W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A ló elszállt

2009.03.30. 15:34 Tóta W. Árpád

 

Nekik szólt az őszödi beszéd eredetileg. A demokratikus Magyarország legnagyobb hatású szpícse lett, csak épp nem úgy és nem azok számára, ahogy Gyurcsány tervezte. Tévéfoglaláshoz, randalírhoz remekül bevált. Az úgynevezett szocialisták meggyőzéséhez nem volt elég.

 

(2007. május 29.)



Címkék: mszp történelem gyurcsány

58 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr691035355

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.31. 09:52:33

Szavazás: Most szombaton miről mond le Gyurcsány?Két hete szombaton Gyurcsány Ferenc váratlanul lemondott a miniszterelnökségről, de megerősítette a pártelnöki posztját. Múlt héten szombaton aztán lemondott a pártelnöki posztról is. Folytatódik a friss ha…

Trackback: MALACKA NEWS 2009.03.30. 22:01:46

A Bajnai gaLIBA élesítve Azért "csípem" ezt a hülye (mások szerint kurva) országot. Csak itt történhetik meg, hogy a politikai lekvár elteszi (a lúzerségre kárhoztatott) nagymamaországot. Hogy jön ez a "futottak még" kategóriájú, magát - lassan egy éve…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én már semmit sem értek, pl. azt sem tudom, hogy most ki kivel van: www.hirszerzo.hu/cikk.ujra_puccsol_gyurcsany_verfurdot_rendez_az_mszp-frakcio_ulesen.102975.html

De lehet, hogy ők sem...
elvesztegetjük szépen az éveket
@dark future:

Tényleg... no comment. Basszus, van, aki csak itt akar élni, meg boldogulni: dolgozni, meg ilyenek. A zember már tényleg elveszti a türelmét, komolyan mondom. Hisztis vagyok, bakker. Eh...

www.youtube.com/watch?v=VQ7c45gs0kA
Sajnos nem csak a szocialisták meggyőződésére nem elég, hanem még nagyon sok értelmes ember meggyőzésére sem.
Hogyan tudjuk mi magyarok a tényeket ennyire félremagyarázni?
Hogyan láthatunk egy bizonyos dolgot ennyire másképp?
Miért nem tudják tényként elfogadni, hogy a hatalmat a rendszerváltáskor ingyen nem adják. Az oroszok sem ingyen vonultak ki. Az alku megvolt: a gazdasági hatalom. Csak azt nem értem a politikai hatalomból miért nincsenek kizárva? Hol vannak a III/IIII-as törvények, stb?

Akik felismerik a valóságot a pozitív és negatív dolgaival együtt , ---az érzelmei nem determinálják, a vágyai nem vakítják, nem a hitre épít és a legfontosabb nincs benne gyűlölet --- és cselekszenek azokra könnyen rá nyomódik a bélyeg.

Mit csináljon az az ember, aki a kezdeti, 20 évvel ezelőtti, lelkesedés után már látja , hogy az ő életében ez már nem lesz jobb. Sőt.... megosztottság, erőszak, korrupció...
A gyerekeink jövője is veszélyben van. Nem akarom, hogy olyan iskolába járjon , ahol ezt a miliőt tanulja meg....

Gyuri Feri, ahogy a lányom hívja a volt miniszterelnököt, nem tudta a pártját meggyőzni. Soha nem volt ennyire közel az MSZP az MSZMP- hoz mint most.
10 millió strucc országa vagyunk! Akik mellesleg turulnak vagy griffnek képzelik magukat !

A legjobb egy új párt lenne... persze a valóság az, hogy nem építhető fel 1 év alatt. Akkor pedig egy erős kéz kell az MSZP ban is ,aki végre leállítja a befolyásos komcsi mentalitással bírókat, akik a haladás útjában állnak. Egy olyan erős kéz ,aki megálljt tud parancsolni a hatalom megszerzése után magának és a köz érdekébe tudja állítani a tenni vágyását . Létezik ilyen? Vagy az már nem emberből van?

Ezentúl nem kell tökéletesnek lennie.
Kisebb hibák még beleférnek....

Mit lehet ehhez még hozzátenni? :-S
Gyurcsány legfőbb hibája nem az Őszödön tartott beszéd volt, hanem az, hogy másnap nem állt ki vele a nagynyilvánosság elé.

Miért nem állt ki? Csak azt tudom feltételezni, hogy a párt-(elv-)társai meggyőzték, hogy várjanak vele az őszi, önkormányzati választásokig, hogy még ott megnyerjék, amit lehet.

Csakhogy a beszéd, hogy-hogy nem, pont az önkormányzati választási kampány idején került nyilvánosságra, és még nagyobbat buktak a szocik, mintha előjöttek volna a farbával.

Ezt kúrta el Gyurcsány. Hogy taktikázott, valószínűleg a többi szocira hallgatva.

Ezt eltaktikázták, bizony. Nem kicsit, nagyon.

És most, a kormányfő-keresési bohózat sem nélkülözte a taktikai elemeket: Egyik oldalról azt várták a szocik, hogy húzzák még ki a kényelmetlen intézkedések nélkül 2010-ig, aztán utánuk a vízözön, az IMF-hitel is csak március végéig él, addig van miből osztogatni, elvégre Orbán is üres kasszánaka kulcsát adta át nekik 2002-ben.

A másik oldalról meg megint az önkormányzati választásokra taktikáznak: Nyerjen Orbán most, hogy 2010. őszén meg majd ők. Az ország dögöljön meg, csak ők maradhassanak polgármesterek.

És mire felfogták, hogy nincs más lehetőségük, mint a megszorítás, addigra kvázi megbuktak mint kormányzópárt.

És mire felfogták (felfogták?), hogy fel kell vállalni teljes melszélességgel egy kidobóembert, egy Bokrost, adigra ő is beintett.

Szar ügy: Egyik oldalon Orbán, a maga rövidlátó, bármi-áron azonnali nyerésvágyával, nem-hazudozásával, arroganciájával, hatalommániájával, machiavellizmusával - a másik oldalon a kicsinyes, töketlen, lusta, számító, félkegyelmű Maszop.

Két választás Magyarországon.

Kis politikai pop-retro: Made in Hungary - Tessék Választani!
gyöngyöt a disznók elé! és elnézést kérek kurt vonneguttól & szörnyszülöttjétől: m.r eliot rosewatertől.
@dark future:

A vérfürdő pontos leírása (A Hírszerző derék sajtómunkásai révén olvashattam, akik a vérfürdő címet kitalálták):

"Úgy tudjuk, az indulatos vita alaphangját az idősebb Gál szenvedélyes felszólalásba torkolló kérdései adták meg. Gyurcsány erre reagálva arról beszélt, hogy érzékelve az ellene zajló "szervezkedést" mondott le szombaton. Neveket nem említett, de támogatóinak, elsősorban Kiss Péternek és Lendvai Ildikónak megköszönte az elmúlt évekbeli támogatást; Vadai Ágnesnek pedig azt, hogy szombaton kvázi egyedüliként kiállt mellette."

Érdemes megfigyelni, hogyan csinálja Gyurcsány a vérfürdőt. Hát nem egy elsőosztályú láncfűrészes...
@pipacsaripacspapucs:

Csak úgy mondom (százmilliomodszor, mindig hiába), hogy az őszödi beszéd nem a nyilvánosságnak készült, fenti okból hazugságok is vannak benne, azaz a nép Gyurcsány általi becsapása lett volna, ha nyilvánosságra hozza.

Az egy másik kérdés, hogy a nép becsapását az őszödi beszéddel mások sikeresen elintézték.
@pipacsaripacspapucs: azt hogy érted hogy Orbán a "nem-hazudozásával"?
@pipacsaripacspapucs:
"Egyik oldalon Orbán, a ... hatalommániájával, machiavellizmusával"...
- létezik ILYEN és EKKORA majomsegg-fej még felétek,mint Te,vagy Te volnál a falu bolond-császára?
Azt mered leírni Bajnai XVIII.Gordon meglelése után,hogy a Zorbán a hatalommániás?!
Te lantszarvú szürkemagyar,Te!
Ha GYF tizedannyira hazafi lett volna,mint amekkorának hazudta magát,már régen -a HAZA érdekében- csak Klárának szónokolna...ha fölfogod egyáltalán a füledre lógó szemellenzőtől,amit brekegek itten...
@vakapad: pedig meg kellett volna csinálni a tisztogatást már régen. még 2006 előtt. kommunistákkal nem lehet kapitalizmust építeni. azt meg lehet próbálni, hogy lenyomjuk őket és a türelmükre alapozunk, de ez így bizonytalan.
Most melyik Post él ?
@Tóta W. Árpád: a gond az, hogy igencsak úgy úgy tűnik, időközben a kapitalizmus idejét múlta. egész egyszerűen olyan fokon igazságtalan, hogy nem tartható fenn tovább. a leszakadók tömege (már csak a tömegvonzás okán is) magával fogja rántani az ún. élcsapatot, értsd: kizsákmányolók-termelők-fogyasztók. előbb vagy utóbb, de ez valószínűleg elkerülhetetlen lesz, abban a pillanatban, amikor feketén-fehéren kiderül, nincsen tovább fenntartható fejlődés. momentán ennek (is) vannak vészjósló előjelei.
És Orbán még az őszödi beszéd utáni időszakot is "szocialista restaurációnak" nevezte.

fideszfigyelo.blog.hu/2009/03/20/orban_es_a_szocialista_restauratorok
Mai parlament:
"Navracsics Tibor hangsúlyozta: Bajnai Gordont soha, senki, semmire nem választotta meg. "Néhány levitézlett politikus és két bukott párt paktuma nem helyettesítheti sok millió magyar választó döntését" - tette hozzá."

Könyörgöm: vki szóljon Navracsicsnak, hogy közvetve választjuk a ME-t!

Ha lesz olyan a szavazó cédulán, hogy "CSAK NAVRACSICS NE!" én oda ikszelek! :)
hajjaj, hosszú a délután, van időm olvasni, hallgatni pár barmot, pl: ezt is
lanchidradio.hu/karsai_nem_tudja_t%C3%A1mogatni_bajnait_hang_20090330

Tisztelt Karsai úr, meséljen -kérem- az Önök programjáról is!!!
Ön, mint konzervatív, hogy támogathat egy neo-liberális közgazdászt ?
Még egy kérdés: hogyan néz reggel tükörbe ?
Konzervatív= szocialista, mert mindig adott időben kell vizsgálni, hogy ki, micsoda.
Kezd hasonlítani a kommentezés GYF blogjának kommentjeihez. Már Isten, vagy még csak félúton van?

Árpád, Te pedig építsd szépen a kapitalizmusod ebben a formában, amit látsz, ha átnézel GYF válla felett... Sok sikert hozzá.
pipacsaripacspapucs 2009.03.30. 17:02:54
"Orbán is üres kasszánaka kulcsát adta át nekik 2002-ben."

Ha Orbán üresen tolta volna oda a kincstárat, akkor Megyó miből osztott volna?

Ez legalább akkor hazugság, minthogy Orbán üres kasszával vette át a Horn elvtárstól.

Ne legyél már ekkora DROID!!

@Tóta W. Árpád:

Tisztogatás. Az nem rossz. Kicserélni az MSZP régi kádereit kapitalistákra. Suchmann helyett Surányi, Baja helyett Bokros,Szanyi helyett Soros, és kész.

Sajnos Gyurcsánynak kellett egy nagy párt, és ő a kevésbé baloldalit választotta (nagy párt nélkül nem megy, nincs 194 szavazat), azzal talán könnyebb kapitalizmust csinálni, meg aztán a másiknak volt (van, lesz, örökös) vezére, így aztán a közelébe se engedték volna. Maradt az MSZP. Egyedül nehéz leváltani mindenkit, kb. 60 % kellett volna 40 % leváltásához, csak abba a 60 % nem ment volna bele (ők is ebből élnek, és elgondolkodtak volna, hogy mi lesz velük, ha az új 40 %-hoz szerez még Gyurcsány közülük húszat, akkor ugyanis ők jönnek).

Nehéz pártvezérnek lenni, na.
Gyurcsánynak az volt a baja, hogy a kurvasok összelopott pénzével már nem tudott mit kezdeni. Unatkozott, ezért vette meg a miniszterelnöki széket. De már ez sem kell neki, mivel nem akkor hömpölygő kéjmámor ezt a sok hülyét arról győzködni, hogy ki és mit kúrt el.

Én spec. kiakadok a ripacs mivoltjától, de biztos valakinek bejön.

Bajnai jó választás, de az elvtársak ezt nem fogják túlélni. Asszem ez feri bosszúja a baloldalnak. Szar már fülig ér nem orrig, és mivel ott ahol feri géniusz volt, ott a többi valóban fehérre mázolt pitiáner cigánybűnőző. Látjuk még sírni őket csendben egy sarokban.... nem kétharmad lesz itt 2010-ben.
Mi van itt? Már a baloldaliak is kommunistának tartják a Gyurcsányon kívüli MSZP-t? Jobb előbb belátni mint később..
Nézzétek meg a Gyurcsány blogosokat..
A sz@rbol nyomas alatt sem lesz gyemant.Sot!Ez akor is es most is igaz.
@navera: Közvetve, persze. Pártra (képviselőre) szavazunk, akik miniszterelnök-jelöltet állítanak és vele (rá építve) kampányolnak. A legitimáció pedig nem tisztán jogi kategória egy jól működő demokráciában...
@dark future: na most jön a revans...:) Azaz szerintem akik megkötötték a kezét, akik abból éltek, hogy látták Kádárt és jó elvtársak, de ezenkívül semmi se tudnak felmutatni, na ne azok dirigáljanak.
a kalapácsos betyár, aki a nagyapám és a többi földtulajdonos paraszt ujjait kalapáccsal verte hogy lépjenek be anno a tsz-be, ott dolgozott az apámmal, a közigazgatásban, és még mindig ott vegetál-él-halmoz, hiába már túl minden x-en és minden rendszerváltáson. ezt kapd ki!
az még a baj, hogy a pénzhez: banki pénzhez,közpénzhez közelállók iszonyatos vagynokat szereztek a "mi" befektetéseinkből, és most amikor baj van, a magánvagyonukat nem fektetik be se a bankba se a közpénzbe. Hova a fenébe élik föl vagy hol tartják?
@vakapad:
@Tóta W. Árpád:

Mondjuk az sem túl bíztató, hogy legfőbb támogatói Lendvai Ildikó, Vadai Ágnes és Kiss Péter...

Bár ha elgondolkodom rajta, túl sok jó arcot az mszp-vezetésben egyáltalán nem bírok felfedezni, max. a másodvonalban. (Mielőtt valaki szóvá tenné: a túloldalon se.)

Teszt: ha el akarunk vonatkoztatni a személyes pártpreferenciától, úgy is fel lehet tenni a kérdést, hogy a saját kft-nkbe melyiküket hívnánk meg munkatársnak. :-)

@dark future: hát ezaz. ezt a lovat (vagy milyen állat ez) gyurcsány sem tudta megülni, pedig gyurcsány tud kommunistául, van hozzá szerszáma, beágyazottsága, és a tagság imádja. bajnai ezek közül egyiket se bírja. egyébként jó képességű arc, csak ezeknek a tulkoknak hiába lobogtatja az exceltáblát.
azt érti valaki, hogy az szdsz milyen alapon és főleg mi célból revolverezi a szocikat elnökválasztásilag?

mi ez, hogy van ez? nem is a farok csóválja a kutyát már, hanem a farka végén a kankó. eszemmegáll.
@Tóta W. Árpád:

"ezt a lovat (vagy milyen állat ez) gyurcsány sem tudta megülni"

Ez az állat kérlek szépen nem lú, hanem egy sánta, elvásott fogú Brontosaurus: 25 méter hosszú testében 5 másodperc alatt jut el a fejéig az ingerület, ha valaki a farkára lép. Ezenkívül a testéhez képest rettenetesen kicsi az agytérfogata, alkalmazkodni képtelen, mohón felzabál mindent ami elékerül, és még nem érti, hogy miért kellene neki mielőbb melegebb éghajlatra költözni. :-)

jó, a ló tényleg túlzás volt. de még a szaurusz is megy valahova, ha lassan is. hintaló, az lesz az.

az azért durva, ahogy ezek a büdös kommunisták talán még el is hiszik maguknak, hogy gyurcsányahibás, és fel se merül bennük, hogy vmi közük volt a kudarchoz.
@Tóta W. Árpád:

Az szdsz-szel kapcsolatban én már régóta nem értek sok mindent.

Bizonyára nem akarnak egy erős embert az mszp élére, mert féltik az alkupozíciójukat. Vagy Fodor beparázott a Gyurcsány-Bajnai-Kóka triótól. Vagy Horn G. szeretné végre ott látni Gyurcsányt, ahová egyszer már elküldte. Passz.

vagy ők is úgy gondolják, h gyurcsány elszívja előlük a liberális szavazókat, incl. buzik, zsidók, füvesek, és akkor nekik kurvára nem marad semmi.
@klacus: Hogyhogy miből osztogatott Medgyessy? Mégis mitgondolsz? Perszehogy hitelből. Ha nem így lett volna, akkor ma lehet, hogy nem ott tartanánk, ahol.
@Tóta W. Árpád:

2006 óta győzködöm folyamatosan a környezetemben élő mszp-szimpatizánsokat arról, hogy Gyurcsány elsősorban nem a fidesz, hanem a sajátjai miatt nem tud önmegvalósítani (a felelősségük szerintem kb. 30-70, mint a régi szép időkben osztozkodáskor), de csak mostanában kezdik elhinni...

@Tóta W. Árpád:

vagy így gyakorolnak Gyurcsányra nyomást, hogy a két párt füstölgő romjain csináljon már végre valami életképes új társulatot, ellensúlyozandó az egészségtelen mértékű fideszes nyomulást :-)

@navera: Na, azért egy kis demagógiáért te sem mész a szomszédba.
Mert hogy -- mit tesz a nagy Ég --, pontosan tudod, melyik pártnak ki a ME-jelöltje, amikor leadod a szavazatod...
Ponyimajtye?
@titanova: jogilag semmi sem kötelezi őket, h tartsák a jeölést (ld megyó-gyurcsány utódlás)
off, de a legutóbbi southpark kurvajó, nézze meg mindenki. válságról és új dimenzióról.
@titanova:

2006-ban a két forduló között a fidesznek ki volt a jelöltje? ;-)

@Tóta W. Árpád: Fogom, de azért nagy általánosságban az ilyen váltás eléggé atipikus.

Más: Gyurcsány szándéka szvsz már eredetileg (2004-ben) is a maszop modernizálása lehetett, de megnyerendő a választást ezt is jegelte a lázas kormányzati semmittevés közepette.
2006-ban viszont valóban neki akart ugrani. És szerintem nem lehet csak az őszödi szivárgásra, a fityisz "aknamunkájára", a szoci őskövületek faxságára, meg a Föld tengelyének ferdeségére (undsoweiter) hárítani a felelősséget a "reform"-káoszért. Előbbiek okán konzekvens -- ahogyan Bokrosnál írtad, a fogaskerekeket és az őket hajtó rudakat is láttató -- programok maradhattak volna félbe vagy teljesen el, és nem azok, amelyek végül valóban félbe- meg elmaradtak: Gyurcsány naponta, de legalább is hetente változó, egymást is kioltó agymenései.
Summa summárum: Gyurcsány ambíciójához, párt-, ország- és világmegváltó szándékaihoz a kedvezőtlen körülményeket figyelembe véve is KEVÉSNEK BIZONYULTAK A KÉPESSÉGEI.
Ezt azért ki lehetne (és kellene) szerintem mondani.
@titanova: szerintem a rossz kormányzás meg a kormányzati kudarc ilyen mértékű antropomorfizálása aránytévesztés. nem mentegetni akarom, de ez nemcsak rajta múlt, hanem sok és sokféle embereken, történelmi örökségeken, reflexeken. nem azt mondom, hogy ő nem felelős, de ha elhisszük, hogy csak ő felelős, akkor megspóroljuk a többi faktor vizsgálatát, és nem tanulunk belőle.
áhhháhááá. az egyház mikor alakul, srácok? az egy százalékomat megkapjátok, mert ezt rém szórakoztató olvasni.
"2006 óta győzködöm folyamatosan a környezetemben élő mszp-szimpatizánsokat arról, hogy Gyurcsány elsősorban nem a fidesz, hanem a sajátjai miatt nem tud önmegvalósítani "

Gyurcsany tokeletesen onmegvalosult. Egy beszedhibas kreten, skizofren kis senki elhitte magarol, hogy a vilag, de legalabbis az orszag kozepe, szinesz lehet, torzsfonok, tomegbe lovethet, Youtube-on tancolhat (ranghat), egy rettenetesen ijeszto szemelyiseget kellett bamulnia az orszagnak 5 even at. Szerintem ekkora baromnak ekkora sikert meg nem sikerult elernie, hozza kepest G.W.Bush a jezuska. Arpad te erthetoen meg nyalsz rajta parat, hatha szebben csillog, de hat egy rikkancs madarijeszto ez az ember, te is hibazhatsz, te is ott ultel az elso padban a performanszain. Fel is vallalhatod, meg le is tagadhatod, szinte tok mindegy ebben a moralis mocsarban ahova Kurcany beleordibalta az orszagot.
@malacful:

"Gyurcsany tokeletesen onmegvalosult. Egy beszedhibas kreten, skizofren kis senki elhitte magarol, hogy a vilag, de legalabbis az orszag kozepe, szinesz lehet, torzsfonok, tomegbe lovethet, Youtube-on tancolhat (ranghat), egy rettenetesen ijeszto szemelyiseget kellett bamulnia az orszagnak 5 even at."

ez biztos így van, bakker. talán ezért is nagy szégyen a fidesznek, hogy még egy pali és egy egy ilyen párt (mszp) is haza bírta őket vágni 2006-ban is.

én már abban sem vagyok biztos, hogy next time sikerül. meg abban sem, hogy gyurcsány feladta volna. ez nagyon nem illik abba a képbe, amit róla kialakult.

ps: az ellenfelet lebecsülni előre... hát az álmoskönyv szerint ez nem mindig vezet sikerre. :DDD
"ez biztos így van, bakker. talán ezért is nagy szégyen a fidesznek, hogy még egy pali és egy egy ilyen párt (mszp) is haza bírta őket vágni 2006-ban is."

egyetertek es rejtely volt szamomra, hogy a FIDESZ nem tudta megverni oket. Azota mar nem annyira, a FIDESZ annyira verszegeny, hogy oket mar az MSZP is meg tudja verni. Ez a vicces helyzet: amikor Tomnak Tom es Jerrybol langol a farka, belelogatja a legkozelebbi pocsolyaba, hogy eloltsa, es a pocsolya tele van benzinnel. Eg a farkunk, es barhol oltanank, itt az osszes pocsolya tele van benzinnel. Hat megha humorerzekem is lenne.
@vakapad: Persze. Nema nyilvánosság számára szólt, oszt jónapot!

De tekintsünk el attól, hogy egy felelős politikus bármilyen (akár szűkebb párt-) nyilvánosság számára szánt szavait is felelősen kell formálnia, és felelősséget kell érte vállalnia.

Szóval, ha eltekintünk ettől a kulcskérdéstől, akkor Gyurcsány mit is szánt tulajdonképpen a nyilvánosság számára - akkortájt?
@korxi: Úgy, hogy Orbán sohasem hazudott, oszt jónapot! Ő maga be is vallotta eztet, kész, slussz-passz.
@Féldecis Rezsim: Én is szeretlek és tisztellek, még ha NEM KIABÁLSZ, akkor is.
egyszer varom az uj posztaot egyszer kovetni se tudom annyi van:

indexrol
"Hiller István ... szerint az nem megy, hogy győzelem esetén (2006-os országgyűlési választások) Gyurcsány a király, amikor pedig zord idők jönnek, akkor húzzon el."

miert ne menne? minden politikus, mindig igy jart,
ez a lenyege a demokracianak, az Hitler volt aki akkor se ment el amikor rosszul mentek a dolgok, meg akkor se ment, amikor merenyeltek.
@Tóta W. Árpád: Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.03.30. 18:29:05
es mindenkinek aki komcsizik!

"pedig meg kellett volna csinálni a tisztogatást már régen. még 2006 előtt. kommunistákkal nem lehet kapitalizmust építeni."
ez utobbi igaz, de a maszopban nincsenek kommunistak, ezek szocialista nagytokesek, + tolvajok
semmi kozuk a kommunizmushoz.

egy lengyel szociologus csinalt egy felmerest a volt szocialista orszagokokban, hogy sikerult-e a nomenklatura hatalomatmentese.
nos az jott ki NEM,
egyszeruen elettani okokbol, megoregedtek, maghaltak, kikerultek a donteshozok kozul.

dehat kommunistazni egyszeru, es van ra kereslet a jobboldalon.
@klacus: klacus 2009.03.30. 20:23:40
"Ha Orbán üresen tolta volna oda a kincstárat, akkor Megyó miből osztott volna?"
ezt nightlord mar megvalaszolta, HITELBOL, hogy ott egze meg a fene!

"Ez legalább akkor hazugság, minthogy Orbán üres kasszával vette át a Horn elvtárstól."
ugyanmar! nem ures kasszaval vette at viszonylag nagy de csokkeno deficittel infalcioval, sot meg volt egy idozitett bomba is a lakashitelek tamogatasa...
de az csak nehany szaz milliard, mikozben ezermillierdokat tekozoltak el.

es ami a lenyeg nem ill. alig maradt mar vagyon!

@klacus: "Ha Orbán üresen tolta volna oda a kincstárat, akkor Megyó miből osztott volna?"

Igazad van!
Ha üres a kassza, nem is lehet belőle osztogatni.
Nem is osztogatott... ja ezt cáfolod. Osztogatott meg eladósított... ja hát tényleg, ezt a kettőt csinálta... de hát akkor gondolkodni is kell nem csak szajkózni a pártsajtószólamokat és megvan a 'megoldás'.

Mivel üres volt a kassza, hitelből osztogatott... de hiszen ezt mindenki tudja és tudta, tökéletesen látszik most is az eredmény.
@Tóta W. Árpád: "azt érti valaki, hogy az szdsz milyen alapon és főleg mi célból revolverezi a szocikat elnökválasztásilag?"

1./ Reméli, hogy ez a későn jövő határozottság látszat felnyomja őket 5%-ra... tiszta politikai számítás.
2./ [Valószínűleg joggal] tartanak ovi-tól, hogy hátha még ennyit sem tesz meg, mint amire a szocikat ösztönzik... ezt talán valódi felelősségtudat sarkallja.

A két ok egy irányba mutat, vagyis azt nem értem, Te miért nem érted.
@eMeL: jó, de kit akarnak helyette? csk balosabb lehetőségek vannak.
süti beállítások módosítása