülő ateista egyformaságotok falansztert juttat az eszembe.”

„Én téged a "Pszichiátriai betegségek" c. kézikönyvből igyekezlek megérteni. Sajna így sem vagyok elég szakképzett hozzád.”

Olvasgattam Várúr beszélgetőtársunk hozzászólásait, gyűjtöttem is belőlük egy csokorral. Mint kiderült, hisz Istenben, én meg elmerengtem vallásosságának mélységében, annak tulajdonságaiban.

Amint az idézetek mutatják, az első főbűnt, a kevélység bűnét valószínűleg magasról leszarhatja, hiszen így hirtelen ötször is elköveti egymás után, ezért valószínűsítem, hite nem az öreg kaporszakállú szent könyveinek ortodox követésében teljesedik ki.

Bonyolítja a képet, hogy hiszi, „hogy Isten a történelem ura” (védelmébe véve a Kövér-Semjén agyszüleményt), azt viszont már határozottan nem hiszi, „hogy Isten a rugós bicskák ura” (lásd az utolsó idézet, amit ennek apropóján kaptam).

Be kell lássam, itt egy kissé elbizonytalanodtam. Várúr istenképe szerint a Mindenható a történelem szerteágazó és végtelenül összetett fogalmát az uralma alatt tudja tartani. Ezt a gondolati szálat továbbgombolyítva, innen már csak egy lépés, hogy Isten a világegyetem ura is legyen, a legfőbb irányító.

Viszont a rugós bicska, ez az egyszerű, ugyanakkor sokoldalúan felhasználható tárgy kívül esik mindenhatósága határain. Ez hogyan magyarázható? A rugós bicska túl egyszerű, túl emberi, esetleg túl istentelen? Vagy nem a világegyetem része?

Kedves Várúr!

Valóban érdekelne, kiben, miben és hogyan hiszel. A kaporszakállúban-e, a bölcs, szakállas öregúrban, vagy az általad tisztelt Istenség tulajdonságai más ember jellemével körvonalazhatóak a legjobban (pl. Orbán Viktor, Semjén Zsolt, esetleg Schmitt Pál vagy talán Sólyom László)?

Vagy hagyjuk ezt a buta antropomorfizálást? Akkor mégis ki/mi szerinted az Isten? Egy ember- és természetfeletti lény? Egy erő? A természet? A világegyetem? Netán az Ősrobbanás?

Mennyire szól bele életünkbe? Valóban szabad akaratot ad, vagy fogja a kezünket, miközben a rugós bicskával hadonászunk? Azt, hogy a történelem ura, hogyan kell érteni? Ő trenírozta a római légiókat, hogy a végén aztán a barbárokkal mégis feldúlhassa Rómát? Ő döntötte el a waterlooi csatát? Ő hullatta a hatalmat Sztálin ölébe, hogy aztán megnyerje vele a második világháborút, majd később elveszítse birodalmával a hidegháborút?

Ezernyi kérdés, de tovább nem folytatom. Kíváncsian várom válaszod.
@dark future:

"ugyanaz a svéd nyafinger ott lenne, és kiállna a zsidók jogaiért"

egyrészt 80%, hogy nem (a pizzériában robbantott bibsikért eddig egyetlen "svéd nyafinger" sem ugrált nemzetközileg), másrészt, ha véletlenül igen, akkor az lenne az icipici különbséggel, hogy a moszlim bácsik nem hogy leszarnák, hanem még fatvát is tolnának rá, míg a gonosz bibsik mindenféle "ürügyeket" találnak ki, meg "magyarázkodnak".
@Élőfa:

ez alap. ha a bibsikről van szó, akkor kötelezően elő kell venni egy nem túl komilfó társaságot, kicsit javítani az imidzsükön, majd odaírni: még ezek is különbek.

hogy a palesztin területeken az emberi jogok szart sem érnek? hogy ha az egyik palesztin csoport előnybe kerül, akkor kicsit megtizedeli a másik palesztin csoportot? ki nem szarja le?
@Élőfa:

Láthatóan úgy volt megkoreografálva a történet, hogy szinte biztosan balhé legyen. Egyetlen helikopterről leeresztettek néhány kommandóst kötélen a fedélzetre a dühöngő muzulmánok közé, közben meg másik két helikopterről és egy hajóról videózták, aztán a terhelő részeket összevágták. Az attack további részéről érdekes módon nincs filmecske... Izraeli részről volt két könnyebb és két súlyosabb sérült, másik oldalról 10+ halott, meg ki tudja hány sebesült.

Ilyen erővel a 2006-os budapesti utcai harcokban is bevethettek volna éles lőfegyvert (hiszen a tömeg kockakövekkel, botokkal, üvegekkel támadt a rendőrökre, veszélyeztetve a testi éppségüket), majd készülhetett volna ehhez hasonló tisztázó videó.

Az a helyzet, hogy az izraeli hadsereg szarik a jogokra, egészen addig, amíg nem a saját jogaikról van szó. Erre ráadásul már bizonyítékok is vannak (www.hirszerzo.hu/cikk.katonai_titkok_elarulasaert_birosag_elott_egy_fiatal_izraeli_no_.152162.html).
Kezdődött azzal, hogy: „Győzedelmeskedjék tehát a Te akaratod!”. Folytatódott az „Isten a történelem ura”-val, majd jött az „Egyedül Istené a dicsőség!”, meg a demonstratívan a sajtónak játszott közös, családi ima a miniszterelnöki dolgozószobában.

Én mondom, a klerikalisták már a spájzban vannak! Ilyen mértékű világnézeti elfogultság mellett nehéz lesz a nem hívőket is képviselni. Ha a 3/3-os fideszes szöveg egy pillanatig is komolyan vehető volt.

Nyilván nagyon korai még ilyesmit kinyilatkoztatni, de ezer apró jele látható, hogy Orbán ott fogja folytatni, ahol 2002-ben abbahagyta.
@Lord Kilburn: lehet, hogy nekem párolgott csak el a veszélyérzetem, vagy csak úgy jókedvű vagyok és nem tud érdekelni, de még mindig nem látom ezeket olyan veszélyesnek. mármint persze részben nevetséges, részben meg ciki és átlátszó, de hogy bárkire is rá akarnák kényszeríteni a babonáikat, annak nincs jele. nyilván a sajtónyilvános családi ima az egyik legszánalmasabb produkció, amit politikus előadhat, de ez az ő baja, nem az enyém.

amúgy biztos több pénzt fognak kapni a csuhások, meg talán lesz valami nagy kosztümös film is szent gellértről, és Orbán sokat fog még imádkozni a kamerának, de hát annyi baj legyen. én meg kiröhögöm, annyi.

azon azért nem kell meglepődni, hogy ennek a kormánynak is vannak/lesznek kulturális preferenciái, és azok megjelennek. nem túl nagy öröm, hogy mint a kiskengura az anyja zsebébe, úgy futnak folyton vissza a kereszténység akolmelegébe, mert ott biztos találnak végső válaszokat, amiről azt hiszik, hogy a többség benyeli, de hát ha ennyire fussa, akkor ez lesz. mondom, ő bajuk. de másrészt orbán kötcsén most pont azt pengette, hogy kéne valami modernebb jobbos kultúra, mert ez már ciki.
@dark future: "Láthatóan úgy volt megkoreografálva a történet, hogy szinte biztosan balhé legyen."

az már biztos. például eleve felajánlották az izraeliek, hogy pakoljanak ki legálisan, és szárazföldön beviszik Gázába a szajrét.
@Tóta W. Árpád:

"ennek a kormánynak is vannak/lesznek kulturális preferenciái"

lesznek, abban biztosak lehetünk. ezért aztán némileg meglepő, hogy az első kulturális botrány mégsem valami ilyesmiről szólt, hanem tisztán a pénzről (index.hu/belfold/2010/05/29/alairasgyujtessel_tiltakozik_szocs_geza_orbannal/)
@dark future: jaja, de ott van benne a pozitív előjel is: "Azt is kifogásolja, hogy a magyar film kérdését „pusztán gazdasági természetű feladatnak” tekintik."

végre!
@Tóta W. Árpád:

mindegy, ebben úgy sem fogunk egyetérteni. szeretem, amikor egy fél dunántúlnyi ország mondja meg a fél világnak, hogy mit lehet és mit nem.
"másrészt orbán kötcsén most pont azt pengette, hogy kéne valami modernebb jobbos kultúra, mert ez már ciki."

Ezt rajtad kívül nem sokan vették észre, pedig nekem is feltűnt.
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
"Bazmeg, ez de primitív dedós logika, de bárgyú..."

Látom, rosszul lettetek a a logika következetes alkalmazásától istenkérdésben. Ugyanezen a "bárgyú" logika szerint diagnosztizál az orvos, ez a "bárgyú" logika hozta létre például azt a csomagkapcsolt hálózatot, ami átvitte a te hozzászólásodat a hálózaton.

Ha vallásosok vitték volna előre a világot, még mindig a tűz körül táncolnánk a Nagy Esőistenhez imádkozva, és ez lenne a legfejlettebb mezőgazdasági technikánk.
@Csacsicska:
Közvetlen demokrácia nincs, a képviseletiben pedig egyenlő.
A gyakorlati demokrácia a többség uralmát jelenti, illetve képviseleti verzióban, a többség képviselőinek uralmát.
Olvass Burke-t, vagy egy kis Millt.

Nem programokra szavazunk, hanem személyekre. Ha megmondja, mit fog csinálni, hurrá. Ha nem, nem. Persze egy olyan népnél, ami elvekhez ragaszkodik, nem személyekhez más lenne a helyzet.

Milyen törvény? Az van a törvényben, amit beleraknak. Van néhány korlát, mint pl. nemzetközi szerződések, alkotmány, de semmi nincs kőbe vésve.
@Tóta W. Árpád:

"lehet, hogy nekem párolgott csak el a veszélyérzetem, vagy csak úgy jókedvű vagyok és nem tud érdekelni, de még mindig nem látom ezeket olyan veszélyesnek. mármint persze részben nevetséges, részben meg ciki és átlátszó, de hogy bárkire is rá akarnák kényszeríteni a babonáikat, annak nincs jele. nyilván a sajtónyilvános családi ima az egyik legszánalmasabb produkció, amit politikus előadhat, de ez az ő baja, nem az enyém."

Engem '98-ban kifejezetten bosszantottak. Most már csak remekül szórakozom. Alighanem öregszem.:)
Bár sajnálatos módon, amikor először hallottam, hogy ez nem választás volt, hanem "alkotmányos forradalom", éppen kólát ittam. Utána meg győztem törölgetni...
@hacsaturján: "végül is honnan szalasztottak, bazmeg?"

Tegnap kikerestem a ketekizmust, idéztem belőle egy tucat közvetlenül a hétköznapokat meghatározó, a cselekvési szabadságot komolyan korlátozó, sőt az életvezetésben egyetlen "választást" lehetővé tevő szabályt.
Aztán a blogmotor megszivatott és lenyelte mindezt.

Én meg mára rájöttem (hiába hát a friss nap előhozza a letisztultabb gondolatokat), minek is vitatkozom *hívő* emberrel. Pont olyan, mint egy szerelmes barátunknak cikizni a szerelmét: hiábavaló és céltalan, mivel olyan tudatállapotban él, ami kizárja az ezirányú racionális vitát.
@dark future:
Felőlem csinálhatsz hülyét saját magadból... A lövöldözés nem a levegőben, hanem a fedélzeten kezdődött. Gondolom, te nem tartózkodtál a levegőben ott és akkor. Tán kicsit odébb, ha épp kiugrottál a karosszékből, újabb sör, gyorsfosás, netán egyéb okok miatt.
@Tóta W. Árpád:
Egyetértünk. Mellesleg, aki az eszét kicsit is használja, rájöhet, hogy a török titkosszolgálat szervezte a balhét, politikai okok (török-izraeli együttműködés megtorpedózása) miatt. Mióta a török EU-csatlakozás a távoli jövőbe tolódott, saját baromfiudvaruk felé tájékozódnak, ott a lé, (pénz, olaj, stb.) és a piac. Persze addig is Európába exportálják a munkaerőfelesleget. A konvoj több száz török "békeaktivistája"... két német megélhetési politikus, egy darab svéd bestseller író... hm. A török effendiknek nem otthon kéne hangoskodni mondjuk az évente legéppuskázott, lebombázott, szétlőtt kurd falvak miatt? Segélykonvojt Ciprus helyett nem a muszlim tőszomszéd Egyiptomból kellett volna indítani? Muszáj volt az állig felfegyverzett izraeli kommandósokra lőni? Mit vártak tőlük ezek után? Virágcsokrot? No de van ennek egy tót megfelelője: a nyelvtörvény és az állampolgárság megvonása a magyaroktól. Recept: addig és olyan harsányan pofátlankodni, míg a hangzavarban eltűnik minden érv "és oly szent akarat".
@Tóta W. Árpád: „lehet, hogy nekem párolgott csak el a veszélyérzetem, vagy csak úgy jókedvű vagyok és nem tud érdekelni, de még mindig nem látom ezeket olyan veszélyesnek.”

Félreértettél, ha veszélyérzetet fedeztél fel előző hozzászólásomban. Pusztán fel kívántam hívni a figyelmet, hogy ha ez így megy tovább, világnézeti szempontból igen elkötelezett kormányzatunk lesz a következő négy évben. Amolyan igazi keresztény kurzus. (Ha Szaúd-Arábia, vagy valamelyik hasonló közel-keleti ország lennénk, most írhattam volna nyugodtan fundamentalistát is.) Sokan lehurrogtak, amikor még a választások előtt klerikalizmust emlegettem a Fidesszel kapcsolatban. Még jóformán meg sem melegedett a szék a fenekük alatt, és már itt is van, tessék.

A dolog másik része ez a kétharmad-háromharmadozás. Alapvető, hogyha az új csapat valóban meg szeretne felelni azoknak is, akik nem vallásosak, nem fogja ezeket az „Isten a történelem ura” típusú szövegeket erőltetni. Mert felesleges ez a tautológia.

Az meg szerintem hülyeség, hogy a világnézeti semlegesség, de legalábbis a körvonalazódó fideszes hitbuzgalomhoz képest mérsékeltebb hozzáállás bolsevik trükk volna. Az lenne az elvárható, a normális.

Persze ha a nemzetet Orbánék szemében továbbra is csak a keresztény jobboldal alkotja, ahogyan az előző ciklusukban gondolták, akkor érthető a dolog. Itt van példának mindjárt ez a nemzeti összetartozás napja. Kétharmaddal (+ Jobbik és Schiffer) átnyomták, az MSZP és LMP kritikai észrevételeit magasról figyelmen kívül hagyták.

Az MSZP helyében ezek után biztosan nem mennék el az emléknapra. Viszont az üres MSZP-s padsorokra kifeszítenék egy feliratot:

„A jobboldali összetartozás napja alkalmából kellemes időtöltést, minden jót kívánunk!”

A magyar baloldal
@dark future:
Mutass egyetlen országot, ahol katonai titkok elárulásáért nem dádázzák meg az illetőt. Pláne hadiállapotban.
@Lord Kilburn:
Tisztelt barátom. Szeretek ironizálni, mint mondjuk Szabó Dezső, Karinthy Frigyes és így tovább, ha nem is azon a szinten. Mindenesetre úgy vélem, belefér ebbe a véranarchista kollekcióba, legalábbis nem különösebben meglepő. Isten-fogalmam a keresztény hívőké, mivel az vagyok. Könyörgöm, érd be ennyivel. Orbán, Semjén, stb. preferenciái és megfogalmazásai nem tőlem származnak. Tény, hogy fényévekkel többre becsülöm őket, mint sorra bedobozolt elődeiket, főképp a "többször bérmálkozó" Furcsányt. Isten és a rugós bicska kapcsolatát tekintsd egy kommentre adott válaszban szereplő metaforának. Mások nézetei tiszteletben tartása mellett éljen a komolykodás és a viccelődés joga!
@Várúr:

A linkelt cikknek az csak az egyik tanulsága, hogy becsukták az illetőt, a másik meg az, hogy dokumentáltan tesznek az arabok emberi jogaira (a kicsempészett dokumentumok ezt bizonyítják).

De mondom, nem kívánok keményvonalas cionistákkal hadakozni, úgyhogy ugorhatunk más témára.
@dark future:
Lehet, hogy keményvonalas vagyok, de cinóber (cionista, ciánista, stb.) nem. Mulatságos is lenne magyarként itt Magyarországon. De ahogy szarok a tót politikai visongókra, úgy dolgozni utáló, handabandázó, egymást gyilkoló palesztin és arab megfelelőikre is, továbbá széplelkű, a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlást engedő, öngyilkos hajlamú európai szimpatizánsaikra.
@dark future:
@Tóta W. Árpád:

Sztem egy hatalmas ötletet írtak be hozzám! Nem is értem, miért nem valósítják meg, mi a baj vele. Íme, ez az a komment:

"Fasz egy világ.
Egy bő fél Balatonnyi terület miatt elszabadulhat egy újabb komoly háború.

Lakik ott 1,5 millió ember. Mondjuk 400000 család.
Nem igaz, hogy családonként 50 rugóért (USD) nem húznának el Egyiptomba vagy Jordániába, esetleg Szíriába. Ha igen, akkor 20 milliárdért megvehetné "valaki" az egész "telket".
Nem igaz, hogy nem lenne olcsóbb mint ez a tragikomikus vértunkolós dedó ami ott folyik. Mert a jelen állás szerint soha nem lesz ott béke."
@Waldi!:

A hit hiánya nem hit. De az ateizmus az, az isten nemlétében való hit. Ezért az a neve, ami.

Természetesen, ha valaki ateizmuson a hit hiányát érti, nem pedig isten létének tagadását (istennincsizmus), akkor az ateizmus nem hit.
@Lord Kilburn:

Nem csoda ez a meg sem melegedős szék. Most minden további nélkül frissiben meg lehet csinálni azokat a jelképes dolgokat, amik egy vasba se kerülnek (pénz ugyanis nincs, és erre kezdenek rájönni). Szavazási probléma semmi, a hívek meg megkapják ami érzelmileg kell nekik. Trianon, magyar állampolgárság, preambulum, a törzsszavazók ezt várták. És íme. Viola.

Persze, hibák azért becsúsznak. Az állampolgársági törvény például nagyon árt a Trianon által külföldre szakított szegény nemzettársainknak, de kit érdekelnek ők, úgyse nekik készült, hanem az itthoniaknak, akik szavaznak. A preambulum meg nyilván Semjén kívánságát teljesíti, mert írhatták volna azt is: "... mi, azon képviselők, akik szeretjük a kukoricagölödint, és azon képviselőtársaink, akik nem, ...", de nem azt írták, pedig a kettő jelentését tekintve tökugyanaz.

Szóval ráérünk aggódni majd akkor, amikor anyagi kihatásokkal járó intézkedésekbe fognak belebonyolódni. Addig (mivel nem vagyunk szlovákiai magyarok) probléma egy szál se.
San Remo Manual on International Law Applicable to Armed Conflicts at Sea

SECTION II : METHODS OF WARFARE

Blockade

93. A blockade shall be declared and notified to all belligerents and neutral States.

94. The declaration shall specify the commencement, duration, location, and extent of the blockade and the period within which vessels of neutral States may leave the blockaded coastline.

95. A blockade must be effective. The question whether a blockade is effective is a question of fact.

96. The force maintaining the blockade may be stationed at a distance determined by military requirements.

97. A blockade may be enforced and maintained by a combination of legitimate methods and means of warfare provided this combination does not result in acts inconsistent with the rules set out in this document.

98. Merchant vessels believed on reasonable grounds to be breaching a blockade may be captured. Merchant vessels which, after prior warning, clearly resist capture may be attacked.

99. A blockade must not bar access to the ports and coasts of neutral States.

100. A blockade must be applied impartially to the vessels of all States.

101. The cessation, temporary lifting, re-establishment, extension or other alteration of a blockade must be declared and notified as in paragraphs 93 and 94.

102. The declaration or establishment of a blockade is prohibited if:

(a) it has the sole purpose of starving the civilian population or denying it other objects essential for its survival; or
(b) the damage to the civilian population is, or may be expected to be, excessive in relation to the concrete and direct military advantage anticipated from the blockade.

103. If the civilian population of the blockaded territory is inadequately provided with food and other objects essential for its survival, the blockading party must provide for free passage of such foodstuffs and other essential supplies, subject to:

(a) the right to prescribe the technical arrangements, including search, under which such passage is permitted; and
(b) the condition that the distribution of such supplies shall be made under the local supervision of a Protecting Power or a humanitarian organization which offers guarantees of impartiality, such as the International Committee of the Red Cross.

104. The blockading belligerent shall allow the passage of medical supplies for the civilian population or for the wounded and sick members of armed forces, subject to the right to prescribe technical arrangements, including search, under which such passage is permitted.
"Slota azt jósolta, hogy Dél-Szlovákiában öt éven belül népszavazást tartanak a terület autonómiájáról"
index.hu/kulfold/2010/06/01/slotaek_megmutatjak_nekunk_hol_a_hatar/

hülye ez a fickó. így is épp eléggé utáljuk már egymást mi, belföldi magyarok (cigányok, zsidók, tótok és egyebek), kell a nyakunkba még pár százezer új polgártárs? :-)
Itt a megtámadott hajó félelmetes fegyverarzenálja. Automata gépfegyverek, légvédelmi rakéták, önjáró tarackok, katyusák:
www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/2585596/1_wh.jpg
@Lord_Valdez: "demokrácia a többség uralmát jelenti, illetve képviseleti verzióban, a többség képviselőinek uralmát.
Olvass Burke-t, vagy egy kis Millt"

olyan magas lóról mondod a hülyeséget, hogy csoda, hogy nem szédülsz. nézz utána a "demokratikus döntéshozatal" fogalmának, különösen a "hallatni", "formálni", vagy "artikulálni" + a "mindenki" ("a kisebbség is") kulcsszavakat tartalmazó résznek.
ps: vagy, ha a fenti fogalmak ismerősek, akkor lehet az a baj, hogy az "uralom" fogalmát használod "kreatívan".
@malacz69【ツ】rettegéselemző:

Egy apróságról feledkeztek meg.
Márminthogy az a népség egyszerűen _SENKINEK_ nem kell. Nem engedik be őket (hosszú távra, pláne családostul) sehova. Nézd meg, a többség 62 éve él ú.n. "menekülttáborokba" zárva. A képzettebbeket (ideiglenes tartózkodásival) olcsó zsellérnek alkalmazzák itt-ott, de _EMBERSZÁMBA_VENNI_? No azt már nem.
@dark future:
A csomó jó nagy halef közül egyet se kívánok a gyomrodba. Onnan kezdve elég dark lenne a future-öd.
@kovácske:
Olvass, nem minősíts! Különösen a totalitárius demokráciákról szóló értekezéseket ajánlom, illetve a Weimari Köztársaság történelmét. Aztán meglátjuk, hogy én használom-e kreatívan az uralom fogalmát, vagy te látod-e kicsit rózsaszínben.
@malacz69【ツ】rettegéselemző: "Nem igaz, hogy családonként 50 rugóért (USD) nem húznának el Egyiptomba vagy Jordániába, esetleg Szíriába. Ha igen, akkor 20 milliárdért megvehetné "valaki" az egész "telket"." Kérdés, hogy ott mennyire szívesen látnák őket. Egy dolog látványosan kardot csörgetni a palesztinok jogaiért, de egész más dolog odaköltöztetni őket a szomszédba...
@lopimpili:

Azt akarod mondani, h a palesztinok izrael cigányai?

Na de akkor az ortodox zsidók meg izrael jobbikosai! LOL
Állítottam valaha, hogy bármelyikkel egyetértek?
@malacz69【ツ】rettegéselemző: „Azt akarod mondani, h a palesztinok izrael cigányai?

Na de akkor az ortodox zsidók meg izrael jobbikosai!”

Ebben nincs semmi mókás. Ha zsidóként Jobbikos fejjel gondolkodnék – amiben elismerem, van némi képzavar – akkor bizony lehetne húzni a párhuzamokat a palesztinok és a cigányok között. Az, hogy a magyar nacionalistáink – jó, a kedvedért inkább sovinisztát írok – a palesztinokkal szolidarizálnak, az egyik legnagyobb politikai abszurditás. Egyetlen oka van: a közös ellenség.

Ha Izrael egyszer az Unió tagja lenne, akkor bizony a Likud lenne a Fidesz testvérpártja, a Munkapárt a szocialistáké, és ha emlékeim nem csalnak, van, legalábbis volt liberális pártjuk is, Tomi Lapid vezetésével. És bizony, a Jobbik „testvérpártja” pl. az ultraortodox Sasz párt lenne.

Hogy egy kicsit politizáljak is: Számomra ez megmutatja a politikai irányok valódi értékét. Mert biztos vagyok benne, és büszke is vagyok rá, hogy egy magyar, meg egy izraeli liberális könnyen megtalálná a közös hangot. Mint ahogy egy magyar szocialistának és egy izraeli munkapártinak is ott van a közös szocdem alap. A jobbos, konzervatív pártok együttgondolkodásában probléma lehet a különböző vallás, de minél európaibb, illetve minél kevésbé fundamentalista módon képviselik keresztény-(izraelita)demokrata politikájukat, annál kevésbé jelent ez problémát. (Semjén, Saron és Gül, mint a Fidesz, a Likud és a török AKP képviselői, testvérpártokként jót dumcsizhatnának arról, hogy „Isten a történelem ura”.) Többek között ezért is tartom nevetségesnek ezt a politikai irányzatot.

A nagy poén csak ezután jön: a Sasz ultraortodox zsidó párt a Jobbik testvérpártja lehetne. Bizony ám: a kaftános-pajeszos-kalapos zsidó a nemezsapkás-tarsolyos-árpádsávos-gárdaegyenruhás magyar testvérkéje.

Elég ebből a mérsékelt, elemző hangvételből: Szememben hasonlóan idióták mind. És mielőtt megkérdeznéd, hogy a majomparádék e két csoportjának miért csak a magyar felét osztom rendszeresen és előszeretettel: Hát azért, mert magyar vagyok. És először mindig a saját háza táján takarítson az ember.

Meglehet, ezt a kommentet inkább Árpi új bejegyzéséhez kellett volna írnom…
@malacz69【ツ】rettegéselemző:
azok hát. a saját katonáikat köpködik meg nácizzák le, amikor arról van szó, hogy a sokadik (nem legalisan létrehozott) határmenti telepükről/kibucukból kizsupploják őket.

(más kérdés, hogy mondjuk nekik -- szemben a hazai szélsőhülyékkel -- nemigen van hová menni onnan, ha Izrael azt mondja: "nos, akkor most visszadunk némi területet a palesztinoknak".)
A filmben szereplő szimpatikus fiatalok nem ússzák megy a szereplést olyan könnyen...

index.hu/kultur/media/2010/06/02/bajba_sodort_az_mtv_par_szaudi_fiatalt/
"Izrael csütörtökön elutasította, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa független vizsgálatot indítson a Gáza-övezetbe segélyszállítmányt szállító hajók elleni akció ügyében. Az izraeli külügyminisztérium szóvivője szerint a "makacsul Izrael ellen dolgozó" testületnek semmilyen "morális fennhatósága" nincs."
index.hu/kulfold/2010/06/03/amerikai_aldozata_is_volt_a_segelyszallito_hajok_elleni_tamadasnak/

no comment
@dark future:
Emberi Jogi Tanács néhány tagja:a hiperdemokratikus Szaúd-Arábia, Dzsibuti, Kuba, stb. Viccnek is rossz. Azaz booocs', remek.
Dzsibutiról egyébként egy légiós könyv és napi pár száz gyilkosság alapján tudom, hogy a térképen van.
@Várúr:

vizsgálják ki akkor ők maguk, esetleg egy izraeli-usa vegyesbizottság. bizonyára objektívek és elfogulatlanok lesznek...

mindegy, ha izrael így folytatja tovább, nem a palesztinokat fogja izolálni, hanem saját magát.
süti beállítások módosítása