W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ló rider

2008.05.07. 06:00 Tóta W. Árpád

Május 31-én ez a kis ország felmeli porba hervadt fejét. Büszkén a világ felé fordulunk, és megmutatjuk, hogy tudunk mi még.

Lovagolni.

Felszórjuk világvárosunk, Budapest emblematikus terét homokkal, és lovakat hozunk oda, hogy körbe-körbe ügessenek (ezt fogjuk vágtának nevezni), huszárral a hátukon. Aztán ettől majd jön a turista, megcsudálni. Ez a nagy terv.

Geszti Péter természetesen egy zseni, de nem azért, mert kitalálta. Ezen nincs mit kitalálni, ez maga az áporodott fantáziátlanság. De képes volt keresztülverni önkormányzatokon, államon, Budapesten, hogy megvalósuljon. Igaz, ebben segítségére volt Várhegyi Attila is, aki kiváló szervező. És akinek én készséggel elhiszem, hogy egyetlenegyszer botlott életében, és jó útra tért, de azért mégiscsak papírja van arról, hogy sikkasztott. Legalább egy újévi fogadalomtétel keretében megemlíthetné, hogy leszokott.

Kell-e különösebben magyarázni, miért nem felel meg egy ló Tarzan szerepére?

Lovakrul


Eleve az ötlet egy sima, indigós koppintás, a sienai lóbuli átvétele. Meg van még másfele is ez a divat, hogy nagytestű állatokat engedünk lakott területre. Igen ám, de ők ezt nem a 21. században találták ki maguknak, hanem már egy ideje megy. A 21. században felkaptatni az Eurovíziós Dalfesztivál porondjára lovon, az már ott is ciki. Mégis mit mondjon erre Európa meg a világ, illetve az ő turistáik? Ásítva továbblapoznak: ja igen, az a kis agrárország, ahol bőgatyában lovagolnak, és lehúznak a tschárdában. Menjünk inkább Monte Carlóba, ott legalább versenyautókat futtatnak.

Oké, Péter, hogy te kisgyerekként a Tenkes kapitányára izgultál, de a mai gyerekek mecheken, űrhajókon és sárkányokon lovagolnak. A ló, az a múlt. Hol a lovi? Hova lettek onnan az emberek, a magyar urak és proletárok?

Aki mindenképp csikóst akart látni, az már látta Bugacon. Aki ritka állatokat szeretne bemutatni kicsinyének, az elmegy az állatkertbe, ahol nemcsak ló van, de tigris és medve is, sőt tatu. Ha pedig a fiúgyermek a katonáskodás iránt érdeklődik, mint a fiúgyermekek zöme, akkor tán a huszároknál jobban lenyűgözi egy díszszemle (nincs), vagy egy repülőnap (van, szerény), illetve a Haditechnikai Múzeum (szintén szerény, de legalább van benne golyószóró is, nemcsak uncsi kard meg csákó).

De mint kés a vajban, utat talál magának az üzleti szándék. Boldogan támogatja jobb- és baloldal. A jobb azért, mert minden jó, ami magyarságtudatból van gyúrva - lásd még Wass Albert. Ha rég megromlott, akkor is. A bal meg ugyanezért, és mert a lóbuli által úgy lehetnek "nemzetiek", hogy nem kell ehhez a gyökerek tyúkszemére taposni. 48, az az övék is lehet, a többi már bajosabban. Úgyhogy maradunk lovas nemzet. A traktor, az nem jöhet, táblailag tilos neki. A lovat meg beengedjük.

Kapakiállítás! Helo turiszt, zimmer frei, tekintse meg a kapakiállítást! A tanácsházán benti vécé! Aztán majd puffoghatunk, amikor jön Borat forgatni.

 

Felkínálom népgazdasági hasznosításra

Országimázsra, világraszóló rendezvényre szükség volna. De nem ártana úgy tennünk, mintha legalább a 20. századot vettük volna töriből. A gyalogos elmarad. A lovas is.

Jó kérdés, hogy miféle egyéb rendezvénnyel hívhatnánk fel magunkra a figyelmet, illetve mozdíthatnánk meg a lakosságot, aki gyakorlatilag csak a tűzijátékra megy ki nagyobb számban. És ne ló legyen, hanem valami modern. Konstruktív bizalmatlanság, az a menő.

Régi álmom, hogy éppen oda, a lóbuli helyszínére, építsünk egy szobrot. Nem kicsit, nagyot. Pontosan a Csizma térre, ahol egykor Sztálin nyolcméteres szobra állt. Egy vezérszobrot, amilyet diktatúrákban szokás építeni, és hódolni előtte. A nyugati turistának így nem kell Türkmenisztánig utaznia, ha át akarja élni a fílinget, amit egy vezérszobor kelt a diktatúra lakóiban. És akkor már mutassuk meg, hogy fejlődünk, legyen az a szobor húsz méter, vagy még több.

De ábrázoljon ez a szobor egy fiktív, mesebeli szereplőt. A hirtelen tipp, hasból - és ingyen - Darth Vader. Nem magyar (de ha kell, bebizonyítjuk), viszont jól néz ki, még akkor is bitang jól néz ki, ha fizetni kell a Lucasfilmnek a jogokért. A toronyház méretű Vaderrel mindenki le akarna fényképezkedni, aki erre jár. Magyar, kínai, amerikai. Mert ilyen máshol nincs. És özönlenének a Star Wars-rajongók, akikből még ma is több van, mint mondjuk magyarból. A fejében lehet étterem vagy kokainbarlang, felőlem üzemeltetheti akár Geszti Péter.

Hogy mit jelentene ott az a gigantikus Vader-szobor, azt az esztéták dolga lesz megmagyarázni, de nincs nehéz dolguk. Emlékszünk a zsarnokságra, de itt olyan soha többé nem lehet, száműztük a mesék birodalmába. Sőt fűzhetjük tovább: a mi zsarnokainkból végül rendre aranyos öreg bácsi lett, mint Anakinból.

Nem ragaszkodom amúgy Vaderhez, lehet az egy T-Rex is, vagy egy AT-ST, ha azt olcsóbban adja Lucas. Még jobb lenne, ha volna nemzetközileg elismert szörnyünk - ahogy a románoknak van -, de nincsen. Csinálhatnánk, akár Hanyistókból is, de ahhoz egy Gaudi, vagy egy Subirachs, esetleg egy Giger kell, hogy olyat mutasson, amire rácsodálkozik a világ. Jobban járunk az import királlyal. Az Anjou-k mellett elfér egy Sith.


 

Felkínálom 2.

Tegyük fel, hogy muszáj valami versenyt rendezni, mert nagyon erős a vattacukorlobbi. Lovat, malacot, varangyosbékát nem indítunk, mert mi egy tudásalapú társadalmat szeretnénk, nem vagyunk már kalandozó barbárok. (Tényleg, kalandozó szovjetekről miért nem beszélünk soha?)

Nettó kétmillió forint a nevezési díj erre a lóbulira. Ennyit csengetnek be az önkormányzatok, hogy indítsanak egy huszárt a Nemzeti Vágtán. Kétmillió forintból indíthatnánk egyrészt robotot (lásd itt), de ha az túl magas és kínai, az se baj. Végül is szilíciumvölgy már nem leszünk. De jó lenne, ha legalább barnaköpenyes szakiként lenne esélyünk ebben a világban. Mondjuk, hogy a kétmillió forintos keretből nem a települések, hanem iskolák, egyetemek, térségi szakképző központok indulnak a versenyünkön, és nem lóval, hanem saját építésű versenyautóval. Hogy ne legyen túl veszélyes, a beépíthető motort, a súlyt és a többi paramétert szabályozzuk, ahogy az autóversenyben szokás. És legyen az a motor elektromos - a villanymotornak egyébként volna hagyománya Magyarországon, csak mi a lóra figyelünk. (Ami elég baj, mert a Honda meg a Toyota viszont a villanymotorban érdekelt.)

Tehát a nevező iskolák csapatokat alakítanak, pilótát, konstruktőröket és szerelőket állítanak ki. Megtalálja a helyét a chiptuningban erős, szemüveges kövér srác, és a darabos mozgású parasztgyerek, aki nagyon ügyes a lombfűrésszel. És a régóta mellőzött technikatanár. A művészi hajlamú emós kifestheti a kocsit, a gazdag gyerek apukája megveszi a drága fúrógépet, a tesiszakos atlétából előbújhat a Schumacher vagy a Talmácsi Gábor.

Aztán a Nemzeti Vágtán kiderül, ki a jobb. A gyerekek pedig, akik ebben részt vettek, kétségtelenül jobb eséllyel indulnak a való világban, mint ha lovászként keresnének munkát. Nem mintha lovász egyáltalán nem kéne, de mérnök, autószerelő, szakmunkás tutibiztosan kelleni fog. És a vágta győztese húsz év múlva nem az asztalt veri, hogy miért nem tud ő elhelyezkedni lovasíjászként, hanem lekapcsolja a villanyt a laborban, és hazakocsikázik a családjához abban a hibrid- vagy hidrogéncellás vagy atomautóban, amit ő tervezett.

Ezt álmodta Gulliver a nyihahák országában.


Címkék: hülyemagyar magyarland felkínálom

334 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr94457749

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2008.05.30. 17:06:56

Falunap a főváros közepén: Nemzeti VágtaHolnap lesz a nagy nemzeti vágta, melynek megalomániája bár nem vetekszik, de megközelíti bármelyik LiveAid rendezvényt. Lassan eljutunk oda, hogy Geszti Péter lesz a magyar Bob Geldof, aki slusszkulccsal az ujján n…

Pingback: Turulcsirip - necropajti 2008.05.07. 14:06:09

[...]id="kiemelmain"> tótamatiné: "Darth Vader. Nem magyar (de ha kell, bebizonyítjuk)" - http://w.blog.hu/2008/05/07/lo_rider[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na malacka, ez a szakterületedre tartozik. (utolsó blokk.) ha felül tudsz emelkedni a pártpolitizáláson, akkor a véleményed is érdekel. ha nem tudsz, szomorú leszek.
Van egy tippem, hogy Árpád ezzel a felhívásával lókedvelő tömegek utálatát fogja kivívni. Nem mintha a lovakkal lenne a baj, legalábbis az én olvasatomban ez nem egy lófikázó cikk. De majd úgyis azt mondják, hogy az. A Szobor-ötlet engem hidegen hagy, ellenben az autóversenyre beneveznék a tanulóimmal:) Remélem olvassa olyan is a blogot, akinek van ehhez elég kapcsolata és tőkéje. Üdv: Egy környezetmérnök-tanár
Árpád ezek saját ötletek, vagy ilyen Geszti féle kreatív reinnováció? Mert ha saját akkor nagyon jó, ha nem saját akkor is sokkal jobb mint a "borítsuk lócitromba nagyvárosaink tereit" mozgalom...
Ez amúgy amolyan koppintós ország. Nem látjuk a fától az erdőt. Azt sem vesszük észre mitől vagyunk olyanok amilyenek. Pécs pl magára húzta ezt a "mediterrán hangulatok városa" címet. Miközben tavaly júliusban sörözve a kioszk nevű egységben 10 fokban szemerkélő esőben olyan kurvára mediterrán volt a hangulatunk.

Pécs déli lejtője kora tavasszal fehérlik a mandulavirágzás miatt. Jó, tudom hogy a japók is erre hajtanak a magnóliával, de kevesen tudják, hogy annó Pécsről kilenc nemesített fajta mandulát szállítottak fel a termelők a nagybanira. Annó. Azért van még annyi mandulafa. Még.

Egyébként meg szerintem Magyarország egy tipikusan "olyan mintha ország". Pécs olyan mintha mediterrán lenne, a Nemzeti Vágta meg olyan mintha Sienna.

Legyen pécs a mandulafák városa! Tavasszal marha jókat lehet hancúrozni a virágzó fák alatt :)
ez nem lófikázó cikk, nyugi. a ló bizonyára 1 kedves állat, de csak maradjon a helyén, ami az ún. "róna".

ha odakattintsz a gokartra, akkor feltárul az e-gokartépítés csomó titka. mondjuk a rétegeltlemez csapágyház sztem kicsit erős.

vader-szobor nincs máshol, e-cart versenyről sem tudok konkrétan, de lehet, hogy az van. mindenesetre Rióban már 1990-valahányban volt robotfoci-világkupa, pedig az az országot az őserdőből vágták ki.

Ja tényleg Árpád nem lenne esetleg kedved nekiesni az autóversenyes ötletnek mondjuk azon a vonalon, hogy kérdezzük meg hazánk nagyjait nem dobnának e össze erre pár milliót? van úgyis pár milliárdos politikusunk, aki kiválóan profitálhatna a hírverésből, és a cél is nemes lenne.
Esetleg lehetne egész fiestát rendezni ezen a vonalon, megtölteni a BNV pavilonját, kiírni mindenféle versenyszámokat, összevonni a már létező technikai versenyeket, felajánlani szép díjakat, ösztönözni az ifjúságot. lenne innováció, robotbox, elektrovágta, biztos sokkal jobb ötleteket tudtok, csak az kellene hozzá, hogy a nyertes iskola kapjon valami frankó laborfelszerelést, technikatermet, számítógépparkot, a nyertes nebuló meg lézercsavarhúzót, serleget, pénzdíjat, felvételi pluszpontot. mindezt két három korosztályban. A nemzeti vágtánál tuti hasznosabb.

Maguk nem ezeket a droidokat keresik.
Tovabbmehetnek.
A ló tényleg aranyos állat.
Mondjuk a professzionális robotika költségei nem biztos a mi szintünk, de az elektromos kisautó építő verseny jó ötlet. Akár az alternatív hajtásversenyt is fel lehetne fejleszteni nemzetközi szintre.
árpád: és a vasérc is maradjon a helyén. az ún. földben.

minő korszerű gondolatok.
kár, hogy épp ezt az attitűdöt kritizálod.

még a farkasházy t nyekergése hiányzik még e cikk mellé.
Egy robotversenynek én is örülnék. Hogy miért, azt nem nagyon írhatom le, mert gondolom ez itt nem a reklám helye.
Lord, nem olyan drága a robotika, mint gondolod.

Az autóverseny is jó, abból mindenfélét szeretek.

De szerintem évi egy lóversenyt kibírunk. Legalábbis meg kell adni neki az esélyt.
Egyébként a Budapest-Pornófővároshoz mit szólsz?
Vagy Nevezetes tüntetések: tavasszal és ősszel 2010-ig garantált.
Katasztrófaturizmus: ismerkedjen meg Magyarország adópolitikájával, az alapvető működéséhez szükséges 783 féle hivatalnoktípusával, szociális ellátórendszerével.
Van még...
"Hogy miért, azt nem nagyon írhatom le, mert gondolom ez itt nem a reklám helye."

leírhatod, de nemsoká majd leírom én is, mi bajom a legórobot-versenyekkel, amellett, hogy annak is örülni kell.
A professzionális robotika sajnos nagyonis. Ott pillanatok alatt tünnek el a tíz és százmillák.
Nem csak a magas minőségű anyagok precízíós megmunkálása miatt, hanem mert extrém számításigények vannak, amik extrém számítási kapacitást igényelnek.
Az, hogy valaki összedob egy robotot, ami képes a négy lábát külön-külön mozgatni még messze nem ez.
Nem Lego.

www.robotplaza.hu

Lord, a külföldi robotversenyeken sem százmilliós robotokkal indulnak.
a hangsúly itt az oktatáson van, az a gyerek, aki egy nem olyan professzionális/precíziós robotot összerakott OKTV-re, vsz jobb eséllyel indul a profi hadszíntéren.
aha, hát ezek sajnos oktatásban annyit se érnek, mint a lego. ezek toyok. ha egyszerre akarjuk emgtolni a szakmunkásképzést és a mérnökösködést, akkor facsavar kell, fúrás, faragás, hegesztés _és_ elektronika.
Vizipipa epito verseny a Kossuth teren?

Termeszetesen csak legalis tartalommal, de rogton lehetne hasznalni is az elkeszult remekmuveket.

A legnagyobb mukodo (egy vagy tobb ember egyuttes erejevel szivhato) kulon dijat kaphatna.

Árpád,

Van ilyen is, olyan is.
Nézd meg az ASURO-t és a Robonova-t.
Azok nem toy-ok.
Használják is iskolák egyébként. Sajnos kevesebben, mint nyugaton.
megnéztem, sőt van nekem itthon egy ilyen robotom. (tribotz) ha akarnám, hekkelhetnék bele másik, programozható csipet. de ezek inkább kuriózumok. egy nyers faáruból, szögvasból, csapágyakból felépített saját munka sokkal jobb erre a célra.
Milyen szep lenne egy orszaghaz meretu vizipipa, amit csak tizmillio ember kozos erejevel lehet megbugyogtatni, es ezert evrol evre osszejonne a nemzet szine-java a Nemzeti Szivonap unnepen (munkaszunet), hogy homlokhorpadva szivja a Kossuth teri Nagy Nemzeti Vizipipat!

Ha erre nem jonnenek turistak, akkor semmire.

De, hogy ne csak magamat reklámozzam:

Most pénteken lesz a Magyarok a Marson verseny, immár harmadszor.

www.magyarokamarson.hu/
meg hát ezekkel nem nagyon lehet versenyezni. ami robotpályázatok vannak manapság, azok is ilyenek, tervezz legóból háztartási gépet. meg lehet cisnálni, de nem akkora fíling, mint építeni egy brutál lánctalpas szörnyet, ami széjjelkúrja az ellenséget az arénában. vagy autóversenyben nyerni.
könyörgöm, miért a főváros kellős közepére, a hősök terére szervezik???
miért kell mindig mindent budapestre vinni?
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.05.07. 08:07:28"

" van nekem itthon egy ilyen robotom."

Nem nagy cucc, szinte minden ffinek van otthon egy robotja. Még csak csip sem kell bele, önműködik. Sőt! Még magas lova is, ahonnan dirigálja az asszonyt !:)))
Linkeltem egy magyar versenyt (amihez semmi közöm). Véleményem szerint nem baj, ha a cél nem a rombolásról szól.

Még ha robotharc, akkor sem a pusztítás, hanem az ügyesség a cél. Az egyik legnépszerűbb szakág (Távol-Kelet):
www.youtube.com/watch?v=rrbzWmIu36s
rolika: kozel van az amerikai uti geszti-villahaoz, tan azert...

...amugy van droid csataverseny mar sok-sok eve, es meg a magyar tevek is be szoktak szamolni rola.

Hallottam beszélni Gesztit erről, hát, igen lelkes volt ! Kiváncsi vagyok, milyen lesz a megvaLÓsítás....
Én nem várnék csodákat egy robotpályázattól. A lovasrendezvénytől sem fog megugrani a lósportok népszerűsége. Azt sem hiszem, hogy a magyar oktatás felkészült lenne egy olyan (robot)pályázatra, aminek már valamilyen kimutatható eredménye lenne. A piacalapú népnevelő szándék nekem ugyan szimpatikus, de szerintem itt és most elég sok buktatója van ahhoz, hogy paródiába fulladjon egy ilyen komolyan gondolt kezdeményezés. Azt meg ki akarja?
Ambivalens érzéseim vannak.

Egyrészt szerintem ez a lovas ötlet annyira nem rossz. Persze az mindig kicsit erőltett, ha valamiről előre kijelentik, hogy "hagyományteremtő szándékkal" hozták létre, de azt kell mondanom, egyrészt ettől még jól is elsülhet, másrészt meg ma már minden apróságnak örülni kell, amiben országos egyetértés van. Mondjuk jellemző, hogy mostanában ez csak két dologról mondható el, mégpedig a pálinkáról meg a lóversenyről :-)

De emellett Árpád ötleteit is erősen tudnám támogatni, főleg a Vader szobrot :-) Egyrészt tényleg vicces világszenzáció lenne, másrészt a felvázolt mögöttes tartalom (minden zsarnokság emlékműve) is tecc. Miért ne férhetne el egymás mellett a lóverseny és a szobor és/vagy villanyautóverseny?
Nagyon jók az ötletek! Starwarsban elfogult vagyok, így nem tudok objektívan véleményt formálni (nemrég megnőtt annyira a kisfiam, hogy végre megmagyarázhattam, miért veszek magamnak is "igazi" fénykardot..).
Ettől függetlenül a lóbulit még nem temetném, jó dolog is kisülhet belőle. Mikor először feldobták az ötletet és láttam róla reklámfestményeket, akkor is azt gondoltam, hogy ezt látványosan és nagyon szánalmasan is meg lehet csinálni, kíváncsi vagyok nekünk melyik sikerül.
"A lovasrendezvénytől sem fog megugrani a lósportok népszerűsége."

persze, mert ló nincs otthon. laposelem, fémépítő, deszka akadhat.
Ezekröl szólnak azok a szép nagy huszáros óriásplakátok?

Ha minden jól megy, ki is megyünk a hó végén és megnézzük mi az ami annyira kikezdte az Árpi türelmét.
nos, csókkirályok is vagyunk, ugye, világrekorderek.
az én javaslatom egy nemzeti fikázóverseny lenne - ahol, hogy külföldiek is jöjjenek, valamilyen idegen nyelven is nevezni kell. más szabály nincs.
hogy miért?
mert mi azt tudunk.
geszti átmegy vágátzóba, cukormázas PR kamu az egész, de megszervezi, összehozza.
a sok okos tudásalapúnak meg nem tetszik.
árpi, szabad a pálya! mtv-s összeköttetés már van (kéne hogy legyen), eddig azt hittem, politikai is van, de most úgy tünik, tévedtem.
tessék robotfesztivált szervezni + vásár! (nekem nincs otthon...)
aztán majd lehetne versenyezni, hogy kinek melyik vágta az annyi.
micsoda ötlet... ki nem szarja le a vágtázó pacikat? létezik ember aki nem a fogadások miatt ment lóversenyre? mondjuk egyszer el lehet sütni, de egy pálinkafőző európabajnokság nagyobbat ütne :)
Át is ugranám Gesztit (emlékszik valaki saját ötletre, amit nem úgy lopott egyébként?) várhegyistől és darthwaderestől, és mindjárt a végére mert micsoda kellemes régi emlékeket mozgat meg:

Ott van a legoból tank- és repülőépítés... klassz dolog. Aztán fémépítővel és néhány elektronikai alkatrésszel már akkor mindenféle csodát lehetett csinálni. Az első rádióm és erősítőm ("komoly" darab, lemezjátszóhoz RIAA-korrektor) is így készült. Távirányítós autó. Stb. stb. Sőt gimis koromban egy ZX-81-el valamifajta robotkarral is szórakoztam, persze fogalmam sem volt pl. a transzformációs mátrixokról... Annyi pénzt időd azért nem szántam rá, nem is tudtam volna, csajok meg minden

Azóta is nézegetem, annyi jópofa dolgot lehet már kapni ami akkor még nem volt, pl. programozható chipek (tulajdonképpen miniszámítógépek), az irodalom elérhető akár magyarul is.. Nem baj, előbb utóbb lesz egy nagy fiam, (csak hozzá kell fogni), aztán hajrá :-)

Annyit tényleg tudni érdemes, hogy a finommechanika és az elektronika kurva versenyképes kombinációt ad, és többek között ez az, amit olcsó munkaerővel pl. Kína nem tud egyhamar lekörözni. Tudásalapú gazdaság, innováció, ez lenne az út előre.

De hát Geszti, mit is lehet még erre mondani.
mellesleg az az érzésem h. geszti kompenzálni próbál valamit amiből csúnyán kimaradt, és innen a nagy nemzeti hevület.
az úgy van, hogy ha telezabálom magam zabbal, akkor nagyon vágtázhatnékom támad, általában mezőn szeretek ilyenkor vágtázni, sörényembe belekap a tavaszi szél vizet áraszt, na bumm, vágtázhatok akár városi flaszteron is és nem nagyon érdekel, ha valaki a hátamon ülve gyakorolja a reklám szakmát, mindenestre jobbnak tartanám, ha csinálnátok magatoknak robotlovat erre a célra bazmeg!
nem vádolhattok balos kötődéssel, de ez a lovas dzsembori nekem, "vérjobbosnak" is borzasztó czikkancs. a mai magyar nemzeti "virtushoz" sokkal jobban illene vmi bazi quad vagy dzsetszkí verseny a városligeti tavon, amelyet az esemény kedvéért akár fel is lehetne tölteni csurig. vagy a tomatina mintájára szervezhetnénk tojásdobálást, tojatinát. van néhány bajnokaspiráns, nem?
Na bazze, Tóta überelte Landesmannt, mostmár a bőgatya sem a miénk. Azt azért nem értem, hogy mit keres a cimkék között a "hülyemagyar"?
low fast
me of us one?
tudjátok, az a nagy baj, hogy egy kis pötschnek az első böffenésére - a tavalyi nemzeti vágtára - nem lett pofánvágta. 'ó, sajnos nem jött össze elég támogató, pedig sokan mellettem álltak' - mondhatta g. p. de senki nem mondta neki, hogy 'öcsi, hülye vagy, menj vissza a mézga családhoz'. és most el..fizetnek sok pénzt mindenféle emberek mindenféle embereknek, és lesz egy nagy nemzeti lebőgés.
abszurdisztán, fuckisztán polgárai, agyarok, ne azt fikázzátok, akik itt fikázzák a vágtát, hanem nézzétek meg, mire megy majd az ország ezzel.
tök jó, hogy itt vagyunk ojrópa közepén. mindenki láthatja ezt a cirkuszt, s röhöghet a szánalmas alakításon. és leszarom, hogy valaki a tarsolylemezes mellét verdesi az elcseszett csíkos zászló alatt, vagy szegfűt lenget, ugyanolyan sekélyes marad az előadás.

meg még valami:
hány lóból lesz utána kolbász? mert a ló patája - még ha meg is van patkolva - nem a hősködők tere felszórt flaszterére lett kitalálva.
Hülyeség ez a nemzeti vágta. A ló már nem tartozik szorosan a nemzeti imidzsünkhöz.

Másik ötlet az előbb olvastam a Velveten, hogy most van a Maszturbáció Hónapja. És hogy San Franciscoban május 25-én megtartják a Maszturbálás Világnapját.

Szerintem simán felvehetnénk velük a versenyt. Rendezzünk az ötvenhatosok terén egy nagy népnemzeti recskapartit!!! Úgyis ezt csináljuk már 18 éve - ezért tart ott az ország ahol. Fogjunk össze, verdessünk együtt, kinek mije van, mutassuk meg országnak-világnak hogy kell ezt csinálni!
robotló kolbász, ehhh? ezzel csak az a baj, hogy schlaugba köll tölteni, mert a sok csavar meg bigyó kiszúrná a belet. arra meg hogyan csúszik a pálinka? patkó helyett legföljebb mamuszt húzok, oszt jóvan.
Ez az avíttas bokázgató magyarkodás nekem is cikinek tűnik. Nem a lóval, lovassporttal volna a gond, mert azért a világnak igen sok felén működik mondjuk a galopp meg az ügető, nálunk ha van évi pár futam, aminek értelme vagyon... Szóval ha már ló, akkor azt értelmesen, és egy kicsit úgy, mint ott. Akkor talán valami elindul, és aminek volt hagyománya, annak lesz is. Így továbbra is marad a vitrinben, aztán néha külföldi vendégeknek le lehet porolni...
Wass Albertet meg gesztit egy kalap alá venni ... finoman szólva is ...

Wass Albertnek biza van jópár csodálatos alkotása csak nagyon fáj a balliberáliséknak, hogy az ő szellemi elődjeik cselekményeit őrízte meg az utókórnak ... jó pár Wass Albert mű, ha Kertész Imi név alatt futna, és székely helyett zsidó átíratra komcsik helyett náci gonoszokkal már régen Nobel díjat kapott volna ...

Geszti meg egy belliberális ficsúr még szép, hogy engedélyeznek neki minden baromságot, ha szaróversenyt akarna rendezni a Hősök terén Gyurcsány Fecó az mögé is lelkesen odaállna meg Demsky biztosítaná a teljes támogatásáról ...
Sajnos ez van. Magyarországra ez jutott. Balfasz kiállítások, idióta tüzijáték, Bamako meg lovak. Másolunk mindent ami már akkor elavult volt amikor kitalálták külföldön. Okos.
Na tessék, én is adok ötletet: építsünk egy baszott nagy Godzillát. De felőlem lehetne valamelyik WOW figura is, esetleg egy Counterstrike terrorista. Jönnének a geekek ezerrel. De a legjobban egy klasszikus keresztapának örülnék, igazi Marlon Brandos nézéssel. Vagy egy Frodo...de a Vader se rossz :)
na, itt van egy lószagértő is, de kinyerítem.
esetleg robot lovak versenye?
Maradjon a rónán?
Bazzeg, Árpád, hát a lóvasútnál, sörösfogatnál, jegeskocsinál, szódásnál, konflisnál mi városibb?
triumphator 2008.05.07. 08:57:07

A mai magyar vérjobbos nem huszár szerkóba keringene , hanem nyilazós szittya ... elég sokan űzik is ezt csak kimennek vidéki lovas tanyákra.
papugaja 2008.05.07. 09:19:26

Mióta az Otto motor elterjedt kb. minden :D a jószágnak addig volt helye a városokban még nem volt motorizáció ...

Mondjuk azt sem értem panelekbe meg a belvárosi kéróknak, miért engedélyezik pl. a kutya tartást főleg nagy testű jószágok esetében ...

Akárki akármit mond, én a párommal ott leszek. És nem azért, mert különben azt se tudom, hogy mi az a ló (nekem van egy), hanem mert érdekel.
Magyarországon a lovassport tűnik el, valahogy muszáj népszerűsíteni. A mai gyerekek a számítógép meg a tv előtt úgyse látnak élő állatot se Pesten, se "vidéken".

A Hősök terén pedig speciális talaj lesz, ami a ló patájának és izületeinek jobb, mint egy kemény talaj terepen az erdőben.
persze a lószar sem érzékeli a falu és a város közti különbséget, sőt a verebek egyenesen kozmopoliták. nekem mindegy, ott pottyantok, ahol rámjön, de mi van a robot kollegákkal?
Teacska 2008.05.07. 09:22:23

Na az ilyen birkák miatt tart itt az ország.

Attól, hogy pár hülye lovacskázik fel-alá a Hősök terén nem lesz népszerűbb a lovasport, ahoz ott a kihasználatlan lóverseny pálya a lovastanyák ezeket kellene reklámozni ...

Sőt futnia sem kell a lovaknak a huszár veszi őket a hátára , nehogy már megterheljék a paci lábát ...
hat ez a legnagyobbok problemank? ezzel kell foglalkozni?

de erdemes elolvasni TAW erveleset melletti, igy mar nem i annyira hulyeseg.

OFF

Palugyai: "Az MTA közgyűlésének érzékelhető eltolódásában a honi politikai spektrum jobb oldala felé minden bizonnyal jelentős része volt a balliberális kormány tudomány- és innovációpolitikai szerencsétlenkedéseinek, a kutatás-fejlesztésre jutó pénzek ilyen-olyan csatornákon való elcsordogálásának is,"

ON
Nem is tudom, nálunk elég sok fiatalkorú jár lovagolni, bár tudom, a Dél-Dunántúl Isten háta mögötti vidék...
Láttam a tévében gesztit nyilatkozni (béna übergagyi atillában, csákóval a fején), siralmas az egész! Hatalmas állatkínzás semmi más. Valami nagyon okos ember magyarázta, hogy a kövezetet mivel szórják fel, hogy ne csússzon a lovak patája (közelről lovat sem látott még soha). Lelkendezve mesélte milyen szűk kanyarok lesznek és milyen nehéz verseny lesz :-( El lehet képzelni amikor majd a lovak kitapossák a leszórt műtalajt, milyen jó is lesz majd nekik a vágta. Miért nem lehet a lovasversenyt oda tenni ahová való pld. a természetbe? Érdekes nekem az egészről nem a magyarkodás, hanem a gagyi és a gúny jut eszembe!
Az írás egyébként nagyon jó!
a dél-dunántúl meg máshol tart, de én ló vagyok, nem pediglen földrajz tanár.
Carnivora:
Már bocs, de a birka itt nem én vagyok.
Nem tudom, miért fáj egyeseknek egy alkalom/év (?).
Ha nem tetszik, nem mész ki a Hősök terére, de szerencsére nem vagy mérvadó, hogy megszabd, mit csináljon az a szerencsétlen pár ember, akit érdekel.

Milyen lóversenypálya? Amit eladnak, mert a helyére Plázát kell építeni? Vagy lakóparkot?
A galopp/ügető sportot pedig megszüntetik.

abrakmester.hu/peticio.php

* A lóversenyzés 181 éve a magyar kultúra része
* 1000 versenyló áll tréningben
* évente 350 magyar tenyésztésű versenyló születik hazánkban
* 100 zsoké és hajtó versenyez nap mint nap
* 50 idomár készíti fel a lovakat a versenyekre
* több száz lovász, amatőrlovas és amatőrhajtó vesz részt a lovak napi gondozásában
* több ezer rajongó kíséri figyelemmel a galopp és ügetőversenyeket heti rendszerességgel
* több tízezer embernek jelent szórakozást a Derby és az Ügetőszilveszter
* több ezer embernek ad munkát a versenyrendezés, fogadásszervezés, futtatás, tréningezés, tenyésztés.
Karesz, Charlie 2008.05.07. 09:25:48

Nem ez a legnagyobb probléma az országban? :O Pedig azt hittem, ha már Árpi postol róla ez lehet az meg az index főcímlapon Deutsch-Für Tomcsi meg az apósa családi perpatvara jelenleg a legfontosabb ügyek Magyarország életében.

Az meg csak kis apróság, hogy egy élőhalott regnáló kormányzatunk van, amelybe ráadásul most a keresztapa beültette az összes maffia kapitányát az utolsó nagy lenyúláshoz ...
hacsaturján: Hja, az egész régió visszafelé halad az átkos múltba. Atomot nekik, én azt mondanám!
közben fölmerült, hogy a magyar birkatenyésztés visszaesése milyen hatást gyakorol az ország holtartására? én egy wass alberttel kardozó darthvéderes kompozíciót is el tudnék képzelni.
Szeretem a lovakat. Lovagolni is tudtam mindaddig, amíg egy "engedély nélküli lóról szállásnál" agyrázkódást nem kaptam egy domboldalon fekvő, jópofa sziklába verve a fejem. Azóta nem ültem pacira és a rajta-rajtától kiráz a hideg. Ám épp azért, mert szeretem a lovakat, nem lennék hajlandó a kínzásukra egy büdös, aszfaltos cirkuszban csak azért, hogy a b. turista csettintgessen, lám, ezek a magyarok egy igazán lovas nemzet. Talán még hátrafelé nyilazni is megtanítják őket.
Én, speckó, bikafuttatást akarok az Andrássy úton. Az legalább azt jelentené, hogy nemcsak marha, meg puma, de bika is akad még ebben az országban.
Ha jól tudom, olyan (vagy azt) talajt használnak, amivel a decemberi Lovas Világkupán is fel volt szórva a Sportaréna. Ausztriából hozzák, nem csúszik, puha, nem sérül meg a ló, es nem lehet kitaposni.

A talajt akkor a Lázár mutatta be, aki azt szervezte, és már tett le valamit (sokat) az asztalra.
A hülye lóversenyeknél nagyobb baj, hogy rendszeresen a bringautakon lovagolnak, és össze is szarják azokat rendesen.
az atomos dologról csak az jön le, hogy milyen hatást fejtenek ki a gamma-sugarak a százszorszépekre.
A lovakat ki nem állom, főleg amikor megbokrosodnak, ez amolyan: old meg a sarudat eposzkodás, inkább fognék nehány még szabadban élő magyarit, azoknak vérét venném, utána szalmával kitömném, a fejükbe bohóc sityakot nyomnék, és ezt az egészet leönteném csendes doni ihletettséggel, na őket mutogatnám ország-világnak, és nyitó táncknak a fletódenszet tenném kötelezővé, eriggy dolgozni, én is azt teszem, piárilag, sőt ha a szolnoki botló-csetlő ámulat is dagasztja büszke mellem.
KGyST: uniós forrásokból biztos lehetne pár lóutat is építeni. Előbb-utóbb amúgy is gyorsabb lesz lóval járni, mint pl. vasúton.
Ezt most tényleg nem értem. Valahol ki van írva, hogy a Fővárosban évente csak egy ilyen volumenű rendezvény rendezhető?
Árpád, a Geszti lenyúlta magának ezt az ötletet. Meg is csinálja. A Te ötleteiddel is érdemes volna futni egy kört. Miért is ne?

Nekem kicsit ez most olyan, hogy azt basztatják aki csinál valamit. Mert ő legalább csinál...
Teacska 2008.05.07. 09:31:04

Egy okból fájdogál, hogy a postban említett anyagi hátteret most sem éppen a szponzorék adják a magánszektorból ( ilyen baromkodás sosem valósulna meg) , hanem az állambácsika meg az önkormányzatok, amelyek a legjobb tudomásom szerint az adóforintjainkból gazdálkodnak ...

"Nettó kétmillió forint a nevezési díj erre a lóbulira. Ennyit csengetnek be az önkormányzatok, hogy indítsanak egy huszárt a Nemzeti Vágtán. "

Na megnézném melyik önkormányzat nem talál helyet két milkának a saját körzetében ...

Ezek az infók amiket megosztottál csak alátámasztják amit mondtam a párodat ráncigáld ki a Hortobágyra , vagy lovastanyára, vagy egyéb más a maga helyén megrendezett lóversenyre ...

A Paintball is népszerű rendezhetnének a parlamentben ülés időszakban ki tud több képviselőt kilőni versenyt pl. biztos lenne sok jelentkező a rendezvényre meg több százezer néző ...
a magyarok nyilaitól ments meg uram, minket... ojrópa ezt mondta egykoron, de ha marad az elmúlt sok év - színtől független - iránya, megint ez lesz. akarjuk?
farge 2008.05.07. 09:28:18

Az a valaki az egyik Lázár fivér volt. Szerintem több lovat látott már, mint mi itt összesen.
én szeretem a lovakat, különösen, ha tükörbe nézek, például nagyon viccesen tudom billegetni a fülemet és ha megbokrosodok, akkor a bokros meg lovuljon megfele!
Jóeszű fickó ez a Geszti. Ha képesek lesznek távol, vagy legalábbis mederben tartani a politikát és a giccset, ez egy sikeres rendezvény lehet.

Nyilván lesznek jogdíjak, alvállalkozók stb. is. Ügyes. Sokkal többre tartom az ilyen embereket, mint akik visszacsurgatott pályázati támogatásokból kuporgatják össze a kacsalábon forgónak az árát.
Ezzel a pusztából, lovakból, karikásostorból összetákolt országimage-val mindössze annyi a bajom, hogy engem égetnek le vele. 10 évvel ezelőtt egy ifjúsági segítőknek rendezett világkonferencián megdöbbenést keltettünk néhány nemzet képviselőjében azzal, hogy farmer volt rajtunk. Nem tudták, hogy nálunk is van farmer.

Mivel itt élek mellette egész életemben tapasztaltam, hogy el vagyunk ájulva a pusztától, hogy ez mekkora szám, ilyen máshol nincs. Nevadába tetszett járni?
Teacska!

Akkor nem vitatom, hogy Lázár jó szakember és lehet, hogy a talaj nem fog csúszni (bár nem hiszem, hogy a sportarénában műmárványra van szórva), de szerinted az jó ötlet egy ilyen versenyt a betonplacc közepén egy szűk területen lebonyolítani?
Kedves Árpád, azt kell mondanom, hogy még az életben nem követtél el ilyen gyenge írást. Olyan érzésem volt olvasás közben, mintha Schmitt Pál cikkét olvastam volna a drogokról...
Majd egyszer nézz körül mondjuk az elmaradott Németországban, hogy mennyi ló is van ott...
Tele van Budapest környéke lovas klubokkal, hűdemacsóvagyok pályákkal. Mindezt füves terepen, jó levegőben, madárcsicserrel körítve. Kiröhögni is csak a szomszéd macskája mer. Miért kell akkor épp a Hősök tere? Miért nem lehet az agybajt kivinni a városból? Aki elég borult hozzá, az oda is el fog menni.
Annó, Benkő Péter már dolgozott egy nemzetközi ló szépségversenyen. Sikerült zsetont is gyűjteni hozzá, de aztán az asszonyt lesittelték. Igaz, akkor már táltos volt. Mármint Ildikó asszony.
Én személy szerint utálom Pestet, alig várom, hogy lediplomázzak és hazahúzzak Vazsmegyébe faluba a lovamhoz.
Hegyek, virágok, erdők stb... Szép is az...
Ezt a környezetet nem tudom megszokni. De ez az én saját szocproblémám.
Szóval: nyílván szebb és jobb lenne, ha valahol hasonló környezetben lenne megrendezve, nagyra nyitott szemekkel csodálkoztam, amikor tavaly olvastam, hogy a Belvárosban lesz, de biztos megvan az oka, hogy miért.
A lovakat nem fogja zavarni
lóverseny.. hm, hát jó, csinálják csak.

robotverseny jó:)

nekem az lenne az ötletem, hogy helyben kéne windózt telepíteni, tűzfallal és mindennel mondjuk adott idő alatt, aztán ráengedni netre pár angol tudás nélküli pornó/krekkoldalfüggő/viagrahirdetéstmegnyitogató felajzott tizenévest, és melyik bírja jobban a strapát. nehezítésként 45fokban;> OC plusszpont;> ez remekül ráirányítaná az emberek figyelmét, hogy mennyi idő alatt lehet teleszemetelni egy átlagos gépet tracking cookiekkal, trojanokkal, backdoorokkal, valamint a meleg szoba hatását a számítógépekre is lehetne illusztrálni. azért windózzal, mert linuxra/macra nincs annyi töménytelen vírus, és hát kihívások kellenek;>
Szerintem abszolút jó kezdeményezés, én természetesen úgy képzelem el, hogy nem csak a vágta lesz, hanem a téren jelen lesznek majd a lovardák, lovasiskolák, vendéglátó tanyák stb stb - természetesen ők is önkormányzati támogatással képviseltethetik magukat a Vágta napján (kivételesen jó célra költenék a pénzt a polgármesterek), lehetne próbalovagolni, megismerkedni a lovaglással, faluturizmussal, lovassportokkal, egyszóval ne egy öncélú vásári majomkodás legyen az egész, hanem valami utóhatással is bírjon. Naiv-e vagyok?
Rékuc: nem vagy naiv, mert lesz olyan is :)
Pont azért van a belvárosban, mert ilyen még nem volt.
Egy lóverseny a pusztán, csak egy a sok közül, még ha plakátolják is. Ez viszont valami egyedi, így van hírértéke és a különlegessége sokakat odavonzhat, aki egyébként nem lóőrült.
Olyasmi ez, mint az AirRace. A dolog sója, a különleges helyszín.

A puding próbája meg az evés. Ezt az egyet mindenki kibírja, ha nem sikerül, úgy sem lesz több. Ha meg igen...
Infó Worluknak: a komolyabb lovasok (lovardások, stb.) nem szeretik a rendezvény, kb. hasonló indoklással: ennek így itt nincs helye.
Mikádó,

az, hogy te nem látsz semmi szépet, egyedit mondjuk a Hortobágyban vagy a Kiskunságban, nem jelenti azt, hogy nincs is ott olyan. Majd rájössz, idővel.
én például szenvelgés nélkül tudok lóhalálában gyöngyözödni, ha viszont a tükörből visszanézne rám egy ló, szamár legyek.
és az altestem olyan izmos mint egy banyaló, vagy vonóló.
Nem azért mondom, de a vágtára biztosan többen lesznek kiváncsiak, mint mondjuk egy gokartversenyre. Bár, van mondjuk XXI. századi lovaskocsi is, lásd itt: www.sportlo.hu/hungarian/news/egyloeros20080506.html

A lovival pedig leginkább az a baj, hogy nincs gazdája. Az mondjuk tényleg hungaricum, hogy nálunk ezt is tudjuk veszteséggel működtetni, de ha lenne mondjuk országos fogadóhálózat, akkor nyereséges lenne. (De mivel nincs gazdája, nincs aki ezt kiépítse)

A ló nem mucsi dolog, hanem elegáns és reprezentatív állat.

Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy minden állítással ellentétben mi nem vagyunk lovas nemzet. Az angolok például igen.
Legyen Kádár szobor! Az értelmesebbje úgyis csak röhög majd rajta, a nyugdíjasok meg majd párás szemmel mennek szavazni ösmét 2010-ben, hogy ez a kormány hogy gondoskodik róluk.
te Tóta mekkora egy farok vagy. Te vagy mindig szart írsz vagy csak egyszerűen ilyen destruktív fikász vagy.

Azt már értem, hogy te mindenkit lehúzol, és ejsze te vagy maga az univerzális bölcsesség, de minek jó neked ha mindenkivel összeveszel és megutáltatod magad?

Van adrenalin a dologban?
Újra átolvastam a cikket, és a hidrogéncelláról beugrott valami.
Sajnos nem csak a robotika oktatásban/hobbiban vagyunk lemaradva.
Európa boldogabbik felén már megjelentek az oktatásra tervezett hidrogéncellás R/C (távirányítós) modellautók, valamint a kis hidrogéncellás oktatókészletek (olyasmi, amiből mi anno áramköröket raktunk össze - most minierőmű építhető)
Sajnos az áruk miatt nálunk még nem jöhetnek szóba, de jó lenne minél szorosabban követni a trendet.
RE: soseleszekelső 2008.05.07. 09:55:37
"A puding próbája meg az evés. Ezt az egyet mindenki kibírja, ha nem sikerül, úgy sem lesz több. Ha meg igen..."

Bakker, ezt mondjuk minden egyes gengszter és kormányváltásnál, megszorító intézkedésnél, fejcseréknél, nagyberuházásnál, privatizációkor, stb., aztán nézz csak körül...
engem nem zavar, magas ló vagyok, ezért nem is ülök a saját hátamra. szamárság lenne.
Mára ló-koszt ebédet rendeltem: széna szalmával, magyarosan, pirospaprikával.
akkor már inkább valami lóvasút kiállítás kéne rendezni, a nagy szürkék meg húznák az igét, a magas lóról keveset tudok, de az se érdekel, éppen most elvagyok varázsolva, igézés alatt.
A jó és rossz ötletekhez is pénz kell, a rosszakhoz több. Egyébként a negatív megjegyzésektől letisztítva a "Felkínálom 2", kicsit átalakítva még a megvalósítástól sem eshetne távol.

Egyébként az én szívem egyik vágya a magyar népmesékre épülő tematikus üdülőfalu. (A Dunántúlon várható, hogy épülni fog egy.)
ne mássz a hátára, nem bír el.
Ez is csak egy "fesztivál" lesz a sokezerből, csak itt nem főznek pörköltet. Bár, még az is lehet. Biztosan dobálnak majd zászlót is, akárcsak a Palio előtt. Ne firtassuk, milyen zászlót, milyen dobálók. Szép nap lesz, gondolom.
Csődülni fognak rá.
En Csokoladera fogok fogadni. Csak az nem tiszta, hogy ugeto, vagy vagtazo verseny lesz. Tetre, helyre befutora is... mindenben Csokolade lesz a nyero. Es amikor atfut a celvonalon, en leszek az elso, aki megy is a penztarhoz felvenni a nagy nyeremenyt, aki pedig kint lesz, azt meghivom egy felesre. Akkor en leszek a jofej, es nem Geszti.
Mindenesetre addig idomítani kéne egy turult. A sámánt tudom, hol találom. Holdvilág árok, a Rétisas forrástól pár méterre. Remete barlang 4.
Mindenesetre addig idomítani kéne egy turult." hosszú-hosszú évek mire egy ilyen madarat be lehet idomítani.
Geszti Péter must die!

Utálom amikor valaki állami pénzen úgy gazdagodik hogy semmit nem tesz le az asztalra.

de tényleg az a legrosszabb hogy mindenki tapsikol minden koncepciótlan faszságához.

Ott van a lehetőség, a kapcsolatok a kezében és ilyen szarokkal szúrja ki az emberek szemét. kurva anyját!
Végül is nincs ezzel az egésszel semmi baj. Siena a setét középkorban kezdte ünnepelni a vágtát.
Mi is.
Ejnye! Visszább az ötletekkel!
Volt itt nemrég egy a meghiúsult Dakar pótlására sztem ügyesen lecsapó kezdeményezés a Közép-Európa Rally. Hagyományteremtő lehetne igazán, meg még nemzeti is, mert az itinerbe a Nagymagyarország térképet kellett feltölteni. Mégis jött a hörgés, hogy az ősgyepet csak őskatyusával lehet itt szaggatni, nem holmi rallygépekkel!
Valahohy nekem se tetszik ez az egész. Túristavonzó ereje nulla, ez nem kérdés, büszke meg nem ettöl leszek, ha valami nagyot akarnának csinálni amitöl megdobban a sziv, akkor egy Darth Vader féle ötlettel kell elöjönni.

lsd. Eifel torony,pl. a Dunat bevezetni a kiskörút pesti szakaszara, a Combinókra légpárnát.
Egy hatalmas örült faszság kell, amit elöször mindenki lefikáz, aztán megszeret, de ez csak egy középszerü szar- egyébként lovagolok.
a lóverseny, lóbemutató tőlem mehet. tőlem versenyezhetnek jávorszarvasokkal is, csak ne jöjjenek át a Duna másik oldalára. itt muszáj elővennem a nimby (Not In My Backyard!) hozzáállást.

ami az országimázs részét illeti, ez kábé annyira eredeti ötlet, mintha vmelyik keritévé ma kitalálná, hogy kéne egy műsor, ahol hülyéket mutatnak, és be lehetne pénzért sms-ezni, hogy melyik hülyét szeretnénk jövő héten is látni.

ló. óriási.
sok ló. beszarás-bokalehuggyozás.
megmég Hősök tere is. sikítósorgazmus.

én idestova tíz éve tanultam turizmust (ne is kérdezzétek), már akkor aszonták, hogy jó volna kilépni ebből a puszta-paprika-csikós skatulyából. mert ez mind szép és jó, és jönnek is rá a népek, de Mo. nem ennyi. mint ahogy pl. Hollandia sem csak fapapucs és tulipán (oké, tudom még füvescigi is). volna még potenciál kishazánkban.
de ha nem, hát nem. a puszta még itt lesz egy darabig. sőt nőni is fog. meg paraszt is egyre több van. (no offense)

Asgabatba már iparkodni kell, ha látni akarjuk a bizonyos Saparmurat Niyazov nevű fazon (állítólag-)arany szobrát, mert cuccolják át vhova a prérire.

ami a dártvéder szobrot illeti, már félig ellőtték ezt a poént is:
www.cathedral.org/cathedral/discover/darth.shtml
na ez a nemsemmi. odaát nem szarral gurítanak! a kereszténység és a sith kézfogója. elképzelem Semjén Zsolt arcát, amikor felvetnék neki, hogy a Mátyás templomra kéne pár vízköpő, de nem az a snassz classic gargoyle, hanem amolyan deluxe Batman-es. vagyis hát konkrétan Bruce Wayne.

de Mo. amekkor lúzer ország manapság, az egyetlen monumentális, messziről is látható szabadtéri objektum, ami még pénzt is hozna az országnak, szerintem max egy baszomnagy nukleáris temető lenne. a színesfém tolvajok is igazán átképezhetnék magukat rézről uránra...
mezőhegyesi félvérként érteni vélem, hogy a vágtám mitől nemzeti, de az arabs kollegának még hangolni kell, a buta angol meg botfülű és hülyén néz a lipicaira.
2007 júniusában júliusában Vereckéről indultak lovas túrára és a Hősök terére akartak megérkezni, akkor azt nem engedték. Árpád fejedelem halálának 1100. éves évfordulója volt az apropó. Az indok: a díszburkolatra nem mehetnek lovak. Akkor azt mondták, be is bugyolálják a lovak lábát. Úgy sem. Most homokot is lehet szórni, vágtázni is lehet, és a díszburkolat nem számít. Ezek szerint vannak lovak és lovabbak, huszárok és huszárabbak? Vagy azt engedek a kertembe akit akarok? De ezen az alapon, akkor a mindenkori döntőember határozza meg, hogy ki lakhat az országban? Ha változik, akkor népvándorlás, mert akik eddig itt, azok most ki, és akik eddig kint, azok meg be... Legyen olyan ló, hogy engedje a lovakat vágtatni és ne fejlődjenek lovabbakká, mint aminek születtek.
Omgwtf
"Hollandia sem csak fapapucs és tulipán (oké, tudom még füvescigi is)"

:-] Ott a fuvescigin meg a sutiken van a hangsuly. Kurvaelet, hogy a turistak tobb mint fele csak azert valasztja Hollandiat, mert vannak coffee shopjai. Lehet Mo-on is ilyesmivel kellene foglalkozni. Lehet a ballib kormany nem hiaba akarja bevezetni a konnyu drogok legalitasat? Csak mi nem latunk ennyire elore...
Palio di Sienna a Hősök terén! Téboly és identitás zavar!
Hintalóval mérsékeltebb lenne az állatkínzás + mocsok és G.P. is indulhatna.
Ha lovakra szórja ki a pénzt az ország az baj. Ha nézhetetlen és nézetlen gagyi kisfilmekre, az nem.
sziklárd: "Az indok: a díszburkolatra nem mehetnek lovak. Akkor azt mondták, be is bugyolálják a lovak lábát. Úgy sem. Most homokot is lehet szórni, vágtázni is lehet, és a díszburkolat nem számít."

ezek pegazusok lesznek, majd csak figyelj. 5 centivel a metlahi fölött fognak indulni, és a versenyben a hajtűkanyar közvetlenül Gábriel arkangyal tarkója körül lesz 35m magasban!
Hat, Arpi, az elso benyomasom az volt a cikkedrol, hogy miert kell mindenre kapasbol fanyalogni: probaljuk meg, aztan meglatjuk.

A masodik a kovetkezo: mennyi kozpenz lesz ebben? Mert ha valakik a sajat penzukbol megprobaljak, OK. Ha az allam & fovaros annyival szall be, hogy ingyen odaadja a Hosok teret, ezt-azt, OK.

Ha viszont arrol van szo, hogy kozpenz szazmilliokkal vagy milliardokkal kiserletezunk, akkor mas a helyzet: errol kene irni szerintem, Arpi.
lipicai ez nem jutott az eszembe, én meg csak szamaragolok.
Csak úgy megjegyezném, hogy a nyilván nagyon elmaradott és bőgatyás angoloknál évente 42 milliárd fontot fogadnak lóversenyen. Nálunk meg lassan nem is lesz lóverseny. Nagyságrendekkel kellene lovakra többet költeni.
Szerintem meg teljesen jó öttlet, legyen már egy kis élet ebben a városban, ne aggy' Isten valami hazai vonatkoztatású.
Miért baj ha a kisgyerek nem csak Már15 alatt lát huszárt? Nem azért nyomja azt a sok külfölfi szart mert azt szereti, hanem mert mást nem lát!

Ez nagyon szar poszt volt...
Nekem van jobb ötletem, és még lovak is szerepelhetnek rajta.
Nagy lovagi torna az 56osok terén. A parlamenti képviselők indulhatnak rajta, harci kopjával és hálálig. Aki túléli, az lesz a miniszterelnök, aki egy lovat is megsebesít közben, annak betontömb a lábára, és a Dunába vele. Lenne érdeklődő? :)
Farge: Gőzöd nincs ki a Lázár!?
Mi köze van a sport-arénához?
Mindig is tartottam tőle,hogy a szoclib legjobb,nemzetinyáli szervilizmusban érdekelt fő erői szívós munkával földeritik azt a területet a nemzetimázs megvaLósítás területén,ahol létrejöhet a nagy összeborulás az ellen hasonló indíttatású erőivel(már csak anyagi szempontból is).
Ettől kezdve már lehet készülni a nemzeti-szoclib sztárvilág felépülésére is a nemzeti,v. esetleg koedukált,nemzeti-nemolyan nemzeti mádiákokban,merhogy esetleg ez is beüthet.
Persze ez lehetne jó is,viszont dehogy.
malacka biztos érettségiztet azér' nem ér rá.
Shenpen
"mennyi kozpenz lesz ebben?"

Arpi irja: "Nettó kétmillió forint a nevezési díj erre a lóbulira. Ennyit csengetnek be az önkormányzatok, hogy indítsanak egy huszárt a Nemzeti Vágtán."

Tehat, amit az onkormanyzatok befizetnek a lovasokert, az valszen mind a helyi onkormanyzatok penze lesz, ami koztudottan kozpenz.
minimálisat költök magamra és, ha megéhezek elmegyek füvet nyírni. 42 milliárd font, az nagyon kevés, még a trafalgar squaren is.
"malacka biztos érettségiztet azér' nem ér rá. "

vagy már a fészerben főtengelyt esztergál a RoboRace 2009-re. :)
És mi lenne ha ebből a pénzből mindenki kapna egy fagyit? máris sokkal értelemesebb dologra költöttük a pénzt. lehetőleg magyar trikolor fagyi legyen.

természetesen én lennék a beszállító.
egy robot ló az mennyit fogyaszt százon?
Ez látványos giccsparádé lesz, van ilyen már elég.
A lóversenyhez, lovasversenyzéshez sok köze nincs.
Mitől magyar? Ha angol telivér nem futhat, akkor egy jó sh arabbal lehet versenyezni. A többi fajta nem való a gyorsasági versenyzéshez középtávon.

Így a versenyzés színvonala olyan mintha a trabantosok rohangálnának a Forma 1 pályán. Szánalmas, és a huszár egyenruhákkal még röhejesebb. A huszárok erőssége nem a gyorsasági versenyzés volt, mint tudható.
Tehát giccses, kiagyalt baromság.
15 kilo femforgacsot
Füle_Sándor · www.fule-sandor.blogspot.com 2008.05.07. 09:57:40

Nem azt mondtam, hogy nem szép, hanem olyasmit próbáltam belőle kihozni, amit omgwtf úgy fogalmazott meg, hogy: "én idestova tíz éve tanultam turizmust (ne is kérdezzétek), már akkor aszonták, hogy jó volna kilépni ebből a puszta-paprika-csikós skatulyából. mert ez mind szép és jó, és jönnek is rá a népek, de Mo. nem ennyi."
Nem látok olyan programokat, ahol a mai Magyarországot mutatnánk be. Például akár a technikai, mérnöki tudást, mert abban Magyarország még mindig nagyon jó.
És akkor hátha nem kerekedne el a szemük a külföldieknek, ha nem árvalányhajas csikóskalapban szállunk le a repülőről.
nekem semmi bajom a vágtával. Geszti eltervezte ,el is intézte.
LEHET ÁM MÁSOKNAK IS KITALÁLNI ÖTLETEKET ÉS AZOKAT MEGVALÓSÍTANI!
Forma 1 is volt rajtunk kívül tizenegynéhány országban, mégis siker lett.Ebből miért ne lehetne-szinte csak marketing kérdése az egész.

A Darth Vaderes ötlet viszont jó.
Az MTV-s mesék szarok.
A Formula-1 azért lett sikeres nálunk, mert a szoci féltekén ez volt az első, utána meg a dohányreklámokat kezdték el betiltani mindenütt másutt, nálunk meg nem. Időben sikerült olyan szerződéseket kötni, hogy maradjon még egy ideig.
Ha a jövőben a nemzeti vágtákon Bosch, HP, J&J, Continental zászlós lovak rohangálnak majd, nyilván az is sokáig fentmarad :)
Geszti ügyesen koppint, lásd pl. "Magyarország dal", meg pártucat reklám.
Meg végül is a lovasbuli már ki van találva, igaz, hogy Toszkánában, és ott egy hetes, de még nálunk is lehet látványos...
Kár, hogy ilyenkor még nincsen csemege kukorica, lehetne enni elegánsan, papírszalvétából. Ötszázért.
ekkerjoz, de van :)
Nyugati pu előtt szokták árulni kis kocsiból :) Ugyanannyi a csőves meg a papírzacskós :)
"LEHET ÁM MÁSOKNAK IS KITALÁLNI ÖTLETEKET ÉS AZOKAT MEGVALÓSÍTANI!"

Nagybetűket cserélnék mondatvégi szmájlira!! Akció! Egyet fizet 55-öt kap! Csak most! Csak itt!

amúgy miről beszélsz, renesis? hirtelen kérdezni sem tudok, annyira abszurd felvetés, h az utcáról hátszél, zseton és kapcsolatok nélkül csak úgy le lehet zsírozni egy ilyet akármelyik Gipsz Jakabnak.
plusz ajánlanám a régi mondást, miszerint nem kell cipésznek lennem, h tudjam, h szorít a cipő! ezt a gondolatot tessen applikálni erre a rendezvényre.
és áldásbékesség
RE: hacsaturján 2008.05.07. 10:30:38
"mezőhegyesi félvérként érteni vélem, hogy a vágtám mitől nemzeti, de az arabs kollegának még hangolni kell, a buta angol meg botfülű és hülyén néz a lipicaira.2

Ámde láttam a múltkor az egyik természettudományos kanálison, hogy már vadlovaink is vannak a pusztában. Inkább őket bámulnám, ha lehet.
kva jó, hogy bőgatyázol wazze, miközben egy zsidóGeszti agyatlan baromságán köszörülöd magad.
bizony, bizony, laknak a hortobágyon ímmár przewalski lovak, mintegy százötvenen, csak az ő nevüket nehéz kimondani és nem is hangzik olyan nemzetiesen, mint például a filtol.
omgwtf
vagy mert a lovakat patkol a (ez most jutot eszembe,ez oan jó,EU-s kiadványokban igy kell ezt reklámozni az amcsiknak:D)nacionyál EQUESTRIAN PAGEANT-ra
omgwtf 2008.05.07. 11:01:08
magyarul nincs ötleted? ha volna se tudnád megcsinálni? akkor minek kelsz fel?
Félre ne értsd,nem bántalak, vagyunk egy páran akik nem tudnak új dolgot kitalálni. De azért nem kéne másokat fikázni folyamatosan-végülis ez a legkönnyebb.

Csak egy példa:Siroki motoros találkozó.Pár gyerek csinálta alig voltak az elsőn,mamár nagyobb mint alsóörs. Csak kitartás kell és jó ötlet! Hajrá!
Oké, hogy féltitek a lovak patáját, meg hogy nem a város közepére való a verseny, de ugyanez miért nem jut senkinek az eszébe akkor, amikor az egészséges életmód jegyében a kőkemény, ízületszaggató aszfalton, a legszennyezettebb belvárosi levegőben futtatják a maratonistákat? Ehhez járulnak bónuszként az útlezárások, az autósok bosszantására... De a futók legalább önként teszik tönkre magukat. A lovakat meg ugye senki nem kérdezte... meg...
invisibleman
"vagy mert a lovakat patkol"

avagy amikor a páros és a páratlan ujjú patás találkozik. :)
a lovakat lelövik ugye?
A Dart Vader szoborról jutott eszembe, hogy nem csak egy nagy szobor kellene, hanem egy városnegyed, ami a kőkemény kommunizmust idézné. Nagyjából az ópusztaszeri emlékpark mintájára. Ha valakinek kedve támadna egy kis szocialista nosztalgiára, elmehetne 1 hétre és kapna 2Ft-ért kenyeret. Esztergálhatna vasat, amit hazavihet (szigorúan csak a ruhába rejtve). Lenne vasedény bolt, élelmiszer üzlet stb. Ha fullextrás szolgáltatásra fizet be, akkor megkapná a besúgók róla tett jelentéseit (ami akár lehetne kamu is). Szóval egy jó kis kommunista diktatúra fílinget kellene idevarázsolni. Ha vannak olyan hülye turisták, akik hajlandók jégházban aludni, akkor lakhatnának ilyen helyen is. Akár egy lájtos vallatás is beleférne az éjszaka közepén...
Hé, a kenyér 3,60 szigorúan:-))
Az Extra Kóla kötelező ivása lenne a teszt a beugráshoz, aki azt túléli, alkalmas:-))
renesis:
"magyarul nincs ötleted? "
nincs

"ha volna se tudnád megcsinálni?"
hát nem tennék rá sok pénzt, az biztos

"akkor minek kelsz fel?"
én kérek elnézést. tudom, nem vagyok méltó az életre, mester.

summázhatom?
aki nem tud legalább akkor volumenű alternatív programot mind kitalálni mind megvalósítani, mint a Nemzeti Vágta, az vagy lelkendezzen hozzá, vagy maradjon alva.

Siroki motorostalálkozóval lenyűgöztél. ilyeneket én is tudok.
Oscar-díj átadás.
Foci VB.
Déli harangszó.
stb.
kicsiben indultak, és hogy kinőtték magukat. pikkpakk összecsaphat bárki hasonlót.

konklúzió: a Nemzeti Vágta, szellemes, ötletes, hasznos, jó, én meg a mókusok elé vetem magam. kövessen mindenki más, akinek nem tetszik!
gyí
Geszti az nem ert semmihez, csak egy kocsog tolvaj, aki mindenhonnan lop. mit vartunk tole? Mellesleg ritka nagy baromsag ez az egesz...
Dartvéder helyett Grabowski (a fiatal), mellékalakokkal (von Schwarz, Teufel) és máris benne vagyok támogatólag 10.000 forinttal.
nem kell lelkesedni, de minek köpködni.
szerintem is jobb ha visszafekszel aludi

ennyi
Van magyar megfelelője Drakulának, Attila. Csak nálunk számít hősnek, máshol inkább ijesztgetik vele a gyerekeket, ha egyáltalán az eszükbe jut. Nem érdemes abba belemenni, hogy ki kinek a kije volt a pusztában, ha mi magunkénak ismerjük el, lehet rá nemzeti horrort, és arra nagy üzletet építeni.
ovits,

Én Dániában jártam kőkori skanzenben. Be lehetett költözni egy hétre, és úgy élni, mint akkoriban. Még késük sem volt, úgy tépték szét a tyúkot, amit meg akartak enni.
És volt rá jelentkező.
A lovakat lelovik, ugye?
Ohh, igen, Grabowski:)
Akkor rendezzünk Rat-mobil építő bajnokságot, a Kaukázusban meg a Közel-Keleten vennék, mint a cukrot, és a gazdaságot is fellendítjük vele :)
Beépített cirkálórakéta? Hát melyik oszét keresztapa tunda ellenállni neki? :) A kicsi gyerkőcök agyát is megdolgoztatjuk vele, meg a nemlétező hadiiparunk is fellendülne :)
Ennyi irigy embert egy rakáson elképzelni is nehéz. Még mielőtt megvalósult volna, már mindenféle baromságot írogatnak a Vágtáról. Szánalmas, korlátolt emberek vagytok. Akiknek savanyú a szőlő. Tóta W.-vel együtt. Ezért tart itt Mo., mert ahelyett,hogy ti is szerveznétek valamit, lehúzzátok mások ötleteit és terveit, ill. belerúgtok a másik emberbe. Ébredjetek fel!!!
a lovakat BElövik, ugye?
renesis 2008.05.07. 11:33:47
"nem kell lelkesedni, de minek köpködni.
szerintem is jobb ha visszafekszel aludi"

igen, apu
bocs
látom, Árpi is már alszik...

cserébe kérhetem, h Te meg ébredj fel?
Én? Dehogy irígykedem, sőt, az imént dobtak fel ötleteket, TótaWis, meg én is, pl. Még Grabowski szobor is volt Gugatól.
Vagy öö, rendezzünk kamionversenyt bűűnös hálószobájában. Arra is lenne érdeklődő biztosan :) A katasztrófa túristák egész szívesen meglesnék.
A kamionversenyre viszont van versenypálya, a lóversenyekre meg még van lovi. Pesten is, meg Dunakeszin is.
Egyébként egy lóverseny meg elfér a Hősök-terén, csak nem tudom,hogy egy önkormányzat, amelyiknek a napi működésére is hitelt kell felvegyen, miért fizetne nettó 2 millát, hogy elindíthasson egy lovast a versenyen. (Aki mondjuk - de ne legyen igazam - az indító önkormányzathoz erősen kötődő személy lesz valószínűleg).
Dinin,

kifejtenéd részletesebben honnan lopott Geszti? Mindig jó új infot szerezni hiteles forrásból.

(Mert a mondat csak így magában...hmmm...korlátozott hírértékű!)
A lovakban benne van a versenyszellem.
Az emberben szintén.
Vágtás-versenyzős (nem galopp!) verseny meg eddig is volt, csak nem ennyire felkapva.
Ahonnan én származom, évszázadok óta hagyomány, néprajzkutató könyvet is írt róla, valamint szerepel regényben is (ha jól emlékszem, Jókai Kárpáthy-jában).

www.vasiszemle.t-online.hu/2001/03/balogh.htm

Egy évben két napot meg igazán ki lehet bírni.

Huh tökjó. A gigantikus Darth Vader szobrot simán támogatnám. Zseniális. Bár a Császár is jó lenne, csak ő nem feltétlen monumentális alkotásként :)
Talán a "fiatalabb" kivitelben... :)

A verseny jó ötlet, de ahhoz komolyan kellene venni az oktatás fontosságát és az ezt érintő reformokat/támogatási rendszert... és hát mint az köztudott az ilyen barkácscucc kb akkor valosul meg ha valami szerencsés eseménysor kapcsán alulról beindul... ugyanis felülről nehéz kézben tartani, nincs benne gyors biznic sem mellékes elég a holdudvarnak... ráadásul ilyen matek- éretségi szinvonal is ugye más célt "sugalmaz" mert következtetést azt félnék levonni. Lehetnek komplett hülyék is a minisztériumban...
Csatlakoznék Water Melone, és Teacska véleményéhez. Bár sem lovam, sem magyar zászlóm nics, amit lengethetnék.
Érthetőbben: mindig vannak és lesznek akiknek, a "szar sem elég büdös". Mi a gond azzal, hogy a semmi helyett néha van valami. Úgy hozzászoktattak minket már a semmihez, hogy azonnal kétségbe esünk, ha van valami. Ez olyan, mint a TV.Nem tetszik a műsor kikapcsolod. Nem kötelező senkinek elmenni a rendezvényre. Kereslet-kínálat. Ha nem megy senki, akkor legközelebb nem lesz. Ha meg mennek a népek, akkor van kereslet. A részvevő önkormányzatok a pénzükkel a saját választóik felé majd elszámolnak. Vagy nem. Nyílván reklámot látnak benne.Vagy bejön, vagy nem. De a SEMMI-nél még mindig jobb. Legalább megpróbálták. Tóta W. te is próbáld megvalósítani, a fenti ötleteid. Én azokra is kimennék.
Üdv.
Mindig is egy lorol almodtam... meg unikornisrol!
Kezdem azt hinni, hogy Napoleon Dynamite vagyok.
Tyhhhaaaaa, idiot!
QM,

nem fikázásból de minek reklám a Mucsaröcsögei önkormányzatnak?

Húúú, de kafa a polgármester mert megnyerte a nemzeti vágtát!?

vagy

De frankó hely ez a Mucsaröcsöge, rögtön odaköltözöm!?

Én nem az ötletet húzom le (arról nem mondtam se pro kontra), ha magánpénz lenne akkor teljesen OK.

Pl autógyárak neveznének, hogy 100-200LE helyett ki a legjobb 1 LE-n.

Greg36,

Lehetőleg ne az az önkorm. indítson lovast, aki nem bírja az iskola fűtését kifizetni, de ezt ott helyben kell eldönteni, nem kötelező a részvétel.
Vannak olyan önkorm-ok akinek van 2 millája, hogy ezt közösségépítésre fordítsa (lehet, hogy lehetne jobban is)

Plusz, ha jól tudom, a nevezési díj jelentős része nyereményalap, amit a győztes (akár önkorm) megnyerhet.
És valszeg nem a havert fogják nevezni (nem az kapja a pénzt), hanem valakit, aki tud lovagolni, és őket képviseli.

A veszély ott lehet, ha valakinek (mondjuk egy magánszemély) sok pénze van, benevezi a legjobb lovast a legjobb lóval és tutira viszi a nagy pénzt.
Totya
"Pl autógyárak neveznének, hogy 100-200LE helyett ki a legjobb 1 LE-n."

A Mustang... ez nem vitas, hogy a Ford nyerne!
Ez a nemzeti vágta egy hülyeség.Hagyták volna meg a lovit, esetleg fejlesztették volna az aréna plaza helyett. Hamár ilyen jellegű rendezvényt csinálnak vigyék a Hortobágyra,mert ott adottak a körülmények.

Budapestnek van egy iszonyatosan komoly kulturális hagyománya,én a századfordulós pezsgő kávéházi kulturális életből látnék valamit viszont.

Kicsit távolról kapcsolódik ide, de borzasztó,hogy a lakóparkokkal meg a plázákkal teljesen elveszti a város az egyéni karakterét, én elfogadom,hogy nagyon szép lesz a Corvin sétány,de nem lehetett volna esetleg a felújítást választani. Félek,hogy ugyanolyan semmilyen épületek épülnek majd mind a Mester utca környékén.Lesznek biztos kocsmák is, na de olyan, mint a west-balkán?

Szerintem a fővárosban ezekre a kulturális, építészeti, lovi vagy akár mozis hagyományokra kellenne figyelni, ilyen rendezvényeket meg a helyükön (pusztán) megrendezni.
Hát így előre nem tudom megmondani, akár jó dolog is lehet, majd utólag kiderül.
De attól, hogy lovak szaladgálnak a Hősök terén, még rendezhetnek valamikor robotversenyt, meg építhetnek Darth Vader szobrot :)
Árpád, ébredj, bilibe lóg a kezed...
Szép álom egy jövőbe néző és az eléréséért küzdő ország, de mint inkább a múltba szeretünk nézni és másokra mutogatni.
Amúgy meg mondok mást -tudom,hogy persze konzervatív társadalom,meg minden: vigalmi negyed! Kiváló pornós nemzet vagyunk, ömlene a nép...
egyébként hozzátenném - mert ahogy nézem sokan inkább írnak, mint olvasnak - én egy szóval sem mondtam, h ne legyen. sőt, első hsz-em mindjárt úgy kezdtem, h felőlem.
de tényleg. futkossanak reggeltől estig. menjen ki sok ember. érezzék jól magukat.

de attól még _szerintem_ faszság. olyan nehéz ezt megemészteni? operába sem járok, mégsem mondom, h tiltsák be, vagy ne legyen.

de nyugodtan kössenek bele mindenbe a lóbarátok, hisz aki nincs velük az nyilván ellenük van.

tényleg, Gyurcsányozás volt már ma?
soseleszekelső
Nekem nincsenek illúzióim, lásd Central Rally indítás, amikor a miniszter, vagy kinek a gyereke indította az egyik gépkocsit, mert a kölöknek aztán sok köze van az egészhez. Viszont utána elmondhatta az oviban, hogy benne volt a tvben, meg lengethette a zászlót. Nem irigyelem tőle, jobb volt a hangulat a sarok után, amikor mindenki pacsizott a verenyzőkkel.
De ki az, aki a helyi építési vállalkozó kölkének ne adna esélyt az indulásra, ha az illető leperkálja a két millát az önkormányzat nevében, meg még fizet is egy kis jattot a jövő havi villanyszámlára?
Greg36 2008.05.07. 11:36:22

Hasonlóra gondoltam én is. Befizet a turista egy rakás lét, kiválasztja mi szeretne lenni (besúgó, nehézipari munkás, bolti eladó, a rendszer ellen lázadni próbáló elem), kapna jó kis programokat/feladatokat. Naponta megkeresne a munkájáva 20-30 forintot, amit elverhet a 3,60-as kenyérre és egyebekre.
Azért lenne jó, mert ha egy belföldinek támad kedve nosztalgiázni, akkor rájöhetne, hogy a kommunizmus árnyoldalait elfelejtette és csak a szépre emlékezik. A külföldieknél meg talán működne ez a... mazochista turizmus? Na, jó extrém turizmus.
Az a baj a nosztalgia szocializmus/kommunizmus parkkal, hogy arra ott van Kuba. Tengerparttal meg olcsó és csinos prostikkal. Bár a kenyér drágább.
Viszont a szerepjátékos részét lehet, hogy vennék. Otthon mutogathatnák a képet, ahogy munkásőrként AMD-63mal pózol a kamerába :)
Kétség kívül nem vehetné fel a versenyt a kubai tengerparttal, és a prostikkal... De milyen kommunizmus az, ahol már PC-t is lehet kapni? :)
Jó kis kijárási tilalom kellene este 10 után a komcsi parkba lefizethető fegyveres őrökkel... :) Meg munkaverseny. Plusz 2 napos terv, amit 300%-kal túl lehet teljesíteni.... A munkásoknak olyan feladat, hogy minél több nyersanyagot, alkatrészt stb-t lopjanak el a gyárból úgy, hogy a munkásőr ne vegye észre. :)
RE: neeskens 2008.05.07. 11:54:43
"Budapestnek van egy iszonyatosan komoly kulturális hagyománya, én a századfordulós pezsgő kávéházi kulturális életből látnék valamit viszont."

"Karinthy Frigyes egykori törzshelye, a Hadik kávéház újra megnyílik a Bartók Béla út 36-ban." – írta 2005. októberében a Népszabadság. Most 2008. közepét tapossuk, de még mindig egy elhagyatott, üres, néha-néha valamelyik újsütetű képzőművész alternatív (és nézhetetlen) alkotásaival megspékelt, többnyire látogató nélküli terem kong a helyén – amióta sok évvel ezelőtt kivonult a falai közül az egyik filléres cipőbolt.
Gondolom, az önkormányzatnak nem futja a helyreállításra. Szegény kerület az az Újbuda és a vezetői sem korruptak – állítják a mesekönyvek.
Sebaj, Molnár úr biztosan a nevezők között lesz a lovasversenyen, szürke ménnel a segge alatt és Leisztingerrel a háta mögött. Én meg majd drukkolok. Igazán nyerhetnének már valamit.
Kedves Worluk, ha megengedsz egy kis reklamot...
ilovebp.blog.hu/2008/04/23/gyi_ma_te_raro_ho

Mondjuk van meg mit tanulnom az iras teren :]
Gecc, Test!

Valami van, de nem az igazi, viszont friss élmény....

Most ezermilliótrilliárd dolog...

Háj, vidéki sertés
omgwtf
Sőt kifejezetten jó,ha közösségi+szakrális élmenyre van lehetősege szert tenni a polgárnak és ez fogyasztással is társul.
Tessék átnevezni a városligeti buckát Királydomb-ról Budapest-somlyóra és bucsút tartani.Ezerxjobban bejönne ma már mint máj1.
A második kifejezetten jó ötlet...
Szerintem is.

A második kurva jó. Aki gyerek korában megszeret egy ilyen dolgot, abból felnőtt korában nagyon jó szakember lesz. Tapasztalat.
malacka, a zen jegyében légy önmegtartóztató, ne olvasd el. nincs benne se Ovi se Láriferi. sőt zsidó is csak elszórtan. a lipicai mint olyan meg nem reprezentatív. még.

összefoglalom a kedvedért.

Sub Premissza
ez lovasfutós izé anakronizmus meg nem is egyedi, lerágott csont, legyen inkább nagyszobor vagy robot
End Sub

Sub Kommentfolyam
ja
egy f*szt
de
de nem
a ló monnyon le
a lóverseny kell
köcsög robot
köcsög ló
köcsög Geszti
ne fikázzatok
ménemá?
me csak
de ez akkóse jó
de az
GOTO 10
End Sub

ennyi.
itt tudsz beszállni.

töriéreccségi amúgy lement meg minden?
Geszti Péter mintha már használt volna indigót. Például a Magyarországos számnál (ld. Alegria).
a "bőgatyás" rosszemlékű szó.
de biztos direkt.
megvolt a klikkelés a blogra, számláló rögzít, fizu megvan.
geszti ciki.
cikket átfutám.
Kedves Árpád!

Általában felhorgad bennem a méltatlankodó árpádnépe, amikor magyarságról írsz, mert szerintem nagyjában és egészében "nem értesz" "a magyarsághoz" (mármint ahhoz, amit én annak vélek). De most írtál egy mondatot, ami jó alap a továbbiakhoz: SW-rajongó (mint én is) még mindig több van, mint magyar. Azt hiszem, ez gyorsan és egyszerűen elhelyez minket a világban, súlypontilag. A Darth Vader-szobor pedig telitalálat lenne.

Ed
"A külföldieknél meg talán működne ez a... mazochista turizmus? Na, jó extrém turizmus."

Szerintem igen. Ennek vannak példái máshol is. Vulkánt, lávaömlést is látogatnak meg néznek, meg elmennek szafarinézésbe is... sokan látogaqtják afrika zugait...
meg ugye van aki kis hazánkba jár félni még most is. :)
Okádó Mikádó 2008.05.07. 10:51:47
"Nem látok olyan programokat, ahol a mai Magyarországot mutatnánk be. Például akár a technikai, mérnöki tudást, mert abban Magyarország még mindig nagyon jó."
Huh tenyleg?
miben, mert en nem latom az eredmenyt...
Ganz motorvonat? transzformator?
Ikarusz?
Kormanyzati negyed?

cirkusz kell a nepnek... unatkoznak

munka meg nincs

Karesz

tulságosan egyoldaluan tájékozocc ez azért van.
omgwtf 2008.05.07. 11:01:08
"miszerint nem kell cipésznek lennem, h tudjam, h szorít a cipő!"

Ahhoz, hogy megallapithassuk, hogy egy tojas zap nem kell tudni tojast tojni.
Kristl 2008.05.07. 13:31:43
"tulságosan egyoldaluan tájékozocc ez azért van."

pedig mindent elkovetek, hogy szelsitsem latokorom...
:)
Greg36 :

"ahogy munkásőrként AMD-63mal pózol a kamerába"

hogy mi?? tán kalasnyikovot akartál mondani ;)
Szerkesztettem egy konferencia kiadvanyt a Wiley-nek (az egyik, ha nem a legnagyobb, tudomanyos konyvkiado a vilagon)

Azt igertek, ha megcsinalom, minden resztvevo (54) kap a kulonszambol egy peldanyt.

aztan kiderult nekem kell elkuldenem es csak 25 peldanyt adnak.
hat jo ha mar csinalunk valamit csinaljuk jol.

aztan elkuldtek 15 peldanyt az egy evvel korabbi szambol, amihez semmi kozom.

ma megjott 15 peldany egy teljesen mas folyoirat majusi szamabol, aminek meg a cimet sem ertem es meg kevesebb kozom van hozza.

biztos a totalis verseny kenyszeriti ki a korrekt es gyors munkat...
:)
egyébként ebbe a cucilista negyed realityparkba befizetnék egy körre. szerintem simán megvalósítható.
a büfékben lenne bambi, meg pult alól a feles, ahogy a Csinibabában is :)))

"Kommunizm World" ömlenének a túristák :)
Nem, nem, határozottan AMD-63. Az olyan jó kis munkásőr meg MHSZ fíling. És abszolut hungarikum. A kalasnyikov nem, olyat vehet bármelyik texasi boltban. (Félautomatára alakítva).
Nem olyan rossz otlet ez...nemzeti vagta nemzeti lovaira felultetni nemzeti gardat,karamba keriteni a nemzeti parkban...
Ozonlo turistak meg etethetik oket egy ezresert, vagy eleslovedekkel lovoldozhetnek rajuk kettoert. Fogy a lovedek, fogy a sopredek, a penz meg csak halmozodik. Tobb legyet egy csapasra!
Úgy van, AMD63M, szürke műanyag válltámasz, mellső és hátsó szürke műanyag markolat. A határőrök is ilyet hordtak, de ha nekik "vállon" volt a fegyver, akkor a válltámasz volt az ég felé, a mőr pedig csőszájjal hordta égnek.
Karesz: "Ahhoz, hogy megallapithassuk, hogy egy tojas zap nem kell tudni tojast tojni."

hát eszondom én is. de renesis szerint majd akkor beszéljek, ha megcsinálom a Nemzeti Ellenvágtát. Vagy a Nemzeti Ütöttét. (az a párja a Vágtának, höhö)
karesz,

sokat vitatkoztunk, be kell lássam igazad van.

Az állami irányítás kényszeríti ki a jobb körülményeket. A hivatalokban ülők jobban tudják milyen termékekre lesz majd szükségem int én. Bölcseségüknél fogva előre látják milyen szakmákba kell engem irányítani.

Csak azt nem tudom, ki fogja meghatározni kik ezek az okos emberek. Hisz ha képtelen vagyok a saját életem megfelelően irányítni, hogyan láthatnám át kik azok akik képesek a Nagy Egészet tervezni. Valószínűleg nem is kell nekem ebbe beleszólni, jön egy élcsapat aki tudja.

Te Karesz: neked nem tűnt fel, hogy a szocializmus mindenütt a világon megbukott? Ahol meg van (Kuba, Észak Korea) ott komoly erőszakszervezet árán lehet életben tartani (mert annyira azért nem is vonzó)?
Subba Sógor

Ugye, hogy ugye? Csak egy-két jó ötlet kell és egy csomó pénz, és máris megszabadulunk a gulyás-lovas-betyár-huszár sztereotípiától. :)

Egyébként autóversenyből van már; alternatív hajtású autók versenye. Nem ártana továbbfejleszteni egy olyan versennyé, amit Árpi álmodott meg.
www.rtlhirek.hu/cikk/24315
Azt hiszem ugyanarról a versenyről (egy évvel korábbról) volt a totalcarban is egy kis beszámoló:
totalcar.hu/tv/060506
ekkerjoz
Mert a határőrt jobban kiképezték? :)
Nincs szebb, mint egy leejtett fegyverrel lelőni magad, vagy a felettesed :)
Nekünk AK-47D-volt anno. D mint desszant, kihajtható válltámasszal. Ha be volt csukva a váltámasz, csővel lefelé, ha ki volt nyitva, csővel felfelé kellett "viselni". Nem tudom miért.
totya87 2008.05.07. 14:03:34

"sokat vitatkoztunk, be kell lássam igazad van."
:)

"Az állami irányítás kényszeríti ki a jobb körülményeket."
hat ha jobban figyelnel te is talalnal ilyen peldakat.
mast ne mondjak a mobiltelefonalas orszagok kozott, roamingolas es EU szabalyozas.

de nem alitom, hogy csak az allam tud mindent. es minden apro reszletet tud.
de az sem igaz, hogy a piac mindent szablyozna, plane egyensulyba hozna es egyeb marhasagok.

" A hivatalokban ülők jobban tudják milyen termékekre lesz majd szükségem mint én."
egyenlore te kevesbe tudod mint a hivatalokban ulok. nem allami hivatalnokok, hanem allaminal is nagyobb magancegek hivatalnokai dontik el, hogy mire lesz szukseged!
es azt fogod venni, ha akarod ha nem.
erre szolgal a reklam, a media es ilyesmik.

"Csak azt nem tudom, ki fogja meghatározni kik ezek az okos emberek."
demokraciakban erre egyszeru a valasz,
meg kell oket valasztani...

"Hisz ha képtelen vagyok a saját életem megfelelően irányítni,"
totya en keszzseggel elhiszem hogy TE kepes vagy, de egyuttal kisebbseg is;
de vannak masok ugy kb 70% akik keptelenek.
akik eladosodnak, aki hajlektalanok, alkoholistak stb.
ok is emberek nemcsak a buzik stb.
veluk mi legyen?

"Te Karesz: neked nem tűnt fel, hogy a szocializmus mindenütt a világon megbukott?"
nekem nem. TGM szerint mi nem is kommunizmusban, "letezo" szocializmusban eltunk hanem allami monopolkapitalizmusban. Hogyan bukhatott meg akkor a szocializmus?

en arra gondolok, hogy svedorszagban elegge szocializmus van. eleg nagy az allami beavatkozas es eleg jol meg tudjak mondani a hivatalok mire van szuksege az embernek.
azt kell kovetni es nem kubat de megcsak kinat se, mert ott is fennmaradt az egypartrendszer.

mikor 1987-ben kijutottam dolgozni az NSZk-ba, a kapitalist vilag egyik centrumaba, mellbevago elmenyem volt mennyivel szocialistabbak voltak, mint mi... es nem az eletszinvonalkulonbseg miatt.
erre gondolj mikor a piacrol versenyrol irok igaz, de a brossurakozgazdaszok altal tagadott dolgokat.

Greg36 2008.05.07. 14:22:43

Nem tudom, miért úgy hordták, a határőrök hordták jól, szerintem. Legalábbis, mi az AMD 65M fegyvert csőszájfékkel lefelé hordtuk. De én meg tüzér voltam.
Nálunk nem esett le véletlenül fegyver...
Régi dolgok.
soseleszekelső 2008.05.07. 14:40:58
"Nekünk AK-47D-volt anno. D mint desszant, kihajtható válltámasszal."
AMD-65 (automata modositott desszant, kihajthato valltamasszal, de amugy ugyanaz mint az AK-47.
Raday Mihaly
"folyik a még állami felügyelet alatt működő Magyar Posta Zrt. legértékesebb ingatlanainak értékesítése. Nem furcsa, hogy éppen most költenek méregdrága biciklikre és most cserélik ki az ország öszszes postaládáját - 1,6 milliárdért?"
karesz,

Te "állami" szektorban dolgozol vagy magán?
karesz,

no a Posta ragyogó példa a köztulajdon elherdálására.
"en arra gondolok, hogy svedorszagban elegge szocializmus van."

aha, akkor nincs semmi baj. az a szocializmus, ahol alapíthatok ikeát, és dolgoztathatom emberek ezreit fűrészáruval, gyorsbüfében és pénztárgépnél, hogy legyen több pénzem, az egész elviselhető. tudod, a szocializmusban elvileg ilyen nincs.

viszont szeretném kérni, hogy e komcsi igehirdetéseddel ezúttal ne fosd tele a postot. köszi. van egy csomó másik, menjetek át oda.
Germánia, fizetések, állami vs. üzleti alapú és szocializmus

Karesz !

Tegnap is jötték vmi fizetéi problémákkal, amit a verseny generál, ma meg az NSZK szocializmusával és persze sokadjára az állami irányítás dicsőítésével.

Akkor ezt rágd végig, mert extra tanulságos:

www.spiegel.de/international/business/0,1518,536635,00.html

Csak annyit, ami nincs benne, hogy egy magánbanknál a felügyelőbizottság vagy egy közgyűlés helyből kirúgja az ilyen menedzsmentet és még a szakújságok is megírják. Tehát többszörös a kontroll és bár vannak extra fizetések is, de a legtöbbször KO az illetőnek, ha mögötte nincs teljesítmény.
Nem tudnám felmérni, mekkora marhaság Geszti próbálkozása. Azért lehet, hogy nem árt néha pénzt feccölni egy-két "össznemzeti" gyülekezőre (gondolok itt az országos meghirdetésre). Lehetne példának okáért: ki tud szebben bocskait hímezni, jobban kútba ugrani, színesebben nemzethalált vizionálni, stb.)Tényleg nem tudom, mennyi értelme van, illetve mennyire ciki ez a dzsembori, de talán annyira megsem árt, mint amennyire sokan óbégatnak miatta.
Tessék valami kreatívabbat kitalálni!
Viszont ez Ló rider sztem most mellé ment, jó a robotosdi is, de nem a vágta kategóriája és fordítva. Nem lehet kontrázni az egyiket a másik alapján. De ezt majd később, meló van
Én kitartok amellett, hogy várjuk meg, hogy milyen lesz a vágta, aztán ítélkezzünk.

Azonban csak remélni tudom, hogy a verseny jobb lesz, mint a honlapja. Keveredik a túristáknak szóló rész az üzleti ajánlattal, szabályzattal.
Kifejezetten gyenge az angol rész, pedig ez állítólag túrista csalogatás is,
és a főszervező meg állítólag reklám-mágus.
Az is érdekes, hogy az angol részben áppilis 30 van nevezési határidőnek, meg limitált jelentkezőszám, ehhez képes a magyar részen még mindig vadásszák a jelentkezőket. Úgy tűnik kisebb a lelkesedés, mint várták.

Én azért remélem, hogy ha már lesz, akkor legalább jó lesz.
renesis: Lipicai Petikét előbb meg kell venni a Fegyencvárostól 50 mázsa zabért ;)
Emberek, megvan a megoldás! Vágtázzák körbe a teret, az egyik felén a Dartvéder szobrot kell megkerülni, a másik végén a Grabóckit. Hüm?
Ja, és vágtatás közbeni robotgyártás szögvasből!:-)
togya87-nek
"nem fikázásból de minek reklám a Mucsaröcsögei önkormányzatnak?"

Ugyanazért, amiért M.o.-nak. Hogy tudják, egyáltalán rajta van a térképen.
QM,

nekem ez túl egyszerű válasz, bocs.

Miért tudjam?
- hogy odaköltözzek? OK, de ahhoz tudni kéne még egy csomó dolgot is: ingatlanárak, munkalehetőség, iskolák...
- hogy odamenjek turistának? Ok, de ahhoz is kéne még tudni egy csomó dolgot.
Tehát attól, hogy tudok a létezéséről, még nem sokat értek el.

Ez a gondom egyébként a TV-ben látható országimázs reklámokkal is (Töröko, Horváto, Ciprus, Görögo). Mind mutatja, hogy "gyönyörű a tengerpart, szépek a nők, ragyogó az étel, és vendégszerető emberek" (naná majd azt, hogy utáljuk a külföldit)
De egyik sem találta meg azt az 1 ütős érvet, hogy miért azt a helyet válassam, ha mediterrán nyaralásra vágyok.

Tehát én elég szkeptikus vagyok az ország reklámokkal szemben (persze ez szubjektív és tévedés joga fenntartva).
sokféle reklám van. meg a termék életciklusban - vagy mi a rákban - másként kell kommunikálni. először csak bedobják, felkeltik az érdeklődést, ekkor már a szorgosabbja utánaolvashat önszorgalomból, aztán később sújkolják, ismétlik unásig, részletekkel meg minden, végül már elég csak emlékeztetni, hogy vagyunk még, hahó! ezek térben, időben, reklámhordozón elválhatnak.
nyilván egy tv spotban zsilió forintért nem fognak komparatív elemzéseket végezni a szálláshelyekről. ott csak felvillantják a tengert, a napot, meg a csöcsöket. meg jobb esetben egy URL-t, ahol lehet mazsolázni a részleteket is.

amúgy QM, szerintem az paradoxon, hogy azért jöjjön ide a turista, h tudja hol vagyunk. hisz ha nem tudja ide se tud jönni, ha meg már eljött, akkor meg már tudta, hisz itt van. :)
(tudom, a "tudja hol vagyunk a térképen" átvitt értelemben értendő, de ezt nem tudtam megállni. :D)
Mondjuk Gesztire testületileg ráállt az Index.
Én még nem láttam cikket, riport próbálkozást vele, ami nem valami hasonló lehetőséget keresett volna:

www.youtube.com/watch?v=322zqTkL0-c

Miért e nagy szeretet ? :)
Amennyiben bármely nevező a jelen pontban meghatározott szempontok szerint szabályszerűen kérte valamely település megjelölését neve mellett, vagy valamely település képviseletében indul, úgy ugyanezen település megjelölését már nem kérheti később beérkezett nevezés beküldője. Ebben az esetben a később érkezett nevezés beküldőjét szervező értesíti arról, hogy neve mellett az adott település feltüntetését nem kérheti. Ekkor a későbbi nevezés beküldője választhat, hogy a jelen pontban foglalt feltételeken belül másik település nevet jelöl-e meg vagy önkormányzat képviseletében indul, avagy tudomásul veszi, hogy nevezése nem történt meg.

Lefordítom. Mondjuk Székesfehérvárról, ahol azért van pár cég, meg még több magánszemély, az indul, aki elsőnek nevez, meg az önkormányzat, tehát két lovast indíthat nevezési sorrendben, mindenki másnak: pápá :)
omgwtf,

értem persze, hogy nem lehet részletes összehasonlító elemzést adni mert:
a: hosszabb lenne a reklám mint a műsor (mondjuk ettől most sem állunk messze:-)
b: állati unalmas lenne

De azt még mindig nem értem mit adnak nekem ezek a reklámok. Tudom, hogy van üdülőhely Törökországban?

Mondjuk ezzel nincs is gond.
Kérdés, hogy akárki nevére vehet-e egy települést, vagy ahhoz kell az adott önkorm hozzájárulása is?
totya87

Amikor elkezded lapozgatni a N...nn katalógust, beugrik a reklám, és megnézed a török ajánlatokat is, hogy milyenek is azok. Még akkor is, ha eredetileg Görögországban gondolkoztál.
Akárki a nevére vehet. Cég, magánszemély, akinek a telephelye vagy bejegyzett lakhelye akár ideiglenesen is az adott önkormányzat területén fekszik.
Plussz maga az önkormányzat is indíthat egy lovast hivatalosan.
Az utóbbit értem, de akkor az előbbi alapján mitől nemzeti vágta? Az a része elég gázos. Vállalatok és magánszemélyek vegyesen, meg az önkormányzatok? A Gyorscsók Távgyógyító Bt. lovasa a Belváros-Lipótváros önkormányzata ellen?
totya87
"Tudom, hogy van üdülőhely Törökországban?"

én nemtom. mér, van? :)
aki tudja, az már valszeg nem célközönség.
passz.

gondolom, hogy oda menj és ne máshova mert... izé... hát csak.

ez olyan, mint a retyópapír reklám. azt minek nyomják? különben nem veszek?

a vágtázós honlapon nincs ilyen, hogy "A rendezvény célja" menüpont?
én nem merek felmenni rá, mert még kedvet kapok a végén, azt' akkor segget csináltam a számból. :D
sose,

OK, elfogadom. Ha működik, rendben.

Csak a magyar valóságon edzett agyam mindig azt gondolja, hogy ez mindenütt pénzeltüntetési technika (mert csibészek nemcsak nálunk vannak). De valószínűleg lehet máshogy is.
omgwtf

Pedig 'illene' megnézned a honlapot. Csak, hogy képben legyél, hogy mivel nem értesz egyet egész nap :))
omgwtf,

ne mondd már, hogy te tudtál a budipapír létezéséről a reklámok kora előtt! Addig csak kukoricacsuhé volt!
Kedves TótaWé,

Bajom van, témától független. Az bajom van,hogy felettébb mód kedveltem írásaid, de most meg már nem. Vélemények voltak a javából, okítottak és ami a lényeg szórakoztattak! Amiket mostanság tudtunkra adsz, légyen az bármely fórum, légyen az közélet, politika, reklám stb. azok nem szórakoztatnak. Számomra keserűnek tűnnek irigynek és ami még inkább zavarba ejtő haszontalannak. Sértődött fröcsögésnek. Semmi szórakoztató. Kérlek ess vissza a ló túloldaláról (béna lovas illesztés), ne légy oly zabos (még bénább lovas illesztés) és aztán gyia! Mint régen, amúgy szőrén!
Előre is köszönettel. Maradok tisztelettel.

soseleszekelső, megnéztem. szerintem még mindig hülyeség. :D
most jön az a lemez, hogy "Persze, mert már előítélettel mentél fel!" :)

amúgy mi ez a nem-egyetértés dolog??? mit kell ezen egyetérteni? :) vagy tetszik, vagy nem.
én utóbbi. otthon is maradok. akinek meg tetszik, kimegy. mindenki jól jár. az élet szép.
[A buntetesek]közmunkára történő átváltásra ugyanis az önkormányzatok túlnyomó többségénél - közmunka hiányában - nincs lehetőség...
omgwtf,

nem-egyetértés=nem-tetszés Így sikerült megfogalmaznom, nem a szavakból élek.

Én sem leszek ott, de ettől még szeretek úgy véleményt mondani valamiről, hogy nagyjából tudom, mi az.
Nem Te voltál, de pl. sokan kiakadtak, hogy szegény pacik hogy fognak a csúszós kövön trappolni. Aki megnézi a honlapot, az már ilyet talán nem ír.
Ettől még tetszhet vagy nem, mindenkinek szíve joga.
Én azt nem értem ebben a fene nagy sosemlátott nemzetrontott (höhh) válságban honnan van az önkormányzatoknak ERRE 2 milliája ? (+járulékos költségek, utaztatás, ellátás, huszár ruha (atyavilág) Szerintem ezt a versenyt az önkorméányzatoknak kellett volna alapban és élből elutasitani. Nekem innentől minden pampogás hiteltelenné válik. ITT VÁLSÁG VAN ??? Ugyanmár..csak a szokásos kilógaseggünk de azért dzsentri kihaénnemek vagyunk faszkodás. Szánalmas.
Valóban jó lenne megvárni, mi lesz belőle. Ráér utána lehányni Gesztit, vagy egymást.
Tartom a véleményem, örvendek minden kezdeményezésnek, ami ezt a szétizélt országot, megpróbálja akár egy napra összehozni. De valóban kellene, hogy ne prejudikáljunk; sőt.
A ló, vágta, egyebek, ezek amolyan népnemzeti ügyek. (Bár lehet, hogy leugrik a hét vezér) Hogy ezt egy "liberálisorientált faszi" gereblyézi össze, akár önkormányzati, akár kormánypénzből; hát baszus veszett itt már ostobább dolog miatt is sokszor közpénz.... Így (és egyelőre - főként a fikázó tengerre tekintettel- ): Hajrá Péter!
Üdv.
Ja! És minden jóérzésű, és, illetve igényes postoló menjen át protestálni a "Beugró" ügyre!
Bocs.
speciel 2008.05.07. 18:59:14

kb. a 122-ik vagyok, a protestálók közt.

Amúgy pedig sok sikert Gesztinek, de akkor is ez csak egy a lovasbemutatók közül.
Ha egyedit akarunk csinálni, akkor legyen ez egy bazinagy Darth Vader szobor, vagy egy komcsi reality negyed. Ha azt szeretnénk megmutatni, hogy a magyarok mennyire innovatívak, akkor robotverseny, kocsiverseny technikatörténeti programmal, kipróbálható szerkentyűkkel...

Szóval ez is csak a gulyás-lovas képet erősíti, aminél kellene egy kicsit ütősebb.
ovits 2008.05.07. 19:23:23
Én nem okvetlenül turisztikai szempontból közelíteném meg az ügyet. Lehet, hogy komolytalan, mégis "belügy" szempontból utaltam a projektre.
Tudod, ami valamely módon próbál némi kohéziót teremteni, ebben a nagy "veszekedésben". Nem mondom, hogy nem lesz bukta, a megszokott gyűlölködés okán. Ötleteid egyébként jók, tetszenek.
Becsülöm pl. a Graphisoft (Bojár Gábor)törekvéseit, az innovációban, oktatásban, bízom benne, lesz majd tér az általad említett progamokra is. Ez ügyben láthatod (tán Eurosport2?? nemzetközi PC-s játékbajnokságot)
Csak tudod, a mai megosztott szituációban én megis Gesztit favorizálnám. Üdv.
Nemcsak Győrben van ilyen stílusú autóverseny. Van sűrített levegős hajtás is, pl. a Pneumobil: www.georgikon.pate.hu/esemeny/RexrothPNEUMOBILverseny.pdf
Legyen sok ilyen (is), akkor elférnek a lovak (is) egyszer-egyszer a Hősök terén.
Azt értem, hogy nem erre az alkalomra való lenne a lovas bemutató, de mondd, mi bajod a lovakkal? Szerintem jó fejek. Nem politizálnak, nem nagyképűsködnek. Kedvesek, őszinték. Nem lopnak, nem hazudnak. Tudom. Van kilenc.
Na okoskodjunk :)

Ez a vágta sztem egy klasszikus, széles tömegeket is érdekelhető, látványshow átszőve egy valamilyen szinten mégis jellegzetes nemzeti karakterrel. Hirtelen a debreceni virágkarnevál jut eszembe hasonlóként, ahol a legmeghatározóbb elem a mindenféle színű virágszobrok lassú elvonulása. Most ehhez képest a huszár szerkó ugyanolyan színes kavalkádot tud előidézni, de a lóverseny miatt nyilván mozgalmasabb megvalósítással. Ha technikailag a felületet a Hősök terén ki tudják képezni ehhez, akkor látványilag megint csak egy passzentos miliőt kínál az emlékmű, amiben bőven vannak hasonló lovas, kocsis elemek. Ehhez nyilván raknak nem kis gasztró kiegészítést, amik önmagukban is futnak már jó pár éve (bor meg pálinka fesztivál) és nem kevés érdeklődővel. Ezekhez képest, megint a verseny sztem nagyobb látványosságot ígér. És még akkor jön a csavar, hogy egy-két lovat még községekben is tartanak így-úgy, sokan lovagolnak vidéken is, tehát könnyen van egy országos merítés (gondolom). Ráadásul eből lehet helyi eseményt szervezni, hogy akkor most Józsi gyerek megmutatja aprajafalván versenyfelszerelést és persze a lovát vmi helyi hepajjal egybekötve. Már is van közösségi lét, helyi izgulnivaló stb. És, ha most nem bírjuk a huszárosdit, akkor ilyen alapon a néptáncot se tanulják már egyáltalán pedig amellett, hogy rendesen mozog egy gyerek, még mozgáskultúrája is lesz és megint csak közösségben van.
Ahogy nézem kisebb települések is vannak, márpedig ilyen helyeken nem mindenütt lenne meg az a technikai, műszaki szellemi háttér, ami egy robotosdihoz kellő embert és így érdeklődést, akarást is megmozgatna. Szóval egy igazi össznépi banzáj, ami több korosztálynak, családoknak együtt, pasiknak-nőknek egyszerre kínál egy idehaza mégis eredeti, de látványosan honosított programlehetőséget.

A másik szembetűnő különbség, hogy a csajok általában nem izgulnának rá annyira egymást szaggató technoszauruszokra, de még sima röpcsi modellekre sem. Ez mindenképpen egy kisebb célcsoportnak szólna, de pont a jövőbeni szürkeállomány felcsigázása miatt tényleg támogatandó, illetve azok is jobban megmutathatnák magukat, akik így szintén reflektorfényt kapnának, mint már aktív, a témával profi szinten foglalkozó értékes arcok (inkább, mint bármelyik celeb).

Jellemző, hogy szívesen megnéztem volna a Műegyetemen azt a léghajós versenyt, de csak itt láttam videót utólag. Másik példa sajnos morbidabb, de nem hallottam, hogy vidéken vmi modellrepülő izé van, csak amikor az Index írta, hogy két embert lefejezett egy repcsi :(
Szóval sztem vannak így is rendezvények, de sokszor csak utólag hall róluk az ember. Miért ne lehetne ennek is egy állandó helye, mint a Képmeséknek pl., akár itt, akár főoldalon ?
Nyomjátok a Beugró protesteket!
Már 1800 körül van...
TWA-t nem láttam. biztos más néven...
Újra bocs...
OK. Legyen lovasverseny, ami mögé felsorakozik az ország apraja-nagyja, úgy az mszp-, mint a fidesz szimpatizánsok, de akkor tényleg ne csak az legyen, hogy vágtáznak egy férfiasat oszt annyi. Hanem élesszük fel, népszerűsítsük a lovassportokat. Csináljuk meg a fent említett fogadóhálózatot. Álljon mögé egy tv csatorna, amelyik hajlandó közvetíteni is a fogadható futamokat stb.

(csak a komcsi reality park volt az én ötletem, és az is a Dart Vader szoborból vezethető le)
Sziligan !

Erről van szó ! Ha mosr nem írod, mintha nem is lenne. Hírdetőtáblát neki, ha már az Index is egy technikailag fejlettebb kommunikációt képvisel. PROPAGANDÁT A HALADÁSNAK!
Ámen ovits!
Árpádot sem értem igazán, mire hegyezte a dplgot (rendben sutkának jó..).
Nem ebben megyünk tönkre, és ha azokon a vidéki településeken nézik majd tévén, lehet, hogy ráizgulnak, hol az Ő fiuk-lányuk, és nem más un. napi politikai túróval törődnek. Kicsit összeérünk. Mint, annó a táncdalfesztiválon. Tudom, mismásoló duma, de mégis...
Osztán' valamikor majd jöhet a komcsi park, meg a náci park, és Véder..
"ekkerjoz · szalka.blog.hu 2008.05.07. 10:23:56
Végül is nincs ezzel az egésszel semmi baj. Siena a setét középkorban kezdte ünnepelni a vágtát.
Mi is."

LÓ.L :))))))
Itt a léghajós:

index.hu/video/tags/műegyetem

Idén hasonló ?

Régi és gondolom sokaknak megvan, de szintán Műegyetem-Infó és még mindig üt :

www.youtube.com/watch?v=hFqnDjyDI9o
Na majd egy IT guru megírja miért nem akarja az igazságot
geszti mivel tompitja vagy oldja fel jelenleg az "ellentéteket"?

most komolyan.
Tota mar megint demagog, de ertheto. Mi a fasz koze van manapsag mar koze egy atlagmagyarnak a lovakhoz(az obligat lof...ozason kivul)? Elithobbi, tisztelet a kivetelnek. Egy szimpla lovasbemutato, semmi tobb.

Megmondjam, mi lenne jo orszagimage? Kene egy besugokozpontot csinalni, kulon besugoversenyekkel. "-Irigy-vagy a szomszedra?-Itt befeketitheted egyszeruen!

-Zavar, hogy a masik tobbre vitte?-Jelentsd fel, hadd zolduljon!

-Nem okoz oromet, ha a masik boldogul?-Gancsoldd el, hadd pusztuljon a fergese!"

A mai magyar nepleleket semmi nem jellemezne jobban. Es semmi nem utal arra, hogy ez barmennyit is valtozna a (kozel-)jovoben.

Foolproof, egy irigy kutya
Ismered? : "Válaszra sem érdemes"
Na ez van.
a komcsi skanzen, az jó ötlet.
Árpi!
Meg a náci skanzen, kollaboráns skanzen, libsi skanzen, meg a "segget csinálok a számból" skanzen..
Mikor kicsit csitulna ez a nemzetiló-Geszti-komcsi-zsidó felhajtás, csak mondasz valami faszságot!
Minek? Anullálódott-átértékelődőtt a blog alapkérdése?
Vááááá!
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.05.07. 21:28:59
a komcsi skanzen, az jó ötlet."

Csináljuk meg! Gyerünk, csináljuk meg! :)))

én stratégiai kérdésekkel foglalkozom. színesfémet ne kezdjek gyűjteni a vader-szoborhoz?
Kristl!
Egy próbálkozással (maradnék az alapvetésnél, ti. fene tudja, jó, illetve nem annyira jó, illetve vacak). De valamifajta próbálkozással, amit vagy értesz, vagy nem, vagy tetszik, vagy nem. De van...
Egyébként már fentebb többször ragozva. Csak nehogy ebből is hegessz valami keresztény üldözést....
Ezt most tényleg nem értem. Valahol ki van írva, hogy a Fővárosban évente csak egy ilyen volumenű rendezvény rendezhető?

Árpád, a Geszti lenyúlta magának ezt az ötletet. Meg is csinálja. A Te ötleteiddel is érdemes volna futni egy kört. Miért is ne?

Nekem kicsit ez most olyan, hogy azt basztatják aki csinál valamit. Mert ő legalább csinál...
Állítólag lement a bronz ára. Förszt min. elnökünk fej (mell) szobra is a Rákos patakba kütött ki.
Ideológia-színesfémkonjuktúra?
Close.
Árpád,

ha nekem válaszoltál, én GYF lelkesedését próbáltam utánozni. Írásban nehéz.
de ne hozzák már a lovakat be a lakott területre! traktort se hozzák. ez bunkóság! ostorcsattogtatós, műparaszti csikósromantika. ciki. ázsiai. retrográd. nem irigylem és nem is utálom (nem is ismerem) a gesztit, ha nem ezt csinálná, hanem vader-szoborra kalapozna, akkor szépet írnék róla. sőt, homlokára ragasztanék egy ötezrest.
ja, azt nem írtam bele, de nyilván magától értetődő: az elektromos cart-futamba szép kalap magántőkét be lehet vonni. autógyártótól az elektronika-iparig. + a reklámfelületek.
"A Te ötleteiddel is érdemes volna futni egy kört. Miért is ne?"

én a saját körömet be is fejeztem már. én írni tudok. szervezni, pénzt szerezni, szobrot önteni nem. sőt gokartot se építettem még, de talán a kisgyereknek csinálok egyet.
Árpád!
Piacgazdaság van. Ha a nagyérdeműnek nem jön be, vagy a turisták leszarják, akkor majd jövőre nem lesz.

Az autóverseny ötlettel kapcsolatban azt gondold át, hogy egy ilyen rendezvényen a nézők szeretik ám az égett gumi-, olaj szagát és az autók üvöltését.


A kutya sem kíváncsi csendben suhanó elektromos járművekre. Pláne, hogy a mai tudásunk mellett (amíg nem tudunk gyártani, mondjuk szobahőmérsékleten működő szupravezetőt)az elektromos autó csak ábránd... Vannak persze próbálkozások, de a hatótáv a probléma....
"nem irigylem és nem is utálom (nem is ismerem) a gesztit"


Ezt nem is gondoltam...
a második projekt egy oktatásorientált esemény lenne. tehát nem a forma-1-et kell megverni. de! "A kutya sem kíváncsi csendben suhanó elektromos járművekre." - kivéve, ha benne ül a gyereked. vagy ő faragta a spojlert.

amúgy ezek az elektronyos buggik pár órát elmennek sima ~20 Ah-s akkuval. vagy lehet cserélni a pitstopban.

ja, az akkus, töltögetős e-autó vsz nem a megoldás. nem is az a lényeg, hanem a hajtás. mert az viszont esélyes, hogy a jövő autóját elektromotor fogja hajtani, az energiaellátása kérdőjeles.
Talán ősszel rendeztek a Műegyetemen egy versenyt az aulában. Az volt a lényeg, hogy távirányítású léghajót kellett építeni a megadott alapanyagokból. Volt ott nyomtatott áramkör, kismotor, héliumos lufi stb... A csapatoknak adott idő állt rendelkezésére megépíteni a léghajót, megírni a programot a vezérléshez. A kész járműre várt még egy 3 dimenziós akadálypálya is, ahol bizonyíthatta a csapat, hogy tényleg tudják irányítani.

Szóval van ilyen verseny, csak szűk körben...
Az a fő különbség, hogy a vágta elsősorban a nézőknek élmény, a gokart-, robotépítés meg azoknak, akik csinálják.

Az előbbíből így könnyebb nagy eseményt, üzletet csinálni, az utóbbi meg hasznosabb.

Mindkettőnek kéne, hogy helye legyen, egymás mellett, és nem vagy-vagy alapon.
lehet egymás mellett. persze, nem zárják ki egymást. én a lóbulit egy tök retrográd, fantáziátlan faszságnak tartom, a kádár-kori turizmusnak a folytatása.

Walter: igen, vannak már ilyen kontesztek, robotos is, meg a magyarokamarson, de nagyon szűk a kör. nincs akkora volumene, hogy a leendő mérnököt, a kisgyereket el tudja érni.
A leendő mérnök gyerekekről:

A robotboltomban van egy termék, amit forrasztani kell. Németországban rengeteg iskola használja, és nem csak műszaki sulik. Sok közülük gimnázium, ott ugyanis kifejezett cél, hogy minél több tanulót irányítsanak a műszaki felsőoktatás felé.
Nálunk ilyesmi szóba sem kerül.
Láttam. Erről jut eszembe, hogy én például iskolai tanulmányaim során sehol sem találkoztam a forrasztással. Szerencsére édesapám korán megmutatta, hogy megy ez, de azért ez furcsa. Mivelhogy nem esztergálásról van szó, hanem olyasmiről, ami bármikor kellhet otthon. Pont ezért forszíroznám inkább a scratch-built dolgokat, akár robot, akár kart. Tessék megtanulni a satut, a fúrógépet, satöbbit. Nem csak plug n play.
Ezt egy picit másképp látom.
Ha egy 10-14 évesnek odaadsz egy halom fát, vasat meg elektronikai kütyüt, nem biztos, hogy sokat tud vele kezdeni, illetve kérdés, hogy meglátja-e benne a lehetőséget.
Ha kap valamit előkészítve, amivel könnyen elindul, az gyorsan felkelti az érdeklődését, a sikerülémény motiválja, aztán úgyis kiválasztódik az a réteg, akit komolyabban érdekel és továbbfejleszti, vagy akár már magától épít valami újat. És ők majd megtanulják a satut, esztergát, stb, a többiek meg user szinten sajátítják el a felhasználást.

És bár elsőre nem mindig látszik az ilyen jellegű termékek jó része tényleg a szórakoztató tanulásra vannak kihegyezve.
Az említett forrasztandó típust például harderesen is lehet továbbfejleszteni, de programozni is magas szinten meg lehet tanulni, kit melyik része fog meg jobban.
Van olyan, amelyiket elkezdesz ikonosan programozni, aztán ha megvan a logika, jöhet a programnyelv.
És tartozék a részletes és magyarázó leírás, ami segít az elindulásban.
Szóval arra kiválóan alkalmasak, hogy az emberpalántáról kiderüljön, hogy érdekli-e a téma.

Természetesen a scratch-build fúrás faragásnak is meg van a szépsége, de az szerintem inkább az energiaitalos ládaderbi, mint a robotika.
De ezen nem fogunk összeveszni :)

technikatanár kérdése valahol... ha nem is óra de szakkör keretében érdekes lehet.
és sajnos a lovasbulival én is azt érzem
Hát, a lovaknak ugye nem sok közük van Budapesthez. Nem lehetne inkább a várost teleszaró kutyákat egymásnak ereszteni? Ha még fogadni is lehetne rá, jó kis nyereség is lenne.
erről az az idióta "plázs" jut eszembe, amit itt a margit híd pesti oldalánál csináltak pár éve...beach a dunaparton, mi? azt is felszórták homokkal...
Gesztinek még sosem volt önálló ötlete. Mindig farvizeken evez. Csak ügyesen....
Gesztinek még sosem volt önálló ötlete. Mindig farvizeken evez.....
Off

Nem tudom, a poszt címéről beúszott-e valakinek valamilyen filmemlék, nekem kettő is :

az Easy Rider és a
Lovakat lelövik, ugye ?

Ha kicsit megerőltetném magam, akár találhatnék közös pontokat is :)

On.

"Erről jut eszembe, hogy én például iskolai tanulmányaim során sehol sem találkoztam a forrasztással."


Általános iskolai technika órán volt nekünk forrasztás, menetfúrás, periszkópkészítés.... Nagyon szerettük, úgy emlékszem. És voltak szakkörök. Aki akart mehetett. Én repülőmodellezni mentem, és lépésről lépésre meg is tanítottak rengeteg mindenre...
"Geszti Péter reklámügynöksége, a délegyházi székhelyű Akció Reklámügynökség Kft. a 16. helyen szerepel a 180 napot meghaladó, 100 millió forint feletti tartozással rendelkező cégek sorában az APEH „feketelistáján” – tudta meg a Helyi Téma. "

eh?

Bocs, most hogy ki akarom kapcsolni a gépet, látom, h elírtam az egyik címet, szóval helyesen :
A lovakat lelövik, ugye ?

Viszlát, szép napot Mkinek !:)
A pamplonai bikafuttatást kell ide lemásolni.
A parlament körül lenne, képviselőknek, pártvezetőknek (korra és nemre való tekintet nélkül) kötelező részvételi jelleggel. A bikák lehetnek szürkemarhák, viszont előtte éheztessék ki egy kicsit őket.(szexuálisan is)
A verseny legyen mondjuk 24 órás.
Nagyszerűen egybe lehet kötni egy elsősegélynyújtó bemutatóval, ahol már mondjuk megjelenhetnének a gyógy- és kötszer reklámok.
Ezt zabálnák a népek...
Piciny fegyvermestereim!
A munkásőrségnél renszeresített gpu. annyiban tért el a szokványos AMD- től, hogy a csőszájfék eltávolítása után alkalmassá lehetett tenni repeszgránát kilövésére.
Üdv, Molaris,
a munkásőrök AKM63M fegyvere nem volt alkalmas gránátlövésre, nem a csőszájfék miatt, hanem a gránát indítása miatt.
Nagyon hasonlított az AKM63M-re az a fegyver, ami a puska-gránátot lőtte, szintén kalasnyikov rendszerű volt az AMP69M, de kihajtható válltámaszát csillapító párnával, és rugózással látták el, a tár csak erős töltetű vaklőszert fogadott be. Ez indította el a gránátot, aminek saját hajtóelegye volt, a kilövés után a levegőben gyújtott, és vitte a célig a gránátot. A kilövéskor egy hagyományos válltámasz eltörte volna a harcos vállát.
A gránát többféle volt, repesz, kumulatív, gyújtó, hangjelző, világító, viszont csak párszáz méterre lehetett célba találni vele.
www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/lo/gumilovedekkodgranat/hazai5.jpg
Valójában Gesztike egyszerűen addig járt a Szigetre, amíg megirigyelte, hogy másnak van jól menő, fesztiválszerű, évről-évre visszatérő, egyre nagyszabásúbb rendezvénye.

Utána ő is nekiállt kreatívni, hogy mit lehetne ebben a műfajban újítani, hogy dőljön a nép, meg a pénzecske is, kuriózum is legyen valamiben, meg csak Magyarországra jellemző, vagy legalább valami olyasmi.

Ő ezt találta ki, na. Utána elmondta haverjainak, hogy álmában megjelent a hét vezér, és ezt a dolgot üzente neki, na azok kapásból kiröhögték, de mikor elmondta, hogy mi mindent lehet mellészervezni, és egyáltalán mekkora pénz van az ilyesmikben, arcukra fagyott a hehehe... ))
Árpi, valami fikázós tréningen voltál a héten?
Ha annyi jobbnál jobb ötleted van, miért nem valósítod meg? Ott fog üresen árválkodni a Hősök tere június 2-tól, miért nem rendezel nagyon eredeti Lego robot építő bajnokságot?????

Persze értem én, fikázni mindig könnyebb a másikat. Ha belebuknál, június 3-án megint el kellene somfordálnod a kényes kérdések elől - mint azt már egyszer ügyesen bemutattad...
Árpi, ez deszép! :-) Eszembe jutnak róla a szocializmusban forgatott csehszlovák gyerekfilmek. Nem neked is az hiányzik? :-)
Egyetértek Árpival.

Ez fantáziátlan dolog. Csak a sok plusz lóvé miatt lehet izgalmas.

P.
Szép napot.

Ha már mindenképpen muszáj szobrot húzni, akkor miért nem inkább egy Jézus-szobrot építünk? Lehet, hogy SW-fanból több van, mint magyarból, ám keresztényből még náluk is több. A piac az piac!

A gellért-hegyi komcsi szobor helyébe lehetne tenni.
jézus-szobor minden lószaros faluban van. a braziloknál meg egy kurvanagy.
en.wikipedia.org/wiki/Christ_the_Redeemer_(statue)
Lószaros London Buckhingam palotájánál évszázadok óta 24 h-ban termelik a pacik a cuccot. Valahogy mégis túlélték.
Honnan ez a megtartó erő ???? :)
A braziloknál is biztos van minden faluban, mégis az az egy, az milyen híres! A wikipédia-oldal alján a See also rovatban látszik, hogy azért nincs olyan sok kurvanagy Jézus-szobor a világban.

És valami ultramodern, expresszív kivitelezésre gondoltam, lehetne üveg-acél, belülről kivilágítva este, vagy mit tudom én, valami hipermodern, brutálisan formabontó kivitelezés.

Az szólna.
Most így ötlet szintén egyébként Republikánus, ez tényleg nem lenne annyira elborult. Talán a kereszténységnek sem lenne olyan elavult korszerűtlen imágója.
Árpi. Az ágy rossz oldalán keltél fel ma reggel?

"viszont szeretném kérni, hogy e komcsi igehirdetéseddel ezúttal ne fosd tele a postot. köszi. van egy csomó másik, menjetek át oda."

Komcsi? Komolyan? Durva. Nagyon. S, ok nélkül.

Visszavárom a derüs és toleráns TWA-t.
mozzie

volt egy előzménye a verseny és piacellenességnek, de azóta privátban osztjuk az észt egymásnak Karesszal. Hátha nem lesz akkora mumus a kapitalizmus, mint azt sokan beállítják
Aztatat télleg nem értem, miért nem az invenció, a kreativitás versenye kerül nálunk sosem megrendezésre. Még az országzászlós millecentenárium során is késztették az önkormányzatokat valami teljesítményre. Pedig az sem nagyon volt ám a Nemzeti Kimittud.

De ez? Folyik a vágta a lószaros prérin? Mi ebben a Nagy Ötlet?

Nekem speciel sokkal jobban tetszik Árpi felkínálom 2-je, mint ötlet (még a Darth Waderes is elviselhetőbb lenne különben, mint az '56-os emlékmű... amúgy...).

Fel hazánk hű ne-hem-ze-he-déke... ittapálya ittatér.
Üdvözletem!

ekkerjoz blogtárs beírását szeretném kiegészíteni a következő felesleges és senkit sem érdeklő részlettel:

el tetszett feledkezni az AMP gázvisszavezető csövét lezáró csappantyúról, ami a vaklőszer hatását volt hivatott növelni.

Maradtam tisztelettel.
Látom, bassza a Csőrödet ez a Geszti fiú az Ungarische Wirtschaft Vágtájával, nekem is bassza a csőrömet a Nemzeti Vágta meg a Modern Képmesék is.

EZ egy ilyen Ország a ki-ki a maga kapcsolati tőkéjével össze grundolhat pár misit innen-onnan, a vacak ötletei gyenge kivitelezésére ( kisVUK, Klipperek 2.0, A társulat, Modern Képmesék ).

Remélem, elolvassa a Geszti a nyafogásodat, ugrik, bevesz a buliba te, készítheted a népszerűsítő reklámfilmet Modern, Kép, mesék stílusban.
Árpi, te technokrata, te... :-)

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.05.07. 22:58:34
"Erről jut eszembe, hogy én például iskolai tanulmányaim során sehol sem találkoztam a forrasztással."

Megvígasztallak: én a BME villanykarán sem találkoztam forrasztópákával, öt év alatt... Mátrixalgebrával annál inkább :-))

Ilyen ország vagyunk. Mindenki elméletben kurva jó :-).

Nagy nemzeti projectre egyébként lett volna ötletem: ez lett volna a Technolimpia (technikai olimpia).
Pár éve dobtam be a köztudatba, még cikkeztek is róla (valamelyik bulvárlap talán még Schmitt Palit is megkérdezte ezzel kapcsolatban). A megvalósításban addig jutottam, hogy bejegyeztem a domaint, azóta talán már le is járt :-).

A Technolimpia lényege az lett volna, hogy földön-vízen-levegőben versengjenek mindenféle technikai eszközök (nem feltétlenül motorosak) ill. azok működtetői. A szokásos F1 futam idejére lehetett volna szervezni, szakkiállításokkal, egyéb látványosságokkal megspékelve. A vidék is kivehette volna belőle a részét, talán a hasznából is (nem úgy, mint a Párizs-Bakony-(Dakar) rallyn, ahol a természetvédelmi területnek csak a benzingőzből jutott).

Pista, az égvilágon semmi bajom nincs a kapitalizmussal. Csak Árpit próbáltam nyugtatni egy kicsit.
dark!
Ja, elméletben nagyon jók vagyunk. Mindaddig, míg nem valamely elméleti tudományt (pl. elm. fiz.) kellene csúcsszinten művelni. Tisztára, mint az, aki a sakkozók között a legjobb pingpongos és viszont.
Egyébként a legújabb Lovaséletben olvastam egy írást erről a vágtadologról. Nem lesz az rossz, csak kicsit sokallom a költségvetésben a közpénzt. A legnagyobb támogató a rafibank ugyan, de aztán ott tülekszenek az állami, önkormányzati cégek és maguk a szervek.
Áááááá, a p...ba! Beleolvastam a versenykiírásba és kizárólag angolnyereg használható. Plusz a szervezők által biztosítva (idézet): "három ponton rögzített lovagló kobak, lovagló dressz és nadrág, ami huszárruhát mintázó jelmezáltal" Nesze neked stílus! Jövőre meg cseklészi kocsi elé kumethámba fogunk.
Árpi,

ez már-már Lapi-i hosszúságú poszt:))

ámbátor ez a rész:

"Lovat, malacot, varangyosbékát nem indítunk, mert mi egy tudásalapú társadalmat szeretnénk"

erősen szíven ütött, mondhatni böllérkés döfődött nyaki ütőerembe, ugyanis a malac nagyonis alkalmas a tudásalapú társadalom megteremtésére!;))

Le a böllérekkel, egekbe a húsárral, éljenek a malacok!

Jöttem, láttam, mentem hülyematekérettségidogákat javítani.

Jut eszembe, offkérdés Mkinek:

Ha rákattintasz az alábbi linkre, és megnézed a 13. feladat b) egyenletét, akkor te minek olvasod a jobb oldalon lévő hatványt, 3-dik gyök X-nek, vagy 3négyzetgyökX-nek? Rengeteg tanuló az első szerint félreolvasta, s így megoldhatatlannak bizonyult egy középsulisnak.

193.225.13.22/erettsegi2008/k_mat_08maj_fl.pdf

Üdv., és várom az empatikus véleményeket. THX

Léptem...
Egy kissé mintha szubjektívra sikerült volna ez a post. Tóta W. nem szereti a lovakat, ezért ne legyen vágta. Szereti viszont a sci-fit meg a robotokat, ezért legyen inkább robotparádé vagy Vader-szobor (persze egyből az Ötvenhatosok terére).

Én sem vagyok lórajongó, de lehet, hogy jól megcsinálják, előre nem kéne fikázni.

A lótenyésztés, lovaglás pedig akkor is része a hagyományainknak, ha korábban gagyi, igénytelen produkciókkal igyekeztünk lejáratni. És nem kéne az egészet elfelejteni, és a vízzel együtt a gyereket is kiönteni azért, mert néhány hülye német annyit tud Magyarországról, hogy Tschikósch.

Néhány hülye magyar meg annyit tud Spanyolországról, hogy bikaviadal, a spanyolok mégsem akarnak bikák helyett robotokat vagy versenyautókat futtatni Pamplonában. Remélem.
Republikánus: na jó, az üvegacél Krisztust, azt ellenjegyzem. kissé vonakodva, de. nézd meg a Subirachs linket fent, ő csinálta a Sagrada Familia egy részét, na ott van újraértelmezés meg minden.

dark future: na igen, technolimpia, ilyesmik. ebben kéne megkapaszkodni, észrevenni/vetetni magunkat, mert lóból csak lókolbász lesz.
ekkora fosszar posztot
mot mégis mi a bajod árpi
vagy csak untad magad, és nem volt téma?
mondjuk az álmok ugyanakkor tetszenek
legyen Vader szoobor
és Chuck Norris híd
Igazából még nem látom, hogy konkrétan milyen verseny lenne az, amit inkább támogatnál.
Jó értem, robotos, meg bütykölős, de a robotwars-on kívül van még küldöldi, vagy itthoni példa?

Egyébként aki lovat akar nézni, az menjen és nézze meg a bemutatót Bugacon, ostorcsattogtasással egybekötve, ott valahogy hitelesebb is a dolog, minthogy idehozunk k sok homokot a Hősök terére, oszt' jónapot, lovagolunk..
malacka, ázzeg. téged konkrétan megszólítottalak a legelső kommentben, hogy mit szól a technikatanár úr. erre nem szól semmit.
nonest: a robot wars csak egy a csomó robotgladiátor-konteszt közül. sok ilyen van. van aztán robotfoci (ez felsőbb évfolyam), és van számos nagyon szűk körű kezdeményezés magyarországon is. mars-rover-építés, programozói tornák, modellversenyek. ausztriában van robotszumó-OKTV.

az e-kartverseny egy nagyon konzervatív ötlet. az is egyfajta versengés (médiamegjelenés), meg vannak kipirult arcú gyerekek, de énszerintem a leglátványosabb, leginkább mozgósító az, amiben körfűrésszel irtják egymást a robotok. az cool, az transformers, az beindítja a gyerek agyát. és mivel elérhető közelségben becsatlakozhat a harcirobot-építésbe, a lelkesedése pozitív irányba csatornázható be. lelkesedik amúgy is az animeért meg a mechekért, de az terméketlen fantázia marad.
Értem a logikád, hogy a gyerekek harcirobot-őrűltek, és ezt a hullámot kéne meglovagolni.
De biztos, hogy arra kell ránevelni őket, hogy a rombolásra, a versenytárs 'elpusztítására' használják a tehetségüket?
Hasznosabb lenne, ha értelmes, békés célokat tűznénk ki.

Egyébként most szombaton:
www.magyarokamarson.hu

Egy geszti féle kazáriai típusú márkecing látványosság celebekkel...
A kutaszaros belvárosi utcákat kéne holdporral fertőtleníteni...meg a népeit...
Jelkép lesz ez is, mint az időkerék, ami áll, mint az ország, mert itt minden "gépezetbe" homokszem került...
Magyar szörnyek márpedig vannak, csak rossz a marketing.
Ott van pl. a zomok, a sárkánykígyó és a sárkány. A magyar sárkány kifejezetten veszélyes fajta, mert emberalakot is tud ölteni.
Hüllőkön kívüli kedvencünk pedig a lidérc.
totalcar.hu/magazin/kozelet/pneucup/

Tessék, ez is egy olyan verseny amit Árpád hiányol...
most akartam belinkelni...
"Aztán majd puffoghatunk, amikor jön Borat forgatni."

Helyesen: ...pu_f_oghatunk... :P
a vege kifejezetten tetszett, eljenek a mernokok!
Árpád!

Meg kell, hogy állapítsam tényleg elég gagyi volt ez a "lovasparádé".

A Geszti nem egy "Okosfiú" (ha érted mire gondolok...), bár jelentős számban képviseltették magukat a külföldi túristák...
A kérdés persze az, hogy eljönnének-e jövőre is?
süti beállítások módosítása