W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Az én antiszemitizmusom

2008.10.18. 14:58 Tóta W. Árpád

Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek véleménye szerint –, a paródiájaként jelent meg. (...)

Megállapítjuk, hogy az írások esetében joggal merül fel az Újságíró Etikai Kódex és a Közös Etikai Alapelvek megsértésének alapos gyanúja. A felháborító írások szerzői nem tagjai a MÚOSZ-nak, ezért etikai vétségüket szankcionálni, nincs lehetőségünk. Elítélni, állást foglalni kultúrálatlanságukért (sic), hangvételükért azonban van módunk, és mint a Magyar Köztársaság törvénytisztelő, az alkotmányos szabadságjogokhoz ragaszkodó polgárai, tiltakozunk a kifogásolt tartalom és stílus terjedése ellen, és érdeklődve várjuk, milyen hivatalos intézkedések születnek a demokráciánkat veszélyeztető gyakorlat terjedésének megakadályozása érdekében.

A MÚOSZ Etikai Bizottságának állásfoglalása

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottságának kétfős elnöksége, huszonnégy tagja és három póttagja van. Fej, tor, potroh. Összesen, közös bölcsességükkel nem tesznek ki egy bogarat.

Volt egy szokásosan zsidózós Bayer-cikk, arra írtam egy stílusparódiát, hozzáfűzve az eredeti gondolathoz, hogy ha már zsidózunk, ne felejtsük ki az Úristent meg a fiát se, elvégre lehet hogy a bankárok okozták a válságot, de ezek meg hagyják. Nyilván mert ők is zsidók.

Ez aztán kinek tetszik, kinek nem, én nem sorolom a legsikerültebbek közé, de ez most mindegy. Olyan sötét balfaszt ugyanis nem tudtam elképzelni, aki nem vágja, hogy ez egy Bayer-paródia. Hiszen a nehezebb felfogású, lassabb eszűeknek két bazinagy kresztábla is ki volt tűzve. Az inkriminált Bayer-idézet, linkelve, forrással. Továbbá a mi Urunk, Jézus Krisztus istenarca, ráfirkálva a Kuncze- és Kóka-plakátokról ismert kalligráfiával: zsidó.

Ehhez az anyaghoz érkezett kábé négyszáz komment, ebből mintegy ketten nem fogták fel, mi a helyzet, hogy ez egy felháborodottan visszautasító válasz a Bayer zsidózására. 400-nak a kettő a 0,5 százaléka: ők a leghülyébbek, mármint szövegértésből, elemző képességből. Ettől még számos szakma és pozíció nyitva áll előttük a rendvédelemtől a közterület-fenntartásig, továbbá fogalmazhatnak feljelentéseket. De speciel a Magyar Újságírók Szövetségének tisztviselője ne pont ilyen ember legyen.

Hülyébb vagy, mint egy ötödikes


Igen, te ott, elnök, alelnök, tagok és póttagok. A magyar általános iskolások ötödik osztályban találkoznak Petőfi Sándor A magyar nemes című költeményével. Lássunk egy részletet a versből.

Mit törődöm a hazával?
A hazának száz bajával?
Majd elmulnak a bajok.
Én magyar nemes vagyok!


Ha az ötödikes - tizenegy éves - gyermek ezt a verset úgy értelmezi, hogy Petőfi Sándor egy magyar nemes, aki nem törödik a hazájával, akkor jobb iskolákban megetetik vele a krétát, de a közepesekben is leül, egyes. Érettségiről ne is beszéljünk, az ennyi ésszel reménytelen.

Gatyába’ táncol


És ezek ítélkeznek. Meg elmarasztalnak. És sajnálkozik a büdös bunkója, hogy nincs neki nagyobb hatalma, csak szóbeli feddést oszthat ki büntetésül azért, mert ő, a primitív suttyó, képtelen felismerni egy teljesen egyértelmű paródiát. Merthogy nem vagyok MÚOSZ-tag, sőt még Bayer Zsolt sem az. Alig ismerek MÚOSZ-tagot, olyat meg egyet sem, aki kapott onnan valamit. Se lefokozni nem tudnak, se kizárni. Tudniillik leszarja őket csaknem mindenki. Arcbaröhöghetők. Soha semmi értelmét nem láttam, hogy belépjek.

Pedig nicsak, itt fél szemmel, lobotómiával is király lehet akárki.

Ez a kontraszelektált fajta még az ORTT panaszbizottságaiban szokott felbukkanni, ráadásul azok nemrég még büntetést is oszthattak. Azok képesek elmarasztalni Chaplint, mert fenyegetően viselkedik A diktátorban.

Mr. Eötvös, Tear Down This Wall!


Egyszer régen a MÚOSZ elnöke meghívott ebédelni, pár „fiatal újságíró” társaságában, amolyan ismerkedőestnek indult. Ha jól emlékszem, a megjelentek közül senki nem volt tagja a szövetségnek. De az elnök ezt megértően vette tudomásul, hiszen éppen azt akarta kérdezni tőlünk, szerintünk mi lehetne az értelme a MÚOSZ-nak. Erre, úgy rémlik, senki sem – ő sem – tudott válaszolni, pedig megtudhattuk, hogy a szervezetnek elég sok, mondhatni rengeteg pénze van, főleg ingatlanadományból. Olyan egy-kétmilliárd. Hát ez az értelme: szociális háló. Hogy játszani engedje az analfabétákat. Póttagosdi. A régi szép idők emlékére.

Ki nevezett ki 12+1 debilt etikai bizottságnak? Hogyan lehet bizottsági elnök egy felmosórongy? Miféle archaikus hierarchia él itt tovább? Ezek még Aczél György megunt játékai? Ratkó Anna szeretői? Hogy kerülnek ezek oda?

Ezen fel lehet háborodni újra, sőt van egy tippem, hogy fasiszta gyűlöletbeszédnek fog minősülni. Lám, az Index főmunkatársa előbb zsidózik, aztán meg lehülyézi a MÚOSZT. Egy Halák Lászlót! És lekomcsizza! Tiszta Weimar. Csizmacsattogás, sör, virsli.

De hát leszarom. Leszarható. 0,5 százalék. A legsötétebb senkik. Az aljanép.

Kihaló faj vagytok. Kéjjel tartom a gyertyát.



Címkék: történelem kádár jános index inside hülyemagyar

514 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr1720163

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.10.18. 16:21:17

Funkcionális Analfabéták Szövetsége? - Ilyen ország pedig nincs CXXVIII. A MÚOSZ Etikai Bizottsága elítélte Tóta W. Árpád antiszemita publicisztikáját (Bayer Zsoltéval egyetemben). Állásfoglalásukban ezt írják: A MÚOSZ Etikai Bizottsága osztozik a m…

Trackback: Konzervatórium 2008.10.18. 15:06:16

PISA-tesztElőzmények. Bayer Zsolt zsidózott egyet - nem újdonság, szokott. Kultúrember mit tesz az utca közepén heverő zsidózással, nagyjából ugyanazt, mint a kutyaszarral: szól a kutya gazdájának, hogy ezt talán nem kellene. Ezt tette Tóta W. Árpád is, e…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korrekt. Külön tetszik hogy meg van említve az ortt panaszbizottság, amit már régóta szintúgy a földdel egyenlővé kellett volna tenni.
Mekkora analfabéták ezek.
Árpád, ez az "ismerkedő-est" komoly? Ha igen, akkor ez valami elképesztően ijesztő.
Azonnal feloszlatni az egészet!
Ezek szerint minden bloggerre kell, hogy vonatkozzon az újságíró etikai kódex???

Még tomcatre is? Akár rám is?

Újságíró igazolványt mikor kapunk? :-D

vicc az egész.


Ha egy újságban írod le, vagy index cikk lesz belőle akkor esetleg lehet hozzá közük. de egy blogban?

Vagy ez hogy van, az újságíró akkor is újságíró, ha csak egy cédulát ír a hűtőre? Az állatorvosnak pedig tilos disznót vágni?

Agyrém...
Az köszi. :D Ezért most már véged...
Mi vár rád Worluk...kiátkoznak a magyar médiákból(!) :D:D.
Örömmel olvastam volna azt a sort is, hogy "temetéseteken egyvalaki biztos táncolni fog a Requiem súlyos dallamára...Én."
Az ilyen közpénznyelő pöcegödröket nem lehetne felszámolni, és helyén "a kissebbségi kormányzat tehetetlensége és cselekvőképtelensége ellenére egy játszóteret építeni"?
Nevetséges vén faszok.
Ezért mondom én azt, hogy a hülyéket tulajdonképpen nem kell megmutatni, megmutatják ők magukat előbb-utóbb.
Gratula a "kreatív zsidózáshoz", és ehhez az osztáshoz is. ;)
Béke.
Árpád

Ne háborogj! Kérj az ítéletről egy pecsétes papírt, keretezd be, felér egy Kossuth-díjjal.

Én büszke vagyok rád ( ebben az esetben, máskor meg nem).
Walter,

Teljesen mindegy, hogy Index-cikk, vagy blogbejegyzés. Egy gittegylet ne pofázzon bele egy független sajtóorgánum tartalmi ügyeibe. Pláne úgy ne, hogy szövegértésből osztályt kellene ismételniük. Még pláne úgy ne, hogy ők maguk sem tudják, hogy a szervezetük mire lenne jó.
Atya ég, MÚOSZ...
És ez a faszi volt a főszerkesztője Magyarország legolvasottabb napilapjának.
Szégyen!
TWA, köszönd meg szépen az ingyen reklámot! :)
Sajnálatos, hogy ez a árulkodós mentalitás általános kishazánkban, mindenesetre most, hogy egy egész bejegyzést szentelték nekik, igazoltad, hogy valahol, valamennyire őket igenis komolyan kell venni, nem?

Remélem, majd a nemzeti csúcsról is leírod a véleményedet.. :)
ez a MUOSZ pont olyan mint a Mester és Margarítában a szovjet írószövetség a TÖMEGÍR
"Kihaló faj vagytok. Kéjjel tartom a gyertyát."

Látod, Árpád. Most találod szembe magad a gyakorlatban azzal, hogy ha lett volna egy normális rendszerváltás, ezek az alakok '90 után eltűntek volna a balfenéken. Ugyanis a MÚOSZ politikai beállítottsága egyértelmű. Régi jó, olvasástudatlan elvtársak kádertemetője.
Pénz van szarásig, a kérdés az, hogy mit csináljunk vele, mivel semmihez nem értünk.
Szét kellett volna kergetni már régen ezeket.

Nyilván a jobboldalon is van ennyi olvasásképtelen ember, aki komolyan vette a cikkedet. De ők nem ülnek milliárdos gittegyletekben.
Árpi,

túl azon, h igazad van, és odabasztál egyet, a magyarázkodós_részt_kihúzhattad_volna a posztból, tisztára felesleges, olyan, mintha mégiscsak bűntudatod lenne, szánod-bánod vétked.

Hát ez a legnagyobb bűne a balfasz, funkcionális analfabétáknak, h bűntudatot keltenek, magyarázkodásra késztetnek.
Faszt!
Nem kell, inkább velük kell folytatni a vitriolba mártást!

Mellékesen, azt még megkérdezném úgy általában bárkivalakitől, h a zsidózás (zsidók emlegetése, vagy hímtag se tudja, mi...) biztosan antiszemitizmus-e, mert sztem a következő áll fenn:

minden antiszemita zsidózik, de nem minden zsidózás antiszemita indíttatású.

Ellenvélemény?

Egy vigaszkép;-)))
malacnews.freeblog.hu/files/06gyurcsanykipa.jpg
Ez most komoly? Ilyen tényleg létezik, vagy csak én képzelem el a MÚOSZT?

Amennyiben ez nem egy furcsa álom, úgy innen, kérem, véglegesen kiveszett nemcsak minden humorérzék, de realitásérzék is.

Mi lesz itt...
a demokraciat a muosz veszelyezteti, ha ilyeneket mond. tessek megegyszer elolvasni, ertelmezni.
Az olvaso inkabb hulye, mint zsido, Halak pedig ezek szerint mindjart 74 eves. Boldog szuletesnapot, elnok ur! :D
Hááát ezeeek a MÚOSZ-nál nagggyon hülyék; most egy kicsit sajnálom, h már nem vagyok tag, mert akkor belülről rúgnám seggbe őket, aztán ezen iszonytató baromság miatt lépnék ki. MÚOSZ Et(n)ikai Bizottság szövegértésből megbuktatva. Osztályt ismételhet. Vizsgadolgazatnak adnám ki, hogy sorolja fel, és elemezze ki TWÁ minden írását, amiben a zsidó szó szerepel. Osztályzó-tanárnak beidéztetném TWÁ-t : )
Szerintem azért nem ilyen egyszerű a helyzet. Mert akkor a kurucinfót sem kéne bántani, ugyanis amit, és ahogyan ott írnak, az is egy komédia.
Meg náczivadászt sem. Meg a tücsökhangya képregényen sem kellett volna pörögni, mert az csak egy mese volt. Meg a bombagyáron sem, hiszen az egy alternatív művészeti performansz.

Szerencsére úgy alakult, hogy nem kell senkit megsérteni, elég, ha az illetőben félelem ébred.

Az élet kegyetlen.

Nehéz így W-nek lenni, és provokatívan írni :D
Én is akarok kapni ilyen etikai lebaszást, tudnátok segíteni benne. Emelné a blogom fényét!
hihetetlen, ezek a MUOSZ-osok akkora degenerált faszok, hogy fizikailag fáj.
"...És sajnálkozik a büdös bunkója, hogy nincs neki nagyobb hatalma, csak szóbeli feddést oszthat ki büntetésül..."

Erre szokta mondani egy általam tisztelt és nagyrabecsült barátom, hogy a harag hatalom nélkül szart sem ér :)

Szerintem a MÚOSZ is ítéletparódiát írt Árpika paródiájára válaszul, csak ez a funkcionális analfabéta nem értette meg. :)
Ez a MÚOSZ-nál úgy látszik egyfajta reflexreakció lehet. Ha a sajtófigyelő kidobja, hogy valaki valahol leírta a zs-word-öt, akkor azonnal beindul a script, ami legyártja a felháborodott választ.

A szövegértelmezés már mellékes.
Ez a humbuk banda már a Móricka vicclapnál leszerepelte magát :D ezzel meg csak azt mutatta be, hogyan lehet fokozni a hülyeséget. -
Olyan ez az ország, mintha tényleg elszabadultak volna az elmebetegek. Mintha úgy zárták volna be az OPNI-t, hogy nem gondoskodtak a benne lakók elhelyezéséről.

Pedig nem "mintha", hanem tényleg.

Ezek a MÚOSZ-osok már évtizedek óta ott ülnek a helyükön.
"lesúlytott" az.
0,5% szintén?

Egyébként ahogy olvasom a feljelentő levelet, amire a MÚOSZ reagált, biztos vagyok benne, hogy olyasvalaki írta, akinek W. a begyében van, és ezzel az műfelháborodással csak azt akarta elérni, amit el is ért, hogy a MÚOSZ kiéhezett kutyaként ugorjon rá a koncra. És lőn.
"Szerintem azért nem ilyen egyszerű a helyzet. Mert akkor a kurucinfót sem kéne bántani, ugyanis amit, és ahogyan ott írnak, az is egy komédia."

Miért nem egyszerű? Szerintem kb annyira bonyolult, mint eldönteni, ki gondolja inkább komolyan amit ír. A kurucinfo vagy twa?
Ha valaki szeretne a közigazgatásban elhelyezkedni, annak ki kell töltenie néhány ún. "kompetencia tesztet". Ezen tesztek egyike a "logikus szövegértés teszt". Nos: a magyar közigazgatásban ma dolgozik olyan ember, aki ezt a tesztet 0 (nulla!) helyes válasszal "oldotta" meg.

"Ezek szerint minden bloggerre kell, hogy vonatkozzon az újságíró etikai kódex???" - Igen, pontosan. Az EU még direktívát is akar erről (illetve arról egész pontosan, hogy legyen ilyen külön a bloggerekre is).
Addig tolódott jobbra az index, amíg beleesett a szakadékba. :) Lelki szemeim előtt látom, ahogy a titkos szobádban, SS egyenruhában, horogkeresztes oltár előtt ősi germán törzsi szertartásokat mutatsz be. :))

Képtelen vagyok elhinni, hogy ennyire hülyék. Valószínűbb, hogy valami számomra nem látható okból hülyének tettetik magukat, vagy megtámadta őket egy mentális betegség, ami miatt nem tudnak elvonatkoztatni. Azt mondják, hogy az emberi hülyeségben nyugodtan lehet bízni, csalódás nem érhet, ez a reakció azonban minden várakozásomat felülmúlja.
travis 2008.10.18. 15:26:13


Persze, persze.
De mintegy másodlagos hozadékként ez a téma alkalmas arra, hogy definiálja a az újságíró valamint az olvasó viszonylatában.
:-)

Ez jobb, mint az eredeti post. Igazi "szívlapáttal pofánb.sz" jellegű írás, reanimálni sem érdemes azt, akit egy ilyen orrba talál.

Úgy látszik, szövegértelmezésben és stílusérzékben sem a budai polgármester, sem a T. Bíróság, sem a MÚOSZ nem jeleskedik... Idióta ország, idióta bürokratákkal.

Árpi meg legalább némi képet kapott arról, hogy nem csak jobbfaszok, de balfaszok is léteznek.

Hibás ez az egész.
Oké, hogy Bayer írkál, tegye, akinek dolga tegyen ellene, én pl nem olvasom, illetve nem olvastam, mert hála az Indexnek végül mégis.
Tóta W. meg lehet, hogy csak paródiának szánta, de minek?
Azért, hogy az átlag is olvassa Bayert?

Paródiának a cikk viszont erős (szerintem):
"koszos zsidó..."
"Nedves, bűzös pokrócai közt röfögve, szipogva tovahenteredik, mancsa szőrös asszonyának löttyedt mellén pihen."
"A zsidó nyálkás röhögése..."
"...pállott, metélt pöcsödig..."
stb.

Nekem is erős volt elsőre Tóta cikke, még ha csak "paródia" is...
És tényleg nem értem. Mi értelme volt?
Hülyék minden országban vannak, de nálunk igen erős a felhozatal.
Az viszont elképesztő, hogy egy írástudókat tömörítő szervezet etikai bizottságába olyan egyéneket delegálnak, akiknek még a portási állás megpályázása is komoly gondot okozna. Funkcionális analfabéták. Atyám, ha ilyen az elit, mit várhatunk a pórnéptől?
I cry for Hungary.....

nagy a mindenhato allatkertje!

tobbszor tobb helyen felvetettem mar...az emberi gondolkodas a vilagegyetem fertozobetegsege.

kinel van az ellenanyag?! nosza, ide vele!
Azt még hozzátenném, hogy a beidézett közlemény első betűjétől az utolsóig valami hihetetlenül magyartalanul, gusztustalan bikkfanyelven van fogalmazva. A tiszta, modern, magyar sajtóstílus lángpallosú őrzői.
Azért ilyen nyilvánosan égetnie magát egy elvileg szakmai szervezetnek finoman fogalmazva is mulatságos. Vagy kétségbeejtő. Mindenesetre első körben röhögök a közleményükön, aztán majd meglátom, fogok-e sírni is...
bakker, "pályája kezdetén ügyész volt", 1958-ban végzett - erre varrjatok gombot. meg hogy mostan etikázik. nem vagyok egy komenistafaló, de a nagy szovjetuniónak is van határa...
olyan ez MÚOSZ, mint a Mester és Margaritában az írószövetség? Valahogy az ugrott be.
travis 2008.10.18. 15:33:14

Volt ellen-MÚOSZ, MÚK(K) (...?) volt a neve. Magyar Újságírók Köre (....?). Hasonlóan félanalfabéta, de nagyon nemzeti érzelmű, vitézkötéses bácsik és nénik alkották. Létezik még?

Az a baj, hogy az értelmesebbje is beáll szargalacsint hajtani az össznépi baljobb bogárfociba. Nagyképűen fogalmazva, te is, én is, Tóta is az ő szekerüket toljuk. Akármit mondunk. Akármit írunk.

A komment elszáll, a lé megmarad. Multiplikálódik. A gaz altat, lehúz, befed.

Két út van: az egyik az alkoholizmusé, a másik, hogy felhajtunk egy szép szemű, jó humorú csajt, egy érdekes és kihívásokkal teli munkát, és egy frankó hobbit.

Most nincs véletlenül póttagfelvétel a MÚOSZ háza táján?
Póttagban jó vagyok.
Egyetértek veled Árpád.A paródia is jó volt, bár a tény, hogy te is tudod Bayer Zsolt nevén nevez dolgokat, mert ugyanűgy ahogy te is szarik mindenkire és nem hajlandó tudomásul venni, hogy van egy licenc, amit 5000000 ember halálán meg lehet venni.Mert ez a tény se több mint egy divatos tabu, amit le lehet, talán le is kell dönteni.
Sok ilyen intézmény van mint a múosz, csak te nem konfrontálódsz velük nap mint nap, mint ahogy én sem konfrontálódtam eddig a Múosszal.
Köszönöm Árpád, hogy általad ezeket is megismertem.Még egy pipa.
Csak egy valamit nem értek, hogy fogadhattál el olyan megbízásokat, egy olyan párttól és itt direkt nem kormányt írok, ahol ott ül egy Lendvai Ildikó, aki Aczél egyik legkedvesebb játéka volt, akit a hetvenes években azért tűntettek ki, mert az olyan embereknek, mint te pld. az írásaiból kihúzgálta a rezsimnek nem tetsző dolgokat.(versek, dalok, irodalmi művek,publikációk,etc.)Most ez a nő demokráciáról papol és tart előadást a prlamentben.Nem legalább olyan groteszk ez, mint a te paródiád félreértése.
És van-e vajon olyan tabu, szerintetek, a holokauszton kívül, ami szent?
Erre válaszolj nekem Árpád kérlek.
Ez nekem már sok, ennyi majmot egy országban, csak gratulálni tudok a MÚOSZ-nak, és nyílvános faszkorbácsot javasolnék a kedves elnökségüknek a Kossuth téren két héten át minden nap napi nyolc órán át hátha szellemi fejlődésükre szolgálna. Ostoba komcsi marhák.
don shimoda, a 'lesúlyt' az azér durva volt .... vagy te is csak viccölsz ????? =)))

amúgy sajnos a MUOSZ tényleg eléggé szocreál csapat. per pillanat. de lehet, hogy a kintről fikázás helyett bentről megjavítás lenne a célszerűbb. csak egy tipp. valamit fikázni mindig hálás dolog. meg látványos is. ebből élsz, W., a jól hangzó, 'odamondós' féligazságokból. persze ezekre a féligazságokra valóban nagy szükségünk van, de mondjuk az se ártana, ha egy szakmának lenne egy jól működő érdekvédelmi szervezete. azért nincs, mert ők nem képesek többre, te meg leszarod az egészet, és kintről óbégatsz. már bocs.
Azért valahol riasztó, hogy a Magyar Újságírók Szövetségének Etikai Bizottsága funkcionális analfabétákból áll.
Ezek után nem tudom mit csodálkozunk a hazai újságírás színvonalán, ketdve a Blikktől egész a Magyar Hírlapig.

Jól kiegészítik egymást.
@ Gildor Inglorion
Te legalább annyira alpárian/bunkón csúsztatsz, mint a beidézett MÚOSZ. Nem tűnt fel, hogy az itt lévők nagy része 95,5% nem annyira hülye mint te?
Mikor ekkora baromságokat írsz nem tartasz attól, hogy bátran beteszed magad a 0,05%-hoz?

Szerintem egy gyertya neked is jár.
________________________________________

Teljesen függetlenül attól, hogy tényleg impotens reakció arra az írásra, és csak a "hülye" nem értette a paródiát, de nem teljesen függetlenül attól, hogy nekem Bayer, nektek Tóta:

Milyen érzés "lefasisztázva lenni", félreértve-elcsúsztatva?
Istenuccse' nem kárörvendezem, de lassan bólogatok: "hát, igen, igen, ez egy ilyen dolog".

Emelem kalapom!
____________________________________

Huh, van egy kritika, vannak emberek, akiknek nem teszik, amit Tóta ír, vannak olyanok is, akiknek a stílus nem tetszik, de nem hinném, hogy ők mind hülyék.

Ahogy végignézem a hozzászólók listáját, benne az "Árpád", "Árpi" megszólításokat, mintha egy haveri kör rajzolódna ki. Csak ezekre a véleményekre nem kellene büszkének lenni, a társadalom nagy részének a véleménye gyökeresen eltér az itteniektől.

Tóta egyébként nem más, mint Bayer liberális formában. Bayer a zsidókat nem szereti, Tóta pedig mindenkit utál és kigúnyol, akinek más a véleménye, mint az övé. Miben különbözik emberileg az egyik a másiktól?

Semmiben.
Árpi, most azon háborogsz, hogy beletörölték az orrodat a saját, és hasonszőrű elvtársaid szarába?

Ez van, félreértenek, ugranak mindenre ami a "zsidózásról" szól, ha állandóan gerjesztitek a hangulatot.

Ha egy fél évre bekussolnátok, és a picsátokon maradnátok ülve, ahelyett, hogy állandóan vérszomjas anitszemitákról meg nácikról vízionáltok - akik valamiért soha nem bántanak semmilyen zsidót -, akkor nem kerülnél ilyen kényelmetlen helyzetbe.

Saját magadnak köszönheted, hogy az elvbarátaid már gondolkodás nélkül ugranak neki mindennek, amiben a zsidókat kritizálják:)

Jól csináltad, most az egyszer!
w!
Nyugodtan hivatkozz rám, aki mint többször is lezsidózott...
Én kapok egy kavicsot a jadvasemektől, te meg beléphetsz az ingatlanbizniszben (is) érdekelt közvéleményeltérítő- lábszagszervezetbe...
Oszt kvittek vagyunk...
Wehehehehe

Árpi azt hiszem ismerkedsz a "te is lehetsz zsidó" kifejezés mély értelmeivel. Szerintem a maga nemében szórakoztató.
Árpád, ahogy elnézem, ha tetszik, ha nem, már megint Tomcattel keveredtél egy platformra :D

Tényleg, legutoljára a tücsökhangya-képregény kapcsán hallottam a MÚOSZ-ról, és már akkor sem tűntek másnak, mint szalonliberális őskomcsik gittegyletének, akik a magyar valósággal köszönő viszonyban sem vannak (ami, újságírókról lévén szó, elég kétségbeejtő). De azt sose gondoltam volna, hogy a mezei droidizmus ilyen szintjét is képviselik.

Moldova György adta ezt a mondást valamelyik zsidó karaktere szájába: "Ha a zsidó hülye, akkor nagyon hülye!" - az öreg, úgy látszik, a fején találta a szöget.
Árpád, Árpád aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók.....
Teljesen igazad van a MUOSZ-szal kapcsolatban, az írásodnak köze nincs az antiszemitizmushoz, sőt...
Ha a MUOSZ-os balfékek a kereszténység megsértése, gyalázása miatt próbálnak meg elmarasztalni, az még hagyján, de ez eszükbe sem jutott, mint ahogy neked sem a zsidók, a zsidó vallás gyalázása, amit rád próbálnak kenni...
De van egy rossz hírem, a Zuschlagnak az égvilágon semmi baja sem lenne a sikkasztások ellenére, ha előtte nincs a zsidós bulija, és ez igen szomorú...
A MUOSZ-nak esze ágában sincs például Vásárhelyi Máriával foglalkozni, pedig figyelmedbe és az Ő figyelmükbe ajánlanám az És-ben megjelent legutóbbi förmedvényét, a zsidó liberális, az ország vezetésére egyedül alkalmas, egyedül gondolkodni képes (ide sorolja önmagát is, és az 1947 óta hatalomra kerülteket, Aczél-Apró-stb féle bagázs és utódaik) és a joboldali fasiszta bagázs (FIDESZ, KDNP) élethalál harcáról...
Ne feledd a zsidózás még akkor is a legnagyobb bűn, ha azt el sem követed, elég, ha néhány vezérbarom rád keni...
De hasonló a helyzet a cigányozással (bocsánat romázással is) emlékezz csak, hogy amikor az egyik roma karddal
leszúrta a másik "ártatlan" romát a buszon, akiről aztán kiderült, hogy terrorizálja a környezetét, és azóta már garázdaságért Őt is elítélték, micsoda tüntetés volt, SZDSZ, MSZP Lendvaitól-Kunczéig, aztán csak egy ember mondta közülük, hogy bocs tévedtünk....
Miféle tüntetés volt az olaszliszkai eset után, amikor sokkal súlyosabb és brutálisabb volt , saját gyermekei szeme láttára verték az édesapa tanárt...
Akkor hol voltak a demokraták, liberálisok, jogvédők, akkor semmiféle okzóuk nem volt a megnyilvánulásra ???
Azért tanulságos még talán neked is, aki olyan magabiztossággal mondod meg az IGAZAT....
Bazmeg Gildor Inglorion!

Ez most paródia? Mert akkor he-he. De ha komoly akkr sürgősen keresd fel a Nevelési Tanácsadót.
Ez most ugye csak valami - divatos szóval élve - hóbortos médiahack, Tóta w. új tv2-es műsorának hírverése, Árpa Attila szponzorálásával természetesen?

Ugye? Mer' amúgy ilyen ország nincs is..
Milyen egy szépen formázott gittegylet :D De köszönjük meg nekik, hogy ilyen lelkesen forgatják a szájukban a kutyaszart, mert irtó vicces, amikor valaki nagy mellénnyel bizonygatja, hogy márpedig ő véridióta, és hülye ahhoz, amit csinál. Köszi, kedves MÚOSZ-os helyi érdekű potentátok, jót röhögtem rajtatok! És köszi, hogy alkalmat adtatok W.-nek egy újabb fincsi publikációra !
A MÚOSZ tagság remek dolog amúgy, lehet pl ingyen múzeumba menni...
Azért ilyenkor jó belegondolni, hogy mi lenne ha tényleg lenne egy tutifasza "gyűlöletbeszédtörvényünk", és ilyen, az iróniára láthatóan igen fogékony Etikai Bizottságok állásfoglalásai alapján lehetne börtönt osztogatni, eh.
Lassan fel kéne fogni hogy a magyarok ugyanolyan hülyék mint a nagyon lenézett amcsik... vagy a világ bármely népe.

TótaWé blogra is ki kell majd írni, hogy "a mikrohullámú sütő macska szárítására nem alkalmas".
haaaaaahaaaaaa! bearanyoztad a szombatom!
Nem értem mi itt a probléma. Szerintem csak akartak egyet zsidózni a múosznál is, és csak így tudták megoldani.
Árpád egy kicsit sok, ne vessük el a sulykot. Mint egy sértett gyerek, aki visszaanyázik... fölösleges. A paródiánál pedig az a véleményem, hogy bizonyos dolgokat akkor sem biztos, hogy le kell írni, ha teljesen az ellentétét gondolom, plána nem sarkítva, mert akár így, akár úgy, kimond olyan dolgokat, amelyeket többen úgy gondolnak, hogy egyáltalán nem kéne. Ami egyesek szerint tabu. Egy finomabb iróniával ellátott Bayer paródia szerencsésebb lett volna.
Kedves Árpád!

Ne légy már így meglepve és felháborodva. Szerintem Te is nagyon jól tudod, hogy ilyen bizottságokból, testületekből Dunát lehet rekeszteni. Ez csak egy a sok közül. Értelmetlen és haszontalan gyülekezetek, semmitérő és ostoba tagokkal. Engem inkább csak az bosszant, hogy mindez pénz(ünk)be kerül és sok, igazán értelmes és fontos dologra nincs.
Én, mint megszállott jobboldali (aki még autóval is csakis azon az oldalon vagyok hajlandó menni), csodálkozva veszem észre magamon, hogy bizony nekem is van kedvem és okom megvédeni Árpinkat, pedig szokott ő bizony cifrákat írni jézuskáról, karácsonyról, keresztényekről, megmindenről, amely íráskái néha vagy éppen gyakran nagyonis rosszul esnek nekem, mint sokan másoknak is.
De milyen érdekes, akkor bezzeg, mikor ilyesmi témák voltak itt napirenden (hatalmas komment-számokkal), akkor valahogy a MÚOSZ, vagymiabánat egyszer sem jelezte, hogy neki bármiféle kifogása lenne Árpi témái iránt, azok hangvételében, előadásában sose keresett kifogásolnivalót.
Most se tegye. Ha bajunk van azzal, amit ő ír, azért ő itt szokta megkapni a magáét, nem máshol (és általában ez teszi ki a mindenkori kommentek kb. fele részét).
Ha legalább egyszer teccettek volna jönni szólni, mikor máshová tartozókról, és nem a "zsidul, tekergőzik és spekulál" körben érintettekről van szó, akár még el is néznénk az okvetetlenkedésüket. Igy viszont nem, mert kilóg a lóláb, denagyon! Malacka, Carnivora, darkfuture, megmégkituggya hányan, akik itt régi nevek, jókat fognak röhögni Önökön. Ha nevetségesé szeretnék tenni magukat, kiváncsian várjuk következő épületes megnyilvánulásukat, de télleg. És egyszer szívesen látnánk egy névsort, kik azok, akik ilyen rettenetesen szellemileg túltápláltak Önöknél.
Árpinkat pedig nem adjuk (és nem hagyjuk magára), lehet elhúzni ám, üdvözlettel (meg még amiket gondolok hozzá); sanya........
Úgy látszik, nincs összefüggés az olvasni tudás és az írni tudás közt. MUOSZéknál csak írni tudnak (már, úgy értem, funkcionálisan)
Hanyadikos anyag volt a szövegÉRTELMEZÉS?
Ilyen emberek hogy mentek át az érettségin?
Írhattak volna bármi mást persze, ha úgy esett jól nekik, kritizálhatták volna a cikket bárhonnan, csak épp nem érteni a LÉNYEGET, hogy ez egy parafrázisa volt valaminek, az nagyon súlyos...
Melyik nagy gondolkodó is volt, aki lámpással kereste az okos embereket a világban? Na, a MUOSZ székházra kitehetik, hogy "az ész ide be nem teheti a lábát"
EGyszer elmentem kíváncsiságból egy SZDSZ új generáció összejövetelre.
Na ott annyit zsidóztak, basszus, mint Bayer egész életében sem tudna az összes haverjával.
Akkor most ők(SZDSZ) is antiszemiták?

EGyébként tele a tököm, hogy ha M.O.-on valaki zsidózik akkor antiszemita, ha cigányozik akkor rasszista. Ha meg a többséget szidja akkor istenkirály...
Menjenek a picsába, mindegyik. Ennyi belefér, minden oldalról, minden oldalra.

Ez az ország egy 10millió Szalacsi országa...
azt nem is mondtad, milyen érdekesen egy kalap alá vettek Bayer Zsolttal. nem gondoltad volna, h valaha egy platformra kerültök, így: "Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek véleménye szerint –, a paródiájaként jelent meg."

egyébként az eset elég szórakoztató, jót röhögtem. darwin halott, úgy látszik.
Nem, nem, nem, nem! Ez ép ésszel fel nem fogható! Nem tudok értelmeset mondani. Sajnálom.
gittegylet. a lehető legszánalmasabb fajtából való, az, amelyik ritkán próbálja megjeleníteni és meghatározni magát, akkor is rendre elkúrja.

volt egy film, Fedezd fel Forrestert volt a címe, abban volt egy faszi, aki nem volt elég tehetséges, hogy író legyen, ezért tanítani kezdte az írást, de saját publikációja sose jelent meg. az persze csak film, de annál a szintnél is alantasabb az, aki elítél másokat olyan miatt, amit nem ért, meg nem képes megérteni, annyira ostoba. és most otthon elégedetten dől hátra, és azt hisz, hogy jól végezte a dolgát. szánalmas.

a másik ami eszembe jutott az a rendőr, aki Bödöcs Tibornak hála ismerhettem meg. aki egy vidéki kisvárosban mindenkit megbüntet. igazán rossz napjain a zuhanyzóból kijövő apját is, otthon. feészólítja, hogy igazolja magát, mikor a fater mondja neki, hogy de "Fiam, én vagyok az, az apád!", akkor még válaszol is neki: "Azt bárki mondhassa..."

ezt a szintet ütötte meg ez gittegylet, vagy még ezt se. :(
Árpád barátunk írt egy gunyoros cikket, válaszul. Pedig bőven elég lett volna tudatosítani olvasóiban, hogy ez a "Bayer Zsolt" ritka nagy állat, hogy tartsa meg a jóIsten még vagy másfél percig.
Hát Árpi, visszanyalt a ballib fagyi :D Ne haragudj, de nem bírom ki röhögés nélkül ezt a helyzetet. Annyira próbálják a köztudatban tartani a hihetetlen erős "náciveszélyt" (veled együtt), hogy már a sajátjaikat sem kímélik :D Szerencséd, hogy még nincs "gyűlöletbeszéd", még a végén elítélnélek, az lenne ám csak a mókás fordulat. Még mindig nem térek magamhoz, ez az ország már olyan szintű tragikomédiába süllyedt, hogy ha az egyszerű polgár nem akar idegrohamot kapni, inkább röhög az egészen. Egyébként már azt sem értettem, hogy minek szántál egy postot a Bayer hülyeségének, nem kell komolyan venni...
Szerintem csak nézték, azaz látták, hogy ez a TótaWé gyerek már rég nem írt olyan jó vitriolosat, meg hát ők nekik is kopik ph-értékük ha nem szopnak hangosan...
Van hír a Múoszról ingyé' és a TótaWé is jót írt.
Mi a baj?
az etikai bizottság kérjen cédulát róla, hogy hülye....
az elnökségnek a fele is elég:)
óriási tévedésben vagy kedves w!...igenis zsidóztál, csak azt hitted, neked szabad, mert te annyira szereted őket...
Ez egy nagyon szélsőséges eset, egyébként meg az internetes publikáció egyik óriási hátulütője, hogy baromi gyorsan odakattan az is, aki egyáltalán nem célközönség. Korábban egy könyv, egy folyóirat borítójáról, vagy legkésőbb a lapjait átpörgette azonnal vágta az alsó fél % hogy ez nem neki van. És ha mégis belebotlott valamibe, ami az ő szintjén teljesen mást jelent, akkor nehézségek árán tudott csak szart kavarni az onnan merített ihletből.

Most meg kap egy linket, és kész a baj.

A másik effektus pedig, hogy ma már van egy generáció aki olyan szinten meghaladta az egész zsidó-antiszemita problémát, hogy a százszázalékos ignorásálára törekszik. Ez azzal is jár, hogy csont nélkül leírunk egy ilyen parafrázis jellegű szöveget, nem érdekel, ha néhány embernek még mindig akkor is sérti az érzékenységét, ha tudja, hogy paródia. Most már ideje megszokni, hogy a zsidókról is ugyanannyira szólhatnak ilyen szövegek, mint ahogy a lengyelekről vagy a peruiakról is szólhatnának, ha valakinek azzal lenne kedve marhulni; egy idő után már a folytonos dédelgetés csak konzerválja a mentális sebeket, ami nem egészséges.
valaki nagyon azt hiszi, hogy nyugodtan zsidózhat, ha különben szereti őket...
Nazi MUoSz,
Nazi MUoSz,
Nazi MUoSz,
FUCK OFF!


(Ez a "ceg" kb. olyan mint a Magyar Irok Szovetsege, miutan majdnem mindenki kilepett belole.)
Az olvaso inkabb hulye, mint zsido, Halak pedig ezek szerint mindjart 74 eves. Boldog szuletesnapot, elnok ur! :D
Korrekt. Külön tetszik hogy meg van említve az ortt panaszbizottság, amit már régóta szintúgy a földdel egyenlővé kellett volna te
Nahh. Végre. Látom kezd végre visszatérni hév. Amúgy MÚOSZ-hoz hasonló gittegylet kisebb tengernyi van. Pl.: OÉT (Országos Érdekegyeztető Tanács), hogy csak egyet emeljek ki közülük. Sajna legtöbbjük szankcionálni is képes, nem csak elítélni, állást foglalni. Mostanában ez ráadásul ki is "csúcsosodott". Összefoglalva nemzetileg. Tisztelet a "nembelépőknek".
hööö már egy zsidó vicc elsűtése is antiszemitizmus?
de fasisztázni lehet?
"de ebben az elbutult, fasisztoid országban"
kettős mérce.
Árpinak ez önreklám. szerintem megrendelte a hülyéktől :)
TWA nem kéred a felvételed közéjük? :D
Elszomorító. Elszomorító a MUOSZ léte, az hogy nem értik az író gondolatait, az hogy ennek még hangot is adnak.
A másik oldalon reménységgel tölt el, hogy van akinek villámsebesen fog az agya, könyörtelenül itélkezik, maróan gúnyolódik (es legtöbbször talál is).
De uraim ! A nyelvezet ! Van a magyar nyelvben sok finom kifejezés, amivel ügyes megfogalmazásban nagyobbat lehet szúrni, mint a goromba tüskékkel. Hagyjuk a káromkodást a tehetetlenül dühös emberre.
Eddig azon gondolkodtam, hogy belépek a MÚOSZ -ba, mert az évi párezres tagdíjért cserébe, ingyenmúzeum meg igyenkoncert, meg ingyenújságíróélet vár. Ezek után nincs az az Isten, hogy a fényképemmel, meg az aláírásommal igazolva, ehhez a retardált bagázshoz tartozzam. Inkább adom a lóvét továbbra is közvetlenül a múzeumoknak, meg a muzsikusoknak.
Ne háborogj! Kérj az ítéletről egy pecsétes papírt, keretezd be, felér egy Kossuth-díjjal.
Valami baj lehet velem, mostanában főleg Tótawét olvasok, hol sírok, hol nevetek.
Indexen olvastam a cikket - pogacsa majszolas kozben - mire vegere ertem 2 kerdes fogalmazodott meg bennem:

1. Ezek nemnooormalisak ?:)
2. Tota valaszolt mar ?:)

es dupla igen ;)


Kb Ilyenkor nekem is adneralin robbana a fejemben es billentyuzetet ragadnek...
"Megállapítjuk, hogy az írások esetében joggal merül fel az Újságíró Etikai Kódex és a Közös Etikai Alapelvek megsértésének alapos gyanúja."

Én, mint a Harmadik Magyar Köztársaság állampolgára, a XXI. századi Tudás Alapú Társadalom tagja, leendő Műszaki Értelmiségi megállapítom, hogy Önök nem tudnak olvasni.

Érdeklődve várom, hogy kezükbe veszik-e újra a Hétszínvarázs, és a Hétszínvirág című olvasókönyveket...
:DDD
Nincs mit kertelni a dolgon, nem vagyok egy MÚOSZ rajongó, de amit ők finoman fogalmaztak, fogalmazzuk meg egyenesebben:
tóta egy büdös tahó. A stílus amit képvisel, a morbid, infantilis és mélyen frusztrált kényszeres vulgarizmus, rendkívül céltalan, káros és felesleges.
Levesbe vele.
Háromszor kellett elolvasnom, hogy egyszer elhiggyem. Ha ennyi okos ember ilyen határozatot hoz, akkor kételkednem kell a saját józan eszemben. Erre csak Jolánkát, a halottlátó asszonyt tudom idézni, aki amikor a halott nagyon ki volt akadva, ezt ismételgette: "nem találok szavakat"
Árpád! Te ki lettél rekesztve :)
megjegyzem olyan szó, hogy "kultúrálatlanságukért" a magyar nyelvben nem létezik. hasonló van, csak azt rövid u-val írják, legalábbis a kulturáltak.
Árpád, elegánsabb lett volna, ha nem reagálsz, a MÚOSZ magát minősítette. Ezen nincs mit magyarázkodni, gondolod, hogy most megértik, amit eddig nem?
Másrészt: vedd úgy, hogy ezt azért kaptad, mert intoleráns vagy a keresztényekkel. Azért nem szoktak piszkálni (nem illik, mer' a keresztényekbe belerúgni most divatos), fogd fel úgy, hogy azért kaptad.
Nem szívesen olvasok Tóta W-t, mert az étel pénzbe kerül, s ha alul távozik, akkor adja át a benne rejlő kalóriát és egyebet, meg egyébként is egy hülye konzervatív (meg fasiszta, sőt antiszemita is) vagyok, ezért sem szeretek hányni.

Ezt a minősíthetetlen írást véletlenül olvastam, és nem bántam meg - kivételesen. Ilyennek látja Tóta W. - és valószínűleg a vele egyetértők - a jobboldaliakat. Ha a valóság és a képzelet között ilyen nagy a különbség a mi (értsd: mocskos jobboldali, szadista, fasiszta, antiszemita, homofób, stb.) valóságérzékelésünk és a valóság között is, akkor azt hiszem, volna miről beszélgetnünk egymással.

Na mindegy!

Tóta W., te drága! Amikor ezektől a MÚOSZ-osoktól (vagy miktől) átvetted a Pulitzer EMLÉKdíjat - már magában micsoda pimasz hamisítvány -, vagy amikor itt az Indexen rendszeresen idézitek ennek a "kontraszelektált fajtának" az állásfoglalásait, amikor az titeket véd, akkor mit gondolsz? Komolyan kiváncsi vagyok: akkor tudnak olvasni, amikor felolvassák a neved a kitüntetettek listájáról?

Szánalmasak vagytok, és ezzel sajnos magunkat is minősítem: mi itt mindannyian szánalmasak vagyunk! Te azért, mert írsz - bár ezzel a fizikummal ne is menj rendőrnek -, én azért, mert elolvasom.

árpi, árpi, már régen mondom neked hogy egyszer kihúzod a gyufát...

de pont a komenistáknál???:P
A MÚOSZ Etikai Bizottságának állásfoglalása link alatt, van egy olyan, hogy vélemények. Nem tudom Henna ki, de telitalálat, amit írt.
Ha nem kapnál munkát ezentúl Árpád a Cserépfalu blog szívesen alkalmaz!
Dear W.!

"10.3. Az etikai bizottság eljáró tanácsa a vétség súlyától függően etikai büntetést szab ki, de szakmai becsületbíróságként elsősorban arra törekszik, hogy a feleket megegyezésre késztesse, békülést, jegyzőkönyvi vagy nyilvános elégtételadást érjen el."

Ezek szerint, amennyiben elfogadjuk, hogy a "zsidók" a másik fél, kárpótlásul minimum anti-kikeresztelkedés lesz a megoldás. Esetleg a Tóra felolvasása a MUOSZ székházban. Vagy Marx tetszőleges műve..

:-)
ja igen, bocsesz. én ezt első felindulásban az emasan olvastam, latom h jelzed.
A MÚOSZ-ba bejutni csak kihalással lehet. Olyan ez mint a tőzsdetagság. (ha már zsidózunk...)

Úgyhogy ha egy olyan szervezet "bizottsága" akar "megrendszabályozni" olyanokat, akik nem is lehetnek a szervezet tagjai, de elvárják tőlük, hogy úgy viselkedjenek, mintha tagok lennének: az minimum nevetséges. :)

A MÚOSZ-ban tipikus félanalfabéták ülnek: csak írni tudnak, olvasni nem. Mit produkált ez a Halák az etikai böffentein túl? Egyetlen érdemleges cikkét tessék említeni. "Az Öntő c. üzemi lap munkatársa volt évekig" - LOL. Már ebből is látszik, hogy ez a gyökér sem nem valódi újságíró, de azt sem hiszem, hogy öntőmunkás lett volna, és onnan verekedte föl magát.

Napalmban fürdetni az egész seggfej bandát!
És hol voltak ezek a szarfaszú gyökerek, amikor igazán kemény dolgokról kellett volna etikai véleményt nyilvánítani?! Lapítottak és lapítanak, mint a szar a fűben!
és én újságíró éveimben még komolyan elgondolkodtam rajta, hogy esetleg tagnak állok. és majd adnak helyes kis láthatósági mellényt PRESS felirattal. meg hogy az valamiért majd jó lesz nekem. vagy mittomén.

örülök, hogy végül mégsem higítottam fel soraikat :D
Ha jól emlékszem, Kertész Imre is valami olyasmit mondott, hogy nem tagja az írószövettségnek, meg úgy általában nem is tagja semmilyen szövettségnek. Nem látja értelmét. Ez asszem akkor volt, mikor az írószövettség kiállt Döbrentei Kornél mellett.
Egyáltalán mi értelme ezeknek a szövettségeknek, azon túl, hogy a haveri brancsot feltünésmentesen tömhetik pénzzel?
MÜOSZ levél:

"...és érdeklődve várjuk, milyen hivatalos intézkedések születnek a demokráciánkat veszélyeztető gyakorlat terjedésének megakadályozása érdekében."

Erről az jut eszembe, amikor az oroszok betörtek Grúziába a "békefenntartóik" és a béke védelmében.
Kiszel Tünde is MÚOSZ-tag... :)
Az újság az egy szentség, papírból van és okos emberek írják és az úgy van, mert az újság is megírta.
Ez nem újság, ez csak egy blog, Józsi Naplója.
Magyar Naplóírók Országos Szövettsége meg nincs és remélem nem is lesz.
A helyzet rosszabb, mint gondoltam. De ti újságírók is hibásak vagytok, mert megengeditek, hogy ezek a barmok a fejeteken üljenek.
Na figyeljetek. Ez az egész egy sötét, lelketlen karvalytőkések által kreált, náci ideológiával átszőtt összeesküvés, amelynek manipulatív célja, hogy minél többen klikkeljünk a TWA cikkeire.

Merthogy. A MÚOSZ csak azért írhatta ezt a tisztánlátást összezavaró konspiratív határozatát, hogy utána minden internetolvasó értetlen tekintettel ismét rákattinson a TWA cikkére, és egyre mélyülő homlokráncaiba burkolózva, értetlenkedve még háromszor végigolvassa.

Csakis ez történhetett.

Mert kell, hogy legyen egy indok, egy relatív igazság. Amitől nem kell azt hinnem, hogy ilyen mélysötét országban élünk. Ahol az 0,5%-nyi földbunkóság háborítatlanul tekintheti önmagát (az állam aktív, ingatlanügyletekbe csomagolt asszisztenciája mellett) egy szakma etikai függőónjának. És ahol nem ugyanez jellemez szinte minden szakmát. Ugye TWA, most lebuktál? Legalább egy kicsit igazam van, ugye?
Hát, ez óriási! Hi-he-tet-len! Egyszerre zokogni való és ROTFL.
Sem akit parodizáltál,sem a köcsöggyüjtemény -akik "megróttak"- nem érnek fel a fejed reciprokértékéig sem.Indulatodat megértem,a bunkókra tegyél magasról.Megteheted,különb vagy bármelyiktől!
NAgyon odabasztál Árpi!

Tök igazad van. Azt nem érteni itten vidéken, hogy miért csodálkozol? Van ebben a szerncsétlen országban, akár egyetlen egy közszereplő is aki ért valamihez?

Miért pont a MÜOSZ-ban ülő majomhorda lenne az?
LOL
mekkora amatőrség ez a lebaszás a MUOSZ részéről :)
olyan, mintha az MLSZ közölné rólam, hogy tehetségtelen labdarúgó vagyok, és nincs helyem a válogatottban.
informatikus létemre.

de most őszintén, TWA, számodra ezeknek a vélemény számít? Mérvadó valamilyen tekintetben? Ugye, nem.
Akkor meg miért veszed fel a kesztyűt? A végén még leesel a szintjükre, és ott már nincs számodra kegyelem...
Aszongya hogy :

„Zsidó származású lévén mélységesen megalázott, ugyanakkor fokozott félelmet
ébreszt bennem, hogy a gazdasági válság miatt felelőssé teszi a zsidóságot, ezzel is..."

Kifelejtette, a mondatból :
Zsidó származású lévén,- akinek se humorérzéke, se asszociatív készsége - mélységesen megalázott, ugyanakkor fokozott félelmet
ébreszt bennem az antiszemitázó TWÁ, a fasiszta Bayer, /egyébként is, a mai trendnek megfelelően, kötelező berosálnom mindentől és mindenkitől/ hogy a gazdasági válság miatt felelőssé teszi a zsidóságot, ezzel is..."

Ezt alig akarom elhinni, de komolyan!
Ha már érkezik egy ilyen levél, oké, sértődős egyszerűek mindig voltak, vannak, lesznek, na de hogy egy MÚOSZ adja a nevét hozzá és reprodukálja a hülyeséget, ez több, mint siralmas!

Travis bizony mondott valamit...!

Árpád, piszkosul örülök, hogy odabajszintottál, csattant az ostor, ide hallatszott!:)
Bár sztem kétséges, hogy használna, nehézkes észjárásuk aligha moccan be ettől, ráadásul igazad felismerése, bizonyos sejhajok felé való orális kapcsolattartásukban is fennakadást okozhatna.

Már csak levelező tagunk arcára lennék kíváncsi, pillái miként remegnek meg, amikor olvassa fenti írásodat, rettegése átcsap-e valamiféle megnyugvásba, vagy inkább újabb sietős sétára ösztökéli a Posta felé...?
"Szerintem azért nem ilyen egyszerű a helyzet. Mert akkor a kurucinfót sem kéne bántani, ugyanis amit, és ahogyan ott írnak, az is egy komédia."

Nos ebben igazad van. Nem is volt jogos, hogy kilőték őket az éterből. Azon a lapon is vannak súlyos féligazságok, úgy mint itt :-)
hát ez nagyon vicces... :)
hihetetlen.

Erről egy régi vicc jut eszembe:

Tisztelt szerkesztőség!

Mélységesen felháborodtam az önök által szerkesztett keresztrejtvényben szerepelt feladvány miatt: "A szerelem nyílása." A megoldás 4 betű, most nem írnám le. Ez egyszerűen gusztustalan. Nyilvános bocsánatkérést
követelek a jó erkölcs nevében!
a megyés püspök


A szerk. válasza:

Tisztelt Püspök úr!
Elnézését kérjük, ha ez önt felháborította. Azonban fel szeretnénk hívni
a figyelmét egy kis apróságra. Az ön megoldása a "pina" volt, melyet sajnos nem tudunk elfogadni. A feladvány ugyanis nem A szerelem nyílása volt,
hanem "A szerelem nyilasa", amelyre a megoldás "ámor" lett volna. Összesen 23465 megoldás érkezett be szerkesztőségünkbe. Ezek között mindössze 2
rossz megfejtés volt, egyik az öné, másik az érsek úré. Neki ezúton üzenjük, hogy az ö "segg" válaszát sem tudjuk elfogadni.....
Figyu TWA! Én soha nem csíptelek, mert oly megosztó vagy.
Azért az elég parasztos hányás volt tőled, hogy "Ettől még számos szakma és pozíció nyitva áll előttük a rendvédelemtől a közterület-fenntartásig, továbbá fogalmazhatnak feljelentéseket."
Nem gondolod, hogy az dolgozó embereket sértetted meg? Vagy Neked az is mindegy?
Sajnálom, hogy félreértették a cikkedet, de ettől még nem kell mindenkibe belerúgnod, vagy ez már a vég a részedről?

Mellesleg, ha ez vigaszt nyújthat a számodra:
"A malis vituperari laus est." -azaz-

A gonoszok gyalázkodása dicséretnek számít.
Ez jó volt. Hülyékkel másképp nem is lehet.
Meg minek is kéne másképp...
Örüljetek baszki, ma még csak Orbán fogott kezet gyurcsánnyal, holnap Tóta W. teszi ezt Bayerral!:o))
nem, ezek rosszabbak, mint az a pár retardált "keresztény", aki évente egy-kétszer rázza a rácsot, mert leírom, hogy szerintem nincs is Jézus. azok legalább a szöveget értik (csak a naptárat nem.)
Nem értem TWA felháborodását! József Attilát börtönnel fenyegették és még az egyetemről is kipenderítették, ehhez képest vele nem történt semmi! Persze önérzet.. de ezek szódiaréjával szemben? Aki beteg, azt inkább gyógyítani kell, mint ország-világ előtt csúfot űzni betegségéből!
Azért érdemes elolvasni a MÚOSZ oldalán a nyilatkozat alatt megjelent, egy MÚOSZ-tag hozzászólását is:
www.muosz.hu/cikk.php?page=bizottsagok&id=1697&fo=8&iid=5
Tedd a levelet a Purlitzer emlékdíjad mellé. Aki esetleg nem tudná, a díj egyik alapítója a MUOSZ. gondolom 5 éve, amikor megkaptad, még nem voltál ilyen okos.
Meg amikor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség fazekához engedtek oda, nem voltál finnyás. Pedig az nem kevésbé szociális háló a megbízhatóknak. Most éppen komcsiknak. Nem magadat köpdösöd?

Nyugodtan veheted megtiszteltetésnek, hogy a MUOSZ foglalkozik veled, mert még újságírónak tart. Pedig lassan sikerül magadat Tomcat, Kurucz.info szinvonalatlanságára írni.
"Pedig bőven elég lett volna tudatosítani olvasóiban"

hagyjuk már ezt. miért ne írhatna úgy? csak mert van egy fél ezreléknyi gyökér, aki nem képes megérteni olyan egyszerű dolgot, mint paródia, irónia? ilyen alapon ne építsünk víz- és szélerőművet se, mert lesz pár fasz, aki nem érti, hogyan működik.
Van amikor senkinek sincs igazán igaza. Ez most ilyen. De - ha lehet - a MUOSZ és fegyelmi bizottsága, élén az állami TV egykori párttitkárával, Halák Lászlóval (ha tévednék, sorry: egy olyan fakószőke-vörös rémlik) a hülyébbik.
KKopany, azt írod: "Ilyennek látja Tóta W. - és valószínűleg a vele egyetértők - a jobboldaliakat"

te még ennél a múosz-os gyökérnél is ostobább vagy, sajnos sokkal. egyrészt a cikk nem a jobboldalikról szól, hanem Bayer Zsoltról, őt karakírozza, egész pontosan az ő ostoba antiszemitizmusát. ez nem a jobboldalról, nem rólafd, hanem Zsoltikáról szól... idióta.
-Te!
-Hallgatlak!
-Belénk léptek!
-Ezt most hogy érted?
-Ahogy mondom! Vérig sértettek!
-Most akkor mit tegyünk?
-Kussoljunk!
-Ne viccelj!
-Eszembe sincs!
-Inkább adjunk ki egy nyilatkozatot!
-Ítéljük el?
-A legmélységesebben!
-Szerinted nálunk is mélyebben?
-Meg kell mutatnunk végre, hogy vagyunk valakik!
-Emlékszel amikor még voltunk valakik?
-Azok voltak a szép idők.
-Bizony!
-No akkor fogalmazd meg!
-Én?
-Ki más?
-Na jó!
-Diktálom!
Mi a Magyar Lyukak és Gödrök Országos Szövetsége Etikai Bizottsága nevében minden belelépést és lábbaltiprást elitélünk.......
"Nem értem TWA felháborodását"

jaja, rómában meg keresztre feszítették volna, vagy mehetett volna az oroszmálok elé... ez most komoly?
"Nem gondolod, hogy az dolgozó embereket sértetted meg? Vagy Neked az is mindegy?
Sajnálom, hogy félreértették a cikkedet"


ez így elég szarul néz ki, félreértesz valamit, de dúúúúlvááán, majd sajnálatod fejzed ki, hogy félreértett valaki más, valm mást. :PPP
Aszongya:

"Nagyon fel vagyok háborodva, hogy ekkora seggfejek eszik a tagdíjamból a pogácsát."

Kész vagyok... Sírva röhögök miközben olvasgatom ennek a történetnek az előzményeit és következményeit. Leírnám a véleményemet, de egyenlőre nem megy... Szóval nagyon úgy néz ki, hogy a MÚOSZ nekifutásból rúgta tökön saját magát. Nincs is ennél felemelőbb látvány! :D :D :D
Szerintem örülhet, aki olvasta ezt a bejegyzést.
Legalább tudom, hogy ez a twa tud másról is írni, mint hajrá feri.
Üdítő, hogy még nem veszett el tekjesen és a saját seggét még többre tartja a ferinél.
lesz itt még Visszavonó Határozat, meg Felülbírálási Eljárás. Persze a lexebb az lesz, hogy kiküldenek TWA-nak egy 5e forintos csekket, hogy amit a MUOSZ indított Törlési Procedúrát, annak az illetékét fizesse meg. ja, nem ő kérte? nem is tag? felvételi díj 50e huf stb.

egy begyepesedett bürökratikus iroda, semmi több, a MUOSZ.
Nem könnyű úgy kritikát írni, hogy aki akarja, az virágnyelven éppen a kritika ellentétjeként értékelje.
Nem könnyű egy nyelvvel, egy időben két segget kiszolgálni.
Nem könnyű küldetés ez, akkor se ha három neve van az embernek.
Csinálja utána akinek Béla az anyja.
Aztán tessék, még kritizálják is a kritikát. Ja, és nem anyáztak, pedig itt úgy szokás, ez a stílus, ott a mérce.
Akkor pedig, ha nem az első mondatban írt kitétel volt a célja az írónak, akkor még tanulnia kell, mert nem csak az az üzenet ment át az írott szavakon, amit gondolatként formálni vélt.
atyavilág...

www.youtube.com/watch?v=jGEd4OIX2E8
Hofi Kádár-paródia, nem mellesleg 1974-ből...

Éljen és virágozzon a szólásszabadság, amit azóta kivívtunk!!!! :-D

„a lényeg” 7.15-től: „jaj, nyanya drága, nem nem nem. az az emelet, csak másik szoba” :-D
secnir
Mé lenne?
Te ragaszkodnál ahhoz, hogy valaki olyan is legyen a stábban, akinek van agya?
Én speciel nem szeretném ha valaki gondolkodna, amikor az elsődleges bevételi forrásom a liberális, nem kirekesztő. nem diszkriminatív, nem akármi elveim hangoztatása és ez az egyetlen, amit elég hangosan kiabálva kikezdhetetlen maradhatok.
Isten őrizz, hogy valaki bocsánatot kérjen. Még kedvet kap ez a twá ahhoz, hogy belépjen a sóhivatalomba, oszt oda a tuti megélhetés.
Nos, ez 3+1xos elbnak tűnik.
1. Sz. paródia - önmagában is.
2. Felemelted ezzel az idiótát.
3. Egy eddig ismeretlen szervezet
ellen durrogsz bután.
+1 őket is népszerűsíted.
Van ennek értelme?
A stílus akkor ok, ha anyázunk, erős jelzőket ész nélkül, alany és állítmány helyett is kupacba hányunk?
Van egy mondás, aki qrvának megy, ne sikítson ha bsszk!
Egy írónak bírnia kell a kritikát, ne idegbeteg kiskamaszként reagáljon.
Van egy másik mondás is, ide illő. Eszerint hazánkban van két dolog amihez mindenki ért. Politika, és foci. Úgy tűnik háromra bővült az Ungarise Univerzalitás alapja, új tudományunk az újságírás.
arpi, kire nem mondtak ezek mar, hogy fasiszta. az index az agybavizelos cikk ota celkeresztben van, hiaba nyalintott UP egyet a minap a jegyzeteben. szal arpi, udv a lefasisztazottak klubjaban. :D
a múosz nem egy "eddig ismeretlen szervezet", a múosz egy ún. patinás szövetség, aminek mellesleg odavetett az állam egy andrássy úti palotát, holott, mint a mellékelt ábra mutatja, retardált idiótákkal van tele.
nalatod Arpi most legalabb a sajat borodon tapasztalod milyen faszok ezek.

Bar feltetelezem hogy te ertetted a Bayer Zs cikket mert az szerintem egy hangulatkep volt es nem is rossz.

O se zsidozott meg te se

Remel(t)em hogy ebbol kialakul egy jo kis pengevaltas ket kedvenc publicistam kozott
cz. p. z: ez eddig nem új, ld György Péter & tsai. az viszont új, hogy ezek szövegértésből elégtelenek.
Mao! Két kedvenc publicistád? Tudathasadás ez vajon, vagy csak annyi történt, hogy határozott ideológiai alapon szelektálod olvasmányaidat, és meglátva a valót, már helyén kezeled az embereket?!
Oké. Tóta W Árpád cikkében nem zsidózott. Ezt mindenki tudja. Hiszen az egy "paródia" volt. Árpád nem hülye, mint a múosz ítélőszéke. Csak rosszindulatú. Erősebb kifejezéseket nem használok, mert vendég vagyok itt. Hiszen Bayer sem zsidózott. Sőt, Bayer Zsolt nem antiszemita. Nem féltelezem, hogy amikor Árpád elolvasta Bayer cikkét, nem értette meg, hogy az nem egy antiszemita cikk volt. Hiszen Árpád "szövegértésből" csillagos ötösre tartja magát. Figyelmes ember lévén maximálisan tisztában van vele, hogy egyszerűen teljesen másról szólt Bayer cikke is, mint amit a sok fasisztázó szellemóriás belemagyarázott. Árpád különbnek tartja magát. Bayernél mindenképpen. Árpádot az élteti, hogy minden héten leadhatja gyülölet cikkét. (Ld. Orwell) Alpári stílusában hétről hétre beletapos mindenkibe. Hiszen, aki nem úgy gondolkodik, mint az pusztuljon. Azt gondolom ilyen lehetett Trockijt is, okos, szellemes és végtelenül gonosz.
További jó beszélgetést, és vitát kívánok. E perctől új a kezdőoldalam is böngészőmben. Eddig I volt mint Index, ezentúl O lesz, mint valami más. Ez nem a reklám helye. A búcsúé.
A Fialát megszívatta a Lovas a Sickratman-projekt kapcsán. nol.hu/cikk/404759/
index.hu/politika/belfold/ortt1029/

Aztán emlékszünk még a "3 gyerek, 3 szoba, 4 kerék" ironikus kommentjére, az öregecskedő feleségre meg a rendetlen gyerekre?

Ebben a kurva országban (csókoltatom, Ibolya néni), szóval ebben a kibaszott országban nagyon sok embernek elment a józan ítélőképessége, amikor komolyan veszi Tóta paródiáját. Kedves Múosz, Tóta azzal kezdte, hogy felvette a bohócsikpát, vazze, hát hogy lehet ezt ennyire benézni?!
hú, most jól felbaszták az agyad. a múoszt valóban leszarja mindenki. fontoskodó trottyok, akik nem vágják, hogy a szakma fejlődik, alakul, változik.
nem ismerik az internetet, nem ismerik a legolvasottabb újságírókat (ha a nevüket tudják, nem elég), úgy néz ki, már a műfajokat sem.
nyugi árpád.
Árpád, elmagyaráznád a különbséget a két kijelentés súlya között?
-- "hülye zsidó",
-- "retardált »keresztény«"
Szerény (retardált) véleményem szerint mindkét dolog leírása, kimondása valamilyen szempontból sérült emberekre jellemző.
És az egyikre ugrik a média (helyes), a másikra nem.
Amúgy nem az a baj, hogy Te nem vagy keresztény (sok ima megy érted, de a döntés csak a Tiéd, tudod, szabad akarat), hanem az, hogy gyűlölettel viseltetsz a keresztények irányában.

mao zedong
Érdekes, amit írtál.
De mondd, mi lenne árpival, ha nem kiálthatna a bayeri írások láttán?
Mit mondana neki kisgazdája?
Miként tarthatnák fenn a náciveszélytől való rettegést?
Mészáros Tamásnak már a legelvetemültebb ex-mszmp-sek sem hisznek. Ki lehet még, akit legalább ennyien olvasnak, mint twá-t?
Ő egy brand. Pénzt ér, amit meg is adnak neki.
Ő is tudja, -ebben biztos vagyok- és él a lehetőséggel.
Van benne valami :)
"odavetett az állam egy andrássy úti palotát, holott, mint a mellékelt ábra mutatja, retardált idiótákkal van tele."


Ebben az országban az államnak márpedig igencsak régi, mitöbb hagyományőrző tevékenysége retardált idiótákat jutalmazni, és vezető pozícióba helyezni..
abbol latszik, hogy milyen kurvajo cikk volt, hogy az idiotak rogton osszefogtak ellene, aloszor jobbrol, azutan balrol:))))

Na majd most megtanulod, hogy még viccből sem veheted a szádra a zsidókat, max. ha épp térdelsz...! He-he! Kiváncsi vagyok az ezt követő írásaidra...
Voltam már az et biz előtt régen, de halák nem volt ott akkor.
Egyszerűen hihetetlen a történet. Nem értem.
Ráadásul erre mondhatják az igazi antiszemiták - mint itt a kommentek között is - hogy na, legalább most láthatod, milyenek EZEK...

Az utolsó sor egy kicsit sok volt, de nem ez a fontos.

Le kellene mondania, mert ez nagyon gáz.
Szerintem Eötvösnek is.
"ket kedvenc publicistam kozott"

Hát bazmeg végre! Miért ne lehetne egyszerre kedvelni Tótaárpit és Bayerzsoleszt?

Már csak nekik kéne megtalálniuk az utat egymáshoz....
de Bayer a Korrektúrából üzenget Árpinak, ő meg innen neki.

Miért nem kocsmáztok egyet egy topless bárban? Mikor két gyönyörű csöcs hozná felétek a gyöngyöző pohárban lévő Guinesst, nem hiszem, h fikát fújnátok face to face.

Üdv.
Kedves dimitrij!

Nagyon szépen köszönöm, hogy felvilágosítottál, hogyan is értette Tóta W., és hogy megmondtad azt is, hogy én hogyan értsem, és mit gondoljak.

Még szerencse, hogy kettőnk közül - valószínűleg - te tartod magad liberálisnak. Látod, látod! Amennyire liberális vagy te, annyira vagyok én idióta.

További kellemes hörgést mindannyiótoknak!

És majd amikor egy szép napon egy nemzeti kormány elhajtja a Napkeltét a közszolgálati tévéről oda, ahová való, és elhajtja a közszolgálati tévé és rádió jelenlegi vezetőségét szintén oda, ahova való, és a MÚOSZ hörög, és megjelennek majd a "veled is megtörténhet..." kezdetű plakátok, és ott szorongatjátok a gyertyát az összes retardált senkiházival együtt a tévé székháza előtt, no akkor majd jusson eszetekbe az a sok szép, amit ma, itt leírtatok róluk.
2006 foci VB:
a "jópofa" TótaW a német meccsek a "Dtland, Dtland über alles" cím alatt írogat, ez napokig fenn van az index-en.

Akkor most mire ez a nagy cirkusz?

Abban a házban, ahol néhány évet laktam a 7. ker-ben, lakott egy "médiaszemélyiség" a TV2-től, aki mindig nehezen fizette a közös költséget. A házmester azt mondta, szószerint:"Pénzért még a döglött ürgét is megb...ná".

Itt is erről van szó. Pénzért mindent.

A Heti Válasznak nyilatkozta le egyszer New Peter index-Führer, hogy "igaz, hogy szarok vagyunk, miként az egész magyar újságírószakma, de mégis évi 1,5 milliárdos a reklámbevételünk"....

Különben meg totális jogszabályi diktatúra kellene: aki zsidózik, az fizessen min. 1 milliót + menjen a börtönbe min. 2 évre, s nincs vita.

A sok barom Bayer+TótaW nagy szerepet játszik abban, hogy ez az ország nem képes bizonyos történelmi traumákból kilábalni, s akárhogy is nézzük a német megszállás (+országkirablás no. 1.), a deportálások, a nyilas uralom, a felszabadulás (+országkirablás no. 2.), a malenkij robot, a hazáját elhagyó tömegek, a lakosságcsere 1944-1945 táján az utóbbi 500 év negatív csúcsa volt.... ezt meg nem érteni bűn... ezen nyerészkedni, duplán bűn......
Az indexen a feljelentésből idéznek néhány részletet.
Mivel nem írok hasonlót, nem tudtam, milyen remek szófordulatokkal jeleníthető meg a rettentő rettenet, amit egy hasonló cikk ébreszt az egyszerű, Mo.-n élő zsidóban.
A szöveg alapján a twá-t feljelentő izraelita vallású személy ugyanolyan műmajrés, mint a bayeri cikkektől ijedezők.
Menjen mindkét tábor a picsába.
Újabb bizonyíték arra, hogy pénzért mindent bevállalnak. (Húha! Most antiszemi voltam? Sebaj.)
"a twá-t feljelentő izraelita vallású személy ugyanolyan műmajrés"

jó eséllyel se nem zsidó, se nem létezik.
Árpád

na, most megtudtad, hogy antiszetimita vagy,
mindenki lehet antiszemita, ha akarják, most akarták...

azt hiszed nem tudnak olvasni?
de tudnak...

Bayer is úgy indult, mint Te...
Kedves Szerző!
A MÚOSZ eddig is ilyen volt. Hitelesebb lenne a hisztid ha nem a saját írásoddal kapcsolatosan halljuk.
Ne félj!
Ja. Még kaphat 1-2 évet gyűlöletbeszédért is. Ha már lúd...
A MÚOSZ már máskor is fényesen bizonyította az alkalmatlanságát.
Nem lehetne egy "garnituracserét" eszközölni arrafelé?
a legszebb, hogy most az osszes vernaci zsiros pofaval rohoghet, 'latod-latod, ilyenek EZEK...'
legszivesebben tokonrugnam ezeket a muoszos seggfejeket, aztan bebasznam oket a gerontopszichiatriara.
Harci Kos: Inkább a MÜOSZT kéne lecserélni, s mondjuk felszámolni, avagy ha nagyon kegyesek akarunk lenni, átalakítani. Nagy fej, semmi test, és jelenleg valóban szinte semmi értelme nincs a létezésének a néha megejtett teadélutánokon kívül. Támogatásból, persze.
én azt szeretném tisztelettel megkérdezni, hogy ilyenkor kapsz extra anyagi ellentételezést? hiszen az Index kőkeményen marketingelve vagyon botránykeltő szövegeid által... ;)
Én azért kíváncsi lennék arra, hogyha az "Itt a tegnapi" projekt folytatódna, pláne fizetős nyomtatott változatban, vajon lenyomná-e a Magyar Hírlap és Nemzet összesített példányszámát. A Múosz mondja meg ki az etikus újságíró, én meg azt, hogy kinek vagyok fizetni a munkájáért.
- Jónapot kívánok. Ez itten a MUOSZ?
- Ja. Kinek tetszik lenni?
- Én a Tóta Wé vagyok, a nagy blogger.
- Más néven a Tomcat … oppá, bocsánat, nem, nem Tomcat, nyilván rosszat mondtam, úgy tetszik rám nézni, hogy a hideg rohangászik a hátamon! Na most már jobb. Egyébként örvendek. Piroska.
- Vezetékneve nincs?
- Volt. De már mindenki elfelejtette. Többek között én is. Mit tetszik itten akarni, ahol a madár se jár?
- Reklamálni jöttem. De mi az, hogy a madár se? A vezetőség?
- Dolguk van.
- Nyilván újságot írnak, gondolom.
- Nem annyira. Néha kapok e-mailt, hogy kit kell kitüntetni, meg kit kell megbüntetni, akkor én azt tisztázom, iktatom, és postázom a megfelelő személynek, meg az emtéínek. Így vagyunk mi szépen el. De mit is tetszett mondani, mi a kedves látogatás oka?
- Reklamáció. Kinél lehet?
- Nálam. Tagdíjat befizetni, ebédjegyet felvenni, reklamációt beadni, satöbbi, satöbbi. Nem akar egyben, ha már itt van, tagdíjat, meg ebédjegyet, be is, fel is, mondhatni, egy milán alatt?
- Milyen milán?
- Füst.
- Aha. És hogy kell reklamálni?
- Hát elmondja nekem, de elég lett volna, ha küld egy e-mailt. Akkor én azt tisztázom, iktatom, és lefűzöm a dossziéba.
- És mi történik vele?
- Fogalmam sincs. Éjszaka nem vagyok itt. Persze írhat egy mérges cikket is, ahogy általában szokták, hogy az nem úgy, hanem így, és hogy mi vagyunk a hülyék, nem pedig maga.
- Akkor mi történik?
- Azt én kivágom az újságból, vagy letisztázom a blogból, iktatom, és lefűzöm a dossziéba. Na most meg hova megy? Legalább a tagdíjat … az nem számít, hogy nem tag … hát ez meg elment! Ilyenek ezek mind, annyira sértődősek, most aztán kereshetem, hogy hova írja azt a cikket, ami szerint mi vagyunk a hülyék. Még szerencse, hogy nemsokára fájront. Kenyeret is kell vennem hazafelé, csak el ne felejtsem. Tóta Wé … vagy Tomcat?
Hmmmm.
Sokat olavasom a blogodat, néha plömpögök is bele (többnyire butaságokat) az okosok közé, ergo nagyjából "ismerem" az itt általában megjelent nickname-eket.
Ám -- hogy-hogynem -- most rengeteg olyan Téged támogató, veled egyetértő kommentelő bukkant fel és ment át a szűrőn, akiktől eddig még semmiféle aktivitást nem tapasztaltam, s nevüket sem láttam soha.
ParaNÓZIás vagyok-e, avagy realista, mivel túl régóta élek itt?
(Amúgy szerintem nem volt túl eltalált paródia, nadehát...)
"mikor a zsidopartit lerasszitazzak a zsidok."

ezek nem a zsidók, hanem néhány ottmaradt pogácsamajszoló szerencsétlen hülye.

a zsidók nem rasszistáztak. www.judapest.org/a-zsido-alma/
Zelefánt: címlapon van az ügy, + hír, meg még szerte a sajtóban, ilyenkor mindig jönnek mások is.
Betesszük ide, mielőtt onnan eltüntetik:

(Henna) | 2008.10.18. 16:59
Mint MÚOSZ tag szégyellem magam, hogy e szövetség tagjaként közöm van az úgynevezett Etikai Bizottsághoz. Úgy látszik, hogy tanult kollégáim nem csak szereptévesztésben vannak, de még alapvető olvasásértési problémákkal is küzdenek. Az igazi baj az, hogy ezt a Tóta W-t elítélő állásfoglalásukkal még írásba is adták, amivel nem csak magukból csináltak méretes hülyét, de a MÚOSZ-ból is - így közvetve belőlem, mint egyszerű talpas tagból is.

Nagyon fel vagyok háborodva, hogy ekkora seggfejek eszik a tagdíjamból a pogácsát. Szánalmas, hogy a MÚOSZ-nak az ilyen fajta gittrágásra van ideje, energiája és pénze, miközben egész szerkesztőségeket rúgnak ki - köztük számtalan MÚOSZ taggal - és ehhez egy szava sinkcs e jeles szakmai testületnek. Kollégáinkkal egy fikarcnyi együttérzést sem kaptunk, amikor lapátra kerültünk - igaz, nem is zsidóztunk, hogy legalább foglalkozzon velünk az Etikai Bizottság. Példánkat csak azért hoztam fel, hogy megvilágítsam mi az, ami az újságírók közössége számára életbevágóan fontos és mi az, ami nem. Egy szakmai szervezet esetében, ha leginkább az Etikai Bizottság döntései kerüólnek a nyilvánosság elé (márpedig a MÚOSZ idáig süllyedt!) akkor valami nagy-nagy baj van. Akkor az nem igazi érdekközösség, hanem tekintélyes sóhivatal. (A gyatra működésre számomra igen szép példa volt, hogy a tagdíj felhívás kapcsán be kivántam fizetni az esedékes éves díjat, de a pénztárban nem tudtak matricát adni, mert az még nem készült el. Vagyis mint tagot előbb értesítettek arról, hogy fizessek, mint hogy érdemben tettek volna azért, hogy kapjak is valamit a pénzemért...)

A Tóta W-t elmeszelő határozat csak látlelete egy olyan szervezetnek, ahol az Etikai Bizottság örve alatt egyesek kiélhetik magukat, túlértékelve jelentőségüket, felelősségüket és hatáskörüket. Ennél azonban jóval nagyobb baj, hogy a MÚOSZ, mint szervezet ezt lehetővé teszi. Nyilván azért fordulhat ez elő, mert a MÚOSZ is funkciótlanná vált. Képtelen ellátni a feladatát -mert maga sem határozta el, hogy mi is lenne az. Miközben egy csomó politikától teljesen független érdekvédelmi feladatot elláthatna, addig rendre beleártja magát a nagypolitikába. (Amivel nem is volna baj, ha ennek volna a tagság számára látványos és érzékelhető haszna, de ilyen nincs.) Viszont képetelen megfogalmazni a tagság érdekeit és azt képviselni. E helyett pótcselekvés zajlik, aminek eklatáns példája az az ámokfutás, amit az Etikai Bizottság művel.

Véleményem szerint a történet nem Tóta W-ről szól - igazából magasról leszarom a kollégát - a probléma az, hogy az engem is soraiban tudó MÚOSZ sportot úz abból, hogy elárul. Szégyenkezenem kell azért, mert tag vagyok és még attól is félnem kell, hogy céltábla leszek. Hála a nagytudású MÚOSZ-nak ma már sárga mellényben vagyok kénytelen tűntetésekre járni, így a rendőr is tudja, hogy újságírót ver és a tűntető is, de legalább nagy mellénnyel járhatnak azok, akik ebbe belementek - persze csak merő szakmaiságból! De ezzel a súlyos etikai kérdéssel már senki sem foglalkozik, pedig esetemben még igaz is, hogy ZSIDÓT vernek. Ugye értjük a viccet, kedves kollégák?!
twá
Persz. De a ha a Bayer írja, akkor mindig indokolt a majré ugye?
Húha, holnap jöna gárda, meg mindenki, aki a zorbánra szavaz és majd minket a dunába bele...

Mondtam. Mindegyik elmehet a picsába.
Tudod mit? Én is beszartam, mert egyszer egy roma azt mondta, dögöljön meg az összes magyar.
Ugyan má...
Lehet, h nem is funkcianális análfabéták, csak meg akartak felelni valamilyen - maguk elé vizionált - elvárásnak, amit már megszoktak, és ami pénzzel is ellát...

Hiába, megszorítások jönnek, biztosítani kell a MÚOSZ funkcionáriusok megélhetését... megéhetési etikaőrzők
"Még szerencse, hogy kettőnk közül - valószínűleg - te tartod magad liberálisnak. Látod, látod! Amennyire liberális vagy te, annyira vagyok én idióta."


nem tartom magam liberálisnak, téged tartalak idiótának. :P

az pedig, hogy téged idiótának tartalak, az em jelenti azt, hogy liberális vagyok, vag hogy napkeltét nézek. az meg hogy jön valaki más, és elhajt mondjuk egy Gyárfás féle brigádot a köztévéről, az nekem nem arra ok, hogy kiboruljak, hanem arra, hogy röhögjek rajta egy sort. azért vagy igazi idóta, mert csak pártokban vagy képes gondolkoni, ha a neveden nevezlek (értsd: idióta), akkor csak komancs, vagy libsi lehetek. ennyit tudsz, ennyire futja az agyadból. ezért is vagy idióta.
Jaj de szeretem a vakapádat :)
Olyan rejtős.
Árpi

meddig nyalogassunk még?

mikor mondod: köszi fiuk, már nem is fáj annyira, elég...elég...
"a zsidók nem rasszistáztak. www.judapest.org/a-zsido-alma/"

A zsidók nem is szoktak rasszistázni, hanem antiszemitázni, deviszontám a judapest.org épp olyan egyedi eset a zsidóság kebelén, mint a ti Szilytek az Indexnél..... vagy nem... sztem:-)
Ne félj, nekem egyáltalán nem fáj. az, hogy egy halák lászló meg a többi nyomorult mit röfög, pontosan annyira "fáj", mint egy noname kommentelő véleménye. nem rólam szól ez, engem nem kell nyalogatni. de ideges azért csak lehetek, ha nulladik kézből találkozom ilyen leírhatatlan alkalmatlansággal?
Hi!

Bulgakovtól a Mester és Margarita megvan?
mikor olvastátok utoljára?

az orosz írószövetséget írja le benne szépen: ha jó elvtárs vagy és ügyes, kapsz két hetet Jaltán, hogy írhass egy könyvet, stb

pont ugyanaz a banda, pont ugyanaz a reakció, pont ugyanaz a mentalitás

totawé lett a reakciós antikomenista főfasiszta csőcselék, neki most szibéria jut, nem jalta

vagy egyszer felébrednek a zöreg elvtársak és rájönnek, a rémálom 89ben végetért, ez most csak az árnya :-)
(Henna) | 2008.10.18. 16:59
Mint MÚOSZ tag szégyellem magam, hogy e szövetség tagjaként közöm van az úgynevezett Etikai Bizottsághoz. Úgy látszik, hogy tanult kollégáim nem csak szereptévesztésben vannak, de még alapvető olvasásértési problémákkal is küzdenek. Az igazi baj az, hogy ezt a Tóta W-t elítélő állásfoglalásukkal még írásba is adták, amivel nem csak magukból csináltak méretes hülyét, de a MÚOSZ-ból is - így közvetve belőlem, mint egyszerű talpas tagból is.

Nagyon fel vagyok háborodva, hogy ekkora seggfejek eszik a tagdíjamból a pogácsát. Szánalmas, hogy a MÚOSZ-nak az ilyen fajta gittrágásra van ideje, energiája és pénze, miközben egész szerkesztőségeket rúgnak ki - köztük számtalan MÚOSZ taggal - és ehhez egy szava sinkcs e jeles szakmai testületnek. Kollégáinkkal egy fikarcnyi együttérzést sem kaptunk, amikor lapátra kerültünk - igaz, nem is zsidóztunk, hogy legalább foglalkozzon velünk az Etikai Bizottság. Példánkat csak azért hoztam fel, hogy megvilágítsam mi az, ami az újságírók közössége számára életbevágóan fontos és mi az, ami nem. Egy szakmai szervezet esetében, ha leginkább az Etikai Bizottság döntései kerüólnek a nyilvánosság elé (márpedig a MÚOSZ idáig süllyedt!) akkor valami nagy-nagy baj van. Akkor az nem igazi érdekközösség, hanem tekintélyes sóhivatal. (A gyatra működésre számomra igen szép példa volt, hogy a tagdíj felhívás kapcsán be kivántam fizetni az esedékes éves díjat, de a pénztárban nem tudtak matricát adni, mert az még nem készült el. Vagyis mint tagot előbb értesítettek arról, hogy fizessek, mint hogy érdemben tettek volna azért, hogy kapjak is valamit a pénzemért...)

A Tóta W-t elmeszelő határozat csak látlelete egy olyan szervezetnek, ahol az Etikai Bizottság örve alatt egyesek kiélhetik magukat, túlértékelve jelentőségüket, felelősségüket és hatáskörüket. Ennél azonban jóval nagyobb baj, hogy a MÚOSZ, mint szervezet ezt lehetővé teszi. Nyilván azért fordulhat ez elő, mert a MÚOSZ is funkciótlanná vált. Képtelen ellátni a feladatát -mert maga sem határozta el, hogy mi is lenne az. Miközben egy csomó politikától teljesen független érdekvédelmi feladatot elláthatna, addig rendre beleártja magát a nagypolitikába. (Amivel nem is volna baj, ha ennek volna a tagság számára látványos és érzékelhető haszna, de ilyen nincs.) Viszont képetelen megfogalmazni a tagság érdekeit és azt képviselni. E helyett pótcselekvés zajlik, aminek eklatáns példája az az ámokfutás, amit az Etikai Bizottság művel.

Véleményem szerint a történet nem Tóta W-ről szól - igazából magasról leszarom a kollégát - a probléma az, hogy az engem is soraiban tudó MÚOSZ sportot úz abból, hogy elárul. Szégyenkezenem kell azért, mert tag vagyok és még attól is félnem kell, hogy céltábla leszek. Hála a nagytudású MÚOSZ-nak ma már sárga mellényben vagyok kénytelen tűntetésekre járni, így a rendőr is tudja, hogy újságírót ver és a tűntető is, de legalább nagy mellénnyel járhatnak azok, akik ebbe belementek - persze csak merő szakmaiságból! De ezzel a súlyos etikai kérdéssel már senki sem foglalkozik, pedig esetemben még igaz is, hogy ZSIDÓT vernek. Ugye értjük a viccet, kedves kollégák?!

ok. patinás.
de a kérdés marad: van értelme?
és mi?
"Zsidó származású lévén mélységesen megalázott, ugyanakkor fokozott félelmet ébreszt bennem, hogy a gazdasági válság miatt felelőssé teszi a zsidóságot, ezzel is katalizátorként erősíti az antiszemitizmus terjedését"

Aki ilyen hülye az féljen is! Oka nincs a félelemre, hacsak nem a saját debilsége. Funkcionális analfabéták mind!
"hogy egy halák lászló meg a többi nyomorult mit röfög"

Bocsánat, de ha szabadna kérnem, a röfög szót ne használjuk idiótákkal kapcsolatban, tartsuk nagyobb tiszteletben ezt a gyönyörű igét:

malac
ah, már a malacok érzékenységére is tekintettel kell lenni. jó, akkor szörcsög.
"Árpi meg legalább némi képet kapott arról, hogy nem csak jobbfaszok, de balfaszok is léteznek."

Tudod, mi a különbség a jobbf... meg a balf... között?
Mind a kettő feláll, de a balf... hozzá is szól.
Hofitól kölcsönözve.
hozzászólna a jobbfasz is, de főleg zsidózni szokott, ezért nem jut át a küszöbön.
Kedves dimitrij!

Köszönöm, hogy a nevemen nevezel! És azt is megmondod. Eddig ugyanis nem tudtam.

Ahogy azt sem tudtam, hogy csak pártokban tudok gondolkodni... Pedig teleírtam itten mindent különböző pártok nevével. Ebből is látszik, hogy idióta vagyok. Meg persze antiszemita és rasszista, és - az előbb elfelejtettem - biztosan pedofil is!

Bár azért igazán egyeztethetnél Tóta W. barátoddal, mert szerinte meg noname a nevem. Meg a tied is.

Na. Majd döntsétek el, további kellemes önkielégítést!

Azon gondolkodtam, milyen lenne, ha ez a MUOSZ mondjuk perelhetne is, és bíróság elé kerülhetne TWA. Én a mai magyar igazságszolgáltatást pl. tök alkalmatlannak találom arra a feladatra, hogy megállapitsa mi egy újságcikk és egy blog posztja közti különbség.
Ez félelemet kelt bennem. jaj...
Hát ez egy nagyon komikus történet. Olyan Újságírók, akiknek nem tekintetnek egy szerőt újságírónak, és aki nem tagja az ő kis Szövetségüknek, az etikai bizottságuk elítél.

Gondolom, mivel az eljárásnak a szerző nem lehetett alanya, az Etikai Bizottság eljátszotta a vádló, az ügyvéd, az ördög ügyvédje és a bíró szerepét is, sőt talán még a közhírré tevő kisdobos is a bizottság volt.

Vajon volt-e Tanu jelen ebben a fergetes eljárásban?
Köszi Árpi. Összehoztál nekem egy laza szombat esti szórakozást. Csak így tovább! (A gyengébbek kedvéért ez most komoly, nem pedig a paródia paródiájának paródiája. - Mostantól minden egyes mondat után értelmezést kell fűzni zárójelben, hogy a tisztelt MÚOSZ, ORTT stb retardáltjait is sikerüljön rávezetni az írás értelmére.)
kedves Tóta W.
ezzel a "...meg a többi nyomorult" dologgal kicsit (durván) általánosítasz. szerencsére nem vagyok egy sértődékeny széplélek. viszont ha tényleg fontos neked, hogy a MÚOSZ-ban mi folyik (és mi NEM folyik, holott folynia kellene), és egy jó kis fikázós témánál esetleg többet látsz a dologban, mi több, a dohogáson túl volna kedved javítani, akkor – ahogy az egyik hozzászólód javasolta is – nosza, tényleg, lépj be, és ne csak kívülről verd az asztalt. igaz, a tagfelvétel kissé bürokratikus (papírmunka is van vele), de azért megy a maga módján. többek közt kell 2 ajánló: eddigi ténykedésedet ismerve én szívesen leszek az 1-ik..
alelnök

kedves hercegno, 1. a "többi nyomorult" az Etikai Bizottság; 2. már miért is kéne belépnem egy társaságba, ahol egy halák lászló és a többi nyomorult tisztviselő lehet? hülye vagyok én? a jobbikba se lépek be, meg a csodaszarvas polgári körbe se.
hozzászólna a jobbfasz is, de főleg zsidózni szokott, ezért nem jut át a küszöbön.

na, akkor ez most hogy? a balfaszokat beengeded a jobbfaszokat meg nem? kettos merce. :o
elmentem megfőzni a tőkegombát. majd leszek.
Basszátok meg gyerekek!
Most jöttem rá, hogy tóta tematizál.
Még senki sem tudta, mi lesz a mai nemzeti csúcson, vag ymin, így bedobott egy olyan témát, ami a többi blogot kicsit a háttérbe szorítja.
Árpi!
Jó volt a feri ma?
Pls szólj, miként értékelted kedvesed szavait.
Na. Balacskó ott van jobbacskó mellett. Én is szoktam zsidózni ok okozati összefüggésben, alkalmanként. Szigorúan nem paridizálva. Ez a Muosz rosszul szopta le a főhős falloszát. Fogaztak, ki kell húzni nekik.
"Ahogy azt sem tudtam, hogy csak pártokban tudok gondolkodni..."

nem bekategórizáltál liberálisnak látatlanban, vagy az már elmúlt? :)

Árpi meg mondja a magáét, én meg az enyémet, ez nem zárja ki, hogy idóta legyél.

szervusz.
Re: hercegnö 2008.10.18. 21:23:21

"...nosza, tényleg, lépj be, és ne csak kívülről verd az asztalt."

Nem belépni kell, hanem feloszlatni a picsába, mert ilyen tagokkal nem lehet megváltoztatni. Csak sajna - "irodalmilag bizonyított" - a gittegyletek mindig újjászerveződnek.
Balról kaptál egy horgot Árpi, ami persze váratlan, saját lövészárokból nem számítottál ellenséges tűzre. Az antiszemitázást hagyjuk, minden gondolkodásra képes egyén tudja hogy ilyet nem követtél el (sőt), mint ahogy sokan rajtad kívül sem, akiket hozzád hasonlóan módszeresen a földön ráncigálnak hasonló indokból. A demokrácia nálunk arról szól hogy a finom cenzúra szépen átnevel a PC beszére, majd a harmadik komolyabb pofon után te is megszokod hogy ne bravúroskodj, mert mindent neked sem néznek el... Kicsit megmosták a fejedet a sárban a Bayer mellett, majd máskor meggondolod hogy mit írkálsz. MÚOSZ aljassága eddig is teljesen nyivánvaló volt, nem tudom mit játszod itt a naív sértettet, a szakmaiság helyett más szerepel a munkakörükben. Ha visszapörgeted, hogy ez a társaság miként röhögte/röhögi szembe a legelemibb szakmai alapvetéseket, milyen cinikus és bicskanyitogató stílusban reagáltak, vagy éppen kussoltak, amikor azt a helyzet tőlük úgy kívánta, akkor ez a szeretetcsomag is értelmet nyer. Rúgdosd szokás szerint a katolikusokat, meg a Viktort, tuti hogy a MÚOSZ-nál nem vered ki a biztosítékot, sőt még Eötvös bácsi is meghívhat újra egy kávéra... Mert a tehetséget ők is elismerik, de csak akkor ha a megfelelő irányba kiabálsz. Ahhoz hogy te őszintén eltávolodj a Halák-féle címkeragasztóktól, nos ahhoz legalább egyszer jó magasra fel kellene neked is köpnöd és utána aláállnod.
twá, ezek valóban korlátolt barmok. de te ezzel a reagálásoddal vajon nagystílű vagy és elegáns, vagy egy pitiáner, vérig sértett önjelölt zseni? szvsz mondhatta volna szebben is, kis lovag, és akkor aszondom, igazad van (mert egyébként igazad van), és hozzá még nagyvonalúságot, magasabbrendűséget is prezentálsz. most meg sikerült lesüllyedni hozzájuk, avagy alulmúlni ezt a szintet is. kár érte.
Árpád!
Én a múltkor megírtam, hogy ezzel a cikkel (Bayerhoz hasonlóan) megsértettél egy csomó embert. Engem nem, mert én nem vagyok keresztény, de hidd el, az istenkáromlás sokuk számára akkor is sértés, ha az az irónia, a felháborodás része. Firtathatjuk hogy miért van így, de így van és kész.
Ez persze nem változtat a tényen hogy a MÚOSZOSOK debilek (szerintem végig sem olvasták a cikkedet, hiszen ennyire fogyatékos egy lrtelmiségi nem lehet. De komolyan.)

Az esemény talán abból a szempontból volt hasznos hogy eszünkbe juttatta: az index történetesen nem a matula......
Ez az eljárás zseniáls. Remélem, egyszer a jegyzőkönyveket is közkinccsé teszik, színházi rendezők generációi fognak rajta felnőni. Az Etikai Bizottság mint védő, vádló, ügyvéd.

Azon gondolkodom, hogy vajon kinek lehet joga fellebbezni? Mert gondolom, ez a jog csak a tagoknak adatik meg.

És vajon a a Tagfelvételi Bizottság hogyan döntene egy már tagi státusza elnyerése előtt elítélt újságíró felvételéről?

Áprád, ha nem unod meg a témát, szerintem jelentkezz tagnak, és próbáld ki, hogy fellebbezhetsz-e a döntés ellen. Mennyi vicces határozat születne még ebben az ügyben!

Persze nem volna rövid procedúra, hiszen az SZKP-hoz és az MSZMP-hez hasonlóan két tag ajánlása kell ahhoz, hogy november 16-ig valaki tagjelöltté válhasson...
"nem, ezek rosszabbak, mint az a pár retardált "keresztény", aki évente egy-kétszer rázza a rácsot, mert leírom, hogy szerintem nincs is Jézus. azok legalább a szöveget értik (csak a naptárat nem.)"
Szerintem meg Te nem leszel pár év múlva ahogy én sem. Csak por es hamu. Tudod? Addig is két faszozás közben vegyél azért levegőt, nehogy az legyen a vég.

_________________________________________

jééé! nahááát! ezek is szavak:

körte, gérvágó, hanyatt, szétültet, zsidó, hozzá, kasmír, árpa, tót, szellőléptű, héka stb.

"szmájli"
_______________________________________

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.18. 21:26:32
...ahol egy halák lászló és a többi nyomorult tisztviselő lehet? hülye vagyok én? a jobbikba se lépek be, meg a csodaszarvas polgári körbe se."

Csodaszarvas polgári kör...
pfffff...

Megint kezdi... Nem tud leállni.
Posztmodern srác, bolygó hollandi, kell neki az adrenalin - télleg mint a Tomcat...


Ez megy a fejében:
Gépkoccsi.. gépkoccsi.. gépé-gépé-gépé géppkoccsi ... Nem t'ok leállni, nem t'ok leállni, muszáj a zoviba bejárni!
Hah, kedves Árpi, milyen kellemetlen meglepetés is, ugye, hogy a bérnácizók társasága mégsem csupa Mensa-tag, jajajaj! :-)
Pedig a tefajtád ők is....


Igen, én vetettem fel az eredeti post commentjeiben, hogy biztos tag vagy. ugyanis... arra nem gondoltam, hogy ezek a valakik (ugye, itt már a senkik is valakik, ahogy Hofi mondta), milyen alapon mondanak MINT ETIKAI Bizottság, véleményt egy olyan kérdésben, amihez testületileg semmi közük nincs.
egyébként a legjobban a feljelentő címzettlistája tetszik. olyan spontán és őszinte beismerés ez a válogatás, hogy ha ezt a társaságot (Izr. nagyk. MAZSIHISZ, Klub R., MUOSZ et al) mondjuk Bayer hozza összefüggésbe egy publicisztikájában, nyílt színen halálra kövezné valami arrajáró Charta. Hát erről ennyit. Darwin díjat neki. Meg annak a fasznak is, aki erre még rá is ugrik, ezzel alátámasztva a levél és a címzettek jogosságát, érintettségét. Bravo.

kedves W.Tóta,
vagyis mégiscsak a puszta fikázás.semmi gond, adrenalint sokmindenből lehet szivattyúzni.
de: szerinted amúgy hogysmint szoktak változni a dolgok, hacsak úgy nem, hogy a változtatásra van egyfelől igény, másfelől kapacitás. ez a hevület itt ilyesmit sejtetett, de lehet, hogy összekeverem a tőkegomba-főzés előjátékával. és ha már írás.olvasás: bár nyilván csak karakterfestő stílusfordulatnak szántad, Halák történetesen nem tisztviselő, hanem tisztségviselő. ezt a műfajt amúgy a küldöttgyűlés választja a rendelkezésre álló készletből (=jelöltek), a küldötteket meg a tagok választják, és mint mondottam volt, tag meg minden újságíró lehet. Halák is, te is, más is. jobbikot, csodaszarvas pk-t nemtom.
ennyi volt, ha mégis meggondolod magad, rám számíthatsz.
a helyzet világos, a felháborodás jogos, a MÚOSZ hülye. de minek nekem ilyen ordenáré szöveget olvasni? ha én dühös vagyok, bármennyire is indokoltan, és másokat anyázni van kedvem, akkor egyedül megcsinálom, emberek között pedig viselkedek. ez olyan Mitnyanos volt, és csak szelet vet. aki lebüdösbukózik másokat, az majd maga is le lesz büdösbunkózva. sőt, múlt idő. kellett ez, hogy ide jutottunk? hergeljük még egymást, magunkat?
TWÁ 2008.10.18. 14:58:
"... a szervezetnek elég sok, mondhatni rengeteg pénze van, főleg ingatlanadományból. Olyan egy-kétmilliárd. Hát ez az értelme: szociális háló. Hogy játszani engedje az analfabétákat. Póttagosdi. A régi szép idők emlékére."

Újabb területről derült ki, hogy az ott levet hűtőknek felmentésük volt rendszerváltás alól.

"Ki nevezett ki 12+1 debilt etikai bizottságnak?"

Valószínűleg egy számító középszerű.

"Miféle archaikus hierarchia él itt tovább?"

Az átkos szocializmusé.

"Ezek még Aczél György megunt játékai?"

Talált, azok, személyesen.
Te biztosan tudod, hogy a MÚOSZ az eredeti Bayer-cikket kifogásolta-e? Csak úgy érdekelne.
TótaW az az Indexnek, mint Kannácska és tsai a Blikknek. a botrányhős, aki miatt dől a lé.
Amúgy nekem is vannak olyan pillanataim, amikor az, aki nem érti amit írok, az hülye.
Viszont el kell ismerni, hogy Árpi szoftvere updatelve lett (vagy a jogász átnézi a cikket, mielőtt posztolódik), hiszen senki sincs nevesítve, ellentétben a Mitnyan-üggyel.
Nem szokok gyakorta hozzászólni, de most rendesen felbasztam az agyam... Nem lehet ilyenkor pszichiátriai vizsgálatot elrendelni a MÚOSZ etikai bizottsága iránt (ellen, mentén, neki)?
Ha Tóta írt egy anti-antiszemita cikket, amit a MUOSZ tartalma miatt elmarasztalt, akkor a MUOSZ anti-anti-antiszemita, vagyis antiszemita. Aggasztó.
"janomano 2008.10.18. 18:39:14
.. írószövettségnek .. szövettségnek .. írószövettség .. szövettségeknek .. haveri brancsot feltünésmentesen tömhetik pénzzel?"

Kedves "Ismeretlen katona" Janómanó: először tanulj meg írni, majd utána nyalni Tóta-W-nek, és aztán jöhet a hasonló burkolt gennyes modorú zsidódzás...

Üdvözlettel:
Maus Róbert
"majd máskor meggondolod hogy mit írkálsz"

miért is? olyan magasról szarok rájuk, hogy azt se látják, honnan jött.
Kedves Tóta-W!

Nem ismerlek személyesen, nem is kívánlak megismerni (mea culpa!), de szvsz TomCat kollégádhoz hasonló mélységben vagy: no nem műveltség vagy kulturáltság terén, hanem mocskos cinizmusod okán.
Lehet, hogy UP anno a most leszarozott öreg által (is) főszerkesztett Népszabiban tud(ott) jó agyrémeket fogalmazni, de Te a Zindex főmunkatársaaként (vagy mi a fene), scak az árnyéka leszel mindig is e téren - így nem tudom elismerni sem stílusod, illetve ami stílust képviselni vélsz, sem mögöttes szándékod nem tartom hitelesnek.

Üdvözlettel:
Maus Róbert

PS: Mill'en érdekes, hogy az Aczéli diktatúra és állítólagos XXI. századi követőinek felkent főmocskolója "saját" blogja pont csak moderáció után kommentezhető :)))
"A szerzot kérdezem: a webcimben szereplo
"the turn of the jew"-nak milyen jelentoseget szentelt, ha szentelt?"

szoktam néha ilyen vicces url-eket megadni. egyébként az eredeti: Henry James: The Turn of the Screw, m. A csavar fordul egyet. paranoid kísértethistória.

ennek a postnak a címét pedig Prohászka Ottokártól kölcsönöztem.
Középiskolai angoltanárom, amikor egyszer nem tudta elolvasni osztálytársunk írását a dolgozatban, így fakadt ki:

- Kicsi fiam, ez neked k betű? Hát akkor miért nem írod oda, hogy ez k betű?

Árpi, javaslom, hogy ezentúl a paródiáid alá-fölé-mellé, esetleg vízjelként keresztbe' írd oda, hogy "Ez csak egy paródia". Esetleg - hogy a MÚOSZ is el tudja olvasni - csupa nagybetűvel.

Mielőtt engem is pellengérre tűznének, sietek leszögezni: EZ CSAK EGY PARÓDIA.
felfogadok két embert, akik viszik előttem az idézőjeleket.
is 2008.10.18. 22:20:54

Teljesen egyetértek. Bármennyire is szeretem az írásait, egyetértek azzal amit ír, néha nem értem a stílust. Magyarázatnak én azt találtam, hogy bulvárosodik az index. UP pedig az olvasottság miatt bevállalja/kéri a botránkoztatóbb hangvételt. (lásd Szily-cikk is). Ami egyébként működik. Persze figyelni kell, nem akarnak sok jogi kiadást. De okos munkatársak ezek, az írás mellett a jogász által otthagyott 10parancsolatot is tudják követni.
Igazán megérdemlik, hogy nevüket megőrizze az utókor. A MUOSZ Etikai Bizottsága:

Elnök: Halák László

Titkár: Pintér Panni

Bizottsági tagok:
Barát Tamás, Bartha Rózsa, Békés Attila, Bódi Ágnes, Bogár Katalin, Boross Dezső, Erős Zoltán, Furucz Zoltán, Gara Péter, Halaska Gábor, Hárshegyi János, Haskó József, Kiss G. Péter, Komornik Vera, Kövér Tamás, László Zsuzsa, Nagy Zsuzsa, N. Sándor László, Palugyai István, Réti Ervin, Rigó János, Szegő Anna, Teknős Miklós, Varga Sándor Márton

Póttagok:
Elek Lenke, Hupján Mária, Bilkei Papp Endre
Üdv!

mostanában nagyon ritkán szoktam olvasni ezt a blogot (vannak itt messze jobb és naprakészebb helyek az indexen, pl. reakcio blogja..), mert arra nem vagyok kiváncsi, hogy Árpád (akinek nem vitatom el a tehetségét, ha mostanság nem is arra használja, amire kéne) hogyan érvel különböző stílusbravúrokkal az MSZP-kormány mellett, és egyben Fodor, Orbán meg mindenki más ellen, aki bántani meri őket...

ha meg már nagyon ciki, akkor ki kell szemelni az überfasz Bayert, oszt' jól lefasisztázni... ha szerencséd van, kedves Árpád, akkor Bayer visszamondogat (remélem nem, mert minek), oszt van téma a jövő hétre is...
azt hiszem, ezt hívják pótcselekvésnek, a kiégő csillagok szokása, hogy valami nagy dobással próbálják felhívni magukra a figyelmet, beleássák magukat pl. a jó évszázada húzodó népi-urbánus lövészárokba... igazi pótcselekvés...

Tényleg nincs más téma, kedves Árpád, mint Bayer szokásos elsülése, ami már Vásárhelyi Máriát sem izgatná fel...?

Úgy olvasom az ,5% mégsem fél százalék. Két oldalról is jelen vannak az idióták:
1. akik nem értik a postot és zsidózát kiáltanak,
2. akik zsidózni szoktak, és most úgy érzik TWA-val egy oldalon vannk

Aki az 1-es vagy a 2-es pontban magára ismer, az gondolkodjon el a szellemi képességein. Most.
Mondjuk az a vicc erről a MÚOSZ-ról a kutya sem hallott volna, ha nincs ez a Mórickás most meg árpis balhé :D ez ugyanolyan "médiak*rva" társaság mivel mindenki leszarja őket meglovagolnak egy kis balhét, hogy bekerüljenek a köztudatba. Lehet Kiszel Tünde ott tanácsadó?
Ennek a cikknek - nyugodtan tekintsünk el a stílusától, ez itt nem lehet mérvadó - erősen mentegetődzés szaga van.
Minden sora védekezik, nem szól semmiről. Önvédelmi zaj.
nem tudom, hogy volt-e már, de berakom a "feljelentést", a feljelentő izé önvallomása kamu, valszeg egy gonosz jobboldali lehet, aki Árpád kormányzati megrendelésein kúrta fel az agyát, és így kívánta megszopatni

„Tegnapi napon súlyos antiszemita cikk jelent meg az Index Hírportálon egy Pulitzer díjas, jelentős állami megrendelésekben részesülő "sztárújságíró" tollából, ami mellett már nem lehet szó nélkül elmenni. Zsidó származású lévén mélységesen megalázott, ugyanakkor fokozott félelmet ébreszt bennem, hogy a gazdasági válság miatt felelőssé teszi a zsidóságot, ezzel is katalizátorként erősíti az antiszemitizmus terjedését”

a MÚOSZ meg rábukott, mert hogy néz az már ki, hogy Árpád fasisztázza a jobboldalt, amikor ez a téma ki van adva az öreg, megbízható elvtársaknak, ha Árpád lenyúlja ezt a témát is, akkor miből fognak ők élni?
szal a MÚOSZ, mint érdekvédelmi szervezet, úgy láccik, hogy igyekszik kiiktatni a konkurenciát... mert nem úgy van az, hogy bárki beállhat nácizni, oda kérem gondos előtanulmányok köllenek!
"Nem tűnt fel, hogy az itt lévők nagy része 95,5% nem annyira hülye mint te?
Mikor ekkora baromságokat írsz nem tartasz attól, hogy bátran beteszed magad a 0,05%-hoz?"

a "lesúlytott"-as fickó után jött egy matekzseni is :)
"hubert1975 2008.10.18. 23:01:54
is 2008.10.18. 22:20:54

néha nem értem a stílust"

A stílus pont olyan, mint amit megkövetel a téma. Akienk szól, az értette. Biztos vagyok benne, hogy a MÚOSZ ez megértette, az előző cikket meg Bayer. Az nem a MÚOSZnak szólt. Mint azt a mellékelt ábra is mutatja.
Koszonom a valaszt. Mar csak az a kerdes, lesz-e sertodott leveliro a rendvedelmisek kozul is. :-)
Én is ritkán írok ide, de gyakran olvasok (ide).
Szerintem nem sértettél meg senkit, a " köcsög keresztények" nem egyenlő a "zsidók miatt van"-nal. Legyek az egyik idézőjel-cipelőd?
Vagy ez most leszopásnak számít?
A Csodaszarvas Polgári Kör amúgy ma már Szittya Hunok Alapítvány (Közhasznú) lett!
mikimaus 2008.10.18. 22:50:40

Kedves Maus Róbert!

Egyetértek Tóta cinizmusát illetően, sőt a cenzúrájára tett utalásával is. De miközben nagyon távol áll tőlem, hogy Tótát védjem (kivéve a ritka alkalmat amikor van miért), mindennek mi köze ahhoz ami miatt a MUOSZ elmarasztalta. Én az önök helyében hivatalosan belátnám a tévedésem. Iszonyú blama ennyire nem megérteni egy adag (különben nem olyan jól működő, de az más kérdés) humort.
ret_ek igazad van. " Azt gondolom ilyen lehetett Trockijt is, okos, szellemes és végtelenül gonosz."
az okos gonoszok mindig jól megéltek ahogyan most is, ez úgy tűnik egy nyerő evolúciós stratégia. persze TW nem zsidózott, de vele nem is ez a gond.
néha azt gondolom, hogy van újjászületés és TW egy elakadt Robespiere déjà vu vagy annak hiszi magát, aki mázlijára most csak a tintában tocsoghat.
TW hogyan vannak a macik?

feltételezem hogy robespierehez hasonlítom, ez tetszik neki
MÚOSZ helyére rántotta a dolgokat a maguk primitív és gennyes politikai dimenziójában.

TWÁ hosszú ideje tetszeleg önjelölt zsidóvédőként, persze ezt úgy, hogy a kereszténységbe általában rúg bele ugyanolyan egysejtű módon, mint most a MÚOSZ a cikkébe. De ez biztosítja a körforgást és az önigazolást:
mindig lesznek kellően hülyék, akik a primitív köcsögöléséből a kereszténységgel szemben csak zsidózással tudnak kontrázni. De így lehet írni az újabb cikket, újra pörög a számláló, és fényeződik tovább a fiktív nácivadász imágója. Persze Feriről egy szót se, mert ugyanezt csinálja ő is, csak használja az antifasiszta karaktert, mert hozza a szavazatot, a zsidókon meg röhögünk, mint Zuschlag.

Az soha nem kerül leírásra, hogy a sokat idézett judapesten többször felvetik, és most is (www.judapest.org/a-zsido-alma/#comment-42486), hogy ez a szándékos provokálás maguknak a zsidóknak árt. Mert TWÁ-nál a Halák, meg a MÚOSZ az azért ökör mert alanyilag azok, de a keresztény az minden személyes jellemzőtől függetlenül NEM IS LEHET MÁS. És már is kész a fentebb ismertetett balhé alaphelyzete: Nácivadász, zsidóvédő vs. Minden keresztény hülye, mert aki keresztény az csak az lehet

Persze a MÚOSZ is bizonyította anitifasisztaságát, még TWÁ-t is überelve, illeszkedve azért a legújabb doktrínához, amit Szily váltott ki az MSZP titkárságán és a csatlósok hálózatában.

Most lehet menni a tartótiszthez, hogy ki hozta jobban a gyurcsányi módszertant és marakodhatnak a zsoldon, a zsidók valódi érdekei meg megint le vannak szarva magasról, hogy TWÁ véletlenül se lássa őket. A lényeg, hogy a provokáció újra van élesítve és keresi a maga hülyéjét, hogy minden menjen tovább.
A MÚOSZ az egy őskövület, azt sajnálom csak, hogy nem szórvány emlékszinten lehet a belőle éradó ostobaságokba belebotlani. Egy valós funkció nélküli gittegylet, egy igazi faszszopoda. Lehet, hogy vannak kivételek, én még eggyel sem találkoztam. Röhejessé tették már magukat nem egyszer. Szintén "zenész" vagyok, de eszem ágába sem volt soha sem belépni. Annyi szerencsétlen hülyét sikerült megismernem a tagjaik között - akik elsősorban a tagságuk okán érezték magukat nagyszerű zsurnalisztának -, hogy alátámasztották döntésem létjogosultságát. Értelmes ember mást nem tehet, csak azt, hogy leszarja a MÚOSZ-t, mint arra érdemest!
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.18. 22:59:33
Árpi! Konkrétan két olyan embert fogadj fel, akik az emberek fejébe bele verik mit is jelent bárminek a parodizálása, kiforditása. és ezért nem az elkövetőt, hanem az nnek tükröt tartót basszák meg?!!!
hát mi a kurvaisten van itt??!! Nem az a hibás aki kifigurázza a szaralakokat!
De mi van itt? Árpi legyen a náci mert más az, és haver, és arra nem mondhatod, pedig ő az?!! Mert ő polikulatikus?!!nebazdmármeg!!! Nem kéne egy-két itészt helyretenni??!! mondjuk gyere bazzeg, élj emberek közt, vagy figyejjémmá oda ,mit ugat a barátod, aztán itéld azt aki be mer szolni neki!!.. na?ja mnnyit adott? Árpi!Klasszikust idézek... Lökd öket a földle, de nadon dulván... lehet önélzetes a kisz latoj, de azért: a jóbüdöskurvaannyát!! van egy Határ basszameg!
Most már Tóta W-nek is van egy Sicratman project-je. (aki nem tudja, hogy az mi az Fiala ügyek körül érdeklődjön, nagyon tanúságos a cucc.) Azaz lesz majd mosoly törlés az arcról, ha nem csak a muosz macskajánosozik, hanem mondjuk egy Lovas István-szerű erősjobbos egy frankó és igazi bírósági feljelentéssel rukkol elő. Aztán persze majd egyet se féljetek kis komáim, hogy lesz e hazában olyan bíró aki majd bebizonyítja, hogy a jegyzőkönyv -pardon! a paródia nem is paródia. Lesz itt még kedves Árpád ebből hideg vas és setét tömlöc!
ja meg Árpi.. az egyik addig üsse őket, amig el nem hiszik, hogy az agresszió az rossz, a másik meg addig zsarolja őket, amig fel nem fogják, hogy a hatalommal, befolyással való visszaélés is szopóágon van. egyéb ötlet. akurv@@nnyukat de nagyon!!!
A MÚOSZ már a Wisinger-érában is a régi jó sajtóelvtársak és a nyomulátor valagnyalászok belterjes társasága volt. Ám az, hogy a Teller-levél hamisításába belebukó Népszabi-főszerkesztő legyen az elnök, több a soknál. Budaházy meg ilyen erővel beülhetne a kulturális miniszteri bársonyszékbe.
sosolit 2008.10.19. 00:07:42
akkor biza kiszabadiccsuk Tóthcsics Árpádot az börtönéböl, biráinak viszont aszondom, az kurvannyát, csak hogy petőfit idézzek, és ne legyek hazfiatlan, me engem is be perizének. debazzeg azé nyissad má ki a szemed, és értelmezz te ganyé, mielőtt véleményt alkocc, hogy a fokos basszon homlokon! Hát hogy a hungarikumos betyárkurvaletbe lehet ilyen itéletet hozni, meg milyen alapon, meg szövegérteni, értemezni tucc-e vagy mi a faszom van??? Árpi pont kritizálta a szemaforistákat!! étedbazze kedves usságírós ganyé? mé nem a náciganyét basztattad?! na?! jameganyádazantiszemafor!!
Ha mindez nem a "Nemzeti csúcs" napján történne, akár a hét vicce is lehetne...

Nem tetszett a cikk - a gondomat leírtam akkor - de az ítélet, egy pavlovi egysejtűekből álló testületre utal...
erőspista,

bazmeg ezé: "Az soha nem kerül leírásra, hogy..." kívánom neked, hogy kerüjjé jó erőssen, pista módra, pofánvágásra...
Szerintem tuti, hogy még fújnak az indexre a Szilys cikk miatt, és ezért "értették félre" a posztod. De azon se lepődnék meg, ha tényleg ennyire hülyék.

Már csak az a kérdés, hogy miért kapnak pénzt az adófizetők zsebéből.

Tisztelt Henna!

Valóban vannak szövegértési problémák, ha Ön nem azt olvassa ki az állásfoglalásból, amiről szól: "Vélemélnyünk szerint nincs olyan újságírói műfaj, amelyben "a vélemény nyilvánításáért való felelősség" lehetővé tenné az inkriminált írásokban kifejtetteket."
Természetesen lehetséges, hogy Önnek tetszik Tóta W. Árpád stílusa, tetszik a közölt tartalom, tetszik Bayer Zsolt stílusa és írásának a tartalma, mondanivalója, mert Ön szerint is így kell paródiát írni, így kell véleményt nyilvánítani. Ahogy mondani szokták, ízlések és pofonok különbözők... Nekünk nem tetszett, és erről szól az állásfoglalásunk. Nem szeretnénk, ha a magyar újságírás stílusát a"cél szentesíti az eszközt" módszere határozná meg.
Természetesen Önnek joga van másképpen vélekedni, mint ahogyan az etikai bizottság tagjainak többsége vélekedett.
Vegye azonban figyelembe, hogy akik nem értenek egyet a közölt stilussal és tartalommal, azok bizonyára több pogácsát kapnak a MÚOSZ-ban, mint akiknek tetszik B.ZS és TWÁ írása, érthető tehát, ha nemtetszésüket kifejezésre juttatják.
Véleményét is tisztelve dr. Halák László
Bocsi, kimaradtam eddig mert dolgoztam az elmult 20 evben. Nem volt idom.
Ki az a MUOSZ?
Rájöttem mi volt a baj! Nem voltak emotikonok...

Egyszer már én is kaptam a pofámra. Az egyik helyi újságba írtam egy kis vicces versikét. Ennyi volt az egész:

Agytesvérek

Mûsas repül plexi égen,
festett fasor, akril tó,
nincsen benne semmi csak pár
céltalan dobozlakó.

Vadkeleti peepshowrománc,
édes mint a Taj Mahal.
"Nem is baj ha nem dugunk ma,
a bal kezem a legjobb csaj."

Nagyon híres lesz mindegyik
kisérleti mûegér,
hörpintek Való Világot.
Az én álmom mennyit ér?

Leszek én is profitszolga
médiaértelmiség!
Fulladjon meg Nemeskürty,
lehetõleg máma még!

Erre két nap múlva felhívott a Magyar Nemzet egyik újságírója, hogy cikket írna arról, hogy miért utálom én a Tanár úrat. Kértem olvassa el Karinthy Így írtok ti c. mûvébõl a Költõcske Mihály részt, és ha még van még mindig van kérdése, akkor forduljon orvosához és gyógyszerészéhez.

Ilyen hely ez a Nagykovácsi.
Elnézést, hogy én is rontom itt a sorok közti (nép)hangulatot, de Tóta W.: ha csak azt és annyit írnál le, mint amit és amennyit saját édesanyádról is öklendezés nélkül elolvasnál, akkor itt nem kéne mások etikai "éleslátásáért" rinyálnod. Hiszen akkor és csakis akkor lehetnél etikailag feddhetetlen, és csakis így kerülhetnél közelebb saját istenedhez. Rossz hír, hogy te és isten még nem estek egybe. De látom dolgozol az ügyön. Mindent bele!
Így kell ezt, csinálunk, mondunk valamit, aztán ráfogjuk a másikra. Jó ideje műveli ezt a populista, konzervatív oldal.
"ORTT panaszbizottságaiban (...) Azok képesek elmarasztalni Chaplint, mert fenyegetően viselkedik A diktátorban"

ez ott volt ám!
KÉJ nagyasszonynal az élen, ugye
Vihar egy kanál vízben.
Tóta, ezt elsietted. Ha első mérgedben nem veted rá magad a klaviatúrára, hanem mondjuk 5 percet gondolkozol, akkor rájössz, hogy súlyos aránytévesztésben vagy.
Te magad írod, hogy itten egy sóhivatal elaggott, kádárista testületéről van szó (nyilván azért nem tudnak olvasni; az átkosban erre a készségre nem volt szükségük, olvasott helyettük az agitprop osztály), akkor mire ez a turidanis, nagy böhöm indulat?
Ez az egész sztori max. egy anekdótát ér, a gyengébb fajtából.
"Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságáNAK egymáshoz való viszonyáNAK súlyos torzulását tükrözi ez az írás" Aki ezt képes volt leírni - legyen bármilyen funkciója a MÚOSZ-ban, az magyarul sem tud, tehát biztosan neki kell bírálni, elítélni az újságírókat. Gratulálok a kiválasztási elvekhez a régen semmire nem jó testületnek!
mindenkit szeretettel csókoltatok, aki a "for a better magyarland" project keretében föl- s alá anyázik, úgyis mint fölkent blogger, csökött erkölcs csősz, avagy szabadnapos elmeháborodott, zaccos túravezető, pavlovi egysejtű, szakavatott szövegértő, stb. szándékosan nem használom a manapság használatos terminus technicusokat, mert jól tudom, hogy rénszarvasaim azoktól rendszeresen hasmenést kapnak, ugyanis nincsenek az eféle inzultusokhoz hozzászokva, békésen legelésznek ők az északi tundrákon, ahol nem divat zsidózni se pro, se kontra. mit is mondhatnék mást ezen kívül, helyet foglalok friss szénával vetett ágyacskámba és várom, hogy hazatérő állataim rám meleget leheljenek.
Nekem tetszik ahogy Arpi kiserleteket folytat a joneppel meg a hitukkel, ezek erdekes dolgok, es nem lenne kicsit se izgi, ha nem haborodna fel soha senki. Eddig gyakran kiszamithato volt, mert egyszeru semak menten volt egyszeruen megfogalmazva a cucc. Most meg izgibb lett, olyan alakok keverik magukat bele, akik tobbet kepviselnek (vagy varnak el toluk), mint a jottment kommentezo. Valahogy megjobb dolgokat kene irni, amitol papok es rabbik is megszolalnak : )

Most az foroghat nehany ember fejeben, hm, Arpi irt egy ilyen parodiat, rendben, okos, virtuoz, de mi lehetett a tudatalattijaban, amikor ezt irta? Mi motivalta ot arra, hogy ezen az uton fejezze ki magat? Vannak-e esetleg melyen elnyomva veszelyes hajlamai? : )

mi a retkes f@sz közük van egy BLOGhoz?

ítéljék el ennyi erővel a tejesembert meg a szódást is
Nem úgy van az TWA!
Ha egyszer egy zsidóban félelmet kelt az írásod (mivel nem megy neki a szöveg értés, vagy tök mindegy miért), akkor te alapfokon antiszemita vagy. Középfokon rasszista. Felsőfokon fasiszta. Afölött meg jön a kisebbségi ombucmanusz "aggályoskodni"
Ma ez így működik. Ennyit a "szabad elv"-ről.

"Amúgy nem az a baj, hogy Te nem vagy keresztény (sok ima megy érted, de a döntés csak a Tiéd, tudod, szabad akarat), hanem az, hogy gyűlölettel viseltetsz a keresztények irányában."
Ja! Bocsi kifelejtettem az überfokot:
Ha nem vagy keresztény és bármilyen utalást mersz tenni a "Hiszem mert képtelenség"-en(copy rights by Apostol Pál) alapuló hitükre, akkor egy rohadt keresztény gyűlőlő vagy. Rosszab mint a faj gyűlölő. Mehetsz az etikai bizottsághoz fellebbezni.
azóta reagált Henna bejegyzésére a sokat emlegetett Halák úr (?), szintén méltó az utókornak:

(halak) | 2008.10.18. 23:05
Tisztelt Henna!

Valóban vannak szövegértési problémák, ha Ön nem azt olvassa ki az állásfoglalásból, amiről szól: "Vélemélnyünk szerint nincs olyan újságírói műfaj, amelyben "a vélemény nyilvánításáért való felelősség" lehetővé tenné az inkriminált írásokban kifejtetteket."
Természetesen lehetséges, hogy Önnek tetszik Tóta W. Árpád stílusa, tetszik a közölt tartalom, tetszik Bayer Zsolt stílusa és írásának a tartalma, mondanivalója, mert Ön szerint is így kell paródiát írni, így kell véleményt nyilvánítani. Ahogy mondani szokták, ízlések és pofonok különbözők... Nekünk nem tetszett, és erről szól az állásfoglalásunk. Nem szeretnénk, ha a magyar újságírás stílusát a"cél szentesíti az eszközt" módszere határozná meg.
Természetesen Önnek joga van másképpen vélekedni, mint ahogyan az etikai bizottság tagjainak többsége vélekedett.
Vegye azonban figyelembe, hogy akik nem értenek egyet a közölt stilussal és tartalommal, azok bizonyára több pogácsát kapnak a MÚOSZ-ban, mint akiknek tetszik B.ZS és TWÁ írása, érthető tehát, ha nemtetszésüket kifejezésre juttatják. Véleményét is tisztelve dr. Halák László

és ez a jóképességű még doktor is mellé... muhahahaha
Nagyon sajnálom azt, ami itt folyik.Nem tudok mindig egyetérteni Bayer Zsolt stílusával. A válasz viszont még paródiaként is igen alpári. A mások iránti tisztelet megkívánná, hogy ne ilyen stílusban társalogjunk. Semmiféle másoktól eltérő vélemény sem jogosíthat fel erre, mert ettől a ponttól kezdve ez már megint a rasszizmus kategóriája felé visz bennünket, ahol vannak értékesek és még értékesebbek. Aki más emberről így ír, az mitől különb attól, akiről ír? Egyébként más hozzászólókkal egyetértve a téma kapcsán halkan megkérdezném: valaha is tollára vett Tóth úr olyan embereket, akik a kereszténységen élcelődtek? Mert valahol itt kezdődik a független újságírás, és csak akkor van jogom a MUOSZ-t kritizálni, ha én saját magam rendben vagyok. Nálam is kezdő oldal volt eddig az Index, de ezek után én is lemondok róla.
Annyiban megkövetem az előző hozzászólásom után a szerzőt, hogy véletlenül elírtam a nevét (Tóth -ot írtam Tóta helyett). Bocsánat!
Szerintem az említett cikk - amellett, hogy paródia - valóban zsidózás volt. Paródiának gyenge, de ha zsidó lennék, akkor nekem is lehet hogy fájt volna ha ilyet írnak rólam. Ha csak önmagában nézzük a hivatkozott postot, akkor az bizony zsidózás volt a javából, márpedig önmagában is fontos a mondanivalója egy cikknek, mert sokan csak azt olvassák, és az eredeti cikket - amelynek a paródiájaként született - azt nem!
Kedves Tóta W.!
Üdvözlöm az antiszemiták táborában!Hogy antiszemita, az biztos, hiszen immár a legautentikusabb forrásból tudjuk.Természetesen nem csak antiszemita, hanem antikeresztény is (bár ezért dolgozó népünk részéről inkább dícséretben, mint szidásban részesül), meg időnként kedvtelés gyanánt verbálisan beletapos bárkibe és bármibe kénye kedve szerint. Személy szerint nem helyeslem ezt a viselkedést és nem is mentegetem, mert nem érdemes rá. Néhány kérdésem persze akad. Például mi az antiszemitizmus?(Amúgy verbális értelemben, mert ha azért verek valakit, mer zsidó azt mindenki egyféleképpen érti).Aztán volt itt egy mondat, amire azért még érzékenyebben lehetne reagálni:"egy Pulitzer díjas, jelentős állami megrendelésekben részesülő "sztárújságíró" tollából," Nem égő egy kicsit, hogy egyes helyeken mennyire számon tartják azt a pár milát, és mennyire elvárják cserébe a független újságírótól a megfelelő viselkedést?No és ha már ennyire bátran gyaláz zsidókat és keresztényeket, merné ugyanezt az iszlámmal is megtenni? Példul valami velőset Mohamed prófétáról? Egy dzsihad ugye még rizikósabb, mint antiszemitának lenni. Kétségkívül irónikus, hogy egy antiszemitázó balról kap antiszemitázást, de ez csak a sors pofonja. Következik az egymillós kérdés: meg tudjuk-e úgy fogalmazni az antiszemtizmust, hogy Bayer belefér Tóta W. meg nem? (Figyelem, azt a választ, hogy "dehát Bayer tényleg az" nem fogadjuk el!)Végül pedig miért szégyelli Tóta W. az antiszemita jelzőt? Rosszabb a zsidók gyalázása a keresztényekétől? Vagy bármely más társadalmi csoport, párt vagy személy gyalázásától, lejáratásától? Eddig úgy gondoltam, Tóta W. büszkén vállalja az antiszemita jelzőt és ha kell jobban belerúg Izraelbe, mint Chrudinák fénykorában.
Szerintem szar volt a paródia, és ez azért nem mindegy, mert Szerző Úr messianisztikusan akar egy better Magyarlandot, és közben üt-vág. Azzal, hogy más kárára röhög, hogy gyilkos szatír :o), azzal soxor, sokakat sért. A messiásokat általában pofán szokták b@szni. A meg nem értés MÚOSZ-éktól jellemző, egy kevéssé sikerült, de naggggyonhatározott hangnemű posztot sértőnek tartanak - még örülök, hogy nem a katkó egyházfiak nyomták fel Árpit, mert szvsz a hőbörgős posztokat éppúgy le kell szarni, mint a MÚOSZ-feljelentést.

Nem akkora jelenség sem TWA, sem a posztja, sem a MÚOSZ, hogy ezen forogjon 10m worse Hungarian...
Ahogy a mi kommentjeinket is elfújja a szél, a szarból épült várat is elpacskolja az idő vas farpofája.

Amúgy meg nekem Árpi bornírt filoszemitizmusa kicsit mindig is csípte a szememet, nagggyon szalonkorrekt a "konkrétan-Wolfowitzot-szabad-utálni-de-a-zsidókat-nem" álláspontja; na, én azért azt gondolom, hogy big dzsúz összeborulás pediglen van, aki meg ezt fel sem tételezi, az vagy naiv, de akkor ne írjon zsidózós postokat, vagy igen, de akkor ne csodálkozzon a MÚOSZ übertehetséges firkászainak értetlenkedésén. ;o)

Üdv,

Dr. von Építtő Kritikus P.
Az egeszben az a legszebb, hogy a jobbos bloggolok tart karokkal varjak totat !!

Amit nem ertek: a nacizast (bayer irast) vidaman, parodizalva reagalta le tota, mig a hujeseget (muosz) indulatosan. Nem forditva lenne logikus?
Érdekes lehet a mentális állapota annak, aki ezt a TWA cikket fenyegetésként érzékelte.
Kedves Árpi.Legközelebb, ha irsz valami paródiafélét akkor probáld meg jobban kidomborítani, hogy irásod paródia (nem mellesleg a cimében is jelezni).Ugyanis a hozzászólók egy részéről is kiderül,szivét mellengetőt irtál és csak most ébredtek rá, te parodizáltál.Nos ezzel egy késöbbi menlevelet is gyártottál nekik.A legközelebbi nyiltszini zsidózás,cigányozás majd -nem is a távoli jövöben- svábozás,tótozás stb. esetén azzal fognak a delikvensek védekezni, csak a nagypofájú rasszistákat parodizálják.
az eredeti cikkhez írt kommentemben is csak azt mondtam, hogy ez az ország nem értett meg az ilyen cikkekre, a parafázisra, mert komolyan veszik. kellett volna a egy mondta bele,amiből ez a szándék kiderül. attól még príma cikk lett volna. így a lényeg elveszett, balhé lett belőle és kár lófaszjancsizni a MUOSZT, ez a stílus csak minősít, igazad nem lesz tőle. Vannak országok a világon, ahol ezel csníján kell bánni. Azon országokban, ahol százezreket gyilkoltak le Bayer elődei. És lehet fasza gyerek vagy, de a múlton senki sem tud változtatni. Más országokban, más a kényes téma és fel lehet rá hívni a figyelmet, de a polgárpukkasztásnak is van határa. Én nem védem a MUOSZT sem , túlzás amit léptek, de túlzás volt sok minden ebben a cikkben is. ja és én csak egy emberi lény vagyok, vallás és párthovatartozás nélkül. ls ezt a témát kutatom 10 éve. Ja és kedves Árpád, csak egy dolgot értél el ezzel a cikkel, a Mo.-n felülreprezentált antiszemita közönsés máját hízlaltad, boldoggá tetted őket. Ez volt a célod? remélem nem. lehet le sem közlöd ezt, nem is érdekes. De az önkritika gyakorlésa minden ember kötelessége, újságíróé főleg.
Majd György Péter megírja az egészet az ÉS-ben.
Mellesleg:

www.muosz.hu/kodex.php?page=etikai&sub=etikaikk01

Igen, az is benne van, hogy oszthatnak feketepontot nem MÚOSZ-tagnak. A stílusbűnt, amit elkövettél, ugyan nem tartalmazza a kódex, de talán majd frissítik. Miattad. Illetve érted.
"További kellemes hörgést mindannyiótoknak!

És majd amikor egy szép napon egy nemzeti kormány elhajtja a Napkeltét a közszolgálati tévéről oda, ahová való, és elhajtja a közszolgálati tévé és rádió jelenlegi vezetőségét szintén oda, ahova való, és a MÚOSZ hörög, és megjelennek majd a "veled is megtörténhet..." kezdetű plakátok, és ott szorongatjátok a gyertyát az összes retardált senkiházival együtt a tévé székháza előtt, no akkor majd jusson eszetekbe az a sok szép, amit ma, itt leírtatok róluk."
Árpi, jobb lenne, ha bevallanád a zigazságot:

zsidózni akartál egy jót, oszt kitaláltad, h beburkolod paródiába, erre kapóra jött Bayer cikke, és végre elsüthettél egy csomó újszerűnek ható zsidózó szófordulatot, mint pl. a "zsidul", a "Buborékot fúj a tőzsdén", vagy a "mancsa szőrös asszonyának löttyedt mellén pihen.".

Szóval hazudsz, Árpi, te antiszemita gazember! Kibújt a szög a zsákból, nem menekülhetsz a nácivadászok rögtönítélő bíróságától.

Szép vasárnapot!:-))
Általában minden állami koloncot utálok (ORTT, MÚOSZ, XY bizottság stb.), de most gratulálok nekik! :)))
Aki sokszor olvasta a kiválás utáni írásaidat, amikor a "gazdáid" árulóinak gondoltad őket, annak azért evidens ám ez a bünti...
Már egyszer írtam, hogy üdv a jobb oldalon, de nem szeretem ismételni magam.
nekem volt szerencsém mind a zsidózóval mind a vén muoszos majommal egyazon közszolgálati tévében tevékenykedni. azt kívánom szeretettel az összes idekommentezőnek, hogy a Jóisten őket is részesítse olyan kegybe, hogy ezt ecceraZéletbe megtehessék. hozzám hasonlóan most piciny házioltárt állítanának TótaWének. ez garantált.
Árpád!

Már az eredeti zsidós írásodat sem éreztem olyan fajsúlyosnak, ezt a reakciót meg főleg nem. Napok óta várok egy csúcs ez a nemzet, vagy valami hasonló bejegyzést - érzésem szerint sokkal aktuálisabb és közérdekűbb kérdést feszegethetnénk.
Sztem az oldalad felépítésén változtatva egyszerre futtathatnál több vezércikket is (pl. ha a cikkeid nem egymás alatti időrendiségüben, hanem egymás melletti aktualitásukban jelennének meg, melynél pl. a hozzászólások száma, vagy a te személyes döntésed alapján lenne 3-4 cikked a "vezér-címsávban").
Szerintem ma Magyarország két legjobban ismert újságírója Pont a Bayer és pont a Tóta w.
(a kereskedelmi tvs gyerekeket nem sorolnám ide, az egy külön kaszt)
Szóval szerintem teljes joggal mindkettő nyugodtan beinthet a múosznak.
Amúgy régen röhögtem írásnak annyit mint az ominózus cikknek.
Szegényebbek volnánk Bayer és Tóta w. írásai nélkül.

Milyen sokan milyen jól megélnek a zsidóüldöztetésből. Több mint 60 évvel az idióta szobafestő halála után. És milyen jól tudják, hogy ebből érdemes megélni. Az antiszemitizmus eltűntetésének egy módja van, de az éppen nem az antiszemitázás. De ugyan kinek érdeke, hogy a múlté legyen a zsidók felelőssé tétele.
erőspista figyelmébe!

Csak egy hülye állitaná, hogy "minden keresztény hülye" és nagyon kevesen vannak az ilyenekböl. A magad hülyesége, viszont, kisüt szinte minden egyes szavadból. Természetes, hogy a zsidók az okai a Bayer féle állatkák zsidózásának, ugye?

Nyugi, Árpi. Ezt a zsidót nem provokáltad, az igazság felmutatása nekem nem árt. Csak így tovább! A MUOSZ meg teljességgel érdektelen normális emberek számára.
Árpád!

Napiparancsban el lettél marasztalva!
Szégyeljed már össze magad azon nyomban!
Most!

:DDDDDDDDDDDDDDDDD

U.i.: kicsit időutazásos érzés az egész attak... fles... de kiszabott rossz szájízű, ellenben vicces, hogy eztet a médiját Azok is figyelik :P
Hm, nekem az jutott eszembe, hogy a MÚOSZ elnöke jelenleg az az Eötvös Pál, akinek a főszerkesztősége alatt történt a Népszabadság egyik legnagyobb etikai bakija, a Teller-levél. Ezért szegényt anno a MÚOSZ etikai bizottsága szigorú megrovásban részesítette... majd alig 6 hónap múlva az egész szervezet elnöke lett. :-) Árpád, ez egy szép karrier kezdete.:-D
Ez az egész kb olyan, mint amikor a zubolyt fikázzák, hogy gúnyt űz a magyar hagyományokból. Az emberi hülyeség határtalan. A cikket nem lehetett szószerint érteni. aki szó szerint érti, annak elég nagy problémái lehetnek a társas érintkezésben. Az ilyen szó szerint értők - felejteni nem tudók - stb - összefoglaló neve: Autisták.

Bizonyos autisták képesek önellátásra, én olyat is ismerek, aki nobel-díjas könyveket fordít (nem magyarra).

Szóval nem lepődök meg, hogy autisták nyomják a MÚOSZban.

ok, azért meglepődök
Kedves Totw! Ki szamit "noname kommentelő" -nek és ki szamit nem noname kommentelő -nek? Kik dontenek es milyen parameterek alapjan a cimrol?

koszonettel: télikert
hmm. igaza van W-nek abban, hogy egy paródiáért elmarasztalni nonszensz, de vegyük észre, hogy a muosz és társai nem kezdhetnek semmit azzal, hogy egy cikk paródia vagy sem. mert kb minden esetben hivatkozhatna erre a szerző. a bayer a csurkát parodizáltza például :). Ettől függetlenül mindenki jobban jár, ha a muosz most nem mond semmit.
Zárt ülésre nem meghívottként besurranni, onnan kikiabálni a hallottakat, nem etikus, bárhogy csavarod. Nem újságírás!

Az etikai kódexhez minden magát újságírónak nevezőnek tartania kellene magát, talán nem lenne annyi mocsok, ferdítés, csúsztatás, hazugság a lapokban.!

Halák, mint címkeragasztó?!
Tőled olvastam: felmosórongy, nyomorult...

Szánalmas.

Dr. Eötvös Pált, a Népszabi korábbi főszerkesztőjét a Muosz etikai bizottsága a Teller-levél miatt elmarasztalta. Most ő a Muosz elnöke.
Szóval Tóta W. is lehet még Muosz elnök!!!!!!!!
Hm, nekem az jutott eszembe, hogy a MÚOSZ elnöke jelenleg az az Eötvös Pál, akinek a főszerkesztősége alatt történt a Népszabadság egyik legnagyobb etikai bakija, a Teller-levél. Ezért szegényt anno a MÚOSZ etikai bizottsága szigorú megrovásban részesítette... majd alig 6 hónap múlva az egész szervezet elnöke lett. :-) Árpád, ez egy szép karrier kezdete.:-D
Tota W szerintem is egy fasz, de nehany mas irasaert es biztosan nem ezert. Kereszteny ellenesseget ra lehetne huzni, de antiszemitizmust azert vicces.
Az egesz csak propaganda es sajnalatos, hogy a MUOSZnak lehetosege van, hogy ennyire beegesse magat. Az elmarasztalas utan meg gondolom jol osszepacsiztak Bayerrel, "kutyaharapast szorivel...", mosoly, kacsintas, koccintas.
Kulon rohej, hogy a panaszolo is zsido. Hiaba, ha egyszer egy zsido hulye, akkor nem atlagosan az.
Szerintem felejtsük el ezt a MÓUSZUS-ügyet... Ámde. Szívesen olvasnék egy jó kis cikket a MÁV-vezetőkről,akik ahelyett, hogy a kib. vagonjaikat terelgetnék, fingóversenyt rendeznek, és pinaszőrszámláló-berendezést fejlesztenek-közpénzen.
Szóval MÁV-os cikket azonnal.:))
Hát, mindent bele Árpád, kemény légy. - Amúgy az első néhány sort elolvasva énis félreértettem a történetet, de nézve az egész írást a szándék nyilvánvaló volt.

A muosz tényleg egy gyűjtőszerv, nevezetesen a kuka.
A "ki nevezett ki 12+1 debilt" bekezdéshez:
Szerintem nem nagyon kell keresgélni azt a hierarchiát, jobban mondva nomenklaturát. Ott ülnek a parlamentben, a minisztériumokban, minden állami és nem állami hivatalban.
És nem kell az a szónoki kérdés sem, kedves Tóta W., hogy kerültek oda. Úgy, hogy mi ültettük oda őket már, ha jól számolom, harmadszorra.
Nincs azon mit csodálkozni, ha pártállami embereknek pártállami reakcióik vannak.
Szerintem jogosan háborodtál fel, de mérsékelhetnéd a ronda stílust. Mocsokkal amúgy is tele van a padlás, nem kellene még szaporítani is. De, mondom, a felhábort megértem és osztom.
Nem tart ekkicsit túl sokáig a moderálás???
Nem voltam trágár, nem szidtam senki anyját, horribile dictu, nem zsidóztam még parafrazeáltan sem, tán' csak nem pártunk-kormányunk negatív fölemlítése volt a baj?! Vasárnap van, ja, de más emberfia-emberlánya is dógozik vasárnap (mint én is, azért ülök a gép előtt), bármennyire is unmenschlich a dolog.
Felesleges volt reagálni, van egy mondás miszerint, Ne vitatkozz hülyével, mert a kívülállók összetéveszthetnek vele...!
A másik, meg régről még emlékszem, hogy Tóta W-t is zsidózták jobbról itt a blogon... így aztán meg pláne morbid...
Különben a MUOSZ agyagsága, nem kirívó jelenség itthon, ez az ország egy igazi Üvegtigris paródia.

Sziasztok,

ujabb vihar egy kanal vizben.

Bayer zsidozzon, kit erdekel? Attol neked jobb lesz ,hogy a szanalmas tulkoltekezesed es a 3 kategoriaval nagyobb mint az eletszinvonalad autodrol a zsidok tehetnek es nem te?

Tota W. nyugodtan irogasson retardalt keresztenyekrol vagy amirol akar. Ettol nem fog kevesebb ember menni templomba.

Aki normalis az felfogja , hogy a jelenseget ugy hivjak, hogy szolasszabadsag. Ha nem tetszik le lehet irni neked is a velemenyedet. Tota W es Bayer is megtette. A Muosz meg az oldalvizukon akart egyet szorfozni. Nem jott ossze.

Ezert hoborogni tisztara vicces. Kellemes hetveget mindenkinek!
Kedves Árpi!

Ez a pocskondiázó hangnem azér túlzás szerintem. Elegánsan is a képükbe lehet vágni, hogy semmi humorérzékük, ők is érzik, hogy most beégtek. Ilyenkor kedvesen, tanítóan kell hozzáállni, az is megalázó nekik. Ezzel a hangnemmel szerintem most fölöslegesen szereztél magadnak egy csomó ellenséget. Valszeg nem tudnak ártani, de most minek kellett ezt így?
Figyelmetekbe ajánlom Nagy Lajos Képtelen
természetrajzát.A zsidó című karcolatát.
Mikor gimnazista voltam,az osztályban volt
vagy 5 gyerek, aki antiszemitának érezte az írást.Hülyék mindig lesznek.
Kedves(?) TWA!
Meglepő és hihetetlen arroganciával reagáltál egy véleményem szerint nem túlságosan erős hangvételű feddésre. Ráadásul nekem úgy tűnik épp te vagy az, aki félreérti az egészet, mert az állásfoglalásban nem az írásaid tartalmát kifogásolták. Lásd az általad is beidézett mondatot, amelyben leírják, hogy tisztában vannak azzal, hogy írásod paródiaként is értelmezhet, de láthatólag ezt ők nem akceptálják. Mondjuk én sem, meg sokan mások sem, pedig többen sem keresztények, sem zsidók nem vagyunk. Szal nem a tartalommal, a sítussal van gond.

Írásaidban és különösen ebben az utolsóban, olyan szenvedélyesen tobzódsz az értékek, ráadásul mindenfajta kultúra értékeinek verbális pusztításában, hogy az jut eszembe, ha lenne zsidó dzsihad, akkor valszeg annak nagy ideológusaként először a saját népedet tisztítanád meg az eltévelyedettektől.
Ez az ámokfutás amit művelsz, azonban nem téríti észhez az általad ostorozott oldalt, ráadásul a saját néped között is félelmet kelt.

Ilyenkor jut eszébe az embernek, hogy olyan bunkóságokat mondjon, hogy vigyázz mert a holokauszt, a több ezer éves üldöztetés nem fog téged sem megtisztítani azoktól a bűnöktől amit elkövettél (vagy el fogsz követni) kultúrád vagy más kultúrák ellen.
Kedves Árpi! Örömmel köszöntelek a náczik között. Mi, náczi csürhecsőcselék, jobbosfaszista konzervatista árpádsávlengető fideszcsökevények tisztelettel fogadunk téged soraink közt, így együtt küzdhetük a továbbiakban a liberálbolsevik zsidóuralmista rendszerek ellen. Íme a bizonyság arra, mekkora faszok is leledzenel a dolgoknak bal oldalán, akiknek kart-karba öltve kéne a Duna partján sorban állani a jobbos faszista elemekkel egyetemben. Nem könnyű az élet. Mivel már nincs oly testvérünk (GY. F. után szabadon) e hazában, aki még nem kapott jelzőt, az Állatkerti állatokat is címkézni kellene a továbbiakban. Én első helyen a krokodilt náczizom le. A krokodil NÁCZI!!!!
jobbf*sz / balf*sz...
"az internetcenzorok pedig több kárt okoznak maguknak a korlátozásokkal, mint amennyi hasznuk származik belőlük."
innen:
index.hu/tech/net/inethu6549/

hajrá-hajrá

Tóta Úr!

Nem értem a felháborodását. Végül is örülne kéne, hogy e tekintetben Önök egy platformon állnak. Elismerem, hogy vannak stílusbeli különbségek, de hát ne feledjük a magasztos célokat! Már el is képzelem - amolyan tarkamagyar módjára - Gyurcsány középen, az egyik kezével az Önét, a másikkal Halákét szorongatva együtt vonulnak. A szemük csillog ...
Éljen az antifasiszta egységfront! ;-)

A.
Az ORTT-ről mikor láthatunk hasonló cikket? Én már nagyon várom!
Amikor elolvastam az előző írásod, nem tetszett. Stílusparódiának gyenge, tükröt tartani pedig nem alkalmas. Ettől függetlenül a MÚOSZ egyszerűen szánalmas.

Kissé mellényúltál a kedves TWA, de van ilyen.

A válaszod pedig egyszerűen ugyanolyan, mint a MÚOSZ közleménye. Gyerekes, alpári és védhetetlen (stilisztikailag pedig khmmm...). Izomból, sértettségből, egyszerűen odamondogatva, mint a kocsmában.

Ismerve az eddigi munkásságod, tőled ennél sokkal többet többet várok.
aarpad!
Nem- e lehetne azt, hogy indapass helyett egyfajta szellemi cenzushoz kotnenk a belepesi jogosultsagot? Egyszeru kerdesek igen/nem valaszok, bocsanat valaszlehetosegek, - mivel a kedvencem ez a blog torpolok ezen. Persze diszkriminativ, meg minden, de hat az osszes nagyfius szajtra is ugy lep be az ember, hogy ellfogadja a felhasznalasi felteteleket. Es akkor lehetne sokkal tobb, - hiszen rendkivul sok ertelmes hozzaszolo (is) van. Netkulturaban agyonutsz, de hatha eza tipp mukszik.
Nahát, milyen visszafogott volt önmagához képest a MÚOSZ, pedig korábban - többek közt a saját etikai szabályaikat is megszegve - simán eljárást indított azokkal szemben is, akik nem tagjai, lásd:
multimediajog.blogspot.com/2008/07/jsgri-etika-s-az-adatvdelem.html

De legalább értenének ahhoz, amit leírnak. Aszongya "a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás". Valójában mindkét jog az ilyen cikkek közlésének lehetővé tételét célozza, tehát olyan, mintha azt mondták volna, hogy az utóbbi időben az antiszemitizmus előretörése következtében erősödött a zsidógyűlölet. Bár, ha képesek lennének a szavak jelentését értelmezni, akkor valószínűleg azt is felfogták volna, hogy a cikk paródia.
Ilyen az, amikor valamibe belemagyarázunk valamit, aztán a valamiről írunk egy cikket, amibe a végén valakik (jelen esetben a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága akiknek a véleményére korábban "adtunk", amikor a "valamibe"-t ítélték el, de most, hogy minket, már degenerált debil társaság) szintén belemagyaráznak valamit.
Igazad van, Árpád. És értem azt is, hogy erősen kavarogtak benned az indulatok, mikor ezt a döntést kommentáltad ebben a cikkben. De szerintem is az lett volna a szerencsés, ha mindezt elegánsabban teszed, ezzel is megmutatva, hogy újságíróként is mennyivel jobb vagy náluk. Persze az is igaz, hogy ezt a tanácsot "kívülállóként" könnyen osztogatom, s valószínűleg egy ilyen helyzetben én sem tudtam volna higgadtan reagálni. Pedig én közismerten nyugodt ember vagyok. Zárómondatként azért még leírnám: továbbra is téged tartalak a legjobb magyar újságírónak, s a cikkeidet nagyon hasznosnak tartom.
Halák a Magyar Televizió függetlenített, azaz főállású MSZMP-titkára volt...
Látom még mindig szítod a vihart a biliben orrlyuk ! Inkább írkálj a forum.netmania.hu -ra.
Kedves Árpád,

Az én hozzájárulásom:
hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=10382

Mély levegő, és szard le őket.
Hát ez kész! A MÚOSZ ezzel eléggé lejáratta magát. Ezek szerint nem értik azt amit olvasnak. Hogyan lettek újságírók?
A kommenteket meg pláne nem olvashatták el a MÚOSZ-nál, mert annak a cikknek az első kommentjei közt volt:

" Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.13. 21:37:40
jaj, már megint nem írtam oda, hogy ez egy bayer-paródia. afenébe. "
a tw szövegek tartalmán megy a vita, pedig tw nem mond mást tartalmilag (szövegelemzés) mint sokan mások, okos és normális emberek. másként mondja. ha nem úgy írná amit ír ahogyan, nem lenne itt most 300 akárhány komment.
tw esetében a műalkotás maga tw.
ha az alkotást akarjuk vizsgálni, akkor magát tw-t kell vizsgálni ne mást. nem ő az első alkotó, ahol az alkotás maga az alkotó.

néhány szofisztikált gondolat tw alkotásáról.

1. tw őrült. valóban az a véresnyálas indulat turbulál benne, amit mutat
2. tw őrült, hideg fejjel kísérletet fojtat a néppel és a noném bloggerekkel
3. (erre szavazok) tw nem őrült hanem ügyes vállalkozó, megtalálta azt az igényt a piacon, ami még nincsen kiszolgálva, és jól lehet keresni belőle.
TotaW:
Se nem zsido se nem kereszteny / 'Other' leven partatlannak tartom magam. Tehat szemelyes erintettseg nelkul amire kivancsi vagyok az a logikad. Hogy megirtad ezt a cikked, rendben. Bayerrol tudjuk mennyit er senkit nem dobbentett meg az o irasa sem, csak ugy mint a te reakciod (a MUOSZt es (szerintem) egy azaz egy zsido olvasot leszamitva).
Barmennyire is az ellenkezojet probalod elhitetni megis a farok csovalja a kutyat mert (kozvetlenul) te sokkal tobbet reagalsz az o irasaikra mint ok az tiedre. De a te dolgod, hogy kin es mennyi ideig hegyezed a ceruzad. Amit tehat nem ertek az az, hogy Magyarorszag/Magyarland (ho-ho) onkentes megmondoemberekent valamennyire partatlannak kene lenned. Ezert nem ertem, hogy tudod osszeegyeztetni ezt a cikked peldaul az 'Isten fasza' cimu irasoddal (w.blog.hu/2006/12/27/isten_fasza) aminek maig sem sikerult felfognom az indittatasat. A magukat tudatosan keresztenynek vallok szamat szerintem azok a tobbnyire idosebb, tobbnyire videki/falusi, nenik/bacsik teszik ki akik ledolgoztak az eletuket, sokmindenuk nincs, vasarnaponkent eljarnak a templomba es persze valoszinuleg a fideszre fognak szavazni mert Orban Viktor olyan szimpatikus fiatalember es milyen vicceseket mond vagy neaggyIsten mert a pap / lelkesz valamilyen formaban / netan nyiltan ezt sugallta nekik. Ettol fuggetlenul ok az egvilagon nem artanak es nem artottak senkinek. Tehat a fent emlitett cikeddel tulajdonkeppen ezeknek az egyszeru embereknek a onerzetet ostromlod meg buldozerrel es ami az igazan szanalmas, hogy ettol neked jo.
Nem lennek a helyedben, a gyerekkorodra kulonosen kivancsi lennek, ha voltak barataid akkor mennyit baszogattak. Mert ez a sok feszultseg mashonnan nem johetett.
Egyetlen olyan kritikat sem olvastam toled amiben a bolcsessegnek akar egy arnyalata is meglett volna. Ha mar a masik oldalon hulyek vannak es hulyesegeket mondanak akkor azt mutassuk meg nekik, hogy mi meg normalisak vagyuk. Ha baromsagokat mondanak akkor nem reagalni ra, ha meg ertelmeset akkor meg igen. De te ezt pont forditva latod.
Rispect! Igen, nem örülök, ha a vallásomat parodizálják, de ez van, mindent lehet parodizálni... A cigányokat ha lecigányozzák, a zsidókat lezsidózzák akkor nagy a felháborodás, egyébként meg egymás között cigánynak, és zsidónak nevezik magukat. Akkor végre döntse el mindenki magáról, hogy cigány, vagy zsidó-e, és úgy használják egymás között is a szavakat, mert identitászavarban szenvednek... Én Pl. ha jól tudom keresztény vagyok, legalábbis szerintem... Lekeresztényeznek? Ki nem tojja le, nem fogom feljelenteni őket, intellgiensebb vagyok annál, minthogy feljelentgessem őket! Sajnos még külföldön sem magyaroztak le, nem tudom, hogy magyar vagyok-e... Vagy ha valamilyen vallásos vagyok akkor már rasszista, és jobboldali vagyok, legyen az bármilyen egyház, ami netán zsidó alapokra is épít???

DE ez a cikk tényleg odaver egy faparaszt MÜOSZ-nak, akik a múlt rendszerből maradt söpredék, így csak a söpredékeket tudják tagoknak bevállogatni, mert normális ember nem megy közéjük, és szánalmasan magukat égetik, akkorha hülyék! Aztán kijelentik, hogy ők az erkölcsi, és etikai normák "urai", erre megkapják a parlamentben található szintén nagyszámú söpredéktől (bár azért már van kivétel szerencsére) a pár millás támogatást, hogy terjesszék az igét! Mit is csináljanak a pénzzel? Tagot toboroznak, új söpredékeket, kampányolnak, lenyúlják, esetleg embereket támogatnak a háttérben közben meg az erkölcsi tisztaságukról hitetgetik a közvéleményt, amit csak az alulművelt emberek vesznek be... Mikor fog ez az erkölcsi feddhetettséget hírdető, valójában a régi rendszerből leszármazott parazita söpredék innen eltakarodni vége?
Meg lehet oldani a gazdasági válságot, és reformálni is kellene, amit Gyurcsány nem vállalt be: az ilyen söpredék szervezeteknek nem kellene pénzt adni, mert az állami kiadások még most is túl nagyok, és nincsen mögöttük érdemi munka! A tőzsde is azért dől be, mert fingjuk sincsen, hogy melyik papírban mennyi 'valódi' érték, és munka van, és mennyi a söpredékpapírok száma, mert az értéke az 0Ft.
Tarka Magyart! Menjetek inkább cigányok, és zsidók közé lapkni, és tanítani őket, hogy ne maradjanak alulműveltek! (bár erre a MÜOSZ-ból valószínűleg nem sokan képesek) Sok költőnk megírta már, hogy a legnagyobb baj az iskolázatlansággal van! ..és sok politikus fel is ismerte a múltban, hogy ez ellen kell tenni valamit, és tettek is!
De biztos, hogy az összes magyar költő náci volt, élükön Petőfivel! Pedig szerintem egyszerüen nem nácik voltak, és lehet, hogy nem teljesen magyarok, csak szerették a hazájukat, és próbáltak tenni érte!
Árpi, én már csak azt várom, hogy György Péter elhatárolódjon tőled. :p
Ha a szentlélek nem a zsidó Mirjam-ot szállta volna meg, most nem lenne semmi baj. Elég nagy felelőtlenség Istenkétől....
Te Árpi! :-)
Én elolvastam most az eredeti Bayer cikket... 41 éves vgyok, közgazdász, a HVG-t rendszeresen olvasgatom (az olyan szadeszes)... nos, az eddig "belémneveltek" (média, suli,...) ellenére azt kell hogy mondjam most, hogy a Bayernek lehet, hogy majdnem teljesen IGAZA VAN?!? (természetesen nem csak zsidók vannak a bankok tulajdonosai között, de azért az arányok... tényleg, ismered az arányokat? :-))
Árpi! Régen egyszer elismeréssel írtál a régi Bayerről. Nem lehet, hogy ő egyszerűen előbb látott át valamin - és kristálytisztán összeállt neki a kép -, amin mi még nem (vagy csak alig, de szerintem már Te is sejted, hogy it valami nem stimmel, hogy lehet, hogy a Fidesznek, Bayernek, ... oka van erre a vad haragra, kommunista- és egyéb gyűlöletre...). Én már az úton vagyok, jó utat kívánok Neked is! :-)
"a HVG-t rendszeresen olvasgatom (az olyan szadeszes)... nos, az eddig "belémneveltek" (média, suli,...) ellenére azt kell hogy mondjam most, hogy a Bayernek lehet, hogy majdnem teljesen IGAZA VAN?!? (természetesen nem csak zsidók vannak a bankok tulajdonosai között, de azért az arányok... tényleg, ismered az arányokat? :-))"

Mégiscsak igaza lett volna a Ferinek, hogy itt fasisztaveszély van? Jobbratolódik a zindex? ( index.hu/gazdasag/magyar/izrbf071212/ ) Hívom gyorsan György Pétert! Nem lehet itt csak úgy felelőtlenül kommentelgetni, hovagondoltok!
(megpróbálom még egyszer röviden összafoglalni, amit koradélután az éber moderátor nem engedett megjelenni itt, a szólásszabadság blogján)

1. W írt egy demagóg reakciót Bayer Zsolt bayerzsoltos cikkére
2. Erre kapott az általa a bayerzsoltoktól megvédeni kívánt oldaltól egy pofont
3. Erre írt egy még laposabb, fröcsögőbb írást
4. W írásaiban a formátlan indulat már régóta agyonnyomja jónéhány éve még sokak által kedvelt szelemességét
5. Félő, ez odavezet, hogy rövidesen csak bayerzsoltokkal és haláklászlókkal fog tudni kommunikálni
hauptrichter 2008.10.19. 18:31:44

Érdekes hozzászólás, valamilyen szinten szívemből szólt.

Az ember járja élete útját, végtelen toleranciáját szórja, mint illatos virágszirmot, mindenkit megajándékoz a jóindulat szándékának feltételezésével...., telik-múlik az idő... s aztán egy napfényes, langyszellővel beköszönő, szép őszi napon rájön, h akikre a szirom hullt, akiknek elhitte, h érte s nem ellene, átkúrták, belefolytak az életébe, és bele is fostak. És akkor megváltozik, valami összetörik benne, ránéz a naptárra, megnézi hány éves, az asztalra csap, és azt mondja: a faszom tele van már veletek, végre mást akarok, másféle országot...

vagy nem...., de most ez jutott eszembe
A helyzet az, hogy egy mérnök ember, aki nem ismeri fel a jobb- vagy balmenetes csavar közti különbséget, az egy szakbarbár. Minden műhelyből elzavarják.
Ha ennek ellenére egy egylet ítésze, akkor meg kell neki mondani világosan, hogy szakbarbár! Ez történt!

Amúgy nagy valószínűséggel azt akarták mondani, hogy a zsidózást nem szabad parodizálni, de közben rájöttek, hogy arra ugyi nincs kitétel az alkotmányban.

Az még lehet egy jó kérdés, hogy mikor lehet a zsidózást parodizálni?

Úgy találom, hogy ez esetben nem volt izléstelen a paródia témaválasztása.
A paródia tárgyának választott írás annyira általános, az íróra jellemző jegyeket hordozott, mindenféle tartalmi lényeg nélkül, hogy szinte kiáltott a paródiáért.

Hogy a paródia stilusa egyeseknek ízléstelen volt? Azt kéretik a parodizálton számonkérni!:)))
futyulos barack

Tóta zseniálisan érzi az embereket, ismeri a reakcióikat, látja különböző rétegek és stílusok működését. Kiemelkedő szociális intelligenciája van. Mihez tudna ezzel kezdeni? Az emberek rezdüléseiből él, a visszaigazolások adja az energiáját. Ez a tehetség éppolyan teher, mint amilyen ajándék. Széles tömegeket nem tud elérni bölcsességekkel. Az emberi lelken kívül mihez ért ilyen szinten? Lehetne tolvaj, politikus, pilótajáték szervező....
Van egy eszköz a kezében, csak nem tudja, mi az, és úgy viselkedik mint az indiánok varázslói. Azok is rendelkeztek tehetséggel, nem véletlenül nem főzték meg őket... csak sokára. :-)
"Régen egyszer elismeréssel írtál a régi Bayerről."

ezt nem olvastam, hauptrichter. gondolom ez akkor lehetett, mikor ez a jobboldali jellembajnok, a bayerzsolti még a népszabadság főmunkatársaként harcolt tollával horn kormánya ellen 1998-ban. :DDD

"Nem lehet, hogy ő egyszerűen előbb látott át valamin - és kristálytisztán összeállt neki a kép -, amin mi még nem (vagy csak alig, de szerintem már Te is sejted, hogy it valami nem stimmel, hogy lehet, hogy a Fidesznek, Bayernek, ... oka van erre a vad haragra, kommunista- és egyéb gyűlöletre...)."

szvsz gyűlöletre még annak sincs oka, aki fogja a fejét, ha ilyeneket olvas zsolti ominózus cikkében:

..............
S miközben az amerikai állam hétszázmilliárdot pumpál a pénzügyi rendszerbe az adófizetők pénzéből, hogy rendbe tegye valahogy, amit a brooklyniak meg a Wall Street-iek elszúrtak, miközben egész Nyugat-Európa ugyanerre készül, s miközben várhatóan nálunk is ez lesz a helyzet, eközben Kornai professzor azt mondja, hogy nem helyes, ha az állam kisegíti a kórházakat, mert ezzel elősegíti a kórházak felelőtlen gazdálkodását. Ugye, drága barátaim, elég nehéz higgadtnak maradni? Ugye, érthető, ha Bronxtól a Deák térig mindenkinek ökölbe szorul a keze.
...................

szal nekem pl nem szorul ökölbe a kezem, hogy mi a faszé' nem érti a szerző kornait??? kell az oktatási reform is, nem vitás, csak ne a bayer zsolt tanítson a végén történelmet, vagy közgazdaságtant.
Kedves Árpád!

Nagyon mellre szívtad ezt a sületlenséget, különösen, hogy nincs is okod rá...
Szerintem nem ér ennyit az egész herce-hurca, de azért egy gyertyát én is gyújtok:-)
...bár aki kardot fog, kard által vész:-))

Humor nélkül elég nehéz is elviselni a méltánytalanságot, ezért, ha megengeded kedves "Cenzorom", és a subject is, és a szólásszabadság is elviseli, beszúrok egy viccet (okulásul):-)

"Egy zsidó kisgyerek a templom falának rugdalva a labdáját, játszik. Kijön a pap, így szól:
- Kisfiam, ha tovább rugdalod a templom falának a labdát, megkeresztellek.
A zsidó kisgyerek tovább rugdossa a labdát a falnak, kijön a pap, leönti szenteltvízzel. A gyermek csuromvizesen ballag haza, s otthon anyjának elmondja mi történt, erre édesanyja jól megveri. Hazajön az édesapja a munkából, ő is megtudja mi történt, ő is jól elveri.
A gyermek kirohan az utcára, és így kiabál:
- Még csak fél órája vagyok keresztény, de már úgy utálom a zsidókat!"
:-)
futyulos barack

Gondolj csak bele. Az utcán egy hegedűművészt néznek meg jobban, vagy egy exhibicionistát, aki meztelenül rohangál a városban?
Tóta W. személye egy sajátságos társadalom természetrajz. Az információs korszakkal megjelenő társadalmi kérdésekre egyenlőre nincsenek válaszok, a "bölcs emberek" között sincs alternatívája Tótának. Tudnál említeni ma bölcs közszereplőket? A társadalom sajátságos válságot él jelenleg, aminek a gazdasági válság csak egy jellegzetes markere. Elvesztek a társadalom szervező erői, nincsenek újak, ami ehhez a fura vibranciához vezet.
Hehe.

Szily-Tóta 1:1
Most megint Laci bácsin a sor, mert kezdenek fogyni a kommentelők odaát :-)

hajrá srácok :-)
Kedves Árpi!
Ha esetleg érdekel az, hogy Téged mennyire befolyasolnak mások úgy, hogy észre sem veszed, tedd meg ezt próbát. Az eredeti Bayer-cikkhez szóló hozzászólások közt volt egy link (Namizu linkelte be)
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=153922
Érdekelne a vélaményed (a Tiéd), hogy a cikk - lehetőleg elfogulatlan, alapos - elolvasása után Bayer Zsolt tényleg olyan szörnyű ember vagy érzel valami emberit benne még most is...(amit ha esetleg nem is tudsz hova tenni, de ráérzel, mire gondolhat, mi vezérli).
Tényleg érdekelne (szerintem sokunkat) a vélaményed, ha még eljutsz idáig és van időd erre...
A száp ebben a zsidózásban / zsidóvédelemben az, hagy az ÖSSZES hozzázólás elolvasása után szépen kijön, hogy a két oldal kicsit elbeszél egymás mellett, más szögből látják a témát, de aki szerencsés, annak egy-egy pillanatra talán felsejlik a "vizsgált objektum" valós mérete és formája (ha jól megfogalmazni ezek szerint nem lehet úgy, hogy a szembenlévő tábor is tisztán értse/lássa)...
Én középkorú zsidó vagyok, aki nedves, bűzös pokrócai közt röfögve, szipogva tovahenteredik az éjszaka közepén.

Bár nem érzem magam Totha W-i értelmezés szerinti hülyének, megjelenése után többször is elolvastam a cikket, hogy értelmezzem, és végülis tréfának tekintettem, bár tény, hogy annak elég vaskos.

Azért értelmeztem így, mert Totha W korábbi tevékenysége ismeretében kizárt dolognak tartottam, hogy ilyen gondolatai legyenek a valóságban.

Nem mindenkinek jó azonban a humorérzéke.

Felnőtt a háborút soha nem látottak bátor nemzedéke, ahová Totha W. is tartozik, aki nem tudja, milyen az, ha sárga csillaggal kell közlekedni, aki nem tudja, milyen az, amikor Auschwitzban a 13 éves leánygyermekét a szerencsétlen édesanya előtt megölik, melynek terhét a csoda folytán túlélő édesanya további 40 évig sem tudja kiheverni, nem tudja milyen az, amikor a hazatérő gyermek szembesül azzal, hogy édesapját, édesanyját Auschwitzban megölték, testvérét pedig a felszabadulás előtt 6 órával a nyugati határszélen legéppuskázták, nem tudja, hogy van egy olyan réteg, akinek a felszabadulás a fasiszta őrület alóli felszabadulást jelenti ma is, nem tudja, milyen az, amikor egy nagyszülővel kell felnőni, mert a három másik nagyszülőjét az embernek a Holocaustban ölték meg.

Van azonban egy nemzedék, akinek a legifjabb tagja is 80 éves, aki életkoránál fogva az internetet nem olvassa, de ha olvasná, akkor egy ilyen cikket egyáltalán nem tartana humorosnak, hanem úgy érezné, hogy visszatért a zsidóüldözés. Ez a nemzedék ugyanezt látja a Magyar Gárdában, az Árpád sávos zászlóban, a fasiszta suhancok szabad vonulásában, és soha nem felejti el 1944-et, amikor minden jogától megfosztott magyar állampolgárért küzdött a túlélésért az Auschwitzba menő vagonban, a Theresienstadti munkatáborban, munkaszolgálatosként, bújkálva, vagy más módon. Idős édesapám is ehhez a nemzedékhez tartozik, akinek sebei soha nem hegetek be, és most ismét mélyülnek.

Ezért nem tartom ezt a cikket szerencsésnek, talán más írói eszközökkel is el lehetett volna ugyanezt a célt érni.

Ez év augusztus 20-án a tüzijátékról metróval tartottam feleségemmel együtt hazafelé, amikor a Deák téren a kocsiba beszállt egy fiatal suhancokból álló kb 10 tagú társaság egy zászlórúddal, melyen egymás alatt volt a magyar és az árpádsávos zászló.

Az Örs vezér térig utaztunk velük együtt, eközben folyamatosan Hitlert és Szálasit éltették, zsidókat és cigányokat gyalázó rigmusokat énekeltek.

Szerencsére agresszivitásuk ezzel kimerült, a kocsin utazó cigányasszonyt és minket sem bántottak, de elgondolkodtam, hogy ki tudna bennünket megvédeni, ha ezek valóban elkezdenék azt végrehajtani, amiről csak ordítoznak. Senki. Az Örs vezér téren rendőr sem volt, akinek szólhattam volna.

Ezt a fasiszta csőcseléket most mindenki eufémisztikusan nemzeti érzelmű fiataloknak nevezi, pedig ezeket csírájában kellene eltaposni, mielőtt ismét 1944 lesz. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a Kabaré című filmet.

Itt nem az a kérdés, hogy a MÚOSZ elítél-e egy ilyen cikket, vagy nem, ez teljességgel lényegtelen, hanem az, hogy Totha W. valójában mit gondol, és mit tud arról, amiről cikkében írt.

Véleményem szerint az írás jószándékú volt, de nem volt szerencsés, mindazonáltal, hogy Tótha W írásait rendszerint én is élvezettel olvasom.

Még napokkal később is a cikk megfoglmazásain járt az eszem, pedig én a Holocaust után születtem, nem csodálom, hogy a cikk vihart kavart.

Mindig is tudtuk, hogy antiszemita vagy!
MOST PAPÍROD IS VAN RÓLA
Megmondták a tutit, pápai tévedhetetlenségi bullával szegélyezve.

Egyébiránt a sok beágyazott mentális linkelést sokan nem tudják követni (IQ kérdése). Ez ad okot a félreértésre.
Szép volt Árpi!!
Végre érezem benned a tüzet :)
Megmondom eddig nem szívesen olvastam cikkeidet valamér, de látom már fasza gyerek vagy !! :)
maxi respekt
Az a helyzet, hogy az eredeti cikkben az orválladékra kihegyezett allegória nekem mindegy. Csakhogy a "nehéz csend súlyá"-nál kinyílt a bicska a zsebemben. Ezt az erdélyi szálat ki lehetett volna hegyni! A Kedves Szerzőt tudósítani kellett volna elküldeni az idén március 15-én Kolozsvrárra. A megemlékezőkkel ugyanabban az időben tüntető ro. újgárdisták valószínűleg nem mentek volna bele az irónia-játszmába, hanem helyben hagyták volna, kb. mint Szókratészt a feldühödött kioktatott emberek a piactéren. De tegyük félre az alantas törzsi mesét! Az ismétléssel (idézet, utánzás) gerjesztett iróniának, paródiának vannak természetes határai. Gyanús vállalkozás egy "antiszemtitát" azzal leleplezni, hogy túllicitálsz rajta. Például egy fasiszta légiójelvényt lengető grimaszkodó antifasiszta inkább fasisztának látszik. Ha egy zsiónak rosszúl esik a "taknyos zsidó" egy börfejűtől, akkor Tóta részéről sem fog filoszemita dícséretnek tűnni. Mert egy anti-antiszemita nem lesz filoszemita. Valóban csak két marakodó nagyotmondó (a hozzászólók szerint egyaránt antiszemita) újságírót láthatunk.
Azt a bizonyos Bayer cikket nem olvastam, úgy sikerült "azt" az TWA írást olvasnom. Először nem értettem, aztán csak leesett a tantusz, sőt, még mosolyogtam is rajta néhol. De alapjában véve nem tetszett. De hát ez nem baj, azt hiszem. És annak ellenére, hogy az előbb említett írás szerzőjével nem mindíg és nem mindenben értek egyet, az még jelenti azt, hogy követeljem, ő legyen az első űrtúrista, akit fönn felejtenek :) Nekem viszont ez így természetes. Az igazat megvallva ennek az írásnak a stílusa nem tetszik, de hát megint csak nem az számít, viszont a tartalmával egyet értek. És ebben nam az a tragikus, hogy TWA-nak van igaza :) Sőt, nem csak hogy tragikus, hirtelen az elekeserítő szónál nem jut jobb az eszemebe. Elkeserít, hogy egy olyan szervezet, amely egy társadalmilag meghatározó eszköz, a sajtó felett szeretne diszponálni, az ennyire debil (nepszotar.com/?szo=debil) legyen. Pedig olykor-olykor felmerül bennem, hogy talán mégis csak kéne valami, ami korlátot szabhatna a sajtóban előforduló SZÁNDÉKOS rosszindulatnak (tudom, nehéz kérdés ez). De ezek után meggyőződésemmé vált, hogy ha mégis lenne ilyen, akkor szinte bárki lehetne, csak "ezek" ne!
Miért van cenzúrázva ez a blog, és miért kerülnek később ki a hozzászólások, és miért csak egy részük? Kedves TotaW? Légyszi küldjél egy linket, ahol meg van ez a tény indokolva! Köszönöm!
magyar értelmező kéziszótár: "Szakbarbár: főnév pejor (Magasabb képzettségű) személy, akit saját szakterületének kérdésein kívül más nem érdekel."

a szó jelentését ajánlom " zorki 2008.10.19. 20:42:24" figyelmébe.
Most tényleg ez a sok kommentelő és TWÁ nem érti, hogy a MÚOSZ állásfoglalása is csak egy szatíra? Ezt magyarázni kell?

Egyébként ez is!:-)
szerintem Tóta W. Árpád és Bayer Zsolt is zsidó, sőt még a jó isten is. csak kersztény domesztikáláson esett át.
De jót röhhentettem! :) Értik az elvtársak a humort, csak nem szeretik. Egyébként tipikus esete annak, amikor valaki ...maga esik bele. Megérte? :)
"Kicsit nem figyeltünk oda, és tessék, ott tartunk, hogy a melegek irányítják a világot. A magyar kormányt és a parlamentet mindenképpen."
nol.hu/velemeny/lap-20081018-20081018-50

Ez a cikk vajon megfelel a MÚOSz-nak? "A cikkben szereplő mondatrészek és kifejezések, illetve maga az egész cikk akár szövegkörnyezetéből kiemelve, akár szövegkörnyezetével együtt értékelve is alkalmasak a közösség elleni izgatásra, a jó ízlés megsértésére, a vallás és a" melegek "meggyalázására…"
újra olvasva a zsidó álmát, az hogy humortalan vagyok az világos, és hogy setét is azt meg nem halvánítja el, de miért is van az, hogy a második kedvenc vicceim közé, már, amiket megtudok jegyezni, az egytől-egyig zsidó viccek tartoznak. és igazából nem is értem miért kolompál Tóta W. szekesztő úr, hogy egy sóhivatal is ilyent bajtól szenved.
és csak remélni tudjuk hogy a szikkadt legelésző nyáj nem a kocsmában töltötte az éjjelt, merthogy a debilis rétiszarvasok nappal is dúvadak.
az én antisemitizmusom, én büszke vagyok rá, hisz én neveltem, gondoskodtam róla, csittitgatam ha sírdogált, tisztába raktam, ha telerakta a pelust, enni, inni adtam neki, és úgy gondolom ha eljön az ideje és meghol, akkor fájó szívvel elkísérem utolsó útjára, és nem fogok szomorkodni, és sírni sem.
Üdv
Azért annyit jeleznék neked W.,, hogy az írásod kikopizva, szerző és utalások nélküli változatát közismerten antiszemita félismerősöm röhögős szmájlikkal küldte el nekem. Azt hitte a barom, hogy ez valódi antiszemita cikk.
na mindegy.

szerintem kicsit elszaladt veled a ló. a trágárságok túllépték már azt a szintet amikor viccesek. öncélúvá kezd válni.
"olyan magasról szarok rájuk, hogy azt se látják, honnan jött"

Na ezt fejlegyzem, mint a honap mondasa! ;)
Árpád öcsém-bátyám! Nem baj ha van véleményed, az se, ha az építő indíttatású, de le kellene szokni arról, hogy aztat a seggeden át gőzfelhőben eregessed. Mert így könnyen elveszejti az értelmezhetőségét, marad jórészt a szaga-formája. Nem jó fejlődési irány, szerintem.
a völgyhíd óta ez a legjobb!!!!
gratula! :-)
IMMÁR HARMADSZOR KÉREM HOZZÁSZÓLÁSOM KÖZLÉSÉT:

"Lám, az Index főmunkatársa előbb zsidózik, aztán meg lehülyézi a MÚOSZT."

És sajnálkozik a büdös bunkója, a Tóta W., hogy nincs neki nagyobb hatalma,
csak szóbeli baromságokat oszthat ki büntetésül azért, mert ő, a primitív
suttyó, képtelen megírni egy teljesen egyértelmű paródiát... Ki nevezett ki
1 debilt főmunkatársnak? Hogyan lehet főmunkatárs egy felmosórongy? Miféle
archaikus hierarchia él itt tovább (az Indexnél)? Hogy kerülnek ezek oda?

Ezen fel lehet háborodni újra, sőt van egy tippem, hogy gyűlöletbeszédnek
fog minősülni. Lám, a hozzászóló előbb debilezik, aztán meg lehülyézi az
Indexet. Egy Tóta W-t! És leszélsőkomcsizza!

De hát leszarom. Leszarható. 0,5 százalék ebben az országban. A legsötétebb senkik ott az Indexnél. Az aljanép.

Kihaló faj vagytok. Kéjjel tartom a gyertyát.
Ez a MÚOSZ olyan, mint amikor Cartmen a háromkerekűn, rendőrnek öltözve ordítozza: "Tiszteld bennem a törvényt!" (Respect my authority!)

OSZK, ORTT, parkolási társaságok, majdnem minden ilyen ellenőrző szerv, kamara és szakmai szervezet egy vicc, komplexitás helyett komplexus, kompetencia helyett kompetíció, a szakma belterjessé tevését és a nagyobbfaszúságot lehet hivatottak elérni. Még akkor is, ha arra azért lehet számítani, hogy egy ilyen TWA cikket körbeküldenek a neten, és az a 0.5% (amibe Bayer is tartozik) amikor megkapja, csak annyit mond 1 bekezdés után "na akkor ezek szerint ilyeNt lehet írni", bezárja, és ennyit jegyez meg.
Én akkor léptem ki a MÚOSZ-ból, amikor egy szolid lap szerkesztőjeként etikai bizottság elé citáltak (eljáró Avar János, már ettől kiakadtam), mert egy barom feljelentett. Nem nyert ugyanis egy - a lapban közölt - pályázaton(!)Miután ez ügyben kb. másfél órát faggatóztak, eldöntöttem, hogy ezekhez nekem semmi közöm nem lehet. Azóta távol tartom magam, pedig boldogabb időkben még egy tagozat titkára is voltam. (Ez kb. annyit jelentett, mint mondjuk Csónakos pozíciója az Egyletben.) Több ilyen zárvány is van még, ingatlanokkal, költségvetéssel, tisztségekkel, orbitális hülyékkel - lásd Írószövetség stb. Azt hiszem, együtt kell velük élni a kihalásukig, ha csak nem dobunk össze némi készpénzt közösen egy Donnak, hogy járjon a dolgok végére az embereivel. (Árpi, neked kellene egy nagyobb summával beszállni a rajzfilm honoráriumából...)
Jehuda,
"Ezt a fasiszta csőcseléket most mindenki eufémisztikusan nemzeti érzelmű fiataloknak nevezi"

Ez erős csúsztatás. Ismerem a típust, akikről beszélsz, szoktam én is itt-ott, villamoson látni őket. Ezeket jobb társaságban szélsőjobbos szerencsétleneknek szokás nevezni. Ők azok, akiknek szar melójuk van, és egyáltalán szar életük, így muszáj valamivel kompenzálni.
Nekem nagyapám családját dúlta fel a kommunizmus, más rokonokat meg kitelepítettek a Hortobágyra, mondván csak pár nap papírmunka. Sose jöttek vissza. De pont ebbe a szenvedéslicitbe nem akarok belemenni, hogy kinek a családja szenvedett többet, annak van igaza. Nem.
Továbbá azt sem vagyok hajlandó megengedni magamnak, hogy a családi emlékek miatt összeránduljon a gyomrom, ha egy Che Guevara pólós részeg kamasz felszáll a metróra. Még a Heineken sört is szeretem, pedig azon is van vörös csillag. Vagy ha elolvasok egy Tamás Gáspár Miklós ámokfutást, nem kezdek el rögtön padlásseprést vízionálni.
Úgyhogy azt tanácsolom, te se tedd, nem éri meg, hogy az ember egész életében félelemben éljen. Ugyanis semmi okunk rá.
Minden országban van 2% hülye, meg kell ezzel békélni.
Szia Árpi!
Régi olvasód vagyok, gyakran - nem mindig - egyetértek veled.

Mostani első fölindulást tükröző írásoddal csak annyi a gondom, hogy a nem alkalmas a megszólítottak (MÚOSZ tagok) meggyőzésére: ha egy mondaton belül használod a "büdös bunkó" és a "primitív suttyó" stringeket, azzal bizonyosan defenzívába, avagy ellentámadásba kényszeríted az ellenfelet. Pedig esetleg meg is győzhetted volna szarbatiptás helyett (lásd még Mitynyan György esete Tóta marival).
A válaszodat borítékolom régi egyoldalú ismeretségünk okán: nem is akarom meggyőzni (mert egy "büdös bunkó"). No meg így az olvasottság is sokkal jobb...
kedves TWÁ, értem én, hogy olyan szinten kellett válaszolni haláknak amit ő is megért, de azért ennél színvonalasabb írásokhoz szoktunk tőled!
Aki nem vágja, hogy TWÁ miröl beszélt abban az ominózus cikkben az mit pattog itten? Tanuljanak szöveg elemzést, vagy szóljanak a szöveget felolvasónak, aki nekik felolvasta, hogy értelmezze ill. fordítsa le nekik, hogy ök is értsék.
Olvassa el a belinkelt Bayer cikket is aztán ott fröcsögjön.
A használt stílussal nem kötelezö 1etérteni, de szerintem a mondanivaló a lényeg.
Amikor a hóhért akasztják..
Persze tényleg barmok ülnek a MÚOSZ-ban, és tényleg leszarható a véleményük, kétségtelen.
De abban nincs igazad, hogy nem értették.
Nagyonis értették.
Csak épp a zsidózás nem sikk. Paródiailag sem. Esetleg egy Sas Józsi ma még megteheti, de te már nem.
Ez van.
Ha leírod egy mondatban, hogy zsidó, legyen szó újságról, hozzászólásról, levélről, akkor azzonnal transzformálódik a szó jelentéstartalma.
Helyesebben szólva érdektelenné vállik a tartalom, és csak a találgatás megy, hogy milyen okokból írtad le, és milyen céllal vetetted a szót papírra: Zsidó.
Mellesleg te heccelésből írtad. És hecceltél is. Csak legfeljebb nem azt akit akartál.
Szegény Bayer. Mekkora balhét csináltak a zsidók a jelentéktelen cikkéből!

:-)
Bár közvetlen nem vagyok érintett a témában de én is valahogy úgy érzek mint ahogy Jehuda kifejtette.

Bár egyértelmű a cikk szándéka, de nem a legszerencsésebb.

Ráadásul fura ez a cikk az index cimlapon az 1 héttel ezelőtti Szily féle önvédés után.

Mintha az index szerint a legfontosabb esemény az lenne hogy ki mond szegény indexesekről rosszat.

Ez az önsajnálat, saját köldök nézése szerintem felesleges.
Kedves Tóta!

Hol voltál akkor, amikor a MÚOSZ a Mórickát "támadta"? Az nem számít, az nem ér... ?
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=153922
Ebben van egy érdekes momentum:
"S éppen ezért egy kicsit sem lepett meg az a két vagy három évvel ezelőtti tanulmány, amely ugyan nem kapott nagy publicitást – érthető okokból –, de mégis rögzített egy tényt: a baloldali szavazók között lényegesen nagyobb az antiszemiták aránya, mint a jobboldaliak között."

Erre a tanulmányra azért kíváncsi lennék.
Bár hozzáteszem, hogy baráti társaságunk, ismerőseink meglehetősen vegyesen fedik le a politikai palettát. És bizony zsidózást, cigányozást még egyszer sem sikerült oldalhoz kötnöm.

Avagy tegye fel magának mindenki a kérdést. Járatná-e gyermekét olyan osztályba, élne-e olyan lakóközösségben, ahol x >= 80% cigány származású.

És ki is jön, hogy a magyarok 90%-a antiszemita. Vagy mégsem ?
Ez király volt, Tóta! Gratulálok!
Adjon már valaki tippet, hogyan lehetne eltakarítani az össze antiszemita és kommunista barmot a magyar sajtóból????
Bár, ha jobban belegondolok, hülye az ötlet. Beledöglenénk az unalomba.
Kedves Árpád,

az újságíróképzés során a műfajelmélet tantárgy keretében mindenkinek megtanítják, hogy a humorral, iróniával óvatosan kell bánni, célszerű külön rovatot fenntartani neki, és a többi részben mellőzni. A nyájas olvasó ugyanis nem mélyed el, hanem átfutja a lapot, és nem egyéni stílusbravúrokra kíváncsi, hanem megszokott panelekben előadott információkra.

Ma már ehhez persze hozzátartozik az infotainment, azaz a hírek szórakoztató előadásmódja, amiben az Index is ügyes. A Magyar Narancs valamikor forradalmi újdonságot jelentő szabadszájúságát átvéve jutottatok el a trágár klisékhez. De a humor a tabloidokban is "mesesarokban" van.

Te ezt a régi tapasztalaton alapuló szabályt szegted meg, és nem elegáns, ahogy muoszos kollégáidról nyilatkozol.
Szándékod ellenére az "jön le" belőle, hogy gyerekesen duzzogsz, és nem bírod a kritikát.

Egyébként a Bayert parodizáló indulatodat megértem, és egyetértek veled Bayer megítélésében.
Na most az az igazság, hogy valahogy nem bír lekötni Tóta W. és Halák magasröpte. Tóta W. írt egy paródiát a lehető legjobb szándékkal (gondolom), de nem a lehető legjobb kivitelben (látom), azaz az írásban szereplő alanyok, állítmányok, jelzők és határozók feddéses nehezményezését valószínűleg magam se tartanám elítélendőnek, ha történetesen zsidó lennék, még ha paródia, tán még akkor se.

Úgy gondolom, jelenleg vannak más, nagyobbnak tűnő, mondhatni, fajsúlyosabb bajaink, amikre valahogy reagálni kell(ene). Nem bánnám, ha a következő napok inkább erről szólnának.
Igaz, vicc ez a helyzet, de azért mert egy zokni kritizál, még tényleg nem válik a legsikerültebb írásoddá. Sztem.
Nem olvastam el a megelőző kommenteket, bocs. Vagy mégsem. A poszt után magamtól is van elképzelésem, miféle megnyilvánulásokat kap Árpi. Épp olyanokat, amiket szokott. Amilyen ez az ország, amilyen a média, amilyenek a polgárai, amilyen ennek a posztnak a kiváltó oka. Kaphat hideget, meleget.
Én csak annyit tennék hozzá a magam részéről, hogy pár éve az egyik kollégámnál észleltem, amikor különböző napilapokból (név nélküli) újságkivágatokat gyűjt. Kérdém, miért teszi? Azt mondja, felvételét kérte a MÚOSz-ba és kellenek cikkek, amiket majd bemutat, mint sajátjait. Mert ezt mindenki így csinálja. Ezen túlmenően kell neki két ajánló. Hát, én marha nő, azokra is rákérdeztem. Kiderült, az egyik egy régebbi kollégám, aki hirdetésszervezőként dolgozott és belőle is a fenti módszerhez hasonlatosan lett MÚOSz-tag, a másik meg egy reklámügynökséges haverja. Emlékeztem jól mindkettejükre. Pénzt tudtak gründolni, de a betűkről csak annyit tudtak, hogy van kicsi, meg nagy és ha keretbe teszik képpel (főleg, ha "x" van az alján), akkor általában fizetnek érte.
Hogy mi végre kellett nekik a tagság? Ez sem volt titok. Egy csomó mindenhez az igazolvány birtokában sokkal olcsóbban lehet hozzájutni, mint a tagságon kívül zárt pór népnek. Mert ugye, ezt az igazolványt nem kaphatja meg ám akárki!

Csak zárójelben jegyezném meg, hogy Kiszel Tünde is MÚOSZ-tag. Igazolványa is van róla. Mutogatja is.

... Én viszont Árpinak drukkolok. Akinek nem tetszik, menjen a MÚOSz-ba. Oda való.
minden szavaddal egyetértek, a személyes ócsárlásokat kivéve. (szegény hülye dinoszauruszok, szar lehet ennyire debilnek és haszontalannak lenni.)

nagyon készülök írni az antagonra a költségfaló múosz megszüntetésének szükségességéről, és egy épeszű újságírókat tömörítő, minimálköltségen működő, valóban érdekvédő szervezet létrehozásáról.

naivitás, tudom, de évek óta vágyom egy ilyenre. régen az volt a fő cél, hogy elősegítsem az újságírók információhoz jutását, de ma már egyértelműen a múoszt szeretném likvidálni. (persze további fennkölt célok mellett, mint pl. az újságíró-állomány javítása.)

közröhej, hogy ezek az arcok még tényezők.
TWA!

Az ominózus paródiád hagyott némi kivetni valót maga után.

Itt nyílván azért tudtuk, hogy az, mert ismertünk. Ha a MÚOSZ-ban nem vagy tag, és nem ismernek, akkor első olvasatra a Bayer Zsóti meg a Csurka Pista is csak korrepetálni járhat hozzád.

Valszeg a kurucinfó netfigyelő waffengroupja akadt az ominózus cikkedre, és kuncogva forwardolta Hoffman Ézsiás álnéven egy felháborodott hangvételű e-mail mellékleteként.
Lehet nyugodtan zsidózni, majd azt mondjuk Tóta paródia csak:-))))
Na erről ennyit!
Aki megnézi ennek a blognak a kis logóját, annak nincs kétsége afelől, hogy ez egy náci oldal!
Kedves Jehuda! (2008.10.19. 22:07:57)

Én teljes mértékben egyetértek azzal, h fejet kell hajtani az áldozatok és a túlélők előtt. A nemzet együttérzését ma már egy évenkénti megemlékezéssel is kifejezi.

Mégis, van egy olyan érzésem, h a szövegedből az jön át, h a Holocaust valamiféle védettséget ad, a zsidóságnak több tisztelet, óvatosabb bánásmód jár, mint bármely más kisebbségnek, vagy akár a katolikusoknak.

Tudod, volt olyan kor (felvilágosodás), amikor meg keresztényeket végeztek ki, volt, mikor magyarokat mészároltak. Minden nemzetnek, felekezetnek megvannak a maga mártírjai.

Én azt mondom, h - miközben a budapesti zsidó színház beletapos egy magyar nemzeti drámába, és ocsmánykodik - ne legyen már annyira érzékeny, h még egy paródia kapcsán is a Holocaustot tartja maga elé pajzsnak.

Jelzem, én jobban szeretnék olyan világban élni, ahol senki sem trógerkodik a más felekezet, vagy nemzet szimbólumaival, vagy egyáltalán, a besározásával.

Azt nem lehet csinálni, h érzékeny vagyok, ha rólam van szó, de érzéketlen vagyok, ha az enyémek sértenek másokat.

Szeretném, ha kifejtenéd a véleményed erről:

www.udk.hu/publicisztika/57-publicisztika/107-stoffan-gyoergy-zsido-szinhaz-avagy-omnis-ars-naturae-imitatio-est.html

Legyünk minden paródiára egyformán érzékenyek, avagy röhögjünk mindegyiken!

Ps.: Természetesen nem értek egyet a szarral leöntéses, "magyarvédő" akcióval.
Csak annyi történt,hogy Moldova 1972-ben
delirált Hitler Magyarországon c."humoreszk"(?)jének figurái a rencerváltásig eltelt 41(?)néhány évben szaporodtak,aztán többpártra oszlottak és most dagonyáznak az ótvarosban.Most egy picit én is belógattam a lábam,de már megyek is:-))
T.W.A:
lehet az írásod paródia, de tudod mit, ha már bölcsességre hivatkozol...bölcsebb lett volna nem megírnod ilyenre. ÉS bölcsebb lenne nem kritizálnod annyit, tudod, a te lelkednek nem tesz jót elsősorban.
Jehuda 2008.10.19. 22:07:57

Erre mondják azt, hogy az üldözési mánia.
"...Tóta W.: ha csak azt és annyit írnál le, mint amit és amennyit saját édesanyádról is öklendezés nélkül elolvasnál" ..."te és isten még nem estek egybe"

Ez a hozzászólás talajra küldött engem.
Lám, vannak még farizeusok.
"Üldözési mánia - A magyar zsidó lét alapvetõ élménye, a Moszkva téren a skinheadektõl rettegõ Lauderos gimnazistáktól a nagymamákig, akik még a körúti villamosokat is túlságosan vagonszerûnek tartják. Volt olyan magyar zsidó, aki kijelentette, hogy ha Orbán Viktor van hatalmon, akkor egy bepakolt bõröndöt kell tartani az ágy alatt. A félelmet a legtöbben kinövik, aki meg nem, az igyekszik nagyon sok pénzt keresni, hogy akkora autót tudjon venni, amiben már nem kell félni, és szükség esetén gyorsan el is lehet menekülni vele."

forrás: 209.85.135.104/search?q=cache:R2YIvyM6gMUJ:matula.hu/index.php%3Fsection%3Darticle%26rel%3D47%26id%3D569+http://matula.hu/index.php%3Fsection%3Darticle%26rel%3D47%26id%3D569&hl=hu&ct=clnk&cd=1&gl=hu
Egyszer vki mesélt nekem egy amolyan aforizmaszerűt.
Megkérdezik az embert:
- Te antiszemita vagy?
- Nem.
- Nem baj, majd leszel.

Na, Árpi, így kezdődik. Nem csinálsz semmit, sőt még véded is őket. Tök mindegy mit írsz, látod, te még csak nem is kritikával illetted őket. Képzelheted, mit kaptál volna, ha pl. meg mered jogosan kritizálni, ami a fővárosban folyik ingatlanberuházások címén. Mi lett volna, ha valamilyen tabutémához nyúlsz az ő, akarom mondani ,a te oldaladon. De most magad is láthatod, hogy megy ez. ... és amúgy látszik., hogy még mindig pozitív a hozzáállásod, hiszen csak 0,5%-ot feltételezel. Hidd el, van az több is!
Elolvastam, de minek.Mármint a hozzászólásokat.
Egyszerű, gyermekded világom miatt lehet, de számomra itt soknak egen túlkomplikált agymenése van.
A zsidózást ne paródizáljuk kérem, kérem, pláne ne ilyen durván. Meg aztán amúgy lehet, hogy kikristályosodott a világos igazság (kinek hol?). Egy antiszemitát leleplezni azzal, hogy túllicitálsz rajta, ne tegyétek, mert hát az a paródia, nem a jó paródia, mán látom. Mint azt is, hogy ha akarom bárkit összemosok bárkivel akár a bevásárló cetlijükre felírtak alapján.
Hát Tóta Úr tőlem lehet akár beteg is (már mint agyilag, bár megjegyzem ennyi hülyeség amit kap, biztos hagy némi nyomot)amíg értem amit mondani akar (mert ha elmagyarázza, ugyanaz jön ki ,mint nekem)addig Ön számomra az a tükör, melybe belenézve koncentráltan kapom a pofámba mindazt, amivel szembe kell nézni. Gyenge a lelkivilágom, mert hát eddig tündérek közt nőttem fel, és nemes lovagok tanítgattak, ezért brutális fogalmazása megüli gondolataimat, pláne, hogy nem a postán kaptam ezt a levelet, hanem sokadmagammal kellett elolvasnom, és megrettent a gondolat, hogy oly sok sorstársam az Ön paródiája után, mélyen megrettenve magába fordul, és én nem tudok segíteni rajtuk, de mégis folytassa kérem.
Jehuda: mindenben igazad van, csak attól tartok, ezek a suhancok nem Bayer vagy Bolgár miatt olyanok, amilyenek. Már csak azért sem, mert nagyrészt funkcionális analfabéták. Ha ezek az urak valamivel hozzájátulnak a meneteléshez az a "minden relativizálható" szent dogmájához való ragaszokodás. Ebben szerintem nem sok különbség van Bayer és Bolgár között, és van egy generáció, amelyik nemcsak hogy a háború ismerete nélkül nő fel, de úgy látja, hogy a szabályok rugalmasan értelmezhetők, áthághatók, a morális kérdések csak a lúzer garbós-kardigánosok önfelmentő nyafogásai. Amíg kirekesztés és kirekesztés, rasszizmus és rasszizmus között van különbség, addig senki nem alhat nyugodtan, aki egy kirekesztés célpontja lehet. Amíg az egész kormány tablóra fényképezi magát egy Lánchíd rádiós fotó miatt, de még nem láttam politikust, aki kikelt volna az ipari méretben cigányozó rendőrség ellen, addig ez a társadalom nem fog másról szólni. És addig mindig ki fogja termelni az aktuális Bayert, Lovast, Csurkát is. Ha lennének olyan morális normák, amiket nem lehet megkérdőjelezni, akkor mindenki nyugodtabb lehetne. A jelenlegi relativizálásnál, a minden értékrendet ki kell dobni az oktatásból hozzáállásnál ez nem fog megváltozni. Aztán mire felnőnek a gyerekek és elbírják a macskakövet... akkor már késő szörnyülködni. Meg kellene nézni, milyen körülmányek között voltak 6 évesek azok a suhancok, akik most 20-22-25 évesek. Milyen útravalót kaptak...

Az, hogy a náciznus kialakulhatott, egy iránytvesztett, első világháborús társadalom következménye. A Kabaré is pont arról szól, hogy volt "kisebbik rossz" és "nagyobbik rossz" (a kisebbik volt a nácik, a nagyobbik a kommunisták). Aztán nem jött be. A panaszos levél címzettjei között éppen ilyen relativizáló, megmagyarázó megmondók vannak.

Árpi ennél csak annyival jobb, hogy ő egyformán elvet mindenféle előre tollbamondott értékrendet, és szerinte csak a megismerés és az értékrend saját kialakítása járható út. Ott téved, hogy a statisztikák jellehe szerint, ha egy populációban van 140-es IQ, akkor van 80-as is. Méghozzá minden 140-re két 80 jut. Akik nem képesek dedukcióra. Európa legtoleránsabb társadalmai (minden problémájukkal együtt is) a Weber által pontosan leírt, kálvinista országokban vannak jelen pillanatban. Namost ők nem azzal kezdték, hogy a saját kálvinizmusukat lehúzták a vécén. Sokkal inkább az működött, hogy az értékrend adott egy biztonságot, ami a szabad gondolkodásuk alapja volt. Aki nem akart gondolkodni, attól csak annyit kellett kérni, éljen a saját kálvinizmusa szerint. És a kálvinizmus nem tartalmazza a dzsihádot, így ez működött.

"firlefranc 2008.10.18. 19:05:29
Nem értem TWA felháborodását! József Attilát börtönnel fenyegették és még az egyetemről is kipenderítették, ehhez képest vele nem történt semmi! Persze önérzet.. de ezek szódiaréjával szemben?"

Én meg nem értem firlefranc felháborodását. Mi köze Tóta W Árpádnak József Attilához? Szerintem még az őrület sem.

A művészeti színvonalról meg ne is beszéljünk, nem szabad, hisz' a magyar nyelvben a távolságot, minőségi különbséget kifejező mindkét - általam is ismert - közmondásos hasonlat - az egész nemzet antiszemitizmusát ugyebár ékesen példázva - zsidózik. Illetve van még egy, az a "ha én a kettő közti különbséget zongorázni tudnám", de az meg valamiért idegen, azaz más.
(Basszus: lebuktam.)

Az etetésük módját sem annyira jó összevetni: Tóta W-t a a multináci tőke különböző gazdálkodó- és politikai szervezeteken (pl. MSzP-kormány) keresztül tömi, József Attilának (és Radnótinak, Ortutaynak, stb.) meg Sík Sándor katolikus pap, költő adott reggeliket. Ingyen. A sajátjából. Még istenes verseket sem kellett írniuk érte.

" Aki beteg, azt inkább gyógyítani kell, mint ország-világ előtt csúfot űzni betegségéből!"
A járványok terjedésének legbiztosabb megakadályozását kényszervágásnak hívják...

Ha jól veszem ki a lényeget a két cikkből (mert nagy nyilvánosság számára írt cikkek azok, nem személyes, egy-két barát és néhány ellenség számára írt feljegyzetek - egyszerűbb anglománoknak blogok - hanem bizony villanylapi cikkek) most az történt, hogy egy csak etikaparódiát felmutatni tudó (->Teller-levél) retrointernáci szervezet* Antallá is keresztelte és becézgeti. Korábban már sokan le is zsidózták, tehát mindenkinek - normális (kalapos) árokbetemetési céllal - igazat adva levonhatjuk azt a következtetést, hogy Tóta W Árpád új neve:

Tóta W Árpád Anti Szemita.

Osztán Isten éltesse-e?

Azon meg egyébként egy csöppet sem lepődnék meg, ha azt a fájó lekű hiperérzékeny panaszlevelet paródia gyanánt Bayer írta volna...

(*Az a bizottsági (hím)tag Réti Ervin azonos lenne azzal a kriptokommunistával, aki a saját nevét sem tudta kimondani beszédhibája miatt, pedig az utolsó(?) internáci (vagy legalábbis "népköztársasági") kormány szóvivője(!) volt?)
Most hallottam a rádióban a beszélgetést... Szánalmas szegény öreg. Még így sem érti, hogy elmagyarázták neki.
"Mi művelt és gyakorlott újságírók vagyunk..."
De egy kicsit azért bunkó voltál. Egy jegyezben OK, de annyi tiszteletet mindenkinek meg kell adni, amit tőle kapsz.
Háháhááááááááá mekkora pénisz ez a halák:))))))

Kossuth ma 15:20
"a távolságot, minőségi különbséget kifejező mindkét - általam is ismert - közmondásos hasonlat - az egész nemzet antiszemitizmusát ugyebár ékesen példázva - zsidózik"

Ha itt a "Makó Jeruzsálemtől" hasonlatra gondolsz, akkor eléggé tévedésben vagy. De hát, ugye, rossz az, aki rosszra gondol...

hu.wikipedia.org/wiki/Mak%C3%B3_vez%C3%A9r

www.geographic.hu/index.php/fotopalyazat/fotopalyazat/nyomtathato.php?act=napi&id=5670

www.mtklub.hu/mako-jeruzsalem

Emberek!
Epp hallgattam a 'vitat' a Kossuthon.
Nem tartom magam nagy asznak irodalmisagban meg ilyenekben, de aki az ujsagirok neveben nyilatkozott es elitelte Tota-t, azzal meg en se vallalnek kozosseget, ennel en is sokkal jobb vagyok.
Ha a helyetekben lennek nagyon morcos lennek, hogy az en pnzembol ilyenek vannak eltartva (ertsd, ti adotokbol, ertsd, en nem otthon elek... hehe, szerencses vagyok megint :) ).
Ez a faszi ez egy szegyen a magyarsagra, ember.
Árpád:
Ideje lesz beszerezned egy olyan menlevelet, mint tomcatnek van:
www.bombagyar.hu/index.php?post=841

;-)
"Előfordult már, hogy Bayer Zsolttal egyetértettem. "
Érdekelne a Bayer riposztról a véleményed a te antiszemita "vádadra":
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=153922
"Igyekszem nem viszonyulni se "a zsidósághoz", se "a románokhoz", "

Árpi, a "románokhoz" nem elírás?
Nem romákhoz akart lenni a fent linkelt cikkben?

Annak viszont örültem, h a Bayert érintő kérdésre korrekt választ adtál...

Véletlen, h én még tőled sosem láttam Bayert antiszemitának nevezni?

Ezek szerint te is teszel distinkciót zsidózás és antiszemitizmus között, azaz szted is igaz, h nem minden zsidózó antiszemita? Vagy mégis?

Valaki elmondhatná már egzakt módon azt, h mi az, h zsidózás és az honnantól kezdve számít antiszemita kirohanásnak?!

Üdv.
merquén: "az újságíróképzés során a műfajelmélet tantárgy keretében mindenkinek megtanítják, hogy a humorral, iróniával óvatosan kell bánni, célszerű külön rovatot fenntartani neki, és a többi részben mellőzni. A nyájas olvasó ugyanis nem mélyed el, hanem átfutja a lapot, és nem egyéni stílusbravúrokra kíváncsi, hanem megszokott panelekben előadott információkra."

te most komolyan egy pulitzer-díjas újságírót oktatsz, csak mert beneveztél egy újságírótanfolyamra?
egyébként miért kellene a hülyék igényei szerint cikket írni kizárólag szájbarágós stílusban? tudod, egy vicc is csak addig jó, amíg meg nem magyarázzák.
Tóta, jobban fáj a pofon, ugye, ha a sajátjaidtól kapod! Ne zsidózz viccesen, van akinek fájó emlékeket hoz a felszínre. Ismerős érv, tőletek származik!! Több toleranciát várok tőled! Tudod ez a "rendszerváltás" felkavarta a szennyvizet és most feljött a szar a tetejére. Így aztán Halák szidhat téged, cserébe te is megsértődhetsz és kibloggolhatod magadból te is a véleményed. Te sem vagy tökéletes.
A Bayer és Tóta W. írása - így egymás után - roppant DURVA volt. Nem is tudom szó nélkül hagyni. Nézzük őket sorjában, vagy mint Antonio Banderas mondta a Desperadóban: „Let’s play!”, „Játsszunk!

Závárcsattanás.

Búsképű Bayer Blöki gazdáinak kertes házában rendre az utcafrontot strázsálja és ahogy kell megugatja azt, akit a ház szempontjából veszélyesnek gondol. Rávakkant az arra imbolygó kerékpárosra, az iskolából hazaugráló gyerekre, a bottal sántikáló szomszéd nagymamára, ám a szájhabzásig kiborul a postástól, hogy a zsidókról már ne is beszéljünk. Hát hogyne, hátul a kertben medence is van! Azok képesek lennének még oda is beletaknyolni!

Csakhogy Bűsképű Bayer Blöki nagy zavarban lenne, ha valaki kinyitná a kaput és kiszaladhatna, hogy megküzdjön a maga vélt igazságért. Odakint! Még mit nem! Kiderülne, hogy nincs is foga, csak ugatni tud. Azzal is zavarba lehetne hozni, hogy gazdái igenis jól érzik magukat a taknyos vízben és olyanért ugat, ami őket nem zavarja.

Ahhoz vajon mit vakkant, hogy az MTI-ben a volt főrabbi vejének 2012-ig történő folyamatos regnáláshoz pártja legfelső emberei is áldásukat adták? Ez úgy önmagában és elvben nem lenne baj, ám a gyakorlat és a valóság szempontjából sajnos mégis az.

A Naphegyen, ahol az MTI és Vincze Mátyás regnál, lassan kevesebb a medencében víz, mint az idegen anyag. Vincze teleszórta döglusta és/vagy gyengeképességű zsidókkal (igen ilyenek is vannak, nemcsak eszesek, mert a lényeg amúgy is Vincze cezaromániájának való hajbókolás) az MTI vezető posztjait és Gyurcsány miniszterelnök fenekét nyalva egyre annak tájékoztatási politikáját szolgálja ki.

A Fidesz mindezért cserébe bejutatta Belénessy Csabát stratégiai igazgatónak. Mert Csabi a mi emberünk! Igaz ugyan, hogy Csabának bent annyi hatalma sincs, mint a portásnak és zsíros végkielégítéssel távozik majd a vége előtt, mint már egy pár munkahelyéről, például a Duna TV-től tette. De rajta kívül vajon kinek volt az jó, hogy az MTI, amely az országban mindenkinek, még a Nagy Indexnek is szállít híreket, 2012-ig egy szemérmetlen Gyurcsány-vazallus kezében van? Mit is kaptatok hát BBB, a taknyos víz elviselése fejében?

És ne áltasd magad, hogy csak a kurátoraitok vették meg: erről olyanok tudtak és szavaztak, mint Viktor, a nagy vezér, a kenetteljes Pokorni vagy temetkezési vállalkozó komolyságú Navracsics. És a fenébe is Blöki, ne ugasd már a postást! Ő hozza nekünk ide a medencébe a nyugdíjcsekket!

Aztán ott van Tóta W.Áprádsávos kétértelműségű és ihletésű ópusza, amivel nekem szakmailag több bajom van, mint Bayerével. BBB járja pályáját, teszi a maga dolgát, ám Árpád írása szakmailag inkorrekt.

„A királynőt megölnötök nem kell félnetek jó lesz ha mind beleegyeztek én nem ellenzem” a magyar kultúrtörténet legkétértelműbb mondata, de ezt a poziciót pécézte ki magának Ápri egyes írásaival, legfőképp a legutóbbival.

Amikor a szakmát tanultam, nekem azt mondta a mesterem, ha félreértenek, te vagy a hibás! Miért nem fogalmaztál világosan? És igaza volt. Egy írás nemcsak stílúsbravúrokból és tetszetős gondolatokból áll. Világos gondolatmenete, üzenete is kell, hogy legyen, hogy az olvasó megértse. Érte élünk. Tóta W. zsidózása viszont szándékosan és szélsőségesen kétértelmű és nem is az első ebből a fajtóból Árpádunktól. Nem egy írásában éreztem már, ide érvel, oda érvel, homályosít, mit is akar mondani?

Ezért nekem az a véleményem, hogy Árpád egy önmaga tehetségétől eltelt nagyképű fasz, aki arra sem érdemesíti az olvasóit, hogy világos gondolatokat pötyögjön a képernyőre. Ezzel beleillik az Index arrogáns, mindent fikázó szerkesztőségi kultúrájába, a világ összes spanyolviaszát mi szartuk hozzáállásba.

Ne a szerencsétlen MUOSZ szerencsétlen etikai bizottságát tessék lebaszni, ha valamit szakmailag elkúrtok! Közérthetően kell írni! Hogy Ti ezt a határt is átlépítek, mert bennetek akkora fene nagy a tehetség? vagy inkább a gőg? Magatokkal még szóbaálltok?

Nem baj Árpi. Tíz-húsz év múlva több lesz bennetek a szakmai alázat és tán a tisztesség is. Addig viszont szakmai hibákért egy párszor fellógatnak és „talpatok alatt fötyöl a szél”.

Mint most.
"Közérthetően kell írni"

hát ezzel kb a világirodalom felét kikukázhatjuk. pont azért mondtam a mazsihisznek is, hogy nem óhajtok csak azért lemondani eszközökről, utalásokról, mert van 1-10% retardált, aki nem érti.
Ezen jót derültem.
Ezt igazából sosem értettem, hogy miért harcol valaki más vélt sérelme miatt, különösen, ha az illető nem érzi úgy, hogy megsértették volna.
Lehet, hogy jelenesetben senki nem venné észre, hogy létezik az említett szervezet?
LOL.Akkor tőled világírodalmat olvasunk? Hát igem, úgy azért egészen más!
látod, milyen buta vagy. arra reagáltam, hogy szerinted közérthetően kell írni. tény, hogy az irodalom jelentős része nem érthető bizonyos szint alatt. erre ennyit bírsz kiizzadni az ostoba agyadból. sajnálatos. de nekem mindegy.
Itt meg következzen erőspista antiszemitizmusa !

Mert igen, van olyan címeres ökör, aki még a MÚOSZT is négyzetre emeli. Gratulálok te NAGYON MARHA

Mozzie !

Írod te:

mozzie 2008.10.19. 10:05:52
erőspista figyelmébe!

Csak egy hülye állitaná, hogy "minden keresztény hülye" és nagyon kevesen vannak az ilyenekböl. A magad hülyesége, viszont, kisüt szinte minden egyes szavadból. Természetes, hogy a zsidók az okai a Bayer féle állatkák zsidózásának, ugye?

írtam én:

w.blog.hu/2008/10/18/az_en_antiszemitizmusom?fullcommentlist=1#c3684204

Hol következik a írásomból az agymenésed ? Pedig én még nem is paródiát írtam !!!


Ha tavasszal nem magam írtam pont miattad is legalább 3x, hogy nem zsidózunk, nem cigányozzunk akkor egyszer se

Nézz szét a blogom, te ANALFABÉTA (csak is TWÁ után őérte, meg felállva tapsolsz)

Azért TWÁ, Mozzie lássuk be, most éppen egy nem keró volt MÉRETES BAROM.

Szerintem nem kellett volna az MR1 interjúban ilyen stílusban bánnod ezzel a szerencsétlennel. Biztos jó érzés volt, hogy jól odamondogathattál neki, de több hallgatót az ő pártjára állítottál, mert ő higgadt maradt, te meg anyáztad.
violinista

Már megbocsáss, de végetlenül kádárista volt a szöveged, túl azon, h amit Bayer kapcsán írsz, az tökéletesen mutatja azokat a jegyeket, amiket az írástudó funkcionális analfabéták szoktak.
Gyönyörű képeket vetsz papírra.... öööööö.... akarom mondani a kommentdobozba, de értelme nem sok, érvelése meg pláne se.

Te nem érvelsz, jóember, hanem pont úgy fröcsögsz, mint amit a vádaidban megfogalmazol a másikra nézve.

---------------

Új Nick!

"És addig mindig ki fogja termelni az aktuális Bayert, Lovast, Csurkát is."

Az említett neveket egy kalap alá venni pont olyan funkcionális analfabetizmus (már megbocsáss! tudom, h nem vagy az!), mintha más helyeken, más nézőpontból Tóta W., Para-Kovács és Dessewffy lenne hasonlóképpen megemlítve.
Az élet bonyolult, tessenek szíves differenciálni, ha kérhetném.:-)

"Ha lennének olyan morális normák, amiket nem lehet megkérdőjelezni, akkor mindenki nyugodtabb lehetne. A jelenlegi relativizálásnál, a minden értékrendet ki kell dobni az oktatásból hozzáállásnál ez nem fog megváltozni."

Ez viszont telitalálat, kb. 100%-ra egyetértek!

"Ott téved, hogy a statisztikák jellehe szerint, ha egy populációban van 140-es IQ, akkor van 80-as is. Méghozzá minden 140-re két 80 jut."

Te tévedsz, azok a subba blogot és a szakítóst olvassák, itt sztem az átlag simán megüti a 120-at! Alig akadt, aki félreértette az írást.
Kell-e egy írásnak olyannak lenni, h az író ismerete, és előzetes munkáinak olvasata nélkül is értsük a lényegét? Nem biztos, h igen a válasz, sőt!

Üdv.:-)
Rizla,

te most Árpádot véded? Meg tudja ő védeni magát.

El vagyok képedve!
Ez a MÚOSZ egyszerűen undorító!
Nyugi, Árpi.
Tudjuk, hogy fasiszta vagy.
Meghallgattam a Klubrádiósat is. Azt a ziccert kihagytátok Orosszal, hogy a MÚOSZ elhatárolódik az írás mondandójától is.

Ha értették, hogy paródia, és tudták, hogy az ellenkezőjét jelenti, akkor tulajdonképpen a Bayer-től való elhatárolódástól határolódtak el? :)
A mr1 interjúnak nincs írott változata? A hang letölthető valahol?
Árpi!
Most hallgattam a Klubrádión a dolgaidat/ az előzményeket is ismerem!!!!/
1./ Nem vagy tagja a MUOSZ-nak, tehetnek egy szívességet!
2./Ha a 22 tagú Etikai bizottság állami pénzen, munkaidőben képtelen elolvani Bayert, akkor miről is beszélünk?
3./olvastak ezek Karinthyt/Így írtok Ti!
4./én, mint "őskommunista", egy csomó dologban nem értek Veled egyet, de szerintem egy magánblog keretibe bőven belefér amit írtál.
Legfeljebb nem olvassák el!!!!
Csak így tovább, minden hajnalban várom a következő TótaW-t!!!!
a klubrádiós tartalmasabb volt, asszem ott meg is lehet hallgatni.

az azért megtisztelő, hogy az mtv utolsó függetlenített párttitkára oktat demokráciára.
erőspista

majdnem jó amit felvetsz, de teljesen mellette lovagolsz a lényegnek.

A keresztények ellen gerjesztett provokációról nincsen szó: az egy elfogadott nemzetközi konglomerátum. Lehet fikázni, nem számít neki. (Ugye itt veszélyes dolog, ha valaki kereszténynek gondolja magát, és úgy érzi, őt szidják problémás patológiai eset)

Ellenben, a zsidók ellen kőkemény személy elleni erőszakra való felbujtás van az országban.
Erre reagált a fent vitát kifakasztó cikk, én szakadtam a nevetéstől.

TE meg ökör vagy. Hogy nem látod. (Hallottál már olyat nemzeti jobbos turul portálon, hogy
"János Béla, becsületes keresztyény, lakcíme telefonszáma, miegyéb...)


Éjjél két hétig száraz kenyéren és vízen, tisztul a tudatod.

De ha jól esik, ettől még hiheted azt, hogy a kereszténység, az ..izé …te vagy az : ) .
A 2. analfabéta !

törpemongúz, te is olvasd már el mégegyszer, meg a nem túl hosszú és bonyolult blogomat, nenne pl. ezt:

helyzetvan.blog.hu/2008/09/26/jezuskazzunk

benne ezzel:
www.fn.hu/kulfold/20080912/aki_antiszemita_keresztenyellenes_is/


Pont jótanácsként mondom, hogy úgy nem hiteles a nácivadász karakter, ha TWÁ több alkalommal ált-ban hülyéz, ostobáz stb. keresztényeket, összemosva a tényeleg hülye szélsőségekkel. Márpedig ezt, ha olvassa vli őt akkor szintén láthatja. Nehogy már csak azt.

Amúgy meg, ha egy nemzeti jobbos portálon kőegyszerű emberek uszítanak, akkor nyilvánvalóan hülye keresztényezni kell ? Ez az amit Árpád is elkövet többször, van valakivel némi gebasz és véletlenül keró, akkor az egy jó példa, arra, hogy a kerók hülyék. DE CSAK A KERÓKNÁL JUT ERRE A BAROMSÁGRA.
És ez így csak az indulatok szítására jó, lásd magad aki előbb ír, és még lehet, hogy utána se olvas.
erőspista,

Azonban, hogy igazad is legyen: lehet üzleti morál egy írás alaptartalmát megkreáltatni elemi hülyékkel, hogy aztán legyen miről írni. Azonban itt hiányzik az a mozdulat, amellyel vádolod a publicistát: nem ő provokálta ki a Bayernél a cikket, amire aztán később reagált. Tehát magától született.

Nekem azért még ennél jobban tetszik ez: Az Orbán azért vette sok hülyével körbe magát, hogy aztán… megbukjon, és mindezt azért csinálta, mert megbízta a Gyurcsány bácsi, evvel.

Ez kimondottan tetszik, terjeszteni fogom

Aláírás:

„erőspista”
kovácske
Tökéletesen igazad va! Elsőre a kontár jutott eszembe,nyilván öregszem, hogy nem azt írtam!
Ugyanazt a bűntetést érdemlem, mint az etikai bizottság!
Barátom, ha neked az a fontos, hogy KI oktat és nem az, hogy MIT mond, az a te bajod. Mintahogy az is, hogy az alpáriságban versenyzel, ám ebben a mezőnyben vannak itt nálad jobbak, úgy hogy szállj ki nyugodtan és add át a helyed.

Más: ne légy annyira büszke magadra! A trágárság a gyengék menedéke, azoké, akiknek igazán nincsenek érveik, ezért úgy próbálnak a porondon maradni, hogy ócsárolnak, szidalmaznak, lejáratnak.

Különösebben nem érdekel, hogy tagja vagy-e a MÚOSZ-nak, vagy sem, de szerintem nem találnál két tisztességes újságírót, aki téged felvételre ajánlana. Mert vétkes vagy, cinkos, aki hallgat arról, amit tud. Te is tudod, hogy a MÚOSZ szakmai szervezet, amely alapvetően a tagdíjakból él. Tagjai szabad akaratukból szerveződnek és intézik ügyeiket. Az etikai bizottság is szabadidejében ül össze, és próbálja ebben a mély szutymóban a felszínen tartani az etikát. Amit nagyon nehéz megértetni az olyanokkal, mi te is vagy, mert számodra nem ez a zsinórmérték - nem is lehet, nem vagy újságíró, még ha annak is hirdeted magad, egyszerű blogger vagy, abból is a botránykeverő aljanép reprezentánsa. Lelked rajta, amikor otthon magányosan fekszel az ágyadon, számolj el lelkiismereteddel, hány emberbe rúgtál bele igazgatalnul, indulatból, csak azért, hogy olvasottságodat növeld - merő számításból.

És valamit csak nem akarsz megérteni, pedig már itt lenne az ideje: a vita nem azon volt/van az etikai bizottságban, hogy te paródiát írtál vagy sem. Hanem azon, hogyan írtad meg a szöveget. Rosszul. Túllicitáltad azt, akit állítólag parodizálsz. Ezt persze te is tudod, csak gyáva vagy nyilvánosan bevallani, a bocsánatkéréshez meg végképpen.

Bocsánatot kérni csak erős egyéniségek, tisztességes, etikusan élő és dolgozó emberek tudnak. Remélem, ők vannak többségben idehaza, és a csőcselék csupán a hangos kisebbség.

Minket, engem nem érdekel a politika. Szeretnék nyugodtan dolgozni a munkahelyemen, a szabadidőmet kedvemre eltölteni. De te meg a hozzád hasonló szellemi bunkók folyton elpotyogtatják előttem, előttünk bűzös rakásaikat, amiket megpróbálunk kerülgetni. Nem mindig sikerül.

Tedd majd fel magadnak a kérdést: használtál-e a világnak, amikor leültél a klaviatúra elé és bepötyögted világmegváltó írásod. Ha félreteszed indulataid és kész vagy őszintén válaszolni, a válaszod csak egy lehet: nem. Vagy gondolod, azzal, hogy túllicitálod zsidózásban Bayer Zsoltot, kellemesebb lakóhely lesz számunkra ez a világ?

A zűrzavar fokozásával te is egy árokásó vagy. Ettől (is) tartunk ott, ahol vagyunk.

És már csak egy megjegyzés: írtam egy paródiát, amolyan Tóta módra. HÁROMSZOR küldtem el, mire megjelent. Nem tettem mást, csak kimásoltam a te mondataidat és a megbántottak helyett beírtam a te neved és az Indexét. Jellemző, hogy kétszer kimoderáltátok a szöveget, ami valóban nagyon durva és benneteket aláz. Csak harmadszorra jöttetek rá, hogy hoppá, kettős mércével mérünk: ha Tóta írja és szidja a MÚOSZT meg másokat, az mehet, ha ugyanazokat a mondatokat ránk olvassák, akkor már fáj, nem közölhető.

Ez vagy te, ezek vagytok ti. Őszintén sajnálom, hogy ilyen mélyre süllyedtél, süllyedtetek. De tudod: a remény hal meg utoljára.

Ne add fel!
törpemomguz

mutasd már ki hol vádolom Tótát azzal, hogy ő provokálta Bayer cikkét ?
Kérve kérlek írd ide azt a mondatot, mert én nem találom, légyszi, légyszi, légyszi !!!
roccobarocco:
Nem értelek. Mi az, hogy sajátjai? Zsidók? MÚOSZ? Árpi zsidó? vagy MÚOSZ tag? Nem szóltak még neked, hogy nagyon fekete-fehérben látod a világot?

Amúgy van nekem is erről véleményem, itt:
elakadasjelzo.blog.hu/2008/10/20/tota_arpad_az_antiszemita_zsidogyulolo

Hosszú, aki akarja elolvassa.
üdv
"Tedd majd fel magadnak a kérdést: használtál-e a világnak, amikor leültél a klaviatúra elé és bepötyögted világmegváltó írásod."

Jajjj Istenem, az az ember, aki csak azért ír, h "használjon a világnak", az a küldetéstudatos bolsevik firkász.

Néha csak azért ír az ember, h kierissze a a fejiből a túlnyomásos gőzt, néha meg azért, h megfürödjön kéjesen saját mondatainak gyönyörűségében... csak így, szerényen:-))
zozo2002!
Igen is fontos, hogy a TótaW. tagja a Muosznak, vagy nem!!
Gondolom Te sem, /én sem /, ezért a blogon való hozzászólásunk sem minősíthtető Halák Úr által!!!!
Ha mégis, akkor az Aczél György!!!!
És igenis használ a világnak/benne kismagyarországunknak, hogy elmondják a véleményüket a nótórius nemalvók!!
zozo2002
végül is kire harAgszol?
TótaW-re,a kormányra, Gyurcsányra,,Orbánra, vagy csak Magdban nem rendezted el a dolgokat, és ezért az egész világra.
Nekem, ha nem tetszik egy blogbejegyzés, akkor kezdőlap+enter!!!
és kezdem előlről!!!!!
zozo2002 2008.10.20. 20:58:35
Érdekes ez hozzáállás. Elgondolkodtatott.
Volt szerencsém hallgatni Orosz-Halák-TWA megbeszélését a paródiáról, az etikai bizottságról.
Sajnos TWA nem a szavak mestere, viszont nem is átlagos publicista.
Továbbá: inkább távolról, de Halák 25-30 évvel ez előtti tevékenységéről is van némi (meglehet áthallásos) ismeretem.
Halákot most hagyjuk.

Ez ügy alapja:
- - megjelent egy förmedvény;
- - megjelent annak paródiája (Orosz szerint parafafrázisa);
- - a MUOSZ Etikai Bizottsága elmarasztalt egy nem MUOSZ tagot, aki (ennyit engedjünk), ÚJSÁGÍRÓKÉNT paródiába öntötte a förmedvényt.
((költői túlzásról ennek a szerencsétlen ügynekegyetlen szereplője sem hallott))

Ez a tényállás.

Senkinek nem jutott eszébe, hogy ez a szerencsétlen MUOSZ Etikai Bizottság túlterjeszkedett hatáskörén?
TWA nem tagja a MUOSZ-nak.

Tomcat sem, Toroczkay sem és még sok sem, sem van. A Kurucz infó "újságírói" (gondolom) szintén nem, ámde a Demokrata "újságírói" (gondolom) szintén nem, vagy igen? Én nem tudom, de nem is érdekel. Ezt tessék csak továbbgondolni!!!

Kedves Demokrácia! Vigyázz magadra! Megindult a volt rendszer támadása a szabad véleménnyílvánítás ellen!
Jelszavuk: csak az a paródia, amit a BIZOTTSÁG annak minősit.
Hatáskör? Illetékesség?
Ugyan kérem! Hát hol él maga! Az alvó (alvadt) struktúrák ébredeznek.

Igy gondoltad, így érzed kedves zozo2002?
Ismerős ez a felhívás: Írók, írjatok remekműveket!????
Ha ismerős, és érted is, értjük egymást.
TótaW Úr!
Nem kellen egyszer nyilvánosan elmagyrázni az embereknek, hogy...
a feudalizmus egy föld alapú társadalom...
a kapitalizmus egy pénz alpú társadalom....
a szocialimus egy munka utáni részesedésből adódó társadalom....
a kommunizmus egy, a társadalom által megtermelt közös javakból az igények szerint részesülő társadalom!

A rendszerváltás legnagyob hibáját abban látom, hogy senki nem mondta el a"zembereknek",hogy Te /Én akkor fogtok boldogulni,, ha a szalmazsák tele van zsozsóval!
És ez egyértelműen a politikai vezetés nem hibája, hanem bűne!!!!!!
Adatlap

zozo2002 0 postot írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
"A Nép - Te vagy! 2008.10.18. 23:43:46
mikimaus 2008.10.18. 22:50:40
.. mindennek mi köze ahhoz ami miatt a MUOSZ elmarasztalta. Én az önök helyében hivatalosan belátnám a tévedésem. Iszonyú blama ennyire nem megérteni egy adag (különben nem olyan jól működő, de az más kérdés) humort."

Kedves "A Nép.."!

Nem feltétlen értem mire utal: a MÚOSZ ismerje el a tévedést avagy a Tóta W. Árpád néven nevezendő újságíró? Hiszen Önmaga írja oda zárójelei közé, hogy nem működő humor.
A humorral kapcsolatban amúgy, egyrészt utalnék Cyrano-ra, másrészt arra is, hogy messze nem mindegy, milyen témában ironizálunk. És a harmadik szempont, szerintem, hogy félelmetes erővel bírva (újságírás!), nagyon precízen kellene előre gondolkodni: a potenciális olvasók hány százaléka fogja
a) helyesen olvasni
b) helyesen értelmezni
c) a helyén kezelve értelmezni
a cikket.
Meggyőződésem szerint az eredeti mű nem volt alkalmas ara, hogy SZÉLES KÖRBEN megfelelően működjék. Azt pedig (a legfinomabban szólva is) alapvető újságírói tévedésnek kell minősítsem, hogy aki nem érti, kapja be.

Sajnálatos új tendencia, hogy az elektronikus sajtó - amúgy igen helyeselhető - elsöprő térnyerése (mely egyben a határvonalak fellazulásával - ha nem elmosásával - jár, hogy ti. blog vagy újságírói közlés, netán vélemény etc.) egyfelől megengedi az átlagos (és nem csak stiláris) színvonal mélységekbe omlását, ugyanakkor épp a határok elmosódása miatt a felelősségi kérdés is elolvadni látszik. (Jó, vagy netán rossz példa erre a szerény meglátásom szerint esetenként a tényektől is jelentősen "Független Hírügynökség" mint oldalhajtás..)

Nem fogadom el azonban, hogy azért, mert "mi így szoktuk, így akarjuk", már helyes lenne klikkesedve újságírni. Azt meg kellene tartani a szak- és politikai sajtónak! Tudtommal ugyanis a Zindex, ha mégoly 'elbulvárosodott' is ma már, mégis a legolvasottabb(ak egyike) sajtótermékként az őszes potenciális olvasónak kell, azaz kellene szóljon.
Így nem feltétlenül kellene abban az ultra liberális eufóriában tobzódni, hogy a jónép (vagy: jó nép) majd eldönti, neki mi lenne a helyes, akár - biz. kereteken túl - irányzatban, akár stilárisan, akár az írás szándéka szerint vagy az alkalmazott módszereit tekintve (És ez igaznak tűnik számomra az oldalain megjelenő (bulvár vagy nem) linkekre is!)

Így, miközben Tótawé eredeti szándékát nem vitatom - már csak azért sem, mert nem is volna hozzá jogom -, írásának (sőt: írásainak) "felelősségi hatását" nem lehet azzal elütni, hogy "nem értik, a sok hülye!".

A MÚOSZ elleni "gyorsvágta" alapján pedig az jutott eszembe (és ezért el is szállt az agyam korábban, elismerem), hogy ennek a Tótawé srácnak még k..a sokat kellene ám tanulnia az élettől (sőt: az ÉLET-ről), mielőtt az akármilyen politikai előd-közegből is itt maradt (ez van, nekünk ez maradt: el kellene már fogadni, hogy 40 évet nem lehet kiradírozni, és nem is feltétlen kellene erre hajtani!) szenior írástudókat ex catedra lehülyézi. Ha mégoly elképzelhető is, hogy az "öregeknek" nem mindenben lesz is igazuk, azért arra mindenképp alkalma van általa a szakmailag még (ezt higgye el!) bizony ifjú szerkesztő-rókának, hogy sok-sok kérdést feltehessen önmagának.

Tartok tőle, hogy a jelen post-ban történő kirohanása az olvasói "baráti kör" pár százas körének szólna, és természetesen a MÚOSZ-nak. Ahelyett persze, hogy odament volna az érintett urakhoz és személyesen megbeszélte volna: mi is lenne a bajuk ővele, ki mit értett félre és esetleg még "győztesen" kerülhetett volna ki szakmailag és erkölcsileg is... Nem ezt tette, ha jól veszem ki... Ez pedig, az én értékrendemben legalábbis, egyféle sunyiságot mutat be, amire, talán, nem kellene oly' nagyon büszkének lennie Tóta W. Árpád úrnak.

Mindenkinek, így Tótawének is üdvözletem innen a kies Kőbánya-Óhegyről:
Maus Róbert
Hát, Maus, te is hülye vagy.

senior, az. senior pártkomisszár, akinek valami érthetetlen okból a magyar állam homokozót biztosít. senior, aki kijelenti, hogy a szatíra mint olyan, nem létező műfaj. senior, aki szerint 1922-ben lehetett szatírát írni, ma meg nem lehet. olyan senior, aki összevissza habog, és maga se tudja, hogy most a tartalommal volt gondja, vagy a stílussal, és egyik mondatával üti a másikat.

nem senior az, jó uram, hanem szenilis.
erőspista

na mindegy nem volt ez annyira fontos, de azért mondom:

1. Keró = ? Mire rájöttem, hogy ez pusztán egy fórumos börtön-szleng, amit te használsz, meg három megtévedt bárány haver...a mindeneteket… :)


Megint vettem a fáradtságot, megint megnéztem a blogodat, megnéztem a youtebe-s linkedet is.

1. kérdés: mi köze a szörfdeszkás fiúnak az Evangéliumokhoz? Jézus is deszkázott? Végül is ács volt, ácsolhatott egyet magának.

2. látom rátapostam a lényegedre: keresztény. Minden kereszténységet szidó vagy 'más' szemszögből közelítő látványt keresztény ellenesnek tartasz. Arra nem is gondoltál, hogy valakinek netán nem is jelennek meg keresztény értékek az általad értéknek vett alapok alapján?

Mit definiál számodra a kereszténység? Jó legyél? Netán jó vagy? Esetleg hogy jót cselekedjél? Jézus-t? Amíg ezekbe a gondolatokban keringsz, esély sincs szabad, s egyben tiszta beszédre. (A szabad, tiszta semmiképpen nem jelent erkölcstelent a szó nem mocskolt értelmében – mint ahogy a kereszténység sem jelent automatikusan semmi emberi értéket, ha azt az illető egyed nem hordozza)

Blogodban állítod, kortárs dolog kereszténynek lenni ma is: akkor még sincs riasztó emlékképed, amint a pap elpazarolt talentumról mesél ránézésre is hamis pénzsóvár suttyószemű mamáknak és rátarti papáknak. Miközben te meg legszívesebben legóznál, vagy játszanál az udvaron...ekkor megszólaltak: "és most kedves híveim, térdeljünk le" Úgy néz ki szerencséd volt.

- Ateizmus? Ez, mint olyan, nem létezik. Állapot és ennek tükrében viszony. emberhez, élethez, világhoz, gondolathoz…stb…
"Butch 2008.10.19. 02:36:48
.. Egyszer már én is kaptam a pofámra. Az egyik helyi újságba írtam egy kis vicces versikét."

Hát, azért van némi különbség, hogy egy "senkiházi ojjságírócska" vagy egy Karinthy - nem?! (Ha nem, akkor érdemes s.k. orvoshoz menni!)

És akkor még nem is védtem az amúgy nem is védhető "Tanár urat" :D

Üdv:
Maus R.

mutasd már ki hol vádolom Tótát azzal, hogy ő provokálta Bayer cikkét
Mikimaus!
Végteln módon igazad van!
Én a Muosz helyében:
valahol a Wörösmarty téren megkértem volna a "körön kívüli" Kollégát,, hogy holnaptól ne írjon ehhez hasonló dolgokat,vagy inkább lépjen be Hozzánk!!!
Ha lenne mosolygós jel a gépemen, akkor most azt tenném ide...
idézlek:
tanet.hu/kabelnet.php
Ha erre nem képesek, akkor miért is tépjük a szánkat?/Eredetileg minek jártatjuk a pofánkat
Csak a Tomcat-nek szabad független sajtót csinálni?K????????
malacka69: pedig van egy elég erős közös vonás bennük: az után a kocsi után dobálják a szart, amire annyira fel akartak kapaszkodni, csak nem vette fel őket. A többi, ahogy mondani szokták, csak a maszlag.

erőspista,

Nem állítottam, hogy azt állítottad, azonban, te fentebbi hozzászólásodban kegyeskedtél példálózni egy judapest.org-os kommenttel, melyben állításod szerint megállapítják, hogy nem jó a zsidó közösségeknek ez a provokáció. Na mármint melyik, hogy nyíltan uszítanak ellenük, vagy hogy kifigurázzák a nyíltan uszítót?

Lenne ebben igazság lenne, de nem úgy ahogy időben és térben mondod: akkor lenne ártó jellegű, ha nem lenne mit kifigurázni, ha nem lenne mit pellengére állítani. Ha ezt nem is titkolt politikai szándékkal ne táplálnák nap, mint nap a médiákban. (sok a ha, felfigyeltél?)

Jelen esetben átsiklik az ártó jelelgg melett, és normális valóságtartalmat nyer.
Tehát te se találtad a belemagyarázott okokat mongúz, mert nincs ilyen mondat.

Hazudtál

Persze külön kiemeltem mit olvass el, ha már magadtól nem megy, és erre minden másról firkálsz, nehogy belásd, hogy csak nagyképűztél.


Jézus egy ács fia volt, de mindegy. Nyugi TWÁ is sokszor a nagy arcával kompenzálja a hiányos bibliaismereteit.

Mondjuk a krisztusi tanítások fontosabbak többszörösen, de még így se kötelezőek. Legyél ateista vagy ami akarsz, SZABAD AKARAT, hidd el nem fáj, de NE HAZUDOZZ !

A többi is csak a szokásos fikázás, ami pont annyira keresztényi, mint a zsidózás, de úgy látom ezt sem fogtad fel. Olvass Bibliát és majd nem írsz hülyeséget ! :)

mongúz

nézd meg, hogy egyértelműen elítélem Bayert, nincs mit magyarázni rajta, ahogy sok más esetben is megtettem. Nem véletlen a Benedek pápára történő hivatkozás.

De ! Mivel TWÁ párhuzamosan olyan általánosan és igazságtalanul az egész kereszténységet ekézi rutinból, tárgyi tévedéseket is generálva, a kettő együtt csak arra lesz jó, hogy egy érzékenyebb és/vagy korlátolt keresztény (mert vannak) az antiszemitizmussal próbál visszavágni.

Jó ez igazán bárkinek hosszútávon ?
Csak TWÁ-nak még, ha nincs is teljes tudatában, hogy non-stop vagdalkozásaival maga is ezt az anyázós kört indítja újra, meg újra. Bár én nem hiszem, hogy ő ezt azért nem látná... :(
"Ahelyett persze, hogy odament volna az érintett urakhoz és személyesen megbeszélte volna: mi is lenne a bajuk ővele(...) Nem ezt tette (...) Ez pedig, az én értékrendemben legalábbis, egyféle sunyiság"

Akkor Maus menj el TWA-hoz és beszéld meg vele személyesen, ne sunyizz itt a blogban!

Árpád! Lesz már végre új poszt, vagy megvárod míg ráduszul még egy szekérderék stiliszta?
Ismerkedésnek ajánlom:
Halák László, Dr. jogász, újságíró (Budapest, 1935. november 26.)
Tanulmányai:

Oleg Kosevoj Szovjetösztöndíjas Iskolában érettségizett (1954)
ELTE Jogtudományi kar (1954-1958)

tovább:
www.mtv.hu/arckepcsarnok/index.php?_page=adatlap&_id=42

Van itt több kommentező, aki - miközben magát kifejezetten beavatottnak tünteti fel - jogot formál arra is, hogy megmondja, miképp kell újságot írni.
A MÚOSZ is ezt akarja, és ha tehetné, ha potenciálja lenne rá, még tán cenzúráztatná is a neki nem tetsző írásokat.

Kádár csontjai hirtelen összegyűlnek, koponya a fejre, és hangosan kacag, szelleme még annyi idő után is tovább él...

Ha egy írással baj van, nem tetszik, két dolgot lehet tenni:
- legyinteni, lesajnálni pár szóban,
- megírni egy kontrát, egy ellencikket.

Jó 'cakát elvtársak!
nem lesz holnap post, hanem holnapután lesz.
erőspista,

Kezd kutyaütő lenni a beszélgetésünk, ács volt-e Jézus vagy nem, ilyen marhaságon tekergőzni...
de azért nem lehet, hogy te a jelenések könyvét is szó szerint érted? :))

Úgyhogy veszem észre, felesleges neked bármiféle párhuzamot állítani ugyanis kancsal vagy. Arra is aszondod, hogy jézus nem volt ács.

Megjegyzem, vallástudósaink, mivelhogy bizonyíték sem az ellenkezőjéről nincs, sem arról hogy ács volt ebben az ügyben nem egyeztek meg. (Sőt egyesek továbbra is kitartanak a kútfúró mellett, azért találkozott Máriával a kútnál, mert kútfúró volt.) De akkor te már biztos tudod, hogy nem volt ács.
Lássuk be, te tételekhez ragaszkodsz. Amikből ráadásul tájékozatlan vagy, még csak filozófiai hátterét sem ismered.

Azonban megállapításom: ettől még lehetsz jó gyerek.
Reggel meghallgattam még egyszer a Kontrát.

Nincsenek jó érzéseim. Nagyon emlékeztet a Fiala-féle Sickratman-projektre (Budapest/PontFm rádió-Fiala kontra Lovas) a történet, ahol jogerős(!) bírósági ítélet született a humor-irónia-nem humor-nem irónia tárgyban, ezért attól tartok, hogy Árpinak ebből az egészből komoly baja lehet. Egyrészt Bayer szintén nem kis eséllyel menne a bíróságra mint Lovas, hiszen olyan színben tünteti fel őt A zsidó álma, mintha Bayer valamiféle főantiszemita lenne miközben Halák szerint Bayer írásai általában beleférnek(!) a véleménynyilvánítás szabadságába, merthogy nem igazán tudnak Bayerral mit kezdeni. (Egyébként Bayer szintén beszállt a Sickratmanba miután Lovas megnyerte azt). Másrészt Halák nem kis eséllyel becsületsértési pert indíthat mert lehülyézték őt, sőt, a lehülyéző ezt még fel is vállalja. További per, hogy a Klubrádió ennek még teret is ad.

Irtózatosan kíváncsi lennék egy Fiala-Tóta W. beszélgetésre e tekintetben.

A Halák-féle álláspont talán védhető. Halák azt mondta, hogy nem egyetérteni ÉS nem érteni valamit szerinte állampolgári jog, mint ahogy a véleményalkotás is az. Rendben. Viszont őt lehülyézték amit sérelmez, ezek szerint a véleményéről véleményt formálni már nem állampolgári jog. Csakhogy valamivel nem egyet érteni és valamit nem érteni az NEM UGYANAZ. Ha nem értek valamit, akkor hogy jövök ahhoz, hogy véleményt formáljak róla, de ha már véleményem van, bár nem értem a témát, miért esik rosszul, ha ezért rólam is megfogalmazódik egy vélemény, konkrétan, hogy hülye vagyok. Ha viszont nem egyet ért Halák Tóta W.-vel, akkor nem írja le azt, hogy "A MÚOSZ Etikai Bizottsága osztozik a magyar állampolgár – és mások – felháborodásában, elhatárolódik mind az írás mondanivalójától..." hiszen érti miről szól az írás, mert aki a mondanivalóval nem ért egyet az simán antiszemita. Legfeljebb a "a stílusától" határolódik el de nem "a szerzőtől és az internetes portál szerkesztőitől, akik ennek a felháborító írásnak nyilvánosságot biztosítottak." Halákék nem értik Tóta W.-t, mert akkor nem lenne "Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek véleménye szerint –, a paródiájaként jelent meg", nem egyesek szerint lenne csak paródia -még ha oly sértő hangnemű is- hanem szerintük is, nem mottó lenne a szerinte mottó.

Ha viszont Halák szerint az írás stílusa miatt válik felháborítóvá, akkor nem marad más mint megírni a A zsidó álmát nem felháborító módon. A tartlam marad, az irónia marad, a paródia marad, a stílus csendesedik. Abba már akkor nem köthet(ne) bele sem Bayer, sem a MÚOSz. (Talán rossz hasonlat, de az Őszödi Beszéd elhangzott a Parlamentben is, csúnya szavak nélkül. De mert azóta sem tett SENKI egy árva elmarasztaló megjegyzést sem ez utóbbi Gyurcsány-beszédre, két dolog lehetséges: nem ugyan az volt a két beszéd tartalmát tekintve, akkor viszont miért nem teszi ezt szóvá senki, vagy annyira vállalható a Parlamenti Őszödi Beszéd, hogy abba még Viktorka sem mer belekötni.)

Félek, perek lesznek még itten. Rendben, a hülyeség alkotmányos jog. De akkor a hülyeségről véleményt megfogalmazni is LEGYEN AZ.
Ez a kero, ez egy egen érdekes szav.

Védjük keresztény hitünket (meg kinek mije van). Midőn visszavertük szent meggyőződésünk ellen támadókat, midőn mind elhullottak sáncainkon ( vagy illegalitásba menekültek), végre foglalkozhatunk hitünkkel, és elkezdhetjük kigyomlálni a nem teljesen jól hívőket, illetve erőtlen hitűeket, meg a többi valójában nem közénk valót.
Mielőtt nekem ugrana egy "kero" (huh), a vizionált esemény láthatóan hitfüggetlen, csak az emberi jellem játszik szerepet benne.
Árpád egy újságíró, ki provokál, piszkál (mit piszkál, néha erősen lábközt rúg), amire reagálni kell, ami kimozdítja agygyökeimet. Nem ismerem munkásságát( elnézést kérek érte), de nem is érdekel, mert Ő csak a gondolatindító számomra, nem pedig a megmondóember ( akivel szemben nincs pardon), ha mégis ilyen vágányra terelődne (pl. TWA etikai bizottmány felállítása), valószínűleg rossz szájízzel, de elfelejteném, hogy van Magyarországnak egyáltalán ilyen újságírója. Nem vagyok vájtfülű, így előfordulhat, hogy nem hallok ki mindent, vagy mindent jól egy szövegből. Pláne nem vagyok íróalkat, és ezért meg sem fordul a fejemben, hogy megaszongyam egy pulikálónak, hogyan kellett volna fogalmaznia.Sajnos nem vagyok annyira olvasott sem, hogy azonnal beugorjon, hol láttam én már hasonló parodikus betétet, műrészeket, de a számomra kimért kevés IQ alapján is az az érzésem, hogy mivel adott cikk nem a világirodalom remekei közé irodott, és nem valamely elfogadott "nagytól" származik, akkor már alpári, vállalhatatlan stb. gondolata némi sznobságot sugall.
Mindössze annyi kérdésem lenne még, hogy:
- biztos, hogy csak 0,5 % ?
- ha esetleg több, akkor is leszarható ?
- ha nem világunk villámgyors kommunikációs rendszerén osztanánk az észt, akkor milyen utóélete lenne a cikknek?
"az azért megtisztelő, hogy az mtv utolsó függetlenített párttitkára oktat demokráciára."

Árpád: én pontosan ezt érzem, amikor a posztkommunista exállampárt oktatja a népet ki a demokráciáról... :D


---


"A keresztények ellen gerjesztett provokációról nincsen szó: az egy elfogadott nemzetközi konglomerátum. Lehet fikázni, nem számít neki."

Hát ez elég nagy geciség nemde? A keresztényeken szabad viccelődni, fikázni, a zsidókon meg nem? Ezt nem úgy hívják, hogy kettős mérce? Kicsit unom már ezt, hogy a kisebbség az szegény elnyomott, EZÉRT >MINDEN< meg kell nekik engedni, el kell nekik nézni, akkor talán-talán képesek lesznek megbocsátani bűneinket.


"TE meg ökör vagy. Hogy nem látod. (Hallottál már olyat nemzeti jobbos turul portálon, hogy
"János Béla, becsületes keresztyény, lakcíme telefonszáma, miegyéb...)"

Én olyat se láttam, hogy mondjuk "Grün Ábrahám becsületes izraelita stb."
Olyat látni, hogy X.Y. balliberális politikus/médiageci, aki rendszersen mocskolódik nekik érzékeny dolgokon (nemzet, hazfiasság), a fasiszta minden harmadik szava, ezért geci, nem mellesleg zsidó, akkor meg főleg geci.
a klubrádiós riporthoz tud vki linket adni? nem sikerült fellelnem.
előreis...
malacka69:
"Jajjj Istenem, az az ember, aki csak azért ír, h "használjon a világnak", az a küldetéstudatos bolsevik firkász."

most nálad a 100% :-D tényleg k. elegem van az engem megmebtő bolsevikoktól. például a MUOSZ is, akiknek sem hatásköre, sem felhatalmazása, se nem feladata... oszt mégis, aláír, pecsétel... mindig meg akarnak menteni... (Te Géza, ez már a szocializmus, vagy lesz még rosszabb is? - nem pontosan, de valahogy így hangzott...) én vagyok a vak néni, aki nem is akar átmenni az úttesten :-D, de azért a jó kis kommunista átkísér...

Nem sötétek,csak érzik,hogy most ez a vonal,ha erre lépnek akkor megsimogatják az ő okos buksijukat.
violinista 2008.10.20. 18:11:11

végigolvastam.

Kár volt. Egy alapvető tanács: több jelző =/= több humor, több trúság, több minőség, vagy mittom.
PS: hogy Tótát te se értetted, az mellékes. Mivel hosszan, időt nem kímélve írtál valami irodalmiaskodó izét, gondoltam, a szakmai része fontosabb.
Árpád,

viszont a pártitkározás sem éppen az érvelés csúcsa. a "[volt tévé párttitkár] engem ne oktasson demokráciára" az argumentum ad hominem, tömény demagógia, nevezd, ahogy akarod. Hanák nem attól hülye, mert párttitkár volt, és nem is attól volt párttitkár, mert hülye. Ez még akkor sem jó visszavágás, ha éppen demokráciáról pampog.

A hülyézés viszont ült.
Helló, egyszer már nem sikerült, most csak - próbaképpen - annyit kérdezek: egy fasiszta uszító firkálmányából félreérthető paródiát írni, az alapvetően jószándékú állásfoglalókat viszont félreérthetetlenül lefelmosogatórongyozni, az mennyiben kóser? Bayerhoz glaszékesztyűt húzunk, a MÚOSZhoz meg boxert? Gratulálok.
"viszont a pártitkározás sem éppen az érvelés csúcsa."

Ó, dehogynem. Sokat elmond az az emberről. Mondhatni, minőségjelző.
mavo: ez a témától függ... sajtóetikai kérdésekben egy diktatúra utáni demokráciában szerintem se oktasson olyan, aki már a diktatúra etikai normáival is tudott azonosulni. Mondjuk ha arról oktat, hogy "halat kanállal", vagy megfogjuk-e a lengőajtót (Illemmocka) akkor igazad van.
Elmondták, meghallgattuk.

Öreg Halák nem üzent többet a sztárirónak, minthogy bunkó vagy, baxi, vegyél vissza. Más kérdés, hogy errefelé tart az internetes komlikáció és huszonévestől egyébként se várjunk sokat korunk tehetségmentes és aggaszótan unalmas környezetéből. Amit lehetett, Karinthy és co. már megírta.

Amúgy a maradék 95% valszeg már lekopott innen - szóval ez se volt egy ütős argumentum.
violinista 2008.10.20. 18:11:11
Nem értek egyet. A szerző feltételezhet egy minimális intelligenciát az olvasóiról. A cikk nem azoknak szól, akik ezt a mércét nem ütik meg. Jó szűrő ez. A hülyék kibuknak.
Kedves Árpád!
Ez az a pont amikor regisztráltam.
Lehet lehülyézni azokat akik nem értették meg azokat is akiknek nem tetszett és azokat is akik kritizálták.
Amikor én azt szoktam érezni hogy mindenki hülye (de legalábbis elég sokan) olyankor önvizsgálatot szoktam tartani.
Én olvastam. Még frissiben. Hát mondom, ez az írás nem normális. Mi van? Jaaa, biztos a másikat akarja kritizálni. Ilyent magától csak nem írna, hátiszen nem is ilyen. Hmm hmm. De hát ha kritizálni akarja, miért süllyed le a szintjére, ha nem alább.
Gondoltam ezt kihagyom az emlékeimből, mert nem illik a képbe.
Morfondíroztam még, mert tótawét nem hagy annyiban az ember, ha nem érti, aztán rájöttem, biztos az a baj, hogy én nem vagyok pesti. Itt vidéken nincs (vagy nem annyi) zsidózás, ez nem téma, és a zsidesz szót is egy pesi ismerősöm magyarázta el, hogy mit jelent. Szóval én vagyok a tudatlan vidéki akinek még a homár sem izlik, meg a kaviár (brrr).
Kedves Árpád!
Tényleg lehet hogy a felsoroltak hülyék. Lehet hogy egy részük meg csak tudatlan paraszt. De lehet, hogy most a durvaság nem ütött akkorát mint a kultúrbeszéd ütött volna.
A gyerekemnek azt szoktam mondani, hogy ha egy csúnya szóra egy másikat mondasz vissza akkor még csak ott tartassz ahol a másik. Te, Árpád nem ott tartasz ahol a másik. Neked kifinomultabb fegyvertárad van. Neked nem kellenek az ő fegyverei.

H A T Á R O Z A T

Az MSZMP KB Agit.-Prop. Osztálya 2008.okt.21-én Tóta W. Árpád elvtársat, az "index" nevezetű sajtóorgánum főmunkatársát egy rendben elkövetett becsületsértés és egy rendben rendben elkövetett kisebbség elleni gyűlöletkeltés miatt szigorú megrovásban részesíti, és újságírói tevékenységét határozatlan időre felfüggeszti.

I N D O K L Á S

Tóta W. Árpád elvtárs 2008.okt.13-án az "index" napilap mellékletében első olvasásra félreérthető, egyes elvtársakban félelmet keltő antiszemita jellegű írást közölt. A publikáció miatt feljelentést tett több állami szervnél is A.K. budapesti lakos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének tagja. Ennek nyomán a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága fiatal demokráciánk veszélyeztetése ill. a Dolgozó Népben keltett félelem és megbotránkozás okozása miatt elmarasztalta Tóta W. Árpádot.

Tóta W. elvtárs ezután -- ahelyett, hogy tettén elgondolkodott, és önkritikát gyakorolt volna -- újabb írásában súlyosan megsértette, "debilnek", "hülyének" nevezte az Etikai Bizottságot és annak elnökét, Dr. Halák László elvtársat, valamint megkérdőjelezte a Szövetség felügyeleti kompetenciáját. Erről a BM III/III főcsoportfőnöksége tájékoztatta Osztályunkat, Egér fedőnevű ügynökük jelentése alapján.

Figyelembe véve Tóta W. elvtárs fiatal életkorát, valamint Pártunk és Kormányunk érdekében kifejtett eddigi hasznos tevékenységét (mint pl. a IX. ötéves terv és a Legújabb Gazdasági Mechanizmus érdekében elvégzett propaganda tevékenységét, gyakori vallásellenes és antiklerikális írásait) nem tartjuk szükségesnek bírósági eljárás lefolytatását, de átsoroljuk a "politikailag megbízhatatlan" kategóriába, és ellene a fentebb leírt intézkedéseket foganatosítjuk. További enyhítő körülményként vettük figyelembe, hogy az említett írások egy marginális, a dolgozó osztály által kevéssé olvasott lapban jelentek meg.

Határozatunk meghozatalával egyidejűleg felhívjuk L.I. elvtársnő, az MSZMP KB kulturális alosztálya vezetőjének a figyelmét, hogy a továbbiakban nagyobb gondot fordítson a fiatal újságírógeneráció ideológiai képzésére, az újságírói hierarchia tiszteletére, és részletesen magyarázza el nekik, hogy a "glasznoszty" nem azt jelenti, hogy ezentúl már bárki bármit írhat felelőtlenül.

Bazmeg, nekem most esik le, h ki ez a Halák:

www.mtv.hu/arckepcsarnok/index.php?_page=adatlap&_id=42

Én láttam egy párszor az Echon, hát egy merő kádárista katasztrófa.

Jézusom! Hallgatom a hangfelvételt, még az Árpi nevét sem tudja, még 3-dik nekifutásra sem. Mint egy debil, komolyan. Bóóóóóóóórzasztó!
Miközben hallgatom Halákot, megértettem:

képtelen felfogni, miről szól a net. Arról meg végképp fingja sincs, mennyiben más blogot írni, mint nyomtatott sajtót...
Ez még nem is lenne baj, de akkor ne pofázzon bele. Brrrrrrrrrr....!

Olyan embernek tűnik, aki 20 éve semmi újat nem tudott befogadni, aszerint a normák szerint éli az életét, amit már az előző rendszerben tett magáévá.... de minek.... bazmeg

Még itt a blogon is értékelhetőbb kritikát kaptál, Árpi, 3-4 embertől, mint a Halák-féle fejtágítás.
Végig hallgatva Halákot, egyértelmű:

ízlés diktatúrát valósít (valósítana) meg. Az ízlését sérti elsősorban, "így neveltetődtem"- mondja.

És itt a baj: a MÚOSZ etikai bizottsága többet képzel magáról, mint amire való.

Mert ha mondjuk kiderül, h valaki cikket ír, és abban hamis tényállításokra alapozva véleményez vkit, akkor ott tennivalójuk lehet, de ízlésről vitatkozni, abban irányt szabni, ahhoz legfeljebb Aczél Györgynek volt joga és potenciálja... sztem:-)

-------

Viszont Árpi téged is illet egy-két kritika:
a hülyézés nem célszerű egy ennyire nyilvános vitában, mert az olvasót/hallgatót magad ellen fordítod.
Az más kérdés, h mit mond egy egyszerű hozzászóló, de neked sokkalta jobban kell vigyáznod a személyeskedő szavaiddal, mert ahogy te is mondád a riportban, a te blogod többen olvassák, mint a MH-ot.... vagy nem, de lényeg, h nagy olvasottságú újságíró vagy, ez vitathatatlan.

Itt erős a kételyem azért az arányokat illetően, mert becslésem szerint egy-egy posztod legfeljebb, ha 10.000 fő olvasottsággal bír. (Max. 20 ezer???) Nehéz mérni, mert a kattintás még nem feltétlen olvasás, még akkor sem, ha kinyitotta a "tovább"-ot.

"A Magyar Hírlap 2008 februárjában közzétett egyik cikke szerint a politikai fordulat sikeres volt, és a kezdeti 8-10 ezres eladott példányszám folyamatosan növekszik, 2008 februárjában egy hétköznapi újság 16 ezer, egy szombati 20 ezer példányban kel el. Számos jobboldali politikus, illetve közismert személyiség buzdít a Magyar Hírlap vásárlására, a Széles-médiabirodalomhoz tartozó Echo TV spotjaiban."

Innen jön:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_H%C3%ADrlap#Napjainkban

Ráadásul egy-egy eladott lapot akár 2-3 fő is olvashat, aztán vannak még a netre felrakott cikkek. (Én pl. csak ott olvasom időnként Bayert.)

Szóval:
1. Minél olvasottabb vagy, annál kevesebb személyeskedést,
2. Óvatosan a szerénytelenséggel, minden elismerésem mellett is.... sztem.:-))

Ps.: Hatás (megjelenési felület) szempontjából a tv-műsorokat nem is említettem, hisz Bayernak két ilyen lehetősége is van.

Üdv.

Kíváncsi vagyok, hogy Halák Úr veszi e a fáradtságot és ellátogat ide, megnézni miről is van szó, mert eddig valahogy baromira mellé lőtt. Ha van benne érdeklődés, megteszi, bár biztos furcsa neki a net adta lehetőség (és kihívás).
Közben hallgatom Halák Úr szavait (köszi Travis)és azt hiszem tökön szúrom magam, áldom az eget, hogy ezen jó embernek hatalma (jelenleg ) nincsen, és félek, mert tudom jó néhány ilyennek viszont van. Hogy Árpi hülyézett tényleg hiba, de megértem mert jelenleg én is ezt teszem.
Ja és közben Bayerről igazán szó nem esik, még csak utólagos elmarasztalás szintjén sem, hogy kiemelhető legyen, ami nyomokban felfedezhető, hogy Bayer elfogadottan "ilyen", és erre már fejünk ne is emeljük fel, de te fiam Tóth-a, te ne legyél brutalisszimusz, ellenszenvet generalisszimusz, mert az viszont árt, nem neked, hanem nekünk jóérzésű embereknek.
Az meg sem fordult a fejükben, hogy a feljelentő levélre válaszul inkább megmagyarázzák a helyzetet a nagyérdeműnek, megemlítve, hogy a durvaság figyelemfelkeltő ereje talán túlzott volt.
Árpád!
Neked aztán baromi sok türelmed van. Ez a Halák László nagyon fárasztó figura lehet. Nem hiszem el, hogy nincs jobb dolga...
johnthebigggg

Ennek a vitának a világon semmi értelme nincs: Senki nem mondta, és nem is sugallta, hogy a keresztényeket lehet fikázni, viszont a zsidókat nem.

Nem tudom feltűnt-e az Euro-atlanti kultúra igencsak evangélium párti. Vagyis óriási mega közösség, így értettem: e közösség lényegében nem támadható. Robosztussága révén. Nem is próbálkoznak vele. A zsidóság azonban országon belül is egy igen kicsiny kissebség. Ráadásul, a kereszténységgel ellentétben igencsak pártpolitikai stigmatizációba keverve.

Hol látod Európába a stigmatizált kereszténységet? Sehol. Volt-e kereszténység elleni támadás, amit nem maga a Kereszténység netán az Iszlám követett el, és gépesített gyilkolásba torkollott? Nem volt. Sajnos történelmi emlékezettel nem rendelkezel, szerintem neked foglamad sincs mit jelent megölni egy embert, és társadalmi folyamatokról meg tényleg semmi fogalmad sincs. A nagy probléma a gusztustalan vén Kádárista fasszal akivel a Klubrádióban beszélgetett Árpád, a következő:

„Jaa, hogy a Bayer írja az természetes…...de…a…de..a..Tota..őő.jj…ne beszéljen csúnyán”
Ez a MÚOSZ egy rohadt szót se szólt, soha nem hallatta hangját, hogy elhatárolódik a sok erőszakra való felhívástól….Csak a Tota..jö….:)

Hát épp ezt ugatom fentebb, azt öcsém, hogy amiért küzdesz az egy nagy szar, és nem véleményszabadság. Látod a vén szenilis is megszokottan legyintett egy konkrét gyűlöletkeltésre. Te sem veszed észre hova vezet ez? És jössz itt (vagy történelem ismeret hiányában vagy szándékos torzítással) valami teljesen elmebajos Árpád piszkáló katolikus baszkodással, nem érzed hogy ez gáz? Torz a kép.

A gyanúm az ráadásul, hogy mindenképpen addig torzítgatnád a valóságot, amíg nem igazolná a te irányultságodat. Ezt megteheted: a te döntésed: de azt már nem vallhatod mellé, hogy igaz is, amit mondasz, és nem tudatos, félre magyarázott fehérköpenyes téboly.

1. példa : „milyen finom ez a Pörkölt”
2. példa : „hú de terhelő ez a pörkölt”

Az egyik esetben ugye jót ettél, és jól is esett, a másik esetben halálra zabáltad magad, - de erről nem a pörkölt tehet, azonban te tekintheted úgy hogy a pörkölt megterhelt: A valóságról, hogy torkos voltál, egy szót sem említesz.
tulok:

"Volt már?

antikva.hu/borito/1-106622-415.jpg"

baszki! tenyleg!
Árpi

akár Halák, akár nem, akár hülye muosszal együtt, mindegy...

lényeg az, hogy az antiszemitizmus vádja a fejed felett...
ott is marad... Bayernek is voltak katkó ellenes megjegyzései annó, írt ő is a népszabóban, most szélsőjobb a fickó...
valakik téged is elindítottak ezen az úton, hogy miért? nem tudom... egy-két év és érteni fogad, hogy Bayer miért is lett az ami ma...
nem hinném. én itt nem "a zsidókkal" kerülem szembe, hanem egy taliga hülyével, vagy ha pontosabb akarok lenni, akkor komcsi fosszíliával. azokat meg eddig se szerettem. tulajdonképp érdekes is ilyen zárványokra bukkanni, mint vmi barlang, ahol túléltek az ősgyíkok.

ja és hogy most épp antiszemitizmussal vádolnak ezek a hülyék, az is mindegy. vádolhatnának pedofíliával is, nem az én bajom, hanem az övék.
OFF

bocs, hogy ide írok ilyennel, de honnan lehet letölteni a kossuthos interjút mp3-ban, vagy mit lehet tenni .ram kiterjesztéssel?
.ram: Real PLayer. de lényegében ugyanaz a kontrás, és az fenn van mp3-ban:
www.klubradio.hu/klubmp3/klub20081020-185907.mp3 (kicsit csúsztatni kell)
www.klubradio.hu/klubmp3/klub20081020-192907.mp3

Ne félj: hétvégén adtam interjút a mazsihisz.com-nak. attól nincs a fejem fölött semmi, hogy vmi félhülye tetű odaképzeli. aki meg elhiszi, arra nem tartok igényt.

mellesleg a rasszizmus-vád már megvolt rég, by György Péter & co. aztán azt is leszarom.
"Nem tudom feltűnt-e az Euro-atlanti kultúra igencsak evangélium párti. Vagyis óriási mega közösség, így értettem: e közösség lényegében nem támadható. Robosztussága révén. Nem is próbálkoznak vele. A zsidóság azonban országon belül is egy igen kicsiny kissebség. Ráadásul, a kereszténységgel ellentétben igencsak pártpolitikai stigmatizációba keverve."

Nekem nem tűnt fel. Amerikában lehet vannak ilyen neokonzervatívok, akik itt-ott hivatkoznak a Bibliára, de valójában marhára nem folytatnak aszerinti politikát (gondolom ezalatt egész mást értünk, de ez mindegy). Támadni nem csak fizikai megsemmisítéssel lehet. Unom már ezt a dumát, hogy az inkorrektséggel szembeni elleni védelem csak a kisebbséget illeti meg. Pontosabban ez sem igaz, mert pl. Dél-Afrikában a fehérek a köcsögök, holott ők a kisebbség. A zsidóság lehet, hogy számarányát tekintve igen kicsiny kisebbség, de valójában egyáltalán nem támadható. Az egész euróatlanti térség vitam et sanguinemet kiáltana akár egyetlen zsidó bántalmazása miatt is, nomeg ott van Izrael, ami méretéhez képest egy igen erős államalakulat. A zsidóságnak a félelmei valójában egyáltalán nem megalapozottak.

"Hol látod Európába a stigmatizált kereszténységet? Sehol. Volt-e kereszténység elleni támadás, amit nem maga a Kereszténység netán az Iszlám követett el, és gépesített gyilkolásba torkollott? Nem volt. Sajnos történelmi emlékezettel nem rendelkezel, szerintem neked foglamad sincs mit jelent megölni egy embert, és társadalmi folyamatokról meg tényleg semmi fogalmad sincs."

Hogy hol? Azt, hogy mindenki mindenféle következmény nélkül mocskolhatja, sárba taposhatja. Az, hogy akiről kiderül, hogy ő keresztény, akkor egyből jönnek a beégett előítéletek, hogy ez tudományellenes, bigott izé, és ezzel a faszom is kivan. Ez nem előítélet, a frászt nem.

Ha azt szabad mondani, hogy "a keresztények hülyék" azt pedig, hogy "a zsidók hülyék" nem szabad stigmatizáció nélkül (szélsőjobboldali, antiszemita, fasiszta stb.), akkor kőkemény kettősmérce van. Bayer Zsoltnak a kurva anyját, mert megemlítette, hogy a Wall Streeten picit felülprezentáltak izraelita embertársaink; de aki Tótára szót mer szólni, hogy talán nem kéne minden, még a kereszténységet közvetlenül nem érintő írásába belecsempészni valami keresztény-pocskondiázást, az minimum hülye és nem érti amit ír. Ez komolyan olyan, mint a modernista művészet: ha valaki lehányja a vásznat, az ugy milyen kifejező, a kritikusok el vannak ájulva, de valaki azt mondja erre: faszság, hát akkor ő nem érti meg a nagy művészek zsenialitását.
Erről jut eszembe egy vicc:
Két modern művész beszélget egy étteremben:
- Bocs pajtás, ki kell mennem szarni.
- Nyugodtan szarj csak az asztalra.
- Áh, hagyjad, úgysem értenék.

A kereszténységre nem csak úgy lehet csapást mérni, hogy megölöd a keresztényeket, millió másféle úton is.
Egy tisztességes ateista szerényen megjegyzi, hogy én ebben nem hiszek, és kész, senki nem szól rá semmit.
A keresztényésg által elkövetett pusztítás alatt nyilván az Inkvizíciót érted, arról itt olvashatnál részletesebben: web.t-online.hu/kesz/jel/03_01/mitosz.html - kicsit más megvilágításban.

Különben is hogy jön a holokauszt ahhoz, ami most van. Ne mondja nekem senki, hogy egy 20 éves zsidó fiatalnak az identitásának középpontjában a holokauszt áll. Ha meg mégis, nem értem mi a probléma azzal, ha valakinek trianon fáj.
Meg ez a politikai korrektség, hogy a kisebbségre nem szabad semmit mondani, mert 70 éve történt velük egy csúnya dolog, azért rájuk nem szabad semmiféle kritikát aggatni (csak maguknak szabad magukról), mert az rasszizmus. Mert fordítsuk oda az orcánkat tízmilliomodszorra is, akkor talán képesek lesznek megbocsátani nekünk (akik ma vagyunk esetleg fiatalok), hogy a dédapáink generációja mit csinált.
Szerintem a magyarokat se szabadjon kritizálni, mert még nem hevertük ki trianont, mohácsot meg a tatárjárást.

"Hát épp ezt ugatom fentebb, azt öcsém, hogy amiért küzdesz az egy nagy szar, és nem véleményszabadság."

Szerintem meg a gyűlöletbeszéd ellen huhogás is egy nagy szar, az meg, hogy ne lehessen beszélni se arról, ami nem fér bele a világképünkbe az meg főleg. A demokráciára hivatkozva nem hagyják, hogy a cigánysággal kapcsolatban bármi konkrét lépés történjen (nem, nem a pogromra gondoltam a véleménnyeddel ellentétben), ami kimozdítaná az egész ügyet ebből a kibaszott kátyúból. Demokráciára hivatkoznak? De hol van ezzel kapcsolatban a népakarat, sőt bármiféle társadalmi konszenzus. Holott az összes közvéleménykutatás szerint a lakosság 90%-a a picsába kívánja a kisebbséget. De az aufklérista küldetéstudat az segít ugye, akár népakarat ellenében és keresztülverjük az elképzeléseinket. Demokratikus gondolkodás mi? Legalább Mohácsi Viktória őszinte volt: azt mondta a heti válaszos vitában, hogy a népakarat veszélyes [ergo nem szabad, hogy érvényesüljön].

"A gyanúm az ráadásul, hogy mindenképpen addig torzítgatnád a valóságot, amíg nem igazolná a te irányultságodat."

Ez épp, hogy a balliibre jellemző:D Lsd, a kommunisták is inkább meghamisították a termelési adatokat (vö. 300%-al túlteljesítettük a tervet, mégsincs semmi), mintsem beismerjék, hoyg elkúrtuk. Inkább ne beszéljünk a cigánybűnözésről, mert a valóság nem nekünk kedvez, az emberek igenis egyenlők, tök mindegy a valóság mit mutat.
Nameg, ugye az állandó duma. Utcán lázongó, gyujtogató, buta csőcselék. Hát basszus, a ti rendszeretek min született. Lángoló barikádokon, guuillotinon, meg alkoholgőzös demagógok által, nemde? Francia forradalom, vérvörös csütörtök, őszirózsás forradalom, 1968 ugyan mi a faszom? Törvényes demonstrációk?
Mások szemében a szálkát, mi?
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.21. 19:21:23
TWA szerint:
''''vádolhatnának pedofíliával is, nem az én bajom, hanem az övék. ''''

Tévedsz Árpád!
Nem az övék, hanem a Tied, amig az ügyvéd nem mos ki a vádból. A gyanú is súlyos következményekkel jár.
(bővebben: Lévai Levente)
Árpi

Ne legyen igazam.

De a dolgok nem múlnak el.

Újra és újra előjönnek. Hibát bármikor véthetsz, lesz egy rossz mondatod és az visszamenőleg igazolja Halákot. Akik akarják azokat ez megerősíti.

Emlékszel Csurkára a hetvenes évekből? Én igen.
Mellesleg mindegyikőnk "zárványban" él, nézz magadra a jövőidőből...l
Bar en megertettem az irast, most vegighalgatva a klubradios beszelgetest, nem jo. Nem jon at, hogy miert nincs igaza a MUOSZnak, csak annyi, hogy hulyek gyulekezete, akik nem ertik az irast.

Pedig szvsz ezt eleg egyszeruen rovidre lehetett volna zarni:

A muosznak tartalmi vagy stilisztikai problemai vannak az irassal?

a, tartalmi: ez egy parodia, tessek szamonkerni a parodizaltat.
b, stilisztikai: a regivagasu uriemberek hibat kovetnek el, ha alszentek, illetve nem feltetelezik, hogy az olvasok felfogjak az iras ertelmet.

(stb, remekul ki lehet ezt bontani)

Szvsz lehulyezni oket rendes magyarazat nelkul nem jott ki jol.
travis,

értem, akkor te vagy az az ember, aki a komplett nemzeti oldalt elítéled komcsizásért. Oké.
johnthebiggg szépen csúsztatsz, de ne akard már a keresztényt és a zsidót egybemosni. Az előbbi egy vallás, a második egy vallást ÉS egy népcsoportot is jelöl. A vallást mindenki egyéni szinten választhatja, és ezt a választást szokták kritizálni a harcos ateisták. Nekik a zsidó *vallás* éppolyan bugyutaság, mint a többi. A vallás kritikája az egyénnek szól, de a népcsoportod nem választhatod, abba beleszületsz. Antiszemiták kényükre-kedvükre szokták cserélgetni a zsidó szó kétféle interpretációját, mikor mi a kényelmesebb.

Az antiszemitizmussal pl. a magyargyűlölet állítható párhuzamba, nem a kereszténység bírálata. Szavaiddal élve, "az összes közvéleménykutatás szerint a lakosság 90%-a a picsába kívánja a kisebbséget" Szlovákiában is. Javaslatod szerint akkor ne is foglalkozzunk vele, fröcsögjön csak Slota tovább, túlreagáljuk az egészet, ugye? Na látod, EZ a kettős mérce.

Senki zsidónak nincs baja amiatt, hogy a holokausztról, Izraelről vagy a zsidó népcsoportról beszélnek. A kérdés mindig az, mit beszélnek. Nyugodtan kritizálhatod a zsidókat, amíg értelmesen teszed. A gáz csak az, hogy értelmes kritikát még eddig nem hallottam. Elmagyarázom: Bayer példájánál maradva, megjegyzése azért antiszemita, mert a "zsidó pénzügyes" toposzát használja. Lehet, hogy a pénzügyi szférában sok a zsidó származású, de agyament baromság azt sugallni, hogy származásuknak bármi köze lenne a gazdasági válsághoz. Értelmes ember tisztában van vele, hogy ha minden tréder magyar lenne a Wall Streeten, attól még minden ugyanúgy történt volna. A zsidó jelző bebiggyesztése száraz információtartalom szempontjából tehát felesleges, de mögöttes tartalom szempontjából viszont ez a feleslegessége feltűnő, és masszív jelentést hordoz. Ha Bayer azt írja, hogy "amerikai pénzügyes" "zsidó pénzügyes" helyett, Árpád aligha írt volna szösszenetet zsidót amerikaira cserélve. Na de minek magyarázom a nyilvánvalót...
"ja és hogy most épp antiszemitizmussal vádolnak ezek a hülyék, az is mindegy. vádolhatnának pedofíliával is, nem az én bajom, hanem az övék."

Gyengécske szatírák írását kellene neked felróniuk, Swift harmatos utánzását, annyi talán meg is állna.
Arpad,

Ez az ember szenilis, nem szabad vele foglalkozni. Aki az antiszemitizmust ossze veti holmi stilus beli problemakkal az bizonyosan nem lehet e elmeju+olyat mond, hogy Bayer irasait mar megszoktuk igy nem is foglalkoznank vele 465x. Szanalmas, rettenetes, elrettento.

Azert mondanek neked is par szot, bar mar tobben meg tettek elottem. Tobb izben kertuk toled (tobben, sokszor), hogy keruld a vulgaris szavak hasznalatat. Ez eloszoban meg szornyubb. Gondolj arra, hogy a sajat gyereked is ott ul es hallgatja amit az edesapja mond a tobbi joembernek. Masreszrol egy elo radio musorban rendkivul kulturalatlan dolog egy masik a masik ember pocskondiazasa alpari stilusban (ezt tetted te). Szerintem a velemeny nyilvanitasnak mindig van, barmilyen eros is az, kulturalt modja annak kozlesere.
Hogyha en eloszor hallottalak volna (tehat nem olvastam semmilyen irasodat stb), akkor a hangod es a megnyilvanulasod alapjan egy nagykepu, vegtelenul ostoba es bunko embernek tartanalak. Tennem ezt ugy, hogy soha nem olvastam a blogodat es nem is fogom, mert nincs internetem stb... . Azt hiszem ez a te feleloseged.

Tovabbi sok sikert !
gabor, a legerősebb jelző, amit használtam, a hülye volt. mit mondjak egy halák lászlónak? hogy okos?

hogy hangzik az, hogy "torgyán józsef nagy kópé"?

hazugul.
johnthebigggg:

"Bayer Zsoltnak a kurva anyját, mert megemlítette, hogy a Wall Streeten picit felülprezentáltak izraelita embertársaink"

bayer nem ezt mondta, hanem hogy minden szarert a zsidok a hibasak.

amugy meg a toled idezett mondat sem igaz.


"Különben is hogy jön a holokauszt ahhoz, ami most van. Ne mondja nekem senki, hogy egy 20 éves zsidó fiatalnak az identitásának középpontjában a holokauszt áll. Ha meg mégis, nem értem mi a probléma azzal, ha valakinek trianon fáj.
Meg ez a politikai korrektség, hogy a kisebbségre nem szabad semmit mondani, mert 70 éve történt velük egy csúnya dolog, azért rájuk nem szabad semmiféle kritikát aggatni (csak maguknak szabad magukról), mert az rasszizmus. Mert fordítsuk oda az orcánkat tízmilliomodszorra is, akkor talán képesek lesznek megbocsátani nekünk (akik ma vagyunk esetleg fiatalok), hogy a dédapáink generációja mit csinált.
Szerintem a magyarokat se szabadjon kritizálni, mert még nem hevertük ki trianont, mohácsot meg a tatárjárást."

kettos merce! csak mondom!
"Bal 2008.10.21. 22:38:55
johnthebiggg szépen csúsztatsz, de ne akard már a keresztényt és a zsidót egybemosni. Az előbbi egy vallás, a második egy vallást ÉS egy népcsoportot is jelöl. A vallást mindenki egyéni szinten választhatja, és ezt a választást szokták kritizálni a harcos ateisták."

Ennyi erővel mondhatjuk, hogy írtsuk ki a keresztényeket, mert ki lehet belőle ugrani. Attól, hogy egy identitás választott, vagy beleszületett (elárulom: minden identitás is nagy százalékban beleszületett), még nem lehet ezt az identitás becsületébe gázolni. Vagy, ha igen mi a baj a gyűlöletbeszéddel?
Lehet kritizálni a vallást, de ezt kultúráltan tegyék. Nem kell "Isten faszáról" viccelődöni, mert az tahóság. Nem kell a vallásosokat komplett idiótának beállítani, mert az is tahóság. Ők ebbe hisznek, az ateisták meg amabba. Miért lenne egyik hülyébb, mint a másik? Ez már ilyen fél-fajelmélet.

"Nekik a zsidó *vallás* éppolyan bugyutaság, mint a többi. A vallás kritikája az egyénnek szól, de a népcsoportod nem választhatod, abba beleszületsz. Antiszemiták kényükre-kedvükre szokták cserélgetni a zsidó szó kétféle interpretációját, mikor mi a kényelmesebb."

De valahogy mégse a zsidó vallást szokták kritizálni. Tudom, ilyenkor mikor számonkérik, akkor mindig előjön, hogy óó, mi azt is hülyeségnek gondoljuk, CSAK SOHA NEM HALLOK RÓLA.

Meg mint mondtam, ha egy identitás szabadon választott, akkor ha valóban toleránsak akarunk lenni, akkor azt a bizonyos egyéni választást TISZTELETBEN KELL TARTANI.

"Az antiszemitizmussal pl. a magyargyűlölet állítható párhuzamba, nem a kereszténység bírálata. Szavaiddal élve, "az összes közvéleménykutatás szerint a lakosság 90%-a a picsába kívánja a kisebbséget" Szlovákiában is. Javaslatod szerint akkor ne is foglalkozzunk vele, fröcsögjön csak Slota tovább, túlreagáljuk az egészet, ugye? Na látod, EZ a kettős mérce."

Tudod, az antiszemitizmus meg a magyargyűlölet között fontos különbség, hogy előbbib esetében rendszeresen hallatja hangját, mindenkit elítélnek, aki az antiszemitizmus gyanújába keveredik, addig Barroso az EU nevében kijelentette, hogy a Benes dekrétumok meg Slota magyarellenes megnyilvánulásai szlovák belügy. Na ez kettős mérce, nemdebár?
A határon túli magyarság problémáját elsősorban nem kisebbségi kérdésnek tekintem. A magyarság a kárpát medencében egy államalkotó népcsoport, akaratukon kívül és ellenére került a magyarság bizonyos területen egy idegen állam uralma alá. Azért, mert az adott államon belül kisebbségben vannak a kérdést nem kisebbségi kérdésként kell megközelíteni, nem beszélve arról a tényezőről, hogy sok területen többségben vannak. A határon túli magyarság ügye más mint pl. a cigányoké. (Márcsak azért is - bár ezt nem értem -, hogy a magyarok esetében, ha azt tartjuk jónak és normálisnak, hogy külön iskolába járnak, ha pedig a cigányok járnak külön iskolába, azért meg szegregációt kiáltunk.)

"Senki zsidónak nincs baja amiatt, hogy a holokausztról, Izraelről vagy a zsidó népcsoportról beszélnek. A kérdés mindig az, mit beszélnek. Nyugodtan kritizálhatod a zsidókat, amíg értelmesen teszed. A gáz csak az, hogy értelmes kritikát még eddig nem hallottam."

Mindig ezt mondják. Én nekem pl. nem értelmes kritika az, hogy valaki fasszopó zsidózik, mert nincs benne érv, csak mocskolódás. Nekem ez egy kategória, mint amikor Árpád lehülyézze a keresztényeket.
Vagy lehet azt mondani, hogy pl. "szerintem a zsidóság visszaél a holokauszt keltette részvét érzésével" vagy "szerintem túl sok a holokauszt megemlékezés a zsidóság az össznépességhez viszonyított arányához képest". Ebben nincs mocskolódás, se semmi ilyen, csak egy vélemény, mégis ezt, ha közszereplőként ellőném tuti, hogy nem köszönném meg, amit ezért kapok.

Mellesleg persze, hogy ha pl. a kirgizek lennének felülprezentálva a pénzügyi szférában akkor is válság lenne, csak ne tévedjünk a scifi kategóriába. Ez az a kategória, mint amikor a mexikói szappanoperákban, minden mexikóit gazdagnak állítanak be, holott a valóság sajnos igen csak más.
"ja és hogy most épp antiszemitizmussal vádolnak ezek a hülyék, az is mindegy. vádolhatnának pedofíliával is, nem az én bajom, hanem az övék."

Ha elég sokat ismételgetik, a te bajod is lesz...
"bayer nem ezt mondta, hanem hogy minden szarert a zsidok a hibasak."

Hol mondott ilyet? Én ilyet nem láttam. György Péter biztos megszakérti, hogy ez olvasható ki belőle, minden más csak spekuláció.

"amugy meg a toled idezett mondat sem igaz"

Mi nem igaz pontosan?
„Valaki elmondhatná már egzakt módon azt, h mi az, h zsidózás és az honnantól kezdve számít antiszemita kirohanásnak?!”

Malacka, definíciót tőlem nem kapsz, némi támpontot azonban adhat a dilemma eldöntéséhez, ha minden alkalommal, mielőtt kimondod, hogy „a zsidók”, halkan elmormolsz néhány, a te logikád szerint megfogalmazott mondatot. Például:
„A magyarok évente 300 gyilkosságot követnek el.”
„A magyarok kövekkel és sörösüvegekkel támadtak kisgyermekes családokra, majd a „zsidókat a Dunába” rigmust skandálva tűzcsapokat rúgtak szét és autókat borogattak, a magyarok.”
„A magyar K. János tizedes és négy magyar bűntársa az igazoltatás során a nőt a hátsó ülésre tuszkolta és brutálisan megerőszakolta.”

Továbbá rendkívül tanulságos lehet, ha valahányszor a bűnügyi hírekben egy magyar által elkövetett bűncselekményről tudósítanak, hangosan felsóhajtasz, hogy „Má megin a magyarok!”, és utána azon kezdesz morfondírozni, vajon mi módon következik az illető magyarságából az, hogy bűnöző.

A rasszistáktól, antiszemitáktól nem azért viszolygunk, malacka, mert szeretjük „a zsidókat” meg „a cigányokat”, vagy mert mindenféle hagymázos humanista eszmék elcsavarták a fejünket, hanem mert a rasszizmus – ostobaság, a gondolkodás konzekvensen hibás volta a korrigálásra való törekvés és képesség nélkül, az ember magasabbrendűségének arcátlan tagadása, végső soron tehát maga az istentelenség. Az ostobákat pedig, ha ostobaságuk erőszakossággal párosul, mi mással sújthatnánk egy olyan világban, amely az inkvizíciót törvényen kívül helyezte, mint mélységes megvetésünkkel, na meg néhány jól irányzott gumilövedékkel.
johnthebig:

TWA a kereszténységről kizárólag tényeket kommentál a saját gyilkos stílusában. Tiszteletlen stílusa van, ami szórakoztató és hasznos is, mert heves párbeszédre késztet. Szó nincs róla, hogy az egyéni választásokat mindig tiszteletben kellene tartani. Akkor angol stílusú párbeszédeken túl semmire se jutnánk. Nem állítja be a vallásosokat komplett idiótának, pl.

w.blog.hu/2007/04/27/legy_ostoba_print

A buta, zárt elméket eredményező vallással van gondja, és ezzel nincs egyedül. Talán hallottál róla, hogy a kereszténység és a zsidóság osztozik ám egy szövegen, szóval amikor a Bibliát kommenteli, a bigott zsidókat is osztja rendesen.

Érdekes felfogásod van a magyar kisebbségről. Bár erős a gyanúm, hogy végsősoron Erdélyt vissza a lényeg belőle, azért hozzátenném, logikád alapján Szvatopluk is reklamálhatna. Sajnos amikor országhatárokat tologatnak, valaki mindig a rossz oldalon marad. Viszont, és ez jó hír, lokálisan tényleg mindenki többségben van (1 m2-en belül közel biztosan).

A zsidókkal kapcsolatos állításaidban több az értelem, mint Bayeréban, de még mindig egy marék lepkéével ekvivalens. Ismerek jópár zsidót, soha még csak említést sem tettek a holokausztról, legfeljebb ha szóba került a család, kicsit zavartan mosolyogva mondják, hogy nem sok rokonuk van. A csoportra tehát aligha igaz, hogy visszaél vele. Hogy néhány érdekelt zsidó kihasználhatja - hát, a trianonos matricákat is eladja valaki... A "túl sok megemlékezés" meg azért furcsa, mert tudtommal ezeken nincs névsorolvasás. Hány ilyenen kellett már résztvenned, amikor piszokul bosszantott az egész cécó? Esetleg felvonultak az ablakod alatt hangosan jajgatva, vagy felborították az autódat az őrjöngő holokauszt-megemlékezők? Milliárdok folynak el holokausztra, pedig ebből ingyen anyák napi orgonát kellene venni az ovisoknak? Mert akkor értem, hogy zavar.
Huba

"bayer nem ezt mondta, hanem hogy minden szarert a zsidok a hibasak."

Látom, ezt már más is számonkérte rajtad.

Ez miből jött ki, jó ember? Hol írt ilyet az a gazfickó antisémita?

Más:
Bizony, vannak megélhetési zsidók, akik előbb elmondják, h ők zsidók, később mocskolódnak, majd amikor megtámadtatnak mocskolódásuk miatt, pajzsként emelik maguk elé a Holocaustot. Nah, az ilyenektől én hányok. Aki viszont nem használja előnyök megszerzésére önnön zsidóságát, hasonképpen magyarságát sem, az korrekt, rendben van
"Bal 2008.10.22. 02:20:42
johnthebig:

TWA a kereszténységről kizárólag tényeket kommentál a saját gyilkos stílusában."

Tényeket? Leggyakrabban véleményt, sokak számára igen sértő formában. Véleményem szerint Árpád élvezi, hogy egy-egy ilyen cikk után (mivel ezt mindig kirakják az Index címlapra és megnézik több tízezren, pláne olyanok akik nincsenek ehhez hozzászokva) rengeteg felháborodott levelet kap, hogy "Mit képzel maga?" stb., és magában jókat kuncog ezen. A magam részéről ezt gyerekesnek tartom, mint ahogy 9 évesen még lehet viccesnek tartja az ember az idősek bosszantását, felnőtt embertől mást várunk el.

"Tiszteletlen stílusa van, ami szórakoztató és hasznos is, mert heves párbeszédre késztet."

Sok esetben igen, hasznos. Közérdek fűződik ahhoz például, hogy politikusokról nyersen megírják, ha hülyeséget csinált vagy mondott, mert a hatalom ellenőrzését szolgálja. De miféle közérdek fűződik a konvenciók öncélú rombolásához, mások érzékenységének megsértéséhez, a nemzeti kánonba való beletipráshoz?
Kovi, a pornós például azt nyilatkozta, hogy vannak olyan témák, ahol a jóérzés tiszteletben tartása miatt nem folytatna pornófilmet, mert tahóság.

Más kérdés, hogy a jobb- és a balliberális oldalt Árpád nem egyenlő mértékben osztja, valamit a jobboldallal szemben mély ideológiai ellenérzésről tesz tanúbizonyságot, a balliberális oldallal csak módszertani kifogásokat támaszt.

"Szó nincs róla, hogy az egyéni választásokat mindig tiszteletben kellene tartani. Akkor angol stílusú párbeszédeken túl semmire se jutnánk."

A tiszteletben kell tartani nem azt jelenti, hogy nem lehet párbeszéd tárgya. Hanem a téma komolysága megkövetel egy bizonyos kulturális szintet, hogy nem ebben az infantilis-gúnyolódó stílusban kéne róla beszélni.

"Nem állítja be a vallásosokat komplett idiótának, pl.

w.blog.hu/2007/04/27/legy_ostoba_print"

Nem? Már a cikk címe és mire utal szerinted? "Légy ostoba" ?

"A buta, zárt elméket eredményező vallással van gondja, és ezzel nincs egyedül."

Az egy vélemény, hogy a vallások zárt elmkéket eredményeznek. Egy vélemény, amit meg lehet fogalmazni értelmesen, kulturálatlan, szerényen. És, ami lehet hasonló stílusú értelmes, kulturált, szerény választ adni.

"Talán hallottál róla, hogy a kereszténység és a zsidóság osztozik ám egy szövegen, szóval amikor a Bibliát kommenteli, a bigott zsidókat is osztja rendesen."

Effektíve igen, de ez csak következménye a dolognak, és nem okozat.

"Érdekes felfogásod van a magyar kisebbségről. Bár erős a gyanúm, hogy végsősoron Erdélyt vissza a lényeg belőle"

Nem az a lényeg elsősorban. Bár ha úgy lenne, nem értem mi ez a sok ellenérzés benned azzal kapcsolatban, hogy a magyar lakosságú területek mért ne tartozzanak magyar fennhatóság alá?

"azért hozzátenném, logikád alapján Szvatopluk is reklamálhatna."

Nem reklamálhatni, mivel akkorban egy ország területe mást jelentett, és mást jelentett az ott lévő lakosság státuszában is. Továbbá a Magyar Királyság képes volt integrálni a rajta lévő népcsoportokat.


"Sajnos amikor országhatárokat tologatnak, valaki mindig a rossz oldalon marad."

Talán nem kellett volna tologatni egy ezer éve kialakult egységet.

"A zsidókkal kapcsolatos állításaidban több az értelem, mint Bayeréban, de még mindig egy marék lepkéével ekvivalens. Ismerek jópár zsidót, soha még csak említést sem tettek a holokausztról, legfeljebb ha szóba került a család, kicsit zavartan mosolyogva mondják, hogy nem sok rokonuk van. A csoportra tehát aligha igaz, hogy visszaél vele."

A zsidósággal kapcsolatban a legtöbb benyomást nyilván a zsidó elit, a vezető réteg adja. Ha az Árpád sávos zászlót szidják, akkor naná, hogy az emberben kinyílik a bicsak, hogy nehogymá' egy fél százalékos kisebbség mondja meg, hogy milyen zászlót használni és mikor.
Évente van legalább 4-5 állami és kvázi állami olyan megemlékezés, amely a holokausztról és/vagy nácikról/fasisztákról szól. Gyurcsány felháborodottan rázza az öklét, és antifasiszta minimumról beszél, holott az antikommunista minimumról egy kurva szó nem esik. Nem esik szó a nemzeti minimumról se, nincs trianon megemlékezés, a kommunizmus áldozatairól való megemlékezés pedig gyakorlatilag egy vicc.
De mindegy, inkább ajánlom: Finklestein - Holokauszt ipar c. könyvet. Nem, szó sincs benne holokauszt tagadásról.
Bayer-zsidók-fidesz-Orbán

Kattints a 8. képre, majd jobbfelül a következőre....

malacnews.freeblog.hu/archives/2008/10/18/Keves_szoval_unalmamban/

és akkor most gondolkudjunk, hogy is van ez?

Üdv.
Int The Felsh (Pink Floyd: A Fal című albumáról.)

So ya
Thought ya
Might like to
Go to the show.
To feel that warm thrill of confusion,
That space cadet glow.
I've got some bad news for you sunshine,
Pink isn't well, he stayed back at the hotel
And they sent us along as a surrogate band
We're gonna find out where you folks really stand.
Are there any queers in the theater tonight?
Get them up against the wall!
There's one in the spotlight, he don't look right to me,
Get him up against the wall!
That one looks Jewish!
And that one's a coon!
Who let all of this riff-raff into the room?
There's one smoking a joint,
And another with spots!
If I had my way,
I'd have all of you shot!

Reflektorfényben

Szóval
gondoltad,
hogy jó lenne
elmenni az előadásra.
Érezni a borzongató zűrzavart,
a hely sugárzó izzását.
Rossz hírem van számodra, drága.
Pink rosszul lett, a szállodában maradt.
Minket küldtek helyettük a dobogóra.
Hát ma este kiderül, milyenek is vagytok valójában.
Vannak buzik ma este köztetek?
A falhoz velük!
Az ott a reflektorfényben nem tetszik nekem,
a falhoz vele!
Az ott zsidónak látszik!
Az meg egy fekete!
Ezt a csőcseléket ki engedte be?
Az ott füvet szív,
Az meg ott csupa pattanás!
Ha rajtam múlna,
kinyírnám az egész bagázst!


Az áldozattal való szolidáris átlényegülés naivitása olykor feldolgozhatatlan ellentéteket szül adott érdekközösségen belül. Liberalizmusukra és irodalmi munkásságukon át olvasóikra, közönségükre oly büszke befogadók egy olyan intellektuálisan kihívó és politikailag semleges közegben estek egymásnak és vívták meg harcukat, mint a Porond. „A Klub Rádió „Kontra” című adása Orosz Józseffel” - mondja a média hangú, amúgy a hatalomhoz néhány kommunikációs dimenzión át dörgölődzni kívánó spot hétfő esti lázzal a hangjában.
Godzilla vs Mechagodzilla.

Az egyik sarokban az emberek irodalmi érzékét pallérozó, gondolataikat formálni vágyó irodalmár szelíd öregemberbe csomagolva. A valóság naturalista tükreitől óvó, rejtett indulatok által, ösztönlényként bíráló Bürokratikus Megfellebbezhetetlen. Kinek zsigereiben genetikai kódokon át rögzített, etikai alapon nyugvó tagadássá fajult az ocsmány, szabad szájú „igen”. Egy letűnt kor borostyán-szervezetébe zárt, ám még klónozható időutazója, kinek neveltetése nem enged szembenézni a leírt szavak kiejtett hangjain átbucskázó hétköznapi vulgarizmussal. Homloklebenyébe szocreál kalligráfiával tetoválták az aczéli három T-t. Igen ő az, a szervilis megmondó ember; a mindig jelenlévő méltó örököse a „Támogat, Tűr & Tilt”-nak, ki most rátalált az ellenségre. A „fortélyos félelem igazgat” módon gyűlölködő, rátalált az acsargón kiabáló és aránytévesztő gyűlölködőre.

Hiszen a másik sarokban már várja az ellenfél. Kezében fegyver a klaviatúra, egy önérzetében sértett Che Guevara ki Bolíviában, a permanens osztályharc és a forradalom hömpölygő árjának társadalmi gátakat és eladdig érinthetetlen mentális provinciákat elöntő és leromboló szimbólumaként rápisált a feszületre mielőtt elérte volna az elvtársi végzet. A meg nem értett ige mely virtuális testté lett a neten, mi? A már vállalhatatlan radikalizmus maga, az önmagát felfaló, célját veszített Robespierre beleiben Saint Just-tel . Ott áll a mikrózható alternet –cyber gerilla, az „escape”-re faszozó és „enter”-re lázadó, a virtuális újságírás virtualitásába menekülő, önmagát élőben megvédeni képtelen bolg- forradalmár és nem érti, mi történik vele. Ő a jövő, és ha nem vigyáz, sok-sok hasonló csatán át olyan lesz, mint kivel vitába szállt.

És a s(tr)óman, maga a média. Evolúciója tökéletesre sikeredett ezért aztán Orosz József, ki magát is leköpi, ha kell,- orgazmikus magasságokban szökell át a csillagokkal meghintett hétfői média-estén, át az éteren, elcsukló hangon moderál. Így áll hát fel a csata. Lássuk csak a spírói alapvetést:
Spiró György: Jönnek
Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,
fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klíma: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyítsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul.

1984

(forrás: Mozgó Világ)

Ajjaj! De hisz ez a közös ellenségről szól! A baj annyi, hogy most már késő. És ezt ők is megértették. Azonban irodalomról vitatkoznak, és azzal példálóznak. Stilisztikáról és eszközökről, nyelvünk továbbélésének letéteményeseiről.
Attól tartok, hogy Nádas Péter, Parti Nagy Lajos, Mészöly Dezső vagy a cikkhez citált Petőfi kíméletlen tehetségével mérni e két embert nem lenne tisztességes. Mérjük hát őket Spiróval? Nem fogadnák el, hiszen nem értenek egyet még egymással sem. Egyikük a múlt, a másik a jövő. A hernyó sem tud semmit a pillangóról, amivé lesz. Aki pedig nekik nem tetszik,- ahogyan ők sem egymásnak- és nem férnek be az általuk összetákolt, szűkülő univerzumként üzemeltetett intellektuális(?) inercia-rendszerbe, azokkal pedig a falhoz a kurva anyjukat! „Öljünk meg minden rohadékot!”

Int The Felsh (Pink Floyd: A Fal című albumáról.)

So ya
Thought ya
Might like to
Go to the show.
To feel that warm thrill of confusion,
That space cadet glow.
I've got some bad news for you sunshine,
Pink isn't well, he stayed back at the hotel
And they sent us along as a surrogate band
We're gonna find out where you folks really stand.
Are there any queers in the theater tonight?
Get them up against the wall!
There's one in the spotlight, he don't look right to me,
Get him up against the wall!
That one looks Jewish!
And that one's a coon!
Who let all of this riff-raff into the room?
There's one smoking a joint,
And another with spots!
If I had my way,
I'd have all of you shot!

Reflektorfényben

Szóval
gondoltad,
hogy jó lenne
elmenni az előadásra.
Érezni a borzongató zűrzavart,
a hely sugárzó izzását.
Rossz hírem van számodra, drága.
Pink rosszul lett, a szállodában maradt.
Minket küldtek helyettük a dobogóra.
Hát ma este kiderül, milyenek is vagytok valójában.
Vannak buzik ma este köztetek?
A falhoz velük!
Az ott a reflektorfényben nem tetszik nekem,
a falhoz vele!
Az ott zsidónak látszik!
Az meg egy fekete!
Ezt a csőcseléket ki engedte be?
Az ott füvet szív,
Az meg ott csupa pattanás!
Ha rajtam múlna,
kinyírnám az egész bagázst!


Az áldozattal való szolidáris átlényegülés naivitása olykor feldolgozhatatlan ellentéteket szül adott érdekközösségen belül. Liberalizmusukra és irodalmi munkásságukon át olvasóikra, közönségükre oly büszke befogadók egy olyan intellektuálisan kihívó és politikailag semleges közegben estek egymásnak és vívták meg harcukat, mint a Porond. „A Klub Rádió „Kontra” című adása Orosz Józseffel” - mondja a média hangú, amúgy a hatalomhoz néhány kommunikációs dimenzión át dörgölődzni kívánó spot hétfő esti lázzal a hangjában.
Godzilla vs Mechagodzilla.

Az egyik sarokban az emberek irodalmi érzékét pallérozó, gondolataikat formálni vágyó irodalmár szelíd öregemberbe csomagolva. A valóság naturalista tükreitől óvó, rejtett indulatok által, ösztönlényként bíráló Bürokratikus Megfellebbezhetetlen. Kinek zsigereiben genetikai kódokon át rögzített, etikai alapon nyugvó tagadássá fajult az ocsmány, szabad szájú „igen”. Egy letűnt kor borostyán-szervezetébe zárt, ám még klónozható időutazója, kinek neveltetése nem enged szembenézni a leírt szavak kiejtett hangjain átbucskázó hétköznapi vulgarizmussal. Homloklebenyébe szocreál kalligráfiával tetoválták az aczéli három T-t. Igen ő az, a szervilis megmondó ember; a mindig jelenlévő méltó örököse a „Támogat, Tűr & Tilt”-nak, ki most rátalált az ellenségre. A „fortélyos félelem igazgat” módon gyűlölködő, rátalált az acsargón kiabáló és aránytévesztő gyűlölködőre.

Hiszen a másik sarokban már várja az ellenfél. Kezében fegyver a klaviatúra, egy önérzetében sértett Che Guevara ki Bolíviában, a permanens osztályharc és a forradalom hömpölygő árjának társadalmi gátakat és eladdig érinthetetlen mentális provinciákat elöntő és leromboló szimbólumaként rápisált a feszületre mielőtt elérte volna az elvtársi végzet. A meg nem értett ige mely virtuális testté lett a neten, mi? A már vállalhatatlan radikalizmus maga, az önmagát felfaló, célját veszített Robespierre beleiben Saint Just-tel . Ott áll a mikrózható alternet –cyber gerilla, az „escape”-re faszozó és „enter”-re lázadó, a virtuális újságírás virtualitásába menekülő, önmagát élőben megvédeni képtelen bolg- forradalmár és nem érti, mi történik vele. Ő a jövő, és ha nem vigyáz, sok-sok hasonló csatán át olyan lesz, mint kivel vitába szállt.

És a s(tr)óman, maga a média. Evolúciója tökéletesre sikeredett ezért aztán Orosz József, ki magát is leköpi, ha kell,- orgazmikus magasságokban szökell át a csillagokkal meghintett hétfői média-estén, át az éteren, elcsukló hangon moderál. Így áll hát fel a csata. Lássuk csak a spírói alapvetést:
Spiró György: Jönnek
Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,
fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klíma: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyítsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul.

1984

(forrás: Mozgó Világ)

Ajjaj! De hisz ez a közös ellenségről szól! A baj annyi, hogy most már késő. És ezt ők is megértették. Azonban irodalomról vitatkoznak, és azzal példálóznak. Stilisztikáról és eszközökről, nyelvünk továbbélésének letéteményeseiről.
Attól tartok, hogy Nádas Péter, Parti Nagy Lajos, Mészöly Dezső vagy a cikkhez citált Petőfi kíméletlen tehetségével mérni e két embert nem lenne tisztességes. Mérjük hát őket Spiróval? Nem fogadnák el, hiszen nem értenek egyet még egymással sem. Egyikük a múlt, a másik a jövő. A hernyó sem tud semmit a pillangóról, amivé lesz. Aki pedig nekik nem tetszik,- ahogyan ők sem egymásnak- és nem férnek be az általuk összetákolt, szűkülő univerzumként üzemeltetett intellektuális(?) inercia-rendszerbe, azokkal pedig a falhoz a kurva anyjukat! „Öljünk meg minden rohadékot!”
"A magyar társadalomfejlődés alapvető disszonáns vonásait nem a német és zsidó asszimiláltak túl nagy száma okozta - írta Bibó -, hanem magának az asszimiláló magyar társadalomnak az egészségtelen társadalmi viszonyai és közszelleme. "A magyar társadalomban a német és zsidó asszimiláltak bizonyos területeken feltűnő karrierlehetőségei pontosan azon alapultak, hogy az ő társadalmuk elsősorban polgári jellegű, vagyis elég tág társadalmi lehetőséget nyitó volt, ezzel szemben a magyar társadalom szigorúan hierarchikus volt, így a magyar etnikumú parasztság és főleg a paraszti szegénység fölemelkedési lehetőségei az alatt a hatalmi, közigazgatási, gazdasági és lélektani nyomás alatt álltak, amilyet a túlnyomó részben magyar etnikumú úri rend a szolgabíró, a jegyző, az uradalmi tiszt képében kifejtett."
john_yossarian 2008.10.22. 09:52:09

Ki vagy te?
Mert hogy tehetséges és tájékozott, az fix.:o))
Hogy merészelsz ide ennyire jókat beírni?


Gratulálok az értékes hsz-eidhez!
Meg a latszatat is el szeretnem kerulni, hogy egy platformra keruljek a szerencsetlan Halákkal, de azert megfontolando:

1) a demokracia azt jenlenti-e, hogy 50%+1 fo lenyomhatja es lasz@rhatja a tobbit?
2) igaz moderalt a blog, es tenyleg sokan ertettek a szatirat (meg en is:)), de mintha 0.5%nal tobben lennenek akik elitelik, megha ertettek is, vagy: de nem a zert szuletett ez az iras, hogy amit a szerzo nem mer kimondani azt kimondjak a noname blogozok?
3) segiti-e a better magyarland letrejottet ha kirekesztunk egy kisebbseget, zsidot, kommunistat, buzit stb.?
4) le szabad-e hulyezni azt akinek mas a velemenye mint a mienk?
5) honnan tudjuk, nem mi vagyunk-e a hulyek? es a 0.5%nak van igaza?
(mast ne mondjak Kinat ilyet ittragadt dinoszauroszok iranyitjak es ebben a globalis vilagban bizony sikeresen! sikeresebben mint minket demokratikus vezetoink!)
6.) valoszinu arpi meg tul fiatal, de en meg emlekszem, amikor ez a kihalo allatfajta meg 98%-os tobbsegben volt a hazaban, akkor igazuk volt?
7) Ha jol ertettem a radiovitat a fo legitimalo eszkoz az volt hogy kit olvasnak tobban, TAW blogjat-e? En tudok szamtalan peldat a tudomanybol, ahol egy torpe kisebbsegnek volt igaza, olykor meg meg is egettek, bepereltek oket.
8) vannak-e kozos minimumok amit mindeki elfogad? ha pl arpi elfogadja a tiszteld apadat es anyadat stb elvet akkor nem hulyez le egy idosebb urat aki a sajat szempontjabol vedi azt ami neki fontos es ertekes, o maga is jobban jar.
9) ha mindet lebontunk es semmi se szent, a szaketelem se, akkor miert csodalkozunk ha sz@rban van a haza, es tudatlan politikusok es komminikacios szakemberek szabjak meg mit gondoljunk...
10) felve irom de meg viccelni is csak olyannal tud az ember ami eszebe jut...

11) es vegen csattan:
ugy szeretnem ha nem a nepi-urbanus ellentettel kene foglakozni, es nem kerulne elo rogton ha van egy kis valsag....


es szeretnem elhatarolni magam a jobberek kajakodasatol, hogy na most te is megkaptad arpi....

malac es johnthebigggg:

pl: "a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét. "
johnthebiggg

TWA nem a nemzeti közép lángpallosú őrizője, hanem karaktere és preferenciái vannak. Már miért lenne neki előírva, hogy a blogján csakis kizárólag polközép, mértéktartó, tisztességes, maximálisan toleráns szöveget írhat? Például szeret a hívőkkel pimaszkodni. Rákényszeríti őket, hogy kialakítsák véleményüket Jézus nemi szervének létező problémájáról. Ha elolvasod az inkriminált cikket, ott is csak tényeket sorol fel, és hozzáfűzi a kommentjét.

A bigott hívők cseszegetése neki a butaság ellen vívott harc, ami lehet közérdek, lásd még Richard Dawkins. El akarják kerülni az iráni sztorit. Még csak azt sem akarják, hogy az legyen, mint az USA-ban vagy Lengyelországban, de még kötelező hittant sem akarnak. Az, hogy a felvilágosodás kiharcolta a világi államot, még nem azt jelenti, hogy nem térhet vissza az évezredeken át uralkodó teokrácia. Kompenzálják a hátrányt, hogy a vallás köznormává tételéért a bigott vallásos hülyék harcolnak, az ellentétes véleményen levők meg a tolerancia bűvöletében ritkán tesznek valamit, noha tudjuk, hogy a tömeg azzal tart, aki hangosabban kiabál. Hálás vagyok nekik, noha a módszerekkel nem mindig értek egyet.

"a Magyar Királyság képes volt integrálni a rajta lévő népcsoportokat"

Tényleg rohadtul sikeresek voltunk benne, mint ahogy Trianon mutatja :) Na meg hagyj a Kárpát-medencét alkotó népeknek is pár száz évet, sitty-sutty integrálni fogják a magyar kisebbséget. Már most, kilencven év alatt gyorsabbak, mint mi voltunk 1000 körül anno.

Én speciel egy holokauszt-megemlékezésbe se botlottam még bele a temérdek közül, bár a Hősök terén a MIÉP tömeggyűlésébe valamiért kétszer is belefutottam az évek során, de majd nagyon figyelek. De a kérdésemre nem válaszoltál: még ha igaz is lenne, amit állítasz, miért zavarnak a megemlékezések? Ez egy balos kormány, nyilván az ő szavazóinak kedvez. Majd ha jön Orbán, több lesz a turulos megemlékezés és kevesebb az antifasiszta visítás. Engem hót nem érdekel egyik sem. De főleg: mi köze van ennek a zsidókhoz? Mert ugye ez nálad zsidókritikának indult, nem kormánykritikának. Mi köze van Dr. Kohn Bélának ahhoz, hogy a kormány sok holokauszt-megemlékezést rendez? Szégyellnie kellene magát miatta, tennie ellene vagy mi van?

"A zsidósággal kapcsolatban a legtöbb benyomást nyilván a zsidó elit, a vezető réteg adja"

Valamiért Slota is szívesebben idézi Csurkát, mint mondjuk TGM-et, ahogy te is arra a zsidó vezetőre emlékezel, aki hangosan tiltakozik az árpádsávos ellen. Ez itt az antiszemitizmus, vagy inkább az előítéletek vs racionalitás problémája kicsiben. Szlovákiában senki sem képes ellenőrizni, hogy Csurka valóban képviseli-e a magyarságot. Ellenőrizhetetlen állításokból könnyű rendszert építeni, az emberi agy pedig könnyedén alakítja a tapasztalatot az előítéleteihez, épp mint az optikai illúziók esetében. Az is érdekes, hogy az egyik kisebbséget (bigott keresztények) véded, a másik kisebbség (zsidók) viszont ne szóljanak bele, mi érinti őket érzékenyen...
Huba

Te azt írtad, h Bayer szerint minden szarért a zsidók hibásak, de az idézetből nekem csak az derül ki, h a pénzügyi válságért, és azért is csak részben. Ez csak egy dolog, nem "minden".
Sőt, nem is a zsidókat általában, hanem a "zsidó pénzügyeseket". Tipikusan hiszterikusan fújod fel ezt a mondatot. Vigyázz Huba, mert a Bayer antiszemitizmusa is csak egy olyan lufi, amit fújhatunk még egy darabig, de előbb-utóbb kipukkan.

Én fenntartom: Bayer emleget olykor zsidókat, mondhatni zsidózik, de nem antiszemita, ebben még nem tudtak megingatni a te nézetedet vallók. Nálam csak annyiban problémás a "véresszájú fidesz bértollnok", amennyiben támadhatóvá teszi az ellenzéket, távol tart szavazatokat. Néha azt is érzem, h balról is sokan tudják, h nem antisémita, de érdemes rásütni, mert abból van politikai haszon. Itt is zengett a blog, mikor együtt fényképezték Orbánnal. Mert ugye az egy balos axióma, h Bayer antizsidó, ha meg Orbánnal vigyorogva kokettál, akkor hát a fidesz is, de legalábbis a fidesz összejátszik a szélsőjobbal.

Más kérdés, h ez a közös fénykép (videó) egy érv, de mikor Orbán a rabbikkal vigyorogva jópofizik, az már nem ellenérv.
(Ld. 2008.10.22. 08:26:02 kommentem!)
Kettős mérce, komám!

Üdv.
johnthebiggg

Hát hallod a pofám leszakad ettől a keresztény identitás tudattól, amelyet ápolsz egy Szegény széttaszajtott Magyarország képpel vegyítve.

1. Államalapító nemzet? Dehogy, Eszünk ágába se volt államot alapítani végig akartuk rabolni Európát és kész. De ezt is hülyén csináltuk, mert nem néztünk szét, kiknek megyünk neki: Egy egész földrészt megtámadtunk 5-en. EZ avval ekvivalens, mikor hadat üzentünk Amerikának, majd amikor megkérdezték, milyen követeléseink vannak válaszoltuk: - semmilyen. Erre röhögtek, és legyintettek ránk, mondván: komplettek ezek? : )

2. De mivel egyáltalán nem akartunk államot alapítani.. Ebből azt a mellényt kicsavarni, hogy –hűű mit itt államot alapítottunk: persze, mert aszonták elvágják a torkunkat, ha nem. Phiiii :)

3. Trianont bizonyos értelemben valóbban nem hevertük ki, mint ahogy a Kommunizmust se, a Törököket se a Tatárokat. De ma már az a meggyőződésem saját hülyeségünket nem hevertük ki. Hiszen te még Trianonozol egy egyértelmű kész világállapot közepette. Ráadásul azt állítod, hogy a cigányok magyarországi kissebsége nem olyan kissebség, mint a magyar kissebség a többi országban. Mért hát backi, milyen kissebség? Tehát többség? Ugyanilyen marhaságból pattan elő a környező országokban táplálható magyarellenesség. Míg vannak bajszos marhák, akik képesek visszavárni az országrészeket, addig a túloldalon természetszerűen fognak jogszerűséget alkotni magyarellenességre. (Egyébként is, trianonozni, ahelyett, hogy a seggünkön ülve kivárnák, ahogy Európa szépen összenő és idővel valóbban csak külső határai lesznek lényegi formák, szerintem felesleges.)

4. Látom beszélgetésedet „bal” kollégával, ha valaki valamit mond, teneked egyből inged-gatyád. Az már rég kiderült a jó ember attól jó, mert a szívében a jót választja, ehhez ugyan egy betűt sem kell semmiről sem tudni. Márpedig Jézus arról beszélt, aki a jót cselekszi (nem pedig csak olvasgatja) ami jó, az rendes, aki meg nem, azokon meg, mert megtévedt és sokat szenved emiatt, hát megesik a szíve: azt ne hidd, ehhez neki parancsolatokat kellett követnie, természetéből fakadt, hogy ilyen volt. A tételes vallással ez a fő probléma. Meg a busmanok, mert belterjes mini civilizációjukban Isteni szabadságban nevetésben éltek, Nem is kellett nekik Picasso.
dark future
Hogy lehet valaki ennyire fiatal vagy naiv vagy tudatlan?
(Esetleg mind együtt?)
Az MSZMP KB osztályai határozatainak nem volt indoklása.
Indokolni neked kellett, hogy mi a faszért hibáztál?
Sőt!!!
Leginkább határozat sem volt.
Max, T.W.A. észrevette volna, hogy eddig bármit blogolt megnyomta az entert és bement azindexre, most meg hiába nyomja az entert, akármit is ír, nem megy be.
Ha sokat faszol az indoklásért, megmondják neki, hogy nem tud írni, oszt jónappott!!!
Persze, indoklás!
Felhúztad az agyam!:D
Tessenek egy picit tájékozattabbnak lenni!
Ennek a blognak b. írása már nem témája szerintem.

Azért azt nem árt megállapítani, ha b. úgy zsindrancozik, hogy nem is antiszemita, akkor gyakorlatilag még rosszabb a helyzet.
A legrosszabb az, hogy egészen elképzelhető, hogy nem is antiszemita, és csak azért zsindrancozik, mert azt gondolja ezzel nyer erőt az a politika amit támogat.

Idáig süllyedtünk.

Egyetlen nyugtató dolog van ebben, hogy ennél lentebb már nem lehet süllyedni.
Most láttam, hogy Halák úr elkezdett cenzúrázni a saját vendégkönyvében, meg azt is, hogy a MÚOSZ oldalán megjelent állásfoglalás alól eltüntek a kommentek, ezt már csak regisztrált tagok olvashatják. A tett többet mond ezer szónál...
"Bal 2008.10.22. 19:33:18
johnthebiggg

TWA nem a nemzeti közép lángpallosú őrizője, hanem karaktere és preferenciái vannak. Már miért lenne neki előírva, hogy a blogján csakis kizárólag polközép, mértéktartó, tisztességes, maximálisan toleráns szöveget írhat?"

A média többek közt felosztható kifejezetten elfogult, és nagyjából elfogulatlan oldalra. Az indextől elvárná az ember, hogy ne nyaljon be se ide, se oda, vagy ha igen, tessék jelezni, hogy itt egy balliberális oldalt tetszik olvasni, 12-es karika. Jó, a kuruc zsindexezik, de én attól még jóhiszemű polgárként szeretnék abban hinni, hogy az egyéni preferenciákat egy picit félreteszi egy korrekt újságíró az újságírás jegyében.
Amúgy akkor Bayer mér nem zsidózhat?

"Például szeret a hívőkkel pimaszkodni. Rákényszeríti őket, hogy kialakítsák véleményüket Jézus nemi szervének létező problémájáról."

Igen, azt látom. És erre mondtam azt, hogy ez egy infantilis baromság. Ugyanolyan, mint öregembereket rágóval dobálni. Tuti, hogy valamelyik elveszti türelmét és felrakja a "mai fiatalságról" szóló lemezt, a bunkó tizenéves meg röhög. Árpád is bizonyára kap ilyen "mitképzelmaga" típusú leveleket, és bizonyára jókat kuncog ezen magában.
Szíve joga, persze, de attól szerintem ez még nem méltó egy felnőtt emberhez.

"Ha elolvasod az inkriminált cikket, ott is csak tényeket sorol fel, és hozzáfűzi a kommentjét."

Rendszeres olvasója vagyok a cikkeinek, és utálom, hogy minden, még nem odatartozó cikkekben is előfordul egy-egy (de inkább több) beszólogatás. Mi szükség van erre?

"A bigott hívők cseszegetése neki a butaság ellen vívott harc, ami lehet közérdek, lásd még Richard Dawkins."

De ő nem a butaság ellen harcol, hanem a hívők ellen, aki szerinte amúgy mind buták. Ha a butaság ellen harcolna, akkor napi szinten gúnyolná a vallástalan tinédzser köcsögöket, akik iskolázatlanok és mindennapjaikat a plázákban töltik. Az ő butaságuk miért "jobb", mint egy egyszerű jámbor idős asszonyé, aki vasárnaponta ellátogat egy misére?

"El akarják kerülni az iráni sztorit. Még csak azt sem akarják, hogy az legyen, mint az USA-ban vagy Lengyelországban, de még kötelező hittant sem akarnak. Az, hogy a felvilágosodás kiharcolta a világi államot, még nem azt jelenti, hogy nem térhet vissza az évezredeken át uralkodó teokrácia. Kompenzálják a hátrányt, hogy a vallás köznormává tételéért a bigott vallásos hülyék harcolnak, az ellentétes véleményen levők meg a tolerancia bűvöletében ritkán tesznek valamit, noha tudjuk, hogy a tömeg azzal tart, aki hangosabban kiabál. Hálás vagyok nekik, noha a módszerekkel nem mindig értek egyet."

Ez a te véleményed.
Az enyém meg az, hogy hübriszbe süllyedő, elvilágiasodott nyugat a vesztébe rohan. Ártatlan, meg sem született csecsemők meggyilkolása mindennapos gyakorlat, míg tömmeggyilkos bűnözők élete szent és sérthetetlen jog. A nyugati fehér civilizáció így biztosan el fog tűnni. Nincs kultúrális önazonosság, nincs gyermek, nincs cél, csak a nagy nihil.
Az iszlám szerinted miért terjed? Mert van közössége érdek, amelyet kikényszerít. Mert a közösség érdeke megelőzi az egyén érdekét. Ezen hiába sopánkodsz, ezt az alapelvet a mai alkotmány is rögzíti, háború idején nekem pl. az egyéni érdekem otthon hideg sört kortyolgatni, a közérdek meg, hogy lőjjem az ellent. És hát az én pechemre az utóbbi az erősebb. Szóval ez így természetsebb, ahol ezt a szabályt felrúgják, annak a társadalomnak vége.
De még ha fel is ismerné a nyugat a közeledő lassú, bukást, akkor se tenne semmit, mert inkább a mának él, leél egy generációnyi haláltáncot, mert kényelmesebb, mint kijózanodni.
Na, de a gonosz keresztény teokráciáról szerintem inkább olvass itt, ha van türelmed:
web.t-online.hu/kesz/jel/03_01/mitosz.html
www.depositum.hu/Libertas.rtf

"a Magyar Királyság képes volt integrálni a rajta lévő népcsoportokat"

Tényleg rohadtul sikeresek voltunk benne, mint ahogy Trianon mutatja :) Na meg hagyj a Kárpát-medencét alkotó népeknek is pár száz évet, sitty-sutty integrálni fogják a magyar kisebbséget. Már most, kilencven év alatt gyorsabbak, mint mi voltunk 1000 körül anno."

Rosszul látod. Az integráció alatt nem az asszimilációt értem. Az, hogy trianon megvalósulhatott, hogy volt rá etnikai alap az azt mutatja, hogy a magyar állam biztosítani tudta ezer éven keresztül, hogy az itt élő népcsoportok békésen tudjanak együttélni, egymás beolvasztása nélkül. Nem tudom mi a gond ezzel, lényegében ezt hívják szupranacionális együttélésnek

"Én speciel egy holokauszt-megemlékezésbe se botlottam még bele a temérdek közül, bár a Hősök terén a MIÉP tömeggyűlésébe valamiért kétszer is belefutottam az évek során, de majd nagyon figyelek."

Te hol élsz?

"De a kérdésemre nem válaszoltál: még ha igaz is lenne, amit állítasz, miért zavarnak a megemlékezések? Ez egy balos kormány, nyilván az ő szavazóinak kedvez. Majd ha jön Orbán, több lesz a turulos megemlékezés és kevesebb az antifasiszta visítás."

Elég szomorú, hogy nincsen semmiféle alkotmányos garancia arra, hogy az aktuálisan regnáló párt ne tekintse saját malacperselynek az államot. Szerintem legyen turul is, meg holokauszt megemlékezés is. Egyik se elszabadult méretekben, mert attól csak nevetséges lesz az egész

"De főleg: mi köze van ennek a zsidókhoz? Mert ugye ez nálad zsidókritikának indult, nem kormánykritikának. Mi köze van Dr. Kohn Bélának ahhoz, hogy a kormány sok holokauszt-megemlékezést rendez? Szégyellnie kellene magát miatta, tennie ellene vagy mi van?"

Az, hogy ő rá hivatkoznak. Hogy az ő bizonyos geometriai szimbólumoktól való állítólagos félelmére hivatkozva próbálják a szólásszabadságot korlátozni, őrá hivatkozva megy a kampány, a fasisztaveszélyről való sipákolás

"Valamiért Slota is szívesebben idézi Csurkát, mint mondjuk TGM-et, ahogy te is arra a zsidó vezetőre emlékezel, aki hangosan tiltakozik az árpádsávos ellen. Ez itt az antiszemitizmus, vagy inkább az előítéletek vs racionalitás problémája kicsiben. Szlovákiában senki sem képes ellenőrizni, hogy Csurka valóban képviseli-e a magyarságot. Ellenőrizhetetlen állításokból könnyű rendszert építeni, az emberi agy pedig könnyedén alakítja a tapasztalatot az előítéleteihez, épp mint az optikai illúziók esetében."

Ácsi. Ha Csurka ír valami olyat, amire hivatkozva pl. a tótok fel tudnak háborodni, akkor jön TGM, Gyurcsány szóval mindenki aki számít és elmagyarázza, hogy Csurka polgártárs magánvéleményt fogalmazott meg, a Magyar Köztársaság nem az ő elképzelései alapján épül fel stb. Ha jön egy zsidó vezető, aki elkezd sipákolni az árpád sávos zászlóra, és szinte magának vindikálva a jogot, hogy majd ő eldönti, miféle zászlót lengetni és mit nem, akkor nem jön elhatárolódni Izrael kormánya, zsidó szervezetek, hogy bocsánat uraim, Kohn úr hülyeségeket beszélt, az, hogy Magyarországon milyen zászlót lobogtatnak, az magyar belügy, és csók.


"Az is érdekes, hogy az egyik kisebbséget (bigott keresztények) véded, a másik kisebbség (zsidók) viszont ne szóljanak bele, mi érinti őket érzékenyen..."

Én nem a bigott kereszényeket védem, hanem A keresztényeket. Ez a bigottozás meg nem tetszik, mert gondolom a te elveid szerint, aki keresztény az csak bigott lehet. Érdekes módon nem szoktak beszélni bigott ateizmusról, holott a városi hülyék nagyrésze ateista. Szerintem ez a bigott ez csak valami megfoghatatlan jelentésű izé, kvázi szitokszó, mint az, hogy "fasiszta" - kerülendőnek tartom.
Felőlem fogalmazzák meg a zsidók, hogy mi nem tetszik nekik, de 1. kulturáltalan, 2. ne követelőzve, 3. tekintetbe véve a lakossághoz képesti arányukat
johnthebiggg

Korrekt újságírás nem létezik. Az MTI tények rovata, az korrekt, de még néha az sem, mert az is számít, melyik tényt mutatod be.

Olvasd már el a szereposztást, keresd meg a neved, nézd meg, mit játszol itt. Bayer szabadon zsidózhat, mint látod, lehozták a Magyar Hírlapban is. Attól még TWA-nak, nekem és még pár millió embernek lehet elítélő véleménye Bayerről, amit itt megbeszélünk. Neked is lehet elítélő véleményed TWA-ról, de attól még neki, nekem, és még pár millió embernek nem kell azt hinni, hogy a kettő egyenrangú. Nem is hisszük.

Én speciel bírom Árpád keresztényszurkáló stílusát. Erre is van rétegigény, bizony. Az a jó az internetben, hogy el lehet kattintani olyan oldalról, ahol nekünk nem tetsző témákat feszegetnek.

Nem véletlenül használom a bigott szócskát. A vitaképtelen, nem toleráns keresztényre vonatkozik. Aki nem akarja normáit másokra kiterjeszteni, senkit sem zavar. A vallással en bloc az a baj, hogy csoportnormákat ír elő, nyilván terjedését elősegítendő. Az értelmesebb hívők ezt a részét kihagyják, a bigottak nem. Szóval "bigott" nem ekvivalens minden hívővel, és Árpád is kifejtette az idézett cikkben, hogy léteznek normális keresztények. Ez így straw man argument (vitapartner érvének újrafogalmazása gyengébb változatban, és annak támadása).

Belenéztem Leó pápa linkelt iratába, egyszerűen iszonyatos. Mintha valamelyik szélsőséges muszlim terroristát olvasnám. Árpád, ajánlom figyelmedbe. Az még rosszabb, hogy nincs rá garancia, hogy valahol a Vatikán mélyén még nem mindig ugyanezt gondolják. Ez a fickó annyira sötét és elvakult, hogy egy pillanatra se jut eszébe, hogy a premisszái nem univerzálisak. Próbáld már meg csak egy pillanatra elképzelni, hogy nem vagy hívő, és gondold magad abba a rendszerbe. És nem, a kultúrális önazonosság, ha az a rendszer által kényszerített, nem pozitívum, hanem rabság. Lásd Szép új világ, a csoportnormák szerint vezetett tökéletes társadalom. Értem én, hogy te azt akarod, de bocs, én nem.

Az itt élő népcsoportokat békésen... hát megáll az ész, nyilván azért rohantak kifelé az első adandó alkalommal. A történelmi Magyarország, mint a nemzetiségek békés szigete. Nem tudom, milyen történelemkönyveket olvasol, de rakd a sci-fi polcra.

Szóval akkor Dr. Kohn Béla azért szégyellje magát, mert rá hivatkozik a fasisztaveszélyről sipákoló? Logikai váz: "A" hivatkozik "B"-re, "A" hülyeséget csinál, tehát "B" a hibás. Gratula. Na ez az antiszemitizmus lényege: masszív asszociatív gondolkodás.

Próbáld már elválasztani a csoportra vonatkozó kritikát a csoport vezetőire vonatkozó kritikától. Nem hiszem például, hogy a világ a magyarokat politikusaik alapján ítéli meg, különben már rég villanypásztor lenne az ország körül.
nos miután lefutottak a nagy hullámok:

Alan Greesnpan, a Fed volt elnöke elismerte, hogy hibázott és vastagon felelős a credit crunchért. (mellékszál de köztudott, hogy ő magyar-zsidó és Brooklynban nőtt fel)

index.hu/gazdasag/vilag/grnspn1024/

A Lehmann Bros, a credit crunchban elhíresült és becsődölt cég Brooklynban található, alapítói és legutóbbi vezetője zsidók.

outside.in/Brooklyn_NY/tags/lehmann%20brothers

en.wikipedia.org/wiki/Richard_S._Fuld,_Jr.

Sokan Clinton egyik alkalmazottjának Roberta Achtenbergnek a tevékenységét is hibáztatják a válságért (szintén mellékszál, de ő is zsidó bár nem brooklyn-i ez igaz)

www.spectator.co.uk/the-magazine/features/2189196/part_5/clinton-democrats-are-to-blame-for-the-credit-crunch.thtml

mit is támaszt alá ez?

semmit, annyit biztos, hogy nem a beastie boys felelős a válságért, pedig ők is zsék és brooklyniak.
osborne 2008.10.24. 22:37:11
Szerintem a legtöbb ember tisztában van azzal, hogy a pénzvilágban sok a zsidó. A kérdés az, hogy ez alátámasztja-e azt, hogy minden zsidó (származási v. vallási alapon, kinek hogy tetszik) felelős-e a válságért. Azt hiszem, hogy az én véleményem innentől különbözik esetleg Bayerétől...:)
Kedves TH!

Hol olvastad te Bayernál azt, h minden zsidó felelős a válságért?
Én pusztán azt olvastam ki a soraiból, h "a brooklyni zsidó pénzügyesek".

Ez pont olyan, mint mikor Árpi ír egy cikket, és ellátja a hülyemagyar címkével. Gondolom, ő sem úgy érti, h minden magyar hülye. Bayer is csak a pénzügyes zsidókat ekézi.... sztem:-) Ekézhetné a mexikói pénzügyeseket is, ha brooklynban ők osztanák a lapokat.

Aki többet hall bele, az azért teszi, mert neki meg lett mondva (miközben a macska meg föl van mászva), h 1. sz. ballibber média axióma: Bayer antiszemita, és punktum.

Üdv.
KEDVES BARÁTAIM,
döntse el ki-ki maga, hiteles-e, őszinte-e Tóta W. Árpád kollégánk. Ezt segítendő megosztom a t. blogtársakkal a következőket.

Az alábbi nyílt levélben megbíráltam Tóta úr egy mostani publikus cselekedetét. A levelet azonban nem csupán nem közölte le az ügyben érintett internetes lap (Index), hanem még privát módon se reagált rá (se a megkeresett főszerkesztő, se T. W. Á.)

A levélben két fő állításomat bizonyítom:
1/ Tóta W. szóban forgó írása ("A zsidó álma") nem felel meg a paródia műfaji követelményeinek, vagyis - mint paródia - elégtelen osztályzattal minősíthető, más szóval, ezt a munkát a szerző összecsapta.
2/ Az írás felelőtlen.

Összegezve: Tóta W. ebben az ügyben kritikátlan, mert az önreflexió, az önkritika teljes hiányát mutatja.
Értékeljék hát ezt a kritikai levelet, ki-ki utasítsa el vagy méltányolja - tetszése, megítélése szerint. És - természetesen - azt is megtehetik, hogy rá se hederítenek. Vagy kifütyülnek. Vállalom (elérhetőségemet is feltüntetem).


TISZTELT TÓTA W. ÁRPÁD ÚR!

A Klubrádió 2008. október 20-i Kontra c. műsorában meghallgattam Önt és aktuális ellenfelét, Halák László urat. Párbajuk hatására alaposan elolvastam a konfliktus tárgyát képező – az Index elektronikus újság okt. 13-i felületén, A zsidó álma címmel közölt – írást Öntől (paródiát, ahogyan Ön minősíti), továbbá az üggyel összefüggő többi releváns anyagot (a MÚOSZ Etikai Bizottsága vonatkozó állásfoglalását és az Ön reflexióját). Ezek után még böngésztem az Ön blogjában (mert – bevallom – munkásságát nemigen ismertem).

Úgy érzem, immár – némi háttértudás birtokában – kifejthetem Önnek véleményemet erről a konfliktusról, közelebbről az Ön szóban forgó pamfletjéről. Dacolva az Ön szövegszerkesztő-billentyűinek kétségtelenül vitriolos voltával, valamint az Ön szakmai elismertségével (irigység nélkül a Pulitzer-díjára utalok), ezennel meg is kockáztatom. Igyekszem tárgyszerűen.

Írását – konkrét közállapotainkat tekintve – félresikerültnek gondolom (az Etikai Bizottságra reagáló szösszenete, bocsánat, de inkább feleselés, a bizonyítvány ügyetlen védelmezése: kritikusát „felmosórongynak” titulálja stb.). Ugyanakkor aláhúznám, szamárság úgy vélekedni (legalábbis remélhetőleg), hogy Tóta. W. antiszemitává vált volna.

A zsidó álma egyfelől formai szempontból kifogásolható (választott műfaja ugyanis, a paródia, nem igazán fér össze az annyira direkt fogalmazással, mint jelen esetben az Öné), másfelől médiapolitikai hiba (a cikk stílusa egy az egyben azonos a szélsőjobboldali online fröcskölődésekével, s különben ezért nehéz azt jól nevelt embernek humorral olvasnia). Következésképpen számomra kérdéses, hogy amit Ön gúnyirataként tart számon, az kinek-kinek kit, kiket gúnyol ki? Bayer Zsoltot és társait (mint Ön hiszi) vagy a zsidómagyarokat? Én nem kételkedem az Ön eredeti szándéka becsületességében, azonban cikke elcsúszott a honi rögvalóságon. Ezúttal figyelmen kívül tetszett hagyni a kontextust.

Szomorúsággal tölt el Halák úrral szemben használt vitamodora is. A vagabund jelzőhalmozás nekem redundancia, Nagy Lajosra és hasonló irodalmi példákra hivatkozása meg – a holokauszton túlról – nem korrekt. Mindazonáltal belátható, hogy Halász Lászlóéknak nem ezen a tótamunkán kellett volna nyilvánosan fennakadniuk. Mert – lám! – a Gondola (ah, nomen est omen akarna lenni?) elnevezést viselő széljobb, na jó, nemzeti radikális internetes orgánum már kapott is az alkalmon, amelyet ominózus publicisztikájával éppen Ön kreált.

Nem egyszer, nem kétszer úgy hárítják a bírálni merészelő kifogásait, hogy az illető ne csupán kritizáljon, hanem mutasson megoldást is. Nos, nem a távoli múltban egy ugyanolyan tárgyú és műfajú írásom, mint az Öné, úgyszintén a Hálón jelent meg (Népszabadság Online, 2007. szept. 20). Viszont nem keltett félreértést. Mivel társadalmi munkában készítettem (értsd: nem adtam el), és sajnos aktualitását őrzi, terjedelme meg rövid, s a hagyományos sajtóban korábban nem jelent meg; e helyütt ismét közreadom – lásd levelem után. Szerintem valami efféle dolog a paródia. Vállalom a saját tollal ékeskedés kockázatát.

Amennyiben, Fiatal Barátom (nem sértő célzatú az epitheton ornans), álláspontom helyességével kapcsolatban alapvető kétségeket táplálna, akkor azt kell javasolnom, hogy konzultáljon irodalmi szerkesztőkkel és magyartanárokkal. De elsősorban arra összpontosítson, hogy vajon milyen érzések tölthetik el a Vészkorszak túlélőit (és az őket vállaló leszármazottakat), ha belemerülnek az Ön paródiájába.
2008. október 22.
Üdvözlettel:
Fekete György
visszavonult történelemtanár és mentálpedagógus
( fekete.gyorgy@chello.hu )


RÉMÁLOM

Előrebocsátom, elég baj az, hogy jómagam igencsak túlsúlyos vagyok. Annál inkább megijedtem egy rémálmomtól, amely azóta is gyötör. Az éjjel árpádsávval csíkozott brosúrát nyomott egy ismeretlen, fekete egyenruhás kopasz a kezembe, és kényszerített, olvassam végig.

A színes propagandafüzet első oldalán az állt, hogy Magyarország minden problémáját, búját-baját a kövérek okozzák. A következő lapokon a szerzők pontokba szedték indokaikat. Ezek így szóltak.

1) A kövérek először is – csúnyák. Ennél fogva a becsületes magyarokból eleve rossz kedvet váltanak ki, már a látványukkal csüggedést, apátiát ültetnek el bennük, s így – ha nem csinálnak semmit, akkor is – megfosztják a dicső magyar nemzetet a rá jellemző, a vérében hordozott optimizmusától, tettre vágyásától.

2) A kövérek – lusták. Hájtömegük akadályozza mozgásukat, s e tény önmagában számos negatív következménnyel jár. Például, miattuk túlzsúfoltak az utcák, a tömegközlekedési járművek, az orvosi rendelők, a hivatalok, a takarékpénztárak. Lomhák, ügyeiket lassan intézik, s ezáltal az imént említett helyeken a népesség túlzott koncentrációját idézik elő.

3) A kövérek tehetnek arról, hogy a magyar termékeknek nem jut piac Magyarországon. Tudniillik imádnak gyorséttermekben ücsörögni, s ezekben töménytelen hamburgert, rósejbnit fogyasztanak, ahelyett hogy a közismerten fogyókúrás magyar szalonnának hódolnának. Nekik az se számít, hogy zamatos, itthon termett paradicsomot esznek vagy valami ízetlen külföldi zöldséget, számukra a lényeg, hogy szünet nélkül tömjék pofazacskóikat. Az étterem- és plázaláncok folyamatos telepítésével az idegen szívű tőke szálláscsinálói.

4) A kövérek felelősek a környezetszennyezésért. Mert ők használnak leggyakrabban gépkocsit. Sokszor kishelyiségre is autóval mennek. Ugyanis súlyfölöslegük még a rövid és egyszerű helyváltoztatásban is akadályozza őket.

5) A kövérek lényeges mértékben gátolják a haza védelmét. Egyrészt a dagadtságuk ellehetetleníti katonának történő kiképzésüket, másrészt önimádó, élvhajhász életmódjuk elveszi a hazafiak kedvét (akik miattuk soványak), hogy jelentkezzenek fegyverforgatásra.

6) A kövérek okozzák a magyar szellem eltunyulását. Hiszen – mint köztudomású – a bőséges táplálkozás átmenetileg ugyan, de kétségkívül csökkenti az agysejtek működését.

7) A kövérek tartják fenn a prostitúciót. Nem képesek se a személyiségükkel, se a külsejükkel hódítani, így hát vásárolják a szerelmet, s működtetik az egész országot behálózó, a fiatalságot megrontó szexipart.

8) A kövérek bűnösek abban is, hogy évtizedek óta nincs magyar foci, illetve amit annak lehetne nevezni. Mert gyerekeiknek nem sportolásból, hanem abból adnak példát, hogy a tévé előtt ülve miként lehet több kilónyi csipszet bemajszolni.

9) A magyarok betegségeiért úgyszintén a kövérek a felelősek. Ugyanis a hazafi (mert minden rendes magyar az, már a piros-fehér-zöld – újabban árpádsávos – pólyában!) – eredendően sovány. Csak a kövéreket megtévesztendő hízik el, védekezésül velük szemben.

10) Magyarország nagy bajban van. Tehát a kövérek még nagyobb bajban vannak/lesznek. Jobb, ha vigyáznak!

Éljen a soványság, a Nagy-Kárpát-medencei szikárság, ínasság, amely mindig kellően ki tudta feszíteni az ősmagyar íjat!

Éljen a Nagy Nemzeti Diéta! Le a kövérek által ránk erőszakolt alkotmánnyal és parlamenttel!

Menjenek végre haza a kövérek, indulnak a vagonok Kövérországba!
*
Hajnal felé végre magamhoz tértem. De soványabb nem lettem…
___________________________________________________________________________

Internetes megjelenés: Telepress {Olvasóink írják], 2008. október 23. 19.05 – www.telepress.hu/
TH: senki nem állítja sehol, hogy minden zsidó felelős a válságért, ez ugyanis faszság.

Azok a szereplők viszont akik vagy elismerték felelősségüket vagy ismerté váltak ebben a világméretűre duzzadt hitel-elkúrásban (Greenspantól egészen a Lehmann tesókon át) zsidók, sőt egyenesen brooklyni kötődésüek. De mondom Woody Allen is brooklyni zsidó és mégsem miatta lesz recesszió.

Ettől még továbbra sem lehet ürügye arra Bayerrnak, hogy egy ismert napilapban fényes nappal zsidózzon - arra ott a kurucinfo vagy vmi késdobáló. Ideje lenne odaigazolnia, Lovas spanja is már ott nyítlevelezget.
citoenbx 2008.10.20. 23:14:06
.. idézlek: tanet.hu/kabelnet.php
Ha erre nem képesek, akkor miért is tépjük a szánkat?/Eredetileg minek jártatjuk a pofánkat Csak a Tomcat-nek szabad független sajtót csinálni?.."

Szervusz!
A link nem túl idevágó, vagy nem értem a célzást:)
A TomCat nevű Í-Zé klf ténykedéseit újságírásnak, különösen független sajtónak minősíteni, úgy vélem, kimerítheti az izgatás és a több emberen, szándékosan elkövetett becsületsértést :D

Tudod, kedves Honfitársam, az a nagy baj, ahogy én látom, manapság, hogy az "írástudók" nem (sem?) képesek már különbséget tenni - személyes (magán-) és nyilvános, tényállítás és véleményközlés, irónia és barbárság, kikacsintás és szemkinyomás (és sorolhatnám) között. Tömörebben: nem képesek (vagy, ami rosszabb: nem kívánnak) disztingválni.

Ez sajna már nem elszomorító, hanem keserves kínlódás, és felettébb szánalomra méltó az egész ahogy én látom, magának Tótawének is például, mert ő is azt hiszi, hogy 'pfú, de kurvára demokratikus vagyok', pedig egyszerűen csak egy okos emberke szellemi összemenetele történik itten, nagy nyilvánosság előtt.

Azt pedig már Néró óta tudhass'uk, hogy attól még bárki jól és szépeket álmodva akár tud mélyeket alukálni, hogy akármekkora állatságot is kövessen el. Ha nem így lenne, a világ teli lenne az utzákon futkározó elsötétült/fátyolos tekintetű, önostorozó bankárral, kereskedővel, reklám szakemberrel, brókerrel, könyvelővel, ügyvéddel, és nű, unberúfen: tanárral, építésszel, formatervezővel, villamosmérnökkel, rendszergazdával, táltossal, vallási vezérrel (beleértve akár Pápa őszentségét is), vezérrel, katonával, diktárorral, Négy Mancs-ossal, útépítővel, mondjonlezővel, gyurcsánytakarodjozóval, orbánamimegmentőnközőkkel, önértékelési válságban és demokratikus deficitben lévő sólyomlászlókkal, országgyűlést parlamentnek hazudó alkotményjogászokkal
.....
beleértve a sorba természetsen a körömreszelés közben hülyeségeket beszélő mausróberteket mindenképp :)

Szép hetet mindenkinek:
Maus Robi
osborne 2008.10.26. 01:58:06
Egyetértek veled.
malacka69 a 3,14masz antifletotika · szenzor.freeblog.hu 2008.10.25. 21:53:15
Én nem ragaszkodom hozzá, hogy Bayer antiszemita. Őszintén szólva nem érdekel különösebben sem az ő munkássága, sem az, hogy a ballib sajtó mit hord össze.
Péntek este a Klubrádió Kontra c. műsorában Valák László vs Worluk volt.
Ha nem hallottatok még tömény idiotizmust (sztem rég nem a szövegértés itt a hiba, ez már Monty Python-i magasságokat ostromol), akkor: www.klubradio.hu/klubmp3/klub20081219-185901.mp3
A blokkban 4:25-nél kezdődik a dolog...
süti beállítások módosítása