W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A zsidó álma

2008.10.13. 21:00 Tóta W. Árpád

"a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét... "
Bayer Zsolt: A lepke szárnya, Magyar Hírlap

Azt mondják a taoista guruk (vagy mindegy, kicsodák, én is úgy hallottam valahol), hogy a világot talán csak egy lepke álmodja. S hogy játék az egész, miként az időtlen Kárpátok ormai fölött a hópelyhek játszi kűrjei, mielőtt letelepednének rendelt helyükre, hogy Erdélyországot nehéz csend dunyhája alá temessék. Ismerjük jól e nehéz csend súlyát. A tiltott igazság csendjét. A vissza nem adott hegyek hallgatását.

Ám a világot, sajnos, nem egy lepke álmodja.

Hanem egy zsidó.

Egy csöpögő orrú, medencébe turházó zsidó. És az ő romlott fantáziájának minden perverz vágya beteljesül e világon. Gondol egyet a koszos zsidó, és spekulálni támad kedve. Alászáll azért, és öltönyös, sötét hajú üzletemberré változik. Brooklynban. Zsidul, tekergőzik és spekulál, hogy a föld népeit eleméssze.

Olcsó hiteleket dob például piacra, fedezetlen, ki nem érdemelt kölcsönöket. Buborékot fúj a tőzsdén, taknyos orrából színejátszó buborék kerekedik. Tükrében ott a jólét, a bőség, az örök kísértés. Füvet, fát és megváltást ígér, és a Szűz hisz neki. S felveszi az olcsó hitelt, beleéli magát, gyanútlan hajtja álomra szép fejét. Így üzekedik a zsidó az ártatlan szűzzel. A világgal.

Aztán fordul egyet a zsidó álmában. Nedves, bűzös pokrócai közt röfögve, szipogva tovahenteredik, mancsa szőrös asszonyának löttyedt mellén pihen. Most épp úgy tartja kedve, hogy kiszáll, esésre spekulál, és válságot álmodik nekünk. Mit érdekli őt a megesett szűz sivalkodása a kereszt alatt? Mit érdeklik a bedőlt hitelek, az utcára került családok? Solymosi Eszter vére? A zsidó nyálkás röhögése kíséri a nyomorba süppedő családok útját. A zsidó röhög.

S a Kárpátok fölött csillagtalan az ég…

Egyszer már kitoltál velünk, vén zsidó! Szenvedtünk angyalaidtól, mert hittünk nekik. Ma brooklyni zsidó bankároktól szenvedünk, ugyanazért. Vén zsidó! Látlak a felhők mögött, ahogy horgas orrod csillagtalan egünkbe vájod! Hallom éjjelente kárörvendő kacagásod, vén zsidó! Ott vihogsz a kihűlt kéményekben, a leolvadt mélyhűtőládákban, zsidó. És tudom, hogy a pállott, metélt pöcsödig nem érek fel. Te akartad, legyen. Akkor választott néped felé fordítom magyar valagam. És arcukba szellentem magam, ahogy Erdélyország ormai felett mesél az őszi szél. Feszítsd meg! – így szól az én imám, te zsidó. Így visszhangzik az én kereszténységem. Vedd és olvasd, kilincsorrú!

És ne akard, zsidó, hogy összefussunk a közeljövőben.



Címkék: magyar hírlap

463 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr70710934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.10.18. 16:21:19

Funkcionális Analfabéták Szövetsége? - Ilyen ország pedig nincs CXXVIII. A MÚOSZ Etikai Bizottsága elítélte Tóta W. Árpád antiszemita publicisztikáját (Bayer Zsoltéval egyetemben). Állásfoglalásukban ezt írják: A MÚOSZ Etikai Bizottsága osztozik a m…

Trackback: Kitalátor 2008.10.14. 13:17:14

„Az ő vére rajtunk és gyermekeinken!” Xsasha írja Tóta W A zsidó álma című Bayer paródiája/parafrázisa kapcsán: "A farizeus az nem egy irányzat, hanem a farizeusok voltak az írástudók. Ők voltak, akik rendelkeztek a tekercsek olvasásának képessé…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt az amerikai ingatlan hitelpiaci szabályozást és hitelfelvételi rendszert, ami a jelenlegi krízis alapja, emberek - nagyrészt pénzpiaci szakemberek - találták ki, tervezték előre, annak minden mozzanatával, így a fedezet nélküli túlfogyasztásra ösztönző mechanizmusaival együtt. A hitelfelvevők egészen pontosan azt tették, amit elvártak tőlük, amire a tervezők terv szerint számítottak. Ilyen esetekben nincsen értelme személyesen a hitelfelvevőkre hárítani a felelősséget (ld. "nem kötelező a hitelt felvenni"), ezek manipulált tömegek, akiknek a szerepe előre meg volt írva, azt eljátszották. Ennek a tervnek sem volt más célja, mint minden más pénzpiaci projectnek: a tervezők profitjának növelése. Ha előre látták a lehetséges kockázatok között a krízist, de nem törődtek vele, mert a saját anyagi szempontjaik fontosak voltak, akkor azért felelősek. Ha nem látták előre, akkor azért felelősek, mert elmulasztották a kellő körültekintést, ami pedig ilyen súlyú döntéseknél elvárható. Namost ezek a személyek - a felelősök - valamilyenek - rasszra, vallásra, bármire tekintettel. Ha tényszerűleg nagyrészt valóban zsidók, akkor Bayernak van igaza. Ha nagyrészt nem azok, akkor TWA-nak. Ez ennyire egyszerű. Sajnos azonban sem Bayer, sem TWA, sem az itt véleményt formálók nincsenek a birtokában ennek az információnak. Ez a tény meglehetősen értelmetlenné teszi az eszmecserét.
pálinkás jó estét!

kedves Jurmala,

ami a tervben való részvételt illeti: hülyének lenni nem kötelező, bár kétségtelenül lehet

üdv
balázs
Jurmalának abban spec igaza van, hogy a pénzügyekhez tökhülye, a saját családi büdzséjét sem átlátó proletárt könnyen be lehet cibálni bukó ügyletekbe. itt jönne be az állam, konkrétabban az iskola felelőssége. hogy tudja már a paraszt, mi is az a hitel.
A zsidó előítéleteket feszegetni egy nemes dolog - Erdélyt ebbe belekeverni szerintem nem korrekt. Tudod, majd ha Malena Hedvigről is ilyen szenvedélyesen írsz, majd több bizalmat "hitelezek" (teringettét, micsoda terhelt konnotációja van ennek a szónak manapság) az ügyednek, ügyünknek.
malacka:

""nagy resze mind"

Ezt a szóösszetételt nem fejtenéd ki nekem?"

jol van, na! nem beszelni magyar!


"Az miért van, h ha híres bankárok nevét lapozgatom az agyamban, azok nem éppen 27millió/ 6500millió arányban zsidók?
Nálad mi az arány? "

es nalad?
ja, es kik azok a hires bankarok?


amugy az miert van, h ha hires iskolak tanarainak a nevet lapozgatom az agyamban, azok nem eppen 15millio/ 6500millio aranyban magyarok?
nalad mi az arany?
Gyorsan végigfutva a linkelt írásokat: kellemes meglepetés, ezt is vártam (mea culpa).
Azért Erdély és a hozzá társított blaszfémia még mindig durva. Amennyiben a szélsőjobb fixáció defiguratív retorikai aktusaként kellene értelmezni, hát... még akkor is.
az meg azért van, mer nem olvasol Bayert. nyugi, tud ő erdély apropóján komcsizni, simán belefér ez is.
hál' istennek, hogy nem olvsok bayert (amúgy aszittem vmi gyógyszergyáros). Sejtem, hogy Erdély a szcénában egy JollyJoker - sajnálom is. Jelenleg a legnehezebb kisebbségi dolga a felvidéki magyarságnak van, sokkal inkább leköthetné ez a jobboldal figyelmét.
Az állam szabályzó szerepének elcsúszására egy példa. Példa a rosszul értelmezett liberalizmusra is, amikor az egalitárius idiotizmust nevezik liberalizmusnak, de hogy errefelé miért csúszott el a dolog, azt már nagyon nem értem.

A biztosítókat az EU irányelvei afelé akarják nyomni, hogy pl. a férfi/női életbiztosítások esetén ne "diszkriminálják" a nőket. Az az "apróság" meg mehet a levesbe, hogy a biztosítás statisztikára és matematikára épül, az a tény pedig, hogy a nők tovább élnek már diszkriminációt jelent, mert a valósággal kalkulálunk.

Én hiszek abban, hogy az államnak komoly szabályzó és ellenőrző funkciója kell legyen egy liberális piacgazdaságban, de az ilyen idióta szabályozások adják az alapját annak, hogy az államok gyakran nemhogy helyes irányba terelik az eseményeket, de egyenesen a racionalitást gátolják.

Meglátásom szerint az amcsi ingatlanválságba nem csak a szabályzás és ellenőrzés hiánya játszott be, de ehhez hasonló idióta pótcselekvések is.
Már tegnap benéztem, de csak most ötlött a szemembe ez a zseniális fordulat: "a brooklyni zsidó pénzügyesek".
Felületes ránézésre pazar, "Brooklyn" és "zsidó" konnotációi ugye egymást feltételezik és erősítik, a pénzügyessel pedig végképp belőve az értelmezési tartomány. De ha belegondolunk, akkor kilóg az ostobaság, a maszatolás és a nettó hazugság szőrös lába.
Brooklynban laknak ugyan zsidók (leginkább ortodoxok), de erős kisebbségben vannak és ottani működésüket nem a bankár/brókerkodás fémjelzi. Brooklyn nem éppen a világgazdaság irányító központja és tutira nem onnan szőtték a válság szálait.
Kifejezetten remek a ködös "pénzügyes" megfogalmazás, kár, hogy ez a minden szocialista vállalatnál és hivatalban dolgozó adminisztrátor Icákat jelentette anno (persze köztük is könnyen lehettek túlreprezentálva a zsidók:-))
marily manson nem zsidó, bár 96-ban kiadta az antikrisztus szupersztár c. albumát. az azt követő turné (death to the word) turnéjának mottója olyasmi volt, hogy minden társadalomnak hagyományosan szüksége van bűnbakokra. "well, here I am!" ordította a mikrofonba és indult a show.

csak azért jutott eszembe, mert bayer zsolt akár antiszemita, akár nem, már évek óta nagyon mérges.

itt van ez a válság. a pénzügyi. ha jól értem kínában, szingapurban valamint tokióban több a zsidó bankár, mint amennyi zsidó él ebben a térségben.

tehát ha vannak nálam okosabb emberek, akkor kétféleképpen lehet rá reagálni.

egyik, ha figyelek az okosabbakra és tanulok valamit tőlük. ez izgalmas, mert elég nagy a merítés.

a másik, hogy felbasszuk az agyunkat, mert sokkal jobb lenne, ha mi lennénk a legokosabbak. felkelnénk reggel, hogy süssön a nap, tojjon a tyúk, jöjjön a siker és lőn...

ha mégsem így történik, na akkor lehet zsidózni. a halványfing árnyalattól a vastag szarszagig széles a skála, de büdös, az hétszentség!

ps: lásd még cigányozás/magyar gárdázás, buzizás/melegfelvonulás subjectben képződött épületes vitákat.

a düh a különbség. szerintem...

az antisemitizmus olyan mint valami nemibetegség, ami persze nincsen, de el lehet terjeszteni, hogy van.

én például speciel nem tudom megmondani mi az ismérve az antisemitának, mert csak az tudja megmondani, aki maga is ebben szenved.

örökös adu ez a ráfogom a nyuszira, hogy Hun Gyula, de a tiszta kezű értelmes és szép fajvédő liberális gondolkodást nem tudom értelmezni, vagyis ha értelmezném a Lipóton kötném fel magam.
pfp 2008.10.14. 16:56:48
koszi , de azert...'

"zsidózni .... együgyűség,"
persze de figyelemeleterelesnek nagyon jo.

"valójában, sokmindenki élvezte, az usától kishazánkig, annak a pénzbőségnek a hatásait, amit a bankok hitelezési politikája és a végeredményében a fogyasztótóval megfizettetett kvázi semmiből pénzt csináló tranazkciók eredményeztek."
??? tenyleg?
mi elveztuk? ugy, hogy ugy eladosodtunk, mint a 'letezo' szocializmus osszeomlasakor?
a brokerek elveztek, 1/3 szinten tartotta magat 2/3-nak rosszabb. ezt nebvezed elvezetnek.

"ennek a pénznek a javát egyszerűen feléltük, mert nekünk jár az, hogy többszörösét használjuk el, mint, amit megtermelünk."
nem teljesen vilagos mi az amit megtermelunk, a TV az termeles, az ujsagok a kommunikacio? a reklam? a szolgaltatas? a bankszektor?
Ausztria pl tobbet fogyasztott mint mi, mi inkabb kevesebbet mint amit megtermeltunk mert ugye privatizaltunk min dent es a profit 1/3-at kiviszik az orszagbol. + hala "szocialisan erzekeny kormannyinknak" tobbet koltottunk mint a nemzeti jovedelem, az arat meg unokaink is fizetni fogjak. tehat nem 'jar nekunk a megtermeltnel tobbet koltes', hanem a jovot eltuk fel.

"nehéz ennek a működésnek mindenféle összeesküvés elmélet nélküli magyarázata,"
ez igaz. de biztos hogy nem volt osszeeeskuves?, biztos nem kaszaltak ezen a tozsdei panikon?

" mégis, ha felelőst keresünk, akkor biztosan nem azt kell számon kérni, aki kihasználta a lehetőséget, hanem azt, aki megadta."
PONTOSAN!

es ki volt az? csak nem a zsidok?
:)
Jaffar 2008.10.14. 15:48:19
es sokan masok...

"Hiszen rá vagy kényszerítve, hogy hitelt vegyél fel.......na neeeeeeeeeee "
nem hallottatok meg tudatmanipulaciorol? reklamrol mestersegesen folduzzasztott fogyasztasrol?

ti tenyleg mindig azt csinaltok amit akartok?
menjetek mar haza nezzetek meg mennyi targy van otthon amit megvettetek, mert elni sem birtok nelkule aztan nem is hasznaljatok sose!

a hitel is ilyen... ha nem dobnak utanad, ha nem manipulalnanak, hogy erdemes, ha nem ez lenne a kozhangulat, a szomszednak mar Mondeoja van..., ha a kormanyok nem segitenek kedvezmenyes kolcsonnel a lakasepitest,... stb
akkor lehetne nem felvenni hitelt
de igy?
ostoba nácik ááááááááááá
Tóta W. Árpád · w.blog.hu

"kidobjuk végre a laisezz-fair-t és belássuk, hogy a piac ugyanolyan tökéletlen,
TAW: aha, ezzel van egy kis gond. mégpedig az, hogy feltételezzük, tudunk a millió szemű és szájú szabad piacnál okosabb entitást állítani a vezérlőpulthoz. erre voltak kísérletek, és mindig kiderült, h a tervhivatal nem okosabb a teljes gazdaságnál.."
persze de ki kardoskodott a tervhivatal mellett, en nem lattam meg ezen a blogon ilyet, minek cafolni valamit amit senki se allit ugatos kutya legyek ha megertem.

na itt megint osszemossatok (Shore is) a szabadpiacot a szocializmussal.
ami most nalunk es az USAban van az nem szabad piac, nem szabad verseny, nem
"laisezz-fair" hanem allami monopolkapitalizmus, ami eppen olyan rugalmas mint a szocializmus volt anno.
(csak eppen a tokejuk volt/van tobb, ok a centrum es kesz)

most a szabadpiac profetai, nalunk eppen Bokros, szocializmusnak nevezik azt az allami beavatkozast amit USA, anglia eppen most csinalt. engem meg TAW lehulyezett amiert a svedeket tartom szocialistanak es nem mondjuk az akkori albaniat.

Shore 2008.10.14. 20:37:27
"De mint itt már valaki nagyon bölcsen megjegyezte, van jó zsidó (a mienk) és van rossz (aki nem a mieinkkel van)."
koszi hogy gondolatomat bolcsnek nevezed, meg kommunistabol is van ilyen sajat=jo; masmilyen=rohadek.

"Számomra a legérthetetlenebb a jelenlegi Magyarországon, hogy ezt rengeteg ember elfelejti/letagadja."
az az erthetetlen, hogy a tenyekrol nem vagy hajlando tudomast benni.

"Volt 191x és 1990 között egy sok országra, rengeteg emberre kiterjedő hosszútávú kísérlet, amely abszolút egyértelműen bebizonyította, hogy a szabadpiac lenyomja az állam által vezérelt gazdaságot."
semmi ilyet nem bizonyotott. szabad piac nem votl a vilagon sehol plane nem 1929-32 utan.
ellenkezoleg azt bizonyitotta, hogy a periferia ilyen nagy ugras szeru kiserletel sem tud felzarkozni, hosszutavon semmikeppen.

ha megnezed, hogy hanyadikak voltunk az orszagok rangsoraban mondjuk 1980-ban meg most akkor a tenyek epp azt bizonyitjak, hogy a szabad(abb) piac a perifierian sokkal rosszabb mint az akkor a szocilizmus volt. Ezt persze elfedi, hogy ugy 10%nak most jobb, akik koze te is tartozol, de azert a 2/3-adrol nem kene elfeledkezni!
Lipper Ferenc) 2008.10.14. 20:56:47

"A bankok[nak]jó biznisz volt, kár hogy csak ilyen kevés hitelt tudtak kiadni mindenféle idióta szabályok miatt. Deregulációt nekik, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő!"
ez ugyan ironia, de remelem ertik a nepek.
ez a lenyeg.

no meg ez:
" A hitelfelvevők egészen pontosan azt tették, amit elvártak tőlük, amire a tervezők terv szerint számítottak. ... ezek manipulált tömegek, akiknek a szerepe előre meg volt írva, azt eljátszották. Ennek a tervnek sem volt más célja, mint minden más pénzpiaci projectnek: a tervezők profitjának növelése."
PONTOSAN. csak az enm vilagos miert nem latjak ezt masok, a profit a lenyeg...

" felelősek, mert elmulasztották a kellő körültekintést, ami pedig ilyen súlyú döntéseknél elvárható. Namost ezek a személyek - a felelősök - valamilyenek - rasszra, vallásra, bármire tekintettel. Ha tényszerűleg nagyrészt valóban zsidók, akkor Bayernak van igaza. Ha nagyrészt nem azok, akkor TWA-nak."

nem egeszen, TWA jonak tartja az ilyen profitvezerelt gazdasagot, bayer meg nem.

Burkus király 2008.10.15. 00:23:18
"Jelenleg a legnehezebb kisebbségi dolga a felvidéki magyarságnak van,"
na ez igy netto nem igaz, anyagilag a szerbiai es ukrajnai magyrasag helyzete sokkal rosszabb, + meg vizum mozgasszabadsag nehezites...
ez nehezn vetheto ossze erzesekkel, meg hogy Pozsonyt Bratislavanak irjak a tankonyvekben es csak a fuggelekben van magyar nevszedet.

"sokkal inkább leköthetné ez a jobboldal figyelmét"
ez lehet hogy igaz, lekothetne, de jobb lenne ha valami konstruktuiv kotne le pl ha mar kirekszteniuk kell, a magyarok azok rendet tartanak a portajukon, osszeszedik a szemetet stb...ez meg torgyan joskanak is jobban ment, (pl tavasszal kimeszeles...)
Árpád: amikor a zsidózok zsidóznak körülbelül a yuppiet értik ez alatt. A gyökértelen, az "ahol nekem jól megy, ott a hazám" filozófiát követő, 6x elvált, gyerekeire szaró, tradicionális értékrendet lököpdöső, ám a maga különlegességében vakon hívő simaarcú idiótát értik.

Ami nyilván egy csúnya szterotípia.

De nem csúnyább a futballhuligán kopasz, kötekedő, bunkó, tanulatlan náciról huhogó sztereotípiánál.
Kedves Yossarian, készséggel elhiszem, hogy ott fenn a hegyen, a babszem vagy vesetál alakú (méretű?) medencéd mellől alátekintve a világra szereted úgy látni, hogy te pisálod a Golf-áramot (irányítod a világgazdaságot, mozgatod a szálakat és manipulálod a hangyák vonulását). Túlértékeled magad, de sebaj, másokkal is megesik. Fő, hogy legyen váltás gatyád, ha netán arra ébredsz a vízágyon, hogy átnedvesedett a Boss alsód.
Már csak azt áruld el, hogy a föntieket paródiának szántad-e, vagy valóban úgy véled, hogy létezik ez a típus, mi több, tényleg ő okozza a világválságot.
"nem hallottatok meg tudatmanipulaciorol? reklamrol mestersegesen folduzzasztott fogyasztasrol?

ti tenyleg mindig azt csinaltok amit akartok?
menjetek mar haza nezzetek meg mennyi targy van otthon amit megvettetek, mert elni sem birtok nelkule aztan nem is hasznaljatok sose!"

Nem hallottál még józan mérlegelö képességröl?
Ösztönös bizsergést érzel és rohansz hitelért, ha már 100adszor látod a Suzuki reklámját, de csak minimálbért keresel? Mert én NEM.
Épp most fizettem ki a Cliómat 3 hónapja. 30%ot tettem le és hitelre vettem 4 éve. Ez idö alatt az autó 100%kát fizettem ki, tehát együtt 130%ot. Mégse sírtam vazze. A szerzödés aláírásakor is tudatában voltam ennek. Amikor vmit megveszek és késöbb tudatosul bennem, hogy baromság volt akkor nem kezdek el sírni és másra mutogatni. Nem próbálom magamat áltatni, hogy azért vettem mert bedöltem a reklámnak. Szerinted az segít?
Mert szerintem ez kurva szánalmas hozzáállás.
Mondjuk amikor a gyökér vezetöink
"ne a zemberekkel"
kezdetü szövegeikre a zombik csak bólogatnak, akkor már nincs mit tenni.
Jóvolna már felébredni, hogy a "zállam" azok mink vogymuk. Te+én fizetjük az adót, amit a "zállam" jól/rosszul újraoszt. Namármost, amikor azt hallod, hogy "ne a zemberekkel", akkor kivel?

Arpi ezt azer olvasd el

www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601170&refer=home&sid=aA6YC1xKUoek

meg mondd meg hol a penz ?
penz sosem tunik el csak gazdat cserel
en mindenesetre kivancsian varom az FBI nyomozas eredmenzet....
Mmm...

Eddig ehhez nem szóltam hozzá, mert a FEDERAL RESERVE BANK of the United States elnöki posztjának kritériumait vizsgáltam, és csak csodálkozva állapítottam meg, hogy római katolikus még véletlenül sem volt az elnökök közt.

Véletlenül se. Hű...

(azért a triádok: mocskos kinézer gazemberek; a maffia: mocskos digó gazemberek; ukrán-ruszki maffia: mocsok ukrán-ruszki gazemberek; a spekulánsok és a hitelezők és a szomáliai éhezőket leszarók meg... ööö... mocskos buzik?)

Na háj,

P.
Harmadszorra olvasom de még mindig sírok a röhögéstől. Sztem kurvanagy. ennyi
From: Vajda András

To: elnok@mte.hu

Cc: contact@mte.hu

Sent: Wednesday, October 15, 2008 11:20 AM

Subject: Tájékoztatás és vizsgálatindítási kérelem


Tisztelt Egyesület!


Tegnapi napon súlyos antiszemita cikk jelent meg az Index Hírportálon egy Pulitzer díjas, jelentős állami megrendelésekben részesülő "sztárújságíró" tollából, ami mellett már nem lehet szó nélkül elmenni.


Az ügyben fontos lenne a társadalom elhatárolódása, valamint a különös aktualitással bíró ügy kivizsgálása, mely összemossa a gazdasági válságot a zsidósággal.


Az ügyben bejelentést tettem a MUOSZ Etikai Bizottsága felé, ezen tényszerű levelemet szeretném az Önök figyelmébe ajánlani, bízva abban, hogy az üggyel érdemben foglalkozni fognak, hiszen Önöknek van egy Etikai Kódexe, amellyel ez a cikk minden bizonnyal összeegyeztethetetlen.

A MUOSZ mellett értesítettem a következő szervezeteket is:

- Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottság

- Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság

- Oktatási és Kulturális Minisztérium

- MAZSIHISZ

- Országos Rendőr-főkapitányság

- Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete

- Izrael Állam Nagykövetsége

- Klub Rádió

Az ügy fontossága és komolysága megköveteli a társadalmi elhatárolódást és az ilyen hangvételű felelőtlen cikkek hátterének alaposabb megismerését, térnyerésük megakadályozását. Véleményem szerint az Önök szakmai súlya ebben sokat segíthet.


Üdvözlettel,


Vajda András
közben a muúosz etikai lófaszjancsijai is állást foglaltak (halák lászló, ha emlékszik valaki ennek a debilnek a nevére.)

na most erre egy postban fogok válaszolni, nagyon nehezemre fog esni, hogy ne használjam a "korlátolt fasz", "alkalmatlan analfabéta", "kibaszott fosszília" kifejezéseket, és ez csak ízelítő.

még az is lehet, hogy használni fogom.

takarodjon a picsába. leülhet, egyes.
A paródia értelmiségi műfaj, nem csoda, hogy a MÚOSZ nem érti. (bár ez tényleg elég ordenárére sikerült)
Én már elég rég felvetettem, hogy az újságíró diplomát az érettségi mellékleteként kellene osztani, mert a betűket ismeri, tehát potenciális újságíró.
Baszki Árpi, ezek hihetetlen faszkalapok. Újságírás környékén vannak, és
ad1. funkcionális analfabéták,
ad2. nem tudják, h az nem Pulitzer-díj, hanem Pulitzer-emlékdíj.

Árpi, milyen érzés, mikor alaptalanul megvádolnak? Kurva szar lehet, de csapj a pofájukba, még én is kurvára felbasztam az agyam ezen a híreden.Petőfit tudnám idézni: "foglalod a kurvanyád!"

Mindent szépen sorban kérj ki magadnak, de legalább egy dologban érts egyet:"sztárújságíró";-))

Üdv.
"tényleg elég ordenárére sikerült"

Sztem meg kitűnő lett, én szénné röhögtem magam! Ld. fentebb is az egyik olvasót!
Szabadjára engedtem a fantáziám, asszociáltam, és hát nem véletlenül az utóbbi idők egyik legbotrányosabb _színházi_paródiájához_ jutottam el rövid láncolaton. Ember tragédiája, "kicsit" átdolgozva, megfricskázva.... Melyik színház is játsza?
Jajjjj, de iszonyú pöcsök, akik nem értik, nem bírják felfogni annak végtelen szellemességét.
Nem is értem ezt a dolgot, mert sztem a zsidóknak roppant jó humoruk van!
Elgondolkoztam, szabadjára engedtem a fantáziám, asszociáltam, és hát nem véletlenül az utóbbi idők egyik legbotrányosabb _színházi_paródiájához_ jutottam el rövid láncolaton. Ember tragédiája, "kicsit" átdolgozva, megfricskázva.... Melyik színház is játsza?
Jajjjj, de iszonyú pöcsök, akik nem értik, nem bírják felfogni annak végtelen szellemességét.
itt nem "a zsidókról" van szó, hanem pár szerencsétlen és szövegértésből elégtelen faszról.

"a zsidók", legalábbis egy részük érdekes módon felfogták, mi az ábra: www.judapest.org/a-zsido-alma/

talán ők érettségiztek.

Jót mulattam ezen az íráson, de másra nem is jó.
Antiszemita(ass) emberrel diskurálni az assról, attól az ponttól értelmetlen, hogy belátjuk az egész ass gondolatköre teljesen irracionális. A diskurzus, mint olyan, pedig racionalitást feltételez. Ha pedig valaki racionális alapokra épít, és így tárgyalóképes, az magától is rájön (el sem jut oda), hogy ez asstelenség.

Bár az igazság az, hogy ezt egy zsidótól hallottam, szóval nemtom.
Bazmeg, ezt komolyan mondom, nem hiszem el!

Ennyi gittegylet szar szervezetet. A Bayer-eredeti az még rendben volt szerintük?
Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2008.10.17. 17:30:41

Azt hiszem, ékesebb illusztráció nem kell ennél, hogy mekkora hülyeség a gyűlöletbeszéd elleni törvény. Ha most érvényben lenne, a kedves levélíró nyilván büntetőföljelentést tett volna, és nem vagyok optimista a tekintetben, hogy a bírói karban mindenkinek jobb a szövegértése, mint az itt megnyilvánuló múoszos és egyéb észlényeknek.

Amúgy ez komoly? Létezhet, hogy valaki ENNYIRE hülye? Sőt, legalább ketten is vannak? Higgs-bozont meg nem lel az emberiség... :)
Jót mulattam ezen az íráson, de másra nem is jó.
Antiszemita(ass) emberrel diskurálni az assról, attól az ponttól értelmetlen, hogy belátjuk: az egész ass gondolatköre teljesen irracionális. A diskurzus, mint olyan, pedig racionalitást feltételez. Ha pedig valaki racionális alapokra épít, és így tárgyalóképes, az magától is rájön (el sem jut oda), hogy ez asstelenség.

Bár az igazság az, hogy ezt egy zsidótól hallottam, szóval nemtom.
"Az ügy fontossága és komolysága megköveteli (...) az ilyen hangvételű felelőtlen cikkek hátterének alaposabb megismerését"

Ez a fasz mondja baz'meg.
Jajj ez a MUOSZ egymás után csinálja a hülyeségeket. Az múltkor mi is volt, amikor valakit azért akartak felelősségre vonni, mert szakított a párjával?
Hehe, olvastam a MÚOSZ-os cikket.

Nem vet az rossz fényt az egész szakmára, hogy ennyire ostoba ember vezeti a szövetséget?

Vagy lehet, hogy egyszerűen csak rosszindulatú, esetleg a kettő kombinációja?
Na most megkaptad Arpi!
Jol megerdemelted! Meg annal is jobban! Te... Te... FASISZTA!
:-D
De Árpi, ezeket a fosszíliákat Ti tartjátok el! Gondolom, rendes MUOSZ tagok vagytok ti is. Egy olyan szervezetben, aki a Teller-levelet közlő főszerkesztőt választja elnöknek, mire lehet számítani? De mégis? Nyilván nem tudnak olvasni, sőt, írni sem.
Pfff....azé' az szép, hogy a MÚOSZ nevű gittegyletben nincs egyetlen ember sem, aki szövegértelmezésből kegyelemkettest kaphatna...

Hihetetlen.
Worluk, bassz oda az idiótáknak.
- Lajos bácsi tényleg utálja a zsidókat?
- Igen.
- És a keresztényeket?
- Azokat még jobban, fiam.

mek.oszk.hu/00900/00992/00992.htm#48

A ZSIDÓ

A zsidó, miként azt egy Darwin nevű angol zsidó kimutatta, a majomtól származik. Ezért van az, hogy a zsidó utánozza a keresztényt, s ezáltal a gyanútlan embert, faját s erkölcsét illetőleg gyakran megtéveszti.

A zsidó termete hosszúkás és kerek, magassága egy méter és ötven centi és egy méter és kilencven centi között váltakozik, már aszerint, amint a kis Kohnról, vagy a dromedár Jakabról van szó. Szélessége néha ennél is több. A zsidó válla csapott, fülei elágazók, lábai karikásak, amelyiké nem, az csal. Mivel pedig a zsidónak kedvenc faji szokása a csalás, manapság már több egyenes lábú és szabályos fülű zsidót látunk, mint görbelábút. Törvényhozási intézkedésre van e tekintetben is szükség.

A zsidó a föld minden táján található, részint szabadon, tehát vad állapotban az utcán és a kávéházakban, részint az ember által megszelídítve: internáló táborokban. Hazánkban fordul elő legsűrűbben, nyilván azért, mert az itteni éghajlati viszonyok a legkedvezőbbek fejlődésére. A botbüntetésről szóló nemzeti törvényünk éppen az éghajlati viszonyok megváltoztatását célozza, amennyiben a természetes csapadék pótlására még mesterséges csapadékról is gondoskodik a zsidók számára.

A zsidó libahússal, sólettel és retekkel táplálkozik, tehát húst is, növényi eledelt is fogyaszt, azaz vegyes táplálkozású. Kártékony volta már ebben is megnyilvánul, mert táplálkozása által elvonja az ember elől a libát, a babot és a retket. Tisztességes zsidó csakis füvet és kvarcot eszik. Ezért nem igaz az, amit Friedrich István és más "keresztény" vallású előkelőségek mondanak, hogy vannak tisztességes zsidók is.

A zsidó kedvenc szokása a kereskedés. De kereskedésen felül majomtermészete folytán az ember valamennyi ténykedését elleste és utánozza. Így tudománnyal is foglalkozik (Ehrlich, Einstein, Pikler, Goldziher), költ (Heine), ír (Zangwill), zenét szerez (Bizet, Goldmark), föltalál (Nobel), utazik (Stein) stb., stb. De ezek csak a fölületes szemlélőt tévesztik meg, aki azonban az igazat a hamistól meg tudja különböztetni, az látja a nagy különbséget a fölsoroltak és például: Csarada, Timon, Kajuch, Kmetty, Vozáry, Bellaaghné és Kmoskó között.

A zsidó, ha a majomtól származik is, azért tulajdonképpen báránybőrbe bújt farkas, sőt ereiben tigris- és hiénavér is csörgedez, ami, eltekintve e faj erkölcstelenségét, éppen nem csodálatos.

A zsidónak erényei nincsenek, mert ha gyógyít, ezt a honoráriumért teszi, ha tanít, ez a fizetésért van, ha ingyen gyógyít, akkor látszatot akar kelteni, ha elment a háborúba, ezt azért tette, mert muszáj volt neki, különben bezárták volna, ha elesett, ezt biztosan nem szándékosan tette, hanem elszámította magát. Csakis bűnei vannak a zsidónak. A zsidó idézte elő a világháborút, ő okozta annak az egyik fél által való elvesztését, a másik fél által való megnyerését, különben egészen biztos, hogy a háború remis-vel végződött volna, azaz egyenlő hadállásban abbahagyták volna a küzdő felek, és a díjon osztozkodtak volna. A zsidó csinálta a forradalmakat és a bolsevizmust, ő vezette félre és mételyezte meg az orosz nemzeti keresztény Lenint, a zsidó csinálta a drágaságot, a nagy hideget, a szénhiányt, a nyári negyvenfokos meleget, az éhínséget és a spanyoljárványt. Szerintem helyesen sem spanyol- hanem zsidójárvány ennek a neve. Az a zsidó pedig, aki spanyoljárványban meghalt, csupán a keresztény spanyolhalottakat utánozta, nem tudván ellenállni letagadhatatlan és fönt már méltatott majomtermészetének.

1922
ÁÁÁÁÁ
Most komolyan nemtom sírjak-e, vagy nevessek, egyelőre bénultan fogom a fejem...
Graulálok az idióta feljelentőnek, az idióta muosznak, meg minden idiótának, ha már így belejöttem!
Amúgy ki ez a veretes fasz? Mármint ez a Vajda András?
Pompás humorú, intellektuálisan felvillanyozó kedves Tóta W. Árpád! Mint MÚOSZ-tag, mint magyar zsidó rettentő félreértésnek tartom az újságíró szövetség etikai bizottságának közleményét. (Érteni vélem őket is, s ettől még kétségbeejtőbbnek tartom megnyilvánulásukat.) Kollegiális nagyrabecsüléssel: Szerényi Gábor
who the fuck is Vajda András, és hol volt, amikor a többiek irodalom órán ültek?
"Gondolom, rendes MUOSZ tagok vagytok ti is"

új postban írtam, hogy nem, szinte senki sem, nincs értelme
Ez közröhej, én kérek elnézést, általános iskola, szövegértelmezés, leülhet, egyes.

Mivanitt? Kiez a csávó? Bayer Zsolt cikkét kellene komolyan venni, nem a paródiáját, beszarás.

Azóta lehet, hogy mondták már neki, hogy "kedves Halák Úr, maga nemcsak nem szereti a viccet, de még csak nem is érti". Atyám ez a csóka, kész vagyok tőle. Olvasott ez már életében könyvet????
összeilletek a szily nevű faszkalappal. No comment.
Kedves Árpád!

Zseniális az írás. Aki ezt antiszemitának gondolja, AZ AZTÁN AZ OKOS EMBER.

(És most örül, mert azt hiszi, hogy okosnak gondolom) :)

A másik blogbejegyzésed is zseniális. De nem kizárt, hogy ezek a humortalan nagyfejűek beperelnek érte :)

Tisztelettel üdvözöl,

SaGy
A MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémiájának egyik oktatója által szerkesztett Sajtókincstár 1. című gyűjteményben szerepel Nagy Lajos A zsidó c. írása...
"ej buborék, buborék,
színejátszó csodaszép!
emitt vörös, amott kék,
az orromból jött ki eléb."

L.A.

Szegény nagyapám, amikor még fennállt a veszélye, hogy esetleges zsidó származása miatt elhurcolják, feltérképezte a családfánkat az 1700-as évekig. Kiderült, hogy nem vagyunk zsidók. Érdekes visszássága a dolognak, hogy most már örülnék, ha más derült volna ki, de akkor meg feltehetőleg nem írogatnék itt... Úgy szeretném, ha azért gyűlölne valaki, mert azt feltételezi, hogy túl sok pénzem van.
haha es erre mondjak h antiszemita. ez kurva nagy lol azert valljuk be. mikor a zsidopartit lerasszitazzak a zsidok. a kigyo a farkaba harap. vagy mi. nevessunk egyet, felejtsuk el, es keszuljunk a valsagra.
Te jó ég, megint hülyét csinált magából a MÚOSZ :DDDD
A szerzot kérdezem: a webcimben szereplo
"the turn of the jew"-nak milyen jelentoseget szentelt, ha szentelt?
MARILEE, májdííír:
kérek egy linket Nagy Lajos íráshoz, merthogy igencsak érdekelne. Az író műveit eléggé ismerem - főleg a Képtelen Természetrajzot - de ez nekemnek új. Előre is köszönöm. Vaúúú, SnoopyKutya!
Lehet hogy rosszul látom, de nekem úgy tűnik, hogy a bankok és a bankárok zuhantak meg a legjobban a jelenlegi krízisben. Ezek a zsidók ennyire utálják magukat?
A Vatikán még kisebb, mint Izrael, oszt az is folyton beleugat a világ dolgaiba, az nem zavar?
Sztem ez fasza volt Worluk, régen írtál ilyen jót...érdemes volt ücsörögnöd a cserék közt...
Az a tény, hogy megint bemutatod, hogy Bayer egy péniszkirály -rendben van. De sajna egyúttal reklámot csinálsz a lapjának amiben publikál, hiszen a sokszor negatív emlegetés (lehet- e máshogy emlegetni azt a lapot?)mint tudjuk nagyon erős reklám erő. Tudjuk egyáltalán, hogy mennyi a példányszáma? El tudom képzelni, hogy a nyomdai hiba határon van a példányszám, mégis a rádiókban szemlézik és közmegegyezéssel azt mímelik, hogy ez egy mértékadó lap. Vajon a kiváló pénzügyi és gyáripari mágus - volt Ikarus, nincs Ikarus csak a kezemet tessék figyelni - meddig tudja még finanszírozni ezt a nyomtatványt, ahova a Viktort hátlapogató, már a szivárvány minden színét viselt Bayer írhat. Az idők változását pedig jól mutatja, hogy amikor Göncz Árpádot kifütyülték még mekkora skandal volt az egyszem árpádsávosból a téren, azaz ma már erdőben lengedeznek miután OV ártatlan búzakék szemekkel egyszer egy riporternél visszakérdezett: "miért, mi baj van Árpád apánk zászlajával?" Tehát ennek az analógiájára emlékeztetnék arra, hogyan volt Bayer mentegetve -zsidózik, de nem antiszemita hahaha - a taknyosmedencésnél, addig mára már polgári szem nem rebben, hiszen ilyen a mi Zsótink.
Üdvözöllek Árpi a nácziak közt, már papírod is van róla. (MÚOSZ) :-)
Na, tobbek kozott azert leptem le, mert az ezt meg nem ertok ilyen visszahngot tudnak kivaltani.
sosolit,

A Széles G féle Magyar Hírlapo napi néhány ezer példányban fogy. Komolyan félsz, hogy Tóta W cikke letaszítja a trónról a Népszabit?
Hát, a helyzet az, hogy Tóta írása nem paródiája Bayer cikkének. "Csak" egy viszonylag jó tollú újságíró gúnyrajza a zsidóról, melyet Bayer Zsolt egyetlen félmondata inspirált, melyet én nem is tartok antiszemitának. Az hogy a brooklyni pénzügyesek zsidók, egy ténymegállapítás, ami nem uszító, és nem is A ZSIDÓKRÓL szól, hanem a brooklyni pénzügyesekről, és nem is csak a zsidókról szól (plusz yuppik), persze nem is a zsidók iránti szeretetet jelzi, de mindenki azt utál, akit akar, gondolom én.
A Magyar Hírlap 15ezer feletti példányszámban fogy, és nem hiszem hogy lehetne, vagy szabadna agyonhallgatni. Bayer is jelentős hatással van egy körre. Én több olyan szimpatikus, korrekt, normális emberrel vagyok üzleti kapcsolatban akiket emberként is tisztelek, akik Magyar hírlapot olvasnak (Népszabit, MNO-t nem).
.. ezért tartom fontosnak a reagálást. Egy ilyen cikk Bayertól ne maradjon megváloszalatlanul.
mucsai: Miért nem tartod antiszemitának? Szerinted a cikkben melyik félmondat utal zsidókra? Mert szívesen rámutatok a többire...
Az hogy a yuppikról is negatívan nyilatkozik szerinted miért zárja ki, hogy antiszemita?
Tényleg azt gondolod, hogy amikor a brooklyni pénzügyesekről szól, az tényleg csak néhány száz emberről mond véleményt?

Szerinted a zsidókkal kapcsolatban 1) nem nyilvánít véleményt 2) semleges 3) pozitív 4) esetleg realista?

Kiváncsi vagyok mit gondolsz, igyekezni fogok visszanézni, de ha én nem más biztos gyorsan reagál.

.. ja és mindenki tényleg azt utál akit akar.

Senki nem akarja megtiltani Bayernek, hogy utálja a brooklyni pénzügyeseket, mind a pár százat vagy pár ezret, ha már olyan jól ismeri őket. Vagy nem erre gondoltál.

De akár a zsidókat is joga van utálni. Ezt a jogát sem vitatta el senki.
érdekes dilemmát karcol cégalapító:
adott (az egyszerűség kedvéért egy darab) bank. annak egy igazgatója van. az nagyon fontos mindenkinek, aki pénzét beteszi, hogy a bakigazgató jól fialtassa a pénzt. ezért a legjobb bankárt keressük igazgatónak. a legjobbnak talált bankárt felkérjük (a jelentkezők közül kiválasztjuk) a melóra. ő azt mondja, csak megfelelő feltételekkel vállalja. megadjuk amit kér, mert ő kell nekünk: nagy fizetést, sok részvényt, végkielégítést arra az estre, ha meggondolnánk magunkat, mondjuk 10 éven belül és ezért neki megszűnik az igazgatói állása. ezután ő beleveti magát a pénzügyekbe, mi meg elégeetten szemléljük a pénzünk gyarapodását. eddig gondolom ismerős és dilemma-mentes a sztori. aztán egyszer csak baj lesz. tönkremegy a bank. mi kirúgjuk az igazgatót (ha nincs bank, igazgató s kell), vagy még a teljes csőd előtt lecsréljük egy másikra, akitől a helyzet rendbehozatalát (pénzünk megmentését) várjuk. a kérdés: jár a kirúgott, becsődölt bankárnak amit megígértünk, vagy nem?
más: ha a beteg meghal a kórházban, akkor kivégezzük-e az orvost? jó, mondjuk ha az ö hibájából hal meg, kivégezzük, ha amúgy is menthetetlen volt, akkor az orvos ártatlan, élhet tovább. ki dönti el, hogy az orvos hibázott, vagy a beteg volt menthetetlen? egy másik orvos. (eldönthetné a takarító néni is, de mondjuk ő nem ért hozzá annyira). aki eldönti, hogy hibázott-e az orvosunk, annak a véleménxében akkor bízhatunk, ha minimum ugyanolyan jó orvos,bankár, mint akiről éppen dönteni kéne.
mi van, ha alegjobb bankárt/orvost találtuk meg?
ki dönthet róla, tán ő maga? mondjuk vannak egyszerű esetek, ha a doki lenyakazta a beteget a műtőasztalon, vagy a bankár zsákban hazavitte a pénzt, akkor világos, hogy ő a ludas.
országos, vagy világválság esetén azért nem olyan könnyű eldönteni, ki hibázott és ki az, aki a másik hibájából ment gajra. de mondjuk megtaláljuk az első hiba okozóját, mondjuk sikerül eldönteni, hogy ő, csakis ő tehet az egész lavináról. mondjuk az ő vagyonát szétosztjuk a világválság vesztesei között. és, aztán, ha elnyalták a vagyonból nekik jutó részen megvásárolt kodjak-nyalókát, mi a következő lépés? az ótó, a ház, ami elúszott, azokkal mi lesz?
én most nem az ellen érvelek, hogy legyenek a kiskapuk lezárva és legyen minél jobban előre tisztázva a felelőssége és a döntési szabadsága a bankvezérnek, csak nem vagyok száz százalékig meggyőződve róla, hogy sokat lehet tenni e téren (és most az elvi, ideális helyzetre gondolok, ahol meg lehet tenni, ha valami logikusan megteendő, a lobbik, maffiák, tőkés-politikus-klánok ellenkezésével nem számolva). van valaki, aki bankigazgató munkaszerződéseket szokott olvasni? lehetne olyat kikötni, ami a mainál előnyösebb lenne a folyószámla-vezetőknek és az országnak, de még mindig nem riasztana el minden jelentkezőt a bankigazgatói poszttól? mi az?

" cégalapító · cegalapitas.blog.hu 2008.10.13. 21:59:40
Szerintem az oroszok csinálták a legjobban. Bezárták a tőzsdét, ezt kellett volna csinálni a világ minden pontján kötelező jelleggel. Aztán nyúlhattak volna magukhoz, valamint az olyan vezéreket, akik csődbe vitték a cégeket, nem dollár milliós végkielégítésének a mellénybe csúsztatás mellett gratulálni a szépen végzett munkáért, hanem nagyon keményen tökön verni őket, és minden vagyonukat elkobozni. Elbasztak, akkor erre most rábasztál kifejezéssel bedobni a cellájába. Akik meg fedél nélkül maradtak, azok meg szépen vagy költözhetnek át a bankvezérek birtokaira"
bocs, de nem először hallom-látom ezt a gondolatot, és mostanra besokalltam tőle. tehát hogy "gyf. már annyira utált személy, hogy jobb egy ügynek, ha ellene van, de legalább távolmarad, mert épp azzal lehet elérni, hogy a becsületes nép az ügyet magáénak érezze-érezhesse". namost: sztem az utálat nem politikai kategória (ellenben a hálával, ami viszont -minden más híresztelés ellenére- az). utálhatom kovácsjánost, a részeges szomszédomat, de ha az országról, sőt a világról, az emberi tisztességről van szó, és őt ott látom felsorakozni az én oldalamon, akkor bármennyire utálom még a szgát is, annak azért örülök, hogy most az egyszer ő is azt támogatja, amit szerintem támogatni kell. de ne legyen szó ország, sőt világ dolgáról, ne forogjon kockán az emberi becsület és lélek (bár a nácizmus esetében ez lehet, hogy kockán forog, most ne vitassuk meg), legyen szó csak egy apró hétköznapi kérdésről: ha kovácsjános, akit zsigerből gyűlölök egyszercsak felbukkan azon a demonstráción, amin az utcánk heti egyszeri felsöprését követelem éppen én is a z önkormányzattól, vagy a piaccsarnok épületének felújítását, vagy bármi apró, de nekem fontos fisz-faszt, akkor utálatom ellenére örülök, hogy kovácsjani erősíti az ügyet és hogy ő is kivonult velem, akkor is, ha minden másban radikálisan ellentétes állásponton vagyok vele. mert most az egyszer azért áll ki, amiért szerintem mindenkinek ki kellene állni.
ez a politika, a közös ügyért való fellépés. (lásd még ősember: lehet, hogy utállak, de ha a mamutvadászat egyedül nem megy, akkor azért összefoghatnánk, mindketten jobban járunk.)
kivéve, ha az adott ügy, amiér összefoghatnánk kevésbé fontos, mint az, ami elválaszt. erről van szó? de akkor nem gyf-fel van a baj, hanem azzal, hogy a tarkamagyart egy procc kis hülyeségnek gondolják, akik panaszkodnak, hogy gyf jelenléte tönkrevágta a bulit. akkor arról kéne beszélniük, hogy miért tartják egy fisz-fasz hülyeségnek magát a tarkamagyar felvonulást (lehet benne valami, de most hely hiányában nem fejtem ki). szerintem.

ja a hála meg úgy politikai kategória, hogy aki szerint nem az, azzal az életbe többet senki nem fog koalíciót kötni, és nem is csodálkozom rajta. (bár torgyán dokit k..ra nem kívánom vissza, jobb ő a halas torta műsorba, mint egy minisztériumban, de ezt helyhiányában megint nem ragoznám.)

" erőspista · helyzetvan.blog.hu 2008.10.13. 22:32:45 "
Borzzz: "a brooklyni zsidó pénzügyesek"
Nem érdemes a cikk konkrétumaiba belekötni, mert a cikk nem szó szerint értendő. Afféle művészi hőzöngés, nem szakmai cikk.
ki lettem moderálva.
pedig semmi olyat nem írtam, ami durvább lett volna a cikknél, sőt... nyilván egyszerűen telibe talált...
ezek után semmi jogalapja nincs szidni az őt bírálókat.

ugyanaz a komcsi időkből ittragadt cenzúrázó paraszt vagy..
elég erős ez a mai napon, de nagyon jó, hogy benéztem. rég röhögtem ennyit :-D

az a jó, hogy ezek képezik az újságírók elitjét. vagy annak képzelik magukat.
úgy látszik, nekünk már csak ilyen elit jutott, minden fronton.
Worluk,
éppen hallom a Kossuthon, ahogy ezzel a rettenetes beszűkült valamivel próbálsz 'egyetérteni'. Te jó ég. És tényleg olyan, mintha valami pártkongresszuson sulykolná a hittérítő dumáját. Nem csodálom, hogy nem érdekel az elvtárs egy és igaz álláspontja. :)
Szegény twá! Neveletlen, bugris, viselkedni sem tanult meg, írni sem tud.
Bayert akarta figurázni, de ahhoz legalább írni tanult volna meg!Csak a fröcskölés, a gyűlölet megy, ehhez nem kell sem ész, sem kultúráltság.Okádok ettől a szánalmas, gennyes figurától, remélem, mielőbb eltűnik oda, ahová való.
hiába moderáltok ki: a családom félig zsidó - félig nem. Mindkét oldalról meg vagyunk bántva twá-tól, de nagyon! Kommentemet elküldöm az ORTT-nek is, hiába nem jelentettek meg!
Kedves Árpád! Olvasom a mazsihisz.hu-n, hogy több olyan hozzászólót szeretnél, akivel érdemben lehet vitatkozni. Idézem a többi hozzászóló kedvéért: "Sajnos nagyon kevés van köztük, akikkel lehet érdemben vitázni, de még olyan is előfordul." Nos, ez talán a cikked stílusából adódik. A stílusparódiád sztem szellemes, de igazából nem több, mint frappáns kirohanás a hülyeség ellen. Blogra elmegy, de vonzza a botránykedvelő, felszínes hozzászólókat/hozzászólásokat. Úgy vélem, tartalmasabb vitához tartalmasabb vitaindító kell. Hátha megértik. Én szeretnék megérteni - stílustól függetlenül, az nem érdekel, az a csicsa - tartalmasabb írásokat is ezen a blogon. Csak már lenne.
Hát szerintem meg - bár ez kit érdekel, ugye - az van, hogy a szerző annyi észt osztott már nemes célokra, hogy az lassan a saját készletek rovására ment.

És azt sem hinném, hogy a MÚOSZ-ban valóban szellemi fogyatékosok ülnének, azt azonban igen, hogy ha egy publicista ilyen kényes témában publikál, és nem bírja megoldani, hogy szándékai írástudó emberek előtt egyértelműek legyenek, üzenete meg félreérthetetlen, az tartson pihenőt, vagy iratkozzon tanfolyamra, vagy tanulja máshol, mástól, hogyan kell az ilyesmit, hogy működjön. A turbóverzió, az még nem paródia. Vagy meg nem kell megsértődni. A kettő együtt, a bénaság meg a duzzogás nem igazán kóser.

Van olyan ám, hogy nincs ott a grafika, meg a link, meg a tótavés falinaptár és a lenyűgöző életmű kötvefűzve, használati utasítással ésatöbbi. Ha úgy már nem klappol, akkor ne hisztizzünk. Aki hisztis, az meg ne durvuljon, mert ez nagyon durva volt.

Sőt, bár ez már tényleg kicsit off, de annyira azért mégsem, szerintem egy csukóból felmosórongyozó, íkúteszttel hadonászó hiperaktív krakéler ne affektáljon pl. kedves-gügyögős diszkont népművelés keretében közszolgálatilag, mert abból lesz aztán a személyiségzavar. És aztán tessék, egyik nap megmondós médiapunkok vagyunk, másnap meg hüppögünk és toporzékolunk a mászóka alatt és olyan csúnyákat kiabálunk, amilyeneket csak bírunk, mert a buták nem értik, hogy most is a jókkal vagyunk meg minden.
Ez gáz.
polakvenger: a kis személyeskedéseidet hagyjuk, az nem érdekel. okulásodra azonban ideteszem a Kontrában is hivatkozott szöveget. nincs hozzá megoldókulcs, se eredetileg, se a 77-ben megjelent kötetben. akkor még nem voltak a komcsik ilyen szemfülesek.

A ZSIDÓ

A zsidó, miként azt egy Darwin nevű angol zsidó kimutatta, a majomtól származik. Ezért van az, hogy a zsidó utánozza a keresztényt, s ezáltal a gyanútlan embert, faját s erkölcsét illetőleg gyakran megtéveszti.

A zsidó termete hosszúkás és kerek, magassága egy méter és ötven centi és egy méter és kilencven centi között váltakozik, már aszerint, amint a kis Kohnról, vagy a dromedár Jakabról van szó. Szélessége néha ennél is több. A zsidó válla csapott, fülei elágazók, lábai karikásak, amelyiké nem, az csal. Mivel pedig a zsidónak kedvenc faji szokása a csalás, manapság már több egyenes lábú és szabályos fülű zsidót látunk, mint görbelábút. Törvényhozási intézkedésre van e tekintetben is szükség.

A zsidó a föld minden táján található, részint szabadon, tehát vad állapotban az utcán és a kávéházakban, részint az ember által megszelídítve: internáló táborokban. Hazánkban fordul elő legsűrűbben, nyilván azért, mert az itteni éghajlati viszonyok a legkedvezőbbek fejlődésére. A botbüntetésről szóló nemzeti törvényünk éppen az éghajlati viszonyok megváltoztatását célozza, amennyiben a természetes csapadék pótlására még mesterséges csapadékról is gondoskodik a zsidók számára.

A zsidó libahússal, sólettel és retekkel táplálkozik, tehát húst is, növényi eledelt is fogyaszt, azaz vegyes táplálkozású. Kártékony volta már ebben is megnyilvánul, mert táplálkozása által elvonja az ember elől a libát, a babot és a retket. Tisztességes zsidó csakis füvet és kvarcot eszik. Ezért nem igaz az, amit Friedrich István és más "keresztény" vallású előkelőségek mondanak, hogy vannak tisztességes zsidók is.

A zsidó kedvenc szokása a kereskedés. De kereskedésen felül majomtermészete folytán az ember valamennyi ténykedését elleste és utánozza. Így tudománnyal is foglalkozik (Ehrlich, Einstein, Pikler, Goldziher), költ (Heine), ír (Zangwill), zenét szerez (Bizet, Goldmark), föltalál (Nobel), utazik (Stein) stb., stb. De ezek csak a fölületes szemlélőt tévesztik meg, aki azonban az igazat a hamistól meg tudja különböztetni, az látja a nagy különbséget a fölsoroltak és például: Csarada, Timon, Kajuch, Kmetty, Vozáry, Bellaaghné és Kmoskó között.

A zsidó, ha a majomtól származik is, azért tulajdonképpen báránybőrbe bújt farkas, sőt ereiben tigris- és hiénavér is csörgedez, ami, eltekintve e faj erkölcstelenségét, éppen nem csodálatos.

A zsidónak erényei nincsenek, mert ha gyógyít, ezt a honoráriumért teszi, ha tanít, ez a fizetésért van, ha ingyen gyógyít, akkor látszatot akar kelteni, ha elment a háborúba, ezt azért tette, mert muszáj volt neki, különben bezárták volna, ha elesett, ezt biztosan nem szándékosan tette, hanem elszámította magát. Csakis bűnei vannak a zsidónak. A zsidó idézte elő a világháborút, ő okozta annak az egyik fél által való elvesztését, a másik fél által való megnyerését, különben egészen biztos, hogy a háború remis-vel végződött volna, azaz egyenlő hadállásban abbahagyták volna a küzdő felek, és a díjon osztozkodtak volna. A zsidó csinálta a forradalmakat és a bolsevizmust, ő vezette félre és mételyezte meg az orosz nemzeti keresztény Lenint, a zsidó csinálta a drágaságot, a nagy hideget, a szénhiányt, a nyári negyvenfokos meleget, az éhínséget és a spanyoljárványt. Szerintem helyesen sem spanyol- hanem zsidójárvány ennek a neve. Az a zsidó pedig, aki spanyoljárványban meghalt, csupán a keresztény spanyolhalottakat utánozta, nem tudván ellenállni letagadhatatlan és fönt már méltatott majomtermészetének.

1922
"Mindent megértettem: ő volt az tehát. Gyermekkorom ösztöne nem csalt. Igazam volt, amikor gyűlöltem. Csak abban tévedtem, hogy a papok prédikációinak hatása alatt elhittem, hogy ez a kísértet láthatatlan, és csak imával, vezekléssel és hitbuzgalommal lehet legyőzni. Most megértettem, hogy ez a rémkép létezik, naponta keresztezi utunkat. Hogy az ördög nem ördög. Zsidó."
Ez az írás a zsidókat cikizi. Na és?
Ez az írás Bayert cikizi. - Na és?
Cikizést olvasni szórakoztató.

Van egy könyvem is - Miért nem bírjuk az izraelieket? Égessem el?

Aki ilyet ír az olyan, mint aki holokausztot tagad?
Nem lehetsz ennyire hülye!

A MÚOSZ meg faszfejek gyülekezete.

TWA meg kap tőlem egy flódnit.

És kérem nem kell a zsidókat védeni.
Megvédik magukat ha kell.

De én is csak röhögtem a cikken.

Tisztelt Tóta W. Árpád!

Én is azok közé a „balfaszok” közé tartozom (Az én antiszemitizmusom: ”Olyan sötét balfaszt ugyanis nem tudtam elképzelni, aki nem vágja, hogy ez egy Bayer-paródia.”) akiknek nem adatott meg az a „magas intellektus”, hogy az Ön irodalminak szánt „remekét” stílusparódiaként értékelje!
Tökéletesen egyetértek polakvengerrel (2008. 10 . 21. 13:19:26 hozzászólás), és ki is egészíteném azt néhány további gondolattal.
Írásának tartalma és stílusa alapján úgy éreztem, talán nem is 2008-ban élek, hanem valahol a 30’-as évek Németországában, és a Der Stürmer egy cikkét tartom a kezembe.
Önnek minden finomítás nélkül sikerült pontosan megfogalmaznia azokat a gondolatokat, amelyeket Bayer Zsolt valójában gondol, de nem mert ilyen őszinteséggel papírra vetni.
Egyik kedvenc íróm, Robert Merle is elkövette finomabb formában azt a hibát, amit most Ön tett - megírta a „Mesterségem a halál” c. regényét. A mű az Ön írásánál „egy kicsivel” nagyobb vihart kavart a művelt világban, ami arra késztette az írót, hogy bocsánatot kéjen a megbántott olvasóktól, és Önnél kultúráltabban magyarázza el, mi késztette egy ilyen gondolatiságú regény megírására.
Bárki részéről is - függetlenül az okoktól és a későbbi magyarázatoktól - hibának tartom, ha nem képes mások számára egyértelműen és világosan fogalmazni. Az Ön írásáról („Az én antiszemitizmusom”) nekem az a nagyon régi vicc jutott az eszembe, amikor és ahogyan az őrmester megvédte az apácát (209.85.135.104/search?hl=hu&q=cache%3AO1PNuOLFk-UJ%3Ahttp://www.tutorial.hu/forum/lofiversion/index.php/t239-450.html+vicc%3A+az+%C5%91rmester+%C3%A9s+az+ap%C3%A1ca).

Czeglédi Péter (Szemenkhare)
Szemenkhare 2008.10.24. 08:33:54
Akkor Öntől is azt lehet kérdezni: a fent idézett Nagy Lajos írást hogyan értelmezi? Abban több utalás van arra, hogy az író az ellenkezőjét gondolja annak, amit ír? Háttérinformáció nélkül értelmezhető? Ön is vesse össze a két írást, és fejtse ki véleményét. És vallja be nyugodtan, ha Nagy Lajos írását is antiszemita írásként értelmezi.
Hű, de furcsak itt magázódni. De ha Ön magázza Tótát, akkor nem tudom, hogy mit szólna a tegeződéshez...
xenuka 2008.10.23. 01:09:09
"Ez az írás a zsidókat cikizi. Na és?"
Valamit asszem félreértettél...

Tisztelt TH!

Először írása utolsó bekezdésére válaszolnék. Nem nagyképűségből, lenézésből használom a magázódó formát, csupán azért, mert egyrészt az idősebb korosztályhoz tartozom, másrészt nem írok gyakran az Internetes fórumokon, és nem ismerem az itteni szokásokat. Lehet, hogy itt a tegeződés a megszokott, én mégis szeretném - minden sértő szándék nélkül - fenntartani azt a választási lehetőséget és jogot, hogy a kölcsönösség alapján idővel, kivel kerülünk olyan közel egymáshoz, hogy tegeződjünk.
Az írása korábbi soraiban felvetett kérdéseire a következőket válaszolom:
 Nagy Lajos ebben az írásában leírta mindazokat a legjellemzőbb korabeli sztereotípiákat a zsidókról, amelyek a magyar társadalomban - előjelesen és előjelek nélkül - léteztek.
 Majd nem igaza van! Mindkét írásban (Nagy Lajos, Tóta W. Árpád) közös, hogy az utolsó bekezdésükig írhatta volna azokat bárki, aki meggyőződéses antiszemita. Az utolsó bekezdés azonban jelentős választóvonal a két írás között.
Nagy Lajos a zsidókról elterjedt negatív köztudatbeli nézetekhez olyan a pozitív emberi tulajdonságokat kever, melyek elképzelhetetlenek akkortájt (és lehet, hogy most is). A túlzó lehetetlenség maga a humor (ingyen gyógyító zsidó; a világháborúban elesett zsidó, aki nem a hazájáért hal meg, csupán azért, mert elszámította magát; a zsidó idézte elő a világháborút, annak valamely fél részéről történt megnyerését, elvesztését, mert ha nincs a zsidó, akkor a felek „remis-vel” zárták volna a küzdelmet, az egész háború pedig csak a különböző kitüntetések elnyeréséért folyt; ….. ; „Szerintem helyesen sem spanyol- hanem zsidójárvány ennek a neve. Az a zsidó pedig, aki spanyoljárványban meghalt, csupán a keresztény spanyolhalottakat utánozta, nem tudván ellenállni letagadhatatlan és fönt már méltatott majomtermészetének.”)
 Tóta W. Árpád utolsó bekezdése - egy mondat kivételével: „És tudom, hogy a pállott, metélt pöcsödig nem érek fel.” - bármelyik szélsőséges portálon (portal.jobbik.net/ , www.hazankert.com/nyitolap.html, www.angelfire.com/zine2/judeolog/konyvek/wingene.htm , stb.) megjelenhetett volna. Ha Tóta W. Árpád ezzel a kivételes egy mondattal akarta parodizálni Bayer cikkét, ez számomra nem sikerült. A vaskosan magfogalmazott lehetetlenség vagy túlzás önmagában még nem nevettető, a zsidóságról élő negatív nézetek, vélemények csokorba foglalása, és néhány vaskosabb fogalommal való kiegészítése pedig nem humor a számomra!
 Az pedig veszélyes játéknak tartom a tűzzel, ha egy lejtmenetben lévő társadalom és gazdaság - a jelenlegi Magyarország - elégedetlenjeinek, NEM ELŐRE MEGFONTOLT SZÁNDÉKOSSÁGBÓL, CSUPÁN PILLANATNYI ÉRZELMEKTŐL ÉS INDULATOKTÓL ELRAGADVA ÉS A LEHETSÉGES KÖVETKEZMÉNYEK ÁTGONDOLÁSA NÉLKÜL, lovakat (okokat) ad BÁRKI ideológiájukhoz és cselekedeteikhez. NEM CSAK ÉN ÉRTHETEM FÉLRE A SZERZŐT, HANEM A SZÉLSŐ JOBB HÍVEI IS!!! A 20’-as években senki sem gondolta komolyan, hogy a Magyar Nemzeti Függetlenségi Párt vagy az Ébredő Magyarok Egyesületének gondolatisága és céljai 1944. március 19.-től elkezdenek megvalósulni Magyarországon, októbertől államhatalmi ideológiává válnak, és túl is teljesülnek.

Nem Tóta W. Árpádot bírálom! Sem személyét, sem munkásságát nem ismerem. (Most keveredtem az Indexre, de szeretném jobban megismerni a régebbi és ezután következő írásaiból.) Csak az általa közreadott, antiszemitizmussal foglalkozó gondolatokkal és a közreadás módjával vitatkozom! És annak ellenére, hogy feltételezhetően más nézőpontból látjuk a világot minden tiszteletem az Övé, amiért az időnként nagyon alpárian és személyeskedően megfogalmazott bírálatok, vélemények dacára nyíltan és nyilvánosan vállalja a gondolatait!!!
NEM VÁDOLTAM ÉS NEM IS VÁDOLOM A SZERZŐT ANTISZEMITIZMUSSAL!!! Véleményemmel csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmét, hogy írása - szándéka ellenére - félreérthető és emiatt annak van bántó olvasata is.


Üdvözlettel: Szemenkhare

"Életünk megrontója a macska! Ki ne tudná, hogy ez a szőrős, undorítóan nyávogó, hízelgésével gyilkoló faj, amely pedig a nem csak globális, de bizonyítottan - ez a világ valamennyi biztonsági hivatalában és banközpontjaiban évtiezedek óta nyilvántartott tény - hogy a Kozmikus Embermegalázó és Kihasználó Galaktikai Terrorszervezet agyilag és szellemileg tönkretett, vagy kihasznált példánya. Ezek a - jobb szó híján állatok - beférkőzve a Harmonikusan Együttélő és Mindent Racionálisan Megoldó Kétlábúak, sajnos annyiszor megtöretett de máig szunnyadva lappangó Küzdői közé, mesterkedéseikkel elérték, hogy a Végső Értékeket Foggal-Körömmel Szem Előtt Tartó Kevesek egy könnyed dörgölőzésre, vagy az undorító, úgynevezett "dorombolásra" azonnal ugranak, s saját szájuktól megvonva a legszükségesebb napi kiadások oly keservesen megtermelt - s társadalmilag annyi adóval és járulékkal sujtott - utolsó falatjait átadják nekik, s közben ezzel is bűnrészességet vállalnak a Galaktika Közi Mindent Letipró és Tudatmosó Aljas Bűnszövetkezet - sokáig büntetlenül nem maradható - végső vérfacsarásának. Nem tudunk szó nélkül elmenni amellett a tény mellett, hogy ezek a minden hájjal kívül-belül megkent, elvetemült négylábúak idézték elő a közelmúlt és a nemes emberi fajra jellemző történelem legnagyobb katasztrófeáit is, úgymint a Római Birodalom megalakulását, valamint annak pusztulását is. Ki kérjük magunknak, hogy azok, aki a magyarság és általában a kétlábúság legelemibb szépérzékét kihasználva, utánozva és mélyen meggyalázva ma, a globális pénzügyi válság kellős közepén - melynek előidézésében egyértelműen dokumentált, és nyomon követhető felelősségük van, ahogy azt a titkosan kezelt iratok is bizonyítják - nevetségessé, és megalázottá tegyék a pénzügyi és bizalmatlansági válságban olyannyira kimerült milliókat, sőt milliárdokat, hogy ma már a megtévesztett magyarok többsége azt sem tudja, hány lába van. És ha valaki még mindig nem érti - mert hiszen az emberi hülyeség határtalan, és azon kívül is létezik a Galaktika Közi Rosszak agymosásának "áldásos" következményeképpen kialakuló szelektív értelmi deviancia, amire csak kevesen tudjuk a gyógyírt - le kell szögeznem, hogy a globális válság, amely áll úgymint ad-egy pénzügyi, ad-kettő gazdasági válságból, valamint demokrácia-deficitből, ami mára már legalább 120 %-os, hogy ez a sokak számára mentséget és egyben ürügyet jelentő gazdasági válság igenis az én zsebemből, pontosabban a pénztárcámból indult ki, amikor is a Minden Világ Ellen Összeesküvő Végső Sokadék miatt nem tudtam macskaeledelt vásárolni a közértben."

(Bocs... talán nem is kell idézőjel)
Mann Wé! Ezen halàlra laholtam magam. Minden elismerésem. A kommentàrokat ezuttal kihagyom, mert làtom öket màshol. Immer dasselbe.
Üdvözletem
TWÁ: grat! Ekkora pöcegödröt a világon senki nem ásott még!
Kedves Tóta W. !

ha hiszed ha nem bizony sok embernek jelenthet problémát írásod értekmzése.
főleg a Bayert kedvelők körében.
mert tegyük fel valaki nem ismeri munkásságodat intellektuális magasságodat .
az emberek nagyobb többsége sokkal egyszerűbb gondolatokhoz és közlésekhez van szokva(ez tény amit egy média formálónak mindig szem előtt kell tartania mert pl az indexet is sok féle ember olvassa nap mint...). márpedig ha ezt az írást valaki csak úgy elolvassa netán valamilyen tőled idegen környeteben (pl nem az indexen) könnyen komolyan veheti mint valós szélsőjobbos propagandát.
És te mint hiperinteligens írástudó, provokatív viccnek szánt írásod árnyékából felnézve láthatnád hogy a
MÚOSZ esetlg ilyen okokbol reagál negatívan nem pedig feltétlen szöveg és irónia nem értésből.
Kedves Tóta W. !

ha hiszed ha nem bizony sok embernek jelenthet problémát írásod értekmzése.
főleg a Bayert kedvelők körében.
mert tegyük fel valaki nem ismeri munkásságodat intellektuális magasságodat .
az emberek nagyobb többsége sokkal egyszerűbb gondolatokhoz és közlésekhez van szokva(ez tény amit egy média formálónak mindig szem előtt kell tartania mert pl az indexet is sok féle ember olvassa nap mint...). márpedig ha ezt az írást valaki csak úgy elolvassa netán valamilyen tőled idegen környeteben (pl nem az indexen) könnyen komolyan veheti mint valós szélsőjobbos propagandát.
És te mint hiperinteligens írástudó, provokatív viccnek szánt írásod árnyékából felnézve láthatnád hogy a
MÚOSZ esetlg ilyen okokbol reagál negatívan nem pedig feltétlen szöveg és irónia nem értésből.
üdv, T. W. Árpád!

Sajnálom hogy neked kell írnom.

Álljon itt egy Kant idézet:
"(...)
4. "Nem szabad államadósságot csinálni a külső államüzletek vonatkozásában."
A nemzetgazdaság céljaira (útjavításra, új telepítésekre, raktárakat szerezni várható rossz esztendők elé s így tovább) aki az államon kívül vagy belül segítséget keres: ez a segélyforrás nem esik gyanúba. De más a mai hitelrendszer (egy kereskedőnép elmés találmánya ebben a században), ahol az adósságok a beláthatatlanba növekednek, s mégis a jelen követelésre mindig biztosítva vannak - mert hisz az sosem történik minden hitelező részéről egyszerre. Ilyen rendszer - mint a hatalmaknak egymás ellen működő gépezete - veszélyes pénzerő. Mert oly kincset adhat a hadviselésre, mely az összes többi államok kincseit összevéve fölülmúlja, s csak az illetékeknek egyszer bekövetkező kimaradása által merülhet ki - amit azonban a közlekedés élénkítésével (az iparra és a kereskedelemre való visszahatás folytán) még soká föl lehet tartani.
Így könnyűvé válik háborút viselni. Ez a könnyűség, hozzájárulva a hatalom birtokosainak arra való nagy hajlandóságához, ami szinte, úgy látszik, az emberi természetbe van plántálva: nagy akadálya az örök békének.
(...)"
@harmfull:
Magyartalanságod már az egeket veri...
Szörnyűűű
süti beállítások módosítása