W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Végjáték előtt

2009.03.20. 06:30 Tóta W. Árpád

Tisztújítás előtt áll az MSZP, ami azért lesz izgalmas, mert nincsenek a táblán tisztek.

Gyurcsány Ferencnek a pártban nincs alternatívája. Ki lehet közületek méltó hozzám? – ezt a kérdést teszi fel nap mint nap a puszta létezésével. Ahogy jön-megy, okoskodik, magyaráz, tarhál Nyugaton és Keleten, tévében nyilatkozik egyre lejjebb sütött szemmel, de fáradhatatlanul. És még mellé blogol és kocog. Élő szövet acélvázon.

A mocsárerőmű

Kár is sorolni a közszájon forgó neveket. Akárki  lépne a helyére, fakó árnyéknak, súlytalan posztkomcsi hivatalnoknak tűnne. A párton kívül akadhatnak még jelentkezők: vannak közgazdászok, expolitikusok, sőt van olyan miniszter is, aki szövegei alapján hajlandó lenne egy keményebb intézkedéssorozatra. Vagy akár Bokros Lajos, az egyetlen főszereplővé építhető reformerjelölt is élhetett volna a lehetőséggel, amiből az MSZP mindenképpen többet tud kínálni, mint az MDF.

De szinte reménytelen, hogy a szocialista párt ebben támogassa – nekik Gyurcsány volt a maximum. Sőt az is sok volt. És neki is évekbe telt, hogy megvesse a lábát ebben a nyúlós közegben. Megpróbálta megépíteni a mocsárerőművet, lecsapolni energiáit, és ebből villamosítani Magyarországot. Csekély sikerrel.

Amikor az Őszödi Beszédben Gyurcsány azt mondta, hogy van a frakcióban több miniszterelnöknek alkalmas ember, akkor is túlzott. Ma már végképp érvényét vesztette: nem maradt senki. Az alternatívák ugyanis egytől egyig mind az MSZP Gyurcsánynál balosabb szárnyát képviselték, vagy legalábbis inkább, mint ő. Márpedig balra nincs út. Elmentünk a falig, és nagyot koppantunk ottan. A jószándékú, gyámoltalan, szánalmat ébresztő szociálérzékeny balfasz figurája most nem léptethető fel. Akkor egy napunk se lenne, hogy kivegyük a bankból a pénzünket.

A két torony

A tisztújító kongresszus úgy ül össze, hogy a királyon kívül csak parasztok maradtak. Lehet a parasztból tiszt ugyan, de nincs már elég idő, hogy besántikáljon a  célvonalba. Az állás pedig tragikusnak néz ki, mattveszélyesnek.

Pont ezért is volna nehéz jelentkezőt találni a szocialista elitben. A feketemosogató szerepe nem túl vonzó. Aki most átvenné a kormányzást, az a Gyurcsány ásta verembe ugrana bele, önként. Márpedig a szoci nem öngyilkos fajta.

Minden bizonnyal Gyurcsánynak marad tehát a szaros szendvics maradéka. És még vele járunk a legjobban ahhoz képest, ha valami igazi balos bumburnyák kezdene ámokfutásba. De a mattot, a megalázó vereséget és az Új Dimenzió megnyílását kivédeni ő sem lesz képes csoda nélkül.

Egyetlen reménye, hogy az ellenfélnek sincsenek tisztjei. Ott is csak egy király terelgeti parasztjait. Az ellenzék – drukkertől a szóvivőig – egyetlen személybe veti bizalmát, és abban reménykedik, hogy aki ennyire cuki, az biztosan tud kormányozni is; dacára annak a hegynyi beteges ostobaságnak, amit eddig konkrét kérdésekről összehordott. Egy erős akarat kell csak, az aztán oda teszi a hegyeket, ahova akarja. Egyetlen ember integritásán, hitelén és ügyességén múlik a győzelem, és ezt tudja a végső összecsapásra készülő MSZP. És legjobban Gyurcsány Ferenc tudja. Orbán Viktor ki sem fog látszani a lézerpöttyökből. Lesznek a mindennapos hazugozáson és hazudozáson túl mélyütések, brutális karaktergyilkos billentyűkombinációk, korábban félretett aduk kijátszása – mindaz a harci trombitálás, ami Gyurcsányra hangolva is fülsértő ricsajt okozott. Most ez következik sztereóban. Epikus csata lesz, bossmonsterek összecsapása. Godzilla vs. Mechagodzilla. Ilyen meccsekben városokat szoktak lerombolni. Aztán kamerán kívül elismerik, hogy nem volt szép dolog.



Címkék: kampány mszp orbán gyurcsány

327 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr711013340

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: SZENZOR 2009.03.21. 12:39:30

Trükkök százai, amiket... Most nem nyitnék arról vitát, hogy valóban Széchenyitől ered-e az az idézet, amit alább plagizálni fogok, de tartalmát illetően még kevesen vitatták. Nosza barátaim, vágjunk bele, aktualizáljuk a mai napra, mikor vigyázó szemü…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.21. 11:00:25

Gyurcsány átadja a hatalmat?A tegnap esti Tényekben vezető hír volt, hogy az MSZP hétvégi kongresszusán olyan javaslatokat fognak beterjeszteni, amelyek még a Reformszövetség tervezeténél is keményebb lépéseket tartalmaznak. Hoppá, mondom, végre eszükhöz…

Trackback: Fideszfigyelő 2009.03.20. 17:05:13

Orbán és a szocialista restaurátorok Orbán Viktor március 15-én történelmi ívű beszédet tartott: kiiktatta az elmúlt hét évet a rendszerváltás történetéből. Mondván, ez a "szocialista restauráció" időszaka volt. Vajon mi volt a szocializmus r…

Trackback: RE:blog 2009.03.20. 11:47:48

HiányérzetKörülbelül most van itt az ideje, ha jól számolom, nincs idő halogatni. Tudom, ebben a nehéz helyzetben nem ez a legfontosabb belpolitikai kérdés, de: mikor lesz már?Csak késik vagy nem is lesz? Mert eddig mindig is volt, miért éppen most ne len…

Trackback: e-Cafe light 2009.03.20. 09:16:30

BalszemmelGondolom sokan emlékeznek még arra, mikor az index lecserélte megjelenését. Pár óráig csak egy 90-es éveket idéző animált képekkel tarkított verzió volt elérhető. Sokan örültek, hogy lám, feltörték az oldalt, pedig ők csak egy Kovács Kálmán szem…

Trackback: MALACKA NEWS 2009.03.20. 06:50:14

Meditálok a Mediánon Mindjárt tisztújítanak az MSZP-ben, ámbátor jóllehet, csak a parasztokat tologatják arrébb itt és most, a végjáték megnyitásakor, virtuális megújulást imitálva az immár lefutott, vesztes játszmában. A veszteség még minimalizálható,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A cikk jó, de mégis: szarom le az egészet. Jöhet a Jobbik! Új barmokat a szappanoperába!
Mármár ott tartunk, hogy ennél a szaros palacsintánál bármi jobb lehet. Nem, nem a Fidóra gondolok, nem is az Szadira, MaDoFf-ra meg végképp nem.

Valaki új, valaki olyan, akinek MÉG lehet hinni, az újdonság ereje miatt.

A fostengerben megtalált igazgyöngy. Az majd derüljön ki később, hogy egy szépen fénylő szargolyó volt-e, vagy tényleg igazgyöngy.

Új pártot, új embereket kíván a politika. EZeket már ismerjük, unjuk, utáljuk. Nem kicsit, NAGYON!!!
Megin nem írtál semmit, és ez a godzillás hasonlat is elég nyakatekert. Mer az egyik már halott. Csak annak van sok kis vérpatkánya, akik majd helyette próbálják szétcincálni a másik godzillát. Tudod kik ezek, ugye?
"reménytelen, hogy a szocialista párt ebben támogassa – nekik Gyurcsány volt a maximum. Sőt az is SOK volt."
nekem is sot, nem is sok, SOKK!
"És még vele járunk a legjobban ahhoz képest, ha valami igazi balos bumburnyák kezdene ámokfutásba"

Szar és fos közül melyiknek jobb az íze?
Szeretnék ilyen naivitással a politika felé fordulni, illetve egyenlőségjelet tenni a kétfél közé, de hiába csupaszítom, csupaszságát csak a korszellemnek látom és az azt megtestesítőnek. Botor dolog egybemosni.
Azert nem elhanyagolhato kerdes, hogy a 2 leny eppenseggel melyiket testesiti meg. Vajon Gusanyi lesz Godzilla es Orban a Mechagodzilla, vagy forditva? Asszem az elso sorrend lenne megfelelo a jobber taborabol, merhogy ugye a Gusanyinak budos a szaja. Pedig valojaban ikrek, mindketten Godzillak, mindkettonek budos a szaja. Csak Orbannak valamivel nagyobb a szajszaga... ami amugy igen semmitmondo.

Nem lesz ittend gigaszok harca... a jobbik fajta Godzilla majd mindent raken a bal Godzillara, sajat maga mint impregnalo szerrel bekent satorfolia kommunikal, mi semmirol nem tehetunk (rohadt Gusanyi a hazug a hibas), es egyebkent is, ki a faszt erdekel (vegre visszakerultunk, mienk az orszagalma, oszt jonapot)?

@gpetersz:
A nagyszüleim megélték már a bolsevik hatalomátvételt. Én nem szeretném. Jobbról se (ld tapsoló [szélső?]jobbosok Csurka visszaállamosító javaslatára).

Amúgy sajnos a politikai realitások talaján célszerű maradni: Orbán alternatíva, Gipsz Jakab nem. Pedig ha indulna a választáson valami kelendő dumával (akár 'magyar' akár 'reform' akár 'rasszizmus' szlogenekkel) max 5%-ot szerezhet.

Amúgy végre eljött az idő, ahol csesztethetem a jobbos ismerőseimet :-) Mindig azt mondták egységben az erő, és aki harmadik pártot csinál az a komcsik bérence (SzDSz, MDF). Na akkor most hogy is van ez?!
Szerintem mindenki tudja, vagy sejti, hogy mi lesz a végjáték eredménye. De én arra leszek kiváncsi, hogy mit fog szólni az órszág ha Viktor átveszi a hatalmat ( fujj, pedig nem is ez a szándéka )és ugyanaz fog következni, mint ami eddig volt. Ahhoz, hogy itt fejlődés legyen, sokmindenkinek kell majd szenvedni. fájni fog, nem is kicsit. Do de az hogy lesz beadva a népnek? Vikor nem azt mondta eddig....
"király tologatja a parasztjait".
Pedig nekünk nem kéne király se balról, se jobbról(innen főleg nem). Mi megelégednék egy szimpla köztársasággal.
Volt egy Orbán-kormányunk meg egy Gyurcsány-kormányunk. Akkor talán próbáljuk összehasonlítani őket: GDP, államháztartási hiány, eladósodás, ilyenek. Csak csupa számokat. Szerintem nem az jön ki, hogy egyik kutya, másik eb. Nem vagyok Orbán-fan, de szerintem a két ember között van különbség. Ki van próbálva.
a lustaságom miatt nem írtam eddig posztot belőle, de szerintem Gyurcsány legnagyobb ellensége nem a FIDESZ, hanem az MSZP. saját pártot nem akart építeni, mert a KISZes bukásból tanult, az SZDSZ-t hiába puccsolta volna meg, belőle is Kóka lett volna. a FIDESZ-en ott ül az örök átok, maradt az MSZP. azzal meg így járt.

talán 2006 telén, amikor még az embereknek volt annyi józan eszük, hoyg nem csak az őszödi beszédet, de Orbán hülyenépszavazását is kicsit furcsán nézték, na akkor lehetett volna egyet ugrani. most már nem lehet, sehova.

kár érte.
Ha-ha-ha. Godzilla-Mechagodzilla???
Maximum a gőzhenger és a csótány esete. Sajnos a csótány túlélő fajta. Csak reménykedni lehet, hogy annyira lelapul, hogy neki csak egy sötét lyuk marad...
@gpetersz: Szívemből szólt a komment, ezt a műsort már csak új karakterekkel lehet menteni, mert ha oda a nézettség le lehet húzni a rolót. Jót fog tenni a nemzeti léleknek jobbról, balról egyaránt ha újra hallhatjuk, most már a tisztelt házból az érces férfihangokat: MONNYON LEEEE!
A "hegynyi beteges ostobaságnak" azért mégis volt egy olyan eredménye, hogy az ő vezetése alatt jelentősen csökkent az államadósság és a munkanélküliség, Magyarország vezető pozícióban volt a térségben. Pedig volt közben olajválság, cserearány-romlás, árvíz és minden baj csőstül. Csak hát közben folyik az agymosás, úgy tűnik, eredményesen. Gondolkodni senki nem szokott?
Nem tudok mit hozzátenni. Pontos.
Az "elo szovet a femvazon", illetve a "bossmonsterek osszecsapasa" allegoriajanak hatasara felbukott az emlekezetem melyerol egy nem kevesbe pompas illusztracios anyag:

www.games-n-console-land.co.uk/images/Robocop%20Versus%20Terminator%20megadrive.jpg

A tisztujito kongresszusra meg a Haggyallogva Vaszka azon jelenete rimel, amikor a narrator kozli, hogy "... betertek a boltba, ahol az elelmiszerek pompas halma szinte mar valaszteknak tetszett". Darabszamot tekintve ugy tunik, hogy van mibol csemegezni, de ez inkabb arra a folyamatra emlekeztet, mint amikor a szezonvegi rohadt eperbol probalod kiszemezgetni a kevesbe gusztustalan darabokat - es az is csak porcukorral edes.

(Es annak a vege is vekonyfosas lesz a kerti budiban, de ezt mar nem fejtem ki.)
Milyen aranyos eufemizmus: tisztújítás. Pontosabban: tisztMEGújítás, ugye.
"Az ellenzék – drukkertől a szóvivőig – egyetlen személybe veti bizalmát, és abban reménykedik, hogy aki ennyire cuki, az biztosan tud kormányozni is; dacára annak a hegynyi beteges ostobaságnak, amit eddig konkrét kérdésekről összehordott."

Az esetleg meg sem fordult a TWÁ fejében, hogy vannak, akik szerint 4 év sikeres kormányzás is érvként merülhet fel valaki kormányfői alkalmasságának elbírálásakor a cukiság mellett?
A beteges ostobaságok nagy részéről meg utólag mégis csak kideült, hogy van bennük valami. Pl. amikor szeptemberben Orbán az éppen formálódó válság veszélyeirő beszélt, a szocialisták éppen "beindultak", szerintünk túl voltunk a nehezén és Orbán - persze beteges hatalomvágy által vezérelve - rémhírekkel rigotja a lakosságot, hogy alkalom adtán majd jól befagyaszthassa a nyugdíjakat. Ekkoriban nem nagyon láttam jelét, hogy TWÁ kiállt volna az észszerűség mellett és a hegynyi beteges ostobaság ellen.
Góg és Magóg...nincs új a nap alatt.
"Csak a hülye épít ide várat. Én megtettem. El is nyelte a mocsár. De nem adtam fel, építettem mégegyet. Azt is elnyelte a mocsár. Aztán építettem mégegyet. Az kigyulladt, leégett, csak aztán sűllyedt el"
Magyarországnak nem most lett vége, hanem párszáz éve. Flet0rban = 2 kutya majomköszörűn.
"Az ellenzék – drukkertől a szóvivőig – egyetlen személybe veti bizalmát, és abban reménykedik, hogy aki ennyire cuki, az biztosan tud kormányozni is"

Azt én is sajnálom hogy Orbán irtja maga körül a konkurenciát, és hogy olyan embereket küldenek el Brüsszelbe akikre itthon lenne szükség.

Viszont OV egyszer már bizonyította hogy tud kormányozni, a gazdaságunk nem széthullott hanem erősödött, a Fidesz egyetlen év alatt is többet tett mint Fletó 6 év alatt.
Gyurcsán alulmúlni tisztességben nemigen lehet a politikai porondon.
A Fideszben vannak tisztek: Kósa, Pokorny, Varga, Navracsics úriemberek
az Mszp-ésekhez képest.
A csalódott Mszp-és szavazók mondják, hogy mindegyik sz..r.
Most látom, hogy valaki már kora reggel, 6h50 perckor beírt ide. Szenvedély? Olthatatlna közéleti tennivégyás? Elámulok a szorgos koránkelőkön. Az a gyanúm, Flet&0rban is koránkelő.
Kár.
Ellátogattam a Balszemmelre, találomra rákantittottam egy helység nevére, na és mit láttam?:

szeghalom.balszemmel.hu/prtl/news.php

Most akkor ezt hogy is kell értelmeznem, kedves Árpád? Menő vagy nem menő?

Vesszen a cenzúra!
Mi meg le vagyunk s z a r v a !!!
Beeee. Átterelhetnének már egy másik legelőreeee.
Ennyire futotta a baloldali szakértelemből. Az országot tönkrebaszták a lakájmédia hangos tapsorkánja mellett, és még megújulásra sem képesek a minősíthetetlen tevékenységük következményeként. Válasszák újra Gyurcsányt, oda való, nektek való, örüljetek a reformmotornak. Dübörög a demokrácia, remélem élvezitek...
A csatát sajnos nem a politika terén vívjuk, hanem a gazdaság terén. Nézzük meg, hol álltunk 2002-ben, és hol állunk most... Ennyit az MSZP szakértelméről. Ezt okos emberek már régóta tudják, kevésbé okosak csak az őszödi beszéd óta. Onnantól az MSZP is elismerte, hogy nem értenek a kormányzáshoz. Azóta annyi változott, hogy megszűnt a világgazdaság pénzbősége, és szó szerint ellep minket a gané, már csak az IMF tartja Gyurcsányt életben.
Azonban ennek mi fizetjük meg az árát 2010-től!
Új választások kellenek, ezeket a nagytőkés kőgazdag álkommunistákat meg véglegesen ki kell gyomlálni a politikai életből.
"dacára annak a hegynyi beteges ostobaságnak, amit eddig konkrét kérdésekről összehordott"

A minimálbér megadóztatását és a svájci indexálás megszüntetését is ide sorolod?
Az MSZP 2004-ben egy anti-Orbánt akart.

Most megkapta, de hozzá a pártja is hozzá alakult.

Akkor állítaná a feje tetejére az egészet, ha Orbán egy laza tavaszi délutánon megjelenne félig mögötte-mellette állva Kósával vagy Varga Mihállyal, és átadná neki a vezetőséget. Ő pedig mint afféle állam az államban köztársasági elnök a pártban okosakat mondana és mosolyogna, de az igazi munkát más vinné.

Ezt a Fideszben egy kicsit tudom elképzelni, az MSZP-ben ilyen másodhelyettes (altiszt, ha már a cikkbe illeszkedjen) arc sincsnen.
Az a baj, hogy az MSZP végjátéka nem a párt végjátéka, hanem az állampolgároké. Olyan mélyre taszított le minket ez a böszmeség, hogy...
Gyurcsény most a pártkongresszuson tarthat még egy ÖSZÖDI beszédet, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció mit nem csinált meg, majd beledöglött, hogy úgy kellett csinálnia, mint aki kormányoz.

Mert itt 7 éve semmi sem történt, csak böszmélkedés.

A szomszédaink meg csak elrohannak mellettünk.

Nem tud lekötni az MSZP pártkongresszus, nincs értelme. Sóhivatal, Gyurcsány megvette és zsrolja az egészet.
Nekünk pedig elmúlik az életünk.
Mexikóban az Intézményes Forradalom pártja 74 évig volt hatalmon megszakítás nélkül. Ezeknek is van annyi pénzük, hogy a megélhetési szavazókat ennyi deig megvegyék maguknak. Csak az eltartóiknak lesz szar.
Köszönjük Gyurcsány Ferenc!
Most már én is csak abban bízok, hogy a Jobbik képes lesz felnőni a feladathoz, hogy harmadik erővé váljon.
Egyre ügyesebbek, csak még mindig felengednek néha egy-egy "Krisztus magyar volt"-ozó elmebeteget a pódiumra, na őket kéne letessékelni, aztán menni fog.
MSZP tisztújításról szóló cikkben is eljutni Orbánig... Mit eljutni! Az írás fele arról szól, hogy milyen tehetségtelen a parasztjaival egyetemben. Tényleg a végjáték előtt vagyunk: ennél már propagandában se nagyon van lejjebb.
Mi az, hogy balra nincs ut? Ugy hivjak, hogy Orban Viktorka bacsi. Vagy csak nem az van, hogy az ember aki meg EEEleteben nem hazudott, jol szervezett valasztasi csalassal keszul hatalomra jutni?

Amugy szep huzas lenne, ha a valasztasi kampanyban 2010 januar-februar tajekan kiderulne, hogy az MSZP miniszterelnok jeloltje teszem azt Bajnai Gordon. Szijjarto a szivehez kapna es nem is lenne egyedul :)
Az egypártrendszer és a kétpártrendszer között nincs különbség. Most itt tartunk. Kell egy (több) harmadik. Akiben lehet még hinni.
Kedves Tóta W Árpád. ÉN szeretem az ön írásait,de ezekkel a figurákkal, jobbrol, balrol, már nem szabadna foglalkozni. Ebben az Országban a töbségnek, velük, már minden mindeggy!
@gpetersz: Én is lesz@rom mit vergődik az MSZP vagy akár a Fidesz. Új ember kell ide aki hajlandó rendet tenni, adókat csökkenteni, ezzel lökést adni a gazdaságnak. Hogy ki? Bárki, csak ne EZEK!
wow, third landmark post in a row.

nem tudom, mit szedsz, de ne hagyd abba!
sot, ha jobban szamolom: negyedik.
nevezhetjuk lajcsi-ciklusnak!

de nam akarnek ennel jobban nyalakodni... :))
1. nem lesz összecsapás, a ripacs előbb elvérzik véglegesen.
2. Rákosinak, Kádárnak, Grósznak, Némethnek, Hornnak, Dr. Medgyessynek sem volt soha "alternatívája" a párttagok szerint, már ha az utódlás felmerült, már csak ilyenek a komcsik.
3. az ellenfélnek vannak tisztjei, sőt az is köztudott, hogy nem az általad útált király lesz a miniszterelnök
4. a stílusodról, véleményedről, elfogultságodról és meglátásaidról meg ne beszéljünk.
nem neked írtam ezeket, hanem azoknak a szerencsétleneknek, akik rendszeresen elolvasnak téged
teljesen igaz.... felfordul a gyomrom Sunyi Tibor gazd. biz. tag okorsegeitol, amire meg lapot huz privatizacios TAMAS mr. BALATON...

nekunk mar mohacs sem eleg, hogy eszhez terjunk....
Minden olyan állítás eleve hazugságra épül
amely egyenlő mércével méri gyf.-et és
OV-t. Ez a tudatos "az 19 a másik egy híján húsz" kommunikáció elég aljas dolog bár lehet,hogy hoz néhány szavazatot.Tény,
hogy jobboldalon OV-n kívűl még legalább
3 olyan ember van, akivel a jobboldal ugyanúgy nyerő lehet: Navracsics Tibor,
Kósa Lajos és Tarlós István /!!/.
Nagyon jó cikk, teljesen egyetértek és kimondhatatlanul tragikus az egész. Már mindenki a 2010 utánni idôkre készül.

ÉS GyF nem fog visszalépni egy akármilyen vereség utánn sem hanem élvezettel fogja az ellenzéket játszani a parlamentben. És gyepálja majd balról a kormányt keményen, és ahogy ez a válság alakul lessz is neki miért bôven.

Vityáéknak nem lessz könnyû dolga vele. Szerintem több gondot fog nekik okozni mint most jóval. Amit szeretnének hogy eltünne abból semmi nem lessz.

Most csak az a kérdés hogy melyikük melyik Godzilla, melyik az élô és melyika gép??? Ja és melyik fog gyôzni??? Biztos hogy az élô? Az humánusabb???
Elő az új vitézekkel, ez a film már rég elvult! Godzilla, meg Mechagodzilla?
Ide a Bíborcsíkos Markoláb kell már!!!
Én ezekre egyikre se adom már a szavazatomat!
Árpi! Árpi! A legenda folytatódik... Sokszor kell ismételgetni a balos szavazótábornak, hogy Orbán is csak olyan (és valóban van is vele probléma bőven), hogy megjegyezzék, hogy meg tudják őket hülyíteni annyira, hogy a saját szemüknek se higgyenek... Józan ember a tapasztalatok alapján persze csak hüledezik, hogyan lehet Gyurcsány és Orbán kormányzóképességét egy lapon emlegetni. De sebaj! Az ilyen szellemi verőlegények tevékenysége eredményezi, hogy amikor Pista bemegy a gyógyszertárba és 6000 Ft-t fizet ugyanazért, amiért tavaly még 5000-t, akkor is el lehessen magyarázni, hogy tulajdonképp olcsóbbá tették a gyógyszereket. Úgyhogy hajrá Árpi! Csak kapsz még tv sorozatot is ismét, te lánglelkű mindent tudó...
Ferenc testvérnek nincs szocialista embertípushoz méltó "gyónása", azaz önkritikája. A tényekről nem vesz tudomást, csak löki a szokásos süket dumát. Ebben nagyon hasonlít Hitlerre. Csúnya vége lesz így Feri! Olajra kellene lépni, amíg még kulturáltan megteheted. Ne várd meg, míg megkergetnek...
talán először mondom, de most csúnyán benézted a sub-ot (szoci kongresszus), árpi! szerintem. pedig benne volt az újságban már egy jó hónapja:

"A külföldi tőkére, forrásokra, technológiára támaszkodó gazdasági modell kifulladt - ezt a tézist először a Népszavában publikálta több cikkében Róna Péter, az ELTE tiszteletbeli tanára. A neves közdasz, aki tegnap ugyancsak előadója volt a BAMOSZ és Demos konferenciájának, lapunknak elmondta, hogy a miniszterelnök beszédében teljes mértékben magáévá tette az ő álláspontját. Jelenleg nincs a világgazdaságban annyi tőke, amelyből Magyarországnak megfelelő mennyiség jutna. Érdekünk az, hogy saját erőforrásainkat megfelelően, okosan, hatékonyan használjuk fel - fűzte hozzá Róna Péter. A nemzet és az ország számára fontos, hogy az olyan időszakokban, mint a mostani, a kormány új gazdaságpolitikája patrióta jellegű legyen. Erre az a jellemző, hogy az ország önfinanszírozó képességére épül."

szal róna péter is roadshowzik a médiában, nemcsak a bokros lajos.

www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1155358

ez az egyetlen út, ha télleg győzni akar a fickó 2010-ben. a róna program.

ha meg nem ezt lépi, akkor nincs igazam. ám akkor is szebb állva meghalni, mint földön fekve. hiába jófej a fletó amúgy.:

www.youtube.com/watch?v=rTMDbFs4Y04&feature=rec-HM-fresh+div

ps: arra meg gondolni sem merek, hogy erre mit fog lépni a rest of one year-ben ovi. mert rónára megkapja a 75 %-ot gyurcsány, hát még kívülről.

tiszta yin@yang.

róna megmondta, ha a bokros típusú gazd pol jön, akkor 2010-re nem -5 % lesz a növekedési adat, hanem 7-8. közben a hentesmunka elvégezve a fidesz részére.

azért ennyire nem becsülném le a szoci stratégákat fletó körül.

A tények okos és frappáns leírásán kívül van valakinek igazi ötlete, mi (ki) kellene ide?
Kis hadonászó, bajszos szobafestő, vagy pofaszakállas buggyant uralkodó? A számomra egyébként igen szimpatikus, a klasszikus értelemben vett alkotmányos anarchia?
Azt hiszem, sokan, kimondatlanul is belenyugodtunk, hogy az országnak totálisan össze kell omlani ahhoz, hogy a szarból kikecmeregjen, mert a pöcegödörben ritkán maradnak meg a szerencsecsinálók, a szart nem kifizetődő lenyúlni. És a kikecmergés után elég sokáig még fenntartható a rend, amíg lassan visszaszivárognak a paraziták.

Minden fent említett szituáció jobb, mint a jelenlegi, mert legalább lenne mi ellen, vagy miért összetartani.
Mentsük meg Gyurcsányt! Elég néhány Tóta W. Bush és máris kiderül, hogy ő a megváltó. A másik meg az Antikrisztus, aki ugyanolyan, mint hősünk, a megfáradt jóakaratú. Miféle eszement batikolás ez? Ez a cikk így egy vicc. Magam sem vagyok egy Orbán fan, sőt, de gyurcsi olyan mélységeket teremtett a közéletben (és az életviszonyokban), hogy bárkit hozzá hasonlítani lebecsülés.

Ne mossuk már össze dolgokat! Azért tartunk itt, mert hagytuk, meg lehessen tenni itt is és a politikában is.
Drukkolok a baloldalnak, hogy magára találjon. Drukkolok, hogy egyszer Orbán legyen a rosszabb választás. Mert a fejlődés alapja az, hogy minden helyzetben a jobb, vagy kevésbé rossz alternatívát válasszuk. Legyen következménye a gyenge teljesítménynek, Őszödnek, a pocséknál is gyengébb kormányzásnak. Ha ez elmarad, Fehéroroszország leszünk egy-két éven belül.
A cikkeiddel kapcsolatban ambivalens érzéseim vannak. Tökéletesen megtestesíted a budapesti értelmiség azon részét, amely a jelen helyzetben sem tud úgy nyilatkozni a baloldal vesszőfutásáról, hogy közben ne mondana oda egy jókorát a jobbnak is. Az egyik legnagyobb talány számomra ma Magyarországon az ilyen típusú vak protestek (bocs) irtózatos tömege. Milyen ország az, ahol az értelmiség zöménél nincs átjárás a két oldal között? Nem tudja azt mondani, nem jön ki a száján az, hogy bocs tévedtünk, ennél még a másik oldal is jobb. 2002-ben is micsoda hisztéria volt a jobboldalon a vereség miatt, pedig akkor, reálisan nézve nem voltak egyértelmű jelei, hogy ennyire elbaltázza a baloldal ezt az országot, magyarul akkor a rotáció nem tűnt rossz döntésnek, nem volt valódi ok a pánikra.
Gyurcsány helyettesíthetetlensége pedig nyilvánvalóan hamis állítás. Egy olyan ember, aki nem hogy a koalícióban, de még a pártjában sem tud egységet kovácsolni hogy lenne képes vezetni egy országot? Horn meg tudta csinálni, Orbán meg tudta csinálni. Nem sallangmentesen, nem látványosan, de megcsinálták. Előre tolták ezt a kurva szekeret. Az én véleményem szerint Gyurcsány Ferenc egy totális csőd. Nem elég a tehetség, a magas energiaszint, a páratlan kudarctűrés, a magas IQ. Ez mind megvan benne, de látjuk, mégsem megy, sőt. Amiben visszafejlődhetett ez az ország az elmúlt néhány évben, gazdaság, erkölcs, szolidaritás, miegymás, abban olyan gyorsan fejlődtünk vissza, ami párját ritkítja. Kevés olyan dolog van ma Magyarországon, ami ennyire egyértelmű. Illetve, ha már ez sem egyértelmű olyan emberek számára, mint te, akkor azzal az országgal nagy baj van.
Persze lehet, hogy nem vagy független publiciszta, ami ha egyszer kiderülne (nyilván nem fog), csalódott lennék, mert az írásaidat évek óta élvezem, jó ég tudja miért.
Még hogy Jobbik? Az miért lenne jobb? Akkor inkább a kommunisták... :)

Leginkább az LMP látszik értelmes opciónak.
Hogy ontopik legyek:

Követendő példa lenne a power rangers! Tanulják meg a pártok, hogy egy legyőzhetetlen mechához legalább öt kulcsember kell! :)
Ez megint rém gyengére sikeredett Árpika. Olvasd már vissza, és mondjad már el nekem,hogy mit is írtál, és miről.
És mi a fasz köze van Orbánnak a hétvégi MSZP kongresszushoz?
Miért nincsenek a jobb oldalon karizmatikus politikusok?
Tedd már egymás mellé Hillert és Pokornit, vagy Verest és Vargát, vagy nézd már meg, hogy Lampert Moncsi,mint politikai prostituált, hogy néz ki mondjuk Selmeczi Gabriella mellett. De hál istennek van még a jobb oldalnak egy Kósa Lajosa is, mint ahogy az MSZP-nek is van egy Molnárja vagy egy Szanyija, csak ők kevesek egy Puccshoz. És bebejezésűl pedig nézzük meg a baloldal emblematikáját, a létező legnagyobb szardarabot Szili Katalint. Az elmúlt tíz évben semmit nem tett Pécs városáért,most pedig polgármester akkar lenni.
Vérlázító!
Ez lesz ennek a szerencsétlennek a második hatalmas bukása.
Köztársasági elnök sem lett, és Pécs első embere sem lesz , mert Pécs már nem Moszkva.
Ne sírj Árpi. Jön majd újabb baloldali hős pár év múlva.
@gpetersz: igazad van bhocból mindegy hogy milyen színű úgyis kínunkban röhögünk
Amúgy meg azért szar minden merazOrbánelb@szta.Gálvölgyiék is megmondták!Ők már csak tudják!Meg programjük sincs!Igaz Hajós úr?Meg hogy Gúrcsányi elkúrt@ azért is azOrbánahibás!!De észre kellene már venni hogy nem ők hanem mi vagyunk a hibásak mert türjük mindenzt!És beletörődünk!És hiába 50 éve szopatnak minket az elvtársak mi mindíg újraválasztjuk őket!
Tisztelettel!
Ha legalább tényleg, igazi parasztok lennének azok a parasztok!
Talán lehetne apellálunk a józan paraszti eszükre!
De pont ez hiányzik az ez egész széles mezőről, nem csak a tábláról!
Hogy több miniszterelnöknek alkalmas személy is van?!
De ezek az infók 80 évre titkosítva vannak! Mert ha kitudódna, halálra röhögnénk magunkat.

Melyik "szekeres" paraszt akar szekérnyi pénzért, szekérnyi AK47-est eszes módon modernizálni?! Épp eszű ez?
Spórolnak... Persze! A józan gondolkodással.....

Én király-sakk tábla hasonlat helyett, kakas –szemétdomb analógiára építettem volna!:)
Ez a cikk ne szólt semmiről! Max arról amit mindenki tud már évek óta: Hiába utálja őket mindenki, akkor is csak ez a két bohóc van alternatívának a miniszterelnöki bársonyszékbe. Természetesen a kampány valóban a két godzilla küzdelméről fog szólni. Demagógia, patásördögözés lesz a köbön.Elkúró vs. szélsőjobbvezér, kicsihitler.És a nép megint bekajálja..
Meddig? Miért? Na erre a kéne válasz...
Á, már nagyon várom a választásokat! Megint lesz üres szék Orbán nélkül, és lesz titokban filmezett Gyurcsány ahogy táncikál? Vagy most majd a Margitszigeten fog kocogni, és titokban felveszik (rejtve, mobiltelefonnal, hogy hiteles legyen), amikor megbotlik és azt mondja: az árgyéllusát? Meg lesz megint vonja vissza a hazug vádjait, mert hazugságra épülő győzelemből hazug ország születik (nem jól idéztem, de már nem emlékszem pontosan).

Persze most majd újat, brutálisabbat kell mutatni, így láthatjuk majd Orbánt, ahogy túrja az orrát, Gyurcsányt, ahogy vakargatja a seggét, és majd mögötte a szlogen: Magyarországnak HITELES miniszterelnököt!

Mindig is a jobboldalra szevaztam, de őszintén bevallom, amikor Gyurcsány lett a miniszterelnök akkor örültem. Reménykedtem, hogy egy fiatal, energikus, a gazdaságot ismerő és értő ember kerül abba a székbe. Akkor azt mondtam a családnak, hogy ha ez az ember valóban olyan amilyennek remélem, akkor bizony 2006-ban rájuk fogok szavazni. Nevetséges, hogy ezt kell leírnom, de sajnálom, hogy nem a szocialistákra szavaztam 2006-ban, mert ha rájuk szavaztam volna, akkor annak oka lett volna, és akkor már nem itt tartanánk. Sajnos nem adtak rá okot, és kiderült, hogy a nagyreményű fiatal politikus inkább egy cirkuszi pojácára hajaz, nem pedig normális emberre, hogy bár nem szorulna rá anyagilag, a becsvágya megélhetési politikussá tette, akinek a betevő falat az elismertség, a korty víz a hatalom, és ezért képes rendkívül hajlékony gerincet növeszteni, és mindegy milyen áron, de ott maradni az ország élén. A nagy reformer, a nagy megmondó, aki már 20 évvel ezelőtt is nem félre állt, hanem szembenézett.

Megérdemli Őt az MSZP, és bizonyára megérdemeljük mi is.
Ha ez a bal megy, utána jobb lesz? :) Nem lehetne esetleg mindkettőt elzavarni a picsába, persze teljes vagyon elkobzás mellett és nem kompromitálódótt menedzsereket hívni valahonnan? Vagy alakítsuk meg az internet pártot, online szavazással, csak és kizárólag gazdasági vonalon.
"Az ellenzék – drukkertől a szóvivőig – egyetlen személybe veti bizalmát, és abban reménykedik, hogy aki ennyire cuki, az biztosan tud kormányozni is; dacára annak a hegynyi beteges ostobaságnak, amit eddig konkrét kérdésekről összehordott."

TWÁ-ban fel sem merül, hogy vannak, akik számára 4 év sikeres (de legrosszabb esetben is elkúrás-mentes) kormányzás leglább annyira fontos szempont egy miniszterelnök jelölt megítélése szempontjából, mint a cukiság?
SZVSZ. Ebben az egészben az a szörnyű, hogy 2009-et és nem 1989-et írunk. Még mindig ugyan úgy szarakodnak. Elbukták a hatalmat, majd visszakapták, majd elbukták majd 2x visszakapták. És semmit, de semmit nem tanultak.
És egyszerűen képtelenek alkalmazkodni. Én önmagában leszarnám, hogy a régi rendszerbe milyen funkcióik voltak - ebben a MAI rendszerben elbuktak - alkalmazkodás képtelenek. Képtelenek feladatokat megoldani. Bokros azért lehet szempontból népszerű mert átlépte a saját árnyékát. Technokrataként és nem politikusként viselkedett. EZ volt a dolga. Teacher/Sárközy/stb. azért voltak jó politikusok, mert időnként kellenek akik jönnek magukra haragítják az embereket, de rendbe teszik a gazdaságot. Utána ha az megvan ők jobbra el aztán lehet pocsolyamalacot játszani. Csak nálunk minden politikus dagonyázni akar.
A kongresszusnak nem vezetőváltásról kellene szólnia. Csak egyről szólhat, hogy a politikai tér jobbra tolódását meg akarja-e állítani az MSZP vagy sem.
(Az SZDSZ, MDF ebbe a kérdésbe már nem tud beleszólni.)
Ezt megteheti a párt, ha előrehozott választásokat tartanak, minél hamarabb.
Egyet kellene elérni, hogy a választások előtt egy csak az idei évre szóló szigorúbb költségvetést elfogadjon a Ház. Ez érdeke lehetne a következő kormánynak is.
Ez lenne az ország érdeke. Nagy bajban ismerszik meg, hogy ki a nagy formátumú politikus.
Mindkét érintettről ki is derülne heteken belül a lényeg.

A szociknak a veszteségek minimalizálásán kell törni a fejüket. Erre készíthetnek elfogadható forgatókönyveket. Ha ügyesek, akkor már a következő önkori választásokig meg is erősödhetnek.
Kár a kiszámolásra várni.

Minden más esetben a szocik elsősorban magukat okolhatják a szavazók jobbra tolódásáért, a szélsőségek erősödéséért.
Ráadásul, aki egyszer a szélsőoldalra kerül, azt nagyon nehéz onnan visszahozni.
Szokásos balos duma: Gyurcsány ugyan nem jó, de Orbán is ilyen. Fel kellene már ébredni Árpikám és elhagyni az orbánozás mocsarát. Nem Orbánra kell nézni, hanem a tükörbe. Ki kell mondani: elkúrtuk. És ebben az elkúrásban Te is résztvettél.
"Addig jó, míg Kádár él", azaz biztos rossz jobb, mint a bizonytalan, igaz? Pedig a Brezsnyev->Andropov->Csernyenko->Gorbacsov gyors cseréje cáfolt rá erre híres a tételre.

Tök mindegy, hogy balról, tök mindegy, hogy jobbról, csak cserélődjenek már. Az egyik a végén Gorbacsov lesz!
Bocs Árpi de ez fa@szság
Jöjjön a jobb mert a másik oldal semmit nem fejezett be és semmit nem reformált meg. Aki ezek után még mindig az ellenzék hibáit keresi - aki immár 7 éve konnkrét hatalommal nem rendelkezik - azt csak sajnálni tudom.

Tisztelettel


Orbán Viktor sokszor sok hülyeséget mondott, de anélkül nem lehetne ott, ahol van, tehát ezt szerintem lehetne belépővámnak is nevezni. Hiszen ezek mind sok hülyeséget mondtak. De azért más az, ha valaki mond hülyeséget, mint az, ha valaki kizárólag hülyeséget beszél, nem? A másik meg, és ezt szerettem volna csak elmondani, hogy most akkor mi a baj a Fidesz gazd.pol. terveivel és javaslataival? Miután minden tendencia úgy baszott (elnézést, következett) be, ahogy a Fidesz jósolta, és erre szőtték rá az intézkedési terveiket is, mi az, ami itt hegynyi ostobaság? Különösen, amikor a gazd.pol. kérdéseket nem is ő kezeli, hanem Vargáék, Szapáryék, Járaiék, ez pedig nem egy szar névsor.

Pussz,

dávid
Én csak azt látom, hogy ebből nem lesz ősszel költségvetés! A Fidesszel az egyezség kizárt (ők egy lapjukat sem mutatják meg a választások előtt), az SZDSZ igénye a szociknak túl sok, a Fórum pedig nem fog beszállni egy zuhanó repülőbe! Így tehát, ha jól tippelek, valamikor télen választani fogunk!

Ami a reformokat illeti, a szocialistáknak nem bolt azért kisöpörni az istállót, hogy azután Orbán beleüljön a készbe! A logika most már azt diktálja, hogy a szocialisták lemondjanak a hatalomról, és hagyják, hogy a Fidesz sétáljon az emberek tyúkszemén!
Kit érdekel már az a sok baromság??!!
2008 október 18. volt a Nemzeti Csúcs eltelt 5 hónap és még nem történt semmi válságkezelés, mi meg elmerülünk a szarban!!
ÓÓ vagy mégis jobb lenne ha érdekelne.....
Gyurcsány Feri a miniszterelnök, MSZP kormány van, és ők nem csinálnak semmit!!
A vörös farok ott van a végén.
De vajon miért? Mintha 2002-ben nem éppen ilyesmi gondjaink lettek volna buktorral: több pénzt az embereknek, mondta a mechanogodzilla.
Nos ezzé lett alatta az ország, amit a vörös farok előtt olvashattunk. Ezt nem kellene folytatni!
Vagy igen?
Rég nem az a kérdés, hogy mi lenne, ha Gyurcsány helyett más lenne a miniszterelnök. Az a kérdés, hogy demokrácia van-e az országban, hogy vissza lehet-e még szerezni belföldön a miniszterelnök mint közjogi méltóság tekintélyét, külföldön pedig a magyar kormány tekintélyét. Hatalmas károkat okozott az országnak és egyenként a magyar polgároknak, szellemi és anyagi értelemben egyaránt. Kit érdekel, hogy a volt párt- és KISZ-titkárok hogyan próbálják újraosztani maguk között a koncot? Előttünk egy nemzetnek sorsa áll, hogy egy klasszikust idézzek. Gyurcsány és társasága meg lássa be, hogy kevesek voltak. "You are the weakest link. Goodbye", hogy egy másik klasszikust idézzek. Nevetséges ez az erőlködés meg kapaszkodás, amivel nem hajlandó belátni, hogy kudarcot vallott, és minden további másodperccel csak mélyíteni tudja a válságot.
Csatlakozom gpeterszhez, azzal a kiegészítéssel, hogy a téma (a cikk) sem több lerágott csontnál.
A sakkos parhuzamok a legtalalobbak.

Mondjuk en a kiralynok szerepet se becsulnem le. :)
off
arpi!
az alternativanak nincs tobbesszama.
Hát nehezen tudok nem egyetérteni.
Nincs új a nap alatt. A 2 szánalmas ezüsthátú nem fog eltakarodni egyhamar. Egyikoldalt nincs ki jöjjön, a másikon meg ha nem ragaszkodna annyira a hatalomhoz a Vezér, 3 éve rommáverte volna a jobboldal a szocikat. Csakhát a jóérzésű embernek kinyíllik a bicska a zsebében ha meghalja az orbánita zombigenerátor gennyáradatot.
De hát ki vezesse az országot?
Az mszp durván leszerepelt. Próbálkoznak mutogatni egy irányba, hogy ott a fény, oda akarunk eljutni a mocsártengeren keresztül, de valójában se erejük se bátorságuk nincs, hogy céltudatosan elinduljanak arrafelé. S szerintem még örülnek is kicsi neki, hogy az ellenzék gondolkodás nélkül, reflexből keresztbe tesz nekik. Így mondhatják, mi megpróbáltuk de az ellenzék ....
L...szt! Alibizés az egész.

Kimaradt a kulcsmondat: addig nem lehet költségvetést csinálni, amíg nincs konszenzus a reformokról!
Azért a másik oldalon nem olyan siralmas a helyzet, sokaktól hallom,hogy ha nem Kósa lesz a miniszter elnök jelölt, akkor a Jobbik marad, de sokan Navracsicscsal is kiegyeznének.

Egyébként es olyan tipis baloldali hozzáállás, mi ugyan szarok vagyunk, de a másik sem jobb: mintha Grósz Károlyt hallanám a sportcsarnokban.

Csak azt felejtik el sokan, hogy a maszop volt a legtöbbet kormányon az elmúlt 20 évben, többet mint a másik kettő együtt véve.
"Ó mond, te kit választanál"

Mint liberális érzelmű értelmiségi kit válsszak?

szdsz? ne viccelj!

Mszp? no comment

Mdf?
Érdekes eset. Ez a bokrosos húzás szimpatikussá tette számomra őket. Most mindegy, hogy tényleg Bokros lenne-e a megfelelő ember aki kivezet minket a trutyiból. Viszont jelképe a rövidtávon nehézségeket, népszerűtlenséget felvállaló kiútkereső politikának.

Fidesz?
Nyilván ők lesznek a befutók legközelebb. Mint sokan mások én is kezdem azt gondolni, legyenek ők. Papolhatnak bármit, ők is kénytelenek lesznek megszorítani, s gyakorlatilag ugyanabba az irányba elindulni mint a mostani kormánynak kellene. Legfeljebb majd ráfogják a nyuszira. S legalább ők gátlástalanul, keményen végig is viszik majd a reformokat.

Valójában tök mindegy, hogy ki van kormányon, mit érint ez engem a hétköznapi életben. Majd 1 év múlva a fidesz úgyis felidegesít annyira, hogy elmegyek ellenük szavazni.

tetszik az írás :-)))

"Most ez következik sztereóban."
inkább dts ex 6.1-ben :)
Bocsánat, hogy eltérek a témától, de szerintem érdekes: ezt Rétvári Bence írta a hírszerzős blogjába ma - ez neki a vicc:


A pap, a ló és Gyurcsány
vicc

A lóversenypályán Gyurcsány észreveszi, hogy egy pap belopakodik az istállóba, és megáldja az egyik lovat. Megjegyzi a lovat, majd csodálkozva látja, hogy a következő futamot az addig esélytelennek tartott ló toronymagasan megnyeri...
A következő héten futam előtt elbújik az istállóban. Jön megint a pap, megáldja az egyik paripát. Gyurcsány rohan a bukmékerhez, feltesz 500 Ft-t a lóra, majd amikor tényleg a megáldott ló nyer, besöpri az 5000 Ft-nyi nyereményt.
A következő héten megint meglesi a papot, majd a sikeres fogadás után 20.000 Ft-tal lesz gazdagabb. A nagy sikeren felbuzdulva a következő hétre mindenét eladja, majd miután ismét kileste a papot, minden pénzét ráteszi az akkor
megáldott lóra. Azonban ez a ló teljesen lemarad, majd fél távnál összeesik, és kileheli a lelkét.
Gyurcsány felháborodva rohan a paphoz:
- Atya, miért tette ezt velem? Eddig ahányszor megáldott egy lovat, az nyert, ez meg most még a célba se tudott bevánszorogni!
A pap a fejét csóválja:
- Látod, fiam, ez a baj veletek, hazugokkal. Ahogyan nem tudjátok megkülönböztetni az áldozást a bérmálkozástól, ugyanúgy nem tudjátok megkülönböztetni az áldást az utolsó kenettől.


komolyan, ezek tényleg megkísérlik elveszteni a következő választást is. Nehéz lesz, de csak így tovább...
Hogy kerül az Orbáncsizma az MSZPelnökválasztás-asztalra?
Árpi,Te mostmár lassan olyan vagy,mint a Móricka,akinek mindenről AZ jut az eszébe...
Diónyi jegek estek Zalabőrbajon?"hehe,miért nem mindjárt narancsnyi..."

Egyébként úgy vélem: érdekes,de pót-miniszterelnököt hamarabb találni az MSZP-ben (10-ből 10-et is!),de a pártelnökség,az más káposzta!
Mintha ortodoxabbak volnának a szegfűsök ez ügyben...s ugyanez munkál a narancsligetben is -mielőtt Árpi közbeszólna!
Valahogy az ország irányítását mindkét nagynál szívesebben adnák ki gebinbe,mint a lekigyakorlatok terepasztalát.
A fene sem érti ezt...
@is: énértem nagyobb kár,belőlem csak egy van,másokből meg rengeteg!
W, az őszödi beszédet írhatnád kis kezdőbetűkkel. Történelmi eseményeket kisbetűvel írunk...

Vagy ez valami szimbolista dolog? :D
Tényleg kedves T. W. Árpád tud Ön ennl jobbat is... ez siralmas...
Én általában szeretem a cikkeidet, de ez most nem sikerült.

A fő bajom az, hogy a pótolhatatlanság téves mítosza az, ami GYF-et s OV-t az élen tartotta mindkét pártban: és te most ezt erősíted.

Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy Horn Gyula 1995-ben egy "jószándékú, gyámoltalan, szánalmat ébresztő szociálérzékeny balfasz" volt, akit az SZDSZ kapcsiból vissza akart utasítani. És ő most az a miniszterelnök, akit (és nem Bokros Lajost) OV is említ az évértékelőjében.

A lényeg: nincs pótolhatatlan ember, és van olyan szereposztás is, amire nem fogják a pénzt a bankból kivenni.
Itten valaki egyetlen személybe (Gyurcsányba) vetette bizalmát, és abban reménykedett, hogy aki ennyire cuki, az biztosan tud kormányozni is. Most hogy kiderült, nem, a "Szerelmem, Ferenc" című ária kottáját eltette, és elővette helyette az "Összes politikus hülye!" című kocsmanótáét. De mivel a közönség fülében még ott cseng az előző műsorszám velőtrázó szopránja, hiteltelen az új nóta.

Akinek nem inge, ne vegye magára!
Nem tartozom egyik oldakhoz sem, de azért szerényem megkérdezném pár előttem szólótól. Ha sikeres volt az a nevezetes 4 év kormányzás szempontjából a zemberek miért nem a Fideszre szavaztak újból? Választást nehéz úgy elcsalni, hogy a kormányon levőké a tisztviselői állomány.
Kár volt megírni ezt a cikket! Egyrészt ezerféle kontextusban olvastuk ezt már Tőled, másrészt unom, hogy ha gyurcsányról beszélünk, akkor Orbánról is muszáj... Miért? GYURCSÁNY KÚRTA EL!!! Ez van. Hogy Orbán mit csinált volna, nem tudjuk. Majd legfeljebb kiderül. És ha ő is elkúrja, akkor lehet őt is fikázni...
@Cartman (ex Cartman): hm, érdekes felvetés. szerintem ha választási esélyeket latolgatunk, akkor előbb-utóbb ki kell mondani azt, hogy "fidesz". miért is fáj ez ennyire?
@Tóta W. Árpád: Tényleg nem érted, amit cartman írt? Elég, ha azt válaszolod, hogy igen és már itt se voltam.
Emberek! (már akiket érint)
Miért ne kerülhetne Orbán ide? AZ egész cikk (Godzilla vs Mehagodzilla) ide fut ki, hogy nagy csata lesz GYF és OV között.
Mi a baj azzal, ha Orbán benne van.
És hol van ebben a cikkben a gyurcsányimádat?
@jenny7: Pedig nem bonyolult. Ez a post az MSZP-kongresszus apropóján íródott, a felelőséggel való elszámolás helyett mégis oda kulminál, hogy de hát az Oooorbááán!!! Nem szoktál Bolgár Györgyöt hallgatni? Na, ott is ilyesmi megy.
Mármint, a műsorvezető részéről.
milyen "de hát az orbán"? nem is értem, mi ez a szöveg, te nem tudsz olvasni? a post annyit jelez előre, h gyurcsányt vsz nem váltják le, viszont olyan orbánozás lesz itt, hogy csak na.
@autósmotoros: ezt benézted akkor 2006-ban.. én elsőre levágtam simlis szélhámos. már a puccsa előtt, közben, utána, 100 nap, 12 pont, legyőzte a rákot, megtalálta a szolniki kislányt. egy beteg ember.
@Tóta W. Árpád: Köszönöm az igenlő választ. Viszlát!
Valaki tessék szives megmondani nekem, hogy ha a Fidesz-kormány olyan kurvajó volt, akkor hogy lehet, hogy két választást is elbuktak? He?!De ne jöjjön senki holmi félrevezetéssel, meg ilyenekkel, mert annyira hülye azért nem vagyok.

Amúgy mese nincs, ahogy a megboldogult MDF reklámja virítja a metróalagútban: az MSZP megy, a Fidesz jön, mert nincs más, reményteljes alternatíva. És akkor Magyarország R.I.P.
@Tóta W. Árpád: Szerintem ugy varjak mar toled a tisztan Gyurcsanygyalalazo szoveget, mint egy falat kenyeret. Dehat legyen ez az o problemajuk. Nem csak Gyurcsany kurta el.
Kedves Árpád!

Ha választanod kellett volna - amint kellett is -, Gyurcsányt választottad volna Ovi helyett, ez világos.
Most, hogy racionálisan már vállalhatatlan ez a fugura és a pártja a sokszorosan bizonyított töketlenkedésével, így változik a véleményed: igaz, hogy Gyurcsány elkúrta, meg a szocik egy merő fostenger, de Orbán sem jobb, tessék csak nézni, ő is mond ám hülyéket.
Persze, mond, ha csak okosakat mondana, sokan azt sem hinnék el. De nem TESZ, mert épp ellenzékben van. Az összemosásod érvénye itt ér véget: Oviék 2002 tavasza óta nem hoztak önálló, érdemi kormányzati döntést Magyarország sorsáról. Gyurcsányék és a szocik igen. Ki a felelős? A Fidesz, természetesen, ezt mindenki tudhassa.
Ez Számodra értelmes, vállalható, felelős értelmiségi álláspont?

Ed
@Tóta W. Árpád: Akkor miért nem ezt írtad? :)
Csak mert nekem sem ez jön le elsőre, sokkal inkább a felelősség szétkenése jobbra is.
én ezt írtam. szövegértési problémákat nem nekem kell kezelni, ahogy érzelmi és idegi gondokat sem.
"És még vele járunk a legjobban ahhoz képest, ha valami igazi balos bumburnyák kezdene ámokfutásba"

Szerintem sz*rják össze magukat, éntőlem voksot nöm kapnak. Az egész kibaszott bagázs megkapta a lehetőséget, nem élt vele, most kapja meg más, ott kezdődik a demokrácija, hogy majd az újakat is szidhatom, és ha ők sem tetszenek majd jól leszavazom a ciklus végén azokat is.
Tőlem jöhet Orbán is, Kósa is, (Navrasics az egyáltalán felmerülhet? könyörgöm ne!), a maszop nálam lemosta magát a pályáról, pedig bíztam bennük.
Amúgy se nagyon érdekel a tisztújítás, de ezen körülmények között még ennyire sem, számomra az MSZP jelenleg halott. Tessék csak őket a földbe döngölni, jár nekik, egy ekkora rakás szerencsétlenségnek ez kell az újjászületéshez.
"a post annyit jelez előre, h gyurcsányt vsz nem váltják le, viszont olyan orbánozás lesz itt, hogy csak na..."

Zavarbaejtő helyzet, amikor a szerzővel vitatkozunk arról, hogy miről is szól tulajdonképpen az írása.

Szóval, az egész post tartalmi vázlata valahogy így fest:
1. az MSZP egy nagy rakat szar.
2. a Fidesz egy nagy rakat szar.
3. két nagy rakat szar fogja püfölni egymást a kampányban.

Nem is értem, miért állítod, hogy csak Gyurcsányról és a leendő MSZP-kampányról szól.
@Bio74: de itt arról agyalunk, h mi lesz a szoci kongresszuson. nem valószínű, hogy OV-t vagy Kósát megválasztják. az mszp istállójában pedig csak Gyurcsánynál balosabb lovak vannak. direkt nem írtam neveket, mert egyik rosszabb vicc, mint a másik.

én arról tényleg nem tehetek, ha gondot okoz az olvasás, vagy felületesen olvasol. nincs benne, h a fidesz egy nagy rakat szar, az van benne, hogy a fidesz összes összkuporgatott, összehazudott támogatása egy emberbe, Orbán Viktorba vetett, a szövegeiből le nem vezethető, személyes bizalomból ered. tehát ezt fogják megpróbálni szétverni, és nem fognak válogatni. ha megvan nekik a kéri-beszéd vagy valami más, akkor azt fogjuk hallgatni hónapokig, meg mittudomén, veri a feleséget, sok koleszterint eszik, festi a haját. ez elég undorító lesz, én nem örülök neki.

jól elbaszta az mszp, h nem nekik jutott eszükbe visszahívni Lajost.
Ferkó erejét nem a güzülés adja, ez nem is tudom, hogy kerülhette el máskor oly vizsla tekintetedet, jó Árpádom. Ferkó mögött ott áll a titkosszolgálati zsarolópotenciálja miat MSZP-n belül is rettegett Szilvásy (nem a táltos, hanem a másik).

Érted? Minden lényegesebb ember a markában van, és õk akkor fogják leszavazni, mikor már maga is eleget... hmmm... TARHÁLT. Tudod, amikor már megcsömörlött. A bábolnai cucc után eljön majd ez az idõ is. Addig meg kuss.

Mint Viktor oldalán, csak Viktort ezért a médiában köpködni illik. Be kár.
A Orbán igenis hibás, mert nem nyerte meg a választást, pedig egyértelmű, hogy meg kellett volna nyernie, de nem tudta, és ezért a nyakunkba szabadította az MSZP -t, kétszer is! Így természetesen a jelenlegi helyzetért Viktor a felelős. Remélem jól kicsavartam.
Mondják itt sokan, hogy ne kenjük a felelősséget a jobboldalra és ne tegyünk egyenlőséget Feri és Viktor közé. Igazuk van! Amennyiben az alábbiakat is megrágják egy kicsit:
- Demokráciában a hatalmon lévőknek a legnagyobb a felelőssége, de az ellenzéknek nincsen semmi felelőssége?
- Nem kell két emeber közé egyenlőség jelet tenni. De abból, hogy az egyik esetleg az ördög földi helytartója, nem következik evidensen, hogy a másik a mennyek úrának szóvívője és fordítva.
Már megbocsáss, de nom ott baszta el h "nem nekik jutott visszahivni a lajost" az emberek nem markinget esznek és nem porhintésből neveklik az utódaikat. Ott cseszték el h : ha elbe@tuk akkor VÁLLALJUK A FELELŐSSÉGET! Uraim.
KI vállaja a felelősséget??? Ne mutogassunk már az ellenzékre , komolyabban Tóta Úr!
BIO 74: az ellenzék felelősségéről... csak annyit. AMIG nagy volt az MSZP arca h elhozzák a kánaánt addig SENKINEK nem kérdeztlék a véleményét, amikor összedölt a kártyavár akkor meg : AZ ELLENZÉK NEM KONSTRUKTIV... NA neeee

ui. Macsakfogó idézet : "ÉN vezettem mondd meg én vezettem" ???
@Tóta W. Árpád:

Yes, ezt a mondatot kerestem:

"..Orbán Viktorba vetett, a szövegeiből le nem vezethető, személyes bizalomból ered."

Mi lesz a szoci kongresszuson? Erről beszélek. Nem számít mi lesz. Bukta, van. Nem az ellenfél ármánykodásai miatti bukta, hanem saját hülyeségeik miatti bukta. Akár Gyurcsány, akár balos lovászfiú, még nem koppantak a fenéken, még mindig nem fogták fel a lényeget, még mindig nem eset szét ami nem együvé való, és még mindig nem hullott ki a korpa a szemek közül. Ilyen helyzetben, ilyen lehetőségek mellett nem számít igazán ki lesz, mert éretlenek a választáshoz, és a választásuk eredménye jó eséllyel nem képes megfelelni a jelenlegi elvárásaiknak, mely elvárásaik szerintem jelen pillanatban sem a valós helyzetet tükrözik.
"snipper, wagabound és bio74"
Csak emlékeztetőül: 2002-ben minden közvéleménykutató 20 %-os Fidesz vezetést jósolt. Az első fordulóban 20 %-os MSZP győzelem született. A világon nem volt még olyan közvéleménykutató, amelyik 40 %-ot tévedett volna. Itt sem ők tévedtek. A szavazócédulákat minden tiltakozás ellenére fizikailag megsemmísitették. Miért?
2006-ban Dávid Ibolyka - saját kábítószeres csemetéjét mentendő - átállt a másik oldalra, és az MSZP-s Schmukk Andor féle "szépkorúak társaságával" Gyurcsányt segítette hatalomra. Megint csak azt kérdezem: Itt már mindenki memóriazavarban szenved, gondolkodni senki sem szokott?
@L12345:

Na na, a nem konstruktív ellenzék, meg a tegyünk keresztbe ahol lehet az illegitim kormánynak, és már élből sem állok le tárgyalni, meg ha le is állok akkor is a kiinduló pont, hogy szar vagy, nálam nem ugyanaz. Az ilyet a nem demokratikus munkahelyemen szoktuk kerékkötőnek hívni, illetve a hogyan nem lehet megcsinálni munkatársnak.
Ez egy ellenséges ellenzék ismérve.
Szerintem azzal GyF-nek tisztában kellett lennie, hogy nem egy pártot, hanem egy lobbiszervezetet kell majd vezetnie. És ez nem az a szerep, amiben a jókirályfi megmenti a népet. Azt hitte, hogy csak ő képes megfelelően manipulálni a rettenetes tagságú MSzP-t, és szembeszállni a másik nagy "álmodóval" (értsd küldetéstudatos személyiségzavaros) de valójában csak arra volt ereje, hogy mindkét fronton állóháborút nyisson és ennél rosszabbat nem is tehetett volna. Még a szociális népszavazás után is "méltósággal" lemondhatott volna, amikor látnia kellett, hogy saját párja sem támogatja a programját. De úgy látszik olyan magasan már mindenki elveszti a realitásérzékét, és képes olyan szakértői csapatra hallgatni, aki szintén így van ezzel. Gyurcsány felelőssége nem menthető azzal, hogy Orbán sem normális.

Nagyon jó lenne, ha ez az ország felnőne már annyira, hogy ne vezérekre vágyjon, hanem politikai programokra. Talán az is kederülne, hogy az MSzP egy szürke lobbipárt, ideológiai háttér nélkül, a Fidesz pedig jórészt demagógiában utazik. Szerintem lenne az után is értelmes miniszterelnök / párt, aki elvezetné ezt az országot, miután megárvult a nép. Legfeljebb nem apaként, hanem szakemberként tekintenénk rá. :)

Mindenesetre hiába hogy hidegrázást kapok Orbántól, arra tippelek / azt remélem, hogy a Fideszben még talán akad egypár józanul gondolkodó "szakértő", mert jelenleg úgy tűnik más esélyünk nincs. Az MSzP-ben viszont most semmi jelét nem látom, hogy képes lenne elvezetni ezt az országot - sem Gyurcsánnyal sem nélküle. Ki kéne írni a választásokat mihamarabb - ez a tökölés katasztrófa az országnak.
A Godzilla-Mechagodzilla dolog leginkább a 2006-os helyzetre volt igaz. Gyurcsány a maga (még) 18%-os népszerűségével már most sem éri el a Godzilla súlycsoportot, az a 18% pedig előreláthatólag csak fogyni fog. Vagyis Godzilla kihívója vélhetőleg egy patkánysúlyú versenyző lesz, bármilyen néven indítsák is.
@Waldi!: Bajnai Gordon már régóta - 2006 vége - tippem, nem ér ellopni.
Sajnos vele lenne esélye az MSZP-nek, bár nem tudom, párttag-e, de nem is ez az érdekes.
A liba-ügyről meg úgysem hallott a fél ország, a másik felét (-10%) meg eleve nem érdekelte.
@Tóta W. Árpád: Ja, hát én se expressis verbis gondoltam, hogy beleírtad, ne aggódj.

"Ott is csak egy király terelgeti parasztjait. Az ellenzék – drukkertől a szóvivőig – egyetlen személybe veti bizalmát, és abban reménykedik, hogy aki ennyire cuki, az biztosan tud kormányozni is; dacára annak a hegynyi beteges ostobaságnak, amit eddig konkrét kérdésekről összehordott. Egy erős akarat kell csak, az aztán oda teszi a hegyeket, ahova akarja."

Annak megítélését, hogy ez nem-e azt jelenti, hogy a Fidesz egy nagy rakat szar, a bölcs utókor belátására bízom.
Olvasva a blogbejegyzést és a fáradhatatlan orbánozást, felmerült bennem egy fura és alaposan lerövidített kérdés, de aki akarja, az érti:
Vajon lenne-e még kormány Orbán nélkül??

Kedves Árpád, emlékezetedbe ajánlanám a Gyurcsány-Orbán vitát, ahol Gyurcsány lehazugozta Orbánt, és ez csak egy jelenet volt a ripacskodásai sorában.
A történet folytatását - ki hazudott és mennyit - ismerjük.
Csődtömeg az MSZP, de mi köze ennek a Fideszhez? Már a szólásszabadságot is korlátozzák, már egy meccsen sem kiabálhat egy jót az ember. Üreges motozás, paprikagáz, kordonerdő... Miről beszélünk? Mitől tartod továbbra is liberálisnak magad, ha azon izgulsz, hogy ez a csapat kit választ elnöknek, egy balost, vagy a magát liberálisnak tartó Gyurcsányt? Itt a lényeg a "magát liberálisnak tartó"-n van. Mert szó sincs itt a szó eredeti jelentéséről, az elveszett ott az őrszobán a gumikesztyű alatt, vagy elsodorta az a gumilövedék 2006-ban. Itt most egyetlen demokratikus alternatíva van, jobbról, a másik a diktatúrát képviseli. Ha ezt egy szintre hozod hazudsz, illetve érdekeket szolgálsz. Hidd el, bírálhatod majd a kormányt, nem fognak pofán lőni, meg seggbe motozni, mint most. Igaz nem lesz tévéműsorod, mi meg elleszünk valahogy.
A "másik tábla királya" közeb rendületlenül katyvaszol. Most épp "szocialista restaurációt" emlegetett, holott..

"Vajon mi volt a szocializmus restaurációja: a vizitdíj bevezetésének kísérlete? Vagy a 13. havi nyugdíj, esetleg az, hogy utána nem lett 14, havi (ahogy OV) igérte? ..."
fideszfigyelo.blog.hu/2009/03/20/orban_es_a_szocialista_restauratorok
A gazdaság helyzetének értékelésekor pedig, értelmes ember meg sem említi Gyurcsány, vagy Veres nevét. Magát értelmesnek tartó még lehet, hogy számol a volt posztkomcsi közgazdászokkal, de velük is csak úgy, hogy mondtak valamit, ami nem volt igaz. A múltat véded, igaz trükkösen. Varsói expressz. Legalábbis nagyon remélem, mert sok volt az a nyolc év, amit elvettek az életemből azzal, hogy a hatalomhoz ragaszkodtak, meg a te tévés gázsidhoz.
Tóth W. Árpád!

Nem kellene parasztozni azokat, akik Orbán pártiak. Mit szólna anyád, ha olvasná a hülyeségeidet (te kis pöcs)
A szocik mindig is szerviens, inkompetens, elvtelen pancserok gyülekezete volt. Én adok még egy ciklusnyi esélyt a Fidesznek, aztán ha nem jól takarítanak, jöhet a jobbik.
@lm5:
Ebben az országban jó programhoz erős kormány kell, és egy karizmatikus egyéniség, akinek hajlandóak az emberek legyelni a békát .
Bokrost a szociknak ! Emlékszem mikor azt nyilatkozta a baloldali érzelmű ( tehát szociálisan érzékeny )közgazdász, hogy minek M..o-n egyetem, Burundiban sincs ! Hát ez olyan jól mutatna pl. egy választási plakáton , hogy egyből megugrana a népszerűségük !
@mandro: LOL! Sakktáblát láttál már, pöcs? Anyám már látott.
Azért vége lehetne a maszatolásnak, egyértelmű véleményt kérek. Akár tőled Árpád akár bármelyik balos kommentezőtől. Ha kedve tartja mondja azt, hogy nincs különbésg a két kormány között vagy ha ugy tetszik a két miniszterelnök között. Ez esetben viszont indoklást kérek ki miért volt jobb vagy rosszabb a koprmányzása alatt. Az nem megy, hogy mindig egyenlőségjelet vonunk a két erő között. Vagy tényleg annyira nehéz elismerni hogy a két plitikai erő között fényévnyi különbség van. Sose gondoltam volna hogy még Horn Gyulára is hálával emlékszek, ő legalább nem félt meglépni bizonyos dolgokat, kvázi miniszterelnőkként viselkedett. de amit ezek csináltak az katasztrófa. Ja és arra nem vagyok kiváncs, hogy ezt az ellenzék miatt nem merték vagy hogy Ők okozt, mert a matiné már lement a gyerekeknek.
Hoppá hoppá álljunk meg Béláim, gondolkodjunk!
Világosítsatok már fel legyetek szívesek, hogy a nagy elkúró hogyan is vitte véghez ördögi tervét
-gazdaságilag- ,illetve a
Szépreményű Nagy Favorit miképp fogja semlegeíteni azokat farokratapodás nélkül. Konkrétumokat kérek, pontról-pontra. Én még senkitől sem hallottam, biztosan bennem a hiba. Fletó csalódás, Viktorban jó lenne bízni.Csak egy apró fogódzkodót Béláim!
@nemsiker_s: "Ebben az országban jó programhoz erős kormány kell, és egy karizmatikus egyéniség, akinek hajlandóak az emberek legyelni a békát ."

Már úgy érted, hogy azok akik idáig nem csináltak semmit úgy kapták a fizetésüket és/vagy adót sem fizettek? Mert a többieknek csak jobb jöhet.
Árpi!

"Az alternatívák ugyanis egytől egyig mind az MSZP Gyurcsánynál balosabb szárnyát képviselték, vagy legalábbis inkább, mint ő."

Szted csak a feri meri, csak ő a kemény!?

Most nyilatkozott Kiss Péter, aki szerint még a reformszövetség javaslatainál is messzebbre kell menni...

Hogy is van ez? Nem vagy te egy kicsit fletó-fan drukker?:o)

Jaaaa, és most hozta a tv2, h Bokros hazudós. Hazudott, mikor azt mondta, h nem volt sosem az mszp tagja, miközben 96'-ban belépett.

Ez már a 2. hazugsága.

Az 1. az volt, mikor azt mondotta, 3 intézkedését semmisítette meg az AB, miközben kb. 24-25-ről regélnek a netforrások.

Szegény várak, mind ledőlnek... lekvárak..
Ha ez normális ország kormányzó párti tisztújítása lenne, akkor megnéznék ki alkalmas a válságmenedzselésre, és mellette döntenének. Ez Hunnia Zrt. esetében hipotetikus forgatókönyv.

Az MSZP józan mérlegelés mellett nemhogy nem választaná, nem is jelölné elnöknek mostani vezetőjét. Nagyobb baj, miniszterelnöki poszton is futtatják. Ők tudják, miért. Kiszámolják.

A választó meg azt, mennyibe kerül. Sokba. Eddig hitelből fizették a szavazatát. (Kormánysemleges.) Egy részét ő maga vette fel. Választói önkritika zéró, üdvhadsereg pártoknál dettó.

Na, ebből mi következik? Ne historizáljunk, de hogy állt ki Lajos király mellett a hűbérhad a mohácsi vész során? Kicselezte. Mondjuk, bedőlt az egész Hunnia Zrt., de azért a török volt a felelős.

Kedves MSZP kongresszusi küldöttek! Igyanak sok kávét, fogyasszanak sok pogácsát! A Párt élt és felélt! Szép volt!
Kedves Árpi!
Nem arról volt szó, hogy a droidokat nem engeded be egyik oldalról sem?
Már írtam egy másik posztban: nekem tönkrevágta már egy vállalkozásom a FIDESZ, nem voltam Széchenyi-terv komform, mert nem voltam hajlandó kitenni a tacepaót: KÖSZÖNÖM NÉKED FIDESZ!

Malacka:
Fletóka Kiss Petikének meg picit hosszabbra engede a pórázát... előfordul.

Az olajfa poject azért lett off, mert megcsinálják vagy azért mert tényleg off?
"Egyetlen reménye, hogy az ellenfélnek sincsenek tisztjei. Ott is csak egy király terelgeti parasztjait. Az ellenzék – drukkertől a szóvivőig – egyetlen személybe veti bizalmát, és abban reménykedik, hogy aki ennyire cuki, az biztosan tud kormányozni is; dacára annak a hegynyi beteges ostobaságnak, amit eddig konkrét kérdésekről összehordott."

Szerintem ez az a pár mondat, ami finoman szólva nem korrekt és kicsapja 1-2 embernél a biztit.
Nem véletlen máskülönben, hogy a nagyok, de még a kicsik is ék-alakban sorakoznak. Az elmúlt 20 évünk csak arra volt elég, hogy a baltát feltaláljuk. Tudniillik bárhogy ütögeted az élét, ha a többiek erősen tartják hátulról, azért még mindig lehet vele hasogatni, hát még ha ki is fenik útközben.
Akinek nem világos, a balta egy ék :))
Szóval nekünk még nincs Colt-unk és tuggyafene, lehet, hogy nem is nőttünk fel a hatlövetűhöz.
Egy csomó ilyen hasonlatot lehetne még találni, de ez még azért attól nem Egyatáboregyazászló, inkább - ha már gyenge fizikai tudásomat akarom villogtatni :) - az energiaminimumra törekvés elve lehet.
A kissé demagóg szövegekhez meg csak annyit: nem mindenki annyira magasröptű, széles látókörrel rendelkező ultramodern hipperszuper (befejeztem :) ) gondolkodó, mint itt sokan vagyunk (de nem elegen) és őket is meg kell szólítani, mert ők is döntési helyzetben vannak. Senki ne gondolja hogy mostan köpködök arra aki nem olyan bonyolult lélek. Egyébként nekem 2002-ben inkább tűnt úgy az MSZP-ről, hogy kissé mindha egészségtelen mértékben nyúltak volna a populizmus "bölcs kövéhez". Elképzelhetőnek tartom, hogy a srácok a FIDESZ-ben osztottak-szaroztak és rájöttek, az egyszerű ember is ember, igenis kell érzelmi alapon IS érvelni, szónokolgatni.
Az elkövetkezendő kampánytól pedig igenis joggal kell elvárni (bár nem sok realitása van egyelőre) hogy végre korrekt legyen. Ha már a Fletó kihúzza még egy évig, legyen annyi betyárbecsület benne, hogy ha már át kell passzolni a szarostalyiga szarvait valakinek, azt ne lehetetlenítse el, de még meg se próbálja, mert arra mégjobban rászívunk. Ugyanezt természetesen elvárom a Vityától is, hogy ha nem b@sztattyák, maradjon ő is nyugton. Na ez, és ebben igazat adok Árpinak, a legkevésbé valószínű forgatókönyv, de én akkor is KÖVETELEM, legalább ennyit, mindannyiunk méltósága(már ami maradt) érdekében.
Mi van, ráeresztették a már csak alig létező polgári köröket a Tóta W. blogra, hogy újból összerázódjanak? Itt van pl. Fehérné, ő szeretne valamit olvasni a kormányok közötti különbségről, meraddig cokifletó, azannya! Na most, mivel csak én (grafomán mivoltomból adódón) kb. egy fél tengernyit írtam erről, akkor vagy nem vagyok érthető, vagy nem vagyok olvasható, vagy korábban nem tetszett erre járni. Utóbbi esetnek adnám a legnagyobb valószínűséget.
Hajj, szegény Bokros, bele is belemélyedtek a körmök! Már alig tud megkapaszkodni a piedesztálban, amit fölépítettek neki. Húzzák lefele piszkosul. Namost a lefele húzók és Bokros között az a különbség, hogy bár az utóbbi is tananyag, meg az előbbiek is, csakhogy Bokros egyénileg a közgazdasági egyetemeken, utóbbiak meg egy tömbben a pszichiátrián.

Hazudós a lelkem, ahogy hallom. Regélnek a netforrások, ahogy hallom. Igaz ugyan, hogy tagdíjat se fizetett soha, meg taggyűlésen se volt egyszer se, ezért aztán automatikusan megszűnt a tagsága (ami ugyebár tuti - regélnek a netforrások), és kihúzták a nagykönyvből, amibe valaki beleírta, de hogy rossz ember, az a tény szinte kiveri a szemünket. Vagy ha nem, hát akkor kisnyúl, esetleg jöhet az, hogy piszkálja az orrát. Indul az elmebaj(nokság), hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Aszongya itt valaki, hogy a szocik mind komplett hülyék meg rosszindulatúak, meg tehetetlenek (stb., stb.), tehát ő ad egy ciklusnyi esélyt a FIDESZ-nek, aztán, ha az se csinál itten Kánaánt, akkor jöhet a Jobbik. Utána logikusan Csodatévő Szent Margit következik, és ha asse, akkor a Jóisten. Annak is adunk egy ciklusnyi esélyt. Hátha.
TWA józanul mérlegel, nincs ebben hiba. Azt szarozza le, akit eddig is szokott. Ebben sincs hiba. Alternatíva nélküli langyosvizet jósol a komcsi-kongresszusra és gigászi kűzdelmet 2010 tavaszára. Ezt kb. 10 millióan így sejtik ebben az országban. Arról azonban kevés szó esik, hogy a mi Fletónk egy kickbox-kártyás, azaz aki magasabb lapot vár tőle, azt tökön rúgja, aki a f@szát védi azt nemis 4, de 5 ásszal terít le.
A meglepetések tárházát majd a választások után lesz érdemes számba (na nem az én számba) venni.
Álláshirdetés: miniszterelnök kerestetik.

Feladat: Le kell építeni vagy X ezer embert az állami szférában, kezelni kell vagy 0.5-1 millió munkanélkülit, 2.x millió nyugdíjast, kizavarni minden jó magyar állampolgárhoz az APEH-et és megnézni miből él ha nem fizet adót, tb-t, stb. A munkanélküliek egy részét felvenni rendőrnek, éhséglázadásokat leverni, humanistákat leverni, építeni vagy 5 börtönt a lakosság 5 %-át bebörtönözni.
fizetni az államadósságot, beindítani a termelés(!) az országban /élni abból lehet/ meg amit még megkövetel a haza.

Határozott idejű munkaszerződés. (4év)
***
Aszem nagyjából ennyi lenne a feladat. Nem x. havi nyugdíj meg devizahitelesek támogatása meg ingyenes oktatás, egészségügy, támogatások.
Hát kedves eino., ez hosszú lesz. Mivel panaszkodsz az „állandó orbánozás”-ra, amit szerinted nyilván az itt blogoló komcsik művelnek, ráeresztettem a keresőt a blogra, és idemásoltam a szövegeket, amelyekben Orbán előfordul (Tóta W. szövegeit kihagytam). Mint az az alábbiakból látható az „állandó orbánozás” éppolyan minden realitástól mentes kitaláció (finoman fogalmaztam, mi?), ahogy még egy csomó minden, amit most nem sorolok fel. De azért csak tessen nyugodtan és módszeresen tovább siránkozni, ahogy az Orbán nevét tartalmazó legtöbb szöveg szerzője is teszi az „állandó orbánozás” miatt.

„Amúgy sajnos a politikai realitások talaján célszerű maradni: Orbán alternatíva, Gipsz Jakab nem."

"Volt egy Orbán-kormányunk meg egy Gyurcsány-kormányunk. Akkor talán próbáljuk összehasonlítani őket: GDP, államháztartási hiány, eladósodás, ilyenek. Csak csupa számokat. Szerintem nem az jön ki, hogy egyik kutya, másik eb. Nem vagyok Orbán-fan, de szerintem a két ember között van különbség. Ki van próbálva."

"talán 2006 telén, amikor még az embereknek volt annyi józan eszük, hoyg nem csak az őszödi beszédet, de Orbán hülyenépszavazását is kicsit furcsán nézték, na akkor lehetett volna egyet ugrani. most már nem lehet, sehova."

"Pl. amikor szeptemberben Orbán az éppen formálódó válság veszélyeirő beszélt, a szocialisták éppen "beindultak", szerintünk túl voltunk a nehezén és Orbán - persze beteges hatalomvágy által vezérelve - rémhírekkel rigotja a lakosságot, hogy alkalom adtán majd jól befagyaszthassa a nyugdíjakat. Ekkoriban nem nagyon láttam jelét, hogy TWÁ kiállt volna az észszerűség mellett és a hegynyi beteges ostobaság ellen."

"Azt én is sajnálom hogy Orbán irtja maga körül a konkurenciát, és hogy olyan embereket küldenek el Brüsszelbe akikre itthon lenne szükség."

"Az MSZP 2004-ben egy anti-Orbánt akart."

"MSZP tisztújításról szóló cikkben is eljutni Orbánig... Mit eljutni! Az írás fele arról szól, hogy milyen tehetségtelen a parasztjaival egyetemben. Tényleg a végjáték előtt vagyunk: ennél már propagandában se nagyon van lejjebb."

"Sokszor kell ismételgetni a balos szavazótábornak, hogy Orbán is csak olyan (és valóban van is vele probléma bőven), hogy megjegyezzék, hogy meg tudják őket hülyíteni annyira, hogy a saját szemüknek se higgyenek"

"Magam sem vagyok egy Orbán fan, sőt, de gyurcsi olyan mélységeket teremtett a közéletben (és az életviszonyokban), hogy bárkit hozzá hasonlítani lebecsülés."

"Drukkolok, hogy egyszer Orbán legyen a rosszabb választás."

"Horn meg tudta csinálni, Orbán meg tudta csinálni."

"És mi a fasz köze van Orbánnak a hétvégi MSZP kongresszushoz?"

"Amúgy meg azért szar minden merazOrbánelb@szta.Gálvölgyiék is megmondták!"

"Megint lesz üres szék Orbán nélkül, és lesz titokban filmezett Gyurcsány ahogy táncikál?"

"Szokásos balos duma: Gyurcsány ugyan nem jó, de Orbán is ilyen."

"Orbán Viktor sokszor sok hülyeséget mondott, de anélkül nem lehetne ott, ahol van, tehát ezt szerintem lehetne belépővámnak is nevezni."

"Ami a reformokat illeti, a szocialistáknak nem bolt azért kisöpörni az istállót, hogy azután Orbán beleüljön a készbe! A logika most már azt diktálja, hogy a szocialisták lemondjanak a hatalomról, és hagyják, hogy a Fidesz sétáljon az emberek tyúkszemén!"

"Hogy kerül az Orbáncsizma az MSZPelnökválasztás-asztalra?"

"Egyrészt ezerféle kontextusban olvastuk ezt már Tőled, másrészt unom, hogy ha gyurcsányról beszélünk, akkor Orbánról is muszáj... Miért? GYURCSÁNY KÚRTA EL!!!"

"Miért ne kerülhetne Orbán ide? AZ egész cikk (Godzilla vs Mehagodzilla) ide fut ki, hogy nagy csata lesz GYF és OV között."

"Most, hogy racionálisan már vállalhatatlan ez a fugura és a pártja a sokszorosan bizonyított töketlenkedésével, így változik a véleményed: igaz, hogy Gyurcsány elkúrta, meg a szocik egy merő fostenger, de Orbán sem jobb, tessék csak nézni, ő is mond ám hülyéket.
Persze, mond, ha csak okosakat mondana, sokan azt sem hinnék el. De nem TESZ, mert épp ellenzékben van."

"Tőlem jöhet Orbán is, Kósa is"

"A Orbán igenis hibás, mert nem nyerte meg a választást, pedig egyértelmű, hogy meg kellett volna nyernie, de nem tudta, és ezért a nyakunkba szabadította az MSZP -t, kétszer is!"

"Gyurcsány felelőssége nem menthető azzal, hogy Orbán sem normális."

"Mindenesetre hiába hogy hidegrázást kapok Orbántól, arra tippelek / azt remélem, hogy a Fideszben még talán akad egypár józanul gondolkodó "szakértő", mert jelenleg úgy tűnik más esélyünk nincs."

"Olvasva a blogbejegyzést és a fáradhatatlan orbánozást, felmerült bennem egy fura és alaposan lerövidített kérdés, de aki akarja, az érti:
Vajon lenne-e még kormány Orbán nélkül??" (Ez te vagy)

"Nem kellene parasztozni azokat, akik Orbán pártiak. Mit szólna anyád, ha olvasná a hülyeségeidet (te kis pöcs)"
@malacka69 megélhetési dolgozó: "Most nyilatkozott Kiss Péter, aki szerint még a reformszövetség javaslatainál is messzebbre kell menni".

Hát akkor csinálják! Vágjanak bele! Vegyék el az összes alanyi jogú juttatást! (Nota bene: két alanyi jogú juttatást már próbáltak megnyírbálni: az oktatásban és az egészségügyben. Aztán jött egy népszavazás).

De hát akkor miért a Szanyi Tibor szónokol a parlamentben napirend előtt az mszp-frakcióban, aki szerint minden egyes fillér, amelyet a multik zsebéből kivesznek és "az emberek" zsebébe beraknak, az jó!

Az a siralomház, hogy az mszp frakció, az mszp tagság többsége így gondolkodik: minden egyes fillérért kár, ami a multik zsebében marad, minél több pénzt át kell onnan pakolni "az emberek" zsebébe. Az a rettenet, hogy számukra ez jelenti a "baloldaliságot". Ahogy mások számára meg ugyanez jelenti a "jobboldaliságot"...
@Tóta W. Árpád: Választási esélyeket? Nekem elsőre úgy tűnt, a tisztújító kongresszusról szólt ez az írás ("de itt arról agyalunk, h mi lesz a szoci kongresszuson").

"nincs benne, h a fidesz egy nagy rakat szar, az van benne, hogy a fidesz összes összkuporgatott, összehazudott támogatása egy emberbe, Orbán Viktorba vetett, a szövegeiből le nem vezethető, személyes bizalomból ered" Ez (és a cikk Fideszre vonatkozó része) végülis kb. annyi, hogy a Fidesz egy nagy rakat szar... :)

De nem akarom én őket védeni. Ki kell esnie egy-két pártnak ahhoz, hogy én a Fideszre voksoljak. Viszont azt is megértem, hogy nem akarnak előjönni a farbával. Miért vigyék el ők a balhét? Nem ők kúrták el. Így viszont marad Gyurcsányéknak a veriafeleségét és a füvezettegyetemistakorában szintű szarság. Ami nagyon csúnyán visszaüthet. Jó lenne, ha visszaütne. Ilyen két ciklus után 40 évig semmi keresnivalójuk a kormányban... (szerintem még a parlamentben sem). De persze nincsenek illúzióim. A magyar választó még a politikusainál is hülyébb fajta, tehát (csinálják - esetleg - bármilyen jól Orbánék) 2014-től újra jöhetnek vissza a komcsik. Pedig az IMF hitel felvétele (beleértve az oda vezető utat) számomra kb. egyenlő a hazaárulással.
T. Cartman (excartman)

Felhívnám a figyelmed egy tévedésre. Mégpedig arra, hogy de, ők kúrták el. A FIDESZ. Azt hogy Gyurcsány kúrta el, azt ugyebár csak tőle tudjuk, és mint ismeretes, ő hazudós. Javaslom a logikai tévedésed revideálását. Csak példaként megemlíteném, hogy a 2006.-os választások programjait illetően "a zembereknek való juttatások" címszó alatt a FIDESZ-nél az MSZP összegének másfélszerese szerepelt, és bár Gyurcsány nagyon hülye, azért annyira mégse, hogy ha az ellenfél biciklivel indul a versenyen, akkor ő békaügetésben.
Árpi, nem érzed, hogy át kellene már állni egy 'semlegesebb' irányba?

Gyurcsány kurva ciki mert megbukott. Az ország pedig csődbe ment. Te meg kiállsz a csődokozók mellett. Ez gáz. Kurva gáz. Persze te dolgod kit vállalsz fel csaxólok, hogy lemaradtál. A nyuggernénik táborát erősíted. Az azért több mint ciki.

Mi van pl Bajnaival? Őt miért nem veszed számításba? Pedig csúcsminiszter. Vagy mi gond van vele?

Ettől még persze Feri vs Viki lesz 2010-ben.

Az eredményt borítékolom. Anyway, time to wake up, time to say goodbye to Frank.

Babarczynak már spec sikerült. Neked mikor fog?

kormányzás itten utoljára '95ben volt ahogy felelős döntés is.
azóta nincs más mint money osztás hitelből meg hülyeségbeszélés.

bárki bármit mond, mindegy melyik oldalon.
@osborne: te tudsz olvasni?

"vannak közgazdászok, expolitikusok, sőt van olyan miniszter is, aki szövegei alapján hajlandó lenne egy keményebb intézkedéssorozatra..."

+: hol állok ki bárki mellett is? te vak vagy.

semlegesebb irány milyen? a reakció elég semleges?

LOL.
@Tóta W. Árpád: én vak? haha ez ma már gyenge védekezés. te voltál kibaszott vak csak még nem jöttél rá. olvasd vissza magad és írásaid az Úr írtól kezdve.

Te már negyedannyiért amit a Gyurcsány kormány csinált már atombombát dobtál volna a Fidexre és Orbánra. Te közben csak verbáltojásokkal dobod meg a mostani kormányt. Ez szervilis vakság, a legrosszabb tipusa.

Majd ha egyszer megírod, hogy megbukott az Úr és az egész kormánya akkor majd esetleg leszel even.

Addig relativizálás és ciki az egész. Ettől még tudsz írni, csak lemaradtál 1-2 brossúrával. sajnálom

jobbulást
@Tóta W. Árpád:
senki nem fogja elvinni a balhét, mert ez egy öngyilkos küldetés, a politikus meg ha valaki hát kifejezetten nem önfeláldozó tipus.akad egy évszázadban egy aki maga sem igy tervezi ugyan de bevállalja (pl. Dzurinda).utána jöhet vm szájhős (Fico) de előbb kell alap ha jó elbirja az egységnyi hülyeséget.

nálunk az alapot lebontották, a hülyeség meg 10 egységnyi.

a gazdaság(politika) meg a pénzügyek (épp ugy mint a hadviselés) tulságosan komoly dolgok ahhoz h politikusokra lehessen bizni őket.
@osborne: LOL, ne égesd magad tovább. konkrétan számonkértél valamit, hogy miért nincs a cikkben, ami benne volt. és számonkértél valamit, hogy miért van benne, ami nincs benne. ciki az egész :D

de a semlegesebb irány tekintetében útba igazíthatnál, kik legyenek a példák.
nem találja furcsának a nép, hogy ennyire duál lett minden? nincsenek tisztek, csak a fekete meg a fehér király, meg mi parasztok :)

nem lehet, hogy egyikre sincs szükség és csupa paraszt aki dolgozik egész jól játszana egy sakkhoz kicsit sem hasonlító játékot, mondjuk hívjuk go-nak :)
@Tóta W. Árpád: Árpi, a cikked nem nagyon érdekel mert gyenge. És ez már a többedik a sorban ha belpolról van szó. Realitászavaraid vannak vagy direkt csinálod.

De ha már, melyik része a cikkednek írja ezt meg 'kódoltan', hogy a Gyurcsány megbukott és csődbe vitte az országot?

Bekopiznád? köszi

Amúgy meg hol van Bajnai, miért nem említed?

magadból csinálsz viccet ha csak LOL-olsz itt mintegy tini ;]
@vladx: de bizony, hogy furcsának találja. nézd meg a bizonytalanok/nemszavazók arányát. gyanakodnak és nem hisznek, márpedig ez a két figura már semmi mást nem tud ajánlani, mint a hitet. ezért is, meg jobb híján vagyok kénytelen aszondani, hogy örüljünk Bokrosnak, aki legalább nem a két szép szemét ajánlja.
@osborne: na jó ez már egyenesen ROTFL. Bajnait keresd meg magadnak, már sokat segítettem. ha pedig az a te gondod, hogy miért nincs egy tetszőleges cikkbe beleírva, h Gyurcsány takarodjon, akkor keress, haha, "semlegesebb" (LMAO) szerzőt. van elég, aki másról sem ír.
Érdekes kérdés, hogy ha lehetőségként ott lesz Bokros-MDF és az LMP, az fogja-e befolyásolni a két párt uralmát.

Nekem az a sejtésem, hogy a közvéleménykutatásokban igen, élesben viszont megmarad a két párt döntő többsége. Bárcsak ne így lenne.
én az lmp-nek nem adok sok esélyt. BL azért esélyesebb (imho), mert a politikától eltávolodottak elég nagy része (nem mind) pont azért "nem szavazna", mert tudatában van annak, hogy OV és GyF is hazudozik. reggel, éjjel és este. nyilvánvaló, hogy amit mondanak, az nem igaz. kamu. úgysem úgy lesz.

kormányon persze ez egyrészt nehezebb, másrészt veszélyesebb (ld elkúrás).

ezeket meg tudja szólítani BL pusztán azzal, hogy szemel láthatóan nem akar udvarolni.

az lmp szövegei viszont ugyanolyan homályosak, mint a többieké.
@Tóta W. Árpád: Azzal, hogy 2009 tavasz előtt egy mondatban "A párton kívül akadhatnak még jelentkezők: vannak közgazdászok, expolitikusok, sőt van olyan miniszter is, aki szövegei alapján hajlandó lenne egy keményebb intézkedéssorozatra." burkoltan megírod, hogy Gyurcsányon kívül van más (1) alternatíva is de a kommerek nem merik behívni (nézd meg egy fennti kommentedet) mert azok ilyenek az csak téged minősít.

Bokros, akit hősnek raktál meg pár napja már bebukott. Ciki.

Egy ROTFL azthiszem az irányodba nemhogy jogod de természetes is ;]
@osborne: 1. ;] helyett a menő tinik xD-t használnak.

2. örülök, hogy megtaláltad, legközelebb a kedvedért sárgával kiemelem. feltszem, ha ez most lett meg, akkor a többit majd holnaputánra sikerül feldolgozni. összefoglalom: Bajnai Gordon lehet jó fej, de a büdös életben nem tudná maga mögé állítani a téeszelnöktagozatot meg a többi szörnyet. anélkül meg kár megpróbálni.

3. Bokros bebukott volna? aludj még párat, még nem volt választás. látom, h jobb és bal is ideges miatta, mert így már arcpirítóbb a hablaty meg a kamu, de ez az ő bajuk.

4. semleges forrásokat keresek továbbra is, hogy példaképemmé tegyem őket, és így megfelelhessek neked.
1. a menő tinik valóban inkább ilyenben utaznak, mint a mucsai belpolban de ettől az még van és választani kell.

2. ok akkor az MSZP képtelen kivinni az országot a szarból mert még egy Bajnait is képesek élre tenni. Értem, akkor ezt megbeszéltük. Akkor ki fogja? Az LMP? muhahah

3. ha az EU kampány bejön MDF-nek akkor meg BL repcsikzk ki Brüsszelbe és az eleve bukta országra nézve. Miniszterelnöknek pedig már most is looser hisz nem áll mögötte komolyan senki. Vagy Feri enged majd neki és olajág koala lesz? Kizárt.

4. nem nekem kell megfelelni ez bs részedről, én csak segítek for free, hogy ne legyél annyira vak. köszönetet majd évekkel később is elfogadok ;]

(a szerző egy expilóta rádió fan)
jav: egy Bajnait is képtelenek az élre tenni....
@Tóta W. Árpád:

Nagyjából egyetértek. Kicsit bekavar a képbe az EP-választás - jobb helyeken itt magyar érdekeket az EPben védő embereket választanánk ki, belpolitikától részben függetlenül- egy 7-8%-os eredmény talán teljesíthető.

Az LMPt azért nem írnám le, mert a hülyénél egy veszélyesebb ember van: a félművelt. Képzeld el az összes hippit, romkocsma-tölteléket, bölcsészhallgatót... naugye :)
@osborne: TWA-nak igaza van egy olyan rendszerben, ahol szempont valamifele objektivitasra valo torekves, es nincsen igaza egy olyanban, ahol az igazsag definicio szerint az, amit a tobbseg igaznak gondol.

Sajnos/szerencsere a tortenelem konyvek ezen utobbi rendszer szerint irodnak.
@osborne: de hát nem segítesz. még a semlegesség felé sem igazítottál útba, pedig érdekelne.

ezenkívül meg terelsz. felrovod, h nicns benne bajnai. benne van. felrovod, h "kiállok Gy mellett" - nincs benne. ezután kisütöd, h az a baj, h nincs benne, hogy a kurva anyját - ami, ugye, nem túl releváns az MSZP-kongresszus ügyében, legfeljebb akkor lenne releváns, ha volna lehetőség egy Megyó II-re, de nincs. komolyan, ez micsoda? nemhogy nem segítség ("for free", ez viszont menő a tiniknél), de még csak nem is vita.

3. BL nem megy Brüsszelbe, ahogy Demszky sem ment. BL feladata az - én azt várom tőle -, hogy mutasson fel az ordenáré hazudozás mellett egy lehetőséget, és kényszerítse a nagy pártokat, köztük OV-t, hogy beszéljen értelmesen. de ezt is megírtam már, csak nem húztam ki sárgával. bad luck.
Szörnyű látni, hogy viszonylag értelmes emberek sem gondolnak bele... abba sem, amit írnak. Hogy itt is két komment után beáll mindenki a zászlója alá ágakkal meg rohadt gyümölccsel dobálózni. Hogy mást ne említsek.
@osborne: Kedves Osborne!

Szerintem minden komment erősíti Tóta W. Bush pozícióit, hiszen olvasottságot produkál. Minek úgy tenni, mintha a legcsekélyebb értelme volna reagálni az ő posztjaira, amikor már teljesen érdektelen.

Fél nappal korábban kértem, hogy jelezze, hanem érti mi a probléma, és indirekt jelezte is, hogy tényleg fogalma sincs.

Előbb-utóbb a magától eltűnik a színről, lévén semmit nem tesz hozzá a viághoz.

Persze a "szociális" szempontokat is értem a kommentelésben:-)
@Tóta W. Árpád: Árpi, Bokros is ordenáré módon hazudik mint politikus nézz körül au indexen, a konzin vagy a hírszerzőn. De Talliánt is olvastad gondolom. Egy halva született ötlet ő. Egy bukott politikus akit visszahoznak és megint azonnal bebukik. Az MDF meg a túlélésért küzd miatta (is). Dead end.

Még mindig nem írtad meg, hogy hol írtad azt le fennt vagy máshol, hogy Gyurcsány megbukott teljesen, akár ex vagy implicit?
@vakapad: :))) Még hogy halott a "baloldali humor"! Ez zseniális volt! :)))

Azért megkérdezem, mert ebben az országban már semmiben sem lehet biztos az ember... Elképzelhető, hogy ezt Te komolyan gondoltad?

Lehet, hogy most meglepő dolgot fogok Veled közölni. Bizony, nem érdemes túldimenzionálni azt a kérdést, hogy ki mit hazudott a kampányban. Végülis politikusokról van szó. Az viszont súlyos balfaszságról tanuskodik, ha valaki nekiáll a kampányban összehordott néphülyítő lózungjait kormányzati intézkedések szintjére emelni. Szntúgy balfasz az is, aki 3 év alatt meghirdet 30 (reform)programot, miközben esze ágában sincs semmit csinálni az őt körülvevő egyre nagyobb szartengerrel szemben. Nem állok neki felsorolni, mikor mit kúrt el gyurcsány. Ha még most sem látod, akkor minek fárasszam magam!?

Ja, és megelőzendő a "ki a nagyobb hazug" témát, én soha nem azt tartottam gyurcsány bűnének, hogy hazudott, hanem hogy kormánya a permanens elkúrás szinonimája lett. Ha van kedved, olvasgass vissza egy-két évet. Akkor is ezt mondtam (írtam).
Én csak az arányok miatt (tudod Árpi, az arányok :-)) írnék be, erősítendő azt a tábort - vagy közös metszetet - , aki azt mondja hogy:
- a cikk első fele jó, de az Orbánt ilyen módon kár volt belekeverni,
- a fidesz eddig jóval jobban teljesített (ennek az ellenkezőjét leginkább csak vakapád állítja, de hát "Nomen est omen" :-); bocs, vakapád, de ezt nem tudtam kihagyni :-)),
- Árpi erősen benne van a "mossuk össze a fideszt az mszp-vel, terjesszük csak, hogy ők sem jobbak" nevű népi játékban, ami azért szomorú a tények (nem a látszat :-)) HELYES ismeretében... (bár legalább annyit elárult múltkor - és ez vigasztaló - hogy azért a maszop-szadesz párosra már ő sem szavazna).

De azért szeretjük az írásaidat és ahogy az értelmes - inkább jobbos - beírók száma növekszik, a kommenteket is ... azért járunk ide :-)

További jó munkát és várjuk a "Reform vagy bukás", aztán "Reform és bukás" sorozat még hiányzó részét, a "Nincs reform se, de annál borzalmasabb a vég (kurcsánynak)" záró cikkedet :-) nagyon remélem, hogy ez végre teljesen bejön :-)
@Tóta W. Árpád: A LOL szerinetm is kínos. Sőt, a ROTFL is...
@Cartman (ex Cartman): "én soha nem azt tartottam gyurcsány bűnének, hogy hazudott, hanem hogy kormánya a permanens elkúrás szinonimája lett."

hát de kormányon hazudni csak tettekkel lehet!

@osborne: miért írtam volna, h megbukott, amikor a helyén van?
ja a reformjai, azok megbuktak. és azt meg is írtam. kurva sokat írtam róla, arra vannak a tagek.

de ha jól sejtem, te ilyen általános kurvagyurcsányozást vársz, ad hominem, ami jobbos körökben már nem is fallacy, hanem maga az érvelés. hát azért fáradj át máshova.

ezek az emberek, főleg ha egyben lotyaszájúak, beszélnek mindenfélét. én meg meghallgatom, és van, amikor egyetértek velük, meg van, amikor nem. néha a világ megfordul, akkor azt kell megírni. (w.blog.hu/2008/05/27/terfelcsere)
szerintem ez a normális, az ad hominem pedig hülyegyerekeknek való a homokozóba. (az a semlegesebb nézőpont? ezt még mindig nem tudom.)

@hauptrichter: ennél jobb címet igyekszem majd kitalálni, de a tartalom ilyennek néz ki.
@hauptrichter: Magyarországon a Reformok '98-ban befejeződtek. Annak a hatását lehetett érezni kb. 2004-2006-ig.
Érdekes olvasmány: www.mozgovilag.hu/2002/01/janu13.htm

Nem ellenőríztem le a forrást, de nekem elfogadhatónak tűnik.
@Tóta W. Árpád: na, a reformok már bebuktak?

semmi nem lesz már ebben az évben? ez már azért haladás a részedről, hogy elismered ;] nem azt írtad anno, hogy reform lesz vagy bukás?

akkor a kormányprogi is bukott és a kormány is.

ettől még a helyén tartják mert nincs más alternatíva. mi ez ha nem a bukás elismerése?

a jobbos körökkel te ilyen kényszeres defenzívában élsz, a realitást csekkold az jóval többet segít hidd el. ;]
@wagabound: Szociális renccccerváltás.
Tecccccik emlékezni? Ha igen, akkor miér' teccccccik faxságokat kérdezni?
@Tóta W. Árpád: a tageidre kollektív hivatkozni gagyi. Én nem várok tőled semmit mert te meggyőzhetetlen vagy, ez pedig legyen a te bajod, nem is akarlak csak vitázom. Még 2009-ben is ott tartasz, hogy nem mered megírni nyíltan mi van igazán amikor az IMF és EU hitel tart minket életben. Egy Babarczy képes rá, te nem ;]

Ja és persze, hogy ott tartják Ferit mert félnek a szocik (és a kispártok) a gigabukástól, ez pedig a bukás kurva nagy elismerése. vajon miért nem akarnak előrehozottat akkor? na?

még Bajnait sem merik meglépni, idióták.

ez a jobbos körözés részedről baromi ciki és dedó, lejárt.

time to move on mr W ;]
Omnibusz-nak: átfutottam. Régen szerettem Petschnig Mária Zitát, most már sajnos megfertőződtem jobboldali közgazdászok gondolataival. A cikkben leírtakat én már máshogy értékelném.
Csak egy példa: utólag már megértem, hogy miért nem volt olyan jó ötlet a magánnyugdíjpénztári rendszer és miért akarták Orbánék visszafogni (illetve legszívesebben visszacsinálni). Mert igenis az állam is (normális emberekkel a megfelelő pozíciókban) tudna egyéni számlavezetést csinálni, nem lenne az sem rossz rendszer, sőt... (jobban nem mennék bele, mert nem értek hozzá, de úgy tűnik, lennének itt más irányok is...)
@vakapad:
Kedves Vakapad, megtisztelsz, hogy ennyit fáradoztál ezzel a rengeteg kommentcopyval, de manipulációs szempontból a kommentelők ,orbánozása' semmit nem jelent.Ellenben pl. Lendvaié meg Tóta Árpádé igen.

Merthogy én nem a kommentelők orbánozását, hanem a blogbejegyzés szerzőjének orbánozását sokallom ( amúgy nem is pont emiatt az írás miatt ), ahogy azt írtam is. Ha félreérthető voltam, akkor elnézést. De szerintem nem. Én is milyen jól megértettem magam. Mint mindig :)

vagyis mégis lenne egy profán kérdésem:

kitől várod akkor az ország kilábalását?

MSZP?
BOKROS MDF?
SZDSZ? (az olajág trió?)
FIDESZ?
LMP v IFJUHUMÁK?
vagy az UFO-k?

konkrét választ ha lehet - thx ;]
Bokros cikke az ÉSből www.es.hu/index.php?view=doc;21945

Eddig is bírtam Bokrost, sokáig csak dacból, de ez az írása valami gyönyörű! :)
Nem csak a tartalom, hanem a nyelvi eszközök, a szóhasználat is fenomenális.
@hauptrichter: Ez a magánnyugdíjpénztáras dolog egy komoly slágertéma mostanában. Az általában elsikkad a híradásokban, hogy több pénztár is az elmúlt 11 év átlagában infláció körül-felett teljesített, ami a tavalyi visszaesést látva egy nagyon jó eredmény. Ráadásul nemzetközi összehasonlításban is a tavalyi -20%os hozam megfelel teljesen a nemzetközi átlagnak. (lásd pszaf.hu)

Arról lehet beszélni, hogy a TB-nyugdíjjal, és főleg a nyugdíjalap egyenlegével kéne kezdeni valamit, de az más tészta.
@nemsiker_s:
Nagyon nagy butaság lenne ez a részedről. A Fidesztől semmi sem fog változni... :)
nemvagom miert tamadjak sokan totat. tobbszori elolvasas utan sem latom benne a szetkenest. pusztan 1 _SZTEM_ tragikomikus prognozis. szimplan csak leirja nagyvonalakban h az mszp hogyan fog helyezkedni, es mit meg nem fog tenni a felszinen maradasert. es mintha nem is latnatok, v inkabb ereznetek ezeket az apro kis gecisegeket amiket kifejezetten gyurcsanyfikakent ir, mint pl: elo szovet a femvazon, a gyurcsany asta verembe, magyaraz-tarhal(!! :D:D:D)... sehol nem latom azt, h finomitgatna es probalna a fideszt is belevonni. sot, kifejezetten azt irja h az mszp majd most arra hajt ra, h minden letezo modon szetatakkolja oket. na mind1, sztem jo kis iras, nekem tetszett.
vakapad 2009.03.20. 22:26:12
T. Cartman (excartman)

Felhívnám a figyelmed egy tévedésre. Mégpedig arra, hogy de, ők kúrták el. A FIDESZ. Azt hogy Gyurcsány kúrta el, azt ugyebár csak tőle tudjuk, és mint ismeretes, ő hazudós.


-------------------------------------
Azért nem csak tőle tudjuk, hanem elemzőktől is. Ja, meg a pénztárcánkból.Mellesleg úgy látszik, társai körében néha igazat is mond. Így csinálják ezt jobb maffiózó körökben is.

De tényleg: a Fidesz szúrt el mindent. Valóban. Csak arra lennék kíváncsi, hogy a válság kirobbanása előtti másodpercben - ami nem volt ám olyan régen - vajon lett volna annyi pénz a kasszában, mint amennyit a Zorbán hagyott (szigorúan sk) Megyóra (szigorúan csak neki, ezért lehetett utána Ferencünk a király), aki sok egyéb pénzszórás mellet, ígéret szép szó alapon nyugdíjas zsebekbe tömte a 19000 forintot?
Amit a Zorbán ellopott. Tőlük, csirkefarhátban tobzódóktól.
Miután kilopta a lélegeztető készüléket az ártatlan, életükért minden csepp erejükkel küzdő csecsemők mellől. (Pedig ők nem is szavazhatnak. Vagy pont ezért tette? Sátánfattyánál sose keresd a motivációt. )

Elég meddő a fenti adok-kapok, inkább gondolkozzatok el ezen az íráson:
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/03/20/bank/

"A magyar szabályozás szerint a bankok, amennyiben előre felhívják az adósok figyelmét a változtatási lehetőségre, akkor a szerződés bármelyik pontját egyoldalúan átírhatják."

"Bármilyen furcsa is, lehetnek olyan adósok, akik előre átgondolták, elfogadták, és ezért alá is írták, hogy a bank módosíthatja a feltételeket. Ők nem akarnak csak azért magasabb díjakat, kamatot fizetni, mert a politika meg akarja őket védeni..."

"Ismétlés a tudás anyja: a szerződést teljesíteni kell. Ha valaki vállalta, hogy előtörlesztéskor díjat fog fizetni, akkor utána teljesítse azt. Mondhatjuk persze, hogy néha a bankok egyoldalú szerződésmódosítása révén kerül be ez a passzus a szerződésben. A GVH jelentés is hivatkozik ilyen esetekre. De: a szerződést a módosítás jogával együtt írta alá az ügyfél."

Magyarán: kussoljon mindenki aki hitelt vett fel, a bankok jelenleg csak élnek azzal a jogukkal, hogy úgy változtatják meg a kondíciókat, ahogyan csak akarják. Árpinak bizonyára tetszene a fenti vadkapitalista érvelés, de szerintem sok sebből vérzik.

Egyrészt azt látjuk, hogy a fejlett világban egymás után dőlnek be bankok, veszteségessé válnak (de legalábbis jelentősen csökken a nyereségük), nálunk meg szépen hozza mindenki az üzleti tervét (vagy a közelében próbál maradni), még ezekben a válságos időkben is. Hogyan? Hát így...

Másrészt a Tisztelt szerző belegondolt-e abba, hogy milyen motivációtól vezérelve vettek fel lakáshitelt Magyarországon az állampolgárok? (a fogyasztási hitelek az más téma, válasszuk most le) Segítek neki: a legtöbben azért, mert lakni szeretnének valahol (tehát nem befektetési célzattal vették x-edik kérójukat), ill. azért, mert kb. ez az egyetlen módja a fiatalkori (40-50 év alatti...) lakáshoz jutásnak, ha nem örökölnek, nem MEH-államtitkárok vagy vezető bankárok, és nem is bodzaszedésből élnek.

Nomármost más feltételekkel nem lehet a magyar piacon legális kölcsönhöz jutni, csak így, hogy az ember eladja magát az ördögnek (hülye érvelés tehát az, hogy miért írták alá ilyen feltételekkel a szerződést, amikor bináris a dolog: vagy aláírják, vagy nem kapnak legálisan hitelt, sehol, sehogy). Közben ráadásul a forintkamatok olyan irreálisan magasan voltak tartva, hogy az államilag támogatott hitelek megszünte után gyakorlatilag alternatíva nélkül maradt a devizahitel.

Kérdem én, milyen joggal ostorozza teli pofával a Tisztelt szerző a hitelt felvevőket (még akkor is, ha jogi értelemben, csak az adott szerződések vonatkozásában természetesen igaza van)? Tudott volna jobb megoldást a helyükben?

Elég meddő a fenti adok-kapok, inkább gondolkozzatok el ezen az íráson:
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/03/20/bank/

"A magyar szabályozás szerint a bankok, amennyiben előre felhívják az adósok figyelmét a változtatási lehetőségre, akkor a szerződés bármelyik pontját egyoldalúan átírhatják."

"Bármilyen furcsa is, lehetnek olyan adósok, akik előre átgondolták, elfogadták, és ezért alá is írták, hogy a bank módosíthatja a feltételeket. Ők nem akarnak csak azért magasabb díjakat, kamatot fizetni, mert a politika meg akarja őket védeni..."

"Ismétlés a tudás anyja: a szerződést teljesíteni kell. Ha valaki vállalta, hogy előtörlesztéskor díjat fog fizetni, akkor utána teljesítse azt. Mondhatjuk persze, hogy néha a bankok egyoldalú szerződésmódosítása révén kerül be ez a passzus a szerződésben. A GVH jelentés is hivatkozik ilyen esetekre. De: a szerződést a módosítás jogával együtt írta alá az ügyfél."

Magyarán: kussoljon mindenki aki hitelt vett fel, a bankok jelenleg csak élnek azzal a jogukkal, hogy úgy változtatják meg a kondíciókat, ahogyan csak akarják. Árpinak bizonyára tetszene a fenti vadkapitalista érvelés, de szerintem sok sebből vérzik.

Egyrészt azt látjuk, hogy a fejlett világban egymás után dőlnek be bankok, veszteségessé válnak (de legalábbis jelentősen csökken a nyereségük), nálunk meg szépen hozza mindenki az üzleti tervét (vagy a közelében próbál maradni), még ezekben a válságos időkben is. Hogyan? Hát így...

Másrészt a Tisztelt szerző belegondolt-e abba, hogy milyen motivációtól vezérelve vettek fel lakáshitelt Magyarországon az állampolgárok? (a fogyasztási hitelek az más téma, válasszuk most le) Segítek neki: a legtöbben azért, mert lakni szeretnének valahol (tehát nem befektetési célzattal vették x-edik kérójukat), ill. azért, mert kb. ez az egyetlen módja a fiatalkori (40-50 év alatti...) lakáshoz jutásnak, ha nem örökölnek, nem MEH-államtitkárok vagy vezető bankárok, és nem is bodzaszedésből élnek.

Nomármost más feltételekkel nem lehet a magyar piacon legális kölcsönhöz jutni, csak így, hogy az ember eladja magát az ördögnek (hülye érvelés tehát az, hogy miért írták alá ilyen feltételekkel a szerződést, amikor bináris a dolog: vagy aláírják, vagy nem kapnak legálisan hitelt, sehol, sehogy). Közben ráadásul a forintkamatok olyan irreálisan magasan voltak tartva, hogy az államilag támogatott hitelek megszünte után gyakorlatilag alternatíva nélkül maradt a devizahitel.

Kérdem én, milyen joggal ostorozza teli pofával a Tisztelt szerző a hitelt felvevőket (még akkor is, ha jogi értelemben, csak az adott szerződések vonatkozásában természetesen igaza van)? Tudott volna jobb megoldást a helyükben?

mentálkatasztrofikus állapotban érzem ó ádám magam! már a spájzban is beköltöztem a stelázsi alá. ez valami elképesztő.
A fletotica vírusfertőzés és orbánfóbia hegyeket képes megmozgatni az ostobaság planétáján.

Dagad az unt eszme:
A legrosszabb_gyurcsány_is_jobb,_mint_a_legjobb_Orbán

"aki ennyire cuki, az biztosan tud kormányozni is; dacára annak a hegynyi beteges ostobaságnak, amit eddig konkrét kérdésekről összehordott."

Mármost, úgy gondolom, h 2002-ben már volt internet. Előkeresnéd nekem, Árpi, azt a rengeteg cikket, publit, elemzést, ami azt rója fel - az akkor 7 évvel fiatalabb - Orbánnak, h balfaszul kormányzott! Plííííz!
100-szor leírtam már, nem a balfasz kormányzása miatt bukott meg, azaz jól kormányzott. Ez pedig garancia. Nekem az. Pont úgy, mint mikor márkahű vagy, mert az előző autóddal is elégedett voltál.

Ki a faszt érdekel, h most, mikor még nincs kampány(!!!), mit beszél? Engem ugyan nem. Most az az érdekes, h aki kormányon van, és nincs programja, csak konfúz cselekvési ötletelése, az mit mond, és abból mit valósít meg. Az összkép pedig nem feltétlen éri el még a rosszat sem. Egyelőre a gyalázatosnál tart.

Az egész írás jogossá teszi, h rád húzzuk az utolsó fletó-fan és orbánfób vádját!

És csak egy példa, h mennyire álszent pöcs a te fletód.
Most visszahozzák azt az intézkedést, amelyet annak idején rasszistáztak: 15 év felett csak akkor fog járni a családi pótlék, ha jár a gyerek suliba.
7 év kellett ennek a balfasz bandának, h rájöjjön, h a rossz szociálpolitikája valójában - még csak nem is konzerválja, hanem - elősegíti a cigányság leszakadásának növelését. Ennyit a szakértelmükről.

Aztán ostobázták a fidesz járulék csökkentő elképzelését... ma már ezt teszik...

Ostobázták az alapélelmiszerek áfacsökkentését... ma már Kovács László, eu-s adóügyi biztos üzent, h mégiscsak van rá mond...

B+ Árpi, ez az írás, bár sosem tagadtam, tetszik ahogy (szóval formailag)...., de tartalmát tekintve maga a katasztrófa...

Az is csak egy virtuális kép, túlmozgásosságával ügyesen beszopat fletó mindenkit azzal, h nincs valós alternatívája. Ha nincs, akkor annak más oka van.
És ez az egy, amiben igazat adok neked:

"Pont ezért is volna nehéz jelentkezőt találni a szocialista elitben. A feketemosogató szerepe nem túl vonzó. Aki most átvenné a kormányzást, az a Gyurcsány ásta verembe ugrana bele, önként. Márpedig a szoci nem öngyilkos fajta."

Úgy látom, kampányban mindig kibújik belőled a valódi éned: gyurcsányszeretet és orbánfóbia. A köztes időszakban aztán megpróbálod magad visszapozícionálni magad az elfogulatlan gondolkodó szerepébe. Ez van.

Ez a cikk most ismét világos beszéd volt arról, valójában hová is tartozol.

Mondjuk nálam is világos, de én legalább nem is próbálom elkenni. Ennyi.

Üdv.
@Tóta W. Árpád: "hát de kormányon hazudni csak tettekkel lehet!" Ilyen ez a popszakma... :) Erre használjuk azt a kifejezést, hogy kormányzati felelősség. Ez arról szól, hogy: Ébresztő! A kampánynak vége! Mostantól súlya van mindennek!!!
@vakapad:

Ad1. Van egy jó hírem! Nemsokára üzemel az OPNI utóda.

Ad2. Lehet, h neked nem releváns, ha valaki hazudik (Bokros 2-szer tette egy hét alatt!), viszont vannak rajtad kívül emberek, akik azt feltételezik, h ha vki ilyen sűrűn hazudik, attól még több gazemberség is kitelik. Netán még a programja is a hazugság tégláiból építkezik.

Mármost te, gyermeteg módon, ezt párhuzamba próbálod állítani azzal, mintha vki az orrpiszkálását, vagy a füle méretét rótta volna fel neki.
Mindenki tetszőleges módját választja a saját maga nevetségessé tételére. C' est la vie, kedves uram.

Kedves vakapad, azt mindig tudtam, h nincs arányérzéked, így hát csak remélni merem, h nem épülettervező vagy, esetleg fodrász vagy kozmetikus, vagy ami még rosszabb: plasztikai sebész.

Szép napot!
@changebug:

"Aszem nagyjából ennyi lenne a feladat. Nem x. havi nyugdíj meg devizahitelesek támogatása meg ingyenes oktatás, egészségügy, támogatások."

Értem. A kormány elvette a forint hitelek támogatását (értékhatártól függetlenül), ezzel versenyképessé, sőt előnyössé téve a devizahiteleket, amiről ráadásul azt is hihette a pannon puma ugrásásáról halló polgár, h semmi gond sem lehet vele, hisz erős volt a gazdaság, és nagy a jólét, és nemsokára Euro-zóna tagjai leszünk.

Mármost, eme kormányzati politikát szépen beszopta az átlagpolgár, most meg ugyanaz a kormány tárja szét a kezét, és mondja azt.
Te hülye balfasz, mi a faszért kockáztattál, most aztán szophatod a cumit, én aztán nem húzlak ki a szarból.

Amit meg az ingyenes oktatásról írsz, az egyszerűen nonszensz. Legyen fizetős a közoktatás? Tudod te azt, h ez mit jelentene mondjuk a romák szempontjából?

Vagy a felsőoktatás:
Elég lenne a nemfizetős kereteket szűkíteni, és a kettő közötti mobilitást biztosítani, azzal sokkal több pénz megtakarítható, és a motiválás is biztosított.
Jelzem, a felsőoktatás ma sem ingyenes. Aki tisztában van a könyvek árával, vagy éppen a kollégium, netán albérleti díjakkal, az tudja, miről beszélek. Nem véletlenül veszik föl még mindig olyan sokan a fidesz által bevezetett diákhitelt. Nem mindegy ám, h azzal mekkora mértékben adósítja el a jövőjét a szerencsétlen jövő értelmiségije...

Üdv.
@Tóta W. Árpád:

"semlegesebb irány milyen? a reakció elég semleges?"

Nem semleges, de nem is próbálja elhitetni magáról, h az!!!
Az írás rendben van.

Hadd tegyek egy optimista kisérletet.
Ha végre túlleszünk a tisztújításon, talán beadják az első komoly törvényjavaslatot is.

Egyébként nem hinném, hogy nincs okos hiteles és rátermett ember az MSZP-ben, vagy akár a Fidesz-ben, aki a Godzillák helyébe lépne.

Csak van ez a múltakban turkáló, családot vegzáló, házuk előtt lincselő tömeget csődítő, szüntelenül gyalázkodó
középkori ördögűző
politikai stíl,
ami, ugye kizárja, hogy egy komolyabb politikusunk legyen.

Ezt a stílt egy-két, néhány olyan politikus vezette be, akiknek nem lévén tudása, csak nagy pofája,
a szaros-hugyos stílusban látták a reményt, hogy egyedül maradhatnak a porondon.
És sikerült.
Aki ide fölmászik, annak ebbe a szaros meccsbe bele kell menni.

Ha nem lesznek olyanok, akik kibírják, akkor a Godzilláé a terep.
Először Gyurcsány tűnt Sárkányölő SzentGyörgy-nek.
Mostmár Mechagodzilla.
Aztán jelentkezett Bokros , hogy ha kapja a leányt, Ibolyát, és vele a fele királyságot, akkor megküzd a Sárkánnyal.

De nem igértek neki semmit.

Így viszont Jurassic-park maradunk.
És barlangjainkba húzódva várhatjuk a jégkorszakot, hogy mindennel együtt a dínók is kihaljanak.
Bár egy-két ország ilyen dolgok után végleg őskövület lett.
@eino.:

Hát igen. Igazad lehet. Mások is sokallhatják azt a féktelen orbánozást, amit Tóta W. meg a Lendvai csinál, az azért érző, főleg Orbánért érző léleknek rohadt módon sok. Sért és karcol. Súlyos dolog ez kérem, nemdebár?

Még szerencse, hogy Pelczné Gáll Ildikó vagy Navracsics, esetleg Szíjjártó, a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap, a Heti Válasz, a Gondola, a Hírszerző, a HVG, az Index, a statöbbi, a satöbbi sohasem gyurcsányozik, így aztán az orbánozás a fentebbi szerző és a fentebbi pártmunkásnő által az egyenlő mérce követelménye alapján azonnal abbahagyandó.
Na azért álljunk már meg egy pillanatra!
Ez meg mi a f...?

"LOL! Sakktáblát láttál már, ? Anyám már látott."

Ez komoly?
Nem hinném.
Nem akarom elhinni, ennyire buta emberekkel kell egy országban élnem?
Képesek magukkal elhitetni, hogy azzal kell főzni ami van.
Aztán vérre menően védik azt aki az ő szájukba is belesz..-rik.
Figyelem tisztelt posztoló úr!
Lehet hogy rövid távú anyagi haszna származik abból, hogy bizonyos politikusokat magasztal.
Nem, nem a pártkasszából nejlonszatyorban történő fizetésre gondolok.
Iszod a levét te is ennek sok hazugságnak. Nem esik le hogy egy szar országban élsz? Te is itt élsz, te is belerohadsz, ha akarod ha nem.
Ne legyél nagyon hülye!
Nem ér meg ez a hazug kretén egyetlen "pöcsözést" sem.
Azonban aki hülye, az nagyon az.
Egy baromfiudvaron több intelligencia van mint itt.
Ki nem szarja le hogy éppen mi van az mszp-ben vagy a fideszben?
A cikkhez:
A 90'-es évek közepén volt szerencsém egy IAESTE nevű egyesületben tevékenykedni, ott is volt elnökválasztás, a tagságon belül megoszlottak a vélemények egy-egy elnökséget választó közgyüllésen; az első tábor azt mondta, hogy kell elnök, mer' olyan nincs, hogy nincs, a másik tábor azt mondta: elnök nélkül is tud működni egy egyesület, csak a részfeladatokat ellátó elnökhelyettesekkel. Lehet, hogy a mostani MASZOPOS kongresszuson is ez lenne a helyes, Fletót lemondatni, s a fentmaradó időben esetleg megpróbálni vkit kitermelni, felépíteni, megválasztatni köv. elnöknek és miniszterelnök jelöltnek. Csak akad a MASZOPON belül vki, aki elég karizmatikus ehhez... bár tóta épp' ezt próbálta ecsetelni, hogy esélytelen.
Mindenesetre én megpróbálnám ezt.
Kedves Árpád!

Szeretném felhívni a figyelmed egy logikai hibára:

- egyfelől azt állítod, h Orbán össze-vissza hazudozik;

- másfelől azt, h ha végrehajtja mindazt, amit mond, akkor alaposan elkúrja.

Kérlek szépen, ha hazudik, akkor nem azt fogja végrehajtani, amit mond, tehát nem vonhatod le azt a következtetést, h el fogja kúrni.

Másfelől:
Bokros lehet, h igazat mond abban, h mit csinálna, de ez kb. olyan, mint mikor én arról ábrándozok, h mit csinálnék pl. Angelina Jolieval. Abszolút irreleváns, mivel Bokros mögött sosem lesz többség.

Ha pedig igaz, h most a hétvége után egy gyurcsányos kabinettel még a reformszövetségnél is keményebben nekifognak, akkor van oka aggódni a Debreczeni-féle balfaszoknak attól, h jön a fidesz 2/3. (Ld. Népszava online)

Szóval, gyurcsánnyal ügyesen belavírozta magát a maszopnyik sereg egy számukra lehetetlen, ám az ország szempontjából üdvös helyzetbe.
Kedves Árpád!

Attól, hogy minél több szart próbálsz a fideszre rákenni, attól nem lesz kívánatosabb, illatosabb a szartengerben dagonyázó mszp.

A két kormány teljesítményét még az életben nem hasonlítottad össze, legalábbis az írásod erre vall.
@eino.:

Amint írod, két dologból tudhassuk, hogy Gyurcsány volt azon személy, aki elkúrta. Egyrészt a pénztárcánkból, másrészt az elemzőktől. Elemző elemez ugyebár, pénztárcában meg cincog a fillér. Nemde.

Ebből következően a gyurcsányi elkúrás nem is egy, hanem kétfajta módon következett be (a tankönyvek szerint ez az ún. "dupla elkúrás"). Egyrészt lényegesen kevesebb van a pénztárcában, mint azt a pénztárca elvárása indokolná, másrészt jóval több van a pénztárcában, mint azt az elemzők elvárása indokolná. És mivel Gyurcsány se azt nem tudta elintézni, hogy több legyen benne, se azt, hogy kevesebb, alkalmatlansága immár abszolúte nyilvánvaló. QED.

Egyébként úgy hallottam, hogy Orbán Megyóra hagyott egy nagy szekrényt, és mikor kormányváltás után kinyitották, akkor nem a pénz dőlt ki belőle, hanem egy csontváz, amire az volt írva, hogy "600 milliárdos kötelezettségvállalás".
@Cartman (ex Cartman):

Örülök, hogy nem állsz neki felsorolni, mit kúrt el Gyurcsány. Úgyis fáradt vagyok a vitához, legalább ezt megúszom. Elkúrta és passz. Punktum.
@snipper: 'Ha sikeres volt az a nevezetes 4 év kormányzás szempontjából a zemberek miért nem a Fideszre szavaztak újból?'

Mert nem osztogatták szét azokat a pénzeket, amiket Ferenc a hatalomra kerülése után azonnal. Később pedig hitelből folytatta.
Olvasom az indexet és felkapom a fejem a "szalagcímre": Gyurcsány Ferenc lemond a miniszterelnökségről.

Elolvasom a cikket, és rájövök, hogy csak konstruktív bizalmatlansági indítvány lesz. :(
Vagy egy kretént fognak betenni, aki elviszi a balhét; vagy megpróbálják Bokrost benyomni, hogy 1 éven keresztül ő se tudjon semmit se csinálni(támogatás híján), és megszabaduljanak a növekvő népszerűségétől.
index.hu/belfold/2009/03/21/gyurcsany_lemond/

Hoppá! (Bár ahogy lapi mondaná, még nincs lefutva az ügy.)
izgi!
vajon ki a jelölt (mert megvan nyilván)?
bajnain kívül nem nagyon látok olyat, aki a megmaradt reformista tábort nem undorítja el.
@Shore: éppen ezt próbáltam mondani egy 11:03 előtti kommentben, ami nem került be. Kár Orbánra szavazni, a meglévő bandának kéne valahogy maguk közül vmit kitermelni. Én nem fogok Orbánra szavazni, csak azért, mert nincs jobb.
Kéne a szavazó cetlire egy ilyen: egyiksem! Oldják meg a szaktárcák.. ügyvezetők nélkül.
Szavazzunk szakemberekre, ne pártokra, csak az elért eredményeik alapján (ezért hozták be BL-t is) Az első kommentelővel értek egyet, mindkettő leszerepelt; csináljuk meg a gazdasági reformokat, (emblemetikus személyek nélkül) pusztán szakmai alapon.
Ha egy időben több helyen lehettem volna 15-én, s lehetett volna dobálni tojást, akkor dobáltam volna: Orbánt, Pokornit, Fletót, Demszkyt és mindenkit.
Ez így nagy böszmeség: kollektíve!
@malacka69 megélhetési dolgozó:

"100-szor leírtam már, nem a balfasz kormányzása miatt bukott meg, azaz jól kormányzott."

Érdekes érvelés. Attól, hogy százszor, ezerszer leírod, még nem lesz igazzá valami. Attól meg, hogy valaki nem a kormányása miatt bukott meg, még nem következik egyenesen, hogy jól kormányzott. (Jelzem, most nem az érvelés tartalmával vitatkozom, csak a módjával.)

"Ki a faszt érdekel, h most, mikor még nincs kampány(!!!), mit beszél? Engem ugyan nem "

Engem viszont igen. És pont azért, mert amikor kormányon volt, ennyi szánalmas, számomra elfogadhatatlan dolgot nem hordott össze, mint az elmúlt hét évben. Félek tőle, hogy ez is az evolúciós vonalába tartozik (csak úgy mint a liberálisból konzervatív). Tehát nekem nem garancia a "jó" kormányzása semmire.

"Jelzem, a felsőoktatás ma sem ingyenes."

Ez nem egy nagy felfedezés. Mikor te jártál egyetemre (létezőben), akkor sem volt.

Bokrostól meg félsz? Vagy miért alázod ilyen vehemensen?

Ceterum censeo: Jöjjön Orbán, és neked legyen igazad (mármint az alkalmasságát illetően.)
@Tóta W. Árpád: Én tisztán szakértői kormányra tippelek, eddig ismeretlen nevekkel. Abba lehet csak belevonni a Madöföt és/vagy a Szadit, és azzal lehet jól odabaszni a Fidesznek.
Gyurcsány lemondott - Tessék - tessék ! Lehet tódulni a helyébe!


Ha három hírportál nem téved egyszerre, akkor itt a lehetőség, hogy új kormánnyal válságstábot alakítsunk.

Itt van.
Tessék.
Gyurcsány lemond. Lehet a helyébe lépni.

Két párt jelölhet egy kormányfőt, ha legalább az egyik párt vagy az MSZP, vagy a Fidesz.

Most aztán már nincs akadálya a válságmenedzslésnek.
Egy évre akárkiből lehet sztármenedzser.

Lássuk, kinek van erre esélye.
Elsőnek megnevezték Bajnai Gordont.
De melyik kispárt támogatná?
Ez még kérdés.

Kézenfekvő, hogy Bokros Lajosnak van most fórja.
Ha az MSZP elfogadja, akkor megvan a többség.

Orbán Viktor is a lehetőségek között a láthatatlan válságreceptjével.
Vagy szerez valahogy többséget, vagy kisebbségből nekifuthat.
Azt, hogy koalícióra lépjen egy másik párttal, azt nem is tudom, hogy megemlítsem-e.

És kereshet az MSZP egy külsőst, mint annak idején Medgyessyt, vagy Gyurcsányt,

egy olyan külsőst, aki gyorsan lezavarja a válságkezelést és felveszi hátára a népharagot, aztán mikor megtette kötelességét,
elmehet.

Nagyon optimista vagyok.

Hajrá emberek!

Két hét az élet!

Most, vagy soha.

Ennyire még sosem volt nyitva a Lehetőségek Kapuja !

Az is egy lehetőség, hogy a maszop bahajol és Gyurcsány megint szabad kezet kap.
Hogy nem fogja többé a kezét a hárommillió, mint Orbán bátyámnak.

És továbbra is optimista vagyok.

Hajrá!

@Szúrófény:

Na ebből látható, mire számíthatunk majd a választásokon. A szavazók bölcs és értelmes döntése ezek után tuti.
@Republikánus Péter: én nem. a politika is egy szakma, annak szakértője a politikus.
de persze minden lehet.
Egyébként gratulálok. A parlament összes pártjának és magyar "értelmiség"-nek vállvetett, együttes, szívós és kitartó munkájával sikerült kilőni azt a személyt a hatalomból, aki egyedül tudta az MSZP és az SZDSZ, valamint a Bokros és Ferge Zsuzsa (mindkét esetben Kharübdisz és Szkülla) közötti szűk átjárón tartani az országot, úgy, hogy közben az államháztartási hiányt normál értékre vitte le, és eddig nem mentünk csődbe, pedig a svájcifrank hitelek révén nagy esélyünk van rá még most is.

Az MSZP a múltkor (helyesen) eltávolította Medgyessyt, most eltávolítja Gyurcsányt is. Ők tudják.
nem az mszp távolítja el, hanem ő megy. vagy tudsz valamit?
Egyébként annyira aranyosak a reakciók. Mindenki meg van győződve róla, hogy létezik olyan személy, akitől a FIDESZ által egy népszavazásra bármikor megszervezhető zemberek simán elfogadják a megszorításokat.

Mert hogy a FIDESZ semmilyen megszorítást nem fog elfogadni, az biztos.
@vakapad: Nagy hőstett strukturális változások nélkül azt az államcsődöt kikerülni, amit az ő kormányzása (is) tett lehetővé. Mikor októberben megkaptuk az IMF+VB+EU hitelt, legalább próbált volna tenni valamit. A baj az, hogy mindig csak beszélt a REFORMOKról, és emiatt lett hitelvesztett itthon és külföldön egyaránt. Meg persze a tarhálás az EU bizottság előtt se volt valami sikeres.
Ha neked ez kell, akkor hajrá.
@Omnibusz:
Le vagy maradva egy brossúrával.
A tarhálás éppenhogy sikeres lett.
Kapott a keleti blokk egy új összeget.
@vakapad:

Egy népszavazás eltart egy évig is, addigra új választások lesznek és már okafogyott.

Fel kéne gyorsulnod Vakapád.
Van egy olyan érzésem, hogy Árpi kb. két hete tudja/sejti a forgatókönyvet (és készíti elő a maga eszközeivel Bokros útját a bársonyszékbe). A menetrend az én tippem szerint az alábbi lesz:

-- Bokrost az mdf, az mszp és az szdsz egy része megválasztja min.elnöknek

-- a putyini forgatókönyv szerint Gyurcsány továbbra is irányító és agytröszt marad a háttérben, a lapokat továbbra is ő fogja osztani (mint ahogy a jelen forgatókönyvet is ő találta ki, vagy legalábbis támogatta megvalósulását), 2010-ig pihentetik, aztán esetleg újra bevetik min.elnök jelöltként is

-- Dávid Ibolya örülhet, hiszen (papíron legalábbis) ő a királycsináló, és ezzel a húzással pártját is fel tudja talán hozni az 5%-os limit fölé

-- az szdsz -- Bokoroson keresztül -- végre fel tud mutatni néhány önálló kezdeményezést is, az államlebontó változások élharcosa lesz, így talán 5% fölé tud emelkedni

-- az mszp meg a helyére találhat, eljátszhatja a szociális ellensúlyt, moroghat és zúgolódhat (persze úgy, hogy azért minden fontosabb döntést megszavaz), ismét maga mellé állíthatja a nyugdíjasokat. Gyurcsánynak jól áll a szociáldemagóg duma is, ezt tudjuk. Ha esetleg sikerülne kiráncigálnia pártját a szarból (ha már az országot nem sikerült...), ismét csodatevőként fognak hozzá viszonyulni, és szabad lesz előtte a pálya újabb négy évre.

Sok mindent el lehet mondani a kommancsokról, de hogy nem lennének jó hatalomtechnikai ötleteik, azt nem. Pár hónapja már leírtam őket magamban, de akár még meglepetést is okozhatnak 2010-ben. A politikai evolúció nagy túlélői ők.
@dark future: "Van egy olyan érzésem, hogy Árpi kb. két hete tudja/sejti a forgatókönyvet"

igazából az van, hogy én itt megírom, mi a helyes, akkor összeülnek a szocik, és kétségbeesetten próbálják úgy görbíteni a dolgokat, hogy megfeleljen. néha nagyon elhúzódik, mint az atomerőmű is, de előbb-utóbb meglesz.
Azért gyanús, hogy nem TWÁ irányítja-e a szálakat a háttérből... :DDD
na egyébként azzal nem számoltam Bajnai és a többiek kilövésekor, h Gyurcsány pártelnökként azért mögéjük vezényelheti az MSZP-t (MDF, SZDSZ magától is rááll vsz.).

Bokros már szólt is, hogy ő pont ráér: index.hu/belfold/2009/03/21/gyurcsacsany_konstruktiv_bizalmatlansagi_inditvanyt_akar/
@simonmondja.: Nem szabad összemosni a kettőt. GyF egy 180 milliárd eurós pénzalapot szeretett volna, mert az jár.
- Most meg 25 milliárd euróról 50-re dupláz az EU bizottság válságkezelő alapját.
Eltelt 2 hét, GYF és Magyarország megítélése közben hatalmasatt esett, valószínűleg ez is közrejátszott GYF új húzásában.

vö: www.inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-261652
és
www.hirszerzo.hu/cikk.megduplazta_a_tetet_az_unio_-_egyre_tobb_penz_kell_valsagkezelesre.101929.html
viszont kurvagyorsan ki kéne találni, ki jön, mert ha a karvalytőkének csak megfordul a fejében Szili vagy neadjisten a Társadalompolitikai Tagozat neve, akkor nekünk csengettek.
Nagyon tömören a véleményem. Szerintem három út előtt állunk.

1.)Gy. F. marad a miniszterelnök, kihúzza 2010-ig, érdemi intézkedéseket nem tud hozni, mert kisebbségi kormány van, plussz az mszp is szörcsög és retteg 2010-től. 2010-ben minden idők legdurvább vereségét szenvedi el az MSZP, és az ország helyzete is tovább romlik átfogó intézkedések nélkül.

2.)Az MDF-SZDSZ-MSZP koalíció valami külsős közgazdászt beültet a miniszterelnöki székbe, akinek nincsenek hosszú távú politikai ambíciói, és hajlandó ellapátolni azt a sz@rt, ami hét év alatt összegyűlt. Az MSZP kisebb vereséget szenved, és a Fidesz is jól jár, mert a nagytakarítás egy részét elvégzi más, mire kormányra kerül. Megjegyzem, én OV helyében még örülnék is ennek az opciónak titokban, amúgy meg nyilván ráálítanám a Szíjjártót arra, hogy előrehozott választás, stb.

3.)Előrehozott választás. Ennek meglenne az az előnye, hogy egy határozott többségú, friss kormány lenne. Ha van valami elképzelése, mit kell lépni, akkor azt meg tudja tenni. Hátránya az, hogy nagyon komoly konfliktusokat kell majd akkor felvállalni, ami miatt a protest szavazók, nemhívők hamar elpárolognak.

Nem tudom eldönteni, melyik a jobb Magyarországnak: a 2. vagy a 3. verzió... Mindenesetre mindkettő jobb hatásfokú kormányzást eredményezne, mint a jelenlegi kisebbségi teszetoszáskodás...
@Tóta W. Árpád: Attól, h Szili a KGSTben piacképes arc lehet, a karvalytőke szemében nem lesz az.
@Omnibusz:

Magam úgy hallottam, hogy az államcsőd lehetőségét a világválság idézte elő. Addig a forintnak meg az államkötvényeknek olyan nagy baja mintha nem lett volna.

Utálom a magyarázkodást, mert senkinek sincs rá szüksége, a derék hozzászólók beégetett hitét csak megzavarja, és nekem mindig Karinthy jut eszembe ("Ki kérdezett?"). De most sem bírom megállni:
A strukturális változás azt jelenti, hogy az egészségügyet piaci alapokra állítják (gondolom, ellene szavaztál), megszüntetnek sok iskolát, egyetemet és kórházat, megadóztatják a minimálbért, megvonják a segélyek jó részét, a 13. havi nyugdíjt, a 13. havi bért, bezárnak rengeteg vasútvonalat, kirúgnak kb. 100000 embert a közigazgatásból, és felemelik a nyugdíjkorhatárt 65 évre. Első közelítésben.
Fentiek következménye elsőnek a GDP látványos csökkenése, másodiknak meg a munkanélküliség ugrásszerű megemelkedése.

A kormány azt mondta, hogy világválság idején (amit ugyan nyilván Gyurcsány csinált, de azért kapálózik ellene - ahhülyéje) elsődleges célja nem a strukturális reform következményestül, hanem a munkahelyek megőrzése. Ennek érdekében 800 milliárd forintot csoportosított át. Sajnos Magyarországon tengernyi a devizahitel (az államot ez nem zavarja, a saját visszafizetése biztosítva van), ami elsősorban a lakosságnál meg a vállalatoknál található, ezért a világ brókerei nem bíznak abban, hogy ezt, ha rosszabbodik a helyzet, vissza tudjuk fizetni, így aztán eladnak, és akkor tényleg rosszabbodik a helyzet (önmagát erősítő, beteljesítő folyamat). Nincs más hátra, bizalmat kell erősíteni a világ felé, azaz nem strukturális reformok lesznek, hanem megszorítások (ez azonos a strukturális reformokkal, csak a közgazdászok meg a FIDESZ más kifejezést használ).

Erre kell valaki, aki az MSZP arculatának teljes vesztése nélkül ezt levezényli. Ha Bokros, akkor szövetségben az MDF-fel (legvalószínűbb változat), esetleg az SZDSZ-szel is.
pont azt mondom, hogy ha most két hétig találgatás lesz, hogy jön vmi Bokros-Bajnai-féle economist, vagy a trockista platform ad miniszterelnököt, akkor például a forint elég randán fog kinézni.
@Tóta W. Árpád: Tegyük fel, hogy Bokros lesz az új arc. Akkor az MDF-es buliból nyilván semmi nem lesz.
ÖÖ, vajon az MSZP mondta Ibolynak, hogy dobjátok be Bokrost a köztudatba, és ha nem lesz nagyon nagy a felhördülés, akkor jöhet utódnak hozzánk? Ennyire elkurvult volna az MDF?
@Tóta W. Árpád: Karsai szerint Gráf és Kiss jöhet szóba
@travis: nem egészen értem, miért ne lenne semmi a "buliból"? (nyilván a haza szolgálatát érted ezalatt.)

nem hiszem, h a szocik használnák az MDF-et gyakorlópályának, lenne más, egyszerűbb módja egy ember bedobásának. ez DI ötlete volt, és most aztán mindenki irigykedik a játékára.

az sajnlom csak dramaturgiailag, hogy Horn Gyula nincs jól.
szerintem meg Karsai nem jön szóba :D
@Tóta W. Árpád: Mert eddig úgy volt, hogy ha jön Bokros, és megoldja a dolgokat (mert megoldja), akkor abból az MDF profitálhat, mivel az ő ötletük volt. Most viszont a szocik lenyúlják maguknak. Ha egyáltalán.
Ja ez a Gráf, ez még egy furcsa mém. Hogy ő népszerű, meg jó, és akkor majd ő. De hát mit csinált Gráf? Görget maga előtt egy teljesen elbaszott szektort, pont mint Gyurcsány 2006 előtt. Nincsenek gazdatüntetések? Elég baj az! Őstermelőkhöz hozzá mert nyúlni? Nem mert. Itt most nem olyan figura kell, aki el tudja érni, h ne legyenek tüntetések.
@vakapad:

És ekkor lép a képbe Róna Péter, aki ellenzi a mostani helyzetben a struktúrális reformokat.

-ami remek lehetőség a népi tagozatoknak.
Lehet boldognak lenni.

Apu, akkor mi most jobban fogunk élni?
Igen gyermekem, mivel a szomszéd rosszabbul.

Amúgy meg tök mindegy kit tol az mszp a parlamentbe, az államcsőd nem fog elmaradni.

Kíváncsi lennék, az elmúlt fél évben mekkora volt a személyes megtakarítások valutára váltása, és hogy a politikusok közül ezt mennyien és kik tették meg. Érdekes lenne ezt tudni.

Kiderülne mennyire bíznak a kib...-ott hazugságaikban.
@vakapad:

"A kormány azt mondta, hogy világválság idején ... elsődleges célja nem a strukturális reform következményestül, hanem a munkahelyek megőrzése."

Én úgy gondolom, hogy a strukt. ref. nélkül a munkahelyek megőrzése sem közép-sem hosszútávon nem jön össze. Úgyhogy inkább vesszen most még százezer munkahely, mint hogy később kétszáz.

"azaz nem strukturális reformok lesznek, hanem megszorítások (ez azonos a strukturális reformokkal"

Itt elvesztettem a fonalat.
Árpi!
Nem biztos, hogy igazad van, de írni azt tudsz...
a feketemosogató szerepe..
..ki sem látszik a lézerpöttyök alól...
Hat off!
csak nehogy kocsis gazember istvánt, minden idők egyik legeredményesebb fehérgalléros bűnözőjét és privatizátorát, ex szerencsejáték rt.-, ex mvm-, ex anyámkínja- és jelenlegi bkv vezérigazgatót tegyék meg miniszternek. mert akkor máris csomagolhat a komplett lakosság.
@vakapad:
1, Köszönöm a személyeskedést: én támogatom a magánbiztosítós rendszert az egészségbiztosításban, a vizitdíj, a kórházi napdíj és a tandíj megtartása mellett szavaztam.
2, Amiket szükséges változtatásokként említettél, annak zömével egyetértek, bár volt benne némi hangulatkeltés. Szerintem kórházakat nem kell bezárni, maguktól mennem majd tönkre, mert nem gazdaságosan működnek. Iskolákat nem kell minden falu önkormányzatának fenntartania, mert nem működhet szívonalasan és gazdaságosan.
Röviden: nagyjából egyetértek.

3, Következmények: ezekkel abszolút nem értek egyet. A pazarlás és a felelőtlenség megszűntetése a legfontosabb hatása egy összehangolt reformintézkedésnek. Annak felismerése, hogy a tetteket következmények követik. Ráadásul te is (talán bevallottan) felesleges munkahelyek megszűntetését említetted(bár a 100.000 mhely szerintem túlzás). Nem látom, hogy miért vetné vissza, főleg drasztikusan a GDPt annak kisebb mértékű és motiválóbb újraosztása?
4, A válságot, nem GYF okozta, ezt ne próbáld a számba adni. Ezen érdemes elidőzni egy picit. Az egész ugye egy bankközi válságból indult ki. USA, mérgező termékek, bizalmatlanság. Minket a bankközi válság önmagában nem fenyegetett, mert a bankjaink kevéssé vásárolták ezeket a termékeket, alapvetően tőkeerősek(belőlünk). Ami minket megcsapott az a fogyasztás visszaesése és a bizalmatlanság. Utóbbit kellett volna megpróbálni visszaállítani a külföldi befektetők szemében. Ez nem sikerült GYFnek.
5, Devizaalapon számolt hitel: Ezt felesleges volt iderángatnod. Árfolyamkockázat része a dealnek, ezzel sem számoltak sokan, az ő butaságuk. Az viszont igaz, hogy a monetáris politika is hibázott mostanában + itt se sokat segít GYF töketlenkedése (ld. fent).

6,struktúraváltás vs. megszorítás: Ezek nem egzakt fogalmak, mindig az aktuális polkomm. tölti meg jelentéssel.
miniszternek? egyelőre kormányfőt keresünk.

M - egy ország keresi a gyilkost
Bárki lesz is az új miniszterelnök, vagy az MDF-nek vagy az SZDSZ-nek mögé kell állnia (a Fidesz támogatása elképzelhetetlen). Így aztán nem fenyeget az a veszély, hogy jön Szili és a Társadalompolitikai Tagozat, ez a lehetőség nem játszik.
@Tóta W. Árpád: természetesen úgy gondoltam, hogy pl. kocsis lenne a szociális miniszter. na, mit szólsz?
@Walter Melone: Ha ügyesek a szocik, biztos! De ahhoz párton kívüli miniszterelnök-jelöltet kell találniuk. És kínosan figyelni, hogy "szakértő kormány" :) alakuljon...
szociális miniszternek ajánlom a mackómat. aranyos, puha, viszont kussol.
@Calwer: de az MSZP-nek is mögé kell állnia ám.
@Tóta W. Árpád: én ennél is tovább mennék, egyenesen a mackó alsómat ajánlanám miniszternek vagy kormányfőnek, egyre megy...
@Cartman (ex Cartman):

így van. ezért turnézott a Kalapos Nő Mr Busher-el.... ;-)
tudod mit sejtek? az, hogy az mszp amúgy is le akarta cserélni, mondjuk az EP bukta után, vmi szociális izébizére, feri meg megnesztelte és elébük ment, és most szarban vannak, mert ők azért akartak volna ME-t cserélni, hogy vmi szociális balfasszal ne lépjenek akkorát, most meg itt a nyomás, hogy még hardlinerebb ember (bokros, bajnai) legyen, így meg talán még nagyobbat buknak...
Volt már hogy kívánták a birkát, amikor látták a megnyúzott kutyát.
Kaptak is kóstolót.
Aztán nem panaszkodni!
Megszorításos gyerkőcök...
Kétségtelenül. Tehát e három párt által támogatható metszetből fog kikerülni az új miniszterelnök. Sziliék nincsenek benne ebben a metszetben. Lehet, hogy senki más se, de akkor marad Gyurcsány.
Mindenki mónikáját követeli a tömeg. A duna jegén fogják királynővé választani mindannyiunk lapertjét. A hideg is csak ezért tért vissza a tavaszba, hogy jég legyen.
Szerintem Bokros nagyon beteg lehet.
Talán agydaganat, nem tudom.
Egyáltalán mit akar (MIT TUD) csinálni?
Lehet azt hiszi, Ő maga a megváltó.
Annyit nyilván tud, hogy kilátástalan az egész, akkor meg?
Kezd ez az egész történet egyre idétlenebb lenni.
Itt meg mindenki csak gügyög gagyog.
azért nagyon kérem, lamperth mónikával ne riogassuk a nemzetközi piacokat.
@Tóta W. Árpád: És mi lenne, ha adnánk Medgyessynek még egy esélyt? Asszem, egy ilyen húzással szétzúzhatnánk végre az imperialista nyugatot... :)
Azért amúgy kiváncsi leszek, hogy a reformerek hogy fogják érezni magukat, amikor a 200-300 ezer leépített állami alkalmazottról kiderül, hogy egy részünk piaci körülmények között is megállja a helyét, és adott esett az ő helyükre pályáz sikerrel, és a munkanélküli segély mellett nosztalgiázhatnak, hogy bezzeg amikor még 60.000 mávos volt, akkor milyen jó világ volt rájuk. Vagy ez így defacto ténynek tekinthető, hogy akit most innen onnan kivágna az soha semmikor sehova? Vagy majd lesznek új állások amik felszívják őket? Így a válság elején?
Cartman, Kína már szétzúzta az imperialista nyugatot. Csak még nem mindenkinek tiszta, hogy mi zajlik éppen és hogy.
@Badbitie:

Nagyberuházásokkal fel lehet szívni a tömeget.
Erre valók például.
Atomerőmű,
autópályák,
országos öntözőrendszer,
meg ami még adódik.
A kölcsönöket így fogják beépíteni és kibekkeljük a recessziót.
@Tóta W. Árpád: "hogy jön vmi Bokros-Bajnai-féle economist, vagy a trockista platform ad miniszterelnököt"
Ez nem kerdes szvsz. most jon az elobbi; 2010-ben meg jelolik az utobbit (Graf, akarki), akik majd hozzak a szolidaritast. a kispartok meg viszik tovabb a reformalokat akar.
Re. 2/3 - nyilvanvalo volt h az mszp nem fog lehajtott fejjel, 18%-on nekimenni a valasztasoknak, mint vmi birka a vagohidnak. most legalabb kiderult h nem kell az EP valasztasokig varni
Na baszki, hát én kurvára örülök!:-)))

A gazembereknek a selejtben a helye. Ütött a MEO órája, az eddig rendszarváltás helyett jöhetne már a rendszerváltás.

Aki ezek után azt mondja, h ne legyen előrehozott, mert válság van, és egyéb bla-bla-bla.... annak azt üzenem, h válság 2010-ben is lesz, így aztán totálisan mindegy, h három hónap múlva, vagy egy év múlva lesz parlamenti voks.

Azaz mégsem mindegy, mert ez a trükközés nem fog erős felhatalmazást adni senkinek, csak időhúzás.

Azért húzzák 2010-ig, h masszívan összenőjön az, ami összetartozik egy magyar olajfa keretében.

Egy a tábor, egy a zászló, már a baloldalon is.

Haladunk a kétpártrendszer felé... Akinek meg nem kell, annak ott a Jobbik
Ácsi az egész! Ki ne felejtsük a szórásból az ország egyetlen működő polihisztorát, a kormány jollyjokerét, Draskovics Tibort! :)
Egyébként igaza volt, mindenkinek, aki osztotta Hajós abbbéli véleményét, miszerint nem fog menni.

Mi itt páran ezt mondtuk évek óta. Aki nem, annak most választ adott maga fletó, aki beismerte, elfogyott bizalom híján nem műxik a dolog.

Csakhogy ez a felismerés több, mint 2 évet késett, és ezért egyszer vállalnia kell a felelősséget. Azért, h képtelen volt időben arra a felismerésre jutni, amire még egy vidéki sertés is képes:
hitelesség és bizalom nélkül meg lehet közösülni!

Kb. ennyi. Szeva feri!

Már csak egy gondom van: mi a faszt fogunk beírni ide a "Gyurcsány takarodj!" helyett?

Üdv.
Borítékolom, hogy az MSZP-SZDSZ-MDF trió (esetleg duó)nem tud megegyezni közös jelöltben. Pedig Bokrosnak nem kell feltétlenül kormányfőnek lennie, elvégre pénzügyminiszterként is megtehet mindent amit kell. Persze csak támogatással...
Beszarok a hirado.hu-n: "Hirado legfrissebb" cimen a tegnapi Este van fonn. :D
@Tóta W. Árpád: A mai Magyar Nemzetben, Azt nyilatkozza Szanyi Tibor, hogy " a kormányfő-pártelnök a kongresszuson valami meghökkentőt fog kezdeményezni". Szanyi ezt ugye tegnap nyilatkozta annak kapcsán, hogy megkérdezték tőle, hogy a Népszabadságban megjelent Gallo Béla-Gábor Péter dolgozat mögött Ő maga áll-e.
Akkor most mi a helyzet Árpád? Szanyi tudott valamit?
@Walter Melone: Én egy ideje figyelem az MDF-et és szerintem paradigmaváltás volt. Elmaradt a kalap. Viszont ez a műsor Bokrossal inkább hakni, mint turné... :)
Tegnap írtam ide:
"Arról azonban kevés szó esik, hogy a mi Fletónk egy kickbox-kártyás, azaz aki magasabb lapot vár tőle, azt tökön rúgja, aki a f@szát védi azt nemis 4, de 5 ásszal terít le."
Tegnap estétől nem kellett sokáig várni.....
Ma már többen két kézzel fogják a sajátjukat, mert sajog, mások két kézzel fogják, mert féltik. Szerintem az öt ász sem várat magára sokáig.
Béláim! Gondolkodjunk!
Komolyan gondoljátok, hogy van valaki potens személyiség Lajosunkon kívűl aki vállalná a min.elnökséget. Na ja alig várják a csődör alkatrészt. Bokros esélyeiről,a magyaros csodavárásról a jelenlegi helyzetben a Tanu egyik jelenetét ajánlom a figyelmetekbe:
-Pelikán elvtárs szereti ön a narancsot? (Bokrost)
-A narancsot?
-Igen a narancsot, úgy általában.
-Igaz, hogy tíz éve nem ettem, de úgy általában igen.
Béláim! Ha olvastátok Bokros téziseit, (nemcsak úgy általában) nos ez egyenes út az egyel ezelőtti lengyel felálláshoz. Vagy nekünk tényleg Mohács kell?
Arra azért nagyon kíváncsi leszek, hogy a tőzsde és a forintárfolyam, hétfőn reggel milyen viszonyt fog ápolni a mai bejelentéssel kapcsolatban.
Árpi: az én tippem Békesi
Mekkora színjáték már ez?

Szerintem pontosan le vannak előre osztva a lapok, és pontosan tudják előre 5-6 lépésre a játék menetét. Naná, hogy Lendvai csípőből nem fogja azt mondani, hogy nincs egy életképes ME-jelöltünk, így inkább támogassuk Bokrost. Naná, hogy az szdsz nem fogja azt mondani, hogy persze, megszavazzuk, mert nekünk is elemi érdekünk. Naná, hogy bedobnak még neveket a köztudatba, a népnek igénye van rá, és a politológusoknak is kell egy kis szolgálati rágógumi. De ebben a szituációban más jó megoldást nem tudok elképzelni, mint a bajszos láncfűrészes darabolós gyilkost, akinek nem kell folyton pöcsölnie a párt erős embereivel, meg azzal, hogy hogyan lesz akkor a k. költségtérítés...

Nagyon nem rajongok ezért a társulatért, de Bokros megválasztása feloldhatná a jelenlegi egy helyben járást és a parlamenti patthelyzetet. Mindhárom pártnak előnyös lenne (lásd fentebb) ez a változás, és talán az országnak is. Hasonló jó megoldás lehetne még az előrehozott választás, de annak nincs politikai realitása.

Nem értettem két hete, hogy Dávid Ibolya miért lövi el idő előtt a muníciót, mert úgy gondoltam, hogy az EP-választás környékére fogják időzíteni a(z elkerülhetetlen) cserét. Valószínűleg addigra a beteg megmurdelne, így nem halogatható tovább az életmentő beavatkozás, eljött a cselekvés ideje.

Nem is annyira az ötlet kifundálása a nagy dolog (függetlenül az unszimpátiámtól, be kell ismernem, Gyurcsányéktól ez igen okos húzás volt), hanem az, hogy ezt keresztül tudta/tudták vinni, mindenkivel le tudták egyeztetni, meg tudták csinálni az ilyenkor elkerülhetetlen háttéralkukat.

Bokrost a szocik egyértelműen elutasítják, Lendvai most mondta. Tehát marad a szocik részéről kb. Gráf, Szekeres, Bajnai. Előbbi kettő túlságosan pártkatona, az SZDSZ és az MDF torkán nem fogják tudni lenyomni.

Maradt Bajnai Gordon, valsz a kis pártok húzzák majd a szájukat, de belemennek, mert a másik alternatíva az előrehozott választás, és ott biza 100%, hogy elvéreznének. Ezzel tudja őket "zsarolni" a maszop.

Vagy van valami titkos 3rd party aduász, akiről nem tudunk, de valahogy kétlem...
@tevez: szerinted én szoktam Szanyival kvaterkázni? kikérem magamnak.

@kicsitian_real: teljesen mindegy, mit mond Lendvai, mert a jelöltnek legalább a SZDSZ szimpátiáját bírnia kell. Egyébként Lendvai anno a Gyurcsány-Kiss Péter deathmatchben Kiss mellett volt.
Na, most Fodor is bejelentette, hogy Bokrost nem támogatják "az MDF-es ámokfutása" miatt. Ennyit erről.

Mondom, hogy Gordon (Freeman) lesz a nyerő. Mert ki jöhet még szóba? Mesterházy d'Artagnan Attila? :P
@tevez:

hektikus lesz.

sztem zuhanunk egy nagyot nap elején, azután majd a politikusi nyilatkozatok függvényében alakul.

Ha pl bejelentenék Bokrost, akkor sztem brutális emelkedés lenne.
@kicsitian_real: Fodor most már igazán bekaphatna valami faszt, addig se csinál a szájából segget.
Fodor: Bokrosra itthon van szükség, nem Brüsszelben
nol.hu/belfold/fodor__bokrosra_itthon_van_szukseg__nem_brusszelben
@Tóta W. Árpád: Szerintem sem most kellene elkezdeni a durcit Fodornak, hogy nem őket választotta a Lajos.

Pedig ment volna ő, csak a hülyéknek eszébe sem jutott hívni...
@kicsitian_real:

"Mondom, hogy Gordon (Freeman) lesz a nyerő."

Túl fiatal még a halálra...

egy évért föláldozni egy komplett szolgalelkű karriert? Ugyan már!

Hülye azért nem vagyok! Igaz, Gordon?
malacka, de mi lesz így a gyurcsánygyűlöletre alapozott kétharmaddal?
@Tóta W. Árpád:

Te nagyon nem érted, h Fodor véleménye azért változott, mert egy pályán futnak az mdf-el, és túl keskeny kettejüknek.

Fodoréknak az mdf a fő rivális, és amazoknak pedig fordítva.

Az a nyerő, aki nagyobbat bír flörtölni a maszopokkal.

Lesz a szadistáknak is jelöltje, ne félj!
Bajnai Gordon mit tett le eddig az asztalra, amitől ő lehetséges miniszterelnök?
Értem, hogy a Közgázt elvégezte, van szakmai tapasztalata, meg GYFnek nagy barátja, de ez még eddig kevés szerintem. Sem pártpolitikában, sem kormányzásban nem tett eddig semmi érdemlegeset.
A reformok szükségességét már bármelyik hajláktalan tudja hangsúlyozni két szál cigiért.
Mitől lesz ő alkalmas?

Csak nem akar GYF egy Principatust kitalálni magának? Lemond a ME posztról, de első marad az egyenlők között?
de értem, malacka, hogyne érteném. csak hát Fodor akkora egy balfasz, hogy beleakadnak a műholdak. segghülye. mit ugrál, aki ilyen buta?
Ha már lehet választani, akkor én ezt a kis szóvivőcskét választanám. Bugyi Bernadettnek legalább van kiállása. Nem ért semmihez sem, de Fletónak sem lehet mivel dicsekedni.
Szóval nálam Ő a befutó, mert csinos és szerintem sok mindent ki tudna járni a szépségével.
Nálam jó "befektetésnek" tünne.
@Tóta W. Árpád:

Az a kétharmad már elúszott.

Most a sima többségért megy a csata.
Ezért kezdték el szajkózni az előrehozottat.

Minden nappal csökkenhet a Fidesz esélye. Főleg egy Bokros-reform-mindentjólcsinálok-kormány mellett.
@malacka69 megélhetési dolgozó: Ezen én is gondolkodtam, de nekem nem jut eszembe olyan ismertem közgazdász-üzletember, akit felvállalhatnának, aki vállalná.
Egyedül Heim Péterről tudom elképzelni, hogy a politika felé kacsintgat, de ő szerintem kifejezetten fideszközeli.
@Tóta W. Árpád:

"Fodor akkora egy balfasz, hogy beleakadnak a műholdak."

:-))))))bazmeg, eddig ez a nap poénja! Már ezért érdemes volt lemondania fletónak! LOL

"mit ugrál, aki ilyen buta?"

Nem buta a csávó, csak hihetetlenül lassú, és semmi érzéke sincs a politikai píárhoz.
B+, világválság közepén identitás kampánnyal zúzni, maga az eszement anakronizmus...

Üdv.
@kicsitian_real:

Fodor nem jelentett be semmit. A "zindex ugy tudja"-kent jelent meg ez. A NOL-on az van, hogy: "Az esetleges új koalícióra, illetve az előre hozott választásokra vonatkozó kérdésre válaszolva, a párt elnöke úgy fogalmazott: ez ma nincs napirenden. Az új kormányfő személyével, Bokros Lajos esélyeivel kapcsolatos találgatásokról pedig azt mondta: "minden értelmes megoldásra nyitottak vagyunk"."
de malacka, ezt röviden butának nevezzük. Dávid Ibolya kurvára állva hagyta.
@Omnibusz:

Heim nem fideszközeli, csak egy pontban találkozott a fidesszel az, amit mondott:

*** bizalom és hitelesség nélkül nem megy!!! ***

Ezért aztán minden jobbos médiába hívták tolni az igét...

Sztem a fidesznek is vállalhatatlan az, amit kérne, ámdeviszontellenben én szívesen venném, ha lenne befolyása a fidesz gazdasági irányára, illetve igényt tartanának a tanácsaira.
@Tóta W. Árpád:

nem buta, csak máshoz van esze:-)))

- Karak, akkor én most nagyon buta vagyok?
- Nem vagy buta, csak még keveset tudsz.

:-))

"malacka, de mi lesz így a gyurcsánygyűlöletre alapozott kétharmaddal?"

Pártelnök marad, és az lesz a mantra, h a háttérből mindent ez a hétpróbás gazfickó irányít, mint ahogy a köteles beszédet is ő találta ki anno, még mint főtanácsadó.

Szóval, ráhúzzuk fletót bárkire:-))

Bárki jön, az csak báb, a valódi (bot)kormány fletó kezében van!
Szép nap ez egy fidesz droid-drukker kompozitnak:-))
Már gyűlésezik a Fidesz.
Ahogy kinéz, még az is lehet, hogy válságkormányunk is lesz, meg előrehozott is.
Bár nem tudom, hogy ez lehet-e.
De, ha lesz előrehozott, akkor az istenadta népért fog menni megint a licit.
14. havi után lesz 15. havi igéret is.
A forintot meg akár talicskával is tolhatjuk, ha lemegyünk két zsömléért a boltba.
@simonmondja.:

"14. havi után lesz 15. havi igéret is.
A forintot meg akár talicskával is tolhatjuk, ha lemegyünk két zsömléért a boltba."

Simon, az a te bajod, h nagyon hülyének nézed a politikai ellenfelet. Az ilyen lebecsülésekkel kezdődik minden vesszőfutás. Szeretném mondani, h fletó is ezzel kezdte. Azt mondta a népszavazásra, h hadd legyen, megnyerjük, és kész! (Nem szó szerint, de vhogy ekképpen indított a dologgal kapcs.-ban)
Funár György (George Funar), kiről régóta tudjuk hogy ízig vérig magyar, hallgatva a haza hívó szavára felajánlja szolgálatait a nemzetnek.
Így nyilatkozott:
"Van pár dolog a tarsolyomban amit a haza javára fordíthatok, nem hátrálok meg a nagy feladattól, kivezetem a nemzetet a vesztőhelyről."
Ugyancsak egy esetleges felkérés elfogadását fontolgatja Szloták János (Jan Slota) is. Jelenleg lázasan dolgozik egy strukturális reform pogromon, mellyel ígéretei szerint a lágyjába fog döfni a nemzeti satnyaságnak.
Na tessék. Megmondtam már délelőtt. elindult a kapaszkodás:

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=130936

@malacka69 megélhetési dolgozó:

Igaz. Malac.
Te a sajátjaidat nézed nagyon hülyének.

"Szóval, ráhúzzuk fletót bárkire:-))

Bárki jön, az csak báb, a valódi (bot)kormány fletó kezében van!
Szép nap ez egy fidesz droid-drukker kompozitnak:-)) "

Na de én sem véletlenül gondolom, hogy licit lesz.
Talán emlékszel még Orbán bátyuska bíztató szavaira arról, hogy ne a néppel fizettessék meg a válság árát és arról, hogy megmenti a 13. havit, ha a testével kell védenie , akkor is.
Lenyomja 6%-ra a kamatot és nem vesz föl hiteleket.
Visszakéri a karvalytőkétől, amit az megvett és csökkenti az adókat.

Hát, most csak ennyi jutott az eszembe, amivel föladta a lécet a többieknek.

Igéretlicit ez a javából.
innen a partvonalon kivulrol/jo sok eve/ ugy latom
nincs egy db normalis alternativa
nincs
vagyis van
Orban Viktor
nem azert mer qrwa jo, hanem a tobbseg hisz benne
ha normalis kormanyt alakit, meg jo is lehet
dehat eloszor is ehhez ugye uj valasztasok kellenenek, ami szerintem jobb lenne Mint Graf , vagy Bajnai, vagy Kiss, nem beszelve a noi tagozatrol

az a video az nagyon utott, hogy miert vagyok baloldali
hat 82-ben Ferenc elvtars normalisabb volt a heves megyei MSZMP-ben
@Tóta W. Árpád: Árpi, azért mostmár örülök, hogy kicsit késve, kis puffogás és nyafi után de sikerült regisztrálni, hogy Gyurcsány a lemondásával megbukott mint miniszterelnök.

Reality striked as they say ;]

itt meg megy a cirkusz mert Obama tomi bankokat penzzel
a legutolso melos is komplenol/ a legutolsot nem ugy ertem, hanem hogy nem politikus/
az az en adopenzem
itt azert verre megy mert itt nem lehet az adoval szorakozni
zajlik az elet
Úgy látszik,müködött a megérzés írás közben:)Az egyetlen,akit megválasztana a párttagság,és a kiscsoportosok is elfogadnák és lenne rá némi halovány esély,hogy csinálna is valamit,az Bajnai Gordon,külsős nem játszik.De hosszútávon őt se fogadná el jobban a párttagság,mint az elődjét,sőt.Az ellenzék sajtócsatlósai néhány hétre letörölnék a vért a szájukról(vagy nem),aztán kezdődne megint a maszatolás.Ezt Gyurok is tudja.Ez az egész szarság csak az EP-választások miatt van,állítsunk egy kézivezérelt miniszterelnököt az élre,hátha nő valamit a népszerűség,mert ennél rosszabb úgyse lehet,eközben az ex-PM,mint pártelnök megtartja(vagy nem) a hatalmát.A választók nagy része,a Fidesz elnöke,az MSZP tagsága és vezetésének jó része,az Alkotmánybíróság tagjainak többsége, mind ugyanazok,akik voltak,jó részben nekik köszönhető,hogy nem történhetett ebben az országban semmi.Amíg a fentiek valamelyikében nem történik változás,addig a hátralévő egy évben nem lehet mozdulni.Az egyedüli tisztességes dolog az előrehozott választás lenne.Gyurcsány megpróbálta,amit lehetett,elbukott.Dávid Ibolya őszintén próbált beszélni,széthullott a frakciója,a pártja be se jut a következő választásokon.Minden népnek olyan kormány jut,amilyet megérdemel.
@Walter Melone:

Megmondtad vagy sem, de nagyjából rendben van amit a linkelt oldalon írnak.
Annyival kiegészítve, hogy a kétszeresen összeszövetkezett idióták szövetsége ugyancsak alkalmatlan gatya kimosására, toltak bele szart ők is rendesen.
Amiatt szurkolok nekik mégis, mert remélem miután "nyernek", ők is kurva gyorsan mennek a pöcegödörbe.
Nem tudom van-e bármilyen jogi lehetőségük átvenni a kezdeményezést.
Vélhetően az utca fog dönteni (vagy sem), hisz a parlamentben semmi esély nincs.
Kíváncsi vagyok mernek-e olyan üzenetet küldeni, amivel az embereket az utcára hívják. Penge élre kerülnek, ha üzennek, aztán kevesen mennek az utcára, azzal a jövőre egyébként holtbiztos győzelmi esélyeiket csökkentik.
Na meg kell egy hét jó időjárás is.
@hagyma:

"nem azert mer qrwa jo, hanem a tobbseg hisz benne
ha normalis kormanyt alakit, meg jo is lehet"

Óóóóóóóóóóóó, hát ebben a blogban a "hit" szót kiejteni nagyobb vétek, mint Kelemen Annával randizni:o)))

@simonmondja.:

Egész biztosan nem lesz ígéretlicit.

Két dologban viszont lehet populista verseny:

a) Ki ígér kevesebb megszorítást;
b) Ki ígér nagyobb adócsökkentést a gazdasági szektornak.
Baszkik, Szily is a fidesz bértollnoka lett!!!!!! LOL

Figyeld a jobbsávot, a blogajánlót!

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=130936

Árpi, ideje lenne neked is egy olyat írni, amivel az Új Többség honlapjára felkerülhetsz:-)))
@malacka69 megélhetési dolgozó:

És ezt miért nem nevezed igéretlicitnek?

A bankok felének államosítását már majdnem kihagytam.
Azt is igérte Viktor, mint az Olimpiát anno.
Szóval a be nem szedett adókból majd kifizeti a 13. havit és megveszi a bankok felét.
Ekkor a forint pont annyit fog érni, mint amennyi papírt helyettesít a klozetban.
nem szeretnék, malacka, mert akkor lebértollnokoznának az ilyesmire annyira kényes kommentelők :D

vagy gondolod, a fidesszel smúzolni nem bűn?
@malacka69 megélhetési dolgozó:

A sajtónak az ellenzéki szerep jobban áll.
Persze, ha szabad a sajtó.
Malac!

Mitől "új" az amire a google 2 éves linket ad?
Na meg fiatak, immár 20 éve.
Malac, ők is rosszak!
Tudod mit szeretnének?
Felfüstölni téged. Aztán tormával meg ropogós kenyérsarkával egy jót lakmározni a sonkádból.

@simonmondja.:

a bankok allamositasaban semmi elvetendo nincs
Vakapadnak és Lapinak üzenem, h úgy tűnik, a hit, illetve annak a hiánya, mégis hegyeket mozgat meg. Még az ő szerelmüket is - jó komenyista hagyományhoz híven - önkritika gyakorlásra késztette. LOL

Jaaaaa, és még azt is, h szeretném látni az arcotokra fagyott mosolyt.
Ha átküldenék jpg-n, nagyon hálás lennék. Mondhatni hálámmal és kritikámmal örökké üldözni foglak benneteket:-)

-----------------------------


Egyébként arra jó ez a húzás, h még két-három hétig elvacilláljanak fletó trükkösködésével, miután már végképp esélytelenné válik egy előrehozott az EP-választással egyidőben, hogy aztán majd legyen idő elültetni az olajfát.

csakhogy, kedves barátaim, tisztelt hölgyeim és uraim, ennek az olajfának csupa pudvás gyökere van: mdf, szdsz, mszp.

Hogy a rákba fog ez kihajtani? Hmmm?
@hagyma:

Csak kell rá a pénz, ami ugye nincs.

Te mit gondolsz, mennyit kóstál az összes bank értékének a fele?

Vagy erővel akarod, mint Rákosi, vagy Fidel?
@Tóta W. Árpád:

A fidesz csecsén csüngve, csettegő nyelvvel lefetyelve, gyorsan fejlődik majd az Ön és kedves nejének, a Magyarország nevűre keresztelt, kedves gyermeke..:-))))

Bértollnok akarok lenni...! Áááááááááá..... Kell egy új autó! Most olcsó..., bértollnoknak lenni kívánatos és jó!:-))

Adjatok egy fix segget, és kifordítom sarkából az Országot!
:-))
@simonmondja.:
akkor haggyuk csodbe menni
segitsuk Csanyit
allamositsunk

nekem utobbi
itt penzt tomnek bele
a fontosokba
ma is 3 csodbe ment
cirkuszol is mindenki, Obama is vesztett 4-5 szazalekot
Orbantol nem all messze az otlet
@malacka69 megélhetési dolgozó: Karorvendes nem bun? Megint hanyaknak kell megvaltaniuk teged? :)
Omnibusz 2009.03.21. 15:56:53
Bajnai Gordon mit tett le eddig az asztalra, amitől ő lehetséges miniszterelnök?

---
Ki volt Gyurcsány, mielőtt...? Egy bukott sportminiszter, nagyon jó rokoni-politikai-gazdasági kapcsolatokkal és rengeteg pénzzel. ( Ezt is csak akkor láttuk belőle, amikor előugrott a cilinderből, és ugyanazzal a lendülettel Megyót tuszkolta a fekete süllyesztőbe.)

Nos, ennyit Bajnai is tud, nyilván az első kivételével. RÁadásul eladhatóbb arc Gyurcsánynál, nem ripacskodik (egyelőre), és a nyugdíjas nénik meg a férjük mellett éhező nők imádnák a cukifiú megjelenéséért. Kell ennél több?
Mondjuk nekem kellene, pl. a múlt rendszerbéli maradványok és csatlósaik teljes kiiktatása a közéletből, de ez persze csak merő idea.
@malacka69 megélhetési dolgozó:

csakhogy, kedves barátaim, tisztelt hölgyeim és uraim, ennek az olajfának csupa pudvás gyökere van: mdf, szdsz, mszp.

Hogy a rákba fog ez kihajtani? Hmmm

-------------
Hát ez az.
Nagyon kellett volna az az elszámoltatás az Antall-kormány idején.
Worluk,

"abban reménykedik, hogy aki ennyire cuki, az biztosan tud kormányozni is; dacára annak a hegynyi beteges ostobaságnak, amit eddig konkrét kérdésekről összehordott"

Az amnézia az orbánfóbia egyik tipikus tünete. (A másik meg az, hogy egy ilyen hozzászólásért orbánfan címkét fogok kapni.)
@eino.:

Gordon is ripacs, de szegényes színészi eszköztárában más gesztusok vannak.

Én szoktam figyelni, de csak az állandóan ijedt nyulat idéző arckifejezés, a tagolt fogalmazás, és a tétova mondatok maradtak meg bennem. Ettől persze lehet, hogy valójában három Simicska bújij meg az öltönyében, de attól nekünk jobb lesz...?
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.03.21. 13:23:50
"pont azt mondom, hogy ha most két hétig találgatás lesz, hogy jön vmi Bokros-Bajnai-féle economist, vagy a trockista platform ad miniszterelnököt, akkor például a forint elég randán fog kinézni"

hat igen, de a forint kethetes talalgatas nelkul is eleg rondan nez ki, raadasul egyutt csokkent zlotyival koronaval...ahol azert nincs GYF.

egyszer ezek a karvalytoke-befektetok azt se tudjak hol van budapest meg varsó maskor meg jol tajekozottak a trockista platformrol is, aminek meg a letezeserol se hallottam sose.
travis 2009.03.21. 13:25:10
"ÖÖ, vajon az MSZP mondta Ibolynak, hogy dobjátok be Bokrost a köztudatba, és ha nem lesz nagyon nagy a felhördülés, akkor jöhet utódnak hozzánk? Ennyire elkurvult volna az MDF?"

ennyire, lehet tudni miota a titkosszolgalat adott Ibolykanak adatokat a belso leszamolashoz.
vakapad 2009.03.21. 13:22:10

"Magam úgy hallottam, hogy az államcsőd lehetőségét a világválság idézte elő....[stb.]"

Kedves Vakapad!
eleg oreg vagy ahhoz hogy emlekezz vissza a Kádár kori olaj es hitelvalsagra...

akkor is volt vilgvalsag, meg begyurűzés!

de a reformerőket az kulonboztette meg a dogmatikusoktol, hogy nem a vilagot okoltak a bajainkért, hanem sajat magunkat...
es ez azota se valtozott,

nekunk kell kimaszni a bajbol, ami hitelt kapunk csak azert kapjuk, hogy kesobb mikor már stabil penzunk lesz abbol fizethessuk vissza, szepen és sokaig...
Gyurcsany nem ripacs, o egyszeruen elmebeteg, ezt 3 barmelyik mondatabol dobbenettel hallom. Szegyellem, hogy magyar vagyok egy ilyen torzszulottel az orszag elen, szegyellem, hogy ezt az embert a fel orszag hoskent imadja.
pl. meghallgattam a "lemondo" beszedet, onnan vittem volna pszichiatriara, vegig kiult a beteges hazudozas, szerepjatszas, skizofren es egoista rangas az arcara, en azt hittem Orban megzakkant, es veszelyes, de Gyurcsanyhoz kepest o egy jolelku es kiszamithato csaladapa/vezeto ideal
Nem tudom, mennyire hükye ötlet, de ha én lennék a stratéga, akkor a jelöltem Orbán Viktor lenne (komolayn) és meg is szavaznám. Igazi övön aluli, amiből nem lehet jól kijönni. Azaz egy évig nem az "enyém" lenne a kormány, de garantáltan csak javulhatnak a választási eredményeim egy év múlva...
süti beállítások módosítása