W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Ló rider

2008.05.07. 06:00 Tóta W. Árpád

Május 31-én ez a kis ország felmeli porba hervadt fejét. Büszkén a világ felé fordulunk, és megmutatjuk, hogy tudunk mi még.

Lovagolni.

Felszórjuk világvárosunk, Budapest emblematikus terét homokkal, és lovakat hozunk oda, hogy körbe-körbe ügessenek (ezt fogjuk vágtának nevezni), huszárral a hátukon. Aztán ettől majd jön a turista, megcsudálni. Ez a nagy terv.

Geszti Péter természetesen egy zseni, de nem azért, mert kitalálta. Ezen nincs mit kitalálni, ez maga az áporodott fantáziátlanság. De képes volt keresztülverni önkormányzatokon, államon, Budapesten, hogy megvalósuljon. Igaz, ebben segítségére volt Várhegyi Attila is, aki kiváló szervező. És akinek én készséggel elhiszem, hogy egyetlenegyszer botlott életében, és jó útra tért, de azért mégiscsak papírja van arról, hogy sikkasztott. Legalább egy újévi fogadalomtétel keretében megemlíthetné, hogy leszokott.

Kell-e különösebben magyarázni, miért nem felel meg egy ló Tarzan szerepére?

Lovakrul


Eleve az ötlet egy sima, indigós koppintás, a sienai lóbuli átvétele. Meg van még másfele is ez a divat, hogy nagytestű állatokat engedünk lakott területre. Igen ám, de ők ezt nem a 21. században találták ki maguknak, hanem már egy ideje megy. A 21. században felkaptatni az Eurovíziós Dalfesztivál porondjára lovon, az már ott is ciki. Mégis mit mondjon erre Európa meg a világ, illetve az ő turistáik? Ásítva továbblapoznak: ja igen, az a kis agrárország, ahol bőgatyában lovagolnak, és lehúznak a tschárdában. Menjünk inkább Monte Carlóba, ott legalább versenyautókat futtatnak.

Oké, Péter, hogy te kisgyerekként a Tenkes kapitányára izgultál, de a mai gyerekek mecheken, űrhajókon és sárkányokon lovagolnak. A ló, az a múlt. Hol a lovi? Hova lettek onnan az emberek, a magyar urak és proletárok?

Aki mindenképp csikóst akart látni, az már látta Bugacon. Aki ritka állatokat szeretne bemutatni kicsinyének, az elmegy az állatkertbe, ahol nemcsak ló van, de tigris és medve is, sőt tatu. Ha pedig a fiúgyermek a katonáskodás iránt érdeklődik, mint a fiúgyermekek zöme, akkor tán a huszároknál jobban lenyűgözi egy díszszemle (nincs), vagy egy repülőnap (van, szerény), illetve a Haditechnikai Múzeum (szintén szerény, de legalább van benne golyószóró is, nemcsak uncsi kard meg csákó).

De mint kés a vajban, utat talál magának az üzleti szándék. Boldogan támogatja jobb- és baloldal. A jobb azért, mert minden jó, ami magyarságtudatból van gyúrva - lásd még Wass Albert. Ha rég megromlott, akkor is. A bal meg ugyanezért, és mert a lóbuli által úgy lehetnek "nemzetiek", hogy nem kell ehhez a gyökerek tyúkszemére taposni. 48, az az övék is lehet, a többi már bajosabban. Úgyhogy maradunk lovas nemzet. A traktor, az nem jöhet, táblailag tilos neki. A lovat meg beengedjük.

Kapakiállítás! Helo turiszt, zimmer frei, tekintse meg a kapakiállítást! A tanácsházán benti vécé! Aztán majd puffoghatunk, amikor jön Borat forgatni.

 

Felkínálom népgazdasági hasznosításra

Országimázsra, világraszóló rendezvényre szükség volna. De nem ártana úgy tennünk, mintha legalább a 20. századot vettük volna töriből. A gyalogos elmarad. A lovas is.

Jó kérdés, hogy miféle egyéb rendezvénnyel hívhatnánk fel magunkra a figyelmet, illetve mozdíthatnánk meg a lakosságot, aki gyakorlatilag csak a tűzijátékra megy ki nagyobb számban. És ne ló legyen, hanem valami modern. Konstruktív bizalmatlanság, az a menő.

Régi álmom, hogy éppen oda, a lóbuli helyszínére, építsünk egy szobrot. Nem kicsit, nagyot. Pontosan a Csizma térre, ahol egykor Sztálin nyolcméteres szobra állt. Egy vezérszobrot, amilyet diktatúrákban szokás építeni, és hódolni előtte. A nyugati turistának így nem kell Türkmenisztánig utaznia, ha át akarja élni a fílinget, amit egy vezérszobor kelt a diktatúra lakóiban. És akkor már mutassuk meg, hogy fejlődünk, legyen az a szobor húsz méter, vagy még több.

De ábrázoljon ez a szobor egy fiktív, mesebeli szereplőt. A hirtelen tipp, hasból - és ingyen - Darth Vader. Nem magyar (de ha kell, bebizonyítjuk), viszont jól néz ki, még akkor is bitang jól néz ki, ha fizetni kell a Lucasfilmnek a jogokért. A toronyház méretű Vaderrel mindenki le akarna fényképezkedni, aki erre jár. Magyar, kínai, amerikai. Mert ilyen máshol nincs. És özönlenének a Star Wars-rajongók, akikből még ma is több van, mint mondjuk magyarból. A fejében lehet étterem vagy kokainbarlang, felőlem üzemeltetheti akár Geszti Péter.

Hogy mit jelentene ott az a gigantikus Vader-szobor, azt az esztéták dolga lesz megmagyarázni, de nincs nehéz dolguk. Emlékszünk a zsarnokságra, de itt olyan soha többé nem lehet, száműztük a mesék birodalmába. Sőt fűzhetjük tovább: a mi zsarnokainkból végül rendre aranyos öreg bácsi lett, mint Anakinból.

Nem ragaszkodom amúgy Vaderhez, lehet az egy T-Rex is, vagy egy AT-ST, ha azt olcsóbban adja Lucas. Még jobb lenne, ha volna nemzetközileg elismert szörnyünk - ahogy a románoknak van -, de nincsen. Csinálhatnánk, akár Hanyistókból is, de ahhoz egy Gaudi, vagy egy Subirachs, esetleg egy Giger kell, hogy olyat mutasson, amire rácsodálkozik a világ. Jobban járunk az import királlyal. Az Anjou-k mellett elfér egy Sith.


 

Felkínálom 2.

Tegyük fel, hogy muszáj valami versenyt rendezni, mert nagyon erős a vattacukorlobbi. Lovat, malacot, varangyosbékát nem indítunk, mert mi egy tudásalapú társadalmat szeretnénk, nem vagyunk már kalandozó barbárok. (Tényleg, kalandozó szovjetekről miért nem beszélünk soha?)

Nettó kétmillió forint a nevezési díj erre a lóbulira. Ennyit csengetnek be az önkormányzatok, hogy indítsanak egy huszárt a Nemzeti Vágtán. Kétmillió forintból indíthatnánk egyrészt robotot (lásd itt), de ha az túl magas és kínai, az se baj. Végül is szilíciumvölgy már nem leszünk. De jó lenne, ha legalább barnaköpenyes szakiként lenne esélyünk ebben a világban. Mondjuk, hogy a kétmillió forintos keretből nem a települések, hanem iskolák, egyetemek, térségi szakképző központok indulnak a versenyünkön, és nem lóval, hanem saját építésű versenyautóval. Hogy ne legyen túl veszélyes, a beépíthető motort, a súlyt és a többi paramétert szabályozzuk, ahogy az autóversenyben szokás. És legyen az a motor elektromos - a villanymotornak egyébként volna hagyománya Magyarországon, csak mi a lóra figyelünk. (Ami elég baj, mert a Honda meg a Toyota viszont a villanymotorban érdekelt.)

Tehát a nevező iskolák csapatokat alakítanak, pilótát, konstruktőröket és szerelőket állítanak ki. Megtalálja a helyét a chiptuningban erős, szemüveges kövér srác, és a darabos mozgású parasztgyerek, aki nagyon ügyes a lombfűrésszel. És a régóta mellőzött technikatanár. A művészi hajlamú emós kifestheti a kocsit, a gazdag gyerek apukája megveszi a drága fúrógépet, a tesiszakos atlétából előbújhat a Schumacher vagy a Talmácsi Gábor.

Aztán a Nemzeti Vágtán kiderül, ki a jobb. A gyerekek pedig, akik ebben részt vettek, kétségtelenül jobb eséllyel indulnak a való világban, mint ha lovászként keresnének munkát. Nem mintha lovász egyáltalán nem kéne, de mérnök, autószerelő, szakmunkás tutibiztosan kelleni fog. És a vágta győztese húsz év múlva nem az asztalt veri, hogy miért nem tud ő elhelyezkedni lovasíjászként, hanem lekapcsolja a villanyt a laborban, és hazakocsikázik a családjához abban a hibrid- vagy hidrogéncellás vagy atomautóban, amit ő tervezett.

Ezt álmodta Gulliver a nyihahák országában.


Címkék: hülyemagyar magyarland felkínálom

334 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr55457749

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2008.05.30. 17:06:56

Falunap a főváros közepén: Nemzeti VágtaHolnap lesz a nagy nemzeti vágta, melynek megalomániája bár nem vetekszik, de megközelíti bármelyik LiveAid rendezvényt. Lassan eljutunk oda, hogy Geszti Péter lesz a magyar Bob Geldof, aki slusszkulccsal az ujján n…

Pingback: Turulcsirip - necropajti 2008.05.07. 14:06:09

[...]id="kiemelmain"> tótamatiné: "Darth Vader. Nem magyar (de ha kell, bebizonyítjuk)" - http://w.blog.hu/2008/05/07/lo_rider[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akárki a nevére vehet. Cég, magánszemély, akinek a telephelye vagy bejegyzett lakhelye akár ideiglenesen is az adott önkormányzat területén fekszik.
Plussz maga az önkormányzat is indíthat egy lovast hivatalosan.
Az utóbbit értem, de akkor az előbbi alapján mitől nemzeti vágta? Az a része elég gázos. Vállalatok és magánszemélyek vegyesen, meg az önkormányzatok? A Gyorscsók Távgyógyító Bt. lovasa a Belváros-Lipótváros önkormányzata ellen?
totya87
"Tudom, hogy van üdülőhely Törökországban?"

én nemtom. mér, van? :)
aki tudja, az már valszeg nem célközönség.
passz.

gondolom, hogy oda menj és ne máshova mert... izé... hát csak.

ez olyan, mint a retyópapír reklám. azt minek nyomják? különben nem veszek?

a vágtázós honlapon nincs ilyen, hogy "A rendezvény célja" menüpont?
én nem merek felmenni rá, mert még kedvet kapok a végén, azt' akkor segget csináltam a számból. :D
sose,

OK, elfogadom. Ha működik, rendben.

Csak a magyar valóságon edzett agyam mindig azt gondolja, hogy ez mindenütt pénzeltüntetési technika (mert csibészek nemcsak nálunk vannak). De valószínűleg lehet máshogy is.
omgwtf

Pedig 'illene' megnézned a honlapot. Csak, hogy képben legyél, hogy mivel nem értesz egyet egész nap :))
omgwtf,

ne mondd már, hogy te tudtál a budipapír létezéséről a reklámok kora előtt! Addig csak kukoricacsuhé volt!
Kedves TótaWé,

Bajom van, témától független. Az bajom van,hogy felettébb mód kedveltem írásaid, de most meg már nem. Vélemények voltak a javából, okítottak és ami a lényeg szórakoztattak! Amiket mostanság tudtunkra adsz, légyen az bármely fórum, légyen az közélet, politika, reklám stb. azok nem szórakoztatnak. Számomra keserűnek tűnnek irigynek és ami még inkább zavarba ejtő haszontalannak. Sértődött fröcsögésnek. Semmi szórakoztató. Kérlek ess vissza a ló túloldaláról (béna lovas illesztés), ne légy oly zabos (még bénább lovas illesztés) és aztán gyia! Mint régen, amúgy szőrén!
Előre is köszönettel. Maradok tisztelettel.

soseleszekelső, megnéztem. szerintem még mindig hülyeség. :D
most jön az a lemez, hogy "Persze, mert már előítélettel mentél fel!" :)

amúgy mi ez a nem-egyetértés dolog??? mit kell ezen egyetérteni? :) vagy tetszik, vagy nem.
én utóbbi. otthon is maradok. akinek meg tetszik, kimegy. mindenki jól jár. az élet szép.
[A buntetesek]közmunkára történő átváltásra ugyanis az önkormányzatok túlnyomó többségénél - közmunka hiányában - nincs lehetőség...
omgwtf,

nem-egyetértés=nem-tetszés Így sikerült megfogalmaznom, nem a szavakból élek.

Én sem leszek ott, de ettől még szeretek úgy véleményt mondani valamiről, hogy nagyjából tudom, mi az.
Nem Te voltál, de pl. sokan kiakadtak, hogy szegény pacik hogy fognak a csúszós kövön trappolni. Aki megnézi a honlapot, az már ilyet talán nem ír.
Ettől még tetszhet vagy nem, mindenkinek szíve joga.
Én azt nem értem ebben a fene nagy sosemlátott nemzetrontott (höhh) válságban honnan van az önkormányzatoknak ERRE 2 milliája ? (+járulékos költségek, utaztatás, ellátás, huszár ruha (atyavilág) Szerintem ezt a versenyt az önkorméányzatoknak kellett volna alapban és élből elutasitani. Nekem innentől minden pampogás hiteltelenné válik. ITT VÁLSÁG VAN ??? Ugyanmár..csak a szokásos kilógaseggünk de azért dzsentri kihaénnemek vagyunk faszkodás. Szánalmas.
Valóban jó lenne megvárni, mi lesz belőle. Ráér utána lehányni Gesztit, vagy egymást.
Tartom a véleményem, örvendek minden kezdeményezésnek, ami ezt a szétizélt országot, megpróbálja akár egy napra összehozni. De valóban kellene, hogy ne prejudikáljunk; sőt.
A ló, vágta, egyebek, ezek amolyan népnemzeti ügyek. (Bár lehet, hogy leugrik a hét vezér) Hogy ezt egy "liberálisorientált faszi" gereblyézi össze, akár önkormányzati, akár kormánypénzből; hát baszus veszett itt már ostobább dolog miatt is sokszor közpénz.... Így (és egyelőre - főként a fikázó tengerre tekintettel- ): Hajrá Péter!
Üdv.
Ja! És minden jóérzésű, és, illetve igényes postoló menjen át protestálni a "Beugró" ügyre!
Bocs.
speciel 2008.05.07. 18:59:14

kb. a 122-ik vagyok, a protestálók közt.

Amúgy pedig sok sikert Gesztinek, de akkor is ez csak egy a lovasbemutatók közül.
Ha egyedit akarunk csinálni, akkor legyen ez egy bazinagy Darth Vader szobor, vagy egy komcsi reality negyed. Ha azt szeretnénk megmutatni, hogy a magyarok mennyire innovatívak, akkor robotverseny, kocsiverseny technikatörténeti programmal, kipróbálható szerkentyűkkel...

Szóval ez is csak a gulyás-lovas képet erősíti, aminél kellene egy kicsit ütősebb.
ovits 2008.05.07. 19:23:23
Én nem okvetlenül turisztikai szempontból közelíteném meg az ügyet. Lehet, hogy komolytalan, mégis "belügy" szempontból utaltam a projektre.
Tudod, ami valamely módon próbál némi kohéziót teremteni, ebben a nagy "veszekedésben". Nem mondom, hogy nem lesz bukta, a megszokott gyűlölködés okán. Ötleteid egyébként jók, tetszenek.
Becsülöm pl. a Graphisoft (Bojár Gábor)törekvéseit, az innovációban, oktatásban, bízom benne, lesz majd tér az általad említett progamokra is. Ez ügyben láthatod (tán Eurosport2?? nemzetközi PC-s játékbajnokságot)
Csak tudod, a mai megosztott szituációban én megis Gesztit favorizálnám. Üdv.
Nemcsak Győrben van ilyen stílusú autóverseny. Van sűrített levegős hajtás is, pl. a Pneumobil: www.georgikon.pate.hu/esemeny/RexrothPNEUMOBILverseny.pdf
Legyen sok ilyen (is), akkor elférnek a lovak (is) egyszer-egyszer a Hősök terén.
Azt értem, hogy nem erre az alkalomra való lenne a lovas bemutató, de mondd, mi bajod a lovakkal? Szerintem jó fejek. Nem politizálnak, nem nagyképűsködnek. Kedvesek, őszinték. Nem lopnak, nem hazudnak. Tudom. Van kilenc.
Na okoskodjunk :)

Ez a vágta sztem egy klasszikus, széles tömegeket is érdekelhető, látványshow átszőve egy valamilyen szinten mégis jellegzetes nemzeti karakterrel. Hirtelen a debreceni virágkarnevál jut eszembe hasonlóként, ahol a legmeghatározóbb elem a mindenféle színű virágszobrok lassú elvonulása. Most ehhez képest a huszár szerkó ugyanolyan színes kavalkádot tud előidézni, de a lóverseny miatt nyilván mozgalmasabb megvalósítással. Ha technikailag a felületet a Hősök terén ki tudják képezni ehhez, akkor látványilag megint csak egy passzentos miliőt kínál az emlékmű, amiben bőven vannak hasonló lovas, kocsis elemek. Ehhez nyilván raknak nem kis gasztró kiegészítést, amik önmagukban is futnak már jó pár éve (bor meg pálinka fesztivál) és nem kevés érdeklődővel. Ezekhez képest, megint a verseny sztem nagyobb látványosságot ígér. És még akkor jön a csavar, hogy egy-két lovat még községekben is tartanak így-úgy, sokan lovagolnak vidéken is, tehát könnyen van egy országos merítés (gondolom). Ráadásul eből lehet helyi eseményt szervezni, hogy akkor most Józsi gyerek megmutatja aprajafalván versenyfelszerelést és persze a lovát vmi helyi hepajjal egybekötve. Már is van közösségi lét, helyi izgulnivaló stb. És, ha most nem bírjuk a huszárosdit, akkor ilyen alapon a néptáncot se tanulják már egyáltalán pedig amellett, hogy rendesen mozog egy gyerek, még mozgáskultúrája is lesz és megint csak közösségben van.
Ahogy nézem kisebb települések is vannak, márpedig ilyen helyeken nem mindenütt lenne meg az a technikai, műszaki szellemi háttér, ami egy robotosdihoz kellő embert és így érdeklődést, akarást is megmozgatna. Szóval egy igazi össznépi banzáj, ami több korosztálynak, családoknak együtt, pasiknak-nőknek egyszerre kínál egy idehaza mégis eredeti, de látványosan honosított programlehetőséget.

A másik szembetűnő különbség, hogy a csajok általában nem izgulnának rá annyira egymást szaggató technoszauruszokra, de még sima röpcsi modellekre sem. Ez mindenképpen egy kisebb célcsoportnak szólna, de pont a jövőbeni szürkeállomány felcsigázása miatt tényleg támogatandó, illetve azok is jobban megmutathatnák magukat, akik így szintén reflektorfényt kapnának, mint már aktív, a témával profi szinten foglalkozó értékes arcok (inkább, mint bármelyik celeb).

Jellemző, hogy szívesen megnéztem volna a Műegyetemen azt a léghajós versenyt, de csak itt láttam videót utólag. Másik példa sajnos morbidabb, de nem hallottam, hogy vidéken vmi modellrepülő izé van, csak amikor az Index írta, hogy két embert lefejezett egy repcsi :(
Szóval sztem vannak így is rendezvények, de sokszor csak utólag hall róluk az ember. Miért ne lehetne ennek is egy állandó helye, mint a Képmeséknek pl., akár itt, akár főoldalon ?
Nyomjátok a Beugró protesteket!
Már 1800 körül van...
TWA-t nem láttam. biztos más néven...
Újra bocs...
OK. Legyen lovasverseny, ami mögé felsorakozik az ország apraja-nagyja, úgy az mszp-, mint a fidesz szimpatizánsok, de akkor tényleg ne csak az legyen, hogy vágtáznak egy férfiasat oszt annyi. Hanem élesszük fel, népszerűsítsük a lovassportokat. Csináljuk meg a fent említett fogadóhálózatot. Álljon mögé egy tv csatorna, amelyik hajlandó közvetíteni is a fogadható futamokat stb.

(csak a komcsi reality park volt az én ötletem, és az is a Dart Vader szoborból vezethető le)
Sziligan !

Erről van szó ! Ha mosr nem írod, mintha nem is lenne. Hírdetőtáblát neki, ha már az Index is egy technikailag fejlettebb kommunikációt képvisel. PROPAGANDÁT A HALADÁSNAK!
Ámen ovits!
Árpádot sem értem igazán, mire hegyezte a dplgot (rendben sutkának jó..).
Nem ebben megyünk tönkre, és ha azokon a vidéki településeken nézik majd tévén, lehet, hogy ráizgulnak, hol az Ő fiuk-lányuk, és nem más un. napi politikai túróval törődnek. Kicsit összeérünk. Mint, annó a táncdalfesztiválon. Tudom, mismásoló duma, de mégis...
Osztán' valamikor majd jöhet a komcsi park, meg a náci park, és Véder..
"ekkerjoz · szalka.blog.hu 2008.05.07. 10:23:56
Végül is nincs ezzel az egésszel semmi baj. Siena a setét középkorban kezdte ünnepelni a vágtát.
Mi is."

LÓ.L :))))))
Itt a léghajós:

index.hu/video/tags/műegyetem

Idén hasonló ?

Régi és gondolom sokaknak megvan, de szintán Műegyetem-Infó és még mindig üt :

www.youtube.com/watch?v=hFqnDjyDI9o
Na majd egy IT guru megírja miért nem akarja az igazságot
geszti mivel tompitja vagy oldja fel jelenleg az "ellentéteket"?

most komolyan.
Tota mar megint demagog, de ertheto. Mi a fasz koze van manapsag mar koze egy atlagmagyarnak a lovakhoz(az obligat lof...ozason kivul)? Elithobbi, tisztelet a kivetelnek. Egy szimpla lovasbemutato, semmi tobb.

Megmondjam, mi lenne jo orszagimage? Kene egy besugokozpontot csinalni, kulon besugoversenyekkel. "-Irigy-vagy a szomszedra?-Itt befeketitheted egyszeruen!

-Zavar, hogy a masik tobbre vitte?-Jelentsd fel, hadd zolduljon!

-Nem okoz oromet, ha a masik boldogul?-Gancsoldd el, hadd pusztuljon a fergese!"

A mai magyar nepleleket semmi nem jellemezne jobban. Es semmi nem utal arra, hogy ez barmennyit is valtozna a (kozel-)jovoben.

Foolproof, egy irigy kutya
Ismered? : "Válaszra sem érdemes"
Na ez van.
a komcsi skanzen, az jó ötlet.
Árpi!
Meg a náci skanzen, kollaboráns skanzen, libsi skanzen, meg a "segget csinálok a számból" skanzen..
Mikor kicsit csitulna ez a nemzetiló-Geszti-komcsi-zsidó felhajtás, csak mondasz valami faszságot!
Minek? Anullálódott-átértékelődőtt a blog alapkérdése?
Vááááá!
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.05.07. 21:28:59
a komcsi skanzen, az jó ötlet."

Csináljuk meg! Gyerünk, csináljuk meg! :)))

én stratégiai kérdésekkel foglalkozom. színesfémet ne kezdjek gyűjteni a vader-szoborhoz?
Kristl!
Egy próbálkozással (maradnék az alapvetésnél, ti. fene tudja, jó, illetve nem annyira jó, illetve vacak). De valamifajta próbálkozással, amit vagy értesz, vagy nem, vagy tetszik, vagy nem. De van...
Egyébként már fentebb többször ragozva. Csak nehogy ebből is hegessz valami keresztény üldözést....
Ezt most tényleg nem értem. Valahol ki van írva, hogy a Fővárosban évente csak egy ilyen volumenű rendezvény rendezhető?

Árpád, a Geszti lenyúlta magának ezt az ötletet. Meg is csinálja. A Te ötleteiddel is érdemes volna futni egy kört. Miért is ne?

Nekem kicsit ez most olyan, hogy azt basztatják aki csinál valamit. Mert ő legalább csinál...
Állítólag lement a bronz ára. Förszt min. elnökünk fej (mell) szobra is a Rákos patakba kütött ki.
Ideológia-színesfémkonjuktúra?
Close.
Árpád,

ha nekem válaszoltál, én GYF lelkesedését próbáltam utánozni. Írásban nehéz.
de ne hozzák már a lovakat be a lakott területre! traktort se hozzák. ez bunkóság! ostorcsattogtatós, műparaszti csikósromantika. ciki. ázsiai. retrográd. nem irigylem és nem is utálom (nem is ismerem) a gesztit, ha nem ezt csinálná, hanem vader-szoborra kalapozna, akkor szépet írnék róla. sőt, homlokára ragasztanék egy ötezrest.
ja, azt nem írtam bele, de nyilván magától értetődő: az elektromos cart-futamba szép kalap magántőkét be lehet vonni. autógyártótól az elektronika-iparig. + a reklámfelületek.
"A Te ötleteiddel is érdemes volna futni egy kört. Miért is ne?"

én a saját körömet be is fejeztem már. én írni tudok. szervezni, pénzt szerezni, szobrot önteni nem. sőt gokartot se építettem még, de talán a kisgyereknek csinálok egyet.
Árpád!
Piacgazdaság van. Ha a nagyérdeműnek nem jön be, vagy a turisták leszarják, akkor majd jövőre nem lesz.

Az autóverseny ötlettel kapcsolatban azt gondold át, hogy egy ilyen rendezvényen a nézők szeretik ám az égett gumi-, olaj szagát és az autók üvöltését.


A kutya sem kíváncsi csendben suhanó elektromos járművekre. Pláne, hogy a mai tudásunk mellett (amíg nem tudunk gyártani, mondjuk szobahőmérsékleten működő szupravezetőt)az elektromos autó csak ábránd... Vannak persze próbálkozások, de a hatótáv a probléma....
"nem irigylem és nem is utálom (nem is ismerem) a gesztit"


Ezt nem is gondoltam...
a második projekt egy oktatásorientált esemény lenne. tehát nem a forma-1-et kell megverni. de! "A kutya sem kíváncsi csendben suhanó elektromos járművekre." - kivéve, ha benne ül a gyereked. vagy ő faragta a spojlert.

amúgy ezek az elektronyos buggik pár órát elmennek sima ~20 Ah-s akkuval. vagy lehet cserélni a pitstopban.

ja, az akkus, töltögetős e-autó vsz nem a megoldás. nem is az a lényeg, hanem a hajtás. mert az viszont esélyes, hogy a jövő autóját elektromotor fogja hajtani, az energiaellátása kérdőjeles.
Talán ősszel rendeztek a Műegyetemen egy versenyt az aulában. Az volt a lényeg, hogy távirányítású léghajót kellett építeni a megadott alapanyagokból. Volt ott nyomtatott áramkör, kismotor, héliumos lufi stb... A csapatoknak adott idő állt rendelkezésére megépíteni a léghajót, megírni a programot a vezérléshez. A kész járműre várt még egy 3 dimenziós akadálypálya is, ahol bizonyíthatta a csapat, hogy tényleg tudják irányítani.

Szóval van ilyen verseny, csak szűk körben...
Az a fő különbség, hogy a vágta elsősorban a nézőknek élmény, a gokart-, robotépítés meg azoknak, akik csinálják.

Az előbbíből így könnyebb nagy eseményt, üzletet csinálni, az utóbbi meg hasznosabb.

Mindkettőnek kéne, hogy helye legyen, egymás mellett, és nem vagy-vagy alapon.
lehet egymás mellett. persze, nem zárják ki egymást. én a lóbulit egy tök retrográd, fantáziátlan faszságnak tartom, a kádár-kori turizmusnak a folytatása.

Walter: igen, vannak már ilyen kontesztek, robotos is, meg a magyarokamarson, de nagyon szűk a kör. nincs akkora volumene, hogy a leendő mérnököt, a kisgyereket el tudja érni.
A leendő mérnök gyerekekről:

A robotboltomban van egy termék, amit forrasztani kell. Németországban rengeteg iskola használja, és nem csak műszaki sulik. Sok közülük gimnázium, ott ugyanis kifejezett cél, hogy minél több tanulót irányítsanak a műszaki felsőoktatás felé.
Nálunk ilyesmi szóba sem kerül.
Láttam. Erről jut eszembe, hogy én például iskolai tanulmányaim során sehol sem találkoztam a forrasztással. Szerencsére édesapám korán megmutatta, hogy megy ez, de azért ez furcsa. Mivelhogy nem esztergálásról van szó, hanem olyasmiről, ami bármikor kellhet otthon. Pont ezért forszíroznám inkább a scratch-built dolgokat, akár robot, akár kart. Tessék megtanulni a satut, a fúrógépet, satöbbit. Nem csak plug n play.
Ezt egy picit másképp látom.
Ha egy 10-14 évesnek odaadsz egy halom fát, vasat meg elektronikai kütyüt, nem biztos, hogy sokat tud vele kezdeni, illetve kérdés, hogy meglátja-e benne a lehetőséget.
Ha kap valamit előkészítve, amivel könnyen elindul, az gyorsan felkelti az érdeklődését, a sikerülémény motiválja, aztán úgyis kiválasztódik az a réteg, akit komolyabban érdekel és továbbfejleszti, vagy akár már magától épít valami újat. És ők majd megtanulják a satut, esztergát, stb, a többiek meg user szinten sajátítják el a felhasználást.

És bár elsőre nem mindig látszik az ilyen jellegű termékek jó része tényleg a szórakoztató tanulásra vannak kihegyezve.
Az említett forrasztandó típust például harderesen is lehet továbbfejleszteni, de programozni is magas szinten meg lehet tanulni, kit melyik része fog meg jobban.
Van olyan, amelyiket elkezdesz ikonosan programozni, aztán ha megvan a logika, jöhet a programnyelv.
És tartozék a részletes és magyarázó leírás, ami segít az elindulásban.
Szóval arra kiválóan alkalmasak, hogy az emberpalántáról kiderüljön, hogy érdekli-e a téma.

Természetesen a scratch-build fúrás faragásnak is meg van a szépsége, de az szerintem inkább az energiaitalos ládaderbi, mint a robotika.
De ezen nem fogunk összeveszni :)

technikatanár kérdése valahol... ha nem is óra de szakkör keretében érdekes lehet.
és sajnos a lovasbulival én is azt érzem
Hát, a lovaknak ugye nem sok közük van Budapesthez. Nem lehetne inkább a várost teleszaró kutyákat egymásnak ereszteni? Ha még fogadni is lehetne rá, jó kis nyereség is lenne.
erről az az idióta "plázs" jut eszembe, amit itt a margit híd pesti oldalánál csináltak pár éve...beach a dunaparton, mi? azt is felszórták homokkal...
Gesztinek még sosem volt önálló ötlete. Mindig farvizeken evez. Csak ügyesen....
Gesztinek még sosem volt önálló ötlete. Mindig farvizeken evez.....
Off

Nem tudom, a poszt címéről beúszott-e valakinek valamilyen filmemlék, nekem kettő is :

az Easy Rider és a
Lovakat lelövik, ugye ?

Ha kicsit megerőltetném magam, akár találhatnék közös pontokat is :)

On.

"Erről jut eszembe, hogy én például iskolai tanulmányaim során sehol sem találkoztam a forrasztással."


Általános iskolai technika órán volt nekünk forrasztás, menetfúrás, periszkópkészítés.... Nagyon szerettük, úgy emlékszem. És voltak szakkörök. Aki akart mehetett. Én repülőmodellezni mentem, és lépésről lépésre meg is tanítottak rengeteg mindenre...
"Geszti Péter reklámügynöksége, a délegyházi székhelyű Akció Reklámügynökség Kft. a 16. helyen szerepel a 180 napot meghaladó, 100 millió forint feletti tartozással rendelkező cégek sorában az APEH „feketelistáján” – tudta meg a Helyi Téma. "

eh?

Bocs, most hogy ki akarom kapcsolni a gépet, látom, h elírtam az egyik címet, szóval helyesen :
A lovakat lelövik, ugye ?

Viszlát, szép napot Mkinek !:)
A pamplonai bikafuttatást kell ide lemásolni.
A parlament körül lenne, képviselőknek, pártvezetőknek (korra és nemre való tekintet nélkül) kötelező részvételi jelleggel. A bikák lehetnek szürkemarhák, viszont előtte éheztessék ki egy kicsit őket.(szexuálisan is)
A verseny legyen mondjuk 24 órás.
Nagyszerűen egybe lehet kötni egy elsősegélynyújtó bemutatóval, ahol már mondjuk megjelenhetnének a gyógy- és kötszer reklámok.
Ezt zabálnák a népek...
Piciny fegyvermestereim!
A munkásőrségnél renszeresített gpu. annyiban tért el a szokványos AMD- től, hogy a csőszájfék eltávolítása után alkalmassá lehetett tenni repeszgránát kilövésére.
Üdv, Molaris,
a munkásőrök AKM63M fegyvere nem volt alkalmas gránátlövésre, nem a csőszájfék miatt, hanem a gránát indítása miatt.
Nagyon hasonlított az AKM63M-re az a fegyver, ami a puska-gránátot lőtte, szintén kalasnyikov rendszerű volt az AMP69M, de kihajtható válltámaszát csillapító párnával, és rugózással látták el, a tár csak erős töltetű vaklőszert fogadott be. Ez indította el a gránátot, aminek saját hajtóelegye volt, a kilövés után a levegőben gyújtott, és vitte a célig a gránátot. A kilövéskor egy hagyományos válltámasz eltörte volna a harcos vállát.
A gránát többféle volt, repesz, kumulatív, gyújtó, hangjelző, világító, viszont csak párszáz méterre lehetett célba találni vele.
www.haborumuveszete.hu/rovatok/fegyverek/lo/gumilovedekkodgranat/hazai5.jpg
Valójában Gesztike egyszerűen addig járt a Szigetre, amíg megirigyelte, hogy másnak van jól menő, fesztiválszerű, évről-évre visszatérő, egyre nagyszabásúbb rendezvénye.

Utána ő is nekiállt kreatívni, hogy mit lehetne ebben a műfajban újítani, hogy dőljön a nép, meg a pénzecske is, kuriózum is legyen valamiben, meg csak Magyarországra jellemző, vagy legalább valami olyasmi.

Ő ezt találta ki, na. Utána elmondta haverjainak, hogy álmában megjelent a hét vezér, és ezt a dolgot üzente neki, na azok kapásból kiröhögték, de mikor elmondta, hogy mi mindent lehet mellészervezni, és egyáltalán mekkora pénz van az ilyesmikben, arcukra fagyott a hehehe... ))
Árpi, valami fikázós tréningen voltál a héten?
Ha annyi jobbnál jobb ötleted van, miért nem valósítod meg? Ott fog üresen árválkodni a Hősök tere június 2-tól, miért nem rendezel nagyon eredeti Lego robot építő bajnokságot?????

Persze értem én, fikázni mindig könnyebb a másikat. Ha belebuknál, június 3-án megint el kellene somfordálnod a kényes kérdések elől - mint azt már egyszer ügyesen bemutattad...
Árpi, ez deszép! :-) Eszembe jutnak róla a szocializmusban forgatott csehszlovák gyerekfilmek. Nem neked is az hiányzik? :-)
Egyetértek Árpival.

Ez fantáziátlan dolog. Csak a sok plusz lóvé miatt lehet izgalmas.

P.
Szép napot.

Ha már mindenképpen muszáj szobrot húzni, akkor miért nem inkább egy Jézus-szobrot építünk? Lehet, hogy SW-fanból több van, mint magyarból, ám keresztényből még náluk is több. A piac az piac!

A gellért-hegyi komcsi szobor helyébe lehetne tenni.
jézus-szobor minden lószaros faluban van. a braziloknál meg egy kurvanagy.
en.wikipedia.org/wiki/Christ_the_Redeemer_(statue)
Lószaros London Buckhingam palotájánál évszázadok óta 24 h-ban termelik a pacik a cuccot. Valahogy mégis túlélték.
Honnan ez a megtartó erő ???? :)
A braziloknál is biztos van minden faluban, mégis az az egy, az milyen híres! A wikipédia-oldal alján a See also rovatban látszik, hogy azért nincs olyan sok kurvanagy Jézus-szobor a világban.

És valami ultramodern, expresszív kivitelezésre gondoltam, lehetne üveg-acél, belülről kivilágítva este, vagy mit tudom én, valami hipermodern, brutálisan formabontó kivitelezés.

Az szólna.
Most így ötlet szintén egyébként Republikánus, ez tényleg nem lenne annyira elborult. Talán a kereszténységnek sem lenne olyan elavult korszerűtlen imágója.
Árpi. Az ágy rossz oldalán keltél fel ma reggel?

"viszont szeretném kérni, hogy e komcsi igehirdetéseddel ezúttal ne fosd tele a postot. köszi. van egy csomó másik, menjetek át oda."

Komcsi? Komolyan? Durva. Nagyon. S, ok nélkül.

Visszavárom a derüs és toleráns TWA-t.
mozzie

volt egy előzménye a verseny és piacellenességnek, de azóta privátban osztjuk az észt egymásnak Karesszal. Hátha nem lesz akkora mumus a kapitalizmus, mint azt sokan beállítják
Aztatat télleg nem értem, miért nem az invenció, a kreativitás versenye kerül nálunk sosem megrendezésre. Még az országzászlós millecentenárium során is késztették az önkormányzatokat valami teljesítményre. Pedig az sem nagyon volt ám a Nemzeti Kimittud.

De ez? Folyik a vágta a lószaros prérin? Mi ebben a Nagy Ötlet?

Nekem speciel sokkal jobban tetszik Árpi felkínálom 2-je, mint ötlet (még a Darth Waderes is elviselhetőbb lenne különben, mint az '56-os emlékmű... amúgy...).

Fel hazánk hű ne-hem-ze-he-déke... ittapálya ittatér.
Üdvözletem!

ekkerjoz blogtárs beírását szeretném kiegészíteni a következő felesleges és senkit sem érdeklő részlettel:

el tetszett feledkezni az AMP gázvisszavezető csövét lezáró csappantyúról, ami a vaklőszer hatását volt hivatott növelni.

Maradtam tisztelettel.
Látom, bassza a Csőrödet ez a Geszti fiú az Ungarische Wirtschaft Vágtájával, nekem is bassza a csőrömet a Nemzeti Vágta meg a Modern Képmesék is.

EZ egy ilyen Ország a ki-ki a maga kapcsolati tőkéjével össze grundolhat pár misit innen-onnan, a vacak ötletei gyenge kivitelezésére ( kisVUK, Klipperek 2.0, A társulat, Modern Képmesék ).

Remélem, elolvassa a Geszti a nyafogásodat, ugrik, bevesz a buliba te, készítheted a népszerűsítő reklámfilmet Modern, Kép, mesék stílusban.
Árpi, te technokrata, te... :-)

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.05.07. 22:58:34
"Erről jut eszembe, hogy én például iskolai tanulmányaim során sehol sem találkoztam a forrasztással."

Megvígasztallak: én a BME villanykarán sem találkoztam forrasztópákával, öt év alatt... Mátrixalgebrával annál inkább :-))

Ilyen ország vagyunk. Mindenki elméletben kurva jó :-).

Nagy nemzeti projectre egyébként lett volna ötletem: ez lett volna a Technolimpia (technikai olimpia).
Pár éve dobtam be a köztudatba, még cikkeztek is róla (valamelyik bulvárlap talán még Schmitt Palit is megkérdezte ezzel kapcsolatban). A megvalósításban addig jutottam, hogy bejegyeztem a domaint, azóta talán már le is járt :-).

A Technolimpia lényege az lett volna, hogy földön-vízen-levegőben versengjenek mindenféle technikai eszközök (nem feltétlenül motorosak) ill. azok működtetői. A szokásos F1 futam idejére lehetett volna szervezni, szakkiállításokkal, egyéb látványosságokkal megspékelve. A vidék is kivehette volna belőle a részét, talán a hasznából is (nem úgy, mint a Párizs-Bakony-(Dakar) rallyn, ahol a természetvédelmi területnek csak a benzingőzből jutott).

Pista, az égvilágon semmi bajom nincs a kapitalizmussal. Csak Árpit próbáltam nyugtatni egy kicsit.
dark!
Ja, elméletben nagyon jók vagyunk. Mindaddig, míg nem valamely elméleti tudományt (pl. elm. fiz.) kellene csúcsszinten művelni. Tisztára, mint az, aki a sakkozók között a legjobb pingpongos és viszont.
Egyébként a legújabb Lovaséletben olvastam egy írást erről a vágtadologról. Nem lesz az rossz, csak kicsit sokallom a költségvetésben a közpénzt. A legnagyobb támogató a rafibank ugyan, de aztán ott tülekszenek az állami, önkormányzati cégek és maguk a szervek.
Áááááá, a p...ba! Beleolvastam a versenykiírásba és kizárólag angolnyereg használható. Plusz a szervezők által biztosítva (idézet): "három ponton rögzített lovagló kobak, lovagló dressz és nadrág, ami huszárruhát mintázó jelmezáltal" Nesze neked stílus! Jövőre meg cseklészi kocsi elé kumethámba fogunk.
Árpi,

ez már-már Lapi-i hosszúságú poszt:))

ámbátor ez a rész:

"Lovat, malacot, varangyosbékát nem indítunk, mert mi egy tudásalapú társadalmat szeretnénk"

erősen szíven ütött, mondhatni böllérkés döfődött nyaki ütőerembe, ugyanis a malac nagyonis alkalmas a tudásalapú társadalom megteremtésére!;))

Le a böllérekkel, egekbe a húsárral, éljenek a malacok!

Jöttem, láttam, mentem hülyematekérettségidogákat javítani.

Jut eszembe, offkérdés Mkinek:

Ha rákattintasz az alábbi linkre, és megnézed a 13. feladat b) egyenletét, akkor te minek olvasod a jobb oldalon lévő hatványt, 3-dik gyök X-nek, vagy 3négyzetgyökX-nek? Rengeteg tanuló az első szerint félreolvasta, s így megoldhatatlannak bizonyult egy középsulisnak.

193.225.13.22/erettsegi2008/k_mat_08maj_fl.pdf

Üdv., és várom az empatikus véleményeket. THX

Léptem...
Egy kissé mintha szubjektívra sikerült volna ez a post. Tóta W. nem szereti a lovakat, ezért ne legyen vágta. Szereti viszont a sci-fit meg a robotokat, ezért legyen inkább robotparádé vagy Vader-szobor (persze egyből az Ötvenhatosok terére).

Én sem vagyok lórajongó, de lehet, hogy jól megcsinálják, előre nem kéne fikázni.

A lótenyésztés, lovaglás pedig akkor is része a hagyományainknak, ha korábban gagyi, igénytelen produkciókkal igyekeztünk lejáratni. És nem kéne az egészet elfelejteni, és a vízzel együtt a gyereket is kiönteni azért, mert néhány hülye német annyit tud Magyarországról, hogy Tschikósch.

Néhány hülye magyar meg annyit tud Spanyolországról, hogy bikaviadal, a spanyolok mégsem akarnak bikák helyett robotokat vagy versenyautókat futtatni Pamplonában. Remélem.
Republikánus: na jó, az üvegacél Krisztust, azt ellenjegyzem. kissé vonakodva, de. nézd meg a Subirachs linket fent, ő csinálta a Sagrada Familia egy részét, na ott van újraértelmezés meg minden.

dark future: na igen, technolimpia, ilyesmik. ebben kéne megkapaszkodni, észrevenni/vetetni magunkat, mert lóból csak lókolbász lesz.
ekkora fosszar posztot
mot mégis mi a bajod árpi
vagy csak untad magad, és nem volt téma?
mondjuk az álmok ugyanakkor tetszenek
legyen Vader szoobor
és Chuck Norris híd
Igazából még nem látom, hogy konkrétan milyen verseny lenne az, amit inkább támogatnál.
Jó értem, robotos, meg bütykölős, de a robotwars-on kívül van még küldöldi, vagy itthoni példa?

Egyébként aki lovat akar nézni, az menjen és nézze meg a bemutatót Bugacon, ostorcsattogtasással egybekötve, ott valahogy hitelesebb is a dolog, minthogy idehozunk k sok homokot a Hősök terére, oszt' jónapot, lovagolunk..
malacka, ázzeg. téged konkrétan megszólítottalak a legelső kommentben, hogy mit szól a technikatanár úr. erre nem szól semmit.
nonest: a robot wars csak egy a csomó robotgladiátor-konteszt közül. sok ilyen van. van aztán robotfoci (ez felsőbb évfolyam), és van számos nagyon szűk körű kezdeményezés magyarországon is. mars-rover-építés, programozói tornák, modellversenyek. ausztriában van robotszumó-OKTV.

az e-kartverseny egy nagyon konzervatív ötlet. az is egyfajta versengés (médiamegjelenés), meg vannak kipirult arcú gyerekek, de énszerintem a leglátványosabb, leginkább mozgósító az, amiben körfűrésszel irtják egymást a robotok. az cool, az transformers, az beindítja a gyerek agyát. és mivel elérhető közelségben becsatlakozhat a harcirobot-építésbe, a lelkesedése pozitív irányba csatornázható be. lelkesedik amúgy is az animeért meg a mechekért, de az terméketlen fantázia marad.
Értem a logikád, hogy a gyerekek harcirobot-őrűltek, és ezt a hullámot kéne meglovagolni.
De biztos, hogy arra kell ránevelni őket, hogy a rombolásra, a versenytárs 'elpusztítására' használják a tehetségüket?
Hasznosabb lenne, ha értelmes, békés célokat tűznénk ki.

Egyébként most szombaton:
www.magyarokamarson.hu

Egy geszti féle kazáriai típusú márkecing látványosság celebekkel...
A kutaszaros belvárosi utcákat kéne holdporral fertőtleníteni...meg a népeit...
Jelkép lesz ez is, mint az időkerék, ami áll, mint az ország, mert itt minden "gépezetbe" homokszem került...
Magyar szörnyek márpedig vannak, csak rossz a marketing.
Ott van pl. a zomok, a sárkánykígyó és a sárkány. A magyar sárkány kifejezetten veszélyes fajta, mert emberalakot is tud ölteni.
Hüllőkön kívüli kedvencünk pedig a lidérc.
totalcar.hu/magazin/kozelet/pneucup/

Tessék, ez is egy olyan verseny amit Árpád hiányol...
most akartam belinkelni...
"Aztán majd puffoghatunk, amikor jön Borat forgatni."

Helyesen: ...pu_f_oghatunk... :P
a vege kifejezetten tetszett, eljenek a mernokok!
Árpád!

Meg kell, hogy állapítsam tényleg elég gagyi volt ez a "lovasparádé".

A Geszti nem egy "Okosfiú" (ha érted mire gondolok...), bár jelentős számban képviseltették magukat a külföldi túristák...
A kérdés persze az, hogy eljönnének-e jövőre is?
süti beállítások módosítása