W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A zsidó álma

2008.10.13. 21:00 Tóta W. Árpád

"a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét... "
Bayer Zsolt: A lepke szárnya, Magyar Hírlap

Azt mondják a taoista guruk (vagy mindegy, kicsodák, én is úgy hallottam valahol), hogy a világot talán csak egy lepke álmodja. S hogy játék az egész, miként az időtlen Kárpátok ormai fölött a hópelyhek játszi kűrjei, mielőtt letelepednének rendelt helyükre, hogy Erdélyországot nehéz csend dunyhája alá temessék. Ismerjük jól e nehéz csend súlyát. A tiltott igazság csendjét. A vissza nem adott hegyek hallgatását.

Ám a világot, sajnos, nem egy lepke álmodja.

Hanem egy zsidó.

Egy csöpögő orrú, medencébe turházó zsidó. És az ő romlott fantáziájának minden perverz vágya beteljesül e világon. Gondol egyet a koszos zsidó, és spekulálni támad kedve. Alászáll azért, és öltönyös, sötét hajú üzletemberré változik. Brooklynban. Zsidul, tekergőzik és spekulál, hogy a föld népeit eleméssze.

Olcsó hiteleket dob például piacra, fedezetlen, ki nem érdemelt kölcsönöket. Buborékot fúj a tőzsdén, taknyos orrából színejátszó buborék kerekedik. Tükrében ott a jólét, a bőség, az örök kísértés. Füvet, fát és megváltást ígér, és a Szűz hisz neki. S felveszi az olcsó hitelt, beleéli magát, gyanútlan hajtja álomra szép fejét. Így üzekedik a zsidó az ártatlan szűzzel. A világgal.

Aztán fordul egyet a zsidó álmában. Nedves, bűzös pokrócai közt röfögve, szipogva tovahenteredik, mancsa szőrös asszonyának löttyedt mellén pihen. Most épp úgy tartja kedve, hogy kiszáll, esésre spekulál, és válságot álmodik nekünk. Mit érdekli őt a megesett szűz sivalkodása a kereszt alatt? Mit érdeklik a bedőlt hitelek, az utcára került családok? Solymosi Eszter vére? A zsidó nyálkás röhögése kíséri a nyomorba süppedő családok útját. A zsidó röhög.

S a Kárpátok fölött csillagtalan az ég…

Egyszer már kitoltál velünk, vén zsidó! Szenvedtünk angyalaidtól, mert hittünk nekik. Ma brooklyni zsidó bankároktól szenvedünk, ugyanazért. Vén zsidó! Látlak a felhők mögött, ahogy horgas orrod csillagtalan egünkbe vájod! Hallom éjjelente kárörvendő kacagásod, vén zsidó! Ott vihogsz a kihűlt kéményekben, a leolvadt mélyhűtőládákban, zsidó. És tudom, hogy a pállott, metélt pöcsödig nem érek fel. Te akartad, legyen. Akkor választott néped felé fordítom magyar valagam. És arcukba szellentem magam, ahogy Erdélyország ormai felett mesél az őszi szél. Feszítsd meg! – így szól az én imám, te zsidó. Így visszhangzik az én kereszténységem. Vedd és olvasd, kilincsorrú!

És ne akard, zsidó, hogy összefussunk a közeljövőben.



Címkék: magyar hírlap

463 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr85710934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.10.18. 16:21:19

Funkcionális Analfabéták Szövetsége? - Ilyen ország pedig nincs CXXVIII. A MÚOSZ Etikai Bizottsága elítélte Tóta W. Árpád antiszemita publicisztikáját (Bayer Zsoltéval egyetemben). Állásfoglalásukban ezt írják: A MÚOSZ Etikai Bizottsága osztozik a m…

Trackback: Kitalátor 2008.10.14. 13:17:14

„Az ő vére rajtunk és gyermekeinken!” Xsasha írja Tóta W A zsidó álma című Bayer paródiája/parafrázisa kapcsán: "A farizeus az nem egy irányzat, hanem a farizeusok voltak az írástudók. Ők voltak, akik rendelkeztek a tekercsek olvasásának képessé…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húú, de költői volt.
Azért az amcsikat, ha lehetne, úgy eléggé orrba nyomnám, mert annyi van az egész böfögésben, hogy annak issza az egész világ a levét, hogy ők nem vettek tudomást arról, hogy mi (lenne) az ára az ő jólétüknek.
De, hát soha nem arról voltak híresek, hogy Ááámerikán és a pillanatnyi bódottságon kívül (lsd még Umweltschutz / Környezetvédelem szavak alatt az értelmező kéziszótárban) bármi érdekelné őket.
Ez van.
Teccett volna jó helyre születni.
Nem igazán értem hogy a média (persze értem) miért foglalkozik Bayer szintű arcok böfögéseivel. Nyilván egy ilyen arc nem olvas saját újságcikkein kívül semmi mást. Kitekintése a világra annyi, mint a lakócsai Jolinénié, csak a Bayer nagyobb faluban él. Bayer egy fasz, de az is egy fasz, vagy enyhítem, faszság, hogy foglalkoznak emberek, ergo komolyan veszik azt, amit mond. Egy ilyen személyiségnek a teljes negligálás a legnagyobb bünti..
nem is tudom miért ide írogatok, a southpark az sokkal viccesebb. Ott legalább a zsidókat is sokkal élvezhetőbben fikázzák. A magyar jobboldal legalább humorosan tenné, talán még oda is figyelne valaki rájuk

Szóval Tóta, nézzél inkább SP-t mint Bayert. Olvass.
dehogy szabó lőrinc. csuang-ce. SZL csak megverselte.
basszameg, lebuktam:(
Lehet akkor most van a beígért Feltámadás? Csak éppen szarul sült el...
Arpad : Perfect, remekul szorakoztam. 2008-ben ilyen cikket olvasni a zsotitol. Azt hittem rossz evben ebredtem fel reggel, amikor olvastam. Meg prohaszka, jajajaj. O sancta simplicitas!
Van arról összeesküvés-elmélet, hogy kik gyártják az összeesküvés-elméleteket? :)
Vagy csak egyszerubb a zsidokra fogni az egeszet. Nyilvan Bayer ur sosem vett fol hitelt. Ha eladott, akkor sosem gondolt arra, hogy esetleg nyeresege is lehet belole. A cikkeit is kizarolag meggyozodesbol, mindenfele nyeresegvagy nelkul veti papirra. Nyilvan. Ha meg tenyleg igy van, akkor hulye szegeny. Bar lehet, hogy mindezek nelkul is hulye... Latott mar ilyet a vilag :D
Ez jó volt, jöhetne egy ilyen az amcsikról is, de sokkal jobban ki kéne hangsúlyozni benne a szűz és szent európaiakat.
Ha nem tudnám, hogy Bayer sváb, azt gondolnám, hogy egy túlkompenzáló zsidó.

Legalábbis a Teknőc Ernő képére nézve a csúnya zsidó férfi sztereotípiája ugrik be.

(Ez most kb. annyira volt fair, mint Bayer egész munkássága)
jaj, már megint nem írtam oda, hogy ez egy bayer-paródia. afenébe.
Bayerhoz kapcsolódóan: ezek egyébként megvannak? (bár nem egy rövid olvasmány)

Naivan, őszintén, reménytelenül 1-2.
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=153922
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=153979
Hát ez nagyjából fedi a valóságot. Azt még talán beletehetnéd, hogy ahol zsidó rendezvény van ott azonnal van kamera is meg Police feliratú szalagkordon plusz rendőri biztosítás. Csak a miheztartás végett, a fontos népeknek.
Losz Alamuszi,

Ez: "De, hát soha nem arról voltak híresek, hogy Ááámerikán és a pillanatnyi bódottságon kívül (lsd még Umweltschutz / Környezetvédelem szavak alatt az értelmező kéziszótárban) bármi érdekelné őket."

azért igaz úgy egészében az emberiségre, köztük ránk is...
Az is érdekes, hogy azt írja a cikkben egy vicc után, hogy se a kommunizmus, se a kapitalizmus nem az igazi és "Itt az ideje kitalálni valami harmadikat. Közösen és mindannyiunknak – amíg nem késő."

Mi lenne az a harmadik? Királyság?
valami nemzetibb szocializmus. lényeg, hogy zsidómentes legyen!
Nyilvánvaló, hogy mindenért a kamatszedés a felelős... :)
"Mi lenne az a harmadik? Királyság?"

Gulyásfeudalizmus :)
a megesett szüzek mi vagyunk, kedves magyar barátaim, mi mind vagyunk a megesett szüzek, akiket a zsidó kurvaisten teherbe basz, aztán meg az egyszülöttet leöli. akinek magyar a szíve, az érti.
Csak egy aprósággal egészíteném ki, úgy is mint fizikus: Ugyebár Bayer a Káoszelméletből idéz, csak rosszul "Amúgy pedig ismerjük a régi tételt, miszerint ha egy lepke meglebbenti a szárnyát Japánban, abból földrengés lehet Amerikában" - nos, hát nem földrengés, hanem tornádó, de nem baj, vannak ennél nagyobb baromságok is a cikkben :D

Csak a nép okulására, üdvözlettel:
Faraday
Ja, értem. Pedig azt hittem, alattomos kis kereszténypukkasztás. Amolyan elejtett kis utalás, amin jól fel lehet háborodni. Mintha pl. valaki zsidónak nevezné a válságért felelős bankárokat.
Szerintem az oroszok csinálták a legjobban. Bezárták a tőzsdét, ezt kellett volna csinálni a világ minden pontján kötelező jelleggel. Aztán nyúlhattak volna magukhoz, valamint az olyan vezéreket, akik csődbe vitték a cégeket, nem dollár milliós végkielégítésének a mellénybe csúsztatás mellett gratulálni a szépen végzett munkáért, hanem nagyon keményen tökön verni őket, és minden vagyonukat elkobozni. Elbasztak, akkor erre most rábasztál kifejezéssel bedobni a cellájába. Akik meg fedél nélkül maradtak, azok meg szépen vagy költözhetnek át a bankvezérek birtokaira, vagy őket segíteni az ilyen tételekből.
Mondjuk a magyar hozzáállást sem értem. Már vagy másfél éve Equitasnál van értékpapír számlám, és ez a cég volt olyan korrekt hozzáállással, hogy amikor gáz volt a helyzet letiltotta a shortolást, míg más kereskedő cégek szartak az egészbe, és még ekkor is hagytak mindenkit jópofán vesztésre játszani, amikor már csak arra lehetett. Magyar módra meg csak vizsgálódunk utólag, hogy ki játszott és miért az OTP-vel, nem hogy annak elébe mentek volna.
Ajvé! De megbeszéltük Árpád hogy ez egy TITKOS szervezet. Nem lett volna szabad ezt közhírré tenned.

Pedig megint milyen jól jártunk ezzel a válsággal - , liba(!)bőrös leszek ha csak arra a sok szenvedő emberre gondolok -, erre jösz ezzel és hazavágod...
Nem csoda, hogy rosszul járunk a pénzügyi válsággal, hiszen már a tőzsdeindex neve is magyarosan pesszimista, és azt sejteti, hogy te ezen az üzleten biztosan bux.
Már megint csak a Bayer-fika... Árpád, miért veszed a fáradtságot, megteszi ezt Teknőc Ernő is, midőn lekucorodik a Széles-íróasztalhoz és bepöntyögi az őszintét a kíjbórdba.
Bayer ellen csak a Bayer tehet, Aspirin formájában... :)
Azért abban van valami nagyon riasztó, hogy ezt a Bayer Zsoltot nevezte "Zsolti barátomnak" Orbán Viktor az origónak néhány hónapja adott interjújában. Amúgy leszarnám, hogy ez a sötét idióta mit böfög.
pok imadlak mashol es masmikor de jelen esetben javaslom figyelembe a keresztyen jobboldal standard nyelvezetet es koltoi kepeit mint elotanulmanyt (: pont olyan karotnyelten magyarazkodsz, mint amivel a melybelvarosi melybolcsesz elitista szemeteket szoktatok vadolni (idonkent joggal) allandoan (:
Az a gond az egész bloggal, hogy most lehet a válsággal kapcsolatban író jobboldali emberkék primitívségén vicckelődni. Csak éppen az 100 évben 1X előforduló klgs. eset áll fenn, hogy most éppen igazuk van, úgy nagyjából.
Bocsi, tudjátok, hogy a "Fidesz" neve kitől ered? :)
Alapító tag volt Bayer úr. Nemsokára alkotmányt fognak módosítani, elég hozzá pár szesztől begőzölt aktivista spontán skandálása az előző napi polgári disznótoron. 2010től legkésőbb ezek fognak mindent eldönteni. Olyanok, mint dajcs, mikola, semjén, kövér, hende és a többi igen tehetséges, nagyformátumú politikus...
mármint miben van igazuk? hogy zsidók-zsidók-zsidók?
Árpád, te az ilyen álparódiákkal álcázod, hogy antiszemita vagy, mi? A Bayernak meg reklámot csinálol, mi? A Fidesz fizet téged is meg az egész Indexet! MegaCsányi! Meg a Mádl Ferenc is te vagy! Tudom!
Megállj, jövünk már érted és lekravmagázunk, nem menekülsz!
azér a mádl ferencet nem kellett volna.
Hát Worluk, a Bayer azért kicsit jobb az írásmesterségben, mint Te, ha megfeszülsz is. Gyenge lett a paródia. Ja és persze megint sikerült egy kis blaszfémiával piszkálni a kereszténységet annak apropóján, hogy bayer megint leírta a zsidó szót.
Bár világos, hogy a szerző szándéka Bayer Zsolt parodizálása volt, Erdélyt teljesen feleslegesen keveri bele. A cikk enélkül is elérhette volna a célját, még akkor is, ha ismétlem, világos, hogy BZS kedvelt retorikai fordulata Erdéllyel példálózni.
itt nem Bayer személye a lényeg. Ő nyilvánvalóan elmebeteg. Hanem inkább az a folyamat, ami egy korábbi szinvonalas lapot oda juttatott, hogy leközöl ehhez hasonló irományokat. Ez az ilyesztő, nem egy szerencsétlen beteg ember agymenése.
a kereszténység meglehetősen releváns, ha már zsidózunk, ugyebár. mert nemcsak brooklynban zsidók a fejesek ám!
Kedves Árpád, a szösszenet igazán szórakoztató és élvezetes volt, de nem érdemes ám komolyan venni egy ilyen posztbolsevik szalonnáci oralizálását, mert még a végén negatív hatással lesz a lelki egyensúlyodra. Bár a fíling nagyon átjött, olyan faszság, hogy a Bayer is megnyalhatná utána :)
" Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.13. 21:50:59
a megesett szüzek mi vagyunk, kedves magyar barátaim, mi mind vagyunk a megesett szüzek, akiket a zsidó kurvaisten teherbe basz, aztán meg az egyszülöttet leöli. akinek magyar a szíve, az érti. "

Guszta egy fazon vagy te, Árpád! Nem gondoltam volna, hogy ember képes ilyet kiböfögni magából... Mindig megfogadom, hogy nem olvasom el a cikkeidet, de aztán mégis, és aztán dühöngök mindig rajtad, és azon gondolkodom, hogy mit is szeretnél túlkompenzálni. Mert hogy lelkileg sérült vagy, az 100 %.
TWA

már megint nem látod a fától az erdőt.

"Bajnai Gordon pedig belemondta a vasárnap estébe a következő mondatot: "Válság van, divatba jön az erős állam." "
Los Alamuszi 2008.10.13. 21:25:40:
"Azért az amcsikat, ha lehetne, úgy eléggé orrba nyomnám, mert annyi van az egész böfögésben, hogy annak issza az egész világ a levét, hogy ők nem vettek tudomást arról, hogy mi (lenne) az ára az ő jólétüknek."

Gondolom, ugyanúgy orrba nyomnád azokat a magyarokat, akiknek a nyugati hitelekből vetítették a színes, szélesvásznú népmesét, Gulyáskommunizmus címmel. Szóval, a jóléthez való ragaszkodás nem amerikai specialitás, ha már.

"... soha nem arról voltak híresek, hogy Ááámerikán és a pillanatnyi bódottságon kívül (lsd még Umweltschutz / Környezetvédelem szavak alatt az értelmező kéziszótárban) bármi érdekelné őket."

Egyszer, ha az időd engedi, majd nézz utána, mennyivel szigorúbbak a környezetvédelmi előírások Amerikában, mint Magyarországon. Fogol csodálkozni nagyot.
TWÁ, mennyiért mérik a római zsoldját, ha egy politikiai-antireformer hullát véd éppen ???!!! Mert a múltkor említetted, hogy azé' teljesen ingyen anno sem ment !

Ezt a cikket tölgy 1 hete maga dobta be a judapesten, gabriloval együtt rögtön leszűrve a lényeget:

"Én nem tudom, hogy ez a Zsóti tényleg nem megrendelésre ilyen fasz-é?
Feri minden ökörsége elfeledve, mert Zsóti megint belepössentett a medence vízébe :("


www.judapest.org/varosalom2010-es-tarka-magyar/#comments


És azért külön jó, mert volt egy TARKA MAGYAR !, ami pl. pont az olyan barmok ellen is szólt volna, mint a Bayer. Persze arról te csak annyit tudtál előzetesen írni a Charta-val szemben, hogy a szervezőket elnézve egy Gyurcsány sokkal inkább mozgósító erő, "nyilván"

És persze arról sem írtál, ahogy GYF a legtahóbb módon, minden kérés ellenére még is elment és NEM magánemberként. Mert neki nem számít az, hogy így pontosan a többek között védeni kívánt kisebbségeket is pártcsicskává degradálja a lakosság szemében. Hiszen erről szólt az MTI hír, a többiek csak lelkesen asszisztáló köret:

tarkamagyar.blog.hu/2008/10/04/mintegy_otezer_ember_vett_reszt

És persze az se számít, hogy így hergeli azokat akik őt rühellik, azok ellen akiket így maga alá gyűr, csak azért, hogy megint lehessen antifasisztászni. GyF-nek bármikor odadobja a melegeket, cigányokoat és zsidókat, ha ebből kicsit is fényezheti magát.

Persze erről TE nem írtál, ahogy a vasutas szerencsétlenség mérhetetlenül undorító kihasználásáról se. Mert az sem lett volna Feribarát.

És ezek után te használod a témát, mint Feri a Tarkát, mindegy mi az ára, lényeg, hogy lesz nézettség, meg nagy Feriszükséglet. Kár, hogy így pont annyira vagy hiteles antifasiszta, mint a nagy Ő: helyzetvan.blog.hu/2008/09/24/szaroscsapat_barna_eso

Szóval JÓ RÓMAI, mennyi a zsold ?
Árpád,
abban van igaza, igazuk, hogy a pénzemberek pénzsóvárság sodorta ebbe a helyzetbe a Világot. Na most, akik New Yorkban és Londonban ilyennel foglalkoznak azok nagy része történetesen zsidó. Hát mit csináljunk ugye, ez van!

Vagy itt ezt bunkóság kimondani?

Mert akkor hülye Bájer!
;)
Ijesztő, ha kérhetném, nem ilyesztő. Persze a zsidók már az értelmező kréziszótárba is betették a taknyos orrukat.

(Egyébként epetorkú és iróniából felmentett polgártársaknak: Bassza meg a veres seggű ördög, aki felháborodni jön ide, az miért jön ide?)
nexus6, nem is tudom mi a nagyobb szerencse, az h az egesz hercehurca okokozati osszefuggesei ezek szerint ilyen egyszeruek, vagy pedig az h vannak olyan zsenik (te), akik felfedeztek ezt.
"a pénzemberek pénzsóvárság sodorta ebbe a helyzetbe a Világot"

ahahaha. az. a pénzemberek pénzsóvársága.

amivel ők hitelt adtak a kisembereknek, azok meg felvették. nem tudom, mér vették fel, hiszen csak a pénzember pénzsóvár, tisztességes ember nem a mammonnak áldoz.
degreen 2008.10.13. 22:30:54

Ezt mondhatni mondhatta Bajnai, de nem ő találta ki, minimum harmadközlés. (Másodközlésként ajánlom a Sarkadi Szabó Kornéllal készített interjút, tanulságos, miként a mai Uj Péter cikk is).

"mármint miben van igazuk? hogy zsidók-zsidók-zsidók?"
Abban éppen nincsen, abban viszont igen, hogy a rövid távú kapzsiságra épülő pénzügyi rendszer nem stabil, ráadásul a piac "láthatatlan keze" lófaszt se ér. Az állami beavatkozást az ördög művének tartó, nagyarcú, arrogáns ortodox liberálisok remélhetőleg szőnyeg alatt közlekednek egy ideig, mert a szarukat mégiscsak az állami beavatkozás takarítja el alóluk.
erőspista, megint összekeversz engem egy komplett szerkesztőséggel.
"mancsa szőrös asszonyának löttyedt mellén pihen"... na ne.

Nem találkoztam még rossz mellű zsidó nővel, kivéve apám volt csaját :)
"Az állami beavatkozást az ördög művének tartó, nagyarcú, arrogáns ortodox liberálisok remélhetőleg szőnyeg alatt közlekednek egy ideig, mert a szarukat mégiscsak az állami beavatkozás takarítja el alóluk."

nézz már utána, nem volt-e a subprime hitelek felhalmazódásában némi állami beavatkozás. szerinted miért helyez ki egy bank több hitelt, mint amennyire fedezete van a júzernek? na ezt csekkold.

aztán gyere vissza a szőnyeg alatt.
MoonSafari, de Bayer csak rajzon látott olyat.
Vazzeg, Árpi, milyen tudatmódosító szert fogyasztottál, mielőtt ezt írtad?
Nagyon elkapta önt a Hév és az indulat. Nem az a Hév.

De nagyon elkapta Önt.
Winston: Bayer-publikat és egy könnyed chardonnay-t.
Megmondom mi a baj.

A magyar éveszázadokon keresztül hozzá volt ahhoz szokva, hogy a baját a Mások okozzák. Akiket nevesíteni oly kellemes.

Ha valaki most nem aka ordenáré módon zsidózni, mint Bayer, az szalonképesen - és tényleg minden rasszista él nélkül - foghatja a bankárokra, brókerekre, milliárdos pénzemberekre, neoliberálisokra, stb az egész szart. (Amiről még azt se tudjuk, mekkora: vödör, vagy fiola).

A dolog ennél sajnos bonyolultabb egy kicsit. Egy Rendszer hibáját vagyunk szerencsések élőben követni. Nem a kapitalizmusét, hanem annak speciális - globális tőkepiaccal, dróton villámgyorsan érkező, feldolgozhatatlan mennyiségű információval, könnyű és olcsó pénzzel, overnight, swap és opciós ügyletekkel, ténylegesen soha be nem záró piacokkal, laza szabályozással és a valóban meglévő mohósággal, a személyes-direkt birtoklás elvesztésével (virtualizálódás) megáldott-megvert változatáét.

Lehet, hogy múló nátha. Lehet, hogy a Rendszer egy kicsit felemészti magát. Nem tudjuk - még.

Az ember ebben egy porszem, a pénzsóvár bankmogul egy sokszor akkora porszem, de azért porszem. A komplex rendszerek sajátossága, hogy senki nem tudja, mi a fasz van. Ezért olyan veszélyes. A pénzsóvár bankár: katalizátor, a kritikus embertömeg indítja be a láncreakciót.

Azért ehhez a balhéhoz kellettek a plazmatévétől a Suzukin át a tunéziai nyaralást hitelből abszolváló tág szemhatárú embertársaink is szerte a Földön, akikre a büd.zsid. karvalytőke rá tudja sózni az uzsorahiteleit. Most meg azok jajveszékelnek leginkább, hogyamocsokbankok !
A múlt században volt már egy nagy gazdasági világválság. Akkor is sikerült megtalálni a bűnbakokat, a következmény közismert... Bayernek talán nem ezen kéne lovagolnia.

De ír ő ugyanitt mást is, ezen inkább érdemes lenne elgondolkodni:
"De hiszen mi azt hallgatjuk hosszú, sivár, meddő és elviselhetetlen MSZP–SZDSZ-évek óta, hogy az államot le kell építeni, államra nincs szükség, az állam rossz gazda, s majd a piac mindent rendbe tesz. (...) S most, hogy a szent piac s annak baromi hozzáértő irányítói csődöt mondtak, most persze jöjjön az állam, és tegyen rendet."

Én hárslevelűn kísérem, de azért nem tudok tőle bayerül írni.

Még zserencse, hogy van Magyar Hírlap, kár hogy igény, az nem nagyon van rá.
RoFa, a Rendszer korrigál. tény, hogy a derivált ügyletek nagyobb kilengéseket tesznek lehetővé, és a korrekció ezért ugyanúgy, mint a buborék előtte, túlspilázza a dolgot, de attól ez még egy normális folyamat. uez volt a dotcomban is, egy darabig mindenki vett midnent, ami .com-ra végződött, aztán elkezdték eladni a valóban erős cégeket is, majd beállt az új trend.
Mert, bizony a nép hülye, és csak azt kapjuk, amit megérdemlünk :)
árpád, mennyit kapsz azért, hogy ilyen szarokat írsz? /megjegyzem örülnék ha át menne a hozászolásom, mivel ha már itt van nekünk ez a remek liberalizmus akkor had éljek a szólás szabadságával/
Benedx 2008.10.13. 22:43:37

Add hozzá, hogy mi, szittyák sehol sem vagyunk a jenkikhez képest. És akkor még finom voltam.

Tudom, mert szőrös kezű zsidó bankár vagyok magam is.
Csöcs - A zsidó nõk mellügyileg a végleteket képviselik. Vagy akkora, hogy direkt Izraelbõl kell hozatni a melltartót, vagy még a mellbimbójukat is csak csipesszel lehet megfogni. Egyszerûen nincs középút.

matula.hu/index.php?section=article&rel=47&id=569
:-)))))))))))

Lol, hát ezt kurva jól megírtad, Árpi!
A tartalma szinte már nem is érdekel.;-)

Megröhögtettél, és ilyet már rég tettél velem!

A nevetés meghosszabbítja a gójok életét.
Bayer titokban már tervezőkhöz fordult, Makovecz már hegyezi a cerkáját, organikus gázkamrákat tervez, Papp Lajos otthagyta az állami egészségügyet, Mengele emlékiratokat olvas, a háttérből meg Viktor toszolja oda Széles pénzét, miközben Csurka nyugdíjba megy a bőséges utódfelhozatalt látva...
Érdekes volt ez a feszítsd meg rímelgetés. Érdekes lenne, ha jönne valaki, és elkezdené felborogatni a templomban árusítók asztalait, és nem lenne ez a gazdasági válság is irányított és eltervezett. :-)
Jaaaaaaaaaaaaaaaa, és köszi a Bayer cikk linkjét, nélküled nem tudnám, h létezik egyáltalán;-)
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.13. 22:46:24

Naja, de ettől függetlenül nem vagyok teljesen meggyőződve a Nagy Bankmentő Kruzád szükségességéről. (Persze ha igazi gebasz lenne, valószínűleg az első 10 százalékban lennék, aki elveszti a munkáját).

Egyébként tényleg normális a folyamat. Ez abból is látszik, hogy milyen okos most mindenki (inkl. Index, meg mi is), és mennyire megmondják a frankót olyanok, akikre egy közepesen bonyolult rántotta elkészítését sem bíznám rá.

Az a baj, hogy a pénzügyi piacokon is így megy ez: olyan emberek tehetnek nagyon csúnya dolgokat (a tőkeáttételen keresztül a csúnyaság multiplikálódik), akik éppen csak érezni vélik, hogy is működik az egész.

Én például elméletben tudom, hogy működik egy BMW M5 benzinmotorja, de azért hengerfejtömítést nem mernék rajt' csinálni. De fékcsövet még kevésbé cserélnék, már ha értik a célzást.
bayer rájött, hogy ebből meg lehet élni, hát ilyen cikkeket írogat. hétköznap biztos normális ember.
"ahahaha. az. a pénzemberek pénzsóvársága.

amivel ők hitelt adtak a kisembereknek, azok meg felvették."

Na ne csináljunk már éppen úgy, mintha nem esett volna a nagy adag xar a leveses tálba!

Bizony ezeket a hitelezési üzletnek nevezet piramis játékokat a pénzemberek indították el. És gondolom nem azért mert némi veszteség árán azt akarták, hogy xy nyugdíjbiztosító társaság ügyfeleinek ők boldog és nyugalmas öregkort biztosítsanak. Hanem hogy ennek az ígéretével, biztosítsák majd a maguk "kis" hasznát is. Persze természetesen ők sem ígérnek mindent 100%-ra, de hát mindenki láthassa hogy száguldanak azok a teknológiai papírok, szal Joe bácsi nyugodtan rakja be azt a kis pénzt. És Joe bácsi berakta nekik.
És a lufi csak nőtt. És jóformán csak Soros György mondta, hogy netovább!

Szal azt érzem, hogy minekután tisztában vagy vele, hogy a nyújorki bankárok nagy része zsidó, elkezded őket zsigerből bevédeni, pedig ezt most tényleg elqurták, nem kicsit, nagyon!
Rofa....
a lényeget, kérlek!
liberalizmus erős állam.
privát bankok állami segítség
fogyassz, mert ha nem akkor hülye vagy (erre nevelnek) a csődöt az emberek által felvett pénzek okozták
persze, lehet okoskodni, hogy a sok barom minek vette fel. de illenék mélyebben elgondolkodni.
és 3., nem szívesen fizetem ki a mások kölcsöneit.
Bayer primitív. Sosem fogja felfogni, hogy attól, hogy a hatalmaskodók egy részének metszett pöcse van, semmivel sincs több közük a zsidósághoz, mint neki.
Nem gondolom, hogy szőnyeg alatt kellene közlekednem, ellenben a következő megjegyzést tenném:
"szerinted miért helyez ki egy bank több hitelt, mint amennyire fedezete van a júzernek?"
A bank nem helyezett ki több hitelt, mint amennyire a folyósítás pillanatában fedezet volt. Az abban a pillanatban érvényes ingatlanárak mellett a fedezet rendben volt, csak éppen az ingatlanárak mozdultak el lefelé, részben azért, mert egyre több subprime adós dőlt be. Ha te ezt nem így tudod, hanem úgy, hogy a bank állami nyomásra 20 milliós ingatlanra 30 millió hitelt adott, akkor itten valami árulás van.
Amúgy hozzáteszem, hogy a liberalizmus hívei nem azt mondják, hogy nem kell állami beavatkozás, hanem hogy a lehető legkevesebb kell: egy "csendőr állam" kell, ami ha baj van, közbeszól, de ha minden jól megy, akkor hagyja érvényesülni a piacot.

És ebbe a csendőr állam képbe beleférhetett volna, hogy az állam megtiltja a 0 %-os hitelezést, és min. 20 % önerőt ír elő. Nem tette. Az amerikai állam is felelős a válság kialakulásáért.
dark future · www.andocsek.hu 2008.10.13. 22:44:14

Azt kéne már megértenetek, mantrabajnokoknak, hogy piacból és az ő betegségeiből sokféle van. Általában amit ti, neolibfalók piaci kudarcnak hívtok, az két dologból adódik: 1) túlszabályozásból adódó piaci kudarc 2) erőfölényből adódó piaci kudarc. (Az externáliákat hagyjuk, mert az már középfok).

Az utóbbit (erőfölény) egyes cizelláltabb antilib-antiglob artzok azért szokják elemezni, ha nem akarják, hogy finomabb társaságban körberöhögjék őket. Mármint elemezni, ahelyett hogy fuj-fuj multik.

"miért helyez ki egy bank több hitelt, mint amennyire fedezete van a júzernek?"

Felteszem, azért, mert ha nem tenné, akkor népellenségének számítana. A kapitalista embertípus az olyan, hogy hitelképes.
Ha valaki komolyabban nekiállna lefordítani, amit ez a pali ír, és az kijutna a Google Newsra, kiakadna a fél világ.

Pl:

"A vicc így szólt: mi a különbség a kommunizmus és a kapitalizmus között? Lényegében semmi. Mindkettőt a zsidók találták ki, csak az egyiket nekünk, a másikat meg önmaguknak…"

"The joke read: what is the difference between communism and capitalism? Essentially, nothing. Both were invented by the Jews; one for us, and one for themselves only..."

"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.13. 21:37:40
jaj, már megint nem írtam oda, hogy ez egy bayer-paródia. afenébe."

Jó paródiát csak arról lehet csinálni, akit szeretünk, de legalábbis elismerünk.... jaaaa, és alaposan ismerjük a munkásságát!

:-)
Ps: van egy saját szabadalmú aforizmám: Az állam igenis rossz gazda, kivéve azt a nagyon ritka esetet, amikor az államot egy megszállott őrült képviseli.

Ez ritkán, bizonyos területeken igaz lehet, biztosan találkoztak már megvesztegethetetlen környezetvédelmi-, vagy APEH ellenőrrel, illetve a saját fizetését az évadzáró buliba betoló színházigazgatóval, meg lelkiismeretes, képzett, okos és vasútbuzi MÁV-vezérrel. (Ja, bocs, álmodom).

De nem ez a főszabály, ugye.
ON

nekem, mint zsidaj identitású honpolgárnak tökéletesen átjött minden. sőt, még tetszett is (ezért majd természetesen szégyellni fogom magam).:]

OFF

W,

Haider emlékére is írsz majd valami szépet, ahogy anno Fortuyn kapcsán is véstél elgondolkoztató sorokat?


ON
A káoszelmélet baromság - Az álmomban lepke voltam Szabó Lőrinc verse - Válság miatt meg csókoltatom a liberális gazdaságpolitikát hirdetőket: Menjenek a picsába - és csak ők, akik szerint az állam rossz gazda (pl a komplett SZDSZ Kóka és haverjai ) fizessék be a privatizációnak nevezett törvényesített lopásban megszerzett vagyonukból a hiányt - Egyébként hol van szabadpiac ott, ahol az OTP részvények hullásakor befagyasztják a kereskedést, emelkedésekor meg kibővítik 15-ről 30%-ra a határt?
Mi ez? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Bástya elvtárs már szart sem ér?
Hol van a Felvidék? Hol van Fiume? Hol vannak az ősi pogány kegyhelyek? Hol vannak táltosaink? Hol a magyar-sumér rokonság? (Persze, majd finnugor!)
Ezeket is ŐK tették!
Hát erről miért nem írtál? Mit nekünk pénzügyi válság! Megoldjuk! Badarok!

Téged is ők fizetnek, mi?
A válság meg nem mindenkinek válság... Az államok bedobják az emberek adóját, és "megmentik" a bankokat. A részvények ára meg egy-két év múlva könnyen visszaáll, csak már nem lufi lesz mögötte, hanem az adófizetők pénze.
Meg segít rajtunk az IMF... :-))))
www.origo.hu/uzletinegyed/valsag/20081013-az-imf-segit-magyarorszag-szamara.html
Szia W.,
nos, asszem most is jól látjuk, hogy a BZS egy foságyú, és bedurrantott egy nagyot a reggeliző asztalra. Igazi kretén, egy diszkreditált, és diszkreditáló barom, aki csak böfögni tud, gondolkodni nem. Ez volt most is.
De te miért húzod fel magad ezen? Ok, ok, az értelmiségnek el kell ítélni ezeket a fingásokat, meg takonyfolyásokat, belepisálásokat, de akkor is borzasztó... Én a BZS-féle publicistákat menthetetlennek tartom, szerintem ezek zákányos aggyal fognak kimúlni e kies földgolyóról.
Ekkor van két kérdésem: Mi lesz velünk, újságolvasókkal, miért kell nekem 20. századi náci fingásokat olvasnom 2008-ban? 2, Ki veszi észre azt (ha már a szerző, BZS nem), hogy "Bajnai Gordon pedig belemondta a vasárnap estébe a következő mondatot: "Válság van, divatba jön az erős állam.""
Szalahadin 2008.10.13. 22:54:43

Egy normális bank nem a pillanatból, hanem a jövőből indul ki. Szcenáriót elemez, volatilitást és trendeket számol, tartalékot képez. Ezt hívják prudens magatartásnak.

Minden egyéb csak számviteli trükk. A kockázat mérhető, egy sávon belül lehetnek éhes és kevésbé éhes bankok (risk-profit tradeoff), de mikor egy egész bankrendszer hiszi azt, hogy feltalálták a perpetuum mobilét, akkor hamarost nagy bazmeg lesz.
tesa, eltaláltad. Haider be van tervezve. eredetileg nekem ma reggelre kellett volna "eheti" publit írni, csak aztán hívott Uj Péter, h neki már félig kész volna egy, és akkor elcseréltük. mondjuk mára én se tudtam volna relevánsabb témát, mint a VV (világválság), de Haider volt a 2. a listán, úgyhogy igyekszem még a héten.
Nem ártana, ha Bayer Zsolt utánanézne annak, hogy miről is ír, miért van válság. A hitelt pedig nem kötelező felvenni, bocs. Ennyi.
"nem vagyok teljesen meggyőződve a Nagy Bankmentő Kruzád szükségességérő"

Dehogynem, meg kell menteni a bankokat meg a biztosítókat, különben hogyan tudnák elküldeni a dolgozókat wellneshétvégére meg hajókirándulásra? :)

A majdnem csődbe ment AIG biztosítót 85 milliárd dollárral mentette meg az amerikai kormány. Ezt egy 440 ezer dolláros wellnes hétvégével ünnepelte meg a biztosító 70 legjobb ügynöke.

Ilyenkor úgy érzem, mintha az egész világ egy nagy Magyarország lenne :)
"A válság meg nem mindenkinek válság..."

ez annyira így van, h világválság mint olyan, nem is létezik. egyes szektorok kiszophatnak, mint pl olajárrobbanáskor a General Motors, más szektorok viszont épp attól híznak. egy világháború pl elég nagy válság, de jó az acéliparnak.
Remek cikk gratulálok!

Bayer persze fasz, de lenézni ôt vagy jelentéktelennek tekinteni butaság és nagy hiba.

Jelenleg úgy néz ki hogy ennek az elmebetegnek a kebelbarátja lessz a miniszterelnök 2010-tôl.

És persze akkor majd egy kicsit távolabb lessz tôlle de tényleg a barátja ez nem csak szinház. No most az mindenkire igen jellemzô hogy kik a barátai. A rokonokat nem választja meg az ember de a barátokat bizony igen.

Nem akarok én Orbánfóbiázni istenbizony de néhány jobbos azért belegondolhatna hogy a balosok aggodalami talán nem teljesen alaptalanok, mondjuk egy ilyen nemzeti csúcsos összeborulós idôszakban tán lehetne errôl is gondolkodni.
a bayer tényleg jobban érti szakmáját.
W,

a hagyományokhoz híven pászkakupacokon és pénzeszsákokon pöffeszkedve várom az odabaszást!:]

tésa
A népnek van esélye nem hülyének lenni? Mégis mit tudunk mi a világválságról?
és most mik azok a szektorok amik profitálnak majdan?
a mezőgazdaság? :)
Dark Future, ezen nem kell elgondolkodni. Inkabb azon kellene hogy hogyan jutottunk idaig. Eredendoen a bankba tett penz is a kockazat-kezeles egy modja. Vajon miert tolja bele az allam a mocskos mancsat a kockazatkezelesbe, es miert kizarolag egy nevesitett teruletre (persze tudom miert). Miert kell a bankbeteteket, mint hirtelen megemelkedett kockazatu befekteteseket adopenzbol garantalni (persze tudom miert kell). Idealis esetben egy kurva fuszalat nem kellett volna keresztbetennie egyetlen allamnak sem - doljon aminek dolnie kell, es csokolom. Ez lett volna a piac lathatatlan keze, es ez - a jelenlegi idiota hozzaszolasokkal ellentetben - bizony mukodott volna: kidobta volna a nem megfeleloen gazdalkodo bankokat. Hogy ez politikailag nem volt vallalhato szinte egyetlen orszagban sem, az nem a piac hanem a politika hibaja. es igen, en hagytam volna bedolni mindent ami bedol - lett volna szep recesszio, csodhullam, viszonylag gyors lefolyassal. Amit jelenleg sikerult elerni az merheto a tozsdeindexeken: a bepumpalt szep nagy szamok hatasara a pentekihez kepest emelkedett 800 pontot a DOW es valami 600-at a FTSE. bravo, ez aztan hatekony volt. majd orul mindenki amikor radobben hogy hosszu tavon mibe kerult ez a mentoakcio.
Erdély nevét a szádra ne vedd.
A szektorok az egy dolog. A reálszféra az egy dolog. Az többnyire nem irányító, csak kapja, ami jön.
Én a pénzügyi, banki szektorra gondoltam. De vajon mennyire rázza meg ez a pénzügyi szektort? Az USA színpadi előadása után megszavazta az adófizetők pénzéből a bankmentéseket, mert az "az emberek érdeke". Tényleg az emberek érdeke? Ez tényleg nem volt benne a tervben? Hogyan is indult ez a "világválság"? Nem véletlenül úgy, hogy egyszer csak egyes bankok nem adtak kölcsön más bankoknak? Csak úgy eszükbe jutott? Nem is gondoltak a következményekre?
Wita.hu Joe · wita.hu 2008.10.13. 23:02:14

Hát, így is lehet gondolkodni.

Ez kb. ugyanaz a gondolatmenet, mint hogy azért nem fizetek adót, merúgyisellopják.

Láttad a Hot Fuzz-t? "The greater good! The greater good!"

Ps: másról beszélgetünk, te meg én :)
Amit zsóti belebüfögött a magyarhírlap néven kapható egykor szebb napokat megélt sajtótermék hasábjai közé, az nem más mint egy:
"náci alapvetés."
Rockjanó!

Mégis mitől aggódnak a balosok? Majd jön orbán, és feladja a barnakabátot a híveire? Miféle jogos aggodalomról lehet itt szó?
RoFä!
Teljesen igazad van, de olyan a jelenben sincs, hogy X értékű fedezetre 2X hitelt folyósítunk, TWÁ meg mintha ilyesmit pedzegetett volna. Olyan persze van, (volt) hogy 0,8X összegűt amúgy roppant kockázatos adósnak, akinek az ingatlanja a felhalmozódott túlkínálat miatt hirtelen csak 0,6X-et ér, így máris szopóágra került 0,2X érték a bank irányából nézve. Tehát nagy valószínűséggel lennie kellett egy ingatlanpiaci lufinak is a hitelezési "optimizmus" mellett. Ezt pedig lehetséges, hogy a subprime vásárlók hirtelen megjelenő többlet kereslete (is) okozta és itt zárul is a kör.
totyatotya 2008.10.13. 23:09:06

400-as eurónál és öt évig tartó masszív recessziónál is ilyen kemény lennél?

(Leszarom a részvényindexet. Indikátor, túlérzékeny, hektikus).
Összefog orbán meg bayer, előveszik a 8 magyar tankot, és leölik az összes zsidót? Miféle jogos aggodalma van a baloldalnak?
Azt felejtik el sokan, hogy a pénzügyi szektor és a "reálszektor" (jelentsen bármit) nem két dolog, hanem egy.

Nincs hitel, az többet jelent, mint hogy nincs plazmatévé és Opel Corsa.
Tartalom:

Zsolti ostoba demagógiája vs Árpi cinikus de objektív világszemlélete 1:0

Forma:

Permanens zsidózás (zsidóság megsértése) vs. permanens istenkáromlás (keresztények megsértése) 1:1

Ez így 1:2, még beelőzheted Zsoltit!
rockjano 2008.10.13. 23:04:19

"Bayer persze fasz, de lenézni ôt vagy jelentéktelennek tekinteni butaság és nagy hiba."

Úgy ám, lesz ő még az MTV elnöke, sőt: kormányszóvivő! Bizonyám!

"Jelenleg úgy néz ki hogy ennek az elmebetegnek a kebelbarátja lessz a miniszterelnök 2010-tôl."

Jujjjj, és ez az elmebeteg még nem is áll kezelés alatt, ráadásul fertőz is!

"No most az mindenkire igen jellemzô hogy kik a barátai."


Igen-igen, nekem pl. Micimackó és zsebibaba!

"Nem akarok én Orbánfóbiázni istenbizony"

Jajjj, hát nem is tűnt úgy egy pillanatra sem... Azé' ez az "Istenbizony orbánfóbizálok" szerkezet megérne egy misét.

"de néhány jobbos azért belegondolhatna hogy a balosok aggodalami talán nem teljesen alaptalanok,"

Igen, igazad van! Mert az ám úgy van, h minden jobbos antiszemita, csak a balosok nem azok, és te most elmondod, h azé' gondoljanak mán belefele, mer' - sztem szted - olyanok ezek a kötsögh jobberek, h ők még akkor sem ébrednének fel, amikor már vagonozzák a szidókat.

Jól van, ezt a hangot vártam... megjött... meg az álomtündér is.

Bye
Miért ad ki a bank több hitelt, mint amire fedezete van? Ez egy beugratós kérdés? A KAMATHASZONÉRT VAZZE, AZÉRT!
pl: Te beraksz 1000 pénzt és visszakapsz majd 1100-at. A bank kiadja az 1000-t 1300-ért a különbség 200 - na ezért adja ki vazze.
Advanced fokozat: a bankok pénzteremtő ereje az ami tönkreteszi a gazdaságot, mert e mögött a 200 mögött se áru se szolgáltatás nincs sehol vazze. Azaz pl inflációt gerjeszt.
Beginner fokozat: verseny van a bankok és a tőzsdék között a befektetők pénzéért.
Bankba viszed a pénzed ha hülye vagy a befektetésekhez - kis haszon kis kockázat. Tőzsdére, ha azt hiszed értesz hozzá nagy haszon nagy kockázat.
Hardcore fokozat: az USA-ban a magáncégekből álló FED rendelkezik a pénzkibocsátás jogával így ő kontrollálja a teljes pénzpiacot a kibocsátáson keresztül. A FED egyik alapító tagja a és a csődbemenő JP Morgan is, aki most segítséget kér a kormámnytól.
Találós kérdés 1: véletlen a bankcsőd?
Találós kérdés 2: honnan a faszból akasztanak le a nagy nemzetek hirtelen a semmire sincs pénz közepén ennyi pénzt?
Hát onnan vazze, hogy a pénznek NINCS se aranyfedezete se áru vagy szolgáltatás fedezete, azaz egy igéret az egész. És te vagy elhiszed, vagy materiákba fekteted a lóvéd.
És kik akarnak mindenhol földet venni?

Ügyes vagy nyertél - de elkeserítelek: "a megértés csak a vígaszdíj"
Rofa, igen. egyebkent egyreszt semmi nem tamasztott ala egy 5 eves recesszios forgatokonyvet, masreszt a realgazdasagban semmi nem indokolt volna 400 forintos euroarfolyamot. De gondolom Te bankban dolgozol :)
xevax: ez a post többek közt arról szól, hogy a kereszténykedő zsidózók szeretik elfelejteni, h a kereszténység főalakja véletlen pont egy echte zsidó. pech!
Nekem azért az a mentalitás sem tűnik teljesen egészségesnek, hogy csak azért, mert valaki le meri írni a "zsidó" szót már alapból nem is lehet igaza. Teljesen függetlenül attól, hogy amúgy mit ír le. Mert ha leírta ezt a szót, onnantól kezdve tanulatlan, műveletlen, bunkó, szélsőjobbos fasiszta náci, ugyebár. Ez az a hozzáállás, ami aztán egyeseket valóban eljuttathat oda, hogy nyugodt szívvel kiszákmányolnak másokat vagy épp a vízbe fújják a taknyukat, mert pusztán a származásuk biztosítja, hogy élő ember ne jöhessen ki jól abból, ha kritizálni meri őket.
Én amúgy nem hiszem, hogy ne lenne tisztességes, becsületes zsidó ember, de nem hiszem azt sem, hogy mindegyik ilyen lenne. Innentől pedig már csak az arányokon vitatkozunk, és ilyen formán, bár általánosítani nyilván csúnya-csúnya-csúnya dolog, Zsoltinak akár részben igaza is lehet. Vagy netán ez teljességgel lehetetlen?
Szalahadin 2008.10.13. 23:13:47

Ez pontosan így van, ahogy leírtad.

Magyarországon jelenleg az van, hogy kb 125% max LTV, de az értékbecslők a jelenlegi piaci érték 70-80%-ára becsülnek. Feszített, de nagyobb baj az, hogy az átlag magyar egy - megszakításokkal - folyamatosan felértékelődő vagyonelemen ül, de a jövedelme ezzel nincs arányban. Tehát eladósodik, mert fedezet van (messze EU átlag alatt az ingatlanvagyon terheltsége), de önkérséklet, az nincs (110-ből 60 törlesztőre, ha beüt egy kis forintgyengülés, az már necces).

Ha nem lesz nagyon nagy baj (totális összeomlás), akkor talán még jókor is jött a hideg zuhany. Ezt mint rövid távú ellenérdekelt mondom.
"Egy normális bank nem a pillanatból, hanem a jövőből indul ki. Szcenáriót elemez, volatilitást és trendeket számol,"

Bizony, a válság beindítása előtt is ezt tették.
"Innentől pedig már csak az arányokon vitatkozunk, és ilyen formán, bár általánosítani nyilván csúnya-csúnya-csúnya dolog, Zsoltinak akár részben igaza is lehet."

aham. szóval ha azt mondom, hogy a fideszesek mind olyan buta antiszemiták, mint a zsóti, akkor akár részben igazam is lehet?
totyatotya 2008.10.13. 23:18:33

A reáliák tényleg nem, de egy világméretű bankroham pár évre sok csúnyaságot okozna.

A kérdé, mint a Postabanknál is volt: mennyi pénzt éri meg a rendszerbe tolni, ahol nettó a jelenérték :)

Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.13. 23:19:07
xevax: ez a post többek közt arról szól, hogy a kereszténykedő zsidózók szeretik elfelejteni, h a kereszténység főalakja véletlen pont egy echte zsidó. pech!

Wow. A kereszténység alapja az Ószövetség és a Tízparancsolat is. És? Meg tudod mondani, mi az alapvető különbség a kereszténység és a zsidó vallás között?
Hát, Bayer védhetetlen és menthetetlen. Ugyanúgy "elkurvult", mint mondjuk azon baloldali értelmiségeink, akik mind a mai napig Fletó seggébe bújtak. Nemde, kedves W?
Azt magyarázza el nekem valaki, miért jutottunk el odáig, hogyha felborul Amerika, felborul Európa is. Értem, hogy van hatás, de ne fújják már az összes passzát szelet odaát....
Gyerekek!
Tóta W. sem egy utolsó tollú újságíró, de sajnos (!) Bayer jobban űzi a szakmát. Attól ő még egy antiszemita fasz, de azt el kell ismerni, hogy piszkosul jól tud írni.
Egyébként ez egy jó írás Tótától, csak az a gond, hogy paródiát írni valóban a nagyokról szoktak. És Bayer nagy, ezért "ült" a jegyzet.
Tótáról paródiát írni....
"Találós kérdés 2: honnan a faszból akasztanak le a nagy nemzetek hirtelen a semmire sincs pénz közepén ennyi pénzt?"

Adóból, wazze. A jövőből. Kész időutazás, nem?

"Hát onnan vazze, hogy a pénznek NINCS se aranyfedezete se áru vagy szolgáltatás fedezete, azaz egy igéret az egész. És te vagy elhiszed, vagy materiákba fekteted a lóvéd."

Konkrétan van árufedezete. Amikor nincs elég, azt úgy hívják, hogy felláció. Bocsánat, infláció.

"És kik akarnak mindenhol földet venni?"

Szerintem a zsidók.
namizu 2008.10.13. 23:19:54

Szerintem van tisztességes, szeretetreméltó namizu. Nekem egy csomó namizu barátom van, sőt, az egyik volt barátőpm két nagyszülője is namizu volt, és mégis kurva jó volt az ágyban, és nem akart szex után körülmetélni.

Csak hát az arányok!
Bambano! Biztos, hogy bedőlt Amerika és utána Európa is?
xsasha

Nem én semmi ilyen marhaságot nem gondolok, gazdaságilag ugyan az a szarkenegetés lessz mint ami most is van, a Fidesznek sem lessz semmi kedve megcsinálni azt amire pontossan tudják hogy szüksége lenne az országnak, másfelöl az ellenzéki szocik is olyan demagógok lesznek hogy csak na még inkább talán most minta fidesz. Ja és senkinek ne legyenek kétejei a feri élvezettel fog lubickolni az ellenzéki vezetô válságos idôkben igen kellemes szerepében.
Neki ugye nem létkérdés a politizálás ô szenvedélybôl csinálja. Pénze van elég.

A gond a jobboldallal pont a hozzá tartozó értelmiségi réteg illetve annak egy jelentôs része, mert ne hidd hogy a Bayer egy magányos elmebeteg nem az sok-sok szellemi társa van. És ezek majd jönnek és mondják a maguk baromságait már sokkal nagyobb súllyal mint most és nevetségessé teszik magukon kívül az egész országot.
Majd ha a Bayer a TV1-en fômûsoridôben monda el ugyanezeket akkor mi lessz???

A remény csak annyi hogy Orbánnak lessz annyi bölcsessége hogy egy kicsit lefogja ôket.

Csak nekem remeg a szájam széle azon hogy az ô belátásában kell reménykednem.

Kedves Shore!
Bayer nem sváb, mivel a svábok katolikusok, ő meg nem az.

Nyilván az is frusztrája, hogy valójában a svábokhoz sem tartozik. Sőt én inkább kínosnak találom, hogy valaki 30 fölött egyszer csak rájön, hogy akkor ő most sváb.
malacka 69

nagyon szigorú vagy velem :-)))

Most akkor mi a véleményed? mert bocsi de azt nem sikerült kihámoznom...
Nem, ti nem értitek a világ működését.
Tehát a lényeg: a brooklyni zsidók ülnek a vezérlőteremben és nyomkodják a gombokat:
1-es gomb: Gyurcsány emeljen adót
2-es gomb: A benzin legyen drága
3-as gomb: A Magyar kisnyugdíjasnak legyen rossz
4-es gomb: A KKV-k satnyuljanak el és a multicégek vegyék át az uralmat
5-ös gomb: Legyen jó termés de a Magyar gazdáktól csak előállítási ár alatt vegyék azt át

Lehet hogy programozókat is foglalkoztatnak akik megírják a VILÁGVÁLSÁG szubrutint ezekből.
RoFä 2008.10.13. 23:11:17
Ne vedd komolyan. Csak egy kis vicces mellékszál volt a sok komor hír között ez a "Megmentett minket az állam, menjünk bulizni" :)
Nem szokásom zsidózni, de b.zs. egy-két vonatkozásban azért rátapintott az igazság egyik árnyékára. Ha nagyon megvakarjuk M.o.-on nem sok kiválasztott népfi áll sorba segélyért és a munkanélküli irodában sem állnak sorban. Valahogy nagyobb százalékban vannak olyan helyeken ahol könnyebben csorog a lé, vagy inkább ahol a pénzcsapot kezelik. Elég csak a Kulcsár ügyben publikus személyek listáját megnézni, ott is nagyobb százalékban vannak jelen, mint a statisztikai gyakoriságuk. Ez hasonlóan igaz a Világbankra is, az meg ugye pénzcsap. Az elmúlt hetek nagy krachja közepette meg csak napi játékokkal lehetett nyerni a tőzsdéken, az sem az olcsó jánosok játéka. Pl. Soros azt nyilatkozta, hogy sokat veszített, gondolom a jótékonykodás közepette már öregszik, elpuhult, kb 30 éve a fontot támadva nyert pár dollármilliárdot (akkor az még pénz volt!), közben a sok angol nyugdíjas megtanulta, hogy a shilling már semmire sem jó, kidobhatják. Bayer kiabál a megafonba, a gond az, hogy téves fogalmakat használ, nem látja, a világ közben tele lett jó kis zsidó utánzókkal, tanítványokkal, levantei, palesztín, grúz, örmény pénzemberek, kőolajon hülyére gazdagodott arabok klasszikusan görbült orra szagolgatja a pénzes "fejlett világot" . Ezek is közép-keletről indultak, de nem puhultak el pár ezer év együttélés alatt, mint a mi bolygó zs.-ink, símán kibeleznek mindannyiunkat akár ma is. Most olcsón fel fogják vásárolni, ami még fontos high-tech megmaradt. Aztán megengedik, hogy építgessük nekik az agyament sivatagi csodapalotákat. Ki a bánat fogja azt a luxust megfizetni, ha nem a többi pénzes, jó élet éhes arab. (Kuvaitban járva mesélték az ottani gazdag aranyifjak, hogy a sok vallási kötöttség csak nyűg, semmi szükségük rá, de a tömeg széttépné őket, ha tudnának a napi dőzsöléseikről.) Mi is büszkén viszünk oda valami fontos exportcikket , a legtöbb szép kurva dicső M.o.-unkról kerül az mesterséges szigetek kristálypalotáiba. Szóval a hír igaz, az orrok nagyobb hányada görbe, de a rassz már változatosabb. Az isten a trezorokban csücsül és mi is táncolnánk körülötte, csak egyre kevésbé férünk oda. Ja T.W. ez is csak paródia, ami mint tudjuk a való élet ábrázolása egy borotválkozó tükörben.
"szeretik elfelejteni, h a kereszténység főalakja véletlen pont egy echte zsidó."

node az egy díszzsidó...
Rofa, es itt az alapveto hiba (szvsz) - egyreszt az a penz nem oda valo, jelenertektol fuggetlenul, masreszt az a penz (hogy ugy mondjam) ott kellene h legyen, csak el lett b@szva. harmadszor az a penz (mint fentebb irta valaki) nem is letezik. Orulet hogy az angol kormany mar 600 mrd font korul jar ilyen igervenyekben - felfoghatatlan mennyisegu penz meg angliaban is. Otodakkora orszag mint az USA, es masfelszer annyi penzt kolt bank allamositasra. Ami a legfelhaboritobb volt hogy a "mibol"-t szamtalan ujsagiro meg is kerdezte egyenesen - az egyetlen valasz erre az volt hogy "the taxpayers will get it back".
es mindezt egy hangsulyozottan _feltetelezett_ armageddon megelozesere. qrvara nincs ez rendben, de visszaterve az eredetihez, ebben mar annyi piaci logika van mint a BKV beruhazasaiban.
nem akarom szetoffolni a topicot egyebkent szal majd valahol mashol folytassuk.
Árpád: A mai zsidóság fő részét adó askenázi zsidóságnak semmi köze nincs az ószövetségi izráelhez, szóval ez a "Jézus is zsidó volt" szöveg unalmas.
Az askenázi zsidók a kazárok utódai, a 13. törzs - Koestlerrel egyetértésben.
lehet, hogy írták már, itt a lepke szárnya nyilván nem az ominózus versre utal, hanem a káosz elméletre. na innen kezdve lesz nehézsúlyú dilettantizmus a bayer cikk, ha egy kicsit is logikusan gondolkodni képes ember elmorfondíroz rajta.
Egykoron nagyra értékeltem Tóta humorát, de verbális vulgarizmusa már-már az őrület határán átlépni látszik...az élet komolyan-nem vételének kvintesszenciális szimbóluma lett számomra.
Iszogatunk, füvezgetünk talán, s az bomlasztja az elmét?
"ez a post többek közt arról szól, hogy a kereszténykedő zsidózók szeretik elfelejteni, h a kereszténység főalakja véletlen pont egy echte zsidó. pech!"

Van értelmes keresztény és hülye. Van értelmes nem keresztény és hülye. Eddig semmiben nem különböznek.

Értelmes keresztény tökéletesen tisztában van a múlttal és nem "zsidózik". Értelmes keresztény/nem keresztény számára az a szó, hogy "Zsidó" pont úgy hangzik, mint, hogy "Szlovák", vagy "Urdu". Az értelmes keresztény számára max annyi pluszt jelent, hogy a vallása a zsidó vallásra épül, annak mintegy V2.0-ja. Értelmes nem keresztény ember ezzel tisztában van, és nem próbálja úgy beállítani, hogy a keresztények zsidóznak, mert ha mégis, akkor ugyanarra a hülye keresztény szintjére süllyed, mint aki tényleg zsidózik.

Uff.
Az infláció a pénz vásárlóértékének a romlása - ellentéte a deflációnak.

DE

Elvileg akkor lehet csak pénzt kibocsátani, ha már megvan a fedezete, annak érdekében, hogy tudjanak az emberek/cégek kereskedni.

Mert egyébként:
nyomtassunk vazze 1 és it jön 500 db nulla Ft-ot ki és mi leszünk a föld leggazdagabb országa. EZ JÓ!
Vagy nem?
Senki nem fogja elhinni, hogy a Magyar nemzetgazdaság belátható időn belül megtermel ennyi árut vagy szolgáltatást és senki nem fogadja el a kinyomtatott pénzünket. (Most tekintsünk el attól, hogy senkit nem érdekel amit termelünk.)
Azért ez ismerős lehet: elmész nyugatabbra és kiröhögtek a forintoddal bármilyen konvertibilis is.
felhívnám a figyelmet erre:

degreen 2008.10.13. 22:30:54
TWA

már megint nem látod a fától az erdőt.

"Bajnai Gordon pedig belemondta a vasárnap estébe a következő mondatot: "Válság van, divatba jön az erős állam." "
___
khm, picit csalódtam a tótaw-ben, + degreennek igaza van. Ez a hülye Tóta W. most a zsidó-keresztény izén fekvőtámaszozik, meg a nullapontos Zsótit ekézi, pedig ott a téma a mocsokban. Meglehet, a paraszt Zsótika annyi köbméter trágyát épített a "Válság van, divatba jön az erős állam" mondat köré, hogy afölött néha még a Tóta-féle okosh emberek is elsiklanak.
Ezen túl is mennék:
Jézus bottal verte a shortosokat, a piacgazdaságozókat és a hitelnyújtókat.
Rockjanó!

Azért ez elég érdekes, amit írsz. A médiában egy rakás hülye ember mondogatja a baromságait napról napra. Egy nagy részük zsidó, és fasizmusról meg nácikról meg hasonlókról vizionálnak. Az mitől jobb, mint Bayer zsidózása? A Hetihetesről épp Tóta egyik kollégája mondta, hogy minden tagja zsidó kötődésű. És mert viccesek voltak, és engem is megnevettettek olykor, évekig kellett hallgatni tőlük a baromságokat is és a jobboldal elleni beszólásokat. Bayernek legalább olyan humora van, mint Farkasházynak, szerintem... És mégsem omlott össze tőlük a világ.
Szerintem ez a dolog túl van lihegve. Könnyebb erről beszélni, mint arról, hogy mitől lenne jobb, élhetőbb Magyarország. Pedig elvileg Tótának ez az egyik mottója.
bambapacák 2008.10.13. 23:30:29

Neveket kérünk, kurziválva. Mi az hogy ilyen dodonnai kend???

(Voltak proli zsidók, csak a Reich által finanszírozott Darwin-projekt kicsit jobban érintette őket, durva voltam? De így talán megérti.)
Szeretem Balyer Zsoltot, Kende Pétert, Debreczeni Józsefet, Tóta W. Árpádot, Acél Endrét, sőt szeretem a drága Bolgár urat, Pihált, mit tegyek szeretem őket, zsidó-magyar-cigány vagyok...

A pénzéhes zsidóbankárok hiteleznek nekem, hogy 13. havi nyugdíjat fizessek, meg viadukton futó autópályákat építsek, hogy időben kitudja vinni a postás a segilykéket az Ormánságba.

Az a baj hogy szociálisan rászorult zsidó vagyok, aki cigány uzsorások pénzén, álmodozik wass albertirsáról, ahova a harmadik út fut. Mert a zsidó-magyar-cigány géniusz teremti meg a harmadik utat, aminek a pillérei az adóemelés és a bérbefagyasztás. Mert a géniusz a bajban-szarban fénylik igazán, meg hitelpiaci válság idején. A zsidó-magyar-cigány /a sváb megint kimaradt) géniusz ott ragyog a Kárpát-medence egén és kurvára haragszik arra aki vissza kéri tőle a tartozását. És ilyenkor hisztizik, és kikéri magának mint egy Mikszáthi dzsentri, vagy Spíró-Fejes proli, és újjal mutogat a hitelezőire: hogy te büdös jelzáloghitelből élő amerikai nyugdijalapba befizető, mi a fasz kéne... csak nem a pénzed? A zsidó-magyar-cigány géniusztól akarod vissza a pénzed? No, majd ha a harmadik út elviszi e lángoktól és Gyurcsánytól ölelt kis hont a zsidó Kánaánba... no akkor majd... beszélünk róla... meg blogokat irunk róla, meg publikat, meg kommentálni is fogjuk... meg zsidózunk, cigányozunk, meg magyarozunk, meg katkózunk...

Ne félj, te összeszűrted a levet zsanettal, és elkaptál valamit?
Remek cikk, jót nevettem!
Viszont aki dolgozott már a pénzügyi szektorban netán bankban, az tudja jól, hogy egy bizonyos szintig tudsz max. feljutni abban az esetben, ha nem vagy zsidó - jó kifigurázása ennek a Blöff című filmben Doug, az ékszerkereskedő. És erről még a "Zárpád-sávosok" sem tehetnek. Egyszerűen nem engednek be maguk közé. Ennyi.
Kicsit off, de ami bosszant az az, hogy oly sokat lehetett olvasni - talán ezen a blogon is - a privatizáció előnyeiről, meg hogy a szabad piac önszabályozó és adjunk magán kézbe mindent, mert akkor lesz nekünk nagyon jó. Lám, mégsem tudja kezelni ezt a helyzet és a gonosz, gigászi rossz gazdának, az államnak kell közbelépni. Ez meg nem jelent mást, minthogy részben vagy egészben megveszi az adott intézményt és fincsi adópénzekből kikupálja.
Lényegében csak azt akarom mondani, hogy talán mindenben vagy egy pici igazság....
xenuka 2008.10.13. 23:37:52

Ezzel a szép tautológiával most mit akart, engem igazolni, vagy? Mert azt sikerült.

Az már a magyarnép külön peche, hogy nem bír eleget termelni, és hitelből finanszírozza a fogyasztását, aztán csodálkozik, ha néha beindul az antiperisztaltika.

(Nem elvitatva ebben mindenkori Ártunk és Ormányunk dicső szerepét).
gyerekek bayer cikkében a kereszténység hol szerepel?
nem is értem miért jött a képbe.
ti értitek?
sandorn 2008.10.13. 23:38:05

Valamint a long put pozíciót felvevő és a CDS marzsokat égbe emelő kis nyikhajokat is.
Árpád

"mondjuk ki! Jézus SVÁB volt!"

csak nem arra akarsz kijukadni, hogy a davinci-kód igaz és Mádl Ferenc...?
Ha már a hazai politikánál tartunk nekem úgy tűnik hogy Gyurcsány a válság hátán száguld, sikerült újabb programot előrántani csak megint elfelejtette a nyugdíjakat kordába fogni.
Persze a vége az lesz hogy Orbán forintágyúval állítaná meg a válságot az ország határain.
RE: RoFä 2008.10.13. 22:55:39

"Azt kéne már megértenetek, mantrabajnokoknak, hogy piacból és az ő betegségeiből sokféle van. (...)"

He?

Nem azt írtam, hogy egyetértek Bayer állításával, hanem azt, hogy ez az, amin inkább elkéne gondolkodni pro és kontra, mint a faszságain.

Én speciel piaci szabályozást még nem csináltam, de elektronikait már igen, az alapfogalmak meg szerintem analógok. Hasonlóan értelmezhető a túllendülés, a csillapítás, az időállandók stb.

Namármost az ember általában tisztességes folyamatszabályozást úgy tervez, hogy a kívánt értékre való beállás közben ne szívja le a rendszer Paksot, magyarán túl nagy túllendüléseket eleve nem engedélyez. A jelen esetben én ezt hiányolom: valószínűleg nem most kellett volna belenyúlni államilag a folyamatokba, amikor kilencjegyű összegeket kell megmozgatni dollárban/euróban, hanem már korábban.

Árpád

Tévedsz...
én elvet szűrtem össze zsanettal...
"Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.13. 23:34:10
mondjuk ki! Jézus SVÁB volt!"

Én értékelem a valós humort, de ez amit csinálsz ez szimpla olyan játék, mint amikor beszólogatunk a tatáknak és röhögünk amikor a botjukat rázva felteszik a "bezzeg a mi időnkben.." c. lemezt...
Mert valljuk be őszintén: a dolog arra megy, hogy a "hülye" keresztények majd felháborodnak, hogy micsodaegyszentségtörőmaga, és az devicces lesz.
Pedig nem.
Jézus ZSIDÓ volt! Jézus büszke volt zsidóságára, a templomban felolvasott és betartotta az írást. A Tízparancsolat volt az irányadó számára.

Jézus emellett csupán annyit mondott, hogy a szeretet parancsa sokkal több, mint az írás betűjének puszta betartása.
Jézus emellett annyit mondott, hogy Isten egy és mindannyiunk, minden ember az ő fia.

Mily döbbenetes, hogy Krisztus követése a zsidó Tízparancsolat követését is jelenti.... Míly döbbenetes, hogy a keresztény egyház a mai napig zsidó olvasmányokat olvas fel a miséken az Ószövetségből....

ÉS? Akkor most mi van? Kedves Árpád! Milyen tartalma van annak, hogy Krisztus zsidó volt? Minek mond ez ellent?
ezek a buborék-pukkanás körök arról is nevezetesek, hogy amíg felfele mennek az indexek, addig senki se akarja csillapítani. a pukkanást annál inkább.
Shore 2008.10.13. 21:36:55
Ha nem tudnám, hogy Bayer sváb, azt gondolnám, hogy egy túlkompenzáló zsidó.


Lehet hogy beletrafáltál Shore?
Jó tíz éve Bayer , egy bulin D.(akkor még nem Für) Tamással jópofizott azzal, hogy a felmenőit végig nézve, ahogy ő mondta "necces" neveket talált.
Ez igaz vagy sem, jelen esetben tök mindegy, de igen jellemző.
Mai napig sajnálom, hogy ott, akkor nem szóltam be.
Az igazság a kettő közt van :) az tény, hogy a mostan bukó bankházak vezetői meg spekulánsok jelentős hányada bizony zsidó bár ez nem tudom, hogyan függ össze az elkúrás a származásukkal. Egyszerűen történelmileg így alakult a zsidó nem túrhatta a földet, hanem a pénzzel foglalkozhatott.

sandorn 2008.10.13. 23:38:05
Ezen túl is mennék:
Jézus bottal verte a shortosokat, a piacgazdaságozókat és a hitelnyújtókat.

Nem ok nélkül...
Képzeld, vannak olyan élőlények, amelyek rájöttek, hogy az ember bélrendszerében nagyon prímán meg lehet élni. Az egyik ilyen a laktobaktérium, amelyik nélkül nem működne az emésztésünk zökkenőmentesen. A másik ilyen egy olyan élősködő, amelyik tojásokat is rak, és ha legyengül az immunrendszered, szétveri a laktobaktériumok telepeit is, és a gyomrodban és bélrendszeredben súlyos gyulladásokat okoz, amely okozza pl. az IBS szindrómát.
Ezt a kórokozót bottal kell verni, vagy keserű teával. Es segíteni a laktobaktériumokat, hogy erősödjenek meg. A természetből legalább annyit lehet tanulni, mint a történelemből. Érdemes is lenne....
Árpi,

Miért akarná bárki is csillapítani a felfele menő indexeket? Te se akarod elrontani a jó hangulatot, vagy igen?
Mai makroökonómiai alapvetés hogy optimista emberek jól, többet, jobban termelnek, többet vásárolnak és ezáltal jobban húzzák a gazdaságot, ki akarná megszakítani ezt a mentetet?
Amúgy ha próbálná is valaki rögtön beleszólna az elnök hogy ugyan már ne már...
Érdemes elolvasni Greenspan könyvét.
RE: sandorn 2008.10.13. 23:45:47

"Persze a vége az lesz hogy Orbán forintágyúval állítaná meg a válságot az ország határain."

Orbán elég érdekeseket gondol mostanában. Pl.:
"Nem a pénzügyi válság fenyegeti Magyarországot, hanem az a gigantikus megszorító csomag, amit a kormány összerakott. "
orbanviktor.hu/

Pár hete azt gondoltam, hogy kezd visszatérni OV realitásérzéke. W az előző postjában már meg is előlegezte neki a bizalmat (szerintem kurvára alaptalanul, mert OV egyszerűen nem azt mondta, amit utána W a szájába adott és lelkesen a elemzett).

Erre kiderül, hogy megint ugyanott vagyunk, ahol voltunk, OV az interjú első 10 percében (annyit voltam képes végignézni) kb. 15-ször mondta el, hogy az adócsökkentés a gyógyír mindenre. Mert akkor majd lesznek új munkahelyek, meg lesz gazdasági növekedés, meg lesz majd halleluja.

Na neki az időállandókról nincs kurvára fogalma :-)

Nehéz tárgyilagosnak maradni ebben a ködös katyvaszban, amit pénzpiacként aposztrofálunk. Nemcsak azért mert egyszerre vagyunk érintett fogyasztói (betétesek, hitel felvevők) és egyszersmint külső szemlélői a történéseknek. Kétségtelen, hogy a bankok hitelkihelyezései gerjesztették (túl) a gazdaságot. Az általánosan várt finom korrekció helyett (az ingatlan-hitelezési piac összeomlása folyamányaként) bizalmatlansági - bess-spirálba kényszerültek az értékpapír piacok.
Már majdnem sírnunk kellene, ha nem tudnánk, hogy erre a bessre ugyanazok kötöttek bennfentesen short üzleteket, mint akik okozták. Megint csak a kisrészvényesek (a plebs) mentek tönkre, a nagybankokat állami adóforintokból konszolidálják. Az állam beavatkozó szerepét hangsúlyozó közgazdászok újjonganak, az újraelosztáskor merőkanállal hadonászók újabb milliárdokat kaszálnak, a "modern" civilizáció bohózataként. Ezeket a történéseket a zsidók ármánykodásaként bemutatni veszélyes dolog! Az átlag ember ugyanis alig várja, hogy bűnbakra lehessen mutatni minden rosszért!
Még szerencs, hogy az átlag ember sem bayert, sem TWA-t nem olvas, akik így megmaradnak külön-külön teremtett szubkulturájuk (50-50 ember) Heroszai.
xsasha
Az a baj hogy nemértem amiket írsz sôt nemis igen akarom érteni. Én nem tudom ki a zsidô ki nem néha felismerhetô néha nem de engem nem érdekel. Azt hogy zsidô kötôdésû meg egyszerûen nem értem... az mi..lehet hogy én is az vagyok?? Az sem baj persze. Az hogy a médiában kik vannak az egy dolog, hogy a hetihetes elfogult..persze az mint Fábri is, csak ott még halvány ellenvélemény sincs Hetihetesben azért a Hajós és pl. a Farkasházy közt azért van különbség, de mindegy ez is lényegtelen locsogás.
Azt sem nézem már mostanság.

Az hogy ki zsidó és ki nem tökmindegy, teljesen lényegtelen, csak néhány elmebeteg rángatózik ezen ami nemis volna baj ha mondjuk nem volnának puszipajtásai kis hazánk leendô miniszterelnökének, no ez a baj de ez nagy, a többi csak locsogás
"Milyen tartalma van annak, hogy Krisztus zsidó volt?"

csak annyi, hogy Árpád feltételes reflexe, hogy Christos nevének hallatán, olvastán, írva is tán,
iszonyú zsidózhatnékja támad...
lyla, nem egészen. az az érdekes tartalma van JK zsidóságának, hogy a freccsenő nyállal ájtatoskodó, másnap pedig vidáman zsidózgató balfaszokat ennek zavarba kellene hoznia. az, h nem hozza, nyilván az ostobaságuk bizonyítéka, nem másé.
dark future!

Az nagyon nem véletlen, hogy most nyulnak bele a folyamatokba. Az adózók nem nézték volna jó szemmel, ha a bankárok zsebét kitömik a pénzükkel, ha közben nem lehet a válságról jajgatni. Márpedig levegő volt a lufiban, és valamivel azt ki kellett tölteni. Ezzel a válsággal egy hosszan elhúzódó recessziót vágtak rövidre igazi veszteségek nélkül a pénzházak. Egy év múlva a részvények visszaállása után ez elég szépen fog látszani.
xsasha,

Van egy olyan dolog hogy "free market economy", ahol mindenkinek joga van eladni és venni, ezáltal konszenzus által alakul ki egy adott termék ára. Ennek bizony részei a shortosok is akik részt vesznek egy adott termék árának kialakításában. Ennek az elméletnek a hívei azt vallják hogy eddig ennél jobbat még nem sikerült kitalálni.

Nem kell a pukkanást csillapítani.

Kína már lenyom mindenkit és nincs liberális gazdaságpolitikája.
Oroszországé a világ legnagyobb valutatartaléka és nincs liberális gazdaságpolitikája.

A kizárólag a profit számít egyszerű szemléletű embereknek meg melegen ajánlom a balanced score card-ot olvasgatásra.

Olyan ez mintha azt mondanád csak az számít, hogy minél többet keressek a munkahelyemen.
Nem számat ha szar a környezet, ha messze van, ha szopatnak, ha szar a meló, ha bunkó a főnök, ha nincs szabadnap stb.
De itt fizetnek a legtöbbet.

Aki így választ ne sírjon nekem.
Szerintem az Orbánt vadul lecigányozó, majd fröcsögő nyállal a cigókat védő libsiknek ettől a kis ellentmondástól zavarba kéne jönniük, de nem teszik. Ez nyilván az ostobaságuk bizonyítéka, nem másé...

„Helyeseljük, ha valaki becsületes munkával keresett pénzét megtakarítja, és televíziót, hűtőszekrényt, motorkerékpárt, autót vagy bármi egyebet vesz magának, utazik vagy családi házat épít. De nem helyeseljük, ha valakinek az életszemlélete annyira eltorzul, hogy nem a becsülettel végzett munka emberi öröme, az annak révén elnyert tisztesség adja élete értelmét, hanem fődolog lesz számára a szerzés, a hörcsögként való gyűjtés.” (Kádár János, 1968)

:)
Van egy híres, vagy hírhedt könyv: a Cion Bölcseinek jegyzőkönyve, amelyet 1906-ban talált meg a cári rendőrség. (Ebből ma is megtalálható egy példány a British Museumban-is).Ennek a könyvnek a birtoklásáért, terjesztéséért volt idő, amikor kivégezteék az embert (pl. Lev Davidovics Trockij elvtárs). I. Henry Ford 1921-ben azt mondta: nem tudom, ki írta ezt a könyvet, de amit abban leírtak, az a mai időkig mind megtörtént...s valószínű, hogy a jövőben is meg fog történni. S meg is történt..most is...és meg is fog-ha hgyjuk a közgazdaságtudománynak nevezett barbár rítusokkalhülyíteni magunkat Smith-től Marxon át Samuelsonig, és Fridmanig.. Itt van Magyarországon is ez a sok baromi okos ún. közgazdász (Kornaitól Bokrosig, meg a Szadesz zsenikig) nos, ami itt van most: Budapest állapotától a gazdaságunk állapotáig azt mind nekik "köszönhetjük", s most még van pofájuk egyáltalán megszólalni... nemzeti egység-velük ha-ha-ha Szerintem ők eltévesztették az országot.
Menjenek el innen egy melegebb helyre/van is egy ötletem: mondjuk Izráelbe- majd Eörsi elvtárs meg Fekete elvtárs megmutatja nekik az utat...
bambapacák 2008.10.13. 23:30:29:
"Kuvaitban járva mesélték az ottani gazdag aranyifjak, hogy a sok vallási kötöttség csak nyűg, semmi szükségük rá, de a tömeg széttépné őket, ha tudnának a napi dőzsöléseikről."

Ez a képlet konkrétan passzol Szaúd-Arábiára is.
rockjano

Ebben nem értünk egyet. Ma már pontosan tudja az értelmesebb ember Magyarországon, hogy milyen szerepe van a kapcsolatoknak egy ember boldogulásában. A zsidók meg vallásuk és üldöztetésük miatt is fokozottan kapcsolat-elvű nép. Ebből deriválódott a mai uralkodó elit, amelyik nem tehetség alapján, hanem kapcsolatok alapján osztja a lapokat. És ez valóságos probléma. Az ehhez kapcsolódó zsidózás meg szerintem ostobaság, mert ez egy teljesen más kérdéskör, mint a zsidó vallási közösség.

A jobboldali emberek, akik látják, hogy a tisztességes munka semmire nem jó, és a kapcsolataikból élő emberek milyen pofátlanul hatalmaskodnak, nem véletlenül radikalizálódnak. Szóval itt nem arról van szó, hogy néhány elmebeteg rángatózik.
dark future:
Az adócsökkentés egy divatos ász amit illik előrántania minden magára valamit adó közgazdásznak, de:
1) a hazai adómorál botrányosan rossz, és ez nem várható hogy javulna adócsökkentés hatására sem
2) a foglalkoztatás elsősorban a képzetlen rétegek körében rossz, akik azért nem kapnak munkát mert nem értenek semmihez, az adócsökkentés ezen nem javítana

Tehát a kulcs nem az adócsökkentés hanem a társadalmi teherviselésre irányuló közgondolkodás megváltoztatása plusz állami kiadáscsökkentés lenne.
úgy hallottam, az usa-ban, mikor már javában derülgetett a fény az ingatlanpiaci válságra, olyan befektetési alapokat hoztak létre (jószerével magára a csődre alapozva), ahol 1400%-os hasznot is lehetett realizálni, relatív rövid idő alatt. most meg azt állítják, hogy valami kiverte a biztosítékot...
Árpád:
Jézus nem volt a mai értelemben vett zsidó.
Egyrészt a mai zsidó vallás (judaizmus) nem azonos az ószövetségi izraeliták vallásával. Abból kinőtt, részint módosult, szektásodott irányzata, konkrétan a farizeusoké, akit Jézus jól is elküldött a fenébe. Tessék utánanézni.

A mai zsidó nép nem leszármazottja Ábrahámnak és ezzel az ószövetségi izraelitáknak. Az antik korszakban sok nem izraelita származású görög és egyéb etnikumú ember vette fel a rabbinikus zsidó vallást. Továbbá említendő, hogy a mai zsidóság több mint 80%-át adó askenázi zsidóság még ennél is távolabbb áll az ószövetségi izraelitáktól, mivel ők nagy arányban a judaizmusra áttért kazárok leszármazottja (lsd. A. Koestler).

Jézus a mai értelemben semmiképp sem volt zsidó.
Rockjano

ha te nem tudod, hogy ki a zsidó, akor lehet, hogy azt sem tudod, hogy Orbán Vitya cigány...

de én elképzelem, hogy Balyer svábgyerek (látens zsidó felmenőkkel) puszipajtáskodik a cigány Orbánnal de az UDZ Rt Szilvási megbizásából árnyékpoliposkodva cd-re irja, hogy tulajdonképpen közben a Palesztin válogatotnak szurkolnak...
de nagyon vigyázni kell a bankároknak mert normális Ibolyka megneheztel rájuk, és válság ide, vagy oda nem fogadja köszönésüket... ezért már a történet eleje-vége felé kiderül hogy az a jászsági paraszt ivadék Csányi zsidó-bankár-földmíves eleve kisgazda volt...

RE: totyatotya 2008.10.13. 23:09:06

"Idealis esetben egy kurva fuszalat nem kellett volna keresztbetennie egyetlen allamnak sem - doljon aminek dolnie kell, es csokolom. Ez lett volna a piac lathatatlan keze, es ez - a jelenlegi idiota hozzaszolasokkal ellentetben - bizony mukodott volna: kidobta volna a nem megfeleloen gazdalkodo bankokat."

No ez meg az a bizonyos túllendülés. Beavatkozás nélkül is bizonyára lett volna lecsengés, de ki tudja, hogy milyen tranziensek után...
Csernobilban is azt gondoták a srácok, hogy a hűtés keringetés nélkül is önfenntartó lesz. Kipróbálták élesben, rá is b.sztak elég keményen.

Robbanásveszélyes helyzetekkel világméretben talán nem kéne élesben kísérletezgetni... Persze néhány kisebb állam összeomlása, néhány tíz-százezer cég csődje, néhány tíz-százmillió egzisztencia összeomlása a közgazdászoknak csak statisztika. Bokros is tudta volna a dolgát frankón. Az üzemi veszteséget meg takarítsa el más, lehetőleg csendben, feltűnés nélkül. Ha meg túl nagy a gebasz, akkor sorry, tévedtünk, game over. Csak nem biztos, hogy jön utána a Press any key to start a new game...

Kedves Árpád!

Miért kellene zavarba hozza a freccsenő nyállal ájtatoskodó, másnap meg zsidózó embereket az, hogy Jézus zsidó volt? Ez miféle logika? Jézust a zsidók feszítették keresztre: ez kit kell zavarba ejtsen? Vagy ez volt a lehetetlen esemény, ami mégis megtörtént? A freccsenő nyállal ájtatoskodó, másnap vidáman zsidózó alapja éppen abban van, hogy zsidók feszítettek meg zsidót, mert zsidónak vallotta magát. Ez kit hoz zavarba?
Szerintem baromira primitív az SQ-d, a lelki intelligenciád, nem igazán tudsz mit kezdeni a részletekkel. Amellett, hogy baromságnak tartom a zsidózást, sőt, ostoba bűnnek. De ennek semmi köze ahhoz, hogy Krisztus zsidó volt. Mert az éppenhogy indokolná a dolgot.
Árpi, az miért van az URL-ben ennél a bejegyzésnél, hogy The turn of the Jew? Ez nyilván egy Henry James-utalás, de nekem az a gyanúm, hogy erőltetett. Most őszintén: nem lett ez szerinted egy kicsit gyenge??
twá!
kiegészítő info neked: jézus zsidó volt, nem sváb, (hülye vicc volt)
a mi családunk zsidó, visszautasítjuk a zsidókról és keresztényekről írt véleményedet is! Érdekelne még: mit tartasz a muszlimokról, buddhistákról, egyéb valláshoz tartozókról, te "megmondóember"?
sandorn 2008.10.14. 00:14:22

1. A hazai adómorál , azért ilyen amilyen, mert már régen összeomlott volna az egész kártya vár, ha nem csalna az ember adót. Rákényszerítik az emberre a hozzád hasonló demagógok pedig nem nagy öröm adót csalni.

2. Javítana látszik v.mi kis bankár , ügyvéd, vagy informatika kukika vagy ... bizony vannak olyan ágazatok, amelyek ezeket felszippantanák legálisan.

A kulcs az adócsökkentés, az gentry réteg leépítése párhuzamosan állami kiadáscsökentéssel lásd. racionális beruházások, szociális marhaságok csökkentése. -

johnthebiggg

A keresztények Krisztus leszármazottai? Releváns az, hogy Krisztus Ábrahám leszármazottja, és melyik zsidó nem az? A származás miben döntő? Az egyik leszármazott keresztényebb, mint egy másik nációhoz tartozó? Az egyik zsidó zsidóbb, mint a másik? Nem zavaró ez egy kicsit?
xsasha 2008.10.14. 00:19:52


G.W. Allport: AZ ELŐÍTÉLET c. munkájából:

"A zsidók,mint bűnbakok

Az antiszemitizmust legalább Júdea időszámításunk előtt 586-ban történt bukásáig szokás visszavezetni.A szerteszóródott zsidóság viszonylag merev és hajlíthatatlan szokásokat vitt magával. Táplálkozási törvényeik nem tették lehetővé, hogy másokkal együtt egyenek; tilos volt számukra a kifelé házasodás. Még saját profétájuk, Jeremiás is " keményfejűeknek" nevezte őket. Bárhova is sodorta őket a sors, hithűségük mindenütt problémát okozott.
..... Mivel a korai keresztények zsidók voltak, a keresztény korszak egy vagy két évszázadára volt szükség ahhoz, hogy ezt a tényt el lehessen felejteni. Csak később bukant fel az a vád, hogy a zsidóság (mint csoport) egyetemesen felel a keresztre feszítésért. Ezután évszázadokon át sok ember szemében a "Krisztus-gyilkos" jelző elegendő érv volt a zsidók tetszés szerinti üldözéséhez. SZent János Krizosztom idejében ( IV. század) már körömfont zsidóellenes prédikációkat tartottak, és nemcsak a kersztre feszítés miatt, hanem minden elképzelhető bűn miatt is a zsidókat okolták. Az antiszemitizmus bizonyos mértékben a keresztény teológiai érvelés alapján is szerves fejlemény.
... Sok zsidó (ha nem éppen a legtöbb) ma már vallástalan. A hithagyás növekedése azonban nem járt együtt a zsidóellenes üldözések csökkenésével. További ellenvetésként meg lehetne jegyezni,hogy a mai antiszemitizmusban a zsidók bűnei sorában erkölcsi,pénzügyi,társadalmi visszaéléseket szoktak felróni, a vallási eltérés ritkán esik latba. Mindez igaz,azonban a vallásos kérdéskör maradványai még mindig élnek.
...
Az antiszemitizmus oka az emberek saját lelkiismeretében keresendő. Jelképesen a zsidók töltik be a felettes énjük funkcióját,és senki sem szeret felettes énje szorításában sínylődni...
Részint vallási különállásuk miatt is, a zsidókat hosszú időn át a legtöbb országban megfosztották a földbirtoklás jogától. Csak ideglenes és peremhelyzetű foglalkozások álltak nyitva előttük.
Amikor a keresztes vitézeknek pénz kellett, keresztényekhez nem fordulhattak. A zsidók lettek a pénzkölcsönzők. Ez sok ügyfelet vonzott köréjük, de a pénzért cserében megvetést kaptak.
A zsidókat nemcsak a földművelésből,hanem a kézművességből is kiszorították, így nem tehettek mást,mint hogy kereskedésbe fogtak,és kereskedői hajlamok alakultak ki bennük.
Ez a tevékenységszerkezet bizonyos mértékig mindmáig fennmaradt. Az európai zsidók foglalkozási hagyományai a bevándorló zsidókkal együtt átkerültek az Újvilágba is. Ismét arra került sor,hogy peremhelyzetre kényszerült tevékenységekbe kezdjenek, melyekhez kockázatvállalásra, agyafúrtságra és vállalkozó szellemre volt szükség.
Ez csak megerősítette azt a sztereotípiát, hogy a zsidók túlzott szorgalommal vetik be magukat a munkába, hatalmas pénzeket keresnek és kevésbé stabil foglalkozásokat űznek...
Mivel a zsidóknak nem volt hazájuk, egyesek a nemzet politikai életének parazitáit látták bennük. Bizonyos nemzeti sajátosságokkal rendelkeztek (etnikai összetartás,nemzeti hagyomány) , azonban egyetlen hazátlan nép voltak a világon. A "kettős lojalitás" iránt bizalmatlan emberek hazafiatlansággal, befogadó hazájukkal szemben mutatott tiszteletlenséggel vádolták őket....
A zsidók ősrégi bűnbaknak számítanak, és csak a pszichológiai szempontokkal kibővített történelmi vizsgálódás képes kifejteni a teljes igazságot."
Szerintem nem a kapzsisag vezetett ide elsosorban, nem hinnem hogy egy bankigazgato kapzsibb lenne, mint az atlag. A helyzet az, hogy kibaszott butak voltak.
sandorn

A free market economy elve a szabad információhoz jutás. Ez pedig nem valósul meg, enélkül nem is működhet a piac. Ráadásul olyan apró tényezők zörgetik a lecet, mint a likviditás és az egzisztencia, családfenntartás, stb, amik mind hatással vannak a piaci döntésekre. Mint ahogy tudjuk, már a korlátozott racionalitás elve is megdőlt a közgazdaságtanban, és ezzel még nem sokat tudtak kezdeni a piaci szereplők, azon kívül, hogy az egszerű résztvevőket manipulálni lehet és kell az eredményesség érdekében...
RE: sandorn 2008.10.14. 00:14:22

"Tehát a kulcs nem az adócsökkentés hanem a társadalmi teherviselésre irányuló közgondolkodás megváltoztatása plusz állami kiadáscsökkentés lenne."

Egyetértek. Illetve harmadik szempont az általam említett időállandó: egy adócsökkentésnek, majd az esetlegesen rá épülő pozitív folyamatoknak rövidtávú (egy-két év) hatása gyakorlatilag nincs sok, hiszen ez egy hosszabb folyamat lenne, a közgondolkodás ilyen irányú megváltozását is feltételezné.

Válsághelyzetben azonnal ható beavatkozásokra van szükség, másnak nincs értelme. (Analógia: autóbalesetesnél először a keringést kell helyreállítani és a létfunkciókat stabilizálni, aztán a csontokat összerakni és plasztikázni. Fordítva nem sok értelme lenne...)

Vazze a Kádár idézet nagyon odabasz! Honnan szedsz te ilyet?
Árpád, nagyon jókat röhögtem a cikken, zseniális! Adagoltad bele a népnemzeti toposzt bőven, mint pincepörkűttbe a paprikát. (Jópár kanál paprikapor, de mennyen bele még Erős Pista is, meg sűrítmény, meg pár cseresznyepaprikát is...)

De a paródia csak a cikk paródiája, hogy annak viszont korrekt, azt a Káinfó recenziója is megerősíti:
"Kivételesen teljes terjedelmében közöljük Bayer Zsolt tegnapi publicisztikáját, mivel úgy tűnik, addig olvasott bennünket, amíg sikerült neki összehoznia egy portálunk stílusához megközelítően illeszkedő véleményt. (Zsolt, azért ne bízd el magad!)"

Valójában Bayer Zsolt nem az U.P. által említett három okot látja a pénzügyi válságra (zsidó-zsidó-zsidó), hanem: "antiszemitázó-antiszemitázó-antiszemitázó".
A felületes olvasónak, amint a Káinfó kommentje is mutatja, nem jönnek le az ilyen finom distanciák, magam is csak a szerző korábbi műveinek tükrében értelmezem máshogy a mondandót.
Szóval Zsolti frusztrált, hogy őtet antiszemitázzák. Ez őt sok cikk megírására sarkallta, főbb tematikájuk:
-a kurvaanyját annak, aki engem leantiszemitáz, mikor
-én csak az antizók pisilése, nem pedig a pisilője ellen bátorkodtam szóni
-valamit vannak zsidó spanjaim
-meg már az őseim is útálták a nácikat.

A karikírozott cikkében nem volt fő csapásirány, szarul volt megírva. Annyit tudtam kivenni belőle, hogy
-méghogy Én antiszemita, hát az én antiszemitizmusom Amerikában már-már a filoszemitizmus határait súrolná
-van egypár zsidó szinglihorda, akik miatt most a globalhé van, na például miattuk is lesz még nagyobb antiszemitizmus
-(és ami nem jött le a szar cikkből, csak Bayer gondolatait sejtve feltételezem) pedig túl kéne már ezen lépni, és abbbahagyni a kirekesztést.
Ő ez alatt az "antiszemitázás" abbahagyását érti, azaz a saját kirekesztettség-érzését vetette papírra a költő. Ennek mélyén valószínűleg a Kőbánya-bluesban megénekelt mélabú van, hogy hiányzik a kultúrgyökér:"Hívtak a brigáddal egyszer operába, felvettem az öltönyt, óh én szegény árva".

A saját véleményem meg az, hogy olyan ez, mint egy levelezőlistán elindult flame-war. A résztvevőkön kívül a kutyát nem érdekli. Pontosabban van egy-egy csapat maroknyi fanatikus, akik mindig elkezdik a billgécezést, de a kommunikációt információforrásnak tekintő emböröket előbb-utóbb a lista olvasásának abbahagyására kényszeríti ez.
Most azért olvassam a Hírlapot, hogy megtudjam, hogy milyen alattomos módon gonoszkodnak egyesek Bayer Zsolttal? Egy idő után már csak azok fogják olvasni, akik "igen, minket is antiszemitáznak azok a galíciai jöttment kilincsorrúak!" felkiáltással látják meg Zsoltban szellemi vezérüket. Ha ő ettől megszédül, és az is lesz - hmmm... tényleg Csurkapista mennyire volt szelepes mondjuk a korai 80-as években? Valahogy nem érdekelt annyira a magyar irodalom, hogy a nevén túl bármit tudnék korábbi életéről.
"xsasha 2008.10.14. 00:23:59
johnthebiggg

A keresztények Krisztus leszármazottai? Releváns az, hogy Krisztus Ábrahám leszármazottja, és melyik zsidó nem az? A származás miben döntő? Az egyik leszármazott keresztényebb, mint egy másik nációhoz tartozó? Az egyik zsidó zsidóbb, mint a másik? Nem zavaró ez egy kicsit?"

A kereszténység, az újszövetség egyik sarokpontja volt, hogy az addig vérségi alapon szerveződő szövetséget (testi izráel) egy vallott szellemi szövetség váltotta fel (szellemi izráel). A kereszténység szempontjából, vallási tekintetben a származás nem releváns:
"Kol 3,11. A hol nincs többé görög és zsidó: körülmetélkedés és körülmetélkedetlenség, idegen, scithiai, szolga, szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus."

Az, hogy ma, a zsidónak nevezett népcsoport kapcsolódik-e Ábrahámhoz genetikailag, az két szempontból fontos:
1. Az ő hitvallásuk alapján ez a közösségük legfőbb kapcsolóeleme, a közös leszármazás tudata.
2. Megállja-e a helyét az a megállapítás, hogy Jézus a mai értelemben vett zsidó volt-e vagy sem. Mivel a zsidóság mai fogalma nem vetíthető vissza Krisztus korára, úgy gondolom, hogy ez a kérdés értelmezhetetlen.

A mai judaizmusnak nevezett vallás az izraeliták farizeus irányzatának leszármazása, sok-sok leágazással meg módósulással. Aki nem hiszi, lsd. wikipédia.
Milyen társasági forma egy bank? Részvénytársaság.
Mi ennél a lényeg?
A részvényest cak az osztalék érdekli.
Mit tesz a Részvénytársaság elnöke?
A Bank élére egy tehetséges ügyvezető igazgatót tesz, aki maximális osztalékot képes létrehozni.
Nem hülye az csak ezért fizetik.
Ennyi volt mára emese.
"Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája."
(Jelenések könyve 2,9.)
Sajnálattal veszem észre, hogy mostanában a focin kívűl már a blog illetve cikk íráshoz is mindenki ért. Előrebocsátom én egyikhez sem. Nekem véleményem van: Majd' minden cikk illetve blogbejegyzés kommentjében van nem egy baromi érett irodalmár aki megmondja, a szerző hol és milyen képzettársítást rontott el. Sajnálattal veszem észre, hogy azon írások esetében, amelyekben az 1+1=2 matematikai művelet nehézségi fokát meghaladó mentális szabadság igényeltetik a lényeg megértéséhez, illetve az írás szórakoztató faktorának realizálásához, a fanyalgó "irodalmárok" száma egyre emelkedik.
Egyébként abban a kérdésben, hogy miért a zsidók uralják a pénzvilágot, lehet menni a Pápához siránkozni, ugyanis pont a keresztény vallás kamatszedési tiltása játszotta a zsidók kezére az egész világot. Igaz Magyar Keresztyén Testvéreim! Mi főztük, együk is meg méltósággal!
index.hu/gazdasag/magyar/hosp7478/

A tavalyi 1,3 milliárd forintos veszteség után várhatóan idén is egymilliárd közeli veszteséggel zár a Hospinvest. A több magyarországi kórházat és egyéb egészségügyi intézményeket is működtető cég teljesen eladósodott.

-

Ez a privatizált egészségügy előnye?
Carnivora!

Számomra totális ellentmondás a zsidók üldözése Krisztus keresztrefeszítéséért. Krisztusnak a keresztény tanítás szerint az emberek bűneiért kellett szenvednie, Ádám és Éva bűnéig visszamenően. A Krisztust keresztrefeszítők csak beteljesítették az írást.

Szerintem a zsidóktól tanulni kell, nem üldözni őket. Elfogadni, megérteni és megtanulni tőlük azokat a dolgokat, amik sikeressé teszik őket. A magyar ember problémája is abból ered, hogy szervezetlen, nem tud összefogni, fegyelmezetlen, hitetlen, nincs kitartása. Ezeket mind el lehetne tanulni a zsidóktól, a vallásos zsidóktól, és sikeres országot lehetne építeni, beleértve a zsidókat is. A kufárokat meg el kellene kergetni. Zsidót és nem zsidót egyaránt. Mi meg csak csapongunk, és hibásokat keresünk, ahelyett, hogy a siker útjára lépnénk....
johnthebigggg 2008.10.14. 00:16:56


Ez jórészt sc-fi kategória. Jézus bizony zsidó volt, és nem is nagyon akart mást, mint a judaizmust megreformálni, ezért is szögezték fel a fára.
Ami igazán érdekes, hogy akik meg a kereszténységet akarták megreformálni évszázadokon keresztül na azokat Lutherig még előbb elégették máglyán mielőtt sikerült volna neki ilyesfajta tevékenységet kifejteni.
Engem szórakoztatott a cikk is, és a hozzászólások is!
GRATULA mindekinek!
mindig sokat ártott a jobboldalnak a Bayer-Lovas-Bencsik triumvirátus, most is
Bencsik mintha a szőnyeg szélén lenne mostanában.
A megközelítés minden szinten megfelelőnek tekinthető, de az általános "meggazdagodni csak máson lehet" szituációt nehéz okosan értékelni. Publikusként lehet nagy szavakat érzékeltetni, de könnyű elfelejteni a fő pénzügyi befektetők mohóságát bemutató jelzőket "okosan" értékelni. Lehet így, lehet úgy. Egyiptom egyik történelmi időszaka már adott választ bizonyos értékekre.

Jelenleg a liberalizmus értékeit tekintjük mértékadónak? Vajon miért? Mindennek oka van! A társadalmak értékmércéje várat magára, valaha ez már meg mutatkozott, és már szvsz. hallottam olyat, hogy a történelem ismétli önmagát, persze ezzel is lehet vitatkozni.
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.14. 00:42:57

Csak pihen a pakliba 2010-ig , amikor "hadba" kell szólítania a népet... :D
Jól olvasom, hogy Bayer Zsolt főmunkatárs szerint "...Baló György kérdezgeti Fekete Jánost és Bajnai Gordont..."?

Jól látom (www.mtv.hu/videotar/?id=30840), hogy Baló György valójában Róna Pétert, Farkas Istvánt és Róna Pétert kérdezgeti?

Jól látom, hogy ezt eddig senki nem vetette Bayer főmunkatárs szemére?

Miről beszélünk? Tudja még itt valaki, hogy ki mit ír le és abból mi igaz? Nem elméleti síkon, hanem igazolható módon! Vagy mindenki csak mondja azt, amit valakitől hallott? Tele vagyunk a városi legendáriumok faszságaival... bocs.

Ha valahol a műsorban mégis feltűnik Fekete János, akkor végképp bocs. De azt hiszem, hogy jól látom, amit látok. Banga ország. Bárki mondhat bármit, minden tét nélkül.

Amúgy Fekete úrnak jó volna nyilatkozni. Megnyugtató volna, ha hasznosíthatnánk a tudását.
johnthebiggg!

Miért érdekes számodra, hogy a zsidóság hogyan identifikálja magát? Legyen az az ő dolguk.
Krisztus a korabeli fogalmak szerint zsidó volt. Ez tuti. Ez a mai zsidófogalom meg csak egy kitaláció.

A farizeus az nem egy irányzat, hanem a farizeusok voltak az írástudók. Ők voltak, akik rendelkeztek a tekercsek olvasásának képességével, és felolvastak a templomokban. Mint Jézus. Aki szintén írástudó volt. Krisztus azért ostorozta a farizeusokat, mert a betühöz ragaszkodtak, az írás volt az iránymutató, és ennek betartása olykor ellentmondott a szeretet törvényének. Jézus azt rótta föl, hogy mindenféle elveknek és magyarázatoknak felelnek meg ezek az okoskodók, és nem a szeretet törvényének. Pont, mint a ma zsidózók, akik mindenféle magyarázattal próbálják igazolni, hogy a zsidók nem is zsidók, hanem ashkenáziak, meg stb. Holott ez teljesen irreleváns, mert csak az számít, hogy a szeretet parancsa szerint cselekszenek-e, vagy sem.

És Tótának, habár nem tudja kifejezni magát normálisan, ebben igaza van. A ma zsidózók pont olyan farizeusok, mint azok, akik Krisztust megfeszítették. Messze elfelejtették, hogy a szeretet törvényéhez szegődtek el hívőnek, és mindenféle ellenségeket üldöznek, akik az ő betüjük ellen sértett. Akárcsak Krisztus.
TWÁ !

Annyira vagy hiteles zsidóvédőnek, nácivadásznak, mint Gyurcsány ! Az okokat fentebb leírtam, pl. TARKAMAGYAR, csak kihasználta, ahogy te is.

Ezt a témát a Judapesten 2 db Reakciós magától felhozta és véleményzte 1 HÉTTEL EZELŐTT !!!
Azt azért jó tudni, hogy amiről Zsotya ír az inkább a WASP-ok terepe nem a zsidóké, és ez így van 230 éve, ráadásul nem ők baszták el, az egész a két nem igazán profitorientált amerikai jelzelog hitelező hülyesége,ami a neoliberális elveknek ellentmondó hitelezési gyakorlatból következik.
"Carnivora 2008.10.14. 00:41:07
johnthebigggg 2008.10.14. 00:16:56

Ez jórészt sc-fi kategória."

Akár utána is nézhetsz...:)

"Jézus bizony zsidó volt, és nem is nagyon akart mást, mint a judaizmust megreformálni, ezért is szögezték fel a fára."

Ez marhaság.
1. Jézus "zsidósága" csak úgy értelmezhető, hogy az ószövetségi izraelita nép körében született. Hogy származását tekintve micsoda, az pl. egy kereszténynek egészen egyértelmű, mert az ugye azt mondja, hogy ő Isten fia, szóval genetikailag egy istenfi, nem zsidó. Az ószövetségi izraelita nép meg mint fentebb jeleztem nem azonos a modernkori zsidósággal.
2. Jézus nem megreformálni akarta az izraelitákat, hanem teljesen új alapokra helyezni az Isten és az emberek között szövetséget, ami meg is történt. Az ószövetség utolsó maradványai gyakorlatilag a Második Templom Jézus által megjósolt pusztulásakor (Kr.u. 70.) következett be. A modernkori judaizmus a farizeus irányzat "jogutódja", miutánazt hozzáigazították, ahhoz a tényhez, hogy már nincs templom. Ehhez még jött sok más, talmud stb.

"Ami igazán érdekes, hogy akik meg a kereszténységet akarták megreformálni évszázadokon keresztül na azokat Lutherig még előbb elégették máglyán mielőtt sikerült volna neki ilyesfajta tevékenységet kifejteni."

A kereszténység "megreformálása" azért nem lehetséges, mivel Jézus azt mondotta, hogy az újszövetség változatlan formában fennmarad az idők végezetéig. Pont.
Az inkvizícióról pedig itt olvashatsz: web.t-online.hu/kesz/jel/03_01/mitosz.html
www.depositum.hu/inkvizicio.html
@marossy
a magyar nyelvet szádra ne vedd !!!

P.S.: a madárinfluenzától nem félsz?
"Szerintem a zsidóktól tanulni kell, nem üldözni őket. Elfogadni, megérteni és megtanulni tőlük azokat a dolgokat, amik sikeressé teszik őket."

Sikeressé pl. az teszi őket, hogy tisztelik a hagyományaikat, beleértve a vallásukat is, és ez persze igaz a nem vallásos zsidókra is.
Bezzeg a mi Árpádunk :P
Carnivora, szerintem egy (nehany) vallalkozo bukja el azt a milliardot, ne pedig a TB (azaz mi), nem igaz? vagy szerinted inkabb adoforintokkal kellene tatarozni a korhazakat? mert gondolom a vizitdijat leszavaztad ahogy kellett.

Dark Future, ami a kilengest illeti, itt nem kiserletezesre gondoltam konkretan hanem a mar bevett szabalyok kovetesere (ugyismint egy vallalkozas bukasaert az allam nem felel, vagy ilyesmi). Ehhez kepest most nem ez van, hanem eladosodunk es diszno nagy inflaciot gerjesztunk a kovetkezo 1-2 evtizedre is mi, Europaiak. Ennel szerintem siman jobb egy 1-2 eves recesszio, munkanelkulisegestul. Persze lehet h tevedek, nem vagyok alternativ jovobelato.
"Szerintem a zsidóktól tanulni kell, nem üldözni őket. Elfogadni, megérteni és megtanulni tőlük azokat a dolgokat, amik sikeressé teszik őket. A magyar ember problémája is abból ered, hogy szervezetlen, nem tud összefogni, fegyelmezetlen, hitetlen, nincs kitartása."

Ja. Ezeken a dolgokon már én is gondolkodtam. Ki is találtam, hogy megcsinálom az e-zsido.hu portált, ahol meghívásos regisztráció után mindenki beírhatja, hogy mihez ért, merrefelé vannak kapcsolatai, ill. mit tud frankón és gyorsan elintézni. Kezdetben minden regisztrált kap 100 zs-tallért, amiből másoktól szolgáltatásokat, szívességeket vásárolhat, az előre kialkudott áron. Az elfogyott virtuális fizetőeszközét vagy szolgáltatások nyújtásával pótolhatja, vagy jó magyar forintért vehet nálam újabb zs-tallérokat :-).
A szolgáltatásokat és a résztvevőket lehetne minősíteni, a zs-tallérokat örökölni, sőt kamatért hitelbe adni, szóval minden úgy menne, mint az életben :-)

Carnivora!

Jézus nem akarta megreformálni a judaizmust. Ez a hasonlat rossz. Jézus a szeretetért tett, azt hírdette, mint legmagasabb célt. Nem a reformáció volt a célja, hanem a helyes útra való visszavezetés. A kereszténységet megreformálók csupán egyszerűsítéseket akartak bevezetni, amik nem vittek közelebb a szeretethez, nem terjesztették szélesebbre a szeretet elvét. Nem voltak rossz szándékúak, de azért vicces összehasonlítani őket Krisztus tevékenységével...
Te TW!
Ugye a jó zsidó ad, a rossz zsidó meg visszakéri. Amit viszont nem kérsz el, azt nem kell visszaadni. Szóval ha a fonnyadt magyar seggek nem akarnának a zsidó vagyonnal villogni, akkor nem is kérnék azt kölcsön, echte a zsidók rövid idő alatt éhen halnának. Mert ugye a bankárokat a nép tartja el, amelyik kíván, herdál, pazarol, költ, és amelyiket nem érdekli még az sem, ha százötven százalékos kamatra adnak neki pénzt, és így a szerződés aláírásával a lelkét is eladja a banknak. És így az emberek, ezek a vicces és szánalmas magyar pofavitézek akik két tüntetés között hazamennek megvacsorálni, és leviszik a kutyát hugyozni, szóval ezek a látens kisfasiszták havi fizetésük jelentős részét költik a zsidó üzletemberek eltartására. És szerintem ezzel a részével semmi baj. Ilyen emberek vagyunk. Érdekes kérdés lehetne, hogy a zsidóknak vajon miért van, és miért nem szórják szét amijük van? Mit tudhatnak amit a nemzsidó nem tud?? Na ugye. Üzletet pedig csak akkor lehet csinálni, ha a kiadás és a bevétel egyensúlya létrejön. Tehát el kellene gondolkozni ezen a problémán, mielőtt túl késő lenne..
nyilván bayern münchenben elszállt kicsit, mikor tollát fogta
,de ha ez igy van miért is kattogunk itt rajta annyira?
kicsi valóság alapja van? vagy a blikken is filozofálunk?
olvasom, hogy a heti hetes meg a bankárok többsége zsidó. ez most tény?
ahogy így elnézem, bizony igaza volt a bayerzsoltnak, amikor a medencés balhé után az echón zsidó barátjával azt fejtegették, hogy ez a dolog nagyon de nagyon nincsen kibeszélve, és itten tenni kéne valamit...

talán ezért nem fogja be pörös 'zsidózó' száját?

talán te is Árpi, tudat alatt, vagy mint valaki már gyanúzott is, tudatmódosító alatt, azért vetetted el ezt a gusztustalan, bűzös szelet, hogy tesztelhesd ez ügyben az itt megjelenő szociokatyvaszt?

tornádó még nincs, de a lepke már embereseket szellentget...
Na mi van római ?

Mi köze a kereszténységnek a zsidózáshoz ?

SEMMI

Ezt állítólag te is tudod a köteleződ alapján, csak persze pont erről nem beszélsz mert Gyurcsánynak nem érdeke, és akkor neked se.
Remelem azert a Haider-t nem akarod ugyanazon a kalap ala venni, mint Pim Fortuynt. A ket csoka kozott eleg nagy volt a kulonbseg.

Ja, es gratula ehhez a kis szosszenethez. Vicces volt.
azt egyébként észrevettétek, milyen tipikusan zsidóbankár módjára járt el az isten is anno?

Előbb direkte kiteszi a tisztességes embert a csábításnak, és hagyja bűnbeesni. Aztán beállít a megváltással, hogy na majd most ő tudja a megoldást! Jellemző, mondhatom. Zsidó.
SZABAD AKARAT LEHETŐSÉGE

ezt is hozzáírhatnád Isten bankári szolgáltatásaihoz
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.14. 01:19:46

Na téged sem fog áthatni a Jézus szeretete www.youtube.com/watch?v=yUjRDRsDkfM
A zsidózás - miként a cigányozás is - egy egyszerű leegyszerűsítő megfogalmazás volt, tipizált jelenségekre, amelyek általában együtt jelentek meg. Mikszáth még vígan zsidózhatott-cigányozhatott, anélkül, hogy a "zsidó boltos"-hoz, "zsidó bankár"-hoz vagy a "cigányútra tévedt"-hez féloldalas PC lábjegyzetet kellett volna írnia. Ilyenformán a "zsidózás" inkább azokat a kortársakat fedi, akiket Jézus kikergetett a templomból. A baj ott kezdődik, amikor a primitív emberek pro és kontra elkezdik szó szerint értelmezni ezt, ráadásul, mivel primitívek, elfogadhatatlanul, embertelenül viselkednek mindeközben, és bibliai meg irodalmi hivatkozásokat rángatnak elő.

Ezért szeretem a gettó-filmek "niggerezését", amit az AFRO-AMERIKAIAK maguk használnak, mert éppenséggel ezt a közös - sokszor vicces, sokszor szomorú, de mindenképpen felismerhető - jelenséghalmazt fedik le egy szóval. És amikor a Ponyvaregényben M Wallace azt mondja hogy "egy nigger nézzen rá a rizsestálból", akkor eszedbe sem jut Ku-klux-kláni kiáltani, viszont érted, hogy mit ért ezen. Persze, ebben az is benne van, hogy az a nigger, aki niggernek tartja magát.
Viszont ebben az értelemben Jézusra fölösleges azt mondani, hogy zsidó volt...

Tudjátok, hogy hívják a csaló, illegális, lenyúlós-átbaszós taxist Londonban? Gipsy Cab. Gipsy banker meg mégsincs. Most ez hogy?

basszameg, Árpád, megint betrafáltál, nagyot röhögtem, ezermille grazie esment, köszi! :)))
(a kommentekre sajna még nem volt időm)

A stílus miatt, -a tisztesség kedvéért-, külön köszönet illesse Wass Albit, a Mestert, a Kárpátok örökre bétaverzióba szakadt-tört géniuszát (az 1.0-ás verzióban bezzeg később Ceausescu tetszelgett), minden magyarok számkivetett szellemi vezérürüjét, stb.
Mindenesetre én Tehetséges Tanítvány-párti vagyok, úgyhogy inkább neked drukkolok.

(Szóval, ha elárulom, hogy Erdélyországban igazából kurvára nem az ormok felett, hanem inkább közöttük, sőt alattuk mesél az őszi szél, az kezdetben, infónak, elég lesz?)
Szarok a zsidózásra. Vagytok elegen, akik belemerültetek most ebbe, de továbbra is kérdezem (
w.blog.hu/2008/10/13/the_turn_of_the_jew?fullcommentlist=1#c3634591), hogy tényleg csak engem zavar, hogy ez a fasz(a) Bayer főmunkatárs bárkit beleírhat a cikkébe, anélkül, hogy bármi köze lenne az illetőnek a dologhoz?

Mindent szabad? Holnap megírhatom, hogy a miniszterelnökkel együtt hokiztam? Ha jó sajtós kapcsolataim vannak, le is jön a napi hírek között? Bármit lehet, ellenőrzés nélkül?

Kurvára idegesít a sajtó viselkedése akkor, amikor szájhagyomány útján terjedő híreket közölnek.
Helyszíni közvetítés
Riporter: "Nem tudom biztosan, mert nem láttam, de úgy hallottam, hogy a templomba is belőttek. Mondom, nem voltam ott, de itt ezt beszélik."

Ha nem voltál ott, és nem tuti a hír, akkor ne közvetíts, riporterkém.
Ha nem nézted a műsort, Zsóti, akkor ne írjá' róla.

Bocs, hogy nem zsidóztam... ha kötelező zsidózni, szóljatok! Bepótlom ám, ha kell. :)
Szegény Tömjén Zsolt viszont tegnap Mari nénizett és Pista bácsizott a bankok kapcsán a Parlamentben.
Pedig nem is olyan rég ment még neki a Weisz néni meg a Schwarz bácsi is...

Ebből a Bayer-ból előbb-utóbb képviselő lesz!
Elvégre ebben az országban semmi sem visz közelebb a parlamenti mandátumhoz, mint egy jó kis zsidózás és buzizás, úgyhogy Zsolti bá' valószínűleg már érzi a puskaporszag...őőő, szóval a választásokra készül...
Ez most mi????Valami nagyon szar vicc? De tényleg; felmegyek a netre, bejön az Index, és ez a cikk fogad...REMEK!!! Sírjuk vissza Hitlert! Emberek! Miről van itt szó?! Vallási alapon, meg bőrszín miatt (miegymás) akarjuk az emberi fajt felosztani fajokra?! Képtelenség; elárulom azoknak, akik még az általános iskolai biológia órákról is hiányoztak, hogy az ember az 1 darab faj, nem létezik belőle többféle!Én olvastam a Mein Kampfot.Mielőtt valaki lehúzna, hogy fogalmam sincs arról, hogy miről beszélek, mert nem vagyok igazi magyar, meg fehér, meg mit tudom én, mi... Ez nem hazaszeretet...Ez nem nacionalizmus...Ez rasszizmus! Aki ilyet ír, annak fogalma sincs...semmiről! Ostoba, analfabéta kis pöcs! Na, tessék, kezdek lealjasodni a szintjére...Milyen világban élünk???????????????????!!!!!!!!
"azt egyébként észrevettétek, milyen tipikusan zsidóbankár módjára járt el az isten is anno?"

nem hittem el, mert zsidók írták
Sok felreertesre ad okot, hogy a biblia tartalmaz olyan dolgokat is, amikrol Jezus nem is tudott.
a sok keresztényt emlékeztetném, hogy isten könyvében van egy passzus: szeresd felebarátodat, csak a zsidókat utáld... vagy nem egészen igy van?! minden esetre bayer-ből és a haverjaiból csak úgy süt a híres keresztényi szeretet...
Nincs módom senivel vitázni, ahoz öreg és kevés vagyok, na meg zsidó.
Arról van éppen szó, hogy mindenről ami a világban most történik én (mi) thetünk. Igen ez egy ilyen nép. Bizonyos időközönként tönkre tesszük a világot a pénzen keresztül. Csupán pervercióból. Mert amit itt sokan állítanak csak azért, hogy olcsó felvásároljuk a földeket, meg egyéb javakat. Kérdezem miből? ha már tönkrement a pénz. Mekkora baromság ez az antiszemita szemléletes bűnbakkeresés. Él a világban mindösszesen 28 millió zsidó. Ez a világ lakosságának 2.5 ezreléke. Vagyis ez a 27 millió ember tartja kézben a világot?
Nevetséges ! Én nagytisztelettel várom a nyúgdíjamat, az unokáimat akik még nem uralják a ti világotokat, és segítek a fiaméknak megélni a gyerekekkel. Bizonyára van nekem is valahol befolyásos bakom, csak eddig nem tudtam róla. Viszont az ajtómon nap mint nap le van köpve a névtáblám, valószínüleg azért mert engem tesznek felelőssé a lakótársak, hogy a sarki őskeresztény, árpádsávos zászlót kifüggesztő zöldséges naponta emelei a krumpli árát.
Hát ez a nagy magyar valóság, na meg bayer Zsolt aki (hogy ne kelljen találgatni) szintén zsidó származású. Igaz csak félig, mert a mama volt az. Márpedig a zsdó vallás szerint mindig az anya vére adja a vallást. Persze kitérni, más vallásba betérni mindig lehet, azt nem tudom, hogy Bayer Zsolt megtette volna ezt, annyi biztos, nincs undorítóbb egy zsidó antiszemitánál, mert az csak megélhetési antiszemita lehet. Ilyenek voltak a kápók a koncentrációs táborba. Azt hitték ha ütik a trsaikat életben maradhatnak, nem ! ők sem úszták meg, csak kicsit később. Zsolt is így fog járni.
Ajánlanám mindenkinek a Zeitgeist című filmet(nem biztos, hogy jól írtam).
Nem tudom miért,de tetszik az írás. Kíváncsi vagyok mikor veszi már észre a "békés többség", hogy: "Ma brooklyni zsidó bankároktól szenvedünk". Alapvetően nem lenne semmi kivetni valóm a zsidósággal, de a zsidót(ahogy akár a cigányt is) viselkedés alapján kell értelmezni és azokkal a "brooklyni zsidó bankárok"-kal vigyázni kellene jobban mint gondoljuk. De most komolyan, gondoljunk bele, hogy miért történik mindez. Kinek az érdeke, hogy válság legyen. Ugyan miért érdeke az, hogy válság legyen? Nem sokára elnök választás az USA-ban. És a zsidópárti republikánusok nem igazán állnak/álltak jól az elmúlt hónapokban/hetekben. Obama meg nem igazán kedveli a zsidóságot. És szerintem Heider se véletlen autóbalesetben halt meg... Furcsa dolgok ezek, sajnos én mint hétköznapi ember nem igazán tehetek ennek ellene, mégnagyobb sajnos azok az emberek akik tehetnének meg nem tesznek semmit, mert egyszerűen balfaszok, pedig most meg lehetne szorongatni a fitymátlant... Na mindegy ez egy egyéni vélemény bocs ha sérti valakiét... de ez van szóval mindegy... Túl sok minden függ sokmindennel keresztbe és ez nem jó...
Nem emlékszem pontosan, mi is annak a módszernek a tudományos neve, mikor egy igaz állítást jócskán eltúlzunk, aztán ezt tesszük nevetségessé.

Én ezt a bankmentő boomot számtani oldalról közelítettem meg:

dzsungelvilag.blog.hu/2008/10/14/szamolgatok_csendesen
Elolvastam ezeket (is):
Naivan, őszintén, reménytelenül 1-2.
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=153922
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=153979

A fentiek alapján kiállok Bayer mellett, még ha ezzel névtelen nullaként is megkapom az antiszemita bélyeget. És hozzáteszem a magamét hogy e bélyeg alanyi jogon járjon.

Mivel nem vagyok antiszemita (magyarítom: zsidógyűlölő), nyugodtan teszem fel és válaszolom meg a magam feje szerint az alábbi kérdést: valójában mi is zsidónak lenni? Mert a jól megalapozott gyűlölethez azért kell némi muníció, hogy hosszan tartson és eszkalálódhasson.
Ama híres, Zoltai Gusztávval és Landeszmann Györggyel készült interjúban (Zsidók és magyarok, 1992. december 8.) felteszik a kérdést: "Mi a zsidóság? Vallás, faj vagy etnikum?" És a válasz Z.G.-tól: "Én erre egy szóval szoktam felelni: életforma."

Ez a kérdés és válasz azóta (számomra) megtelt értelemmel: mindig az, amelyik a nagyobb hasznot hajtja az adott szituációban.
Ha egyházak támogatása, akkor vallás (bár nem minden született zsidó vallásos zsidó is egyben).
Ha a rabbiképzőbe jelentkezel, akkor a faj (származás) nyilván és jogosan elvárt kritérium (bár a weboldalukon ennek nem találtam nyomát).
Ha pedig Nobel-díj, akkor talán etnikum ("Kertész Imre Nobel-díjas magyar író. Zsidó." - TGM)
Vagyis valóban életforma, szerepjáték, de azt hiszem, és itt kezdődik az én "antiszemitizmusom", nem mindenkinél.

Én azokat a zsidónak születetteket utálom, akik zsidó mivoltukat a fenti értelemben, szerepjátékként élik meg: mindig azok, ami a legelőnyösebb. (N. b. a faj és a vallás eleve elválaszthatatlannak tűnik, de a nem vallásos zsidóban ez mégis elválik, tehát nem az.)
Vagyis megvetem a zsidóságukat "üzleti célra" használókat, akik lépten-nyomon antiszemitizmust kiáltanak mindenre, ami akárcsak halványan, sok áthallással, hasonlíthat arra, amit valóban antiszemitának kell hívni. És megvetem azokat is, akik nemzsidó létükre ugyanígy tesznek.

Továbbá minden egyéb gerinctelen férget, származásától függetlenül, demokratikusan.
Nem vagyok jártas az antropológiában, így kérdezem a Csányi is zsidó? Princz? Kunos? Vagy Kunost a zsidók (Dávid) szivatták? Kérem tételesen felsorolni, hogy pénzügyi szakembereink közül ki a zsidó! Jogom van tudni!

Más. Én a németeket szervezettségben, racionális gondolkodásban elég nagyra tartom. Hatalmas embertömeget mozgattak meg, hogy a II. vh-ban az elfoglalt területeken érvényesítsék elképzeléseiket, ehhez képest a zsidók létszáma nulla. Nem tudom elképzelni, hogy pár zsidó megszállja a világot, és minden úgy van, ahogy ők akarják.
Árpád, azért egy törzsolvasódnak leesett, hogy ez egy Bayer paródia. Remélem, dolgozol már az Eljövetel folytatásán!

Amúgy a nevéből is látszik, hogy nem sváb, mert hogy ugye bajor. Na jó, ez annyira rossz, hogy elküldöm a szóvicc blognak.

Amúgy (svábként) bankban dolgozva teljesen másfajta hátrányok értek. Most amellett, hogy valószínűleg a tehetségem meg az elszántságom sincs meg hozzá,alapvetően 2 dolog miatt nem tudtam előrejutni.

1) Nő vagyok és 25 fölött akármit akartam, mindig megkaptam, hogy marajak már, mert én úgyis mindjárt szülök.

2) Az összes főnököm 5 évvel volt idősebb nálam. Elég hamar kiszámoltam, hogy mire ők nyugdíjba mennek én már rég halott leszek.

Tudom, ezek a zsidók olyan ravaszak, hogy sikerült ártatlan ária szemem elöl eltakarni az igazságot.

Amúgy bár az antiszemitizmus örök, érdemes megfigyelni, hogy kb. a 20-as évek óta kiket utál a magyar nemzet. Elég drámaiak a változások. Pl. akkoriban népszerü volt ugyanannyira utálni a németeket és a zsidókat. (Nézetek meg néhány korabeli röpiratot, vagy parlamenti hozászólást.) Sőt ezzel még a "nemzeti panteonba" is be lehetett kerülni(lásd Bajcsy-Zsilinszky!). Viszont le se szarta senki a cigányokat.

Ezzel szemben most mindenki a cigányokat utálja. A svábok meg a legnépszerűbb kisebbség lettek. Annyira népszerűek, hogy Bayer még csatlakozni is szeretne hozzájuk...
ez az írás pont olyan visszataszító, mint az amit parodizál.
"mondjuk ki! Jézus SVÁB volt! "

azert ez kurvajo!!! megjegyzem magamnak!
xsasha
Gondolom lenyegtelen, de Jezus nem volt zsido, legfeljebb egy zsido irodalmi alak.
A teny ez.
Attol hogy elsodleges elofordulasi helye a Biblia, es egymilliardnyian hisznek benne, az meg nem valtoztat a tenyen hogy tortenelmileg nem valos alak volt.
Basszus, most ezert megint kapok...

Pedig megjegyzem nem vagyok zsido, sem cigany, se japan.
Igaz kereszteny sem.
Csak szeretem a tiszta forrasokat.
johnthebigggg
Gyanitom azert tartunk ott ahol, mert ez a kereszteny baromsag, a hittel valo takarozas tolti ki a napjainkat.
Ahelyett hogy megprobalnank megoldani a dolgokat, a mindentudo Istentol es Jezus nevu fiatol varjuk el.
Ebreszto!!!!
"Mi a zsidóság földi istene? A pénz. A zsidó zsidó módon szabadult fel, nem csak annyiban, amennyiben kisajátította a pénz hatalmát, hanem annyiban is, amennyiben a zsidóság a pénz révén világhatalommá, a zsidó prakticista szellem pedig a keresztény népek szellemévé lett. A zsidóság úgy szabadult fel, hogy a keresztények zsidókká váltak. A A zsidók istene elvilágiadodott és a föld istenévé vált."

....ez nem Bayer, isten őrizz.
Mindenki a zsidókról kommentezik. Hát szegény jappik ?
Ők már meg sem érdemelnek néhány keresetlen szidalmazást?
Én ettől függetlenül megvizsgálnám a baptista fogorvosok szerepét a válság kialakulásában
"olvasom, hogy a heti hetes meg a bankárok többsége zsidó. ez most tény? "

tény, a heti hetes legalábbis,
a másik meg több, mint valószínű
"rockjano 2008.10.13. 23:29:36
malacka 69

nagyon szigorú vagy velem :-)))

Most akkor mi a véleményed? mert bocsi de azt nem sikerült kihámoznom..."
--------------------
Ez olyan mint amikot egy lufit próbálsz meghámozni.
Ez jo volt, totaw, foleg a " Zsidul, tekergőzik és spekulál " :DD
Johnthebiggg

Jézus úgy teljesítette be az írást, hogy genetikailag éppenhogy visszavezethető volt származása Ábrahámhoz. Szóval Jézus genetikailag zsidó.

A zsidókat üldözni és ellenségként beállítani éppenhogy ellentmond Krisztus tanításának, amely a szeretetet jelöli meg a legfelsőbb parancsnak.

A zsidókat ellenségnek beállítani éppolyan, mint ahogy a zsidók anno a keresztényeket üldözték - primitív betükövető, farizeusi magatartás. Jézus éppen ezen a szűklátókörűségen emelte felül a keresztényeket. A bűn az elutasítandó, a bűnös csak részletkérdés, a bűnöst mindig várja Isten a megtérésre.

Ha a kereszténység ugyanabba a hibába esik, mint a zsidóság, és a betűhöz meg a hagyományokhoz fog ragaszkodni a szeretet helyett, Isten új szövetséget fog kötni - újra és újra, amíg az ember alkalmas nem lesz az élet szentségének megélésére.
A zsidózás azért osztja meg az embereket, mert van alapja, csak épp az értelmezéssel vannak bajok, és főleg önmagunk gyengeségeinek a belátása nem hagyja ezt a dolgot feltárni.

Mint ahogy a cigányság problémáinak is súlyos alapja van, de mivel nem tudunk rá okos megoldást, és megint csak önmagunkkal kellene szembenézni, ez is csak cigányozók meg rasszistázókra osztja az intellektüelt és a népet.

Mint ahogy minden viccnek van valami alapja, különben nem alakulnának képzetek és társulások gondolatainkban, ami megnevettetne.

Csupán az a pici probléma, hogy Tóta sem a problémákról való gondolkodásra késztet, hanem a bűnösök képének megrajzolására törekszik. Eldöntötte, hogy kik a hülyék, kik a bűnösök, viselkedés alapon be tudja határolni ezt az embertömeget, és cukkolja, hergeli őket, ezáltal kiváltva azt a viselkedést, ami az azonosításnak az alapja, és ami visszaigazolást ad neki. Tóta intelligenciából felismert egy mintát, és ezt véres kardként hurcolássza, mint minden más esetben is. Észre sem veszi, hogy ez a viselkedésalapú megkülönböztetés rá ugyanúgy működik, mint mondjuk a "zsidókra".
Kedves Árpád! Olvasgatom a hozzászólásaidat, és azt kell megállapítanom, hogy annyira okos vagy mondhatnáőnk politikai-gazdasági polihisztor - Draskovics a nyomodba sem léphet. Ember, gondolkozz már, itt annyin mehet a vita, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Az ember szar. Szar emberek mindig is voltak. De azért a Velencei kalmárt ajánlom a figyelmedbe. Tisztelt bipsik nagyon elbaszhattak valamit, ha egyöntetűen k. rég óta (nem Shakespeare óta, hanem sokkal korábban) gyűlölik őket, és mindenki ugyanazért. Ez bizony nem újkori nácik okozta antiszemitizmus. Válság meg van bazmeg, mert gazdasági törvényszerűáség. Az meg, hogy nagyobb, a jóval több fasz embernek köszönhető, bőrszíntől, nemtől, vallástól etc. függetlenül. Ha valaki nyújt hitelt, akkor azt felveszik. Ha visszafogják a hitelnyújtási lehetőségeket, és szigorítják a szabályait, akkor kevesebben veszik fel. De ugye azért azzal mindenki tisztában van, hogy itt nem csak a hitelekről van szó...

Na mindegy, jó fröcsögést.
"azt egyébként észrevettétek, milyen tipikusan zsidóbankár módjára járt el az isten is anno?

Előbb direkte kiteszi a tisztességes embert a csábításnak, és hagyja bűnbeesni. Aztán beállít a megváltással, hogy na majd most ő tudja a megoldást! Jellemző, mondhatom. Zsidó."

Isten figyelmeztet a kísértésre, és elmondja, hogy az elutasítandó. Isten elmondja, hogy ne egyél a tiltott gyümölcsből. Isten elmondja, hogy milyen törvényeket és parancsolatokat kell betartanod, hogy boldogan élj. Isten nem próbál manipulálással és kényszerítéssel rávenni a bűnre, ennyire nem "zsidó".
Én mindig is azon gondolkodtam hogy ez hogy megy;
Mármint ül a zsidó titkos tanács valahol és azon gondolkodnak hogy hogy kéne Magyarországot tönkre tenni?

Vezesse már le nekem egy specialista, nem értem a döntésmechanizmust...
Én nem titkolom: ZSIDÓ vagyok és szánalmasnak tartom amit itt ír "kedves": Tóta W. Árpád. Ez mind kitaláció, fikció. Azért olyan a világ amilyen, mert Árpád féle antiszemitistáktól bűzlik a föld! Nem értem miért nem lehet békességben élni... bár olyanok mindig is lesznek akik keresik a konfliktusokat. Sok antiszemitista azt sem tudja miért utálja a zsidókat csak utálja... mert valahol látta a TV-ben, hogy másk is utálják. Ez a SZÁNALMAS és ami itt le van írva, nem a zsidó hit.
Természetesen szó sincs arról, hogy a zsidók nagy számban lennének érdekeltek a bankszektorban, valamint a pénzpiacokon. Mint ahogy az is hazugság, hogy mindkét amerikai elnökjelölt először a zsidó köröknél tett egy baráti látogatást a kampánya elején és őket igyekezett megnyugtatni, hogy minden marad a régiben. Ugyanezt természetesen megtették az amerikai Olasz és Ír diaszpórával is, mely semmivel nem kisebb, mint a zsidó. Aki mást látott az kizárólag fasiszta-náczi provokátor lehet...
off
kedves TWA, minden tiszteletem munkásságodé, sosem hagyom ki vitriolos rovatod, értem én a cikk mögötti szándékot is, de ez már sok. főleg az index címlapján és főleg Agyarországon, (lásd agyatlan erőspistát, aki szerint a zsidóságnak semmi köze a kereszténységhez, atya ég, a tyúknak sem a tojáshoz) ahol nem értik a tréfát, és ahol pár évtizede boldogan vagoníroztak zsidókat.(tennék boldogan most is,Orbán megbízná a szervezéssel Bayert)
Odapörkölhetünk másképp is, talán. de ez csak egy olvasói (szerény) vélemény. ja és nem vagyok zsidó :-))hozzáteszem sajnos, mert így a Bayer félékkel (nemzsidó színmagyar mifajtánk stb.) kerültem egy térfélre
Csak egy kérdésem lenne, kedves Tóta W...

...tudtommal Bayer nem gyakorló keresztény, nem gyakorló katolikus, így - érdemben - Szűzanya tisztelőnek sem tekinthető. Ha vele van vitád, akkor neki válaszolj! Jól esik sárba taposni a keresztényeket?
Miért kell sértegetni azt a zsidó kislányt, aki megszülte a Megváltót?

Mielőtt félre értenéd... nem akarom szólásod szabadságát korlátozni. Már csak azért sem, mert a szabad akaratot Istentől kaptuk mindannyian. (Ellentétben korunk tévedésével, miszerint a szabadságot a liberálisok találták fel.)
Jézusom Johnthebigggg!

"A mai zsidóság fő részét adó askenázi zsidóságnak semmi köze nincs az ószövetségi izráelhez, szóval ez a "Jézus is zsidó volt" szöveg unalmas.
Az askenázi zsidók a kazárok utódai, a 13. törzs - Koestlerrel egyetértésben."

A magyarságot adó népelemek legalább harmada kazár! Akkor mit zsidózunk mi itt?!
Ez nem csak a zsidók hibája! Állami szabályozás kellett volna, amikor már lehetett tudni, hogy ekkora hitelállomány van kint fedezet nélkül...
Lehet hogy antiszemitizmus. Lehet hogy én is antiszemita vagyok.
Viszont itt ez a válság. Emberek tíz vagy százezrei veszítik el munkájukat. Sok százezren szembesülnek a lakás vagy kocsirészleteik drámai emelkedésével. Most ugye akkor tőlem elveszik a pár százalék adócsökkentést és reálbérnövekedést, anyámtól a 13. havi nyugdíjat. Mindez oké, elfogadom. De közben meg Buffet úr nyolcmilliárd dollárt keres a más nyomorán egy hét alatt, s még nem hallottam, hogy egyetlen, százmilliókat-milliárdokat kereső bankárt is valagba rúgtak volna a hibás döntések miatt.
Igen, időnként én is utálom hogy ez így van, és bizony nem szégyellem kimondani, hogy a válság okozói, a pénzvilág vezető figurái között túlreprezentáltak a zsidók, és azt is kimondom, hogy mindig ők járnak jól, most is az anyám, az én, meg mindannyiunk keveséből vesznek el egy jó adagot, hogy őket kisegítsék. Ha valaki szerint ez így jó, engem nem érdekel.
Véleményemet szívesen vállalom a nevemmel is: Budai Zoltán, 30 203 3224.
Egyszerűen számomra értehetetlen, hogy ha egy sváb gyerek elkezd valahol zsidózni, mért érzi Tótawé heves kényszerét a keresztény hit rugdosásának?

Mivel én magam Bayert még templom közelében nem láttam és ugyebár olyan hogy keresztény származás nincs, nem érthető,hogy Tótawé miért veti magát rá Máriára, a haldokló pápára, a szenvedő Krisztusra azzal a dühhvel, ahogy anno a talibánok robbantották föl az óriás Buddha szobrot?

Valószínűeg azért,mert Tótawé az ateista talibán. Racionálisan akar vitatkozni mítoszokkal, szimbólumokkal, és archaikus , ókori szövegekkel.
A hülyéje.
Voltak már ilyen nagy legények akik meccselni akartak Istennel, és ezért ha azokat bántották, akik hisznek benne.

Az egyik ilyen nagy legényt Eörsí Istvánnak hívták.
Ajánlom Tótawé Árpád figyelmébe a Kórházi Leveleket.

Mert előbb utóbb Tótawét is (mint mindannyiunkat) megkérdezik,hogy ezt mégis hogy gondoltad,kedves Árpád?
Hidd el, mondanám ha nem, de primitív vagy Bayer, primitív! ELhanyagolható intellektus az erkölcsi semmisségeden kívül. Undorító ember!
TWÁ
Mi a fenének kell egy ilyen BZS cikkére reagálni? Értelmetlen szartologatás az egész. Miért csinálsz úgy, mintha újságíró lenne?
Az ilyen elmebetegből tizenkettő egy tucat. Nála sokkal értelmesebb és érdekesebb antiszemitákat is levegőnek nézik máshol.
Nagyon komoly ez a bankszektor-zsidó párhuzam, amit többen is szajkóznak, nekik üzenem, hogy nem egy olyan bankárt (értsd: banki felsővezetőt) ismerek, akinek köze nincs a zsidókhoz. Aki igazán akarja, oda tud kerülni. Az más kérdés, hogy míg a zsidók nem titkolják, hogy szeretik a pénzt, a magyar ember szégyelli, ha van mit a tejbe aprítania, és irigy másokra, ha nincs. A zsidók összetartanak (úgy általában), a magyarok nem. Lehet, inkább tanulnunk kéne tőlük köpködés helyett.
Árpád, Árpád... valahogy mindig ki kell bújnia a NINCSISISTEN-szerű mantrázásnak a hozászólásaidból... Nem lenne jobb ha "KEVÉSZSETONTADOTTFERI" lenne az újabb rigmus?

Árpád egész jó író. Lenne. Kár, hogy a hitelesség hiányzik belőle.
Ha már Takarodj2, akkor Bayer, te is takarodj!
Úgy látom pár kommentelő elfelejtette elolvasni az eredeti cikket is. Pedig vannak benne cifra dolgok. Például az, hogy nem tudom, egyeseknek miért jut eszükbe "néhány sör felszabadító hatása után" waspekkel beszélgetni. Ha valaki nem tudná Bayer mester mondatát dekódolni: néhány sör felszabadító hatása után elkezdetem nyilasokkal/terrorsitákkal/SS-tisztekkel beszélgetni... Én azt hittem, normális ember az ilyenekkel szóba sem áll. Ergo...
A végepoént meg gondolom a Magyar Irószövetség üdülőjének folyosóján részegen zsidózó Csurkától tanulta el a firkász, Ja, jut eszembe, ő ott nem járhatott, mert a taknyát a medencébe ürítő Kornis lehúzta a könyvét.
Azt meg, hogy Kornait egy ilyen fika csesztesse, én kérem ki magamnak!
BZS zsidózik és komcsizik, TWA egy zsidó komcsi, mint az korábbi írásaiból tudjuk : ) de ez utóbbi nem követi el azt a stílushibát, h viccel kezd és zár, ennél szánalmasabbb BZS jegyzetet nem is olvastam, TWA b+ dzsizuszon legalább tényleg lehet nevetni : ) +Konkrétum: a pénzügyi világot yuppikra és zsidókra korlátozni egy amúgy is korlátolt elme képes csak. Szvsz Kohn meg elsősorban ember és csak utána, sokadiknak zsidó; BZS meg elsősorban korlátolt és csak sokadszorra embernek kinéző bioorganizmus.
öreg mentalista öreganyám mesélte: nem minden zsidó aki fényevő, na de ha Pál a posztolót figyelembe veszem, miszerint az elválasztás nem hagyta hitehagyottan e népséget, hanem pont ellenkezőleg, ennyit részemről a zsidóságról, bár van abban valami szemérmetlenség, hogy zsidó barátom azt mondja,-mert kinek buzi, kinek zsidó barátja, ismerőse van,- zsidó testvéreink a forinttal úgy játszanak, ahogy zsanettocska a primadonnát: eszkaláltan.

na de az azért mégis csak rágalmazás, hogy először jólét, aztán meg böjt, mert a szocialista ember típus agyából az édenkerti kiüzekedés ezt jelenti, sőt ha vérszomjas sváb földönfutókat nézzük, mi a gyaurját pöffeszkednek itt a Kárpát-medence szögleteiben, és hogy a jólét ártalmas, főleg azt elhitettni, hogy az mindenkinek jár, sőt Jézuska azért nem szapora fajta, mert gyarmatilag kínlódás lenne a napsugarakat importálni, de azt is ki lehet gebinbe adni, nemcsak a BKV-és helyijáratokat, mint átkelő helyet, hamár kigyúltak a fények.
Milyen jó tényfeltáró újságíró lenne ebből a srácból, ha így folytatná tovább!
Szerintem ezt az "ellentmondást", amit ebben a cikkben (amin egyébként szétröhögtem magam) feszegetsz, már réges-régen feloldották arra avatott szakemberek:
1. Jézus nem zsidó volt, hanem... párthus királyfi. Vagy dakota. Vagy bármi.

2. Mindegy, hogy Jézus zsidó volt-e, mert mi úgyis a táltosokban hiszünk. A táltoskereszténységben. Ahhoz nem kell Jézus úgyse.
Az antiszemiták nem általánosítanak ilyen szemellenzősen és bután, szóval szerintem a legtöbbjük értetlenül fog állni a cikk elött.

Minden antiszemita elismeri, hogy vannak kivételek!!! Sőt ez az antiszemitizmus egyik mércéje, mert minél erősebb a kivétel annál erősebb a szabály. A kivételek erőssége valahogy így nő:
1. Elismerem vannak rendes zsidók is.
2. Személyesen ismerek olyan zsidót aki sokkal rendesebb az áltagosnál
3. Vannak zsidó barátaim
4. Az egyik zsidóra istenként megváltókén tekintek

Persze náluk ezek mind a szabályt erősítik.
annyira /facepalm itt jo par hozzaszolo aki nem ert egyet bayerral DE (insert usual idiotism here). es meg meg vannak gyozodve rola hogy OK nem antiszemitak, de vannak tenyek .) azok. persze. tutenkamon, persze.
johnthebigg:"Jézus "zsidósága" csak úgy értelmezhető, hogy az ószövetségi izraelita nép körében született. Hogy származását tekintve micsoda, az pl. egy kereszténynek egészen egyértelmű, mert az ugye azt mondja, hogy ő Isten fia, szóval genetikailag egy istenfi, nem zsidó."
Ne haragudj, de ez nem igaz. A halachikus zsidóság matrilineárisan "öröklődik", nem az apa zsidósága az érdekes, ebből a szempontból igazából mindegy, hogy Jézust Isten vagy egy ács fiának tekintjük, mivel Mária zsidó volt, Jézus is az. Jézust körülmetélték, Jézus felolvashatta Ézsaiást a kapernaumi zsinagógában, ergo saját korában is mindenki zsidóként tekintett rá.
Bayert és a zsidó-keresztény vonalat hagynám, mert az nem a probléma megoldását szolgálja.
Hogy szándékos vagy sem, azt csak Bayer és Árpi tudhassa.

Viszont teljesen összekavarodtam.
Most akkor a piac vagy az állam legyen az erős vs. gyenge?
Vagy csak engedjük a piacot amíg működik, mi több istenítsük, amikor meg nem akkor jöhet az állam és az emberek adóforintjait öntse a piacba?

Esetleg egyként sorakozzunk Ferenc mögé, erős államot alkotva, miközben kisebbségi kormányban vergődik?

Mi a tök a teendő ?
Teljesen rendben volt Bayer írása.
Akárcsak T.W. parodiája........
A baj csak az hogy a világ még nem jött rá erre, amikor rájön akkor meg nincs köszönet a dologban.......lásd holokauszt.
A zsidokról nekem kicsit a Rejtő könyvekből ismert Török Szultán jut eszembe akiről mindenki tudja hogy "kavar" és minden rosszról ő tehet, viszont amikor előkerül és végre megverhetnék akkor ugy kimagyarázza magát hogy a végén még hálásak neki hogy tönkretettt mindent.........szóval a zsidókrol is mindenki tudja hogy mennyi rosszat köszönhet nekik az emberiség.Háboruktól a gazdasági válságig.
Láttatok már zsidó fizikai munkást???
Egeszen veletlen tevedtem erre az oldalra, meg soha nem kommenteltem sehova, es direkt emiatt regisztraltam. Egy nagyon egyszeru kerdesem lenne. Aki szidja a zsidokat, (most konkretan Tota ur erdekel)... miert teszi? Mi az ok? Szemelyes problemaja volt valakivel, aki bantotta ot, talan gyerekkoraban? .. mert en csak igy tudom elkepzelni /psziches zavarokkal nott fel, mert azt almodta, hogy egy csopogo orru koszos bacsi, akinek a homlokara volt irva, hogy "zsido vagyok" kergette ot a botjaval a medence szelen, mert el akarta venni a jegkremet amit epp evett,, vagy inkabb forditva, mert ugye zsido ugye nem lehet olyan csoro, hogy ne tudna venni maganak akar tizet is egyszerre..tehat pici Arpika kivanta meg a gonosz bacsitol, s addig nezte, mig a gazficko beduhodott, es nekiesett szegeny gyereknek./ ...Ez csak egy elkepzeles. Almodoztam, de jo lenne tudni a valosagot. A mar felnott -ugyan nem tudom mennyire- Arpad szerint rengeteg ilyen "zsido vagyok" bacsi van? Ők a "zsidok".. es tenyleg mind-mind annyira egyforma? Mindegyiknek csopog az orra, koszos, es rengeteg penze van? Vagy csak egyrol beszel mindig???
azért látom, tudod mi az a zsidó tempó, amiről beszélni antiszemitizmus:)
ha szabad akaratodból rosszul döntesz, akkor is van sanszod a megváltásra. Csak akkor nincs, ha elveted az egész megváltás koncepciót. A bankügyletekben nincsenek ilyen egérutak. szóval van különbség.
Az egy dolog hogy a kereszténység 2000 éve nem tud elszakadni a zsidó gyökerektől. Jézus zsidó volta feldolgozhatatlan egy univerzális internacionalista , kozmopolita vallásnak, amely egy kis törzsi etnikai vallásból nőtt ki. Ezért a keresztény skizofrénia.

Kérdés másfelől, hogy a tőkepiac szereplői között mennyi a zsidó (etnikum)- mert itt ugye nem vallásról van szó- és mennyi az arab, japán, kínai stb..

De az igaz hogy az AMERIKAI tőkepiaci résztvevők nagy része amerikai zsidó (etnikumu) . És kérem ez teljesen PC -mielőtt bárki mást mondana - hisz Izrael lakosságának zöme kinyilvánítottan zsidó etnikumu, még ha ateista magyar állampolgárságú bevándorló is....:-)

B.Zs. mellesleg tehetséges , jó tollú közíró.
Tetszik-nem tetszik, ez van.(Mellesleg lehet hogy zsidó ?) Hehe...
Árpi,

nincs-e ennek a szatírának egy rejtettebb rétege? Hogy ugye a gnoszticizmus szerint ezt a világot a sátán teremtette, hogy a a földi, anyagi, testi világnak a sátán az istene? Hogy mintha arra célozgatnál, hogy Bayer némileg gnosztikus lenne? Vagy csak belefantáziálom?
Hemzseg ez a blog a megmondóemberektől.
Elkepeszto, hogy mik megjelenhetnek ma Mo-on. A B.Zs. igenis egy tehetsegtelen fasz, raadasul lusta (a mocskolodas nem egy kulonosebben megterhelo munka, lassuk be), ami meg nem lenne kulonosebb baj, vagyunk egy paran, de kozben probal ugy tunni, mintha valami "nagyot" alkotna.

Viszont nem kellene hagyni, hogy a Trianont EZEK kisajatitsak. Trianon az egesz orszag, a nemzet tragediaja volt.
Tudom, hogy parasztság más blogján prezentálni, de a téma hasonló:
kozgazdaszvagyok.blog.hu/2008/10/14/penzugyi_valsag_2
"Árpád népe" megint megfogta a lényeget...
Az én olvasatomban zsóti mostanában pont arról ír, h. a fasisztázás-chartázás, a lekicsinylő szarkazmus és egyáltalán a "remek" hozzáállás miatt nem lehet értelmes vitát folytatni a közélet kérdéseiről.
Márpedig akárhányszor el lehet mondani, h. a jobboldal fasiszták/antiszemiták gyülekezete, hogy nem az ügyeskedő bankárok/brókerek a legfőbb felelősei a válságnak, hogy nincs cigánybűnözés és hogy a szoci/(neo)lib értelmiség jó felé vezeti az országot, attól még az empíria szerint ez nem igaz.
A sikerpropaganda, a fasisztázás és a negligálás nem válaszok a felmerült kérdésekre.
Ahogy a felelős bankárok jutalmazása, valamint "a nem kötelező hitelt felvenni, paraszt!" attitűd sem...
De rettegjétek csak a zorbánt, a zsótit meg a barna esőt, írjatok/olvassatok tréfás paródiákat, mutogassatok ujjal mindenkire aki leírta h. "zsidó", addig sem kell gondolni.
Bayer piszkosan jól ír????
Nahát..
Ha így lenne, talán kevesebb szüksége volna az okádék tartalomra, a tehetségnek ugyanis normális hangnemben is van lehetőségük az önkifejezésre.

De aki tehetségtelen (már a Kurirnál, a Népszabadságnal is az volt) kénytelen olyan nagyon nagyot, megrázót mondani:
mert más nem adatatik meg neki...

Azt hiszem azt a lapmaradékot, ahová ez ír,
úgy 6000 emeber olvassa...

Ennél még náciból is több van MO-on...
Kicsit kevesebb talán több lett volna.

Lehet, hogy nem érdemes ilyen megközelítésben így belemászni vallási/faji dolgokba.

Sztem csak ne olvass bayerzsoltot. ;)
:-DDDD
na mi van már, a pszichiátriai intézet itten tovább kísérletezik a legújabb rorsarch tesztekkel? látni ám az összefüggéseket, és kicsit sem gyanús ez a szcien ellenesség fényében. plussz nyilván, ha nincs kenyér, akkor min színes, humoros cirkusz kell, és azt meg tutkóra a bankár réteg pénzeli, de a politikán keresztül. minden mindennel összefügg, ámbár-ugye... :-DDD

na, sótlanra vissza :-) :
aki még nem találkozott önmagában és az általa kedveltekben (tiszteltekben...stb) a vegytiszta, tömény irígységgel, a kapzsisággal, a mértéktelen vágyakkal, a szélsőséges egoizmussal, IS, az a valaki vagy már nem él, vagy még nem él. élőknek ugyanis komoly árnyékuk is van, kinek-kinek ugye a sajátja, és napi szintű feladat ezekkel először önmagunkban nekünk magunknak megküzdeni. az úgy nem ér, hogy baj esetén mindig a nem-szeretem másik (ember vagy csoport) mellé ugrok, hogy de ez itt nem is az én árnyékom, hanem az övé(ké)... (mert attól csak az elkengurúsodó ugróizmok fejlődnek, és viccesen aránytalanná válik az ember).

például azzal lehet küzdeni, hogy őszintén jót kívánok (pl hogy „legyen jó élete”), csak magamban, magamnak is persze, és akárkinek, az ellenségemnek is. attól függetlenül, hogy nyilván, ha valaki grabancát mondjuk el kell kapni, mert veszélyes az, amiket művel, akkor el kell kapni. de nem gyűlölettel. akkor, ha ezt meg tudom őszintén jót kívánva is tenni, akkor nem vesztek érzelmileg talajt, és tudatosan tudhatom, hogy én is lehettem volna ő, akit legyőztek a saját árnyékai. ha más ember hibáinak (bűneinek) örülök, vagy ez ellen bennem is megjelenik a gyűlölet (pláne, ha ezt elkezdem általánosítani, neagyisten sztereotipizálni), akkor azzal azt fejezem ki, a napnál is világosabban, hogy én sem tudok a nagy kísértéseknek ellenállni, és engem is lekaptak a 10 körmömről (most vagy már általában) a nagy árnyékok: az irígység, a kapzsiság...stb.

sztem :-)
azt egyébként észrevettétek, milyen tipikusan zsidóbankár módjára járt el az isten is anno?

Előbb direkte kiteszi a tisztességes embert a csábításnak, és hagyja bűnbeesni. Aztán beállít a megváltással, hogy na majd most ő tudja a megoldást! Jellemző, mondhatom. Zsidó.

Az még hagyján,de a saját fiacskáján újra megismételte ezt a csábítósdit,hiszen az megkaphatta volna az egész világot minden dicsőségével,ha leborulva imádta volna legfőbb szövetségesét,a megkísértőt;a gonoszt.De nem.Hogyne!(Túl nagy volt a kihívás?)Persze le is rúghatta volna a zördög fejit,ahogy ott álltak a magashegy tetején,de akkor meg a történet vesztette volna értelmét,mert a jónép a gonosztól megszabadulván masírozott volna vissza az paradisumba és akkor hol lenne ma az egyház?kérdem én.Nem,gondolkodjon csak el a tisztességes ember ami előtt elcsábul és imádja a "zsidóbankárt" meg a fiát mindenek felett,és ha mégis elcsábul és elbukál akkor még mindí szidhatja a szidókat.
annak aki most boldogan mutogat, h "eddig azt mondtatok, h az allam rossz gazda, aztan lam, a liberalis gazdasagpolitika hova vezetett", ajanlom, nezzen utana, mi is pontosan a fannie mae es a freddie mac, az a ket jelzaloghitel-intezmeny, amelyek a legsarosabbak jelenlegi valsag eloidezeseben.

kis segitseg: nem tunt fel, mennyire erdekesen hasonlo a ket intezmeny neve. feloldokulcs:
Fannie Mae = Federal National Mortgage Association
Freddie Mac = Federal Home Loan Mortgage Corporation

fyi, a "federal" azt jelenti, szovetsegi.

hvg.hu/gazdasag/20080908_fannie_mae_freddie_mac_allamositas.aspx

"egyedi formában, "kormány szponzorálta vállalkozásként" (GSE), azaz magán részvénytársasági formában, de törvényben megszabott alapokmánnyal és céllal, továbbá _államilag_szavatolt_ hitelkerettel működő pénzintézet[ek]"
Nagyon jó:)Írnod kéne,Virág elvtárs.
Tóta W. Árpád beteg.
Csudijó és fantiszupi - itten meg lehet "nevezni a szavakat"!


kocsi (személygépjármű), fasírt (fasírozott), tévé (televízió-készülék), cica (macska), szar (sz@r), bicó (kerékpár), zsidó (*ERROR*), hazugság (igazság-ki-nem-bontás), elkúrta (voltak hibás döntések), nyugi (ezoterikus wellness), szotyi (pirított napraforgómag), *ERROR* (Al Saïd)
csalódtam twá !!

ahelyett,hogy a véres kardról értekeznél,
izzadva svábzsidajozol.
eccségbe !!
(az isten) "Előbb direkte kiteszi a tisztességes embert a csábításnak, és hagyja bűnbeesni. Aztán beállít a megváltással, hogy na majd most ő tudja a megoldást! Jellemző, mondhatom. Zsidó."

persze, mert lespórol, amit csak tud, akár ékezetet is:

a zsidó alma... :-D
"Előbb direkte kiteszi a tisztességes embert a csábításnak..."

Örülök, hogy van véleményed olyan dologról, amiről viszont információd nincs :)
Amugy mi is van azzal az elhallgatott antiszemita tuntetessel?

"sőt már antiszemita tüntetés is volt New Yorkban, bár azt idehaza elhallgatták."

Ebbe valahogy a fosodrasu media nem nagyon kot bele, ezen siman atlep. Volt ilyen tuntetes, vagy nem? Ha igen, errol miert csak Bayer Zsolt cikkebol lehet hallani? Bayer Zsolt baromsagai megernek egy Tota W. cikket, de ez a tuntetes jelentektelen semmi?
Kedves Árpád, gratulalok.

De majd azon fogok igazán röhögni, amikor majd Sem(Töm)lyén Zsolt interpellál a parlamentben és kikéri magának az Index undoritó antiszemitizmusát.

Régi maximám, hogy hülyékkel veszélyes hülyéskedni.
Amennyire tudom ennek a "zsidó túlsúlynak" az okai nagyon prózaiak.

Az évezredes üldöztetés folytán magasabb náluk az oktatásba kapaszkodás. Az átlagos családban az az évszázados beidegződés járja, hogy mindened elvehetik, de a tudásod megmarad és ha komoly tudásod (végzettséged, szakmád, képességeid) vannak, akkor bármikor újrakezdheted.
Szóval jobban hajtják a gyerekeket valami cél felé.
Talán ugyanilyen okokból kapaszkodnak az átlagnál erősebben a vagyonba, a bankszakmába is.
Minderre ráerősít, hogy tradícionális okokból erősebb az összetartás, egymás segítése és ezzel a "protekció", vagyis aki előrébb jár az segíti a lemaradót (hátha legközelebb fordítva kell).

Mindez persze sztereotípia (olvasmányélmény), mert "nagy zsidót" egyet sem ismerek, _talán_ van néhány ilyen etnikum az ismerőseim között, de nem igazán tudom, főként nem leltározom ;)

eMeL
Az újkapitalizmus mozgástörvényeinek rasszista megközelítése szellemi restség és ostobaság, semmi más. Bár az ilyen típusú válságokra Marx közvetlenül nem ad választ, de ajánlom figyelmetekbe a mai marxista közgazdászokat az Eszmélettől a Dialektikáig, illetve a számos nyugati marxista folyóiratot.

Egyszerűen a '70-es évek végétől formálódó nagy világválság elodázása nem tarthat örökké. Sem pénzpiaci trükkkökkel, sem a tőke példátlan térnyerésével, semmivel. A válság a kapitalizmus velejárója, pusztító ereje a pénzpiaci lufi folyománya, gyorsasága az informatizált tőzsdék következménye.

Nem zsidókról, meg keresztényekről van itt szó, de ebben az elbutult, fasisztoid országban ez hat. Bayer Zsolt korlátolt, ostoba állatságaival ezért lehet hivatkozási alap.
Ezek a zsidózós témák mindig elszórakoztatnak. Itt ez a világválság szerű dolog, mindenki szopni fog de a lényeg az hogy ilyenkor valaki tehet róla. Sőt, valakik. Egy népcsoport. Lovagoljuk ezt meg egy kicsit, kaparjuk ki a gesztenyét magunknak, populizmus, demagógia, hupákolás, gazemberség. Szánalmas ez a Bayer Zsolt. Ahelyett hogy átlátná hogy ha nincs az 700 milliárd dollár akkor minden USA állampolgár bebukja a nyugdíját (nyugdíjalapok bedőlnek), az állását (GM, GE, stb nagy multik bedőlnek) és mehetnek vissza a balettbe ugrálni. Mellesleg 4000 dodót ír minden USA állampolgártól, szerintem "csak" 2300 de mindegy.

Eszembe jut egy South Park rész, több szempontból is releváns. Árpád, Te fan vagy, talán ismered is. Történik egyszer az hogy Cartman és Stan egy lopott motorcsónakkal lezúznak egy hódgátat. Titkolják persze. Stan később hazamegy és a hiradóban látja hogy mi történt, hogy kiket öntött el a gát (több ezer ember). A hiradó elkezdett azzal foglalkozni hogy mi történhetett. Erre Stan a papájához:
-Nem kéne segíteni ezeknek az embereknek?
-Fiam, most nem az a lényeg hogy segítsünk hanem az hogy megállapítsuk hogy ki a felelős.
Később Cartman elveszi Kyle-tól a "zsidó aranyát", ez persze csak a mostani relevanciát növeli. A rész egyébként a "Holnapután" c film paródiája, ajánlom mindenkinek. en.wikipedia.org/wiki/Two_Days_Before_the_Day_After_Tomorrow
Te Tóta!

El ne süsd az összes bűzös poénod, mert Karácsony előtt, jól időzítve, még ki kell izzadnod magadból egy röfögő szösszenetet!
"Sikeressé pl. az teszi őket, hogy tisztelik a hagyományaikat, beleértve a vallásukat is, és ez persze igaz a nem vallásos zsidókra is."

Mese.
Sikeressé a maffiamódszerek tették őket is. A bankár a pénzbehajtó szolgáltatásait nem nélkülözheti, és ki a pénzbehajtó?
Én azt mondom, hogy a világot mégiscsak egy pillangó álmodja. Sőt, a pillangót magát meg Csuang Ce. Ezt onnan tudom ti nyomorultak, hogy én álmodtam Csuang Ce-t is. Végül is nincsen jelentősége, mert már akkor tudtam milyen lesz a szüleim arca, mielőtt megszülettem volna. Ezért aztán pont leszarom, hogy Holle Anyó hogy rázza a dunyháját meg a löttyedt seggét Erdélyország felett, mert nincsen múlt sem jelen sem pediglen jövő. A tegnap a holnap rokona és nem is létezik. Minden most van, és minden most történik. Minden itt van, és az itt pedig mindenhol. Értitek ugye? Ezt onnan tudom, mert én álmodom!

Nekem nem csöpög az orrom, de néha beleturházom a saját babszem alakú medencémbe fenn a hegyen, mert allergiás vagyok. Nagyrészt a pollenekre, de rátok is keményen. Köpök egyet és nézem milyen az íve, hogyan száll a nyál-üstökös az azúrkék örökpanorámán át háttérben a Moszkva tér miniatűr makettjével és a sok kis szánalmas dolgozóval odalenn. Ha igazán jól akarlak látni benneteket, hát fel kell, hogy tegyem Ray Ban-em.

Igen soxor spekulálni támad kedvem, ezért aztán alászállok, és nem változom. Egysoros Armani-t viselek, négygombos, grafitszürke. Hozzá mályvaszín Gucci inget veszek és ma már nyakkendőt sem kötök, a lábamon Bigioni tervezte cipő, melyet kézzel varrtak. Dehogy vagyok koszos, és óbazmeg dehogy megyek én Brooklynba, nézem inkább ahogyan elsuhan a hangszigetelt város a Lexusom mellet és jól érzem magam. Idebenn, a rádióm szól és benne valaki fasizmussal fenyeget. Ez az én emberem. Egyre jobb kedvem kerekedik, hiszen már látom, hogy engem meg fognak védeni! Spekulálok és nézem a youtube-on, hogy tekergőzik a miniszterelnök. Hát ez már love actually. Nem akarom elemészteni a világot, mert tele van egy csomó jó hellyel. Inkább pénzt szeretnék és hatalmat.

Ha beértem, akkor ma is olcsó hiteleket fogok piacra dobni a megszorultak alulértékelt ingatlanjainak jelzálogfedezete mellett. Nem fújok buborékot a tőzsdén, mert nem hülyültem meg. Helyette inkább kölcsön részvények piacra dobásával nyomom le az árat, besszen veszek és adom vissza a kölcsönt. A maradékot aztán tartom hosszig. Ja, a’sszem bedöntöm a forintot a deviza alapú jelzálogok miatt és viszem a kecókat. Az irodám bazmeg a Marshall kereszt metszéspontjában van a belvárosban.

Ja, hogy ilyen életet akartok, mint az enyém? Ahhoz tanulni kell ám, bazmeg! Tanulni vágytok? Hát megtehetitek ti is! Pénzért, hahaha! Nincsen pénzed? Hát majd én adok! Vagy tudod mit? Ad a bankom! Jelzálog a házon nebuló a padban! Remélem, nem bukik a gyerek mert akkor bukod a házad. Amúgy sem kell minden kis vidéki picsának bölcsészhallgatónak lenni vagymiafasz! Majd még a végén engem fog elemezni meg a pártbeli haverjaimat live on TV. Így működik a kontraszelekció baszki. A Piac Mindenek Felett!Elvégre, ami ingyen van az nem becsülhető, Francis Fukuyamát pedig a franc egye meg.

Na, most fordulok egyet álmomban. Hallom amint surrog a selyem lepedőm a Boss boxer alsómon és lágyan ringatódzik a Slumberland vízágyam kis hülyék. Éjszakára ma egy feketét hoztam haza, kezem a kemény mellén pihen. Lehet- hogy szűz volt? Gondol a franc bedőlt hitelekre, utcára került családokra. A frászt! Király egy dugás volt, ezért aztán még álmomban is nevetek.

A hegyen csillagtalan az ég. Látom a tetőablakomon át.

Ezerszer kitoltam már veletek, ha ez kitolásnak számít. Ha szenvedtetek is, hát magatok miatt szenvedtetek.
Nem tanultatok eleget és még most sem vagytok rá képesek. Fogyasztani, költeni, venni akartok. Birtokolni,
részei lenni a fogyasztói társadalomnak pénz nélkül, tanulás nélkül, mi? Hát az apokalipszis lovasai jöjjenek Wii lézerkarddal és ontsák a beleiteket a HD plazmára, kócolja össze a fületeket mérgezett I-phone-nal baszki.
Amikor bedőltök akkor meg jön a „ Jesszusom segíts!”, mi?!

Nem érdekel a vallás, mert nem kifizetődő. Hosszútávon az ateizmus logikája a legkifinomultabb és nem kell hozzá semmilyen Istent megtagadni. Én sohasem feszíttetnék meg senkit. Ráadásul az idevonatkozó rész hiányzik a Talmudból.

Árpád?! Arra gondoltam talán összefuthatnánk. Neked is jót tenne fenn a clubban egy Remy Martin, öblös, nedvesre felgőzölt pohárban, mint „molett nő ki megkíván” és egy jó szivar, félkoronás méret Kubából.

ezt már én sem hagyhattam szó nélkül.... hm, azt hittem, Hitler meghalt...csalódtam Tóthwa-ban
Jó kis Bayer paródia.
Tényleg ilyen ünnepélyes hangnemben ír a faszi.
Miért kell Bayer színvonalára lemenni? Vagy még az alá.
MInek ez. NIncs ubaorkaszetzon.
john_yossarian,
Te véletlenül nem igazi Yosarian vagy az Index fórumról?
Másképp kérdezem. Te nem Bayer vagy?
:)
Ez a post a Szily féle jobbra át egyik része? :D:D
"A végepoént meg gondolom a Magyar Irószövetség üdülőjének folyosóján részegen zsidózó Csurkától tanulta el a firkász, "


pedig akkor még nem is voltak zsidók.

de szerintem mindenféle híresztelésnek nem kell felülni
"Ezek a zsidózós témák mindig elszórakoztatnak. Itt ez a világválság szerű dolog, mindenki szopni fog de a lényeg az hogy ilyenkor valaki tehet róla. Sőt, valakik. Egy népcsoport. Lovagoljuk ezt meg egy kicsit, kaparjuk ki a gesztenyét magunknak, populizmus, demagógia, hupákolás, gazemberség. Szánalmas ez a Bayer Zsolt."
Azért a pénzügyi világot mégis csak a zsidók irányítják, legalább is eddig így tudtuk. Most, hogy elkúrták, kiderül, hogy ááá, nem is... A rothadt priézek kúrták el. mi meg majd fizetjük. Dogöljön meg az összes priéz vagy akinek inge...
TWA szerint: ’’’’Azt mondják a taoista guruk (vagy mindegy, kicsodák, én is úgy hallottam valahol), hogy a világot talán csak egy lepke álmodja.’’’’

A lepke, a megvalósult, és egyetlen igaz izmus, a szolipszizmus értelmében nem más, Bayer Zsolt. Lehetséges kérdés, hogy melyik volt előbb: Bayer Zsolt, vagy a lepke?
Ha álmodta akkor mindegy is, nemcsak két macska játszhat leszbi skizót egymással.
Milyen alapon lehetne elvárni az istenadta néptől, hogy mielőtt felveszi a lakáshitelét, belegondoljon annak makrogazdasági következményeibe, már elnézést?
(Miért is ez jutott eszembe TWA írásáról?)

ADY ENDRE: MEGÖLTEM EGY PILLANGÓT

Megölök egy pillangót,
Óh, áldott isteni perc,
Szent kéje az ölésnek:
Minden gyűlöletemért
Hal meg e szines féreg.
Ki várja a holnapot:
Igy várja azt a holnap.
Vágjon elé a halál
Minden boldog mosolynak,
Szakadjon meg az erő,
Kezdetén nagy vívásnak,
Ne legyen víg lakoma
Az élet mindig másnak.
Tűz legyen minden arany,
Minden boldog csók méreg.
Szárnyad van, csapkodsz, örülsz?
Hát ezért öllek én meg.
S boldog vagyok, mert öltem.
Kedves Jozsefesmaria!

Kikérem magamnak, hogy minden magyart "látens kis fasisztának" nevezz! Ez engem ugyanúgy sért, mint a zsidókat Bayer fröccsögése. Az ilyen általánosító, mocskolodó kifejezéseiddel te is fasizálódsz.
xsasha 2008.10.14. 00:12:55:

Én azt szeretném megtudni a "jobboldali emberek"-től, hogy mi a ló**sz az a "tisztességes munka"?!

Kapálás?

Akkor az összes "jobboldali ember" ilyen "tisztességes munkából" él?

A "jobboldali emberek" között nincs egyetlen üzletember, vállalkozó, politikus, kereskedő, egyéb kapcsolati tőkéjét pénzkeresésre fehasználó ember sem?
Javul a stílusod Árpád! ;)
Ezek a lepkék sosem fogják elérni szeretetünket, nem is akarják.
a magyarságról jut eszembe:
sztem magyar az, akinek magyar az anyanyelve, és magyarnak vallja magát.

ezen túl a nézetek, a világkép nem számít. (így a vallás, mint a világkép egyik megjelenési formája sem). egy down-kóros magyar kisgyerek is magyar, noha világképe (és hitrendszere) nagy valszínűséggel nem egyezik a mainstream világképpel. vagy pl a kanadai magyarok is magyarok, attól még, hogy kanadában élnek.

származás: sok magyar királyunk felesége nem magyar volt. így a királyaink nagy része nem csak magyar származású. Gizella bajor volt: Imre herceg, az első magyar király fia akkor pl magyar volt? vagy svábnak számított, vagy magyar-svábnak, vagy sváb-magyarnak? áááááááá... plusz, a sok vérzivataros idő miatt, azok, akik ma magyarok, dugig vannak szláv génekkel (is), olyan mértékű volt a történelem során a keveredés.

még plusz, sztem, ha matematikai alapon nézem, azok, akik azokat a magyarokat, akik magyarnak vallják magukat, anyanyelvük magyar, de a vallásuk alapján pl zsidók vagy ezoterikusok...stb, szal, aki őket nem számítja magyarnak, az kevesebb magyar érdekeit képviseli, mint aki minden magyart magyarnak tart. tehát „magyarabb” ( :-D ) az, aki minden magyarra gondol, nemcsak egy bármilyen alapon kiválasztott szegmensére a magyar társadalomnak.

sztem :-)
Szalahadin 2008.10.13. 22:54:43
“Az abban a pillanatban érvényes ingatlanárak mellett a fedezet rendben volt, csak éppen az ingatlanárak mozdultak el lefelé,…”
Csak valaki meg azt irta, hogy a kockazat kiszamithato, ugyan szamoljatok mar ki csokkenek-e az ingatlanarak a kovetkezo honapban? Mennyi a valoszinusege?

Bambano 2008.10.13. 23:23:22
“ miért jutottunk el odáig, hogyha felborul Amerika, felborul Európa is. Értem, hogy van hatás, de ne fújják már az összes passzát szelet odaát...”
Nem az osszeset ok fujjak , csak tokearanyosan, ott ennyivel tobb a toke.
Nem tudtad?

dark future • www.andocsek.hu 2008.10.13. 23:47:17
“ valószínűleg nem most kellett volna belenyúlni államilag a folyamatokba, amikor kilencjegyű összegeket kell megmozgatni dollárban/euróban, hanem már korábban.”
Nem valoszinuleg, hanem akkor kellett volna.
Es akkor mar csak ket lehetoseg van:
- azert most csinaltak direct, mert igy nagyobb a durranas, nagyobbat lehet kaszalni,
- tenyleg bonyolult a rendszer annyira hogy nem lehet szabalyozni tul sok a visszacsatolas, rangat, tullo, stb.
mond te melyiket valasztanad?

firlefranc 2008.10.13. 23:59:24
“bizalmatlansági …spirálba kényszerültek az értékpapír piacok.
Már majdnem sírnunk kellene, ha nem tudnánk, hogy erre a bessre ugyanazok kötöttek bennfentesen short üzleteket, mint akik okozták.”
Erre van empirikus bizonyitekod is, vagy csak hinni kell ugyanugy minthogy minden bajert a zsidok felelosek?

firlefranc 2008.10.13. 23:59:24
“ Megint csak a kisrészvényesek (a plebs) mentek tönkre, a nagybankokat állami adóforintokból konszolidálják.”
Ez is konnyen hiheto megallapitas, csak azt mond meg a kisbefektetok miert nem a minimumnal vesznek reszvenyt miert akkor mikor szarnyal a tozsde?
(jo-jo egyszer egyszer be lehet csapni valakit de allandoan?)

johnthebigggg 2008.10.14. 00:34:43
“a zsidónak nevezett népcsoport kapcsolódik-e Ábrahámhoz genetikailag, az két szempontból fontos:”
Teljesen erdektelen

“1. Az ő hitvallásuk alapján ez a közösségük legfőbb kapcsolóeleme, a közös leszármazás tudata.”
jol fogalmaztal: a TUDAT szamit nem a teny, ha azt hiszik hogy Abrahamtol szarmaznak az pontosan annyira tarsadalomszervezo, csoportkepzo ero, mintha genetikailag is azok lennenek.

gyurciburc 2008.10.14. 00:48:36
“Fekete úrnak jó volna nyilatkozni. Megnyugtató volna, ha hasznosíthatnánk a tudását.”

Valojaban nyilatkozott mar, minden lehetosegunk megvan ahhoz hogy ne erintsen olyan nagyon a valsag bennunket itt magyarorszagon.
1) edesviz strategiai termek, veletlenul van belole nekunk eleg, lesz is (ide folynak a folyok)
2) mezogazdasag, strategiai termek, kina is egyre gazdagabb, lesz ra penzuk, meg amugy is egyre tobb kaja kell majd, akar ontozhetnenk is…
3) elfelejtettem
na most ez nem varosi legenda tenyleg nyilatkozott.
Azon felul, hogy megint csak szidni tudom a bankarokat es az amerikai teszetoszasagot, a sajat rendszerukben megfullado banki szektort, en aszondom, maradtak volna a kaptafanal; mint Pat Bateman, oszt az asszonyok felcsinalasa es felkoncolasa utan, bekokainozva, napszemuveggel a fejukon csendben az irodaban semmittenni.
Kenyelmes, es valamelyest hasznos is.
Világos. Tehát, ha valaki azt meri állítani, hogy a zsidók meglehetősen pénzimádók+meglehetősen pofátlanok+nem igazán szeretnek mást a konchoz engedni az megengedhetetlen módon általánosít, valamint nyilvánvalóan skizofrén, és egyúttal biztos azt is képzeli, hogy a felhők között zsebkendő nélkül röpködő zsidók orrából szakad a jégeső.
Tóta W. Árpád • w.blog.hu 2008.10.13. 22:27:38
" mert nemcsak brooklynban zsidók a fejesek ám! "
1) miert meg hol?
2) es tenyleg ok a fejesek a Brooklynban?

attila1 2008.10.13. 22:26:35
“itt nem Bayer személye a lényeg. Ő nyilvánvalóan elmebeteg.”
Dehogy az. Ebbol el, bertolnok mint mindenki a magyar ujsagirasban. (Najo Del Medico Imre kivetel) Na nem ugy hogy a szocik megrendelik tole, hogy elterelje a gondolatokat, hanem van egy reteg akinek ez kell, hogy jol erezze magat. Piacgazdasagokban ha van kereslet megteremtodik hozza a kinalat is. Tortenetesen Bayer a nepszabadsagban kezdte, es egesz jokat irkalt. Emlekszem Antallek bukasat a horthy ujratemetessel magyarazta, valo igaz tele is volt a toke az embereknek ezzel. lasd meg Hofi:
'sokan voltak, sokan [marmint az ujratemetesen] meg tobben is lettek volna csak nem ertek ide a Don-kanyarbol'

Tóta W. Árpád • w.blog.hu 2008.10.13. 22:35:36
“ a pénzemberek pénzsóvársága.
amivel ők hitelt adtak a kisembereknek, azok meg felvették. nem tudom, mér vették fel, hiszen csak a pénzember pénzsóvár, tisztességes ember nem a mammonnak áldoz.”

Nem hinnem hogy ennyire sematikusan godnolkodol. Hat az a szerencsetlen kisember tudna arrol hogy van hitel? ha nem kinaljak uton utfelen, reklamozak radion teven, kirakatban oriasplakaton? Hat a felelosseg mekkora? Ha valaki TVt vesz hitelre az penzsovar, aki meg ennek a millioszorosaert reszvenyt az nem, vagy nem jobban?
Ugyan mar!

Tóta W. Árpád • w.blog.hu 2008.10.13. 23:19:07
“a kereszténykedő zsidózók szeretik elfelejteni, ha kereszténység főalakja véletlen pont egy echte zsidó. pech!”
Dehogy, ok ezt pontosan tudjak!
de ketfele zsido van, ahogy kommunistabol is, a sajatnak megbocstanak mindent, a masike meg gaz arulo.


Szalahadin 2008.10.13. 22:36:11
“ a rövid távú kapzsiságra épülő pénzügyi rendszer nem stabil, ráadásul a piac "láthatatlan keze" lófaszt se ér.”
Ugy van. Csak a gyarmatokra szant uveggyongy ez.

“Az állami beavatkozást az ördög művének tartó, nagyarcú, arrogáns ortodox liberálisok remélhetőleg szőnyeg alatt közlekednek egy ideig,”
De naiv vagy! bokros mar megmondta (e blogon totyatotya) de ok is csak epigonok, hogy amerikaban mar szocializmus van. Hagyni kellett volna bedolni a bankokat.

“ mert a szarukat mégiscsak az állami beavatkozás takarítja el alóluk.”
Igy van. Mert ugyan ki mas tudna megtenni?
Valóban, TWA felnyitotta a szemem, szerintem is a sok hülye kispénzű amerikai csóresz az okozója a válságnak, akik mertek egy nagyot álmodni, hogy otthon, meg lakás, meg miegymás (biztos ott is hallgatják Orbán Viktort), és kapva kaptak azon, hogy van, aki hitelt ad nekik. A sok ostoba WASP-nak még a lakókocsipark is túl jó, most azt kapták, amit érdemelnek, ott vannak mind, under the bridge. Az már nyilvánvalóan csak alkoholszagú náci összeesküvés-elmélet, hogy az ingatlan hitelpiaci dereguláció érdekében sikeresen lobbizók megbízói, bizonyos pénzpiaci szereplők, spekulációs és profitnövelési célból előre láthatták a jelenségeket, azok minden kockázatával. Az pedig, hogy ezen személyek között - hagyományosan - zsidók is vannak számosan, bizony a ki nem mondható, tiltott tények közé tartozik világunkban. Nyilvánvaló ugyanis, hogy aki "zsidó"-t mond, az csakis fasiszta lehet. Nekem már igazából a "zsiráf" szó is túlontúl gyanús.
Re: szemet 2008.10.14. 10:21:39

"Az antiszemiták nem általánosítanak ilyen szemellenzősen és bután, szóval szerintem a legtöbbjük értetlenül fog állni a cikk elött.

Minden antiszemita elismeri, hogy vannak kivételek!!! Sőt ez az antiszemitizmus egyik mércéje, mert minél erősebb a kivétel annál erősebb a szabály. A kivételek erőssége valahogy így nő:
1. Elismerem vannak rendes zsidók is.
2. Személyesen ismerek olyan zsidót aki sokkal rendesebb az áltagosnál
3. Vannak zsidó barátaim
4. Az egyik zsidóra istenként megváltóként tekintek

Persze náluk ezek mind a szabályt erősítik." - ezt írtad.

Bayer épp azt írja másutt, hogy a normális beszéd egyik akadálya, hogy ha azt mondod, van zsidó barátod, akkor azt az antiszemitizmusod bizonyítékának tartják, mert lám, számon tartod a barátod származását. Ez pedig szerintem (is) hihetetlen baromság.

Ahogy korábban írtam (már nem a Te postod a téma, az nem ér többet), antiszemita vagyok annyiban, hogy utálom a zsidóságukkal üzérkedőket, akik mindig úgy zsidók, ahogy a leghasznosabb nekik (faj, vallás, etnikum).
És jó sok időmbe telt, mire erre rájöttem, és meg tudtam fogalmazni (magamnak is). Viszont az "antiszemita" kifejezés is jó Jolly Joker, mert általában használható, mindenkire, aki így vagy úgy, divatból, meggyőződésből vagy csak pongyola fogalmazása miatt antiszemitizmussal vádoltatik. Mert ez a kifejezés nem "kérdez vissza", hogy ugyan, a bankárzsidót, a szatócszsidót, a színészt-orvost-tanárt-gyárost stb. utálod-e, vagy a vallással van bajod, netán Izrael állam viselt dolgaival.
Azt hiszem, van az antiszemitizmusnak olyan "válfaja", ami védhető lenne, de nem az, mert még ha pl. igaz (lenne) is, hogy a pénzvilág döntően zsidó befolyás alatt áll (és pl. ők az elsődleges okai a jelen válságnak), a népek alkotmányai általában tiltják a származás és vallás szerinti megkülönböztetést, tehát "a zsidó" pénzembereket akkor sem lehetne mint zsidókat "megfogni", ha ez a gyanú beigazolódna, és napnál világosabb lenne, hogy mintegy szervezett bűnözésként követték el.
A másik védhető "antiszemita" téma Izrael állam viselkedése. Egyrészt nyugat-európai közvélemény-kutatás igazolta pár éve, hogy Izraelt tartják a világbéke legnagyobb veszélyének, másrészt valóban hihetetlen, hogy egy Dunántúl nagyságú országocska legyen a külpol vezető híre éveken keresztül. Harmadrészt pedig világcsodája, hogy egy ekkora államnak atombombája lehet.
Ma ott tart a PC közbeszéd, hogy nem lehet valós problémát sem megfogalmazni a szalonképtelenné válás veszélye nélkül, ez pedig csírájában fojtja el nemcsak az értelmes beszéd, de az esetlegesen valós problémák megoldásának lehetőségeit is. (Mi ezt Mo-on megéljük a "cigánybűnözés" kifejezés leképeződéseiben, bár itt már talán kezd előtérbe kerülni a probléma, és háttérbe maga a használt kifejezés.)
Bayer probémájára van magyarázat, megírtam neki:

Bayer Úr!

Azt képzelem, érdemben hozzá tudok szólni
a mai cikkében hosszasan taglalt kérdéshez,
miért minősül annyi jószándékú gondolat
antiszemitizmusnak.

Egy kedves ismerősöm rendkívül frappánsan összefoglalta
az önt kínzó problémát. Egyszer keserűen kifakadt:
"Az ember egy kicsit zsidózik és máris ráfogják,
hogy antiszemita!"

Ez valóban létező jelenség, és nem látom, hogyan lehetne
elejét venni.

Üdvözlettel...
petimegmondja 2008.10.14. 14:39:16

Kapálást Veres János elvtársad preferálja megmondta a vagyona abból származik, aki ügyesen kapál annak összejön tésztagyár meg ilyenek. :D
1. A pénzvilágot a nagybefektetők irányítják: nem faji alapon. Csak a pénz számít.

2.Soros pl, rég mondja, hogy igy gáz lesz, Amerika háromszor annyit fogyaszt, mint termel. Faji kérdés? Te nagyon egyszerű...

3. Én viszont tudok egy MAGYAR milliárdos irányítót, aki politikai befolyást szerez, illetve fog szerezni.
Akinek a lapjában a sok szar megjelenik, nagyon beteg emberektől.
Ez is faji kérdés, ugye...
Gyenge kérdés minden zsidógyülölöhöz :

Amig a "mocskos" zsidók pénzt adnak nektek, addig minden rendben van, mi?

Ugyanakkor van itten 1 másik probléma is:

Ha "ÖK" bünösek mert adtak amikor kértél, akkor TE mi vagy? Áldozat, mi?
Hiszen rá vagy kényszerítve, hogy hitelt vegyél fel.......na neeeeeeeeeee
Ne a jobboldali embereket hozzuk fel példának-
van zsidó jobboldali ember egy csomó.
Mi itt náci-gyanús szélsőségekről beszélünk.
Ezek nem jobboldaliak.
Árpi, te jól átvertél minket, nem is olvasod el a kommenteket!
Különben hogyan engednéd be kétszer ugyanazt? Miféle moderációs elv az, amiben tökugyanaz kétszer is átmehet?

Íme, ezt fentebbről nyestem ki:

blogspot 2008.10.14. 07:57:05
bopkft.blogspot.com/2008/09/rasszizmus-zsidzs-bp-kft-nl-bntetlenl.html

xsasha 2008.10.14. 07:57:21
.
.
.
.

blogspot 2008.10.14. 07:57:50
bopkft.blogspot.com/2008/09/rasszizmus-zsidzs-bp-kft-nl-bntetlenl.html

Az az érzésem, h néha kurvára nem érdekel, miket írnak a drága hozzászólók, csak hátradőlsz, és mosolyogva nézed, miképp fossák tele a blogod a fasságaikkal.:o)

Mondjuk igazad van, ezúttal is kitettek magukért... magaslabdát kaptak!
Azért van egy-két szuper komment is!
Megemlékezhetnél pl. a "john_yossarian 2008.10.14. 13:34:49" hozzászólásról, jobb az átlagnál.

Üdv.
de elolvasom, malacka, így kíméltelek meg titeket kb 100 ordas náci szövegtől. viszont amikor vki 2x küldi be, akkor időnként mindkét csomagban áteresztem véletlen. sajnos ez kézimunka.
zsidózni nagyjából hasonló együgyűség, mint komolyan elhinni, hogy a válság a makro tankönyvből jött.

elsőként jó volna, ha mindenki el tudná különíteni egymástól a túltermelési és a pénzpiaci válságot, amiből az utóbbit könyvből már ismerjük, de egyelőre csak az előbbi, amit érzünk.

valójában, sokmindenki élvezte, az usától kishazánkig, annak a pénzbőségnek a hatásait, amit a bankok hitelezési politikája és a végeredményében a fogyasztótóval megfizettetett kvázi semmiből pénzt csináló tranazkciók eredményeztek.

ennek a pénznek a javát egyszerűen feléltük, mert nekünk jár az, hogy többszörösét használjuk el, mint, amit megtermelünk. (hogy miért? na, itt biztosan húzható egy zsidó-keresztény felsőbbrendűségi párhuzam, de ebbe ne menjünk most bele!) a lényeg, hogy mint minden rendszernek, így ennek is voltak kisebbet és igazán nagyot szakító kedvezményezettjei - jómagam is pl., akinek nem kell a közalkalmazott anyját támogatnia, mert az már meg tud élni a fizetéséből ide tartozom - Medgyessy 007es Péternek köszönhetően. nyilván nem annyira, mint az, aki xszeres áttételű virtuális pénz és tőkepiaci vásárlásokból gyarapodott, vagy gyarapodtatott.

nehéz ennek a működésnek mindenféle összeesküvés elmélet nélküli magyarázata, mégis, ha felelőst keresünk, akkor biztosan nem azt kell számon kérni, aki kihasználta a lehetőséget, hanem azt, aki megadta. a be nem avatkozó állam beleszarása, ami előidézte ugyanis azt a helyzetet, hogy a csodás, majdnem jó modell, demokráciánkban mindenki azt csinálta, amihez kedve volt - így a kapitalista kapitasitáskodhatott, a fogyasztó pedig, bár jóval értéke fölött, de fogyaszthatott. aztán bumm.

amire mindenképp jó lehetőség a pénzpiaci válság, hogy ezt a modellt újragondoljuk. kidobjuk végre a laisezz-fair-t és belássuk, hogy a piac ugyanolyan tökéletlen, mint mi magunk, a zsidók+akeresztények.
valaki már kérdezte ki a john yossarian. Ne derüljön ki, de az nem lehet a bayer, mert akkor nem írna ennél szarabb faszságokat. Amúgy yossarian gyerek nagyon eltalálta, mindenesetre jobb mint totaw!
Lehet, hogy mar valaki beirta. Akkor bocs.

"Bayer Zsolt, a Széles-féle Magyar Hírlapba marginalizálódott publicista csalhatatlan érzékkel azonosította a válság három legfőbb okát: zsidók, zsidók, zsidók. Tökéletes megoldás, nem lehet vitatkozni vele."
index.hu/velemeny/eheti/valsag0810/
Re: Jaffar 2008.10.14. 15:48:19
"Amig a "mocskos" zsidók pénzt adnak nektek, addig minden rendben van, mi?"

A felelősség mindig kétoldalú: ha a bank úgy ad kölcsönt, hogy eleve tudja, látja, hogy az ügyfél papíron hitelképtelen (pl. van bejelentett 120eFt jövedelme, két gyereke és egy autótörlesztője), és mégis megenged neki egy személyi vagy jelzálogkölcsönt, akkor az a bank hibája is. A jelenlegi válság oka persze egyrészt a túlfogyasztás, másrészt azonban vastagon az olyan pénzügyi konstrukciók, amelyek lufi módjára viselkednek (mert lényegében fedezetlenek). És azt is tudhatjuk hónapok óta, hogy ez a probléma valós. Tovább is kérdezhetünk: kiknek állt érdekében ilyen mértékben felcsigázni a fogyasztási igényeket pl. reklámokkal, amelyek - hisz ez a lényegük - végül elérték a hatást: az emberek fogyasztottak ezerrel, és egyre kevesebbet mérlegeltek.
Világos, hogy ennek azért nem mindenki ül(t) fel, és hogy nem lehet minden hitelszerződés mellé egy kereszténydemokrata rendőrt állítani, de ha a piac érdekelt a buta emberek átverésében, úgy viselje a következményeket is. A rossz hír, hogy az okosabbja is viseli, aki pl. Raiffeisen-részvényekbe fektet(ett) (pl. nyugdíjas éveire), mert pl. a Raiffeisen-papírok is súlyosan leértékelődtek, de ki gondolt erre korábban? És egyfelől zseniális, hogy Warren Buffet 8 mrd dollárt keresett a zavarosban egy hónap alatt, másfelől ennek ára az adófizetői befizetésekből származó, a piacra öntött sok százmilliárd dollár, hogy jenről vagy euróról ne is beszéljünk. És ez valahol, ha törvényes is, nem tisztességes.
"Rob67 2008.10.14. 07:18:15
johnthebigggg
Gyanitom azert tartunk ott ahol, mert ez a kereszteny baromsag, a hittel valo takarozas tolti ki a napjainkat.
Ahelyett hogy megprobalnank megoldani a dolgokat, a mindentudo Istentol es Jezus nevu fiatol varjuk el.
Ebreszto!!!!"

A zsidók, akiket ugye sikeres népnek tartunk tisztelik a hagyományaikat. Még a nem vallásos zsidók se állnak neki Ábrahám nemiszervéről humorizálni, meg sértegetni a vallásos zsidókat, mert ez ugyanolyan tahóság, mint kiröhögne egy öregembert, mert nem tud úgy futni, mint Jesse Owens.
A normális ateista megjegyzi, hogy ő ebben nem hisz, és nem kezd el mocskolódni, lehülyézni mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint ő, mert ez ugyanolyan intolerancia, mint amit ő a gonosz vallásnak tulajdonít.
"Még a nem vallásos zsidók se állnak neki Ábrahám nemiszervéről humorizálni"

ennek azért nézz utána.
"Tovább is kérdezhetünk: kiknek állt érdekében ilyen mértékben felcsigázni a fogyasztási igényeket"

A válasz egyszerű: pl. az Opel magyarországi gyárában dolgozó magyar melósnak, a bio élelmiszert termelő magyar parasztnak stb. stb.
És roppant hosszan lehetne még sorolni, hogy kinek állt érdekében.
Talán a tibeti szerzetes kimaradna.
a tibeti szerzetes szépen profitált a pénzbőségből, a fröccsöntött imamalomért meg rézbiszbaszokért tolongó amerikai turistákból.
Miért is kell(ene) a zsidók ellen hőbörögnöm? Miért nem a kínaiak ellen?- vagy más tetszés szerinti népcsoport ellen? Ravasz és beugrató kérdés. Mint a régi vicc.
Józsi bá' horgászik és kifogja az aranyhalat, aki felajánlja életéért a 3 kívánság teljesítését. Józsi bá' teljesen logikátlan kívánságára, miszerint Mo.- ra vonuljanak be a kínaiak és vonuljanak ki onnan, megkérdi:- De miért???? A válasz: mert közben 6- szor mennek át a Szovjetunión.

Na itt tartunk most. Mindenki vonultat, szid és átkoz. De mikor lesz végre EGY aki gondolkodik. Gondolkodik, ismeri a történelmet és mégis megmarad cionistának. Különöst figyelembe véve az utóbbi 50 évet.
Csókoltatok minden elfogultat.:):)
Gyerekkoromban a nagyapámat arról kérdeztem, miért őrzi a malacokat, miután kiöntötte nekik a moslékot? Azt mondta azért, mert ezek nem csak annyit zabálnak, amennyi kell, megeszik egymást is meg a vályút is, úgyhogy időnként nem árt nekik odavágni a keverőlapáttal. Világéletemben útáltam a toposzokat. Bankár, zsidó, lúzer stb. Ösztönvezérelt lények vagyunk, így választódtunk ki, na jó, ha Isten teremtett, akkor pont ilyennek teremtett. Közelebbről. Én humán droid vagyok. Mielőtt a hitelválság miatt a bankok bemondták az unlamast, gyorsan elszaladtam hitelre megvenni azt akocsit, amit szerintem egy bölcsész nagyobb hitelvesztés nélkül megvehet hitelre. Aztán vettem még 4-5 könyvet. Aztán belegondoltam, hogy kéne többet is, mert ha a forint megfekszik, nem lesz miből( a tartós élelmiszerek felvásárlása nem bölcsész dolog (kenyér nélkül igen, betű nélkül soha). Na jó ez vicc volt, az később szintén bekövetkezett volna. Azon kaptam magam, hogy miközben ezt teszem még mindíg különbnek érzem magam a genya bankároknál meg a gumicsöcsöknél, mert szerintem különb dolgokat fogyasztok, más árfekvésben, de ugyanolyan mohón. Ez nem különbség, másság. Fogyasztók vagyunk. Ösztönvezéreltek. Ragadozók. istenünk az éhség, mindenféle értelemben. Az állat nem hezitál, fogyaszt. És meghal, ha nincs már mit fogyasztani vagy őt fogyasztják el. mi néha eltünődünk jóllakva, vagy aholnapi fogyasztani valót féltve. Ahogy Pascal mondja: az ember a világra nyitott állat.
nekem meg nem jutott eszembe semmi. kibámultam az ablakon, oszt hallgattam a cinkéket. ki a tököm az a bayer zsolt? pascalt ismerem, tulajdonképpen janzenista vagyok magam is. vagy pillangó és akkor nektek annyi.
Ja és a lépcsőházban jutott eszembe!
Ez a zsidózás cirkusz azért baromság mert ezek igazából régi elszámolási viták, amiben egyébként, a matematikai arányosság miatt a zsidók jártak többször rosszul, ezért most tőlük kérek elnézést, mert profán vagyok.
Mostanában egy képben sűrűsödik a legnagyobb félelmem a világgal kapcsolatban. Egy kínai kertjében tangabugyis szolgák viszik a finom falatokat a kínai mulatozóknak, akik alázzák őket rendesen. Az egyik zsidó, a másik nem az, a harmadik néger, a negyedik arab. Aztán esténként a fapriccsükön egymást basztatják.
Szerintem ez mostanában a valós veszély, nem a soa, meg a magyarirtás.
Az összes zsidófalót,magyar, meg arab, meg cigányigyűlölőt elküldeném a Nagy Fal mögé egy - két évre, hogy megtudja mi az Észak fok meg az idegenség.
Úgy bújna a gyűlölt népséghez, mikor visszajön, mint egykor anyja csecseire.
A magam részéről tanulom szeretni a kínaikat, mert szerintem ez a megoldás( a többi említett ügyre is), az ugyanis még nem baj, hogy kapásból nem megy.
Az rasszista, ha azt mondom, nem nagyon komálom, h csak afroamerikai és afroeurópai van az olimpia 100-as döntőjében, és szívesen látnék egy-két fehér sprintert is?

Az antiszemita, ha azt mondom, nem nagyon komálom, h a bankszektorban arányaiban nagyon sok a zsidó, és szívesebben látnék több gójt?

Ha tényeket mondanak zsidókról, az antiszemitizmus? Ha a Holocaust áldozatairól mondanak, az is?

A cigányozás rasszizmus? De akkor miért OCÖ-nak (Országos Cigány Önkormányzat) hívják magukat?

A zsidózás antiszemitizmus? De akkor miért MAZSIHISZ-nek hívják magukat? A hírekben miért mondják, h zsidó állam?

Tudjuk, h aki nem kedveli Kiszel Tüncit, az még nem feltétlen utálja őt, azaz a nem szeretem és a gyűlölöm között is létezik érzelmi állapot, ezért azt kérdezném mély tisztelettel és a tudás iránt érezett szomjuhozó vággyal, h ha vki nem kedveli a zsidókat, akkor biztos, h antiszemita, azaz zsidógyűlölő?

THX
"Malac"- nem elégtétel az Neked, hogy látod amint 7 fekete menekül egy fehér elől???::))
molaris

Emléxik itt még vki Kovács Attilára, aki szekszárdi volt, és 100-as döntőt futott olimpián?
Jól megkergette a niggerek (bocs PC!) valagát, mi?:-)))
malacka69 a magát naivnak tettető kérdező · 2008.10.14. 18:10:16

igen, malacka, ez szep, kifejlett, bar lappango antiszemitizmus es rasszizmus. en pl magasrol leszarom, h csak feketek vannak a futas dontojeben (legfeljebb azt fajlalom egy kicsit, h magyar a kozeleben sincs, de valahogy tulelem), tovabba halvany lila gozom sincs, "a bankarok" hany szazaleka zsido (ez amugy mit jelent nalad, zsido vallasut v eleg, ha egy szuloje, v ket nagyszuloje zsido szarmazasu?), es ha esetleg tobb, mint a nepessegbeli aranyuk, az se izgat kulonosebben. ha monnyuk arrol lenne szo, h a zsidok nem engednek nem zsidokat bankarkodni, az mar zavarna, sot, helyeselnem, ha az erintettek birosagi uton szereznenek ervenyt a jogaiknak (ahogy monnyuk azert is lehet perelni, ha vkit csak azert nem vesznek fel, mert fekete, v no, v akarmi, ami nem befolyasolja a munkara valo alkalmassagat), am tudtommal szo sincs ilyesmirol. de ha esetleg ezzel ellentetes iranyu bizonyitekaid vannak, akkor erdeklodve hallgatlak.

btw, a ciganyozas nem az, ha ciganynak nevezed a ciganyt, de persze ezt te is tudod, csak alnaivkodsz. ez egyebkent meglehetosen gyomorforgato, ha engem kerdezel.
mivel mar vagy huszadjara kerul elo had jegyezzem meg hogy aki azt hiszi hogy az amerikai bankvezerek tobbsege vagy a tozsden dolgozok nagy resze mind zsido az hulye!

javaslom a google-t ha valaki tajekozodni akar.
igen, huba, de ezek a szerencsétlen faszok közben már kitalálták, hogy "zsidó" alatt ők nem "zsidót" értenek, hanem mást. olyanvalakit, aki náluk gazdagabb, leginkább. elég tág kategória.
pfp:

"ennek a pénznek a javát egyszerűen feléltük, mert nekünk jár az, hogy többszörösét használjuk el, mint, amit megtermelünk. (hogy miért? na, itt biztosan húzható egy zsidó-keresztény felsőbbrendűségi párhuzam, de ebbe ne menjünk most bele!)"

ez nagyon jó meglátás! bizony, ha itten zsidózni akarunk, akkor az egész nyugatot vagyunk kénytelenek zsidózni, mindenki saját magával az élen.

"kidobjuk végre a laisezz-fair-t és belássuk, hogy a piac ugyanolyan tökéletlen, mint mi magunk, a zsidók+akeresztények. "

aha, ezzel van egy kis gond. mégpedig az, hogy feltételezzük, tudunk a millió szemű és szájú szabad piacnál okosabb entitást állítani a vezérlőpulthoz. erre voltak kísérletek, és mindig kiderült, h a tervhivatal nem okosabb a teljes gazdaságnál, és az lesz a vége, hogy búgócsigából minden gyereknek jut egy tucat, vajaskenyérre meg pont nem maradt már papír az ötéves tervben.
malacka69 a naiv kérdező • szenzor.freeblog.hu 2008.10.14. 18:10:16
Nem idézem provokatív, naiv (????), és éppen ezért hazug kérdéseidet.
Jelentéktelenek.

Mindegyikre az az én válaszom, hogy igen.
Hogy miért? Például azért, mert te tartod számon cigány ismerőseidet, tanítványaidat, és mindezt d a r a b r a is felsorolod (szükség esetén lakcímmel), mert precíz vagy, hogy igazold: malac 69, 70, stb. a többi toldat meg egyenesen baromság (nem humor!!), nem rasszista.
Szellemesnek szánt agresszív válaszodat várom (várom, mert -tapasztalat- nem bírod ki, hogy ne legyen tied az utolsó szó), de nem fogok reagálni.
Görnyedj egyszer már magadba! Ismerd meg magad!
Vedd már tudomásul, hogy ki is vagy te!
Nem önkritika, önismeret az, amire szükséged van.
T. gabca!

Az előző bejegyzéshez (Return of the Takarodj)írtam. Majd elolvasod.
"egész nyugatot vagyunk kénytelenek zsidózni, mindenki saját magával az élen"

De mint itt már valaki nagyon bölcsen megjegyezte, van jó zsidó (a mienk) és van rossz (aki nem a mieinkkel van). Lásd a díszzsidó a gárdában.

"mindig kiderült, h a tervhivatal nem okosabb a teljes gazdaságnál,"

Számomra a legérthetetlenebb a jelenlegi Magyarországon, hogy ezt rengeteg ember elfelejti/letagadja.
Volt 191x és 1990 között egy sok országra, rengeteg emberre kiterjedő hosszútávú kísérlet, amely abszolút egyértelműen bebizonyította, hogy a szabadpiac lenyomja az állam által vezérelt gazdaságot.
wice

Az nem úgy van, h az zsidó, aki annak mondja magát? És ugye az is mindegy, ha faji, vallási, származási, vagy állampolgársági értelemben teszi, nem?

Az miért van, h ha híres bankárok nevét lapozgatom az agyamban, azok nem éppen 27millió/ 6500millió arányban zsidók?
Nálad mi az arány?

wice, az is rasszizmus, ha kifejezetten néger farokról álmodik a baszatlan pesti szingli csajszi?

"csak alnaivkodsz. ez egyebkent meglehetosen gyomorforgato"

wice, ismered a Rennie tablettát? Nem lehet, h szedned kéne blogozáskor?

huba

"nagy resze mind"

Ezt a szóösszetételt nem fejtenéd ki nekem?

Árpi!

Nem találom a nyomait annak, amikor Bayer kereszténykedik. Rosszul kerestem a neten? Vagy nem jól értettem, h mondád, ő egyszer kereszténykedik, máskor zsidózik?
Árpád!

Jól látom azt, h intelligens Jenőke fórumtárs személyeskedik, és ezt te nem moderálod ki?

Akkor most lehet személyeskedni? Megengeded?
Vagy csak szocliberálisoknak?
malacka, épp most ereszthettél el egy Rennie tablettát, ne légy telhetetlen.
Felelősök:

1. A nép (kellett neki a temérdek hitel, nem mérlegelt semmit)
2. A kormány (szemet hunyt a felelőtlen hitelezés felett, sőt még ki is kérte magának, ha a szegényeket diszkriminálják)
3. A bankok (jó biznisz volt, kár hogy csak ilyen kevés hitelt tudtak kiadni mindenféle idióta szabályok miatt. Deregulációt nekik, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő!
4. Az emberbőrbe bújt árja zsidók, akik ezt az egészet lenyomták a nép, a kormány, és a bankok torkán.
Én a magam részéről törekszem arra, hogy ne mondjak vélemény ismeretek nélkül.
Nem sikerül mindig, ez igaz, de legalább van mihez tartanom magam.
Van úgy, hogy az ismeretem kevésnek bizonyul, ennek ellenére a feltételezésem mégis helyes.
Így van ez B. Zs. Közíróval is. Ugyanis nem olvastam minden írását.
Azt azonban nevetségesnek (helyesebben –politikai??!- vakságnak) tartom, hogy egy jobbos arra hivatkozzon, erre vagy arra nem tud példát B. Zs. írói munkásságából.
Az én magyarázatom az, hogy a gondolat-azonosság okán nem érzékeli azt, ami kifogásolható.

3kerulet.fidelitas.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=210&Itemid=32

hvg.hu/itthon/20050420bayer.aspx

www.youtube.com/watch?v=ihaXFS_hXbc

stb……und so weiter…..
(guglizni!! - nem ügy…)
ja, ertem, malacka, szoval te a nevebol megallapitod barkirol (foleg ha "bankar" az illeto), h zsidonak mondja-e magat. szerintem reszelgesd meg ezt a magyarazkodast egy kicsit.

btw, nemtom, melyik reszet nem ertetted annak, h nem tudom, es nem is erdekel, hany szazaleka zsido "a bankaroknak" (ez is megerne egy kulon ertekezest, h mit is ertesz pontosan "bankar" alatt), maximum akkor, ha a nemzsidokat tevolegesen kiszoritjak a bankarkodasbol, amire viszont bizonyitekot kerek. az, h teged ez ennyire foglalkoztat, onmagaert beszel.
Árpád, ez zseniális. De tényleg. Összeszedett és egész. Csak gratulálni tudok.
Bayer hülye, ahog ezt már 1 hete is megállapította mindenki ahír kapcsán.

De mi legyen a másikkal :

www.hirszerzo.hu/cikk.madl_sem_ker_a_nemzeti_csucsbol.83244.html

www.hirszerzo.hu/cikk.nemzeti_csucs_a_meghivas_az_meghivas.83242.html

Sólyom már reggel.

Mert pénzügyest azt minnél kevesebbet akar látni, mert lenne mit beszólni
Azt az amerikai ingatlan hitelpiaci szabályozást és hitelfelvételi rendszert, ami a jelenlegi krízis alapja, emberek - nagyrészt pénzpiaci szakemberek - találták ki, tervezték előre, annak minden mozzanatával, így a fedezet nélküli túlfogyasztásra ösztönző mechanizmusaival együtt. A hitelfelvevők egészen pontosan azt tették, amit elvártak tőlük, amire a tervezők terv szerint számítottak. Ilyen esetekben nincsen értelme személyesen a hitelfelvevőkre hárítani a felelősséget (ld. "nem kötelező a hitelt felvenni"), ezek manipulált tömegek, akiknek a szerepe előre meg volt írva, azt eljátszották. Ennek a tervnek sem volt más célja, mint minden más pénzpiaci projectnek: a tervezők profitjának növelése. Ha előre látták a lehetséges kockázatok között a krízist, de nem törődtek vele, mert a saját anyagi szempontjaik fontosak voltak, akkor azért felelősek. Ha nem látták előre, akkor azért felelősek, mert elmulasztották a kellő körültekintést, ami pedig ilyen súlyú döntéseknél elvárható. Namost ezek a személyek - a felelősök - valamilyenek - rasszra, vallásra, bármire tekintettel. Ha tényszerűleg nagyrészt valóban zsidók, akkor Bayernak van igaza. Ha nagyrészt nem azok, akkor TWA-nak. Ez ennyire egyszerű. Sajnos azonban sem Bayer, sem TWA, sem az itt véleményt formálók nincsenek a birtokában ennek az információnak. Ez a tény meglehetősen értelmetlenné teszi az eszmecserét.
pálinkás jó estét!

kedves Jurmala,

ami a tervben való részvételt illeti: hülyének lenni nem kötelező, bár kétségtelenül lehet

üdv
balázs
Jurmalának abban spec igaza van, hogy a pénzügyekhez tökhülye, a saját családi büdzséjét sem átlátó proletárt könnyen be lehet cibálni bukó ügyletekbe. itt jönne be az állam, konkrétabban az iskola felelőssége. hogy tudja már a paraszt, mi is az a hitel.
A zsidó előítéleteket feszegetni egy nemes dolog - Erdélyt ebbe belekeverni szerintem nem korrekt. Tudod, majd ha Malena Hedvigről is ilyen szenvedélyesen írsz, majd több bizalmat "hitelezek" (teringettét, micsoda terhelt konnotációja van ennek a szónak manapság) az ügyednek, ügyünknek.
malacka:

""nagy resze mind"

Ezt a szóösszetételt nem fejtenéd ki nekem?"

jol van, na! nem beszelni magyar!


"Az miért van, h ha híres bankárok nevét lapozgatom az agyamban, azok nem éppen 27millió/ 6500millió arányban zsidók?
Nálad mi az arány? "

es nalad?
ja, es kik azok a hires bankarok?


amugy az miert van, h ha hires iskolak tanarainak a nevet lapozgatom az agyamban, azok nem eppen 15millio/ 6500millio aranyban magyarok?
nalad mi az arany?
Gyorsan végigfutva a linkelt írásokat: kellemes meglepetés, ezt is vártam (mea culpa).
Azért Erdély és a hozzá társított blaszfémia még mindig durva. Amennyiben a szélsőjobb fixáció defiguratív retorikai aktusaként kellene értelmezni, hát... még akkor is.
az meg azért van, mer nem olvasol Bayert. nyugi, tud ő erdély apropóján komcsizni, simán belefér ez is.
hál' istennek, hogy nem olvsok bayert (amúgy aszittem vmi gyógyszergyáros). Sejtem, hogy Erdély a szcénában egy JollyJoker - sajnálom is. Jelenleg a legnehezebb kisebbségi dolga a felvidéki magyarságnak van, sokkal inkább leköthetné ez a jobboldal figyelmét.
Az állam szabályzó szerepének elcsúszására egy példa. Példa a rosszul értelmezett liberalizmusra is, amikor az egalitárius idiotizmust nevezik liberalizmusnak, de hogy errefelé miért csúszott el a dolog, azt már nagyon nem értem.

A biztosítókat az EU irányelvei afelé akarják nyomni, hogy pl. a férfi/női életbiztosítások esetén ne "diszkriminálják" a nőket. Az az "apróság" meg mehet a levesbe, hogy a biztosítás statisztikára és matematikára épül, az a tény pedig, hogy a nők tovább élnek már diszkriminációt jelent, mert a valósággal kalkulálunk.

Én hiszek abban, hogy az államnak komoly szabályzó és ellenőrző funkciója kell legyen egy liberális piacgazdaságban, de az ilyen idióta szabályozások adják az alapját annak, hogy az államok gyakran nemhogy helyes irányba terelik az eseményeket, de egyenesen a racionalitást gátolják.

Meglátásom szerint az amcsi ingatlanválságba nem csak a szabályzás és ellenőrzés hiánya játszott be, de ehhez hasonló idióta pótcselekvések is.
Már tegnap benéztem, de csak most ötlött a szemembe ez a zseniális fordulat: "a brooklyni zsidó pénzügyesek".
Felületes ránézésre pazar, "Brooklyn" és "zsidó" konnotációi ugye egymást feltételezik és erősítik, a pénzügyessel pedig végképp belőve az értelmezési tartomány. De ha belegondolunk, akkor kilóg az ostobaság, a maszatolás és a nettó hazugság szőrös lába.
Brooklynban laknak ugyan zsidók (leginkább ortodoxok), de erős kisebbségben vannak és ottani működésüket nem a bankár/brókerkodás fémjelzi. Brooklyn nem éppen a világgazdaság irányító központja és tutira nem onnan szőtték a válság szálait.
Kifejezetten remek a ködös "pénzügyes" megfogalmazás, kár, hogy ez a minden szocialista vállalatnál és hivatalban dolgozó adminisztrátor Icákat jelentette anno (persze köztük is könnyen lehettek túlreprezentálva a zsidók:-))
marily manson nem zsidó, bár 96-ban kiadta az antikrisztus szupersztár c. albumát. az azt követő turné (death to the word) turnéjának mottója olyasmi volt, hogy minden társadalomnak hagyományosan szüksége van bűnbakokra. "well, here I am!" ordította a mikrofonba és indult a show.

csak azért jutott eszembe, mert bayer zsolt akár antiszemita, akár nem, már évek óta nagyon mérges.

itt van ez a válság. a pénzügyi. ha jól értem kínában, szingapurban valamint tokióban több a zsidó bankár, mint amennyi zsidó él ebben a térségben.

tehát ha vannak nálam okosabb emberek, akkor kétféleképpen lehet rá reagálni.

egyik, ha figyelek az okosabbakra és tanulok valamit tőlük. ez izgalmas, mert elég nagy a merítés.

a másik, hogy felbasszuk az agyunkat, mert sokkal jobb lenne, ha mi lennénk a legokosabbak. felkelnénk reggel, hogy süssön a nap, tojjon a tyúk, jöjjön a siker és lőn...

ha mégsem így történik, na akkor lehet zsidózni. a halványfing árnyalattól a vastag szarszagig széles a skála, de büdös, az hétszentség!

ps: lásd még cigányozás/magyar gárdázás, buzizás/melegfelvonulás subjectben képződött épületes vitákat.

a düh a különbség. szerintem...

az antisemitizmus olyan mint valami nemibetegség, ami persze nincsen, de el lehet terjeszteni, hogy van.

én például speciel nem tudom megmondani mi az ismérve az antisemitának, mert csak az tudja megmondani, aki maga is ebben szenved.

örökös adu ez a ráfogom a nyuszira, hogy Hun Gyula, de a tiszta kezű értelmes és szép fajvédő liberális gondolkodást nem tudom értelmezni, vagyis ha értelmezném a Lipóton kötném fel magam.
pfp 2008.10.14. 16:56:48
koszi , de azert...'

"zsidózni .... együgyűség,"
persze de figyelemeleterelesnek nagyon jo.

"valójában, sokmindenki élvezte, az usától kishazánkig, annak a pénzbőségnek a hatásait, amit a bankok hitelezési politikája és a végeredményében a fogyasztótóval megfizettetett kvázi semmiből pénzt csináló tranazkciók eredményeztek."
??? tenyleg?
mi elveztuk? ugy, hogy ugy eladosodtunk, mint a 'letezo' szocializmus osszeomlasakor?
a brokerek elveztek, 1/3 szinten tartotta magat 2/3-nak rosszabb. ezt nebvezed elvezetnek.

"ennek a pénznek a javát egyszerűen feléltük, mert nekünk jár az, hogy többszörösét használjuk el, mint, amit megtermelünk."
nem teljesen vilagos mi az amit megtermelunk, a TV az termeles, az ujsagok a kommunikacio? a reklam? a szolgaltatas? a bankszektor?
Ausztria pl tobbet fogyasztott mint mi, mi inkabb kevesebbet mint amit megtermeltunk mert ugye privatizaltunk min dent es a profit 1/3-at kiviszik az orszagbol. + hala "szocialisan erzekeny kormannyinknak" tobbet koltottunk mint a nemzeti jovedelem, az arat meg unokaink is fizetni fogjak. tehat nem 'jar nekunk a megtermeltnel tobbet koltes', hanem a jovot eltuk fel.

"nehéz ennek a működésnek mindenféle összeesküvés elmélet nélküli magyarázata,"
ez igaz. de biztos hogy nem volt osszeeeskuves?, biztos nem kaszaltak ezen a tozsdei panikon?

" mégis, ha felelőst keresünk, akkor biztosan nem azt kell számon kérni, aki kihasználta a lehetőséget, hanem azt, aki megadta."
PONTOSAN!

es ki volt az? csak nem a zsidok?
:)
Jaffar 2008.10.14. 15:48:19
es sokan masok...

"Hiszen rá vagy kényszerítve, hogy hitelt vegyél fel.......na neeeeeeeeeee "
nem hallottatok meg tudatmanipulaciorol? reklamrol mestersegesen folduzzasztott fogyasztasrol?

ti tenyleg mindig azt csinaltok amit akartok?
menjetek mar haza nezzetek meg mennyi targy van otthon amit megvettetek, mert elni sem birtok nelkule aztan nem is hasznaljatok sose!

a hitel is ilyen... ha nem dobnak utanad, ha nem manipulalnanak, hogy erdemes, ha nem ez lenne a kozhangulat, a szomszednak mar Mondeoja van..., ha a kormanyok nem segitenek kedvezmenyes kolcsonnel a lakasepitest,... stb
akkor lehetne nem felvenni hitelt
de igy?
ostoba nácik ááááááááááá
Tóta W. Árpád · w.blog.hu

"kidobjuk végre a laisezz-fair-t és belássuk, hogy a piac ugyanolyan tökéletlen,
TAW: aha, ezzel van egy kis gond. mégpedig az, hogy feltételezzük, tudunk a millió szemű és szájú szabad piacnál okosabb entitást állítani a vezérlőpulthoz. erre voltak kísérletek, és mindig kiderült, h a tervhivatal nem okosabb a teljes gazdaságnál.."
persze de ki kardoskodott a tervhivatal mellett, en nem lattam meg ezen a blogon ilyet, minek cafolni valamit amit senki se allit ugatos kutya legyek ha megertem.

na itt megint osszemossatok (Shore is) a szabadpiacot a szocializmussal.
ami most nalunk es az USAban van az nem szabad piac, nem szabad verseny, nem
"laisezz-fair" hanem allami monopolkapitalizmus, ami eppen olyan rugalmas mint a szocializmus volt anno.
(csak eppen a tokejuk volt/van tobb, ok a centrum es kesz)

most a szabadpiac profetai, nalunk eppen Bokros, szocializmusnak nevezik azt az allami beavatkozast amit USA, anglia eppen most csinalt. engem meg TAW lehulyezett amiert a svedeket tartom szocialistanak es nem mondjuk az akkori albaniat.

Shore 2008.10.14. 20:37:27
"De mint itt már valaki nagyon bölcsen megjegyezte, van jó zsidó (a mienk) és van rossz (aki nem a mieinkkel van)."
koszi hogy gondolatomat bolcsnek nevezed, meg kommunistabol is van ilyen sajat=jo; masmilyen=rohadek.

"Számomra a legérthetetlenebb a jelenlegi Magyarországon, hogy ezt rengeteg ember elfelejti/letagadja."
az az erthetetlen, hogy a tenyekrol nem vagy hajlando tudomast benni.

"Volt 191x és 1990 között egy sok országra, rengeteg emberre kiterjedő hosszútávú kísérlet, amely abszolút egyértelműen bebizonyította, hogy a szabadpiac lenyomja az állam által vezérelt gazdaságot."
semmi ilyet nem bizonyotott. szabad piac nem votl a vilagon sehol plane nem 1929-32 utan.
ellenkezoleg azt bizonyitotta, hogy a periferia ilyen nagy ugras szeru kiserletel sem tud felzarkozni, hosszutavon semmikeppen.

ha megnezed, hogy hanyadikak voltunk az orszagok rangsoraban mondjuk 1980-ban meg most akkor a tenyek epp azt bizonyitjak, hogy a szabad(abb) piac a perifierian sokkal rosszabb mint az akkor a szocilizmus volt. Ezt persze elfedi, hogy ugy 10%nak most jobb, akik koze te is tartozol, de azert a 2/3-adrol nem kene elfeledkezni!
Lipper Ferenc) 2008.10.14. 20:56:47

"A bankok[nak]jó biznisz volt, kár hogy csak ilyen kevés hitelt tudtak kiadni mindenféle idióta szabályok miatt. Deregulációt nekik, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő!"
ez ugyan ironia, de remelem ertik a nepek.
ez a lenyeg.

no meg ez:
" A hitelfelvevők egészen pontosan azt tették, amit elvártak tőlük, amire a tervezők terv szerint számítottak. ... ezek manipulált tömegek, akiknek a szerepe előre meg volt írva, azt eljátszották. Ennek a tervnek sem volt más célja, mint minden más pénzpiaci projectnek: a tervezők profitjának növelése."
PONTOSAN. csak az enm vilagos miert nem latjak ezt masok, a profit a lenyeg...

" felelősek, mert elmulasztották a kellő körültekintést, ami pedig ilyen súlyú döntéseknél elvárható. Namost ezek a személyek - a felelősök - valamilyenek - rasszra, vallásra, bármire tekintettel. Ha tényszerűleg nagyrészt valóban zsidók, akkor Bayernak van igaza. Ha nagyrészt nem azok, akkor TWA-nak."

nem egeszen, TWA jonak tartja az ilyen profitvezerelt gazdasagot, bayer meg nem.

Burkus király 2008.10.15. 00:23:18
"Jelenleg a legnehezebb kisebbségi dolga a felvidéki magyarságnak van,"
na ez igy netto nem igaz, anyagilag a szerbiai es ukrajnai magyrasag helyzete sokkal rosszabb, + meg vizum mozgasszabadsag nehezites...
ez nehezn vetheto ossze erzesekkel, meg hogy Pozsonyt Bratislavanak irjak a tankonyvekben es csak a fuggelekben van magyar nevszedet.

"sokkal inkább leköthetné ez a jobboldal figyelmét"
ez lehet hogy igaz, lekothetne, de jobb lenne ha valami konstruktuiv kotne le pl ha mar kirekszteniuk kell, a magyarok azok rendet tartanak a portajukon, osszeszedik a szemetet stb...ez meg torgyan joskanak is jobban ment, (pl tavasszal kimeszeles...)
Árpád: amikor a zsidózok zsidóznak körülbelül a yuppiet értik ez alatt. A gyökértelen, az "ahol nekem jól megy, ott a hazám" filozófiát követő, 6x elvált, gyerekeire szaró, tradicionális értékrendet lököpdöső, ám a maga különlegességében vakon hívő simaarcú idiótát értik.

Ami nyilván egy csúnya szterotípia.

De nem csúnyább a futballhuligán kopasz, kötekedő, bunkó, tanulatlan náciról huhogó sztereotípiánál.
Kedves Yossarian, készséggel elhiszem, hogy ott fenn a hegyen, a babszem vagy vesetál alakú (méretű?) medencéd mellől alátekintve a világra szereted úgy látni, hogy te pisálod a Golf-áramot (irányítod a világgazdaságot, mozgatod a szálakat és manipulálod a hangyák vonulását). Túlértékeled magad, de sebaj, másokkal is megesik. Fő, hogy legyen váltás gatyád, ha netán arra ébredsz a vízágyon, hogy átnedvesedett a Boss alsód.
Már csak azt áruld el, hogy a föntieket paródiának szántad-e, vagy valóban úgy véled, hogy létezik ez a típus, mi több, tényleg ő okozza a világválságot.
"nem hallottatok meg tudatmanipulaciorol? reklamrol mestersegesen folduzzasztott fogyasztasrol?

ti tenyleg mindig azt csinaltok amit akartok?
menjetek mar haza nezzetek meg mennyi targy van otthon amit megvettetek, mert elni sem birtok nelkule aztan nem is hasznaljatok sose!"

Nem hallottál még józan mérlegelö képességröl?
Ösztönös bizsergést érzel és rohansz hitelért, ha már 100adszor látod a Suzuki reklámját, de csak minimálbért keresel? Mert én NEM.
Épp most fizettem ki a Cliómat 3 hónapja. 30%ot tettem le és hitelre vettem 4 éve. Ez idö alatt az autó 100%kát fizettem ki, tehát együtt 130%ot. Mégse sírtam vazze. A szerzödés aláírásakor is tudatában voltam ennek. Amikor vmit megveszek és késöbb tudatosul bennem, hogy baromság volt akkor nem kezdek el sírni és másra mutogatni. Nem próbálom magamat áltatni, hogy azért vettem mert bedöltem a reklámnak. Szerinted az segít?
Mert szerintem ez kurva szánalmas hozzáállás.
Mondjuk amikor a gyökér vezetöink
"ne a zemberekkel"
kezdetü szövegeikre a zombik csak bólogatnak, akkor már nincs mit tenni.
Jóvolna már felébredni, hogy a "zállam" azok mink vogymuk. Te+én fizetjük az adót, amit a "zállam" jól/rosszul újraoszt. Namármost, amikor azt hallod, hogy "ne a zemberekkel", akkor kivel?

Arpi ezt azer olvasd el

www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601170&refer=home&sid=aA6YC1xKUoek

meg mondd meg hol a penz ?
penz sosem tunik el csak gazdat cserel
en mindenesetre kivancsian varom az FBI nyomozas eredmenzet....
Mmm...

Eddig ehhez nem szóltam hozzá, mert a FEDERAL RESERVE BANK of the United States elnöki posztjának kritériumait vizsgáltam, és csak csodálkozva állapítottam meg, hogy római katolikus még véletlenül sem volt az elnökök közt.

Véletlenül se. Hű...

(azért a triádok: mocskos kinézer gazemberek; a maffia: mocskos digó gazemberek; ukrán-ruszki maffia: mocsok ukrán-ruszki gazemberek; a spekulánsok és a hitelezők és a szomáliai éhezőket leszarók meg... ööö... mocskos buzik?)

Na háj,

P.
Harmadszorra olvasom de még mindig sírok a röhögéstől. Sztem kurvanagy. ennyi
From: Vajda András

To: elnok@mte.hu

Cc: contact@mte.hu

Sent: Wednesday, October 15, 2008 11:20 AM

Subject: Tájékoztatás és vizsgálatindítási kérelem


Tisztelt Egyesület!


Tegnapi napon súlyos antiszemita cikk jelent meg az Index Hírportálon egy Pulitzer díjas, jelentős állami megrendelésekben részesülő "sztárújságíró" tollából, ami mellett már nem lehet szó nélkül elmenni.


Az ügyben fontos lenne a társadalom elhatárolódása, valamint a különös aktualitással bíró ügy kivizsgálása, mely összemossa a gazdasági válságot a zsidósággal.


Az ügyben bejelentést tettem a MUOSZ Etikai Bizottsága felé, ezen tényszerű levelemet szeretném az Önök figyelmébe ajánlani, bízva abban, hogy az üggyel érdemben foglalkozni fognak, hiszen Önöknek van egy Etikai Kódexe, amellyel ez a cikk minden bizonnyal összeegyeztethetetlen.

A MUOSZ mellett értesítettem a következő szervezeteket is:

- Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottság

- Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság

- Oktatási és Kulturális Minisztérium

- MAZSIHISZ

- Országos Rendőr-főkapitányság

- Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete

- Izrael Állam Nagykövetsége

- Klub Rádió

Az ügy fontossága és komolysága megköveteli a társadalmi elhatárolódást és az ilyen hangvételű felelőtlen cikkek hátterének alaposabb megismerését, térnyerésük megakadályozását. Véleményem szerint az Önök szakmai súlya ebben sokat segíthet.


Üdvözlettel,


Vajda András
közben a muúosz etikai lófaszjancsijai is állást foglaltak (halák lászló, ha emlékszik valaki ennek a debilnek a nevére.)

na most erre egy postban fogok válaszolni, nagyon nehezemre fog esni, hogy ne használjam a "korlátolt fasz", "alkalmatlan analfabéta", "kibaszott fosszília" kifejezéseket, és ez csak ízelítő.

még az is lehet, hogy használni fogom.

takarodjon a picsába. leülhet, egyes.
A paródia értelmiségi műfaj, nem csoda, hogy a MÚOSZ nem érti. (bár ez tényleg elég ordenárére sikerült)
Én már elég rég felvetettem, hogy az újságíró diplomát az érettségi mellékleteként kellene osztani, mert a betűket ismeri, tehát potenciális újságíró.
Baszki Árpi, ezek hihetetlen faszkalapok. Újságírás környékén vannak, és
ad1. funkcionális analfabéták,
ad2. nem tudják, h az nem Pulitzer-díj, hanem Pulitzer-emlékdíj.

Árpi, milyen érzés, mikor alaptalanul megvádolnak? Kurva szar lehet, de csapj a pofájukba, még én is kurvára felbasztam az agyam ezen a híreden.Petőfit tudnám idézni: "foglalod a kurvanyád!"

Mindent szépen sorban kérj ki magadnak, de legalább egy dologban érts egyet:"sztárújságíró";-))

Üdv.
"tényleg elég ordenárére sikerült"

Sztem meg kitűnő lett, én szénné röhögtem magam! Ld. fentebb is az egyik olvasót!
Szabadjára engedtem a fantáziám, asszociáltam, és hát nem véletlenül az utóbbi idők egyik legbotrányosabb _színházi_paródiájához_ jutottam el rövid láncolaton. Ember tragédiája, "kicsit" átdolgozva, megfricskázva.... Melyik színház is játsza?
Jajjjj, de iszonyú pöcsök, akik nem értik, nem bírják felfogni annak végtelen szellemességét.
Nem is értem ezt a dolgot, mert sztem a zsidóknak roppant jó humoruk van!
Elgondolkoztam, szabadjára engedtem a fantáziám, asszociáltam, és hát nem véletlenül az utóbbi idők egyik legbotrányosabb _színházi_paródiájához_ jutottam el rövid láncolaton. Ember tragédiája, "kicsit" átdolgozva, megfricskázva.... Melyik színház is játsza?
Jajjjj, de iszonyú pöcsök, akik nem értik, nem bírják felfogni annak végtelen szellemességét.
itt nem "a zsidókról" van szó, hanem pár szerencsétlen és szövegértésből elégtelen faszról.

"a zsidók", legalábbis egy részük érdekes módon felfogták, mi az ábra: www.judapest.org/a-zsido-alma/

talán ők érettségiztek.

Jót mulattam ezen az íráson, de másra nem is jó.
Antiszemita(ass) emberrel diskurálni az assról, attól az ponttól értelmetlen, hogy belátjuk az egész ass gondolatköre teljesen irracionális. A diskurzus, mint olyan, pedig racionalitást feltételez. Ha pedig valaki racionális alapokra épít, és így tárgyalóképes, az magától is rájön (el sem jut oda), hogy ez asstelenség.

Bár az igazság az, hogy ezt egy zsidótól hallottam, szóval nemtom.
Bazmeg, ezt komolyan mondom, nem hiszem el!

Ennyi gittegylet szar szervezetet. A Bayer-eredeti az még rendben volt szerintük?
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.17. 17:30:41

Azt hiszem, ékesebb illusztráció nem kell ennél, hogy mekkora hülyeség a gyűlöletbeszéd elleni törvény. Ha most érvényben lenne, a kedves levélíró nyilván büntetőföljelentést tett volna, és nem vagyok optimista a tekintetben, hogy a bírói karban mindenkinek jobb a szövegértése, mint az itt megnyilvánuló múoszos és egyéb észlényeknek.

Amúgy ez komoly? Létezhet, hogy valaki ENNYIRE hülye? Sőt, legalább ketten is vannak? Higgs-bozont meg nem lel az emberiség... :)
Jót mulattam ezen az íráson, de másra nem is jó.
Antiszemita(ass) emberrel diskurálni az assról, attól az ponttól értelmetlen, hogy belátjuk: az egész ass gondolatköre teljesen irracionális. A diskurzus, mint olyan, pedig racionalitást feltételez. Ha pedig valaki racionális alapokra épít, és így tárgyalóképes, az magától is rájön (el sem jut oda), hogy ez asstelenség.

Bár az igazság az, hogy ezt egy zsidótól hallottam, szóval nemtom.
"Az ügy fontossága és komolysága megköveteli (...) az ilyen hangvételű felelőtlen cikkek hátterének alaposabb megismerését"

Ez a fasz mondja baz'meg.
Jajj ez a MUOSZ egymás után csinálja a hülyeségeket. Az múltkor mi is volt, amikor valakit azért akartak felelősségre vonni, mert szakított a párjával?
Hehe, olvastam a MÚOSZ-os cikket.

Nem vet az rossz fényt az egész szakmára, hogy ennyire ostoba ember vezeti a szövetséget?

Vagy lehet, hogy egyszerűen csak rosszindulatú, esetleg a kettő kombinációja?
Na most megkaptad Arpi!
Jol megerdemelted! Meg annal is jobban! Te... Te... FASISZTA!
:-D
De Árpi, ezeket a fosszíliákat Ti tartjátok el! Gondolom, rendes MUOSZ tagok vagytok ti is. Egy olyan szervezetben, aki a Teller-levelet közlő főszerkesztőt választja elnöknek, mire lehet számítani? De mégis? Nyilván nem tudnak olvasni, sőt, írni sem.
Pfff....azé' az szép, hogy a MÚOSZ nevű gittegyletben nincs egyetlen ember sem, aki szövegértelmezésből kegyelemkettest kaphatna...

Hihetetlen.
Worluk, bassz oda az idiótáknak.
- Lajos bácsi tényleg utálja a zsidókat?
- Igen.
- És a keresztényeket?
- Azokat még jobban, fiam.

mek.oszk.hu/00900/00992/00992.htm#48

A ZSIDÓ

A zsidó, miként azt egy Darwin nevű angol zsidó kimutatta, a majomtól származik. Ezért van az, hogy a zsidó utánozza a keresztényt, s ezáltal a gyanútlan embert, faját s erkölcsét illetőleg gyakran megtéveszti.

A zsidó termete hosszúkás és kerek, magassága egy méter és ötven centi és egy méter és kilencven centi között váltakozik, már aszerint, amint a kis Kohnról, vagy a dromedár Jakabról van szó. Szélessége néha ennél is több. A zsidó válla csapott, fülei elágazók, lábai karikásak, amelyiké nem, az csal. Mivel pedig a zsidónak kedvenc faji szokása a csalás, manapság már több egyenes lábú és szabályos fülű zsidót látunk, mint görbelábút. Törvényhozási intézkedésre van e tekintetben is szükség.

A zsidó a föld minden táján található, részint szabadon, tehát vad állapotban az utcán és a kávéházakban, részint az ember által megszelídítve: internáló táborokban. Hazánkban fordul elő legsűrűbben, nyilván azért, mert az itteni éghajlati viszonyok a legkedvezőbbek fejlődésére. A botbüntetésről szóló nemzeti törvényünk éppen az éghajlati viszonyok megváltoztatását célozza, amennyiben a természetes csapadék pótlására még mesterséges csapadékról is gondoskodik a zsidók számára.

A zsidó libahússal, sólettel és retekkel táplálkozik, tehát húst is, növényi eledelt is fogyaszt, azaz vegyes táplálkozású. Kártékony volta már ebben is megnyilvánul, mert táplálkozása által elvonja az ember elől a libát, a babot és a retket. Tisztességes zsidó csakis füvet és kvarcot eszik. Ezért nem igaz az, amit Friedrich István és más "keresztény" vallású előkelőségek mondanak, hogy vannak tisztességes zsidók is.

A zsidó kedvenc szokása a kereskedés. De kereskedésen felül majomtermészete folytán az ember valamennyi ténykedését elleste és utánozza. Így tudománnyal is foglalkozik (Ehrlich, Einstein, Pikler, Goldziher), költ (Heine), ír (Zangwill), zenét szerez (Bizet, Goldmark), föltalál (Nobel), utazik (Stein) stb., stb. De ezek csak a fölületes szemlélőt tévesztik meg, aki azonban az igazat a hamistól meg tudja különböztetni, az látja a nagy különbséget a fölsoroltak és például: Csarada, Timon, Kajuch, Kmetty, Vozáry, Bellaaghné és Kmoskó között.

A zsidó, ha a majomtól származik is, azért tulajdonképpen báránybőrbe bújt farkas, sőt ereiben tigris- és hiénavér is csörgedez, ami, eltekintve e faj erkölcstelenségét, éppen nem csodálatos.

A zsidónak erényei nincsenek, mert ha gyógyít, ezt a honoráriumért teszi, ha tanít, ez a fizetésért van, ha ingyen gyógyít, akkor látszatot akar kelteni, ha elment a háborúba, ezt azért tette, mert muszáj volt neki, különben bezárták volna, ha elesett, ezt biztosan nem szándékosan tette, hanem elszámította magát. Csakis bűnei vannak a zsidónak. A zsidó idézte elő a világháborút, ő okozta annak az egyik fél által való elvesztését, a másik fél által való megnyerését, különben egészen biztos, hogy a háború remis-vel végződött volna, azaz egyenlő hadállásban abbahagyták volna a küzdő felek, és a díjon osztozkodtak volna. A zsidó csinálta a forradalmakat és a bolsevizmust, ő vezette félre és mételyezte meg az orosz nemzeti keresztény Lenint, a zsidó csinálta a drágaságot, a nagy hideget, a szénhiányt, a nyári negyvenfokos meleget, az éhínséget és a spanyoljárványt. Szerintem helyesen sem spanyol- hanem zsidójárvány ennek a neve. Az a zsidó pedig, aki spanyoljárványban meghalt, csupán a keresztény spanyolhalottakat utánozta, nem tudván ellenállni letagadhatatlan és fönt már méltatott majomtermészetének.

1922
ÁÁÁÁÁ
Most komolyan nemtom sírjak-e, vagy nevessek, egyelőre bénultan fogom a fejem...
Graulálok az idióta feljelentőnek, az idióta muosznak, meg minden idiótának, ha már így belejöttem!
Amúgy ki ez a veretes fasz? Mármint ez a Vajda András?
Pompás humorú, intellektuálisan felvillanyozó kedves Tóta W. Árpád! Mint MÚOSZ-tag, mint magyar zsidó rettentő félreértésnek tartom az újságíró szövetség etikai bizottságának közleményét. (Érteni vélem őket is, s ettől még kétségbeejtőbbnek tartom megnyilvánulásukat.) Kollegiális nagyrabecsüléssel: Szerényi Gábor
who the fuck is Vajda András, és hol volt, amikor a többiek irodalom órán ültek?
"Gondolom, rendes MUOSZ tagok vagytok ti is"

új postban írtam, hogy nem, szinte senki sem, nincs értelme
Ez közröhej, én kérek elnézést, általános iskola, szövegértelmezés, leülhet, egyes.

Mivanitt? Kiez a csávó? Bayer Zsolt cikkét kellene komolyan venni, nem a paródiáját, beszarás.

Azóta lehet, hogy mondták már neki, hogy "kedves Halák Úr, maga nemcsak nem szereti a viccet, de még csak nem is érti". Atyám ez a csóka, kész vagyok tőle. Olvasott ez már életében könyvet????
összeilletek a szily nevű faszkalappal. No comment.
Kedves Árpád!

Zseniális az írás. Aki ezt antiszemitának gondolja, AZ AZTÁN AZ OKOS EMBER.

(És most örül, mert azt hiszi, hogy okosnak gondolom) :)

A másik blogbejegyzésed is zseniális. De nem kizárt, hogy ezek a humortalan nagyfejűek beperelnek érte :)

Tisztelettel üdvözöl,

SaGy
A MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémiájának egyik oktatója által szerkesztett Sajtókincstár 1. című gyűjteményben szerepel Nagy Lajos A zsidó c. írása...
"ej buborék, buborék,
színejátszó csodaszép!
emitt vörös, amott kék,
az orromból jött ki eléb."

L.A.

Szegény nagyapám, amikor még fennállt a veszélye, hogy esetleges zsidó származása miatt elhurcolják, feltérképezte a családfánkat az 1700-as évekig. Kiderült, hogy nem vagyunk zsidók. Érdekes visszássága a dolognak, hogy most már örülnék, ha más derült volna ki, de akkor meg feltehetőleg nem írogatnék itt... Úgy szeretném, ha azért gyűlölne valaki, mert azt feltételezi, hogy túl sok pénzem van.
haha es erre mondjak h antiszemita. ez kurva nagy lol azert valljuk be. mikor a zsidopartit lerasszitazzak a zsidok. a kigyo a farkaba harap. vagy mi. nevessunk egyet, felejtsuk el, es keszuljunk a valsagra.
Te jó ég, megint hülyét csinált magából a MÚOSZ :DDDD
A szerzot kérdezem: a webcimben szereplo
"the turn of the jew"-nak milyen jelentoseget szentelt, ha szentelt?
MARILEE, májdííír:
kérek egy linket Nagy Lajos íráshoz, merthogy igencsak érdekelne. Az író műveit eléggé ismerem - főleg a Képtelen Természetrajzot - de ez nekemnek új. Előre is köszönöm. Vaúúú, SnoopyKutya!
Lehet hogy rosszul látom, de nekem úgy tűnik, hogy a bankok és a bankárok zuhantak meg a legjobban a jelenlegi krízisben. Ezek a zsidók ennyire utálják magukat?
A Vatikán még kisebb, mint Izrael, oszt az is folyton beleugat a világ dolgaiba, az nem zavar?
Sztem ez fasza volt Worluk, régen írtál ilyen jót...érdemes volt ücsörögnöd a cserék közt...
Az a tény, hogy megint bemutatod, hogy Bayer egy péniszkirály -rendben van. De sajna egyúttal reklámot csinálsz a lapjának amiben publikál, hiszen a sokszor negatív emlegetés (lehet- e máshogy emlegetni azt a lapot?)mint tudjuk nagyon erős reklám erő. Tudjuk egyáltalán, hogy mennyi a példányszáma? El tudom képzelni, hogy a nyomdai hiba határon van a példányszám, mégis a rádiókban szemlézik és közmegegyezéssel azt mímelik, hogy ez egy mértékadó lap. Vajon a kiváló pénzügyi és gyáripari mágus - volt Ikarus, nincs Ikarus csak a kezemet tessék figyelni - meddig tudja még finanszírozni ezt a nyomtatványt, ahova a Viktort hátlapogató, már a szivárvány minden színét viselt Bayer írhat. Az idők változását pedig jól mutatja, hogy amikor Göncz Árpádot kifütyülték még mekkora skandal volt az egyszem árpádsávosból a téren, azaz ma már erdőben lengedeznek miután OV ártatlan búzakék szemekkel egyszer egy riporternél visszakérdezett: "miért, mi baj van Árpád apánk zászlajával?" Tehát ennek az analógiájára emlékeztetnék arra, hogyan volt Bayer mentegetve -zsidózik, de nem antiszemita hahaha - a taknyosmedencésnél, addig mára már polgári szem nem rebben, hiszen ilyen a mi Zsótink.
Üdvözöllek Árpi a nácziak közt, már papírod is van róla. (MÚOSZ) :-)
Na, tobbek kozott azert leptem le, mert az ezt meg nem ertok ilyen visszahngot tudnak kivaltani.
sosolit,

A Széles G féle Magyar Hírlapo napi néhány ezer példányban fogy. Komolyan félsz, hogy Tóta W cikke letaszítja a trónról a Népszabit?
Hát, a helyzet az, hogy Tóta írása nem paródiája Bayer cikkének. "Csak" egy viszonylag jó tollú újságíró gúnyrajza a zsidóról, melyet Bayer Zsolt egyetlen félmondata inspirált, melyet én nem is tartok antiszemitának. Az hogy a brooklyni pénzügyesek zsidók, egy ténymegállapítás, ami nem uszító, és nem is A ZSIDÓKRÓL szól, hanem a brooklyni pénzügyesekről, és nem is csak a zsidókról szól (plusz yuppik), persze nem is a zsidók iránti szeretetet jelzi, de mindenki azt utál, akit akar, gondolom én.
A Magyar Hírlap 15ezer feletti példányszámban fogy, és nem hiszem hogy lehetne, vagy szabadna agyonhallgatni. Bayer is jelentős hatással van egy körre. Én több olyan szimpatikus, korrekt, normális emberrel vagyok üzleti kapcsolatban akiket emberként is tisztelek, akik Magyar hírlapot olvasnak (Népszabit, MNO-t nem).
.. ezért tartom fontosnak a reagálást. Egy ilyen cikk Bayertól ne maradjon megváloszalatlanul.
mucsai: Miért nem tartod antiszemitának? Szerinted a cikkben melyik félmondat utal zsidókra? Mert szívesen rámutatok a többire...
Az hogy a yuppikról is negatívan nyilatkozik szerinted miért zárja ki, hogy antiszemita?
Tényleg azt gondolod, hogy amikor a brooklyni pénzügyesekről szól, az tényleg csak néhány száz emberről mond véleményt?

Szerinted a zsidókkal kapcsolatban 1) nem nyilvánít véleményt 2) semleges 3) pozitív 4) esetleg realista?

Kiváncsi vagyok mit gondolsz, igyekezni fogok visszanézni, de ha én nem más biztos gyorsan reagál.

.. ja és mindenki tényleg azt utál akit akar.

Senki nem akarja megtiltani Bayernek, hogy utálja a brooklyni pénzügyeseket, mind a pár százat vagy pár ezret, ha már olyan jól ismeri őket. Vagy nem erre gondoltál.

De akár a zsidókat is joga van utálni. Ezt a jogát sem vitatta el senki.
érdekes dilemmát karcol cégalapító:
adott (az egyszerűség kedvéért egy darab) bank. annak egy igazgatója van. az nagyon fontos mindenkinek, aki pénzét beteszi, hogy a bakigazgató jól fialtassa a pénzt. ezért a legjobb bankárt keressük igazgatónak. a legjobbnak talált bankárt felkérjük (a jelentkezők közül kiválasztjuk) a melóra. ő azt mondja, csak megfelelő feltételekkel vállalja. megadjuk amit kér, mert ő kell nekünk: nagy fizetést, sok részvényt, végkielégítést arra az estre, ha meggondolnánk magunkat, mondjuk 10 éven belül és ezért neki megszűnik az igazgatói állása. ezután ő beleveti magát a pénzügyekbe, mi meg elégeetten szemléljük a pénzünk gyarapodását. eddig gondolom ismerős és dilemma-mentes a sztori. aztán egyszer csak baj lesz. tönkremegy a bank. mi kirúgjuk az igazgatót (ha nincs bank, igazgató s kell), vagy még a teljes csőd előtt lecsréljük egy másikra, akitől a helyzet rendbehozatalát (pénzünk megmentését) várjuk. a kérdés: jár a kirúgott, becsődölt bankárnak amit megígértünk, vagy nem?
más: ha a beteg meghal a kórházban, akkor kivégezzük-e az orvost? jó, mondjuk ha az ö hibájából hal meg, kivégezzük, ha amúgy is menthetetlen volt, akkor az orvos ártatlan, élhet tovább. ki dönti el, hogy az orvos hibázott, vagy a beteg volt menthetetlen? egy másik orvos. (eldönthetné a takarító néni is, de mondjuk ő nem ért hozzá annyira). aki eldönti, hogy hibázott-e az orvosunk, annak a véleménxében akkor bízhatunk, ha minimum ugyanolyan jó orvos,bankár, mint akiről éppen dönteni kéne.
mi van, ha alegjobb bankárt/orvost találtuk meg?
ki dönthet róla, tán ő maga? mondjuk vannak egyszerű esetek, ha a doki lenyakazta a beteget a műtőasztalon, vagy a bankár zsákban hazavitte a pénzt, akkor világos, hogy ő a ludas.
országos, vagy világválság esetén azért nem olyan könnyű eldönteni, ki hibázott és ki az, aki a másik hibájából ment gajra. de mondjuk megtaláljuk az első hiba okozóját, mondjuk sikerül eldönteni, hogy ő, csakis ő tehet az egész lavináról. mondjuk az ő vagyonát szétosztjuk a világválság vesztesei között. és, aztán, ha elnyalták a vagyonból nekik jutó részen megvásárolt kodjak-nyalókát, mi a következő lépés? az ótó, a ház, ami elúszott, azokkal mi lesz?
én most nem az ellen érvelek, hogy legyenek a kiskapuk lezárva és legyen minél jobban előre tisztázva a felelőssége és a döntési szabadsága a bankvezérnek, csak nem vagyok száz százalékig meggyőződve róla, hogy sokat lehet tenni e téren (és most az elvi, ideális helyzetre gondolok, ahol meg lehet tenni, ha valami logikusan megteendő, a lobbik, maffiák, tőkés-politikus-klánok ellenkezésével nem számolva). van valaki, aki bankigazgató munkaszerződéseket szokott olvasni? lehetne olyat kikötni, ami a mainál előnyösebb lenne a folyószámla-vezetőknek és az országnak, de még mindig nem riasztana el minden jelentkezőt a bankigazgatói poszttól? mi az?

" cégalapító · cegalapitas.blog.hu 2008.10.13. 21:59:40
Szerintem az oroszok csinálták a legjobban. Bezárták a tőzsdét, ezt kellett volna csinálni a világ minden pontján kötelező jelleggel. Aztán nyúlhattak volna magukhoz, valamint az olyan vezéreket, akik csődbe vitték a cégeket, nem dollár milliós végkielégítésének a mellénybe csúsztatás mellett gratulálni a szépen végzett munkáért, hanem nagyon keményen tökön verni őket, és minden vagyonukat elkobozni. Elbasztak, akkor erre most rábasztál kifejezéssel bedobni a cellájába. Akik meg fedél nélkül maradtak, azok meg szépen vagy költözhetnek át a bankvezérek birtokaira"
bocs, de nem először hallom-látom ezt a gondolatot, és mostanra besokalltam tőle. tehát hogy "gyf. már annyira utált személy, hogy jobb egy ügynek, ha ellene van, de legalább távolmarad, mert épp azzal lehet elérni, hogy a becsületes nép az ügyet magáénak érezze-érezhesse". namost: sztem az utálat nem politikai kategória (ellenben a hálával, ami viszont -minden más híresztelés ellenére- az). utálhatom kovácsjánost, a részeges szomszédomat, de ha az országról, sőt a világról, az emberi tisztességről van szó, és őt ott látom felsorakozni az én oldalamon, akkor bármennyire utálom még a szgát is, annak azért örülök, hogy most az egyszer ő is azt támogatja, amit szerintem támogatni kell. de ne legyen szó ország, sőt világ dolgáról, ne forogjon kockán az emberi becsület és lélek (bár a nácizmus esetében ez lehet, hogy kockán forog, most ne vitassuk meg), legyen szó csak egy apró hétköznapi kérdésről: ha kovácsjános, akit zsigerből gyűlölök egyszercsak felbukkan azon a demonstráción, amin az utcánk heti egyszeri felsöprését követelem éppen én is a z önkormányzattól, vagy a piaccsarnok épületének felújítását, vagy bármi apró, de nekem fontos fisz-faszt, akkor utálatom ellenére örülök, hogy kovácsjani erősíti az ügyet és hogy ő is kivonult velem, akkor is, ha minden másban radikálisan ellentétes állásponton vagyok vele. mert most az egyszer azért áll ki, amiért szerintem mindenkinek ki kellene állni.
ez a politika, a közös ügyért való fellépés. (lásd még ősember: lehet, hogy utállak, de ha a mamutvadászat egyedül nem megy, akkor azért összefoghatnánk, mindketten jobban járunk.)
kivéve, ha az adott ügy, amiér összefoghatnánk kevésbé fontos, mint az, ami elválaszt. erről van szó? de akkor nem gyf-fel van a baj, hanem azzal, hogy a tarkamagyart egy procc kis hülyeségnek gondolják, akik panaszkodnak, hogy gyf jelenléte tönkrevágta a bulit. akkor arról kéne beszélniük, hogy miért tartják egy fisz-fasz hülyeségnek magát a tarkamagyar felvonulást (lehet benne valami, de most hely hiányában nem fejtem ki). szerintem.

ja a hála meg úgy politikai kategória, hogy aki szerint nem az, azzal az életbe többet senki nem fog koalíciót kötni, és nem is csodálkozom rajta. (bár torgyán dokit k..ra nem kívánom vissza, jobb ő a halas torta műsorba, mint egy minisztériumban, de ezt helyhiányában megint nem ragoznám.)

" erőspista · helyzetvan.blog.hu 2008.10.13. 22:32:45 "
Borzzz: "a brooklyni zsidó pénzügyesek"
Nem érdemes a cikk konkrétumaiba belekötni, mert a cikk nem szó szerint értendő. Afféle művészi hőzöngés, nem szakmai cikk.
ki lettem moderálva.
pedig semmi olyat nem írtam, ami durvább lett volna a cikknél, sőt... nyilván egyszerűen telibe talált...
ezek után semmi jogalapja nincs szidni az őt bírálókat.

ugyanaz a komcsi időkből ittragadt cenzúrázó paraszt vagy..
elég erős ez a mai napon, de nagyon jó, hogy benéztem. rég röhögtem ennyit :-D

az a jó, hogy ezek képezik az újságírók elitjét. vagy annak képzelik magukat.
úgy látszik, nekünk már csak ilyen elit jutott, minden fronton.
Worluk,
éppen hallom a Kossuthon, ahogy ezzel a rettenetes beszűkült valamivel próbálsz 'egyetérteni'. Te jó ég. És tényleg olyan, mintha valami pártkongresszuson sulykolná a hittérítő dumáját. Nem csodálom, hogy nem érdekel az elvtárs egy és igaz álláspontja. :)
Szegény twá! Neveletlen, bugris, viselkedni sem tanult meg, írni sem tud.
Bayert akarta figurázni, de ahhoz legalább írni tanult volna meg!Csak a fröcskölés, a gyűlölet megy, ehhez nem kell sem ész, sem kultúráltság.Okádok ettől a szánalmas, gennyes figurától, remélem, mielőbb eltűnik oda, ahová való.
hiába moderáltok ki: a családom félig zsidó - félig nem. Mindkét oldalról meg vagyunk bántva twá-tól, de nagyon! Kommentemet elküldöm az ORTT-nek is, hiába nem jelentettek meg!
Kedves Árpád! Olvasom a mazsihisz.hu-n, hogy több olyan hozzászólót szeretnél, akivel érdemben lehet vitatkozni. Idézem a többi hozzászóló kedvéért: "Sajnos nagyon kevés van köztük, akikkel lehet érdemben vitázni, de még olyan is előfordul." Nos, ez talán a cikked stílusából adódik. A stílusparódiád sztem szellemes, de igazából nem több, mint frappáns kirohanás a hülyeség ellen. Blogra elmegy, de vonzza a botránykedvelő, felszínes hozzászólókat/hozzászólásokat. Úgy vélem, tartalmasabb vitához tartalmasabb vitaindító kell. Hátha megértik. Én szeretnék megérteni - stílustól függetlenül, az nem érdekel, az a csicsa - tartalmasabb írásokat is ezen a blogon. Csak már lenne.
Hát szerintem meg - bár ez kit érdekel, ugye - az van, hogy a szerző annyi észt osztott már nemes célokra, hogy az lassan a saját készletek rovására ment.

És azt sem hinném, hogy a MÚOSZ-ban valóban szellemi fogyatékosok ülnének, azt azonban igen, hogy ha egy publicista ilyen kényes témában publikál, és nem bírja megoldani, hogy szándékai írástudó emberek előtt egyértelműek legyenek, üzenete meg félreérthetetlen, az tartson pihenőt, vagy iratkozzon tanfolyamra, vagy tanulja máshol, mástól, hogyan kell az ilyesmit, hogy működjön. A turbóverzió, az még nem paródia. Vagy meg nem kell megsértődni. A kettő együtt, a bénaság meg a duzzogás nem igazán kóser.

Van olyan ám, hogy nincs ott a grafika, meg a link, meg a tótavés falinaptár és a lenyűgöző életmű kötvefűzve, használati utasítással ésatöbbi. Ha úgy már nem klappol, akkor ne hisztizzünk. Aki hisztis, az meg ne durvuljon, mert ez nagyon durva volt.

Sőt, bár ez már tényleg kicsit off, de annyira azért mégsem, szerintem egy csukóból felmosórongyozó, íkúteszttel hadonászó hiperaktív krakéler ne affektáljon pl. kedves-gügyögős diszkont népművelés keretében közszolgálatilag, mert abból lesz aztán a személyiségzavar. És aztán tessék, egyik nap megmondós médiapunkok vagyunk, másnap meg hüppögünk és toporzékolunk a mászóka alatt és olyan csúnyákat kiabálunk, amilyeneket csak bírunk, mert a buták nem értik, hogy most is a jókkal vagyunk meg minden.
Ez gáz.
polakvenger: a kis személyeskedéseidet hagyjuk, az nem érdekel. okulásodra azonban ideteszem a Kontrában is hivatkozott szöveget. nincs hozzá megoldókulcs, se eredetileg, se a 77-ben megjelent kötetben. akkor még nem voltak a komcsik ilyen szemfülesek.

A ZSIDÓ

A zsidó, miként azt egy Darwin nevű angol zsidó kimutatta, a majomtól származik. Ezért van az, hogy a zsidó utánozza a keresztényt, s ezáltal a gyanútlan embert, faját s erkölcsét illetőleg gyakran megtéveszti.

A zsidó termete hosszúkás és kerek, magassága egy méter és ötven centi és egy méter és kilencven centi között váltakozik, már aszerint, amint a kis Kohnról, vagy a dromedár Jakabról van szó. Szélessége néha ennél is több. A zsidó válla csapott, fülei elágazók, lábai karikásak, amelyiké nem, az csal. Mivel pedig a zsidónak kedvenc faji szokása a csalás, manapság már több egyenes lábú és szabályos fülű zsidót látunk, mint görbelábút. Törvényhozási intézkedésre van e tekintetben is szükség.

A zsidó a föld minden táján található, részint szabadon, tehát vad állapotban az utcán és a kávéházakban, részint az ember által megszelídítve: internáló táborokban. Hazánkban fordul elő legsűrűbben, nyilván azért, mert az itteni éghajlati viszonyok a legkedvezőbbek fejlődésére. A botbüntetésről szóló nemzeti törvényünk éppen az éghajlati viszonyok megváltoztatását célozza, amennyiben a természetes csapadék pótlására még mesterséges csapadékról is gondoskodik a zsidók számára.

A zsidó libahússal, sólettel és retekkel táplálkozik, tehát húst is, növényi eledelt is fogyaszt, azaz vegyes táplálkozású. Kártékony volta már ebben is megnyilvánul, mert táplálkozása által elvonja az ember elől a libát, a babot és a retket. Tisztességes zsidó csakis füvet és kvarcot eszik. Ezért nem igaz az, amit Friedrich István és más "keresztény" vallású előkelőségek mondanak, hogy vannak tisztességes zsidók is.

A zsidó kedvenc szokása a kereskedés. De kereskedésen felül majomtermészete folytán az ember valamennyi ténykedését elleste és utánozza. Így tudománnyal is foglalkozik (Ehrlich, Einstein, Pikler, Goldziher), költ (Heine), ír (Zangwill), zenét szerez (Bizet, Goldmark), föltalál (Nobel), utazik (Stein) stb., stb. De ezek csak a fölületes szemlélőt tévesztik meg, aki azonban az igazat a hamistól meg tudja különböztetni, az látja a nagy különbséget a fölsoroltak és például: Csarada, Timon, Kajuch, Kmetty, Vozáry, Bellaaghné és Kmoskó között.

A zsidó, ha a majomtól származik is, azért tulajdonképpen báránybőrbe bújt farkas, sőt ereiben tigris- és hiénavér is csörgedez, ami, eltekintve e faj erkölcstelenségét, éppen nem csodálatos.

A zsidónak erényei nincsenek, mert ha gyógyít, ezt a honoráriumért teszi, ha tanít, ez a fizetésért van, ha ingyen gyógyít, akkor látszatot akar kelteni, ha elment a háborúba, ezt azért tette, mert muszáj volt neki, különben bezárták volna, ha elesett, ezt biztosan nem szándékosan tette, hanem elszámította magát. Csakis bűnei vannak a zsidónak. A zsidó idézte elő a világháborút, ő okozta annak az egyik fél által való elvesztését, a másik fél által való megnyerését, különben egészen biztos, hogy a háború remis-vel végződött volna, azaz egyenlő hadállásban abbahagyták volna a küzdő felek, és a díjon osztozkodtak volna. A zsidó csinálta a forradalmakat és a bolsevizmust, ő vezette félre és mételyezte meg az orosz nemzeti keresztény Lenint, a zsidó csinálta a drágaságot, a nagy hideget, a szénhiányt, a nyári negyvenfokos meleget, az éhínséget és a spanyoljárványt. Szerintem helyesen sem spanyol- hanem zsidójárvány ennek a neve. Az a zsidó pedig, aki spanyoljárványban meghalt, csupán a keresztény spanyolhalottakat utánozta, nem tudván ellenállni letagadhatatlan és fönt már méltatott majomtermészetének.

1922
"Mindent megértettem: ő volt az tehát. Gyermekkorom ösztöne nem csalt. Igazam volt, amikor gyűlöltem. Csak abban tévedtem, hogy a papok prédikációinak hatása alatt elhittem, hogy ez a kísértet láthatatlan, és csak imával, vezekléssel és hitbuzgalommal lehet legyőzni. Most megértettem, hogy ez a rémkép létezik, naponta keresztezi utunkat. Hogy az ördög nem ördög. Zsidó."
Ez az írás a zsidókat cikizi. Na és?
Ez az írás Bayert cikizi. - Na és?
Cikizést olvasni szórakoztató.

Van egy könyvem is - Miért nem bírjuk az izraelieket? Égessem el?

Aki ilyet ír az olyan, mint aki holokausztot tagad?
Nem lehetsz ennyire hülye!

A MÚOSZ meg faszfejek gyülekezete.

TWA meg kap tőlem egy flódnit.

És kérem nem kell a zsidókat védeni.
Megvédik magukat ha kell.

De én is csak röhögtem a cikken.

Tisztelt Tóta W. Árpád!

Én is azok közé a „balfaszok” közé tartozom (Az én antiszemitizmusom: ”Olyan sötét balfaszt ugyanis nem tudtam elképzelni, aki nem vágja, hogy ez egy Bayer-paródia.”) akiknek nem adatott meg az a „magas intellektus”, hogy az Ön irodalminak szánt „remekét” stílusparódiaként értékelje!
Tökéletesen egyetértek polakvengerrel (2008. 10 . 21. 13:19:26 hozzászólás), és ki is egészíteném azt néhány további gondolattal.
Írásának tartalma és stílusa alapján úgy éreztem, talán nem is 2008-ban élek, hanem valahol a 30’-as évek Németországában, és a Der Stürmer egy cikkét tartom a kezembe.
Önnek minden finomítás nélkül sikerült pontosan megfogalmaznia azokat a gondolatokat, amelyeket Bayer Zsolt valójában gondol, de nem mert ilyen őszinteséggel papírra vetni.
Egyik kedvenc íróm, Robert Merle is elkövette finomabb formában azt a hibát, amit most Ön tett - megírta a „Mesterségem a halál” c. regényét. A mű az Ön írásánál „egy kicsivel” nagyobb vihart kavart a művelt világban, ami arra késztette az írót, hogy bocsánatot kéjen a megbántott olvasóktól, és Önnél kultúráltabban magyarázza el, mi késztette egy ilyen gondolatiságú regény megírására.
Bárki részéről is - függetlenül az okoktól és a későbbi magyarázatoktól - hibának tartom, ha nem képes mások számára egyértelműen és világosan fogalmazni. Az Ön írásáról („Az én antiszemitizmusom”) nekem az a nagyon régi vicc jutott az eszembe, amikor és ahogyan az őrmester megvédte az apácát (209.85.135.104/search?hl=hu&q=cache%3AO1PNuOLFk-UJ%3Ahttp://www.tutorial.hu/forum/lofiversion/index.php/t239-450.html+vicc%3A+az+%C5%91rmester+%C3%A9s+az+ap%C3%A1ca).

Czeglédi Péter (Szemenkhare)
Szemenkhare 2008.10.24. 08:33:54
Akkor Öntől is azt lehet kérdezni: a fent idézett Nagy Lajos írást hogyan értelmezi? Abban több utalás van arra, hogy az író az ellenkezőjét gondolja annak, amit ír? Háttérinformáció nélkül értelmezhető? Ön is vesse össze a két írást, és fejtse ki véleményét. És vallja be nyugodtan, ha Nagy Lajos írását is antiszemita írásként értelmezi.
Hű, de furcsak itt magázódni. De ha Ön magázza Tótát, akkor nem tudom, hogy mit szólna a tegeződéshez...
xenuka 2008.10.23. 01:09:09
"Ez az írás a zsidókat cikizi. Na és?"
Valamit asszem félreértettél...

Tisztelt TH!

Először írása utolsó bekezdésére válaszolnék. Nem nagyképűségből, lenézésből használom a magázódó formát, csupán azért, mert egyrészt az idősebb korosztályhoz tartozom, másrészt nem írok gyakran az Internetes fórumokon, és nem ismerem az itteni szokásokat. Lehet, hogy itt a tegeződés a megszokott, én mégis szeretném - minden sértő szándék nélkül - fenntartani azt a választási lehetőséget és jogot, hogy a kölcsönösség alapján idővel, kivel kerülünk olyan közel egymáshoz, hogy tegeződjünk.
Az írása korábbi soraiban felvetett kérdéseire a következőket válaszolom:
 Nagy Lajos ebben az írásában leírta mindazokat a legjellemzőbb korabeli sztereotípiákat a zsidókról, amelyek a magyar társadalomban - előjelesen és előjelek nélkül - léteztek.
 Majd nem igaza van! Mindkét írásban (Nagy Lajos, Tóta W. Árpád) közös, hogy az utolsó bekezdésükig írhatta volna azokat bárki, aki meggyőződéses antiszemita. Az utolsó bekezdés azonban jelentős választóvonal a két írás között.
Nagy Lajos a zsidókról elterjedt negatív köztudatbeli nézetekhez olyan a pozitív emberi tulajdonságokat kever, melyek elképzelhetetlenek akkortájt (és lehet, hogy most is). A túlzó lehetetlenség maga a humor (ingyen gyógyító zsidó; a világháborúban elesett zsidó, aki nem a hazájáért hal meg, csupán azért, mert elszámította magát; a zsidó idézte elő a világháborút, annak valamely fél részéről történt megnyerését, elvesztését, mert ha nincs a zsidó, akkor a felek „remis-vel” zárták volna a küzdelmet, az egész háború pedig csak a különböző kitüntetések elnyeréséért folyt; ….. ; „Szerintem helyesen sem spanyol- hanem zsidójárvány ennek a neve. Az a zsidó pedig, aki spanyoljárványban meghalt, csupán a keresztény spanyolhalottakat utánozta, nem tudván ellenállni letagadhatatlan és fönt már méltatott majomtermészetének.”)
 Tóta W. Árpád utolsó bekezdése - egy mondat kivételével: „És tudom, hogy a pállott, metélt pöcsödig nem érek fel.” - bármelyik szélsőséges portálon (portal.jobbik.net/ , www.hazankert.com/nyitolap.html, www.angelfire.com/zine2/judeolog/konyvek/wingene.htm , stb.) megjelenhetett volna. Ha Tóta W. Árpád ezzel a kivételes egy mondattal akarta parodizálni Bayer cikkét, ez számomra nem sikerült. A vaskosan magfogalmazott lehetetlenség vagy túlzás önmagában még nem nevettető, a zsidóságról élő negatív nézetek, vélemények csokorba foglalása, és néhány vaskosabb fogalommal való kiegészítése pedig nem humor a számomra!
 Az pedig veszélyes játéknak tartom a tűzzel, ha egy lejtmenetben lévő társadalom és gazdaság - a jelenlegi Magyarország - elégedetlenjeinek, NEM ELŐRE MEGFONTOLT SZÁNDÉKOSSÁGBÓL, CSUPÁN PILLANATNYI ÉRZELMEKTŐL ÉS INDULATOKTÓL ELRAGADVA ÉS A LEHETSÉGES KÖVETKEZMÉNYEK ÁTGONDOLÁSA NÉLKÜL, lovakat (okokat) ad BÁRKI ideológiájukhoz és cselekedeteikhez. NEM CSAK ÉN ÉRTHETEM FÉLRE A SZERZŐT, HANEM A SZÉLSŐ JOBB HÍVEI IS!!! A 20’-as években senki sem gondolta komolyan, hogy a Magyar Nemzeti Függetlenségi Párt vagy az Ébredő Magyarok Egyesületének gondolatisága és céljai 1944. március 19.-től elkezdenek megvalósulni Magyarországon, októbertől államhatalmi ideológiává válnak, és túl is teljesülnek.

Nem Tóta W. Árpádot bírálom! Sem személyét, sem munkásságát nem ismerem. (Most keveredtem az Indexre, de szeretném jobban megismerni a régebbi és ezután következő írásaiból.) Csak az általa közreadott, antiszemitizmussal foglalkozó gondolatokkal és a közreadás módjával vitatkozom! És annak ellenére, hogy feltételezhetően más nézőpontból látjuk a világot minden tiszteletem az Övé, amiért az időnként nagyon alpárian és személyeskedően megfogalmazott bírálatok, vélemények dacára nyíltan és nyilvánosan vállalja a gondolatait!!!
NEM VÁDOLTAM ÉS NEM IS VÁDOLOM A SZERZŐT ANTISZEMITIZMUSSAL!!! Véleményemmel csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmét, hogy írása - szándéka ellenére - félreérthető és emiatt annak van bántó olvasata is.


Üdvözlettel: Szemenkhare

"Életünk megrontója a macska! Ki ne tudná, hogy ez a szőrős, undorítóan nyávogó, hízelgésével gyilkoló faj, amely pedig a nem csak globális, de bizonyítottan - ez a világ valamennyi biztonsági hivatalában és banközpontjaiban évtiezedek óta nyilvántartott tény - hogy a Kozmikus Embermegalázó és Kihasználó Galaktikai Terrorszervezet agyilag és szellemileg tönkretett, vagy kihasznált példánya. Ezek a - jobb szó híján állatok - beférkőzve a Harmonikusan Együttélő és Mindent Racionálisan Megoldó Kétlábúak, sajnos annyiszor megtöretett de máig szunnyadva lappangó Küzdői közé, mesterkedéseikkel elérték, hogy a Végső Értékeket Foggal-Körömmel Szem Előtt Tartó Kevesek egy könnyed dörgölőzésre, vagy az undorító, úgynevezett "dorombolásra" azonnal ugranak, s saját szájuktól megvonva a legszükségesebb napi kiadások oly keservesen megtermelt - s társadalmilag annyi adóval és járulékkal sujtott - utolsó falatjait átadják nekik, s közben ezzel is bűnrészességet vállalnak a Galaktika Közi Mindent Letipró és Tudatmosó Aljas Bűnszövetkezet - sokáig büntetlenül nem maradható - végső vérfacsarásának. Nem tudunk szó nélkül elmenni amellett a tény mellett, hogy ezek a minden hájjal kívül-belül megkent, elvetemült négylábúak idézték elő a közelmúlt és a nemes emberi fajra jellemző történelem legnagyobb katasztrófeáit is, úgymint a Római Birodalom megalakulását, valamint annak pusztulását is. Ki kérjük magunknak, hogy azok, aki a magyarság és általában a kétlábúság legelemibb szépérzékét kihasználva, utánozva és mélyen meggyalázva ma, a globális pénzügyi válság kellős közepén - melynek előidézésében egyértelműen dokumentált, és nyomon követhető felelősségük van, ahogy azt a titkosan kezelt iratok is bizonyítják - nevetségessé, és megalázottá tegyék a pénzügyi és bizalmatlansági válságban olyannyira kimerült milliókat, sőt milliárdokat, hogy ma már a megtévesztett magyarok többsége azt sem tudja, hány lába van. És ha valaki még mindig nem érti - mert hiszen az emberi hülyeség határtalan, és azon kívül is létezik a Galaktika Közi Rosszak agymosásának "áldásos" következményeképpen kialakuló szelektív értelmi deviancia, amire csak kevesen tudjuk a gyógyírt - le kell szögeznem, hogy a globális válság, amely áll úgymint ad-egy pénzügyi, ad-kettő gazdasági válságból, valamint demokrácia-deficitből, ami mára már legalább 120 %-os, hogy ez a sokak számára mentséget és egyben ürügyet jelentő gazdasági válság igenis az én zsebemből, pontosabban a pénztárcámból indult ki, amikor is a Minden Világ Ellen Összeesküvő Végső Sokadék miatt nem tudtam macskaeledelt vásárolni a közértben."

(Bocs... talán nem is kell idézőjel)
Mann Wé! Ezen halàlra laholtam magam. Minden elismerésem. A kommentàrokat ezuttal kihagyom, mert làtom öket màshol. Immer dasselbe.
Üdvözletem
TWÁ: grat! Ekkora pöcegödröt a világon senki nem ásott még!
Kedves Tóta W. !

ha hiszed ha nem bizony sok embernek jelenthet problémát írásod értekmzése.
főleg a Bayert kedvelők körében.
mert tegyük fel valaki nem ismeri munkásságodat intellektuális magasságodat .
az emberek nagyobb többsége sokkal egyszerűbb gondolatokhoz és közlésekhez van szokva(ez tény amit egy média formálónak mindig szem előtt kell tartania mert pl az indexet is sok féle ember olvassa nap mint...). márpedig ha ezt az írást valaki csak úgy elolvassa netán valamilyen tőled idegen környeteben (pl nem az indexen) könnyen komolyan veheti mint valós szélsőjobbos propagandát.
És te mint hiperinteligens írástudó, provokatív viccnek szánt írásod árnyékából felnézve láthatnád hogy a
MÚOSZ esetlg ilyen okokbol reagál negatívan nem pedig feltétlen szöveg és irónia nem értésből.
Kedves Tóta W. !

ha hiszed ha nem bizony sok embernek jelenthet problémát írásod értekmzése.
főleg a Bayert kedvelők körében.
mert tegyük fel valaki nem ismeri munkásságodat intellektuális magasságodat .
az emberek nagyobb többsége sokkal egyszerűbb gondolatokhoz és közlésekhez van szokva(ez tény amit egy média formálónak mindig szem előtt kell tartania mert pl az indexet is sok féle ember olvassa nap mint...). márpedig ha ezt az írást valaki csak úgy elolvassa netán valamilyen tőled idegen környeteben (pl nem az indexen) könnyen komolyan veheti mint valós szélsőjobbos propagandát.
És te mint hiperinteligens írástudó, provokatív viccnek szánt írásod árnyékából felnézve láthatnád hogy a
MÚOSZ esetlg ilyen okokbol reagál negatívan nem pedig feltétlen szöveg és irónia nem értésből.
üdv, T. W. Árpád!

Sajnálom hogy neked kell írnom.

Álljon itt egy Kant idézet:
"(...)
4. "Nem szabad államadósságot csinálni a külső államüzletek vonatkozásában."
A nemzetgazdaság céljaira (útjavításra, új telepítésekre, raktárakat szerezni várható rossz esztendők elé s így tovább) aki az államon kívül vagy belül segítséget keres: ez a segélyforrás nem esik gyanúba. De más a mai hitelrendszer (egy kereskedőnép elmés találmánya ebben a században), ahol az adósságok a beláthatatlanba növekednek, s mégis a jelen követelésre mindig biztosítva vannak - mert hisz az sosem történik minden hitelező részéről egyszerre. Ilyen rendszer - mint a hatalmaknak egymás ellen működő gépezete - veszélyes pénzerő. Mert oly kincset adhat a hadviselésre, mely az összes többi államok kincseit összevéve fölülmúlja, s csak az illetékeknek egyszer bekövetkező kimaradása által merülhet ki - amit azonban a közlekedés élénkítésével (az iparra és a kereskedelemre való visszahatás folytán) még soká föl lehet tartani.
Így könnyűvé válik háborút viselni. Ez a könnyűség, hozzájárulva a hatalom birtokosainak arra való nagy hajlandóságához, ami szinte, úgy látszik, az emberi természetbe van plántálva: nagy akadálya az örök békének.
(...)"
@harmfull:
Magyartalanságod már az egeket veri...
Szörnyűűű
süti beállítások módosítása