W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A speki földje

2008.10.15. 06:15 Tóta W. Árpád

Nehéz volna kiválasztani az elmúlt évek leghülyébb mondatát abból a rémisztő, deformált korpuszból, amit a magyar politika összehordott ebben a ciklusban. Az aranyéremért valószínűleg még ezután küzdenek meg a tisztelt felek ezen a paralimpián. Viszont egy biztosan dobogós mém már megszületett. Ez a sláger úgy kezdődik, hogy Ne Az Emberekkel Fizettessék Meg.

Többrészes alkotás, mint a Folytassa… sorozat. Piedone az egészségügyben, az oktatásban, és most Piedone rendet basz a hitelválságban is a palacsintasütőjével. Tudniillik azt se az emberekkel fizettessék meg.

Alapvetően az Emberekkel semmit se fizettessenek meg, mégpedig annak ellenére, hogy amit épp nehogy megfizettessenek velük, azt mégsem az üregi nyulak eszik meg, vérezik össze, vagy égetik el. Hanem pont az emberek.

De még amikor egészségügyről és egyetemről szól a balalajka, akkor valahogy, legalább a látszat kedvéért védhető a nóta. Ezek a rohadt komonisták kúrták el, akkor ne az emberek fizessenek érte, hanem a komonisták. Ez is ordító hülyeség persze, de legalább komcsizáshoz megfelel.

Csakhogy most éppen odakint, a rohadt komonisták hatótávolságán kívül történtek kellemetlenségek, amik költségekkel járnak. Hol a gáz lesz drágább, hol meg a hitel. És ezekért aztán vagy fizetnek az emberek többet, vagy nem lesz gáz és  hitel. Nem kérdezi senki, akarunk-e játszani, csak azt találhatjuk ki, mi a stratégiánk.

A Neazemberek-érvelés a kataton elhülyültség nyilvánvaló jele, ha mondjuk egy tornádóra vagy egy árvízre próbálja alkalmazni a gazdája. Odaáll óbégatni a gátra, hogy ne az embereknek kelljen rakni a zsákot, hanem… ööö… rakódjanak a zsákok maguktól? Jöjjenek be az oroszok, és rakják ők? Mégis ki az isten fizesse meg a hitelválság magyarországi hatásait, ha nem a magyarok?

Deathmatch

Alig várom, hogy előkerüljenek a spekulánsok. The sötétben bujkáló. Elvégre az Egyesült Államokban már részben ők a bűnbakok – nálunk még csak a hülyébbje próbálja adoptálni a módszert, de folyton elzsiddantja magát közben. Inkontinens, szegény.

Na, akkor aztán nézhet szegény Csányi Sándor, hogy őt az ág is húzza. Nem csak mint spekulánst – mert nemcsak részvényt venni, de kibocsátani is spekuláció ám, és gyárat vásárolni, bankot privatizálni szintén. Hanem hogy őt itt lehallgatják, leoligarcházzák, meg még a hitelválságot is ő csinálta… ha nem vigyáz, még a végén az ő vagyonából lesz adócsökkentés.

Igazságtalan volna, de az fix, hogy sokan igazságosnak hinnék. Ez ilyen hely.

Igazságtalan volna, mert ez tízmillió spekuláns országa, csak nem mindenki nyer. Spekulálunk, fusizunk, lefizetjük, leköltségeljük. Frankhitelt veszünk fel, mert úgy gondoljuk, nem lesz gáz a forintárfolyammal, vagy azt se tudjuk, mi az; esetleg Svájc bedőlésére számítunk. Adót nem fizetünk, és ha ezért nincs pénz útjavításra, akkor majd még többet nem fizetünk, és veszünk belőle, bazmeg, terepjárót! Szlovák rendszámmal! Stratégiai gyereket gyártunk, aktív megélhetésre nem törekszünk, mert arra spekulálunk, hogy segély, az mindig lesz, olyan nincs, hogy ne legyen. Nyugdíjat emelünk virtuális pénzből, hogy szavazatra váltsuk. Fújjuk a magyar buborékot. És hazudunk, öblösen, értelmetlenül, nyomjuk tőgázzal: ne az emberek! Ne az emberek fizessenek azért, amit megesznek. Hanem jöjjenek végre a robotok, szervezzék meg, rakják rendbe, nekünk meg rajzoljanak valami izgalmas szappanoperát, alanyi jogon. Majd a jogászok megvédenek. Majd az emberek lesznek szívesek elfelejteni, mire neveltük őket. És akkor majd meg lehet fizettetni velük.

Egymás ellen játszunk, és nem is hosszú távra.



Címkék: kampány orbán program válság hülyemagyar

347 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr12714694

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vita 2008.10.15. 10:24:50

Pénzügyi válságMennyire érezhetjük majd a világválság hatásait mi hétköznapi emberek itt Magyarországon? Azt már bejelentették, hogy nem lesz adócsökkentés, nem nőnek a bérek. A Fidesz az ellenkezőjét mondja szerintük adót kellene csökkenteni most hogy jö…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ave, ezt írta Speer is, meg UP és persze Lajos is.

Mondjuk TWÁ nem írja, meg ezt sem, pedig jó: www.hirszerzo.hu/cikk.hat_ez_csucs.83482.html

és Árpád is tudta fikázni a szakértői kormányt, meg Bauer Dávid Ibolyával karöltve. A szakértői csúcs az persze helyből alkotmányos gyönyörűség.


és akkor FiktívFeri is bőven odaférne a keresőszavakhoz, de még itt is fontosabb a kampány
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=104368

"Az ügylet során a jegybank - a repóügyletek mintájára - magas besorolású államkötvényeket fogad el fedezetként. Annak érdekében, hogy ne derüljön ki, hogy az egyes napokon mely pénzintézetek élnek a lehetőséggel, az OSF eredményeit csupán havi rendszerességgel publikálja a BOE."

Kuplerájban fontos a diszkréció!
Mikor valamelyik kormány elindul abba az irányba, hogy a jövőben esetleg állami bankok vennék át a napi teendőket (mintegy esélyt adva a teljes összeomlás elkerülésének), akkor azonnal sírnak hogy ez piactorzító. Dolgozni ugyanakkor nem akarnak, inkább vesszen a világ.
Sajnos a piacra bízott válságkezelés csak akkor érne véget ha lebontanák a hitelből épített házakat mert akkor a bankok végre megállapíthatnák hogy sikeresen átlátják a helyzetet.
kicsit off de most bukkantam ra:

"The numbers suggest divorce rises during recessions. Do people stop loving their partner because their net worth has just fallen?"

szoval a penz megis boldogit!

T. erőspista!

Hont András természetesen megint olyan hülye, mint a tök (Gavrával, Talliánnal, stb. együtt). Gyurcsány azért hívta össze a grémiumot, hogy ország-világnak bemutassa, az egész díszes társaságnak nincs egy árva szál használható ötlete se. Nem csoda, hogy megy a húzódozás, ódzkodás, kifogások gyártása, mert hogy bírálni tökösgyerekkeményen, az igen, de hogy róluk is kiderüljön, azt már nem!
"ez igaz, ezert gondoljuk hogy valakik csinaljak, es meg ezen is meggazdagodnak."
Nehéz helyzetben tipikus emberi magatartás. Szerintem a szabadkőműves boszorkányok :)

"annyi felelost kell talalni hogy fedezze."
Ez jó. Szólíthatlak mein Führernek? :)
Az az igazság, hogy megnyugtató érzés lehet, de nem működik.

AVE és Shore: Igen, most lehet hozzányúlni a szoc. kiadásokhoz. Most könnyebb indokolni.
Sőt várhatóan most _kell_ majd, az emelkedő munkanélküliség miatt.
Ugyanakkor most jobban is fáj... (csak ne álljon ki megint, hogy nem fog fájni!)

"Árpád is tudta fikázni a szakértői kormányt, meg Bauer Dávid Ibolyával karöltve. A szakértői csúcs az persze helyből alkotmányos gyönyörűség."
Vannak különbségek, ez a bizottság nem illeszkedne az alkotmányos rendszerbe. Abba illesztve valóban nonszensz lenne. Igy csak egy újabb felesleges bizottság... (már csak a létszáma miatt se lehet semmire se használni)
Még szerencse, hogy vannak zseni miniszterelnökök (ezúttal Gordon Brown), aki el tudja intézni, hogy ne a zemberek fizessenek:

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-232622

hanem az állam. Nálunk meg a szemét Gyurcsány miatt nem az állam fizet, hanem a zemberek. Hát ők szét tudták választani a kettőt, nálunk meg a hülye Gyurcsány nem tudja, pedig Nagy Britannia helyzete pontosan azonos Magyarországéval. Nemde?

Vagy az inforádió cikkíróinak IQ-jával lehet valami liitle problem?

T. Speer (ex Lipper Ferenc)!

Vészhelyzet esetén TILOS:

- a vészhelyzetben lévő bankok helyzetéről bármilyen negatív, negatívnak tűnő vagy negatívnak vélelmezhető információt kiadni

- az ország helyzetéről bármilyen negatív, negatívnak tűnő vagy negatívnak vélelmezhető véleményt megfogalmazni.

Ez a politikai és gazdasági kétszerkettő. Az abszolút minimum. Lásd például Járait:

www.inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-232633

Úgy látszik, nem okozott még elég kárt. Bár a "Minél rosszabb az országnak, nekünk annál jobb" taktika se megvetendő. A kuplerájos hasonlatba viszont egy "is" szócskát is bele kell illeszteni, ha az ember nem érzelmileg motivált vagdalkozásra, hanem racionális helyzetelemzésre készül. Ha nem, az persze más.
Nincs itt minálunk semmi pluszprobléma!
A barnább honpolgárok úgy is szaporodnak, a cakkosszájú "kultúra" eltérítők tovább rombolnak a részvétpiacon...
Így megy ez már évtizedek óta...(ugye tóta???)
Lesz némi-nemű maradék nemzeti "koktél " buli, de a végén jön a monetáris megoldás:
háború...mint a politika ultima rátiója...
Épp ideje volt már...
T. Lord Valdez!

Úgy értesültem, hogy a konvergencia programot nem a zemberek fizették, hanem a cégek, meg én, másfélmillió sorstársammal együtt. Azaz az ország döntő részének nem fájt, csak nekünk (gondolom, neked is), meg a közgazdászoknak (1,6 %). Utóbbiak ríttak is kegyetlenül, máig nem hagyták abba.
AZ amúgyis szar helyzet még szarabb lett! A válság mint kefejezés itt vinnyog már pár éve a fejünk felett. A Figyesz mást sem tud mondani. Mosta Gyurcsa Feri is azt mondja. Vagyis mindenki szerint válság van. Haladunk emberek van azért konszenzus néha. A probléma csupán olyan mint az állami cégnél, mindenki szerint a másik munkája felesleges. Az pesze senkit sem zavar, hogy öten nem érnek egy felet sem, de oda se neki.

Feri ebből a pozicíóból akar nyugdijba menni, és ezért továbbra is mindent elkövet. Viktor meg nem is biztos, hogy annyira akarja a marsalbotot. Ha bedől a forint és elúszunk mint Izland, akkor valszeg lesz dolga a rendőrségnek, mert aki családdal kerűl utcára, az nem biztos, hogy megáll majd a tankkal a rendőrsorfal előtt... Ezen kéne elgondolkozni egy kicsit.

Derenk (törölt) 2008.10.16. 20:25:47

Maradva a rögvalóság, rögtalaján, a Magyar pusztán állok, két lábam között süvít a szél, megszííííom a pipámat és gondolkozok.

Tennyikő valamit.

Íme:

Fémkeresőt a népnek, közmunkában fémkeresőzés, nettó 69ezer forint. Pitty, pitty, pitty, túúúúúú, túúú.

Római romok, avar földvárak, bizánci kincsek, árpádkori ékszerek, arany, arany, arany, arany a föld alatt!!!! Elsüllyedt hajók, eltemetett kincsek, minden van a talpunk alá nézzünk csak be.

És ezüst, ezüst, ezüst, ezüst. XII. századi eldobott királyi karperec, elásott aranytalléros köcsögök, minden van!!!!!

Duna, Tisza medrének végigfémkeresőzése. Minden talpalattnyi hely fémkeresőzése.

Becsült mennyiség, arany 4-5 tonna, ezüst ugyanennyi van a föld alatt. 3. századi veretes ékszerek, kardok, páncélok, mindenféle egyéb drága dolgok.

Kifémkeresőzni, beolvasztani, eladni.

Kérem építsünk a MÚLTRA. Az öreg rómaiak idehortdák nekünk, mi csak lenyúlunk és NI!
"szádba szarok 2008.10.15. 11:03:47"

"vagy nem lesz se gáz és hitel."
ez milyen mondatszerkezet már?

_Kedves_ _"szádba szarok"_ !

Érdekes megszólítás, ha érted, mire gondolok...
Mindazonáltal ha mégsem, akkor előbb saját jelzős szerkezeteden gondolkozz el picit, s utána jöhet a gáz és hitel kérdéskör feldolgozása is !:)

mit izgultok? fletó látja a 6. lépést is. ráadásul a válság is neki dolgozik. aki nem hiszi, az olvasson:

www.zoom.hu/cikk.php?cikk=29010&fejezet=0

vagy nem bankok, meg pénzügyek, meg bizalom, meg annak hiánya a sub?
Francba, hát nem jelzős az a szerkezet, helyhatározós! Na nem mintha szépítene valamit a lényegen !:)
amanita

Ha már fémkereskedés, akkor ez megvan?

- Mit hallott a Terminátor utoljára?

- Dikk mán more, színesfém bászki!

:-))
Sokan úgy gondolkodnak, hogy az a pénz ami most a válsággal elveszett, megvan valahol: bankárok zsebében például.

Szerintem ez a pénz már régen elveszett, csak nem eszméltek időben az emberek (és ebben a bankok és a felügyeleti szervek a ludasak). Mert évről évre többet kellett fogyasztani, hogy a bankoknak is növekedjen a haszna, de ezt már csak hitelből tudta a nyugati világ fedezni. Az elveszett pénz ott van mindenhol - fogyasztási cikkek, ingatlanok, beruházások formájában, amire a hitelt akkor vettük fel, amikor még megvolt a bizalom, hogy vissza tudjuk fizetni, de akkor kell majd visszafizetni, amikor már nincs bizalom - leértékelődött pénzen. A két kockázat közötti különbség pénzben kifejezve a veszteség, amit majd le kell nyelnünk.

Aki adós, azt közvetlenül érinti a válság, mivel megroggyant gazdasági körülmények között kell leértékelődött forintban fizetni, az egész országot pedig az állam adósságán keresztül, illetve a gyenge forint miatti magasabb árak miatt.

Nem lehet folyamatosan adósságból élni - én legalábbis magánemberként a lakáshitelem alatt voltam a legstresszesebb - ugyanezért rossz egy olyan országban élni, ahol így el van adósodva az állam, mert ezt valamikor vissza kell fizetni. Persze ez nem izgatja annyira az ország többségét, akik segélyen vagy nyugdíjból élnek, mint minket, adófizetőket.
szemki 2008.10.16. 11:24:46
''''De nekem valaki magyarázza meg a Sólyom lelkivilágát!!! ''''

Ez nehéz lesz!
Ismerni kell(ene) AB tevékenységét, figyelembe véve különvéleményeit.
Ismerni kéne személyesen, de ettől megkímélt eddigi sorsom.
Ismerni kéne nevelése alaptételeit (szülők), domesztikálásának módszertanát (ez nem is sikerült, ezért mindegy is).
Ismerni kellene szerelmi csalódásainak materializálható indokait, valamint azt, miért volt Ö a hibás.
Választ kellene adni arra is, hogy miért elégedetlen (érzékelhetően) még mindig magával, mintha ma sem lett volna rendes széklete…

És még számos kérdésre nem tudjuk a választ.
Megmagyarázni én sem tudom a Sólyom lelkivilágát, mert számos kérdésre nem tudom a választ. Azonban, amit látok, az a következő:
- - moralizál, de nincs hozzá moráli alapja,
- - véleményt mond, de annak nincs érdemi tartalma,
- - csak azért is nincs igaza másnak, mert előbb mondta ki azt, amit Ő akart,
- - csak azért is nincs igaza másnak, mert utálja, még akkor is ellene dumál, ha jobb lenne hallgatnia, hiszen az Ő fején olvadt el a vaj, továbbá:
Nincs önkritikája, képtelen az önértékelésre, nem öntörvényű, hanem bigott és korlátolt gondolkodású, és ezért, mint az elmúlt rendszer kényeztetett kiválósága a jelen kor követelményeinek akar görcsösen megfelelni, miközben pitiáner pökhendiséggel ostobáskodik a nyilvánosság előtt.
Ne legyen félreértés! Nem jobboldali, ha úgy tetszik jobbos a pasas, de nem is baloldali. Csak infantilis, aki megpróbál felnőttként viselkedni egy kocsmában, abban a reményben, hogy hátha valaki elismeri végre ŐT, de nem a funkciója miatt. Nos, erre várhat….Csakúgy, mint arra, hogy legyen egy őszinte haverja, aki meghívja sörözni.
TWA-t idézve írhatnám, hogy nincs vége, de nem. Pedig tudnám folytatni.
Hümmm...


Lapi: "senki sem kérdőjelezi meg sólyom legitimitását."

Debazmeg, Jencike igen.

Neki ez itt a legnagyobb problemája, kremszpen. Válsáááááág?!?!?!

Lófaszt. Sólyom, az a baj. Itten fideszdiktatúra volt, amikó megválasztották! Monnyonle! Hőb, hőb...

"Majd ha a szellem napvilága..."
van remény!!!!

"Orbán a bibliát hívta segítségül a válság beazonosításához"

www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1108705

ha ismerjük a valódi okokat, könnyű a megoldást megtalálni.

:DDDD
Baszki.

Az azé csípi a szememet, hogy a banki fizuk olyan kurva magasak a vezetőknél, merhogy állítólag magas a kockázat, hisz nagy a felelősség. Lófaszt, nincs felelősség. Még a Kis Princzet sem meszelték el, vagyonával nem felelt lópöcsért sem. Namostan, mindenki tudja, hogy a médiában, a pártoknál, a bankvilágban és a tőzsdén irgalmatlan és irreálisan nagy jövedelmek keletkeznek.

Következésképp nincs addig társadalmi igazságosság, amíg A oldalon se progresszív adó, se "fizessenek a multik"-mentalitás, se pártfinanszírozási reform; B oldalon meg fizessenekazemberek.

Majd, basszátok meg, ha látom Princz Gábort vagyonát vesztve, álláshirdetésre battyogva, akkor mondom, hogy válámi ván. De addig?

A pilótajáték törvénytelen? Az. Hát a hitelből finanszírozott hiteltörlesztés kormányzati politikája miben különbözik ettől? A 11%-os köcsögvetési hiány generálása miben különbözik? A bróker kalandjai az én pénzemmel, az miben különbözik? A kisebbségi önkormányzatok és a pártok láthatatlan pénzfelhasználásai, a több miliárdos kampányok 350 milkából megvalósítva, az miben különbözik a csalánnak a tökömhez történő csapkodásától? Médiapiaci szereplők gázsija ugyan mitől ugyanúgy 40%-os adókulcsos, mint a közalkalmazotti fizu?

Ez mind ugyanaz. Az elit b@szik rája, hogy hogyan kockáztatja a mások pénzét. Az övé nem kockásodik.

Arról nem is szólva, hogy ilyen buzi kis hitelválságot generálni ennyi pénzzel megfizetve télleg röhejes. Én a feléért megcsináltam volna nektek ugyanezt. Komolyan mondom. OTP élén, kormányfőként, Lehmann braderként, Princzként...

Ócsóbb lettem volna mindenkinek. És legalább ilyen faszul csináltam volna meg, ha nem még ütősebben.

Ehh...

Üdv, mindenkinek:

P.
Az a szitu, hogy bárki is fizet, a végén a Zemberek fognak fizetni. Azért is kéne most hozzányúlni a szoc. pol.-hoz, hogy ne 1,5 millió felé osszuk ezt, hanem 10 millió felé. Illetve, mint említettem várhatóan nőni fog a munkanélküliek száma és csökkenni a foglalkoztatottaké, tehát még kevesebb pénzből gazdálkodhatunk majd.

"Sokan úgy gondolkodnak, hogy az a pénz ami most a válsággal elveszett, megvan valahol: bankárok zsebében például."
Pedig a nagy büdös szitu, hogy az a pénz soha nem is létezett, csak, mint követelés. Most annyi történt, hogy a virtuális pénzünk hirtelen megsemmisült és mindenhonnan hiányzik.

"Aki adós, azt közvetlenül érinti a válság, mivel megroggyant gazdasági körülmények között kell leértékelődött forintban fizetni, az egész országot pedig az állam adósságán keresztül, illetve a gyenge forint miatti magasabb árak miatt."
A gyenge forint nem is jön olyan rosszul az államnak. Egyfelől, mert inflációt gerjeszt, másfelől visszafogja az importot, harmadrészről több forintot kap(hatna) egy euróért. A baj, hogy nem kap, mert nincs euró...
erőspista · helyzetvan.blog.hu 2008.10.16. 16:07:30
csucs a cikk amit ajanlottal, azert en kiemelnem belole:

"Oda jutottunk, hogy az Alkotmánybíróság vezetője nyílt levélben oktatja alkotmányos alapismeretekre a Köztársaság kormányának fejét, kár, hogy hatása ennek is annyi lesz, mint a köztársasági elnök reménytelen kísérleteinek, hogy a polgári demokrácia működéséről felvilágosítsa az illetékeseket és a hivatásos elemzőket. Sólyom László egyébként most is azt tette, amit kellett, leszögezte, hogy - miközben válságos időkben valamiféle együttműködésre szükség van - ennek az összejövetelnek semmi értelme, csak a felelősségi viszonyok elkenésére szolgál, és a maga részéről ebben, köszöni, nem vesz részt."

na ez magyarazza solyom lelkivilagat is.

nekem amugy nem tetszik a magatartasa (mar azota miota elorolte a szemelyi szamot)
mert irto fontos ugyan az alkotmanyos berendezkedes, de meg fontosabb az allamcsod elkerulese.
Na most vagy nem tudja mi van a vilagban (valsag) vagy engem manipulalnak ugy a mediumok hogy valsag van, de kozben nincs is.

Lord_Valdez 2008.10.16. 19:24:08
""annyi felelost kell talalni hogy fedezze."
Ez jó. Szólíthatlak mein Führernek? :)"
nem! ezzel nem kene viccelni.

"Az az igazság, hogy megnyugtató érzés lehet, de nem működik."
ha megnezed pont ezt irtam en is. egy javaslatnak nem kell megvalosithationak lennie plane nem az otletroham idoszakaban.
ez a blog is tele van olyan javaslatokkal, hogy megszuntetni a korrupciot, meg kisebb parlamentet, meg levaltani az elitet aztan ugyan melyik valosithato meg!????

szoval van annyi penz a vilagon hogy fedezze, csak mashogy kell elosztani.

vakapad 2008.10.16. 19:38:14
"Vészhelyzet esetén TILOS: bankok helyzetéről bármilyen negatív,.... az ország helyzetéről bármilyen negatív, ... véleményt megfogalmazni.
Ez a politikai és gazdasági kétszerkettő. Az abszolút minimum. Lásd például Járait:
Úgy látszik, nem okozott még elég kárt.[Jarai]"

elolvastam az interjut, ket lehetoseg van:

vagy lesz allamcsod es akkor ki kene vegezni jarait [is]
vagy nem, akkor viszont ki kene tuntetni, ugyanis csak azt mondja amiert fizetik, hogy a szocialis kiadasokat csokkanteni kell, sot jobban kell csokkenteni!

es lordtol, shore-tol stb tudjuk a szicialis kiadasokat csokkenteni ilyenkor kell es lehet.
lm5 2008.10.16. 23:33:49
"Sokan úgy gondolkodnak, hogy az a pénz ami most a válsággal elveszett, megvan valahol: bankárok zsebében például."
igen

"Szerintem ez a pénz már régen elveszett, csak nem eszméltek időben az emberek (és ebben a bankok és a felügyeleti szervek a ludasak). ... Az elveszett pénz ott van mindenhol - fogyasztási cikkek, ingatlanok, beruházások formájában,"
igen ez is igaz. de az elosztas a penznek nem egyenletes, a kisembernel a keveset fogyasztanal keves van a bankarnal milliardosnal meg tobb...
ha a kisember megfizeti adoemellessel jovo eladasaval, fizesse mega gazdag is aranyosan...

nem lehet ilyen merteku fedezetlen penzt teremnteni, nem lehet felelos nelkul meguszni, nem lehet nem atszervezni a bankrendszert, a felugyeleteket stb.
pontosabban ne lehessen!!!!
off

így a nemzeti csúcs előtt van még remény. leányfalú látja a lényeget, és ami fő - cselekszik!

on
csak hogy kicsit komolyabban is dumáljunk. nem mindig írnak baromságokat a nyugati lapok magyarland-ről.

nol.hu/cikk/511007/

most kiben bízik meg a hírhedt globáltőke?

1. gyurcsány
2. orbán
x. bokros (szakértői kormány)

az x peremfeltétele orbán támogatása, bár a szocikon is rendesen kéne gyúrni hozzá.

nem könnyű utánozni a spanyolokat sem moncloában, sem fociban. :DDD
Remélem, Sólyom olvassa a blogot, kifejezetten építő, intelligens kritikát kapott:o)))
lapinak szeretettel:
mai hir:


"Az Új Magyarország fejlesztési tervben 15 ezer milliárd forintot lehet elkölteni (a hazai és az uniós forrásokkal együtt). A hétéves terv első két éve alatt ebből mintegy 35 milliárdot fizettek ki. Ez 0,7 százalék, ha csak a közösségi támogatási keretet nézzük."
Látom sokakat rendkívüli módon zavar az igazság, a Gyurcsány féle felelősséget szétkenő, sehova nem vezető nemzeti csöcs kapcsán.:

"nem szolgálja a felelősségi viszonyok tisztázását, technikailag nem látom célravezetőnek, én ezen a tanácskozáson nem kívánok részt venni, az állam nem így működik"

Nagyon igaz észrevétel.
Az állam kurvára nem így működik.
Ez csak egy gazdasági válság közepén csücsülő kisebbségi kormány, önmagát ezerszer lejárató, meghazudtoló főnökének agyszüleménye.
Off
Ilyenkor hol van a négy mancs alapítvány?

index.hu/politika/bulvar/dlfn102/

On

A nemzeti csúcsról néhány szót:

Gyurcsány játszik.
Megint.
Most azt játsza hogy mindenki mögé áll.
Mert válság van.

És elfelejtjük neki, hogy "hazudtak reggel délben meg este", és elfelejtjük a "trükkök százait" is.
Elfelejtük neki azt is, hogy mindennemű válság nélkül is a csatlakozó országok közötti versenyben az örökölt első helyről utolsóvá avenzsált bennünket.

Mert válság van. És mert az van, ezért aki nincs vele, az az ország ellen van.

A valóság az az, hogy a válságokból egyféleképpen lehet kikeveredni. Határozott és önbizalommal teli kormánnyal.
Mert az állam így működik.

A szarkeverés, felelősség maszatolás fele jó úton jár kétségtelen.
Csak az a baj, hogy a Feri sikerének ára még mélyebb válságba sodorja az országot.

Mert kifele csak az látszik, hogy egy
tesze-tosza kormány az ellenzékkel vitatkozik.
Idestova 6 éve mást se tesz.
Miközben válság van.
szia paszti! :DDD

"Majd, basszátok meg, ha látom Princz Gábort vagyonát vesztve, álláshirdetésre battyogva, akkor mondom, hogy válámi ván. De addig?"

addig bizony csányi van, akkor cs. sanyi most vagy áldozat, vagy mittudomén, itt vesztem el a fonalat, mert beugrik a lengyel kisgazdává képzett ex-fideszes.

ezt a hsz-t pedig gondold át, mert érdemes az alapokhoz leásni, itt van mindjárt bogár lászló professzor, a mai magyar jobboldal "békesije". mind a ketten egyetemen tanítanak, tanítottak, csak nem ugyanazon.

pici kedvcsináló, ha valaki nek nincs akkora halálvágya, hogy végigolvassa a tudós ember vízióit.

"A nyugati kapitalizmus parazitaként élősködik a világ rajta kívül eső részein, az erőforrások gátlástalan elszívásán alapuló rendszer önmagában is fenntarthatatlan – jelentette ki Bogár László az MNO-nak. A közgazdászprofesszor úgy látja: mivel a lokális-globális válság felelősei akarják „gyógyítani” a beteg szisztémát, nem várható átfogó korrekció. A rendszer működése azon alapszik – állítja Bogár –, hogy a globális birodalom a rabolt vagyont kamatra adja vissza a kifosztottaknak. A szétroncsolt magyar társadalom rendkívül kiszolgáltatott, s mivel Gyurcsányék hamis alapokon állnak, a „nemzeti csúcs” sem hozhat megoldást. Kell-e egy családnak 3 autó és 500 négyzetméteres lakás? Bogár szerint katasztrófába torkollhat, amikor az amerikai álom „rémálommá” válik. Interjúnk."

www.mno.hu/portal/591353

ezek után joggal vetődik fel a kérdések egész sora:

példálózva:

most akkor nem érvényesek a "négy kerék, négy szoba, négy lakás" és a "tíz év alatt egymillió új munkahely" víziók? (ezt nyilván ovi visszavonja a magyar moncloán, mert ha fiatal lennék, még bedőlnék neki így a recesszió előtt.)

hogy a vérbe bírjuk elvenni a tékozló amerikaiaktól a tőlünk (???) lenyúlt nem pénzt, hanem felesleges szoba- és köbcentiszámot.

persze holnapig még ovi is átgondolhatja. már csak egyet alszunk.

peace :DDD

Majd, ha rabláncon visznek el bankárokat, és a Zuschlag-per kapcsán vádlottakkal telik meg a tárgyalóterem, és tönkremegy az Auchen, a Tesco, a Cora, vagy a faszsetuggya, akkor majd én is aszondom, h fizettessék meg a népekkel, fagyasszák be Mari néni 42 ezres, és Weisz bácsi 200ezres nyugdíját;-))
jaj tromf, megint kezdődik, hogy hazudott, monnyon le? ezt már két és fél éve halljuk, olvassuk, sípolták és dobolták, ultimátumozták és bizalmi szavazták. pista taxis is mondta 134 napja és kiköpött a drosztban a verda mellett ácsorogva, hallottam, láttam...

akkor is lehet olvasni mértékadó lapokat, ha nem buziveréssel, kossuth téri hugyozókkal foglalkoznak mo kapcsán.

hvg.hu/gazdasag/20081017_suddeutsche_zeitung_magyarorszag_izland.aspx

esetleg rejetett összefüggéseket keresgélnén ebben a balkáni hínáros és polipos kocsmában... :DDD

én inkább optimistán raknám a homokzsákokat a falu határában, ha már jön a cunami.

lehetne felmenni a hegytetőre, de ott már foglaltak a helyek. a budai hegyvidék vidám lakóit az ár aligha éri el, de azért élünk néhányan az alföldön is.

ráadásul drámaian zuhan az olaj ára, bonyolult a világ, de annyira nem, hogy megint beugorjon fletó oly sokat emlegetett "megegyezés" című szösszenete (tartalmát átlépte az idő és az amerikai középosztály tékozlása) és kis jános szavai: "megegyezésre ítélve".

azaz van ilyesmire társadalmi igény. szerintem...
négy szoba, négy kerék, négy gyerek, persze, de amilyen felületes vagyok pont a legfontosabbat a gyereket cseréltem fel 3 lakás plusszra, amit viszont bérbe lehet adni, mint korda gyuri... :DDD

és máris zsidózhatunk megint egyet! :DDDD

hvg.hu/hvgfriss/2008.42/200842_Korda_Gyorgy.aspx
meg mindig mai indexes szosszenet:

"társadalom nagyon gyorsan a győztesek és a vesztesek társaságára szakadt szét. Hamar világossá vált az is: aki normakövető, az leszakad. Tapasztalati tény, hogy a jogkövető magatartás nem segíti elő a győztessé válást, valamint az is, hogy a normaszegést nem követi automatikusan a leleplezés és a büntetés. A legszebb az egészben pedig az, hogy a normaszegő győztesek legtöbbször azonosak azokkal, akik a hatalmat gyakorolják."
vagy nem kéne megállapodni, emberek???

nem egy régi hír, talán érdemes nagyon picit gondolkozni is. ha nem megy, lehet szedni az utcaköveket.

www.hirszerzo.hu/cikk.lezuhant_a_richter_az_otp_es_a_magyar_telekom_arfolyama.83664.html

most kéne bejelentenie ferinek nincsen 13. havi nyugdíj meg nyugdíj emelés a szociális jutattásokat megfelezik leépítések a közszférában ... másképpen itt nagy bukták lesznek
"Ilyenkor hol van a négy mancs alapítvány?"
A delfinnek nincs lába :), de legalábbis nem az uniós piacra teszi be :)

"És elfelejtjük neki, hogy "hazudtak reggel délben meg este", és elfelejtjük a "trükkök százait" is."
Ugyan már, annyi mindent felejtettél már el másoknak is, idővel ezt is el fogod.

"örökölt első helyről utolsóvá avenzsált bennünket."
Nem csak az volt abban az örökségben...

Lehet, hogy Bogárnak nem szóltak, hogy azóta rendszerváltás volt, és most már a kapcsik a jó fiúk és a komcsik a rosszak?
Sziasztok
egy nagyonokos rokon azt mondta, akkor vegyél fel hitelt, ha tudod hogy 5-10 év múlva is van miből fizetned.
Most komolyan....konkrétan az elmúlt 18 év arról szólt, hogy NEM tudni holnap lesz-e melód. Ma ez hatványozódik. ....és lehet, hogy ugy vetted fel a hitelt, hogy volt miből fizetned.
Én fél éve vesztettem el a házam, és bizony gyerekekkel együtt kerültünk utcára. kutyát nem érdekelte. Ugyanis ha bedöl a bankhiteled, esélyed nincs hogy valaha is lakásod legyen. Bar lista. Rémlik???
köszönöm a rendszerváltóknak. Ész nélkül szabad rablást csináltak, és most isszuk a levét, hát köszi anyáinknak, apáinknak, főleg annak a pár ezernek, akik elvették a jövőnket, és most visszasírják. Hát megérte?
A szólásszabadságért odadobtuk a biztos megélhetést? Most szólhatsz? igen, de minek? ugysem figyelnek rád.
Amerika kellett? hát itt van. Ja bedölt a hiteled? nagy kaland elveszted a házad autód, és majd így fogsz összeköltözni a szüleiddel, és generációk fognak ott élni, amit a nagyszülők a kommunizmus alatt szereztek, kaptak stb.
A hugom leelőlegezett egy házat, a multhéten kellett volna megkapnia a bankhitelt. Nem kapta meg, és nem tudom meg fogja-e kapni.
6 év megtakarítása bukik akkor el, ráadásul a költségek megelőlegezésére hitelt vettek fel. Így kell tönkre tenni egy egész generációt.
vissza a vh elötti állapotba. Így lesz jó a vezetésnek...
lapi
a 4 szoba 4 kerék 4 gyerek hanvábanholt ötlet volt már akkor is. Sokan bedöltünk.
16 éve dolgozok, esélyem nincs az ujrakezdésre.
10 év alatt 1M munkahely, nem mondta pluszba, vagy minuszba?

Tulajdonképpen nem kellene nagy lakás senkinek, meg 3 autó. de nem ártana gyerekenként egy szoba, meg legalább egy autó. nem? De 40 m2 16 millióért kicsit húzós.
Anyánknak még volt, lakása, nyaralója, kocsija, ha akarta.
Most sok fiatal van, akinek "csak" 20 éves kocsija van.
A kormány várhatóan már a jövő héten olyan javaslatot hoz nyilvánosságra, amely jelentősen mérsékelheti a devizahitellel rendelkező lakosság azon nehézségeit, amelyek a forint árfolyamának fokozott ingadozásából származnak - jelentette ki a köztelevízió ma reggeli adásában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.
ime meg egy:

"A pénzügyi szektor olyan pénzügyi eszközöket alakított ki és használt (a derivatívokat), melyek teljesen kivonták az ezen eszközök mögött álló kockázatokat az érintettek látóköréből. Ez olyan sikeres volt, hogy a kockázatok nem csupán a szabályozók, az ügyfelek és a nyilvánosság előtt maradtak rejtve, de saját maguk előtt is. Ezért szűnt meg a bizalom"

a teljes cikk itt olvashato:
www.nol.hu/cikk/510955/
lapi
"
"Orbán a bibliát hívta segítségül a válság beazonosításához"
...
ha ismerjük a valódi okokat, könnyű a megoldást megtalálni. "

Ez azért tényleg riasztó. És mivel én elismerem Viktor szellemi képességeit, ezért csak arra tudok gondolni, hogy éppen néphülyít.

Viszont klasszikust pontosan, mert úgy van csak értelme, tehát: 3 szoba, 3 gyerek, 4 kerék.

Mindazoknak (pl. Paszternak, Karesz ..) akik azon morgolódnak, hogy nincs igazság, miért nem azok szívnak, akik erről tehetnek, igazuk van.
Viszont: ilyen a világ, ez így volt, így van, így lesz.
És mivel egyszer már nagyon kikaptam valakitől, hogy ilyen cinikus dolgot, hogy lehet leírni, kijelentem, szerintem se jó így, de olyan dolgon, amin nem lehet változtatni, én már nem görcsölök.
Jaffar 2008.10.16. 13:41:23
En: "nem hallottatok meg tudatmanipulaciorol? reklamrol mestersegesen folduzzasztott fogyasztasrol?"

TE: "Nem hallottál még józan mérlegelö képességröl?"
de hallottam, de nem altalanos. A zom az zombikent, droidkent viselkedik.
meg az a szazezer se szokott mindig jozanul merlegelni aki internetezik blogol, osztja az eszt, ertelmisegi, stb.

"Ösztönös bizsergést érzel és rohansz hitelért, ha már 100adszor látod a Suzuki reklámját, de csak minimálbért keresel? Mert én NEM."
1) szentte kene avatni.
2) en nem rohangalok hitelert, sot biztositasomm sincs mert az is kidobott penz (na persze van egy csomo kotelezo meg amit ingyen adnak)
3) olvasd el a gumicukor tesztet
www.nol.hu/cikk/510183/
nyugodtan lenezheted azokat akik elbuknak rajta, de a tobbseg ilyen es erre lehet uzletet alapozni, meggazdagodni de attol nem lesz erkolcsosebb!
Sólyom és az Alkotmány Bíróság elnöke

Az amit a felelősség szétkenéséről mondtak meg arról, hogy az ország az alkotmány szerint nem így működik tök igaz. Néhány kommentelő Gyurcsány utálatból származó feltevései (szarkeverés, játszik, stb...) is lehetnek akár igazak is.

De szvsz erre a gyűlésre mindenkinek el kellett volna mennie, pusztán azért, hogy megmutassa az ott levőknek, az országnak és a világnak, hogy ebben a szar helyzetben együtt vagyunk.
Ha meg már elment, akkor mivel mindenki véleményét meghallgatják, akkor éppenséggel elmondhatta volna, hogy szerinte a jövőben mit kellene tenni, pl. nem kéne ilyeneket szervezni.

Tudom, ez így nem normális, de sajnos jelenleg nem normális időket élünk.

Jaksityot mindig érdemes elolvasni, meghallgatni:

index.hu/gazdasag/magyar/jak081017/
Shore 2008.10.17. 17:32:36
"miért nem azok szívnak, akik erről tehetnek, igazuk van."
ezt is megertuk, Istenem! hova jutunk!
:)

"Viszont: ilyen a világ, ez így volt, így van, így lesz."
ez igaz... de azert van fejlodes, valtozas, nem pont ilyen lesz a vilag, es voltak nagyobb igazsagtalansagok is, itt felenk legalabb eletedet nem veszik el, mint nehany szaz eve meg...

"szerintem se jó így, de olyan dolgon, amin nem lehet változtatni, én már nem görcsölök. "
ebben igazad van. en is szeretnek nem gorcsolni de csak folhaborodok meg az igazsagtalansagokon.
oregszem stb, de meg folhaborodom.

es pont most ugy tunik atszervezik az egeszet, ezt a trukkot mar nem lehet bevetni!
no jo! lesz mas!
:)
shore,
3? jajj akkor túlteljesítettem a kötelező normát....
De volt már gyerekenként 1 milliós szocpol is :D:D az sem valósult meg....

De az alap az, hogy ha nem vagy a felső 100 ezer tagja valamelyikről le kell mondani.
Az alkotmánybíróság elnöke helyesen teszi, ha nem megy el, de a sólyom ugy mint volt alkotmánybíró elmehetne. Menjen el mint volt alkotmánybíró. és ne mint KE. Igaz a titulusa akkor is megmarad, de akkor tudjuk, hogy nem KE minőségben van ott.
És arra leszek kiváncsi, hogy mit fog mondani orbán? mert ha elkezdi ott mondani, hogy mongyon le, meg előrehozott választás, azzal nagyoncsúnyán leégetne mindenkit. Igaz ott hallgathat, de majd utána borítékban lesz, hogy ugyis ezt mondja.
Viszont a jegybankelnökök pü miniszterek frakcióvezetők, stb-k jelenlétének örülök. Ha annyi közgazdász összedugja a fejét, ott csak jó sülhet ki...remélem (még hiszek a csodákban)
Szellemi fogyatékos miniszterelnök úr adót nem csökkent viszont a szociális baromságokhoz nem enged nyúlni jönni fog a gazdasági összeomlás ... -
na akkor én most mondok egy kegyetlent, kedves pincode. ez az a kurva kapitalizmus, ahol nemcsak nyerni lehet a befektetéseken, hanem bukni is. őszintén sajnállak és nekem is van olyan barátom, aki pont mostanában dől be, mint vállalkozó. bukja a lakást, autót, még jó, hogy nem fiatal, elmúlt 60. a fiával most ne foglalkozzunk, elvégre családi vállalkozás alkalmas arra is, hogy meglegyen a havi nettó 10 millered, mégpedig leadózva, üvegzsebbel. ha nem vagy kokainista, vagy szerencsejátékos mániákus, ebből a vállalkozási családalapításból még az unoka is vidáman megél, aki most csak kettő éves. vajon hány onnassisnak sikerült a "nagy álom" és hány ugrott ki az ablakon 1929-ben? utóbbiak soha nem lesznek ikonok, igaz yacht nélkül is lehet élni.

1980-ban ültem a kecskeméti fedett uszoda startkövén egy bíró foglalkozású barátommal. vártuk, hogy valami suli-úszó-órának vége legyen, s lenyomjunk 1200 m-t gyorsban és hátban.

mindig ez a kép ugrik be, amikor azt hallom kapitalizmus, meg rendszerváltás. kezdő büntetőbíró voltam és 27 éves. ilyesmit mondtam:

"bazd meg, szar ugyan a fizetésünk, de legyünk őszinték, ha már jogásznak tanultunk, ez a pálya csúcsa, bírónak lenni. ezen a munkahelyen belefér, hogy hosszított ebédidőben ússzunk egyet hetente 3-szor ebben a medencében, amiben több a pisi, mint a víz, de csak fasza, hogy van egy fedett uszoda. bánja a faszom, hogy szarabb autóval járunk, mint egy osztrák munkanélküli és olyan koszlott, szakadt és kisszerű ez az egész kurva ország. mondom, szarok rá, hogy amennyiben a faterom nem szarja össze magát 56-ban, hogyí mi lesz vele meg anyámmal meg velem egy tök bizonytalan világban, idegen országban. hát bazd meg!!! nem azért vagyok kurva mérges rá, hogy ennyire beszari volt, hogy most nem egy fiat van a seggem alatt, hanem egy 9 éves zsiguli, amit pont a fateromtól kaptam, mert vett magának újat. hát leszarom a fiatot, meg a sorházat, ahol németként vagy amerikaiként laknék 27 évesen. hanem azért utálom, mint a szart ezt a rendszert, mert itt minden hülye, primitív és kisszerű agyatlan barom fönök lehet, meg lángossütő a balatonon. hogy ezek a seggfejek megfosztottak attól, hogy stones koncertre mehessek 17 évesen, hogy görögországban vagy san franciscoban szívjam magamba a szabadságot, hogy ne érezném magamat egy majomnak, ha életemben egyszer kapok egy szar útlevelet és kimehetek bécsbe, vagy münchenbe. hát azt rühellem tiszta szívből a kommunizmusban, hogy reménytelen az egész. bazd meg én benne lennék, hogy legyen verseny, de a jobb győzzön, mert itt semmi lófasz nincs. beállhatsz a seggfejek közé, de nem az a kérdés, hanem az, hogy ott mit csinálsz, mire használod. hát én ebben nem kívánok részt venni. de kurvára hiányzik a külső szabadság. a belső az amúgy is az én dolgom, ahhoz a seggfej politikusoknak semmi közük."

90-ben éppen úgy emlékeztem erre a látszólag hétköznapi beszélgetésre. én tehát rendben vagyok. most is abban a lakásban élek, amiben 20 éve, amikor beköltöztünk. az autóm sokkal jobb, de nem esik le a gyűrű a kezemről, ha holnapután zsigulival megyek, mint ügyvéd tárgyalásra valahova.

semmi bajom tehát gyurcsánnyal, sőt elvárom tőle, hogy tegye a kezére a szívét, ha a himnuszt hallgatja.

most sem miattam, hanem miattad kell megállapodni.

ma sem zárt jó napot a bux, és azon honfitársaink, akik felkaptak lakáshitelt svájci frankban, vagy forintban, bízva magukban, nos azok lakását végső fokon elviszi a bank, ha nem fizeti vissza a hitelt. a recesszió nagyon fáj mindenkinek.

oldalfüggetlenül.

másik opció, hogy akik nagyon szívnak azok egy idő után bunkósbotokat kapnak elő és agyonverik azokat, akik jobban élnek, netán gyarapodnak a válságos évek alatt.

akkor viszont nincs más hátra, mint vagy tiplizés ausztráliába, vagy megvédjük magunkat.

ha viszont visszazuppanunk a valóság talajára, nos akkor egységet mutatunk, mint a kurva spanyolok, vagy írek. ez utóbbiak úgyis a "nyugat magyarjai". plusz fociban is pont elég szarok, bár egy u2-öt ma is fel bírnak mutatni. a hülye szocik meg nyomatták a bjútifúl déjt a kongresszusukon, amikor még vidám volt a nemzetközi pénzpiac.

Pincode

"Amerika kellett? hát itt van. Ja bedölt a hiteled? nagy kaland elveszted a házad autód"

Sajnálom az elvesztett házad, félő hogy nem lesz egyedi eset.
Néhány adalék:

-Az USA-ban a jelzálog konstrukciók nagy részében megéri elárvereztetni az ingatlant akkor is ha a mi rendszerünkben egyébként nem látjuk értelmét, mert ha a tartozásod mondjuk 100 millió és az ingatlan ára lemegy 99-re, akkor érdemes kiszállni a bizniszből, és a maradék 1 milliót a biztosító fizeti. (Tehát buta dolog lenne ragaszkodni a házhoz és fizetni a háznál nagyobb összegű hitelt, mert mi van ha soha nem megy fel az ára?) Minél nagyobb a különbözet annál többen hagyják abba a részletfizetést és várják az árverezést, mert így futják a legkisebb kockázatot. (Ad abszurdum olcsóbban visszaveszik, ha van miből, a különbözet a zsebben marad ugye, a hitelbiztosító bukja el azt)
Ahol több ingatlan van, ott nem is kérdés hogy a biztosítóra kell verni a balhét. Ahol csak egy volt ott meg jöhet a lakókocsi.
-Ezekből a biztosításokból (amik egyensúlyi helyzetben érvényes statisztikákból kiindulva elvileg jól működő termékek) az USA-ban összecsomagolt kötvényeket gyártottak (több áttételen keresztül ez már sajnos az óvatosabb megfigyelők számára is biztonságosnak látszik, hiszen egy évtizedek óta fennáló bank kötvénye jó szokott lenni - mondjuk ennek az időszaknak most vége), majd ezeket a kötvényeket szétszórtak a világban, így a túlhitelezésük büntetését (ami a jelenlegi válság) ügyesen megosztották velünk is, tehát remek üzletet csináltak, frankón szétkenték a szarukat.

És gondolj csak bele, ha most hirtelen mindenki a világon rossz adóssá változott, akkor kinek tartozunk? Magunknak?


NÉPSZAVA vvs. VALÓSÁG

Beütöttem az idézett sort, és mi jött ki:

www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1108705

viszont ugyanebben a témában egy másik forrásból:

www.hirszerzo.hu/cikk.orban_nem_is_politikai_hanem_lelki_fordulatra_van_szukseg.83524.html

Az utóbbi egyébként ténylegesen fedi a valóságot, mert Viktor saját honlapján is lényegében ez fut. Hogy mi volt a szándéka ténylegesen ezzel Viktornak nem tudom, lehet "csak" népszerűség-növelés. De maga az írás, persze az utóbbiról beszélve, a bibliai értelmezéstan és a tényleges eseményeket is figyelembe véve teljesen megállja a helyét:

www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&cat=2&article_id=103134

A NÉPSZAVÁS verzióval pont az a baj, hogy szándékosan csúsztat, hogy a Bibliát démonizálhassa. De, ha elolvasod a 2.-at láthatod, hogy nem ugyanaz. És teljesen véletlenül a liberalizmusnak is korrekt kritikáját adja. Alapvetően a liberalizmus is jót akar: szabadság, tolerancia mindenhogy, csak ott bukik meg, hogy elhiteti ezt az ember, mint olyan teljesen magától, pikk-pakk. Aztán valahogy mégsem. Ezzel együtt a versenyalapú kapitalista piacgazdaságot megfelelő felügyelet mellett baromság lenne temetni, de nem is a korlátlan spekuláció a lényege. És a jól végzett, valós munkát, ami szellemi és pénzügyi is lehet a Biblia is értékesnek tartja.

hát ez az erőspista, pont most és pont egy templomban kell ilyeneket mondani:

"Orbán Viktor előadását azzal zárta: Magyarországon előbb vagy utóbb lesz politikai változás, azonban mindenekelőtt nem is politikai, hanem lelki fordulatra van szükség, meg kell fordítani a szétesést, a lecsúszást és a kishitűséget. Mint mondta, arra nem tud válaszolni, hogy politikai fordulat nélkül lehet-e lelki fordulat, de az biztos, hogy a politikai fordulat lelki fordulat nélkül semmit sem fog rajtunk segíteni."

most kedves erőspista, nagyon komolyan kérdezem: komolyan gondolja ovi, hogy lelkekkel kell foglalkozni pont neki és pont most, amikor a jóléti rendszer átalakítása, a közterherviselés, az adórendszer, a közelgő recesszió a subject. most mond ilyeneket, amikor tegnap még ő hajtotta ki az embereket az utcára, hogy aggódjanak a szegények kisnyugdíjasért, aki nem bírja kicsengetni a kicsit kevesebb mint kettő euro vizitdíjat???

miről beszél ez a faszi és ha ilyenekről, miért nem a lelkészével teszi és miért a magyar néppel? :DDD

hát bízd rá a válságkezelést, ha neked ő jön be. és most idéznem kell a híres ford fairlane-t (magyar hangja: nagy ferró): "ezem-faszom megáll!"
erőspista

A Hirszerzős cikkbe tegnap már belekezdtem, de a sok összehordott értelmetlenség miatt abbahagytam. Most végigolvastam. Háááát, gratula Viktornak.

Csak egy gyöngyszem:
"Szerinte a keresztény politikus a rossz döntések, rossz szándékok ellen harcol, de sosem az ember ellen. Soha nem célja emberek megbélyegzése vagy a bosszú, mert tudja, hogy ez nem rá tartozik, az embert rábízza a Mindenható ítéletére "

Ugye mindannyian tudnánk mondani néhány embert, aki ellen mintha nagyon harcolna. Meg mintha meg is bélyegezné.
Csak nem Mindenhatónak képzeli magát?
Lapi
az egyetemen, már nem a bírói pulpitus a vonzó, hanem az ügyvédi pálya. Engem zavar, hogy jogász akar közgazdászkodni. Hogy a jogot, használják fel arra, hogy ne jussunk sehova. Nekem már nem kell, hogy megállapodjanak, de a lányomnak jó lenne. Jóideje mondom, és közgazdászok mondják, nem egy, nem kettő. Le kell üni, el kell határozni. Már nincs helye a populizmusnak, már nincs helye a kommunista csöcsnek, amit mi dobtunk el, most meg nyávogás van utána. De azok ott voltak, akik megváltották ezt a világot... akkor tegyék felelősen rendbe. Ugyanúgy benne van a semlyéntől, orbánig, horntól borosig, dávidtól fodorig. Mind szaros. Akkor üljenek le, és igenis ahogy volt az a tetves nemzeti kerekasztal, ahol megállapodtak, ki milyen arányban, és formában lopja el a nemzeti vagyont állapodjanak meg abban, hogyan tovább. Ez a kötelességük.
Se baloldalon, se jobboldalon nincs joguk egymásra mutogatni,egymást okolni, mind ellopta a magáét. Mind tett valamit azért, hogy itt tartsunk.
Az én példám csak sicc volt, bevallom nem kicsi a keserűség. De bárki így járhat. Ja akkor majd akik elvesztették mindenüket(vagyunk páran) nekünk fogják azt mondani, kötelességed segíteni, az adódból, hogy más ne veszítse el??? vagy csak egyszerűen úgy döntenek? Hát lesz akkora cirkusz, hogy a fal adja a másikat.
tudod erre mit mondott egy bíró? tetszett volna fizetni...
Ha jól emlékszem Aristotelés mondta az államformákról, a demokráciát óhatatlanul követi a zsarnokság.
hát megvolt az elmúlt 18 év alatt az oligarchia-demokrácia-gondolom a harmadik adott.
erőspista
nevesebb közgazdászok erre figyelmeztetik a globalizált világot, már vagy 10 éve. Termelni kell, fogyasztani kell, minnél többet.ezért van, hogy a mosógépek tv-k max 3 évig működnek, majd dobd ki vegyél másikat.
Már minden így működik. Erre ösztönöznek a reklámok, erre ösztönöz a globális vállalatvilág. És nincs aki azt mondaná állj meg hé!
3 hete hallgattam erről az utolsó előadást, hogy most kell leülni, mert baj lesz. Nem hittük el. erre itt van.
orbán meg azt hiszem jobban jár, ha nem hozza elő az egyházakat. Különben is utólag mindenki okos....
Éljen ez a lelkes Nyakó-csapat! Hajrá Gyurcsány! Hajrá Nemzeti Csúcs!

Öröm olvasni benneteket, megbízhatóak vagytok és soha nem okoztok csalódást.
Carni, a Fidesznek sem kell a szomszédba menni a hülyékért:
www.hirszerzo.hu/cikk.bebizonyosodott_amitol_a_magyar_emberek_joggal_tartottak.83702.html

holott ezek is csak látszatintézkedések
akkor tisztázzuk:


Lapi: a szöveg teljesen megállja a helyét, más kérdés, hogy Ovi miért mondta (ezt jeleztem is). És, hogy kire bíznám a megoldást azt szerintem már unalomig ismerhetitek, de az egyre katyvazabb blogomon is leírtam viszonyleg tömören :)

helyzetvan.blog.hu/2008/10/16/kerdes_mennyi_legyen_mar_az_eur_bokros_szinrelepesehez

Tehát, ha az egyébként helytálló felvezetés után igazán jót akar, akkor arra bízná ő is a megoldást, aki értheti és hiteles is. De ez ugyanúgy igaz Ferire is. Márpedig ezt a hétvégi izét sehogy sem tudom szakszerűnek látni.
Shore

Tény, hogy Viktor sem a hitelesség csúcsa, és igen, számontartom a népszavazást, mint agyamentaknásítást.
Én enm a Viktort kívántam fényezni, csak levezetni, hogy a Népszava hogyan állítja be kuruzslásnak a Bibliára való hivatkozást. Egyszer már írtam TWÁ-nak is, hogy nincs keresztény fizika, anatómia stb. Ez a gazdaság törvényszerűségeire is igaz. Itt a tanításoknak abban lenne szerepe, hogy , ha pl. elemzőként tudom, hogy egy adott pü-i terméknek nincs valós fedezete, akkor azt nem adom tovább tökéletesként, mert pusztít kellően nagy méretekben.
"Magyarország a lap szerint azért van bajban, mert a múltban túlköltekezett: 2006-ban az éves államháztartási hiány elérte a GDP 9,3 százalékát, de mivel ez az idén a várakozások szerint 3,4 százalékra csökken, a közadósság a GDP mintegy 65 százaléka körül mozog majd - írja a New York Times.

Ugyanakkor az erősen exportorientált magyar gazdaságot várhatóan a világgazdasági lassulás is erősen sújtja, miközben a lassabb növekedés csökkenti a kormányzati bevételeket is. A lap utal arra, hogy ennek következtében a kormány már lefelé módosította az idei növekedési kilátásokat: 1,8 százalékra a korábbi 2,4 százalékról.

A Fitch és az S&P hitelminősítők pénteki leminősítései kapcsán a New York Times utal arra, hogy a magyar közadósság mintegy 30 százaléka, valamint a vállalkozások és magánszemélyek kölcsöneinek 60 százaléka devizaalapú, és ez az országot sebezhetővé teszi.

A cikk szerint a kör így zárul: Magyarország közadóssága magas, miközben a gazdasági növekedés vérszegény, ami egy ilyen bizonytalan helyzetben elriasztja a befektetőket, és arra készteti őket, hogy kivonják pénzüket Magyarországról. Ez pedig még nagyobb nyomás alá helyezi a forintot.

A lap ugyanakkor utal arra is, hogy a PSZÁF átfogó vizsgálata szerint a pénzügyi szektor kitettsége a nemzetközi jelzálogpiaci válságnak rendkívül alacsony, a bankok stabilak, jelenleg az egész bankrendszer igen jó állapotban van."

Ezért a legfontosabb, hogy a biblia olvasó Orbán monnyon le...

A zsidó-magyar-cigány géniusz virágozzék tovább a Kárpát-medence felett.
www.hirszerzo.hu/cikk.new_york_times_magyarorszag_azert_van_bajban_mert.83709.html

na innen már csak egy kis lépés marilyn manson, pincode. hogyan istenítjük a fogyasztást és hogyan "fogyasztjuk" egyúttal pl a vallást, hiszékenységet etc. de ebbe most nem mennék bele. direkt megnéztem a péntek este 8-at, mert onnan szokták buzdítani a híveket. kósa lajos poénkodott kábé 15 percet az mdf-en meg célzott a meztelen lengyel képviselő képeire (a kereszt alatt, hogy stílszerűek legyünk). mondta még, hogy visz magának párizsis kiflit és eszik az asztal alatt etc. majd megszakadtak a röhögéstől, bár inkább fintorgásnak tünt. aztán csak kinyögte az utolsó pillanatban, jöjjön akármilyen szürke szoci politikus, csak gyurcsány takarodjon.

most két lehetőség van.

1. nagy átverés show volt az élő péntek este 8 rákai filipsz-szel és majd holnap orbán értelmesen beszél.

2. jobban be vannak szarva fletótól, mint valaha is feltételeztem, pedig igen gazdag a fantáziám.

pincode

ez a válság NEM túltermelési, mint amire te utalsz. A spekuláció pörgött túl, sokszor teljesen vakon kombinálva.

Nem is régen volt egy LTCM tele Nobel-díjsokkal. Az arany ármozgást összekapcsolták az olajéval, meg x valutáéval, mindent lemodelleztek, csak egy orosz válságot nem lehet matematikailag megfogni. Ők elhitték magukról, aztán néhány hét alatt lettek semmivé:

en.wikipedia.org/wiki/Long-Term_Capital_Management

egyébként Jaksity is a kontrollálatlanságról beszél minden szereplő esetében (hitelező, hitelezett)

Viszont nincs igaza, hogy reménytelen, mert, ha már forgalmi hasonlattal élünk, 0 tolerancia komoly és mérhető csökkenést hozott a balesetekben.

Nyilván a pénzpiacokon sem egészséges az önerő és/ vagy megfelelő fedezet nélküli megoldások, amiket most lehet tiltani, szabályozni. Csernobil sem az atom hibájából robbant, hanem a leszarom magatartás miatt. És, ha már Biblia, bőven helyrerakja az önteltség vagy a hamis próféták hibáját is, márpedig benne van.

ezzel is elkésett gyurcsány! pont amikor az usa romokban hever és tüntetnek az ottani kossuth tériek az elkullogó bush ellen.

www.hirszerzo.hu/cikk.gyurcsany_nem_tagadom_sertette_bantotta_nemzeti_onerzetunket.83715.html

ma már persze jól látható, hogy orbán az eltelt 8 évben direkt elkerülte a találkozást mr. bush jr.-ral. egy igazi államférfi... kár is a hülye magyarokba ilyen előrelátó politikus. :DDD

hátha fletó/ovi stratégiai tanácsadói is tanulmányozzák az amerikai elnökválasztási kampányt legfrissebb híreit:

"Obama és McCain vicceket mesélt a jótékonysági esten - válogatás
2008-10-17 18:06:46
A New York-i katolikus főegyházmegye minden évben megrendezi Alfred E. Smith jótékonysági estéjét, ahol politikusok szórakoztatják az egybegyűlteket. Az elnökválasztási verseny alatt az ünnepségen hagyományosan az elnökjelöltek lépnek fel.

Íme egy rövid szemle abból, amit a FigyelőNet idéz a CNN-ről.

Obama viccei

„Ellentétben az önök által gyakran hallott pletykákkal, én nem jászolban születtem. Igazából a Kripton bolygón jöttem a világra és onnan küldött apám, Jor-el, hogy megmentsem a Föld bolygót.”

„Eredetileg úgy lettem informálva, hogy a Yankees stadionjában is megtudnánk tartani a konvenciót. Apropó, meg tudná valaki mondani mi történt a görög stílusú oszlopokkal, amiket rendeltem?”

McCain viccei

„Még ebben a büszke manhattani demokratákkal teli teremben sem tudok szabadulni az érzéstől, hogy néhányan bizony itt is értem szorítanak” – mondta McCain. Majd hatásszünetet kővetően hozzátette: „Örülök, hogy ma este is itt vagy Hillary”.

igazán vidám nemzeti csúcs elé nézünk, hiszen nálunk nincs is kampány! :DDD

az etruszk kultúra is megélt 500 évet, tehát bőven van még időnk, hogy tanuljunk a szerencsétlen amerikai konzumidiótáktól.

csak azért ugrott be, mert a pletykák szerint az etruszkok hittek a jóslásban, figyelték a villámok alakját meg madarak vonulásáét, szal általában a természetet. na ez a kis ütős hidegfront kitisztította reggelre a levegőt és süt majd a nap ezerrel. a magyar humor pedig magasan veri az amerikait. (woody allen nem számít és a south park sem, mert kivétel erősíti a szabályt. az irigy ókori görög pletykalapok szerint az etruszkok csak vedeltek, zabáltak és keféltek egész nap. ma meg azt mondják az olaszok, ami igazán szép rómában, az mind az etruszk kultúrából ered.) válságban van már az ókor is... a népszabadság dvd melléklete jól megmanipulált tegnap éjjel is, bár néztem egy kis bayer zsoltot utána, hogy nyugodtan bírjak elaludni. :DDD

ha most valaki azzal jön, hogy az ókori kultúra virágzása a rabszolgák elnyomásán alapult, akkor beborul az ég magyarország felett és aigner szilárd tökön szúrja magát, amit épeszű ember nem kívánhat a népszerű időjósnak. :DDD

www.fn.hu/kulfold/20081017/vicceket_meselt_obama_mccain/

most ébredtem, s még álmos vagyok. a link lemaradt, mint sólyom a nemzeti csúcsról.
lapi te tényleg bíró voltál a szockában? egyre inkább értem mitől is omlott össze az a rendszer, és miért mondják, hogy mindenfelé hülyéket nyomtak be vezető, felelősségteljes pozicókba. :D
Kedves kollégák.
Páran a devizahiteleseket okolják a válságért.
Nos had vessek közbe egy apróságot.
Ha valaki felvesz olyan 8 milliónyi hitelt (nem plazmatévére meg szlovák rendszámos mergára, hanem mondjuk házat, lakást akar venni) akkor a törlesztőrészlet a következők szerint alakul:
Ha forint alapú hitelt vesz fel akkor a havi részlet olyan 95 000 HUF, ha deviza alapút akkor 65 000 HUF.
Na most akkor tegye fel a kezét az aki az mondja hogy nem én akkor is HAVONTA 30 000 -el többet akarok fizetni.
Akárhogy is nézzük ez egy év alatt 330 000 HUF ez nagyon sok embernek 2 vagy 3 havi fizetése.
Tehát aki keres olyan 150 nettó körül (annak a bruttója olyan 300 környékét verdesi, ami nem számít kevés pénznek ) annak nagyon nem mindegy ez a havi 30 plusz / mínusz.

Kedves kollégák és kedves Árpád sajna itt is működik a piac.
Ha a bankok nem ilyen ordenáré drágán árulnák a forint hiteleket akkor a népek most forintban lennének eladósodva.

ez a nemzeti csúcs egy tragikomikum pl. egy Deutsch Tomi mit keres ott? miért csak az MDF meri javasolni a 13. havi nyugdíj befagyasztását?
Varga Mihály jól beszél végre egy agy.
na v.mi közszférás szakszerevezetesdi vezetőt is meghívtak ... közszféra munkavállalói ezeket kéne tizedelni több turnusban mindjárt :D ez szerepel a nemzeti csúcson vicc ... ezek nullák nem nemzeti csúcsra valók ezeket rúgdosni kellene kifele
Viktor mindig olyan aszerint beszél, hogy milyen közönség előtt van. Ha pénzemberek előtt mondana ilyeneket, azok szívgörcsöt kapnának és összecsomagolnának, de püspökök előtt mi mást lehetne mondani? Nem kell túl komolyan venni.Ha arról beszél, hogy magas a multiplikációs faktor, akkor azzal tudok mit kezdeni, de ez bullshit. ( Viszont a Sátánra való hivatkozást hiányolom :) )
Amit nem értek, hogy miért az egyháznak nyal? Úgy értem, ha Brüsszel, Moszkva vagy Peking felé nyújtja a nyelvét, abba tudok belelátni valami racionalitást, de az egyház segge csak szavazatokat hozhat, arra pedig most nincs rászorulva.

"A költségvetéssel a kormány elveszi a nyugdíjasoktól a korrekciós program alapján nekik járó pénzt, a családoktól pedig a családi pótlék emelését. Ez ellen a megszorítás ellen össze kell fogni, és minden létező alkotmányos eszközzel meg kell akadályozni! - írta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pénteken. "
Hát ez kész.
Csodálom, hogy ebben az országban van még normális ember, aki nem azért maradt itt, mert lusta (én idesorolom magam).
Ez az költsünk, költsünk, költsünk! Aztán sértődjünk, hogy ezek a fránya technokraták kritizálnak.
Na, figyusz ide, Peti! Ha valamikor, az államháztartási hiány nagyon gáz, az _most_ van. Most lehet, a legrosszabb feltételekkel hitelekhez jutni, most lehet a legrosszabb feltételekkel államkötvényt kibocsájtani. Mi következik ebből? Hogy most aztán vaskézzel kell fogni a hiányt.

"Itt a tanításoknak abban lenne szerepe, hogy , ha pl. elemzőként tudom, hogy egy adott pü-i terméknek nincs valós fedezete, akkor azt nem adom tovább tökéletesként, mert pusztít kellően nagy méretekben."
Ez jól hangzik, de az egész tőkés világrend a pénz multiplikációjára épül. Ha úgy tetszik a valós fedezet hiányára.
Röviden: Béla ad nekem 1 buznyákot, én adok neki egy elismervényt, hogy lógok 1 buznyákkal.
Mivel most nálam a pénz, én ezt oda tudom adni Jocónak, cserébe ő is ad egy elismervényt. Jocó dolgozik vele és idővel visszaadja, plusz kamatot.
Csaba is ad egy buznyákot, de az megtartom, mert kell valamennyi fedezet és kap valamennyit a Jocó által fizetett kamatból.
Ha idő előtt jelentkezik Béla, hogy kellene a buznyákja, akkor odaadom helyette Csaba egy buznyákját.
A gond akkor van, amikor Béla és Csaba egyszerre akarja vissza a buznyákját, vagy Jocó nem tudja visszaadni. Ami még rosszabb, hogy a kettő egyszerre is megtörténhet, mert nem függetlenek egymástól.
Ameddig ez nem következik be, mindenki boldog, Béla azt hiszi, hogy van egy buznyákja nálam, Csabának tényleg van és Jocónak is jutott, meg nekem is.
De valóságban 2 buznyák van a rendszerben csak úgy látszik, mintha legalább 3 lenne.
Ennek köszönhetjük a jólétünket.

Természetesen a dolognak vannak árnyoldalai is, pl. sebezhetőbbé teszi a bankrendszert.
Az államok előír(hat)nak egy bizonyos százalékot, amit kötelező megtartani (az USA-ban 10%-ot.), pont azért, hogy az ilyen esetek ne vágjanak padlóra, de 100%-ot senki. Az a saját gazdaságának a sírásója lenne. (bár ezt az Osztrák iskola vitatja)

"ez a válság NEM túltermelési, mint amire te utalsz."
Bizonyos értelemben az, ugyanis a kereslet esése miatt alakult ki. Enélkül még mindig nem esett volna ki a csontváz a szekrényből. Ha a lakások iránti kereslet kisebb, mint kínálat, az kvázi túltermelés.

"Csernobil sem az atom hibájából robbant, hanem a leszarom magatartás miatt."
Ez igaz, meg ne feledkezzünk meg a grafitblokkos erőművek pozitív üregtényezőjéről sem...
ez a Kósa egy barom ez a nemzeti csúcs nem parlament itt kéne v.mi programot felvázolniuk, erre Kósa lajcsi egy hosszas kormány baszogatást ad elő ...
eh bokám lefosom Hiller meg történelem órát tart most éppen a 17. század elején járunk :D:D:D
na most meg Kökény v.mi orvosok meg lábtörés :D:D:D ezeket minek hívták meg

ebből összeomlás lesz kb. az ennek a nemzeti csúcsnak nevezett v.mi bolhacirkusz üzenete ... fellengzős hülye dumák fűszerezve a szokásos kormány baszogatással ...
Róna Péter közgazdász végre v.mi értelmeset mondott ... ezeket kéne odaültetni megoldani a gondokat. Nem Kósa, hiller, Kökény , MSZOESZ meg többi senki politikai marha.
kézművesek szövetsége vicc ezzel az erővel Árpádot is meghívhatták volna ...
Vártam volna egy friss bejegyzést, mert mégis csak a csúcsok csúcsa a mai nap. Ezt már kevés ide?- KÁR.
T. Többek!

1./ Csernobil nem robbant, hanem égett. Ki akarták próbálni, hogy áramkimaradás esetén a lendületben lévő hűtővíz meddig biztosítja még a hűtést. Ehhez minden biztonsági berendezést ki kellett kapcsolni. Ki is kapcsolták. Sajnos visszaindulni már nem tudtak, mert a reaktorHŐMÉRSÉKLET megfutott, és ez a csernobili grafitos típusúaknál önmagát erősítő folyamat (a paksi VVER - nyomottvizes - reaktoroknál fordítva van), az iszonyú hőterhelés hatására meg a grafit égett, a vas olvadt, a beton összedőlt, és VISZONYLAG rengeteg sugárzó anyag került ki a zárt térből a környezetbe.

2./ Mint már írtam, Gyurcsány nem azért hívta össze a csúcsot, mert vár tőle valamit, hanem hogy ország világ előtt bemutassa, jelenleg senkinek sincsen a saját érdekeit szolgáló lózungjain kívül egyetlen használható ötlete se. És ez fényesen be is jött neki.
vakapad

"senkinek sincsen a saját érdekeit szolgáló lózungjain kívül egyetlen használható ötlete se."

Utálom ezt mondani, de Ibolyka pl. kilógott a tömegből.
És az lehet, hogy a "lózungjai" a saját érdekét _is_ szolgálták, de ez az ici-pici szócska itt rendkívül fontos.

Csak kérdem:
Pakson a reaktor hőmérséklet megfutása nem ugyanúgy önmagát erősítő folyamat?
Leáll a hűtés->melegszik->elforr a maradék folyadék is->még jobban melegszik->reaktor olvadás, hm?
A szegénység elleni küzdelem világnapján a szegények figyelemfelkeltésként zsíroskenyeret osztanak a Vörösmarty téren. Kevesen állnak meg, "a gazdagok a finomabbat szeretik", a külföldiek meg csak találgatják, mi lehet a kenyéren. Nagyobb az étel iránti érdeklődés a Blaha Lujza téren... index.hu/video/2008/10/18/mind_megettek_a_babot/?p=0

-
te mit teszel a szegényekért? - nagyon sok adót fizetek a fizetésem 60%-át ez ült :D
"Pakson a reaktor hőmérséklet megfutása nem ugyanúgy önmagát erősítő folyamat?
Leáll a hűtés->melegszik->elforr a maradék folyadék is->még jobban melegszik->reaktor olvadás, hm?"
Teljesen offtopic, de a hűtőközeg elforrása megakadályozza a láncreakciót. Ugyanis a hűtőközeg lassítja a neutronokat, és lassú neutronok nélkül nem jön létre új hasadóanyag (metastabil U-236). Ettől kezdve már csak a természetes radioaktív bomlás hője melegít, ami nagyságrendekkel kisebb, mint a maghasadás által termelt.
A reaktor nem olvad meg, ellenben tönkremegy. Az üzemanyagkazetták szétrepednek, a grafit rudak meg is gyulladhatnak stb.
OK, a reaktor olvadást hülyeség volt belekeverni.
"Csakhogy most éppen odakint, a rohadt komonisták hatótávolságán kívül történtek kellemetlenségek, amik költségekkel járnak."

Ajánlanám Jaksity Györgyel készített Indexes interjút:

index.hu/gazdasag/magyar/jak081017/

A "Ne az emberekkel fizettessék meg" éppolyan hamis duma, mint a "Mi mindent rendben csináltunk csak hát ez a fránya válság..." duma lenne.

Nem tudom, elhangzott már? Ha nem majd el fog hangzani valamilyen összefüggésben hamarosan.

Buta országgá (Jaksityt idézve) tettek minket a politikusaink, így igenis ők is felelősek. Nem a válságért felelősek, hanem azért ahogyan állunk.

Míg más országok overálban, addig mi letolt gatyával állunk a csalánosban.
(a végét ismét idéztem)

Amúgy meg úgyis mindig mindent mi fizetünk meg akárki akármit mond, akárki akármit kúr el. Legyen szó privatizációról, bankkonszolidációról, autópálya, vagy metró építésről, netán államilag ösztönzött népeladósításról.
Mester! Azért ne hagyjuk már figyelmen kívül azt, hogy a deviza alapú hitelek ilyen mértékű felhalmozását a bankok generálják, akiknek a magyar állam boldogan engedte, hogy átbassza az embereket...
Én nem azt akarom mondani, hogy aki felvette, ne az fizesse meg, de nem szabad lett volna hagyni a bankokat, hogy a mértéktelen pénzsóvárságukat és profitéhségüket meglovagolva kihasználja az emberek tudatlanságát.
Szóval na, egy a lényeg: fizetessék meg az emberek a tudatlanságukat, a befolyásolhatóságukat, és hogy engednek a reklámoknak és látszólag könnyen megszerezhető jólétnek. Aminek a vége nyögés, a bankok részéről meg üzlet. Nyereséges üzlet...
Szerintem elég világosan el lett mondva, hogy (lassan mondom, hogy mindenki értse :) ) ár-fo-lyam-koc-ká-zat...
Ha a bank vállalja helyetted, akkor azért fizetsz sokat, ha te vállalod, akkor olcsó, de megszívhatod. Persze én könnyen pofázok, mert nincs hitelem.
index.hu/gazdasag/vilag/hitmi081024/
ugye az volt a hülye, aki hitelt vett fel?
a pénzintézetek nyereségét meg a szegény ember fizesse meg, ugye? (aki hitelt nem is vett fel)
mert tiszta képet mutattak, ugye?
TWA, ugye olvastad, és gondolkodsz?
>Jó is, de visszaüt, hogy az IMF-től
>kértünk segítséget: ez a hír üzenet a
>befektetőknek, hogy a forintot ütni kell.
>Éppen ütik is.

nah, mostanra jol leutottek, mi meg mehetunk terdepelni a vilag urai ele. az imf valodi arcarol idetolhatnek par tucat linket. peldaul marcos elnok idejeben ilyen jo otlet fejeben akartak segiteni:
www.vinesbranch.com/view/?pageID=60862
The Phillipines is one example of what happened to Third World countries in the next stage of the plan. The international bankers went to President Marcos and presented him with a way out of the enormous debt his country faced. They said, "We will forgive your loans - you'll have to pay none of the principal, none of the interest - if you will just sign this agreement: 1) do away with its national currency, 2) go to a debit-card system where each person is assigned a number and his purchases are debited from his account on a computerised system and 3) sign over perpetual rights to all natural resources in the country.
(...)
But Marcos realised that becasue of the word "perpetual", he was virtually giving away the sovereignty of his country. He refused to sign the agreement. Weeks later he wass deposed and his country was torn apart by riots which Jonathon May says were incited by the internal bankers.
Vicces dolog, hogy Árpi, aki eddig a szabadpiacról, versenyképességről prédikált, most hirtelen a bankok kisegítését sürgeti. Aki a kockázatot vállal nagy haszon reményében, az ne sírjon, ha pofára esik.

"Bár keservesen és kelletlenül, az Egyesült Államok törvényhozása jóváhagyta a Wall Street megmentésére irányuló akciót, hogy megelőzze az amerikai pénzügyi rendszer összeomlását. A megszavazott 700 milliárd dollár azonban olyan sorsra juthat, mint a lyukas vödörbe öntött víz, és ugyanez történhet világszerte a kormányok által folyósított milliárdokkal."

Árpi, ideje volna venni egy Világgazdaság előfizetést!

vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=246263
"Vicces dolog, hogy Árpi, aki eddig a szabadpiacról, versenyképességről prédikált, most hirtelen a bankok kisegítését sürgeti. Aki a kockázatot vállal nagy haszon reményében, az ne sírjon, ha pofára esik."
Tudod, ha csak a bankról lenne szó, akkor nem érdekelne senkit, viszont a kapitalizmus a bankrendszerre épül. Ha az meghal, akkor vele hal az egész gazdaság.

---

Ezt e-mailben kaptam, mint vicces tanmese, de ideillik. Mármint a spekuláció témakörhöz.

"Egyszer egy faluban megjelent egy férfi, és bejelentette a falusiaknak, hogy
majmokat venne, egyenként 10$-ért. A falusiak tudták, hogy vannak majmok a
környéken, elindultak az erdőbe és nekiláttak majmokat fogni.
A férfi több százat vásárolt, 10$-ért darabját, és mivel a majmok száma
csökkent, a falusiak is csökkentették erőfeszítéseiket. Eztán a férfi
bejelentette, hogy mostantól 15$-ért veszi meg a majmokat. A falusiak
újraindították a majomvadászatot. De nemsokára a készlet kimerült és a falu
lakói visszatértek a dolgukhoz.
Az ajánlat 20$-ra emelkedett, és a majmok száma olyan alacsonyra csökkent,
hogy egyre ritkábban lehetett majmot látni, nemhogy elfogni egyet. Ekkor a
férfi bejelentette, hogy mostantól már 50$-t fizet a majmok darabjáért.
Ezalatt viszont, mivel a városban akadt dolga, az asszisztense foglalkozott
a felvásárlással.
Mikor a férfi elutazott, az asszisztense összehívta a falusiakat, és azt
mondta nekik: "Nézzék ezeket a ketreceket, bennük az összes majommal, amiket
ez a férfi megvásárolt maguktól. Eladom ezeket maguknak 35$-ért, és mikor
visszajön, maguk eladják neki 50$-ért."
A falusiak összegyűjtötték az összes pénzt, ami csak volt nekik - némelyek
mindenüket eladták -, és megvették az összes majmot. Eljött az éjjel, és az
asszisztens eltűnt. Nem látták többé sem őt, sem a főnökét, csak a
mindenfelé rohangászó majmokat.

Isten hozott a tőzsde világában!"

Vegyük észre, hogy minden falusi egy-egy kispályás spekuláns volt, akit egy nagymenő csőbe húzott...
süti beállítások módosítása