W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A béka visszanyal

2007.11.12. 10:00 Tóta W. Árpád

Fülön csípték Kóka Jánost, hogy a fair play közepette feketemunkásokkal építi hatszintes otthonát. Már-már népmesei fordulat. Aki magának vermet ás. Ám a népmesékben nincsenek ügyvédek, se jog, és pláne nincs adómorál. Még szerencse, hogy már készülnek az új mesék. Szmájli.

Kóka János természetesen egyáltalán nem felelős azért, hogy körözött drogfutárokat és romániai feketemunkásokat találnak az építkezésén. Az ott folyó munkához a miniszternek annyiban van köze, ami a generálkivitelezővel kötött szerződésben le van írva. Ahány építkezést láttam csak kicsit közelebbről az elmúlt pár évben, mindegyiken feketemunkások dolgoztak. Na jó, külön drogfutár nem volt, de egy ekkora házhoz már az is jár. A tulajdonos pedig minden esetben tiszta: azért nem felel, amit az alvállalkozói művelnek. Azt majd ők elsimítják a hatósággal. Valahogy bizonyára megoldják, különben nem épült volna itt semmi tíz éve.

Ne örülj, János, ne örülj. Te speciel nem vagy tiszta.

Az építőipar pont olyan immanensen korrupt, mint az egészségügy. Mindenki tudja, hogy az építkezéseken feketén dolgoznak magyarok és külföldiek, sőt külföldi magyarok. Ilyen rendszert sikerült kinevelni. Kinek is? Hm… lássuk csak. Biztos benne volt az Orbán keze, az egy nagy gennyláda. De mintha 2002 óta nem ő, hanem jé! pont az SZDSZ birtokolná a gazdasági tárcát. A többit pedig koalícós partnere.

Ja hogy tisztán sokkal többe kerülne az építkezés? Az lehet: a lopott autó is olcsóbb, mint a nem lopott. Az építőipar azért működik így, mert nem elég szigorúak a büntetések, és nem elég magas a lebukás esélye. Ja, az is lehet, hogy nem kellett volna erőből tolni a minimálbért felfele.

Hű, de jó ötletem támadt! Mi lenne, ha bevezetnénk ezt a jópofa objektív felelősséget, amit az autósoknál? Mi lenne, ha egy ilyen esetnél a tulajdonos, aki nyilván sejti, mi folyik az építkezésén, nem mutogathatna ártatlan arccal a kivitelezőre, az meg az alvállalkozóra? Még akkor sem, ha miniszter.

Ám a miniszter most is felelős a helyzetért, ami oda vezetett, hogy egy ilyen feddhetetlen férfiú is a bűn árnyékába került. A romlott rendszer fennmaradásáért felelős. Nem a házáért: a hazáért. Az egyetlen, amit tehet, hogy minden erejével segíti a hatóságokat, és tudomásul veszi, hogy ugyanannyi pénzből törvényesen nem lesz neki hatszintes háza. Csak négy.

Le kell nyelni a békát, mielőtt lecsapoljuk a mocsarat.


Címkék: kóka szdsz magyarland

918 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr5226096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Építkezés bejelentett munkásokkal, számlával?
Szép elképzelés.
Talán Németországban van is fizetőképes kereslet rá...
azért az örömmel tölt el, hogy feddhetetlen férfiúink egyre-másra bukdácsolnak lefelé, vagy járatják le magukat. Ha így folytatják, 2010-ben még annyian sem fogják őket komolyan venni, mint amennyien 2006-ban tették. Sőt, az egész választás komolytalan lesz.

egyébként meg nem értem miért van úgy oda mindenki, kóka (a fő)liberális, neki mindent szabad.
Ez mekkora demagóg szöveg...
elszámolhattál volna tízig. vagy százig.
"Le kell nyelni a békát, mielőtt lecsapoljuk a mocsarat."
Sztem, miután lecsapoltuk a mocsarat, jöhet a béka. és az említett úr már jócskán csapolt.
Igaz ugyan, hogy magam sem nézem meg a piacon, hogy a tyúkot, amit vettem, lopott maggal etették-e. Ugyanakkor igaz az is, hogy magam soha nem hoznék olyan törvényeket, rendeleteket, hogy megérje magot lopni. Mint ahogy nem rendeznék bulit "számla nélkül". Mert engem ellenőriznek, lebukom és nyöghetem életem végéig (ha már a becsületi tényezőt hanyagoljuk). Azok, ellenőriznek és büntetnek, akik maguk számára mindent elkövethetőnek ítélnek. Ez van. Mindaddig, amíg a fejeseket maguk közül választják és nem hívhatók vissza. Addig annál van az igazság, akinél a bot.
Nem olyan bonyolult ez. Felelosseg, atlathatosag es hatekony ellenorzes a rendszert mukodteto szervek reszerol. Ennyi kellene egy szebb piacgazdasaghoz. Ezzel parhuzamosan meg lehet adot is csokkenteni. De csakis parhuzamosan erdemes.
Reklam:
A biros, sipolos reklamot en ugy fejeznem be, hogy: "Jo akkor szamlaval 1,5x annyi."...
Tény hogy nem megfelelő az építkezések ellenőrzése, de azért ez egy kicsit más mit az autós ügy. Az objektív felelősség az építkezésben oda vezetne hogy senki sem merne építeni semmit az elkövetkező években, illetve látványosan nőne a korrupció. Nem hiszem hogy a bejelentett munkásokra szánt +pénz nem az ellenőrök zsebébe vándorolna a nagy, több milliárdos, (állami) építkezéseken.
a nagy levin azért ennél picivel okosabb volt szerintem.. :)
És akkor mi van Árpád? Zajlanak izgalmasabb dolgok is azon az építkezésen. Medgyessy balatoni vityillóját (és a part lezárását) firtatja valaki is? Vagy a Citadellán kívül láttál/hallottál te már eldózerolt szabálytalan építkezésről? Pedig egy túlépített ház nem bújik el, nem szalad el az ellenőrzéskor. Centi elővesz, krétacsík meghúz, markoló túlnyúlást lekap. És mindez MELLÉ kemény büntetés. Az ingatlan ebből a szempontból is kiváló. Hiába van a kiskorú kölök nevére iratva, jelzálogot azért rá lehet rakatni - ha már az építkezés is hitelből ment, akkor meg el lehet árvereztetni.
Ha komolyan venné magát Kóka, meg azt, amit csinál, ha komoly ember lenne, akkor bizony odafigyelne az alvállalkozó alvállakozójának munkásaira is, akik a házát építik. Mert ilyen magas labdát egy magát és... stb. (ld. fent) miniszter, aki ilyen hülye reklámot nyomat a rtv-ben, bizony nem adhat fel. De ő csak egy piti stróman, és mivel a simlijei miatt nem hajlandó elhúzni a picsába, akkor legalább a balfaszsága miatt húzhatna már el oda... Úgyse fog.
MErt a munkásoknek kifizetni drogál, inkább az ellenőröknek fizetnék ki korrupcióra számla ellenében? :-)
Az objektív felelősség szép szóösszetétel, csak az a fránya második tag ne volna ott, mert arról fogalmunk sincs, mi az. Mi már csak egy ilyen nép vagyunk. Kellene találni mást a helyére, mondjuk objektív rábaszás, arról tudja mindenki, mi az, nem kellene vesződni ismeretlen fogalmak köztudatba integrálásával. Mennyivel érthetőbb volna a többség számára, főként, ha egy magyarországi miniszterről van szó.
De ne menjünk messzebbre, nézzük meg a "panel plusz" program keretein belül igényelhető állami támogatásokat. Egy modern ablakcserénél, a bruttó értékének a 15%-ára pályázhatunk, mint vissza nem térítendő támogatásra. Ha nem kérsz számlát, akkor a nettó 20%-át spórolod. Szerintetek ki fog pályázni az állami (elszámolós) cégeken kívül?
Már miért ne lenne felelős Kóka azért, mert feketén dolgoztak az építkezésén? Jogilag talán nem felelős, de itt nem a jogi felelősséget kellene nézni. Amíg mindenki csak takarózik, magyarázkodik, ahelyett, hogy tenne valamit a sok mocsok ellen, ami ebben az országban van, addig ez a moslék marad és nem lesz jobb.
"Ahány építkezést láttam csak kicsit közelebbről az elmúlt pár évben, mindegyiken feketemunkások dolgoztak."
Azt, hogyan lehet ránézésre megállapítani valakiröl hogy feketemunkás az iletö? Barnább böre van? :O)
Majd jelentkezik a Magyar Gárda számlaképes része, és leócsítva bevállalják Kóka Jancsi villájának a felépítését, hisz közérdek, hogy jó ócsó legyen a Kókafélék lakhatása, mert különben mit aprítanának a tejbe. Nehogy már a rezidenciáján ne spóroljon a kis gazdasági zsenije. Az orvosok doktor professzora.
Ad némi pikantériát a dolognak, hogy pont Kóka volt az aki nem is olyan régen az áfa-nélküli éttermi fizetés gyanújába keveredett...
Az objektív felelősség hogy kerül ide?
Ott arrul van szó, hogy ne lehessen családtagra hivatkozva megtagadni az információ-szolgáltatást. Itten meg azért szerződések vannak, nemde? Minden fél ismert, és a megrendelő miért lenne felelős a kivitelező hibáiért?
Hülyeség.
Parmerozpazepan

Kóka el fog húzni a picsába, már bejelentette. De hogy konkrétan mikor, azt nem mondta. Az asszonynak is kell egy helikopter, muszáj még maradnia, míg összejön.
Nem tudom, nincs-e a cikkben tulbecsülve a politikai elit mozgastere.

Szvsz ez is az "allam" es az allampolgar beteg viszonyrendszerenek resze: a) Csalunk, mert a szabalyok betarthatatlanok (meg amugy is csalunk) b) Rettenetes szabalyokat hozunk, hogy azert valami penz azert megis jöjjön be (hiszen mindenki csal).

Ördögi kör, es nem tudom, egy gazdasagi miniszter elszantsaga mit tudna ezen valtoztatni. Az igaz, hogy Koka nem sokat probalkozott.

Miközben persze latszik, micsoda ellenallas fogadja a polelit miden olyan ötletet, amely a "nep" mutyizasi lehetösegeit korlatozna.
papugaja 2007.11.12. 10:26:27
Az objektív felelősség hogy kerül ide?

Úgy kerül ide, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy egy építkezés körülbelül mennyibe kerül. (ha máskor nem, amikor megmondja a szaki, hogy számlával x, számla nélkül 0,8x) Hogy ha jön egy vállalkozó azzal, hogy 30%-kal olcsóbban csinálja meg, annak gyanúsnak kellene lennie.
A munkások miért nem mondták azt, hogy ők a Kóka rokonai, és csak kalákában dolgoznak, ma Kókának, holnap Hornnak, holnapután a másik Hornnak, azután meg Weklernek, de Zuschlag se marad ki.
Simán le kéne mondania egy kulturáltabb országban.
Tényleg figyelembe kell venni, hogy nem egy szimpla villatulajdonos, hanem a gazdasági miniszter, ráadásul egy olyan kormányban, aminek a tagjai soha nem látott intenzitással lopnak-csalnak-hazudnak.
Egy átlagember mondhatja, hogy nem az övé a felelősség, kurvázhat, gyorsan hajthat, lophat biciklit, majd megkapja érte a jogos büntetését, de nem kell otthagynia a munkahelyét.
Egy miniszter meg kell, ez a különbség feleősség és felelősség között.
Merthogy neki kéne példát mutatnia, elvileg.
Már az is irritáló egyébként, hogy a megszorítások leges legközepén épít hatszontes villát, miközben azt pofázzák ferivel, hogy ezekre szükség van, és mindenkinek fáj, de túl kell esnÜNK rajta.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy Kóka rosszakarói (Híradó szerint a szomszédjai), nem tudhadták, hogy feketemunkások vannak az építkezésen, hiszen egy melósra sincs ráírva hogy legálisan vagy illegálisan dolgozik. De nem kellett a feljelentéshez sok szerencse, hiszen szinte minden építkezésen van feketemunkás.
Egyebkent egyaltalan nem biztos, hogy meg kellene valtoztatni a felelössegi viszonyokat, ami jelentös jogbizonytalansaggal jar(hat)na.

Lehet, eleg lenne az alvallalkozok esetben olyan szankciokat alkotni (+alkalmazni), hogy ne erje meg. Ja, es cafoljanak meg a jogaszok, de szerintem most sem bujhat el a megbizo teljesen, ha a rendelkezesere allo informaciok gyanut keltöek.
Van némi tapasztalatom építkezésekkel , ill. a műszaki ellenőrzésell kapcsolatban.
Egy biztos, mint minden építkezésnek, ennek is kell lennie felelős műszaki vezetőjének. Azt a tulajdonos bízza meg.
Az egész kivitelezés alatt a felelős műszaki vezető az a személy aki hivatott ellenőrizni, hogy az építkezésen minden a terveknek, és az előírásoknak megfelelően halad-e, valamint tájékoztatja a tulajdonost a megfelelőségekről, ill. a hiányosságokról. A Felelős műszaki vezető ha kell le is állíthatja az építkezést, ehhez joga van. A műszaki paramétereken kívűl, köteles ellenőrizni az ott dolgozók munkára képes állapotát, a védőfelszerelések használát, ill munkaszerződéseket, legyen az al, vagy fővállalkozó.
Így emiatt, Kóka Úr és Felelős műszaki vezetője felel azért ami a tulajdonában levő ingatlan építkezésénél folyik.

Az egy más dolog, hogy természetesen egy ilyen magas rangú politikus, aki kormányával látszólag minden nap a feketegazdaság kifehérítésért küzd hangzatos szavakkal, kerülhet-e bajba emiatt. Szerintem a politikai tisztára mosó gépezet ezt úgy sem hagyná.......
Hát ez van. :(
Az alvállalkozó neve nem lett publikus.
Pedig ő szerződtette a feketemunkásokat.
Lehet, hogy TótaW?
A hiradók azt mondták, az INDEX véletlenül pont ott volt a véletlenül névtelen bejelentésre kiküldött ellenőrzésnél fotózni.
Csibikéim.
Ez egy szokásos pszeudohír.
Áh, eleve meg volt tervezve az egész. A narancssárga aktivisták megfigyelték a kivitelezőt és rájöttek hogy nem mindig mos kezet pisilés után. Megzsarolták, hogy ha nem vesz fel pár feketemunkást és drogfutárt, akkor felteszik a netre a nemkézmosós videót. Az aljasul csalafinta jobboldal mesterkedése ez is.
Ja, a jótékonykodási kérdésre.
Adjatok állást még több székelynek a különböző hírgyári akciókban.
Lehetőleg sokat.
De hát ez nem is az első kétséges dolog a házépítés körüli hercehurcában. Zajlik itt szennyvízcsatorna barrikádozás, meg volt itt már pervesztés is Kóka részéről - szintén valami feketéllő anyagi ügylet folytán.

index.hu/politika/belfold/koklak1001/
Nyájas felháborodott olvasó, Te mindig kérsz számlát? Kapsz is? Mutasd!
Na ugye.
Más dolga is van az embernek, mint számlácskákat gyüjteni. Az építkezés nem Tesco vagy OMV, esetleg MOL. Igazán nem tudom, hányszor feketéztem.
Tessék a hatóságnak jobban odafigyelni.
Ezt nagyon kár volt.....
karotta:

na hálisten, akkor nem vagyok egyedül, más is belát a dolgok mélyére :)
Előre bocsájtanám hogy kicsit sem csípem a narancsos oldat, és akkor még finoman fogalmaztam, DE!
Azért az is vicces, hhogy itt sokakat nem az bosszant hogy kiderült egy tupisság egyik miniszterünk háza táján, hanem az hogy miként derült ki.
Ez esetben nem mindegy? Ezek az urak amúgy is rivalda fényben vannak a hét 7 napján. Oda illene figyelniük az ilyen bakikra, ha csak nem érzik magukat sérthetetlennek. És persze tudjuk hogy ma magyarországon, az építkezések döntő részénél alkalmaznak fekete munkásokat, és ez nem is fog máról holnapra megváltozni. Itt a felelősséget abban látom, hogy példamutatás! Ill. ez esetben annak hiánya. Hiszen miniszter vagyok, papolok a fekete gazdaság kifehérítéséről, csak épp magam is támogatom a fekete gazdaságot, mert pillanatnyi anyagi érdekem ezt kívánja. És hogy kinek van benne a keze, hogy kiderült, ez esetben lényegtelen. Szerintem.
"Ne örülj, János, ne örülj." - ez nem olyan bayerzsoltos?
"Ilyen rendszert sikerült kinevelni".
Meg ilyenebbet. Mert ha a ceg vezetoje feljelentest tesz - pl. valamelyik munkasarol kiderult hogy hamis papirokkal dolgozik,akkor kijon a hatosag es megbunteti...na hagy hajjam kit?Na...na...?Hat a feljelento cegvezetot.Hat ezekutan csak nagyon hulye vallalkozo vallalja a gazdasagi patriotizmust.
fú, a múltkor nem kértem számlát a szerelőtől 5000 forintról! na mindegy, akkor már nem is baj, hogy kóka/gyf/cúslág/stb. ötcsilliárd forintot elcsalt, hisz ugyanaz a kategória...
Kedveskéim!
Lám hova vezet a demokrácia, a népnek joga van a hülyék és a korruptak közül a hülyébbet és a korruptabbat választani. Mert ugye a Feri úgy építette az uszodáját, hogy a kft-je visszaigényelte az áfát, tudom elévült, de a csillárt még mindig lízingeli.
A Veres jani telephelyén írták a kicsiszolt romák a fekete számlákat, a Jani mit se tudott róla (az üzlettársát lecsukták, az APEH ellenőrből igazgató lett), de amúgy is elévült. Most a Kóka mester van soron a Zusiról már nem is beszélünk, tudja a dolgát, ő sem beszél, szóval a Kóka Jani az nem felelős akkor se, ha számla nélkül fizet meg akkor se, ha tele van az építkezése, fekete munkásokkal.
Persze most tudom, elkezdik sokan Orbán bányák Orbán bányák, de ő már nem tényező ő már történelem, abból is csak egy kis epizód.
Csodálkoztok tesókáim kik ültek a nyakatokra, nem 2006-ban, hanem 90-ben? Ne csodálkozzatok, azóta az államadósság megduplázódott, az állami vagyon, amiért sokan güriztek lenullázódott, persze itt van helyette a szabadság. Szabadon választhat a csóringer magyar, hogy melyik szupermarketben nem rakja tele a kocsit. Tudom csodavida ez demagógia, de attól még igaz lehet.
Üdv innen az ártérről Pelikán
Szerintem az hogy a Kókával ez mint gazdasági miniszterrel elôfordul elég kínos, de közvetlenül nemigen tehet róla...

A nagy gáz nem is ez...ha nem az hogy politikusnak hivatali ideje alatt házat építenie (akármilyet is) egyszerûen politikai okok miatt nem illedelmes. És még hivatali idô után sem néhány évig. Ezt az akármikori ellenzék mindig elô fogja hozni.

Emlékszünk Horn villájára, Torgyánére, Medgyesiére és Orbán Vitya palcsijára is, bár ha jól emlékszem ô pont bukása után építette.

Ferinknek nem kell építeni, feleségéében lakik, bár lehet hogy csak okossabb nem épít most semmit, pénze volna rá bôven.
Az viszont demagógia hoyg Kóka hivatala idején összelopott pénzbôl építkezik, a fideszesekkel ellentétben ô és Gyurcsány már pozíciója elött is multimilliomosok voltak.

Kóka érzésem szerint nem sokáig lessz már az SZDSZ élén, kétségeim csak azzaé kapcsolatban vannak hogy az egyébként igen tehetségessen politizáló Fodor tud-e többet kezdeni a pártjával mint ô. Majd meglátjuk.

jano
Kedves Árpi!
Látod ezt szeretjük benned amikor megírod a frankót, csak azóta az animációs história óta nem tudom kérsz-e rá engedélyt.
Üdv: Pelikán
Ez a rivaldafény , amiben vannak nagyon helyes.
Csak azt nem látom, biztos csak én nem, hogy a jobbos trónkövetelők házai hol épülnek és hogyan?
Lehet, hogy ott mindig fekete lyuk volt rivaldafény helyett?
Kormányon, vagy sem, én még egy jobbos gazd.min, vagy politikus házát sem láttam razziázva.
Talán , csak a Torgyáné volt kitárgyalva, és arra is büszke a slepp, hogy milyen szépen leszalámizták.
A gazdasági tárcánál is pontosan ugyan olyan kétszínű hazug emberek ülnek mint bármelyik másiknál.

Ebben a mutyira, korrupcióra és adócsalásra épülő országban pontosan az a furcsa és undorító, hogy amit politikussá avanzsál valaki egyszeriben elfelejti honnan jött és hogy mi a helyzet. Legalább is ezt próbálja hazudni.

Ebben az ügyben is max a alvállalkozó alvállalkozója, a nyolcadik emeleti Tökömfütty Bt. lesz elmarasztalva. Legalább Kóka eljátszaná a meglepődöttet és mondjuk kirúgná a fővállalkozót, de nem. Ő jogilag rendben. Ez a lényeg.
Köp egy hegyeset (de nem a tükörre), és elindúl beszédettartani a dübörgő tisztuló magyar gazdaságról.

Egy igazi politikusféregnek a morál és a becsület mindig csak mástól számonkérendő dolog...
Kedves Pelikán

A gond az hogy a csóringer magyar a megszorítások ellenéri még mindig KURVÁRA telerakja a kocsiját a szupermarketben.

A kiskereskedelmi forgalom még mindig NÔ...

na ennyit a megszorításokról, meg a megélhetési válságról (baromság)
jano
Ezúttal Kóka doktor lesz az "erőszakszex" szenvedő oldalán..:)
Én is örülök, hogy legalább valami megcsillant a klasszikus tótáwéi stílusból. Inkább legyen 1 poszt/hét, de az rövid, tömör, "megmondom a frankót" stílusú. :)

Kis kiegészítő az építőipar egy aktuális "botrányáról"(?):
www.blogger.com/comment.g?blogID=6141328978398579391&postID=215266776904614139

Elég hosszú sorozat foglalkozik ezzel a témával, érdemes végigrágnia magát rajta az embernek.
Tanulságos.

Akkor egy kis matek.
4 honap alatt 5 munkás felépít egy házat. A munkabérük ez alatt nettó: 2.800.000Ft.
Ez bruttóban: 4.872.340Ft
Tehát fekete munkával a megbízó 2.072.340Ft-ot takarít meg. Azért ezek az arányok kicsit elgondolkodtatóak....
Azért, mint hamarosan gyakorló építtető, arra kíváncsi vagyok, hogy mi van, ha a kivitelezőmtől olyan árajánlatot kapok, amiről nem szaglik azonnal, hogy milliókkal olcsóbb, mint a patyolat fehér munkásokkal végzett. Megállapodunk, a cég elkezd melózni a telken, de aztán -teljesen emberi módon- az illető kivitelező rájön, hogy nem jönne eki rosszul megspórolni a költségeiből x százezer forintot.
Sőt, még annyira fair play játékos vagyok, hogy valahogyan (nem tudom, van-e erre módom, mint magánembernek, illetve, gőzöm nincs, ha van, akkor is hogy kell, de tegyük fel, megcsinálom), ha épp kintvagyok az építkezésen, ellenőrzöm, hogy a munkások be vannak-e jelentve.
De az időm nagy részét azzal töltöm, hogy dolgozom, mert valahol csak meg kell keresni a pénzt az építkezésre (nem vagyok Kóka), a kivitelező meg, felismerve, hogy egy fair play játékost fogott ki, kis idő múltán tisztába jön azzal, mikor vagyok várható az építkezésen (nem nehéz kiszámolni: munkanap, munkaidő közepén biztos nem)
Aztán kapunk egy mnkaügyi ellenőrzést, ahol bebizonyosodik, hogy feketemelósok építettek nekem.
Ezek után hogyan lehetek objektíven felelős?

Ezzel nem azt mondom, hogy Kókának, mint politikusnak nem kellett volna a normálisnál akár tízszer jobban ügyelni még a látszatra is (azaz, hogy ne csak jogilag legyen feddhetetlen, hanem erkölcsileg is), és akár három sameszt is külön-külön alkalmazi, hogy folyamatosan kint lógjanak az építkezésén, és akár DNS mintát is vegyenek az ottani melósoktól kitudva, hogy az a Kovács XXIII. János kőművessegéd, ai épp fent áll a pallón, az az alsóbödögei Kovács János-e, akinek renben befieztték a járulékait, és nem egy másik.
Csak, szeretném tudni, hogy lehet nekem, mint szerény magánemberek elkerülni, hogy legjobb igyekezetem ellenére is feketemunkásokkal építsék fel a házamat (és aztán, még majd engem vojanak felelősségre)...

Ui.: nemrégiben volthogy valamelyik Merci vagy BMW dealer hirdetett a napilapokban károsultakat keresve, figyelmeztetve, hogy a szervízében egymás után az x-edik autóról derült ki, hogy lopott. De jön a csavar: a tulajok bizonyíthatóan teljesen jóhiszeműen, piacon áron vásárolták az autókat az xy cégtől, minden szükséges papírral, lövésük sem volt, nem is lehetett, hogy őket megvezették! Az autókat persze bukták, de még jól sem jártak egy olcsón, semmiért (beszerzési áron) hozzájuk vágott és egy ideig használt autóval...
hat ilyen ez a vilag, meg amarikaban is
ha nem lenne itt a 10 millio mexikoi nem epulne semmi
egig erne a fu es elsullyednenk a szemetben
mondjuka kulonbseg annyi, hogy itt nem sporolas miatt van, hanem csak ok hajlandoak megcsinalni
simonmondja... 2007.11.12. 11:01:26

most őszintén. szerinted nincs elég olyan fajta tévé-rádió-újság, ami örömmel csócsálná szét az ellenzék hasonló ügyeit? szóval ha lenne/van, akkor tudnánk/tudunk róla.
Kedves Rockjano!
Tudod é mennyi a minimálbér, ha nem nézd meg aztán, ha van egy kis időd próbáld meg kiszámolni mire futja belőle. Amúgy elárulom neked, hogy a bevásárlások jelentős része már hitelből megy, mert a nép az istenadta még mindíg nem fogta fel veled együtt, hogy gáz van (nem az amelyik kurva drága, hanem másik is, azt komcsi szellentésnek hívják és csúnya szaga van, örülj, hogy te még nem érzed).
Üdv Józsi gátőrházból

Árpi!

Segítenél nekem ezt megérteni?:

"Ja, az is lehet, hogy nem kellett volna erőből tolni a minimálbért felfele."

Én 97 óta vagyok kisebb-nagyobb megszakításokkal az építőiparban. Amennyire rálátásom van ez egészre inkább a szürke gazdaság a jellemző, mint a fekete. Talán régebben inkább feketébb volt.

Egyre nagyobb rizikó feketén dolgozni és dolgoztatni. Sok ellenőrzés van, igaz főként a nagyobb építkezéseken.

Én azt mondom, hogy aki manapság elmegy feketén dolgozni (már ha persze nem kőrözik) az hülye, aki meg feketén foglalkoztat az is, pár 10e forintot spórol egy emberen havonta, de ha elkapják, akkor elég szép büntiket osztogatnak eme "nyereséghez" képest.
Pláne mióta nézik, hogy ki fizet TB-t meg ki nem.

Inkább az van, hogy minimál bérre vagy messze nem a teljes bérre van bejelentve az ember és többit zsebe kapja.

Bocs, rossz linket írtam be, nem a kommentekre akartam mutatni.
SZóval az írás:
wergida.blogspot.com/2007/11/amikor-megdglik-srkny-ii.html
javítás: nem piacon, hanem PIACI ÁRON vásárolták a kocsikat.
Bocs
Szóval ez most egy morális számonkérés?

Mi volt a razzia eredménye másoknál?

Vagy csak Kókás linkeket találtok?

Azért, van egy-két feltűnő építkezés, amiről nincsenek hírek sosem.

Nekem például ez is hír.

Aki nem kér - illetve hiába kér, ilyen is van - számlát, magával is kiszúr, mert ha úgy "mekk"csinálták a mesterek a javítanivalót, hogy rosszabb lett, mint korábban, akkor mehet a pékhez panaszra.
Tudnék példákat mondani ismerőseim köréből, de mindenki találkozhatott már hasonlóval.
aranyhaj.blogspot.com
Hogy ebben az országban mennyire gyűlölik a gazdag és elegáns embereket. Leszedem a fuxot, eladom az öltönyeimet meg a bömit. Kiállok gyorsan én is ingyenebédért követelőzni....akkor én is erkölcsileg követendő példa leszek.
Mi pl. teljesen tisztán építkezünk, szépen is haladnak a munkával. Megéri, mert így ha van valami hiba van reklamáció, és számonkérhetők az illetőek.
Kókának pedig lassan mennie kéne, M6-os alagutakkal, ház feketemunkásokkal és drogfutárokkal, deficitképzési próbálkozás a költségvetésben. Szimpatikus volt a srác, de ez kezd sok lenni, nagyon sok.
DonGato!
Ezt kérdezem: honnan lehetsz biztos abban, hogy "tisztán" építkezel (hacsak, nem saját kerűleg húzod a falakat)?
Honnan tudod, hogy a korrektnek tűnő árajánlat után, a kiviteleződ nem fizet-e (részben vagy egészben) zsebből az embereinek?
Kedves Fuxosbömbis!
Tudod én itt nőttem fel a gátőrházban. Osztályt csak négyet végeztem, igaz a harmadikat kétszer, ebből is látható, hogy a négy az tényleg majdnem öt, de csak majdnem.
Szóval én aki a gáton hivatásból legény amúgy egy hátrányos helyzetű tirpák is tudom, hogy a fux nem elegáns, sőt némelyik öltöny sem az, tudom az én fekete gumicsizmám se, de ez legyen az én bajom.
Üdv Józsi
Gravy t.

Nincs.

Az ellenzék minden ügye tabutéma.

Az ő házaik nem publikusak, az éttermi számláik sem.
Jajj annak, aki szóbahozza.
Vagy te tudod, ki volt az ő gazdminjük, és milyen házban lakott?
Melyik miniszterük házát hozta le újság?
Egyáltalán. Melyikükét?
Asszem a Torockai házát láttam egyedül.
Ott se a razzia tombolt, hanem a nejét kérdezgették, hogy milyen, amikor a razzia tombol.
Életszerű, hogy a villád, házad stb. építkezésénél nincs kapcsolatod vmilyen módon a kivitelezővel, nem tudod, hogy ott mi folyik?
Ha máshogy nem, a strómanodon keresztül, akiért/amiért már te vagy felelős.
Szánalmas....
simon, azért a Tálya utca volt egy kicsit feszegetve. Meg az orbán háza is, most hirtelen ennyi jut eszembe. De aztán mindegyik elaludt. Ahogy a gyurcsány medencéje, minden...
Ebben a kurva országban minden hír 3 napig címlap, aztán soha többet nem hallasz a disznóság-gyanús ügyekről, főleg, ha politikust érint a dolog.
Kedves Simonmondja!
Én nem vagyok Orbán hívő, de az ő házát például helikopterről fényképezték.
Amúgy azért nem jelennek meg képek mert a Népszava, a Népszabadság, a Blikk is fideszkézben van, hogy a 168óráról, És-ről és a Magyar Narancsról ne is beszéljünk.
Ilyen egyszerű ez. Legalábbis innen a gátőrházból.
Üdv Józsi
Abdul, ha nekem lenne x millám, én odaadnám a terveket egy építtetőnek, és megmondanám, hogy akkor akarom látni, amikor a kulcsot hozza. A műszaki és egyéb, utólag kiderülő hibák miatt eleve úgy kötném a szerződést, hogy x összeget csak x év után... Nem értek hozzá, de kurvára nem akarnék odajárni és a munkások szerződéseit nézegetni, hogy most van vagy nincs. Kötbér, felelősségvállalás, ilyesmi létező, bevett dolgok.
Ami nem létezik, az sajnos az üzleti bizalom.
Abdul Hakeem.
Oda is költözhetnek.
Ha egész nappal-éjjel nem vagy kint, azt csinálnak, amit akarnak.
Ezért van az építési vállalkozó.
Hogy ő legyen ott, vagy akit megbíz.

Ha megölik egymást, akkor is a megrendelő a gyilkos?
A szomszédok, akik feljelntették, tudták, hogy feketemunkások dolgoznak az építkezésen, csak Kóka előtt sikerült eltitkolni. Pedig, hogy fizetett volna János +70%-ot, ha tudja, csak nem adták meg neki a lehetőséget. A rohadt csaló vállalkozók.
Mennyi hülye egy helyen? Tóta csak azért fikázza a Kókát, mert az egy fasz, aki nem tett semmit azért, hogy csökkenjen a feketegazdaság az országban.
Aminek apropóján az írás megszületett, az egy elkerülhetetlen pech. Egy megbízó nem csekkolhatja le, hogy egy vadidegen ember be van-e jelentve, vagy sem. Aki komolyan gondolja, hogy nem így van, az nem normális.
A szomszédok meg jó magyar szokás szerint feljelentgetik egymást, kíváncsi lennék rá, hogy náluk csak bejelentett emberek dolgoztak-e?
Simonmondjának! Nagyon vártam már, hogy valaki bedobja a szokásos komcsi szöveget. Nem az a lényeg, hogy gazember miniszter, államtitkár közszolga stb. mit csinált, lopott, csalt, hazudott, hanem az a genyó újságiró, mert nem fogta be a pofáját.
Az Orbán háza?

Mit mondott a razzia, ott kik hordják a maltert?
Jaj, hogy ezt a mérlegképes libikókát még a szomszédai is így szeretik?!
Legalább már tudom, hogy amit épít, az csak 6 emeletes lesz! De vajon mire kell ennyi neki? Lehet, Kamilla egész pereputtyát, gyurcsány anyuját, és lendvai ildi kóbor lelkű mamáját is odaköltözteti? És fizet-e majd a háza után ingatlan- és luxusadót? Kér-e majd gáztámogatást? És még az a sok hű' hó is? Hát ki fogja azt neki eltakarítani???
Oblomov.
Nem, meséljen csak.
Csak én nem emlékszem a többiek razziáira.
Ilyen kis gyér vagyok.
Ti biztos kazlat tudnátok rakni az egyéb politikusépítkezések és miliárdosházak razziáiból.
Én nem.

Linkeljétek ide őket.
Tudod, kisa, ha én minister lennék és egy ilyen volumenű építkezésbe fognék, csakis és csakis bevált, engem biztosan nem kompromittáló, megbízható, vállalkozóval állnék szóba. Nem érdekelne az a 20-30%, amit nyerhetek.
Nem a szerződésekről van szó, hanem a mentalitásról. Azért azt nem gondolhatja komolyan, hogy majd pár év múlva nem lesz ellenőrzés. Vagy igen???
Van egy Mikszáthnak tulajdonított mondás:
"Nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani." Ezt sok politikus sok helyen idézte már. Idézet szép szó, ha megtartják, úgy jó.
Sajnos, erős a gyanúm hogy a "Nem elég becsületesnek látszani, annak is kell lenni"-vel kellene elkezdeni a folyamatot.
Árpi, Te ennél sokkal jobb vagy, szvsz, agyadra ment a nagy pihi : -) Persze, Kóka figyeljen ezerrel a saját építkezésére, oké. De mi fan, ha az alvállalkozó direkte narancsbőrű? Kóka qrvára nem fog miniszterkedni, ha állandójan az építkezését felügyeli. A drogfutárt meg nem értem (vidéki lennék), a minimálbéres bejegyzést sem, amiről pont ti (index) jegyeztétek meg, h nem lehet megélni belőle, míg az angliusoknál igen, sőt! Kissé zavaros nekem ez a "most csapjunk egy kicsit balra is" színezetű írásod, de hamar túl leszel rajt, mint írtam, ennél ezerszer tehetségesebb vagy.
Az autópályakanyar + híd + alagút problémájáról csak annyit, akik odafigyelnek, az építésre felügyelő/kitaláló szaki elmagyarázta, kiszámolta, hogy így ócsóbban jönnek ki, mint kerülgetni dombocskákat, nem hiszem, hogy Kókának qrva nagy köze lenne hozzá, ennyire nem lehet telhetetlen + hülye. Ezek abszolúte objektív dolgok, a fityiszesek nem is gründolnak rajt annyit (bár lehet, az orbánbányák szakíccsák a legnagyobbat rajt, ezé' kussolnak :-).
simonmondja... 2007.11.12. 11:28:23

hát jó. szerintem ha mégcsak a gyanú árnyéka is rávetülne bármelyik fideszes vagy hozzájuk köthető emberre, akkor minimum az atv, a napkelte, meg a népszava, a népszabadság, a magyar hírlap is azzal lenne tele. nem beszélve a többi tévéállomásról (ők már csak a botrány miatt is).

varga mihály volt a fidesz gazdasági minisztere ha jól emlékszem, és nem tudom, hol lakott, ami szerintem jó. azt jelenti, nem volt balhé.

a torocZkai az meg nem igazán fideszes.
"Az építőipar azért működik így, mert nem elég szigorúak a büntetések..."
Munkaügyi bírság a közbeszerzéstől való öt év eltiltást jelent. A referenciákat max. öt évre visszamenőleg kérhetik. Ha öt év múlva újra pályázhatnál, már nem lesznek referenciáid. A közbeszerzések pedig a törvény utolsó vesszőjének és pontjának betartásával korruptak. Mert a kiírást úgy készítik el, hogy a feltételeknek (minden törvényes) az előre lezsírozott vállalkozó még éppen, megfeleljen, a többiek meg éppen ne. Nincs sok cég az országban, nem lehet eltitkolni egy büntetést akkor sem, ha a bíráló bizottság nem néz oda, hogy hiányzik az igazolás róla.
A nagy cégek annyiban felelősek, hogy rákényszerítik alvállalkozóikat a feketemunkásokra. És miért kényszerítik rá? Egyrészt, mert mohóak (10 %-os indok), másrészt meg az állami megrendelések kifizetése gyakran csúszik, annak ellenére, hogy a fizetési határidő általában 90(!) nap. Egyik cég se engedheti meg magának, hogy átmenetileg finanszírozza a teljes építkezés költségének 20-30 %-át hónapokon keresztül.
Végeredményben a körbetartozáshoz jutottunk el, ami ellen az a kormány küzd, aki gerjeszti.
Most ez komoly?

Munkaügyi Minisztériumról hallottál már?(2002 óta létezik, 2006 óta SZMM.) És Munkaügyi Felügyeletről? A fekete munka szerinted melyik minisztérium hatáskörébe tartozik inkább, még akkor is ha a GKM-nek is lehet némi köze hozzá? De ilyen alapon a PM, mint adóügyi óberminisztérium szintén nagyon ottvan a fekete munka push tényező gazdájaként. (Pl. ÁFA csökkentés, SZJA helyett.)
Abdul, ha én miniszter lennék, kurvára nem kezdenék építkezni! Kivárnám azt a kis időt... (persze, tökmindegy, mert ha meg utána építkeznék, akkor rámsütnék, hogy persze, miniszterségem alatt loptam össza a lóvét... Konklúzió: ha miniszter vagy, lakjál putriban, albérletben, mamánál, akárhol, mert nem tudsz jól kijönni a buliból!)
Na, jó, ne csak kókázzunk. Pl. Megyesi lánya havi három milláért nyírja a füvet Öszödön. Telente is. Gondolom, számlát is ad és járulékot is fizet utána, ahogy illik. Valamitől mégis forog a gyomrom.
Kisa igazad van. Ja. Vagy le kéne vetkőzni a rongyrázós dzsentri senkiházi mentalitást....
Gravy t.

Ez a médiamizériátok már unalmas.

Nem veszed észre, hogy tök mindegy.

Minden média egyformán kerüli a mások építkezéseit.
És nem azért, mert nincs semmi gubanc.

A média beszámolna arról is, ha nincs semmi gubanc.
Hozna pár fotót a szép házról.

De nincs ilyen.

Nem is volt.

Mert minden média egyformán csak helikopterről meri megközelíteni őket.
Rokica, nekem a teljes felnőtt életem - ami már elég hosszú idő - gyomorforgással telik! '89-ben volt kb. fél év, amikor nem volt okádhatnékom!
tompus 2007.11.12. 10:30:44
papugaja 2007.11.12. 10:26:27
"Az objektív felelősség hogy kerül ide?

Úgy kerül ide, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy egy építkezés körülbelül mennyibe kerül. (ha máskor nem, amikor megmondja a szaki, hogy számlával x, számla nélkül 0,8x) Hogy ha jön egy vállalkozó azzal, hogy 30%-kal olcsóbban csinálja meg, annak gyanúsnak kellene lennie. "

Igen, de a generál kivitelező mondja, hogy x, aztán egy sor alvállalkozóval megcsináltatja 0,8(x-y)-ért, ez a szerződés meg nem tartozik a megrendelőre, de ha tartozna is, nem derülne ki belőle, hogy az alvállalkozó hogyan hozza össze az árat. Továbbá ki a tököm tudja megmondani, hogy mennyibe kerül egy ház kulcsrakészen? Mikor elkezdik építeni, még lehet egy csomó változtatás.
simonmondja... 2007.11.12. 11:52:37

már megbocsáss, de egyedül írtam a hozzászólásomat, én sem többes számmal szólítottalak meg.

akkor összefoglalván, szerinted: ha egy kukkot nem hallani politikusok ingatlanbotrányairól, az azt jelenti, hogy vannak ilyen csalások. elég ...khm... érdekes gondolatmenet.

azt is hihetőnek tartom, hogy nem mertek a földön odamenni a zorbán házához. zorbánné biztos leszedte volna őket távcsövessel.
Egyébként Kókától függetlenül írtam, amit írtam, csak azért, mert volt két év, mikor egy kicsit beleláttam az építőiparba, meg a közbe-szerzésbe is.
Felháborító ez az ügy és jobb lenne, ha tényleg nem néznének minket állampolgárokat ennyire hülyének!
Aki ilyen pozícióban van kutya kötelessége tiszta üzleteket vinni és ha erre folt kerül tegye meg amit kell. Ahogy a másik eset is példa kellett volna legyen, a Pénzügyminiszter és fiacskája, stb..
Nem azok közé tartozom, akik véres szájjal öszödöt hibáztatják az erkölcsi morál ilyen mértékű csökkenése miatt, de lassan azt mondom én is, sajnos van benne igazság. Katasztrófa ez az ország sajnos.
Gravy t.
Bocs a többes számért, Pelikán et-al vettelek egybe, mert hasonlót írt.

Miért, te úgy gondolod, hogy a jobbosok a stúdiókban laknak? Vagy a nagyszüleiktől örökölt családi kúriában?
Lehet.
Csak nem lehet tudni.
Tabutéma.
Simonmondja,

igaza van, legyen még több ilyen cikk! Derüljön ki, milyen példát mutatnak az ország megmondó emberi. Nem gondolom, hogy Kóka háza álhir. Igenis az kormány, amelyik az országra, mint adócsalók gyülekezetére tekint, az ne csodálkozzon, hogy az orrát időnként a saját szarjába dörgölik. Hatszintes villa és uszada épitése cégen keresztül, nemakarokszámlátadni buli és nemakarokszámlátkérni költségtérités mert az olyan sokba fáj. Nem is magam miatt, hanem mert az államnak/adófizetőknek kerül többe az eltartásom.
Nekem attól furcsa az egész, hogy a pasi nem hülye. Ha úgy akarja – mert az ország jelenlegi viszonyai és a haveri farvizek ezt is engedik – csinál Kamillácskával még egy Hankook-ügyletet és vesznek a keresett pénzen három ilyen házat, KÉSZEN. Akkor aztán ki kérdezné, hogy ki építette, ungudai rabszolgák, vagy fekete munkások-e?
az az alapallas, hogy aki miniszter lesz annak alapbol legyen haza
akinek nincs az ne legyen
mikor miniszter ne epitkezzen
de mindig epitkezik/Torgyan, Horn stb,/
erthetetlen
Most az egyszer minden szavával egyetértek Tóta W. kartársnak, márcsak azért is, mert tegnap -amíg ki nem tiltottak- ugyanilyen következtetésre jutottam a Kóka feketemunkáról szóló Indexes topicban.
Rokica.
Igaz.
Bár kiderülhetne, hogy az a domboldal valamikor egy szegény kitelepített szőlője volt, akinek vissza kéne adnia.
Ha valakire rászállnak, nincs pardon.
hát valóban nemigazán hallani róluk (jobbosokról). dehát mszp-szdsz kormány van, szóval ha az újságok nem is, de a kormánypártok tagjai csak fel-felhoznának ilyen fideszes ügyeket, ha lennének, nem? főleg most, hogy róluk ennyi minden kiderült így egyszerre.

vannak egyébként ilyen oknyomozó tévéműsorok, de azok inkább csak az egyik oldal (kormány) dolgaira koncentrálnak. de ha lenne hasonló műsor mások dolgairól, én tuti nézném.
rokica

"Na, jó, ne csak kókázzunk. Pl. Megyesi lánya havi három milláért nyírja a füvet Öszödön. Telente is. Gondolom, számlát is ad és járulékot is fizet utána, ahogy illik. Valamitől mégis forog a gyomrom."

Erről kérdezd twa-t. Idézem:"minden annyit ér amennyit fizetnek érte" :)
Magyarul megyó lánya olyan szemtelenül értékes darab, hogy még havi hárommillát is megéri kiperkálni neki, csak nyírja azt az átkozott füvet.
Az építőipari cégek gyakorlatilag megfoghatatlanok, a feketemunkásokat sosem ők, hanem az egyszer használatos kft-k, bt-k "foglalkoztatják" alvállalkozóként. Így van ez a társasház-építkezésen, de így van ez a nagyberuházásokon is (volt pl. anno a hírekben a Demján-féle építkezés a MüPa mellett). A megtakarítható felesleges kiadás (=közteher) ahhoz csábítóan nagy, hogy ez ne így legyen. Ráadásul a munkások érdekérvényesítési képessége gyakorlatilag nulla, dolgoztathatják őket hóban-fagyban, éjjel-nappal, vasár- és ünnepnapokon is.

Ha alvállalkozóra "van szükség", akkor azok lesznek is. Nemcsak az ingatlanberuházásoknál, de pl. az autópályaépítkezéseken is. Ha Noname Bt. szállítja a földet, akkor a fővállalkozó és a magasabb hierarchiaszinten lévő alvállalkozói ejtenek rá, hogy a Noname Bt. honnan szerzi be a gázolajat, hány tonnát visz el egyszerre, mekkora az autó tengelyterhelése, hány órát vezet a sofőr. Noname Bt. örül, hogy egyáltalán kap valami munkát, abban meg csak reménykedhet, hogy egyszer majd ki is fizetik érte.

A mai magyar építőipari valóság legnagyobb problémája szerintem nem az, hogy "költségoptimalizálás" címen megspórolják a(z egyébként irreálisan magas) közterheket, hanem az, hogy a XXI. században szinte rabszolgaként dolgoztathatnak külhoni és hazai állampolgárokat, vállalkozókat.

Hagyma.
Hülyeség a házépítés, szerintem is.
De , ha van háza, az sem felmentés, mint láttuk.

Mondom, csak a szándék számít.
Akarnak és mernek, vagy nem akarnak és nem mernek belekotorni.
Egy dologra válaszoljatok:

Hogy lehet valakinek ilyen fiatalon ilyen háza ? Legálisan ? Minden adót befizetve ?
Úgy hogy semmit sem lopott el ?
Biztos már 12 évesen dolgozott, és kuporgatta a pénzt....
Szóval ennyi.
B-max.
Aki tudja, hogy lehet, annak van is.
Sajna én sem tudom.
simon
magyarorszagon aki miniszter az ne epitkezzen
elotte utana no peoblem
ennyire hulyek nem lehetnek
itt nalunk csinalhat amit akar, de otthon....
lehet gyujteni a zset, de nem flancolni
mi a fax tortenik ha 4 evig mndjuk lakik a Karpat utcaban
Kadar elvtars is ezzel szerezte meg a nep bizalmat
hulyek
b-max:

simán...

sokan vannak akik nagyon tehetségesek, nagyon szerencsések, vagy nagyon alájuk raknak mindent

kóka tudtommal a harmadik kategória, mivel: "Még egyetemi tanulmányai idején, 1994 és 1996 között az Elender Kft. projektmenedzsere, majd keresekedelmi igazgatója volt..."

(wikipedia)
Szia Kedves Simonmondja!
Te hivatástudatból véded ennyire ezeket a nemzőfolyadékokat, vagy csak műkedvelésből?
Nyugodja meg a másik oldal is éppen olyan szemét, mint ezek, és hidd el saját haverjai akarják a Kókát kicsinálni, mint ahogy a Weklert már ki is csinálták. Mondjuk nem sajnálom őket, de így megy ez mifelénk.
Tudod a hogyan lehet soklóvéd az nem csupán tudás kérdáse sokkal inkább kapcsolatoké. Ha van kapcsolatod akkor majd megmondják mit csinálj, ha nincs akkor meg fityisz. Lásd pl Kóka a sulinet programon szedte meg magát, most meg miniszter, jé, hogy mik vannak!
Na pá Mennem kell vár a gát.
Üdv Pelikán
Ne vicceljetek már. Mi az, hogy ha miniszter, akkor ezt-azt ne tehessen. Hol érdekli ma Magyarországon bármelyik politikust a törvény? Nézd meg, büntetőfeljelentést tesznek politikusi érdekkörbe tartozó cég ellen (Happy End Kft.), mire nem csinálnak semmit, megvárják az elévülést, és megszüntetik az ügyet. Épp az a csoda, ha mégis van politikus, aki esetleg belebukik ilyesmibe (még nem biztos ugye a cuslág ügy végső kimenetele).

Ami a feketemunkát illeti, talán csökkenteni kéne az adókat. Ennek két következménye lenne: csökkenne az adóeltitkolás, és növekedne az össz adóbevétel. (Lásd mikor valami 40-ről húsz körülire szállították le a vállalkozói nyereségadót. A kemény feltételek ellenére jónéhány százalékkal meghaladta az ilyen jogcímen érkező adóbevétel a tervezettet. Pontos számokra már nem emlékszem.)

Ehelyett mi van? Minimálbér kétszerese után fizetendő közterhek. Ki a fene fog így alkalmazottat bejelenteni, főleg az alacsony munkabér kategóriájú állásokban? Ráadásul a bejelentett melósnak jogai is vannak (lennének); ha leesik és nyomorék lesz, mindenféle vizsgálat, így meg menjen a fenébe, nem is ismerjük, illegálisan jött be a munkaterületre.

A rendszer rossz, alapjaiban. A baj csak az, ha bárki megpróbál rajta változtatni, akkor mindenki, aki érdekelt a rossz rendszer fenntartásában, hangosan kiabál, keresztbe tesz, stb. Jó volt az egészségügy korábban? Egy fenét. Hát akkor változtassunk rajta? Neeem, azt nem szabad, mert még rosszabb lesz. Na jó, de már nincs miből fedezni a veszteségeit! Nem baj, akkor se.

Egyetlen kormány sem mert eddig hozzányúlni a nagy és drága rendszerekhez. Gyurcsányék megpróbálták/megpróbálják, és nagy valószínűség szerint bele is buknak. A következő majd "a jó dolgok megőrzése mellett visszaalakítja a rosszakat", így már talán kisebb eséllyel bukik bele (mutogathat majd Gyurcsányra, hogy ezt még tőle örökölte). De hát nem ilyen a fejlődés, hogy hibák is terhelik?

Következtetés: Árpádnak teljesen igaza van, Kóka igenis felelős. A romlott rendszer fenntartása az ő felelőssége, még akkor is, ha közben a szocikra mutogat, hogy ők akadályozzák/szabotálják a tényleges reformot. Ez ugye azért sántít, mert Kókáék nélkül nem maradhatna az MSzP a kormány közelében, ergo elég erős a zsaroló pozíciója.
Hagyma.
Igazad van.
Ott volt példul Deutsch, akkor még nem Für. Nem volt lakása, de voltak gyerekei. Miniszter lett - ne firtassuk.
Havonta 500 ezer forintért bérelte a lakást a hírek szerint, állampénzen - nem építkezett, míg miniszter volt.
Az olyan okés volt, hogy nocsak.
Neked is?
Z,

Kókát a SZDSZ tette milliárdossá a Sulinet programmal.
mondjuk engem nem is az zavar hogy miniszter, bar az is, de hogy SZDSZ elnok...
hat valami fantasztikus dolgok tortennek ott hon
van egy magat jobboli konzervativnak tarto part a FIDESZ, egy magat szocdemnek akarni beallito vadkapitalista MSZP, egy valaha liberalis, ma semmilyen SZDSZ, meg egy helyet kereso, magat jobbosnak mondo szinten zero MDF
ja ettol fuggetlenul ha leszerzodok egy komuvessel, nem fogm reggelente elkerni a segedmunkasok munkavallalasi engedelyet, meg az erkolcsi bizonyitvanyat
de tovabbra is azt mondom, mi a faxra ez az epitkezesi mania ciklus kozben?
van egy magat jobboli konzervativnak tarto, de lenyegeben balos part a FIDESZ

ezt ugy meg beleirtam mert kimaradt
Kóka meg ott cseszett rá, hogy nem gondolt arra: ez a fagyi bizony visszanyalhat... Ha kevésbé puccos helyre költözik, azt építhetett volna magának feketén amit akar, meg a főutcát is felszántathatta volna, senki nem szólt volna be neki, ha meg esetleg névtelenül felnyomják, azt szépen elsikálhatták volna. Ha más nem, a minisztériumi "rendőr ezredes" ügyeletese :-)

Ez a környék viszont nem az a környék, a főváros egyik legdrágább övezetében valószínűleg olyanok laknak, akik hasonlóan tőkeerősek, és mindenféle (többek között párt- és média-) kapcsolatokkal rendelkeznek, és ha fölcseszik az agyukat, akkor nem restek ellenlépéseket tenni.

Nem baj, a blöki majd szép lassan megtanulja, hogy széllel szemben akkor sem érdemes hugyozni, ha aranyból van még a pöcsünk is.

Pelikán elvtársnő - a pából itélve.

Nem védem. Pusztuljon.
Biztos igazad van a haverjaival kapcsolatban. Én nem vagyok ott ismerős.

Nem az a gond, hogy kit csesztetnek, hanem, hogy olyan biztos, hogy kiket nem.

Olybá tűnik, mintha a sajtó egy bezárt kopófalka lenne, akit ráküldenek néha egy-egy rókára.

És ezt pártok nélkül gondolom.
Mindenkit egybevéve.
RE: simonmondja... 2007.11.12. 12:34:00

Neee! Rókára ne, lécciléccilécciiii!!!
:-)))
Rokica.
Ne izgulj. Nem akármelyikre.
Én úgy képzelem, hogy az lenne a normális, ha azokat, akik értünk (is) felelősek, nemhogy több jog illetné meg, hanem kínosan pont annyi, vagy egy hajszállal kevesebb, mint a köznépet. Mert minek neki mentelmi jog? Hogy ne kelljen fújnia? Miért jár neki költségtérítés számla nélkül? A költségtérítés gyakorlatilag egy második fizetés, sokszor jóval több, mint amiből egy átlagpolgár megél. Csak úgy, bemondásra...
Miért nem lehet őket visszahívni? Wekler, Lengyel, meg a többiek, valamint azok, akik évek óta meg se szólaltak a parlamentben, miért melegedhetnek ott?
Miért lehet bizottsági tagság címen szintén egy rakás lóvét fölmarkolni? Volt már egyetlen bizottság is, amelyik valamilyen eredményt fel tud mutatni?
Miért lehet nem ott lenni az üléseken? És miért lehet kivonulni, ha már...?
Lehet folytatni...
simon
az a masik szarsag volt, hogy allami penzen berelt
a maganelete nem edekel
fizesse ki ahol lakik es kesz
en is kifizetem
itt aztan senki nem szol bele ha valaki eptkezik
otthon birjon ki 4 evet
fair play zuschlag, fair play wekler, fair play kóka, fair play nomentana fair play altus fairplay szdsz, fair play boldvai, fair play mszp...

orvos diplomás gazdasági miniszter, pszichiáter külügyminiszter - ezek mihez értenek? Meg kéne már vizsgálniuk egymást - persze vizitdíjért - úgy fair
Kedves Pelikán gátôr!!!!

Emberek élelmiszert NEM HITELBÔL vesznek most sem!!!

A ronda igazság (szerintem) kurva nehéz beismerni de mi magyarok jobban élünk és kevesebbet dolgozunk mint azt az országunk gazdasági fejlettsége megengedné!!!

Fekete munkásra azért van szükség mert magyar ember nehéz fizikai munkát (építkezés) már nem akar csinálni.

Mostmár az erdélyi magyar sem akar, és lassan már az itt élô román sem mert otthon már majdnem olyan jó mint itt.

Kellett volna a házamon vakolni egy kicsit ...senkit nem találtam aki hajlandó idejönni és 10m2-t bevakolni vagy csak horror áron. Kénytelen voltam magam megcsinálni, majd bele gebedtem

jano
Kisa.
Most példul a XI.ker-ben választás lesz, haláleset miatt.
Minden jelölt már most képviselő.
Szerinted mennyi az átlagmagyar esélye, hogy bekerüljön a körbe.
A választhatóság jogáról.
Semennyi, simon...
Eleve rengeteg lé kellene ahhoz, hogy egyáltalán megismerjék a nevét.
Azt hiszem, ez a rendszerváltás nagyon el lett kúúúúrva... Nem sírom vissza a régit se, de anyám, én baromira nem ilyen lovat akartam! És az utánpótlás se lesz jobb, de legalább rosszabb lesz, ez már most látszik.
Ki van ezen a Kóka-féle feketézésen meglepve?!?!?!

Én viszont qrwára zokon veszem, hogy nem mentek rá helikopterrel, mint a mg-i vállalkozásokon alkalmazott pappír és pötsét nélkül alkalmazott nógrádi feketemelósokra...

Kókának ezért az apja csékjit. Mert pont az ő nagy büdös pártja mondta anno, hogy lop-stop.

Nekem egy büdös szájú fogorvos ne turkáljon a pofámba, én így vagyok vele, lehet, hogy a modernizációbuziknak ez megfelel; nekem kib@szottul nem. (Hasonlat volt bakker.)
Rockjano, európai összehasonlításban a magyarok dolgoznak a legtöbbet. Harmad-negyed annyiért mint a nyugati munkások. Csak valószínűleg te vagy az, aki azt gondolja, hogy majd neki ingyen fogják vakolni a házát. Hát kérje csak meg a magyar melós is az árát. Szerinted mi a fasznak jön ide egy gumigyár, ha itt olyan kurvára nem dolgoznak az emberek? Egyáltalán nem baj, hogy a minibálbért drasztikusan emelik. Sőt, ez a jó megoldás.
Paszternák.
Lehet, hogy a földeken azért helikoptereznek rájuk, mert gyalog veszélyes arra ellenőrködni.

Egy APEH-ellenőrt már kipurcantottak az ellenőrzöttek ott a végeken.

De ez csak tipp.
"Rockjano, európai összehasonlításban a magyarok dolgoznak a legtöbbet. Harmad-negyed annyiért mint a nyugati munkások."

Ja, ha keresetet az adóbevallásból vesszük, akkor tényleg olcsó a munkaerő.
borboja,

hát ha a magyar melós is megkéri majd az árát, akkor az lesz itt is, mint ami már megy angliában: ha mosógépszerelőt hívsz, majd egy szimpatikus albán/bolgár fiatalember jön házhoz. (angoloknál lengyel.)
Ahmet, az a baj, hogy te fordítva ülsz a lovon. Azt várod, hogy előbb fehéredjen ki a gazdaság, vagyis az adóbevallásban lévő bevételen kívül senkinek semmije ne legyen. A probléma az, hogy az adózatlan jövedelmet szerzők túlnyomó többsége, az ilyen bevételei nélkül egyszerűen éhen pusztulna. A megoldás akkor is az, hogy a béreket kell drámaian emelni. Ha ez megtörténik, akkor utána lehet kőkeménynek lenni, hogy aki nem vall be minden jövedelmét, az a börtönben fog megrohadni. Az albán meg bolgár mosógépszerelőt, meg nem kell beengedni az országba. Ahogyan Ausztria sem enged be mindenkit, hiába vagyunk uniós tagok.
Nameg Demján elvtárs a MüPa szuperdíszátadóján (volt ott minden, mi szem szájnak és mindenki aki valaki)átvette a méretes díszaranydíszkulcsot, meg az erkölcsi elismerést, miután kb. 300 (ha van pontosabb szám, írjátok ide!)feketemunkás bukott meg az építkezésén. Asszem, ő is kollektívileg kellet volna, hogy felelős legyen a (jócskán elhallgatott) skandallumért. Most akkor Kóka nem kap egy (na jó, kicsit kisebb) aranykulcsocskát?
Nekik szabad mindent na meg így olcsóbban épül az új palota ...
rockjano 2007.11.12. 12:44:27

"Kellett volna a házamon vakolni egy kicsit ...senkit nem találtam aki hajlandó idejönni és 10m2-t bevakolni vagy csak horror áron. Kénytelen voltam magam megcsinálni, majd bele gebedtem"

Na ezért van fekete gazdaság , mert a jónép nem akarja megfizetni a munkát ...
borboja
szerintem meg te ulsz forditva a lovon
eloszor be kene tartani es tartatni a jelenleg meglevo torvenyeket, aztan ha ez sikerul, lehetne csokkenteni adot meg jarulekot es feheredne a gazdasag
a berek dramai emelese megtortent par eve
latjuk mire vezetett
/zarojel, sajnos azt hiszem kellett, de igy utolag megsem/
egy alban mosogepszerolnek nem tudom mi a koze az uniohoz, amellett, hogy szerintem ott ilyen szakma nem is letezik
Az esetből kristály tisztán kitűnik, hogy Kóka kollegának hiába vannak milliárdjai meg helikoptere, hiába miniszter, viszont kénytelen pont olyan büdöset fingani, mint bármelyik proletár, ugyanúgy mószerolják a szomszédai, mint bárki mást, az építkezés nagyon macerás dolog szintfüggetlenül, Magyarland változatlan, a sírásók darvadoznak, de hogy november közepén még hó is essen?
Ez most iszonyú nagy populista kapufa lett, Árpi.

Objektív felelősség? Mégis hogyan tudná megakadályozni, hogy a huszadik alvállalkozó feketemunkásokat alkalmazzon? Miből gondolod, hogy ezen a megrendelő spórolt és nem a fővállalkozó és az alvállalkozó akarja esetleg joban megszedni magát? Mi lenne Pista bácsival, aki csak pl. kutat akar furatni? Ő is igazoltassa a munkásokat és nézze meg van-e hatóságtól kiadott munkavállalási engedélyük, vízumuk? Érvényességet is ellenőrizzen? Vagy csak miniszternek lenne objketív felelőssége?

Nem tudom, hogy építkeztél-e már, de tudod, nekem fogalmam sincs, hogy a melós, aki a lyukat ássa vagy alapoz, az most legális vagy sem. Kaptam egy árajánlatot és azt kifizettem. Nem vagyok hatóság, hogy igazoltassam az összes munkásomat. Arról nem is beszélve, hogy nem tudom, hányan tudják, hogy egyáltalán milyen papírok kellenek a mo-i munkavállaláshoz. Ez nem egyszeregy.

Volt anno a Honvéd kórház építkezésén is munkaügyi ellenőrzés. Fogtak egy rakás feketemunkást. Most akkor repüljön a főigazgató?
ha már demján, hogyan van az, hogy mindenki, aki kurvagazdag ebben az országban, az valamelyik politikai mutyi aktív részese, jobb esetben többé is?
a legnagyobb üzlet, bazmeg, a más által megtermelt pénzt magánzsebekbe átjátszani, aztán szánakozó geci arccal somolyogni, hogy "kicsit húzzuk össze MIRE??? 45 óta ez a szar komcsi duma megy, majd jobb lesz, de mikor? meg mi a fasztól lenne jobb és kinek?
szegény kóka, csőbehúzták az alvállalkozók, ő meg nem tudott semmiről. ilyen minisztereink vannak, akik ennyire hülyék ezek szerint? a kőművesek is átbaszhatják őket? vagy mégis tudta, hogy a románul hablatyoló fasz a kertben máégsem léehet tiszta magyar, és talán érdemes lenne egy ilyen okos majomnak megnéznie? szánalmasan hülyének néznek mindenkit, és a végén nem fognak más meggyőzési lehetőséget hagyni, mint molotovot a pofájukba. de mindbe, az orbánéba is. ettől erősödnek fel a szélsőségek, mert ha van itt valaki, aki azt mondja, hogy akármelyikrben is megbízik még, az tényleg hülye, ne menjen el szavazni inkább semmire.
hagyma

annyi a köze, hogy ha a magyar munkás nem hajlandó olcsóért dolgozni, majd jön olyan, aki igen. angliában ezek a lengyel vendégmunkások. sokkal olcsóbban (és sokszor jobban is) dolgoznak, mint az angol szakemberek.
Szia Bulgakov!
Ez szép volt, komolyan mondom. Gratula.
BIG JOE!
Összekevered a fel.műsz. vez.-őt a KIVITELEZŐ MŰVEZETŐ.-ÉPÍTÉSVEZ.-ével!
Elképzelem,hogy Kóka/Csányi Demján v.
Orbán éjnek évadján feketemunkást/+káb-
futár/hajkurász,-hadd spóroljak + 1-2 ezrest felkiáltással.!!
Felelős müsz.vez.
van egy magat jobboli konzervativnak tarto part a FIDESZirag e,
jelentem ez teljesen igy van
ha megalkudok egy vallalkozoval, akkor utana nem megyek ki minden reggel 6-kor, hoigy mindenki igazolja magat mert irgum-burgum
nekem a problemam azon van mi a fasznak pont most epitkezni
nincs hol laknia?
bulgakov/bulgakov 2007.11.12. 13:33:30

Való Világ ügyi kérdésekben forduljon bizalommal Stohl Bucihoz vagy Vlagyimir Iljicshez, de tessék jó hangosan kiabálni!
hu itt valami keveredett, de nem baj
gravy ez igy mukodik a vilagon mindenhol
a nike kinaban dolgoztat
a mexikoiak ide jonnek
a lengyelek angliaba
mit tudsz csinalni?
"vagy mégis tudta, hogy a románul hablatyoló fasz a kertben máégsem léehet tiszta magyar, és talán érdemes lenne egy ilyen okos majomnak megnéznie?"

Nem tudtam, hogy egy másik EU-s tagország munkavállalói nem dolgozhatnak Mo-n. Ez nekem új.

Persze, persze. Minden munkást neki kellett volna ellenőriznie. MEgnézni az útlevelet, kiszámolni a beléptető pecsétek alapján, hogy adott ukrán munkavállalási vízuma lejárt-e már. Kikérni a munkavállalási engedélyt is tőle, hogy ehhez a vállalkozóhoz szól-e, sőt útánanézni, hogy a vállalkozó minden járulékot fizet is utána. Mindezt az összes munkásnál. Ha százan vannak, hát száz főnél. Egyenként, szigorúan.

Jézusom...
Kókának sok érdeme van, többek között az, hogy ő volt az első, akitől megtudtuk, hogy ma 30%-kal olcsóbban épülnek az autópályák, mint 2 éve, tehát az akkori ár a mostaninál 43%-kal több volt. No-no Janikám! Akkor is ti voltatok, akkor ez most hogy is van?
Mindegy. Alighanem az utolsó, amit Janinak köszönhetünk majd az lesz, hogy kiviszi a parlamentből ezt a mindidiktátor álliberális pártot. Hajrá szadesz, tarsátok meg Janit minél tovább, de legalábbis a köv. parlamenti választásokig!
Akinek inge, az olvassa el mégeccer, amit Árpi írt! Ti. miről tehet/nem tehet pl. Kóka.
Tiszteletem Virág Elvtárs!
Szegény apám, ha élne büszke lenne rád. Az elvhűség, az elvhűség. Persze, hogy a Kóka nem tudta, kik dolgoznak a kulipintyóján, nem is kellett neki tudni, elég lett volna alkalmazni valakit, aki odafigyel a részletekre szerintem pár négyzetméter márvány árából futotta volna. A Veres se tudta mitörténik a saját cégénél, honnan is tudta volna, hiszen mit érdekli az embert mi van a vállakozásával. A Feri se tudta milyen alapítványokat támogat a Zusinak, honnan tudta volna, a zusi meg pláne nem tudta, hogy az az alapítvány amit sose alapított meg az nincs is.
Szóval értem én erről nem nyitunk vitát.
Üdv Pelikán
Ha valaki számára nem világos: me Mo-n MINDEN nagyobb építkezésen a szaknmunkát nem igénylő munkát feketemunkásokkal IS végeztetik.

Én ennek a történetnek abban látom a legfontosabb tanulságát, hogy Mo-n demokrácia van. Ha az OMMF a miniszter saját építkezésén is tarthat munkaügyi ellenőrzést és állapíthat meg felelősséget, az jó dolog és a "lopakodó diktatúrát" meg a többi hülyeséget szajkózó demagógok leghitelesebb cáfolata.
Abdul!
A generál kivitelezők azért alkalmaznak
alvállalkozót h. ne ők bukjanak!
Ha vlakit +csípnek,1/2millától indul a tarifa.
Kedves Hagyma, tévedsz. Először betartható törvények kellenek, és csak utána lehet azokat számonkérni. Az nem megy, hogy előbb vannak a lehetetlen adószabályok, aztán miután azokat betartjuk (sokan belepusztulnak), akkor majd utána lesz adócsökkentés. Minek lenne, ha úgyis mindenki elviseli az elviselhetetlent?
Pelikán et

Kevered a szezont a fazonnal. Egy ügyvezetőnek TUDNIA KELL, mi zajlik a cégében. Zuschi maga döntött a támogatásokról, neki is tudnia kellett.

Látom, te sem építkeztél még.

Alkalmazni hozzáértőt? Megtette, őt hívják fővállalkozónak. Aki meg alvállalkozókat alkalmazott. Az egyik alvállakozó szerződésszegett és feketén dolgoztatott. Ezért őt a hatóság megbírságolta, a munkások meg mehetnek vissza Ukrajnába.
Borboja.
Hát ez nag igazság.
hagyma
nem panaszképp mondtam, borboja 2007.11.12. 12:58:39 javasolta, hogy kérjenek a munkások több pénzt, arra mondtam.
Kedves Virág Elvtárs!
Nem keverem, tudod, volt ország a valami Hungary vagy mi, ahol a miniszter miután a szolgálati autóval elcsaptak egy trabantot lemondott, pedig nem ő vezetett, de tudta miaz a felelősség.
A gátőrházat meg sajna még nem volt pizem fejújítatni, pedig a márványlépcső már nagyon hiányzik.
Üdv Pelikán
Ha már ennyire objektív felelősség rajongó lett mindenki (bár az ezirányú közlekedési jogszabály módosítás tervezet szerintem alkotmányellenes), akkor is inkább a fővállalkozóra tekintettel lehetne ilyesmiről beszélni.

Kicsit perspektivikusabban kellene szemlélni a kérdést. Próbáljon meg mindenki eltekinteni attól, hogy itt a Kóka házáról van szó. Tudom, hogy Kókát utálni trendi dolog manapság, ezért kérem.
Ha objektív felelősséget kötünk ki az építkezések esetében a megrendelőre vonatkozólag, akkor az érint kérem minden építkezést. Pista bácsi kútfúrását is.
"Nem keverem, tudod, volt ország a valami Hungary vagy mi, ahol a miniszter miután a szolgálati autóval elcsaptak egy trabantot lemondott, pedig nem ő vezetett, de tudta miaz a felelősség."

Nem, ő csak utasításba adta, hogy vezessen a sofőr. Bár erre nincs bizonyíték termsézetesen, azért vélelmezhetjük, hogy a sebesség mértékét is meghatározta.

Amúgy meg nem kellett volna lemondania. Ez nem a hivatali tevékenységével kapcsolatos hiba. Egy közúti baleset, amit nem is ő okozott. Túlreagálás és nem tisztesség. Ne csináljunk belőle mártírt.
rockjano "A gond az hogy a csóringer magyar a megszorítások ellenéri még mindig KURVÁRA telerakja a kocsiját a szupermarketben.

A kiskereskedelmi forgalom még mindig NÔ...

na ennyit a megszorításokról, meg a megélhetési válságról (baromság)
jano"

a szemét tetvek, mi?! hogy rohadnának meg! veszik a minőségi tesco meg spar meg penny meg mittudomén milyen cuccokat tonnaszám! hogy fordulnának fel!
Te jano! mégis mi legyen a megoldás? még egy kis elvonás jó lesz? mondjuk addig, amíg a bevásárlóKOSÁR már csak félig telik meg?!
Ez a hír nekem ott lett nagyon necces, mikor azt mondták, hogy - és egy körözött kábítószerneppert is találtak az építkezésen.
Mennyi az esély rá, hogy egy nepper pont téglát akarjon hordani a Kókánál?

És mit találjanak egy SZDSZ-botránynál, ha nem kábítószerneppert?

Olyan átlátszó.
Virág et. 2007.11.12. 13:33:04

Maga hülye. Ennyi röviden, és velősen. Egyébként könnyen lehet sejteni mivel valószínű hugyé-szaré épített Kóka úr azt pedig csak feketén megy. -
BOCSÁNAT!!!!
Véleményem szerint lenne még itt tisztázni való bőven. Az, hogy az én nőnenemű felmenőm nem volt "úri nő", az nem jelenti egyben azt is, hogy az utca sarkon árulta magát. Viszont sok "úri nő" élte le úgy az életét, hogy csak pénz kérdése volt kinek is fekszik. Na ma ez a piacgazdaság és a pol. corr. ! Amint az egyik curva piszkálja a másik erkölcsét, az egyből nőgyógyásu bizonyítványt akar ellenfele ártatlanságáról. JAAA!!! Kérem nem csak tisztességesnek kell látszani, hanem annak is kell lenni. Antal Jóska majdnem ezt mon'ta. Persze ezt majd "Ildikó- néni", és/ vagy H. Gabcsó elmagyarázza. Mint azet is, hogy mi a fene lehetett fontosab Fletónak, mint az ország idei legrangosabb rendezvénye. Meg az, mi a fenének kell ennyit hazudozni, mint kormányerő. TI, meg el is fogjátok hinni. Kapjátok be!-


a hüvelykullyatok.
Nyilván Kóka benne van a kábítószerbizniszben is. Az nem lehet, hogy az egyik melós füvet árul másodállásban, mert kevésnek érzi a malterezésért kapott pénzt. Egészen biztosan ő látja el az egész szemét komcsilibsi elitet. Rátapittontál a lényegre.

(Ez kezd nevetséges lenni.)
lótüdő 2007.11.12. 13:48:38

Nem. A generál kivitelező azért alkalmaz alvállakozót, mert nincs mindenre embere, nem is lehet.
Jobb esetben van fizikai embere is, de nem várható el senkitől, hogy legyen elég ácsa, kőművese, burkolója, festője, stb, mert nem tudna munkát adni nekik folyamatosan. Pláne ha valami speciálisabb rész munkáról van szó.
Nagyon imádom ezt a sztorit, annyira jellemző: milliárdos gazdasági miniszter hatszintes házat éppíttet, a szennyvizét átvezeti a kedvezőtlenebb társadalmi- és tengerszinten lévő szomszédain, akik sima írigységből az összes létező hatóságnál feljelentik, olyan szép magyaros történet...
Miniszterünknek esze ágában nincsen a történet tanulságát levonni, sőt szerződéssel bizonygatják a környezetéből, hogy Kóka bölcsen előre kikötötte, nála nem dolgozhat ám szabálytalan munkavállaló, erre is gondolt, bizony.
Ha a nyájas, nagyértelmű politikusoknak egy csöpp esze lenne, csak akkor építkeznének, ha már nem foglalkoznak politikával, nem irritálnák a közvéleményt, a kutya nem törődne velük.
De mind akkor építkezik, mikor még hivatalban van, minden kormányban volt eddig olyan államférfi, vagy államnő, aki nem tudta kivárni azt a néhány évet.
Mohó, felelőtlen sumák banda.
Azt persze megértem, hogy egy ilyen csip-csup ügy miatt nem mond le, há'mér', buktak már meg feketemunkások Apeh, bírósági, rendőrségi építkezéseknél is, és azok se mondtak le...
"Maga hülye. Ennyi röviden, és velősen. Egyébként könnyen lehet sejteni mivel valószínű hugyé-szaré épített Kóka úr azt pedig csak feketén megy. -"

Maga pedig egy brilliáns vitapartner. Ha el tetszett végezni az általános iskolát, legyen kedves visszatérni és vitázni. Addig a viszontlátásra!

"könnyen sejteni lehet"

De okosak vagyunk! Sejteni lehet! Hogy én erre nem gondoltam!
Na!! Ha az "ullyatok" kiesett a szátokból kezdjetek el gondolkodni.
Joooooóó reggeeeeelt, Teee hülyeeee magyaaaaaaar !!!!!!!!!
Én erről a szennyvízcsatornáról csak az itteni linken olvastam, de már most többet tudok, mint te.
És többet tudok róla, mint a 100 leggazdagabb magyar és a száz lejobboldalibb hazafi összes házáról és szennyvizéről együttvéve.

Szóval az úttest alatt nem engedték a szomszédok bevezetni a csatornát. Mert akkor pár napig az zavarja őket.
A szomszédok gyakran ilyen genyák.
"Virág et."- a fene sem érti, hogy az aki olyan jó meglátásokat ír mint jogász, hogy lehet ennyire süket a világra. Lehet, hogy a "fene" megérti, de én hülyébb vagyok.
Ölellek: mollaris
JAAAAAA!"Virág et."-helyesen: malterozásért. /Nem bírtam kihagyni./
molaris

Szerintem Kóka magasan sz.rt az építkezés részleteire. Ahogy teszi ezt mindenki. Tudott-e arról, hogy ennyire olcsón feketemunkásokat alkalmaznak? LEHET. Talán, nem hiszem. Nem érdekelte. Nem kellett, hogy érdekelje, mert nem az ő dolga.

Istenem, láttatok ti egyáltalán munkaügyi ellenőrzést? Nekem volt hozzá szerencsém és több munkaügyi ellenőrt is ismerek. A profik ránézésre, már csak az építkezés állapotából meg tudják mondani, hogy lesz-e kapás vagy sem.
Eh, mindegy. Akinek összeesküvés kell, az úgyis azt fog látni mindenhol.
Virág et.,

én értem az álláspontodat, de nem tudom elfogadni, és azonosulni sem tudok vele, mint ahogy jópár millió másik ember sem, szori. és hiába véded itt nekem ezt a kókát, aki "nem politikai karrierje során szedte össze vagyonát" (kuckuc), kérdés, honnan számoljuk ezt, a szavazásoktól, vagy az untermannságától, már elnézést.

és irigyellek, hogy nem érzed, milyen szánalmasan lealacsonyító dolog, hogy az egyik hír a tévében a"fair play" kampány, a másik meg egyből utána az, hogy hány miniszter, melyik közalkalmazott, és éppen hogyan lopja el a lét, mintha rájuk ez nem vonatkozna. sajnálom, hogy nem tűnik fel neked, és hülye általánosításopkba kezdesz, de ez az orszég nem mszp, nem fidesz, nem szdsz néven lett bejegyezve, hanem így: Magyar Köztársaság. Magyar, bazmeg, nem a kormény, nem az ellenzék, hanem az emberek. akikkel éppen kurvára kibasznak azok, akiknek bizalmat szavaztunk az ígéreteik és hangzatos terveik alapján.
Mindenkinek!
Miért baj az, hogy egy nemzőfolyadék a sok közül lebukott. Hulljon a férgese. Persze nem nagy szám ez, talán még akkora sincs, mint a nemkérek számlát buli után, de valamin le kellett buktatni. Ha valami nagyobb stiklin kapják el akkor abba mások is belebuknak ebbe valószinüleg csak ő. A Fodor elvtárs már dörzsöli azt az érzékeny szép kezét.
Üdv Pelikán
Ui: Én naív azt gondoltan, hogya bolsik csak az amőbán szaporodnak osztódással, de ahogy elnézem itt is. Kéne már egy kis domestos vagy mi a fene.
hagyma

"eloszor be kene tartani es tartatni a jelenleg meglevo torvenyeket, aztan ha ez sikerul, lehetne csokkenteni adot meg jarulekot es feheredne a gazdasag"

Neeeem, ez így nem működhet. Sehol a világon nem lehet az ellenőrzés szigorításával kizárni bármit is. Olyan adótörvényekre van szükség, amelyek nem teszik érdekeltté az embereket a kijátszásukban. A német rendőr nem azért nem korrupt, mert ő felsőbbrendű, hanem azért, mert jól meg van fizetve. Az amerikai nem azért nem csal áfát, mert ő sokkal tisztességesebb, hanem azért, mert néhány százalékért nem kockáztatja üzleti jó hírnevét, egyebet. Nem áll arányban az elérhető nyereség a kockázattal. Ezt kell itt is.

Amúgy az adóeltitkolásoknak van becsült összege. Talán azt kell mondani, most befolyik x*valami, valószínű adóeltitkolás y*másvalami, akkor csökkentsük úgy a kulcsokat, hogy az emiatt csökkenő "x*valami"-t kompenzálja az a (z
bulgakov

Te most mégis miről beszélsz? Ha valaki lop, jogszabálysért, az nincs rendben.

De tudod a jogsértéshez kell a felróható magatartás is. A megrendelőnek itt nincs felelőssége. Nemcsak a hatályos jogszabályok szerint, hanem a józan ész alapján is. Te is ezt mondanád, ha nem a Kóka, hanem bárki más építkezéséről lenne szó. Persze akkor hír sem lett volna.

Amúgy védje a Kókát a fene. Már százszor le kellett volna mondania másért. Amiért tehet és amiért felelős. Ha úgy gondolod, hogy én szeretem az SZDSZ-t, akkor nagyon rossz ajtón kopogtatsz. Az én pártpreferenciámban és világnézetembe a liberalizmus nehezen fér bele.
lemaradt: kompenzálja az a z*kisebbvalami, ami a csökkenő eltitkolásból jön. Ez teljesen jól becsülhető, és eddig akárhol ilyet tettek (akár nálunk is), csak alálőttek a becsléssel, soha nem túl.

Ha csökken a várható nyereség, és nő a kockázat, akkor nem érdemes tovább csinálni.
A gigaház az Alkony utcában lesz.
Szép utca, csendes környék. Vadregényes szinte.
Ugyanabban az utcában van a meggyilkolt Fenyő János villája erődítményszerű villája is.
Merre?
És kinek tudod még a címét így spontán felsorolni?
Rég olvastam ilyen jó cikket T. TWÁ!
Csak ezek a nyálgépek ne lennének.
elnézésedet kérem.
remélem nem sértettelek meg ezzel az infoval.
Mi is a gond, amiért belém kötöttél?
Kíváncsivá tettél.
"Egyáltalán nem baj, hogy a minibálbért drasztikusan emelik. Sőt, ez a jó megoldás."

A szlovák "csoda" azt mutatja megéri alacsonyan tartani a minimálbért. Ott ugyanis alacsonyabb, mint nálunk, és ezért, több autógyáruk van. Ja kérem a minimálbér reálértéke magasabb? Az átlagfizetések magasabbak? Tetszettek volna (szlovák módra) forradalmat csinálni, és akkor mi se itt lennénk!

Virág et,
részben egyetértek, de a "bárki más háza" dologhoz annyit tennék hozzá, hogy bárki más házát is szivatják rendesen, csak az nem hír értékű, és ez sem véletlen. ha pl. az én házamnál talánának - ha lenne miből építkeznem - illegális dolgokat, akkor csak simán lehúznák a büntetést rólam, ahogy teszik is. ám ha én ilyen ügyeskedő lennék, akkor szépen elkussolnék, és reménykednék, hogy senki nem veszi észre, nem pedig kiállnék az ország elé, és feddően rájuk szólnék, hogy nem szabad csalni, lopni, hazudni, satöbbi, mert az nem szép dolog, és bünti jár érte! ám ha mégis ezt tenném, mert olyan hülye lennék, akkor egy percig nem csodálkoznék, ha ezek után valaki megnézné, hogy én hogyan oldom ezt meg otthon. és igenis jogunk van kifilézni mindegyiket, ők vállalták ezt a "felelősségteljes" és médianyilvánossággal járó pozíciót, az meg - főképpen ez esetben - ezzel jár, és jogunk van tudni, hogy csak mi nem lophatunk, vagy más sem? és igazad van, ez sokkal érdekesebb kérdés, mint hogy konkrétan én, 256 ezredik kis senki loptam-e, mert az valóban csak utolsó oldalas kétsoros hír. mindenhol a világon egyébként, ha megfigyeled, így van ez. ha a szexuális életéről cikkeket kell olvasnunk, meg biciklisnadrágban kell néznünk előnytelen karakterét, akkor az is érdekel, miből vette azt a rohadt biciklit. majd ha megint orvos lesz, és ott nem a saját cégeit lobbiztatja erre-arra, akkor a médiaát sem fogja érdekelni, mit, mennyiért, kivel, és minket sem. max. a kék fényben.
Az egesz ott vicc, hogy miota kell egy szerzodesbe kikotni, hogy bunozok, es feketemunkasok nem dolgozhatnak benne ? Miert mikor lehetett ?! Felhaborito ez a egesz. Koka meg hogy vezeti a gazdasagot, ha a sajat kertjeben nem tud rola, hogy bunozok vannak. Ugyan mar.Meg ha 1-et talananak, azt mondanam veletlen, de ugye tobb emeber is lebokott ott... Na persze tolvaj penzugyminisztereK, es sotet multu belugyminisztereK utan ez meg csoda, hogy erdekel valakit.
Meg csak annyi, hogy sajnalni fogom, hogy egy parttal kevesebb lesz a parlamentben 2010-ben, pedig elegge ugy nez ki.
Merre?
Rám gondoltál?
Én nem így kötök beléd, ha már.
Tudsz-e soksok lakcímet a politikában és a milliárdosok közt, vagy csak ezt az egyet?
Ha csak itt vagy ismerős, a szomszédok villái mely izzasztó munka eredményei?
bulgakov

Részben egyetértek veled.

"ám ha én ilyen ügyeskedő lennék"

Az ügyeskedő ebben a történetben az alvállalkozó volt. Én csak saját magamból indulok ki. Ahányszor építkeztem, én bizony bevallom, egyszer sem néztem utána, hogy a melós papírja rendben volt-e. Ergo akár nálam is lehetett volna feketemunkás. Talán volt is. Pedig én még nagyjából tudom is, hogy milyen papírokat kell megnézni és mire kell figyelni. Egyszerűen sem kedvem, sem időm nem volt rá és nem is érdekelt.

És a vállalkozóval sem úgy egyeztem meg, hogy hozzon tuti olcsó ukrán munkásokat. Mondott egy árat, én mégcsak nem is alkudtam.
Persze én nem luxusvillát építettem.

"majd ha megint orvos lesz"

Na ez az, ami ő sosem volt. Elvégezte az egyetemet, de orvos az nem volt soha.
tetszik a cikk twa.. tudtam en, hogy nem vagy te hulyegyerek :)
Hát sajnos nem tudok ezen kívül 1et sem.
Ja de, Gyurcsány villáját tudom merre van, bár pontos címet nem tudok (talán Szemlőhegy utca). BTW, ő egy utcában lakik 1 Tasnádi nevű híres bűnözővel, akinek ritka gusztustalan, hatalmas, bástyás, tornyos villája van az említett utcában :-)
Azon elgondolkodott-e már valaki, hogy aki úgy dolgoztat, hogy nem fizeti meg utána a járulékokat (ami nem kevés, mer ugye sokat akar markolni az állam), annak ugye valami számlát csak kell kerítenie, igazolandó, hova is lett az a pénz. Amiről aztán szépen az ÁFÁ-t is visszaigényli.
Tehát duplán károsítja meg az államot, azaz minket.

Már csak egyvalamit nem értek. Kinek áll érdekében a jelenlegi magas adók fenntartása. Azt ne próbálják bemesélni, hogy csak az állami bevételek biztosítása miatt.
Arra például nagyon jó ez a rendszer, hogy azoknak nyújtson versenyelőnyt akik ki tudják játszani, azokkal szemben akik becsületesek próbálnak maradni.
valaki írta fenntebb, a körbetartozások eredetét. Neki szólna:
Főmuki nem tudja fizetni a teljes költség 20-30%-át???????
Akkor ő nem vállalkozó hanem egy munkás bazzzz. Ha vállalkozó akkor kockáztasson is meg finanszírozza meg sajátzsebből az építkezést. Mert egyébként olcsóbb, ha közalkalmazott lesz a munkásokból és így építenek utat heti öt napban, pénteken csak délig stb.
Egyébként a vállalkozó a hunyó. Csak nem képzelitek, hogy meghallották hogy kukának kell építeni és azt mondták hogy: csórikámnak legyen olcsóbb mert jó fej/mert megérdemli/mert nincs rá pénze.
Az, hogy eltiltanak 5 évre közbeszerzéstől: hahahahahahaha létrehoznak a főmukikegy céget és azon keresztül végeztetnek mindent. Ha valami bukik, akkor csak az a cég fog.
Szaktársak, én csak egy dolgot nem értek, amit valaki elmagyarázhatna. De inkább olyan, aki érti is. Azt olvasom számos helyen, hogy e házat nem Kóka J., mint magánszemély építi, hanem a tulajdonában álló Kft. Hogy is van ez? Mióta vásárolhatnak gazdasági társaságok lakóingatlanokat azért, hogy a tulajdonosuknak jó legyen? Vagy vásárolhatnak, és utána megfizetik a magánhasználatra, mint természetbeni juttatásra szóló SZJA-t? Netán a cég fő tevékenysége valamiféle turisztikai izé (fizetővendéglátás), és spontán éppen KJ-t látja vendégül? Hogy lehet ez???

Komolyan érdekel, mert így nekem is jobb lenne az építkezés, naná, de a vasorrú könyvelőm azt mondja, hogy ilyet nem lehet.
Ez a kib@szott korrupt Kóka. Hogy az istenbe lehetnek ilyen emberek az ország élén?
Szerintem valami rohadék keresztény állat volt az alvállalkozó, az a fajta, amelyik kimegy a temetőbe a mocsadék mindenszentekkor, valami konzervatív görény, aki papír nélkül alkalmazza a büdös romániai magyarokat. A mocskos pofáját, van képe csőbe húzni Miniszteruramat. Orbán elhatárolódott már?
Ritka egy szar poszt. Bizonyitja hogy Totanak goze sincs az epitoiparrol.
BSz,

"A szlovák "csoda" azt mutatja megéri alacsonyan tartani a minimálbért."

Az eszt meg ennek az ellenkezojet mutatja.
rockjano 2007.11.12. 12:44:27

Nem tudom, hallottál-e már ingyen utánaddobott, csak a te részedre félmilliós hitelkeretet nyújtó h i t e l k á r t y á r ó l. Az emberek igenis vesznek élelmiszert hitelre.
én szeretem a Jancsit, azt az okos kis buksi fejét. hát ez az ember egy szent, annyi biztos. nem tehet az semmiről. mindenki csak irigykedik rá a volt kofferéé, meg a készülő szép házáé. ebben a kiközösült országban már sikeres se lehet az ember. de tényleg! én úgy megbéném ... egy fél, ja nem, egész téglával!
Kedves Héttörpe!
Köszönöm a kiegészítést, bár rockjano-t ez nem győzi meg. Szerinte minden rendben van, illetve ami nincs az az, hogy túl sokat keresünk úgy általában itt a rónán. 62500 Ft minimálbér micsoda dőzs.
Üdv Pelikán
Tiko: az érveid annyira meggyőzőek, hogy itt mindjrt mindenki elkezdi utálni a tótawét.
Na mindegy.
Én sem állnék oda a kivitelezőm hátába szívlapáttal, hogy ugyan fehér melósokkal éppítteti-e a palotámat kend?
Persze attól még, hogy speciel erről talán nem Kóka tehet, még nem kell róla rögtön azt feltételezni, hogy nem akkora tolvaj, mint a többi fajtájabeli (nem, nem a judeobolsevikliberálszoci, hanem a politikus).
Miért távozik Kóka dec.31.-ével a miniszterségből?
Nos,mert csinált egy nagy stiklit Nyugaton,ami a portugáloknál kiverte a biztosítékot.
/Ld.:Heti Válasz oknyomozó beszámolóját/
Sötét alak ez a Kóka,marad SZDSZ elnöknek.
A Hankook közbeszerzési bulijának számláit sem akarta kiadni jogerős bírói döntés ellenére.Vajh miért?Csúszópénz?
1, Kellett ez a cikk, mert kiegyensúlyozottnak kell láccani. Meg osztán nem kell elveszteni a jobbos buznyákokat (minket). Ekkis beszólás ide, ekkicsi oda, az jót tesz a' imidzsnek.

2, Az evidens, hogy ha OV vagyonosodását vizsgálja az APEH, akkor nehommá ne bukjon ki valami genyaság a másik oldalról is. Lehet szívni a fogunkat, hogy ez van, hogy nohát, ez a Kóka is egy szarláda... (az!)

3, Kóka nyilván nem felelős a saját építkezésének legapróbb részletéért, azt külön bunkóságnak tartom, hogy drogost emlegettek a hórukkok között. Per absurdum el tom képzelni, hogy a lesben álló Magyar Vizsla a teknokolt zacsiból szipuzó culágerre rámozdult, mondván, "hubazmeg, egy dílller!!!" Én is buktam már be jóarcú, nemalkeszkőművesnekláccó tárggyal, én szívtam meg, amikor kiderült, hogy mégis az.

5, vagyis 4, Kóka Jani azért szarláda, mert pl. az autósztráda építése most úgy ócsított, hogy mindent a Strabag visz el, a Zorbánék alatt a hazai beszállítók is lecsíphettek belőle (és az a píz garantáltan itt maradt Hangöribe, ellentétben a Strabival). Na, ez a nemzeti érdeket magasról lefosó big brahner-vállalkesz magatartás. Szaromle a sok kis fika hazai konkurrenciát, lefexem szétdobott valaggal a multinak, nem fizetek a hazai maffiúcskáknak, és még el is hitetem minden seggfej szavazóval, hogy ócsóbb=jobb.

6, Dübörög a gazdaság. Ja, mint Küsmödinél a bányarigó. Kóka, te szarjankó, ezt is nektek köszönhettyük... Milyen felemelő érzés ma magyar alkalmazottnak lenni... TESCO-gazdaságos-országban...

Pfuj, mámmegen fingszagot érzek, csak nem egy liberális volt????
"Ja, az is lehet, hogy nem kellett volna erőből tolni a minimálbért felfele."

Tényleg nem értem. Most írt az index egy háromrészes sorozatot arról, hogy a minimálbérből mennyire NEM LEHET megélni.

Ha elosztjuk az 55 ezret 30 nappal, marad napi 2000 forint, és ebből kell fedezni mindent, de mindent.

Ez 8 dollár.
Emlékszem, ENSZ jelentésekre, miszerint a világ legszegényebjei napi 2 dollárból élnek.

Hát ez se sokkal több.

Értem, hogy az állam meg a vállalkozások szempontjából sok ez az összeg. Meg tönkremennek iparágak emiatt.

De itt valami nagyon nins rendben, hogy létminimum alatt élők keresetét tartják SOKnak.
Salgo2 2007.11.12. 15:36:43
Igen, igen...
A minimálbért még inkább "felfelé kellene tolni", viszont talán nem kellett volna adómentessé tenni. És talán az élőmunkát terhelő adókat kellene lejjebb vinni és valóban szigorítani az ellenőrzést. De a munkavállaló mindenképpen kiszolgáltatott, mert ha követeli, hogy "hello, azért be kellene írni a kék könyvbe, hogy dolgoztam", esetleg azt a választ kapja, hogy találok mást aki nem jártatja a száját.
Medgyessi lányát az Orbán kormány vette fel.

Ezekután nem tudom,hogy miért várják el tőlünk,hogy rendesen adózzunk? Ha a ott fent is feketemunkásokkal huzzák fel a több 10 millás házat én miért adjak számlát egy 100 forintos zokni után?
Mivel van a Kóka,egy cég,a fővállalkozó és csak után jönnek az alvállalkozók igy jogilag tényleg nem lehet megfogni a Kókát.

Azt hiszem itt lenne az ideje elgondolkozni egy újfajta kormányzási rendszeren,mert a demokrácia megbukott, az erkölcs megszünt. Talán Japánt,Tajvant és Szingapúrt kellene tanulmányoznunk. A mostani politikai elitet meg kiszórni és törvénybe foglalni,hogy 1980 előtti születésű ember nem lehet köztisztviselő. Vagy külföldi kormányt kellene felbérelni, akinek nincsenek érdekeltségei,rokonai,barátai itten. :)
"Én sem állnék oda a kivitelezőm hátába szívlapáttal, hogy ugyan fehér melósokkal éppítteti-e a palotámat kend?
Persze attól még, hogy speciel erről talán nem Kóka tehet, még nem kell róla rögtön azt feltételezni, hogy nem akkora tolvaj, mint a többi fajtájabeli (nem, nem a judeobolsevikliberálszoci, hanem a politikus)."

Nagy igazság.
"A mostani politikai elitet meg kiszórni és törvénybe foglalni,hogy 1980 előtti születésű ember nem lehet köztisztviselő."

27 éves államtitkár kell a népnek! Meg adórevizor!

Ez gondolom vicc volt. :)

"Vagy külföldi kormányt kellene felbérelni, akinek nincsenek érdekeltségei,rokonai,barátai itten. :)"

Outsource-olni a kormányzást. Nem is hülyeség ... :)
"Outsource-olni a kormányzást. Nem is hülyeség ... :)"

Megmég akkor a mókus angol is kötelező lenne. Na nem! Az monnyon le!
Mióta adómentes a minimálbér? Kb. 45eFt-ot kaszál rajta az állam. A dolgozónak is kb. ennyi marad.

"hogy "hello, azért be kellene írni a kék könyvbe, hogy dolgoztam", esetleg azt a választ kapja, hogy találok mást aki nem jártatja a száját."

Nem hiszem. Legfeljebb azt a választ kapja, hogy akkor kb. a felét kapod kézhez. És a dolgozó rövid fejszámolás után mondja melyiket választja.
Ha így intéznék el, akkor 99%-át a stiklis cégeknek kapásból följelentenék a munkavállalók.

Két megoldás van. Alacsonyabb adók, vagy statárium. Csak ez nem fér a politikusok hüle fejébe. Bár egyre inkább az a meggyőződésem, nagy ívben sz@r.ak ezek az egészbe.
Jah, politikus nem köztisztviselő. A minisztérium osztályvezető az igen, meg a munkaügyi ellenőr is és a Kóka titkárnője is. De a Kóka már nem és az ogy-i képviselők sem.

Köztisztviselőnek lenni nem nagy buli. Pilitikai elitnek lenni az.
Na mostan, ha én a Kóka helyébe lettem vóna, biztos, hogy az első kapacsákánynál magam kértem volna az ellenőrzést, ráadásul az után, hogy mindenről papírt követeltem volna, hogy semmi simli, támadási felület ne lehessen. De ez egy politikai ökör. Anglia? már mehetne bíróságra, a kormányból repült volna, mint macska...
Az előző posztból.

malac

"maszekból becsöppen még vagy 20 ezer"

Aha! Miért csak 20?! :)

"csak amikor politizálok, akkor a helyzetem determinálja a nézetem..."

Na ezt mondom én is.
A vicces ráadásul az, hogy ha EVA-znal, EHO-znál -tudom, hogy nem teheted, én sem-, akkor a nettó fizetésed is jóval magasabb lenne. Szóval ez a rendszer így nem igazságos. Sőt megkérdezhetjük travis-t, hogy a 350 az bruttó 700-at+300 elutalt tb járulékot jelent? Sajnos van rá esély, hogy nem!
Dága egyetlen Tóta felebaráton!
"Ja, az is lehet, hogy nem kellett volna erőből tolni a minimálbért felfele."
Éljél meg te a minimálbérből. nem a culáger. Nem a dolgozó minimálbéresen úszik el a költségvetés, hanem pl a Princ barátod megdurrantott 150 milliárdján.
Malac - maszekból becsöppen: természetesen számla nélkül zsebből zsebbe, igaz?

Sztív, a 350 bruttó, az kb 160 levonás + amit még a munkáltató kifizet utánad, szerintem az is bőven 100 fölött van!

Valaki említette, hogy a minimálbér adómentes: sajnálattal közlöm, hogy NEM adómentes. A lányom tavaly dolgozgatott valami nagyon keveset, keresett egész évben 90 ezer forintot, amiből 23-at levontak.
"Az építőipar azért működik így, mert nem elég szigorúak a büntetések, és nem elég magas a lebukás esélye."

De, aki tisztességesen dolgozik, azt elég szigorúan büntetik. Tudok olyan esetről, amikor a hatóság azért büntetett meg egy vállalkozót, mert az egyik munkásánál nem volt zsebben a munkaszerződés. Ő ugyan felajánlotta, hogy elmegy érte a néhány sarokkal arrébb parkoló autójához, a hatóságnak ezt nem volt ideje megvárni. Így hiába volt már hónapok óta szabályosan bejelentett munkaerő, büntettek.

Meg arról is tudok, hogy bizonyos leggazdagabbmagyar számla nélküli alvállalkozókat keresett nemrég egy projektjéhez... Hát ezért működik így.
Én Kókára tulajdonképpen szarok. Nekem legjobban a drogdíler teccik... Ez olyan valósághű, hogy csak na. A világ kábítószerdílerei többnyire valóban culágerként keresik a Cadillacra valót, az FBI is azt csinálja, hogy elmegy az építkezésekre, oszt begyűjti a sok köcsög maffiózót. Nem ártana azonban jobban is körülnézni, hátha a szakképzett ácsok és burkolók között például donokat is találni. Ezt a most lebukott "Lo Piccoló"-t, a főnökök főnökét nem valami pöcegödörásáson fogták meg véletlenül?
Ede bácssi

Fura fogalmaid vannak a dílerekről. Azért azt elárulom, hogy ha valamennyi nevetségesen kevés mennyiségnél többel fognak meg pl. egy szórakozóhelyen, akkor már vélelmezik, hogy értékesítési szándékkal tartottad magadnál az anyagot.

Ja és ne kokainban gondolkodj, hanem mezei fűben. Nem gondolom, hogy a füvezők többsége 7-es bmw-vel és testőrökkel száguldozik.
Kedves Puyi
persze a bevásárló kocsi tele van, mert a magyarok mindig is szerettek enni, meg hát arra szükség is van. A probléma az, hogy a fizetés hányad részét költik élelmiszerre és rezsire? Ez az ami drasztikusan romlik, s ha azon túl valmire még szükség van, akkor kell a hitel.

De véleményem szerint itt a probléma morális: egy a vagyonát állami (Magyar Bálint miniszter)megrendeléseiből szerző milliárdos, aki orvos végzettségű, de sógora révén informatikai vállalkozóvá lett, és igazából mindig is egy közepes céget vezetett, az hirtelen elkezdi osztani az észt az országnak mint gazdasági miniszter. A milliárdjain kívül mi indokolja, hogy egy ilyenből miniszter legyen? Még egy nyomorult közgazdasági végzettsége sincs! Persze vannak zsenik, de ő nem az.

Aki megszorításokról beszél, az ne repüljön helikpoterrel (igaz már eladta) ne pózoljon a playboy-ban mert tényleg az, ne dicsekedjen a 40 öltönyével és a milliós órájával, és ne építsen kirívó házat.

Ő a liberális archeotípus: neki mindent szabad, másoknak semmit!
"Aki megszorításokról beszél, az ne repüljön helikpoterrel (igaz már eladta) ne pózoljon a playboy-ban mert tényleg az, ne dicsekedjen a 40 öltönyével és a milliós órájával, és ne építsen kirívó házat."

Ebben maximálisan igazad van.
Ede bá

Sok volt neked is a Miami Vice asszem. Ki kell ábrándítsalak hogy bizony van köztük culáger, mezei közalkalmazott, kőműves, burkoló stb...
Kisa, malac:

na csak óvatosan ezzel a zsebből-zsebbe dologgal. Amíg a jövedelmem felét elvveszik olyan célokra, amivel nem értek egyet, addig az állam kapja be. Azért kapja a karvalytőke a pénzemet, hogy aztán megvegye rajta a gatyeszomat?

Lótoszt.

Amíg a Kóka-félék, Gyurcsány-félék adóügyein oknyomozni lehet, addig kremszpen, ne tessenek elvárni tőlem, hogy én ne tenyereljek rá az állam pofájára, mert külömben az én zsebbőlzsebbe pénzemből vonják ki azt, amit a Kókáéból kellett volna.

Eccerű ez: a Zállam nem a mienk. Nem a mi érdekeinket védi, a kormány nem azért dolgozik, hogy nekünk megfeleljen - hajrá, Feri!!! - , hanem a Valagalapnak, meg a Telaviv-Nyújorkizének. Ha az a kérdés, hogy elégítsük ki a hazai polgárok igényeit, arra az a válasz, hogy "lófiszt, magas a minimálbér!!!", és "ide kell csalogatni a külföldi befektetőt". Ja, már alul semmi típusú csalogatás történik, már kurválkodunk, oszt a befektető válogat, fikáz, stb.

Bassájba, tezsvír: ma Madzsarisztánban érdemesebb multinak lenni, mint madzser állampolgárnak, mert a te érdeked akkor mindenekfölött: ha viszont Zemberek vagytok, akkor "mitugráltok, így elszáll az aranytojást tojó tyúk plusz ÁFA!"

Döntsük el, mi a lényeg. Szerintem az, hogy akik itt élnek, azok megmaradjanak.

Ha a kormány nem ezért dolgozik, hanem Nemigazországot épít, akkor azzal ellenünk van és a gyarmatosítók pártján.

Abcúg imprjialista-burzsoá-nacjonálsoviniszta békaemberekkkk!!!

Amúgy a kurva nénikéjét az egész Coca Cola Inc.-nek. Aki egyetért, húzzon egy strigulát (aki meg nem, az bólogasson Árpinak).
Húztam egy strigulát.
Paszternak, ez amolyan róka fogta csuka: elveszi, mert sokan megtehetik, hogy nem adnak bele (zsebből zsebbe), mondván, hogy lóf@szt ad ennyit, mert ez sok! No, de azért sok, mert sokan nem fizetnek!
Aki olyan pozicióban van, mint Kóka, egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy " ne figyeljen a részletekre " ! Sőt ! Akár hosszú kutakodással, nota bene, durva elszántsággal kellett volna utánaszaglásznia egy arra minden szempontból alkalmas és feddhetetlen vállalkozónak ! Persze, ha nincsenek morális megfontolások, az sem gond, csupán józan paraszti ésszel élni : Nem kínálhat tálcán egy ilyen támadási felületet sem az ellenzéknek, sem senkinek ! De hát úgy látszik, a vendéglátóiparban is jártas potyaleső az építőiparban is e címre pályázik...
Súlyos argumentum mentheti : áldásos adótörvényeik gyümölcseként a mai Mo-on nem találni egyetlen alkalmas és feddhetetlen építési vállalkozot sem./?/ Érdekes, mintha csak kioltanák egymást ezek a fogalmak... De sebaj ! A villa megépül szépen, a kutykuruttyok meg majd ácsingózhatnak az úszómedence sorvatag algái után, de *aszt nekik, elvégre a kertésznek is Kóka a főnöke !
holgyválasz, maximálisan egyetértek aaban, hogy ezek akkora lúzerek, hogy még a sima aszfalton is hasraesnek. B@kker, oda kellett volna állnia minden reggel, és viégignyalnia az összes kib@szott munkakönyvet, mindent! Vagy valami magánhekust megbízni, mit tudom én! De ha valaki akkora sz@rban lévő kormány tagja, mint ő, hát akkor tényleg kurvára oda kellett volna figyelnie, hogy egy centi támadási felület se legyen!A marhája! verik ezek a szögeket a saját koporsójukba, rendesen!
ivanhu
akkor mondd meg a tutit
minden magyar rendornek nemet fizetest
minden jo magyar munkasembernek amerikai
fizetest
ez igy nem megy
akkor lehet adot csokkenteni meg jarulekot, ha mindenki fizet rendesen, a torveny szerint
ha most csokkentik a sumak akkor sem fizet
/egyebkent tisztaban vagyok vele, hogy az otthoni elvonasok rendkivul magasak/
es itt is van valami 10-15 millio feketemunkas
Nem. Nem kellett volna eleve luxusvillát építenie. A Weklernek sem. Ez itt a hiba. Ha megszorítást várunk el az országtól, nem kezdünk bele a privát pénzszórásba odafent.

Még akkor sem, ha amúgy jogilag rendben van.
Kár az elhasznált pixelekért a cikk miatt. Általában csak bólogatni tudok TWA meglátásaira, de itt most úgy érzem a magas labda láttán megérzett parasztos leütés lehetősége túl nagy lendületet kapott, és hát bizony mellé ment.
Objekív felelősség ! Ja, jól hangzik, csak ide nagyon nem passzol. Akkor az Index is teljes felelősséggel tartozzon már, hogy ha a fejlécen futó Allianz hirdetéssel kapcsolatban valaki egy olyan szerződéses szerelőhöz kerül, aki feketén dolgozat. Tehát gondolom holnap megy az egész szerkesztőség, hogy ellenőrizze az említett szervizek teljes tevékenységét TWA vezérletével. Szedjétek szét az M6-os miatt, jogos. De ez, jogilag, üzletileg baromság. Külön kikötötték a szerződésben, hogy a vonatkozó munkaügyi stb. szabályokat betartva kötik azt meg. Megnézném hányan teszik ezt meg építkezésnél vagy bármilyen melós munkánál. Ha csak minden 10. arc így tenne már előrébb lennénk. Alvállalkozó megbukott, majd elküldték. Ennyi, nem is lehet több, különben az egyébként Árpád által is propagált szabad piac lenne meglőve a működésképtelenség miatt. Néha azért nem árt végigfuttatni a nagy víziókat a való élet szempontjai szerint és nem csak a helyesírás ellenőrzés miatt.
én ezt az egész kókaházas sztorit csak ennek a fényében tudom értelmezni:

index.hu/politika/belfold/koal1110/

"Az SZDSZ kikacsintgat a koalícióból
| 2007. november 10., szombat 19:41
Az SZDSZ országos tanácsának szombati ülésén a koalícióból való kilépés ötletét pedzegette Kóka János pártelnök, a sajtótájékoztatón azonban azt állította, szó sincs koalíciós feszültségről. "

hogy, hogy nem, pont aznap szállt ki a rendőrség és a munkaügy janihoz, amikor ő éppen kikacsintott a koalícióból... micsoda véletlenek vannak
Má bocs, hogy meg merek szólalni, de a többi büdös bunkó házát (palotáját) is így építették..., büdös bunkó vállalkozók...
Én is ilyen büdös bunkó vállalkozónál dolgoztam...Az egyik büdös bunkó házán a RŐZSE dombon... Mindenki tudta még a tulaj is. Azért kerül kevesebbe...
Csak téged dugnak meg érte! Nekik szabad...
érdekes, hogy Horntól kezdve Torgyánon át Kókáig MINDEGYIK MINDIG ÉS PONT AKKOR építkezik, miközben "köz"szolgál,

érdekes, érdekes...
Hagymácska: igen arról van szó, hogy mivel a magyar munkavállaló is ugyan úgy dolgozik mint a német (sőt többet), ezért neki is pont annyi fizetést kellene adni. A rendőrnek, az orvosnak, a tanárnak, a kőművesnek, az utcaseprőnek, mindenkinek.

És nem kellett volna 6 szintes villát építeni. Mi a fasznak kell egy családi háznak 6 szintesnek lennie? Minek?

Az objektív felelősség perszehogy marhaság. Csak ezt éppen a Kóka féle tárca találta ki. Ugye milyen marhaság, ha ő kerül ennek az ökörségnek a csapdájába?
"Virág et. 2007.11.12. 17:13:02
Nem. Nem kellett volna eleve luxusvillát építenie. A Weklernek sem. Ez itt a hiba. Ha megszorítást várunk el az országtól, nem kezdünk bele a privát pénzszórásba odafent.

Még akkor sem, ha amúgy jogilag rendben van."

Ott a pont. És Virag et.! Ugyanezért volt szép, amikor Nógrádi lemondott a baleset után...
Árpi!

Objektív felelősséget emlegetni jelen esetben nem kis mértékben hülyeség, vagy sokkal inkább demagógia. Ha valaki építkezik, vagy autót vesz, beruház, vagy a fene tudja mit csinál, akkor keres néhány ajánlatot és kiválasztja a minden szempontból legmegfelelőbbet. És ha kap róla számlát, akkor kb. leszarja hogyan tudja teljesíteni a szerződést a másik fél, ha tudja.

Hogy ellenőrizni kéne, meg adót csökkenteni, meg nem kellett volna feltolni a minimálbért, az ok. Na de ez így konkrétan hülyeség. Mit kellett volna csinálni Kókának? Kimenni oszt elkérni a melós munkaszerződését? Ugyan már!
Keves Boborja !

Az objektív felelősségről: "Mi lenne, ha bevezetnénk ezt a jópofa objektív felelősséget, amit az autósoknál? " Az autósok nem a Gazdasági tárcához tartoznak.
"hogyan lehet ránézésre megállapítani valakiröl hogy feketemunkás"

Nyilván olyan építkezésekre gondolok, amelyekről _tudom_.
Úgy, úgy, pontosan úgy, ahogy Hölgyválasz mondja. Az egész ország szemenköpése, amit Kóka csinált. Már az is vérlázító, hogy egyre nagyobb a nyomor ő meg liftes palotát épít magának. Neki, éppen neki (is) kellene odafigyelni, hogy ilyen szabálytalanság ne fordulhasson elő, ne legyen támadható. Semeddig nem tartott volna a fővállalkozójával olyan szerződést kötni, hogy amennyiben bármi az érvényes jogszabályoknak nem megfelelő módon zajlik, akkor nem fizet. Passz.Attól kezdve valóban a fővállalkozó felelőssége, tuti, hogy odafigyelt volna mindenre, ha a pénze bánja.

De Kókát nem érdekli. Zsebből fizet az étteremben, megússza az áfát, nem vonják felelősségre. Azt hiszi, bármit megtehet. Még ezt is. És lehet, hogy igaza van. Még azt a szemét ingatlanadót is meg fogja úszni, miközben a kicsiken behajtják majd.

Következmények nélküli ország, felelősök nélkül.
Ja hogy miért nem mentem fel Kókát?

Ha Róka János vállalkozó építkezik, a hazai standard szerint feketemunkásokkal, az kb olyan ügy, mint ha Rókáné lebukna a hálapénzzel. Ilyen a rendszer, és kész.

De itt Kóka János gazdasági miniszterről van szó. Ha a miniszter (+pártja) tudja - és nyilván tudja, nemcsak miniszterként, hanem nagyvállalkozóként is -, hogy a tárcája egyik kulcsterülete svarcban működik, akkor lépéseket tesz, hogy ezen változtasson. Kemény szankciók, korrupcióellenes vizsgálatok (az építésügyi simli ugye nem csak a feketemunkásokból áll, hanem pl az engedélyezések körüli kenőpénzekből), a hülye szabályozás kiigazítása, stb. Ha nem teszi meg, akkor nemcsak a saját építkezésének feketeségéért felel, hanem az összesért.
"ő meg liftes palotát épít magának"

- ecce ostoba, irigy proli

"Következmények nélküli ország"

- saját háza táján söpröget, mélyen elszégyelli magát.
"kisa
verik ezek a szögeket a saját koporsójukba, rendesen!"

Naja, csak kicsit lassan haladnak, tán ezt is kiadták feketén, alvállalkozásba ? A sírgödör is csak félig, szar kub-iq-sok !
sga: nyilván nem szó szerint objektív felelősségre gondolok. de azt is azért akarják, mert megunták, h nincs felelős. van egy gyorshajtás, van fotó, van autó, és nincs tettes. hány építési vállalkozó engedélyét vonták be feketemunkások foglalkoztatásáért? mi a szankció?
--
Srí · kalandozasok.blog.hu 2007.11.12. 17:33:48
Úgy, úgy, pontosan úgy, ahogy Hölgyválasz mondja. Az egész ország szemenköpése, amit Kóka csinált.
--

Én úgy gondolom, hogy az Árpád megközelítése jobb, mint a tiéd.
Arról szerintem sem tehet a Kóka, hogy nem motozta meg az összes munkást, hogy nem véletlenül svarcban dolgozik -e. Ez a fajta vád, csak annyiban érthető, hogy valaki nagyon utálja ezt az ürgét (Kóka) és mindent felró neki.
Ezzel az a baj, hogy könnyen tud védekezni, hogy méltánytalanul támadják.
Viszont a közélet jelenlegi helyzetéért, az autópályákért, a völgyhídért meg a többiekért már lehet támadni a miniszter urat és az nem is méltánytalan és ráadásul arról még tehet is de nem is kicsit.
Javaslom errefelé kéne pufogtatni.
borboja
en is ezt mondtam
belemagayraz a kepetekbae a napkeltebol es kozben epiti a kastelyat
raadasul feketemunkasokkal/amirol szerintem nem tehet, de a fovallalkozot csak meg kell valasztani/
fiztest meg nem tudtok adni annyit mint a nemetek
ez van, pedig a magyar munkavallao nem ugyanannyit hanem tobbet dolgozik ment a nemt, vagy az amerikai
Nekem a razzia pont azt mutatja, hogy a rendszer működik: Hiába miniszteri a villa, az építkezést ellenőrzik. Ő pedig szerződésben külön kiemeli a téma fontosságát, ami alapján Róka Jánost elküldték a francba. Pont itt írták, hogy minden eddiginél több munkaügyi ellenőrzés folyt tavaly és idén, minden eddiginél nagyobb lebukásokkal. Még Demjánéknál is dögivel találtak fekete melóst. Bünti is volt illetékesség szerint. Ott is Demján ellenőrizzen személyesen ? A balatoni völgyhíd jogosan hülyeség, meg az M6 is szaglik hasonló okokból. Ott már van miniszteri felelősség, ahogy a Demszky-nek is az M4 miatt, ha már a VEKE is kiszámolta. De ez most inkább a süni esete , mint a békáé.
kovi1970 2007.11.12. 15:15:25


Az ÁFA visszaigénylését arra értetted,hogy a házépítésre visszaigényli?
Évek óta megszüntették ezt a lehetőséget.
amgy meg belegondolva ez a Koka, meg a Veres, ahig beszelnek
hat szerintem egy nullak
ha 15 eve/akkor meg otthon eltem azt mondjak Koka lesz az SZDSZ elnoke, akko a munkaspartra szavazok
nullak
nem azert mert a segedmunkasa nincs bejelentve
ez a baj, bar csak ez lenne a problema
Virág et,nem,nem volt vicc. Szerinted mit tudhatnak azok a vén faszok ott fent,amit az fiatalok nem? Valamelyik balti államban is ezt csinálták.
Sztív, Kisa, Paszternak
Amíg én 42 évesen ELTE végzettséggel 115ezer nettót kapok, és ez 10-el kevesebb, mint 3 éve, mert növelték a levonásokat, és mert növelték a kötelező órát. Továbbá egy rohadt 18 éves német limusinnal járok (értsd 1,1N trabant limusin) és minden hónapban fix 85 ezret köteles vagyok azonnal csekkolni (amiben benzin tfon, kaja, ruha, egyebek nyista), mert hülyén nősültem, s mert mertem gyereket nemzeni a hazának kettőt is, s mert lakni is kell (50 nm mini csal. házacska), hát nehogy már én kezdjem a hő adófizetőt a kis maszek óráimmal ennek a rohadék állmnak, amely megcsinálta velem azt, hogy kevesebb lóvéért többet dolgoztat velem. Mondjatok még egy helyet, ahol ez van, mint a pedagógus pályán? MIndjárt fölrobbanok a dühtől Kisa bajtárs, hogy ha jól értem a kis korrep pénzemet is adóztatnád...
Még valami!
Szerintem az összes magyarországi bank éves tiszta haszna legalább 1000 milliárd! Nem lehetne egyszer az, hogy ők is kivegyék a részüket a gebaszolt ország rekonstrukciójából? Mondjuk csak mondjanak le az állami büdzsé javára a hasznuk feléről, már az is 500 milliárd lenne minimum. (Vö. vizítdij évesen 20-30 milliárd) Mi a túróért van, hogy miközben válságról beszélünk, a bankok és a biztosítók épületei egyre csicsásabbak, úsznak a márványban meg az aranyozott karnisban, vagy mi a francban. Utálom a bankokat és a biztosítókat. Nekik még akkor is jól megy, mikor szinte már az egész ország behalt (mezőgazd, ipar, szolgáltatás, stb..)
Igazságosabb teherelosztás!!!!!!!!!
Hol van már egy Széchenyi????? Hol???
Árpád!
Sikerült megpedzeni egy fontos témát!
Az kormány által (hüklye szóhasználattal) objektív felelősségnek nevezett dolgot, igazán kiterjeszthetné magára is. Talán Japánról hallottam egyszer,h kisiklott a vonat és lemondott a közl. miniszter!!!!!
Árpi Vazze, hol vagyunk mi ettől, hol??????
Ez a vita nem erről a világról való. Legyen akár Kóka vagy akárki is a konkrét ügyben érintett, egészen fel a pápáig vagy akár még a magasságos Orbánig is, tessék már megérteni, hogy megrendelőként az embernek egész konkrétan fogalma sincs hogy mely pillanatban kik dolgoznak a házán. Azért nincs, mert nem is akarja hogy legyen.

Ha akarná, akkor előzőleg rászívta volna magát a telefonra, hívott volna segédmunkást (sokat), építészből, mélyépítőből, gépészből, kőművesből, ácsból, hideg-melegburkolóból, álmennyezetesből, villanyszerelőből, festőből egyenként, személyesen számosat, napra lebontva a megfelelő létszámot, mindenkivel ő szerződött volna és mindenki vele számolt volna el. Vajon miért baromi ritka az ilyen? Azért, mert ez egy hihetetlenül időigényes és idegölő munka, ráadásul az ilyen jellegű munkaszervezéshez az építkezés folyamtatát, minden csínját-bínját ismerni kellene, hiszen maga a megrendelő szervezné össze napi ritmusban az építkezésén dolgozókat. Ez egy téboly, uraim, ilyen nincs a világon. Ma mindenki vagy generálkivitelezővel dolgozik, vagy legalábbis az egyes feladatokra külön cégeket bíz meg, akik viszont saját maguk bármikor bevonhatnak további alvállalkozókat. Mint már többen rámutattak, sem elméletileg, sem gyakorlatilag nem lehetséges, hogy a megrendelő akár csak az éppen jelenlevő, munkát végző egyéneket igazoltassa. Ez egy teljesen valóságidegen elképzelés, és aki ezt nem képes elfogadni, az vagy nem járt még életében építkezésen, vagy kimondottan és rosszindulatúan elfogult az adott ügyben, és ez elhomályosítja az ítélőképességét.

Még egyszer mondom, teljesen mindegy hogy Kóka építkezéséről van-e szó, vagy Orbánéról, vagy a pápáéról.
malacka69-"a többnejűség pártján" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.12. 18:37:22
TÖKÉLETESEN EGYETÉRTEK ! EGYÜTT ROBBANÓDHATUNK, A FENÉBE IS !
toxx
Nyilván Kóka itt nem tehet semmiről! De bazdmeg a japcsi miniszter sem tehet arról, ha kisiklik a vonat, mégis lemond! Na meg én se arról, ha köccsön adom a német limusinom, oszt 200-al száguld vele a sógorom, én meg elviszem a balhét az objektív felelősség misztikus marhaságával megborítva. Ugyan már! Vagy ők is, vagy mi se. Szebadság, EGYENLŐSÉG, tezsvériség (Ps.:Győziék békülnek Bejussal!)
malacka !
Széchenyi országépítő küldetés - tudatának mai megfelelője : tudnak küldeni. Leginkább el. Ki az osrzágból.
Csak sóvárgó képzeletünkben él még e nemes
magatartás, a Széchenyi - féle nagyformátumú, igaz emberek utáni vágy...
"hány építési vállalkozó engedélyét vonták be feketemunkások foglalkoztatásáért? mi a szankció?"

Szvsz ugyanaz, mint mikor az ÁLLAM nem/késve fizet az építési vállalkozónak.
Semmi.
@malacka - nem értek egyet az "objektív felelősség" törvényi bevezetésével én sem. Nagy tirpákságnak tartom.

Továbbá, nézetem szerint a japán miniszternek a konkrét ügyben nem kellett volna lemondania, hiszen a balesetet nem az ő miniszteri ügyetlensége vagy hibázása, és még csak nem is az általa vezett minisztérium esetleges balfaszsága okozta, hanem egy olyan emberi tényező, amire semmilyen befolyásuk nem volt. Ha az adott politikai-kulturális viszonyok között helyénvalónak tűnik ill. elvárják tőle hogy ezért mondjon le, akkor tegye, egyénként maradjon.

Na de áldjon meg az ég: Mo. a mutyi és a fekete munka hazája. Hol az a fehérruhás lovagokból álló feddhetetlen, mutyimentes, nem stikliző választói tömeg, aki egy ilyen ügy miatt elvárhatná akármelyik miniszter lemondását? Ez nagyon álságos.
A tehenek nem csak feketék vagy fehérek...
"malacka69-"a többnejűség pártján" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.12. 18:55:25
toxx
Nyilván Kóka itt nem tehet semmiről! "

DEEE ! TEHET ! Igaz, 1gyetlen, és 1 bizonyos értelemben, de vastagon tehet ! Olvasd fenti, legelső véleményemet !
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2007.11.12. 19:03:14
A tehenek nem csak feketék vagy fehérek...

De bezzonyám ! Az Alpenben még lila is van !:)
holgyvalasz 2007.11.12. 17:03:59
Hát persze, egyetértek, de hogyan is tudna szegény Kóka-mester figyelni a részletekre, mikor lehet,h éppen helikopterezik a Stabag vezérével, és épp azt zsírozzák le, hogy mennyi folyik Jánosunk zsebébe a következő autópálya szakasznál, s ezért mennyi kilométert kap meg a cég, melyet kilóméterenként többtízmilliós haszonnal épít az majd meg egy olyan pályázat elnyerése után, amit úgy írnak ki több más feltétel mellett, hogy azé a cégé lehet csak, amely kezdőbetűje S, a vége G, és h fel ne tűnjön a bibi, közte az A,T,R,B,A sorrendje nem rögzített...
hagyma
"akkor lehet adot csokkenteni meg jarulekot, ha mindenki fizet rendesen, a torveny szerint
ha most csokkentik a sumak akkor sem fizet"

Ebben nagyon nem értünk egyet. A "sumák" sokszor azért nem fizet, mert irreálisan magasak az elvonások. Ha egy munkáltató fizet mondjuk 420 eFt jutalmat egy munkavállalónak, tudod mennyi jut abból a zsebébe az illetőnek? 120 eFt-t rögtön elvisz a TB, nyugdíjjárulék, stb. A maradék bruttó 300 eFt-ból meg jövedelemadózik, és marad neki 135 eFt. Kicsit kevesebb, mint a harmada annak, mint amit a munkáltató összesen kifizetett!

Hát ezért van az, hogy inkább zsebből zsebbe adja - neki kevesebbe kerül, a másiknak meg több marad. A kockázat is kicsi, hiszen (látszólag) egyiknek sem érdeke az, hogy kiderüljön a tranzakció. (Valójában a munkavállalónak érdeke lehetne, de ezt nem annyira tudatosítja magában.)

Alacsony jövedelműek esetén még rosszabb a helyzet, ugyanis a közterheket a minimálbér kétszerese után kell fizetni, függetlenül a tényleges bevételtől. (Persze, lehet kérni felülvizsgálatot, de az nem lesz kis móka.)

Egyebekben pedig nem véletlenül mondtam, hogy volt már rá precedens itthon is: adót csökkentettek (kb. a felére), az összes adóbevétel pedig nagyobb lett a tervezettnél (emlékeim szerint 10%-nál is többel).

Tudod, jelenleg van kb. 5.6 millió "foglalkoztatott". Ebből 2.4 millió "inaktív" (kb 80%-uk tanul, gyereket nevel, vagy nyugdíjas). Van kb. 400 ezer munkanélküli. További kb. 400 ezer akarna dolgozni az inaktívak közül, jóllehet aktívan nem keres munkát. Ez a kb. 800 ezer ember szinte biztosan dolgozik feketén! Ráadásul a hazai vállalkozások 96%-a kilencnél kevesebb alkalmazottal rendelkezik. Legalább 500 ezer "kényszervállalkozás" van. Ezek nagy valószínűséggel szintén dolgoznak feketén. Szóval összesen egymillió fölötti emberről van szó! A 3.2 millió járulékfizetőnek ez durván a harmada. Másként megfogalmazva, minden negyedik munkából élő ember feketén dolgozik! Ha feltesszük, hogy a járulékok kétharmadára csökkentése esetén mindegyiket hirtelen bejelentik, akkor a teljes adóbevétel nem csökken. Csökken viszont a munkanélküli járulékot felvevők száma. (Persze, a kép nem ilyen rózsás, és nem hirtelen összekapkodott számokból kellene kiindulni, de hát van egy egész minisztériumunk erre, nem?)

Azt is hidd el, az eltitkolók közül sokan kényszerből teszik ezt. Ha csökken a várható nyereség, és nő a kockázat, akkor tovább már nem teszik majd ezt. Ha nem csökken a várható nyereség, akkor viszont drasztikusan kellene növelni a kockázatot. Ez pedig nem nagyon megy, mert nincs rá az országnak kapacitása.

Másként megfogalmazva, nem a büntetést kell szigorítani (mert az alól is könnyen kibújnak egyébként), hanem az érdekeltséget kell megszüntetni, és a probléma máris magától megoldódik.
@holgyvalasz, te nem azt írtad le fennebb, hogy miért _tehet_ Kóka bármiről is. Te arra mondtál egy jó érvet, hogy Kóka számára miért lett volna roppant _praktikus_, ha még többet tesz az ilyen ügyek megelőzése érdekében - még annál is többet, mint amit tett. Mintha azt olvastam volna, hogy a generálkivitelezővel kötött szerződésében tételesen kikötötte volna hogy ilyen nem fordulhat elő. Ez ügyes! Amikor én építettettem a házamat, ilyen pont nem szerepelt egyetlen szerződésben sem. Akkor most én is mondjak le? (Nincs miről, hacsak nem a vacsorámról.)
Tula
ezek az életben nem szállnak ki a koalícióból mert akkor végük. Hacsak nem alakul SZDSZ-MDF nagykoalíció - a parlementen kívül:)))
Túl jó buli kormányon lenni...
toxx
Te aztat mondod itt, ha jól értem, hogy csalás, az csalás, nincs joga egy polgárnak se számonkérni, mert ő sem kéri el a számlát, h olcsóbb legyen a budidugulás-elhárítás.
Hát vazze NEM, mert
1. Úgy elcseszték az adók mértékét a sok-sok év alatt, és oly keveset ad cserébe az állam, hogy jobb, ha nem emlékeztetnek engemet az adómorálomra
2. Te ugyanúgy haragszol arra, aki a buxádból kilop egy százast, mint arra, aki elcsórja a kártyádat, majd az összes pénzt lehúzza róla?
Ugyan már! Kis pénz, kis bünti, nagy pénz nagy bünti. Rend a lelke mindennek, csak túl lassan csordogál itt minden! Kulcsár ügyben ül már politikus??????????? Hány éve kezdődött?
Biz' Isten, ha látom, hogy sorra leültetik a korrupt politikusokat, akkor én leszek az első pedagógus, aki szja-t fizet majd a maszek korrepja után...
Mentem, bye!:)
Nem tudom,lehet rengeteget pénze,de annyira nehéz ezt azt embert komolyan venni.A pannon puma,meg az 1%-os SZDSZ,nekem legalábbis ez ugrik be róla először.
Jesszus malacka ! Neeee ! Eddig kellő önmérséklettel tekintettem a témára, , letudtam a sima " geci, mint az egész brancsa" szokásos konklúziójával, de a büdös francba, ez így már sokkal jobban fáááááj!
@invahu - nagyon meggyőző amit írsz. Azonban nem gondolod, hogy egy jelentős járulékcsökkentés sem tudná kimozdítani stabil holtpontjáról azt az időközben kulturális trivialitássá érett szokást, hogy feketén dolgozni márpedig jobb (értsd: előnyösebb) mint legálisan? Azaz, nem az lenne-e, hogy mivel ez a szokás kialakult, kvázi polgárjogot nyert, a társadalomban normatívvá vált, kiközösítés-elutasítás nem jár vele, stb., a jelentős járulékcsökkentést megköszönné akit érint, a többiek meg intéznék a dolgokat ahogy eddig szokásuk volt? Az állam meg belerokkanna.
osztovata
A napnál is világosabb,h a koalició már csak egy haldokló kényszer!!! Már forr valami más, a tv2 Kósát favorizál, az ATV meg nagyinterjút készít Kiss Péterrel. Baszkik, még a végén a média kisikeríti a nagykoalíciót!!!!!!!!!!!
De tényleg elhúztam, csak ez még nagyon bennem volt, mint 1,5 operaelőadás után a fing cseresznyeszezon idején:)

malacka69-"a többnejűség pártján" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.12. 19:23:00
"De tényleg elhúztam, csak ez még nagyon bennem volt, mint 1,5 operaelőadás után a fing cseresznyeszezon idején:)"

Ha Paszternák is hozza a protokolláris Dawn-osokat, egész jó kis légiparádé néz ki !:)
Egy kicsit off, de annyira mégsem. Az vita nagy része úgyis az állami elvonások mértéke és a fekete munka körül zajlik, ill. hogy ezért kit mekkora felelősség terhel, ill. hogy hol ebből a kiút.

Nos, szerintem az összes SZJA-bevallást az elsőtől az utolsó betűig nyilvánossá kellene tenni.

Ez egy paradigmaváltás volna, de nem példa nélküli. Mo. és a legtöbb európai ország jogszemléletében ez titkos, személyes adat, de nincs ez mindenütt így. Svédországban pl. teljesen nyilvánosak az adóbevallások, minden könyvtárban évkönyszerű, sokkötetes kiadásban is betekinthetők, az ottani nyugdíjasok kedvenc olvasmányai. Ha jól tudom, az USA-ban is hasonló rendszer működik, és erre a két országról igazán nem a jogrendszerük pallérozatlansága szokott általában eszünkbe jutni.
Toxx.
Nagy vagy, haver.
Ez nagyon baró lenne.
Ha jól emlékszem, nálunk még a Nemzeti Bank elnöke is minimálbéres volt.
Azt, meg, hogy minek fizettem tébét, mikor senki se kérte másoktól, még mindig nem emésztettem meg.

Egésségedre, óh malac!

Node: én sosem mondtam, hogy meg kéne téged adóztatni a zsebpénzed miatt. Sőt. Arra bátorítalak, hogy szard le velem együtt az államérdeket. Te engem korrepetálsz fizikából, én téged töriből (és a végén nem is történik pénzmozgászat... hehe...), from zseb tu zseb.
Ez az állam nem a mienk. Ez a Kókáéké. Hát szerezzenek belőle bevételt, ahogy tudnak. Ők ügyeskednek a tetves APEHjükkel, mi meg a ravasz kiskapukeresőnkkel.

Jó lenne, ha azzal kezdhetnénk a munkát, hogy először is felelősségre vonjuk azokat a politikusokat, akik felelősek az ország állapotának jelen helyzetééért. Aztán azokat vonnánk felelősségre, akik loptak, csaltak és szépen eltiltanánk őket a közügyek gyakorlásától.

De az is elég, ha csak szimplán elküldenénk őket a toszba, hogy "az bazmeg Feri, nem program, hogy szivatod Vitykát".

Majmég okoskodok, csak most engem is kényszerít a cserkó.
ivanhu
ertem en amit mondassz
az en idomben is sok volt
de ez a 22-es csapdaja
nezdd meg, felelmeltek a tanarok meg a noverek beret, meg levittek az AFA-t oszt mi a vege?
ja es koka valoszinhyleg nem tehet semmirol, de konyorgom, ne epitkezzen mikor....
ahh
felesleges
Kedves Malacka!
Nagyon belelendültél a végére és úgy nagy vonalakban igazad van. Mert amíg téged szivatnak addíg mások jól elvannak az összegazemberkedett milliárdjaikból. Mert azt ne mondja nekem senki, hogy amíg te egy év alatt összehozol mondjuk 1600000-et addíg primaprimissima Sándor összehozott 160 milliárdot, lehet, hogy kicsit okosabb, mint te bár ebben sem vagyok biztos, de, hogy 160000-szer nem okosabb az tuti.
Na most ezek a gengszterek mondják meg azt, hogy te, meg én hogyan szorítsunk a nadrágszíjon.
Hát én nem szorítok előfizettem a HBO-t meg a szexcsatornát is, csak úgy visszhangzik esténként a gátőrház a csattogástól. Szóval, ha kitaláltál valamit csak szólj, tudok bombát készíteni, lócitromból, de máshoz is értek. Egy szavadba kerül és megyek, leverem a derekukat.
Üdv Pelikán
Szerintem 1970-es születésig le lehet menni. Egy rendszerváltáskor érettségizőt nyugodtan tekinthetünk még érintetlennek.
Persze kellene egy vének tanácsa is.
Szia Liberté!
Milyen vénekre gondoltál, vén komcsikra? Na ne, akkor már iknkább a jehova tanúi, vagy a krisnások.
Üdv Pelikán
borboja

"Mi a fasznak kell egy családi háznak 6 szintesnek lennie? Minek?"

Ez véletlenül nem egy társasház, sok kis lakással, amit eladásra épít?


malac:

"a bankok és a biztosítók épületei egyre csicsásabbak, "

Elég jó üzlet.
A hitelek tőketartozásainak például 1-2 %-a évről évre (nem egyszeri alkalommal!) szépen hozzájuk vándorol.
Tennivaló csak a hitelfelvétel elején akad, na meg kiiktatni a rosz adóst, ha nem fizet.
Veres János is jól felismerte, hogy van ott még mit adóztatni. :)


toxx
"Mo. a mutyi és a fekete munka hazája. Hol az a fehérruhás lovagokból álló feddhetetlen, mutyimentes, nem stikliző választói tömeg, aki egy ilyen ügy miatt elvárhatná akármelyik miniszter lemondását? Ez nagyon álságos."

Az, de ha mindenki fel van mentve, akkor mitől változik majd bármi is? Ki kezdje a tisztulást? A drogdíler-kőműves?

hagyma

"nezdd meg, felelmeltek a tanarok meg a noverek beret, meg levittek az AFA-t oszt mi a vege?"

A legrosszabb konstrukció...
Még szép, hogy nem működik!
Walter Melone

"Ezek fényében halálugrásnak tűnik a digitális televíziózás bevezetése."

Gondolod, hogy mindenki átteker majd a hiradón? A jónép szereti azt nézni, sőt ha nem ért valamit, még vissza is tekerhet.
Ha én Koka Jani lennék,vagy más brancsbeli,elolvasnám minden este,megnyugvásilag az itteni hozzászólásokat.
Eddig minden OK,könnyebbülnék meg,egy másik könnyebbülés folyamatának,egyik apró szünetében.
Aztán mindent ugyanúgy csinálnék,ahogy eddig.
Esetleg eleresztenék néhány apróbb kuncogást,mint Feri szokot a házban,a nagyjelenet után.

T.toxx

Úgy egészében oké amit írsz,de:

"tessék már megérteni, hogy megrendelőként az embernek egész konkrétan fogalma sincs hogy mely pillanatban kik dolgoznak a házán. Azért nincs, mert nem is akarja hogy legyen."

Nos itten volt ám egy kis előjáték is
gonoszszomszédokilag.Akinek van egy kis
esze, ilyenkor bizony rendberakja a kacsaláb számlákat,kiosztja a munkavédelmi kamásnikat stb..

Szóval nem akarja vagy leszarja ez itten
a kérdés ??

Pelikán et
"amíg te egy év alatt összehozol mondjuk 1600000-et addíg primaprimissima Sándor összehozott 160 milliárdot, lehet, hogy kicsit okosabb, mint te bár ebben sem vagyok biztos, de, hogy 160000-szer nem okosabb az tuti."
Drága Pelikán et, ez a probléma nem létezett ám a lábszagú, "krumplileves" Janibá "cócalizmus" idején. Nektek kellett a kapitalizmus, nem nekem. Lehet, hogy idegesítő, de ez van.
Kedves V. Iljics!
Iökéletesen egyetértek. Itt szinte biztos, hogy beépített kommentezők vannak, mint a Gengszter Feri blogjában. Vagy ilyen alacsony az értelmi szint, már innen a gátőrházból is nem fölnézek ezekre a városi népekre hanem le, pedig azt nem szeretem mer akkor szédülök.
Üdv Pelikán
A "szokot" azért csak 1 T-vel,mert most is csinálja,ha leszokik róla,akkor 2-vel fogom irni.
A miheztartás végett most csak 1.
@sztiv - félreértesz, én nem mondtam hogy "mindenki felmentve". Épp ellenkezőleg, mindenki sáros. A probléma épp ott van, hogy Mo.-ról nézve a különbség nüansznyinak tűnik, pedig a kettő között világok vannak. Marad hát a kérdés (egy nagyon jó kérdés!): "mitől változik majd bármi is?"

Erre már fennebb próbáltam válaszolni. A sötétséget a fény szünteti meg. A fény pedig esetünkben a nyilvánosság. Szakítani kell a régi paradigmákkal, és minden olyan adatot, amelynek titkossága az országméretű mutyi fenntartását lehetővé teszi, nyilvánossá kell tenni. Kezdjük az SZJA-bevallásokkal. Akinek ez baj, az álljon elő, és mondja meg hogy miért az. Egy absztrakt hivatkozás arra, hogy ez személyes adat, titkos adat, nem elég.

Kényszerítse ki a választópolgár, hogy az állam működésének minden aspektusa (az államba természetesen beleértve az önkormányzatokat is), legyen teljesen és maradéktalanul nyilvános, legfőképpen persze az összes kiadás és bevétel, a legeslegutolsó fillérig, számszakilag tökéletesen. Hatalmas megnyugvást jelentene mindenki számára, ha az összes költségvetési intézményről fillérre pontosan tudni lehetne, hogy az egy adott tárgyévben mennyi pénzt kapott, abból mennyit adott ki, és pontosan mire. Pontosan mire, nem nagyjából mire. Ne milliárdos, milliós tételek szerepeljenek csak ott, hanem legyen ez egy, az adott szerv belső struktúráját leképző hierarchikus adatsorozat évente akár többtízezer vagy százezer adattal, le egészen az írószerekig, a repi szendvicsekig, takarítószerekig, az alkalmazottak és köztisztviselők fizetéséig és juttatásáig, és legyen meg minden fillér (és biztos hogy lenne aki ezt olvasná-túrná éjt nappallá téve, áldassék a neve). Amúgy is elvárható egy ilyen pontos könyvelés minden költségvetési szervtől, hát ki vele az internetre. Minden egyes darab szerződést, amit az állam, bármelyik szerve vagy bármelyik önkormányzat köt, maradéktalanul és hiánytalanul közzé kell tenni. Akinek ez nem tetszik, az ne szerződjön közpénzekre.

Indulásnak ezt javasolnám az országméretű korrupció hatékony visszaszorítása érdekében. Mutassátok meg nekem, hogy ez miért nem jó vagy miért nem kivitelezhető.
toxx
"Hatalmas megnyugvást jelentene mindenki számára, ha az összes költségvetési intézményről fillérre pontosan tudni lehetne, hogy az egy adott tárgyévben mennyi pénzt kapott, abból mennyit adott ki, és pontosan mire. Pontosan mire, nem nagyjából mire. Ne milliárdos, milliós tételek szerepeljenek csak ott, hanem legyen ez egy, az adott szerv belső struktúráját leképző hierarchikus adatsorozat évente akár többtízezer vagy százezer adattal, le egészen az írószerekig, a repi szendvicsekig, takarítószerekig, az alkalmazottak és köztisztviselők fizetéséig és juttatásáig, és legyen meg minden fillér (és biztos hogy lenne aki ezt olvasná-túrná éjt nappallá téve, áldassék a neve). "
Elvben igazad van, de én most is sokallom, hogy mint köztisztviselőnek - ebben a szellemben - a munkaidőm fele máris rámegy erre. Hogy te nem köztisztviselő vagy, az hétszentség, különben nem írnál ilyen wishful thinking módra. Elvben persze igazad van.
Kedves Lebenyi!
Ez akkor is létezett csak nem látszott ennyire, pl a svájci bankszámlák már akkor is titkosak voltak. Neked nem tűnik fel, hogy a milliárdosok többsége, ha nem mind a Csermanek renszerében is ott volt a felső szinten. A politikai hatalmat gazdasági hatalommá konvertálták, aztán meg visszakonvertálták politikai hatalommá. Persze a te fajtádnak a 70-es évek színvonala is megfelel, csak ilyen magamfajta gátőrök paráznak akiknek nem engedték privatizálni a gátat, pedig akkor most jól keresnék, ha tejeltek nem engedem rátok a vizet ha nem tejeltek akkor úsztatás.
Na mindegy erről már lekéstünk, csak azt a Monalisa kódot tudnám feledni.
Üdv Pelikán
@borboja

"Mi a fasznak kell egy családi háznak 6 szintesnek lennie? Minek?"

Az én családi házam 5 szintes, és kapaszkodj meg, még csak nem is emeletes. Mivel egy lankán épült, magától is kiadódott hogy szinteltolással kell dolgozni, de erre én még rá is tettem egy lapáttal, mert nekem így tetszett. Gondolom azért az én házam és Kókáé között gigantikus lehet a különbség; csak utalni akartam rá, hogy a hat szint nem feltétlenül jelent felhőkarcolót. Kezdjük ott, hogy Kókánál a legalsó szint a kacsaláb, a második szint a forgatómű, és akkor maradt szaros négy szint, mit irígykedsz? ;)
Pelikán et.
Hát én inkább azzal babrálnék,ott a kunyhóban,hogy a gáton lyuk van-é,vagy kitüremkedés,mert az nem mindegy.
Aztán ha netán,szerencsés esetben ,lyukra lelnék,igyekeznék szorgalmasan betömködni a sáját kitüremkedésemmel,pláne ,ha meleg is van ott.
A városi népek meg csak győzködjék egymást a sok okossággal,oszt háljon a Józsi a Dezsővel,ha máma ott ez a divat,kiváltképpen,ezentúl.
Az esemény után,lehiggadásképpen,lehet itt is szórakozni,a józanság feltétlen
megőrzésére tekintettel,igen óvatosan.
@lebenyi1 - nem tudtam róla hogy ekkora az adminisztrációs teher. Felháborító, ha ez így van! Neked mint köztisztviselőnek minden mással kellene foglalkoznod, csak nem a kiadások könyvelésével, hacsak nem kimondottan ez a feladatod.

És lám; legyen ez az adat is nyilvános. Én a megbízóimnak teljesítési kimutatást adok minden napomról, max. tizedórás bontásban. Onnan tudják hogy mivel foglalkoztam abban az időben, amíg engem fizettek. Ilyen kimutatás kellene személyre lebontva minden közalkalmazottról is, hadd lássa a köz (pl. az ezekből készített összefoglaló statisztikákból), hogy szerencsétlenek idióta adminisztrációval foglalkoznak a munkaidejük felében - közpénzből. Valaki a te munkádat rosszul szervezi, de ez egy technikai kérdés. Ha nem képes ő megoldani, üljön a helyére valaki más, aki garantálni képes, hogy a munkaidődnek legalább 95%-a a köz számára hasznos tevékenységekkel teljen el majd. Ez lehetetlen nyilvánosság nélkül.
LOL.

Most idéztek blogból élőben a Hír TV-n. :)
upsz.

Most idéztek "a" blogból élőben a Hír TV-n. :)
Ez az igazi! Te vagy a hunyó János! Hiszen azért fogadtad meg a fővállalkozót olcsó pénzért, hogy alkalmazzon feketemunkásos alvállalkozót olcsó pénzért, mivel neked nem telik, csak négy szintre. Igaz ugyan, hogy milliárdos vagy János, és ezt nem politikusként hoztad össze, János (mint egyesek, állami megrendelésekből, miniszterelnökségük idején), de neked, János akkorse telik, csak négy szintre, mert szarrágó vagy János. Ahelyett, hogy azt csináltad volna János, hogy amikor a vállalkozó hoz egy alvállalkozót, akkor kirúgatod vele, János, hiszen mindenki tuggya, hogy feketék azok a munkások, János, amikor meg hoz egy újabb alvállalkozót, azt is kirúgatod, hiszen tuti biztos, hogy annak is vannak feketemunkásai, és ezt így csinálod, amíg világ a világ, János, igaz, hogy sose készül el a házad, de te a HAZÁÉRT vagy felelős, János. És aki felelős, az bűnhődjön, János. Az ellenőrzésért ugyan az APEH-en keresztül nem te, hanem a pénzügyminiszter a felelős, te csak a közlekedésért, pl. autópálya megduplázás, meg az iparért, ami száguld, mint a pannon puma, exportostul, de akkor is János! Ez ugyanis a nép szava! János! És ha összeütközik két vonat, akkor mongyá' le János, mert az is a HAZA. És ha összeütközik két autó, akkoris. Mert az is a HAZA! És ki lenne más a felelős, János? Hallottunk ugyan olyanokat, hogy messze többet tett ez a kormány a feketegazdaság ellen, mint fél Európa összesen, meg hogy 20 milliárd pluszpénzt kapott az APEH, meg rengeteg új munkatársat, és hogy nagy a hörgés és a siránkozás, és hogy ma már miniszterek építkezésein is ellenőriznek, ami régen sohase fordult elő, és szegény alvállalkozót is derült égből való meglepetésként érte, hogy már itt is? Pedighát ez tűnt a legbiztosabb helynek feketemunkásfoglalkoztatásilag! De ez még mind nem elég, János, mert kicsik a büntetések, megasztán a lebukás veszélye is, mint tuggyuk Tóta W.-től, János. Ide guillotin kell, János, és máglya, XVI. Lajos is rossz volt, oszt a derék franciák meg is találták a módját, hogy ne tegyen több pénzt zsebre ÁFA nélkül. De ám a felesége se! És az kell, hogy az egész ország dolgozó lakossága APEH ellenőr legyen, akkor majd az egyik fele ellenőrzi a másikat, és viszontverza a lebukás fokozása érdekében! Nem lesz itt rend másként! Hát hol az a guillotin, János? És hol a máglya? És hol a piactér? Nem kell izgulni, János, tuti hajlandó Albánia búzát szállítani EU pénzen, ha mindenki APEH ellenőr lesz, azt majd elrágcsáljuk, két jegyzökönyv között. Nem kell félni, János, itt a HAZÁRÓL van szó, nem a HÁZADRÓL, János! Mint tuggyuk! (micsoda szójáték János, mit szólsz?). És nagyon jó ötlet az is, hogy a tulaj fizet, ha feketemunkás van az építkezésen. Ilyet ugyan csak az ír le, akinek fogalma sincs, hogy az autók üzembentartójára vonatkozó rendeletet miért hozták, de az ötlet brilliáns, majd visszafele is alkalmazzuk, és ha valaki olyan autót vesz az összespórolt pénzéből az albán szalonban, amelynek a gyártásánál feketemunkást alkalmaztak, akkor lelőjük, mint egy kutyát! Kell a büntetés, János, mint egy falat kenyér, hát nem érted? És lebuktatni, lebuktatni, lebuktatni, mert ezt követeli a haza. És ha valakiben meglátunk egy csipetnyi jóhiszeműséget, azt is lelőjük, mint egy kutyát! Mint téged, János! A HAZÁÉRT te vagy felelős! Mint pártunk és kormányunk illetékes elvtársa. És akkor végre, ennek az individualista szemétségnek a kikapcsolásával, ahol mindenki egyénileg tehető felelőssé, mert felnőtt, önálló embernek van tekintve, és ami ugyebár nem igazság, eljövend újból a legszebb kor. Ami nincs húsz éve, hogy végetért. A gyanakvás és az állandó bűnbakkeresés kora, az antiindividualista tömeggel és az illetékes elvtárssal. Akitől a tömeg elvárja, ahogy pártunktól és kormányunktól a mindenhatóság elvárható. Minden ügyben. Valamint egy másik Jánossal, aki ugyan már meghalt, sőt a csontjairól se tudjuk, merre járnak, de majd találunk helyette másikat.
"Most idéztek blogból élőben a Hír TV-n. :)"

Mármint ebből?
Kedves Vakapád!
Egy kicsit leblokkoltam, pedig én vagyok a legokosabb gyerek itt a gátőrházban és mint emlitettem, majdnem meg van az öt osztályom mert a harmadikat kétszer jártam, szóval, ha röviden megvilágítanád nekem, hogy akkor most felelős a kóka vagy nem felelős a Kóka.
Megköszönném.
Üdv Józsi
lebenyi1!

"Elvben igazad van, de én most is sokallom, hogy mint köztisztviselőnek - ebben a szellemben - a munkaidőm fele máris rámegy erre."

Itten van a lényeg,kérem szépen.

Azt irok a papiruszra,amit a pofámon lévő bőr vastagsága elbir,mivel tudom,hogy ha megfelelő összeggel alá is van ducolva,a kutya sem fogja ellenőrizni.
Meg nagyon meg kell fogadni a régi öregek tanácsát:
más levesébe köpdösni,nem okos szokás,nagyon rá lehet baltázni.
Meg aztán,ha jó irányból fújunk,tünedeznek is ezek a papiruszok.
Már csak arra kell ügyelni,más a fent,más a lent.
Eltérnek a szokások.
Apa kocsit vezet,jól vezet,mert ezekre odafigyel.Biztonságosan vezet.Felelőséggel.
Van egy építő jellegű javaslatom. Ezután csak az lehessen miniszter, akinek kisebb a vagyona mint: 1/27 rész egy havanna telepi másfélszobás lakásban + egy üzemképtelen NDK botmixer + egy biciklikerék abroncs nélkül meg három félérett banán.
Ettől jobb volna?

Pelikán.......

A fux lehet izléses is.....az öltönyökről nem is beszélve.
Árpi,

Kókával nem az a baj hogy sikeres, és irigykedünk rá. Sok irigy ember van, de ha valami kreatív ötlettel, vállalkozással, innovációval kereste volna a pénzét, akkor nem irigykedne senki.

Kókára haragszunk, mert túlfizetett, áron felüli állami megrendelésekből szedte össze a pénzét, tőlünk lopott. Jogilag lehet hogy ok, mert ha eladok neked egy kiló kenyeret ezresért, az nem törvénytelen. De ha lenne olcsó megoldás is, és a köcsög tolvaj geci haverja, aki a megrendelést aláírta, az nem a saját pénzét költi, hanem a mienket.

Kóka egy tolvaj geci
Kedves Jó fuxosbömis!
Az öltöny persze, hogy lehet izléses, de a fuxról nem nyitok vitát az a Győző gyerekre való meg a hozzá hasonlókra, úriember, meg gátőr olyat nem hord.
A mostani politikusokkal meg nem az a baj, hogy milliárdosok, hanem, hogy korruptak és balfaszok.
Ennyi kb.
Üdv Pelikán
Hoppá!
Mi itt izzadunk a haza megmentésén,kiteregetjük az agyunkat,kipréselve az értelem legapróbb részecskéit is.

A VEZÉR MEG A HIR TV-T NÉZI,

mindeközben itt hiába ontunk vért is akár.
Hol van most a magasságos?
amúgy bazze, mekkora spúr geci az aki 20% áfát sajnálja egy bulin kifizetni, mikor milliárdos

kóka egy nagy jellem..
T vakapad, egészen szívet melengető a kormánypártok iránt mutatott szereteted és a kritikájuk elleni kíméletlen küzdelem. Ámde Kóka János mint gazdasági és ipari miniszter éppúgy felelős azért, ha az építőipar defaultban korrupciómeghajtású, mint ahogy a hálapénzben fuldokló eüért is felelős minden eü-miniszter, aki nem próbált tenni ellene. Igen, a Mikola is, pök-pök, rossz ember.
Az autópályákat meg, hát azokat tán ne lobogtassuk már annyira, nem a legjobb ellenpéldák.
Pelikán et.

Nekem is az a bajom hogy balfaszok, bár valószínű hogy én máshogy értelmezem a balfaszságot....amire kiakartam lukadni, hogy a gazdagság és siker nem jelent automatikusan korrupciót.....sőt egyáltalán nem jelenti azt.
Fuxom van van legalább egy fél kiló, de nem hordom....szerintem sem vall túl jó izlésre.

OFF

index.hu/politika/bulvar/1112lszk/
Olvastátok?

Hányni tudnék az ilyen "emberektől". És az egyiknek még ahhoz is volt pofája, hogy pereskedjen a lincselés szó használata miatt. Ebből is látszik, milyen mélyen érintette, amit művelt. Remélem, a börtönben rohad meg mind.

Ja, és még mielőtt valami díszlibsi nekiáll itt osztani az észt: az emberek nem azért van idézőjelben, mert cigányokról van szó, hanem mert morális eseléknek tartom, aki ilyet csinál (bőrszínre vallásra, stb. tekintet nélkül).

ON
Kedves Fuxos!
Minden rendben és nincs harag. Persze, hogy nem minden gazdag ember egyformán korrupt, de azt csak elismered, hogy a mai rendszer olyan, hogy ha igazából vinni akarod valamire akkor kénytelen vagy kicsit adót csalni, kicsit vesztegetni, kapcsolatokat igénybe venni, de én soroljam neked.
Persze ez nem ugyan az, mint mondjuk egy forintért Caolát venni, vagy sulinetből megzsírosodni, de a lényeg a rendszerből fakadóan ugyanaz.
Arról már nem is beszélek, hogy mondjuk az a csávó akinek 100 milliárddal nőtt a vagyona, miért nem fizeti meg jobban a dolgozóit,mert ugye, ha csak 50 milliárd maradba az nagy probléma lenne, vihetné a fuxait a zaciba.
Na abbahagyom mer ugat a Morzsi.
Üdv Pelikán
Pelikán et!
"A mostani politikusokkal meg nem az a baj, hogy milliárdosok, hanem, hogy korruptak és balfaszok."

Az utolsó szó kivételével OK.
.. és balfaszok vagyunk,igy egyenesen beismerve.
Miért változnának meg?
Elfogadjuk,sőt meg is magyarázzuk itt egymásnak.
Azonkivül,hogy vakapád néha rohamot kap,mint néhány sorral fentebb,vagy a többi,többek között én is.
Mit teszünk?
Irogatunk ide, mindenféle marhaságot,alszunk rá egyet,reggel meg megy minden tovább.
Ha valaki tesz ellene,arra meg rárohannak a fikázók,jól fizetett lövészárkokból.
Kedves Árpád!

"Ja, az is lehet, hogy nem kellett volna erőből tolni a minimálbért felfele."

Nem? tehát ha valaki elmenne melózni és kapna X pénzt ami kevesebb mint a minimál,amiből nem lehet megélni(túlélni talán, de élni nem lásd index) akkor igazából mért menejen el dolgozni?

Tehát, dolgozz és dögölj bele?

Vagy dolgozz de mindenféleképp lopj hogy ne halj bele.
ez persze nem jó, illeáglis ez bűnös dolog. de ha a gazdagok ezt csinálják akkor...

Ja ez nem jó logika,mert amit Jupiternek szabad azt a ökröknek nem...

Élni nem bűnös dolog, de megélni igen?

Üdv
M.
Az építőipar szinte kizárólag fekete munkásokkal dolgoztat semmi pénzért. Ők építik az autópályáinkat :D. A nagy lóvét felveszik a generál kivitelezők majd kiadják alvállakozóknak majd az is majd az is. A keleti vendégmunkás meg éhbérért dolgozik.
Szarul is mert nem ért hozzá, aki értene az ennyiért nem dolgozik itthon.
Aztán kiderül hogy szar az egész az uccsó alvállakozót megbüntetik az csődöt jelent mert nem tud fizetni és mindenki megussza jön a kövcsi vállalkozó:)

Ezt megváltoztatni Mo.-n senkinek sem érdeke. Az államnak lenne ha nem venné ki belőle ő is, akarom mondani az alkalmazottak a kis járulékukat.


Üdv
M.
Pelikán et.

Minimálisan sem kell. A vakok országában, szerinted szügsége van akár a félszeműnek akár a kétszeműnek arra hogy csaljon.....szerintem egyáltalán nem. Attól függetlenül, lehet hogy kisebb dolgok előfordulnak, a legjobb szándék mellett is. Ilyen a rendszer........de a saját esetemben egyet mondhatok. Ha csak abból származhatne a jólétem, hogy csalok, lopok, hazudok.....hát tökön is szúrnám magam.(mindkét szememre jól látok)
Kedves Lenin!
Igazad van, itt csak a pofázás megy, de hát mi menne. Aki ide írogat az még nincs teljesen a tönk szélén, és egy ideig még nem is lesz. Sajnos ez egy ilyen ország jól idomított, tudták a Csermanekék mi a dörgés.
Szóval a katarzisra még egy ideig várni kell, de hidd el eljön az idő amikor valóban durva dolgok fognak történni itt. Addig meg csak irogatunk, kókáról, fuxról kutyáról, kinek mi a heppje.
Üdv Pelikán
Pelikán et.

Dehogy lesznek itt durva dolgok. Az nem tesz jót a biznisznek......de tegyük fel, hogy mégis....egyik kurva menni fog, a másik meg jönni.
Most nem azért, de én jót röhögtem a híren...minden idők leglúzerebb GKM-je ...hiperaktív államtitkár, meg egy "félelmetes harapású vadnyúl" Kóka János (nem az Antal:))Még a könnyem is kicsordult...:)
""ő meg liftes palotát épít magának"

- ecce ostoba, irigy proli"

Tudod én nem vagyok irigy, mégis böki a csőröm: mert hiszem, hogy Igazországban a politikus nemcsak jó szakember, hanem példát is mutat állampolgárainak. Pl abban, hogy ne pazaroljanak. Hogy a fölös pénzüket ne csak a saját kényelmük maximalizálására fordítsák. De ezek se jó szakemberek, se uriemberek!

Gondolj csak bele! Ki mutasson példás önzetlenséget, vagy szolidaritást? A proli? Ő vinnyog azon, hogy kaja meg rezsi után nincs pénze a napi sörre a foci mellé. Az értelmiség meg ugyanúgy csóró, meg el is adta a lelkét vagy jobbra vagy balra. Vagy a gazdag, aki azt hiszi gazdagságáért és sikeréért csak ő a "felelős", és aki szegény az lusta?

Igen, lehet utálni a "gazdagokat" MagyarO-n, mert z utóbbi 15 évben meggazdagodtak ugyan sokan, de elvétve találsz olyan embert, aki nem kétes ügyleteken gazdagodott. Épp ezért ezek a "tolvajok" (kurva nagy idézőjel, mert ugye jogilag nem azok), önszuggeszióval bemesélték maguknak, hogy a gazdagodás személyes tudásuk és szorgalmuk miatt volt. Felelősséget nem éreznek a társadalom iránt. Rákos daganatok ők, akik mások kárára híztak. Most meg azt képzelik magukról, hogy ők szarták a spanyol viaszt és mindenkinél okosabbak, meg Ők majd megmondják a tutit. A pénz hatalom. A hatalom nemcsak lehetőség, hanem felelősség is!

Aki azt mondja hazudok, jelentse ki itt a fórumon, hogy szerinte nincs politikai érintettje az olajügy(ek)nek! Csak hogy egyet említsek a sok sumákság közül, amiben remélem konszenzusra jutunk.

Mielőtt felháborodnátok, kijelentem nem vagyok kommunista. Sem proli. Sem irigy. De a pénz nem árt ha ésszel, vagy ne adj Isten bölcsességgel párosul....
Igen objektiv felelőség .. az kell nekem is .
BSzhez csatlakozva: volt már egy pár munkahelyem, és szinte kivétel nélkül azt láttam, hogy egykori pártemberek kerültek a vezető posztokra (tulajdonosi körbe). Nincs ezzel semmi baj, mondhatnánk. Ők elég képzettek(?), vezetői gyakorlattal, meg közel is voltak a tűzhöz. Csakhogy amíg nyugaton ez a tulajdonosi/vezetői réteg hosszú idő alatt, természetes(ebb) úton jött létre, nálunk - sajnos - tényleg a tehetségtelenek kerültek az élre. Tudnám a környezetemben működő (inkább csak működött) cégeket sorolni...

Ráadásul a vezetői kultúra és felelősség is zéró. Az egyik egykori munkahelyemen a pénzhiányra hivatkozva elbocsátottak 5-6 embert. Rá két nappal a parkolóban ott virított az 5 új céges autó. Persze nem teherautók, és nem is a gyártmánygazdák kaptak új "rohangálós autókat". Szerintem kitaláljátok... (Ja, és kis cégről van szó, az 5 autó náluk elég nagy dolognak számított.) A másik cégnél, ahol dolgoztam, akkor jelent meg a főnök az új S80-asával, amikor már akkora sz*rban voltunk, hogy nem tellett már a fizetésekre sem. Tudnám sorolni, sajnos sok ilyen példa van.
--
Cartman 2007.11.13. 06:21:24
BSzhez csatlakozva:
--

Tulajdonképpen igazatok van. Amit leírtok az a rendszerváltás (ha volt olyan) kritikája. Sajnos a rendszerváltás eléggé kisiklott, idézhetnék egy klasszikust, hogy mi történt vele (elQtuk de nagyon...)

A politikai közbeszéd iszonyatos mélységekbe süllyedt. 10 évvel ezelőtt még nagyon sokat röhögtek Torgyán doktoron, egyéni stílusa miatt. Sajna ma az ő stílusa az iránymutató mind a bal és jobboldalon egyaránt.

Pont ezért kéne a Kóka úr villáját megfelelő kritikával illetni.
Azt, hogy Kóka úr mit tehet annak érdekében és mindent megtett -e, az a hozzáállásán és a jogi környezeten múlik.
Én úgy gondolom, hogy annyit tehet, hogy felbont/felbontat minden olyan céggel a szerződést ahol egy razzia feketemunkásokat talál. Azért kell ehhez razzia, mert sejtésem szerint ha példul Kóka úr személyesen állna neki a feketmunkásokat ellenőrizni, akkor azt egyrészt nem tehetné meg, mert nem hatóság, továbbá jönnének a Társaság a Szabadságjogokért meg a hasonlók, akik szót is emelnének ez ellen.
Tehát Kóka úr a felszínen teljesítette az elvártat ez esetben.

A törvényi szabályozás kérdése egy másik történet, nekünk erről kéne beszélni, mert ez is valamilyen részben Kóka úrhoz tartozik.

Akkor most konkrétan:
Miért olyan a csődtörvény, amilyen?
Miért lehet majd zsebpénzből céget regisztrálni? (OK értem, Amerikában is lehet, de ott a hatóságok is másképp működnek...)
Itt már én egy sorozatot írok, ha köll, ha nem, mert szerintem az ügy példaértékű, és akkor is ideerőszakolom, ha most a kormánypártiak elküldenek melegebb éghajlatra. Mellesleg tegnap Fridi-Szalai A. M. csörte volt, majd felrobbantam, mikor néztem. Tehát:
szenzor.freeblog.hu/
"Ja, az is lehet, hogy nem kellett volna erőből tolni a minimálbért felfele."
Szerintem meg nem itt a gond. A minimálbér szintje kb. stimmel. Viszont nem kéne annyit elvonni a vállalkozóktól. Ma egyszerűen nem versenyképes, aki nem csal. Persze, ez nem minden szektorra igaz, de pl. pont az építőiparra igen. A másik, hogy ez a pályázgatós, vállalkozásfejlesztéses rendszer (a Széchenyi tervtől a mostani EU-s cirkuszig) szintén agyonvágja a szabad versenyt, ráadásul Magyarországon ez (is) a korrupció egyik melegágya. Ne (illetve ne ilyen szinten) akarja az állam megmondani, kit/mit akarunk fejleszteni! Nem ez a dolga!
Coca Jánostól mit várunk? Azon vitáztak a t. urak hogy éri e hátrányos megkülönböztetés a nőket? Következő napirendi pont, zöld-e a fű...
Az erőszakolásom folytatódik! (Bocs kormánypártiak!)
Olvassátok el,h az indásoknak mi a véleménye a kommentdobozban, nagyon tanulságos. Csak itt van kormánypárti többség, de már az indán sem, pedig azt kilöki az index a főoldalra. Link:

www.indavideo.hu/video/Az_ORTT-s_Szalai_Annamaria_esete_Gero_Andrassal_es_az_MTV-vel
Malacka, A szalai annamarira hivatkozni bmilyen ügyben gáz! Az egy nagyon csúnya (fizikai értelemben is, de legfőképp!), pofázógép, aki erősen fideszorientáltan kommentálja az ügyeket. Szerencsétlen Fridi tegnap hiába próbálta jobb belátásra téríteni (szóhoz sem hagyta jutni a riportert!!!), annamari a felhúzott búgócsiga módjára skandálta a fideszpropagandát. Szvsz., annamari húzzon a picsába az ORTT-ből. Meg mi az, h kormánypártiak, Te kis butus? Itten? Te akkora sötét vagy mint egy orbán-bánya!
Kieg malackának: ha olvastad Árpi véleményét a hörtévéről, akkor tudod, h szimplán lehazugozta azokat. te szerencsétlen, meg rájuk akarsz hivatkozni?????? Keresd meg a gyógyszeres fioládat, mert megint romlik az állapotod!
toxx

"nyilvánossá kell tenni. Kezdjük az SZJA-bevallásokkal. "

Ez ilyen feljelentgetős világhoz vezet, de mivel nem akasztani viszik az illetőt - csak elvesznek tőle egy kis vagyont, amit ellopott - , ezért támogatom!

"legyen meg minden fillér (és biztos hogy lenne aki ezt olvasná-túrná éjt nappallá téve, áldassék a neve)."

Mondjuk túl sokan azért nem lennének ilyen ráérősek, de a lehetőség, hogy bárki lebuktathatja azt aki lop, az valószínüleg komoly visszatartó erő lenne.

"Minden egyes darab szerződést, amit az állam, bármelyik szerve vagy bármelyik önkormányzat köt, maradéktalanul és hiánytalanul közzé kell tenni. Akinek ez nem tetszik, az ne szerződjön közpénzekre."

Ez ellen sincs ellenérvem. (A mutyizást védők szokták mindíg emlegetni az üzleti titkot, de ez elég nevetséges, ha egy vételár és egyéb feltételek titkosak, akkor vegyen az állam mástól, biztosan fog találni olyan céget, aki nem akar titkolózni.)


"Indulásnak ezt javasolnám az országméretű korrupció hatékony visszaszorítása érdekében."

Szintén!

lebenyi1

"Elvben igazad van, de én most is sokallom, hogy mint köztisztviselőnek - ebben a szellemben - a munkaidőm fele máris rámegy erre. Hogy te nem köztisztviselő vagy, az hétszentség, "

Mire megy rá a munkaidőd fele??? Könyvelő vagy?
Gyakorlatilag a könyvelést kellene nyilvánossá tenni.
(a könyvelést meg amúgy is meg kell csinálni, tudtommal, de lehet tévedek, még nem láttam belülről állami céget)

karatekid
Kedves nagyon oko és udvarias!
1. Én nem egy hír tv-s hírre hivatkozom, hanem egy ott lement riportra, ami nem ugyanaz
2. Te kormánypárti vagy, ne szégyeljed, bár volna rá okod
3. Én több emberrel beszéltem, s itt mindenkit Fridi egyoldalúsága és sújkolása húzott fel, nem Sz.A.M.
4. Az indás kommentek mindegyike Sz.A.M. párttján van! 8-ból 8
5. Végül kedves barátom, menj te a büdös picsába, ha nem tudsz normálisan megszólítani egy olyan embert, aki téged nem bántott egy szóval sem eddig.
Szeretlek;)
Sztív
Védeni Kókát, vagy támadni... Nem mindegy. Nekem egy a lényeg: tartsa meg őt az SZDSZ, mint török zászlóvivő párt a köv. választásig, mert ő lesz majd a Dugovics Tituszuk....
Malac, ne amortizáld ezt a szót! De tényleg!
(szegény szerencsétlen Fridi, aki viszont független, ugye)

Ezt az objektív felelősségjavaslatot nem értem. Ott az építkező alvállalkozója. Azon túl, hogy elkapták+megkapja, a fővállalkozó már szerződést bontott vele. Miért lenne bárkinek ezután további felelőssége? Nem ugyanaz az eset, mint amikor nem lehet megállapítani ki vezette az autót. Most megvan, nagyon is, a konkrét hunyó.

Ja hogy Kóka miniszterként felel az építőiparban kialakult állapotokért? Na ez igaz. Megjegyzem, akkor is felelne, ha semmilyen építkezésén semmilyen feketemunkást nem találnak. Egyszerűen nagyon kínos ügy ez most neki, nem több nem kevesebb.

Politikusként sem a konkrét ügyben sem az általános állapotokért nem felel büntetőjogilag. Csak erkölcsileg. Le is mondhatne, ha már nem mondott volna le korábban jövő időben.

Hát akkor csináljon jelenidőt a jövő időből. Janikám, tedd meg. Nem nagy dolog úgyis menni akartál. Jobb mindenkinek.
Malacka! én nem szeretlek, mert sötét vagy, de nem baj, ettől Te még felnősz. Eléggé elfogultnak kell lenni annamari hadarásának szeretetében és eléggé utálni kell fridit, h vki a tegnapi műsorból azt a köv.-t vonja le, hogy fridi egyoldalú volt. Annamari annyira demagóg és fideszes, hogy a nyelvét nem tudta kivenni a viktorka fenekéből, hogy saját véleményt formáljon, vhogy mindig csak az ő pártjának nem megfelelő részletekkel van baja, a hörtévé csúsztatásos, forradalmasító benyögései zene fülének, hát bassza meg.
Te észlény, akkor most tanítok neked vmit: az igazság független a mennyiségtől (más kritériumai vannak ui.). Lényegtelen, hányan böfögik az indán v bhol ua-t, attól 2+2 nem lesz 6, h árpit idézzem kissé pontatlanul (asszem ő 2+2=5-re hivatkozott, de lényegtelen). Annamari egy bunkó paraszt, akinek nem számít a másik véleménye, s a tényekkel szemben is képes szembemenni (emlékezetesen az ovi derogáló beszólásaira, amikről ő vhogy nem tudott, hát bassza meg még 1* az a ronda picsa). Össze is lehetne kötni a nagyszerű jogász honanyánkal, mert az is csak a rendőri brutalitást látja, de hogy a rendőröket lánccal verik, az nem zavarja; az a hülye picsa is mennjen a francba.
"Ezekkel a képviselőkkel csak a baj van."

Azért mi örülnénk, ha a mieink max. ennyiben lennének sárosak. Sőt! A mondás is valahogy úgy szól, hogy amelyik politikus a feleségével nem csinálja, az az országgal akarja... És akkor már inkább egy prosti, még azzal is jobban járunk! :-)
Karatekid!

Ne engedj a haragnak, a gyűlöletnek, ezek az erő sötét oldalára vezetnek.
Próbáld meg végiggondolni, hogyan építette fel Fridi általában a műsorát. Ő balos, meghív 1 jobbos vendéget, 2 balost, + betelefonál 2 "Szakértő", akik valahogy mindíg balra szakértenek. Eddig 4-5:1-hez. Namármost: jobboska előtt két lehetőség áll. Vagy próbál normálisan beszélni, és akkor túlordítja a túlerő, vagy vitatkozik, miáltal a hozzádd hasonlók szemében ő lesz a gonosz, mert mindíg magához ragadta a szót. Fridi nem szerencsétlen, hanem egy sunyi, rafinált gazember, egyébként tehetséges.

Engem az ATV nem zavar. Magántévé, annyira lehet elfogult, amennyire nem szégyell (elég szégyentelenek egyébként). Hír TV detto. A napkelte viszont a közszolgálatin van, elvileg szerződés kötelezi az elfogulatlanságra, plusz közpénzből megy, tehát nem ugyanaz a kategória.
"Fridi nem szerencsétlen, hanem egy sunyi, rafinált gazember, egyébként tehetséges."

tegnap erre még azt is rálapátolta, hogyan kell hisztis kurvaként leüvöltzözni az ügyfelet...
Bsz 01:11:39: és többiek

Még hogy ne vagy bolsevik......dehogynem........az vagy. Tipikusan az a gondolkodásmód.
kisa 2007.11.13. 10:36:22
Igazad van, nem teszem többet! Tényleg!
Kösz az észrevételt!
Karatekid
Ebben a kérdésben még itt is kisebbségben vagy a véleményeddel, nemhogy az országban. És ha úgy gondolkodsz,h akit te nem szeretsz, az már nem is mondhat igazat, akkor te nagyon sekélyesen látod a világot. Egyébként meg majd ha az ORTT büntet, akkor még az is nekem ad igazat. Fridi meg a világ legnagyobb genyája, mert a tehetségét rátette arra, hogy egy olyan segget nyaljon, ami fölött nincs fej!
Karatekid, nem szeretlek!
Asmodeth
A SZÍVEMBŐL SZÓLTÁL. MINDENBEN TELITALÁLAT! Üdvözöllek reális honfitárs!
index.hu/politika/belfold/ojmegy11/

Azért az tényleg elég rosszul néz ki, hogy az amúgy aránylag sikeresen megreformált köztévében (17 év óta először nevezhető többé-kevésbé semlegesnek) ilyen szépen tartja magát ez a csökevény. Aczélt is ki kellett volna penderíteni, és ha már itt tartunk, Gyárfás is szépen eltűnhetne a süllyesztőben.
De jó, hogy nincs tévém, így gőzöm sincs, miről folyik a szó! :-)
De nagyjából mindegy is: elfogult táborok elfogultságuk szerint fikáznak elfogult médiaszereplőket. Remek!
:-)
azért nem egészen kisa, én ugyanis a saját pénzemből vagyok szubjektív gyárfásék meg adóból. Nemmindegy
Visszatérve Árpi cikkére, sztem az a leglényegesebb kérdés az ügy kapcsán, hogy mikor lesz már végre meghonosodva Mo-on a politikai felelősség, mint olyan. Annál is inkább jogos a kérdés, mivel egy másik területen (kresz) objektív felelősségről beszél a kormány, ami analóg dolog. Szóval ha következetesség van, akkor politikai felelősség mától fogva kötelessége ennek a kormánynak.
Szerintem Kóka maga nem fontos, két év múlva már nem is emlékszünk rá. politikai süllyesztőbe kerül (remélhetőleg a minidiktátor pártjával együtt) mint Torgyán dr.& Kisgazda Párt
Kedves Pelikán Gátőr Elvtárs!

Érdekelne a véleménnye, gátőr elvtárs, hogy nem-e kellene e a politikatudományokkal foglalkozóknak politikát csinálnijuk?

Nekem pl. igen tecc, amit a Navracsics mível, meg a Stumpf gyerök is sympatisch volt, dacára a komenista felmenőjinek. Meg a múltjának. De ezek az emberek profik voltak, meg hát most is azok.

Azt tessenek nekem megmondani, hogy siker-sukár-vállalkozó feltétlen jó gazdasági minyiszter?

A kiváló szívsebész, véradó és vérivó Dr. úr vajon megfelelő eü-miniszter?

Aki már vezetett nyerges vontatót, abból lesz a közlekedésügyi miniszterek gyöngye?

Miért kell menedzserekkel feltölteni a közszolgálatot? Miért nem csinálhatja a profi azt, amit el köll valakinek látni?

Példa: a kubikos, csak mert ő építette a gátat, még jó gátőr lenne?

Én nem tudom, de szerintem gázos, hogy egy közgáz-töri szakos milliárdos vállalkozó a kormányfőnk, ez olyan albán szagú. Azé, mer jól lopott 15 éve, most feltétlenül kiváló dolgozó, mint kormányfő???

Arról nem is beszélve, hogy egy arrogáns seggfej. Aki lövet gumival a tömegére. És a legjobb haverja a Coca Yani. Aki kevesebbet lopott, de csak egy paraszthajszállal.

Most én ecce irígy proli ugye azért nem leszek, mert kételkedni merészelek a vagyonosodásuk makulátlanságában?

Felőlem 20 emeletes házat is építhetne, akkor is kivagyi fasznak látnám, nem pedig gazdasági miniszternek.

Irgum, burgum.
Kisa
A választás kimenetele minimum 50%-ban (sztem még több is) a televiziók kezében van. Szinte 90% az ott látottak alapján választ. Ha abból kimaradsz, nem értheted meg pl., miért bukott el a Fidesz a maga idióta kampányával 2006-ban, vagy mi volt az Orbán-Gyurcsány vitán, stb...
Szerintem azért jobb lenne, ha lenne tv-d, de te tudod...
"miért bukott el a Fidesz a maga idióta kampányával 2006-ban, vagy mi volt az Orbán-Gyurcsány vitán, stb...
Szerintem azért jobb lenne, ha lenne tv-d, de te tudod..."

Ezeket utána szépen le is írták, ha olvasta, akkor nem maradt ki semmiből.
A miniszterelnöki vita meg elég érdektelen volt. (legközelebb lehet már nem is lesz) Orbán nagyon gyerekesen viselkedett, pedig lett volna alkalma ütni Ferencet, de ehelyett sunyin vigyorgott, és mondta a monológját. Szerintem sok szavazatot veszített a vitán!
Undorito,hogy ezek Budan epittetnek maguknak hazat. Hanyinger.

Elvannak tartva, altalunk, es kurvara elvezik.

Gazemberek.

Whiskey
malacka, én a 10 %-ba tartozom.
Az internet mellett nehogy azt mondd, hogy TE a tévéből tájékozódsz! Amit a tévékben mondanak, az bolhafing! Kurvára nem érdekel, hogy hány autóbaleset volt az országban, hol volt tűz, ki késelte meg a haverját - pont az a bajom, hogy még így se tudom magamtól távoltartani ezeket a "híreket". Merthogy nagyjából erről szólnak a hírek. A beszélgatős műsorokról fentebb már leírtam a véleményemet.
Ami tévéügyben hiányzik, az a napi max. 1 óra természetfilm békés oroszlánokról, cápákról, kígyókról.

Kóka, Navracsics, gyurcsány, orbán meg a többiek? Percemberkék, nullák. Már eltekintve attól a szomorú ténytől, hogy ők szabják meg valamilyen szinten az életem kereteit, és ettől viszonyt tényleg hányni kell. No, de hát nem juthat minden nemzedéknek egy Széchenyi, Deák, Podmaniczky...
"A tegnapi szavazás értelmében 2009-től tehát a helyi ingatlanadót kivető önkormányzatok csak piaci érték alapján szedhetik azt be az eddigi területalapú számítással vagy a forgalmi értékkel szemben."

Mit jelent a piaci, és mi a forgalmi?
Paszternák 12:30:44

"Nekem pl. igen tecc, amit a Navracsics mível, meg a Stumpf gyerök is sympatisch volt, dacára a komenista felmenőjinek. Meg a múltjának. De ezek az emberek profik voltak, meg hát most is azok."

Hát igen....a vakok országában a félszemű már sólyomszemnek számít.

Attól hogy valaki gazdag, lehet sikeres min.elnök vagy miniszter stb. Természetesen az ellenkezője is teljesen igaz.

Igazi államférfira nincs igényünk....ennyi, maradnak ezek.
okosan kihátrál az SZDSZ,
-Mi jót akartunk, de ezekkel a kommunistákkal nem lehet már együttműködni!
:)
Paszternák: hát persze, a stumpf múltját megbocsátjuk... Mert a mi komenistánk jó komenista, igaz?
sztív ! Finomítanék. Orbán a tv-s csörtét azért vesztette el, mert egy erőszakos, gátlástalan hazudozóval kellett tusakodnia ! A szemrebbenést, az arcpírt is nélkülöző lódítók ellenében legnehezebb meggyőzőnek lenni !
De abban egyetértek, h egy tehetséges politikustól ez is elvárható. Én sem voltam elégedett az akkori szereplésével, éreztem, hogy a nagypofájúság győzedelmeskedik majd...
Hölgyválasz:

A mi hazudozónk az nem hazudozó. Imádom ezt a kettős mércét.
malac

"az én Feri barátom, hogy mer arról beszélni, hogy nem kéne mán az unokáinkra hitelt nyomni. "

Pedig ez nem egy rossz kezdeményezés.
Ja de ha Feri mondja..
Fuxos ! Csak annyi : Öszöd.
Addig talán ne emlegess kettős mércét !
Majd ha Orbán is bukik nyilvánosan, akkor éppoly szarházi hazug lesz a szememben.
Hölgyválasz:

Dehogynem emlegetem. Az a bankrabló aki nem bukik le, az jobban bankrabló mint az akit nem kapnak el? Nálam a kettő közzött nincs különbség.
....Orbán már sokszor bukott hazugsággal. pl. 98-ban....nem lépünk koalicióra a kisgazdággal....és ha ezt nem hazudozza állandóan, lehet hogy nincs többsége....sőt igen valószínű, hogy nem lett volna meg.
"dacára a komenista felmenőjinek"

Nem is tudtam, hogy az apa bűnei a fiú fejére szállnak.
2007-et írunk, pupákok! Az Özönvíz levonult már régen!
"Orbán a tv-s csörtét azért vesztette el, mert egy erőszakos, gátlástalan hazudozóval kellett tusakodnia !"

Ezt kellett volna meggyőzően elmondani a vitán, de nem mondott semmit, sok esetben egyáltalán nem reagált.
A gátlástalan hazudozó ellen is létezik fegyver, a lehetőség adott volt, úgyhogy ez nem mentség!
javítás:!

Az a bankrabló aki lebukik, az jobban bankrabló mint az akit nem kapnak el?
"Undorito,hogy ezek Budan epittetnek maguknak hazat. Hanyinger."

Az az undorító, hogy Budán építkeznek, vagy az, hogy szabálytalanul?
Én is ott építtetnék, ha megtehetném, és biztos vagyok benne, hogy te is.
Nem hánysz tőlünk?
Riporter: Ön hazudott már valaha?
Orbán: Nem!

:)

sztiv 2007.11.13. 12:42:54
"Ezeket utána szépen le is írták, ha olvasta, akkor nem maradt ki semmiből."
Sztív, ez kicsit butácska volt! Az arcot nem lehet leírni, a hangsúlyt nem lehet leírni, a "hová nézek, mikor beszéleket" csak nehezen lehet leírni, stb...
Ne menjünk moziba, olvassuk el a filmek tartalmát, és esztétikai elemzését!
Sztív
Vond vissza!:)
"Riporter: Ön hazudott már valaha?
Orbán: Nem!"

Ez felmenti Gyurcsányt? Kevésbé lesz hazug, ha mindenkit bekenünk szarral?
Orbán hazudott már, én is tudnék sok példát mondani rá, de olyat nem tett, hogy adatok eltitkolásával, meghamisításával a tönk szélére juttatta az államkasszát, azért hogy legyen még négy éve.
Na, ez a hazugság, barátom, nem pedig az, hogy "nem szándékozunk koalicióra lépni az FKgP-vel"! Ez csak taktikázás, ami a politika szerves része.
Ha nem érted, hülye vagy!
Kisa
mtv, duna, atv, hírtv, sőt még Bp tv is (Puzsér és társai), aztán index, blogok, meg ti itt sokan. Néha fontosabb újságcikkek, publicisztikák. Hát így tájékozódom én. Szerintem ez tán elég, még sok is, de én a tv kihagyását full nullra nem helyeslem. Persze a liberalizmus jegyében tedd azt, mégis szerintem sokmindenből kimaradsz. (Egyszer pl. az Estében lement egy olyan 5 perces tényfeltáró riport, hogy szabályosan megkönyeztem. Pitty, pitty... de tényleg....)
Sztív
Ha az SZDSZ Kókát tartja, hátrálhat akárhová és akármilyen "okosan" biztos a bukta!!!!
Fuxos
1. Ígérek valami, amit megpróbálok végrehajtani, de nem minden sikerül, ez nem hazugság (1998-2002)
2. Ígérek valamit, amit tudva-tudom, hogy meg sem akarom csinálni, tehát pont az ellenkezőjét mondom annak, amit akarok, ez hazugság (2006-?)
Aki ezt nem tudja disztingválni az még sokat kell, hogy morálisan fejlődjön. Bocs tesó, de ez a szerintem...
"sztiv 2007.11.13. 13:23:25
Riporter: Ön hazudott már valaha?
Orbán: Nem!"
Ez nagy hiba volt Viktortól! Én azt mondtam volna, hogy igen, mert azt mondtam 6 éves koráig a gyereknek, hogy az ajándékot a Jézuska hozza.
Hülye kérdésre csak hülye választ lehet adni!
Amúgy meg ez olyan, mint a szex. A pszich. azt mondja, hogy nem számít a méret, de ha a nők egymást közt vannak, igenis megmondják a tutit, h számít a méret. Ez vonatkozik a hazugságra is!!!!!!!!
travis
Azt veszem észre,h egyre több dologban egyet értek veled!
Hölgyválasz! Ez Rád is vonatkozik
(Ps.: Ugye nemcsak fikázni lehet, és nemcsak az a cool?)
Malacka, annyi időm nekem nincs! Meg kedvem sincs! Nem érdekel olyan mélységben a dolog, hogy hülye politikusokra pazaroljam azt, amiből a legkevesebb van, az időmet. (Mondjuk, azt az ominózust pont láttam, el is ment a kedvem tőlük...)
Nem, nem gondolom, hogy kevesebb információhoz jutnék, vagy bármit is veszítenék. Talán az oroszlánfókák, pókok, tigrisek hiányoznak.
malacka:

Szerintem is még sokat kell fejlődnöm....Tudsz valahol egy " Kettős mérce kreatív alkalmazása" tanfolyamot. Szívesen elvégezném, hiszen nekem is meg kell felelnem.

Nem fletót védve.....de én nem igen emlékszem konkrét igéretekre.....Valami Új Magyarországról regélt a pali, meg úniós pénzekről stb. A tartalmát nem igazán fejtette ki.
"travis
Azt veszem észre,h egyre több dologban egyet értek veled!"

Csak egyszer legyen megint post drogfogyasztók dekriminalizásáról és melegházasságról, rögtön borul a bili. :)))
dekriminalizálásáról, na.
"Nem fletót védve.....de én nem igen emlékszem konkrét igéretekre....."

'Elnök úr, vonja vissza, hogy itt valaki receptfelírási díjat és kórházi díjat akarna bevezetni! Ön úriember. Nem akarhat igaztalanul nyerni. Az nemigazországhoz vezet.'
travis 2007.11.13. 13:57:01
malacka69-"a többnejűség pártján" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.13. 13:33:45
ezt írta orbánról:
1. Ígérek valami, amit megpróbálok végrehajtani, de nem minden sikerül, ez nem hazugság
'Elnök úr, vonja vissza, hogy itt valaki receptfelírási díjat és kórházi díjat akarna bevezetni! Ön úriember. Nem akarhat igaztalanul nyerni. Az nemigazországhoz vezet.'

Na igen ez az egyik kedvencem! :D
Gondolom Viktor nem nagyon kapott szikrát utána egy pár percig. Mikor ilyen szinten pofánhazudják az embert annak ez a következménye. Pedig biztos sok bótán adta életét azért az információért :). Az lett volna az überzsír, ha Viktóriusz elkezdi megmagyarázni, "dehát Ferenc a kémjeink jelentették... ezeket az adatokat közvetlen önöktől loptuk!" lol
kisa,
"Ígérek valamit, amit megpróbálok végrehajtani"
A kampányban szó sem volt arról hogy "ígérek valamit". Csak olyat, hogy mi nem lesz. Ahhoz képest az lett.

Tudom én miről szól a kampány, és nem hiszek én senkinek, semmit kampányban, én tudtam mi fog következni, de a többség sajnos nem.
A politikai hivatás ennél nagyobb felelősséggel jár. A szavaknak súlya kell legyen.
A miniszterelnökség esetében pedig hatványozottan. Az amúgy is katasztrofális közmorálnak sem tesz jót, ha kint van az ablakban egy ilyen alak. Mindenki cinikusabb és gátlástalanabb lesz tőle.
test subject,

Azzal semmi gond nincs, hogy a pártoknak vannak egymásnál belső informátoraik. Ez is a politika része.

Travis:

Nem igérte, hanem az Orbán megkérdezte tőle.....végül is nem hazudott....ezek az Szdsz heppjei....hát ő csórikám mit tehet, kell neki a koalició a kormányzáshoz....dehogy akart ő ilyen meg olyan díjat.....zsarolják szegényt.....lehet hogy már túl is vagyok a kettős mérce tanfolyamon?
"Azzal semmi gond nincs, hogy a pártoknak vannak egymásnál belső informátoraik. Ez is a politika része."

travis biztos összekeversz valakivel, de ezt nem nekem kéne elmagyarázni hanem annak a két és félmillió fidesszavazónak akik miatt ilyesmit Viktor soha nem mondhat ki nyilvánosan :)
travis, szerintem az, hogy igérek valamit, az nem vonatkozik arra, hogy az ígéret tartalma pozitív vagy negatív.
Te még sose igértetted meg a gyerekeddel, hogy NEM fog valamit csinálni? Az nem igéret?
"A kampányban szó sem volt arról hogy "ígérek valamit". Csak olyat, hogy mi nem lesz. Ahhoz képest az lett." →
Orbán-Torgyán kormány...
RE: sztiv 2007.11.13. 12:45:24

A piaci érték, az a valós érték, vagyis az, amennyiért el tudod adni. Példának okáért, ha Te azt mondod, hogy van egy lakásod, ami szerinted 14 milliót ér, de nem tudod eladni, csak 12-ért, annál többért senki nem veszi meg, akkor annak 12 a piaci értéke. Mert Glázserék a szomszédban verik egymást, Murci néni férje kurvázik, az unokájuk pedig dobolni tanul – és pl. a különbözetet rá kell költeni a hangszigetelésre, meg szemellenzőre.

A forgalmi érték viszont egy becsült érték, amiben azt mondják, hogy azon a környéken általában 16 millióba kerülnek a tiédhez hasonló lakások.

...feltéve persze, ha jól tudom – és innentől kezdve nem is értem. Ugyanis akkor minden lakástulajdonosnak évente fel kell becsültetnie az ingatlanát?
Kedves Paszternak!
Bocs, hogy ilyen késve válaszolok, de hát hosszú a gát, a Simsonom meg lerobbant, tolhattam hazáig.
Kérdéseid jók, de olyan, hogy szakértő főleg olyan szakértő, aki egy ilyen leszart ország helyrehozásában szakért nem nagyon van, főleg nálunk nem.
Elég lenne, ha az illető megváltó és tettes társai értelmesek és felfogják, hogy lopni lehet, meg az emberi természetből adódóan kell is,de azért a mértékkel vigyázni kell és akkor a dolgok maguktól megoldódnak.
Mert van egy csomó lehetőségünk, pl uniós pénzek, találmányok, eu tagság stb. Elég volna csak az uniós pénzeket nem pofára, hanem pályázatra osztani és nem a 80%-át ellopni, hanem csak 20-at. Valamint elég lenne megvédeni a hazai termelőket, legalább addíg amíg felnőnek a feladathoz. Kiemelten kellene kezelni a kutatást, fejlesztést, hogy a legjobb fejek ne menjenek el, hanem itt maradva, segítsenek tolni a szekeret a kátyúból kifele. Ehhez nem csak pénz kellene, hanem szemlélet változás.
Aztán értelmes, jól átgondolt, arányos közteherviselést kellene bevezetni és utána tudatni mindenkivel, hogy aki innentől sumákol a szívni fog, és azokat szivatni valóban akik csalnak, nem pedig mindenkit.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Üdv Pelikán
... mármint egyedi értékbecslésre gondolok.
Pelikán, ritkán szoktam egyetérteni azzal, amit írsz, de ez most tökéletes! Teljesen így van! :-)
Kisa:

"Paszternák: hát persze, a stumpf múltját megbocsátjuk... Mert a mi komenistánk jó komenista, igaz?"

Lépjük át az árnyékunkat. Felejtsük el ezt a brokesz hozzáállást. Maradjunk annál, hogy aki ennek az országnak akar használni, az jó ember, mindegy, hogy keresztény, zsidó, ateista, mohikán, zöld, sárga vagy kék.

Aki meg jót akar a Hankooknak, a Kóka-Kólának, a Bigus Dickus Ltd-nek, hogysem a KKV-knak, az következésképp nem ennek az országnak a javát akarja. ERGO: az nekünk rossz ember. Azon túl, kremszpen, mindegy, hogy keresztény, zsidó, ateista, mohikán, zöld, sárga vagy kék.

Csókoltatom az ántikomenizmusodat, én is hörgök tőlük, de inkább egy nemzeti komenista (nemzeti szocialista, hehe...), mint száz nem-nemzeti komenista.

Pá.
elvtársam, ki kell ábrándítanom.

"felfogják, hogy lopni lehet, meg az emberi természetből adódóan kell is,de azért a mértékkel vigyázni kell és akkor a dolgok maguktól megoldódnak."

sajnos nem. a korrupció persze jelentős tétel, és amíg komplett rendszerek működnek korrupciós alapon (eü, pártfinanszírozás, építőipar), addig még felmérni is nehéz, mekkora. de a pazarló/nem hatékony rendszerek átalakítása pl nem függ ezzel össze. ott az a döntés, h tologatunk-e üres vonatokat, vagy nem tologatunk.

"Mert van egy csomó lehetőségünk, pl uniós pénzek, találmányok"

tanálmányokkal elég szarul állunk speciel.

"Elég volna csak az uniós pénzeket nem pofára, hanem pályázatra osztani és nem a 80%-át ellopni, hanem csak 20-at."

ezt az uniós pénzeknél nem egyszerű ám, mármint zsebre tenni. sokkal veszélyesebb, hogy választási presztízsprojektetkbe ölik. tehát épül 50 Nemzeti Színház vagy ilyesmi.

"Valamint elég lenne megvédeni a hazai termelőket, legalább addíg amíg felnőnek a feladathoz."

sose nőnek fel, ha védjük őket. tessenek tudomásul venni, hogy a világgal futnak versenyt. ha "megvédjük" őket, akkor csak hozzászoknak a "védelemhez", oszt basznak pedálozni.

"Kiemelten kellene kezelni a kutatást, fejlesztést... Ehhez nem csak pénz kellene, hanem szemlélet változás."

ez stimmel, pl le kéne számolni azzal a barom fehértemplomos-gémeskutas életvízió-hazugsággal, a "városiasodás mint pokolraszállás" szemlélettel, az antimodernizmussal.
ifj. Pelikán József folyótöltés-karbantartó szakmenedzser úrnak

T. Pelikán Úr,

Bástya Úr, a Freestyle International Holding vezérigazgatója megbízásából írok Önnek. Kérem, hogy a holnapi napon, délelőtt 11.00-kor a budapesti Lukács-fürdő hidegvizes medencéjében haladéktalanul megjelenni szíveskedjék, a Magyar Köztársaság további kormányzati teendőinek megbeszélése céljából.
Kérem, hogy előírásszerűen nyakkendőben és úszósapkában megjelenni szíveskedjék, a testüregi motozással együttjáró előrelátható kellemetlenségekért előre is szíves elnézését kérem,

tisztelettel:

Paszternák József Renátó
megb. ügyvezető igazgató
malac

"Ne menjünk moziba, olvassuk el a filmek tartalmát, és esztétikai elemzését!"

Én ezt teszem.
Extrém ritka esetben előfordul, hogy moziba tudnak csábítani. Még extrémebb esetben nem bánom meg, hogy így történt.
:)

"Vond vissza!"

Dehogy vonom!
Fidesz plakátokat láthattunk az utcán is bőven, nem kellett hozzá tv!

Ja és ott a net, ha nagyon kiváncsi vagy egy-egy politikus szájmozgására.


travis

"Ez felmenti Gyurcsányt? Kevésbé lesz hazug, ha mindenkit bekenünk szarral?"

Nem menti fel, ki mondta ezt?

"Elnök úr, vonja vissza, hogy itt valaki receptfelírási díjat és kórházi díjat akarna bevezetni! Ön úriember. Nem akarhat igaztalanul nyerni. Az nemigazországhoz vezet.'"

Bizony!
És erre lehetett volna nagyon finoman reagálnia, esetleg csak annyit, hogy megkérem ne nevezzen hazugnak miniszterelnök úr, televízió közvetíti amit mond, őrizze meg nyugalmát, stb. Erre sunyizott a papírjai között. Értem én, hogy azt nem mondhatta. Dehát ezt hallgattuk le, mi mást mondhatnék!

"Azzal semmi gond nincs, hogy a pártoknak vannak egymásnál belső informátoraik. Ez is a politika része."

Ja. Ha van info, ami kiszivárgott, azt kezelni is tudni kell. Ez Viktornak egyáltalán nem sikerült.
Egyébként honnan tudod, hogy Ferenc akart vizitdíjat? Lehet a baráti beszélgetések alkalmával ő ágált ellene a legjobban. De lehet, hogy nem. :)

Kedves Árpi!
Azt mondod a hazai termelőket nem kell megvédeni mert akkor sosem nőnek fel a feladathoz. Bizony nem, mert tönkre mennek, ugyanis, ha esetleg nem hallottál volna róla pl a mezőgazdasági termelőket a régebbi uniós országokban nagyságrendekkel jobban támogatják, mint nálunk. Na akkor versenyezz velük, eleve jobb a technikájuk, több a tőkéjük mert régebb óta gazdálkodnak, és még támogatást is többet kapnak. Ezt sima pedálozással nehéz kivédeni.
Üdv Józsi
Kisa:

"Pelikán, ritkán szoktam egyetérteni azzal, amit írsz, de ez most tökéletes! Teljesen így van! :-)"

Én is kérek abból amit fogyasztottál.:-)))

Paszternák.

Te tanár vagy az általam áhitott tanfolyamon.:-))))
Árpi,

oké, hogy coki ántimodernizmus, de akkor mifélét gondoljunk el? Momentán nekem tetszik a szicíliai típusú, de lehet, hogy ez átmeneti állapot itt énnállam. Mert mihelyst kiderül, hogy nem elég pusztán egy dimenzióban eredményesnek lenni, akkor jön a bűnbánat, melldöngetés, mijalófasz. Hogyhát lendületesen AKARTUK, elvtársak, de elkúrtuk. De most itten e, a tuti tipp.
Bazz, nem vagyok én egy állatorvosi ló... hogy rajtam kísérletezzék ki a finggal történő tojásfestés mechanizmusát.

Ha már, akkor legyen brit típusú, német, svájci, dán, esetleg finn (óh sumer, na az ne, ha lehet) típusú fejlődés. Azok is szarban vannak, csak ócsóbban. És ésszerűbben.

Ebben a dologban egyetértek, hogy az an der Pusta auf zwei Pferde stehend vágtató Tschikosch und a gemütliche Kádár-und-Kreisky-féle Gefühl már nem vonz. És aki ezt erőlteti, az pötsch. De ne akarjuk megismételni Gyurcsány Ferenc hallatlan és égbekiáltó fasságát, amivel előbb mexüntette a kórházakat, majd elkezdett gondolkodni arról, hogy akkor melyik is lássa el a feladatokat (okés, tudom, hogy nem kell mindig a főgecit cseszegetni, de ki is nevezte ki Molnár "Hóhér" Lajost???).

No, akkó gondolkoggyunk. Hoci azt a lájdi sert!
fuxos, b@kker, így is lesittelnek, hát még ha másnak is adok! (jah, most mennem kell, vár a malterosláda, meg néhány ellenőr, ahogy nézem, a kurvéletbe, ezek megtalálják nálam a cuccot, b@sszákmeg, azt fogják mondani, díler vagyok. Fuxos, merre vagy, odaadom a felét!)
Kedves Árpi!
"ezt az uniós pénzeknél nem egyszerű ám, mármint zsebre tenni. sokkal veszélyesebb, hogy választási presztízsprojektetkbe ölik. tehát épül 50 Nemzeti Színház vagy ilyesmi."
Modok egy példát, hogy kell uniós pénzt egyszerűen zsebre tenni. Az uniós pénzből vízágyút kell venni megindokolni, hogy a kubai menekültek kordában tartásához kell, aztán a vízágyúra szánt pénzből meg kell bízni egy haver céget, hogy írjon már egy 3 oldalas tanulmány betűnkét 2 millióért és láss csodát az uniós pénz marad is meg nem is.
Üdv Pelikán
"tanálmányokkal elég szarul állunk speciel."

A 3d-s tollat speciel kurvára várom mikor kerül ki a halandók piacára.
T. Pelikán Úr,

Dr. Kotász kéri, hogy a magyar mezőgazdasági vállalkozók kiherélését, lassú tűzön való megpirítását, hónaljiknak árvalányhajjal való csiklandását számára meghagyni szíveskedjenek, és az ezirányba eddig ható további hathatós kormányzati, valamint uniós támogatást mihamarabb felfüggeszteni szíveskedjenek.

Cégünk filozófiája az "élni és halni hagyni" jegyében csak a Szeremley Hubát kívánja meghagyni írmagnak, na mongyuk, azt se tiszta szívvel, mint József Attila, mer akurvanyját, mégiscsak egy felkapaszkodott MIÉP-szimpatizáns.

Ez utóbbi - bizalmasnak szánt - megjegyzésem alapján tájékozódhatott arról, hogy a nemzetközi helyzet milyen hihetetlen módon fokozódott.

Stilisztikai bakugrásaim miatt szíves elnézését kérve,

Üdvözlettel:

Paksy (azelőtt Paszternák) Kevin József Renátó
már 74x mb. ügyvezető igazgató
rokica

Akkor a piaci értéket honnan veszik? Az utolsó adásvételiből? Vagy megbecsülik, mint a forgalmi értéket? :)
RE: sztiv 2007.11.13. 15:15:02
Hát ez az, amiről fogalmam sincs. Ugyanis akkor kellene egy teljesen egyedi értékbecslést készíteni - és még az sem lenne reális.
Nem beszélve arról, hogy ez az érték évente változhat (jobban, mint a másik), no meg az értékbecslő sem olcsó. Öt éve, amikor szereztem egy ilyen papírt, ötvenbe került lakásonként. Most egy százas körül lehet. De kérdem én: ki fizeti a révészt?
Polgártársak, Drágabolgárurak!

A MHMAPBLAS (Majd Ha Már A Pöcsöm BeleLóg A Sörbe) Egyesület nevében kérlek benneteket, feleym, hogy a siketek, gyengénlátók, félfülűek, levágott orrúak és szellemileg kihívásokkal küszködők országában ne akarjátok gyermekeiteket a 3,00 méteres úszómédanszba hajintani, mondván: "hulljon a férgese!". Mert akkor majd csak Kóka, Tóta W. Árpi, meg a Gy. Feri maradnak a parton, esetleg a Tótottó, hájdemiadévla.

Tessenek má végre tudomásul venni, hogy ez itten a hülyék és bénák országa. És vannak ...lag (cenzúrázva) kódolt ügyes és nembénákmiazhogynagyonis emberek. De ők vannak kevesebben és ebben a kapitalizmus nevű pilótajátékban még a cséknek a másik végén is szinte folyik a tülekedés, mert még az is jobb, mint megdögleni.

Tehát csak óvatosan ezzel a "nó támogatás, me' akkó' eekényeemesednek a válla'kozók" dumával. Vállalkozásaink nem azért vannak, mert az annyival tutkerályosabb megélhetést biztosít, baszki: nem mindenki Berényi Miki itt!!!, hanem azért vagynak, mert mindenütt jobb, mint meghalni (copyright by Jakob Grimm).

Az Egyesület (és Minden Igaz Magyar Érzelmű Magyar Hazafi) nevében:

Brájen elvtárs, a Palesztína, izé, Balfaszisztán Felszabadításáért Mozgalom végrehajtóbizottságának póttagja, megbízott cuslág és ifjúsági tagozat-vezető
Szia Paszternak!
Kicsit kacifántosan mondtad, de igazad van. Mert pl mezőgazdasági támogatást (bocsi tanyasi gyerek lévén leginkább ehhez értek) még a piacgazdaság mekkájában az USA-ban is adnak. Valószinüleg azért mert fogalmuk sincs a piaci folyamatokról. Nem úgy, mint a Kókának aki tudja, hogy teljesen piac szerű, ha állami pénzen finanszírozott programban, drágábban adjuk a cuccot, mint egyébként. Vagy a Fletó aki tudja, hogy teljesen piac alapú, ha be sem jegyzett cég nevében állítok ki számlákat, stb.
Üdv Pelikán
"hát ő csórikám mit tehet, kell neki a koalició a kormányzáshoz"

Érdekel valakit?. Ha az én zsebemre megy a játék, nincs pardon. Addig leszarom a kis játékaikat.
Paszternak ! :)))) Mik a kritériumai a MHMAPBLAS párttagságnak ? A lófarok gondolom még egy nőnél sem kizáró ok !:)

Pelikán et. ! Teljes mértékben egyetértek fenti taglalásaiddal !

Travis !
Tökéletesen megválaszoltál helyettem, még koradélután a fuxosnak, /Orbán-Gyurcsány vita, kettős mérce /a számból vetted ki !:)
Nincs sok időm, csek egy percem, ezért tömören:
B..sszátok meg ezt a rohadt összemosósdit! A 12centis f..sz is f..sz és a 18 centis is, de kurva nagy a különbség!
Alkalmazd már ezt hazugságra!!! Tök ideges lettem,amikor átnéztem,és azt okfejti itt egy-két ember,h Orbán pont akkora hazug, mint Gyurcsány!!!!
Az lehet, h pont úgy akarja a hatalmat, meg pont úgy autokrata, de ebben aztán nem pont úgy, ezt a nép is látja, és nem Orbánról készülnek pinokkiós karikatúrák, pedig a neten szabad a préda!! Húúú, de beidegeltem magam... most aztán tényleg rivotril..
Pelikán elvtárs,

én is aszondom, hogy addig adjunk támogatást - célzottan - a parasztnak (én is az vagyok, viccen kívül, csak másodállásban), amíg vannak. Különben otthagyják a földet, mennek a városokba, ahol ugye, tejjel-mézzel folyik a Kánaán, van munka dögivel, ja. Szóval, jobb mindenkinek, ha a magyar vidék megmarad ott, ahol van, és a kormány legfeljebb arra ösztönöz, hogy inkább tessenek bio-zöldséget termeszteni, mint árpát...

Nem blogolhat pénzért minden paraszt, ugyebár... (nem neked szólt, gátőr cimbi)

:o)
"le kéne számolni azzal a barom fehértemplomos-gémeskutas életvízió-hazugsággal, a "városiasodás mint pokolraszállás" szemlélettel, az antimodernizmussal"

Meg azzal is, ami szintén a jobboldalról jön, hogy, nem jó az, hogy a fiatalokat "versenyképességre", meg "mobilitásra" nevelik, mert jaj, globalizmus. OVI szokta ezt a hibbanatot beszédeiben fényesre polírozni. Meg a "költséghatékonyság". Ezzel pedig a hírTV törzsgárda fejében ezek az amúgy progresszívitásra nevelő fogalmak súlyos előjellel lesznek elültetve. Mert igaz ugyan hogy fingja sincs róla, hogy mit jelentenek, de Viktor megmondta, hogy nem jót. Kész.
Ugyanez történt a "liberális" kifejezéssel. Szitokszóvá lett gyakorlatilag.
Tegnap elcsíptem a Pörzsét Csurkával az Echo-n. Ennek volt a tökéletes illusztrációja. Nem értem, a Széles mit akar ezektő az arcoktól? Bayer? Pörzse? Úgy volt, hogy mértékadó, és nem fundamentalista jobboldalt épít. Így?
Dúlfúlunk, kinek, milye teli , de jő majd a feltámadás !( no e relációban momentán nem a szucsteri félére gondoltam ) Mert már a jó öreg Hippokratész is megaszonta, hogy " Ahol a méreg, ott az orvosság is ! " És ez itt most nem feltétlen a gyógyszerlobbi reklámja akart lenni !
Drága hölgyválasz,

az egyesület nem kíván párttá alakulni, mert akkor a női kvóta bevezetését is meg kellene ejteni, és, mint látod, malac kollega beszólását a hancúrpálcáról, a "lófarok" fütyivé minősítése jelentős társadalmi (de legalábbis tagsági szintű) ellenkezést váltana ki... Hogy ne mondjam, ez a probléma elkenése lenne...

Tehát maradjunk a polgári öntevékeny csoportoknál :)
Travis !
Nanehogymááá ! Majd ha a Te kölköd lesz kénytelen kimenekülni megélhetésért kűfődre, Téged meg, pelenkás vénséget majd jól itthagy, akkor gondolkozz el ezen ! Nem a mobilitást veti el Orbán, hanem hogy kényszer legyen mobilisnak lenni ! És ez óriási különbség !Márpedig Gyurcsány nemcsak hogy kimondta a saját szájával ni, hogy " tessék ! El lehet menni ! ", hanem eként is csinálja a politikáját !
"B..sszátok meg ezt a rohadt összemosósdit! A 12centis f..sz is f..sz és a 18 centis is, de kurva nagy a különbség!"

No igen, sokan azzal védekeznek balszélen, hogy lemennek az elvek szintjére, és ott igyekeznek párhuzamokat erőltetni. A hazugság az hazugság, a lopás az lopás. Az elveken nem hiszem, hogy összevesznénk. De jó lenne, ha azért a nagyságrendekkel is foglalkoznánk. Nem ugyanaz 30 milliót sikkasztani, vagy hazavinni egy cellukszot az irodából.
Paszternák !
Szíves értesítését tudomásul véve, maradok tisztelettel :

Hőgyfarok :)
Travis !
Egyébként a Bayer " Mélymagyar " c. műsorához semmilyen oldalinak sem kell lenni... A legutóbbit láttam, ténykérdéseket taglalt. Pl. egy olyan 3 generációs családról, akik 65 nm-en laknak panelban, és a nagyszülő nyugdíja 1 az 1-ben elmegy a rezsire !
Kedves Árpád!

"...sokkal veszélyesebb, hogy választási presztízsprojektetkbe ölik..."

No, pontosan ez a lényeg.
Jó, hogy van ez az uniós pénz, de a jelenlegi helyzet szerint úgy tűnik, nagy részét értelmetlen hülyeségekre fogják elkölteni, mert koncepciót én látok szinte sehol. Épülnek majd tanuszodák, olyan vidéki iskolákban, amit utána bezárnak, utak a felszámolás alatt álló vasútállomásokra, stb. Ez sokkal nagyobb probléma, mint a Kóka feketemunkásai. Meg hogy mikor, ki, mit hazudott.
holgyvalasz,

Orbán elég csúnyán összemos fogalmakat, mint például legutóbb előkapta a cilinderből a "politikai korrektséget", amit teljesen tévesen értelmezett. Mert szerinte az azt jelenti, hogy nem lehet beszélni hazáról, nemzetről vallásról. Lófaszt, a PC egy tök jó dolog, de sajnos kissé visszájára fordult a dolog, az ehhez való alkalmazkodásban. Lásd, ide vonatkozó South Park epizódok.

Én a kölkömet életfogytig tartó tanulásra fogom nevelni, és hogy mindig legyen résen. Ezzel a farzsebben itthon is boldogulni fog. Ha pedig nem, akkor sem fogok olyan súlyt a vállára tenni, hogy "jaj, fiam, te most itthagyod a hazád, meg családod, egy tál lencséért". Mert most ez van a fejekben.

Én rühellem a Ferit, húzzon el máma még, de azért azt nem lehet mondani, hogy ő a felelős minden bajért. Az antimobilitás, a nyelvtudás hiánya, a fejekbe bebetonozott "jólvana!" gondolkodás a régi rendszer öröksége, még ha Feri maga is tevékeny része volt annak. A fejekben van a gond legfőképp, azon túl, hogy a kormányzat is kész csőd.
Hölgyválasz
100% egyetértés
Asmodeth
100%
Paszternák
80%, bár ez kurvára kérdőjeles, mer' nem mindig értem drága tesóm, h mi a lófixet akarsz kisikeríteni, de lojális vagyok + bízok benned, mer' van humorod, s az rossz ember nem lehet, azért tehát megadtam a nyócvanat
travis
Lementél nálam 70%-ra, mert nagyon akarsz itten egy Orbán=Gyurcsány. Vazze, ha ez igaz lenne, akkor a népek ezt miért nem így látják? (ld. közv. indexek) Vagy lüke a nép? Akkor legyen cenzus! Mondjuk kössük a választójogot érettségihez? Higgyük má' el,h a nép nem hülye (alapvetés a demokráciában) tehát, ha tele van a net azzal,h Gyurcsány=hazugság, és ehhez való képest jóval kevesebb az Orbán=hazugság poénkodás, akkor miről is beszélgetünk?
Hitlerben volt szeretet, mert szerette az anyját a családtagjait, Gandiban is sok szeretet volt. Tehát, ha szeretetről van szó, mindegy,hogy Gandi vagy Hitler, mert mindkettőnél kimutathatóak a szeretet megnyilvánulásai....
B..szki, jó egy hülye logika ez kormánypárti magyarok, nem?
Felebarátom azúrban Travis !
"Én a kölkömet életfogytig tartó tanulásra fogom nevelni, és hogy mindig legyen résen. Ezzel a farzsebben itthon is boldogulni fog. Ha pedig nem, akkor sem fogok olyan súlyt a vállára tenni, hogy "jaj, fiam, te most itthagyod a hazád, meg családod, egy tál lencséért". Mert most ez van a fejekben. "

A dolog azért nem ennyire egyszerű ! Oké, nem fogsz óbégatni, mint ahogy egy ismerősöm se, akinek a gyerekét most rúgták ki szakvizsga előtt egy klinikáról, a leépítéspórolás jegyében, no ez az ifjonc sehová se tudott elhelyezkedni, mert vagy alul, vagy felülképzett vala. Ezért aztán hősünk, a jobb sorsra érdemes magyar, kiruccant nyugatra, ahol segédorvosként tengeti életét, amiből bőségesen tudja beteg anyját segíteni.
* Az alapigazságokat pőrén kimondó South Park-ot én is nézem, ha bele nem alusz, baromi jó, ebben egyetértünk !
* Én is rühellem Ferit ! Ebben is 1etértünk ! És abban is, hogy a fejekben lévő fekete lyukakban milyen érvek és értékrendek sikkadnak el végleg !
malacka,
Én csak mindenkinek igyekszem felróni a maga szarát. Ha hazugság, akkor azt, ha fogalmi zavarkeltés, akkor azt.
Orbán más miatt fasz, mint Feri.
Feri vagyok:
1. Szívre tett kézzel éneklek himnuszt
2. Állok egy emlékműnél, és jellegzetesen mozgatom a kezem
3. Sajtótájékoztató, nincs palást az asztalon, egyfolytában jár a lábam az asztal alatt
4. Hülyeségeket beszélek (szaknyelven kritikátlanul viselkedek) szaudi terroristák, öregecskedő feleségek, bérmálkozás
5. "Ha az ember szenvedélyes, akkor kicsúszik egy-két olyan a száján, hogy böszme" -mondtam reagálva az őszödi beszédet kritizáló újságírónak
6. Szerintetek 100-as vagyok?
travis
Hát az igaz, hogy Orbán más miatt fasz, de ha már választani kell, akkor inkább már őt verjék a seggembe, mint ezt a ripacs pinokkiót!:)
malacka69-"a többnejűség pártján" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.13. 17:23:41
" Hitlerben volt szeretet, mert szerette az anyját a családtagjait,"
Hááát malacka,
Hitler volt az, aki nem átallotta kijelenteni : A nép olyan, mint a nő, mert mindkettő szívesen enged az erőszaknak !
Közben pedig soha nem volt hódító, csak egy diktátorrá avanzsált klozetkukkoló, igazi stika-pubi ! De azért igazad van !:)
hölgyválasz
Kéne má' egy kicsit imádjuk egymást itten, mer' mosmá olyan kevés szeretet gyün itt át, hogy brühümm és brahamm...:)
Malacka !
Feri 1-6 - ig rendben, és a top 10-ig sem kell sokat várnunk ! Aki ennyire exibiciglista, az könnyen követ el hibákat !
holgyvalasz,

Tesóm dettó, kábé másfél éve lépett le Angliába.
De ezeknek a példáknak azért nincs értelmük, mert ezekre nem lehet mit válaszolni. Ez van. Szar dolog, annyit lehet csinálni, hogy a fiatalokat lehetőleg arra neveljék a szülők, hogy minél többet tanuljanak! A diákok, meg ha kell, vállaljanak nyári munkát, hogy kifizethessék a tandíjat. Én is megkerestem az enyémet, mert költségtérítéses suliba jártam.
Ha van egy diplomád, plusz beszélsz legalább angolul, akkor azzal már van esély. Tudom, hogy tengernyi tanár van, aki így sem tud, de ők meg próbálkozzanak átképzéssel. Csak így megy.
Malacom, én tudod hogy annyira, meg hogy igazad van, meg hogy annyiranagyon ! De mit szól majd a
" csodélatos barátosnőd " ? :)
Jut eszembe! Szoktam teniszezni gyakran, Federer is el-el játszik. Mi teniszesek vagyunk. Focizni is szoktam, tehát én és Kaka focisták vagyunk, na és b..ni is szoktam, tehát én és Maya Gold egyaránt pornósztárok vagyunk.....
Rivotriiiiiiilllll, segííííííts!
Szia Malacka!
Ne húzd fel magad! Én megmondom itt ennek a sok csillagosnak a frankót.
Ugye a Fletó ügyes gyerek mert megvárta míg elévülnek a stiklijei, csak aztán lett miniszterelnök. Az egyikhez speciel kellett az ügyészség totojázása is, de végül is nem verte le a lécet.
A Viktorkára pedig ráküldték, emlékszik még valaki rá, a balosok biztos nem (ők vedelik a vodkát Horn Gyuszi módra így gyakori a memória reset), szóval Keller öcsinek külön hivatala volt 2002 után két évig, hogy valamit találjon az Orbánékról. Írt is szegényem vagy 50 feljelentést, oszt egy se állta meg a helyét, el is tűnt a süllyesztőben.
Mi következik ebből:
1. A Keller kicsit hátrányos helyzetű agyilag. (ez mondjuk fix)
2. Az Orbánék talpig becsületesek (ez mondjuk utópia)
3. Az Vikiék nagyon ügyesek (ebben van valami)
A vég következtetés azonban ennél bonyolultabb: A Vikiék se szentek, de talán nem csak a lopáson járt az eszük, vagy ha azon járt legalább volt nekik bőven. Az azonban vitathatatlan, hogy a GDP arányos hiányt 61-ről levitték 52-re (most70).
Szóval ami melletük szól, hogy kevesebbet lopnak, ügyesebben lopnak és ráadásul nem teszik szarrá teljesen a gazdaságot.
Speciel én akkor lennék boldog, ha ők is csak a TV-ből követnék a parlamenti eseményeket a Fletóval együtt, de ez már legyen az én bajom. Gátőrből még sose lett miniszter elnök és nem is lesz ebben ne reménykedjetek.
Na megyek dobok valamit a Morzsinak.
Üdv Pelikán
travis
Az én exnejem (pszichiáter) ki akart cuccolni Svédbe a fasz Gyurcsány eü politikája miatt a két csodálatos és gyönyörű lányommal, csak beszarattam bírósággal meg hangoltam gyerekeket a svéd élet nehézségei ellen, így egyelőre kussol az ügyről. Na kössz Feri + Lajos (a Molnár) Már csak ezért is utálom ezt kormányozni képtelen, ám pofázni annál jobban tudó szoc-lib hordát
Basszus Travis, ezzel az " átképzéssel " azagyamra ! Kérlek, gondolkozz már egy 45-50 éves ember fejével ! Nemcsak a 20éveseké..., ugyebár ! Hová a f*szba képezze át magát egy 50-55 éves, aki a Kádár érában nőtt fel, kezdett dolgozni, s naívan hitte, hogy majd törzsgárda-jutalom ugyanazon a mh-en. Semmi nem késztette és figyelmeztette arra, hogy észnél kell lenni, mert gyön majd a nagyfene kapitalizmus, globalizmus, meg mittomén miizmus ! Hogy elkényelmesedett, az nem az ő hibája. S hogy lett volna rá 17 éve , amikor még csak 30 körül volt ? Naja. De a mostani világot, amit itt Mo-on élünk, még a legképzettebb Münchausenek se tudták volna megálmodni !
Pelikán et
Ez itt a lényeg!!! Viktorék tudtak kormányozni, ezek itten meg nem, csak kamukázni arról, hogy tudnak. Basszus, már 6. évüket nyomják, oszt az alagút végén látható fényről beszél a Feri, a sok marha meg még mindig hiszi, hogy csak ezek fognak kihúzni a fekáliából, amibe jól beletolták az országot meg minket.
Egy a lényeg, hogy Gyurcsány akkora fasz, hogyha kihúzzák a seggemből és helyette Orbánt rakják bele, niz' Isten megkönnyebbülést fogok érezni a székletinger mellett.
Ez most nem coming out volt, az még kicsit odébb lesz!:))
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Mély megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy visszaolvasva magam, túl sok genitáliát találtam. Mindezek miatt mélységes megvetésem fejezem ki magam ellen, egyúttal kérem a mélyentisztelt egybegyűltek lojális megbocsátását!
Elmentem...
Bye&Csüssssz!
“sose nőnek fel, ha védjük őket. tessenek tudomásul venni, hogy a világgal futnak versenyt. ha "megvédjük" őket, akkor csak hozzászoknak a "védelemhez", oszt basznak pedálozni.”

TWÁ,

A paraszt nyugaton se nagyon van képviseltetve az urbánus döntéshozatali folyamtokban, kimegy a traktorral, aztán majd utána parlamentekben kitalálják, hogy mi is lenne jó neki. Hozzáteszem itten már mi előbbre tarunk, mert a mezőgazdaságban oly járatos demszki kezét a paraszt ütőerére tevén érzé annak lüktetését, orvoslandó baszatá ki az behajtani tilos táblákat városzerteszéjjel. Kusshadjon a büdös parasztja!- nyílván Vekkerferi is egyetértett, mint az eszdéesz szakpolitikai kollégiuma.

A magyar paraszt sem tesz máshogy, mint a külföldi sorsosa, azaz, ha má a francia parasztnak jár minden megtermelt 1 euró után 2 euró támogatás, járjon má a magyarnak is. Én se értek vele egyet, de akkor vegyék el francia paraszttól is a gubát, és máris egál.
Ha én ma olyan paraszt lennék, akinek van főggye, ismerve a magyar viszonyokat, banánt termesztenék, aztán minden decemberben emennék a miniszterhez, hogy baszki megin evítte az egész termést a fagy, aggyá pénzt!- ez a magyar valóság, ami nem a paraszt hibája, hanem a koncepciótlanságé!
Travis és még csak annyit hozzá, hogy gőzöm sincs, milyen a korosztályos megoszlás a mu.nélküliség terén, de nyilván a fiatalok vmivel egyszerűbb helyzetben vannak, már csak élethelyzetükből, korukból, s az ebből fakadó könnyedebb gondolkodásmódjukból kiindulva. Összességében persze szar ahogy van mkinek, aki éríntett, meg aki csak közvetetten, mondjuk családtagként.
Kedves Malacka!
Lazíts és figyelj, a baloldali elfogultság -30 pont, a jobboldali -20 pont az alap IQ-ból. Te szerencsés vagy mert minusz 20 után is még az átlag felett vagy, de jobb a békesség ne fogulj el bármennyire is utálod a Piri mama vőjét.
Látod nekem, csak az átlag alatti IQ van, de milyen jól tartom magam a sok elfogult között.
Szóval lazíts hidd el nem érnek ezek a hímtagok annyit, hogy elvesztegess rájuk ennyit a tehetségedből.
Üdv Józsi, meg a Morzsi is
Eszméletlen hogy mennyit tudtok locsogni.
"Hová a f*szba képezze át magát egy 50-55 éves, aki a Kádár érában nőtt fel, kezdett dolgozni, s naívan hitte, hogy majd törzsgárda-jutalom ugyanazon a mh-en."

Tehát akkor jóváhagyod azt az álláspontot, hogy a munkahelyek többsége tartsa meg a nem piacképes munkaerőt, pusztán szolidaritásból?
Sorolom kik járnak rosszul ezzel:
-A fiatal, piacképesebb tanárok, akik képesek lennének XXI. századi tudást átadni, de így nem jutnak munkahelyhez.
-A diákok, akik így használhatatlan tudást kapnak.
-Minden adófizető, mert az adóforintjaikat egy korhadt rendszerbe öntik, ami nem termel társadalmi hasznot.

Amúgy nekem kábé évente kell új tudást szereznem, mert amit tanultam a fősulin, már elavult. Pedig 5 éve végeztem. Jó ehhez hozzászokni, később nem fog rosszul esni.
Egy 45 éves ember, ha kellően karban van tartva szellemileg, még bármit megtanulhat. Még állhat előtte egy 20 éves szakmai pálya. De valahogy itthon az a közvélekedés, hogy örüljön a világ, hogy elvégeztem az egyetemet, és most már akkor gondoskodjon rólam egész életemben! Na, hát ennek van vége. Áll ez mindenkire, aki még nem nyugdíjas. Fiatalra, öregre. A világ változik, tessék megszokni. A történelmi okokról lehet beszélgetni, de a körülményeken nem változtat.
Persze könnyebb felelősöket keresni. De azt azért nem érdemes, mert elszívja minden energiádat.
Travis !
Az un. " piacképesebb " tanárok . Nos, épp a tanári pálya az, amiben igenis, sokat számít a tapasztalat. A 20 éve oktató tanárnak - feltéve, ha ugyebár nem rugják ki - lehet módja továbbképezni magát, hogy megfelelhessen a " XXI. szd-i " követelményeknek, s ezt meg is teszi, mert ha nem magától, hát rákényszerítve kénytelen !
* A világ valóban változik, de szükség van valamiféle olyan evolúcióra, amiben életképesnek maradnak a népek, nem döglenek bele ebbe kapkodó rohanásba! Mert az utóbbi pár évben lódult meg a mi kis magyar kozmoszunk, addig csendben, langyosan dagonyázva, de szépen haladtunk mégis az EU felé ! Na, hát szerintem ezek azok a bizonyos közeli " történelmi okok, amiről lehet beszélgetni, csak nem érdemes." És igaz, majd' elszíjja az összes energiámat, de kihúzom magam a hajamnál fogva, mint a ma már egyszer emlegetett Münchausen !
Pá Travis, és mki, mennem kell !
" toxx 2007.11.13. 18:01:01
Eszméletlen hogy mennyit tudtok locsogni. "
Na akkor búcsúképp csak neked, csak itt és csak most, igazi locsogásos felüdülésként:
Mint tudjuk, szkepticizmus nélkül nincs filozófia. Optimista ember nem lesz bölcselő !
Iván Ivánovics Csernyikov gondolkodó, egy szép májusi du.-n az ágya szélén ücsörögve, eképp merengett :
- Itt van ez a Platon, homokos volt, mégis milyen fantasztikus dolgokat hordott össze, vagy itt van ez a Kant. Impotens létére milyen zseniális gondolatokkal forradalmasította a filozófiát ! És itt vagyok én, Iván Ivánovics Csernyikov, itt ülök a ménkű nagy szerszámommal, és nem jut eszembe semmi !
Na, hát toxx, van így az ember... :)
Egyébként meg ha " locsogásnak " véled, nem muszáj olvasnod !:)
Szia Hölgyválasz!
Ez a toxxnak szánt, duma ez jó volt.
Üdv Pelikán
Én bizonyos beidegződésekről beszéltem. Hogy 40 fölött már minek tanulni. Igenis kell. Keresztapám 60 évesen szerzett diplomát, most tanárként tanít, nyugdíjkiegészítésként. a fiatalabb tanár kicsit könnyebben el tudja fogadni a változó kort, és emiatt lehet úgymond piacképesebb. Nem az élete derekán ébresztik fel berregő órával, hogy héééló, a világ már néhány évtizede elhúzott innen!
Ohh, malac...

Tavaris Kolbaszov...

Nem gond, ha néha nem értesz, mert néha én sem értem magam, de csatlakozom Pelikán et. hozzászólásához, és némileg módosítva úgy fogalmaznám át az örökigasságát, hogy "értem, amit leírok, csak amikor olvasom, akkó nem értem", na most akkor az én átlagon felüli IQ-s énemmel írok, az áltagon aluli IQ-mmal olvasok, ergo egész helyre kis átlag gyerök vagyok, de hé, az én szívem is a baloldalt dobog, viszont a izémet jobbfele hordom. Naszóval, elvtársak vagyunk ám, ne félj!
holgyvalasz 2007.11.13. 18:47:43

Hát ez szivetmelengető volt,kár,hogy elmentél.
Most éppen ráérnék egy fikarcnyit,ha engem választanál,nem mondanék nemet.
Én még jártam tánciskolába,is.

Ifj.Folytatólagosan Tanu et.

Látom néhány setét alak igencsak megpróbál, hivatalból, a gát alá gyűrni,de még nem értik,a gát az emberes
hivatal,ottan csak úgy ugatni,a morzsi hivatalos reszortja.Akárki, az ottan is csak akárki.Mindenféle faszságot ottan nem ildomos belekiabálni a természetbe.
A város az más,ott jövő,meg modern,kivül csupa fény,oszt bent még ott se mindenhol lőn világoság.
Majd,ha megszünik a sok templomtornyos,pök-pök,elmaradottság meg minden szenny,ami ottan csak ugy bujálkodik.Csak Bp lesz,8 milliós,körbe meg nagy semmi.Hát ilyenkor könny szökik az egyik szemembe.Istenem.
Ja,ezt már kitárgyaltuk.
Istenem a tanu,meg Te is,igazságotok lészen egyszer.
T. Tóta W.!

Rendkívüli módon örülök a szívmelengetésnek, nincs is szebb annál, mint embertársaink jólétéért ténykedni. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy zavaros hozzászólásaim megértése legalább 3 db diploma plusz 1 db Nobel díj meglétét igényli, fenti okból talán bővebben kifejteném, hogy mire is gondolok. Hátha…

1./ A pártok iránti szeretetem, mint látható, nagyjából töretlen, és ha valaki bármelyiket a (bevallottan kényes és merőben szubjektív) ízlésemmel ellenkező módon támadja, teszem fel, ellene ex cathedra kijelentésekkel operáló, érvektől abszolúte mentes, zsigerből építkező kirohanást produkál, akkor a támadott iránti rajongásom különösen felfokozódik. Mivel pedig a mái helyzetben mindenki, de főleg az értelmiség kizárólag a kormánypártokat rugdossa, úgy gondolom, nem kérdés, kik nyerik el mostanság a szimpátiámat. Beállhatnék a rugdosók sorába magam is, de az túl hosszú, és mivel türelmetlen ember vagyok, ilyen helyzetben mindig a néptelenebbik sort szoktam választani.

2./ A kritikák ellen valóban küzdök, küzdögetek, és meglepő módon főleg akkor, ha nem értek velük egyet. Ha a kormánypártok szeretete mellett ez a küzdés is melengeti a szívet, ám legyen, de kíméletlennek szívmelengető küzdelmemet csak oly esetben lehet betudni, ha akkor is használom az érveket, amikor az ellenfél azokkal nem tud mit kezdeni (ahelyett, hogy a Gyalog-galopp Arthurjaként elfogadnám a fekete lovag döntetlen ajánlatát). A helyzet azonban az, hogy nem fogadom el, kíméletlenségemmel bizony gyakran melengetem a szíveket, ugyanis a racionalitást az oltári hülyeségtől érvekkel lehet elválasztani, melyeket aztán csatabárdként forgatva a fejem felett vetem magam a kíméletlen küzdelembe.

3./ Kóka lehet sokmindenért felelős. Viszont ha már pároztattuk a hálapénzt az eü miniszterrel, akkor (ahogy korábbi kíméletlen hozzászólásomban írtam) ne pároztassuk az ipari feketemunkásokat Kókával, mert a logikai bukfenc csapdájába fogunk esni, ugyanis ő az ipar MŰKÖDÉSÉÉRT felelős, a feketemunkáért meg egyértelműen az APEH főnöke, azaz Veres János. Azt kellett volna tetszeni írni, hogy Kóka, MINT A KORMÁNY TAGJA felelős, és akkor helyben vagyunk. De jó, legyen, tételezzük fel, hogy azt tetszett gondolni, csak a gondolat kifejtése volt sikertelen.

4./ Miért felelős Kóka? Az írás szerint azért, hogy vannak feketemunkások. Ennek alapján mondhatjuk azt is, hogy az egészségügyi miniszter a magyarországi halálozásokért felelős. Mert hát kérem, Magyarországon halnak az emberek. Bizony halnak. És hát ebben ki lenne inkább a felelős, mint Horváth Ágnes? Mivel viszont eddig ilyet nem mondtak rá, kikövetkeztethető, hogy a közmegegyezés szerint ez esetben az abszolútummal nem megyünk semmire (az maga az oltári hülyeség), kell valami viszonyítási alap. Példának okáért mennyien haltak akkor, mikor ő lett a miniszter, és mennyien halnak most? Kókára vonatkoztatva, ha ő az idők kezdetétől lett volna kormánytag, akkor bizony ő a feketemunka létezésének egyik felelőse, vagy ha legalább a mohácsi vésztől, akkor mondhatnánk azt, hogy azóta (ismervén a királyi adószedők korabeli módszereit) bizony enyhültek az adócsalókra vonatkozó büntetések, és ebben Kóka keze is benne van. De sajnos egyiket sem mondhatjuk, fentiekből következően Kóka 2004. óta végzett ténykedését kell vizsgálnunk az oltári hülyeség elkerülése érdekében.

5./ Kóka ténykedése. Mint ipari és közlekedési miniszter a pannon pumáról tett hangzatos kijelentéseivel vált ismertté, és bizony az ipart tekintve a pannon puma száguld. Az export nemkülönben. Jó, a sztrádákról nem beszéljünk, azokat nyilván minden kelet-európai ország megduplázta, nem lehet valami nagy ügy, sőt, a vasút is sikertelen ágazat. Félve mondom, lehet, hogy még sikertelenebb lesz, ha majd Balmazújváros minden utcáján járnak a vonatok, mert egyrészt ugye a mozdonyvezetői kaszt erős érdekérvényesítő képességgel bíró társaság, Zsuzsi néninek meg joga van hozzá, hogy meglátogassa a komáját két utcával arrébb, mégpedig ne busszal, mert az a fránya busz rohadt ritkán jár. Na de ne menjünk mellé, itten feketemunkásokról van szó, viszont ha már Kóka ténykedését értékeljük, akkor értékeljük elsősorban a szakterületét, amiért oda lett téve a kormányba bele. És most jöhet a kormány, melynek tagja Kóka János.

5./ A Mikolával való célozgatás mintha arra utalna, hogy Kóka kormánytag, oszt mégse tett semmit a feketemunka kifehérítése érdekében. A sugallat szerint se az ellenőrzések száma, se a büntetés mértéke nem változott ugyebár, mert mindkettő kevés a szerző szerint. Hajh, bűnös kormány, bűnös miniszterekkel! Utánanéztem azért, és az információs vákuumot kissé feltöltendő, néhány hirtelenjében összekapkodott cikk a hálóról:

www.miniszterelnok.hu/mss/alpha?do=2&st=1&pg=2&m10_doc=1132

www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20070926-otvenmilliardot-hozott-a-gazdasag-feheredese-veres-janos.html

www.vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=188339

www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20070928-a-feketemunkan-sporolt-kozterhet-is-meg-kell-fizetni.html

A vákuumot illetően némi képzavarral élve talán oszlatja a félhomályt.

"ezt az uniós pénzeknél nem egyszerű ám, mármint zsebre tenni" Bocs, TWÁ, de nem felejtettél el valamit? Mondjuk egy smiley-t a végéről, hogy tudjuk, ezt viccnek szántad. Mert, ugye annak szántad!?
T vakapád!
Habár nem nekem cimezted szép,hosszú szivmelegitő kitárulkozásodat,nekem is jót tett.
A félhomályoszlatással egy picit várhatnál még,ha kérhetném.
Szeretem a félhomályt,olyan hangulatja van,zenével aláfestve,meg párzásra is ingerel,erre meg aztán fogyó nemzetünknek,igen csak szükségeltetése lenne.Mondhatnám hazafias.
Máshol kéne kezdeni a felforgatást.
A vákum az mehet,az nem ingerel.
A szivem meleg,hál'Isten.
Benyelte a kommentemet.....vérdijat tűzök ki a blogmotoros fejére.:-))))
Mindig írd szövegszerkesztőben, és csak emeld át ide ha kész: akkor nem fordulhat ilyen elő.
Ez az idex olyan mint a dzsigoló farok nélkül.....internetes mértékadó újság meg a kis f@szom...aztán egy szaros blogot nem tudnak rendesen működtetni....tudom..persze...windows,meg ismét a kis f@szom, meg billi gates...:-)))))
Hölgyválasz:

fú, ez atomállat volt, tovaris Csernyikov és az ő ménkű nagy szerszámja... :o))))

Hajnali 3.19 van és én még mindég ezen röhögök...
Elképzelem Tóta W. ahogy építkezel. Minden nap kora hajnalban felkelsz, kimész az építkezésre mindenkit igazoltatsz, lekérdezed a BM nyilvántartásból a körözöttek listáját, erkölcsi bizonyítványt kérsz, ami nem lehet 2 napnál régebbi, sőt a munkaügyiből is lekéred a bejelentett munkavállalók adatait. Gratula!
Tisztelt Vakapád!
Nagyon szép dolgokat írsz, de talán észrevehetnéd, hogy a növekedés 1 és 2% között lesz, az infláció 8% a GDP arányos államháztartási hiány 70%. Szóval, ha ezek a sikerek, ha így száguld a pannon puma, kérlek, te talán szótértesz vele szólj neki, hogy inkább álljon meg vagy lassítson legalább. Mert az mellett, hogy minden egyre szarabb lesz még szédülés, hányinger ne adj isten erősebb probléma is adódhat a száguldásból.
Üdv Pelikán
"berkazs 2007.11.14. 07:59:24"

Ez nyilván lehetetlen. De most képzeld el azt, hogy egy éppen nem a népszerűsége csúcsán levő párt által delegált gazdasági miniszter vagy, aki maga sem áll a népszerűségi listák élén, mindenközben egy népszerűtlen kormány tagja ami épp egy nagyonnépszerűtlen "reformot" hajt végre. Namost ezen settingben, te elkezdesz építeni egy 6szintes rezidenciát, ami a környéken lakókkal együtt szinte mindenkit felháborít, jobb esetben megnevettet. Hab a tortán hogy a média eközben figyeli minden lépésed.
Ebben az esetben, bár tudom hogy a rációt számonkérni az szdszen felesleges, máris nem tűnik olyan nagy blődségnek az, hogy minden kora hajnalban felkelsz, kimész az építkezésre mindenkit igazoltatsz, lekérdezed a BM nyilvántartásból a körözöttek listáját, erkölcsi bizonyítványt kérsz stb...
Feltéve ha van egy csepp eszed, esetleg érdekel minimális szinten az amit csinálsz, az amit elvileg képviselsz.
Ez az amiért épp lépünk a csöbörből vissza a vödörbe, mert a nép arra tanítja az elitünket, hogy hazudjanak, egy a lényeg ne derüljön ki, és ez az elvárás most itt is megfogalmazódott.
"a növekedés 1 és 2% között lesz, az infláció 8% a GDP arányos államháztartási hiány 70%"

És ez mit jelent?
Hölgyválasz!
Zseniális volt, ahogy megmérdezted toxx-ot ezzel:
holgyvalasz 2007.11.13. 18:47:43
" toxx 2007.11.13. 18:01:01
Többikék! Olvassátok el, így is lehet kultúráltan "anyázni":))
Uj postot! Most! Vagy kesobb, de ne soka!
"És itt vagyok én, Iván Ivánovics Csernyikov, itt ülök a ménkű nagy szerszámommal, és nem jut eszembe semmi!"

haszonállatka69
Biztos ezért pofázol te ennyit. :)
"A világ valóban változik, de szükség van valamiféle olyan evolúcióra, amiben életképesnek maradnak a népek, nem döglenek bele ebbe kapkodó rohanásba! Mert az utóbbi pár évben lódult meg a mi kis magyar kozmoszunk, addig csendben, langyosan dagonyázva, de szépen haladtunk mégis az EU felé !"

17 év az kapkodó rohanás? Huss elillant nem? Olyan rendszert felépíteni amiben 20 éved van alkalmazkodni azért felesleges mert a mi kis rendszerünk(mo.) elvileg be kéne hogy kapcsolódjon egy nagyobb rendszerbe(föld) és ekkora áttételt nem bír el a motor.
Tisztelt Test subjekt!
Az 1-2% növekedés azt jelenti, hogy a rendszer változás óta ilyen alacsony, csak 95-ben volt, Szlovákiában pl:9%. Az infláció tudod a drágulás mértékét jelenti, 98 óta nem volt ilyen magas. Az államháztartás hiánya 2001-ben a GDP 52 %-a volt. Ez a hiány tudod azt jelenti, hogy a megtermelt nemzeti öszterméknek jelenleg 70% adósság.
De, hogy értsd ezek a mostaniak balfácánok.
Amúgy az uniós előírás, amit nekünk is be kéne tartani: infláció max 3% hiány max 60%
Innen a gátőrházból kb ennyi látszik.
Üdv Pelikán
Pelikán, malacka, paszternák......

Tényleg klubbot kéne alakítanotok. Legjobban az " Infantilis Orbán Imádok Klubja " név illene rátok.

Pelikán:

Szovákíát ne emlegesd. Ott azt csinálták és csinálják most is, ami ellen te és a klubtársaid hevesen ágáltok. Baszni és szűsznek maradni nem lehet. Ébresztő.....itt az ideje kilépni az óvodai homokozóból.
"Innen a gátőrházból kb ennyi látszik."

A gátőrházakkal komoly problémák vannak általában.
fuxos
Ha nem vetted volna észre, mi Orbánt is szoktuk basztatni, csak hát nem ő van hatalmon, ezért jó magyar nyilainkat inkább azokra vetjük, akik 6. éve kormányoznak, oszt csak addig ért a baszott nagy tudásuk, hogy "látjuk az alagút végén a fényt".
Mellesleg én tegnap megis írtam, h Orbán is f..sz, csak jóval kisebb, mint ÍGyurcsány, ezért szívesebben venném, ha inkáb ő lenne a seggemben Feri helyett.
És még valami: költőnek, művésznek, íróembernek a hatalom mögé beáálni az az udvari költő, lakájmédia, stb... kategória. Itt néhányan nem egy ügy mellé (mondjuk melegházasság) állnak be, mert azzal lehetne vitázni, hanem eszetlenül védik a kormányt, miközben mind tagadja, h Gyurcsány fan lenne. De tudod mit tesó, én már egyre inkább azon vagyok, hogy a következő választásig (remélem nem 2010) maradjon meg Gy.F. és Kóka is a pártja élén, mert a végén még ellenfelek lennének.
Egyébként meg Kósa a legnagyobb király (84% tv2 Napló) de én érzem, hogy az "ügyünknek" hosszútávon rosszat tenne. Persze vele szívesebben söröznék, mint Viktor bratyóval...
t. pelikán
Azért az ugye neked is nyilvánvaló hogy ebből nem derült ki sokminden az érintett témákról. Annyi meg pláne nem hogy ezek után őszinte, kitörő lelkesedéssel üvöltsem, "GY takarodj". Egyszer volt ennyi meg annyi meg amannyi, most meg nem annyi hanem ennyi, pedig semmi nem változott. Na ne viccelj velem. A kérdést úgy értelmezd hogy kontextusába helyezve mit jelentenek az említett számadatok. Csak hogy egy gyakorlatias példával éljek, a mai magyar helyzetben (megszorítások) például forgalomnövekedést elérni átlagfogyasztó piacára szánt termékkel nem kis teljesítmény. Ezért aztán nem szokás a 4 évvel ezelőtti eredményeket a különböző értékesítési vezetők orra alá dörgölni, hogy mi a fasz van veled tesó, nem hozod az eredményeket. Ellenkezőleg, értékelni kell azt is hogy egyáltalán növekedést produkált. A kérdés arra irányult, hogy tudod-e te, ilyen módon reálisan elhelyezni és értékelni a mai magyar teljesítményt, és azért kérdezem mert én nem. Az nekem is egyértelmű hogy elkúrták, csak érdekes módon nekem az egyetlen pozitív szereplőnek itt gyurcsány tűnik, míg amúgy az egész mszp-t legszivesebben áthelyezném a lomtárba.
A szlovákos példáról meg annyit, hogy ezt megint nem tudom értékelni, mert összehasonlíthatunk egy kiforrott céget egy induló céggel, az induló cég könnyen duplázza a növekedését ami mégsem jelent sokat, míg a kiforrottnál ha pár százalék csak, az is nagy eredmény, tehát a kettőt összehasonlítani növekedés alapján irreális eredményhez vezet. Egy olyan következtetéshez, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal. Szóval ha elmagyarázod nekem miért lehet összevetni szlovákiát mo.-val akkor ok.
"Itt néhányan nem egy ügy mellé (mondjuk melegházasság) állnak be, mert azzal lehetne vitázni, hanem eszetlenül védik a kormányt, miközben mind tagadja, h Gyurcsány fan lenne."

koca
Az ügy ami mellé ilyenkor az emberek állnak és neked gy. fannak tűnnek, az kérlek az igazságtalansággal szembeni harc.
malac

"Vazze, ha ez igaz lenne, akkor a népek ezt miért nem így látják? (ld. közv. indexek) Vagy lüke a nép? "

Szerinted lüke vagy nem?
A tegnapi megjegyzésed alapján, ha valaki kommunista, és még televíziót sem néz, az lüke? Vagy csak butuska szegény?
Érdemes egyáltalán figyelni az ilyen tv kerülő magamfajták véleményére?

Én egyébként aláírom, hogy Gyurcsány nagyobb lódító, mint Orbán. Több pénz jutott a zsebébe is, ez természetes.
Láss csodát: Ennek ellenére jobban bízok Ferenc-ben.
Még abban is reménykedni szoktam -nem kicsit-, hogy Orbán hatalomra kerülése esetén egyáltalán nem azt fogja csinálni, amit a választóknak ígér (pl. nem fog konzerválni egy olyan egészségügyet, ami rosszul működik) Tehát remélem, hogy Orbán most is hazudik! Adná isten!

"1. Szívre tett kézzel éneklek himnuszt"
"6. Szerintetek 100-as vagyok?"

Nem. Ilyet normális ember nem csinál.


hölgyválasz

"Ezért aztán hősünk, a jobb sorsra érdemes magyar, kiruccant nyugatra, ahol segédorvosként tengeti életét, amiből bőségesen tudja beteg anyját segíteni."

Jól járt. Ha itthon maradt volna, és nem tudja rekordsebességgel elkezdeni szedni a hálapénzt, akkor szarabbul érezné magát. Ha visszajön, akkor is előnyére fog válni ez a kiruccanás. Szomorú, de ez van. Majd a fidesz helyrerakja ezt a kérdést is.
RE: malacka69-"a többnejűség pártján" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.14. 09:40:29

A ti "ügyeteknek" meglátásom szerint jelenleg kb. 2 fideszes tudna jót tenni. Kósa és Rogán. Egyelőre sztem csak nekik van hitelük. Az is lehet, hogy a jó ügy érdekében egy új pártot kellene alakítaniuk. Fejet és halat egyaránt kidobni és a gerincre építeni. Persze, ez egy újfajta evolúció.
Kedves Test Subject!
Mondod megszorítások idején fogyasztás növekedést produkálni micsoda nagy dolog. Na most akkor kérdezem én miért kell a megszorítás, mert előtte három pénzügyminiszter egyszer sem tudta tartani a betervezett hiányt. Ez a mostani spec 3 szor nem tudta, de még a helyén van míg a másik kettő egy után megbukott. Végül is aki megúszta, hogy a cége telephelyén írták a romák a falszámlákat, oszt még az áfát is visszaigényelték utánuk az elvileg bármint megúszhat. Na visszatérve a fogyasztás növekedéshez, a magyar lakosság hitelállománya elérte a 6000 milliárd forintot, és ez a hitel állomány ebben az évben is jelentősen növekedett. Persze nem állítom, hogy van összfüggés a kettő között (miért is volna), csak azt kéne azért látni, hogy ezek a hitelek fogyasztási hitelek, a lakás hitel piac is vissza esett. Az építőipar pl 40%-kal termel kevesebbet mint tavaly.
Na most az 1% növekedéssel csak az a baj, hogy a nyugat az imperialisták ahogy ti hívjátok, 2-3% körül növekednek így sose érjük őket utol bármit is igér a Fletó.
2002 től az államadósságot egyharmadával növelték, és megmondták nem én mondtam, hogy egy részét nyugdíj emelésre fordították. Nyugdíj emelésre érted, a dédunokák fogják kifizetni a mai nyugdíjasok emelését, hogy legyen aki a Fletóra szavaz.
Szlovákiát meg tényleg nem kell összevetni velünk, hiszen ők nem itt vannak a szomszédban, hanem afrikában így teljesen más környezetben produkálnak.
Üdv Pelikán
test subject #28

"csak érdekes módon nekem az egyetlen pozitív szereplőnek itt gyurcsány tűnik, míg amúgy az egész mszp-t legszivesebben áthelyezném a lomtárba."

Erről van szó!
Kedves Sztiv!
Te szereted a Fletót. Írd már meg mit szeretsz rajta, olyan kíváncsi vagyokÜdv Józsi
rokica · rokica.blog.hu/ 2007.11.14. 10:14:06

Rogánt mindig is nagyon bírtam! Nem értem mit keres a fideszben. Igazából akkor szerettem meg mikor még járt a napkeltébe mint a fidesz pr embere! Ő tudta a legjobban kiakasztani a napkelte stábját! De a pártközi kommunikációban adott válaszai is mindig frappánsak és tenyérbemászóak voltak, nagyon bírtam. És ennek a helyére beraktak egy zéró agykapacitással rendelkező szíjjártót... Meglátszik kikre építenek.
malac

"Egyébként meg Kósa a legnagyobb király (84% tv2 Napló) de én érzem, hogy az "ügyünknek" hosszútávon rosszat tenne. "

Miért?
Nekem például Kósa alapból nem szimpatikus.

pelikán

index.hu/gazdasag/magyar/lakpia070823/

"Az új építési engedélyek száma az idén az első fél évben hét százalékkal magasabb volt a tavalyinál, ennek hatása a kivitelezésre-átadásra a jövő év elején-közepén fog jelentkezni."
Pelikán et. 2007.11.14. 10:16:59

A hitelállomány növekedéséből arra is lehet következtetni, hogy az embereknek nő a létbiztonsága, biztos keresettel rendelkeznek ezért be mernek vállalni egyre több hitelt. Namost ezt kijelenteni ugye hazugság, mert bizonyos százalék azért vesz fel hitelt mert hülye. Napi megélhetésre nagyon kevesen vesznek fel, azok is ált. KOMPLETT idiótaságuk révén jutottak odáig.

Szlovák-magyar párhuzamról... Lakik a városodban milliomos? Ha igen akkor te miért nem vagy az? Szóval ez az afrikás példa is hülyeség volt, de van még más is. A kiforrott cég vs. kezdő cég párhuzamot pl. mintha teljesen figyelmen kívül hagynád, anélkül meg üres szócséplés csak az egész...
sztív
A sok tv (tv függőség) éppúgy ciki, mint a sok net (netfüggőség). Mindent módjával, de lehetőleg széles körben. Még visszatérek, de csörgés léptet...
Szia Test subject!
Szóval mi még a imperialistáknál is kiforrottabbak vagyunkk, meg az amerikaiaknál is azért növekszünk ilyen kicsinykét. Jó tudni, kösz, hogy szóltál.
Indul itt a tanyaközpontban egy amatőr közgazdászképző tanfolyan 20 órás most már biztos, hogy beiratkozok.
Üdv Pelikán
"Te szereted a Fletót. Írd már meg mit szeretsz rajta, olyan kíváncsi vagyok"

Látok benne potenciált, Viktorban sajnos már nem, ő ugyanis konzervál. Olyan dolgokat ígérget, ami hosszú távon árt a nemzetnek. (a járulékcsökkentési terveikkel egyébként egyetértek, bár rövid távon csődveszélyes, a többi mondókájuk - program ugye nincs - meg hosszú távon csőd!)
"Miért?
Nekem például Kósa alapból nem szimpatikus."

Sztem ehhez le kell süllyedni malacka szellemi színvonaláig, és zsigerből gyűlölni mindenkit aki "más" akármilyen értelemben is. így válhat kósa legszimpatikusabb emberré. Mert jó kiállású, stramm, határozott férfi, azaz minden vidéki nagymama szeme fénye.
Míg a túloldalaon a nyegle Fletó, akin látszik hogy nem eszik eleget, vidéki nagymamája bizonyára nem dícséri meg mikor látja: "milyen jól nézel ki fiam!"
Szóval ezek számítanak ma "érvnek".
Olyan ez mint egy "miss world" szépségverseny. A végén az olajozott csillogó-villogó testű, kósa nyeri csak "worldpeace" helyett "ingyenjólét" beszólással.
Pelikán et. 2007.11.14. 10:45:23

"Szóval mi még a imperialistáknál is kiforrottabbak vagyunkk, meg az amerikaiaknál is azért növekszünk ilyen kicsinykét."

Az előbb még a szlovákokról volt szó baszod. Megbocsáss de ennél még a legdurvábban szétcsúszott partibarom időszakomban is összeszedettebb voltam...
Kedves Sztiv!
Mondjuk nem tudom te, hol nőttél fel, de én speciel itt a gátőrházban, és erre mifelénk még van izlése azembereknek. Nem sorolom fel neked a Fletó összes hülyeségét amit az elmúlt években mondott, de azokból, már kettő három is kiveri a biztosítékot egy normális ember fejében és arra gondol ez a fazon miniszterelnök. Szóval azontúl, hogy gazdasági programot sem látok, a tényleg nem túl kényes izlésem ne igazán bírja elfogadni, hogy egy ilyen fasz legyen a miniszterelnök.
Bocs, hogy akaratomon kívül is leírtam a blog legtöbbet említett szavát, stílustalanság, de sajna nem volt nálam a szinoníma szótár, mert akkor pöcsöt, vagy bránert írtam volna.
Üdv Pelikán
pelikán

Az általad linkelt cikkből (a 2.ból)

"A GDP majd 10%-át adó építőipar előreláthatólag csak 2009-ben fog magához térni az uniós támogatásoknak köszönhetően. "

Just in time. 2010 előtt már száz %-os növekedésről fogsz hallani, mint A RÉGI SZÉP IDŐKBEN. És újra mi nyerünk, mert ahogy malac is mondta: A nép nem hülye... ;)
"malacka69-"a többnejűség pártján" · "Mindent módjával, de lehetőleg széles körben."

Aha. Ez vezet a totális középszerűséghez. Semmit sem úgy igazán, mindent csak módjával. Mindenbe belepofázni, de nem érteni semmihez. Kösz a jótanácsaidat tartsd meg, szerintem csak ártasz vele másoknak.
Kedves Sztiv!
Most mér nincs magánál írnál róla pá szót.
Pelikán
sztiv

"Tovább lassult a magyar gazdaság növekedése. Az előző negyedévi 1,2 százalékos éves GDP-bővülési ütem kereken egy százalékosra süllyedt a harmadik negyedévre, derült ki a Központi Statisztikai Hivatal és az Ecostat közös gyorsbecsléséből"
vg.hu/index.php?apps=cikk_start&cikk=196231&fr=hk

Tényleg dőlhetne már a lé az uniótól.
malac

"A sok tv (tv függőség) éppúgy ciki, mint a sok net (netfüggőség). Mindent módjával, de lehetőleg széles körben. "

Ezt ugye magadra nézve is figyelmeztetésnek szánod. :)
Tehát néznem kell a tv-t, de csak ha jó kis politikai műsort adnak?

pelikán

Azt ugye tudod, hogy magát a Pártot (MSZP) nem komálom annyira, finoman szólva. A Fideszt mégkevésbé komálom.
Ferencről nagyon sokáig nem hittem el, hogy széllel szemben a helyén tud maradni, de ottmaradt. Részemről ezért is dícséret illeti.
Egy a lényeg, ezt kurva gyűlöletbeszédet meg ne szavazza ez a sok debil köcsög! :D
bardosd

Ezt bizony tudtuk, és senki nem mondta, hogy karácsonyra már minden rendben lesz!
bardosd

És még lehet, hogy jövő karácsonyra se...
Kedves Sztiv!
Te annyira értesz hozzá. Magyarázd már el kérlek miért van gödörben az építő ipar.
Üdv Pelikán
Sztiv!
de az épületekre vonatkozó, általában piaci megbízások volumene is nagymértékben visszaesett.
Hogy miért esett vissza arról nem írnak ezért könyörgök neked, te jóba vagy a Ferivel csak tudod.
Üdv Pelikán
Sztiv!
Te sumákolsz.
Miért csökkent a kereslet?
Üdv Pelikán
Kb. 3-4 éve minimum hallgatom hogy tetőzik az ingatlanpiac, tetőznek az árak, rengeteg az eladatlan lakás stb.
Ez hogyismondjam totálisan független a kormánytól.
Pelikán és a többi irástudatlan:

Szlovákia röviden:
- Magánbiztosítók és kemény reform az egészségügyben
- Ugyanez a nyugdíjbiztosítás területén
- Drasztikusan lefaragott szociális és egyébb állami kiadások
- Minden adókedvezmény megszüntetve
- Multik bármi áron való becsábítása
- Áfa és egyébb fogyasztáshoz kapcsolódó adók emelés
- Az élőmunka adó és járulékok terheinek a csökkentése
A program egyik szülőatya Bokros Lajos


Eredmény: 9% növekedés, amit legnagyobb részt a multik generálnak (autó és gépipar)

Szeretnéd ha ezeket az intézkedéseket Magyaroszágon is megvalósítanák?

Sztív
Lehet,h én vagyok a debil (no nem az a tüntetéses) de nem értek valamit bennd.
Érdekel a politika,hisz itt kuksolsz minden nap, ugyanakkor kihagyod az élőben a pártelnöki vitát a tv-ben....
Kezdesz összezavarni!
Nem vagy te egy álbalról beépített provokátor, aki malackából szilveszteri csemegét akar csinálni?:)
pelikán

-nincs pénz
-nagyon sok épület már megépült, le kellene bontani, és akkor újra építhetnénk
-rengeteg telek van, amire építeni fognak - hacsak nem hagyják parlagon , de az rossz üzlet -, szerződés még nincs. Remélhetőleg 2010-ig legalább szerződést írnak és akkor meggnyugszol.
-az építőiparban elég sok most a bizonytalanság (bedőlt pl. a viadom)
nagyon magas a feketemunka aránya kivárnak, hogy mi a fasz lesz, átmenetileg vegetálnak, de ugrásra készen, nem kell őket félteni.

A lényeg, hogy a gazdaság lassulása ilyen és hasonló jelenségeket produkál. Ez van. Te nem hiszed, hogy az építőipar magához tér, én igen.
:)
Kedves Test subject!
Te írtad, hogy mi azért nem fejlődünk úgy, mint a szlovákok mert mi már kiforrottabbak, vagyunk. Ebből gondoltam, hogy mivel úgy sem fejlődünk, mint az amik ezért náluk is kiforrottabbak vagyuk, de indulatos beszólásodból látom nem így van.
A szlovákoknál azért fejlődünk kevésbé mer kiforrottabb a gazdaságunk, az amiknál meg azért fejlődünk kevésbé, mert, hozzájuk képest nem elég kiforrott a gazdaságunk.
Kezdem kapizsgálni bocs ha felhúztalak, de tudod hátrányos helyzet gátőrház, négy általános.
Üdv Pelikán
Test subject:

Az ingatlanpiaci bumot az állam gerjesztette, a támogatott hiteleken keresztül. Neked nem kell magyarázni, hogy ez mibe került az államháztartásnak és a gazdaságnak.
Fuxos
Akiket te infantilisnek neveztél jóval fentebb, legalább humorral bírnak és sokkal jobban érvelnek, mint te. Ráadásul a te nicked: fuxosbömis, sokkal infantilisebb, mint pl. Paszternák-é, az enyémről már nem is beszélve!:)
Pelikán
Te 4 általános alatt többet elsajátítottál, mint más, akivel nem állok szóba, és a nevét sem vagyok hajlandó leírni,m nem úriember az illető!
üdv!
két dolog amit szeretnék mondani:
1 barátomat idézném a két oldal megitélésében:
sajnos tényként kezelendő, aki kormányon van az lop. ez a pörköltestál
ebből nem eszünk mi soha....
nem is kell.
a különbség az, hogy az OVI-ék a kenyeret az asztal előtt törték, és a morzsákat mi szorgos hangyák felszedegettük és elvoltunk belőle( ki jobban ki kevésbé)
most a kenyértörés az asztal fölött történik, és ha véletlen leesik 1 morzsa, akkor azonnal utánnakapnak, hogy némán a kis hülye hangya elveszi jussunkat!!!
ez az egyik.
a másik:
nem oly rég nagyon csendben eltünt az építőipar palettájáról (csődbe ment)egy cég aki utakat, irodákat, minden egyebet épített állami pénzből.
nevet nem illik asszem mondani. a lényeg ez a cég 1ik napról a másikra szőrén szálán eltünt úgy hogy még az irodai konektorok is vele tüntek el(UFO járás...) eddig semmi különleges, mondhatni hétköznapi a dolog.
csakhogy velük ment cka 50milliárd Ft is.
sehol egy hír, sehol egy megjegyzés...
az hogy mért ide irtam le? érdekeltségi kör valahova errefelé mutat(HAT)
de erről nem szabad beszélni meg ugye ilyen nálunk nincs is.......ez csak a fantázi meg azon melósok agyszüleménye akiket elfelejtettek kifizetni, meg azon társvállalkozásoké akik most helyettük végzik el az el nem végzettet.
(M7)
bocsi h hosszú lettem elsőre
Jobb napot!!

Blero
Kedves Sztiv!
Jól kevered, de akkor azt kérdezem miért lassul az építőipar, hát elszólod magad a végén.
fuxos te nagyon okos vagy

üdv Pelikán
malac

"Érdekel a politika,hisz itt kuksolsz minden nap, ugyanakkor kihagyod az élőben a pártelnöki vitát a tv-ben...."

Ezeken a tv-vitákon akarod magad művelni?
Ez csak kabaré a népnek. Miért kell ez neked? Csak szivatod magad, és hülyeségeken bosszankodsz.

"Kezdesz összezavarni!
Nem vagy te egy álbalról beépített provokátor, aki malackából szilveszteri csemegét akar csinálni?:)"

Micsoda reflexek!
Gyere inkább állj közénk, legalább lesz egy kis pénzed. :)
Szia Malac!
Tudod itt gyaran indulatosak az emberek, te is néha, én meg értem, mert a stresszes városi lét ugye.
Én igazából azt nem értem, hogy miért kell például a férfi nemiszervet érvként használni egy vitában. Azzal férfiember az ágyban szokott érvelni.
Szóval ilyenken töprengek én itt.
Szia
Üdvözöl Józsi a gátőrházból
Blero

Én leírtam, tudunk lóra. A viadomről van szó, és illik neveket írni.
pelikán

"Jól kevered, de akkor azt kérdezem miért lassul az építőipar, hát elszólod magad a végén."

Bocs, elvesztettem a fonalat.
Mi a kérdés?
OFF:

RE: Gecc 2007.11.14. 08:42:15
Uj postot! Most!

Ott az én blogom. Ott most éppen forradalom van. Megint sikerült belefújnom a nullás lisztbe. :-(
Köszi sztiv

bocs de nem olvastam nagyon vissza

Kedves Sztiv!
Arról beszéltünk, hogy lassul az építőipar nem csak az állami, a magán megrendelések is visszaestek.
Na most kérdeztem miért
válasz csökken a kereslet
kérdeztem miért csökken
válasz nincs pénz
Most akkor az a kérdés, hogy értsed miért nincs pénz, de megválaszolom én: csak azért mert a Feri ilyen ravasz. Először leülteti a gazdaságot utánna meg uniós pénzből felturbózza, így még jobban látszik a különbség.
Mert akkor megint nyernek majd a Feriék, aztán felvesznek hitelt nyugdíj emelésre, meg kitudja még mire aztán majd megint visszaesik a gazdaság, de akkor majd megint találnak egy kis uniós pénzt és megint jön a turbó, és így megy ez amíg a világ, világ. Hogy közben a környező nálunk ma még fejletlenebb országok lehagynak bennünket, és már tanzániában is euróval fizetnek mikor mi éppp visszatérünk a pengőre mert a forintra már nem fér ki a címlet.
Nem számít a lényeg, hogy a szocik nyerjenek.
Na Pá Pelikán
Pelikán et. 2007.11.14. 11:30:27

Nemtudom de mostmár kezdem azthinni direkt magyarázol folyton félre, de akkor mégegyszer.
Megkérdezném, szterinted az amerikai/német/franica/angol/kínai/orosz gazdasági teljesítmény mo.nak valaha is reális célkitűzés lehet, és akármilyen szinten pusztán a számok tükrében összehasonlítható a magyarral?
Szerintem nem. Hogyha pedig nem, akkor indulatos hozzászólásomat követően a szavaimat kérlek a következőképp értelmezd:
- a szlováknál lehet hogy kiforrottabb
- az amcsival nem összehasonlítható
Blero 2007.11.14. 11:33:00

Az hogy orbánék úgy loptak hogy nekünk is maradjon csak szóbeszéd, de mivel más érv nincs mellettük, ténnyé nőtte ki magát a különböző naggyűlések forgatagában.
Majd belejönnek ők is ha lesz rá lehetőségük.
Kedves Test!
"Megkérdezném, szterinted az amerikai/német/franica/angol/kínai/orosz gazdasági teljesítmény mo.nak valaha is reális célkitűzés lehet, és akármilyen szinten pusztán a számok tükrében összehasonlítható a magyarral?"
Ha a bruttó végredményt nézzük akkor nem, de ha a tendenciákat akkor talán igen.
Szerinted amúgy szlovákiával sem lehet minket összahasonlítani, és a ha még kicsit vakaródunk itt ezen akkor kiderül, hogy minket senkivel sem lehet összehasonlítani.
Ez spec igaz, ahol ilyen gyenge gazdasági teljesítmény és ilyen, normátalan beszólások ellenére is még ennyien imádják a fürert az az ország valóban unikum csak sajna nem Zwak.
Üdv Pelikán
Pelikán et.

Kedves eltárs!Monggya meg nekem ,me maga értelmes embör,hogy mé van az ,hogy még itten is ahol állítólag "értelmes " emberek leledznek mást se nagyon hallani(tisztelet a kívételeknek),hogy ó igen ,igen igen???

Mi van máma,április egyedike?
Kedves Lófő!
Tudod ezt a maszop gyűlésen tanulták ott éneklik kórusban, hogy igen, igen, igen
Üdv Pelikán
Pelikán et. 2007.11.14. 12:04:50

Idegesítő az értetlenséged. Nem mondtam hogy a szlovákokkal nem hasonlítható össze, csak azt, hogy érdemes az előzményeket és folymatokat is nézni nem csak a két számot egymás mellé tenni, mert abból esetleg rossz következtetést vonsz le.
"Ha a bruttó végredményt nézzük akkor nem, de ha a tendenciákat akkor talán igen."
Én is pont ezt írtam.
Tisztasági csomag. Aha. Meg a kis kutya farka:

"2007. szeptember 26-ra azonban az ügyészség álláspontja teljesen megváltozott. Azt mondták, az Energol pénzügyei átláthatók és tiszták voltak. Az APEH és a VPOP és többször ellenőrizte őket, és soha nem találtak szabálytalanságot. Az adócsalással gyanúsított cégképviselőt ezért felmentésre javasolta a vádat képviselő ügyész."
index.hu/politika/belfold/energol1113/

Miért csodálkozunk azon, hogy az 1.0 állampolgár olyan amilyen, ha a Magyar Köztársaság ügyészei ennyihez értenek, rosszabb esetben ennyire korrumpálhatóak? Olajügy márpedig nem volt, mindenki hófehér mint a hó, az egész csak tévedés.
Anyátok.

test:

Nem lehet velük értelmes vitát folytani. Mint a gyerekek. Valamilyen tény ellentmond a képzeletüknek, letagadják. Én még mindig várom a választ a gátőrtől, de szerintem előbb fog megérkezni Godott.
Kedves Test!
Örülök, hogy végre egyetértünk, hogy miben azt már nem tudom, de minden eredményt meg kell becsülni, így ezt is.
Üdv Józsi a gátőrházból
" test subject #28 2007.11.14. 12:10:18
Pelikán et. 2007.11.14. 12:04:50

Idegesítő az értetlenséged."

az ön hozzáértése ezzel szemben csodálatra méltó, érvelései briliánsak...
pelikán

"válasz nincs pénz
Most akkor az a kérdés, hogy értsed miért nincs pénz, de megválaszolom én: csak azért mert a Feri ilyen ravasz. Először leülteti a gazdaságot utánna meg uniós pénzből felturbózza, így még jobban látszik a különbség."

Ezzel a lehetőséggel (azaz kedvezőbb statisztikai adotok 2009-ben) nyilván élni fognak, hirdetni fogják, és ki nem tenné ugyanezt?
A leültetés így alakult, elég régóta érik, nem kellett hozzá semmilyen terv.
A 2006-os választások előtt rengeteget cikkeztek a szükségességéről. Csak a nép nem tudott róla, mert a tv-ben nem ez ment, ugye malacka?

"közben a környező nálunk ma még fejletlenebb országok lehagynak bennünket, "

Ha elfogadjuk a Fidesz programnélküliségét, akkor biztosan így lesz. Szerintem! Ferenccel sem garantált a siker, ebben teljesen igazad van. (komolyan, simán bukhatunk egy nagyot) Én az esélyeket látom nagyobbnak Ferenccel. De mondom, ahány elemző, annyi vélemény, van aki szerint a fidesz stratégiája sokkal jobb. (csak tudnám mi is az - jelenleg kénytelen vagyok arra következtetni az elszóllásokból, hogy minden maradjon a régiben, de több pénzt az állampolgároknak) Még az is lehet, hogy nyerő stratégia. Mondom mégegyszer: Én speciel nem ebben hiszek.
2010-ben, ha OVI nyer, Közösen fogunk imádkozni, hogy működjön. Közös misékre is járhatunk. Ha nem működne, akkor sincs baj, mert az lesz a kommunikáció, hogy már késő, túl késő, nem tudtuk megmenteni a szocialista gazdaságot.
:)
Érted ugye.
RE: test subject #28 2007.11.14. 12:05:24
"nullás lisztbe"
ammeg mi? :D

Sima liszt. Nem félfogós és nem grízes. Hintőporszerűen száll.

Fuxosom!
->amonnan: hallottál Te már engem anyázni? Egyszer írtam valakire, hogy f@szkalap, akkor is minden voltam, csak jó lány nem. pedig akkor tényleg bedurrantam.
Most írtam valamit, amit lehet csócsálni, egyből kirakott az Index a címlapra. Persze, ha verselek, akkor nem. Hiába, a líra manapság már senkit nem érdekel ... csak a dollár.
Pelikán et,
akkó ez itt maszop gyűlés?
Kedves sztív!
Ha jól emlékszem Ferencünk sem mondta, hogy itten baj lesz, pedig mondhatta volna, helyette azt mondta nem lesz vizitdíj aztán lett, meg lett más is.
Azt mondod régóta érett ez, hát igen maga a Feri is két évig érlelte.
Amúgy nekem ne említsd az Orbán mert egy Orbán hívővel ugyan olyan szépen el tudnék vitatkozni, csak éppen öt éve nem ő kormányoz.
Most ne gyere azzal, hogy vizitdíjra szükség volt meg, hogy nem nagy pénz. Tudod én nagyon sok tb eü és egyébb járulékot fizetek, beteg se nagyon vagyok én miért fizessek vizitdíjat. Fizessen aki nem fizet egészségbiztosítást, és ez nem pénz kérdés.
Na megyek mert még kiderül, hogy megint nem értek valamit.
Üdv Pelikán
Mindamellett én kérdeztelek téged, hogy ugyan magyarázd már el nekem hogy a szlovák gazdaság fejlődésének melyik stádiumában van és hogy melyikben a magyar. Ezt kérdeztem én tőled. Csak az a baj hogy mire megérted a kérdést lemegy a nap, egy vicc ez az egész "társalgás". Ennyi erővel kérdezhettelek volna a hidegfúzióról is kb. Tudom ha nem elégszem meg annyival amit a mn leközöl (1% vs 9%) akkor az már balos sarlatánság, kormánypropaganda.

Lófő 2007.11.14. 12:07:14

Egyrészt életemben nem voltam maszop gyűlésen, másrészt ezt a "szellemes" gügyögést amit itt pelikánnal meg sertéshízódagadókörömpörköltkocsonyával műveltek, ezt kéne a jobboldalra rántó erőként megélnem?
Kedves Lófő!
Kibővített maszop gyűlés. Vannak itt csúnya fideszesek, meg ilyen magamfajta hátrányos helyzetű gátőrök, de csak azért, hogy lehessen mutatni, ez itt nem a propaganda gépezet része.
Üdv Pelikán
Rokica:

Én csipálom a stílusodat...........meg a lírát is.....és nem szeretem a dollárt......a forint a kedvencem....csak jó sok legyen belőle.:-)))))
Sztív
A pártelnöki vita minden választási kampány legfontosabb eseménye. Amerikában fordult már emiatt meg az előzetes közv. kut. eredmény. De nem akarom tovább ragozni, m úgy tűnik, neked a képek világa, az arcok, a szemek villanása, at irónikus mosoly, az orrpiszkálás, stb... nem hordoznak üzenetet, neked elég ha olvasol. Részemről a témát lezártam, nem akarlak meggyőzni az igazamról, csak érveltem mellette...
Másfelől viszont, én már beismertem,h pol. buzi vagyok, ezért még akkor se köttetném be a netet, ha megtehetném, mert érzem, fűggővé tudnék válni. Megjegyzem, tv-ből is csak alapcsomagom van. Tehát abban hiszek, h tv is, net is, újság is, de egyik se legyen túl sok.
Nah, ez nem volt vicces, de most jövök egy olyan matekről, ahol a gyerek még két év után is keveri a négyzetre emelést a kettővel való szorzással (10. oszt) Kiakasztó tud lenni néha... Úgy hogy ehhez való képest, aki itt sztem butáskodik, ott akár géniusz is lehetne. Minden csak szellemi koordinátarendszer kérdése...
Nem rossz írás.
De ha már a fekete és szürke gazdaságot ostorzod, várhatunk cikket az ENERGOL ügyről is?
T.test úr!

Magának senki sem mondta,h rántodjon jobbra vagy balra és senki nem kérdezte ,h volt-e vagy sem maszopos gyűlésen.
szerintem még pelikán eltárs kutyáját sem érdekli.
Pelikán
A f..sz szóval is lehet szellemesen bánni és érvelni, én pl. tegnap ilyesmit próbáltam, de a másikat lef..szozni az tényleg bunkóságra és az érvek hiányára vall. Csinján kell bánni a csúnya szavakkal, de Spiró (Csirkefej) óta tudjuk, h lehet szerepe a szellemi energia átvitelében...
Kedves Test!
Nem gondolom, hogy jobbra kéne húznod egyszerűen elég lenne, ha volna némi izlésed és az ilyen pojácáról, mint a feri kimondanád, hogy pojáca. Azért mert utálod a Vikit még nem kell védened ezeknek a hülyeségét. Hallottad, te hogy én védtem a fideszt, nem, nem is fogod.
A maszop gyűlésről meg annyit, láttalak, mer én is járok, művelődni.
Tudod rámfér gátőrház nehéz gyerekkor egyebek.
Üdv pelikán
Bocs most elmegyek egy biogáz fejlesztő átadására, további jó mulatást.
"Pelikán et" és "Malacka..."
Sorrendileg nem így illenék, de így jobban jön ki. "et."- kém, szóval az úgy van, hogy azért az ágyban sokkal könnyebb imitálni egy orgaznust mint egy erekciót.
"Malacka stb."- pici szívem, most, hogy kissé visszább vonultam, úgy veszem észre Téged b@szogat a jónép. Nekem csak azért vala kellemetlen, mert XY- os vagyok. Meg kissé indulatosabb mint Te. Én már feladtam, hogy neveljek rajtuk. Néked sok sikert kívánok, bár reménytelennek tartom.
Ráadásul "Virág et." még a kultúrált vitapartnerek közé tartozik, bár megérne egy jó kis kivizsgálást a malíciózus hozzááállása a dolgokhoz. Ez a "Virág" eddig még semminek nem örült, még annak sem amikor azt írtam Nékie: igazad van. Pedig ez nálam igen ritkán fordul elő ezen az oldalon. A "Comm. com."- on volt "Akasha", "Maybach", meg az "mori-mari"- leánytársulat akik jópofák , de alig alig vannak olyanok akik nem indulatoskodnak. Drukkolok Neked, meg ha már túl pofátlanok, odacsapok. Csak, hogy tudják, merről is jön a passszát-szél.
"Virág et.",- azért továbbra is becsüllek, de ezt nem bírtam kihagyni.
Pelikán:

A feri egy pojáca, ez nem kétséges.....de akkor is több lehetőség van benne mint Viktorban......és bárhogy nézed, jelenleg e kettő közül kell választani.
Molaris
A sarokba szorított patkány vicsorog, de az oroszlánt békésen napozik, ha körötte siserehad zakatol...
A sas nem kapkod legyek után... (Dr. Torgyán)
Béke Veled!
pelikán

"Ha jól emlékszem Ferencünk sem mondta, hogy itten baj lesz, pedig mondhatta volna, helyette azt mondta nem lesz vizitdíj aztán lett, meg lett más is."

Én örülök a vizitdíjnak. Tudom, hihetetlen, hogy valaki ennyire hülye.
És már most szólok:

-A vizitdíj összege nőni fog!
-A gázártámogatás pedig csökkenni.

Ha bárki mást mond a baloldalról, azt ne hidd el, mert csak marketingduma! És sajnos hazugság egyben, így ahogy mondod.

"beteg se nagyon vagyok én miért fizessek vizitdíjat. Fizessen aki nem fizet egészségbiztosítást, és ez nem pénz kérdés."

Szerintem ilyen díjat CSAK az fizessen, aki vizitál. Egyéb szempontok az adóbevallásodra tartoznak.

"Na megyek mert még kiderül, hogy megint nem értek valamit."

És mindíg ez derül ki?
Na ezt hívják tanulásnak.
:)
Ps.- bocs "Pelikán", bekevertem "Virág"-ot de a becsülésem Neked is szól. Különben meg a fene egyen meg titeket "et."- k.
T. kormánypártiak!
( A megszólítás szándékosan nem baloldali vagy liberális, mert ma az nincs hatalmon...)
Szóval, vegyük a volt KGST országokat, vegyük azt, hogy gazdasági mutatókban hányadikak voltunk köztük 2002-ben, és hányadikak vagyunk most. Ehhez tegyük hozzá, h mindvégig MSZP-SZDSZ kormány volt. MIRŰŰŰŰ IS BESZÉLGETÜNK? B..szkikák a tett minősít, nem a duma. Budai Bernadettől csak az esztétikai tartalma lett nagyobb a korm. sajtótájékoztatónak, de jobb kormányzás nem lett. Ilyen eredményekkel kiállni, hogy na majd én (mi) megcsinálom (megcsináljuk) hát több, mint nevetséges, már-már beteges...
"Malacka"! Anno, ifjan, egy hozzám hasonló nyelvzseni latin órán az "Aquila non captat muscas"- t szabadosan kissé úgy ferdítette magyarra, hogy: Aquila nem caplat a muslicák után. És nem értette miért röhög mindenki. Van ez így.
fuxos
Beszélsz itt infantilisságról????
Ember, nézz már körül! A te vezíred táncafikálással kampányol, s többi idiótaságáról ne is beszéljünk! Ha ez tényleg szempont lenne nálad, akkor evidensen Orbánista lennél, 100-szor kevesebb infantilizmus
Te, "Malacka", ha már ilyen kevesen kavarnak be a magánéletünkbe, árulnád el mit nem szeretsz? Mosogatni, főzni takarítani? Mert különben egy életvidám NŐ lennél, de akkor minek a segítség?
Errűűűűűűűűű beszéljetek magyar tezsvérek!
index.hu/gazdasag/magyar/gdp071114/
Biztos Orbán miatt, mi? Ha nem áll fel majd nektek, még azt is Orbánra kenitek majd. Csak oszt nehogy az asszony elküldjön titeket egy kis marxista továbbképzésre potencianövelés végett:)
RE: malacka69-"a többnejűség pártján" · www.szenzor.freeblog.hu 2007.11.14. 12:49:46

Kolbászt tölteni, slambucot főzni tényleg okosabb. Miért védesz veszekedetten egy elmebeteget? Emez a másik is borult, az tény, de legalább úgy tesz, mintha csinálna valamit. A te napsugarad még a megfogalmazásig sem volt képes eljutni, amikor a programjáról kérdezték. Hogyan állhatna hát tömeg mögé? Majd azt mondja, hogy szavazzatok rám, mert én sem tudom, minek?
Malacka

Mivel ennyire harcos,bátor és merész vagy,mellesleg már jó ideje Tóta blogjának főhajtóműve,engedd meg,h felterjesszelek a "Donkihóté a la Vadkan"névre.

Éjjen,éjjen ,éjjen:)
Molaris
Ne kavarj, mer' a végén azt sem fogom tudni, hogy fiú-e vagyok vagy hiú?:)
rokica
1. Az "elmebeteg" tudott kormányozni, emez itten meg nem
2. Az én "elmebetegem" sosem mondott olyat, hogy a szaudi focisták terroristák a rádióban
3. Az én "elmebetegem" sosem énekli a himnuszt szívre tett kézzel, pedig legalább annyira szereti a nemzetét, mint a tied.
Még tovább is sorolhatnám, de te úgyis kiravaszkodsz majd valamit, én meg éhes vagyok...
malac

"A pártelnöki vita minden választási kampány legfontosabb eseménye."

Basszus, amiről beszélsz, az jó esetben 4 évente egyszer van. És gyakorlatilag az egyetlen, amit
ÉN IS MEG SZOKTAM NÉZNI. A napi-heti vitákat, a sajtótájékoztatókat kihagyom, pedig tiszta kánaán lenne!

"Amerikában fordult már emiatt meg az előzetes közv. kut. eredmény."

Magyarországon 1998-ban és 2006-ban szerintem egyértelműen ez döntött.

"neked a képek világa, az arcok, a szemek villanása, at irónikus mosoly, az orrpiszkálás, stb... nem hordoznak üzenetet, neked elég ha olvasol."

Természetesen hordoznak, de erre az üzenetre nem vagyok kíváncsi. Showműsor, leginkább félretájékoztatásra alkalmas.

"én már beismertem,h pol. buzi vagyok"

Az exnejed tudott erről?
Mit szólt?

"Errűűűűűűűűű beszéljetek magyar tezsvérek!
index.hu/gazdasag/magyar/gdp071114/"

Kamatcsökkentés következik.

servitor

"De ha már a fekete és szürke gazdaságot ostorzod, várhatunk cikket az ENERGOL ügyről is?"

Nem várhatunk. Javíts ki Árpi!

Lófő
Te legalább elismered, hogy kell ide az ellen, mer' az úgy érdekes. Nem is értem, miért akar egyik-másik elzavarni, hisz nekik is jó, hogy itt vagyok prédának. Egyébként az Árpival egyre kevesebb a vitám, már lassan alig tudok belekötni. Ha le tudna szokni arról,h minden bejegyzésbe betegyen egy krisztofób, vagy egy orbánfób, vagy egy "nácik a Fidesz körül" mellékzöngét, akkor akár az elv társa is lennék sok mindenben...
Blero

Miben egyezhetünk meg?
Mi okozta a viadom csődjét?
Kóka?
:)
malacka:

rokica 12:56:25

Olvasd el. Ez a válaszom a megjegyzésedre, nem akartam ismételni.
....és nekem nincs vezérem. Undorodom tőlük, bármilyen színűek legyenek.

"Malacka"- és az olyan nagy baj?:):)
malacka:

1. Az "elmebeteg" tudott kormányozni, emez itten meg nem.

Nem fogom ezt újra megcáfolni, mert már én is és sokan mások is megtették, és szellemi ovodásokkal egyébbként sem vitázom....csak annyit fűzök hozzá. Ti megérdemlitek egymást.:-)))))
fuxos
Elolvastam, oké...... mármint,h ez a te véleményed. És kérlek (őszintén) továbbra is maradj meg úriember vitapartnernek és ezt az infantilis dolgot ne erőltesd! Amúgy szerintem egyáltalán nem biztos, hogy hiátus, ha van az embernek némi mennyiség belőle. Csak úgye Ferinek (ki vezérpolitikus és nem blogos) nem biztos, hogy ennyi kéne...
Kalóriahiányom van, étterem itt terem... megyek, nyelem...
Bye
fuxos

Helyesbítsünk, különben felakasztanak minket! :)

A Fidesznek van programja, csak titkos.
fuxos
Van egy kis (infantilis módon) legyártott dobozkám, amibe én szépen belerakosgatom azokat, akik méltatlanná válnak szellemi szikráim szivárványaira, mert nem épp úrimód közelítenek. Benne vagyon kopaszmercis, test subject és one nation....eddig. Te pedig most odaértél a doboz széléhez, én meg meditálok egy kicsit halmazelméletileg, h hol a helyed. Kint vagy bent, kint vagy bent, kint vagy bent....?
Ebéd után megmondom...
RE: sztiv 2007.11.14. 13:12:39
A Fidesznek van programja, csak titkos.

Akkor titokban kell rájuk szavazni. Olyan titokban, hogy az OVB se tudja meg.
sztiv

én ilyet nem mondtam.........
:-))))))))))))))))))))
feljebb valaki irta h a nép nem buta (hülye)
sajnos az mert haggya h politikai elitnek nevezett hazaáruló rablóbanda sunyi módon élősködjön a fejünkön!!!
ott a Főv. Nagycirkusz, oda átvezényelni őket, ott lehet bohóckodni naphosszat, egymásra Sz@rt dobálni, de nem a mi kárunkra!!!!!
a parlamentre meg ki lehet írni:
A világ legszebb épülete, melyben valaha épeszű emberek hoztak törvényeket. Ma MUZEUM!!!
oszt jónapot
sztiv

1ébként a cikket nem olvastam a forrás az életből volt március- április körül


Az élet, mint forrás?
Kacagnom kell.
Miért nem nézel inkább tv-t?
:)
Blero

Kirúgtak?
Se utolsó havi fizetés, se végkielégítés?
malacka:

one nation, test subject....nem is olyan rossz társaság, a kopaszmercis nyers, favágó stílusát pedig díjazom.....:-)))))))

sztiv:

Helyesbítek. A fidesznek igenis hogy van programja. Igaz hogy még senki nem látta, se nem hallotta, de van. Igen bármennyire is meglepő, de van. A Navracsics hazudott a figyelőnek adott intervjúban, amikor azt mondta hogy nincs. Minek nekik program? Ők tudnak kormányozni...lámpavasra a kételkedőkkel. Bitang panelproli bagázs.
sztiv

a tv leszíjja a zagyadat !!!!!

hálisten nem voltam érintett a dologban
de jártamban-keltemben hallok ezt-azt
fuxos

"A fidesznek igenis hogy van programja."

Pelikán!
Esetleg Navracsics!
Van vagy nincs?
Blero

"a tv leszíjja a zagyadat !!!!!"

És? A képi világ, a gesztusok? Nem kárpótolnak ezért a kis csekélységért?
Honnan fogod megtudni, hogy kire szavaz a magadfajta, ha nem egy politológustól?
:)