W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ich bin ein Berliner

2010.05.18. 01:01 Tóta W. Árpád

Szolgalati kozlemeny: Ezen a heten Berlinben vagyok, sot mar egy ideje. Ez itt a Nemet Szovetsegi Kulugyminiszterium (pbuh) projektje, amelynek kereteben egy csomo bloggert trombitaltak ossze a vilag minden tajarol, nyilvan valamifele orszagimazs-jellegu torekves van a hatterben. Eloterben mindenesetre nincs. Annal inkabb a Kinabol, Azerbajdzsanbol, Szingapurbol, Egyiptombol, Bahreinbol, Kirgizisztanbol, sot Meg Nem Nevezett Orszagbol erkezett kollegak, akik tulajdonkeppen ugyanolyan pimasz, laza, liberalis demokratak, mint europai kollegaik, csak egy kicsit izgalmasabb az eletuk, es nem a trollok okozzak a legnagyobb kenyelmetlenseget, hanem mondjuk a titkosrendorseg vagy a helyi terroristak. Egyelore annyit uzenek haza Egykori Szentatyank, II. Janos Pal szavaival: ne feljetek! Akarmit csinal Orban Viktor, annyi ideje az eletben nem lesz, hogy Magyarorszag ezeknel a helyeknel szarabb legyen, es mint a mellekelt abra mutatja, meg ott is van elet, boven.

Nyitas 25-en reggel. Bis bald!



163 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr502011785

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "A halál ellentéte nem az élet, hanem a művészet." - A Die Stürmer ünnepi beszélgetése Ludwig Lakatos berlini íróval 2010.05.24. 19:54:38

„Az ember nem arra született, hogy legyőzzék.” (Ludwig Lakatos) Rüdiger Dahlke írása* Ki is valójában Ludwig Lakatos? Bevallom, én nem tudtam a választ egészen a mai estig. Nem tudtam, mire számítsak. Itt ülök a Gustav Gründgens Strass...

Trackback: A kormányprogram szófelhője 2010.05.23. 22:01:12

Fogalmam sincs (bár jogilag értem), mire jó a kormányprogram akkor, amikor még nincs hatalmon az adott kormány. Sokkal jobb lenne, ha a kormány megalakulását követően, maximum 40 napon belül kéne

Trackback: Nem, nem, soha! 2010.05.21. 15:14:12

Orbán Viktor, noooormális vagy? Trianonozol? 2010-ben? Az EU elnökségünk küszöbén? Közvetlenül a választások után, mintha csak erre vártatok volna? Legalább őszintén, meggyőződésből tennéd. De nem, "szakmai" alapon, higgadtan, számí...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erre nem is torekszik. Inkabb a hatalma megtartasara. Es itt nem valogat az eszkozokben. Sajat ugyeszseg, adohatosag fonok stb. Csak most kicsit nagyobb az informacio aramlas mint mikor legutobb hatalmon volt. Hihetetlen, hogy megvaltozott 8 ev alatt a kommunikacio. Lehet, megkene valasztani koztarsasagi elnoknek es akkor vegre nyugtunk lenne. Es nelkule lehet, a fidesz egy szimpatikus konzervativ part lenne.
Nahát,Árpád, esküszöm neked:12.-én,mikor még mindig szomorúan porosodott a neved alatt a helótás cikked,meg akartam kérdezni tőled,hogy szabin vagy-e?
És de!Mármint olyan szempontból,hogy új helyszínek,új emberek,új ötletek vesznek körül.Érezd jól magad és ne dőlj be azoknak,akik virtuális anzixodat egy orbánviktoros vitaindítónak akarják tekinteni.
Alles Gutes
Ebben az ítéletidőben - hú de más országban ébredünk, basszus, már mióta! - ez érdekes vigasznak tűnik Árpád... Vigyázó szemünk ezentúl Azerbajdzsánra vessük? De minden jót Berlinben!

freddy: ha oviboy köztársasági elnök lesz, akkor abban biztosak lehetünk, hogy nem a mai lekvár-státuszú címre vágyva tölti azt be, hanem előtte a 2/3-ával szépen egy kis fasza egyeduralmat lapátol alája.
És akkor nem lesz nyugtunk - szerintem. Ne legyen igazam!
akkor éppen elkerültük egymást. én a múlt héten voltam :) feltétlen menj el az oranienburger strasséra, újra nagy élet van a romházakban, este működnek az alkotóműhelyek, festenek, szobrászkodnak, finom a sör és rengeteg jó arc van. meg a hackescher markt környéke is jó esténként.

és ha már itt belengetted a témát, jó lenne ha írnál valamit berlinről. én minden évben elmegyek a családommal egy hétvégére. nekünk sokat jelent. kíváncsi vagyok te mit érzékelsz abból ami ott van. mert az nagyon nem az, ami itt van... de összehasonlítani persze hülyeség! :)))
Remélem, eltitkoltad honnan jöttél, meg kinek dolgozol.
Hadd higyék azt, hogy te is demokrata vagy...
Tudod, ha itt olyan adórendszer, iparpolitika és oktatás lenne, mint Szingapúrban, akkor azt sem bánnám, hogy a hozzád hasonlókat néha lecsukják. :-)
"Hogy maradnál benne(ott)mindig
De az embert vágyai vezérlik"
Árpi, miért pont te mentél? Te lennél a legcelebebb-legbloggerebb? Vezérkan (via kurnam.blog.hu)nincs ott veled?
@freddy_m: nem gondolod, hogy utána nem akarna majd EU elnök lenni?
Tota
hogy Te mekkora seggfej vagy
es ebbol meg lehet elni
hihetetlen
Kedves Árpi!
Ez azért gyenge vigasz!
Nyilván Észak Koreánál még Kirgizisztán is jobb, és Kirgizisztánnál meg Egyiptom, de azért ez nem lehet mérce! 

Skizofrén remény!
Igen, ez van bennem, Viktort sosem bírtam, ki nem állhattam, de amit most kommunikálnak, amilyen törekvéseik vannak mint első lépések, azokkal nem lehet vitatkozni!
Én szurkolok neki, nekik, mint baloldali szavazó, szeretném, ha az én miniszterelnököm is lenne, szeretném, ha az én érdekeimet is szolgálná, szeretném, ha jobbá tenné az országot.
Naiv vagyok? Bizonyára!
Az USA-ban amikor Obama lett az elnök, felhívta őt a vesztes McCain, és úgy köszöntötte, hogy My President! Erről vizionálok én is, hogy a my president végre tesz is azért, hogy ne csak az a 2,158,703 db ember szavazzon rá legközelebb.
Bocs a csapongásért!
Örülök, hogy újra írt. Szeretem a bloggját. Várom a következőt! Jó munkát és pihenést!
@freddy_m: Elnoknek??? Ne legy kicsinyes. Kiralynak!
Mit gondolsz, miert kellett a Szentkoronat atvinni a parlamentbe? Hogy kedvere gyonyorkodhessen benne :)
-seci
Azért Berlinig egy ékezetes billt vagy laptopot elhúzhattál volna,vagy így hatásosabbnak érzed a világutazó blogger stílust Árpi?Aldi van?
:) II. János Pállal tényleg frappánsabb, de ezt Jézus mondta a hagyomány szerint.
@freddy_m: Az ORbán fóbia nem menő, csak szólok, hogy tudd. :-)
Na, akkor minden, oké. Érezd magad jól!
Azért ha jobban megnézed 8(sőt 6) év alatt is lehet "csodákat" művelni, annál meg lehet, hogy hosszabb ideje van, megnyugtatásul: talán a lopáson kívül majd máson is jár az esze.
Hát köszönöm a biztató szavakat, Árpi, de én nem gondolnám, hogy OValami ilyesmin dolgozik :)
En azert kiegyeznek azzal, ha Viktor alatt Mo. "olyan szar hellye" valna, mint Szingapur...
@Szak1: lehet, csodalkoznal egy nagyot a vegen. egyebkent meg szo sincs ilyesmirol ugye. en tartom a turelmi idot, ha nem is 100 napot.

@Blás Sailor von Wolfhausery: van aldi halaistennek.

@palacklakó: a, nyugika. a demokratak eleg jol viselik a nezetkulonbsegeket, nincs ez a majom hegemonkodas, mint a buta jobbereknel.
Az ilyen szar hellyé változtatást inkább a Jobbikból nézném ki. Ők akartak ide Iráni forradalmi Gárdát hívni.
Ovi amúgy is csak lebegni fog a Nagymagyar Szimbolikus Térben, Tömjén meg Navra viszi a napi ügyeket.
de nem is azt irtam, h orban majd biztos ezt fogja csinalni, azt irtam, hogy becsuljuk meg, ami van. mellesleg anyagilag is.
Jobbiknak a palesztin konyharuha is lobogó... Vitya meg hadd lengessen háromszínűt, erre választották.
Mire hazaersz lehet, hogy mar hadban allunk Szlovakiaval, pedig az Forradalmi Orban-Paraszt kormany meg csak -1 hete van hatalmon. Legalabbis szajkarate alapon :D
berlin annyira, de annyira jó hely!... réges-rég sose gondoltam volna, h egyszer ilyesmit leírok. és imádtam a tömegközlekedést (ezt se gondoltam volna).
a kurfürstendamm 100 alatt ott a '100 beers' nevű hely, még palackozott afrikai sörök is vannak (és a szomszéd kajálda wifije jól használható :D).
kíváncsian várom a bloggerkonferenciáról szóló beszámolót, pl. hogyan is megy bangkokban és egyéb helyeken a kormánykritikus blogolás...
@hagyma: nem akarok beszólni de mintha a múltkor azt írtad volna, hogy nem jössz ide többet. ne érts félre nem mintha zavarnál csak ez kicsit hülyén veszi ki magát és gondoltam szólok.
én is épp most toltam át a biciklit Berlinbe egy időre, mégpedig a schönebergi városháza környékére, ahol a címben idézett mondat elhangzott :)

jzs, az Oranienburger Str. jó ötletnek tűnik, kösz

Árpád, fogadjunk, hogy nem véletlen, hogy a kreuzbergi Karneval der Kulturen alatt van a bulitok...
Isten hozott Berlinben! Vagy ezt hogy is kellene mondanom neked? :-)
de most komolyan nem fogtad fel, hogy a németek még mindig a náci dolgot próbálják felfogni, feldolgozni, és a következőt megakadályozni? nyilván ez a rendezvény is ezért van. vagy ez valami vicces bejegyzés?
Tóta már elhúzott, idejében felismerte a lappangó veszélyt. Ő már nem jön vissza, a következő bejegyzés erről fog szólni.
Részlet a következő postból: "(..)még mindig érzem az Orbán diktatúra szorítását a nyakam körül pedig már 3 hete itt vagyok Berlinben. Őspatkány terjeszt most gyilkos kórt Magyarhonban. Azt hiszem itt kell maradnom, emigránsként folytatom a munkám. Viva la Resistance!"

Értesüléseim szerint már elkezdett német nyelvleckéket venni.
""Az áldatlan emlékű Kuncze belügyminisztersége idején naponta voltak robbantások, emberek haltak meg, utcán robbantak az autók. Ha jól emlékszem, még Orbán Viktor miniszterelnöki beiktatása napján is volt robbantás. Pintér Sándor lett a belügyminiszter, másnap megszűntek a robbantások. Hogy hogy csinálta, az az ő dolga" – ezt mondta nemrég a leendő belügyminiszterről Semjén Zsolt a Hír TV egyik műsorában." (HVG.hu)

Az a gond, hogy összeesküvés elméletek szerint azért szünt meg olyan nagy hírtelen a robbantásosdi, mert maga a fidesz (pintér?) szervezte.

Nem túl jó ómen ;(

Én ugyan nem vagyok nagy összeesküvés elmélet párti, de azért az összefüggések azok valóban léteznek és az érdekek azok érdekek, és ez az ami leginkább irányítani szokott.
A fentebb felsorolt országok jelentős hányada térdre borulna és sírva könyörögne Orbánért....javaslatom, hogy fényposstal máris küldjük!:D
@jzs: eppen onnan jovok, a fuocoban shishaztunk a kozel- es kozepkeleti kollegakkal, nagyon kellemes kornyek, hackescher markt szinten. szerencsere az Auswertiges Amt (pbuh) nagyon ugyesen orszagimazsol, es tudjak, hogy tobbet er, ha megyunk toronyirant, mint hogyha korbehurcolnanak a mainstream kulturhelyszineken, amiket amugy is lattam mar regebben.
@BakterHouse: csodajo hely valoban, bar voltam mar itt. most pont jokor, ti. ami otthon folyik, marmint az antiliberalis jobbratolodas, az egyaltalan nem tortenelmi szuksegszeruseg.

"hogyan is megy bangkokban és egyéb helyeken a kormánykritikus blogolás... "

minden tiszteletem ezeke a lanyoke es fiuke.

@Marr: de igen, felfogtam, nem eloszor vagyok nemetorszagban, mondjuk az azert furcsa, h meg mindig ugyanannyira para a tema. meg a rengeteg emlekmu es muzeum es tabla, neha mintha izraelben lennek. egyik nap helyi nemet fiatalokkal beszelgettunk, es felhoztam nekik, hogy kicsit engem meglep a sok Thälmann, Rosa Luxemburg, Karl Marx es Liebknecht utca meg emlektabla, de szerintuk ez rendben van, es ossze sem lehet hasonlitani a nacikkal.
@BakterHouse: van 100 beers már a Potsdamer Platzon is... épp ma figyeltem fel rá
Árpád esetleg adhatta volna a következő címet: Ich bin ein Kertész Imre. No de feltehetően nem áll szándékában Berlinben maradni, továbbá - tudtommal - még nem Nobel díjas. J. F. Kennedyre, Reaganre sem hasonlít. Úgyhogy adekvát címjavaslatom: Ich bin ein skribler (nem kell szégyellni, bizonyos íróembörökre Jókai bácsi alkalmazta).
én ezt ajánlom neked.

www.berlin.de/orte/museum/musikinstrumenten-museum/index.en.php

csütörtökön este 6-tól 10-ig ingyenes. ingyen adnak lejátszót fejhallgatóval, ha kérsz, és meg lehet hallgatni hogyan szólnak a hangszerek. ami miatt szerintem kihagyhatatlan, azok a galérián lévő szintetizátorok.
@eMeL: index.hu/bulvar/1214clodo/ Pintér meg a bombagyáros ugye ismerték egymást a német felesége szerint, sőt Pintér maga is emlékezett arra, hogy azokban a full-robbantásos időkben "néha megittak egy-egy pohárkával Clodoval valamit". www.hetek.hu/belfold/199809/sulyos_vadak_pinter_ellen

Én meg emlékszem Torgyán papa hálóköntösös alakítására, ahogy a haja szála se görbült a rózsadombi Endrődi Sándor utcai merényben... És az eseményekhez képest - én azért kicsit jobban ki lettem volna egy ilyen váratlan&tragikus eseménytől borulva - kimondottan kedélyesen adott nyilatkozatot a végre valahára oda tömörülő tévéknek... Érdekes egy világ volt akkor is itt Levédia-Alsón, annyi szent. Azért a déja-vu érzést elég nehéz ezek után elnyomni.

Ez a jó német ember, a Clodo - akiről szegény Pintér nem is gondolta borovicskázás/sörözés? közben, hogy ő AZ A Clodó (hisz ez olyan tucatnév) - az origo szerint nem akárki volt: www.origo.hu/itthon/20011005afganisztanba.html

Na legalább ennyiben - hogy német szál van itt bevetve - nem offolunk a berlini témához.... :-)
Jól kezdett Árpi. "Szolgálati közlemény", aszongya. Szentatya és Orbán. "Nem lesz annyi ideje". Árpinak a jelek szerint a festői Berlinben is túl sok ideje van.
@Drout: Az meg Tony Blairnek sem jott ossze. Oda nem eleg a magyarkodas.

@jvizkeleti: Nem fobia, csak nem szeretem. Vagy szeretni kell? Nem tudtam.
@Tóta W. Árpád:

Hogy jobb lesz vagy rosszabb négy év múlva azt nem tudom, de amire hazaérsz, nagyjából dobhatod is ki az Állampolgári ismeretek tankönyvedet, úgy belelendültek a skacok a 2/3-os törvényhozásba.

Annyi bizonyos: nem pöcsölnek, és valami koncepció is lehet a dolgok mögött, mert ilyen jogszabálymódosításokat nem lehet ad hoc módon egy hét alatt összekalapálni. Jól titkolták, de mégiscsak lesz ebben valami rendszer.

A szociknál a leköszönő kormány az árvízzel, a többiek meg a sebek nyalogatásával van elfoglalva, így viszonylag kis ellenszélben lehet most törvénykezni (mondjuk nem mintha fideszéknek a jelenlegi helyzetben nagyon számítana bármiféle ellenállás...). Ficoék egyelőre jobban lázadnak, mint a komplett magyar ellenzék.
Azért, hogy milyen hangulatba kerültek a drága elvtik, arra itt egy kis ízelítő: http://szinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=38948%3Alevel-kerenyi-imrenek&catid=2%3Abudapest&Itemid=17(és vállalom, hogy értelmetlenül parázok, mert ez nem É-Korea és Azerbajdzsán, stb. hanem a vágyak, lehetőségek április 25-től immár boldog hona, ám nekem a fanok stílusa - Bayer selyemzsinórja után - több, mint disszonáns.)

Ezek nem változtak semmit.
@dark future:
Élvezem, mikor tót politikusok (kissé hiteltelenül) szerbet alakítanak.
Árpád,
OFF
ahogy én észrevettem, de eléggé vonzódsz a militáns dolgok felé. Itt az árvíz, és nekem eszembe jutott, h mégis csak jó lenne egyfajta Nemzeti Gárda:
malacnews.freeblog.hu/archives/2010/05/19/Nemzeti_strikeOrseregetstrike_Gardat/

Szerinted?
ON
Hali Árpi! Hiányzol. Ugyan jelezted, hogy nem leszel, de ennyi időre:))) Berlinre nem adok tippet,kaptál bőven, és én már régen voltam. Abban azért ne legyél biztos, hogy ovi nem tud szar országot csinálni. Ahogy elnézem a parlament történéseit,a megnyilvánulásokat, a nyilatkozatokat, nem vagyok túl nyugodt.A köztévé lassan (nagyon gyorsan)nézhetetlenné válik, Szijjártó ma reggel teljesen hülyének nézett mindenkit, hogy a Bethlent, az rendben van, de hogy engem is:)) Felháborító! Az se vigasztal, hogy a nagyképű cinizmus láthatóan lekopott róla, viszont nem talált még mást. Ma beszart nagyképű volt, és Bethlen ezt szó nélkül hagyta. Ez fájt, tehát elkapcsoltam Moldovára, legalább szórakoztató. Nyomás haza!!
nem azon aggódok, hogy libanonban szarabb lesz a helyzet.
mint mindennek, a hülyeségnek és a hatalomvágynakis van evolúciója, na, ettől félek, mert azt még nem tudtuk ellensúlyozni.
@bólint: "Érdekes egy világ volt akkor is itt..."

... és én ezért nem értem az elmekárosodott semjént, minek vesz elő ilyen ingoványos témákat.
@Tóta W. Árpád:
"...de szerintuk ez rendben van, es ossze sem lehet hasonlitani a nacikkal."

Aha...
Erről ábrándozik idehaza minden balliba, hogy itt is ilyen kettősmérce legyen (meg anarchista fiatalság stb.), csakhogy bilibe lóg a kezük.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

Mit is jelent a gárdista?

Akik katonának rendőrnek tűzoltónak nem akartak menni: de van bennük militáris szellem, azok mentek gárdistának.

tudod te mit jelent ez. Legalábbis remélem. Nem a szeretet nevében lépnek egyszerre.

Ha már vannak gátépítésre jó ötlet használni őket. Ha már vannak.
Nagy arc vagy te Árpi, egyből egy Kennedyt idézel, mert Berlinben vagyol...:P
@orica:
Te meg utazz Berlinbe, ott szórakoztass. Betlennek (h nélkül), Moldovának fizetnek ezért, te meg szimplán grafomán vagy. Vagy fizess a kommentedért, jól járna vele a köz.
@dark future:

volt idejük felkészülni, aztán meg csak kiderül hogy volt/van programjuk.
@gromit: csak akartam adni egy virtuális ötöst az Eddie Izzard-hivatkozásért, nekem is ez jutott először eszembe :)

Árpi: blogpost lesz a végeredményből?
Indiaiaknak üzenem, hogy "Namaskar bhai" :)
@orica:

"A köztévé lassan (nagyon gyorsan)nézhetetlenné válik"

Milyen igazad van! Amikor Napkelte volt, akkor sokkal faszányosabb, élvezetesebb volt. Imádtam.
@eMeL: Egyébként az elmeszínvonalán túl, lehet, hogy azt gondolja és hirdeti ezzel, hogy legnyilvánvalóbb dolgok is úgy lesznek ezentúl, ahogy ők akarják.
Röpködnek máris a selyemzsinórok - persze nem Orbán szájából/kezéből, hisz van egy PR-szereposztás, hogy ki mit mondjon/tegyen - erre utal, a Kerényi-opusz is. Megbátorodtak, de nagyon. (csak ott tévednek, hogy nem mindenki amnéziás szenilemil, Herr Alzheimer kitakarította memóriájú véglény.)
@egy maréknyi dollár: helyesen "Alles Gute", s-nélkül a "Gute" végén ;)
@freddy_m: Akkor kérdés, a vörösök nem tették a saját embereiket a közigazgatás tetejére? De igen. Minden kormány ezt csinálja :S

Amúgy meg az a baj, hogy Magyarországnak sokkal jobbnak kéne lennie a harmadik világnál, és Lengyelország, Szlovákia megmutatta hogy lehetséges is lenne, ellenben volt elég kerékkötő mostanában, hogy ne legyen.

Szóval ne Afrikához mérjük magunkat már!
Nem lett jó a link a Kerényi-Ujlaki vitához, megpróbálom megint, tanulságos látni milyen hangulat készül itt Budapesten: kultura.hirfal.hu/level_kerenyi_imrenek-3167662.html
Erről pl. sztem pont a közel-keleti kollegák tudnának érdekeseket mesélni:

"Mi, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének tagjai, azok, akik hiszünk abban, hogy Isten a történelem ura"

ataszjelenti.blog.hu/2010/05/20/egyhazallam_avagy_a_jogalkotok_esete_a_tortenelem_uraval
@eMeL: Megírtad :-), mert "elmekárosodott". És ez kapott két diplomát. Na, ezért nem vagyok annyira nyugodt, mint Árpi ott Berlinben.. (vagy lehet, hogy ott én is nyugodt lennék, - még sose voltam, a nödökás időkben nem vonzott, most meg nem jutottam el még.)
@Tóta W. Árpád:
"felhoztam nekik, hogy kicsit engem meglep a sok Thälmann, Rosa Luxemburg, Karl Marx es Liebknecht utca meg emlektabla, de szerintuk ez rendben van, es ossze sem lehet hasonlitani a nacikkal. "

Ezek keletnémetek, vagy nyugatnémetek voltak?
(gondolom a "die Wende" után született gyerekek lehettek)
Kedves Árpád!

Ne érts félre, nem köntörfalazok itt neked, csak ennél egyértelműbben nem tudom leírni hogy mit gondolok rólad és hol a helyed, amíg moderálod a hozzászólásokat.

Esetleg kapcsold ki a moderálást, és akkor meg fognak jelenni a blogodon a valódi kritikák is...

(A moderálás arra jó, hogy hülyékkel vetesd magad körbe, akik a szavaidat isszák és szinte mindenben egyet értenek veled. Másokat nem engedsz magad köré, így nincs meg az esélye, hogy meglásd a saját hibáidat és esetleg tanuljál is belőlük, fejlődjél. Ha szerinted ez egy érett emberre vall, akkor tessék, csináld tovább.

Természetesen a vulgáris hozzászólásokat törölni kell, de emlékszem arra, hogy sok valódi kritikát is írtam neked, nem közönséges stílusban, ami már nem került ki a blogodra.)

Ezt a hozzászólást nyugodtan töröld, miután elolvastad és megértetted.
Kedves Árpád!

Lassan ideje lenne elfogadnod, hogy kisebbségben vagy. Jössz ezzel az Orbán-tól félni kell dumával és közben nem veszed észre hogy a szavazók 53%-a a Fideszre voksolt.

Jössz ezzel a liberális találkozó szöveggel, és közben nem veszed észre, hogy az embereknek mindenük tele van a liberálisokkal, és hogy mást ne mondjak szavaim igazolására, csak vess néhány példát ugyanezen választásra, hogy hányan szavaztak liberális pártokra.

A liberalizmus tette tönkre Magyarországot, azért, mert ezt kiterjesztette az erkölcsi normákra is, és mert nem ismer normális, morális határokat.

Szóval... igazán büszke lehetsz magadra. És ha lesz egy kis időd, akkor növessz gerincet is. (És akkor még nem beszéltünk arról, hogy hogyan változik a véleményed a széljárás függvényében.)

(A félreértések elkerülése végett: nem a liberalizmussal mint eszmével van bajom. Hanem azzal, hogy a liberálisok a magasztos eszméiket általában nem a köz javára használják fel (pl kitűzve a szabadság és az érzelmi érettség / önelfogadás egyidejű elérését), hanem inkább a szenny elfogadtatására és értékrombolásra.)
@Tóta W. Árpád: "egyik nap helyi nemet fiatalokkal beszelgettunk, es felhoztam nekik, hogy kicsit engem meglep a sok Thälmann, Rosa Luxemburg, Karl Marx es Liebknecht utca meg emlektabla, de szerintuk ez rendben van, es ossze sem lehet hasonlitani a nacikkal."

de árpád, nem veszed észre, hogy a németek agyba-főbe kompenzálnak 45 óta. ez az ő szellemi tragédiájuk. ettől lettek debilisek mára.
valaki egyszer mondta: a 70-es években okos emberek csináltak tv-műsorokat okos embereknek. a 80-as években okos emberek csináltak tv-műsorokat buta embereknek. a 90-es években buta emberek csináltak buta embereknek tv-műsorokat németországban. a németek tényleg leépültek szellemileg. vegyük már észre. persze fesztiválokat, kongresszusokat, meg különféle találkozókat remekül tudnak szervezni. hiába na, a legendás német precizitás megmaradt. csak az elemző gondolkodás nem megy nekik.
@marhaszív: leépülésről nem tudok beszámolni. inkább tabunak hívják ezt. ami furcsa, hogy az újraegyesülés után nem fejlődött ki antikommunista tabu az antináci mellé.

@varvizib: "(És akkor még nem beszéltünk arról, hogy hogyan változik a véleményed a széljárás függvényében."

Na beszélj róla, cica. Hogyan?

@Nyomek: Ezek már utána születtek.
@Tóta W. Árpád: "furcsa, hogy az újraegyesülés után nem fejlődött ki antikommunista tabu az antináci mellé."

A nyelvtörténetben valami ilyesmit hívnak szubsztrátumnak. A hódító nyugatnémet ideológiai térbe beszüremkedett a leigázott keletnémet marxizmus :)
Gazdag Gyula: Elveszett illúziók c. filmjéből származik az egyik kedvenc mondásom:

"Nem az a nagy dolog: New Yorkba menni... Párizsból jönni, az már valami!" - valahogy így. Szóval, várunk vissza!

Nem szeretnék ötletet adni a trolloknak, de bértollnok, idegenszívű, szélkakas, emg ilyesmi már voltál. No de végre itt a lehetőség, hogy egy kicsit emeld az imidzsedet, és előlépjél egy idegen hatalom fizetett ügynökévé! :O)
@bólint:
Kerényi köpönyegforgató féltehetség, mellesleg egy hiú fasz. Van szerencsém személyesen ismerni, ahogy Újlaki Dinit is, aki valóban hiteles és emberséges. Imre tekintetes úrnak (azelőtt eeetársnak) ideje ráébredni, mennyit árt saját vélt eszmetársainak. Ha volna Párt és KISZ, oda küldeném vissza, vagyis a feladóhoz. Vagy egye fene: megfelel a poste restante is.
@varvizib: "A moderálás arra jó, hogy hülyékkel vetesd magad körbe, akik a szavaidat isszák és szinte mindenben egyet értenek veled. Másokat nem engedsz magad köré, így nincs meg az esélye, hogy meglásd a saját hibáidat és esetleg tanuljál is belőlük, fejlődjél."

szerintem olvasgasd a tobbi kommentet. igen keves a rajongo kozte.
@Törpemongúz:

Látszik, h nem olvastad el a posztot, mert akkor nem érvelnél hülyeséggel.
@varvizib: "A moderálás arra jó, hogy hülyékkel vetesd magad körbe, akik a szavaidat isszák és szinte mindenben egyet értenek veled. Másokat nem engedsz magad köré, "

Akkor nagyon nem ismered errefelé a moderálási szokásokat. A probléma az, hogy Árpi azt sem moderálja, amit kéne. Az általad leírt jelenség a jobb sorsra érdemes jobbklikk.hu, Navracsics blogjára jellemző.

@marhaszív: Persze, hogy kompenzálnak. Azért a németekről mindenkinek a mai napig is a haláltábor, a nemzeti szocializmus, és a II. Világháború jut eszébe, és erre a múltra, mondjuk ki őszintén, néhány kukagyujtógató szittyán kívűl nálunk sem néznek fel, nemhogy máshol.
@Tóta W. Árpád: "Ezek már utána születtek."

A mentalitást viszont a szüleiktől tanulták. Én sokkal jobban megértem magam a volt keleti blokkban élőkkel, valahogy közelebb áll az életvitelük, mint a nyugatiaké.
@marhaszív: "valaki egyszer mondta: a 70-es években okos emberek csináltak tv-műsorokat okos embereknek. a 80-as években okos emberek csináltak tv-műsorokat buta embereknek. a 90-es években buta emberek csináltak buta embereknek tv-műsorokat németországban."

ki kell hogy abranditsalak ez nem nemet sajatossag. ez megy/ment mindenhol.
@nem1rem1: Tegnap az egész napot a külügyminisztréiumban töltöttem. Sajnos nem sikerült elintéznem az inváziót, a németek egy ideje nagyon ódzkodnak ettől. De talán némi szankciókat fontolóra vesznek.

_komolyra fordítva a szót_: volt egy jó csomó míting a külügyben ilyen tisztviselőkkel, kérlek szépen, amikor mondtam, hogy Hungary, mindegyik ayonnal azt kérdezte: Dzsobbik?

és hogy énszerintem mit fog tenni OV, de nem is gazdaságilag, hanem szélsőjobbilag. (fingom sincs, feleltem.) "We are watching carefully", ilyeneket mondtak. szerencsére aztán a kirgiz és egyéb kollegák panaszai elmosták a magyar cikit.
@varvizib: Nem félni kell Orbántól, de speciel rajongani sem kötelező érte. És az, hogy a szavazófülkékben megjelent választópolgárok 53%-a a Fideszre voksolt, sem fogja megszerettetni azokkal, akik eddig sem csípték. (Az arroganciája és a néphülyítésí technikái például mitsem változtak)
Mindazonáltal szeretném, ha jól kormánmyozna, és azt is szeretném, hogy Tóta jót flesseljen Berlinben, ja és világbékét is szeretnék! :)
@Tóta W. Árpád:
Mit fáj nekik a "Dzsobbik" ? Vajon nekik a gazdaságpolitikai cuccuk a fontos? Vagy...? :-/
@-JzK-: gondolom ocsmány faszkalapoknak tartják őket, és ezért nem örülnek, ha megerősödnek. nem túl byonolult.
@makk_ász: mer en is seggfej vagyok es keresem neha a regi totat
de jelentosen kevesebbszer
mindig remenykedem
mint most is, hajnal harom vasarnap
ilyenkor az ujsagirok es bloggerek nem meloznak
en meg szetnezek, mert most vegeztem
fasza eskuvo volt
Orbán tévedésben van, az emberek valójában nem rendszerváltást kívánnak.
Leginkább rendszert kívánnak.

Egy élhető, működő és eltartható rendszert, mert a jelenlegi bizonytalan, élhetetlen és csak kínnal kitermelhető rendszert már nagyon unják.

Meglátjuk sikerül-e neki.
@Tóta W. Árpád:
Ez így épp annyira nélkülözi a konkrétumokat, mint Orbán tervei. Én konkrétan arra a hozzáállásra gondoltam, amit te is kárhoztattál, egészen pontosan az "idegen szép" doktrínára, amely gyakorlatilag egy megkérdőjelezni nem ajánlatos kvázi-dogma státuszt élvez az ún. "művelt nyugaton". De ezt te is tudod, még akkor is ha kiröhögöd ennek a gondolatnak a paranoiás emlegetését. Ez a bajuk velük nem az államszocialisztikus elképzelések. Ha ez lenne baj, akkor az ottaniaknak kéne a legjobban jajgatniuk a radikális antiglob, anarchista, punk stb. ifjúságuk miatt.
a dzsobbik hire meg egyes amerikai ismeroseimhez is elert. ja, es tavolrol megt ocsmanyabb faszkalapoknak neznek ki.
@Tóta W. Árpád: "Dzsobbik"? Miért nem mondtad, hogy nem is akkora a probléma mint amit "mi" újságírók a Jobbikról szajkóztunk megtévesztésül a művelt nyugat számára.
Majd szólok Malackának, mert ő remekül érti és elemzi a rettegéseteket.

Egyébként egy cseh kollégám kérdezte ugyanezt: What about Dzsobbik? Hiába na, ő is aggódik Európa jövőjéért.
Nem gondolnám, hogy Mo-i átutazásain szerezte a negatív információit, viszont gondolom, hogy olvassa a Mo.-ról érkező "hivatásos rettegtetők" híreit.

Feltételezem azt viszont említetted, hogy az MSZP és Jobbik épp most egyezett meg a bizottsági elnökökben.
Az MSZP rendszeresen el fogja felejteni a parlamentben, hogy neki óvni kell Mo-t a Jobbiktól. Sőt ha ez még néhány új szavazót hozhat akkor rá is fog játszani.

Öregapám mondta mindig: "kisfiam, akinek csupasz a segge, az ne legyen finnyás"
@Tóta W. Árpád: Ne aggódj. Vagy nyer a széljobb, egész Európában, vagy a mai formájában ismert európának néhány évtizeden belül vége. Ez a két lehetőség van.

Olyan, hogy a libsik meg a zsidrákok, tehát a te népséged marad az úr, nos, olyan opció nincs. Tudod te is... csak túl pragmatikus vagy hozzá.

Zsidó...
@vasgyuszi: Megtisztelsz.
Utána néztem,mielőtt leírtam:ilyen is volt meg olyan is.Mint a nyavaja és a nyavalya.
Ettől függetlenül,ha jól tudsz németül,elfogadom a javaslatodat.
Maradj kinnt...

Wir danken.
elég csak megnézni a dzsobbik paralamenti szereplését és máris nyilvánvaló mi fáj. :)

pl a vadiúj b-közép vezér, kopasz dzsobbikos épphogy csak a bírót nem kezdi el szidni a parlamenti buli hevében, de jól látszik rajta hogy eddig valamelyik focistadion szurkolói szektorában nyújtogatta a nyakát. köszönhetően a "nemzeti érzelműeknek" most a parlamentben teszi mindezt. de jó, de hasznos.
@Tóta W. Árpád: erősen alábecsülöd Viktort.
@Muster Mark: hát ezt beengedtem direkt állatorvosi varangynak. látod, erről van szó. szerinted európa egyetlen menekülési útvonala a szélsőjobb, továbbá aki nem ért ezzel egyet, az mind zsidó. érdekes, hogy magadtól nem vetted észre, de akkor talán most: hogy lehetne európa megmentője, aki ennyire tragikusan OSTOBA?
@test subject #28, a történelem Ura :D:

Zagyva 64 vármegyés, s nem vagyok benne biztos, h a Jobbiknak is tagja. Minden esetre Balczó lekúrta frakcióülésen, és ettől a baromtól eltekintve egészen normálisak bírnak lenni a többiek. Mondom ezt akkor is, ha a nézeteik kifejezetten radikálisok határrevízió kapcsán (Gaudi-Nagy felszólalása), s még engem is megborzongat egyik-másik elképzelésük.

Szemmel láthatóan maguk is szégyellik ezt az idiótát. Sztem előbb-utóbb eljön az idő, h felszólítják (titokban a háttérben) lelépésre.
@Muster Mark: neked is két lehetőséged van.
1. Észhez térni,
2. Megmaradni eszement nyilasnak.
(Utóbbi kevésbé valószínű).
@Tóta W. Árpád:
Kéretik a derék varangyokat békén hagyni. Ostoba újnyilasokról mit sem tehetnek. Ezek azt hiszik, az ő idejük jött el. Még vekkerórát se láttak, nemhogy naptárt (mármint ezek az idióta zsebnácik).
@Várúr: Én az igazság bűvöletében élek. Rácsodálkozom az igazságra, és az szabaddá tesz engem. Szabad vagyok a libsi, zsidrák fertőtől, immunis vagyok a tótawé népsége által teremtett pszichoterrorra. Sokadmagammal. Mi most eljöttünk, és kicsinálunk titeket.

Nem, nem 4 vagy 8 év alatt... olyan, de olyan hülye vagy, Vár uram. Kormányok jönnek, mennek, hol ilyen, hol olyan. Napnál is világosabb, hogy lesz még itt RGB (kék, vörös, zöld) kormány. Nem. Én hosszabb távlatokban gondolkodom - konkrétan, az Európa előtt álló problémákat és nehézségeket látom olyanoknak, amiket egy társadalom nem bír ki. Ezeket a nehézségeket pedig ti okoztátok. Ti, RGB-k. És ezek a nehézségek - bevándorlás, ifjabb generációk elhülyülése, degeneráltak és antiszociálisak szaporítása, dolgozó középosztály elnyomása, műszaki fejlődés leállítása és még sorolhatnám - javarészt a ti működésetek következményei.

Miért csak 4 meg 8 évben tudtok, ti libsik, gondolkodni? A gyermeketek jövője nem aggaszt, 30 év múlva? A népetek jövője 200 év múlva?

Hogy lehettek ilyen hülyék?

Itt van például ez a Tóta W. Szándékosan és direkt félremagyarázta, amit írtam, hogy a félremagyarázott változatot jól letrompfolhassa. Szánalmas vagy, Tóta, de tényleg!

Mert ezzel csak azt bizonyítod be, hogy csakugyan képtelen vagy a normális vitára! Mert nincs érveid! Mert az előttünk (mint Európa, mint magyarság, vagy akár mint fehér ember) álló kérdésekre, problémákra neked, nektek nincsenek válaszaitok! Ennyit bizonyítottál be, kedves W.

Hétköznapi fikázást meg a zsindex fórumon is kaphatok, önmagában a kis ostobázásod szart sem ér.

Ehh... zsidók...
@Muster Mark: Mit magyaráztam félre, te szerencsétlen? Idejöttél, lezsidóztál (tévesen) mindenkit, aki nem náci, mint te. Tehát hülye vagy, pont. Az is maradsz. Legfeljebb a te gyereked jövőjéért aggódom.

És akkor veritek a seggfejeteket a földhöz, hogy nem jön össze semmi. Miért jönne? Szimpla faszságért ne várj jutalmat, kisfiam. Na szevasz.
Az ilyen, miért nem az optikai hófehér árja oldalakon habzik fékezetlenül? De ha már "műszaki fejlődés leállítása" szöveget leírta egy zsidó kifejlesztette számítógép segítségével, akkor jelzem, hogy ezek a jó firmák ilyen műszaki téren is azért ott zavarognak már jó régen. Csak, hogy hátramozdítsák a történelem és tudomány ügyét. :-D

Ma meg már pláne mindenféle színű: indiai, kínai by the way www.intel.com/pressroom/kits/bios/pbai.htm , stb. fejleszt, kutat, fedez fel gőzerővel. Amerika elnöke egy afrikai apától származó férfi és még nem omlott össze az USA ettől...

A társadalom leginkább az ilyen "Sokadmagammal. Mi most eljöttünk, és kicsinálunk titeket."-féléket bírja ki nehezen. A németeknek se tettek jót, máig nyögik a terhét az uralmuknak.

Hánynál ragadt ez a jóember a naptár lapjaira? Komposztnak se volna jó.
@bólint: Az élet minőségét nem az internet határozza meg. Legfeljebb a tiedét...
én is mindig az igasság bűvöletében éltem, ezért asztán hangosan üvöltösztem a kantinban, mert a berlinert erzsi kocka néven forgalmaszták a komcsik. szerencsére azóta mán a berliner újfent berliner még tescos viszonylatban is, bár lehet hogy a sorkötelesség visszaállítása ebben a témában is felidézné a jogállamiság tejjes hiányát, valamint a tesco se lenne az igazi.
(nicht ugri-bugri, langsam spazieren)
az igasság további bűvöletének jegyében azért méltóztatom megállapítani, hogy ha annak idején jfk csak annyit mondott volna, hogy ich bin ein erzsi kocka, akkor a világ teljes terjedelmében bontakozott volna kifele, így nem csak a borsót hányta volna FAL-ra, így a berliniek értetlen fejrázása mán akkor aláshatta volna a tuggyuk kik világhatalmi összeesküvésének mételyes zálogát...izéééé, khmm!
@bólint: nos, nekem most volt szerencsém találkozni jó pár emberrel, akik olyan országokból jöttek, ahol a dekadens liberális demokrácia helyett az Eszme uralkodik. A szocializmus, az iszlám, a militáns nacionalizmus, akármi. És rohadtul nem jó nekik; hanem fájdalommal néznek körül Berlinben (és ugyanezt tennék Budapesten), ahol nem kötelező gyűlölni a szomszédokat, ahol a nőknek szabad sétálni az utcán fejzsák nélkül és egyedül is, ahol meg lehet írni a kormányról, hogyha valamit elkúrt. Merthogy, bármilyen furcsa, de ezek az államok, amelyeket annyira csodál a sok debil náci, ugyanúgy, sőt még jobban elkúrják, csak éppen nem szabad észrevenni, pláne megírni, mert akkor börtön/korbács/száműzetés. A legjobb példa talán Szingapúr, minden debilnáci álma. Azt nem értem, miért nem takarodnak akkor oda. Elég sokan választják Szingapúrt a környező országokból, mert ők is úgy tudják, hogy ott kolbászból van a kerítés, és szépen, alaposan kiszopják, és ha agyba-főbe verik őket a rendőrök, akkor sincs kinek elmondani. Ez egyszerűen tévedés, csak hát a debilnácik szeretnek hazugságban élni. Vö. "a szocializmusban nem volt szegénység" - faszt. Szegénységkutatás, na az nem volt.
"ahol a dekadens liberális demokrácia helyett az Eszme uralkodik."

Szerintem nincs jelenleg olyan állam sem Európában, sem a világon, ami a radikáljobbos oldalon etalon lenne.

Vagy te tudsz olyan országról, ahol csak fehérek élnek, hagyománytisztelők, család-centrikusak, konzervatívok, (leginkább keresztények, iszlám nem jó), ahol nincsenek bevándorlók, libsik, melegek (vagy legalábbis nem vállalják) és egyébként élen járnak kutatásban, fejlesztésben? Erős hadseregük van, és a lakosság nagy része büszke a hazájára?

Ilyen ország szerintem nincs. A fenti felsorolás egyes elemei megjelennek itt-ott, de így együtt nincs sehol, de lehet, hogy tévedek.
@Non est volentis: Szingapúr az egyik nagy szerelmük. Ezt mondta is a szingapúri kolléga, amikor a külügyminisztériumban volt meeting, hogy mennyire idegesíti, h Európában és Amerikában is sokan azt hiszik, hogy ott mennyire jó élni, mert a drogfutároknak halálbüntetés jár, és a homoszexualitás büntetendő. Ennél többet nem nagyon tudnak róla, így azt sem, hogy Szingapúrban a nyomorult náci csürhét már rég szitává lőtték volna sörétes tankágyúval, ha az utcán randalírozni mernének. Továbbá azt sem fogják fel - hiszen agyatlan majmokról van szó -, hogy attól senkinek nem lesz jobb, ha másoktól elveszünk jogokat. Szingapúrban például a kormány álláspontja szerint _nincs_ hajléktalanság, és amikor a gerillamédia összegyűjtött egy csinos összeállítást a parkokban sátorozó szegényekről, akkor azt mondták, hogy ezek itt kempingeznek a maguk örömére. Ld ismét a szegénységkutatást.
- Naugyebár, abban megegyezhetünk, hogy a világ el van barmolva.
- Nem kérdés.
- Méghozzá kegyetlenül.
- Ja. Az elefánt, például, nem tud ugrani. Így aztán hiába látja az ízes leveleket a fa tetején, nem juthat hozzá, szegény.
- Ez most hogy jön ide?
- Példa. Az emberek többsége olyan, mint az elefánt. Látja ott fönt az ízes leveleket, de nem tud ugrani.
- Viszont az elefánt akkor nekiveselkedik, és kidönti a fát, és megeszi az ízes leveleket.
- Hm. Igaz. Akkor az emberek többsége mégse olyan, mint az elefánt.
- Van olyan is.
- Van. Mögötte ott marad a letarolt erdő, amiben jövőre nem csak fölül, de alul se terem semmi.
- Mondom én, nem jó ez így sehogyse.
- Igaz.
- Szólni kellene az Úrnak. Ha már a Mózes nem tette meg …
- És mit mondjunk neki? Hogy el tetszett barmolni? Utána meg kénköves eső, sóbálvány, özönvíz … azt szeretnéd?
- Hát nem. Sajnos elég ideges természetű. Megértem a Mózest. Viszont akkor másutt kell keresni.
- Bűnbakot?
- Ja. Egy a feltétele, kisebbség legyen.
- Kisebbség?
- Cigányok, zsidók, homokosok, libsikomcsik. Persze, együtt se lehetnek többen, mint mi.
- Kik azok a mi?
- Hát, akik nem ilyenek vagyunk. Akik, például, utálják a komcsikat. Mint én.
- A volt alapszervi párttitkár?
- Nadeviszont hányingert kapok a Gyurcsánytól!
- Az mindjárt más. Tehát. Megvannak a bűnbakok. Mi a teendő?
- Kiradírozás. Persze, demokratikusan. Aztán szétosztás.
- A kiradírozástól az emberek többsége még nem tanul meg ugrani. A szétosztástól se.
- Haha! Mikor elfogyott, majd keresünk új bűnbakokat.
- Végül csak egy maradhat?
- Stimmt.
- Kösz!
- Nichts zu danken.
Jószándékúan tévedtem.Muster Mark marad reménytelen gyűlölködő idióta. Zsidóz, liberáloz, zöldre fest akárkit, aki nem osztozik a hülyeségben. Ilyenkor értem meg O. Vityát: hazaküldeni ezt a népséget két pofonnal. Ritkán értek egyet Árpáddal, de ezt a molyette gestapo egyenruhát érdemes volt bemutatni. Így kapcsolódik össze a múzeum és napjaink egysejtűje.
@Non est volentis: "lyen ország szerintem nincs. A fenti felsorolás egyes elemei megjelennek itt-ott, de így együtt nincs sehol, de lehet, hogy tévedek. "

Nézd, a saját akoljuk nem képes hozni a Párt hivatalos elveit. Az emberi vizeletet szexuális játékszernek tekintő pornós kurvák a gárdában, buzifelvonuláson pózoló szóvivő, MSZMP-s képviselő, és még hosszan lehetne sorolni. De nem is ez tartja őket együtt, hanem az Ellenség gyűlölete. Lásd Muster Mark hsz-ét.
@Tóta W. Árpád:

"debilnáci"

van nem debil náci is?

"sörétes tankágyúval"

ammeg létező szerkezet-e???:O
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "van nem debil náci is?"

Hogyne lenne. A Nagy Példaképek (NSDAP felsővezetés) például csupa nagy koponyából állt. Nagy szerencsénk, hogy a Jobbik vezetése tizedannyi tehetséggel sem bír, mint mondjuk Goebbels, Rosenberg vagy éppen maga Hitler. Itt Csonkamagyarországon mindenből ilyen selejtes jut, normális nácikra sem telik, csak ilyen buta, primitív, agresszív, szerencsétlen bagázsra, mint A Jobbik.
@kaffogó hebrencs:

Nana, a Jobbik nem náci párt! És nem nácikra szavazott 850ezer ember, hanem radikális változásokra.

Nyilván vannak benne nácik is, talán nem is kevés, de a frakció tagjain végigmenvén alighanem elvétve akad köztük echte náci, a programjuk meg nem lép túl a radikális, mondjuk így: nemzeti bolsevik követeléseken.

Nagy baj lenne, ha a magyar Alkotmány és a vonatkozó törvények lehetővé tennék egy náci párt parlamentbe jutását. Akkor bizony valóban szükséges az Alkotmányt és a vonatkozó jogszabályokat megváltoztatni.
@Tóta W. Árpád:

És vajon melyik veszélyesebb:

a debil náci vagy az okos náci?

Kaffogó úgy csinál, mintha pech lenne, h nekünk a buta nácik jutottak, pedig valszeg nagyobb katasztrófa lenne, ha okos nácik lepnék el a politikát.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Nana, a Jobbik nem náci párt! "

Dehogynem. Attól, hogy tagadják, tagadjátok, még az, ahogy a MIÉP is az volt. Csak ugye a II. Vh. után óvatosabbak, sok ember tudja, mi rejtőzik a nagymagyar "hazaszeretet" mögött. A fiatalok már nem nagyon, ezért van olyan sok fiatal szavazója a jobbiknak.

Olyan, hogy "nemzeti bolsevizmus" pedig nem létezik, körülbelül olyan képzavar, mint az ateista kereszténység.
Nemzeti szocializmus az a javából, amit ugyebár egykoron az NSDAP is képviselt.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "
És vajon melyik veszélyesebb:

a debil náci vagy az okos náci?"

Melyik a veszélyesebb, a zseniális sorozatgyilkos vagy a földbuta ámokfutó?
@kaffogó hebrencs:

Gondold végig a bolsevik szó jelentéstartalmát, és egyeztesd nézeteidet Gerő Andrással, tőle loptam a jelzőt, és továbbra is fenntartom, mert az ellenkezőjére nem írtál érveket:
a Jobbik egy radikális, nemzeti bolsevik* párt.

(*Pontosabb lenne a bolsevik mentalitású, de az túl hosszú. Ritkán adok igazat Gerőnek, de ezt jól látja.)
@Muster Mark: Ez arra volt válasz, hogy műszaki haladást is mennyire gátolnák a zsidók a teszerinted. Jeleztem, hogy pl. ezt is egy ilyen elfajzottnak köszönheti a világ.
Ha utálok valamit, nem élek vele. Te mit keresel a neten?

Ja és szólj eszmetársaidnak, hogy a nagymagyaros, csikosiszta ilyen-olyan matricáikat legalább ne a Citroenre rakják már, mert ad. 1. / francia márka és ugye Trianon, stb. ad 2. André Citroen zsidó volt a szentem. Legalább legyen következetesség a dolgaitokban!
@Tóta W. Árpád: Ismerőseim azt mesélték - azzal együtt, hogy élvezték a tisztaságot, hisz a rágó is tilos -, amint leszállsz ott a repülőről, kapsz egy ízléses akasztófás útmutatót: mit nem szabad, miért jár halál ill. megbotozás. Olyan mogyoróvesszőt használnak, hogy bizonyos számú suhintásba simán belehal a delikvens (egy amcsi ember gyereke grafittizett, megkapta ezért a magáét: kiskanállal még éppen össze tudták szedni)

Nem vágyok oda, de azért a mi szóróflakonnal szétbarmolt, teliszart, -húgyozott-hányt világunk és a között a steril falanszter között lehetne valami élhető átmenet is. Berlinben ezt hogy? (Tornóckyt remélem szó szerint idéztem, mint klasszikust)
@kaffogó hebrencs: MIÉP, na az édes egy bagázs volt. Csurkabesenyőpista bácsival. Aki a zsidó Kardos G. Györggyel verte el az átkosban - ahol ő ott bokázott és elvtársozott feszt az újságoknál, hogy megjelenhessen minél többször - a lóversenyeken a pénzt. Egész odáig volt üldözve szegény.
Morvai honanyánkról szó se essék, az a Várú kompetenciája, őt feltáncoltatni...
De akik ennyire hitelesek antikomenistaként, hááát, mit mondjak.
@kaffogó hebrencs:
Ne mérlegeljünk. Golyót mindkettőnek.
@Tóta W. Árpád: Csányi Sándor pénze legalább jól érzi magát ott, idézet az Indexről. "Az érdekeltségeit összefogó CSIM szingapúri bejegyzésű cégről Csányi Sándor azt mondta a Népszabadságnak, hogy azért ott jegyezték be a céget, mert a 24 százalékot birtokló ázsiai tulajdonosok ezt kérték."
@bólint: "a mi szóróflakonnal szétbarmolt, teliszart, -húgyozott-hányt világunk és a között a steril falanszter között lehetne valami élhető átmenet is. Berlinben ezt hogy? "

Megmondom most is, de ha ez ennyire elképzelhetetlen, akkor majd megírom. A berlini metróban és kocsikban például ki van téve egy nagy tábla, miszerint 600 euró jutalom jár annak, aki egy rongálót (incl. graffiti) rendőrkézre juttat. Nincs graffiti. Ha lenne, környékbeli rászorulók maguk alakítanának hunterkiller brigádokat, mert 600 euró szép pénz.

másik példa: a magyar szállodákban is ki van írva általában, hogy nemdohányzó, én pedig leszarom. Vagy eleve érezhetően cigiszag van a szobában, vagyis szabad, vagy úgyse lesz semmi. A berlini szállodában az van kiírva: Élvezze a jó levegőt! Szállodánk egyész területe nemdohányzó.

Alatta apró betűvel, diszkréten: Amennyiben Ön dohányzik a szobájában, 150 euró takarítási díjat számolunk fel. Az is szép pénz. Nem is dohányoztam.

Ez az a rendpártiság, amivel én tök elégedett vagyok, és ami működik.
Ja elfelejtettem: az elkapott graffitizők és rongálok letöltendő börtönre számíthatnak, tehát nem működik, hogy a szemébe röhögök a rendőrnek, és reggelre kint vagyok.
"Egyelore annyit uzenek haza Egykori Szentatyank, II. Janos Pal szavaival: ne feljetek!"

Ebből a "ne féljetek" teljesen rendben is van! A "Szentatyánk"-kal már vitáznék, ui. nekem ő csak Karol Vojtila, aki mellesleg minden katolikus néhai főnöke, akivel nem álltam soha semmilyen alá-fölé-mellérendeltségi viszonyban a magánéletem és az egyház szekularizációja okán.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Nem örülök neki, de igazat kell adnom neked. Az általam elfogadott értelmezése a bolseviknak: Egy kisebbség, magát többségként feltüntetve, szervezett akciókkal a demokratikus kereteket meghaladó eszközökkel törekszik a poltikai hatalom kizárólagos megragadására és megtartására.

(Halkan teszem hozzá, hogy a Kossuth-téri akció támogatása a Fidesz részéről, a 72 órás ultimátumtól az ötórai szeánszokon át a kordonbontásig alapvetően belesimul ebbe a meghatározásba. Többek között, persze...)
@Tóta W. Árpád: Vagyis a nagy különbség, amit évek óta szajkózom: Ez az ország (vagyis az intézményei, szervezetei) NEM MŰKÖDIK.

Persze szorgos látszatmunka folyik mindenhol (és még az ügyintézőket sem kell mindíg kárhoztatni, nem mindenki láblógatós, sokan vért ízzadnak a melóban, mégha nem sok értelme van is).
Amolyan németesen precízen megszervezett dolgok kellenének...
Persze reménykedhetünk oviban, ha érdeke fűződik dolgokhoz azt képes kézben tartani, már csak az a kérdés, most mi is az érdeke.
@Tóta W. Árpád: Abszolút jó lenne, ha itt is bevezetnék ezt! SF-ban személyivel lehet szóróflakont venni,- ahogy mesélték ottani barátaink -, tehát nem lehet teljesen névtelenségbe burkolózva okádék gettóvá tenni a várost. Onnan jőve most Bp. néz ki lepukkant ilyesminek...
Bulgakov azt hiszem szintén ilyesmit írt a huszas évek Moszkvájáról (na ott azért volt rendpártiság is azért khmm): hogy fizettek a szemetelők azonnal, mint a katonatiszt. Bazi kigyúrt elvtársak korzóztak körbe egész nap és figyeltek, mert még nem volt mindenki annyira öntudatos, hogy ne dobálgasson el mindenfélét.

Én se értem, hogy itthon vagyonokért átadnak valamit, aztán az már nem érdekes senkinek, hogy ebek harmincadjára kerül az egész pár hónap alatt. A street art nekem nem itt kezdődik, hanem pl. a Moszkva téri rondaság átfestésénél index.hu/kultur/eletmod/2010/05/12/festekbomba_robban_a_moszkvan/.Annak van értelme, főleg ha valami koncepció és látványterv alapján normálisan megcsinálják, nemcsak a tagmánia kiélésére.
@bólint:
Kardos G. György nagyszerű író volt (Avraham Bogatir hét napja, Hová lettek a katonák, stb.) továbbá zsidó, egy ideig az észak afrikai angol hadsereg sofőrje, állítólag izraeli katonaként is szolgált. Kiskölyökként, halála előtt nem sokkal találkoztam vele, eszméletlen humora volt. Ellensége nem létezett, akik ismerték, imádták. Kuplék írásából és fogatókönyvekhez szövegezett párbeszédekből, amolyan "négerkedésből" élt. Csurkával nem állt szóba, mert bár maga is ivott rendesen, a böhöm embert erőszakosan fecsegő piásnak tartotta. Kardos György a Magvető kiadó nagyhatalmú igazgatója ugyancsak zsidó, korábban ÁVO-tiszt. Majd érdekes módon a kortárs magyar irodalom színe-javának jeles pártfogójává vált, így barátkozott össze Csurkával és más népi-nemzeti szerzőkkel. Temetésén Csurka bá' búcsúztatta. Senki sem csodálkozott, mivel Kardos igazgató eeetársat a jó írók közt nagyon sokan szerették, múltját is megbocsájtották (igaz, ő nem körmös bauerkedett). Csurka prófétai korszaka előtt temérdek zsidó (származású) művésszel volt jóban, azóta viszont csak azzal nem vész össze, akivel nem találkozik (korra- fajra-nemre való különbségtétel nélkül). Morvai nénit, a köpcös kalandor karrieristát e két emberrel, akár a remek drámaíró Csurkával egy napon emlegetni több mint tréfás: nevetséges.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Gondold végig a bolsevik szó jelentéstartalmát,"

Azt hittem, tisztában vagy vele, mi az a bolsevik. Megfigyeltem, hogy nagyon sok Orbán-fan nincs tisztában a politikai jelzők jelentéstartalmával. A bolsevizmus célja egy olyan világ létrehozása, ahol a proletároknak nincs nemzete, nincs vallása, nincs történelme, nincs családja, totális állami kontroll alatt tartják őket, olyan társadalomátnevelő módszereket alkalmazva, hogy még örüljenek is ennek az új világnak.

A Jobbik ezzel szemben egy durván soviniszta párt, újpogány vallással, kitalált nagymagyar történelmet hirdet. Ez bizony egy az egyben Hitler germán újpogány vallásának és kitalált árja történelmének magyar változata.
@Muster Mark: Talán érdemes volna Freudhoz fordulnod...
@palacklakó: "Egyébként egy cseh kollégám kérdezte ugyanezt: What about Dzsobbik?"

Bingó: Nemrég jártam Prágában, és (a magyar politika szemontjából neutrális) kollégáim hasonló kérdéseket tettek fel. Ők is, más cheh ismerőseim is azt mondták: Ha Magyarország szóba kerül a tévében, minden nyúzban benne van vágóképként a cirmoscica-gárda. Vonának sikerült a dzsobbik-gárda, és a törvényhozás-gárda kapcsolati imidzset erősítenie.

Nem állítom, hogy minden ilyen "rettegés" alapos. Nyilván vannak benne, pusztán l'art pourl'art rettegés-pumpálás is. Meg, a németeknél, különösen benne van az is, hogy számukra a nácizmussal való leszámolás az újkori identitásuk alapja. De minden tényezőt összevetve, egy kicsit felülemelkedve térben-időben, néhány, tőlünk idegen tényezőt hadd említsek meg:

- Európában a fasizmus, a nácizmus mindenütt egyfajta népszerű válasz volt a gazdasági és szociális problémákra, amit az adott emokratikus keretek között nem tudtak megoldani.

- A magyar nácizmus emlékét, ha már itthon sikerült relativizálni, a környező országokban élénken él az emléke.

- Feltételezve, hogy a dzsobbikkal és a cirmoscicásokkal szándékosan keltenek pánikot, s feltételezve, hogy ők igazából kiscserkészek posztmodern öltözékben, nem kéne elgondolkizni azon, hogy ha nem ezt az üzenetet akarjuk klüldeni külföldre, ahogy az ilyen üzeneteket dekódolják, akkor - a kommunikációelmélet szerint - nem azokban van a hiba, akik félreértik az üzenetet?
@nem1rem1: "Egy kisebbség, magát többségként feltüntetve, szervezett akciókkal a demokratikus kereteket meghaladó eszközökkel törekszik a poltikai hatalom kizárólagos megragadására és megtartására."

Hát, a bolsevikokra ez pont nem igaz. Egyrészt a többségüket mindig is párton belül értelmezték, és abban valóban többség is voltak, másrészt az akkori cári orosz viszonyok között a "demokratikus keret" értelmezhetetlen fogalom. Harmadrészt mindig is ditatúrát hirdettek, a "proletár" jelzővel megspékelve.
@nem1rem1: Anno bizony a meg nem értett festőművész kritikusaira is azt mondták, hogy károgás. Egyesek már a huszas évek végén azt mondták, hogy az a fickó háborúba viszi Európát, na le is oltották ezeket a hivatásos, fizetett rettegőket. Ma pontosan ugyanez történik. Attól, hogy megszoktuk, hogy a csapból is sovinizmus folyik, és ingerküszöbünk magasabb lett, még nem azt jelenti, hogy ezek az alakok kevésbé lennének veszélyesek a saját nemzetükre, Európára és a világra. Az a párt, amelyik egyszerre beszél fegyverkezésről és ideiglenes határokról, hatalomra kerülve könnyen háborúba sodorhatja a nemzetet. Valódi céljuk egyébként ez, csak gyávák felvállalni.
@nem1rem1:
Aki így dekódolja a tényleges magyar politikát, erőviszonyait és üzenetét, annak a bazmegfalvi önkéntes tűzoltóegylet rézgombos köpönyege is SS egyenruha. Várom, mikor öltöznek a tót gárdisták bocskorba, halinába, szűrbe, csatos réztüszőbe. Csodás a szerb csetnikek bojtos sipkája, a horvát usztasák fura csákója, a román ortodox vasgárdisták kelta (!) keresztje, stb. Így teljes a Kárpát-medencei nemzeti operett ruhatár. (Jegyek előre váltandók, elmaradt előadás esetén panaszkönyv a pénztár mellett).
rettegésre hogy van-e ok vagy sincs az teljesen mindegy. a jobbert ez nem érdekli. ő csak tolja a butaságot, a "bérrettegőzést", tekintet nélkül arra, hogy éppen valós felelemről vagy valami paranoiáról van-e szó.

mert most épp ez a jobber a mém, holnap meg majd valami más lesz...

emlékezzünk csak vissza hogy elvileg ennek az egésznek gyurcsány az oka... hát röhögnöm kell, de lehetséges hogy van aki annyira ostoba talán még mindig azt hiszi ha gyurcsány lemond feloszlik a magyar gárda?

csak mert a bérrettegők elleni ultimate érv mindig gyurcsány volt. az ő személye az okozója minden szélsőségnek. gyurcsány már sehol, a fidesz 2/3maddal a parlamentben. ennek ellenére magyar gárda még mindig van, a zsidózás/cigányozás pedig reneszánszát éli.

meg a rohadék PC ugye? "ellehetetleníti a problémák megvitatását"
hogy mi maradt a problémák megvitatásából PC nélkül? "zsidó", "komcsi", "cigány". ennyi kérem.
hát tényleg kibaszott jót tett a közbeszédnek hogy lerázta a PC rabigáját!

meg úgy általában tényleg annyira szuper dolog ez a jobber mainstream, annyira remek dolgok történnek mióta "ébred" a magyar...
@nem1rem1:

Igen, ezt az általánosító értelmezést gondoltam nagyjából magam is.

@kaffogó hebrencs:

Nem tudod, vagy nem is akarod elemelni a bolsevik fogalmát a történelmi tényanyagtól. Mondom: fordulj Gerő András történészhez, az MTA doktorához, és vele tisztázd, h ő mennyire orbánfan, mert ugye szted az orbánfanok magyaráznak félre bevett fogalmakat.

@test subject #28, a történelem Ura :D:

"hát röhögnöm kell, de lehetséges hogy van aki annyira ostoba talán még mindig azt hiszi ha gyurcsány lemond feloszlik a magyar gárda?"

Igen, én vagyok olyan ostoba, h makacsul azt hiszem, h ha gyurcsány 2006. szeptember 18-án lemond, majd új választást írnak ki, sosem jön létre a Magyar Gárda. Ez esetben még tv-ostrom sem lett volna, és annyi minden más...

A PC a liberálisok legnagyobb ellensége, ha jól gondolom. Antiliberális vagyol? Hiányzik a PC?

Sztem nem a jobbereknek vannak rögeszméi, hanem neked vannak rögeszméid arról, h mik a jobberek rögeszméi.:DD

Ébredj fel, ez már nemcsak neked fáj, magad maradtál...;-]
Nesztek, itt van a mocsok jobbikosok aknamunkája: index.hu/bulvar/2010/05/25/zsilipet_loptak_baranyaban/

Mikor jön már az a bizonyos rend lesz itt egy héten belül? Faszomat sem érdekli a 2-ős állampolgárság, amíg nincs közbiztonság... Legközelebb a jobbikosok lélegeztető gépet foglnak lopni a kórházból, vagy a Soroksári- dunaág Kwassay zsilipjét lopják el, és elárasztják vele egész dél-Pestet és vonzáskörzetét egész Ráckevéig... többszázezer lakás lesz lakhatatlan és életveszélyes...

Hol vannak a retorziók? Mikor lesznek meg a tettesek, és az orgazdák, akik átveszik a vasat? Mikor fognak már végre ezek a férgek életük végéig követ törni, hogy törlesszék a társadalommal szembeni adósságukat!
@test subject #28, a történelem Ura :D:
A "magyar" eddig sem aludt, legfeljebb szunyókált. A Jobbikra szavazók fele, korábbi szoccerek, nyöggerek horkoltak a maszop édes ölén, majd felriadtak, és rájöttek, hogy ők is szittyák. Most ősi magyar mangalica szalonna (eredetileg szerb) alatt a parazsat szíttyák.
@test subject #28, a történelem Ura :D: "ultimate érv mindig gyurcsány volt. az ő személye az okozója minden szélsőségnek."

Igen, ez a primitív gondolkodás áthatotta a teljes jobboldalt. Dehát már Hitler is megírta a Harcom című jobbszél alapműben, hogy egyetlen ellenséget kell okolni mindenért. Jellemző, hogy még ezt a módszert is a bolsevikoktól lopta.
@kaffogó hebrencs:

Szegénykéim...
meddig tart még a szemellenzőtök gyurcsány tekintetében?
Nem okozott még elég kárt a ti oldalatoknak ...túl azon, h mit okozott az országnak...

...hihetetlen, h mennyire bírtok ragaszkodni hozzá... ..a végsőkig.

Vegyétek már észre, h még Bajnai is mennyivel indokoltabb idol lehetne az ún. balliberális oldalnak, pedig még csak választást sem nyert, de ő legalább csinált vmit, ami nem arról szólt, h visszahozza a szarból a választást nektek bármi áron.
A hét legjobb posztja, amit az itt kommentelő balliberálisok tizede sem fog megérteni, mert bármennyire is bunkó tud lenni néha az, aki mondja, legalább annyi igazságot - ha nem sokkal többet - lát pártjából, mint az őszödi beszéd elmondója.

A kapitány neki fog menni gyurcsánynak és köreinek:
"Pártunk ellégiesült a kormányzás habverőjétől, s most utólag nézegethetünk, hogy kik is kormányoztak helyettünk és a nevünkben."

A továbbiak itt:
kapcsolat.hu/blog/levelet_fuj_a_szel

Különösen ajánlott Tóta W. Árpádnak, aki még mindig tartozik a saját őszödijével;-]]
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Nem értelek, Malac. GyF egy miniszterelnök volt a sok közül, aki réges-régen lemondott. Az, hogy ő roppantotta be az MSZP-t, nettó hülyeség, nélküle már 2006-ban eljött volna egy ehhez hasonló vereség. Lásd a 2004-es EP választást, ami 2/3-ados FIDESZ győzelem lett volna, ha OGY választás lett volna.

GyF -et nem kell szeretni, lehet azt mondani, hogy káros volt az a politika, amit csinált, de az konkrétan a legsötétebb primitívizmus volt, hogy még a mohácsi vereségért is őt okolták, okoltátok. Biztos vagyok benne, hogy egy fokkal kisebb fokozaton járatott gyűlöletkampány GyF ellen több szavazót hozott volna 2006-ban, és megnyeri a FIDESZ azt a meccset.
A posztkomcsi monstrum, az MSZP pusztulása pedig kifejezetten üdítőleg hat Magyarországra. A hülye MSZP baszta megcsinálni azokat a reformokat, amiket a szomszédaink rég megtettek, mert féltek, hogy akkor majd Kádár népe nem fogja őket szeretni. Így aztán hiába jöttek az újabb és újabb megszorítások, a struktúra ugyanaz a pazarló fostalicska maradt, tehát középtávon semmi haszna nem volt az áldozatoknak.

A rendszer megreformálása Ovi nagy feladata. Majd meglátjuk, mit mer belőle megcsinálni.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "meddig tart még a szemellenzőtök gyurcsány tekintetében?"

Azt nem értem, hogy miért nem teszed fel magadnak is ezt a kérdést? ;)

Az' gyurcsány csak egy figura. A történetet nem a személy generálta, a személy csak megszemélyesíti(!) a néphangulatot.
Ovi is csak egy gyurcsány, ne félj majd még meglátod egyszer (lehet hogy évtizedes nagyságrend kell [neked!] a megvilágosodásodhoz, de vénségedre meglesz, ne félj).
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Nem tudod, vagy nem is akarod elemelni a bolsevik fogalmát a történelmi tényanyagtól."

A nemzeti bolsevik félrevezető, mivel azt sugallja, hogy a Jobbik vörös kötődésű párt, pedig nem az. Bár néhányan tudni vélik, hogy az MSZP kreatúrája, ami olyan szintű nettó baromság, hogyha nem Kövér terjesztené, foglalkozni sem kellene vele.

"sosem jön létre a Magyar Gárda."

Létrejött volna. A szabolcsi, borsodi eszméletlen középkori és állapotok a kiváltó okok, nem pedig GyF. Annyi köze van GyF-hez, hogy az ellene való szembenállás egyik ikonja lett, de ezt a státuszt a két pofonnal operáló Ovi alatt is megőrzi. Mert attól, hogy nem mondja be a Párthírtévé, hogy a gárdisták igenis aktívak, a jobbára nem előemésztett tévéhírekből tájékozodó fiatalság tudja, hogy a szervezet él és virul.

Egyébként nem az első és nem az egyetlen paramilitáris szervezet, bár kétségkívűl a legsikeresebb.

A csőcseléknek pedig mindegy, hogy híd, tévé székház, vagy más, ha valaki elállatiasult formában
pusztítani akar, akkor pusztítani fog.
@Várúr: Hol érdekli azokat a szittyaság? Elitellenes protest szavazók, akiknek kapóra jött a Jobbik. Remélhetőleg soha nem szavaznak többet az mszp-re, de a jobbikból is elegük lesz. Inkább 10 Semjén, mint egy Novák.
Ez a Jobbik valódi programja, a zsidócigányliberók kiirtása és a történelmi határok háborúval való visszaállítása mellett. Ezt takargatták, amikor olyan hangosan Gyurcsótányoztak meg Likud Viktoroztak.

Földgyógyító Dobünnep 2009. június 12-14.

9.00- Kötetlen beszélgetések Szabó József Pikó látóval
10.00-18.00 óráig PRÁNA-JURTA -Tradícionális Prána Nadi Tibetbıl- A szellem és a test energiájának harmonizálása. (Miskolc)
11.00 Bodnár Erika „Színia” (írónő) legújabb „Szertan” c. könyvének bemutatója, dedikálás, beszélgetés az írónővel
12.00 Kovács Kálmánné (ásványos Nóri) Ősi tudás- gyógyítás az ásványokkal c. előadása
13.00 Pitlu János „Gondolatok a világról” c. elıadása
14.00 Végeknek Tüköri Hagyományőrző Haditorna Egyesület viselet és haditorna bemutatója
15.00 Völcsei Judit ZUK Lélekgyógyász: Lelkem útjain Szepes Máriával c. könyv, és önismereti cd bemutató, interaktív beszélgetés.
16.00 A Nap Párducai Szabadíjász csapat bemutatója
17.00 Varga Ferenc elıadása a rovásírásról
18.00 Dr. Varga Tibor (jogtörténész) „Szentek Országa Sacra Pannonia” – A Szent Korona eszmei alapjai c. előadása
19.00 Fehérholló İskü és a Tőzmadár Táltos Dobkör előadása
20.00 Napvágás Nemzeti Rock Zenekar koncertje
21.15 Kurul Dobosok koncertje
22.15 SZERTŐZ – Tőz-, és dobszertartás „TATUS” táltos vezetésével
A közös dobolás után Vámosi László népzenész közremőködésével Táncház
hajnalig.
@kaffogó hebrencs:

"Az, hogy ő roppantotta be az MSZP-t, nettó hülyeség"

Nah, ezen a ponton feladtam, és csak annyit tudok mondani:

több gyurcsányt a balliberális oldal politikájába! Hajrá!

@eMeL:

Le kellett volna-e mondania gyurcsánynak 2006. szeptember 17-én este, vagy legkésőbb szeptember 18-án?

Belátod-e, h tévedés volt, és rengeteg kárt okozott az országnak és a baloldalnak az, h nem tett így?

Lett-e volna 2/3-a valaha a Fidesznek, ha akkor lemond?

Istenem, kezdek arra gondolni, h bár mívesen tudtok időnként érvelni, fogalmazni, de valahol mélyen nagy butaságokat gondoltok a politikai okok és okozatok tekintetében...
@Várúr: Olvastam Kardos G.-t. És tudok a másik Kardosról, Moldova mentoráról.

DE bizony a régi magyar nemzetes körökben azt mesélték, hogy a G.-és Kardossal járt - hogy pontosan mikor, nem tudom - lovizni Csurka. Lehet, hogy bohó ifjúságukban történt mindez. A Házmestersirató tényleg jó volt Cs.-tól.

Nézd, Morvaitól nekem is kijön a gálám, szerintem gyakorlatilag permanensen nincs magánál. DE volt egy korszaka, amire azt mondják tanítványai és munkatársai, hogy igenis jól és elhivatottan védte az elesetteket, a családban erőszakoltakat. Ezt tőle - ha ma árnyéka se önmagának - nem lehet elvitatni tőle.
@Várúr:

ááá nem szunyókált a magyar, hanem kómában volt!
a tv2 volt az altatóorvos, az rtl klub pedig az agysebész. a balliberális média kioperálta a beteg agyát, hogy egy kis módosítást eszközöljön rajta, de az sajnos felébredt mielőtt visszarakták volna és most agyatlan zombiként itt jár köztünk :)
"Le kellett volna-e mondania gyurcsánynak 2006. szeptember 17-én este, vagy legkésőbb szeptember 18-án?"

Le.

Belátod-e, h tévedés volt, és rengeteg kárt okozott az országnak és a baloldalnak az, h nem tett így?"

Az országnak nem, egy előrehozott a gazdasági összeomlás szélén csak olaj a tűzre.A posztkádári mszp szavazóbázisát sem a beszéd fogyasztotta, hanem a 2006-os megszorítások. Erről világos mérései voltak a Gallupnak.

Lett-e volna 2/3-a valaha a Fidesznek, ha akkor lemond?"

Miazhogy, nagyonis. Az őszi önkormányzati választások eredménye 2/3 körüli eredmény volt. A Jobbikkal együtt biztos, hogy meg lett volna a 2/3, ami sokkal rosszabb lett volna, mint a sima Fidesz 2/3.

"de valahol mélyen nagy butaságokat gondoltok a politikai okok és okozatok tekintetében... "
Hülyék vagyunk, mint a segg. De majd megjavulunk, templomba járunk és Ovira szavazunk, mint minden tisztességes, értelmes és nem agyonverni való magyar ember.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "A hét legjobb posztja, amit az itt kommentelő balliberálisok tizede sem fog megérteni,"

Jajj, Szanyi elvtárs kritikus hangot üt meg a Pártban. Ezek leragadtak olyan 1972 körül. Szanyi elvtárs be van szarva, hogy 2014-re semmi nem marad a pártból, ezzel a hanggal akár még a Fideszbe is befogadjátok, mint anno Csintalant.

Természetes mi, sötét, primitív segglyukak ebből sem értünk semmit.
@kaffogó hebrencs:

nemhogy nem értem meg de még csak el sem olvasom, annyira buta vagyok.
@kaffogó hebrencs:

"Hülyék vagyunk, mint a segg."

Nem én mondtam...

"Az őszi önkormányzati választások eredménye 2/3 körüli eredmény volt."

Annak egész más a szisztémája. Olyan, mintha az ogy választáson mindenütt csak egyéni körzet lenne. Annak idején jó, ha szűk 50% meglett volna a parlamentben a Fidesz-KDNP pártszövetségnek.

Ez is több volt, mint amit érdemeltél.

Ps.: 3 ember szavazott nemmel az állampolgársági törvényre:
Gyurcsány, Szanyi (kapitány), Molnár Csaba.

Ezzel Szanyi el is kúrta a kritikájából és egyéni győzelméből adódó helyzeti előnyét.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

"Annak idején jó, ha szűk 50% meglett volna a parlamentben a Fidesz-KDNP pártszövetségnek."

Szűk 50% majdnem meglett 2002-ben is. Úgy megnyerték volna az előrehozottat, mint a huzat. Tudták ezt Szanyiék is, ezért maradtak a seggükön. 2010-ig el lehetett húzni a valósággal való szembenézést. Nevezetesen azt, hogy a magyar társadalom számára mondnivalójuk, programjuk nincs, ezért a korábban rájuk szavazók szépen elpártolnak tőlük.

"Ezzel Szanyi el is kúrta a kritikájából és egyéni győzelméből adódó helyzeti előnyét. "

Ha ennyire ltája a hibákat, akkor miért nem szólt 2007-ben? Hja, azért, mert baromi jól el volt ő ott a frakcióban, nagy pénzekért csinálta a semmit. Ez a megélhetési forma számára még négy évig adott, gondolnia kell a nehezebb időkre.

"Ez is több volt, mint amit érdemeltél."

Köszönöm, ő, Mester, hogy értékes időd oly tudatlan személyem okítására szentelted értékes időd.
@bólint:
Andersen is mesélgetett sok mindenről, igaz, a Magyar Nemzetbe nem írt, lóversenyre sem járt. Lehet, hogy Kardos G. ivott, lovizott Csurkával is, mittomén... Cimborák nem voltak. Tök lényegtelen. Úgy tudom, akkoriban Csurka remek zsidóvicceket mesélt, Kardos G. még jobbakat. Morvai néniről: asszem változó korba lépett szegény. (Kihagyó mensi, hadarás, felfűtött viselkedés, kényszeredett mosoly, stb.)Egyszer láttam a jóasszonyt, kissé zavart, hogy másokat nem hagy szóhoz jutni, de nem váltam szakértőjévé. Egy képzett nő erőszakos hülyesége másokénál jobban zavar, ennyi.
Izlandon is győzött a demokrácia:

"A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Jón Gnorr komikus protestpártja elképesztően magas népszerűségnek örvend Reykjavíkban, és a szavazatok 44 százalékára számíthat a szombati voksoláson. A többi szavazat várhatóan három nagy párt között oszlik majd meg a fővárosban: a konzervatívok és a szociáldemokraták 21-21 százalékot kaphatnak, a Baloldal-Zöld Párt pedig 10 százalékban bízhat."

"nem fogja betartani egyetlen választási ígéretét sem, és tagjai nyíltan hirdetik megvesztegethetőségüket."

www.fn.hu/kulfold/20100525/hatalmat_kaphat_izlandi_viccpart/
@Várúr: MK 63-ban született, nálam tíz évvel fiatalabb ezek szerint. Klimaxolnia kicsit korai időpont...

Amúgy: nem mindenki gárgyul meg a menopauzától vezényszóra. Pl. még a leghőhullámosabb korszakomban sem hadartam - pláne echte nyilas rizsát -, nem vigyorogtam ha kellet, ha nem, ilyen vadalmásan és főleg nem uszítottam kivevés nélkül. Viszont nem is keresek ezzel havi 3 millert Eu-parlamenterként.
Polonius-szal szólva"‚őrült beszéd, de van benne rendszer“. Ami ilyen szépen termő állást hozott neki. Ez a tragikus ma, 2010-ben, ha már Shakespeare-hez jutottam el.
Na de leakadok a naccságáról, ennyit tényleg nem ér. Csak a nagypofájúak múltbeli üldöztetésének hamisságára akartam rávilágítani.

Amúgy azt meséli az a mocsok urban legend, hogy amikor hős mellényes fiai nyusziülafűben tüntettek a Gödörnél, ő azért nem volt lelkesíteni őket, mert épp megszabadult legújabb magzatától. Ilyen mesés kedvű a magyar, hiába, mind-mind egy-egy fiókAndersen vagyunk.
@bólint:

Kis kezét csókolom! Nem lehetne vmi részletesebbet a hüvelygombáról is?:o)
@malacz69【ツ】rettegés elemző: A Csók és könny alatt. Akkor van az ideje, tudhatnád a kreatívoktól...
@kaffogó hebrencs: akkor én kérek elnézést. Nem akartam átesni a ló túloldalára sem!!!

(Igazából nem is szeretnék választani jobb és bal oldal között, még ha eddig ez a felosztás is volt a megszokott, vagy legalábbis e szerint osztották meg az országot. Ugyanis mindkettő értékeire szükség van. Például nem sokat ér az egyéni kibontakozás lehetősége egy olyan világban, amiben gondot okoz a létbizonytalanság, és nem tervezhető a jövő.

Mit ér a szabadságunk, ha közben teljesen eladósodunk? És mit ér a munkáért kapott pénz, ha közben nem jut idő a családra, vagy ha a pénz oltárán feláldoztuk a környezetünket és az egészségünket?

Inkább a között választanék, ha szabad, hogy nemzeti érdekről, vagy idegen érdekekről van szó. Ha az előbbit támogatják bal oldali politikusok is (és szerintem ez kötelességük lenne), akkor azok ugyanúgy szövetségeseim, mint akik a jobb oldalon ülnek.)

Nekem inkább azzal volt bajom, hogy úgy véltem a drasztikusabb vélemények már nem jutnak át Tótawé szűrőjén. (Ha ez nincs így, akkor nem szóltam.)

És hogy direkt ír időnként olyan cikkeket, melyek pusztán polgárpukkasztó szándékúak, népszerűség hajhászó cikkek (pl tipikusan ilyen hálás témákat adnak az Egyházzal kapcsolatos beszólások) és melyek nem viszik előre az országot, nincs mögöttük kritikus szemlélet, konstruktív kritika vagy javaslat, csak pusztán támadás, vagy manipuláció ilyen-vagy olyan érdekek, gondolkodás, felfogás ellen.

A széljárás alatt azt értettem, hogy voltak olyan cikkek, melyek majdnem hogy Fidesz pártiaknak tűntek (talán akkoriban amikor az MSZP-t főleg volt miért kritizálni), és volt egy sor cikk (a többség), főleg közvetlenül a választás előtt, ami meg ellenkezőleg, Fidesz ellenesnek tűnt. Korábban meg inkább SZDSZ pártinak tűnt a blog, most ehhez képest inkább olyan semmilyen.

Olyan érzésem van, mint ha Tótawé megpróbálna szabadelvű maradni, de úgy, hogy közben azt, ami ezt szélsőségesen képviselte (az SZDSZ-t) már ő is elítéli, ugyanakkor pozitív véleményt sem mer megfogalmazni a jelenlegi kormánnyal kapcsolatban, mert azt gondolja, hogy ha kiemeli azokat az elveket, melyek pozitívak, azzal már azt sugallná, hogy jobb oldali válna, amit meg ugye nem szeretne felvállalni.

Főleg kényelmetlen lenne beismerni, hogy az Orbán-féle politikában több az emberi vonás, mint amennyire mindenki féltett minket tőlük, főképp a baloldalról.

Pedig egyszerűen csak elvek alapján kellene írni, eszmei síkon, és nem pedig hatalmi erőviszonyok és személyeskedés alapján megközelíteni a dolgokat.

Biztos vagyok benne, hogy Tótawének van rengeteg ötlete arra, hogy mit kellene csinálnia a kormánynak, mi vihetné még előbbre az országot, milyen hibákat kell elkerülniük, milyen elvek szerint kellene politizálniuk stb. Ezekről mind-mind lehetne írni és ezzel nem csak hasznossá válna a blog (és érdemi viták indulhatnának meg), hanem egyúttal elkerülhetővé válna az is, hogy ilyen-olyan skatulyákba lenne tótawé kényszerítve, azaz neki is mozgási teret adna.

(Nagyon remélem, hogy ez a fajta megközelítés nincs ellenére azoknak, akiktől Tótawé kapja a fizetését!)

Kicsit hosszú voltam, de azt hiszem elmondtam a lényeget. És elnézést kérek mégegyszer azoktól, akiket az előző kommentben alaptalanul megbántottam.
süti beállítások módosítása