W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Az élet napos oldala

2008.06.24. 07:00 Tóta W. Árpád

Buzi meleg van, amiről mindjárt eszébe jut a tájékozott állampolgárnak a globális felmelegedés. Az egy nagyon csúnya, rossz dolog, utáljuk. A multik… meg a corporationök, azok csinálják ezt, őket kell szidni, amikor a madarasteszkóba menet átkozódva, prüszkölve felcsavarjuk a klímát a kocsiban. Megölik Gaiát ezek a rohadékok.

Mellesleg egyáltalán nem ölik meg, csak megváltozik kissé. Még az se biztos, hogy a bruttó mérlege negatív. Spanyolországból sajnos sivatag lesz – mostanában Barcelonába bérelt tankhajókkal hordják az ivóvizet, és háromezer euróra büntetik azt, aki lemossa az autóját. A dán és a holland történelem pedig lehet, hogy a víz alatt folytatódik, vagy diaszpórában, ha bele nem vágnak a világ legnagyobb gátépítésébe. (De azt meg úgyis felrobbantják holmi karikatúrák miatt, merthogy vannak ennyire hülye emberek.)

Viszont Szibéria és Grönland ezzel párhuzamosan egyre barátságosabb vidék lesz; hopp, a dánoknak máris van hová menni. Majd betelepül oda szépen fokozatosan az emberiség, felfedezi és kitermeli az addig nehezen hozzáférhető ásványkincseket, a megváltozott klímát pedig kiaknázza, ahogy tudja, hiszen évezredek óta él ember a sivatagokban is, csak kevés. Hát a vízzel majd okosan kell bánni, mint a Dűne fremenjeinek, viszont lesz helyette napenergia, meg nem kell fűtésre költeni.

A spanyolokat bizonyára nem nyugtatja meg, hogy amit elvesztünk az ő hazájukban, azt megnyerjük Szibériában. Ők a rendszerváltás vesztesei lesznek.

Magyar, hajnal hasad!


Magyarországról egyelőre nehéz eldönteni, nyer-e az ügyön. Nyerhetne: olyan nemzethalálszerű természeti katasztrófa, mint az elsivatagodás vagy az elsüllyedés, nem fenyegeti. A hadseregeknek útba esett jövet-menet, de a brutális katasztrófák elkerülik.

Kissé melegebb lesz, az biztos. A meleg évszakban kánikula, télen pulóveres hűvösség és fekete karácsony, forever. Ez azért nem használhatatlan éghajlat, hiszen ilyesmi időjárás van tőlünk délre. Az állattenyésztés, a borászat, és jobb helyeken az ipar, a turizmus, az egész gazdaság megpróbálja a legjobbat kihozni az adott környezetből, ahogy a szeles Dánia nagyhatalom lett a szélerőmű-piacon. Nyilván észre fogjuk venni, ha Spanyolország odakozmál, mert például betelepül egy csomó spanyol, lesz spanyolkérdés, lehet őket is utálni, amiért akcentussal beszélnek és folyton zenélnek az utcán. De a mediterránosodást túl lehet élni, ha alkalmazkodunk hozzá. A fügefa, ami kisgyerekkoromban kettő csoffadt fügét termett, ma roskadozik a termés alatt; a füge viszont, amit a hipermarketben veszünk, török vagy iráni.

Extra Hungariam


Itt fejeződik be az optimista forgatókönyv. Magyarország aligha lesz képes alkalmazkodni egy klímaváltozáshoz. Ahogy semmi máshoz sem szeretne. Hiszen a mellékszelére, a szénhidrogének drágulására egyáltalán nem az a válasz – sem kormány, sem polgár szintjén -, hogy akkor fűtsünk és közlekedjünk máshogy, vagy legalább gondolkodjunk rajta. Hanem hogy legyen a gáz meg a benzin olcsóbb, és a corporationöknek a kurva anyjukat. A kormány kezét kötik a puszta realitások, nemigen tudják komoly gebasz nélkül ócsítani az árat, de igény, az volna rá. Választást eldöntő igény. Taxisblokádnyi igény. Ha pedig a választó azt akarja, hogy tegyünk úgy, mintha nem történne semmi extra Hungariam, akkor az lesz. Mert nem úgy tenni nem egy-kétéves, százlépéses bohóckodást igényelne, hanem stratégiát.

A magyarok ebből a szarból nem fognak várat építeni. Sem az Orbán Viktor, a komcsik meg pláne nem. Személy szerint talán tudják, hogy merre van a vészkijárat, de odavezetni a nemzetet a tengerhez, és áthajtani rajta, az politikailag ésszerűtlen. Egyikük sem egy Mózes.

Jöttek-e páran

Reméljük tehát, hogy a klímaváltozás viszonylag lassú lesz, és marad elég idő, hogy a magyar gyepűre olyan népek települjenek be, akik megmutatják nekünk, hogy kell ebben a buzi melegben élni. Nem szégyen tanulni az okosabbtól. A szlávoktól átvettük a földművelést, a némettől a kereszténységet és a virslit; a vendéglátás egy sikeres szegmensét és a ruhakereskedelmet ma is a betelepült kínaiak uralják. Ők értenek hozzá, mi meg nem. Az elsivatagosodó országokból érkező tőkések, vállalkozók, parasztok, marketingesek és menedzserek majd megmutatják, hogyan kell hasznot húzni a dögmelegből.

Végül mégis minden jóra fordul. Mondom én, a szuperbruttósított mérleg pozitív. Csak annyi kell, hogy hozzánk pont a tőkések, vállalkozók és menedzserek meneküljenek, ne azok, akik csak hőbörögni meg gyújtogatni bírnak. Ehhez még el kell tanulnunk a betelepülő franciáktól a szelektív bevándorlást. Na de az talán menni fog. Hát, kicsit lassabb lesz így, mint ha mi magunk fognánk fel, mi történik, de a szerves fejlődés, az már csak ilyen.

 

Magyarország klímastratégiájáról (HVG)



Címkék: környezetvédelem hülyemagyar külpol

452 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7536333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jól van Karesz, kémia for ever!:-))

Különben télleg ráfér bölcsészekre egy kis reálokítás, de akkor jól címezz máskor. Én meg pl. elfogadom a közgazdasági okítást daitotól, tukloktól, vagy éppen Árpitól az angolt, elvégre ő kiképzett angoltanci, vagy mi.

Látod, ezért lenne jó jelezni a népeknek, h ki mivel foglalkozik, mi a szakmája/hivatása.

Más témáknál meg esetleg az lehet fontos, h ki hol él?

De ezt már lejátszottuk itt, és nem mindenki ért vele egyet. Igaz, shore?:-)

Üdv.
test

Látod, nem mindenkinek jön le az idétlen névváltoztatgatás!

Az útttörő ott segít, ahol tud!:-)

Üdv.
Malac ehehz mit szolsz?
" Varga Mihály alelnök tartott tájékoztatót :
A Fidesz azonnali lépéseket vár a kormánytól az energia- és az élelmiszerárak növekedésével szemben, van mozgástér a benzin jövedéki adójának csökkentésére.

A benzin jövedéki adójában ma felette vagyunk az elvárt uniós szintnek, és nincs olyan tényező, amely arra kényszerítene, hogy ez a szint tartósan magas maradjon. Ezer liter benzin esetében a jövedéki adó ma 412 euró, míg az unió elvárása 359 euró és ez 2010-ben is ennyi lesz. Tehát van mozgástere a kormánynak, ..."

megorultek arra? mennyi es a benzin a nemeteknel? =1.5 euro, mennyi a norvegoknal? meg tobb, mi meg csokkenteni akarjuk az 1, 2-1.3-at? hat hova igyekszunk Ukrajna fele?

RE: test subject #28 2008.06.25. 09:41:49
"A kínai nevű ugyanaz, mint:
...
Gondolod hogy van aki ezt nem vágja le?

Csak nem mindenkinek kezd el habzani a szája miatta.
Ki így játszik, ki úgy.
Carnivola, én a novellát ajánlottam, nem olyan jó, mint a Düne, de élvezhető.
A Shell-Exxon többek között úgy jött elő, hogy valamelyik arab olajsejk anno kitalálta, hogy a déli sarkról jéghegyeket vontat az öbölbe ivóvíznek. (Jahm, vannak közöttük nagyon nemnormálisak). Amúgy az olajcégeknek meg van tapasztalatuk és tőkéjük a folyadékok szállításban.

Azt meg nem a novellából vezettem le, hogy india-kína mekkora ütemben fejlődik, és mekkora ütemben kezdenek fogyasztói társadalommá alakulni. Nézd meg a repülőgépgyártók, autógyártók prognózisait a két piacra. Vagy nézd meg, hogy amikor az indiaiak piacra dobták most az új népautójukat, a Nanot hányan kaptak azonnal a szívükhöz. Mert bár csak 600 köbcentis, és alig fogyaszt, de félmillió forintba kerül. Tökéletesen alkalmas arra, hogy akik eddig biciklivel, robogóval jártak, azok autóra nyergeljenek odakint. És évi egymillió új autót akarnak piacra dobni belőle ez év végéig. Ami évi kétmillió új autó bicikli helyett. Nem Euro4-5 norma szerint, ne tarts attól...
Greg36 2008.06.25. 11:27:01

Kit érdekel? olaj van , ha nem lesz , majd kitalálnak mást ... no para. Erről szólt a fejlődés ...
Karesz, sajnálom, de ha nem vágod le akkor vmi nem elég éles...
"Próbálom megérteni, miért jó neked, ha bunkó vagy, de képtelen vagyok..."

ne erőlködjél, malac! árt a szépségednek.
De nem csak az olajról beszélünk.
Hanem egyéb nyersanyagokról is. Mondjuk aluminium gyártáshoz elég sok elektromos áram kell, amit elő kell állítani valahonnan. Az elektronikai cikkekhez arany, réz, stb. Az olaj nem csak az energia előállításához kell, hanem a műanyagokhoz is.
És a jelenleg fejlődő országok nem tudják kifizetni az energiatakarékosabb, kevésbé környezetszennyező technikákat, a polgáraik autót akarnak, meg mosógépet, és ha az környezetszennyező, vagy nem energiatakarékos, azt pont úgy fogják leszarni, mint a nyugati társadalmak tették évekig. Nem fogja a nyugat minden esetben összedobni nekik a pénzt, mint a CFC gázok termelésének visszaszorításáért. Sem Te, sem én nem akarok több adót fizetni, hogy a kínai muksó kevésbé környezetszennyező terméket vegyen. Ő viszont megveszi majd azt, amit tud. És jelenleg kínában és indiában úgy a föld lakosságának egyharmada lakik, úgy, hogy a fogyasztásuk és az életszinvonaluk alacsonyabb, mint a magyar, és már így is a világ környezetszennyezésének egy jelentős részét ők termelik. Képzeld el, ha emelkedik az életszinvonaluk...
Én nem parázok, sanszosan a földben leszek, mire beüt a ménykü.
nem érdekel a hajós andrás. ki az?
"ühüm, így már világos. no, de ki az a hajós andrás? "
Greg36 2008.06.25. 11:37:07

Energia is van dögivel, ha hiány lesz felrántják a fúziós erőműveket ... ennyi.
malacka

"De ezt már lejátszottuk itt, és nem mindenki ért vele egyet. Igaz, shore?:-)"

A törzstagok nagy része már mindent tud itt a többiekről. Vagy legalábbis annyit mindenképp, amennyit tudni érdemes:)

(Lásd pl. te. sztív 'haverod' már a stílusáról felismered:))
Karesz
a puding próbája az, hogy megeszik.vargamisi egy szóval nem mondta,h.ha ők kerülnek kormányra akkor leviszik a jövedéki adót.Ő csak mozgástérről beszélt az meg mindenkinek van.Soha ne vedd kp.nek amit egy politikus mond akármilyen színű is .ennyit róluk, ez nem érv.
A C-H kotest az atlag magyar a Hohes-C-rol ismerheti!
Rókica

"Csak nem mindenkinek kezd el habzani a szája miatta."

Az miért "szájhabzás", kedves rókica, ha vki nem szereti, ha egy más vki rendre új névvel jön, és ezzel sokakat megtéveszt? Nos?
Sztem unfair, de látom, szted rendben van, O.K.
Nem vagyunk egyformák...

"Ki így játszik, ki úgy."

Minden játékban vannak írt vagy íratlan szabályok, amiket nem szabad, vagy nem illik áthágni, még a grundfociban is...

Egyébként meg a név megváltoztatása utólag átírodik, és ezzel sok hsz eleje értelmét veszti, hisz a megszólított már nem is szerepel előtte.

****

Igazam van, Árpi?
Te szereted, ha vki rendre lecseréli a nevét?

Üdv.
Carnivora 2008.06.25. 11:43:35
"Energia is van dögivel, ha hiány lesz felrántják a fúziós erőműveket ... ennyi."
1) valoban van energia es valoban nincs is dragulas a koolajnal csak az inflaciot hoztak be, realertekben valami tiz evvel ezelotti olajar van most.
2) nem lesz fuzios eromu (ez persze csak az en prognozisom, arra alapozom, hopgy az 50 es evek ota szeditik a fizikusok a politikusokat ezzel, es mivel az atombomba utan nem sokkal jott a hidrogenbomba(fuzios elven) elegge hihetonek tunt hogy jon az atomeromu utan a fuzios.
de kozben eltelt 50 ev es nem jott! nem is fog. kopj le nyugodtan ha megis megcsinaljak.

staropramen 2008.06.25. 12:02:48
"vargamisi egy szóval nem mondta,h.ha ők kerülnek kormányra akkor leviszik a jövedéki adót. Ő csak mozgástérről beszélt az meg mindenkinek van."
igen valoban. de ot a kevesbe populistak koze soroltuk eddig.
ha azt mondja amit mindeki hallani szeretne: nem kell annyit adozni, akkor bizony o is populista. (negativ ertelemben)

ha mar ilyen neved van nem tudod elintezni, hogy a csehek visszategyek a staropramen sort a barna uvegekbe?
Csak két gyors megjegyzés.
I. A műbenzint már rég feltalálták. ld. Fischer-Tropsch eljárás. A németek a világháborúban nagyon megvoltak szorulva...
Jelenleg a Shell V-Power is ilyen szintetikus benzin, ami GTL eljárással készül, ők metánból és vízgőzből állítják elő. Nem olcsóbb, de legalább tisztább (S,N)

II. A szélerőmű:
"En akarkitol kerdeztem, nem kaptam valaszt arra hogy lehet betaplalni a halozatba.
a halozat ugyanis 50 Hz, (europaban, japanban, Usaban 60)ennyivel forog az osszes generator. (ha lassabban forogna teljesitmenyt vesz ki es felgyorsul ennyire, ha gyorsabban forogna akkor teljesitmeny ad le es lelassul)"
Egy forgógenerátornak nem szükséges, hogy 1 póluspárja legyen, tehát sőt leggyakrabban 3*N van, így jön létre a 3 fázisú hálózat.
Ilyen nehezen szabályozható rendszerekben úgy szokás megoldani, hogy DC-t állítunk elő (annak nem gond a rövidtávú tárolása) és egy inverter (DC-AC átalakító) adja rá a hálózatra.
én csak arra akarom felhívni a figyelmet,hogy a politikusaink kijelentései köszönő viszonyban is alig vannak előző,vagy jövendő tetteikkel.vargamisi pontosan ilyen...és még sokan mások.
2.a TELI söröspalak szine szerintem elhanyagolható fontosságú kérdés, az igazi lényeg a tartalom.Ezért ne haragudj de a meglévő kapcsolataimat esztétikai kérdések egyoldalú lerendezésére nem használom fel
malac

"Én a bioetanolt nem szeretem, baromi sok energia a lepárlás."

Így van, csak még mindig áll az a tézis, hogy mit kezdesz (ilyen kis ország esetén is) fölösleges 4 m tonna kukoricával. Fizetsz érte és raktározod; s bízol abban, jövőre elfogy, aztán megint benyelsz 2 újabb jó évet, amikor újabb 4-4 m tonna felesleg keletkezik.

Ez nemcsak energia kérdése, meg környezetvédelemé, sajnos.

Igazán mulatságos az a végtermék, a DDGS. Nálunk sajna nincsenek nagy marhacsordák, amelyek felzabálnák. Marad a kazán. A 3. évezredben, mikor ilyen nyúltápot égetünk el kazánban, hogy energia legyen belőle. Az a mókás. :)

"...ha repcét vetsz, akkor oda már nem vetsz élelmiszernek valót. Tehát mindegy, h egy direkt élelmiszerből gyártasz üzemanyagot, vagy elhasználod repcetermelésre azt a földet, amin búzát, krumplit, stb... lehetne termelni."

Még emlékszem arra, mikor tanították iskolában, hogy a repce igazán nem a mi országunk éghajlatán éldegélő növényke, most meg mindenhol ott virít.

Tudod, az a repceolaj ocsmány egy valami. Büdös, ragad, iszonyat dzsuvával jár, és az iszapos-olajos hulladékrész kész életveszély, vagy túl sok benne még az olaj vagy úgy köt, mint a cement. :)
S hát ez az energiamérlegesdi itt sem sokkal pozitívabb, szvsz.

Azt gondolom, hogy olyan országban, ahol évtizedek, évszázadok óta termesztik mindenhol a repcét, ott ez is belefér, kiegészítésképpen, vagy a repce fő felhasználása okán.
De nálunk?
malacka:
"a stílusa mindig ugyanaz, azt nem cseréli."

Képzeld el, ahogy elkedezene rövid és értelmetlen dolgokat írogatni.

Karesz:
"C-H kotes uj elem volt, nem irta senki... refer a bolcseszekre... "
Meg a szólógitárosokra.

A környezetvédelemhez hülyék vagytok mind. Ennyit elég tudni:
www.youtube.com/watch?v=8QSae8t2j0w
RE: malacka69 (és a többi változhat)
"Minden játékban vannak írt vagy íratlan szabályok, amiket nem szabad, vagy nem illik áthágni, még a grundfociban is..."

A rendszer engedi, tehát akkor ez a szabály. A focihoz pedig nem értek.

rokica

A focihoz nem, de a jóízléshez értesz, sztem;-)

Azután meg, azt se tiltja szabály, h a vendéglőben az asztalnál ne fingjunk hatalmasakat... Éééééérted, ugye?

Üdv.
RE: malacka69
"A focihoz nem, de a jóízléshez értesz..."

Az nem szerepelt az étlapon.
Meg aztán hallottam valahol egy szlogent, miszerint "ne ítélj, hogy ne ítéltess". Hirtelen nem jut eszembe, melyik cégé lehetett.
tulok

"elkedezene rövid és értelmetlen dolgokat írogatni."

Óóóóóóóóóó, hát ilyen itt egyáltalán se nincsen;-);-)
"ne ítélj, hogy ne ítéltess"

Ha ez spam ok lenne, alighanem alig lenne komment. Az úgy van, h a vélemény egyúttal az esetek zömében ítélet is.

Pl.: sztem taplóság folyton nicknevet változtatni, az viszont korrekt lehet, ha sokáig maga mögött hordja az illető az ex ....-t, utalva a régi nickre. (Ld. tulok), vagy Cartman (ex Cartman)

Látod, ez egy általános vélemény, és ha akarod, ítéletnek is hívhatod, de nem lenne jó, ha olyan dologra hivatkoznál, amit magad se tartasz be számtalanszor.

További szép napot!
----------

daito

Olvastam, okés, nincs mit hozzátennem:-)

Üdv.

-----------
Lord

"Nem olcsóbb, de legalább tisztább (S,N)"

Ez arra igaz, mikor felhasználod! De ne felejtsd, h az előállítás szénből indul, és lehet, h abban a fázisban baromi sok káros kibocsátás megy végbe.

Kérem szépen, mindig számoljuk bele az előállításkor fellépő környezetterhelést is, ne csak a felhasználási lépéseket hasonlítsuk össze!

Üdv.

Van olyan eljárás, ahol tényleg szénből indulnak, de a GTL tényleg metánból indul, ami a földgázkitermelés mellékterméke. A "nem olcsóban" benne van a magas energia igénye. Ezért is nem szorította ki a hagyományos benzint.
Hogy összességében melyik a kevésbé káros azt nem tudom.
RE: malacka69
"Az úgy van, h a vélemény egyúttal az esetek zömében ítélet is."

Ez a megállapítás SZERINTEM úgy hülyeség, ahogy van.

További szép napot!
Olvasgatom itten a hozzászólásokat, és mivel véletlenül hőerőgépész vagyok, nagggyon jól szórakozom.

(Hogy ezt is megérhettük!)
Na, akkor hőerőgépészkedj, és terjeszd ki tudásunkat :)
staropramen 2008.06.25. 13:30:23

"2.a TELI söröspalak szine szerintem elhanyagolható fontosságú kérdés"
nem szeretheted a sört ha ilyeneket allitasz. a napfeny hatasara a sorben merkaptanok kepzodnek, amik irto budosek irto kis mennyisegben is.

en ittam mar zolduveges tuborgot daniaban es iszonyatos volt. pedig ott fel evig sotet van, nalunk meg megoldhatatlan a szaraz huvos helyen tarolas.

ez nem esztetika hanem iz!
sajnos a jo sorok image-hez tartozik a zold szin nem tudok rajonni miert (Heineken, PilnserU. Becks, stb)
Lord_Valdez 2008.06.25. 13:17:16
koszi!

"II. A szélerőmű:
Egy forgógenerátornak nem szükséges, hogy 1 póluspárja legyen, tehát sőt leggyakrabban 3*N van, így jön létre a 3 fázisú hálózat."
ketsegtelen de itt ez irrelevans.

"Ilyen nehezen szabályozható rendszerekben úgy szokás megoldani, hogy DC-t állítunk elő (annak nem gond a rövidtávú tárolása) és egy inverter (DC-AC átalakító) adja rá a hálózatra."
na kossz! valaki irta mar hogy megoldott, ketfele szeleromu van allando fordulatszamu es valtozo.
az allandot gonolom atlagos szelsebessegre tervezik, ha ennel kisebb akkor all, ha gyorsabb akkor feszul, ha nem is borul fol de hamar el kell romlania a fekezonek.

ha valtozik a fordulatszam akkor elobb egyeniranyitjak, azt telepekben taroljak, majd telepekkel (akkukkal) turbinat hajtanak ami mar megy 50Hzvel... remek!
igy mar latom miert nem lesz gazdasagos sosem.
rokica

"Ez a megállapítás SZERINTEM úgy hülyeség, ahogy van."

Ez most vélemény volt, vagy ítélet?
Segíts, mostanában nehezen boldogulok a szavak értelmével!;-)
Lord

A műbenzinnek csak akkor van értelme, ha szénből indul ki. A metán már önmagában is jól kezelhető.

Jelzem, a F-T szintézisnél CO és hidrogén reakciójával kapják a szénhidrogént. A CO és hidrogén elegyét pedig könnyen megkaphatjuk izzó szén és vízgőz reakciójával, csak az így kapott elegyet dúsítani kell még hidrogénben.

Üdv.
--------------

"hőerőgépész"

Ez valami lovakkal kapcsolatos fogalom, ugye? Mán abból gondolom, h hőőő. namostan az erőgépész nekem sehogy se áll össze. Az valami izomagyú, gépiesen gondolkodó egyed, vagy mi?
Karesz, Charlie 2008.06.25. 16:30:15

"igy mar latom miert nem lesz gazdasagos sosem."

Sajnos nem ment át amit mondani akartam:(., teljesen félreértetted, ezért a konkluzió is hibás.
Nah, én má' itt se vagyok!
Ezek itt up nekem túl magasak, pedig én se vagyok egy alacsonyszövésű!
Karesz, Charlie 2008.06.25. 09:19:18

"ha hidrogen van is, csak annyi energiat kapunhatunk vissza maximum mint, amennyit az eloallitasaba be kell fektetni."

ez igaz de atom az van boven csak eromuvet kellene epiteni hozza


"es sajnos, a legillekonyabb gaz, szallitasa nem megoldott, esetleg cseppfolyositva, de ugy is draga, minden uzemzavar, baleset robbanast is jelent, durranogaz stb."

a benzin is robban. kulonben is az elet tele van kockazatokkal. az autozas kulonosen.
Bassza meg! Én már globálisan átmelegedtem, lerohad rólam még az izzadság is...

Shore

Véleményezd/ítélkezz az ügyben, h illdomos-é időről-időre nevet változtatni.

Ha már itt tartunk.

Karesz: Olyan tapasztalatom már nekem is volt veled, h néha felületesen olvasol, és emiatt félrehúznak időnként az értelmezéseid. Erre szvsz vigyázz! És elmondanám neked, h Sztív, FUL8ER, Kiemelt hozzászólás, Mad Max, és most ezek a kínaik, mind ugyanaz.


Vakapad!

Régebben rettenetesen idegesítettél, de ma már nem. Így hát felajánlom, h kössünk békét, és a liberalizmus jegyében nyugodtan nemet is mondhatsz!
Megkövetlek, ha durva lettem volna időnként, és elismerem, h te sosem voltál az. Sorry!

Üdv.
Karesz, Charlie 2008.06.25. 16:30:15

"igy mar latom miert nem lesz gazdasagos sosem."

A visszatáplálást egyszerűen megoldják, nem az probléma.
A változó szélerősség miatt az áramtermelés ingadozik, ennek kiegyensúlyozására új erőművet kell építeni.
A másik probléma a visszatáplált energiának a magas (kötelező) átvételi ára.
Én itt vagyok lemaradva, ha valakinek van más információja, jelezze!
RE: malacka69
"Ez most vélemény volt, vagy ítélet?
Segíts, mostanában nehezen boldogulok a szavak értelmével!;-)"

Ne erőlködj, kismalac. Szerintem vélemény. Másmeg, ha szerinted az ítélet egyenlő a véleménnyel, akkor pedig mire irányul a kérdésed? Látom, tényleg nehezen boldogulsz. Ez nemcsak a Te véleményed, hanem az enyém is. Ám ezért még nem ítéllek el.
:-)

Uff.
Ácsi, rokica hölgyke!

Én nem állítottam olyat, h minden ítélet vélemény, és fordítva se lenne okos lelemény, ha ilyen kijelentést tenne becses személyem. Én ezt mondtam:

"Az úgy van, h a vélemény egyúttal az esetek zömében ítélet is."

Tehát a ZÖMÉBEN, továbbá ezt a kijelentést erre a blogra írtam (ld. ez előtti mondat)!
Azaz ha ebben a blogban 'A' halmaz a vélemény, 'B' halmaz az ítélet, akkor az A∩B halmaz elemeinek száma igencsak közelít 'A' illetve 'B' halmaz számosságához.

Mármostan, rettenetesen boldoggá tennél, szinte szárnyalnék (nem szarnyalnék) örömömben, ha 1-1 példával világítanád meg A/B halmaz, B/A halmaz, és A∩B halmaz egy-egy elemét, pontosabban azoknak tartalmi leglényegét.

Szíves megértésedet előre is köszönöm, és várom, h felnyisd szemem, azt a kék vermet, amely hullámsírként temette magába eme finom distinkciót, és most képtelen előhívni a rejtekéből, értelmemnek kiverődött tökéből:-)

Üdv.

Ps. (malac morfondírozik): A negatív vélemény nem hordozza az ítéletet? Ha azt mondom, h valaki hülye, akkor hogy tehetem hozzá, h ezért viszont nem ítélem el? Hisz azáltal, h kimondtam: "hülye", már egy ítéletet is meghoztam. Leginkább a negatív vélemény és az ítélet szétválasztása problematikus, de hát ez malacésszel fel nem érhető...
:: A dán és a holland történelem pedig lehet, hogy a víz alatt folytatódik, vagy diaszpórában, ha bele nem vágnak a világ legnagyobb gátépítésébe.

Árpád, pontosan mennyivel is emelkedik a tengerszint, ha elolvadt mindkét jégsapka?
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=228306&fr=ec

„Soha, soha, a legnehezebb pillanatban eszünkbe nem jutott, hogy a nyugdíjakhoz nyúljunk hozzá"

(I. Ferenc)

"Még drámaibb a kép, ha az ellátások belső arányait vizsgáljuk. Ma a legtöbbet a volt hivatásos állományúak (katonák, rendőrök stb.) kapják, átlagnyugdíjuk havi 125 ezer forint. A korkedvezményeseké 98 ezer forint, a rokkantnyugdíjasoké 72 ezer forint, miközben azok, akik a teljes előírt időt kitöltötték munkával, mindössze 70 ezer forintos ellátásban részesülnek. "

(sok más ember)


Karesz

"el nem tudom kepzelni, hogy mi kenyszeritehet egy embert arra hogy ilyen kimondhatatlan, idezhetetlen nevet valasszon."

Szépek ezek a kínai betűk.

"de felo hogy sok reszletet meg nem javitottunk ki ingyen..."

Kétségtelen.

"nem is ertem miert kell valakinek a nevet valtoztatgatnia?"

Tudom szebb lenne a János810forever nick, de ez nem kívánságműsor.
:)
Maga a blogmotor ajánlja fel a profilhoz több nick kapcsolását, így ha nem egyszerűen csak átírom, hanem újat adok hozzá, akkor nem zagyválódik össze a régi. Erre egyébként Árpád hívta fel a figyelmemet. Betéve ismeri a blogmotort. :)
(Próbálj inkább a tartalomra koncentrálni, már nem is lesz olyan zavaró a kínai karakter, vagy az ismeretlen, és ki tudja kit rejtő nick!)

"nem lesz fuzios eromu "

Én is ezt mondom.


Carnivora

"Kit érdekel? olaj van , ha nem lesz , majd kitalálnak mást ... no para. Erről szólt a fejlődés ..."

Most még van olaj, de a mai árak már nem a jelenlegi keresletre, kínálatra vonatkoznak. (És még csak nem is feltétlenül nevezhető az olaj drágának) Kifizetni viszont most kell, nem kapunk rá haladékot.

Egyébként a CFTC statisztikáiban paradox módon egyre több a termelésben érintettként regisztrált (tehát mondjuk úgy: nem spekuláns) olajvásárló.

Abban igazad van, hogy 50 és 300 dolláros olaj mellett is működik a világ, csak jelentősen másképp.
A globalizáció alapeleme például az olcsó szállítás.


Greg36

"Én nem parázok, sanszosan a földben leszek, mire beüt a ménykü."

Na erre azért ne vegyél mérget. :)
Kis háborúcskák állandóan készülődnek.

www.privatbankar.hu/html/cikk/frisshir.php?hir=60814


rokica

Segíts magadon!
Vágd hozzám, hogy nicket váltani gonosz dolog, és malacka megnyugszik. (ennyit megér hidd el) Van szegénynek elég baja.
"Van szegénynek elég baja."

Ne kezd sztív, ful8er, kiemelt hozzászólás, mad max és egyebek! Itt nem mozzieval állsz szemben, megbánod, ha ujjat húzol...

Kicsit nem ártana, ha tükörbe néznél, és télleg elgondolkoznál azon, h mi a faszér' kell nicket váltani, h ne ismerjen fel az óvatlan. Csak nem azért, mert visszanézve nem tudsz jó érzéssel a tükörbe nézni.

Rád igaz kiskomám, de miazhogynagyonis:

Van szegénynek elég baja!

Gondolkoznod kéne magadon...
Mi van itt? Több nickje lehet egy embernek? És az miért jó?
malacka

"Shore

Véleményezd/ítélkezz az ügyben, h illdomos-é időről-időre nevet változtatni."

Megtisztelő, de ki vagyok én itt, hogy ítélkezzek?
(Csak zárójelben merem megjegyezni, szvsz a dolgokat egy kicsit bonyolítja, de egyben egy kicsit izgalmasabbá is teszi.)

tris

"A másik probléma a visszatáplált energiának a magas (kötelező) átvételi ára."

Igen, de ha egy kicsit is komolyan vesszük azt ami a posztban is van, akkor erre áldoznunk kell.

kiemelt (nálam az új név csak több négyzet)

""nem lesz fuzios eromu "

Én is ezt mondom."

De lesz. Csakazértis:)

Mezzel nem lehet gepjarmuvet mukodtetni, esetleg futeni?
De most tenyleg...
Re: Karesz, Charlie 2008.06.25.09:19:18
"dr Kotasznak es Hubanak.

ha hidrogen van is, csak annyi energiat kapunhatunk vissza maximum mint, amennyit az eloallitasaba be kell fektetni."

Szerintem ezt tudjuk. Illetve van kivétel, ha a hidrogén valami kémiai vagy biológiai reakció végterméke, és nem elektrolízissel előállított.
Shore

"Igen, de ha egy kicsit is komolyan vesszük azt ami a posztban is van, akkor erre áldoznunk kell."

Valójában kicsit magasnak tartom ezt a kötelező átvételi árat, - persze érthető, hogy kell az ösztönzés, és magas a bekerülési költség is, de a szélerőművek üzemeltetési költségei alacsonyak - talán idővel reálisabb lesz az ár, mielőtt még a gatyánk is rámenne.
Gecc

Te kinek vagy a sokadik nickje, lapinak? Ő ír olyanokat mint te, és láttam a blogjában, hogy neked is adminjogod van
még egy a poszthoz kapcsolódó link:

hvg.hu/velemeny/200826_Bjorn_Lomborg_dan_politologus_Nincs_ertelme.aspx


Shore

"""nem lesz fuzios eromu "

Én is ezt mondom."

De lesz. Csakazértis:)"

Legyen igazad!

nyak tiltó

Jó kérdéseket feszegetsz, csak tudod, a liberalizmus azt jelenti, h mindent szabad, akkor is, ha az nem erkölcsös. Ha benne van az opciók között, h lehet több nicked, akkor miért ne. Az lenne jó, ha mindenki rákapna erre, hisz ha vmi nem rossz, és nem elítélendő, akkor az egyáltalán nem baj, ha sokan csinálják. Tehát gyerünk emberek.

1. indapass.hu--> belépés
2. új nick hozzáadása
3. regisztrálj

Már választhatsz is, h mikor, melyik nickkel lépj be. Nem hiszed? Próbáld ki! Állítólag ez egy jó játék, amivel semmi baj se. Izgalmasabb lesz a blog, shore mondta;-)
"Izgalmasabb lesz a blog, shore mondta;-) "

Na, már az elején tudtam, hogy én ebből jól ki nem jövök:)

tris

Türelem, ha így megy fel a gáz ára, akkor lassan a megújulók szinte ingyen lesznek.
Malacka!

Már megint te kavarod a szart? Nincs más dolgod, mint itt onanizálni? Te szellemi köpet, te agyralágyult. Inkább olvass, rád fér!
speciel

Ne haragudj, de ez nem stílus! Én eddig csak olvastam, de ezt nem hagyhattam szó nélkül. Szerintem van abban igazság, amit malacka69 mond.
Nyaktilo

A vegen meg igazad is lehet... vagy nem, de az biztos.


Lapi

En vagyok en, Te vagy Te, ki a Lapi en vagy Te?
Shore

"Türelem, ha így megy fel a gáz ára, akkor lassan a megújulók szinte ingyen lesznek."

Na ez az!
Az olajnál maradva: magas olajárnál visszaesik az ázsiaiak konvergenciája, emiatt több jut nekünk. Verseny ide vagy oda, azért a jólétünkhöz ez nagyon kell.
Lesz egyensúly, csak nem látszik hogy hol.
Kinél mekkora károk, hasznok keletkeznek, mire ez beáll.
Ez a nem mindegy.
" Gecc · gecc.blog.hu 2008.06.25. 21:26:08
Mezzel nem lehet gepjarmuvet mukodtetni, esetleg futeni?"

De mez nélkül, meztelen, biztos lehet, ha kicsit kínos is :D
Komoly

Te meg ki vagy, Kuss a sarokba, nem belepofázni a nagyok dolgába!
Holgyi

Autot meztelen kicsit kinos tolni. Bar fugg az Isten adta meretektol is... es a kozszemeresertes zavartalansagatol. :-]
Ki ez a speciel, az igazi?
Annak nincs pont a végén.
Ne kamuzzál, akárki!
Az ilyeneket jól ki kéne közösülnie Ár3,14-nak;-)
Gecc!

Ma kb. 4-szer volt tolás, ugrás, be kettőbe, kuplung rá.... a pénisz ki volt ebben a prosti melegben, képzelheted!?
Csa Malac!

Ez az auto egyre tobbet szivat... nem lehet, hogy rahuzod a szivatot, es azert? :-D

Ideje lenne lecserelni valami masra. Egy 2 utemu Trabicsek is jobb a mostani 4-nel.
Gecc

Eyg német limusint nem cserél csakúgy le az emberfia. Mellesleg automata szivatós, teljesen automatán szivat, mikor és hol, az változó.

Az benne a szép, ha elindul, akkor örülsz, mint majom a farkinövésének.

Jelzem, csak meleg évszakokban van ez a probléma, -10 fokban pöccre indult. Ilyenkor vmi tágul, mint annycsája, oszt szarik a főmre, sztrájkol, mint Lech Walesa a 80-as években. És ezzel el is jutottam a szénhez, nehogy offban legyek:-)
Gecc

Bocsánat a gyanúsításrét, ezt ezek szerint nagyon benéztem, megyek is inkább vissza olvasóba
" malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.25. 22:54:29
Gecc!

Ma kb. 4-szer volt tolás, ugrás, be kettőbe, kuplung rá.... a pénisz ki volt ebben a prosti melegben, képzelheted!?"

Geccke, hát nem ezt mondom!?
Látod, Malacka is megerősiti!
Aszongya, hogy neki is ki volt a micsodénisze!:DDD
Te Malacka, és nem pironkodtál így az utcán ???:DDDD
Én meg a pirulás? Nem megyek én a napra 11-15óra között, utána meg már minek:-)
Ha most nagyon a poszthoz kivannek szolni, aszondanam, mindenki hallgasson Szeneskamrat!


Malac

Hatdemosttelleg... nem allapot ez. Mondjuk az benne a jo, hogy ketzonas legkondi van benne. :-]
Óóóóóóóóóó, hát nyaktiló malacka? De izgalmas:o)))))))


És még ki malacka?
Malac, ne izgulj, lottozok (meg anyukam is), aztan ha bejon az elet, kapsz olyan autot is, ami nem felhuzos-betolos!

Inkabb szidd a komcsikat, mint hogy ex-szoci autokat atkozz!;-)
Gecc!

Én sosem mondom, h húzd le cicám az ablakot, hanem mindig így: bekapcsolnád a légkondit?

Mellesleg micsoda hülyeség ez a légkondi szó, mi szüksége van a levegőnek izomra, hogy még kondizzon is érte?:o))
Nyaktilo

Az biza viszont mar igaz, hogy egy szelet fujunk a Lapi nevu elvtarssal bele a vilagba.
Nomeg ha meghasonulnek, akkor O lennek. De egyelore leragadtam sajat mivoltomban. Max magammal kommunikalok...
follproof

Kérésed panasz!

Rohadt ribanctetű-vörösseggű-kádárbérenc-nagyimregyilkos-40évdiktatúrás-krumplilevesimádó-ügynökgeci-komenista banda!
Malac
"mi szüksége van a levegőnek izomra, hogy még kondizzon is érte?"

Errol akkor beszelhetunk, ha bizonyos emberek nincsenek olyan testi adottsagokkal (izomban persze) megaldva. Ebben az esetben a szel izmozik, oszt huss, mar odebb is dobta a gyengebbet. :-]
Most meg mi van megint? Malacka=nyaktiló? Kész őrület!!!!! Gecc, te meg Lapi vagy, vagy csak marháskodsz?
Komoly

Remelem Malacnal nem lesz nyaktilo! En meg hogy lennek Lapi? Jah hogy mas neven jelentkezek be?
Aszt akkor aszt ugy nem lehet! :-D
Komoly !

El a kezekkel Gecctől, ő 1 és oszthatatlan!
/na jó, jó, deréktól lefele esetleg...:DDD/
Bár néha bámulatos, milyen metamorfózisokon képes átmenni, csimmás disznócskától, beszélő cicákon át a varnyúkig ...:DDD
Jaja... nem osztodassal szaporodok. Legalabbis meg nem tapasztaltam, hogy ugy viselkednek, mint egy papucsallatka.
:-]
"ugy viselkednek, mint egy papucsallatka."

:DDDD

Nem inkább úgy, mint egy állat, papucskában? :DDD
Papucsban mindig trappolok... :-]
Veszem is, elobb kitrappolok a furdobe, veszek egy frissito zuhanyt, aztan irany a fekvohely.
Joccakat!
Karesz, Charlie 2008.06.25. 16:30:15
Rosszul látod, egyáltalán nem feltétlen gazdaságtalan.

"ha valtozik a fordulatszam akkor elobb egyeniranyitjak, azt telepekben taroljak, majd telepekkel (akkukkal) turbinat hajtanak ami mar megy 50Hzvel... remek!
igy mar latom miert nem lesz gazdasagos sosem."

Nem turbinát hajtanak vele. Elvben lehetne motor-generátor párt is, aminek azért elég jó a hatásfoka. Bizonyos esetekben (nem szinkronjáró rendszerek összekapcsolásakor) élnek is vele.
Az inverter egy elektronikus eszköz. Itt persze ne ilyen apró felületszerelt áramköröket képzelj el, hanem üdítősdoboznyi tirisztorokat és transzisztorokat és mosógép méretű induktívitásokat.

malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1
De nem a Fischer-Tropsch az egyetlen eljárás, sőt ma már kicsit túlhaladott is.

"A visszatáplálást egyszerűen megoldják, nem az probléma.
A változó szélerősség miatt az áramtermelés ingadozik, ennek kiegyensúlyozására új erőművet kell építeni."
Na itt a lényeg, hogy a hálózat teljesítményegyensúlya befolyásolja a frekvenciáját. A frekvencia eltérés (erre nagyon háklisak) pedig megnöveli a hálózati veszteségeket. Mivel az alaperőművek nem képesek gyorsan követni a változásokat (egy szobányi generátornak irdatlan tehetlensége van), ezért kiegészítő erőművek szükségesek. Erre népszerű megoldás a szivattyús-tározós erőmű. Nekünk viszont nincsenek magas hegyeink. Sík területen pedig nagyon nagy helyet igényel. Amikor erről beszélgettem egy grínpíszessel, felvettetem, hogy a víztározó megépítése milyen környezetrombolással jár és elzavart...

"csak tudod, a liberalizmus azt jelenti, h mindent szabad, akkor is, ha az nem erkölcsös."
Ez nem igaz, de ezt már túl sokszor, túl sokan tárgyalták, úgyhogy nem mennék bele.
malacka69 2008.06.25. 23:06:18
Most akkor két megoldás van.
Vagy mindig dombtetőn parkolsz, vagy hűtőházban.
malacka: te egy akkora fasz vagy, nagyobb nincsen az indexen.
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.25. 11:05:50
"Látod, ezért lenne jó jelezni a népeknek, h ki mivel foglalkozik, mi a szakmája/hivatása."
vegyeszmernok vagyok, kutato 30 eve.
csak en Phdseket oktatok ha tehetem.
固 共产 匈牙利 2008.06.25. 20:31:55
"Szépek ezek a kínai betűk."
de attol meg kimondhatatlanok, (nekunk legalabbis)

"nem is ertem miert kell valakinek a nevet valtoztatgatnia?"
"Tudom szebb lenne a János810forever nick, de ez nem kívánságműsor."
ne haragudj de ez nem valasz. egyebkent nem lenne szebb, a kinai betuk szebbek.

"Maga a blogmotor ajánlja fel a profilhoz több nick kapcsolását,"
es kotelezo vele elni?
vagy nem lehet megorizni valamit a regibol?
"így ha nem egyszerűen csak átírom, hanem újat adok hozzá, akkor nem zagyválódik össze a régi."
NA ES? NEM JOBB HA OSSZEZAGYVALODiK, HA TUDOM KITOL MIT VARHATOK...?
SZERINTEM SUNYI DOLOG NEVEKET VALTOZTATNI, elbujni masik moge...
dehat mint mondtad ez nem kivansagmusor.

azert idezheto kimondhato nevet valaszthatnal...
Lord_Valdez 2008.06.26. 08:07:11
"Rosszul látod, egyáltalán nem feltétlen gazdaságtalan."
nem irtam, hogy feltelen, hanem hogy sose lesz az.
utana meg kifejtetted mi a baj vele,,, ha nem is generatort hajtanak vele, akkor is van ilyen tirisztoros ize, ami melegszik es nem tudja kezelni a szelerossegnovekedest, a viztarozoo sem megoldas ahogy kifejtetted a kornyezeti karok miatt, de meg szelunk sincs mint a tengerpatrti orszagoknak.

szoval szvsz nem lesz gazdasagos
Azért azt megnézném, amikor spanyol és francia bevándorlók árasztanak el minket :)
Igen, melegszik, de a generátor is melegszik, a trafók is melegednek. Összességében ez még nem baj, hatásfokban sem olyan rossz. Egyébként ha napelemet használnánk se lehetne kispórolni az invertert.

A változó szélerősséget (hasonlóan a változó napsütéshez) sajnos tényleg kompenzálni kell.
Sajnos a tiszta energiának is megvan a maga ára.
Igazából lenne még egy jó megoldás, bár ennek lényegesen rosszabb a hatásfoka. Ha pl.: vízbontásra (vagy bármilyen más kémiai reakcióra) használnánk. Ekkor ugyanis az ingadozás nem sokat számít, a kész termék tartósan tárolható, szállítható. Ez kisebb környezetpusztítással is megoldható, csakhát szél->elektromos->kémiai->elektromos... túl sok az átalakítás, ergó túl sok a veszteség. El tudok képzelni eseteket, amikor érdemes lehet ilyesmivel foglalkozni.
Lord_Valdez 2008.06.26. 12:02:59

Sztem a bioüzemanyag a tuti. Az nagyon jó hatásfokkal alakítja át a napenergiát.
"ha napelemet használnánk se lehetne kispórolni az invertert."
nem is allitottam.

az az altalanos baja a "zold" energiaknak.

"a kész termék tartósan tárolható, szállítható."
ezt irod a vizbontasra hasznalt energiarol.
hidrogent szallitani, hat nem leanyalom,
a legillekonyabb gaz, csak nagynyomason, hidegen cseppfolyosodik, a legkisebb nyuilason szokik, durranogazt alkot a levegovel....

nem hiszem hogy menne a sok atalakitas meg erre jon ra...

"Sztem a bioüzemanyag a tuti. Az nagyon jó hatásfokkal alakítja át a napenergiát."

en erre sem eskudnek,
eloszor is nagyon kicsi a hozadeka, negy egysegnyi uzemanyagot elegetni, hogy ot egysegnyi futoanyag legyen...

talan braziloknal ahol magatol no a cukornad... de nem nalunk.

plusz a biodizel, bioetanol nem tokeletes egesekor keletkezo anyag (pl, hangyasav a legerosebb szerves sav...) miden szerkezeti anyagot megesz, szetszed. autogyartoknak tetszik mert mondjuk egy 10 evre tervezett kipufogo mar szetmegy 7 ev alatt...
Doktor Kotász 2008.06.25. 21:52:40
"van kivétel, ha a hidrogén valami kémiai vagy biológiai reakció végterméke, és nem elektrolízissel előállított."
az energiat a vizbontaskor, akkor is be kell fektetni, ha nem elektrolizissel csinalod.
pl a vizgaz reakcioval... most biologiai hidrogenfejlodes eszembe se jut...
malacka69 the "Homo ludens et erectus" 2 in 1 · szenzor.freeblog.hu/ 2008.06.25. 18:29:21
"Olyan tapasztalatom már nekem is volt veled, h néha felületesen olvasol, és emiatt félrehúznak időnként az értelmezéseid."
azt hiszem nemcsak neha. szinte mindig feluletesen olvasok, pontosabban nem azt ertem a rovid bejegyzeseken mint az iroja. de ez kolcsonos, nagyon meg tudok lepodni miket kepzelnek a mondandomba, akar az ellenkezojet is...
Nos, a növényi fotoszintézis a beeső sugárzásnak még annyi részét sem hasznosítja, mint a napelemek és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mit kezdjünk a cukorral.
Ha mondjuk etanolt gyártunk belőle, netán metánt, akkor esetleg. Inkább az lenne az előnye, hogy kvázi spontán történik, szén-dioxidot köt meg stb.

Az inverternek nincs köze a zöldséghez. Az csak azért kell, hogy a hálózattal szinkron módon táplálja be a teljesítményt.
Ha mondjuk egy gázmotort használnál, akkor arra tudsz rakni generátort és akkor meg lehet úszni. Mondjuk annak is trükkös az indítása, mert elöszőr a hálózatnak kell felpörgetnie azt, hogy szinkronba kerüljön és csak utána lehet bekapcsolni...

"a legillekonyabb gaz, csak nagynyomason, hidegen cseppfolyosodik, a legkisebb nyuilason szokik, durranogazt alkot a levegovel...."
Nem véletlenűl neveztem el Houdiniumnak. Ez a kis mocsok a legtöbb fémen is átdiffundál.

"az energiat a vizbontaskor, akkor is be kell fektetni, ha nem elektrolizissel csinalod."
Jelenleg a leghatékonyabb vízbontó eljárás a kén-jód ciklus, de az marha drága. Viszont csak fűteni és hűteni kell, amiben nagy segítség a nap, bár összességében nem tudom, hogy hatékonyabb-e.

"most biologiai hidrogenfejlodes eszembe se jut"
Folynak kisérletek génmódosított baktériumokkal.

Közben eszembe jutott, hogy vannak abszorpciós hűtők, amiknek a bemenete is hő. Hülyén hangzik, de gázlánggal is el tud üzemelni a frigó. Tulajdonképp házak hűtésére is lehetne napenergiát (naphő) használni. Erre úgyis akkor van leginkább szükség, amikor sűt a nap :)
(Árpád hosszan gondolkodik rajta, hogy pontosan mennyivel is emelkedik a tengerszint, ha elolvadt mindkét jégsapka. Még az is lehet, hogy nem tudja. Segítségül: vegyük az estimált vízjégmennyiséget a jégsapkákból. Majd a víz közhelyes sûrûségét. A hõtágulást elhanyagolhatjuk. Számoljunk gömbfelület-százalék szorozva magassággal metrikus renszerben, gömbhéjmodell helyett. No, szóval, mennyivel is pontosan, Bölcsek Bölcse?)
Olyan helyeken, ahol a jég úszik a vízfelszinen, semmit nem számít, hogy elolvad-e, egy centit nem nő tőle a tengerszint (tekintve hogy az a jég most is kiszorít egy csomó vizet: pont annyit, amennyi vízzé ő maga válni fog olvadt állapotban).

Persze egy csomó jégfelület nem ilyen, hanem szárazföldön nyugszik (déli-sark pl, vagy hósapkák a hegyeken), ezért a jégolvadás miatti vízszintemelkedés valós veszély, de a leszakadt jéghegyek meg jégtáblák nem növelik a vízszintet, ha elolvadnak.
süti beállítások módosítása