W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Egy bajusz mind fölött

2009.03.25. 06:45 Tóta W. Árpád

Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert. Más érvek szerint válság van, és ilyenkor a hatalomváltás rizikós.

Ez amúgy mind igaz, csak az a baj, hogy egy év múlva is igaz lesz. Maga a demokrácia, ugye, problematikus rendszer. Már épp elkezdenéd kurvajól csinálni, amikor jönnek a hülye emberek, és leszavaznak, mert nem értik. Herényi Károly  belemondta a tévébe kereken: nem igaz, hogy válságban meg kell kérdezni az embereket, mert hát miről szavaznának szegény ördögök? Adókulcsról? Kamatszintről? Költségtérítésről, szakkérdésekről? Nem értenek hozzá. És tényleg.

A legjobb lenne minimum öt évvel elnapolni a választásokat, nem mintha annyit látnának előre, de addig csak történik valami.

Oké, tegyük fel, hogy az Orbán Viktoron kívüli oldal ezeket az ellenvetéseket jogosnak fogadja el. Viszont ha az előrehozott választások elkerülése a céljuk, akkor meg hihetetlenül ostobán viselkednek.

Az utolsó esélyük ez a végül mégis megalakuló szakértői kormány lenne, amelyről korábban a Fidesz, majd az SZDSZ mondta, hogy az a megoldás. Akkor az MSZP-től megtudhattuk, hogy az eleve képtelenség; most itt is megtörtént a térfélcsere, a Fidesz szerint nem jó, az MSZP-nek és a többieknek meg az egyetlen mentőcsónak, amivel kihúzhatják 2010-ig. Azt gondolnánk, hogy akkor belekapaszkodnak erősen, és élnek vele.

(Mr. Spiggott bal lába helyén falábbal érkezik.)

Ehhez képest mintha direkt el akarnák balfaszkodni. Van most három jelöltjelölt, három miniszterelnök-csíra – Kiss Péter vagy Szekeres Imre nyilván sohasem kapja meg a parlamenti többséget, ugyanis azzal a reformistaként brandelt kispártok szembeköpnék magukat, és ezt még Fodor Gábor is képes felfogni. De a háromból is kettő akkora nonszensz, hogy az inkább blöff lehet. Vértes az überblöff: lojalitásán kívül egyebet nem tett hozzá az egész gazdasági helyzethez, nemhogy 2006 előtt, de azóta sem adta jelét, hogy itt sürgős teendőket látna. És az sem ígér semmi jót, hogy pont egy piramisjátékban tudott sikeres lenni. A piramisjátékos a probléma része, nem a megoldásé.

Tribuszerné, esetleg?

Glatz Ferenc meg tényleg aranyos, a szocializmus klasszikus cukipofája, a Hruscsov-Gorbacsov-Hofi Géza-típus megtestesülése. Meg az akadémia elnöke volt, szóval olyan okos legalább, mint Vizi E. Szilveszter. Történész, bizony. És milyen válság ez itt? Történelmi. Na ugye, itt a szakember. Folyamatosan jegyzetelni fogja, milyen érdekes események történnek.

Surányi Györgyről annyi szivárgott ki, hogy az MSZP őt nem támogatja. Igaz, hogy a háromból ő az, akinek mérhető sokaság hinné el külföldön és Magyarországon, hogy megpróbálja a stabilizációt, a lékek betömését - a zemberekkel szemben, akár. De úgy látszik, ez a szociknak nem faktor. Ők eleve bankárt nem akarnak, aszongya. A Szanyi meg a Karsai, meg ezek, a háztáji szélsőbal. Bankárellenes indulatok vannak az MSZP-ben, nézzoda. A szagát se bírják a bankárnak. Talán már zsidóznak is. Ezt kellett megérnem.

Pedig még Surányi György is gyönge kártya ahhoz, hogy a hátralévő egy évben elhitesse a néppel és a világgal, hogy Magyarországon intézkedés lett folyamatba helyezve, és hogy amikor a világválság levonul, nem ide fog behúzódni a következő száz évre.

Itt a program, hol a program?

Nem a személye miatt elsősorban, de azért is; Surányi nem épp egy embléma, márpedig a miniszterelnök nem elsősorban szerel és farag, hanem reprezentál és koordinál. De legalább egy-két hónap, amíg belerázódik a székébe, és ráadásul Gyurcsány fogja betanítani. Program? Az éppen nincs. Ööö… otthon felejtette. Volt, de a másik nadrágjában hagyta. Márpedig világos és deklarált program nélkül, ugyebár, nem szabad kormányozni.

Nem is lehet, egyébként. Pár hét türelem talán belefér – nem a magyar hőbörgőktől, hanem a forintárfolyamtól -, de száz nap biztos nem. És ez kevés; ez okozta többek közt Gyurcsány kudarcát: hogy a győzelem után lóhalálában kellett összehányni a reformterveket, nem volt idő vitára bocsátani, végiggondolni, pontosítani, megismertetni. Aztán olyan is lett.

Programja, vagy akár programvázlata, rendszerré összeálló tervei nincsenek Surányinak sem, vagy ha mégis, legalább olyan jól titkolja, mint a Fidesz. Ötletei lehetnek – na azokat kellene egyenként felterjeszteni az MSZP bankárgyűlölő képviselői elé, akik minden egyes lépésnél felszisszennének, tiltakoznának, kivonulnának, hogy ezt aztán tényleg nem lehet az emberekkel megcsinálni. 

Piknik a Lajos-forrásnál

Egyetlen figura van, aki miniszterelnök is szeretne lenni, és folyamatábrákat is tud mutatni. Ezeket közzétette a sajtóban, a vita róluk elindult, tézisei ismerhetők. Elég kemény intézkedések lennének azok, de ezen a rendszeren látszik, hogy melyik rúd melyik kereket forgatja. Ettől program, és nem ballada. Ettől hiteles.

Egy ilyen szöveg, ha van értelme, nemcsak arra jó, hogy okosabbnak tűnjön a jelölt, és Magyarország visszaszerezze legalább a tőke bizalmát. Arra is, hogy aki most Bokros Lajost programostul megszavazza, az utána ne kezdjen el ugrálni, hogy népnyúzáshoz ő nem adja a nevét. Ugyanis akkor hülye lúzernek fogják nézni, aki olyasmit írt alá, amit nem olvasott el.

Bokros Lajosról lehet tudni, nagyjából mik a tervei erre az egy évre. Senki másról nem. Gyurcsány váratlan lépése kihúzta a szőnyeget a személyére kihegyezett kommunikáció alól, de megváltozott a programfetisizmus csengése is. Ha az MSZP tényleg úgy véli, hogy a program nélküli hatalom illegitim, akkor most sem lehet személyválogató. Programra kell szavazni, drága barátaim. Nem ám majd kitaláljuk, meg útközben nézegetjük a térképet, mert az egyenes út a weimarizálódáshoz. Csütörtökre nemcsak miniszterelnököt keresünk, hanem egyben programozót is, akinek készen van a házi feladata. Abból pedig egy van az egész munkaerőpiacon. Mentőcsónaknak ne nézd a fogát. Lyukas csónakba meg ne ülj bele.

Lagzi Lajcsival

Bokros Lajos: A reformok kritikus tömege
Bokros Lajos: A reformok kritikus tömege II.



Címkék: gyurcsány program reform válság bokros

840 komment · 12 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr311023976

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Öntsünk tiszta vizet a pohárba! 2009.03.29. 17:21:05

"A demokrata nem fél."(Bibó István)Kedves liberális politikusok!Úgy gondolom, elérkezett az a pont, amikor egy nagy levegőt kell venni. Megadtátok az esélyt a jelenlegi kormánynak, megadtátok az esélyt a Magyar Szocialista Pártnak. Ők köszönik szépen…

Trackback: SZENZOR 2009.03.28. 15:06:23

Wind of Change Ma végig gyönyörűen sütött a nap. Mintha megérzett volna valamit abból a sarkallatos változásból, ami történni fog. Egy zavaros jellemű és személyiségű ember, egy Cipollába oltott Pinokkió ámokfutását, és vele együtt egy ország - keseréde…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.25. 18:35:42

Darwin díj az MSZP-nek, orrkoppintás SólyomnakNem hiszem el! Hogy juthat eszükbe olyat kitalálni, hogy a szakértői kormányba be akarják erőltetni azt a Verest, aki a Gyurcsány mellett a legemblematikusabb alakja volt az elmúlt néhány év nem éppen sikeres…

Trackback: Sárdobáló 2009.03.25. 14:19:51

Fasiszta a Fidesz!Legalábbis Gyurcsány Ferenc szerint. A most még épp pozíciójában lévő miniszterelnök a következőt írja tegnapi blogbejegyzésében: "A választásokig meg kell értetni az emberekkel nekünk, baloldali és liberális politikusoknak, hogy a…

Trackback: POLémia 2009.03.25. 12:59:04

Glatz, Surányi, Vértes: gúzsba kötveAz elmúlt napokban azzal van tele a magyar sajtó, hogy ki lehet Gyurcsány Ferenc utódja a miniszterelnöki székben, s kik lehetnek a lehetséges miniszterek. Ugyanakkor a legfontosabb kérdésről, jelesül arról, hogy mi leh…

Trackback: e-Cafe light 2009.03.25. 10:24:39

Az új pénzügyminiszterrőlMostanában mindenki (én is) az új miniszterelnök személyét találgatja: közgazdász legyen-e vagy jogász, pártonkívüli vagy nem? Holott legalább ilyen fontos az új pénzügyminiszter személye. Ugyanis hiú ábránd, hogy a jelenlegi garn…

Trackback: Sárdobáló 2009.03.25. 10:14:12

2009, Orbán Viktor kezébenA miniszterelnök szombati bejelentése óta folyamatosan újabb és újabb neveket dob be a köztudatba a média, szerencsére a nevetséges/képtelen jelölteken (Gráf) már túlléptünk, kezd kicsit tisztulni a kép. Jelenleg úgy tűnik, hogy…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.03.25. 10:03:04

192 +1 igaz demokrata Gyurcsányért, a Köztársaságért Glatz Ferenc, Surányi György, Vértes András - a Hármak, Akikre A Szocialisták Rábíznák Az Ország Szekerét. A Gyurcsány politikai hibernálását szolgáló konstruktív bizalmatlansági indítvány sikeréhe…

Trackback: Sárdobáló 2009.03.25. 09:58:04

Miniszterelnökök az autópályánVálasztások lesznek és a Fidesz fog nyerni. Hogy mikor, az még kérdés, de minél előbb, annál jobb. Nem értek egyet Duffman-nal: a választás és kormányalakítás ugyan időt igényel, de egyrészt már többször ennyi időt eltökölt a…

Trackback: Tudtad? 2009.03.25. 09:43:25

Mi a baj a jelöltekkel? Van itt ez a három férfi. Surányi, Glatz és Vértes. Mindhárman nagyszerű emberek. A saját szakterületükön elismert tekintélynek számítanak. Ez azonban közel sem azt jelenti , hogy miniszterelnököt lehet/kell belőlük csinálni.…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.03.25. 09:31:06

192 +1 igaz demokrata Gyurcsányért, a Köztársaságért Glatz Ferenc, Surányi György, Vértes András - a Hármak, Akikre A Szocialisták Rábíznák Az Ország Szekerét. A Gyurcsány politikai hibernálását szolgáló konstruktív bizalmatlansági indítvány sikeréhe…

Trackback: azbeszt 2009.03.25. 09:15:55

Bokros vagy a halál?Az index távolról sem reprezentatív, de azér nem minden tanulságtól mentes gyors közvéleménykutatása érdekes eredményt mutat. A post megírásának pillanatában 33490 szavazat érkezett, ebből alig egyharmad (37.8%) szeretne kormány(fő)vál…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért az nagyon durva,hogy tegnap Gyurcsányt még utoljára leköpték!

Ezen egy kicsit elgondolkodhatna.
Ezek történelmi pillanatok voltak!
Ahelyett,hogy egyenesen beült volna a kocsijába,még odament a tömeghez.
Aztán megkapta.A kretén.

Azt hitte,hogy Őszödöt (a hazudozásokat,ami azt megelőzte),meg a "Mi az hogy,nagyon is!"-t,az összes elévült stiklijét,meg a dec.5.-i NEM-re buzdítását (ami miatt a szememben áruló),meg amit Őszöd után művelt,azt mind,mind megúszhatja?
Ha az MSZP komolyan gondolja, hogy belevág ebbe az egy évbe, egy olyan embert kellett volna választaniuk, aki képes konfrontálódni. Bajnai nem ilyen. Eddig az összes konfliktushelyzetben gondjai voltak, még akkor is, ha nem az ő hibájából történt valami.
Kár érte. A szocik elpazarolták csúnyán ezt a lehetőséget. Még ha az öreg Bajnait jelölték volna, talán.
@FAQ (ex SarokVáltó): Hagyjad, én már vagy háromszor próbáltam elmagyarázni neki, grafikonokkal, adatokkal, mindennel. Képtelen felfogni, ugyanis ha elfogadná ezeket a tényket, az olyan mély kognitív disszonanciába taszítaná, amit valószinüleg nem tudna károsodás nélkül elviselni pszichéje.
mé nem Dobrev Klárát jelölték?
Na, átment Bajnai. Nem vagyunk már árva ország.
Aranyosak ezek a hozzászólások:

amergin 2009.03.29. 12:49:40

Az Index egyre látványosabban elfogult, és egyre rendületlenebbül menetel jobbfelé. Ezt szomorúan látnom, mert valamikor kiegyensúlyozott hírportál volt.


ZOLDMANO 2009.03.29. 15:11:32

Érdekes hogy itt az indexen ahol tolták a kormány dicséretét ezerrel, már arról cikkeznek hogy mekkora elbaszás volt az elmúlt 3 év.

Meddig?
No,nem mintha ő hiányzott volna...én benne vagyok a Szonda 52%-ban...
Végülis tökmindegy. Egy év múlva választások. Az így is úgy is elkerülhetetlen.

Én egy kicsit sajnálom Bajnait, nekem még az egyik legnormálisabb arcnak tűnt ballib oldalról, de ebbe az egy évben oda fog kozmálni rendesen...

Meglátjuk mit fog tudni tenni, de szerintem pár hét, és megint előbújnak a Karsaik az mszp mélyéből, oszt' akkor lehet konfliktust felvállalni, megoldani... Nem tudom mennyire lesz alkalmas erre.
Gordonra várva...egy magyar abszurd
@lenoardo999: Hívd meg őket disznótorosra, azt megértik. Komolyan mondtam.
@Beren:

link:
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/03/25/ertelmetlen_mozdulatok/

Olvass és utána aranyosozzál le!

Amúgy meg az mszp nyugdíjas szekciója fogja a kis bajnait és belefojtja egy éjjeli edénybe. Fél évet sem fog kihúzni, ha elkezdi baszogatni a nyugdíjasokat elevenen tépik ki a végtagjait :).
2004.dec.5-én Gyurcsány attól félt,hogy a Fidesz 2/3-os többséget nyer,ha győznek az IGEN-ek,ezért törvénytelen eszközökkel a NEM mellett korteskedett (közjogi méltóságként ugyanis semleges álláspontot kellett volna képviseljen).
5 évvel később ő,sajátmaga,tálcán nyújtja át a 2/3-ös többséget a Fidesznek...
halló! mszp-s képviselő bácsik és nénik, tetszenek ezt a blogot olvasni? ha igen, mégis mire tetszenek számítani úgy 5 éves távlatban? nem lesz itt már sok keresnivalójuk, lehet nézegetni az álláshirdetéseket
Szavazzátok meg balfékek!
Hankiss megüzente mit kellene tenni, de ti annyira önfejü ökrök vagytok megszavazzátok. És akkor végre eltüntök a politikából. Ha Bajnai egy ujjal hozzányúl a nyugdíjasokhoz akkor az mszp még totálisabb vereséget fog szenvedni.
Emiatt üzente mát több súgóember: időben le kellene lépni. De sebaj, így nagyobbat fogtok koppani.
@ZOLDMANO: de ki szavaz majd a fideszre? mer azé ez csak jó az ő szavazó bázisuknak? térfélcsere? nem irigylem a jobbot
@Tóta W. Árpád:

na ez a baj
hat sulytalan szdsz-es pogacsat zabal es eldontik ki legeyn a miniszterelnok
amugy tok mindegy
mindenki tudja, olyan 6-10 honapja van
/nyari szunet, kampany ugye minuszban/
ezalatt normalis kormanyt nem lehet felallitani
idohuzas a fidesz eljoveteleih
nem mas
lehet nem lez jobb, de ez az
@Tóta W. Árpád:
Bajnai legyen a legnagyobb örömöd az életben.
Szánalom, ez a színjáték!
gyurcsány megmutatta, hogy egy igazi luúzer. A kis pajtások meg még szerencsétlenebb bénák gyülekezete. Ez a história nem feri szegénységi bizonyítványa, hanem a szociké. mert ugye:

Az még megbocsátandó bűn, hogy valaki hülye, de mit lehet mondani arról aki egy hülyének ugrál?
"én úgy értettem, hogy későbbre vártam Bajnait, h szerintem túl értékes figurája ő a ballib oldalnak ahhoz, hogy erre a nem túl perspektivikus egy évre ellőjék."

Mondjuk én Bajnai kvalitásait nem így látom, szerintem épp az a fajta aki elvállalja akkor is amikor egyetlen komoly ember sem. De ez mindegy is, másképp, más alapján ítéljük meg az embereket.

Viszont, ha már maradnak egy évre - fél évre - akkor igenis a legjobb embert kell elővenni. Az elkövetkezendőek mindazokat az alapokat ki fogják kezdeni, amelyeket a "ballib" oldal törzsközönsége egyben szeretne látni. Most vagy soha, mindent vagy semmit, már nemcsak a szadesznek de lassan a szopnak is.

"nem vagyunk már árva ország" hát kellenek miniszterek is; tényleg kiváncsi vagyok ki válalja.
@Tóta W. Árpád: Ez az egy év - ha jól csinálja - óriási politikai tőke lehet még a későbbiekben. A feldolgozásához el kell telnie majd egy-két ciklusnak, de utána ő lehet a messiás, aki elhozta a kánaánt Magyarországra. Pláne, ha jobban kommunikálja magát, mint anno Bokros...
@malacka69 megélhetési dolgozó:
Orbán szerintem is "idióta, tökönrúgnivaló szánalomhalmaz:-))"

Emlékszel még, Fletó támogatta az öregecskedő feleségeket lecserélését. Legalábbis jónéhány retardált ezt állítja. Pedig csak arról beszélt (mikor is, már 2004-ben?), hogy a 3 gyerek, 3 szoba, 4 kerék (ki is mondta ezt?) annyira reális és ezért akkora baromság mint hogy valaki az öregecskedő helyett fiatalabbat érdemel. Meg rendetlen gyerek helyett rendeset. Ergo Fletó változást, sőt mi több reformokat akar. Én is.
Mindenkinek, de különösen lapi, vakapád és okostojgli figyelmébe:

index.hu/velemeny/eheti/2009/03/30/butak/
1. Bukott Feri, bukott a maszop, bukott a kormány, bukott a koalíció.
2. Egy buzi min.eln. állítás is guinnessrekordi bohózattá vált, na, akkor a kormányzás hogy megy majd? Még a fingáshoz is egyeztetnie kell Csellónak (=Gordonka), az lesz ám az érdemi munka!
3. Mit akarnak megcsinálni? Úgyis buknak. 1 év úgyis fika. Csak még több arcot vesztenek. Akkor?
4. Ország érdeke a stabilitás. Mongyák Hámori Csabával, mindenkivel. Akkor? Ez nyilván nem egy átmeneti kormány átmeneti programjának átmeneti kabátja zsebéből kibújt izé lehet.
5. Felelősség nuku?!?!
6. Inkább most szopjanak 24%-kal, mint egy év múlva 12-vel... egy esetleg 88%-os Fidesszel szemben...
7. 7 év alatt, bazmeg, hááááány kormányprogram kopott is el?!?!?! Kéne már egy, ami négy évre szól.

+1: a moderálás, Malacka, csak arra való, hogy a TWA-szopatásokat kiiktassa. A többi kell, mert különben hogyan írná meg Árpi az éves lebuzizást a kommentelő közönségről?! Meg különben is, ez így korrekt és nemcinikus eccsöppeccse...

;o)

Üdv,

P.
Kedves Arpi!

azert en vartam volna hogy irsz egy posztot, mondjuk kutyakomedia cimmel.

es ilyesmiket irtam volna bele, hogy az aki puccsal kerul hatalomra az ne negyon hivatkozzon demokraciara ha ugyanugy valtjak le...

meghogy persze jobb lett volna a bokros az orszagnak de a szdsz igy
csak meg egy eveig, penzeket tud lenyulni a bajnai-koka vonal menten...
az meg fontosabb minden elvnel...

magamtol meg olyanokat irkalnek, hogy tokmindegy ki vezeti az orszagot mozgaster nincs, ez a ki a miniszterelnok jatek tul van dimenzionalva...

talan a media is uzenhetne, hogy nem mindeki f@sz akinek a nevet bedobtak, sot egyik se az... mindenkivel meg lehet baratkozni.
ilyen olyan okbol...

* Magyari Péter
| 2009. március 30., hétfő 06:32 | tát, "Hogyan lehetséges, hogy szombaton egy párt még felállva tapsol elnökének, és elsöprő többséggel újraválasztja, majd a következő szombaton lemondatja?"

1) mar megvalasztani sem lett volna szabad, scocialista nagytokest, viccnek is rossz. (üdülőügye ota lehetett tudni, hogy moralisan is alkalmatlan)
2)mar regota le kellett volna mondania, de lemondatasara semmi eszkoze nem volt senkinek, szoval jogos a taps.
3) annyira elbenaztak ezt a lemondast-levaltast, hogy az embernek meg pezsgot bontani sincs kedve, igaz e malac?
4) az eredmeny (bajnai) arra mutat, hogy le volt vajazva az egesz, a tobbi nevet csak elterelesbol dobtak be, hogy legyen min ragodni, horogni.
5) gyurcsany lemondatasa nem volt betervezve, ezt bizonytja szanalmas dadogasa, es a tuntetok kozotti maszkalasa, leköpetése, eltunes helyett
Ezt elkúrtátok, szocik. Nem kicsit, nagyon. Tényleg, végleg.

André Kosztolanytól származtatják azt a mondást, hogy aki a tányérján a végére hagyja a legfinomabb falatokat, az nem alkllmas tőzsdei üzletelésre. Mert nem tudja megragadni a pillanatot.

Ti sem tudtátok. Kár volt.
egy kis manipulacio, csak a lenyeget hagytam ki:

"Bokros Lajos.... ellentmondásosan viselkedett, amikor többször is azt mondta, hogy vállalná a miniszterelnöki posztot, majd amikor az SZDSZ javasolta a feladatra, nemet mondott."
* Magyari Péter: Buták
| 2009. március 30., hétfő 06:32 |

" hogyan kormányozták 2002 óta az országot?"

na azt tudjuk, lattuk.
de en nem neveznem kormanyzasnak ezt a szanalmas sodrodast, vergodest.
"hogyan indíthattak polgármesterjelöltnek olyanokat, akik ellen a vádiratot a sajtó már a 2006-os önkormányzati választás előtt pontosan megírta [6],"

hogy hogy hogyan, nem volt mas, mind ilyen.
@mrs. white: Én nem szörnyűgonosz orbánizmusról beszélek, hanem kisszerűről és rövidlátóról.

Hajóst idézném a tegnapi Heti Hetesből (itt szeretnék elnézést kérni, hogy ilyeneket nézek: "Ha Búvár Kund megfúrta a hajónkat, akkor most már kormányozza ő. Persze, ebben a fúrásban nem volt egyedül Gyurcsány Ferenc nagy segítséget nyújtott neki, de (...) Viktorkát mostmár engedni kell játszani, mert elrontja az egész óvodáscsoport karácsonyát."

Amiket olvasok tőled, te alapvetően a "rossz, régi rencer" meg az "új mennyország" ellentétéből indulsz ki, ezt tartod cezúrának a jelenlegi állapotok okaként mind történelmileg, mind az emberek között. Én 1998-at.

Nem beszélünk egy nyelvet. És nem is foglak tudni meggyőzni, Orbán akármit csinált, csinál és fog csinálni.

Mégegyszer, én abban bízom, hogy (az ország érdekében) Orbán jövőbeli ellenzéke nem fog olyan hazaáruló módon folyamatosan akadályt gördíteni a kormányzás elé, mint Orbánlk tették és tezsik még mindig. (Persze, ha az Alkotmányhoz hozzá akarnak nyúlni, a többi párt egyetértése nélkül, akkor a kezükre kell csapni, hogy a szájukba vegyék és szopogassák.)

És azt is remélem, hogy ha már személyében támadják majd Orbánt ellenzékből, akkor legalább politikai érveket, jelzőket hoznak elő. Olyanokat, mint hogy "Fasiszta", amivel nem értek egyet, de elemezhető, kivédhető, és főleg: politikai érv.

Nem olyanokat, mint hogy mondjuk "elmebeteg", ami miatt - valljuk be - egy közepes kultúráltságú társaságból első szóra közfelkiáltással kigolyóznának bárkit. Persze, normális emberek, normális vezetőkkel, normális klubból.
@Nowo: "Törvénytelen eszközökkel..."

????????????

Mindenesetzre Orbán sokat tanult belóle. ár a népszavazás másnapján kijelentette, hogy ebbenaz országban nemzeti demagógiával nem lehet elérni semmit, mert az emberek csak a szociális demagógiára fogékonyak, azt kell nyomatni ezerrel.

És azóta tartja is ehhez magát.

Persze, ha 2/3 lesz, akkor megint elő lehet venni a nemzeti demagógiát, mivel a szociális demagógia kormányon még Gyurcsánynak sem működött, meg lehet majd változtatni az Alkotmányt, hogy - Mikola doktor szavaival élve - "Húsz évre bebetonozzák magukat" a határon túli szavazatokkal, mert "csak egyszer kell nyerni, de akkor nagyon".
@Tóta W. Árpád: Már most olvasom, hogy nemcsak a szocik, de a szadi sem egységes Gordonka mögött.

Kár értük. Úgy értem, Gordonkáért, a Szadiért, a Maszopért, és nem utolsó sorban az országért.

És kár Bokrosért is.

Egyelőre ott tartok, hogy arra fogok szavazni a következő választáson, aki Bokrost támogatja.
@Nowo:
A sportminiszter nem közjogi méltóság.
Kis Hableány 2009.03.28. 22:55:26
"Hiába bukik a király ha a főbírák a helyükön maradnak és továbbviszik az mszp brutyizunk-matyizunk eszméjét."
ugy van!

"Az összesnek el kéne tűnni a színről."
osszes kinek? fobironak? parttagnak? baloldali meggyozodesunek?

"Az országnak elege van a kommunistákból és az eszméikből is"
azt meghiszem, csakhogy ezeknek semmi koze a kommunistakhoz, es meg kevesbe azok eszmenyeihez!
@malacka69 megélhetési dolgozó: Sajnos én úgy vagyok beprogramozva, hogy kifejezetten zavar, ha az értékelés a címben megjelenik, még annak sem örülök feltétlenül, ha a hírbe értékelés keveredik. Ebből a szempontból én "semlegesített" címeket és híreket várok, vagy "unalmasakat", esetleg éppen "dögunalmasakat". Az értékelés helye a publicisztika. Mint a "Buták" c. publi a mai Indexen, amelynek több pontjával egyet is értek.

Szeretem, ha megvan az az illúzióm, hogy a hírközlő, nem akar rám erőltetni egy álláspontot, hanem leírja a tényálladékot, a helyzetet, és rám bízza, hogy hogyan értékelem azt. (Bár tudom, hogy a hírközlő személyes álláspontja soha nem iktatható ki teljesen).

De ha olyan címeket akarok olvasni, hogy "Az MSZP meg az SZDSZ rendületlenül menetel előre az önellentmondások és önmeghazudtolások útján", akkor olvasok Magyar Nemzetet vagy Magyar Hírlapot. Ez a cím már igen erőteljesen értékterhelt.

Most komolyan: mi a különbség az ilyen címek, valamint a Népszava olyan címei között, mely szerint "Az ellenzék lejáratja az országot", "Az ellenzéknek semmi sem drága a hatalomért", stb.?

Az álláspont megjelenítésének a helye a publicisztika. Mint amilyen ez a blog is. Kész passz slussz. Dixi et salvavi animam meam. Ez a véleményem.

Szeretem az unalmas híreket. Mert a híreknek ebben a tekintetben unalmasaknak kell lenniük.
@Féldecis Rezsim:
@ZOLDMANO:

Aki visít az a malacka.
A Zorbán tehénszarba csapódása nem egyenlő az ország, te és én szarba csapódásával. Az, hogy Orbánt a turbómagyar Árpád-sávos vadbarom elzavarja, kis pikantéria ha csatlakozik hozzá, mármint a vadbaromhoz, valamilyen szélsőbalos hangadó nem jelenti, hogy Fletó ne lenne visszasírva reformostul, népnyúzóstul.

Továbbá, ha Viktor bármilyen népnyúzó intézkedését azzal legitimáljátok, hogy hát Fletó IS hazudott, akkor az tökönrúgást ér. Vagy másik olvasat, ha Viki hazudhat mert Fletó is tette, akkor Fletó hazugsága MÉGSEM volt bűn. ekkor miért is kellett takarodnia?

Csupa-csupa ellentmondás. Mint mondtam, sör bekészítve.
@ZOLDMANO: Pedig rohatmód remélem hogy bajnai HOZZÁNYÚL a nyugdíjasokhoz és nem a 2 ezer dolgozót szívatják megint!
Remélem hogy eltörlik ezt az igazságtalan 13.havi nyugdíjrendszert és bevezetik hogy a nyugdíjasoknak is kell eü hozzájárulást fizetni mert azzal hogy valaki nyugdíjas még nem kéne hogy minden kötelessége megszünjön és a továbbiakban minden lófaszt mások fizessenek helyette!
Én mint szoci és szadesz szavazó azt várom, hogy legyen egy időközi.
Megnyeri a fidesz, megcsinálja, amit eddig nem engedett, azt örüljünk!
Nem tudom mit bonyolítanak itt, egyszerű a helyzet:

1, előrehozott választás
Fidesz nyer, Viktorék csinálni próbálnak valamit - népszerűtlen lesz. 2010-visszatér a baloldal - az ország picit veszít

2, hozzá nem értő jelölt nyer
MSZP kudarc, 2010-Fidesz nyer -
az ország sokat veszít

3, Bokros Lajos nyer
a megszorítások miatt hiába lesz népszerűtlen, talán kilábalás nem is, de stabilizálás lehet - 2010-Fidesz nyer
Az ország nyer valamit, de aztán gyorsan el is veszíti

Azaz jó semmiképpen nem lehet, mindössze a kicsit rossz és a nagyon rossz között tudunk dönteni
Bajnai vajon beveszi-e Bokrost a kormányba miniszternek?
Bajnai elso nyilatkozata nagyon ott van. Tetszik.
Már szinte látom, ahogy a mi Gordonunk (nem a brit Braun), bányászlámpácskájával vezeti ki a sötétségből maroknyi nemzetünket. Kérdés hová? Tudniillik pillanatnyilag máshol is épp elég setét van. Zord idők, bizony. Nekem a mi Gordonunk, egyelőre inkább tűnik valami rajzfilmfigurának, mint vaskezű miniszterelnök aspiránsnak. Persze ki tudja, lehet hogy tévedek, belerázódik, és nem is oly sokára, gyerekeket meg öregeket fog fogyasztani vacsorára.
@ZOLDMANO:
Kedves Manó!

"Olvass és utána aranyosozzál le!"

Bocsánat, hogy kedveskedő jelzővel illettelek. :o)

Amúgy szerintem az index továbbra is igyekszik középen állni, csak a hülyeség tolódott az elmúlt években erősen balra.
"A szombat másik fordulatát Bokros Lajos produkálta, aki sértőnek nevezte az SZDSZ miniszterelnökségre vonatkozó ajánlatát. Holott, mint kiderült, ő maga hatalmazta fel a liberálisokat, hogy vigyék be a nevét az MSZP-vel folytatott tárgyalásra."

index.hu/belfold/2009/03/30/bizonyithato-e_hogy_nem_kizarolag_idonyeresre_jatszottak_/

Most kavarja, vagy nem kavarja...?
@ZOLDMANO:

Az ingoványban akkor is a biztos pontra kell lépni, ha az előtted haladó épp az előbb szart oda. Az okos nép pedig nem azt fogja nézni, hogy kitől bűzlik a lábad, hanem , hogy bántja az orrocskáját a szag. Az emlékezet pedig eléggé érdekesen működik, ergo a jobboldal is fogantyú, mer jő a szopattyú, mindaz mely ellen ágálni lehetett, most rémként telepedik a vállukra, bocs majd egy év múlva.
@malacka69 megélhetési dolgozó:

"A kurvaéletbe! Nem csodálom, h Fritz már meghirdette a Hősök terére az előrehozott választások kikövetelésének tüntetését..."

ő az, akinek olyan csúnyán bejött az a budakalászi népi kezdeményezés izé, a fidesz/népnemzetikörök/asztmások-demokratikus-legényegyletének 376. aláírásgyűjtés kampánya 2002 óta?

ő az a tamás, aki azt mondta 2006 őszén, hogy az összes fideszes képviselő adja vissza a mandátumát, különben is sólyom oszlassa fel a házat, mert fletó hazugsággal kapott mandátumot?

ha ő, akkor valóban érdemes rá figyelni. :DDD

itt egy másik kis színes is:

"A frakcióülés más források szerint igen indulatos vitához vezetett, amely közben egyik képviselő sírva fakadt."

www.stop.hu/articles/article.php?id=472754

tudod malacka, kaptam én itt már a pofámra rendesen. bedobozoltak mindenhová, erkölcstelen senkiházinak köpködtek, lekomcsiztak, még olyan is volt aki zamecsnik kollégát ismerte fel a nickem alatt. mindezt többnyire fletó-fanságomért kaptam a pofámra.

viszont msz(m)p tag soha sem voltam.

csak azért mondom, mert ha én is frakciótag (küldött) lennék, vagy akár sima mezei párttag, - én a magam részéről nem sírnék, bakker!

hanem zokognék, hogy így el bírtuk kúrni magunk mellől azt a két embert, aki még érdemben tehetne valamit ezért a kurva országért.

www.hirszerzo.hu/cikk.ujra_puccsol_gyurcsany_verfurdot_rendezett_az_mszp-frakcio_ulesen.102975.html

tiszta pártállami MSZMP feeling ...

"A frakcióülés kifejezetten drámai volt - információink szerint akadt képviselő, aki könnyekben tört ki és nem tudta elmondani hozzászólását."
@Digitális lábnyom: "A 23millió román munkavállalóval való riogatás nekem túl volt a határon... Ilyet nem tesz egy magára valamit is adó magyar ember. Gyurcsány ezen húzása..." ezt a tevinfot annyira szeretik folemlegetni, tucatszor lattam mar hozzaszolasokban, de asszem az indexrol indult, Szily szokta igy felvezetni a gyurcsanytakarodjot. Ugyan, idezzetek mar be, mikor 23millio romanozott a Gyurcsany! Keveritek Kovacs Laszloval. (Pedig nem is majmoljak egymast, mint Szijjarto Orbant.) Gyurcsany az allampolgarsagi nepszavazas kampanyabol speciel kivonta magat.
Szoval a szemelyes gyulolet alapjat illene tobb gonddal kivalasztani.
@sambalabammbumbumm:

"1, előrehozott választás
Fidesz nyer, Viktorék csinálni próbálnak valamit - népszerűtlen lesz. 2010-visszatér a baloldal - az ország picit veszít"

Ha lenne egy előrehozott, akkor 2013-ban lenne a következő voksolás.
A választás utáni 4-ik naptári év utáni tavasz.
"A frakcióülés kifejezetten drámai volt - információink szerint akadt képviselő, aki könnyekben tört ki és nem tudta elmondani hozzászólását."

://www.youtube.com/watch?v=N5p5RwWnLfA&eurl=http%3A%2F%2Freakcio%2Eblog%2Ehu%2F2009%2F03%2F30%2Faz%5Fosszeomlas%5Fvideo&feature=player_embedded
@Carnivora: Érdekes, nekem "pártállami MSZMP feelingem" a "demokratikus centralizmus" elvének alkalmazása láttán szok' lenni.

Mikor mondjuk egy párt helyi szervezetét a központ feloszlatja, mert más koalíciót köt önkormányzatilag helyben, mint a központ elvárja, vagy más személyt támogat választáson.

Kik is csináltak ilyet?... Na, mondd már!

Sokkal hatékonyabb az egyszemélyi irányítás, főleg, ha mindenféle vidéki meg kerületi pártnyikok nem akarnak önállóan politizálni. Majd meglátod, mennyire hatékony lesz az Országgyűlés, mikor az ellenzéknek újra csak ornamentális jelentősége lesz, és nem funkcionális!
@Digitális lábnyom:
A 2/3-adtól való félelmem azt hiszem nem alaptalan, lásd 2 éves költségvetés, a kisgazdák eltűnése... etc. Ez sehova nem vezet. Legyen többségük, de ne alkotmányozó képes többségük. A szamárpad pedig tényleg kijár nekik. Ebben egyetértünk.
Ferenc Testvér · www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.03.30. 12:43:28
"Bajnai vajon beveszi-e Bokrost a kormányba miniszternek? "

dehogy
Kiss Petert veszi be meg szekerest.
Digitális lábnyom 2009.03.29. 20:54:56
@Karesz (Charlie): "Ez a két hét megmutatta, hogy az MSZP a reformcsomag első néhány tételének szavazásakor sikítva rohan el Bokros mögül."

ezt nem lattom sehol, de bajnai mogul nem fognak.

ketsegtelen sokat benazott most az MSZP, de annyi osztonuk van, annyi orszag- es nepismeretuk, hogy Bokrossal nem lehet nepszeruseget szerezni,leszamitva 200 ezer ertelmisegi hulyet akik ugyan nem politizalnak de azt hiszik bokros jo lenne...
@Digitális lábnyom: Digitális lábnyom 2009.03.29. 20:54:56
"A 85%-kal megválasztott pártelnök egy hét után repül,"
sokkal elobb kellett volna...a 85% a lemondasanak szolt mer senki sehogy el nem tudta volna tavolitani.

" Mire építsen ezek után Bokros?"
es ugyan mire epithetett volne EZEK ELOTT?
HANY EMBERE VAN A SZOCIKNAL? mekkora az orszagos beagyazopttsaga?, az atlagember annyit tud rola, hogy megszorit, engem kulon bant hogy azt hisz az orszag bajaira vannak piackonform megoldasok...privatizalni akarly ay egeszsegugyet...
@Lord_Valdez: Nézz utána,kérlek,hogy 2004. december 5-én Gyurcsány Ferenc milyen tisztséget töltött be.
Segítek.Miniszterelnök volt.Már az év augusztusa óta.
Még TV-vitája is volt a népszavazást meglőzően a határontúli magyarok vezetőivel (többek között Tőkéssel,Durayval,stb.)
Azt az estét nagyon az eszembe véstem.
Nem írom le,hogy mit gondolok róla azóta,mert tegnap sem csúsztam át ezért az itteni cenzúrán.
@pipacsaripacspapucs:
Igen,törvénytelen eszközökkel.
Annak idején utánanéztünk,közjogi méltóságként nem lett volna szabad állást foglalnia.
Semleges álláspontot kellett volna képviseljen.
Az más kérdés,hogy Mádl is állást foglalt,így ő sem járt el törvényesen...
Csak ő a másik oldalon.

Mikola egy barom!
De mostanában mintha eltűnt volna,hál'Isten!
@Wave: "Gyurcsany az allampolgarsagi nepszavazas kampanyabol speciel kivonta magat."
Nem vonta ki!
TV vitát is folytatott a határontúli vezetőkkel.
Ott sorolta el a NEM melletti érveit.
Számomra nagyon emlékezetes este volt.
Ide már úgyse ír senki, meg nem is olvassa, legalább nem kell vitával fárasztanom magam.

Szóval a helyzet most az, hogy a miniszterelnök az lesz, akit Gyurcsány eredetileg is ak ... izé ... akivel a legjobb viszonyban van, és azt a programot valósítja meg, ami Gyurcsányé, de amit Gyurcsánnyal az MSZP meg az SZDSZ soha a büdös életben meg nem szavazott volna. Az MSZP a program miatt, az SZDSZ meg Gyurcsány miatt (utóbbiak manapság leginkább azzal definiálják magukat, hogy ők a leggyűlöltebb politikus könyörtelen ellenfelei, hátha hoz valamit a konyhára). És még többsége is lesz az új miniszterelnöknek.

A miniszterelnök keresése a megadott két héten jóval belül, egy hét alatt befejeződött, hivatalos jelölt 4 (MSZP) + 1 (SZDSZ) volt, a többit a média ásta elő a pártszékházak mélyéből párttagoktól pénzért vett információk alapján, azaz komolyan vette az agyviharokat (brain stormings), ami a média elmeállapotára nézvést kissé lehangoló, főleg, hogy most gúnyolódik azon, hány miniszterelnök jelölttől kellett szegény médiának megkérdezni, hogy megkeresték-e (nem), és vállalja-e (nem).

Gyurcsány taktikusan csak a végén húzta elő a nyulat a kalapból, mikor már a kifárasztás is megtörtént, meg az idő szorítása is érezhetővé kezdett válni, és bár a két ökör nehezen állt bele a barázdába, most éppen ott vannak. Lehet, hogy elindul az eke.

Gyurcsánynak már hatalma nincs, de a program az övé, és az irány nem rossz (Blood, sweat and tears). Hiába no, vannak, akik mániákusan ragaszkodnak a hatalomhoz.
@Nowo: Akkor kernem a linket: mikor 23-milliozott? Megkonnyebbules lenne, oszinten, hogy nem egy tevinfo alapjan hergeli magat annyi ember.
Azt hagyjuk is, hogy mirol szavaztunk akkor, hogy volt-e barmi ertelme egy nem definialt, es valoszinuleg nem is definialhato, uj fajta allampolgarsagrol szavazni. Inkabb forditsuk meg a dolgot. Felvideki, erdelyi barataim kozul jopar mondja, nem kene neki a kettos allampolgarsag. Akkor ok most arulok, amiert nem ugy tartoznak a nemzeti kozosseghez, ahogy mi kitalaljuk nekik? Kunbelazzuk le oket is?
@Beren: "Amúgy szerintem az index továbbra is igyekszik középen állni, csak a hülyeség tolódott az elmúlt években erősen balra."

Ami a dolog rám eső részét illeti: baszki, Beren, lebuktattál, igazad van - rám bizonyítottad azt, amit malacka mindig is mondott rólam, de én ádázul tagadtam.

Valóban mszp-imádó, Gyurcsány-fetisiszta (most már Bajnai-fetisiszta), baloldali zombi vagyok, akiben a buta komcsiság kvintesszenciája sűrűsödik össze azzal az illuzórikus igénnyel, hogy szeretem, ha egy média, a hírtovábbítás szintjén, annyira önállónak tekint, hogy rám bízza az értékelést, és nem akarja a saját értékelését rám tukmálni.

Szeretem, ha hizeleg nekem egy média azzal, hogy önálló gondolkodásra képes lénynek tart - és ha egy hírből az következik, hogy ostoba dilettáns mszp + kormány, akkor csupán a megfelelő tényeket tárja elém, de a konklúziót nem siet helyettem levonni.

Ezek az elvárásaim, tényleg, most már semmi értelme, hogy tagadjam, büdös, ostoba, végtelenül buta komcsi zombi vagyok.
@lapi: ne félts senkit lapi. egy Jaksity nem tud tenni valamit? Berceviczy? Simor? Soroljam? a "baloldal" kevés erényeinek egyike, hogy képes megtalálni a személyt a feladathoz. és nem a feladatot a személyhez ahogy az ellenoldal
@vakapad: Ha ez a háttérben mind úgy ment le, ahogy Te ezt mondod, akkor erre csak ezt tudom mondani: Ügyes!
@Wave: "2001-ben az MSZP megszavazta az Orbán-kormány javaslatát az úgynevezett „magyarigazolvány”, bevezetésére, utána azonban a választási kampányban a „23 millió román munkavállaló” gazdasági veszélyét hozta fel[33], melyet politikai ellenlábasai riogatásnak neveztek[forrás?]. Debreczeni József róla írt Új miniszterelnök[34] című életrajza szerint ez a kampányfogás Gyurcsány ötlete volt." Wikipédia, hivatkozással. Ha téved, én is tévedtem...
@Wave: Miért? Mert nem akarnak élni egy felkínált JOGgal? Mondd, ki gondolkodik is itt... hogy is fogalmazzak finoman... furcsán? Ha egy-két barátod nem akart élni vele, az azt is jelenti, hogy mások se szerettek volna? De mi kisszerűen, zsebből, a primitív, manipulatív politikai nyomás hatására inkább nem is adtunk lehetőséget nekik...
@Karesz (Charlie): Ez más téma! Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy igenis volt oka, hogy visszakozzon. A programjáról vitatkozni... szerintem feszegeti ennek a blognak a kereteit... :)
@Wave: Én nem írtam sehol,hogy 23 milliózott volna Gyurcsány.
Az én emlékeim szerint is Kovács László mondta azt.
De itt egy link 2003-ból,amiből kiderül,hogy a 23millió munkavállaló nem is a kettős állampolgárság megszavazásakor lett bedobva,hanem a magyarigazolványok kiadásakor.(És a cikk szerint nem is Kovács mondta,hanem Keller.hehe...)

fidesz.hu/index.php?Cikk=2833

Én meg Erdélyben jártam,ahol a szállásadónk mondta,hogy az öregek sírtak,amikor megtudták az eredményt...

Mindegy,nem ez a téma most,csak azért jutott eszembe,hogy Gyurcsány annak idején a
2/3-os Fidesz többségtől félt,amit majd a határontúliak által nyernének.
A sors fintora,hogy már a határonbelüliek is elegek hozzá.
Bumeráng.
@navera:

1. A kisgazdák a helyükre kerültek.

2. Magyarországnak nagyon régen szüksége lenne:
- új alkotmányra,
- önkormányzati reformra,
- új választási rendszerre,
és erre csak akkor van esély, ha valaki megszerzi a 2/3-os többséget. És még ha el is kúrják néhol ezeket a rendszereket, akkor is jobbak lesznek, mint a mostani.

3. A 2/3-os törvények rendszerét amúgy is hülyeségnek tartom. Az egyébként is nehézkes politikai döntéshozatali mechanizmust teljesen fölöslegesen tovább bonyolítja.
@balage_81:

Mindenki tud tenni valamit, ha azt a Parlament megszavazza (194 szavazat), és az azt követő népszavazást túléli. Egyébként semmit.
@Wave:

A 23 milliózásnak meg a kettős állampolgárságról való népszavazásnak egymáshoz nincsen köze.

1./ huszonhárommilliózás:
Gyurcsányék találták ki, mint kampányfogást, és a Kovács-Medgyessy tandem győzött (nem csak ezzel persze).
Megjegyzés: nem volt hazugság, mert az Orbán kormány kötötte szerződés tényleg lehetővé tette minden román állampolgárnak az itteni munkavállalást, és a románok tényleg annyian vannak. Ha én kötök egy szerződést a szomszéddal, hogy bármikor átjöhet hozzánk fürödni, akkor, ha sohase jön is, ezt a feleségem bármikor felhasználhatja ellenem a gyerekek előtti befeketítésemmel. Ugyanis igaz.

2./ Kettős állampolgárság:
Az ország teherbíró képessége már akkor is kicsi volt a határokon túli magyarok magyar állampolgárságának megadásához. Képzeljük el ezt most.
@vakapad: csak lapira reagáltam. hogy ne féltse a baloldalt. káder és vezető ott mindig lesz elég. persze remélem nem mszp-nek fogják a mögötte álló pártot hívni:)
@amergin:

Kedves amergin!
Becs szó, utoljára védem meg az indext, most is csak azért, hogy az álláspontomat védjem:
Ezt a cikket idézted korábban, amire kiakadtál, hogy milyen szubjektív:

index.hu/belfold/2009/03/28/bajnait_a_pani_felelem_emelheti_magasra/

A cikkben Török Gábor politológus elemez, az idézet tőle származik.
Amúgy a Bajnai tényleg egy jó svádájú gyerek, sokkal kevesebbet tekereg a szószéken mint az elődje. :o)
Na, többet nem offolok.
@Beren: OK, visszakozva vagyon.
@Wave: "Akkor kernem a linket: mikor 23-milliozott?"

Én valami olyan kijelentésre emlékszem (amivel mélyen egyet is lehet érteni), hogy a megkötött egyezmény egyértelműen lehetővé tette, hogy mind a 23 millió román állampolgár munkát vállaljon mo-on.
Persze mindenki úgy érti ahogy akarja, de a tény hogy ezt tartalmazta az egyezmény.
@Digitális lábnyom: "Mert nem akarnak élni egy felkínált JOGgal?"

A joggal szemben milyen kötelezettség áll?
Hogy semmi?? ... akkor elmebeteg az ötlet és a támogatói!!!

Persze lehet, hogy "jog" valójában egy jelképes kis 'szemkiszúrás'... akkor meg miért is törnék magukat a megszerzéséért.

Ha meg valódi jogokat takar, akkor kinek is kell fedeznie a joggal kpcsolatos költségeket?!?
@vakapad: Igazad van, szinte látom is magam előtt, ahogy megindulnak! Fusson, ki merre lát! Jönnek mind! Elszánt, erős férfiak és asszonyok, gyalogszerrel vagy lóháton, jön az értelmiség, kezében magyar nyelvkönyvvel, jól menő vállalkozók és politikusok, hatalmas luxusautókban és... És igen! Kicsit lemaradva, de jönnek az aggastyánok és a gyermekek is. A nagyobbak két lábon, a kisebbek négykézláb, akik még mozogni sem tudnak, azokat - milyen szép látni ezt az önzetlenséget - a mozgássérültek hozzák, tolókocsin. És mind, mind munkát akarnak, tőlünk!

Mondd, észnél vagy Te!? Látsz Te bármit a komcsi propagandán túl?
@eMeL: "A joggal szemben milyen kötelezettség áll?" Pl. hogy ha tényleg itt vállalnak munkát, akkor itt fizetnek adót is.

"Persze lehet, hogy "jog" valójában egy jelképes kis 'szemkiszúrás'... akkor meg miért is törnék magukat a megszerzéséért." Nem jelképes, JELKÉP! Identitás, hazaszeretet! Tényleg el kell magyarázni?

"Ha meg valódi jogokat takar, akkor kinek is kell fedeznie a joggal kpcsolatos költségeket?!?" Bizony, részben nekünk. Fáj? Nekem meg az fáj, hogy az én adómból finanszíroznak olyan "családokat", akik tartósan arra rendezkedtek be, hogy csak élősködnek a társadalmon és semmilyen módon nem járulnak hozzá a közteherviseléshez, viszont ezt a (gyakran profi bűnözéssel is kombinált) életformát átörökítik nagy számú utódaikra is. Szerinted ez mennyivel visz el több pénzt, mint a magyar igazolvány vitt volna?

A mostani válsághoz (szinte) mindenki csak gazdasági eszközökkel szeretne hozzányúlni, holott elsősorban értékválságról van szó. Nézzetek körül a környező országokban! Miért sikeresebbek? Tehetségesebb politikusaik / jobb szakembereik vannak? Nem hinném. Viszont képesek nemzetben gondolkodni, és nem rendelnek elvtelenül bármit (ld. ezt a kérdést is) a politikai játszmáik alá.
23millio roman ugyeben kosz a valaszokat, tenyleg eleg zavaros mar ez az emlekekben (az enyemben is).

@vakapad: Nagyreszt egyetertek veled. Ugyanakkor a "23 millio roman van Romaniaban" megfogalmazas rossz es banto egy erdelyi magyar szamara.

@Nowo: Nem mondtam, hogy te irtad, bocs ha felreertheto voltam. En is ugy emlekeztem amugy, hogy a magyarigazolvany idejen ment a 23milliozas, de akkor Gyurcsanynak meg hire-hamva sem volt. Igy nem ertem a Debreczeni konyv hivatkozasat sem, amit Digitalis labnyom ir. Valaki nem tudna, megnezni? Nalam epp nincs keznel. :)
"Én meg Erdélyben jártam,ahol a szállásadónk mondta,hogy az öregek sírtak,amikor megtudták az eredményt..." Ezert nem kellett volna az egesz nepszavazas. Ebben a formaban egy lelki zsarolas volt.

@Digitális lábnyom: "Miért? Mert nem akarnak élni egy felkínált JOGgal?" Mert minek? Esetleg mert sokkal ellenszenvesebb a magyarorszagi magyarok kozossege, mint amelyikhez eredetileg tartoznak. Szaz okot tudnek meg felsorolni. Az egeszet csak arra hoztam fel peldanak, hogy lehet rengeteg felet gondolni arrol, hogy mit is jelent a nemzet, es ezt el kene vegre fogadni. Ha sikerul, akkor az is ertheto lesz, hogy a kettos allampolgarsagrol is gondolhatunk sokfelet, anelkul, hogy nemzetarulok lennenk.
www.fn.hu/kulfold/20090331/orban_art_szlovakiai_magyaroknak/
Na, ennyit arrol, mennyire oszinte ez a szeretet a nemzettestverek irant...
@Wave: "Ha sikerul, akkor az is ertheto lesz, hogy a kettos allampolgarsagrol is gondolhatunk sokfelet, anelkul, hogy nemzetarulok lennenk." Hát persze! Amit alább linkeltél, az is lehet egy szempont. Vitára érdemes, akceptálható érv. De a 23millió román munkavállalóval riogatás csak egy ocsmány propagandatrükk volt, semmi több. Aki ilyen szintre viszi ezt a kérdést az a szememben egy morális hulladék.
@Wave:

1. Viktor gondolkodhatna, mielőtt beszél.

2. Ebből a megnyilvánulásából viszont nem következik, hogy ártani akart volna...

3. Bebizonyosodott, hogy a defenzív diplomácia semmit sem ér a határon túli magyarok védelmében. Talán ki kéne próbálni valami másféle taktikát?

4. A 3. ponthoz még, az 1.-el összefüggésben: akármilyen stratégiát választ Viktor, talán megvárhatná, míg hatalomra kerül...

5. Az Új Szó "Orbán hazabeszél" érve megmosolyogni való annak tükrében, ahogy ez a kérdés a népszavazáson szerepelt.
Most már az én közmondásos, mondhatnám emblematikus birkatürelmem is fogytán!

Öntsünk végre tiszta gugyit a vízfejekbe!

Kérdés:
"Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. paragrafusa szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?"

Még egyszer a gyengébbek kedvéért:

"...VAGY A MEGALKOTANDÓ TÖRVÉNYBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB MÓDON IGAZOLJA..."

Értitek, kedves honfi és nem honfi, honleány és nem honleánytársaim?

VAGY A _MEGALKOTANDÓ_ TÖRVÉNYBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB MÓDON IGAZOLJA

Tehát a tervezet megszavazása után BÁRMELYIK kormány, amelynek 50% +1 képviselője hízlalja a seggét a parlamentben, BÁRMIKOR hozhatna egy törvényt ami meghatározza, hogy a magyar nemzetiség igazolására az is elegendő, ha a jelentkező megesküszik a próféta szakállára, a Földrengető Ungabungára avagy a Napfaló Kockás Krokodilra, hogy ezekután mindig a Kétpöcsű Fürgegyík Pártra fog szavazni, mindörökké ámen.

Hát ezt szavazza meg, akinek két anyja volt és mind a kettő Béla.

Épeszű ember legfeljebb a legközelebbi, élet-halál megbízható rokonának ad BIANKÓ csekket!

Sarkítsunk egy kicsit!
A genetikusan hiperpigmentált honfitársaink pár hónap alatt egy emberként áttérnek hindunak. A következő választáson többséget szereznek, és a Magyarországi Iszlám Párttal koalícióban többségi kormányt alakítanak. (194 képviselővel)
Első dolguk megszavazni a törvényt, miszerint magyar nemzetiségű, TEHÁT A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGRA MINDEN EGYÉB VÁRAKOZÁS, VIZSGÁLAT, OKIRAT, FIRLEFRÁNC NÉLKÜL JOGOSULT MINDENKI, aki legalább egyszer kijelenti, hogy Allah akbar, illetve az indiai szubkontinensen született.
Pozitív hozadék: Magyarország lélekszáma egy éven belül 189.7 milliósra duzzad. Negatív hozadék: Kurvára kisebbségbe kerülsz.

Ha mondjuk olyasmi lett volna a kérdésben, hogy "Akinek legalább egy nagyszülője bizonyíthatóan magyar állampolgár volt" vagy valami hasonló AKKOR gond nélkül ikszelem az "igen"-t. De így? Ötpeták úr (patru bani) menjen a picsába!

És ezt, miután lefutott az agyukról a vérhab (legkésőbb 2005 karácsonyára) az agyilag legkevésbé eleresztett erdélyi rokonok is felfogták.
@alte trottel: Azért ne kevergessük már a dolgokat. Mindenféle népszavazási előzmény nélkül hozhat ilyen törvényt a parlament! Az 50%+1 (illetve bizonyos kérdésekben a 2/3) kritériuma tehát a népszavazástól függetlenül áll. Ez van. Ilyen a demokrácia...
@Digitális lábnyom:
Akkor meg mi a vízben élő, hátrafelé mozgó, ollós végtagú ízeltlábú redvás hímivarszervéért kellett ötpeták ápolt úr hanyag eleganciával végrehajtott páros lábú elhessegetése és TÖRVÉNYJAVASLAT BETERJESZÉSE HELYETT beszállni ebbe az elmebajba?
@vakapad: vakapad 2009.03.29. 20:47:36
"A két pont mintha ellentmondásban lenne egymással (nem zavartuk el, de ha el is zavartuk, a minimálbér akkor is kevés)."
szerintem nincs itt ellentmondas, de ha lenne is, attol meg az a tetel, hogy vannak nalunk szegenyebb orszagok, ahol olcsobban elvallalnak barmit nem valtozik!

"Valóban nem ment el."
akkor miert allitottad?

"Ide se jött (cementgyár, akkumulátorfeldolgozó, gumigyár, stb.),"
egyreszt a sajat 4 cementgyarunk is sok volt, leepitettek, minek jonne ide meg egy? plusz ezek kornyezetsszennyezo mammutok, nem kellenek.

"és hogy a többiek ilyen tapasztalatok alapján nem is próbálkoznak, az szerintem normális."
honnan veszel ilyeneket? a mercedes is jott...

" Ausztriából valóban nem megy el a bőrgyár, mert már évek óta ott van,"
nalunk is volt evtizedek ota, nem is egy, de nem volt gazdasagos csak ausztriaban az, tizszeres berert.

" és mostanában mintha nem habzana már a Rába."
ez erdektelen a vitank szempontjabol. ezert ezt hoztam peldanak, mert ezt nem lehet letagadni, de ugyanez volt pl papirgyarakkal, stb.

"Ki szállította le cinikusan az egyetemek és főiskolák színvonalát?"
nem tudod? a magyar elit.
kezdte a fidesz azzal hogy mindekit folvettek, folytatta magyar balint,
es azota is tart a foiskola egyetem alapitas, osszevonas. 75 felsooktatasi intezmenyunk van, a tizede eleg lenne.

"A tőke vagy képzett munkaerőt keres (na ott dolgoznának), vagy olcsót. Nekünk jelenleg egyik sincsen."
ezzel ellentmondasba keveredtel minek jonne vagy menne el barki is, ha nincsen.

na es azert hogy nincsen, ki a felelos???

"Szóval a gazdasági lendület ott fogy el, ahol a vagyon. Magyarán, ha nem tudunk mit eladni, akkor nincs fejlődés. Hm. Érdekes meglátás"
valoban erdekes, de en nem mondtam ilyet joszerevel inkabb az ellenkezojet, addig jott mukodotoke az orszagba mig volt mit eladni. utana meg viszik ki a profitot, mi meg csodalkozunk hogy nem javul az eletszinvonal az istennek se.

vagy te ugy tudod hogy a profitkivitel az gazdagit minket? vagy hallottal mar barmelyik gazdag orszagrol, hogy ugy gazdagodott meg hogy eladta a vagyonat?

@alte trottel: Itt a sztori:
hu.wikipedia.org/wiki/2004-es_magyarországi_népszavazás

Az akkori politikai helyzetben a népszavazás volt (lett volna) az egyetlen lehetséges út...
Ne idegelj már!

Mi a lónak a távmásolója tette hirtelen olyan fontossá, ha '98-2002 között "nem aktuális"? 2004-ben hirtelen elkezdték gyilkolászni a székelyeket? Hoztak hirtelen új, elviselhetetlenül magyarellenes törvényeket?

Szóval, hagyd ezt, ennél több eszed van.

Az a díszbarom ötfabatka beszéltetni akart magáról meg az időközben teljesen kiürült kádárista maradvány gittegyletéről (MVSZ! Hogy be ne kuláljak a röhögéstől!), ezek a kedves fiúk meg "Jééé! Ezzel majd jól b@sztathassuk a gyurcsányt!" felkiáltással úgy tettek, mint ha komolyan vennék.
@alte trottel:
Megjegyzem a szocik is kur... izé prostira jól tudják elkapni a dolgok lényegének a velejét! 23 milliózni, meg minden okosság, ahelyett, hogy simán visszapöckölik a feladónak, hogy szíveskedjék KONKRÉTAN meghatározni, hogy mijafracot is akar, mert biankó csekket nem állítunk ki és passz!
Aztán mire megegyezik önmagával a MVSZ 19731 frakciója, szépen kiszőrösödik a nap és Viktor legifjabb dédunokáját nyugdíjazása alkalmából előléptetik dandártábornokká.
@alte trottel: Az a bizonyos TÖRVÉNYJAVASLAT,amiről beszélsz,soha nem fog megszületni.
De ha arról az oldalról közelítünk,hogy ha már abba a stádiumba jutott anno 2004-ben,hogy népszavazásra lett bocsátva a kérdés,akkor Gy.F.-nek nem lett volna szabad a NEM mellett állást foglalnia.
A nép pedig megszavazhatta volna,úgyis a Parlament dolgozta volna ki a törvényt.Namármost,tartom annyira józannak a parlamenetet,hogy meg tud fogalmazni egy normális törvényt,amiből nem származna kára sem a kinti,sem az itthoni magyaroknak.
@alte trottel: A politikai indítékok sajnos valóban szerepet játszottak minden párt részéről (pont ez a bajom az EGÉSZ bagázzsal), de az is tény, hogy a szocik különösen aljas módon használták ki a helyzetet.
@eMeL: Ez a JOG-kérdés egy nagyon érdekes kérdés.Én úgy gondolom,hogy az összes határontúli magyar megérdemelné a szabad választás lehetőségét,hogy eldönthesse,élni akar-e azon JOGÁVAL,hogy felveszi-e a magyar állampolgárságot,avagy nem.Tehetné márpedig ezt az ősei JOGÁN,akik ugyanazért a Hazáért éltek,harcoltak és dolgoztak,mint az anyaországi magyarok.(Sőt,egy részük saját jogon.Pl. akik Magyarországon születtek,de ma már Ukrajnában élnek,pedig változatlanul a szülővárosukban/-falujukban élnek.)
Több ország meghozta ezt a törvényt és nem roppant bele.
Kivéve itt,ahol képesek voltunk egy második Trianont szentesíteni.
Valóban el kellett volna hessegetni Patrubányékat.
Miért nem tették?
Miért nem élt a hatalom a JOGÁVAL,hogy "elhessegeti" páros lábbal Patrubányt,ugyanakkor beterjeszti azt a bizonyos TÖRVÉNYJAVASLATOT?
@Nowo:
"...tartom annyira józannak a parlamenetet..."
Tedógod. (mondotta volt az öreg Áron)
Maris ángyom meg hitt a ludvércben.
(amúgy meg ne má' velem akard megvédetni a szocikat)

@Digitális lábnyom:
Mindig az a balhátvéd az aljas aki az TE csapatod jobbszélsőjét dózerolja le. Ugyanez fordítva: Fasza, kemény védő!

Nowo 2009.03.31. 21:25:54
'sszameg, csak nekem kell kimondanom:
És mondja csak, kedves Potrien, mit fogok én mondani a Köztársasági Elnök úrnak, ha megkérdezi, hogy miért is nem született meg ez a törvényjavaslat '98-2002 között? Akkor tán még ismeretlen volt ama néhány ország (húdemorvasokan is vannak) ilyen irányú gyakorlata? És ÖN szerint, kedves Potrien, kormányra kerülésük után hány perccel fogja az ön kedvenc politikusa benyújtani?
@alte trottel: NEM! Nekem NINCS CSAPATOM! Én "fordítva ülök a lóra" :), a pártokat mérem a saját értékrendemhez, és ennek alapján szavazok. Nem láthatsz itt sem olyat tőlem, hogy mindig az aktuális pl. Fideszes (vagy akármilyen) agymenés után mennék...
@Digitális lábnyom: "ha tényleg itt vállalnak munkát, akkor itt fizetnek adót is."

Ez nem állampolgári kötelezettség, bárki dolgozik, vonatkoznak rá az adótörvények.

@balage_81:

"@vakapad: csak lapira reagáltam. hogy ne féltse a baloldalt. káder és vezető ott mindig lesz elég. persze remélem nem mszp-nek fogják a mögötte álló pártot hívni:)"

én inkább magamat féltettem, bár ha pisztolyt szegeznének a fejemhez, ballibnek pozicionálnám magam. ahogy nézem az eseményeket, jó lesz a bajnai. max. növeszt egy kurva nagy bajuszt, mint a kövér, aki biztos nagyon megijedt valamitől és rémületében a feszkó levezetését bajúsznövesztésben vélte megtalálni.

különben is ősi alapigazság: egy férfi bajusz nélkül pont olyan hülyén néz ki, mint egy nő bajusszal.

lendvai ildikóról elmondtak már twá-án elég sokmindent a mérsékelt jobber barátaink, de azt még nem, hogy bajuszos is lenne, a botox itt nem jáccik, sem a csődör a combínon ebben az összefüggésben.

:DDDDDDDDDDDDDD
K. vakapad

""1) INNEN EGYETLEN CEGET SEM ZAVARTUNK EL.
2)a kinai berekkel akkor se vagyunk versenykepesek ha a minimalbert felere csokkentjuk, holott a minimalber igy is keves a megelheteshez."

A két pont mintha ellentmondásban lenne egymással (nem zavartuk el, de ha el is zavartuk, a minimálbér akkor is kevés)."

Igen, ellentmondásban van, és éppen ezt kellene feloldanod, tehát nem Karesznak kellene erre válaszolnia.
Vagyis: Hogyan csökkenthető a minimálbér, ha a Magyarországi megélhetést nem fedezi?
Mi ennek a módja a közgazdaságtan jelen állása szerint?
Hitellel egészítsük ki a havi 20.000 forintos bérét, hogy ki tudja fizetni a villanyszámláját?

"Ausztriából valóban nem megy el a bőrgyár, mert már évek óta ott van, és mostanában mintha nem habzana már a Rába. És az osztrák bőrgyárakat a Magyarországról történő átkiabálások nem zavarják, az zavarná őket, ha az ottaniak lehetetlenítenék el a működésüket, de ott valahogy ez nem akkora divat."

Ezt is kifejthetnéd bővebben.
Ausztriában miért gyártanak bőrt, amikor Egyiptomban sokkal olcsóbb lenne?
De még Magyarországon is olcsóbb lenne, még akkor is ha itt "magas" a minimálbér.
Hogy éri ezt el az osztrák?
Miért nem megy csődbe?
Tanuljuk meg tőlük, de előbb áruld el a titkot!
Tisztelt Hazánkért Felelősséget Érző Emberek!


Szeretném Önöknek leírni a gondolataimat a jelen állapotról, ami
Hazánkban uralkodik.

Bútorasztalos vagyok, olyan ember, aki szereti a munkáját, szeretne
nyugodtan, békességben élni és dolgozni. Ennek azonban ma,
Magyarországon nagyon sok akadálya van számomra is, mint ahogy még
nagyon sok becsületes, szorgalmas, az életéért és a Hazáért
felelősséget érző magyar ember számára .

Azt gondolom,hogy ami most történik az már szégyen!


Nem hiszem el ,hogy sokkal fontosabb az ,hogy kinek Mekkora a melle
milyen a sztár Ruhája vagy tud e főzni mikor az Ország Szarban van!
A mega Sztárok - közben az Ország 65% lét minimumon él!

Közben Emberi életet követel.
Nem hiszem el mi történik nap mint nap.
Sajnos most a Cigányság szarban van mert azok akik ezért felelősek
lennének hallgatnak és elszabadult a pokol.
Ez Az Ördög Ügyvédje!

Mindenki felelős mert a média azokat mutogatja akik erre alkalmatlanok..!

Ezt már 2000-ben megírtam. Senki sem figyelt rám sajnos!

Most is megírtam de a levelem megy a szemétbe!

Nem tudom miért nem veszik ezt komolyan! megint halál esett történt.
Nem azokat kellene -sztárolni minden nap akik nem


tesznek ezért az Országért

Kérem tegyenek valamit míg több vér nem fog folyni. Egy hete
megmondtam nagy baj van !

Szégyellem magamat ,hogy ilyen országba kell élnem. ahogy megy a fal gyűlölet.
ezt minden nap megkapom .-
Pedig nem bántottam senki


.
Egy kalap alá vesznek engemet. Sajnos.
Nem tudom mi lesz mert a származásomat
nem akarom le tagadni. Míg meg nem halok majd azután is az Emberi
magatartásom és a munkáim után ítéljenek meg.


Kérem ,hogy ha tudna segitteni ,hogy megismerhessenek az Emberek a munkáim után.

Szeretnék elnézést és bocsánatot kérni mindenkitől. Gyalázat ami
történik történt itt a Hazánkban - Magyarországon.

Sok ami itt történik a Magyarok és amit tesznek egyes csoportok és
megalázzák a többieket. amit a cigányság művelt önökkel. Szeretnék a
tisztességes cigány Emberek nevében .
Mindenkitől bocsánatot kérni!

Sok tisztességes Emberek nem hiszik el mi történik és a a jellemtelen
cigány társadalom megalázza a tisztességes társadalmat.
Sok politikus a cigányok hátán jut be parlamentbe és utána nem tesznek
érte ,hogy Jóbra forduljon a helyzet.

Sok ártatlan Embereknek kel meghalniuk azért mert nem tesznek semmit
érte. Csak akkor mikor megtörténik a baj

Szégyellem magamat miért önöket megbántották és szégyent hoztak ránk.
Tisztelettel Rostás Árpád

Ezért is szeretném elhagyni az Országot kint alkotni tanulni és sikert
hírnevet öregbíteni Magyarországot.!


Az emberek nagy része szegénységben, létbizonytalanságban él. Sokan
érzik úgy, hogy már nem urai saját életüknek, hogy már nem tudják jó
irányba terelni azt.

Eközben azt látom, hogy az ország vezetői ezzel mit sem törődve,
egymással is háborúzva, saját gazdasági hatalmuk megtartásáért
fáradoznak csak.

A média minden ága ontja a rengeteg szemetet, ezzel tovább rombolva az
amúgy is értékválságban szenvedő emberek egészséges önvédelmét.

"Vásárolj , de ne minőséget, fogyassz, fogyassz, fogyassz!

Foglalkozz álproblémákkal, ne a valódi élet valódi kérdéseivel!" - ezt
sugározzák. Az ócska showműsorok, vetélkedők, reklámok és egyéb
értéktelen műsorok, az aktuális "sztárok" töltik ki a műsoridőt.
Ahelyett, hogy valódi értéket közvetítenének, valódi problémákkal
foglalkoznának.


Ma életmentő lenne az emberek összefogása, egymás segítése. Ehelyett
mindenünnen az uszítás, a bujtogatás hangjai hallatszanak. Cigány
származásom miatt ezt jól ismerem. Egyrészről a fajgyűlölet - mondtak
már vissza megrendelést a származásom miatt - , másrészről a
lecsúszott cigányok helyzetének további romlása, ezzel a bűnözés még
nagyobb terjedése. Ördögi kör, ha nem nyúlnak bele, végzetes lehet.
Valódi problémamegoldásnak nyoma sincs.

Mint minden népcsoport, így a cigányok között is sok becsületes,
dolgozni akaró ember van. Ők a gyerekeiket is ennek a szellemében
nevelnék, és így is teszik, amennyire a lehetőségeik engedik. Őket
segíteni kellene, minden erővel. Úgy tudom, lehetőség is lenne rá. Ha
tanácsaimra igényt tartanak, akár egy átfogó program erejéig is,
szívesen a rendelkezésükre állok.


Említettem már, hogy szeretem a szakmámat. Munkám során a régi
mesterek munkáját, tapasztalatait mentem át a mai kor, és a jövő
embere számára. A magánemberek, akiknek fontosak a értékeik, hozzák is
szépen a bútoraikat, épületeiket restaurálásra. Én azonban jobban
örülnék, ha ezen a téren is többet mutathatnánk: ha lenne pénz igazi
műemlékvédelemre, ha azt látná a hazai és a külföldi ember is, hogy
itt igenis, fontosak az értékek. Egyszerű emberként azt tapasztaltam,
hogy sajnos, nagyon nehéz ezeket a forrásokat elérni. Esetleg csak én
vagyok gyakorlatlan az önmenedzselésben? Megköszönöm, ha erre is
kitérnek válaszukban, esetleg - természetesen hivatalos, törvényes
formában - hozzásegítenek ahhoz, hogy Magyarország épületeit, tárgyi
értékit segítsek megmenteni.


Végül szeretettel ajánlom a versemet Önöknek:


Óh, Hazám!

Óh, Hazám, te kedves kis ország, hű Magyarország,

Mely bölcsőben ringattál, s ápoltál!

Ki tudja, merre visz a sors,

A sors bárhová vet engem, bárhol hajtom le fejem,

Hontalan honon, vagy puha párnák közt -

Mindig Rád gondolok, hű Magyarország!


Mondd meg, Istenem, mikor tekintesz le ránk,

e sokat szenvedő nemzedékre?

Mikor jön el a földre örök áldásod?

Sötét a éj, vihar tombol, fákat tép és süvít a szél! -

A madarak is félnek, ők is a létükért küzdenek!

Térdre esve kiáltok Hozzád, ó Uram!

Tüzes kardodat jelként add az égre!

Csapj a gonoszra! - amely a nép fájdalmát hozta!


Ez az a föld - hely, melyen élned, élned, halnod kell!

Ez az én földem, én hazám, itt születtem!

Magyar zászló lengetek - piros, fehér, zöld!

Őseim, kik vérükkel védték e hazát, hősi halált haltak e földért -

Egy szebb - jobb nemzedékért, egy nemzedék szaváért -

SZEBB MAGYARORSZÁGÉRT!


Könnyes szemmel nézek fel az égre,

Hozzád kiáltok, ó, Uram!

Adj kegyelmet szenvedő nemzedékünknek, tedd szebbé a jövőt!

Gyermekeinkért küzdj, e hazáért, e népért,

Egy szebb nemzedékért, egy

BOLDOG MAGYARORSZÁGÉRT!


Tisztelettel: Rostás Árpád
süti beállítások módosítása