W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Hörömpő cirkusz, világszám!

2008.03.19. 06:00 Tóta W. Árpád

Alkotmányos népítélet, ilyet szól. A nemzetközi sajtó hüledezve végzi dolgát, és fordít: constitutional mob law.

A mob law, az egy rosszul csengő kifejezés, tetszik tudni. Ugyanis a mob, az baromállat csürhét jelent. Van rá szép görög szó is: ochlokrácia. Mindkettő azt jelenti Róma óta, hogy a legitim hatalmat a könnyen mozgatható és hülyíthető tömegek megfélemlítik. Jó vége soha nincs.

Tervezzünk buszt, magyarok! Népszavazzuk meg a motort, meg a csapágyakat, aztán népszavazzuk meg a kipufogót és a fékrendszert is. A nép szava Isten szava, Isten meg csak ért a motorokhoz. Végül népszavazzuk meg, hogy legyen ingyen. Világszabadalom lesz. Csodájára fognak járni. Egyben megnézik a pußtát, röhögni a magyaron.

Tényleg világszabadalom: sehol nem tartanak szavazást arról, óhajt-e a kedves polgár fizetni a szolgáltatásokért. Sem buszjegyről, sem ingyensörről nem rendeznek referendumot.

Ehhez ugyanis korrupt és ostoba alkotmánybíróságra volna szükség, és az szerencsére ritka.

Az az alkotmánybíróság, amely nem korrupt és ostoba módon, hanem meggyőződésből enged át ilyen kérdéseket, minden jövendőbeli hatalom rémálma lenne. Csak a korrupt és ostoba alkotmánybíróság teszi lehetővé, hogy egy kormányzásra aspiráló erő számításba se vegye: neki ugyanezzel kell majd szembenéznie, ha odáig jut.

Kétszázezer aláírást röhögve összegyűjt a Tisztelet Társasága, ha kell. Ha elegendő indok, hogy a jövőbeli költségvetés még nincs készen, ezért tételei népszavazásra bocsáthatók, akkor alkotmányos népítélet tárgya lehet a száz százalékos nyugdíjemelés, a Különleges Cigánysegély, meg a babakötvény kamata. Innentől nem érezhetné magát biztonságban semmilyen kormány, a kormányoknak ugyanis időnként az a dolguk, hogy beszedjenek olyan pénzeket, amiket azelőtt nem szedtek be. És hogy ne adjanak ki olyan pénzeket, amiket azelőtt szétszórtak.

Korrupt, kézivezérelhető alkotmánybírósággal lehet csak ilyesmibe belemenni. Olyannal, amiről tudjuk, hogy majd velünk aranyosabb, kedvesebb, udvariasabb lesz, egész egyszerűen azért, mert minket szeret, azokat meg nem szereti. Pusztán magánvélemény - népszavazásra nem szánom - hogy ha ilyesmivel számolni lehetne, onnantól az nem volna bíróság, hanem kurvák gyülekezete.

Ajánlott olvasmány: Hont András: Ezt a sebet nehéz lesz begyógyítani


Címkék: népszavazás hülyemagyar

2529 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr69387187

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Res Publica 2008.03.20. 16:46:07

Népítélet utánKedvenc blogjaimon majd két hete, a népszavazás óta áll a bál: a posztok és kommentek kizárólag vagy nagyrészt a március 9-i eseménnyel és annak lehetséges következményeivel foglalkoznak. Ez a nagy tömegű intellektuális trágya tetszhalott bl…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pokesz:
Viki megmondta:

jon a befagyasztas!

inforadio.hu/hir/belfold/hir-186788/6
Ezen az Alkotmánybíróság nevű paródista csoporton már én is gondolkodtam.Nem hinném,hogy korruptak lennének de,hogy mérhetetlenül ostobák az biztos!
A poszt utolsó bekezdése a lényeg.Azért nem tart a Fidesz attól,hogy ez a népszavazósdi kétélű fegyver,mert nem az.Szerepcsere esetén az ellenzéki baloldal,hasonló tárgyú kérdéseit úgy bassza vissza a /nagytiszteletű/na jó ez vicc volt/AB,mint macskát szarni!
a hiteles anyázás egészséges, bő vérre van eresztve, melyet hordák hordák egymás hegyin-hátán.
Na, csak válaszolok.
"Legfeljebb többen lennének, akik csak létszükségletre költenek és mégis kicsúsznak a keretükből. Vagy mégkönnyebb lenne túlköltekezni."

Erre lenne jó szerintem a differenciált áfakulcs: a létszükségleti cikkek 10%, a mindennapi használati tárgyak 20%, a főleg importtermékek és luxuscikkek 30%.
Persze, ahogy mondtam, ez optimista hozzáállás(a tiéd realistább). Azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki tényleges minimálbérrel feltétlenül plazmatévét akar venni. Az emberi hülyeség határtalan. Csak utána akkor ne álljanak sorban az államkassza előtt, hogy ilyen meg olyan rászorulók.
az anyátlan árvalány hajazás, mint hátrafelé vajazni.
Lapi

Nesze: békepipa!:)
Tudod, miért? Mert ugyanazt a személyt kedveljük. Biztos tudod, mire gondolok!

Továbbra is: Happy day!
kolbászos 13:04

Te mi a francér' vagyol ollanta idegeske? Szorongol a patáslábútól?

Neeeee, kérlek ne tedd!

Azt viszont megmondhatnád, h olyan is van-e, h faszateista? Hmmmm?

Üdv.
ne vajazd le a medve bőrét!
"- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak részvényeinek száz százaléka a Magyar Állam forgalomképtelen kincstári vagyonába tartozzon?"
- Az előző kérdésben szerepel-e legalább 3 olyan fogalom, amelynek a jelentésével nincsen tisztában Ön?
Pokesz:
"Jól működik? Nem. Hatékony a magyar egészségügy? Nem. Hatékonyabb lesz, ha továbbra sem lesz verseny, ha elűzzük az országból a működő tőkét.."

a magyar egeszsegugy koltseghatekonysagat nezve az egyik leghatekonyabb a vilagon.
ha verseny lesz nem lesz jobb, es verseny sem lesz, nem is lehet. az arutermelesnel sem a jobbik kaszal, hanem a monopolhelyzetu...
plusz a versenyben ohatatlanul vesztesek vannak, a rosszak, az atlagosak, a tobbseg, a pechesek, stb, veluk mi legyen?

Nem unod még Árpi? Tényleg ennyire fáj?
a kis házileszbink:

zsanett 2008.03.19. 13:23:32
lányos tartalommal töltve.::)))
Pietari.

Négyigenes népszavazás - Orbáni világszabadalom.

igen
igen
igen
igen

Jaaaaaaaah.
OK, Zsanett, jöhet! De ugye a tus alatt nem mondtok semmi ilyen bonyolultakat: "az anyátlan árvalány hajazás, mint hátrafelé vajazni" :). Ez amúgy valami titkos kód? Így juttatod ki az ország atomtitkait? :)
Persze, hogy van faszateista.
Sőt van faszfideszes, meg faszszageszes, meg faszszoci.
Főt van faszszájú gecilibbentő is.


Egyébként nem vagyok ideges.

Jöjjön Orbán. Csináljon, amit akar.
Mert itt nem lesz semmi, ha ő nem akarja.
Az ország népének hangosabbik fele le lett aljasítva, fideszessé lett változtatva, és a kognitív disszonancia (tudod-e mi az?) megteszi a magáét.

Ő végre tudja hajtani a reformokat, már ha akarja egyáltalán. Vagy úgy is jó, ha nem csinál semmit.
Nekem mindegy.
Csak annak legyen vége, ami most folyik ebben az országban, mert ha egyszer az én fajtám pöccen be, akkor vér fog folyni, és nem biztos, hogy csak a bevert orrokból, kilőtt szemekből.

Szal jobb a békesség, szarok a demokráciára, szarok a törvényességre, elvekre.

Jöjjön Orbán, és vigyen mindent.
Legyen megváltó, emeljenek neki templomot, nyalják fényesre a seggét a hívei.
Majd eszek csokit, hogy nekem is barna legyen a nyelvem.

Ez az ország fontosabb, mint az, hogy itt törvény és rend legyen.
Kolbászoszsömle.

Ezt már eljátszottuk Szálasival is.

Az a baj, hogy nem jön be.
Pietari 2008.03.19. 13:51:13
"- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak részvényeinek száz százaléka a Magyar Állam forgalomképtelen kincstári vagyonába tartozzon?"
- Az előző kérdésben szerepel-e legalább 3 olyan fogalom, amelynek a jelentésével nincsen tisztában Ön?

Szerintem is megdöbbentő, hogy a nép közgazdasági műveltsége és józan ítélőképessége ilyen drámai módon elillant 2006 óta. Felfoghatatlan. Csupa hülye. Pedig akkor még milyen bölcsek voltak!
Hát ebből levezetve mekkora őrjöngés lesz, ha nyer 2010-ben a Fidesz... Bőröndök becsomagolva, remélem? Izraeli állampolgárság rendben? (Horn Gábornak is van, oda jár évente pár hónapot feltöltődni, mint nyilatkozta... szal nyomás tel-avivba, van tengerpart, a város tele kuplerájokkal, ahol olcsók az orosz sikszék, mi tart vissza?)
"wynarsky1 2008.03.19. 12:46:58
Malacka, először is nyomi vagy te."

Neeeem, csak másodszor! Tudod, én úriember vagyok, előre engedlek!;)

"A hozzáállásról beszéltem."

Figyu, ha én hozzáállok, akkor ott télleg malacka, aki 69!:)

"Akinek más a véleménye, az csak a másik oldal tagja lehet."

Nem, akinek más a véleménye, az mind hülye. Én már csak tudom, mert itt elég gyakran más a véleményem, és ezért elég gyakran ezt a jelzőt kapom. Bár szokott lenni még barom, idióta, ostoba, fasz, meg ilyesmi is...

"Olyan nincs, hogy valaki szerint ez nem fényes victory volt, hanem a maradék adófizető szanaszét-szopatása."

Nem, szopassuk azt a nyugdíjast, aki pl. 45.000-et kap, ebből 25.000-et elvisz a rezsije, 5.000-et a gyógyszerei, és marad neki 15.000 beosztani az összes többire, azaz 500ft/nap. Szóval nyugodtan kérjük el tőle a 300ft-os vizitdíjat, mert az így baloldali. Jaaaa, és az eset nem egyedi, ugye tudod?

"amit Árpi ír, az mind szent és sérthetlen, de nem hülyeség."

Jaaaa, de azért az jött át, h neked Árpi az etalon, de tudod, én az etanol termékeket jobban szeretem;)))

"Ja és libsi meg minden."

Nem libsi, libbolsi, vagy ha jobban tetszik neoliberálbolsevik-filoszemita-globalista-judeoplutokrata-oligarchista, vágod?:))

"Teneked mi a foglalkozásod?"

Köcsög-bunkó tanár:))

"Szerénységet? Ilyen fényes victory és fletószoppancs után?"

Neeee, nem ismeritek ti ezt az sz-betűs szót, h szerénység, maradj csak szerénytelen. És igazad van, egyáltalán nem volt fletószoppancs, meg szocirinyálás sincs:o)))

"hát most találtuk fel a világszabadalmat, és legyek szerény???"

Neeee, nem tudsz!

Üdv.
Bocs Kopasz, lehet hogy nem vagy jogosult arra a bizonyos útlevélre? Hát szopacs, de eu pógár vagy nemde...
simonmondja....

Tudom.
Majd felakasztjuk, őt is, ha nem jön be...
ha hátul akar vajazni, akkor nem lehet tiszta leszbi, csak biszex...
A hitelesített kérdések így szólnak:

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak részvényeinek száz százaléka a Magyar Állam forgalomképtelen kincstári vagyonába tartozzon?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak kizárólag nonprofit gazdasági társaságokként működhessenek?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak kizárólag egészségbiztosítási szolgáltatást nyújthassanak?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül az egészségbiztosítási pénztárakról szóló 2008. évi I. törvényt?

Invictus

Tök jó idejárni márc. 9. óta:))) Én nagyon jól szórakozom:))
"mert ha egyszer az én fajtám pöccen be, akkor vér fog folyni, és nem biztos, hogy csak a bevert orrokból, kilőtt szemekből"

Parancsszóra fogtok menstruálni? :-)

(Amúgy meg, így fenyegetőzik egy vérbeli demokrata... :-(

(Amúgy meg #2, a ti fajtátok? Olyan is van? És illik így megosztani ezt a szegény véráztatta országot? Lövészárkokkal szaggatni ártatlan testét a köztársaságnak? És hogy csináltok akkor REFORM-ot? :-(((

:-DDD
stanci:
"Elképzelni sem tudom, hogy az MSZP nem rugja ki az SZDSZ-t."
wishful thinking... en azt se tudtam elkepzelni hogy osszeallnak.
De barcsak a profeta beszelne beloled!

"Ha szeptemberben szavazás lesz, biztosak lehetnek abban, hogy 2010-ben nem választják meg őket, de még a következő ciklusban sem."
ez ketsegtelenul igaz. de ok nem igy gondolkodnak, hanem
addig is van ket ev penzlenyulasra, akarhogy is fenyegetozik az szdsz a koalicio felrugasaval (jelenleg 50-50% az esely) nem fogjak megtenni mert a zsirosbodon fontosabb.

az meg hogy a kovetkezo valasztason mi lesz az fuggetlen attol mit csinalnak.

eddig minden valasztast elveszitett a kormanyzo part (egy kivetellel, de megegyszer ez a trukk nem jon be)
2010-ben is el fogja.
Kolbászoszsömle.

Hányszor kell még nekünk az a kurva Trianon?

Legalább egyszer ússza meg egy generáció öldöklés és jóvátétel nélkül.
mithrandir 2008.03.19. 13:56:46

Sajnos főleg a TB-reformmal kapcsolatban tapasztaltam, hogy az emberek bizony magas szinten tájékozatlanok. Mondok 1-2 állítást a TB-reformmal kapcsolatban:
1.) Az öregeket egyik magánbiztosító sem fogja felvenni, mert nem éri meg, hiszen sokat betegeskednek -> sok pénzt kellene kifizetniük a magánbiztosítóknak
2.) a szegények sem fognak senkinek sem kelleni, mert alig vagy nem fizetnek TB-t.
Ha valaki ezen állítások egyikével is egyet ért annak elárulom: semmit sem tud erről a törvényről. Most őszintén...hányan vagytok ilyenek? :)
három a magyar igazság meg egy a zászló.
"Szerintem is megdöbbentő, hogy a nép közgazdasági műveltsége és józan ítélőképessége ilyen drámai módon elillant 2006 óta. Felfoghatatlan. Csupa hülye. Pedig akkor még milyen bölcsek voltak!"

Ja. Bölcsek. Mindenki (tisztelet a kivételnek) azt hitte, hogy a pannon puma száguld, meg ugrik. Jah. Fejest a semmibe. Most azok a reformok legnagyobb szószólói, akik 2006-ban még azt hitték, hogy minden rendben. 2001 óta semmi sincs rendben.
háromszor veri ezt kenden...
Kolbászos 13:54

Bekattantál haver? Szállj ki, mielőtt infarktust kapnál, az még egy párbajtörben sem megy el:)
egyet ert-e on azzal, hogy ha on kanos az allam jeloljon ki valakit, akinek kotelessege az on faszat kivernie?
"az anyátlan árvalány hajazás, mint hátrafelé vajazni" :).

nem nincs ebben semmi magvas.

házi, a göröny a hullámokba, az...................és most elég karcsú voltam.

csudacsuporka, feneketlen
Roa:
mindenki azt hitte, hogy a pannon puma szaguld?
akkor miert szavazott az 2.5 millio ember a viktorra?
oket ki verte at?
Roa, azért nem egészen igaz, az értelmesebb, de elkötelezett ballibek tudták hogy gáz van, de számukra fontosabb volt "megállítani Orbánt", ahogy Fletónak meg a szocpártnak és a szadesznak is.
Ahogy az értelmesebb fidesz szavazók sem hülyék annyira, hogy azt gondolják, OV csupa beváltható dolgot ígérgetett. Vagy ígérget most. Csak hát, a legfontosabb megbuktatni, megállítani a szocikat (vagy zsidókomcsikat).
Ha valaki érti, hogy zsanett mit hord itt össze, és hogy főleg milyen tudatmódosító szerek hatása alatt, az kérem jelentkezzen kormányszóvivőnek. Tel.: 06-1-*******
" KopaszMercis 2008.03.19. 14:04:18
egyet ert-e on azzal, hogy ha on kanos az allam jeloljon ki valakit, akinek kotelessege az on faszat kivernie? "

Látod, hogy van itt öngondoskodás, már a "reformok" előtt is :D
KopaszMercis.

Baszatlan kurva ez a nép.

És 300 forintért széttett lábbal várja a faszokat.
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.19. 12:19:36
Bizony, Stumpf István, hahó! Nem kéne az MN-ben elereszteni egy jókora cikket, hogy akkor gyorsan toljuk kicsit helyére a népszavazás intézményét?"

Isten őrizz! Akkor meg az lenne a rinya, h lám, mihelyst hatalomra kerültek a fideszgecik, rögtön megemelték az érvényesség limitjét, mert ezek a szemetek nem demokraták, amivel ők jól laviroztak, azt most kiveszik a kezünkből....

Nem, maradjon minden így, hadd legyen a fidesznek is népi kontrollja! Ez most komoly!

A szoci meg gyűjtsön aláírást, ha tud eleget, és nyerjen népszavazást, ha tud!

Üdv.
"akkor miert szavazott az 2.5 millio ember a viktorra"
Mert ők neki hittek. A többiek meg nem. Aki meg gondolkodott, nos ilyen nem sok volt.
Roa:
"[AFA] a főleg importtermékek és luxuscikkek 30%"

mint eu tagok nem vethetunk ki importvamot (mas neven se)

mi az az importtermek? ossze van keveredev minden, egy hazepitsenel sincs mar szinte semmi ami magyr, imoprt a nyilaszaro a szaniter, a tegla, a burkoloko...a cement..a munkaero...

esetleg lehet jatszani a forintarfolyammal, leertekelik, megdragul az import az meg inflatorikus hatasu...
simon

A szlovákoknak jó, a románoknak jó, a szlovénoknak jó. Ezt halljuk, ezt látjuk.

Nekünk nem jó.

Velünk van a baj.

Magyarországgal.

Addig kell Trianon, amíg van ország.
Ahogy a bölcs rabbi mondta, neked is igazad van, meg neked is, fiam.
Baromság volt népszavazni ezekről a kérdésekről? Persze. No de Horn (nem Gyula) nagyon találóan megfogalmazta - és a Hírtv dokumentálta :) - a tanulságot: Feri, go pls. Az, hogy Feri b@szik megfogadni a jótanácsot, nem meglepő, mivel nem csak OV rendelkezik küldetéstudattal, sőt. Ferink, ha 2000 éve született volna, és persze nem itt, a kereszten végzi, mint Messiás v1.1. Szerintem.
Drága a népszavazás? A franciák emberöltőnként 1* max. 2* gyakorolják? Bullshit, drágáim. Ki nem sz@rja le? A svájciak meg szinte hetente, mégse rokkan bele a gazdaságuk, persze lehet, hogy azóta csődközeli helyzetet jelentettek, csak mi nem tudunk róla, mert a mi svájci frankos hitelünk még cc. 600 évig eltartja őket kantonostul-bankostul.
Szóval tessenek avval foglalkozni, amiről ez az egész cirkusz szólt - és amit Aranyszájú H. Nagykorú Gábor roppant elmésen 1 mondatba sűrített: "Húzz a picsába, Ferikém!"
Joaquin 2008.03.19. 14:02:05

Azért ez bonyolultabb, körbe járták már ezt a témát párszor.
Persze aki nem gondolkodik, csak hisz, az az egyik oldalról azt mondja, amit te írsz példának (vagy durvább változatban: a nemzetvesztőcionisták lenyúlják az eü-t, ki akarják irtani a magyarságot), a másik oldalról meg horváthágiék szövegeit mondja fel kétely nélkül.
Invictus! Azt hiszem egyetérthetünk, hogy nem így kellene lennie. A választáson nem az lenne a cél, hogy "csak a másik ne kerüljön hatalomra".
És 300 forintért széttett lábbal várja a faszokat.

áh, összekapta magát és még urna zárás előtt, a fülkében rakta szét.
joaquin

Biztosan igazad van.

Talán azt is meg tudod mondani, mert bölcs vagy, miért szükséges, hogy profit képződjön a biztosítóknál, sőt ezt az állam garantálja, mégpedig a járulékbefizetések (!!!) arányában.

Innentől kezdve a részletekkel valóban nem szükséges a népnek bajlódni. Ha mást nem, ezt a 2%-ot biztosan meg lehetne takarítani.
Zsanett

Te vagy az egyetlen, aki érti Árpi posztjának lényegét!:)))
zsanett 2008.03.19. 14:04:49

Végülis, asszem mindegy is... Csak küldjétek a csöcsös videót! Bár ezek után kicsit félek tőle. Ugye, lesznek csöcsök benne? :)
"mi az az importtermek?"
Vannak szegmensek, ahol nagyon jól el lehat határolni (pl. autóipar)

"esetleg lehet jatszani a forintarfolyammal, leertekelik, megdragul az import az meg inflatorikus hatasu..."
Persze ez sem EU komform. Azonban nem ördögtől való ötlet.
Invictus 2008.03.19. 14:09:35

Tudom, egyszerűen csak kíváncsi vagyok, hány ember van, aki ezt konkrétan beszopta. Én is köztük voltam, csak nem voltam lusta és elolvastam róla néhány cikket (nem is kell magát a törvényt), és máris tisztább lett a kép. Vajon hány ember van, aki ezt baszik megtenni? Én mindig is úgy gondoltam, hogy a nép alapvetően nem hülye...csak hát van ezernyi dolga és lusta utánanézni, hogy mégis miről népszavaz.
KopaszMercis 2008.03.19. 14:05:23
"mindenki azt hitte, hogy a pannon puma szaguld?
akkor miert szavazott az 2.5 millio ember a viktorra?
oket ki verte at?"

Őket a másik galeri verte át, akik szerint a járulékcsökkentés kétségtelenül bevételnövekedést okoz, és akik szerint a választási program és a kormányprogram két külön műfaj, ezért aztán ők sosem hazudtak még.

A nép okossabbja - az orvos - nem képes egy 300 forintos
adminisztrációra.

A nép TB pénztárakat fog gründolni.

Ez aztán a közgáz - tudás.

Zseniális a Satu Ferdinánd is.

IQ a köbön.

Egyedül a világon !
mithrandir 2008.03.19. 14:11:13

Nos, azért, mert ingyér senki sem dolgozik, ha azt akarjuk, hogy profi emberek dolgozzanak azon, hogy az egészségügyi ellátásunk minnél jobb legyen, akkor adni is kell nekik valami pénzt. Jó lenne, ha ingyen is megcsinálnák de sajnos nem teszik.
amikor megpróbáltam belevinni a politikát, akkor azt mondták, hogy csak a kezemet tessem figyelni addig is.
"Ez egy baromi jó poszt, mert 8 óra alatt 580 kommentje lett!:o))" Persze, én is hozzászóltam vagy tízszer. Igaz, ebből csak egyet a témához... :) Csontig rágott gumicsont...
"Talán azt is meg tudod mondani, mert bölcs vagy, miért szükséges, hogy profit képződjön a biztosítóknál, sőt ezt az állam garantálja, mégpedig a járulékbefizetések (!!!) arányában."
Azt azért tudjátok, hogy NEM biztosítók fognak a rendszerbe beszállni (ha egyáltalán lesz), hanem kockázati tőkealapok. A biztosítóknak túl kockázatos.
fogalmam sincs, hogy mit értettem meg belőle, nem hinném.:(

Cartman: a csöcsökkel a fiúk játszanak, bárkimásnak nukú.
Roa,

Lehet, hogy nem, de sajna mindkét oldalon ez a legfontosabb. Meg van egy rakás bizonytalan, aki időnként elsodródik, de általában közelebb áll hozzá a balvilág, érzelmileg, viszont ilyen megszorításos időkben a zsebe alapján hajlandó szavazni.
Ha sikerül a szociknak egy kis osztogatás az EU-pénzekből, meg egy újabb, minden eddignél durvább orbánfóia-kampánnyal visszaszerezni a bizonytalan, de balra hajló egyszerű réteget (akiknek pl. eszük ágában sem volt most három nemmel szavazni, vagy otthon maradtak, vagy ők is igent ikszeltek), akkor nyerhetnek 2010-ben. Még mindig. Tudják, hogy ez az esélyük, csak ki kell húzniuk addig valahogy. Viktor is tudja, azért igyekszik padlóra küldeni a kormányt előbb. Bár ha eléri, hogy GYF megbukjon, lehet hogy saját magát lövi tökön...
Karesz:

"a magyar egeszsegugy koltseghatekonysagat nezve az egyik leghatekonyabb a vilagon"

hát apukám nagyon sok konkrét adatot, számot kéne most itt felsorolnod, ami alátámasztja ezt az állításodat, hogy egy kicsit se nézzelek hülyének.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves egybegyűltek, magyarok határon innen és túl!

8,1% a munkanélküliség, miközben 2002-ben 5,7% volt---> rohattgeci Orbán miatt
OV pedig természetesen nem véletlenül játszik balos muzsikát főleg 2006 óta, és penget kevesebb nemzeti húrt, a "polgározás" pedig erősen alábbhagyott... Hát ezért. Rájött, hogy az ország többsége zsigerből balos, és nem polgár, se nem nemzeti. Viszont tudja, hogy ő maga fasiszta cigányként van számon tartva ezek nagy részénél, ami nagy hendikep, de hát miniszterelnök akar lenni mégis... :)
" Pietari 2008.03.19. 14:14:02

Őket a másik galeri verte át, akik szerint a járulékcsökkentés kétségtelenül bevételnövekedést okoz, és akik szerint a választási program és a kormányprogram két külön műfaj, ezért aztán ők sosem hazudtak még. "

Hát nem csak a másik galerinál különbözik a választási program, és a kormányprogrm.
mithrandir 2008.03.19. 14:11:13

De eszembe jutott egy jobb érv: a görögök amikor feltalálták a magántulajdont, meglepve tapasztalták, hogy jobban termel a nép. Miért? Mert a saját, közvetlen bevételéért jobban megdolgozik az ember. Ha a te logikáddal nézzük, az egyiptomiak ún. templomgazdaságának jobbnak kellett volna lennie, mert ott az egyén haszna pont annyi, amennyiből megél, tehát megspórolták az egyén többletbevételét. Azonban a tények ennek ellenmondanak. Erről szól a kapitalizmus.
"A csöcsökkel a fiúk játszanak, bárkimásnak nukú." És ha egyszer majd leánygyermek születésének esete forog fenn?
beleszolok 2008.03.19. 14:19:27

"Hát nem csak a másik galerinál különbözik a választási program, és a kormányprogrm. "

Ez teljesen igaz, csak utólag máshogy kommunikálják le.
malac

Az isten basszon meg.

A munkanélküliek számát lehet ajnározni, de a foglalkoztatottak számával is kén valamit kezdeni.

Annyira nyomorult ez a fajta számzsonglőrködés.

Igen, több most a regisztrált munkanélküli.
Orbán alatt pedig drasztikusan csökkent a számuk, hála annak, hogy gyorsan kiszervezte őket a regisztrációból.

Ezt Te is tudod, én is tudom, mindenki tudja.
Mégis mutogatod a számokat! 40%-os emelkedés.
Szégyen! Gyalázat!
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.19. 14:18:18
A kommunizmusban meg 0% volt! Úristen legyünk megint kommunisták, hogy ezt eddig miért nem mondtad!
Kedves Malacka,

köszönöm építő jellegű hozzászólásod.
Először is: az, ha Téged bárki lehülyéz, az nem az én dolgom. Én nem tettem, noha szemmel láthatóan a kapitalizmusról sok fogalmad van.
Ne szopassuk azt a nyugdíjast, aki...
Ne hát szopassuk azokat, akik így mindenért és mindenkiért fizetnek.
Amíg meg nem unják.
De egyedi eset. Ha az a idős bácsika vagy nénike krónikus beteg, máris nem kell fizetnie.
A f**szom beleverem, hát öreganyám 80 éves a nagyfater meg 85, az egyik cukorbeteg a másik érszűkületes, a doktornő, aki hetente kijár hozzájuk felírni a gyógyszert minden alakommal 500Ft-ot tett zsebre tőlük, és amúgy véres szájjal kampányolt a vizitdíj ellen.Rendelőjében is...(és aztán a doktornő vérig volt sértve amikor valamelyik nap megjegyeztem neki, hogyha a jövőben még egyszer pénzt fogad el öreganyáméktól gyógyszerfelírásra, feljelentem a picsába, hogy örüljön, az APEHnál)
Ti tényleg ennyire hülyék vagytok?Eddig is szopatták őket.(bocs hogy lehülyéztelek, nem akartam)
Ezt a dumát van aki megeszi, van aki meg nem.Ti sajnáljátok a szegény öreg néniket, akik rosszabbul élnek, mint négy éve.
Vágom.
Köcsög bunkó tanár. Látod ezt sem mondtam.Ha elégedetlen vagy a sorsoddal, ne a fletószoppancsnak örömködj, hanem vállalj magánórákat, és ki tudod fizetni a vizitdíjat.
Oké, Te viszont igazán szerény vagy, hiszen látom, Te hugoztad a Golf-áramlatot.
Az Árpádról meg annyit, hogy nemzetvesztő liberálbolsevik, gyurcsánybérenc köcsög.
De amiket ír, azzal én egyet tudok érteni.Te meg nem.Ez van.
"kommunizmusban meg 0% volt"
Az aktivitási ráta jóval fontosabb.
Aktivitási rátáról itt szó nem volt...
Malalacka69
"Bizony, Stumpf István, hahó! Nem kéne az MN-ben elereszteni egy jókora cikket, hogy akkor gyorsan toljuk kicsit helyére a népszavazás intézményét?"

Isten őrizz! Akkor meg az lenne a rinya, h lám, mihelyst hatalomra kerültek a fideszgecik, rögtön megemelték az érvényesség limitjét, mert ezek a szemetek nem demokraták, amivel ők jól laviroztak, azt most kiveszik a kezünkből....

Nem, maradjon minden így, hadd legyen a fidesznek is népi kontrollja! Ez most komoly!"

Látod, Malacka, ez a qrva nagy probléma ebben az országban, hogy egyesek (nagyon sokan) azt hiszik, hogy ez egy fradi-újpest meccs. Most az Ovi pofozgatja a szocikat, 2010-től meg majd pofozkodjanak a szocik Orbánon. Csak az a baj, hogy ezzel az egésszel, a képviseletei demokrácia lezüllesztésével pont az ország jár jól. Ugyanis a jelenlegi helyzetben nem lehet kormányozni. Sem Ferinek, sem Viktornak. Egy kormányzás nélküli hajó meg csak a hullámzás szerencsés trendjeiben reménykedhet. Ugyanis olyan, hogy népi kontrol, ahogy Te írtad, nincs egy normális képviseleti demokráciában, ill. a sajtónak és a civil szervezeteknek kéne ezt a szerepet betöltenie. Pont ettől képviseleti a képviseleti demokrácia -- tudom, hogy ez nagyon sok embernek magas, mert a legtöbben csak odáig jutottak el, hogy a demokrácia = mindent szabad
Hmm, ha ez a népszavazás arról szólt, Feri, menj a picsába, akkor 2002 arról szólt: Viktor, húzz a picsába. Ehhez képest ott ül még mindig. De ez tipik magyar gondolkodás, ez arról meg arról szól igazából, kerüljük meg amit csak lehet, mert így lehet ezt meg ezt ígyúgy megcsinálni. A népszavazás csak a magyar gondolkodást tükrözi. Csak, ennek over, mert húznak el mellettünk a vadlibák, ahol bár a politikusok dettó geciznek, de a szakik dolgozhatnak. Itt nem.
malac:

hvg.hu/gazdasag/20080311_olaj_ar_rekord_mi_az_oka.aspx#www

de úgy is lehet, hogy eltekintesz a külvilágtól.
kolbászoszsömle 2008.03.19. 14:21:38

Én meg akkor citálok szoci-szadesz technikát. Úgy hívják, hogy közoktatási reform. Huszonéves emberek itt meresztik a seggüket, középiskolában, ahelyett hogy dolgoznának. És mielőtt ilyen hülyeségekkel fárasztanál: nem, nem részesülnek nívósabb képzésben, mint előtte. Sőt... (És az is a reformnak köszönhető!)
"kolbászoszsömle 2008.03.19. 14:21:38
malac
Az isten basszon meg."

Az felkiáltójeles mondat lenne, nem?:)
És különben is, mi lenne belőle: egy krisztusfejű disznó? Eccer még elkárhozol te kis Isten-káromló...

"A munkanélküliek számát lehet ajnározni, de a foglalkoztatottak számával is kén valamit kezdeni."

Jééééé, a kettő között nincs kapcsolat? Jééééé....

"Igen, több most a regisztrált munkanélküli.
Orbán alatt pedig drasztikusan csökkent a számuk, hála annak, hogy gyorsan kiszervezte őket a regisztrációból."

Felemelni a minimálbért és megadóztatni. Ezt mondom már napok óta?
B+:) Hogy legyen munkahely, ha Eu-ban 2.-ak vagyunk az elvonásban. Inkább bankba teszi a pénzét, akinek van, mert ilyen gazdasági környezetben nem érdemes befektetni munkahelyet adó vállalkozásba

a nyolcadikról pedig szép kilátás nyílik egész a földszintig.

Ha a független bíróságok

ellenzékben

így behajolnak Orbánnak ..

Mi lesz, ha kormányra kerül?

Alkotmányos Népitélet?

Alkotmányos népitélet....


Alkotmányos Népitélet !!!!
m69
egy munkanélkülit én is ismertem, de nagyságrendekkel többet keres nálad :)))

amúgy ez sztem simán érdeme a kormánynak, hogy mikor fletó bejelentette, itt most keménykedés kezdődik, apeh durvítani fog, mindenki jelentse fel a gazdag szomszédokat, hirtelen a magyar kis-középvállalkozóknak dolgozó bejelentetlen haverok egyszercsak bejelentődtek a főnökük által és azóta van tb-jük stb...
" Joaquin 2008.03.19. 14:20:33
mithrandir 2008.03.19. 14:11:13

De eszembe jutott egy jobb érv: a görögök amikor feltalálták a magántulajdont, meglepve tapasztalták, hogy jobban termel a nép. Miért? Mert a saját, közvetlen bevételéért jobban megdolgozik az ember. Ha a te logikáddal nézzük, az egyiptomiak ún. templomgazdaságának jobbnak kellett volna lennie, mert ott az egyén haszna pont annyi, amennyiből megél, tehát megspórolták az egyén többletbevételét. Azonban a tények ennek ellenmondanak. Erről szól a kapitalizmus. "

És szerinted a mostani elvonási ráta melyikhez áll közelebb a görög, vagy az egyiptomi példához?

Mondjuk a görögök viszonylag kevés piramist építettek. :D
"Ti tényleg ennyire hülyék vagytok?Eddig is szopatták őket.(bocs hogy lehülyéztelek, nem akartam)"

LOL:DDDDDDDDDDD

A többi nem volt érdemleges, de ez legalább vicces volt:)))
bazzeg hacsaturján mostmár te is beszállsz az spambe? zsanett szerintem szimplán értelmi fogyatékos, nem tehet róla, tudom, de ne kövessük már a példáját...

Népköztársaság.

Minden hatalmat a népnek.

és vezető erejének, a Párt Központi Bizottságának.

Az élcsapat.

Fidesz.

Orbán elvtárs, pajtás.

akartam írni, hogy szavak, csak az nem jött a számra.
Ferivel együtt Horn is húzhat akkormár
beleszolok 2008.03.19. 14:30:11
Azt hittem egyértelmű. A göröghöz.
"Mondjuk a görögök viszonylag kevés piramist építettek"

mondjuk volt a világnak sok más csodája is
nem suksükölök. érdemi fogyatékos vagyok.
szerintem szimplán értelmi fogyatékos"

meg tudom erősíten, sőt.
Ma már nem pártok állnak szembe egymással, nem jobb- és baloldal között feszülnek az ellentétek, hanem egy megcsalt, becsapott, a valódi választás lehetőségétől megfosztott, ezért elkeseredett és ingerült ország áll szemben illegitim kormányával.
erős várunk nékünk a fogyaték.
Kedves barátaim, ősi igazság, hogy a rossz önmagában hordozza a büntetését. Nem külső ítélet, nem külső büntetés semmisíti meg, önmagát számolja fel. Aki rossz útra lépett, hiába fogadkozik, hiába hirdet összefogást, mégis rossz úton jár. Rossz az előjel, és ezért minden, még a legdicséretesebbnek tűnő tettek is negatívra változnak, ez nem véletlen, hanem végzetszerű.
A munkanélküliek száma és a foglakoztatottak száma közötti kapcsolat elég viszonylagos.

Az nem munkanélküli, aki foglalkoztatott, de az, aki nem foglalkoztatott, még nem biztos, hogy munkanélküliként nyilván van tartva.

Orbán is ezt trükközte, amikor fél év után kihúzatta a regisztráltak közül a munkanélkülieket.

Hirtelen drasztikusan csökkenni kezdett a számuk, miközben a foglalkoztatottak száma nem emelkedett.

Matektanár vagy, úgyhogy megpróbálom elmagyarázni máshogy is: A (foglalkoztatottak halmaza)U(munkanélküliek halmaza) NEMEGYENLŐ a munkaképes korú és állapotú polgárok halmazával.
én a kormánnyal szemben ülök.
Joaquin 2008.03.19. 14:15:02
mithrandir 2008.03.19. 14:11:13

"Nos, azért, mert ingyér senki sem dolgozik."

Senki nem várja, hogy ingyér dolgozzanak. Hanem teljesítmény alapján. Ezért nonszensz a profit garantálása. Ez ugyanis pontosan a piac törvényei ellen van, és csökkenti a hatékonyságot.

A görögök sem garantáltak senkinek profitot. Biztos nem értek rá, annyira lefoglalta őket a magántulajdon feltalálása... :-)
sőthöz: nincs olyan tözeg ami nem a fejében hőzeng"
Malacka:
mondod Te. Miért megcsalt, becsapott és a valódi választási lehetőségtől megfosztott ország az, amelyik (meglepően bölcsen) a kisebbet hazudót választotta 2006-ban? És már megint mi ez a "mi vagyunk az ország" duma? A népszavazáson nem vett részt a választók több, mint 40%-a (ha változtatni akartak volna, el kellett volna menni) és volt 15%, akik kifejezetten azt mondták, hogy így tovább.
"simonmondja.... 2008.03.19. 14:07:23
KopaszMercis.

Baszatlan kurva ez a nép.

És 300 forintért széttett lábbal várja a faszokat."

Hmm.

Emelkedett stílus, európai szellemiség, progresszív intellektualizmus.

"kolbászoszsömle 2008.03.19. 14:21:38
malac

Az isten basszon meg."

Tolerancia, a másság tisztelete, liberalizmus.

Tudjátok, simon, kolbászos, elmehettek tik is a Horn Gáborba, ha ti vagytok Magyarország iránymutató értelmiségijei. Ez volna a mai magyar szabadelvűség?

De hisz ez pont olyan tahóizmus, mint amit a zsidrákgecikomunistagyurcsánycsótányozó árpáccsávók szoknak képviselni.

Ugye, nem haraxotok, ha a mai naptól nem veszem komolyan a hörgéseiteket? Még ha nem is nekem szóltak.

Az utcán közlekedjenek, a templomokban imádkozzanak, a blogokban meg moderáljanak.

Üdv,

P.
az a legerősebb, mert senki sem tudja.
malac, mit oktatsz te, ez olyan márcos, mintha a húszas évek leányiskoláiban lenne illemtan.
nem hát nem volt érdemleges.
Te nem vagy érdemleges, kár volt ebbe belemennem.Eddig is kaptak az orvosok lóvét, igaz nem 300ft-ot.
Ezután is fognak, csak feketén. De persze nekik az jobb, mindenki tegye azt, ami neki jó.
És örüljünk együtt annak, hogy továbbra is mindenki pénzén taníthatunk egy rakás olyan értelmiségit, mint Te. You are welcome.
Ha kell, ha nem.
Még egyszer csak hogy világos legyek.
Ezek, nem reformok, amiket a mostani kormány csinál. Vagy elég gyenge próbálkozások.
Az sem járja, hogy éltanulókból sereghajtók lettünk, de ezt leginkább magunknak ill. Kádár János népének köszönhetjük.
De az alkotmányos népítélet az akkora baromság, amekkorát éppen csak a Viktor tud mondani.
Veled a vitát lezártnak tekintem.


Van itt jogász?
Mit kell tennem, hogy népszavazási kezdeményezést nyújtsak be az autópályadíj eltörlése ügyében?Mért fizetnék 3-szor?
ez a kopasz télleg 1 primitív szellemi lumpen...
flort:
nyugi, Orbán beszédeiből idéz, onnan a szellemiség
én meg el vagyik tiltva a lélegzéstől
Olyan megoldásra van szüksége a magyar embereknek, amely három bajt orvosol egyszerre. Megakadályozza, hogy a reformok helyett közönséges pénzbehajtás történjen, feloldja az ország cselekvőképtelenségét, amely azért állt elő, mert amit a kormány akar, azt az emberek utasítják el, amit az emberek elfogadnának, azt a kormány nem akarja, és elhárítja annak veszélyét, hogy az ajtónkat feszegető megélhetési válság, és a hatalom arcátlansága miatti elkeseredés leszorítsa a tömegeket a demokrácia mezsgyéjéről.
Fletóvezér a Führer. Csak ő tudja megmenteni ezt az országot.

Amit ő tett tönkre.

A sok pöcs meg beszopja.
mithrandir 2008.03.19. 14:36:32
Ezzel amúgy teljesen egyet értek. Csak abban reménykedek, hogy ez csak eleinte áll fent, mert most más módon még nem mernének belépni a TB piacára, és később ezt megváltoztatják. Persze úgy nehéz, hogy 2 év múlva teljes revízió lesz és a kormány intézkedéseit már csak dühből is eltörli a jobboldal. De bízom a józanságukban. Más választásom nem nagyon van.
TWá

Korrupt, kézivezérelhető alkotmánybírósággal lehet csak ilyesmibe belemenni.

Hát, korrupt, csaló, hazug korményt korrupt eszközökkel lehet csak féken tartani ezek szerint.
wynarskí:
én már fogalmazom a BKV-s népszavazás kérdésemet. Azt is az adókból üzemeltetik nagyrészt, miért kéne még jegyet is vennem rá?
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.19. 12:38:04

Malac

Nekem OV total jo arc, mint atlagember, benne a nagy kozeletben. Pl tok poentos tud lenni sokszor, nem ugy, mint Feri (milyen Feri? :-D ). De mint politikus, hat igen nagy nyakast adnek neki. Persze Gusanyinak is, meg a tobbinek megannyira, de valahogy Gusanyival akkor is jobban tudok politikailag azonosulni. Pedig o szemuveges, en meg nem. Ja es magasabb is. Nem mintha kisebbsegi komplexusom lenne. :-D
cooper 2008.03.19. 14:27:39
"Hmm, ha ez a népszavazás arról szólt, Feri, menj a picsába, akkor 2002 arról szólt: Viktor, húzz a picsába. Ehhez képest ott ül még mindig."

Öööö... hol ül??? Valamiről megint lemaradtam? Én hülye meg aszittem, hogy kormányváltás volt... :-(
" Joaquin 2008.03.19. 14:32:41
beleszolok 2008.03.19. 14:30:11
Azt hittem egyértelmű. A göröghöz. "

A görög szerintem inkább a mostani amerikaihoz hasonlított. A mienket én az egyiptomihoz érzem közelebb állónak, csak ott nem szórták el a népre a bejövő zseton több mint felét :D
Paszternák.

Engem ne tekints értelmiségnek.
Az a Kristl.
Tudod, "nem fizetünk kétszer"Kristl.

A háromigenes értelmiség.

Az anglomán magukfajták.
pokesz 2008.03.19. 14:39:05
Bocs, a TF-es ámokfutása óta nem követem az illetőt. Mostanság ő is ilyen fennkölt?
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! · 2008.03.19. 14:34:14

Hujujuj. a vicc az, igazad van:A VALÓDI VÁLSZTÁS lehetőségétől meg vagyunk fosztva. A választási lehetőség: Orbán Viktor :) Tényleg agyament helyzet
Formálódik a politikai ellenállás a költségvetési reformmal szemben. 2008. március 9-én meggyengült a kormány mandátuma az országos népszavazáson elszenvedett veresége miatt, amikor a szavazók szilárd többsége elvetette a csomag egyes elemeit. A vereség nem fogja érdemben növelni az idei költségvetési hiányt, mindazonáltal igazolja, hogy a magyarok körében múlóban van az étvágy a konszolidációs folyamat továbbvitele iránt. Különböző, 2009-re szóló adócsökkentési javaslatok nemrégi, rosszul időzített bejelentése (a GDP 0,7 százalékától 1,4 százalékáig terjedő mértékben) ugyanebbe az irányba mutat. Ezenfelül új ellenzéki indíttatású népszavazások lehetősége, amelyek bizalmatlansági szavazással érnek fel Gyurcsány miniszterelnök költségvetési reformtervével szemben, még jobban aláaknázza a kormány célját a közszféra adósságfüggésének csökkentésére.

www.tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=0&submenu=onearticle&news_id=379157&red=eco
ordinárésággal akkor adok nyomatékot egyébként szent beszédemnek, amikor nekem tetszik, utána kilihegem magam.
"A népszavazáson nem vett részt a választók több, mint 40%-a (ha változtatni akartak volna, el kellett volna menni) és volt 15%, akik kifejezetten azt mondták, hogy így tovább."
Meg lépjünk ki az EU-ból, mert az a népszavazás aztán tényleg senkit sem érdekelt. Apropó: ki nyitott cukrászdát Bécsben? Demagógia. Aki elmegy szavazni bárhogyan (akár érvénytelen szavazatal is), annak van véleménye, a többinek meg nincs. Ez a demokrácia. Még az 50%-os részvétel is megvolt.
Dán-szarvasokat a rénekkel párosítva közös halmazként a mondabeli csoda- (=svéd) szarvast kapjuk. Inukból készül az összecsukható tábori fap-ina.
Mithrandir, 18 éve vezeti pártocskáját.(Demokratikus kis pártocska az biza) Van, aki beszól neki? Gondolom, te se :)
Baromméter:
"Hát, korrupt, csaló, hazug korményt korrupt eszközökkel lehet csak féken tartani ezek szerint."

és beérett Orbán politikája. Csinálj ördögöt az ellenfeledből és máris minden eszköz bevethető ellene. Nem szívügyem a Gyurcsány-kormány, de semmivel sem hazugabb és semmivel sem korruptabb, mint bármelyik eddigi rezsim 1990 óta (előtte nyílván benne volt a munkaköri leírásban a hazugság is meg a korrupció is, tehát azt most hagyjuk). Ill. Medgyessi (és a magyar gazdaság) pont abba bukott bele, hogy betartotta az ígéretei nagy részét
En nem tartom hazaarulonak azt a borsodi volt banyaszt, aki miutan tobbszor atkepezte magat, tobb helyen dolgozott, most kiment Nemetorszagba, mivel ideje volna csaladot alapitani, ahhoz pedig penz kell.

Mikor bezartak a banyakat, ugye milyen konnyu volt bologatni? Hat igen, sajnos vesztesegesek. Nincs mar szocializmus, hogy veszteseges dolgokat penzeljunk.

Mas idok jartak akkor, vagy csak nem volt akkora hatalmuk mint az orvosoknak, vasutasoknak?
A kormánypárti kesergőknek pedig:
kormányozható ez az ország, csak nem mindenkinek. Horn el tudta kormányozni, pedig durvább megszorítás volt a Bokros-csomag, mint a mostani, a Viktor is el tudta kormányozni, persze nektek arról a 4 évről csak a koronaúsztatás, meg a kajaibrahimjosiptot mantra ugrik be. Meg az emeszéeszdéeszes nyugdíjasokat gázsprével terrorizáló adórendőrség :DDD
Nyugi, ha 2010-ben jön a Fidesz, akkor 2014-ben bukik, aztán kezdődhet minden elölről (Fidesz alatt kicsit javulni fog az államháztartási helyzet, viszont üvölteni fognak a dervisek, hogy micsoda fasiszta diktatúra van, utána viszont jönnek vissza a szocik, mert nem lesz kánaán a fidesz alatt se, és a retekklub meg a hetihetes majd gondoskodik róla, hogy a tévénéző zombik kellően ki legyenek bukva a fityeszre meg a zorbángecire. Aztán majd elmondják, hogy a Fidesz megint nem csinált semmit, csak beleült a készbe, és kizárólag a Fletó-csomagnak köszönhettek mindent, utána meg eljátsszák a 100 napos trükköket megint, 2018-ban is nyernek, ismét államcsőd-közeli helyzet lesz, újabb öszödi beszéd, mondjuk Bajnai szájából, zavargások stb. :)
Paszternak

Nem kell komolyan venni.

A stílus maga az ember.

Ezért a szépbeszédű papok ministránsfiukkal cicáznak, a mocskosszájú liberálisok pedig sértegetnek mindenkit válogatás nélkül.

Igen, lehet úgy is nézni a dolgokat, bekenjük festékkel, színrefújjuk a lökhárítót, eltüntetjük a szarkalábakat.

A világ szebb lesz, vagy legalábbis a szebb arcát fogja mutatni.

Ami nagy eredmény. Kétségtelenül.
Mennyivel jobb az, ha szembe mosolyog és bájcseveg az, aki a hátad mögött elküld a halál redves retkes faszára!
Mennyivel polgáribb, kulturáltabb dolog is az, mereven ragaszkodunk a rituálékhoz, és nem mondunk olyanokat, amiket nem illik.
Csak gondolunk.
Mert a hülyeség toleranciája fontos, a jó modor pedig még fontosabb.
beleszolok 2008.03.19. 14:41:09

Ohh dehogynem. Ahol állam van, ott korrupció is van, nyugodtan olvass utána (meg mob law is). Persze, a mértékek különböznek, és tényleg nem mindenhol ilyen magas a korrupció, mint Mo.-n. Jó lenne, mondjuk ha mondjuk életfogytiglannal és vagyonelkopzással büntetnék a korrupcióban lebukottakat. Erről miért nem kezdeményez senki sem népszavazást?! Olyan egyetértés lenne mint még soha...
Meg kell hát adni az embereknek a lehetőséget, hogy szavazzanak arról, ami ma akaratuk ellenére történik. Meg kell adni a lehetőséget, hogy szabadon döntsenek a jövőről, a reformokról, igen, most is egy demokratikus szavazás jelentheti a megoldást, egy népszavazás. Egy ügydöntő reformnépszavazás, amelyen az emberek most már valóban szabadon dönthetnek. Ezért holnap népszavazási kezdeményezéseket nyújtunk be
pokesz:

"Egyetért e Ön azzal, hogy 2008 jónius elsejétől az autópályák-használati díját törölje el a kormány?
Indoklás: benzin útalap-adó, teljesítményadó, SZJA, már befizetésre került az autópályák pedig eből épültek. A gyors és biztonságos közlekedés nem üzlet.Mindenkinek joga van autópályán közlekedni.
Ja gépjármű forgalomba helyezési díj.
Átírási illeték...
NÉPSZAVAZÁST minél előbb, mert a közlekedés nem üzlet!!!!
bőrükből meg sátorfát állítunk, agancsukból meg hótolót
wynarsky1 2008.03.19. 14:38:43
"nem hát nem volt érdemleges.
Te nem vagy érdemleges, kár volt ebbe belemennem.Eddig is kaptak az orvosok lóvét, igaz nem 300ft-ot.
Ezután is fognak, csak feketén."

Pedig de jó is volt eddig. Én is gondolkodtam, hogy ha a feleségem szülni megy, csak, mondjuk, 59.700-at adok a szülésznek, 60.000 helyett, mert most aztán jól visszaszorult a paraszolvencia...

Vagy ha - ne adja Isten- rákos leszek, és az utóbbi 2-3 évben kialakult várólistán a 87. helyre sorolnak (várható műtéti időpont: 2009. október), majd jól meglobogtatom a 300 forintos bizonylatot, és kutyakötelességük lesz azonnal megműteni.

És most erre, ez a hülye nép lenépszavazta ezt a csodafegyvert is... :-(((
Hát érdemelnek ezek REFORM-ot?????
A reformnépszavazás feloldja a cselekvőképtelenséget, megakadályozza a megélhetési válságot okozó pénzbehajtást, és visszavezetheti Magyarországot a demokrácia útjára, ahonnan a hazugságok letérítették. Ez a megoldás nyugalmat fog teremetni.
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! ·

Ez is Orbán? Innám szavait, de nem felyezted be.
" pokesz 2008.03.19. 14:43:56

és beérett Orbán politikája. Csinálj ördögöt az ellenfeledből és máris minden eszköz bevethető ellene..."

Hmm. Nem ismerős ez a forgatókönyv a másik oldalról?
Nekem most megfogalmazódott egy kérdés , ami már régen motoszkált bennem:
Attól, hogy valaki baloldali nézeteket vall, vagy az a politika szimpatikus neki már nem is magyar? Azaz valójában az ilyen ember az igazi magyar ember ellensége?
félve teszem fel végül, mert ez már tényleg nem egyszerű kérdés: Kit nevezünk magyar embernek?
Roa:
én nem kérdőjeleztem meg a népszavazás eredményét. Csak ne mondjuk már azt, hogy az egész ország nyomott egy tockost Gyurcsánynak, mert azért ez így elég ferde. Mellesleg az EU népszavazás arról szólt, hogy kilépjünk-e? Már kicsit szenilis vagyok, én nem így emlékszem, de elhiszek mindent, ami jobbról jön. A kamerába mondom, nyílt bociszemekkel: én még sohasem hazudtam.
Paszternak te miről beszélsz? Az én kurva anyámat nem? Akkor milyen alapon?
Invictus.

Azért lesz szükség a Heti Hetesre, mert

a mostani ellenzéki sajtók kolbásztöltést fognak sugározni?

és az oknyomozó riporterek?

nem járnak majd az állami pénzek után?

és hol lesznek a kommentelők?
jó tett helyébe jól jár.
Na, nekem az nem tetszik, hogy itt mindig Orbán-párt és Maszop között lehet választani, azt jónapot. Ez nagyon nem tetszik. Körülöttünk lévő országokba is halom párt műkszik, itt miért nem , ugyebár.
Kolbászos

A tahóság, az tahóság, és az "I...n b...a meg!" szöveg, pedig nem europér, hanem balkán, abból is a legprimitívebb faszkodás.

Ma teljesen leégeted a liberalizmust, de sebaj, a tied. Remélem van biztosításod rá, akár több-biztosítós is...
" Joaquin 2008.03.19. 14:45:32
beleszolok 2008.03.19. 14:41:09

Ohh dehogynem. Ahol állam van, ott korrupció is van, nyugodtan olvass utána (meg mob law is). Persze, a mértékek különböznek, és tényleg nem mindenhol ilyen magas a korrupció, mint Mo.-n. Jó lenne, mondjuk ha mondjuk életfogytiglannal és vagyonelkopzással büntetnék a korrupcióban lebukottakat. Erről miért nem kezdeményez senki sem népszavazást?! Olyan egyetértés lenne mint még soha... "

Próbálom megérteni, hogy ezt mire válaszoltad, de bevallom nem sikerül.

Egyébként támogatnék minden korrupcióellenes kezdeményezést!
beleszolok 2008.03.19. 14:47:07
De, sajnos ismerős. Már többször leírtam: itt Mo.-n a szar és mégszarabb között lehet választani. Ez van.
mithrandir 2008.03.19. 14:46:49
nem szorult vissza, ezt én nem mondtam.
sőt éppen nem ezt mondtam. De akkor sem kérdezhetjük meg a népet arról, hogy akar e fizetni bármiért, mert nem akar.Én sem akarok.
Vagyis, akkor legközelebb csak azok mehetnek el szavazni, akik adót fizetnek, a többieknek nem osztanak lapot.
a nép nem szavazott le semmit.Annyit látott, hogy igen, eltöröljük a ..mindent IGEN IGEN IGEN.
Nem is voltam népszavazni, mert hülye kérdésekre nem válaszolok. Illetve voltam. Rajzoltam a körökbe szmájlikat. Az összesbe. De csak azért mert nem volt fehér kocka.Vagy olyan opció, hogy Egyetért e Ön azzal, makkora hülye kérdések ezek???
"csak ott nem szórták el a népre a bejövő zseton több mint felét"
Erre
beleszolok:
Milyen eszközök vannak bevetve Orbán ellen?

Nézzük csak: betörtek a fidesz szerverbe. Ellopták a 2002-es fidesz plakátokat és most azokat felhasználva tévesztették meg a szavazókat. Fideszes képviselőnek adta ki magát az ATV-s, hogy választási csalásról szóló bizonyítékot hamisítson. Az mszp kiadta a Magyar Kuvasz lejárató hazugsággyűjteményt. Közvéleménykutatónak álcázva próbáltak hazugságokat terjeszteni a fidesz terveiről. Jól emlékszem?
"A reformnépszavazás feloldja a cselekvőképtelenséget, megakadályozza a megélhetési válságot okozó pénzbehajtást, és visszavezetheti Magyarországot a demokrácia útjára, ahonnan a hazugságok letérítették. Ez a megoldás nyugalmat fog teremetni."

A fiskális hiányt meg fizessem én. Merthogy Te az állam sok más szereplőjével együtt eltartott vagy. Attól, hogy gyűlölöd a Fletót, attól még a problémák 99%-a adott. És: a Fideszes megoldás az parasztvakítás. Az ugyanis nem megoldás, hogy majd én megoldom. Aktív befizetőként érdekel a hogyan is. És igazad van: impotens a jelenlegi kabinet, csak az a baj, hogy a potenciális következő az meg demagóg + egy megoldást sem hallotam tőlük 2002 óta. (Halkan írom: az ilyen odavetett válaszok NEM megoldások. Pl: lottó pénz -> vizitdíj, államháztartási hiány -> audi, stb.)
"a mostani ellenzéki sajtók kolbásztöltést fognak sugározni?"

Nem tudom elképzelni a Célpont bátor szerkesztőségéről, hogy abbahagyják az oknyomozó munkát.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.19. 14:53:06

Láttuk már őket segget nyalni...
cooper 2008.03.19. 14:43:38
"Mithrandir, 18 éve vezeti pártocskáját.(Demokratikus kis pártocska az biza) Van, aki beszól neki? Gondolom, te se :)"

Az az aprócska különbség, hogy az, hogy ki egy pártnak az elnöke, az annak a pártnak a magánügye.
A miniszterelnök viszont az egész országnak felelős, nem csak a saját választóinak. És nem illik azt mondania, hogy rendben van az ország, miután elkúrta...
Orbánt nyugodtan lehet utálni, de nem ő a felelős a mai szarért, amiben ülünk.
" Joaquin 2008.03.19. 14:51:20
beleszolok 2008.03.19. 14:47:07
De, sajnos ismerős. Már többször leírtam: itt Mo.-n a szar és mégszarabb között lehet választani. Ez van. "

Hát sajnos ezt valóban axiómaként elfogadhatjuk minden politikai vitában Magyarországon.

Az egész parlamentet működéssel, bejutással, mindennel együtt gyökeresen át kellene alakítani.
Felkészítőt tartottam kb. 12 éves időszakra, h miket fogtok hallani naponta a közszolgálati magyar tv-ből, a legnagyobb örömetekre:)))

Jaaa!

2011. MTV
Híradó műsorvezetője: Matúz Gábor
Betelefonálós műsor: Csintalan
Háttérbeszélgetés: Nagy Katalin
Szempont: Rákay Philip
Á lá Carte: Császár Attila (bukósisakban, a kajadobigálás miatt)

Szép új jövő!:))) Jövünk!:PPP
pokesz!
Az ország 40%-ának miért joga eldönteni, hogy belépjünk-e az EU-ba? Akkor miért nem hőbörgött senki, hogy kicsi volt a részvétel, meg a többség azzal szavazott, hogy otthon maradt?

Gyurcsány meg nagyon durva tockost kapott, de valóban nem az egész országtól, hanem a véleménnyilvánítók többségétől.
pokesz 2008.03.19. 14:43:56

"és beérett Orbán politikája. Csinálj ördögöt az ellenfeledből és máris minden eszköz bevethető ellene"

Ez olyan amnéziás dolog, mintha nem Orbánból csinált volna ördögöt a baloldal előbb. Persze addig sem volt éppen gyűlölködéstől mentes a politika, 90-től.
Egyszerű ezt elfelejteni, és kijelenteni, hogy szép és jó volt, amíg nem jött ez a szörnyeteg zorbán és megosztotta a zembereket... :)
Ebben annyi igazság van, hogy a politikai megosztottság 98-tól folyamatosan nőtt, de - az én nézőpontom szerint legalábbis - nem az Orbán-kormány tettei, hanem elsősorban az Orbánt halálos veszedelemnek érző és/vagy beállító akkori ellenzék (jelenlegi kormánykoala), és megmondóemberei, értelmiségi holdudvara miatt. Meg nem mellékes, hogy 97-től működtek a kereskedelmi televíziók, amik 98 után erősen az ellenzéket támogatták, és szélesebb réteget elértek, mint a politikai sajtó.
Mondhatni akkor kezdődött a politika elbulvárosodása. Amikortól már tényleg csak arról szólt a választás sokaknak, hogy Gyurcsány vagy Orbán szimpatikusabb-e (jobb pasi-e, stb. :))
Naszta:
ne erőltesd, Malacka úgy döntött, hogy érvek helyett Orbánt coypaste-el nekünk mindenki örömére. Az egy más kérdés, hogy OV szavaival egy kisiskolás is bármikor vitára kerekedne, nem csoda, ha a vita nem az ő műfaja.
beleszolok: hát elvileg a gyurcsány-féle köztisztasági csomagot fel akarták tenni népszavazásra. azt én is támogatnám, mert magától a polelit nem találja ki, hogy ne lopásból éljenek a pártok meg a képviselők. még taktikailag se lenne rossz húzás, lenne nekik is egy nyerő népszavazásuk.
Mindenhol seggnyalás folyik, csak ez a blog egy teljesen elfogulatlan szellemi műhely:)))
" pokesz 2008.03.19. 14:52:10
beleszolok:
Milyen eszközök vannak bevetve Orbán ellen?

Nézzük csak: betörtek a fidesz szerverbe. Ellopták a 2002-es fidesz plakátokat és most azokat felhasználva tévesztették meg a szavazókat. Fideszes képviselőnek adta ki magát az ATV-s, hogy választási csalásról szóló bizonyítékot hamisítson. Az mszp kiadta a Magyar Kuvasz lejárató hazugsággyűjteményt. Közvéleménykutatónak álcázva próbáltak hazugságokat terjeszteni a fidesz terveiről. Jól emlékszem? "

Ne legyél szánalmas!
"Az mszp kiadta a Magyar Kuvasz lejárató hazugsággyűjteményt."

Moszkvai Őrkutya!
index.hu/hires/default/standalone/politika/belfold/orkutya/
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.19. 14:55:07
A kulcsszó sajnos az _akarták_...
pokesz

És mekkorákat tévedett 2006. okt. 23-án!
Semmiben nem lett igaza, mi?
Iskolázd le, tessék!:))
Roa:
"Az ország 40%-ának miért joga eldönteni, hogy belépjünk-e az EU-ba? Akkor miért nem hőbörgött senki, hogy kicsi volt a részvétel, meg a többség azzal szavazott, hogy otthon maradt?"

idézetre idézettel:

"én nem kérdőjeleztem meg a népszavazás eredményét. Csak ne mondjuk már azt, hogy az egész ország nyomott egy tockost Gyurcsánynak, mert azért ez így elég ferde."

beszélgetünk vagy egymás mellet jár a szánk?
Árpád.

Én azt hiszem, akkor már csak Veres János pénzügyei lesz a műsor, mind a nyolc csatornán.

"Orbánt nyugodtan lehet utálni, de nem ő a felelős a mai szarért, amiben ülünk"

Na erről nem fogod soha a büdös életben meggyőzni pl. pokeszt. Kormányozhat még az MSZP-SZDSZ 18 évig, akkor is a zorbán lesz a felelős...
Invictus: az ördög csinálás 1990 óta van. Az utódpárt kifejezés rémlik? Az a vicc, hogy aki ma 40 éves, az 21 éves volt akkor. Nesze neked "utódpárt".

Más: és ha meg is fejtjük, hogy Horn Gyula miatt van az egész, akkor mi lesz most? Javít valamit a jelenen? Szerintem a megoldást kéne keresni, nem a bűnöst... szerintem.
a kritikus attitüd szerény irigységemből adódóan vonatkoztatható akár a felgyülemlett klimatikus viszonyokra is.
MSZP nem lesz.

Orbán anno megmondta, hogy neki ellenzékre nincs szüksége.

Egypártrendszer.
Malacka:
bocs, de nincs meg az Orbán összes, nem tudom fejből, mit mondott tavaly okt23.-án. De olyat biztos nem mondott, ami csak egy millimikrót is előrébb vinné ezt az országot.
simon, dehogyis. egy célpontos nem retten vissza magától simicskától se.

Joaquin: én szeretnék már lekattanni erről, de még majd kénytelen leszek javasolni azt a népszavazást.
Emese mondja:
Én azért szeretek idejárni, mert fél év alatt sikerült az itteni liberális hsz-ek miatt megszeretnem Orbánt!:)))
"itt mindig Orbán-párt és Maszop között lehet választani"
"Az egész parlamentet működéssel, bejutással, mindennel együtt gyökeresen át kellene alakítani."

1%-os kuszobot 100 fos parlamentet!
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.19. 14:55:07

Nem ismerem konkrétan a program tartalmát, de ha lenne róla szavazás, akkor elolvasnám, és meg is szavaznám, ha nem csak mismásolás. Attól függetlenül hogy a ferit nagyon nem szeretem.

Más dolgokkal is egyetértettem, amit ez a kormány csinált, leginkább a gazdaságfehérítés terén. Ráadásul annak egy kivételesen rám is vonatkozott, és örültem is neki (a kényszervállalkozások elleni fellépés).
Zsömlye,

a stílus maga az ember. Rossz stílus: rossz ember?

Bunkó stílus: bunkó ember?

Nemá.

Csak idejössz, és nick alatt bárkinek könnyen beszólsz, egy fárasztó nap délutánján. Nincs abban semmi, hiszen mennyivel jobb, mint pl. hókonvágni a kölköt vagy eldöngetni a zasszont.

Komolytalanok vagytok tik, így. Csodálom, hogy nem vagytok megfegyelmezve. Bezzeg Pelikán elvtárs hogy ki lett innét tiltva. Lehet, hogy tényleg elfogult a Főblogger? (Igen, az, tudjuk, ő meg aztán pláne, nem is haragszunk rá ezért, csak jelzem, hogy anyázni csak pontosan, szépen, ahogy a csiga megy a réten...)
Invictus: szerintem impotens mindkét oldal. Nem kicsit. Különben nem itt lennénk. Az elmúlt 8 év nagy gagyi volt.

Ebből 6 az MSzP - SzDSz-é, 2 a Fideszé. Az arány nálam most ennyi...
Pelikántot majd visszaeresztem, ha meg tudunk egyezni a hazátlanságról. Zsömlye mit művelt?

Mindenki vegyen visszafele.
Karesz (Charlie) · www.chemres.hu/scientist/heberger 2008.03.19. 14:59:28

Hmm. Valami hasonlót. Pl a listás bejutást úgy ahogy van nyissz.
Naszta · www.naszta.hu 2008.03.19. 14:58:45

Az utódpárt lehet, hogy neked ördögcsinálás, valszeg személyesen is érint a dolog, de attól ez még csak ténymegállapítás.
Mintha a nyugati sajtó sem felejtené el megemlíteni rendszerint, ha ezekről az ex-szocialista országbeli pártokról van szó, hogy ők a volt kommunista párt...
pokesz

Melyik sorát cáfoltad? Tudod, egy kisiskolásnak is menne, de neked nem? Gyerünk cáfolj!
Üdv.
wynarsky1 2008.03.19. 14:51:42

De ugye arról megkérdezhetjük a népet, hogy akar-e többiztosítós rendszert?
Vagy az is költségvetést érintő, mert a költségvetés részét képező társadalombiztosítási alrendszerből fogják biztosítani a befektetők garantált profitját?

Ilyen alapon a halálbüntetésről is a kötél ára alapján kellene eldönteni, hogy megszavaztatható-e... :-)
test subject:

te is komoly és mértékadó értelmiségi vagy.

Muhaha :o)
Invictus
""Orbánt nyugodtan lehet utálni, de nem ő a felelős a mai szarért, amiben ülünk"

Na erről nem fogod soha a büdös életben meggyőzni pl. pokeszt. Kormányozhat még az MSZP-SZDSZ 18 évig, akkor is a zorbán lesz a felelős..."

és milyen igaz! Ha a Bokros csomagot nem klientúra építésre és egy protekcionista gazdaságpolitika bevezetésére (+osztogatás lakáshitel-támogatás, adókedvezményre épülő családtámogatás, stb.) tapsolta volna el, hanem elkezdi a reformokat már ő és már akkor, most biztos nem itt tartanánk. Csak erről keveset beszélünk, mert régen volt.

Természetesen nem akarom ezzel a 2002 óta regnálók felelősségét megkérdőjelezni (ha már valaki, akkor Medgyessi sokkal több kárt okozott, mint Fletó), csak megemlítem, hogy azért a dolgok jelenlegi állapota egy folyamat eredménye. És azt se felejtsük el, hogy az államháztartási hiány ilyen elszabadulását leginkább a 100 napos program indította el, amit -- jééé --- megszavazott a fidesz is.
Árpád

"meg tudunk egyezni a hazátlanságról. Zsömlye mit művelt?"

A blogod szégyenét Árpi, azt művelte!
Worluk.

A szólásszabadságra ott lesz a falfirka.

Virag et: ""Igen, sok a potyautas. Ezeket ki lehetne szűrni, megvannak rá módszerek."
Hogyan? Ellenőrzéssel? Egyszerre nem megy a közszférás leépítés ÉS a kontroll erősítése. Kik ellenőrizzenek, az ufók?"

vegre egy gondolkodo! konnyu odairni, hogy szunjon meg a korrupcio meg a burokracia..
de hogyan?
be kene szedni az adot! vilagos. nem kene ilyen nagy adoknak se lenni ha mindenki befizetne...
DE HOGYAN?

ertelmes, magvalosithato javaslatokat kerek!
Tantóbá kérem, a zsömlye aszonta a malacnak, hogy őtet bassza meg a... nem is merem kimondani.

XD
a ténymegállapítás a szellemi impotensek onanizálása. tényszerint.
"Pl a listás bejutást úgy ahogy van nyissz"

Hát ez éppen nem a kisebb pártoknak kedvezne, hanem a kétpártrendszernek.
Ami persze nem eleve az ördögtől való szerintem.
De úgysem lesz változtatás, mert egyik nagypártnak sem áll érdekében.
Amúgy meg a magyar focit is próbálták jobbá tenni az NBI létszámának csökkentésével, emelésével, 11-es rúgásokkal, pontszámítás változtatással, de nem ezen múlott. A politika sem a választási rendszerünk miatt szar.
Mithrandir, a párt magánügye, mi? Az országnak és aki nem párttag, annak kuss? Tudom, ott kussolni kell, de én hadd ne. S hogy Orbán nem felelős a mai sz.rért, ezt te se gondolod komolyan. Jó, ha tudod, van az országban azért 30% szavazó, aki sz.rt elosztja a két nagyágyú között, mert a sz.rnak sz.r szaga van, pont. és én ezek közé tartozom pl. Jön 2010, és ugyanazokra a pofákra kell voksolni, ez az agyrém.
Malacka:
Veled szívesen vitázom, ha vannak érveid. Orbánnal nem, mert ő nincs itt. Mellesleg ő sem viszi túlzásba az érvelést. Kinyilatkoztat. Hogy elhiszed-e neki becsszóra vagy sem, az a Te dolgod.
A mocskosgeci fidesz miatt fél éve 1%-on döcög a GDP---> rohaggyá meg patáslábú!
pokesz!
Idézetre idézettel:
""én nem kérdőjeleztem meg a népszavazás eredményét. Csak ne mondjuk már azt, hogy az egész ország nyomott egy tockost Gyurcsánynak, mert azért ez így elég ferde."

beszélgetünk vagy egymás mellet jár a szánk?"

"Gyurcsány meg nagyon durva tockost kapott, de valóban nem az egész országtól, hanem a véleménnyilvánítók többségétől. "

beszélgetünk :)

Invictus 2008.03.19. 15:02:29

Nem érint személyesen. Csak vicces 18-19 év után is ezt hallgatni. Te nem érzed így?

Arról már kevesebb szó esik, hogy hogyan lett egy liberális pártból konzervatív-szociáldemokrata (ez most nagyon jó indulatú volt).

Egyébként leszarnám, hogy ki honnan jött, ha a problémára fókuszáló, érdemi politika zajlana. A politika ugyanis - jó esetben - nem a múltról szól. Az a történészek feladata...
"Kedves cuclib barátaim, mondok én nektek valamit. A kurva anyátokat."

Ebben nem volt olyan kitétel, hogy mértékadó értelmiségiek figyelem.
pokesz

A számokkal vitatkozz, mert Barsi Balázs megmondta, h akivel teljesen más a platform, azzal a vita csak üres szócséplés... Én neki hiszek, hiszek neki!
Naszta:
konzervatív szociáldemokrata???? ez melyik párt jellemzése? max. az mdf-et tudnám alátöszmökölni, de az is inkább konzervatív liberális
Pokesz:

"Ha a Bokros csomagot nem klientúra építésre és egy protekcionista gazdaságpolitika bevezetésére (+osztogatás lakáshitel-támogatás, adókedvezményre épülő családtámogatás, stb.) tapsolta volna el, hanem elkezdi a reformokat már ő és már akkor, most biztos nem itt tartanánk. Csak erről keveset beszélünk, mert régen volt."

Ha esetleg nem egyazegybe fizettük volna ki a hiteleket, hanem mondjuk a bevétel hozamából, lehet, hogy nem utálnák annyira a jobboldalon a rohadtul nem szoci szocialistákat. A milliárdos vezetőikkel az élén.

"Természetesen nem akarom ezzel a 2002 óta regnálók felelősségét megkérdőjelezni (ha már valaki, akkor Medgyessi sokkal több kárt okozott, mint Fletó), csak megemlítem, hogy azért a dolgok jelenlegi állapota egy folyamat eredménye. És azt se felejtsük el, hogy az államháztartási hiány ilyen elszabadulását leginkább a 100 napos program indította el, amit -- jééé --- megszavazott a fidesz is."

Ha nem szavazta volna meg, most az lenne a probléma. Nem tud olyat tenni a Fidesz, hogy az orbanofóbok objektíven ítéljék meg...

Viszont Te arról könnyedén megfeledkezel, hogy hát ki is volt Megyó politikai tanácsadója? Nocsak, nocsak, csak nem a kenguru?

Üdv

P.
Karesz (Charlie) · www.chemres.hu/scientist/heberger 2008.03.19. 14:59:28
Abszulút támogatom! Meglassítaná a törvényhozást, hogy 1millió fika kis párttal kellene megegyezni mindenről, de az legalább konszenzus volna, nem a mostani "A meghozza a törvényt, B csakazértis eltörli". Csak erről pl nem lehet népszavazni. Alkotmány, 28/C "(5) Nem lehet országos népszavazást tartani:
d) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási (-átalakítási, -megszüntetési) kérdésekről,"
Ha jól értelmezem, persze.
Amúgy mindenki úgy szeretne népszavazni a köztisztasági csomagról, akkor mi az istennek nem adta még be ezt senki?!
test

Kiragadtál egy humorba ágyazott posztból. Ez mondjuk annyira korrekt, mint Kiszel Tündét az MTA rendes tagjának jelölni!
pokesz 2008.03.19. 15:03:31

"Ha a Bokros csomagot nem klientúra építésre és egy protekcionista gazdaságpolitika bevezetésére (+osztogatás lakáshitel-támogatás, adókedvezményre épülő családtámogatás, stb.) tapsolta volna el, hanem elkezdi a reformokat már ő és már akkor, most biztos nem itt tartanánk."

Na igen, ez lesz az érv 10 év múlva is, ha így folytatódik... Ha meg nyer a fidesz, figyeld meg ugyanezzel fogtok érvelni, miután 2014-ben visszajött a maszop és megint jól elkúrt mindent :)

"az államháztartási hiány ilyen elszabadulását leginkább a 100 napos program indította el, amit -- jééé --- megszavazott a fidesz is."

Ha ellene szavazott volna az sem változtatott volna semmin :)
Persze, hogy megszavazta, mikor kapott egy váratlan balegyenest, nem akarta, hogy neki szegezzék "a nem szavazták meg"-et, az önkormányzati előtt... Amin persze így is tarolt az MSZP. Hiába, a "több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!" bejött... :)
De szerintem is felelős magatartást az MDF tanúsított akkor, akik nem szavazták meg.
Egyébként meg 2006-ban az MDF-re szavaztam listán, ma már valszeg nem tenném, csak akkor ha biztosnak néz ki a fidesz győzelme :)
kiragadom kisazel tündét, megcsókolom és békávévá változok.
Paszternak:
nem az a kérdés, hogy jól tette-e, hogy megszavazta vagy nem tette jól. Hanem az, hogy hogyan lehet folyamatosan azt hörcsögni, hogy a szoclib kormány a csődbe vitte az országot, amikor ők is ugyanúgy megszavazták azt a törvényjavaslat csomagot, mint a kormánypártiak? Vagy Te el tudnád nekem értelmesen magyarázni, hogy pontosan hogyan vitte Fletó csődbe az országot? És ezzel szemben mik voltak a fidesz alternatív javaslatai?
Orbán még el sem foglalta a trónt, de ti már nemzethalált haltatok. Na ez az igazi hörgés Árpi, libsi-nemzethalál-hörgés. Ilyen még nem volt! Ezt is átvettétek, mint a polgárosítást? Mikor jön ki vmilyen részvény, már tettem félre rá 10.000-et, anyukám meg a megsprórolt két vizitdíjat!
Mármint azzal fogtok érvelni, hogy a Fletó-csomagból élt a fidesz, és miatta volt kénytelen a maszop is elkúrni mindent újból :) majd 8 év múlva ez lesz a szöveg:)
test subject #28 2008.03.19. 15:06:40
"Kedves cuclib barátaim, mondok én nektek valamit. A kurva anyátokat."

Ebben nem volt olyan kitétel, hogy mértékadó értelmiségiek figyelem.

Én már akkor is igyekeztem felhívni a figyelmet a közbeszédnek a mértékadó értelmiségiek által történő eldurvítására, amikor Bástya elvtárs még csak dr. Kotász helyére volt jelölt.

Nem ing, ne vedd magadra. De ha ragaszkodsz hozzá, akkor mit tegyek?

Csak meg ne sértődj. Mert olyan nincs, hogy én beszólok bárkinek, korlátlanul, másnak viszont nem szabad nekem, ugyanezt...

"Vagy mindent meg kell engedni, vagy mindenkit agyon kell lőni!" (Benjamin Constant) Hát találjuk meg szépen a középutat, ha lehet.

Üdv,

P.
pokesz:
volt egy csomo jo hozzaszolasod, de most;

"hát apukám nagyon sok konkrét adatot, számot kéne most itt felsorolnod, ami alátámasztja ezt az állításodat, hogy egy kicsit se nézzelek hülyének."

miert kene adatolnom? de hoztal egyet is arra hogy rossz?
egyszeruen nem szeretem ha nem realisan merik fel a dolgokat.
ha voltal eszak italiaban a fejlett reszen orvosnal tudod mirol beszelek, es nem is kell most esztorszagot bulgariat albaniat emlegetni.

van egy osszehasonlito elemzes, az OPEC orszagokrol (igaz 2004-es) de bolgarur is allandoan azt hivatkozza, pontosan fejlettsegunknek megfeleo az egeszsegugy, igaz ebben osszehasonlito arak vannak es a halapenz is.

angliaban is vannak istenteleul hosszu varolistak...
idejar fogorvoshoz sopronba fel svajc stb... ezeket nem tudod.
azt allitottam ahhoz kepest mennyit koltunk ra...

es nem kell szemelyeskeni akkor se ha sokan csinaljak ezen a blogon is.
te allitottal valamit en is 1:1

gondolj bele nezz utana, es gyozz meg!
Invictus:
"Persze, hogy megszavazta, mikor kapott egy váratlan balegyenest, nem akarta, hogy neki szegezzék "a nem szavazták meg"-et, az önkormányzati előtt."

na ezt hívják populizmusnak. Most akkor az a felelős politikai magatartás, ami jót tesz az országnak, vagy az, amelyik szavazatot szerez? hmm?
malacka,

Már látom a Fidesz-kormány alatt a belvárosban randalírozó vörös zászlósokat, meg hogy Gyurcsány naggyűléseket tart, és elszónokolja, hogy a köztársaság nem lehet ellenzékben :DDD
LOL
"És ezzel szemben mik voltak a fidesz alternatív javaslatai?"
Nem volt használható javaslatuk. De ettől még nem ők voltak kormányon.
Másrészt 2001-ig a Fidesz gazdaságpolitikája teljesen fenntartható volt. Ezért is vesztették el a választást.
ne durvítsátok már el azt a kurva közbeszédet.
cooper 2008.03.19. 15:05:25
"Mithrandir, a párt magánügye, mi? Az országnak és aki nem párttag, annak kuss?"

Azzal kapcsolatban, hogy ki a párt elnöke? Maximálisan kuss.
Ha nem tetszik neki, lépjen be, oszt szavazzon... :-)

Ha az MSzP elnöke történetesen nem lenne egyben miniszterelnök is, baromira nem érdekelne, hogy ki az elnökük.
Mi a peknek csinälnänak meg egy-kettö-härom nepszavazäst? Ez egy jo közvelemenykutatäs volt. A Fityesz lenyugodhat, nagy valoszinüseggel nyerik a 2010-es välasztäsokat. Es nem hiszem, hogy sok pärt embere fog bekerülni a parlamentbe mert a nagy rivälis sokat vesztett a szavazobäzisäbol. Nyugodtan lehet majd uralkodni. Nem is ertem mit izgulnak ezek miatt az ujonnan bevezett dijak miatt. Hiszen egyszer mär eltöröltek a tandijat. Hät eltörölhettek volna meg egyszer, a vizit dijjal es a napidijjal egyetemben. A välasztäsi programban is jol mutatott volna.
a törpiskoláját - mondta Horn Gábor és nekirontott Sziamiaúnak
pokesz,
A populizmusban sajna Fletó a legfőbb bűnös, attól hogy bevallott mindent az övéi előtt, még nem változtat ezen.
Amúgy pedig valamennyire minden politikai populista. Ugyanis nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mi szerez szavazatot, és mi nem. Ettől csak diktatúrában lehet eltekinteni...
Paszternak.

Mértéket akkor vesztettek, amikor akasztást követeltek egyenes adásban.

De azok a jobbos nép voltak.

Tudod, akiknek a kívánsága szent.
"Mértéket akkor vesztettek, amikor akasztást követeltek egyenes adásban."
Az nem így hangzott, meg lehet hallgatni a neten a felvételt, mindnesetre szerencsétlen volt.
Pokemon
"hogy hogyan lehet folyamatosan azt hörcsögni, hogy a szoclib kormány a csődbe vitte az országot, amikor ők is ugyanúgy megszavazták azt a törvényjavaslat csomagot, mint a kormánypártiak?"

B+:)) , nem a csomaggal volt baj, hanem azzal, h 4 évig nem csináltak semmit, leültették a gazdaságot, miközben ugratták a pannon pumát meg a népet. Ha a Megyó csomaghoz lett volna vmi épkézláb gazdaságfejlesztési alternatíva, járulékok és adók kiterjesztése 2,5 millió helyett mondjuk 4 millió magyarra, stb... Nem 2006 után kellett volna odabaszni a tb-t nemfizetőknek, hanem már jóval régebben. Nem a 2,5 milliót kell sarcolni jobban, hanem minimálbér emelés után a minimálbérre adót kivetni, és nem hagyni, h a sok multigeci tescos szarok manipuláljanak a foglalkoztatottakkal, miközben kibaszott sok hasznot termelnek, s aminek jó részét ki is viszik. Ehhhh...
"OPEC orszagokrol "

Oljat találtál, vazze! :-DDD
Megint lemaradtam valamiről... ;-)

(Az érdemi részét tekintve, igazad vagyon...)
Simon,

mikor követeltek akasztást, egyenes adásban, kik és hol?

Csak nem a tibeti ellenállókról beszélsz?

A jobbos nép kívánsága szent. A balos népé meg szentelen.
" Invictus 2008.03.19. 15:05:16

Hát ez éppen nem a kisebb pártoknak kedvezne, hanem a kétpártrendszernek.
Ami persze nem eleve az ördögtől való szerintem.
De úgysem lesz változtatás, mert egyik nagypártnak sem áll érdekében.
Amúgy meg a magyar focit is próbálták jobbá tenni az NBI létszámának csökkentésével, emelésével, 11-es rúgásokkal, pontszámítás változtatással, de nem ezen múlott. A politika sem a választási rendszerünk miatt szar. "

Úgy gondolod?

Én eltörölném a százalékozást, az összes választó által leadott szavazatok száma alapján határoznám meg, hogy az adott jelölt bejut-e, vagy nem. Szerintem így könnyebben bejuthatnának kisebb pártok képviselői is, aztán a fene tudja. Valahogy úgy lenne értelme, hogy bárki, bárkire szavazhatna akinek (illetve aki pártjának) a programja tetszik. Persze hülyén nézne ki a szavazólap 100+ névvel, szal lenne még mit csiszolni.

A magyar foci is érdekes, ugye amíg csak azok a kutyaütők vannak bent akik korábban is bent voltak, de a frissebben bekerültek közt, nagyon jó játékosok is vannak. Többnyire el is szipkázták őket küffődre.

Szal úgygondolom, hogy meg kellene teremteni a lehetőséget a vérfrissítésre, ha népszavazással nem lehet, akkor valami szavazók közti összefogással, iszonyat méretű tüntetésekkel. Ezért szerintem megérné valóban tüntetni. Persze lehet, hogy hülyeséget írtam.

Esetleg lehetne népszavazni alkotmánymódosításért, vagy azt nem lehet?

És Morvai művésznő - az mértékvesztés.

Karesz:
ok, néhány érv (bár nem gondoltam volna, hogy azt kell bizonygatnom, hogy rosszul működik a magyar eü, mint ahogy azt sem szoktam bizonygatni, hogy az eső fentről szokott esni)

adatokat most nincs időm hozzákeresni, bocs, talán majd megteszi helyettem, lassan rohannom kell

A magyar GDP-nek az eü-re fordított százaléka magasabb nálunk, mint a többi európai országban. Vagyis arányaiban többet költünk az egészségügyre, mint más európaiak. Ugyanakkor a várható átlagos életkor nálunk 5-10 évvel alacsonyabb, vezetjük a rangsort a rák, szív- és érrendszeri elhalálozások arányaiban és nálunk töltik a legtöbb időt az emberek betegszabadságon. Magyarul: többet költünk az eü-re és betegebbek vagyunk. Hatékonyság? hmm
csendesen felajánlom a makói gázmezők árcsökkentő hatását az infláció szarvának letörésére, mert a fleto szögreakasztása csak rozsda marja.
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.19. 15:14:58
ne durvítsátok már el azt a kurva közbeszédet."

Semmi baj, majd igyexünk mi "hülyemagyarok" meg beírjuk ide mi jobbos(balos) faszok a "Szíjjártó szintű sötéthülye szarságainkat", oké Árpi?:)
Paszternák.

Követeltek márc 15-én akasztást.

A Demszkit dobáló jobbosok.

Joaquin:
"Abszulút támogatom!" [1% bejutas 100 fos parlament]

akkor mar ketten vagyunk :)
itt tegnap ketetn is viccesnek talatak, csak azt nem irtak meg miert.
szamos elonye lenne, pl olcsobb.
ha hollandoknak eleg 150 fo 16 millionak nekunk is...
ez a parlament birodalomra (de legalabbis 3szor ekkora orszagra) van meretezve.

aki szerint keves a 100, nevezze meg az orszaggyulesi kepviselojet!

"Meglassítaná a törvényhozást, hogy 1millió fika kis párttal kellene megegyezni mindenről, de az legalább konszenzus volna, nem a mostani"
nem lenne 1 millio max 100.
a cseheknel belgaknal se volt sokaig kormany es kibirtak..
DE nem javasoltam a jelenlegi partok eltorleset!
(bar megerdemelnek :))
a jelen erdekviszonyok mellett kizart hogy sok kis part legyen benn,
es maradhat partlista barmi...
simon,

a legfőbb mértékvesztés, hogy csak egy szemmel nézel. Tudod, úgy könnyű elkúrni.
"Kiragadtál egy humorba ágyazott posztból."

Fakíroknak van ilyen gazdagon bélelt fekhelye maeistro! ;)
Egyenes adás w.blog.hu-ról:

Akasszák fel az akasztást, nyakazzák le a giotint! Ámen!

Gyilkossági feljelentés - mértékvesztés.
"A magyar GDP-nek az eü-re fordított százaléka magasabb nálunk, mint a többi európai országban."
Ez nem igaz.
Amiben magasabb az arány:
1. állami működés - erről nincs vita
2. állam közvetlen gazdasági szerepvállalása (MÁV)
A többiben minimális az eltérés.
magyar hangjuk láng józsef. ötóra, bitóra.
"Nem 2006 után kellett volna odabaszni a tb-t nemfizetőknek, hanem már jóval régebben."
És ez egy érv? Ha régebben nem csinálták meg akkor már soha ne is tegyék? OMG
A minimálbér emelés is elég nagy demagógia, mert az is a feketegazdaságot erősíti, ezért is nem szerettem, amikor Orbánék megemelték... Volt is egy pár ismerősöm aki beszopta (onnantól áttették feketemunkásnak, és mik nincsenek, hó végén baszták kifizetni)
test
"Fakíroknak van ilyen gazdagon bélelt fekhelye maeistro! ;)"

B+:)) megfogtál te kis nagyonolyan, ezt most belgáztam:)
Malacka:
"járulékok és adók kiterjesztése 2,5 millió helyett mondjuk 4 millió magyarra, stb... Nem 2006 után kellett volna odabaszni a tb-t nemfizetőknek, hanem már jóval régebben. Nem a 2,5 milliót kell sarcolni jobban, hanem minimálbér emelés után a minimálbérre adót kivetni, és nem hagyni, h a sok multigeci tescos szarok manipuláljanak a foglalkoztatottakkal, miközben kibaszott sok hasznot termelnek, s aminek jó részét ki is viszik"

öööö ezeket Orbán megoldotta 98-02 között?

mellesleg a tescós multigecik nem viszik ki a pénz nagy részét, hanem visszaforgatják (új áruházakat építenek, logisztikai központokat, stb.). Sajnos egyre inkább kezdik kivinni, mert nem tudunk rendes viszonyokat teremteni a gazdaságban. És ez MINDKÉT OLDAL hibája. Még az ellenzékben lévő Orbáné is (ld. népsavazás)
"Követeltek márc 15-én akasztást.
A Demszkit dobáló jobbosok."

A Demszkyt dobálók, pontosabban.
simonmondja,

1956-57-58-59-60-61. Nem csak élő adásban, nem csak fenyegetőztek.

Meg is tették.

És nem a jobberek.

Demszky meg olyan sötét, hogy hozzá képest a Pákó valaga is messze világol a honi éj homályában.
Beleszolok
"Pl a listás bejutást úgy ahogy van nyissz."
nem javasolnam! de elfogadom!
ha ideirod most utananezes nelkul ki az egyeni kepviselo a valasztokeruletedben...
egyebkent maradhat, csak ne legyenek szaznal tobben...
ahogy en latom egy frakciobol 1-2 ember az akit latunk akit ismerunk..
"nem lenne 1 millio max 100."
Gondoltam, hogy valaki bele fog kötni :D Jóvan, nem túlzok ekkorát többet ígérem.
Paszternák.

Nem vagyok közszolgálat.

Ne cenzúrázz.

Majd, ha a jövő elkezdődött.
Demszkyt nem megdobálni kellett volna, hanem lemondatni. A pártjának. De erkölcsileg nem nagyon van gát arrafelé, ahol Demszkáj még mindig a besztof...
Paszternák.

Ez most volt.

Egyébként a történelmünk szinte minden vérengzése jobbos örjöngés volt.
Joaquin

Azért az mégiscsak furcsa, ahogy a Tesco, a Cora, meg a többi bánik a foglalkoztatottjaikkal!

Minimálbéremelés+szja-t a minimálbérre+kurva kemény fellépést a fekete munka ellen + minél hamarabb elvonás csökkentést. 4 in 1, eccerre! Így már jó?
Simon,

nem vagyok cenzor. Az a Lendvai Gyöngytyúk Ildikó volt. Ööö... melyik oldalon is áll?
Paszternak

Demszky direkt élvezi---> tök jó politikai tőke a "hülyemagyar"-tól ingyéééé
a jövő szemüvegén keresztül vessünk pillantást hős elődeink dicső múltjára, mely más lesz, mihelyt elkezdődik.

Világszabadalom Viktor.

Ébredsz majd a Való Világban.

Karesz (Charlie) 2008.03.19. 15:20:59
"Abszulút támogatom! [1% bejutas 100 fos parlament]
itt tegnap ketetn is viccesnek talatak, csak azt nem irtak meg miert."

Pedig megírtam. Akkor cavinton helyett:
betonputtó 2008.03.18. 09:56:59
A kettő együtt azért lenne mókás, mert így elvben bekerülhetne 100 klf tömörülés is a parlamentbe. 80.000 szavazatot azért sokan tudnának összehozni, tán még a KDNP is.
De ne a 100x 1 főt, mint szélsőseges példát vegyük, hanem mondjuk vegyünk a most bennlévőkön kívül mondjuk 20-25 db 3 fős frakciót. (Fidesz munkás tagozat, Szili hívők nagyklánja, a sor tetszés szerint folytatható, és ne legyenek illúzióink, ezek mind hirtelen külön indulnának a választásokon)
Nos ez esetben lenne kb25 frakcióvezetőnk, (ugye AB?)napirend előtti felszólalási lehetőséggel, irdoával, titkárnővel, személyi védelemmel, megfelelő javadalmazással. _Tényleg ezt szeretnéd?_
Paszti

Pakó valagát ne hasonlítsd Demszkyhez, mert azt sokkal több nő kedveli!;) Ne legyél már himsovinyista!:))
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.19. 15:26:28
Meg örökélet ingyensör. Én már csak ilyen cinikus vagyok, de alig várom, hogy ezek megvalósuljanak...
" Joaquin 2008.03.19. 15:22:53

És ez egy érv? Ha régebben nem csinálták meg akkor már soha ne is tegyék? OMG
A minimálbér emelés is elég nagy demagógia, mert az is a feketegazdaságot erősíti, ezért is nem szerettem, amikor Orbánék megemelték... Volt is egy pár ismerősöm aki beszopta (onnantól áttették feketemunkásnak, és mik nincsenek, hó végén baszták kifizetni) "

Hmm. Ezzel az erővel a dufla minimálbér után fizetett járulékok még nagyobb hülyeség. Szerintem nem olyan vészes az a minimálbér emelés, persze ez csak vélemény. És mellette egyúttal csökkenteni a terheket, viszont szigorítani az ellenőrzést (nem feltétlenül az adófizetését, inkább a munkaügyi ellenőrzést) hogy a teher viselése abba az irányba haladjon amerre kell. Mégis mi a reptéri bólyát lehetne egyébként csinálni egy olyan országban ahol az adó fizetők fele minimálbér után rója le a befizetnivalókat?
még ma délután megdől a fleto?
simonmondja.... 2008.03.19. 15:26:16
Paszternák.

Ez most volt.

Egyébként a történelmünk szinte minden vérengzése jobbos örjöngés volt.

Muhhaha!!!!

Ma ugye, a Fidesz akarja visszahozni a cucilizmust, ergo ő a baloldal. A szockomok meg a libsik a privatizálók, a globalizáció nemellenzői, antietatisták, piachívők. Ergo ők a jobboldal.

Jobbos örjöngés... Wow! A Nemzeti Szocialista Német Munkáspártra gondolsz, netán? Az most mi is? Jobb? Bal?

Hú, megzavartál. Vagy esetleg te vagy nehezen követhető?

P.
Gondoltam hozzászólok......de inkább nem.
Sikerült darutollat szereznem. Már csak a kacagány hiányzik. A dumát tanulom a malackától.......még csak bambán kell megtanulnom nézni....meg rá kell hogy vegyem magam a parlament körbepisilésére..... és már meg is felelek az új szebb időknek.:-))))))))))) vagy :-((((((((((((((((((
Éljen Fletó, aki csak jót akart a népének, a bézbólütőjével meg a lotya szájával.

A múlt újrakezdődött.
Pokesz

A beszélgetésnek ott van vége, ha te tagadod, h 98-02 között nem fejlődött jobban az ország, mint 1,5-szer annyi év alatt 02-08 között.
B+:) ennyire vak nem lehetsz, az a nick már foglalt, valami íródeák itt naponta elnyomja a süketeléseit, mert nem talál kiadót a könyvéhez:)
"Nos ez esetben lenne kb25 frakcióvezetőnk, (ugye AB?)napirend előtti felszólalási lehetőséggel, irdoával, titkárnővel, személyi védelemmel, megfelelő javadalmazással. _Tényleg ezt szeretnéd?_"
Kezdetnek megteszi, aztán lehet finomítani rajta. Nem hiszem, hogy akár csak 1%-os küszöbbel is túl sok frakció lenne bent a parlamentben, a 2006os választásokon is, ha jól emlékszem, 5 párt érte ezt el (de max 6). Szóval: igen, ezt szeretném.
most mérik rád a végső csapást a győztes proletárok.
My God,

belebetegszem az emberi butaságba.

Uff.
nemzeti
szocialista
magunkfajta-elméletes
gárda
akasztást követelő tömeg

Kell még valami hozzá?
Pokesz!

dehat pont ez nem igaz!!!!:
"A magyar GDP-nek az eü-re fordított százaléka magasabb nálunk, mint a többi európai országban."
bedolsz annak a jobbhijan ballib medianak aki ezt nyomatja.
NEM IGAZ!

az igaz, hogy nagyon nehez hiteles adatot szerezni, a KSH 2006-os adata szerint
5.4% !!!!!!!!!
ez tobb mint torokorszage, romaniae stb de a legtobb europai orszagenal kevesebb!!!!

es ebbol vett ki a konvergenciaprogram
0.9 %-ot azaz 260 milliard Ft 3 ev alatt
(Mikola B.)

"Vagyis arányaiban többet költünk az egészségügyre, mint más európaiak. "
nem igaz!

" a várható átlagos életkor nálunk 5-10 évvel alacsonyabb, vezetjük a rangsort a rák, szív- és érrendszeri elhalálozások arányaiban"
ez viszont nagyon is (de csak nagyjabol) igaz.
EZERT KENE TOBB PENZT BETENNI AZ EGESZSEGUGYBE HA JAVULAST AKARUNK,'
UGY MINT A TOBBI europia orszag...
akkor nalunk is javulnak majd.

" és nálunk töltik a legtöbb időt az emberek betegszabadságon."
ezt nem tudtam de elhiszem, plane ha a gyest gyedet beszamitjuk...
de ezeket nem vennem el.


"Magyarul: többet költünk az eü-re és betegebbek vagyunk. "
nem! kevesebbet koltunk es onpusztito az eletformank, pl alkoholizmus...
es mi nalunk a reform, megszunteteik az orszagos addiktologiai intezetet
fasza!

"Hatékonyság?"
remek! de azert van mit javitani! ;)
J.

A cinikusság a gazemberség kiskori állapota - ahogy azt nagy bölcsen mondani szoktam...
Üdv.
"A magyar GDP-nek az eü-re fordított százaléka magasabb nálunk, mint a többi európai országban."
Valahogy mindig csak a halapenzrol esik szo, amirol a ugye a beteg nem kap szamlat, es az orvos nem fizet utana adot.
Mi van a TB csalasokkal.
Mikor a venyekkel trukkoznek a patikusok es az orvosok karoltve.
Amit a korhazbol hazahordanak cuccokat az alkalmazottak?
Persze a maganbiztosito ezert majd jol a kezukre csap!
Regi szocialista hozzaalas hazankban meg mindig letezik. Ami kozos azt lehet vinni, nem faj senkinek.
aztán meg jön a magas vérnyomás, de az aranyér se kutya. mi lesz akkor?
Roa:
mindenrol van vita!
"1. állami működés - erről nincs vita"
nagyon magas! de a sved es a francia meg magasabb,
kellemes tarsasag szivesen maradnek koztuk!
(forras tegnapi index cikk)
Utálomafletót.

Utálomafletót.

Monnyonle.

Monnyonle.

Hülyegeci. Még kormányozni sem tud.

Bezzeg beszélni. Papír nélkül. És még hazudni is csak a jó ügy érdekében bír.

A retek szántsa fel a bőrit.

stb, stb.

Hahó, emberek! ENNEK van értelme? Mármint, hogy így üvöltözzünk a virtuális éterben?

Szerintem nincs.
"Paszternak · osember.blog.hu 2008.03.19. 15:33:06
My God,
belebetegszem az emberi butaságba."

Inkább röhögj, a röhögés gyógyító erejű! Itt 2 in 1 folyik: kínlódsz az ostobaságokon, majd röhögéssel rögtön meg is gyógyítod a káros hatásait

"2006os választásokon is, ha jól emlékszem, 5 párt érte ezt el (de max 6)"
Igen, de akkor 5%-ot kellett volna megugrani. Nyilván érzed a különbséget. Ha csak 1% lenne, hidd el osztódással szaporodnának a nagyok. Aztán finomíthatnánk. Kösz, de én addig sem fizetnék többet.
kutya aranyeréből sem lesz kolozsvári szalonna
beleszolok 2008.03.19. 15:29:26
Ha én azt tudnám, nem a klaviatúrámat püfölném itt... A dupla minimálbérrel való párhuzam azért nem teljesen stimmel, mert ott megvannak a munkavállaló jogai, míg feketemunkásnak ilyen nem jár. De sajnos nehéz kideríteni, hogy egy alkalmazott tényleg csak minimálbért vitt haza, vagy kétszeresét, ha csak nem vagy ott a pénz átadásakor. Minden kifizetés mellé meg nem állíthatunk egy APEH-ellenőrt, sajna. A probléma ismert, a megoldás még várat magára.
nehéz veletek, mint lóval imádkozni
Paszternak

Én szeretem a Fletót:o)))

Tartson még ki a következő általános választásokig!

Jaaaaa, és Kókát is szeretem, és ő meg maradjon a szadisták elnöke!

Üdv.
akkor te vetted be a cavintonomat!
simonmondja.... 2008.03.19. 15:26:16
"Egyébként a történelmünk szinte minden vérengzése jobbos örjöngés volt."

Például melyikek?
Igazad van Paszternák.
De, tudod, mi egyáltalán nem értelmiségiek, tőmondatosan fogalmazunk.
És gyakran csak három szóig jutunk.

Nem fizetünk kétszer.
egy kecske nem csinál ezüst nyarat
10 óra alatt 820 komment!

Fontos témákat boncolgatunk!:o))

Zsanett, hol vagy?
harapós kecskének ne nézd a szakállát!
simon,

pedig szeretnénk. Fogalmazni, továbbjutni, fizetni.

Na, azt azért nem.
.....és mi volna ha több párt jutna be a parlamentbe?

Ugyanazok az örültek, több pártra oszlanának.

Minőségi csere kell!!!!!!!!
állunk az iskola udvarán, Petőfiéket ünnepeljük. És mindig elhangzik egy vékony kedves gyermekhangon a következő mondat: "A nagyméltóságú helytartó tanács sápadt vala és reszketni méltóztatott".

Nos ez a mondat immáron újra valósággá vált. Nekünk is van nagyméltóságú helytartó tanácsunk, amely sápadt is, és reszketni is méltóztatik. S így, sápadtan és reszketve oktatja ki immár a népet is, az Alkotmánybíróságot is, a sajtót is, és persze az ellenzéket is. Sápadtan és reszketve küldik el egymást a legkalandosabb helyekre, aztán bocsánatot kérnek, de a hátak mögött elküldik ismét.

több sarki nap, mint rénszarvaskolbász
az öreg székelyt megkérdezik, vajon isznak-e a halak vizet? Mire az öreg elgondolkodva így válaszol: azt nem tudom, a halak isznak-e vizet, de hogy alkalmuk van rá, az biztos.
Én nem vagyok értelmiségi....hanem egy nagy bides paraszt.....osztjónapot.
betonputto es ostulok:
nem szeretnem minositeni:
de ez meg remalomnak is rossz!:
"kb25 frakcióvezetőnk, (ugye AB?)napirend előtti felszólalási lehetőséggel, irdoával, titkárnővel, személyi védelemmel, megfelelő javadalmazással. _Tényleg ezt szeretnéd?_"
nem nem szeretnem, de ez most pillantanyilag nagyobb valoszinusegu a 386 fos parlamenttel.
100 eseten 3.86-od resze.

ezek ne haragudj de nem ervek.
a reszleteket nem irtam, de nem is dolgoztam ki, abban biztos vagyok akar sikerul kisebb parlamentet csinalni, akar nem, az eroviszonyok nemvaltoznak meg!
azaz lesz ket nagy, esteleg 2-3 kicsi
ez a legvaloszinubb, es ez is sokkal jobb mint a mai kvaziketpartrendszer.
fuxos:

sem a népet nem lehet lecserélni, sajnoshálistennek, sem az elitjét. 18 év alatt biztos nem.

Sajnos. Ebben egyetértünk.
Joaquin 2008.03.19. 15:32:30

Szép is lenne egy 5 párti kormánykoala, ahol mind a 4 koalíciós partner zsarolja a kormányt valamivel (vagy borítja a kormányt). Mozgalmasabb lenne a parlamenti élet az biztos, nem csak a szavazógép üzemelne.
Végül is az olaszok is elvoltak jó ideig az évenkénti több kormányválságukkal, működött az országuk ettől...
A konstruktív bizalmatlansági indítványt is eltörölnéd?
Én eltörölném az egyéni képviselőket, mert semmi értelme, a nép úgyis csak azt nézi, hogy szegfű vagy narancs van-e a szavazólapon a név mellett, ez bebizonyosodott már (Független képviselőt meg hányat válaszottak be 16 év alatt?)
Megtartanám a küszöböt, esetleg le lehetne szállítani 4%-ra, ami eredetileg is volt. A parlament létszámát felőlem csökkenthetik akár 100-ra is, bár ez az amit nem szavaznak meg soha. 286 embernek kellene ugyanis más helyet keresni :]
46 mn-es panellakásomat budai zöldövezeti villára cserélném, csak előre tessék fizetni a minőségi különbözetet! kalandorok kínéljenek!
Máshol, a türelmetlenebb és kevésbé toleráns nyugati népeknél a népítélet erőszakos, fenyegető és átcsap az alkotmányosság rendjén. Nem így nálunk magyaroknál. Mi türelmesebbek és toleránsabbak vagyunk. Mi népítéletből is a vértelent és az alkotmányosat szeretjük. Olyat, amely erőszakmentes, derűs, nem forgatja fel a mindennapi életünket, de példátlan egységet teremt. Mi tudjuk a megoldást. Ezért nem ugrunk be a provokációknak, nem lépünk a csapdáikba, ezért nem megyünk lépre. Helyette kitartunk a nemzeti egység, az egyetértés és az összefogás politikája mellett.

(Óhhhhhh, drogliberalizációóóóóóóót!)
Paszternák, Simon:

Besenyő család élete?
malac!
"nagyméltóságú helytartó tanácsunk, amely sápadt is, és reszketni is méltóztatik."
ezek?
olyan vastag a bor a pofajukon hogy szo nincs sapadasrol...
es en azt se latom hogy reszketnenek!
" KopaszMercis 2008.03.19. 10:32:08
ezek az alkotmany birak bohocok.. egyszer hallottam egy sztorit, hogy egy ismerosom beszallt egy liftbe egy ilyen biraval, aki zokogott. Allitolag a fia meghalt es akkor tudta meg. Ongyilkos lett.

Isten nem ver bottal.


KopaszMercis 2008.03.19. 10:39:08
Hettorpe:
a karma kemeny dolog... ha budos geci vagy, az elet is budos geci lesz veled.

...

remelem egyenkent mindegyik patkanygeci igy jar.. egeszen addig amig meg nem tanuljak az elet rendjet."


Minden rendben van elvtárs?
Ajánlhatnál valami "nívós" ügynöki munkát a sok tetves munkanélküli gecinek, ha már erre jársz munkaidőben!


"Hidd el engem is buntet az ur, olyan sotet fideszes barmokkal egy orszagba rakott le, mint te. Boven eleg baj ez nekem."

Aztán le is léphetnél innen, valami hozzád hasonló szerencsétlen lúzert betolunk a helyedre ügynökadminisztrátornak, aztán ugyanott tartunk, de legalább egy munkanélküli hülyével kevesebbet kellene segélyen eltartanunk. Szóval tiszta nyereség. Te is jól járnál (lenne több pénzed, biztos nyugdíjad) , meg mi is (egyel kevesebb lenne a munkanélküli, és csökkenne a kopaszmercisek népes csoportja).
Ha meg a drága munkáltatód nem találna helyetted egy "kiváló" embert, akkor elhúzhat ő is a céggel együtt a gecibe. Bejön helyette 100 ugyanilyen köcsög, akik porszívóügynökökkel basztatnak majd minket hétvégén. Szép karrier bazmeg...Csináld csak tovább!

Házi feladat m69-től:
Mit jelent ez?

Az edény is csak a maga egészében az, részeiben már csak haszontalan cserép.
Paszternák.

Az Orbán alatt minden ingyen lesz?
Nem fogunk többé fizetni?
De nekem sem fognak fizetni?
Akkor honnan lesz pénzem?
Kapok Orbántól zsetonkát?
Vagy kenyérjegyet?
simonmondja,

Nem tudtad, hogy a kommunizmusban nem lesz pénz? :)
Megoldás, amit az itt kommentező liberálisok nem tudtak, de ezelőtt a mondat előtt hangzott el (szövegértés, OMG)

Együtt érünk el sikert, vagy egyikünk sem, vagy egyikünk sem jut át a siker kapuján. Együtt állunk, és együtt esünk. Együtt ívelünk fel, és együtt hanyatlunk le, mert egyetlen élő közös alkotás vagyunk.
Ja és az állam is elhal...
földhöz vágtam a cserép malacomat és kiszedtem belőle az aprót.
simon

"Az Orbán alatt minden ingyen lesz?
Nem fogunk többé fizetni?
De nekem sem fognak fizetni?
Akkor honnan lesz pénzem?
Kapok Orbántól zsetonkát?
Vagy kenyérjegyet?"

Hülye kérdéseket csak hülyék tesznek fel??? Ez kérdés? Ééééérted, nem hülyézlek, csak kérdezlek!:))
Paszternák:

"Sajnos. Ebben egyetértünk."

....és sok másban is, sokkal több dologban mint gondolnád. Egyszer kiveséztem egy hardliner jobber nőcivel a nézeteimet. Gyorsan rádöbbentünk, hogy nagyon hasonlóan gondolkodunk....egy kivétellel. Ő úgy gondolja, hogy Orbán megoldás a problémákra, én meg úgy hogy nem.
Ja és az állam is elhal...
Inviktus.

Vagy felszántjuk a városokat a plutokrata kapitalista bankokkal együtt, és átállunk a cserekereskedelemre.

Nem akarunk fizetni.

Én adok Rózsika néninek spenótot ő meg ad nekem retket.

Alcsúti berendezkedés.
Invictus...
kezdjuk mar, egesz jo!:
"Én eltörölném az egyéni képviselőket, mert semmi értelme, a nép úgyis csak azt nézi, hogy szegfű vagy narancs van-e a szavazólapon a név mellett, ez bebizonyosodott már (Független képviselőt meg hányat válaszottak be 16 év alatt?)"
teljesen igaz. sot ismeretrlen nevu helyiek rendre megvertek orszagioshiru nagyokat.
de valamiert a jogaszok azt allitjak, hogy nagyobb a legitimitasa... hiaba jogaszok na!

"Megtartanám a küszöböt,"
miert? csak az alternativakat semmisiti meg. nem jo. ezek a kicsik egyuttveve sem tudnank kormanyvalsagot biliboritast produkalni, azt meg kulon megneznem mikor csurka es turmer osszefog.

"esetleg le lehetne szállítani 4%-ra, ami eredetileg is volt."
a folemeles ota nem votl olyan part aki amiatt esett volna ki mert folemeltek...

"A parlament létszámát felőlem csökkenthetik akár 100-ra is, bár ez az amit nem szavaznak meg soha."
ez igaz:
legyel realista koveteld a lehetetlent!
(1968)

"286 embernek kellene ugyanis más helyet keresni :]"
ezt ugyan viccesnek irtad de ez komoly gond. ha atnyomjak ezeket a magantoke nelkuli teruleti penztarakat ott azert lesz egy csomo hely
(sajnos nem vicc, erre kell az egesz.
" simonmondja.... 2008.03.19. 15:20:50
Paszternák.

Követeltek márc 15-én akasztást.

A Demszkit dobáló jobbosok."

már megint segghülye vagy...

a demszkyt dobáló balosok nem követeltek akasztást?

síkhülyék, oppardon, egysíkú hülyék gyülevészkelezete...
Pontosabban te úgy gondolod, hogy Orbán a patás ördög... Bárki csak Orbán ne, minden másodrendű ehhez képest.
én meg magamat vágom földhöz, hacsa, a röhögéstől. :DDDD

malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.19. 15:45:39

Euklidész? :))
A sikeres Magyarországon az emberek nem arról beszélnek, hogy miként vészeljék át a következő heteket, hónapokat, hanem arról, milyen terveik vannak a nyárra, a következő évre, a jövőre, a következő sikerre.


Ki mit csinál a nyáron? Beszéljük meg!

Én molotovkoktél-gyártó kisüzemet alapítok a maszek tanítványokból bejövő pénzből. És a szünetben csőbombagyártást oktatok kurucinfós romáknak. Ajjjjjé, forró ősz lesz! Pótvizsgalehetőség nyista!
A dokinak pedig fizetés helyett viszünk egy helyes kis malacot.
fuxos...
"jobber nőci... úgy gondolja, hogy Orbán megoldás a problémákra, én meg úgy hogy nem."
ez meglep? a legtobb no erzelmi alapon dont es azt a politikust valasztja, aki leendo gyermekei apjanak jobban megfelelne...
dehat hogyan szurod ki? vissza szaz evvel es a nok ne szavazhassanak?
lyla

Csak egyet árulj el legjobban beszóló emberünk: miért lyla, és minek előtte és utána a - jel?:)
"azt meg kulon megneznem mikor csurka es turmer osszefog"

Összefognának ők, ha épp arról van szó, hogy pl. Kósa vagy Kiss kormányát kell megbuktatni... Amúgy nincsenek olyan távol ők ketten egymástól, a szélsőségek körbeérnek.
Pl. Thürmer is antiszemita, volt olyan nyilatkozata amiből ez egyértelműen (nem kódolva, nevén nevezve a dolgot) kiderült.
simonmondja.... 2008.03.19. 15:53:09
A dokinak pedig fizetés helyett viszünk egy helyes kis malacot."

Sztem is helyes:

malacnews.freeblog.hu/

Decukiarimalacpofika:)))
ráléptem a politizálás rögös útjára, s menten elvesztettem a filharmóniámat, viszont szerencse fia.
www.nol.hu/cikk/485533/

pont a honlapon füllentünk, kismalac? :DDDD
-lyla-

Csak a PC miatt mondtam, hogy jobbosok.

Jobb, ha nem feszegeted, mert visszavételt kért Tóta.
Thürmer faszista, Orbán fasiszta, az AB rohattgeci, a nép segghülye, Semjén antiszemita........ csak Fletó, a milliárdjaival, na ő:

nagyon okos, kiváló képességű vezető, tökéletes pszichéjű, kiváló humorú, nő és szaudi párti, gyűlöli a kígyókat (vipera), etc....

Fletó, maraggyá még egy kicsit! Nnnaaaaaaaaaaaa, még mindig van 13% a szociknak:(( Csak még egy kicsit maraggyáááááá, léccilike!
Mer -lyla- újságot ír, ha nem tévedek, nem is olyan messze innen... :-)

Igaze? :-)
Invictus:

"Pontosabban te úgy gondolod, hogy Orbán a patás ördög... Bárki csak Orbán ne, minden másodrendű ehhez képest."

Gondolom nekem szólt.
Nem tartom Orbánt patás ördögnek.......csak egy ugyanolyan félnótásnak mind amilyenek a többiek. Ő mostanában egy kicsit jobban el tudja magát adni.

Malac.

Worluk is odajár a blogodra reklámozni a sajátját, vagy csak te jársz ide az ajánlóiddal?
Lapikám, pont mire jöttél kipurcantam.
Sajnálom, mert ma olyan jó kedvem van a libsik idegbaját látva, hogy még veled is dumcsiztam volna, de ez már télleg túmács---> ejektálom magam

Bye, és továbbra is happy day!
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.19. 15:56:15

Malacka vaze, te is voltál ember :D
simonmondja

Ez bartell:
Én pörgetem az ő cuccát, cserébe betolom magam. Ha akar, kitilt, és felrúgja a bartellt.

De különben is, mondták libsik, h én itt jól lejáratom a fideszt, hát ez is benne van a bartellban, vágod?

Üdv., léptem
pokesz

Érdemben reagálnék az érdemire, az orbánosra nem. azt írod:

"semmivel sem hazugabb és semmivel sem korruptabb, mint bármelyik eddigi rezsim 1990 óta "

Ezt honnan tudod? Nekem az ellenkezőt alapos okom van feltételezni, ld. őszödi lebukás.
Karesz:

"dehat hogyan szurod ki? vissza szaz evvel es a nok ne szavazhassanak?"

Dehogy akarom kiszúrni. Jogában áll abban hinni, amiben neki jólesik. Ha az ország egyszer Orbán mellett teszi le a voksot, én sohasem fogom kétségbevonni a legitimitását.
fuxosbömis · fuxos.blog.hu 2008.03.19. 16:00:30

Igen, neked szólt bocs.

"Ő mostanában egy kicsit jobban el tudja magát adni"

De elsősorban a Fletó érdeme ez, nem vagyok vak és süket teljesen, tudom hogy OV az egyik legutáltabb politikus ma is, csak Fletó nagyon belehúzott, hogy megelőzze. De komoly teher a Fidesznek, hogy be van járatva, mint univerzális patásördög-bűnbak-közröhely (tetszés szerint). De ezt ő is tudja, remélem ha úgy néz ki, hogy ezen múlik a választás, a hatalomvágynál erősebb lesz a józan ész (vagy megpuccsolják). Kósa vagy más "új arc" jobb lenne miniszterelnökjelöltnek 2010-ben, persze a szocik erre is tromfolnak majd, hogy Viktor irányít a háttérből, de pár százalékot hozhat, ha nem ő lesz a jelölt.
sajnálom, malac, hogy pont most mész. ha jó kedved van, azt őrizd meg.

"De különben is, mondták libsik, h én itt jól lejáratom a fideszt, hát ez is benne van a bartellban, vágod?"

ez baromság imho. te maga vagy a fidesz politikai bizottsága. én hús vér emberként olyannak bírlak elképzelni, mintha szíjjártó és morvai krisztina gyereket csinálnának és várnánk még kb. 35 évet. ez csak játék, malac, meg remélem ez a vari neked sem gáz. ja ez a kisgyerek közben sokat jár mekibe és innen az alapnick-je. gondolom kicsit kövér lehetsz, de ha tévednék cáfolj, pls.
Invictus:

Amióta a következőt megtette, azóta nálam Orbán örökre leíródott (emberileg):

1. jelenet: Torgyán Attila ellen nyomozást indít a rendőrség
2. jelenet: Torgyán József megszavazza a kétéves költségvetést, majd néhány nap múlva lemond.
3. jelenet: Torgyán Attila ellen megszüntetik a nyomozást

Nekem ez van olyan "borzasztó" mint öszöd.
malacka,

azért -lyla-, mert lyla a fejem ettől a kibaszott, primítív, trágár tömegdemokráciától, ami itt gátlástalanul tobzódik, és hónapról hónapra csak ismétli önmagát, és szopják, verik itt egymás faszát (bocs zsanett) csalánnal is meg vazelinnal is, és én marha nem bírok leszakadni róla, mint a kiszera, aki ráadásul lehet, hogy ki is van tiltva innen, bár szerintem inkább máshova jár hányni azt hiszem, egyébként meg nagyon régen, amikor házi újságot csináltam egy számítóközpontban, akkor válastottam ezt a szignót, amilyet olykor mainapság is választanak konzervativ és neofita profi újsáírók egyaránt: két vonás között a nevükből alkotott betűvariáció, így ni:

-lyla-
Invictus.

Az Orbánban nem az a csúf, hogy patás-bűnbak-közröhely.

Gátlásnélküli - magafajta.

Munkára nem alkalmas.

Csak utcabálozásra.

És tényleg.
Abból a négymillióból, aki otthonmaradt, lesz egy-két antiormbán.

Torgyán örüljön, hogy nem került börtönbe, mint Szabadi. Én őt nem sajnálom, inkább a Fidesz érdemének tartom, hogy likvidálta a közéletből Józsi bácsit.
Invictus.

Én meg azt tartom érdemnek, ha valaki nem likvidálja a politikai ellenfeleit.

Nem vagyunk egyformák.
lyla, magam is hajlanék az elitizmusra, dehát ez olyan lenne mint woody allen egyik örökbecsűje: abba a klubba sohasem lépnék be, aki olyan alakokat is befogad, mint én vagyok. :DDDD
malacka

Én égettem le a liberalizmust? :d

Szánalmas.

Egyszerű dolgok vannak.

Istenbasszameget nem mondunk, tudom, jön a tockos, és bosszút áll rajtam vagy a mennyei, vagy a csürhéje, és mégsem venném szívemre azt, ha vissza kellene adni azt amit kiszab rám a magasságos.

Nyertetek egy szavazót, de hadd ne kelljen szeretem benneteket.

Se a papjaitokat, se a komámasszonyaitokat, se senkit a jobboldalra szavazó csürhéből, ahova már én is tartozok.

Olyan polgári báj van abban, ahogyan véditek a jó modort. Olyan szép, hogy Kurcsányt emlegetve, elkúrtukozva kikéritek magatoknak az istenbasszameget.

Az, hogy jajjgattok vélt vagy valós sérelmeiteken.

Ha a ti isteneteket zavarja, hogy én itt szidom, akkor összezavarja a bájtokat, és egy nanobitet sem enged át a dróton.

Ha meg nem zavarja, fogjátok fel a ténykedésemet természeti csapásként, és tekintsetek rám úgy, hogy az én képemben aláz titeket, mert kibaszottul szeret.

Nyeheeh
Invictus:

Csak az istenadta népnek (választóknak) van joga "likvidálni" valakit a közéletből. Ez nem érdem, hanem egy legutolsó aljasság. Mert ha Torgyán Attilának vaj van a fején, akkor álljon bíróság elé, ha pedig ártatlan, akkor meg ne nyomozzanak utána.

Ezt a játékot el akarták játszani Ibolyával is. Elkezdtek cikkezni a férje ügyeiről.....aztán Ibolya elővette a 70-30 százalékot (autópályákból származó baksis elosztási kulcsa), és hirtelen nagy kuss lett.
Anyám, itt még mindig a népszavazáson megy a rugózás?!
Az emberek hülyek. Igen. Nem csak a nök szavaznak arra aki szimpatikusabb hanem szerintem az emberek többsege.
-Fuuuuj Gyurcsäny!
-??
-Hazug. fuuuu.
-???
-Cinikus is. fuuu
-Mäsik oldal: Orbän?
-Dölyfös. fuuuu Ö az ördög.
-??
-Kiskiräly fuuu

Ki nem szarja le, hogy milyen szemelyiseg a kormänyfö... Felölem aztän csalhatja is az asszonyt a Fodor Gäborral is, :) es hazudozhat kedvere. Lehet köver, ronda. Na es aztän hät aztän. A lenyeg, hogy ertsen ahhoz amit csinäl. Legyen jo gazdasägi szakember stb...
RE: malacka69 2008.03.19. 16:03:04
"Ez bartell:
Én pörgetem az ő cuccát, cserébe betolom magam."

BarteR:
Áru-áru csere
Megköveteli a szükségletek kettős egybeesését.

Fuss, malac, fuss! :-)
Reakciók néhány felvetésre a kommentek közül:

1) Útalap 1998 végén megszűnt. Azóta a benzin árának jelentős része ugyanúgy címkézetlenül ömlik a költségvetésbe, mint bármilyen más fogyasztási cikké. Kedvencem egyébként az, hogy a fogasztási adóval megnövelt összegre teszik rá az ÁFA-t (adó adóztatása).

2) Az EVA-ra sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy fehérítette volna a gazdaságot. Miután kiadási oldalon nem kell a számlákat elszámolni, az EVA-snak nem kell áfás számlát kérnie semmiről. Csak 2 évnél idősebb cég evázhat, azaz aki addig feketén dolgozott, az nem legalizálhatta így tevékenységét. A kezdeti mértéke ráadásul kiváló ÁFA csökkentési metódusokat kínált a partnercégeknek is. Adócsökkentést viszont hozott a körébe tartozó cégeknek, nyilván ezért is elhanyagolható a mai napig az EVA körből kilépő cégek száma.
kinot 2008.03.19. 10:32:20
"látom nagyon kivagy ettől a népszavazástól árpikám. még az a szerencse, hogy "el lehet menni Magyarországról"."

Ezen már én is törtem a fejem.

Ha az a másfél millió ember, aki a vállán viszi ezt az országot sitty-sutty lelépne külföldre, akkor majd a minimálbéres nemadózó finanszírozhatja az egészségügyet a nyugdíjasok az oktatást, és az ovisok pénzelhetik a szociális segélyeket.

Jól-e hangzik?
a bartell nem más, mint egy barterkartell
Bastie:

Igazából nincs 1,5 milla. Kb. 800 ezer lélek akik igazából hoznak valamit.....meg úgy van 700-800 ezer akiktől csurran cseppen. A többi fingilingi.
Azt nem tudja valaki, hogy a "polgári erők/oldal/pártok" kifejezést hogyan szokták lefordítani külföldire?
Gipsykiller.

Legyen jó gazdasági szakember.

Antall múzeumot csinált az országból.
Horn nem értett hozzá, de tudta, ki ért.
Orbán rendezvényszervezéssel töltötte a négy évet.
Meggyesi egy aláírás foglya volt.
Fletó - őt látjuk.

Most akkor, megint országzászlózzunk és koronaúsztassunk?

Gazdasági szakember. Ezeknek.
Nem akarunk fizetni - Orbánt akarjuk.
fuxus!
torgyan kicsinalasa orbannak leghasznosabb haditette volt!

(kar hogy o hozta a nyakunkra )
Joaquai:
"Nem hiszem, hogy akár csak 1%-os küszöbbel is túl sok frakció lenne bent a parlamentben, a 2006os választásokon is, ha jól emlékszem, 5 párt érte ezt el (de max 6). Szóval: igen, ezt szeretném."
EN IS!!!
Karesz.
Most is lesznek jó kis aprószentek a csapatban.
A Torgyán népe nem vész el, csak átalakul.
Nem azért akarunk Orbánt, mert nem akarunk fizetni, hanem azért, mert vagy Orbánnal, vagy sehogy.

Orbán mögött szépen felsorakozott az alkotmánybíróság, a bíróság, a nép.

Vannak utóvédharcok néhány médiumban, de alapvetően lezárult a háború.

Orbán győzelmét el lehet odázni, de azt az árat _én_ nem kívánom megfizettetni sem magammal, sem a híveivel.

Vannak történelmi helyzetek, amikor az egyéni meggyőződést háttérbe kell, hogy szorítsa a haza iránti szolidaritás.
És ez a helyzet ilyen.
Mélységesen megvetem Petőfi és Nagy Imre emlékét.
Nem is akarom idézni szellemüket.

Jöjjön, aminek jönnie kell!
Gyurcsány menjen, és jöjjön Orbán. Minél hamarabb, annál jobb!
fuxos
bocsanat az ekezetnelkuliseg miatt tortent!
nem kiszúrni hanem kiszűrni!
de szerintem nem jo ha csiccsolinat valasztanak, azert mert szexis,
ferfiakat se azert valasszak meg mert macso
tobbeknek, TWA,
Itt mindenki szidja az AB-t de van bizonyitek a korruptsagara?

nem lehet, hogy szimpla szemelyi ellentet van? Mert Ki az elnoke az alkotmanybirosagnak?
Bihari M.
Ki lett volna a miniszterelnok ha a szadesz nem furja meg?
Bihari M.

igy torleszt GYF-nek...

Éló Zsömle !

Látom 2. napja ugyanaz a lemez, de:

Jön Orbán, és ?
Tegnap is kérdeztem, de senki nem válaszolt. Jön és mi történik majd, azon kívül, hogy JÖN, JÖN, JÖN ?
Kolbászoszsömle.

Miért gondoltam, hogy a mai fiatalság már szabad emberekből fog állni?
Miért nem láttam, hogy csicskát nevelnek belőlük is?
Még a külföldön dolgozók is 300 forintos vizitdíjért szavaztak.
A korszerű, nyugatos munkamoráljukkal.
A lecserélnivaló elit - reménysugarai.

Mert ők tudják, milyen az igazi élet.
Az igazi élet Orbánnal kezdődik.
Hogy lehet ez?
Csicskáknak csak csicska gyerekeik lesznek?
karesz,

te is besorolhatsz ezzel a seggfejek közé:

"(kar hogy o hozta a nyakunkra )"
jobboldal:
"jön Orbán, és ?
Tegnap is kérdeztem, de senki nem válaszolt. Jön és mi történik majd, azon kívül, hogy JÖN, JÖN, JÖN ?"

mar ketszer megirtam lesz befagyasztas!
maga orban mondta:

inforadio.hu/hir/belfold/hir-186788/6

olvassatok neha!
"Tegnap is kérdeztem, de senki nem válaszolt. Jön és mi történik majd, azon kívül, hogy JÖN, JÖN, JÖN ?"

kurva sok jósda van má, kormányzati is; de vigyázz mer átvágnak...
Lyla
szerinted nem o hozta?, ki kotott torgyanekkal koaliciot? ki igerte meg neki az allamelnokseget?

a seggfejet meg hagyjuk masoknak, magad minosited ilyesmivel.
Karesz .
Nem jó a link. Mond el lécci tömören, mert ma csak tőmondattal kommunikálok.
simon:


"Antall múzeumot csinált az országból.
Horn nem értett hozzá, de tudta, ki ért.
Orbán rendezvényszervezéssel töltötte a négy évet.
Meggyesi egy aláírás foglya volt.
Fletó - őt látjuk."


bakker, ezt nem hiszem el. ilyen mákunk még sohasem volt, de a 1914 óta biztos nem. ha én egy valag dán adófizető volnék, akit valami különös módon érdekel a magyar belpolitika csak néznék ki a fejemből, hogy mi van a magyarokkal ott lent a romantikus délen.

mert azért csak betol ide az unió boldogabbik fele egy kis aprópénzt a hétéves költségvetés alapján, szakértől szerint többet, mint a marschall segély anno a háború után.

na ennek egy jó része még itt sincs, de mi úgy kesergünk, mintha tegnapelőtt vesztettük volna el fletót, vagy ovit a csele patakban. beszarok komolyan!

lyla

MH cikk es horges:
azert en emlekszem, amikor Bayer Zsolt meg a Nepszabadsagban irdogalt olyasmiket, hogy az ujratemetes miatt veszitettek el a valasztast antallek.
"Csicskáknak csak csicska gyerekeik lesznek?"

többnyire, időnként tessék fellázadni. :D
simonmondja:
a linkeke nem rakattintassal hanem bemasolassal mukodnek, nekme muxik:

viki nyilatkozata az inforadioban:

" Csak jó híreket mond?

Legyen erős, persze. A megoldási irány a következő. Adókat és járulékokat kell csökkenteni erőteljes mértékben, mint ahogy 1998-ban ezt tettük. Ez nagyon sokaknak jó hír. Be kell fagyasztani a költségvetés kiadásait reálértéken, az inflációval korrigált értéken. Ennek nem örül senki. De ez még mindig jobb helyzet, mint amiben ma vagyunk. Mert ma nem befagyasztják, hanem reálbércsökkenés van a dologi kiadásoknál, az intézményeknél reálérték-vesztés van, tehát ennél jobbat is el lehet érni. Igaz, nem lehet megindulni a kiadások növelésének útján, hanem a reálértéket be kell fagyasztani.

Szociális kiadások, egészségügyre fordítandó kiadások?

Összességében kell befagyasztani. Nem lehet tovább menni. Belső átcsoportosítás, ésszerűsítés, viták eredményeképpen változtatások, ezek mind elképzelhetőek, de a lényeg, hogy a kiadásokat összességükben a reálértéken kell befagyasztani. És egy harmadik csomagban össze kell állítani azokat az intézkedéseket, amelyek a korrupciót és a felesleges bürokráciát visszaszorítják, illetve kiiktatják a gazdasági rendszerből. Ha ez a három lépés egyszerre érvényesül, akkor megindul a növekedés, ami mindenkinek jó hír."
Lapi.
Majd meggyógyulok. Az influenzától is lehetek kissé nyűgös, meg a Laibachtól kissé elvadult.
Nálam minden csak átmeneti. Meglátjuk.
jobboldal

Az fog történni, hogy lehet, hogy elindul valami.
Mert az, ami most történik, az a semmi.
Nem az üres halmaz, hanem a negatív halmaz.
Szűkül a köre annak, amihez hozzá lehet nyúlni, szűkül azoknak a kiadásoknak a köre, amelyekhez hozzá lehet nyúlni.

Ha nem jön Orbán, itt nagy bazmegek lesznek.
Lenépszavazzák még az iskolák számának változtathatatlanságát is.

Ezért kell jönnie Orbánnak.
Hogy ha tönkre is megy az ország, legalább ne úgy menjen tönkre, hogy a megjavításához a népfelség által meghozott döntések ignorálására legyen szükség.

Simon

Az. Vesztesek országa a mienk. Van nekünk 3 elbukott forradalmunk/szabadságharcunk, amit ünnepelünk keményen, van nekünk két elvesztett világháborúnk.
Kurvanagy lúzer mindenki, aki ittmaradt.

Ezzel kell együtt élnünk.
simon:
"Most is lesznek jó kis aprószentek a csapatban.
A Torgyán népe nem vész el, csak átalakul."
ez igaz, de nem olyan nagy baj ez... szorakoztato.
:)
szerintem szelsosegesre nagyobb szukseg van mint kozepre. Ugyanis ok mutatjak hol a hatar, kormanyozni meg csak kozeprol lehet, ezert attol sem felek, hogy a szelsosegesek hatalomra jutanank.
lapi 2008.03.19. 17:09:36

Egyetértek, de Magyarországon a néplélek fontos része a sírás-rívás. Valamelyik nap a haverjaimmal próbáltuk összerakni, hogy hányszor volt olyan folyamatos 50 év a magyar történelemben, hogy nem folytak fegyveres harcok az ország területén. Tetszik-nem tetszik most egy aranykorban élünk :)
Karesz.
Jó, azért bemásolni még tudok. Csak nem lett semmi eredmény.
Tehát Brezsnyevi pangás .
Ez a jó hír?
én téged minősítettelek, és hogy minősítésemet nem érheti minőségi kifogás, azt a további hülye érveléseddel is bizonyítottad...
jobbulást simon. :D lyla, ez a bayerzsolt beteg. ha az ő hasonlatánál maradunk, imho a mi kissé lefrusztrált zsoltink egyeesen beleszarik a medencébe. azért én még emléxem azokra az időkre is, mikor hornék nyertek, s a mi zsoltink rögtön beugrott a népcsabi főmunkatársi státuszába. most mintha a magyar nemzetet, meg a hirtévét hagyta ott. különben az a röhej, hogy technikai értelemben tud írni. csak ami kijön belőle, hát az nagyon barna és büdös. és nem náci, csak szimplán szar.
de, hogy egy agónia ilyen sokáig tartson, arra szerintem már az orvosok is fel kell kapják a fejüket, főleg a háziak...
Lapi.
Én nem a csicskázást meg a lázadást váltogatnám.
Asszem nekem a horvát tengerpart kezd szimpatikus élőhelynek tűnni.
Talán szálloda.
Vagy hajókölcsönzés.
lapi es malacfullentes!

en a nyomtatott verziot is olvastam es benne van, hogy nem leminositettek az orszagot (amitol harsog minden) csak kilatasba helyeztek!
ez se jo persze de nem kell tuldimenzionalni!
Doberdan.
Olyan jól hangzik. Meg fogom szeretni.
Áttolom az üvegtigrist.
Kechup ili hórcsica?
simon:
"Tehát Brezsnyevi pangás .
Ez a jó hír?"
1) en nem allitottam hogy ez jo hir!
(csak azt, hogy lehet tudni mi lesz ha jon a patas ordog :) elhinni persze nem kell)
2) ez nem brezsnyevi pangas, az most van az 1%os novekedessel es 7-8&-os inflacioval.

a realerteket pedig nem mondthatta komolyan, mert az evi 8%novelest jelentene, minden koltsegvetesi tetelben ez kizart.
nominalertekben lesz, de azt ugyse tudjak az emberek ahogy a politikusok se tudjak mi a 'nagysagrend'.
mindenkinek:
kitalaltam egy teszet amibol kiderul hogy egy politikus hazudik-e es mikor!

ha azt mondja, hogy 'megegyszer mondom' akkor gyanus, ha ugy mondja, hogy egyszer se mondta elotte akkor biztos!
;)
lapikám,

ez megint a nálatok szokásos "érvelési" technika; ne legyél már olyan, mint a grétzy "de a fidesz is" zsolt volt (hálisten elvitte az igazi patás, a tietetéké); mo. ennél jobb lapit érdemel...
simon:

"Asszem nekem a horvát tengerpart kezd szimpatikus élőhelynek tűnni.
Talán szálloda. "

2-3 hét/nyár nekem is bejön ott, de baszott unalmas ország. én krétán szeretnék reinkalnálódni, ha már választani lehet. vagy manhattan-ben. komoly dilemmában lennék. mert a végén csak amszterdam nyerne. a holland foci miatt. :DDDD
Karesz.
Most építkezés van. Errefelé legalábbis.
Utak, hidak, lakóparkok.
Orbán alatt végig kockakő volt.
Az első kampánya volt vesztés után a kátyúskampány.
Emlékszel.
Minden lerohadt. Itt legalábbis.
Lapi. Voltunk Gozón. Az Málta kisebbik szigete.
Én ott. De nehéz áttolni az üvegtigrist.
jó füves pályák vannak amsterdamban...
lyla! :DDDDDDDDD még a végén kiugrik hari konsztantinovics a multból és seggbe rúgja fletót! az a faszi helyi fönökféle volt a balkanturnál, akik csináltak olyan játékpénzt. abból meg lehetett enni, inni, sőt táncolni a hihetetlen szállodák teraszán.
Lapi.
Amszterdam nem jó. Most képzeld, ha még ezt a kis természetemet felturbózom.
az igaz, lyla, de a száz főre eső idegbetegek számát vesszük, budapest mellett csak a panoráma szól. mert azért kurva szép az a kutyaszaros város. menj át este pestről az erzsébet hídon, vagy szivj el egy cigit a lánchíd alatt egy jó nyári estén. én időnként megteszem mindekettőt és olyankor kurvára kezdek nem érteni sokmindent. az meg biztos a nikotintól van. :DDDD
És menj föl randizni a Gellérthegyre.
Eldugott padocskákról lehet bámulni a város mozgását - szakadékok felett. Szédítő látvány.
Ha ott nem lesz siker, akkor sehol.
simon:
ez lehet:
"Most építkezés van. Errefelé egalábbis.
Utak, hidak, lakóparkok.
Orbán alatt végig kockakő volt.
Az első kampánya volt vesztés után a kátyúskampány.
Emlékszel.
Minden lerohadt. Itt legalábbis."
de akkor mi a van a statisztikaval 4% vs 1% novekedes?
es jo volt a kommunikaciojuk, jartunk szigligeten
es kinn volt a varromon a szechenyi terv...

itt Bp-n katasztrofalis a helyzet, borzalmasak az utak a koruti boltok bedeszkazva, hazajott a fiam nemeto-bol azt mondja Budapestet foladtak...
mikor hazafele autozok a nemetvolgyi uton csak annyit mondok demszky.

Bp a vilag egyik legszebb varosa, a nemz jovedelme eleri az Eu atlagot, de nem ugy nez ki mint egy atlagos eu varos...
talan csak van koze valakinek ehehz az allapothoz, talan valaki felelos!

Az EVA-t már elég régóta fikázzák:

online.portfolio.hu/2006/users/elofizetes_info.php?pfAuth=de24dc72206d21572737d15f9fd03380&t=cikk&i=83984
"Az adórendszer egyszerűsítését, a kis adók, így az eva és ekho megszüntetését, az adókedvezmények kiiktatását ajánlja a Pénzügyminisztérium szakértői által készített tanulmány"

Ugyanis az a helyzet, hogy túl pici adóbefizetéssel lehet megúszni a bulit, hófehéren. Ennél a jelenlegi szorult gazdasági helyzetben már sajnos nagyobb szolidaritásra van szükség!
A pénzügyminisztériummal lehet erről tovább vitázni, talán még azt is belátnák, hogy az eva mégiscsak jó dolog - pár embernek. (Ők szerencsére elég rugalmasak, az Áfacsökkentés helyességéről Uniós figyelmeztetés ellenére is könnyen meggyőződtek).

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&placein=hirkereso&nID=270866
"4. Paradox, de az áfacsökkentés, és az ekho-eva páros okozza a legnagyobb kárt. Ennek oka, hogy alapvetően az áfacsökkentés csak indirekt módon befolyásolja a versenyképességet, viszont az öt százalékpontos kulcscsökkentés "sokba kerül", becslések szerint 200 milliárd forintba. Ennyi pénzből érezhetően lehetett volna csökkenteni vagy az élőmunka terheit, vagy az iparűzési adó lett volna csökkenthető kevesebb, mint felére már jövő januártól. Bármelyik megoldás közvetlenül javította volna a versenyképességet. Az ekho bevezetése, és az eva megtartása tovább zilálja az adózási morált, és feszültséget kelt azon többség körében (alkalmazottak), akik ezzel nem élhetnek. Gyakorlati tapasztalat, hogy a kedvezményes eva rendszer alá nem azok jelentkeznek be elsősorban akik eddig sem fizettek adót, hanem azok, akik eddig a normál rend szerint fizettek. Rövidtávú, érezhető adóteher csökkentés viszont csak a normál adózói kör szélesítésével valósítható meg, márpedig az ekho és az eva szűkíti annak bázisát."

Az eva-val magyarországon az a legnagyobb baj, hogy sok benne a tolvaj, és így csak ráfizetés az egész.
Miután egy tolvajtól megkérded fizet-e 1 Ft-ot azért, hogy ne baszogassa őt a rendőr, akkor természetesen kifizeti és ez az államnak jól megfogható "plussz" bevételt teremt, amit sokan optimálisabb adóbefizetésként fognak fel, holott a tolvaj ugyanúgy -sőt bátrabban- lop tovább (az 1Ft sokszorosát). Mondhatjuk persze azt: Így élénkíti a gazdaságot.
(Ezt a hibát az MSZP már nem fogja elismerni, mert a "jóléti rendszerváltás" c. programjuk ezen pontját is kifogástalannak tartják -itt merült fel először az eva lehetősége- , csak hát a körülmények, meg gondolom a Fidesz...mint oly sokszor, itt is keresztbe tettek)
Talán az "új tulajdonosi program" részvénykiárusítása végül mindent helyrehoz. Az evások már biztosan nagyon várják! :)


Ficere

"Inkább úgy összegezném az EVA-t, hogy jó ötlet, szarul kivitelezve.
Ha nem okozott volna az elcseszett ÁFAtörvény/EVA kompatibilitás miatt a végén már minuszt, akkor is sikeres lett volna egyébként."

Mindíg is minuszt okozott (a 20%-os ÁFÁval is), de legalább egy picivel kevesebbet. (Ugyanakkor milyen apró nyereség ez a hatalmas veszteségekhez képest az MSZP népszerűségének oltárán, bár lenne 25%-os az áfánk, és lophatna ezáltal többet az EVA-s! Már előrébb tartanánk.)
A 25%-os ÁFA példája annyira abszurd, hogy kapásból mutatja az _azonnal_ keletkező lenyúlható pénzt, de ezzel még sajnos messze nincs vége az adókerülő rémtörténetnek.

A kisvállalkozások támogatása az Unióban bevett szokás - ezért is nyelték be az evát, de nem ilyen eszement módon, mint nálunk. _Összesen_ mindössze néhány százalékkal fizethetnek kevesebb adót, mint a "nem kicsi" vállalkozások. Spanyolországban 5, Belgiumban 5-15% a különbség -sávok alapján-, Írországban
a füves pálya nálam most kofisopra utalt...
a ballib agymosás olyan sikeres volt, hogy egy faszi győzködi a csintisanyát, hogy de igenis a homokórát is a fidesz...

más, kettéosztás, bizony lapi fiam, azt ti kezdtétek a taxisblokádnál...
Az EVA-t már elég régóta fikázzák:

online.portfolio.hu/2006/users/elofizetes_info.php?pfAuth=de24dc72206d21572737d15f9fd03380&t=cikk&i=83984
"Az adórendszer egyszerűsítését, a kis adók, így az eva és ekho megszüntetését, az adókedvezmények kiiktatását ajánlja a Pénzügyminisztérium szakértői által készített tanulmány"

Ugyanis az a helyzet, hogy túl pici adóbefizetéssel lehet megúszni a bulit, hófehéren. Ennél a jelenlegi szorult gazdasági helyzetben már sajnos nagyobb szolidaritásra van szükség!
A pénzügyminisztériummal lehet erről tovább vitázni, talán még azt is belátnák, hogy az eva mégiscsak jó dolog - pár embernek. (Ők szerencsére elég rugalmasak, az Áfacsökkentés helyességéről Uniós figyelmeztetés ellenére is könnyen meggyőződtek).

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&placein=hirkereso&nID=270866
"4. Paradox, de az áfacsökkentés, és az ekho-eva páros okozza a legnagyobb kárt. Ennek oka, hogy alapvetően az áfacsökkentés csak indirekt módon befolyásolja a versenyképességet, viszont az öt százalékpontos kulcscsökkentés "sokba kerül", becslések szerint 200 milliárd forintba. Ennyi pénzből érezhetően lehetett volna csökkenteni vagy az élőmunka terheit, vagy az iparűzési adó lett volna csökkenthető kevesebb, mint felére már jövő januártól. Bármelyik megoldás közvetlenül javította volna a versenyképességet. Az ekho bevezetése, és az eva megtartása tovább zilálja az adózási morált, és feszültséget kelt azon többség körében (alkalmazottak), akik ezzel nem élhetnek. Gyakorlati tapasztalat, hogy a kedvezményes eva rendszer alá nem azok jelentkeznek be elsősorban akik eddig sem fizettek adót, hanem azok, akik eddig a normál rend szerint fizettek. Rövidtávú, érezhető adóteher csökkentés viszont csak a normál adózói kör szélesítésével valósítható meg, márpedig az ekho és az eva szűkíti annak bázisát."

Az eva-val magyarországon az a legnagyobb baj, hogy sok benne a tolvaj, és így csak ráfizetés az egész.
Miután egy tolvajtól megkérded fizet-e 1 Ft-ot azért, hogy ne baszogassa őt a rendőr, akkor természetesen kifizeti és ez az államnak jól megfogható "plussz" bevételt teremt, amit sokan optimálisabb adóbefizetésként fognak fel, holott a tolvaj ugyanúgy -sőt bátrabban- lop tovább (az 1Ft sokszorosát). Mondhatjuk persze azt: Így élénkíti a gazdaságot.
(Ezt a hibát az MSZP már nem fogja elismerni, mert a "jóléti rendszerváltás" c. programjuk ezen pontját is kifogástalannak tartják -itt merült fel először az eva lehetősége- , csak hát a körülmények, meg gondolom a Fidesz...mint oly sokszor, itt is keresztbe tettek)
Talán az "új tulajdonosi program" részvénykiárusítása végül mindent helyrehoz. Az evások már biztosan nagyon várják! :)


Ficere

"Inkább úgy összegezném az EVA-t, hogy jó ötlet, szarul kivitelezve.
Ha nem okozott volna az elcseszett ÁFAtörvény/EVA kompatibilitás miatt a végén már minuszt, akkor is sikeres lett volna egyébként."

Mindíg is minuszt okozott (a 20%-os ÁFÁval is), de legalább egy picivel kevesebbet. (Ugyanakkor milyen apró nyereség ez a hatalmas veszteségekhez képest az MSZP népszerűségének oltárán, bár lenne 25%-os az áfánk, és lophatna ezáltal többet az EVA-s!)
A 25%-os ÁFA példája annyira abszurd, hogy kapásból mutatja az _azonnal_ keletkező lenyúlható pénzt, de ezzel még sajnos messze nincs vége az adókerülő rémtörténetnek.

A kisvállalkozások támogatása az Unióban bevett szokás - ezért is nyelték be az evát, de nem ilyen eszement módon, mint nálunk. _Összesen_ mindössze néhány százalékkal fizethetnek kevesebb adót, mint a "nem kicsi" vállalkozások. Spanyolországban 5, Belgiumban 5-15% a különbség -sávok alapján-, Írországban
Hmmmmm....:(
Elgondolkodtató.
Tényleg össze kellene hozni egy újabb népszavazást.
Mondjuk arról, hogy ez a hazug kormány ne emelhesse tovább a gáz árát!
(Ki szavaz mellette?;))

...és, ha a világpiac sokat szarakodik velünk, őket is leszavazzuk!
Csak legyen netes szavazás.
A magyar "klikk harcosok" simán lenyomták a a 12-szer népesebb Japánt is nemrég. Ha magyarok mind összefogunk a világ sem állhat meg előttünk!

Ficere

"Inkább úgy összegezném az EVA-t, hogy jó ötlet, szarul kivitelezve.
Ha nem okozott volna az elcseszett ÁFAtörvény/EVA kompatibilitás miatt a végén már minuszt, akkor is sikeres lett volna egyébként."

Mindíg is minuszt okozott (a 20%-os ÁFÁval is), de legalább egy picivel kevesebbet. (Ugyanakkor milyen apró nyereség ez a hatalmas veszteségekhez képest az MSZP népszerűségének oltárán, bár lenne 25%-os az áfánk, és lophatna ezáltal többet az EVA-s!)
A 25%-os ÁFA példája annyira abszurd, hogy kapásból mutatja az _azonnal_ keletkező lenyúlható pénzt, de ezzel még sajnos messze nincs vége az adókerülő rémtörténetnek.

A kisvállalkozások támogatása az Unióban bevett szokás - ezért is nyelték be az evát, de nem ilyen eszement módon, mint nálunk. _Összesen_ mindössze néhány százalékkal fizethetnek kevesebb adót, mint a "nem kicsi" vállalkozások. Spanyolországban 5, Belgiumban 5-15% a különbség -sávok alapján-, Írországban
Ebben a városban a két nagypárt uralkodik. Itt nincs helyi várospolitika, csak országos.
Keresnek polgármesternek egy csökött majmot mind a ketten, aztán egymás ellen indítják.
A kerületek ingatlanbizniszben utaznak.
Ott is a két párt van kistafírozva.
A tyúkszarossarkúak.
A lakosok érdekei nullák.
Láthatod a demonstrációkon is.

Joga itt csak másoknak van. A helyben lakónak a kamionosok megüzenhetik, hogy egész nap a megfujtására fognak füstölni.
A kocsiját felgyujthatják, a kukáját is.
A demonstráció fontosabb, mint a helyi élőlények.

Ha nem tetszik, menj picsába.

Rendőrterror?
10 éves koromban találkoztam utoljára rendőrrel, mikor megbüntetett, mert nem volt a kutyán póráz - azt is kimagyarázhattam.

Ez a város nem kell ennek a két pártnak.
Csak a telkei.
Az nagyon.

Ficere

"Inkább úgy összegezném az EVA-t, hogy jó ötlet, szarul kivitelezve.
Ha nem okozott volna az elcseszett ÁFAtörvény/EVA kompatibilitás miatt a végén már minuszt, akkor is sikeres lett volna egyébként."

Mindíg is minuszt okozott (a 20%-os ÁFÁval is), de legalább egy picivel kevesebbet. (Ugyanakkor milyen apró nyereség ez a hatalmas veszteségekhez képest az MSZP népszerűségének oltárán, bár lenne 25%-os az áfánk, és lophatna ezáltal többet az EVA-s!)
A 25%-os ÁFA példája annyira abszurd, hogy kapásból mutatja az _azonnal_ keletkező lenyúlható pénzt, de ezzel még sajnos messze nincs vége az adókerülő rémtörténetnek.

A kisvállalkozások támogatása az Unióban bevett szokás - ezért is nyelték be az evát, de nem ilyen eszement módon, mint nálunk. _Összesen_ mindössze néhány százalékkal fizethetnek kevesebb adót, mint a "nem kicsi" vállalkozások. Spanyolországban 5, Belgiumban 5-15% a különbség -sávok alapján-, Írországban 5%, van ahol célzott beruházási támogatásokat adnak a kicsiknek. A magyar EVA az egyfajta Hörömpő cirkusz világszám, akárcsak a népszavazás, vagy a tervezett többpénztáras EÜ rendszerünk.
Ahogy TWÁ mondaná: Ez így már eléggé demotivál.

Rengeteg sarat találhatunk az MSZP-s gazdaságpolitikában is, csak valahogy könnyebben elhiszik az emberek, hogy az racionális, mivel a Fidesz luxusnak tartja az épeszűek megszólítását. (Ez teljesen érthető, hiszen nem is érné meg, mert annyira minimális az így megnyerhető szavazatok száma)
Sajnos ettől a lehangoló ténytől még az MSZP _rossz_ elképzelései nem javulnak meg. Csak egy szűk, magát szofisztikált értelmiségnek tartó réteg tapsikol nekik bambán, ha kell, ha nem.
Talán technikai probléma adódott: a comment nem tartalmazhat 'kisebb' jelet?
Lehet kitiltani. :)
Hát nem tudom, az AB, mint korrupt és kézivezérelhető szervezet? Hátizé. Na ezt azért kevéssé hinném el, még akkor se, személyesen nekem mondaná a Great Magyar Européer Állambölcs. Ennek azért köllene némi alapot szerezni, mert a korrupció meglepően súlyosnak tűnik. Lehülyézni le lehet őket - ezzel nem értek egyet, talán ők többet foglalkoztak az alkotmányjoggal, mint te - legfeljebb majd jót röhögnek rajtad, de azért, hogy korruptak... Hát...

Amúgy TWÁ! Javaslom megtekinteni Grósz et, Berecz et. stb megszólalásait úgy 88-89 környékéről. Megkapóan hasonlítanak a mostani kommunikációra. A te cikked fő gondolatfonalára is.
A helyzet az, hogy annyit is érnek.
Na jó nem megyek tovább, mert még a végén Horn Gabeszből lesz a Pozsgay aki megmondja a tutit...

Karesz 17:25

Ez a leminősítették az országot, ez a nemzethalálvízionálása tipikus esete. Az a vicc, hogy a nép öngyilkos ebben a képzavarban, mert népszavazással jött el a nemzethalál.

Üdv.
viszont azt pontosan meg szoktam érteni, hogy 76-ban egyedül átstoppolva ny-európát miért nem maradtam kint. de 23 évesen seggig érő hajjal, krisztus szakállal egyhét után essenben a sétálóutcán bementem az első ujságosboltba (soha nem láttam még olyat) és vettem egy nemzetőrt, egy népsportot, meg egy magyar nemzetet. volt vagy 40 c, abban az évben égtek ki a híres angol gyepek a hőségtől és odáig elhatoltam (london). bakker én aztán nem voltam komcsi, de leültem az első árnyékos padra és kiolvastam az összes újságot az elejétől a végéig. ott vendégül látott egy távoli rokon házaspár. szilvi balettáncos volt itthon, essenben titkárnő, férje gyuszi meg hegedüs a helyi opraházban. ő meg a bm zenekarában nyomta. ilyen volt a szocializmus. gyuszi századosként hegedült, bene feri meg alezredesként rúgta a gólokat. vagy göröcs jani. mindegy. ahogy bettoppantam hozzájuk elémtettek egy láda sőrt meg egy doboz nyugati cigit és kérdezték: mi újság otthon? kurva szép audival mutatták meg az új lakásukat, amit lefoglalóztak. nagyon aranyosak voltak, én minden este megittam egy láda sőrt (kisüveges volt) és meséltem. azt mondtam nekik 23 évesen: "tudjátok én sohasem fogok életemben ilyen autót vezetni, mint az auditok. ilyen helyen sem lakni. de semmi pénzért nem hagynám ott magyarországot. ott annyit lehet röhögni, annyi jó haver van, meg buli. a csajok fenomenálisak (és még aids sincs, ha próféta lettem volna). szegények vagyunk basszátok meg, de vidámak. ti kurva gazdagok, de alig látok egy mosolyt az utcákon."

hát hazajöttem, tisztelettel.

"-lyla- 2008.03.19. 17:22:14
de, hogy egy agónia ilyen sokáig tartson, arra szerintem már az orvosok is fel kell kapják a fejüket, főleg a háziak..."

A pénz túl jó gyógyszere az agóniának... Még el kell adni az MVM-et meg a Szerencsjátszósdi rötöt!
Ja és Írországban kisebb mint 7.5% lett volna az eredeti szöveg.
Lapi 17:20 Bayerról

"különben az a röhej, hogy technikai értelemben tud írni. csak ami kijön belőle, hát az nagyon barna és büdös. és nem náci, csak szimplán szar."

Tessékszíves Uram beidézni, és érvekkel cáfolni, mert ez így egy "szimplán szar" címkézgetés, minden érv nélkül, ami Önre uram nem jellemző!;)

Üdv.
rókica

Lehet, h nemcsak én vagyok hülye?

mkbdujv.uw.hu/

Ha nem bartell, hanem barter, akkor bizonyítva van, h üzletileg egy jókora nagy fasz lúzer vagyok, de télleg...

Nemzethalál helyett malachalál:((

Nemám, mert:))))

/Amúgy jogos volt... Ma is tanultam valamit, amellett, h jókat röhögtem./
Lapi.
Nekem egy barátom Amerikába pattant 2 évre asszonnyal-gyerekkel nem is olyan régen. (MIÉP) Nos, nem tetszett neki.
Az asszonynak otthon kellett őrizni a kislányt. A kollégái meg robotos , unalmas életet éltek. Munka, sör, asszonnyávogás. Visszajöttek. Azóta jól van.
Ja, ott csöcsfogásért is fizetett. Olyan Bundysan.
ugyan, malac, a f***-om idézget bayertől!!! tessék olvasni meg nézni. eccer a mammutban taliztam vkivel délelőtt. zsolti ott ült, ahol én is szoktam egy kávét inni a pultnál. piros malbit szívott és kapucsínot ivott. kibaszott szomorúan bámult maga elé. esküszöm legszívesebben odaszóltam volna neki: "fel a fejjel, cimbora!" és minden politikai felhang nélkül. de még hülyének néztek volna. esetleg buzinak. szal kussban tartottam a pofám. de sajnáltam a fickót.
bocs a buzizásért, dehát b.zs. volt a subject. aki persze a zsidózás mellett imád buzizni is. attól olyan férfiasan bírnak kinézni ezek a szerencsétlenek.
Várpalotán csak kastéja van a braomnak?
baromnak (B. Zs.), ahogy a magyar írja.
simon, ezer sztorit bírnék mesélni azokról az arcokról, akik annakidején emigráltak a 70-es években és visszajöttek, visszalátogattak 90 után. nagyon jó arcok is voltak köztük. :DDDD

fellininek is állitólag mondta a neje az amarcord forgatásakor, hogy frederico, fejezd már be a filmet, mert olyan szörnyű embereket cipelsz ide fel a lakásunkba.

lehet, hogy rosszul emléxem a sztorira, lehet, hogy csak legenda, de az amarcord nézésekor legszívesebben sírnék a gyönyörűségtől. na ezért sem mentem el. akkor télleg sírva nézném a filmet, ami azért hülyén veszi ki magát. :D
"kolbászoszsömle 2008.03.19. 16:19:14
malacka
Én égettem le a liberalizmust? :d
Szánalmas."

Igen, télleg szánalmas vagy ma! Nem kicsit, nagyon! Pedig tucc te normálisabb is lenni, csak ráhúzódott az agyadra az orbanofóbiád. Kár, magyarország több és jobb kolbászoszsömlét érdemel!

"Egyszerű dolgok vannak."

Vajon téged Csernus az egyszerűbbek közé sorolna?

Az istenkáromló részt kivágtam, átléptem, szennyes vagy nagyon.... önminősítő...

"Nyertetek egy szavazót, de hadd ne kelljen szeretem benneteket."

Hát ne szeress! Ne félj, adok rá majd okot bőven! Jaaa, és nem egy szavazót nyertünk, hanem egy népszavazást, amitől épp most van pánik a szociknál, miközben a szadisták kiröhögik őket.

"Se a papjaitokat, se a komámasszonyaitokat, se senkit a jobboldalra szavazó csürhéből, ahova már én is tartozok."

STOP! 1. Jobbra szavzó csürhe= demokrata kolbászos
2. A te idetartozásodtól lettünk asszem csürhe, mer' eddig nem voltunk azok:PPP

"Olyan polgári báj van abban, ahogyan véditek a jó modort. Olyan szép, hogy Kurcsányt emlegetve, elkúrtukozva kikéritek magatoknak az istenbasszameget."

STOP! Az elkúrásos cuccot ferkó adta a szánkba, ő dobta fel a magaslabdát, mi csak leütjük.... de mi sosem adtunk fel hasonlóan magaslabdát az istenkáromlásra. Amit te csinálsz az merő - műveletlenségből és tahóságból fakadó - csúsztatás, és akkor még finom voltam

"Az, hogy jajjgattok vélt vagy valós sérelmeiteken."

Valós
Levágta a negyedét a blogmotor!:OOOO????
Ez most akkor hogy? Miért?
Lapi.
Pedig jobb, ha te meséled, mert én a privátot szinte csontig törlöm, mire elküldöm.
Lapi

Azt értsd meg, h le kéne szoknod a szimpla minősítgetésekről, ami mellé nem teszed oda az érved. Ha lusta vagy idézni tőle, és egyúttal cáfolni, akkor mi a faszér' kell szóbahozni? Ezt sosem fogom megérteni?

Jaaa, a focistának is mindig kell egy labda, amibe belerúghat, te meg szereted a focit, mi?

Üdv.
Bastie!
Lehet mondani, hogy 3 millió ember kimegy, csak hát röhejes. Menjen csak ki, és, ha annyira "liberális", akkor fizesse meg elötte az összes költséget, amit ráköltöttek,bölcsőde, óvoda, iskola esetleg egyetem...Az összes orvosi költséget, az ingyen táborozást,ja a védő oltásokat...Remekül kijönnek a nyugdijasok ebből az összegből, még marad nekik nyugdijemelésre is.
Hol éltek?
Mit gondoltok a szerencsétlen nyugdijasok itt lennének, ha lett volna lehetőségük? Nem volt. Nektek van és nekik köszönhetitek, akkor pedig tessék meggondolni, hogy mit irogatunk.
"Kár, magyarország több és jobb kolbászoszsömlét érdemel!"

malac, ez ült. :DDDD ti majd nagyobb zsömléket csináltok és több kolbászt tesztek bele. vagy a zsömle nem lesz nagyobb, de lehet más kolbászával verni a csalánt. ezt majd meglátjuk, de előbb azért nyerjétek meg a választást, mert ezt mostanában el szoktátok kicsit baszni, ha jó az emlékezet. most megint itt a nyerő helyzet, de megvárnám a végét. :DDDD
Köszi Ludwig!:))) 16:13

Tök bírtam a szöveged, én meg hónapokig aszittem nunás vagyol, oszt csak lestem, h nuni-nuni, de mégis mennyire tökös!:))
lapi

Ha nem Orbán nyer, nem lesz vége.

Ott fog ülni az ország nyakán, és másfélmillió ellendrukkerrel a háta mögött szabotálja a munkát.

Nem csak a kormányét, hanem az enyémet, a tiedet, mindenkiét.

Ha nem jön Orbán, nem lesz M0-s körgyűrű, nem lesz lokátor, nem lesz semmi.
Lapi

Nem lehetnék a Szíjjártó-Morvai páros gyereke helyett inkább a Smidt Mária - Széles Gábor párosé? Akkor nem lennék ilyen fasz-csóringer lúzer anyagilagilagossan?:))
Malacka.

Arra a Bajeros cikkre emlékszel, amit te linkeltél.
Na , az például olyan volt, hogy a felét se írtam le annak, amit gondoltam róla, mert megsajnáltam Bajert.
kolbászoszsömle
Mi van ha 2/3-dal nyer?
Lapi

"gondolom kicsit kövér lehetsz, de ha tévednék cáfolj, pls."

185/82 germanoid

Úgy hírdetném magam újságban, ha kéne, h

"Szőke, magas, kékszemű, diplomás ffi, kiegyensúlyozott egzisztenciával, német limusinnal és kertes házzal"

Amúgy a malacka nem a kövérség miatt van (lüke), hanem a Micimackóból jön, az infantilisságom okán, a 69 meg azért hozzátéve, mert kicsit felnőttesíti, és árNYALJA a képet, vágod?:))
simon:

"Pedig jobb, ha te meséled, mert én a privátot szinte csontig törlöm, mire elküldöm."

a multkor meg malac azért baszott le, hogy mit sztorizgatok itten, inkább védjem meg magam az érveitől. ráadásul hacsa is alámerült nagyon erős iram után. kicsit lehangolt a blog mai termése, igazság szerint miatta olvastam vissza egy darabig, aztán már csak az ö háeszeit.

pesze van úgy, hogy rossz a hangulat a kocsmában. szal én ma a metroba megyek az asszonnyal örömködni. imádom a gyümölcsosztályt. hogy hogy nem egyre jobban kattanok rá a gyümölcsre. az asszony tologatja a szekeret én mag nézegetem a gyümölcsöket, olvasgatom hol teremnek (a helyi metroban még ilyen képes ismertetők is vannak, hogy mi a papaja és hogy kell megzabálni).

kurva jól ki vannak találva a gyümölcsök, nem? 20-30 percig is el bírom nézegetni őket.
Annál jobb.

Ha Orbán 2/3+1-el nyer, legalább nem lesz az útjában senki és semmi.

Végrehajthatja a szükséges változtatásokat, megalkothatja a jövőt, elkezdheti a bármit.

A nép végre megkapja azt, amit akar.
simon
Bayer.......
Az meg egy jól megírt cikk volt, de ahogy Bayer kimondja mit érez, és ezzel ki is adja magából a feszülő dühöt, ami rombolóvá válhatna máskülönben, úgy ti szégyellősen nem meritek leírni azt, h "gyűlölöm Orbánt" csak rendre körülírjátok. Ez a hazug PC mennyivel jobb?
Üdv.
"Orbán égrehajthatja a szükséges változtatásokat,"
"A nép végre megkapja azt, amit akar."

A nagy baj az, hogy a kettő üti egymást.
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! · www.szenzor.freeblog.hu 2008.03.19. 18:17:12

Malac

A blogmotor is liberalbolsevik. Monnyon le! :-]
Egyszer megpróbáltam megenni egy papaját.
Nem volt túl sikeres próbálkozás.
De lehet, hogy nem is papaja volt.
Mindenesetre azóta kicsit szkeptikus vagyok az egzotikus gyümölcsökkel kapcsolatban.
A banán még elmegy, a narancsot sajna nem bírom megenni, me savanyú, mint az ördög valaga, az ananász meg csak befőttben alkalmas emberi fogyasztásra.

Szal nézegetni faja dolog a gyümölcsöspultot, de igazából olyan, mint egy marcipánmúzeum.
Kolbászoszsömle.

De ne kezdd. Egyszer már megcsinálta, amit akart.
Mit akarhat még?
Már minden gyerekkori haverja kapott egy darab Magyarországot.
Nem akar már semmit csinálni.
Ennyi volt
Csak a trón kell neki.
Ha ezért szarrá kell rombolni az egész kócerájt, akkor a szar tetején akar ülni.
"Bayer kimondja mit érez, és ezzel ki is adja magából a feszülő dühöt, ami rombolóvá válhatna máskülönben"

Mi közöm hozzá?
Bayer járjon futni, mint én. Ott adja ki a dühét, ne a képernyőn!
Mert a képernyő annál nagyobb felelősséggel járó felület, hogy valaki csak úgy gőzkiengedni járjon be, és ne a köz érdekében esetleg elemezni, urambocsá tájékoztatni. Vagy ha van TV, ami ezt megengedi, akkor had okádjam már le!
Helló! Érted?
"kolbászoszsömle 2008.03.19. 18:28:37
malac
Hipokrita vagyol."

Jaaaa, igen.... meg még komcsifasiszta, meg neofita köcsög, meg filoantiszemita, meg kurvanyádellenes, meg hülyemagyar/twá, meg svábnépnemzeti, meg műveletlen vidéki tahótanár, meg még mi is? Segíts!

Üdv., és ne káromold az Istent, inkább engem mondj el minden baromnak. Tudod, Ő nekünk olyan, mint az Apánk, és ugye azt nem mondanád nekem, hogy "az apád basszon meg!". Fel bírod fogni?
travis

Kognitív disszonancia.

A nép nem változatlanságot akar egy ideje, hanem Orbánizmust.
"Amúgy a malacka nem a kövérség miatt van (lüke), hanem a Micimackóból jön, az infantilisságom okán, a 69 meg azért hozzátéve, mert kicsit felnőttesíti, és árNYALJA a képet, vágod?:))"

a 69 ugye azt jelenti, hogy a faszi nyal, közben a nő szop? :DDD

a micimackó meg te? hát bakker, akkor milne kiugrik a sírból ma éjjel és megkísért. bakker, schmidt máriát azért nem egy demi moore, széles sem tűnik egy marlon brandonak. direkt olyan szexis nőt választottam, mint morvay kriszti, s szijjártó sem egy kvázi módó.

travis

Kapcsolj át, ha meglátod az arcot!
Egyébként néha nemcsak azt kéne nézni, h ki mondja, milyen stílusban, hanem azt is, h van-e igazsága..... demindegy.

Éljen a mindent megoldó távkapcsoló!
Kolbaszos

Mert nem papaja volt, hanem papagaj. Tollas gyumolcs... nem lehet valami finom.
"az apád basszon meg!".

azt szabad mondani, mint közszereplőről, hogy ovi bassza meg a rézangyalát. vagy akkor átlépek egy határt? innentől minden lépésem hazaárulás mondta sándor gyuri 78-ban a jate klubban. hogy megragadt. :D
Lapi

De S.M.-Sz.G.-t akarom szülőknek, le akarom cserélni a német limusinom, 1,1N!

Amúgy tudod, h tanítom a keresztbeszorzást matekon?

Schmidt Mária művelet!:o)))

Nem ám, de jól hangzik...
Malacka.

Én nem vagyok hazug. Csak unom az egyforma szavakat.
Amit ti csináltok ezekkel az állandó skandálásokkal, az agyhalál.
Vuduszurkálás.
Becsavarodás.
Imamalom.
Ugacsaga-ugacsaga-uga-uga-ugacsaga.
Én már azt is unom, ha kétszer használom ugyanazt az érvet.
Lapi

Te teljesen mindegy mit mondasz itt, bizonyos koroknek az ugyis hazaarulas. Figyeld meg, logni fogsz 2010-ben. :-]
Lapi 18:43

Azt szabad!

Egyszer már kifejtettem, h

1. Pártot fikázni cool
2. Főpolitikust fikázni, miért is ne---> szólásszabadság
3. teljesen személytelen nicket fikázni---> necces, de ha megérdemli és ő kezdte, hát miért ne
4. antropomorfizált nicket (pl. te, én, paszternak, meg még páran) fikázni gáz, tahóság
5. Árpit lehülyézni a saját blogjában übergáz, viszont azt mondani, h Árpi baromságot írtál, az rendben. Okos csávó is mondhat lükeséget. Ld. becses személyem:))

Dióhéjban ennyi... ilyen az én morálom, lehet hogy rossz, majd még töprengek rajta...
Elolvastam - fél ötig - a kommenteket.
Az jön le, hogy néha a stílus kissé ordenáré.
De ez Árpinak róható fel ám. Ő adja az alaphangot.
Akinek nem tetszik, keressen más fórumot. (Ez úgyis fórum, akárki akármit mond.)
Az jut eszembe, hogy a társadalom - tömeglélektan milyen bonyolult.
Ja és az, h a politikának (kormánynak-parlamentnek) valahol az lenne a dolga, h a nehéz döntéseket is lenyomja a nép torkán úgy, hogy azért ne fulladjon meg lehetőleg senki.
Méne mondanék olyat, hogy basszon meg az apád?
Ha visszaküldök bárkit az anyja picsájába, akkor miért vonnám meg tőle az atyai odafigyelés eme formáját?

Az hogy neofita vagy, az egy dolog. Ezen lehet vitatkozni, érvelni ellene, mellette.
Talán nem vagy az, de valószínűtlen, hogy tősgyökeresen és elvhűen lennél az, mi vagy.

Hipokrita pedig nem csak te vagy, hanem az egész magyarjobboldlikersztény bagázs. Ez ezen az oldalon, ahol mi állunk nem dehonesztál, hanem egységbe forraszt.
Sem Te sem senki nem tisztel semmilyen tekintélyt, elvet, intézményt, csak abban értünk egyet, hogy papagájként ismételgetni a kurcsányt meg a kurvaországot az jó dolog, nemes, és méltánylandó cselekedni, de istenfaszán staneclizni rossz.

Most már én is tudom!

Idomulok.

Üdvözlet Neked, és híveidnek mindörökkön örökké, az új főbűnöktől mentesen legyen szép világ a világosságon, Krisztus sebeit nem feledve, a szenvedésre emlékezve!
Ámen
simon 18:44

Pedig használod, és nem kétszer....

Amúgy, ha kirabolnának a cigányok párszor, akkor nem unnád a cigányozást, erről már meggyőztél..

Jaaaa,és orbáncigányozás is már volt kétszer, nem unod?

Szóval hidd el, én tőled is mindig ugyanazt olvasom, és baromira unom sokszor. Lehet,h mások a szavak, de majdnem mindnek egy a lényege: CINIZMUS

Nem unod? Én már igen!
Gecc

Lehet, hogy igazad van!
A papaja mond olyanokat, hogy Gyurrika okos madárrrr?
Érdemes megnézni hova vezetnek a mai közállapotok MSZP-s polgármester kér halálbüntetést meg nyilatkozik a cigányokról:

index.hu/video/2008/03/18/halalbuntetesi_javaslat_kisebbsegi_tema_borsodban/

Malacka.

Én téged átugorlak. Nem sértésként mondom, ne vedd a szivedre. Ha mindenkit ennyire ismerek majd, akkor keresek egy másik fórumot.
kolbászos
Téged az ilyen sületlenségekért fizet az index, vagy télleg ennyire gázember vagy? Mert ha fizetnek érte, megértem, és egész jól is csinálod ezt a blogpörgető provokatív faszkodást, de ha nem kapsz érte pénzt, és szívből jönnek ezek a magvas gondolatok, akkor eléggé faragatlan tuskó vagy, már megbocsáss magyar tesssvérem!

Üdv., és nem neofita vagyok, stabilan beállt az értékrendem már rég, csak vándorolnak a pártok, ezért én kénytelen vagyok mindig másra voksolni. Na jó, nem mindig. De egy tény: szocira és szadeszra még sosem szavaztam 91 óta.
simon
Ugorj, nem sértesz meg sőt!:) Megtisztelő!:)
Mindig megtisztelve érzem magam, ha egy vakapad-fan végre leszakad rólam...
Üdv.:))
Walter

Benyelted! :-D
Helló Walter!

Ez annyira jó posz volt, h már 1000 13óra alatt. Tudod, Lapi megmondta: a kommentszám minősít egy posztot!:o)))

(Neked megsúgom: a látogatószám és a letöltészám, de nehogy elmond Lapinak...pszt!!)

Üdv.
Nem végre, Malacka.
Az első nap óta scrollozlak. Az arctalan egyetszólók is jobban érdekelnek.
Te hányszor tudnád meghallgatni, naponta, hogy én kire szavaztam?
Mert te ezt mondod végtelenítve.
malac
Mi volt 91-ben?
"(Neked megsúgom: a látogatószám és a letöltészám, de nehogy elmond Lapinak...pszt!!)"

nohát, ki hitte volna? és az mennyi, malac. te biztos számolod.
Lapi! Lapi! Lapi!!!!!!

Malacka aszonta, hogy a latogatoszam es letoltesszam minosit egy posztot! Es errol neked nem szabad tudnod!
:-D
lebenyi1

Neked tetszik kolbászos istenkáromló stílusa? Bejön?
Amúgy sztem ez olyan indexes tempó, s amióta itt van kolbászos, nincs itt Árpi... Fura.... tán ő a helyettese, vagy tán ő maga? De Árpi kisbetűsen kezdi a mondatokat, és ennyire csak nem kultúrálatlan....

Mindegy...
akkor megyek is a metroba. várnak a gyümölcsök. :DDDD
Lapi

Tudod, a 4-es meg nincs kesz! Ne is probalkozz.
Lapi 19:04
Árpiét nemtom, csakazenyimét... De nem írom be a számot, nem fér ki egy sorban:)

De hát én nem is pénzért, meg fos is az enyém. Én nem tudok ilyen minőségi posztot összehozni, mint ez a mai árpis!:o)))
Azért az a kis anyázás jó volt ma.
Hiába, Kopasz nagyon tud.
malac

A politikai meggyőződését lehet fikázni valakinek, a vallása miért kivétel?
Az is kb akkora faszság, hogy majd isten segedelmével jó lesz, mint bízni abban, hogy majd Kurcsány (kisbetűvel kell írni, vagy naggyal?) és az ő reformjai kirántják a bajból az országot.

Mellesleg azért vagy hipokrita, mert nem a jó modort véded, nem azt kéred számon, hanem azt, hogy szidom az istent, és mégsem istenkáromlónak nevezel, hanem faragatlan tuskónak.
Ami valljuk be, a Te szádból legalábbis furcsa.
Sőt, a jobboldal prominensei, főleg a keresztény vonal képviselői szájából is furcsa lenne.

De nincs ezzel gond! Majd moderálom magam, nem fogok csúnyákat mondani többet.
Sem istenről, sem a marketigeseiről, sem a fogyasztóiról.
prc
"mi volt 91-ben?"
Az a kérdés lényege, h abban az évben hány nő volt meg, vagy megvertem a Noszályt teniszben, vagy milyen volt kezdő tanárként egészségügyis csajokat tanítani? Vagy mi a kérdés lényege?:))
Malac

Errol az eu-s csajos tanitos dologrol meselhetnel egy keveset. :-]
kolbász

Tiszta Árpi szöveget nyomsz... Ne játsz velem Árpi! Ha nem vagy kolbászos, bizonyíts! Kérek egy percen belüli hsz-t! Ha nem jön---> Árpi=kolbászos! Nem akarok Árpiklónnal vitázni...!
malac
Azt írtad hogy sosem szavaztál a szocikra 91 óta.
mithrandir,
nem, nem kérdezhetjük meg a népet a többiztosítós modellről. Illetve de, azokat, akik tudnak róla érdemben 10 mondatot mondani, hogy milyen a rendszer most, hogyan működik, és milyen lenne az átalakítás után. Aki ezt nem tudja megtenni, az nem szavazhat, mert fingja nincs arról, hogy miről is szavaz, csak azt hajtogatja, hogya zegészség nem üzlet.Nem hát
Egyébként ez a népszavazás Árpinak életreszóló sokk volt, és most már csak ez lesz a téma? :D
Nem hiszem, hogy Árpád lennék.

Nem jött egy percen belül komment, de ez annak köszönhető, hogy ganyézni voltam. :)
Carnivora.

Hogy van a dömpered me a fűnyíród?
prc
Mennem kell. Röviden, mert már leírtam rég.
Mivel én balos vagyok, s voltam mindig is, 90-ben az első forduló után (csúfos mszp bukás) beléptem a "megújult" MSZP-be, na majd én továbbújítom őket. No küldött is lettem, s nem a picsába, hanem gyűlésekre. Taliztam ott Nyerssel, mondotta is, ő már öreg, ezért hiába akarta mindenki őt elnöknek, mondá az jóságos ember, most pragmatikus kell, így lett Horn. Oszt jöttek az újabb gyűlések, állva internacionálé éneklés, elvtársi megszólítás, meg sok komcsi felszólalás..... 3 hónap alatt besokalltam. Szóval egyszer dobtam rájuk, 90-ben a 2. körben, azóta soha. Ezért írtam 91-et....

A szadistákat kezdettől utálom, mert 90-ben annyira nyomták az antikommunista faszkodást, hogy azt már túmácsnak gondoltam (sztem ezért is bukták el akkor az mdf-el szemben), pláne, h liberális az nekem legyen toleráns, különben állibsi. Szóval sosem értettem meg a szadeszt, bár vannak libsi hajlamaim (kérdezd erről diákjaim), de olyan fodoros, nyugis, nem Révész Mártiriuszos felsőbbrendű, meg nem nyilizek hírtv-nek, meg ilyesmi...

Mentem, ki vagyok rúgva portásilag...
Carnivora 2008.03.19. 19:19:19
"Egyébként ez a népszavazás Árpinak életreszóló sokk volt, és most már csak ez lesz a téma? :D "

Életreszóló sokk? Én inkább a korlátlan lehetőségek megnyílásának nevezném...

Hiszen bebizonyította, hogy mekkora szükség van áldásos népnevelői tevékenységére...
Fogadni mernék, már készül a Modern Rémmesék 2. évadja... :-D
wynarsky1 2008.03.19. 19:18:30

1. Sokat ulok az orvosnal
2. Mindig halapenzt kell adnom
3. Horvath Agnes a miniszter
4. Az orvosok feher kopenyben jarnak
5. A noverkek is
6. A mutosok vagy zoldben vagy kekben
7. A korzeti orvosoknak van sztetoszkopja, de a tobbinek is, csak nem mindig hasznajak, ahogy a korzeti sem
8. Ma pl nem tudtam idopontot kerni az orvosnal, pedig megmondtak, hogy delutan 1 es 3 kozott lehet, megsem vette fel senki a telefont (komolyan mondom)
9. Aprilis 1-tol nem kell vizitdijat fizetni
10. Korhazi napidijat sem
kolbász

Ki vagy te? Ki valójában? Lapi, gecc, paszti valaki, mert mondtak magukról pár dolgot.... de te ki vagy? Egyelőre úgy veszem, h Árpi, aki cselből képes nagybetűvel is mondatot kezdeni. Tudod, túl sok a hasonlóság... Engem nehéz megvezetni, és egyelőre ezt így veszem, míg nem látok ellenbizonyságot....

Na pááááá
gecc, ez pl. nem elégséges információ ahhoz, hohy eldöntsd, az új rendszer jobb lesz e vagy sem:)
de nekem aztán tökmindegy
Lazíts Malacka.
Kolbászos nem titok. Én már mindent tudok. Lehet, akkor te nem olvastad, mikor mondott dolgokat.
malac mostanába kezded elég erősen elmebaj jeleit produkálni ... pl. Árpád fóbia ...

Remélem most hétvégén elmész v.hova pihenni a természetbe kifújni magad. Jót fog tenni.
szarja már le valaki bástya elvtársat!!!
malac

Nagy csel vagyok!
Másfél évig legeltetek egy kolbászoszsömle nevű nicket, hogy aztán egyszer csak Neked beszólogassak.

Árpádnak mi érdeke fűződne egy ilyen cselhez?
A saját blogján, hogy az én nevemben szidja az egyházakat, keresztényeket, orbánistákat?

Megteszi ezt a saját nevében is, igaz, kicsit cizelláltabban, mint én.

Mellesleg rólam: egyetemista/vállalkozó/frissapuka multiclass vagyok.
Tősgyökeres pragmatista.
az úgy van, hogy kóbászosság nem vész el, csak átalakul...

régebben képtelen voltam őtet olvasni, ehetetlen volt...

saulusból épp most alakul paulusszá, köztes állapot: PSAULUS HUNGARICUS...
" wynarsky1 2008.03.19. 19:18:30
mithrandir,
nem, nem kérdezhetjük meg a népet a többiztosítós modellről. Illetve de, azokat, akik tudnak róla érdemben 10 mondatot mondani, hogy milyen a rendszer most, hogyan működik, és milyen lenne az átalakítás után. Aki ezt nem tudja megtenni, az nem szavazhat, mert fingja nincs arról, hogy miről is szavaz, csak azt hajtogatja, hogya zegészség nem üzlet.Nem hát"

Az nem zavar, hogy a parlamentben is olyanok szavaztak róla akik nem tudnának 10 mondatot saját kútfőből beszélni róla?

Ráadásul úgy szavazták meg, hogy közben a szadi módosított rajta, amit el se olvastak?
stanci 2008.03.19. 18:20:19
"Lehet mondani, hogy 3 millió ember kimegy, csak hát röhejes."

Másfelet mondtam, de ne zavarjon. Bárcsak Te lennél a bérszámfejtőnk: dupla fizetést kapnék.

Az pedig, hogy mennyire röhejes, az már szubjektív megítélés kérdése. Én spec nem röhögök azon, hogy még egyet belerúgunk azokba, akik többet keresnek legálisan (adóznak). Ezek az emberek egy ideig tűrnek, de ha ezt az erőfeszítésért az ingyenélők irigységből csak leköpni tudják, akkor vagy elkezdenek ügyeskedni, vagy lelécelnek. A mostani népszavazás is egy jó nagy pofon volt pont azoknak, akik a gazdaságot előre mozdíthatnák.

"Menjen csak ki, és, ha annyira "liberális", akkor fizesse meg elötte az összes költséget, amit ráköltöttek,bölcsőde, óvoda, iskola esetleg egyetem..."

Szerintem ezt mindenkinek kifizették ezzel egyidőben a szülei.

"Az összes orvosi költséget, az ingyen táborozást,ja a védő oltásokat..."

Azzal együtt, hogy nem kevés tébét fizetek, a feleségem TELJES összegét én álltam. Igen, magánkórházban, mert gyűlölöm a hálapénzt és a nívótlan magyar egészségügyi helyzetet.

"Remekül kijönnek a nyugdijasok ebből az összegből, még marad nekik nyugdijemelésre is."

Faszt. És felesleges a feltételes mód, mert aki teheti, az folyamatosan megy is. Még egyszer, pont az a réteg aki egyébként is _sok_ adót fizetne, de a _nagyon sok_ már elgondolkoztatja.

"Hol éltek?"

Most Magyarországon.

"Mit gondoltok a szerencsétlen nyugdijasok itt lennének, ha lett volna lehetőségük? Nem volt."

Logikai bukfenc volt részedről. Észrevetted-e?

"Nektek van és nekik köszönhetitek, akkor pedig tessék meggondolni, hogy mit irogatunk."

Te egy teoretikus (bár kisebb méretekben már realizálódó) felvetést veszel nagyon komolyan. Az újraelosztás MÉRTÉKÉRŐL van szó.
"Kapcsolj át, ha meglátod az arcot!"

Kiröhögöm, aztán átkapcsolok.

De nem érted, bazmeg! Pont a reformok a legjobb példa arra, hogy nem elég a tartalom, az is fontos, milyen embertől kapod, mert a dolog hitelességét nagyban befolyásolja, bármiről legyen is szó. A képernyő dettó.
A közszerep már csak ezzel jár. Az azzal járó felelősség nem csak Gyurcsány vállát kéne hogy nyomja, hanem mindenkiét, aki nagy felületen látszik.

"De lássuk csak, ki is vagy te, barátom!" - Bródy János

Bocs, ha nem pontos az idézet!
-lyla-

Ezt érti pragmatista alatt.
travis.

Ezt mire válaszoltad?
Malac
"Lapi, gecc, paszti valaki"

Szeretek valaki lenni. :-]

Amugy Malac, mi van, ha pont Arpi masik enje vagyok? :-D
Nem vagy az.
Ne szolj bele!
Fogd be, mert elarulod magad!
Minek pofazol bele allandoan az eletembe?

Nem biiiiiirom, Arpi, Gecc, maradjatok csondbe! A hangok a fejemben! Aaaaaaaaaa!

:-D
Hacsa

Bastya elvtarsat mar meg sem akarjak olni...
simon,

Malackának, föntebb.
wynarsky1 2008.03.19. 19:18:30
"mithrandir,
nem, nem kérdezhetjük meg a népet a többiztosítós modellről."

Ez persze felveti azt a kérdést, hogy akkor mi a jó búbánatról kérdezhetjük meg...

Arról, hogy eléggé retteg-e már a Zorbántól? Mert minnden ezen túlmenő kérdésfeltevés feltételez bizonyos bölcsességet a nép részéről.

Ismét meg kell kérdeznem: csak addig volt művelt és ítélőképességben bővelkedő a magyar, amíg a hátán fel lehetett kapaszkodni a hatalomba?
index.hu/politika/belfold/kosa080319/

most sírjak vagy röhögjek? tudomásom szerint az OEP nem válogathat hogy mit csinál. amúgy is, tudomásom szerint nem
az OEP döntött a vizitdíj eltörléséről, hanem a nép, az istenadta nép...
Kár. Szóval ez a nagyfelületen látszik dolog egy kicsit aggaszt. Ezek a politikusok tényleg túl nagy felületen látszanak. Mintha együtt kéne élni velük. sok.
beleszolok 2008.03.19. 19:34:27

Amint látod, nem zavarja... :-)

(Nota bene: őket, a szoci képviselőket zavarja, de mint tudjuk, van az a pénz... :-)
malacka69, 2008.03.19. 19:24:50 ->

látom megártott a nagy győzelem :)
Mithrandir.

Múltkor valaki javasolta, hogy Athéni mintára legyen kiszavazósó.
Minden évben az emberek ráírják a papírra, hogy kit száműznének.
Aki a legtöbbet kapja, röpül.
Asszem ez elég megnyugtató lenne.
simonmondja.... 2008.03.19. 19:54:29

Nekem? Tökéletesen. Akár ma bevezethetjük... :-)
mithrandir,

képviseleti, és nem közvetlen demokráciában élünk. A nép tegyen tanúbizonyságot bölcsességéről akkor, amikor mérlegel, keres, és választ valakit, nálunk spec. 4 évre, aki gyakorolja helyette a végrehajtó hatalmat. Amennyiben már itt megmutatkozik a hülyesége, hogy annak a pártnak a vért verítéket és könnyeket vagy legalábbis reális dolgokat vesz fel a programjába, a kormány közelébe nincs esély jutnia, na innentől kezdve a nagyon bonyolultan működő rendszerek működésébe ne szóljon bele.
Egyszerűen azért, mert fingja nincs róla.
Illetve szóljon bele, mit bánom én, de előtte vannak vizsgakérdések, tudod, mint mielőtt valaki autót vezet.
Majd ha felsorol öt szomszédos államot fővárossal, akkor esetleg.A nagy része itt bukná a mutatványt, és ez még nem egy bonyolult kérdés ahhoz képest, hogy hogyan is működik a társadalombiztosítás...
simonmondja.... 2008.03.19. 19:54:29

Négy évente sem képes erre a jónép ...
Carnivora
Amióta mártír lettél kezdesz gizdáskodni. Lazíts kiccsávó, olyan nagy cucc azért nem történt veled....

Amúgy hitted volna egy hónapja, h kimennek hozád egy kis benzinmintáért? Nem! Na ugye! Szóval az az elmebaj, h ebben az országban már sokminden elképzelhető...

Te pedig legyél kreatívabb, mert linkeket benyomni, nulla saját gondolat, az nem nagy cucc....

Gecc

Hozom a gyógyszert!:}}}}

Amúgy meg gyere, öljük meg együtt Bástya elvtársat! Nyírjuk ki a vén komcsit!:}}}
Azért egy-kettő nagynehezen kikopott.
G.Nagyné példul, vagy Tölgyessí.
De aki nagyon akar, az csak átigazol, és teker a verkli tovább.
Igaz, ezek is vannak valahol.
Nehéz túlélni ezeket a politikusokat.
Egyetek sok gyümölcsöt.
Kolbászos

Oké, kiugrasztottuk a nyuszit...:)) Amúgy csak provokációból mondtam, h valljál, mint a Jakupcseknél. Még mikor KISZ vezetőt akartak csinálni belőlem 82-ben, akkor tanították ezt a technikát, h vádolj meg valakit valamivel, oszt figyeld a reakciót,s megtudod az igazat. Jó kis komcsi módszer, de beválik.:) Ott tanultam egy másikat is, azt is használom, de azt most nem nyomom el, h micsuda...:))

Azért nem kéne ennyire átvenned Árpit, a teljes hasonulás csak nyelvileg értelmes, emberileg nem...
Malac

Eszembe sem jut a ven faja csavot kinyirni. Ha az oregem lenne, buszke lennek ra. :-D
Mi ez az uj szmajli dizajn? Csucsorit? Vagy szimplan nyulszaju? :-D
Khm, khm...

Mi ez a nagy liberalizmus? Még malackát is belevittétek.
A. C Clarke idősebb korában miért is élt egy meleg-égövi, lazább törvénykezésű országban?
Írói munkásságát én is nagyon értékeltem, főleg ifjabb koromban.
Azt hittem, legalább a hívő keresztények tartanak egy kis távolságot a máságát nyiltan felvállaló íróra emlékezve (vagy már az ő köreikben is OK?).
Én elfogadom így is, szerintem nagyszerű volt a TV sorozata, de teljesen nem értettem vele egyet, amikor bemutatta gyemekkorú fiúbarátait.
y-oroszlány

Megártott, meg hát....meg az,h már nagyon hiányoztál mucika!:}}}
wynarsky1 2008.03.19. 20:08:59

Hjaj... nehéz eset.
Akkor most lassan és érthetően:

1. A népszuverenitásból következik, hogy az Alkotmányt a nép hozza, és nem az Alkotmány a népet.
2. Még az Alkotmányban is úgy szerepel, hogy a nép a hatalmat választott képviselői útján ÉS közvetlenül gyakorolja.
3. Az alapvető kérdés, bármennyire is misztifikálni akarja a technokrácia, az, hogy akarjuk-e, hogy a nagy nehezen befizetett járulékokat lecsapolják. A kérdés ennyire egyszerű, és megválaszolásához sem kell MBA diploma.
4. Még mindig nem értem, hogy miért gondolod, hogy debilek jobban tudnak képviselőt választani, mint népszavazni.

Hihetetlen, hogy a 2006-os néptribunusok seperc alatt átmentek elitistába...
Gecc
Gondoltam, ellesem tőled, h érdekesebb legyen, mint a tied a :-]]

Amúgy hacsa sztem az összeesküvéselméletekre célzott, nem magára.... poén...ééééééérted? Én vettem:-D}

/szakállka/
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! ·

Egyre masszívabb elmebaj :( szegény malacka nem üldöznek nyugi szusszanj egyet. -
wynarsky1

te igazi demokrata vagy...
Malac
"Amúgy hacsa sztem az összeesküvéselméletekre célzott, nem magára...."

LOL!
Na ez kemeny volt. Szegeny Hacsa! :-D
simonmondja.... 2008.03.19. 20:16:57

Még huszárok, futók, bástyák sem koptak max. a beáldozható parasztok. -
A különböző cenzusokról elmélkedni szép dolog, de bevezetésükre nem sok esélyt látok, mivel az európai demokráciák túlnyomó többsége jelenleg általános választójogot alkalmaz.
A magyar helyzet specialitása, hogy a társadalom többsége igénybe vesz valamilyen szociális jellegű juttatást (családi pótlék - minden gyerekes, gázártámogatás - háztartások 50%-a, nyugdíj - lakosság 30%-a) így bárki, aki ezek megkurtításával kampányol, teljes bukásra van ítélve. Ha lenne konszenzus a politikai erők között az átalakítások mikéntjére, akkor lehetne esély. Most nincs, és a jelenlegi helyzetben nem is látok semmi esélyt a megegyezésre.
Mithrandir.

Debilek jobban tudnak választani, mint válaszolni.

Most sem lehetünk biztosak benne, hogy mit is akartak.

Akarják az Orbánt?
Nem akarják a Gyurcsányt?
A potyapénz kellett nekik?
A belerúgás a gazdagokba?
Az utolsó százasaikat védték?
Az összetertozás érzése?
A győzelem a sok pofáraesés után?

Mindenki máshogy magyarázza.

Én példul nem ismerek olyan balost, aki ne gyűlölné Orbánt, viszont egy se ment szavazni.
A nemmenők is többfélék.

A választás legalább tiszta. Ott csak pofára megy a dolog.
travis

Sztem Bayerral egy kicsit lazábban kéne. Nem kell minden dolgát annyira lekomolyozni... Nem gondol ő mindent annyira vérsen, mint ahogy mondja. Sok abban a pasiban a provokatív befelé kacsintás, a "neked ezt mondom, de magamban röhögök,h te hörögsz". Szóval tolerancia ne csak Árpinak, hanem Bayernak is! Egy kutya ez mind, ez a sok gizda firkász:))) dógózni meg nem akarnak:)

Üdv.:-D}
mithrandir 2008.03.19. 20:21:03

A nemzeti liberálisok is megmondták az előző században nem kell mindenkinek szavazó jog, mert az káoszhoz vezet. -
Azé' hajlandóak páran azon a valamilyen oldalon is gondolkozni, de legalább a fülüket, szemüket kinyitni. Bár a folyamat lassú, és a végén még túl késő lesz:

reakcio.blog.hu/2008/03/18/jol_indult_a_cseh_vizitdij
malac:

"vagy megvertem a Noszályt teniszben,"

boris beckert megkímélted, vagy kitért előled a gyáva nyúl?
ez a jobboldal ?! Á, téged átvágnak ! 2008.03.19. 20:29:45

A cseh folyamatból hiányzik egy nagy buktató lásd. Gyurcsány Ferenc :D
Carnivora
"Egyre masszívabb elmebaj :( szegény malacka nem üldöznek nyugi szusszanj egyet. "

Ott meg egyre gyatrább minőség és elkopó ellenzéki lendület... Szegény, nem vagy akkora nagy mártír, higgadj már le, szusszanj egyet kiscsikó!;)) Csinálj inkább egy molotovost, vagy küggyé lisztet hozzám. Címet adjam?;))

Üdv:-D}
malacka69 O.V. nem Isten, de nélküle Fletó marad! ·

Mi az az ellenézki lendület? az amit te csinálsz ? odaszarsz egy szoba közepére, majd elkezdesz vele dobálni mindenkit ...

Milyen mártír? kisebbségi komplexusaid is vanna? :D

Mondom nem árt, ha pihensz, és újult erővel térsz vissza én sajnálom, hogy komplett idiótát cisnálsz magadból :(
Lapi

5 lépésben vertem meg Beckert, figyelj!

Vertem meg egy srácot, aki vert olyat, aki verte már Noszályt, aki vert már olyat, aki verte Beckert, ergo megvertem Beckert ötödiziglen:)))
jobboldal

Ha a miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják, akkor itt is be lehet majd vezetni a vizitdíjat, igaz, hogy Orvostámogatási Hozzájárulásnak fogják hívni.
Az emberek akkor sem fogják majd szereti, de elfogadják.
Lapi

Tudsz teniszezni? Van két egyforma Babolatom, 50 rugó volt darabja, jöhetsz egy meccsre ide Szekszárdra, adom a labdát + ütöt, és te fizeted a söröket meg a pályát, ha én nyerek. Fair nem?:)))
Mikor azt hallottam, hogy Európa röhög, mert a magyarok 1,2 euróról népszavaznak,
égett a pofám.
Erre a legjobb szó, hogy szarrágó.
Ezt teszi egy alcsúti a politikában.
Világszabadalom.
Hogy Pakisztánnal tesznek már minket egy sorba.
Lassan expedíciót fognak szervezni a megjárásunkra.
Kifele megyünk európából, nem befele.
kolbászoszsömle 2008.03.19. 20:36:24

Így van kapizsgálod már ... egyébként még Orbán sem kellett volna elég, ha a szocik kivágják Ferit 2006 őszén ... -
Go trabi, go! Yes!:)))) 1,1N limusin a király, rulez NDK! Éljen fuxos a trabival!:))
minden simonmondja szöveg merő cinizmus és orbanofóbia..... nem unod még tesó? De télleg, nem? Én azért olvaslak, valamin nekem is kell röhögniXDD
Lapi

Vigyazz, mert ez a tenisz kihivas furmanyos egy dolog!
Ha Malac nyer, akkor olyan, mintha OV nyerne. Nem tudhatod, mennyire vagja a teniszt. :-]
Elkezdtem az alkalmazkodást a nagy győzelem utáni időkhöz.
Elsőre az új és szép jövőnknek sokkal megfelelő nickket választottam. Másodjára meg.....büdös hazudós fletó (így kisbetűvel)monnjon le......
A qrva életbe, már most egy kicsit jobban érzem magam.
simonmondja.... 2008.03.19. 20:38:34

Én meg azt hallottam a 3-400 eurós átlagbéreken is röhögnek ...
kacagányostrabis (ex fuxos) · fuxos.blog.hu 2008.03.19. 20:41:47

ÉBREDŐ MAGYAR !

:)
Carnivora.

Hazudik egy nagyot és kész.
Erről van szó.
De miért egy ilyen alak a jobboldal vezére?
Én vérjobbos vagyok egyébként sok értelemben, de ezt nem fogom soha lenyelni - ezt a figurát.
nem fair, malac, mert nem teniszezem. úsztam 8 évig, télen reggel 6-kor vasárnap is. na az nagyon hiányzik, de 2000 óta a melóm nem engedi. azóta szauna a sport. ifjú koromban elég jól röplabdáztam. most viszont vettem földicseresznyét kolumbiából. tők érdekesen néz ki. ja meg az előbb felhoztam ezer kiló cuccot húsvétra a 3.-ikra, liftet nem tettek a komcsik ebbe a társasházba. most az életemért küzdök fogyatkozó esélyekkel. de nem adom fel, mint fletó!!! :DDDDD
Petymeg

nincs igazad.

Itt nem Gyurcsánnyal van a baj.

Aki ezt mondja, az hazudik.
Itt az baj, hogy nem Orbán.
A fidesz nem Gyurcsányellenes, hanem hatalompárti.
Mindegy, hogy kinek kell nekiugrani, mindegy, hogy kit kell kicsinálni.
simon...

Kb. mikorra taksálod a totális nemzethalált, amit itten hsz-ek sorában vizionálsz?:-D}

Majd szólj előtte jó, mert akkor kivándorlok a dajcsokhoz... tudod sváb gyerek vagyok, jó lesz nekem ott talán, meg a limusinomhoz is jobban kapok alkatrészt tán...
viszont nagyon tudok focit nézni!
Zsömle !

Bocs, hogy hamarabb nem reagáltam pedig én kérdeztem, de van egy rohadt módo idegesítő az érvelésedben (korábbi válasz)

Te is elismered, hogy ez csak REMÉNY? LEHETŐSÉG? FELTÉTELES MÓD.

Semmi garanciád nincs, arra, hogy Viktorék bevágják a hátraarcot. A te megközelítésed annyi, mint amikor én ugrottam a vaksöétbe 5 sörrel a fejemben egy mólóra a hajóról. Hát jól néztem ki minden szempontból.
De azt magamnak csináltam, itt meg azt magyarázod, hogy nyugodjak meg, mer a Viktor az bátor fasza gyerek lesz. Mint a cigány vak lova ugye ?!!
Lapi
"viszont nagyon tudok focit nézni!"

Akkor nem is pislogsz kozben?
wynarsky1

"na innentől kezdve a nagyon bonyolultan működő rendszerek működésébe ne szóljon bele."

Ez tényleg dícséretes gondolat, de ki szólhat ebbe bele a kormányon kívül?
Nagyon úgy tűnik, hogy senki. A képviselőknek ugyanis fingjuk nincs a bonyolult rendszerekről. Miért is vannak ott? Hát nem azért, hogy sokat megértsenek belőle, viszont ők szavazzák meg. Akkor mi alapján szavaznak? Vakon megbíznak néhány szakértőben és vezérfigurában.

Mi van ha ezek a szakértők kivételesen nem a józan észre hallgatnak, hanem valami másra. Akár a zsebükre, vagy egyszerűen csak egy kevésbé jól működő rendszert eszelnek ki (önhibájukon kívül), és mivel ezeket a rendszereket nehéz összehasonlítani, még a későbbi kritikákat is könnyen megúszhatják. Ha elég ügyesen csinálják, a hibákat jól el lehet kenni mindenféle nem várt okokra hivatkozva, viszont hosszú időre a nyakunkba sózhatnak egy rosszul működő rendszert, amiről mi egyszerű halandók csak annyit tudhatunk, hogy nem a mi dolgunk megérteni és elbírálni.
Ennél azért többre tartom magam, ha úgy tetszik kevéske tanulmányozás után felértem a törvényt megszavazó képviselők szintjére és megértettem a bevezetésre váró rendszer kockázatait, előnyeit, valószínüleg jobban, mint a drága képviselőink. Én nem szavaznám meg. Mivel a kormány egyáltalán nem mérlegelte más szakértők javaslatát az átalakításokkal kapcsolatban, ennek köszönhetően az Albert házaspár kezdeményezésével -mint egyetlen eséllyel, ami a kormányt mérlegelésre kényszerítheti- egyetértek, az EÜ magánosításának ilyen irányát összecsapottnak, meggondolatlannak tartom. Ha nem támogatnám Albertéket (aláírásommal, szavazatommal) akkor magammal csesznék ki alaposan. Ugye ezt a bírka tunyaságot nem kívánod tőlem miközben a demokrácia és a nemzet halálával fenyegetőzöl? Pont elég baj az a demokráciának, hogy te ilyen csekélyértelműen, pártkatonaként állsz hozzá.
Carnivora.

A világon negyedikek vagyunk egy mutatóban.
Abban, hogy minálunk a legkisebb a különbség a szegény és a gazdag sáv között.

Majd egyszer belinkelem, kicsit nehéz kezelni a táblázatot.
Fogyaszthatóvá kéne valahogy tenni.

Szóval vannak itt furcsaságok.
Mintha még mindig egyenlősdi lenne.
Képviseleti demokrácia. Persze és a nép gyakorolja. nekem jó:

"akar e Ön adót fizetni holnaptól?"
szavazzunk, aztán ha nem, nem fizetünk adót.
Nekem jó lesz így, jobb mint most.

A nép a hatalmat választott képviselőin keresztül gyakrorlja. Meg közvetlenül az ország sorsát jelentősen befolyásoló döntések esetében. Persze ha innen nézzük, szavazzunk bármiről.
Eddig mér nem tettük?Sorkatonaság?Na az egy faszság volt, de arról nem lehetett népszavazni, noha még emberi jogokat is sértet. Mondjuk ez már nem tartozik ide, rég volt.

Kristl

nem vagyok demokrata. Szociális érzékem is a nullával egyenlő. Rajtam sem segített az állam, meg senki, én sem fogok pörögni másokon.Oldja meg mindenki a maga baját. Ez mondjuk nyilván egy véglet. meg van a másik, hogy az állam aggyon mindent. Meg kellene találni a középutat. Aki meg tudja oldani, az próbálja meg, aki nem, annak sgítsünk LEHETŐSÉGEINKHEZ mérten.

Egyébiránt meg szavazzatok sokat. Részemről oké.Nem akarok autpálya díjat fizetni. A nép bölcs, biztosan megszavazza.
simonmondja!

"Mikor azt hallottam, hogy Európa röhög, mert a magyarok 1,2 euróról népszavaznak,
égett a pofám."

A lányom pedagógus 10 év munkv, kb 400 euró
A feleségem óvónő 35 év munkav. 350 euró

Nyugaton a munkanélküli segély 1300 euró

Most égjen a pofád!
Malacka:

Én is kihívlak. Tegnap még síversenyzést ajánlottam volna. Ma már valami sokkal magyarabbat és hazafiasabbat ajánlok: kockakövek célba hajigálása.
Felhazsnáló,

én nem állítom, hogy a kidolgozott egészségbiztosítási rendszer jó. Nme ismerem ilyen mélységig a részleteket, és mint nagyon helyesen mondtad a hazai "szakemberek" képtelenek ma már függetlenek lenni(lsd.: alkotmánybíróság)
DE, akkor én várom az alternatív javaslatot is a kezdeményezők részéről. Hogyakkor mit és hogyan kéne. Nem utána előállni, hogyugye majd a lottóból fizetünk. Ja zseniális. Ezért ne csináljunk már kéthavonta népszavazást....
Jobboldal

Gyurcsánnyal biztos nem.
Ha sakkozol, és szarul állsz, akkor arra kell menni, amerre nem bizonyos a katasztrófa.
Nem vagyok abban a helyzetben, hogy a komoly befolyásom legyen az ország sorsának alakulására, de azt látom, hogy itt csak és kizárólag esélyek vannak.

Gyurcsánnyal a nullához konvergál a felemelkedés lehetősége, Orbánnál pedig az ismeretlenhez.

Az ismeretlen nagyobb-egyenlő, mint nulla.

Rosszabb nem lesz a helyzet az Orbán rezsim alatt, mint most, ha azt a pármillió frusztrált polgártársunk győzelmi mámorát és lendületét beleszámítjuk, akár még jobb is lehet anélkül, hogy bármi is történne valójában.
simonmondja.... 2008.03.19. 15:45:59
Paszternák.

"Az Orbán alatt minden ingyen lesz?
Nem fogunk többé fizetni?
De nekem sem fognak fizetni?
Akkor honnan lesz pénzem?
Kapok Orbántól zsetonkát?
Vagy kenyérjegyet?"

IGEN, MINDEN INGYÉR LESZ.
KOMONIZMUS LESZ, MERT VIKTOR SZTÁLIN ELVTÁRS REINKARNÁCIÓJA.
A KOMENIZMOSBAN MEG MEXŰNIK A PÉNZ.
Ami a kenyérjegyet sem zárja ki egyébként. Max az lesz ráírva: Ticket Restaurant.

Ígérd meg, nem leszel öngyilkos, ha Viktor nyer.

Lécciléccilécci.
Lenin.

Nem a nyugathoz képest kevés az összeg.
Kelethez képest is.
Azóta tesznek Pakisztánnal egy sorba.

És képzeld, Bill Gates mennyit keres.
De még a bébiszittere is.
Ki nem szarja le.

Rokonaid hidegen hagynak.

Ez egy országimázs, ahogy én gondolom.

Légkondis teveszarrágás.
Wynarsky1.

Tíz perc múlva fenn van az új posztom, ahol egy új megoldást próbálok felvázolni.
lapi 2008.03.19. 20:44:49

Lazio-Roma most ...
6.Lenin 2008.03.19. 20:49:20

Így van.
lenin:

"A lányom pedagógus 10 év munkv, kb 400 euró
A feleségem óvónő 35 év munkav. 350 euró

Nyugaton a munkanélküli segély 1300 euró

Most égjen a pofád! "

nem ég, lenin, bár szeretném, ha 10x többet keresnének. btw ukrajnában mennyi lenne a bérük? mert arra van a másik irány. mondjuk meglepődnék, ha romániában több lenne a borítékban, valszleg olyan 30-40 %-kal gyengébb, mint itt, de lusta vagyok utánanézni.

szal ez kicsit szociálisan demagógra sikerült, mert én is mondhatnám hány eurót kap anyám, anyósom, apám nyugdíjban stb.
Paszternák.

Ha Viktor nyer, nekem nem lesz rosszabb, sem jobb.

De utálom, mikor igaza lesz az osztrákoknak, hogy mi egy cigány nép vagyunk.
Echte ungarische Wirtschaft.

És egy ilyen pofa.

Mondjuk Torgyánnal még súlyosabb volt a hatás.

Na Zsömle helyben vagyunk !

A történelem, a sajátunk is bizonyította, hogy tudunk mi még sokkalta szarabb helyzeteket is összehozni. És az a győzelmi mámor, meg lendület tud igazi katasztrófákhoz is vezetni, ha ész nélkül tombol. Márpedig nálam a népszavazásosdi ezt többszörösen bizonyította, és ugye állítólag ott a csőben a következő, hacsak nem a fosos szocik maguk ítélik halálra az utsó kísérletet is.
Hidd el Zsömle, ha picit is komolyan gondolnák a Vikiék az igazi reformokat nem aknákat hajigálnak ész nélkül, amit majd szedjen fel aki akar. Te Gyurcsányt látsz, meg Viktort. Én meg döntéseket és azok megtorpedózását. Ezért jutunk teljesen más eredményre. Te belelátsz, álmodsz az emberekbe dolgokat, én meg szarok a pártszínre, szimpatikus megjelenésre. Az irányt te is tudod és eddig a Vikiék soha az életbe nem léptek semmit ebbe az irányba (és most nem kell, hogy bezzeg 2002, ami Bokros szarlapátolása után volt).
Nem csak az osztrákoknak lesz igaza, hanem a Vona Gábornak, a Csurka Istvánnak meg a Fekete Gyulának is. Szabolcs-Szatmár, BAZ, Sálgótárján, Nyócker tudna erről még mesélni.
carnivola: psv-ajax már megy, de átkapcsolok az örökrangadóra. aztán jön a nejem és azt mondja: nem elég, hogy folyton a neten lógsz, még meccs is???

erre én szó nélkül meghunyászkodok. :DDDD
lapi 2008.03.19. 21:02:10

simon kezdte a röhögnek a rajtunk 1.3 euro miatt szöveggel ... azon röhögnek a legkevsébbé nyugatabbra tőlünk.
Paszternák.

Azok legalább nem az első emberünk.
De jó, adjunk a felemelkedésnek.
Egyszer nem volt elég?
hali paszti!

"Ígérd meg, nem leszel öngyilkos, ha Viktor nyer.

Lécciléccilécci. "

hogy van az, hogy félidőben mindig ekkora a mellény rajtatok, aztán meg a döntőben jön a nagy pofon? :DDD

ps: aztán persze csal a bíró, meg a komcsik turbinákkal fújták be a hálótokba a lasztit. na persze. :DDDDD

Simon:
"Mikor azt hallottam, hogy Európa röhög, mert a magyarok 1,2 euróról népszavaznak,
égett a pofám."

joggal. dehat meg nem vagyunk nyugaton...
azt tudjatok, hogy BAZ megyeben a nemek arany 2% volt?
vajon miert?
van ahol a 330 Ft is sok!!!
Lapi

Nem szabadna hagynod, hogy a nejed hordja a gatyat. :-]
Idezhetnem Cartmant a SP-bol, de asszem nem lenne stilusos. :-D
simon,

ez egy ilyen ország.

Ég a pofámról a bőr, hogy egy ilyen hazug, alkalmatlan pöcs a miniszterelnököm. Hogy egy vizionáló halottlátó időjós a főpolgármesterem. Hogy zombik ülnek a kormányoldali képviselői székekben. Hogy a liberális - érted: nem a komcsi, vagy a széljobb, hanem a liberális, betűzöm, L-I-B-E-R-Á-L-I-S - párt elnöke csalással nyert.

Hogy itt 7,6% az infláció és nő a munkanélküliség, csökken a gyermekvállalási kedv, meg a gazdasági növekedés is nyögve 1%, éééérted...

Mi volna, ha nem ez a kormány volna? Szárnyalás. Így meg csak szarnyalás.

De biztos a Zorbángeci szervezi a háttérből és fingja az ellenszelet.

Brr.
Karesz.

Ez keleten sem lenne országos kérdés.
Világszabadalom.
A világ legszarrágóbb népszavazása.
Gecc 2008.03.19. 21:11:55

Hé kuss ribanc pofádat befogod a te dolgod a szülés. :D:D Tünés a konyhába pitét sütni. :D
Karesz !

A 300 Ft-ot sokalják, de a reggeli rakétára frankón megvan mindig a 200-300 zseton. MINDEN REGGEL ! És persze meló előtt.
Paszternak · osember.blog.hu 2008.03.19. 21:12:25

Mondjuk a gyerekvállalási kedv bizonyos réetegeknél igencsak nem kívánatosan magas mértékű ...
wynarsky1 2008.03.19. 20:53:18

"én várom az alternatív javaslatot is a kezdeményezők részéről."

Ezt mindenki nagyon várja, bár Alberték szerintem ezt inkább ki fogják hagyni. :)
Az hogy per pillanat nincs jobb, még nem ok arra, hogy erőltetett tempóban belevágjunk egy _valószínüleg_ rosszba.

"Ezért ne csináljunk már kéthavonta népszavazást.... "

Ez a népszavazósdi nem megy olyan gördülékenyen ám. Az Albert féle már akár érdektelenségbe is fulladhat, nem lepődnék meg rajta.
kolbaszos:
"A fidesz nem Gyurcsányellenes, hanem hatalompárti.
Mindegy, hogy kinek kell nekiugrani, mindegy, hogy kit kell kicsinálni."
nem mindegy!!!!, gyurcsany veszelyes mert egyszer mar kienekelte a sajtot a szajukbol, silly, kiss barki jobb lenne nekik...
persze hogy hatalomparti, melyik part nem az? ha nem azok lennenek le kene valtani oket!
Jobboldal

Orbán felépítette Nemzeti Színházat.

Azt, amin vagy 20 éve szaroztak a politikusaink. Igaz, hogy behallatszik a villamos (állítólag), de felépült.

Építettet egy Duna hidat. Igaz, hogy nem vezet sehova, de ez van.

Privatizálta az egészségügy jelentős szektorát, anélkül, hogy a nép, vagy az orvosi kamara (azt sem tudom, hogy volt-e olyan akkoriban) nem tiltakozott.

Orbán arrogáns. Arrogánsabb, mint Gyurcsány, vagy legalábbis többet megengedhet magának.

Nekünk egy ilyen ember kell, legalább akkora bázissal, mint ami neki van.

Lehet, hogy nem fog csinálni semmit. De NÉLKÜLE biztosan nem fog történni semmi.

Mert itt nincsenek irányok.
Itt van egy akarat, és ez az akarat a fideszhívek, és Orbán hatalomakarása.
Ez határoz meg mindent, ez vektoroz minden mozgást, történést a közéletben.
"A 300 Ft-ot sokalják, de a reggeli rakétára frankón megvan mindig a 200-300 zseton. MINDEN REGGEL ! És persze meló előtt."

es???
le tudod beszelni oket rola?
te csak optimalisat es egeszsegvedot vasarolsz?
van aki cigizik es tonkreteszi sajat es masok egeszseget... van aki motorizik, eszaki sarkra jar.. mind tiltsuk be? nem ertelek...
Carnivora

:-D
LOL
Meg kell keresnem a teljes szoveget.
Paszternák.

Helyzet az van. De helyzet az mindig van.
Ez az ország sosem volt Kánaán, de legalább békénhagyták az embereket.

Most meg mindenki a pofámba mászik, hogy megyek-e szavazni, mert igérjem meg.
Én azt se akarnám tudni, hogy kik vezetnek.
Leszarnám, hogy ki gazdagabb és ki szegényebb.
Amire meg nincs pénzem, arra nem költök.

De itt ezerrel nyomják a devlaátkokat mindenhonnan.
A Fidesz zaklatja az embereket.
nem 300 forint.

Azt se tudták, hogy van TB egyáltalán.
Most meg ...
Ki nem szarja le, hogy átalakítják, vagy sem.
A bankrendszert is átalakították, aztán, milyenre?
Faszom tudja.
Megvagyunk.
Kolbászos:

"Orbán felépítette Nemzeti Színházat."

Tegnap még azt mondtam volna, hogy saját izléstelenségének állított emlékművet.
Ma már azt mondom, hogy ez a világ legszebb nemzeti szinháza, és aki ezzel nem ért egyet az monnjon le!!!!!!!


P.S. ....és a villamos nem hallatszik be!!!!!!
Simon!

"Ez keleten sem lenne országos kérdés."
nem is allitottam!
"Világszabadalom."
ne haragudj de nem az, valaki itt mar kifejtette, hogy svajcban meg koltsegvetesrol is lehet nepszavazni...

"A világ legszarrágóbb népszavazása."
ezt is ugy allitod, hogy nem ismered a tobbit!

de ne hidd, hogy nekem tetszett!

de szerintem nem arrol kene filozni, hogy jo volt-e vagy szegyellni kelle magunkat...megvolt, elmult!
inkabb az lenne a kerdes mit tehetnenk, hogy ez a qrva orszag rendes(ebb) legyen...
es ehhez nagyon nem jarul hozza, ha mindenkit leseggfejeznek ezen a blogon is (nem irok tobbesszamot mert tolem nem olvashattal meg ilyet)
Karesz !

Ne keverd menár a dolgokat ! Csessze el magának az ember a dolgokat, ha ő akrja és van rá adózott kerete.

De, ugyanakkor nem rinyáljon már, ha közteherviselés miatt egy rakéta árát be kell csengetni, amikor a közös által finanszírozott rendelkezésreállást igénybe veszi. És lehet, hogy el kezd gondolkozni, hogy baszod, egy rakéta a gyerekem orvoshoz vitele, talán ma nem kellene elbasznom. Mert most nem is kell gondolkoznia. Én itt Pesten 8 éven át blicceltem a BKV-n, mert lehetet. Egy durvább vidéki nagyvárosban 4-en vettek körül ilyenkor az ellenőrök, másnak az egész busz megállt és mindenki mást leszállították. Ott mindig volt jegyem és bérletem.
Lapi!

"szal ez kicsit szociálisan demagógra sikerült,"

azt hiszem nem értetted meg miről irtam,nem attól ég a teveszarrágó úrnak a pofája,hogy egy hazug nemzetvezető miatt,afrikai szinten élünk,hanem kitalál ilyen faszságot,hogy Európa rajtunk röhög.

tisztelettel jelentem,Európa nagy része nem tudja Bukarest vagy Budapest és nagy ivben leszarják,mi történik Mo-on.

az idióta provokációja bosszantott fel.
gecc:

"Nem szabadna hagynod, hogy a nejed hordja a gatyat. :-]
Idezhetnem Cartmant a SP-bol, de asszem nem lenne stilusos. :-D "

azért ne aggódj értem. viszont az