W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Kóla, puska, lámpavas

2010.03.12. 05:40 Tóta W. Árpád

Sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja a Jobbik a terrorista kapcsolatait. A lendület, a löttyös indulat a támogatásukat diktálná, ahogy legfőbb orgánumuk irányvonala is. De az ügy túl forró ehhez – a parlament közelsége úgy tűnik, mégis civilizál.
 
Ha az egyébként kissé gyanúsan prezentált koronatanúnak hinni lehet, akkor a Magyarok Nyilai valóban kimerítette a terrorizmus fogalmát; civil járókelők mészárlását ugyan nem tervezték, de ölni készültek a korlátlan magyarság jogán. Gyújtogattak, ütöttek, fegyver- és lőszerbeszerzésre szövetkeztek, az volt az álmuk, hogy rágyújtják a házat valamelyik rohadt kommunistára. Esetleg agyonlövik, ha a jobbikos srác hoz lőszert. 
 

The Usual Suspects

 
Ennek a bűnügynek a szereplői mind a Jobbik holdudvarából kerültek ki, mivel oda tartozik őrült nácitól Szíriusz-kóros tébolyultig az egész szélsőjobb, a párt szövetséget kötött a gójmotorosoktól* a betyársereggel bezárólag mindenféle beteggel. Nemrég az MDF némely retardált jelöltjén röhögött az egész magyar internet. Attól, hogy a Jobbik nem csinál róluk leleplező videót, még nyilvánvaló, hogy egy ilyen hirtelen berobbant párt káderei között rengeteg a ciki arc. Ex-szkinhedek, elítélt gyilkosok, szimpla bolondok, és mindezeket az áldásokat egyesítve terroristák, vagy terrorizmusra hajlamos alakok.
 
Igen súlyos vádak nehezednek a Jobbikra, olyanok, amilyet legfeljebb a kommunistáknak kell viselniük, de az is már rég elévült. Hogy is nézne ki, ha a Fidesz vagy az MSZP képviselőiről derülne ki, hogy kapcsolatot tartottak halálbrigádokkal? A Jobbik nexusa elég jól látható a tanúvallomások nélkül is: Morvai Krisztina államfőjelölt és Gaudi-Nagy Tamás miniszterjelölt személyesen is kiáll Budaházy kiszabadításáért, Novák Előd sajtófőnök gyerekcsínynek nevezi akcióikat, a Kuruc.info nyíltan kampányol mellettük. 
 

Fordítsd rájuk a puska csövét

 
Úgy tesznek, mintha nekik ez is megbocsátható lenne. Az óvatosság is indokolt ugyanakkor, mert bár a párt nácikból és hasonló koszlidércekből álló hangadó bázisa helyeselné Lendvai Ildikó meggyilkolását, az establishment-ellenes, csak protestszavazóként csatlakozó normális kisemberek reakciója kiszámíthatatlanabb.
 
A hozzáértő kutatóknak bevillan a széljobb egykori üstökösének, Tomcatnek az emlékezetes túlkapása. Akkor mondta azt a Jobbik, hogy ebből már ők sem kérnek, amikor Tomcat Vona Gábort karlendítésre akarta rávenni, és arról értekezett közös fellépésükön, hogy a kommunistáknak a gyerekeit is fel kellene akasztani. Vona valószínűleg helyesen mérte fel, hogy az ilyen mértékű embertelenség a magyar társadalomnak akkor se jön be, ha éppen nagyon mérges a komcsikra.
 
A terrorizmus árnyéka mégsem takarja el a szebb jövőt, mert nem ez az egyetlen dráma, ami műsoron van. Hanem egy csatornával odébb jól látható az is, hogy mitől lehet annyira bepipulni, hogy az ember távcsöves puskáról ábrándozzon.
 
Hagyó Miklós nokiásdobozban kapta a lopott közpénzt. Házát épp most jutott eszébe a lányára íratni, ami nem más, mint beismerő vallomás. Ocsmány alak kétségkívül, címerállata lehet az elszámoltatásnak. Egész Rebisz-zászlóalj kell majd a testüregmotozáshoz, blokádtörő Krazzal. De ma még vidáman szervezheti a visszavonulását, a mentelmi jog megvédi mindentől, sőt megpattanni is bőven lesz ideje. Sokat tud, a pártfinanszírozási hálózat oszlopos tagja, nem csak magának dobozolt. A párt pedig nem tudja sem kiköpni, sem lenyelni.
 

Amit felebarátodnak kívánsz

 
És ez így ment éveken át. Remény sem mutatkozott, hogy a rossz elnyerheti méltó büntetését. Ettől nyert értelmet az a taktika, hogy az ilyenek ellen fegyvert ragadó sötét alakokat nem ítéli el a Jobbik, ez a megélhetési bűnözés szélsőjobbos megfelelője, az a törvénysértés, amit megértően kezelünk. A felháborodás jogos, és annak végletes, egyben szimbolikus kifejezése a bűnösök meggyilkolása. Nem ma kezdődött ennek a megalapozása: a lámpavas régi szereplője a jobbos bábszínháznak. Lámpavasazás volt már a Jobbik előtt, 56-ban pedig alkalmazták is – felelős a mai kuruckodásért a forradalmakat fetisizáló történelemoktatás, vastagon.
 
De nyíltan kiállni a korrupt és gyűlölt politikusok megölése mellett hosszú távon nem kifizetődő. Puccsot lehet csinálni úgy, hogy fegyvert kezdünk osztani, csak utána tudni kéne begyűjteni őket, amikor nekilátunk a saját bizniszeinknek. Odáig oké, hogy meggyőzzük az istenadta népet, hogy aki megbotlik, azt le kell lőni. Szeretni fogják az őszinte zúzást. Csak ezek után elég ijesztő lesz eléjük állni kigömbölyödve, jóllakottan.
 
* A Gój Motorosok szíves tájékoztatása szerint az egyesület nem része a szegedi szövetségnek, és nem áll kapcsolatban pártokkal. Köszönöm a kiegészítést, elnézést a tévedésért!


420 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr371833175

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő - 12 ügy, amivel a Fidesz darálja a Jobbikot 2010.03.16. 05:49:28

Többször írtunk arról, hogy a Fidesznek mekkora felelőssége volt a Jobbik kialakulásában az évekig nyomott radikális szövegekkel, a többéves de facto együttműködéssel és a polgári körökkel. Azonban csak most látszik igazán mennyivel keményebben lép...

Trackback: A Jobbik és a történelmi helyzet 2010.03.12. 11:41:21

 Sokszor írtam a Jobbikról és valószínűleg még sokat is fogok. Sokszor hasonlítottam őket az MKP-hez, és sokszor is fogom ezt tenni. Azonban a félreértések elkerülése végett, ezt nem azért teszem, mert meggyőződésem, hogy egy kommunista párttal va...

Trackback: A Jobbik rossz 2010.03.12. 10:59:36

A magyar ember náculásra hajlamos. Kár volna tagadni.A parlamentben szinte mindig képviseltették magukat a nacionalista szélsőségek. Gondoljunk csak az Antalli MDF-re a ciklus vége felé, vagy a MIÉP-re, esetenként a Fideszre. Most erre a szerepre egy ú...

Trackback: Pártkatonák, oszolj! 2010.03.12. 08:46:04

Elegem van A fasor tele van azzal, hogy a két jobboldali párt egymást gyilkolja. Tán a baloldalon nincs kit, nincs mit b...gatni, hö!? Az i-re pontot a Magyar

Trackback: Kóla, puska, lámpavas 2010.03.12. 08:20:02

A Jobbik káderei közt rengeteg a ciki arc. Ex-szkinhedek, elítélt gyilkosok, szimpla bolondok, terroristák, vagy terrorizmusra hajlamos alakok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez itten kérem Magyarország ? de szép
"Morvai Krisztina államfőjelölt és Gaudi-Nagy Tamás miniszterjelölt személyesen is kiáll Budaházy kiszabadításáért, Novák Előd sajtófőnök gyerekcsínynek nevezi akcióikat, a Kuruc.info nyíltan kampányol mellettük."

Többek közt ez az, amit én is elítélek.
A felelösöket nem csak a "túloldalon" ítéljük el, hanem a miénken is. Ebböl is látszik, hogy mennyire "fertözött" a társadalom. Míg, ha a politikus adót csal/lop az elítélendö, addig a zemberek megtehetik ezt, mert ök "nem annyit" lopnak. Észre sem veszik, hogy úgy ítélnek el másokat, hogy maguk is a hasonlóan tesznek nap mint nap. A 10millió magyarból kb 9.99 millió így vagy úgy, de adót csal, ügyeskedik. KIFOGÀST AZT MINDIG TALÀL, HOGY MIÈRT IS TESZI EZT. Máshol is vannak elegen adócsalók/feketemunkások etc. , de ennyi garantált, hogy csak nálunk van. Nem tudom, hogy hogyan tudnánk változtatni ezen, hisz bárki mond egy értelemes dolgot (vagy legalábbis európai szemmel annak tünöt), mindjárt van egy demagóg válasz rá (legalább 2 különbözö helyröl), ami persze a zemberek "óhaját" tükrözi. A zemberek óhaja pedig emígyen szól:

- inygé mindent, söt annál is többet
- nyugati fizetést, mert hát én nyugati szinten termelek/dógzok, ugyi?
- nehogymá adóznom is kelljen, hisz alig keresek a Bill Gécchez képest
- ........ etc

Nálunk már akkora a baj, hogy a zátlagember az adózás jogosságát is megkérdöjelezi, s azt ahogy tudja elkerüli. "Ingatlan adó? Ugyan már, hisz én szegény vagyok, alig tudom kifizetni a gázszámlát a 130nm-es kérómra."

Jah, hogy megfeleljek a "jobboldalnak":

Lámpavasra veled Árpád. Szégyen, hogy ilyen emebereket ENGEDNEK blogolni. Nehogymá te jobban tudd, amit a nemzeti oldal, hisz te nem is vagy az. Grrrrrrr
A jobbiknak most már inkább a mérsékeltek felé kellene kacsintgatnia, mert az elvakult szélsőségesek már úgyis rájuk szavaznak, ezt már elérték a cigányozással, zsidózással. Ezek nem fognak az mszp-re vagy a fideszre szavazni úgysem.

Most a hajrában arra kellene koncentrálniuk, hogy az mszp-től megundorodókból és a fidesz mellett bizonytalankodókból is kanyarítsanak le egy darabot, de azoknak a Budaházy-féle nevek inkább taszítóak.

A saját szempontjukból em világos, hogy Vona miért nem szól rá Krisztina asszonyra, Gaudira és a többiekre, hogy most már nem kell a vérgőz, azok már itt vannak, akiket ez vonz, kicsit most már vegyetek vissza. Attól nem kellene tartaniuk, hogy a lámpavasasok más boltba mennek.
Na Árpi, már az emberiség ellen elkövetett bűntett elévülését is felvetetted a cikkedben amit a komcsik követtek el, meg a kínzások és mindenféle koncepciós ügyeket meg gyilkosságokat. Gratulálok.
Összenő ugye ami összetartozik? :]
"Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg. "

kösz demokrácia és szólásszabadság
Mszp kapcsolta Carlos- szal is megerne egy cikket.
Carlos valodi terrorista volt. Es meg nizpnyitekokat os lattunk mar ellene, nem ugy mint a msgyar nyulak ellen, akikkel kapcsolatban hivatalos helyrol eddig csak egy hamisitott robbantasos video kerult napvilagra, ami utan draskovicsnak le kellett volna mondania...
Ez egy nagyon jó cikk volt Árpi!

Jobban megy ez neked, mint a mélabús kesergő a liberális buktáról.

Jó lenne, ha most kivételesen beengednéd az elmebeteg bandát, hadd szóljon hozzá, mivel ez azért róluk szól, és a saját szintjükön megilleti őket a reagálás joga.

Vidám lenne így március 15 előtt.
Ha igaz, ha nem igaz a hackelt iwiw, az már a kigömbölyödés előszele, úgy gondolom.
A bűnösök elítélése a független magyar bíróságok dolga. Ha valaki úgy gondolja, hogy nem elég függetlenek, korrumpálhatók, esetleg nincs elég erőforrásuk az ügyek gyors és megnyugtató rendezéséhez, akkor ez lehet az a terület, ahol viszonylag kevés pénz befektetésével (bírók fizetésének lényeges emelése, újabb bíróságok létrehozása, sőt a közelmúlt hírei alapján: normális biztonsági szolgálatok fenntartása) nemzetgazdasági szinten többszörös megtérülést lehetne elérni.

Ha az igazságszolgáltatásnak van tekintélye, azaz gyorsan, professzionálisan és törvényesen működik, akkor az ilyen akasztgatós szövegek elvesztik a létjogosultságukat.
"felelős a mai kuruckodásért a forradalmakat fetisizáló történelemoktatás, vastagon"
Tudom, ez számodra pfujj, de a nagy társadalmi változásokat többnyire fegyverrel kényszerítik ki. Persze, vannak kivételek, ld. húsz éve. Olyan is lett... (De ezt már Antall is megénekelte.)

Nyilván a fentiek a következménye az is, hogy a politikusaink egész addig nem vették a lapot, hogy lassan tenni is kéne valamit (vagy legalább úgy tenni...), nem csak a zsebüket tömni, amíg szembe nem jött az igény: mégiscsak szeretne az istenadta nép rendszerváltást. És ha már a múltkor elmaradt, most páran betennék a buliba a lámpavas opciót is. Szerintem ez egyébként - ahogy Te is írod - egyelőre partikuláris igény, de legközelebb már tömeges lesz. Nem kéne megvárni.
viszont amíg az istenadta nép rájön az okos buksi fejével, (ha egyáltalán), hogy "ezek is lopnak, nem ezt ígérték, akurvaannyukat" addigra a Jobbik is beágyazódik szépen. ha a Fidesz ki nem nyírja időnek előtte.

felesleges vargabetű ez az egész jobbikosdi a magyar politikában, szomorú, hogy már akkora a szar, hogy még ezt is két pofára zabálja aki erre fogékony.
Nem fognak kövérre hízni, hiszen Hitler sem hízott el. Sőt, egy priccsen aludt egy kis szobában (a kastélyban), de később már beérte egy egyszerű, föld alatti betonbunkerral is. Az eszelős tekintetű Vona Gabinak, és a még eszelősebb tekintetű, egytől-egyig autista fejű (Szegedi Dzsihád Csanád, Üvegszemű Nick Griffin, Szt. Hegedűs Zsidóírtó Lóri, stb) is hasonló lakosztályt látok reálisnak; vagy maguk ássák féreg módjára meg maguknak, vagy beköltöznek egy előre kialakítottba, mint mondjuk az összkomfortos Csillag, de valamelyiket választaniuk kell majd, mert ha mégis eltokásodnak, hullámzó hájukat maguk után húzva nem tudnak majd meglépni a felelősségre Vonás elől, oszt fröccsen majd a zsír minden irányba szerteszéjjel a nagy visongatás közepette.
Elég hülye a magyar ahhoz, hogy beérje a bábszínházzal. Sokszor sajna az az érzésem, hogy a világ egyik leghülyébb fajtája.
A Vonáék meg nem idióták, hogy pár sültparaszt kedvéért tényleg vérfürdőt rendezzenek, teszem hozzá, nem is igazán tudnák kivitelezni.
Viszont egy jogállamhoz méltó, törvényes elszámoltatásnak tényleg itt lenne az ideje, szerintem ebben kiegyezhetünk.
Ez cikk valami szatíra akart lenni?

TótaW a ballib sablonokat nyomatja
Ehhez igazából nehéz valamit hozzászólni, mert igazából nincs a cikknek mondanivalója.
Szidod ezt az oldalt, szidod a másikat, de az egészből nekem mégis az jön le, hogy tartasz a változástól. Tartasz attól, hogy valami tényleg történni fog. Csak igazából pont ezzel a félelmeddel fegyverzed fel a szélsőjobboldalt. Mert végülis az fél, akinek van félnivalója...
Kedves Árpád!

A dolog már itt megbukik: "Ha az egyébként kissé gyanúsan prezentált koronatanúnak hinni lehet,"

Különben miért gondolod, hogy több lenne a ciki arc a Jobbikosok között? Ciki arcok a szocik meg a fideszes jelöltek között is bőven akad...
Lehet itt most össztüzet zúdítani a jobbikra, de sajnos az elvtársak és elvtársnők maguknak keresték a bajt.
Tudod Árpád ez olyan mintha bemennék a legdurvább gettóba utálom a niggereket táblával a nyakamban utána meg csodálkoznék hogy meg akarnak ölni.
Az elitünk (tehát a Fidesz is) ezt csinálta éveken keresztül, mostanra érett be a vetés.
Azt hiszem nagyon sok mindenben egyet kell értenem a cikk írójával. Nekem is elegem van az elmúlt 8 évet uraló arcok pénzlenyúlásaiból (adóforintok), különösen akkor amikor ezen pénzek pótlására új adónemeket terveznek bevezetni (ingatlanadó), amelyekkel engem speciál (illetve a gyerekeimet) igencsak lehetetlen helyzetbe hoznának. Szerintem nem érdemlem meg.
Nade! Az új arcok mivel lesznek különbek? Aki már volt annak idején az már bizonyította, hogy csalni, hazudni és lopni ő is tud (nem kicsit). Az említett jobbik (legrosszabbik) pedig egy szörnyű múlt jelenlegi magyarországi víziója. Érdekes megvizsgálni azt is, hogy mióta az egyszerű nép a vállára emelte a "NAGYMAGYAROKAT" (aki nincs velük az nem magyar), azóta jószerivel eltűntek a skinhead, újfasiszta, neonáci és még a tököm tudja milyen degenerációk az utcáról! Hova?
Azt hiszem itt befejezem, mert rossz belegondolni az egész történetbe........
Egy jó kritikához hozzátartozna egy alternatíva adása is.
Pl. hogyan tudja másképp levakarni magáról az élősködőket egy társadalom?

Az összes tisztítási folyamathoz erős súroló, maró hatású anyagok kellenek. Max a portörlő néz ki kíméletesen, de ezt meg a por szemszögéből kellene megvizsgálni.
"Ex-szkinhedek, elítélt gyilkosok, szimpla bolondok, és mindezeket az áldásokat egyesítve terroristák, vagy terrorizmusra hajlamos alakok."

Hát neked bizony a jó kurva anyád!

te mi a jó kurva istennek neveznéd az elmúlt 8 (20-60) évet...ááá az csupa idilli álom volt...az még véletlenül se volt nyílt terrorizmus az emberek a lakosság ellen

budaházy meg a magyarok nyilai terrororisták akkor minek neveznéd az IRÁ-t KÖCSÖG

tudod mit mondok találjanak csak valami megdönthetetlen bizonyítékot Budaházy ellen a mi szemünkben már hősök..mert volt annyi vér a pucájukban hogy legalább belemertek fogni.

mocskoljad csak a Jobbikot most szólok hogy csak erősebbek leszünk
Csendben megjegyzem, hogy ahhoz a bizonyos esethez képest, amit annó egy bizonyos illető gyerekcsínynek titulált, amit az állítólagos magyaroknyilai állítólag elkövettek vagy állítólag elkövettek volna, tényleg legfeljebb gyerekcsíny, viszont kampányidőszakban remekül elő lehet venni és ijesztgetni vele a jónépet...
Szar a helyzet.
Odatenni az ikszet, ez a feladat.

Támogatni kellene olyanokat, akiket az ember legszívesebben nyakig ásna a földbe és lerúgná a fejüket. És még akkor is nyomja az ember vállát a felelősség, hogy miért nem évekkel ezelőtt tett így.

Nagyjából ezért szavaznak a Jobbikra. Hiába fullidióták (hiszen olyanok mindegyik táborban vannak bőségesen), nyilvánvalóan hazudnak (melyik nem?) és alkalmatlanok (ahogyan a többi is), de olyat kommunikálnak, amilyet a többi sosem fog.

Hinni a kommunikációban és ezzel a megtévesztett tudattal ikszelni - ez vár mindenkire.

Rám pl a fidesz négy éve sokkal kellemetlenebb emlékeket hagyott, mint a MSZP-SZDSZ. Ahogy előjönnek az emlékek, hányni tudnék. Az az állandó öntömjénezés! Az az állandó köpönyegforgatás!

Az MDF (az antalli) meg egyértelműen a főelkúrók főelkúrója. A kályha, ahonnan elindulunk mérni a szart.

(LMP: na itt vannak a legigazibb, legtöketlenebb hülyék. Remélem, örökre zárójelben maradnak)

Gyurcsány egyébként még egész jópofa. Jókat tud mondani és - bármennyire morbidan hangzik - általában igaza is van!!!
Ne felejtsük: ha ő nincs, akkor most is jó eséllyel csak az MSZP-Fidesz harcáról beszélhetnénk (némi MDF/SZDSZ asszisztenciával). Most azt mondja, hogy eljön az ellenzékiség ideje, amikor felelősség nélkül pofázhatnak, számonkérhetnek, követelőzhetnek, ígérgethetnek. Hát nincs igaza? Orbán ilyet mikor mondott a nyolc év alatt? Akinek az Fidesz-MPP-KDNP-stb egypártrendszer az egyedül elfogadható kormányzási forma? Természetesen az ő vezetésével.
Ej-ej már megint a Magyarok Nyulai TERRORSZERVEZET és annak kíméletlenül veszélyes TERRORISTÁI. Sajnos nekünk csak ez jutott egy lábtörlőket felgyújtó TERRORSZERVEZET..., amely már majdnem szerzett néhány pisztolygolyót is. Hűha! Ez már döfi. Szerencsére az árpádsávos címerű (sicc) magyar titkosszolgálat résen volt és megmentette a becsületes emberek értékalapú közösségét.
Egyébként ez egy igazán szép írás. Méltó egy független újságíróhoz, bár azért szólnék, hogy valami barna trutymó már megint a nyelvedre ragadt...
"Kissé gyanúsan prezentált koronatanú"
Végül is ez a dolog lényege.
Választások előtt mindig kiderül valakiről valami.
Egyesekről a valóság, másokról a kreált, vagy jól időzített megvezetés, amire nem gondoltak volna évekkel ezelőtt.
Egy ideig közös ellenség van, majd a barát lesz az ellen, és egy idő múlva megint egymás keblére borulnak.
Egyet hagynak ki a játékból. A népet, aki az egészet pénzeli az adójából.
Milyen terroristák? Árpád, te még hiszel a mesékben?
Baszki, kiraknak a címlapra is de még így se érdekled a kutyát se - hisz egy büdös hozzászólás sincs a cikkedhez! És ne takarózz azzal, hogy alszol, meg szarni mentél, mert csak a nácikok nem engedik előzetes moderálás nélkül megjellenni a kommenteket.
Tótaának nem fexik a Jobbik.

Egyszer leantiszemitázta egyik cikkében saját nagyanyját is.

Hogy Tóta kitől mennyit kap a terroristázásért nem nehéz kitalálni.

De ezzel az elánnal nyugodtan terroristázhatná a Fideszt is Aranykéz ügyben. Az MSZP-t Fenyő ügyben.

És valljuk be az időközben megszűnt SZADESZ-ről is tudjuk mi fán terem.

A nagy kérdés inkább az, hogy a kormánynak ha megy az optikai tunning és fel tud szerelni terminátornak egy egész sz*ros-seggű rendőrhadsereget, akkor mennyiből áll felhúzni terroristának látszó szigorúan belügyből irányított baloldali emberekből álló terrorkülönítményt Jobboldali ruhába öltöztetve.

Tört már ki 2. világháború hasonló módon. Emlékezzünk csak a lengyel katonának öltözött németek esetére.
Gratulálok a Westergaard Mohamed és a Jobbik pártszimbólum összekapcsolásához.
Egy apró megjegyzés:

nem érzem úgy, hogy a bizonyítékok megfelelőek lennének. Hiszen mi is történt?

Egy csávó előáll egy történettel nagyon bátran, hogy egy haverja szépen elmondta neki, hogy mire készülnek a "terroristák". Ezt ő diktafonra is veszi, majd arcát vállalva kiáll a nyilvánosság elé.

Már ne haragudj, de ez nekem nagyon gyanús, pont annyira, mint amikor a kissrácok robbantását játszották be, mint Budaháziék terrorista merényletre készülését. Ez azért elgondolkoztató...

Nem akarom védeni a bűnözőket, de ez az egész nekem bűzlik... nem kicsit, NAGYON!

Azt az apróságot is elfelejted közölni (mert ugye az korrekt lenne) hogy amint kiderült valakiről, hogy bűnöző volt, vagy volt valami olyan húzása, ami nem megfelelő, a Jobbik pár napon belül kizárta, illetve lemondott.

Természetes hogy egy új, radikális párthoz mindig csapódnak semmirekellő alakok (én Budaházival sem szimpatizálok, amit ő csinál, az érthető, de butaság) azonban a kérdés mindig az, hogy amikor kiderül a sumákság, mi a következménye?

A Jobbiknál van... és a többieknél?
"Csak ezek után elég ijesztő lesz eléjük állni kigömbölyödve, jóllakottan."

Hát igen... Erről (is) szól Kispál-ék Van, amikor nem című száma:

"...
A pénzed, hogy hogy nincs pénzed?
Hát, az tényleg szar dolog
Akkor majd biztos te leszel, aki azt álmodja,
Hogy lehetne a világ jobb, sokkal jobb
Hát persze, lehetne
Minden ember benne lenne, ha az élre állnál
De jó pénzért majd mondd meg nekik,
Hogy jobb a világ a vártnál
..."
Van azért a cikkben csúsztatás, nem kevés.
Egyenlőre még nem bizonyított, hogy volt e valami összefonódás a jobbik és a magyarok nyilai között. Érdekes, hogy a Benkő féle felvételeket is pont most dobták be a köztudatba, melynek szintén a jobbik lejáratása a célja.(Ráadásul nagy rá az esély, hogy hamisak a felvételek).
Fidesz oldalról pedig Vonát keverték volna szexbotrányba, de akkora balfaszok voltak, hogy egy több mint egy éve törölt adatlapot, "hackeltek" meg.
Szóval a kampány finisében, gigaméretű gyalázkodás, lejáratás, indult a jobbik ellen mindkét oldalról.
Szerintem a magyarok nyilaival is hasonló a helyzet. Be lehet vetni a jobbik ellen, nem kevés prolit meg lehet vezetni ezzel a faszsággal.
Ha volt is ilyen szervezet: Senkit nem öltek meg, szúrkáltak meg, daraboltak fel, nem úgy mint jónéhány kisebbségi honfitársunk.
Igaz, nem ilyen direkt módszereket alkalmaznak kedvenc politikusaink, de ők az igazi gyilkosok. Lásd bajnai libás esete, mikor több libatenyésztő lett öngyilkos, mert kisemmizték, ellehetetlenítették. Lakásmaffiával is hasonló a helyzet, és még számtalan esetet tudnék mondani. Ezek mind ennek a kormánynak a hozadékai. Megnyomorítanak, eladósítanak, orvosokat külföldi munkávállalásra kényszerítik etc... etc... Ez az igazi népírtás Tótavé, nem a magyarok nyilai nevü paródiaszervezet akciózása.
Csintalan kapott egy maflást.
Horn Gyulát idézve: Na, és?
Kedves Árpád,
te sem vagy jobb ezzel az írással a Deákné vásznánál.

Ha minden cigány lop, minen zsidó uzsorás akkor minden jobbikos náci-fasiszta-terrorista?? Mert hogy a jobbik, mint egy nagy náci egység jelenik meg az írásban, feltételezve hogy akinek köze van hozzá az mocskos.
Ennyit az előítéletekről...
Kellet mára is egy Jobbik fikázó cikk a bér tollnokoktól,mert tegnap csönd volt.Az hogy ki kit akasztott fel a múltban arról nagyon sokat lehetne beszélni.Honnan a bánatos f.... tudod, hogy a Jobbik tele van "nácikkal"- minden nap köztük vagy? Vagy csak hallottad?Vagy ezt kell írnod?Tele van a t... az ilyen megrendelésre írt cikkel.
Érdekes. Írnod kellett valamit, tehát írtál. Nem mondtál semmit, de ez így van már néhány éve.
óbazdmeg tóta, mennyit kaptál ezért?
Nézz szét az msz(m)p káderei között. a mai napig ott csücsül az, akinek nagyapám halála és nagyanyám betegsége szárad a lelkén, büszkén mutogatják tv-ben, interjúkban. És nem egy ilyen (szar)arc van ott... Megnézem a fideszt, hánynom kell. Orbán/kövér/simicskó/pokorni? Ezeknek mit adna az ember /a szaron kivül/? Kormányzásuk alatt szintén nagyban ment a korrupció, a pártfinanszírozás, a csókosoknak meló/lakás/föld/bánya etc osztogatás. mdf,szdsz,lmp-t nem lehet számításba venni. 3 választás maradt: jobbik, nem mész el szavazni, érvénytelenül szavazol. Melyik a jobb?
Akkor döntöttem el, hogy nem szavazok többet a Jobbikra, mikor az EP választás utáni első mondatukban nekiálltak az izraeli tankokról Palesztinában hadoválni. Azt hiszem nagyon félreértelmezik, miért szavaz(ná)nak rájuk a kiábrándult emberek..
Tóta W megint alkotott. Habár tőle ez nem meglepő, mindig arra pucsít, ahonnan pénzt sejt...
Szerintem a terrorista kapcsolatnál sokkal kellemetlenebb az orosz...
"(a lámpavasazást)... 56-ban pedig alkalmazták is – felelős a mai kuruckodásért a forradalmakat fetisizáló történelemoktatás, vastagon."
ez azért kicsit pongyola megfogalmazás, a lámpavasazást és egyéb atrocitásokat az aktuális forradalom kapcsán éppen szopóágra került honfi- és embertársainkkal szemben azért nem nem "fetisizálja" senki az oktatásban. sőt, a magyar forradalmak megítélése en bloc sem olyan egyöntetű, mint szerencsésebb nemzeteknél, ahol szintén felemelték a fejüket néha a nagy elnyomásban
Jobbikos korrupciós ügyekből pedig lesz bőven. Mindenki menekülni szeretne ebből a lepusztult, kutyaszaros,szürke és reménytelen gettóból. Tegye fel a kezét, aki ha tehetné, nem csinálná ugyanazt, mint Hagyó, ha tudná, hogy nem kapják el.
Árpád az isten! De - közeledve a kormányváltáshoz - félő, hogy Mitnyan-féle szopatások várnak rá megint, például emiatt a cikk miatt is. Hiába véleményműfaj a véleményműfaj, a sumér identitástudatú magyar bíróság csak a Lovas-féléket menti fel a véleményszabadságra hivatkozva.
Libajnaiék - ímmel-ámmal ugyan - azt énekelték, hogy "Föl, föl"... Nos, ennek az internacionalista nótának van egy második versszaka is, idézném:

"Védelmező nincsen fölöttünk,
nem véd sem Isten, sem király.
A KÖZJÓ alkotói lettünk,
vesszen el, ki ellenáll.

Pusztuljon ez a rabló banda"...

Az ún. m. szocialisták (="komcsik") elvették az én hátralévő 20 évemet, a gyermekeim jövőjét, és a saját ill. jobbára (?)izraeli(ta?) barátaik "üveg"zsebébe gyömöszölték. A Nagy Tesó országában, sőt, kicsit keletebbre ezért kivégzés jár.
Azt gondolsz, azt publikálsz, Árpád, amit akarsz (=hagynak Neked). De mivel demokrácia van, azokat támogat(hat)ja a lakosság 10-20-30 (?) %-a, akik azt mondják: "20 évet a 20 évért". Akinek ez nem tetszik, az megfogadhatja az El-Qúró tanácsát: "El lehet menni innen." Esetleg segítek csomagolni...
Árpi, ez tele volt csúsztatással szvsz. Persze ez egy véleményblog, így belefér.

A kuruc.info, a szíriusziak, a sámánok, a betyárok és a motorosok, csak kötődnek a Jobbikhoz, de nem a Jobbik.

Lásd: a Jobbik nem óhajtott felköpni és aláállni azzal, hogy listára teszi Budaházyt, sőt a kurucok azon sírnak, hogy a Jobbik nem segít gyűjteni az ajánlószelvényt Budaházynak. Ezért én azt mondanám, hogy a Jobbik pont leválási manővereket próbál úgy csinálni, hogy azért ezek a faszok is rájuk szavazzanak.

Másrészt: olyan tökös bizonyítékok voltak már itt Drazsé alatt, hogy inkább ezt az 50 lőszeres sztorit is kivárnám, mielőtt bizonyítéknak tekintem.

Morvai meg maradt volna Balón. Gyurinak is jobb lenne.
'elítélt gyilkosok'
őket legalább elítélték
az MSZP-ben megannyi el nem ítélt gyilkos parádézik nap mint nap
Hogy te ezért mit fogsz kapni a jobbikosoktól!Egyébbként egyetértek.A jobbiknak el kell döntenie, hogy politikai párt akar lenni vagy a magyarok felszabaditása front.
"Ocsmány alak kétségkívül, címerállata lehet az elszámoltatásnak. Egész Rebisz-zászlóalj kell majd a testüregmotozáshoz, blokádtörő Krazzal."
Nyugodj meg kérlek, ez így nem frankó! Magánemberként tarthatod ugyan mindannak, aminek mondod, de egy közíró - szerintem - ügyeljen az objektivitásra! Vagy legalább a látszatára...
Hogy lesz-e címerállat, majd eldől a jogi eljárásban, amíg nincs verdikt, csúnya dolog bűnösnek kikiáltani, neked magyarázzam?
Az meg, hogy feltűnően testes, és az átlagnál vélhetően jóval nagyobb patront tud elrejteni, ha akar, a lényeg szempontjából teljesen irreleváns.
Nem mintha sajnálnám őket, csak feltűnik, hogy ez a Jobbikok nyilai ügy pont a kampány idején esett ki a szekrényből. Meg a kissé suta holokausztos erőlködés.
Nagyjából ugyanezek az arcok szeretik tagadni pl. trianon létét: nem volt, nincs és sosem lesz (mint valami inverz-Lenin); szlovákia sincs, mert az Magyarország. Ez is büntethető lesz holnap? (volna rá jogalap, hiszen nemzetközi feszkót kelt)

Én meg szeretném tagadni a mohácsi vészet: igenis, a busók elkergették a törököt 1526-ban. Hülye-e vagyok? És büntethető is?
Jelen pillanatban engem az intézményesült kormányzati sikkasztás jobban zavar.
"Hagyó Miklós...Ocsmány alak kétségkívül"

Ennyi, Bélám? Ez így szinte egy szerelmi vallomással ér fel, ahhoz képest, amit a Zorbán ördögre, meg a talibán jobbikra köpködsz, mostmár hosszú idő óta.
Pedig még nincsenek is hatalmon. De, hál' istennek, hamarosan eljön annak is az ideje.
szia árpi!

örülök, hogy végre te is egyetértesz a lámpavasazással, ami természetes kezdete egy diszfunkcionalis társadalom megújulásának. csak azt nem értem, hogy miért aggódsz annyira a jobbik politikai jövője miatt. azt hittem te sem szeretnéd látni őket hosszú távon.

ui: továbbra is ügyes vagy. a komcsizásod nagyon eltaláltan ódivatú. ezzel beviszel egy kellemesen manipulativ csavart. csak így tovább!
"káderei között rengeteg a ciki arc"

Úgyis mint: Pető Iván, Demszky Gábor, Hagyó Miklós, a Mesterházy-ak, Gyurcsány Ferenc, Szilvásy, Zuslág, Kóka János, Lendvai idegbeteg Ildikó - és így tovább. Egy komplett tolvaj banda, akik ugyan nem molotov koktéllal, de rendőri szemkilövetőkkel terroristáskodtak...
"még vidáman szervezheti a visszavonulását, a mentelmi jog megvédi mindentől, sőt megpattanni is bőven lesz ideje"

És ezt zokszó nélkül tűrje az ember? Nem kívánom senki halálát, de olyan nincs, hogy ezek után valaki börtön nélkül megússza. Ha pedig jogi úton nem lehet őket felelősségre vonni, akkor az emberek előbb-utóbb más eszközökhöz fognak nyúlni.
Sokáig tart kimoderálgatni azt a sok felháborodott kommentet, amit ez a fos írás generált, ugye?
A Jobbik aktivisták folyamatosan akasztásokat vízionálnak, amit a kurucinfós cikkek alapoznak meg, így nem értem, hogy mit csodálkoznak, ha a sötétebje titokban aktivizálódik.
majd téged is jól halálra ítélnek az arabok a kép miatt.
látom hozod a formád....
Kezd alakulni. Itt már megjelenik egy ok is, a nokiás doboz.

"De nyíltan kiállni a korrupt és gyűlölt politikusok megölése mellett hosszú távon nem kifizetődő"
Ez igaznak tűnik. Mi az alternatíva? Van alternatíva, azon kívül, hogy bégetünk? Mi az emberjogi liberális megoldási javaslata?

A paraszt minden reggel 4-kor kell, kaszálni, kapálni megy, öntözget bőszen. És amikor a termést kellene begyűjteni, kiderül, hogy ez az utolsó lépés már másnak is eszébe jutott. Amikor a paraszt el akarja hesegetni az ilyen gondolatokat a másik fejéből, és villanypásztorral védi a kertjét, mi történik? Egy másképp gondolkodó mégis nekimegy, rásül a kerítésre, és az emberjogi liberálisok börtönbe csukják a parasztot. Nyílván hűje volt a paraszt, de mi a megoldás?
Értem én, hogy a történelemtanár a hibás, de mondjon már valaki egy megoldást?
OK, szar a Jobbik, de van jobbik?
miért baj , hogy valaki exskin?
ha vérkomcsikból lehettek a demokrácia kizáróóóólagos őrei......
cenzorok, tömegbe lövetők, vagy azok gyerekei.........
Ne csináld már, Tóta!
Ezeknek az volt az egyik leghősiesebb tettük, hogy fölgyújtották (tán a Szekeres) kapuja előtt a lábtörlőt.
Ezeknél én már ötévesen nagyobb terrorista voltam. :D
Nem szeretném felmenteni őket, csak azért vicces mondjuk afgán/iraki/palesztin/baszk/ír felszabadítási szervezetekkel egy kalap alá venni őket... Ha nem egy magányos fegyvertelen ember ellen kell menni, hát a harcértékük nulla.
Szal ne szarj be, senkit nem fognak bántani.
egy jó lincseléshez nem kell felfegyverezni senkit
Úgy tudom akiről kiderült hogy emberölésért ült, az azonnal kizárták a pártból, mivel eltitkolta ennek tényét.
Tehát ezt a vonatkozást nyugodtan ki is veheted a posztból.
A Jobbik soha nem támogatta a komcsik legyilkolását, és nem állt Budaházy mögé sem:
- Morvai nem Jobbik tag
- Novák magánemberként kampányol neki
Szerintem meg kéne hosszabbítani ezt a kampányt legalábbb jövő áprilisig. Annyira nem zavaróan hangos, mint szokott lenni, viszont átlagban minden hétre jut egy szaftos nagy leleplezés. Imádom nézni, ahogy az "urakat" bilincsben viszik el, és alapanyag bőven van még, akár több évre is.
Viszont ha most lezajlik a választás, abbahagyják egymás felnyomását, és az nekünk nem jó.
Terrorizmus, mi?

Tóta, te szánalmas vagy már. Érdekes hogy megnémulsz pl sávoly ügyében, de itt kreálsz olyan marhaságokat mint amiket egyébként is szoktál.

Régen kedveltelek, mostanra egy fostenger párt kiszolgálója lettél. Menjél rettegni bazdmeg.
Úgy látszik az én hozzászólásom nem jelenik meg.Szóval még egyszer a lényeg:Rosszul aludtam volna ma ha nem jelenik meg újabb Jobbik fikázó cikk az Indexen,a bértollnokok írásaiból.Csak azt nem tudom a szerző honnan a f... tudja,hogy a Jobbik tele van "nácival stb".Minden nap köztük van?Hallotta?Ezt kell írni?Vagy mi?"Lámpavasat" emlegetni azt hiszi, hogy a taggyűléseken ez megy?Tipikus kommunista duma, mint régen a "sötétben bujkáló ellenforradalmárok" címke.
Szánalmas egy cikk, ennél lejjebb már nehezen lehet menni!
Minden eszközt megragadtok, hogy rossz színben tüntessétek fel, lejárassátok, ellehetetlenítsétek a Jobbikot!
Csakhogy egyre többen ébrednek már és egy mukkot sem hisznek el a hazugságaitokból!
Az MSZP, SZDSZ, MDF, LMP összesen nem fog annyi szavazatot kapni, mint a Jobbik!
Aki kicsit is gondolkodik hosszabb távlatokban is és úgy egyébként érez felelősséget is, az a 20 év hazaárulóira nem szavaz!

De mondok nektek valamit, ha esetleg sikerülne begyűrnötök a Jobbikot, azzal be is fellegzett nektek és soha többé nem kerültök a hatalom közelébe se, mert elég 4-5000 ember egy forradalomhoz és megszűnik a pártokrácia (de jó is lenne), aztán ami utána jön az nem a többség döntése lesz, de a többség érdekeit fogja szolgálni és akik hazájukat elárulva részt vettek az országrontásban azok megkapják méltó büntetésüket és úgy általában a többség felett uralkodó szűk elit el lesz számoltatva!
Sunyi, hazug zsidó duma.
Jobbik okosan csinálja. Ha bárki kérdezi semmi közük a kuruchoz. Nyíltan tagadják. Aztán valahogy mégis bennfentes információkkal rendelkezik a kuruc a Jobbikról. Pl.: ott volt a leghamarabb elérhető a programjuk.
Lehet ez is olyan skizofrén dolog náluk mint Budaházy. Elhatárolódnak tőle (nagyjából) párt szinte, de az egyik vezetőjük személyesen támogatja..
Nade mindegy is (persze nem, de képmutatás ellen tenni nem lehet sokat)
csak 1 kérdés még. A kettős kereszt felső ágának rövidebbnek kellene lenni. A Jobbik logóban miért ugyanakkora a 2?
Még a végén egy Fideszes F betű lesz :)
Kedves Olvasó! Kis ország kis terroristák? Azért én nem vagyok nyugodt, ha már nálunk is elég csúnyán nézni valakire, esetleg gyújtogatni, netalán felpofozni valakit és máris terroristává teszik. A terrorista nem más, mint a világ fejlett részének önrendbiztosító eszköze. Mindössze vélt létezésével képes alapot szolgáltatni megannyi személyes szabadság korlátozására alkalmas döntéshez. Ez kérem maximum garázdaság, esetleg csoportosan elkövetve. Viszont, kedves szerző! Ha igazi terorrizmust akar, tessék leköltözni vagy egy fél évre a Takta-közbe, vagy vigye le a nagyit valamelyik sorvégi házba rehabilitálódni akárcsak mondjuk Békésre. Azt hiszem a nagy távolság okozza a vidék és a budai kerületek párbeszédének lehetetlenségét. Objektív véleményalkotáshoz, ki kell kelni a karosszékből. Tisztelettel: Tengerbarát
Huhhh!

Nagyszerű volt újra, amit írtál. A fórumokban gyakran leírják emberek a hozzád hasonló véleményüket, de nevét adva kevesen merik. Nem félsz? Nem félsz, hogy Csintalan fideszes elvtárshoz hasonlóan jól megvernek?
Azt még csak elképzelni lehet, milyen bátorítást jelent majd a Jobbik-gárda galerinek nekik a "népi" felhatalmazás áprilistól?!
Az MSZP példája nagyon jól mutatja, hogy még sem lehet következmény nélkül korrumpálódni, harácsolni, csalni, hazudni. 12%.
Az MSZP esete intő példa kellene, hogy legyen a többi pártnak a Fidesznek, a Jobbiknak is. Vajon tanulnak, tanultak-e belőle? Ez is lehetne egy új postod!
Khm. Én ebbe az egész "terrorista" dologba nem mennék bele. Egyrészt "rettenetes" komolyságú szervezetek, másrészt szok lennének, ha biztos, hogy léteznének. ÉRdekes, terrorizmusról azóa besélünk Mo.-n, mióta Gyurcsány regnálni kezdett, tetőpontját pedig lemondása környékén érte el.
Nyomjad nyomjad nyomjad még! ...a hülyeséget. Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy létezik(ett) a magyarok nyilai "terrorszervezet"? Mármint olyan formában ahogy azt a nagyközönség felé kommunikálják. Az nbh által létrehozott módon persze elképzelhető, de egyébként...
Dögöljön meg az összes politikus.
A sok (Tóta által is!!!) megtévesztettnek üzenném, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet! Vagyis senki nem tekinthető bűnösnek a jogerős ítélet meghozataláig!!!

Úgyhogy ennek a figyelembe vételével javaslom a (sározó)cikked korrekcióját TWA!

A belügyminiszter "valahonnan szerzett" "a magyar terroristák próbarobbantást végeztek" kamuvideóját véletlenül se felejtsd el megemlíteni, ha már pont a rendért felelős fő fő főnök képes volt -úgy tűnik megsalapozott gyanúval- bizonyítékot "létrehozni". VAGY?

Az ártatlanság vélelme perszew rá is vonatkozik, csak a média részére összehívott sajtótájékoztatón pont maga ellen kreált képes hangos bizonyítékot, aztán lemondás helyett külföldre távozott(menekült?!).
Ennyi megalapozatlan dolgot összehordani....
A Jobbik kommunikációjában és programjában semmi szélsőségeset nem lehet találni, teljesen vállalható, normális, átgondolt ötletekkel állnak elő. (igaz radikális, de ha nagyon rosszul mennek a dolgok, a radikális változás igénye helyénvaló és szükséges, ez már politikai gusztus dolga)
A jobbik hivatalosan is elhatárolódott a szélsőségektől és a terrorizmustól.
Van egyetlen tagjuk akivel szemben felmerült a gyanú (ami akár kamu is lehet) hogy összejátszott szélsőségekkel (az állítólagos magyarok nyilai dolog) és láss csodát rögtön lemondott/lemondatták.
Természetesen a szélsőjobbos szavazók is a jobbikot támogatják. Na és? Ettől a jobbik nem lesz szélsőséges. Az MSZP-re se mondjuk azt hogy a pártállamot szeretné visszaállítani csak mert a komcsi nyuggerek rájuk szavaznak.
Árpád!

Összekeverted és mostad a szezont a fazonnal.

Pl. 1956-ot a mostani terrorizmussal.

És valahogy megint elfelejtkeztél a terroristák "atyjairól": Leninről, Sztálinról, és az ő halálbrigádjaikról.

Vedd észre, hogy a szélsőség nem a jobboldal privilégiuma. Nézz körül a közelmúlt történelmében, vagy a mostani Európában, és legyél tárgyilagosabb.

Minden szélsőséges cselekedet egyformán meg-, és elitélendő.
Radikális jobboldali honlapokon az egyébként sok mindenért bírálható fővárosi főpolgármestert a "szerves hulladék" jelzővel illetik. Ez az ő köreikben megengedhető, számukra ez nem probléma. Tankot elkötni, kukákat borogatni, rendőrökre féltéglával, baseball ütővel támadni, az náluk hősi cselekedet. Hosszú évek szívós, kitartó munkája, a keretek tágítása, a velük szemben álló erők akaratgyengesége és impotenciája vezetett oda, hogy ma egy ilyen politika erőt tud és akar mutatni.
A jobbik gazdasági háttere "hivatalosan" homályos, nemhivatalosan viszont a pénzügyi háttér számottevő része (nem is nagyon közvetve) oroszországi eredetű. Képviselőjelöltjeik között a Worluk által sorolt helyi nobilitásokon (skinhead-ek stb) kívül igen sokan kapcsolódnak valahogyan a régi állambiztonsághoz.

Amikor a jobbik ilyesfajat behálózottságának jeleit látom, felrémlik bennem az a történet, amit biztonságpolitikai és külpolitikai szakértők meséltek pl déloszétiáról: hogyan szervezte meg a kopár és gyéren lakott területen a nacionalista mozgalmat az orosz titkosszolgálat, hogyan szította fel a bosszúvágyat mindkét oldallal szemben elkövetett merényletekkel, és fegyverezte fel mindkét oldal radikálisait egymással szemben.

ennyiből áll egy oroszországgal illojális kormányzat destabilizálása.
"Puccsot lehet csinálni úgy, hogy fegyvert kezdünk osztani, csak utána tudni kéne begyűjteni őket, amikor nekilátunk a saját bizniszeinknek. Odáig oké, hogy meggyőzzük az istenadta népet, hogy aki megbotlik, azt le kell lőni. Szeretni fogják az őszinte zúzást. Csak ezek után elég ijesztő lesz eléjük állni kigömbölyödve, jóllakottan."

Túl nagy előrelátást és memóriát feltételezel úgy a pártokról, mint a zemberekről, Árpád.
A magyar semmit sem tanul, de mindent elfelejt. Erre építenek megbízhatóan a politika kalandorai immár húsz éve ebben a qrva országban. Amiről te ábrándozol az a Márai féle polgári öntudat. Ebben az országban pedig nincsenek polgárok, csak potyaleső, parazita prolik, akik húsz forintért az anyjukat is megbasszák. Szerintem jelentkezzünk Finnország gyarmatának, akkor talán lenne némi esélyünk a túlélésre.
akármit is mondtok.. Jobbik nélkül elvész Magyarország.. Nekem speciál a tököm tele van az elmúlt 20 év rablásáva, az országunk tönkretételével.. azt sem bánnám ha kidöglene az egész jelenlegi politikai elit!

szebb jövőt!!!
A Jobbik sok balhéra vágyó ember gyűjtője, de érdekes módon egyre inkább azoké is, akik végre nyugton szeretnének már élni és megtisztulásra vágynak. Jó lenne ha a Jobbik is csinálna egy belső tisztítást, kevesebb lenne rajtuk a fogás.
TWA! Szerintem te szimplán egy paranoiás elmebeteg vagy, egy a bőröndösök, a megélhetési rettegők közül! A vádjaiddal szemben a valóság teljesen mást mutat Magyarországon, kiket üldöznek, kiket gyilkolnak közvetlenül vagy közvetve: ez pedig maga a magyar nép!
Árpád! Azon elgondolkoztál már,vajon hogyan kerültünk ide, hogy mindez létrejöhetett? Vagy ez a "demokráciának" nevezett szarság velejárója? Ha igen, akkor nekem nem kell a magyar demokrácia--mert ez nem az.Ott, ahol 20 éve az agyhalott politikusok, pártokba tömörülve lopnak, csalnak és hazudnak, ott mit vártál? Ott, ahol 20 év alatt eladtak mindent, ahol, ami a gözmozdonynál könnyebb, azt ellopják, ahol dolgozni nem éri meg, csak lopni, csalni, hazudni--ott ez a jelenség, társadalmi elégedetlenség egyik megnyilvánulása. Mert itt minden gazdaságtalan, ráfizetéses, csak a pártok és politikusok nem azok. Ök gazdaságosak, önmaguk számára, hiszen a válság nekik nem gond, a megszoritás náluk nem érezhetö. Ök csak lopnak, csalnak, hazudnak tovább, tovább--rendületlenül.Ha mindez, nem nálunk, hanem frankoknál vagy a németeknél történik meg, akkor már régen börtönbe ülne a politikai elitnek önmagát nevezö zsivány banda, és leégett volna minden pártház is.De ilyenkor eszembe jut HOBO szerzeménye, "..késö most már, ne szidjuk az Istent, késö most már, mi basztunk el mindent". Igaza van! Mert engedtük, hogy a hazugok ujabb és ujabb hazugságaikat elmondják . Mindezeket még el is hittük.Ezért lettünk mi szegények, még az agyhalott politikusok, milliomosok, milliárdosok--a mi pénzünkböl.Ezekután már én semmin nem tudok csodálkozni.Még a Jobbikon sem, akinek megjelenése törvényszerü.
Köszönjük /elsősorban/ MSZP, köszönjük /másodsorban/ FIDESZ! Köszönjük Magyar Állam, Antalli
Örökség, stb.

Hiteles kormánypárt hiteles ellenzék nélkül, best of hungary (báb)színház. Szerencse, hogy a JOBBIK se kompetensebb. Hülyegyerekek helyetti, valamirevaló terroristáknak összejött volna...

Protest! Ennyi jut? LMP?:)

(A hőzöngő lumpenértelmiséget, kisembert hallották)
Mit mondjak? Én ballib szavazóként már lámpavasat kívánok a szociknak, eszdéeszeseknek. Kókával, Hagyóval, Demszkivel az élen. De akkor kire szavazzak? A kiskirályra? Dávid Ibolya már saját maga karikatúrája. Vicc ez az egész magyar demamgográcia.
Ez a halálbrigádnak nevezett magyar íjászok fene se tudja honnan valók. Budaházy már mióta előzetesben van? Ha lenne bizonyíték már rég bíróságon lenne az ügy!
Kormány-propaganda rajzfilm szöveg díja hány Nokia dobozba fér bele?
Tisztelt TWA!

Mielőbb szíveskedjen a cikket újrafogalmazni az ártatlanság vélelme jogának sértése miatt.

SENKI SEM tekinthető bűnösnek, a rá vonatkozó jogerős ítélet meghozataláig!

Inkább a bizonyítékot kreáló (volt) belügyminisztert (fő fő rendőrt!) illett volna elítened, aki márkülföldre távozott(menekült!?).

Én mondjuk fentiek miatt beperelnélek a jobbikosok helyében, akiket bűnösnek állítasz,holott nem bizonyított annak léte, s főleg nem született elmarasztaló ítélet!
Majd hat órája olvasható az írás, és még senki nem szólt hozzá?
Biztosan meglepődtek az olvasók.

"A felháborodás jogos, és annak végletes, egyben szimbolikus kifejezése a bűnösök meggyilkolása."

"De nyíltan kiállni a korrupt és gyűlölt politikusok megölése mellett hosszú távon nem kifizetődő."

"Odáig oké, hogy meggyőzzük az istenadta népet, hogy aki megbotlik, azt le kell lőni."

Ezek a mondatok nem az írásban olvasható okok miatt elfogadhatatlanok, azaz azért, mert a jogosnak vélt gyilkosságok nem kifizetődők, vagy mert utána nehéz a fegyvereket begyűjteni, vagy mert ciki az igazságosztók elé jóllakottan kiállni, henem mert önbíráskodni, pláne fegyverre,l elfogadhatatlan.

Ha nem jól olvastam a cikk üzenetét, akkor félreérthető módon van megírva.
Ha pedig viccnek szánta, akkor nagyon rossz humor.
ki rendelte meg ezt a cikket?
azért, ha összeadod az utóbbi hetek botrányait (BKV, MÁV, Eclipse, Sávoly, Gyógyfürdők) meg a régieket, a kocsis-féle szállodát, a pullmann-kocsikat, igen szép összeg jön ki! hipp-hopp, meglenne az államháztartási hiány...
ezek után a nettó 80at keresőtől elveszik a kafetériát, oszt csodálkozol, hogy lámpavasra kívánja az összes politikust!
oda valók!
magyarország, így nem szeretlek
kellemetlen ez a jobbik dolog,főleg, ha az ember eddig szent és sérthetetlennek hitte magát. azért azt hiszem az intézményesített lopás, és az ebből következő szegénység termelte ki magából a szavazóbázist, akik most vért akarnak. Lett légyen ez intő példa mindenki számára
"Ha az egyébként kissé gyanúsan prezentált koronatanúnak hinni lehet"

Én erre a mondatra helyezném a hangsúlyt! Utána már az teljes írás fantamzagória....
Tóta: nem kellene ez az álságos duma. Mindenki, aki ép ésszel gondolkodik, tudja, hogy a Jobbikot a baloldal, vagyis ti irányítjátok, pénzelitek, annak reményében, hogy nem legyen 2/3-os Fidesz győzelem. Sajnos elég jól csináljátok!
Én magamról mindig azt hittem, hogy szélsőséges, rasszista, időnként antiszemita radikális vagyok.
Tegnap elolvastam a Magyar Hírlapban a jobbikos portálokról összeszedett szösszeneteket, és rájöttem hogy valahol van egy határ, amit már nem tudok tolerálni. Úgyhogy részemről Jobbik kilőve.
Az lesz az igazi örömünnep, amikor Vona Gábor feldugja a nagy, csontos öklét Orbán Viktor seggébe.
Ahonnan kibújt.
Árpikám, abból a karikatúrából, amit fenti szófosásod mellé biggyesztettél, még baj lesz.

Lehet, hogy évekig fogsz bíróságra járni, de az is lehet, hogy a te fejedre is vérdíjat fognak kitűzni. Na nem kell beszarni, nem a "szélsőséges" Jobbik, hanem az arab világ.

Egy senkiházi bértollnok vagy és felelősségre leszel vonva. Keríts magadnak egy ügyvédet, te senkiházi!
hülye vagy tótaw.....
Úgy látom a cenzúra itt is keményen jelen van. Az ellentétes véleményeket nem teszik ki, még ha nincs is benne semmi kivetnivaló. Grat, mégegy jó kis balos fórum, ahol az azonos véleményeket szajkózzák, a többieket meg elhallgatják.
Érdekes a kvázi-keretes szerkezet:

"Sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja a Jobbik a terrorista kapcsolatait."

"Sokat tud, a pártfinanszírozási hálózat oszlopos tagja, nem csak magának dobozolt. A párt pedig nem tudja sem kiköpni, sem lenyelni."
Ne aggódj, W., ahogy nem sikerült átnyomni a világ "agyán" 911-et, ugyanúgy fog borulni ez a kamu is. A Jobbik nem csak ezzel, de a parlamentbe jutással sem tud mit kezdeni, annyira megnőtt a támogatottsága. A 21. században a lámpavas helyett a kényszermunka lesz a divat...
Kommentek:
Nincsenek hozzászólások

ajjaj :(
Azt mondta, hogy a kommunistáknak lenne mitől tartani, de azok már elévültek. Hadd hangsúlyozzam, hogy nem csak a náci bűnök elévülhetetlenek, hanem a kommunisták által elkövetettek is. Nehogy már bagatelizáljuk az általuk elkövetett emberteelnségeket, nehogy már felelősségre vonás nélkül megússzanak mindent, mert ők a baloldal, és őket nem lehet számonkérni! Igenis valljanak színt, legyenek felelősök '56 eltiprásáért, a sok millió ember embertelen kínzásáért, kivégzéséért! Ne csak egyik oldal bűneit emlegessük fel! Ha a kommunisták bűnei "elévültek", akkor mi van a másik oldallal? Az nem évül el? Nem lehet egyik diktatúrát ilyen alapon favorizálni, csak mert a megmondóemberek épp a kommunizmus oldalán álltak évtizedekig. Tessék végre belátni, hogy egyik áldozatot semmi sem különíti el a másiktól. Kivégezték, mert nem volt megfelelő valamiért az adott rendszer követelményeinek. Ezen az alapon minden áldozat egyenlő, mindegyiküket ugyanaz a tisztelet és kegyelet illeti. Nem évültek el a kommunisták bűnei.

Az meg, hogy minden egyes szélsőjobbos csoportot összemos a Jobbikkal, enyhén szólva is csúsztatás, és aljas rágalmazás. Ha én annak az erőnk lennék egy képviselője, biztos peres úton kérnék elégtételt ezekért a súlyos és megalapozatlan vádakért. Puszta feltételezésekre nem lehet ítéletet alapozni. Hol vannak a bizonyítékok? Hol egy bírósági döntés arról, hogy a fenti kijelentések igazak? Mire megy ki tulajdonképpen ez a cikk? Mi a célja? Le kell járatni a Jobbikot? Nem fogok kijelenteni semmit, de felteszem, a baloldalnak sokkal sötétebb szerepe volt az elmúlt 8 évben, mint azt valaha is kiderítik a megfelelő hatóságok. Elegünk van belőlük, nem kellenek a politikába, mert loptak, csaltak hazudtak - tisztelet a kivételnek.
En osszeeskuves parti vagyok, szerintem a jobik-ot csak a magyar politikai elit talalta ki / fujta fel hogy legyen min nyammognia a nepnek amig ok folytatjak a szabadrablast...
Nahat, ebben az orszagban mar terroristak is vannak? Lemaradtam, melyik korrupt politikust nyirtak ki?
Vagy csak pofazas van mar megint - tokmindegy melyik oldalrol? Tudtommal szolasszabadsag van, mindenki azt mond, amit akar. A jobboldalinak csufolt partok, a baloldalinak csufolt partok, Tota ur, no meg en is.
Na a tettekert viszont mar felelni kell. Az, hogy ha jogos felhaborodasbol lelone valaki egy politikust, ertheto lenne, dicseretes ugybuzgalomra vallana, de utana tessek csak szepen sittre menni eletfogytigra.
A naci szimbolumok be vannak tiltva, gondolom a karlendites is ide tartozik, tehat ettol sem kell annyira tartani. Bar sajat velemenyem szerint mindenki ugy oltozik, ahogy akar, meg ugy lepdel, masirozik, csinal magabol hulyet, ahogy akar. Teheti ezt felolem SS, nyilas, Voros Hadsereg, vagy Magyar Garda egyenruhaban is, ugyanugy hulyenek nezem erte. Amig nem lat neki szervezni puccsot, gyilkossagot, hadd tegye mar amit akar, azzal is kiereszti a gozt, nem kap agyverzest, nekunk meg nem kell aggodni annyira. Ha elfojtjuk a hulyek megnyilvanulasait, akkor elobb-utobb a tettek mezejere hagnak oszt csinalnak valamit, amit senki sem kivan. Mit mondhatnek? Szerintem az is hergeli oket, hogy nincs egyenloseg. Csak a jobboldali jelkepek egy resze van betiltva, csak a zsidok elleni beszedet akarjak buntetni, stb.
Vagy mindent, vagy semmit.
Amugy ki a fenet erdekel pld, hogy egyszer volt egy holokauszt - az ebben erintetteken kivul? Megtortent, szegyen az emberisegre nezve, ebbol is kiderul, hogy az emberiseg csak egy alkulturalt vadallat, de ezt eddig is tudtam. Nekem semmi kozom nem volt hozza, meg az apam is csak par eves kisfiu volt, szoval miert is kene nekem barmennyire is felelosnek, vagy bunbanonak ereznem magam erte? Egyik oldalon sem vagyunk erintettek, de mar tokom tele van ezzel a musorral. A kozelmultban is tortentek nepirtasok, egyikben sem voltam erintett, oszt megis okolbe szorul a kezem erte, amikor olvasok, vagy kepeket latok roluk. Minden felelost meg kell buntetni/agyonloni (mert az eletfogytig neha nem eleg!), aztan tovabblepni. No ez nem tortenik meg zsidougyben. Miert? Ha annyira bosszut akar allni valakiken erte valamelyik zsido kor, tessek megtenni, aztan johet erte a bunti. Csak a rinyalas erjen vegre veget, oszt tessek az orszagon/ert dolgozni.

En amugy magam reszerol a fegyverek szetosztasa, es a lakossagnal tartasa mellett voksolnek, mert kisse radikalisnak tartom magam.
Elobb-utobb rendbejonne az orszag, igaz valoszinuleg jo par ember meghalna. De akkor megnyugodnanak vegre, a politikusaink is kisse felosebben lopnanak, stb. Es talan vegre nem arrol szolna ez az orszag, hogy ki kit kop le. De ehhez elobb loni kell egy kicsit egymasra, nem hiszem, hogy mashogy helyre allnak itt a normalis allapotok... bar ne legyen igazam.

Amugy az miert van, hogy Szlovakiaban geppuskat is gyujthet es hasznalhat az ember szorakozasbol? Celloveszet, fegyverbuzisag, stb celjabol, ha buntetlen eloeletu vagy, megteheted. Na ez hianyzik Magyarorszagon, itt mindenki mindig bunosnek van titulalva barki van hatalmon, vagy csak szimplan felnek tolunk az uralkodo-utalkodo elvtarsak es urak...

Tovabbi kellemes egymasra kopkodest mindenkinek.

Ui: Meg jo par evvel ezelott kitoltottem egy politikai kerdoivet, es azt jott ki, hogy Gandhihoz hasonloak az elveim. Lehet, hogy kezdek en is valamelyik iranyba eltolodni...
Azt hogy a jobbik így megerősödött,az összes parlamenti párt magának köszönheti.
Mit lehet tenni ha ilyen ügyek kerülnek elő mint a bkv-s,a baltonringes,a pintérsanyi lánya által elsíbolt 5-milliárd,amiből már telet ferarira,poschera,lamborginire?
A mindenhez értő(most ugye ő a bkv talpig becsületes nyomozója/igazgatója) kocsis istván,mvm-ből kivett milliárdjai?
Ami a legszomorúbb,hogy ezekből a lopott pénzekből,a két nagy párt(szegfű,narancs)testvériesen osztozik...ebben nincs vita köztük.
Nos ezek után,nemcsoda ha valakinek a lámpavas jut az eszébe...néha még nekem is...de aztán lenyugszom.
Elég az életfogytiglan ezeknek a férgeknek.
De mivel ez egy következmények nélküli ország,ahol még ezt is meglehet simán úszni...
De tényleg meglehet?...ugye nem.
Na bazz, már megint (még mindig) erről van szó. Semmi sem drága a kisebbségszerető rendszer fenntartásáért?!
Hát, ha körbenézek az MSZP arcai között, én csak csupa piti és nagystilű tolvajt látok. Vagy tölteléket. Halott valaki egy ép mondatott pl. Fogarasiné Deák Valériától. Ugye senki se, azt se tudni ki. No, az ilyenek a töltelékek.

Ha körbenézek az egész magyar parlamentben, csak a fentieket látom, láttam, pártfüggetlenül. A Jobbik se nem jobb, se nem rossza. Mennyivel öltönyben lopni (Sukoro), mint késsel?
Tán utóbbival nem lehet annyit.
Az a baj, hogy nekem a terrorizmus nem azonos a célzottan végrehajtott politikai gyilkossággal.
Az elöbbinek éppen a véletlenszerűség a lényege, bárki lehet áldozat (pl. madridi pu., izraeli busz, lockerbie etc.)ezért aztán mindenki fél azaz működik a terror.
Politikai gyilkosságnál ( ide sorolnám a dél olasz ügyésztől kezdve a német gyáriparosig az összes célzott támadást) a jónép szörnyűlködik vagy éppen ujjong de semmiképp sem fosik az utcára menni.
Szóval legyilkolni lendvait vagy orbánt csúnya dolog de NEM terrorizmus, (feltéve , hogy nincsenek "outsider" áldozatok)
Tanulság: Szavazzuk a Jobbikra!
szánalmas :)

Beveszi ezt még valaki?
Emlékszem, nem is olyan régen történt, egy fiatal lányt iskolából hazafelé lerángattak a biciklijéről, nyolcan lefogták, és kirabolták, eltörték a kezét.
Kolompár Orbán nyilatkozatában gyerekcsínynek minősítette az esetet.
Hajrá MSZP! Győzzön a bal!!!!!
Més soha nem voltam első Tóta-blogban.

Jó írás.
hihetetlen, hogy ez sem mehet át... :-O Pedig ez már tényleg a balnak kedvezne. Igaz, hogy sosem szavaznék oda, mert nem tudok azonosulni velük, de próbaképp elküldtem, hátha ezt engedik. Akkor kiderült volna, hogy milyen kemény cenzúra van itt.
Elnézést, úgy látszik hogy valamiről lemaradtam. Az honnan jön hogy "Ennek a bűnügynek a szereplői mind a Jobbik holdudvarából kerültek ki"? Ami meg Tomcat-et illeti az ő szerepe a szélsőjobbal kapcsolatban enyhén szólva kérdéses, ugyanúgy lehet besúgó, provokatőr mint elmebeteg barom.
Hadd kérdezzem már meg Tóta, hogy te milyen alapon betegezzel le bárkit is?

Mert lehet véleményed, az egy dolog, de az egyetemes igazságokat még te sem tudod, úgyhogy azért túlzásokba ne essünk már...
Lárifári! :) Szebb jövőt!
Szokásos demagóg picsafüst ez a cikk.
Elképesztő módon rühellem a najlibcsi értelmiség megdöbbentő mértékű kettősmércéjét. A jobbikos pártaktivista feltehetően terrorista, vagy legalábbis terrorizmusra hajlamos, nyilván. Az ilyen se hús-se hal szélsőséges liberális elemek egyetlen konzekvensen fenntartott eszméje az egyenlőség, az előítéletektől, prekoncepcióktól való mentesség. Ehhez képest ha valaki jobbikos, akkor nyilván terrorista, vagy ha csak szavazó, akkor kiszámíthatatlan viselkedésű kisember. Hogy valaki ilyen cinikuson köpje szembe saját állítólagos értékeit, ahhoz csak gratulálni tudok.
Szegény Tóta! Biztos az alkaloida is benne van a Jobbikban!
Árpád!
Lehetséges, hogy már annyira szar vagy ezzel a folyamatos jobbik rettegéseddel, hogy már hozzászólásra sem méltatnak?
Vagy csak folyamatosan csattog a cenzor olló reggel óta?
Magyarország történelmében az tolvaj férgeket mindig is eltaposták, csak a kommunista uralom alatt úszhatták meg. Ők is, meg a nyelvbarátaik.
Ennek most újra vége lesz.
Igen. MEg fogják kapni a büntetésüket. És azok is, akik segítették, elnézték, vagy dicsőítették a tevékenységüket. akár csak egy tollal is árpikám!
Árpikám, meddig szajkózzátok még ezt a koncentrált baromságot? Ennyire keveslitek a Fidesz és a Jobbik támogatottságát? Akkor csak hajrá, így tovább teljes erőbedobással!

(Nem tán a saját házatok tájékán kéne söprögetni, ahol sorra dőlnek ki a bűnbandák csontvázai?????!!!)
Hirtelen ránézésre jó írásnak tűnik, kiegyensúlyozottság, és jó rálátás látszatát kelti, de megerősít abban hogy a jobbikra szavazzak, noha el-el tántorodom néha ettől a szándékomtól. Egy kicsit fel kell kavarni ezt a politikai posványt, a jobbik pedig megfelelő lehet erre a célra, mint beáldozandó, önmegsemmisítő eszköz. Legfeljebb lesz egy kis vihar, tessék figyelni, és kapaszkodni. Ennyi.
nem a tunet a felelos a betegsegert arpi...
a laz is jo dolog es csak vegszukseg eseten szabad csillapitani. mas kerdes hogy a mai fejlett vilgaban minden szirra szarra lazcsillapitot szedunk....
(a laz itt metafora )
"Kissé gyanús" hogy Draskovics hamis bizonyítékokat mutatott be konkrét bizonyítékként?

"Kissé gyanús" hogy a választási hajrában hirtelen előkerül egy teljeskörű nyilvánosságot bószkén vállaló koronatanú?

"Kissé gyanús" hogy a kapcsolódó rendőrségi eljárásokban egy sem volt ahol ne lett volna eljárási hiba?

"Kissé gyanús" hogy továbbra sincs semmilyen valódi bizonyíték?

Kicsit nagyon elvetetted a sulykot most, tényszerűen állítod a politikai hisztériakeltés okán bebörtönzött emberekről azokat a cselekményeket amiket nem követtek el bizonyíthatóan, plusz a Jobbikról hogy terroristákat támogat. Nagyon remélem hogy feljelentenek minimum becsületsértésért, én a helyükben gondolkodás nélkül feljelentenélek. Elhiszem én hogy ezt rendelték meg tőled de azért ilyen nyilvánvaló törvénytelenséghez nem kellene a nevedet adnod szerintem.
www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q Ennyi tömören. Bővebben: minden képviselőt le kéne mázsálni parlamentbe kerülése előtt és ciklusa lejárta után. Mindegyik oldalon gyönyörűen kikerekedett figurák tolonganak. Hagyó tényleg emblémája a baloldali undorító, pökhendi habzsi-dőzsinek. És még mindig védik a marhák, mikor az ilyen pofátlan üzelmek hozták fel ennyire a Jobbikot.
DE aki a kardcsörtetők mennybemenését várja, azon az alapon, hogy ők bezzeg milyen tiszták és mennyire utálják Mutyiland-et, gondolkozzék már el Morvai honanyánkon! Ő miért is dobbantott sisteregve a liberális harcostársak mellől egészen Vonáig? Mert kipottyant az ENSZ - nem csak tesco-gazdaságos - bizniszéből. És jól számított, a lózungok felpörgetik a pénztárgépet. Egyelőre. Csurka úr se számolt el nagyon azóta se a felvett előlegekkel, de azok persze a mai nagyságrendekhez képest zsebpénznek számítanak.
Árpi, az írásnak egyetlen szakaszához szólnék hozzá, mert megütött a kijelentés éle: hogy történelemoktatásunk - úgymond - fetisizálja a forradalmakat, és akár ez (is) vezethet a Jobbik holdudvarát kezdetektől átható vérmes indulatok tajtékzásához. Én meg azt mondom erre, épp a revolúció lényege az, ami nem engedi meg a fogalmi eufemizálást. Igen, forradalomban lámpavas és sortűz, barikád és nyaktiló járja. Alkalmanként koncepciós perek is, ahogy ez már lenni szokott. De hát vértelen forradalom valódi társadalmi változást sosem generál. Vegyünk rá példát! A csehek megkísérelték a maguk esetlen módján, nyakukba is kapták a varsói testvérektől az inváziót, aztán meg vonhatták vissza valamennyi határozatukat. Semmire sem jutottak. Mi a levert ötvenhattal is jóval messzebbre a megtagadott sztálinista vonaltól... Mikor a társadalom kívánta fordulat kimondott vagy kimondatlan igénye megsűrűsödik, bizony puskaporos hordóvá lesznek a mindennapok, és elég egy banális, önmagában ártalmatlan esemény, ami szikraként robbantja be a gyúelegyet. Az ember, nemkülönben a hatalom gyakorlásának természete már csak ilyen: olykor (nem is ritkán) vért kíván. Különben csak végeérhetetlen mismás megy, nyálverés és sogenannte reform, ami a krónikus sikertelenség más köpönyegbe történő átforgatása. A forradalom igenis indulat, vér és leszámolás. Máskülönben ki sem törtek volna. Az események majdani konszolidálása a szekértelem és a kompromisszum terepe, de az már mindig a történet következő fejezet csak. Azaz nincs ebben semmi fetisizálás. Tényszerűség csupán. És magamegadás.
Arról miért nem írtál Árpi?
Amikor a Náci Zsidó miniszter kölkének a bandája legyilkolta a fiatalokat?! Te is tudod kikről van szó:
Rajnay Zoli és Strehó Gergő ügyéről, Legyilkolták őket, aztán még meg is zsarolt vele minket a zsidó miniszter gyerekének a bandája...
www.youtube.com/watch?v=xFB7k-Q7Btw
Aztaaaaa!!!!!!!

Már száz komment is van, és még mindig nem estek egymásnak a hozzászólók.
SZÁNALMAS
Tisztelt TWA!

Mielőbb szíveskedjen a cikket újrafogalmazni az ártatlanság vélelme jogának sértése miatt.

SENKI SEM tekinthető bűnösnek, a rá vonatkozó jogerős ítélet meghozataláig!

Inkább a bizonyítékot kreáló (volt) belügyminisztert (fő fő rendőrt!) illett volna elítened, aki márkülföldre távozott(menekült!?).

Én mondjuk fentiek miatt beperelnélek a jobbikosok helyében, akiket bűnösnek állítasz,holott nem bizonyított annak léte, s főleg nem született elmarasztaló ítélet!
Most akkor mi a megoldás a politikusbűnözés ellen?
Budaházi és társai kényes kérdés lesz a Jobbiknak, mert míg a programjuk lehet kissé kevésbé radikális - arra úgy is azt mondják a szavazóik: ez kell, hogy ne nácizzák le őket minden lépésnél -, addig a "példaképeik" cserbenhagyását már nem biztos hogy elnéznék a lámpavasozós kollégák. Kíváncsian várom hogy kezelik ezt a skizofrén helyzetet, és remélem a mérsékeltebb radikálisok kiszolgálását választják. Valószínűleg tehetetlennel fogják tetetni magukat, és a kurucinfo is olyasmiről fog beszélni, hogy a szemét zsidesz nem hagyja, hogy kiszabadítsák a derék hazafiakat (blöááá).
Ez a cikk is csak egy újabb figyelmeztetés a Jobbik-veszélyre, ami a normálisabbaknak nem hordoz semmi új információt vagy ki nem mondott gondolatot, a hívőknek viszont újabb megerősítés, hogy az állandó sajtótámadások által sújtott szegény kis nemzeti érdekképviseletükre rohanjak szavazni, hátha majd korrupciómentes(??) színtiszta ostobasággal is lehet országot vezetni a kapitalista Európa közepén.
Nem baj, ha Jobbik kormánypárt lesz, legalább bevezetik szívem ügyét, a szlováktörvényt. :-)

Ez az én törvénytervezetem, de majd beajánlom nekik, lényege, hogy a Magyarországon élő szlovákok fizessenek 7000+áfát havonta, csak mert szlovákok. :-D
"Nem ma kezdődött ennek a megalapozása: a lampavas régi szereplője a jobbos bábszínháznak. Lámpavasazás volt már a Jobbik előtt, 56-ban pedig alkalmazták is – felelős a mai kuruckodásért a forradalmakat fetisizáló történelemoktatás, vastagon."

tota w. arpad a demokracianak nevezett szanalmas szinjatek "onkentes vedelmezoje",jelkepes alakja az egy dimenzios embernek avagy az internet felajult kalandora ismet tudatosan dezinformal.

Nevezetes datumai a ""balos "babszinhaznak:
1640,1789,1848,1905,1917,1918-19,1968 A teljesseg igenye nelkul nehany nev a honi kozelet nemes jellemu "balos" babfigurai kozul:
Dozsa,Rakoczi,Kossuth,Karolyi,Szamuely,Kun,Rakosi...
A babjatekot a fuggony mogott bemutattak :a horizontalis tevelyges es vertikalis alasszallas beteljesitesere rendeltetett faj nehany ismert es megannyi sejtett babmestere...
A forradalmakat fetisizalo tortenelemoktatas pediglen nagyon is balos modszer,mint tudjuk...
Eszmei megalapozasakent szolgal az ugynevezett haladasnak.
"[...] felelős a mai kuruckodásért a forradalmakat fetisizáló történelemoktatás, vastagon."

Na ez érdekes téma. A forradalmakat pont egy elméletileg forradalmi, valójában minden zavargást elfojtó rendszer, a kommunizmus történelemoktatása emelte piedesztálra. Lobogónk: Petőfi stb. Az a rendszer megbukott (vagy inkább kimúlt), a magyarok történelemszemlélete azonban semmit sem változott.
mi van, törlitek a kommenteket??? 1984?
Nem, igazából az egész téma vékony jég.. kicsit olyan Dirty Harry-s.. hogy mit tehet az ember, ha a törvények egyszerűen nem működnek.. hogy kapják meg végül a gonoszok mégis a méltó büntetésüket.. a moziban persze ez mindig jól néz ki, csak egy okos magányos hős kell, aki nem lesz terrorista és nem szervez halálbrigádot, csak addig basztatja a gonoszokat, amíg azok hibát nem követnek el, aztán zutty, lecsap rájuk, és még éppen elfogadhatóan törvényesen lép a tökükre.. a filmekben mindig az Úr angyala tesz igazságot.. a való életben ez sajnos nem így működik. Az önbíráskodás undorító és veszélyes, a törvények és a bíróságok impotensek, hősök nincsenek, jó választás sincs.

"Csak ezek után elég ijesztő lesz eléjük állni kigömbölyödve, jóllakottan."

A Jobbikkal az a baj, hogy amíg az MSZP-t kell lámpavasra húzni, addig menni fog.. de amint a saját házuk táján elszaporodnak majd az ocsmányságok, ott vajon lesz erejük rendet tenni? Nem érzem rajtuk, hogy megvolna a szellemi és erkölcsi bázisuk ahhoz, hogy ilyen értelemben "elitek" legyenek, sajnos a csőcselék pártja.. nem Petőfi, Jókai, Kossuth és Bem neve fémjelzi őket, nem ők a márciusi ifjak, és ha még a zseniknek sem jön össze, akkor mit várhatunk el a többiektől.
Annyira szép lenyomata a nyomorult valóságnak ez az írás.

DE

Kit érdekel amikor tényleg rosszabbul élünk mint 4 éve?
Miért?
Az ilyen Hagyó féle alakok miatt többek közt.

Szerintem meg igenis húzzák csak fel az ilyenekat a lámpavasra ha megérdemlik.

A mentelmi jog nem egyenlő az " Isten vagyok Magyarországon és bármit megtehetek. " -el szerintem.

A bűnösök bűnhődjenek.
@poszt

"elítélt gyilkosok"

Több is volt, Árpi, vagy ez egy szimpla csúsztatás?
@poszt

"Hagyó Miklós nokiásdobozban kapta a lopott közpénzt."

Árpi, ez így tényállítás-->perelhető. Miért nem úgy írtad, h "az egykori BKV igazgató vallomása alapján Hagyó Miklós nokiásdobozban kapta a lopott közpénzt".

Az viszont való igaz, h az átíratás felér egy beismerő vallomással.
"Igen súlyos vádak nehezednek a Jobbikra, olyanok, amilyet legfeljebb a kommunistáknak kell viselniük, de az is már rég elévült."
Tudomásom szerint az emberiség elleni bűncselekmények nem évülnek el, ha kivénhedt nácikat lehet kórházból bíróság elé lökdösni, akkor akkor a vén véresszájú és főleg véreskezű kommunistákat miért nem?
Ja igen, persze, az AVH börtöneiben nem is kínozták az embereket. Erről miniszteri papír is van...
@poszt

"Lámpavasazás volt már a Jobbik előtt, 56-ban pedig alkalmazták is – felelős a mai kuruckodásért a forradalmakat fetisizáló történelemoktatás, vastagon."

Ez az egyik legfontosabb, és egyúttal leginkább vitatásra méltó gondolata az írásnak.

Jelzem, a Jobbik hitelessége éppen a kereszténységét illetően támadható, és éppen lámpavas témakörben.

A Jobbik devalválja a keresztény gondolatot, a Jobbik méltatlan arra, h magát a keresztény eszme képviselőjének tüntesse fel.

Több valódi kereszténységet a Jobbikba, a Jobbik szavazótáborába, ez az egyik lehetséges útja a pacifikálódásuknak.
"De nyíltan kiállni a korrupt és gyűlölt politikusok megölése mellett hosszú távon nem kifizetődő."

Hát a nyilas előretörés ezt alaposan cáfolja.
A Jobbiknak csak az a baja pl. a Budaházy üggyel, hogy nem tartják be az eljárási szabályokat, törvényeket.
A házkutatásokat is törvénytelenül tartják, hatósági tanu nélkül (Értsd bármit találhatnak, amit saját maguk tettek oda).

És azért (is) karolta fel ezt az ügyet, mert Budaházy hozzájárult a Baumag és Sukorói ügy leleplezéséhez.
És mily érdekes, hogy nyomban elkezdik meggyanusítani terrorizmussal, ellehetetleníteni, elhallgatatni, stb.
Ha már erről beszélünk, akkor erről is beszéljünk.
hejj, de felvidit, amikor a megelhetesi rettego rasszista (de kozben rasszistazo), cigany- es magyarellenes ballib "ertelmiseg" vinnyog es ketsegbeesetten kapalozik. komolyan gondoljatok, h sokadszorra elohuzva az nbh generalta "terrorfenyegetettseget" most is bejon? mmmuhahahahaha! ez a hajo mar elment, fiuk! "koszonjuk" az elmult eveket!

..es elore az 1%-ert! :D
nahát, jó ötlet volt beengedni a sok marhát. tanulságos, tényleg.
@gonosz1hal: "Szerintem a @tengerbarat: orista kapcsolatnál sokkal kellemetlenebb az orosz..."

Igen, de az egy másik cikk témája. Itt sokan leírják, hogy ez a nemzeti önvédelem megnyilvánulása, csak sajnos az a helyzet, hogy az efféle formációk általában más államok eszközei. különösen pikáns, hogy pont Oroszország.
Budaházi és társai kényes kérdés lesz a Jobbiknak, mert míg a programjuk lehet kissé kevésbé radikális - arra úgy is azt mondják a szavazóik: ez kell, hogy ne nácizzák le őket minden lépésnél -, addig a "példaképeik" cserbenhagyását már nem biztos hogy elnéznék a lámpavasozós kollégák. Kíváncsian várom hogy kezelik ezt a skizofrén helyzetet, és remélem a mérsékeltebb radikálisok kiszolgálását választják. Valószínűleg tehetetlennel fogják tetetni magukat, és a kurucinfo is olyasmiről fog beszélni, hogy a szemét zsidesz nem hagyja, hogy kiszabadítsák a derék hazafiakat (blöááá).
@Cartman (ex Cartman): "Tudom, ez számodra pfujj, de a nagy társadalmi változásokat többnyire fegyverrel kényszerítik ki."

Európai étteremben vett konzervatívként viszolygok a forradalmaktól, ez van.
"Sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja a Jobbik a terrorista kapcsolatait."

HAHAHA-HAHAHA-HAHAHA-HAHAHA-HAHAHA...
ez jó esett.

kár, hogy rosszindulatból fakad, különben viccnek tényleg jó volna!

Istenem, mennyire átlátszó, szánalmas próbálkozás ez az egész tótaw jelenség... persze van, aki még ennek is felül, addig meg érdemes próbálkozni.
Hagyónak szerintem semmi oka félni, akár eltüntetik, hogy ne köpjön, akár hagyják beszélni, ígyis-úgyis ugyanazok fogják körülvenni, legfeljebb a második esetben nem lesz az ajtón kilincs...
Arról nem esik szó h Hagyóval meg társaival mit kezdjünk, hogy Demszkynek megírták pár éve amit amúgyis tudott...
Jobbik különben is leválasztja magáról a nagyon gáz fazonokat ha nem most, majd április tán
@Tóta W. Árpád:
Pedig most láthatod, milyen jól jönnek ezek a gondosan ápolt forradalmi hagyományok. :) A Jobbikra leadott szavazatok jelzésértékűek a politikai elit számára. Persze, megy az értetlenkedés keményen, fasiszták így, meg fasiszták úgy, de azért a politikusok többsége - szerintem - tudja, hogy a Jobbik képében a horngábori opciót kapják meg. És nem csak az MSZPSZDSZ, hanem en bloc...
szerintem ez a cikk nagyon rendben van. Árpádunk ismét felbosszantotta ezeket a műmagyarokat, és én ezt annyira élvezem:)
A kommentjeik (és alapvetően az érvelésük) dühös nyanyák beszólásaihoz hasonlóak. "Most mongya meg, kovácsné, hát ez micsoda dolog?!" Ilyenek vagytok, bocikáim. És nem látjátok át a Jobbik tudatos technikáját, amivel az ilyen engedelmes barmokbók bázist épít. Eléggé utálom őket, de még én sem hiszem el, hogy annyira buták lennének, mint amilyennek magukat mutatják. Vagy ti ezt megeszitek? Nem tábor, hanem eszköz vagytok. Persze, ezt sem értitek... Bezzeg, ha inkább könyvek olvasásával, iskolák látogatásával töltenétek az időt, értenétek. Már értem, miért kellett a jobbágyok jogait korlátozni: mert nem érdemelnek többet. 100 IQ alatt nem kellene szavazati jogot adni. Rögtön elvesztenétek minden esélyt...
Szomorú, de úgy megyek neki a választásoknak, hogy tudom: a Jobbik disznaját a Fidesz ellette meg, és az MSZP-SZDSZ hízlalta fel. Egyes Jobbik-szimpatizánsok terrorista bűncselekményei legitimálásának egyik legfőbb forrása az a sok csontváz, ami mostanában kiesik a jelenlegi kormánypárt és egykori koalíciós partnere közös szekrényéből, BKV, ZMNE, MÁV, Sávoly, Hunvald és egyéb önkormányzatok, és a többi. Erre mondhatják, hogy "ők a bűnözők, nem mi".

Ezek nyilvánvaló köztörvényes gazdasági bűncselekmények, normális országban ezért nem kéne politikai programként meghirdetni az elszámoltatást, mert nem csak hirtelen a választások előtt valamiféle helyezkedési szempontokat szem előtt tartva válna sürgősen fontossá az elkövetők felelősségre vonása, hanem saját párttársaik, illetve az erről tudó felelős személyek jelentették volna már régesrég fel őket a rendőrségen, határolódtak volna el tőlük, és így nem lettek volna bűnsegédek, és nem lehetne bűncselekményeket egész pártokkal azonosítani, és kollektivizálni a felelősséget, mondván, hogy "de bezzeg mi".
Szomorú, de úgy megyek neki a választásoknak, hogy tudom: a Jobbik disznaját a Fidesz ellette meg, és az MSZP-SZDSZ hízlalta fel. Egyes Jobbik-szimpatizánsok terrorista bűncselekményei legitimálásának egyik legfőbb forrása az a sok csontváz, ami mostanában kiesik a jelenlegi kormánypárt és egykori koalíciós partnere közös szekrényéből, BKV, ZMNE, MÁV, Sávoly, Hunvald és egyéb önkormányzatok, és a többi. Erre mondhatják, hogy "ők a bűnözők, nem mi".

Ezek nyilvánvaló köztörvényes gazdasági bűncselekmények, normális országban ezért nem kéne politikai programként meghirdetni az elszámoltatást, mert nem csak hirtelen a választások előtt valamiféle helyezkedési szempontokat szem előtt tartva válna sürgősen fontossá az elkövetők felelősségre vonása, hanem saját párttársaik, illetve az erről tudó felelős személyek jelentették volna már régesrég fel őket a rendőrségen, határolódtak volna el tőlük, és így nem lettek volna bűnsegédek, és nem lehetne bűncselekményeket egész pártokkal azonosítani, és kollektivizálni a felelősséget, mondván, hogy "de bezzeg mi".
@Tóta W. Árpád:
"Európai étteremben vett konzervatívként"

Azt hiszem, ideje lenne ebédelni. :-)
@Cselo: "Mindenki, aki ép ésszel gondolkodik, tudja, hogy a Jobbikot a baloldal, vagyis ti irányítjátok, pénzelitek, annak reményében, hogy nem legyen 2/3-os Fidesz győzelem. "

Nem akarlak elkesetríteni, de ez a kis hülyéknek gyártott teszkógazdaságos magyarázat. Idézem Körösényi Andrást a high-brow Kommentár c. konzervatív folyóiratból:

"És hasonlóan veszélyes terepre tévedt a Fidesz, amikor egy olyan szubkultúrát támogatott
egyes baráti médiumok felfuttatásával és országos roadshow-k szervezésével,
saját PR-ja érdekében, amelyből bizony organikus módon nőhetett ki a mára számára
is igencsak kellemetlen ellenféllé váló Jobbik hátországa."
www.kommentar.info.hu/horkay_horcher_ferenc_a_nemzeti_megbekeles_lehetosegerol.pdf
@kicsiember: attól hogy a jobbik támogatása megnőtt az én szememben nem legitimálja őket. csak azt bizonyitja mennyi a megvezetett, ostoba, szemellenzős lúzer az országban akik állambácsitól várták a boldogulást valami késő poszt kádári refelexek miattaz elmúlt 20 évben, most meg néznek, néztek mint borjú az új kapura. Legalább loptatok volna, de persze ahoz meg prolik vagytok, kondér a holdban. Maradt nektek a lobbik. Menjetek, vicsorogni jó. Lúzer barna inges balf*szok !! :DDD Egyetek sz*rt, 70 milliárd légy nem tévedhet !!
@loggoll:
Szerintem már megvolt. Ez itt a kajakóma hatása... :)
Az itteni jobbik-szimpatizánsok az ártatlanság vélelméről beszélnek.
Röhej, hisz épp ők azok, akik szarnak erre a másik oldal bűnözői kapcsán.

Tudtam hogy logikát ne keress ott, ahol a jobbik van...persze a kisemberek hülyítése az megy nekik...de eljön az idő, amikor vonának is morvainak is lámpavasat követel majd ugyanez a meghülyített söpredék...
mélyen primitívek a jobberek.
ha egy kis eszük lenne akkor nem fizikai megsemmisítésre hajtanának, hanem teljes vagyonelkobzásra (akár felmenő akár lemenő ágon).
Egy demokráciában kb. ez lenne a 'kivégzés'.
És akkor ugyanígy, ugyanezt a sima 'minimálbéres kisembereken' is. Oda már a haver/rokon is bekerülne. Szar ügy.
Tényleg egyszerűbb kommunistázni.
Nem, nem is balf*szok..valójában jobbf*szok.
Ez nagyon kemény!
Mondjuk a jobbiknak el kéne döntenie,hogy politikai párt, vagy maga a Magyar felszabaditási Front komunikációs irodája.
"Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!"

Próbálja a tököm, nehogy már hatszor leírjam ugyanazt. A Lipót egykori lakói nem érnek annyit, még itt sem...
terroristák, aha

beszarok

:DDD

NÁCITERRORSITÁK, SEGÍTSÉG!

:DDDDDDDDDDDDDDDDD

ennél ijesztőbb szókapcsolatot ki sem lehet találni az elmúlt 70 év után, a 2 főgonosz vérnászban egyesült a Jobbik sápadt fényes holdudvarában!
Alapjában véve érdekes dolog, amikor egy szélsőséges valaki (TWÁ) izélget egy szélsőséges pártot. De remélem, nem ez lesz a fő téma mostanság.
kicsit off: honnan a brontból veszik a jobbik a bátorságot, hogy a munkahelyi email címemre mindenféle fisz-fasz reklámanyagokat küldjön???
elforwardoltam az ombudsmannak, lesz ami lesz.
A kurucinfón láttam a magyarok nyilaival kapcsolatos videót. A koronatanú ott árulóként lett megbélyegezve (természetesen telefonszám, lakcím kiíírva). Gondolom akkor a kurcinfót is a szocik meg a fidesz pénzeli. Mélymagyarok, menjetek a icsába.
Az nem tűnt fel, hogy a "koronatanú" hirtelen eltűnt a médiából? Azok után, hogy azt ígérte, hogy a választásokig naponta fogja csöpögtetni a hangfelvételeket?

Mintha elvágták volna ezt az egész ügyet. Néma csend honol. Csak nem azért, mert már annak is kínos kezdett lenni, aki 'futtatta'? Mert nem jött be ez sem? Miután már az 'elfogulatlan' ATV-ben is kétkedő hangok jelentek meg?

Árpád, Te meg még mindig erre alapozol egy postot?! Fáziskésésben vagy...írtál volna inkább Vona Gábor 'szexbotrányáról', az is van annyira röhejes, mint ez, sőt az még vicces is lehetett volna.
A zsindex napi jobbik köpködést elősegítő citrom posztja. A sok rothadt narancs és vörösproletár meg gyűlik, mint a genny.
@Cselo: Ennek az ellenkezőjét is pont ugyanígy el lehet mondani: A Jobbikot a Fidesz pénzeli, mert pontosan tudja, hogy mennyi mérsékelt szavazót vesztene azzal, hogyha felvállalná a szélsőjobbos szavazókat, így inkább nem vállalja a "Fidesz" név alatt a szélsőjobb megszólítását, hanem inkább csinál egy más néven futó fiókpártot a szélsőjobbos szavazatok begyűjtésére, és "Fidesz" néven inkább a mérsékeltebb jobboldali fogyasztókat célozza meg. Természetesen a "Fidesz" és "Jobbik" nevű szervezetek közötti bárminemű kapcsolatnak a látszata is kerülendő. Aztán majd nézünk egy nagyot a Fidesz-Jobbik koalíció létrejöttén a választások után.

Tessék. Ilyen összeesküvés-elméletet is gyárthatunk. Pont olyan konzisztensnek tűnik, mint a Tied, és pont ugyanúgy nem bizonyítható és nem is cáfolható.
Hát.
Nekem alapvetően nincs bajom azzal, ha egy kicsit keményebben fogják a zembereket. Az elszámoltatással sem lenne (eddig mindenki beígérte, aki kormányra került...) Azt sem hiszem, hogy a Jobbik szervezetként/pártként terroristákat támogatna, ki akarná végezni a felelősöket. Vannak köztük hülyék, nyilván - mindenhol vannak ilyenek.

Nem hiszek abban sem, hogy kitalált szervezet lenne. Abban sem, hogy valóban ekkora a támogatottsága: vannak szabadságharcos idióták köztük, de nagyrészt protestszavazók mentek át hozzájuk. Kizártnak tartom, hogy az ország 15%-a végiggondolta azt a sok, égigérő marhaságot, amivel a Jobbik kampányol, és azt mondta, hogy ez a követendő út.

Tájékozatlanság és lustaság szülte lufi ez, szerintem.
Kedves Tóta W. Árpi! Nem helyes a Bayer féle lámpavasazást egybemosni és lejobbikozni pl. az 56-os forradalomban történtekkel. Az akkori események 'megdöbbentően' konszolidáltak voltak (akkori mértékadó nyugati tudósítások szerin), csak egy-két eset fordult elő, magukból korábban kifordult ÁVH-sok esetében. És pl. 1848-ban Latour is lámpavason végezte Bécsben, de nem 'jobboldali' elhajlásként, hanem árulásának, szószegésének népítéleti folyományaként.

Más kérdés, hogy miféle állatfajta ez a jobbikos rebellis színmagyar, akinek nincs elegendő szókincse fröcskölő gyűlöletét kifejezni nem hasonszőrű fajtársai ellenében. Persze reménykedem, hátha megüti őket időben még a guta, de ez nem igazi program ellenükben...
Ez a jobbik párt full náci vezetőkből áll, lehet most tagadják, de attól igaz. Ez a gyökerük, csak most, hogy esélyt éreznek a választásokra, átmentek nemzeti érzelmű kampányba, meg azt mondják, amit a sok megkeseredett ember hallani szeretne. Kérdem nekünk tényleg ilyen vezetőkre lenne szükségünk, milyen erkölcsiséget várhatunk majd töllük?

Itt van például Füzzesy Zoltán, aki már régóta az egyik legnagyobb nemzetközi neonáci vezető és egyben a jobbik külügyi kabinet alelnöke és Krisztinának is az egyik segítője Brüsszelben.

Itt a cikk 2008-as

www.hurut.info/2008/11/hrhedt-emigrns-jfasiszta-fzessy-zoltnt.html

Erre a barikád írja, hogy gyomorfogató hazugság, mivel ő nem is alelnök (2008)
barikad.hu/node/20270

Majd rá mostani cikkben meg itt publikálják, hogy alelnök, ja a jobbiknak minden gyomorforgató hazugság, ami rájuk nézve nem vett jó fényt.

barikad.hu/node/48637

Aztán itt van Gyenge Zsoltot aki, a Terézvárosi Önkormányzatban csücsül jobbikos képviselőként, és náci egyenruhában pózolt régebben.
cikk itt: piroslapok.blog.hu/2010/03/09/kikbol_all_a_jobbik

Ezek igazságok, amiket nem lehet le tagadni
"Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!"

Na jó, ebből elegem volt. A nyilasok dumái viszont megjelennek.
:-)
Ennyi felinformaciot, meg megalapozatlan hulyeseget hogy lehet osszehordani...felelmetes. Nagyon magas fokozatba kapcsolt az egesz kommersz media is most, hogy latjak ebbol baj lehet (szamukra) es kozel a veg. Bravo tota bravo!
Ejnye-bejnye Árpi! Te elhiszed azt az egész marhaságot? A hős, aki beépül a gonosz nácik közé?
Ugye emlékszünk még arra a "titokban" felvett beszélgetésre, ahol két azonosítatlan személy arról beszél, hogy Torgyán fiát mennyiért lehet megvesztegetni.
Árpika, te ezeket nagyon jól tudod, ha pedig mégis ilyen postot írsz, az egyértelművé teszi, hogy mennyire vagy független.
Ha baj van, akkor a népet el lehet szédíteni extrém nacionalizmussal. Ez más országokban is így megy. Ismerős, voltam "szenvedő alanya" kedves keleti szomszédnál magyarként pár éve, mikor rosszabbul ment nekik gazdaságilag... szerencsére azóta visszaszorultak :)
atv.hu/cikk/20100312_a_jobbik_ex_alelnoke_vona_gaborek_becsapjak_az_embereket Még bent sincs ez a sok által annyira hőn vágyott "új erő" parlamentben - jó, nem kétséges, hogy ez megtörténik - , de máris eszik sőt mocskolják egymást az egykori bajtársak. Nem cicóznak, belevágnak a közepibe: rögtön szalámikarikázva indítanak, ami nem semmi!
Ehhez a többi szórványnak mégiscsak kellett húsz év... Ezt a jelent hogy lehet fokozni jövőként? És ebben bízni?
Lassan mondom a tényeket, hogy mindenki értse.:
Adva van a "Magyarok Nyilai" ügy, ami kapcsán letartóztattak majd 20 embert. Bizonyíték 1 hónapig nincs, majd egy kamu robbantással áll elő a miniszter (holott már megvan a hangfelvétel - állítólag), de aztán semmi, majd előjön az RTLKlubon(!) egy folytatásos szappanoperát megszégyenítő "bizonyíték" az egyik "legsúlyosabb" terrorügyében. Benkőt nem hallgatják ki, de szabadon bizniszel a felvétellel a választások előtt, illetve hirtelen még 1 embert elfognak, egy JOBBIKost!

Vagyis a jelenleg ismert összes bizonyíték egy felvétel, illetve csak az lehet, amit a rendőrök a gyanúsítottak szobájába tettek, majd lefoglaltak (ugyanis a házkutatás valamennyi szabályát megszegték - erről az ELTE megfelelő tanszékvezetője nyilatkozott (www.youtube.com/watch?v=uDYoCOb2eJY) )

Mindezek után jön Árpád, hogy a gyengébb képességű rettegőknek is elmagyarázza, hogy "halálbrigádok" vannak,amelyek ugyan 1 db 8 napon túl gyógyuló sérülést okoztak, de a Jobbik segítségével mindenkit ki akartak írtani...
Figyelve a dolgok állását meg a naponta felszínre kerülő újabb és újabb botrányokat, én is egyre inkább a lámpavasas megoldásra hajlok...

Egyébként továbbra is azt gondolom (persze bizonyítani nem tudom, de az nem is az én dolgom), hogy:
-- a Magyarok Nyilai szájhős hülyegyerekek gyülekezete, akik leginkább bejárati ajtókat mernek abuzálni,
-- ha komoly terrorpotenciál állna mögöttük, a kedves (önmagát névvel, arccal vállaló) bejelentő már rég nem élne (pl. próbálta volna ugyanezt olajügyekben),
-- Tomcat egy fizetett provokátor, abból is a szarabbik fajta,
-- a szélsőjobbosok között jó néhány beépült szarkeverő van, akik mesterségesen gerjesztik a feszültséget.
@dark future: Pontosan összefoglaltad.
Még mindig azt hiszik ott fent, hogy mindenki teljesen hülye....
@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 30cm:

Ez nem semmi...

Azaz, hogy valójában semmi. Sehol egy hogyan, sehol egy mennyivel.

Olyan ez is mint az Orbán évértékelője.

Bullshit.
tényként hivatkoznak sokan arra, hogy a Jobbik tele van rosszarcú nácikkal stb.

akkor tessék. meg lehet nézni az összes képviselőjelöltjüket, választókerület szerint itt: www.valasztas2010.jobbik.hu/

nekem nem csőcseléknek és bűnözőknek tűnnek. ha politkusbűnözőktől féltjük az országot, akkor kicsit elkéstünk.
Árpi!
én végül is sajnállak téged, mert egyébként egy értelmes gyermeknek tartalak. Sok jó írásod volt. De amióta eladtad magad, sajnos azok színvonalára jutottál, akik megfizetnek.
Talán még neked, sem késő, ott hagyni őket.
Az írásodról ezek után, gondolom tudod a véleményem.
Na peace
Mivel a Jobbikról alkotott véleményem erősen konvergál Árpádéhoz, és aki olvasni is szokta blogbejegyzései után a hozzászólásokat, nem csak írni, az már találkozhatott is vele, ezért inkább idéznék. Még csak nem is egy „magamfajta” balliberálistól, hanem a jobboldali magaskultúra egy képviselőjétől, akivel történetesen ebben teljesen egyetértek. Ablonczy Balázs gondolatai következnek, aki a Jobbik szavazótáborának egy részéről így ír:

„A csoport egy része azzal vigasztalja magát, hogy hasonló radikális pártok léteznek Európában is, és milyen üdvös irányba tudják befolyásolni a kormányzást. Sőt, egyfajta pedagógiai célzatot is tulajdonítanak új pártjuknak, amennyiben az majd az országgyűlésben a "jó" irányba presszionálja a választásokon esélyes Fideszt, amellyel esetenként szavazatukat is megosztanák. Az álláspontjuk védelmére felhozott "ők legalább csinálnak valamit" legjobb esetben is öncsalás, darabosabban fogalmazva a nyilas surmóság bátorítása. Sem a sokszor példaként felhozott lengyel PiS, sem az osztrák FPÖ nem műveli azt a mocskos szájú cigányozást, zsidózást és jópofáskodó holokauszttagadást, amit a Jobbik hivatalos és félhivatalos fórumai. Ilyet még, a magyar radikális jobboldal nagyobb dicsőségére, Ján Slota és pártja sem tesz. Igaz, neki a gyűlöletkeltésre kéznél vannak a magyarok.”

Ha valaki kedvet kapott az egész íráshoz, itt:
www.komment.hu/tartalom/20100303-velemeny-a-jobbik-es-a-frusztracio-nepe.html?cmnt_page=1
olvashatja.

Az Ablonczy idézet azoknak is üzen, akik pl. Haiderhez hasonlítva kisebbíteni próbálják a Jobbik „surmóságait”.
Más, én nem hiszem, hogy a jobbik 10-15% fölé fog menni a választásoknál. Miért is.
Mivel ez a választás 2 táborra fog oszlani jobbikot támogató és ellenzőkre. Én persze ellenző vagyok, valószínűleg a jobbikos hívőket sem fogom meggyőzni, tehát az itt postolok legtöbbje nagyjából tisztában van az identitásával. A sima nemzetérzelműek szavaznak a fideszre, a balosok a mszp-re, a náci ideologiát valóó nemzetiek pedig a jobbikra.

Itt ki kell térnem, hogy miért csak nem nemzeti, hanem fasiszta nemzeti a jobbik. Kedves jobbbikos barátaim, most őszintén, ha önökben fellelhetőek a következő tünetek:

- Mindenért a szidók a hibásak
- Utáljuk a cigányokat, mert ők is hibásak,
- A melegeket is utáljuk, bár gőzöm sincs miről tehetnek
- Valahol legbelül azt érzem, hogy nekünk kéne irányítanunk, mert mi vagyunk a tiszta emberek.
- Baráti társaságban békésen szoktam zsidózni , cigányozni
- Égető vágyat érzek, hogy megbüntessem ezeket.

Amennyiben ezek a tünetek jelentkeznek önnél, akkor Ön náci vagy fasiszta, ha úgy tetszik.

Annak idején a hitleri időszakban is így kezdődött, nyomorúság volt, mindenért a zsidók voltak a hibásak, megalakult a nemzetiszocialista párt csinált szép felvonulásokat ss díszszázad, persze békésen, inkább csak díszfelvonulás főleg ott ahol a legnagyobb a nyomor, ünneplő emberek akik megoldást látnak, majd szavazat. De ez a forgatókönyvet már mindenki ismeri.
Aztán az átlag jóravaló hétköznapi családszerető emberek, ezen ideológián felbuzdulva napi munkaköri kötelességüknek érezték a marhavagonozást, elgázosítást és minden ilyen mást.

Csak hogy kicsit tisztázzunk valamit, a cigányok kb 90% napi létnyomorúság alatt él, nem azok fukszos gazdag cigányok azok, akiket a kuruc is bemutat. A zsidók legtöbbje se tolvaj politikus. Tanán annyi a különbség, hogy a zsidók tanulnak, és szorgalmasan dolgoznak, amíg a hőzöngő jobbikosok egy része a kocsmákba járt, szórakozott. Nagyából ezért van az, hogy nagyon sok cégvezető, orvos, művet emberek zsidó származásúak. Persze ebben az is benne van, hogy a politikusoknál is ott vannak és a tolvajkodást is ugyanolyan tökéletes szorgalommal művelik. :)

Másik, én nem lennék azért 100%-biztos a jobbik vezetőiben se. Liblingetek, Krisztina, még 2004-ben mszsp-szdsz jelölt is volt, és még kitüntették a melegek védelméért, de persze jött 2006 és hirtelen a jobbik egyik hangadója lett, aki utálja a zsidókat, utálja az eu-t, utálja a melegeket, érdekes fordulat, lehet őszinte de lehet csak kihasználja, hogy most erre fúj a szél.
Inkább az utóbbit erősíti, utálja az EU-t , de most képviselő laza havi 3 millió forintért az eu-ban. Első lépcsője karrierjének és sikerült felmásznia idáig a jobbikos szavazatokon keresztül, Most meg a következő lépcsőt szerené megugrani.

Vona - megcsinálta a gárdát SS mintára, kicsit vonulgatott díszelgett velük, úgy ahogy meg van írva, elkeseredett ünneplő tömegek, szavazatok, majd érdekes módon szinte az összes Gárdás vezér lemondott, mivel azt rebesgették, hogy csak kihasználja szavazatszerzésre a gárdást. (aki nem hiszi keressen rá a gugliban)
Most meg úgy járkál az oroszokhoz és az orosz nagykövetségre, mintha hazajárna, persze oroszok is keresnek befolyást a magyar politikában és ezt a jobbikban találták meg.

És miért nem hiszem, hogy megugranák a 15%-ot, mivel ezen a szavazáson lesz szerintem a legnagyobb a részvétel, sikerült talán a cigányokat is becsábítani a szavazóirodákba, nehogy véletlenül a jobbik nyerjen. Tehát azokon a környékeken, ahol gyűlölik őket legalább annyi cigány származású is lakaik, akik ugyanúgy lemennek szavazni. Aztán vannak olyanok is, mint én akik eddig nem nagyon mentek el szavazni, például a 4 évvel ezelőttire, de most elmennek a jobbik ellen szavazni, én pl a fideszre. Ebből kiindulva szerintem ma Magyarországon több olyan van aki nem náci, szinte mindenhol ezért nem hiszem, hogy a választásokon nagy befutók lennének.
Mi köze van ennek a képnek a magyarországi helyzethez? Mi az a nyilván jól átgondolt számítás, ami miatt az újságíró provokál és idekeveri?
@gergey: "aztán ami utána jön az nem a többség döntése lesz, de a többség érdekeit fogja szolgálni"

Hmmm... Hol is hallottam már ezt? Ja igen! Úgy hívták, szocializmus!
Magyarországon a "keresztyéni" szeretet legmagasabb szintjét tanúsítja a nép mind a mai napig azzal, hogy még nem tépte darabokra ezt a rakás sz*r komprádor burzsoáziát az ország "élén."

Vagy csak birka, sajnos.
Az írás legundorítóbb része az 56-ra tett sunyi célzás. Bárcsak lenne egy az 56-os forradalmat tagadókat börtönnel fenyegető törvényünk. Ülhetnél Havas Szófiával együtt.
@Unbiased: de hát én nem tagadom. csak nem helyeslem.
@jobbikolo:

Ön retardált, vagy ostoba és provokátor. Mivel:

"Itt ki kell térnem, hogy miért csak nem nemzeti, hanem fasiszta nemzeti a jobbik. Kedves jobbbikos barátaim, most őszintén, ha önökben fellelhetőek a következő tünetek:

- Mindenért a szidók a hibásak
- Utáljuk a cigányokat, mert ők is hibásak,
- A melegeket is utáljuk, bár gőzöm sincs miről tehetnek
- Valahol legbelül azt érzem, hogy nekünk kéne irányítanunk, mert mi vagyunk a tiszta emberek.
- Baráti társaságban békésen szoktam zsidózni , cigányozni
- Égető vágyat érzek, hogy megbüntessem ezeket."

Láthatóan keveri a náci, nacionalista, nemzeti, soviniszta, fasiszta szavakat, amelyek nem rokonértelműek egyébként, és pláne nem azonos jelentésűek hogy tetszés szerint cserélgesse őket a szövegkörnyezetben.

Ergo vagy szimplán nem lett volna szabad hogy túljusson az általános iskolán, vagy provokál jobbról" vagy balról".
Ha provokál, arra kérném keressen valami frappánsabb módszert amivel szórakoztat.

Köszke.
Worluk, egyre szarabb vagy, pl. ez az "európai értelemben vett konzervatív"...

@dark future: asszem rámutatott arra, amit én is érzek:

"Egyébként továbbra is azt gondolom (persze bizonyítani nem tudom, de az nem is az én dolgom), hogy:
-- a Magyarok Nyilai szájhős hülyegyerekek gyülekezete, akik leginkább bejárati ajtókat mernek abuzálni,
-- ha komoly terrorpotenciál állna mögöttük, a kedves (önmagát névvel, arccal vállaló) bejelentő már rég nem élne (pl. próbálta volna ugyanezt olajügyekben),
-- Tomcat egy fizetett provokátor, abból is a szarabbik fajta,
-- a szélsőjobbosok között jó néhány beépült szarkeverő van, akik mesterségesen gerjesztik a feszültséget."

Szóval ezt itt alaposan túllihetjük, és páran meg is tesznek mindent azért, hogy itt túllihegés legyen. A Jobbik pedig egy modern, európai protofasiszta párt, ilyenek Hollandiában meg Dániában a mainstrem-ben vannak, sőt Angliában a BNP is most kezd előretörni, szóval utolértük a fejlett Nyugatot (vagy európát, vagy a szokásos maszlag).
@jobbikolo:

"Aztán az átlag jóravaló hétköznapi családszerető emberek, ezen ideológián felbuzdulva napi munkaköri kötelességüknek érezték a marhavagonozást, elgázosítást és minden ilyen mást."

Úgy érti túljelentkezés lett a vasutas szakterületen?

"Csak hogy kicsit tisztázzunk valamit, a cigányok kb 90% napi létnyomorúság alatt él, nem azok fukszos gazdag cigányok azok, akiket a kuruc is bemutat. A zsidók legtöbbje se tolvaj politikus. Tanán annyi a különbség, hogy a zsidók tanulnak, és szorgalmasan dolgoznak, amíg a hőzöngő jobbikosok egy része a kocsmákba járt, szórakozott."

Tehát akkor most cigányozni szabad, mert kocsmába jártak ahelyett hogy tanultak volna mint a zsidók?

"Másik, én nem lennék azért 100%-biztos a jobbik vezetőiben se. Liblingetek, Krisztina, még 2004-ben mszsp-szdsz jelölt is volt, és még kitüntették a melegek védelméért, de persze jött 2006 és hirtelen a jobbik egyik hangadója lett, aki utálja a zsidókat, utálja az eu-t, utálja a melegeket, érdekes fordulat, lehet őszinte de lehet csak kihasználja, hogy most erre fúj a szél.
Inkább az utóbbit erősíti, utálja az EU-t , de most képviselő laza havi 3 millió forintért az eu-ban. Első lépcsője karrierjének és sikerült felmásznia idáig a jobbikos szavazatokon keresztül, Most meg a következő lépcsőt szerené megugrani."

Nem tudom jól értem e, de a becsületes liberálisok másznak a lépcsőn, míg a fasisztoid egyedek rendetlenül ugrálnak? Akkor tényleg az óvodában kell kezdeni az antifasiszta harcot.

"Vona - megcsinálta a gárdát SS mintára, kicsit vonulgatott díszelgett velük, úgy ahogy meg van írva, elkeseredett ünneplő tömegek, szavazatok, majd érdekes módon szinte az összes Gárdás vezér lemondott, mivel azt rebesgették, hogy csak kihasználja szavazatszerzésre a gárdást. (aki nem hiszi keressen rá a gugliban)
Most meg úgy járkál az oroszokhoz és az orosz nagykövetségre, mintha hazajárna, persze oroszok is keresnek befolyást a magyar politikában és ezt a jobbikban találták meg."

Tehát akkor a modern neonácik berlin helyett moszkvára kell hogy figyeljenek?
Akkor most a szoci-barát putyin náczikat támogat?

"És miért nem hiszem, hogy megugranák a 15%-ot, mivel ezen a szavazáson lesz szerintem a legnagyobb a részvétel, sikerült talán a cigányokat is becsábítani a szavazóirodákba, nehogy véletlenül a jobbik nyerjen. Tehát azokon a környékeken, ahol gyűlölik őket legalább annyi cigány származású is lakaik, akik ugyanúgy lemennek szavazni. Aztán vannak olyanok is, mint én akik eddig nem nagyon mentek el szavazni, például a 4 évvel ezelőttire, de most elmennek a jobbik ellen szavazni, én pl a fideszre. Ebből kiindulva szerintem ma Magyarországon több olyan van aki nem náci, szinte mindenhol ezért nem hiszem, hogy a választásokon nagy befutók lennének."

Tehát az antifasiszta harc sikere ha az ország sorsa a tanulatlan kocsmába járó (nem úgy mint a zsidók akik tanulnak) egyedek döntenek az országról a jelen politikusok védelmében?
Csak hogy ne csintalankodjanak egyesek a lépcsőn, mert az rossz az oroszoknak esetleg jó?
@Kristl: " a zsidók szorgalmasan dolgoznak". ne tessék viccelni, ez egy komoly blog.
A Jóisten mentsen meg bennünket attól, hogy ez a fasiszta és látens fasiszta csürhe hatalomhoz jusson íMagyarországon vagy bárhol a világon!Imádkozni fogok, hogy a Jóisten visszafelé süsse el a puskáikat és a mocskolódásaikat!
@Kristl:

Ejj banyeg, már én is belezavarodtam :]]]
Tehát újra:
"Tehát az antifasiszta harc sikere, ha az ország sorsáról tanulatlan (kocsmába járó, nem úgy mint a zsidók) egyedek döntenek, a jelen politikusaink által feltüzelve, és azok védelmében?
Csak azért, hogy ne csintalankodjanak mások, mert az oroszoknak az esetleg jó vagy rossz?

Bocs Árpi az extra munkáért, meg többiek akiknek összeszaladt a szemük olvasás közben.
@balu_a_medve: „A Jobbik pedig egy modern, európai protofasiszta párt, ilyenek Hollandiában meg Dániában a mainstrem-ben vannak, sőt Angliában a BNP is most kezd előretörni, szóval utolértük a fejlett Nyugatot (vagy európát, vagy a szokásos maszlag).”

Ha azt állítod, hogy a homoszexuális Geert Wilders radikalizmusa egyenlő Vona Gáborék kriptonáci megnyilvánulásaival, akkor óriásit tévedsz.
A magyar nep lovas nep volt,az egyetlen problema ,hogy a lo egyszer eltunt es valahonnan elokerult a szamar.no ennek is 4 laba van meg lehet ulni csak kicsit kisebb mint a lo.Talan Matyas kiraly volt az utolso akire mindenki szeretettel emlekszik vissza.Utana senki sem tudta megulni a lovat.vagy bal oldalra ,vagy jobb oldalra dult el a lovas es sokszor mindket oldalon le is esett.a lo helyett jott a szamar de ez is magas errol is le lehet esni mindket oldalon.miutan a szamarat is eltuntettek azt hiszem a birka jon,es errol nehez leesni ugyan ertektelenebb mint a lo vagy a szamar de talan valaki egyszer ra tud ulni vegre egyenesen
@irdatlanka: "Már értem, miért kellett a jobbágyok jogait korlátozni: mert nem érdemelnek többet. 100 IQ alatt nem kellene szavazati jogot adni. Rögtön elvesztenétek minden esélyt..."

Épp ellenkezőleg: Magyarországon is azért lehetett minden nagyobb veszedelem nélkül megcsinálni az általános titkos választói jogot, mert azok, akiket "illet", úgy sem tudnak élni vele.

Éppenséggel ez a tömeg (indulatai) leszerelésének legegyszerűbb módja. Egy olyan tömegé, amelynek tagjai nem is bírnának, nem is akarnának mások lenni, mint rabszolgák. Így lehet kifogni a vitorlából a szelet.

Így ugyanis a tömeg már nem hirdetheti lánghangon mindannak a szükségét, jöttét és nagy boldogságígéretét, aminek a mai "szabad" ember már érzi a szűkösségét, ittlétét és nagy ígéretszegését. A Szabadságot, amely csak addig van, amíg nincsen.

Ez a "szabadság" nem az utolsó csepp véredet követeli meg, hanem az utolsó garasaidat, így észre sem veszed, hogy elvi kérdések megvitatása, az értékek melletti kiállás és harc helyett vásári alkukba bocsátkozol.

Persze: "Vitam et sanguinem, sed avenam non!" :D
@Lord Kilburn:

Vona is Superman bolygójáról származik? Vagy csak az ideológiát merítette onnan?
A szélsőjobb előretörése nem véletlen, hanem a társadalom reakciója arra a sok mocsokra, amelyet a szocialisták halmoztak fel ez alatt a nyolc év alatt.
Az ember nem győzi kapkodni a fejét, arra a megszámlálhatatlan korrupciós ügyre, melyek mind a szocialistákhoz köthetők.
Az öszödi beszéd után ezek az ügyek törvényszerűen sodorják az ország közvéleményét jobbos irányba. Aki egy kicsit volt jobbos az most radikálisabban lett az, aki kicsit volt radikális az most fasiszta lett.
És amikor már mindenkinek tele lett a töke a szocik kormányzásával, akkor mintegy megfejelve az eddigi "néphergelést" jött a holokauszttagadókat sújtó törvény.
Mintha nem lenne más fontosabb tennivaló, nyakunkközé vágták, ezt a jogi szörnyszülöttet.
Hát ha itt lámpavasazás lesz, a szocik csak magukra vessenek.
Addig jó, amig csak a lábtörlőgyújtogató "Magyaraok nyilai" c. egylettől kell rettegni - európai' értelembe' vett polgárként (vagy mi)...
Mondjuk, engem pl. az ilyen Hagyó-félék jobban irritálnak, de az már legyen az én gondom, biztos nem lehet engem se európai értelembe' venni (muhh-haha!)...
Akik azon értetlenkednek, miért keverte össze Árpád az írásához mellékelt képen az iszlám fundamentalista terrorizmust a Jobbikkal, azok magyarázzák már meg, miért akarta (akarja?) behívni hazánkba Vona Gábor választási megfigyelőnek az Iráni Forradalmi Gárda megfigyelőit. Lásd itt:

mandiner.blog.hu/2008/10/24/az_irani_forradalmi_garda_vendegszereplese_ilyen_orszag_pedig_nincs
Művészúr kiírta magát a demokrácia cirkuszából?
Egy dolog biztos: Dagihagyó hunyó. Télleg ez következik a hiretelen osztogatásnak. Ráadásul az ingatlana is kert lett váratlanul. Eladó a berényi birtok is. Remélem elkapják ezt a csávót.
Hja Tóta W! Ti,libsik szörnyen buták és önsorsrontóak vagytok.Húsz év hatalmi időtöket nulláztátok le.
Az emberek nagy része az előző rendszerben hozzászokott a „gondoskodó államhoz”, a fiatalok pedig még csak most szakadtak ki a szülői ház „melegéből”. Vannak, akik már nem akarnak, s vannak, akik még nem nőttek fel a feladathoz, amit öngondoskodásnak hívnak.
A Jobbik stratégiája egyszerű: ellenségképet alkot - rámutat csoportokra, akik hibáztathatóak az egyes emberek „nyomorúságáért” - és megoldást kínál. Minél radikálisabb a megoldás, annál jobban tetszik a közönségének. Ebbe bőven belefér, hogy lámpavasaznak egy „kicsit”…

Többé-kevésbé minden párt ezt csinálja, hiszen a szociknak ott van "PatásOrbán", a fidszeseknek „MonnyonleFeri”, a Jobbiknak mindenki: a cigányok, zsidók és az összes politikus, akinek a feje felett nem az ő zászlajuk lobog.

Azt gondolom, hogy például ez az egyik(!!!) oka az MDF sikertelenségének. Ők elővetek egy vállalható figurát és az ő programja mentén próbáltak előrébb jutni - már aki. Persze van ott azért több gond is.

Visszatérve a jobbikra, nem várják el a szavazóiktól, hogy magukba nézzenek. Nem várják el, hogy számadást végezzen az egyes ember és ráleljen, esetlegesen kimondja a saját hibáit. Ott az ellenség, ők okolhatóak mindenért. Azt mondják, amit hallani szeretne mindenki: Te jóravaló, szép szál magyar leány/legény vagy, arról, hogy most neked szar, nem tehetsz. Szavazz csak ránk, majd mi gondoskodunk arról, hogy a nemkívánatos elemek eltakarodjanak az útból!

Szerintem ez poszt jól rámutat ennek a gondolatmenetnek a veszélyeire.

Írták már páran előttem, hogy a cikk csúsztatásokat tartalmaz. Én úgy mondanám: sarkításokat. Az, aki nevelt gyereket tudja, nem elég szépen elmondani, sokkolni kell a „büdös kölyköt”, mert nem érti meg. Ez is egy pedagógiai módszer…

Üdv:
MrStone
@Kristl: Ahhoz, hogy kiérdemeljék a neo- előtagot, valami újat is fel kéne mutatniuk. De ki az ellenség? A zsidók, cigányok, homoszexuálisok. Mint az előző évszázad első felében. Nincs ebben semmi új.
@Lord Kilburn: Hát nem tudom, de a demokráciában, olyan szabályra nem emlékszem, hogy nácik nem indulhatnak. Komcsik is indulhatnak. (Pl a Csurkát, se a Türmert nem tiltották el a közügyektől)

Ergo azzal, nincs semmi gond, ha bejutnak. A Jobbik úgy is csak a belépőjében lesz látványos. Utána ugyanolyan szépen fognak elfogyni, és vegetálni. Ez is a nyugati tapasztalat.

A Jobbik előretörése egy intő jel. Nem nagyon lehet srácok tovább baszakodni. 700-800.000 -es tábor könnyedén milliósra nőhet, ha ismét elkúrják. Valszeg a Jobbik nem csak kordont rakná arrébb, ha ismét tömegfelháborodásba fullad a kormányzás.

Legalábbis most erre van igény, és nem a szájkaratére.
@Tóta W. Árpád:
Organikus módon nőtt ki a Jobbik? Hmm. Gondolom az MDF is romantikából szövetkezett az SZDSZ-szel.

Persze, a Fidesz nem bánta, hogy már nem nácizhatják, mert nem hiteles. De a pénz kihúzása a képletből már több, mint romantikus.
@xsasha: nem értem, mit akarsz mondani. nem én írtam, és nem a klubrádiótól idéztem.
Az egyik kedvenc viccem,kicsit atkoltve:
Egy parlamenti delegacio latogatast tesz egy kis faluban az orszag egy kis felreso teruleten. Jon egy paratszbacsi, akit a delegaciobol valaki megszolit:
-Batyam,van a falujaban terroroizmus?
Mire a bacsi:
-Nincsen, de igeny lenne ra...
@klacus: „Hát nem tudom, de a demokráciában, olyan szabályra nem emlékszem, hogy nácik nem indulhatnak. Komcsik is indulhatnak.”

Nem írtam sehol, hogy nem indulhatnak. Azt viszont írtam már sokszor, hogy nem kell rájuk szavazni.

„A Jobbik előretörése egy intő jel. Nem nagyon lehet srácok tovább baszakodni. 700-800.000 -es tábor könnyedén milliósra nőhet, ha ismét elkúrják. Valszeg a Jobbik nem csak kordont rakná arrébb, ha ismét tömegfelháborodásba fullad a kormányzás.”

Árpád is ettől fél. Ha a Fidesz is elkúrja, nem marad más, csak a Jobbik. Én eddig nem nagyon tartottam ettől, de látva az MSZP állapotát, meg a kis pártok esélytelenségét, már kezdek félni.
A Csurka Pista a mai Magyar Fórumban megírta (utolsó előtti oldal) hogy a Jobbik csak kamuból antiszemita, több tagja zsidó, és Vona Gabinak is bármicvója volt, meg bolti eladóból lett pártelnök és különben is félrelépett Pogácsás Mariannal, stb.. stb.. (Én meg a főrabbi vagyok.)

Szóval nyugi, nyugodtan csak szövögessétek a zavaros összeesküvés elméleteket, kit érdekel. Az esélyt megadom nekik, oszt majd meglátjuk. Ha meg elk*rvulnak, tovább lépünk rajtuk. Ennyi.
@Lord Kilburn:
Akkor szavazz a Fideszre, hogy alkotmányozhasson, és helyretegye a Jobbik által futtatott problémákat.
@Tóta W. Árpád:
" Erővel kivívni sose tudtuk a szabadságot, csak úgy, hogy miután ököllel nem sikerült, megpróbáltuk ésszel, párbeszéddel, tárgyalással. "

" Különben örökre azt fogja tanítani magának ez az ország, hogy valamit szét kell baszni, oszt’ arra leszünk büszkék: ennyi magyarnak lenni, és nem több. "

". Az 1848-as szabadságharc tehetségtelen szereplőivel, sőt az olykor beszámíthatatlan Kossuth Lajossal együtt: "

"Az októberi sajnálatos eseményeknek egyetlen közvetlen következménye volt. Kádár János személyében a véres megtorlás után, ahogy egy századdal azelőtt Ferencjóskát, megkaptuk a létező legpuhább frottírtörölközőt, amit a KGST-ben kapni lehetett."
@Tóta W. Árpád:
Nevetségesnek tartom ezt az organikusan nőtt ki teóriát. A szervezetépítéshez pénz kell, és az nem nő organikus módon. A Fidesznek addig volt hasznos a Fidesz, amíg játszadoztak a homokozóban, de elvették a szoci nácizók élét. Én kedvelem a hetiválaszos fazonokat, mert a legkorrektebb arcok az ujságírás világában. De tőled kicsit mókás ez az érvelés.

Egy korábbi hozzászólásomban már utaltam rá, hogy nem lehet más a politika, mert a politikához pénz kell. Aki eddig nem jut el, az ne magyarázza a politikát.
@nemsiker_s:

"A szélsőjobb előretörése nem véletlen, hanem a társadalom reakciója (...) a sok mocsokra"

Ez a dolog lényege.

Bizonyára vannak olyanok, akik a szentkoronatanra akarják alapozni az új alkotmányt, meg olyanok, akik származásuknál fogva válogatás nélkül gyilkolnának le embereket (lehetőleg éjszaka, a falu szélén, mert az olyan kurva bátor dolog), de azt gondolom, hogy ők a Jobbik szavazótáborának a kisebbik részét alkotják (azt a pár százalékos keménymagot, akik rendszerváltás óta mindig, ráadásul felülreprezentáltan, valós súlyuknál látványosabban voltak jelen a híradásokban).

Az a növekmény viszont, ami az utóbbi években ehhez képest keletkezett, az szerintem nem kimondottan fasiszta, náci, alapból agresszíven szélsőséges emberekből áll, hanem olyanokból,
-- akiknek tele van a töke a csapból is folyó korrupcióval, a pofátlan lopással, az állandó hülyének nézéssel,
-- a hazug, eufemizáló, cinikus nyilatkozatokkal,
-- a háttérben zavartalanul mutyizó pártokkal,
-- azzal, hogy eladják a fél országot, bagóért játszanak át földterületeket, privatizálnak öblöt, tópartot, erdőt, lápokat,
-- akiknek elegük van a létbizonytalanságból, a Budapestről nem is igazán érezhető vidéki nyomorból, a reménytelen munkanélküliségből,
-- abból, hogy a netuddkik még azt a keveset is ellopják és szétbasszák amijük van,
-- abból, hogy a netuddkik közösségeket, falvakat terrorizálhatnak,
-- abból, hogy a netuddkik mindezt kvázi szabadon és korlátozás nélkül, az emberek szemébe röhögve csinálhatják, mert a körzeti megbízott nem mer átmenni a falu másik végébe, a központi hatalomnak meg mindig akad éppen fontosabb dolga.

No ők azok, akik egyre többen vannak, egyre hangosabbak, és egyre elégedetlenebbek. De ha egyszer elszakad náluk a húr, akkor tőlük, és ne a Magyarok Nyilaitól mentse meg az Isten ezt a szarházi politikusbagázst.
A Jobbik nem jelent nagyobb veszélyt mint az ,ha a szoc-libek újra megkaparintanák a hatalmat!!!
A jobbik meglehetosen gaz, midennfele szempontbol, de azt, hogy politikusokra lodoztek a jelen korulmenyek kozott, azt en valahogy nem tudom elitelni. Vesetek meg erte, de tolvajokat loni inkabb jotettnek kellene szamitson. Persze itelkezni ketelu, es veszelyes dolog. De az ugyeszsegnek , es birosagnak csufolt dolgok, meg a fos NBH melett nem csoda, ha valakinek bantja a szemet, hogy szetlopjak az orszagot.
Mennyit fizet neked a Jobbik ezekért a cikkekért?
@xsasha:
- Mekkora baromság! Forradalom nélkül talán leültek volna a bécsiek kávézni velünk? Nem tudom elképzelni, hogy ezt komolyan gondolod. A forradalom nélkül nincs kiegyezés.

- Valószínűleg engem tanítottak űberfasza tanárok, de fel sem merült, hogy az lenne a következtetés, hogy valamit szét kellene baszni. A magyar ember éppenhogy málé, akkor is képtelen tenni igazáért, amikor már mindenki hülyére veszi. Koppányék kiírtása óta a legbékésebb nemzet vagyunk, talán a szlovákok az egyetlenek, akiknek a szájában hamarabb alszik meg a tej.

- No comment. Még szerencse, hogy nem próbáltad meg érvekkel alátámasztani.

- Nyílván akkor nem is volt semmi eredménye, a legértelmetlenebb kéthetes háború volt...

Fogalmam sincs, milyen kapcsolódásod miatt fikázod 56-ot, de inkább mondd azt, hogy a te seggedet szúrja, és ne magyarázz ilyesmiket.
@dark future:

Veled meg mi történt hogy ilyen keményen fogalmazol?
@Lord Kilburn:

Akkor talán ne a lakájmédiából, hanem a programjukból és a párt nyilatkozataiból tájékozódj. :)
Ezt kár lenne tagadni, a jobbik neonáci gyökerekkel indult, olyan emberekkel, akik, ma is párt vezetői. Például, Füzessy Zoltán jobbik külügy alelnöke.
Itt a cikk, csak valahogy ezek az emberek a háttérben maradnak, de ott vannak.

www.hurut.info/2008/11/hrhedt-emigrns-jfasiszta-fzessy-zoltnt.html

Erre a barikád írja, hogy gyomorfogató hazugság, mivel ő nem is alelnök (2008)
barikad.hu/node/20270

Majd mostanában, meg már ki is írják, hogy alelnök:
barikad.hu/node/48637

A párt többi része, meg máshol levitézlett politikusokból áll, akik most a jobbikban látják karrierjük felívelését, pl. Morvai Krisztina. , neki sikerült is, most havi 3 millióért osztja az észt, a számára annyira utált EU-ban, de az EU-s 3 millió már nem problémás neki, most fejébe vette, hogy köztársasági elnök akar lenni, vicc.

Egyébként itt van egy jó cikk, érdemes lenne a jobbik fannoknak is elolvasniuk:

www.komment.hu/tartalom/20100303-velemeny-a-jobbik-es-a-frusztracio-nepe.html?cmnt_page=1
@Mr_miszter:

Mdf sikertelenségének oka nem ez. Mivel ellenségképük nekik is volt, csak lagymatag vagy belső.
Volt a fidesz a szalámipolitikával, és minden belső ellenzéki meg is kapta hogy fidesz ügynök, meg általában mindenki aki nem Ibolyista. Meg mindenféle "oligarchák" akik Almássy mögül akarnak keresztbe tenni a magyar "vaslady"-nek.
Szóval nem ez, max ez is, hogy az ellenségképük egy önpusztító paranoid elmebajhoz jobban hasonlít mint egy táborépítő szólamhoz. Hanem mondjuk az, hogy az önszalámi során felélték a múltat. Antali örökség eleve röhejes de ők ezt tudták alulmúlni, mikor látványosan gesztusokat tettek az mszpnek meg kaptak. Aztán meg ugye felélték a közelkülföldet, azaz a vidéki szervezeteket. Ha nincs aktivista, ha nincs szimpatizáns akkor nincs. Semmi sincs. Aztán meg összebútoroztak egy még vállalhatatlanabb méginkább széteső-szétrohadó maradvánnyal.

Bokros pedig nem vállalható figura.
Balról jött progressziv baloldali-liberális ember, 0 empátiával és szociáldarvinista szólamokkal akkor mikor ezt hallották 8 évig, és tönkrement az ország közben. Egyáltalán nem ért a kisember nyelvén, arrogáns és beképzelt. Része az elmúlt 20 évünknek.

Ennyit a mdfről.

***

Ami meg a szembenézést illeti. Igen, valahol lehet hogy "szembe kéne nézni" pár dologgal, miért hittek egyesek a politikusi szirénhangoknak. De ez igen valószínűtlen, felülről jövő ostoba utópia.
Elvileg ők az ország Elitje" a politikai és gazdasági vezető réteg. Ők formálnak, ők adják az irányt, ők vezetnek... és itt a vége.
Nekik kell szembenézniük, mert ha ők nem fognak, senki se fog. Ez pedig természetes, ugyanis ők egyének, a tömeg meg tömeg.

Ez pedig nem úgy működik, hogy valaki lenyúl 100 millát aztán számon kéri hogy de te is adótcsalsz, 10k áfát nem fizettél be az évben." Van olyan hogy mérték, még a jog is ismeri. Meg van olyan hogy körülmény. Arról nem is beszélve hogy 10k-nak sajnos sokkal nagyobb volt a rizikója.
@cotti:
Néhány ellenőrizhető tény lüktető Jobbik híveknek:
1. A bután szúrós tekintetű Vona G. netes szextúrájájának valódiságát szakértők erősítették meg, bár túl mély szakértelem nem kellett hozzá. Ezügyben csak az egyik érintett 24 éves kétgyerekes családanya férje és a kanos Gábor felesége sajnálható.
2. A "metszett farkincákat" emlegető Jobbik főnéni, Balóné Dr. Morvai Krisztina anyukájának lánykori neve Schwarz Klára. Morvai nagys. asszony mindhárom gyermeke a budai Lauder Javne elit zsidó iskola tanulója. (Ennyit Morvai doktornő sokat emlegetett "magunkfajta-magukfajta" szókapcsolatáról).
3. A Jobbik egyik sztárolt képviselőjelöltje Hegedűs Tamás eredetileg hitgyülis, majd református, az SZDSZ pécsi ügyvivője, később a Szabó Iván-féle MDNP elnökségi tagja. Hasonló figura Lenhard Sándor, a Gyurcsány kormány korábbi miniszteri tanácsosa. Pörzse Sándor, a Hír tévé, majd az Echo kirúgott műsorvezetője eredetileg a TV 3-ban Baló György legközvetlenebb munkatársa. A sor hosszan folytatható.
4. A Jobbik kommunikációs igazgatója, Losonczy Pál legutóbb az Oktogon Kft. eladásával kaszált 70.000 eurót, melynek Andrássy úti épületét a kerületi MSZP-SZDSZ mélyen értékén alul adta el. Az ügyben Losonczy addig kongatta a vészharangot, míg a buliba be nem vették
5. EU-választási kampány finanszírozás: a forrásként megnevezett "Harmadik út alapítvány" a Jobbik rájuk történő hivatkozását az Állami Számvevőszék előtt kerek perec hazugságnak nyilvánította.
TWA-val szólva: tovább is van, mondjam még? Átbaszottaknak egyelőre legyen elég ennyi.
@Kristl:

"Veled meg mi történt hogy ilyen keményen fogalmazol?"

Csak izomból kompenzálom Árpi újabb mismásolását és baromkodását. :-)
(Pontosan tudja, hogy mi van a jelenség mögött, de csinálja itt a hülyét. Lassan beállhat Gyurcsány mögé csápolni az antifaszista lakossági fórumokon.)

Az a szép az egészben, hogy a Jobbik bizonyára túlnyeri magát, mert nem alakult még ki mögöttük egy rendes háttércsapat, nincsenek kádereik, inhomogén az egész társulat, szedett-vedettek az elveik, hiányzik a koherencia. Vagy ők is kurvának fognak állni, vagy fidesz-módon szoftosodnak, vagy állandóan improvizálni fognak, akár hogy is, bizonyára nem ők lesznek a gyógyír az ország bajaira.

De ez most B kérdés, mert ettől függetlenül az általam (meg sokak által) föntebb leírt jelenség létezik. A jobbik nem egy mdf-féle fantompárt, hanem létezik, tábora van, számolni kell vele. Az nem megoldás, hogy szimplán lefasisztázzuk és leszélsőségesezzük a tagságát és a szimpatizánsait, mert az marha kényelmes megoldás, csak éppen baromság.

Képzeljétek el, hogy ha most, pénz és médiatámogatás hiányában (sőt, iszonyatos médiaellenszélben) pariban vannak a saját oldalán kvázi monopólhelyzetben lévő, a lakájmédia által agyonmarketingelt, pénzben összehasonlíthatatlanul jobban álló, jelenleg még kormányzati pozícióban lévő mszp-vel, az mit jelent.
Azt jelenti, hogy a birkanép ébredezik, és ha nagyon muszáj, akkor kiegyenesíti a kaszákat.
@Énszóltam: Kis barátom, inkább a Jobbik nácibarna proletár hívei gyülekeznek, mint pár millárd tévedhetetlen légy a szarra...
@encsike 70: szerény megjegyzés: egy zsidó szülész-nőgyógyász főorvos barátom csekély napi 13-14 órát dolgozik, szabadságáról a Szt. Imre kórházba rendszeresen visszarendelik, családjával évek óta nem tudott összefüggően egy hetet üdülni. Jobbikos-nyilas Szebb jövőt! helyett: Szebb jelent!
@Várúr:

Ha Morvai gyerekei oda járnak ahova, és az aki, akkor nem ékes bizonyítéka annak, hogy mégse nácik mint rájuk van sütve bár nyomát nem lelni?
Logikai úton előbb jutok el ide, mint oda ahol a te hagymázas gondolataid járnak.
@dark future:

Jah, tom, már évekkel ezelőtt leírtam, még olvashattad is. :)
Ámde a Jobbik esetében van harmadik forgatókönyv amiről nem szokás beszélni. Mégpedig a tudatosság. Mi van ha tudatosan szednek össze minél nagyobb réteget addig amíg átütik a hallgatás falát/parlamenti küszöböt? Szerintem nem elképzelhetetlen. Úgy ahogy Gyurcsány esetében öszöd lehetett volna a "kényszer" ugyanúgy Vonáéknál is lehet kényszer a kohézió hiánya.
->
Addig amíg be nem jutnak, addig mindegy ki, csak meglegyen a parlamenti küszöb, sőt minél több képviselő. Utána már lehet szalámizni/konszolidálódni. A szimpátiát pedig orvoslással meg lehet őrizni. Pl feljelentésekkel és aktív/látványos ellenzéki munkával és felügyelőbizottsági jelenléttel.

Csontváz sok van, csak a kutakodókra vár, hogy felhappolják mellőle a kincset. Ráadásnak ott vannak a fidesz potenciális szekrényei. 4 év pedig sok idő. Ha van szereplés nő a támogatók köre. Szakemberek áramlanak így is oda, fiatalok. Mi lesz majd a választás után?
@Kristl: Nem barátom... Valóban oda járnak a jóasszony gyerekei, s a logikai következtetés az, hogy a hölgy színtisztán hazudik. Jobb(ik) lenne, ha nem használnád a logika szót. Bár asszem, te hívő vagy, neked angyal a krampusz is.
Megmagyarázná valaki, hogy ha felrobbantják vagy lelövik a komcsikat, hogy szereznek maguknak politikai előnyt vagy nagyobb befolyást maguknak az állítólagos terroristák? Tudtommal a terrorcselekményeknek politikai célzata van. Itt meg csupán arról van szó, hogy utálják a komcsikat. Ezzel csak a vérszomjasabb szélsőjobbosok szemében lesznek még inkább felmagasztalva, akik úgyis velük vannak. Új barátokat nem szereznek vele. Főleg úgy hogy a kis halakra szálltak rá, akiket a nagy publikum nem is nagyon ismer meg nem is érdekel. A magyar társadalom nagyobbik része elítéli az erőszakot, nem úgy mint az araboknál, ahol a terroristacselekmények dicsőségnek számítanak.
Én elítélem ezeket a támadásokat, de túlzás terrorizmusról beszélni. Az előre kitervelt emberölési kísérlet fogalmával teljes mértékben kiegyezem. Az indíték: gyűlölet.
- Szóval, az úgy volt szerkesztram, hogy a Hagyó benyomott engemet a vezérségbe. Illetve nem is a Hagyó, hanem a szadeszosok, mert a Hagyó nem is volt ott, a komcsik meg mind ellenem szavaztak, de az ötödik komcsi delegált, az Antall Attila beteg volt, nem lehetett jelen, megjegyezném, pont azért kellett az új vezér, így a szadeszosok eggyel többen voltak, mint a komcsik, és én lettem a vezér, nem pedig a tótottó. Illetve a Tóth Norbert. Akire a komcsik szavaztak. Na most a Hagyóról még annyit, hogy ő hozta az Antallt, az Antall meg hozott engem …
- A Nokiás dobozról, ha lehetne …
- Lehet. A Nokiás dobozt a Hagyótól kaptam, aki nagyon bízott bennünk, bennem, meg az Antallban, szép kis telefon volt benne, ha tárcsáztam valakit, mindjárt hozzáírt hat nullát a számhoz, hogy figyelmeztessen engemet, és a Hagyó még tíz deka párizsit is küldött naponta. Lekenyerezésképpen. Kiflivel. Elnézést, hihető ez, szerkesztram?
- Hogyne. Csak folytassa. Mi van a pénzzel?
- Melyikkel?
- A Nokiás dobozról, ha hallhatnánk valamit. A Nokiásról. Érti? Amibe pont belefér! Érti?
- Értem én, kérem, ne tessék idegeskedni. A Nokiás dobozba pont belefér a telefon, úgy csinálták azt meg a nokiások. Töltővel együtt. Hajszálra. De ha kiveszem belőle, akár negyven, negyvenkét deka párizsi is …
- Állj! Hol a pénz?
- Hol lenne?
- Ezt kérdezem én is! Hol?
- Milyen pénz?
- Amit vitt!
- Ja … amit vittem?
- Az! A Nokiás dobozban! Nemde?!?
- Nemde. Illetve de.
- Honnan volt a pénz?
- Hát, kérem, szerkesztram, én minden reggel kivettem a telefont vagy a párizsita a Nokiás dobozból, mikor mi volt benne, aztán körbejártam az osztályvezetőket, a főosztályvezetőket, satöbbi …
- Mint vezérigazgató?
- Persze. És ezt tudták rólam, hogy az vagyok. Volt is tekintélye az embernek! Sose hittem volna …
- Szóval körbejárta. És?
- Körbe én. Mi ezt perselyezésnek hívtuk, hahhahaha. És mindenki tett bele, ki mennyit tudott, ötezret, tízet, nyolcmilliót, mikor hogy. A portás meg a takarítónő mindig csak fémhuszassal operáltak, ki is rúgtam őket három nap múlva, mint a sicc. Aztán mikor összegyűlt a tizenöt misi, amit onnan tudtam, hogy a Nokiás doboz pont tele lett, nem is számolgattam soha, ki volt az centizve, kérem …
- Honnan jött a pénz?
- Mit tudom én azt, kérem. Egy vezérigazgatónak nem kötelessége mindennel foglalkozni. Arra valók a beosztottak, kérem. Valamilyen cégektől, ahogy a rendőrök nekem elmesélték. Aztán a dobozt bele tettem a táskámba, és átvittem a Hagyóhoz.
- És ő mit szólt?
- Megköszönte. Udvarias ember az, kérem. Élénken emlékszem, hogy azt mondta, kösz Zsoltikám. Így mondta, Zsoltikám. Persze tudott ő durva is lenni, például egyszer átkarolta a nyakamat.
- Fojtogatta?
- Fojtogatott. Aztán, a fojtogatás után visszamentem vezérkedni. De akkor már féltem, kérem. Szinte rettegtem, kérem. Utálom a párizsit.
- Jogosan. Vádlott lett, amíg fel nem ajánlotta a szolgálatait. És miért magának kellett leszállítani a pénzt?
- Mert csak bennem bízott a Hagyó. Tudja, egyeseknek enyves a kezük, és mire átértek volna hozzá, már nincs teli az a doboz. Meg aztán a stílus is. Ott van például a taxis Gyuszi, meg a nejlonzacskója, hát hogy néz az ki, kérem! Egy vezérigazgató viszont, kérem, a minőségi bőr aktatáskával, az mindjárt más.
- Nem tűnt soknak az a pénz?
- De. Én például egy fillért sem kaptam a távozásomkor.
- A kirúgásakor. Viszont amíg ott volt huszonhét hónapig, azalatt ötvenkétmilliót. Béren kívül.
- Ez is benne lesz?
- Nem.
- Akkor jó.
- És hol landolt az a pénz?
- Pártnál vagy pártoknál, kérem.
- Mit mondott?
- Ne tessék már megint idegeskedni. MSZP, SZDSZ, MDF, LMP. Így jó?
"Hogy te ezért mit fogsz kapni... ezektől meg azoktól."
Qrvára bírom ezeket az értelmes hozzászólásokat. Szerintem le se szarják Árpit - amit persze jól tesznek - mert nem lesz szaros. Igaz, Árpi?

Na meg a pár szavas hozzászólásokat is lehetne moderálni. Hogy valakinek tetszik vagy nem tetszik a cikk, ennek a szabad véleménynyilvánításnak mindenki nagyon örül, de legalább egy nyomorék fél mondattal megmagyarázhatná az illető, hogy miért jó vagy miért szar. Mert így csak a kommentek száma növekszik, de szart se érünk vele.

Esetleg javaslom neked Árpi, hogy nyiss egy külön szavazólinket, ahol az efféle vélemények helyett lehet választani az alábbi lehetőségek közül:
1. Nagyon jó a cikked Árpi! Szeretünk téged, csak így tovább.
2. Kurva szar, amit írtál, nem értesz hozzá. Elmehetnál inkább ganéjt hányni, hogy valami hasznodat is vegye a társadalom.
@Tóta W. Árpád:
"...organikus módon nőhetett ki a mára számára
is igencsak kellemetlen ellenféllé váló Jobbik hátországa."

A Jobbik hátországa nőtt ki belőle, nem a Jobbik. Ez nem cáfolja azt a véleményt, hogy a komcsik hozták létre a Jobbikot. Persze nem is támasztja alá. Hogy a Jobbik mögött kik állnak, az szerintem eléggé homályos az egyszerű szavazópolgároknak, mint sok más is a politikai élet területén. Vélemények vannak persze pro és kontra, meg állítólagos bizonyítékokat is fel lehet sorakoztatni, de ki meri azt állítani, hogy nem vághatják át, mint szart a palánkon?
@Várúr:

Nem kéremszépen. A krampusz az tündér csak éppen unseelie.

Amúgy meg, vannak zsidók a támogatóik közt és a szimpatizálók és a szavazók közt szintén. Ergo ők nem érzik "kriptonácinak" a pártot, sem pedig vad antiszemitának. -> mégiscsak lehet a logikámban valami.
@Kristl:

"Mi lesz majd a választás után?"

No ez az. Vagy fidesz 2/3, vagy 20% körüli jobbik (hogy melyik a rosszabb forgatókönyv, azt nem tudom).
Túl sok még a bizonytalankodó (inforadio.hu/hir/belfold/hir-339078), de ha csípőből hülyének nézik a népeket, akkor ez a kérdés elég gyorsan el fog dőlni...

Azért húzott fel ez a post, mert ahelyett, hogy a valós és létező jobbik-jelenséggel foglalkozna, löki ezt az ócska kampánydumát a terrorizmusról. Ha az összes empátiámat összeszedem, akkor is nagyjából hidegen hagy, hogy ki gyújtotta föl Kóka lábtörlőjét és miért. Szerencsére nincs nálunk se IRA, se ETA, se RAF, jó eséllyel nem vernek agyon a szkínhedek, ami komoly bűncselekménysorozat volt mostanában (romagyilkosságok), az meg elszigetelt jelenség, tudtommal nem köthető politikai erőkhöz.

Ez az egész Magyarok Nyilai ügy egy -- a média és a politika által felfújt -- átlagos bűncselekménysorozat, kb. annyira terrorizmus, mint amennyire Zuschlag 60 milliója maffiaügy (elnézést: bűnszövetkezetben elkövetett csalás). Le kéne már erről a félkamu terrortémáról szállni, meg arról is, hogy ki a fasiszta meg ki a demokrata, és végre a valós, létező, megoldatlan problémákkal foglalkozni.

Meg söprögetni a saját házuk táján.
MSZP-SZDSZ megbeszélés:

Ez a Jobbik meg ez a Vóna gyerek egyre népszerűbb, pedig minden nap minden médiában non-stop hazudunk róluk, megvádoljuk őket, központilag lövetjük a cigányokat és rájuk kenjük, de ez sem elég a népnek, hogy ellenük forduljon.

A Nemzeti Nyomozó Iroda 4.000.000 híváslistát nézett át - törvénytelenül, hiszen ennyire egy bíró sem ad engedélyt - és mégsem látjuk ki mozgatja ezeket.
Én zsidó vagyok.

A jobbik se nem antiszemita, se nem fasiszta, se nem náci párt szerintem.

Én és sok zsidó barátom is rájuk fogunk szavazni.

A MAZSIHISZ egy tolvaj féreg banda, aki csak a szart kavarja.

Én nem akartam holokauszt törvényt, mert csak még jobban utálnak miatta.

shalom
Szinte mindegy miről beszélünk itt, a jobbik bejut max 10-15%-kal a parlamentbe, annak a néhány neonácinak, más pártokból levitézlett pártembereknek, jobbikos vezetőknek pont ugyanolyan jól fog állni a kezükben az iphone meg az audi kulcs, majd elugatnak a fidesz jobb szélén egy kicsit, ti meg addig se borogattok kukákat az utcán. Aztán majd szép lassan rájöttök, hogy semmi világmegváltó dolog nem történik, a multik ugyanitt lesznek, a bankoknak ugyanúgy kell fizetni a részleteket, vezéreitek meg jól megélnek belőletek.

És később rájöttök arra, hogy zsidózással, cigányozással, hőbörgéssel nem értek el semmit, hanem elkezdetek tanulni valami értelmes dolgot és dolgozni valami olyanon ami értelmes és van rá igény, mondjuk pártalapítás :)
@Kristl: Az MDF szétesésének számtalan oka volt. Szerintem ez volt az egyik. Miután D.I. bevette Bokrost a csapatba szemmel láthatóan nőtt a párt népszerűsége. Következésképpen sok ember szemében vállalható figura - volt.
A jog lehet, hogy ismeri a mértéket, de politikusaink nem... :-)
Véleményem szerint az ideális politikus nem vezető, nem egyfajta vezér, csak egy adminisztrátor aki a magyar érdekeket képviseli a itthon és külföldön. Magyar érdekeket, pont.
A szembenézést lehet, hogy másképpen értelmeztük? Én azt értem alatta, hogyha beszállok egy üzletbe, ami becsődöl, ha bedől a lakáshitelem, ha búzát termesztek, miközben tudom, hogy maximum az EU intervenciós készleteket növelhetem vele, mert soha az életben nem fogom tudni eladni a piacon, akkor nem a gyurcsányahibás!
Van neki elég más bűne is...
A lopásokról pedig annyit, azt gondolom - nem lesz népszerű tudom -, hogy nem mi vagyunk olyanok, mint a politikusaink, hanem fordítva.
Én legyek adócsaló, mert a politikusok lopnak? A rendőr jogosan fogad el kenőpénzt, mert a politikusok is korruptak? A bíró hagyja magát lefizetni, mert hát úgyis ez megy ebben az országban? Ez KOMOLYAN így működik?

Üdv:
Mr_miszter
@Kristl: Unok érvelni bocs'.. A zsidók közt éppannyi ostoba van, mint mondjuk Quisling náci hívei közt volt Norvégiában, vagy Oswald Mosley brit fasisztái között. Valójában a Jobbikkal nem ez a főgondom, mármint hogy avíttan nyilas, hanem hogy rögegyszerű, ehhez képest elég hazug.... Pajtás, olvasd el a tőlük évek óta eltávolodott alapítóik nyilatkozatát, vagy a Magyar Gárda sorra lemondó, vagy kirúgott vezetőit. Ez a legényegylet, siker ide-oda, éppúgy, mint a komcsik, korán kezdi a marakodást (náci gyalázkodásuk is szimpla propagandaeszköz, lásd Morvai néni, a nem is olyan rég MSZP-SZDSZ képviselőjelölt sebes pálfordulását). Neki szabad, más zsidóknak nem. Dehát ez egyszer Csurkának is igaza van: MSZP ellette orosz tőkével hízlalt sertésállomány. Innen Vona G. kétszeri moszkvai útja (dokumentálható) és örökös látogatásai a bpesti orosz követségen (ugyancsak dokumentálható).
@Kristl: Programjukat? (Jobbik) Odáig követtem a programjukat, hogy le akarják rombolni az RTL Klub és a TV2 székházát. Meg hogy be akarják hívni választási megfigyelőnek az iráni Iszlám Forradalmi Gárdát. Érted ezt? A_FORRADALMI_GÁRDÁT!!! A XXI. század elején, egy EU tag, közép-európai, keresztény gyökerű világi köztársaságban mi a f@sz keresni valója van egy közel-keleti, moszlim teokrácia elithadseregének? Ez nem nácizmus, fasizmus, radikalizmus, stb.. Ez, kérlek szépen, egészen pontosan: elmebaj. Annak is egy igen előrehaladott és visszafordíthatatlan formája. Az ilyenektől egy normális ember minimum kétoldali, heveny agyfaszt kap, de semmiképpen nem kezdi el a pártprogramot lapozgatni.
@Várúr:

értem, a lényeg hogy mindenki ostoba aki nem ért veled/veletek egyet. meg hívő és droid meg anyámkinja épp mi az új kifejezés.

@Mr_miszter:
Ez nem népszerűség hanem felfogás kérdése. Te élteted azt amit én maszlagnak tartok. Azaz hogy sokkal több rálátás (információ), tőke (pénz és kapcsolati), befolyás (valós ható, változtató erő a környezetben) ellen még mindig az átlagember" a hibás nem a felelős poziciókat betöltő emberek.
Ez olyan mint a tesco, "nem mi szennyezünk hanem a vásárlók a reklámszatyrainkkal".
Maszlag. Azért van rakás szociológiai meg marketing kutatás hogy az átlagot a tömeget lehessen befolyásolni. Ebből profitál mnd a tőke mind a politika.

Ha van egy adott környezet, ahol az "okosok" hirdetik az igét, és az ember követi a mainstreamot, akkor hadd ne legyen felelősebb mint akik átejtik.
Ha nincs felelősség a felelős posztokon, akkor szüntessük be őket, kapjanak takarítói fizetést, és máris nem megy oda a fele gané.

Ami meg a "választást" illeti. 89-ben még volt munkásőrség akitől mindenki félt. A párt pedig a politikai hatalmát sikkesen átmentette, hála az mdf-szdsz bandának, és az oda beépült embereiknek, valamint a gazdasági hatalmának amire gyorsan és illegálisan szert tett. Ilyen környezetben a választás pusztán illuzio.
A lecserélődést pedig a pártállami módszerek (fizetett provokátorok, szociális demagógia, pártállami reflexek az emberekben) valamint a meghatározott előválasztási-választási küszöb rendszer fankin megakadályozta.

Tudod normális rendszerekben nem várják el hogy a társadalom alja mutasson példát, épp ellenkezőleg, a példamutatás-jog/igazságszolgáltatás és etika/divat/vallás-izmus eszközével példát állítanak és nevelnek. Lásd Montesquieu és a törvények szerepe és elve... (Valahol a 400 oldal környéke ha jól rémlik).

Az amit csinálsz az a felelősség és a szar elkenésére jó kb, másra nem.

A bankok-hitel esetében meg hozzátenném, hogy a piaci erőfölénnyel való visszaélés és az egyoldalú szerződések nem a szabad piac ismérvei, hanem épp ellenkezőleg, annak a rendszernek az ismérvei amit mr. Adam ki akart dobni a kukába.
@Mr_miszter:

Ja. A bokrosi növekményben még benne volt egy hitgyüli is. szóval talán nem kéne komolytalankodni.
@Várúr:

Ismét. Mi a különbség ha Gyurcsány, Orbán vagy Vona látogat az oroszokhoz?

Nem akarok senkit megbántani. De az orosz érdekszférában, különösen nekünk ilyen szomszédokkal mint a "baráti" ukrajna meg szlovákia meg románia igazán nem probléma "oroszbarátnak" lenni.
@xsasha: Olyan vicces tudsz lenni. Mintha nem ismernéd pontosan politikai nézeteimet. Szavazzon a Fideszre az az 500.000 hezitáló, akik a közvélemény-kutatók szerint még nem döntötték el, hogy a Fideszt, vagy a Jobbikot válasszák. A bizonytalanok viszont szavazzanak az MDF-re, az MSZP-re, vagy az LMP-re.
@Lord Kilburn:

Aha. Tudsz adni forrást/linket ezekhez a tv székház leromboló programokhoz?

Meg légyszi magyarázd el nekem egyszerű tekintetűnek hogy gergényi mit dekkolt a tömeg mögött kedélyeskedve miközben verték az embereit a "hibás" döntése alatt úgy hogy a tv küldötte provokálta a tömeget, és mellékesen 1 utcával arrébb volt egy rakat rendőr tartalékban.

A forradalmi gárda behívása valóban elmebaj. :]
@dark future:

Hát pedig a Cusi ügy tuti maffiaügy :]
Valahogy nekem nem életszerű hogy a szegény ifjusági vezető magára hagyva ismeretlenül bolyong az ifi minisztériumban, és egyszer csak talál egy szatyor pénzt és gyorsan kiviszi. :]

Amúgy sztem nem lesz fidesz 2/3 azt már elcseszték.
A bábutologatósdi jól mutat ha politikusok küzdenek politikusokkal, de a radikálisok közelebb állnak a keresztes lovagokhoz semmint a politikusokhoz.

Makovecz, Kövér, Bayer szereplése kb többet ártott magamaguknak mint használt a fidesznek.
Amúgy ki a halál veszi komolyan mérvadónak bármiben is Makoveczet?
@Lord Kilburn:

Az Mdfre minek? Meg hol? :))))

Mszpnek mennyi mentelmi jog kell? Érsd, hány darab? :))
@Kristl:

"Hát pedig a Cusi ügy tuti maffiaügy"

Jogi értelemben az, meg persze ne is bagatellizáljuk el a dolgot, de ahhoz képest hogy mekkora feneket kerítettek neki, az a 60 miller csak aprópénz (a BKV-nál egy végkielégítés több). Ha esetleg tényleg borulna a bili, és jönnének elő a több milliárdos-tízmilliárdos ügyek, akkor azok majd mik lesznek? Ha a lúzer Zuschlag gyerekre rányomnak ezért 8-10 évet, akkor mit kapnak majd a nagyhalak? (tudom, semmit, csak úgy hipotetikusan kérdezem)

Ugyanígy a terrorizmus terminológiát sem puffogtatnám el holmi focilabdás bombagyártókra. Ítéljék el őket rongálásért, robbanószerrel való visszaélésért, szándékos veszélyeztetésért, meg amit még rájuk tudnak bizonyítani.
@Kristl: Parancsolj: mandiner.blog.hu/2008/10/24/az_irani_forradalmi_garda_vendegszereplese_ilyen_orszag_pedig_nincs

A video vége felé keresd az általam idézett részeket. De az egész egy nagy-nagy elmebaj.

Sokáig dilemmát okozott, hogy vajon a harmincas évek Németországának hangulatában bedőltem volna-e Adolf Hitler beszédeinek, sok némethez hasonlóan magával tudott volna-e ragadni a karizmatikus, gyűlöletkeltő szónok. A politikai elitünk által elkúrt előző ciklusok, a világválság, no meg Vona Gábor és a Jobbik fellépése kellett hozzá, hogy megkapjam a választ: Határozottan nem.
dark future:

A nagyhalak sem ússzák meg örökké.

Ceauceskut is lelőtték, pedig sérthetetlen istennek hitte magát a testőrei között.

Minden diktatúra elbukik.
Minél inkább erőszakkal tartják fent, annál erőszakosabban buktatják meg.

Hatás-ellenhatás törvénye.

Tudni kell kiszállni - a pókeresek tudják!
@Kristl: Azt látom, hogy a jobbikos bűnözők a karácsonyi fakeresztállítással feloldozást nyertek Nálad.

Mutattam az előző kommentemben azt a videót. Ha mindenképpen párhuzamba kellene állítanom Vona elmebaját az MSZP egyes tagjainak korrupciójával, egy ilyen uszító, minősíthetetlen stílusú, gyűlöletkeltő szónoklat megér pár száz milliót.

Egyébként ezt már sokszor kérdeztem: Isten jámbor jobbikos báránykái honnan veszik, hogy az a párt, amelyiknek vezetői ennyire gátlástalanul politizálnak, a közpénzek kezelésekor majd hirtelen a becsület mintaképeivé fognak válni. Nevetséges. Az egyetlen különbség az lesz, hogy nem nokiás dobozban, hanem turulos dobozban fog elfolyni a közpénz.

Titokban maradását pedig az Iszlám Forradalmi Gárda fogja biztosítani.
@Lord Kilburn:

Aha. ~Tudsz adni forrást/linket ezekhez a tv székház leromboló programokhoz?~

Gondoltam megismétlem, hogy egyértelmű legyen mihez kértem linket. :]

"Sokáig dilemmát okozott, hogy vajon a harmincas évek Németországának hangulatában bedőltem volna-e Adolf Hitler beszédeinek, sok némethez hasonlóan magával tudott volna-e ragadni a karizmatikus, gyűlöletkeltő szónok."

Aha, hogy állsz mondjuk pár szdszes szónokkal vagy Gyurcsánnyal?

2010.03.13. 00:57:36
Simán, bár a szigorú tekintetű húsvéti nyulakra hiába várok azóta is.

"amelyiknek vezetői ennyire gátlástalanul politizálnak"

Gátlástalanul? De hát az interjuhkból egészen más derült ki. Az, hogy igenis vannak gátlásaik a politizálás területén.
Ráadásul még nem voltak ott, míg más igen. Ergo a gerjesztett félelem hogy hátha vs biztosak vagyunk benne hogy eltűnik évi 4-500 milliárd mérlegében az utóbbi sokkal súlyosabb.
Ráadásul láthatólag a szokásos hibába esel bele. Senkinek sem szabad várni hogy "jobbak lesznek" ó nem. Bőven elég ha nem paktálnak le időben. Már akkor megérte.

"Mutattam az előző kommentemben azt a videót. Ha mindenképpen párhuzamba kellene állítanom Vona elmebaját az MSZP egyes tagjainak korrupciójával, egy ilyen uszító, minősíthetetlen stílusú, gyűlöletkeltő szónoklat megér pár száz milliót."

Gyűlöletkeltés?
Olyanokra gondolsz hogy "potyautasok", meg "naplopó diákok" meg xy szakszervezetek már megint (tanárok, xy rendőrök, tűzoltók, ápolónők, orvosok, stb) akik ellen Feri oly keményen szónokolt?
Vagy Lendvai permanens orbán/fideszfóbiás benyögései?
Esetleg az Szdsz felől is folyamatosan érkezett magyarfóbia?
Nekem az a bajom ezzel a posttal, hogy úgy tűnik, mintha a tünet lenne a baj, holott a tünet, az csak tünet: hogy Vona felkapaszkodott a löttyös indulatok hátán.

Holott a baj oka az, hogy

1, szar az élet,
2, gazdaság kampózik,
3, ezért sokan kifordulnak önmagukból,
4, ami miatt meg mások háborodnak fel,
5, amire szarik a kormányzat.

+ 1: de, ha a kormány tenne is valamit, báááááármit: a löttyös indulat nem pártfüggő. Ez a nép itt ilyenre sikeredett, és ez már nem kis részben a rencerváltás utáni politika következménye. Ebből 12 év a szoclib bagázsé.

Nálam alap, hogy a mennyiség átcsapása minőségbe fasság, ezért nem értek egyet a demokrácia azon ostobaságával, hogy általános a választójog.

Löttyösindulatú Sanyi ugyanis holnap ugyan a Jobbikra szavaz, de előtte a Gyúrcsányira, előtte a Megyóra, előtte a Torgyánra, előtte a Horngyufára, még előtte meg lehet, hogy nem is volt választani.

Szvsz ez a baj: hogy löttyös indulat van, és ezt, valamint aez ennek kifejeződését lehetővé tevő struktúrákat nem számolta föl a kormányzat, sőt.

EEEEEEEEEEEZ probléma. Ez ér postot, szerintem (meg a gumicsirkém szerint is, akivel együtt megyünk savazni 11-én nem a jobbikra, meg nem is a kommancsokra).

Na Giovinezza, vagyis ööö, Föl, föl, ti rabjai a földnek.

P.
@Kristl: Igen, irányvonalat adjanak a szakemberek! Viszont amiről én beszélek, az a mozgástér!
Megpróbálom vázolni egy példán keresztül. Ha olyan a gazdasági helyzet, a kormány tegye könnyebbé a devizahitelek felvételét. De! Azt már mindenkinek magának kell tudni kiszámolni, hogy erős forintleértékelődés esetén képes-e fizetni a törlesztőrészletet?
A helyzet nem ilyen egyszerű persze, megértem. A bankok a legrosszabb rablóbanda, ebben egyetértünk. A kormány(ok) felelőssége abban áll - többek között -, hogy nincsenek normális banki szabályzók Magyarországon.
Tavaly az OTP adózott nyeresége 150 milliárd forint volt, emlékeim szerint. A válság kellős közepén. De én mégis azt mondom, könnyű a bankot, a kormányt hibáztatni azért, ha elveszik a plazmatévét, trailer-re teszik az autómat, vagy nagyon rossz esetben elárverezik a lakásomat.
A rendszerváltás után szabadságot kaptunk. Nem nőttünk még fel ehhez a szabadsághoz. Ezért népszerű még mindig Magyarországon a demagógia.
És nem! Se te, sem én, sem senki más nem felel azokért a lopásokért, amik kormányzati, közigazgatási szinten történtek. Ez természetes!
Szerintem itt van egy ördögi kör. Úgy gondoljuk, hogy a politikusaink lopásai feljogosítanak minket ara, hogy mi is lopjunk. A politikus pedig úgy véli, ha a kisember ellopja amit tud, én miért ne? Szerintem nekünk kéne kezdeni a példamutatást, mi vagyunk többen.
Nem tagadom, mindig is lesznek olyan politikusok és "polgárok", akik lopni fognak. Ezeket az embereket példásan meg kell büntetni! De amíg a másikra mutogatunk, a helyzet nem fog változni.

Üdv:
Mr_miszter
Én meg azt mondom, h amíg a demokrácia tartható, csak kerüljön be a jobbik a parlamentbe, h ez a rengeteg egyszerű gondolkodású, szavazóképes ember lássa meg, h a jobbik sem hoz megoldást a bajaira. Nagyon kíváncsi lennék, hogy kik lennének a hibásak az ország helyzetéért, ha mondjuk nem lennének cigányok, meg zsidók. Az tuti, h akkor sem lenne jobb a helyzet és biza keresni kéne valakiket akikre lehet mutogatni, csak akkor nehezebb dolguk lenne az egyszerű jobbikosoknak.
@Lord Kilburn: "Sokáig dilemmát okozott, hogy vajon a harmincas évek Németországának hangulatában bedőltem volna-e Adolf Hitler beszédeinek, sok némethez hasonlóan magával tudott volna-e ragadni a karizmatikus, gyűlöletkeltő szónok."

Nem csak duma volt az!

Szerintem ebbe gondolj bele:

1. Ha ma Magyarországon is épp annyi antidemokratikus _baloldali_ párt is! tevékenykedne, mint az akkori Németországban? - egy sztálini szovjetunióval a hátunkban?

2. Ha egy bizonyos antidemokratikus jobboldali erő kormányra kerülésének harmadik évében Magyarország Európa legerősebb gazdaságává válna?

3. Ha az államadósság három év alatt 0-ra csökkenne?

[Ahogy egyébként ez ma sem lehetetlen. Kb. három év alatt virágzóvá lehet tenni ezt az országot ma is.]

4. Ha minden munkaképes állampolgárnak volna hasznos munkája?

5. Ha soha annyi csatorna, gát és országút nem épülne, mint annak előtte?

6. Ha egy kormányzati cikluson belül olimpiát rendeznénk?

7. Ha az elcsatolt országrészek magyarlakta területei egy-két kormányzati cikluson belül újra Magyarországhoz kerülnének - a nagyhatalmak jóváhagyásával?

8. Ha két kormányzati cikluson beül olyan erős hadserege lenne az országnak, hogy visszafoglalhatná és megvédhetné történelmi területeit?

9. Ha az antiszociális, a társadalomba beilleszkedésre képtelen állampolgárokat (tehát az aszociálisak vagy azok, akik a közös kötelességek teljesítése alól igyekeznek magukat kivonni, vagy e közös érdekek ellen vétkeznek) határon túlra vagy munka- és átnevelőtároborokba kényszerülnének, mint ahogy egyébként ma is, csak sokkal hatékonyabban?

Itt mindenki csápolna ennek az erőnek, ahogy akkor is, mert valóban lenyűgöző volt a teljesítmény. Az első öt év páratlan sikersorozat.

Na, ez után sír minden náci, ezért példakép Hitler. Ugyanúgy, mint Caesar vagy Napoleon, ahogy persze őket is diabolizálták a maguk korában, vagy miután megbuktak, de igazából csak irigyelték őket.
Terrorizmus???
Baz' meg Árpi.. Erről csak egy régi vicc jut eszembe. Sajnos oda jutottunk, hogy Magyarországon nincs terrorizmus, de igény az már volna rá!
Na ez nem a jobbik hibája.
Uff...
Szép csendes szombat délelőtt, nyugiban böngészem a rádió műsortárát, amikor egyszer csak meglátom a szemem sarkából az ablakon át, hogy kis községünk notóriusa melóskesztyűben átvág a telken, és felkap egy raklapot. Kimegyek, köszönök: Hello, jónapot...
- ...mi újság?
- Gondoltam feltankolok.
- Feltankolsz? Hogy érted?
- Hát, mindjárt jön a hó vége, üres a tank, nincs pénzem tankolni.
- Igen? Mennyit kapsz egy ilyen raklapért?
- 700-at.
Közben teszi vissza a helyére.
- Sajnálom, nem adhatom neked.
- Ne haragudj, hogy ilyen bátor voltam!
- Semmi gond. Minden jót!
Nem mondtam, hogy "Viszlát!" :)

Simán beállt autóval a tanyaudvarra, gondolta, felpakol pár raklapot, aztán megtankol belőle. Én meg hirtelen még meg is sajnáltam, komolyan mondom, majdnem nekiadtam párat; nem mintha nekem nem volna rá szükségem, de hát olyan megszeppent volt, hogy így rajtakapták. Persze az van, hogy ezzel a kis sötét üveges furgonnal jár betörni, és két hete sincs, hogy az utcaszomszédtól begyűjtött kézigyalut, csavarbehajtót, dekopírfűrészt, mindent, amit talált. Úgyhogy ebbe az autóba te is ne tankoljál, vazz... Szombat délelőtt, verőfényes nappal, fél tizenegykor beáll az udvarra... füstöl ugyan a kémény, így valószínűleg otthon vannak, de nem zavartatja magát. Bár, mondjuk, elugorhattam volna egy tejfölért, és akkor most szegényebb lennék pár ezressel. Ő meg tankolhatna. Na, így megy ez mifelénk - egy nyugisabb délelőtt.

Szóval ideje volna már nálunk is betiltani a sötét üveggel furikázást, mint pl. a lengyeleknél. Szánalmas, hogy operett-gárdisták egyenruhájával, meg történelmi szemléletek tiltásával foglalkozik a törvény, amikor ilyesmit meg enged.

Felgyújtották valakinek a lábtörlőjét? No. Csakugyan? Ez bizony közveszély okozása. Csúnya dolog.

Na, az enyémet meg ellopták.
A terroristák. :)))

Na de az lesz a szép, amikor egy nap bal lábbal kelek, és egy ilyen után vállamra kapom a gázpalackot, rácsavarom a malacperzselőt, aztán hadd szóljon. Kezdődhet az aki bújt, aki nem. Az _igazán_ csúnya lesz.
ha ez nem photoshop, galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3158
akkor kemény munkája lesz a nemzettisztító náciknak (akik azért már legalább felvállalhatnák, hogy igen azok. Miért szégyellik, ha pünkt olyan kritériumok mentén mérik az embereket? Nevetséges a szómágiájuk.)
De nincs gond, mert a drága Csurka úr már elkezdte az okításukat, honnan köll tutira felismerni az echte zsidót: hetivalasz.hu/itthon/csurka-lezsidozta-morvai-krisztinat-27880 Lehet beruházni sublerra meg egyéb fejkörméretet centiző cuccra. Sőt, hátha valakinek el van téve a régi szép időkből a sifonérban...
És akkor még több autóból, villamosból, buszból, stb. lehet kiszűrni ezt a "károsanyagot", ugyebár. Hisz ez a cél, nem? Az erényes, fajtiszta és csakis ettől az élre törő Haza. De hogy ki a zsidó, azt majd a kedves náci közönség legyen szíves eldönteni a szavazásig, jó?
Nehéz eldönteni, ki a mocskosabb, a Hazát szerte széjjel lopókat, vagy az azokat megfenyíteni/lelőni akaró szélsőségesek?!
Hülye náci csürhe, na ezért nem enged nektek megszólalást semelyik kicsit is magára adó médium.

barikad.hu/node/46292
@Pantagruel: hó véééééégeeeeeeeee?!?!?!

Még jöhet két héten át a cukifalat. Ugyanezzel a szarszagú dumával.

Üdv,

P.
@Paszternak:

Kedves Pasztikám, én általában (vagy szinte mindig) egyetértek veled, de a következőket sztem gondold végig újra:

ha bármilyen cenzust bevezettek volna '90-ben, akkor az garantáltan kedvezett volna az szdsz szavazóbázisának, mert ők mind végzettségben, mind anyagiakban (adófizetéses cenzus) sokkal inkább azok közé tartoztak volna, akiket a cenzus nem foszt meg a választójogtól, ergo még nagyobb %-kal szerepeltek volna minden egyes választáson. Számomra egyáltalán nem bizonyított, h bármiféle cenzus által létrehozott eredmény a mi ízlésünknek jobban megfelelne.

De mást is mondok.
a Jobbikot van miért bírálni, van miért átkozni. Én magam leginkább attól kapok herótot, h kereszténykednek, teljesen hiteltelenül.
Ám ennek ellenére azt mondom, h hosszútávon kifejezetten jót fog tenni ennek az országnak, ha most bejutnak a parlamentbe úgy, h a szocikat is megszorítják. Azt hiszem, ez a tény sokakat sok mindenről el fog gondolkoztatni, és ennek lesz igazán hosszútávon pozitív hozadéka. Nem tudom, világosan ki tudtam-e fejteni, valszeg nem, de azért reménykedem, h érted mi a lényegem...

Üdv.
@xenuka: erre mondtam humanistaként: ha egy zsidó hülye, nagyon az. (már ha egyáltalán zsidó vagy, de ennyi erővel lehetsz akár besenyő is).
@Kristl: Úgy látszik, hiába érvelek... Más egy gazdasági tárgyalás Moszkvában kompetens szakemberekkel, megint más egy parlamentbe még be sem jutott csapat pénzelése orosz érdekek mentén. Nyilván ezért futott Moszkvába feleségestül Vona, nem nászutazni, s ezért törzsvendég a bpesti orosz követségen. Innen kezdve minden ócska árvalányhajas, nemzetiszín pántlikás magyar dumája közönséges szemfényvesztés.
@Várúr:

Ööö már ne haragudj, de a Gyurcsányi utaknak mi volt a pozitiv hozadéka? Azon felül hogy Putyin égett a vágytól eleve hogy végre gesztust gyakoroljon a potenciális szövetségesének hátha észreveszik magukat?
Szvsz ha egy kaktuszt küldünk ki, akkor is van annyi hozadéka mint Gyurcsány útjának mindenféle szakemberestől.

Vona kijár? Na és? A magyarság öndefiníciójából nem ártana kivenni az orosz ellenességet. Attól meg nem tartok hogy ennél jobban masszív oroszbarátság alakulna ki mint ami megvolt a fű alatt. Pláne, hogy ellenzékiek lesznek ugye.

A pénzelés meg egyelőre csupán pletyka hátha eltántorodik a hagyományosan oroszellenes széljobb.
Ha van valami, akkor a titkosszolgák videohamisítások helyett koncentráljanak arra. Ugyanis ez a dolguk.
@dark future: "Az a növekmény viszont, ami az utóbbi években ehhez képest keletkezett... [...] ők azok, akik egyre többen vannak, egyre hangosabbak, és egyre elégedetlenebbek. De ha egyszer elszakad náluk a húr, akkor tőlük, és ne a Magyarok Nyilaitól mentse meg az Isten ezt a szarházi politikusbagázst."

Vö. "Aki meg csak azért szavazna a jobbikra, mert a cigányok szétlopják a veteményesét, az majd lenyugszik, ha Orbánék kicsit szorosabbra húzzák a gyeplőt. A jelképfetisisztáknak lesz majd országzászló és koronaúsztatás megint, és le lesz ápolva a Nagy Nemzeti Öntudat is, ideológiagyártásban sem lesz hiány." (A zemberek alkonya, 2010.02.06. 15:45:35)
@Várúr: mondom, hívő vagy... videohamisítás...az iwiw-en felfedezett legényes vonagáboros félrekúrás, amit alig párszáz szakértő röhögve igazolt, különben is követhető.... Furcsány helyett Vonát Moszkvába.... na, egye fene :-)
@Várúr:

Örülök hogy feltűnt neked is, hogy hívő vagy. :]
Lol.
Amúgy egyik forrás szerint megtörtént mások szerint hamisítvány.
Most aztán hasra kéne esni? :]

"Ha van valami, akkor a titkosszolgák videohamisítások helyett koncentráljanak arra..."

Ezmeg a magyarok nyulai robbantásról (Draskovics blama) vagy az ud zrt-almássys hanganyagról (igaz nem video hanem audio anyag) simán szólhat. :]

Jó lenne ha kevesebbet feltételeznél vakon, és a hited miatt nem olvasnál mellé.
A félrekúrás az bizony lényegi elem a politikában!
A szegény szülész-nőgyógyász visszarendelt (ki?) főorvos barátod nyomorát megkönnyeztem. (Máskor írj inkább aneszteziológust pl.!)
@Várúr: Mint kémeim jelentették :-), kint - még Ukrajnában is - minden nő gyönyörűen sminkelt, cucca-pucca trendben, sőt összespórol valódi bundát is! /brr/ Tehát nagyon dicsérendő hogy V.G. neje, készülve a miniszterelnöknéi szerepre, kicsit eltanulgatja ott a moszkvai sikket.
Na de ha viszont így van, ahogy írod, akkor minek veregetik le a Budaházy Bt. tagjai a verescsillagot furtonfurt az emlékműről? Budaházy nem Morvain honanyánk szabadságidolja? Meg akkor most felszabadítottak itt anno hős szovjet hadfiak vagy az a keleti kiéhezett állathorda letarolt és rabigába senyvesztett? Mégis mit kell hinni szerintük? Nem egyszerű ezeknek se az élet.
Igaza Van Árpinak, borzasztó sok indulat halmozodott fel az orszagban, amiben téved az az hogy ezt a jobboldalhoz koti. Az én tapasztalataim szerint a baloldaliak pontosan ugyanugy akarnak kivegzéseket (mint Kinában), mert ez igy nem mehet tovabb.

Erdekes, hogy ezt a felét az igazságnak Árpi bölcsen elhallgatja...
@agyvihar: gyvihar · agyvihar.blog.hu/ 2010.03.12. 13:46:48
Ezek [elvakult szélsőségesek] nem fognak az mszp-re vagy a fideszre szavazni úgysem.
ez igaz, de a jobbik szavazok többsege nem elvakult szelsoseges, hanem baloldali, nemzeti baloldali, felhaborodott kismber..űnezd csak meg a nógrádi. BAZ megyei, szabolcsi valasztasi eredemnyeket..
Srácok nem látjátok hogy az MSZP és a FIDESZ vállvetve kampányol a jobbiknak?
Én még emlékszem arra hogyan nyert választást 94 ben a Horn kormány.
Az akkori munkahelyemen a főnök egy MSZP-s fickó volt megyei szinten.
Miután tele volt az emberek puttonya az MDF dolgaitól (Akkor járta az a mondás hogy mi az ami még a kommunizmusnál is rosszabb? Az ami utána jött...).
Na szóval szépen jött fel az MSZP.
Beszélgettünk a főnökkel hogy mégis mire számítanak.
Erre azt mondja hogy úgy gondolják hogy jól fognak szerepelni a választásokon de nem valószínű hogy nyernek, ha olyan 18- 22 % összejön akkor az már jó lesz.
Csakhogy az MDF és a hozzá csatolt sajtó teljesen összefosta magát és minden fronton támadást indítottak az MSZP ellen, aki élt már akkor emlékszik rá.
Na ezek után rohamosan kezdett az MSZP népszerűsége növekedni.

Én hasonló forgatókönyvet látok most is.
Minél inkább támadják a jobbikot a hitelüket vesztett pártok annál inkább megerősödnek.
Árpád ha ez a célod, akkor minden napra egy jobbik fikázó cikket.
@Kodomo: Pusztán udvariasságból felelek: a kórházvezetés rendelte vissza, máskor könyörgő szülő nők. Akkor könnyeznél inkább, ha mondjuk a te feleséged nem tudna orvoshiány miatt tisztességesen szülni. A félrekúrás pedig nem politikai kategória, de egy igazmondásával és erkölcsösségével üvöltve kérkedő párvezetőé és az ugyanúgy keresztény családot visongó 24 éves képviselőjelölt menyecskéé talán... Bár a hipermagyar és színbecsületes Jobbikra ez nyilván nem vonatkozik...
@Kristl: Barátom. A Vona-Pogácsás, stb. románcot egyszerű anarchista civil hackerek szúrták ki (jól tették, azért vannak), titkosszolgáknak köze nem vót hozzá. Ez meglepetésként érte a legkeményebb Jobbik-ellenlábasokat is. Ekkora hülyeséget még Gábor testvértől se vártak. E nyilas hordát pedig Morvai néni zsidó származása, gyerekei zsidó iskoláztatása, csomó képviselőjelöltjük vérkomcsi-és rendőrmúltja hozta zavarba, pontosabban az, hogy kiderült. De MSZP-szavazókból szélsőjobber fajmagyarokká vedlett híveiket a tények nem zavarják. Ők dühöngeni akarnak és csápolni a politikai punk, heavy metal és szittya koncerten. Végső soron zene az is... Felőlem erősödhet a Jobbik, majd elzsírosodik a parlamenti mócsingon, ahogy anno a Miép. Szebb jelent!
@Várúr:
Gyomorforgató ez a didaktikus suttogó propaganda, amit itt elművelsz. Szégyenkezz, és térdre, imára...!
@Karesz (Charlie):

Igaz. És mindenki ugyanazokat akarja kivégezni (ismeretanyag híján).
@Pantagruel:

Igen, úgy gondolom, hogy nagyjából ez a két forgatókönyv lehetséges.

Vannak létező, valós problémák, pártoktól és politikától függetlenül (gazdasági visszaesés, korrupció, lenyúlások, szélesedő társadalmi szakadék, munkanélküliség, szakképzetlen tömegek, az ország és az egyének eladósodása, kilátástalanság, elvesztett hit, széteső családok, "közbizonytalanság", fehérgalléros és erőszakos bűncselekméyek, romák helyzete, "cigánybűnözés" stb.).

Két lehetőség van.
1. A fidesz felveszi a kesztyűt, és intenzíven elkezd ezen problémák megoldásával foglalkozni. Ebben az esetben (ha mindezt megtoldja némi keresztény-nemzeti mázzal), jó eséllyel visszaszerezheti azokat, akik most a jobbik mögé állnak, és visszaszorítja a tábort a szokásos keménymagra (5% körüli szintre).

2. Ha viszont nem így tesz, nem tanul a mostani (és az előző) kormányok hibáiból, hanem lényegében csak a pozíciókat veszi át (megtartva a módszereket), akkor a jobbik tábora tovább fog gyarapodni, és nem feltétlen a szélsőséges ideológia miatt (bár a csatlakozók természetszerűleg radikalizálódni fognak). Bizonyára nem elvakult zsidó- és cigánygyűlölő a fél ország (legfeljebb pár pohár ital után, akkor is csak verbálisan), de megoldásokat szeretnének a szavazópolgárok, és oda állnak, ahonnét valamit remélhetnek (vagy legalább ennek a látszatát megkapják).

A jobbik-jelenséget nem lehet annyival elintézni, hogy utolsó jöttment fasiszta bagázs, mert nem féltétlenül erről szól. Sőt ilyen méretekben már biztosan nem erről szól.
@malacz69 nemigazországi hisztidetektor【ツ】, 28cm: Kiskoma. Szó sincs suttogásról. Rühellem ezt a jobbikos csürhét, ennek adok hangot ölég hangosan :-)Érvekkel. De mert csürhe, meg sem értik. Úgyhogy befejeztem.
@dark future:
"úgy gondolom, hogy nagyjából ez a két forgatókönyv lehetséges. "

Sajnos, az lesz, hogy a Fidesz megpróbálja majd fölvenni a kesztyűt, és eleinte lesznek is szép sikerei. De lassanként feltöltik majd sorait azok a semmilyen párthoz nem tartozó, kizárólag saját zsebüket tömködő zemberek, akik belülről, sőt, alulról képesek megrohasztani még az olyan halat is, amelynek nem bűzlik a feje.
De én nem vagyok biztos abban, hogy ez a hal nem bűzlik egy kissé a saját fejétől is.
@dark future: aha, így már értem. mondasz valamit. elsőre némi ellentmondást véltem felfedezni a között, amit a növekmény természetéről írtál és a között, hogy "az [a növekmény?!] majd lenyugszik, ha Orbánék kicsit szorosabbra húzzák a gyeplőt"; mert ez mégis mit jelent? mármint hogy "kicsit szorosabbra"?

azok a problémák amelyeket felsoroltál, országos méreteket öltenek, a társadalom egészét érintik, gyökeres változtatásokat igényelnek, és éppen ezért a társadalom egészét érdekeltté kell tenni, hogy egy irányba tolják a szekeret... antikommunista megfogalmazásban: "a Szekerest", hogy valami is megváltozzon. gyeplőhúzogatással nem megyünk semmire
@Paszternak: hó vége, ja. Látom, vetted a lapot.

Nem akartam itt előítélettől fűtve jóslatokba bocsátkozni, na meg az ördögöt a falra festeni, hogy így vagy úgy, de lemondhatok ezekről a cuccokról, de sajnos tényleg ez van: amihez egyszer már hozzáért a keze, arról úgy gondolja, hogy az övé. Mert ő úgy van vele, hogy amit egyszer kinézett magának, azt már nem akarja "elbukni", pláne, ha egyszer már a markában érezte. Nyilván tudja, hogy nálunk se magától nőtt a kertben, nem olyan, mint a gomba, de miért is érdekelné? Az már nem az ő gondja. Végül csak sikerült neki tegnap elcsenni egyet, ahogy ma is. Ügyes! Végül is megteheti. Tök jó fej, frankó helyről szedegeti le őket. Pedig láthatja, hogy nem neki készítettem oda, nem csak úgy nehezéknek az utánfutóponyván, meg az utóbbi sem alátét a raklapnak, hanem szemmel láthatólag burkol és véd valamit, hogy azon a valamin ne vonuljon át rajta a pára. Szarik rá. Ha elemeli, ez a viharos szél meg elviszi a ponyvát (ha ugyan ő nem), és a kötőanyag megázik (persze le van ugyan még fóliázva, de az se százas, targoncázás, miegyebek), akkor nagy a bukta, az már nem két fillér; de fő, hogy ő tudjon tankolni, vagy amit akar. Vazz, két szaros BKV-jegy ára miatt okozna itt ötszámjegyű károkat, ettől a gondolattól - be kell vallanom - most már egy kicsit morcos vagyok. Ráadásul már szerzett is nekem egy pocsék vasárnap délutánt meg egy még pocsékabb hétfő hajnalt ezzel: úgy kellett küzdenem ezzel a ponyvával a szélben, mint valami béna matróz a viharban elszabadult vitorlavászonnal, - ekkora szélben így is csak tessék-lássék tudtam visszafogni. Jó játék volt egyedül szórakozni. Na de addig jár a korsó a kútra, ugye... Szerinted mit csináljak vele? Könyörögjek neki?
@bólint:

A mai orosz állam nem a szovjetunió csak jogutódja. Orosz =/= kommunista vagy szovjet. Tudom ezt a mai magyar hithű baloldalon nehéz felfogni agyilag, bár jobboldalon is van egy réteg ami nem jut el eddig.

@Várúr:
Továbbra sem a Vona-akárki románcról van szó. Hanem még mindig arról, hogy n bizonyítékokat hamisítgassanak meg videok után googlezzanak a titkosszolgák, hanem ha van idegen érdek és simli a politikai/gazdasági élet szereplői közt akkor lépjenek fel ellene. A nemzetbiztonság nem Almássyval kezdődik hanem az idegen befolyással.

Az általam ismert források pedig erősen megkérdőjelezik annak a "hackertámadásnak" a hitelességét. Jobboldalinak meg a "fidesz" is jobboldali és ha demagógkodnék akkor ők már "heckerkedtek", de arról is tudjuk hogy abban is volt mszps szál (gyanús jelszó, tipp, értelmetlen portál egyszerre) de mind1. :]

De ennek zömét már írtam, így maradjunk a lényegnél. Hány sort tudsz értelmezve elolvasni? Mert akkor annyiban válaszolok.
Amúgy nem vagyok a "barátod" :]

Azt meg hogy ki mit akar, azt majd az aktuális szavazóktól kérdezem meg ahogy eddig. :]
A véleményed meg nagy körben ne hangoztasd tényként mások céljairól lekezelő jelzők hada mellett mert nem tűnsz tőle bölcsebbnek. :]
Inkább rakj fel egy szemüveget.

@vakapad:
Jah, mert ha többet ismernének a szoci eredményekből akkor valószínűleg bővülne a kör még a milliárdos csalók és maffiózók köréből. :]
Esetleg mellépasszintva pár helyes kis médiabérmunkást aki közszolgálat címen propagandával kiszolgálta őket.
@dark future:

Bah. Eleve nem tanul. Tele vannak az önkormányzataik kis döbrögikkel, akiket ők se vesznek elő.
A korrupciót meg már eddig is túl nagy mértékben finanszírozták hitelekkel...
@dark future:

"Ebben az esetben ..., jó eséllyel visszaszerezheti azokat, akik most a jobbik mögé állnak,"

De miért kellene visszaszerezni őket? Én kifejezetten örülök, hogy már nem egy a tábor, egy a zászló. Ez segíthet a Fidesznek hatékonynak lenni. Ha mindenkit
ki akarsz szolgálni, akkor igazán senkit sem fogsz. Így, hogy a prolik találtak saját pártot, jobb a Fidesznek és az országnak is.

Az viszont reális veszély, hogyha a Fidesz hasonlóan töketlen lesz (értsd-nem csinál semmi érdemlegest), mint volt 98 és 2002 között, akkor feljön a Jobbik, és nem is cigányozással/zsidózással, hanem a már most is erősen jelen levő antikapitalista lózungjaival. Na akkor leszünk igazán szarban.
@Pantagruel:

"azok a problémák amelyeket felsoroltál, országos méreteket öltenek, a társadalom egészét érintik, gyökeres változtatásokat igényelnek, és éppen ezért a társadalom egészét érdekeltté kell tenni, hogy egy irányba tolják a szekeret"

igen, csakhogy ez nem egyszerű feladat. gyurcsány megmutatta, milyen az, ha valaki fejjel megy a falnak. ha összejön a fidesz kétharmada, akkor viszonylag egyszerűbb a képlet, de még akkor sem lesz sétagalopp.

a "kicsit szorosabbra húzza a gyeplőt" kitételt egyrészt arra értem, hogy látványosan megerősítik a közbiztonságot, elszámoltatják a mostani bandát, ők maguk próbálnak kevesebbet lopni, tesznek egy-két olyan látványos gesztust és hoznak néhány olyan intézkedést, ami lenyugtatja a kedélyeket.

másrészt arra értem, hogy a fideszt orbán vasmarokkal irányítja, mert reformálni, jelentősen változtatni (mint láttuk) úgy nem lehet, hogy bármikor hátbatámadhatnak a sajátjaid. érdeksérelmek mindenképp lesznek, sokaknak éppen a status quo lenne az üdvözítő, erre fel kell készülni.

ha akár a külső, akár a belső ellenállást nem tudja rendesen letörni, akkor bukásra van ítélve (vagy -- mint Bokros mondta ma -- ismét elvesztegetünk négy évet).
@Kristl:

ha nem tanul, akkor 2014-ben mehet megint pihenni.

a mostani lelepleződéssorozat valahol olyan hatású, mint 2006-ban az őszödi volt. értsd: mindenki tudta előtte is hogy hazudnak, de akkor be is ismerték. itt is erről van szó: mindenki tudja hogy lopnak (valószínűleg még nem is a bkv-nál a legdurvábban), viszont most már papírjuk is lesz róla... mivel kirakatba kerültek az ügyek, senki nem fogja nekik elhinni, hogy az új garnitúra fehérruhás elsőáldozók gyülekezete. ergo vagy a mértékből kell visszavenniük, vagy sokkal kifinomultabban kell csinálniuk a tolvajlást. ha nem, akkor jön a másik forgatókönyv, meg a jobbik 30-40-50%-a.
@UrsaMajor:

"De miért kellene visszaszerezni őket?"

ha tényleg mélyreható változtatásokat szeretnének, akkor mindenképp erodálódni fog a táboruk. ahogy majd az mszp/szdsz ámokfutásának emléke a távoli ködbe vész (a hazai viszonyokat ismerve cca. egy év múlva...), úgy fognak lemorzsolódni a mostani protestszavazók. azt gondolom, orbán nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a másik oldalt ne erősítse meg, így valószínűleg fog néhány olyan gesztust tenni, amivel visszacsalogathatja a most radikalizálódókat (vagy legalábbis megakadályozhatja további térnyerésüket).

gyurcsány története szerintem minden politikusnak tanulság kell, hogy legyen: erős külső/belső támogatottság nélkül a legtöbb reformjavaslat csak elképzelés és üres pofázás marad (függetlenül annak tartalmától, hasznosságától).
régen írtam ide ennyit és ennyi szálon, megpróbálom összefoglalni:

szerintem a jobbik megerősödése nem azt jelenti, hogy hirtelen félmillió potenciális terrorista, leendő cigánygyilkos, frusztrált kukaborogató vagy megrögzött szentkoronahívő "keletkezett" a semmiből, hanem azt, hogy nagyon súlyos problémák vannak az országban, amiket lájtosan, eufemizálva, szemérmes módon immáron nem lehet kezelni. mivel a két évtizede a parlamentben dagonyázó pártok iránti bizolom erősen megcsappant és a türelem is fogytán, mind többen hisznek az új (és egyelőre még hellyel-közzel "tiszta") erő eljövetelében.

ők azok, akik inkább elfogadják a (valószínűleg nekik is ciki) ideológiát, az önellentmondásoktól hemzsegő pártprogramot, az arrogáns, militarista megoldásokat, a radikális szárnyat gárdával és gójmotorosokkal díszítve, mint a számukra kiszámíthatatlan, tutyimutyi, háttéralkukban és kétes bizniszekben utazó fideszt.

a megoldás kulcsa most orbán viktor kezében van. ha nem úgy tekint a jobbik táborára, mint homogén csoportra, félmillió kezelhetetlen nácifasiszta szélsőségesre, hanem külön tudja választani a keménymagot és a kényszerből csatlakozókat (és azok valós igényeit), akkor a megoldás is adott lesz.

ps.: az a vicc az egészben, hogy ebben a rettegő szoci nyugdíjasoknak is implicit módon őt kéne támogatniuk, mert jelenleg sokkal inkább potens a szélsőjobbos veszély elhárításában, mint az a szerencsétlen lúzer miniszterelnök-jelöltjük, vagy a reaktiválódó gyurcsány.
@dark future:

Hát igen, ez a helyzet bájos iróniája, hogy a Jobbik igen sok megnyilvánulása rettentően ciki.
A zavaró zsidózása meg kifejezetten bántó és ellenszenves. De még így is tudnak megváltónak feltűnni értelmes emberek körében is. Hiszen pont azt a kényszerhelyzetet teremtik meg amivel buknak az ügyek.
Az LMPből pont ez hiányzik hogy jelenleg vigyék valamire. A harcosság vagy annak látszata.
@Kristl: Barátod a halál... E szót lekezelő gúnyként írtam. Ennek ellenére neked is szebb jelent!
@Kristl: Kösz. Tudok orosz nácikokról.(elsőre ezt dobta ki a gugli róluk)www.origo.hu/nagyvilag/20070814-horogkeresztes-zaszlo-elott-fejeztek-le-aldozataikat-az-orosz-nacik.html Masíroznak és hozzák a nemzetközi formájukat.
Ők a vágyott orosz kapcsolat Vonáéknak vagy az etablishment Putyinostul? Na, azok meg annyira örülnek a hősi emlékművük menetrendszerű szétkapkodásának?
Vagy tényleg csak a türkmén, tádzsik és egyéb viszonyt ápolják ennyire, de akkor miért Moszkvába mennek? És ha igen, akkor miért tiltakoznak ezerrel www.egerjobbik.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=15355:vona-hazank-hungaria-nem-finngaria&catid=1:friss-hirek&Itemid=18 a "halszagú finnugor rokonság": hansi, manti, egyebek ellen? Ők is a birodalom részei és még veszélyben is vannak: ludens.elte.hu/~briseis/finnugor/holhanyan/pusztay.html
@bólint:

Igen, az ilyen apróságokra gondoltam, amikor írtam fentebb, hogy még nem egészen koherens a logikájuk. Egyelőre odáig jutottak, hogy az ellenségem ellensége a barátom (oroszok, arabok).
@Kristl: Aha. Szóval a politikus a mondataiért nem tartozik felelősséggel, csak azért, amit pártprogramba foglal. Hadd idézzem egyik kedvenc politológusomat:

„Lehet írni viszonylag mérsékelt szakpolitikai programot, de attól még a Jobbik politikusai úgy beszélnek a romákról, ahogy, emlegetik az elcsatolt területek visszaszerzését, továbbá európai parlamenti képviselőjük és egyik képviselőjelöltjük fórumot tart a terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházy György támogatására.”

Az írás március 6-án jelent meg…

És akkor vizsgáljuk meg konkrétan Vona egyes mondatait:

„Az első címzett, a kereskedelmi TV csatornák, az RTL Klub és a TV2. Azt üzenem innen nekik, hogy féljék azt a napot, amikor a Jobbik dönthet a sorsukról, mert már a döntést meghoztuk. El is mondom, mi az! Ennek a két csatornának, amelyik annyi pusztítást végzett itt az elmúlt 11 évben, mi már megírtuk a kis könyvünkbe a sorsát. Be fogjuk zárni a TV2-t és az RTL Klubot is. De mivel nagyon dühösek vagyunk, ennyivel nem ússzák meg! A tulajdonosoknak, a szerkesztőknek meg fogjuk mutatni, merre van Magyarország kijárata, a két székházat pedig földig fogjuk rombolni. Hogy a romok, hogy a romok örök időre mementóként, emlékparkként hirdessék mindenkinek: így jár, aki a magyart a saját hazájában gyalázza. Ez volt az első üzenet.”

A kedvedért ebből az őrületből kiemelnék még egy mondatot: „A tulajdonosoknak, a szerkesztőknek meg fogjuk mutatni, merre van Magyarország kijárata, a két székházat pedig földig fogjuk rombolni.”

A XXI. század Magyarországán Vona Gábor magyar állampolgárok erőszakos kitelepítésének gondolatával játszadozik. És ne próbálj nekem itt maszatolgatni, hogy az MSZP is, meg az SZDSZ… Ilyen alantas gondolatokat egyik parlamenti párt sem hangoztat!

Nagyszüleimet Eduard Benes parancsára űzték ki Csehszlovákiából, úgyhogy elég érzékeny hallással bírok az ilyen fertelmes gondolatok iránt.

Genetikailag. Ismerős szöveg?

Persze, lehet mentegetni a Jobbik szavazótáborát. Természetesen én is sokat olvasok arról, miféle motivációk irányítják heterogén csoportjukat. Ezzel együtt: semmi nem ad felmentést a Jobbikra behúzott voks felelőssége alól.

Rosszabb véleménnyel vagyok a Jobbik szavazóiról, mint voltam akár a kisgazdák, akár a MIÉP választóközönségéről. Torgyán csak egy nagypofájú hordószónok volt, Csurka pedig, bár velejéig antiszemita, sosem merészkedett odáig, mint Jobbikos utódai. Valamit fel kellene fogni: Olyan nincs, hogy csupán elitellenes Jobbik szavazat. Egységcsomagokat lehet vásárolni. Abban pedig benne van minden: unióellenesség, homofóbia, cigány- és zsidógyűlölet, Nagy-Magyarország revizionista illuzionizmusa, tőke és piaci versenyellenesség. A külső és belső ellenségképzésen keresztül a politikai ellenfél dehonesztáló megbélyegzése, jogfosztásának kilátásba helyezése. Szebb jövőt?! Isten óvja Magyarországot!

Búcsúzóul: „… hanem még idén levélben fogok fordulni Mahmúd Ahmadinezsádhoz, és Iránból jönnek ide! És nem az ÁVH fog grasszálni a választás napján, hanem az Iráni Forradalmi Gárda! És próbáljon valaki csak egyetlenegy jobbikos cédulát eltüntetni!”
@dark future: Kicsit elvesztettem a veres fonalat: az oroszok pillanatnyilag épp kinek az ellenségei itthon? Gyurcsánynak=vérnősző komnistának nem hiszem, ha olyan önfeledten ebédezett Putyinékkal és egyébként is mindig lelkesen ment ki. A zsidóknak akkora ellenségei az oroszok? A romáknak?
Ha egyiknek se, akkor kinek? Csak nem Orbánéknak? Vagy hogy van ez az ellenségem ellensége a barátom most? Kristl ezt - "A mai orosz állam nem a szovjetunió csak jogutódja. Orosz =/= kommunista vagy szovjet. Tudom ezt a mai magyar hithű baloldalon nehéz felfogni agyilag, bár jobboldalon is van egy réteg ami nem jut el eddig." - szerinted kire érthette? Most a baloldal felfogóképességének mindegy is, nem ők játszanak egy jó darabig a homokozóban a piros lapáttal. De a jobboldal melyik rétege ilyen hülye még?
@Pantagruel: Azt hiszem, valamit félreértettél. Ahhoz, hogy Hitlerék bármit tenni tudjanak, előbb hatalomra kellett jutniuk. Ehhez pedig szavazatok kellettek. Úgy érzem, a XXI. századi Magyarországon Vona székházrombolós, szerkesztőségkitoloncolós, Iszlám Forradalmi Gárda behívós őrültségei összehasonlíthatóak Adolf Hitler húszas-harmincas évek Németországában hirdetett, többek között megátalkodottan antiszemita őrültségeivel, amelyekkel szavazatait megszerezte.

A pontjaidat részletesen nem vitatnám, bár nem gondolom, hogy Hitlernek sikerült volna megvalósítania a teljes foglalkoztatottságot (ha csak úgy nem, mint Kádárnak), államadósság ügyben pedig úgy emlékszem, hogy nyakló nélkül öntötte a hadiiparba a pénzt, ezzel munkahelyeket is teremtve, utána pedig megtámadta hitelezőit, tehát a visszafizetéssel nem volt gondja.

„9. Ha az antiszociális, a társadalomba beilleszkedésre képtelen állampolgárokat (tehát az aszociálisak vagy azok, akik a közös kötelességek teljesítése alól igyekeznek magukat kivonni, vagy e közös érdekek ellen vétkeznek) határon túlra vagy munka- és átnevelőtároborokba kényszerülnének, mint ahogy egyébként ma is, csak sokkal hatékonyabban?”

Ezt a pontot meg végképp nem értem. Jómagam – politikai nézeteim okán – nyilvánvalóan ebbe a csoportba soroltattam volna. Összességében ennek ellenére elfogultságot érzek felsorolásodból. Vagy az a „néhány” piros háromszög (a többit sem feledve!) nem számít?
Morvai honanyánk beígért tegnap 1 db színmagyar bankalapítást is. Teljesen hülyén halok meg, tudom - nade az OTP a bucifejű Csányival az élén, az milyennek számít? Csányi nem annyira a zsidó karvalybankár tipikus esete külcsínre, hanem jóravaló parasztgyerök volt és kiugrott. Már ő se eléggé hun?

Van a Jobbiknak éhgyomorra bankot alapítani annyi tiszta!!, nem nokiás pénze és ha igen, honnan? A teheráni gárdisták hozzák majd, ha jönnek szavazatot számlálni? Vagy, akik eddig az aljadék komenistáknak, apehos verőlegényeknek nem fizettek igaz hazaffyasságból adót, most majd a győzelem percében önként rohanják meg bevallásaikkal és utalásaikkal a céget? Áprilistól sikk lesz mindent úgy bevallani, hogy bele remeg Hunnia az ömlő milliárdok csengésébe? Mindenki visszajön Szlovákia adóparadicsomából?
Avagy tökmindegy, mit hőzöngenek a szószéken - tanultnak tudott emberek - csak minél nagyobbat szóljon és a mocskos zsidó! összeforrasztó rigmust mindenképpen kiváltsa a lelkes tömegből?
Ha valakinek ez vonzó program és szebb jövőkép, egészségére!
@Várúr:

Ja értem. Nos, erről ennyit. :]

@bólint:
Elvileg Putyinostól. Annak van értelme ha fizetett ügynökök és ha kijárogatnak agytágításért ha hinni lehet az ilyen pletykáknak.
Amúgy az emlékmű a legtöbb esetben ürügy. Témának jó, de nagyon kevesen foglalkoznak vele.
A tiltakozás meg gyanítom nem a népek hanem a történelemszemléletnek szól. Ők szivesebben sumérok vagy türkök mint finnugorok gondolom én.

De sztem írj nekik és kérdezz rá.
@bólint:

"Vagy hogy van ez az ellenségem ellensége a barátom most?"

Elég egyszerű:

Jobbik -- zsidók -- arabok (palesztínok)

Jobbik -- EU, globalizáció, USA (ezen belül ameriaki zsidó) érdekek -- orosz érdekek

Legalábbis az én olvasatomban. De lehet, hogy inkább őket kéne megkérdezni. :-)
@Lord Kilburn:

"Persze, lehet mentegetni a Jobbik szavazótáborát. Természetesen én is sokat olvasok arról, miféle motivációk irányítják heterogén csoportjukat. Ezzel együtt: semmi nem ad felmentést a Jobbikra behúzott voks felelőssége alól."

Ebben teljesen igazad van, csakhogy ez a gyakorlatban nem így működik. Dacból, dühből, elkeseredettségből fognak nagyon sokan szavazni, és nem az lesz az elsődleges szempont akkor és ott, hogy miket hordott össze Vona Gábor.

---

Négyévenként egyszer lehet jól odavágni a liberál-szocialista-keresztény-konzervatív tolvaj mocskos pofájukra, nesze nektek nokiásdoboz, mutyizó szemét trógerbanda, azanyátokúristenit. Hopp egy x a Jobbiknak.

---

Ki fog engem megvédeni a cigányoktól, amikor majd hordják el a fél kamrát meg a veteményest? Az a taknyos Mesterházy? Vagy a romaképű Orbánviktor (láttad a tablóképét vazze, röhej)? Jöjjön csak a Jobbik.

---

Még hét évig nyöghetem azt a rohadt svájcifrankos hitelt, most éppen meló nélkül, lóvé nélkül, lassan az összes tartalékunk elfogy, aztán megy a ház is, hogy szakadna rá az ég az összes zsidó bankárra, meg a tetves begyűrüző válságukra, három éve még nem erről volt szó. Kire számíthatok, ha nem a Jobbikra?

---

Vagy tévedek?
@Lord Kilburn: igen, eléggé félreérthető voltál, :): mert azt írtad, a "harmincas évek Németországának hangulatában",

ezért tettem Hitler mögé az NSDAP élén elért eredményeit is, hiszen akkor már nem csak szónoklatokról volt szó; '30-ban már megszerezték a 18%-ot, és onnantól nem volt megállás - 33-ban Hitler már diktátor.

most azt írod, hogy húszas-harmincas évek; oké, ez már egyértelmű, de a húszas meg azért nem játszik, mert a 18%-os váratlan sikerhez a gazdasági világválság kellett (nyilván nem az "antiszemita őrültségeivel" szerezte a támogatást, ez csak amolyan mítosz), ami, ugye, '30-ra gyűrűzött be N.o.-ba;

határozott fellépésre volt szükség, és abból kettő volt: komcsi és náci. Mind a kettő antidemokratikus volt. A nácik győztek. a politikai nézetekre vonatkozólag azért említettem meg az 1. pontot: más ma demokratának lenni, és más a sztálini időkben, amikor egy, a marxista párthoz hasonló radikális erővel csak egy másik ugyanolyan radikális és antidemokratikus erő volt képes felvenni a versenyt.

elfogultságot nyilván érzel, mert aki lelkendezve nyilatkozik bizonyos eredményekről, és ezt egyoldalúan teszi, az annak tűnik, de hát a rendszer hátulütőit, visszásságait, árnyoldalait, borzalmait, kegyetlenségét, irgalmatlanságát, asszem, mind ismerjük, mert hogy erről több szó esik
Amúgy valahová oda gondoltam kilyukadni, ahonnét már belátható, hogy más volt akkoriban náculni, fasizálódni, és más ma, amikor már tudjuk, hogy mi a vége: mindenki utál, és előbb-utóbb bukás; de akkoriban más idők jártak, egyetlen nagyhatalom, és feltörekvő kisebb ország se volt különb, mint ez a náci Németo., sőt!, éppen ezért nem kéne visszasírni azokat az időket - de: diabolizálni se kell, és én ez utóbbit éreztem a hsz-ban: "gyűlöletkeltő beszédek"

I. Napóleonról Jókai még így írt: >> "nézd az ott, ki a lángok között saját honfiai vérében csülökig gázoltatja lovát, s merev arcával széttekintve a haldoklók fölött, azt mondja: "jól van" << - mondja a Névtelen vár Vavel Lajosa. "Hát az, aki népeket tapos el! És nem siratja meg lábának nyomait, amik után ezernyi halott marad el, agyongázolva!" - szól a gróf másutt, és így tovább. Napóleon maga a megtestesült... mi is... azt írja Jókai: az "apokalipszis Leviatanja", akit "a pokolra letaszítani elhívatott" minden szabadságszerető nemzet.

Hitler csomó beszéde egyáltalán nem volt gyűlölködő, csak nagyon hatásos. Pl. egyszer egy 10 perces szónoklatában 3 mondatot mondott. Persze 9 és fél percig csak várt, mint egy rocksztár, amíg a tömeg már végül őrjöngött, hogy végre szólaljon meg. A következőket mondta: "Sokan a szememre vetették, hogy felszámoltam a Marxista Pártot. De barátaim! Az összes többit felszámoltam!" :D Hát ez szenzációs. Zseniális. :) Még humora is volt a kis bajszosnak.

S talán nem kéne örülni annak, hogy felszámolta a Marxista Pártot? Dehogynem.

Az összes többit? Mit? Az MDF-et? Az SzDSz-t? Az LMP-t? A KDNP-t? Ugyan már!
@Lord Kilburn: Egyébként lehet, hogy túlbonyolítom.

Egyszerűbben: elviekben nagyon könnyű azt mondani, hogy demokrata vagyok, konzervatív, fontolva haladó, mérsékelt vagy pacifista, és hogy elutasítom a gyűlöletkeltés minden foromját, de amikor a törtető radikalizmus, az erőszakosság, a gyűlöletbeszéd, az általános elégedetlenség és a népharag olyan eredményeket képes felmutatni, ami messze túlszárnyalja a legvérmesebb elképzeléseket is, akkor - szerintem - már sokkal nehezebb józannak maradni.

Hitlerre gondoltál, és az ő beszédeire, ezért arra reagáltam, de hivatkozhatnék Széchenyire is, aki mérsékelt volt, konzervatív, fontolva haladó reformer - de még ő is megszédült a forradalom sikereit látva; és olyanokat írt, hogy kénytelen belátni: tévedett a maga tempóját illetően. Holott azt a forradalmat elméletileg és gyakrolatilag is olyan jakobinus, tehát szélsőségesen radikális baloldaliak robbantották ki, akiknek kis Robespierre-kaliberű, félművelt zsarnokok voltak a példaképeik, és akiknek ilyen véreskezű zsarnokok, eszement tirannusok képei lógtak a szobájuk falán. S amikor a történelem egy röpke pillanatig őket igazolta, még egy Széchenyi is bedőlt nekik:

„Barátom, csudákat élünk […] Az első felvonás gyönyörűen sikerült! Én teli vagyok a legszebb reményekkel […] Az én politikám biztos volt, de lassú. Kossuth egy kártyára tett mindent, és legalább idáig annyit nyert a hazának, mint amennyit az én politikám 20 év alatt nem bírhatott volna előállítani!”

Na most akkor képzled el azt, aki nem rendelkezik sem olyan széleslátással, sem olyan sziklaszilárd politikai meggyőződéssel és elkötelezettséggel, mint Széchenyi.
@dark future: a "kicsit szorosabbra húzza a gyeplőt" kitételt egyrészt arra értem, hogy látványosan megerősítik a közbiztonságot, elszámoltatják a mostani bandát, ők maguk próbálnak kevesebbet lopni”

Személy szerint, olyannyira kedvelem Ovit, hogy még Viktor Házat is emeltem a tiszteletére. Ott szoktam alkalmanként áldozni, és adózni a szellemének, és ha valaki meglátogat, és a szükség úgy hozza, szintén megteheti ezt; magára maradhat a gondolataival, és a legőszintébb formáját hozhatja, a legőszintébb pozitúráját veheti fel, az Ember tiszteletére, aki Sohasem Hazudott. Az áldozatokat, felajánlásokat rituálisan meghintjük egy maréknyi, gondosan odakészített faliszttel, illetve faforgáccsal. Az épület szerény, mint az Ember, akiről a nevét kapta: mindössze egyetlen négyzetméternyi faépület, eldugott helyen áll, hogy a hívőt senki se zavarhassa meg a szertartás közben. Az sem róható fel nekem, hogy ne bíznék benne: négy éve fogadtam ezen a fórumon egy üveg borba Pelikán elvtárssal, hogy ezt a választást a pártja nyeri. Mindazonáltal nem volna tisztességes, ha most rájuk szavaznék: hátha ezen az egy szavazaton múlik ez az üveg bor, ugye, de! - ha a fentebbi három kitétel közül csak egy is megvalósul, legyen!, legközelebb már rájuk adom a voksom.
@Pantagruel: Mindig élvezettel olvasom alapos történelemismeretről tanúskodó hozzászólásaidat.

Ez azért egy elég merész átcsapás volt Magyarország jelenébe:

„S talán nem kéne örülni annak, hogy felszámolta a Marxista Pártot? (Hitler) Dehogynem.

Az összes többit? Mit? Az MDF-et? Az SzDSz-t? Az LMP-t? A KDNP-t? Ugyan már!”

Marxista Párt = MSZP és Fidesz. Mivel ezeket nem soroltad fel összes többiként. :)

Azt meg értem, hogy a történelmi példák mindig sántítanak, de nem érzem annyira hamisnak a fentebb húzott párhuzamomat. Gazdasági válság, a korábbiaknál nagyobb létbizonytalanság akkor is volt, most is van. Az antiszemita, homofób kártyát Hitler is kijátszotta, mint ahogyan Vona is kijátssza azokat, elsősorban a cigányellenest. A politikai ellenfeleikhez is hasonlóan dehonesztáló, megbélyegző módon viszonyultak/viszonyulnak. Országaik múltjához való hozzáállásuk (revizionizmus/revizionista illúziók) is mutat hasonlatosságokat.

A Jobbik által igényelt radikális változásokat párhuzamba állítani Kossuth radikalizmusával szintén elég meredek, hiszen Kossuth és Széchenyi nagyjából ugyanazért küzdött (kb. az áprilisi törvények), csak más eszközökkel, ahogy ez az idézetből is kiderül. Ugyanakkor nem gondolom, hogy Vona Gábor céljai azonosak lennének a Tiéddel, de legalábbis az enyéimmel biztosan nem azok. És itt most nem a raklaplopások leállítására gondolok - anélkül, hogy leértékelném a problémát.
@Pantagruel:

Hát a zisten a megmondhatója hogy én rühellem Kossuthot meg úgy alapjában a 48/49 politikai elitet nem kedvelem, de azért mentségükre legyen mondva, tényleg elértek 2 év alatt annyit amit Széchényiék nem 20 év alatt.
Amit a forradalom és szabadságharc után sem csináltak vissza, jobbágyfelszabadításostól mindenestől. Mellékesen a kisebbségi politika ugyan "el lett kúrva" de az ország magyar lakossága ugrásszerűen megnőtt. :]
Sok idegen ajkú ekkor jött rá hogy ő valójában magyar.
@dark future: Nem tévedsz, igazad van. Meg nekem is. Az én igazságom elvi és szigorú, választói felelősséget feltételez. A Tiéd meg gyakorlati és megengedő, a hétköznapi valóságot sajnos jobban leképező választói felelőtlenségből indul ki.
@dark future: :-) Odáig eljutottam azért, hogy arabok (palesztinok) miért vannak ennyire dajkálva...
Csak az oroszba tört bele a logikám foga, de kösz a kisegítést.
Jobbikkal azért nem leveleznék, mert van egy szint, ami alá ugye nem.
Az meg tiszta röhej, ha már a itt folyton az ő tisztaságukon ugrálunk, - Jobbik=a tiszta, új, friss erő, blablba, - hogy melyik vezetőjük volt itt annyira politikaszűz? Hogy csak most a végromlásban állt az élre, hogy az Armageddont megelőzze személyes áldozatvállalásával?
Vona - aki magyarosítsa már héber nevét valami fixősmagyarra: Ernyére, Árkosra, mittoménre, de Gáborként ennyit zsidózni kicsit snassz - ott tüsténkedett Orbán apánk, Csurka apán körül; csak kevés tán jutott mellettük a dicsőségből és azért gründolt sajátot? Morvai csillagszemű honanyánk, aki mindaddig teliszájjal bazsaglyó liberális! hősnő volt meleg- és egyéb jogvédként - jobbik.net/index.php?q=node/6319 /csak tiszta!! forrásból idézek/ -, amíg felvállaltan zsidó utóda miatt ki nem pottyant az ENSZ jó meleg alomjából - megbizatása lejárta után. Ezek után is a fényes tekintetű, csakis az elvekért síkra szálló hőnő tipikus esete???? Pénz, sarzsi befolyás élvezete fel se merül ezeknél, ugye???
Átállt komenistákról szó se essék, a kisnyilasok is tömegével tódultak anno a másik oldalra - és mindig oda, ahol a kondér illatozott és az erő mutatkozott. Gyönyörűen követik a régi példát most is.
Akinek ezek fékezetlen habzású szappanoperája jelenti a biztonságot, a garanciát a tiszta közéletre, a tiszta kormányzásra, hát annak én inkább nem írkálnék semmit. Nem rettegek tőlük ,mert (bár a felfutásukban a balfasz kormánytandem sajnos nagyon sokat segített a szörnyű téblábolásával)azért a nemzetközi helyzet mégsem olyan, mint Hitler idején.
Ja: aki meg a kecske-leharapta féltökűt tekinti példaképnek (Cartmen után szabadon), az ne kérjen ki magának olyan minősítő jelzőket, mint náci.
Ja 2.: holokauszt. Azt sem értem, hogy miért tagadják/kicsinyítik drága elődeik legszebben kivitelezett, mérnöki pontosságúan véghez vitt művét, amit ők maguk is a legnagyobb tettüknek tartottak? Ez se logikus. Az az egész végső megoldás egy német aggyal megtervezett és kivitelezett - nekik szinte - tiszta munka volt, nem olyan összevissza ad hoc öldöklészet, mint más primcsibb körökben. Erre az a rezsim akkor igenis büszke volt (ekkora mennyiséget ennyi időt alatt ilyen pikkpakk feldolgozni), csak beleköptek mindeme szépségbe a mocskos szövetségesek az oroszokkal karöltve. De most akkor vagy alélunk a német fegyelem és rend eme jelképétől, mint szellemi társak vagy gyáván letagadjuk és számháborúzunk milliócskákkal? És akkor pont imádott csukaszürkéinket degradáljuk olyan semmilyen szedett-vedett gyilkolókká, mint amik mai napig sajnos mindenhol tenyésznek és amit ők maguk is megvetettek... Kurvasok ellentmondás lapul szegény dzsobberek agyában.
@Lord Kilburn: "Marxista Párt = MSZP és Fidesz. Mivel ezeket nem soroltad fel összes többiként. :)"

Igazából a Fideszre nem gondoltam. :) Egyébként csak azért írtam a magyar pártokat, hogy érthetőbb legyen az akkori szitu: voltak saját magukat egymás közti tozsalkodásukban felmorzsoló politikai erők, amelyek tehetetlenségéből és ostoba harcából profitálhatott a radikális vonal, ill. személyesen Hitler; a korabeli német pártok nevei alighanem semmitmondóak lennének; ugyanakkor nem is akartam egy-az egyben megfeleltetni minden akkori szereplőt valami mai formációnak... de az érdekes kérdés, hogy a Fidesz helyét hol is jelölhetnénk ki. :)

"Azt meg értem, hogy a történelmi példák mindig sántítanak, de nem érzem annyira hamisnak a fentebb húzott párhuzamomat."

Valóban, itt áll az analógia: nem kevés megfeleltethetőség akad. Még ez az EU-s 15% is, ami egyszerre a Jobbik ölébe hullott, kísértetiesen emlékeztet az NSDAP váratlan 18% körüli eredményére; kíváncsi leszek a következőre. (Ki nem?) Nem azért, hogy a vállamat veregessem, de előrejeleztem az EU-s szereplésük sikerét - bár itt volt, aki, tudomást sem vett a Jobbikról (pl. a hiperaktív malaczka) - Libanon példájára hivatkozva, ami sztem még mindig használható analógia.

"A Jobbik által igényelt radikális változásokat párhuzamba állítani Kossuth radikalizmusával szintén elég meredek",

Nem állt szándékomban. Ez csak egy másik példának hoztam fel arra, hogy amikor előáll egy történelmi jelentőségű szituáció, amely óriási (valójában felmérhetetlen) kockázattal jár, mert a következményei beláthatatlanok, ugyanakkor határtalan lehetőségekkel kecsegtet, viszont rövid időn belül (amíg a zavarodottság tart) képes meggyőzőnek tűnő eredményeket felmutatni, a váratlan siker és a hozzá fűzött remények képesek megszédíteni még a legjózanabb elmét is, olyannyira, hogy képes félredobni a (jobb) meggyőződését és azzel együtt egész politikáját. Ez nagyon durva. Sztem.

"Ugyanakkor nem gondolom, hogy Vona Gábor céljai azonosak lennének a Tiéddel, de legalábbis az enyéimmel biztosan nem azok. És itt most nem a raklaplopások leállítására gondolok - anélkül, hogy leértékelném a problémát."

Vona Gábornak, ha csak a Jobbik programját veszem alapul, valóban mások a céljai... inkább nem is merülök bele: nem vagyok Jobbik-szavazó. Megnézem inkább, hogyan viselkednek parlamenti pártként: lesz-e a kutyából szalonna.
@Kristl: na de ezt az eredményt csak papíron érték el, és csak 2 évre.

a Kossuth-féle elképzelés érvényesülése, ti. hogy a köznemesség álljon a reformok élére s vívja meg a harcot, végül is oda vezetett, hogy '67-ig állt a reformkor. attól kezdve viszont a Széchenyi-féle elképzelés valósult meg: az arisztokrácia vezetésével zajlott le és valósult meg

szóval végül mégis a Széchenyi-féle vonal győzedelmeskedett, és ez a kis- és középnemesi réteg végnapjait jelentette (+ a kisemmizésükkel járt; lett belőlük hivatalnok-réteg; ők azok, akik úgy szolgálnak ki, mintha kényszerű szívességet tennének neked, és érezd magad metisztelve, ez a hivatali viselkedéskultúra a mai napig öröklődik a hiavtalokban)

na most mennyi időt kellett még várni a Kiegyezésre? '48 március 15-től '67 március 20-ig? :)
@Lord Kilburn: Egyébként, ha annyira kedveled a történelmi analógiákat, látok egy igen tanulságosat a Jobbikra nézve. Méghozzá Izrael történelméből. Asszíriával szemben a zsidó állam csak úgy tudta volna megőrizni függetlenségét, jólétét és hatalmát, tulajdonképp még a térségben betöltött vezető szerepét is, ha a régió más kisebb és törpeállamaival szövetségben marad. Ez prosperálást és potens katonai szövetséget biztosított volna számára, de az udvaron belül viaskodó két politikai irányzat közül az, amelynek leghangosabb szószólója, de legalábbis prominens, illusztris képiselője és szorgalmazója Illés próféta volt, és a nemzeti hagyományokba való bezárkózást hirdette, mint Jahvénak tetsző politikát, végül győzelemre jutott: felmondták a bűnös, kánaánita televíziók koncesszióit, lerobolták a hamis bálványok templomait és kivonultak a Közel-Keleti Unióból, aztán magukra maradva Istenükkel elbuktak az Asszír Birodalom ellenében. Elhurcolták őket Babilonba, ahol aztán összetoldották a Genezis 1-et a Genezis 2-vel, "hogy legyen nekünk" olyan Teremtésmítoszunk, ahol az Úr magának vindikálhatja a babiloni planetáris istenségek hatalmait és mítoszait, ahol a hét harmadik napja Nergalé, a pásztoristené, a negyedik Nabúé, a csillagok istenéé, szóval a teremtés rendjében a legelő megelőzi a csillagok teremtését (ld. Gen 2:4-23.), lett így hét bolygót szimbolizáló hétágú menóra stb. szóval a bezárkózásból fogság lett valami nagyon kellemetlen közegben, és mégis csak szinkretizmus lett a vége. Tanulság: bezárkózni a nemzeti hagyományokba nem kóser, az Európai Unión kívül bukás vár Magyarországra, bár a veszély most nem nyomasztó fölénnyel bíró hadseregek, hanem pénzpiaci spekulációk formájában áll fenn: a Forint sérülékeny (ld. IMF-hitel), és ha nem térünk át az Euróra, totális kiszolgáltatottság vár ránk, olyas babiloni fogság, hogy aztán tényleg palesztinok lehetünk a saját hazánkban. (Meg amúgy is: elviekben ki lehet ugyan lépni az EU-ból, a gyakorlatban szinte lehetetlen.) Szóval örülnék neki, ha a Jobbik nem a legkorlátoltabb, fanatius héber próféta politikáját tűzné programra a XXI. század Magyarországán; noha elhiszem, hogy örülnek neki, hogy úgy 2900 éve ennek a politikának köszönhetően a virágzó zsidó állam elbukott.
@Tóta W. Árpád:
A végén még át fogod érezni, mitől kezd el radikalizálódni egy ember.
@Lord Kilburn:
:-)))))))
Ez vicces volt.
Nem, neked nincs igazad. Darknak meg igaza van.
Választói felelősség? A vezetői, kormányzási felelősség hol van?
Már-már arrogáns a választók felelősségét firtatni a Jobbik előretörésében. Kizárólag a politikusoknak van ebben felelősségük.
A te elvi igazságod hibás okoskodás, alapvető tényeket hagy figyelmen kívül.
@reKorrekt:

"- Morvai nem Jobbik tag"

hú, tényleg. :-) zseniális! ld. Schmitt Pál és Tarlós István független főpolgármester-jelölt urak esetét.
@Pantagruel:

Igen ez a "hivatalos". Csakhogy szimplán nem cáfolja azt amit írtam.
A magukat magyarnak vallók aránya nem csökkent le a szabadságharc vége után, pedig az azt követő csaknem 20 év nem "magyarbarát" volt. Adott olyan tartást és példát ami vonzó volt sokaknak.
Ugyanakkor elmélyítette a különbséget a másik oldalra álló nációkkal.

A 48-49 ugrásszerű változást hozott a társadalomban is. Annak eredményét pedig fel kell dolgozni nem mindig lehet folytatni a végtelenségig. Főleg akkor nem ha nem vagy a magad ura, és a reakció győzedelmeskedett sokáig.
A 67-es kiegyezést meg nem kell túlmisztifikálni. Ha valódi előrelépés lett volna, akkor korrekt kiegyezés követi a horvátokkal és a csehekkel is. Az előbbiekben részleges eredményt elértek ugyan a második pedig soha nem valósult meg.
Jóska meg tényleg sokat "puhult" az eltelő évek alatt, ám abban igen komoly szerepe volt a külső nyomásnak, nem csak az "arisztokrácia reformirányának".
@xsasha:

"Már-már arrogáns a választók felelősségét firtatni a Jobbik előretörésében"

???

Még azt sem mondhatják, hogy "parancsra tettem".
Nem, ezek önként és dalolva, lényük leglényegét adva, büszkén szavaznak a Jobbikra.

Btw gondolom másoknál, más összefüggésben, te sem tekintesz el az egyén felelősségétől.
Gondolom ötezren bukna rá a mai jobbikos szentfazék szóvivős hírre - itt az Indexen is lehet rajta csámcsogni. 5001.-ként csak annyit, hogy ez a párt a varrás mentén hasad, mint a hajdan volt drága jó Boncz Géza (humorista volta az ifjabbak kedvéért) anyósa. :-)
A trikolóros szentlelkük mögül hogy, hogy nem csak kibugyog folyton valami, amit ezerrel gyepálnak mindenki másnál tűzben égő szemmel. (a gyepálás ugye szó szerint is megvalósult a pesti meleghacacárén. És nem egyéb párt uszított erre, hanem e szentlelkek)

DE ugye, ha ő kutyájuk kölyke szív, piál, félrelép, kapartat ki gyereket, fotózkodik szivárványos tangavitézekkel - aaaz mááás!
Hiszen pusztán az erkölcsi fölényüket osztják meg ilyenkor (ha mocsadékok félreértik és félre is magyarázzák a dolgokat), mintegy tisztaságuk magasztosságába burkolva és ezáltal éteri szintre emelve a porban fetrengő bűnösöket. Csakis így lehet.

Előadást tartani Kanadában! a kanadai deviancáról, de előtte azért jól meghemperegni benne szügyig és agyondokumentáltan - na, ez olyan poén, amit nem feltételeztem volna erről a savanyajóska kompániáról. :-) (Ja a mára már bibliás szentemberré desztillálódott fiatalúr azt is mondta, hogy manapság mindent megörökítenek magán-paparazzik, nincs egy nyugodt pillanat se az életben. Ja, de ő mintha önként, dalolva pózolna a pikkpakk kamerák előtt. Nem lesifotók ezek)
@xsasha: "kormányzási felelősség hol van?
Már-már arrogáns a választók felelősségét firtatni"

A népet nem lehet leváltani, míg a vezetőit igen.
Vagyis a megválasztottak bármikor lecserélhetőek a nép (szavazók) által.
Vagyis mégiscsak a víz az úr ;)

Ez eddig jó, de ha a választók idióták, akkor ki és mire cseréli le a vezetőket?
@bólint: hát én teljesen másról fogok írni holnapra, de ez egy olyan dolog, ami évek óta izgat. mármint hogy van egyrészt a magát antiliberálisként meghatározó jobboldal (és ez nemcsak a jobbik), amelynek támogatói túlnyomórészt teljesen liberális életvitelt folytatnak, sőt nemcsak a támogatók, hanem a tisztek is. még a normális ifjúkonzikra is igaz ez. ájtatoskodnak, szopkodják az egyházakat, hablatyolnak a fegyelemről meg a nemi erkölcsről, fúj buzik, drogosok, fúj promiszkuitás, közben meg ugyanazt csinálják. nem tudom, hogyan bírják ki ezt egy testben. röhej.
@UrsaMajor:
Elég rég volt, amikor utoljára kárhoztattam baloldai érzelmű embereket, mert az MSZP-re szavaztak.

Persze el lehet ítélni a dohányosokat, a diákokat, akik nem tanulnak meg számolni, a háziasszonyokat, akik anti-antibakteriális tisztítószereket vesznek, vagy kb. mindenkit, aki kólát iszik rostos barack helyett.

Szerintem az ember korlátozottan szuverén, mint amennyire korlátozottan racionális... Az emberek tömegeinek azonos döntéseiért viszont sosem az egyének, hanem felsőbb hatók a felelősök.

Persze ilyen ismeretalapú baromkodás nélkül is belátható az általad citált gondolat. Most nem találtam meg pontosan az Attkinsonban a definíciót, de valahogy úgy szól, hogy az ember saját cselekedeteit külső hatások eredőjeként határozza meg, míg mások viselkedését belső tulajdonságokkal magyarázza. Ha ezt a hatást kizárod, közelebb kerültél a valósághoz.
@Tóta W. Árpád:

Voltál már olyan háznál, ahol az udvar egyik oldalán hosszan egy fém drót volt kihúzva? És a fém dróttól +- 2 méterre rohangált egy kutya?

A kultúra, a vallás, a hagyományok önként vállalt vagy nevelt vonalvezetők. És ha az ember nem is kijelölt csapásnyomon halad, ismeri korlátait és tudja, hova kell visszatérnie, ha elbóklászott.
@eMeL:
A vásárlókat nem lehet lecserélni, a márkákat igen. Aztán nézd meg, mit vásárolnak az emberek.
Az általad idézett mondat csupán az egyszerű emberek boldoggátételéért lett a köztudatba dobva. Ma már a képlet egyáltalán nem így működik. Amióta ismerjük Pávlov kutyája reflexét, azt is beláthatjuk, az emberek tömege nem különbözik a hangyák tudatosságától.
@xsasha: Egyrészt a remény hal meg utoljára [fő az optimizmus], másrészt a nem véglény fogyasztók/választók aránya úgy tűnik lassan (természetesen behatároltan), de növekszik.
@Tóta W. Árpád: Biztos, hogy ez meg az előbbi kérdéseim is leperegnek a legtöbbjükről. Ha valakinek mégis szöget üt a fejében ez az üvöltő ellentmondás, amiről írsz - na hátha van remény ott egyéb gondolatcsírákra is. De annyira üvöltő kettősségben vergődnek, hogy már szánom őket. És mindig rájuk borul a bili, ez sem tűnk fel?
A Vona nézése meg, amit képvizelget, az egyre jobban emlékeztet engem a Szálasiéra. www.fn.hu/tech/20080325/szalasi_nem_akarta_kiirtani/
@dark future:
@xsasha:
@UrsaMajor:
@bólint:
@Tóta W. Árpád:

Király András Jobbik szóvivőnek az esete valóban nagyon adja magát. Leginkább az, ahogyan eltűnt, és mindegy is, hogy önként vonult vissza, vagy visszavonták. Elszomorító az a jobbikos Magyarország-kép, ami ebből kirajzolódik.

Mert mi is volt a bűne? Füvezett. Na és, ki nem? Jó, rendben, nekem is voltak olyan évfolyamtársaim az egyetemen, akik elvből még ki sem próbálták. De olyan fiatal biztosan nincs, akinek legalább a baráti köréből ne füvezett volna már valaki.

Talán még nagyobb bűn az a sok fénykép a travikkal. De mit is mutatnak? Semmiképpen nem azt, hogy ő maga is transzvesztita volna, vagy legalábbis meleg. Egyszerűen csak kíváncsi volt, meg nyitott, és láthatóan élvezte a pózolást az extrém külsejű „magukfajtákkal”. Legalábbis nekem ez jött le a képekből.

Csakhogy Magyarországon van egy párt, amelyik számára mindkét dolog főbenjáró bűn. Amelyik párt bűnözőként tekint minden füvesre – itt most nyomnék egy laza coming out-ot: én is többször éltem már a szerrel -, és leprásként tekint minden melegre, transzvesztitára, akikkel szemben két eszköz alkalmazható: a furkósbot, meg a záptojás.

Nem tudom elképzelni, hogy hazánkban, főként a fiatalok körében az ilyen gondolkodásnak annyi híve legyen, mint amit mostanában a közvélemény-kutatók a Jobbiknak mérnek. Nem tudom elhinni, hogy van Magyarországon 15-18% biztos szavazó párválasztó, jellemzően fiatal, aki bezárkózó európaellenes, szigorúan vett keresztényi erkölcsök szerint él, és elítéli azokat, akik nem, megveti a füvet, és azokat is, akik kipróbálták/fogyasztják, kifejezetten antiszemita, gyűlöli a homokosokat, travikat, és revizionista ábrándokat kerget.

Azt el tudom képzelni – elég csak a közvetlen környezetemben szétnézni – hogy vannak ennyien, akik gyűlölik a cigányokat, és ki nem állhatják a demokratikus politikai elitet. Nyilván ők a Jobbik potenciális tábora. No de ilyen áron? Ez a fajta választói felelőtlenség az, ami számomra hihetetlen és elszomorító.
@eMeL: Véletlenül hagytalak ki a szórásból. Mivel hivatkozott hozzászólásod is kapcsolódik a tárgyhoz, utólag csatolnálak előző kommentemhez, a többiek közé. :)
@Lord Kilburn: az van sajnos, hogy az ő "kereszténységük" nem arra szolgál, hogy tudják, mi a bűn, hanem hogy a bűnöst kijelöljék: a zsidók, az ateisták, buzik, stb. szöges ellentétben egyébként a katolikus tanítással, miszerint a bűnt gyűlöljük, a bűnöst szeretjük.
@Lord Kilburn:

Egyébként Király visszavonulásával kapcsolatban tévúton jársz...:D

Nem azért kellett mennie mert melegekkel, stb mutatkozott.
A fű már jobb nyom, de az sem elégséges önmagában.

Hanem a politikushoz méltatlan, vállalhatatlan viselkedés: részegen üvöltözés, helótázás, idős ember leugatása, trágár beszéd nyilvános helyen, stb...

A baj tehát alapvetően az, hogy önmagában primitív, tahó emberek országos ismertségig, magas pozíciókig juthatnak el.
Ezt most valaki nem engedte...:)

Amúgy a háttérben hatalmi harcot sejtek. Kérdés ugyanis, hogy az ominózus jeleneteknél ki tartotta a kamerát?
Ki volt az, akivel "barátunk" borozgatott?:)

Vagyis valakinek valamiért nem tetszett Király arca, s megjelentette róla az említett felvételeket.
@pimpalini: ennél ez messzebbre mutat. a jobbos életpályamodell egy ún. ÉLETHAZUGSÁG. rendre kibuggyannak abból a szűk egyenruhából, amit amúgy az egész országra akarnának ráhúzni. álszent köcsögök, mint korábban lényeglátóan megállapítottam.
@Tóta W. Árpád: Sajnos hazánkban az ilyen, inkvizítori kereszténységnek nagy hagyományai vannak. Lásd itt:

„A másik pofája az úgynevezett keresztény politizálásnak még ennél is undorítóbb. Hányni kell tőle, mert köpni már nem elég. Tudniillik olyan képmutatók, mintha Lucifer, a Hazugság Atyja vezetné őket, és ha netalán holnapra megtérnék, biztos lennék benne, hogy ezeket Jézus nemhogy kötéllel kergetné ki a templomából, de legéppuskázná őket tankból.

A politikai kereszténység alapelve ugyanis a gyűlölet. Vallásuk nem abban nyilvánul meg, hogy szeretik felebarátjukat, hanem hogy gyűlölik az ateistákat, a szélsőjobbos keresztények pedig konkrétan a zsidókat.” :)

Általában idegesít, amikor lelkészek/papok politizálnak, illetve amikor keresztény politikusok vallásukat politikai mondandójukkal elegyítik. Amikor viszont találkoztam Donáth László, Iványi Gábor, vagy akár Erdő Péter vallásukkal átitatott politikai nézeteivel, nem voltak ellenérzéseim. Fel is merült a kérdés: ennyire elfogult volnék? MSZP-snek, SZDSZ-esnek elnézem, amit a jobbosoknak általában nem? De igazából itt keresendő a válasz: Donáthék nem az inkvizítori kereszténység képviselői, mint Semjén Zsolt, vagy még inkább a Hegedűs família.
@Tóta W. Árpád:

Ezen a téren - ez nem felmentés - csak azt látom, hogy pusztán beállnak a sorba. Mások is megpróbálták már, sőt. Aztán az emberek meghallgatták, megvonták a vállukat, s tovább mentek (pl. Brian élete prófétás jelenete).
Az embereknek marhára nehéz bármit is beadni, ha nem akarják befogadni. Baromira nehéz megváltoztatni a gondolkodásukat, szokásaikat. Akkor van rá esély, amikor épp szarban vannak (pl. betegség, válság, anyagi csőd, tragédia, stb...)

A Jobbiknál nem érzem szilárdan megfogalmazva ezt az úgynevezett "életpályamodellt". Persze lehet, hogy egyszerűen tájékozatlan vagyok ezen a téren.
Tény, hogy a politikai paletta peremvidékén bizonyos dolgok tiltását elvből hangoztatniuk kell, különben komolytalanságba, közröhejbe fullad az egész. Ez pl. sok esetben szükséges a rendpártiság komolyságának fenntartásához is. Egy magára valamit is adó szélsőjobboldali pártnak - s most felesleges "jobbos életpályamodellről" beszélni - nyilvánvalóan el kell határolódnia a drogoktól, a melegektől, az idegenektől, a kommunistáktól, stb...

Az persze más, hogy valaki hogyan élt 18, 28, évesen, meg hogyan él ma.
De ugye adott a közmondás, miszerint az ember politikai beállítottsága évtizedenként változik a lázadótól a konzervatív irányba az életkor előrehaladtával, s a realitások megismerésével.
Pl. szavaiddal élve számtalan egykori hippiből vált "álszent köcsög" a 40-es éveit taposva, s ezen az úton tovább baktatva szigorú szülő. Mert például nem szeretné az ember azt látni, hogy a leszármazottja ugyanabba a csapdába sétál bele, mint ő annak idején.

Egyébiránt az úgynevezett jobbos életpályamodell még mindig "hasznosabb" az egyén számára, mint a liberális életpályamodell élethazugsága az önmegvalósítás és az "élj a mának" szlogen zászlóshajóival.
Csak erre általában az emberek utólag jönnek rá.
@Lord Kilburn: Sok évvel ezelőtt részt vettem ifj. Hegedűs Lóránt egy lakossági fórumán. Emlékezetes élmény maradt számomra, ahogyan gonoszokra és jókra osztotta fel a magyar politikai vezetőket, természetesen a jobb-bal törésvonal mentén. Politikai rendezvény volt, de úgy éreztem magam, mintha templomban volnék, és prédikációt hallgatnék. Velejéig antidemokratikusnak éreztem az egész ceremónia hangulatát: onnan, hogy vallási alapon gonosznak nyilvánítjuk politikai ellenfeleinket, már csak egy lépés az ellenük hirdetett dzsihád.
na meg is írtam a cikket, egyelőre az a címe, hogy A teleszart szentfazék, de most még úgyis polírozom pár óráig.
@Lord Kilburn:

A baj itt azzal van, hogy sokak - tévesen - néhány egyén hülyeségével azonosítják, s ezek alapján kérdőre vonják és elmarasztalják az egész, több évezredes múltra visszatekintő életútmutatást, erkölcsi szabályrendszert és intézményrendszert.

Persze valakit zavarhat a keresztény ideológia, zavarhatnak a politizáló papok. Viszont azt látni kell, hogy amit a modern tömegmédia felépített helyette, az igencsak sovány. Sőt. Összességében, ha mindenki aszerint élne, káosz lenne a világból. Még nagyobb, mint ma.

(Majdnem) más:

1. Engem pl. sokkal jobban idegesít és mérhetetlenül zavar az a fajta képmutatás, amely elnézi a drogok használatát, a drogokat használókat sokszor mártíroknak beállítva, de pl. arra felkapja a fejét, ha valaki félrekúr. Az egyik egy alapvető biológiai szükségszerűség, a másik viszont egy olyan helyzet, amikor az ember maga megy, saját akaratából a képzeletbeli kivégzőosztag füstölgő puskacsövei elé.
Ha szeretem az embertársaim, ha célom minél több ellenkező neműnek örömöt, boldogságot okozni, össze sem hasonlítható a merő önzésből végrehajtott tudatmódosítással, illetve ennek a pótcselekvésnek a trendiként, menő dologként való beállításával...:D

S igen. Én is szívtam már cigarettát. Sőt, alkoholt is ittam már...:)

Ettől még a fiatalokat (akik jobbos és balos statisztikák szerint is) egyre fiatalabban szoknak rá a dohányzásra, egyre többet isznak, s egyre nagyobb arányban nyúlnak drogokhoz, védeni kell. Pozitív életpályamodellel kell ellátni őket, különben marad az öncélú önmegvalósítás, a pótcselekvés, jobb esetben a harcosok klubja.

2. Ezügyben tessék megnézni az USA-t. Mi az elvárás, s mi a valóság. Ebből a szempontból az amerikai rendszer a legideálisabb (mert legalább vannak elvárások), s általában az USA példáján bukik meg sok túlliberalizálni kívánó értelmiségi érvelése. Annak ellenére, hogy a "Fehérfejű halászsas" egyike a legképmutatóbb madaraknak.
@Lord Kilburn:

hitgyülis németsanya pont ugyanezt csinálja, de gondolom ő faszagyerek, mert támogatta az szdsz-t, továbbá szereti a zsidókat...:)
@pimpalini: "Ha szeretem az embertársaim, ha célom minél több ellenkező neműnek örömöt, boldogságot okozni,"

ROTFL!!! LMAO! Milyen álszent szöveg már ez :D

én nem ítélem el a házasság előtti szexet (a házasságtörés pedig az érintettek magánügye), ilyenkor nem azon megy a röhej, hogy vki iylet tett, hanem hogy olyan valaki tett ilyet, aki egyébként saját bevallása szerint egyfelől követi és betartja az Egyház iránymutatását, másrészt kívánatosnak tartja azt rákényszeríteni mindenkire. Hát az ilyet bassza meg az Isten.
@Tóta W. Árpád:

Bár nem olvastam (ettől függetlenül vetem fel a kérdést), de a címből megint jelentős keresztényfikázásra következtetek.

Az igazság az, hogy marhára igazságtalan és elfogult vagy a kereszténységgel kapcsolatban. Egyszer már megmondhatnád/leírhatnád mi történt az életed folyamán, ami miatt ennyire meggyűlölted a keresztény egyházakat...:)

Ugyanis pl. a hitgyülit (aminek alapvetően csak kára van, haszna nincs, csak néhány vezető számára) elmarasztaló cikket, elemzést, írást nem olvastam tőled (szcientólógiát szerencsére igen), a katolikus egyház ellen szólót, kritizálót viszont lépten-nyomon.

De pl. - ha csak a kritikus elme megnyilvánulása nálad mindez - fikázhatnád a zsidó vallást, vagy/és az iszlámot is. Mert.
@Tóta W. Árpád: Próbáltam alternatív címjavaslatokat keresgélni, de ennél rövidebbet és provokatívabbat a témához így hirtelen nem találtam. Jó munkát, jó éjszakát!
@Tóta W. Árpád:

Tudom, csak arra kívántam rávilágítani, hogy sokak ugyanolyan vaskalaposak mint azok, akiket vaskalapossággal, fafejűséggel vádolnak (nem rólad beszéltem).
Utálom az álszentséget, s szerintem a szexualitással kapcsolatban még mindig baromira megtapasztalható a társadalom lesütött szeme mögött megbújó igény, óhajtás, bűntudat. Kinek mi.
Pedig Keleten teljesen bevett szokás volt pl. kupiba járni, aztán hazamenni.
De Clintont verbálisan felakasztják, s nem amiatt, hogy Lewinski úgy nézett ki, mint egy malac, hanem mert házasságot tört...

Márpedig ha már megcsalás: a gondolat legalább ugyanolyan, ha nem súlyosabb, mint a testiség.
@pimpalini: Hát akkor talán le kéne kattanni arról a fantazmagóriáról, hogy "keresztény magyarország" meg ker. európa. És akkor nincs semmi baj, semmi diszkrepancia.
@Tóta W. Árpád:

Az 1 49 nem válasz az 1 41-re.:)
Akkor még nem láttam, mikor írtam.:)
@pimpalini: szerintem a hívő számára pont annyi haszna van a gyülinek, mint a római katolikus egyháznak. sőt megkockáztatom, hogy jobban tartják pl a szexuális etikát.

azzal amúgy nincs bajom, ha vki mondjuk a szerzetességet v a cölibátust választja,. azzal van, ha mást hirdet, sőt mást akar rákényszeríteni másokra, mint amit ő saját magától elfogad. ismétlem: az álszentköcsögséggel.
@Tóta W. Árpád:

A kereszténység tanításainak alapjaival (szeretet, elfogadás, stb) nincs gond. Csak a szexualitást, s még néhány dolgot kezel rosszul.
Reform kell. Ha nem felülről, akkor alulról.
Amúgy az álszentség nemcsak a keresztények sajátossága. Az ateistáknál is megvannak ezek a tanult reflexek.:)

Off
"Óceánia egészét invázió fenyegeti... valahogy oldalba kellene támadni őket...":D:D:D:D:D
@pimpalini: ebben teljesen egyetértünk, abban is, hogy az álszentség nem keresztény sajátosság, a ker. csak egyik fő gyökere, pont azért, mer egy ennyire fontos területet kezel félre, manicheus gyökereiből. reform kell, és az ott leginkább felülről lehetséges. én remélem, hogy Feriből egyszer pápa lesz. vagy legalább, hogy XVI. Csernyenkó nem húzza sokáig, és jöhet I. Gorbacsov, vagy legalább Hruscsov.
@Lord Kilburn:

"itt most nyomnék egy laza coming out-ot: én is többször éltem már a szerrel"

má' megijedtem, hogy buzi vagy :-)

komolyra fordítva:
"Nem tudom elképzelni, hogy hazánkban, főként a fiatalok körében az ilyen gondolkodásnak annyi híve legyen, mint amit mostanában a közvélemény-kutatók a Jobbiknak mérnek."

én sem. a feltételezett okokról fentebb írtam.

"Azt el tudom képzelni – elég csak a közvetlen környezetemben szétnézni – hogy vannak ennyien, akik gyűlölik a cigányokat"

hát, azok vannak még többen is... mondjuk nem úgy általában a cigányokat szokták utálni faji alapon, hanem az inkompatibiliseket, tapasztalati úton.
@Tóta W. Árpád:

Az álszentségben úgy érzem egyetértünk.

Csak kis adalék visszatérve a vallásra:
nem sok kézzelfogható hasznát látom a hitgyülinek a "szeánszokon" kívül, így hasonlatod nem helytálló.
Pl. hol vannak a kórházak, az iskolák, a szeretetotthonok, stb...
Persze, vannak "juttatások" de jó pénzért. A mezei gyülitagot le sem szarják.

Egyszóval a történelmi egyházak vissza is adnak neked valamit (persze a spirituális élményen kívül), de a hgy. (meg sok más szekta) csak elveszi a pénzed, de nem működtet belőle semmi közhasznút saját magán (melyet persze közhasznúnak hisz és állít...:)) kívül.

Arról nem is beszélve, hogy sanya bibliamagyarázatai mekkora ferdítések, öncélú vagdalkozások.
De mindegy, nem ez a téma. Csak őket is lehetne már kritizálni egyszer. Vagy jó ügyvédeik vannak?:) Tudtommal neked is van ügyvéd rokonod...:)
@Tóta W. Árpád:

Úgy látszik mindig kések néhány percet...:)

Hát Feriben lenne ambíció erre is az biztos...:) Elvégre az az egy betű már nem számít.

A szektákkal kapcsolatban csak az a fura, hogy a legtöbb esetben nem az őskeresztényi, vagy a ferences elvek kerülnek elő, hanem a pénz mindig megmarad mozgató pozícióban...:)
Azaz semmivel sem különbek, mint azok, akiket elvetnek, akiktől megkülönböztetik magukat, vagy azt is mondhatnám, hogy vezetőik álszentköcsögök.

Viszont Óceánia győzött Afrikában, megmenekült a birodalom, így én meg lefekszem.:)

További jó munkát!
@pimpalini: nem hallottam róluk, hogy pereskednének. abban a szcik erősebbek, de még ők se próbálkoztak, csak írtak a blog.hu-nak meg az indexnek, leszartuk, annyiban maradt.

a gyülisnek az a közösségi élmény sokat jelent, ő dönti el, mennyit, iskoláik vannak, a szolidaritásról meg más a felfogásuk, konkrétan olyan kapitalista protestáns, de nem is kapnak állami támogatást, mert nem tört. egyház. érdekes, hogy ez pont a következő kormány alatt változhat.
Árpi, a világ már csak így működik.

a liberálisok, a szabadelvűek, az egyházhoz nem tartozók eleve sokkal megengedőbbek, több dolgot felvállalnak, ergo a képmutatókat inkább a másik oldalon kell keresni. minél szélsőségesebben konzervatív, keresztény, (magyar viszonyok közt) jobboldali valaki, annál keményebbek lehetnek ezek a bukták.

alapvetően a konzervatív oldal képmutató, a liberális meg cinikus, mert rögzített elvek szerint kevesen tudnak élni, kb. a jó értelemben vett szentek.

mondjuk ha a képmutatás miatt basztatod a jobbikot, igazán kioszthatod az mdf-et is, mert ők a maguk módján hasonló szinten űzik ezt a sportot. persze csak ha nem vagy képmutató :-))
@Tóta W. Árpád:

"én nem ítélem el a házasság előtti szexet (a házasságtörés pedig az érintettek magánügye), ilyenkor nem azon megy a röhej, hogy vki iylet tett, hanem hogy olyan valaki tett ilyet, aki egyébként saját bevallása szerint egyfelől követi és betartja az Egyház iránymutatását, másrészt kívánatosnak tartja azt rákényszeríteni mindenkire. Hát az ilyet bassza meg az Isten. "

S még valami, mert röviden kb. így tudnám összeszedni így fél három körül.
Nem vitázva, csak kiegészítésként.

A társadalom (egy része) elfogadhatónak tartja egy kirakatemberről (politikus, sportoló, stb), hogy meleg. Ezzel nincs is gond. De! Ha szexmániás, félrelép, kielégíti a vágyait, akkor visszalép a szponzor, le kell mondania, vagy legalábbis ferde szemmel néznek rá és nemcsak a kínaiak. Vagyis ez a fajta norma kemény társadalmi elvárás, bár a gyökereiről te is írtál.

S például pszichológusnak kell a szexmániást kezelni, mint beteg embert!!!!! :D:D:D:D:D
Persze tudom, hogy ez csak szöveg, meg kapaszkodó, a felelősség elhárítása, de akkor is abszurd.:D
@pimpalini: szerintem kábé egyszerre néztük meg az új south parkot!
@dark future: azért mentem el a herényihez interjúzni, mert pont ez érdekelt, hogy nem akarnak-e lekattanni erről a ker-konz vonalról, és nyitni liberális irányba. akkor azt mondta, hogy nem, meg h szdsz sem, meg bajnai sem, érdekes lenne most újra feltenni ugyanazokat a kérdéseket, nem telt el sok idő. egyébként meglett a lista.
@Tóta W. Árpád:

" de nem is kapnak állami támogatást, mert nem tört. egyház. érdekes, hogy ez pont a következő kormány alatt változhat. "

Hmmm...
Ezek szerint sanya jobbra is helyezkedik, arra is vannak kapcsolatok...:)
Ha így lesz, akkor az nagy fekete pont a fidesz ellenörzőjébe...:)
Legalábbis részemről.
@Tóta W. Árpád: egyébként ami az mdf-HGY linket illeti, az azért viszonlag természetes szövetség lenne a protestáns munkerkölcs mentén. vagy legalább annyira természetes, mint a ref-kat-fidesz szövetség.
@Tóta W. Árpád:

"egyébként meglett a lista"
a bp-i? van egy-két elképzelésem, hogy hogyan... a kirakott fővárosi elnöknek is volt.

---

az elmúlt húsz év jelentősebb pártjai, politikusai közül melyik/ki lehetett az, amelyik/aki nem képmutató, hanem (a maga módján) korrekt és következetes? Antall talán? vagy csak az idő eródálta a memóriám? vagy egynémely gyorsan kilépő szadeszes? esetleg a Megyó? (végülis amit ígért, azt betartotta...) lehet egyáltalán képmutatás nélkül ma Magyarországon politizálni?
@dark future: a budapesti, illetve a többi. majd holnap megmondják.

a képmutatás persze elkerülhetetlen, antalléknál is ment, pont ez a kereszténykedős fajta. na de akkor ülnek a király andrás-féle poénok is, ez ezzel jár. egy libsit nem lehet zavarba hozni azzal, hogy füvezett kanadában.
@Tóta W. Árpád:

a baj ezzel az, hogy az mdf már bejelölte ismerősnek a fél országot, és még nem derült ki az, hogy melyik kapcsolatát gondolja komolyan...

az mdf révén jól összelinkelődtek Németh Sándor gyülisei, Smuck szépkorújai, Kapolyi és Leisztinger milliárdjai, Antall konzervatív értékei, Bokros neoliberális közgazdasági nézetei, Retkes menekülő politikai hullái, meg akiket most kifelejtettem.
@dark future: hát bizony ez gáz, én nem fogom védeni őket. csak megjegyzem, hogy ezért is gondolom, hogy nagyon (és mesterségesen) magas a belépési küszöb a pol. piacra. ebben sok faktor van a pártfinanszírozástól a civil társadalom fejletlenségééig.
@pimpalini:
@Tóta W. Árpád:
@dark future:

Micsoda kommentfolyamot produkáltok az éjszaka közepén!

„Persze valakit zavarhat a keresztény ideológia, zavarhatnak a politizáló papok.”

Nem erről van szó. Sőt, a papok politizálása szerintem nem ördögtől való. :) A papoknak – jó esetben – van egy karakteres értékrendjük, amit a híveiknek akár politikai útmutatásként is előadhatnak. A lényeg, hogy ne legyen konkrét, szájbarágós. Ne olyan legyen, mintha egy politizáló orvos a receptre – amúgy mellékesen – felírná kedvenc pártja nevét is. Ne érezze magát rosszul a közösségben az a hívő se, aki esetleg nem arra a pártra szavaz, amelyikre a lelkipásztora.

„Ha szeretem az embertársaim, ha célom minél több ellenkező neműnek örömöt, boldogságot okozni, össze sem hasonlítható a merő önzésből végrehajtott tudatmódosítással, illetve ennek a pótcselekvésnek a trendiként, menő dologként való beállításával…”

Ez tényleg nagyon szar duma. Ha valóban szereted az embertársad, akkor nem fogod lepattintani egy másik, újabb, szebb kedvéért. A tudatmódosítás meg olyan, mint a maszturbálás. Le kéne szállni róla, ahogyan Woody Allen mondta. Egyetlen esetben jogos a kritika: ha olyan mértékű egészségkárosodáshoz, függéshez vezet, amivel az egyén kiesik a „társadalom hasznos tagjainak” köréből.

Egyébként úgy emlékszem, annyira nem is veszélyes. A kamaszkor a drogok kipróbálásának korszaka. Olyasmire emlékszem, hogy talán általánosan a kábítószerekre igaz, hogy 100 kipróbálóból csak 10 fogja alkalomszerűen a későbbiekben is használni, és ebből egy (1) fog függővé válni, kezelésre szorulni. De nem vennék rá mérget, hogy így van, már régen olvastam.

„S igen. Én is szívtam már cigarettát.”

És füveset szívtál már?

„Pozitív életpályamodellel kell ellátni őket, …” (a fiatalokat)

Ebben egyetértünk. De ha arra gondolsz, hogy ez csak egyféle lehet (a keresztényi életpályamodell), akkor viszont már nem értünk egyet.

Németh Sanyát meg nem ismerem. Mármint nem hallottam még politizálni. Ha nem csak értékek mentén mutatná az utat a politikai útvesztőben, akkor természetesen nem mérnék kettős mércével.

„…nem azon megy a röhej, hogy vki ilyet tett, hanem hogy olyan valaki tett ilyet, aki egyébként saját bevallása szerint egyfelől követi és betartja az Egyház iránymutatását, másrészt kívánatosnak tartja azt rákényszeríteni mindenkire. Hát az ilyet bassza meg az Isten.”

Pontosan. És nem mi vagyunk szigorúbbak ezekkel a keresztény politikusokkal, mint mondjuk a liberálisokkal, hanem ők maguk teszik fel magasra a mércét, és képmutató, ha aztán leverik.

„alapvetően a konzervatív oldal képmutató, a liberális meg cinikus, mert rögzített elvek szerint kevesen tudnak élni, kb. a jó értelemben vett szentek.”

Hogy sokszor cinikus lennék? Hát igen, ebben lehet valami. Árpád meg különösen az. :)
@dark future: Ezt végül is nem értem. Felőled nézve ki az SZDSZ-es politikai hulla? Aki elhagyta a pártot, vagy aki benne maradt? Vagy mindkettő? :)
@Tóta W. Árpád:

"egy libsit nem lehet zavarba hozni azzal, hogy füvezett kanadában."

a liberálisokkal (magyar viszonyok között: ballibekkel) persze általában nem az a probléma, hogy ilyen formán képmutatók lennének, hanem az, hogy a cinizmusuk nem ismer határokat. elvtelenek, nagyjából leszarnak mindent, szavaiknak nincs súlya, tetteiknek nincs következménye. emlékezzünk horn "na és?" gyulára, demszky "kitüntetem a szemkilövetőt" gáborra, vagy gyurcsány "keressenek más madamot" ferencre.
@Lord Kilburn:

az szdsz politikai hullákból áll már egy ideje: vannak akik a mentelmi jogot vitték tovább, vannak akik a zsét, és vannak akik a brandet.

a frakciónak egy hónap múlva vége, a zsé eltűnt, a brand anélkül meg szart sem ér :-) az szdsz ma nem több, mint három döglött madár.
@dark future:
@Tóta W. Árpád:

Ebből az MDF-SZDSZ-ből sokkal többet is ki lehetett volna hozni. Retkesék nem, vagy alig vonzóak egy volt SZDSZ-es számára. Én már csak tudom… Akkor már inkább azok, akik elhagyták a pártot. :)

Ha nagy ünnepélyesen összeborulnak, felismerve a nagy gazdaságpolitikai azonosságot, kotyvasztanak egy szabadelvű-konzervatív ideológiát, és Bokros mögé sorakozik az a kevés hitelesebb politikus, aki még megmaradt a két pártban… Abból akár 10% is lehetett volna.

De nem így, a legrosszabb, veszekedős, mutyizós, kizárós arcukat mutatva…
Így, ha legalább az 5% meglesz, az is inkább az MSZP állapotának lesz köszönhető. Meg Bokros személyének. Ha egyedül, egy személyben indul, jobban szerepel, mint ezekkel a pártokkal a háta mögött.
@Lord Kilburn:

"És füveset szívtál már?"

szívott. de nem tüdőzte le :-)
(by B.C.)
@dark future: Ha a saját értékrendjüket kéred számon a politikusokon, pl. a liberális szabadságjogok védelmét egy liberálison, teljesen jogos. Persze a felsorolt példák szereplőit lehetne mentegetni, de én ma éjszaka már biztosan nem fogom. :) Jó éjt!
@Lord Kilburn: egy személyben nem lehet indulni. ez a magyarázat mindenre.
annyit rugóztok ezen az mdf-szdsz együttműködésen... hihetetlen

mégis miből állt az? az szdsz ad 300 millát az mdf-nek, h legyen miből költeni kampányra, aztán ha vmi összejön az mdf-nek, akkor szorít pár képivelői helyet az szdsz-nek is. ennyi. csoda, ha szúrta a szemét az mdf-ben pár politikusnak? nem. csoda, h nem jött össze az együttműködés. nem. pont
@Lord Kilburn: "itt most nyomnék egy laza coming out-ot: én is többször éltem már a szerrel"

oda se neki; ha nem készültek róla felvételek, akkor nem fog meglátszani az önelatrajzodban; akkor még lehetsz jobbikos szóvívő; úgy látom, üresedés van

sajnos én nem pályázhatok; leánybúcsúban chippendale-fiúnak lenni nem kimondottan keresztényi :D
@Lord Kilburn: Kedves Lord, szeretem olvasni, amiket írsz. Én nem a korosztályotok, hanem a szülőké vagyok - bár ugye a bezzega zénidőmben kezdődött ez a nagyüzemi szívás, piázás, stb. a hippizés keretében. (Hegyeshalmon túl)
És én is coming out-olok: soha nem tudtam bebaszni itallal, se fűvel, se semmi magyarosch-sal=technocol rapid :-) - mert utáltam volna elveszteni a kontrollt. Ha röhögök észvesztésig, akkor én vigyorogjak ki a fejemből, ne a maris, alkoholtól meg elaszom és amúgy is undorító egy talajrészeg a szememben. Remélem a kölykeim se éltek ezzel (de nem kutattam utánuk.)
Ám ne mondják meg hiteltelen emberek őrjöngve, hogy mit igen és mit nem - amit aztán ők is csinálnak ezerrel a nagy vallásháborjuk szüneteiben! És ők hittelenek is, hiába zsolozsmáznak éjjel-nappal. Arra kell ez a szenya életszemléletük, hogy szabadon áradva zsidózhassanak (ebben a vallási metafórában a cigány nem is játszik, hisz azok is katkók leginkább). Erre van szabadalmaztatva ez az ő keresztény M.o.-uk - aki nem kereszttel kel-fekszik, az a rohadt bibsi! És ezt együtt üvölteni folyton kéjes csordameleget ad.
Na ezért sajnálom őket, mert ez az egyetlen örömük - hisz a többit jóformán felvállalniuk se lehet, ha komolyan veszik magukat. (de mint láttuk, élnek azért velük)
Tudom, hogy deazonviszontmégis a liberálisok meg amolyanok - jön majd a mentegető szöveg. Igen. Undorítóan elárultak engem is ezzel a mindent totál mutyiland-dé süllyesztő cinizmusukkal. Utálom őket ezért, pedig rájuk szavaztam. Sok mindent évtizedekre tönkre vágtak. Fehér kockára szavaznék.
De ennyire hittérítő dühvel és másokat kirekesztve nem nyilvánultak meg sose.(bár sajnos a Lop Stop jelszó nagyon visszahullt a fejükre. Még hülyék is lettek a végére, nem csak erkölcstelenek. Már nem vallási szempontból értve ez utóbbit.)
@Pantagruel: Ez azért elég igazságtalan. Főleg, ha jobbról jön ilyen kritika. (A Fidesz úgy viselkedett a jobboldali törmelékpártokkal, mint én gyermekkoromban a forró húsleves tetején úszó zsírcseppekkel: az összes kicsit egy nagyba olvasztottam bele.)

Jómagam nem volnék egy nagy politológus géniusz, de az már régen lejött, hogy mióta Dávid elkezdte elevezni a csónakját a Fidesz anyahajó közeléből, azóta olyan utat járt be, melynek végén semmi különbség nem maradt az MDF és az SZDSZ által képviselt gazdaságpolitika között. Ez Bokros Lajos, vagy éppen a Reformszövetség, Békesi László programjaival írtható körül.

Az ideológiai különbséget sokkal nagyobb, és kevésbé áthidalható problémának láttam, de az MDF az utóbbi időben annyit közeledett a – leginkább az egykori MDNP-éhez hasonlító - szabadelvű konzervativizmushoz, hogy már nem okozott volna nagy gondot ennek illesztése sem az SZDSZ neoliberális, sem a szociálliberális, jogvédő vonalához.

A probléma az, hogy SZDSZ már nincs is, legalábbis nagyon halvány árnyéka önmagának. Tulajdonképpen nincs kivel összefogni. Az MDF tagság meg nem bírta az iramot. Túl sokáig voltak a Fidesz feltétlen szövetségesei ahhoz, hogy megemésszék ezt a szabadelvű-bokrosos-SZDSZ szövetségeses irányváltást.
@Lord Kilburn:

Úgy látszik annyira különböző gondolatvilágunk és életfelfogásunk van, hogy mi itt - témától függetlenül - gyakorlatilag semmiben sem fogunk egyetérteni...:)

S most tényleg nem a vita kedvéért, de mindenképp szükségszerű kiegészítésként:

- politizáló papokkal kapcsolatban annyit, hogy viszonylag sokszor hallottam már liberális szervezetektől, szdsz-től, kormányoldalról azt, hogy csak az az igazi szabadgondolkodó*, aki ezt és ezt elfogadja, mást meg nem. Hát számomra inkább zavaró az, ha egy magát szabadgondolkodónak tartó politikai erő, közszereplő határokat húz (bár ha ezek után "korlátozottan szabad gondolkodónak" hívja magát akkor oké);

- "olyan mértékű egészségkárosodáshoz, függéshez vezet, amivel az egyén kiesik a „társadalom hasznos tagjainak” köréből."
Ez nagyon szép gondolat, csak hát belülről senki sem látja annak a lejtőnek a végét amelyen éppen csúszik lefelé. Vagyis sokszor még azt sem, hogy egyáltalán lejt valamerre az a bizonyos út. És igen, a gyeptéglát is kipróbáltam annak idején. De nem tiniként, hanem az egyetemen, s itt jön a következő:

- "Egyébként úgy emlékszem, annyira nem is veszélyes. A kamaszkor a drogok kipróbálásának korszaka."
Ez nem igaz. A kamaszkor más dolgok kipróbálásának korszaka. A drogok ekkor még kicsit erősek azzal a fejlődésben lévő egyéniséggel, szervezettel, mentális erővel szemben, amely nincsen felkészülve a hatásaira és a következményekre. Pl. a dohányzásról is nehezebb leszokni úgy, ha tiniként szoktál rá, de ez igaz az alkoholra is. Ha pedig különböző partydrogokra gondolunk, akkor a szervezetre gyakorolt negatív hatás sokkal erőteljesebb, mintha felnőtt ember dobná el az agyát néhány órára.
Vagyis egy nem teljesen kifejlődött, bizonyos hatásokra még nem teljesen felkészült szervezet sokkal könnyebben kerül függésbe, mint egy kész emberé.
Egy tini nem tudja hol van az a pont amikor megálljt kell parancsolni. Egy felnőtt sem mindig, de mégis nagyobb rá az esélye, másrészt szellemileg legfogékonyabb évein már túl van, tehát nkisebb az esélye arra, hogy örök életére szétcsapja magát.

- szabad szexualitás: nos pont ez az, amiről éjjel írogattam, s most különböző helyekre lehet visszacsatolni. pl. *, valamint:
A társadalom (egy része) elfogadhatónak tartja egy kirakatemberről (politikus, sportoló, stb), hogy meleg. Ezzel nincs is gond. De! Ha szexmániás, félrelép, kielégíti a vágyait, akkor visszalép a szponzor, le kell mondania, vagy legalábbis ferde szemmel néznek rá és nemcsak a kínaiak.
Továbbá: egy liberális elfogadhatónak tartja, hogy hülye, alulinformált tinik szétcsapják magukat különböző drogokkal, s ezek segítségével kergessenek olyan álmokat, a memóriájukba beégetett képeket, eszményeket, melyeket sohasem fognak elérni. De az emberi természet mélyéről feljövő, előbuggyanó ösztönt, amely alapvetően az örömszerzés eszközének megnyilvánulásaként jelentkezik, elvetik. El kellene már dönteni, hogy most konzervatív vagy liberális lóra ül az ember, mert ugye két lovat egyszerre megülni bajos.:)

Vagy a család eszményét támadni trendi és minimum viselkedésforma liberális körökben, de a szexualitás szabadsága terén mégis csak konzervatív az álláspont?:)
Ez nem álszentség?

- keresztény modell: erről később.
@bólint:

Abban tévedsz, tévedtek, hogy azokat az elveket, iránymutatásokat is leírjátok, amelyek az -egyébként hiteltelenné vált - erkölcscsőszök szájából/tollából érkeznek.
Az üzenetet, az elveket, eszméket nem szabad azonosítani azokkal, akik legutoljára, vagy épp a leghangosabban használják/ták őket.

Pl. sok liberális szellemű ember benyelte az szdsz szövegét, önmeghatározását az utóbbi 20 évben, pedig ők marhára messze álltak az igazi liberális eszméktől. Talán 90-ben még volt valami ezen a téren, de az utóbbi 16 évben önmaga paródiájává vált.

Senki sem mondta, hogy hallgatni kellene a jobbikos erényhuszárokra. Arról van inkább szó, hogy szakítani kellene a manapság trendi, sehová sem vezető, cél nélküli, carpe diem, dekadens életformákkal. Csak hát akkora szar van a palacsintában, hogy azt egyszerűen hülyének nézik, aki valamilyen érték mentén próbál élni.
Vagy másik oldalról nézve a szabad szexualitást megbélyegzi a társadalom, de a drogfogyasztást liberalizálná...:D
@Tóta W. Árpád:

A legújabb részeket még nem láttam, csak a 13. szériánál tartok.:)
Ott is inkább csak válogattam az első 2 perc alapján.:)
@dark future:

Ez kicsit olyan, mint az a védekezés, miszerint Lewinski csak orálisan szexelt, úgy meg szabad.:)
S erre a támadó társadalmi gépezet is megálljt parancsolt.
Vagyis szopatni még lehet, de együtt élvezni már nem...:D
@pimpalini: „"Egyébként úgy emlékszem, annyira nem is veszélyes. A kamaszkor a drogok kipróbálásának korszaka."
Ez nem igaz. A kamaszkor más dolgok kipróbálásának korszaka. A drogok ekkor még kicsit erősek azzal a fejlődésben lévő egyéniséggel, szervezettel, mentális erővel szemben, amely nincsen felkészülve a hatásaira és a következményekre.”

Igen, szeretnék javítani: igazad van, eleve ifjúkort, fiatal felnőttkort akartam írni kamaszkor helyett (egyetemi, főiskolai évek). Az valóban probléma, hogy ez az életkor az utóbbi időben egyre lejjebb csúszik.

„Továbbá: egy liberális elfogadhatónak tartja, hogy hülye, alulinformált tinik szétcsapják magukat különböző drogokkal, s ezek segítségével kergessenek olyan álmokat, a memóriájukba beégetett képeket, eszményeket, melyeket sohasem fognak elérni.”

Nem tartja elfogadhatónak. Igen, én is úgy tudom: egy fejlődő szervezetre másként, kiszámíthatatlanabbul, károsabban hatnak a kábítószerek. A gimiben ne drogozzon senki, saját egészsége érdekében. Arra van az egyetem. :)
@pimpalini: Írtam egy hozzászólást Dark Future-nek „A teleszart szentfazék”-ba. Úgy gondolom, Neked is megmutatom, mit is jelent számomra a liberalizmus, nem csak politikai értelemben:

„„…a liberális oldal viszont jellemzően alapból romlottabb és cinikusabb…”

Ezt azért nem kéne, na. Még egy lépés, és akár gonoszabbnak is nyilváníthattad volna.

Egyébként ez valóban érdekes, hogy a liberálisok szignifikánsan „szabadabb-szabadosabb, bevállalósabb” életet élnek-e, valóban kihasználják-e a számukra elvileg rendelkezésre álló nagyobb mozgásteret. Leghitelesebben a saját életemről beszélhetek: Életvitelem alapján, egy külső szemlélő számára akár konzervatívnak is tűnhetnék. Nem csalom a feleségem, házasság előtt sem volt jellemzőm a promiszkuitás. A családi összetartás, szülők, nagyszülők, testvér szeretete igen előkelő helyen áll értékrendemben. A hálószobába meg ugyebár egy külső szemlélő nem lát be… ;)

Életviteli liberalizmusom alapja, hogy csak olyan erkölcsöket vagyok hajlandó magamra venni, amelyek értékességéről magam is meg vagyok győződve. Az, hogy az egyház, Isten szerint valami szent és követendő, számomra legfeljebb egy tájékozódási pont a sok közül. Persze, biztosan így van ezzel sok, Király Andráshoz hasonló, mélyen vallásos családban felnövő fiatal is: itt jön a képbe a képmutatás.

Életviteli liberalizmusom másik jellemzője, hogy nyitott és elfogadó vagyok mások életvitelével. Sosem ítélnék el senkit azért, mert nem az én hülyeségeim szerint él, és kíváncsian hallgatom mások életmintáit, próbálva tanulni hibáikból, esetleg hasznosítani tapasztalataikat. Ebből adódik, hogy viszont rendkívül irritál, ha valakik – főként, ha politikusok – megpróbálják saját életvezetési elképzeléseiket egy egész társadalomra ráerőltetni. Ráadásul ezt jellemzően legtöbbször égbekiáltó képmutatással teszik, amint a fenti ábra mutatja.”

Életmódom, politikai nézeteim, vallásosságom (illetve annak hiánya), világszemléletem egy elég kerek, egymással illeszthető egészet alkot. Nagyon ritkán kerülök önellentmondásba, szinte sosem kerülök hazug, képmutató helyzetekbe, és ezt életem nagyon fontos pozitívumaként élem meg.
@Lord Kilburn:

Egészséges hozzáállásnak, életfeéfogásnak tartom, nincs vele semmi gond.
A valamennyire konzervatív alapok kellenek, szükségesek.
Annyira nem néztem utána, de téged inkább egyfajta nemzeti (a konzervatív alapok miatt) liberális oldalra sorolnálak be, amivel őszintén szólva semmi bajom sincsen.
S amit írtál, azért is jó, mert megmutatja, hogy bizonyos eszmék képviselete, illetve együtt megélése lehetséges, s nem okvetlenül egymást kizáró, tudathasadásos dolog.

Persze bizonyos emberek rögtön rácsapnának erre, mondván, hogy konzervatívként él, de liberalizmusról papol...:D:D Mint ahogy fordítva is megtörténik nagyon sokszor. Dehát arra meg ott van Rousseau. Attól még, hogy ő hogyan élt, a leírt gondolataiban igaza volt. Tehát lehetséges, hogy valakinek igaza van, annak ellenére, hogy vizet prédikál és bort iszik.

A baj itt azzal van, hogy ennek a szemléletnek nincsen pártképviselete Magyarországon. Szeletek vannak, de párt nincs. A Fideszben lehet megtalálni nyomait, no meg talán az 1990-es Szdsz-ben voltak törekvések erre nézve.
@pimpalini: Kedves, én pont azt írtam, hogy liberálisnak tartom magam (és ezért borzasztóan elár/v/ultnak is: ezt nem is tudom a szadesznak megbocsátani) DE nem tapsikolok a fűnek-fának, tudatmódosításnak! Sőt.
Kurvára nem értem, miért jó jancsiszögként, mint Törcsi :-), vörös szemmel végig révedezni félhülyén az életet, amikor millió minden feldob szarszerek nélkül is. És jöhet fejemre a kő egyik oldalról, hogy begyepesedett vén hülye, coki! Azt is leszarom, meg a másikról a jajdeolyanerkölcsös vagyok, majd beledöglök, de te is!-mentalitást is. Ebben van az én - nagy szó - szabadságom.
Hogy nekem a liberálisok se fogják megmondani, hogy csak akkor lehetek jó arc körükben, ha szívok, cigizek, piálok orrvérzésig és kómában megváltom a világot, hogy másnapra ne emlékezzek semmire. (Hadházi és az ő magánszáma erről zseniális). Nem mondhatom, hogy csakis monogámia és soha más, mert nem vagyok tulajdona senkinek és nekem se tulajdonom senki, de NEM töltöttem egész életem melegágyból melegágyba dugványozva. Ám egyik vallás se írja elő, hogy és mint, mert összemixelem mindegyikből magamnak a jót.
Olyan meg most pláne kussoljon, amelyik berkeiben egyszerre minden országban felrobbant a fostartály és kisfiúk, kislányok hajdani megaláztatásától "zenga zének" a sajtóban. És aminek magyarországi hangosan üvöltő csíkos báránykái se jobbak a Deákné vásznánál. Akik viszont csendben és szerényen gyakorolják a hitüket,- előbb írták fent, hogy - csak fikázást kapnak ezektől a nagypofájúaktól. Hadd forogjon mán ettől a gyomrom!
@bólint:

Igen, ezek jó gondolatok. De abban azért egyetérthetünk, hogy pont a kényszerpályák, no meg pótcselekvések elkerülése végett nevelni azért kell az embereket, nem?:)
Mert ha csak a különböző behatásokra hallgatnak, melyek amúgy a világból érik őket, akkor abból nem fognak tudni értelmesen építkezni.
Viszont a neveléshez kellenek értékek és kellenek alapvetések is.

Az egyház vissszásságaival tisztában vagyok. Gyakorlatilag tinikorom óta fikázom/fikáztam őket éveken keresztül, de az utóbbi időben leszoktam róla, mert van sokkal rosszabb is. A cél nélküli nihil, amelybe hosszútávon az egész emberiség - mint kultúra teremtő erő - bele fog dögleni, bár mondhatnám, hogy engem ez nem érdekel, mivel max. az unokám fogja megszívni...
Tudod: utánam az özönvíz!;)
@pimpalini: pontosan, teljesen analóg. úgy látszik, clinton mestere volt ennek.
@pimpalini: "Vagy a család eszményét támadni trendi és minimum viselkedésforma liberális körökben..."

Szerintem a szabadelvű családmodell a család meg-, illetve összetartó erejét képezi: nem tagadom meg a vérem, csak azért, mert a vele azonos neműekhez vonzódik; nem ölöm meg a lányom, a feleségem, a nővérem, csak mert félrelépett, becsületgyilkosság címén; nem alázom, szégyenítem, bélyegzem meg egy közösség előtt, nem közösítem ki, csak azért, mert nem bronzkori életelvek, útmutatások, világnézetek alapján éli az életét.

Ellenben a vallás propagáltan családellenes modell. Maga Jézus mondta, prédikálta, hirdette - a "béke" és "szeretet" nevében:

34.
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35.
Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36.
És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
37.
A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.

- Máté Evangéliuma, 10. fejezet
@pimpalini: Özönvíz elvtárs és Káosz professzor- szép kilátások ...

Lehet, hogy az egyetem arról is szól, hogy elmenj egy határig, és tudd, hogy ott mi vár rád - én nem így éltem, de ezt el tudom fogadni, mint kísérleti fázist. Aztán fel kéne nőni végleg, igazad van.
Legyen határ, legyen szabály - én nem szómágiázok, de a liberalizmus a szabadságból és nem a szabadosságból ered szerintem. Így József Attilával tartok, aki szerint "szabadság, te szülj nekem rendet"... De abban az "engedd" is ott van, "játszani" meg a "szép szó" is.
Sehol parancs, tankarankázás, muszáj, ilyesmi. Egyszer meglesz - de most nagyon sok szar úszik büszkén a felszínen. De amíg tudom, hogy mi minden van a fülem mögött, nem hőzöngök ezerrel másra habzó szájjal (sőt tettlegesen, mint a két utóbbi melegizén.)
És én pl. soha el nem mennék más párt gyűlésére, azt szétcincálni őrjöngve. Bíznék az igazságaim erejében erőszak nélkül is.
A szebadelvűség előnyére egy kevésbé szélsőséges példa. A családomban volt olyan, hogy valaki eljegyzett egy görög katolikus keresztény lányt, akinek az volt az álma, hogy ugyanabban a templomban megy férjhez, ahol az édesanyja. Csakhogy az édesanyja kálvinista volt, a kálvinistáknak meg eszük ágában nem volt összeesketni egy görög katolikus lányt egy megkereszteletlen pasival egy kálvinista templomban. A lánynak meg esze ágában nem volt kálvinista hitre térni, már pedig legalább az egyik félnek a hiten kellett lennie. Így az okosabb enged elve mentén a pasi elkezdett hittanra játni, megkeresztelkedett, természetesen református kereszténynek, és így már össze lehetett őket esketni a kálvinista templomban. Na most, mi lett volna, ha mindkét fél ugyanolyan bigott módon ragaszkodik a maga hülyeségéhez? Válóok? :)
@Pantagruel:

"Szerintem a szabadelvű családmodell a család meg-, illetve összetartó erejét képezi: nem tagadom meg a vérem, csak azért, mert a vele azonos neműekhez vonzódik; nem ölöm meg a lányom, a feleségem, a nővérem, csak mert félrelépett, becsületgyilkosság címén; nem alázom, szégyenítem, bélyegzem meg egy közösség előtt, nem közösítem ki, csak azért, mert nem bronzkori életelvek, útmutatások, világnézetek alapján éli az életét."

Nem egészen erről beszéltem, ezekkel nincsen bajom. Magam is a szabad szexualitás ellenzésével kapcsolatos képmutatás ellen vagyok.
Inkább a magányos gyermeknevelő anyákkal (nem azokkal, akik kénytelenek elválni, vagy akiket otthagynak a pácban), akik direkt férfi nélkül akarnak gyereket nevelni, vagy a melegpárokkal, akik örökbefogadás, vagy mesterséges megtermékenyítés következményeként vállalnának gyereket.

Az evangéliumi idézetek szerintem nem családellenességet, inkább az Úr, illetve a vele való kapcsolat elsőrendű, s minden más emberi kapocs másodrendű voltának fontosságáról tanúskodnak.
De lehet, hogy rosszul értelmezem.

De a középkorban ez pl. úgy módosult, hogy a teremtő és a család közé még beékelődött az aktuális uralkodó (király) is.

Ma már ezek túlhaladott eszmék.
Tóta W. Árpád,

Nem gondolja véletlenül, hogy a Mohammed prófétai karikatúra közzététele, pláne ebben a formában, sérti a hazai muszlimokat?!
Lehet, hogy ön nem tiszteli a vallásokat, eszméket, ideológiákat, de azért sértegetni nem kellene.
Ez a sértegetés muszlimok, az iszlám ellen már nem egyedi eset önnél.
Iszlamofóbiáját jegyeztük, s ezt az éves jelentéseinkbe, melyet európai és más nemzetközi szervezeteknek hivatalból megküldünk, jelentettük.Szégyellje magát!
Tiszteletlenül: Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke
@pimpalini: "politizáló papokkal kapcsolatban annyit,..."

Annyit hogy minden társadalmi szervezetnek (értelemszerűen a pártok kivételével) nyilatkozniuk kell(!), hogy nem támogatnak pártokat, ha állami támogatást akarnak kapni.
Vagy az egyházakra vanatkozik valami kivétel (jellemzően soha nem kell betartaniuk az általános szabályokat... ami engem kiborít) vagy törvényt sértenek ezek a papok.

Az orvos vagy a bíró is rendelkezhet pártpreferenciával, természetesen lehetnek elvei, ideái, de a munkahelyén a 'klienseivel' nem oszthatja meg, főleg nem tehet különbséget a 'rábízott' emberek között, hogy azok mennyire értenek vele egyet adott esetben. Innentől hitelét veszti egy pap, ha a vallási alapelveken túl megnyilatkozik.
Pont mint egy tanár. Annak elnéznéd?
Lord Kilburn

"Meg hogy be akarják hívni választási megfigyelőnek az iráni Iszlám Forradalmi Gárdát. Érted ezt? A_FORRADALMI_GÁRDÁT!!! "

Ha szavazatot hoz, felőlem akár Harry Pottert is idehívhatja.
Az utcán megvert embereknek ez az ígéret biztonságérzetet, jó helyre leadott szavazatot jelent. A 2006-os választás tisztaságában sokan kételkednek. Nekik is lehetnek a választással, annak biztonságával kapcsolatos elvárásaik. Profitmaximalizálás=szavazatmaximalizálás, nőjetek fel a kapitalizmushoz, lárifári!

"Ennek a két csatornának, amelyik annyi pusztítást végzett itt az elmúlt 11 évben, mi már megírtuk a kis könyvünkbe a sorsát. Be fogjuk zárni a TV2-t és az RTL Klubot is."

"A tulajdonosoknak, a szerkesztőknek meg fogjuk mutatni, merre van Magyarország kijárata, a két székházat pedig földig fogjuk rombolni."

Remek ötletek!
Csak úgy csörögnek a perselyben a szavazatok.
Pontosan mit is csináltak rosszul Vonáék? Túl nagyra hízott a perselyük?

Ők is csak létező igényeket elégítenek ki, akár a kereskedelmi tv-k.
Ez az ami nem tetszik?
@magyarmoszlim:

Kedves Bolek Zoltán, vagy Az Aki Annak Írja Magát, s Provokál!:)

Nem akarom ezzel vigasztalni, mert hát nem erény, de a szerző elementáris méretekben becsmérli, ráadásul rendszeresen a katolikus egyházat, illetve általában a kereszténységet. Emiatt Ön akár meg is dicsérhetné, de mivel programozott, ostoba, egyoldalúan érzékeny emberutánzat, így nyilván ugrik egy ostoba képre, vagy bármilyen apró, sértőnek vélt dologra.
Ez az az oldaluk a fanatikus iszlamistáknak, amely oly sok emberben visszatetszést szül vallásukkal kapcsolatban. Az a hőbörgés és önsajnálat, valamint humorérzék teljes hiánya, amivel prófétájukat, istenüket és általában a vallásukat viselik, valamint az ebbe a témába önök szerint valamennyire belepiszkító egyének megrendszabályozására törnek.

Sosem értettem, miért hőbörögnek azon, ha tréfás környezetben emlékeznek meg vallásuk vezetőiről, vagy egyszerűen csak ábrázolják őket. Az egy dolog ugyanis, hogy a hívőknek nem szabad, de a más hitűeknek miért nem? Mindenki magukkal foglalkozzon? Nevetséges.

Elhiszem, hogy a vallásuk meglehetősen fiatal a másik kettőhöz képest (ezért is veszik túl komolyan magukat), de bízom benne, hogy előbb-utóbb kinövik ezt az öltözéket, mert valljuk meg, meglehetősen ostobán és viccesen fest egy kétéves gyermek számára varrt rugdalózó egy felnőtt emberen.

S még valami. Nem védem a szerzőt, megvédi az saját magát. Nincs különösebb kifogásom az iszlám ellen sem. De!
Ez egy szabad ország. Itt azt csinál az ember, amit akar. Ha akarom, holnap lefestem Mohamedet egy hózentrógerrel, egyik kezében banánnal, a másikban meg bakelit kutyaházzal, miközben épp a híveinek prédikál, majd később eladom valakinek aki a kandallója fölé akasztja.
Mert ezzel nem ártottam senkinek sem, s mert - még egyszer a gyengébbek kedvéért - ez egy szabad ország, és megtehetem.
@eMeL:

Hihi!:)

Szeretem az egyoldalú érzékenység megnyilvánulásait. Szóval a papoknak tilos politizálni, mint ahogy a tanároknak is. Rendben. Legyen. Viszont akkor minden közszereplőtől - aki persze nem politikus vagy politikából élő más díszpinty - el kellene várnunk kivétel nélkül, hogy fogja be a száját ha politikáról van szó és még a politikai humortól is tartózkodjon, mert ugye önkéntelenül is egyik vagy épp másik oldal irányába elfogulttá válhat. Hisz a kitörő gúny által végsősoron kritikát fogalmaz meg, s elmarasztal, indirekt módon pedig támogat egy ellen kező állásponton álló tisztviselőt. Szóval tessék elítélni Sas Józsefet, Fábry Sándort, Friderikuszt, farkasházyt, a heti henteseket, s még sokminden más képződményt is.

Ez volt az elmélet.

A gyakorlat ezzel szemben az, hogy ebben az országban mindenki politizál. A tanároktól kezdve a papokon keresztül a futballedzőkig. Az egyénről, a honpolgárról nem is beszélve. Vajon miért is? Mert Magyarországon minden politika. Nálunk mindennek köze van a politikához. Ebben az országban a politika polipjának nem 8 karja fonja be a társadalom minden szegmensét, az egyén és a köz életének minden darabját, hanem számtalan. Magyarországon a köz által fenntartott pozícióba nem lehet politika nélkül kerülni. S valóban. Ez nem jó. Megértem, hogy ez sokaknak nem tetszik. Ám kicsit úgy érzem, hogy a túlpolitizáltság kritikája valahogy mindig a jobboldal repülőgépének alkatrészeit érinti (médiafelületek, egyházak (s itt is csak a történelmi, mert ugye az szdsz-t sokáig támogató hitgyülit nem tetszett elmarasztalni), hivatalok, sport, stb), a másik oldalról elfelejtkezik.

S még valami.:)
A párhuzam - orvos/tanár pap - nem túl jó. Általában ha papokról beszélünk, még megállhatja a helyét. De a szövegkörnyezet miatt itt valószínűleg a katolikus papokról lenne szó. Mármost. Az ő viselkedésük érthető, mivel a történelmi jobboldal, s annak a jelenkori örökösei törvényszerűen, kimondva tiszteletben tartják az egyház elveit, illetve az általa hirdetett tanokat, s életfelfogásban is közelebb állnak hozzájuk, mint a másik oldal. Míg mondjuk a fizika alapvetéseit, vagy egy vakbélműtét problematikáját mindenki ugyanúgy ismeri el politikai beállítottságtól függetlenül. Vagyis a papok politizálása érthető. Ettől még a jobboldalt zsigerileg elvetőknek ez nem tetszik, dehát nekik semmi olyan sem tetszik, ami a jobboldalt méltatja...;)
@pimpalini: Nem érted.
A tanárnak azért tilos DIREKT politizálnia, mert a tanulók függésben(!) vannak vele. Elvei, etikai, esztétikai vagy bármilyen véleménye lehet, meg is oszthatja azt (különösen ha a tananyagához tartozik, mert az is esélyes).
Ugyanez a papokkal. [Ebbe a rabbi is beletartozik, nem csak a katolikus, ahogy gondoltad.]
A hívő --a hite ügyén-- szintén kiszolgáltatott. Ha tehát egy pap (vagy tanár) nyiltan felszólít szavazásra egy párt mellett, az szerintem bűn, nem is egyszerűen hiba.
A vallásuk általános (akár etikai vagy más ideologiai) elveit azonban természetesen hangoztathatja a szószékről is, hiszen tulajdonképpen az a dolga.

Csak félve jegyzem meg, hogy az én csekély ismereteim szerint jézusból a szocialisztikus elvek könnyedén levezethetőek, míg a rasszizmus csak igen nagy megerőltetéssel. Márpedig több papról hallottam hogy rasszista, mint ahányan egy igazságosabb világról beszélnek (nem szólamokkal, hanem teljes odaadással).
@volánrulz: Fú bakker, te azért nem semmi vagy. Nem hallottad még azt a mondást, hogy Isten nevéd szádra hiába ne vedd?
Szegény Jobbik...
@Lord Kilburn:
Nincs semmi baj a Király gyerekkel.

A Jobbik egy gyűjtőpárt, az egyetlen igazán közös a szimpatizánsaiban, az a radikalizmus. Elég csak megnézni az időbeli alakulását, a vízválasztónak a Gyurcsány-beszédet tekinthetjük. Ez egy sima reakció a cinizmusra "tűntetnek egy kicsit, aztán megúnják, és hazamennek"
Nem, a magyar parasztja azt mondta, hogy lófaszt a seggetekbe, nem elég, hogy a cigány lopja a krumplimat, ez a cinikus fasz még akkor is kormányon maradhat, miután a saját szavaiból kiderül, hogy végig hazudozott? Mit tud csinálni a paraszt? Ha él a jogával, és tűntet, akkor szétlövik a fejét. Mit tud csinálni? Semmit. Hazamegy, és dühöng. Pofán vágja az asszonyt, ettől még dühösebb lesz, elmegy a kocsmába, és hőzöngenek a szomszédokkal. És amikor jön valaki, és azt mondja, hogy belülről akarja szétrúgni az összes senkiházi seggét, az a minimum, hogy rá szavaz.

Egyébként meg jó lenne tanulni már a történelemből. Amikor a hatalom tehetetlenné tesz embereket, akiknek csak az elkeseredettség marad, azokból terroristák lesznek előbb-utóbb. A palesztínok, baszkok és szovjet utódok nem terroristának születtek. Ez nem olyan bonyolult szorzótábla.

A választói felelőtlenséget ők benned látják. És Tótában. Én is, bár elég messze áll tőlem a Jobbik. Észre kellene venni, hogy a dolgok ok-okozati összefüggésben vannak. Amíg nem lépsz te is túl azon, hogy más dolgait belső okokkal magyarázod, addig nem látsz előrébb.
@eMeL:
"A vallásuk általános (akár etikai vagy más ideologiai) elveit azonban természetesen hangoztathatja a szószékről is, hiszen tulajdonképpen az a dolga."
Miért is akarod a papokat az általános elvekre szorítani?
A hívő semmilyen függésben nincs a paptól, ezt legfeljebb amiatt állíthatod, mert nem vagy hívő és nem jársz templomba, nem is érted ezt az egész vallás izét. (A gyerek önálló identitással még nem rendelkezik, ezért itt indokolt, hogy a politika csak szakmai megvilágításban kerüljön a tanuló elé.)
süti beállítások módosítása