W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A párttal, a néppel

2009.04.09. 06:30 Tóta W. Árpád

Ott voltam, ahol lennem kellett,
azt tettem, amit tennem kellett.
Kádár János sírfelirata

Bajnai Gordon egészen sikeresen melegíti magának a miniszterelnöki széket; az összeszorított ajkú, elszánt csinálniakarás aurája láthatóvá vált. Terveit a piacok, a hitelezők biztatással fogadták. A keselyűk között néha már látni az éjszakát. A személyes támadásra kiképzett, pszichopata ellenzéki pártsajtó zavartan gágog, egyéb nem jut eszükbe, de érzik ők is, hogy erőtlenül szól a libaügy, nem lesz elég böszmeségnek, végső érvnek.

Az MSZP-n belüli támogatását illető kételyek ellen bevetette az írásbeli felhatalmazást, egyszerűen szavukat veszi a buta kommunista molyfészkeknek, aztán onnantól nyomják a gombot, nem pofáznak, hagyják a szerelő bácsit dolgozni.

Igaz, néhány halmozottan fogyatékos illetékeselvtárs még mindig hősködik, és minden szavukkal szabotálnak. Hihetetlennek tűnik, hogy a nemrég még egységes magyar baloldal elfelejtette volna: a fegyelem és a pártfegyelem alapja a szankció. Büntetés és példamutatás nélkül nem érti meg a hisztis hülyegyerek, hogy nem az ő magánérdekeiről és szereplésvágyáról szól ez a kurva ország. Rajk László vagy Nagy Imre sem fogták fel, hogy a pártérdek és a népérdek előbbrevaló az ő rövidlátó hiúságuknál. A magyar baloldal mégis meg tudta őrizni egységét, a pártütőket kivetette magából, és ment tovább, nagy tempóban, előre, nem felszisszenve minden lépésnél.

Taktikai titkok

Bajnai fegyelmezőeszközei ehhez képest korlátosak, és mivel még meg sem választották ezek az ősgyíkok, nem is tanácsos őket nagyon mutogatni. Utána viszont akkor lesz csak hihető, hogy tényleg nem puhul osztogatássá, elkúrássá a válságkezelés, ha világosan látszik, mivel tartja sakkban ez a törékeny ember az MSZP disznószauruszait, akikről okkal feltételezzük, hogy az elkúrás legkisebb lehetőségén is kapva kapnak. Meg azt is, hogy akármit írnak alá, simán letagadják.

Lesz például olyan ötletük, hogy naaa, léci, főnök, hadd osszunk mégis tizenharmadik hónapot! Aggyámá, ne legyé’ köcsög. És nekiállnak zsarolni, hogy akkor Bazmegye nem szavazza meg a költségvetést, satöbbi. Ilyen helyzetben egy válságszerelő szakembernek elő kell vennie valami baljós szerszámot meg a legszenvedélyesebb bömbölését, és ordítani, hogy takarodj a szemem elől Tibikém, vagy örökre kicsinállak. És innentől sajnos ezt politikának hívják, szóval az apolitikus szakértő eleve nem is létezhet. Akár tetszik neki, akár nem, kénytelen lesz hatalmi, taktikai szálakat is huzigatni az Excel-táblák mellett, terelni a hordát, az elbitangolóknak a lábszárába harapni. Viszont erre egymagában nem képes, mert nem tud eleget az MSZP-ről, nem volt velük együtt hányni és kurvázni vadászházakban, nem tudja és nem is érdekli, melyik kolléga melyik szolgálatnál volt a… ööö… a ’kilencven előtt, a régi szép időkben.

Meg azt sem vágja, hogy ami neki a gépen pusztítandó túlköltekezés, az a párt élő húsa, képviselői, pénze, érdekhálózata, sőt szavazói. Olyan összefüggésekben, amikről csak ólomkalitkában lehet beszélni, mert ha kiderülne, az keményebb lenne az őszödi szövegnél.

Ezeket a titkokat megsúghatják neki a párt értelmesebb arcai, akik értik, hogy balra nincs út, de pártonkívüli miniszterelnökként kevés esélye lesz jól használni őket. Pláne a tarisznyás hippizmus útjára visszatévedt SZDSZ-szel szemben, pedig a fegyelmezés ott is elférne.

Kabbe gyíkok, én leléptem

Egyetlen fegyvere marad, amit hatalomra lépve bevethet: a képviselőktől kérthez hasonló deklarált, aláírt nyilatkozat, miszerint ha akármilyen okból ezek a törvények nem mennek át, akkor felsétál a Sándor-palotába és szevasztok. Akkor pedig jön a választás, és az a szociknak nem jó.

Ezzel a briliáns tervvel csak egy baj van. Metszi azt a grafikont, amit a szocialisták, és köztük főleg a balfelé támolygó retardáltak elképzelnek maguknak erről az egy maradék évről. Az előrehozott választás csak addig fenyegetés, amíg él a remény, hogy az MSZP népszerűsége 2010 tavaszára jobb lesz, mint bármikor előbb. Ha tuti, hogy még rosszabb lesz, akkor az előrehozott választás és Bajnai megbuktatása nem veszély, hanem esély. Viszont Bajnai programja gyakorlatilag garantálja, hogy nem lesznek népszerűbbek, mert a megszorítás akkor is fáj, amikor muszáj, különösen ha közben egyesek azt hirdetik, hogy nem is muszáj annyira, és ma már altatásban is végeznek megszorítást. Ez a program pont keresztbe veri a szocialisták eddigi egyetlen nyerő stratégiáját, a fedezetlen költekezést.

A hosszútáv veri keresztbe a holnapot meg a ma estét, és nagyon őszintén mondom, beszélek itt az országról és a magyar baloldalról. Van egy utolsó lehetőségük visszarettenni, végleg bebizonyítani, hogy többre nem képesek. Akkor megbuknak évtizedekre, mert semmi más nem marad utánuk, mint a kormányzásképtelenség rekordja. Semmi!

Vagy végigcsinálják, és megbuknak tisztességgel, de lesz legalább egy Bokros-legendájuk, ha már az eredetit hagyták elkallódni. Arról az egy évről elmondhatják majd újra, hogy minden későbbi fellendülés annak köszönhető. Megcselekedték, amit / megkövetelt a haza. És akkor négy év szusszanás után lehet jönni szakérteni megint.

Ld. még: Hol nemzet süllyed el



Címkék: mszp történelem válság kádár jános bajnai

295 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr491055119

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.04.15. 10:13:56

Ady Endre nem alkuszik Zsukám! Csucsukám!  Engem bányásznak. Be méltatlan is a mi sorsunk. Be bekaphatják.   Csömöröm van ettől a Genny-országtól. Unottan unom már az életes Életet, halálosan. Megpróbáltam szerencsém a játékautomatánál…

Trackback: Sárdobáló 2009.04.09. 09:56:26

Ezek hülyékEzek igazi hülyék. Képesek voltak a kongresszusok végén megint elénekelni az Internacionálét. Pedig Gyurcsány hatalomra jutása óta ez szerencsére nem volt divatban. (Ha másért nem, ezért biztosan megérte, hogy ő volt a szocik főnöke.) Lehet aká…

Trackback: MALACKA NEWS 2009.04.09. 09:33:56

Kontra W.: a kéjes szívtelenség diszkrét bája Tóta Árpi elővette a hardcore kapitalista énjét, amivel legszívesebben minden nyomorultat letaszítana az Új Magyar Tajgetoszról, amit Bajnai ácsolt nekik. Ül a kis Indexes irodájában, a (szerintem) nem épp al…

Trackback: Vidámpark - ez kell a dolgozóknak 2009.04.09. 08:19:30

Apa kezdődik! Felébredtek a kormánypártok. Az egyszerűség kedvéért akkor én most idesorolom az SZDSZ-t is. Ráébredtek egy csöndes hajnalon, hogy közeledik az EP-választás és ha ez így megy tovább, akkor nem tudnak Európába menekülni. Tehát elkezdték.…

Trackback: Tudtad? 2009.04.09. 06:58:16

Maximalista egy nép ez a miénkMióta Ferenc lelépett a színről, eléggé elkurvult itt a helyzet. Ámbár amikor Feri volt a csúcsistencsászár, akkor is olyan volt ez a magyar politizálás, mint valami paródia. Csak az a gond, hogy eddig sem igazán volt vicces…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krausz Tamas eppen a minap dobbantott, ebbol en azt velem kikovetkeztetni, hogy itt nem lesznek osztogatasok. Csak reakcios emberarcu kapitalizmus vagy mit zagyvalt ossze-vissza a nepszabis cikkeben.
Az még hagyján, hogy az mszp elszabotál, de már az szdsz Horn Gáborral az élen is faragni akar az intézkedésekből. Nem úgy néz ki, hogy ebből az egészből lesz valami.

Egyébként Bajnai kezében elég hatásos fegyver az a lemondás. Nincs épeszű ember az országban, aki azt képzelné, hogy a szocik jövő tavasszal népszerűbbek lesznek. Ez csak úgy lett volna lehetséges, ha Viktor nyakába döntik az egészet, és benidítják ellene a propagandagépet, de ehhez hülyék voltak.

Az egyetlen megmaradt program nekik az, hogy kikotorják a kondér alját, amíg még lehet, mert utána be kell rendezkedni a szűk esztendőkre. Be fognak hódolni Gordonnak, ha az meglengeti előttük a lemondólevelet, hogy gyűjtögethessenek még egy kicsit a hosszú, kemény télre.
Pedig nagyon úgy néz ki, hogy Bajnai nyugtatóként hatott.
Ha a parlament nem venné ki a teljes nyarat szabinak, akkor őszre túllennénk rajta és jöhetnének a vízágyúk.
Aztán egy pár hónap szivárványos igéretkampány, majd a vidám kolbásztöltés Csajágaröcsögei kihelyezett kormányüléseken.
Egy kicsit kifújnánk a gőzt és vidáman röhöghetnénk a jobber koronázószertartásokon.
"És innentől sajnos ezt politikának hívják [...], kénytelen lesz hatalmi, taktikai szálakat is huzigatni az Excel-táblák mellett, terelni a hordát, az elbitangolóknak a lábszárába harapni."

Ezért gondolom, hogy Gyurcsány tehetségtelen politikus. Amit írsz, az ugyanis a politikuslét első felvételi követelménye: tudd irányítani, sakkban tartani a sajátjaidat. Ez Gy-nak kétségtelenül ment egy ideig. A második követelmény (a 100-ból mondjuk) azonban valami olyasmi, hogy "győzd meg azokat is, akik téged nem imádnak", na ez baromira nem ment.
Én bízom Bajnaiban, mert nem tehetek mást, az ország érdeke, hogy sikeres legyen. Viszont mai szemmel visszanézve komolyan csodálkozom, hogy ezzel a gárdával sikerült végigcsinálni anno a Bokros csomagot... Ahogy öregszenek, kezdenek egyre konokabbak lenni, és visszatérni a régi elveikhez. 2006-ban komolyan azt hittem, hogy Gyurcsánynak sikerült változást hoznia ennek a bagázsnak a hozzáállásában, de úgy látszik ez csak addig tartott, amíg sikert hozott.
A szocik nemcsak gyengék, hanem gyengeséget is mutatnak. Szijjártó egyetlen szemöldökráncolásától farkukat behúzva bársonyosítanak vissza, a meghülyült SZDSZ asszisztálásával.

Hacsak a csomag 80%-a átmegy, már az is siker. Lehet, hogy eleve így tervezték, számítva a saját gyávaságukra.

Mindenesetre nálam elérték, hogy stabil MDF szavazóból (Bokros miatt only) ismét elbizonytalanodtam, mert ha Bajnai tényleg áttol kemény dolgokat, akkor talán érdemes adni a szociknak még egy esélyt. Egy legutolsó utánit.
289 az euró. Meglehet, hogy a piac már Bajnait árazza. Ha mást nem, legalább ennyit már elért - sok embernek nagyon durva volt a hirtelen 20% + értékvesztés.

Ha ezek után "felsétál a Sándor-palotába", szerintetek mi történik az árfolyammal?
Hú ez kemény, de ez nagyon így van, amit leírtál!!! Én bízok Bajnaiban, mert nem az az ember, akivel kukoricázni lehet, ez kiderült idáig is. Az elvtársaknak ez a stílus szokatlan, és az is hogy az "a" az "a", és nem "b" vagy legyen mégis "z"..:)Szóval lesz/van itt igazodás miatti pánik, és kiderül majd, ki az ocsú és ki a búza....)

Legbiztosabb jele a válságkezelés valódi esélyének, a nyugalom bekövetkeztének: a szadesz ámokfutását elkezdte. Szerintem ha továbbra is engedik hornmenjapicsábaferigabit mikrofon és a média elé, mert nagyon viszket az egója, akkor 20.001 szavazójuk se lesz az EP választáson se, meg 2010-ben se. Őt is vihette volna magával a kedvenc Ferije. De hét tipikus: más szemébe a szálkát, sajátjában a gerendát se....
"A hosszútáv veri keresztbe a holnapot meg a ma estét"

ez így van, és így is volt, a nép segedelmével.

"Van egy utolsó lehetőségük visszarettenni, végleg bebizonyítani, hogy többre nem képesek. Akkor megbuknak évtizedekre, mert semmi más nem marad utánuk, mint a kormányzásképtelenség rekordja. Semmi!"

Te most szuggerálod őket? Nem fog menni ! Ferinek sem ment, szép (vagy ökörség), hogy eddig próbálkozott, de végül rájött, hogy ez ebben a felállásban nem követhető stratégia.
De bízzunk.
Fidesznyikek, maszoposok figyelem, a bizalom szót, a stabilizációnak, a változásoknak címeztem, melyre most ebben a pillanatban van szükség szerintem, nem hetek, hónapok múlva, nem pedig az aktuális hatalom birtokló dicsőítésére. Moralizálni is ráérünk majd ha lesz lélegzetvételnyi szünetünk.És van rengeteg lehetőségünk tanulni, már ha még megy.

Magyar politikáról jut az eszembe egy humorista mondása (már nem emlékszem ki volt): Már nem kell a szakmai tudás a magyar politika kifigurázásához, csak leülsz,és jegyzetelsz... (jó tudom,nem szószerinti idézet,de a lényeg megvan :) )
Árpi a szituáció meg az, hogy már a szadesz is balra kacsingat az osztogatósdira:

Horn Gábor módosítaná Bajnai programját
Bajnait megdöbbentette az SZDSZ baloldali fordulata.

index.hu/belfold/2009/04/08/horn_modositana_bajnai_programjat/

Az MSZP-s főarcok meg kibekkelnek nemsokára jön a nyári szünet aztán meg huzavonáznak Bajnaival pár hónapot legvégül 2010-es választások ... közben meg apró kis szartologatással elütik az időt. -
Tóta te is hülye vagy:
" És akkor négy év szusszanás után lehet jönni szakérteni megint."
EZEK, SOSE!
Hányszor kell bebiznyítani, hogy ezek a "disznoszauruszok" kihalásra vannak ítélve?

Okos ember más kárából tanul, a kevésbé okos a sajátjából, a többi továbbra is a maszopra szavaz...
A Fidesznek jelenleg az "illegitim" az aktuális mantrája. Jogilag persze ez nonszensz, de a tábornak könnyen megjegyezhető jelszó. (Igaz, a "takarodj" egy szótaggal rövidebb volt.)
A maszop "gazdasagpolitikaja": megmartani a szarban az orszagot, aztan kicsit kihuzni. Ujra jol megmartani, ujra ki. Ha lesz is valami, jovo ilyenkorra muszaj lesz ujra osztogatni.
@agyvihar: "Ez csak úgy lett volna lehetséges, ha Viktor nyakába döntik az egészet, és benidítják ellene a propagandagépet, de ehhez hülyék voltak."

Azért megyeget már ez is - beleértve azt is, hogy mi (ti. az MSZP) már október óta kezeljük a válságot, szemben az ellenzékkel, aki szerint megállítható minden a határon. És hogy ha egy kis lélegzethez jutnak legalább a hitelezői, pénzpiaci oldalról, fog ez még feljebb is pörögni...
Ez az, ez az. Éledezni látjuk a támadásra, hazudozásra, rombolásra kiképzett, pszichopata balos pártsajtót. TW eddig Fletónak csördített alá villás nyelvével, most gordonka alfele van soron. Most ő a sikeres, a tisztességes, ő a rendes gyerek, ő fog itt fellendíteni. És micsoda mártír... Megszorítás, az kell ide, mi? Nos, csak csináljátok. Vegyétek el a szocpolt, vegyetek el mindent. Most még Orbán kétharmados győzelmétől fostok, jövőre lesz ez négyötödös fosás is. De megmondom a tuti receptet ellene: vissza kéne adni az ellopott pénzt... :)
A magam részéről MSZP-s szavazó vagyok,voltam.Az a nagymértékű gyávaság és tehetetlenség teljesen kiábrándított a pártból.Egyet előre,egyet hátra,erről szólt hét év kormányzásuk!Pedig én hittem egy kicsit amikor Feri Öszödön elmondta a magáét,mondjuk azt Ő sem tudhatta,hogy olyan létrára mászott fel amit nem tart alulról senki sem..Sajnos a párt ugyanazokból a dinoszauruszokból áll,csak egy meteorit tudna itt változást elérni.A Fidesz politizálása a nevetséges,és a siralmas között imbolyog,amilyen butákat nyilatkoznak még a végén ezt a választást is képesek elveszíteni!Ezúton üzenem nekik:az emberek kompromisszumokat akarnak látni,nem a lózungokat hallani folyamatosan!A monnyonle naponta százszor szánalmas!
Szerintem meg a kvázi-koalíció most arra játszik, hogy az előrehozott választások csak ősszel vagy kora télen legyenek; így első körben Orbánéknak csak 3,5 évük marad a négy helyett (lásd még: választási törvény, amely kimondja, hogy a választásokat követő negyedik évben áprilisban vagy májusban kell megtartani a következőt).

Ergo teljesen mindegy (ilyen szempontból legalábbis), hogy januárban vagy decemberben van az előrehozott.

Legalábbis a jelenlegi választási törvény szerint, ami persze módosítható...
Viccesek vagytok, ahogy aurát kovácsoltok a x-arból. Bajnai megmentő my ass.

Szerintem a gond az, hogy nagyon kemény fiskális politikát fog/képes végrehajtani, csakhogy a gazdaságpolitika és a kormányzás emberekre kell hasson. Az pedig hiányzik ennek az embernek -nem beszélve a Pártnak- a látóköréből. Ez pont olyan, hogy a sztárorvos sikeresen elvégzi a bravúroperációt - igaz, hogy közben meghal a beteg, de hát istenem, van ilyen.
Ezzel "Kabbe gyíkok, én leléptem"-mel más baj is van. Ahogy közelednek a reguláris választások, úgy egyre kevésbé jelent fenyegetést. Két-három hónapért nem fogják lenyelni a békát.

@Boz Cordolla:
"A második követelmény (a 100-ból mondjuk) azonban valami olyasmi, hogy "győzd meg azokat is, akik téged nem imádnak", na ez baromira nem ment."
E szerint nem sok tehetséges politikus élt idáig a Földön. Churchillen kívül egyet nem tudnék mondani.

@Fedor:
"Viszont mai szemmel visszanézve komolyan csodálkozom, hogy ezzel a gárdával sikerült végigcsinálni anno a Bokros csomagot... "
Nem sikerült, félbe hagyták.
"A személyes támadásra kiképzett, pszichopata ellenzéki pártsajtó zavartan gágog, egyéb nem jut eszükbe, de érzik ők is, hogy erőtlenül szól a libaügy, nem lesz elég böszmeségnek, végső érvnek."

Hogy Tóta W Árpád egy erkölcsi és morális nulla, az nem új, ilyen az egész - általa képviselt - baloldal.
Azért - valjuk be őszintén - csak a Hajdú-Bét és Novofarm esetek kapcsán Bajnainak a börönben lenne a helye és nem a miniszterelnöki székben.
"Van egy utolsó lehetőségük visszarettenni, végleg bebizonyítani, hogy többre nem képesek. Akkor megbuknak évtizedekre, mert semmi más nem marad utánuk, mint a kormányzásképtelenség rekordja."

Sajnos te túlságosan optimista vagy! Miféle évtizedekről beszélsz? Azt senki sem vonja kétségbe, hogy a következő választást, akár előrehozott, akár időbeli lesz, a Fidesz fölényesen meg fogja nyerni. Csakhogy: a kerítés ettől még nem lesz kolbászból, ha nem akarnak államcsődöt, akkor nekik is maradniuk kell a jó kis zacsiszorító kormányzás mellett. Tudod mi jön ez ezután? Az mszp és az szdsz majd teli torokból orbánozni meg viktátorozni fog, a sok hülye panelproli és akciónyugdíjas 4 év alatt totál amnéziás lesz, és vissza fogja szavazni ezeket a kártékony férgeket! De még ha netán sikerülne egy ciklust hosszabítaniuk, legkésőbb 8 év múlva újra jönnek a szocik. Ez ugyanis Kelet-Európa, vagy Nyugat-Balkán, ha így tetszik, itt nem lehet Helmuth Kohl és Margaret Thatcher féle évtizedes politikusi életpályákat eltölteni a hatalomban, mert egyrészt az emberek tartani kezdenek a hatalom monopolizálódásától, másrészt túl nagy lesz a kísértés, hogy hátha a másik oldal mégis jobb lesz, azaz többet osztogat... :-((
hány elkúrált év kell meg bizonyítékul, hogy kiderüljön: a magyar baloldal kormányzásképtelen? ;]
Szerintem kondérkotrásra és iratmegsemmisítésre kell a Bajnai kormány. Továbbá ezek nem is igazi megszorítások - javarészt irreleváns támogatásokat nyírnának és azokat is főleg 2010-től.

A lakosság (és az államkassza) nem fog érezni semmit, így nem csökken az MSZMPSZDSZ népszerűsége.

Mehet a mantra tovább a sikeres válságkezelésről, stb., stb.
Majdnem olyan aggasztó egyetlen reménysugárként kezelni az eddig nyilvánosságra került csomagot, mint amennyire ostoba az elmúlt 7 év kormányzása volt.

Ha csak a nyilvánosságra került részletekről szól a történet, akkor az éhséglázadásokon kívül semmi eredménye nem lesz a dolognak. Válságkezelő program akkor működhet, ha látni belőle, merre van az előre. Abból, hogy a ma ingyenélőitől elveszik a segélyt, és mellette semmilyen utat nem mutatnak nekik, hogy "de cserébe így tudsz megélni", nem lesz gazdasági növekedés.

Az ÁFA növelésének terhére csökkentett a vállalkozásokat terhelő adóktól válságkörnyezetben legfeljebb a munkahelyek részbeni megtartása remélhető, de a képzetlen, munkától elszokott munkaerő visszatalálása a munkaerőpiacra nem.

A fekete/szürke gazdaságban boldogulók, a Szlovákiába/Romániába átvándorolt vállalkozók 3%-5%-os TB csökkentés hírét leszarják. Érdemi adóváltozás nélkül a magyar gazdaság cca. 1/3 része továbbra is kiesik az adózásból.

Gazdaságélénkítés nélkül pedig minden megszorító csomagot felél az ország, félő, hogy másfél év véres pisilés után sem stabil gazdaság lesz az eredmény, hanem pontosan ugyanilyen államcsőd-határon táncolás, 0 gazdasági növekedés mellett.
Mindehol ez megy. Szdsz, fidesz, mszp... Senki nem gondolt arra, hogy ezek mind elmehetnének már a fenébe? Olyan kellene aki szerint lehet másmilyen politikát csinálni, mint amit ezek itt művelnek már hosszú idő óta és amitől már minden jóérzésű ember rosszul van.

lehetmas.hu
SZDSZ? Azmiaz? Nalam elastak magukat orok idokre ezzel az utobbi idoszakkal. Es most kezdik az arcomba tolni az oriasplakat-kampanyt. Pont ok. Pont most. Nemkene.
A helyzetértékelés nem rossz.

Ugyanakkor a Bokros-legenda eleve nevetséges, ugyanúgy, mint a Bajnaiból legendát gyártani vágyó szándék.

Amit Bajnai most csinál(na), ahhoz annyi ész sem kell, mint egy tyúknak. Fűnyíró-elv: mindenből visszavágni. Hű de nagy ötlet, a zsenialitás csúcsa. Továbbra sincs semmi reform, csak a költekezést fogjuk vissza. Óriási program.

Ha eleve az állami működésben rohad valami, akkor ez is csak ideiglenes tüneti kezelés. Lesz egy Bajnai-csomagunk, utána 10 év múlva ugyanott leszünk, mint most. Pont, mint a Bokros-csomaggal. Megoldani semmit sem oldott meg hosszú távra, csak elkerültük az éppen aktuálisan összehozott államcsődöt.

Csak pénzügytechnikai eszközökkel nem lehet stabil és fejlődő gazdaságot felépíteni. És ráadásul erre maximum egy éve van. Esélytelen.
"Az előrehozott választás csak addig fenyegetés, amíg él a remény, hogy az MSZP népszerűsége 2010 tavaszára jobb lesz, mint bármikor előbb. Ha tuti, hogy még rosszabb lesz, akkor az előrehozott választás és Bajnai megbuktatása nem veszély, hanem esély. Viszont Bajnai programja gyakorlatilag garantálja, hogy nem lesznek népszerűbbek, mert a megszorítás akkor is fáj, amikor muszáj ..."

aki ilyen logikusan tud gondolkodni az hogy irhat le olyan f@ssagokat mint rajkrol es nagy imrerol...
????
jo tudom "ironizalas" volt, de akkor is!
"És akkor négy év szusszanás után lehet jönni szakérteni megint."

Ezek a mocskok egy darabig nem fognak visszajönni...
@MALACKA NEWS: Aki így ír,mint TWÁ,az megérdemli a fizetését.Bármennnyi is az !
@simonmondja.: Elvtársak elvtársa,te most sem tudsz mást,mint röfögni a jobboldal ellen? Te ne röhögni akarjál,mert kiesik a protkód,hanem sírni,hogy milyen szerencsétlenül elkúrtátok az országot már harmadszor -1956,1990 után 2009-re.
"Vagy végigcsinálják, és megbuknak tisztességgel, de lesz legalább egy Bokros-legendájuk, ha már az eredetit hagyták elkallódni. Arról az egy évről elmondhatják majd újra, hogy minden későbbi fellendülés annak köszönhető."

sztem ket legenda, jobb mint egy.

egy bokros legenda meg egy bajnai legenda, ket megszoritas bajnok aki rendbe teszi a hazát, bezzeg a fidesz az csak beül a készbe!!!
nem tudnak azok kormanyozni :)

Arpi! meglep,hogy a libas ugyet elohozod, de nincs valami konkretum? nem diszkutalnad?
persze nem.

azért igen erős zsarolási potenciálja van gordonkának. mert ő könnyen megteheti, hogy valóban felsétál a köztársasági elnökhöz, hogy beadja a felmondását, és akkor borul minden szép terv a hátralévő max 1 évre
egysegelem 2009.04.09. 06:52:38
"Krausz Tamas eppen a minap dobbantott, ... itt nem lesznek osztogatasok. Csak reakcios emberarcu kapitalizmus vagy mi.."

nem olvastad a cikket?
nol.hu/velemeny/lap-20090407-20090407-24

epp arrol van benne szo, hogy emberarcu kapitalizmus az nem letezik es aki ezt terjeszti az reakcios!
"a balfelé támolygó retardáltak"
mi van? hat mindeki lehet hulye, F@sz csak baloldali nem?

neked eszak-korea a baloldal nekem svedorszag.
Szerintem van még egy változó, ami beremegteti az eccerü MSZP-s képviselőt. Ez pedig az, hogy ha jön a megszorítás akkor hogy az istenbe fog hazamenni mondjuk Szekszárdra, vagy Kecskemétre. Le fogja köpni a szomszéd, az asszonynak beszól a hentes, a piacon szemmel verik. Ez az élmény megfizethetetlen, nem is beszélve a májusra várható tömeges sztrájkokra.

Ez alatt a 6, 7 év alatt évente fel lehetett volna szalámizni egy-egy társadalmi csoportot a reformok oltárán (pedagógusok, egészségügyiek, igazságszolgáltatók stb.). Ez jelentett volna kb. 400e érintettet alkalmanként, akik közül ha a fele tiltakozik, az 200e és erre még jutott volna kordon meg rendfenntartó. De ehelyett elkúrták, vártak a remek alkalomra és most egész pályás letámadást kellene nyomni a meccs utolsó 10 percében úgy, hogy a kapus gépfegyverrel motivál, hogy előre.
Májustól itt olyan dzsembori lesz, hogy csak na. Se vasút, se BKV, se iskola, se egyetem, se egészségügy, mert mindenki sztrájkolni fog.

Ha ettől nem remeg meg 10 MSZP-s akkor egy sem.

Kár, hogy nem lehet fogadni hány napot lesz Bajnai György Gordon miniszterelnök. Én két számjegyben gonodolkodnék.
"ma már altatásban is végeznek megszorítást" ez jó :).

Több szocialista képviselő megjegyzéseket írt hozzá az aláírandó tervezethez. Hol is hallottam már ilyenről? Az ukránok az oroszokkal kötendő kész gázszerződéshez még odafirkantottak kézzel néhány dolgot. Attól függetlenül, hogy lehetnek köztük értelmes dolgok (pl. 15%-os áfa néhány cikkre, nemtom), ez a módszer akkor is gyerekes, ez nem az a papír, amin az ötleteket kérik.
Most valaki magyarázza már el nekem, hogy Bajnait mér kell úgy eladni, mintha kivülálló lenne. Nem benne van a kormányban uszkve 3 éve már? Ez alatt hány minisztériumot járt végig? Mikor mondta azt ferinek, hogy bazzeg ájjá le vagy szedem a sátorfámat? Akkor meg Tóta W. miről beszél????? Erről????
Ja és a hajdúbét ügyön meg neki biztos könnyű átlépnie, másoknak meg kevésbé. Úgyhogy a "pszichopata ellenzéki sajtó" csak fröcsögje a libásgordont, legalább van miről értekeznie Tóta W.-nek is.
a Fideszt nem értem egyébként: miért nem egyezett ki egy olyan szakértői kormányfőbe (pl. Surányi, akit korábban még elfogadtak volna), aki megcsinálta volna helyette a munka legmocskosabb részét?

gyakorlatilag 5 évük lehetett volna, ráadásul 1 év (várhatóan a legnehezebb) nem is az ő nevük alatt.

butaság volt a részükről, elszalasztott lehetőség. Főként a mögötte álló motívációt pedig nem értem. tudom, hogy minden balos szerint ez a motíváció a hatalomvágy, de ennyire én se tartom butának a Fideszt. ha valaki megírja, megköszönöm. Viktor? ;)
További elkúrással itt már nem lehet népszerűséget szerezni - a válság a kevésbé értelmeseket is ráébresztette arra, hol volt az átverés.

Épp a kemény válságkezelés az egyetlen esély, hogy legalább a reformpárti réteget maguk mellé állítsák. Ők ugyanis tudják, hol kúrta el a Maszop, és azt is tudják, hogy a szocikat balról előző Fidesz nem alternatíva. Az a remény, hogy Orbán majd mást fog csinálni, mint amiről most beszél, eléggé halovány. Illetve van rá esély, de nem lehet rá szavazni azon az alapon, hogy hátha hazudik...
"Igaz, néhány halmozottan fogyatékos illetékeselvtárs még mindig hősködik, és minden szavukkal szabotálnak."

Itt van mindjárt Szanyi Tibor! (Fidesz-MSZP koalícióról álmodik)
Szabotőr!

"javasolja az offshore cégek kitiltását a közbeszerzésekből, a magánnyugdíjpénztárak államosítását, egy állami nagybank létrehozását, 15 százalékos kedvezményes áfa bevezetését az alapvető élelmiszerekre és a távhőre vonatkozóan is. Mint mondta alapos fogyókúrára fogná az államot, kezdve a bürokraták kedvezményeinek megvonásával."

inforadio.hu/hir/belfold/hir-269842

"ha világosan látszik, mivel tartja sakkban ez a törékeny ember az MSZP disznószauruszait"

Ezt Feri intézi a sötét háttérben.
Es mi ez a Horn fele modositas maris?
"A hosszútáv veri keresztbe a holnapot meg a ma estét, és nagyon őszintén mondom, beszélek itt az országról és a magyar baloldalról. Van egy utolsó lehetőségük visszarettenni, végleg bebizonyítani, hogy többre nem képesek. Akkor megbuknak évtizedekre, mert semmi más nem marad utánuk, mint a kormányzásképtelenség rekordja. Semmi!" ha ez lenne a kormányzásképtelenség rekordja? semmi bajom nem lenne velük.
Azt nem fogom fel,hogy miért gondolja bárki, hogy a Fidesz előrehozott választásokat akar?
Amikor léket kap a hajó, és süllyed, ki lenne az az elmebeteg, aki odaugrana a kormányhoz, hogy akkor majd én vezetnék le a tengerfenékre, vagy legalább kicsivel a vízszint alatt elnavigálnám ezt a viharvert dzsunkát. Egylevegővel...
Dehogy is..
Nézik a szocik agóniáját, röhögnek a szadisz idiótaságán, ahogy nagy komolyan próbálnak parlamenti párt maradni, még ha kivetítőn is...
Egy dolgot kell majd megtenniük, lehetőleg besegíteni az államcsőd elkerülésébe... Nélkülük úgyse megy a válságkormányzás. Urambátyámék nem fognak tolongani a szívató gomb körül, az tuti,pártfegyelem ide vagy oda. A hiányzó gombot majd benyomja az ellenzék. És jövőre az állami hiteles statisztikákból kiokosodva kezdhetik a 4 elemit.
Ez a Fidesznek a 0.osztály, a felkészítő, hülyék lennének kihagyni. A pénz meg úgyis jön az önkormányzatoktól.Stabil a párt helyzete. Minden oldalról.
@Sárdobáló:
operettre hangszerelt internacionálé:-)
Árpi, ne legyél naív. A népszerűség romlása már baromira nem érdekli őket, itt most a zsákmányszerzés ideje jött el, és a számonkérés idejét akarják kitolni ameddig lehet.. Ha Gordon ifiúr ehhez nem asszisztál, akkor lecserélik egy másik balekra. Ennyi a történet.
A szadesz ehhez hűséges partner, hiszen érdekközösségben van az MSZP-vel.
Azért ne hasonlítsuk már Bajnait Bokroshoz!

Bár igaz, hogy mind a kettő csak megszorítani tud, reformokat nem nagyon. Pedig a reformokra nagyon is szükség lenne! De hiába, még 1 év el lesz vesztegetve...

De talán most a rablóprivatizáció kimarad. Azért lopni még lehet, 1 évig!

SZDSZ = SzociálDemokratákSzövetsége lesz???
A témába vág Tamás Gáspár Miklós cikke (MSZP 1989-2009) a múlt heti ÉS-ben. Történelmileg is elhelyezi ezt a valamit, amit MSZP-nek hívnak. Aki még nem olvasta, annak javaslom, tegye meg: www.es.hu/?view=doc;22542.
Úgy látom, alapvetően két állatfajta van ma az országban. Az egyik görcsösen akar hinni benne, hogy van még mit menteni, és hogy az a kaszálás, amit Bajnai elővezetett, alkalmas a mentésre.
A másik csoportban vegyesebb tömegek keverednek, azonban szépen egyezik a véleményük egy dologban: A helyzet nagyon rossz, kifejezetten nehezen menthető, és hinni már csak utólag hajlandók. A mentést pedig nem azokra kellene bízni, akiknek döntő részt köszönhetjük, hogy ide jutottunk.

A nemzetgazdaság megmentéséhez az ország egészében gondolkodni tudó, jószándékú, mégis erős akaratú ember kell, aki maga köré tudja gyűjteni a hasonlóan vélekedő szakembereket. Valakinek, akinek elengedhetetlen, hogy hitele legyen, oda kell végre állni az emberek elé, és nagyjából elmagyarázni a helyzetet. Hiteltelen embereknek nem lesz stabil parlamenti többsége most, de talán még az előrehozott választások után sem, még ha a képviselőink jellemétől el is tekintünk. Ilyen szempontból nem volt rossz választás Horn Gyula az adott helyzetben 1995-ben.

Visszatérve a Bajnai-féle "csomagra", szigorúan gazdasági szemszögből. A kaszálásos megszorítás alkalmatlan a válság kezelésére. Minden 1.1-es közgazdász tudja, hogy a fogyasztói oldalon generált hirtelen kiadáscsökkentés a kereslet további, jelentős csökkenését fogja maga után vonni. A kereslet csökkenése pedig egyenes út a további leépítésekhez a termelői, szolgáltatói oldalon. A gyárbezárások pontosan ott hatnak negatívan, ahol a leggyengébbek vagyunk: az Európai viszonylatban iszonyúan alacsony versenyszférás foglalkoztatottságban. Ha pedig továbbra is folyamatosan és jelentősen csökken a foglalkoztatottság a versenyszférában, komoly gondok keletkeznek a bevételi oldalon, amit csak tetéz a háztartások kiadásainak csökkentése (gy.k. ÁFA bevétel csökkenés). Ezt a folyamatot csak egy újabb, jelentős megszorítással lehet korrigálni, és így tovább, rajta ülünk egy ördögi negatív spirálon.

A szolidaritás utolsó csírája legtöbbünkből (és itt azokra gondolok, akik velem együtt nettó befizetői a rendszernek, azaz a versenyszférában átlagon felül, fehéren keresnek, illetve a vállalkozásuk csenget keményen) kiveszett akkor, amikor láttuk, hogy az erre 2006-ban felhívó Gyurcsány szemrebbenés nélkül hagyja elveszni az extra pénzeket a feneketlen kútban. Sok jó kvalitású embert ismerek, aki inkább elmegy (ugye emlékszünk még erre a "felhívásra" is), mintsem tovább préselve legyen vérszívó milliók gazdaállata.

Balosoknak itt van (többek között) a megszorító spirálról egy érdekes Medgyessy interjú:
www.zoom.hu/belfold/gyurcsany-karokat-okozott-az-orszagnak-44322.html
Nehéz belőle kivonni a sértettséget és a részrehajlást is, de alapjaiban reálisnak tartom, amit mond.
Engem egyetlen dolog zavar.

Kérem, hogy valaki magyarázza el, mert nem fér a fejembe és nem találom a logikát.

Csőd felé tart az ország, mely a morális mellett elsősorban gazdasági jellegű. Akkor miben segíthetne miniszterelnökként az eddigi gazdasági miniszter, aki nagyban közrejátszott, hogy teljes mértékben leszakadtunk gazdaságilag a régiotól??
@Boz Cordolla:
"A második követelmény (a 100-ból mondjuk) azonban valami olyasmi, hogy "győzd meg azokat is, akik téged nem imádnak", na ez baromira nem ment."

Na igen. De sajnos ez nem megy OVnak se...
Kedves Tóta
ha a te rokonod köti fel magát a Wallis miatt akkor is gágogásról írnál?
Én nem amiatt aggódnék most hogy Bajnait felbársonyosítják, hanem amiatt, hogy az SZDSZ hetek óta húzza-nyúzza az időt. Valószínűleg csak a zsarolási képességüket villogtatják a szockóknak és közben mérik a hatást, de akkor is a drága anyjukat. Nagyon jól tudják ezek a majmócák hogy 2010-ben, de talán már soha többet nem jutnak be a nekik oly' kedves pénzillatú kurvaországházba, ez az uccsó esélyük hogy jól megszedjék magukat, mielőtt elkezdenek tömegesen átszivárogni más pártokba vagy multi/állami cégek vezérkaraiba. Ezt a Kókaki is megaszondotta, úgyhogy majd szerintem ő megoldja (gyk.: kizsarolja, megvásárolja, befenyíti) a problémások problémáit.
Ezúton szeretném megköszönni minden a hazáját féltő honpolgár nevében Árpádnak, hogy végre (ha rejtve is, de) elmondta az igazságot.
Ha már a Kádári felirat predestinációját tűztük ki mottónak, akkor egészen gyorsan felismerhető, hogy a jelen helyzet önmagába kódolta a bukást. Teljesen kizárt, hogy akár az MSZP (amely a Vasöklű
Ferencet sem tudta hűen követni), akár a 199.999-től rettegő szélkakas SZDSZ kitartson egy évig Belevágok Gordon mögött és 2010-ben a gödör alja után adja majd oda mosolyogva a stafétát a következő pártnak, akinek csak a felívelés szakasza és a tapsorkánra való meghajlás marad majd. Még meg sem szavazták, de H. Gábor és L. Ildikó állampolgárok már most feszítgetik a programot, nincs itt se rövid, se hosszú táv.
Tehát innen a kérdés már csak az, hogy legyen fél év interregnum és utána vélhetően egy másik kormány, amelynek lesz elég képviselője, támogatottsága és 4 éve meghozni a szükséges lépéseket vagy inkább "elkúrunk" egy egész évet azért, hogy esélyt adjunk a fenti két megélhetési polito-szakszervezetnek a makrogazdasági perpetummobile feltalálására.
És lehet démonizálni Viktorokat vagy gyümölcsöket, mert azok biztos sokkal jobban el fogják rontani, azt azonban látni kell, hogy innen csak egy kiút van, nincs mit elkúrni. De ha Öveges professzor kedvéért gondolatkísérletként feltesszük, h 99%-ig biztosan rosszabb lenne a túloldali kormány, az még mindig 1-gyel kevesebb, mint a jelenlegi húzdmeg-ereszdmeg helyzet.
Pártpreferencia nélkül tehát:
Ez a kérdés, válasszatok!
@Fue: most a húsvét miatt van ez, az amcsik elmennek szabadságra, és kitárazzák a pozíciókat (már pénteken sincs kereskedés). kedden visszajönnek és új pozikat nyitnak, ha mást nem látnak, akkor a shortokat nyitják vissza ránk, és akkor megint 300-305 közé visszamegyünk. ha találnak más játékszert, akkor itt maradunk. mindenesetre ennél erősebb egyelőre nem várható.

a lustaságom, az. most mutogathatnék vissza, hogy én kb. 2007 őszén mondtam magamban, hogy Gyurcsánynak egy Kadimat kellene robbantania. most már tényleg hiába lépne, beleragadt ebbe az MSZP mocsárba. kár érte.

és még az az érv nincs is a posztban, hogy a helyi polgármesterek akarják azt az előrehozottat.
Most hogy jon ide a Tota W. fizetese? A kerdes inkabb az, hogy OK, hogy nyesegetunk, meg megszoritunk, de mi jon utana? Mert ennek az egesznek csak, akkor van ertelme, ha komolyan strukturat is valtoztatunk, miutan a penzugyeket rendbe tettuk. Ezt azonban eddig rendben elbuktuk. Ez most nyilvan nem az MSZP dolga lesz, mert ok addigra mar ellenzekben lesznek. Viszont mi a garancia arra, hogy OV nem a sajat kis szaz napos programjat fogja futtatni, ahelyett, hogy az esellyel elve vegre strukturalis reformokba kezdene? Tekintve, hogy mennyi ember az evek alatt felhalmozott "igenyeit" kell a Fidesz oldalon kielegiteni, legalabbis kerdeses, hogy a Bajnai megszoritasok, meg ha at is mennek, valoban eredmenyesek lesznek-e.
1. a fedezetlen túlköltekezés tény. (talán épp az mszp-szdsz vezette be 2002-ben)
2. az MSZP-ért SE kár.
3. nem ez a tehetségtelen stróman fog itt rendet tenni a makroadatok között. Ő is csak a rendszer része. Egy cél van csak, garantálni az itteni befektetések biztonságát. Ezek nagyívben leszarják le hogy a helótákkal mi van...
@Asszem: Nálam a Szadi meg azt érte el, hogy stabil szavazójukból kacsintgatok az MDF felé. Ők (már aki még ottmaradt) legalább következetesen tartják azt a "népnyúzó" retorikát, amit (gazdaságilag vagy politikailag, most tökmindegy) eredményesnek tartanak, és nem akarnak több lovat, a neoliberálist meg a szociálliberálist is megülni egyszerre a rohamozás alatt, nem akad össze a lábuk a két lépés hátra - három lépés összevissza - jellegű búsulva-részeg csárdásozásukkal.

Kedves Horn Gábor!

Ha nem értetted volna meg, úgysem, mint népszavazásmagyar-hírtévémagyar tolmács, ez a te nyelveden azt jelenti, hogy mennya tcsába...
Szerintem meglehetősen nagy naivitás azt hinni hogy itt a reform a cél. Nem, itt a konc a cél. Arról fog szólni a következő év, semmi egyébről.
Visszatérve Bajnaira meg a szocikra: Szerintem elég visszatartó erő lehet a KE-választás elkúrása, (ami ugyan másodlagos lenne, ha Sólyom László úr féloldalazásával nem járult volna hozzá szerintem tevőlegesen is a feszültség eszkalálódásához), tehát azt márt tudják, hogy a lkezelő pökhendiségüknek ők fizetik meg az árát.

Arra nem érdemes bazírozni, hogy a ma tett aláírás a holnapi megszegésével hlnapután "erkölcsi" következményekkel járhat. Ha azzal járna, akkor most mind a baloldalon, mind a jobboldalon csupa cserkész-korú képviselő ülne...

Állítólag amúgy Bajnai már befenyített néhány vidéki, megyei meg városi pártkádert, hogyaszongya: Az EU-támogatások önrészéhez is pénz kell, és ki-ki döntse el, hogy a maga kis hazája önrészének a megteremtését megszavazza-e, hogy utána az EU-s részt hozzátehesse a kormány.

Valahogy így gondoltad a "politikai" győzködést, Árpád?
Egy, bloggal kapcsolatos komment: tisztességes volna feltüntetni azt az apróságot, a messziről jött, be nem jelentkezett egységsugarú számára is, érthetően, hogy az itt megjelenő kommentek moderáltak.

Ez most csak akkor jelenik meg, _ha_ xy bejelentkezett.
@Asszem: B+, még hány (év) esélyt akarsz adni ennek a 100x levitázlett, elkopott, elvtelen, és ami a legfőbb baj, tehetségtelen gárdának??? Még negyvenet?? Annyira lúzer vagy, ha így gondolod...
Látom van itt olyan hang, hogy a Tóta (and Bajnai) szívtelen kapitalista, aki a Tajgetoszba taszajtana minden szegény nyomorultat.

Akkor matematika.

Ha van egy költségvetés, aminek a kiadási oldala 10%-al meghaladja a bevételit, akkor ugye két dolgot lehet csinálni: növelni a bevételeket vagy csökkenteni a kiadásokat. Magyarország már most a világon az egyik ha nem a legtöbbet elvonó / újraelosztó ország. Jó ötlet lenne növelni az adóztatást? Pláne válságban? Azt kellene már átlátni, hogy aki ilyenkor azt fröcsögi, hogy "azjár", meg "szociálisvívmány" az vagy szimplán buta, vagy (érdekből) demagóg. Nem elvenni akarja BG sem, csak arányostani a bevételekhez. Nyilván vannak más tartalékai is az országnak, de a legelső lépés a költségvetés egyensúlya - onnan tudunk csak tovább lépni. (Nézd meg a forint árfolyamát pusztán a költségvetési egyensúly halvány reményére.)

Aki csak abszolút értékben tudja nézni az összegeket, és csak azt szajkózza, hogy elvesznek a zemberektől, az nálam megbukott. Aki ismeri a százalékokat, és legalább fogalma van arról, hogy egy egyenletnek két oldala van, az átmehet. De igazán az lenne jó, ha azt is megértenék többen, hogy a pénzt arra kell terelgetni, ahol több haszon lesz belőle (nem csak pénzügyi értelemben). És pl. a jelenlegi szociálpolitika csak mérhetetlen károkat tud okozni, legelsősorban az eljövendő generációknak. Ebben a sz@r helyzetben meg kellene keresnünk azokat a pontokat, ahol a legkisebb befektetéssel a legnagyobbakat tudnánk gurítani (pl. pozitív externáliákat), és nem azon izmozni, hogy fenntartsunk mindenáron egy olyan szociális rendszert, amire az országnak nincs pénze.
Mi a bajod az Internacionáléval? A szocdemeké volt annó, csak a Leninék lenyúlták. Amúgy meg kb. annyira anakronisztikus, mint árpádsávos zászlókat lengetni.
@MALACKA NEWS: (Tóta Árpi) "Ül a kis Indexes irodájában, a (szerintem) nem épp alacsony fizujával..."

APA KEZDŐDIK!!!
"Arról az egy évről elmondhatják majd újra, hogy minden későbbi fellendülés annak köszönhető. "
NEM MINDEGYIK ÉVRŐL EZT MONDJÁK?? Az elmúlt 7 évnek is köszönhető, nem? Soxor előre is bemondják: még két év és itt van a tuti frankó.
Gyurcsány mérleget vont, több wellness hotel van és több az internet előfizetés is. Akkor meg mit akartok még??
Hajrá Árpi, hajrá MSZP, hajrá baloldal, hajrá bizakodás. még a politikai bitófa alatt is.
1. A libaüggyel kapcsolatban az érintetteknek más véleményük van.
2. Bajnai részese volt minden szarnak az elmúlt 20 évben.
2/b pénze is onnan van (elvtársak kapcsolati tőkéje, nagy adag gerincmentes étrend)
3. Aki részt vesz egy ilyen kutyakomédiában, az már annyira embertelen (értsd: semmi ember) féregnyúlvány(ócska), hogy akár már miniszterelnök is lehet belőle.
4. Aki azt gondolja, hogy kisebbségben majd megoldás lesz a következő választásig, ne írjon többet. (ez fasiszta gondolat volt).
5. Tele van a tököm a Bajnai (mszp, fidesz, mdf, szdsz) féle nyikhajokkal, akik a elbaszták a rendszerváltást, romba döntöték az országot a sötét kis alkuikkal.
5. Eddig mi a faszt csinált a szépen fésült Bajnai? Honnan a hirtelen jött hősi póz?
6. Lője valaki.
Totawe,
ez most ertelmes cikk volt.
Gratula.
"Rajk László vagy Nagy Imre sem fogták fel, hogy a pártérdek és a népérdek előbbrevaló az ő rövidlátó hiúságuknál. A magyar baloldal mégis meg tudta őrizni egységét, a pártütőket kivetette magából, és ment tovább, nagy tempóban, előre, nem felszisszenve minden lépésnél."

Ez azért viccnek durva...
Mindig is az volt a véleményem és most is azt mondom: ezt a pártot nem Gyurcsány Ferenc dönti/döntötte romba, hanem a megújulásra voltaképp' mindig képtelen, 20. sőt 19.századi ősbalos eszmékbe belegyepesedett régivonalasok tömege. A vezetőség, a párt irányító testületeiben helyt foglalók többsége is.

Erre nem jó válasz az - ami bevett szokás publicisztikai körökben - hogy a párt mindig ment Gyurcsánnyal ha kellett. Hogy támogatták a kormány lépéseit, törvényjavaslatait éveken át.

Igen - fogcsikorgatva. Az ülésteremben fegyelmezetten szavazunk, a parlamenti folyósón meg mutyiban forrongunk. Meg folyik a kettős beszéd. Ez világosan mutatja: a párt politikusainak többsége soha nem tudott azonosulni - legalább tudomásul venni - a modern, valóban a 21. század kihívásaira épülő baloldali váltással.

Gyurcsány vesztét a belső ellenzék okozta, amely elsősorban a válság teremtette kényszerhelyzet miatt már egy ideje egyre nyíltabban lépett ki az " illegalitásból".

Most a Szili Katalinok, Szanyi Tíborok, Szekeres Imrék jóvoltából az MSzP visszazökken a 2004 elötti állapotába. Sőt, talán még annál is visszább korokba.Ha rajtuk múlik, a pártot eluralják a 19. századi munkásmozgalmak elvei és nézetei. Ez lenne a válasz a mostani kor kihívásaira? Visszafejlődés!

Irány a proletár internacionalizmus, a tőkedöntő világforradfalom!
Árpi, gratulálok az írásodhoz.
Lehet rosszul látom, de szerintem a baloldal jobban is kijöhetne ebből a maga ásta hülye helyzetből...Persze a legjobb az lett volna ha mondjuk értenek hozzá és nem cseszik el ennyire de ha már igen, akkor legalább MOST mondhatták volna, hogy: OK, OK legyen történelmi gesztus, Orbánék állítsanak fel egy szakértői válságkezelő kormányt (MOST) és jöjjenek az előrehozott választások is.

Azt gondolom, hogy ezzel a gesztussal egyrészt emelt fővel tudtak volna kilábalni ebből a helyzetből, másrészt kifognák a szelet a fidesz vitorlájából (tessék öcsém csinájjad), harmadrészt nem tennék ki az országot ismét annak, hogy tolják a szekeret (ha tolják) egy irányba és egy év múlva jön a fidesz úgy is, akkor megin valószínűleg más lesz a koncepció és a mostani szarakodás nem biztos hogy folytatva lesz...

Úgy hiszem ezzel a cocilisták csak nyerhettek volna, mellékesen valszeg az ország is...

persze én 1általán nem vagyok meggyőződve arról hogy a fidesz jó irányba tolja a dolgokat, de ha egy év múlva nagy valószínűséggel ígyis-úgyis az lesz amit ők akarnak, akkor azt gondolom, hogy inkább most kéne mer lehet, hogy nem tökéletes az ő (számomra nem teljesen világos) útjuk, de biztos, hogy a kitérő miatt még később lenne hatása (ha lenne)

ki mit gondol?!

Nem vagyok eppen az a legnagyobb balolali mszps, de ezek most kurvara eltaktikaztak magukat.
Miert nem mertek elorehozott valasztasokat csinalni, egyszerre 2 legyet is uthettek volna:
-az szdsz, akikkel eddig mindig csak bajuk volt az mszpseknek kiesik
-a fidesz nyer es neki kell atvinni a megszorito intezkedeseket

aztan 4 ev mulva ugyis beindul a mediauthenger es nyernek az mszpsek...

igy meg majd 1 ev mulva vesztenek el mindent...
Amit írtál Árpi, az igazából épp az egyetlen helyes, ütős stb. érv az előrehozott választások mellett. Egy párt létét épp az igazolja, hogy kormányzóképes. Ha nem az, bármilyen okból, akkor jobb is, ha elsüllyed.

Ha elemelkedünk a napi iszapbírkózástól, akkok Bajnai létét egyetlen dolog igazolhatja: késedelem nélkül be tud indítani egy egyensúlyteremtő reformot. Ha nem tud, akkor elvesztegetett év; sőt, tekintve, hogy jön a nyár, aztán jövő tavasszal a választások, lényegében a szeptembertől karácsonyig tartó periódus maradt neki. Meg lehet, meg tudja ezalatt csináni? Őszintén, belül hisz is ebben, eskü&becsszó?

Mert ha nem tudja, és ez már most látszik, akkor a "takaroggy" éppen a leghelyesebb jelszó.
Árpád,

van itt, eggyel lejjebb, egy poszt arról, hogy rossz lesz most szocinak lenni min. 4 évig.
és hát főleg az elején...

szerintem régen nem a választási esélyekről szól a dolog: az alapján már összel a lovak közé kellett volna dobni a gyeplőt. (és ezt tudták is, szvsz)

van viszont egy csomó gazdasági ügy, tenderek, szerződések, mittomén -- folyamatban lévő ügyek. meg néhány már lefutott, amit még el kell szépen simitani.
amig sok ilyen van, addig gordonunknak van adu a kezében. amint ezek kocentrációja egy kritikus szint alá csökken, akkor megbukik.

mivel a 2010-ről már elég régen lemondtak, ezért biztos minden ugy van időzitve, hogy addigre okés legyen.
ennek fényében szerintem 3-6 hónapja lehet a csávónak dolgozni.
Miből gondolod, hogy Bajnai majd most gazdasági megszorító intézkedéseket vezet be? Ez egy hitkérdés. Ahogyan az is, amiről már korábban is írtál, hogy majd Orbán teszi rendbe a gazdaságot.

Nem hiszek Bajnaiban, ő is osztogatni fog. És ha ő is osztogat majd, akkor majd megírod te is, hogy elkúrtad?
Alapvetően más célja volt Gyurcsánynak és más a célja Bajnainak.
Gyurcsány történelemkönyvi NAGY politikus szeretett volna lenni és ezért nagyon sok elvtelen kompromisszumba hajlandó volt belemenni. A szocik ezt hamar észre vették és szépen ki is használták.
Szerintem Bajnai a kiváló makrogazdasági szakember hírnévre hajt. Ez csak akkor jön össze, ha tényleg véghezviszi a konszolidációt. Ha ebben megakadályozzák, abban a pillanatban kiszáll a buliból, mert úgy már nem teljesülhet a célja. (Nem tudom hányan ismernék Bokros nevét, ha annak idején nem viszi végig a programját!)

A szocikra eléggé jellemző a naiv, valóságtól abszolút elrugaszkodott hit a csodákban, lásd: közt.elnök választás, vagy vizitdíj szavazás. Így még az is elképzelhető, hogy hagyják 2010-ig Bajnait, hogy építgethesse további válságkezelői karrierje alapjait.
Fedor:

Bízol a tolvajban? A részvétlen, kegyetlen tőkésben? Aki idejében kimentette a Hajdú-Bét ingatlan vagyonát, nehogy abból kártalanítani lehessen a kifosztott libatenyésztőket?

Abban az emberben, aki gazdasági csúcsminiszterként tettestársa volt Fegyencnek?

Nagyon sok nálunk a félrevezetett hülye, ezért is tartunk itt. Azt kell csinálni, amit Horthy és Bethlen tett a vörös rémuralom és a trianoni katasztrófa után.

Bár nekik összesen nem volt 20 (!) békeévük, Magyarország - területcsonkítás, elvesztett világháború és világgazdasági válságok után is - a 30-as évekre élhető ország lett.

Viszont maffiózók, tolvajok, bolsevikok a kormány közelébe sem kerülhettek. Sapienti sat.
Bajnai nem fog az elsunnyogó birkák lábszárába harapni, de nem is kell neki, mert az új szereposztás szerint azt megteszik majd az erősebb pártbéli támogatói. A koncepció működőképes, meg lesz szorítva mindenki, aki már csak a kajapénzből tud lefaragni.
Ennél tökéletesebben nem lehetne kitalálni, hogy lehetne egységnyi pénzt úgy beszedni a néptől, hogy az a legnagyobb fogyasztás visszaesést generálja.
Csak az ezzel a baj, hogy míg Bokros idején nem volt világgazdasági válság, addig ma nagyon is az van. 25%-os ipari termelés zuhanással, 5-8%-os GDP visszaeséssel megszorítás nélkül is.
A fogyasztás pedig így a lehető legjobban fog esni, tovább növelve a GDP mínuszt, ami további megszorításhoz vezet. Annyi előnye van a dolognak, ami egyébként nagy gazdaságélénkítő ösztönző, hogy a passzívakat jobban üti, ezáltal növeli a versenyt a munkaerőpiacon, javítja a versenyképességet. Csakhát egy recesszió közepén hiába termelünk, ha nem lesz aki megvegye, mert elvesszük a maradék pénzét is. Ilyenkor (is) illene a lehető legtöbbet az állam pazarlásán és a korrupción megspórolni, azt meg nem annyira látom.
A szocialista képviselőkvégre dolgoznak. Záradkolnak.

Szerintem egyébként akár magyarnóta-szöveget is kanyaríthatnak az aláírásuk mögé, mintegy írói munkásságuk részeként. Az aláírásuk akkor is pont ugyanannyit ér: Mindent vagy semmit.

A kérdés az, hogy szépen írták-e?

Javasolnám a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ajánlásait is, a mindenkinek járó ingyen sörre és az örökéletre vonatkozólag záradékolni!
szvsz nem gyurcsánnyal volt a baj, én elhittem neki (biztos hülye vagyok), hogy ő valóban tenni akar valamit, csak sajnos a cselekvéshez szüksége lett volna a dohos-nehezenmozgó-tohonya féreg pártra is, ami viszon képtelen bármit is csinálni...

Attól félek ez vár Gordonra is. Ezért támogattam volna én inkább az előrehozott választást. Cselekedjen a fidesz, valamit csinálni még mindig jobb mint semmit sem csinálni elven. de nekem úgy tűnt ezt a fidesz se akarta igazán... (hirtelen milyen demokraták lettek: ők csak a parlamentben tudják a feloszlatást kezdeményezni... pedig ha igazán akarják akkor az Ungarn Sucht den President komédiá közepedte mozgósították volna a "népet" az utcára, szerintem lett volna hatása... namind1.

Zárásképp pedig: jó a cikk, a Radnótis áthallás nagyon talált!
"Rajk László vagy Nagy Imre sem fogták fel, hogy a pártérdek és a népérdek előbbrevaló az ő rövidlátó hiúságuknál."

Ez tén nem értem. Azaz ahogy értem, az nagyon csúnya...
Bajnai mégis mitől lett hirtelen "külső" meg "szakértő"?? Már kormánytag egy ideje.

Aki meg képes az MSZP-nek meg az SZDSZ-nek még "újabb esélyt" adni vagy bármit is elhinni ezután a 7 év után, az egyszerűen hülye. Evvan.
w. nyilván nem elég mondani, tenni is kell. te azért vagy beleszerelmesedve az mszp reformistáiba, mert nyomják a reformblablát, mely ha meg is valósul, szerinted megmenti kishazánkat. lehet. de egy aprócska probléma van. csak úgy tesznek, mintha tennék. és nekem a blablából már nagyon elegem van. most is imitálni fognak valamit, megnyirbálják a költségvetést, de a repi és a korrupció miatt elfolyt pénzekhez ezek sem fognak hozzányulni. és ha megmentik is rövid távon a hazát, azhért ne várjanak vállveregetsét, mert hát hét év kormányzás alatt nagyon sokatt hozzátettek ahhoz, hogy itt tartunk. azt ne mondja senki, hogy nem az ő saruk...
Lehet, hogy eltévedtem, de van ezzel a cikkel egy kis problémám:
1. A dolgok menetének megértéséhez tudomásul kell vennünk (nem elfogadni!), hogy a politikus másképpen működik, mint a "hétköznapi" ember. Mit jelent ez? A poitikus saját logikája mentén gondolkozik, azaz a hatalom megtartása/megszerzése vezérli (sok más is van, de ebbe most nem mennék bele). Jelen esetben az MSZP az egyetlen olyan lehetőséget választotta, ami nem a hatalom azonnali és végzetes (2/3-os) elvesztését jelentette számára. Ilyen szempontból egy ember kellett, aki beáll ebbe a szerepbe. Ha emlékeim nem csalnak ezt csak Bajnai vállalta. Őt valószínűleg más motiválja (pénz?). Tehát tudjuk, hogy miért és hogyan állt ez össze.
2. A publicista sem a köz emberének értékrendszere szerint ír, hanem a sajátja szerint. Épp a minap volt szerencsém végignézni Árpád MEH és az NFÜ által rendelt munkáját, tudjátok amolyan rajzfilmes önigazolást a komárnyzati munkákról. Voltak benne jó gondolatok is. Amit gondolok erről, hogy Árpád-ot a saját - szerintem liberális (nem SZDSZ-es!) - gondolkodási rendszerén belül lehet értelmezni. Ott igaza van.

És végül, amit én látok problémának:
cseszhetjük az egészet akkor, ha a Bajnai által képviselt program (amivel szerintem Árpád tud azonosulni) hamis alapfetevéseken alapul. Mik ezek? Hát lássuk:
1. A fogyasztásra épülő társaladom fenntartható és a bedölt intézményeket cégeket helyre kell állítani.
2. Magyarország alapvetően export-orientált ország, és ez a jövőben is így lesz.
3. A világgazdaság maximum 1-2 éven belül visszaáll a konjuktúra pályájára és ismét illatos ibolyák fognak virágozni minden befektetési alap környékén.

Ezen ügyekben linkelnék egy cikket:
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/08/jovo_ido_i._ndash_a_tornado_sziveben/
A cikkel kapcsoltban egy rövid megjegyzés: szvsz - kiválló diagnózis, de téves végkövetkeztetés (miért? Einstein után szabadon: ahhoz, hogy egy problémát megoldj kivül kell helyezkedned a problémarendszeren, magyarul: a megoldás nem közgazdasági és intézményi, hanem társadalmi szinten szükséges)

Szóval: hamis premisszák mentén kialakított a Bajnai program, mivel:
1. további embereket sodor nyomorba
2. Érintetlenül hagyja az intézményrendszereket, vagy csak kismértékben változtat azon
3. A problémát okozókat nem vonja be a megoldásba.

Ezek nemcsak hibás megoldások, hanem társadalmi szempontból igazságtalanok is. Megszorításokra szükség van, de más is kell. Ha a megszorítás csak arról szól, hogy egyensúlyt keressünk, de ne változtassunk azon ami fenn áll, akkor hibás után járunk és a rendszer alig 1-2 év alatt újra fogja termelni a problémát, hiszen ahhoz nem nyúltunk.

joe
Ccak nyugi, a szocik között mindig van, aki a végén benyomja az "internacionalét "
Bajnai meg vagy énekli összeszorított fogakkal, vagy elhúz, mint a (vad)libák.
Emlékszem, az MSZP kongresszusán azt mondta Bajnai, hogy ül itt közöttünk egy igaz ember, aki midig azt tette, amit adott helyzetben a leghelyesebb volt tennie. Bajnai Gordon így jellemezte a lenullázott, megbukott Gyurcsányt.
Azt elfelejtette hozzátenni, hogy a bukott előd midig azt tette, amit a hatalom mindenáron való megtartásáért szükségesnek gondolt elkövetnie.
Bármi áron.
Olyan állapotban is van az országunk.
Azt is gondolom, hogy csak az a kérdés,hogy mennyire sikerül 2009-ben keresztülhazudniuk magukat a vélt igazságukig. A sok csápoló nyugdíjas torkán /vannak vagy másfél millióan/ mennyire lesznek képesek letolni a gombócot, tejföl és cukor nélkül, csak úgy hidegen a hűtőből. Ha még midig diktatúra lenne kis országunkban,akkor talán egy kis terrorral megfűszerezve, még működne a dolog egy darabig, de ennek híján nem sok reményük maradt.
" Ez a harc lesz a végső" énekelték a kongresszuson végszóként, én sem tudok nekik így húsvét előtt szebbet, jobbat kívánni,mint hogy remélem nem tévedtek!
Tóta és @agyvihar:

Ezt kihagytátok:
Szegény SZDSZnek sincs sok választása. Szegény-pici-Fodor azt hiszi, hogy megvan a stabil 200'001-e és az 5%-a, tudjátok milye van? öööö ezt most a jóneveltségem okán nem gépelném be! ;-)

@MALACKA NEWS:

Pár kommentelő után én is:

In memoriam MALACKA:

Temetni jöttem....

Őszintén sajnálom malackát (bár biztos nincs szüksége rá). Valahol az úton, melyen járt, betévedt a csalitosba, ahol csak az őt körülvevő csalitokat látja, messzebbre nem.
R.I.P.
"A személyes támadásra kiképzett, pszichopata ellenzéki pártsajtó zavartan gágog, egyéb nem jut eszükbe, de érzik ők is, hogy erőtlenül szól a libaügy, nem lesz elég böszmeségnek, végső érvnek."

Persze, persze ...
@Fue:
Jön a nyár. Utazna a pór. Ha nem tud, mert duplán kell fizetnie az útért a szar forint miatt, ákkor jól nem szavaz majd az elvtársakra és ciánistákra. Ennyi. Ehhez nem a libás szakértelme miatt van így.
vágyálmok és rettegések között kivehetnéd a tested első felét onnan, ahová nem való.
Megbuktak a szívednek kedves internacionálét gajdoló milliárdosok.
Soxor.
Most megint bukta jön.
Az pedig, hogy elqrásaikra hányszor és mennyire ment rá az ország, amit a vak szerencse és ellenfeleik balféksége a kezükre adott téged sem érdekelt és őket sem érdekelte soha.

sosem fogom megérteni, miként segít a vízben fuldoklón az, ha a víz alá nyomják. a meglepetéstől hirtelen megtanul úszni?
adjunk a srácnak egy esélyt. Aztán jöhet Viktor fehér lovon és újra háromhatvan lesz a kenyér. A szocik közül pedig az elvtársak visszamehetnek baráti társaságba vadászni. de mostmár a saját pénzükön. Aki marad, a fiatalok meg nekikezdhetnek 2014-re készülődni. Addig nézzék a koronázási ünnepségeket.
Ezt küldtem már el egyszer, valahol elveszett(?):

Bajnai mióta "külső" meg "szakértő"? Kormánytag már egy ideje.

Aki meg ezután a hét év után bármit is elhisz az MSZP-nek és az SZDSZ-nek, vagy ad nekik "még egy esélyt" az egyszerűen hülye.
Nem veszzük fel a kesztyűt, nem jósoljuk meg, hogy mi lesz, mert az a lehetőségek számbavételével kezdődik, amitől még a legerősebbek szemébe is felgyűlnek a keserűség könnyei, utána pedig azt kell elképzelni, hogy az egyik felvázolt alternatíva be is következik, van-e valakinél papírzsebkendő.
Szerintem a szociknak most semmi nem jó. Inkább azt kellene nézniük, mi rossz a Fidesznek.

Ha most a szocik a megszorításokkal kihúzzák az egy évet, semmivé olvad a maradék bázisuk is, és az MDF sorsára jutnak (1994-re gondolok).
Ha nem húzzák ki, hanem félúton kipunkoskodnak Bajnai mögül, még a hülyék is tudni fogják, hogy ez egy töketlen, imbecillis banda, akik még az ország érdekében sem tették volna tönkre az országot. (N.b. az előző mondat csak látszólagos ellentmondás.)
Ám ha most jöttek volna a választások, a Fidesz lenne kénytelen válságkezelni, egyből mélyvízben. Biztosan legalább a felére olvadna a támogatottság, és 2010 őszén még lenne esély némi szoci restaurációra.
Ja, SZDSZ. Ők most épp kiírják magukat (végre) a történelemből. Persze, szimpi, hogy néhányan nem szavaztak Bajnaira, meg minden, de 2006 kora őszén sem léptek ki a koalícióból, hanem támogatták Gyurcsányt tovább, a mai nemmel szavazók is. Aztán gyalázatos módon asszisztáltak 2006. október 23-a elsimításához. Itt, kérem, nincs mentség, a fenti kettőből az egyik is elég lett volna, hogy a gerincüket egyenesen tartsa, amennyire még lehet.

Érdekes, a fentieket a hülye is tudja, és mégsem ezt választották, egyik párt sem. Így marad a szokásos következtetés: ellopni, amit még lehet, eltüntetni a bizonyítékokat, bebiztosítani, amit csak tudnak, és lassacskán bevackolni a túlélőkapszulába. A magam részéről nukleáris telet kívánok számukra, mert az én életemből békeidőben, jó külső gazdasági körülmények között elvettek hét évet, amit végül a mostani végjátékkal tetéznek. Pusztuljanak a politikából, megértek rá.

Ed
Most olvasom a legújabb kormányzati pumaszárnyaltatást: német (és szlovák) mintára támogassuk meg jól az autógyárakat. Ja, 90%-ban külföldi gyárakat pénzelnénk? Gazdagok vagyunk, vazze...

Volna ennél használhatóbb ötletem. Szóval:

Ha már megszűnik a gázártámogatás, akkor helyette támogassa meg a kormány a lakások hőszigetelését. Nem kicsit, nagyon (pl. 50%-kal). Miért jobb ez, mint az autókereskedőket pénzelni? 1000 okból íme pár:

- Környezetvédelem: füstölgő autók helyett kisebb CO2 kibocsájtás; nem megújuló energiaforrások elpacsálása helyett azok kímélése - nem az utcát fütjük
- Döglődő hazai építőipar és beszállítói (pl. BorsodChem) támogatása
- Szinte ingyen van állam bá'nak: 50% támogatás majd fele visszajön az (el nem csalt) áfával, a többi nagyrészt bejön a megmentett munkahelyek dolgozóinak adóin, járulékain és megspórolt segélyein. A megmentett dolgozók többletvásárlásainak áfája már csak hab a tortán.
- Kisebb gázfüggés = kisebb oroszfüggés
- A zembereknek is milyen jó lesz fele gázszámlát perkálni. A megmaradt pénzükön majd vehetnek autót, meg plazmatévét...

Tudtátok, hogy az osztrákok 1 m2 lakásukat fele-harmada enerdiával fűtik? Vajon hogyan csinálják?

Ez már biztos másnak is eszéb jutott, csak az a rejtély, hogy akiket ezért fizetünk, azoknak miért nem. Még azt tenném hozzá, hogy nem vagyok érintett sem az építőiparban, sem a beszállítóinál, a házamat meg tavaly szigeteltem.
eduard.blog.hu/2009/04/08/ne_fuccse_be_4
@MALACKA NEWS: Szerintem Árpinak nincs hardcore kapitalista énje (Árpi! mint autentikus forrás: kiabálj rám, ha nem értesz velem egyet).

Amennyire én értem, Árpi azt mondja, hogy minden egyes állami beavatkozással, a piaci mechanizmusok minden egyes ellenőrzési faktorával üzenetet küldessz a piac aktuális és potenciális résztvevőinek.
Amennyiben racionálisan akarsz gondolkodni, és valóban ura akarsz maradni a helyzetnek, akkor ezeket az üzeneteket sorban végig kell gondolnod.

Ha a segély nagysága nem tér el szignifikánsan a bérezés alsó szintjének a nagyságától, akkor a küldött üzenet a következő: nem érdemes dolgoznod, mert nem kapsz sokkal több pénzt, ha kidolgozod a beled, mintha otthon ülsz és vakarod a tököd.
Másfelől: ha a csőd közeli bankokat sorban megmented, akkor a menedzsmentnek ezt az üzenetet küldöd: nyugodtan rizikózhatsz a betétesek pénzével a saját szakálladra, ha nagy szarba kerülsz az állam majd úgy is megsegít. Az Economist szerint ez volt a bankválság egyik meghatározó kiváltó tényezője. (Tehát épp hogy nem a neoliberalizmus, mint azt itt oly sokan mondják, hanem pont az állami beavatkozás). Az elemző szerint emiatt volt az, hogy az állam inkább bukni hagyta a Lehman Brothers-t.

Árpi szerintem nem mondja, hogy hagyjunk éhen halni minden, magát eltartani képtelen személyt, hanem csak azt próbálja megértetni velünk, és Veled is kedves Malacka, hogy munkára és jobb teljesítményre kellene ösztönözni azokat, akik képesek magukat eltartani.

És ez bizony nem megy egy paternalista szemléletű államban.
Ez az, amit személy szerint én utálok az MSZP nagy részében: az a mentalitás, amely szerint minden egyes fillér, amelyet elveszünk a multiktól, és az embereknek adunk, az jó. És ma az MSZP-ben többségben van ez a mentalitás.
Nem tudják felfogni, hogy a "döntsd a tőkét, ne siránkozz / ne szisszenj minden kis szilánkhoz" korszak elmúlt, vége, nincs többé. És ha úgy döntenek, hogy orrba-szájba kívánják szopatni a tőkét, akkor bizony a kétkezi dolgozókat fogják orrba-szájba szopatni, akiknek az érdekvédelme elvileg a feladatuk volna.

De Árpi - ő minden csak nem neoliberális.
Most nem a közgazdasági (Chicagoi Iskola), hanem filozófiai vetületet illetően: tessenek Ayn Rand-et olvasni, ő egy ilyen ultraliberális-libertariánus szerző. Ő valóban azt vallja, hogy aki képtelen magáról gondoskodni, az dögöljön meg, és emiatt nem kell hogy lelkiismeret-furdalása legyen bárkinek is. Filozófiailag igényesebb formában: Robert Nozick: "Anarchy, State, Utopia".

De azt mondani, hogy gyerekek, racionálisan kellene gondolkodni, meg kellene tanulni számolni és kalkulálni - ez még hol neoliberalizmus?
Szanyi Tibor monnyon le

Mar akkor is kiverte a biztositekot, mikor a Fidesszel karoltve eltorolte az utalasi kotelezettseget a 250.000 ft feletti szamlaknal.... persze igy lehet tovabb kp nelkul AFA-t csalni... es mi volt a magyarazat?

cash is King, a valsagban... mintha a szamlapenz nem szamitana csah-nek... ja O kozgazdasz

Most meg 1 oldalas interju a Magyar Nemzetben..... O ujra allamositani a Nyugdijpenztarakat, koszi Tibor!!! majd igy lesz egy nagy kassza megint , amit majd valami allami intezmeny es annak vezetoje ujra csocsalhat es osztogathat tanacsadokat....Ja es OV most tapsikol, mert O mar 1998-2002 kozt mindent vissza csinalt volna. egy gyekenyen arul a jobboldal vezetoje es az "ultra balos" Szanyi... ez vicc

Tibor es bandaja: nincs tobb PENZ! nem veszik a mi adossagunkat! Ninmcs mit elkolteni bakker!

azt kell beosztani amink van es ertsuk meg, hogy az is egyre kevesebb... Tibor neked volt jo 10 eved vagy tobb, hogy felszamold aggalyos kozbeszerzesi szabalyokat es kirugjatok as sok rokkant nyugdijast.

Nincs tovabb, vege, konec, ende, end, fine

Keressen mindenki kevesebb es orizd meg amid van. Nalunk kollektiv -5% brutto volt az emeles, hogy ne legyen leepites... Persze a BKV, az a jo kis ceg emelt 5%-t mert a politikusaink nem birnak ki 2 nap sztrajkot...

TWA - igazad van, Gordonnak az elso alkalommal taxit kell hivnia es benyujtani...

OV gazd. pol.: inflalni akar de ez nem fog menni, mert a valsagban altalaban nincs inflacio... es leallitja a metro4-et es nehany beruhazast ( persze itt meg az az ellentmondas, hogy most akarjak alacsony AFA-val menteni az epitoipart)

Szerintem az elorehozott valasztasok tan 1 evvel mar OV takarodj lesz a slager
Na, akkor én most megmondóssat jáccok. Itten lenyúlták a sok lóvét, most meg megint az amúgy is legyalázható középréteget fogják tovább nyűni. nekem ez már sok. Ez a faszkivan politika az elcseszett milliárdosoktól, akik miután jól megszedték magukat, most beáldozzák a magyart, mert valójában szarnak rá. íhogy hány pszichiátria pozitív egyed keletkezik itt nap mint nap és hány ember megy az apátiába, leszarják, mert nekik jó, És ez az egy év is csupán a plusz megszedésekről szól. Dumálhatunk itt 13. havi nyugdíjról meg közszféráról, hol tétel ez nekik a milliárdos kis bizniszük mellett. Ez egy hatalmas antiszociális banda, tök mindegy, hoyg bal vagy jobb. Hányni kell tőlük és tök mindegy, hogy ki demamgógizál itt a gázár-támogatáéssal. Ha jobban belenéznénk abba a szaros büdzsébe, amibe nincs betekintésünk, akkor lehet, hogy a számok beszédesebbek lennének. Ja, mer gázár, vazze! És itt prédikál sok eszement?! Gusztustalan népség!
Azon gondolkoztam, hogy mennyi penzert vagy mas jutalomert veszitemen el ennyire az eszemet es az arcomat. De nem, nekem ez nem menne...

Arped, neked volt meg valami sutnivalod par eve, mitol lett a multe?

A fellendules Bokrosnak koszonheto? Vagy most majd ludas mutyinak?

Nagy dicsoseg okomet szerzni a macskanak, amikor abbahagyjak a farkanal fogva valo porgetest.

Ha mittomen 1600 milliard helyett mar csak 1000 milliard az evi minusz az fellendules. Tenyleg.

Ahogy Bokrost sikerult visszamenoleg megdicsoiteni, azert hogy semmi reformot nem csinalt, csak szedett vedovamot meg csuszoleertekelte a forntot es infalalt 10% felett.

Meg par ev es a mogottunk levo hetesrol is azt fogod irni, hogy lam, tenyleg dubodgott a gazdasag csak az a kis extra kellett hogy tenyleg minket irigyljen europa a felemelkedesert.

Jobbrol tenyleg meg vagyunk szeppenve. Persze nem azon, hogy a kutyakomedia utan csak lett jelolt. Vagy hogy a nagy eszdeeszes beszloasok, hataridok, jeloltek utan megis igent mondanak -- a szajbol seggcsinalas csak ugyanaz ami mindig is tortent es tortenni fog.

Azon vagyunk megszeppenve, hogy az emberek viszont mindezt ujra es ujra es ujra beszopjak, es onkent allnak ki mosdatni a szerecsent, mikozben ugy tesznek mintha vlaami nagyszeru dolog tortent volna. Vagy keszulne tortenni.

Es nem csak a 60 alatti IQ-sok.

Persze regi igazsag, hogy minden nepnek pont olyan vezetese van amilyet megerdemel.

szóhoz sem jutok miután ezt a posztot elolvastam
1. az egésznek köze nincs a demokráciához
2. szerelő bácsi? ne má! A fejlesztési miniszter nyilván jó választás, mert eddig is minden fejlődött; 1 jobb választás lett volna, a népjóléti miniszter, csak olyan nincs
3. akik 7 év alatt 2x vitték sz államcsőd szélére az országot (2006 és 2009) azok mit akarnak szerelgetni, ami nem megy, nem kell erőltetni, ennyi
4. 1 év alatt az égvilágon nem lehet csinálni semmit, az (egyébként szükséges) megszorítások 2010 elején léphetnek életbe
Nem kéne tovább pöcsölni, mert drága lesz!
Na hamarosan Árpi is kap Szabad Sajtó díjat. Van olyan hülye, mint Andrassew.
EZ BALOLDAL, BASZOMALÁSSAN? A szemkilövető, azóta is árnyékban sunnyogó, alkotmány és törvény szellemét semmibe vevő gerinctelen latexes hímringyókkal (akik lenyúlják a kisrendőr pénzét, és törvény elé citálják a szakszervezetist, mert azt mondja, ami van, miközben A8-asok parkolnak vígan a tilosban, a Vígszinházzal szemben)?

Árpád, te szegény! Hát még mindig nem érted, hogy ezek a múmiák MINDENÁRON hatalmon akarnak maradni? Ez nem baloldali újságírás, édesapám, hanem ostobaság.

Nicht klar? Hogy nem Weimar LESZ, hanem ES IST SCHON WEIMAR? Nem? Még mindig nem esik le?
Ja, és még valamit. Ide RÁKOSI kellene. A Mohácsi Viktóriák ellenében. Ugye érted, mire célzok. A veszprémiekről mikor írsz már, he?
Ennél beszédesebben e mai helyzetet nem láttam sehol leírva. Talán a legjobb párhuzam, mert ez történik:
"S érzik titkon, hogy az övék e bús élet s a kalász."

A grófi szérûn (Ady Endre)

Nyár-éjszakán a grófi szérün
Reccsen a deszka-palánk
S asztag-városban pirosan
Mordul az égre a láng.
Éjféli hajnal, szörnyû fény ez,
Nincs párja, napja, neve.
Fut, reszket a riadt mezõn
Az égõ élet heve.

Koldus, rossz álmú zsellér ébred,
Lompos, bús kutya csahol.
Az egész táj vad fájdalom.
S a gróf mulat valahol.

Szenes kalászok énekelnek
Gonosz, csúfos éneket:
„Korgó gyomrú magyar paraszt,
Hát mi vagyok én neked?”

„Mért fáj neked az égõ élet?
Nincs benne részed soha.
Ne sírj, grófodnak lesz azért
Leánya, pénze, bora.”

„Ne félj, a tél meg fog gyötörni,
Mint máskor, hogyha akar.
Élethez, szemhez nincs közöd,
Grófi föld ez és magyar.”

S mégis, amikor jön a reggel
S pernyét fújnak a szelek,
A grófi szérün ott zokog
Egy egész koldus-sereg.

Siratják a semmit, a másét,
- A gróf tán épp agarász -
Érzik titkon, hogy az övék
E bús élet s a kalász.

Annyira éretlenek vagyunk még a demokráciára, hogy a demokrácia feltételei között semmi esélyünk sincs javulásra! Amíg sikkes az adócsalás, nem dobja föl senki a minimálbérre bejelentetteket, amíg a nép fegyelmezetlensége, önsorsa iránti közönye társadalmi méreteket ölt, amíg a segélyekbőli ivászat a menő, s nem az elvégzett munka becsülete; s főleg addig, amíg nem növeljük az elosztásra szánt torta méretét, s amíg az ország nyitott erein (korrpupció, mutyizás) számolatlanul áramlik ki a közpénz, nem lesz semmi, legföljebb éhséglázadás! Ide drákói törvények kellenek, példaértékű és kíméletlen felelősségre vonások, törvény előtti egyenlőség. Hogy mindenki érezze, nem kerülheti el az elszámoltatást, s vagyonával, életével felel a rábízott dolgokért. A politkusoknak be kellene magolni Hankiss Elemér kb. egy hete megírt dolgozatát, s annak minden pontját elemezni, megvalósítani!
@aneclectica: A büdzsé nyilvános, bár fáradságos végignyalni.

Ha jáccanál esetleg ötlet-megmondóssat, hogy mondjuk a "gusztustalan" milliárdosokat hogyan lehetne levenni...?

Néhány hatásos történelmi példa ugyan van, mint pl. Lenin, Sztálin, Hitler, RAF, stb. Meg néhány jó ötlet a mostani szocialistáktól is, pl.: Hogyan motiváljuk a "luxusautó-tulajdonosokat" arra, hogy ha eddig nem tették meg, akkor most szerezzenek szlovák rendszámot? Mondjuk fideszes ötletet nem tudnék most hirtelen mondani, azon kívül, hogy a mosolyuk négyszázcsilliót ér a világpiacon...
Ez az egész Bajnai csomag egy nagy semmi. Ha én otthon ülök a seggemen és hitelekből élek, előbb utóbb lesz egy csomó adósságom és természetesen egy idő után már senki nem ad kölcsön. No ilyenkor nem az a megoldás, hogy megállapítom mekkora a baj, úh. holnaptól kaviár és pezsgő helyett jöhet a párizsis kenyér málnaszörppel, viszont dolgozni továbbra is büdös. No most úgy látom pont itt tart az ország.
@Bladecatcher: Igazad van. Az okosabbak már egy ideje kizárólag Korvin-láncra gyúrnak...
Malacka News!
Mitől hardcore kapitalista valaki? Attól, hogy a gazdasági szükségszerüségeket mérlegre téve őszintén, legalább önmagának nem hazudva mérlegel valamit?
És ki az ellentettye? Akinek nagy szíve van és felkarol/na mindent/kit?
Erről eszembe jut egy régi mondás: Aki 20 évesen nem kommunista, nincs szíve, aki 30 évesen még az, annak nincs esze.
Hány éves vagy Malacka?
Miből érezted azt, hogy kéjesen szívtelen?! Hol volt ebben a cikkben a minden nyomorult letaszítása a politikai Taigetoszról?? Vagy te nyomorult alatt az régivágású szocikat érted, és sajnálod őket?
Azt már meg sem kérdezem, hogy ez hogy van összefüggésben a fizetésével. Gondolom okosat és igazságosat csak szegény ember mondhat. Vagy annak is csak a legkisebb 3. fia?
ez egy kommunista cikk
@majomkutya: Ha a Nagyvezír 2006-ban nem a mégnagyobb osztogatással akarta volna megszerezni a kétségtelenül neki járó kormáynrudat (ugye 2002-ben elsírta, hogy máshoz nem ért, de ehhez rohattul);

Ha nem akarták volna 2002. óta minden vesztes választásukat és népszavazásukat a Fiúk megkérdőjelezni a csalás vádjával;

Ha ugyanazóta, vagyis teljesen alaptalanul elkezdve, nem hangoztatnák egyfolytában azt, hogy a szocialisták nem értenek hozzá, és azonnal takarodjanak;

Ha nem asszisztáltak volna legalább szolidaritásukkal (amúgy: tevőlegesen is)Budapest rendszeres időközönkénti felgyújtásához, akkor...

...Akkor most volna hitelük, mind nekik, mind annak a kitételnek, hogy az elkúrmánypárt azonnal, de azonnal, mer' majd ők sokkal jobban, sohasem hazudva, meg demokratikusan...

Így, sajnos, csak az látszik, hogy a Fiúknak most pont kapóra jött, hogy a hazug, demagóg, veszélyes retorikájukat egy világválság, megfejelve a töketlenkedő (de legalább korrektül veszíteni képes, vagyis az ovis Fidesszel szemben legalább kisiskolás EQ-színvonalú) kormánypárttal, most véletlenül alátámasztja, és mint ahogy 2005-ben a KE-pozíciót a Szocik a saját zsákmányuknak tekintették, úgy tekintik most a Fiúk az egész országot a zsákmányuknak. (Azért nem kapkodnak érte, hogy a tűzbe nyúlva megégessék a mancsukat...)

Hát ezért...

pipacsaripacspapucs: ha lenne ötletem, már nem ott lennék, ahol vagyok. persze olyan eszközt talált ez a "felsőbbrendű bagázs", mint milliárdos off-shore cégek és innentől kezdve kalap-kabát, fogd meg, ha tudod. Nincs, aki megfogja vagy kontrolálja a rendszert. Kontraszelektált csapat, a bekerülési tartomány a nulla ici-pici epszilon környezetében az emberek 99,99%-ánál kicsapja a bitosítékot, a morális intellektusukban velejéig romlottak pedig nem látnak ki, mivel megvan a maguk szeméyliségstruktúrája. Innen a kiút a teljes illegitimizálás lenne, de amíg vannak elvakult támogatók, addig ez nem működik. Én pedig élvezem itthon a két bölcsiskorú társaságát 3 diplomával, mert bölcsihely az persze nincs; és többet érnek, mint visszamenni a versenyszférába (ez abszolút vállalt sors, remélem, hogy tudok nekik jövőt is biztosítani...)

pipacsaripacspapucs:
Ha csak néhány rendszámról szólna a történet, homlokon puszilnám az összes nagyfejűt. Így marad a számlálgatás a következő néhány hónapra.
Kedves Árpád!
Érdekes a cikkben felvázolt demokráciafelfogásod:
A szoci őstulok aki a parlamentben ül hülye a kormányzáshoz, tehát helyes az, hogy a saját lelkiismerete helyett a pártfegyelem irányitsa a szavazáskor. Csak azt felejted el, hogy az őstulkot egykor a választópolgár választotta meg az alapján amit a a tulok a választáskor hazudott neki. Szerinted a választópolgárt fölösleges megkérdezni, hogy milyen képviselőt szeretne. Neki most már coki mert hülye volt nem látott át a szitán 2002-ben sőt 2006-ban se.
Valahol igazad van.
A figyelmesek, közöttük a sajtómunkások, tisztán látták a trükkök százait, csak az a bökkenő, hogy tudósitani elfelejtettél róluk, mivel egyrészt azoktól kaptad a fizetésed egy részét akiknek ez nem állt érdekében másrészt úgy gondoltad, hogy a választópolgár nem tudja, hogy mi a jó neki, majd ti megmondjátok.
Ugye?
Malacka News!
Mitől hardcore kapitalista valaki? Attól, hogy a gazdasági szükségszerűségeket mérlegre téve őszintén, legalább önmagának nem hazudva mérlegel valamit?
És ki az ellentettye? Akinek nagy szíve van és felkarol-na mindent/kit?
Erről eszembe jut egy régi mondás: Aki 20 évesen nem kommunista, nincs szíve, aki 30 évesen még az, annak nincs esze.
Hány éves vagy malacka?
Miből érezted azt, hogy kéjesen szívtelen?! Hol volt ebben a cikkben a minden nyomorult letaszítása a politikai Taigetoszról?? Vagy te nyomorult alatt az régivágású szocikat érted, és sajnálod őket?
Azt már meg sem kérdezem, hogy ez hogy van összefüggésben a fizetésével. Gondolom okosat és igazságosat csak szegény ember mondhat. Vagy annak is csak a legkisebb 3. fia?
@Yasashi Tanuki: (és mások): ugyan már, gondoljátok csak meg, meddig jutna egy ilyen szanyi tibor a fideszben? két pofonig, addig. nem lehet folyton egyénieskedni.
Arpi, egy idoben nekem is gyanusnak tunt Orbanek adocsokkenteses javaslata, gondoltam, hogy a jo oreg reagan-i "trickle-down economics" felmelegitve nem fog itt mukodni. De mostmar olyan sok orszagban csinaljak, hogy ejnye-bejnye, talan megis igazuk volt/van. Amit ez a Ferenc csinalt, az meg kritikan aluli, szerintem csak lejaratod magad, ha vedelmedbe veszed.

Vegyuk mar eszre, hogy meg a valsag elot sem tudott hasznosan kormanyozni ez a bohoc!

A "liba" szo hallatan pedig szerintem nem kell mindjart osszezarni es ellentamadasba lendulni -- de ahogy gondolod.
@papaAndy: "szerintem csak lejaratod magad, ha vedelmedbe veszed."

ez hol van a cikkben?
@shweir:

LOL, látom, te csak azt a pár sort olvastad el, amit látál a posztból...
Megírtam, olvasd el!

(Egyébként attól, h elveti a rászorultsági elvet, és az Alkotmány idevágó passzusát...)
@Tóta W. Árpád:
Szo szerint sehol, de rosszul latom, hogy meg most (is) a jobboldalt tamadgatni egyenlo az elcseszett 7 ev vedelmevel?
pl: "a megszorítás akkor is fáj, amikor muszáj, különösen ha közben egyesek azt hirdetik, hogy nem is muszáj annyira"

Ha nem vedeni akartad oket, akkor rosszul szovegertek, mea culpa.
@Yasashi Tanuki: Nem vagyok érintve, nem hozzám szóltál, hát előre elnézést a belepofázásért, de...

Nem lehetne újságírókkal (is) érdemben vitatkozni, és nem megpróbálni diszkreditálni, esetleg diszkriminálni bárkit is, homályosan arra utalgatva, hogy miből él? Tóta W. (bár nem szorul rá a védelmemre) addig szimpi volt, amíg "oda" osztogatott, most meg hogy "ide" is, mostmár bértollnok lett? És ráadásul pont akkor vádolni ilyennel, mikor az igazi patkányok menekülnek a hajóról, és dörgölőznek a nyilvánvaló győzőhöz (persze pusztán elvi alapon)?

Az írásod érdemi részével meg csak az a bökkenő, hogy ezt az őstulokságot, mármint a pártfegyelem-szerinti agyatlan szavazást igen fegyelmezetten és hatékonyan végzik immár több, mint tíz éve a hogyishívjákok... Az izé, a nemhazudósak.

Ami persze hatékony, sokszor szükséges is, meg sokszor nem is. Lehet vitatkozni rajta, mint demokrácia-felfogáson, csak akkor legyen mindig vemhes, ne csak akkor, mikor kettős mércére van szükséged.
"rosszul latom, hogy meg most (is) a jobboldalt tamadgatni egyenlo az elcseszett 7 ev vedelmevel?"

hát rosszul. tragikusan rosszul. "aki nincs velünk, az velük van". hülyeség.
@amergin:

Én mindent értek, és egyébként értékelem a valódi hozzászólást, de Bajnai programjából hiányzik az, h mit tenne azokkal, akiknek már nincs hová hátrálni.

Bajnai programja válaszút elé állít sokakat majd, ha így marad: kaja, gyógyszer vagy fűtés, mert mind egyszerre nem fog menni.

Sztem az Alkotmány megfelelő passzusa épp arról beszél, h senkit sem hozhat a kormányzat olyan élethelyzetbe, amelyben a saját elemi létezése kerül veszélybe.

És sztem nem Árpinak van igaza, hanem Szanyinak, aki nem engedné, h egy ilyen helyzet kialakuljon. És megoldási javaslatai is vannak a leostobázottnak, de persze könnyebb mélyen szántva szétekézni az arcot, mint érdemben meghallgatni, mit mond.

Egyébként volna itt több forrás is. Hogy csak egyet említsek: offshore cégekbe kivitt irdatlan mennyiségű pénzek, hasznok.
Jaaaa, h ebben Bajnai is érintett? Gratula!

Üdv.

--------------

Ps.: Lehet, h sokan nem tudják, mi az a trackback, és csak két sorig jutottak el?:o))

@Tóta W. Árpád:
Elvben igen, de a valsosagban elobb-utobb oldalt kell valasztanunk. Aki nem lesz "velunk" nem feltetlenul van "mi ellenunk", de meg arthat mindannyiunknak. En sajnos asszem az utobbi valasztason beszoptam a maszlagot es artottam magunknak: neked is, magamnak is. Persze ez is mar a "milettvona" kategoria. Okosnak gondoljuk magunk, de lehet, hogy nem tudunk tobbet, mint a nagyapam 6 elemivel.
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: az Alkotmányban aza jó, hogy semmi szankciója sincs, ha a lózungjait egsérted. Mert nagyrész lózung. Pl. egyenlő munkáért egyelő bért, vagy!:):)
@Tóta W. Árpád: de Szily eljutott..elég sokáig...rá is mennek!:)
Árpi!
Nincs gond az írással, de azért én el tudom képzelni, hogy Bajnai is ott hányt néha a vadászházban, mégha nem is direkte Kiss Péterrel, meg Szekeressel, de az MSZP-közeli vállalkozókkal.
Ergo: nem teljesen tudatlan, szende, ártatlan "szakértő", ahogy a cikk egy hangyányit sugallja.
Szerintem.
Kicsit nosztalgiázzunk 2002-re!

* * * A tisztességes boldogulás 12 pontja * * *

Mottó: „Bebizonyítjuk, hogy az embereket nem lehet hamis ígéretekkel becsapni, sem megfélemlíteni”

Dr. Lamperth Mónika, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőjelöltje felelősségem teljes tudatában teljes körű garanciát vállalok "A tisztességes boldogulás 12 pontja" című program minden szaváért.

Garanciális feltételek: az Ön szavazatával országgyűlési képviselő leszek, és a Magyar Szocialista Párt győz a választáson. Ebben az esetben garantálom Önnek a következőket:

1. 25 %-kal emeljük a bérek vásárlóértékét. Adómentes lesz a minimálbér.
2. 20 %-kal emeljük a családi pótlékot.
3. Ingyenessé tesszük az óvodai és bölcsődei étkezést.
4. Kéthavi családi pótlékot fizetünk minden augusztusban az iskolakezdéshez. Az iskolai tankönyvek térítésmentesek lesznek.
5. Megvalósítjuk az Érettségi+3 programot: a középiskolásoknak ingyenessé tesszük a nyelvvizsgát, a jogosítványt és a számítógép felhasználói oklevelet.
6. 30 %-kal emeljük az ösztöndíjakat és a hallgatói támogatást.
7. A heti munkaidőt 38 órára csökkentjük. A 45 év feletti nők és az 50 feletti férfiak újrafoglalkoztatását járulékkedvezménnyel ösztönözzük.
8. 50 %-kal emeljük az egészségügyi dolgozók bérét. Az ápolók négyévente egy egész évi fizetést kapnak hűségjutalomként.
9. A településeket új utak építésével bekapcsoljuk a közlekedés országos hálózatába, elősegítve ezzel a megtermelt javak piacra jutását.
10. 500.000 forintra emeljük az őstermelők adómentességének felső határát.
11. A nyugdíjasoknak visszaadjuk azt az 52 milliárd forintot, amit az Orbán- kormány 1999-ben elvett tőlük, ami átlagosan 19.000 forintot jelent. 50 %-kal megemeljük az özvegyi nyugdíjakat.
12. Mindenkit az utolsó fillérig elszámoltatunk a közpénzek felhasználásával.

Ez a garancia "A tisztességes boldogulás 12 pontja" teljeskörű megvalósítására szól. Érvényes négy éven keresztül, Magyarország egész területén.

".....Bebizonyítjuk, hogy az embereket nem lehet hamis ígéretekkel becsapni, sem megfélemlíteni.
A Magyar Szocialista Párt ígéreteit írtam fel 12 pontban e levél hátoldalára. Kérem, őrizzék meg, és négy év múlva szembesítsenek azzal, amit vállaltunk.
Hiszem, hogy nem lesz okom szégyenkezésre.
Jöjjön el, és szavazzon rám az MSZP jelöltjére.
Velünk az ország!"

2002. április 15.

Lamperth Mónika
A tiszta, ártatlan tekintetű Bajnai... akinek hinnünk kéne...

Itt ( nol.hu/lap/mo/lap-20090409-20090409-26 ) találtam a következő, igen értékes kommentet, ami jól összefoglalja, miért van okunk igenis kételkedni Bajnai szakértelmében és becsületességében:

klara | 2009. Április 9. | 10:22:24

Nos, Bajnai úr, akkor válaszoljon a következőkre:

1. A fizetésképtelen és csőd szélén tántorgó Hajdú-Bét miért adott 305 millió forint hitelt a semmilyen anyagi problémával nem küszködő Wallisnak? S miből adta ezt a 305 millió forintot, s az hová lett ? Jutott belőle a tönkrement gazdáknak?

2. A fizetésképtelen és csőd szélén álló Hajdú-Bét miért mondott le a Bábolna Rt.-vel szemben fennálló 119 millió forintos követeléséről a Wallis Rt. javára? Miképpen lehetséges, hogy a fenti 119 millió forintot a Bábolna egyáltalán nem akarta kifizetni a Hajdú-Bétnek, ellenben a Wallisnak néhány nappal később hiánytalanul kifizette? A befolyó 119 millió forintból mennyit adtak vissza önök a libatenyésztőknek? Semennyit?

3. Miért biztosított a csődbe ment Hajdú-Bét 25 milliárd forintnak megfelelő eurót a Wallis Rt.-nek, hogy az utóbbi kétes tőzsdei tranzakciókon gyakorlatilag eltapsolja ezt a pénzt?

4. Mi célja volt annak, hogy különböző offshore cégek segítségével (amelyekben Ön, illetve Kókáné is jelen van, volt) a Hajdú-Bét 12 milliárdos alaptőkéjét leértékeljék? Az volt a céljuk, hogy a leértékelés után mélyen áron alul juthassanak hozzá a Hajdú-Bét jelentős ingatlanvagyonához?

5. Mi történt a Hajdú-Bét értékesített ingatlanjaiból származó bevétellel? Hová lett a zagyvarékasi gyár és a hozzá tartozó telepek, a törökszentmiklósi hűtőház, a debreceni és a kisvárdai gyár ára? Jutott belőle a libatenyésztőknek?

6. Mit csináltak Önök azzal a több tízezer libával, amelyet még átvettek a tenyésztőktől, ellenben az árukat nem fizették ki? Mennyi ideig zabált libamájat az egész Wallis, Bajnai úr?
Nem fog ez igy menni, de nincs is mit csodálkozni ezen.
Bajnai már kinevezve is úgy lett ahogy.

Sok miniszteri éveket gyüjtögetö pártember akarja befészkelni magát még egy évre.

Aztán majd mint "Bajnai nyugtató tablettaként" fényezni magukat a társadalom elött.

Horn is már erre ment rá.
Meg valami táblákra.

Régi klientúrával sosem lehet változást csinálni.
@papaAndy: Nem a valóságban kell oldalt választanunk, hanem csak a Való Világban. Abban, ami a tévés poltikai valóságsóból lejön.

Többször megírtam már, és folyamatosan mantrázom: A bal-jobb megosztás nem természeti csapás, nem rendszer-attribútum, és ebben az idióta formában még csak nem is történelmi hagyomány, főleg nem megváltoztathatatlan: Ezt a megosztást igen jól detektálható módon és időben, 1998-ban Orbán Viktor kezdte és vitte véghez. Szándékosan. Pont azért, hogy neked is oda kelljen állnod valamelyik oldalra, és nemhogy ne kelljen gondolkoznod, de egyenesen károsnak tartsd, ha a saját értékítéleted szerint próbálsz eligazodni, nem az általuk (nagy pártok) által levert cölöpök szerint.

A jelenlegi válságnak talán az egyik sovány vigasza lehet, különös tekintettel az egyik oldalról a kormányzat elkúrására, a másik oldalról az esztelen "ellenzéki" rombolásra, hogy ennek az idiotizmusa, a kizárólagosan bizonyos politikai csoportok (nagy pártok) érdekeit kiszolgáló hazugság és viszályszítás nyilvánvalóvá válik.

Ha elfogadsz egy javaslatot: Ne más harcait vívd, akik kihasználják a tanácstalanságodat!

"Sohase higgyetek a szemeteknek!"
@navera:

"In memoriam MALACKA:"

Sose sajnálj, kedves navera! Épp most emelt Sz.P. a gászimon:o)) Azt mondta, csak így tovább. Nemsokára egy függetlenített állást kapok az mtv-nél... tudod, ez nem az, amelyik zenében utazik.o)
@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

"Sztem az Alkotmány megfelelő passzusa épp arról beszél, h senkit sem hozhat a kormányzat olyan élethelyzetbe, amelyben a saját elemi létezése kerül veszélybe."

szal a sólyomtól várod, hogy szót emel minden kilakoltatott önkényes lakásfoglalóért, s rámutat vádlón minden egyes hajléktalanra, hogy minden egyes arc egy konkrét alkotmánysértés. minden bizonnyal nálam közelebbről ismered a roma problémákat vidéken, szal nálam jobban vágod, hogy milyen körülmények között élnek ott testvéreink az úrban. ne is részletezzük a körülményeket, elég ha rámutatunk egy putrira és kis cédulán kiragasztjuk a falra, hogy alkotmányellenes.

btw. axióma az, hogy bajnai pénze offshore számlán figyel, vagy tudsz ennél közelebbit is. vágod, még nem mondták ki a holtodiglan-holtomiglamot. bár már közel a ceremónia. te tudsz trackbekkelni, meg ilyesmit. szal toljad, amíg nem késő, hogy

"álljon meg a nászmenet, töke van a menyasszonynak!!!"

www.stop.hu/articles/article.php?id=477374

ps: te vágod, malacka, hogy kit akartak már megint felrobbantani? visszajött a torgyán, csak nem írta meg az újság? pesten voltam egész nap, de semmit sem hallottam, pedig még a teremőrt is kérdeztem. :DDD
@L...:

"az Alkotmányban aza jó, hogy semmi szankciója sincs, ha a lózungjait egsérted. Mert nagyrész lózung."

Nem úgy van az idesöcsém!

Azért van az AB, h értelmezze a lózung gyűjteményt, és elkaszálja azokat a törvényeket, amire úgymond nem volt kellő idő felkészülni az embereknek!
Bezony ám!:o)
Árpi.

Engem csak az zavar, hogy azt képzeled, hogy Magyarországon, ha valaki azt mondja, hogy van programja, Te azt mondod, hogy az jó mert matekozik. Az miért nem jutott még eszedbe, hogy az elmúlt 7 évben a végre nem hajtott programok száma erőteljesen inkrementál a meghirdetett programok számához. Ezek száma pedig több mint ahányszor egy kisiskolás a Füstbe ment terv című költeményt magolás céljából elolvassa. Vagyis tök mindegy mit mond Bajnai, egy elmaszatolt szar lesz az egész! Neki is jut még a maradékból.

Be kell látni, hogy a szocialista lusta brigádnak az egyetlen valamire való esélye az előrehozott, mivel akkor Viktor fogja a szaros gombócot a tölcsérbe rakni, és négy éven keresztül magyarázni, hogy ez bizony csoki, és az előző köcsög miatt van. Mivel a visszamutogatás hitelét és élét, valljuk be veled együtt, a média már rég tompára koptatta, így ez senkit sem fog érdekelni....

A probléma, az hogy az MSZP ultrarövidtávon gondolkodik, szokás szerint egyéni célok mentén, ahogyan az már látható volt. Arra lennék kíváncsi, így a mai robbantásos készülődés fényében, hogy mikor fordul tényleg komolyra a helyzet. Egy darabig lehet itt baszakodni, de a szalonpolitika nemsokára leáldozik, ha radikalizálódik pár millió ember mondjuk vidéken, ahol egyébként is szarabb az életszínvonal.

Pár vidéki városban már alakul a szitu. Vajon mit csinál az a pár százezer ember aki év végére ott fog állni pénz, egzisztencia, és lefárasztó munka nélkül a végrehajtás árnyékában? Hol fogják a feles energiát levezetni?
jobber vagyok baller vagyok, jaj de nagyon boldog vagyok, óóhhohhóó! kint is vagyok, bent is vagyok, bölcs-e vagyok, nyugger vagyok? lófaszt fiam, nyuszi vagyok, óóóhhohhhóó!

(csak a gázgyár esett rám)
le a válsággal és éljen a realista optimizmus!! mondta ma a rádió az autóban és lőn:

www.zoom.hu/gazdasag/290-forint-ala-kerult-az-euro-44820.html?ref=hk

:DDD
Gágogásról jut eszembe: mi az a határ, ami után már nem lehet valaki miniszterelnök?

Ha kimondta volna a Blikken meg a MN-en kívül más is a bűnösséget? Ha 6000 ember érintett? Pedofil múlt kizáró ok már? Vagy az is kevés ha "jó szakember"?
@Pascal:
Nem egyensúly teremtő reform, hanem valódi, sturkurális ref. kéne, hogy egyensúlyba jöjjünk. Az is lehet, hogy fordítva, előbb egyensúly, aztán struktúra, de addig ömlik ki az ablakon a lé!
@encsike 70:

Kedves Encsike!

Blogot tévesztettél, malackát kéne olvasnod

Tisztelettel,
Én!
@Vanek B. Eduard:
Ezt az osztrákok a 70'-es években kezdték, az első olajválságban. Nem kicsit %-ot költöttek GDP-ből hőszigetelésre, 100W-os izzók helyett 20-40 W-os izzókra, üvegtéglákra, termosztátos zuhany-csaptelepre, termoplánüvegre, etc. Meg is változott az emberek hozzáállása, szemlélete. Ebbe lenne értelme pénzt nyomni. Persze ebben az országban rengeteg -színre való tekintet nélkül- pártembernek lenne azonnal ilyennel foglalkozó vállalkozása, még a törvény kihírdetése előtt, ami szintént pénzlenyúlás....
@pasa:

ööö,
Adjak kölcsön pár ékezetet?
Helyesírási szótárat?

Hozzászólásod -már, ha lehet így nevezni- konvergál a nullához, sajnos alulról.

PS: Te tényleg nem vesztenéd el az eszed, ami nincs azt nem lehet!
A cikk írója abbol a tényből indul ki hogy a szocialista tábort értelmes logikusan gondolkodó lények alkotják, ez esetben helytálló a cikk. azonban a rögvalóság az hogy nyomorult ösztönlények amit az elmúlt hét év bizonyít. Akkor sem gondolkodtak amikor osztogattak és akkor sem amikor teljesen feleslegesen nyertek 2006-ban. Mert ezért kár volt nyerni, hogy 4 év alatt nullára írják a pártot. Szóval ha nem gondolkodnak, akkor terv sincs semmi csak mint az állatoknak túlélni a következő évet. illetve egész pontosan csak addig amíg felesleges már az előrehozott választás is. A végeredmény egyébbként tök mindegy. Ha nem csinálnak semmit abból nagyon nagy bukta lesz márcsak a piac értékítélete miatt. ha meg megszorítanak (aminek ebben a formában reform mnélkül semmi értelme egyébbként, csak mélyíti a dolgot) azt nem felejtik el az emberek. A rossz hír számukra hogy azért ez elég mélyen az emberekbe ivódik. Én nagyon 2014-ben sem biznék a helyükbe. Ez nem ideologiai kérdés hogy korona vagy vörös csillag ami az otthoni szocializáción múlik. Hanem megy a ház lakás autó vegy nem eszek meg hasonló kérdések. Csak amikor tele vagyok léve ezt nem nagyon tudom átélni.
@navera:

off

Feltűnően osztogatod a népeket... Mi vagy te itt, w-csendőr?:o)
Inkább toljál be vmi hozzáadott értéket!
THX

Üdv.

on

1. A fizetésképtelen és csőd szélén tántorgó Hajdú-Bét miért adott 305 millió forint hitelt a semmilyen anyagi problémával nem küszködő Wallisnak? S miből adta ezt a 305 millió forintot, s az hová lett ? Jutott belőle a tönkrement gazdáknak?

2. A fizetésképtelen és csőd szélén álló Hajdú-Bét miért mondott le a Bábolna Rt.-vel szemben fennálló 119 millió forintos követeléséről a Wallis Rt. javára? Miképpen lehetséges, hogy a fenti 119 millió forintot a Bábolna egyáltalán nem akarta kifizetni a Hajdú-Bétnek, ellenben a Wallisnak néhány nappal később hiánytalanul kifizette? A befolyó 119 millió forintból mennyit adtak vissza önök a libatenyésztőknek? Semennyit?

3. Miért biztosított a csődbe ment Hajdú-Bét 25 milliárd forintnak megfelelő eurót a Wallis Rt.-nek, hogy az utóbbi kétes tőzsdei tranzakciókon gyakorlatilag eltapsolja ezt a pénzt?

4. Mi célja volt annak, hogy különböző offshore cégek segítségével (amelyekben Ön, illetve Kókáné is jelen van, volt) a Hajdú-Bét 12 milliárdos alaptőkéjét leértékeljék? Az volt a céljuk, hogy a leértékelés után mélyen áron alul juthassanak hozzá a Hajdú-Bét jelentős ingatlanvagyonához?

5. Mi történt a Hajdú-Bét értékesített ingatlanjaiból származó bevétellel? Hová lett a zagyvarékasi gyár és a hozzá tartozó telepek, a törökszentmiklósi hűtőház, a debreceni és a kisvárdai gyár ára? Jutott belőle a libatenyésztőknek?

6. Mit csináltak Önök azzal a több tízezer libával, amelyet még átvettek a tenyésztőktől, ellenben az árukat nem fizették ki? Mennyi ideig zabált libamájat az egész Wallis, Bajnai úr?
@Mecseki:

Bocs nem vettem észre, hogy valaki már belinkelte
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

"Azért van az AB, h értelmezze a lózung gyűjteményt, és elkaszálja azokat a törvényeket, amire úgymond nem volt kellő idő felkészülni az embereknek!"

Majdnem jól mondtad. Csak az utolsó szóközt tetted rossz helyre:
"....felkészülni a zembereknek!"

Teccik érteni a különbséget..?!
"Arról az egy évről elmondhatják majd újra, hogy minden későbbi fellendülés annak köszönhető."

Kinek mondhatják majd el? Azoknak a nyugdíjasoknak, akik a 19eFt-s csekkért odaszavaztak? A segélyből élőknek? Mert nagyjából ők fedik le a szavazóbázisukat.
@Mecseki:

Én megelőztelek, mivel nekem élen kell járni a magas pártfizetés miatt!:o)

@Qqriq:

Teccem érteni a különbséget... habár én ennél azért jobban tisztelem a plebset.
Előre! - áll a posztban lévő képen.
Gondolom, előrehozottat!!!!!
Arra utal nyilván a szerző.:o)
Azért azt vegyük észre elvtársak, h Bajnai úr bejelentése alapján szagértői orrmány alakul. Ezt az utat a szerző ekképpen látja:

w.blog.hu/2008/09/08/almodik_a_nyomor_2

No de változnak az idők, mi is változunk vele...
"A szakértői kormány megalakulásakor rendezünk egy nagyszabású tévérevüt, ahol a teljes politikai elit összecsimpaszkodik, és elénekel nekünk egy dalt. De nem azt, hogy We Are The World, hanem hogy Alkalmatlan Faszok Vagyunk Mind. Fodor Gábor kotonjelmezben szólózik."

Sztem isteni mondat!
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: azért engem meglep, hogy fodornak így megtetszett ez a szerep. sértésnek szántam.
Jó kis úttörő jelvény. Sosem volt ilyenem.

Ma már jól illeszkedik egy sikeres önéletrajzba, hogy én nem lettem felavatva úttörőnek.

Az történt, hogy nagyon rosszak voltunk, és kaptunk egy-egy igazgatói intőt azon a tavaszon a legjobb barátommal. A csapatvezető azt mondta, büntetésből nem lehetek úttörő.

Később persze kapacitáltak minket, hogy kössünk vörös nyakkendőt, de mi maradtunk a kéknél.

Ekkor felmentettek minket az ünnepélyeken való részvétel alól.
:-)

Hát, így megy ez...
@Walter Melone:
Azt hiszem, végre egy igazi magyar hőst találtunk személyedben. Köszönjük, hogy megosztottad velünk színes nyakkendőid érdekfeszítő történetét! ;o)
@papaAndy:

Aztat tetszett írni, hogy:

"Amit ez a Ferenc csinalt, az meg kritikan aluli, szerintem csak lejaratod magad, ha vedelmedbe veszed."

Nagyon szeretnék konkrétumokat hallani, ugyanis azokról szívesen vitatkozom. Ez a mondat értékben legfeljebb a "Don Juan buzi volt, mindenki tuggya" mondattal azonos, azaz vitára teljesen alkalmatlan. Várnám a konkrétumokat.
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

Úgy hallottam, 80 %-ban megvalósult (az utolsó pont sajnálatosan nem, ugyanis Keller feljelentéseit Polt annyiszor dobta vissza, ahányszor megkapta, hol "elévült", hol "bűncselekményre utaló nyomot nem találtuk" indoklással). Tóta W. szerint ez volt a baj. Akkor most mi van?
Generálni akarunk fogysztást?
hát minden bejelentett munkával rendelkező, cc 2 millió ember, között osszák szét a bankmentőcsomagot.
lenne itt fellendülés. ne a bankokat segítsük, hanem a népet....hamár balos....
Pedig lenne megoldás a kiadások fedezetére!

Miért nem adóztatják meg a lopott tőkét?

nyugdijasokhoz.blog.hu/
@nyugdíj:

"Miért nem adóztatják meg a lopott tőkét?"

Pont azért, mert ellopták. Azok már valamelyik adóparadicsomban dekkolnak.
Amire gondolsz, az szerintem az elmúlt 20 év erkölcstelenül, a jó ízlést sértő módon magánzsebekbe átfolyatott közpénzek, közvagyon. Ez viszont csak konyhanyelven lopás, jogi értelemben nem történt törvénysértés. (Ahol meg történt, az már elévült.)

De ettől még jó ötlet, jöjjön a vagyonadó! Csak ne legyenek benne olyan kiskapuk (pl. cégeknek nem kell fizetni), amik csak tovább erősítik a sunnyogást.
Könnyen lelkesedsz TWÁ!
Bajnai még végig sem énekelhette az internacionálét a pártatlan pártgyűlésen, de te már be is álltál rajongónak.
Az idegbeteg ellenzéki sajtó a libákkal foglalkozik (biztos semmi oka rá), te meg gyártod a hősmítoszt. Hogy minek, nem értem.
Bajnai = tatarozott Fletó. Ugyanonnan, ugyanúgy, ugyanazt csinálta eddig. Vagy miért nem kezdte a világmegváltást korábban? "Mo.-t sose éri el a válság" Ennek örülsz. Te nem párttért lelkesedsz mint egy zombi, hanem helyette gyártasz magadnak valami idealizált hírót és írogatsz a tiszteletére. Alapíts vallást.
@vakapad:

LOL, tehát most jobban élünk, mint 7 éve, igaz?

Tudod, aki itt a fideszt szociális populizmussal és demagógiával vádolja, annak jót tesz, ha egy kicsit tanulmányozza azt az irományt, hol is kezdődött a totális jóléti demagógia.

Egyébként a 80% miből jött ki?

Jaaaa, és ezt írta a szöveg:
"Ez a garancia "A tisztességes boldogulás 12 pontja" teljeskörű megvalósítására szól."

"teljeskörű", vágod? Nem 80%!
@vakapad:

En foleg ezeket szoptam be, ezert ezekert erzem magam becsapva:
- kisebb allamot igertek
- kevesebb burokraciat
- "igen, igen"-t
- neo-lib/neo-konz reformokat (szerintem tisztan gazdasagi aspektusbol nincs nagy kulonbseg, ezert is veli felfedezni Arpi Orban feltetelezett programjaban a neo-lib elemeket, de ezt most hagyjuk)
- kozelitest a ejrohoz
- kevesebb szocialis ezt-azt

Azutan betojtak a nepszavazastol, megijedtek a nyugdijasok haragjatol, "fokozodott a nemzetkozi helyzet" is, bla-bla-bla.

En egy energikus, fiatalos, hatarozott, esetleg meg keveset csusztato miniszterelnokot akartam megvalasztani, nem ezt a rossz szineszt, aki sirdogal a kamerak elott ha kell, persze eleg bena szineszi teljesitmenyt nyujtva.

Nem is tudom mennyi konkretum kell, de szerintem eleg ha csak megnezzuk hol all az orszagunk, meg ez a nagy nulla Fico is joggal rohog rajtunk. Szoval jojjon aminek jonnie kell, lassuk a Viktort! En asszondom.
Na az Estében megint osztották az agymenést.
Fel akartak robbantani egy igen sikeres, 1994 óta regnáló, mindig megválasztott szocialista képviselőt.
Aki már 15 milliárdott vitt a körzetének.

Hát igen, megint jön a beteg szélsőjobb biztos, és robbangatni fognak noném szocialista képviselőket.

Az okokat a képviselő sem tudja, de annyit elmondott lehet a sikeressége miatt.

Elvtársak, ennyire hülyének nézik a nagyérdemű közönséget ?

Mert ez már színház a javából jobbról és balról is.

U.i.: A rokonszenvező tömegről aki a háza előtt összegyűlt, elsőnek azt hittem tüntetők :).

Visszatérve, azé láttátok tik is, ugye, hogy amikor Tényleg felment a gáz ára, hirtelen minden szegény parasztnak lett pénze szigeteltetni a házát v. tellett ablakcserére?!
Más: Epokit Drive: "...Persze, szimpi, hogy néhányan nem szavaztak Bajnaira, meg minden, de 2006 kora őszén sem léptek ki a koalícióból, hanem támogatták Gyurcsányt tovább, a mai nemmel szavazók is. Aztán gyalázatos módon asszisztáltak 2006. október 23-a elsimításához. ..."
Továbbra sem értem, miről beszéltek: én ott voltam, neonáci támadás érte a Parlamentet, és, mint mindenhol, a rendőrség kellő határozottsággal megvédte. Ilyenkor mindig akad, aki rosszkor volt rossz helyen, meg aki túllő a célon, mindkét részről. A többi Hírtv-s hazugsággyártás, legendakészítés, mantra. Ja, és miért léptek volna ki a koalícióból? Elindult végre, amit 16 éve nyomtak az egészségüggyel kapcsolatban - megjegyzendő, most kezdhetik előlről, akárki lesz -, vagy, ha az őszödivel kapcsolatban gondolod, hát ott is passzolt minden szó, szerintem ma is áll (ill. ül).
geszvat 2009.04.09. 10:38:25
"A kereslet csökkenése pedig egyenes út a további leépítésekhez a termelői, szolgáltatói oldalon. A gyárbezárások pontosan ott hatnak negatívan, ahol a leggyengébbek vagyunk: az Európai viszonylatban iszonyúan alacsony versenyszférás foglalkoztatottságban."

jajj kedves geszvat!

hat pont ez a cel!!!
Silcon: "...Azoknak a nyugdíjasoknak, akik a 19eFt-s csekkért odaszavaztak? A segélyből élőknek? Mert nagyjából ők fedik le a szavazóbázisukat...."
Hát asszem úgy 1,5 milliót tévedsz. Ja, hogy nem látszik? 2004-ben, 2002-ben sem látszott, de tán 2006-ban sem ugráltak elárulni, kire fognak szavazni. Ha a munkahelyi fidesz-hitűek terrorját ismernéd, nem csodálkoznál, hogy csak csendben figyelnek.
Qqriq 2009.04.09. 22:10:53
""Miért nem adóztatják meg a lopott tőkét?"
Pont azért, mert ellopták. Azok már valamelyik adóparadicsomban dekkolnak. "
ez meglehet de az adoparadicsomba utalast meg lehetne adoztatni akar 90%-al is.

ha lenne politikai akarat,

ha lenne baloldal nalunk.
mrs. white 2009.04.09. 18:56:19
" azonban a rögvalóság az hogy nyomorult ösztönlények amit az elmúlt hét év bizonyít. Akkor sem gondolkodtak amikor osztogattak és akkor sem amikor teljesen feleslegesen nyertek 2006-ban. Mert ezért kár volt nyerni, hogy 4 év alatt nullára írják a pártot."

dehogy kedves Ms Feher.
pont azert kapjak a fizetesuket, hogy tonkretegyek az orszagot, elodositsanak stb... gyarmatokon igy megy ez...
a rendbehozassal elmegy 20 ev, addig nem vagyunk versenykepesek...
papaAndy: "Amit ez a Ferenc csinalt, az meg kritikan aluli, szerintem csak lejaratod magad, ha vedelmedbe veszed.

Vegyuk mar eszre, hogy meg a valsag elot sem tudott hasznosan kormanyozni ez a bohoc! "

Már konkrétan hogyan érted a "hasznosan kormányozni"-t? Mert politikai értelemben még egyszer nyertek - ez már csúcs, ugye, itthon -, gazdaságilag majd' elértük az EU-kívánta szintet (3 százalék), 175 km új autópálya, hatalmas lakásépítés, nem haltak éhen a közalkalmazottak (azért az Orbán alatt rizikós volt!), stb.
Qqriq: "De ettől még jó ötlet, jöjjön a vagyonadó! Csak ne legyenek benne olyan kiskapuk (pl. cégeknek nem kell fizetni), amik csak tovább erősítik a sunnyogást."

Egyébként ma ismét vízvezetékszerelőt+mosógépest kellett hívnom, továbbra is zsebre dolgoznak, pofátlan összegekért, úgy számoltam, kb minimum 1,2 milliót kereshetnek, zsebbe, havonta, semmi adó! Ja, a cégemnél pár éve 2 hétig a azért kaptam pótfizetést, hogy teljesen kamuból útielszámolásokat csináljak, hasból, kicsi a cég, de így is 3,7 milkót kaptunk visszaa közösből. Mondom, egy km-t sem mentünk!
De tényleg, komolyan, miért is a közalkalmazottakat szopatjuk megint?
@fénydublőr:

"De tényleg, komolyan, miért is a közalkalmazottakat szopatjuk megint?"

Mert ahhoz, h másokat is lehessen, igazi reformok kellettek volna, amelyekkel legalább részben kifehérítik a feketegazdaságot.

Én egyébként most azonnal elbocsátanám az összes tanárt, orvost, rendőrt, és úgy általában minden közszolgát és köztisztviselőt, és így, ebben az állapotban hagynám legalább egy hónapig az országot, hadd tudják meg, mire mennek nélkülünk.

Akkor nem írnának olyan fasságokat, h "Azt azért jobb, ha tudod, hogy közszolgaként te nem nagyon fizetsz adót, hiszen az állam egyik zsebéből csak átrakja a másikba."

Ettől a szemlélettől a falra tudnék mászni, és rekedtre rikoltozni az összes hangszálamat...
@Walter Melone:

Látszik!

Ez az úttörő egyenruha hivatalos derékszíj csatjának középső része. Csak valaki fényképárudával eltüntette a körülötte lévő részt.
jaja, ez egy övcsat. csak így jobban néz ki.
a jelvény:
retronom.hu/index.php?q=node/8948
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
A közszférában dolgozóknak a darabszámával van nagy gond (bő kétszeres), nem a bérezésével vagy az adózásával. Nyilván nem mindenhol kellene felezni, van ahol negyedelni szükséges, és a bérezés is messze van a homogéntől. Ha neked jobban esik, szidjuk a köz- és államigazgatásban "dolgozó" fölösleget, úgyse ismerem az oktatás és az egészségügy pontos adatait.
közbevetés:

eeegen, változunk kissé az idővel latinul is. ellenben, ha a véleményünk változik ötpercenként külső körülmények - hogyismongyam "pergőtüzében" - akkor inkább következetlenek vagyunk, ámha véleményünk sűrű változtatása egy pont körül forog, akkor csak szofizmálunk itten, vagy túlságosan elfogódottak vagyunk, így aztán szépen megyünk a levesbe. piha! (aptudét formulával: lúzerkedünk, oszt megsértődünk)
Bakker,

2002: Medgyessy Péter milliárdos, a szoci párt min.elnöke.

2006: Gyurcsány Ferenc milliárdos, a szoci párt min. elnöke.

2009: Bajnai Gordon milliárdos, a szoci párt min. elnöke.

Bsszátokmeg, hülyebrmok.

Ez törzsi háború, és a kapitalisták minden eszközt bevetnek, hogy nehogy n kaparjanak ki még minden lehetséges hasznocskát. Ti meg, behülyített baromarcú baller szavazók, azt hiszitek, hogy "szocilista" program, meg apámfüle.

Lószart.

Árpi!

Őszintén: a te, vagy az átlagkommancs szavazó személyes támadásra kiképzett pszichopata orbanofób véleményed mennyivel racionálisabb, mint az ellenzéki sajtó gágogása?

Muhaha.

Az egész hülye magyar politikai kultúrában törzsi öldöklés megy, felelősségkenés, szarelhárítás, minden szinten, minden oldalon.

Amúgy peeeersze, Bajnai nacionalnij gerój, hóóóóóógyne, meg áldozati bárány... ööö... vagy liba.

Ahoj, poplacek.
@fénydublőr: kezdhetik előről az eü privatizálását? Ja, hogy úy járjanak, mint az egri leánykk a Hospinvesttel? Hogy aztán a Zállamnak kelljen beavatkoznia?

Akkor már inkább maradjon privatizálatlanul, már ne is haragudj.
sakkozunk eggyet:

játékos1:
parasztok a helyükön védik a hátsó sort, néha a ló kiszalad le-le kap egy-egy parasztot az elenféltől és ha lehetősége van sakkot ad az ellenfélnek, az egyik oldalon a parasztok egy picit előrenyomultak

játékos2:
a parasztok kilépnek, a többi paraszt követi őket, hogy sorba legyenek, a hátsó sor között légüres tér, a király néha kap egy sakkot, de most a királynő és két bástya körbevette, a többi sokat lépő bábú tanácsatalanul lépeget ide-oda eslyük sincs, hogy az elenfél közelébe kerüljenek.

kibic1:
néha belpofázik a játékos2 játszmájába, de ő nem játszik csak kibicel, a játékos 1 játékával egyáltalán nem ért eggyet, néha a jó tanácsért kap egy fröcsöt a mecs után

kibic2:
mindkét játékos játékába belepofázik, szerinte ezek szarul játszanak, de ő sem játszik, viszont csak ezen az asztalon játszanak a parkban

kibic3:
szerinte túl hangos a játék a parkban, akik az asztalnál ülnek takarodjanak egy másik parkba.
" de érzik ők is, hogy erőtlenül szól a libaügy, nem lesz elég böszmeségnek, végső érvnek." nem úgy mint a szőlőbányák?

index.hu/belfold/2009/04/10/veres_janos_kormanytag_marad_/

Hm, érdekes. Veres a kétnapos moszkvai útja után hirtelen megint kormánytag lesz. Vajon mi ügyben volt Moszkvában? Csak nem leszóltak, hogy Gyurcsány után neki kell továbbvinnie a Gazprom-projektet, és ezért kell visszakerülnie a kormányba?
@fénydublőr: Ha csupán a parlament elleni "neonáci támadás" lenne a gond, felőlem minden rendben is lehetne. De a tévéostrom és az 50. évforduló elfajulása Gyurcsány őszödi beszéde miatt következett be, illetve azért, mert a nyilvánosságra kerülését nem követte azonnali lemondás. És hogy ez így lehetett, az SZDSZ asszisztálása kellett hozzá. Úgyhogy egy percig sem fáj a szívem értük, ők ott rekesztették ki magukat a demokráciából, az MSZP-vel együtt.

Ed
Csak most olvastam, nagyon jó. Összességében meg részleteiben is.

Mekkora dumák már ezek (és ráadásul nagyon ülnek is):

"nem volt velük együtt hányni és kurvázni vadászházakban, nem tudja és nem is érdekli, melyik kolléga melyik szolgálatnál volt a… ööö… a ’kilencven előtt, a régi szép időkben."

:-)

"különösen ha közben egyesek azt hirdetik, hogy nem is muszáj annyira, és ma már altatásban is végeznek megszorítást"

:-)
@Epokit Drive: Mér', vazze? Hol van az megírva, hogy ha egy politikus zárt körben elmondja, hogy gyerekek, elkúrtuk, gyerekek hazudtunk, akkor, ha valamelyik belső, morális felsőbbrendűségében tetszelgő hülyegyerek, vagy egy külsős szarházi kiszivárogtatja a beszédet, akkor le kell mondania?

Hogy morális kötelessége volna? Ettől vazze még nem rekeszti ki magát a demokráciából.

Szerintem kifejezetten rossz üzenete lett volna, ha akkor lemond. Az üzenet ugyanis, a fejlemények tükrében, ez lett volna: Ha elég sokat, elég kitartóan, elég paraszt módon hisztiztek, akkor az lesz, amit ti akartok.
A mai napon szemet szúrt Kádár sírfelirata. Hogy azt tette, amit tennie kellett! Jó kis hazugság!
Mert ő ott se volt! Szegény! "Hatalmat akartam s ára volt", ez a ma, nagypénteken napon jobban hangzik...

Azért Árpi egy kaján mosolyt eleresztek csendben, halkan, mert mecsoda párhuzam jutott eszembe!;) (Lám, van más út is a "amit tennem kell" kimenetelei között!:D)
@Letícia: már hol nem volt ott? még most is itt van.
@Tóta W. Árpád:

na ugye, hogy nem volt ilyenem!

Ez is bizonyítja... ;-))))))
@hacsaturján:

Ebben nincs pardon! Most vagy áldásos a szakértői kormány, vagy nem. Érthetetlen, h mi az, ami ezt a véleményt szűk egy év alatt megváltoztathatja.
Megsúgom, de csakis dzsásztforjúúú:
valamiféle fóbia, valamiféle rögzült elfogultság bizonyos érdekek mentén.

@zsanett- a élet van és szoci fan:

"szőlőbányák"

:-)))) A Nap Szóösszetétele 1. Díj !

@amergin:

Csak két kérdés:
1. Te komolyan gondolod, h van olyan kulturált nyugati demokrácia (tán még excucilista sincs), amiben egy ilyen kiszivárgást ne követett volna lemondás?

2. Megérte az országnak, h akkor nem mondott le? Vedd figyelembe, h akkor a fidesz szakértői kormányt javasolt átmenetileg, míg le nem megy az előrehozott választás? ott a cseh példa, h még váélságban is meg lehet csinálni. A stat. hiv. elnöke veszi át a kormányrudat, és jön az előrehozott... és jóval kisebb ügy robbantotta ki az ottani kormányválságot, mint az őszödi beszéd volt nálunk.

Mellesleg, múltkor számonkérted, h miért tartalak afféle szemellenzős szocifannak. Hát az ilyenekért. Azért, mert minden egyes szavad és mondatod őket védelmezi, mellettük áll ki még akkor is, amikor már az idő rég igazolta, h nem vált be, amit védelmezel.

Üdv.
@Tóta W. Árpád: Ez, hogy "azt tettem, amit tennem kellett" olyan, mintha nem lett volna más választása, csak ezt tehette! Én meg azt mondom, hogy ez nem igaz. Ez a mondat az én értelmezésem szerint egy olyan embert feltételez, akinek MEGMONDJÁK mit tegyen, így a mondat helyesen:"azt tettem, amit mondtak nekem.", mert megalkudtam a sorsommal. Ez egyébként nagyrészben így is volt.

Szóval nekem az igazi nagyságot az jelenti, hogy "azt tettem, amit tenni akartam". És mivel politikusról van szó, még belevehetjük a "közjó javára". Pl. Eötvös József, Deák Ferenc. Soha nincs olyan, hogy nincs választás. (:D) Van, csak vannak volna következményei. Nos, Faust csodálatos mű...!(Ezoterikusoknak a Vörös Oroszlán változatában ajánlom!:D)

És a párhuzam: Ha Gyurcsány elvakult hatalom mámorban úszna, akkor nem lép le. Ez a pali azt tette amit akart és addig, ameddig a képességei szerinte bírták!

És nagyon-nagyon áttételesen jutott eszembe: nagypénteken holló mossa két fiát!:)
@Tóta W. Árpád: Ja, s sírfelirat meg van, az okés. És Kádár csontjait megtalálták már?:)
@Nagybuksi: Igazad van, H. Elemér számomra is meglepően jól leírta a helyzetet és nem is csak nyavajgott, hanem sok oldalnyi okos javaslata is van. Respect, Elemér, bevallom, korábban töredékét sem néztem volna ki belőle. Be is linkelem, hátha kedvet kap még valaki (kettőnkön kívül :)) elolvasni:
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/06/halaltanc_vagy_tarsadalmi_reformok_/
@dark future:

Azért az a "szocializmus", nem a mi ex-létezőnk. És mint a cikkből kiderül, a sok okos azt sem tudja, hogy mit is takar ez a szó.
Kizártnak tartom, hogy az MSZP-n át lehessen verni, amit Bajnai akar. De a párt szempontjából nem is lenne célszerű. Semmit sem nyernek, de sokat veszítenek, ha megszavazzák.
Az, hogy az ország szempontjából nagyon jó lenne valami "népnyúzó", meg sose érdekelt egyetlen egy pártot sem.

Csak időpocsékolás, jöjjön Viktor, és inkább ő ne csináljon semmit. (Mert hogy "népnyúzni" nem fog, az valószínű. A szociknál viszont biztos a nemcsinálás.)
@Shore: Amerikában nem is csodálom...még azt is hihetik, hogy ez valami új wellness-program!:)
Adjál pénzt miniszter
@Shore: www.origo.hu/itthon/20090407-jovokep-a-fidesz-szamara-keszult-gazdasagpolitikai-tanulmany.html

"Ehhez hasonló javaslattal állt elő február közepén Gyurcsány Ferenc, de akkor a Fidesz elutasította az áfaemelésre vonatkozó tervet, a Fidesz-szövetséges KDNP pedig épp azt akarta elérni, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját szállítsák le a jelenlegi 20-ról 5 százalékra. Hasonló a helyzet az ingatlanadóval, amelynek bevezetését Gyurcsány szintén felvetette februárban, és a tanulmány is jó ötletnek tartja, Orbán Viktor viszont még március elején is arról beszélt egy interjúban, hogy a Fidesz "esküdt ellensége" ennek az adófajtának."

...és egyebek. Copycat. Izgalmas lesz, főleg legitimitás-ügyileg.
@Tóta W. Árpád:
Kár, hogy pártokra szavazunk és nem programokra, mert ezt pl. tudnám támogatni.
Bajnai 600 milliárdos megszorításról beszél. Magyarországon a baloldal szerint a reformok és a sikeres stabilizáció az egyenlő azzal, hogy a lakossági megszorítások mértékét növelik. Miért kéne oksági kapcsolatot találnom, mondjuk a családi pótlék megnyirbálása és a versenyképesség növelése között. Mi az összefüggés a 13.havi nyugdíj eltörlése és a munkahelyek teremtése között.
Mindemellett igaz, szükség van a költségvetés kiigazítására. De kérdem én, mennyi is az a 600 milliárd? Sok, vagy kevés. Attól függ, hogy honnan nézzük. A költségvetés ma Magyarországon 750-800 milliárddal támogatja a vállalkozásokat. Ennek a támogatásnak több mint a fele az állami vállalatoknál landol. A Magyarországi vállalkozások adókedvezménye szintén kitesz vagy 780 milliárdot. És akkor még nem beszéltünk a kiemelt állami beruházásokról, ahol évek óta csak úgy folynak a milliárdok.
Bajnai úrnak ezeken a területeken kellene megszorításokat végrehajtani és nem a lakosság legszegényebb rétegén.
De ez csak egy vélemény, és ebből a véleményből csak a számok megkérdőjelezhetetlenek.
@Tóta W. Árpád:

"Izgalmas lesz, főleg legitimitás-ügyileg."

A gazdasági világválság szeptemberben kezdődött begyűrűzni, amikor még 1% feletti gdp növekedéssel számoltak veresék. Ma pedig kb. -6%-ról beszélgetünk, ami költségvetési hiányban kb. 600 milliárdnyi mínusz. Ilyen drasztikus változások esetén nem hiszem, h számon tudsz kérni bármit is.
Te itt 2008. márciusi dolgokra akarsz hivatkozni, ami szted érinti a legitimitást. Ugyan már!

Gondold meg, tavaly márciusban még te is hülyeségnek tartottad a szakértői kormányt, ma meg támogatod a Bajnai-féle konstrukciót. Miért?
A te véleményed 180 fokot fordult, Orbáné meg maradjon rögzült, mint a földbe gyökerezett fa. Következetes, mint az ökör; örök, mint egy ördögi kör. Logikus, jogos követelés... vagy nem, de az biztos.

Üdv.

amergin 2009.04.09. 13:56:20
Kedves Amergin, nagyon karakteres, hatarozott velemenyed van, engem elgondolkoztatott, ami ritkasag, nem varhato el a bejegyzesektol...

"Amennyiben racionálisan akarsz gondolkodni, és valóban ura akarsz maradni a helyzetnek, akkor ezeket az üzeneteket sorban végig kell gondolnod."
igen ezt kene, de meg nem lattam magyar politikust aki ezt megtette volna.

"Ha a segély nagysága nem tér el szignifikánsan a bérezés alsó szintjének a nagyságától, akkor a küldött üzenet a következő: nem érdemes dolgoznod, mert nem kapsz sokkal több pénzt, ha kidolgozod a beled, mintha otthon ülsz és vakarod a tököd."
igen, hogy ugy mondjam, ez a cel.
miert kene torekedni egy csomo embernek munkara, amikor nincs munka?
nincs olyan munka, amit megfizetnek.
mert mi legyen az? autogyartas?
persze kene es lehetne szemetet szedni. de ki fizetne meg???
masreszt ha ez az 1-2 millio ember torekszik, dolgozni akar, netan kepzi magat, akkor munkat kell nekik adni, es az konkurrenciat jelentene azoknak, akik nem akarnak konkurrenciat, inkabb fizetnek hogy vagd ki a tehenet, csukd be a cukorgyarat stb.

"Másfelől: ha a csőd közeli bankokat sorban megmented, akkor a menedzsmentnek ezt az üzenetet küldöd: nyugodtan rizikózhatsz a betétesek pénzével a saját szakálladra, ha nagy szarba kerülsz az állam majd úgy is megsegít."
igen pontosan ezt uzenjuk nekik. mi ebben a rossz? Nem a bankok vannak miertunk, hanem mi vagyunk orertuk.
hogy ugy mondjam amit itt osszefoglaltal az a neoliberalis kapitalizmus lenyege:
osszeallunk vallakozunk, ha sikerul nagyot kaszaltunk, ha nem segitsen az allam, elvegre munkahelyekrol van szo!!!

"Az Economist szerint ez volt a bankválság egyik meghatározó kiváltó tényezője. (Tehát épp hogy nem a neoliberalizmus, mint azt itt oly sokan mondják, hanem pont az állami beavatkozás)."
namost ezt nem ertem. a neolibaralizmus nem jelenti az allami beavatkozas megszunteteset, ez sehol sem realitas, ellenkezoleg az allam egy puffer ami szetkeni a vesztesegeket, de ugy kell csinalnia, hogy a nyeresegesektol nem vehet el penzt.
nem ez a neoliberalizmus?
ugyan mi lett volna ha hagyjak bedolni az osszes bankot? No ugye!

"Az elemző szerint emiatt volt az, hogy az állam inkább bukni hagyta a Lehman Brothers-t."
ez az egy pelda van, de nemcsak ez volt veszteseges, a tobbit megmentettek.

"Árpi szerintem nem mondja, hogy hagyjunk éhen halni minden, magát eltartani képtelen személyt,"
ketsegtelen sose irt ilyet, de egyenesen kovetkezik abbol a 'hulljon a fergese' mentalitasbol ami minden cikkebol sugarzik.

"hogy munkára és jobb teljesítményre kellene ösztönözni azokat, akik képesek magukat eltartani."
minek? hogy meg tobb kornyezetszennyezes legyen? hogy meg tobb vacakot gyartsanak, meg tobb csomagoloanyagot olyasmiket amire semmi szukseg nincsen?
vagy maskepp: megtudnad mondani mivel tudnank eltartani magunkat? nem te vagy en, hanem mi magyarok mind a 10 millioan, mert ez a globalis kapitalizmus jo ha 10-15%-unkra tart igenyt.

"És ez bizony nem megy egy paternalista szemléletű államban."
ez a munkarol lesozktatas remekul megy, nem kell hozza csinalni semmit, TV musor kell, jo sok, mobiltelefon, a tobbi megy magatol.

"Ez az, amit személy szerint én utálok az MSZP nagy részében: az a mentalitás, amely szerint minden egyes fillér, amelyet elveszünk a multiktól, és az embereknek adunk, az jó."
ezt megint nem ertem. soha ilyent nem tettek a szocik, megcsak nem is beszlenek rola, bar tennek!
Meg: hogy lehet ezt utalni? jelenleg eppen nem veszunk el semmit a multiktol, ellenekzoleg adokedvezmenyekkel edesgetjuk oket, viszik is a profitot ki az orszagbol rendesen.
ha elvennenk toluk, akkor legalabb ez az eszement igazsagtalansag megszunne, vagy legalabb csokkenne.
miert jo ha az egyik ember ehezik a masik meg szafarira jarkal?

"És ma az MSZP-ben többségben van ez a mentalitás."
kizart dolog. meg a szavazotaborban se nagyon. es nekik semmi beleszolasuk nincs a dologba.
a sajtoban szinte meg se jelenhet ez a mentalitas pedig allitolag szabad a sajto meg a velemeny.
TGM, Gazso, Szalai erzsebet slussz.

"Nem tudják felfogni, hogy a "döntsd a tőkét, ne siránkozz / ne szisszenj minden kis szilánkhoz" korszak elmúlt, vége, nincs többé."
ezt tudjuk, de talan ha egy banknak 4% a tokearanyos nyeresege otthon nemetorszagban;
nem kene, hogy agyaorszagban legyen 40 %.es megcsak fol se merul a megadoztatasuk, es meg azt is, hogy ne valtoztassak onkenyesen a szerzodeseket, csak akkor lehet torvenyileg szablyozani ha mar megtettek.

"És ha úgy döntenek, hogy orrba-szájba kívánják szopatni a tőkét, akkor bizony a kétkezi dolgozókat fogják orrba-szájba szopatni, akiknek az érdekvédelme elvileg a feladatuk volna."
ezt mibol gondolod?
gondolod hogy egy bank is elmenne innen ha 16 % lenne a nyeresege 40 helyett?
ugyanmar!!! ez meg mindig negyszer annyi mint otthon.

"De Árpi - ő minden csak nem neoliberális."
szerintem se cimkezzunk, de azert szerintem elegge az.

"De azt mondani, hogy gyerekek, racionálisan kellene gondolkodni, meg kellene tanulni számolni és kalkulálni - ez még hol neoliberalizmus?"
ez nem az. dehat pont ez az:
az emberek szamolotak, racionalisan kalkulatak es ha a bankok a svajci frankos hitelekre realkamatot adn(/t)ak akkor eladosodnak/tak.
teljesen logikusan es racionalisan ezert az embereket hibaztatni?

gondolj bele egy kicsit! latom hogy hiszel abban amit irsz, de attol meg nincs ugy ahogy hiszed.

@Shore:
Néhányan (sokan) már itthon sem emlékeznek rá, hogy milyen is volt az a világ...

És nem feltétlenül a '80 után született generációra kell gondolni: az mszp-törzsbázis idősebb tagjai közül is sokan sírják vissza a "szociális biztonság" korszakát, megfeledkezve néhány apróságról, pl. hogy milyen áron értük el azt. Ennél már csak az a nagyobb gáz, amikor egy állítólagos jobboldali, polgári párt hirdeti a szociáldemagóg szebb jövőt, Svédországot ígérve, Albánia lehetőségeinek a szintjén állva.

Letícia · erolenduletenergia.blog.hu 2009.04.10. 11:49:11
"Ez, hogy "azt tettem, amit tennem kellett" olyan, mintha nem lett volna más választása, csak ezt tehette! Én meg azt mondom, hogy ez nem igaz."

dehogynem!!!
nem ismered azokat az idoket,
akkor a part, a munkasmozgalom ügye fontosdabb volt mint a szemelyes eleted,

eshat ki is vegeztek jopar vezetot, kommunistat.
az csak 1968-tol van hogy nem vegzik ki az elso embert (Dubcek)
Shore 2009.04.10. 12:52:39
"Kizártnak tartom, hogy az MSZP-n át lehessen verni, amit Bajnai akar"

en meg azt tartom kizartnak, hogy lemondjanak egy ev hatalomrol, allasrol, penzrol, A8-as kocsirol stb...
Az ingatlanadonak en is eskudt ellensege vagyok, mert lattam hogyan mukodott Kaliforniaban is! Itt van a mai kornyezetemre atirva (apamra):

1. Csoro paraszt gyerek tanulj!
2. Vegy egy hazat a 60-as evek lepusztult pesterzsebeti kertvarosaban pias lumpen lakokkal egyutt!
3. Toltsd az egesz eleted munkaval (asszonyostul), ujitsd fel a hazat, vasarold ki a lumpeneket!
4. 50 ev melo utan menj nyugdijba, es elvezd a kozben felkapotta valt kertvarosod nyugalmat!
5. Kicsi a nyugdijad, de van egy sokmillios haz, amiben lakhatsz! (Nem igazan modern, de jo helyen van)
6. Mikor mar ugy megpihennel egy kicsit, kezdj el ingatlanadot fizetni, hogy nehogy ma maradjon penzed rezsire!

Miert laksz 30 millas hazban te burzsuj! Ja, hogy te azt romosan vetted es 40 ev alatt ujitottad fel? Ja, hogy kikoltoztek a lumpenek es jo hely lett vegre? Neked a nyomornegyeden a helyed paraszt! Add el, fizess illetekeket/adokat es vegyel egy panel lakast valami vacak helyen, annak majd tudod fizetni az ingatlan adojat. Kozben a nagykutyak 300 m2-es luxus tanyaja a puszta kozepen ugye alig er majd valamit, mert az egy tanya. Talan meg adokedvezmeny is jar majd ra ha vetunk nehany krumplit is az orombukfencek melle a hatso kertbe. Sot, az EU talan meg azert is fizet majd ha inkabb nem vetunk semmit! Szerintem az ingatlanado a modernkori rabszolgatartas egyik legjobb eszkoze. Ha a Viktor ellene van, mar rohanok is ra szavazni (igaz en is szeretek tanyan lakni, ugyhogy talan mindegy is nekem).
@Paszternak:

"Bakker,

2002: Medgyessy Péter milliárdos, a szoci párt min.elnöke.

2006: Gyurcsány Ferenc milliárdos, a szoci párt min. elnöke.

2009: Bajnai Gordon milliárdos, a szoci párt min. elnöke.

Bsszátokmeg, hülyebrmok."

azt hittem azzal folytatod, hogy ébresztő, 1990-ben megkezdtük a kapitalizmus építését. szal ne legyen már szégyen, ha valaki kurva gazdag a magántulajdonon alapuló társadalomban. meg kéne kérdezni a pozsgayit ő egyetemi tanár állítólag. hát igen ha beleszámít a marxista-leninista esti egyetem, akkor egy született professzor. csak ért hozzá.

ez azért nagyon demagógra sikerült, paszti, már megbocsáss. vagy az új irány a thürmer gyuszi??? :DDD
@Tóta W. Árpád: Azt kell, hogy mondjam, hogy a magyarországi "bal" oldal összeomlásának lehetünk szemtanui.

Mert:

- 7 éve kormányzás képtelen. Én nem hiszek a maradék egy évben sem,

- a magyar baloldal NEM képviseli itthon már a szociáldemokrata elveket, pontosabban a Fidesz ma jobban képviseli nála (szavak szintjén biztosan),

- nem egészen világos a baloldal jövőképe sem,

- a nem egységes jövőkép sikertelen időszakban könnyen a csoportok közötti szakadékká válhat.

Kétségtelen tény, hogy a Fidesznek is hátra van még egy hasonló nagy összeomlás, mert nála a megvalósításkor lesznek gigantikus problémák. 4 (vagy kevesebb, mint 4) év múlva a Fidesz feldarabolódása lesz napirenden, mert az is borzasztóan inhomogén. Ma a Fidesz nem más, mint a jelenlegi kormány ellenpártja. Semmi több. Politikája semmit nem fejlődött 2006 óta. Összegzem mi az:

- én jobban csinálnám (hogy hogyan, arról csend uralkodik),

- ezt nem lehet az emberekkel (bármiről is legyen szó),

- ez jogsértő (még ha nem is az),

- az egyetlen Magyar szín a narancs.

Pesszimizmuson legfőbb oka az az, hogy itthon ma a szavazók kb. 80%-a szociáldemokrata (csak azt hiszi, hogy nem az) és a lakosság szintén 80%-a az államtól függ. A két csoport legkisebb metszethalmaza önmagában 64%. Sokára lesz még itt Európa...
és ha már nem bírja ki a magyar társadalom "vezér" nélkül, akkor vállalom, hogy inkább egy kurva gazdag laptopos csávó, mint egy erősen középpályás, aki kolbászt tölt békéscsabán és hokedliről eszegeti a krumplilevest a 12. kerület tetején. de szvsz nem ez a lényeg, csak látom itt nagyon sok embernek csípi a szemét, ha vki 19 évvel a rendszerváltás után be mer ülni egy audiba és nem szlovákiában tankol. na ha ez a jólismert, dögöljön meg, mert mibüüüül tellik neki liftes házra, mint torgyánnak???? és gá-gá-bajnai etc. akkor itt megint erősen el fog hülyülni a nép, aki istenadta. most szólok, egyik fideszes vezető arc sem a kőbányai panelban él. de ne is éljen, mert nem lenne szerencsés, ha ismét cipészből csinálnának főkapitányt és esztergályosból dunai vasmű vezért. bár ez utóbbi ismét világverő focicsapatot csinálna a csankkal a kispadon. keveset beszélünk manapság arról, hogy milyen kontraszelkciókhoz vezet, amit a komcsik már cca 80 után felismertek. grespiknek nem adunk hivatalt, bármennyire is kérik. ez azért nem egy bonyolult felismerés.

na ebben a szocik mérföldekre járnak a fidesz előtt, mert azért mikola, vagy ez a megfontolt répa most is ott áll a helyén és lép egy nagyot, ha eljön az idő. azért 2009-ben ne kelljen már ott tartani, ahol a kremológusok a new york times-ban. ők direkt képeztek újságírókat, hogy elemezzék, ki milyen messze áll brzsnyevtől a dísszemlén és ez milyen hatással lesz a világpolitikára. volt is nagy zavar, amikor jött csernyenkó, aki a mikrofonon keresztül vette az oxigént, annyira kivolt. :DDD

érdekli a fenét a fidesz programja...

éljen a realista optimizmus (és a tükör)!!! :DDD
Khhm, az SZDSZ érvelése ismét az éjjel-nappal kategóriába látszik süllyedni:
index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/10/atveres_hogy_idot_veszitenenk_egy_elorehozottal/
Sírjak vagy nevessek?
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: "ma meg támogatod a Bajnai-féle konstrukciót"

azért arra kíváncsi lennék, ezt miből vetted le. eddig ami post volt Bajnairól, abban szkepticizmusomat fejeztem ki azt illetően, h képes lesz-e ezzel a frakcióval (+párttal) keresztülvinni a kiadáscsökkentési elképzeléseit.

mondjuk nincsenek illúzióim, észrevettem a tendenciát, hogy aki nem kommunistázik teli torokból, az maga is komcsinak minősül. legalábbis a primitív faszok szerint, viszont azoknak szarok a szájukba.
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: "Azért, mert minden egyes szavad és mondatod őket védelmezi, mellettük áll ki még akkor is, amikor már az idő rég igazolta, h nem vált be, amit védelmezel".

Hát ez azért barokkos túlzás, hogy itt minden egyes lélegzetvételem őket védte volna. Azért támadtam őket eleget, hogy töketlenkedtek, hogy elkúrtak, hogy nem voltak határozottak, nem gondolták kellőképpen végig a dolgokat ott, ahol erre szükség lett volna.

Azt hiszem, ez a feltétlen és állandó támogatástól eléggé távol áll - vagy nem?

Hibáztattam és kárhoztattam Gyurcsányt, amikor a radikális szerkezeti átalakításoktól azzal hátrált vissza, hogy "nincs meg a szükséges társadalmi támogatás".
Amikor egy ostromlott második világháborús városban már elfogyott az összes érzéstelenítő, és az orvos érzéstelenítő nélkül végzett amputációt fűrésszel, nos akkor ott is hiányzott "a kellő társadalmi konszenzus"; ha a pácienst tekintjük. Mennyiben vette ezt figyelembe az orvos? Lefogatta a pácienst, és elvégezte a beavatkozást társadalmi támogatottság nélkül.

Mi vagyunk mi, vazze? Tíz millió közgazdász országa?
Szóval ami itt az elmúlt hét évben történt, kevés dologban értek egyet.
És nekem sincs ehhez túl sok jogom, mivel én sem értek nagyon a közgazdaságtanhoz.
Az apám közgazdász, én nem vagyok az.

Ami a Fideszt illeti csak azt mondom: nézzük vissza, hogy hányat szavaztak meg azok közül az intézkedések közül, amelyek az elkúrásért konkrétan felelősek, és hányat támogattak azon intézkedések közül, amelyek az elkúrást lettek volna hivatottak helyrehozni.

Parlamenti napló, megnézhető.

Ennyi.
ballib méjnsztrím. agyam dobom.
@Tóta W. Árpád:

"azért arra kíváncsi lennék, ezt miből vetted le. eddig ami post volt Bajnairól, abban szkepticizmusomat fejeztem ki azt illetően, h képes lesz-e ezzel a frakcióval (+párttal) keresztülvinni a kiadáscsökkentési elképzeléseit."

Nincs itt ellentmondás. Támogatod, és aggódsz érte... Szeretnél bízni benne, hiszel a programjában, de szkeptikus vagy...
Ha tényleg igaz, amit 2008. tavaszán írtál, miszerint a szakértői kormány úgy szar találmány, ahogy van, akkor most az előrehozott mellett kéne érvelned. Úgy, mint pl. a cseheknél, ahol a stat. hivatal vezetője lesz az ideiglenes miniszterelnök, s közben már kiírták az előrehozott választást.
Valami ilyesmit nálunk is megcsinálhattak volna, mert a Bajnai-féle megoldás (ami szvsz nem megy el még az őszig sem), nem ilyen.
Ezer szállal kötődik a fiatal úr gyurcsányhoz, és még a programja se önálló (állítólag), hanem gyakorlatilag gyurcsányék telepítették föl a hardverére. Ahogy a jobbos sajtó írja: gyurcsány-klón... ...és ez nem túl jó ómennek tűnik.

Mindenesetre én továbbra sem hiszek abban, h jelen megosztottságban létezhet szakértői valóban szakértői kormány. A szakértői kormánynak egy esetben látom esélyét: ha minden párt (de legalább a két fő rivális) valamilyen szinten felsorakozik mögötte, afféle virtuális nagykoalíció képében.

Ami lesz, az azoknak a pártoknak a kormánya lesz, akik megszavazzák Bajnait a konstruktív bizalmatlanságival.

Csapda helyzet, mert
a) ha Bajnai jól csinálja, sikereit a szocik magukénak vindikálják;
b) ha sikertelen, elzavarják pillanatok alatt, nincs hová várniuk, már azzal is sokat veszítettek a maszopnyikok és az ország is!!!, h 2006. őszén nem vállalták be az előrehozottat. Gyanítom, h akkor jobban szerepeltek volna, mint ezután a hosszú agónia után.

Üdv.: Ez a "szarok a szájukba." elég gusztustalanul hangzik... nekem meglehetősen vizuális a fantáziám:o)
@lapi: Ez jo osszefoglalo! Valojaban elvben teljesen egyet is ertek a logikaval, amit itt levezettel, ezert is szavaztam anno ugy, ahogy. En is kb igy okoskodtam.

De az elet belekopott a levesembe, arra kezdtem gondolni, hogy dontesei alapjan a laptopos talan megsem olyan okos? Talan csak kormonfont? A kozepszeru focista pedig lehet, hogy nem olyan kormonfont, de hite van, es aztobbet szamit? Nem szerettem en sem, amikor meg kormanyzott, de ezeknel kerem szepen...
@geszvat:

1-nevess, mert a Fodor féle szdsz olyan, mint a marcipános szaloncukor a karácsonyfán, mindenki felaggatja, de senki se szereti (értsd, a liberalizmussal jó páran egyetértünk -felaggatjuk a fára, ám nem esszük meg)

2- sírjál, mert van zselés szaloncukor is.
A szajbapukizasrol pedig: hat, virtualisan konyebb nagylegenykedni, mint az uccan. Az uccan akar fordulhatnak is az eroviszonyok, eszt mint egykori uccagyerek mondom, na. Amugy szajberszpeszben meg persze lehet legenykedni, csak kicsit nevtseges.
Már megint Semjén Zsoltár és a mindenféle lyukak...:))
sardobalo.blog.hu/2009/04/10/tobb_fenyt_a_kdnp_be_ii
@travis: hát ez az anális fixáció pártja ugye, szóval tőlük nem váratlan.
@Szindbad:

"Ez mitol lesz szakertoi kormany?"

Bajnai definiálta magát ekképpen. Szakértőként, s nem politikusként kívánja a válságot (amely nem baloldali és nem jobboldali) kezelni. Távol akar maradni a politikai csatározásoktól.
Szal a választ Bajnai nyilatkozatiban találod. Valszeg lesz a kormányának jónéhány párton kívüli tagja is, akikkel ezt próbálja legitimálni.

Üdv.
eejnyuhyeah, eejnyuhyeah !!!

"Hölgyeim és uraim, lehet örülni vagy bánkódni, kinek, hogy tetszik: megkezdődött a reformdiktatúra."

oszt hirdettyük-e azigét ?? sfőleg pofátlanul ??

hvg.hu/velemeny/20090406_bajnai_brusszel.aspx
@Tóta W. Árpád: hú...ez jó! Erich Berne szerint ez sokat elárul a neveltetésétől, hogy beszél a "lukakról"!:) Vicces, hogy az szadeszos szakállas bácsik, meg ez...Csóri, ez tuti látens?:) Legalábbis nagyon "lukpárti"!:)

@Karesz (Charlie): mondhatta volna, hogy nem vállalom. De annak voltak következményei, tudom jól. Ha életbe akart maradni, ezt kellett csinálna, okés. És miért is hívták ki Moszkvába őt Nagy Imre helyett? És utána mit csiált a saját elvtársaival, Rajk Lászlóval stb.? Szóval nem volt szent és nagyon is akarta a hatalmat, amikor megkínálták vele. Ergo: a hatalom kellett neki ő meg az akkori helyzetre megoldás, eszköz volt, alklamas volt arra, hogy azt tegye, amit diktáltak neki. Mert Nagy Imre meg azt választotta, hogy meghalt, azért amiben hitt s nincsenek illúzióim, mert a lánya biztos nem így élte meg, amikor az apja hiányzott neki...

Szóval amikor a moszkvai központi utasítást hajt végre valaki és mellette van erőszakszervezet, akkor a bábok ideje jön el.

Egyébként pl. Kádár nem szerette Aczél Györgyöt, mert kicsinek érezte magát mellette, holott Aczél sem volt egyetemi professzor. No comment.

Hofi: www.youtube.com/watch?v=jGEd4OIX2E8
:)
@navera: Te ne csinálj nekem légyszíves programot. Nem tévesztettem blogot, te tévesztettél szerepet. Írd le a gondolataid és reflektálj mások véleményére, de ne akarj kirekesztő és meghatározó lenni, mert nem vagy hozzá elég iskolázott.
Hehe, Seres is ezen agyal:)

www.hirszerzo.hu/cikk.szocialista_zaradek.104304.html

Ez különösen tetszik:
" és akkor megint lesz társadalmi igazságosság. Aminek a lényege, hogy ha nekünk nincs pénzünk, másnak se legyen, ez is a baloldaliság egyik morális megkülönböztetője."
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: mindenkit támogatok, aki (szerintem) értelmes, vagy legalább értelmezhető szöveggel áll elő. (a több pénzt a zembereknek pl nem ilyen.)

"most az előrehozott mellett kéne érvelned"

sajnos nem adott nekem a fidesz érveket. nincs mi alapján érvelni mellettük. (legfeljebb a személyes hit, de én nem vagyok hívő.)
@Tóta W. Árpád: Én megosztok veled egy érvet.
Ha lennének előrehozott választások, akkor a piac négy éves programot ismerne meg, és ebből adódóan,négy évre előre lehetne beárazni Magyarországot.
Nem kell hívőnek lenni, csak használni kell......
@encsike 70:

A piac megismerné a négy éves programot, amit most már naponta hallunk:

"A zembereket sújtó bármilyen legkisebb sarcot, megszorítást, kizsigerelést, népnyúzást azonnal elítélünk, sárba tiprunk, népszavazással megsemmisítünk, a kiagyalójának még az írmagját is, satöbbi".

És akkor a piac tényleg beárazná Magyarországot. Félek tőle, hogy nem csak négy évre.
@encsike 70:
Na ja még az ultra radikális Index is lehozott egy cikket, miszerint hazugság az idő sürgetésével való érvelés. Lassan talán helyére áll a világ.

Tök mindegy ki jön, csak ezek menjenek végre...
Kedves Vakapad nem a Fidesz alatt csúsztunk a szarba. Amennyire Te itt ragaszkodsz a balos relitásoddal a szocikhoz kezdem azt hinni, hogy nemkevés egzisztenciád függ a baltól.. :-)
@vakapad: Érdekes, úgy emlékszem,hogy azt én nem írtam oda, hogy ki nyeri az előrehozott választásokat.
Egyébként, ha neked a Fidesz kommunikációjából, csak ezek a gondolatok ragadtak meg,akkor te elégedj meg Bajnaival.
Olvasom a Hírstarton:

"Mi a véleménye a Bajnai-csomagról?

27,6% Szükség van a megszorításaira.
4,5% Lehetne keményebb is.
67,8% Csődbe viszi a lakosságot."

(19186 szavazat)

Magyarázat 1.:
Nincs is világválság.

Magyarázat 2.:
Van világválság, de a nép szerint ide nem gyűrűzött be, nem gyűrűzik be, és nem is fog begyűrűzni.
@klacus:
Kedves klacus:
1./ Valóban nem a FIDESZ alatt, hanem a világválság miatt.
2./ De hogy 2006.-ban megszorító intézkedéseket kellett hozni, ahhoz a FIDESZ-nek is nagggyon sok köze van.
3./ Munkahelyem egy külföldi tulajdonú közepes cég, amelynek még soha a büdös életben állami megrendelése nem volt. Nekem se.
@encsike 70:

1./ Érdekes, én azt hittem, elég kevés a kétely azzal kapcsolatban, hogy ki nyeri a választásokat.

2./ Agyműködésem egyszerűsége miatt a 80 %-ban hangoztatott "gondolatok" ragadnak meg benne. Természetesen szívesen fogadom szétszórt figyelmem felhívását egyéb fontos gondolatokra is. Melyek ezek?
Ezt Írtam délután, de úgy látom sokan csak írnak, de nem olvasnak.

Bajnai 600 milliárdos megszorításról beszél. Magyarországon a baloldal szerint a reformok és a sikeres stabilizáció az egyenlő azzal, hogy a lakossági megszorítások mértékét növelik. Miért kéne oksági kapcsolatot találnom, mondjuk a családi pótlék megnyirbálása és a versenyképesség növelése között. Mi az összefüggés a 13.havi nyugdíj eltörlése és a munkahelyek teremtése között.
Mindemellett igaz, szükség van a költségvetés kiigazítására. De kérdem én, mennyi is az a 600 milliárd? Sok, vagy kevés. Attól függ, hogy honnan nézzük. A költségvetés ma Magyarországon 750-800 milliárddal támogatja a vállalkozásokat. Ennek a támogatásnak több mint a fele az állami vállalatoknál landol. A Magyarországi vállalkozások adókedvezménye szintén kitesz vagy 780 milliárdot. És akkor még nem beszéltünk a kiemelt állami beruházásokról, ahol évek óta csak úgy folynak a milliárdok.
Bajnai úrnak ezeken a területeken kellene megszorításokat végrehajtani és nem a lakosság legszegényebb rétegén.
De ez csak egy vélemény, és ebből a véleményből csak a számok megkérdőjelezhetetlenek.
@vakapad: mert ez a kb. 20ezer ember olyan nagyon tudja, mit kell csinálni, csupa elemző közgazdász ér rá szavazni!!!! Néha van olyan érzésem, hogy a jobboldali szavazóknak ki van adva, hogy nyomják a gombot, így csinálják a hangulatot. Csak rá ne fázzanak, mint annyiszor, mert így győzött H. Gyula is, meg így győzött M. Péter is, hogy a jobboldal elhitte a közvéleménykutatásokat. (Máshol olvastam, hogy az agresszív fidesz hívő neve: fidióta:D)
@Letícia: "mindenkit támogatok, aki (szerintem) értelmes, vagy legalább értelmezhető szöveggel áll elő" ezt írta TWA pár sorral feljebb.
Ehhez képest téged nem moderáltak ki. Szerintem alszik az egész apparátus.
@encsike 70: az, hogy kinek mi az értelmes, az relatív!:)

Bocsi Árpi, fogalmam sincs a közgazdasághoz, így akkor ne is kommenteljek???:DDD
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Es a Fidesz szerint? A kormany minoseget tekintve nem a Fidesz definicioi az iranyadoak?
@encsike 70: s halkan zárójelben: engem nem is kell támogatni...:D
@Letícia: De kommentelj nyugodtan, csak ha hozzászólsz valamilyen témához, akkor legyél magaddal szemben annyira igényes, hogy a felkészültséged elérjen egy minimálisan elvárható színvonalat.
@Walter Melone: poénos? HÁT NEM....
Nem lehettem uttörő mert nem mentem el a tanárnő utcáját kitakarítani mint kisdobos kötelesség. de érdekes nem avattak soha úttörővé, de ott voltam vörös nyakkendőben, mert 6.osztályban szólóénekes voltam. Ma leesnek a székről, mert sokan oroszból tesszük a vizsgákat. miért ne? arra emlékszünk, azt tudjuk....
Valakik még emlékeznek mi volt a jó mi volt a rossz. a mostani 20 évesek? nem tudnak semmit :(
@encsike 70:

"Ezt Írtam délután, de úgy látom sokan csak írnak, de nem olvasnak."

Ezt miből vontad le?
mert nem reagáltak rá? a.) abszolút egyetértenek
b.) akkora hülyeségnek tartják, amire reagálni sem érdemes
mert van aki még mindig ettől eltérő hsz-t ír? Sajnos vannak még másként gondolkodók.
@lapi: Egyre nagyobb csalódást okozol lapi. A baj a milliárdosokkal nem ott van hogy, pénzük van. Ezt te is tudod. De akkor nem lehetne fikázni az ellenvéleményt. A baj ezekkel ott van hogy nem egy borzalmas tehetséges közgazdasági géniuszok hanem, kapcsolati volt pártállami összeköttetést kihasználva lettek milliárdosok. Amit a kormányzásban mutatott potenciáljuk ki fejezett tökéletesen, ha versenyhelyzetben kellett volna gazdagodniuk ugyanigy jártak volna. A franc sajnálná a milliárdokat mondjuk egy Rubik Ernőtől aki tényleg alkotott valami világraszólót és saját tehetsége okán gazdagodott. De nyílván ilyen karaktarű ember nem megy még a politika közelébe sem. Orbán iránti utálatodat semmi nem bizonyítja jobban mint a hokedlis példa. viszont ezek nem észérvek hanem zsigeri gyülölet. ilyennel az utcára kell vonulni ordibálni gyujtogatni. de felesleges érvként felhozni bárhol is, mert nem az. Ezzel lakossági forumokon lehet mérsékelt sikert aratni.
@Tóta W. Árpád: "a jovokep" orban oszodi beszede, csak nem teszi hozza az amugy is nyilvanvalot hogy eddig hazudott. mindenesetre biztato.

ps: ja, a cimlapon levo iranytu K-EK iranyba mutat. vajon van uzenete?
@fénydublőr: mert összekeverük a közalkalmazottakat (orvos, rendőr, tanár, stb...)a köztisztviselőkkel(minden más ) :) ezért
anyám 60 nettőt hoz haza mint köz. a fönöke 500-at.
nem bizos, hogy az utobbiban van a baj.
@Paszternak: valamit kifelejtettél:ű98-2002 Orbán Viktor
Állítólag szegény pedagógus szülők gyereke, elnyomott, de A párt által kiválasztott ellenzéki politikus. Jelenleg milliomos szülők, milliomos gyereke...
valami nem stimt... csak nekem?
@encsike 70: Te vagy itt a tantó néni? Sarokba is állítasz?? Na de biztos rossz napod volt, úgyhogy vidámításképp küldöm neked:

www.youtube.com/watch?v=uqh_kWyj_iM
@encsike 70: igazad van, M. Aranka is megmondta s már mindenki tudja, hogy 98-02 között lettek milliomosok, főleg 2002 végére!:):)

@Pincode: szóval, érted már?:D
reszlet a jovokep-bol:

"A versenyképesség akadálya a magas állami újraelosztás

Magyarország ma elsôsorban azért versenyképtelen, mert a magas állami újraelosztás,
és ennek forrásaként a magas adóterhek visszafogják a gazdaságot,
gyengítik a versenyt és elriasztják a külsô befektetôket. Az újraelosztás
végsô következményeiben mindig negatív, mert teljesítmény-visszafogó hatása
miatt lefelé húzza az országot. Így a szocialista újraelosztó állam sajátos
csapdahelyzetbe kerül: miközben az újraelosztással a szegényeket akarja
gazdagabbá tenni, addig a gyakorlatban a gazdaságot, és ennek következtében
a szegényeket teszi még szegényebbé."

szerintem ezek veletlenul a 18-20 evvel ezelotti programjukat publikaltak!
@huba:

És én ezzel hogy egyet tudok érteni. Még az sem érdekel, hogy ki írta.
Idezek az index masik lapjarol:

".... A pénteki megbeszélés után több MSZP-s azt mondta, kezdenek programformát ölteni a javaslatok. A szocialisták szorgalmazták, hogy az egyenlő teherviselés hangsúlyosan jelenjen meg az intézkedésekben, mert a kiadáscsökkentő lépések leginkább a nyugdíjasokat és a közszférát sújtják. ...[MTI]"

Ugye a nyugdijasok az elmult sok evben teljesen alaptalanul kaptak svajci indexalt emelest, nemletezo honapra extra penzt, kozterhet ugye eleve nem fizetnek, es a nekik osztott penz nem kicsi reszet hitelbol kellett es kell felvenni.

De a szocialista kepviselok "egeynlo kozteherviseles" kepe tovabbra is az, hogy ez maradjon igy, es inkabb azok fizessenek tobbet, akik mar eddig is sokat fizettek.

Szoval mirol is beszeltunk?
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

"Szal a választ Bajnai nyilatkozatiban találod. Valszeg lesz a kormányának jónéhány párton kívüli tagja is, akikkel ezt próbálja legitimálni."

akkor feleslegesen pazarolja az energiáit ez a bajnai gyerek. szólni kéne neki, hogy leendő kormányát az alkotmány legitimálja. s ez több mint elég. szerintem persze...:D

eképpen bajnai az őt támogató erőkkel megkűzd a parlamentben, sólyom & szily pedig síkra száll a tubes hegyen a nató-val szemben. pont elég lenne, ha végre mindenki saját magán kezdené a nagy reformot és normálisan tenné a dolgát.

@papaAndy:

"A kozepszeru focista pedig lehet, hogy nem olyan kormonfont, de hite van, es aztobbet szamit? Nem szerettem en sem, amikor meg kormanyzott, de ezeknel kerem szepen..."

akkor mint egy ex-utcai harcosnak mondom, akiket egyébként módfelett tisztelek magam is.szal ha szabad ilyet mondanom, szarok én arra, hogy egy befolyásos vezetőnek milyen hite van és mennyire erős. mert nem uralkodónak tekintem az ebadtákat, hanem kurva megbízottnak, akiknek pl te vagy én tolunk autót, befolyást, magyarul hatalmat a segge fölé. tehát nekem eleve gyanús, ha valaki csak néz ki a fejéből, hatalmas lózungokat mond és sejtelmesen kolbászt tölt. felőlem azt tölt és oda a gyurcsány, vagy az orbán, amit és ahová akar a szabadidejében.

most mit kezdjek magammal, ha már 1962-ben sem hittem el a kis zsák búza az amerikai, a nagy zsák meg a szovjet.

és ha azt hiszi itt valaki, hogy akkoriban 10 gyereke közül 10 nem cserélte volna el a bambiját a coke-ra... az még nem látott kovboj filmet, vagy ha igen, azt csak gojko miticcsel.

az meg kizárt, hogy egy futballszurkoló összekeverjen egy gattusot egy messivel. gattusot is kedvelem egyébként. főleg mert tisztában van képességeivel és tudja magáról, hogy egy klasszis zongoracipelő. nagyon hülyén is nézne ki, ha egy nap arra ébredne, hogy ő a fischer annie. hiszen nem is úgy néz ki. nem orbán hibája, hogy ennyien támogatják. persze az utolsó két meccsen már kiderült, minden lufi kipukkad egy bizonyos magasság fölött. a tendencia tehát nem neki kedvez. hosszú idő 11 hónap. bízzunk benne, hogy pont elég ahhoz, hogy az igazság minden szelete kiderüljön.

mi más lehet józan jobb és józan bal, józan liberális és józan politikán kívüli nagyjából ép erkölcsi érzékű és nagyjából normális honfitársunk nagy és közös érdeke, mintsem, hogy tisztán lássunk végre: mivel is szórakoznak itt és pontosan kik is? szal világosságot, az anyagi igazság megismerése, a tisztánlátás még sohasem ártott egyetlen normális közösségnek sem. a legszarabb az egészben, hogy milyen jó is lenne, ha "mi" a becsületes magyar nép elzavarhatnánk a politikai elitünket a jobbiktól a fideszen át egészen thürmerékig. mert, mi a mikrorobotok vagyunk többen. ez nem kevesebb, mint a legolcsóbb önbecsapás persze. mert mindig a másik a hibás és mindenért. meg nehéz azt is megérteni, hogy az egyik ember felül a repülőre, de pont az zuhan le, a másik meg gazdag lesz és sikeres.

pedig azt nem nehéz megérteni, hogy az elit is mi vagyunk és nincs másik. csak a házmesterek maradnak, meg az ellenőrök. őket meg ismerjük bármely korból. senki sem tökéletes jézus óta és nem is lesz, attól tartok. de azért az megfelelő fény mellett azért nagyon jól levehető, hogy ki a tisztességes és ki annak ellenkezője. én nem arról ugatok, hogy akkor mindenki szórja a hamut a fejire és ne pofázzon bele a közügyekbe. hanem, hogy pont akkora mércét állítsunk azok elé, akikre szavazunk,mint magunk elé, amikor nem lát senki. hát nehogy már azok legyenek többen, akik simán és gátlástalanul becsapják még saját magukat is. vagy azt is ki lehet mondani, mindenkire sújtson le az erkölcs rettenetes haragja, kivéve rám. mert nekem fát, ha a fejemre basznak egy husánggal. a másik meg nagyon is megérdemli. ha meg elmúlik a púp, majd nyomjanak neki mégegyet, nehogy már elbízza magát a szarházi. szal amikor bemegyek a templomba és dobok a perselybe, elvárhatom a paptól, hogy erősen higgyen. szar ügy, de a konfliktusokat nem lehet elkerülni. csak megoldani. ahhoz viszont látni kell és nagyon világosan, hogy mi az ál és mi a valódi konfliktus. van dögivel mindkettőből.

@mrs. white:

"Orbán iránti utálatodat semmi nem bizonyítja jobban mint a hokedlis példa. viszont ezek nem észérvek hanem zsigeri gyülölet. ilyennel az utcára kell vonulni ordibálni gyujtogatni. de felesleges érvként felhozni bárhol is, mert nem az. Ezzel lakossági forumokon lehet mérsékelt sikert aratni."

valszleg nem olvastad a blogomat, amit meg is értek, mert igen hosszú és főleg saját magamat érdekel, dehát ez egy ilyen műfaj.

orbánt sohasem utáltam, sőt nem is hiszem, hogy amúgy rossz ember lenne. nem feltételezek ilyet róla, nincs is rá okom. speciel én a kende könyvet is letettem cca 40-50 oldal után. nem azért, mert finnyás vagyok, hanem mert nem érdekel. semmi közöm sem ahhoz, hogy mi volt gyerekkorában, sem ahhoz, hogy gy.f. apja alkesz volt-e és ha igen, mi miatt. ha az én apám lenne, nagyon érdekelne, de azt sem itt beszélném meg a közönséggel. mert nem rájuk tartozik. ha idáig megvan, akkor nem értelek, miért nem a magyar nyelv és nyelvtan szabályai szerint értelmezed kissé markáns politikai álláspontomat. ráadásul sem képviselő, sem köztársasági elnök nem akarok lenni. az ilyesmi azért kiderül az emberről 56 éves korára. szal itt egyikünk kapitálisan mellébeszél, vagy csúsztat, mrs white. én csak remélni merem, hogy nem én vagyok a hunyó. szal őszintén kívánom neked, hogy addig élj, amíg engem a kossoth téren látsz vörös fejjel népszabadságot lengetve ordítani, hogy orbántakaroggy, te rohadt kommunista állat etc. szal engem sem az angol kisasszonyok neveltek, de annyit azért levágtam már kádárista kissrác koromban is, hogy ilyet nem illik csinálni.

szal ne reménykedj. én pont annyira gyűlölködök orbánnal szemben, amennyire e középpályás őszintén elmondja, mit akar elvenni, mennyit és kitől. ha már hívei megint kétharmadról álmodoznak, ráadásul ébren. én azt mondanám neked, kedves mrs white. láttunk már ilyet. ebben semmi újdonság. az viszont engem is meglepne, ha a jobboldal értelmesebb fele leírta volna fletót, hogy feladta & elmenekült a süllyedő hajóról, tehát a zsákban 2010.

én azt mondom, nem lesz az annyira könnyű meccs, bár minden lehet. csak az nem, hogy a végeredményért a másik a hibás.

egy társadalomban négy év pont elég idő arra, hogy ne rulett alapon dőljön el a választás. eddig sem azon dőlt el és ezután sem azon fog. ráadásul a vereségben is van haszon. meg lehet mutatni, ilyen az ha méltósággal és felemelt fejjel viseli el valaki és milyen az, amikor meg nem. szal lehet mondani azt is, hogy a nap éjjel süt. csak nem érdemes, mert komolytalanná válik, aki ekkora baromságot állítana.
szal legközelebb majd igyexem kicsit sarkosabban fogalmazni, hogy ne érts ennyire félre. most már rajtam a húsvét szelleme, de majd ha elmúlnak az ünnepek, próbálkozok még. addig is "szeressük egymást gyerekek, mert az élet szép", írta a nép és slágerbe foglalta maga a stúdió 11, kísérte németh lehel & honthy hanna (background vocal: mary zsuzsi, a miniszoknyás démon, akinek a kor és egy ideges legionárius rohamkése mély nyomokat hagyott az arcán. :DDD
@Tóta W. Árpád: anális fixáció pártja, he? Az nem az szdsz, a szakállas bácsijaival?

De bizony, hogy de.
@lapi: "azt hittem azzal folytatod, hogy ébresztő, 1990-ben megkezdtük a kapitalizmus építését. szal ne legyen már szégyen, ha valaki kurva gazdag a magántulajdonon alapuló társadalomban. meg kéne kérdezni a pozsgayit ő egyetemi tanár állítólag. hát igen ha beleszámít a marxista-leninista esti egyetem, akkor egy született professzor. csak ért hozzá."

Ja, csak akkor mitől is szocialista a párt?

Ja, a jogutódlás.

Amúgy Oroszországban a legliberálisabb politikus Zsirinovszkij, a pártja nevében is benne van, hogy izé, liberális.

(Kérdés: a program-e a fontos? vagy a név? vagy az irány?

mert: program nincs, négy év alatt volt öt-hat, különben is, van választási progi meg kormányprogi oszt jónapot, ez tehát nem érv. név? nebazmá. ha a fasiszta párt okés progival állna lő, támogatnád-e? Mer én nem, mer ilyen névvel akkor sem, ha szupcsimupcsi programot hoznának. programra vonatkozóan viszont lásd az első pontot irány? amivel idáig jutottunk, az jó-e volt, szerinted? illetve szerinted azt a programjuk okozta, vagy annak a hiánya? Gyümölcseiről ismerszik meg a fa. Na, ehhez képest ez a kommancsból-lett-kvázikapitalista brancs elég ehetetlent és még büdöset is termett...)

Üdv,

P.
ki termett itten micsodát, heee? má megint kompilálunk? tessen tán úgy mondani, hogy a szar az eredendően büdös. körülírás esetén az embernek mosoly ül ki az orcájára. az előrehozott szar nem pont olyan büdös? nincsen itten ám akkora ámbrás cetek! a kommancsból lett fideszes az miféle, vagy olyan állat nincsenen is? ja, este vótam körmeneten.
@Tóta W. Árpád:

Azt tudjuk tőled, h a (Fodor és Bajnai által is) szakértőnek definiált gittegylet marhaság. Bokrosnak programja is van, tetszik is neked, tehát egy előrehozotton lenne kire szavaznod ---> mdf.

Innentől fogva pedig érthetetlen (na jó, értem ám én...), h miért nem támogatod az előrehozott választást.

Talán azért, mert a legbénább mutyi is jobb, mint - a demokrácia alapelveként - visszaadni a nép kezébe a döntést?

Üdv.
@lapi: Ha ilyen kormányzás után nyernek az tragédia. (még mielőtt félreértenéd nem azért mert baloldaliak meg mszp meg akármi)Mégpedig azért tragédia mert egy demikrácia velejárója a politikai váltógazdaság. Vagyis 4 évente lehetőség van leváltani azt aki rosszul kormányoz. Abban szerintem csak a nagyon elvakult baloldalival lehet vitázni hogy ez az immár hét év katasztrofális kormányzati teljesítmény összeségében. Tehát váltás kell a saját jövőnk érdekében mert akkor lazán levonhatja a baloldal, mint ahogy 2006-osból levonta. Csak egy kis osztogatás kell az utolsó éveben, az ellenfelem lejáratása negatív kampánnyal stb. és már meg is van az új kormányzati ciklus. Ja pont ezek történtek idáig, és pont emiatt van ilyen állapotban az ország. Tehát még egy baloldalinak is elemi érdeke hogy ez a garnitúra megbukjon. Ezáltal talán valami életképes társaság nőljön ki a helyén. Ha én baloldali lennék mint ahogy nem vagyok az, biztos elősegíteném a váltást a jólfelfogott érdekembem meg az ország érdekében. Ja és ugyanez a véleményem ha a jobboldal járna így. Az örök értelmiségi független autonom gondolkodoknak meg azt üzenem akik egyikből sem kérnek. Hozzanak létre pártokat (ugye nem megy), ne szavazzanak sehova bosszúból (akkor mi befolyásuk van az orság dolgaira) legyen elégedetlenek mindkét oldallal (és ezt tulajdonképpen ki nem szarja le), de akkor ott vannak mint az a tudatlan analfabéta ki sohasem fog elmenni szavazni mert még nem is hallott róa. Ja és leadhatják szavazatukat valami tök ismeretlen pártra is aki szerintük még nem járatta le magát. Igaz lehet hgy kicsinységük miatt nem is fognak abba a pozícióba kerülni hogy erre sor kerüljön. Összegezve. Ha minden rosszul kormányzó pártot megbüntettek volna ne adj isten rá lehetne kényszeríteni őket lemondásra mint fejlettebb kulturájú országokban (nem népszerűtlen a társadalom érdekében létrehozott intézkedéseknél gondolom)pl öszöd pl. kormányválság stb., akkor sokkal jobb politikusi garnitura lenne kinevelhető a versenyheyzet okán. Szóval ezért bízom az általam elmondottakban. Ha ez nem fog működni és pl. megint nyernek, az szerintem ebből a szempontból lesz tragikus. Így nyugodtan folytatható az off shore cégekbe mentése az állami vagyonnak és más hasonló nyalánkságok. A kutya nem fog adózni, mert mé ne lopjak ha a halnak feje is lop és má nagyon bűzlik. Szóval én így látom de valszeg te másképp gondolod. Mondhatnám a valóságtól elrugaszkodott kincstári optimizmusom vezérel hogy érdemei szerint kapják szavazataikat a pártok, és nem a vallási meggyőződés alapján mint ezidáig. akkor talán van jövője a magyar társadalomnak amúgy egy deka se.
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
Ott volt a lehetőség 2006 őszén előrehozott választást követelni, demokratikus retorziókat helyezve kilátásba, ha mégsem következik be. Gyanúsan kurtán-furcsán, mutyizás gyanúsan hátrált ki mögüle a Fidesz. Nálam akkor következett be a második csalódás (az első a 2006-os választások kampánya során, ill. az eredmények kezelésekor).
Valami kaka van itt a háttérben, egyre inkább realitást vélek fölfedezni a www.kibulizottorszag.net/index.html gondolataiban.
"A személyes támadásra kiképzett, pszichopata ellenzéki pártsajtó zavartan gágog" WTF...
@encsike 70:

Köszönöm a választ!

"de ne akarj kirekesztő és meghatározó lenni,"
Bocsi, de ne projektáld rám a problémáid, fordulj szakorvoshoz, adjak kölcsön háromszázat ?

Mi bajod az iskoláimmal ? Nem kerültél be?

Őszinte tisztelettel,
Én!
Alig várom a fideszt!
Komolyan.
Lássuk, csak mit tettek '98 után
-minimál bér 30 e.
-Minibálbér után 20%-os SZJA....
Hajrá emberek, hajrá vállalkozók, hajrá magyarok!
Thx, ebből nem kérek.
Titeket nem zavar, hogy a polgári párt balról előz ?

Miért kell 2009-ben szócsőnek lenni bármely oldal mentén? Tóta mondja: a gondolatokat respektálom, amik előre visznek, ezzel szemeben sokan mondják: monnyjon le. Ez nem visz előre. OV koronázására viszont nem fogok rendkivüli 1 Forintos különadót (hadiadót) befizetni.

@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: A drága nép dönthet most júniusban EU-s képviselőinkről. Jövőre pedig dönthet parlamenti képviselőinkről is.

Kész, passz, slussz, legyen türelme a népnek azt az egy évet kivárni.
Ha jól értem, eddig az a helyzet, hogy Kiss, Veres kormánytagok maradnak. Pedig én azt tippeltem, hogy tisztán szakértői kormányunk lesz, mert MDF/SZDSZ ilyet támogathat csak arcvesztés nélkül, no meg mi értelme tovább az őskövületekkel szarakodni.

Ilyen arcok megszavazásával az SZDSZ most veti ki magát a tizedikről.
@navera: Micsoda idióta, emberek írogatnak ide. Én is adnék neked 300 forintot, csak az a baj, hogy az OPNI-t bezárták, így aztán reménytelen a kezelésed.
Egyébként a malachoz nekem még annyi kérdésem is volna, hogy ő mikor fogalmazott meg a Fidesszel és holdudvarával szemben utoljára érdemi kritikát az olyan kamukritikákon túl, hogy a "Fidesz túlságosan úriember próbált lenni politikai ellenfelével szemben", vagy hogy "alábecsülték az ellenfél agresszivitását, hatalommániáját és aljasságát".

Neked, kedves Malacka, volt valaha a neten egyetlen olyan lélegzetvételed, mely nem a Fidesz és holdudvara mellett szólt?

És még én vagyok a balos zombi! Aki azt mondom, hogy az MSZP, SZDSZ képviselők olyan 90 százalékát jól seggbe kéne rúgni!
Hát az agyam eldobom!
@amergin:

"Neked, kedves Malacka, volt valaha a neten egyetlen olyan lélegzetvételed, mely nem a Fidesz és holdudvara mellett szólt?"

ad1. Én legalább sosem tiltakozom, ha vki elfogultsággal vádol, dehamár, akkor

ad2.
malacnews.freeblog.hu/archives/2008/08/03/Uborkaszezoni_balfekseg/

szenzor.freeblog.hu/archives/2008/12/11/A_szeretet_jegyeben/

Van más is, de ez épp elég olvasnivaló Neked mára...
Bizonyítani persze nem tudom, de úgy tűnik, hogy régóta sikeres vakítás (figyelemelterelés) folyik itt az mszp-szdsz részéről, döbbenetes látni, hogy a kemény mag szavazóik hogyan ragaszkodnak még mindig "ezekhez". (de persze egyik párt sem tökéletes, sajnos).

A SZITUÁCIÓ olyan, mint amikor a busz egyik végében - előre tervezetten - csinálják a balhét, mindenki odanéz, az így elterelt figyelmű emberek zsebeiből meg tervezetten szépen lenyúlják a pénztárcákat - egyszer előfordul, az még OK, de ez már legalább az ötödik - hatodik kör... :-) (én kb. a 3-4. kör után ocsúdtam; sosem késő :-))

A kizsebelést persze inkább a "balos" kormánypártok intézik a háttérben, internacionálét énekelve.

(A nyugdíjasokkal meg ravasz módon piramisjátékot is folytatnak: a lopott pénzből visszadugnak néha kis pluszpénzt a zsebükbe, hogy tovább folytathassák a szavazataikkal a lopást; aztán persze tudjuk, mi a piramisjátékok vége a résztvevők tömegei számára: igen, kedves "balos" nyugdíjasok, ..., a most aktív korosztály mellett ti is bukhatjátok majd a nyugdíjatok nagyobb részét valamikor a (nem túl) távoli jövőben! Meg a gyerekeitek meg az unokáitok különösen! Megéri? Ja ha nincs gyereketek, unokátok, vagy van, de annyira azért nem szeretitek őket, akkor persze megéri... :-)

Az inkább jobbos szavazók már észrevették ezt a trükköt, mutogatnak hátra,alakul is a felocsúdtak létszáma (néha közelít 2/3-adhoz) a kemény balosok viszont hipnotizáltan élvezik a "show-t" és azt állítják, hogy az a valódi, a kizsebelés az álca... (megzavarva a már éppen gondolkodni kezdőket).

Namost AZ IGAZSÁG ÚGYIS ELJÖN, sokan megtapasztalják majd - a dolog már elkezdődött - , mi az a "bér-(vagy hitel-)rabszolgaság", hogy lehet azon keresztül is (a lehetőségeink erős beszűkülésén túl)még jobban és jobban tönkreverni egy országot, leépíteni, lezülleszteni, birkává lefokozni és aztán vágóhídra vinni...:-)

Mindennek alapja a morális tartás hiánya és a rossz minták folyamatos terjesztése (ld. "...Pofátokba hazudtam? Mégis megtartottam a hatalmat! Ugye milyen fasza gyerek vagyok?...").
Politikustól persze ne várjunk el kultúrnormákat általában, de mintha a jobbosok között több lenne, akinek volt is meg még van is valamennyi tartása.

Hajrá malacka és mrs. white és a többi (jobban/jobbról) Látó! Sok derűt a sok eszetlenség elviseléséhez!
@hauptrichter:

"Hajrá malacka és mrs. white és a többi (jobban/jobbról) Látó! Sok derűt a sok eszetlenség elviseléséhez!"

ezek után csodálod b+, hogy a bárányok hallgatnak, s csak az oroszlánok röhögnek?

www.blikk.hu/aktualis/vallara-kapta-a-baranyt-orban-viktor-fotoval-142777.html

Amúgy Árpád gondolatát tovább folytatva:
Szerintem Dr. Mengele is lehetne (ha élne) mondjuk EÜ miniszter vagy ilyesmi.
Mert igaz hogy a tevékenységével kapcsolatosan jópáran meghaltak.
De nagy valószínöséggel ő senkit nem ölt meg a saját kezével, tehát ugyanolyan ártatlan mint a mi Flash Gordonunk.
Sőt ha azt nézzük mindenféle (ál) tudományos kutatást végzett ami előrevitte alighanem a világot.
Persze az SZDSZ gágogna hogy náci, gyilkos. De ennél több nem telne tőlük hagyni kell a szerelőbácsit dolgozni...

@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Hát elfogultnak lenni éppen én is elfogult vagyok valamelyest, zombinak azért mégsem lennék zombi; legalábbis egyfolytában azért rimánkodom, hogy gondolkozzunk racionálisan.

Függetlenül attól, hogy jobberek, vagy balos drukkerek vagyunk.

Házifeladatot pedig elolvasom.
ezt ide:
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7912

majd Árpád elmagyarázza, hogy ez nem az, aminek látszik.
Bajnairól ennyit.
@hauptrichter: "A kizsebelést persze inkább a "balos" kormánypártok intézik"

Gondolom ezt emócionális alapokkon állítod, mert én ugyan hallottam jópár "sztorit" a politikusaink elidegenítési módszereiről, de be kell vallanom, én nem láttam szignifikáns különbséget a két "oldal" között... úgy korrupt az egész ahogy van (fidesszel és kispártokkal együtt).

Azt azonban nem lehet eltagadni a szociktól, hogy bőkezűen adakoztak a lakosságnak, így a "kizsebelés" csak oly módon értelmezhető, hogy a jelenleg adott pénzt (túl korai jóléti társadalom) sokszorosan vissza kell fizetnünk.

De mintha ennek a begerjedt osztogatásnak a bősz támogatásában is mindkét oldal mellszélességgel vett volna részt... vagy csak én emlékszem rosszul?
@eMeL:

"úgy korrupt az egész ahogy van (fidesszel és kispártokkal együtt)."

Ez egy ilyen tipikus balos szöveg, ami arra jó, h ha ti is szarosak vagytok, akkor a mi szarosságunk már nem is olyan büdös. Talán meg kéne nézni, h a bírósági ügyek számaránya milyen a két oldal viszonylatában. Alighanem billen a mérleg nyelve, nem áll meg középen...
@eMeL:
Szerencsére viszonylag egyszerű matematikával becsülhető. Ott van egyrészt az államadósság ill. az elvonások emelkedése vs. a zembereknek "bőkezűen adakozott" összeg (ez az irreális hozzáállás önmagában megérne egy misét), másrészt a beruházások összegének növekedése. A korrupció ugyanis közismerten százalékos alapon működik kishazánkban (i.e. x %-ot ad a fővállalkozó, majd ugyanennyit mindenki lefelé), tehát a papíron elköltött pénzekből elég jól tudható, kb. mennyi megy az üzlet "zavartalan bonyolítására". Elég egy autópálya építés pusztán piaci körülményekhez mért kétszeres árára gondolni, és közel vagy az igazsághoz. Az "x km-rel több autópályát építettünk" tulajdonképpen egy gyönyörű öngól, közmagyarra fordítva kb. azt jelenti, hogy ezen a területen x milliárddal többet síboltunk el. (1 milliárd kilométerenként óvatos becslésnek tűnik)
Ha nem érzelmi alapon közelítjük meg a témát, máris rájövünk, részben mit takar az a bizonyos böszmeség...
eMel - néha olvass Magyar Nemzetet, Magyar Hírlapot meg Demokratát is, csak pár percet kell rászánnod - biztos találsz bennük egyet s mást :-) Ja hogy innen nem tájékozódsz, csak a ... Népszabiból? :-)
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: "a bírósági ügyek számaránya milyen a két oldal viszonylatában"

Azért csak lehet valami abban, hogy az ügyészségek+bíróságok jobbra lejtenek.
Mintha egyszerűen képtelenség lett volna bármilyen fidesz kormányzat alatti disznóságot átverni a jogrendszeren... és valahogy a hivatalnokok "jobboldali elkötelezettsége" mindig feltűnőbb lenne bármilyen más vonalon is.

Én nem mentegetni akarom a szoci tolvajokat, "csupán" az a kérésem, hogy egymás mellé ültessék őket a "fidesz közeli vállalkozókkal".
Bajnai Kordon. Jól kezdődik ...
Na, megvan az "uj" kormany osszetetele is. Termeszetesen ugyanazokkal a dinoszauruszokkal.

Naggggyon meg vagyok lepodve.

Persze a bertollnokok nyilvan majd ezt is megmagyarazzak, vagy zavart gagogas helyett elo lehet venni, hogy a szakertok gyors bevetese fontosabb mint a valasztas, a csere, meg hogy a tobbieknek meg annyira sincs programja, meg tehetsege atmento trukkok szazaihoz, meg hogy a szarbol is megtarthassak a rudat, nem szamit hogy a kurva orszag tonkremegy.
Letícia · erolenduletenergia.blog.hu 2009.04.10. 19:03:03
csak a teljesseg kedveert.
"[Kádár] mondhatta volna, hogy nem vállalom."
nem nagyon. oroszok Munichet akartak es csak tito javasolta kadart mert o jobban ismerte a helyi viszonyokat.
igy az utozmanyok ismereteben, jobb, hogy vallalta.

"De annak voltak következményei, tudom jól. Ha életbe akart maradni, ezt kellett csinálna, okés."
igen, nem volt elebiztositas nemet mondani moszkvanak.

"És miért is hívták ki Moszkvába őt Nagy Imre helyett?"
nem hivtak ki, vittek. annyire hirtelen, hogy meg feleseges se tudta hol van, sot meg szerepelt a kormanylistakon azutan is hogy eltunt.
allitolag meg a munkas paraszt kormany felhivasat is karpataljarol adták, azert volt olyan gyenge az adas...
Nagy Imret akkorra mar leirtak az oroszok, pedig az o emberuk volt KGB-s.

"És utána mit csiált a saját elvtársaival, Rajk Lászlóval stb.?"
nem utan elotte. Kadar volt a belugyminiszter a rajk per idejen es o kapta utasitasba rajk megtoreset, szennyes szerepet jatszott akkor.

"Szóval nem volt szent és nagyon is akarta a hatalmat, amikor megkínálták vele."
nem nem volt szent. es nagy imre kivegzeseben is nagyobb a felelossege mint korabban hittuk, tudtuk.

"Ergo: a hatalom kellett neki ő meg az akkori helyzetre megoldás, eszköz volt, alklamas volt arra, hogy azt tegye, amit diktáltak neki."
ez ennel zurosebb. mert diktalni ugyan akartak neki is, de azt lattak, hogy akarmit nem lehet ezzel az orszaggal megetetni, megcsinalni. igy kaptunk a belpolitikaban egy kis szabadsagot, jatekteret, olyan aron hogy a kulpolitikaban es hadugyben lecsatlakozunk teljesen...

" Mert Nagy Imre meg azt választotta, hogy meghalt, azért amiben hitt s nincsenek illúzióim, mert a lánya biztos nem így élte meg, amikor az apja hiányzott neki..."
nagy imre martir, kommunista, a munkasmozgalom martirja, de azzal hogy kinyilvanitotta a kilepest a varsoi szerzodesbol, semlegesseget az egesz nemzet martirjava lett...

"Szóval amikor a moszkvai központi utasítást hajt végre valaki és mellette van erőszakszervezet, akkor a bábok ideje jön el."
igaz, de en boldog lennek ha most olyan 'bábok' lennenek mint akkor.
egyszeruen szamitott a szaktudas, nepfrontpolitika volt, nagyon ugyeltek arra meg evtizedekkel kesobb is, hogy legyen szocdem, meg parasztparti a kormanyban...

@Naszta: Naszta · ertekel.blog.hu 2009.04.10. 15:47:35
"a magyarországi "bal" oldal összeomlásának lehetünk szemtanui."
valoban, de jogos az idozojel, mert a nevukon kivul nem sok kozuk van a baloldalhoz.

"- 7 éve kormányzás képtelen."
ez marhasag. kormanyoztak ők, - az mas kerdes, hogy hogyan.

" Én nem hiszek a maradék egy évben sem,"
hat "hinni" en sem hiszek (marminthogy megvaltoznak) de, hogy vegigcsinaljak az TUTI.


"- a magyar baloldal NEM képviseli itthon már a szociáldemokrata elveket,"
valoban.
"pontosabban a Fidesz ma jobban képviseli nála (szavak szintjén biztosan),"
ez igaz!

"- nem egészen világos a baloldal jövőképe sem,"
ez is igaz, de itt lehagytad az idezojelet.
a kisszamu baloldalnak sem vilagos a jovokepe, de a jobboldale se vilagos szerte a vilagon...

"- a nem egységes jövőkép sikertelen időszakban könnyen a csoportok közötti szakadékká válhat."
-hat -het ... de nem fog, zsakmany es a dzsentrimentalitas osszetartja oket.

"4 ... év múlva a Fidesz feldarabolódása lesz napirenden,"
ebben se, hiszek: a zsakmany ott is nagy ur....

" a Fidesz ...Politikája semmit nem fejlődött 2006 óta. Összegzem mi az:"
szuper osszegzes!

"- én jobban csinálnám (hogy hogyan, arról csend uralkodik),
- ezt nem lehet az emberekkel (bármiről is legyen szó),
- ez jogsértő (még ha nem is az),
- az egyetlen Magyar szín a narancs."
ez utobbiban lyukra vetodtek mert a magyar narancs az kicsit sarga, kicsit zoldes , savanyu, de a mienk. azaz citrom!!

"Pesszimizmuson legfőbb oka az az, hogy itthon ma a szavazók kb. 80%-a szociáldemokrata (csak azt hiszi, hogy nem az) és a lakosság szintén 80%-a az államtól függ. A két csoport legkisebb metszethalmaza önmagában 64%."
ez igaz de ez inkabb optimizmusra kellene, hogy okot adjon.

"Sokára lesz még itt Európa."
ez is igaz, de ha nem lenne itt ez a "szocialdemokrata" tobbseg akkor meg tovabb kene varni. az Europa nem a szabad rablassal hanem a szocialis piacgazdasaggal egyenlo. A mi kistokeseink sose lesznek versenykepesek a nemzetkozi nagytokevel, ezert kene az allamnak jol mukodnie!
hoppá, de leszakadt az ég!
úgy látszik, esőisten nem állt a gágogók mellé!
A gágogók mellé (legalábbis fizikailag) én se állnék, de a miniszterelnök beszédét se érdemes végighallgatni/olvasni. Szar ügy, amikor egy kormány nem a választóknak (fennköltebben az országnak) akar megfelelni, hanem az elemzőknek és a befektetőknek. Pedig bizalmat ott se fognak nyerni, maximum a spekulánsok térnek vissza nagyobb számban.
Időközben végeztem egy kis olvasás házi feladatot, és hát legalábbis érdekesnek mondanám a Hajdú-bétes történetet... Mindig naivan elcsodálkozik az ember, hogy büntetőjogi következmények hogyan maradhatnak el ilyen esetekben. Még ha nem is lett volna elegendő bizonyíték a komomolyabb vádpontokban, minimum vádemeléshez biztosan megfelelt volna a fele is.
@geszvat: "egy kormány nem a választóknak (fennköltebben az országnak) akar megfelelni, hanem az elemzőknek és a befektetőknek."

ez a szembeállítás hamis.
@Tóta W. Árpád:
Már miért lenne hamis? Még csak a sorok között sem kell hozzá olvasni, ott áll a miniszterelnök mondandójában.
Vagy te mire véled az olyan, csúsztatásnak már nehezen felfogható kijelentést, mint pl. "Minden tétlenséggel, vagy egymás elleni kampányolással elpazarolt hét, vagy hónap milliárdokba és munkahelyek százezreibe kerül Magyarországnak."
Ez nyilvánvalóan nem igaz. Szeptembertől kb. összesen százezer munkahely szűnt meg a válság hatására. Ennek fényében inkább hazugságnak nevezném a kijelentést, mintsem költői túlzásnak. Az alábbi elemzés fényében a heti milliárdok se helytállók:
index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/10/atveres_hogy_idot_veszitenenk_egy_elorehozottal/
Ha valamelyikük venné a fáradságot, és megkérdezné a zembereket, hol kell vágni, egyértelműen rámutatnának a megfelelő helyekre:
1. Korrupciós és mutyi pénzek. Óvatos becslés szerint Magyarországon legalább évi 1500 milliárd Ft folyik el így a közpénzekből.
2. A közszférában ill. állami tulajdonú vállalatoknál fölös létszámban dolgozó kb. 300-350e ember juttatásai.

Ja, hogy akkor stratégia is kellene, hogy ezekkel mit csinálunk? Sok bennfentes cég és ember rosszul járna? Ilyen az élet, végre legyen tiszta verseny, egyre többen vállalnák be a szociálisan betömött pofájúakból is.
Stratégia azonban nincs, megint fűnyírás van. A fűnyírás pedig nem az országnak és a népnek kedvez általában, hanem azoknak a fenti pontokban szereplő élősködőknek, akiket újfent nem bántanak.
Ezért mondtam, hogy megint nem engem, becsületes adófizető állampolgárt (mára nyugodtan mondhatom, hogy a kisebbséget) szólítottak meg, nem az én bizalmamra vágynak hanem az elpártolt befektetőknek akarnak bizonyítani.
Nem nagyon tudok mit kezdeni a hamisnak titulálással, mert nem indokoltad. Úgyhogy hasonló stílust megengedve magamnak annyit tennék még hozzá: Szerintem nem hamis. :o)
Az előzőhöz megerősítésként:
"Bajnaiék a jelek szerint intézkedéseik hosszútávú hatásaival is számolnak. A nyugdíj és szociálpolitikai intézkedések szerinte elsősorban a külföld számára lesznek megnyugtatóak."

Innen:
index.hu/belfold/2009/04/15/solyom_egyutt_akar_mukodni_a_bajnai-kormannyal/
Nem négy év lesz az a szusszanás ha a Fidesz úgy túl nyeri magát ahogy ma kinéz. A baj csak az, hogy arra sem vagyok kiváncsi. De akkor mi marad?
süti beállítások módosítása