W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A gumid kopjon, ne a hazád!

2010.04.29. 06:00 Thoroczka-Wass Ábel

Hogy mennyire megérett Magyarország a radikális változásra, azt a most lezárult korszak végvonaglásai mutatják be éles megvilágításban. Kiábrándítóan, dühítően ostoba rendszerek uralkodtak felettünk, amelyek már csak megszokásból csuszamlottak előre saját, lassan csordogáló nyálukon. A szabályoknak rég nem volt értelmük, az állami intézmények elbutultak, ellustultak, de újra és újra felírták a régi, sose működött receptet a beteg országnak. Ennek most vége, elvtársak.

Ilyen nevetséges, torzszülött dinoszaurusz a médiaszabályozásért felelős testület, az ORTT is. Ostobasága, korlátoltsága, a kortárs vagy legalább a tíz évvel ezelőtti média megértésének teljes hiánya, és persze a mutyizó korrupció tette köznevetség tárgyává. Most remélhetően végre fellélegezhetünk, és a hazánkra borult éjszakából aláfoszlik egy zsebkendőnyi gyászposztó.

A történet, amivel e reményteljes csillagórán észrevétette magát a kipusztulásra érdemesült bűnszervezet, részletesen ide „klikkelve” olvasható, röviden pedig a következő.

Társadalmi célú hirdetésben igyekszik felhívni egy civil szervezet a figyelmet a nemkívánt terhesség következményeire, az abortusz elkerülhetőségére. Oly cél ez, amely a huszonegyedik század hajnalán bizonyosan élvezi a nemzeti egység támogatását. Ebben a kisfilmben a lehető legóvatosabb módon utalnak az abortusz kellemetlen mivoltára, és arra, hogy ennek oka a felelőtlen szex. Ennyi az egész, de az Országos Rádió és Televízió Testület, amely a saját nevét sem képes helyesen leírni, ezt a hirdetést betiltotta. Előre jelezték, ők a gumitörvényt úgy fogják alkalmazni, hogy ez véletlenül se juthasson el azokhoz a magyar lányokhoz, akiknek a sorsát jobbra fordíthatná. A gyermekekre ugyanis káros lehet szerintük, és hiába bizonygatja a civil egyesület, hogy az érintett 13-14 évesek számára a magzatgyilkosság még annál is károsabb, mint a film megtekintése, az ostoba apparátcsik ezt már nem fogja fel. Nincs hozzá agya ugyanis. Egy alsóbbrendű, degenerált, kontraszelektált alfaja alakult ki a magyarnak, és az eddigi sorscsapásokat jórészt az okozta, hogy megadatott nekik, hogy törvénykezzenek, szabályozzanak, irányítsanak. A haza fényre derülését attól várhatjuk, ha a debilek helyére hozzáértők kerülnek végre.

Ehhez minden adott. A nemzeti oldal roppant hátországa rendelkezik azzal a közbölcsességgel, amely az efféle bornírt pótcselekvéseket átlátja, leleplezi, és megálljt parancsol nekik, mégpedig ellentmondást nem tűrve. Napnál világosabb, hogy az államnak, a közmédiának egyenesen feladata a szexuális felvilágosítás és a védekezés népszerűsítése. Az pedig a legkevesebb, hogy ha már egy öntevékeny egylet vállalta ezt fel, akkor az állam ebben ne akadályozza őket. Hiszen ez az ország érdeke, és aki ezt akadályozza, az… nos, nem rondítok a pillangó hajnalba nyers szavakkal, de az ilyen embernek bizonyára van elszámolnivalója a hazája felé, és tudnia kell, hogy egyszer ezért felelni fog.

Különös örömmel tölt el, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt, amely ezidáig mintegy búvópatakként formálta a jobboldal – és nem utolsósorban Orbán Viktor – gondolkodását, várhatóan jelentősebb szerephez jut Magyarország feltámasztásában. Az effajta ügyekben mutatkozhat meg nemzeti elkötelezettségük, odaszenteltségük. És az jel lesz egész Kárpátországnak, fenséges példa, hogy miképpen lépi át saját árnyékát az igaz, felelős hazafi. Mert igaz ugyan, hogy a Szentszék és Jelenlegi Szentatyánk kissé lemaradt az abortusz és a fogamzásgátlás ügyében (illetve abban, hogy a kettő között összefüggés van), de az ország érdeke egyértelműen az, hogy inkább gumióvszerrel vagy tablettával szerelmeskedjenek a magyar lányok, mint hogy boncasztalon kaszabolják össze a hamvas kelyhecskéjüket. Az életeket nyomorító álszentség, amely Rómát még mételyezi, a magyar feltámadásban szertefoszlik. Nándorfehérvár után újra példát mutatunk a keresztény világnak, s a haza fényre derül. Isten minket úgy segéljen!



Címkék: tévé egyház kdnp hülyemagyar

253 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr531961011

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ORTT a zzzanyád ! 2010.05.01. 15:35:03

 az ORTT bizonyította totális alkalmatlanságát.osoba, bornírt, képmutató banda.OV és a fidesz változtathat, ha akar.remélem nem fogják el-qúrni (a la el quró)...   csak pár link:http://vastagbor.blog.hu/2010/04/30/elhallgatna_a_tini...

Trackback: Abortusz 2010.04.29. 13:17:39

Ma Magyarországon a terhességmegszakításnak (abortusz) különböző, törvény által elismert és elfogadott esetei, lehetőségei vannak:  1. Egészségügyi ok (ha a terhesség az anya életét veszélyezteti, ha a terhesség az anya egészségét

Trackback: Prüdéria vs. Felvilágosítás 2010.04.29. 11:00:52

Az internetre (még) szerencsére nem vonatkozik a médiatörvény. Hogy miért kell ezt kihangsúlyozni? Részletek itt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már akkor is fényre derülne a haza, ha az ORTT, és más gittegyletek előre, hivatalosan is elmondhatnák, hogy mit lehet, és mit nem. Sőt, továbbmegyek, ha ez a szabályokból egyértelművé válna. És akkor a reklámügynökségek tudnának olyan szpotot gyártani, ami éppen átmegy, és sokkol. Én csak ennek szurkolok.
Testvérem az Úrban arra céloz, hogy kormányunk első lépései közt szerepel, hogy feloszlatja az ostoba szervezeteket? Akkor már csak egy telefonkönyv kell nekik, nehogy valamelyiket kihagyják.
Mártír Árpi!

Jössz-é mellém a keresztre? Legalább kiszellőztetnéd egy csöppet a kis buksidat! :)))

Az írás amúgy pont elevenbe fog vágni. Ügyesen pécézted ki azt a kérdéskört, ahol várhatóan iszonyú ostobaságokat követ majd el a következő kormány. Most már csak az a kérdés, hogy meg is tudod-e majd dícsérni őket, alkalomadtán...?
Nem a kottont kell népszerűsíteni, hanem az abortuszt kell betiltani...
@kolbászoszsömle:
Szerintem meg akkor sokkal egyszerűbb lenne a közösülést betiltani. Alanyi jogon járjon minden magyar asszonyállatnak az erényöv!

És az egyéb opciókról / örömszerzés szempontjából alternatív testnyílásokról mi legyen az álláspontunk? Az is meggondolásra érdemes opció, hogy az emberekenek is fejlesszünk-e erényövet, nehogy buzulásnak induljanak. Az tenne csak igazán be a keresztyén értékeknek...
@Cartman (ex Cartman): majd a konzervatív-keresztény kurzus megoldja a dolgot.

Az egyik ifjúsági műhelyükben pl megtudtam tőlük, hogy azért kell csökkenteni az önkormányzati képviselők számát, mert a fidesznek nincs elég nagy tagsága.

Úgyhogy egy ilyen lépéssel (abortusz betiltása) közelebb kerülni a baráti Lengyelországhoz nem csak üdvös, de szükségszerű lépés is.
És még nagyon keresztényi is.
Főleg, ha a kottont is csak 18. életév felett tesszük elérhetővé, csak üvegszekrényben, kulccsal őrzött helyről történő árusítás mellett.
Gézuka, használd a második bejáratot, mint a pap bácsi, mutatom. Így elkerülöd a bajt.
A punci BŰN! Mit maszatoltok itt a részletekkel, hogy abortusz, meg ORTT.
@kolbászoszsömle:
... továbbá a hozzád hasonló hülyékkel is kezdeni kéne valami durvát.
@kolbászoszsömle: Ehhez csak gratulálni tudok.
@Árpi: Te komolyan ezt várod a Tömjénéktől, vagy csak nem vagyok elég fogékony így korán reggel az iróniára?
Én külön szeretném megköszönni a cikkhez mellékelt képet. Megcsinálta a napomat :)
@kolbászoszsömle: Ez az! A feketén végzett magzatelhajtásba bele is dögölhet az a mocskos parázna, úgyhogy ez a megoldás. Méghogy koton...ugyan.
[Aki komolyan veszi a fentieket, megrúgom]
@kolbászoszsömle: ha viccből írtad, akkor hehe. ha nem viccből írtad, akkor bizony jó nagy primitív műkeresztény paraszt vagy.
@Cartman (ex Cartman): "Alanyi jogon járjon minden magyar asszonyállatnak az erényöv!"

a fraszt jarjon, kotelezoen kellene viselni!
Ne aggódjatok, @kolbászoszsömle valószínűleg egy pedofil pap,hát se kottonra (sic!), se abortuszra semmi szüksége.
:-D
@kolbászoszsömle:
"azért kell csökkenteni az önkormányzati képviselők számát, mert a fidesznek nincs elég nagy tagsága"
Hát ez tény. Látnod kéne azokat az arcokat, akik legutóbb bekerültek nálunk a testületbe. :) Viszont ez egyébként szerintem igencsak pozitív hozzáállás. (Szemben azzal, hogy megpróbálják klientúrával feltölteni a posztokat.) Nagyon bátor dolog lenne, ha leépítenék az önkormányzatok (lét)számát...

"Úgyhogy egy ilyen lépéssel (abortusz betiltása) közelebb kerülni a baráti Lengyelországhoz nem csak üdvös, de szükségszerű lépés is.
És még nagyon keresztényi is."
És most minden baromnak el fogod magyarázni, hogy nem úgy gondoltad? :)
TWA: Mar latom a tavolba bizakodoan tekinto szemeimmel amint a KDNP aranyozott szegelyu, orbanprofilos nemzetiszin zaszlojaval meghirdeti a Kotont a Magyarnak (KM) mozgalmat - nyilvan a koton AFA mentes lesz - es ennek kereteben eloszor a Tortenelmi Magyarorszag Teruleten (TMT) ervenyteleniti a Szentszek fogamzasgatlassal kapcsolatos idoszerutlen allasfoglalasait, majd a biborosi testulettel torteno ebben es mas temakban tartott hosszas teologiai vitakat kovetoen kiszakad a katolikus egyhazbol megvalasztvan sajat papajat.
Nekem mar csak az nem vilagos, hogy ki fogja elvallalni?
@ern0: Nomajd ha az internetet is az új médiahatóság alá vonják, akkor itt sem lehet ilyeneket büntetés nélkül belinkelni. Sem írni! :-)
Hasonlóan az Artisjus-al is történhetne valami. Ha valami gittegylet, akkor az az.
@huba:
De mi van, ha nem fussa rá a segílyből? Hidd el, mindannyiunknak jobb, ha alanyi jogon jár... :)))

Na, akkor lássuk csak:
1. keresztényfikázás megvolt;
2. homofóbia letudva;
3. cigányozás dettó.

Valaki még gyorsan zsidózzon egyet, és valamilyen apropóból kerüljenek elő a pedofilpapok is, és akkor mára végeztünk!
@nagyza: Zsömle már csak ilyen rengetegeszű :)
Pusztulásra érett ez az ORTT. Amúgy nem hiszem, hogy egy ilyen filmecske érne valamit, legalábbis biztos, hogy né nem azért nem dohányzok, mert a sok ellenkampány hatott volna rám.
@noirp: Nincs ezzel semmi baj!
A drognál sem az a lényeg, hogy minél kisebb legyen az ártalom, hanem, hogy a politika elvárásainak megfeleljen a szabályozás.
@szempontpuska: Nem kell új médiahatóság az internet féken tartásához, pl. ha megírják a szar borodról, hogy szar, akkor be is lehet perelni, és meg is nyerheted.
@J. McClane: az artisjust remélem felrobbantja a Pintér
@kolbászoszsömle:
Sok lesz. Statisztikai módszereket ajánlok...
Látom, sokan nem értik igazán a magyar hatóságok létezésének okát:
1. Pártközeli emberek éhes száját be leht tömni zsíros állásokkal.
2. A hatóságokkal kapcsolatba kerülő vállalkozásokat hatóságfüggővé lehet alakítani, aki nem akar behódolni, azt halálra lehet szivatni.
3. Létük igazolására hatalmas átfogó felderítő-leszámoló akciókról beszámolni, ezáltal a jól működés (vagy a "még több ember kell") látszatát folyamatosan fenn tartani.

Természetesen a következő kormánynak nem érdeke ilyen jól prosperáló szervezeteket, mint pl. az ORTT megszüntetni (LOL! Minek?). Csak az embereket kell kicserélni, egy kicsit átnevezgetni-átszervezgetni és megújult erővel, energiával 110 %-osan hozni az elvárásokat.
A problémát a rengeteg hatóságnál egyébként abban látom, hogy a 20 év már olyan hatósági generációkat termelt ki, olyan fiatalokat állított hadrendbe, akik nem képesek megkérdőjelezni a saját létük értelmét. Hittel vetik be magukat pl az ilyen médiafigyelésbe is, azt hiszik, hogy ők teszik szebbé, jobbá ezt az országot, bezzeg a sok köcsög vállalkozó meg adócsalással tömi a milliókat a zsebébe.
Olyan fordulat kell ide, ami pl az EU csatlakozásnál volt, amikor is sok vámost (nem eleget) elbocsátottak. Azóta persze megint van felvétel vámosnak is, hogy megfáradtan 40 évesen nyugdíjba mehessenek.
Árpád!

Hogy kerülnek a képbe a Goj motorosok?
@Walter Melone: Erről Ábel barátomat kellene megkérdezni, csakhogy ő most utazott el a Székely gyorssal csalámbozni. Ilyenkor még mobilt se visz magával, csak egy énekeskönyvet. Bronzból.
Ráadásul most én is lépek egy időre. De Ábel megígérte, hogy fog még írni a médiaegyensúly miatt.
@ern0: Egyelőre az még szerintem belefér a véleményszabadságba. Főleg borokról, ahol ez erősen szubjektív.

Ha viszont azt írod, hogy a borász felcukrozza, miközben nem, azért már beperelhet.

@J. McClane:
Csatlakozok!!! Olcsóbb adattárolókat a népnek hologram nélkül!
Alapvető szövegértési problémával állunk szemben TWÁ és a többi hörgő sajtómunkás részéről. Az inkriminált reklám NEM kiskorúakat szeretne felvilágosítani. A reklám az adó 1%-áért pedálozik (értelemszerűen adózó, pénzkereső NAGYKORÚAK között). A támogatandó alapítvány célja a felvilágosítás.
@OkoskaTo:rp: Na de pont úgy tudná elérni a felvilágosítást, ha bemutatnák a reklámját! és nem mutatják be, mert sokkolja a célcsoportot. ŐRÜLTEK ezek, ilyen egyszerű.
Az ORTT feladata éppen az lenne, hogy valamiről eldöntse, hogy az hasznos -e a társadalomnak, vagy káros.
Ez egy egyszerű képlet, 1 bites. Ha erre nem képesek, akkor leültetni őket, 1-es, mehetnek haza, vagy korrepetálásra.
Jobb helyeken így megy, ha nem képes a feladatát elvégezni, akkor nincs rá szükség.
Nem értem én ezt, nem értem. Most akkor a kereszténydemokrata konzervatív jobboldaltól várunk egy szexuális kérdésben liberális hozzáállást? Ráadásul egy alapvetően konzervatív társadalomban?

Értem én, hogy a cikk az ORTT teljes hozzá nem értéséről szól, de akkor meg ne keverjük ide a szexet, mert abból nem jöttök ki jól.
Itt nem előző kormány impotenciájáról és az új igen kemény farkáról van szó kedves cikkíró, ezeket a bürokratákat sikerült múlt rendszerből iszonyú számban átmenteni (menekülés a felelősségtől, agyatlanság), és további politikai akarnokoktól való félelmükben még gyámoltalanabbá tenni az utóbbi 20 évben.
Nem láttad választások első fordulója után OVB-t? És ők még a legokosabb bürokratáink közül valók. Valamelyik kimondta az igazságot, már nincs kampánycsend, minden kinn a hálón (nem tette hozzá, ne majomkodjunk már tovább), a többiek meg sem hallották. Szégyen, akkor is ha másutt is hasonlóak a hatóságot játszó tehetségtelen makik.
@OkoskaTo:rp: sőt, ha kiskorú látja, azt még buzdítja is a védekezés nélküli szexre, nem...?
láttad a spotot?
@Koholmány:
"Az ORTT feladata éppen az lenne, hogy valamiről eldöntse, hogy az hasznos -e a társadalomnak, vagy káros.
Ez egy egyszerű képlet, 1 bites."
Ez szerinted egyszerű feladat? Netán már kész algoritmusod is van rá?
finoman irónikus írás...
@stoppos76: Honnan veszed, hogy alapvetően konzervatív ez a társadalom?
A választásokból?
@szempontpuska: ez egy közkeletű tévedés. "a társadalom" nem konzervatív, hanem életvitelében full liberális, csak még nem tanulta meg a mások választását elfogadni, és ez elől húzódik be a csigaházba, ahonnan aztán lehet fújni, hogy mik nem vannak. röviden: álszent.
@Tóta W. Árpád: Pontosan erre gondoltam amikor visszakérdeztem.
Ráadásul egy társadalom nem váltogatja 4-8 évente a világszemléletét. Csak a kormányát :-)
A bürokrácia nyomorúságát (képzetlenség, kontraszelekció, inkompetencia, félelem), nem a pártok, kormányok koordináta rendszerben kell értelmezni, ahhoz nem sok köze van (persze, a megfélemlítés, feudalizmus, urambátyám és korrupció kötődik a politikai szereplőkhöz), sokkal inkább kulturális kérdés. Lehet jó kultúrája az apparátusnak is, függetlenül a kiszolgált elittől (és ez még az elitnek is hosszútávon érdeke kell hogy legyen). Vannak minták, hogyan lehet kis létszámú, hatékony bürokráciát működtetni, ahol jobban érzik magukat a dolgozók és a kiszolgált(atott) társadalom is.
/off
"Kiábrándítóan, dühítően ostoba rendszerek uralkodtak felettünk, amelyek már csak megszokásból csuszamlottak előre saját, lassan csordogáló nyálukon."
Ez körülbelül az összes nagyobb egyetemen és a külföldi tulajdonú, de hazai leányvállalattal rendelkező multinál így van. Egyszer valaki elkezdte legurítani a lejtőn, azóta megy magától. Egyetlen dologra ügyelnek (néha..), hogy ne lopjanak ki tul sok földet a domboldalból, mert akkor nem gurul tovább.

/on
Hölgyeim, uraim, 2010-et írunk! Komolyan annyira kellene kapaszkodni a kereskedelmi médiába, hogy ezen a vonalon indítsuk el a felvilágosítást? Szerintem mindenki elő tud kapni egy ide vágó videót, ami hatezerszer effektívebb; csiripelje tovább, serelje a fészbukon, küldje el a céges körlevélre, stb. Kezdésnek például nem rossz: urlot.com/spozqv
@szempontpuska: Attól, hogy nagy hangon hangoztatják az emberek a liberális hozzáállásukat a különböző társadalmi kérdésekhez, még nem lesznek liberálisok. Amennyiben ténylegesen választani kell és titokban, akkor bezony a másik oldalra húzzák az X-et.
a zárpád az magyarabb pedig.
@partyface1973: "csiripelje tovább, serelje a fészbukon, küldje el a céges körlevélre"

van egy rohadt nagy tévedése a fővárosi ill. nagyvárosi értelmiséginek tűnő honfiaknak és honleányoknak: a társadalom tekintélyes részének fogalma sincs róla, mi az a fészbúk, és körlevelet sem küldött még soha életében.
bezony!
De élvezem az itt folyó vaumaxot! Maguk tényleg mind nézik a tévét? A könyvtárak meg üresek??
@Tóta W. Árpád: Az ORTT ennél kevesebbért is kötelet érdemel*, nem arról van szó, hogy védeném őket. De a korrektség megkívánja, hogy azért szidjuk őket, amiért megérdemlik. Például hogy milyen alapon tiltanak le egy olyan anyagot, amin semmilyen szexuális vagy erőszakos tartalom nem látható/hallható. Egy átlagos Fókusz vagy Napló (12)-es karikával durvább ennél.

*: Pl. az a következetesség, amivel a valóban durva részeket tartalmazó Egri csillagokat nem rakták be a saját besorolásuk szerint járó (16)-os kategóriába. Vagy amíg a kereskedelmi tv-ken cicik, bélontás mehet (12)-essel, addig a királyin a Napfivér, holdnővér is csak ugyanezzel a besorolással mehetett le, a templom mellett pár másodpercig messziről látszó meztelen test miatt.
A fölvetett kérdéskörhöz való kormányzati hozzáállást kiválóan illusztrálja, a Ptk-módosítási tervezet a Fidesz-KDNP-től: Körülményesebb válás, kötelező házastársi hűség, melegjogok elvétele. És most ez lesz négy évig minimum.
Szép Régi Világ.
Ez a spot betiltásos dolog nálam is leverte a biztosítékot, kész, abszurd. Ezek nem normálisak, komolyan mondom...
@stoppos76: Nos én úgy látom hangoztatni éppen ellenkezőleg hangoztatják (egy liberális nem hangoztatja, csak egyszerűen az), míg életvitelében, felfogásában, értékrendjében nagyon is liberális.
Az pedig, hogy hova teszi az X-et teljesen közömbös. Nem erről beszélünk. Az X-et hol ide, hol oda teszi.
vicces volt kicsit. Bizonyosan jót tenne a felvilágosítás. Nem kevésbbé szükség lenne olyan kampánya is, ami nem a 13 éveseknek szólna, és amely a családalapítást ösztöznözné.
Mondd, hogyan világosodjak meg! Mit adsz helyette, hogy ki ne pusztuljon a szép fehér, homo sapiens.
A keresztény egyház nem más, mint egy csillapíthatatlan gyanú, hogy valahol, valaki jól érzi magát.
@Tóta W. Árpád: "ez egy közkeletű tévedés. "a társadalom" nem konzervatív, hanem életvitelében full liberális, csak még nem tanulta meg a mások választását elfogadni, és ez elől húzódik be a csigaházba, ahonnan aztán lehet fújni, hogy mik nem vannak. röviden: álszent."

Ez szórul-szóra így van. INGYEN ÓVSZERT AZ ISKOLÁKBA! KÖVETELEM! KI AKAR VELEM NÉPSZAVAZÁSI KAMPÁNYT INDÍTANI A KÉRDÉSBEN?
@partyface1973: attól még ott van az említett vízfejű testület, ami drága, viszont nem működik...
Na akkor egy egyszerű kérdésem van. Árpád, te elképzelhetőnek tartod, hogy itt bevezetnek egy keresztény sáriát?
Én dettó marhaságnak tartom ezt a full-kereszténységet, mint akárki más, annak ellenére, hogy 20 éves Fidesz-törzsszavazó vagyok. És épp erről van szó. Ha ebbe az irányba politizálnak, akkor cseszhetik a népszerűségüket.
itt tartunk. még nem tudja az 53%, és abból a megmondó pesti huszonéves blogközösség, aki büszkén veri a mellét, hogy 'ez nem egy liberális ország, baszod', hogy mit is csinál.

nemhogy megszűnni fog az ORTT, hanem az NHH-t is bekebelezi, és olyan pártfelügyelet alá kerül, hogy Aczél György is csak csettintene.

azt hiszed nem lesz megint az, hogy az ORTT-be 4 ellenzéki delegált lehet, és a Jobbik kettőt kér? akkor ugye 2 az MSZP-nek, és az LMP-nek meg semmi, amit nem fogadnak el, a Jobbik nem fogadja el az egyet, és akkor nem lesz ellenzéki tag? és hogy ezentúl majd olyan bírsagok jönnek bármire, amire akarnak, hogy mindenki csak pislog? persze az RTL klubnak már nem, de a TV2-t még nem vették meg. persze lehet, hogy a jövő héten ott is tulajdonosváltás lesz. Class, RTL Klub, Heti Válasz, HírTV, MTV. a Népszabadság-Magyarország-Szabad Nép-MagyarTV kombó nem volt olyan ütős, mint ez lesz.
@kolbászoszsömle: "Nem a kottont kell népszerűsíteni, hanem az abortuszt kell betiltani..."

ja, egy dolgot kifelejtett az írásból Enéh fia, Wagor: a művi vetélés kérdéskörének szabályozásából ki kell zárni a férfiakat, mert e tárgyban is felszáll az nemzőszervük az elméjük helyébe, és annak még sosem volt jó vége a történelemben!
Hm, talán ez volt az első TWÁ-poszt, amivel teljesen egyetértek.
Ábel

kolbászoszsömle nevű kommentelővel arra jutottunk, hogy a gyermekeknek nincs még kifejlődve az agya.

Itt került szóba:
w.blog.hu/2010/04/02/a_romai_patkanyfogo

Ha idejekorán megijeszted őket, ki tudja milyen traumát okozol nekik.
Még a végén majd görcsösen fognak szerelmeskedni, ha mernek ilyet csinálni egyáltalán.
A liberális szemlélet tehát nem feltétlenül támogatja a film levetítését.
Az ORTT-nek nincs könnyű dolga...
Akkor mostantól indulhat ...

HARC A TIZENKETTES KARIKA ELLEN!

- Semmi értelme, mert gyakorlatilag bármire ki lehet tenni, így értelmetlenné válik, hozzá szoktunk

- 19 óra után duplán értelmetlen

- Jogszabály félrefordítás miatt égetik a képernyőinket, legendő lenne előtte megjeleníteni és bemondani, majd kis ideig a képernyőn tartani

Sokkal kisebb és nagyobb transzparanciával kellene a 16, 18-as karikákat is megjeleníteni, azok maradhatnak
@stoppos76: El vagy tévedve... a Zemberek TÉNYLEGES választása a saját életvitelükben mutatkozik meg, nem abban, hogy 5 hülye közül melyik mellé ikszelnek egy tetszőleges vasárnapon.

Pl. olyasmikben, hogy házasodnek-e, és ha igen, hát a gyereek előtt vagy után, vagy hogy melyik TV-re kapcsolnak, stb...
TWÁ: A neved tényleg szép lett! :)
Én csak azt nem értem, hogy a képen mi az a sugárzó tűzcsap?
:)
Épp most olvasom Jared Diamondnál, hogy azokban a kultúrákban, ahol a fenntarthatóság szempontjait látványosan sikerült érvényesíteniük évezredeken át, ott ebben nagy szerepe volt a különböző abortusz-technikáknak, sőt a népességszabályozás érdekében végzett csecsemőgyilkosságoknak, szándékos öngyilkosságoknak.
Ehhez képest kellene nézni hogy mi humánus mi nem.
Nem kellene készíteni egy sokkfilmet az ortt magzatelhajtásáról?
Na végre Árpád. Valami ilyenre vártunk. Ez jó.
Es vasarnaponkent ne lehessen ovszert sem venni, mert a 7. napon az ur is megpihent.

A tradiciok meg fontosak, meg akkor is ha a vasarnap szo a va'sa'r nap szobol ered.
Micsoda időzítés!!! Nézzék csak a posztok feltöltési időpontját:

szempontpuska 2010.04.29. 09:25:13

Makkasz 2010.04.29. 09:25:13

partyface1973 2010.04.29. 09:25:13

stoppos76 2010.04.29. 09:25:13

Alf 2010.04.29. 09:25:13

Van esélyem rá, hogy az én hozzászólásom is 2010.04.29. 09:25:13 időbélyegzővel jelenjen meg?
Ha az ORTT meg is szűnik, a bornírtság megmarad.
Ezt akár két szóval is bizonyítani lehet: Szalai, Annamária
Kedves Árpád!

Megint kevered a jogalkalmazót a törvényhozóval. Az OVB ülésen ez napnál világosabb volt, mégis mindenki őket cseszteti, nem a hülye törvényt.

Ha már jogállamosdit játszunk, akkor vegyük tudomásul, hogy a törvényt nem lehet akkor sem megcseszni, ha az adott esetben nyilvánvalóan kártékony.

Tehát gondolom örülsz a 2/3-nak, hogy a médiatörvényt meg lehessen változtatni.
Árpád, ez (végre) jó volt :)
Betalált.
Igaz. Szerintem az ORTT-t már nagyon régen be meg kellett volna szüntetni. Valamikor a DragonBall-hisztéria után, de még az előtt, hogy "korhatár nélkül megtekinthetőnek" minősítették a Macskajajt.
@szempontpuska:
Ez nem ilyen egyszerű. Egyrészt természetesen nincs kollektív világszemlélet. Ráadásul ami egyéni van, az is folyamatosan változik. Függ az életkortól, körülményektől, stb.

Másrészt a kifele sugárzott értékszemléletet ("álszentséget") racionális tényezők is befolyásolják. Lehet, hogy aki ma egyedülálló fiatalemberként lépten-nyomon hangoztatja toleranciáját pl. a melegekkel kapcsolatban, az pár év múlva, megállapodott, kisfiús apaként masszívan fog buzizni.

Nem elhanyagolható szempont a társadalmi érdek sem. A devianciák csak egy szintig (mennyiségi és minőségi értelemben) tolerálhatók. És az is fontos kérdés, hogy a tolerált devianciák közül mi az, amit ugyan elfogadunk, de igyekszünk nem követendő példaként tekinteni rájuk.
charliesan 8:26
"Megcsinálta a napomat :) "
Picinyem, ebbe a blogba ne írj ilyeneket, Árpi tud angolul...
Vagy fordítsd le az angol szólást, imígyen: egész nap jól érzem magam tőle.
TWÁ-nak úgy kellett a fidesz-kdnp kétharmad, mint egy falat kenyér. Meglássátok feleim, jobbnál jobb témákat fognak szállítani neki, és eljöve Árpádunk új virágkora.
Thoroczka-Wass Ábel.
Ez jó.
Izé.. Ki vitázna veled ORTT ügyben?
De tessen elfogadni, hogy tévét 20 óra előtt (sajnos, vagy nemsajnos) nem csak a 12-16 éves korosztály néz. Hanem a hatévesek, vagy nyolcévesek is például. Akiknek ezt talán még nincs itt az ideje elmagyarázni.
Ha kertévé lennék, én sem mutatnám be este kilenc előtt. És nem azért, mert az ORTT féktelen haragjától félnék, hanem mert gondolnék a kisebb korosztályra is. Ráadásul a 12-16 évesek sem feltétlenül csak 9-ig tévéznek. Akiknek meg ugye szólna...
A legjobb az a sztoriban, amikor azt mondják: "Nem mondom meg, hogy szabad-e azt csinálnod, amit tervezel. Csináld meg, aztán majd kiderül, hogy megbüntetlek-e."

Vagy amikor az APEH előzetes állásfoglalása nem kötelező érvényű az APEH számára...
Ki fogjuk harcolni, és itt az idő, hogy a nemes, nemzetes és tekintetes olv.tábor által segílykeként emlegetett fogalommal együtt üstüllést szünjék meg az
"Isten minket úgy segéljen" is.
Senki nem dicsérte még meg a megtért Árpádunk új nevét?
:-)
Ábel, isten hozott minálunk. Ebédre székelykáposzta lesz, délután meg rovásolvasás lesz. Este ima, majd lefekvés (kéz szigorúan a takaró felett).
Mink így csináljuk. Üdvözlünk közöttünk.
:-)
@partyface1973: Ember, a videó, amit belinkeltél, mire tanít? Hol van itt felelőtlen szex, abortusz? Vagy te úgy általában a gyerekvállalásról szeretnéd lebeszélni az embereket, mert lám, milyen veszélyes?

A tévés felvilágosításról meg annyit, hogy honfitársaink egy jókora csoportjához sajnos csak az jut el, amit a Józsi barátba meg a Maunika-sóba belepaszírozott reklámokban lát, mert netezni, olvasni nem szokott. Ezek az emberek alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, de a hormonok náluk is működnek.
@Gerusz: Dude, ezen blog anyjának főszerkesztője jogerősen bukott egy ilyen pert. UP azt írta egy borról, hogy "szar", és beperelték, mert hogy az nem szar, és most a pincészetnek bírósági pecsétes pappírja van a borról, hogy az nem szar, UP meg fizetett jól kártérítést, mert azt írta, hogy szar, pedig az bor. Na.
Nálunk a gimnáziumban - jó 20 éve volt már - szegény biológia tanárnőre osztották a feladatot.Ő a "Magzat sikolya" című remekművel oldotta meg.
Még mindig az abortusszal való riogatás lenne a szexuális felvilágosítás?
Árpi te be akartál mosni az ORTT-nek,pedig a film készítőinek kellett volna!
Nekem nem jött le hol tiltották be, a cikk is azt írja, hogy amíg nem adják le addig előzetesen nem csinálhatnak semmit.

A másik, hogy tessék, igen, leadják, és... Óvszert ugyanis nem árusítanak 18 év alattiaknak...

homar.blog.hu/2008/12/29/leanyanyakat_es_nemibetegeket_termelne_a_tesco
homar.blog.hu/2008/12/30/a_cora_sem_arul_ovszert_a_fiatalkoruaknak
@stoppos76: Nem attól leszel konzervatív vagy liberális, hogy hova x-elsz.
A Ratkó-korszak idején, késő este...

Nagy nyögdösés az egyik bokorból...
Rendőr elvtárs nem szégyenlős, bekukkint:
- Hát maguk mit csinálnak itt?
- Mi? Hát vajon mit, gyereket.
- Ja, azt szabad, b...ni nem!
T. Árpád!

Igaz el sem olvastam a cikkedet, mivel már a hivatkozott cikknél is egy nagyon durva hazugság verte ki nálam a biztosítékot. A REKLÁM NEM FIATALOK SZÁMÁRA KÉSZÜLT!!! A keresőképes adózók adóból leírható 1%-os támogatására hajt. A 15 éves fiatalok nem tartoznak az adófizetők kategóriájába, így nem is tudják támogatni az alapítványt.
Ki az a Thoroczka-Wass Ábel??? Hogyan sikerült lenyúlnod Tótha W. Árpád helyét?
A magyarok alapjában véve olyan balkánliberálisok.
Senki ne szóljon bele a dolgaimba, de én belepofázok a máséba.
@Cartman (ex Cartman):
>>>>>
"Az ORTT feladata éppen az lenne, hogy valamiről eldöntse, hogy az hasznos -e a társadalomnak, vagy káros.
Ez egy egyszerű képlet, 1 bites."
Ez szerinted egyszerű feladat? Netán már kész algoritmusod is van rá?
>>>>>

Nyilván nem egyszerű (mert besorolás szabályai nem elég pontosak), de SZVSZ nem ez itt a probléma. Hanem az a kényelmes álláspont, hogy a besorolást szépen rábízzák a műsorszolgáltatóra, majd, ha ez nem egyezik az ORTT véleményével, akkor büntetnek.

És lám, szükség van figyelő szemükre, mert a műsorszolgáltatók csak nem tanulnak a büntetésekből.
ez mellé ment.

naná, hogy tiltják az abortuszellenes filmecskét, ha az azt sugallja, hogy úgy kell szexelni, hogy védekezel.

a keresztények szerint
1, tilos szexelni ha nem vagy házas
2, ha házas vagy, tilos élvezni a szexet
3, gyártsd a gyereket, mint a gép

meddig kell még várni, mig lehet mutogatni meg röhögni ezen a parlamenten is? Vagy fosunk, hogy a médiatörvény falhoz állít mindkit, aki kritizálja az egypártrendszert?
@Tóta W. Árpád:
"Erről Ábel barátomat kellene megkérdezni"

Thoroczka-Wass Ábel: Ez a te bioliberális-álkeresztény rosszabbik éned?
(de azt sem tudom, hogy a jobbik mitől lenne jobb)
:-)
@kolbászoszsömle:
Azért a szüleid használhatták volna a kotont....
nemtom' mire jó ez a felvidéki/székely érzetű álnéven (Wass Albert+Ábel vágod?)való irosgatás...
na mind1...azért nagy franc vagy Árpi, pont ott rúgsz beléjük, ahol a legtöbb hülyeséget fogják kiabálni, a semjén féle vidiótákba...
1ébként én nem várok tőlük sokat, szerencsére van internetország és ott minden megtudható, még az is amit nem feltétlenül akarunk tudni. Ott pedig nem rúgnak labdába ezek a cédulások.
@stoppos76: gondolom, nem a magyar társadalomról beszélsz, amikor alapvetően konzervatív társadalomról beszélsz.

ha mégis, akkor 2 eset van:
a. fingod nincs a magyar társadalomról
b. fingod nincs arról, mi az a konzervativizmus
@partyface1973: ez a videó finom volt:)
olyan felvilágosítós fajta. Az üzeni: "ilyen a világ, nem ám baszol, hülyegyerek" tehát célt ér a nagy önmegtartóztatók klubjának akarata, így mostantól mindenki a pap-bejáratot választja. Ez leszen a magyar út. Olyan szoros-szaros.
akkor emlékezzünk már meg KÉJ-ről, melyik párthoz is tartozott?
@stoppos76:
Inkább arról van szó, hogy az emberek manapság a konzervativizmusukat hangoztatják, aztán a hálószobában meg egy kis anál még belefér, egy spanglit még elszívok, meg ezt a liter pálinkát még megiszogatom így délután de a drogosoknak vágják le a kezét. A homoszexuálisok azok aztán tényleg undorító férgek, ja, láttad a múltkor a redtube-on azt a két bögyös szőkét, milyen jól csinálták, hú de közéjük feküdnék.
Meg a morális felsőbbrendűségtudat megy még nagyon: ezt az irodai szekrényt még hazavitetem Józsival a sofőrrel,de mit képzel az a mocsok politikus, hogy lop itt, a közösből, meg újságot olvas a munkahelyén, én meg kidolgozom a belemet az önkormányzatban péntek délután egy óráig.
A magyar más szerencsésebb történelmű népekhez képest, mintha önzőbb lenne. Neki szabadjon mindent, amire kedve szottyan, de amit a többiek csinálnak, na azt tiltsák be, szabályozzák agyon, büntessék halállal, töröljék el, a helyét hintsék be sóval. Nem is álszentségnek mondanám ezt, inkább simán a következetesség hiányának.
@Tóta W. Árpád:
Hofi még meg is dalosította:

-Ő szereti,
ő nagyon szereti,
csak azt nem szereti,
ha más is szereti...-
szerintem meg a közférát tömnegével fogják ellepni az elmeháborodottak, akár 98-02 között, mert a fidesz vonzza őket. és vannak is olyan marhák, hogy közfeladatot bízzanak rájuk. Soroljak konkrét neveket? Inkább nem, mert beperelnek.
@kolbászoszsömle: Nem betiltani kellene, hanem külön közbeszerzéssel kiválasztott magánklinikákon önköltségesen végeztetni, a jelenlegi rendszerben ui. a szociális rászorultság önbevalláson alapul, ellenőrzés nélkül. A libernyák hollandok, amikor az abortuszok száma túllépte a fogamzások 10%-át, ingyenessé tették a fogamzásgátló tablettákat, nem szerették volna, ha az édes(?)anyjuk szíve alól kiirtott magzatok ellepik az országot. Testi és pszichés szövődmények, stb.

Nálunk meg alig a felét ölik meg a megfogantaknak, ami viszont jót tesz a GDP-nek, egyrészt kozmetikai alapanyag, másrészt őssejtbázis "ukrán" csodadoktoroknak...
Különben meg Ábel!
Hiába fenyegetnéd a gyerekeket abortusszal, ha egyszer bekábítóznak, le se szarják!
hogy a magyar társadalom full liberális? ezzel vitatkoznék. elég csak a kendermegmozdulások ellen felvonuló szittyavéressszájúnyugdíjashordákra gondolni :P
Véleményem szerint ez arra megy ki, hogy a hivatalos megítélés mit legitimál. Ha 12-13 éveseknek azt tanítjuk, hogy használjanak gumit, azzal nem az a gond, hogy hülyeség, mert nem az, ha már egyszer csinálja :)). Hanem az, hogy ha ezt hivatalos úton (tévén keresztül) közvetítjük feléjük, az azt jelent(het)i számukra, hogy ez teljesen normális dolog, semmi gond nincs vele, csak "védekezni kell" és kész. De ez NEM NORMÁLIS! Ezt nem vállalhatja fel hivatalos megnyilvánulás. Ez valójában a család feladata volna, hogy ezeket a dolgokat megbeszélje a gyerekkel. Na persze, ha a család, mint "intézmény" nem lett volna szándékosan szétzúzva, hogy a tanár még csak nem is szólhat a szülőknek, ha drogozáson kapja a diákját. Tehát vissza kell térni a neveléshez, legalább az egyik szülő esetében lehetőséget (időt) biztosítani a gyereknevelésre, (pl. honorálni mondjuk adókedvezménnyel, ha a feleség háztartásbeli egy gyerekkel) és nem bedobatni egy "megőrzőbe" a gyereket a szülővel, hogy rohanhasson melózni... és itt el is érkeztünk a "rendszerkritikához", ami messzire vezet...
@Tóta W. Árpád: Nem Árpád, a helyzet ennél rosszabb. Ez a társadalom nem álszent. Ez a társadalom skizofrén.
hirextra.hu/2010/04/29/orban-viktor-elete-veszelyben-lehet/

- Mégis megálljt kell szabni a nyilvánvalóan öncélú és embertelenséget okozó profit hajszának.
Ez vitán felüli!
@Tóta W. Árpád: és ezen belül is a kereszténységüket a pofádba dörgölő valláskárosultak körében felülreprezentáltak.
„az ilyen embernek bizonyára van elszámolnivalója a hazája *felé,*”

Ha megengedsz egy OFF-ot, W: a „felé” minden más névutót helyettesítő használata ugyanúgy a jogászbürokratából jött át a magyarba, a normális passzívot kiváltó, ocsmány „kerül”. Azt gondolom, hogy a hozzád hasonló írástudókat azért is jó olvasni, mert oázisok ennek a jogászbürokratának a roppant sivatagában.

Egyszóval ez most fájt. Hazájával, vagy hazája iránt, vagy hazájával szemben, csak ne felé...
Erről is a katolikus egyház tehet ugye Árpád? Igen sok időd lett mostanában írogatni, mióta nem kell a szenvedélyes igazságbeszédet relativizálni, vagy az adócsökkentés kormányának adóit magyarázgatni.

Moderálj ki a sajtószabadság nevében.
@Tóta W. Árpád: A 14 éves lány nem fizet adót, Árpi!
A reklám annak szól, aki igen, aztán a befolyt5 pénzből meg készülhet felvilágosító anyag a lánykáknak.
Ennyi. Pont.
@stoppos76: Fordítva van ez: az emberek konzervativizmusukat hangoztatják, miközben zömük a gyakorlatban "liberális elvek szerint" él.
Továbbra is úgy csinálják sokan, hogy a szavazófülkében odaikszelnek, ahova várják tőlük, de a magánéletvitelüket tekintve (fogamzásgátlás, szex a házasság előtt és kívül, tényleges gyerekszám, abortusz) tojnak a politikusokra, az egyházakra és az általuk hozott szabályokra.

Ahogy Árpád mondja: magára nézve liberális, csak arra még nem jött rá, hogy ha ragaszkodik ahhoz, hgoy a konzervativizmus legyen a hivatalos álláspont, neki is vége, ha azt valaki netán tényleg érvényesítené.
@arconfosom:

"Akkor mostantól indulhat ...
HARC A TIZENKETTES KARIKA ELLEN"

Az Egri csillagok kapcsán egy támadást 2001-ben már indítottunk ellenük (kÖrhatár civil mozgalom fedőnéven), csak sajnos az ORTT védőbástyáin elbukott a dolog.
@alasehir:

"Thoroczka-Wass Ábel.
Ez jó."

azt hiszi Árpi, hogy ezen a néven őt is majd egy felkarolandó erdélyi költőnek nézi Orbán Viktor ;-)
@huba: "erényöv!... kotelezoen kellene viselni!"

Oszt' a fineszesek alanyi jogon kapjanak főkulcsot mindhez, mintegy párthűségük jeleként. [Én úgy láttam szeretik a szigorú szabályokat, ha másokra vonatkozik.]

Télleg' mi a rom.kat.egyház hivatalos véleménye a sok évszázadon át (általuk is támogatott módon) fenntartott első éjszaka jogáról?
Baloldali lapokba való publikáláshoz meg ajánlanám a Theodor-Weiss Ábrahámot.
"az ország érdeke egyértelműen az, hogy inkább gumióvszerrel vagy tablettával szerelmeskedjenek a magyar lányok, mint hogy boncasztalon kaszabolják össze a hamvas kelyhecskéjüket"

Nem. Elsőként az lenne az ország érdeke, hogy homo sapiens módjára GONDOLKODJANAK, mielőtt fűvel-fával összefekszenek. A gumi akkor jön a képbe, amikor az előbbi javaslat, a gondolkodás, már meghíúsult. Persze azt aláírom, hogy az abortusznál minden jobb.
Heh Árpi, ez az írás tetszett.
Irónia rulez... :-)
Ki is az a titokzatos Thorocka-Wass Ábel?
(hát olyan mint a tripla koton, de kilyukadva, előtte)

1. Thorocka a 64vármegyés Torockai gyerek árnyékának félresikerült klónja (mer'ugyi Tóth lenne nekije az eredeti neve), a nemesítő génmanipuláció nyomán t.képp Torockay akart lenni, de az 'y' bötű gumidefekt miatt a szekvencia elejéhez csapódott, megfordult és megferdült kissé, így lőn végül belőle 'h' mint Hungarista, na, meg hogy az eleje Thor legyen, a jobbikfajta Mennydörgések istene, Odin Vonó után a második nagyfej, értitek már honnan jön a dörgés?

2. Wass valami vén fasiszta a magyar ballibsik és a nagyrománok szerint (jó nekik így együtt, gondolom), pedig csak azért írta duplával a nevét a szemét, hogy a némethoni emigráció alatt nehogy azt higgyék, hogy ő csak egy csóró fássz-ista, vagyis hordó-szónok.

3. Tamási Áron már elmesélte mit csinált Ábel a rengetegben, de én azt hiszem ez itt az eredeti Ábel lenne inkább, amelyik hiába akart áldozni Újbalkezű istenkének, mert a Újgyőző istenke inkább jobbra a Káinra tekinte, mert ő állattenyésztő vala, így aztán kozelebb került néhány évre a húsosfazékhoz.

Adjátok ti össze, mert én csak háromig tudok számolni, íme azt is fasisztául: ájnc, cváj, dráj, hitleráj, vagyis hitler állj!

Csak remélni tudom, hogy ha belenézek ebbe a tűkörbe, másfél óra múlva mán én is meglátom a vigyorgó klónomat, a fenti mondatokba öltöztetve.
@Kitalátor feljegyzetei: TB támogatott fogamzásgátlás azt az üzenetet hordozná, hogy szabad dugni fűvel-fával és a gyerek sem kell.

Fogy a magyar. Ez az első tény. Mindannyiunk érdeke, hogy a fogyást megállítsuk.
Ha betiltanánk az abortuszt, lennének ugyan illegális abortuszok, de ha elég sok orvost és nőnek nem nevezhető entitást börtönbe dugnánk, a többiek majd meggondolják, hogy dugnak-e és, hogy vállalják-e a következményeit.

Az Úr tudja, hogy mit akar.
Isten tervébe nem szabad beleavatkozni, így egészségügyi okokból SEM szabad abortuszt végezni, mert az a rokkantnyugdíjjakhoz hasonlóan a korrupció melegágya lenne.

Szóval egyetlen emberi megoldás van a problémára: TELJES TILTÁSA az abortusznak.

@kuciber: Én viszont örülök, hogy megszülethettél.
@kl43228:
"Nyilván nem egyszerű (mert besorolás szabályai nem elég pontosak), de SZVSZ nem ez itt a probléma. Hanem az a kényelmes álláspont, hogy a besorolást szépen rábízzák a műsorszolgáltatóra, majd, ha ez nem egyezik az ORTT véleményével, akkor büntetnek."
1. Kinek kellene besorolni a műsorokat?
2. A besorolás szabályai nem is lehetnek egyértelműek. Pl. genitáliákat lehet mutogatni úgy is, hogy felvilágosítás / művészet legyen belőle, meg úgy is, hogy pornó. A műsorszolgáltatók persze úgy tesznek, mintha nem értenék a rendszert, nem tudnák, mi a különbség, de valójában nagyon is tisztában vannak vele. Viszont azt is tudják, a nézőközönséget a szemét vonzza. A mónikasó a téma kvintesszenciája. Nem véletlen, hogy mindig ők futnak (futottak :) ) bele a büntetésekbe.
Miért van a gumikereszt hátterében egy világító seggluk?
@travis:

"Körülményesebb válás, kötelező házastársi hűség, melegjogok elvétele."

Nah, ez tipikusan nekem való szöveg, egy rettegés elemzőnek.

1. Mitől lesz körülményesebb a válás egész konkrétan?

2. Mit jelent az, h "kötelező" házastársi hűség?

3. Melyik melegjogok elvételéről van szó?

Lécci legyél konkrét, mert ez így csak dobálózás a rettegésszlogenekkel.

De különben miért is jó, ha minél könnyebb elválni?

Miért hasznos a házastársi hűtlenség?

Üdv.
@kolbászoszsömle: "többiek majd meggondolják, hogy dugnak-e"

Ha nő vagy, garantáltan egy férfigyűlölő frigid,
Ha férfi vagy, akkor egy életunt fatökű impotens.

Szeretni az életet, abban benne van a sex is ;) [fiatalon meg főként]
@Bokortalan Lajtalan: Nah, szerinted hogy kapcsolódik a kereszthez a segglyuk, Jövő Pinája?
T-WÁ:

"Az életeket nyomorító álszentség, amely Rómát még mételyezi, a magyar feltámadásban szertefoszlik."

Ja,ja, Berlusconi álszentségére és a média ocsmány seggnyalására már én is nagggyon ki vagyok bukva.

Pastinaca sativa, de most már igaziból mohrépa, esetleg makác.
@eMeL:

"Télleg' mi a rom.kat.egyház hivatalos véleménye a sok évszázadon át (általuk is támogatott módon) fenntartott első éjszaka jogáról?"

A világi feudális jog nem egyenlő a kánonjoggal.

Ezzel az erővel azt is mondhatod: télleg, mi a Grand Orient Nagypáholy hivatalos véleménye a sok évszázadon át (általuk is támogatott módon) fenntartott feketemisékről?

Üdv,

P.
@Kitalátor feljegyzetei: "Nálunk meg alig a felét ölik meg a megfogantaknak, ami viszont jót tesz a GDP-nek, egyrészt kozmetikai alapanyag, másrészt őssejtbázis "ukrán" csodadoktoroknak..."

És milyen jó, hogy megölik! Így sokáig élhet a holnap nyuggere, a ma seggvakaró teszkógazdaságos fogyasztója.

P.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Malacka, a Tömjén-féle kötelező házassági hűség az úgy hülyeség, ahogy van. Ha Tömjén és a magát valamilyen súlyos félreértés miatt kereszténynek és demokratának nevező haszonleső banda egyetlen agysejtjükkel tudnának gondolkodni, akkor nem röhögtetnék ki ilyenekkel magukat.

Hűség nem törvényből fakad. Amúgy meg a legkevésbé féltékeny párok éppen a nyitott házasságban élők, ami pont annyira jó vagy rossz, mint a tradícionális magyar modell.
@kolbászoszsömle: "Az Úr tudja, hogy mit akar."

Nem szeretem azokat az embereket, akik tudják, mit akar Isten, mert az mindig megegyezik azzal, amit ők akarnak. Az ember tudja, mit akar, ezért megtanítjuk, hogyan kell családot tervezni. Egyébként én is abortuszellenes vagyok, inkább szüljön meg, és adoptálja a gyermeket gyermektelen házaspároknak, de leginkább: védekezzen. Abortusz viszont akárhogy is nézzük, félig-meddig gyilkosság, plusz eszméletlen veszélyes.

"Isten tervébe nem szabad beleavatkozni,"

Ez kultúránként és istenként mást és mást jelent., egészségesebb kultúráknál pölö külön volt termékenység istennő.
Az ember dolgába nem szabad beavatkozni, mert az ember szabad. Azt figyeltem meg, hogy a kriptokatkó tételek teljesen helytállóak, ha isten helyébe az embert írjuk.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Lécci legyél konkrét, mert ez így csak dobálózás a rettegésszlogenekkel."

no de malacka, ezt salamon mondta. azt hiszem.
@eMeL: "Télleg' mi a rom.kat.egyház hivatalos véleménye a sok évszázadon át (általuk is támogatott módon) fenntartott első éjszaka jogáról? "

kicsit OFF, de en sosem ertettem hogy miert is akarna valaki elsoejszakas noket maganak. csak a nyug van veluk... . meg hogy jog / kivaltsag?
@kaffogó hebrencs: "ami pont annyira jó vagy rossz, mint a tradícionális magyar modell. "

az mi amugy?

hazassag, gyerekek, hazaepites, majd valas?
@Cartman (ex Cartman):
"A besorolás szabályai nem is lehetnek egyértelműek."

Ha nem egyértelműek (márpedig a "...nézőben félelmet kelthet..." fajta kritériumok messze nem azok), akkor milyen alapon büntet az ORTT? Hiszen ilyenkor a saját megítélése is éppúgy hibás lehet.
Ilyen alapon egyébként a hírműsorok nyugodtan lehetnének végig 12-esek.

"A műsorszolgáltatók persze úgy tesznek, mintha nem értenék a rendszert,..."

Ezt speciel pont a fentiek miatt másképp látom; emellett persze biztosan van olyan eset, ahol a nézettség érdekében bepróbálkoznak a gyengébb kategóriába sorolással.
"...az Országos Rádió és Televízió Testület, amely a saját nevét sem képes helyesen leírni..."

Ezt már Uj Peti is írta régebben, de ő sem mondta meg, hogyan is kéne leírni helyesen?

Tehát hogyan írja az ORTT és mi lenne szerinted a helyes?
"Egy alsóbbrendű, degenerált, kontraszelektált alfaja alakult ki a magyarnak, és az eddigi sorscsapásokat jórészt az okozta, hogy megadatott nekik, hogy törvénykezzenek, szabályozzanak, irányítsanak. A haza fényre derülését attól várhatjuk, ha a debilek helyére hozzáértők kerülnek végre."

Pontosan így van.
@kaffogó hebrencs: Csak annyit mondok: Deutsch - hol Für, hol fürtelen - Tamás. Meg a már mióta töretlenül szálldosó városi legendák a még nálánál feljebbi szintről; hogyan is gyakorolták ott az Olümpuszon ezt a "talpig nehéz hűséget". :-D
Na legyen egy kis színvonal is József Attilától:

FLÓRA
2
Rejtelmek

Rejtelmek ha zengenek,
őrt állok, mint mesékbe'.
Bebújtattál engemet
talpig nehéz hűségbe.

Szól a szellő, szól a víz,
elpirulsz, ha megérted.
Szól a szem és szól a szív,
folyamodnak teérted.

Én is írom énekem:
ha már szeretlek téged,
tedd könnyűvé énnekem
ezt a nehéz hűséget.

1937

Amúgy persze félre kufircol/t/nak a maszopnyikok is naná - a szépfiúnak nehezen se nevezhető Kovács Laca nagy természete Eu-parlamenteri és egyéb sarzsikat termett ennek-annak (ez is urban legend, naná :-)) - legalább annyira nem képmutatóskodnak.

Amerikában is kurrens divat a sztárok között is a tisztasági gyűrű vergiftet.wordpress.com/cikk/neon/szex-tabu-a-hazassagig-tisztasag-gyuru-mindenek-felett/ - ám persze arról is hallani, hogy ettől viszont felértékelődik a habtiszta nőnél "cselédlépcső" szerepe. Hisz elől ugye nem, nem, soha nem történik behatolás, tehát nagyon erkölcsösek maradunk és lehet majd boldogan lengetni a véres lepedőt a nászéjszakán... Ez is egy út akinek megfelel.

ORTT - ha Maunikát (hálisten múlt idő) és a többi, pornómacákban tobzódó Fókuszt, ezt-azt simán engedi vacsi előtt lazán zajlani - mit véd és kinél ér el ezzel eredményt? Teljesen zavaros az egész.
Svájc meg beelőzött mindenkit - www.harmonet.hu/pikans/53718-kicsi-ovszereket-arulnak-12-eveseknek.html mindenkit - nekem azért ez is hajmeresztő.
Egyébként, amikor már a Tények hajdani sótlan, érzelemmentes mondhatni rénézésre tök aszexuális házaspárosa - www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/a-studioban-szeretkezett-bardos-es-mate-2017272 - is ilyennel operál, akkor mit van min csodálkozni?!
A szex egyrészről ótvar szégyenletes titkolnivaló izé a most induló kurzus szerint, másrészről bulvárnézettség-generáló, mindent eladó árucikk... Csak a lényege vész el, és nem irigylem szegény kölyköket, ahogy kapkodják a fejüket meg a másukat ebben a hacaráréban.
A kádáriban legalább osztotta az észt 1 Veress Pali bácsi - "Talán a picit idősebb fiatalok emlékeznek még, az átkos szocializmusban a serdültebb ifjúság igényeit többé-kevésbé két lap igyekezett kielégíteni, vagy akkori szokások szerint inkább megszabni, a Világ Ifjúsága és az Ifjúsági Magazin. Míg az első az internacionalista fiatalok együvé tartozásának színes szimbólumaként nyomódott, ám leginkább az utolsó oldalakon bátran leközölt nyugati popsztárok fotói miatt vett a hivatalos ideológia iránt érzéketlen fiatalság, addig az Ifjúsági Magazint (mi' fantáziadús elnevezések!), közhasználatúan, az IM-et, részben szintén az együttesek miniposzterei miatt, de legalább annyira Veress Pali bácsi szabadszájú és őszinte szexuális felvilágosító rovatáért vásárolták. Tuk. Dr. Veress Pál, aki maga is színes egyéniség volt, építőtáborokban (fiatalabbak kedvéért, az akkori gimnazisták őszi szüneteképp a szocializmus építéséhez való kötelező hozzájárulás) tartott előadásai kazettákon terjedtek, iskolai folyosókon idézgette aranyköpéseit fuldoklóan harsogó röhögés közepette az akkor serdülő ifjúság. Az öreg tán már 40 is elmúlt, amikor megvilágosult és elvégezte az orvosi egyetemet, hogy fennmaradó életét a fiatalság szexuális felvilágosítására szentelje. Hála néki ezúton is. Egyik ismert és nagyhatású benyögése az volt, hogy ő még most, rázta meg ősz fürtjeit, megd...ná a legyet is röptében..." (idézet a Port.hu-ról) - de ma és itt ki beszél nekik normális hangnemben erről? Zúdul rájuk a netmocsok és kész.
@ern0: Úgy kell írni, hogy "A bor szerintem szar."
Abba nem tudnak belekötni.
@Paszternak: viszont mi, a ma még nem nyugdíjasok elkezdhetünk kínaiul tanulni, hogy adekvát módon tudjunk majd ágytálat kérni az elfekvőben a nővérkéktől...
Hajrá Magyarország ! Hajrá Semjén Zsolt !
Mutassuk meg ezeknek az eltévelyedett libsi burzsoá zsurnalisztáknak, hogy a vallás nem dogma, hanem támasz.
Óvszer automatát minden általános és közép iskola toalettjébe !
@kaffogó hebrencs:
"a Tömjén-féle kötelező házassági hűség"

az meg mit jelent? Ugyan már, mitől kötelező?

"Hűség nem törvényből fakad."

Így van.

"a nyitott házasságban élők, ami pont annyira jó vagy rossz, mint a tradícionális magyar modell."

Húúúúúúú, öcsém, ez nagyon odabasz!
Láttál te már olyan párt, akik szeretik egymást, aszt mégis nyitott házasságban élnek probléma nélkül?

Nem, ilyen nincs. A nyitott házasság csak azoknál működik, akik "el vagyunk" alapon élnek együtt. Akiknél az együttélés nem a szerelem/szeretet/család alapokon nyugszik, hanem haveri alapon.

Mindenki, aki ezt vallja, annak azt kívánom, h rendszeresen csalja őt a párja, akit szeret. Marhaság, nem műxik.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

www.nol.hu/belfold/20100422-kodexbeiktatott_huseg_es_jegyesseg

"-De különben miért is jó, ha minél könnyebb elválni?
-Miért hasznos a házastársi hűtlenség?"

Nem jó, de ha a két házastárs eldöntötte, hogy válnak, akkor az lenne a cél, és a logikus az állam részéről, hogy ezen a procedúrán minél hamarabb túl legyenek. Bürokráciacsökkentés. Rémlik valami?
Ez egy kicsit olyan szagú, mintha arra játszanának, hogy jaj, babám, sok a papírmunka, inkább ne váljunk, és lehet majd lobogtatni a családbarát statisztikát, hogy a Fidesz alatt mennyivel csökkent a válások száma. De attól még ugyanolyan szarok lesznek az érintett kapcsolatok, de nem baj! :S Hypocrites!

A hűtlenség nem hasznos, hanem káros. De a hűség egy olyan magánéleti dolog, amihez az államnak túl sok köze nincs. Nem kéne vele foglalkozni. Tipikus KDNP-s gatyában turkálásnak érzem.

Meg egyáltalán. Nézz már rá a Harrach Péter fejére.
@Tóta W. Árpád: szep lassan magyarorszag az usat fogja kovetni ebben (sajnos sok masban nem...). ugye mint tudjuk az usaban gigaszi botranyok vannak egy kivillano bimbo miatt is; sot, a facebook-rol pl leszedik azon szoptatos anyak fenykepeit akiknel a mellbimbobol vagy a bimboudvarbol akarcsak 1 pixel is latszik. ORULTEK ezek is!
Bazmeg, Árpád, nem kellene reagálni Takács Ferenc (bp)-re?!
Hogy ez a reklám NEM AZ ABORTUSZRÓL SZÓL!
Csak felhasználja az 1% begyűjtéséhez a zsigeri befolyásolás leősibb eszközét, a gyereket? (Mert a kutya nem illik a nőgyógyászati műtőbe.)
@travis:

Nem értelek! Hol van abban a cikkben a "kötelezővé" tett házastársi hűség???

Melegjog nem sérül, lehet szabadon homoszexualizálni ezután is, de a konzerv értékrendnek és a jelenleg hatályos Alkotmánynak megfelelően tenni szeretnének az ellen, h a melegek együttélése azonos rangra emelkedjen a ffi-nő házassággal.
Egyetértek!
Ez kérem egy értékvita, ami nem dőlt el. Demokratikus választással most azok kerültek 2/3-os többségbe a parlamentbe, akik amellett az érték mellett állnak ki, h a melegegyüttélés ne legyen a normál házassággal egyenértékűre szentesítve az állam által.

"A politikus hozzátette, hogy az egyneműek együttélését is nyilván szabályozni kell, de nem a házasság intézményével összefüggésben."

Nemcsak a válást tennék körülményesebbé, hanem a házasodást is!
Ez jó!
Azért jó, mert ha a döntés erős akarattal születik, akkor mindkét esetben kitart mellett majd az alany.

"A jobboldal megtartaná azt a jelenlegi szabályt, amely szerint házasságot csak harmincnapos várakozási idő –és felkészítés – után lehet kötni. Érdekes javaslat a jegyesség bevezetése."

Ha jól látom, akkor itt arra megy ki a játék, h a döntések mind bemeneteli, mind kimeneteli oldalon a megfontoltság irányába mozduljanak el.
Okés. Semmire sem jók a ripsz-ropsz döntések.

Képzeld el, ha lenne egy napos válási lehetőség. Sokkal több válás lenne, és köztük nagyon sok olyan, amelyik megmenthető és megmentésre méltó házasság.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Barmilyen, nyitott vagy zart hazassag csak ugy mukodik, ha legjobb baratai is egymasnak a felek. Ilyen ertelemben viszont igenis "haveri alapon" kell hazasodni, de termeszetesen az altalad emlitett alapok mellett.
A masik: huseg=szexualis huseg es kisajatitas? Szerintem ennel sokkal komplexebb dolog.

Deutsch meg Rogan ugyei utan pedig felesleges a FIdesznek ezt a temat eroltetnie. Ezen ugyekert viszont nem lehet oket elitelni, mert ok is csak emberek (az 5ker meg raadasul egesz jol is mukodik). Igaz, a kepmutatas is a legalapevetobb emberi tulajdonsagok koze tartozik.
@Helló Leó!: "Tehát hogyan írja az ORTT és mi lenne szerinted a helyes?"

így írja: Országos Rádió és Televízió Testület, ami szavak egy kupacban. ugyebár Autó Szerelő. helyesen: Országos Rádió- és Televíziótestület, ha már ezekből a szavakból kell összerakni. de inkább felejtsük el.
Én csak azt mondom, szeretkezni ésszel és érzelemmel lehet és kell, és jóóóóóóóóó, az ORTT-nek ehhez semmi köze. Ugyanakkor még nem volt ORTT, de volt pl. a Szerelem első vérig című film, meg van egy igen józan és rendes Apám, aki megmondta, ha nem akarunk vigalmi adót fizetni (fivéremmel együtt),MI legyünk észen...Egyébként meg mindent bele!:D Szóval ha valakinek nincsenek normális szülei, és nem kap normális emberektől tanácsot, ezzel az az esélyt elvenni???? Ha nem lesz ez a bűnbanda és felszámolják, még kiesik a számon, hogy hajrá zsidesz!:D:D:D
@TroppauerHümér: Óh, az a Szent ORTT Jogkövetés! Örülök, hogy a fiam este 8-ig ámítógépezik, és így nem kapcsol véletlenül (12-es karikás) Aktívra vagy Fókuszra... Amúgy meg, a médiatörvény megváltoztatásához tényleg 2/3 kell. Ám ez csak 1998., a "Több, mint kormányváltás..." óta jelenti azt, hogy ezt reménytelenül egy pártnak kell megszereznie, hogy megtörténjen.
@kl43228:
"Ha nem egyértelműek (márpedig a "...nézőben félelmet kelthet..." fajta kritériumok messze nem azok), akkor milyen alapon büntet az ORTT? Hiszen ilyenkor a saját megítélése is éppúgy hibás lehet."
Ilyen alapon akkor hogy ítéled meg a bíróságok munkáját? Nem csak annyi a dolguk ugyanis, hogy megállapítsák valakinek a bűnösségét (az se olyan egyszerű dolog ám), de mérlegelniük kell a cselekmény társadalmi súlyát, az enyhítő és súlyosbító körülményeket, stb. Nem csak annyi tehát, hogy zöld meg piros gomb...

Ugyanez az ORTT analógiájában sokkal könnyebben belátható / elfogadható. Pláne, mert nem forognak emberéletek (életminőségek) kockán. Legfeljebb egy kis bünti. Pár millió forint, meg egy kis szünet a szartengerben.

"Ilyen alapon egyébként a hírműsorok nyugodtan lehetnének végig 12-esek."
Épp ez a lényeg. Ahogy írtam is, egy másik megközelítésből: egy punci vagy pénisz mutogatása lehet felvilágosítás de pornográfia is. Ki döntse el, melyik megy épp? Ha nincs az ORTT (vagy más hasonló szervezet), lehet hogy már a hiradóban is pisi-kaki szex menne némely csatornán. Az önszabályozás nem működik. Ld. Index. Pontosabban Velvet. Ahol a magát szopó férfi képe a címlapon simán belefér...
@Cartman (ex Cartman): és ezért látszik jól, hogy mennyire kompetensek pl ebben az ügyben.
@Tóta W. Árpád:
Nem tudom megítélni általánosságban az ORTT munkáját. TV2-t meg RTL klubot évek óta nem nézek. Fingom sincs milyen műsorokért büntették őket. Pontosabban annyit tudok, hogy egyszer-egyszer a mónikasóért igen. Abból meg annyi, amit a youtube-on láttam ízelítőként, bőven elég volt ahhoz, hogy azt mondjam: minél kevesebb belőle, annál jobb. :)

De a konkrét ügyhöz is, amit a posztban citálsz: ez egy óriási balfogás volt. És biztos vagyok benne, hogy lesz még belőle. Sőt - tekintve a keresztyén kurzus eljövetelét - sok ilyen lesz. De ettől függetlenül úgy vélem, kell valami testület, ami kordában tartja a médiaszemetet.
@kolbászoszsömle:.. "egészségügyi okokból SEM szabad abortuszt végezni" stb.

Igazad van. Szűljünk sok kis mongolidiótát, haljanak meg veszélyeztetett kismamák, szülessen családonként 52 el nem tartható gyerek, a magyar fajta nagyobb dicsőségére és létszámemelkedésére.
Vesszen a gumióvszer!
@anyátok:
Rég volt ilyen szép egyetértés ezen a blogon. :) De az is lehet, hogy még soha. :)
@Cartman (ex Cartman): "kell valami testület, ami kordában tartja a médiaszemetet".

Kellene.
Félek, hogy lehetetlenség.
- Sza.
- Csics.
- Dobd le ... pálya?
- Nyomuskás.
- Ed?
- Lópimpa. Stanában Béci inkább.
- A reszelős?
- Ha.
- Szívat ő is, mi?
- Virágról virágra. De azért …
- … falnád.
- Halványan. Ismersz.
- Ha … te! Odassál! Ki ez a gömbfejű?
- Kati, vagy hogy.
- Milyen név már! Pusztulás.
- Ha.
- Mit akar?
- Látod. Manira mennek.
- Az adózóim még itthon sincsenek.
- Hát?
- Trécs. Őkszerint tárgyalnak, vagy ilyesmi.
- Full?
- Ha. Egyik erre, másik arra.
- Te! Ez a Kati aszondja, lefeküdtek.
- És?
- Azt akarják pénzelni?
- Mér? Te ingyembe szoksz?
- Nem igazán.
- Jahé! Szüzicske.
- Mosmér? Hát te is!
- Majd lesz. Pláne, ha adnak pénzt.
- Kik?
- Akik hirdetik.
- Adóból?
- Ha. Az nekem úgysincs.
- Pénzed se.
- Ha.
@bbenoe:
ez is, meg a "Gyremek-rák alapítvány) vagy mi.
nem tudom, mire alapozzák azok, hogy "a gyermek-rák nem halálos betegség". legyen minél megdönthetetlebbül igazuk: kételkedem. az az "alapítvány" is természetesen gyerekkel mondatta fel a reklám kéregető-könnyfakadást provokáló szövegét...
Hehe...:)

Látom ahogy lement a második forduló, a hozzászólások száma jelentősen megcsappant...:)

Nem is értem. Hová tűntek a propagandisták? Vagy mostantól kezdve már nem fizeti senki a "munkájukat"?
@vakapad:
Vakaptya !
Meg kell hagyni jót tett neked ez az eljövendő 'fideszéra szinvonalita' váltás !-) Miazhogyalighanemmeghiszemazt!
( egy továbbérlelt gondolatsor a géniusztól plagizálva)
Mostanában remekelsz, de ez most szar volt ! Van neked 'jobb-badis is /-) Látom ám én, lassan beismered, hogy a bután érdekből seggnyalás nem jelenti a bölcsek kövének
birtoklását. Max. harc az aranyérért.
Jelszavam :
Nem kell egyből a csontkovács által kivitelezett hályogtalanító műtét a párás szemekre !-)
Örök megújulást !
Még csak az ORTT-ig sem kell menni, időnként a MENŐ :-) indexesek is bírnak felhárorodott képmutató faszok lenni, pusztán tájékozatlanságból (vagy esetleg rosszindulatból?):
subba.blog.hu/2010/05/01/punci_fasz_szar_az_ev_gyerekkonyve
@pipacsaripacspapucs: "gumitörvény"

Mint a magyar törvények nagyrésze.
Az egyik legfontosabb "cél" a törvényekben, hogy betarthatatlanok legyenek, így sok embert (céget) hozzanak függő helyzetbe, vagyis zsarolhatók, revolverezhetőek legyenek, miközben az igazán sárosaknak mindíg legyen egy kiskapu, ahol kisliccolhatnak.

Ez régi jó komcsi hagyomány, amit továbbvitt ez az új 'rencer' is, merthogy érdeke a mai 'uraknak' is.
@pimpalini:

csillagvirág, ahol egy ekkora géniusz lejt hétfátyol táncot, ottan szó fennakad, lehellet megszegik s a rosszul fizetett propagandisták az alapok objektivitásának álorcáját öltik az agyaglábukra. hehe :)))
@anyátok: A fogamzásgátlásnak nem eszköze az abortusz.
Különben is, van hőmérő, valamint XVI. Benedek is azt mondta, hogy felelősségteljes kapcsolatban kell élni, amin nem segít a következmények nélküli szex lehetősége.
OFF

Árpád, ha nem írsz posztot az ingyen BKV mszp-s ötletéről, akkor árulója lettél az antipopulizmusnak!
„2013-tól díjmentessé tesszük a díjmentes közösségi közlekedést”
index.hu/belfold/2010/05/01/dijmentesse_teszik_a_szocialistak_a_dijmentes_kozlekedest/

Okés, persze értem, h a Bp-i más formában fizetne érte, no de ez mégiscsak eszement ötlet. Annak kell fizetni, aki használ, ez az alapelv, nem? Simán élnek bp-iek, akik nem használnak BKV-t, vagy csak nagyon esetileg.
ON
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Már nagyon régen ingyenesnek kellene lennie a tömegközlekedésnek és fizetősnek az egyéninek.

Az út kopásának csökkenéséből meg a légszennyezettség csökkenéséből keletkező megtakarítás miatt megérné.

Ez nem egy elbaszott ötlet, csak elkéstek vele.
A jelenlegi bérletárak mellett egy olcsónjáró autóval még mindig nem éri meg buszozni.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

"Annak kell fizetni, aki használ, ez az alapelv ..."

Jót mulattam. Lásd: vizitdíj.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: SOHA nem leszek az antipopulizmus árulója, jóvan?

"Annak kell fizetni, aki használ, ez az alapelv, nem?"

örülök, hogy te is beláttad a vizitdíj és a tandíj megalapozottságát végre!

btw amit Molnár mond, az részben megáll, csak hát megint nem sikerült padlógáz nélkül előadni. nem ingyenes BKV kell, de én pl ki szoktam számolni, hogy az egyáltalán nem kis fogyasztású autómmal vagy a BKV-val olcsóbb-e valahova eljutni, és többnyire az autó olcsóbb. a megoldás egyik fele a dugódíj, a másik meg többek között az, h legyenek zónák, és ne legyen azért ezer forint az utazás, mert nincs közvetlen járat, hanem át kell szállni.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: A mszp alanyi jog-mániás népjóléti szárnyának valóban buknia kell, ez valóban nettó populizmus - de megjegyzem, Gyurcsány éppen annak a szárnynak volt a vezéralakja, amely úgy gondolta, hogy a dolgoknak áruk van, amit valakinek meg kell fizetnie. Gyurcsányt nem utolsó sorban pontosan ez a népjóléti szárny csinálta ki.

A dolgoknak áruk van - erre vonatkozott korábban a kétszer-kettő igazsága.
@Tóta W. Árpád:
Nincs mit belátni a vizitdíjon. Ott messze nem 300 forintról volt szó, hanem egy gyűlölt kormány egyeztetés nélkül hozott ostoba intézkedéséről (lásd: vizitdíj-automaták, kórházi páncélszekrények, stb.) Egy magát kicsit is politikusnak gondoló személy ekkora labdát az ellenzéknek (és a népnek) nem dobott volna fel.
@dark future:

Elolvastam a cikket, amit valamilyen spirk nevű ütődöttnek sikerült odarittyenteni (hányan lehetnek még ilyenek az indexnél, meg itt-ott, tejóisten!). A szándék, persze, nem kérdéses, bele a pofájukba. As usual. Bátorság, az van, ahogy látom.

Na most, ha jól tudom, Magyarországon két kommunista párt van, a FIDESZ, meg a Thürmer. Az MSZP, vonakodva és nyögvenyelősen ugyan, de olyan kapitalizmusformán képzeli el a dolgokat, és mivel most megcsappan a költségvetése, valamint az MSZP-nél dolgozni, az is munkahely, úgy rúgja ki az embereket, mint a rohadt kapitalisták. Nem azt nézi, ki szorul rá arra a kis fizetésre, hanem azt, hogy ki használható. És mivel a kapitalizmus minálunk rossz dolog (lásd: 2/3), a spirk nevű ennek a ténynek a laza térdes meglovagolásával próbálkozik még jobban lejáratni őket (sok az a 19 %, barátim, a Viktor is mondta). A címadás például kiváló, erre háborodnak az emberek. Nemde?

A spirk nevű megjegyzi a végén azt is, hogy most aztán félhetnek a komcsik a bizalmas információk kiszivárgásától (nopersze feltételes módban, hászen ezt nem tudja, csak sandázik). És láss csodát, ezt (véletlenül) eltalálta. Nem azért, mintha a komcsik nem válogatták volna meg, hogy kit rúgnak ki, ebből a szempontból is (sőt), hanem mert biztosak lehetünk abban, hogy a kirúgottak hamarosan megjelennek a … khm … győztes párt közeli lapoknál, hogy a kirúgás dicsőségét (ma nem dolgozni a komcsiknál az) némi aprópénzre váltsák. És persze abban is biztosak lehetünk, hogy ettől kezdve nem csak Hagyó parizer és Nokia doboz iránti affinitásáról lesz tudomásunk, hanem sok minden másról is. Az emberek fantáziája ugyanis végtelen, és akinek nem az, annak majd segítenek.
Ej vakapad és TótaW, nem értitek ti Malacot. Az ingyenes egészségügy és az oktatás az JÁR, alkotmányos alapjog, ha nincs leírva, akkor oda kell gondolni.
@Tóta W. Árpád:
@vakapad:

Tudtam, h előjöttök a vizitdíjjal, no de a közlekedés mióta biztosítás alapú, hö?

Nettó hülyeség a közlekedésért való fizetést pariba állítani az egészségüggyel, ahol lehetséges, h több biztosítást fizet az, aki sosem beteg, de egyszer elviszi egy infarktus, mint az, aki jóval kevesebbet fizet, mégis szívátültetéstől kezdve millióféle költség van vele, mert beteges a szentem.

--------------------

@kolbászoszsömle:

Az már milyen hülyeség lenne, baszod, h ingyen elmegy a polgár Bp egyik feléből a másikba 1 órás közlekedéssel, de nekem fizetnem kell, ha a 10kilométerre lévő munkahelyemre Volán busszal bedzsesszelek naponta meg haza, pedig az is tömegközlekedés.

Na nehogy már ez alkotmányos legyen. Vidéki és bp-i között esélyegyenlőtlenséget és állampolgári igazságtalanságot létrehozni.

Tömegközlekedést ócsítani, belvárosban autókázókat szopatni. Vidéki nagyvárosokban is! Ez menő.

No de épp arra fogadkoztak, h a BKV-nek kötelezően kell emelni az inflációhoz a jegyárakat. Akkor ezzel most mi van?
@vakapad:
Sajnálom a kirúgottakak, még ha rossz lóra tettek is. Azér' jusson eszedbe, rajtuk kívül az országban hány százezer munkanélküli van, akik nem rossz lóra tettek, hanem szakmát tanultak, diplomát szereztek, dolgoztak, majd lazán kirúgták őket vagy eleve nem jutott nekik állás. Netán értük kommentelhetnél, mielőtt a Fideszt kommunistázod bruhaha.
@vakapad:

Biztos igazad van, az mszp masszívan kapitalista párt, csak időnként keletkezik a téridőben valami zavar, és olyankor ígérnek be ingyenes tömegközlekedést az elvtársaknak. :-) Meg persze még több szocializmust.
@Én is akarok kommentelni:

Ha ez irónia volt, akkor azt mondom, tegyük fizetőssé az általános iskolát és a középiskolát is, oké?

Sőt: a technikusit is, ahová 19-23 évesek járnak többek között! A szakmatanulást meg végképp, hiszen milyen menő kereső egy CNC esztergályos manapság.
Árpi,
ha konzekvens vagy eddigi munkáidat tekintve, akkor most tényleg kellene írnod egy posztot a mai MSZP-és ámokfutásról...(ingyenes BKV)
@Tóta W. Árpád: Az egyébként igaz, hogy egy _kihasznált_ busz egy főre eső fogyasztása töredéke az autó fogyasztásának (pláne, ha az autóban csak 1 személy utazik). Tehát már rég buszkonvojozni kellene az autópályákon és a városokban, és ennek olcsóbbnak kellene lennie az autónál, még a sofőr bérével együtt is. (Környezetvédelem, kőolaj-takarékosság, tisztább levegő stb.) Érdekességképpen jegyzem meg, hogy mindenféle környezetvédelmi normák ide vagy oda, a pesti Volvok durván kétszer annyit fogyasztanak, mint a szakadt Ikarus 280 csuklós. (Jó, ez gonosz példa volt, a Volvo kiugróan sokat fogyaszt légkondival. A légkondi eleve fölösleges helyiben: Nagy ablak kell.)

Jó helyen kapirgálnak, a normális tömegközlekedés többet ér környezetvédelmi szempontból, mint a napelemre meg az energiatakarékos égőkre kidobott milliárdos nagyságrendű állami támogatások.

De Horváth Csabára áttérve, ez akkora szocialista ígéret, hogy Kádár elpirulna tőle. Ugyanis ez felesleges utazásokat generálna, ami minden, csak nem hasznos. Odáig jutnánk, hogy az emberek 100 métert is lusták lennének gyalogolni. A költségek kiszámolása pedig teljesen nevetséges, ha ingyenessé tennéd a tömegközlekedést, akkor azzal kellene indítani, hogy kétszer ennyi sofőr, kétszer ennyi busz. Lehet lejjebb vinni a tarifákat, akár a környezetvédelmi minisztérium támogatásával is úgy, hogy versenyképes legyen az autóval az ára (még ez is buktagyanús kísérlet), de az ingyenesség tényleg fénymarhaság.

Na, meg azt is bejelentették ma, hogy mindenben kikérik a szakszervezetek véleményét. Nesze neked baloldali progresszió. Hamarabb kifújt, mint vártam.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Tudtam, h előjöttök a vizitdíjjal, no de a közlekedés mióta biztosítás alapú, hö?"

Jaj, baszki, hagyjuk már ezt az ostoba biztosítós dumát (én nem az ingyenes BKV mellett érvelek, ld. előző komment). Te is tudod, hogy az eü kassza (szinte) mindig hiányos, így a parasztvakítást be lehet fejezni, hogy önrész "nem kell". Akkor én azt mondom, hogy fele ennyi járulék is elég lenne, "nem kell" több, punktum. A vizitdíj elleni fő érvetek kb. ez volt, nagyon ütős, mondhatom.

Amúgy a vizitdíjban az volt a szomorú, hogy tényleg egy piszlicsáré (szinte szimbolikus) dolog volt az egész, a biztosítás jelleg mellett az önrész eltörpült, és ti lenépszavaztattátok. De mint minden önrésznek (ld. BKV), legalább annyi haszna volt, hogy a fölösleges igénybevételt csökkentette. Erre szokták mondani, hogy mit képzelek, hogy fölösleges igénybevétel az egészségügyben. Ezt röviden az igazolás-turistákkal szoktam lecsapni, de el lehetne mélyedni benne alaposabban.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: A jegy- és bérletárbevétel majdnem annyi, mint amennyibe kerül beszedni a jegyek, bérletek árát.

Ha csökkented a jegyárakat, fizetni fog a cég azért, hogy jegyet szedjen, magyarul a jegyárusítás deficitessé válik.

Ha viszont ingyenes a városon belüli tömegközlekedés, nem kell jegyet árulni.
Pénzügyileg a BKV ott van kb, ahol most, nemzetgazdaságilag meg ihaj csuhaj mert ha csak 20%-kal kevesebb autó lesz az utakon, már az látszani fog a légszennyezettségen, útkopáson. Plusz mindenki befoghatja a pofáját a dugódíj miatt. (az, hogy csak a pesti népeknek ingyenes a BKV az hülyeség persze, hülyeség)
Szóval ez egy olyan populista terv, ami minden szempontból megállná a helyét.
Gazdaságilag is, népjóléti ügyileg is, mindenhogy, csak senki nem elég bátor ahhoz, hogy meglépje, mert lepopulistázzák, meg nekilátnak visítani, hogy dehát dotálni kell a BKV-t, meg nem fizet érte, aki használja.
Jah, hogy most is csak azért fizet, hogy neki rossz legyen, a BKV meg gyakorlatilag nem kap belőle pénzt, az nem baj.
Lényeg, hogy neki rossz.
@marhapöri: Jól van bazmeg, megírom. De aztán hadd kezdjem el a türelmi időt, hacsak fel nem basznak különösképpen. Van egyéb téma, nem kéne ebbe belecsavarodni. A legjobb forgatókönyv az volna, ha valamivel kevesebbet foglalkozna a magyar ember ellenzéki pártok alelnökeivel meg ilyenekkel.

Az azért jól látszik, hog megkönnyebbültek a szocik most, hogy lerakhatták a csákányt. Mennyivel könnyebb más faszával megoldani a BKV-t, ugye? Érdekes, hogy nyolc év alatt fel se merült a BKV-ócsítás meg a dugódíj.

Btw, dehogynem merült fel. A dugódíj kidolgozása legalább két éve elkezdődött, de inkább több. Csak akkor még téma volt, hogy jaj mit szólnának.
@combo:

Én a népszavazáson azt olvastam a papíron, h "feri menjen-e a picsába?". Aszt odaírtam egy ikszet az igenhez. Mivel 3-szor olvastam ezt, hát háromszor írtam oda.

Amúgy vizitdíj vitát unom, kb. 8 milliószor lejátszottuk már itt is, másutt is...

"a fölösleges igénybevételt csökkentette"

Ahammm. Tehát a beteg alkalmas személy arra, h eldöntse: a hasa azért fáj, mert rosszat evett, elcsapta a hasát az ondó lenyelésével, vagy azért, mert bélfarktusa van (a bélhez vezető erek elzáródása).

Az a nyugdíjas, aki kiszámolja, h egy napra 500 forint jut miután a kötelező csekkjeit kifizeti, nem biztos, h csak akkor nem megy orvoshoz vizitdíjas rendszerben, ha nem muszáj. És azt sem garantálta senki, h ami nyitásként 300 forint, az később ne lenne 500, vagy 1000.
Azért én várnék egy elhatárolódást balliberális fórumtársaktól a randalírozó mszp-hívő nyugdíjasok tekintetében.

Munkáját végző híradóst bántalmazni tettleg? Fotóst lökdösni? Hát mi van itt a szélsőbaloldalon, hö?
@kolbászoszsömle: "A fogamzásgátlásnak nem eszköze az abortusz." De a családtervezésnek igenis eszköze. Képzeld el, hogy 25% eséllyel olyan gyereked születne, aki max 6 hónapot élhet az anyaméhen kívül, vagy hosszú élete élhet súlyos fogyatékosan, de ez csak a 10-12 hét táján derül ki? Egyre később szülnek a nők, egyre gyakoribbak az ilyen dilemmák.
@kolbászoszsömle:

Nem igaz! Ugyanis akkor is kéne jegyet árulni és ellenőrizni, ugyanis a javaslatban az van, h a vidékieknek (és a külföldieknek is nyilván) ezután is fizetni kell.

Tehát kell a pénztár, kell az ellenőrzés.
@Tóta W. Árpád:

Ja. Mostanában úgyse fog sokat számítani, hogy mit kvartyog az mszp nímandja. A közeljövő történéseire nagyobb hatással lesz a görgög (mediterrán?) válság, mint a teljes magyar ellenzék.
@kolbászoszsömle: "A jegy- és bérletárbevétel majdnem annyi, mint amennyibe kerül beszedni a jegyek, bérletek árát."

Ez kizárt. Ha mégsem, akkor le kell dózerolni az egészet. Kapaszkodj meg, sok vidéki volán nyereséges volt 2-3 éve, az idén az számít tragédiának, hogy mindegyik az. (Ebben persze benne van az állami támogatás pl. árkiegészítés formájában.) Amúgy az érvelés kísértetiesen hasonlít a vizitdíj körüli érvelésre. Én személy szerint egy automatával sem találkoztam, a falusi meg a kórházi dokim asszisztense szedte be (akinek amúgy is adminisztratív feladatai vannak), aztán csókolom.
@dark future: hát a görög/mediterrán válság nagyon tanulságos azért, mszp-snek, fideszesnek, mindenkinek.

hogy milyen hülyéknek néznek ki innen.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

"a vidékieknek (és a külföldieknek is nyilván) ezután is fizetni kell"

a fidesz majd felkarolja az ötletet, és megtoldja annyival, hogy a bp-ieken túl a határon túli állampolgároknak is ingyenes legyen. :-)
@Tóta W. Árpád:

Én is meglepődtem, hogy nem nálunk vannak a legnagyobb sunnyogók és mérleghamisítók (bár ha az mszp-s belharcok kapcsán nem publikálták volna 2006-ban az őszödit -- elindítva ezzel a lavinát --, akkor mi is kb. itt tartanánk).

Úgy látszik, létezik valami közös mediterrán mentalitás (mi is tiszteletbeli mediterránok vagyunk, a NATO pl. jó érzékkel be is sorolt bennünket a déli blokkba), mert nem lehet véletlen, hogy éppen ezen országok állnak úgy, ahogy. Az szintén érdekes és tanulságos lesz, hogy mit fog lépni az EU (pl. kérdéses, hogy megelégelik-e a mentőangyal szerepét a németek meg a franciák).
Árpád: a BKV-ingyenesítésének ötletét nem állítod pellengérre? Vagy ha az MSZP mondja, az nem baj?
@malacz69【ツ】rettegés elemző:
Szövegértésből jeles. Nem vagy te véletlenül tanár?

Végül is sikerült Horn Gáborral egy platformra kerülnöd. Hol is van most ő? Hol van most Gyurcsány Ferenc?

Miért használsz ilyen sokféle nevet? Nekem a malac69 a gyenge minőségű ember – ha jól emlékszem – jobban tetszett.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Én a népszavazáson azt olvastam a papíron, h "feri menjen-e a picsába?". Aszt odaírtam egy ikszet az igenhez. Mivel 3-szor olvastam ezt, hát háromszor írtam oda."

Hú, akkor valami kimaradt az első osztályban. :-)

"Tehát a beteg alkalmas személy arra, h eldöntse: a hasa azért fáj, mert rosszat evett, elcsapta a hasát az ondó lenyelésével, vagy azért, mert bélfarktusa van (a bélhez vezető erek elzáródása)."

Hát, ha 10-ből 10-szer vaklárma volt, és végigjárt egy csomó vizsgálatot, akkor talán fizessen jelképes önrészt, ha kérhetem.

"Az a nyugdíjas, aki kiszámolja, h egy napra 500 forint jut miután a kötelező csekkjeit kifizeti, nem biztos, h csak akkor nem megy orvoshoz vizitdíjas rendszerben, ha nem muszáj. És azt sem garantálta senki, h ami nyitásként 300 forint, az később ne lenne 500, vagy 1000."

A következő lépés ugye az ingyenes gyógyszer, Horváth úr? (Az utolsó mondat pedig találgatás.)
@igazi hős: faszságokat beszéltem, ha nem tűnt volna fel.
Nem nekem kell megmagyarázni azt, hogy miért hülye egy fundamentalista/neofita keresztény.

@malacz69【ツ】rettegés elemző: A javaslatnak az a része egy faszság.
Ingyenes tömegközlekedéssel _talán_ megérné vonattal menni.

@combo: Állami támogatással én is nyereséges lennék, akármit csinálnék.
Azt kell megvizsgálni, hogy a parkolási- és dugódíj plusz az elmaradt költségek (egészségügyi és útkopási) lesz-e a több, vagy a jegyárbevétel.

És készítsd a dózert. Valami főhülye magyarázta, hogy a buszjegy árának pár százaléka realizálódik csak mint aktívum a BKV-nál, a többi a nyomda, a hologram, meg a jegyárus.
@sziligan:
"ha jól emlékszem"

Memóriád akár a sasé, így hát fosul emlékszel. Én viszont láttalak ma a híradóban: éppen egy izraeli zászlóval takartál el egy gonosz fasisztanáci feliratot a majálison, "ha jól emlékszem". Érdekes, h egyesek izraeli zászlóval járnak majálisozni, de ugye Mózes útjai kifürkészhetetlenek...

@combo:

gyenge.

@dark future:

Én a Fidesz helyében ingyenessé tenném az ejtőernyőzést és a bungee jumpingot minden 90 feletti magyar állampolgárnak, de persze a határon túli magyarok esetén is.
@kolbászoszsömle: Nem tűnt fel, számomra hitelesen hoztad a figurát. (Mondjuk nem véletlen, hogy nem emberekkel, hanem számítógépekkel foglalkozom :-)
@kolbászoszsömle: No, akkor készítem a dózert. :-)

Az útkopással csak óvatosan, mert "1 busz = rengeteg autó" útrombolás szempontjából, ugyanis az autó tengelyterhelése matchboxnak számít (úttervezésnél eleve csak a kamionokkal foglalkoznak), és hát új buszok biztos kellenek ingyenes tömegközlekedésnél (nem is kevés). Az egészségügyi költség behozása viszont tetszik. :-)

Még egyszer mondom, nem azzal van a gond, hogy a tömegközlekedésnek hangsúlyosabb szerepet szánnak; ez támogatandó. Az ingyenességgel van a gond. Nem tudom mennyi utasa van most a BKV-nak, de mégis hogy gondolják, hogy mondjuk 1 millió ember napi kétszeri utazása olyan egyszerűen megoldható lényeges infrastruktúra-bővítés nélkül? Mondhatnád, hogy túlzok, amikor napi kétszeri utazással számolok. Miért? Ha ingyen lenne a BKV, még a boltba is busszal menne az ember, sőt, lehet, hogy a város másik végébe is elbuszozna, ha ott akció van, és az idejébe belefér. (Ez a fő probléma!) Mindenki követelné a tömegközlekedést a háza elé. Grr.

Megint vidéki példánál maradva, ugye a 65 év felettiek ingyen utaznak, és így pl. a Budapest-Balatonfüred-Hévíz járat utasforgalmának kb. 80%-a nyugdíjas. No meg a faluból a Tesco-akció miatt városba utazó öregek létezése is közismert.

Aztán ugye a másik probléma az ingyenességgel, hogy ha ingyen van, akkor te mint utas, nem igazán pattoghatsz, ha nem tetszik a szolgáltatás... (Most sem sok hatása van, mert nincs pénz, de azért legalább megfontolják a fizető utas panaszát.) Tehát a színvonal még a mostaninál is balkánibb lenne.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

Ok, mégis jól emlékeztem...

Azért egy kis zsidózásra csak nem kezdek el nácizni. Tudod, a minőség...

Akkor ki húzott el, hova? Mentél te is Hornnal?
sziasztok
Rég jártam erre, érdekes olvasmány....
Akkor lássuk....
Férjnél vagyok, vagy 5 csodálatos csibém, (igaz a 2 utolsó védekezés melletti)de ha megfeszülök sem tudnék több gyereket felelősen eltartani. Ergo mivel a fogamzásgátlás sem ad 100% védelmet, dönteni kell mi a fontosabb. Nyitott házasság= no szex :D Hát nem a hatodik legyártása. Elég hülyén hangzik, ha beragad, no abortusz, szüljük meg, aztán adjuk örökbe akkor, mikor a mesterséges beültetést fizeti az állam. A saját, természetes gyerekcsinálás az van, mesterségesen fizessük.
Kicsit skizo a helyzet, mert akkor ha betiltom az abortusz, akkor azzal együtt be kell tiltani a mesterséges gyerekgyártást ( a szülés nem alapjog, a természet ellen)és könnyíteni az örökbefogadást, esetleg a béranyaságot.
Megerőszakoljuk a természetet, olyanoknak csinálunk gyereket akiknek nem kellene, mert nem viccből nem tud természetesen csinálni, közben az egészséges szerelemgyerekeket dobjuk a kukába.
Próbáltam elfogulatlanul szemlélni, de sajna nem megy.
Azért érdekelne, miért van a társadalom skizója mikor a gyereket szüldd meg, ha már széttetted, aztán neveld vazze...ja hogy nem akartad? ne dugj többé.:P Miért van az, hogy addig verjük a tamtamot, hogy a magzat joga, míg meg nem születik, aztán halljon éhen, verjék agyon, nyomorogjon. Arany középút...nem zsigeri elutasítás kell.
@sziligan:

Mondom, rosszul emlékeztél. Gynege minőségű ember vagy, gyenge minőségű memóriával. Pont.

Amit meg leírtam, az nem zsidózás, hanem maga a kőkemény tény. Tegnap megtörtént, csak ugye egyesek a tájékozatlanság és tudatlanság "bölcsességével" jobban szeretnek kommentelni, mint a tényekre támaszkodva.

"Válaszul az antirasszista nap résztvevői közül valaki a radikálisok üzenetét egy izraeli zászlóval takarta le."

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=320173

Érdekes, h miért nem volt elég nekik a magyar zászló a letakaráshoz Magyarországon. Hogy került elő hirtelen egy izraeli zászló? Provokáció? Cui prodest?
@Pincode: "Miért van az, hogy addig verjük a tamtamot, hogy a magzat joga, míg meg nem születik, aztán halljon éhen, verjék agyon, nyomorogjon."

Jólszervezett örökbefogadási program keretében a nagyszámú gyermektelen házaspár lehetne teljes család. A haza gyarapszik, a gyermek jó helyen van.
Az abortuszba simán bele lehet halni, vagy örökké meddővé válhat a nő, ez nem csak a magzat, hanem egy felnőtt ember életőrl is szól. Örökbefogadásba viszont nem halt még bele senki.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Munkáját végző híradóst bántalmazni tettleg? Fotóst lökdösni? Hát mi van itt a szélsőbaloldalon, hö?"

Hja, 2006-ban egyedül a HirTv-t engedte magához a csőcselék, amíg szét nem verte őket a karhatalom. Ezen logika alapján akkor jól tette, hiszen a szélsőség az, aki fotósok/híradósok munkáját ellehetetleníti, őket bántalmazza.
@sziligan:

A nick ez volt:

@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen

Kiguglizhatod, ha akarod, te hazudozó bitang ember, ki hogyha kell, igazat mondani nem mer...
Nem a memóriád gyenge, hanem szimplán szar, mocskolódó alak vagyol. Egy álszent, képmutató fajankó, aki a béke nyájas köntösébe bújva alantas módszerekkel gyűlölködik.

De nem tehetsz róla, ilyen a te oldalad: álságos, farizeus, alantas ösztönökre rájátszó populista gengszterbanda, miközben hazug módon ájtatoskodnak a demokratikus értékrendről éjt nappallá téve...
@kaffogó hebrencs:

Jól értem-e szavaid?
A szélsőbaloldali nyugdíjasok jogosan léptek fel tettleg? Vajon mit tettek volna, ha van náluk egy AK47-es? Gratulálok!
Jól fogalmazott Mesterházy: "elvtársak".
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Malacka. Én ismerem a teljes kontextust. De! - ha erről van szó:
www.origo.hu/itthon/20100501-budahazy-gyorgy-hivei-zavartak-meg-az-mszp-majalisat.html

Ha erről van szó - akkor basszus!, tudom, hogy teljes véleménynyilvánítási meg egyéb szabadság van, de akkor is, akkor is! oltári nagy tahóság belerondítani más rendezvényébe.

Azért megyünk oda, csak azért, hogy az ott összegyűltek rosszul érezzék magukat, és tudják, hogy utáljuk őket, és tudják, hogy lúzerek.

Szóval lökdösődni, randalírozni nem szép dolog - ahogy odaszarni sem másnak az asztalára. Érzéseket tiszteletben tartani. Ha kérhetem. Ha fideszes, ha mszp-s érzések.

Ha fideszes rendezvényt zavarnak meg mszp-s aktivisták, az ugyanolyan tahóság. És ha összegyűlnek néhányan egy fidesz-rendezvényen, és nekiállnak kórusban kántálni, hogy "Mocskos hazug népbutító demagóg Vitya!", és ettől bedurran néhány fideszes agya, és elkezdik lökdösni a rendzavarókat - nos, erre is ezt mondom: aki házhoz megy a lófaszért, az magára vessen.

Egyszerűen nem rondítunk bele másnak az ünnepébe. Egyszerűen nem csinálunk ilyet. Ilyen kurva egyszerű.
Egyébként a vizitdíj / BKV-ingyenesség vitához röviden csak ennyit:

Ami ingyenes, az mindig sokkal drágább, mint amiért fizetni kell. Ezt majd megtanulja az egész magyar nép. A saját kárán.
@amergin: Fasza lenne most az egyszer a görögök kárán tanulni.
@amergin:

Igazad van, de a határ mindig a tettlegesség és a véleménynyílvánítás szabadsága között húzódik.

Bunkónak lenni verbálisan törvényes, legitim, tettleg bántalmazni viszont nem.

Ajánlok egy reális beszámolót az eseményről:

"Amúgy az történt, hogy Horváth Csaba beszéde alatt a Demokrata fotósa többször bekiabált (pl. "Köszönjük a nyolc évet!"), amire néhány idős hölgy vitatkozni kezdett vele. Erre lecsapott a HírTV operatőre (ez egyébként természetes, a dolgát végezte, de abban a pillanatban az arcba nyomott kamera irritálóan hatott), a HírTV szőke riporternője pedig beszállt a vitába ("Önök szerint ez a demokrácia?!" - ez szerintünk hiba volt). Erre jöttek oda a szocialista kinézetű urak, akik mind a Demokrata fotósát, mind a HírTV operatőrét fizikailag inzultálták."

Meg kell tanulni a szélsőbaloldali nyugdíjasoknak is, h nyílt rendezvényen jelen lehet bárki, és akár be is kiabálhat a politikai szónoknak. Ez nem feltétlen szép dolog, de tűrni kell, legfeljebb lehet viszont kiabálni, viszont hangoskodni, esetleg rendőrt hívni, ha annyira zavaró.

A szélsőjobbot meg sem szándékom, sem gondolatom sincs védeni. Amit Budaházy hívei műveltek, az elég lesújtó rájuk nézve. Védje ám őket a Gaudi-Nagy T., ha akarja!
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Meg kell tanulni a szélsőbaloldali nyugdíjasoknak is, h nyílt rendezvényen jelen lehet bárki, és akár be is kiabálhat a politikai szónoknak. "

tök igazad van. amúgy szte a jobboldal megtanulta, vagy az még hátra van?
@Tóta W. Árpád:

Ha hátra van, az is tanulja meg.

Mindenkinek meg kell tanulnia azt, h a politikai indítékú bekiabálásokat leválassza a saját személyéről, s ne vegye azt az individuuma elleni frontális támadásnak.
@poszt:

Megy itt a vita, hogy akkor ezt most kéne-e mutogatni a kislányoknak (valami ilyet nyilván kéne..) vagy mégsem, mer' az 1%-ra megy és ezért a szüleiknek szól valójában.

Kérdem én: nem lehet-e, hogy nem mi vagyunk a hülyék hanem az a kreatív, aki két külön témát szőtt bele egy spot-ba?

Merthogy az én 1szerű kis agyammal az tűnne logikusnak, ha a kislányoknak szóló ijesztgetőst valahogy így csinálnák meg, mint ezt, csak nem lenne odacsapva a végére az 1%..(és meg is lehetne mutatni nekik, de ez már "politika", ortt-zés, miegyebek, ezt most hagyom)

..másrészt lenne egy a szüleiknek, amiben mással kéne ijesztgetni, pl. az aggódó szülőt kéne mutogatni aki mindjárt nagyszülő lesz, pedig még el se beszélgetett a csemetéjével a méhekről és a virágokról..(ezt lehetne adni a meccsek szüneteiben, megasztár közben, ilyesmi)

..meg lenne egy azoknak, akiknél ez nem probléma, de szívesen adnák az 1%-ukat olyanoknak, akik felvilágosítják mások gyerekeit, ha már a szüleik nem teszik(ezt pl. nem is pont tv-ben kéne, inkább folyóiratokban egészoldalasban).

Szóval nem lehet, hogy a zavar oka az, hogy a vita tárgya (a reklámspot) maga is egy kicsit zavaros? Amolyan jómagyar termék?

A szándék persze helyes.
@Tóta W. Árpád:

"Fasza lenne most az egyszer a görögök kárán tanulni."

Árpád az örök optimista.

A Párt egyik fő üzenete manapság, hogy a hiánycélt emeljük meg jól. Milyen jól is hangzik ez a hitelezők számára!
Mégha rendben is lenne (értelmes dolgok végrehajtása miatt történne), amilyen birkamód viselkedő, beszari banda, Londonból, New Yorkból csak az fog látszani, hogy a már egyébként is rendkívül eladósodott Magyarország még rátesz egy lapáttal (mint a görögök), hát spuri, el innen.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: A korábbi hsz-ből kimaradt egy "nem" szócska (ez talán freudi?) - a mondat helyesen: "Én *nem* ismerem a teljes kontextust."
@amergin:

"Ez nem feltétlen szép dolog"

Ez egyáltalán nem szép dolog. Proli dolog, lúzer tempó és erősen torzult lélek kell hozzá.

Egyébként meg azt kell, hogy mondjam, igaza volt a bekiabálót verő nyugdíjas harci brigádnak. Gyerekkorunkban ha a másik utcai galeri eljött arcoskodni a mi területünkre -kaptak. Ha meccsen a mi csapatunk szurkolói közé beült valaki pocsokondiázni a csapatot - kapott.
Ez a világ rendje, és jól is van ez így. Ha valaki helybe megy a pofonért, hát meg kell jutalmazni vele:)
@UrsaMajor:

"A Párt egyik fő üzenete manapság, hogy a hiánycélt emeljük meg jól"

Hazudsz, bitang! Térdre, imára, gyónjál!

A Párt egyik fő üzenete manapság az, hogy a hiánycél tarthatatlan, mert egy csomó dolgot nem számoltak bele (pl. MÁV hiánya), amit kellett volna, év elején elszállt kb. 50-100 milliárd nem tervezett hiány, és az év feléig elfogy a tervezett hiány 80-85%-a, amihez a világon semmi köze sincs Orbánéknak.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

Nocsak, nocsak.

Pont, te, aki minden 3. hozzászólásban értékelsz valakit, mint valami magasabb minőségű ember – az alacsonyrendűeket, te háborodsz fel? Biztos ez a magsabb rendűség? Nem szenvedsz "hiátust" valamiben?
Mint már említettem néhányszor, ez itt nem a 12/c. Itt nem vagy hatalmi pozícióban, mint az iskolában.

"Én viszont láttalak ma a híradóban..."
"Hazudsz, bitang! Térdre, imára, gyónjál!"
Na, kitől idéztem két helyről is?

Hol láttál engem izraeli zászlóval?
Netán zsidóbérenc lennék? Ez lenne a nem zsidózás?

Azért húzz bele, mert ma még egyszer sem hivatkozál saját magadra, valami látogatatlan blogot belinkelve.

Ne legyél már ilyen érzékeny. Csak egyet írok, máris két napig habzik a szád.
Az én személyes hiánycélom, hogy óriási többletem legyen.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:
Kiváncsi vagyok, mi történt volna velem, ha Viktor valamelyik rémvariatéján elővettem volna a csápolók között egy 168 órát, és némán lobogtattam volna azt.
Ezt Angliában megteheted, mert ott 400 éve nyírják a pázsitot - de a focilelátón ott sem ajánlanám.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

Nem, nem hazudok, fölöslegesen koptatod a szó értékét, ha unos-untalan ezt használod.
Ha jól látod, okot, indokot nem írtam. A rideg tény pedig az, hogy a hiánycélt meg fogják emelni. Ezt írtam. Mellesleg te is, csak a gondolatmeneted nem merted végigvinni:)

Egyébként meg ha nagyon provokatív akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a fejtegetésed csak sima spekuláció arról, hogy a ha a szocik maradtak volna, akkor is meg kellene emelni. Lehet, hogy ők meg tudták volna oldani 3,8%-al:)
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Jól értem-e szavaid?
A szélsőbaloldali nyugdíjasok jogosan léptek fel tettleg?"

Nem. Rosszul értelmezed. Azt mondom, hogy minden ilyet el kell ítélni. De az téged nem zavar, ha indexes fotóst ver meg a széljobb csőcselék, vagy ha a 2006-os hugyosforradalom során a teljes módon elállatiasult söpredék csak a HirTv-t engedte oda, a többire rátámadt. Az akkor sejtem mennyire háborrított fel.

És bár a rendőrattak brutálisabb volt a kelleténél, azért ne felejtsük el, hogy van olyan amerikai állam, ahol a rendőrre támadót simán agyon lehet lőni.

Pénteken ballgás alkalmával találkoztam a fideszes rokonokkal. jól megértetenétek egymást, abban biztos vagyok. Olyan képességes emberek, hogy nem tudták, hogy a május 1 az Nyugaton is ünnep, azt hitték, ez valami ittmaradt posztkomcsi hülyeség. Pedig a legtanultabbnak érettségije is van, igaz, levelezős, gyorsított, de papír, tehát felette van az átlagos fidesz szavazó iskolázottságának. Aztán elmagyarázták nekem, hogy hogy vannak a dolgok Németországban, olyan tények nem szokták őket zavarni, hogy én éltem ott, ők meg még Ausztriában sem fordultak meg.
De tanulságos volt, megértettem, hogy látják a Nyugatot, az EU-t és a mai állapotokat Bagamérben.
@sziligan:

"Hol láttál engem izraeli zászlóval?"

Pont ott láttalak téged az izraeli zászlóval, ahol te láttál engem, fajankó, a "malac69 gyenge minőségű ember" nickkel. Úgy látom, neked a szarkazmust is meg kell magyarázni, mert a buta fejeddel nem bírod felfogni.

"Itt nem vagy hatalmi pozícióban, mint az iskolában."

Itt is látszik, mennyire fogalmatlan vagy felőlem. Köze sincs az iskolai munkámnak a hatalmi pozícióhoz...

Ami pedig a blogommal kapcsolatos mániádat illeti, leakadhatsz a témáról, mert innen látogatom alig van, szinte nulla, miközben bő egy hete napi átlagban 700-800 volt. (Mondom, látogató, nem letöltés.) Nagyon ostoba vagy, ha azt hiszed, h pszichologizálhatsz velem, és ebben érzékenyített pontom a blogom. Ebből is látszik, h a te alaptermészeted a hiúság, és ennek okán gondolod azt, h másnak is. Így gondolkodik egy igazi lúzer.

@UrsaMajor:

Hazudtál, bárhogy magyarázod. Ez a mondat nettó hazugság:
"A Párt egyik fő üzenete manapság, hogy a hiánycélt emeljük meg jól"

Orbán maga mondta el, h a legnagyobb baromság ez a szóösszetétel: hiánycél. Hogy lehet bármilyen hiány cél? - mondta. A cél az, h ne legyen hiány. Erre fognak törekedni kormányzásuk alatt. Az, h mi lesz idén, az év végére kiderül. Az is, h ebből mi az, ami az előző kormányé, és mi az, amivel ők esetleg növelték a hiányt. De hogy nekik céljuk lenne a hiány növelése, az szemenszedett hazugság.
@kaffogó hebrencs:

"De az téged nem zavar, ha indexes fotóst ver meg a széljobb csőcselék"

DE IGEN! Honnan veszed, h az nem háborít fel?
@kaffogó hebrencs:
Ne nekem mondd az abortusz vagy szülés választást, választottam, és igen hallgatok a gyerekekről ezerrel, hogy legyen melóm. )és bizony döntöttem mikor arról volt szó, mert felelős szülő vagyok....ha vártam neveljem) de bocs nem tok többet...pedig védekezek, sőt maholnap bevonulok a zárdába, mert lélekölő a döntés.....Jó duma tartsuk.....vállald egy hónapig, aztán írjjjj....
én választottam....nem vagyok gazdag, de lehet gazdagabb vagyok mint a zöm....(nem panasz....azt hiszem dicsekvés......)
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "Orbán maga mondta el, h a legnagyobb baromság ez a szóösszetétel: hiánycél. Hogy lehet bármilyen hiány cél? - mondta. A cél az, h ne legyen hiány." Nagyon igaza is van! Mint Bessenyo Pista bacsinak. "Ter-fo-gat no-ve-lo szer, kerem?! Hat ez hulyeseg! Hat a terfogat nem finom!" :D
@malacz69【ツ】rettegés elemző:
"A Párt egyik fő üzenete manapság az, hogy a hiánycél tarthatatlan"

1./ Olyan nincs, hogy tarthatatlan, csak bátran hozzá kellene nyúlni a kiadásokhoz... ja az nehezebb.
A tarthatatlan akkor jön elő, ha már minden más lehetőséget kihasználtak és mégis. Ez még messze van.
2./ Valami orbán mondogatta e hazában, hogy akarat kell és megoldhatók a problémák. Na itt a győzelmi babér meg az idő az akarásra.
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "innen látogatom alig van, szinte nulla" - jelentkezem rendszeres Malacka-blog olvasóként, aki innen vagyok!
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Aha, Orbán nyilatkozatára hivatkozva hazugoztál le valakit. Komoly érvelés, mondhatom. (Emlékezzünk: Feri is megmondta, hogy mennyi lesz a hiány 2006-ban.) Ezzel nem azt mondom, hogy el fogja engedni, majd meglátjuk. Ha 6-7% lesz, akkor igen. (Mindenesetre a szárnyvonalak megnyitása nem éppen biztató jel, még ha ez jelképes összeg is.)

Ez a 80-85% már teljesült duma egy kocsmai beszélgetésben még elmegy, de te, aki hülyézel itt mindenkit, igazán megjegyezhetnéd éleslátásoddal, hogy bizony vannak hónapok, amikor többlet szokott lenni. (Tavaly decemberben pl. 205 milliárdos többlet volt.) A piaci elemzők 4-4.5%-os hiánycélt tippelnek, én magam sem látom, hogy miért lenne jelentős eltérés a tavalyi évtől...

De mindegy, az utolsó szó úgyis mindig a Tiéd. (Erre is válaszolj valamit.) Mellesleg az arroganciáddal jól illusztrálod azt, amit a többség nem szeret a Fideszben. (Tehát szerintem a "szent cél" elérése ellen hatnak az akcióid, de te tudod.)
@malacz69【ツ】rettegés elemző: "baromság ez a szóösszetétel: hiánycél"

Vigyázz, mert ha odafigyelsz rájössz, hogy ez amolyan dakota lózung.

Ilyet én is tudok: olyan nincs hogy kamatláb, mert a kamatnak nincs is lába. Jó?

A hiány az hitel. A hitel meg lehet jó vagy rossz, attól függően, hogy mire is használják fel.
Ennyit ovi közgáz tudományáról (bár nem is állította soha, hogy értene valami ilyesmihez). Pedig most nem ártana, ha egy alapfokú közgazdasági készség birtokában lenne a fővezír, hogy dönteni tudjon (mert képes megérteni) a tanácsadók javaslatait.
"hát a görög/mediterrán válság nagyon tanulságos azért, mszp-snek, fideszesnek, mindenkinek.

hogy milyen hülyéknek néznek ki innen."

na, ez odabasz :) ránk is nézhettek tágra nyíló pupillákkal, amikor a toronyóra láncal is be lett igérve a népnek, persze a színarany változat :) aztán meg jött az imf
@eMeL:

"Olyan nincs, hogy tarthatatlan, csak bátran hozzá kellene nyúlni a kiadásokhoz..."

Tehát elismered, h a költségvetés összeomlott, új költségvetés kell, hiszen a kiadásokhoz csak azzal lehet hozzányúlni.

@combo:

Még soha, egyetlen évben sem ment el ekkora %-ban időarányosan a hiány. Nézz utána! Még 2006-ban sem, pedig akkor majdnem 10% lett a vége.

A szárnyvonalak bezárása alig pár milliárdot spórolt meg az államkasszának. Nem tétel.

Viszont év elején eleve elszállt majd 100 milliárd, és a MÁV-ot úgy hagyták szerkezeti reform nélkül, h közben a hiányát nem rakták bele a költségvetésbe. Nah, az már komoly tétel. Vagy vegyen fel a MÁV hitelt?

Másfelől gyurcsány azt mondta a 2006-os kampányban, "a költségvetés köszöni szépen, jól van", aztán év végére - pedig abban már némi megszorítás is volt - majdnem 10% lett, holott saját magától vette át a kormányzást.

Jogos tehát a mindenkori szocialista kormányba vetett bizalmatlanság.

"a "szent cél" elérése ellen hatnak az akcióid"

Látszik, h magad droid voltából indulsz ki, és neked a kommentelés egy "szent cél" elérése érdekében kifejtett, belső kötelességtudatból adódó tevékenység. Engem viszont rohadtul nem érdekel, h amit írok, az hoz vagy visz a Fidesznek.
Ha szerinted visz, hát örvendj, vigadj, táncikolj, h írogatok, hiszen ezzel segítem a te "szent célod" megvalósulását.

@amergin: @Tóta W. Árpád:
:-)))
Akkor ti vagytok az a kettő!;-))
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

"Hazudtál, bárhogy magyarázod"

Reménytelen egy alak vagy, csak a győzelem, vagy halál. De te természetesen nem halhatsz meg.

"Orbán maga mondta el,"
Droidoknál ez lehet minden vivő Lola-T, önállóan gondolkodó embereknél aligha. (Ráadásul ebben az esetben kifejezett baromság is. A "kommunista" szakértők bizony isemerik ezt a fogalmat, sőt előszerettel használják is.)

"De hogy nekik céljuk lenne a hiány növelése, az szemenszedett hazugság."

Aranyos. Az ember ír valamit, amit te vagy nem tudsz, vagy nem akarsz megérteni, majd vehemensen érvelsz a mellett/ellen, ami a te fejecskédben fogant meg. Én ugyanis nem írtam, hogy "céljuk lenne a hiány emelése". Én azt írtam, hogy meg fogják emelni a hiánycélt. A szavak majdnem stimmelnek, csak van amikor a sorrendjük is fontos.
@eMeL: Köszcsi! :O)

Véleményem szerint amgának a törvénynek a rugalmas, flexibilis jellege nem feltétlenül elsődleges fontosságú a poszt értelmezéséhez. És ebben az aspektusban, a poszt tartalmában található gumióvszerre utalás, valamint a használt "gumitörvény" kifejezés között érdekes freudi kapcsolat van. Ez egyaránt vicces akkor is, ha koincidenciális, véletlenszerű a szó megjelenése a szövegben, és akkor is, ha szándékosan tett a szerző mégegy csavart a poszt értelmezsébe ezáltal.

Remélem, hogy így már éthetőbbé sikerült tennem azt a poént, amit korábban röviden csak annyival igyekeztem összefoglalni:

"gumitörvény" :)))))

De szívesen szolgálok még részletesebb magyarázattal is, ha még nem tudsz nevetni! :)))))
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Írod: "Orbán maga mondta el, h a legnagyobb baromság ez a szóösszetétel: hiánycél. Hogy lehet bármilyen hiány cél? - mondta. A cél az, h ne legyen hiány. Erre fognak törekedni kormányzásuk alatt."

Erről a szómágiáról két dolog jut az eszembe:

Az egyik Kósa Lajos cöcögése azon, hogy mekkora hülyeség is az MSZP kormány kommunikációjában a költségvetési hiányt emlegetni, merthogy egy állampolgár, Márinéni, vagyki, nem azért riad fel álmából, hogy Atyaúristen, mi is lesz a költségvetési hiánnyal?

Talán megegyezhetünk abban, hogy ez egyrészt színtiszta demagógia, másrészt öngyalázó bornírtság, amennyiben legalább Kósa Lajosnak, mint a Fidesz országos politkájában szerepet játszó prominensnek illene törődni ilyen apróságokkal.

A másik egy még régebbi Hofi bonmot, az a bizonyos szavalókórus:

"- Nyugaton nincs harc az alkoholizmus ellen!
- Nálunk van harc! - És van alkoholizmus.

Tudják: Harcolunk, hátha elveszítjük..."

Nálunk sincs hiánycél. Mi egyensúlyra törekszünk. Így nem kell törődni a hiány mértékével, az nem célunk, csak az egyelőre elérhetetlen egyensúly.

Szerintem, úgy általánosságban, a Fidesz kommunikációnak szakítania kéne az 1998-2002. között megszokott gügyögéssel, hülyéneknézéssel. Irritáló, és kontraproduktív hosszabb távon.
@Tóta W. Árpád:

"nem ingyenes BKV kell"

Hanem szocialista párt kell. Bármi áron.
Szerintem meg célszerű lenne a kommunista bandának még az írmagját is eltüntetni életben tartás helyett. Megvannak rá az eszközök (elszámoltatás), megvan az ok. (Nem akarunk kommunizmust, ingyen BKV-t)
Mi kell még?
@anyátok:
Megmondom, mit történt volna veled a fidesz-csápolók közt. Előkapod a ronggyá olvasott 168 órád, mire szánakozó mosollyal órákon át hülyének néznek.
@UrsaMajor:

Te már saját magadat sem érted, baszki!

"A Párt egyik fő üzenete manapság, hogy a hiánycélt emeljük meg jól"

Ez azt jelenti, h a Fidesz törekvése a minél nagyobb hiánycél.

Ezzel szemben a helyes mondat:
"A Párt egyik fő üzenete manapság, hogy a hiánycél tarthatatlan a jelenlegi költségvetéssel"

Ennek meg az a jelentése, h rajtunk kívülálló okok miatt a hiány jóval nagyobb lehet/lesz a tervezettnél.

Az, h ez a kommunikáció mennyire igaz vagy sem, vitatható, de hogy ezt kommunikálják, és nem azt, amit te a szájukba adsz hazug módon, az bizonyos.

Miért nem lehet belátni, h szarul fogalmaztál, hö?

--------------

@nem1rem1:

Addig, amíg ki nem derül, h Orbán nem azt teszi, amit mond, addig az számít, amit mond. Másból addig nem tudunk kiindulni. Ha azt mondja, egyensúlyra törekszik, és ezt látjuk majd a 2011., 2012., 2013-as költségvetési sorozatban, akkor igazat mondott visszatekintve.

Azért is van alapunk hinni neki, mert viszonylag szigorú költségvetési politikát folytatott már az első ciklusában is.

Tévedés a végkövetkeztetésed is, ugyanis nem arról van szó, h leszarják a hiányt. Ha a cél az egyensúlyi költségvetési politika, akkor annál jobb a költségvetés, minél közelebb vagyunk hozzá, és annál fosabb, minél távolabb. Tehát, ha Orbán egyensúlyt tűz ki célul, akkor annál jobban bírálható a sajtó által, minél távolabb kerül ettől tervezésben/megvalósításban.

A GDP növekedése a teljes Orbán-kormány éveket tekintve a következőképpen alakult: 1999. évben 4,2%; 2000. évben 5,2%; 2001. évben 3,8%.

Az államháztartás GDP-arányos hiánya - csak a teljes Orbán-kormány éveket nézve - 1999-ben 5,5%; 2000-ben 3,0%; 2001-ben 3,5% volt.

Ezek a tények azt mutatják, h Orbán tudja, miről beszél. Nézz utána, h azokban az években mit produkáltak a riválisok!

Jelzem, csak a vak nem látja, h a Fidesz másképpen kommunikál, csak figyelni kéne.
@malacz69【ツ】rettegés elemző:

Jól van bazdmeg, te győztél. Ezredik kísérletre végre valamit kiizzadtál, ami még akár el is fogadható.

De a helyes mondat azért így szól:

"A Párt egyik fő üzenete manapság, hogy a hiánycélt NEM VAGYUNK KÉPESEK tartani a jelenlegi költségvetéssel"
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Ó, én nem azt mondom, hogy Orbán "hazudik", hanem azt, hogy idétlen retorikai elemt használ.

És itt egy kicsit visszakanyarodnék az érveidhez az előző Orbán kormánnyal kapcsolatban. Igen, valóban Orbán szigorú költségvetési politikát folytatott. Apró kiegészítésekkel:

- Ezt a Horn(-Bokros) kormány eredményeire alapozta, amit utólag tagadott, tagad még ma is.

- Konjuktúra idején sem könnyű szigort tartani, de egy hajszálnyival azért nagyobb a mozgástér.

- A szigorú költségvetési politika Chikán gazdasági miniszter nevéhez fűződik. Őt váltottav valami... Hogy is hívják? Nnna... Pedig mostanában annyit hallom megint a nevét... A makro-közgazdászoknak az előző Orbán-kormánnyal kapcsolatos értékelése két részre osztható: Egyikük szerint Matolcsyval kezdődött Magyarország lejtmenete 2000-ben, a másikuk pedig ezt elhallgatja kifelé.

- A fentiekből is következik, hogy Orbán már 1998-ban sem hazdott a kampányában, csak 2000-ig, mikor elkezdte végrehajtani ígéreteit. Bár ne tette volna...

- És végül: Anélkül, hogy felmenteném a szocialistákat, 1988. óta két stabilizációt is végrehajtottak 2002. előtt: Egyszer a Németh-kormány, egyszer a Horn-kormány. Majd mindkét alkalommal konzervatív kormány jött, kárhoztatva elődjét hol a gazdasági bajokért, hol a "népnyúzásért", és engedett a gyeplőn (Igen, Orbán-Matolcsy is). Innen nézve érthető, ha teljességgel el is ítélendő, hogy 2002. után végre zsigereiknek megfelelően jót akartak tenni a zemberekkel. Ezért is kár volt.

- Ugyanakkor Orbán még válsághelyzetben nem kormányzott. Bár karakterétől nem áll messze a tökösmákoskodás, de, mint ahogy az egyszeri gyerek is megtanult úszni, csak vízben nem próbálta még, most fog kiderülni, hogy hogyan tudja ezt a csomót elvágni (és nem át-, remélhetőleg).
@malacz69【ツ】rettegés elemző: Ja, és a kommunikáció.

Abban az értelemben más, hogy kevésbé támadó. De a hülyéneknézés, az alantas gügyögés úgy látszik változatlan.

Itt van például Simor. Minél több Fidesz-prominens minél több idétlen érvet hoz fel Simor alkalmatlanságára vonatkozóan, annál hiteltelenebbé válik ez a görcsös indoklási kényszer. Pedig nagyjából tudható, hogy Simor monetáris politikája nem felel meg a Fidesz céljainak, ezért akarják lecserélni. Ha jól értettem, ezt jelezte Simor, hogy hajlandó együttműködni, amire Navracsics (a régi módon) replikázott, hogy ez nem hajlandóság, hanem kötelesség kérdése. Persze, dettó a kormány részéről is, mert ugye nincs alá-fölé rendeltség.

Igen, ebből a szempontból bíztató, amit Orbán reagált, hogy egyenesen fognak tárgyalni Simorral. A kérdés, hogy ezekből az egyenes érvekből mennyi fog a nyilvánosság elé kerülni (már azon része, amelyik nem sérti az ország közvetlen pénzügyi érdekeit, csak a kormmány számára kényelmetlen színvallás). Igen, ez tényleg érdekes lesz...

De a másik oldalról, ha a mai naptól hirtelen Mesterházy vagy Vona elkezdene hipp-hopp, másképp kommunikálni, neked mennyire volna hiteles? Pont annyira, amennyire jelenleg Orbán színváltása. Majd kábé két év múlva, ha következetesen járja ezt az utat, akkor azt mondom, hogy lehet, hogy tényleg.

Ezt csacsogtam az elmúlt nyolc évben: A Fidesz számomra már rég hiteles lett volna, és támogattam is volna, ha egyetlen ciklust normális ellenzékként töltött volna el. Így, legalább is a polgárok egy részénél, a kétkedés eléggé alapos és sokáig fog tartani. Az állampolgárok egy részét meg kizárólag a saját közvetlen előnyei érdekelnek. És a maradék pedig ölég sovány...
@Tóta W. Árpád: Különlegesnek és nagynak érzed magad ettől az ordenáré káromkodós böfögéstől?
@Tóta W. Árpád: Akkor meg miért csinálod, még büszke is vagy rá talán? Kulturáld magad előbb kissé és azután írjál majd blogot!
süti beállítások módosítása