W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Hé, paraszt!

2010.01.11. 12:00 Tóta W. Árpád

Kedves barátaim – illetve maradjunk inkább az ismerősnél –, ezúton üzenem, hogy megkaptam a rénszarvast. És a szamarat, a pizzát, a forró csokit, meg a felkérést, hogy csatlakozzak a moszkvai maffiához. Nagyon kedves, igazán, azelőtt sohasem kaptam rénszarvast, és maffiába sem invitáltak. Igaz, kísért az érzés, hogy a figyelmesség nem személyre szól, hanem szóróajándék, és az illető minden kontaktjának jutott belőle.

Nincs még mindenki fent a Facebookon, úgyhogy röviden vázolom a rénszarvas-invázió hátterét. A hálózat nemcsak kapcsolattartást, levelezést, képmegosztást és buliszervezést kínál, hanem egy csomó alkalmazást is, amelyek persze használják a hálózatot, szóval lehet virtuális dolgokat adni-venni, meg ajándékozni. A legnépszerűbb játék a Farmville, ahol a játékos egy családi gazdasággal pepecsel, állatot tenyészt, kukoricát termeszt, és ezeket eladja a piacon. Szóval parasztkodik szabadidejében, kedvtelésből.  Jelenleg 73 millióan játszanak vele rendszeresen, kábé naponta: jóval hatalmasabb erő tehát, mint a magyarok istene, és az állatkertje is nagyobb. Na ezekből a játékokból erednek a szamarak, kézifegyverek és szalámis pizzák, amelyeket nemcsak a többi játékosnak, hanem minden ismerősnek szét lehet osztani.

Szerencsére a játékokkal kapcsolatos üzenetek viszonylag könnyen blokkolhatók, és onnantól a rénszarvasok és kismacskák a csengőig se jutnak, gondolom, elcsapja majd őket a szippantóskocsi, ahogy elanyátlanodva kószálnak az utcában. De az nem az én felelősségem lesz, hanem azé, aki küldte őket!

Ettől függetlenül is aggasztó viszont, amikor intelligens, felelős és magasan képzett emberek adatlapja arról árulkodik, hogy bizony istentelenül sok időt töltenek rénszarvasok között. A Facebook pontosan vezeti az eredményeket, jól látható, hogy József, a minisztériumi tisztviselő igen sikeres farmot visz, emellett szépen teljesít a maffiaháborúban, és újonnan indult halgazdasága is ígéretesen gyarapodik.

Egyáltalán nem vagyok a játék ellen, sőt. Lelkesedem a jó stratégiákért, még akkor is, ha nincs benne tank. Egyenesen meggyőződésem, hogy a gyerekeknek efféle játékokkal kellene megtanítani egy csomó mindent, mert egyrészt érdekli őket, másrészt rendszerszemléletre késztet. Elég sok időt töltöttem különféle háborúkkal sakktáblán, földön, vízen, levegőben és űrben, és ismerem az érzést, amit egy gondosan megtervezett összfegyvernemi offenzíva sikere kivált, a kétségbeesést, amikor az ellenfél stratégiai tartalékai felborítják a számítást, és az újabb örömöt, amikor a saját, régesrégen félretett tartalékaim betömik a lyukat, és robog az úthenger tovább. A konfliktuskerülők egyre jobb város-, vállalat- vagy vasútépítő szimulációkban próbálhatják ki magukat, a stratégiai játék tartalmas, hasznos, aktív kikapcsolódást biztosít az erre hajlamosaknak, főleg, ha képesek kordában tartani az erre szánt időt.

Ki szívét osztja szét

Csakhogy ezek a facebookos dolgok nem jó stratégiák, hanem nagyon fáradt kisgyerekekre (illetve amerikai háziasszonyokra) méretezett, ócskaszar tamagocsik. A „casual game” műfajában eleve követelmény, hogy ne kelljen kepeszteni az eredményért, a napi szórakozott kattintgatáson túl ne követeljen sokat a játékostól, viszont bármikor, munka közben és helyett is elérhető legyen. Így aztán, ahogy a futószalagon gyártott tévésorozatnál, a gyenge minőség bele van kódolva a műfajba. Nincsenek végzetes következmények, mint bármelyik komoly játékban húsz évvel ezelőtt is, hiszen a frusztráció elkerülése közös célja a játékosnak és az üzemeltetőnek egyaránt. Kudarc nélkül pedig nincs siker sem. Semmivel sem értelmesebb elfoglaltság ezeket masszírozni, mint megnézni a tévében a betanított verekedőket a talkshow-ban.

De oké, nem muszáj mindig értelmesen és komolyan, nyakkendőben élni. Kell egy kis áramszünet, hogyne. Kinek Joshi Bharat, kinek meg a Farmville, ugyanaz a kellemes, félpasszív alapjárat, lusta röfögés, jó is az, főleg, ha közben azért tudunk róla, mit csinálunk. Viszont a legtöbb ember, amikor lyukacsos atlétában, két sör után valami szörnyű szemetet néz a tévében aprókat büfizve, akkor nem kapcsolja be a webkameráját, hogy ezzel világszerte eldicsekedjen. Joshi Bharat nem hívja fel az ismerőseimet, hogy elárulja nekik: Árpád ma nagyon izgult Ica és Pista bunyóján, és ennek örömére küldött neked egy virtuális statisztát, hogy neveld fel. Főleg nem gyűjti össze az ilyen felvételeket, hogy hónapokra visszamenőleg lássa mindenki, mennyi időt kúrt el léhaságokra. Az ilyesmi legfeljebb a családra és a haverokra tartozik, de semmiképp sem a kollégákra, aktuális és leendő munkaadóra, volt osztályfőnökre és vadidegenekre. Ne vigyük utcára, ami a négy fal közé való! Akinek Facebook van a kezében, az mindent megosztandónak néz, de ugyanúgy téved, mint a kalapácsos ember.

Mi marad annak, aki mindenét megosztja?

Parasztszimulátor komoly embereknekCímkék: game

216 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr501663293

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mafia Wars 2010.01.11. 20:20:19

Tisztelt bíróság!Az egész azzal a sarki vegyesbolttal kezdődött. Kiraboltam, na. Nem volt rajta sok hasznom, de mégiscsak talált pénz volt az az 1200$. Akkor még nem hittem, hogy elindulok a lejtőn, és ide jutok.Azután, szóltak a haverok, hogy ott az a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@wega: ó, a MoMo. milyen aranyos is volt. pl ilyen régi meséket elolvasni se megterhelő, és mégiscsak jobb, mint farmvillezni.

vagy a kisherceget! tele van fontos igazságokkal!
Hjahj, a digitális drogok... Én végignéztem egy haverom Travian-os függőségét, hát nem volt egy szép történet... Amikor az ember beállítja az óráját hajnal 3-ra, mert támadni kell... és még ugyanaznap hajnal 5-re is.

Az elején még szórakozás és nem sok idő. Aztán szépen fokozatosan rátelepszik az ember agyára, életére, és felfalja. Komolyan, mint a keménydrogok.

Sztem túl rövid az élet az ilyen szarságokhoz.
@travis: Van, aki fizetni is képes ilyesmiért, emelt díjas SMS-ből akarja megtudni hogy mi volt az előző életében, és hogy összeillik-e a Jucival.

BTW a Facebookon vannak egész jó játékok is, mint például a Geo Challange, ahol lehet versenyezni az ismerősökkel hogy ki tud pontosabban odabökni a földgömbön egy megadott országra, városra vagy nevezetességre:

apps.facebook.com/geochallenge/?pf_ref=fp

De ha már stratégia, akkor a Warzone Tower Defense egy egész jól sikerült darab, aki szereti a KMK-n "lövegtorony" néven futó játékstílust annak erősen ajánlott.

apps.facebook.com/mindjolt/game.jsp?gameKey=WRZS4KC5C6OF5FEB
Árpád az, hogy az ember játszik a barátaival feltételezné, hogy vannak barátai. Lehet, hogy Te ezért nem érted ezeket a dolgokat...
@Benedic: "én is rosszul viselem, ha egy a munkámhoz nem értő idióta meg akarja határozni, hogy mikor dolgozom és mikor pihentetem az agyam valami virtuális rágógumival."

én is. csakhogy a munkaidő alatt játszó (kommentelő :-) többség - főleg az állami szférában - kezéből fél ötkor kiesik a ceruza, és megy haza "dolga végezetten".
szóval az ő esetükben korántsincs szó arról, hogy "baszki, ma négy órát kommenteltem, ezért bentmaradok este kilencig".

persze ez legyen a munkáltató problémája, normális cégeknél ezek az oldalak amúgy is le vannak tiltva. az meg, hogy otthon mit csinálsz, valóban nem tartozik senkire. (ezért is kár kirakni ország-világ szeme láttára... :-D
"kellemes, félpasszív alapjárat, lusta röfögés"

nekem ez speciel a blogolás. amikor ide irogatok, akkor éppen lustán, félpasszívan röfögök :-).
@Tóta W. Árpád: "...nemcsak arról van szó, hogy a prosztatarákját nem mutogatja az ember..."

:D Szóval Igor közös ismerősünk? :)
Miért blogozunk? Ha már elolvassuk, és eszünkbe jut valami, miért tesszük közzé?

A szellemi rágógumi, meg a frusztráció kiélése most nem játszik. Ami ezen túl van, az bizony a világ jobbításának szándéka egy közösségen keresztül. Antiliberálisan hangzik? So what! Jó, hogy sokaknak ez bizony fontos. Jó, ha Árpád néha ilyeneket leír. Kár fikázni azzal, hogy mindenki azt csinál az idejével, amit akar.
A virtuális rénszarvasokat kiközösítő :) szerző sorait olvasva 2 dolog jutott eszembe:

1. Már megint hiányzik a tolerance ... ez annyira jellemző a mai társadalomra ....

Btw ha az ember beregisztrál egy közösségi oldalra, akkor tudomásul kell vegye, hogy a rajta kívül még beregisztrált user-ek lehet hogy az oldal más funkcióit (is) használják, mint ő ... azaz tolerance kellene - a másik érdeklődése, irányultsága felé .... nem kell megérteni ... csak tolerálni (megjegyzendő: fészbúkos ismerőseim bizonyos hányada játszik valamelyik gondozós/harcolós játékkal és az ezekkel kapcsolatosan felugró üzeneteket mindennemű dühöngés nélkül tekerem át ha nem érdekel ... ez ennyire 1szerű!!!)

2. Ami még gond: manapság "divatosabb" a probléma megoldása (már ha az probléma egyáltalán mert jelen esetben szerintem erről szó sincs) azaz tényleges, érdemi cselekvés helyett fennhangon vartyogni hogy "jaj de szar", meg "jaj ez meg minek vaaan ..." ... Pedig mint azt már olvashattuk, a szerző vélt vagy valós "sérelmeire" egyszerű megoldások vannak (pl. a post-ot elhelyező személy üzeneteinek üzenőfali blokkolása, ismerős törlése, önmagunk törlése az oldalról)

Az író mentségére legyen szólva, maga a user is beállíthatja, hogy kik láthassák bejegyzéseit ... az hogy valaki nem szűri a külvilág felé mondandóját: nos ennek okaiért nem a közösségi oldal a felelős ... viszont az író talán nem árt ha önvizsgálatot tart: milyen "ismerősökre" tett szert ... (tippeket nem adnék ... már csak a tolerancia okán sem)

A közösségi oldalak valójában a kommunikáció egy formáját testesítik meg ... így nem kell ezekbe többet belegondolni ... és az hogy ki milyen funkcióit használja -- nos az nem más, mint ízlés dolga, mely nem kell eredményezze mások ilyen jellegű megítélését ...

Tanulságok:

- ami nem probléma azt ne tedd azzá
- ami nem lényeges, abból te se csinálj lényegesnek tűnőt
- az élet rövid ahhoz hogy ilyen apróságok miatt az ember vergődjön
- és ami a legfontosabb: tolerancia :) így könnyebb elviselni a mindennapokat ugyanis nem vagyunk 1formák :).
én egyszer a twitteren nyertem (Budapestről) egy New York-i koncertre jegyeket, természetesen sajnos nem tudtam elmenni, viszont a facebook-on találtam rá embert (ismerős ismerősét), aki elment és nagyon jól érezte magát. Tudom, hogy ez nem rénszarvas, de ez az én történetem :) És oké, hogy van sok hülyeség a közösségi oldalakon, de az nem számít, mivel hasznos dolgokra is használhatjuk. És az meg számít.
A sok agyhalott önkorlátozás nélkül termeli a netszemetet, amivel pusztítja a földet.
Aztán az a sok netszemét, vagy eszemét rengeteg szerveren lakik, fogysztja az áramot, termeli a hőt, pusztítja a környezetet. Ha beírod, hogy a kiskutyám ma rózsaszínt szart, akkor X mennyiségú energiát elbaszol, amit ha beszorzol az ÖSSZES fölösleges baromsággal, akkor legalább annyi energia elbaszódik, amennyit Franciaország használ el. És a redundáns idiótaságok exponenciálisan szaporodnak, youtube, twitter és a rokonaik. Kis önkorlátozást mindenkitől.
@idelle: úgy gondolod a "8 óra a munka és azt dógozzad le, vagy legalábbis ne bukj le" a megfelelő megoldás? Akármikor lehet 8 órát hereverézni, anélkül hogy lebuknál, nem fog valaki azért többet dolgozni, mert más nem engednek neki, sőt.

Idióta az a munkáltató, aki bármit letilt, mert nem képes megfelelő munkát adni és eredményt megkövetelni a beosztottjaitól. Ebben az esetben a főnök az alkalmatlan, nem a beosztott.
Csináltam egy csoportot fb-n "Tiltsd le a Farmville (és egyéb) alkalmazás(ok) üzeneteit, ha unod/utálod" névvel, és képekkel, hogy Árpádnak ne kelljen olvasnia csak képeket nézegetnie és kattintani a letiltáshoz ;)
@Tóta W. Árpád: ezt az üzleti modell gondolatmenetet azért érdemes lenne alaposabban körüljárnod. Bár a Zynga csak jövőre várható tőzsdén, ha egyáltalán valaha, és eképp nincsenek auditált és kellően hivatalos számaik, a 2009-es bevételeiket 100-200 millió USD-re becsülik (közelebb a 200-hoz), ráadásul profitábilis módon. A bevétel 90%-a pedig "direct purchase", azaz a játékokban vásárolható kis néhány dolláros extrák - ekkora tömegű felhasználónál más kiesik a vásárlói réteg erre is.
Na, már meg is osztottam facebookon. Már anyáznak is.:D
@nehogymárne: Ha a rája farkára rája tűzöl egy Steve Irvin-t, akkó egy ojan póló nekem köll! :P :D
már komolyan ott tartunk, hogy azért hulljon el a Farmville, mert azért nem olvasnak kisherceget? :-D :-D :-D ez édes :-)

Sok sok fiatalt ismerek, aki nem fészbúkozik, de akkor se olvas az istenadta... De van egy jóbarátom, aki sokat olvas, eléggé elismert biológiai kísérletek részese, de közben őrült macskafarmot épített Farmville-ben. Sőt élőben is sok macskával van jóban, ismeri az összeset a városában :-D Ideje, hogy kitagadjam, ha jól értem a cikket...
Egyébként meg mennyé te a picsbe Árpi! Nem azért, mert nincs igazad abban, hogy az irodista populáció a munkaidejének nagy részét ezzel tölti hasznos munkavégzés helyett, hanem azért, mert itt sírsz, meg csapkodsz a megosztásmánia miatt, miközben minden postod végén ott van a kis ikon, hogyaszongya: "Share".
Érted-e?
alapvetően omgwtf-fel és birtalan balázzsal értek egyet :)
a módszerek, a trendek változnak, a éyneg marad: kikapcsolni. egyéni perverzió kinek mivel sikerül ez.

ez egy nyafogós poszt lett (talán öregszel?:), egyénbként honnan tudod, hogy nem 20 rénszarvasból egyet sharelte az illető? :D
hogy csalódtál emberekeben, valószínűleg veled is vannak így mások, ezt pszichológiailag ennyi évesen már fel kellene tudni dolgozni :)

egyébként meg gondolkozz el azon is, mit csinálna a sok milliárd ember, ha nem kapna ennyi időrabló dolgot az életében?
mert szerintem egymásnak esne. van egy ilyen vetülete is az "online activity"-nek.
Tanulj meg ignorálni! ;) bár erre még láttam játékszimulátort :P :D
Tudjátok mit csinálok 2 percen belül?
Felteszem a frissen kapott amy winehouse bakelit lemezemet és közben kicserélem a bringa belsőmet, mert reggel cafatokba szedte egy kurva nagy szög (csoda, hogy a felnin nem ment át).

Nektek pedig további jó kertészkedést kívánok :)
Hát igen a generációs szakadékok…

El tudom képzelni, hogy nagyszüleink miket gondolhatnak rólunk.

„…Te apjuk emlékszel az Árpi milyen aranyosan játszott ugróiskolát a barátaival.
Most meg állandóan a Kompjuter előtt ücsörög.
Ki érti ezt?
Miért nem csinál valami értelmeset az a gyerek…”

Küldjetek 1/5 FUEL-t testvéreim
@Spiro: majd ha a szomszédom leszel :) még kell 15 a blue ribbonhoz :)
Nem célom és feladatom Árpit védeni. DE: a konzummédia (tv, net, web2, stb, stb) azt állítja magáról , hogy a közigényt szolgálja ki (!) holott ő maga kreálja úgymond a közigényt...
Vagy Te még hiszed azt, hogy divatdiktátorok valóban olyan szellemiségűek, hogy kitalálják, Te mit szeretnél holnap viselni ruhaként??? Hát egy nagy l... (tetszés szerint behelyettesíthető karakterek, mint a FB-n)
Ugyanmár! Kitalálják mi az, ami téged jövőre új vásárlásra ösztönöz...:)
A lényeg a változás.
Murphy szerint: "a Földön az intelligencia összmennyisége állandó. A népesség növekszik..."
Egyébként akinek ez kell, tegye, csak engem hagyjon meg a saját individuális valómban, ne akarja rám erőltetni. Az angol diákok használt (!) szókincse már alig 800 szó -- szerintetek nálunk mennyi, amikor PISA-tesztben egy univerzumnyit buktak diákjaink szövegértésben????
Azért szomorú az a világ, ahol a story vagy blikk vagy hasonló médiánál bonyolultabb nyelvezetet az istenadta nép 80 %-a meg sem ért.
Nem vagyok fent sem iwiwen, sem fb-n, sem más csacskaságon. Ha ezzel lemaradok a "modern" világtól, mert meg akarom őrizni az egomat, a gondolataimat (ami szerintem a belépőjegy ahhoz, hogy ember legyek és ne oktalan állat), akkor vállalom a kihalófélben levő státuszát! Ha persze a mifajtánk többen lenne, még lenne remény. De hátha az én életemben még nyílik lehetőség kitelepülni erről a dekadens, pusztulásra ítélt bolygóról.
(v.ö.: Róma bukása, Asimov: alapítvány és a kisebb tételek között a velencei karnevál, mint a (le)romlás szimbóluma)
A versenyszférában sok helyen egyszerűen le van tiltva a facebook-hoz (és a többi hasonlóhoz) a munkahelyi gépről való hozzáférés.

Ha már József barátunk dolgozni akar, vajon mér nem teszi ezt a munkahelyén? Avagy ha az nem elégíti ki, szívesen beprotezsálom valamelyik gazdálkodó ismerősömhöz, aztán kiélheti magát a marhatenyésztésben vagy a kukoricakapálásban. De vigyázz!!! Ezeknél a munkáknál jól mérhető a teljesítmény, sőt, ha nincs meg a kívánt eredmény akkor abból rövid úton baj lesz, abból meg kirúgás...

...szóval nem, lehet, h mindez mégse Józsefnek való.
Küldjetek már nekem egy szamarat meg egy tehenet, pls. Meg aranyzsetont a maffiásból!
"A „casual game” műfajában eleve követelmény, hogy ne kelljen kepeszteni az eredményért, a napi szórakozott kattintgatáson túl ne követeljen sokat a játékostól, viszont bármikor, munka közben és helyett is elérhető legyen. Így aztán, ahogy a futószalagon gyártott tévésorozatnál, a gyenge minőség bele van kódolva a műfajba. Nincsenek végzetes következmények, mint bármelyik komoly játékban húsz évvel ezelőtt is, hiszen a frusztráció elkerülése közös célja a játékosnak és az üzemeltetőnek egyaránt. Kudarc nélkül pedig nincs siker sem."

Nehany kiegeszites: a casual jatekokat sokan hajlamosak a szellemi fogyatekosok szorakozasakent definialni. Ez nem igaz - a casual jatek olyan videojatek, amit kortol es nemtol fuggetlenul mindenki elvezhet. Bar ugy tunhet, de ennek nem szuksegszeru velejaroja a gyenge minoseg; eleg a Tetrisre gondolni, ami talan a vilag legnepszerubb darabja. Tudna valaki meg egy videojatekot mondani, amit Magyarorszagon is milliok jatszottak?

A szelesebb kozonseg megcelzasa csak abban az esetben jar a minoseg romlasaval, ha a jatektervezok abbol indulnak ki, hogy a Kedves Felhasznalo segghulye. Ez tobbnyire halalpontos eszrevetel, de van, aki ettol fuggetlenul nem rajuk meretezi a jatekot. A Farmville-t sosem probaltam, de a Nintendo altal fejlesztett Animal Crossing (Gamecube / Wii / Nintendo DS) hasonlo koncepciot kovet. Az ehhez hasonlo jatekoknal azonban nem az a lenyeg, hogy teljesits egy objektivat, hanem a programmal eltoltott ido puszta elvezete szamit. Kiugro sikerelmeny nem sok van, de a reszfeladatok teljesitese es a szoszmotoles biztositja a szorakozast. (Mas kerdes, hogy szamomra nem, de ettol fuggetlenul mukodik a recept - a Civilizationnel es a Tycoon-jatekokkal torteno osszevetes meg innentol fogva egy Ted Hughes vs. Danielle Steel-bokszmeccsre emlekeztet, ami azert nem johet letre, mert a ketto nem egy sulycsoport.)

Hogy nem nemesit? Miert kene a szorakozasnak nemesitenie is? Pure fun, van, akinek ez is eleg - a Ki nevet a vegen? meg nem lesz szar attol, hogy van Capitaly is. Vannak, akik csak relaxalni akarnak egyet a napi nyug utan (ami ugyanaz, mint a teve + toportyu kombo); a kulso szemlelo szemszogebol nezve meg a videojatek amugy is a produktiv munkara fordithato ido latvanyos elbaszasa, es tokmindegy, hogy babiloniakkal torteno partraszallas vagy headshot van a kepernyon. De ha kozelitunk, akkor is inkabb az onfelmentest lathatjuk benne; igaz, hogy jatek, de okosodni is lehet tole! A fantasy szar? (Egyebkent az.) Es mi van, ha valaki abbol tanul angolul? A Grim Fandango vagy a Metal Gear Solid nekem tobbet tett hozza a nyelvtudasomhoz, mint a komplett Headway-sorozat. Akkor az most elbaszott ido volt, vagy nem? Nekem nem - es nem mondom azt, hogy a tudasszomj miatt jatszottam veluk, hanem a szorakozas volt az elsodleges, minden mas csak jarulekos bonusz.
Egyébként sem az a baj, hogy a hivatalnokok munkaidőben játszanak.
Azt kellene feszegetni, hogy miért van ennyi hivatal, és mi a frászért kell nekünk ennyit odajárkálni.

Indítsunk mozgalmat, hogy a lakcím kártyánkon lévő személyi szám lehessen a TAJ, ADÓ számunk egyben (kvázi 2 igazolvánnyal kevesebb kell)
nem valami valasztas lesz itten nehany honapon belul?

Minden le van vajazva?
en meg azt se tudom, hany part jut be, ki lesz a masodik...
Ez is erdekesebb!:
"A vezetői prémiumok csökkentésével és az alapfizetés növelésével reagált a bankok többsége a pénzügyi válság nyomán a nagy összegű prémiumok miatt indult felháborodási hullámra ..."
@Tóta W. Árpád: a Kis herceg és a Momo között sok a hasonlóság. Mindkettő aranyos, mindkettő tanmese, mindkettő kevéssé megterhelő, és mindkettő kurva nagy giccs.

Félreértés ne essék, én is szerettem őket...
Valaki mesélje már el a tetriszező zöldségest.
Mi élőben kezdünk, kiskertezni a tavasszal, azért az sokkal jobb buli, mint a virtuális répa.
1. Taktika: Mit, mikor, hogyan, miből.
2. Kapcsolattartás: 2 sör között kapálsz egyet a haverokkal.
3. Meg tudod enni, ami terem.
4. Stb...
Amiről itt majdnem mindenki elfelejtkezik, az pont a megosztás lényege. Ha nincs időm/kedvem/lehetőségem felhívni Bélát, akit épp három várossal odébb sodort az élet, de azért jó arcnak tartok, és szeretném a tudtára hozni, hogy én gondolok rá, és nem csak akkor veszem fel miatta a telefont, ha épp valami segítség kell, na akkor küldök Bélának egy szarvast, ami kb. annyit jelent. "Figyelj, Béla. Tudom ám, hogy élsz még. Épp nincs sok olyan világmegváltó gondolatom, amit megosztanék veled egy sör mellett, de számon tartalak, és nem csak a szükségben, szóval szép napot, Béla!" - Na, kb. erről is szól egy rénszarvas...
@Tóta W. Árpád:

Jézusom nehaggyel!
Kisherceget olvasni?

"mert televan alapvető igazsággal"

Azt hittem ilyesmit csak 16 éves éves kiscsajok irnak le.
@jewel79bp: Pont itt a lényeg. Az egész FB game cucc úgy van kitalálva, hogy ha nem community-zel benne, akkor eleve nem is tudsz érdemben haladni előre, tehát aki csak a játékért magáért játszaná, az marha hamar megunná, mert nem tud érvényesülni rendesen. És ezt hiba figyelmen kívűl hagyni, mert ez a cucc leglényege, ettől más, mint egy hagyományos flash causal cucc. (Nem jobb, más.) Az más kérdés, hogy oltári parasztság, imo, hogy a Zynga (meg nagyjából az összes többi fejlesztő) ilyen agresszívra hangolta a játékok spam részét. (Meg sok user is láma és nem észleli, hogy másokat idegesíthet, ha ő megengedi mindig, hogy tele legyen a profile-ja szeméttel. Ez egy ilyen tudatlanságból fakadó bunkóság.)
Ma már, ha nem osztasz meg dolgokat ilyen-olyan szájton akkor néznek "őskövületnek" vagy már majdnem halottnak is (Lásd: Aki nincs iwiw-en nem is létezik)!! @jewel79bp: igen én is valami ilyesmének érzem a kóbor teheneket és egyéb lényeketet!!

Az már egy másik kérdés, hagy ha főnök, család stb. meglátja ki is vagy te valójában (level25-ös paraszt) akkor megváltozhat a véleményük rólad (vannak az fv meredekebb cuccuk is a féjszbukon ugye), de ez is visszafelé is igaz lehet: ha a főnököd egy level54-es halgazda - ezzel az "infóval" pedig el lehet sütni egy-két poént is akár másnap!!

Ezek csak vicces kis divatdolgok, mindenki csinálja mert mindenki más is csinálja, kikapcsol 4-5 percre (pl egészségesebb mint a cigi) aztán majd eltűnnek szép lassan a temérdek adat között ami egy ilyen szájton keletkezeik day by day!! Ennyi még a cia-nak is sok, nemhogy a főnöknek! :)

Amúgy éljen a privacy settings!!
Bocs, h beleugatok, de rénszarvas sztem csak ürügy volt, hogy valami sokkal aggasztóbb dologra mutasson rá:

A FB és wiw és társaik privacy fronton erősen kérdésesek. És aki azt hiszi, csak annak van oka félni, aki "elkövetett valamit" (most bármilyen értelemben), az nagyon téved.

Tudjátok, mi történik, mikor megkísérelsz kijelentkezni a FB-ról? 20 lehetséges válasz, h miért, közülük legalább az egyik úgy hangzik, h

"Mert tönkretette a családi/szociális életemet."

ÉÉÉÉÉS, ezek után közli, h jó, mehetsz, de feel free bejelentkezni bármikor, ha később meggondolod magad. Tudniillik minden itt lesz ugyanúgy.

Az adatvédelem nem csak a hülyéknél kérdéses. A FB már akkora, hogy automatikusan magához vonzotta (réges rég) az összes szolgálatot, adathalászt, etc.

Szal bárki, aki abba ringatja magát, h "csak a barátaim láthatják", az nyugodtan elfelejtheti. És nem tudod, a következő rezsim vagy munkáltatód mit nem fog tolerálni és mit nem abból, mit oda feltettél.
Egyetértek!
De...
Zynga Poker!!! Na ez egy jó app... A farm meg a hal, meg a többi ócska végeláthatatlan mézmáz gügyü 3 éves szint.
@Spiro:
Az öszevont számok összevont adatbázisokat is jelentenek, vagyis minden érintett hivatal többet tudhat meg rólad, mint ami rá tartozik és még csak kérnie sem kell (mondjuk bírótól), hogy kiadják neki az adataidat.

Tudom, nincs mitől félni. Hivatal még nem élt vissza semmivel. Hivatalnokok pláne.

A pénz akkor is el lesz költve, hivatalok meg úgy is alakulnak, h nem kell oda bejárnod - és az olyanok vannak többen. Ez a belső logikájukból fakad.

Sőt, egy hivatalon belül is 12 átkozott papírra oda kell írni az adataidat- Annak pl nincs köze ahhoz, hány számod van. Hivatalokon belül is van még mit racionalizálni.
Ott a FB-os játékok mellett levő három reklám elég szép bevételt hoz a fejlesztőknek, plusz a világ gazdagabb felén van egy csomó élőlény aki képes IRL pénzből e-pénzeket venni, részint azért hogy a barátai lássák mennyire lazán megteheti hogy csuklóból konvertál a semmibe 5-10-50 dollárokat, másfelől meg azért mert konkrétan boldogabb lesz attól hogy fekete pajtája vagy übermegkirály facsemetéje lesz pl. FV-ben.

FV-nél maradva volt egy érdekes húzásuk: virtuális édesburgonya-magokat vehettél (limitált kiadás, naggggyon menő) valódi pénzen, megvásárlásával igazándiból támogatva valami hawaii parasztokat. Szerintem játékdesign-szempontból - érdekes ötlet volt összekötni adakozással.

Értelmetlen időelbacás, de ameddig van akinek igénye van értelmetlen időelbacásra addig lesznek ilyenek, sőt, még ilyenebbek. Ajánlom mindenkinek a Second Skin című filmet filmet megtekintésre, játékfüggőkről szól (jellemzően WOW) és a rájuk épült iparról. Az a hátborzongató.
"Viszont a legtöbb ember, amikor lyukacsos atlétában, két sör után valami szörnyű szemetet néz a tévében aprókat büfizve, akkor nem kapcsolja be a webkameráját"

Honnan tudod, hogy így viselkedik a "legtöbb ember", Bélám?
A Szeszélyes évszakokból?
Végszóra érkezett.
Mai Telegraph:
"Almost half of employers have rejected a potential worker after finding incriminating material on their Facebook pages, research has found.

Bosses are now using the popular social networking site as a tool to double check how likely it would be that their new worker would take a sick day for being hungover or on drugs the night before.

One in 10 were knocked back for boasting about drinking and drugs online, 13 per cent were vetoed for making racist comments and nine per cent were overlooked for placing racy photos on their Facebook page."

www.telegraph.co.uk/technology/facebook/6968320/Half-of-employers-reject-potential-worker-after-look-at-Facebook-page.html
@NoNickToday:
A személyes adatok kezelését a 1996. évi XX. törvény szabályozza, és az csak programozás kérdése, hogy melyik felhasználó milyen adathoz fér hozzá, ha egységes adatbázis van, bár ez sem szükségszerű (szerintem a közérdek szempontjából sokkal olcsóbb, hatékonyabb, és célszerűbb az egységes adatbázis, és legalább 4 igazolvánnyal lehetne kevesebb, ha a személyin lennének a lakcímkártya helyett ezek az infók – Én az APEH-ba integrálnám a Földhivatali nyilvántartás t, és a népesség nyilvántartást is.
Az ADÓ-, TAJ kártya amúgy is csak személyi igazolvánnyal érvényes, és még fénykép sincs rajta, így teljességgel értelmetlen a kibocsájtásuk.
Arpad, laposodik a szinvonal.

Probalom rendszeresen olvasgatni amit irsz, de sajna csak elegge ritkan sikerul ahhoz, hogy eszreveheto legyen a sulyedes. Pedig jo volt ez az elejen. Alig olvastam el, mar vartam a kovetkezo posztot.

De ugylatom elfogyott a puskapor. Multkor a kornyezetvedelem, most ez a bulvar szar. Nincs mar semmi amit egy "better Magyarland" erdekeben irhatnal?

Vagy megjavultunk?! Nem hiszem.
Menj szabira, toltodj fel - es majd varom a regi jo posztokat. Ezt a vilagmegvalto komolytalankodast meg hagyjad a tobbieknek.
@Benedic: "Idióta az a munkáltató, aki bármit letilt, mert nem képes megfelelő munkát adni és eredményt megkövetelni a beosztottjaitól. Ebben az esetben a főnök az alkalmatlan, nem a beosztott."

na ja, a főnök a hülye, mindig...

szerintem nem kell hozzá Samuelsont tanulni, elég Marxot, hogy az ember tudja, a munkavállaló eladja a munkaerejét és az idejét a munkáltatónak. így ha a kikötött munkaidőben nem a munkájával foglalkozik a munkavállaló, az szerződésszegés.
függetlenül attól, hogy a számítógépes munkakörök szinte mindegyikében van/lehet LÁTSZÓLAGOS üresjárat.
csakhogy én még nem láttam olyat, hogy ne lehessen kitölteni munkával a nyolc órát, akkor is, ha nincs ügyfél/bejövő számla/stb. és a munkaerő látszólag az utolsó Excel-táblával is végzett. ilyenkor jöhet a háttérmunka, végső esetben az (ön)képzés.
persze egyszerűbb a neten lógni, és valami hülye játékkal játszani.
és mivel nem lehet minden egyes munkavállaló minden egyes percét ellenőrizni, a munkáltató a legokosabban teszi, ha letiltja ezeket a webhelyeket.
ettől persze még ugyanúgy lehet lógni, de a legjobb, ha zárva tartod a "fegyverszekrényt".
@eo: "1. Miért, mi helyett, milyen szükségletet elégít ki? Hogyan és mire lehetne ezt az irdatlan emberi erőforrást (időt, kitartást, monotóniatűrést) felhasználni?"

A tévé helyett, gondolom. Shirkynek van egy jó cikke erről (bár ő a helyettesítődést illetően némileg optimistább): www.shirky.com/herecomeseverybody/2008/04/looking-for-the-mouse.html
Kedves Tota W. Arpad!

Az a baj, hogy Magyarorszagon az emberek mar semminek sm tudnak orolni, es mindent csak fikazni tudnak! Ha nem kell renszarvas, ne regisztralj a kib...ott facebookon es kesz.
Tudod, semmi sem kotelezo... Nem ertem, hogy miert kell mindent megszolni, lehurrogni, ocsarolni ebben az orszagban.
Igen, lehet, hogy mashol elkuld a paraszt egy renszarvast, aztan beul a Jeep-be, megiszik a starbuks-ban egy KV-t, majd bemegy egy pub-ba es egy tanyer csipos csirkeszarny(wings) mellett megnez egy kosarlabdameccset.
Es akkor mi van?
Ez a paraszt boldog, es eli az eletet. Sajnos Magyarorszagon a draga komcsi kormany sikeresen kiirtotta az emberekbol az osszes eletkedvet, es nem maradt mas, mint a fikazas...!
Mindent, es mindenkit szidni, utalni, irigykedni, megszolni, lekopni stb.

Jo a cikk, irjal meg sok ilyet!!!
@southcarolina:

Légyszi ne bátorítsd ezt a férget, még komolyan veszi...
Árpád, ha idegesítenek ezek a szarok, akkor tiltsd le. Ha meg az idegesít, hogy vannak emberek akik ilyen szarokkal játszanak, az meg már régen rossz. Én is többre tartom akár a PG1-et vagy a Combat Missiont ezeknél a szaroknál, de nem várható el mindenkitől hogy komolyabb stratégiákkal játsszon. Tolerálni kell mint a buzikat.

Csak egy írása volt Árpádnak, ami ettől is jobb volt:
amikor kirohant a nagyon amatőr, mindent lefényképező emberek ellen, hogy mi a faszért fotóznak állandóan, mikor tele a net képekkel. Oszt képes volt belinkelni a flickr-t. :)))) (ahová többek között az általa kritizált mindent lekattintó emberkék is felnyomják a képeiket...)
Hello!

Nem reklám, de a facebook szét tudja választani az ocsút a pelyvától.

Erre reflektálnék:

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2010.01.11. 13:12:55
@Agyalap: de rinyálok, és ha jobban megnézed, nem minden szar miatt, mert a farmville csak apropó. a megosztáskultúra szerintem aggasztó, és nemcsak adatvédelmileg. eleve az, hogy a fb és a wiw is defaultból homogén csoportként kezel mindenkit, aki "friend", széthasítja az intimitást, a személyes burkot, aminek pedig az a lényege, hogy erősen korlátos. hogy nem beszélsz meg mindent mindenkivel, és itt nemcsak arról van szó, hogy a prosztatarákját nem mutogatja az ember, hanem arról, hogy ezt az intim szférát eleve azzal is alakítod ki, hogy bizonyos kis személyes semmiségeket csak a szférán belül osztasz meg. nem feltétlen sötét titkokat."

Az elején volt vagy 300 facebook ismerősöm...aztán rájöttem ugyanerre, amit Árpi az idézetben ír, és levettem kb 270 ismerőst. :) sokan megsértődtek, bár a facebook nem jelez vissza, ha valakit kiveszel az ismerőseid közül.... DE egy idő után rájöttem, hogy kár volt.

A facebook ismerősök között lehet csoportokat csinálni. Az adatvédelmi beállításokban pedig be lehet állítani, hogy ALAPBÓL minden megosztott dolgodat ki lássa (nálam: melyik csoport... ez nálam az a 30 közeli ismerős aki eredetileg maradt a 300-bol). Aztán ha valamiért tágabb közösségnek szeretnék megosztani valakit, minden postnál állítgatható, hogy azt ki is lássa (de defaultból csak a szűk kör).

Igy ujbol elkezdhettem ismerősöket gyűjteni, de ők nem sokat látnak. :)

Én viszont látom őket, mert nem ismerik a fenti dolgot, höhö. :D

bakker, most elszóltam magam.

G.
@Tóta W. Árpád: ja, az én gyerekkoromban volt üveggolyó, mecsó, aztán megkaptam életem első LEGOját, meg volt diavetítő, meg könyv, mondom, könyv! mesekönyv! volt is gyerekkorom! talán még van is...
btw, minden vackot őrzök azóta is, ha egyszer lesz klambóm, odaadom neki, legyen neki is gyerekkora! ne legyen belőle miniatűr fogyasztó!
és volt meselemez is! a legjobb színészek meséltek! azokat is őrzöm a klambónak!
szegény mai gyerekek... csak az ájfón meg a nájki meg a péesakárhány...
no ezért most szívesen elkenném az arcod civ4ben vagy alpha centauriban! ami annyit jelent hogy teccett. :D

lol! szevasztok.blog.hu/2010/01/08/a_blog_hu_fejlesztot_keres

a felvételi követelményekhez be lehetne tenni a whitelist írási tapasztalat-ot
En meg hiaba mondom a gyereknek, vigye mar le a kutyat setalni, mert inkabb a halait eteti facebookon.
Érdekes, mintha a Blikk írna arról, hogy a Fókuszban kevés az objektív híradás és a korrekt tájékoztatás. :)
1. Éljen az autoplayer! Honnan tudod valóban játszik-e valaki. Persze egy virtuális játék autoplayer módban. Ez még virtuálisabb virtuális csalás.

2. Egyébkéntis, így védem a privacy-t: Van 1000 tök ismeretlen bejelölt barátom. Most próbáljatok megtalálni a valósakat.

3. Megjelentek a támadások is: Zynga barát-kereső fórumokban feltűnően csinos lányok kamu profillal " add me" felirattal

Ez egy új jelenség, 73 millió player majdnem olyan, mint a 2 milliárd légy. Tudjátok, egyél szart, 2 csilliárd légy nem tévedhet.
Itt kommentezik a sok barom, a tyúkok meg döglenek a farmon...
Ámen. Egyetértek. Nos az van, hogy az átlag birka ember (alkalmazott) nem csinál lófaszt sem. (mondhatni nem dolgozik) Bemegy a munkahelyre, aztán várja hogy mikor mehet haza. Minisztériumban dolgozót ismerek, aki bemegy, megnéz 1-2 filmet online, farmvill, chat stb. Ha véletlenül rábíznak egy kis melót (felhívni 1 embert, vagy megírni 3 mondatot) akkor azt hetekig halogatja és sír, hogy ő milyen elfoglalt. De persze a facebook halak mindig megvannak etetve, és valami filmet mindig van idő megnézni. Na mindegy. Röhej.
tótawé, nem lehetne a blogodhoz csatlakozni a facebookon?

akkor könnyen házhoz jönne a nettó butaság, nem kéne kattongatni... nem kéne főoldal sem, aminek a farvizén idepottyantam, jönne a szahar folyamatost
@southcarolina:
"Igen, lehet, hogy mashol elkuld a paraszt egy renszarvast, aztan beul a Jeep-be, megiszik a starbuks-ban egy KV-t, majd bemegy egy pub-ba es egy tanyer csipos csirkeszarny(wings) mellett megnez egy kosarlabdameccset."
Es mas sincs. Na hat pont ettol olyan hiresen unalmas hely Eszak Karolina. :)
Azért érdemes lenne arról is írni valami elmés kritikát, hogy akik FB helyett blogon vagy blogok kommentelésével töltik az életüket, ugyan mivégre teszik ezt?

Esetleg a szerző icipicit későn ébredt, és most hirtelen felfedezte magának az I hate Jar Jar Binks klubot. Kicsit lassan reagál a változásokra, de ugyebár nem lehet mindenki Schumacher.
Drágám, ez jobbára egy sznob nyafogás.
Ahogy írsz- remek.
Amit írsz- néha még cseppet demagóg is.
Persze magam meg olvasom,hozzászólok, ez is ostobaság, mert minek foglalkozom vele, ha nem tetszik amit írtál.
Tény, hogy egyszerűen letiltható az összes alkalmazás. Ahogy ugye a távirányító is működik, mert ritkán a "kés a hibás"
Tény, hogy huszonéve a testvéreim ágya mellett minden este verseket, meséket olvastam fel. Jelenleg felőttek és zaksón játszanak ostoba játékokat, de attól még a szocializációjuk rendben van.
Ezt most is megteheti bárki, NEM tiltották be sem a Momót, sem a Kis Herceget.
Tény, hogy van olyan hölgy a családban aki közel 60 évesen kezdett játszani, de ettől még remekül főzi az erdélyi kajákat, amiket otthon tanult.
Én meg hanyat- homlok büszke vagyok, hogy milyen jól kezeli a számítógépet, játékokat, és már egész jól ért angolul.
Nos ha bármilyen népséget, egyént cselekedeteinek egyetlen aspektusából ítélünk meg, sőt prekoncepciókat állítunk fel (értsd: játszik a FB- on, akkor már Szomszszédok közt-öt néz, meg ilyen olyan),akkor elvesztettük a jogot, hogy megítéljünk másokat. Fura ez.
Le kell tiltani ezeket, én is azt tettem. Azóta jóval kevesebb a szemét.
@Birtalan Balazs: A legó egy nagyon jó példa. De még jobb, amit a blogodon írtál, hogy milyen érdekes Tótát konzervatív pózokba helyezkedve látni.
Úgy tűnik, W-nek sikerült tudatosítania, hogy vannak heterók és melegek, vallásosak és ateisták, de hogy az emberek olyan specifikus dolgok tekintetében is különböznek, mint a facebook-alkalmazásokhoz fűződő viszony, a fényképezgetés vagy a discman-hallgatás a metrón... nos, ez az ötlet kihozza belőle a durcás nyárspolgár attitűdjét.

@omgwtf: "megint úgy tűnik, hogy az lesz a menő, aki valamit NEM csinál."
Ennél pedig kevés gázabb dolog van, főleg, ha az illető ebben határozza meg magát. Még a legkonzumidiótább, a közösségi oldalakat tükörbefényképezős egózásokkal berekesztő emós tinédzser is sokkal kevésbé gáz, mint a harczos antiemós, akinek egész online jelenléte akörül forog, mennyire megveti a konzumidióta emós tinédzsereket.

@GaZe: "Inkább legyél a szomszédom és küldjél 1/5-öd FUEL-t, vagy Red Presentet!"
Hova küldjem a meghívót?XD
f@szbuk egy idegesito vacak. kb 2 éve adtam föl a bökdösésküldés, ölelgetés, virágoskertbe ültetett virágok és a fityfranc kvizek özönének idején. btw ki a rossebet érdekel, hogy az áttételes ismerősnek az üzenőfalára ki írt milyen marhaságot? kb nonstop szappanopera volt a főoldalon mert mindenki mindenkit meg akart dugni, ezért szanalmas "flörtölő" kommenteket hagyott más uzenofalán, képe alatt stb. és ezt belenyomta a pofámba bejelentkezéskor...
Azért a civnek is megvan a káros oldala. Pl nem lehet keveset játszani. :) Vagy nekiülsz, és órákig, esetleg napokig tolod (mint én most egy ideje), vagy sehogy. Csak az 15-20 perc, amíg belerázódsz, és kigondolod, hogy mi merre mennyi a következő x körben (50-100 év, akármi). Cserébe viszont vannak tanulságai, bár lehet, hogy egy az egyben nem feleltethető meg a valóságnak. (Biztos.)

Mondjuk szerintem ez évente 1-2 alkalommal belefér. Többször nem.
Life is life.
Nem vagyok se tini se vén, se fasz, de szeretek farmozni. Nem a megosztáson van a hangsúly, szerintem ezt rosszul érzékeled. Az elején nem is volt szomszédom, ismerősöm is csak öt, mégis jó volt.Farmozni járok a mai napig a facebookra, nem megosztani. Aztán olvasok, megnézem azt az egy sorozatot, amit szoktam (House), meglocsolom a növényeimet, ha kell (mert igen, vannak igaziak is), és dőlök az ágyba. Nekem ez a kikapcsolódás, és ettől még nem érzem magam szánalmasnak. Terepasztalon vasutazni miben más?
Én is lementem tegnap a cipőboltba és CIPŐT árultak! Érted bazmeg CIPŐT a cipőboltban. Nem hiszem el az embereket. Hova tart ez a világ!!?!!!!!!444négynégy
@southcarolina: "Sajnos Magyarorszagon a draga komcsi kormany sikeresen kiirtotta az emberekbol az osszes eletkedvet, es nem maradt mas, mint a fikazas...!"

Látszik, hogy messziről osztod az észt. Magyarországon nincs komcsi kormány olyan jó húsz éve. Az emberek életkedvét nem a kormány írtja, hanem a politikusok (erős túlzással).

"Mindent, es mindenkit szidni, utalni, irigykedni, megszolni, lekopni stb."

Lehet, hogy abbahagyják, ha megnyerik a következő választást, bár kétlem, hogy 15 évi acsarkodás után képesek még emberi arcot ölteni.
Húúbazzeg, én milyen régimódi vagyok...
Ha akarok valakitól valamit, felhívom vagy küldök emilt.
Sőt, van, hogy találkozom az illetővel! Tudom, hihetetlen.
Igazi, élő csirkéim vannak.
Macskáim vannak, nem lehet őket napokra félretenni.
Liba is van. Igazi hangon gágog. Etetni, itatni kell.
Az akváriumokat időnként pucolni kell.
A kék ráknak olykor gilisztát ások a kertben.
Ha nem kell egy hírlevél, lemondom.
Spamszűrőt használok.
Teát, kávét valaki...?
Miért pont 2010-ben tűnik fel valakinek, hogy a "net elitkor" elmúlt, vége.
Nagyobb a felhozatal és egyre több a selejt, de hát ez várható volt. Viszont mi meg jól elszórakozunk rajtuk és megélünk belőlük.
ööööööö, olyat nem lehetne, hogy rendes, ingyenes és főképpen komoly stratégiai/kardozós/varázslós/tankos stratégiákat lehessen játszani az fb-n? Előbb-utóbb remélem ez is eljön, mert nagyon nem szerettem a flash játékokat, de most már vannak komolyak. Ha már fejleszteni akarnak, én szívesen foglalnám el összes ismerősöm kib. farmját és dobnék rá napalmot, vagy küldenék rá sáskajárást 97+ szintű varázslómmal, az akváriumokat meg tengeralattjáróval támadnám, de azt hiszem várnom kell, mire rétegizlésűeknek is lesznek játékok a közösségi siteokon. Ha pedig a főnök betiltaná a játékot, akkor azonnal küldenék otthonról egy gombnyomással két ukránt védelmi pénzért, mert a főnök biztosan munkaidőben játszik és látnám a fejét, amikor kinyitja a büdös kávézóját reggel, hogy csinosítgassa két klikkel.
Hű, Árpád.
Minden tiszteletem. Ilyet még nem olvastam tőled.

Örülök, nagyon. Jó lett az írás, remélem, ott is üt ahol kell neki...
Intelligenciafüggő (is), hogy ki mivel tölti az idejét, és hogy mennyire értelmes vagy értelmetlen dolgok kötik le. Értelmes ember például nem kommentel az indexen napi 4-nél többször, és nekem pl: már három megvolt.
Csók.
@DG: sokkal jobb ez a tema, mint a dogunalmas belpol posztokat olvasni.
Szia Árpi!

Vehetsz légitársaságot is, és irányíthatod kedvedre!
Egész jó vállalatirányítási szimulátor, és nem utolsósorban érteni kell a gépekhez is, meg a légi fuvarozói piacokhoz... ;-)
Amellett a fontos részlet mellett megyünk el, hogy ezek a megjelenő szutykok nem csak azt a célt szolgálják, hogy valamelyik magát munkahelyen malálra munó ismerősöm engem megpróbáljon megajándékozni, hanem ezekben az üzenetekben van az előrejutás kulcsa. Én is nevetségesnek tartom, amikor családi banzáj közepén az 55 éves nagybátyám félrehúz, hogy a csajomnak szóljak má, hogy vegye fel őt szomszédnak, különben NEM TUD VENNI TRAKTORT és fú! A másikban pedig csak úgy tudsz energiát kapni, ha ÜZENŐFALON KÉRSZ. Na amióta ez van, azóta nem játszom. Undorító. De háliste' megkímélték az oldalt a tömeges elvándorlástól a Hide gombbal. Embere válogatja, úgy vélem.
@tucano: "én szívesen foglalnám el összes ismerősöm kib. farmját és dobnék rá napalmot, vagy küldenék rá sáskajárást 97+ szintű varázslómmal, az akváriumokat meg tengeralattjáróval támadnám"

Király! A nap kommentje! :D
"igazi feltörekvő szegmens, super hot. azonban üzleti modell, az nincs mögöttük."

Bezzeg a blog pont hu mögött van.
Hosszú távon is életképes.
:)
Ó! Árpád! Csaknem jársz te is az instructables.com-ra? Ugyanis azok a hangszórók szinte biztos, hogy onnan valók :P Én speciel meg is csinálnám őket, ha nem lenne olyan irtózatosan drága. Van asszem a kicsi, amelyikbe nem fér bele a hangszóró 10 dolcsiért, és a nagy, amelynek viszont 200 dolcsi darabja.
Na de ON:
Fura, hogy nem én vagyok az első, akinek elege lett a Facebook-on a mindenféle marhaságból, és aki már egyszerűen szarik rájuk. Viszont jó, hogy eszembe juttattad a Tropico-t, megyek, megkeresem valamelyik torrentoldalon :)
Benedic

"Idióta az a munkáltató, aki bármit letilt"

Vagy szeret olcsón megoldást találni a problémára.

idelle

"és mivel nem lehet minden egyes munkavállaló minden egyes percét ellenőrizni, a munkáltató a legokosabban teszi, ha letiltja ezeket a webhelyeket.

De lehet, akár minden egérkattintást. (Ez a drágább megoldás)
Érzem nem leszek sikeres, nincs faszbukom:)
Hogy ON legyek: nem jelentkeztem be a feszbukba, és pont ezért, mert felnőtt, kereső embernek sem ideje, sem ereje nincs gyilkolni pl. a macsekokat szippantós kocsival (hogy a ezt a baromságot hozzam példaként), valamint nem is értem, hogy nem veszik észre, hogy ezzel a Péter Pán effektust növelik. Csodálkozunk, mennyi megnemértett pszichopatával vagyunk körül véve??? Undoríííító!
@Wave: mekkora pofára esése lesz, ha egyszer szembesül a valósággal!!! A te felelősséged, hogy vitruális helyett a igazi hallal szembesüljön!! Majd agyoncsap virtuálisan, és ha sokat idegesíted a valósággal, a valóságban is...
@Letícia: Ennyire azert nem dramai a helyzet. :) Van jopar valodi haziallata, gondozza is oket, es sokat jarunk kirandulni. Inkabb egyfajta gyerekes sikerelmeny-hajhaszas ez...
@Tóta W. Árpád:

"a fantasy eo ipso szar, ha kell, majd egyszer arról is, bár Lem már megírta"

na, azért ez így erős. az _átlag_ valóban az, ahogyan az _átlag_ sci fi is fos. de azért egy gyűrűk ura meg van írva, végtelen történet dettó.
facebook, iwiw...etc a jelenlegi működési módjaikon + játékos és kevéssé játékos dolgaik nagy része:
jaja, én is ezeket gondolom.
@Wave: baromság! Dilihopp ez a gyerekes sikerélmény hajszolás. Én valahogy a felnőtt sikerekre áhítozom és teszek meg érte mindent az életben, és nem csapom be magam virtuális műmájerkedéssel!
@Tóta W. Árpád: "mert egy desktop játékot nem indíthatsz el munka helyett, mert nem tudsz elég gyorsan kilépni, amikor arra jár a boss. és biztos van olyan munkakör, ahol egy kis játszás nem árt, de mondjuk azon bárki felbaszná az agyát, ha a postáskisaswszony vagy a pénztáros azért váratná meg, mert a disznója hasát vakarássza a farmville-ben."

A múltkor voltam üzemorvosnál, a nővér beengedett, de a vizsgálat mindaddig nem kezdődött el amig a doki akkurátusan el nem mentette a játékát (valami fantasy izé lehettet ránézésre, én nem értek ezekhez), majd szépen kilépett, és nagyon csúnyán nézett rám, hogy mit zavargászom itt holmi vizsgálatokkal amikor ő játszik.
(Ennyit az egészségügyről is, ez nem pénzkérdés...)
na ez a kemény, amikor valaki 22 és félezer fórumhozzászólással a háta megett ekézi a virtualitást.
Ez egy szar cikk, mert Tóta W. úgy ír benne, mintha ő lenne az atyaúristen, de gondolom a játékot ki se próbálta. Biztos bántja a dolog, hogy sok ember ilyen kevéstől is boldogabban érzi magát egy kicsivel.
Sosenem értettem azokat, aki flashjátékokon pörögnek egéz nap.

Ahogy azt sem, egy nemtommilyen bölcsész szakos TDK-ra hogy engedték be a flashjátékok fejlődéséről szóló előadást.
@Tóta W. Árpád: "a fantasy eo ipso szar, ha kell, majd egyszer arról is, bár Lem már megírta."

Lem a Star Trektől kezdve a kortárs fényképészeten át a szexig mindenről megírta már, hogy eo ipso szar.
Amíg azt az Egymás szemében-hülyeséget tolod azon az egypontnullás iviven, addig ne szidd a farmville-t, oké?
süti beállítások módosítása