W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ballagó idő

2008.05.09. 07:00 Tóta W. Árpád

Mielőtt elmegy nyaralni az egész társulat, illene valami évzáró ünnepélyt tartani. Bizonyítványosztással, ha volna erre alkalmas tanári kar. Ősszel nyilván kezdődik elölről a háború, de most mindenképp rápihennek. Az Előrehozott Választás is aluszik, álmában csenget egy picit, a leghangosabbak is maximum őszre várják. Előbb jöjjön az ó, ió, ció, vakáció!

Szeptemberben - illetve kora augusztusban - új tanév következik mindenképp. Akár marad Gyurcsány, akár megy. A miniszterelnök peckesen körbeügette a sajtót, és elmondta, most már tényleg nem fog fájni. Nincs több elvonás, nem nyúl a szociális rendszerekhez, nyugdíjhoz, segélyekhez, és nem egyenesíti az adóterhelést se, nemhogy síkra, de kevésbé parabolikusra sem. Eddig sajnos muszáj volt a kakaóstekercs rágós szélét majszolni, de most aztán jön a dús, szaftos közepe. Töltelékes, jó édes.

Ja, a reformok persze nem állnak le. Merthogy lehet itt még reformálni puszta átszervezéssel, aminek csak nyertesei lesznek. Lehet, csak attól hangyafingnyit se hagynak alább a hírek, hogy már nemhogy a két nagy eurázsiai kultúrnemzet, a szlovák és a román teljesít túl minket, de a Szovjetunió egyes SZSZK-i is. Hogy miért, az rém egyszerű: mert ők nem csak az államon belül toligatták a lomokat egyik helységből a másikba.

Megpróbálták, ennyi a mérlege az első két évnek. Beszéltek róla, maguk közt még néven is nevezték. Megkísérelték - nagyon óvatos összegekkel - visszanyesni az alanyi jogokat. Ez lenne a normál menetrend: gyűjtögetés, spórolás a ciklus első felében, majd a gyümölcsök betakarítása a végén. Ha sikerült a vetés.

Nem sikerült. A pálya gyorsulós szakasza közben véget ért: ők már nem vezethetnek be olyan változtatásokat, amik túl sokaknak fájnak. Pedig a válságból kivezető utak mindegyike olyan. Vigyázó szemünket Párizsra vessük, és a korábban körbeszopott Sarkozyre, akinek randijáért egykor majdnem verekedtek a grundon.

Szocialista kormányzás Magyarországon még nem volt, a következő évadban látunk ilyet először. Eddig ugyanis szoci-SZDSZ kormányok voltak. Hogy mi a különbség, azt nem feltétlenül lehet kisakkozni abból, amit eddig az SZDSZ saját arcaként mutatott. A kisebbségi kormány várható terveihez azonban nem a - kényszerűen, elkerülhetetlenül kijelölt libertárius, laissez-faire szegmensbe szoruló - SZDSZ támogatására lesz szükség. Osztogatásban akad partner máshol is, csak össze kell hangolni, meg a kopirájton megegyezni. Száznapos programok megfinanszírozásában ők is tudnak bólogatni, emlékszünk.

Előrehozott választás? Mire? Miből, milyen alapon tudnánk előrehozottan választani? Itt állunk a lerohadt gép mellett, és választhatunk abból, aki elkúrta, meg van még ez a mániákus idióta, aki olyan fogaskerekeket hoz ide csorgó nyállal, vigyorogva, amik szemmel láthatóan nem férnek be, és különben is fából vannak, alufóliával burkolva. Csökkentsünk adót, de menten! Hogy akkor mit ne fizessünk, vagy milyen más forrásból, afelől mély kuss. Lottóból, abból. Pedig be lehetne nyújtani ezt egyenesen, megmondva, hogy annyival kevesebb lesz a segély meg a gyes, legfeljebb elmennek helyette dolgozni. Arról lehet tárgyalni. Ez így, ebben a formában semmiféle kormányzóképességről nem tanúskodik. Hülyegyerek kapkod a kormány után.

Leszarom 98-02-t. Ahogy leszarom Demszky Gábor szamizdatos múltját. Felőlem lehet főpolgármester maga Albert Speer, ha hihető és értelmes programmal indul. Szimpátia? Baszki, itt van egy csomó megoldandó probléma. Ide nem a szimpatikus, nagymellű Micike kell, hanem szaki. 98-02 között volt egy bizonyos helyzet, most meg van egy másmilyen. Amire a Fidesz nyilvánosan töksötét válaszokat ad, és népszavazásra viszi a kolbászkerítést.

Nehogy szétessen a hárommilliós tábor. Mert majd aztán kétharmaddal. Mi, mi lesz kétharmaddal? Van nektek kétszázötven épeszű képviselőtök? Nincs. Kikkel töltenétek ki azt a kétharmadot, és főleg mivel? Szijjártó Péterekkel, Wittner Máriákkal? A nullaszázalékos törpepárttal, ami úgy fityeg a Fidesz oldalán, mint egy elkorcsosult farok? Fedezetlen adócsökkentéssel, buzizással, imádkozással? Vagy higgyem el hozomra, hogy addigra megjön az eszetek? Majd akkor nem kell már alakoskodni, elő lehet venni a gallyazóbaltát, és átvezetni Magyarországot a prosperitásba? Vitorlába fogni a magánérdeket, az ismert világ legerősebb gazdaságélénkítő erejét - és ezért cserébe leszámolni a szocializmussal?

Muszáj lesz előbb-utóbb, mert a kakaóscsiga el fog fogyni. Egy darabig még kitart, de aztán megint rá kell mutatni, hogyan keletkezik a kakaóscsiga, és miből veszi meg apu. A titokban bazmegolós módszer nem jött be. Télapó nincsen. A személyi kultusz rabjai még zsoltároznak egy darabig, a zenekar játszik a fedélzeten. A gépházba nem merészkedik senki, az már víz alatt van. A magyar pártrendszer utolérte a régi Lengyelország áldemokráciáját: elvileg nemcsak Munkáspárt van, hanem Parasztpárt is; lehet választani. Gyakorlatilag pedig egyetértésben menetelünk az összeomlásba. Gaudeamus!


Címkék: mszp fidesz szdsz reform

827 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr50460867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gecc, azért kicsit pontosítanék: nem mindegy, hogy 2 év után saját magadat váltod a kormányon (mint Fletó), vagy pedig 6-8 év ellenzéki lét után kerülsz hatalomra. Ez utóbbi esetben minden népszerűtlen lépést indokolhatsz az előző kormány töketlenségével.

"Csökkentsd a munkanélküli segély összegét, és fogd rá a nyuszira!"
"1. Realisabb kampany
Ez szamomra kerdeses, hogy az igereteket hogyan tudja majd a fityesz batartani, mar ha lesznek egyaltalan, mert ugy jarna a legjobban, ha vegig hallgatna."

Ha van eszük, nem lesznek jóléti ígéreteik, nem is tehetik ebben a romhalmazban, nincs is mire.
De karcsúságom szíjának újabb berántását inkább az ő kezüktől szenvedjem el, mint azokétól, akik az elmúlt 6 évben anorexiássá tették a társadalmat !
Holgyi

Nekem mondod pestinek, hogy sarga a villamos? :-D

Nah az van, hogy en nem ertek a kozgazhoz (tokeletes lairast tudok errol adni... mikrobol kettes mert sugtak, makrobol meg csak azert negyes, mert megvoltak a kerdesek :-D ).
Mar nem tudom mit akartam evvel kapcsolatba mondani :-D, lefaradtam ma, igencsak... de ha eszembe jut, tolom! :-]
Malac.

1. Érdektelen. Nem erröl van itt szó most, hanem egy elvi döntésröl.

2. Ha nem kapják meg az adatokat, akkor nyugodtan lehet a kormány körmére olvasni. Viszont rengeteg adat már most is nyilvános, vagy elérhető. S, nyugodtan lehet alternatívákat megfogalmazni, vitázni szakmai alapon.

3. Az árnyékminiszter szerepe főleg az, hogy szakmai alapon számonkérjen és megfogalmazza az alternatívákat, nem az amit Te említesz. Talán érdemes lenne egy kicsit utánanézned, hogy is működik az ilyesmi demokráciákban.

4. Ha meg annyi hülye van akit nem érdekel, hogy mire is szavaz, az nem indok a változatlanságra, hanem inkább arra, hogy változtatni kellene a jövő érdekében.

5. Kezdehetem Nagy Britanniával? Megint csak azt mondom, ha valamiröl markáns véleményt akarsz megfogalmazni, akkor már minimum a saját önérzeted érdekében is, hasznos lenne ha attanulmányoznád a témát mielőtt berobbansz a porcelánboltba.
"daito 2008.05.12. 18:59:45
malacka69, egyszerű a válasz.
Az árnyékkormány, mint politikai módszertan "fejlett" politikai kultúrát, konstruktív szemléletet, pragmatizmust és kompromisszumkésséget igényel a politikai élet résztvevőitől, ergo mindkét oldaltól.

Nem elképzelés kell hozzá."

Nehogy már fejfájást okozz a fentebbi absztrakt fogalmakkal annak az önérzetes rétegnek amely mélyen megsértődne ha Vezérük és Pártja bizalmába fogadná Őket. Mondta, hogy olyan emberrel még nem találkozott akit érdekelne mit is tenne az ellenzék kormányra jutása esetében.

Értsd meg, Daito. Ők csakis a HIT és nem az ÉSZ, avagy felvilágositás, tények alapján akarnak és fognak is voksolni.
mozzie!

Azért az is kissé meredek,olyan demokráciákra hivatkozol,ahol nem volt 50 évig szovjet.
Elvárni egy olyan országtól,ahol soha nem volt 50 éven keresztül demokrácia.
Próbáljunk almát, almával.Csak a tisztánlátás végett.
"Gecc 2008.05.12. 19:31:47
Holgyi

Nekem mondod pestinek, hogy sarga a villamos? :-D

Gecckém, a villamosok itt is sárgák !:) / van azért néhány kék is, frankó légkondis ! /

"Nah az van, hogy en nem ertek a kozgazhoz(tokeletes lairast tudok errol adni... mikrobol kettes mert sugtak, makrobol meg csak azert negyes, mert megvoltak a kerdesek :-D )."

A közgázhoz én se, mikróból viszont 4-est kaptam, makróból meg semmit, mert olyan nincs, hogy makróba, max Markóba !:)Na oda lenne való az egész, országleépítő bagázs, aki viszont állítólag " ért " a közgazdaságtanhoz !

malac

0. Nem vagyok híve a dolognak, ez nem kifejezés erre. Ez egy politikai szint, amelyet pl. Londonban már elértek, Budapesten még nem. Mondjuk ott még van királyi család, vehetjük a dolgot fifty-fifty-re. :)

1. Az árnyékkormány tagjai ugyanúgy politikusok, képviselők, mint (sokszor) a kormány tagjai. Ergo nem éhező tolna megyei tanárok, akiknek répaegyelésre kell a pénz. A nagy ellenzéki párt vezetője és baráti kormányzó köre csinál ilyet, procedurálisan nem kunszt, ennél nagyobb dolgokra is képesek. :)
Az árnyékkormány ún. várakozó kormány, úgy írnám le, ez a kormányzásra való pályázásnak az a szintje, amikor nem 2 hónapig ígérgetünk, hogy mi mit fogunk tenni, és majd egy (vagy kettő) nap dönt a nép; hanem 3-4 évig tartó folytonos kihívás. Ezenkívül egy kommunikációs forma; túllépve a "ti hazaárulók, hülyék, csalók, tolvajok, illegitimek vagytok" szövegen.
Egyszerűsítve: kapnak ők pénzt, hiszen az ellenzéki képviselőség Angliában sem hajléktalanok projektje.
Viszont kormányzati munkát alapvetően nem végeznek, általában a nagyobb kérdésekben állnak elő, hogy ők mit és hogyan tennének, mint egy éppen nem működő kormány.
(Tudod a kormány, azon kívül, hogy eldönti, Te holnaptól fizetsz 300 forint orvoslátogatási díjat és erről rendeletet alkot, törvénytervezetet készít(tet), elvileg még 1200 más munkát is végez, amelyet nem feltétlenül gondolunk át mindennap, és amit nem kell egy árnyékkormánynak végeznie.)

Az árnyékkormányzás politikai befektetési forma. A fizetségük akkor jön el, ha az aktuális kormányt leváltják és az árnyékkormány lesz a kormányzó. (Esetleg a párt ad külön zsetont az arcoknak, de ez "magánügy". Az nem közpénzből megy. :-D)

2. "Honnan jutnak hozzá a valódi adatokhoz, mikor Veres még a választás előtt sem hozta őket nyilvánosságra, és pl. konvergenciaprogramban (az elvetettben) is valótlan adatokat közöltek?"

Jézus. Leírom lassan. E z_e g y_m e s e. Az aktuális ellenzék képviselői, emberei MINDIG ott ülnek a különböző bizottságokban (parlamenti, önkormányzati, egyéb állami szervezetek), ugyanazokat az adatokat kapják meg, mint a kormánypárti társaik, sőt, amely szitut leírod, akkor az MNB élén egy kimondottan nem szoclib politikus állt. Vajon milyen adatok nem állnak-álltak a kedves ellenzéki képviselők rendelkezésére? Ez nem menti Veresék tevékenységét; de egy k...a nagy jobbos, ellenzéki mese. Mi nem tudtunk róla, ők hazudtak... Ugyanezt baloldalról is mindig eljátszák, persze.
Másik nagy politikai szöveg az "ezek teljesen kiürítették az államkasszát, kong az ürességtől" duma. Amíg ezeket benyalják az emberek, nincs is gond. :)

3. Ki fizeti az ellenzék jelenlegi szakértőinek a munkáját? Hm? (Egyáltalán vannak? A szakértőségben az a jó, hogy rájuk csak hivatkozni kell, kiáll az Aktuális_Marha és beleüvölti a megafonba/mikrofonba/kamerába, hogy a szakértő(i)k szerint. Majd megnézem valamelyik közösségi oldalon a keresőben, hogy fidesz szakértő, mszp szakértő, szdsz szakértő. :D)
Ha árnyékkormányt csinálnak, akkor felhasználhatják a most sokszor hivatkozott saját szakértői jelentéseket. Szok, ocó.

4. Ki garantálja? Ők. Ha hatalomra kerülnek. EZ A LÉNYEGE.
Persze van számos kombináció: a kormány átvesz ötleteket; később ők sem csinálják meg mégis, csakmert; 3. erő jut hatalomra és mindenki lógni fog, etc.

5. Elsősorban Anglia, Ausztrália, szóba került Szlovákiában; valamint van két "jobban elterjedt formája": amikor egy el nem ismert politikai erő, terrorcsoport alakít árnyékkormányt vagy amikor egy funkcionálisan nem létező, de a háttérben titokban (világ)uralomra törő csoport csinál ilyet. Lsd :) még Cion bölcsei, X-akták, stb.

Normál politikában ez egy módszertan; haszna úgy jelentkezik, hogy a nagy ellenzék megmutathatja, az adott szituációban kormányzati erőként mit tenne. Olyan, mint az állandósuló választási "hangulat", csak kultúráltabb formában. Ha "jól" csinálják, akkor nyer vele az ellenzék és az ország is.
daito 2008.05.12. 19:54:03

"Londonban már elértek, Budapesten még nem."

Neked is:próbálj almát,almával.
Horváth Leváltott Ágicánknak is elég lett volna Pécsig utaznia....
Lenin. Nem meredek, vagy talán csak neked. Nem únod már kurvára azt, hogy mindenfajta változást, rendszerjavítási szándékot avval utasítanak el, hogy, bezzeg, a komcsi kizsákmányolás miatt maradunk ott ahol vagyunk?

Már hamarosan 20 éve elvonultak a szovjetek. Még meddig emlegeted őket mint okot arra, hogy egyhelyben topogunk?
Visszataszító.

Na, elég is ennyi.

Talán még annyit a témához,sem én és ha jól emlékszem KH sem az árnyékkormányt,mint intézményt kritizáltuk.
Én legalább is mindig azt irtam:ma Mo-on nincs meg a feltétele a politikai kultúrában,sem a politikai elitben,sem a szavazó táborokban.

mozzie,daitó
szerintetek a következő pártokra szavazók körében,mennyi volt a HIT és mennyi az ÉSZ.

1.MSZP 2.SZDSZ 3.Fidesz 4.MDF

A számok után irjátok be a %-ot a.Hit b.
Ész
Köszi
"mozzie 2008.05.12. 20:05:07"

Mozzie !
A visszataszító a 40 év volt !
Az elmúlt 20-at pedig sajna nem lehet függetleníteni az előző 40-től, jól látja Lenin, láthatatlan károkat okozott szemléletben, morálban, gazdaságpolitikai felfogásban, minden olyanban, ami az életet jobbá, vagy elviselhetetlenebbé teszi !
20 év, történelmi távlatot tekintve fittyfiritty, pláne, amin görcsölünk, csettintésre átállni a kapitalizmusra ?
A nyugati demokráciák évszázados múltra tekintenek vissza ezügyben!
Az viszont, hogy az eddigi csekélyke 2 évtizedből is elpocsékoltak 6-ot, na az valóban botrányos !!!!
mozzie!

Az az 50 év szovjet uralom,ami itt volt,az nem egy lódenkabát,amit 90-ben a fogasra akasztok,vagy eladom az ecserin és másnap már ugyanúgy viselkedem,mint egy tözsgyökeres londoni kispolgár.

Te teljesen elferdited a másik mondanivalóját,ki beszélt itt ilyesmikről?

A trabant is autó,meg a mercédesz is,szerinted,autó az egyik is meg a másik is?Semmi eltérés?

Remélem én is, egyszer talán nálunk is lesz olyan politikai kultúra,hogy természetes dolog lesz az árnyékkormányzás is.Te ezt természetesnek veszed,én is szeretném annak venni,de van itt még több millió ember,aki erre még nincs felkészülve.
Beleértem ebbe a politikai elitet is.

"Visszataszitó",nagyon átmentél fröcsögösbe.
hölgyválasz:

"Azóta is egyfolytában köpüli maga alatt a folyós trutyit, annak biztos reményében, hogy legalább ő kimászik belőle, ha az ország templomegerei nem is.... "

szia hölgyi! :D ha jólértem, most te azt mondod ne nyuljon fletó a szociális kiadásokhoz és nyugdíjakhoz, hanem emelje, ha lehet. dehát pont ezt mondja manapság. akkor mire a rémület a növekedés megállása miatt? azti s mondja, hogy nincsen ingyen ebéd, azaz mindennek ára van. a te kívánalmad tipikus szoci álláspont, amelyik ezekért a kiadásokért lemond a versenyképesség növekléséről, azaz a komoly adócsökkentésről.

azért fletó sem varázsló, meg ovi sem.
lapi!

A jelenlegi gazdaságpolitikára..

Mi van Dezső, miért sírsz?
B+,megdöglött a lovam,pedig már majdnem leszokott az evésről.

Na,kb igy állunk most.
:D okay, öregfiú, jó vicc! :DDD

bár ennek némileg ellentmondanak a gazdasági ellemzések. meg az adatok. most nem emléxem mennyi volt tavaly az ipari export növekedésének értéke. mutass már nekem egy válságban lévő országot, ahol annyi épitkezés megy, mint manapság. a várakozásokban van kurva nagy válság, amíg a többség nem érti meg, hogy köztehetviselés nélkül nem lehet osztogatni, meg adót is csökkenteni. hányan is fizetnek közterheket magyarlanden és miért ilyen kevesen? te kiket adóztatnál pl. a nyugdíjasokat?
Szia Lapi !:)

Ugyanmár !
Én csak azt mondom, megy a duma. Vagy a duma megy, ahogy tetszik...
Történik valami ésszerű, ország egészét érintő, jövőjében mindenképp előremutató döntés ?
Mi, kitől, mikor ?
Na persze... Még csak most kezdik a munkát az x+1. nek kinevezettek az x+1. minisztériumban ? Tehát türelem, mad vaskos GDP-t terem ? Mikor ?
Nézd.
Az elmúlt 1-2 hónap másról sem szólt, mint a szoc. párt és Fletó PR akcióiról, a legkülönbözőbb technikákkal, egyáltalán, életbenmaradásáról, és ehhez nem átallják a lélegeztetőgépet is tőlünk kunyerálni!

Az eü.-ben mintha lenne mocorgás, ezt elismerem, csak még az nem látszik, hogy ez sajtkukac-féle hebehurgyaság lesz-e, amilyen volt, vagy megfontolt irányú, koordinált mozgás...
lapi!

Régi trükk,mindig másról kell beszélni,mint amiről a vitapartner.
Ismerem.

Mindig itt válik parttalanná a vita,ezért nem tudunk kitörni ebből az ördögi körből.
Feri lop,viktor is..
feri elkurta,viktor is elfogja...
ezek köcsögök,azok is...
ez hazudik,ő is hazudik
stb,stb
körbe-körbe,

ezért is feszegetem a lét nemlét nagy kérdéseit az új post-omban, ami sohasem fog elkészülni, ha itt pofázok fojton. :DDDD

viszont én is régen unom a politikai mókuskereket.
lapi!

konkretizáljuk a dolgokat..

Vegyük alapszintnek a bányászbéka seggével megegyező vizszintes vonalat.

Na hol vagyunk most?

Kurva jól állunk,még nyugodtan vissza lehet fogni a szinvonalat,rengeteg tartalék van,még 5 centi a lyukig.
Lapikám, az a foJton csak nem fraudi elszólás volt ?:))
Lanin, helyedben 5 centi "jukig"-at írtam volna erre !:))
lapi!

lét, nem lét az most valóban komoly problémája sokaknak.
Nagyon vékonyan adják a lét,inkább nem lét akarnak adni.
Ha egyáltalán, és valóban érdekel valakit: MDF „FELNŐTTEK VAGYUNK” (innen vettem át az alábbi részleteket):

Herényi Károly brit konzervatív vezetőkkel találkozott. A politikus a tanácskozáson megbeszélést folytatott a párt szinte teljes vezérkarával.
David Cameronnal és William Hage-gel, ill. a konzervatív árnyékkormány tagjaival az európai energiabiztonságról, Koszovóról és a pártközi együttműködés szorosabbá tételéről is tanácskoztak.
A pártfinanszírozástól a kampánytechnikákig sok mindenről szó esett.

Amint látjátok feleim, van kompetens azemély aki felvilágosít árnyék és fény ügyekben, ha kormányozni kell.
Ne egymást vonjátok felelősségre akkor, amikor itt egy autentikus!

Egyébként Herényit kedvelem, remélem nem cikizitek.
Igen,az 5 drb MDF-es közül,ő ért egyedül mindenhez.Szerintem is jó arc.
Kedves Jenőke, magam részéről Herényit már cikizni sem, számomra lenullázta magát, amikor bejelentette : ő biza nem megy el szavazni a márc.9-én, tehát elemi, politikusi kötelességére tett egy nagyot ! Innentől kezdve...
Mert ez nem módja a protestálásnak sem egyik, sem másik oldal felé, pláne egy választott, " ellenzéki " képviselőtől valahogy más kiállást várna az ember. Ha nem értett egyet, akkor azért, ha meg egyetértett, akkor azért kellett volna, de mindenképp voksolnia !
Bocs,elcsesztem,megszámoltam.
Csak 4 drb van.
Lenin, változtat valamit a lényegen ?:)
daito,

kicsit rövidnek találtam a válaszod hozzád képest, de azért így is kimerített, annál is inkább, mert alálőtted rendesen az IQ-m, vagy tanár vagy vhol és szakmai ártalom a túlmagyarázás, mert rettenetesen a szájamba rágtad azt, amit sehogy sincs kedvem lenyelni:) Amúgy jó leszel majd a Fidesz-éra alatt konstruktív ellenzéknek, mert olyanocska a hozzáállásod.:) Namostan csak ahhoz szólnék hozzá, amivel nem értek egyet, a többi respect:

"nem éhező tolna megyei tanárok, akiknek répaegyelésre kell a pénz"

Éhezik ám a faxom, és a répám is rendben, el a kezekkel róla!:)

1. Akkor lehet túllépni a szokásos szófordulatokon (csalók, hazugok, tolvajok, stb...), ha olyan kormány van, amelyik nem csal, nem hazudik és nem lop. És itt tképpen véget is érne a történet, mert szvsz Gyurcsány akkora gazember, hogy nem érdemel konstruktív hozzáállást, hanem gizdaságot, amit meg is kap, és meg is érdemel...

"kapnak ők pénzt, hiszen az ellenzéki képviselőség Angliában sem hajléktalanok projektje."

Ad1. Ez Magyarország, ad2. A képviselők zöme el sem olvassa azt, amiről szavaz, akkor hogy lenne ideje még arra is, h árnyjátékot játsszon?

"Az árnyékkormányzás politikai befektetési forma."

Jaaaa, egy olyan fajta, amin garantáltan bux a BUX-on, ha odateszik. Jelen helyzetben pl. biztosan az, vastagon...

2. "E z_e g y_m e s e."

Akkor Pelczné egy nagy mesemondó, mert tőle tudom (á lá Carte) hogy még ők se tudták a valós állapotokat, annyira félrevezetődtek a kormányzat által. És itt most lécci kuglizd meg Pelczné végzettségeit, nem kevés van, és közgazdász is, és talán nem is agyalágyult....

Azért ott lehet üres kasszáról beszélni, ahol 18.000.000.000.000 ft az államadósság, nemde? Mennyi is volt 2002-ben? Vagy az adósságot nem kell levonni a kassza tartalmából? Becsapjuk magunkat?

folyt. köv. a 3-dikkal, de fontos tfon, bocsesz!
hölgyválasz 2008.05.12. 21:27:53

Hát,nem is tudom,de ha azt vesszük,hogy nekem tömegiszonyom van,akkor már nem mindegy,szerintem.
hölgyválasz 2008.05.12. 21:23:27
Állláspontodat megértem, és respekt is van. Van viszont ámde is.

Ugyanis azért kedveltem meg Herényit (nem Dávidot), mert érzékelhető, hogy neki is terhes, helyesbítek: teher az abszurd politikai helyzet.

Én ezt méltányolom, függetlenűl attól, hogy az MDF (Dávid által képviselt farizeus) politikai kétértelműségeivel nem értek egyet.
Persze Herényi sem léphet át Dávid árnyékán.
Herényit például nemcsk Gyurcsány, hanem Orbán is meghívhatja vacsorázni úgy, hogy később ne kelljen kétségbe vonni a meghívott korrektségét.
Lenin, nekem meg tériszonyom... Az a bizonyos 5 centis lyuk is riaszt, de nagyon !:)
Jenőke, oké, van logika abban, amit mondasz. Talán partyképesebb a Fidesz számára, mint Dávid I., viszont ahogy írod is, nem léphet át a nagyasszonyon. Mint ahogy akkor sem tehette, sőt, kat-karbaöltve Ibolykával - pitsázták ki többek közt Gémesit, aki az egyik legbecsületesebb, legelhivatottabb tagja volt pártjuknak !Szóval az ilyen és has, szitukat az ember, legalábbis én, nehezen feledem...
Lenin, az előbb az Általad említett 5 centire céloztam, ami még hátravan a lyukig, már csak h félreértés ne essék !:D
bocs:)/6.Lenin 2008.05.12. 21:06:57/
hölgyválasz 2008.05.12. 21:50:39
has. --> vessző helyett pont !:)
Tudomásul vettem.
hölgyválasz 2008.05.12. 21:49:31
Gémesi ügyben teljes az ügy megítélésének azonossága.

Hát, Gödöllőről ne is beszéljünk.
Egyik kedvenc városom, csak nagyon nem mindegy, hogy honnan közelítjük meg.
daito,

folyt., bár azt sem tudom, hol tartottam, sietek:
4. Okés, rendben, elfogadva, stb...

5. "Normál politikában"

Akkor itt nem aktuális...

"Olyan, mint az állandósuló választási "hangulat", csak kultúráltabb formában."

Te, én támogatni fogom, mihelyest nem egy elmebeteg gazember lesz a miniszterelnök, hanem pl. egy Gráf, vagy egy Mesterházy, vagy mittomén, csak ne ez a Veres-Gyurcsány-Bajnai féle szekció, mert ezektől minden jobbos agyfaszt kap, így meg nem lehet konstruktíve árnyékozgatni...

"Ha "jól" csinálják, akkor nyer vele az ellenzék és az ország is."

Jaaa, egyértek!

Ps.: Mozzie után kész felüdülés voltál daito!:)) Ez komoly!
hölgyválasz 2008.05.12. 21:54:35

gondoltam.
Jenőke, úgy látom, akár egymás kebelére is borulhatunk !:))))Nem is hittem volna !:))))
További kellemes csevejt, jó éjt Mkinek !
mozzie 19:32

már-már normális hangnemű volt.... mondom már-már... Azt hiszem még egy-két hónap, és elfelejted, h menő politikus voltál Ausztráliában, és most ennek a magaslováról oszthatod itt az észt (vagy litvánt) nekünk, prosztó, hülyemagyar, aljanépnek, abból is a leggyagyább vidéki alfajának...

Üdv., hajrá, így tovább, én észreveszem, ha vki fejlődik:)
hölgyválasz 2008.05.12. 22:04:03
A borulás miatt aggódom egy kicsit.
117 kg a tömegem/súlyom.
Mindegy, vigyázok.
Egyébként ami tény azt el kell ismerni.
(nem is vagyok olyan nehéz)
Hat elolvastam az elso >500 kommentet, nem is olyan tragikus.

mar itt megakadtam:
"Szakyster 2008.05.09. 08:44:07
Reformok kellenek, nyilván. De az a helyzet, hogy nem egyszerűen reformok kellenek, hanem jó reformok, és itt a baj. Ugyanis ki tudja eldönteni, hogy egy adott reformintézkedés, jó e."

szoval nem biztos hogy kellenek reformok. azok amiket annak ertenek
reform = megszoritas, biztosan nem kell.

valaki megkerdojelezi a jo reformokat azon az alapon, hogy nem lehet minden informaciot elore tudni.
ez igaz. de nem attol jo egy reform, ha a politikusok a jovobe latnak.
de talan lehetne fogalmuk a tarsadalom hosszutavu erdekeirol is...
nem kell hogy egy reform nepszeru legyen, de a tobbseg javat kell szolgalnia.

erre most nincs esely.

masok azt mondjak amit gyurcsany csinal az nem mukodik.
sajnos nem igy van. nagoyn is mukodik es epp az a baj.
ugyanis Herosztratosz szeruen mukodik...
rombol. bont.
mukodo strukturakat ver szet.
igaz ezek a "muködő" strukturak nem mukodtek optimalisan... de ehhez kepest a semmi nem alternativa.

Ugy trunik nekem ezen a blogon egy csomo mindenben konszenzus van.

Pl ez a politikusi garda leszerepelt, az az elit nem jo, mas kene de nincs.
malac.

Akkor még az van, hogy Pelczné közgazdász és fidesz alelnöknő-akármi létére nem beszélt az MNB elnökével. Á la Carte? Vicc. :)

"d2. A képviselők zöme el sem olvassa azt, amiről szavaz, akkor hogy lenne ideje még arra is, h árnyjátékot játsszon?"

Hehe, akkor érdemes lesz majd szavazatoddal az orbáni képviselők sikerét támogatnod. Köztük az előbb említett hölgyet.

"Azért ott lehet üres kasszáról beszélni, ahol 18.000.000.000.000 ft az államadósság, nemde? Mennyi is volt 2002-ben? Vagy az adósságot nem kell levonni a kassza tartalmából? Becsapjuk magunkat?"

Ez is egy nézőpont, csak nem túl szakmai. Erre tudnám azt a demagóg, és picit hibás példát hozni, hogy Japán államadóssága 2012 eléri a GDP 133%-át, és ez már pozitív eredmény lesz. Csak ők nem nyugdíjasok újabb rizsadagjára, vállalkozók újabb Mercijére, egyéb haszontalanságokra költik-költötték, hanem. És senkinek sem jut eszébe Japán esetében üres kasszát vizionálni.

Az adósság növekedése nem feltétlenül probléma, ha értelmes dolgokra költik el és hatékonyan. Ha elmaradt volna az orbáni lakástámogatási rendszer és a megyesiék 13. havi nyugdíja, akkor évente 400-440 mrd forinttal kevesebbet kellene kiadnia a költségvetésnek.
Azt kell érteni, hogy Orbánék is mocskos mód deficites költségvetéssel dolgoztak, mint a 4 évükben. Sőt, utolsó két évben kiadások 11 %-ára nem volt fedezet.

Kérdésem:
1. Ha az Orbán kormány 4 éve alatt (minden évben) deficites volt az ország költségvetése, akkor az növelte-e az államadósságot, vagy nem? (Utolsó két évben évente 482 mrd forinttal...)

2. Vajon, ha az Orbán kormány létrehoz egy lakásvásárlást támogató rendszert, amely hosszú évekre százmilliárdos értékben terheli a költségvetést, azt kinek a számlájára kell írni? Sőt ezt úgy, hogy az első években értelemszerűen nem jár nagy kiadásokkal...

Értelemszerűen állatság ezeket a dolgokat ezután 13. havi nyugdíjjal, egyéb bohóc kiadásokkal megspékelni; csak rohadtul utálom azt, hogy a mostani bohóc idióták helyett egyszer már beégett másik bohóc idióták lehetnek csak az egyedüli megoldás.
hölgyválasz 2008.05.12. 20:19:51

"Az elmúlt 20-at pedig sajna nem lehet függetleníteni az előző 40-től, jól látja Lenin, láthatatlan károkat okozott szemléletben, morálban, gazdaságpolitikai felfogásban,"
ez igaz!
de ha nem is volt forradalom, azert tiszta lappal indulas volt mindenkeppen.

es ez a 20 ev meg rontott is az erkolcsi helyzeten...
nem is keveset!
"csak rohadtul utálom azt, hogy a mostani bohóc idióták helyett egyszer már beégett másik bohóc idióták lehetnek csak az egyedüli megoldás."

mindnyajan igy vagyunk ezzel.
es alternativa?
javaslat?
NO UGYE!
Karesz, Charlie 2008.05.12. 22:19:46

Kedves Karesz !

Azért annak a tabula rasa-nak megvolt a maga ára ....
Karesz, Charlie 2008.05.12. 22:09:57
Ezt a meglepetést! Hérosztratosz…= Gyurcsány!?!

Hérosztratosz…
Aki felgyújtotta Artemisz istennő templomát, állítólag azért, hogy saját nevét ismertté tegye? Ugyan már!

A felgyújtás Hérosztratosz halálát eredményezte.
Jelenleg az SZDSZ lépett ki a kormányzásból, és csak az SZDSZ halála várható. Az MSZP legfeljebb ellenzék lesz. És ez is rendben van. Akár Gyurcsány is vezetheti. Miért is ne?

Rossz ez a hasonlat, amit hoztál, és hatásvadász, már amennyiben érthető, mire gondolok.
________________________________________
jenőke 2008.05.12. 22:09:55

Jenőke, aggodalomra semmi ok, én ugyan 54 kila vagyok, de nagyon tudok ellenfeszülni !:D
Nah, mostmár valóban kikapcs.
Viszlát !
daito 2008.05.12. 22:18:21
Ismeretlenűl (mert eddig még nem párbeszéltünk), valamit fontosnak találtam abban amit írtál, és ezt akarom megerősíteni.
Nem biztos, hogy egyet fogunk érteni.
Pelczné biztos, hogy jó közgazda, biztos, hogy tapasztalt, és megfelelően tud értékelni.
Viszont párt-politikus, csakúgy, mint baloldali megfelelője.
Itt akár abba is hagyhatnám, de valami még arra ösztönöz, hogy megkérdezzem: kinek lehet hinni?
Ugye milyen jó lenne egy valóban közszolgálaati média?
Értsünk ebben egyet.
"Hat elolvastam az elso >500 kommentet, nem is olyan tragikus."

Bazmeg Karesz, te egy mártír vagy!:)))

Javaslom felterjeszteni Kareszt a "Legfakírabb TWÁblogolvasó-díj 2008."-ra!
Megszavazzuk kollégák?

daito,

tanulmányozlak, de asszem hájcsi, a válasz már nem bizti, h kifér belőlem, leragad a szemem......beleprickolt a málnaszörp:))
"..csak rohadtul utálom azt, hogy a mostani bohóc idióták helyett egyszer már beégett másik bohóc idióták lehetnek csak az egyedüli megoldás."

A végére mindig előjön ez az ócska trükk.

Aztán meg hiányoljuk,nincs politikai kultúra.Lebunkózunk mindenkit.

Közben meg azért ott lappang a háttérben,van ám egy erő,egy hatalmas szellemi kapacitás,akik tulajdonképpen képesek lennének a probléma megoldására
Merjük,tesszük meg még valami faszság.

Sejtetik,itt vagyunk és nagyon akarjuk,csak még faszok vagytok arra,hogy észrevegyétek,de majd előjövünk és megcsináljuk,akár teccik,akár nem.

Bent voltatok!
daito,

"Sőt, utolsó két évben kiadások 11 %-ára nem volt fedezet."

azaz évente kb. 5,5%, nem úgy, mint veresnél 2006-ban a 10%, ami szinte a duplája.... kicsit csúsztattál, de korrektűl, ha ez így megfér együtt:)


"1. Ha az Orbán kormány 4 éve alatt (minden évben) deficites volt az ország költségvetése, akkor az növelte-e az államadósságot, vagy nem? (Utolsó két évben évente 482 mrd forinttal...)"

Tehát egy év alatt 241 mrd ft, ami kb. napi 0,66 mrd növekedés, miközben ma kb. 6 mrd, azaz itt is közel tizszeres a szorzó!!!!!!! Leírom még egyszer: napi kb. 6 mrd ft-tal nő az adósság, ami agyonnyom minket, és ahogy árnyékkormányzásban rossz pl. Anglia, éppúgy rossz ebben Japán, bár az jó hely, a gyerekem kedvence, ő többet tud róla, mint én..... a kis ferdeszemű.... én is ferdeszemmel nézek rá gyakran, tőlem örökölte:)


"2. Vajon, ha az Orbán kormány létrehoz egy lakásvásárlást támogató rendszert....."

Az fellendíti a lakásépítést---> a GDP-t--> kisebb a GDP arányos hiány. Nézd meg, h visszaesett a lakásépítés az utóbbi években. Szerencsére jöttek a devizaalapú hitelek, amik kicsit tompították a lejtmenetet...

"csak rohadtul utálom azt, hogy a mostani bohóc idióták helyett egyszer már beégett másik bohóc idióták lehetnek csak az egyedüli megoldás."

daito, nem hőbörögni, pártot alapítani!!! Én meg már ezt unom, h mindenki hülye az elitben, csak én tudom a tutit. Okos csávó vagy, szerezz 10 embert, csináld meg a pártodat, oszt oszd az eszet, mondd el, h te vagyol a best!

Üdv.
____________________

Most mondja a tv, h Gyenessey az adóbevallásában nagyértékű ingóságnak jelölte meg a közvetlen családtagjait..... a marhája vicceskedik.... és ez egy új miniszter.... Veres után azt hittem, már nem lesz több bunkó a kormányban, de lett.... Télleg, mi lenne, ha én írnám be a gyerekeimet az APEH-nál valamelyik jövedelmi rovatba, vagy kiadási tételként megfelelő rovatba? Amit szabad Jupiternek.... anyád Gyenessey, azt...!
nonestvolentis 2008.05.12. 22:56:26

Köszi a kiegészitést.

Pont a "tudjuk"-at,felejtettem el.
Tényleg,ezt az egyet még nem sikerült bizonyitaniuk.Érdekes.
jenőke, mindkét párt-oldal tele van ám jó szakemberekkel, csak. Pelczné szakemberi tudásáról nincs információm, sőt bevallom, nem is érdekel, ahogy másé sem "fentről". Ergo hiszek Neked. :)

A közszolgálati médiára azt tudom mondani, hogy abban igazán egyik oldal sem érdekelt, és abban sem vagyok biztos, hogy mai gazdasági, politikai, kulturális helyzetben ennek esélye volna.

Vlagyimir Iljics, számodra trükk, számomra vélemény.
Ellenben hatalmas szellemi kapacitásodhoz, erődhöz, problémamegoldó készségedhez sok sikert kívánnék, meg talán annyit, hajrá.
daito 2008.05.12. 23:13:06

OK!Légy jó!

Tényleg,nézd meg nonest filjeit.Oriási.

nonestvolentis 2008.05.12. 22:56:26

Mióta kerestem,örök hála,nonest.
bocs,filmjeit,

Jó éjt!
daito 2008.05.12. 23:13:06
Értem is, meg nem is.
Helyesbítenem kell, azt amit írtál, mert elsősorban kételkedem.
A Vlagyimir Iljicsre viszont reagálnom kell.
Szerintem nagyon sok minden bukott meg az elvekből, elsősorban a végrehajtás mikéntjén, és nem csak most.
Hozok egy nem kompetens példát: sztrájkolnak a BKV alkalmazottjai. Ez rendben van.
Vagy elérik, amit akarnak, vagy sem.

Sztrájkolnak a nyugdíjasok, mert nem szállítja Öket a sztrájkoló BKV.
Mindenki röhög...

Az esélyegyenlőségről szóló törvény miért maradt adós az ilyen helyzetekre vonatkozó megoldással?

Kérem: Gaskót felejtsük el. Nem egy komolyan vehető, független ember.
Ebben a vonatkozásban nem is kompetens a szimpátia tüntetés, boccccs a sztrájk (strike),és minden más csak homok a szélben, és hatástalan.
malac, tisztázzuk a számokat, jó?

Az a 482 mrd forint a kétéves költségvetésben, a 11 %-nyi hiány mindkét évre vonatkozik. Nem összesen a két év alatt, hanem mindkét évben. A 482 mrd forint hiány 4300 mrd forint kiadás mellett, azaz évente 11 %. Arányaiban UGYANANNYI, mint Veresnél. Nem csúsztatok, nem hazugság, tessék elolvasni a 2001-2002-es költségvetést. És ez még csak az előre tervezett számok voltak, nem a valóságos adatok, hogy ebből mi is valósult meg. Mennyit sikerült még a végén erre-arra előre el nem tervezett módon ADNI. (A számadatokat, amiket (be)néztél így duplázhatod, egyébként számítsd hozzá, hogyha akkor naponta 1,3 mrd-dal nőtt naponta, az 1 éven belül több lesz, eléri a 2 mrd-ot, majd még több, még több. Ahogy a mai 6 mrd-ból lesz még több is. Értem én, hogy ez durva növekedés, csak tessék észrevenni, hogy máskor sem volt kolbászból a kerítés, maximum így kommunikálták és most is így próbálják eladni.)

Namost, a lakástámogatási rendszerről annyit, ez totál IMHO-SZVSZ dolog, jó? Szóval, értem én a dolog lényegét, hogy lakást a népnek; csak ez egy, nemistudomhogymondjam megoldás. Talán egyszerű, gyors, könnyű. Ugyanis az elején ez nem terhelte az államkasszát, hiszen az hitelfelvétel elég lassan indult be, kellett hozzá 1-3 év, hogy bedurranjon. Ergo, a visszafizetés jelentős része nem akkor jelent meg, hanem később, ellenben sokáig fog tartani. Tehát az Orbán-kormány költségvetését nem terhelte meg akkora összeggel, amekkorával az utána következőket. Félreértés ne essék: még legalább 3 kormány alatt fogjuk fizetni... évi 200-250 mrd forintnyi összegeket. Namost ezzel az a bajom, hogy ez az összeg szinte egy az egyben megy a bankoknak, érted? Ráadásul ezen összegek egy jó részét használt lakás, ház vásárlására fordították, és még voltak trükkök tucatjai, sőt tegyük hozzá, hogy az összeg nagy része kamatköltség.
Demagóg leszek, tudod mennyi lakást lehetne építeni évi 200-250 mrd forintból? Lenne állami építőcég, és nagy tételben építene ismét lakásokat. Nem volna szempont a 30%-os haszon a lakásokon, 5-8%-nyi kamat, az adózók pénze az állami rendszeren belül maradna (tovább), és még sorolhatnánk. Így is növelhettük volna a GDP-t.
jenőke 2008.05.12. 23:34:06

Még jó,hogy benéztem.

Jenőke,én sokmindent elhiszek,elfogadok,de...

Az SZDSZ 2002 óta a koalició tagja volt,nem a leggyengébb tárcáknál.

NEM LEHET ÚGY TENNI,SEMMI KÖZÖM A JELZETT IDŐSZAKHOZ,minden, ami szar,az MSZP sara.

Magyarázkodással,tele a padlás.

Jó éjt!
daito

"Viszont kormányzati munkát alapvetően nem végeznek, általában a nagyobb kérdésekben állnak elő, hogy ők mit és hogyan tennének, mint egy éppen nem működő kormány."

Valami hasonló történik most is. (árnyékkormány nélkül)
Annyival nyilván többet adna - ezt senki nem vitatta, hogy az ellenzéket rendszeresebb és pontos kinyilatkoztatásra (sőt munkára) kényszerítené.
Ezzel nincs is gond, tényleg jó lenne.
A bevezetéssel van -nagy- baj, mint oly sokszor. (Itt kapott defektet mozzie, erre a szintre már nem tudott közénk leereszkedni)
Ki legyen tehát az első fecske?
Elfogadhatjuk-e azt a hozzáállást, hogy egy párt a hallgatással szerez hatalmat, és az árnyékkormány megtisztelő feladatát inkább a másikra testálja, ha már egyszer az intézmény úgysem kötelező, és a hallgatását a kormányrúd átvétele után oldja fel? (amíg ez ellen a módszer ellen a nép nem tiltakozik)
Feltételezem, hogy Angliában a mindenkori ellenzék automatikusan árnyékkormányoz, talán nem is tehet mást, ha jót akar magának. Szóba került még Ausztrália is. Csak ennyi lenne a minta?

Végzik ezek rendesen a munkájukat: legyen az parkolás vagy sztráda: pörög kifelé a pénz. A reform meg csak kommunikációs szinten jelenik meg. A Fideszesek is elővették legpopulistább arcukat hogy együtt tartsák ami véletlenül az ölükbe pottyant. Persze majd ha kormányzásra kerül a sor akkor a gatyájukba fog pottyanni valami.
Nah persze ezt lehagytam: budapesti.blog.hu - jut is marad is.
Idefigyelj, röfögő. Bevallom, hibáztam amikor egy gyengébb pillanatomban megpróbáltalak normális emberként kezelni. Igérem, mégegyszer nem esek ugyanabba a hibába.

Tenyérbemászó a lesajnáló megszólamlásod és maradsz annak ami vagy. Ha járdán lennél kis barna kupacban, Téged is óvatosan átlépnélek.

Másoknak, a fentebb címzett balfasz dumájával ellentétben nem voltam "menő politikus" Ausztráliában, meg sem emlitettem volna a hátteremet, de valamelyikötök rákérdezett és, sok más jelenlévövel ellentétben, szokásom egyenesen válaszolni.

Namármost, a hülyegyerek sugallatával ellentétben, nem is voltam politikus, hanem egy egyszerü ember akit ott is, itt is érdekelt és érdekel mi történik országával, környezetével. Ezért meglévő szabadidőmböl áldoztam valamelyest a politikai életben való részvételre. Ez az amit normális közegekben polgárosodásnak hívnak, nem az, hogy tele szájjal hazudozunk a Magyar Nemzetben meg a Demokratában. Magyarországon is meg lehet tenni, ha van kedvetek és időtök hozzá. Ha meg nincs, akkor nincs.

Vagy itt a másik példa - ha kérdésre valaki válaszol, akkor a kerti kapa mellöl gúnyos (és teljességgel indokolatlan) felsőbbrenbdüséggel pofáz vissza egy sejtformáció akinek a diskurzusa abban merül ki, hogy pszihopatának minősít egy miniszterelnököt. Bármelyik miniszterelnököt. Tombol a szinvonal. Majd jön a cscecsemős gagyogás is nemsokára.

Leninnek (illik rád a név) meg a neki lelkesen bólogatóknak meg csak annyit - nem szokásom - nem is teszem - ferdíteni, hazudozni.

Továbbra is mondom, undorító, hogy amikor kifogytok érvekböl, akkor jön ez a maszlag arról, hogy, bezzeg az angoloknak nem volt 50 év szovjet megszállás, stb, meg a hasonló marhaság.

Ez csak a lusták, a trehányok szokásos kibúvása a jövőért való felelősségvállalás alól. Gyomorforgató. Ha meg, valóban igy gondolod, gondoljátok, akkor mi a fenének sírjátok, rívjátok tele ezt a fórumot? Ha, már úgyse lehet semmit sem tenni mert, bezzeg, azok a rohadt oroszok itt voltak 50 évig. Menjetek tüntetni, esetleg törni, zúzni az orosz követség elé, mert úgyis az Ő hibájuk minden amit Ti csesztek el manapság.

Esküszöm, nem érdemlitek meg, hogy, maradok csak egy példánál, egy Daito rátok pazarolja az idejét értelmes hozzászólásokkal, magyarázatokkal, tényekkel. Amikre jön viszonválaszként az ad infinitum megismétlődő szegénységi bizonyitványok tömkelege.

Árpi! Továbbra is fenntartod, hogy ez a "krém"? Talán inkább a megtestesült RÉM.
mozzie

Ennyi energiával, amit a puffogtatásra pazarolsz akár azt is leírhattad volna, amit daito, vagy legalább annan a felét.
Így neked is lett volna egy értelmes hozzászólásod.
hölgyválasz 2008.05.12. 22:29:32
"Azért annak a tabula rasa-nak megvolt a maga ára .... "
PONTOSAN!
minden reorganizacionak van koltsege.
mi voltunk naivak es akkori politikusaink meg populistak, hogy errol emlitest se tettek.
Malacka
"nem hőbörögni, pártot alapítani!!! "
ez azert nem ilyen egyszeru!

hianyzik hozza sok sok milliard FT.
fiam egy darabig probalkozott a magyar kultura part megalapitasaval de foladta remenytelen...
jenőke 2008.05.12. 22:31:21
"Ezt a meglepetést! Hérosztratosz…= Gyurcsány!?!

Hérosztratosz…
Aki felgyújtotta Artemisz istennő templomát, állítólag azért, hogy saját nevét ismertté tegye? Ugyan már!

A felgyújtás Hérosztratosz halálát eredményezte. "

ugyan mar miert,???????
ezek a reformoknak nevezett pusztitasok gyurcsany politikai halalat eredmenyeztek.

annyiban tenyleg sanitit az analogia, hogy
herosztratosznak meg a neve fennmaradt
azt hiszem gyurcsane nem fog.
ki tudja ki volt a 6. miniszterelnok a kiegyezes utan? a Horthy rendszerben!?

"Karesz, Charlie 2008.05.13. 07:37:48
hölgyválasz 2008.05.12. 22:29:32
"Azért annak a tabula rasa-nak megvolt a maga ára .... "
PONTOSAN!
minden reorganizacionak van koltsege."

Kedves Karesz, talán ha simán csak "organizálni" kezdünk, " re " nélkül, nagyobb eséllyel indulunk:)

"mi voltunk naivak es akkori politikusaink meg populistak, hogy errol emlitest se tettek."

Hát ja. És ez baromira bántó, egyben bosszantó felismerés így 20 év után...
"fiam egy darabig probalkozott a magyar kultura part megalapitasaval de foladta remenytelen..."

Karesz, minden tiszteletem a Fiadé !
Mo.-on, ma, kúltúrát közvetítő, arról szóló, azt üzenő pártot alapítani.... Hááát....
Elismeréssel üzenem Neki : Laudanda est tamen voluntas... !
mozzie,

szegénykém, te olyan távol vagy a daitoi konstruktivitáshoz, mint én egy új Mercedeshez. B+, lazíts, pihenj, menj el nyaralni Ausztráliába, ott él egy ozzie nevű koalamaci egy tegnapi film tanúsága szerint, beszélgess vele, ő hátha jobb partner.

daito,
kicsit később, Rád több idő kell, meg utána is akarok nézni annak, h igaz-e az a 11%. Nem mintha nem bíznék benned, de az ördög nem alszik, Te is tévedhetsz, megcsalhat a memóriád, vagy mittoménmi...
mozzie:

mozzie 2008.05.12. 18:58:38

Felfogom, hogy te általánosságban beszélsz. Csak ami általánosságban oké, az különös esetekben nem biztos.

Úgy látszik viszont, hogy a te értelmi képességeidet meghaladja, hogy felülemelkedj az előítéleteiden. Pedig jobb volna. Kevesebb frusztráció érne, kevesebbet kellene itt pufognod, mint a vipera, és értelmes vitára fordíthatnád az energiáidat.

Persze lehülyézhetsz mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint te, de ez szvsz téged minősít.

Azt eddig is tudtam, hogy vannak speciális intézmények, ahol az olyan embereket gondozzák, akik úgy vélik, rajtuk kívül mindenki más mániákus idióta. Azt viszont nem is gondoltam mostanáig, hogy oda is bevezették a korlátlan internetet...

:o)))

Üdv, és gyors gyógyulást:

P.
jenőke,

kicsit késve, de reagálok. Szóval, én értelek, hogy a Fidesz vissza nem térítendő támogatásai miatt ment el az étágyad.

Én megértem ezt, és én sem tartom etikusnak.


Csakhogy. Fokozom akkor a problemát.

Ha egy kormány hazai vállalkozásoknak juttat vissza nem térítendőt, akkor azt a pénzt itthon fekteti be.

Ezzel szemben ma a kormányzat a vállalkozásokat azzal ösztönzi, hogy "bazmeg, úgysem tudtok tótul, úgyhogy itt maradtok", aki meg mégis le tudja bótolni, az itt is hagyhat minket, ki is viheti a vállalkozását az országból.

Érzed a két hozzáállás közti lényegi különbséget?

Drága volt az autópálya-építés 1998-2002 közt? Ja, mert a beszállítóknak folyt be a pénz. MAGYAR vállalkozóknak. Most többszöröse a ft/km pénz, és nem hazai beszállítók állnak a kivitelezők mögött.

Érted?

Lopás van, korrupció van, de ha ebből meg lehet valósítani a polgárosítás programját, az még mindig jobb, mint eladósítani, hogy ezzel a külföldereket bátorítsuk, támogassuk.

Értem, hogy jogi aggályaid vannak, de az a baj, hogy jogilag és erkölcsileg kifogásolhatatlan kormányzás Utópiában volt csak. Meg a nyihahák országában.

Üdv,

P.
KH - leírtam. Nem az én problémám ha analfabéta vagy.
Paszternak. Nem mindenkit hülyézek le, csak aki megérdemli.

Nincsenek előitéleteim, amit jelzek avval is, hogy kapsz választ.
Daito,

az volna a kérdésem, hogy szerinted mi az oka annak, hogy ezeket az adatokat szarnak minősítik egyesek?

infláció 1998: 14,2% ---> 2001: 9,1%

államadósság a GDP%-ában: 1998: 61,9% --> 20021: 52,2%

költségvetési hiány a GDP%-ában: 1998: -8% ---> 2001: 3,5%

forrás: index.hu/gazdasag/magyar/eur060810/

Ettől olyan fos a Fidesz-kormány?

Hát tudod, én azért adtam volna nekik még négy évet, hogy így folytassák. A "mi történt volna, ha..." típusú érvekre nem vagyok kíváncsi. Az fanfiction, én csak a ténekre volnék kíváncsi, mint Horatio a CSI Miamiban.

Üdv,

P.
Jenőke,

erre nem jött válasz:

malacka69 Boldogok a lélekben egyszerűek... szenzor.freeblog.hu/ 2008.05.11. 23:35:12
Jenőke!

Mi a különbség etika és erkölcs között?
Nézzük az oktatásban:

Etika órán, ha pl. az abortusz a téma, elmondja a tanár a 2-3 lehetséges álláspontot, persze hitelesebb, ha azt vendégelőadók ismertetik, akár egy nyíltszíni vitában. Azaz, a lehetséges álláspontokat sokszínűen ismertetik, akár ütköztetik is etika órán.

Ha azonban a szülő és a gyerek úgy dönt, h pl. izraelita hittanra járjon a csemete, akkor ott az abortusz kapcsán egyetlen állásponttal ismerkedik meg, nevezetesen a zsidó vallás ezirányú nézeteivel. Namostan, ettől ez még liberális, mert szabadon választotta azt a szülő+gyerek, h ne normál etikára járjon a gyerek, hanem hittanra. Nem tudom, világos-e, de itt senki joga nem sérül.

Mint láthatod, az etika alatt az erkölcs sokszínű, változatos ismertetését értem, amiket igyekezni kéne az oktatásban egyenlő eséllyel szerepeltetni, de arra is módot adni a szülőnek, h a saját világnézete szerint a gyerekét egy általa választott megfelelő hittanra járassa a normál etika óra helyett. A szülőnek elsődleges joga van a gyerekének az erkölcsi fejlődését meghatározni, az iskolának pedig az a dolga, h ezt (ki)szolgálja.

Üdv.
mozzie,
olyan kis durci vagy...ű
Ejjj, ne legyél már annyira morc, a korodhoz képest több bölcseletet várna el az ember...
mozzie 2008.05.13. 09:08:54
"KH - leírtam. Nem az én problémám ha analfabéta vagy. "

Ja. Inkább baszd meg az alkoholista lányod, öreg. Jobban fogod érezni magad.
KH - ez pontosan az amit elvártam Tőled. Nem is csalódtam.
( K.I.E.M.E.L.T... H.O.Z.Z.Á.S.Z.Ó.L.Á.S ) 2008.05.13. 10:02:21

nem szabad! lesullyedsz te is pedig jokat irtal!

pl az a nem piackonfrom intezkedese a gyorcsanyeknak, a gyogyszerkassza feltolteserol az telitalalat, szerintem kevesen tudtak...

inkabb olvasd ezt vagy az eredetit
nol.hu/cikk/491542/

ez persze malackanak es totawenek is ajanlott
Persze,hogy ideges Tóta Warangy,hisz
ő is csak egy kis? köcsög !
Mi van fáj az igazság ?
Hülye kis fasz Index !
Karesz

Nem szeretem a mozzie féle sunyi, hazudozó embereket. Sportot űznek a csúsztatásaikból. Egy két hangos pofon néha rájuk fér, és ahogy láthatod mozzie-nak még a nyála is csorgott hogy minél nagyobbat kapjon. Így már van "érv" a kezében és legalább megnyugszik egy időre. Én így tudtam rajta segíteni.
Orosz Istvant azert nehez komcsinak belyegezni!:

"Ebben az új világban immár lassan hárommillióan élnek a létminimum körül, ám nincs olyan politikai párt, mely az ő érdekükben cselekednék. Ez a világ ismét arra kényszeríti az értelmiségieket, hogy nyilvánosan ne mondjanak igazat, csak most nem állami, hanem pártlojalitásból kell ezt tenniük. A piaci logika uralja a hatalmat, mely szabad teret enged a multik garázdálkodásának, sőt, különböző kedvezményekkel egyenesen bátorítja azt."

tovabbi reszletek...
nol.hu/cikk/491332/
Itt jött a kérdés, itt válaszolok.

Paszternak, sokkal eredetibb lenne, ha a kormányzati ciklus végéig írtad volna a példákat.

infláció 1998: 14,2% ---> 2001: 9,1% -->2002: 5,2% (ez még jobb is)

államadósság a GDP%-ában: 1998: 61,9% --> 20021: 52,2% (ez 2001) --> 2002: 55%

költségvetési hiány a GDP%-ában: 1998: -8% ---> 2001: 3,5% --->2002: 8,4 %

Tök szép volna az a 4 év, ha csak 2001 elejéig kellene nézni az értékeket, ellenben 2002 közepéig kell. Értem én, hogy jöttek mszp-ék, és bőkezűek voltak, de.

Ellenben vannak olyan döntéseik, amelyeket itt, így nem tudsz számszerűsíteni. Ilyen pl. a minimálbér "hirtelen" duplázása. Tudom azt, hogy nevetséges volt az akkor kapott minimálbér és nagyon kellett; csak érteni kell a gazdasági és pszichikai oldalát. Egyszercsak duplázták az egyik oldal bevételét, sőt az ország bevételét is növelték (erre még visszatérek), közben akinek ki kellett adni az összeget, az meg egyik (de legjelentősebb) tételét duplázhatta.

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy sajnálom azért a tőkeerős multit, aki eddig 20 ezer pénzt adott Kovács Jánosnénak, mostantól meg 40-et, és ettől csődbe ment: az téved.

Sorolom a gondokat, egyszerűtől a komplexig.
Legfőbb gond, hogy azért jött ide a befekető, mert olcsó volt a munkaerő. Adott 5 kg rizsre valót, osztott szorzott, nevetve jobban jött ki, mint Indiában vagy Hollandiában. Aztán hirtelen 10 kg rizsre valót kellett adni, cserébe a plusz 5 kilóért NEM KAPOTT SEMMIT. Értem azt, hogy nem sajnáljuk, meg kenyérre és sörre, iskolára kellett, de ezek a befektető népek, főleg a menedzsereik elélveznek a különböző táblázatok, grafikonok készítésétől, tanulmányozásától, főleg, ha róluk szól.

Ezek a grafikonok meg számukra k.....a nem pozitív képet festettek. Az itt dolgozó Johnok és Sarah-k (helyi vezetők) tudták, hogy ez a népnek jó, és a magyar ember okos, szorgalmas; csak Tokióban, Londonban, Tel-Avivban, Párizsban, Münchenben székelő főnökeiket ez nem érdekelte. "Kis hülyék", majd ripszropsz elvittek egy tucat gyárat, ami még rosszabb: nem hoztak újat.

Másrészt, a népnek sem tesz jót az ilyen duplázás. Persze, az alapszint nagy nulla, a duplázással már ér valamit a fizetés; csak azt kell érteni, hogy egyik hónapban x mennyiségű munkával kaptál y forintot, következő hónapban meg 2y forintot. Nem vártak el semmi minőségbeli javulást, azt, hogy túlórázz, hogy kevesebben csináljátok meg. Kaptuk, mert jár. Ilyenből lesz a sültgalamb-reptetésre való várakozás.

Harmadrészt: amikor emelsz az egyik helyen, a másik helyen is emelkedni fognak a bérek, hiszen idáig Józsi egy tizessel a minimálbér felett keresett, 20 helyett 30-at, már neki is minimum 10-zel nő a fizetése. De még mindig differenciáljunk, legyen ismét 10-zel több, mint a minimálbér. A gond az, hogy hirtelen végigment az egész gazdaságon egy fizetésnövekedés, az előbb említett teljesítmény-minőség növekedés nélkül.

Negyedrészt: egy apróság. A megnövekedett bértömeg növekvő állami bevételt jelent. Ergo az állam egyszerű döntéssel, adóemelés nélkül jelentősen növelte a bevételeit, ismét a kedves cégek terhére.

Negyed és fél rész pedig az: hogy az állam egy ilyen döntés után még annyira sem érzi szükségét annak, hogy "olcsóbbá" válljon. Hiszen neki is emelnie kell a dolgozói bérét, és a kedves beruházó alvállalkozók is többet fognak kérni. (Tegyük hozzá azt, hogy papíron növekszik az állami (és egyéb) beruházások számszerinti értéke, de részben a bértömeg változás miatt.)

Ekkor elérkezünk a GDP kérdéséhez, ami ugye a fogyasztás, beruházás, és az exportból összeadásából, valamint ebből az import kivételéből jön össze.
A fogyasztás pedig kormányzati és lakossági fogyasztásra bontható.

Namost, ha a kormányzatnak növekedtek a bevételei, ideális esetben ezt a növekvő összeget optimális mixben adósságcsökkentésre, befektetésre, egyéb ösztönző dolgokra fordítja-fordította, a lakosság pedig szintén csökkenti adósságát, befektet, és fogyaszt.

Namost itt az igazi gond, hogy ezt a hirtelen emelkedést NEM ÚGY használtuk ki. Életszínvonalat emeltünk, ami érthető az előtte való 10 év fényében, csak ostobaság volt. Egyrészt, akik ezt finanszírozták, azok ettől a dologtól nem voltak hanyatt vágódva. Másrészt az ember és az állam is olyan, hogy amit egyszer megszerzett, arról nagyon nehezen mond le. Sőt, ha ma tudok 100-at szerezni, holnap 105 kell.

Ragozhatnám még sokáig. Az a 4 év a számok tükrében jó volt, de inkább csak 3 év; ellenben olyan döntések (is) születtek, amelyek az elmúlt 19 esztendő legnagyobb szarvashibái is.
Hozzáteszem: ebben a folyamatban ugyanolyan nagy a következő kormányzati erő(k) felelőssége, ha nem nagyobb. Megállíthatták volna, de folytatták, ráígértek. (Megint más kérdés, hogy alapvetően megértem számos döntés hátterét, de ez lényegtelen. Ha a gyerek osztályában mindenkinek van új játékgépe, csak neki nincs, mert nincs rá pénz, akkor nincs rá pénz.)
Ráadásul ők is elkövettek számos szarvashibát, de ezt most 1998-2002 vizsgálatában nem számít.
Ma nyilatkozta a kormány, hogy az átalakítás semmi pénzbe nem fog kerülni. Ehez képest Bajnai Gordon miniszter kilakoltatja, a Szociális minisztérium Akadémiai utcai épületének 300 dolgozóját, ráadásul az ott lévő számítástechnikai rendszereket is lebontják, tehát új rendszert kell majd kiépíteni. Ez sem lesz ingyeenes, szóval kapják be az semmi költséget.
T. KH. Volna kedved beidézni hazugságot tőlem? S, nehogy izgalomba borulj azon álom alapján, hogy a magadfajta elfajzott kis gecimadár akár egy kispárnát is fel tudna pofozni :)

Maradok megkülönböztetett szánalommal, mint minden más szellemileg elborult szerencsétlen esetében is.
Bocs, Árpi, de kikivánkozott.
Árpád:

"Ed, én nem vagyok az adócsökkentés ellen. írtam erről csomót. nem tarthat el 2,5 millió 10-et. de az kiadáscsökkentéssel jár, TESSÉK KIMONDANI." [kiemelés tőlem]

Árpi bazeg.

Ezt kurva könnyű így leírogatni a partvonalról. Nem szándékozom védelmembe venni Zorbánt és barátait, de ha ilyet állítasz, akkor legyél kedves írd már meg azt is, h SZERINTED Mo-n 200x-ben HOGYAN kell megnyerni egy választást nyugdíj-, segély, stb. csökkentést beharangozó kampánnyal??

Komolyan érdekel.
A PC kedvéért hozzátéve azt is, hogy ha ezt a csodareceptedet a 2006-os kampányban megsúgtad volna Gyurcsányéknak, akkor akár még egy tévészékházat is megspórolhattunk volna :D
"Lenin, arra válaszoltam, hogy "4 évig,azt csinál,amit akar."

Nem, mert le lesz népszavazva."

Árpi, ez megint egy akkora orbitális demagógia, hogy az már fáj.

Nézd meg azt a nyomorult törvényt a M.K. 2007-es költségvetéséről.

Látsz benne olyan, hogy tandíj meg vizitdíj? Nem látsz. Tehát akkor az nem költségvetési tárgykör.

Miért nem?

Azért nem, mert ennyi erővel minden kihat a költségvetésre. Még annak is lesz költségvetési kihatása, ha az IRM rendeletbe foglalja, hogy Manci néni reggelente kettőt finghat a kávéautomatánál.

Az Alkotmánybíróság álláspontja abszolút korrekt. Egy normálisan működő országban a kormánytöbbség legyen olyan kedves, vegye a fáradságot és bassza már bele a költségvetésbe az olyan intézkedéseit, amelyek meglátása szerint szoros összefüggésben állnak az ország költségvetésével.

A költségvetési törvény ugyanis azért van, hogy abból bárki teljeskörűen átláthassa az ország közpénzügyeit az adott évre.

Amit beleraknak, az meg van védve a népszavazástól.

Ilyen kurva egyszerű.
Greetings from P.,

ez haláli:

"ennyi erővel minden kihat a költségvetésre. Még annak is lesz költségvetési kihatása, ha az IRM rendeletbe foglalja, hogy Manci néni reggelente kettőt finghat a kávéautomatánál."

:o)

Üdv,

P.
index.hu/gazdasag/vilag/zmbwi080515/

Árpi, egy új poszt-ötlet: képzelt riport Magyarországról 2012-14 környékéről. Főbb paraméterek: 2 éves kisebbségi kormányzás, Fidesz-reformkísérlet, ellennépszavazás, becsontosodott frontvonalak, mindenki vagy komcsi vagy hazafi-demokrata-antifasiszta...
És akkor jöhet egy nagyon részletes apokaliptikus leírás, hogy hogyan is néz ki egy gazdasági öszeomlás.
Van egy tök jó ötletem!
Legyünk "EU kormányzású" ország! Szóval, olyasmire gondolok, hogy Brüsszelben összegyűlve úgy is vannak egy jó csomóan, talán néhányan értenek is közülük egy ilyen projekt vezetéséhez.
(És talán elég messze vannak, ill. megfelelően drágák, hogy korrupcióval - bocs: lobbizással - befolyásolhatóak lennének)
No, fűzzétek tovább magatokban ezt a gondolatot.
Tys

"És talán elég messze vannak, ill. megfelelően drágák, hogy korrupcióval - bocs: lobbizással - befolyásolhatóak lennének"

Megoldanák a T. érintettek, ha pénzről van szó akkor nincs lehetetlen.
Viszont a jelenlegi felállásnál jobb lenne!
süti beállítások módosítása