W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A párttal, a néppel

2009.04.09. 06:30 Tóta W. Árpád

Ott voltam, ahol lennem kellett,
azt tettem, amit tennem kellett.
Kádár János sírfelirata

Bajnai Gordon egészen sikeresen melegíti magának a miniszterelnöki széket; az összeszorított ajkú, elszánt csinálniakarás aurája láthatóvá vált. Terveit a piacok, a hitelezők biztatással fogadták. A keselyűk között néha már látni az éjszakát. A személyes támadásra kiképzett, pszichopata ellenzéki pártsajtó zavartan gágog, egyéb nem jut eszükbe, de érzik ők is, hogy erőtlenül szól a libaügy, nem lesz elég böszmeségnek, végső érvnek.

Az MSZP-n belüli támogatását illető kételyek ellen bevetette az írásbeli felhatalmazást, egyszerűen szavukat veszi a buta kommunista molyfészkeknek, aztán onnantól nyomják a gombot, nem pofáznak, hagyják a szerelő bácsit dolgozni.

Igaz, néhány halmozottan fogyatékos illetékeselvtárs még mindig hősködik, és minden szavukkal szabotálnak. Hihetetlennek tűnik, hogy a nemrég még egységes magyar baloldal elfelejtette volna: a fegyelem és a pártfegyelem alapja a szankció. Büntetés és példamutatás nélkül nem érti meg a hisztis hülyegyerek, hogy nem az ő magánérdekeiről és szereplésvágyáról szól ez a kurva ország. Rajk László vagy Nagy Imre sem fogták fel, hogy a pártérdek és a népérdek előbbrevaló az ő rövidlátó hiúságuknál. A magyar baloldal mégis meg tudta őrizni egységét, a pártütőket kivetette magából, és ment tovább, nagy tempóban, előre, nem felszisszenve minden lépésnél.

Taktikai titkok

Bajnai fegyelmezőeszközei ehhez képest korlátosak, és mivel még meg sem választották ezek az ősgyíkok, nem is tanácsos őket nagyon mutogatni. Utána viszont akkor lesz csak hihető, hogy tényleg nem puhul osztogatássá, elkúrássá a válságkezelés, ha világosan látszik, mivel tartja sakkban ez a törékeny ember az MSZP disznószauruszait, akikről okkal feltételezzük, hogy az elkúrás legkisebb lehetőségén is kapva kapnak. Meg azt is, hogy akármit írnak alá, simán letagadják.

Lesz például olyan ötletük, hogy naaa, léci, főnök, hadd osszunk mégis tizenharmadik hónapot! Aggyámá, ne legyé’ köcsög. És nekiállnak zsarolni, hogy akkor Bazmegye nem szavazza meg a költségvetést, satöbbi. Ilyen helyzetben egy válságszerelő szakembernek elő kell vennie valami baljós szerszámot meg a legszenvedélyesebb bömbölését, és ordítani, hogy takarodj a szemem elől Tibikém, vagy örökre kicsinállak. És innentől sajnos ezt politikának hívják, szóval az apolitikus szakértő eleve nem is létezhet. Akár tetszik neki, akár nem, kénytelen lesz hatalmi, taktikai szálakat is huzigatni az Excel-táblák mellett, terelni a hordát, az elbitangolóknak a lábszárába harapni. Viszont erre egymagában nem képes, mert nem tud eleget az MSZP-ről, nem volt velük együtt hányni és kurvázni vadászházakban, nem tudja és nem is érdekli, melyik kolléga melyik szolgálatnál volt a… ööö… a ’kilencven előtt, a régi szép időkben.

Meg azt sem vágja, hogy ami neki a gépen pusztítandó túlköltekezés, az a párt élő húsa, képviselői, pénze, érdekhálózata, sőt szavazói. Olyan összefüggésekben, amikről csak ólomkalitkában lehet beszélni, mert ha kiderülne, az keményebb lenne az őszödi szövegnél.

Ezeket a titkokat megsúghatják neki a párt értelmesebb arcai, akik értik, hogy balra nincs út, de pártonkívüli miniszterelnökként kevés esélye lesz jól használni őket. Pláne a tarisznyás hippizmus útjára visszatévedt SZDSZ-szel szemben, pedig a fegyelmezés ott is elférne.

Kabbe gyíkok, én leléptem

Egyetlen fegyvere marad, amit hatalomra lépve bevethet: a képviselőktől kérthez hasonló deklarált, aláírt nyilatkozat, miszerint ha akármilyen okból ezek a törvények nem mennek át, akkor felsétál a Sándor-palotába és szevasztok. Akkor pedig jön a választás, és az a szociknak nem jó.

Ezzel a briliáns tervvel csak egy baj van. Metszi azt a grafikont, amit a szocialisták, és köztük főleg a balfelé támolygó retardáltak elképzelnek maguknak erről az egy maradék évről. Az előrehozott választás csak addig fenyegetés, amíg él a remény, hogy az MSZP népszerűsége 2010 tavaszára jobb lesz, mint bármikor előbb. Ha tuti, hogy még rosszabb lesz, akkor az előrehozott választás és Bajnai megbuktatása nem veszély, hanem esély. Viszont Bajnai programja gyakorlatilag garantálja, hogy nem lesznek népszerűbbek, mert a megszorítás akkor is fáj, amikor muszáj, különösen ha közben egyesek azt hirdetik, hogy nem is muszáj annyira, és ma már altatásban is végeznek megszorítást. Ez a program pont keresztbe veri a szocialisták eddigi egyetlen nyerő stratégiáját, a fedezetlen költekezést.

A hosszútáv veri keresztbe a holnapot meg a ma estét, és nagyon őszintén mondom, beszélek itt az országról és a magyar baloldalról. Van egy utolsó lehetőségük visszarettenni, végleg bebizonyítani, hogy többre nem képesek. Akkor megbuknak évtizedekre, mert semmi más nem marad utánuk, mint a kormányzásképtelenség rekordja. Semmi!

Vagy végigcsinálják, és megbuknak tisztességgel, de lesz legalább egy Bokros-legendájuk, ha már az eredetit hagyták elkallódni. Arról az egy évről elmondhatják majd újra, hogy minden későbbi fellendülés annak köszönhető. Megcselekedték, amit / megkövetelt a haza. És akkor négy év szusszanás után lehet jönni szakérteni megint.

Ld. még: Hol nemzet süllyed el



Címkék: mszp történelem válság kádár jános bajnai

295 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr881055119

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.04.15. 10:13:56

Ady Endre nem alkuszik Zsukám! Csucsukám!  Engem bányásznak. Be méltatlan is a mi sorsunk. Be bekaphatják.   Csömöröm van ettől a Genny-országtól. Unottan unom már az életes Életet, halálosan. Megpróbáltam szerencsém a játékautomatánál…

Trackback: Sárdobáló 2009.04.09. 09:56:26

Ezek hülyékEzek igazi hülyék. Képesek voltak a kongresszusok végén megint elénekelni az Internacionálét. Pedig Gyurcsány hatalomra jutása óta ez szerencsére nem volt divatban. (Ha másért nem, ezért biztosan megérte, hogy ő volt a szocik főnöke.) Lehet aká…

Trackback: MALACKA NEWS 2009.04.09. 09:33:56

Kontra W.: a kéjes szívtelenség diszkrét bája Tóta Árpi elővette a hardcore kapitalista énjét, amivel legszívesebben minden nyomorultat letaszítana az Új Magyar Tajgetoszról, amit Bajnai ácsolt nekik. Ül a kis Indexes irodájában, a (szerintem) nem épp al…

Trackback: Vidámpark - ez kell a dolgozóknak 2009.04.09. 08:19:30

Apa kezdődik! Felébredtek a kormánypártok. Az egyszerűség kedvéért akkor én most idesorolom az SZDSZ-t is. Ráébredtek egy csöndes hajnalon, hogy közeledik az EP-választás és ha ez így megy tovább, akkor nem tudnak Európába menekülni. Tehát elkezdték.…

Trackback: Tudtad? 2009.04.09. 06:58:16

Maximalista egy nép ez a miénkMióta Ferenc lelépett a színről, eléggé elkurvult itt a helyzet. Ámbár amikor Feri volt a csúcsistencsászár, akkor is olyan volt ez a magyar politizálás, mint valami paródia. Csak az a gond, hogy eddig sem igazán volt vicces…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Nagybuksi: Igazad van, H. Elemér számomra is meglepően jól leírta a helyzetet és nem is csak nyavajgott, hanem sok oldalnyi okos javaslata is van. Respect, Elemér, bevallom, korábban töredékét sem néztem volna ki belőle. Be is linkelem, hátha kedvet kap még valaki (kettőnkön kívül :)) elolvasni:
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/06/halaltanc_vagy_tarsadalmi_reformok_/
@dark future:

Azért az a "szocializmus", nem a mi ex-létezőnk. És mint a cikkből kiderül, a sok okos azt sem tudja, hogy mit is takar ez a szó.
Kizártnak tartom, hogy az MSZP-n át lehessen verni, amit Bajnai akar. De a párt szempontjából nem is lenne célszerű. Semmit sem nyernek, de sokat veszítenek, ha megszavazzák.
Az, hogy az ország szempontjából nagyon jó lenne valami "népnyúzó", meg sose érdekelt egyetlen egy pártot sem.

Csak időpocsékolás, jöjjön Viktor, és inkább ő ne csináljon semmit. (Mert hogy "népnyúzni" nem fog, az valószínű. A szociknál viszont biztos a nemcsinálás.)
@Shore: Amerikában nem is csodálom...még azt is hihetik, hogy ez valami új wellness-program!:)
Adjál pénzt miniszter
@Shore: www.origo.hu/itthon/20090407-jovokep-a-fidesz-szamara-keszult-gazdasagpolitikai-tanulmany.html

"Ehhez hasonló javaslattal állt elő február közepén Gyurcsány Ferenc, de akkor a Fidesz elutasította az áfaemelésre vonatkozó tervet, a Fidesz-szövetséges KDNP pedig épp azt akarta elérni, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját szállítsák le a jelenlegi 20-ról 5 százalékra. Hasonló a helyzet az ingatlanadóval, amelynek bevezetését Gyurcsány szintén felvetette februárban, és a tanulmány is jó ötletnek tartja, Orbán Viktor viszont még március elején is arról beszélt egy interjúban, hogy a Fidesz "esküdt ellensége" ennek az adófajtának."

...és egyebek. Copycat. Izgalmas lesz, főleg legitimitás-ügyileg.
@Tóta W. Árpád:
Kár, hogy pártokra szavazunk és nem programokra, mert ezt pl. tudnám támogatni.
Bajnai 600 milliárdos megszorításról beszél. Magyarországon a baloldal szerint a reformok és a sikeres stabilizáció az egyenlő azzal, hogy a lakossági megszorítások mértékét növelik. Miért kéne oksági kapcsolatot találnom, mondjuk a családi pótlék megnyirbálása és a versenyképesség növelése között. Mi az összefüggés a 13.havi nyugdíj eltörlése és a munkahelyek teremtése között.
Mindemellett igaz, szükség van a költségvetés kiigazítására. De kérdem én, mennyi is az a 600 milliárd? Sok, vagy kevés. Attól függ, hogy honnan nézzük. A költségvetés ma Magyarországon 750-800 milliárddal támogatja a vállalkozásokat. Ennek a támogatásnak több mint a fele az állami vállalatoknál landol. A Magyarországi vállalkozások adókedvezménye szintén kitesz vagy 780 milliárdot. És akkor még nem beszéltünk a kiemelt állami beruházásokról, ahol évek óta csak úgy folynak a milliárdok.
Bajnai úrnak ezeken a területeken kellene megszorításokat végrehajtani és nem a lakosság legszegényebb rétegén.
De ez csak egy vélemény, és ebből a véleményből csak a számok megkérdőjelezhetetlenek.
@Tóta W. Árpád:

"Izgalmas lesz, főleg legitimitás-ügyileg."

A gazdasági világválság szeptemberben kezdődött begyűrűzni, amikor még 1% feletti gdp növekedéssel számoltak veresék. Ma pedig kb. -6%-ról beszélgetünk, ami költségvetési hiányban kb. 600 milliárdnyi mínusz. Ilyen drasztikus változások esetén nem hiszem, h számon tudsz kérni bármit is.
Te itt 2008. márciusi dolgokra akarsz hivatkozni, ami szted érinti a legitimitást. Ugyan már!

Gondold meg, tavaly márciusban még te is hülyeségnek tartottad a szakértői kormányt, ma meg támogatod a Bajnai-féle konstrukciót. Miért?
A te véleményed 180 fokot fordult, Orbáné meg maradjon rögzült, mint a földbe gyökerezett fa. Következetes, mint az ökör; örök, mint egy ördögi kör. Logikus, jogos követelés... vagy nem, de az biztos.

Üdv.

amergin 2009.04.09. 13:56:20
Kedves Amergin, nagyon karakteres, hatarozott velemenyed van, engem elgondolkoztatott, ami ritkasag, nem varhato el a bejegyzesektol...

"Amennyiben racionálisan akarsz gondolkodni, és valóban ura akarsz maradni a helyzetnek, akkor ezeket az üzeneteket sorban végig kell gondolnod."
igen ezt kene, de meg nem lattam magyar politikust aki ezt megtette volna.

"Ha a segély nagysága nem tér el szignifikánsan a bérezés alsó szintjének a nagyságától, akkor a küldött üzenet a következő: nem érdemes dolgoznod, mert nem kapsz sokkal több pénzt, ha kidolgozod a beled, mintha otthon ülsz és vakarod a tököd."
igen, hogy ugy mondjam, ez a cel.
miert kene torekedni egy csomo embernek munkara, amikor nincs munka?
nincs olyan munka, amit megfizetnek.
mert mi legyen az? autogyartas?
persze kene es lehetne szemetet szedni. de ki fizetne meg???
masreszt ha ez az 1-2 millio ember torekszik, dolgozni akar, netan kepzi magat, akkor munkat kell nekik adni, es az konkurrenciat jelentene azoknak, akik nem akarnak konkurrenciat, inkabb fizetnek hogy vagd ki a tehenet, csukd be a cukorgyarat stb.

"Másfelől: ha a csőd közeli bankokat sorban megmented, akkor a menedzsmentnek ezt az üzenetet küldöd: nyugodtan rizikózhatsz a betétesek pénzével a saját szakálladra, ha nagy szarba kerülsz az állam majd úgy is megsegít."
igen pontosan ezt uzenjuk nekik. mi ebben a rossz? Nem a bankok vannak miertunk, hanem mi vagyunk orertuk.
hogy ugy mondjam amit itt osszefoglaltal az a neoliberalis kapitalizmus lenyege:
osszeallunk vallakozunk, ha sikerul nagyot kaszaltunk, ha nem segitsen az allam, elvegre munkahelyekrol van szo!!!

"Az Economist szerint ez volt a bankválság egyik meghatározó kiváltó tényezője. (Tehát épp hogy nem a neoliberalizmus, mint azt itt oly sokan mondják, hanem pont az állami beavatkozás)."
namost ezt nem ertem. a neolibaralizmus nem jelenti az allami beavatkozas megszunteteset, ez sehol sem realitas, ellenkezoleg az allam egy puffer ami szetkeni a vesztesegeket, de ugy kell csinalnia, hogy a nyeresegesektol nem vehet el penzt.
nem ez a neoliberalizmus?
ugyan mi lett volna ha hagyjak bedolni az osszes bankot? No ugye!

"Az elemző szerint emiatt volt az, hogy az állam inkább bukni hagyta a Lehman Brothers-t."
ez az egy pelda van, de nemcsak ez volt veszteseges, a tobbit megmentettek.

"Árpi szerintem nem mondja, hogy hagyjunk éhen halni minden, magát eltartani képtelen személyt,"
ketsegtelen sose irt ilyet, de egyenesen kovetkezik abbol a 'hulljon a fergese' mentalitasbol ami minden cikkebol sugarzik.

"hogy munkára és jobb teljesítményre kellene ösztönözni azokat, akik képesek magukat eltartani."
minek? hogy meg tobb kornyezetszennyezes legyen? hogy meg tobb vacakot gyartsanak, meg tobb csomagoloanyagot olyasmiket amire semmi szukseg nincsen?
vagy maskepp: megtudnad mondani mivel tudnank eltartani magunkat? nem te vagy en, hanem mi magyarok mind a 10 millioan, mert ez a globalis kapitalizmus jo ha 10-15%-unkra tart igenyt.

"És ez bizony nem megy egy paternalista szemléletű államban."
ez a munkarol lesozktatas remekul megy, nem kell hozza csinalni semmit, TV musor kell, jo sok, mobiltelefon, a tobbi megy magatol.

"Ez az, amit személy szerint én utálok az MSZP nagy részében: az a mentalitás, amely szerint minden egyes fillér, amelyet elveszünk a multiktól, és az embereknek adunk, az jó."
ezt megint nem ertem. soha ilyent nem tettek a szocik, megcsak nem is beszlenek rola, bar tennek!
Meg: hogy lehet ezt utalni? jelenleg eppen nem veszunk el semmit a multiktol, ellenekzoleg adokedvezmenyekkel edesgetjuk oket, viszik is a profitot ki az orszagbol rendesen.
ha elvennenk toluk, akkor legalabb ez az eszement igazsagtalansag megszunne, vagy legalabb csokkenne.
miert jo ha az egyik ember ehezik a masik meg szafarira jarkal?

"És ma az MSZP-ben többségben van ez a mentalitás."
kizart dolog. meg a szavazotaborban se nagyon. es nekik semmi beleszolasuk nincs a dologba.
a sajtoban szinte meg se jelenhet ez a mentalitas pedig allitolag szabad a sajto meg a velemeny.
TGM, Gazso, Szalai erzsebet slussz.

"Nem tudják felfogni, hogy a "döntsd a tőkét, ne siránkozz / ne szisszenj minden kis szilánkhoz" korszak elmúlt, vége, nincs többé."
ezt tudjuk, de talan ha egy banknak 4% a tokearanyos nyeresege otthon nemetorszagban;
nem kene, hogy agyaorszagban legyen 40 %.es megcsak fol se merul a megadoztatasuk, es meg azt is, hogy ne valtoztassak onkenyesen a szerzodeseket, csak akkor lehet torvenyileg szablyozani ha mar megtettek.

"És ha úgy döntenek, hogy orrba-szájba kívánják szopatni a tőkét, akkor bizony a kétkezi dolgozókat fogják orrba-szájba szopatni, akiknek az érdekvédelme elvileg a feladatuk volna."
ezt mibol gondolod?
gondolod hogy egy bank is elmenne innen ha 16 % lenne a nyeresege 40 helyett?
ugyanmar!!! ez meg mindig negyszer annyi mint otthon.

"De Árpi - ő minden csak nem neoliberális."
szerintem se cimkezzunk, de azert szerintem elegge az.

"De azt mondani, hogy gyerekek, racionálisan kellene gondolkodni, meg kellene tanulni számolni és kalkulálni - ez még hol neoliberalizmus?"
ez nem az. dehat pont ez az:
az emberek szamolotak, racionalisan kalkulatak es ha a bankok a svajci frankos hitelekre realkamatot adn(/t)ak akkor eladosodnak/tak.
teljesen logikusan es racionalisan ezert az embereket hibaztatni?

gondolj bele egy kicsit! latom hogy hiszel abban amit irsz, de attol meg nincs ugy ahogy hiszed.

@Shore:
Néhányan (sokan) már itthon sem emlékeznek rá, hogy milyen is volt az a világ...

És nem feltétlenül a '80 után született generációra kell gondolni: az mszp-törzsbázis idősebb tagjai közül is sokan sírják vissza a "szociális biztonság" korszakát, megfeledkezve néhány apróságról, pl. hogy milyen áron értük el azt. Ennél már csak az a nagyobb gáz, amikor egy állítólagos jobboldali, polgári párt hirdeti a szociáldemagóg szebb jövőt, Svédországot ígérve, Albánia lehetőségeinek a szintjén állva.

Letícia · erolenduletenergia.blog.hu 2009.04.10. 11:49:11
"Ez, hogy "azt tettem, amit tennem kellett" olyan, mintha nem lett volna más választása, csak ezt tehette! Én meg azt mondom, hogy ez nem igaz."

dehogynem!!!
nem ismered azokat az idoket,
akkor a part, a munkasmozgalom ügye fontosdabb volt mint a szemelyes eleted,

eshat ki is vegeztek jopar vezetot, kommunistat.
az csak 1968-tol van hogy nem vegzik ki az elso embert (Dubcek)
Shore 2009.04.10. 12:52:39
"Kizártnak tartom, hogy az MSZP-n át lehessen verni, amit Bajnai akar"

en meg azt tartom kizartnak, hogy lemondjanak egy ev hatalomrol, allasrol, penzrol, A8-as kocsirol stb...
Az ingatlanadonak en is eskudt ellensege vagyok, mert lattam hogyan mukodott Kaliforniaban is! Itt van a mai kornyezetemre atirva (apamra):

1. Csoro paraszt gyerek tanulj!
2. Vegy egy hazat a 60-as evek lepusztult pesterzsebeti kertvarosaban pias lumpen lakokkal egyutt!
3. Toltsd az egesz eleted munkaval (asszonyostul), ujitsd fel a hazat, vasarold ki a lumpeneket!
4. 50 ev melo utan menj nyugdijba, es elvezd a kozben felkapotta valt kertvarosod nyugalmat!
5. Kicsi a nyugdijad, de van egy sokmillios haz, amiben lakhatsz! (Nem igazan modern, de jo helyen van)
6. Mikor mar ugy megpihennel egy kicsit, kezdj el ingatlanadot fizetni, hogy nehogy ma maradjon penzed rezsire!

Miert laksz 30 millas hazban te burzsuj! Ja, hogy te azt romosan vetted es 40 ev alatt ujitottad fel? Ja, hogy kikoltoztek a lumpenek es jo hely lett vegre? Neked a nyomornegyeden a helyed paraszt! Add el, fizess illetekeket/adokat es vegyel egy panel lakast valami vacak helyen, annak majd tudod fizetni az ingatlan adojat. Kozben a nagykutyak 300 m2-es luxus tanyaja a puszta kozepen ugye alig er majd valamit, mert az egy tanya. Talan meg adokedvezmeny is jar majd ra ha vetunk nehany krumplit is az orombukfencek melle a hatso kertbe. Sot, az EU talan meg azert is fizet majd ha inkabb nem vetunk semmit! Szerintem az ingatlanado a modernkori rabszolgatartas egyik legjobb eszkoze. Ha a Viktor ellene van, mar rohanok is ra szavazni (igaz en is szeretek tanyan lakni, ugyhogy talan mindegy is nekem).
@Paszternak:

"Bakker,

2002: Medgyessy Péter milliárdos, a szoci párt min.elnöke.

2006: Gyurcsány Ferenc milliárdos, a szoci párt min. elnöke.

2009: Bajnai Gordon milliárdos, a szoci párt min. elnöke.

Bsszátokmeg, hülyebrmok."

azt hittem azzal folytatod, hogy ébresztő, 1990-ben megkezdtük a kapitalizmus építését. szal ne legyen már szégyen, ha valaki kurva gazdag a magántulajdonon alapuló társadalomban. meg kéne kérdezni a pozsgayit ő egyetemi tanár állítólag. hát igen ha beleszámít a marxista-leninista esti egyetem, akkor egy született professzor. csak ért hozzá.

ez azért nagyon demagógra sikerült, paszti, már megbocsáss. vagy az új irány a thürmer gyuszi??? :DDD
@Tóta W. Árpád: Azt kell, hogy mondjam, hogy a magyarországi "bal" oldal összeomlásának lehetünk szemtanui.

Mert:

- 7 éve kormányzás képtelen. Én nem hiszek a maradék egy évben sem,

- a magyar baloldal NEM képviseli itthon már a szociáldemokrata elveket, pontosabban a Fidesz ma jobban képviseli nála (szavak szintjén biztosan),

- nem egészen világos a baloldal jövőképe sem,

- a nem egységes jövőkép sikertelen időszakban könnyen a csoportok közötti szakadékká válhat.

Kétségtelen tény, hogy a Fidesznek is hátra van még egy hasonló nagy összeomlás, mert nála a megvalósításkor lesznek gigantikus problémák. 4 (vagy kevesebb, mint 4) év múlva a Fidesz feldarabolódása lesz napirenden, mert az is borzasztóan inhomogén. Ma a Fidesz nem más, mint a jelenlegi kormány ellenpártja. Semmi több. Politikája semmit nem fejlődött 2006 óta. Összegzem mi az:

- én jobban csinálnám (hogy hogyan, arról csend uralkodik),

- ezt nem lehet az emberekkel (bármiről is legyen szó),

- ez jogsértő (még ha nem is az),

- az egyetlen Magyar szín a narancs.

Pesszimizmuson legfőbb oka az az, hogy itthon ma a szavazók kb. 80%-a szociáldemokrata (csak azt hiszi, hogy nem az) és a lakosság szintén 80%-a az államtól függ. A két csoport legkisebb metszethalmaza önmagában 64%. Sokára lesz még itt Európa...
és ha már nem bírja ki a magyar társadalom "vezér" nélkül, akkor vállalom, hogy inkább egy kurva gazdag laptopos csávó, mint egy erősen középpályás, aki kolbászt tölt békéscsabán és hokedliről eszegeti a krumplilevest a 12. kerület tetején. de szvsz nem ez a lényeg, csak látom itt nagyon sok embernek csípi a szemét, ha vki 19 évvel a rendszerváltás után be mer ülni egy audiba és nem szlovákiában tankol. na ha ez a jólismert, dögöljön meg, mert mibüüüül tellik neki liftes házra, mint torgyánnak???? és gá-gá-bajnai etc. akkor itt megint erősen el fog hülyülni a nép, aki istenadta. most szólok, egyik fideszes vezető arc sem a kőbányai panelban él. de ne is éljen, mert nem lenne szerencsés, ha ismét cipészből csinálnának főkapitányt és esztergályosból dunai vasmű vezért. bár ez utóbbi ismét világverő focicsapatot csinálna a csankkal a kispadon. keveset beszélünk manapság arról, hogy milyen kontraszelkciókhoz vezet, amit a komcsik már cca 80 után felismertek. grespiknek nem adunk hivatalt, bármennyire is kérik. ez azért nem egy bonyolult felismerés.

na ebben a szocik mérföldekre járnak a fidesz előtt, mert azért mikola, vagy ez a megfontolt répa most is ott áll a helyén és lép egy nagyot, ha eljön az idő. azért 2009-ben ne kelljen már ott tartani, ahol a kremológusok a new york times-ban. ők direkt képeztek újságírókat, hogy elemezzék, ki milyen messze áll brzsnyevtől a dísszemlén és ez milyen hatással lesz a világpolitikára. volt is nagy zavar, amikor jött csernyenkó, aki a mikrofonon keresztül vette az oxigént, annyira kivolt. :DDD

érdekli a fenét a fidesz programja...

éljen a realista optimizmus (és a tükör)!!! :DDD
Khhm, az SZDSZ érvelése ismét az éjjel-nappal kategóriába látszik süllyedni:
index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/10/atveres_hogy_idot_veszitenenk_egy_elorehozottal/
Sírjak vagy nevessek?
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: "ma meg támogatod a Bajnai-féle konstrukciót"

azért arra kíváncsi lennék, ezt miből vetted le. eddig ami post volt Bajnairól, abban szkepticizmusomat fejeztem ki azt illetően, h képes lesz-e ezzel a frakcióval (+párttal) keresztülvinni a kiadáscsökkentési elképzeléseit.

mondjuk nincsenek illúzióim, észrevettem a tendenciát, hogy aki nem kommunistázik teli torokból, az maga is komcsinak minősül. legalábbis a primitív faszok szerint, viszont azoknak szarok a szájukba.
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: "Azért, mert minden egyes szavad és mondatod őket védelmezi, mellettük áll ki még akkor is, amikor már az idő rég igazolta, h nem vált be, amit védelmezel".

Hát ez azért barokkos túlzás, hogy itt minden egyes lélegzetvételem őket védte volna. Azért támadtam őket eleget, hogy töketlenkedtek, hogy elkúrtak, hogy nem voltak határozottak, nem gondolták kellőképpen végig a dolgokat ott, ahol erre szükség lett volna.

Azt hiszem, ez a feltétlen és állandó támogatástól eléggé távol áll - vagy nem?

Hibáztattam és kárhoztattam Gyurcsányt, amikor a radikális szerkezeti átalakításoktól azzal hátrált vissza, hogy "nincs meg a szükséges társadalmi támogatás".
Amikor egy ostromlott második világháborús városban már elfogyott az összes érzéstelenítő, és az orvos érzéstelenítő nélkül végzett amputációt fűrésszel, nos akkor ott is hiányzott "a kellő társadalmi konszenzus"; ha a pácienst tekintjük. Mennyiben vette ezt figyelembe az orvos? Lefogatta a pácienst, és elvégezte a beavatkozást társadalmi támogatottság nélkül.

Mi vagyunk mi, vazze? Tíz millió közgazdász országa?
Szóval ami itt az elmúlt hét évben történt, kevés dologban értek egyet.
És nekem sincs ehhez túl sok jogom, mivel én sem értek nagyon a közgazdaságtanhoz.
Az apám közgazdász, én nem vagyok az.

Ami a Fideszt illeti csak azt mondom: nézzük vissza, hogy hányat szavaztak meg azok közül az intézkedések közül, amelyek az elkúrásért konkrétan felelősek, és hányat támogattak azon intézkedések közül, amelyek az elkúrást lettek volna hivatottak helyrehozni.

Parlamenti napló, megnézhető.

Ennyi.
ballib méjnsztrím. agyam dobom.
@Tóta W. Árpád:

"azért arra kíváncsi lennék, ezt miből vetted le. eddig ami post volt Bajnairól, abban szkepticizmusomat fejeztem ki azt illetően, h képes lesz-e ezzel a frakcióval (+párttal) keresztülvinni a kiadáscsökkentési elképzeléseit."

Nincs itt ellentmondás. Támogatod, és aggódsz érte... Szeretnél bízni benne, hiszel a programjában, de szkeptikus vagy...
Ha tényleg igaz, amit 2008. tavaszán írtál, miszerint a szakértői kormány úgy szar találmány, ahogy van, akkor most az előrehozott mellett kéne érvelned. Úgy, mint pl. a cseheknél, ahol a stat. hivatal vezetője lesz az ideiglenes miniszterelnök, s közben már kiírták az előrehozott választást.
Valami ilyesmit nálunk is megcsinálhattak volna, mert a Bajnai-féle megoldás (ami szvsz nem megy el még az őszig sem), nem ilyen.
Ezer szállal kötődik a fiatal úr gyurcsányhoz, és még a programja se önálló (állítólag), hanem gyakorlatilag gyurcsányék telepítették föl a hardverére. Ahogy a jobbos sajtó írja: gyurcsány-klón... ...és ez nem túl jó ómennek tűnik.

Mindenesetre én továbbra sem hiszek abban, h jelen megosztottságban létezhet szakértői valóban szakértői kormány. A szakértői kormánynak egy esetben látom esélyét: ha minden párt (de legalább a két fő rivális) valamilyen szinten felsorakozik mögötte, afféle virtuális nagykoalíció képében.

Ami lesz, az azoknak a pártoknak a kormánya lesz, akik megszavazzák Bajnait a konstruktív bizalmatlanságival.

Csapda helyzet, mert
a) ha Bajnai jól csinálja, sikereit a szocik magukénak vindikálják;
b) ha sikertelen, elzavarják pillanatok alatt, nincs hová várniuk, már azzal is sokat veszítettek a maszopnyikok és az ország is!!!, h 2006. őszén nem vállalták be az előrehozottat. Gyanítom, h akkor jobban szerepeltek volna, mint ezután a hosszú agónia után.

Üdv.: Ez a "szarok a szájukba." elég gusztustalanul hangzik... nekem meglehetősen vizuális a fantáziám:o)
@lapi: Ez jo osszefoglalo! Valojaban elvben teljesen egyet is ertek a logikaval, amit itt levezettel, ezert is szavaztam anno ugy, ahogy. En is kb igy okoskodtam.

De az elet belekopott a levesembe, arra kezdtem gondolni, hogy dontesei alapjan a laptopos talan megsem olyan okos? Talan csak kormonfont? A kozepszeru focista pedig lehet, hogy nem olyan kormonfont, de hite van, es aztobbet szamit? Nem szerettem en sem, amikor meg kormanyzott, de ezeknel kerem szepen...
@geszvat:

1-nevess, mert a Fodor féle szdsz olyan, mint a marcipános szaloncukor a karácsonyfán, mindenki felaggatja, de senki se szereti (értsd, a liberalizmussal jó páran egyetértünk -felaggatjuk a fára, ám nem esszük meg)

2- sírjál, mert van zselés szaloncukor is.
A szajbapukizasrol pedig: hat, virtualisan konyebb nagylegenykedni, mint az uccan. Az uccan akar fordulhatnak is az eroviszonyok, eszt mint egykori uccagyerek mondom, na. Amugy szajberszpeszben meg persze lehet legenykedni, csak kicsit nevtseges.
Már megint Semjén Zsoltár és a mindenféle lyukak...:))
sardobalo.blog.hu/2009/04/10/tobb_fenyt_a_kdnp_be_ii
@travis: hát ez az anális fixáció pártja ugye, szóval tőlük nem váratlan.
@Szindbad:

"Ez mitol lesz szakertoi kormany?"

Bajnai definiálta magát ekképpen. Szakértőként, s nem politikusként kívánja a válságot (amely nem baloldali és nem jobboldali) kezelni. Távol akar maradni a politikai csatározásoktól.
Szal a választ Bajnai nyilatkozatiban találod. Valszeg lesz a kormányának jónéhány párton kívüli tagja is, akikkel ezt próbálja legitimálni.

Üdv.
eejnyuhyeah, eejnyuhyeah !!!

"Hölgyeim és uraim, lehet örülni vagy bánkódni, kinek, hogy tetszik: megkezdődött a reformdiktatúra."

oszt hirdettyük-e azigét ?? sfőleg pofátlanul ??

hvg.hu/velemeny/20090406_bajnai_brusszel.aspx
@Tóta W. Árpád: hú...ez jó! Erich Berne szerint ez sokat elárul a neveltetésétől, hogy beszél a "lukakról"!:) Vicces, hogy az szadeszos szakállas bácsik, meg ez...Csóri, ez tuti látens?:) Legalábbis nagyon "lukpárti"!:)

@Karesz (Charlie): mondhatta volna, hogy nem vállalom. De annak voltak következményei, tudom jól. Ha életbe akart maradni, ezt kellett csinálna, okés. És miért is hívták ki Moszkvába őt Nagy Imre helyett? És utána mit csiált a saját elvtársaival, Rajk Lászlóval stb.? Szóval nem volt szent és nagyon is akarta a hatalmat, amikor megkínálták vele. Ergo: a hatalom kellett neki ő meg az akkori helyzetre megoldás, eszköz volt, alklamas volt arra, hogy azt tegye, amit diktáltak neki. Mert Nagy Imre meg azt választotta, hogy meghalt, azért amiben hitt s nincsenek illúzióim, mert a lánya biztos nem így élte meg, amikor az apja hiányzott neki...

Szóval amikor a moszkvai központi utasítást hajt végre valaki és mellette van erőszakszervezet, akkor a bábok ideje jön el.

Egyébként pl. Kádár nem szerette Aczél Györgyöt, mert kicsinek érezte magát mellette, holott Aczél sem volt egyetemi professzor. No comment.

Hofi: www.youtube.com/watch?v=jGEd4OIX2E8
:)
@navera: Te ne csinálj nekem légyszíves programot. Nem tévesztettem blogot, te tévesztettél szerepet. Írd le a gondolataid és reflektálj mások véleményére, de ne akarj kirekesztő és meghatározó lenni, mert nem vagy hozzá elég iskolázott.
Hehe, Seres is ezen agyal:)

www.hirszerzo.hu/cikk.szocialista_zaradek.104304.html

Ez különösen tetszik:
" és akkor megint lesz társadalmi igazságosság. Aminek a lényege, hogy ha nekünk nincs pénzünk, másnak se legyen, ez is a baloldaliság egyik morális megkülönböztetője."
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: mindenkit támogatok, aki (szerintem) értelmes, vagy legalább értelmezhető szöveggel áll elő. (a több pénzt a zembereknek pl nem ilyen.)

"most az előrehozott mellett kéne érvelned"

sajnos nem adott nekem a fidesz érveket. nincs mi alapján érvelni mellettük. (legfeljebb a személyes hit, de én nem vagyok hívő.)
@Tóta W. Árpád: Én megosztok veled egy érvet.
Ha lennének előrehozott választások, akkor a piac négy éves programot ismerne meg, és ebből adódóan,négy évre előre lehetne beárazni Magyarországot.
Nem kell hívőnek lenni, csak használni kell......
@encsike 70:

A piac megismerné a négy éves programot, amit most már naponta hallunk:

"A zembereket sújtó bármilyen legkisebb sarcot, megszorítást, kizsigerelést, népnyúzást azonnal elítélünk, sárba tiprunk, népszavazással megsemmisítünk, a kiagyalójának még az írmagját is, satöbbi".

És akkor a piac tényleg beárazná Magyarországot. Félek tőle, hogy nem csak négy évre.
@encsike 70:
Na ja még az ultra radikális Index is lehozott egy cikket, miszerint hazugság az idő sürgetésével való érvelés. Lassan talán helyére áll a világ.

Tök mindegy ki jön, csak ezek menjenek végre...
Kedves Vakapad nem a Fidesz alatt csúsztunk a szarba. Amennyire Te itt ragaszkodsz a balos relitásoddal a szocikhoz kezdem azt hinni, hogy nemkevés egzisztenciád függ a baltól.. :-)
@vakapad: Érdekes, úgy emlékszem,hogy azt én nem írtam oda, hogy ki nyeri az előrehozott választásokat.
Egyébként, ha neked a Fidesz kommunikációjából, csak ezek a gondolatok ragadtak meg,akkor te elégedj meg Bajnaival.
Olvasom a Hírstarton:

"Mi a véleménye a Bajnai-csomagról?

27,6% Szükség van a megszorításaira.
4,5% Lehetne keményebb is.
67,8% Csődbe viszi a lakosságot."

(19186 szavazat)

Magyarázat 1.:
Nincs is világválság.

Magyarázat 2.:
Van világválság, de a nép szerint ide nem gyűrűzött be, nem gyűrűzik be, és nem is fog begyűrűzni.
@klacus:
Kedves klacus:
1./ Valóban nem a FIDESZ alatt, hanem a világválság miatt.
2./ De hogy 2006.-ban megszorító intézkedéseket kellett hozni, ahhoz a FIDESZ-nek is nagggyon sok köze van.
3./ Munkahelyem egy külföldi tulajdonú közepes cég, amelynek még soha a büdös életben állami megrendelése nem volt. Nekem se.
@encsike 70:

1./ Érdekes, én azt hittem, elég kevés a kétely azzal kapcsolatban, hogy ki nyeri a választásokat.

2./ Agyműködésem egyszerűsége miatt a 80 %-ban hangoztatott "gondolatok" ragadnak meg benne. Természetesen szívesen fogadom szétszórt figyelmem felhívását egyéb fontos gondolatokra is. Melyek ezek?
Ezt Írtam délután, de úgy látom sokan csak írnak, de nem olvasnak.

Bajnai 600 milliárdos megszorításról beszél. Magyarországon a baloldal szerint a reformok és a sikeres stabilizáció az egyenlő azzal, hogy a lakossági megszorítások mértékét növelik. Miért kéne oksági kapcsolatot találnom, mondjuk a családi pótlék megnyirbálása és a versenyképesség növelése között. Mi az összefüggés a 13.havi nyugdíj eltörlése és a munkahelyek teremtése között.
Mindemellett igaz, szükség van a költségvetés kiigazítására. De kérdem én, mennyi is az a 600 milliárd? Sok, vagy kevés. Attól függ, hogy honnan nézzük. A költségvetés ma Magyarországon 750-800 milliárddal támogatja a vállalkozásokat. Ennek a támogatásnak több mint a fele az állami vállalatoknál landol. A Magyarországi vállalkozások adókedvezménye szintén kitesz vagy 780 milliárdot. És akkor még nem beszéltünk a kiemelt állami beruházásokról, ahol évek óta csak úgy folynak a milliárdok.
Bajnai úrnak ezeken a területeken kellene megszorításokat végrehajtani és nem a lakosság legszegényebb rétegén.
De ez csak egy vélemény, és ebből a véleményből csak a számok megkérdőjelezhetetlenek.
@vakapad: mert ez a kb. 20ezer ember olyan nagyon tudja, mit kell csinálni, csupa elemző közgazdász ér rá szavazni!!!! Néha van olyan érzésem, hogy a jobboldali szavazóknak ki van adva, hogy nyomják a gombot, így csinálják a hangulatot. Csak rá ne fázzanak, mint annyiszor, mert így győzött H. Gyula is, meg így győzött M. Péter is, hogy a jobboldal elhitte a közvéleménykutatásokat. (Máshol olvastam, hogy az agresszív fidesz hívő neve: fidióta:D)
@Letícia: "mindenkit támogatok, aki (szerintem) értelmes, vagy legalább értelmezhető szöveggel áll elő" ezt írta TWA pár sorral feljebb.
Ehhez képest téged nem moderáltak ki. Szerintem alszik az egész apparátus.
@encsike 70: az, hogy kinek mi az értelmes, az relatív!:)

Bocsi Árpi, fogalmam sincs a közgazdasághoz, így akkor ne is kommenteljek???:DDD
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Es a Fidesz szerint? A kormany minoseget tekintve nem a Fidesz definicioi az iranyadoak?
@encsike 70: s halkan zárójelben: engem nem is kell támogatni...:D
@Letícia: De kommentelj nyugodtan, csak ha hozzászólsz valamilyen témához, akkor legyél magaddal szemben annyira igényes, hogy a felkészültséged elérjen egy minimálisan elvárható színvonalat.
@Walter Melone: poénos? HÁT NEM....
Nem lehettem uttörő mert nem mentem el a tanárnő utcáját kitakarítani mint kisdobos kötelesség. de érdekes nem avattak soha úttörővé, de ott voltam vörös nyakkendőben, mert 6.osztályban szólóénekes voltam. Ma leesnek a székről, mert sokan oroszból tesszük a vizsgákat. miért ne? arra emlékszünk, azt tudjuk....
Valakik még emlékeznek mi volt a jó mi volt a rossz. a mostani 20 évesek? nem tudnak semmit :(
@encsike 70:

"Ezt Írtam délután, de úgy látom sokan csak írnak, de nem olvasnak."

Ezt miből vontad le?
mert nem reagáltak rá? a.) abszolút egyetértenek
b.) akkora hülyeségnek tartják, amire reagálni sem érdemes
mert van aki még mindig ettől eltérő hsz-t ír? Sajnos vannak még másként gondolkodók.
@lapi: Egyre nagyobb csalódást okozol lapi. A baj a milliárdosokkal nem ott van hogy, pénzük van. Ezt te is tudod. De akkor nem lehetne fikázni az ellenvéleményt. A baj ezekkel ott van hogy nem egy borzalmas tehetséges közgazdasági géniuszok hanem, kapcsolati volt pártállami összeköttetést kihasználva lettek milliárdosok. Amit a kormányzásban mutatott potenciáljuk ki fejezett tökéletesen, ha versenyhelyzetben kellett volna gazdagodniuk ugyanigy jártak volna. A franc sajnálná a milliárdokat mondjuk egy Rubik Ernőtől aki tényleg alkotott valami világraszólót és saját tehetsége okán gazdagodott. De nyílván ilyen karaktarű ember nem megy még a politika közelébe sem. Orbán iránti utálatodat semmi nem bizonyítja jobban mint a hokedlis példa. viszont ezek nem észérvek hanem zsigeri gyülölet. ilyennel az utcára kell vonulni ordibálni gyujtogatni. de felesleges érvként felhozni bárhol is, mert nem az. Ezzel lakossági forumokon lehet mérsékelt sikert aratni.
@Tóta W. Árpád: "a jovokep" orban oszodi beszede, csak nem teszi hozza az amugy is nyilvanvalot hogy eddig hazudott. mindenesetre biztato.

ps: ja, a cimlapon levo iranytu K-EK iranyba mutat. vajon van uzenete?
@fénydublőr: mert összekeverük a közalkalmazottakat (orvos, rendőr, tanár, stb...)a köztisztviselőkkel(minden más ) :) ezért
anyám 60 nettőt hoz haza mint köz. a fönöke 500-at.
nem bizos, hogy az utobbiban van a baj.
@Paszternak: valamit kifelejtettél:ű98-2002 Orbán Viktor
Állítólag szegény pedagógus szülők gyereke, elnyomott, de A párt által kiválasztott ellenzéki politikus. Jelenleg milliomos szülők, milliomos gyereke...
valami nem stimt... csak nekem?
@encsike 70: Te vagy itt a tantó néni? Sarokba is állítasz?? Na de biztos rossz napod volt, úgyhogy vidámításképp küldöm neked:

www.youtube.com/watch?v=uqh_kWyj_iM
@encsike 70: igazad van, M. Aranka is megmondta s már mindenki tudja, hogy 98-02 között lettek milliomosok, főleg 2002 végére!:):)

@Pincode: szóval, érted már?:D
reszlet a jovokep-bol:

"A versenyképesség akadálya a magas állami újraelosztás

Magyarország ma elsôsorban azért versenyképtelen, mert a magas állami újraelosztás,
és ennek forrásaként a magas adóterhek visszafogják a gazdaságot,
gyengítik a versenyt és elriasztják a külsô befektetôket. Az újraelosztás
végsô következményeiben mindig negatív, mert teljesítmény-visszafogó hatása
miatt lefelé húzza az országot. Így a szocialista újraelosztó állam sajátos
csapdahelyzetbe kerül: miközben az újraelosztással a szegényeket akarja
gazdagabbá tenni, addig a gyakorlatban a gazdaságot, és ennek következtében
a szegényeket teszi még szegényebbé."

szerintem ezek veletlenul a 18-20 evvel ezelotti programjukat publikaltak!
@huba:

És én ezzel hogy egyet tudok érteni. Még az sem érdekel, hogy ki írta.
Idezek az index masik lapjarol:

".... A pénteki megbeszélés után több MSZP-s azt mondta, kezdenek programformát ölteni a javaslatok. A szocialisták szorgalmazták, hogy az egyenlő teherviselés hangsúlyosan jelenjen meg az intézkedésekben, mert a kiadáscsökkentő lépések leginkább a nyugdíjasokat és a közszférát sújtják. ...[MTI]"

Ugye a nyugdijasok az elmult sok evben teljesen alaptalanul kaptak svajci indexalt emelest, nemletezo honapra extra penzt, kozterhet ugye eleve nem fizetnek, es a nekik osztott penz nem kicsi reszet hitelbol kellett es kell felvenni.

De a szocialista kepviselok "egeynlo kozteherviseles" kepe tovabbra is az, hogy ez maradjon igy, es inkabb azok fizessenek tobbet, akik mar eddig is sokat fizettek.

Szoval mirol is beszeltunk?
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

"Szal a választ Bajnai nyilatkozatiban találod. Valszeg lesz a kormányának jónéhány párton kívüli tagja is, akikkel ezt próbálja legitimálni."

akkor feleslegesen pazarolja az energiáit ez a bajnai gyerek. szólni kéne neki, hogy leendő kormányát az alkotmány legitimálja. s ez több mint elég. szerintem persze...:D

eképpen bajnai az őt támogató erőkkel megkűzd a parlamentben, sólyom & szily pedig síkra száll a tubes hegyen a nató-val szemben. pont elég lenne, ha végre mindenki saját magán kezdené a nagy reformot és normálisan tenné a dolgát.

@papaAndy:

"A kozepszeru focista pedig lehet, hogy nem olyan kormonfont, de hite van, es aztobbet szamit? Nem szerettem en sem, amikor meg kormanyzott, de ezeknel kerem szepen..."

akkor mint egy ex-utcai harcosnak mondom, akiket egyébként módfelett tisztelek magam is.szal ha szabad ilyet mondanom, szarok én arra, hogy egy befolyásos vezetőnek milyen hite van és mennyire erős. mert nem uralkodónak tekintem az ebadtákat, hanem kurva megbízottnak, akiknek pl te vagy én tolunk autót, befolyást, magyarul hatalmat a segge fölé. tehát nekem eleve gyanús, ha valaki csak néz ki a fejéből, hatalmas lózungokat mond és sejtelmesen kolbászt tölt. felőlem azt tölt és oda a gyurcsány, vagy az orbán, amit és ahová akar a szabadidejében.

most mit kezdjek magammal, ha már 1962-ben sem hittem el a kis zsák búza az amerikai, a nagy zsák meg a szovjet.

és ha azt hiszi itt valaki, hogy akkoriban 10 gyereke közül 10 nem cserélte volna el a bambiját a coke-ra... az még nem látott kovboj filmet, vagy ha igen, azt csak gojko miticcsel.

az meg kizárt, hogy egy futballszurkoló összekeverjen egy gattusot egy messivel. gattusot is kedvelem egyébként. főleg mert tisztában van képességeivel és tudja magáról, hogy egy klasszis zongoracipelő. nagyon hülyén is nézne ki, ha egy nap arra ébredne, hogy ő a fischer annie. hiszen nem is úgy néz ki. nem orbán hibája, hogy ennyien támogatják. persze az utolsó két meccsen már kiderült, minden lufi kipukkad egy bizonyos magasság fölött. a tendencia tehát nem neki kedvez. hosszú idő 11 hónap. bízzunk benne, hogy pont elég ahhoz, hogy az igazság minden szelete kiderüljön.

mi más lehet józan jobb és józan bal, józan liberális és józan politikán kívüli nagyjából ép erkölcsi érzékű és nagyjából normális honfitársunk nagy és közös érdeke, mintsem, hogy tisztán lássunk végre: mivel is szórakoznak itt és pontosan kik is? szal világosságot, az anyagi igazság megismerése, a tisztánlátás még sohasem ártott egyetlen normális közösségnek sem. a legszarabb az egészben, hogy milyen jó is lenne, ha "mi" a becsületes magyar nép elzavarhatnánk a politikai elitünket a jobbiktól a fideszen át egészen thürmerékig. mert, mi a mikrorobotok vagyunk többen. ez nem kevesebb, mint a legolcsóbb önbecsapás persze. mert mindig a másik a hibás és mindenért. meg nehéz azt is megérteni, hogy az egyik ember felül a repülőre, de pont az zuhan le, a másik meg gazdag lesz és sikeres.

pedig azt nem nehéz megérteni, hogy az elit is mi vagyunk és nincs másik. csak a házmesterek maradnak, meg az ellenőrök. őket meg ismerjük bármely korból. senki sem tökéletes jézus óta és nem is lesz, attól tartok. de azért az megfelelő fény mellett azért nagyon jól levehető, hogy ki a tisztességes és ki annak ellenkezője. én nem arról ugatok, hogy akkor mindenki szórja a hamut a fejire és ne pofázzon bele a közügyekbe. hanem, hogy pont akkora mércét állítsunk azok elé, akikre szavazunk,mint magunk elé, amikor nem lát senki. hát nehogy már azok legyenek többen, akik simán és gátlástalanul becsapják még saját magukat is. vagy azt is ki lehet mondani, mindenkire sújtson le az erkölcs rettenetes haragja, kivéve rám. mert nekem fát, ha a fejemre basznak egy husánggal. a másik meg nagyon is megérdemli. ha meg elmúlik a púp, majd nyomjanak neki mégegyet, nehogy már elbízza magát a szarházi. szal amikor bemegyek a templomba és dobok a perselybe, elvárhatom a paptól, hogy erősen higgyen. szar ügy, de a konfliktusokat nem lehet elkerülni. csak megoldani. ahhoz viszont látni kell és nagyon világosan, hogy mi az ál és mi a valódi konfliktus. van dögivel mindkettőből.

@mrs. white:

"Orbán iránti utálatodat semmi nem bizonyítja jobban mint a hokedlis példa. viszont ezek nem észérvek hanem zsigeri gyülölet. ilyennel az utcára kell vonulni ordibálni gyujtogatni. de felesleges érvként felhozni bárhol is, mert nem az. Ezzel lakossági forumokon lehet mérsékelt sikert aratni."

valszleg nem olvastad a blogomat, amit meg is értek, mert igen hosszú és főleg saját magamat érdekel, dehát ez egy ilyen műfaj.

orbánt sohasem utáltam, sőt nem is hiszem, hogy amúgy rossz ember lenne. nem feltételezek ilyet róla, nincs is rá okom. speciel én a kende könyvet is letettem cca 40-50 oldal után. nem azért, mert finnyás vagyok, hanem mert nem érdekel. semmi közöm sem ahhoz, hogy mi volt gyerekkorában, sem ahhoz, hogy gy.f. apja alkesz volt-e és ha igen, mi miatt. ha az én apám lenne, nagyon érdekelne, de azt sem itt beszélném meg a közönséggel. mert nem rájuk tartozik. ha idáig megvan, akkor nem értelek, miért nem a magyar nyelv és nyelvtan szabályai szerint értelmezed kissé markáns politikai álláspontomat. ráadásul sem képviselő, sem köztársasági elnök nem akarok lenni. az ilyesmi azért kiderül az emberről 56 éves korára. szal itt egyikünk kapitálisan mellébeszél, vagy csúsztat, mrs white. én csak remélni merem, hogy nem én vagyok a hunyó. szal őszintén kívánom neked, hogy addig élj, amíg engem a kossoth téren látsz vörös fejjel népszabadságot lengetve ordítani, hogy orbántakaroggy, te rohadt kommunista állat etc. szal engem sem az angol kisasszonyok neveltek, de annyit azért levágtam már kádárista kissrác koromban is, hogy ilyet nem illik csinálni.

szal ne reménykedj. én pont annyira gyűlölködök orbánnal szemben, amennyire e középpályás őszintén elmondja, mit akar elvenni, mennyit és kitől. ha már hívei megint kétharmadról álmodoznak, ráadásul ébren. én azt mondanám neked, kedves mrs white. láttunk már ilyet. ebben semmi újdonság. az viszont engem is meglepne, ha a jobboldal értelmesebb fele leírta volna fletót, hogy feladta & elmenekült a süllyedő hajóról, tehát a zsákban 2010.

én azt mondom, nem lesz az annyira könnyű meccs, bár minden lehet. csak az nem, hogy a végeredményért a másik a hibás.

egy társadalomban négy év pont elég idő arra, hogy ne rulett alapon dőljön el a választás. eddig sem azon dőlt el és ezután sem azon fog. ráadásul a vereségben is van haszon. meg lehet mutatni, ilyen az ha méltósággal és felemelt fejjel viseli el valaki és milyen az, amikor meg nem. szal lehet mondani azt is, hogy a nap éjjel süt. csak nem érdemes, mert komolytalanná válik, aki ekkora baromságot állítana.
szal legközelebb majd igyexem kicsit sarkosabban fogalmazni, hogy ne érts ennyire félre. most már rajtam a húsvét szelleme, de majd ha elmúlnak az ünnepek, próbálkozok még. addig is "szeressük egymást gyerekek, mert az élet szép", írta a nép és slágerbe foglalta maga a stúdió 11, kísérte németh lehel & honthy hanna (background vocal: mary zsuzsi, a miniszoknyás démon, akinek a kor és egy ideges legionárius rohamkése mély nyomokat hagyott az arcán. :DDD
@Tóta W. Árpád: anális fixáció pártja, he? Az nem az szdsz, a szakállas bácsijaival?

De bizony, hogy de.
@lapi: "azt hittem azzal folytatod, hogy ébresztő, 1990-ben megkezdtük a kapitalizmus építését. szal ne legyen már szégyen, ha valaki kurva gazdag a magántulajdonon alapuló társadalomban. meg kéne kérdezni a pozsgayit ő egyetemi tanár állítólag. hát igen ha beleszámít a marxista-leninista esti egyetem, akkor egy született professzor. csak ért hozzá."

Ja, csak akkor mitől is szocialista a párt?

Ja, a jogutódlás.

Amúgy Oroszországban a legliberálisabb politikus Zsirinovszkij, a pártja nevében is benne van, hogy izé, liberális.

(Kérdés: a program-e a fontos? vagy a név? vagy az irány?

mert: program nincs, négy év alatt volt öt-hat, különben is, van választási progi meg kormányprogi oszt jónapot, ez tehát nem érv. név? nebazmá. ha a fasiszta párt okés progival állna lő, támogatnád-e? Mer én nem, mer ilyen névvel akkor sem, ha szupcsimupcsi programot hoznának. programra vonatkozóan viszont lásd az első pontot irány? amivel idáig jutottunk, az jó-e volt, szerinted? illetve szerinted azt a programjuk okozta, vagy annak a hiánya? Gyümölcseiről ismerszik meg a fa. Na, ehhez képest ez a kommancsból-lett-kvázikapitalista brancs elég ehetetlent és még büdöset is termett...)

Üdv,

P.
ki termett itten micsodát, heee? má megint kompilálunk? tessen tán úgy mondani, hogy a szar az eredendően büdös. körülírás esetén az embernek mosoly ül ki az orcájára. az előrehozott szar nem pont olyan büdös? nincsen itten ám akkora ámbrás cetek! a kommancsból lett fideszes az miféle, vagy olyan állat nincsenen is? ja, este vótam körmeneten.
@Tóta W. Árpád:

Azt tudjuk tőled, h a (Fodor és Bajnai által is) szakértőnek definiált gittegylet marhaság. Bokrosnak programja is van, tetszik is neked, tehát egy előrehozotton lenne kire szavaznod ---> mdf.

Innentől fogva pedig érthetetlen (na jó, értem ám én...), h miért nem támogatod az előrehozott választást.

Talán azért, mert a legbénább mutyi is jobb, mint - a demokrácia alapelveként - visszaadni a nép kezébe a döntést?

Üdv.
@lapi: Ha ilyen kormányzás után nyernek az tragédia. (még mielőtt félreértenéd nem azért mert baloldaliak meg mszp meg akármi)Mégpedig azért tragédia mert egy demikrácia velejárója a politikai váltógazdaság. Vagyis 4 évente lehetőség van leváltani azt aki rosszul kormányoz. Abban szerintem csak a nagyon elvakult baloldalival lehet vitázni hogy ez az immár hét év katasztrofális kormányzati teljesítmény összeségében. Tehát váltás kell a saját jövőnk érdekében mert akkor lazán levonhatja a baloldal, mint ahogy 2006-osból levonta. Csak egy kis osztogatás kell az utolsó éveben, az ellenfelem lejáratása negatív kampánnyal stb. és már meg is van az új kormányzati ciklus. Ja pont ezek történtek idáig, és pont emiatt van ilyen állapotban az ország. Tehát még egy baloldalinak is elemi érdeke hogy ez a garnitúra megbukjon. Ezáltal talán valami életképes társaság nőljön ki a helyén. Ha én baloldali lennék mint ahogy nem vagyok az, biztos elősegíteném a váltást a jólfelfogott érdekembem meg az ország érdekében. Ja és ugyanez a véleményem ha a jobboldal járna így. Az örök értelmiségi független autonom gondolkodoknak meg azt üzenem akik egyikből sem kérnek. Hozzanak létre pártokat (ugye nem megy), ne szavazzanak sehova bosszúból (akkor mi befolyásuk van az orság dolgaira) legyen elégedetlenek mindkét oldallal (és ezt tulajdonképpen ki nem szarja le), de akkor ott vannak mint az a tudatlan analfabéta ki sohasem fog elmenni szavazni mert még nem is hallott róa. Ja és leadhatják szavazatukat valami tök ismeretlen pártra is aki szerintük még nem járatta le magát. Igaz lehet hgy kicsinységük miatt nem is fognak abba a pozícióba kerülni hogy erre sor kerüljön. Összegezve. Ha minden rosszul kormányzó pártot megbüntettek volna ne adj isten rá lehetne kényszeríteni őket lemondásra mint fejlettebb kulturájú országokban (nem népszerűtlen a társadalom érdekében létrehozott intézkedéseknél gondolom)pl öszöd pl. kormányválság stb., akkor sokkal jobb politikusi garnitura lenne kinevelhető a versenyheyzet okán. Szóval ezért bízom az általam elmondottakban. Ha ez nem fog működni és pl. megint nyernek, az szerintem ebből a szempontból lesz tragikus. Így nyugodtan folytatható az off shore cégekbe mentése az állami vagyonnak és más hasonló nyalánkságok. A kutya nem fog adózni, mert mé ne lopjak ha a halnak feje is lop és má nagyon bűzlik. Szóval én így látom de valszeg te másképp gondolod. Mondhatnám a valóságtól elrugaszkodott kincstári optimizmusom vezérel hogy érdemei szerint kapják szavazataikat a pártok, és nem a vallási meggyőződés alapján mint ezidáig. akkor talán van jövője a magyar társadalomnak amúgy egy deka se.
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
Ott volt a lehetőség 2006 őszén előrehozott választást követelni, demokratikus retorziókat helyezve kilátásba, ha mégsem következik be. Gyanúsan kurtán-furcsán, mutyizás gyanúsan hátrált ki mögüle a Fidesz. Nálam akkor következett be a második csalódás (az első a 2006-os választások kampánya során, ill. az eredmények kezelésekor).
Valami kaka van itt a háttérben, egyre inkább realitást vélek fölfedezni a www.kibulizottorszag.net/index.html gondolataiban.
"A személyes támadásra kiképzett, pszichopata ellenzéki pártsajtó zavartan gágog" WTF...
@encsike 70:

Köszönöm a választ!

"de ne akarj kirekesztő és meghatározó lenni,"
Bocsi, de ne projektáld rám a problémáid, fordulj szakorvoshoz, adjak kölcsön háromszázat ?

Mi bajod az iskoláimmal ? Nem kerültél be?

Őszinte tisztelettel,
Én!
Alig várom a fideszt!
Komolyan.
Lássuk, csak mit tettek '98 után
-minimál bér 30 e.
-Minibálbér után 20%-os SZJA....
Hajrá emberek, hajrá vállalkozók, hajrá magyarok!
Thx, ebből nem kérek.
Titeket nem zavar, hogy a polgári párt balról előz ?

Miért kell 2009-ben szócsőnek lenni bármely oldal mentén? Tóta mondja: a gondolatokat respektálom, amik előre visznek, ezzel szemeben sokan mondják: monnyjon le. Ez nem visz előre. OV koronázására viszont nem fogok rendkivüli 1 Forintos különadót (hadiadót) befizetni.

@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: A drága nép dönthet most júniusban EU-s képviselőinkről. Jövőre pedig dönthet parlamenti képviselőinkről is.

Kész, passz, slussz, legyen türelme a népnek azt az egy évet kivárni.
Ha jól értem, eddig az a helyzet, hogy Kiss, Veres kormánytagok maradnak. Pedig én azt tippeltem, hogy tisztán szakértői kormányunk lesz, mert MDF/SZDSZ ilyet támogathat csak arcvesztés nélkül, no meg mi értelme tovább az őskövületekkel szarakodni.

Ilyen arcok megszavazásával az SZDSZ most veti ki magát a tizedikről.
@navera: Micsoda idióta, emberek írogatnak ide. Én is adnék neked 300 forintot, csak az a baj, hogy az OPNI-t bezárták, így aztán reménytelen a kezelésed.
Egyébként a malachoz nekem még annyi kérdésem is volna, hogy ő mikor fogalmazott meg a Fidesszel és holdudvarával szemben utoljára érdemi kritikát az olyan kamukritikákon túl, hogy a "Fidesz túlságosan úriember próbált lenni politikai ellenfelével szemben", vagy hogy "alábecsülték az ellenfél agresszivitását, hatalommániáját és aljasságát".

Neked, kedves Malacka, volt valaha a neten egyetlen olyan lélegzetvételed, mely nem a Fidesz és holdudvara mellett szólt?

És még én vagyok a balos zombi! Aki azt mondom, hogy az MSZP, SZDSZ képviselők olyan 90 százalékát jól seggbe kéne rúgni!
Hát az agyam eldobom!
@amergin:

"Neked, kedves Malacka, volt valaha a neten egyetlen olyan lélegzetvételed, mely nem a Fidesz és holdudvara mellett szólt?"

ad1. Én legalább sosem tiltakozom, ha vki elfogultsággal vádol, dehamár, akkor

ad2.
malacnews.freeblog.hu/archives/2008/08/03/Uborkaszezoni_balfekseg/

szenzor.freeblog.hu/archives/2008/12/11/A_szeretet_jegyeben/

Van más is, de ez épp elég olvasnivaló Neked mára...
Bizonyítani persze nem tudom, de úgy tűnik, hogy régóta sikeres vakítás (figyelemelterelés) folyik itt az mszp-szdsz részéről, döbbenetes látni, hogy a kemény mag szavazóik hogyan ragaszkodnak még mindig "ezekhez". (de persze egyik párt sem tökéletes, sajnos).

A SZITUÁCIÓ olyan, mint amikor a busz egyik végében - előre tervezetten - csinálják a balhét, mindenki odanéz, az így elterelt figyelmű emberek zsebeiből meg tervezetten szépen lenyúlják a pénztárcákat - egyszer előfordul, az még OK, de ez már legalább az ötödik - hatodik kör... :-) (én kb. a 3-4. kör után ocsúdtam; sosem késő :-))

A kizsebelést persze inkább a "balos" kormánypártok intézik a háttérben, internacionálét énekelve.

(A nyugdíjasokkal meg ravasz módon piramisjátékot is folytatnak: a lopott pénzből visszadugnak néha kis pluszpénzt a zsebükbe, hogy tovább folytathassák a szavazataikkal a lopást; aztán persze tudjuk, mi a piramisjátékok vége a résztvevők tömegei számára: igen, kedves "balos" nyugdíjasok, ..., a most aktív korosztály mellett ti is bukhatjátok majd a nyugdíjatok nagyobb részét valamikor a (nem túl) távoli jövőben! Meg a gyerekeitek meg az unokáitok különösen! Megéri? Ja ha nincs gyereketek, unokátok, vagy van, de annyira azért nem szeretitek őket, akkor persze megéri... :-)

Az inkább jobbos szavazók már észrevették ezt a trükköt, mutogatnak hátra,alakul is a felocsúdtak létszáma (néha közelít 2/3-adhoz) a kemény balosok viszont hipnotizáltan élvezik a "show-t" és azt állítják, hogy az a valódi, a kizsebelés az álca... (megzavarva a már éppen gondolkodni kezdőket).

Namost AZ IGAZSÁG ÚGYIS ELJÖN, sokan megtapasztalják majd - a dolog már elkezdődött - , mi az a "bér-(vagy hitel-)rabszolgaság", hogy lehet azon keresztül is (a lehetőségeink erős beszűkülésén túl)még jobban és jobban tönkreverni egy országot, leépíteni, lezülleszteni, birkává lefokozni és aztán vágóhídra vinni...:-)

Mindennek alapja a morális tartás hiánya és a rossz minták folyamatos terjesztése (ld. "...Pofátokba hazudtam? Mégis megtartottam a hatalmat! Ugye milyen fasza gyerek vagyok?...").
Politikustól persze ne várjunk el kultúrnormákat általában, de mintha a jobbosok között több lenne, akinek volt is meg még van is valamennyi tartása.

Hajrá malacka és mrs. white és a többi (jobban/jobbról) Látó! Sok derűt a sok eszetlenség elviseléséhez!
@hauptrichter:

"Hajrá malacka és mrs. white és a többi (jobban/jobbról) Látó! Sok derűt a sok eszetlenség elviseléséhez!"

ezek után csodálod b+, hogy a bárányok hallgatnak, s csak az oroszlánok röhögnek?

www.blikk.hu/aktualis/vallara-kapta-a-baranyt-orban-viktor-fotoval-142777.html

Amúgy Árpád gondolatát tovább folytatva:
Szerintem Dr. Mengele is lehetne (ha élne) mondjuk EÜ miniszter vagy ilyesmi.
Mert igaz hogy a tevékenységével kapcsolatosan jópáran meghaltak.
De nagy valószínöséggel ő senkit nem ölt meg a saját kezével, tehát ugyanolyan ártatlan mint a mi Flash Gordonunk.
Sőt ha azt nézzük mindenféle (ál) tudományos kutatást végzett ami előrevitte alighanem a világot.
Persze az SZDSZ gágogna hogy náci, gyilkos. De ennél több nem telne tőlük hagyni kell a szerelőbácsit dolgozni...

@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Hát elfogultnak lenni éppen én is elfogult vagyok valamelyest, zombinak azért mégsem lennék zombi; legalábbis egyfolytában azért rimánkodom, hogy gondolkozzunk racionálisan.

Függetlenül attól, hogy jobberek, vagy balos drukkerek vagyunk.

Házifeladatot pedig elolvasom.
ezt ide:
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7912

majd Árpád elmagyarázza, hogy ez nem az, aminek látszik.
Bajnairól ennyit.
@hauptrichter: "A kizsebelést persze inkább a "balos" kormánypártok intézik"

Gondolom ezt emócionális alapokkon állítod, mert én ugyan hallottam jópár "sztorit" a politikusaink elidegenítési módszereiről, de be kell vallanom, én nem láttam szignifikáns különbséget a két "oldal" között... úgy korrupt az egész ahogy van (fidesszel és kispártokkal együtt).

Azt azonban nem lehet eltagadni a szociktól, hogy bőkezűen adakoztak a lakosságnak, így a "kizsebelés" csak oly módon értelmezhető, hogy a jelenleg adott pénzt (túl korai jóléti társadalom) sokszorosan vissza kell fizetnünk.

De mintha ennek a begerjedt osztogatásnak a bősz támogatásában is mindkét oldal mellszélességgel vett volna részt... vagy csak én emlékszem rosszul?
@eMeL:

"úgy korrupt az egész ahogy van (fidesszel és kispártokkal együtt)."

Ez egy ilyen tipikus balos szöveg, ami arra jó, h ha ti is szarosak vagytok, akkor a mi szarosságunk már nem is olyan büdös. Talán meg kéne nézni, h a bírósági ügyek számaránya milyen a két oldal viszonylatában. Alighanem billen a mérleg nyelve, nem áll meg középen...
@eMeL:
Szerencsére viszonylag egyszerű matematikával becsülhető. Ott van egyrészt az államadósság ill. az elvonások emelkedése vs. a zembereknek "bőkezűen adakozott" összeg (ez az irreális hozzáállás önmagában megérne egy misét), másrészt a beruházások összegének növekedése. A korrupció ugyanis közismerten százalékos alapon működik kishazánkban (i.e. x %-ot ad a fővállalkozó, majd ugyanennyit mindenki lefelé), tehát a papíron elköltött pénzekből elég jól tudható, kb. mennyi megy az üzlet "zavartalan bonyolítására". Elég egy autópálya építés pusztán piaci körülményekhez mért kétszeres árára gondolni, és közel vagy az igazsághoz. Az "x km-rel több autópályát építettünk" tulajdonképpen egy gyönyörű öngól, közmagyarra fordítva kb. azt jelenti, hogy ezen a területen x milliárddal többet síboltunk el. (1 milliárd kilométerenként óvatos becslésnek tűnik)
Ha nem érzelmi alapon közelítjük meg a témát, máris rájövünk, részben mit takar az a bizonyos böszmeség...
eMel - néha olvass Magyar Nemzetet, Magyar Hírlapot meg Demokratát is, csak pár percet kell rászánnod - biztos találsz bennük egyet s mást :-) Ja hogy innen nem tájékozódsz, csak a ... Népszabiból? :-)
@sün!malac69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: "a bírósági ügyek számaránya milyen a két oldal viszonylatában"

Azért csak lehet valami abban, hogy az ügyészségek+bíróságok jobbra lejtenek.
Mintha egyszerűen képtelenség lett volna bármilyen fidesz kormányzat alatti disznóságot átverni a jogrendszeren... és valahogy a hivatalnokok "jobboldali elkötelezettsége" mindig feltűnőbb lenne bármilyen más vonalon is.

Én nem mentegetni akarom a szoci tolvajokat, "csupán" az a kérésem, hogy egymás mellé ültessék őket a "fidesz közeli vállalkozókkal".
Bajnai Kordon. Jól kezdődik ...
Na, megvan az "uj" kormany osszetetele is. Termeszetesen ugyanazokkal a dinoszauruszokkal.

Naggggyon meg vagyok lepodve.

Persze a bertollnokok nyilvan majd ezt is megmagyarazzak, vagy zavart gagogas helyett elo lehet venni, hogy a szakertok gyors bevetese fontosabb mint a valasztas, a csere, meg hogy a tobbieknek meg annyira sincs programja, meg tehetsege atmento trukkok szazaihoz, meg hogy a szarbol is megtarthassak a rudat, nem szamit hogy a kurva orszag tonkremegy.
Letícia · erolenduletenergia.blog.hu 2009.04.10. 19:03:03
csak a teljesseg kedveert.
"[Kádár] mondhatta volna, hogy nem vállalom."
nem nagyon. oroszok Munichet akartak es csak tito javasolta kadart mert o jobban ismerte a helyi viszonyokat.
igy az utozmanyok ismereteben, jobb, hogy vallalta.

"De annak voltak következményei, tudom jól. Ha életbe akart maradni, ezt kellett csinálna, okés."
igen, nem volt elebiztositas nemet mondani moszkvanak.

"És miért is hívták ki Moszkvába őt Nagy Imre helyett?"
nem hivtak ki, vittek. annyire hirtelen, hogy meg feleseges se tudta hol van, sot meg szerepelt a kormanylistakon azutan is hogy eltunt.
allitolag meg a munkas paraszt kormany felhivasat is karpataljarol adták, azert volt olyan gyenge az adas...
Nagy Imret akkorra mar leirtak az oroszok, pedig az o emberuk volt KGB-s.

"És utána mit csiált a saját elvtársaival, Rajk Lászlóval stb.?"
nem utan elotte. Kadar volt a belugyminiszter a rajk per idejen es o kapta utasitasba rajk megtoreset, szennyes szerepet jatszott akkor.

"Szóval nem volt szent és nagyon is akarta a hatalmat, amikor megkínálták vele."
nem nem volt szent. es nagy imre kivegzeseben is nagyobb a felelossege mint korabban hittuk, tudtuk.

"Ergo: a hatalom kellett neki ő meg az akkori helyzetre megoldás, eszköz volt, alklamas volt arra, hogy azt tegye, amit diktáltak neki."
ez ennel zurosebb. mert diktalni ugyan akartak neki is, de azt lattak, hogy akarmit nem lehet ezzel az orszaggal megetetni, megcsinalni. igy kaptunk a belpolitikaban egy kis szabadsagot, jatekteret, olyan aron hogy a kulpolitikaban es hadugyben lecsatlakozunk teljesen...

" Mert Nagy Imre meg azt választotta, hogy meghalt, azért amiben hitt s nincsenek illúzióim, mert a lánya biztos nem így élte meg, amikor az apja hiányzott neki..."
nagy imre martir, kommunista, a munkasmozgalom martirja, de azzal hogy kinyilvanitotta a kilepest a varsoi szerzodesbol, semlegesseget az egesz nemzet martirjava lett...

"Szóval amikor a moszkvai központi utasítást hajt végre valaki és mellette van erőszakszervezet, akkor a bábok ideje jön el."
igaz, de en boldog lennek ha most olyan 'bábok' lennenek mint akkor.
egyszeruen szamitott a szaktudas, nepfrontpolitika volt, nagyon ugyeltek arra meg evtizedekkel kesobb is, hogy legyen szocdem, meg parasztparti a kormanyban...

@Naszta: Naszta · ertekel.blog.hu 2009.04.10. 15:47:35
"a magyarországi "bal" oldal összeomlásának lehetünk szemtanui."
valoban, de jogos az idozojel, mert a nevukon kivul nem sok kozuk van a baloldalhoz.

"- 7 éve kormányzás képtelen."
ez marhasag. kormanyoztak ők, - az mas kerdes, hogy hogyan.

" Én nem hiszek a maradék egy évben sem,"
hat "hinni" en sem hiszek (marminthogy megvaltoznak) de, hogy vegigcsinaljak az TUTI.


"- a magyar baloldal NEM képviseli itthon már a szociáldemokrata elveket,"
valoban.
"pontosabban a Fidesz ma jobban képviseli nála (szavak szintjén biztosan),"
ez igaz!

"- nem egészen világos a baloldal jövőképe sem,"
ez is igaz, de itt lehagytad az idezojelet.
a kisszamu baloldalnak sem vilagos a jovokepe, de a jobboldale se vilagos szerte a vilagon...

"- a nem egységes jövőkép sikertelen időszakban könnyen a csoportok közötti szakadékká válhat."
-hat -het ... de nem fog, zsakmany es a dzsentrimentalitas osszetartja oket.

"4 ... év múlva a Fidesz feldarabolódása lesz napirenden,"
ebben se, hiszek: a zsakmany ott is nagy ur....

" a Fidesz ...Politikája semmit nem fejlődött 2006 óta. Összegzem mi az:"
szuper osszegzes!

"- én jobban csinálnám (hogy hogyan, arról csend uralkodik),
- ezt nem lehet az emberekkel (bármiről is legyen szó),
- ez jogsértő (még ha nem is az),
- az egyetlen Magyar szín a narancs."
ez utobbiban lyukra vetodtek mert a magyar narancs az kicsit sarga, kicsit zoldes , savanyu, de a mienk. azaz citrom!!

"Pesszimizmuson legfőbb oka az az, hogy itthon ma a szavazók kb. 80%-a szociáldemokrata (csak azt hiszi, hogy nem az) és a lakosság szintén 80%-a az államtól függ. A két csoport legkisebb metszethalmaza önmagában 64%."
ez igaz de ez inkabb optimizmusra kellene, hogy okot adjon.

"Sokára lesz még itt Európa."
ez is igaz, de ha nem lenne itt ez a "szocialdemokrata" tobbseg akkor meg tovabb kene varni. az Europa nem a szabad rablassal hanem a szocialis piacgazdasaggal egyenlo. A mi kistokeseink sose lesznek versenykepesek a nemzetkozi nagytokevel, ezert kene az allamnak jol mukodnie!
hoppá, de leszakadt az ég!
úgy látszik, esőisten nem állt a gágogók mellé!
A gágogók mellé (legalábbis fizikailag) én se állnék, de a miniszterelnök beszédét se érdemes végighallgatni/olvasni. Szar ügy, amikor egy kormány nem a választóknak (fennköltebben az országnak) akar megfelelni, hanem az elemzőknek és a befektetőknek. Pedig bizalmat ott se fognak nyerni, maximum a spekulánsok térnek vissza nagyobb számban.
Időközben végeztem egy kis olvasás házi feladatot, és hát legalábbis érdekesnek mondanám a Hajdú-bétes történetet... Mindig naivan elcsodálkozik az ember, hogy büntetőjogi következmények hogyan maradhatnak el ilyen esetekben. Még ha nem is lett volna elegendő bizonyíték a komomolyabb vádpontokban, minimum vádemeléshez biztosan megfelelt volna a fele is.
@geszvat: "egy kormány nem a választóknak (fennköltebben az országnak) akar megfelelni, hanem az elemzőknek és a befektetőknek."

ez a szembeállítás hamis.
@Tóta W. Árpád:
Már miért lenne hamis? Még csak a sorok között sem kell hozzá olvasni, ott áll a miniszterelnök mondandójában.
Vagy te mire véled az olyan, csúsztatásnak már nehezen felfogható kijelentést, mint pl. "Minden tétlenséggel, vagy egymás elleni kampányolással elpazarolt hét, vagy hónap milliárdokba és munkahelyek százezreibe kerül Magyarországnak."
Ez nyilvánvalóan nem igaz. Szeptembertől kb. összesen százezer munkahely szűnt meg a válság hatására. Ennek fényében inkább hazugságnak nevezném a kijelentést, mintsem költői túlzásnak. Az alábbi elemzés fényében a heti milliárdok se helytállók:
index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/10/atveres_hogy_idot_veszitenenk_egy_elorehozottal/
Ha valamelyikük venné a fáradságot, és megkérdezné a zembereket, hol kell vágni, egyértelműen rámutatnának a megfelelő helyekre:
1. Korrupciós és mutyi pénzek. Óvatos becslés szerint Magyarországon legalább évi 1500 milliárd Ft folyik el így a közpénzekből.
2. A közszférában ill. állami tulajdonú vállalatoknál fölös létszámban dolgozó kb. 300-350e ember juttatásai.

Ja, hogy akkor stratégia is kellene, hogy ezekkel mit csinálunk? Sok bennfentes cég és ember rosszul járna? Ilyen az élet, végre legyen tiszta verseny, egyre többen vállalnák be a szociálisan betömött pofájúakból is.
Stratégia azonban nincs, megint fűnyírás van. A fűnyírás pedig nem az országnak és a népnek kedvez általában, hanem azoknak a fenti pontokban szereplő élősködőknek, akiket újfent nem bántanak.
Ezért mondtam, hogy megint nem engem, becsületes adófizető állampolgárt (mára nyugodtan mondhatom, hogy a kisebbséget) szólítottak meg, nem az én bizalmamra vágynak hanem az elpártolt befektetőknek akarnak bizonyítani.
Nem nagyon tudok mit kezdeni a hamisnak titulálással, mert nem indokoltad. Úgyhogy hasonló stílust megengedve magamnak annyit tennék még hozzá: Szerintem nem hamis. :o)
Az előzőhöz megerősítésként:
"Bajnaiék a jelek szerint intézkedéseik hosszútávú hatásaival is számolnak. A nyugdíj és szociálpolitikai intézkedések szerinte elsősorban a külföld számára lesznek megnyugtatóak."

Innen:
index.hu/belfold/2009/04/15/solyom_egyutt_akar_mukodni_a_bajnai-kormannyal/
Nem négy év lesz az a szusszanás ha a Fidesz úgy túl nyeri magát ahogy ma kinéz. A baj csak az, hogy arra sem vagyok kiváncsi. De akkor mi marad?
süti beállítások módosítása