W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Szellem a gépben

2009.07.21. 06:00 Tóta W. Árpád

A hit hegyeket mozgat, és ha a hegy éppen a hit útjában áll, akkor annál rosszabb a hegynek.

Nem a kereszténységről van szó, azon túl vagyunk. A hitet sokkal szélesebb értelemben értjük, ősibb, atavisztikus, elemi hiedelemről van szó, név szerint a kísértetről. A hazajáró lélek a halál utáni élet legkézzelfoghatóbb megjelenése, és gyakorlatilag mindenfajta kultúrában jelen van. Primitív képzet, még a mennyország és a pokol feltalálása előttről, amikor úgy képzelték a továbbmenetet, hogy ugyanebben a világban lehet őrültködni, láthatatlanul, falon átsasszézva, vidámparkban nem fizetve, női zuhanyzóban leskelődve.

A kísértet egyértelmű képződmény: egy fő elhunytból egy darab bolygó lélek áll elő, aki a  hagyományos ikonográfia szerint M65 mintájú lepedőben teljesít járőrszolgálatot a kedvenc tartózkodási helyén. A kísértetvadász mindent szögnek néz, úgyhogy a klasszikus ábrázolás mellett az elhaltak számlájára írja a gyanús éji zajokat, a poltergeistet, a hőmérsékleti és mágneses ingadozásokat és a hallucinációkat is. Kísértet az elmúlt tízezer évben nem bántott senkit sem, de azért illik tőlük tartani.

A kísértettel száz éve szeánszokon, társas összejöveteleken lehetett kapcsolatba lépni, a vonal végén bejelentkező lélek kezdetleges grafikus felület, az ouija-tábla segítségével kommunikált, poharat vagy pénzt használva kurzornak. Ma ilyen szellemidézéseket szinte kizárólag tizenévesek végeznek, röhigcsélve. A profi halottlátók egyéni ügyfeleket szolgálnak ki, számlaképesen, saját rendelőben. Már ez sem közösségi élmény.

Az utolsó szalmaszál

A huszadik század vége új életteret kínált a kísértet képzetének. Ehhez kellettek egyrészt az olcsó digitális fényképezőgépek, másrészt a lehetőség, hogy bárki megoszthatta az interneten a paranormális élményeit. Addig viszonylag keveseknek adatott meg, hogy szellemet lássanak, de egyre jobban feszíti őket, ahogy olvassák, hogy már mindkét szomszédasszony látott olyat. Akkor már nekik is kell legalább valami alapszintű, fapados, egyhármas szellem.

„Orb” akkor keletkezik, amikor gagyi kompakt fényképezőgépünket éjszaka, autofókuszon kattintjuk el, és a levegőben valamilyen szennyeződés lebeg a lencse közelében. Ez lehet porszem vagy bogár, a gép kövér aurával bíró, fénylő gömbként fogja ábrázolni, amire aztán azt lehet mondani, hogy bolygó lélek. Elvégre lelket nem látott még senki, de egy ilyen eszenciális valamiről könnyen elképzelhető, hogy golyó alakú. Lassú zársebesség mellett azt is megörökíthetjük, amint a gömb táncol a levegőben, kifejezetten szellemszerűen, vagyis céltalanul. Végül is hová sietne egy szellem?

Ennek a jelenségnek a magyarázata közismert. Reprodukálható, egyértelmű, nem kell hozzá médium, csak egy kamera és muslincák, vagy porfelhő. Egyszerű fotózási hiba. Ettől még nincs kizárva, hogy vannak kísértetek, de speciel az orbra sokkal valószínűbb magyarázatunk is van, szóval ezt az ebet kötni ehhez a karóhoz olyan buta makacsság, mint a villámot még mindig az isten nyilának nézni.

De mindhiába: a szellemvadász honlapokon egymást érik a titokzatos orbok fotói, és a hinni akarók tudják, hogy ők kísértetet láttak. Nem a saját szemükkel – az orb ugyanis szabad szemmel nem látható, mert az agyban jobb a processzor, mint a turista-kamerában –, de lefényképezték, megjelent a túlvilág, személyesen előttük. Tehát van másik létsík, van élet a halál után, van lélek.

Jó ez így nekik. Nehéz legyőzni a késztetést, hogy mindegyiknek a fülébe ordítsunk felvilágosítólag, de nem lenne igazából semmi haszna. Nem árt ő a légynek sem, csak szeretne hinni abban, hogy az élete jelentősebb és főleg tartósabb annál, amit a biológia, a csillagászat és az orvostudomány állít róla. Akceptálható naivitás. Meghalni nem jó, a végleges megszűnésnél minden opció elfogadhatóbb. Egykor aprólékosan kidolgozott rendszer kínált feloldozást, az egyház megmondta pontosan, mennyi purgatórium után milyen komfortfokozatú mennybe kerül a delikvens, ha elhiszi a keretsztorit. Ez a mitológia azonban megdőlt, a vallás válságba jutott, a képregény nevetségessé vált. De a helyén nem a biológiai bomlást elfogadó, a genetikai továbbéléssel megelégedő szovjetember jelent meg, hanem az ősi hiedelmekhez visszanyúló, a barlanglakó bizonytalanságába visszazuhant, babonás állat. Kezdhetjük elölről.

Agnosztikus hiszekegy
Szellem a falban



Címkék: ufó homályzóna

207 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr621258008

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Empíriokriticizmusok az EU-tagság körül 2009.07.25. 12:37:08

Öt éve vagyunk tagja az Európai Uniónak. Amolyan kisjubileum ez, amely alkalmat ad arra, hogy megvonjunk egy mérleget, gondolatokat fogalmazzunk meg első benyomásunkról. Egyszersmind feltegyük a kérdést önmagunknak: van-e értelme tovább, s ha igen, mil...

Trackback: Ember a Marson 2009.07.21. 15:10:15

Az egész világ (de legalábbis az a része, amelyiket egy kicsit is érdekel az űrkutatás) a holdra szállás évfordulója körül pörög. Természetesen ennek kapcsán boldog-boldogtalan előszedi a már jól ismert, csontig rágott és megcáfolt konteókat is. Én is ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még jó, hogy jelen van a politikai uborkaszezon mindent belengő szelleme. Ha nem lenne, miről írnál most?
@Smooth binary:
Azé' én szívesen megnézném a képednek az exif adatait. :-)
@Smooth binary: fentebb van, aki azt mondja, hogy te vagy rajta, én nem értek hozzá. kettőt viszont hadd. egyik: van a pareidolia nevű emberi reflex, amiatt látunk arcokat a füstben, öntött ólomban, olajfoltban, felhőben. egyszerűen belelátjuk, így van drótozva az agy.

a másik, hogy én is most voltam az állatkertben, és rendkívül felbaszott már a végére a sok hülyemagyar, akik valamiért úgy gondolják, hogy nincs még elég fénykép zsiráfról és fókáról, nekik is le kell kapniuk a zsiráfot, amint áll.

azt még megértem, amikor a kisgyerek kezébe nyomnak egy kekszet, és lefényképezik, ahogy eteti a sünit, de magát az állatot mi a kurvaanyjának fényképezi? és megy végig az egész állatkerten, és nem nézi az állatokat, hanem fotózza.

egyéb eseményeken is megfigyelhető, történik valami érdekes, mondjuk egy hegyomlás, és a sok majom nem arra figyel, hanem a mobilját baszkurálja, hogy ő lehessen az ezredik, aki levideózta 200*180 pixelben. phöe!
hu.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newton

Felfedezte, hogy a fehér fény miből áll. Komolyan rosszul vagyok, ha a fizika alapjaival nincs tisztában valaki és ennek hiányában roppant okosnak hiszi magát. Az, hogy pl. Agatha Christie is sorra kicikizte őket a krimijében, az nem elég?:)) Amerikai trendi ez is, holott ha csak egy kicsit néz tévét az ember a amerikai adásokból (Zone valami, ahol szellemeket üldöznek és látnak Gyurcsók típusú emberek), rájöhet, hogy a műveletlenség náluk igazi előny.
Én sem hittem a szellemekben, amíg éltem.
Árpád, ha jól emlékszem, ígértél egy írást az Argentin oldalazó törpéről is.
Anno, volt egy katonatársam, aki 3 db lőszert szétszedett, s a lövedéket ezüstgolyókra cserélte. Éjszakai szolgálatoknál mindig készenlétben tartotta azokat is, bár soha nem volt rájuk szükség.
@Tóta W. Árpád:

Vannak régebbi bűnök is... :)

w.blog.hu/2007/03/26/the_final_countdown_i


"Holnap Európa Lelkével folytatjuk, szóval akit nem érdekel Európa Lelke, annak holnap nem kell jönnie."
Még mindíg nem értem a dolgot. Fényes nappal, szobában készült képeken is láttam ilyen gömböket. Teljesen szabályos mintázatuk van. Hogy lehet ez?

Ami mégis valamilyen optikai jelenségre utal, hogy minden ilyen gömb, amit láttam különféle képeken, egyforma. Szabályos gömb, kerek forma, szabályos mintázatokkal, amelyek egyformák (annak tűnnek). Ha valami esetleges jelenség lenne, gondolom eltérnének a mintázatok.
"van a pareidolia nevű emberi reflex, amiatt látunk arcokat a füstben, öntött ólomban, olajfoltban, felhőben. egyszerűen belelátjuk, így van drótozva az agy." - szerintem az agyunk úgy is van drótozva, hogy azt higgyük, túlvilág is van, meg szellem, meg valami a fizikai világon túl.
@Elveszett Angyal, aki Vicinális Dugóhúzót keres:

nem csak bogarak és szennyeződések okozhatnak ilyen gömböket, hanem a lencsék is. Az egyik a leghíresebb ilyen jelenség a lens flare ( en.wikipedia.org/wiki/Lens_flare )
Ez annyira gyakori, hogy még a számítógépes grafikákba is beleteszik, hogy úgy tűnfön, mintha kamera/fényképezőgép rögzítette volna.
@Non est volentis:
@Tóta W. Árpád:

Elmaradt ígéreteid vannak, Árpád. Kevesebb politikát, több oldalazó törpét.
@Lord_Cica: mondjuk ez a jelenség inkább tiszta karikákat csinál, nem mintásakat, ahogy nézem...
@Elveszett Angyal, aki Vicinális Dugóhúzót keres: épp ellenkezőleg. egy ilyen orb az homogén. ha mintákat látnánk benne, vagy teszem azt torgyánjózsef alakú lenne, az volna furcsa.
valaki linkelt már wikipédia szócikket (orb), ott le van írva.

OFF:
@w: az állatkertes fotózást én sem értem, de elég sok fotóbuzi ismerősöm van, és megszoktam, hogy a legérdektelenebb szart is meg kell örökíteniük! nem tudom, miért. a büdöséletben nem nézik meg többet, de le kell fényképezni!
plusz még George Carlin egyik szösszenete ugrik be, aki az egy órás fotóelőhíváson akadt ki. hogy ki a tökömnek kell fotó arról, amit épp az imént látott? milyen nosztalgia köthet egy embert a "nem sokkal ezelőtt"-höz?
@omgwtf: ezek az orb-körök mintásak. van szélük, peremük, középpontjuk és szimmetrikus, körkörös alakzatban rendeződő mintázatok vannak bennük. nézd meg jobban, még a kitett, nem nagyítható fotón is látszik. nem csak sima foltok.
@wice:
Nem tudom mik ezek, még nem jártam utána.
Lehet Te tanultál róla (vagy csak blöffölsz?).
Tényleg látom ezek a vackokat, gyerekkorom óta.
Azonban egy pislantással elmosódnak sokszor azonban ugyanazok a struktúrák jelennek meg, ami azt bizonyítja hogy a szemhéj mossa el őket (felfelé/lefelé), majd újra süllyedve láthatóvá válnak.
Nem szoktam egész nap ezeket nézegetni.
Max egy-két órát.
@Bio74:

"Hah, no politika, no FI**SZ, M*P,SZ*SZ? Milyen üdítő! Remek!
Respekt!"

hahh, vakvarnjútska !!

te nem látsz át a szitjának az ő lükáján !
ez egy burkolt orb(án)ozás !!

bizonyságul :

millesei 2009.07.21. 12:17:48
"Kezdjem én? Oké: mocskos fidesz!!!"
@omgwtf, @w: pár éve már divat a fotózás és akik ennek hatására kezdik el vagy éppen olcsó tanfolyamot végeztek, ilyen helyeken kezdik a gyakorlást. Egy állatot könnyebb lefotózni, mert az semmi extrát nem tud, a beállítással se kell sokat szenvedni. Aztán meg lehet mutogatni fűnek-fának, de jó dolga van a fotósnak!
@Tóta W. Árpád:

Soha nem értettem azokat az embereket, akik hisznek a halál utáni életben, vagy hasonló "megoldásokban" és ezért mindenféle ostoba szabályokat követnek.
Nem sokkal jobb tét nélkül normálisan élni, aztán maximum a vége után jön a level 2?

Elég sz@ar napom volt, de a zsiráfos dumád feldobott így a végére.
khm... szellemes volt!
Mi kísértetek már rég nem járunk szeánszokra, hiába is hívnak. Mióta a tinik kedvenc elfoglaltsága lett minket előrángatni a szerelmi ügyeik miatt, inkább hanyagoljuk ezeket az alkalmakat.

Cserébe inkább kommentelünk... ;-)
Nem tudom, lesz-e átfedés valakivel, bocs előre is, a hsz-ekre most nem fussa!:)

Azért nem olyan pofonegyszerű ez, bár ha némileg szkeptikus vagyok magam is...
Az ódon várakban bolyongó, fehéresen áttetsző huhogókkal szemben, mindenképp:)

De.

Tv-m távirányítójával, nem egyszer tenyereltem egy bizonyos Zone Reality sorozatba, aminek néhány részét, csak véletlenszerű kapcsolgatásaim okán láttam, bár általában sosem az elejétől, a lényeget viszont rendre elcsípve.
Azt hiszem, "Túlvilági nyomozók" a címe, tán még most is megy.

Namármost.

A dok.filmsorozat azon komoly bűneseteket tárja a néző elé, amiket a rendőrség, kifejezetten a médiumok segítségével, az ő különös képességük iránymutatásai alapján derített fel.

Ezek az intuitív emberek (érdekes, a sorozatban eddig csak nőket láttam) nevüket és arcukat adják a műsorhoz, /jó, jó, tudom, a Gyurcsók is:)/s mondják el az adott ügy kapcsán való megérzéseiket, "látomásaikat", beszélnek az "üzenetről", ami "odaátról" jön, arról és a' helyen a fájdalomról, amit az áldozat érezhetett halálközeli pillanataiban...

Oké, eddig mondhatjuk, szélhámosság.

De a műsor megszólaltatja ám az örök kétkedőket, az aktuális eset nyomozóit is!
(Akik bizonyára presztizsféltésből, meg hát különben is, hogynézazmánki, hogy egy civil nőszemély, egy médium, vagy mifene fogja el nekíjjük a tettest!?)

Szóval, dramaturgiailag hibátlan!
Mert a végén, maga a nyomozó hitelesíti a médium történetét!

Az erre születettek közt is van egy, akit már láttam vagy 3X, őt, mint mondták, gyakran felkéri a rendőrség, kiemelkedő adottsága miatt. Ahány eset, annyiszor trafált a helyszín leírásába, az áldozat halálának módjába, és annak hollétébe, elismerték, ezen nyomozások sikere, gyakorlatilag az ő érdeme volt.
Amúgy teljesen hétköznapi, kedves, amolyan nagyiszerű asszony.
Semmi hókuszpókusz, se fekete macsek, se varázsgömb, - oké, egy kis transz, belefér, a kamerák mögött:) - csak - ahogy említette - valamiféle más lelki dimenzió ilyenkor...
Intelligensen beszélt erről, és valahogy ugyanígy csinálhatja azt a nem tudom mit...

A részekben megszólaló rendőrnyomozók mindegyike pont így kezdte, mint Te Árpi:)))

Aztán a kamera előtt ismerték be, milyen döbbenetes volt addigi elutasításuk, szkepticizmusuk kénytelen felülírása, amikor tényeket láttak, láthatatlan "tényezők" sugallatára...

Aztán meg a NatGeon volt egy másik, legalább ennyire érdekes film a halálközeli élményekről, amiben a klinikai halált átélőknek, meglepően egybehangzó állításai voltak bizonyos testen kívüliségről, valamiféle, addig nem tapasztalt nyugalomról és csodás fényről, majd szerető szülőről, rokonról, aki beszélt hozzájuk, és visszaküldte őket...

Azt egyébként tudtad, hogy egy amerikai fizikus "kimérte" a lélek "súlyát"?!
Én se hinném, de esküszöm igaz, beszélt a kísérletről, ezt meg tán a Discoveryn láttam.
Dögöljek meg, ha emlékszem, hány mikrogramm, de hogy volt neki, az biztos!
Néha már azt hiszem, azért tágul folyamatosan a világegyetem, hogy elférjenek/jünk:)Árpi lelkem, neked is lesz ott hely, majd talizunk!:)))
óbazz, aszittem ez valami szimbolikája lesz valaminek - szóval végigolvastam. most már csak az a kérdés, hogy minek.
Azert, mert valamit meg nem tudunk megmagyarazni -az csak annyit jelent, hogy nem irtuk le tudomanyosan. Es majd a lelek is le lesz irva meg lesz merve osztalyba lesz sorolva es akkor nyugi lesz. ha vandorol akkor is. ha nem akkor is. nohat.
rend a lelke mindennek.
Még hogy nincsenek baljós kísértetek!

Hát a Lendvai, Zánkán, az ifjúsági találkozón, micsoda?!?
Hoppá, az "ijesztgetős" jelző meg véletlenül lemaradt az előbb...
@hölgyválasz:
"Ahány eset, annyiszor trafált a helyszín leírásába, az áldozat halálának módjába, és annak hollétébe, elismerték, ezen nyomozások sikere, gyakorlatilag az ő érdeme volt.
Amúgy teljesen hétköznapi, kedves, amolyan nagyiszerű asszony."

Létezik egy tulajdonság, a zsenialitásnak egy fajtája, amit angolul serendipitynek hívnak, magyar nevét nem tudom. Lényege, hogy nagyon hiányos, sőt részben hamis információk alapján is helyes eredményre jut. (Megtalál elveszett holmikat, rábök az igazi bűnösre, megálmodja a benzolgyűrűt, stb.)
@hölgyválasz: testen kívüli élmény simán elérhet bárki, ha tud meditálni vagy ha hipnotizálják...az nem kunszt. Én láttam ott pasit is, én sajnos nem tudtam végig nézni egyet se, mert nem kötött le és nem hittem nekik És jó amerikai módra 20 perces etapokban mindent elmondanak 9x, és az egész sztori max. 10 perc, de egy azt óráig magyarázzák.

@Walter Melone: :DD
@Letícia-Charlotte in SBp, szupi kisautó eladója:

Kezdem azt hinni, csináltál már ilyen kunsztot magaddal, amilyen fölényesen kinyilatkoztatsz, degradálod azokat, akik esetleg tényleg átélték, külső mahináció nélkül is.

Persze némi kétkedés bennem is átfutott, (az amcsik erőletett túllihegései engem is bosszantanak)de miután én hiszek abban, hogy létezik valamiféle folytatás a földi lét után, úgy nem zárkózom el ennek lehetősége, ezen emberek őszintesége elől sem.
@anyátok:

Ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni...
Nevezzük akkor különbejáratú zsenialitásnak, amivel úgy és azt csinálja, amit és ahogy...

A műsor célja, nem ebbéli különleges képességének elemzése, mikéntjének feltárása volt, így nem tudhatjuk, ő ez a kategória - e, amit Te említesz...
@anyátok: én ezt a srendipittyet :) én abban az értelmében ismerem, hogy _véletlenül_ tesz valaki olyan felfedezést, _amit nem is keresett_.

Pl. Uránusz, kozmikus háttérsugárzás, Röntgen, rádióaktivitás, egyéb hasonló jelentéktelen dolgok.
:)

@Tóta W. Árpád: Baromira nem mindegy, hogy egy tucatzsiráfot nézegetsz, vagy _azt_ a bizonyosat, amit tenmagad hasítottál ki a végtelenből. :)
@tulok ex betonputtó:
"Uránusz, kozmikus háttérsugárzás, Röntgen, rádióaktivitás, egyéb hasonló jelentéktelen dolgok"

Nem tudom. Lehet, hogy a benzolgyűrű nem is a legjobb példa, mert Kekulénak (remélem, így írják) minden információja megvolt, csak az istennek se tudta összerakni.
Tény, hogy ilyen létezik és mindenféle megérzésről, meg ilyesmikről beszélnek, de szó sincs ezoterikákról. Spéci képesség, majdnem zsenialitás.
@Rorschach: De arról kiderült, hogy Szekeres Imre, nem?
@tulok ex betonputtó:

Szia Tulok!:)

A Kekulé is biztos csak véletlenül srendipittyentette össze azt a benzolgyűrűt:)

Végül is, Newton, tényleg véletlenül jutott el a tömegvonzás felfedezéséig, pedig ő aztán nem volt hülye!:)
Ki tudja, ha nincs az a fa, ha nem áll pont alá, vagy ha az alma nem elég érett, s nem pottyanik épp a fejére, feltalálja-e egyáltalán?:)
ez a serendipity szerintem is a véletlen felfedezés lesz.
de arra, amit anyátok ír (mármint az "anyátok" nickű kommentelő, ha vki most kapcsolódna be :D), sz'al arra is van kifejezés: cold reading a neve, és lenyűgöző dolgokat tud művelni, ha jól csinálják. bűvészek, vagy pontosabban a mentalisták előszeretett eszköze, hogy egy egészséges vattafakk kurjantást csaljanak elő a gyanútlan alanyaikból.
(www.answers.com/topic/cold-reading)
who you gonna call? Ghostbusters!

www.youtube.com/watch?v=LZw87CSV-o4

LOL. i ain't afraid of no _goats_!
Árpi kihagytad a hiedelmek közül a "piac önszabályzó láthatatlan kezét" amit még senki se látott de mégis hitelt kellene adni neki :]
Pedig ez közelebb áll a hiedelmekhez mint az összehordott katyvaszod.
Legalább foglalkozz fél órát a témával mielőtt nyitsz egy topicot jó?
köszi. :)
@hölgyválasz: ja, nagyon jó ráéreztél, hírhedt boszorka vagyok, és ismerem a dolgok menetét, azért írtam, azt amit! Szóval ne higgy a szemnek, ez a lényeg, de több szakmai trükköt sajnos nem árulhatok el!!;):?
- Egy napon, mikor Micimackónak semmi dolga nem akadt, eszébe jutott, hogy tenni kéne valami nagyon fontosat. Elment tehát Malackához, hogy meglesse, mit csinál, de Malackánál éppen akkor senkit nem talált. Így hát elindult hazafelé, miközben sűrűn hullt a hó, arra gondolt, hogy otthon talán akad egy kis ennivaló. Hogy kimelegedjék, ugrándozott, s jó nagyokat lépett, s a hidegre való tekintettel énekelni kezdett. Minél inkább havazik, annál inkább hull a hó, minél inkább hull a hó, annál inkább havazik.
- Ja.
Ja, az LSD-t elfelejtettem.

en.wikipedia.org/wiki/Serendipity

@hölgyválasz: Szia, Hölgyi!
@anyátok: Az ezotéria nekem sem annyira jön be, de jókat lehet mulatni rajta.
-Na,ki legyen a következő felelő?Gyere csak leninke,tanultál?
-Mi az élet értelme,leninke?
-Tanulni,tanulni,tanulni oszt örökké fogok élni.Azért születtem.
-Na,az b...na be,hogy örökké éljél,aztán kisértetként maceráld az EU-s polgárokat!
-Tudod leninke azért születtél,mert akkor háború volt és a szüleid nem tudtak kotont venni.Akkor még nem voltak multik.Koton se nagyon.
-Nem fogsz örökké élni(hál'Isten),hanem szépen elpatkolsz,mint a többi normális ember.Megesznek a bogarak,nem marad más csak néhány nyamvadt csont.Semmi ,érted?
Konyec.
-Hová mész leninke?
-Döntöttem,tojok az egészre,ha nem hepiendes ez a móka,van jobb dolgom is,mint tanulni.Inkább füvezek 1-et,olyankor mókás dolgokat látok.
Na,csá!
Az elözö kettőnek igaza van már nem tudom ki írta de nincs pol.Egyébként meg tényleg mocskos fidesz komcsi zsidó cigány náci buzi.ebből egy kis témát kérünk.TWA amúgy király csak most nem értem mit akart.
Serendipitty revisited:
A gugli és a wiki szerint tényleg véletlen találatokra való képesség, de többen megjegyzik (pl. Shakespeare is), hogy nyitott agy kelletik hozzá.
a létezés multidimenzionális. egy-egy szintnek csak az alatta lévőkről van fogalma (uralma), vagy - fejlettsége szerint - esetleg a sajátjáról is. a felsőbb szintekről jövő áthallások csak keveseknek adatnak meg, ráadásul vissza is üthetnek annyiban, hogy a felsőbb szint nem kívánja azt.
az emberek elbánnak azokkal az állatokkal, amelyek megtagadják a hódoltságot/ szolgálatot, az "istenek" azokkal az emberekkel, akik megtagadják programozásukat, amit saját, "isteni" érdekükben nyomtak rájuk.
tessék megkérdezni laokont, ha tiszta szívből jön, talán válaszol.

árpád, bár a témáról fogalmad sincs, de mert egy intelligens ember vagy, talán olvasd el ezt a könyvet: "operation trojan horse" by john a. keel.
meglepne, ha utána ugyanúgy vélekednél a dologról, mint most: keel 4 évig dolgozott a témán keményen, végignyalta az 1800-as évek közepétől a 60-as évekig az ufós témában megjelent újságcikkeket, szemtanúk százait interjúvolta meg, olyanokat, akik már jelentették, amit megéltek és olyanokat is akik nem. meggyőző munka, semmi köze a hithez, a bulvárirodalomhoz, bulvárzsurnalizmushoz: tényfeltárás in its purest form.
bátorság viszont kell hozzá, először is, mert már csak használtan kapható az amazonon, nem kis pénzért, másodszor pedig lásd feljebb..
sok sikert.
@Tóta W. Árpád:
"Az ufók ismét a hírek homlokterébe kerültek, ideje hát, hogy mi is
figyelmesebben szemügyre vegyük a jelenséget. (A pontos idő nyolc óra tíz perc, úgyhogy nemcsak késésben vagyunk, de ráadásul meg is éheztem.) A repülő
csészealjak kérdését eleddig szinte kizárólag félnótásokkal és magamutogató
különcökkel hozták összefüggésbe. A megfigyelők azonban gyakran mindkét
csoportnak (elismert) tagjai. Mégis, köztiszteletben álló személyiségek
folyamatos észlelései nyomán a Légierő és a tudomány képviselői úgy döntöttek,
hogy korábbi szkeptikus álláspontjukat felülvizsgálva, nem kevesebb mint
kétszáz dollárt utalnak ki a jelenség átfogó tanulmányozására. A kérdés: van-e
odafönt valami? És ha igen, van-e sugárfegyvere?
...
A leggyakrabban feltett ufókérdés ez: ha egyszer a csészealjak az űrből
jönnek, miért nem lépnek kapcsolatba velünk a pilóták, ahelyett, hogy
rejtélyesen lebegnének elhagyott helyek fölött? Saját elméletem szerint az
idegen naprendszerből érkezett lények számára a "lebegés" a társadalmi
érintkezés bevett módjának számít. Ez valóban kellemes lehet. Egyszer magam is
hat hónapon át lebegtem egy tizennyolc éves színésznő vonzásában, és ez életem
legjobb időszaka volt. Ne feledjük, hogy a más bolygókon kialakult "élet"-ről szólva többnyire aminosavakról beszélünk, amelyek nem igazán társasági lények, még koktélpartikon sem."
Woody Allen
:D
@csesztergom: nem akarok semmit. ez az, ami. nincs aktuálpolitikai áthallása. hálistennek.
off, de postot nem ebből írok:
nol.hu/archivum/20090722-az_szdsz_hercegei

kőszeg cikke a szadiról, nem értek vele egyet, de meglepően jól van megírva. főleg az eleje. rég olvastam nyelvileg ilyen jó cikket printben.
@Letícia-Charlotte in SBp, szupi kisautó eladója: "testen kívüli élmény simán elérhet bárki, ha tud meditálni vagy ha hipnotizálják..."

Még csak az sem kell.
Egyszer hetekig alig aludtam határidőből kifolyólag. A masszőr asztalon ellazul az ember és amolyan félálomba kerül, mindezt kialvatlanul: na ekkor én is ki tudtam lépni a testemből és felülről, oldalról láttam magam (magunkat).

A masszőröm --aki nagy hívője az ilyesminek-- nagy elismeréssel csodálkozott rám ;)
@anyátok: "véletlen találatokra való képesség, de többen megjegyzik (pl. Shakespeare is), hogy nyitott agy kelletik hozzá."

Ha a statisztikailag várhatónál lényegesen több a találat, akkor az már nem lehet véletlen, valóban kell valamilyen "megérzés" hozzá (nem csak a vakszerencse).
A megérzés pedig az én megfogalmazásomban a tudatalatt végzett komoly agymunka, logikai kiértékelés következménye.

Szóval több az mint egyszerű ráhibázás. ;)
@Kristl: ""piac önszabályzó láthatatlan kezét" amit még senki se látott"

Hát egyrészt ez logikailag, tudományosan levezethető. Természetesen kellenek kiinduló feltételek (szabad piac, sok szereplő, monopoliumok kitiltása, állami kontrol pl. kartel, bűnözők ellen, stb).
Másrészt --persze nem minden vonatkozásban és egészében, de-- részleteiben, korlátozottan (időben és térben) történelmileg igazolt.
@Tóta W. Árpád:

Húúúúúúúúúúúúúú, Árpád, de mennyire nagyon igazad van. Az eleje télleg nagyon jól van megírva, és a poénja az, h kibújik stílusával korosztálya sémáiból. Úgy ír, mint egy harmincas.

Én mindennel egyetértek, csak azzal nem, h megvédi az SZDSZ nemzetpolitikáját. Felemlít néhány esetet, amiben valóban igazuk volt (pl. Orbán bírálata az erdélyi magyarok megosztásának támogatása végett), viszont megfeledkezik nem egy nemzetellenes tettükről. Pl. Eörsi egyes nyilatkozatai, 2004. dec. szavazás, a globalizmus maradéktalan támogatása (ami ugye semmiképpen sem nevezhető nemzeti magatartásnak), stb...

A cikk jó, kár hogy kb. a felétől egy szokványos (nem túl rossz) színvonalra csúszott vissza nyelvileg.

Érdekes,h anno Tölgyessy emlegette azt, h fel kell számolni az egyházellenességet, de most Retkes egy hangot nem szólt az egyházakról... ...legalábbis az én fülembe nem jutott el ilyen
@ehran:
"A leggyakrabban feltett ufókérdés ez: ha egyszer a csészealjak az űrből
jönnek, miért nem lépnek kapcsolatba velünk a pilóták?"
Mert jól megnéztek minket.
Ha én lennék egy ufó, én se állnék szóba velem.
Vajjon TWÁ kap-e valamit azért, hogy elolvasa ezt a sok idióta hosszászólást?
@Tóta W. Árpád:

tényleg jó cikk, én mondjuk úgy egészében egyet is tudok érteni vele :]
Kiváncsi vagyok, hogy a halálos ágyadon is ilyen szkeptikus leszel-e, mint a cikkeidben. Jó, ez övön aluli volt, senki se az. De megint olyan témába nyúltál bele, aminek ha jobban utánajárnál, nem lennél ennyire szkeptikus. Kezdésképpen ajánlom Dr.Raymond Moody-nak a halál utáni élményekről szóló első kötetét, magyarul is megjelent.Vannak továbbá megbízható szemtanúk által látott-hallott, jól dokumentált esetek is, pl. poltergeist témában. Vannak független szakértők által megvizsgált videófelvételek, hanganyagok stb. De nekem van egy olyan spúrom, hogy te előre eldöntötted, hogy mit gondolsz a témáról. Ennek ellenére te se fogsz meghalni, bármit gondolsz is, de némi halálfélelmet azért megspórolhatsz magadnak.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: igen, pont ezt gondoltam, azért is meglepő, mert szoktam olvasni az ésben, és nem szokott így brillírozni.

@grizliewok: olvastam moody-t. sajnos a "halál utáni élmények" nem azok. az agy leállásközeli ingerületei: Windows is shutting down. de ez nem azonos a halállal.
@Letícia-Charlotte in SBp, szupi kisautó eladója:

"testen kívüli élményt simán elérhet bárki"

Hát nem tudom, de én valahogy a testen belüli élményeket jobban favorizálom...;-))

- Józsikám, azért ugye bennem is van valami jó?
- Persze, Julcsikám, de mindjárt kiveszem.

:o))

@hölgyválasz:

"Ki tudja, ha nincs az a fa, ha nem áll pont alá, vagy ha az alma nem elég érett, s nem pottyanik épp a fejére, feltalálja-e egyáltalán?:)"

Ki tudja, ha egy budapesti épület alatt pihen meg, valamelyik öreg kerületben, és egy stukkó esik a fejére, mert mostanában alacsonyan szállnak a stukkók, akkor feltalál-e egyáltalán vmit?:o)

Na jó, ebben volt némi időutazás, de micsinájjunk, ha az idő is szeret nyaralni menni:-)
@eMeL:
Így gondolom én is.
@grizliewok:
Azt hiszem, "halálközeli"-nek hívják a szakértők, és az agy bioelektromos tranziensei.
@Tóta W. Árpád: Nincsenek "leállásközeli ingerületek", az agyműködés leállt (sima EEG), van amikor az agyi keringés is megszűnik ezzel párhuzamosan hosszabb időre, mint pl.: a Pam Reynolds-esetnél. Az agyi oxigénhiánnyal magyarázhatóak lennének mindenféle szétcsúszó hallucinációk, ezek azonban jól megszerkesztett, azonos sémára épülő történetek.
@eMeL: na ugye...örülök, hogy már ketten látjuk, érezzük így!:)

@anyátok: ja, ebből lett milliomos, jól sejted!:)
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: malacka,malacka, de malacka vagy!:) Na jó, nem mondtál rosszat, az igazi nirvánához is állítólag a szexen keresztül lehet jutni!:):DD
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: "a globalizmus maradéktalan támogatása (ami ugye semmiképpen sem nevezhető nemzeti magatartásnak)"
Malac, sikerült elérned, hogy elkezdjek gondolkozni a fejemmel.
Arra jutottam, hogy a globalizmus támogatása az egyetlen lehetséges túlélő magatartás a nemzet számára.
Támogatáson ezúttal a tudomásul vételt, az alkalmazkodást, a lehetséges előnyök fölismerését és kihasználását értem, méghozzá az utóbbit nem más nemzetek rovására, hanem velük kooperálva.
Ha azt akarjuk, hogy unokáink is anyanyelvükön olvashassák Arany Jánost, TWÁ-t, és Téged is.
@Non est volentis: "www.ananova.com/news/story/sm_3256313.html?menu="

non est, konyorgom, nezd mar meg a kepet. nem is az a racs van kinagyitva! mentsd el a kepet es nagyitsd ki magadnak. tok hamisitvany az egesz!
@Tóta W. Árpád: Egyébként az agy furcsa egy dolog. Én sokáig azt hittem, hogy magában is jól elvan, vagyis ha minden bemenő jelet megszüntetnénk (és valahogy mégis fennálnának a létfunkciók) akkor is lenne tudat, csak elvágva a külvilágtól.

Aztán faggattam erről egy orvost és neki határozott véleménye volt az, hogy az agyműködés leáll ha nem kap külső inegrületeket egyfolytában. Vagyis magában az agyban nincs "jelforrás", hanem szükséges neki, hogy egyfolytában jöjjön "bemenet", és ez a bemenet válthatja ki, hogy további jelek keletkezhessenek.

A 60-as években voltak kísérletek a csendkamrákkal. Ezek teljesen hangszigetelt kamrák, amikben sós víz van (hogy fenntartson). Állítólag fura tapasztalatokat lehetett szerezni vele, bár a teljesen ingermentes állapotot így nem lehet elérni, mert maga a test egyfolytában küld jeleket az agy felé.
@grizliewok: érdekes én úgy emlékszem, hogy amikor ezek a sztorik divatba jöttek, akkor véletlenszerűen megkérdeztek orvosokat olyan területekről, ahol sok a haláleset. Kb. 100%-uk azt mondta, hogy 40-50 éves pályafutása során egy ilyen "alagutas" vagy egyéb halálközeli sztoriról sem hallott.

Általában azok hallanak ilyen történeteket, akik könyvet írnak róla.
Fura dolog a hit. Én azt gondolom a világról, hogy, ha egy jelenségnek nem tudom az okát, akkor azt szeretem a tájékozatlanságomnak betudni. Az életben annyi információt kéne befogadni, amennyire már nem vagyok képes. Aki ezt belátja, annak nincs kényszeres szüksége a vallások/hitek primitív ideológiáira.
Gondoljunk csak bele az élet keletkezésébe, gyakorlatilag pár száz ember ismeri a teljes elméletet, ami viszonylag jó közelítést ad és tudományosan bizonyítható is, mint lehetséges metódus.
Ha az istenes sztorikat nézzük, akkor ezek befogadásához bőven elégséges egy 4-6 éves gyerek tudásszintje, illetve az életben viszonylag gyakran felmerülő problémákra is van bennük utalás és megoldási javaslat. A másik mókás a vallásban, az, hogy minden ideológia amorf és úgy van lefektetve, hogy a PowerUser kör(papok, ilyesmik) képes legyen a részeiből szinte bármilyen kérdésre választ eszkábálni.
Mondjuk ez néhány helyen hibádzik, de efölött általában szemethúnynak a hívők(pl: Isten, ha tényleg mindenható, akkor képes-e akkora gödröt teremteni, amit már nem tud telepisilni)
@anyátok:

A nemzeti globalista az pont olyan fából szarkarika, mint a milliárdos baloldali... meg lehet magyarázni, csak éppen nem műxik.

sztem van abban a bogári logikában valami, h a globalisták szálláscsinálói kiszorítják a magyar vállalkozásokat, tönkre teszik a hazai termelést, és az országot kiszolgáltatottá silányítják.

Természetesen bezárkózni nem kell, nem lehet, és nem is érdemes, de korlátokat szabni kéne... ...elég, ha az európai bevándorlásra gondolsz. Amerika is határt szabott a bevándorlásnak, pedig egy igazán globalista világban mindenki oda költözik, ahová csak akar.
A globalizmus trendi, ha piacot akarsz szerezni, de abban a pillanatban nemzeti leszel, ha a te piacodat külföldi cégek foglalják és uralják el.

De a lényeget az elején megmondtam.
sztem...
@igaz_ember: semmiről nem lehet bizonyítani hogy nincsen, logikailag. A télapóról sem, az is természetfeletti. Most akkor mondjam azt hogy 50-50 százalék az esély arra hogy van? Az ember azt talál ki amit akar, és korrktül senki nem bizonyíthatja hogy az nem létezik, főleg ha azt állítom rá hogy "természetfeletti", akármi is legyen az, azaz simán láthatatlan lesz ha akar, meg amit még el tudok képzelni. de attól ennek a cuccnak a létzésére nem lesz nagyobb esély a gyakorlati nullánál.

Magyarul, ha valaki azt állítja nekem valamiről hogy az létezik, és ezt a valamit nem tudom megtapizni vagy megenni, az illetőnek kell kurva precízen bebizonyítania hogy van. És legyen az elektron vagy szellem, nincs különbség.
@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz:
"a több tízezer fotót készítő, szakmája szerint helyszínelő - fotós rokon miért csodálkozik a pilisben fényes nappal éles képeken lévő fényfoltokon, amit nem tud több tíz év gyakorlatával megmagyarázni?"

Szerintem a télapó volt az, komolyan, csak kissé elmosódottan, hiszen nagyon gyors (egy este alatt ajándék mindenkinek.. nemsemmi sebesség). Bizonyítsd be hogy nem.

Sőt, én voltam, én csináltam, bizonyítsd hogy nem :D:D

Ki mondta hogy a rokonod mindentudó?
Régi emberi szokás a nem ismertet szellemvilággal magyarázni. Régen a betegség átok volt, amit a boszi varázsolt valakire, most influenzavírus.
Amúgy egyszeri jelenségekre baromi nehéz magyarázatot találni, mivel nem megismételhetőek. Aztán valaki szerint ez a szellemvilágot bizonyítja, szerintem meg a télapót...
@grizliewok: Az hogy valaki azt kívánja hogy legyen túlvilág, még nem jelenti hogy el is hiszi. Ne keverd. Tippem szerint én ott sem leszek hívő, el nem tudom képzelni hogy miért hinnék hirtelen a szellemekben (és miért pont a szellemekben, vagy mennyországban, egyáltalán ilyenkor melyik mesében kell hinni??).. és szerintem még sokan vannak így.

Volt valami kutatás, meg nem mondom hol vagy ki csinálta, azt mutatta hogy a hívők többsége jobban fél a haláltól mint az ateisták.
Na ezt kerestem már egy ideje: www.agykontroll.hu/videos/audio/dobronay.mp3

A hangsúlya nagyon furcsa, de akár a szereplés is okozhatja.
@Tóta W. Árpád: @grizliewok: "sajnos a "halál utáni élmények" nem azok. az agy leállásközeli ingerületei: Windows is shutting down. de ez nem azonos a halállal."

igen, ezt ugy hivjak hogy hypoxia es nem sok koze van a halalhoz.
@Tóta W. Árpád:

A "nemzeti katolikus" összetételben nem látok problémát, kifejtenéd?

A "soviniszta katolikusban" annál inkább. A soviniszta számomra annyit tesz, h kirekesztő módon képviseli saját nemzetét, más nemzetek rovására helyezi előtérbe azt.

A nemzeti pedig csak annyi, h saját nemzetét preferálja, de elismeri, h más nemzet is jogosan teszi ugyanezt a sajátjával. A tisztességes nemzeti politizálástól idegen a más nemzetekkel való, kiszorítást célzó konfrontáció.

Sztem a nemzeti szó (még a nacionalista formájában sem) nem kirekesztő. A Kádár-rendszerben beleverték az emberek fejébe, h az internacionalizmus jó, a nacionalizmus rossz. Aztán a rendszerváltás után az internacionalizmus szerepét a globalizmus vette át, de képtelenek vagyunk visszahozni a nacionalista szó eredeti jelentését, pedig kéne, és erősen disztingválni kéne a soviniszta szótól. A nácitól meg végképp.

Én mostanában hajlok arra, h a nacionalista szót pontosan abban az értelemben használjam, mint a magyar nyelvi megfelelőjét: nemzeti, és semmi többet ne gondoljak bele, és ezt ajánlom mindenkinek.

Üdv.
Hihetetlen mennyi internethasználó hisz a szellemekben, bár amennyi fals infó van a neten, akár még gerjesztheti is a hívők számát.
a kérdéskört alaposan körbejárva már ott megakadtam, amikor kísértet járta be európát, amikor pedig azt olvastam néhány éve, hogy valaki floridában szűzmárja formát szart, akkor le is mondtam a tudományos megközelítésről. azóta csak a gázgyár esett rám.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Kénytelen vagyok ismételni magamat:Támogatáson ezúttal a tudomásul vételt, az alkalmazkodást, a lehetséges előnyök fölismerését és kihasználását értem, méghozzá az utóbbit nem más nemzetek rovására, hanem velük kooperálva.
Mert ha nem, akkor olvasd csak el TWÁ mai posztját.
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Igen, persze... nem maradéktalanul.
Mit értesz nem maradéktalanságon?
(Pl. vacakot venni drágábban, ha rá van írva, hogy hazai termék, ami talán nem s igaz? Persze, az egyformák közül a hazait választja az ember. Talán egy kis előnyt is ad neki...)
Milyen korlátok lehetségesek?
@Lord_Cica: Azért ez nem ilyen egyszerű. Ezek dokumentált esetek, ha valaki nevekkel dobálózik, annak könnyen per lehet a vége, ami az USÁ-ban nem piskóta. Szerinted Magyarországon érdekelne egy orvost, hogy mit gagyog egy újraélesztett beteg? Elfelejti, hülyeségnek tartja, egy orvos napja amúgy is pörgős. Sokan már csak büszkeségből se vallanák be, hogy hallottak erről. Orvosnak nem is nagyon merik elmondani, nővéreknek már inkább.
@noname.blogger: Igen, ezért mondtam, hogy övön aluli volt. De muszáj volt egy kicsit megbolygatnom Árpád apánk doktriner gondolkodását. Hogy odaát nem leszel hívő? Ha odaát leszel,nem kell hinned, mert tapasztalni fogsz.
A lapos biologizmust és naiv materializmust nem szeretem. Ennnyi.

A (születést megelőző és a halált követő) örök semmi mítoszát ugyanolyan naiv és együgyű mítosznak tartom, mint a törzsi vallások szellemhitét, vagy a végtelen túlvilági létezést hirdető világvallások eszkatológiáját. A semmi martalékává váló tudat, mint az agynak a felbomlással megszűnő reflexe, méltó párja a mártír igazhitűt a paradicsomban váró negyven huri meséjének.

Spinoza elképzelésében hiszek: a gondolkodást a konkrét fizikai létezés individualizálja, de minden egyes szellemi működésre képes lényben maga a természet gondolkodik. A gondolkodás nem más, mint a fizikai létezés egy aspektusa.
Nekem egyszer olyan volt hogy a páromat vártam,aki jött is hozzám.Úgy hallottam csengettek.Kinyitottam az ajtót és nem állt ott senki.Becsuktam.Megint csengettek és megint kinyitottam az ajtót és ott állt a párom aki halálra volt sértődve hogy becsaptam az orra előtt az ajtót állítólag.De én tényleg nem láttam senkit,akkor most láthatatlanná vált?Előre szólok hogy soha nem iszom alkoholt és nem drogozom!Nem szedek gyógyszert sem és öreg sem vagyok.Az elmém pedig nagyon is ép.Mi történt?Tudja valaki?
Vannak megmagyarázhatatlan dolgok a világban amik nagyon furcsák.Szentek nem bomló testei,könnyező Mária stb.Több ezer éves kínai múmia ami épségben maradt(fel is boncolták a tévében is volt egy dokumentum film róla)oylan épen maradt hogy a mája mikor kivették olyan volt mint ha előtte való nap halt volna meg.Rugalmas maradt mindene a belső dolgok is megvoltak,épek voltak.Először nem volt vállalkozó aki hozzá mert volna nyúlni hogy boncolja,úgy be voltak xarva tőle a tudósok.Túl sok a megmagyarázhatatlan dolog a világban.
Ami saját tapasztalat.Egyszer úgy félórára elvesztettem az eszméletemet egy sima vérvételnél úgy 15 lehettem.Máér kékültem is állítólag nem bírtak felpofozni.Arra emlékszem hogy mikor magamhoztértem az rossz volt és vágytam vissza a másik állapotomba nagyon.
@shineonyou: Ja, ez jó gondolat - bár a képen látható arc nem hasonlít rám sztem.
Az a helyzet TWÁ, hogy Te is csak egy hívő vagy. Csak épp másban hiszel, mint akiket fumigálsz. A halál utáni állapotról szinte semmilyen tudományos adat nem áll rendelkezésre, leszámítva a test elbomlásával járó tényezőket. Ez önmagában még sem kizárni, sem megerősíteni nem képest azokat az állításokat, amelyek a lélek, érzékelő öntudat, stb. halál utáni létével kapcsolatban születtek, mert ezen tudományos állításoknak természetszerűleg más a tárgya. Marad tehát a hit: vagy elhiszed, hogy van még ott valami, vagy nem. Te nem hiszed el, és belekiabálod azok szemébe, akik az ellenkezőjében hisznek, hogy "bebebe, buták vagytok!". Erről óvodás kislányom jut eszembe. Természetesen ettől még lehet, hogy tényleg porszemcséket fényképeznek lélekként, de a kérdésre ez nem ad választ, Te meg azt *hiszed*, hogy igen. Egyébként le a kalappal, mint inkvizítor annak idején a keresztény dogmákat, védelmezed szent hited. Mellesleg a "/m/eghalni nem jó, a végleges megszűnésnél minden opció elfogadhatóbb" állítás nem igaz. Ezt Te is belátod, ha tanulmányozod az államilag ateistává nevelt alattvalók által véghezvitt pusztítások történetét: "milliók pusztultak a kezem alatt a Gulágon, kit érdekel, úgysincs túlvilági számonkérés, majd elhalnak a sejtjeim, ennyi van, semmi több!"
@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt): "a több tízezer fotót készítő, szakmája szerint helyszínelő - fotós rokon miért csodálkozik a pilisben fényes nappal éles képeken lévő fényfoltokon, amit nem tud több tíz év gyakorlatával megmagyarázni?" Ott van a Föld szívcsakrája! Nem tudtad?
süti beállítások módosítása