W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

A rend hangjai

2007.10.04. 07:30 Tóta W. Árpád

Szép és dicső dolog könyékig dugni a toalettkacsát a magyar pártpolitika undorító vasúti vécéjébe. Van is riadalom a perem alatt, vonaglanak az ocsmány bacilusok, lárvák, puhatestűek, gerinctelenek és sejtmag nélküliek.

Milliónyi baktérium fog elpusztulni.

De a megbánás és a jó útra térés a beismeréssel kezdődik. Igen, Ferenc, már megint kéne mondanod egy jó kis kurvaanyázós beszédet, egy Retorikai Teljesítményt, és nem megvárni, amíg a perem alattiak kiszivárogtatják, hanem akár rögtön a parlamentben. Segítek. Ingyen. Nemzetépítő szenvedélyből.
Figyeljetek ide, nyomorultak. Ti tolvajok. Ti fekélyek a hazának testén! Lengyel Zoltánon röhögtök? Azt hiszitek, csak ő bukott le meztelen fotókkal? Mind lebuktunk! Az emberek, a lakosság, a társadalom, a köztársaság polgárai tudják, hogy lopunk. Fölösleges tovább színlelni, nem hiszik el. Tudják, hogy trükközünk a fizetésünkkel, a pártpénzekkel, a közbeszerzésekkel. Időnként lebukik egy-egy tettes. Zuschlagon röhögtök? Nem veszitek észre, hogy a lebukottak mögött mindig kivillan az egész rendszer?

Lehet még egy kicsit teszetoszáskodni, de nem sokat. A problémák egy része világos: nem merjük bevallani az országnak, hogy a demokrácia sok pénzbe kerül. Mondunk helyette egy nevetséges árat, amit nem hisz el egyetlen újságolvasó ember sem. Az a rossz hírem van, hogy kapásból feltételezik rólunk, hogy amit nem legálisan költünk el, azt loptuk. Nekik ez tűnik logikusnak.

Ráadásul kurvára igazuk van. Belátom, az absztrakt bűnt üldözni árnyékboksz. Mondok konkrét példát. Mi, a Magyar Szocialista Párt elköltöttünk cirka hétmilliárdot a 2006-os kampányban. Az a súlyos, hogy én se tudom pontosan, mennyit. És nekem utána el kell küldenem a Szekerest, az én drága Imre barátomat a Nap-Keltébe, hogy mondja azt, 386 milliót költöttünk.

Honnan szereztük a többi pénzt? Elloptuk, igen. Azt hiszitek, nekem nem forog a gyomrom, ha csak meglátom Puch Lászlót? Hát még amikor sorolja, hogy autópályából ennyi, pályázati bónuszból annyi, sima kenőpénz amannyi. És hogy ezért cserébe mit várnak bizonyos illetők, kiknek illik nyerni a pályázaton, és kik ne nyerjék a legtöbbet. És tudom, persze, hogy ezeket a pénzeket Weiszenberger- és Zuschlag-féle undorító galacsinhajtók hordják össze. Jó volna nem tudni. De hiába, másképp nem működhet a párt. A Magyar Köztársaság kormánypártjának elnökeként, miniszterelnökként piros fülekkel, égő pofával bólintok rá a stiklikre, a trükkök százaira. Mert a törvény erre kényszerít.

Megélhetési bűnözők vagyunk mind, mert álszent törvényeket hoztunk. Annyit nem bírtunk elmondani az embereknek, hogy a demokrácia sokba kerül, de megéri. Persze hogy azt mondják, nem éri meg, ha tolvajok vagyunk mindannyian! Ha alulfizetjük a rendőröket, akkor több lesz a korrupt rendőr. Ha a politikát nem fizetjük meg, korrupcióval korrigál. Megvesztegethető rendőr mindig lesz, de ha nem létszükséglet korruptnak lenni, akkor könnyebb harcolni ellene, mert nem borítja az egész rendszert.

Én ne tudnám? Voltam kormányközeli, pártközeli vállalkozó. Voltam miniszter, azon a területen, ami a rendszerváltás óta kifizetőhely. Voltam miniszterelnök és pártelnök, és időnként találkoznom kell Puch Lászlóval.

Na, baszki, most lehet hisztizni, lemondást követelni, meg lehet állítani, hogy mi bezzeg hótiszták vagyunk, Simicska Lajos pedig úriember. Biztos nagyon hihető lesz. Lehet előadni a hülyegyereket, hogy ha legálisan fizetjük ki az ellopott pártpénzt meg a költségtérítésnek álcázott képviselői fizetést, az növeli az állami kiadásokat. Lehet idiótának látszani, ha nem elég, hogy tolvajnak látszunk. Aztán lehet csodálkozni a Magyar Gárdán meg a többi ostoba megoldáson. Vagy tetszenek forradalmat csinálni, vagy megcsinálják mások. Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Pártfinanszírozásról korábban:
Ezek lopnak
Helyzetfokozódás


Címkék: gyurcsány reform korrupció pártfinanszírozás

578 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr11185362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az.
na akkor most nekiállok elolvasni... :-)
Jó lenne, bár elég hasztalan.
Egyébként támogatnám a javaslatait, csak sajnos egyik pártnak sem érdeke a "megtisztitás". Ezért csak annyi fog maradni belőle, hogy a "Feri megpróbálta", illetve fidesz oldalról, hogy "Kezdje magán, addig mi sem".
Pedig ez a nem akarás legklasszikusabb kifogása, de sokan be fogják venni. Abban egyetértek velük, hogy tényleg nem jó, ha valaki egyszerre min. elnök és pártelnök, tehát az egyikről le kellene mondania.
Iggen, ez a szöveg is az új taktika része. Késett pár évet, az a baj. Mindjárt a legelső kormányra kerüléskor kellett volna takarítással kezdeni, akkor nem itt tartanánk.

Ennek a taktikának éppen úgy nem hiszek, mint az összes eddiginek sem. Arról szól, hogy Gyurcsány szeretné visszaszerezni a népszerűségét. Látszólag ellene fordulnak majd a párttagok, de csak látszólag. Valójában nem lesz takarítás, csak nagy porfelverés van, de nem fog történni semmi. Miért nem? Mert csak szövegel Gyurcsány, bele a levegőbe, de nincs mögötte semmi. Tisztasági csomag. Igaz, ő már lopott eleget. Fial a pénze bőven, akár be is fejezheti. De ott van a pártja. A megélhetési bűnözők..izé..politikusok. Megfizetni jól a politikusokat? 800 ezer havi fixszel? Ez valami vicc? Mikor sokmilliót képesek lopni havonta? Előbb menesztik Gyurcsányt, mint elfogadják, hogy eltaszigálják őket a mézesbödöntől. Itt csak egy forgószél lenne képes változást hozni, ami jó messzire fújná a szemetet.
Izgatottan várom a miniszterelnök hasonló(nyilvános) beszédét!!
A köz előtt lehet, hogy javít a pozicióján, de a párton belül aligha. Márpedig a székét jobban fenyegeti a saját pártja, mint a köz. Igaz egyelőre biztonságban érezheti magát, mert az EU választásokig, aligha akarja magát megégetni egy másik min. elnök.
Jól látom, hogy te írod Fleto beszédeit?
;-)
Tóta úr ébresztő!!!Nem hinné az ember ,h álmodban is ennyire tevékeny vagy:)
Srínek igaza van,ott a lènyeg.
Àrpád,mintha a különbözõ utópiák kezdenék megzavarnia józan itélöképességedet...
Egyszer én is szeretnék első lenni. :s

Mi ez itt, egy kocsma? És mindenki be van seggelve folyamatosan?
Igen, láttuk, Árpi az előző postodból is, jó srác vagy, húazannyát, jól odakented nekik, nem is vagy te izé, mégiscsakjógyerekvagy, bakker.
Találjunk fel robotokat a gazdasági válság megoldására, ezzel egyidőben a parlament megszavazza saját maga kinyírását, és eljövend a szép, új világ, Gyurcsány addig is mond egy fasza beszédet. Mert az őszödi is milyen fasza volt tulajdonképpen.
Valós megoldásokat kínál a problémákra, tetszik is a népeknek, mindenki boldog és szeret megint.
Ennyire fontos ez a 10-20 villázó itt a blogban?
Vagy tényleg komolyan gondolja ezeket a sületlenségeket?
Gratulálok.
Ha megengedi, kiegészíteném utóbbi két postját egy szintén fontos szemponttal:: és együnk sok rostosat!
Sok mindent megold az is.
Például az írásai után fellépő gyomorpanaszokra kurva jó.

Több közpénzt a kampányra???
Ha betiltanák a kampány demagóg és noninformatív formáit, melyek mellesleg a legköltségesebbek (óriásplakát, TV reklám)
Helyette pl. lehetne 2-szer annyi közszolgálati idő kampányban, amit vitaműsorokra kéne fordítani. Kipostázni mindenkinek az egyszerűsített kormányprogramot, és utána vitázni róla.
És valami okos megfogalmazással tiltani az olyan faszságokat, mint a Kóka nagymamájának a levele.
hhh

Hát hogyne lenne igaza Srínek, csak a szocik lopnak, Gyurcsány maga a sátán, szép, kerek ez így, és milyen mély.
Meg a másiknak is igaza van, Gyurcsány egy tiszta ember, az egyetlen, aki legalább.
Ölöm és bódottá.
Vazze, Tóta! Má' megint a Fltónak nyomod a szekerét! Sohasenem fogod mostmá' lemosni, hogy mocskos-libsi-bolsi-balos-rohadék vagy...
(na, émmeg ezzel segítettem az MN-nek meg a kuruczinfónak, hogy tuggyák miként kell téged szólítani (az a 'nemzetárulózós, istenkáromlós', szvsz, nagyon gyengus : -))

De az írás jó! Nekem teccik, de nem csak becsülertesnek kell lenni, hanem annak is kell láccani, ugyebár : -)

OFF
...és benn vagyok az első húszban! Yessss!
ON
Most látom, hogy új megoldás született, betiltani! Le az óriásplakátokkal!
Ja, ja, jó kis kocsma ez.
Kieg: azért leírhatnád Ovi beszédét is, hogy pártatlan + kiegyensúlyozott legyen minden : -)
De szep is lenne...! Minimalis a dolog valoszinusege, sima szonyeg ala soprogetes, egymasrafrocsoges aztan eget-foldet megrazo kuss lesz ebbol is, nem megtisztulas.
Azabaj hogy uuugy szeretnek mar hinni valamelyiknek hogy igazat mond, nem lopni-csalni-hazudni akar hanem rendbe tenni ezt a "qurvaorszagot". De mindig sikerul racafolniuk. Mindnek, kivetel nelkul.
A kampánypénzek csak egy része a korrupciónak. De valahol itt kellene kezdeni, ez tény. Viszont nem fogják, mert az aktuális ellenzék azonnal előjönne azzal a demagóg dumával, hogy "nem a kampányra kell költeni a pénzt, hanem a ...-ra". Aztán meg ők is szépen összelopják a magukét.
Kutyakomédia és már rég nem is vicces.
A rendszer úgy működik: Nem kapok eleget, hát lopok hozzá......és nem csak a politikában. Ez a rákfene áthatja az egész magyar társadalmat. Az volna az igazi, ha a változás a politikában indulna, de ez reménytelen. Marad Gandhi mondása: " Ha meg akarod változtatni a világot, először neked kell megváltoznod"

Hajrá Mieink!!!!!
Most kivételesen nem hülyeség amit Gyurcsányi mondot (jajjj ilyet leírtam)
De pl. én megengedném a funkcióhalmozást, de csak az egyikért kapjon fizetést, a többit csinálja ingyen. Kíváncsi vagyok akkor is ilyen sok polgármester-képviselő-megyei-közgyülési tag lenne. Bár lehet naív vagyok, a fizetés nekik apró? Bár azért kb egy ilyen hármas funkciójú lények összejöhet havi 1,2 milla tutira csak az alapfizetésből...
Béci,hibás,amit mondsz-Sri nem írt ilyet. Nem is értem,hogy jött ez ki neked.
Hangarc a kecóban?
De komolyan,árpi lassan lekörözi Bolgár Györgyöt...
hhh
De.
Olvass figyelmesebben.
"Igaz, ő már lopott eleget. Fial a pénze bőven, akár be is fejezheti. De ott van a pártja. A megélhetési bűnözők..izé..politikusok."
lopás? hazugság? mutyi?
ecce homo.
(nemcsak a hungaricus!)

béci

ha nem ízlik a mákos lecsó
ne egyél belőle!!
Keményen odamondtál, phing!
Igen, így! És minimum ennyit.
Tulajdonképpen ezt vártuk már az
elejétől.
Ismét egyet értek Árpád.
Árpád, te hülye vagy, ha abban hiszel, hogy felülről meg lehet tísztítani egy ilyen régi mocskot, mint ami a kedvenc pártodban van, meg sajna a többiben is akad azért bőven. Megtisztulni csak forradalom, vagy dikatúra útján lehet, történelmi tapasztalat.
nos, aki gyf tisztesseges meggazdagodasaban hisz,az akar a telapoban (nem a Mikulasban) is hihet.
de valoban, ez a mondat elkerulte a figyelmemet...ott van a "lopott" szo, bassza meg. de ha ettole letekintnuk (van penze boven, fial is eleget), a lenyeg a nyugalom. a hosszu elet ritka.
***
meg egy kritikai eszrevetel:Arpad, silany a grafika!!! jobb montazsokhoz vagyunk szokva. egz mosolygo Gyurcsany fejet kellett volna a dobozra installalni...
111.

felesleges ezen faszt verni, ugysem lesz semmi ebben az elbaszott orszagban.
duck helzett meg lehetne f*ck is, amolyan elkurtuk alapon
Mit, aptyuka?
Hiszen a Tóta-beszédet tulajdonképpen már elmondta Gyurcsány. A Lengyeles szöveget kihagyva, mert az szánalmasan gagyi.
Ezt vártad?
Aptyuka, bogárka.

árMANYI
neked meg vöröshabos a szájadszéle
a sok szaROSTtól
még egyszer mondom: ne egyed!!!
hhh

Miről beszélsz?:)
Még mindig nem olvasol elég figyelmesen.
Mindegy.
Igyál még egyet, phing pajtás.
nem is irok eleg figyelmesen...meg ennyi elirast, bassza meg...
Én is elbaltáztam a belépőmet egy elírással, a fenébe:D
Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim, Fiúk!

Nem csak õk kúrták el, de mi is. Nem kicsit, nagyon. Ekkora böszmeséget még ellenzéki párt nem csinált, mint mi, mióta politikus van a világon. Amikor az õszödi beszédet elõrántottuk a kézelõ mögül, akkor kellett volna azt is elhatároznunk (egész csendben és titokban), hogy mostantól pedig mi nem lopunk. Se keveset, se sokat. Önmegtartóztatással és a nemzet iránti elkötelezettségbõl távol tartjuk szõrös kezünket a húsosfazéktól, a zemberek pénzétõl, még akkor is, ha a legtöbb önkormányzatban, ahol bizony zsíros pályázatok, tenderek és közpénzbõl finanszírozott megrendelések futnak, mi vagyunk többségben. Nem tettük és ez hiba volt.
Ne legyen illúziónk, sajnos ezt mások is észrevették, nem csak a mi pártközeli barátaink. Sajnos a legutolsó kampány anyagilag végleg nehéz helyzetbe hozta szövetségünket, sokfelé vannak elkötelezettségeink, amiket gyõzelem esetén kacagva fizettünk volna meg az úniós pénzek ésszerû átcsoportosításásval, egyidejûleg némi megszorítást alkalmazva a közszolgálati szférában. A gyõzelem karnyújtásnyira volt, de az sajnos kevés. Önkormányzati szinten ugyan elsöprõ eredményeket értünk el, de az ott befolyó kenõ és csúszópénz legfeljebb a kamatok törlesztésére elégséges. Akkor azt hittük kényszerpályán vagyunk, de az ember attól ember, hogy radikális megoldásokkal meg tud szabadulni a kényszerpályák kötöttségeitõl is.
Itt az idõ, hogy végleg elvágjuk a pártokat kiszipolyozó háttérerõkkel a kapcsolatot, változtassunk a pártfinanszírozás szabályain.
A demokrácia drága dolog, áldozatokat kell hoznunk. Közösségi és személyes áldozatokat is. Ha velem valami történne, segítsetek Anikónak felnevelni az árváimat.

Hajrá Magyarosrszág, Hajrá magyarok!
Heveny epigonikusság, oszt akkor most essek ettől a kurtaságtól teherbe, oszt mi nem kéne, aztán minden ember egy nagy politikus izé, gyakorlatias, meg larifari, meg aztán jól oda szavaztam a baloldalra, de majd jól megcsináljuk az ócsó államot, nem lesz abban se politikus, se állami titkár, az utat mindeki építse meg magának, a posta közt csak sikátornak tartjuk, a vasút meg elmehet ívni, az újságolvasó meg minden negyedik sort fogja csak elolvasni az újságíróktól, mert azok tudták, tudják, sőt miazhogy, Gyurcsány Ferenc a csodafegyver, még szerencse hogy a mai reggel sokkalta másabb mint a tegnapnak múlása, oszt kedves Magyarkák, gyija, hé, te, héka, de azért van abban valami kedves báj, amikor a maguk-fajta kölköt dorgálják, balhés ez a demokratikus-szocializmus utáni idők, tágra nyitott szemekkel csak bámészkodom, és aléllom: mennyi furcsaság?!, óh én ostoba.
Árpi, ez harmat gyenge lett.
Már önmagad árnyéka sem vagy.

Keress új állást!
A Gyurcsány a legundorítóbb galacsinhajtó mind között, ő kvázi a teljes, többmilliárdos vagyonát lopta, ezért nem lenne hiteles, ha még ő undorodna Puch Lászlótól. Csak hát Tóta Gyurcsány-fan, és még dolgozik is ennek a bandának.
Ámbátor:

Riszpekt.

Ámbár egy dologben tévedsz. Az önkormányzati szinteken lenyúlható pénz nem elenyésző. Van annyi mint kormányzati szinten.

Hajrá Mieink!!!!!
Kiváncsi vagyok, hogy meglépi-e ezt az egészet, vagy csak megint megy a duma. A reformosdi csak 2008-ban fér bele, mert utána politikai öngyilkosság bármilyen népszerűségcsökkentő (házon belüli és kívüli) lépést tenni. Aztán 2009-től jöhet megint az osztás két kézzel, mert kenyér köll a népnek, nomeg cirkusz.
Kedves nemzettársaim,

Elfelejtitek az alapvető magyar igazságokat like: A kurvából lesz a legjobb feleség....a betyárból meg a legjobb pándur.

Hajrá Mieink!!!!!!!
Na, már megint egy >>rossz az egész rendszer, mert kiderült rólunk a fos>SENKIBEN ne bízz, ha már bennünk nem lehet
Ez egyetlen esetben lehetne hiteles: ha Fletó, Kóka és Veres úgy tenne, hogy hát igen, loptunk magunknak x milliárdot, de ezt most visszaadjuk, marad a másfél szobás pápai panel stb. és minden kezdődik előröl. Innentől lehetne normális minszteri fizetésük - amennyi egy miniszteri felelősséggel együtt jár. És 2010-ben mindnyájan elhúznak a retkes picsába. És rendkívül humánus voltam, mert normális országban ezek már lámpavason himbálódznának.
zsanett, kedvelem a bovitett mondataidat!
Puha vagy Árpád! Úgy állítod be a magyar tolvajspecifikum -más szóval politika- működését, mintha ott kényszerből közpénzhez nyúló, csak a párt zsebére játszó, törvények béklyójában vergődő mártírok behúnyt szemmel, elfordított fejjel nyúlnák az adóforintokat. Nem értem ezt a fajta feloldozást. Ezek a trógerek igenis saját zsebre is ugyanannyit játszanak, ha nem többet, mint azok a pártkatonák, akik a kasszát duzzasztani hivatottak. Amikor 1-2 millerért szívességet tesznek, információt csepegtetnek, intéznek ezt-azt, akkor ne próbáld beadni, az összeg szépen rendben a pártkasszába érkezik, ahogy az kell. Tudod mi érkezhet pártkasszába? Azok a miliárdok, amiket törvények meghozataláért, módosításáért fizetnek ezeknek a köcsögöknek, meg koncesszióért, állami kiemelt beruházások kivitelezéséért. Legfeljebb. De azok a miliárdok, amiket saját gyarapodáésra lopnak, csalnak, hazudnak, azok igenis a tetvek medencéibe, autóiba, villáiba, vállalkozásaiba vándorol. És az van akkora összeg bőven, mint amit a pártjuknak szednek be. Márpedig arra senkit nem kényszerít semmiféle törvény, hogy egy ciklus alatt építse fel a villáját, cserélje le a családi flottát, vásároljon 100 évre spanyol üdülési jogot meg szerezzen egy balatoni szőlőt. Úgyhogy hagyjuk ezt, hogy a törvény kényszerít meg a pártoknak megy a lé, lopnak ezek maguknak szó nélkül, nagyobb elánnal, mint bármiféle pártkampányra. Ne mosdasd őket, és ne csupán a pártkasszás aspektussal kéredzkedj.
fuxos,
addig jar a kocsog a kutra, amig ki nem torik a nyakat.
vagy lampavason ficankol.
ezt a mondast is tartsd eszedben.
Árpád!
Honnan is gondolod, hogy ez bármikor is elhangzana? No és még hogy pont a fletó szájából... jah. Balga, aki nem látja: ezek hülyének néznek mindenkit. Engem, téged, mindenkit. Tudsz valamit az ellen csinálni, hogy még legalább 3 évig ne szopjunk? Semmit. És ezt ők is tudják, úgyhogy kuss a neved. Meg az enyém is. Leváltani? Kit? Kire? Igaz, elmehetnének maguktól is, zsebükben 100 forinttal, így meg majd elmennek 120-szal. Vagy 200-zal. Sosem elég. Érzelgős utópia, ahol egy (burzsoá) miniszterelnök lemond, hogy akkor most a lopásból elég. Majd még tán a vagyonát is szétosztja a szegények közt...
Ezen a helyzeten sokkal egyszerűbben segítene, ha simán betiltanánk a politikai reklámot. Persze minden típusát nem lehet (pl. a pártrendezvényeket), de a médiában megjelenőt igen. Ez nem csak a pártok pénzéhségének csökkentésére lenne jó, de a demokráciának is jót tenne: ez az a terület, ahol aztán igazán nem a reklámok alapján kellene dönteni.

Persze illúzióim nagyon nincsenek, ez nem szüntetné meg a korrupciót, de jelentősen növelné azok mozgásterét a pártokon belül, akik ellene akarnak tenni.
Jó kis írás lenne ez, csak az a baj, hogy már az alapvetés rossz. Hogy, tudniillik a demokrácia drága, ezért lopnak.

Persze, szegényeknek nem tellik a csúnya rossz paragrafusok miatt kampányra, mi meg emiatt tudatlanul, alulinformálva mennénk szavazni... De ezt nyilván nem nézheti tétlenül a mi felelős politikai ELITÜNK! Ezért - dacolva a minduntalan sivalkodó lelkiismeretével - lop. De szívjóságból, népművelésügyileg, meg közszolgálatilag teszi. Azért, hogy nekünk ne kelljen felébrednünk csipkerózsika álmunkból, amiben olcsó Jánosokat álmodunk minden felelős posztra. Na, ne már, ez komoly?

Nézzük már meg - ha még látunk a meghatódottságtól előtörő könnyzuhatag mögül - mennyi vándorolt ezekből a pénzekből zsebbe?! Nem pártkasszába! Magánautóba, magánházba, magánmedencével, magánplazmával...
pók a szívemből beszélsz. tóta hatalmasnagy fan, ráadásul, a gusztustalan, kádárista-romantikus fajtából: "az öreg jót akar"
aha, majd fletó pirul, meg a puchtól undorodik. pont ő.
Lxa, két dolog miatt hangozhatna el. Egyrészt mert már lopott eleget. Másrészt mert már mondott hasonló beszédet. A nagy hőzöngés mellett aki nem akarta, annak nem sikerült észrevennie, hogy az őszödi beszéd lényege az volt, hogy "elvtársak megállj, nem lehet már folytatni az osztogatásokat, csak azért, hogy az önkormányzati választásokat is megnyerjük, hogy ti még többet lophassatok".
Az én tippem szerint Fletó undorodik épp eléggé a saját pártjától, viszont csak így tudott hatalomra kerülni.

De egyetértek Cartmannal, a pártkorrupció nem csak azért létezik, mert kell a pénz a kampányra. Ezért szükségszerű a léte, de enélkül is folyna tovább.
Ami tény: borult a bili.
GyurcsányÍ előre menekül.
Amúgy érdemi változás nem lesz.Marad a dagonya.
Ja, és Orbán a hibás.
hja, a "partkasszagyujto" Zuschlag vagyona vajon hogy is nott zwischen 2002\2005?
120 000 bankbetet -> 30 000 000 bankbetet, 5 000 000 KP (20 millio hitel, bevallas szerint)
hasznalt fiat punto -> 525 BMW
alberlet -> epitesi telek...
ezek mind epitkeznek, Koka, Szilvassy (persze tudom, az elet nem all meg)
szerintem Zuschlag ellen egyebkent elg lenne ennyi bizonyitek.
mint politikus - hogy kereshetett ennyit - ezekben az elkurtan nehez evekben?
talan ezert zarnak engem egye jobban arpad utopiai?
A korrupció attól a pillanattól kezdve mocskos és üldözendő ahogy kihagynak belőle.

Nincs itt másról szó csak a húsosfazék körül a nagy tülekedésben néhányan hosszabb idöre háttérbe szorultak, így most megpróbálják a benn maradókat egymásnak ugrasztani.
Nem duma kell ide, hanem tettek! Minek nekünk Öszöd 2? Öszöd 1 után lett bármi változás? Ugyanúgy megy a hazudozás, ahogy előtte, ami itt folyik, az továbbra sem nevezhető kormányzásnak, a reformok csak látszatintézkedések.
Szóval miért is lenne jó, ha Feri kiállna és bevallaná, amit mindenki tud?
Mellesleg nem hiszem, hogy égő pofával írnná alá azokat a szerződéseket, amikről nyílvánvaló, hogy stiklis. Szereti ám ő is a pénzt és nincs az az összeg, ami elég lenne neki.
Kupé nagyon jól beszéltél! Nem arról van szó, hogy a törvények "kényszerítik" a politikusokat lopásra, lopnak azok a saját erkölcsi nímandságuk okán saját zsebre is. A lenyúlt pénz EGY RÉSZE megy óriásplakátra.
Bocs Tóta, de az, hogy egy politikus nem lesz korrupt, ha még több pénzt kap, az baromság.
Egy tanár kevés pénzt kap, mégsem korrupt. A mentősök sem korruptak, de az orvosok igen. Külhonban szintén millioegy korrupt öltönyke mászkál, pedig sokkal többet kaparnak, mint az itthoniak (abszolut és relative). Ha a munkáját nem annak öröméért végzi az ember, akkor pénzért, és akkor máris korrupt lesz. (Gondolj csak a Guantanamói verőlegényekre. Minek neki pénz, mikor már úgy is a szadisták menyországában vannak? :)

Ha valaki hajlamos a korrupcióra, de nincs pénz közelben, nem lesz korrupt... mindaddig, mig a pixis közelébe nem kerül, akkor viszont egyből Mordor átka súlytja.

Tessék erre gombot varni.

ja, és UFF. :D
hiába minden próbálkozás, az emberek már nem veszik be a mindent A Fideszre hárító maszlagot. Ma reggel a TV2-n a tényekben a következő hírt láttam (bocs, ha nem elég szöveghű): A széchenyi terv keretében a fidesz olyan cégeknek adott támogatást, amelyeket bűnözők irányítottak.
Namármost: Idáig tartott, míg ez kiderült? Hogyhogy eddig ezt nem hallottuk még? Olcsó és eredménytelen próbálkozás ez a maszop törpepárt részéről az olajakták részleges nyilvánosságra hozásával együtt. Észre kellene venni, hogy elmúltak azok az idők, amikor kimondják, hogy a zorbán és a nép nagy részének összeszűkül a végbélrózsája a félelemtől. Buktaszag van a levegőben, remélem utána felelősségrevonás is következik. Van még hely Kecskeméten.
hhh:

A háborúban (forradalomban) az ártatlanok basznak rá legjobban. Egyiket sem szeretem. Én a gandizmust preferálom.

Ha ma újból választanák foglalkozást, biztos hogy pszihológusnak mennék. Fantasztikus hogy mekkora a piac.
Az a baj,hogy olyan, hogy elegendő kampánypénz, nem létezik. Ha mondjuk kapnának a pártok 5 milliárdot, akkor aki 10 milliárdot tudna költeni, az előnybe kerülne, ergo megpróbálna pénzt szerezni akár törvénytelenül is.

Szerintem körül kéne nézni néhány olyan országban, ahol nem szoktak lenni botrányok, ott hogy csinálják. (Ez sok minden másra is igaz, pl. eü reform, etc.) Miért kell mindig nekünk felfedezni a spanyolviaszt?
Sieg!

Egyetértünk, minden valószínűség szerint undorodik a párttársaitól, de nem azért, mert azok lopnak. Inkább azért, mert keveset vagy ügyetlenül lopnak. Vagy rosszkor kezdték, vagy nem tudták (időben) abbahagyni, vagy mert így kevesebb marad neki. De nem azért, mert bármiféle morális többlete lenne Gyurcsánynak, mint a bűnszövetkezet többi tagjának.
A fidesznek egyetlen problémája van az mszp-vel:
Most éppen nem ők lophatnak.
Sieg!
Orulok hogy valaki meg azt hallotta amit en. De azt latom sokaknak mar a nem is igen es forditva, minden szovegben a sajat igazukat latjak, megha szoges ellentetje is annak amirol ok beszelnek, vagy akar pont egybevag az ovekkel, las nehany itteni hozzaszoloet.
Sajna a szemellenzoket mar reg leosztottak es sokkal egyszerubb avval latni a dolgokat mint korulnezni.

Arpad, a mi vezerunk :) jot akar sztem, en hiszek neki, mert o hisz. Nem a kommenistakban, hanem abban hogy egyszer valaki tenyleg lehet hogy jol akarja csinalni a dolgokat. Nekem is ez jott le sokszor. Pl azert is mert Fleto maesztro eleg megzsirosodott mar ahoz hogy megtehesse.
Nem rajongok erte, tehetne ugyanezt Viktor is nem bannam, tolle sem sajnalom amit eddig "osszekuporgatott", csak egyszer ne masra mutogatna hanem magara mikozben aszongya:
-Magyarok vagytok ti mind, meg aki nem ert egyet velem mindenben az is. Na most kipucoljuk ezt a disznool orszagot a ganyetol jol! Nem olajugyben bukott rendorfokapitany lesz a belugyminiszterunk, nem apukam soderebol kell megepittetni az eiffel tornyot budapestre, nem a hulye egyetemistakat kuldjuk bortonbe aki kiprobalt egy vicces cigit-mikozben jobbkez tamas kokomamorban valtogatja a qrvait, nem korona hurcibalasra b@sszuk el a penzt...
Majd valoban.
Akkor akar a szentte avatasara is elmennek.
Sziasztok!

Hitelesség - miközben sorra dugdossa a volt üzlettársakat, haverokat kormányzati-vezetői pozíciókba.

Lassan Torgyán doktori méreteket ölt a "családi" klán.

A gond viszont nem ez. A kutya se foglalkozna Jóságos Ferenc viselt dolgaival, ha a magyar gazdaság "mozdonyából" nem fogyott volna el a szén, és a gőz sem szökne ezernyi lyukon. Egy mai hír: Egerből Lengyelországba költözik a Leoni Hungária Kft - 600 munkahely elmegy. A termelési költségekkel indokolják a távozást. Nem lehet irreális adó- és járulékrendszert fenttartani egy határok nélküli hatalmas államban (EU).

A világ elrohan mellettünk, miközben a lakosság a kormány vezetésével "kommunikál". Lassan csak a kommunikáció marad egyetlen termelőképes "iparként".

Az, hogy mi sokat pofázunk, a mi dolgunk. Az viszont, hogy akiknek a munka, és a működés ideális feltételeit kellene megteremteni, szintén csak a pofázás a mindennapi tevékenységük, felháborító.

Árpád végzi a munkáját. Neki ez a dolga. Én inkább annyit kérnék tőle: ha már rendszeresen összejön kormányzati tényezőkkel - nem mondanád meg nekik - el kéne kezdeni dolgozni! Nekik nem pofázni kellene évek óta, hanem dolgozni.

De tényleg!

Üdv
Nekem teccik... Csak a "nem kicsit.." és a "kurva ország" részeket hiányolom. Csak az a baj hogy ez soh de soha nem fog elhangzani,hamarabb mondatják le és ír majd kibaszott jó könyveket a szociáldemokráciáról.
Az a szomorú helyzet, hogy mostanság CSAK a szocik/szdszesek lopnak. A Fideszesek nem, vagy alig.
Még szomorúbb, hogy nem azért van így, mert a szocik/szdsz-esek ab ovo lopósak lennének. Hanem azért, mert
1. van kis hazánkban egy néhány senkiházi (tíz darab és tízezer darab között valahol), akik a helyi potentátságukat fenntartandó, odacsapódnak az aktuálisan kormányzó politikai erőhöz és
2. van rá lehetőségük, hogy ebből nyerészkedjenek.
Ha a Fidesz/Jobbik/Munkáspárt lenne hatalmon 2002 óta, akkor ezek a senkiházi(a)k fideszesnek/jobbikosnak/komcsinak mennének. (Ha hagynák őket).
Ja, hogy vannak politikusok, akik most (találd ki, hogy melyik országban) kormánypárt-elnöki székben ülnek, de nemrég még a nagymamájuk korteskedett mellettük, mondván: milyen jó ministráns volt az unoka? Hát igen. Bizonyítható, hogy nem csak senkiházik mennek el megélhetési politikusnak. Abban az időszakban persze, amikor még van privatizálható állami vagyon. Ha már fogytán, akkor elöljár a jó példával, nem halmozza tovább a ... (pozíciókat) és lemond a miniszterségéről (az off-shore üzlet sok időt visz el).
Fletónak igaza van. Ő már túl van mindezen. Az ország eladva, vagy jó úton van afelé. Azt a százvalahány tisztség(?)halmozó szoci képviselőt, akik most lázonganak, úgysem választják meg legközelebb. A fiatalságnak ciki ifjúszocinak elmenni, a bótot itt is be kell zárni mindenképpen. Vagyonosodási vizsgálat? Ugyan. Hamarabb el lehet tüntetni, biztos helyre, mint ahogyan bejött. De azért jól hangzik.
A mór megtette a kötelességét, kivéve egyet. A söpredéket át kell irányítani a Fideszhez. Ez még jól jöhet a rövidesen kezdődő ellenzéki időkben.
"...demokrácia sokba kerül..." ebben te biztos vagy? Egy diktatúrában éppen így meg kell fizetni a rendőröket politikusokat sőt...
Hiába a cirádás anyázás a szöveg nem lesz igazabb, mert az az lenne, hogy a kampány neked kell tisztelt választó szemfényvesztésnek, hogy fontosnak éred magad néha, így fizesd meg az árát. Vagy szard le hogyan kelleti magát a debilelit mint a rossz k*rva és próbáljunk meg érvek és elképzelések mentén végre valódi értelemben politizálni. Nem a demokrácia vagy a kenyér kerül sokba, hanem a cirkusz.
Mar megint ez a szerelmetes baromsag. Grr. Az ember aki megvaltja a vilagot, a superman gyurcsany tiszta lelkevel, eros oklevel szetcsap megtevedt embertarsai között. Ezt meg a Grimm testverek, meg a Biblia se überelne. Azt nem vezed eszre, hogy mar megint akkor kezdett el pattogni a baratod, amikor nyakig szarban volt egesz parjaval inkluzive. Azt hiszed, hogy azzal, hogy bevezetik a hiv. kepviselot, kapnak 50% fizetesemelest, meg egy ket embernel eljatszanak valami atvilagitasos mokat (ha egyaltalan lesz valami belole), majd kisangyal lesz az egesz parlament. Vicces szinjatek lesz. Kicsit öklendeztet hogy az egyik legnagyobb (raadasul privat szamlara) csalo vezenyel hozza, de a reszeg ember is igy van az alkohollal. Ez rosszabb, mint amikor azt hitted, hogy a 300 forint vizitdij kivaltja a 20000 Ft halapenzt...
Mindez a Modern Képmesék írójától. legalább egy kicsit forog a gyomrod amikor írsz, kedves W.?
fasza vagy Árpi :)
jól leírtad, Feri se mondaná különben, ha mondaná :)
bár ki a fenének?

/most pedig visszahúzom a szorgos-nyálas csapásokban megfáradt nyelvecskémet, ennyi elég mára/
Hát, elég egy álságos beszéd lenne ez...

Látom magam előtt az Embert, aki morális kétségek között vergődve fordítja el a másik orcáját is, mikor kénytelen eltűrni, a gonosz Pártfinanszírozás miatt a környezete lopjon, de nyilván csak a Párt (és az Ország) érdekben... Látom, amint irodája magányában visszagondol azokra a boldogabb, tisztább időkre, amikor még rendszeresen bérmálkozott...

Ehh... Inkább ne mondjon ilyen beszédet, hanem mondjuk állampolgári indíttatásból jelentse fel pl. Puch Lászlót
bár azt kihagytad, hogy "lófaszt mama!"
please edit! :)
Sieg! Közben tompus mondja a frankót. Öszöd nem direkt volt. És szerinted csak Öszödön sejlett föl nekik, hogy nem megy a szekér? Nagyon nem? Ennyire buták lennének az amúgy lopni nagyon jól tudó politikusok? Öszöd azért volt fontos, mert lett rá bizonyítékunk, hogy tudják. Tudják, tisztában vannak vele, hogy lopnak, csalnak, hazudnak. Nem buták, szándékosan ment. Előtte is tudták. Biztosan volt Öszöd 0, meg Öszöd -1 beszéd. Előtte. Magnó nélkül. És tényleg, számoljunk már! Én "jól keresőként" épp megélek a város széli kisházamban, amiért Pesten 20nm-t sem kapsz. Mondjuk Zuglóban. Nincs új autó, nincs plazmaTV. És mondom, az átlagbér sokszorosát keresem. Nem irigykedem, ezt leszögezem. Nem kell X5-ös BMW. De honnan a p*csából van annyi X5-ös? A havi 1 millás számlából nem nagyon. Ahhoz nagyon sokat kell zsebre tenni... Amíg egy informatikai "önkorm. rendszer" projekt úgy indul, hogy ha adsz 5%-ot, akkor tiéd... hadd ne folytassam... És hogy miért nem lesz ilyen beszéd? Mert nekik nem kell. Itt nem kell kavarni a sz*rt, hömpölyög az magától és ha menni kell, akkor mi lesz? Ha lebuk(t)unk, akkor mi lesz? Semmi. Max az uccsó 2 évemben nem tudtam a 100 Forint mellé 20-at lopni. Figyeld meg, 10 év múlva kitüntetésért fog sorbanállni az akkori dúsgazdag vállalkozó, ex-miniszterelnök Fletó. Ha látszat-intézkedésekkel is meg lehet etetni a "pórnépet" és még jól is lakik, akkor minek a beismerés? Minek a pompa?
Árpád!

kihagytál a beszédből egy fontos részt:

"Párttársaim, cimborák!
Mivel az MSzP nem tudjuk tisztára mosni, terítenünk kell a trutyit. Ne vegyétek ám komolyan, ne rezeljetek be, PR-offenzíváról lesz szó. Ahogy azt már tavaly, Balatonőszödön is megígértem, be fogjuk vonni a folyamatba a legbefolyásosabb publicistákat, véleményformálókat, akár kormányzati megrendelések árán is. De ne parázzatok barátaim, ahogy az én Szilvássy meg Bajnai barátomnak sem lett semmi baja, úgy Puch Lacinak sem fogok nekimenni!"
Ez egy jó írás, a demokráciának mindenhol ára van. Sajnos ez már nem a szép szoci ahol mindenki úgy élt mint marci hevesen. Sajnos az embereknek is ki kéne húzni "" onnan a fejüket és észre vennék, hogy mi megy európában Amerikában és egyébként a Demokratikus hazákban, ingyen orvos hahh központi egészség biztosítás hahahahahaha.... Nyisd ki a szemed Magyar és gondolkozz........
Üdv!

Pártfinanszírozás, költségtérítés, ugyanmár, cseppek a tengerben. Ezt tudja jól az utca népe is, NEM azzal van a baj hogy feri 20 emelet magas arcképe ragyog a város felett summantott pénzből, lehetne szólni a pályázati rendszerek körüli érdekekről, lehetne szólni az egészségügyről, a mávről, a nagy bizottságosdikról, a kormányközeli vállalkozásokról és a politika-gazdasági összefonódásokról, ésatöbbi és ígymegúgy.
Árpád, amiről te írtál az a legkevesebb, úgyérzem ezzel Te is tisztában vagy, csak tán te is félted a tollad, ha egyszer olyat írsz le amit még más nem?
Szerecsenmosdatásból nem kérünk...
Tisztelettel: az utca embere
Egész jó, de korrektebb lenne, ha többes szám első személyt használna az elején. Mert csak úgy letolvajozni az egész MSZP-t... Nos az magában foglalja annak a hibának a lehetőségét, hogy nagy tolvaj mondja a kicsinek, bagoly verébnek. (Belegondolva, vizuálisan ez egész jól bemutatható lenne a készülő Tóta W. rajzfilmben.)
Nállunk is monta a kocsmáros, hogy szerencsénk van, hogy mi a kriumóba iszunk, mer más kocsmákba mindig lopnak, mer felvizezik a felest, azér hivják máshol felesnek, mer a fele viz, és tesznek bele aszpartamot meg nátrium glutamát, hogy mekfelelőképpen hamisitva legyenek a felesek, és ez segiti hozzá az elhüjüléshez aszt, aki megissza, de nállunk nem csinál ijet a kocsmáros, mer ő bízik bennünk, mi pedik bízunk őbenne, és külömbenis az egész krimó ojan, mint eggy naccsalád, ahol mindenki csak nyerhet, csak szegény Lujza vesztete el az uszkárját tavaj.
Az erről született döntést és intézkedéssorozatot megnézheti a nép a Teletubbies szombati adásában.
Jelentkezzen az, aki ha ott állna a húsosfazék mellett, akkor nem nyúlna bele......meg az is, aki ha Angelina Jolie pucéran mellé feküdne, minimum nem Bili Clintonozna vele egy kicsit.

Hajrá Mieink!!!
Rokontéma. Szanyi:
www.nol.hu/cikk/466579/

"Ez nem ingyencirkusz. Azt kell világossá tenni, hogy ha az emberek fontos feladatokat bíznak a képviselőkre, azt meg is kell fizetni. Épp ezért nem tartom jónak, hogy a kormányfő látványosan lemond a fizetéséről, mert ez rossz üzenet a rendes, "güriző" képviselők felé. Magyarországon mindenkinek joga van annyit keresni, amennyit csak tud. Ahhoz is joga van, hogy arra költse, amire akarja. Minden képviselő nevében kikérem magamnak, hogy bárki példát mutasson abból, miként kell lemondani a jövedelmünkről. "

A "Magyarországon mindenkinek joga van annyit keresni, amennyit csak tud" - azért kicsit necces egy képviselő szájából, mert itt mégis csak közpénzekről van szó. Vagy köszpénzekről.

Ráadásul Szanyi annál is inkább könnyen játsza a megmondó embert a pártban, mert az elvtársak 2010-ben várhatóan hullani fognak mint a legyek. De Szanyinak biztos helye van a Parlamentben - a XIII. kerületben képviselő, ahol elég masszív szoci támogatottság van + a listán is jó helye van.

Figyeljetek ide, nyomorultak. Ti tolvajok. Ti fekélyek a hazának testén! Lengyel Zoltánon röhögtök? Azt hiszitek, csak ő bukott le meztelen fotókkal? Mind lebuktunk! Az emberek, a lakosság, a társadalom, a köztársaság polgárai tudják, hogy lopunk. Fölösleges tovább színlelni, nem hiszik el. Tudják, hogy trükközünk a fizetésünkkel, a pártpénzekkel, a közbeszerzésekkel. Időnként lebukik egy-egy tettes. Zuschlagon röhögtök? Nem veszitek észre, hogy a lebukottak mögött mindig kivillan az egész rendszer?

Lehet még egy kicsit teszetoszáskodni, de nem sokat. A problémák egy része világos: nem merjük bevallani az országnak, hogy a kaptitalizmus létrehozása sok pénzbe kerül. Mondunk helyette egy nevetséges árat, amit nem hisz el egyetlen újságolvasó ember sem. Az a rossz hírem van, hogy kapásból feltételezik rólunk, hogy vagyonunkat loptuk. Nekik ez tűnik logikusnak.

Ráadásul kurvára igazuk van. Belátom, az absztrakt bűnt üldözni árnyékboksz. Mondok konkrét példát. Én Gyurcsány Ferenc szereztem cirka hétmilliárdot (???) a rendszerváltás óta. Az a súlyos, hogy én se tudom pontosan, mennyit. És nekem utána el kell küldenem a Szilvásyt, Kókát, vagy Bajnait, az én drága üzletfeleim egyikét a Nap-Keltébe, hogy mondja azt, 386 millió a vagyonunk.

Honnan szereztük …? Elloptuk, igen. Azt hiszitek, nekem nem forog a gyomrom, ha csak meglátom az anyósomat? Hát még amikor sorolja, hogy autópályából ennyi, pályázati bónuszból annyi, sima kenőpénz amannyi. És hogy ezért cserébe mit várnak bizonyos illetők, kiknek illik nyerni a pályázaton, és kik ne nyerjék a legtöbbet. És tudom, persze, hogy ezeket a pénzeket Weiszenberger- és Zuschlag-féle undorító galacsinhajtók is össze hordják. Jó volna nem tudni. De hiába, másképp nem működhet a kapitalizmus. A Magyar Köztársaság kormánypártjának elnökeként, miniszterelnökként piros fülekkel, égő pofával bólintok rá a stiklikre, a trükkök százaira. Mert a rendszerváltás programja, a kapitalista Magyarország igérete erre kényszerít.

Megélhetési bűnözők vagyunk mind, mert álszent törvényeket hoztunk. Annyit nem bírtunk elmondani az embereknek, hogy a kapitalizmus sokba kerül... Persze hogy azt mondják, nem éri meg, ha tolvajok vagyunk mindannyian! Hát honnan a fenéből vegyünk tőkéseket ebben a kurva országban, ha nem a politikai osztályból? És honnan legyen nekik tőkéjük, ha nem a közpénzekből? Ezt akartuk, ezt akarta az egész ország a rendszerváltás idején. Hát tessék, ez az ára.

Én ne tudnám? Voltam kormányközeli, pártközeli vállalkozó. Voltam miniszter, azon a területen, ami a rendszerváltás óta kifizetőhely. Voltam miniszterelnök és pártelnök, és időnként találkoznom kell az anyósommal.

Na, baszki, most lehet hisztizni, lemondást követelni, meg lehet állítani, hogy mi bezzeg hótiszták vagyunk, Simicska Lajos pedig úriember. Biztos nagyon hihető lesz. Lehet előadni a hülyegyereket, hogy ha legálisan fizetjük ki az ellopott pénzt meg a költségtérítésnek álcázott képviselői fizetést, az növeli az állami kiadásokat. Lehet idiótának lenni, ha nem elég, hogy tolvajok vagyunk. Aztán lehet csodálkozni a Magyar Gárdán meg a többi ostoba megoldáson. Vagy tetszenek kapitalizmust csinálni, vagy megcsinálják mások. Kell még valamit mondanom, Ildikó?
Mennyi egysejtű van!?
TWÁ!
Nem lehetne az, hogy megírod ezeket a cikekket, aztán egy rövid összefoglalót az óvodásoknak? Úgyis foglalkozol vele mostanában.

Egysejtűek!
Lehet, hogy Árpád barátunk Gyurcsány szekerét tolja ebben az írásában is, de - bassza meg-, nem látjátok, hogy úgy, mint a Sport szeletes raszta gyerek?
Miért véded még Gyurcsányt? Azt hiszed, tényleg csinálni akar valamit? Ha tényleg forogna a gyomra Puch láttán, már régen ott hagyta volna ezt a tolvajbandát. Változna valami, ha elmondaná az Elkúrtuk 2-t?
Na ez is jellemző Magyarlandra. Ahelyett, hogy most a Gyurcsánynak drukkolnánk abban, induljon meg végre valami a pénzünk lenyúlása ellen, mi van? A hozzászólók többsége úgy tesz minthacsak azokhoz tartozna akiknek a legtöbb vesztenivalójuk lenne egy ilyen folyamat megindításával. Azt támadják aki próbál valamit is tenni az ügyben.
Hogy előtte lopott? Kit érdekel? Sokkal nagyobb haszna lehet a jövőre nézve, mint amit az elmúlt 17 évben elloptak.
OFF

Lxa!

"De honnan a p*csából van annyi X5-ös?" Ezen én is töprengek néha egy picit. Honnan, miből van ilyen sok? Ez nem lehet mind politikus! Hát, a városban, ahol lakom, pl. van egy k***i rendszámos. Akár ki is írhatnám a nevét, mert becsületes - de legalábbis teljesen jogszerű - úton szerezte, játékautomatákat üzemeltet. Ez van. Más emberek hülyeségéből is szépen meg lehet gazdagodni. Nem kell feltétlenül lopni, vannak olyan agyalágyultak, akik szívesen lepasszolják Neked a pénzüket, csak tegyél eléjük egy villogó-zenélő masinát.

ON
Itt NEM arról van szó hogy a kapitalizmus sokba kerül, ez magyarázkodás és hárítás...arról van szó hogy van egy 1500 milliárdos adóhiányt produkáló feketegazdaságunk, arról van szó hogy a politika fedezi a saját és haveri egyéni érdekeket, arról van szó hogy egy kib***tt banánköztársaság vagyunk, és ez nem 7 milliárdos tételekben nyilvánul meg...
Fuxos, igencsak felkopna az állad pszichológusként, mert ugye ugyanaz az alap-probléma: szerinted változni kellene, de szerintük meg nem :)) vagy vannak kopogtató, reklámozó pszichológusok is? Arról nem beszélve, hogy igencsak áltudánnyal van dolgunk, mint a politika.
Amúgy megint hangot szeretnék adni annak hogy kár olyasmivel kisebbíteni ezeken a dolgoknak a súlyát hogy „megélhetési bűnözőnek” állítjuk be a nagyra becsült „politikus” urakat. Ez nem az a kategória hogy kimegyek fát lopni mert megfagyok a kölkeimmel együtt. Ez nem „mutyizás” nem „megélhetési bűnözés” ez pofátlan zsarolás, lopás, ráadásul a legjobb bizonyítéka hogy a plebs ember számba sincsen náluk.

Mert ugye nekünk szükséges ahhoz, hogy embernek érrezük magunkat hogy fél milla felett keressünk ha nem jut ennyi akkor megélhetésük miatt „bele kényszerülnek” a lopásba. És te kedves plebejus mivel nem vagy érdemes a figyelmükre szépen éljél pártíz ezerből és éltesd belőle őket, hiszen nem lehet természetes igényed hogy vendes autóval járj, hogy ne szemét dombon élj, hogy néha vehess egy könyvet na adja Isten néha ne a csak a tv bárgyú műsorait nézzed.

Na ez őszinte lenne.
Éjjelvillám:

....és banán nép....banán elittel.
"Ha alulfizetjük a rendőröket, akkor több lesz a korrupt rendőr. Ha a politikát nem fizetjük meg, korrupcióval korrigál."

haha

Mindenki meg tudja magyarázni valahogy, de ameddig kettős mérce van, addig teljesen mind1 mennyit keres a tisztelt képviselő, vagy rendőr, akkor is lopni fog.

TWÁ, legalább te ne terjeszd ezt a hülyeséget.

Csak az tartaná vissza a tolvajokat, meg a korrupt hivatalnokokat, ha börtönbe csuknának párat közülük, elég csak annyira, amennyire egy átlagembert szokás.

De ameddig azt látjuk, hogy tízmilliárdos veszteséget okozó embereknél a bíróság nem állapítja meg a hűtlen kezelést(egyszerűen peches volt / véletlenül mindig rosszul döntött), addig ne várjunk csodát, főleg nem kell fizetést emelni nekik jutalomból.
A fejétől bűzlik a hal, a pártfinanszírozással kell (kellett volna) kezdeni.
Még a 15 éve minimálbérre bejelentett szabadsághegyi, kanárisárga palota/BMW X5-ös (csajának Audi S3) tulajnak is jogosan nyílik ki a bicska a zsebében, hogy őt behívják vagyonosodásira, a Zuschlag klónok meg röhögnek közben.
Stravinszki:

Nem a politikusokat gyógyítanám....másokat. Félelmetes, hogy mennyi a negatív, flusztrált ember.

LZoltán:

Három évig olyan csóró voltam, mint a templom egere. Eszembe nem jutott lopni a közösből.
És mi lenne, ha tartanánk egy népszavazást arról, csatlakozzunk-e Kínához? Ott halállal büntetik a korrupciót...
Nem állítom, hogy szorosan összefügg, de a kínai gazdaság valóban dübörög...
Hú Árpi! Ez a post nagyon ott van a szeren. Pedig már kezdtél ellaposodni az utobbi idöben. De eddig ez az egyik legjobban sikerült írásod. Ezt abból is le lehet mérni, hogy hány kommentben fikáznak és kézzel-lábbal kapálloznak ellened. Pedig sajnos nagyon igazad van most (is). Csak sokan még nem tudják.
Cartman. Hányan "üzemeltetnek játékautómatákat"? És Hány "X5-ös" van? Na. Van ismerősöm - jól kereső informatikus házaspár babával. Az új - burzsuj - környéken övék a legóccsóbb kégli. Ha vi 1 netto biztosan bejön. A szomszéd vállalkozó. 2 bmw a garázs előtt. Mondom előtt. Kiváncsi lennék, mi van odabent. Nem az a baj, hogy loptak, lopnak, hanem az, hogy ez annyira természetes lett Mo-n, hogy egy "tisztasági csomaggal" lazán le lehet fogni a "kockaköves" kezet. Morgolódni meg szabad, meg elmenni is. Tenni semmit nem lehet ellene. Semmit. Van egy olyan flessem, hogy Fletó, meg Szilva, meg Kókadt de még akár OV is együtt viszkiznek valaki lakásán és röhögnek. Rajtunk. Lásd olajakták index-es szösszenete. És ez komoly. Ilyen alapon 2 hét múlva jöhetne is a lista, hogy: loptak: XY, ZS, FK és még sokan mások, de az titkos. Végülis ez megy a Cuslággal is. Te pedig ha 2 napot késel azzal az iparűzési adó ELŐLEGGEL, amit az előző év alapján BECSÜLNEK meg, akkor szépen inkasszálja az APEH. Nekik is már mindent lehet. És a végén még bebizonyítják, hogy ennek az egésznek így kell lennie, nincs jobb...
TWA,

ne már, hogy ilyen beszédet egy ilyen bizonyított erkölcsű embernek kelljen elmondani. Így nem fog semmit se érni.
Azon elgondolkodott-e már valaki, hogy ki is a nagyobb tolvaj és miért. Ti. az összes politikai top team mégiscsak közülünk való. Közülünk, akik összesen mégiscsak sokkal többet lopunk, mint a top team. Kinek van a közvetlen környezetében min. 5 tolvaj? Fél évig táppénzen lévő fodrász? Bejelentett + zsebes bérű ismerős? Munkanélkülin levő, de százezreket kereső kovácsoltvasas? A szobafestő adott számlát? A nagy feketebéemvés "munkásemberek"? Úgy lopunk, mintha kötelező lenne, mindannyian. A "top team" meg még többet, mert teheti. Te is tennéd, a segélyen élő kovácsoltvasas, aki a legjobban ugat a hétvégi zsúrokon, pláne.

Ettől még nem helyes, jóhogy nem.

De kurvanehéz lesz és nem is tudom, hogy hogy. Lehet, egy nagy Névtelen Tolvajok című pszichológiai önsegítő klub kellene.
- Gyurcsány Ferenc vagyok. 19 éve rabolok.

/az egyszervolton van egy mese, majd bepisilek mindég:
"Nicsak, nicsak, ki jár erre?
Senki más, mint TOLVAJ FERKE"
Amargin, eléggé durván csúsztatsz. Szanyi általad idézett mondata ugyanis folytatódik egy gondolatjel után:
"Magyarországon mindenkinek joga van annyit keresni, amennyit csak tud - jogszabályi keretek között."
És ez így van, és így is kell lennie!
Különben nem kapitalzmusnak hívnák a dolgot, hanem kommunizmusnak (vagy szocializmusnak).
szekerka:

Kikérem a feketebéemvések nevében, hogy mi lopunk....A fehérmercisek, meg a szürkeaudisok na azok csórnak.

Lxa:

Azért nem annyira sötét a helyzet. Az idén bevezetett vagyonellenőrzések húzósak tudnak lenni. Ismerek két palit, akit úgy megvágtak pénzben, hogy csak füstöltek. Az egyik ellen nyomozás is indult.
Azért az volna az igazi, ha a politikusok vagyonvizsgálatával kezdene az APEH.......bár nem hiszem, hogy túl sok sikerük volna. Biztos vagyok benne, hogy jogilag rendesen körül vannak bástyázva.
TWA: erre a posztra én sajnos nem tudok mit mondani, szerintem nem ilyesmiket kellene írogatnod..
Ha első lettél volna az ügyben, akkor ok, de ez már így gyenge.
Belinkelném azt, ami ütött, és talán twa-t is inspirálta. (Az öszödi beszéd mint elsődleges inspiráció után persze)

Más: ebből vajh mi lesz?

index.hu/politika/belfold/budapest/nyom4397/

Itt nehezebb lesz megtalálni a fogást, mint a fiktív számlás köcsögöknél.
Ráadásul az a 10-20 milliárdos profit, ami itt képződott, már nagyon sok minden(ki)re elég...
Hajaj...
Erről már beszélgetni is veszélyes elvtársaim, hiszen nem akarunk mi magunknak rosszat, csórók vagyunk mi egy ekkora háborúhoz!
Inkább fátylat az ügyre! Nem is akarok tudni az ilyen nagy kaliberű esetekről, helyettük sok apró cuslágot kérek, akiket még felér ésszel a kisember.
Ez egy gyenge populista írás. Elkenés: mindenki lop. Csúsztatás Orbán beidézése(ne mi kapjuk a legtöbbet), mert a földalapú támogatáshoz nem kell korrupció, más kormányok idején is kapták, és nem kellett visszacsúsztatni belőle.
Remekül kisarkítottad a dolgokat.Lehet,hogy Gyurcsány is ehhez hasonlókat mondhatott a frakcióűlésen,és ettől lett rosszul Karsai képviselő úr.A főállású képviselőkkel kapcsolatos terv neki is fájhat,hiszen Ő is másodállásban polgármester Neki is rosszul esik,ha több pénzforrásból néhány elapad.Javaslatával a Miniszterelnök darázsfészekbe nyúlhatott,mert sokan érdekeltek a mostani helyzet fenntartásában.
Nagyon sok csípés érheti,ha tényleg meg akarja valósítani javaslatait.Sokat nőne a szememben,ha ez sikerülne neki!
persze nem linkeltem be:

fido.freeblog.hu/archives/2007/01/31/Tisztelt_valasztopolgar/


Ja és fideszes csűrhe csókoljon kezet Ferencnek!
Ilyen robbantásokat Orbán soha nem fog csinálni.
Még akkor is csókoljon kezet a csűrhe, ha 2010-ben ügyesen újra (harmadjára) elintézik majd a jobbos lúzerek, hogy megint mi nyerjünk!
fuxosbömis

Szerintem sincs olyan hogy megélhetési bűnözés, de ha már valamire használjuk ezt a kifejezést akkor az ne az legyen amit a politikusaink csinálnak. Ezek a bezavaró kifejezések csak arra jók hogy az őszinteség látszatát keltve még inkább zavart keltsenek a fejekben.

Én sem tudtam olyan szegény lenni, hogy valaha is lopásra adjam a fejem.
GGG77 2007.10.04. 10:44:47

Azért ez a bicskanyílás szerintem nem jogos.
Kisának igaza van - Szanyit ezúton is megkövetem!

Személyes jegyzetből kopiztam át a szöveget, nem a belinkelt nol-ból - és magamnál nem írtam oda a második tagmondatot. Szanyinak mea maxima culpa.
A rendszerváltás óta történő folyamatot már régen átlátható. Egy speciális eredeti tőkefelhalmozás történik, amire nem volt előtte példa. Soha nem volt ekkora a közvagyon, amit 20 éven belül szét lehet tarhálni. Máshol, másidőben ekkora vagyondarabokat csak generációk voltak képesek megszerezni és megtartani maguknak.

Nem azért ítélem el őket mert tarhálnak. Nem, mert ez egy természetes tőkés magatartás. Azért ítélem el őket, mert becsapták azt az eszmét, amivel építették a karrierjüket.
Az ilyen ember a legrosszabb, mert mindent elad, ha úgy hozza a sors. Még a saját családját is.

A legjobb, hogy a híres értelmiség, az "írástudók" (teljesen mindegy, hogy liberális, meg jobb, meg mittudomén) elárulta az embereket. Mert ne mondja nekem senki, hogy nem látják a folyamatokat. Egyszerűen sunyitanak. Szalai Erzsi, TGM, Lovas,
Kushadva ülnek a sarokban, és örülnek, hogy koncot dobnak nekik azért a szaros opelasztráért, lakáshitel törlesztésért és kispolgári életvitelért. És mindenki aszisztál a lopáshoz, korrupcióhoz, emberek becsapásához.

Civilszféra nincs. Itt megélhetési civilek vannak, akik várják a következő pályázatot, mert abbó lesz a fizu.
Senki nem szól be egy minisztériumnak (autópálya, informatika, metró), hogy ugyanmár ki, miért és mennyit baszott el, baszik el a közvagyonból.

Ne feleddjétek, minden 100 Ft után 20 forintot beledobsz egy kalapba. Aki a kalapra vigyáz, az pedig rájön, hogy kell egy lakás a gyereknek, egy új autó. És szépen hagyja magát megkenni.
A másik dolog az, hogy tényleg közpénzekről van szó - és ott egy kicsit más játékszabályok érvényesek.
Tisztelt hölgyeim és uraim! Kedves barátaim!

Azzal a jó hírrel kezdem mai mondandómat, hogy új szelek fújnak Magyarországon. Aki akarja, láthatja, nem lehet nem észrevenni immár, hogy Magyarországon egy új politikai és szellemi korszak kezdődött. Az új szellemi korszak szemünk láttára szüli meg az új magyarországi politikát. A miniszterelnök beszédével elérkezett az erkölcsi relativizmus korszaka, amit köznapi nyelven talán úgy fejezhetünk ki, hogy nincsen jó és rossz, csak „attól függ” van. Országunknak végre van lehetősége kilábalni a bódulatból, mivel a kábító korszellemből nem kérünk többet.

Hölgyeim és uraim!

Ma már egész Magyarország érzi, hogy a régi politika többet ártott, mint amit az emberek gyanítottak. A régi széljárás súlyosabb kárt okozott, elemibb rombolást végzett, mint sokan akkor elképzelték. Magyarország választott országgyűlési képviselői ma morális válságban vergődnek. Az elmúlt tizenhét év legsötétebb politikai botrányának évfordulóján beszéljünk világosan. Beszéljünk nyíltan, és nevezzük pőrén nevükön a dolgokat.

Tisztelt hölgyeim és uraim! Kedves barátaim!

Magyarország szívdobbanása ma ez a két szó. Elég volt. Elég volt a lopásból. Mindannyian tudjuk, hiszen ismerjük magunkat. A magyar ember nem szeret asztalt borogatni. Mi, magyarok nem egy könnyen veszítjük el a fejünket.De a sok hazugsággal szemben itt tornyosulnak előttünk a rideg tények. A kormánypárti képviselők és a kormány emberei mind lopnak és papír nélkül veszik fel a súlyos milliókat. hiba lenne egyedül a kormányra fogni az egészet, mert az MDF ugyanúgy bűnös ebben a hazugságban és erkölcsi fertőben.

Tisztelt hölgyeim! Kedves barátaim!

Ma a mi szövetségünk az egyetlen komoly politikai erő Magyarországon, amely a demokrácia, a rend és a józan megoldások képviselője. Miénk a legnagyobb politikai szervezet egész Közép-Európában, és a legerősebb európai pártszövetség is a hátunk mögött áll. Az erő kötelez. Ennek a történelmi szövetségnek csak célja lehet, hogy a lopást megállítsa. A történelmi szövetség első lépése a népszavazás. A népszavazás demokratikus, erőszakmentes és összefogás-teremtő eszköz. Olyan megoldás, amely méltó hozzánk. A kicsinyhitűeknek figyelmébe ajánlom.

Tisztelt hölgyeim és uraim!

A népszavazás, ha jól csináljuk, olyan történelmi egységet teremthet, amely tizenhét éve nem fordult elő Magyarországon. Ezért Semjén Zsolttal el fogunk menni a kormány által befolyásolt OVB-hez és következő kérdéseket fogalmazunk meg:

Kívánja-e ,hogy a választott országgyűlési képviselőink més választott tisztséget ne tölthessenek be képviselőségük idején?

Szeretné-e Ön, hogy a választott képviselőink semmilyen költségtérítést ne vehessenek fel, míg a számviteli törvény szerinti megfelelő bizonlyatokkal nem igazolják a munkájukhoz szükséges kiadásokat?

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

"Ildiko, kell meg valamit mondanom?"

Hat, nekem mar nincs tobb otletem, Feri (meg igy is tul sokat beszeltel mar), de tudom, hogy te mindig torod valamin a fejed. Attol tartok, azt mar csak a hattyudalban mondhatod el. Akkor majd elmagyarazhatod, amit en mar tudok, de a partban sem mindenki latja be, hogy te huncut, tehetseges lopos voltal, de megjavultal es oszinten hiszel egy jobb orszagban, de persze foleg a sajat egod foglya vagy. Tudom, hogy csak az vezerel, hogy bebizonyitsd, meg lehet csinalni, hogy Te meg tudod csinalni, ki lehet valamit hozni ebbol az orszagbol, meg hat tudjuk, hogy Orban Viktor csapatatol mit lehet varni. De azert be kell valljam, nem mindig tudtalak kovetni.

En mar csak abban remenykedem, hogy a Kati azert nekem is leoszt valami nyugis helyet az uj felallasban, es semmi kedvem frakciovezetoskodni az ellenzekben.
RoFä 2007.10.04. 11:15:42

"GGG77 2007.10.04. 10:44:47

Azért ez a bicskanyílás szerintem nem jogos."

De nem ám, lecsóba velük!
Senkinek nem fognak hiányozni!
"TWÁ"- Te mint bukott és szavahihetetlen, meddig kenegeted a faecast? Az, hogy nem érzed a bűzt, még nem jelenti, hogy a kívülálló is szagvakságban szenved. A jellempróbán elbuktál rég, most kiderült amit régen leírtam:fizetett, rendelésre dolgozó kis bérenc vagy. Itt annyian vállaljuk magunk, megérdemelnénk, hogy egyszer azt írd meg ami a bensődből fakad. Kár érted.
Na lépek, mert itt semmi nem javult.
Üdv:mollaris
Árpád!

poor you!
valóban, egyre gyengébbek az irományaid!

a mait nézve: mit akar ez mondani, mire kíván rávilágítani, mi a konkluzió, mi az újdonság? mi a lényeg?! min érdemes ennek kapcsán elgondolkodni?!

őszintén kérdezem, hogy ez mire jó?

stiv
ÓÓÓÓÓÓÓÓ igen,igen igen
LZoltán:

Akkor már ketten vagyunk....reménykeltő....Újabb jelentkező??? :-)

Hajrá Mieink!!!
Ja, ha nem lenee felismerhető a beszédem, akkor O.V. voltam.
Sztravinszki vagyok. Utoljára 18,5 éves koromban loptam egy képviselőfánkot egy pultból, ami furcsa mód nem az eladó felé nyílt, hanem felém. Egyszerűen elloptam. Azóta is furdal a lelkiismeret.
"Megtisztulni csak forradalom, vagy dikatúra útján lehet, történelmi tapasztalat."

Megtisztulni diktatúra útján? A diktatúra az a szisztéma, ahol nem kell alapítványozni, meg zuschlagolni, hanem bele van mondva az arcodba, hogy akkor ez itt most a miénk, és visszük. Kész.

Inkább szerintem azt akartad mondani, hogy a politika megtisztulni csak kényszer hatására fog/tud. A kényszer pedig lehet az, hogy elfogyott a pénz.

LOL:-) ez egy jól sikerált beszéd, gratulálok! Sok hozzáfűzni való nincs és az a legszebb hogy ezt a Gusányi (copyright by Pákó) is valószínűleg pont így gondolja. Kár hogy a beismeréshez az kellett hogy az Maszop nyakig merüljön a szarban és hogy böribe csukják az egyik párttagot. Megint elkésett és ezért megint nem lesz nagy hatása az egész hóbelebancnak. Kivéve persze ha felolvassa az általad írt beszédet (vagy valami hasonlót) NYILVÁNOSAN!
A Sztiv által belinkelt Fido blogos bejegyzést tényleg érdemes elolvasni!
Néztétek a fentebb belinkeltem gyurcsányblog posztót?

A tegnapi nagyon sikeres egyeztetések másnapján az Ferencünk meglátása, hogy a politikai elit magától nem képes kikecmeregni ebből a mocsokból, "külső segítségre" van szüksége.

Lehet, hogy az Árpád írta beszéd is egy ilyen segítség, vagy lehet, hogy névtelen feljelentésekre gondolt.

Vagy tüntetéseket akar.
Valami olyasmi segítségre gondolt Gyurcsány, amilyet II. Ferdinánd tanácsosai kaptak Prágában, 1618. május 23-án!? :-)
Ja igen, ahogy a Tóta-Gyurcsány mondja: "vagy tetszenek forradalmat csinálni".

Megértitek ti egymást, Árpád. Valaki be is linkelt a gyurcsányblogra.

Ferenc képes rá és felolvassa.
Nem áll olyan távol tőle.
Cartman: Defenestratio?
Nekem Faludy (Villon)sorai jobban tetszenek:
Verjétek nehéz vasbunkókkal rántottává a képüket,
Ruhátokról a nyári zápor lemossa majd a vérüket...
Nos, nekem elég sarkos véleményem van a politikai elitről és a korrupcióról:
mert ki megy manapság politikusnak? Szerintem zömmel a karrierista, nagyravágyó de szerényebb képességű, ámde annál nagyobb arcú emberek, akik a piacon kevésbé tudnának érvényesülni. Ezek az emberek többnyire már gyermekkorban szögre akasztották a gerincüket, és majdnem mindig a legkisebb ellenállás + legnagyobb haszon felé haladnak. Ez számomra azt jelenti, hogy a politikus _mindig_(!)_lop_mindig_korrupt. (Vö. Mikszáth, Ady és a többiek publicisztikái, regényei.)
Megoldást nem tudok, mert szerintem egy telhetetlen politikusnak nem lehet annyit fizetni, hogy az elég legyen neki.
Sz@r ez így, Feleim, nagyon sz@r!

És természetesen tisztelet az elenyésző kivételnek!
A külső segítség lehet bármi.

-nagyobb országból érkező katonai invázió, ez gyakran bejön :)
-forradalom, néha ez is működik :)
-állampolgárok csendben maradása, és a kormány maximális támogatása, így fokozódik majd a reformkedv,
-állampolgárok hangoskodása, feljelentések, kormányellenesség, ellenzékellenesség, hogy ami lehet, ne maradjon a szőnyeg alatt,
-a fidesz támogatása

Franc tudja mire gondol, de a jobboldalnak Ferencben inkább a lehetőséget kéne látnia, nem a problémák gyökerét. Orbán személyes kudarcát, Ferencfóbiáját le kéne végre szarniuk!
bocsánat, de muszály ezt a kis idézetet a fentebb linketl blog-ból ideszúrnom!

"De ahhoz, hogy ezen az úton végigmehessünk, segítséget kell kapnunk a választóktól, a közvéleménytől, a nyilvánosságtól. Kétségtelenül nagyon nehéz, nagyon konfliktusos út lesz. Mi, politikusok, csak saját erőnkből, külső támogatás nélkül erre képtelenek leszünk."

"Ha valamikor szükségünk volt külső támogatásra, akkor ez most az a pillanat! Ha ezt megkapjuk, képesek leszünk nagy dolgokat véghez vinni. És azt hiszem, más területen folytatott reformküzdelmeink is hitelesebbek lesznek ezáltal. Nem vághatják a szemünkbe, hogy tessék magatokon kezdeni. Megtettük. Nyugodtan szemébe nézhetünk az országnak. Tisztességes, becsületes emberek vagyunk. A politikusi lét nem azonos a gazemberséggel, de ehhez egyfajta „tisztítótűzre” van szükség. Még akkor is, ha helyenként ez a tisztítótűz éget.

Gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!"

Érdekes dolog ez! Most kéne a nép támogatása, abban, hogy ŐK meg tudjanak tisztulni, kvázi segítsünk Nekik, hogy Nekik jobb legyen! Adjunk bizalmat, hogy bizhassunk bennük! Valahogy, mintha megfordult volna a természetes logika!Ez az igény valahogy nem merült fel mondjuk az eü vagy a oktatási rendszerek "rendbetétele" kapcsán???
Most már ott tartunk, hogy, ha bizalmat adunk, akkor minden jóra képesek lesznek!
Ha nem, még a végén mi leszünk mindenért a hibásak!

Gyerünk, Barátaim...!
Csatlakozom kisa-hoz
van politikus ismerosom, a gimnazium csak perKuki neven ismerte.Diakonkormanyzati elnokkent erettsegizett ( '82-ben ), KISZ titkar majd HOKI-s az egyetemen, elso munkahelye > eloado a helyi onkormanyzatban. Nnna vajjon mihez erthet?
Ma foallasu politikus ( Fidesz )
überfasza! G.F. is olvassa?

...mutyizunk, mutyizunk, de meddig csinálja még a t. képviselőtesület?
Tulképp Gyurcsány kihez beszél?
Lopni, lopni,lopni!- szkazal Fleto Fletovics Gyurcsány

Ne ítéljük el a rókát azért mert tyúkot lop. Neki ez a természete! Kövér L.
Szerintem ez egy csodálatos, történelmi beszéd lenne, egy merész szembefordulás az utóbbi 17 év korrupciójával. Ez az amire a programnélküli Orbán képtelen.....
Ugye ezt a reakciót várod?
szanalmas.hu
Feri nem meri elmondani ezt, mert akkor vége a politikai karrierjének... Ha a cél a betterMagyarland, és nem az önzőség, akkor viszont felolvassa!
+végre is hajtatja!!!
Tóta: szerinted téged milyen pénzből fizetnek? Miből megy az országokító marketing? Vizet prédikálsz baszkikám és közben büdös romlott lőre az egész.
Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, azt hiszem igaza van a fidesznek, csináljuk vissza az egészet, nem kell ide semmilyen reform, korrupcióellenes áltevékenység sem. Jó volt ez úgy, ahogy volt, elég lenne a nyugdíjakat emelni, nem a fesztivált csinálni. :)
A realitasa ennek a beszednek?
Az ellenzek es a kormanypartok kozosen szavaznak meg, hogy szegeny GyurCsanyi "ideggyenge" es nem lehet O egy ilyen komoly orszag miniszterelnoke. Ezek egyutt veszik hulyere az orszagot csak az elvakult szelsosegesek, mint a ket nagy part hivoi nem latjak ezt. Az egymasutalatunkbol elnek, es eleg jol! "Divide et impera" -- mi valtozott azota? Itt is rogton beirnak a partkatonak, hogy "a masik a nagyobb lopos"... Ha-ha! Ezt erdemlik hat, ami van. Nem veletlen, hogy ilyen politikusok jutottak nekunk, ha ennyire konnyen megoszthatoak vagyunk, nem is nagyon szamithatunk jobbra vagy balra, csak lopikalosokra.

Azert jol megfogta a cikk, hogy lassan tobbsegbe kerulnek a mindketpart utalok, talan lesz 1-2 het Budapest utcain, amikor egyutt orul majd jobb es bal. De mi fog kisulni abbol? Az uj vezetok ovatosabban fognak lopni? Talan...
Én bizakodom. Hosszú távon természet anyánk szereti kiegyenliteni a "dolgokat".

(Természetesen embere válogatja a saját ingerküszöbétől függően, hogy mit tekint jónak, illetve rossznak.)
1. Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon a Fővárosi Bíróság pénteken Csonka Gábort, aki korábban Lendvai Ildikó (MSZP) frakcióvezető kampányfőnöke, illetve Kovács László egykori szocialista pártelnök titkára is volt.

2. Első fokon négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték sikkasztásért Ispánki László volt szocialista önkormányzati képviselőt. Az általa vezetett Terézvárosi Vagyonkezelő Rt. pénzéből 2003-ban 120 milliót kivett a trezorból és ellopta. A volt képviselőt a tárgyalóteremből egyenesen a börtönbe vitték.

3. Zuschlag meg az alapítványok

4. Weiszenberger meg az eu-s pénzek (93óta vagy mióta elérhetőek eu-s támogatások, nem Gordonka hozta be...)

5. 386 millió kampánypénzre

6. évi 5 MRD költségtéritésre, a Tisztelt Házban

7. Leisztinger és befektetései: Kopaszi-gát, Szeged

Tovább is van, mondjam még?

Vagy ennyi nem elég hogy tudjuk valami nem stimmel az MSzp-nél.

Tényleg, hol is van Koszpénz László meg a hivatala, amire milliókat költöttek, de nem ért el semmit?
(csak most vették elő a nyuszit ujra a kalapból?)
sztiv,
A nyugdíjakat, segélyeket emelik jövőre is rendületlenül. Ugyanazok, akik megállás nélkül reformokról pofáznak. Nyugi, amig maszop van hatalmon, fletóval vagy nélküle, addig épül a Lumpenek és Mutyik Országa. Nem fogják saját maguk alatt vágni a fát.
Nagykevély

De mar nem sokaig!
Jon majd Vitya azt jol vissza-helyre tesz mindent, nem igaz?
Vagy miben remenykedsz, mire gondolsz?
Konyorgom tisztelt megatalkodott ellenzok, mondjatok mar valami biztato alternativat!
Innen nezve most kb 90% hogy a masik fele ul a fazekhoz a kovetkezo valasztasok utan. Van ra barmifele esely hogy megoldjak a gondokat?
Nagykevély:

Nem az a baj, hogy vannak nyugdijak meg emelik őket, hanem az hogy az átlagos nyugdijba vonuló kor 53 év.......meg az hogy a jövedelemeltitkolás miatt kevesebb folyik be a kasszába.
Mint minden sikeres ember én is tudom mi az ami nekem jó.

Ezért kérlek titeket hogy lépjetek már át ezen.

www.lepjat.hu
Bömbis,
Az a korosztály a szocik törzsgárdája. Ők se ingyen szeretik ám a szegfűt.....
Tojok Vityára, egy kiégett, elhasznált politikus, de ha egyik kezét a seggébe dugja, akkor is jobban kormányoz, mint ez a túlmozgásos, vibráló klinikai eset. Mondjuk Navracsicsnak vagy Kósának jobban örülnék...
szép ez a képzelt riport, de nem igaz. igaz lehetne, ha a Legfelsőbb Biróságon hangozna el az utolsó szó jogán.
Nagykevély

Ezzel csak az a baj -hogy talan valoban volna ertelmes alternativa- a marketing fog donteni es a popularizmus, marpedig abban Vitya viszi a palmat. Egyelore kizartnak tartom hogy elmozditsak.
Fuxosbömbis!

Szerintem még ennél is nagyobb baj, hogy az elcseszett oktatási "reformmal" elérték, hogy 20-22 éves felnőtt emberek nappali tagozaton, középiskolában meresztik a seggüket. Ahelyett, hogy dolgoznának... (De legalább statisztikailag nem munkanélküliek! - Né' má', ez a gondolkodásmód ismerős valahonnan!) Viszont a nyugdíjkorhatárt viszik feljebb... Ez így azért elég erős, pláne, hogy Magyarországon az 50-es, 60-as korosztály - szerintem - rosszabb állapotban van, mint nyugaton a 70-es.
de hol van Árpád?
semmi megjegyzés, semmi hozzászólás?!
Cartman.
Majd ha ráérek, sajnálom az 50-es 60-as korosztályt. Nem kell alkoholizálni, dohányozni, zabálni annyit! Többségük ráadásul valami tuti állami cégnél/hivatalnál/seregben stb. végiglébecolta fél életét. Most mi fiatalok csengetjük vissza a kádári boldog békeidők árát...
A nyugdíjkorhatár emeléssel mondjuk az a gond, hogy benntart egy csomó "védett korú" léhűtöt az állami szektorban...
Árpika.
Elárulok neked egy nagy titkot.

Az emberek, ha direkt áthágnak egy szabályt, a következőket mérlegelik: mit lehet nyerni azzal, ha áthágom a szabályt; mi a szankció, ha lebukom; mi az esélye annak, h lebukom. Ennyi. Így gondolkodik, aki tilosban parkol, aki adót csal, aki lenyúlja az EU-s pénzeket.
Így gondolkodott a Zuschlag, meg a Kabai is. Ha ráérsz, menj el tanulmányi kirándulásra a Király meg a Rózsa utca sarkára. Két hete kiraktak egy megállni tilos táblát, mert az egyik oldalon építkezés van. Szart rá mindenki. Tegnapelőtt lekerékbilicsezték az összes autót, amelyik ott parkolt. Mit ad isten, ma már nem áll ott senki.
Nem kellett meghozni Európa legszigorúbb parkolástilalmi rendeletét. Egyszerűen, megnövelték annak az esélyét, h lebukik, aki áthágja a szabályt.

Hasonlóan, a közélet sem fog attól megtisztulni, h leviszed a parlamenti küszöböt, és attól sem, ha a Feltó előad egy beszédet, h ejj, bm, loptunk, de a Fityeszesek is. Jóval inkább, ha azok a politikusok, akik lebuknak valami durvával (mondjuk, hogy kamuból hirdetnek a választások előtt egy ötéves adócsökkentési programot, vagy leviszik az áfát, amikor tudják, h nem lesz miből fedezni a kieső bevételeket, vagy kiderül, h az általuk irányított minisztériumból az ifjúsági szerevezetek teherautóval viszik ki a pénzt, vagy azonosíthatalan rendőrökkel szétveretik a tökmindegy, milyen tüntetőket, vagy a legjobb haverjukról kiderül, h számlagyáros-színesfémmafiózók), szépen lemondanak. Elhúznak a picsába. És akkor, ha jön a Fityesz, akkor már lesz precedens, s ha a Bolgár Gyurci kideríti, h a Varga Misi illegális malmot működted Karcagon, akkor már nem lehet azt mondania, h de nem mondok le, mert akkor jönnek a komenisták. Senkit nem fog érdekelni.
És szépen lassan, idővel, el lehet jutni oda, h tisztább lesz a közélet. És egy idő múlva eszébe se fog jutni a Deutsch-Für Tominak, h az épp aktuális barátnőjével menjen Balira aláírni az indonéz-magyar sportbarátsági együttműködést. Mert átvillan az agyán, h jaj, ha kiderül, nem elég, h az Orosz, az Aczél meg a Bánó egyszerre fogják emiatt csesztetni a Napkeltében, ráadásul kereshet magának valami polgári foglalkozást, mert mint politikus, többet nem rúghat labdába. (persze, mindig lesz, aki áthágja majd a szabályokat, mindig lesz korrupció, csak a mértéke nem mindegy).

Pavlov. Tudod, az állatkutató. Ő régen megmondta.

Persze, biztos a kampánypénzek körül is van valami kaki. Meg tényleg, a választási rendszerünk sem a legjobb.

Hoztam három szabályt, elvtársak, de Önök, elvtársak, továbbra is lopnak. Ezért úgy döntöttem, elvtársak, hozok még három szabályt és mondok egy szép, hosszú, hatásos beszédet, elvtársak. Ezután legyen szívesek nem lopni, elvtársak. De le nem mondhatunk, elvtársak, mert akkor jönnek a nem elvtársak.

Épp ehhez asszisztálsz, Árpika. És azzal a jelszóval, h for a better magyarland.
Nagykevély:

A nyuggereknek joguk van arra szavazni, akire szeretnének. Ezt kétségbevonni nem lehet.....szerintem olyan hú de sokat nem kaptak a fletótól.
Szerintem Orbán kevésbé alkalmas a kormányzásra mint Gyurcsány.

Cartman:

A baj abban van, hogy nálunk az emberek nem akarnak aktívak lenni....mert ők betegek, meg fáradtak stb. azaz őket sajnálni kell.
Nagykevély 2007.10.04. 13:52:07

Kedves fiatalember!
Maga el van tévelyedve. Nem kicsit. Nagyon.
fuxosbömis

Nem Orbánt és Gyurcsányt kell itt összehasonlítani, hanem a Fideszt és az MSZP-t.
Sajnos a balos értelmiség azt csinálja, így Árpád, h Gyurcsány okés, akár kampányolok is neki, de az MSzP-hez, meg az MSzP elkúrásaihoz már semmi közünk....
Pedig a kettőt együtt vetted meg, Gyurcsánnyal megvetted Zuschlágot is, meg azon nyugdíjas és segélyezett réteget, akiknek most is két számjeggyel nő a költségvetési támogatása, mert meg kell köszönni, h MSzP-szavazók, bármi áron..
bömbis,
ez kapjon már valami vajszínű árnyalatot, ez a szerintmgyurcsányalkalmasabb. Mi támasztja ezt alá? Te úgy érzed? Mert egyébként az ország helyzetét nézve, te is tudod, hogy semmi. Amúgy azért utáljátok annyira a fideszt mert a jobboldalban a kispolgári, szélsőséges individualizmusotokra leselkedő veszélyt láttok. Amúgy ez utóbbi a 'lebaszom a szemetet a patakpartra mer' ÉN megtehetem' mentalitás gyökere.
arpi kituno propagandista. a szoveg jo, csak nagyon atlatszo.
Gellabri, sajnálom, nekem ez a tapasztalatom.
Többek szerint inog a pozíció Ferinél. Most úgy gondolom, ezt a korrupcióellenes hét pontot tényleg végigcsinálhatá mielőtt megy. Ha már vabank befefogott belefogott. Kapaszkodj Fleto még egy kicsit. De nem akkor, ha az az ára, hogy ezt fel kell adni.

Csakhogy megintcsak, pont ő.. nyilván található ott olyan képviselő, aki nem milliárdos kormányközeli vállalkozó, aki nem volt sportminiszter a Zuschlag ügy idején.

A hét pont bejelentése egyébként felér a fenti szöveggel - "bűnös vagyok én is" - és abszolút egyenesen nyilvánosan tette - még jobb, nem?
cziffra

ha átláccó, akkor nem jó szöveg
és szerintem is kurvára átláccó

"Gyurcsánynak, a hős lovagnak már kifordul a gyomra (höhöhöhö) az összes párt (nem az MSZP) korrupciójától, s meg kell mentenie a hazát..."

asszem átszokok a népszavás Mészáros Tamásra, ő ennél kritikusabb és hihetőbb szok lenni.
"Nagykevély 2007.10.04. 13:52:07
Cartman.
Majd ha ráérek, sajnálom az 50-es 60-as korosztályt. Nem kell alkoholizálni, dohányozni, zabálni annyit! Többségük ráadásul valami tuti állami cégnél/hivatalnál/seregben stb. végiglébecolta fél életét. Most mi fiatalok csengetjük vissza a kádári boldog békeidők árát... "

Hat te lol vagy vazze! Neked nincs anyad-apad, nagyanyad-nagyapad aki munkabol elt volna? Jah hogy a te szuleid mar akkor is valahol laboskozeliek voltak csak nem adtak eleg zsebpenzt ezert ruhelled oket?
Hat kepzeld az en szuleim-nagyszuleim meg a szornyuseges proli szakosztalyban jatszottak es mint ilyenek mindig munkabol eltek kibaszott nagy joletben. Anyam most a majd 38ezres nyugdijabol nem is igazan tudja hol toltse tobbet a rengeteg szabadidejet, a jardaszigeteket, avagy szonofabicsen.
Ha mar tapasztalataid nincsenek is a valo eletrol meg a munkas emberekrol legalabb eszed lenne, meg szemed hogy korulnezz.

Mikó' veszi má' valaki észre,hogy ez a "fletóreformerferi"egy súlyos kóreset,nagyon beteg ember?Persze a támogatói(párttársak,kedves szavazópolgárok)is egy picikét sarasak abban,hogy egy idgebeteg vezetheti ezt az országot.Igazat adok a pszihológusnak vágyó "kollégának".
Addig is :tűrjetek birkák,pofa be és bokajáték!
Diocles:

Én nem állítottam azt, hogy a Fletó jó, hanem azt, hogy jobb mint az Orbán.
Az a maszlag, amit a jobbosok hirdetnek, semmivel sem jobb mint a bal zagyvaságai......sőt igen rendesen alúlmulja. Pár héttel ezelőtt volt egy beszélgetés Navracsiccsal a Figyelőben.
Nem semmi amit összebeszélt.
Szerintem a nyuggereket nem kényeztetik. Vizitdíj, dobozdíj, élelmiszerek áfaemelése (15-ről 20-ra)
A korrupció attól a pillanattól kezdve mocskos és üldözendő ahogy kihagynak belőle.

Nincs itt másról szó csak a húsosfazék körül a nagy tülekedésben néhányan hosszabb idöre háttérbe szorultak, így most megpróbálják a benn maradókat egymásnak ugrasztani.

Nem jobb egyik sem a másiknál.

Közben friss hír: a Hirtv kicsit mellényúlt az újabb korrupciós hangfelvétellel...

www.hirszerzo.hu/cikk.fidesz-tamogatott_polgarmester_szerepel_az_uj_hangfelvetelen.46308.html
Az ország egyik fele sikkaszt ("munkahelyről lopni nem szégyen!!!"), a negyede meg korrut, a maradék pedig lecsúszik/külföldre megy/öngyilkol/megdöglik 40 évesen... Lehet válogatni!!!!!

Nagykevély:

Nem vagyok baloldali....nem azért mert szégyen annak lenni....csak mindig távol állt tőlem az ilyen gondolkodás.

A miért jobb fletó? Orbánnak semmilyen elképzelése nincs arról, hogy mit kellene csinálni az országban és hogyan. A mindennapi magyarkodáson kívül, te hallottál tőle valami értelmeset? A tényszerű alátámasztást már többször megtettem korábbi posztokban....és rajtam kívül még sokan.

Nagykevély 2007.10.04. 14:02:01

Sokan szeretnek itt hivatkozni a Móriczi időkre (a könyvekben), de a problémák nem onnantól erednek (szerintem). A XX. század elején elindult a polgárosodás aztán jött a háború (kétszer is), a szocializmus (vagy valami ahhoz hasonló, most meg a kapitalizmus (vagy valami ahhoz hasonló.)
Az emberek több évtizede nem a megfelelő környezetben szocializálódnak. A végeredmény (szerintem még nem az) kézzel fogható.

10 millió ember nem sok, abból a felnőtt lakosság jelenleg nem tud felmutatni sajnos egyetlenegy embert sem, aki mögé szívesen odasorakozna.

A változások szükségszerűek, örökké nem tarthat fennt egy országot a mutyi-mutyi aranybánya.

(Remélem előbb-utóbb jó tapasztalatokat is gyűjtesz.)

1. a poszt tényleg szar
2. már megint az van, hogy a szocik éppen bukdácsolnak megfele valami extra nagy disznóságban, oszt a vityka a hibás, mert ők is jó sokat loptak.

Tessék már azzal foglalkozni, ami éppen van és ne hozzágondolni a történelmet, mert én emlékszem, hogy 48-ban a bemapóék is túlszámláztatták a kardvasat a kováccsal, hogy jusson is meg maradjon is és már ők is fityeszesek voltak mert kokárda volt rajtuk ugyebár. Szóval, ha buknak a fideszesek, tessék őket elítélni, most meg nem mosogatni a gyurcsányinak a szennyesét, na.
Ja tudom, most jön az a lemez, hogy a 'két dolgos kezemmel építettem újjá a szétlőtt országot' - mondják azok, akik akkor háromévesek voltak.
Csak ennyi a baj?
Pont ma hallottam a rádióban, hogy 500 milliárddal kel kipótolni a 2600 milliárdos nyugdíjkasszát.
Ez azt jelenti, hogy min. 16 százalékkal kéne csökkenteni a nyugdíjakat, tehát a jövő évtől kezdődő 8%-kal csökkentett nyugdíjakat mindenkin érvényesíteni kellene (tehát a mostani nyuggereken is) + elvenni a 13. havit... Akkor lenne egálban a kassza.
Na, ezt mondja el a Fletó!
Sírnak az önkormányzatok, hogy ilyen meg olyan kevés a pénz: még jobban rászorítani őket, hogy egyesüljenek. Nem kell minden kis faluba polgármester 400000 ft-os bruttóval... Kistérségenként elég lenne egy önkormányzat.
De valszeg ugyanez érvényes a közalkalmazottakra (és az ő 13. havi fizetésükre) is. Hogy lehet az, hogy a közalkalmazottak fizetése magasabb, mint a versenyszférájé?! Jó, tudom, a maszek tele van feketejövedelmekkel. És? Ez a megoldás? Ha nem jön be az adó, még jobban elszórjuk? Az eszem megáll.
Amíg ezeket rendbe nem teszik (márpedig nem fogják), mindig újra és újratermeljük magunknak a sz.rt
Szegény Bajnai. Lehet hogy sokszor kell még elmondania: nem a rendszer hibás, hanem az emberek. Még a végén megsajnálom. :))
Aham, papika jó arc, kezdi pedzegetni, végre már valaki, aki nem ragad le a szimpla gyurcsányozásnálfityeszezésnél, hát igen „szépen lassan, idővel, el lehet jutni oda, h tisztább lesz a közélet.” én ezt úgy 20 évre saccolom, no de én mindig is optimista voltam.
Aki pedig azt hiszi, hogy ez az egész trutymó csak a szocik sajátja, az meglehetősen ostoba. Sehol sem az.
Jól meg kell buknia az MSZPnek legalább 2 választáson, akkor talán kikopik a mostani öö..emblematikus figurák nagy része, és feljön pár hitelesnek látszó személy. No de ehhez az is kellene, hogy a Fidesz képes legyen megnyerni végre egy választást, ez pedig egy nagy kérdés, hiszen a legutóbbit tuti nyerő helyről bukta, ugyebár. És ott van még a másik fontos kérdés is, hogy ha nyerne, képes lenne-é arra, hogy megszabaduljon a saját őskövületeitől? Á, ez nem is kérdés, természetesen nem.
Kell az a 20 év, tuti, na. Minimum.
Személy szerint teljesen lelomboz, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint komoly esélyem van arra, hogy az egész életemet végig fogják kísérni az Orbánok, Deutschok. Pokornik, Kókák, Gyurcsányok és Lamperthek. Mennyi izgalmas beszéd, mennyi frenetikus tvvita.
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.10.04. 14:04:27
"Többek szerint inog a pozíció Ferinél. Most úgy gondolom, ezt a korrupcióellenes hét pontot tényleg végigcsinálhatá mielőtt megy."

Ez itt a lényeg, így legyen!


'Csakhogy megintcsak, pont ő.. nyilván található ott olyan képviselő, aki nem milliárdos kormányközeli vállalkozó, aki nem volt sportminiszter a Zuschlag ügy idején."

Biztos van, de ilyen projectek irányítására leghatékonyabb a GAZEMBER, Antall József-ek most nem jók, ehhez a melóhoz sajnos bicskával kell aludni!
Árpád. Írás jó. Tartalma sánta. NINCS olyan megoldás, amit Gy. Ferenc vezényletével végig lehetne vinni. Ő a szimbóluma, élő szobra mindannak, ami miatt egy közjogi és morális ganérakás a hon. Majdnem azt írtam, hogy állatorvosi lova, de nem: ő az inkább, aki oly csúnyán elbánt avval a szegény állattal.

Lopás, korrupció, hazugság, hataloméhség, cinizmus, rágalompolitizálás – hatalmon kívül és belül. Akarná démonizálni a fekete fene, de ha Machiavellit, Nérót, Molotovot és Göbbelst összegyúrnánk, az eredmény nem sokban különbözne ettől a jóembertől.

Ha ő egy szenvedélyes igazságbeszédben arra szólítaná a népét, hogy mosmán tisztességesen tessenek, az olyan volna, mintha a Pándy András és a balástyai rém arra kérne, hogy adód 1%-ával támogasd az ő erőszakellenes és családsegítő alapítványukat.

Egyszerűen nem hiteles. Ciccolina lehet jó fej, de a Calcuttai Teréz Anyáról szóló film főszerepére nem őt fogják felkérni. Nem lenne hiteles.

Tolvajnak meg hazugnak lenni nem egy múló állapot. A tolvaj akkor is tolvaj, amikor éppen nem lop. Aki egyszer köztársasági elnök volt, annak élete végéig kijár a "köztársasági elnök úr" megszólítás. Aki 5-6-8-25 évig hazudott és lopott, annak élete végéig kijár a "hazug" megszólítás.

Hiszem, hogy érdemi változás csak akkor következhet be, ha Gy. Ferenc és elitje lemond. Elhúz. (Elküldik.) Lehet, hogy a rájuk következő garnitúra se lesz jobb? Lehet. De azt majd azokon kell leverni. (És azoknak a falán már lehetne egy kisebb képgaléria pórázon vezetett politikusok fotóiból. Azért az tud visszatartó erő lenni.) Kollektív bűnösség nincs – aki mást állít, büdös fasiszta.

A Gyurcsány vezette ország zsákutca. Nincs kijárata sehová. GyF-nek nincs hitele, nincs erkölcsi tőkéje még egy KRESZ-reformhoz sem. Ha egy morzsányi államférfiasság lenne benne, felmérné, hogy a történelem túlhaladott rajta, és lelépne, mert ez az ország érdeke. Rögös út jön utána? Rögös. De ez már nem az ő dolga.

Monnyonle.
Papika!
Jólbeszélsz.
Ott az igazság.
magam:

"Antall József-ek most nem jók"

inkább:

Antall József-ek most SEM jók
Elmérgedt, elkurvult, kilátástalan helyzetekben (mintha erről szólna a fentbelinkelt Gy.beszéd) szimplán vérfrissítést és állománycserét is lehet alkalmazni, a holtpontról történő elmozdulás érdekében, azaz Gyurcsánynak érik az elmenetele. Nem ebben kéri a nyilvánosság segítségét? Mindazonáltal a jobboldal, pontosabban fidesz legnagyobb szégyene, hogy még nem termelt ki egy potenciális miniszterelnököt, 2 évadnyi háttérmunka közben.
Belabela 2007.10.04. 14:51:57

"Ő a szimbóluma, élő szobra mindannak, ami miatt egy közjogi és morális ganérakás a hon."

Szent igaz! (komolyan így gondolom én is!)

"Hiszem, hogy érdemi változás csak akkor következhet be, ha Gy. Ferenc és elitje lemond. Elhúz. (Elküldik.) "

Ezt már nem így gondolom...
Végre jóvá tehetne valamit a hibáiból. Utána mehet isten hírével.

"Lehet, hogy a rájuk következő garnitúra se lesz jobb? Lehet. "

Az ilyen mondatok abban felelősek, hogy ne történjen semmi. Miért jó ez, és kinek jó?
Nem értem.
Sziasztok!
Nagykevély: "Amúgy azért utáljátok annyira a fideszt mert a jobboldalban a kispolgári, szélsőséges individualizmusotokra leselkedő veszélyt láttok."

Nem. Egyrészt a legtöbben nem utáljuk, hanem nem szeretjük. Nem mindegy.
Fideswzes sokféle van, mint mszp-s meg szdsz-es, meg mdf-es is, meg még azok is sokfélék, akik egyik se. Úgyhogy velük kapcsolatban még a szeretem-nemszeretem se értelmezhető.
A fideszt, mint pártot (és ugye, itt már a vezető embereiről van szó) én pl azért nem szeretem, mert álszentek (erről majd mindjárt még lesz szó), és főleg azért, mert kommunisták. (Lásd új többség = neobolsevik, de ez csak félig komoly, ami komoly, az majd zárójelen kívül.) Szóval az a program, amely lényegi jelentőséget tulajdonít az állami tulajdonnak a magángazdasággal szemben (privatizálni tilos), a forrásokat központilag akarja újraosztani saját, központi elvei szerint, ráadásul azon az alapon, hogy ő megmondja, ki a jó ember (árpádsávot lengető négygyerekes keresztény családfő meg a felesége).. Csak az egykori moszkovita kommunistával szemben a fidesz nemzeti kommunista. (Nemzetiszocialista? - de az már megint más.. csak ezek az áthallások ne lennének..)
Márpedig a központi irányítás és az etatista vilgászemélet hajlamos diktatúrát kiépíteni, ha azt látja, hogy nem úy mnennek a dolgok, ahogy ő szeretné. Szavakban persze nagy demokrata, de miután ott a zsebében a Bölcsek Köve, erkölcsileg felhatalmazva érzi magát egy jó kis diktatúrára, ha túl erősnek látszik az ellen. (Ilyen hangokat bőven hallottunk a fidesztől régebben is, most meg egyre gyakrabban.)
Én nem szeretem az olyan hatalmat, amely mindig tudja, h mi a jó nekem, neked, meg mindenkinek, és meg is próbálja rámkényszeríteni az ő világképét. Nem szeretem az olyan hatalmat, amely soha nem téved, és soha nem hazudott, és úgy általában tökéletes - mert az ilyen hatalom hazudik. És ha teheti, megpróbája elhallgattatni mindazokat, akik szerint hazudik.
Szóval a fidesz, élén OV-ral, nekem, és ahogy ez kinéz, akkor vesztette el végképp a hitelét, amikor 98-02 között, a hatalmból gond nélkül elfojtott és megakadályozott minden olyan vizsgálatot, amely a fideszes korrupció kivizsgálására irányult. Igen, már megint: Schlecht Csaba, Happy End, Varga Tamás (asszem, Tamás), Josip Tot, Kaya Imbrahim, Simicska Lajos, stb. Emlékezzünk: a fidesz nem engedte kihallgatni, letartóztatni az akkori ügyészségnek a lopóembereit, mint ezek a fránya szocik.. Elfoglalták az ügyészséget, és kuss.
Amig OV ki nem áll a maga öszödi pulpitusára, és azt nem mondja, hogy bocs, magyarok, akkor sokat loptunk, és még a vizsgálatot is megakadályoztuk.. addig OV és a fidesz álszent, hazug banda marad.
Ezen nem változtat ezernyi szoci lopás se. Mert ez nem a szocikról szól.
A szocikról a zuschlag ügy, meg a... soroljátok, benne van minden újságban - róluk az szól. A Schlecht-Happy-Simicska-stb., az meg a fideszről.
Hogy ezek nagyon hasonlítanak egymásra? Na, TWA meg erről beszélt (többek közt).
Csak annyi a különbség hogy a fidesz alatt az ő ügyeiket nem lehetett lenyomozni. Gyurcsányéknál meg lehet. Óóóó, ettől még nem lesznek tiszta kezű angyalkák, dehogy.
De legalább nem hazudják azt, hogy ők sose hazudtak. Meg hogy sose loptak.
Csak ők vannak épp a tombolaasztalnál, amikor felgyújtották a villanyt. (lsd még: Milos Forman - Tűz van babám)

Mármost hogy valami pozitívat is mondjak: a fidesz hitelvesztése, majd ehhez most a szocik hitelvesztése, ha szerencsénk van, kikényszeríti azokat a törvényi változtatásokat, amiket réges rég meg kellett volna tenni, és amit a politikai osztály, (szocik és fidesz közösen), nem tett meg, mert korlátozza őket a lopásban.

Ennek persze ezernyi szála van, szokás szerint. A kádrkorból megörökölt szürkegazdaság, és az azzal együttjáró mentalitás. A kampánypénzek ügye. A privatizációs korrupció. A politikus (és általában: közéleti) gárda alulképzettsége. Stb. Ezek mind összefüggenek.

De legalább most már látszik, hogy tényleg a fejünkre dőlt az egész. (GYF ebben, lám, igazat mondott Őszödön.) Valamit most már muszáj lesz csinálni vele.

És amit csinálni kell, ez a politikusgárda fogja megcsinálni (néhány arc talán lecserélődik, GYF, OV, meg a főembereik), mert nincs másik.

ööö... még lehetne folytatni, de mennem kell. Üdv mindenkinek.
sztiv
"Ja és fideszes csűrhe csókoljon kezet Ferencnek!
Ilyen robbantásokat Orbán soha nem fog csinálni.
Még akkor is csókoljon kezet a csűrhe, ha 2010-ben ügyesen újra (harmadjára) elintézik majd a jobbos lúzerek, hogy megint mi nyerjünk!"

Rendes toled, hogy nyiltan kozlod mindenkivel, hogy te "veluk" vagy, es majd ti nyertek, nincs ezzel semmi baj.

Mondjuk en ezt ugy szoktam, hogy megnezem, mi kozul lehet valasztani, mit mondanak, mit lehet toluk varni, mire kepesek a felvonultatott arcok, aztan valasztok egyet - vagy nem. Elore semmikepp.

Peldaul fogalmam sincs, kire fogok szavazni 2010-ben. Mert addig annyi minden tortenhet. (amugy erre epit Fleto is)

Az a kerdes, az en programombol es elvarasaimbol ki valosit(hat) meg legtobbet.
papika ,

szép a levezetés de hidd el kutyából nem lesz szalonna.Az elmúlt 60 évben az "emberek" többségének az volt rizikómenetes és kifizetődő ha rákosi-kádár-horn-gyurcsány vonalat istenítik(de hülyén hangzik)és egyúttal minden lehetséges ellenfelüket démonizálnak(dettó).
Ennyi.
Aki gondolkodni próbál:
1.dögöljön meg
2.rohadjon meg
3.húzzon el innen

Sztarvinszki:
Lássuk meg! A politika versenyszféra, evolúciós akadálypálya. Nehogy má' azér' maradhassanak, mer' azt vízionáljuk, hogy ők a létező legkisebbik rosszak! Derüljön ki, mit tudnak felmutatni ők meg a másikok, ha kiderül végre, hogy a tisztességtelenség versenyhátrány, nem pedig nevezési kritérium. Hadd szóljon!

Mert ez így nem megyen, ez tisztán látszik. Én eddig nem loptam, de ha Gyurcsány felszólít, hogy ne lopjak, hát jusztis fogok. Dafke. Csakazéris. Ellopom az első szembejövő színesfémet, vagy kilopom a saját szememet, úgy legalább nem tudnak belehazudni.

Monnyonle.
Egyébként elég nagy naivitásra vall az, hogy valaki abban hisz, hogy a politika egyszer csak megembereli magát, és a elhordja a ganékupacát, és aztán megkezdődik az ésszerűség és racionalitás időszámítása.
Nem fogja ezt tenni.
Méghozzá azért nem, mert a magyar politikai moralitás lényege nem a dolgok rendberakásának az akarása, hanem az, hogy csak annyira működjenek a dolgok, hogy ránk ne szakadjon holnap a mennyezet, mert a nagyobb volumenű változatás fájdalmas, és az azzal jár, hogy elküldenek. Így viszont kibírjuk holnapig, aztán ha majd holnapután megint szakadozik ránkfele, majd megint aládúcolunk egy kicsit.
Gyökeres változás csak kényszer hatására érhető el (forradalom, ami demokráciákban nem divat, vagy súlyos, úgy értem nagyon súlyos gazdasági összeomlás).
Úgy néz ki nincs választásunk, ez utóbbi fog bekövetkezni.
Jó kis társaság. Midenki úszik a szarban, aztán, ha valaki mégis fel akar jönni a levegőre, rögtön ráúszak, nyomják ezerrel a fejét, nehogymá'.
Ha meg a lopásnál tartunk, ne felejtsük el az önkormányzatok által oly hevesen támogatott barátokat, rokonokat, ismerősöket. Van itt Bp. melett egy település, ahol pl. az örmények igen szépen akasztanak...de nem csak ők.

Király! Ezt még fletó bá sem tudta volna jobban mondani. Fletó takarodj!
Eeemberek!
Tényleg úgy gondoljátok, hogy majdazorbán megoldja???
Ugyanott ül, ugyanazt csinálja, ugyanúgy, mint a többi.
Már mér lenne jobb? Azért mert 8 éve nem lop annyira feltűnően? Vajh miért?
Demosttényleg. Még nem vettem magamnak az agyat, hogy ide beírjak, de a jelen rendszerben a RENDSZER a sáros, és nem a kormány. Aki ezt nem látja, az szvsz síkhülye.
Hiszem, hogy nem lett volna mégegy politikus szerény kis parlamentünkben, aki merne ilyenekkel próbálkozni, mint erkölcsiválság-Fletókám. Ha mást nem, ezt lehet benne becsülni. És arra amit elmondott (és még mondhatna, a poszt szerint), igenis nagyon nagy szükség van. És tartom: más ilyet még ebben a helyzetben sem mondana.
"A Magyar Köztársaság kormánypártjának elnökeként, miniszterelnökként piros fülekkel, égő pofával bólintok rá a stiklikre, a trükkök százaira."

Ehez azért túl kreatívan lopott a mi Ferink a közösből a saját zsebébe,de ezt leszámítva jó kis írás.
HariSeldon · www.trenka.hu 2007.10.04. 15:12:26

Megemelem a kalapomat!
Ilyen összeszedett logikus érthető összefoglalását ritkán hallani az elmúlt néhány év történelmének.
hariseldon,
te úgyszintén súlyos kóreset vagy.
de amíg a kedvenc "beutalt társaid" adnak neked munkát,addig csókóld csak sűrűn a hátsójukat.
nos, igen!
Ferkó szerintem is zsákutca és a hozzá fűzött orbántgyőző remények is, mintha lankadnának! A mind a 7 , 48, akárhány pontjaival kezd nagyon egyedül maradni, valahogy nem látom mostanában körülötte a nagy cimborákat Ildikótól Kóka Jancsiig! Mintha kezdenék reálisan látni, hogy Ferkó nem hozza a formát és még a nevük is kuss a legtöbb esetben!
Amúgy, szerintem nagy lehetőséget szalasztott el, lehetett volna vírítani, lehetett volna bizalmat építeni, politikai tőkét kovácsolni, de nem sikerült! Most, bölcsen be kéne látni, hogy Ferkó nem működik, nagy pátosszal el kéne engedni a kezét és még jól is kijöhetnének belőle! Na, lám! Mi megléptük! Talán még Viktort is sarokba lehetne vele szorítani!
- Sorra csukják le előzetesbe a szocialista sameszeket, tehát egy többé-kevésbé balfácán fideszes képviselő nevével kell indítani, ráadásul utalással az Index eladósodott stábjának fotoshop-bravúrjára. Ügyes!

- A Sátánt ma értékrelativizálónak hívják. Arra épít, amire már Boka is rájött, hogy hiába keni össze tintás kezével a falat,nem lesz tisztább, de a fal is tintás lesz. Mimikri-revolúció.

- A 8:2-re (10:0-ról, majd 9:1-ről) feljavult nemzetközi szocialista médiafölény képes elhietetni özvegy Átlagné Mariskával, hogy a két oldal ugyanannyit lop. Mariska néni ezt be is nyeli, annak ellenére, hogy tudja, hogy a fideszes unokájának soha nincs annyi pénze, mint a nemzetközi szocialistának, pedig mindkettő ugyanannyit önkénteskedik, csakhogy a Fideszes csak egy széldzsekit kapott, a szocskos meg egy köteg vásárlási utalványt, és azóta is ingyen iszik hétvégenként.

- Azt hiszem, alábecsültem Tótát (kitalator.blog.hu/2007/09/27/bross_brossura_iskolapelda)
Nem átlagos, buta kurva ő hanem inkább olyan, mint az okos kurva Moldovánál, aki sohasem feküdt le a főnökével, csak a főnökének a főnökével. Ő már lehet, hogy azt is tudja, kinek kell majd érdesen nyalni nemsokára.

- Jó lenne tudni, hogy jobb lesz-e, ha a szocialista hagyományoknak megfelelően Gyurcsányt valami balesetre hivatkozva* félreállítják/fektetik, Szili és sunyi csapata veszi át az irányítást.

- Mit szólnának ezek a szobaelemzők, ha tényleg megjelenne valami gárdaféle, ha tényleg lennének terrorcselekmények, ha a Kossuth téren zeneszóval, ünnepélyesen felvonnának az állami lobogó helyére néhány milliárdos tolvajt? Akkor mivel riogatnának?

- Összenő ami összetartozik, most pl. a nemzeti a nemzetközi szocialistával a rendpártiságban. No meg a szélsőséges liberalizmus, anarchizmus a fasizmussal. "Az anarchia a rend szülőanyja".

Megjöttek a rend hangjai...

(*v.ö. Majakovszkij utolsó szavai: "Elvtársak, ne lőjetek!")
Travis!
Ritkán mondok ilyet,de tökéletesen egytértek veled,sajnos ez így van.
Kedves Taxi és Lowlives, igazatok van!
Ilyet ma magyar politikus ne mondjon, mint amit ez a züllöt,korrupt milliárdos rablócsaló.
Maradjon minden úgy ahogy van, csak "nemzeti" módra!

Nemhittem volna, hogy berágok valaha valamin, főleg nem politikán, de játsszuk le a forgatókönyvet: választások, Fletó bukik, (talán már előtte is) Orbán jön. mi lesz jobb? mi fog változni? MIÉRT HITELES(ebb)?
Orbánt Orbán szokta legyőzni. és már régen beszorult a sarokba, bocika. Ezért kérdéses például, hogy tud-e nyerni a Fidesz.

Sztiv:
"Végre jóvá tehetne valamit a hibáiból. Utána mehet isten hírével."

Ez a lényeg, hogy ez nem megyen. Ne tegyen jóvá. Lépjen le, tűnjön el. Most. Írja meg az emlékiratait, és várja szépen az ügyészséget, minket meg hagyjon békén. Ez a legjobb jóvátétel. Nincs hitele. Én a szemetem levitelét sem bíznám rá.

Én: "Lehet, hogy a rájuk következő garnitúra se lesz jobb? Lehet. "

Erre te: "Az ilyen mondatok abban felelősek, hogy ne történjen semmi. Miért jó ez, és kinek jó?"

Azt mondom itt, hogy nem azt kell mérlegelni, "jajj milesz ha elküldjük ezt a korrupt gazember-bagázst és egy másik jön helyettük?". Ez tévút. El kell küldeni őket, aztán lássuk a medvét. Az új medve lehet ilyen is, olyan is, de majd ítéletet mondunk arról is, ha kell, úgy ahogy kell. És jó lenne, ha lenne alkotmányos lehetőség arra, hogy ne jusson 4 év szabadrablás bárkinek. Aki megbukik, legyen elhajtható akár egy év után is.

Az üszkös lábat le kell vágni. Azonnal. Nem szabad várni a műlábgyártó árajánlatára, meg azon morfondírozni, hogy fogunk így focizni.

A seb majd begyógyul. Az üszkös láb viszont megfertőzi az egész testet.
Ja,meg itt jegyeznék meg egy másik örökbecsűt:
"Hasogat a köszvényem,ez miniszterelnök-váltást jelent."
:)
Azért az meglepő,hogy Tóta W.,hogy te tényleg azt gondolod,hogy a Fletó majd kiáll egy ilyennel a nyilvánosság elé.
Persze,végigcsinálja a kovergenciát, az egészségügyi-,nyugdíj- majd a közigazgatási reformot,megteremti a kisebb államot végül megtisztítja pártját és a magyar közéletet a korrupciótól.Utána meg elmegy ENSZ főtitkárnak és megteremti a világbékét...
Napnál is világosabb, hogy ferit most nem lehet kipattintani. Hiszen akkor kéne valami értelmeset csinálni a következő 2 évben, hogy legyen sansz a győzelemre. Mert addig csak ő impotens, de ha már az egész párt az lesz...
"Egy diktatúrában éppen így meg kell fizetni a rendőröket politikusokat sőt"

csak ott könnyebb hazudni.
TWÁ
Mindenben igazad van, csak egy dolog hiányzik belőle: NE A LEGNAGYOBB TOLVAJ CSINÁLJA LOPÁSMENTESÍTÉST!
Ehhez hiteles ember kell, Ferenc-testvérünk pedig csak Katusnak az, bár most már Katus is lebukott. Mondj egy hiteles fickót, és melléd állok a tisztogatás propagálásában. Szaros kézzel nem lehet tisztára törölni a fehér asztalt! Nyesed? Vágod? Szeleteled?
Jaésémgegy (utsó): valaki be tudna linklni néhány adatot arról, hogy mekkora volt az elmúlt tizensok évben a fluktuáció a parlamentben? Nem hiszem, hogy túl nagy szám jönne ki. Nem akarok/tudok emellé érveket indokokat felhozni, többen, szebben megtették már előttem, de az üszkös láb (szép példa, teccik:) ) jelen esteben nem Fletó. Nem is a rablókormány. itt tényleg egy konkrét réteg van, akik maguknak és maguk körül kevergetik a langyosfost. Nem hiszem el, hogy ez nem nyilvánvaló.
a nagy levin 2007.10.04. 15:17:17

Na végre leírta valaki!
Gratula, Levin! Ez a felnőtt hozzáállás.

Borzasztó a "párttal, a néppel egy az utunk" birkanyájszemlélet. Nem sokban különbözik a futballdrukkerek infantilis fanatizmusától.
Baszki,azért az durva lenne,ha kibukna nagyon ez a Cusi ügy.

Ezt kétszer el lehetne-e játszani egy országban?

Hazudtunk (reggel,délben,este) - de mostmár nem,mert nagy igazmondók lettünk.
Loptunk - eddig,de most aztán irgum-burgum annak,aki mutyizik.
Tényleg meg lehet csinálni?
hmmm.

gondolom Arpi mar irja a kovetkezo szosszenetet Fleto meggyenguleserol.

A kerdes: ki johetne helyette. Szili, Szekeres, Kiss Peter (rola semmit sem lehet hallani, mert azzal van elfoglalva, hogy furja az mszp-seket, puhitja oket, epiti a tamogatoi koret), Szanyi, meg van meg egy-ket meglepetesarc.

Csak az a baj, hogy gyurcsanynak lehet ugyan alternativaja, de a reformoknak nem nagyon. Akar egy reakcios belso lazadas furja meg Fletot (lasd Kiss P, Szekeres), akar egy puhabalos (Szili) akkor a jatszmanak vege.
TWÁ
Még egy! Rohadtul elegem van már abból, hogy jól meg kell fizetni a köztisztviselőket, és akkor majd nem lesz, vagy ha lesz is, könnyebb lesz lenyomni a korrupciót... Ez pont olyan, mint hogy fizessék meg jobban a tanárokat, és akkor majd nem fogadnak el lovét azért, hogy ne bukjon a gyerek. Hát így se fogadnak el!!!!! Mert becsületesek!!!! BECSÜLET!!!!
Mi, tanárok, miért tudunk azok lenni, és akkor ők miért nem?! Tudod mit! Étkezésre ajánlom nekik ékességem! (K..ra felhúztam magam... higgadok...Gúúúz fraba, gúúúúz fraba...)

Régi módszer.
Kábítószer csempészek is alkalmazzák.
Minden esetben, ha egy nagyobb szállítmány indul, előre küldenek
egy szerencsétlen bukó embert egy kopott mercivel, 5 kilóval
a kárpitban. Telefon, és már kapják is szét a kocsit, körüldongják
a zöldruhások, örülnek, jön a kamion a százkilókkal, annak
csak intenek, már ismerik, mehet.

Hát ilyen arányban van a pártfinanszírozás is a ténylegesen
lenyúlt lóvékkal. Néhány milliárdon (6-7) megy itt a nagy
igazságosztás? Úh, de gyenge! Utolsó sor előre fuss!
Tóta, beelőzted Orosz Józsit, Acélt. Manipulációid olyan
káros mémeket hordoznak amivel csak tetézed a bajt.

Nem szégyelled magad!?

Kimoderáltatok, Árpi??? Úgy látszik, igazat írtam... Esetleg "csak úgy" ellopta valaki a hozzászólásomat?
"Mondj egy hiteles fickót"

mondjál te, kíváncsian várom.

Gyurcsány rablóból lett pandúr, de ezt már megírtam rég.
index.hu/velemeny/jegyzet/muchado/
"malacka69-"retardált"(TWÁ)
NE A LEGNAGYOBB TOLVAJ CSINÁLJA LOPÁSMENTESÍTÉST!"

Na de ha egyszer senki nem akarta/akarja csinalni rajta kivul?
Ha most hirtelen levaltjak/elkergetik szerintetek mi lesz?
Vagy ha akar az egesz kormanyt?
Ha csak Fletot, akkor valami jollakott szoci dadog majd nagy szavakat a tv-ben es folyik tovabb a lopkodas, ha az egesz kormanyt akkor Vitya elobb megszunteti a vizitdijat -mindenki tapsolhat- aztan o es kis baratai folytatjak a zsebbe pakolast.

A fleto takaroggy, meg monnyonle helyett valaki aki ennyire tudja mi a szar az orszagnak irja mar le szepen mi lenne/ki lenne a jo helyette lecci!
Tulajdonképpen visszatértünk ugyanahhoz a problémához, ami Őszöd óta van.
Én is úgy gondolom, hogy teljesen hiteltelen ez az ember. Az meg, hogy pont a mutyi, és lopás ellen próbálna meg valamit, az tőle egyszerűen szánalmas, na.
Egészségügyet, oktatást átalakítani lehet úgy is, hogy nem tartom hiteles politikusnak az illetőt.

Kb olyan ez az egész, mintha egy bordélyházban Annácska egyszercsak kijelenti, hogy alapítsanak inkább egy apácarendet. :)
Ezentúl mindenki jókislány/jófiú lesz...

Természetesen tudom, hogy ilyenkor majd jönnek a hülye "monnyonle"-paródiák, meg Orsós Viktorozás, meg szőlő, arany, gyémánt és platinabányák...de.
5 éve MSZP-kormány van, csókolom.

Persze Árpád kategorikusan lesz@r mindenkit, aki nem ért vele egyet, el lehet innen menni(a blogról :) ez tulajdonképpen nagyon kényelmes álláspont.

Kitalátor feljegyzet

"- Jó lenne tudni, hogy jobb lesz-e, ha a szocialista hagyományoknak megfelelően Gyurcsányt valami balesetre hivatkozva* félreállítják/fektetik, Szili és sunyi csapata veszi át az irányítást."

Igen, átvehetik. Örülni fogsz nagyon? Orbán be fog pisilni boldogságában. Végre nem Ferenc az úr, a fidesznek siketrült, megcsinálta!

Tehát mégegyszer (Belabela kedvéért is),jó hangosan:

FERENC MÁR NEM SOKÁIG LESZ A MI URUNK, VÉGNAPJAIT ÉLI.
MI AKKOR NYERNÉNK SOKAT, HA HÁTRALÉVŐ IDEJÉT A BAJTÁRSAK BEBUKTATÁSÁVAL TÖLTENÉ. UTÁNA MEGBUKNA Ő MAGA IS!
HA EBBEN A TÖREKVÉSBEN IDEJEKORÁN LEÁLLÍTJA A SAJÁT PÁRTJA (LE FOGJA), KARÖLTVE A FIDESZES CSŰRHÉVEL, AKKOR EGY JÓ LEHETŐSÉG MEGINT ELÚSZOTT. ORBÁN 2010-BEN JÓ ESÉLLYEL ÚJRA VESZÍTENI FOG, TEHÁT UGYANAZT A KOMMUNISTA KORRUPT BANDÁT FOGOD LÁTNI CSAK FERENC NÉLKÜL. JOBBAN FOGOD MAGAD ÉREZNI? REMÉLEM!
Csak emlékeztetni szeretnék arra, hogy Augiász istállóját sem a barmok, a marhák takarították ki. És nem is a gazdájuk.
Hogy is van a Magyar Gárda az árvízvédelemmel, folyószabályozással?
B+ Árpi a blogmotorotokat!
Elküldöm a kommentet, cserébe bejön a következő posztod címe (Gyónás) a mai dátummal, és a szép üres képernyő. A hozzászólás meg a pusztába kiáltónak szava lett.
bigyobogyo 2007.10.04. 15:46:34

Jeszenszky óta következetesen mindenki ragaszkodik a bársonyszékéhez. Akármekkora ostobaságot is csinál, mintha pillanatragasztóval odaragasztották volna. (Legalább négy évre.)
Van egy olyan dolog, hogy szervezeti kultúra. Minden szervezetnek, van efféle belső rendje, morális összefüggésrendszere, s ez megszabja, mit tehetnek, és mit nem tehetnek a szervezet tagjai. Ez még elnézhető, ez már felháborító. Aki ilyet tesz, az a mi kutyánk kölke, aki emilyet, az szégyent hoz a csapatra.
Na most, a baj az, hogy a magyar politikai elit, a minisztériumi, állami aparátus, az önkormányzati rendszer szervezeti kultúrájában a lopás, a korrupció magától értetődően elfogadott dolog. (Körülbelül olyan indokokkal, mint, amit TWA leír, hogy hát igen, de kell a kampánypénzre...Ami persze hazugság, önfelmentés, racionalizálás.)
Na most, a nagyobb baj az, hogy a magyar társadalom majd minden rétegében hasonló szervezeti kultúra érvényesül. A kórházban nem ciki hálapénzt elfogadni, az egyetemen nem gáz beprotezsálni a haverom fiát, a piacon természetes nem adni számlát, és így tovább.
Még nagyobb baj, az, hogy ennek a - sok kis aljasságot eltűrő - szervezeti kultúra-hálózatnak magunk és részesei vagyunk.
(,,Persze, persze, nem kell számla Kovács úr, hiszen úgy olcsóbb! Jaj, doktor úr, ugye kiemelt figyelmet kap a Jenci Bácsi! Béla, intézd már el nekem azt a kurva engedélyt, hát hiszen ott ülsz az önkormányzatban! Ne legyen már olyan szőrös szívű, biztos úr! Van magának is családja!")
Pedig, ha megpróbálsz fölvenni egy külső nézőpontot, mondjuk a Marsról csöppensz a magyar rögvalóságba, hát hányhatnékod támad ettől a gusztustalan csúszómászó-életmódtól.
Na de a legnagyobb baj nem is ez, hanem az, hogy a szervezeti kultúrát elképesztően nehéz megváltoztatni. Olyan nehéz, hogy szinte lehetetlen. (Ami persze belülről nézve megint csak érthető. A rendszer tagjai egyfajta munkahelyi juttatásként értékelik az előnyöket és ragaszkodnak hhozzájuk. Ha elvonod, majd jól sztrájkba lépnek, vagy elmennek máshova és a rendszer leáll, vagy legalábbis jelentősen csökken a hatékonysága, elveszíti ugyanis a szakembereinek jelentős részét.)
És mellesleg az is baj, hogy mindezt Fletó is tudja, és azt is tudja, hogy tisztasági csomagját ugyanúgy ledarálja majd a rendszer, mint mondjuk az üvegzseb-programot. Gumicsont..
Kedves Fijjugg,

én nem akarom védeni Árpinkat, merminek, meg osztán van neki elég arca hozzá. Magamat mindek mosdassam előre, hogy így utálom Ferit, meg úgy utálom Ferit. Fölösleges.

Itt most két dolog közt lehet választani:

A, Hörögni még 3 évig azon, hogy hazudós-lopós-geci szemét Fletó, monnyonle, és majd utána meglátjuk, hogy mi lesz, de a szemét ávós kezéből nem kell a szabadság (áttételesen értendő). Nem akarjuk, hogy az emeljen fel, aki ellökött. Az tüntessen ki, aki megalázott, az temessen el, aki kivégzett. A szívem hajlik erre, mert igen, gennyesnek érezném magam én is, ha megalkudnék. De van 3 kölköm,és gondolok rájuk, és amikor a szívemre hallgatok, őrájuk gondolok és akkor már belép a (tudom, átlag, vagy attól nem túl eltérő) IQ. (riff, majd:) BASSZÁTOK MEG, EZ A SZEMÉT MEGALKUVÁS A HŐSÖK TEREI ÚJRATEMETÉS ÓTA ITT ÉL VELÜNK, EBBEN ÉLÜNK 17 ÉVE, HORN GYULA, A PUFAJKÁS, NÁLUNK MIN.ELN. LEHETETT, D-209-RŐL NEM IS SZÓLVA!!! Tehát halkuljunk el kicsit, ne most fedezzük fel, hogy ez a gárda gennyes, mert gennyes ez az egész rendszer, amely nem iktatta ki a közéletből az előző rendszer prominenseit. És ha már 17 évig éldegéltünkebben, most már ne a Fletó miliárdjaival foglalkozzunk, hanem bitte,bitte, nézzünk már előre, hogy az én 3 kölkömnek már ne legyen ekkora szopacs a jövője.

B, Belátni, hogy a rendszer szar, és el kell kezdeni másképp gondolkozni. És nem birkázni itten Viktorozva, meg Igen-Igen-ezve, hanem nézni a megcsinálhatót. És fikázni mocskosul mindenkit, aki alkalmatlan, mert szart nem veszünk, szart nem eszünk, amint a nejem mondja. Hát akkor a fetisiszta-pedofil-exhib politikai elitünket is vagy küldjük el melegebb éghajlatra, ha tudjuk (de hát nem vagyunk rá képesek: tavaly sem voltunk, hát még most...), vagy csicskáztassuk (hátha az megy...).

Nem, brátye, nem érünkel velük szemben semmit. Én örvendek, ha valami maffiózó, mint Fercsi, végre felfogja, hogy nem 4 évre kell előre látni. Hogy ő a gyújtogató tűzoltó, most más kérdés. De, idézve Árpit:

"Vagy tetszenek forradalmat csinálni, vagy megcsinálják mások. Kell még valamit mondanom, Ildikó?"

Én, sajna, attól félek, forradalom itt csak felülről jöhet. Ami alulról jön, az olyan, mint amikor a gyomorhang felbugyog. Láttam tavaly. Szép, értelmetlen és céltalan fasság volt. Most talán nézzünk szembe a polelittel és mondjuk meg civilként, hogy kabbe. Ez nem kormányzat. Az meg nem program. STb.

Evviva Vaffanculo. A kollega is, meg a Nagy Picsánrugászat Naptya is.
TWÁ
Mondok hiteles embereket!
Először is itt vagyok én!:) Aztán te!:) Aztán Wittner Mária!:) Aztán van még Jézus, Buddha, Mózes, Jehova, meg Kelemen Anna!:)
TWÁ
Vazze, télleg rohadt nehéz, okos, ügyes, politikában jártas és elitbe tartozó hiteles embert mondani....
Talán Csányi?
Talán Nyers Rezső? /De ő öreg.../
Talán Pokorni? /De ő sértődékeny.../
Talán Tölgyesi? /De ő rossz modorú.../
A francba!
De, ha úgy tennéd fel a kérdést, hogy Ferihez képest tudnék-e hitelesebbet, akkor este 8-ig írnám itt a névsort!
Nyers Rezső. Köszi, nincs több kérdésem.
HariSeldon:

"Szóval az a program, amely ... a forrásokat központilag akarja újraosztani saját, központi elvei szerint, ráadásul azon az alapon, hogy ő megmondja, ki a jó ember (árpádsávot lengető négygyerekes keresztény családfő meg a felesége).. "

--- Légy szíves, próbáld már meg alátámasztani ezt valahogy. Hol, milyen fidesz-program (vagy intézkedés) utal ilyesmire ?!?

"(Nemzetiszocialista? - de az már megint más.. csak ezek az áthallások ne lennének..)"
--- NE csináld, és nem lesznek!


"Szavakban persze nagy demokrata, de miután ott a zsebében a Bölcsek Köve, erkölcsileg felhatalmazva érzi magát egy jó kis diktatúrára,.."
--- Bocs, de ezt MOST PONT GyF adja elő. Ugye egyetértünk?

"...mindig tudja, h mi a jó nekem, neked, meg mindenkinek..."
--- V.ö. GyF. kijelentéseivel...

"Csak annyi a különbség hogy a fidesz alatt az ő ügyeiket nem lehetett lenyomozni. Gyurcsányéknál meg lehet."
--- Na, ennek várjuk ki a végét. 1000 MRD-ot lopni, majd 100 millát engedni kinyomozni: 999.9 MRD veszteség.
2 MRD-ot lopni és nem engedni konyomozni: 2 MRD veszteség.

bigyobogyo:
Miért hitelesebb Orbán?
Mert nem kúrta el. Mert csinált valami előre mutatót.
Azzal meg ne jöjjön senki, bazzeg, hogy minden ugyanígy összeomlott volna alattuk, és most ugyanezekt lépnék, mert ez FASZSÁG. Nem tudhatod, és kész. Akkor lehet ugatni, ha Orbánék alatt összeomlik valami.
malacka69-"retardált"(TWÁ) · 15:44:39
TWÁ
"Mindenben igazad van, csak egy dolog hiányzik belőle: NE A LEGNAGYOBB TOLVAJ CSINÁLJA LOPÁSMENTESÍTÉST!
Ehhez hiteles ember kell,"

Kitalátor feljegyzet ·
"Csak emlékeztetni szeretnék arra, hogy Augiász istállóját sem a barmok, a marhák takarították ki. És nem is a gazdájuk."

Honnan veszitek ezt a baromságot? A biblia ír ilyeneket? Ki az az Augiász? :)

Szóval a probléma: Hiteles ember ma nem fog ilyen pozícióba kerülni.
Ha meg erre azt mondod, hogy nem baj, inkább várunk egy hitelesre, csak ne egy hiteltelen...
Hát jó, várjál még egy pár ciklust! Ráérsz.
Végül is én jó oldalon állok. (bal)
Az idő pedig nekünk dolgozik!
Ebben (az utolsó megállapításban) ugye nincs vita?
Kell hiteles társaság, akik rendbeteszik a szart, és új, jó rendszer kereteit alkotják meg?

Az összes egyetemi tanárból lehet egy felsőházat csinálni, aztán lássanak neki.

Mi a nehéz ebben????
Nocheinmal.

Kedves Fijjugg,

én nem akarom védeni Árpinkat, merminek, meg osztán van neki elég arca hozzá. Magamat mindek mosdassam előre, hogy így utálom Ferit, meg úgy utálom Ferit. Fölösleges.

Itt most két dolog közt lehet választani:

A, Hörögni még 3 évig azon, hogy hazudós-lopós-geci szemét Fletó, monnyonle, és majd utána meglátjuk, hogy mi lesz, de a szemét ávós kezéből nem kell a szabadság (áttételesen értendő). Nem akarjuk, hogy az emeljen fel, aki ellökött. Az tüntessen ki, aki megalázott, az temessen el, aki kivégzett. A szívem hajlik erre, mert igen, gennyesnek érezném magam én is, ha megalkudnék. De van 3 kölköm,és gondolok rájuk, és amikor a szívemre hallgatok, őrájuk gondolok és akkor már belép a (tudom, átlag, vagy attól nem túl eltérő) IQ. (riff, majd:) BASSZÁTOK MEG, EZ A SZEMÉT MEGALKUVÁS A HŐSÖK TEREI ÚJRATEMETÉS ÓTA ITT ÉL VELÜNK, EBBEN ÉLÜNK 17 ÉVE, HORN GYULA, A PUFAJKÁS, NÁLUNK MIN.ELN. LEHETETT, D-209-RŐL NEM IS SZÓLVA!!! Tehát halkuljunk el kicsit, ne most fedezzük fel, hogy ez a gárda gennyes, mert gennyes ez az egész rendszer, amely nem iktatta ki a közéletből az előző rendszer prominenseit. És ha már 17 évig éldegéltünkebben, most már ne a Fletó miliárdjaival foglalkozzunk, hanem bitte,bitte, nézzünk már előre, hogy az én 3 kölkömnek már ne legyen ekkora szopacs a jövője.

B, Belátni, hogy a rendszer szar, és el kell kezdeni másképp gondolkozni. És nem birkázni itten Viktorozva, meg Igen-Igen-ezve, hanem nézni a megcsinálhatót. És fikázni mocskosul mindenkit, aki alkalmatlan, mert szart nem veszünk, szart nem eszünk, amint a nejem mondja. Hát akkor a fetisiszta-pedofil-exhib politikai elitünket is vagy küldjük el melegebb éghajlatra, ha tudjuk (de hát nem vagyunk rá képesek: tavaly sem voltunk, hát még most...), vagy csicskáztassuk (hátha az megy...).

Nem, brátye, nem érünkel velük szemben semmit. Én örvendek, ha valami maffiózó, mint Fercsi, végre felfogja, hogy nem 4 évre kell előre látni. Hogy ő a gyújtogató tűzoltó, most más kérdés. De, idézve Árpit:

"Vagy tetszenek forradalmat csinálni, vagy megcsinálják mások. Kell még valamit mondanom, Ildikó?"

Én, sajna, attól félek, forradalom itt csak felülről jöhet. Ami alulról jön, az olyan, mint amikor a gyomorhang felbugyog. Láttam tavaly. Szép, értelmetlen és céltalan fasság volt. Most talán nézzünk szembe a polelittel és mondjuk meg civilként, hogy kabbe. Ez nem kormányzat. Az meg nem program. STb.

Evviva Vaffanculo. A kollega is, meg a Nagy Picsánrugászat Naptya is.
Lxa 2007.10.04. 10:54:50

Ezzel nem tudom, mit akartál mondani, de egy gondolatom támadt.

Egy dolog a korrupt politikus ill. köztisztviselő, aki bármilyen pozícióban - falu jegyzőjétől kistérségi meghízotton át a miniszterig - lop, kenőpénzt fogad el, levajaz, megold okosba'. Ez gusztustalan.

De ez számomra NEM legitimálja a faszparaszt "élelmes" vállalkozók hadát, akik kurvára nullszaldósan vezetik azt a nyolc-tíz káeftét, és akinek a bimmerei - ahogy szépen leírtad - a garázs ELŐTT állnak.

Mindkettő gusztustalan, és mindkettő ellen kellene tenni. És össze is függnek...

Btw: nagyon nehezen hiszem el, hogy aki ebben az országban bármilyen játékautomatákat üzemeltet, annak nincs köze legalább érintőlegesen valamilyen maffiához. Ezt kb. első kézből tudom. Csók!
Sztiv,

ha te bal oldalon állsz, akkor hol áll az mszp?

Szar lehet így egyedül a nyeregben, amióta megdöglött a ló... :)
"Kitalátor feljegyzet · kitalator.blog.hu 2007.10.04. 16:03:35
Csak emlékeztetni szeretnék arra, hogy Augiász istállóját sem a barmok, a marhák takarították ki. És nem is a gazdájuk.
Hogy is van a Magyar Gárda az árvízvédelemmel, folyószabályozással? "

Na es ki lenne a mi hon ahitott Achilleusunk? A garda? Az a baj ha egy ilyen tarsasag takaritasba kezd az nem all meg a korrupt politikusoknal. Jonnek a romak, zsidok, kommenistak, aztan en meg te. Aztan a hatalmat magahoz ragadna egy jo vagasu diktator es haborut inditana.
Ezt a sztorit meg mar ismerjuk.
fuxosbömis 2007.10.04. 11:06:15

Kedves márkatárs,

az Apehnek meglennének az eszközei politikusok vagyonvizsgálgatására is.

A) ellenzéki potentát - másnap hangos lenne a rémhírtévé és a pravda is a dologtól
B) ormánypárti embör - bizonyos szint felett leállítanák a tisztelt revizorokat, még bizonyosabb szint felett eleve elképzelhetetlennek tartom. Talán ha lenne egy komplett Apeh-vezérkar, akinek az orvosa véletlen egyszerre mondja meg, hogy fél éve van hátra, és még tiszta lelkűek is :D

Egyébként tessék kipróbálni: állampolgári bejelentéssel. Szemét dolog, de nevelő jellege lenne.

(Ps: meggyőződésem, hogy sokan úgy lopnak, hogy APEH-vonalon tiszták maradjanak, tehát a kenőpénz túlszámlázott szakértői szolgáltatásként cégen keresztül, rendesen leadózva csattan a folyószámlán. Bár egy szint felett ezt nehéz megtenni, meg esetleg hozzászoktak hogy mindent lehet, és már erre se figyelnek... pld Zuschlag is ebbe bukott bele... Na ilyen esetben lehetne keresgélni.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.10.04. 16:33:34

Ifj. Nyers Rezső, a Bankszövetség elnöke :D

Paszternak ·

"Sztiv,

ha te bal oldalon állsz, akkor hol áll az mszp?"

kicsit jobbra tőlem. :)
a ló nem döglött meg, csak átszervezések vannak
TWÁ
Nyers Rezső csak nosztalgia volt arra a baloldalra, amelyik még igaziból bal volt! Volt alkalmam személyesen beszélgetni vele, imádták a pártban, őt akarta mindenki, de ő hátralépett és azt mondta, most egy pragmatikus ember kell. Így lett Horn! Mondom, ott voltam! Ő nekem akkor is hiteles, ha amúgy alkalmatlan ma már. (Amikor megbuktak 90-ben, én beléptem az MSZP-be, mert hittem, hogy szocdemek leszünk. De amikor küldöttként láttam, hogy itt sok még a komcsi, és internacionálé éneklés meg elvtársozás van, hagytam az egészet a francba... )
Oké, Nyerset ejtsük! És CSÁNYI? Ő már lebegett egy párszor! Na benne tudnék bízni!
"Az összes egyetemi tanárból lehet egy felsőházat csinálni, aztán lássanak neki."

'A politika túl komoly dolog ahhoz, hogy politikusokra bízzuk' - Charles de Gaulle
Guglizzál, Sztivikém, és megtudod, de közben vigyázz, mert a mai szocskos vezetők masszívan szélsőjobbosok, jelszavaikban és tetteikben egyaránt. Amúgy sincs lényegi különbség a nemzeti és nemzetközi szocialista kurzusok eredménye között. A politikai vákuum meg átszívta a Fideszt a nemzeti baloldalra, és ott is ragadt, magára hagyva.
Cartman 2007.10.04. 11:56:22

Ó

Ció
Áció
Ráció
Defenesztráció
Csányi nem óhajt ilyesmit csinálni. Szó szerint atzt mondta, legfeljebb akkor lesz miniszterelnök, ha esetleg meghülyül.
Gengish!
Az Héraklész (latinosan Herkules) volt. Achilleus az balszélső a Szalonikiben, nem?
"gengish 2007.10.04. 15:58:12
"malacka69-"retardált"(TWÁ)
NE A LEGNAGYOBB TOLVAJ CSINÁLJA LOPÁSMENTESÍTÉST!"

Na de ha egyszer senki nem akarta/akarja csinalni rajta kivul?"


Ő se akarja. Csak qrvára ott akar maradni, ahol van (jól érthető okokból). Mááárketing, embörök, mááárketing...
Nagykevély 2007.10.04. 14:00:56

Ez egy kicsit erős volt, ha én is erősen fogalmaznék, azt mondanám: hülye vagy, fiam.

Egyébként semmi új nincs abban, amit mondtál. Van a Fidesznek, távolabbról a politikai jobboldalnak ez a kitudjamikor kialakult, lightos kisebbrendűségi komplexusból táplálkozó erkölcsi gőgje, hogy ők és választóik itt a homo novus, az erkölcsi zsinórmérce, a Polgár - szemben az elzombisult, nyugdíj és szoctámfüggő, fingós-hányós-szemetelős panelprolik tömegével.

Ezzel nincs semmi baj, így is lehet erősíteni az összetartozás érzését, pozitív csoportönkép. Kicsit ugyan hasonlít arra, amit Élcsapatnak hívtak negyven éve, de tőlem!

Csak így magunk között ne dobálózzunk már ilyen sommás ítéletekkel, mert köznevetség tárgyává válunk könnyen.
"A Magyar Köztársaság kormánypártjának elnökeként, miniszterelnökként piros fülekkel, égő pofával bólintok rá a stiklikre, a trükkök százaira. Mert a törvény erre kényszerít."


miva???? Árpád te te! a trükkök százaira ráááábólint??????? Mikor láttad te ezt az embert szégyenkezni???
A trükkök százait Ő és a komái agyalták ki bazdmeg!!!

Hogyan basszuk át a népet?
Hogyan nyúljuk le a legtöbb pénzt a a legrövidebb idő alatt? stb...

nem tudsz az elmúlt 5 évből olyan közbeszerzést említeni, aminek már a pályázatát nem úgy írták ki hogy az a komáknak kedvezzen. Sőt. magukat a terveket is aszerint hozzák!
Magyarázd már el kérlek, hogy miért a kormányzati negyed a legsürgősebb projekt, nem csak a fővárosban, de az egész országban bazz!

5 éve nem folyik érdemi kormányzás, amit csinálnak nélkülöz minden féle koncepciót, minden "reformintézkedés" nyomán működésképtelen rendszerek lépnek a szarul működők helyébe, és ezt az egészet csak trükkökkel, PR-ral, meg olyan fasznyaldosó médiamunkásokkal képesek elfedni mint te. bár már így sem nagyon.

és végül csak egy kérdésre várnék választ: Te tényleg elhiszed azt, hogy a fletó ama "öszödi beszédet" a nyilvánosságnak szánta? vagy méginkább: Te személyszerint elhinnéd ennek az embernek, ha az általad írtakat előadná a parlamentben???
rolika 2007.10.04. 14:33:41

Közalkalmazottak átlagbére azért magasabb részben, mert jóval nagyobb a szellemi foglalkozásúak, diplomások aránya. Nézd meg a bértáblát is.

Ez persze nem mosandó össze azzal a ténnyel, hogy jópár léhűtőt ki lehetne rakni onnét a picsába.
Nem szeretlek Tóta W. Nem szeretlek, mert disznók közé szóród a gyöngyöt, a tehetségedet. De ez jó volt. Ez van.
b2: de hát ez egy olyan játék, h ezt a szöveget ő mondja, ééérted.
b2-t folytatva:

és ettől kezdve nem kell hivatkozni arra, hogy más se tett semmit, sőt, mert az totál OFF.
"hogy ők és választóik itt a homo novus, az erkölcsi zsinórmérce" a

erre meg lazán mondhatnám, hogy a baloldaliak (médiában megjelenő politikusok) meg kisajátítják maguknak a haladó, a jövőbe menetelő, energikus ember képét (ami valljuk be vicces exkomcsik szájából)

"Polgár - szemben az elzombisult, nyugdíj és szoctámfüggő, fingós-hányós-szemetelős panelprolik tömegével."

ezt meg egy hülyeség. bár a nyuggerek még mindig a gerincét adják az igen fogyó baller szavazóknak. akkor is a maszopra savaznak ha nincs se kaja, se gyógyszer, se fűtés...megszokás ugyebár. a panelnek meg semmi köze a szocikhoz. ez csak am olyan kádári nosztalgia. nem hiszem hogy ma jobb lenne panelban élni mint 6 éve. de ezt mindeki ítélje meg maga.
ez most igen vagy nem?
Ha valaki, akkor Orbán sokkal inkább levezényelhetne egy ilyen átalakulást. Nem azért, mert hitelesebb, okosabb, ügyesebb, mint Fletó, hanem azért, mert hatalmasabb. (Mármint a saját pártján belül) Belső ellenzék nélkül elég könnyű azt mondani, hogy mától, aki lop, annak levágjuk a kezét, aszt csókolom. Megnézném azt a fideszes kis suttyót, aki egy ilyen ukáz után hozzá merne nyúlni a közvagyonhoz.
Az MSZP az más. Ott elég volt egy hevemyészett tisztasági csomagot szóba hoznia Fletónek, máris fölmerült a pártban hogy ,,menne nélküle is".
RoFä 2007.10.04. 17:13:12

A közalkalmazottak (idetartoznak pl. az ápolónők is), és a köztisztviselők átlagbérét kéretik nem összekeverni.
" Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.10.04. 16:58:06
Csányi nem óhajt ilyesmit csinálni. Szó szerint atzt mondta, legfeljebb akkor lesz miniszterelnök, ha esetleg meghülyül. "

Akkor rövid időn belül (melegcsákány-váltással) ő lenne a második, aki...
Coffins, ott a pont!
Gratula.
Ha Gyurcsány meg tudja tenni amire készül,akkor nem érdekel mennyit és hogy lopott, tegye! Tegye akkor is ha ezután ő lesz az egyetlen aki lophat! Ha diktátor kell, hogy az országban rend legyen, hát legyen!
Milyen kár, hogy az Orbán nem akar levezényelni semmit.
Ebben a konstellációban feddhetetlen és talpig becsületes szerintem az az ember, aki HA HELYZETBE KERÜL is, képes megmaradni annak! Nem erény a hűség se, ha nincs kísértés, ugyebár.
Namármost. Ehhez eleve vagyonosnak kéne lenni politikusainknak, de vajon a vagyonukat hogyan alapozzák meg ? /a szeszcsempészet már lealkonyult a Kennedyekkel,meg kell hagyni, Gyurcsány és társai kreatívabbak voltak/ Szóval újból oda lyukadunk ki, ami ma Mo.-on tétel, böcsületes úton képtelenség meggazdagodni! A kis- és nagyvállalkozók is adót csalnak, mert olyan az adópolitika. Vagy mert a vérükben van ? Mert mégtöbb és mégtöbb kell ?Mert ez a trendi? Szóval malacka, TWÁ, tényleg lehetne kutakodni a nevek után...
Azért nekem eszembe jutott Járay... Mellesleg, van a közalkalmazotti szféra, az az egyedüli társadalmi csoport, aki rákényszerített, erőfeletti áldozatokkal cipeli az országot, megnyomorított adózóként, s ezt a legkimutathatóbb böcsületességgel. Ebben a kifosztott rétegben elemi erővel törne fel a kicsit könnyebb élet reménye, ha vkik, vhol, vmiért le akarnának zsírozni vmit. De persze, náluk senki, semmit nem akar tendereztetni. Ettől függetlenül hiszek malackának, és eü-s környezetemnek, ahol azt látom, a fentiek ellenére, paraszolvencia nélkül is végzik a dolgukat, tisztességgel !/ a várólisták, nos, az egy külön kategória... /
Fizetett hirdetés : Állami posztokra Szenteket keresünk !Jelige : Glória.
Nem feltétlenül idevág, de mondom!
Anno, mikor Sváby padlózott az orbáni agytól, a tv2 nem tette fel a videót a napló videók közé... Ma, Karsai betelefonált a Mokkába, elég jól beszélt a búzaégető megmondó ember, jól oda is mondogatott a szaros kézzel tisztogató Ferencünknek, de még most, du-n 6-kor sincs fent a videó. Véletlen? Pedig nagyon közzé tenném már, sokan nem érnek rá reggel tévézni...
Na még a baszást keverjétek bele, és akkor teljes lesz a kép mára.
Igen, Sulla?

Akkor akárki megfelelne?
Vagy csak Gyf?
Coffins 2007.10.04. 16:20:58

Be kellene idéznem az egészet, úgyhogy nem teszem, olvassátok el Coffins hsz-ét. Erről szoktam beszélni. Pontos.
Az, hogy ez a társ most ilyen, és az alrendszerei így működnek (így működünk), évszázados folyamatok eredménye. Megváltoztatni csak hasonlóan hosszú idejű, ésvagy hasonlóan hatalmas tehetetlenségi erejű ellenfolyamat fogja. Ha egyáltalán lesz (van) ilyen folyamat.
Én egyébként úgy látom, h van.
Ebből a szempontból 90-től nem egészen napjainkig a magyar társ a politikai feléptményrendszer használatát tanulta. (Nem tudatosan - 10milló ember nem tanul tudatosan, még 30 se egy gimis osztályban.) Hogyan lehet befolyásoni a közvéleményt, mivel és hogyan lehet választást nyerni, milyen eszközök megengedettek (minden) és milyenek nem célravezetőek (elég sok), stb.
Az Antall (ill mdf) kormány működése bebizonyította, hogy a nemzeti (bölcsész)romantika nem működik a szakértelemmel, ill a kőkemény piaci logikával szemben. (És akik számára az kiderült, már akkor elkezdtek sírni egy jó kis nemzeti diktatúra után. Csurka.)
Horn mszp kormánya alatt kiderült, hogy a szakértelem nem mindenható (mert vannak gazdasági folyamatok, amelyek lényegüknél fogva kaotikusak), továbbá az is, a szociális demagógia, és általában a kommunikáció fontosabb a politikai életben, mint a valós folyamatok felmutatása (sőt, sokszor maguknál a folyamatoknál is). - Figyelj: erre jött rá mindkét nagy politikai erő, DE ez csak úgy történhetett, hogy a magyar társ erre volt vevő, illetve erre vevő volt.
Itt válik külön a magyar gazdaság-társadalom reálfolyamatai, és a politikai élet.
OV fidesz kormánya már igazi patyomkin-kormány volt. Persze, terelgették a gazdaságot, amennyire tőlük tellett, de a valós folyamatok következményeivel már nem törődtek. A lényeg a kommunikáción volt. melyik rétegnek mit üzenünk és hogyan. Nemzeti romantika a bölcsészeknek, szociális demagógia a kispolgárságnak, polgározás a (nagy)vállakozóknak, zsidózás a B-középnek. A recept működött, annyi különbséggel, hogy a hazaárulózástól-zsidózástól többen tojtak be, mint az a fideszben gondolták. A szocik ugyanazt csinálták, csak hazaárulózás-zsidózás nélkül, ezért győztek.
Miközben a gazdasági, szociális, egyéb folyamatok ettől függetlenül tartottak oda, ahová... nézz körül, látod a végét.

Ez a politikatörténeti folyamat ért véget az elmúlt néhány évben. (Többek közt ez... mert még más is... de arról már beszéltem még tavasszal... emlékszik még rá valaki?)

Az a politika, amely éppen csak annyira veszi figyelembe a reálfolyamatokat, amennyire nagyon feltétlenül muszáj, és egyébként pedig kizárólag saját hatalmi logikája szerint cselekszik (lsd példul a 2002es majd 2006os igéretspirálokat mindkét fél (utóbb, 2006ban főleg a fidesz) részéről), ez a politika most becsődölt.

Másképpen, kicsit történelmiebben fogalmazva: a magyar társadalom megtanulta (vagy legalábbis kezdi megtanulni) a demokratikus politizálás logikai törvényeit. Hogy mire kell figyelni, ha politikust hallgatunk (nézünk, választunk). Minek mi a következménye. Hogyan dönthető el állításokról, hogy azok igazak-e, mennyire igazak, és hogy miért, milyen indíttatásból/célból állította azt valaki, amit.
És hogy annak, amit ennek alapján hiszünk, gondolunk, érzünk, annak következménye van.

Az elkövetkező tíz évben ki fog derülni, hogy mire jutottunk ebben a közös tanulásban.
Most, és ezzel együtt már itt a nyakunkon a köv lecke is: megérteni és használni azokat a bizonyos reálfolyamatokat. Hogy csak egyet mondjak gyorsan: azt felfogni, hogy az egészségügyi ellátás pénzbe kerül. Számtalan módon elosztható, felosztható, de max a teljes nemzeti jövedelmünket költhetjük rá, többet nem. És inkább annál kevesebből kéne kihozni, mert még másra is kell.

És aztán még:

Paszternak · osember.blog.hu 2007.10.04. 16:38:02
"BASSZÁTOK MEG, EZ A SZEMÉT MEGALKUVÁS A HŐSÖK TEREI ÚJRATEMETÉS ÓTA ITT ÉL VELÜNK"

Ez jó végszó, Paszternak, köszi. Így könnyebb elindulni, mint egy kályhától.
Tavasszal már mondtam, hogy a rendszerváltás málunk miért úgy következett be, ahogy, és nem is lehetett máshogy. (Emlékeztető: 56os lázadás -> szovjetek viszonylagos szabadságot adnak Mo-nak -> magyar társ kádári kompromisszuma a keleti szférában látványos gazdasági fejlődést eredményez -> még a rendszerváltás előtt hatalmas nem-állami magángazdaság keletkezik -> a társ tudatában már a 80as évek elejére-közepére megbukik az egypártrendszer -> a rendszerváltáskor nincs számottevő erő v csoportosulás, amely azt gondolná, hogy fent lehet, és bármiért is érdemes fenntartani a létező szocializmust. Ettől békés a magyar rendszerváltás. Vita csak azon volt, hogy hogyan menjen végbe, és pontosan mi legyen utána. Azzal, hogy kell, lényegében mindenki egyetértett.)

Na, és akkor: az egész politikai elit (beleértve ebbe a Paszternak szívének nyilván kedvesebb fideszes felét is) ebben a fent vázolt kádári világban, annak folyamataiban szocializálódott. csakúgy, mint az egész társ, mind a 10milló polgár. Ezek a folyamatok pedig, mint minden társadalom története, folytatódott, folytatódik a maga belső kényszerei, logikái és logikátlanságai, tehetetlenségi nyomatéka szerint. Fel lehet akasztgatni egy részét - de a folyamatok leállításához az egész társadalmat kell felakasztgatni. Az meg olyan rondán néz ki. Érdemes inkább gondolkodni.
És egyébként meg nem, nem lehetett volna. Azért nem történt meg, mert a társ túlnyomó többsége nem akart akasztani (meg most se akar), és így akik mégis akarnának, úgy érzik-gondolják, igen helyesen, hogy túl nagy lenne az a személyes egzisztenciális ár, amit az akasztgatásért fizetniük kellene. Ki akar egy hóhér szomszédjában lakni? (Most sarkítottam, csak a folyamatot akarom érzékeltetni.)
holgyvalasz:
"böcsületes úton képtelenség meggazdagodni"

És mi van a Kürti Sándorral?
Kitalált valamit, bejött.

Nem, kérem. "Csak" az a baj, hogy nem a tehetségeseket támogatják. Így persze nehéz...
azert igy belegondolva, milyen szanalmas allandoan politizalni, meg igy a gazdasag, meg ug a multik, es a fidesz, meg a nem tudom ki, ja a Lendvai Ildiko
laziccsatok mar, hat egyszer elunk
szarjatok le
mindent
melozni, elni, lecet
malacka ! Én láttam ! Hát mit ne mondjak, nagyobb élvezet volt, mint egy rossz b*szás, és így már rögtön Sztravinszkinek is belekevertem, amit az előbb kért !:)
De most komolyan ! Karsai maga volt az adrenalin bomba ! Vehemensen, a végén már szinte zihálva beszélt, olyan dühös és ideges volt ! Gyurcsányt és 7 pontos dobását úgy lekutyapicsázta, hogy ihajj ! Nem csodálkozz, ha a Tv2 süllyesztőjében végezi majd ez a riport is !
Gyerekek! Óriási végignézni, amiket írtok. Csak egy kérdésem lenne: azért csinálja Fletó a 7 pontot, mert ő akarja??? Ezt Ti komolyan elhiszitek? Még Lendvai Botox is azt mondta tegnap az Estében, hogy ha nem lenne Zuschlag-ügy, akkor most valószínűleg 7 pont sm lenne!!! Vagyis ha nem buknak le, akkor most semmi nem történne. Így is csak azért történik, mert kommunikálni kell valahogy, hiszen valami látszatcselekvést csinálni kell. Ráadásul az egész színház! Majd jól kijön a végér, hogy a szemét szocik meg az szdsz nem hagyják szegény Fletónak megcsinálni a 7 pontot. Jaj, szegény becsületes Feri! Na ez a jól felépített kommunikáció, amit a nép nagyrésze be is nyal teljesen!
DannyWilde
Felőlem bárki, de jelenleg nem látok más, eléggé erőszakos, erős és mellesleg valamelyest hozzáértő embert.
Egyébként csendben említeném Kósa Lajost, akivel kapcsolatban nem emléxem nagyobb botrányra vagy korrupciós ügyre, ráadásul elég széles körben elfogadott!
A jó cár atyuska és a gaz bojárok fennforgása?
Egyébként Paszternak előbb már idézett hsz-e (az egész, nem csak amit idéztem), nagyon is megszívlelendő. Ti. éppen a tanulási folyamat döntő pillanatát mutatja fel kiútként: nézzük a politikát-politikust magát, teljes egészében. Mindegy, melyik párt, ha hazudik, ha alkalmatlan(nak látjuk), akkor mondjuk el mindenkinek, neki is, h öcsi, szar vagy.

Hogy is mondta Pasztrnak? Inkább idézem: "Nem, brátye, nem érünkel velük szemben semmit. Én örvendek, ha valami maffiózó, mint Fercsi, végre felfogja, hogy nem 4 évre kell előre látni. Hogy ő a gyújtogató tűzoltó, most más kérdés. De, idézve Árpit:

"Vagy tetszenek forradalmat csinálni, vagy megcsinálják mások. Kell még valamit mondanom, Ildikó?"

Én, sajna, attól félek, forradalom itt csak felülről jöhet. Ami alulról jön, az olyan, mint amikor a gyomorhang felbugyog. Láttam tavaly. Szép, értelmetlen és céltalan fasság volt. Most talán nézzünk szembe a polelittel és mondjuk meg civilként, hogy kabbe. Ez nem kormányzat. Az meg nem program. STb."

Ez a jó hozzáállás. Szerintem.
Hűha, milyen egyoldalú lett ez a post. Persze van (lehet) igazság abban, hogy a mi Ferencünket fűti az államfériúi hév, hogy Széchenyit, Kossuthot, Adyt érzi magában egyszerre kavarogni, de nem lehet nem észrevenni a "tisztaságcsomag" erősen aktuálpolitikai, taktikai jellegét. Muszáj volt most valami nagyot lépnie a me úrnak, ha nem akarja, hogy végleg maga alá temesse az bedűlő szocialista ég le-lehulladozó vöröscsillagzata.

Kármentési akció, előremenekülés. "Szép és dicső dolog"? Ugyan már! Az lett volna, ha nem kényszerből tisztálkodik, hanem mondjuk ciklus a elején, amikor még nem szorítja semmi. Ne legyünk már ilyen naivak.

Ettől függetlenül, mind a saját pártja, mind az ellenzék, mind pedig a választók felé egy zseniális taktikai húzás a tisztaságcsomag, ez világos. De ennél többet látni bele... hát hadd ne mondjam, micsoda...
Nos itt van néhány apróság mindenkinek: (jobbnak és balnak egyaránt)

-1990 rendszerváltás (változás) A jelenlegi politikusok vagyona volt "x"
-2007 Ugyanazok a politikusok "9999999x"

Indul a abakterház: Most látom csak milyen nehéz böcsületesen meggazdagodni!

Vagyonosodási vizsgálat? Őket nem lehet!

És még valami:
MI is lopunk. PL.Kijön a festő és aszongya Számlával 120 anélkül 70! Mit választunk? Egyértelmű!

Itt mindenki lop és mindent. Ami nincs lebetonozva az eltűnik. Tisztább közéletet akarsz? Felecsd -e! Nem lesz!
SEm 20 év múlva, sem késöbb!

És az uccsó dolog amit le kell írnom:
Ha drága pajtásaival akár egyik, akár másik oldal kivonul az uccára tünytetnyi, Megakadályozni, óberkodni mer ehez joga van, akkó azt is kell tudnia, hogy nekem meg jogom van a félelemmentes élethez!

Nem kell OV, nem kell GYF nem kell senki! Hiteles nincs! Csatoljuk magunkat Zimbabwe-hez! mondjuk...
Sok civil-indulatú barátom: Paszternak, HariSeldon és a többiek!
Ami igazán szívmelengető ebben az egész ügyben az, hogy valahol Magyarországon, pontosabban Bács-Kiskun Megyében akadt egy tökös ügyész,aki nem szarta össze magát meglátva egy politikust, hanem tette a dolgát, úgy ahogy kell. Nem kérdezte meg, hogy lecsukathatja-e a gyanusítottat, hanem lecsukatta, nem telefonált a helyi pártszervezetnek, sem a legfőbb ügyésznek, hanem cselekedett. (Legalábbis szeretném hinni, hogy így volt...) És ez azért szívmelengető, mert azt mutatja meg, hogy igenis ki lehet lépni abból a kulturális közegből, amelyben élünk, lehet másképp viselkedni, lehet derekas döntéseket hozni, és ezzel másokat is rákényszeríthetünk arra, hogy így cselekedjenek.
Nietzsche azt írja, hogy az egész reneszánsz tíz embernek köszönhető. S, ha lesz itt valamiféle megtisztulás, akkor abban ennek a vidéki ügyésznek döntő szerepe lesz.
Köszönet érte.
Coffins!
Ne csak az ügyészt dícsérjük, ugyanis elmondom, hogyan pattant ki az ügy!
Egyik reggel a mi Janink kitopogott a postaládához és talált benne egy levelet. A feladó a megyei apeh volt. Azt kérték tőle, hogy adategyeztetés végett küldje be nekik a hozzá tartozó alapítványok adatait (vezetők, székhely, stb). Na most, ahelyett, hogy zt a rutinszerű dolgot megtette volna, felhívta az apehet és az egyik osztályvezetőt megfenyegette, hogy ha nem szállnak le az alapítványairól, akkor kib...atja az egész bagázst! Igen ám, de az egyszeri apeh-dolgozó elég öntudatos volt, így ahelyett, hogy megijedt volna, komplett ellenőrzést küldött Jánosunk alapítványaira. (Gondolta, majd most kiderül, ki a Jani!) :) Na és ezek során kiderült, hogy a különböző alapítványok könyvelése gyakorlatilag tükörkép volt. Mindegyiknél ugyanazokra a napokra voltak könyvelve ugyanakkora tételek. No, így lett igazán gyanús a dolog! Ezúttal is hála ennek az apeh-dolgozónak, aki volt olyan tökös legény, mint az ügyész!
(az info apeh-forrásból ered)
Ez tök jó! Végülis Al Capone szintén adóügyben csúszott el...
Persze Janika nem a maffia csúcsa.
Off.
Egyébként a gimiben néhány magamhoz hasonló sváb (hülye)gyerekkel megalapítottuk a "Sváb Maffiát", nagy röhögések közepette, mondván ez milyen abszurd...
Aztán most tessék: Zuschlag, Weisssenberger.....
Jaj ez már megint olyan izzadság szagú lett...
Totaweee (is) moggyon le!
Az index felületéről.
Menjen mesefilmet gyártani a szociknak az mtv-be. Free index!!!
mondd csak, te szerencsétlen hülye, téged idekötözött valaki ehhez a bloghoz, hogy nem találsz mást magadnak?
gellabri 2007.10.04. 17:30:44

Nem kevertem össze. Átlagbért megad a KSH a közszférára (en bloc ápolónőtől a miniszterelnökig) és a versenyszférára (kubikostól a Csányi Sanyi Bácsiig).

- A közszférában magasabb a szellemi munkaerő ÉS a diplomások aránya
- A versenyszférában meg a szürkegazdaság aránya.

E kettő egy irányba hat: masszív + a közszférában, legalábbis papíron.

De ez átlag, legalább még a második rendű momentumot illene mellérakni.

Így már értjük egymást?

gy.f. a csonttörő:"Aki csal, annak letörjük a kezét"

index.hu/politika/belfold/gyf071003/

lesz elég gipsz?

Árpi!
Ez most kinek szól???
holgyvalasz 2007.10.04. 17:53:42

Nagy lófaszt, már engedelmet :D

Alkalmazott vagyok, de nem köz. Az elmúlt évben kb. 2.5 millió forint adót és járulékot fizettem, és ebben nincs benne, amit a cég utánam fizetett.

Vagyunk ám így ezzel páran, nem csak a szegény kis közalkalmazott nem tudja a bérét titkolni, de még egy nagyvállalati középvezető is rendesen megfizeti az adóját. Sőt, szerintem a topmenedzser is, maximum ott már játszanak a (legális) adókímélő juttatások, részvényopció és társai.
Coffins 2007.10.04. 18:48:14

Én is szeretném hinni hogy így volt. Hogy nem telefonált (előtte), és neki sem telefonáltak (előtte) és nem telefonáltak (utána sem).

Aki érti, érti, aki nem, nem :D
Árpi!
Ez most kinek szól????
hombre77 2007.10.04. 19:11:47

Ez meg tényleg nagyon szép történet. Nekem volt olyan kollegám, aki anno Apeh-revizorként ténykedett. Nagy tudású, szerény ember. Gondolom, nem fizették meg, átment a pénzügyi szféra egy másik területére. Na, róla el tudtam volna képzelni, hogy megvesztegethetetlen és öntudatos.

Csak hát jelenleg egy Apeh - a felső vezetői szintekig bezárólag - miért lenne más ÁLTALÁBAN, mint a többi kontraszelektált, korrupt kötintézmény? Vannak ilyen buzgó hangyák, de nem hiszem, hogy többségben.

Én sem mennék el szívesen 250 bruttóért APEH-akárminek, egyébként, ez zicher.
Nagykevély 2007.10.04. 19:22:15

Ne svábozzál szőke geci, ne svábozzál :D

RoFä

Vettem a fáradságot magamnak és megnéztem a KSH honlapját. (Akit érdekel: portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/idoszaki/fmf/fmf20706.pdf 12-13. oldal)

Ezek szerint igazad volt. De! A statisztika a maga módján nagyon szép és érdekes, csak az átlagot kiragadni belőle szerintem disznófülűség (bocsi). Engem azért érdekelne az alsó meg a felső harmad is, meg az egyéb eloszlások.
hombre77 2007.10.04. 19:11:47

Megjegyzem, ebből is látszik: Jánosunk nem csak egy gátlástalan fasz, de még a tetejébe hülye is, nem kicsit, nagyon. Ágyúval ment verébre, de a verébnél jelen esetben Stinger volt.
Ha jól értem, akkor a becsületességet úgy mérik, hogy aki sokat lop, az nagyon becstelen, aki kevesebbet, az becsületes. Nem úgy lenne tuti, hogy aki lop (akármennyit) az becstelen, aki meg nem, az becsületes?
"A legmegrendítőbb és legkínosabb pillanat az volt, amikor Karsai József battonyai polgármester, miközben hevesen érvelt a miniszterelnök ellen, rosszul lett. Karsai épp azt mondta, hogy "te itt beszélsz, az emberek meg éheznek!", amikor megszédült."
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=190767

ez valami tündéri.
a zemberek éheznek. ez meg beszél. és a zemberek már most is éheznek, konkrét kataszrófa lenne, ha még a költségtérítéssel is el kéne számolniuk.

mellesleg úgy látom én, hogy az összeférhetetlenségi pont lesz az, ahol gyurcsány engedhet, azt fogják lealkudni.
döglödik a vezér,s a birkanyáj új vezér után kiállt/béget/.
Lesz.
Lehet majd tovább,nyugodtan bégetni.
A kollektív bűn.
A kollektív bűn definíciója egyszerű, mindenki ismeri. Kialakulása szimpla beleképzeléseknek köszönhető, mellyekkel az emberek az információs űrt töltik ki. Információs űr ugyanis mindenkinél bőven található. A beleképzelés saját tapasztalatból eredeztetik, például, ha X.Y.-ról (képviselő, mozdonyvezető, szomszéd, BMW-s, mindegy) nem tudom, hogy lop-e, avagy sem, saját tapasztalataimból és viselkedésemből indulván ki, tutibizonyosra veszem hogy ő (is) lop. Ahogy mindenki, nyilván, hiszen más elképzelhetetlen. Ez alól kivételek azok a Gigasztárok és sportolók, akik az adott ember pozitív érzelmeit ragadták meg valamilyen módon, ezért ha nem is tudja róluk, de akkor biztosra veszi, hogy ők aztán nem lopnak. Információhiány annullálva, bizonytalanság törölve, világ felosztva, pássz. Mivel pedig a politikusok nem tartoznak a pozitív érzelemmegragadók közé (gólt nem lőnek, Mónika sót nem vezetnek, stb.), könnyen elhelyezhetők a mi kis fekete-fehér világunkban, azok lopnak, a mieink nem, illetve, ha mégis, akkor átálltak a másik oldalra. Van egy olyan érzésem, hogy nekünk nincs mit számonkérni Szlovákiától. Mit mondjak, nem örülök.

Tóta W. írása kissé (kissé???) elkésett, Gyurcsány kb. ezt a beszédet mondta a frakcióülésen. Fölösleges ezt tovább feszegetni, mostanra már nincs ember aki ne utálná (nem kellene rendet teremteni Fletó, hagyni kellene a rendetlenséget, az a népszerű, mert mindenki halászgathat benne). És persze hiába tette meg azt, hogy a blogjában a néphez fordult, a nép (a nagyon művelt nép, olvashatni eztet itt a hozzászólásokban, ahol a legeslegműveltebb néprétegek szoktak megnyilatkozni, ugyebár), nem azt szűrte le belőle, hogy a rendcsináláshoz csak akkor lesz ereje, és főleg frakciója, ha a közvélemény támogatja, hanem valami mást. Egészen mást. Alkalmat egy kis pocskondiázásra. Egyedül maradtál Fletó, hiába mondtad az őszödi beszédet, hiába küldted el Karsait tegnapelőtt búzát égetni, hiába minden, 194 szavazat nélkül senki és semmi vagy, nem kell a rended senkinek. Az egész magyar politológus gárda éjjel-nappal arról nyilatkozik, hogy mikor. Eddig még egyszer se jött be nekik a gömbbenézés, a madarak röptének alapos vizsgálata, de még a kávézacc se, de egyszer majdcsak. És akkor 2010.-ig végre élvezhetjük Kiss, Szili, Szekeres, utána meg Orbán, Pokorni, Navracsics (nem kívánt törlendő) boldogságos miniszterelnökségét. De jó is lesz, istenem!
Azt hiszem, a tudathasadásos mai magyar politika és civil hozzállás jó jellemzése ez az írás. Mert amit Gyurcsány a 7 pontban megfogalmaz, az egy képzeletbeli "Becsületfalván" tökéletesen működhetne. Ám a mai magyar valóság ettől nagyon távol áll.
Az, hogy ez egy politikai-taktikai lépés volt, nehéz vitatni. Tehát ebben több a politikai haszonszerzés, mint a valós erkölcsi meghasonlás. (Ezt nehéz is lenne egy "sokat megért" tősgyökeres vállalkozótól elvárni.)
Nem tudom, hogy az MSZP mennyire tud alternatívát állítani Gyurcsánnyal szemben. Nagyon nem jó az országnak, hogy Orbánnal ketten letarolják a társadalmi normalitást. Ám azt is látni kell, hogy a jelenlegi politikai elit haszonvágy szempontjából teljesen egybeforrt. Ami megkülönbözteti őket, hogy ezt emelt fővel, a társadalom (kliens-szerviens felosztás szerinti) szemberöhögésével - "történelmi lemaradást kell bepótolni" -, vagy szemlesütött, kimagyarázkodós mutyizással teszik. S az utóbbi két választást még ez a dilemma döntötte el.
Itt valóban csak egy új, de potens párt felemelkedése hozhatna megoldást. Ám erre még várni kell. De 2010-ig erre még van remény...:-)
Hajdemég milyen igaza van vincej-nek. Ez valóban egy politikai taktikai lépés volt, amit Gyurcsány sohasem jelenthetett volna be, ha nincs Zuschlag ügy, mert akkor az MSZP frakció, nagyhurál, országos tagság úgy söpri le az asztalról, hogy csak na! Most viszont szegény azt hitte, hogy a közvélemény mellette áll, és azzal a háta mögött nekimehet a szegfűs tömbnek. Hát csalódott. A közvélemény szemében Gyurcsány már csak rosszat csinálhat. A nép gyűlölete nagy erő, és a Zuschlag ügytől roggyant MSZP (miután látta, hogy mellette áll az összes párt, meg a közvélemény is - congratulations for all) meg is mutatta az erejét Gyurcsánynak. Szanyi és Karsai készen állnak - most tőlük akarnak elvenni valamit.
Sokan újat akarnak, de ebben pedig a jelenlegi pártfinanszírozás illetve választási szabályok akadályoznak.
Ma hallottam egy érdekes történetet.

Az egyik ismerősöm elhivott a lakásába egy klozetpucoló szakembert.
Képzeld mondja,csodálatosan tiszta,szinte ragyog a reterát,enni lehetne belőle.Becsületes munkát végzett ez a Feri gyerek,igy hivták a klozetpucolót.

Sőt a lakás is tiszta lett.

A klozetpucoló közben a lakást is teljesen kirámolta,mindent elvitt,de a klozet tiszta,az üres lakásban meg elleszek valahogy.
gellabri 2007.10.04. 20:18:10

Ja, a második rendű momentum közismertebb nevén szórásként üzemel, csak nagyon viccesen álszakmai akartam lenni.

A KSH számol decilis értékeket is, de veled ellentétben én most lusta vagyok utánanézni.

Emellett van TÁRKI háztartáspanel (ha jól emlékszem, ők csinálják) és GFK jövedelemfelvétel is. Ezekben már minden benne van, elvileg (transzferek és tőkejövedelmek, pld.) nem csak a bér, de mivel önbevallásos jellegű, feltételezhetően mindenhol tozríz kicsit, de főleg felül.

Mint olyan ember, aki tanult statisztikát, nagyon tudom utálni a népszerű, jólmegmondom statisztika-ellenes szövegeket (nem akarok zorbánozni, de ő pld. előszeretettel csinálja, kocsmai szinten. A számok, mint bolsevista trükk vs. a zemberek).

A statisztika olyan, mint az atom, lehet jó meg rossz célra is használni. Sosem a módszertannal van gond, mindig csak az abuzálókkal. Abból viszont van bőven, ez tény.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.10.04. 20:53:30

Hehe.

Naponta kerülök olyan helyzetbe, ahol társterületekkel kell alkudozni. Mivel kb ismerem a hozzáállásukat és a fájó tyúkszemeket, általában afelé hajlok, hogy kérjek valami olyat, amit úgyis lealkudnak. Legyen meg a sikerélmény.

(Nem, köszönöm, nem szeretnék miniszterelnök lenni, egyelőre :D)
vakapad 2007.10.04. 21:10:49

Mélységesen egyet tudok érteni gynegénlátó apánkkal.

Ha kivonjuk az egyenletből azt az (itt is) közkeletű értelmezést, hogy ez az egész Fletó újabb blöffje, akkor mi áll előttünk?

A rablóból lett főrendőr, aki talán komolyan gondolja ezt a pandúrosdit, viszont egyetlen dolgot nem lehet tudni: a saját régi geng, vagy az ellenséges Család teszi el láb alól, esetleg a nemes aktus idejére tűzszünetet kötnek a Corleonék és Barzinik, és együtt cselekszenek, összehangoltan?

Lehet, hogy a háttérben már folyik a matracra vonulás...
vakapad 2007.10.04. 21:29:40

Szerintem a közvélemény úgy en bloc nem áll vele szemben ebben az ügyben, a személyével esetleg szemben áll. De azt is tudni kell, hogy nem mindenkinek van olyan markáns véleménye az egyes politikusokról, mint egy ilyen poltikai természetű fórumba írogatóknak.
TWÁ: GyF nem rablóból lett pandúr. Rablóból lett rabló. Látszik, hogy érte haragszol, nem ellene.

Sulla: "Ha Gyurcsány meg tudja tenni amire készül,akkor nem érdekel mennyit és hogy lopott, tegye! Tegye akkor is ha ezután ő lesz az egyetlen aki lophat! Ha diktátor kell, hogy az országban rend legyen, hát legyen!"

Öreg, ez a legdurvább hozzászólás. Remélem, irónia, vagy költői túlzás. Ilyent ember nem mond komolyan. Bakker, fel vagyok dúlva. Ilyent ember nem mond komolyan. Bakker!

gangish és a többi "csinálja csak Fletó - kellareform - mongyatokjobbat, vagy kussoljatok"-imamalom:

Ez szánalmas, és igencsak furcsa demokráciafelfogás. GyF "reformjai" túrót se' érnek, nézzetek meg bármilyen - hangsúlyozom: BÁRMILYEN - gazdasági elemzést. 1,2% gazd. növ. (Orvánéktól EU-n kívül, világgazdasági pangásban a 7%-ot szégyenletesen kevésnek tartották.) Még a lejtőn csúszás sem állt meg, nemhogy elindult volna az emelkedés. Ami szart lapátoltak, azt is maguk elé, nem maguk mögé. Ezért cserébe viseljünk el egy despotát, mert büdösnek büdös ugyan, de jót tesz, mint a csukamájolaj?

"Mongyájobbat, mogyájobbat":
Nem mondok. Tudnék, de nem az én dolgom, és félre is vinné a diskurzust. A bukottnak mennie kell, ez az első lépés. Második lépés az, hogy a mi sajátos demokráciánk majd felmutatja az új jelölteket, lehet választani, majd kiderül, hogy a nép tud-e jobbat. Lehet, hogy még kettőnek be kell bukni, míg lesz egy használható. A mostaniaknál kártékonyabbak nem tudnak lenni, mert ezek csúcsra járatták a kártékonyságot. Ebben ultrahatékonyak, szervezettek, vérprofik voltak. És megvolt hozzá a kapcsolati tőkéjük, gazdasági és médiabefolyásuk, klientúrahálózatuk. Senki ilyen hatékonysággal nem bírna elcseszni egy országot. De tényleg nem ez a fontos. Ha elhisszük, hogy Gyurcsányéknál nincs kisebb rossz, akár – hogy megidézzem Kövér doktor szellemét – fel is köthetjük magunkat. És akkor GyF lesz II. Kádár János (talán meg is koronázza magát - úgyis utálja, hogy ott a korona, ahol), akit azért kell szeretni, mert lehetne rosszabb zsarnokunk is.
Elemi logika hülyéknek


A Tóta meg a kommentek tömege olyan mértékben tartalmazza a logika fájó hiányát, hogy úgy döntöttem kínomban, hogy a fent említett univerzum logikai készletét kimazsolázom nektek.

1.) Orbán Viktor oka minden rossznak. Ez egyformán egyenértékű más elmebajok Isten van, illetve Isten nincs állításával és így minden és mindennek az ellenkezője levezethető belőle.
2.) Olyan iszonymányos cselekményt baloldalinak mondott (ez egyenértékű a házassági hirdetések/újabban sexpartner keresők/ csinosnak mondott kitételével) alany nem követhetett el, amit OV nem csinált szörnyűbben, vagy többször.
3.) A tények úgy keletkeznek, hogy a Népszabi-szava (Orosz József…stb.) megírja őket.
4.) A tények úgy szűnnek meg, hogy GYF letagadja őket.

Kétségtelen tágítható még az axiómák köre, de a fentiek elégségesek arra, hogy egy átlagos MSZP fan a világát megalkossa belőle. A rendszer nem konzisztens és koherens természetesen, de kiegészíthető.
Az „OV maga az ördög.” Mondat beiktatása nagy lépés lehet a vágyott teljesség felé.

"Ha elhisszük, hogy Gyurcsányéknál nincs kisebb rossz, akár – hogy megidézzem Kövér doktor szellemét – fel is köthetjük magunkat."

BélaBéla! Teljesen igazad van. Ám amíg valóban csak Kövér és Orbán jöhet szóba, mint alternatíva, akkor inkább vagy felkötöm magam, vagy mély undorral, de mégis egy szekfűt vagy galambot dobok az urnába. Jó lenne, ha (csakis egyszerre) mindkét oldal képes lenne újítani.
Ja mondok egy reformot. Felére kell vinni az adókat, viszont azt be kell szedni. Nekem egyből nőne 40 ezerrel a pénzem a Fletónek meg csökkene két milliárdal. Ebből persze csak egy látszik én nem vagyok hatékony.
Paranoid Android2! Neked is teljesen igazad van! Ha eddig nem tudtam, most már világosan tudom, miért van nekem kétoldali Orbán-fóbiám. ami még az ésszerűségre való született hajlamomat is überolja! :-)
"Figyeljetek ide, nyomorultak...."

helyett, ma a következőket mondta:

"Gyurcsány az elmúlt hetek botrányai kapcsán emlékeztetett arra, hogy a Széchenyi-terv kedvezményezettjei között volt a kecskeméti maffiaper több, jogerősen elítélt vádlottja, mégse kiáltották azt, hogy a Fidesz elcsüllögösödött - utalt a maffiaper fővádlottjára, Csüllög Zsigmondra a miniszterelnök. Leszögezte, aki a pályázati pénzekkel csal, annak letörik kezét."

az újabb nagy turnéján a tovább fejlesztett szövege a következező lesz:
" mikor Orbán a 23 millió románt behívta..."

Nem fog ez kedves Árpád semmiféle megtisztulást hozni, csak gátlástalanul fossa a szót.

Off: Szasz, Vakapám! Jó vót tennap a tőtött káposzta?
vinczej! Nem azért gondolom én, hogy az elvtársak retardáltak, mert az OV jó csávó, hanem mert az államadosság, meg a lopásfaktor, meg.... azt mutatja, hogy jobb csávó mint a GYF. De persze ugyanezen elvtársak a Rákosi elvtársat is tudták szeretni, úgyhogy a Fletó nem lehet kihívás. Mondjál már érveket, hogy mitől kormányoznak ezek itt jól???
Belabela 2007.10.04. 21:59:21

Béla, béla.

Senki nem tartotta volna kevésnek Orbánéktól a 7%-ot. Tényleg nem.
vinczej 22.19.05.

Inkább kösd fel magad. Hasznosabb dolog, mint hogy még egyszer ezekkel a fehérgaléros bűnözőkel kiraboltasd az országot.

RoFä 2007.10.04. 21:44:26

Egyetértünk. (Mellesleg nagyon régen még én is tanultam statisztikát.)

Egy idő után belefárad az ember a sorok közötti olvasásba. Főleg ha ott is csak ürességet talál.
Paranoid Android2!
Egy nagy pirospont, hogy a nevemet helyesen írtad le! :-)
Másrészt pontosan érzem én a kaki szagát. Ám jobb elviselni az orrfacsaró bűzt, mint a (mérgekkel desztillált) vízben fuldokolni.
Öcsééém, ez már költészet. Na akkor ma megtanultuk, hogy abba az urnába dobáljunk, amelyiktől a legkevésbé undorodunk. Hajrá mieink!!! :)
Árpád, mi van ma itt? Cenzura?
Bevallom elég felületesen olvastam el a vitainditó cikket és a hozzászólások nagy részét is,közben kimentem vizelni,

ÉS MEGLÁTTAM A MEGVÁLTÓT,megvilágosodtam,ó én egy ügyű/jobb/

Itt van közöttünk és mi nem látjuk/én már látom/

Konspirativ módon beépült az MSZP-be/2004/,hazugnak és tolvajnak álcázta magát,közben titokban, saját vállának vetve férfias vállát ,küzdött és küzd az igazságos és tiszta jövőnkért.Mennyit szenvedett közben,harcolt,és harcol a gonosz OV ellen.
Nem láttuk ill. nem akarjuk látni ezt a heroizmust.Egyedül talán vakapád látott tisztán.Bocs.
Halleluja,bocsáss meg vak gyermekednek!

Kicsit komolyabban,ha 2006-ban,a választások előtt kiáll a nyilvánosság elé,elmondja az ősződi beszédet,normális emberi hangnemben,valóban őszintén,
RÁ SZAVAZOK,
pedig nem kedvelem a komcsikat,de nem volt őszinte,ezt
ELKURTA,de nagyon.Azóta nem tudok bizni benne, és ez nem az én hibám.
Lehet,hogy túl jól álcázza magát?
"Balatonőszödön a kormányfő azt mondta, ne hazudjunk. Hát, én nem teszem. Tarthatatlan, hogy a választások idején Gyurcsány Ferenc még mindenben egyeztetett velünk, most meg nem teszi. Az is felháborító, hogy az önkormányzati választások után még ünnepelték a szocialista polgármestereket, most meg el akarja venni tőlük ezt a posztot. Vagyok olyan jó polgármester, mint amilyen miniszterelnök Gyurcsány Ferenc. Sőt, minden bizonnyal jobb képviselő vagyok, mert vele ellentétben egyetlen frakcióülésről sem hiányzom. Ezzel szemben a kormányfő pártelnök és képviselő is egyszerre. Ha ő el tudja látni minden feladatát, akkor én miért ne tudnám?" - mondta Karsai, beismerve, hogy felszólalását utólag maga is "olykor minősíthetetlen stílusúnak" gondolja.

Ez itt az MSZP szinvonala, ők az államférfiak.
"Gyurcsány tisztasági csomagját tehát, amelyet a kabinetben csak "tisztítótűz hadműveletnek" neveznek, egyelőre még az MSZP-frakció sem támogatja fenntartások nélkül."

És Feri jár a vizen!

"tisztítótűz hadművelet" hahahahahaaa!

vinczej:
Mi kell ahhoz hogy egyszercsak úgy éld meg (nyugi, csak fikció!), hogy apám, ennél még Orbánék is jobbak voltak? Lövessenek az utcán az emberek közé? Ja, bocs, ez már megvolt. Nincs ötletem. Milyen mélyre kellmég menni, hogy ne a bolgárgyörgyök által belédszuggerált (nyugi, őket ezért fizetik) Orbán-frász motiváljon?

Nem vagyok orbánita, sztem neki is hátrébb kéne lépnie egyet (kettőt? hármat?), de

1/ Gazdaságilag egyszerűen jobban csinálták. Ezt még a vérszoci közgazdászok is elismerik. Minden mutatónk jobb volt, pont.

2/ Jogállamiság tekintetében is jobban álltunk. 2001-ben azon kellett háborogni, hogy koronát visznek a szemetek a Parlamentbe, itt a demokrácia halála. Meg hogy kormánypárti képviselők interpellálják a saját minisztert. A parllamentarizmus sárba tiprása! Meg hogy a zorbánszőlősök felfették a földalapú támogatást, ami minden szőlősgazdának járt. Ha akkortájt tüntetőket kardlapoztak volna, vagy a miniszterelnök a kóbor kutyák telepre zárását emlegette volna az ellenzékről szólva, mi lett volna itt? Ilyesmi akkoriban szóba sem jöhetett. Orbánék simán belebuktak volna egyetlen olyan botrányba, amikből manapság GyF, Szilvássy, meg az ifjú gárda hetente lábon kihord kettőt...

"Tartsuk hatalmon Gyurcsányékat, akik hazudnak ugyan, lopnak is, botrány botrányt ér, tüntetést (meg bámész járókelőket) fojtanak vérbe, meg gazdaságilag lenullázták (lemínuszozták) az országot, MERT... Mert különben jön a Zorbán, és nem alakítják meg az ellenzék javasolta parlamenti vizsgálóbizottságokat, saját minisztert interpellálnak, rossz-szomszédi viszonyt ápolnak a szomszédos Szlovákiával valami dekrétumok miatt, és mindennek a tetejébe koronát hurcolnak uszályon... És az lenne a demokrácia vége!"

-- Azér' ez elég hülyén hangzik, nem?
Belabela 2007.10.04. 23:11:40

1. Petsching Mária Zita
2. marketing
Nem szoktam politikai témájú postokba írni (máshová se nagyon...), mert kissé parttalannak érzem ezeket a vitákat. Ezt sem olvsatam teljesen végig, elnézést, ha valaki már megpendített hasonló húrokat.

A vége mindegyiknek ugyanaz:
Orbán vagy Gyurcsány?
Melyikük a nagyobb vérszopó?
Tolvaj?
Hazudozó?

Ez a két név egymás szinonímái.
Ugyanannak dolognak, eszmerendszernek, két - nem is nagyon különböző - megjelenése. Egy arc két fele.

Értelmetlen adók? Nagy lenyúlások? Pökhendi, semmitmondó beszédek? Hülye, betarthatatlan törvények? Kisebbségek elvtelen támogatása, előnyökhöz juttatása (majd szavazóbázisként történő felhasználása)? Bűnözők a pártban? Saját (gyakran hangoztatott, ám ugyanolyan mondvacsinált) elveink szembeköpése, "átértékelése"? Látványpolitizálás?
SEMMIT SEM CSINÁLÁS?

Na, kihez lehet beosztani ezeket a tételeket?

Nemrég láttam a Dögkeselyű c. filmet. 1982-ben készült, néha hátborzongató...
Létezett a Kádár-korszak valaha Magyarországon? Vagy sohasem, vagy nem is ért véget, csak egy végtelen haldoklás az egész?
Vagy ez még mindig Mikszáth Magyarországa? Vagy Pató Pálé? Vagy Mohácsé? Vagy a tatároké?
Te Árpád, Te túl naív vagy. Mi az, hogy a pártnak lopnak? (Mert az a csúnya finanszírozási törvény így, meg úgy.) Ez már a dolgok szépítése. Ezek először is maguknak lopnak, és csak akkor lopnak a pártnak, ha otthon már teli a spájz.
Bélabéla. Elment a józan eszed.
1./ Gazdaság. Évente 220 milliárdot fizetünk ki Ovi lakásprogramjára (ebből azóta mennyi lakást lehetett volna építeni, de ha már hitel, akkor miért nem devizaalapú volt? Ja mer az nem nemzeti...). Járai miatt évekig kb 1%kal magasabb jegybanki alapkamatot fizettünk ki az indokoltnál. A mutatók csak állapotot mérnek, folymatokat nem: ami miatt most reform KELL azon ők sem változtattak idejében (a gyógyszerkassza akkor is folytos mínuszban volt, a TBvel, emg a nyugdíjalapokkal egyetemben). Akkor könnyebben meg lehetett volna úszni. Persze ezt nem kellett volna tetézni.
2./ Mit jelent szerinted a háromheti ülésezés picinyem? Szerintem a parlamentalizmus hátbadöfése. Könnyű saját képviselő interpellációját megválaszolni... Kövér köteles beszéde sztem rosszabb a kóbor ebnél. Hogy a "A parlament megvan ellenzék nélkül is (Ovi)" vagy: "Nem értek a focihoz (Ibcsi)" szóra sem érdemes.
3./ Külpolitikánk nem volt, illetve ami volt az Torgyi dél-amerikai körutaiban ki is merült. A parlamenti vizsgálóbizottság úgy ahogy van faszság. Dísz a szar tetején.
Szóval egy fokkal sem volt jobb.
Tegnap valaki belinkelt egy hvg cikket a fideszes önkormányzatok tisztogátasairól. Most mit mondjak. A mai hírtévé leleplezésről már nem is szólok. A fideszes válasz magáért beszél. Az nem baj, hogy lop hiszen már nem mi támogattuk... Mit várjak tőlük? Hogy szépen megkomolyodnak majd? Inkább megvárom, amíg GyF elbánik a saját frakciójával, van rá 3 éve. Őtőle esetleg megoldási javaslatokat hallok, és nem azt, hogy a másik megint unos-untalan hazudik/ideggyenge/persona non grata. Tényleg milyen programja van a fidesznek? GyF a felelős mindenért! Igazán jó megoldási javaslat, főleg nagyon szellemes. Legalább annyira, mint a járulékcsökkentés, meg a 14. havi nyugdíj, meg a 100 forintos minimálbér.
Lehet, hogy GyFnél hiteltelenebb faszt még nem baszott az a kurva ország, de neki legalább valamilyen szinten vannak javaslatai! És nem kommunista, mint a jobboldal (valaki remekül kifejtette fentebb, hogy miért is azok), mert azokat párttól függetlenül gyűlölöm. Az iménti hozzászólásom nem mentesíti a velejéig bűzlő politikai rendszert, sem a szocialistákat, sőt! A törvény mindenkire vonatkozik kommunistákra tízszeresen, százszorosan!!!Uff
Kiemelt fontosságú téma, illendő hát, hogy jómagam is véleményt alkossak. Mégpedig a tőlem megszokott mértéktartással. Előbb néhány - szövegkörnyezetéből kiragadott Tóta idézet:

"A problémák egy része világos: nem merjük bevallani az országnak, hogy a demokrácia sok pénzbe kerül."
"... miniszterelnökként piros fülekkel, égő pofával bólintok rá a stiklikre, a trükkök százaira. Mert a törvény erre kényszerít."
"Ha a politikát nem fizetjük meg, korrupcióval korrigál."

Most pedig az én jól átgondolt véleményem:
Vazze Tóta, a hal nem a farkátul büdös! Mosdasd csak a szerecsenyt! Csak tudd: Innen úgy tűnik, éppen törleszted az aktuális részletet. BROÁF.
Faszom beletek, sok hulye osztja itt az eszt, es kozben halvany goze sincs arrol, hogy mi a kulonbseg az ELMELET es a GYAKORLAT kozott. Olyan elszallt velemenyeket lehet olvasni itt, hogy komolyan megremulok, hogy ezek a mi ertelmisegieink, akik raadasul szavaznak is??? Hulyek vagytok bazmeg. :-)
Terrorface! Nekem is vannak javaslataim Legyen ingyen a sör! Én ugyan nam iszom,de legalább egy csomóan halálra vedelik magukat és kevesebb hülye lesz. Népszerű is lesz Kedvelnek majd a sörgyártok mert az állam fizet. kedvelnek majd a temetkezési vállalkozók is. És én legalább elmélázom a javaslatom következményein. Legyen antialkoholista adó, hogy az absztinensek finanszírozzák az alkeszeket. Ez meg pl teljesen analóg a mai adórendszerrel.
Vagy felezzük el az országot ti mentek a Fletóhoz, mi meg a Vityához. Fogtok majd szökdösni a létező kapitalizmusból a szociális piackazdaságba. Még a Semjént is megszeretitek :)
Paranoid Android2 2007.10.05. 08:02:05

"Legyen antialkoholista adó, hogy az absztinensek finanszírozzák az alkeszeket."

Ez most pont így van. Legalábbis ha a kórházi kezeléseket nézzük :) Az alkesz elissza a munkunélkülit, mi meg fizetjük a májátültetését.
Terrorface! Mekkora demagóg szélsőbaloldali dumád van. Igazán szélsőséges lehetsz...
Terrorface:
Tényleg, a kormánynak milyen programja van?!
hol van az a pontos, mindenki számára érthető, összeségében, összefüggéseiben és eredményében a problémákra megoldást kínáló program???
Megnevettet és erőltetett helyzet ez, hogy hirtelen tisztulni akar a kormány. Talán ha politikusnak nem csak úgy lehetne lebukni, hogy valakiről KAMERÁS felvétel készül vagy lásd korábban, hogy AKTATÁSKASTÓL fognak el ami teli van pénznek látszó dokumentummal. Ha meg már leadta a felvételt az összes tv akkor felkerekedik az önérzet, hogy ez így nem megy.

Ez így kábé olyan mintha a bíróságon a vádlott azt mondaná, kérem igen hazudtam, visszaéltem a befolyásommal de holnaptól minden megváltozik, csak tessék engem hazaengedni meg engedni, hogy dolgozzak az állásomban és minden rendben lesz.

Ilyenkor a minimum a vádalku, tessék még neveket bedobni, de nem kicsi a pusher Z.-t és W.-t, nem is a közepes dealerekét hanem a nagy elosztókét.
"Kövér köteles beszéde sztem rosszabb a kóbor ebnél." - Jajj, ne! OK, hogy a maszop ezzel a hülyeséggel debilizálta a - sajnos, amúgy is primkó - szavazópolgárokat, de azért vedd már a fáradságot, és nézz utána, PONTOSAN MIT MONDOTT, és MI AZ ÉRTELME!
Cartman: Mi az ertelme?

Nem tudom miről van szó,csak a címet olvastam,
de a zorbán egy szemét,aljas,stb.....
(megrendelésre csatolom a kétoldalas felsorolást)
Ja és GYURCSÁNYnak is vannak hibái.

Vörös Piroska
:-)

Találtam egy majdnem igaz momdatot a 2002-es MSZP kampányban. Több pénzt az embereknek! Helyesen: Több pénzt az embereinknek! És íme itt a program, maradéktalanul meg is valósult.
Egyébként meg én értek az egészségügyhöz, nem kellett volna semmiféle reform, ha nem lopnák el a pénzek 20-25%-át. Nyilván kellett volna ágyszámot csökkenteni, meg néhány kórházat bezárni, de egy normális finanszírozási rendszerrel ez a struktúra alapja lehetett volna egy több éves valódi adaptív átalakulásnak a szűrő megelőző metódus felé. De ha hatékony a szűrés és nem ez az idióta pontrendszer van akkor alig lehet lopni. Akkor meg miből gazdakszik a multi, meg az orvosok eü vezetők gazember 30%-a?
Egyszerű ez mint a bot a lopás szinte minden folyamatra erős magyarázatot kínál.
Ha talál valaki olyan balos által kiizzadt GYF-t kritizáló szösszenetet amelyikben nincs benne a vörös farok (OV is....) az írja már ide mert gyüjtöm az egyedi eseményeket.
Szinbád olvass Debrecenit és megtudod, hogy mitől döglik a légy.
reakcio.blog.hu/2007/04/01/nyako_kiadosat_boffentett

Itt a beszéd "sokat vitatott" részlete. + egy érdekes momentum. Elég sokat kellett keresnem, mire megtaláltam a beszédet. Az ügyes szoci agit-prop gépezetnek köszönhetően mindenhol csak utalást találtam rá, "köteles beszéd"...
A 2. hozzászólásban idézik, és - az én olvasatomban - ez a beszéd a kishitűség elutasításáról szól, nem valamiféle szektás öngyilkossági szervezkedésről.
Cartman: Ha tenyleg ennyi a koteles beszed, ezt valoban mocsoksag volt kiforgatni. Igy Gyurcsany is megerdemli, hogy kifrogattak az oszodi beszedet.
Háj megen!
Mi lenne, ha mindkét agyhalottat elkergetnénk?
Kinek fájna?

És még valami az "értelmiségnek"?

Ha a képviselő költségtérítés jogcímen elszámolhat évi 16-18 millió forintot - az alkotmány előtt mindenki egyenlő - akkor én is!

Erről kéne népszavazást tartani! Csak nemtom akkor ki fizetne be abba a bográécsba, ahol mindeki üres tányérral várja a moslékot!
Mint montam a tény úgy keletkezik, hogy a balos sajtó és/vagy politikus kijelenti. Csinálja ezt a Fidesz is persze, de szegénykéim azt sem tudták átnyomni a lakosok fejébe, hogy mennyi államadósságot csináltak a szocik az elmúlt 4 évben. Már az is jobb kormány lenne amelyik fele ennyit csinált volna.
De ez rohadt fasizmus, mert biztos az OV-ra gondolok. :)
Szindbad!

Az őszödi beszédet nem kellett kiforgatni. Amiről az szól, az kiforgatás nélkül is szomorú. A retorikáról nem is beszélve. Az őszödi beszéd számomra azt jelenti, hogy nem bénázás miatt csesztek el itt mindent, hanem igenis tudatosan, és az, hogy ezt így el lehetett mondani, ahogy GyF tette (és ahogy hallgatták), azt (is) jelenti, hogy ez egy szép nagy KÖZÖS mutyi (bűnszövetkezet) volt. A politikusi gárda iszonyatos mértékű mocskosságáról szól az őszödi beszéd.

Fejlett nyugati demokráciákban parodizálták a magyarok naivitását (én anno egy amerikai változatot láttam), hogy rögtön utcai zavargásokba torkollik egy ilyen beszéd, pedig a politikus alapból hazudik, ilyen a természete. Csakhogy ők a lényeget nem értették. Itt nem némi csúsztatásról volt szó a kampány során, meg be nem tartott ígéretekről, ez annál sokkal több.

Amúgy a "köteles beszéd" tényleg ennyi. GyF egyébként erre még büszke is, hogy ezt a beszédet sikerült olyan kontextusba helyezni, hogy választási nyereséget lehessen kovácsolni belőle, ja, meg a 23millió román munkavállaló téma. Ezek Gyurcsány igazi "érdemei".
Kedves Cartman.
Akkor kicsit felreertetted. Es eleg feluletessen olvastad el (halgattad meg). Baromira nem arrol szolt. Hanem arrol hogy 2 evig ugy kellett csinalnia mintha kormanyozna azert mert ha belekezd egy megszoritasba (hala kedves legnagyobb ellenzeki partunknak igencsak megugrott az allamhaztartasi hiany) akkor nem valasztjak ujra, es 2 ev alatt nemlehet csodat tenni. Valamint hogy elege lett ebbol es nem akar a partja babja lenni. Szemely szerint GyF az egyetlen ember a mai politikaban aki kimerte mondani hogy televan a toke azzal ami itt folyik, es meg merte zsarolni a sajat partjat. A fidesz-el az a baj hogy semmi mast nem csinal csak UGAT. Egyetlen(!!!) normalis javaslatuk sem volt, csak mondjak hogy ez nem, hogy az nemjo stb.(Es aki a visszaallamositast szeretne azt leginkabb a dunaba kene loni). Az MDF legalabb probalja leultetni a feleket, probal egyezseget teremteni es ami fontos, javaslatokat tenni.

Hja fideszre visszaterve. Kivonulas kerdese. Nos ETTOL HANYOK IGAZAN NAGYOT! En kimennek a munkahelyemrol ha egy unszimpatikus ugyfel bejonni masnap nemkene dolgozni mennem. Keremszepen nemkell kepvielonek lenni, de ha mar kepviselok akkor ULJENEK OTT!!

A masik hogy legalabb egymast ne akarjuk hulyenek nezni. Annyira ruhellem hogy mindenki ugat hogy neki mennyire szar de kozben az utakon egyre tobb a 5-8M-s kocsi, a butoruzlet allandoan televan, a muszaki uzletekrol ne is beszeljunk. Akkor mostezthogy?
Az hogy megprobaljak kifeheriteni es kipucolni a sajat fosukat az dicserendo. Mikor GyF bejelentette a 7 pontjat mar akkor tudni lehetett hogy minden (KIVETEL NELKUL) part ellenezni fogja. Csodalkoznak a kepviselok hogy nem vitatta meg veluk? Ugyanmar...
Cartman !

Az öszödi beszéd az mszp gyűlésen még csak nem is a Te értelmezésedről szólt. Arról szólt, hogy ne dőljenek hátra az Mszp-s képviselők és ne dúsúljon fel az egojuk. Az arcukba vágta Gy.F.-hogy nem a hihetetlen népszerűségük miatt nyertek, hanem azért mert talán kollektíve visszaéltek a joggal, az erkölccsel és még amivel lehetett. Kapjanak észbe és ne lássák másnak a múltat mint ahogyan az történt.

Kb. olyan mint amikor a fiadnak megmagyarázod, hogy ne legyen nagy az arca mert nem azért nyertek a vasárnapi focimeccsen mert olyan kurva tehetséges hanem azért mert a bíró nem vette észre, hogy a pályán karatézott és nem focizott.

A szomorú, hogy tavaly óta ezt a Z. vidéki kifutó fiút sikerült a megtisztulás jegyében felmutatni, őt is csak akkor mikor annyira lebukott, hogy gyakorlatilag védhetetlen.

Ez meg azt bizonyítja, hogy nyomokban sincs a megtisztulás csak a dumát nyomják róla.
Cartman: Ha a koteles beszedet nem kell kiforgatni, akkor az oszodi beszedet sem. Ne legyunk elfogultak.
Az a baj hogy a tobbseg szerint GyF = Allam = MSZP. Hat sajnalattal kozlom hogy NEM. Allam = Partok (!igen az osszes ugyanis 2/3-os tobbseghez kell az ellenzek is)
GyF csak probalja a partjat rendbetenni de amekkora a belso ellenallas elobb robban szet a part minthogy barmi hasonlot keresztul tudjon verni. OV-nak szerencseje van mert egyseges a partja mogotte, de attol meg utalom a koponyegforgato majmot...
b0c1k4!

Bocs, de az írásod tele van oltári nagy hülyeségekkel:

1. "hala kedves legnagyobb ellenzeki partunknak igencsak megugrott az allamhaztartasi hiany" Az államháztartási hiány tényleg 2001-ben (2002 választási év)kezdett nőni, de ezt 2006-ban, 4 év szoci kormányzás után a Fideszre kenni elég rossz arányérzékre vall. Különösen, hogy a szoci kormány 2002-2006 között megduplázta(!) az államadósságot!

2. "Szemely szerint GyF az egyetlen ember a mai politikaban aki kimerte mondani hogy televan a toke azzal ami itt folyik, es meg merte zsarolni a sajat partjat." Ja, de nem önszántából, KÉNYSZER hatására. Vagy ez, vagy az államcsőd. Mert a legtöbb honatya annyira el volt foglalva a kis mutyijaival, hogy észre sem vette, hogy időközben fejére dőlt a ház.

3. "A fidesz-el az a baj hogy semmi mast nem csinal csak UGAT." Merthogy ELLENZÉKI párt. Ez a dolga. Amúgy én is szánalmasnak tartom, amit csinálnak, de a kormányzati felelősség nem az övék.

4. "En kimennek a munkahelyemrol ha egy unszimpatikus ugyfel bejonni masnap nemkene dolgozni mennem." A parlament viszont nem olyan, mint a te munkahelyed. Ez olyan szempontból baj, hogy pl. azt hiszik, felette állnak minden szabályozásnak, de a kivonulás egy eszköz lehet a politikusok kezében, amit ha (hangsúlyozottan HA, mert ez esetben NEM) jól használnak, akár hatékony is lehet.

5. "Annyira ruhellem hogy mindenki ugat hogy neki mennyire szar de kozben az utakon egyre tobb a 5-8M-s kocsi" Nyilván Brazíliában is sok az 5-8millás autó. Azért ne haragudj, nem szeretnék ott (olyan helyen) élni. A kérdés, hogy tisztességes munkából (pl. egy pedagógus) hol, milyen körülmények között tud élni, és vajon többnyire pedagógusok ülnek-e nem az 5-8, inkább csak a 3-4millás autókban!?
Szindbad!

Én is ezt írtam. Hogy nem kell kiforgatni, anélkül is olyan, amilyen...
Droid!

Tökéletesen egyetértünk, de én - GyF előéletét ismerve - azért kétlem, hogy komolyan gondolja a megtisztulási szándékot. Amíg nem látom, hogy tényleg történik valami, számomra ez csak egy újabb póz!
Cartman: Tedd a szivedre a kezed. Van az oszodi beszednek jo olvasata es rossz olvasata is? Ugyanigy van a koteles beszednek jo es rossz olvasata is? Van mindkettonek, es ez egy objekltiv teny. Az a szubjektiv, hogy melyikbol melyiket valasztod.
Szindbad!

Ez OK, csak az arányok nem passzolnak. A "köteles beszédben" van egy kis retorikai csiszolatlanság, míg az őszödi egy verbális fekáliatenger. A "köteles beszéd" arról szól, hogy "akarjunk nagyok lenni", míg az őszödi arról, hogy "milyen nagyok vagyunk, nagy gusztustalan paraziták". Ettől függetlenül én látom a jót is az őszödi beszédben. 2010-re kiderül, volt-e értelme. 2010-ben, és nem korábban!
hagyjuk már a köteles beszédet. maga kövér is mondott súlyosabbakat, az egy felfújt hülyeség.
az őszödi beszédhez meg tegyük oda, hogy a napjainkban ismét teljes fényében tündöklő MSZP-frakciónak szólt. ami a tartalmát kevéssé árnyalja, de a stílus helyénvalónak látszik. közéjük is lövethetett volna.
Terrorface! Végre egy fasza hozzászólás. Akinek ez szélsősőg, az szélütött phas.
Boc1k4:

"Baromira nem arrol szolt. Hanem arrol hogy 2 evig ugy kellett csinalnia mintha kormanyozna azert mert ha belekezd egy megszoritasba (hala kedves legnagyobb ellenzeki partunknak igencsak megugrott az allamhaztartasi hiany) akkor nem valasztjak ujra, es 2 ev alatt nemlehet csodat tenni."

És ez akkor teljességgel elfogadható, nem?! Szegény Ferkó! úgy kellett tennie, mitha, mert egyébként nem választják újra! ezért, számodra ezek szerint elfogadható módon, növelte még egy ici-picit a hiányt (a Te kontódra is!) de sebaj, ez végül is elfogadható, mitőbb felelős magatartás! Ezt várja el mindenki az ország vezetőjétől! Gratulálok az éleslátásodhoz, építő jellegű gondolatok!

Viktor meg, nyilván a lottón nyerte maga mögé az egységet pártot, nem?! Szerencsés fickó, míg szegény Ferkónak meg bajlódni kell a sajátjaival! Sírhatok a válladon?

Amúgy, meg végül is leírtad a lényeget: utálod a köpönyegforgató majmot! Szegény Ferkót meg nyilván komázod, nem?! Szíved joga, de akkor ezt írjad! Van ez így, el lehet fogadni!
A görény esete, az illatról szóló előadás szóvivőjeként. Még talán szellemeskedik is egy kicsit. Ma még, holnaptól talán már nem annyira.Csak a levegőhöz jutását kellene szabályozni. Hazudtál- mínusz. Csak abbahagyná.
Üdv!

Lowlives:
"Amúgy, meg végül is leírtad a lényeget: utálod a köpönyegforgató majmot! Szegény Ferkót meg nyilván komázod, nem?!"

Itt a pont... olvasgatom a kommenteket, és a hsz-ók 90%-a eddig lát: ha utálod Zorbánt, akkor Gyurcsótány fan vagy, és vice versa.

Miért?!

Ha utálod a Fradit akkor automatice Újpest drukkert vagy??? Nem lehet, hogy szimplán okádnod kell a magyar fociutól?

Én speciel ha bármelyiket meglátom (ti. OV-GyF) rögtön kelések nőnek a seggemen az undortól, a két partján, ott.

Lehet hogy én vagyok paranoid, de szerintem az egész bagázs a jobbiktól a türmerig egy brancs, és egymás seggét csapkodva röhögnek rajtunk, hogy csak eddig bírunk ellátni.
Végülis ez a céljuk, divide et impera...

MI meg, állítólag értelmes, művelt emberek, ennyit tudunk: ez OV-s, fújj, de az meg GYF-es, fújj

Komolyan, mint a kamaszok a kedvenc együtteseikkel...
Tóta:

A közéjük lövetethetett volna egy nagyon jó javaslat...és nem gumilövedékkel....és csak arra figyelni, hhogy megmaradjon a 194 szavazó.:-)))))

Orbán gazdaságizseni Viktor ténykedése.

1. A kettő legnagyobb költségvetésimérleg romlás 2001- ben és 2002-ben következett be. Amikor 2002-ben átadták a hatalmat (május), az éves hiánycél 98% teljesítve volt. Forrás: Portfolio.hu cikk. Nem értek a linkeléshez
2. Államilag finanszírozta a működőtőke, holt tőkévé történő átfordítását. Ez ma 220 milliárdba kerül évente, és az elvont működőtöke által generált gazdasági növekedésről, nem is beszélünk.
3. Az infláció letőrése nem a strukturális változások eredményeképpen jött létre, hanem az "erős" forint erőltetésével. Mocskosú nagy kamatfelárat kell évente fizetni miatta, ez az egyik oka az államadóság növekedésének (a csúcson ez 10,5% volt) Nem beszélve arról, hogy az "erős" Forint leültette a gazdaságot, a mezőgazdaságot meg kiütötte.
Tovább nem sorolom
A fidesznek nincs titkos megoldása a problémákra. Diletánsok hozzá. Amikor ezt a jobbos szavazók is megértik, megtettük az első nagy lépést a kilábalás felé......és a kilábalást a jobboldal vezetheti.
Árpád!
1., persze, nekik szólt, de ez mire ad mentséget?! a tartalma, szerintem közügy!
2., a stílus helyénvalónak tényleg csak látszik! a tényekből úgy tűnik ki, hogy működni nem nagyon működik! Márpedig támogató frakció nélkül nehéz sikeres miniszterelnöknek lenni! Tehát, lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodni, hogy hova vezet a helyénvaló, de nem működő stílus!
szadidani:
aki szerint meg fasza, az vegye a szájába vagy üljön rá!
az a legjobb, hogy "ezeknek az uraknak fogalmuk sincsen arról, hogyan kellene kinéznie Magyarországnak, csak hogy ők egy nagy fekete autóból szeretnének kinézni rá":DDDD
Ez a szocipárt is egy sötét tuskó csapat, az a kedvencem, amikor a 100napos programokkal fényezik magukat, hogy akkor mennyit adtak a ZEMBEREKNEK..
Ez a beszéd amit W. írt szerintem szofisztikált egy kicsit, ennél keményebben és lendületesebben is tud a Feri szocialistákat ekézni:D
"közéjük is lövethetett volna"- lehet, ha ezt tette volna, ma kevesebb a gondja.(persze jót vidultam az ötleten)
Amúgy megálmodtam a képviselői fizetések igazságos megállapítását: legyen a mindenkori minimálbér tízszerese.(amit ugye ők határoznak meg) az a fölötti jövedelmek adója mondjuk 65%, és szigorúan bevasalják; a béren felüli juttatások, költségtérítések meg annyi, mint az összes többi magyar munkavállalónak is jár. Lehet meghatározni a minimálbért- mondjuk tisztességesen.
Orbán Viktor hol van mostanában?
Csak én nem hallom?
Ő a mi új emberünk! :)
Ferenc utódja.
Jó lesz, jobbosok?

www.nol.hu/cikk/466702/
fuxos:
és 2002 óta (5év!) meg javul minden, nem?
Szegény Ferkó meg mekkora erőfeszítéseket tett, hogy rendbe tegye a dolgokat! Igen-igen!
azt viszont nem értem, hogyha a sík hülye jobbos szavazók, hátuk mögött a dilettáns Fidesszel, megértenek, akkor már akár ki is vezethetnek? Hogy van ez?!
Ne Félj után szabadon:

Jobberek, ti itt mind! Hát télleg most jövök rá, mekkora penis-orcák vagyunk mi itten. Hiszen Feri a mi fénylő csillagunk! Belülről qrja szét a szoci pártot, testével védve Vikit, nehogy 2006-ban ő nyerje meg a soxart, ami lerakódott a kormány elé, és most 1000-el küzd azért, hogy Viktor nyerhesse meg a neki járó 2010-es választást. Mert addigra az MSZP már csak egy rakás hígfos marad.

Hát aszondom, éjjen soká Feri, mer' ő a mi embörünk! Gy. Ferenc, vállalkozó, miniszterelnök, a legügyesebb magyar jobboldali politikus!!! Tyűh, de nem szeretnék mostan a szocjalissták bőrébe' lenni! Ekkora téglát köztünk, elvtársak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lowlives:

"és 2002 óta (5év!) meg javul minden, nem?"

Ilyet nem állítottam. Azt mondtam, hogy a jelenlegi jobboldaltól várni a megváltást, óriási baklövés.

Egyébbként kilábalásra való konkrét program több is van (pl. Bokros, CEMI)....és működnének is. A támogatotság hiányzik mögüle......mert vért és verejtéket igér mindkettő.
sztiv, jó és tanulságos a nol-link...

olvasgatom a kommenteket: háát, lehet, hogy az a baj, hogy demokrácia van?
mert akkor reformok csak úgy lesznek, ha rászavaz a többség. egyszerű, nem?
talán ezért nem tud a lánglelkű feri egysdül reformálni?
fuxosbömbis:
oké, és kitől várhatjuk?
Nekem hihetetlen, hogy valaki hinni tud egy notórius hazudozónak... csak egy részlet:

Gyurcsány úr, ön ismét ellenthazudott saját hazugságának. Elképzelése szerint a képviselőknek jár a majd' milliós fizetés, mondván, hogy nagy a ő felelősségük. Oké. A Zuschlag ügyben az ön sportminiszteri múltjában történt szerződés-aláírások kérdésére viszont azt válaszolta, hogy azok csak úgy odakerültek ön elé, és ilyenkor azokat már "csak" aláírja... Ja, hogy ezt jelenti a felelősség? Ezért kell az x milliós miniszteri fizetés? Vagy azért jár a fizetés, hogy aludjanak és szemeteljenek a Parlamentben, mint a disznók? Vagy azért, hogy be se menjenek? Vagy azért, hogy...

Ha érdekel valakit a folytatás: www.kormanyvalto.hu/index.asp?inc=blognezet&id=1285
Lowlives:

Azt nem tudom, de attól még a jelenlegi garnitúrában (akármilyen oldali is) nem reménykedem. Attól hogy nincs más, a mostani félnótások még ugyanolyan alkalmatlanok.
Igazából annyit kellene felfogni a nemzet értemesebb részének, hogy ezzekkel nem......nagyon gyorsan volnának új versenyzők....és közzöttük akadhatna olyan aki véghez tudna vinni egy többéves programot.
gellabri 2007.10.04. 23:32:12

"1. Petsching Mária Zita"

Na jó, nézzük meg, ő mit mond:
www.mozgovilag.hu/2005/01/16%20pety.htm

"1999-2002 között a GDP 4,2 százalékos éves dinamikát jelzett"
Ehhez képest mit mondott az MSZP 2002-ben:
szép-szép, de SOKKAL TÖBBET KI LEHETETT VOLNA hozni belőle.

És most hol tartunk? He?
DannyWilde 2007.10.05. 13:37:04

2002-ben a saját füleimmel hallgattam végig. A névmemóriám pocsék, egyébként elég türhető az emlékezetem. (annyira öreg még nem vagyok) Röviden: (választások előtti előadás) a FIDESZ a költségvetésre vonatkozóan maga sem tudja mit hagy ott, vagy nem.
fuxosbömis 2007.10.05. 11:23:10

2. Államilag finanszírozta a működőtőke, holt tőkévé történő átfordítását. Ez ma 220 milliárdba kerül évente....

-- Légy szíves ezt részletezd egy kicsit, nem vagyok közgazdász. Ez hogy történt és hogy jön ki a 200 Mrd?

3. "... Mocskosú nagy kamatfelárat kell évente fizetni miatta, ez az egyik oka az államadóság növekedésének (a csúcson ez 10,5% volt)

Nem beszélve arról, hogy az "erős" Forint leültette a gazdaságot, a mezőgazdaságot meg kiütötte. "

--- Ezeket is légy szíves indokold. Különösen nem értem (mondom, laikus vagyok), hogy ha felveszünk X euró vagy dollár hitelt, akkor ezt miért drágább erős Ft, mint gyenge mellett visszafizetni?

Infláció: most 8.3 % (Portfolio.hu)
Ez nem olyan rózsás a 10.5%-hoz képest, pedig az csak már a csúcsérték volt...


------------------------------------------------
KÉRDÉSEM MINDENKIHEZ: ki tud olyan webhelyről, ahol fontosabb gazd. mutatók alakulása látszik az elmúlt 17 évben?

Kösz előre is.
kormanyvalto.hu

"Nyilvánvaló, hogy a Fidesz nem akar kormányozni"

Lehet..
Azt mondják, ha Ferenc lemond, ők megnyugszanak.
Gyanús ez, nagyon gyanús Elvtársak!
DannyWilde 2007.10.05. 13:37:04

Ezt a mondatot elég erősen kiragadtad a szövegkörnyezetből! Lássuk csak egy kicsit hosszabb körítéssel:

"A Fidesz ugyancsak ígéretek sorozatával árasztotta el az urnák elé járulókat, de fedezetükre legalább felajánlotta, hogy hatalomra kerülésüket követően 7 százalékos lesz a magyar gazdaság növekedése. Ez a dinamika - állította Matolcsy György - benne van a gazdaságban, csak ki kell hozni belőle, és ők erre képesek. (Nem voltak képesek. 1999-2002 között a GDP 4,2 százalékos éves dinamikát jelzett.)"

Így azért egy kicsit más. A cikket azonban tényleg érdemes elolvasni, szépen bemutatja, hogy mi is történt. Mindkét oldalról alaposan lerántja a keresztvizet.
Mindenki!
Érdemes e témát még csavarni, csűrni! Megtisztulásról beszélni itt, hol fejétől bűzlik a hal? Nem a rendszer rossz TWÁ, hanem a működtetői! Ameddig Gyurcsányság van, addig ocsmányság is, és ameddig cikkekkel, esszékkel, publicisztikákkal bárki, bármilyen módon is őt védi, vagy támogatja, addig a lopós, korrupt rendszert támogatja, még ha a szavaiban épp ennek megszüntetéséről, rendszerátalakításról is beszél. Csak egy példa, amit ma hallottam arról, hogy hol tart már a politika lezüllése:
Iskola igazgató beszámolót tart a közgyülésnek. Közben azok trécselnek, rá se szarnak, hogy ő ott mit, hogyan ecsetel. Erre az igazgató finoman jelzi: "Kérem szíveskedjenek csendben meghallgatni, hogy el tudjam mondani, amiért idejöttem!"
Válasz: " Nem az iskolában vagy, a gyerekekkel beszélj így!"
Valamit meg kell érteni! Őszöd óta lassan minden politikus azt hiszi, hogy neki mindent szabad, hisz ha az őszödi tartalmat le lehetett nyeletni a magyar társadalommal, akkor gyakorlatilag a morál korlátját vesztette politikuséknál. Morális válság! (ld. Sólyom). Addig, amíg ez a válság nem oldódik fel, addig nincs megújulás, ezért ott toporog a politika ma is, ahová jutott 2006 őszén, bármit is reformoznak, bármit is mondanak. Ma mi vagyunk a politikusok szolgái, és nem ők a mi közszolgáink. Ez van! Én meg legszívesebben anarchista lennék, de a történelemben sajnos az se vált be. Marad az elkeseredés, a kilátástalanság érzése, és bizony a radikalizálódás, akár tetszik, akár nem...
fuxi:
"A kettő legnagyobb költségvetésimérleg romlás 2001- ben és 2002-ben következett be."

Jaja, meg az államadósság csökkenése is. Valamit valamiért.
Mindenesetre szerencse, hogy a nagyon tehetséges világszinvonalú szakember meg a lánglelkű reformer kézbe vették a dolgot és már csak két tyúklépésre vagyunk a kánaántól.
A gazdaság különös dolog. Néha működnek a dolgok, néha nem. Néha az lesz sikeres, amiről mindenki tudja, gyakran meg az, amiről senki nem hitte volna. Hát ezért ne higyjük azt, hogy a válságból (bocsánat szar helyzetből) az egyetlen és kizárólagos kivezető út, amit a mostani kormány elképzel (persze, ha elképzel valamit, egyelőre nem ez látszik). Van más út is, még akkor is, ha az sokak érdekeit sérti, olyanokét, akik a jelenlegi "reformokon" gazdagszanak.
kadarnepe 2007.10.05. 14:20:38

Pillanat. Én nem azt mondtam, hogy a cikk szerzőjének mindenben igaza van, vagy hogy mindent elhiszek neki.

Hanem hogy ezt a 4.2%-ot MÉG Ő IS ELISMERI.

ÉS akkor ismétlen: ERRE JÖTT megyóék ígérgetése, meg gyf több100 trükkje, és most tartunk 1.8%-nál.

Ez itt a kemény rögvalóság.
ez hol ütközik a nagy multi piaci érdekeivel??
OFF:

Boc1k4:

"Baromira nem arrol szolt. Hanem arrol hogy 2 evig ugy kellett csinalnia mintha kormanyozna azert mert ha belekezd egy megszoritasba (hala kedves legnagyobb ellenzeki partunknak igencsak megugrott az allamhaztartasi hiany) akkor nem valasztjak ujra, es 2 ev alatt nemlehet csodat tenni."

Akkor tehát az is jól elkúrta, aki megyóra szavazott 2002-ben, mert ezek szerint 2004-ben még mindig csoda kellett volna...

Amúgy ez a gondolkodás nem arról tanúskodik, hogy gyf nagyon de nagyon ragaszkodik a hatalomhoz?
TWÁ, másik topic...
Malacka, jó a link. A lényeg:

* demokráciában a következménynélküliség gyakorlatilag antidemokratikus működést jelent
* magas a nép tolerancia küszöbe és szerelmes is a vezérekbe
* a "büntetés" célja a tanítás és jobbítás, ami erősen javasolt
* monnyonle ;)
DannyWilde:

2. Az államilag támogatott lakáshitelekről van szó. A lakás az holt tőke. Megépíted és nemzetgazdasági szempontból nem fial. Az adott piaci viszonyok mellett (lakások iránti igény, gazdaságban levő potenciális jó projektek, kamatszint és még más tényezők) a korlátozott források a zárójelben felsorolt tényezők alapján osztódnak el a potenciális felhasználok közzött. Az államilag támogatott lakáshitelek ebbe belekavartak. Torzították a piaci viszonyokat, és a befektetéseket a holt tőke irányába mozdították el. Ezzel a gazdaság működéséhez és fejlődéséhez szükséges forrásokat drágábba tették.....mellékesen meg a bankokat nagyon kényelmessé. Miért finanszírozzon egy kockázattal járó projektet, ha a pénzt kockázatmentesen is kihelyezheti?
Az idén fizetendő kamattámogatás 220 milliárd.

3. A kamatfelár: Az Euro és a Forint közzötti jegybanki alapkamat különbözet. Ez a különbözet sok mindentől függ és egy könyvnyi lenne az egyszerű magyarázat is.....ezért inkább néhány hatásról.

Egy felülértékelt hazai fizetőeszköz drágábbá teszi a hazai termelést, és olcsóvá az importot. A forint erősödése másfél év alatt 10%-os volt. Ha ezt a termelékenység növekedése kísérte volna, nem is lett volna baj.....de nem kisérte és nem is kísérhette.
A felértékelés politikája nyíltan meg volt hirdetve. Ezek után egy rakás, elsősorban külföldi spekuláns, szarosra kereste magát (kockázatmentesen) a kamatkülönbözeten, és ezt a keresetet az állam eladósodottságán keresztül, az adófizetők perkálják ki.....most is és még sokáig a jövőben is.
fuxosbömis 2007.10.05. 14:53:07

Nem vágom.
2.
Szerintem: államolag támogatott lakáshitel => építőipar fellendülése => foglalkoztatás, termelés növekedése => több adó befolyik, + => több hitelfelvétel => bankoknak több befektetési lehetőség, + => nagyobb családalapítási hajlandóság, hosszútávon több adófizető.

3.
Jobb Ft => ugyanannyi Ft-ból több adósságot tudsz törleszteni.

Olcsó import => kevesebb Ft-ból tudod előállítani ugyanazt, hatékonyabb vagy.

Aki exportra termel, annak persze ez rosszabb, de a belső piacra dolgozók erősödnek a külföldi vállalkozásokkal szemben.

Nem?
DannyWilde 2007.10.05. 15:04:47
> Olcsó import => kevesebb Ft-ból tudod előállítani
> ugyanazt, hatékonyabb vagy.

Ha egyszerűsíteni akarok akkor azt mondom, hogy olcsó import: olcsóbb volt itthon a szlovák tej mint a magyar. Az, hogy az import túl olcsó az veszélyes lehet. Ugyanis nem akkor importálunk valamit, ha az nincs itthon, hanem amikor az import olcsóbb mint itt megtermelni.

A 4.2%-os GDP növekedésnek még nem néztem utána, de ez egy négy éves átlag, maguk az egyes évek számai csökkenő tendenciát mutattak.
DannyWilde:

2. Nem.....így gondolkodnak azok, akik nem értik a gazdaság működésének még az alaptörvényit sem.....a Te esetedben ez rendben van, a miniszterelnök esetében tragédia.

3. "Jobb Ft => ugyanannyi Ft-ból több adósságot tudsz törleszteni."
Az ország devizában való eladósodottsága nudli. Az államhitelek nagy része forintban van nominálva.

"Olcsó import => kevesebb Ft-ból tudod előállítani ugyanazt, hatékonyabb vagy."

Nem bántás szándékával...nagyon egyszerű példa.

Egy kiló hazai krumpli előállitása 265-ös forint árfolyamon 1 euró azaz 265 ft.
Ha az euró árfolyama 245-re változik, attól te még mindig 265 Ft-ért állítod elő, de most már 1,081 euróért, a külföldi muksónak a költsége még mindig 1 euró...... a piaci ár pedig 1,05 Euró Érted?
A felülértékelt deviza, a hazai magas hozzáadottértékű vállalkozásokat hozza nehezebb helyzetbe, akár a hazai piacra, akár a világpiacra termelnek.

A qurva blogmotorost is le kellene lőni. Elnyelte a Dannynak írt válaszomat.

b0c1k4 2007.10.05. 09:56:54
"Hanem arrol hogy 2 evig ugy kellett csinalnia mintha kormanyozna azert mert ha belekezd egy megszoritasba (hala kedves legnagyobb ellenzeki partunknak igencsak megugrott az allamhaztartasi hiany)"

Ebben az országban még a költségvetési hiányért is az ellenzékben lévő Fidesz a felelős. :)))
malacka69-"retardált"(TWÁ) · www.szenzor.freeblog.hu 2007.10.05. 14:24:52

Szerintem vonulj kolostorba Ophelia!
malacka

"Őszöd óta lassan minden politikus azt hiszi, hogy neki mindent szabad,"


Óh, már régebben is.


fuxosbömis 2007.10.05. 14:53:07

"A felértékelés politikája nyíltan meg volt hirdetve. Ezek után egy rakás, elsősorban külföldi spekuláns, szarosra kereste magát (kockázatmentesen) a kamatkülönbözeten,"

Nemcsak külföldiek, magyarok is. :)
Némileg ugyan rontott a helyzeten, hogy az alapkamat csökkenése, a megnyerhető kamatkülönbözetet is csökkentette,
de hát kis profit is szép profit, ha tudjuk, hogy a magasabb kamatozású deviza (majdnem) biztosan a különbözetnél kisebb mértékben gyengül, és itt pont ez történt.

Ugyanakkor az is igaz, hogy az erős forint miatt több dollárt, eurot törleszthetsz.

Gondolom itt is az eredő számít, tehát vitatható, hogy most ez jó vagy rossz :)
(Bár úgy tudom az elemzők kisebb része nevezte jónak)
Most az egész blog támadás áldozata lett, a sok blogger nem bír magával
sztív:

Milyen kölcsönökre gondolsz. Az államiak azok forinban vannak nominálva. Azoknál többet kell perkálni Euróban.
A magánhiteleknél ha devizában vetted fel igazad van......bár nem teljesen. A te nyereségedet (árfolyamkülönbözet) megfizeti valaki. A piacon nincs semmi ingyen.
Elolvastam a reggel óta keletkezett kommenteket, kimentem sírni egy kicsit a teraszra és most megjegyezném a következőket: Oké rendicsek Fuxosbömis, ha már ennyire közgazdász vagy ideírhatnád, hogy a zseni balos haverjaid hogyan hozták össze az államdaosságnövekedés további 95%-át mert ennyit még mindig nem sikerült arra a rohadt fasiszta OV-ra kenni.
Amúgy az elemzésed csak további hetven világgazdasági és egyébb változóval nem számol, amik mind hatással vannak a kamatra, meg a gazdasági növekedésre.
Paranoid:

Nekem a balosok még véletlenül sem a haverjaim, ahogy azon idióták gyülekezete sem, akik most pont Fidesz név alatt ismerünk.

A gazdaságot néhány alapelv mozgatja. A működésére tényleg még legalább 70 tényező hatással van, de ezeknek a finomhangolásban van szerepe. Egyébbként ahhoz, hogy felfogd az alapdolgokat, nem kell közgazdásznak lenni.
Tóta:

Ird gyorsan a szöveget az animációhoz. Tényleg nagy szükség van rá........szívesen segítek ha kell.
fuxosbömis

Én a lakáshitelemre gondolok.
Vagy ez már nem fontos a népnek? :)

Az államadósságnál felteszem az állampapírokra célzol, hogy azt veszik meg a külföldiek forintért.

Ha forintért vásárolsz terméket, forintért hozzáadsz, majd forintért eladod, akkor neked miért baj, hogy erős a forint? A krumplis példából ez szerintem nem derül ki. (Euróban számolva magasabb az ár, de több eurót is kapsz a pénzedért, nem?)
fuxosbömis 2007.10.05. 15:31:25
"2. a Te esetedben ez rendben van, a miniszterelnök esetében tragédia. "

--- Javíts ki, de nem emlékszem, hogy gazdasági elemzők (független, külföldi) sorra figyelmeztették volna Mo-ot, és egyre hátrébb sorolták volna mindenhol...

3.
"Az ország devizában való eladósodottsága nudli."
--- Ezt most hallom először. Tudnál valami forrást? (Linkelés: A böngésződben ahol a .... van, azt az egész sort kimásolod, és ide meg be.)

"A felülértékelt deviza, a hazai magas hozzáadottértékű vállalkozásokat hozza nehezebb helyzetbe, akár a hazai piacra, akár a világpiacra termelnek. "

--- Mondom, ez o.k.
De kíváncsi lennék
- a magyar gazdák helyzetének átfogó összehasonlítására akkor és most
- a magyar vállalkozások helyzetének átfogó összehasonlítására akkor és most.

Gondolom ez az egész azért többváltozós, és Parragh meg a gazdák nem véletlenül voltak elégedetlenek. Van 1-2 adat a tarsolyban?
fuxosbömis 2007.10.05. 11:23:10

A csúcson 12.5% volt az alapkamat. Ha a felárra gondoltál, az nem volt 10,5, mert azt a hasonló kockázatú országokhoz szokás mérni, nem annyira az euro Top3-hoz mint a maastrichti kritériumokban.

Ettől még persze irreálisan magas volt (és akik az államadósság növekedését szajkózzák, jó ha ezt is figyelembe veszik, ugyanis gyengén összefügg :)
Szerintem TWA-t is érdekli, ezért megismétlem a kérdést, így talán jobb kétperceseket fog majd írni. :)

fuxosbömis

Ha forintért vásárolsz terméket, forintért hozzáadsz, majd forintért eladod, akkor neked miért baj, hogy erős a forint? A krumplis példából ez szerintem nem derül ki. (Euróban számolva magasabb az ár, de több eurót is kapsz a pénzedért, nem?)
Ráadásul(!) euroval sehol nem fizetsz a példában, és téged sem fizetnek ki sehol euroval.

DannyWilde:

"akár a hazai piacra, akár a világpiacra termelnek. "

--- Mondom, ez o.k."

Ha már érted, elmagyarázhatnád, nem ragaszkodok fuxosbömishez. :)
sztiv 2007.10.05. 16:33:21

Ha nemzetközi cég vagy, akkor baj, mert a megkeresett profitod egy részét esetleg devizára szeretnéd váltani, és így kevesebbet kapsz érte. A szokásos vulgárbaromszöveggel ellentétben ez nem csak a rablótőkés piactaroló cégekre vonatkozik, hanem egy korrekt, de érett termékstruktúrával rendelkező cégre is (fejőstehén). Amibe már nem érdemes plusz betenni, a profitból csak az amortizációt fenntartani és a többit máshova vinni.

De ez elég messzire vezet.

- Érdekes, azt Sem Gyurcsány(i), a Nagy Ember sem mondta Őszödön, sem Tóta nem írta bele a beszédvázlatába, de még a kommentelők sem javasolták, hogy "Elvtársaim a Mammonban! Adjuk vissza a tőkét, amit elloptunk, elég legyen nekünk a hozadéka!"

- A miniszterelnök nem biztos, hogy Szili lesz. Sokkal könnyebben le tudnak nyomni a választók torkán egy másik, a politikában "évek óta szűz" exkisztitkárt, aki sokal butábbnak néz ki, mint amilyen valójában, és akit frissen avattak országos celebbé: Nagy János professzort. Bővebben: href.hu/x/3njg
Egy kis kiegészítés: remekül tud bánni a hivatalból alárendelt nagyhatalmú megszálottakkal is.
sztiv 2007.10.05. 17:18:24

Ez nagyon egyszerű, fejtsük akkor ki jobban fuxosbömis példáját! Tételezzük fel, hogy Te 265 Ft-ért állítasz elő krumplit, függetlenül a forint árfolyamától. Ha a krumpli világpiaci ára 1.05 euró, akkor 265-ös forint esetén ez 278 Ft. Vagy ennyiért adod el itthon, de ha nem akarják megvenni akkor kiviheted az EU-ba és keresel 13 Ft-ot.

245-ös forint esetén 257 Ft lesz az import krumpli, ami 8 Ft-al olcsóbb mint amiért Te termeled (és ezen Neked még hasznod sincs!). Nyilvánvalóan lesz valaki aki behozza és szarrá keresi magát, míg Te szépen csődbe fogsz menni.

Ez is az oka volt, hogy a szlovák tej olcsóbb volt mint a magyar egy időben. Lehet ilyenkor szídni a multi láncokat, de ez pontosan olyan mint a tenger megkorbácsolása. Ezért fontos az, hogy a forint árfolyama _megfelelő_ legyen. Persze a példa egyszerűsített (nincs például szállítási költség sem), de jól mutatja a lényeget.
kadarnepe 2007.10.05. 17:46:31

Na ja, ez is tökéletesen igaz, ha olyan terméket árulsz, amit lehet és megéri exportálni vagy importálni.

Kádárnépe:

Mindent lehet exportálni és importálni is.
A példa egyszerűsített volt.

Rőfa:

Ezt pedig az euróhoz mérik. nem észtország meg szlovákia finanszíroz bennünket.....és euróban is értékesítesz, amikor az Eu-ba exportálsz.

A 10,5% onnan maradt meg bennem, mert akkor kötöttem a legjobb határidős ügyleteket.
fuxosbömis 2007.10.05. 18:41:04

Off: nem most adtad el a lakásod egy haveromnak? :D

On: Ja, Eurohoz mérik, de kockázattal és várható leértékelődéssel korrigálva. (Mivel ugye eccer majd szeretné visszaváltani kemény valutára a zsét).

Példa következik. Tehát mondjuk eurozóna prime adósainak (AAA) átlaga 1.5%, Magyarország 12,5%, ez 11% bruttó marzs. Infláció 5% vagyis ennyi kb. a várható hosszú távú ft leértékelődés, marad 6% marzs. Nagyon egyszerűsítve ebből még levonunk 2%-ot a valós kockázat miatt (amennyivel nagyobb az esélye egy magyar, mint egy Bundesnémet államcsődnek, hogy eccerűen fogalmazzak) és marad neked 4% valós kamatprémium, amit INDOKOLATLANUL keres meg a befektető. És ez a lényeg.

A példa leegyszerűsített (a valós kockázatba beletartozik az árfolyam volatilitása is, nem csak a hosszú távú inflációs ráta), a számok is leegyszerűsítettek, de maga a mechanizmus kb így műx. A valós adatokból sokan kiszámolták, hogy mennyi a kockázattal korrigált extraprofitja a befektetőnek egy magyar állampapíron vs. euroban vagy akár zlotyban, koronában denominált cucchoz képest.

Úgy hívják ezt btw hosszú távon, hogy konvergencia-befektető. És ez tartja részben a forintot... Egy ideig... amíg már tényleg annyira nem durvul el a helyzet, hogy még egy konvergencia-alap kezelőjének a keze is beremeg, ami az álmoskönyvek szerint rondán beroskadó forintot és vérzivatart jelent.

Nem először olvasom, itt is többször előkerült, hogy az öszödi beszédet szövegkörnyezetből kiragadva tárgyalja az ellenzék és ez mennyire helytelen.
Ez egyszerűen enm igaz. Gyurcsány beszédének két fő része volt az ellenzék pedig csupán az egyik iránt érdeklődik azon egyszerű oknál fogva, hogy az a rész tényálítások sorozatát tartalmazza, míg a másik rész Gyurcsány terveit, szándékait és véleményét.

Gyurcsány tényállításait nem kell meghamisítani (mint a Kövér beszéd szövegét), hogy borzalmas legyen. gyurcsány tényállításai tettek és cselekedetek bizonyítékául szolgálnak. Olyan tettekről és cselekedetekről van szó, amit valóban elkövettek, s ami valóban kárt okozott ennek az országnak.

Ha nagyon jóindulatú vagyok, persze foglalkozhatok a Gyurcsány-szöveg egyéb, nem tényállításokat tartalmazó részeivel is, de nem kötelességem, hogy amikor a miniszterelnök elismeri a saját és kormánya és pártja(i) elképesztően kártékony cselekedeteit, akkor azzal vígasztaljam magam, hogy de most már milyen szépek a szándékai. Az emberek életére nem a szándékok, hanem a tényleges cselekedetek hatnak.
Úgyhogy Gyurcsány Ferenc beszédéből semmiféle részléetet nem ragadok ki, komplett és hiánytalanul kezelem az abban elhangzó összes gyalázatos tényállítást a saját kormányzati működésükről és ezek alapján, vagyis az elismert tetteik alapján mondom, hogy ilyen szörnyű gazemberek nem vitteék Magyarországot az elmúlt 17 évben.
Mennyire kurva jó ez a Petschnig-féle cikk. Kötelező olvasmánnyá tenném.
Bár teszem hozzá, kicsit sokat zorbánozik benne. Én a statisztikáról írott részt tenném kötelezővé, a többit csak kiadósabb medgyessyzéssel kiegészítve és megtoldva a 2006 utáni gyurcsányozós tapasztalatokkal :D
T. corydallos!

Szeretném már végre megtudni, hogy
a./ Hogyan lett meghamisítva a Kövér beszéd?
b./ Miben volt kártékony a Gyurcsány kormány?

Sajnos mindezt konkrétumokkal kérném, a hákli ugyanis az alapvető tulajdonságaim közé tartozik.

A válasznál kérném figyelembe venni, hogy Gyurcsány az őszödi beszédet nem nekem, nem a tisztelt fórumtársaknak, nem is a népnek, hanem a frakciónak mondta (bizony, kedves Vlagyimir Iljics Sixth!). Tudom, hogy Gyurcsánynak bármikor mindent elhiszünk (ő a legigazmondóbb az országban, ugyebár), egyetlen feltétel, hogy rosszat mondjon magáról.
corydallos 2007.10.05. 19:20:51

Nem lehet, hogy ez a szörnyű gazember Öszödön is csak hazudott, és amit te tényállításként kezelsz, az nem is igaz?:)

Debizony, hogy jó helyen tetszik kapiskálni T. Shore. Meg is ijedtem, hogy ha előfordulhatnak eme gondolatok is a hozzászólások között, akkor talán egyéb eretnekségek is...
RoFá:

Pont így van ahogy te helyebítettél, csak én nem erről beszéltem. Én az erős forint fámájáról szeretném lerántani a leplet.....és olyanoknak szeretném elmagyarázni a dolgokat, akik már a krumplis példát sem értették, sőt a tejeset sem.
Föleg arra szeretnék rámutatni, hogy pl. az ő olcsó hitelük, egyáltalában nem olcsó, mert a másik oldalon mint adófizető ezt keményen finanszirozza.
Paranoid Android2 2007.10.05. 08:54:12

"Ha talál valaki olyan balos által kiizzadt GYF-t kritizáló szösszenetet amelyikben nincs benne a vörös farok (OV is....) az írja már ide mert gyüjtöm az egyedi eseményeket."

Ha ebből Orbán-Gyurcsány szótárat csinálunk, akkor sajnos a másik oldal is totál üres marad! :-)
sztiv 2007.10.05. 16:33:21

"Ha forintért vásárolsz terméket, forintért hozzáadsz, majd forintért eladod, akkor neked miért baj, hogy erős a forint?"

Nem az a baj, ha erős a forint, hanem ha az erősítés erőszakkal történik, tehát nem a hatékonyság miatt.

Amúgy az erős forint azt jelenti, hogy olcsó lesz az import, tehát nem a magyar beszállítótól fogják venni az árut, és a termelt értéket be kell erőszakolni a magyar piacra, mert külföldön kevés "deviza-forintot" kapunk érte.

Amúgy sosem az árfolyammal van a gond, hanem annak illeszkedésével a gazdaság teljesítőképességével.
vakapad

a, Olvasható a válasz Debreceni József: A fejedelem című művében.
b,Részletes válasz: Magyar Köztársaság Költségvetési beszámolói 2005, 2006,és a 2007 évi kötet.

Részleteket majd remélhetőleg az ítélet írásbeli indoklásában.
"a köteles beszéd", szerintem minden féligmüvelt fasznak is tudni kéne,hogy mikor használják ezt nálunk.Ha képtelen vagy megérteni,hát akkor nincs más hátra....
"az öszödi" beszéd,igazad van vakapád,a bankrablók sem szokták a kocsmában kipofázni,melyik bankot szándékoznak kirabolni,de itt sem ez a lényeg.

A lényeg galambocskáim,hogy I.Fletó királyunk
MINDIG VALAMILYEN SZIVÁRGÁS,VAGY LEBUKÁS UTÁN VILÁGOSODIK MEG.ELŐTTE SOHA!
A süket duma mindig utólag jön,egy hét múlva meg elfelejtve.

Vakapád!
Ha frakciónak szólt,sorold fel kiket távolitottak el azóta a frakcióból,most jött elő a tisztitótűzzel,1 évig mi a faszon törte az agyát?2006 júniusától bombázni kellett volna a parlamentet a törvényjavaslatok sokaságával.Hol vannak?
I.Fletó buktatta le Z. elvtársat?Az Ő irodájában egyeztettek és nem tudott róla,azt mondja aláirt mindent.
Drága BALos honfitársaim,nyivákoltok,hogy az a szemét Fidesz nem tudta rendbetenni,amit előtte 50 év alatt elBALoztatok.
Állitólag a Fidesz 98-2002 alatt tönkretette az országot és Ti ,5 azaz ÖT éve nem tudjátok a 4 éves kárt rendbetteni.
Ki a nagyobb fasz?BALfaszkáim néha jó lenne,ha egyformán mérnétek a faszságot.
Nektek hány év kell?Újabb 50,vagy több?
ÖT ÉVE TI VAGYTOK KORMÁNYON,EZ A TI SARATOK!
Tudom,hogy nehéz ezt megemészteni.Szar most balosnak lenni.
Na,igen reformok szüksége...
Még jól emlékszem,2005 őszén az MTV1-en I.Fleto a következőket mondta:
a következő évek feladata a kormány számára,hogy összekaparjunk/szó szerint/ kb.2000 milliárd Ft-ot,hogy LE TUDJUK HIVNI AZ EU-s pénzeket.
Nincs meg a lóvé az ÖNRÉSZRE.
Hát ez a "reform",a lóvé meg majd eltünik A-Z-ig urak és pártok zsebében.
Szerintem,ha nincs ez a EU-s móka,mindenki/pártok/nagy ivben szarna a reformokra,hiszen ahhoz saját lóvé kéne, az meg hol van?Miből lopnának?
Ügyesen szopatnak ezzel a "reformos" dumával.
Hát persze,hogy hülye vagyok,elvesztettem az atombombámat,igaz azt sem tudom ,hol a bekapcsolója.
Lenin

Esterházy Péter, Nádas Péter, Parti Nagy Lajos és TWA ámulattal adózott az öszödi beszéd értékeinek.

Mi tudna meg győzni arról, ezek után, hogy a "Talpra magyar" megírása óta ez a lejelentősebb társadalmat felrázó szöveg?

Majd megérted, mikor "Feri Toto kutyával" című, életnagyságú bronz kompozíciót avatják egy nyugdíjas otthon kertjében, akkor ott óvodások szekfüvel kezükben éneklik: Elkúrtuk, elkurtúk... akkor felismered a Szemlőhegyi géniuszt!
Eljön majd érted is a "tisztítótüz".

Kedves Árpád!

Az meg hogy van, hogy Szilvásy Téged fel sem hív a mobilodon?

Bástya elvtárs már nem számít?
Azért ahhoz, hogy valaki meggyőződéssel vallja: azért vagyunk sz*rban, mert az 5 éve ellenzékben lévő fityesz kerékkötő, kell egy kis elvakultság... Ahoz nemkülönben, hogy vki a zorbánkormány 4 évéhez kösse a gazdaság minden baját, 2007-ben. Kissé nevetséges. Be kéne inkább vallani, hogy nem bírjátok a Viktor pofáját, és inkább vágjanak fát a hátatokon, vagy hasítsanak szíjat belőle, minthogy mégegyszer hatalomra kerüljön. :) Azaz még akkor is, ha ennek az "elkúrás" volt az ára...
Persze vannak épp elegen, akiknek egyszerűen csak egzisztenciális érdeke, hogy a maszopszadesz klientúra ne essen ki a hatalomból (pl. Árpád sem igen kapna a MEH-től megrendelést népfelvilágosító kisfilmekre, hehe).
Amúgy nem volt véletlen Bokros ütemezett forint csúszóleértékelése. Ezzel fokozatosan aktívvá tudta tenni a gazdaságot (belföldi fogyasztás csökkenése, export növelése). Ez biztosíthatta a külker mérleg jelentős javulását, illetve a külföldi tők befektetési kedvét, amelyet Orbán meg tudott lovagolni. Tulajdonképpen Orbán 2001-es "adósságcsökkentése" nagyon üdvözlendő lett volna, ha nem lóg ki a lóláb, hogy ezzel is azt az érzést keltse, hogy a 2002-es osztogató-fosztogató kétéves kampányköltségvetésnek (+extrém passzív vagyonhalmozás a lakáshitelek formájában) valós gazdasági alapja van. Medgyessi gyengesége és az MSZP hatalomvágya és a FIDESZ sorozatos "tetemre hívásai" biztosították a 2006-os költségvetés Titanic-effektusát.
Akárhogy is öklendezek Gyurcsány választási képmutatásától, de ő legalább csak "elhallgatott dolgokat", de nem repített "Óz birodalmába". Erre mondtam mindig, hogy Gyurcsány büntetve lesz, ha már kiemel bennünket a közös kakiból. Ez az ő "tékozlása".
"taxi 2007.10.04. 15:29:27
hariseldon,
te úgyszintén súlyos kóreset vagy.
de amíg a kedvenc "beutalt társaid" adnak neked munkát,addig csókóld csak sűrűn a hátsójukat."
ha neked hariseldon kommentyéből ez jött át...hát akkó fuss neki mégeccer és figyejj a szövegre is, vazzeg. esetleg olvasd el azt a tavaszi kommentyét is, amire hivatkozott. nála jobban szinte senki sem foglalta még itt össze ezt az egész nagy magyar szart, főleg a szürkegazdaságról írt kommentyére gondolok...
na akkó most ez egy dugattyú komment, h kilökje a blogmotor seggéből az előzőt:) a blogmotor monnyon le (kopirájt: többek)
Ne félj!
Eljön értem a "tisztitótűz" és rólam fogják mintázni a "toto" kutyát.Lesz egy tábla alatta ez a geczy ugatott néha.
ja, mindig a zorbánozáshoz és gyurcsizáshoz jutunk, má nagyon uncsi. pedig a soxar ijen komment között vannak nagyon jók is, csak qrva sok idő kiválogatni. árpádsáv, nem lehetne egy "ovi-gyurcsi" spamszűrőt felrakni?
na most ezt a kurrva blogmotort ovihoz vagy gyurcsihoz hasonlíccsam? á, tökmindegy, egy nagy szar az egész, bassza meg:)
árpádsáv operation fospumpát a blogmotornak, má kb a 3. komentem nem megyát!
vinczej!
Most még lefelé nyom,ugye?
Ha közben elpatkolunk,akkor hogy fog kihúzni?
B+,én félek,hogy későn veszi észre,már húzni kéne,nem tóni!
a blogmotor is elkúrta, elegem van, megyek aludni
vinczej

"Tulajdonképpen Orbán 2001-es "adósságcsökkentése" nagyon üdvözlendő lett volna, ha nem lóg ki a lóláb, hogy ezzel is azt az érzést keltse, hogy a 2002-es osztogató-fosztogató kétéves kampányköltségvetésnek (+extrém passzív vagyonhalmozás a lakáshitelek formájában) valós gazdasági alapja van."

7%-os adóság csökkentént azt az "érzetet keltse" - miért nem kelt már 3 éve a Te nagyszerü Fletód ilyen érzeted.

Már ne haragudj, ilyen szakértelemnek álcázott butaságot 89 előtt minden nap lehetett olvasni pártunk gazdaságpolitikájáról a Népszabadságba.

""elhallgatott dolgokat", de nem repített "Óz birodalmába".

Az ÁFA csökkentés mi volt 2006 január 1-től? Nem a hatalom megszerzésének eszköze? Nem Óz birodalma? Az 270 milliárd volt az adófizetők pénzéből kibaszva az ablakon!

5 éves adócsökkentési terv 2006 februárjában, parlamenti határozattal. Nem szimpla csalás a törvényhozás eszközeivel?

Surányi-Bokros 34% inflációjáról meg ne is beszéljünk, tudod az nem volt más mint a tömegek kifosztása, Ha jól emlékszem a reáljövedelem 16%-al csökkent, megváltó programjuk után 10 évvel (mert az elosztórendszereket ők sem alakították át, csak kivontak a nyugdíkasszából 7%-ot, hagy pótoljuk adóból) az ország most szarabb mutatókkal rendelkezik mint 1995-ben.
Nem tudom kibaszta itt át jobban az országot a közgazdasági okostojások vagy a politikusok.
Mellesleg nincsenek ebben az országban szakértők, csak ócska elkurvult szakértői klientúra.
Lehangoltatok.
6.Lenin 2007.10.05. 20:49:19
Felesleges balozgatni, mert Megyó pontosan ugyanazt csinálta, mint Viktor előtte, csak kevesebb csillámport szórt közben. Sőt Fecó is folytatta, de ő már visszafogottabban (kivéve az ÁFA csökkentést).

fonak 2007.10.05. 21:20:33
vinczej 2007.10.05. 21:22:37
Nem állítom, hogy minden bajért Viktor a felelős, mert nem igaz, hasonlóképp Fecó sem.
Nekem semmi érdekem semelyik párthoz. A Bokros-csomag is csak vitte a pénzem, de mégis támogatom. Miért? Mert azok alapján, amit közgázból tanultam, ez volt a helyes lépés.
Nem tudjátok, melyik náci lózunggal jön elő Gyurcsány legközelebb?

Igazán beindulhatna már a szocskosoknál a történelmi hagyományokra visszatekintő öntisztulás! A legtöbbet közülük eddigis elvtársaik irtották ki.
Visszatérve az eredeti felvetésre:
"1. Átlátható kampány- és pártfinanszírozást."
Igen, és legyen minden számlával igazolva. Nem hiszem, hogy bárki helyeselné, hogy papíron 386 milliót kölött minden párt, miközben láthatóan milliárdokat. Én aláírom, hogy tisztességes országos kampányt nem lehet lefolytatni ebből a pénzből, oké legyen mondjuk 2 milliád, de azt elvárnám, hogy mindenről legyen számla.
"2. A pártok ifjúsági szervezetei legyenek részei a pártfinanszírozásnak."
Ez egy kicsit problémásabb, mert lehet úgyis ifjúsági szervezet, hogy mégsem az. Ez csak a deklaráltan a párt ifjúsági szervezetében tudna valamit elérni, de a mindenféle szatelit egyesületeken nem segít.
"3. Pártközeli civilek ne kapjanak közpénzt."
Jól hangzik, de szerintem kivitelezhetetlen gumiparagrafus. Azt, hogy ki a pártközeli civil, azt mindig az ellenfél dönti el.
"4. Megalkotják Európa legszigorúbb összeférhetetlenségi szabályát."
Hiszem, ha látom.
"5. Vagyonosodási vizsgálat elrendelése fontos köztisztviselőknél, minisztériumi vezetőknél, képviselőknél."
Igen.
"6. Főállású képviselőség megteremtése 2010-től."
Vitatható. Ideális esetben igen, mert kevésbé hajlik maga (városa, cége) felé a keze, de ki mond le minden egyéb tisztségéről ezért?
"7. Képviselői tiszteletdíjak rendezése. "
Tulajdonképpen igen, de a bizottsági tiszteletdíjakat is rendezni kellene. Ne lehessen valaki tagja féltucat bizottságnak. Illetve a költségtérítésről is számlát szeretnék.
Szerintem ennek a boncolgatása produkctívabb. Jóccakát.
Ebben az országban oly sok idézetet használnak a politikusdaink, de ezt egyik szájábol sem hallottam:" Terméséről ismerni fel a fát".

Nem a dumájáról...
"Ne félj! 2007.10.05. 21:58:23
Az ÁFA csökkentés mi volt 2006 január 1-től?"

Az egy "átlátszó" blöff volt. Bár 2006 februárjáig én is elhittem, hogy valós alapja van, de utána már tudni lehetett (persze nem Gyurcsánytól), hogy ez akkor csak parasztvakítás volt. A választáskor már ezzel beetetni engem nem lehetett. Ahhoz túl sok volt a megbízható háttérinformáció.
Lord Valdez!
Nincs mese,most már bevallom,
MINDENÉRT ÉN VAGYOK A FELELŐS!
TÚL SOKAT ZABÁLTAM,MÉG A GDP-T is megettem,pedig szar volt.Meló nuku,csak a lóvét szórtam,szegény kormányok meg csak dolgoztak,küzdöttek,alig tudták,jobban mondva máig sem tudják rendbetenni,amit elkurtam.
Könyörgöm,mit tegyek,hogy rendbehozzam?
Keressem meg az atombombám?Sötét van.
Hát ez az,itt soha nincs felelős!

Különben a sok zseninek ajánlanék valamit,olvassátok el a 98-2002 közötti ellenzék hozzászólásait a gazdasági vitákhoz.

Röviden összefoglalva:
a gazdaság mai állapotához képest/98-2002/túl keveset ad a Fidesz a népnek.Az ország gazdasága többet is lehetővé tenne.
Mekkora nyugdijemelést követeltek?
Milyen csillámporról beszélsz?

Tényleg olyan kárt csináltak,hogy 5 év alatt nem lehet,még csak csökkenteni sem?
Bokros L. zsenit hány országból tanácsolták el ,mint világbanki szakértőt?Utánnakereshető.
Nem mindenki amnéziás.
Csináltak hibát,de számonkérni,hogy négy év alatt nem .....olvasd el mégegyszer,amit irtam.
A BALoldal soha nem vállalt felelőseéget semmiért.
Sorold fel hány neve volt a MSZP-nek,elkurtuk,KERESZTELő,megint,KERESZTELŐ,stb
kivéve a vagyont,az örök.

Itt mindenki "semleges",akkor ki szavaz rájuk?
MIÉRT SZÉGYEN AZ MO-on HOVÁ TARTOZOM?
Egy demokráciában.
Ha netán szégyen vállalni a baloldaliságot,na az nem az én hibám.
ÉN baloldali/nem MSZP-s/érzelmű vagyok,ezért támogatom a jobboldalt,mert Mo-n,a jobboldal képviseli a baloldaliságot.Jó nagy faszság ez,de ez van ma Mo-on.
Vlagyimir! "Ha netán szégyen vállalni a baloldaliságot,na az nem az én hibám.
ÉN baloldali/nem MSZP-s/érzelmű vagyok,ezért támogatom a jobboldalt,mert Mo-n,a jobboldal képviseli a baloldaliságot.Jó nagy faszság ez,de ez van ma Mo-on."

Látod, itt a baj. "...vállalni a baloldaliságot". Szerinted mit jelent a baloldaliság meg a jobboldaliság? (Mondjuk elég álszent módon próbálod meg magad virtuálisan besorolni valahová mondandód kiemelése érdekében). Én nem vagyok sem baloldali, sem jobboldali. Egyszerűen "ésszerűség"-párti. Mivel ahhoz manapság már minimum négy diploma kellene, hogy pontos meghatározást adjon az ideológiák valódi értékrendjéről, én egyszerűen csak az "élni, élni hagyni és egymásra figyelni" elvét vallom. Ha ezt nekem a FIDESZ fogja a programjában felmutatni, akkor rájuk szavazok. Bár ezt most jelenleg senki sem mutatja fel nekem így egyben, ám a FIDESZ az "élni hagyni" elvét kirívóan keményen talonba tette. Tehát nem marad sok választásom.
Lord Valdez!
"Visszatérve az eredeti felvetésre".
1. Az MSZP arculatának megalkotása 1,5 Ft.
" 1,5 milliárd FT
Ki dönti el melyik számla a jó?
2. 3. 4. 5. 6. 7.
Közepes szellemi képeségekkel bárki eldöntheti,ez a 7 pont egy akkora faszság,hogy csótányt lehetne vele irtani.
Komolyan gondolod,hogy olyan törvényt hoznak,amit nem tudnának kijátszani?
Nem olvasol ujságot?Naponta buknak meg miniszterek,elnökök,királyok meg hasonló faszkalapok korupciós ügyeken az egész világon.
Nem ez a megoldás,ha létezik egyátalán tökéletes megoldás.
Kinában lelőnek néhányat,mégis csalnak stb stb.
vinczej!
Te soha nem fogsz a Fideszre szavazni,teljesen mindegy, mit csinálnak.Ez nem csak a Te titkod,elég elolvasni,amit irsz.
Természetesen ehhez jogod van,de minek itt az álszentet játszani.
Útálod őket és kész.Ehhez is jogod van.
Ennyi.
Egyáltalán nem szar balosnak lenni, sőt egyre inkább büszke vagyok rá, mióta jobban megismerhettem a jobboldalt. Ti tényleg elhiszitek, hogy a Gyurcsány a sátán? Ti tényleg azt hiszitek, ha az összes balos a lámpavason lóg, akkor majd mindenki jól fog élni? Az irigység a hét főbűn egyike, ezt sose felejtsétek! Nézzetek magatokba, ha ti ülnétek a parlamentben, nem hajlana nektek is magatok felé a kezetek? Azt hiszitek, hogy a hatalomért folyik itt a harc, és orbánék csak hazaszeretetből szeretnének közelebb ólálkodni a húsosfazékhoz? Mellesleg nem értem én ezt a lopás dolgot, ha vkinek tudomása van róla, hogy Fletó lopással szerezte a vagyonát, az jelentse fel, persze a bizonyítékok alátámasztásával.
OFF

Na mi az, amire most a legégetőbb szükség van?

Hát egy új rendőrségi szlogenre és jeles divattervezők által megálmodott egyenruhára (2.2 milliárdért...).
index.hu/politika/belfold/szv5995/

Eszem megáll.

Vazze el conor felnyomták, de közben elévült. Így se pro se kontra nem lehet bizonyítani semmit. De az elévülés az nem azt jelenti, hoyg valaki nem követett el bűncselekményt, csak azt, hogy időn túl nem lehet érte böribe nyomni.
Mindettől a sok részlettől függetlenül, a témánál maradva lényegében ezt az országot szinte bárki, akár egy utcáról találomra berángatott járókelő is hitelesebben tudná a rend felé terelgetni, mint gyurcsány. Ténykérdés, hogy ő
-hazudós, de nagyonnagyon
-erkölcstelenül gazdagodott meg (hogy törvénytelenül az már nem derülhet ki)
-belső körére ez ugyanúgy igaz,
-alárendeltjei sorra jogerősen elítéltetnek, vagy előzetesben vannak
-annyi hülyeséget beszélt össze, - ld Index válogatás - mint semelyik valaha létezett politikus, köztük nem egy diplomáciaia vagy emberi jogi bonyodalmakhoz vezetett
- hogy néz már ki :) na jó ez csak bónusz
- milyen agresszív, ha vitatkoznak vele?

Szóval így elsőre maga a Sátán. De ezt csak 1 perc alatt raktam össze. Kis idővel ez a priusz bővíthető...
Végtelenül szánalmas ahogy a balosok eltagadva a nyilvánvaló tényeket megpróbálják újra és újra más nyakába varni a totális inkompetenciájukat.
Ha az OV lenyomta volna amit megemelt most azért gyaláznák kórusban.
Kedvekéim azt a kurva hatalmas államadósságot, az elbaszott öt évet, a nem létező gazdasági növekedést a százszor nagyobb lopást persze nem érintitek.
Röfä

Azér' az a Pöcsnig Márja Zita, ne felejtsük, Kéri Lászlóné is egyben. K. Laci bácsi meg mocskosul nembír objektív lenni. Én még eccer sem láttam a 7i7esben, hogy ferit cidáztatta volna. Deviszont zorbánozott mázsaszám, tök humortalanul. Aptya f@szát.
Ezek alapján meg aszondom, vélelmezheted ugya, hogy PMZ objektív elemző, na de én meg erre aszondom, az a ráutaló magatartás, amellyel ő még mindig Dr. Elfogult Kéri László neje, szerintem pontosan ezt az objektivitást vonja kétségbe.
Következtetésképp Pecsnyig Mariska pont olyan fizetett megmondóember, mint a kedves férje, tehát az ilyeneket talán ne idézzük be forrásként.

Ettől még lehet okos!!! És mondhat jó dolgokat!!!

De könyörgöm, a továbbiakban akasszuk fel, aki a 168órában szakértőket objektívnek meri nevezni! :))) Mer a pofám leszakad külömbe'.
Én csak annyit mondok nektek, barátaim az éterben:

Ha most kéne teljesítenünk a koppenhágai kritériumokat, ugyan mit tudnánk belőlük elérni???

A többi nó komment, ahogy Hamlet úrfi mondaná.
A Peccsing M nem elég, hogy a Kéri László férje, de még valamikor valamit csinált az szdsz-ben is, mielőtt független szakértő lett. Sok ez egy emberenek.

Az megvolt a Naplóba, vagy hol, hogy a dunaújvárosi polgármester/parlamenti képviselő hogyaszongya:
nem lene jó, ez a számlázós redszer, hiszen a képviselők is csak magyar emberek, és hát milyen lenne már, ha a képviselők kezdenének el a számlákkal variálni, mert hogy biztos trükköznének vele. És hát nem kéne ilyen helyztebe hozni őket. híhíhíí meg se efordult a fejébe, hogy rendes számlákat hoznának ő és a kollégák. Hát akkor mit lehet itt tenni ?
Na tessék, itt van, az Index levezeti szépen, miért játssza Orbán a komenistát momentán:
index.hu/politika/belfold/nepszer9110/
Innentől világos a történet.

Álljon itt azok számára, akik az Orbán-Gyurcsány koordinátarendszerből semmiképp nem tudnak elmozdulni, egy idézet a szintén sokat szidott Esterházy Pétertől, remélem értve lesz, hogy miért.


"De ha a tollam hegyére piros-fehér-zöld pántlikát kötök, avval ugyanúgy nem lehet írni, mintha sarlókalapács lenne ott vagy sábeszdekli. A tollam hegyén a tollam hegye kell legyen - meg egy kevés ténta. A kokárda helye a szív fölött van kijelölve".

Paszternak · osember.blog.hu 2007.10.06. 09:02:19

Hm. Nem az az ok, hogy Kériné (nézd meg pld. Baló György nejét...), hanem hogy PMZ is "bálos". Reformközgazdászok, tudod, Lengyel László meg a többiek.

Ami jó, hogy ő azért a tényeket nem szórta a kukába.
Ezt a koordinátarendszert nem mi rajzoltuk, sajnos adott. Persze azon kivül is van mindenféle, pl. a világmindenség az élet, meg minden, de egy közéleti blogban nehéz kikerülni hogy ott kössünk ki. Belehallgatnék egy olyanba, hogy 30-40 ember polititizál a mai Magyarországon, oszt egyik se veszi a szájára se Orbánt se Fletót.
Paszternak · osember.blog.hu 2007.10.06. 09:02:19

Ps: Vannak ún. szakértők, akiknek tudott a politikai szimpátiája, de attól még nem nevezném fizetett megmondóembernek őket. Egy példa jobbközépről: Csaba László (nem keverendő a fordítva nevű ex-pénzügyminiszterrel, bár ő is 1 okos ürge).
faxlengeto 2007.10.06. 10:20:02

Ez persze igaz. De mindig előjön a kettős mérce, mint vád, hát legalább it ne azzal mérjünk. A "bal a jobb vagy jobb a jobb (bal?) parttalan anyázásba fullad, minimális szakmaiság helyett hitvita zajlik, és ráadásul ha valaki ésszel próbál érvelni és nem feltétlen teszi le a garast, azt is mindjárt bedobozolják.

Tudod, dobozolni a legjobb dolog a világon!

Ez így nem színvonal.

RP admin 2007.10.06. 09:58:51

Van a cikkben egy óriási baromság: "A magyar választók nagyobb része baloldali"

Ez lehet, hogy bizonyos olvasatban igaz, de kérném definiálni ezt az olvasatot. Mi a faxom az, hogy baloldali? Áhh...

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a magyar választók igen jelentős része etatista punnyadt kispolgári érzelmű szavazó.

Nagykoalcíós szakértői kormányt etatista kispolgár miniszterekkel!!! Csak vicceltem.
Ja és valamiért hiánáyzik a cikkből 94, de nekem most nincs kedvem utánanézni.
A szar szétterítésének tipikus esete.

(Azért a katolikusok gyalázását hiányolom belőle)
Mindezzel együtt abban igazad van, hogy pártpropandákat ismételgetni mintegy csehovi dramaturgia szerint, elbeszélve egymás mellett, na hát az értelmetlen. Nem is teszek ilyet soha többé !
pártpropanda hát ez...rokona a szexuáliszaklatáspandának
"De ha a tollam hegyére piros-fehér-zöld pántlikát kötök, avval ugyanúgy nem lehet írni, mintha sarlókalapács lenne ott vagy sábeszdekli. A tollam hegyén a tollam hegye kell legyen - meg egy kevés ténta. A kokárda helye a szív fölött van kijelölve".

Ez így rendben is lenne.

A zámolyi cigányok és a köszönet a francia miniszterelnöknek,- "egy kevés ténta" a választási kampányban.
Teljes érzéketlenség totális közöny a 2006 szeptember-oktoberi brutalitásával szemben, "egy kevés ténta" hiánya.

E.P lehet, nem vette észre, de téntájának színe van, ami nem baj, csak akkor a szint vállalni kell, ugyanis azt nem az olvasó látja bele, hanem az őtőle van.

RoFä 2007.10.06. 10:35:26

Azé én megmondom kerekperec, hogy nálunk, a kocsmában ez má nem úgy megy. Ezé tudok igazán röhögni a "szűk, felső réteg" című definición. Mi mán a "kettőbe vágtad kedves Lajosom?" kitételnél tartunk.
T. V.I. elvtárs! (2007.10.05. 20:49:19)

Megpróbálnám kihámozni amit írtál, és válaszolni is rá, mert szlogenekből nem élünk meg. Remélem, érthető leszek. Menjünk sorban.

1./ Az őszödi beszédnek és a mostani „tisztítótűz”-nek egymáshoz semmi köze sincs. Gyurcsány az MSZP-nek nyerte meg a választásokat (többek között az ÁFA csökkentéssel, mit is igen nehéz ellopni, itt van mindannyiunknál a pénz ma is), az ő képviselőcsoportjukat kapta szavazógépként, és miután megnyerte, látván az eufóriát az őszödi ülésen (a sírból lett visszahozva a győzelem), mely eufóriából látszott, hogy mostan a képviselők igencsak örvendeznek a „lesz ám szőlő meg lágy kenyér DÖGIVEL” helyzet felett, ő meg tudta, hogy megszorítások és reformok kellenek, és ezt azzal a készen kapott frakcióval kell megszavaztatni (nem ő volt a pártelnök) új taktikát kellett választania. Persze az őszödi beszéd csak az első lépés volt ehhez, meg kellett még szavaztatnia magát pártelnöknek is (púp a hátára), és zsarolnia is kellett. Bejött. Megszavazták. 2006. júniusától dolgoztak rajta (előbb nem lehetett, mert ha kiderül, fuccs a választási győzelemnek). Tehát nem „bombázniuk kellett volna”, hanem bombázták, és meg is lett szavazva. 2006. őszét, a kissé feltüzelt „nép?” reakcióját már ismerjük. Ha valaki nem, az persze nyugodtan írhat olyat, hogy „kellett volna”.
2./ Gyurcsánynak és az országnak a múlt évben sokkal (messze sokkal!) fontosabb volt a megszorítások és reformok megszavaztatása (min. 194 szavazat/szavazás), mint annak kockáztatása a képviselők pénzéhez való hozzányúlással, ami hogyha elkezd szívózni már a múlt évben, a parlamenti szavazáson esetleg ellene fordította volna a frakciót. És akkor nincs szükséges megszorítás, és nincs reform. De most már van. És eljött az alkalom is, most nem szólhatnak egy szót se az MSZP-ben (elvileg!), hiszen Zuschlag lebukott. Be is dobta Gyurcsány a 7 pontot a köztudatba, de tévedett, mert annyira gyűlölik, hogy a közvélemény még ebben a triviális kérdésben sem áll mellé.
3./ Az, hogy Gyurcsány irodájában voltak együtt Zuschlaggal, tagadhatatlan (index.hu/politika/belfold/gyuv071005/), az, hogy együtt osztogattak, már inkább a whisful thinking kategóriájába tartozik, amit néhányan nagyon szeretnének, de bizonyítani még nem sikerült. Logikusan gondolkodva Gyurcsánynak sokkal inkább érdeke volt a rendezvények megtartása, mint Zuschlag vagyonának gyarapítása, de azért lehet erőlködni tovább (bizonyítani még nem tudjuk, de elhinni már elhittük, sőt terjesztjük is, ergo kénytelenek vagyunk tovább erőlködni).
4./ Amit a volt állampárti diktatúra (= „szocializmus”) elbarmolt, azt az Antall és a Horn kormány hozta helyre (nagyjából), a FIDESZ-nek ehhez semmi köze, inkább csak belecsöppent a félkészbe, de a kapitalizmushoz nem értettek. Sajnos ma se.
5./ Az 5 év kormányzásból az első négy az osztogatás korszaka volt (30 % reáljövedelem növekedés!!!), most visszavesznek belőle kb. ötöt. Az integrálszámításhoz értők tisztában vannak vele, hogy ez sokkal több pénzt jelent, mintha 5 év alatt évente MINDIG nőtt volna évente 4,5 %-kal. Nem szólhatunk egy szót se (illetve én igen, mert a gázártámogatást is tőlem vették el, meg a plusz adót is én fizetem, a többség nem).

Ha van még valami, beszélhetünk róla.
Mind lebuktunk! Az emberek, a lakosság, a társadalom, a köztársaság polgárai, mind lopunk.

Szerintem így helyes ez a mondat Árpi.
Hát szűknek szűk az a felső réteg, de hogy a kocsmában gőzük nincs arról, hogy mi az hogy etatista, az hóttziher. Egyébként van még valami e szűk felső réteg felett is, vagy ott már ne keresgéljek? :))
RE: RoFä 2007.10.06. 10:40:54

Fogalmazás kérdése. "Etatista punnyadt kispolgári érzelmű", ezt a cikkíró röviden "baloldalnak" mondja. Emiatt az "óriási baromság" jelző talán kissé erős.

A cikk mondandójának veleje, hogy jobboldali szövegekkel, bármekkora az erőlködés, bármilyen pártok között, bármi módon is oszlanak meg a szavazatok, 2,5 milliónál több választót képtelenség Magyarországon urnákhoz szólítani. Mert a nem-jobboldaliak (nevezzük őket akárminek) többen vagynak.

Azért '98-tól nézi gondolom, mert akkor állt be a mai kétpárti struktúra és szereposztás, habár ebből még nem következik, hogy ne nézhetett volna utána régebbi adatoknak, ez igaz.

RE: dark future 2007.10.05. 23:54:09

Miért, neked nem futkos hideg a hátadon, ha meglátsz egy rendőr(autó)t? No nem a félelemtől (Bibó), hanem az undortól.
vakapad

Pontokba szedve sorolod, hogy milyen gondok kijavításán dolgozott Gyurcsány ember feletti erővel, de hát ezek 100%-át ők okozták.

Érvelésed propaganda ízét bizonyítja:"többek között az ÁFA csökkentéssel, mit is igen nehéz ellopni, itt van mindannyiunknál a pénz ma is" lehet, hogy a Te zsebedben van, ha netán kereskedő vagy. Ugyan is az ÁFA csökkentésel az árak nem csökkentek, az ÁFÁ-t a kereskedők nyelték le.

GY.F. a hatalom puszta nyers vágyáért 270 milliárdot kidobtak az államkasszából, propaganda célokért, támogatva ezzel a jelentős részbe a multi kereskedelmi válalatokat.

Ez volt ám a populizmus, legalább olyan, mint a 14. havi nyugdíj igérete, csak az utóbbi duma volt, és nem 270 milliárdos károkozás.
Én elhiszem, hogy mindenki szeretne egyszemélyi felelőst találni, minden búja-bajára. Ez így volt régen is. Jött a pap, átruházta a bajt a kecskére, aztán kizavarták a sivatagba, vagy lelökték a szakadékba.
Viszont, ha racionálisan nézzük, akkor ezzel sem a bajok nem oldodtak, meg sem az okukat nem szüntették meg. Pszichológialag jót tesz, azt nem tagadom.

"Közepes szellemi képeségekkel bárki eldöntheti,ez a 7 pont egy akkora faszság,hogy csótányt lehetne vele irtani.
Komolyan gondolod,hogy olyan törvényt hoznak,amit nem tudnának kijátszani?
Nem olvasol ujságot?Naponta buknak meg miniszterek,elnökök,királyok meg hasonló faszkalapok korupciós ügyeken az egész világon.
Nem ez a megoldás,ha létezik egyátalán tökéletes megoldás.
Kinában lelőnek néhányat,mégis csalnak stb stb."
Nézd senki nem állítja, hogy megszünne tőle a korrupció. Olyan varázslat nincs. Ellenben néhány kiskapu bezárás igen. (Bár a bemondásra történő költségtérítés nem kiskapu, hanem egy hatalmas lyuk)

"Milyen csillámporról beszélsz?"
Az a keresztény, nemzeti maszlag, amitől édesebbnek tünik. Persze, mindenki tudja, hogy a semmi nem müködik se jobban, se rosszabbul attól, hogy magyarok, és nagyon büszkék rá, de sok mindent feledtet. Amikor a vegyépszer nyerte a közbeszerzést az autópályára. Hörögtek, hogy nem az volt a legjobb ajánlat, erre a válasz: "magyarok, ez a fontos, nem?". Ettől, persze, nem lesz sem jogilag rendben, sem gazdaságilag racionális a döntés, de nem jól esik a tudat, hogy magyarok építik, és magyar zsebbe kerül a pénz?
Na, az ezt értem csillámpor alatt.
"Egyébként van még valami e szűk felső réteg felett is, vagy ott már ne keresgéljek? :))"

Hogyne lenne! Hát a zemberek! Jól körülhatárolható, definitív gondolkodásmóddal, melyen a poklok kapui sem igen tudnak erőt venni. Gondoljátok meg, proletárok!
T. Ne félj!

Ugye erre nem kell válaszolnom? A hit ugyanis szerintem nem vita kérdése. Azért hit.
"Ugyan is az ÁFA csökkentésel az árak nem csökkentek, az ÁFÁ-t a kereskedők nyelték le. [...]
GY.F. a hatalom puszta nyers vágyáért 270 milliárdot kidobtak az államkasszából, propaganda célokért, támogatva ezzel a jelentős részbe a multi kereskedelmi válalatokat."
Igazad van, de ne feledd, hogy a kereskedők is mi vagyunk. Nem csak multik léteznek, és nem csak kereskedelmi szektor.
Ez mindenkit érintett, és jótékonyan. Ugyanakkor tökönszúrta a költségvetést.

"de hát ezek 100%-át ők okozták"
Ez viszont továbbra sem igaz, mert millió örökölt dolog van, aminek a megreformálásával a kormányzat már réges-rég adós. S bár igaz, hogy a szarlavina most indult meg, sőt még durrogtattak is hozzá, de nem ők hordták oda az egész szarkupacot.
Tóta W ez a kis szösszenet,a következő,majd az azutáni,és az azutáni...stb. kormánypártokra is igaz lesz.Csak annyi lesz a külömbség,hogy amíg az egyik azt mondja...."hazudtunk loptunk reggeltől estig",a másik azt fogja majd mondani,hogy "hazudtunk loptunk estétől reggelig"...és így tovább...:)
Vakapád!
Kár volt ilyen hosszan irni,ezt a szöveget ismerem,már többször leirtad,mindenféle variációban.
Ez a mese, hülyegyerekeknek.Az,hogy forgatjuk a szavakat,ballról jobbra,aztán jobbról balra,attól még nem lesz semmi értelme.Meg igaz se lesz.

Lord Valdez!
Nem egyszemélyi felelőst kerestem,hanem FELELŐSŐKET.Kell,hogy legyen, ugyanis,ha jól megnézed a politikusok mindig arról beszélnek milyen felelőségteljes munkát végeznek.
Ha jó sikerült valami és jutalmat osztanak, rögtön tudni,hogy ezért ŐK a felelősek,nekik jár a lóvé.
Ha nem sikerül,nincs felelős vagy MI vagyunk a hibásak és velünk fizettetnek meg mindent.

Az meg nagyon tetszik itt,hogy minden kormánypárti/többé nem irom,baloldali,semmi közötök a baloldalhoz/közgazilag ZSENI,minden adatot másodperc pontossággal ismernek.Halkan,csak miért vagyunk akkor szarban?
Szólhatnátok a Veres Úrnak,szerintem neki halvány fingja sincs,hogyan is áll a magyar gazdaság.
Öt év alatt még egyszer sem találták el,hogyan lehet valódi költségvetést csinálni.40%-os eltérés,nem semmi!

Az,hogy a szocikon kivül senki nem tudná megcsinálni,AKKORA BAROMSÁG,kár róla többet irni.Most már örökké igymarad?Ez lesz az idők végezetéig,ami most folyik Mo-on?Erre van vevő,szellemileg?
Úristen!Meneküljünk,ki merre lát!
Vakapád majd fogom a kezed!Bocs.
Ne félj! 2007.10.06. 12:15:30

Ez így kissé sommás. Maradjunk annyiban, hogy volt kereskedő, aki lenyelte, volt aki nem. A gazdaságban mindenképp többletpénz maradt (a nem-csökkentéshez képest). Hogy ez hogy oszlik meg, és hogyan hat az inflációra, az egy kicsit bonyolultabb kérdés. (Vö kereskedő lenyeli - több pénze lesz - többet költ - infláció nő, kereskedő nem nyeli le - állampolgárnak több pénze lesz - inflácó nő, kereskedő lenyeli és beruház belőle - GDP nő, és még lehetne ragozni (de amit leírtam, az is leegyszerűsítés).

Állampénzügyi szempontból a lépés valóban populista és erősen fedezethiányos volt.
Lord_Valdez 2007.10.06. 12:33:19

Hát igen, a korrupció az nem egy egybites kód, on-off kapcsoló, hogy vagy van, vagy egyáltalán nincs. Én minden becsukott kiskaput üdvözlök (ha nem vágnak helyette nyolc fortocskát).

Hát igen, nagyszerű dolog az, ha magyar zsebbe megyen a lé. Legnagyobb bankunk, legnagyobb ingatlanfejlesztőnk, korábbi legnagyobb nemzeti útépítőnk (azóta csak egy a többi kartellhuszár közül), mind derék magyar emberek. Komolyan! Még csak nem is mózeshitűek, hijj!

De attól még kurvagazdag tőkések. (Amivel nincs amúgy semmi baj). Csak nem értem, miért kell jobban örülnie a melósnak, ha magyar tőkés zsákmányolja ki. Különösen, hogy az összes kibaszott jövedelemstatisztika szerint az átlag multi többet fizet és jobban odafigyel a munkavédelemre, mint az átlag Nemzet Gerince Magyar Vállalkozsó. Tisztelet a kivételnek, persze.

(Mint megveszekedetten szabadelvű polgár, mára felfüggesztettem a kommunista-szocialista retorika bárminemű használatát. Holnap újra jelentkezem, guevarista érveléssel, addig újraolvasom Moldovát.)
6.Lenin 2007.10.06. 14:01:07

Sehr geheerte Vlagyimir Iljics.

Azért nem találták el, mert nem akarták eltalálni. Ez bűn. Szándékos, előre megfontolt túlköltekezés, most iszuk a levét.

Idén úgy néz ki, eltalálták, mert el akarták találni.

Jövőre is el fogják, ha akarják.

Pont.
6.Lenin 2007.10.06. 14:01:07

Ps: dehogynem tudja más megcsinálni. Meg tudná Viktorunk is, de jelenleg két lehetőség dereng az eseményhorizonton:

1) akarja, fogja, de mondani azt nem meri, okosan. Ezzel semmi bajom, ha Gyurcimurcinak elnézem a macchiavellizmst, akkor Vityának is. Csinálnak majd szigorú büdzséket, viszik tovább csendben (esetneként ők kezdik meg) a reformokat, egy-két hangos látszat-megálljt beleértve, ahogy szlovák testvéreink (vizitdíj pld jó célpont, mint ott is). Lehet, hogy leöntik az egészet a szokásos mézes-bazsalikomos-nemzeties szósszal, ami szép pirosfehérzöld, néha, ha hagyják odakozmálni, akkor halványbarna. Nem baj, kibírom, ha a mostani gárda faszságait nem követik el.

2) Nem is akarja, az utóbbi 2-3 évben komolyan beszélt, from Budai Vár till Tusnádfürdő und Ship Factory Island. És tényleg elhiszi, amit mond, hogy itten majd egy ilyen harmadikutas igazságosztós népi-nemzeti-szociális féligpiac-gazdaságot gründolunk.

Na ekkor van a baj.

De én ezt nem hiszem, V. ügynök nem hülye, csak kicsit annak álcázza magát.
RöFa:

"De én ezt nem hiszem, V. ügynök nem hülye, csak kicsit annak álcázza magát."

Tényleg nem hülye....mert őrült. Amit mond, azt is gondolja.
RoFä 2007.10.06. 14:12:15

Ez aztán a történelem hamisítás, Lenin nem nő volt!
6.Lenin 2007.10.06. 14:01:07
RoFä 2007.10.06. 14:09:40
Hát ez az, meg tudja más is.
Csak ha megteszi akkor "illegitim" lesz, mert "nem erre kap felhatalmazást". De próbáljon meg bárki választást nyerni megszorítás vagy leépítés ígéretével.

6.Lenin 2007.10.06. 14:01:07
Személyes: nem vagyok elnézést kérni azért, mert bejártam az órákra... Sőt haragudtam Horn Gyulára, amiért nem folytatta az addigi politikát. Haradugtam Orbánra, mert sok hosszútávú, ismétlődő kötelezettséget vállalt, emelte a minimálbért stb. Haragudtam Medgyessyre, mert 13. havi nyugdíjat ígért stb. Haragudtam Gyurcsányra, mert látta mi történik és nem lépett, sőt még Áfát is csökkentett. Én egy nagyon nyugodt ember vagyok, nem sűrűn kiabálok a TV-vel, de mikor Veres bejelentette az Áfacsökkentést, és még azt is mondta, hogy elbírja a költségvetés, megtettem. Nyilván én se tudok mindent, soha nem is állítottam, de sok minden azért nyilvánvaló. Pl.: hogy magas hiányt nem lehet adócsökkentéssel orvosolni.
fuxosbömis 2007.10.06. 15:33:08

Ezt én nem tudom megállapítani. Mindenesetre ha megnyerik a választást, ki fog derülni, előbb nem. Viszont valószínűleg csak akkor nyerik meg, ha előbb kiderül.

Shore 2007.10.06. 15:34:15

Ja, +r. Nem beszélni jól német.
Vlagyimir, írod! "vinczej!
Te soha nem fogsz a Fideszre szavazni,teljesen mindegy, mit csinálnak."

94-ben választhattam, hogy Horn visszatérése, vagy Orbán parttalan komcsizása. Döntöttem, nyertünk. 98-ban választhattam, hogy Kovács, vagy Orbán (akárhogy is tagadta) Torgyánnal. Döntöttem, vesztettünk. 2002-ben választhattam, hogy Medgyessy amatőr-politizálása, vagy Orbán (a'la Kövér) panelprolizása. Döntöttem, nyertünk. 2006-ban választhattam, hogy Gyurcsány mismásolása, vagy Orbán artéria-dagasztó, normalitást átlépő, elvadult "porszívó-ügynök" színvonalú ígérgetései. Döntöttem, nyertünk.

Talán nem nehéz felfedezni, hogy az egyik oldalon mindig volt esélyem, hogy egy jobbat kapunk, míg a másik oldalról mindig csak Orbán maradt, mint választás. Ő pedig már többszörösen "bizonyított". tehát az teljesen igaz, hogy amíg Orbán lesz csak az alternatíva FIDESZ-nek aposztrofálva, addig valóban nem várható, hogy ne keresnék nála jobb lehetőséget.

Ha alternatívát keresek, akkor (bár erős fenntartásokkal, de) az MDF jöhet szóba. Bár már ők is "megégették" magukat, de jelenleg (egységként tekintve) valóban ők képviselik a legnormálisabb politikai stílust. Problémám velük inkább jelenlegi gyengeségük, és effektivitásuk. És persze létezik a választási matematika kényszerítő ereje is.

Ja, egyébként eddig mindig az SZDSZ-re szavaztam. 2010-ig még van időm újból meggondolni, ahogy ezt tettem minden választáskor... :-)
hacsaturján 2007.10.06. 12:33:47
"Egyébként van még valami e szűk felső réteg felett is, vagy ott már ne keresgéljek? :))"

Hogyne lenne! Hát a zemberek! Jól körülhatárolható, definitív gondolkodásmóddal, melyen a poklok kapui sem igen tudnak erőt venni. Gondoljátok meg, proletárok!

---

Hacsikám, egyrészt ott vannak a közös és közösségi energiák: flóra, fauna, ember és ezek mindösszesen megkoronázva vagy önmagába rejte ízlés szerint a Teremtővel vagy sem, másrészt ítéljünk egyedekként, úgy fair.
vinczej!
Az ország is nyert?
Jól ráéreztem.
Kisebbet veszített. Ilyen politikai színvonal mellett nyerni nem lehet.
Lord Valdez!
"..,hogy a magas hiányt nem lehet adócsökkentéssel orvosolni"
És ez,hogy lett?Ki csinálta?Hogy csinálta?Miért csinálta? stb?stb?
Sajnos itt erről nem lehet vitázni,mert mindig,mindenki másról beszél.
Ha Á-t mondok,a másik oldal B-ről beszél,és forditva,de ha észrevetted én nem a részletekről beszélek,hanem a részletek mögötti inditékokat próbálom megfejteni.
Engem az érdekel mit,MIÉRT?Nem az,hogy mit,HOGYAN?Az utóbbi lényegtelen részletkérdés.
Szerencsére az életben rengeteg megoldás létezik,sokszor cáfolva az elméletet és ez igy van jól.
vinczej!
2002-ben az elsők között voltunk,most stabilan az utolsók.O.K.igazad van,ez a kisebbik rossz.

RoFä!
14:12:15 14:01:07
Jó a szöveg,de nem vettem be.
Back to Zuschlag:

ha van még, aki nem ismeri:


Cúslág János balladája

Szentül már a nap is Szeged városában,
Szegény Cúslág Jánost marasztják fogságban.
Kezeit megkötik, elveszik csizmáját
Övéts megoldják, végbelét vizsgálják.

Lendvainé, Édesanyám! Ne hagyjon engemet.
Talpig vasba verik gyönge testemet!

Ne félj fiam, ne félj, nemes Cúslág János,
Erőm, befolyásom az éggel határos.
Megírtam levelem királynak ,császárnak,
Királynak , császárnak , Központi Bizottságnak,
Küldik a sereget, megmentenek téged
Ezer újságíró tisztázza nevedet.

Lendvainé, Édesanyám ne hagyjon el engem!
Számlálják vagyonom, készítik a priccsem!

Ne félj fiam, ne félj kedves Cúslág János,
Erőm és hatalmam az éggel határos.
Megírtam levelem királynak császárnak,
Királynak császárnak, Nagyhegyi Gyurcsánynak.
Küldi a sereget, nem kell nagyon fo**ni,
Ezer neves ember fog tisztára mosni.

T. 6.Lenin 2007.10.06. 14:01:07

Valóban leírtam már többször, mégpedig nem azért, mert hajlamos vagyok az ismétlésre, hanem mert mindig visszajönnek azok a hozzászólások, melyekből az értetlenségre következtetek. Lehet, hogy neked minden nagyon világos már régen, és az én meséim hülyegyerekeknek szólnak, nem neked, csak egyszer látnám már, hogy azt írnád le (vagy más, nekem mindegy), a meséim közül ezek és ezek a mondatok nem igazak, mégpedig a következő okokból: a, b, ...x. Ilyen sajnos nincs, sőt most már megint új ügyek jöttek elő (mindig találtok valamit), mégpedig kettő, a./ szarban vagyunk, b./ négy éve nem annyi lett a hiány, mit a PM tervezte. Persze ezt is megpróbálom elmondani (természetesen nem neked, hiszen te mindent tudsz, és úgyis unnád).

1./ A szarban levést nem értem, az ország jelenleg a közgazdászok által kívánt ideális állapotban van, a belső kereslet és az állami kiadás mértéke csökken, az exportvezérelt ipari termelés ugyanakkor 9 %-kal nő, a külkereskedelmi egyenleg soha nem látott mértékben javul. A forinton jól látszana, ha bajban lennénk. Nem látszik. A mezőgazdaság sajna befuccsolt idén, reménykedjünk, hogy majd jövőre. Magyarországon a munkaerőhiány miatt extenzív fejlődés (amilyen pl. Szlovákiában van, ahol Fico szerint az emberek hajlandók kevés pénzért sokat dolgozni) már kb. 4 éve nem lehetséges, intenzív kell, persze szabad képzett munkaerő sincs (sajna - illetve humán van dögivel, de az ide nem az igazi), ám az ipar mégis dinamikusan nő (ki hitte volna). Szóval a szarban lévéshez sokkal erősebb indok kellene, mint magának a kijelentésnek a mantraszerű ismételgetése.

2./ Az ország költségvetése a Medgyessy program és a képtelenül pénzpazarló lakásépítés hitelezési és adókedvezményes rendszer miatt (aminek jó részét azok vették igénybe, akiknek volt lakásuk, de még építettek egyet-kettőt a családjuknak) 2002. óta kényszerhelyzetben van. Állandóan túl optimistára kellett tervezni, 2004. előtt a közeledő EU csatlakozás miatt, utána az EU tagság miatt, anélkül, hogy a népnek kiosztott pénzből és az autópálya programból visszavettek volna (mert előbbiről a múlt év tapasztalatai alapján tudjuk, hová vezet). Ki is találtak hát egy trükköt, hogy az autópálya építést kiviszik a költségvetésből. Ebben reménykedtek 2005. végén a 2006.-os költségvetés készítésénél, ebből meg lehetett volna oldani az ÁFA csökkentést, de sajnos valaki elszaladt Brüsszelbe Almuniához. Egy kis besúgásra. Nem azt súgta be, hogy mit akarnak csinálni, az ugyanis teljesen nyilvános volt, hanem azt, hogy nem az EU statisztikai eljárásának megfelelő. Persze Veres is járt Brüsszelben, próbálta egyengetni a dolgot, de miután széles nyilvánosságra került, Almuniának egy dolga maradt, úgy megtiltani, mint a sicc. Az ötlet befuccsolt. Veresék persze tudták, hogy a választások után mindenképpen kiadáscsökkentés lesz, de esztétikailag sokkal jobban nézett volna ki a költségvetés. A múlt évtől nincs kényszer, a választások messze vannak, az idei költségvetés, úgy néz ki, jó lesz.

Ez itten a nyilvános hozzászólások helye, bárki írhat, érvekkel hajlandó vagyok vitatkozni, szemlélettel és szlogenekkel nem tudok.
Ja, egyébként mindenkit megnyugtatnék, aki Gyurcsány eltávolításáért imádkozik, egy ország fogott össze a megbuktatása érdekében. A Hírstarton pl. a "Vélemény" rovatban öt szolgáltatóra találhatunk linket (újságnak nem nevezném mindegyiket): Népszabadság, Magyar Nemzet, Hírszerző, Heti Válasz, Gondola. Ebből három pártlap (pártlapnak azokat nevezem, melyek mindig, sőt éjjel-nappal, kihegyezetten és keresetten csakis rosszat írnak a másik oldalról, 90 % erről szól, a többi semleges - lehet vitatkozni a definíciómmal, de csak érvekkel), egy olyan, amelyben helyet kaphat mindkét oldal bírálata, de inkább kormányoldali, a Hírszerző főszerkesztője pedig (Uj Péterhez hasonlóan) nagyon utálja Gyurcsányt (na jó, ők mindenkit hülyének tartanak, aki nem ők). Ilyen "baloldali médiafölénnyel" senki sem tud megküzdeni.
vakapad 2007.10.07. 11:03:10

"az ország jelenleg a közgazdászok által kívánt ideális állapotban van,"

Semmi sem áll távolabb tőlem, hogy világvége hangulatom legyen és nemzethalált vízionáljak, de azért ez a mondat k..vára meredek. Különösebben nem akarnám magyarázgatni, hogy ezt miért gondolom így, elég legyen csak a növekedés semmilyenségére gondolni + hiány + újraelosztás mértéke + korrupció + stb. stb.
Van nékem egy erősödő megérzésem. Mintha nem venné észre itt senki, hogy teljesen mindegy, hogy azért döglik e meg mert 1000 m.-rel van víz alatt; vagy csak két centi választja el a levegőtől. Rohadtul unalmas végigolvasni ugyanazok- ugyanazon hülyeségeit, különöst vonatkozik ez "TWÁ" megnyilatkozásaira. Volt egy jó! Aztán arról is gyorsan kiderült, nem más mint bérencségének palástolása. Szánalmas. Mint itt a viták 99%-a. Taposni a trutymót, az elmeháborodottság határán szédelgőt visszarángatni, keresni normális embert? Na azért tartunk itt mert ezen a szinten működik a mi értelmiségünk. Szerencsésebb országok mint pl. Gambia, biztos nem engednék, hogy ilyen szellemi vírus mint a mi bloggerünk tért nyerjen 5'-nél tovább. Azt, hogy így dől a nép, bizony tátott szájjal bámulnák. Tisztelet megint a normális vitapartnereknek, a többi szegeny szellemi és erkölcsi prolit meg nyelje el a feledés. Na további jó rágcsikálást.
Az, hogy a belső kereslet, és elsősorban az központi állami pénzköltés visszafogása, szemben az exportdinamizmussal, csökkenti a GDP növekedést, ez jelentősen más színben tünteti fel az 1,4%-ot. 2002-ben az én adóforintjaimból növelték más extra vagyonát (lakéstámogatás), anélkül, hogy ez számomra akárcsak középtávon is fejlődést ígérhetett volna. Mert más az, ha adóforintjaimból olyan vállalkozásokat támogatnak, amelyek képesek önnön vagyonszerzésüket a termelésbe visszaforgatni, és nem "nemzeti vagyont növelő" luxuspalotákat építeni (vagy egyszerűen elsíbolni, lásd: kecskeméti haverok 100 milliói), parasztvakító "hatósági energiaárakat bevezetni". Közben pedig a (szintén adóforintjaimból finanszírozott) erős forint miatt az export 2002-ben "dinamikusan visszaesett". Tehát a 2002-es 2,9%-os GDP növekedés tendenciájában messze rosszabb volt, mint a mostani 1,4%.

Mindezek mellett is a jelenlegi gazdasági mutatók tényleg nem szépen néznek ki.
T.Illetékesek!

Legyenek olyan kedvesek és Paszternákot kegyeskedjenek felterjeszteni az Irodalmi Nobeldíjra és a Bivalybasznádi Zöld Valagrendre.

jól megröhögtetett:))
micsoda politika, micsoda schiessbudenfigur politikusok LOL !

megprobàltam elmesélni valakinek CH-ban a Lengyel Zotya ügyet. kilàtàstalan fàradtsàg: EZT nem hiszi el senki! igazi monty python trash :))))
molaris 2007.10.07. 13:07:32

Hű de unalmas! Hát még Te! Mindig ugyanaz: Gyurcsány monnyon le, TWÁ tünnyön el...
Ennél a Heti Válasz is jobb.
Sziasztok!

Ha megengeditek, megosztanék pár keresetlen gondolatot a témában.
Baj van, ugye? Van hát.
Lehet persze monologizálni azon, hogy hogyan lett ez, de megold ez valamit?
Meg ez a rend kérdés is, hát… szerintem nem lesz itt rend. Nem akarja azt
itt igazán senki. Meg ha akarná is, mire megy vele? Rossz a struktúra, úgy ahogy van, ki kellene dobni a fenébe. Szomorú tény ez, nem nagyon sikerült nekünk ezt a demokráciát adoptálni. Nincs itt semmi rendkívüli, lehet továbbhaladni. Az a rendszer ami itt kialakult, hogy ne mondjam átalakult az elmúlt két évtizedben, úgy ahogy van, bebetonozta magát.
Valahol olvastam: „A demokrácia olyan rendszer, ami nem teszi lehetővé, hogy jobban vezessenek minket, mint ahogy az megérdemeljük.”, ugye?
Ez a zárvány kívülről tekintve, roppant mulatságos képet fest. Megy itt a nagy és össznépi társadalmi fesztivál a semmin. Vannak nekünk ugye törvényeink, de sajnos le van benne írva, hogy lopni nem szabad. A közvélekedés, a helyi szokások, a társadalmi értelemben vett morál mindig is majorálta az írott jogot. Olyan ez itthon a lopással meg a mutyival, meg az uram-bátyámmal, mint a mediterrán országokban a sisak nélkül robogózás. Látja azt a közeg, de nem szól érte. Na most persze, ha már az analógiánál tartunk: itt van ez az olasz helyzet a közlekedéssel. Hogy tudni illik ottan nem divat szabályosan közlekedni. Valahogy mégis működik a rendszer, habár az eu-normákhoz szokott közlekedőnek égnek áll a haja tőle, elsőre. Jó mi magyarok nem tudunk vezetni, de azért csak érdekes, hogy a dudálva száguldozók országában a per főre vetített személyi sérülések száma sokkal alacsonyabb mint hazánkban.
Kellene itt valami megoldást szállítani, hogy ne raboljam az egyszeri olvasó figyelmét potyára.
Az a baj, hogy itthon sok buta ember van. És ezek járnak szavazni. Az a baj, hogy a jelenlegi struktúra társadalmi beágyazottsága igen magas, úgy értem, hogy a szavazópolgárok 90%-a nagy valószínűséggel a múltban is tanúsított módon fog viselkedni. Elmegy, leszavaz.
Önmagában ez nem volna, baj, ha lenne értelme annak amit csinál és nem arról lenne szó, hogy a két tolvaj/gangszer közül x-el kb. mindegyhova. Nem dolgom nekem kollektíven ítélkezni a magyar politikai elit felett, de azt hiszem, ebben a kérdésben nincs és nem is lehet komoly vita. Nem akkora ez az ország, hogy el bírjon tartani két garnitúra naplopót. Egy banda ez, játszanak. Nekünk. Van aki elhiszi, van aki nem. És ha nem?
Akkor jön a dilemma. Szerintem, óvatos becsléssel is legalább egy évtized, ha mindenki, kb. egyszerre és legalább félszívvel akarná. Azok a társadalmi volumenű tanulási folyamatok, a régi hibás struktúrák felülvizsgálata, lecserélése működőképesre…
Komoly társadalmi szintű mozgások, vagyonok, hatalmi pozíciók, áhh… Belátom a gondolatmenet abszurditását.
Alternatíva a külföld.
Vagy?
na végre!

jó úton indultál el öreganyánk...

az út végére érve te is megláthatod majd, bárha fáj is talán, a Heti Válasz a legjobb...

"Az a baj, hogy itthon sok buta ember van.", írod kedves Stavrosom...

ez biza igaz, de nem baj...
sok tanulatlan/műveletlen is van, az se nem baj...

a baj az, hogy félrészegen idezagyválsz valamit, és elküldés előtt nem volt senki, aki legalább átnézte volna...

node sebaj, aludd ki magad, aztán olvass sokat, mindenfélét, segíteni fog...
"Gyurcsány Ferenc azt ígérte, az MSZP vezetése meg fogja védeni és meg fogja óvni a magyar baloldal tisztességét, becsületét.
Kijelentette: a magyar baloldal büszke lehet arra, hogy soha nem sározódott be, tisztessége és becsületessége nem támadható, különösen nem azok által, akik ezt megpróbálják megtenni."

"Nekünk ne meséljék el azok, hogyan kell élni, akik kikerültek az egyetemi padokból és furcsa módon 15-20 év alatt meggazdagodtak." (Ő mi a faszt csinált? Még 15-20 év sem kellett hozzá.-- a szerk.)
www.nol.hu/cikk/466957/

"Gyurcsány ki fogja irtani a korrupció írmagját is, valamint a részigazságokat és a hazugságokat (Sic!), felszabadítja a lelkeket."
" index.hu/politika/belfold/18071007/

Nabazmeg... Hogy rá nem szakadt a plafon.

vakapad, erre azért reagálnék...
bár szinte szentségtörés ezt ide bemásolni mégegyszer, csak az érthetőség kedvéért teszem.
nem meggyőzni akarlak, csak az általad vázolt tényeket egy kicsit más aspektusból megközelíteni.


"1./ Az őszödi beszédnek és a mostani „tisztítótűz”-nek egymáshoz semmi köze sincs. Gyurcsány az MSZP-nek nyerte meg a választásokat (többek között az ÁFA csökkentéssel, mit is igen nehéz ellopni, itt van mindannyiunknál a pénz ma is), az ő képviselőcsoportjukat kapta szavazógépként, és miután megnyerte, látván az eufóriát az őszödi ülésen (a sírból lett visszahozva a győzelem), mely eufóriából látszott, hogy mostan a képviselők igencsak örvendeznek a „lesz ám szőlő meg lágy kenyér DÖGIVEL” helyzet felett, ő meg tudta, hogy megszorítások és reformok kellenek, és ezt azzal a készen kapott frakcióval kell megszavaztatni (nem ő volt a pártelnök) új taktikát kellett választania. Persze az őszödi beszéd csak az első lépés volt ehhez, meg kellett még szavaztatnia magát pártelnöknek is (púp a hátára), és zsarolnia is kellett. Bejött. Megszavazták. 2006. júniusától dolgoztak rajta (előbb nem lehetett, mert ha kiderül, fuccs a választási győzelemnek). Tehát nem „bombázniuk kellett volna”, hanem bombázták, és meg is lett szavazva. 2006. őszét, a kissé feltüzelt „nép?” reakcióját már ismerjük. Ha valaki nem, az persze nyugodtan írhat olyat, hogy „kellett volna”."

én elhiszem, kedveled gyurcsányt. ugyanakkor nem vagyok teljes mértékben a "cél szentesíti az eszközt" szlogen híve. bizonyos esetekben elfogadható, de ebből a leírásból az derül ki, hogy gyf következetesen hazudott, fenyegetett és zsarolt. először hazudott a frakciónak, a kampányban a népnek, akinek reakcióját erősen le is verette (verették? most mindegy), és így tovább. Cselekedeteit, főleg szövegeit vizsgálva NEM következik A-ból B, illetve A igéretből annak végrehajtása, hanem várhatunk - valamit, ami B, esetleg C, de lehet, hogy X.
Innentől kezdve csak HIT kérdése, hogy gyf a reformok, a hatalomvágy, vagy valami egyéb késztetés hatására hazudik, zsarol és fenyeget.
te a reformokban hiszel, én egyéb késztetésben, béke poraidra.


"2./ Gyurcsánynak és az országnak a múlt évben sokkal (messze sokkal!) fontosabb volt a megszorítások és reformok megszavaztatása (min. 194 szavazat/szavazás), mint annak kockáztatása a képviselők pénzéhez való hozzányúlással, ami hogyha elkezd szívózni már a múlt évben, a parlamenti szavazáson esetleg ellene fordította volna a frakciót. És akkor nincs szükséges megszorítás, és nincs reform. De most már van. És eljött az alkalom is, most nem szólhatnak egy szót se az MSZP-ben (elvileg!), hiszen Zuschlag lebukott. Be is dobta Gyurcsány a 7 pontot a köztudatba, de tévedett, mert annyira gyűlölik, hogy a közvélemény még ebben a triviális kérdésben sem áll mellé."

lásd fent. még annyit hozzátennék: szerintem igazi, mélyreható változtatásokat (reformokat) csak TÁMOGATÓKkal lehet véghezvinni.
egy átvert, megfélemlített, kussoltatott frakciótól milyen "támogatásra" lehet számítani?
ezen kívül, ilyen politikai légkörben, amikor a frakciójával sakkozik, mennyi energia marad a reformok véghezvitelére?
Egy ekkora (ekkorának beharangozott?) változtatási csomag vajon hány szakértő összehangolt munkáját igényelné? hol vannak ezek?
egy erős, egymást támogató, hozzáértő csoport nem lenne ideálisabb hasonló manőver levezénylésére? (utóbbi költői kérdés)

"3./ Az, hogy Gyurcsány irodájában voltak együtt Zuschlaggal, tagadhatatlan (index.hu/politika/belfold/gyuv071005/), az, hogy együtt osztogattak, már inkább a whisful thinking kategóriájába tartozik, amit néhányan nagyon szeretnének, de bizonyítani még nem sikerült. Logikusan gondolkodva Gyurcsánynak sokkal inkább érdeke volt a rendezvények megtartása, mint Zuschlag vagyonának gyarapítása, de azért lehet erőlködni tovább (bizonyítani még nem tudjuk, de elhinni már elhittük, sőt terjesztjük is, ergo kénytelenek vagyunk tovább erőlködni)."

ez így nem teljesen igaz. folyik a nyomozás, gyf szerint ő nem volt ott, más pedig tanuvallomásában azt mondta, igen. ennyit tudunk, a két állítás gyakorlatilag semlegesíti egymást, megint HIT kérdése, hogy ott volt vagy sem.
várjuk meg a végét. a védekezése ("én csak aláírtam, de nem tudtam, mi van benne"), szinte hihetetlen, félelmetes. hiszen ezért vannak a miniszterek. vagy tudja, mi történik alatta, vagy nem. mindenesetre aki aláír, azé a felelősség.

"4./ Amit a volt állampárti diktatúra (= „szocializmus”) elbarmolt, azt az Antall és a Horn kormány hozta helyre (nagyjából), a FIDESZ-nek ehhez semmi köze, inkább csak belecsöppent a félkészbe, de a kapitalizmushoz nem értettek. Sajnos ma se."

Értem. nem vagyok közgazdász, de nagyon úgy tünik, a szocializmus legkésőbb a 70es évektől válságban volt. tehát szerinted egy 20 éves mélyrepülést 8 év alatt helyretettek (miközben átmentek piacgazdaságba, privatizáltak, magántőke, kapitalizmus bevezetése, mifene), ám egy 4 éves demokratikus regnálást 5 éve nem képesek ezek a tehetségesek rendbetenni? wishful thinking alapon ezt nem tudom, minek kéne nevezni.
azt, hogy ki ért a kapitalizmushoz, nehéz megmondani, elég képlékeny a téma, ráadásul sem méterben, sem grammban nem mérhető. emlékeim szerint már régóta jobb és rosszabb évek jöttek, és a te értékelésed szerint eddig mindig mázlink volt, mert egy-egy regnáló, jobboldalinak mondott kormány után a bővülő gazdaságot mindig sikerült egy baloldali megszorítócsomaggal rendbetenni (ha jól emlékszem, már Bokrosék is hasonlóra hivatkoztak). mivel a maszop végre már ötödik év kormányoz, és valami cseles jobboldali csoportosulás nem arathatta le a babérokat, most arathatják ők, tehát hurráoptimizmusod szerint, jövőre itt a kánaán.

"5./ Az 5 év kormányzásból az első négy az osztogatás korszaka volt (30 % reáljövedelem növekedés!!!), most visszavesznek belőle kb. ötöt. Az integrálszámításhoz értők tisztában vannak vele, hogy ez sokkal több pénzt jelent, mintha 5 év alatt évente MINDIG nőtt volna évente 4,5 %-kal. Nem szólhatunk egy szót se (illetve én igen, mert a gázártámogatást is tőlem vették el, meg a plusz adót is én fizetem, a többség nem)."

ez némileg ellentmond a 4. pontodnak...
azért két dolog:
1 vajon mi indokolt 4 év osztogatást - főleg az előző pont fényében, miszerint az Orbán kormány 4 év alatt hozzánemértésével mindent tönkretett? ha így történ, vajon felelősségteljes dolog volt-e? vajon az elhatározás, akarat hiánya, vagy hozzánemértés volt az oka?
2 mindig elhagzanak a százalékok, pro és kontra, és gyakran elhangzik (persze tőled) a kérdés: mi a baj, amikor a százalékok ilyen jók?
először is, a statisztika soha nem érvényes az egyénre. másodszor, aki kicsit is ért a statisztikához, grafikon, egyéb mutató készítéséhez, tisztában van vele, hogy egy adathalmazból, ami egy ország gazdasága esetében szinte végtelen, milyen remek és főleg sokféle statisztikát lehet készíteni. meg készíteni, de nem megmutatni, esetleg hamisítani. ebbe most nem menjünk bele.
ami viszont tény: lehet, hogy ezekkel a számokkal néhány közgazdász, esetleg politikus, meg te, negyon elégedett.
ám egy prosperáló ország egészen más képet mutat, mint manapság kis országunk.
a prosperáló, jól működő országra a bővülés és az építkezés jellemző - a szó tágabb értelmében.
magam kultúrával foglalkozom, itthon és külföldön egyaránt. látom, ahogy Magyaroszágon a lehetőségek egyre szűkülnek be, oktatási és kultúrális pénzek csökkennek, kultúrális műhelyek szünnek meg. sajnos ez nem igazán piaci kérdés, hiszen, főleg a magaskultúra, mindenhol mecenatúra kérdése. állam illetve magánszemélyek (cégek, stb) tarják el. és ha valahol látni, hogy "fogy a pénz", hát itt lehet. függetlenül a forint árfolyamától, mert ez nem olyan dolog, hogya nincs magyar, akkor jó lesz a szlovák, vagy jön az EUból.
én ezt látom. persze elhangzik sokszr az is, hogy bezzeg a tesco tele van - már bocsánat, de enni, öltözködni kell. inkább ne várjuk meg, amíg már ott sem lesznek emberek...

Miután én is a rohadt fasiszta Orbán alatt vásároltam házat igazán érdekelne, hogy pontosan miért is gondoljátok azt, hogy az egy tragédia volt az ország minden bajának oka.
1) valóban voltak rendesen potyautasok a rendszeren, mint bármelyiken.
2) Igen megterhelte a költségvetést rendesen, mint pl a lopás, a bazi drága autópályák, a több tucat új államtitkárság, stb.
3) De az igénybevevők 80 %-a korrekten vette igénybe és a családon belüli vásárlók nagy része is végül is társadalmilag hasznosan használta fel. pl az így megszerzett pénzt a vállalkozásába forgatta.
Ja és az így keletkezett kiadás az államadósság növekedésének elenyésző töredéke.
Adatok, hivatkozás, hogy nem így van?
nézegettétek a "reformerők" képeit az inexen?
index.hu/politika/belfold/18071007/
micsoda dinamizmus...
é
"El Condor 2007.10.05. 23:53:54
Nézzetek magatokba, ha ti ülnétek a parlamentben, nem hajlana nektek is magatok felé a kezetek?"

--- NEM. PONT. Ha neked igen, ugyanakkora f.sz vagy mint azok ott. Helyed kb. a "lámpavason" :)

"... ha vkinek tudomása van róla, hogy Fletó lopással szerezte a vagyonát, az jelentse fel, persze a bizonyítékok alátámasztásával. "

--- Akkor felidézném a kormányüdülő esetét: állam eladja GyF-nek, majd visszabérli tőle.
Mikor vagyonszerzésének tissztességességét kérdik tőle a Parlamentben: "Mi az hogy? Nagyonis!"

Ha szerinted ez nem lopás (és annak bizonyítéka), akkor ... ld.fent.
hhh!
Na most fogadok, hogy egyetlen releváns kérdésedre sem kapsz soha válszt.
Ez nem vita amit itt folytatunk, hanem pusztán csak egymás bosszantása, néha már annyira lemegyünk kutyába, hogy elgondolkozom tényleg annyira hülye lennék, hogy nem látom mennyire jól mennek a dolgok?
Hajlok arra, hogy a politikai döntés elmebaj kérdése és semmiféle ténnyel nem befolyásolható.
A németek jelentős része még 45 áprilisában is hitt a végső győzelemben. Ezen az alapon a balosok fasiszta puccsot fognak látni bármilyen erkölcsi felháborodásban, de egy éhséglázadásban is. A Tóta közönsége egy jól leirható fókuszcsoport, nincs külön nevük még, de ha lesz még történelem, úgy fognak rájuk emlékezni rájuk, mint az európai civilizáció elpusztítóira. Hitlert és Sztálint túléltük, de ezeket a magukat progresszívnek liberálisnak gondoló elmebetegeket nem. Szétzilálják mindazt ami összetartotta a társadalmat, nagyobb rombolók, mint a komcsik voltak, mert embervoltunk legfontosabb értékeit csalják el és nem lehet ellenük harcolni, mert eszközük nem a rend, mint bármelyik rendes diktatúrának, hanem a káosz.
hhh. · hhh.b13.hu 2007.10.07. 17:24:37

ha te a kultúrával foglalkozol, az nagy baj...

kultÚrálisan...
vakapad 2007.10.07. 11:03:10

"az ország jelenleg a közgazdászok által kívánt ideális állapotban van,"

Hmmm. Folyamatosan változó jogszabályi, adózási környezet, diszkrét körbetartozások, punnyadt fejlesztési kedv a kissebb vállalkozások körében(indok: nem ülök a tűz mellett, majd ha sok támogatást adnak, vagy ennél humorosabb amikor valaki 30 %-os támogatottság mellett akar egy teljes projektet megvalósítani csak támogatásból).

A sokat emlegetett közigazgatási reformnak a munkavállalók szempontjából nincs alternatívája (a tavaszihoz hasonló 3 millió Ft összegű támogatás egyrészről diszkriminatív, másrészről nem mindenki alkalmas arra hogy vállalkozóvá váljon.)
elmentek mosmá!
asziszitek má mindent lehet?
kissebb, ja
mégkisssebbb, ja
gellabrikám,
ezt a 'nem ülök a tűz mellett' fordulatot hol találtad?
és mit jelent?
funkcionális agyhalottak gyülekezete lassan...
Azért tetszik, hogy vinnyog a sok viktorimádó, mert nem az ő főnökük nyúlhatja le a milliárdokat.
-lyla- 2007.10.07. 18:42:54

Ha eddig még nem beszéltél kkv tulajdonossal, vagy mg. vállalkozóval, akkor javaslom pótold. Nem akarok általánosítani, nagyon heterogének, a működési területtől és a földrajzi elhelyezkedéstől is függően. Amit leírtam az is benne van a pakliban.

Na nem a felső harmad.
El Condor,
soha ne legyen nagyobb örömöd...
gellabri,
nyelvi fordulatra gondoltam...
amit itt használtál, én nem ismertem...
-lyla- 2007.10.07. 18:42:54

Bocs. Nem szeretek sokat fogalmazni, csak ha nagyon szükséges. Egy általam igen nagyra becsült banki szakember mondta: finanszírozáshoz kapcsolódó előterjesztésben egy oldalban le lehet írni ami szükséges. A többi hazugság, vagy felesleges.
Paranoid Android2 2007.10.07. 18:28:29

Gratula, találó a nicked, bár téged mint Tóta közönségének oszlopos tagját nehéz "progresszívnek liberálisnak" gondolni.
Itt van "tiszta forrásból" is:

"Nekünk ne meséljék el azok, hogyan kell erkölcsösen, tisztességesen élni, akik kikerültek az egyetemi padokból és furcsa módon, 15-20 év alatt meggazdagodtak."
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=110968&fnHid=110968

No ezt a mondatát Fletó kirakhatná a háza ajtaja fölé... Valami ilyesmit kér tőle mostanában az ország nagyobbik fele.

...ebben az összefüggében...

ugyanis, te nyilván a tűzhöz közel ülésre/levésre gondoltál, de nem azt írtad...

igénytelenebb helyeken ugyanígy összekeverik:

'vaj van a fején' (azaz: akinek vaj van a fején, ne menjen a napra), és 'van valami a füle mögött' (azaz: valószínűsíthetően sáros az illető, de még nem derült ki, hogy miben, nem látszik a dolog, mert a füle mögött van)...

jól van gyerekek, mehettek az udvarra játszani...
dark future · www.andocsek.hu 2007.10.07. 19:07:23

nagyanyám szokta volt mondani:

'bolond likból bolond szél fúj'...
lyla, magának mi a baja?
Mr Worluk! Nem hasad szét a tükre,ha reggelente belenéz?
molaris 2007.10.07. 13:07:32

Molaris drága.

Emlékeim csalnak, hogy megfenyegettél minket Árpádunk MTV-s rajzfilmjének apropóján, hogy nem gyüssz ide többet?

Ne érts félre, én pl szívesen olvaslak, tök jól meg tudom határozni így, hogy milyen az a gondolkodás, ami a legtávolabb áll tőlem úgy, hogy közben szalonképes és nem véglényprimitív fröcsögés.

De tényleg félreértettem, vagy valóban mondtál ilyet? Addikt lennél mégis? Nem bírod ki a better magyarland nélkül?
DannyWilde, írod: "Akkor felidézném a kormányüdülő esetét: állam eladja GyF-nek, majd visszabérli tőle."

Figyelj, sarkítva egyszerűsítek! Van egy 1 millót érő autód. Egy árva filléred sincsen, de van 500 ezer forint adósságod, amit izomagyak fognak rajtad (szó szerint) leverni, ha nem fizetsz. Lehetőségek?

- Véded a vagyonodat, és halálra vereted magad, mert nem tudsz fizetni.
- Eladod az autód, és kifizeted az adósságodat, de akkor meg nem tudsz dolgozni, hiszen a kocsi a munkaeszközöd.
- Eladod a kocsit valakinek, kifizeted az adósságot, visszabérled a kocsit évi 200 ezerért, és így dolgozni is tudsz. És persze az 5.év után füstölögsz, hogy most már (az 5.év után) visszafelé úgy néz ki a dolog, hogy milyen rossz üzletet csináltál. Természetesen minden törvényes, de mégis pfúj, rohadt uzsorások, hogy nem szántatok meg engemet... :-)
vakapad 2007.10.07. 11:03:10

Két kiegészítés

1. Ne írj ilyeneket, hogy ideális állapotban, mert tényleg hülyének néznek, és még igazuk is lesz. Makropályában, tisztán egyensúlyi értelemben talán. De egyrészt azért vannak NAGYON aggasztó vonások is (más már leírta), másrészt sajnos az is tény, hogy a Zemberekre hivatkozni nem csak agyament politikusok privilégiuma, és a gazdaságba bizony beletartozik az általános népjólét, ami úgy 2-3 millió Zembernek elég szűkösen adatik meg, és most megint ők szívnak a legjobban, mint mindig.

2. Az "optimistára KELLETT tervezni, ez is erős picit. Én vagyok az utolsó, aki bármely politikust (inkl Fletó) megróna a macchiavellizmusa miatt, de nem "kellett", hanem így csinálták, mert érdekük fűződött hozzá. Lehetett volna másképp is csinálni.
vakapad 2007.10.07. 11:27:00

Ezzel viszont mélységesen egyetértek, de van itt valami érdekes. Már írtam erről... Én el tudom képzelni, hogy pld UP tényleg ennyire utálja ezt a szemüveges álpapot, meg a Hírszerzős hungarian neokon brigád is, meg a média további szegletei...de nekem simán belefér az is, hogy Gyurcsányt utálni és egyszemélyes bűnbaknak megtenni, ha holtat ellik a kanca, azért is, nos ez országos közhangulat. És a kereskedelmi jellegű média nagyon szembe nem mehet a közhangulattal. Itt mondjuk elsősorban az indexre gondoltam. Lásd még halál, borzalom, botrány, pina.
vinczej

Közgazdásznak mondod magad, ismétlődően felemlegeted a lakásépítés kamattámogatását mint FIDESZ ősbűnt. Kiszámaíthatnád nekem, hogy egy négyzetméter ingatlan árának (mondjuk 200 ezer forintnak) mennyi az államnak befolyó adó és járulék tartalma? Tedd hozzá a 20 év futamidő alatt az ingatlan rezsijének és fentartásának adó és járulék költségeit.

Innen nézve mekkora ráfizetés a 3-4 százalékos kamattámogatás?
Stavros 2007.10.07. 16:43:52

Mediterrán közlekedés?

Szicíliában vezettem egy hetet nyáron. Állítólag ennél durvább kevés van, talán Nápolyt említik még.

Első napon jeges veríték és párszor majdnem összetörtem a bérautót.

Második nap megszoktam, harmadik naptól élveztem. Nagyon!

Dudát hallottam. Megismerkedtem a területfoglalós elven működő átkeléssel a magasabb rendű főutakon keresztbe. Csodálkoztam, hogy élik túl a napot a tizenéves vespások.

Nem láttam viszont vörösre dagadt, üvöltő arcokat, igazából még kiabálást sem nagyon hallottam. Nem láttam annyi, városban százzal cikázó hülyegyereket, mint itthon. Egyáltalán nem láttam biciklistát, robogóst szándékosan leszorító autóst, itthon sokat látok, velem is megesett már.

És ezek a kaotikus digók, nem a szabálykövető fritzek...
Ne félj! Te milyen 3-4%-os kamattámogatásról beszélsz? Ha jól emlékszem, a törlesztőrészlet 40%-a, maximum évi 240.000 ezer forint adóvisszatérítés, ÁFA-visszatérítés, lakásmegtakarítás támogatása, stb... Ja, és persze minden hitelfelvétel csökkentette a belső forintfinanszírozási lehetőséget, amit külföldi hitellel kellett pótolni. S nem is azokkal van gondom, akik szükségeből vették fel, hanem az a jelentős réteg, amelynek ez egy szimpla ingyen hitel volt.

Amúgy nem vagyok közgazdász, mert műszakit végeztem, de egy másik műszaki területen dolgozom. És amit írok, az az én leszűrt véleményem a dolgokról, tehát nem csalhatatlan. De talán több vitatkozási lehetőséget adok, mintha azt mondanám hogy Orbán egy - ja, mit is szokott a másik oldal mondani Gyurcsányra? - hazudozó, diktatórikus ártány. :-)
Vakapád!
Bocs,hogy csak most válaszolok,de templomban voltam,bérmálkoztam reggel és délután,közben hazaszaladtam ebédelni,meg a kocsmába is beugrottam egy kisfröccsre.

Milyen tényekről akarsz vitatkozni?Amit délelőtt irnak az ujságok,délután már nem érvényes.
Mégegyszer leirom, az utóbbi 5 évben még egyetlen adat,vagy csak nagyon kevés fedte a valóságot.

Ha én,mint vállalkozó kölcsönből tudnám csak kifizetni a dolgozóimat,azt jelenti,már nem látszom ki a kakiból.Miröl vitáznánk ebben a kérdésben?
Azt hiszem elöttem már válaszoltak neked,helyettem.

Stavros!
16:43:52 Kb. tényleg ez a helyzet,de van megoldás,csak nagyon hosszú,időben.

-lyla-
Igazad van,aki nem ugy gondolkodik,mint te,az hülye.Punktum.Ja és iszik,mint H.Gyula.Jobbulást neki.
az a bajom kedves hhh barátom, hogy aki kultúrával foglalkozik, az ne írja egy bekezdésen belül kétszer is hosszú ú-val a 'kulturális'-t...

ez a fajta hiba itt nagyon gyakori, most nálad szakadt el a cérnám...

az igénytelenségről:

nagyon sok igényes helyen is egyre nő a nyelvi igénytelenség, pongyolaság és rettenet...

a zavaros és pontatlan beszéd pedig melegágya és következménye is egyben a felületes gondolkodásnak és az meggondolatlan fogalmazásnak...

ha ezt és így adjuk tovább az utánunk jövőknek, többet ártunk nekik, mint ezer gyurbán...
kedves leninem: nem mind
vincej
Igaz, ezt nem is számoltam.

De!!! ennek ellenére kérlek számolj csak, Csak az ÁFA 20%, azaz 200 ezer Ft/négyzetméterenkén 40 ezer, nézd meg a közüzemiszámlákon ÁFÁ-t, a bank műveletek az ÁFÁ-t stb. És én itt csak most hirtelenjében a forgalmiadóról beszéltem.
Évi 6 négyzetméternyi ÁFA 240 ezer, 60 négyzetméter 10 év, az adóvisszatérítés meg csak 5 évig jár. De

De a max. 240 ezer forintot csak kevesen tudják vissza kérni. (kb: 10%, az átlaghitel mértéke 2,5 millió forint volt, ha jól emlékszem)

A többi adóról és az építés, fenntartás, banki szolgáltatások járulékairól, valamint az szükséges közüzemek adóiról és járulékairól nem beszéltünk.
Ha nem épülnek meg, már pedig állami támogatás nélkül nehezen ment volna, akkor ezekre az adókra a következő 70-100 évben nem lehetne számítani.

Nekem meg az a tapasztalatom, hogy az MSZP kormány autópálya építésekben utazott, át kellett csoportosítani az állami forrásokat, akkor indult meg a propaganda a FIDESZ kártékony lakás építése ellen.

vinczej 2007.10.07. 20:23:28

Figyelj
1. Nagyon nem mindegy, hogy ez milyen körülmények között zajlik. Tender volt?
Nem.

2. Azért a végeredmény nagyon nem mindegy, vagyis hogy mennyit fizet rá az állam.

"Voltak olyan évek, amikor az állam visszabérelte tőle a neki eladott ingatlant, annyiért, mint a lízingdíj."

3. Ez még durvább:
"A budapesti V. kerületi képviselői klub helyiségeit 11 millióért vette, ám ezt is visszabérli tőle egy állami cég, idén 1,1 millió forintért. Ráadásul az eladás után az állam felújította az ingatlant, több mint 100 millió forintos értéknövelő beruházást hajtva végre azon. A költségekből a vevő, Gyurcsány cége csak 10 millió forintot állt."

Te azért nem csinálnál ilyet, akárhogy szorongatnak.

Nem kéne ennyire eufemizálni ezeket a dolgokat.
-lyla- 2007.10.07. 21:25:52
"nagyon sok igényes helyen is egyre nő a nyelvi igénytelenség, pongyolaság és rettenet..."

Nagyon igazad van.

Javaslom továbbá, hogy kezdjük nagybetűvel a mondatokat! :-)
-lyla-!
"kedves leninem:nem mind"
Pfuj,micsoda igénytelenség!
kis "k",":","nix ."
Lógtál a nyelvtanórákról?
Na látod?A bumeránggal nem szabad játszani,csak szakképzett bumerángkezelőnek.
rofa

LA-ben találkoztam a kereszteződés közepén főggő, mind irányba érvényes stop táblával.
kedves leninem,
szellemes visszavágások mellett tisztelj meg minket jól elhelyezett szóközökkel is...
DannyWilde 2007.10.07. 21:41:18

majd nézz meg egy tóta-kommentet, ő így szokta...

a jó példa ragadós...
-lyla-!
A rossz példa is ragad,meg a szar is.
Mijaz a szóköz?
Ok,igazad van.
OFF
RoFä 2007.10.07. 20:33:15

"Szicíliában vezettem egy hetet nyáron. Állítólag ennél durvább kevés van, talán Nápolyt említik még."

Úgy ahogy írod... Én csak egy napot vezettem csak, de estére úgy lefáradtam, mint máskor 1000 km után. Kaotikusan mennek, de valahol mégis van benne rendszer. No nem a Kresz szerint, mert náluk az csak ajánlás :-), valamiért mégsincs több baleset és hulla az utakon, mint nálunk. 4-5m széles utcákon hajtanak 50-nel, 60-nal (mindent kicentizve), de nagyon érzik a járgányt, a ritmust, a közlekedés dinamikáját. A nők és az idősebbek is. A toleranciahatáruk százszor magasabb, mint a bp-ieké. Bemennek eléd, de be is engednek. Szándékosan nem b..nak ki veled, nem tolnak le az útról. Előzésnél és kanyarban nyomják a dudát, de csak azért, hogy jelezzék: jövök! Igazi dudálást és némi anyázást két esetben tapasztaltam: mindkétszer buszról leszálló, szüttyögő turisták miatt állt a forgalom. Mindkétszer kb. két-három perc után kezdték el a műsort az autósok.

Élni és élni hagyni. Ez a titka az egésznek.
OFF
RE: -lyla- 2007.10.07. 22:00:24

Pár topickal (topiccal, topic-val, topic-al :-)) odébb kérdeztem már, de nem válaszoltál: pedagógus vagy? Nekik van mindig ellenállhatatlan javítási kényszerük (anyámnak is :-)). Ez nem baj, csak mókás.

topikkal

az is voltam...
az viszont nem mókás, hogy az itteni észosztó elit egy része olyan, amilyen...

tudod:

"jót s jól, ebben áll a nagy titok..."
vagy
"dolgozni csak pontosan, szépen..."
lyla-
köszi a figyelmeztetést...ritkán használok magyar billentyűzetet, és most úgy megörültem, hogy egyből magyarítottam is a szón;)mea culpa.
egyébként próbálok figyelni.
Kint van a Gyurcsány-beszéd videója:
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=110968&fnHid=110968#beszed

Lassan Németh Sándor is tanulhatna tőle, nem kispályás hittérítő ez az ürge.

Miközben a "korrupció írmagját" és a "féligazságok, hazugságok világát" írtja a színpadon a boss gőzerővel, a sok lejárt szavatosságú zombi a nézőtéren csápol és lelkesedik. Mintha éppen nem róluk lenne szó, a saját disznóságaikról, féligazságaikról, hazugságaikról... Amit ugye tavaly egyszer már sikeresen felszámoltak Őszödön.

"Fölszabadítani Magyarországot, fölszabadítani a lelkeket"
Igen, igen...

ezt nem én írtam, de szerintem szar is. az őszödi sokkal jobb volt.
az is súlyos, hogy az mszp hótiszta, de főleg az, h ő maga írta vagy mondta a zuschlagról, hogy lehetne visszavádaskodni, de inkább a megtisztulás. most meg konkrét simicska.
végignéztem, na jó, annyira nem szar, végül is időseknek szólt, ahhoz képest talán veszélyesen élénk is.
Baszki Feri,

ezt a ragadós rizsát... Olyan, mint a finomfőzelék: azért ez a neve, mert különben töxar.

Valaki Szóljon ennek az Arturo Uinak, hogy nehommá legközelebb az Erotikakiállításon is megjelenjen és tangáig vetkezzen... Ez képes, és még azt is elhiszi magáról, hogy ő a Miszter Junivörz...

Ekkora hímtagot, waze... Ez tisztára az a tetvescigány-stílus, amelyet derék Tomcatünk basztatni szok vala. "Kiloptám á semedet, hájde, ozst molen sukár gyerek lettél tülle!"

Karinthysan szólva: Ő ad nekem témát. Aptya f@szát.

A gyurcsányi politika azt jelenti, hogy ha szar van a fejeden, sétálj vele a napon, köpd le azt, akinek nincs és követeld meg, hogy mutassa be, hol tartja, meraznemlehethogynincsneki. Utána parádézzál a korzón, kaktusszal a homlokodon, büszkén, nem szégyellve, rendezz neki meleg büszkeség napját, és beszélj mellé.

Az a baj, hogy igaza lesz nagyanyómnak, aki azt mondá vala, hogy "aki hazudik, az lop is, és aki lop, az más erkölcstelenségre is képes..."

És még azt is mondta a megboldogult házisárkány, hogy "Bölcs Salamon mondá vala, hangos fingnak nincsen szaga...", na és ez a pukizás ott az MSZP 18. éves szülinaptyán, na hát ez télleg nagyot durrant, de csak azért, mert kurvára erkölcstelen volt pont neki mondani pont ezeket. Arcbőr, baszki, arcbőr!!!
Ebből látszik, hogy ezt a bugrist nem tanította meg az apja (meg Katus - miafaszt is keresett ő ott, télleg? van olyan poszt, hogy pártelnökaggódóanyukája???), hogy ebédnél nem fingunk, és ha már mégis, akkor nem varrjuk az öcsénk nyakába.
De hát már csak úgy van ezzel ez a mi Ferink, mint az ecceri miniszterelnök, aki nyilasterrorozás után elment fagyizni egy jóízűt... Színház az egész világ, mondá a bölcs Sexpír, és színész benne minden férfi és nő...

Mér kell nekem ilyen faszkalapra fecsérelnem a teheccségemet, hogy ezen dohogok? Mikor evidens, hogy a sitit megúszott tolvajjal nem fogok kezet...

Tosznak vagyok pajdagágász, maradtam volna régész, a Katus ölét neki, azt.
"köpd le azt, akinek nincs és követeld meg, hogy mutassa be, hol tartja, meraznemlehethogynincsneki."

khm.
Ácsi. Nem azt jelenti, hogy a másiknak télleg nincs, de ha a sarokba pisáltál az oviban, és a másik is ezt tette tegnap, akkor nemá arról beszéljünk, hogy a másik mit mívelt két tével, hanem maradjunk tán a jelen habzó ammóniájánál.

Vagy szerinted ez a kormányzás? Majd megint elmondja 2010-ben, hogy "négy évig úgy tettem, mintha kormányoznék, majdnem beledöglöttem, de vége, kész, nem csinálom tovább!"??? Tessenek kormányozni ahéccázát, nem faszkodni itten, ragasztani a rágót a másik hajába, hadd legyen szar mindenkinek...

Ha ettől boldog vagy, Várhegyizhetünk itt éccaka, édesjóistenékm, hol van az már. Miéret nem akkor pofázott róla ez az übermanus, amikor fittelináztak körülötte? Miért azt mondta: "Mi az hogy? Nagyon is!", ahelyett, hogy azt mondta volna: "Bazmeg Viktor, nekem is úgy van vagyonom, ahogy neked, csak nekem kicsit több, hát minek fáj az neked?"

Mondhatta volna szebben, kis lovag, ez így nem több, mint a sarokba szorított kutya húdebátorsága. Figyelemelterelés.

Egy biztos: ez sem segíti az összecsórt fontok... a sebek begyógyulását (mer' csak tiszta forrásból, hö!).
Most hallom a hírekben 3 milliárdért népszerüsítik az úniós pályázatokat. Csupa olyan elvtárs cége aki valahogy a Bajna, Kóka, GyF. környékén nyomta korábban.
Szegény Ezüsthajó és társai összessen nem volt a fele se 4 év alatt, de a Népszabiban 40 év múlva is az Orbán nekrológjában ezzel fog kezdeni a szerző. A Fletóék 40 milliárd dolláros államadósságnövekményét meg már most lehazudjátok. Tényleg elitcsere kéne. A balos értelmiséggel kéne kezdeni.
a maszom dzsembori kozonsege = osztonlenyek.

nem lehet egyszerre tapsolni Megyonak meg Fletonak.
ha meg lehet, akkor az a baj. az osztogato es a reformer.

egyebkent, ha Ferenc legkozelebb az oviban magyarazza a reformokat, akkor oda majd a gyereket viszi elvegyulni?

redefining populism.
hiszen ezek már kádárnak is tapsoltak!
btw láttunk már olyat, hogy egy teljes pol. csoport általvitorlázik a hadszíntéren, és tábort üt a túloldalon.
Minden kedves elvtársamnak boldog 18. születésnapot kíván szeretettel:

sztiv elvtárs

Az erős forint, 1 eurós krumpli témáról jut eszembe:
Miért gyenge a dollár és vajh az lesz-e még sokáig?
Valaki ezt is kifejthetné, ha épp nincs jobb dolga. :)
(A Népszavában nem találtam rá cikket, más sajtó szemetét, meg nem szivesen olvasom, burzsoá porhintés, nem bízok bennük)
Érdekes a párhuzam a kis emberek adócsalása és jövedelem eltitkolása és a politika svindlijei között.

Csak a megoldási javaslat tök különböző.
Politika: emeljük fel a legális juttatásokat és aztán szankcionáljunk.
Pórnép: Ellenőrizzünk és büntessünk keményebben, kiskapukat zárjunk. Aztán majd valamikor, esetleg, netalántán csökkenthetjük az adókat, de addig inkább éljetek szarabbul.

Érdekes, nem?:)))
Azért ez is aranyos:
www.hirszerzo.hu/cikk.56-os_amokfutas_-_tudjuk_hogy_nem_fog_bocsanatot_kerni.46666.html

MSZP-ben megbúvó reakciós szocdemek jaj lesz nektek :)
Mécs, Donáth, Vitányi => "nem ismert alakok"
Coki nektek revizionista léhűtők!
Csupán a történelmi pontosság kedvéért:
Van valakinek hiteles információja arról, hogy:
1. Hogyan halt meg Horn Gyula testvére?
2. Melyik oldalon is állt tulajdonképpen?
Bármilyen szöveget is nyomna Gyurcsány, másnap minden ugyanúgy működne. Méghogy nem hazudnak az öszödi kormányülés óta, azóta mégtöbbet hazudnak és mégtöbbet lopnak és méginkább rombolnak. Sok hülye meg azt hiszi őszinte volt az a beteg disznó.
A nagy többség hajlamos elfeledkezni arról, hogy ebben az országban nem kizárólag a politikusok gondolkodásával van gond. Sőt.
Amíg az a menő, aki kibújik a közterhek megfizetése alól, aki a legtöbbet össze tudja ügyeskedni, aki a legjobban tud korrumpálni, addig itt semmi nem fog változni, hiába veri akár őszintén a seggét a földhöz a politikusok zöme.
Vajon miért nem vezettek be az alapszintű közgazdasági tanulmányokat az oktatásban? Hogy megértsék a 8 általánost végzettek is, alapjaiban hogyan működik a rendszer, ki mit és hová fizet, mennyit, miért és hogyan kap érte. A válasz egyszerű, a tudatlan birkanyájjal könnyebb megetetni a süket populista dumát. Hogy van pénz nyugdíjemelésre valahol a kalapban, hogy meg lehet duplázni a szociáális juttatásokat az adó- és járulék bevételek közvetlen növelése nélkül, hogy itt mindenkinek jár valami, de csak 15-20 %-nak kell normálisan befizetni, stb.
Nem fog itt változni semmi, a következő választásokra eltelt 20 év a rendszerváltás óta, felnőt egy generáció, akik azt látták, hogy a becsületes adófizetéssel nem lehet ebben az országban boldogulni. Ők vagy elmennek (amire buzdítást is kaptak a vezértől), vagy átállnak az ügyeskedők népes táborába.
A magyar probléma jelenleg sem az, hogy túl keveset fizetünk mi becsületesek, hanem hogy túl kevesen vagyunk a népességhez képest. Ééés nem látom a reményt a változásra. Be fog dőlni a rendszer, vagy forradalom lesz előbb-utóbb, másképp nincs esélye a nagy változásoknak. Majd ha a vérszívók arra eszmélnek, hogy az áldozatok eltűntek, vagy karóval és foghagymával a kezükben, ordítva közelednek, abban az esetben várható nálunk drasztikus változás. Előbb nem.
Azt, hogy Ferencünk profi politikus, a választások óta tudjuk. Na de hogy brilliáns is, az csak az utóbbi napok produkciója láttán derült ki. Agyam dobom.

Rendszerváltás óta nem látott nagy korrupciós botrányba keveredik, mire - külső szemlélő számára észbontó eleganciával, az ellenzék már-már privilegizált csodafegyverét bevetve - egy tételben padlóra küldi a másfél éve változatlan felállásban táncoló politikai osztályt, és ahelyett, hogy ő, a képzelt tolvajbandavezér magyarázkodna, neki magyarázkodik mindenki, hogy mért lenne jó mégis egy kicsit lopicskálni még. Brilliáns.

Még, jó, hogy legnagyobb ellenfele, a Fidesz is képes még brillírozni néha (ha nagyon megszorongatják), mert így érdekesebb a műsor. Az első csapást, a balos referendumlehetőség belendítését még úgy-ahogy visszaütötték egy várható lépéssel (ellen-referendum meglobogtatásával), ám kérdés, mi a teendő akkor, ha azt a referendumot nem csak belendítik a feje fölé, hanem bele dobják az ellenzék és az ország nyakába.

Bénult hallgatás van a stadionban, a közönség dermedten nézi, ahogy az eddig hátul kullogó, esélytelen versenyző váratlanul, pont, amikor a pofára esését várta mindenki, az egész mezőnyt verve élre tör és elhúz, jó messzire, és az eddig unalmasnak, mindenki által ismert végeredményűnek hitt meccs szorossá, izgalmassá válik...

Várjuk a fejleményeket.
Talán brilliáns a tanácsadója. Ilyesmit még egy miniszterelnök is megbeszél valakivel. Jobb esetben a feleségével, más esetben valaki mással. És ha egy csepp esze van - márpedig van, ha nem is arra használja, amire kellene - nem a közvetlen környezetéből vagy a pártjából választ tanácsadót. Azokról ugyanis bebizonyosodott, hogy nem valók akcióhősnek.
Ha egy politikusnak vannak elképzelései a munkáját, a rábízott ország jövöjének (re)formálását illetően, akkor tanácsadóit inkább tesztközönségnek használja, mintsem "tanácsadasson" magának. Gyurcsány ilyen politikusnak tűnik még most is, habár nyilván sok illúziótól megszabadult ő is az elmúlt években. (Hogy mik ezek az elvi elképzelései? Tessék, itt van "me úr" magyar hangja, a mi Árpádunk...) A legfontosabb politikai döntéseket vélhetően ő hozza, az értelmiségi-szakértő tanácsadók pedig legfeljebb kommentelik azokat. Persze az lenne baj, ha nem így lenne ez.

Ami feljebb megénekelt népszavazási bajnokságot illeti: tessék, a szadesz megint jól keresztbe tett a szociknak - a nagyon előreszaladt Gyurcsányt visszatessékelték a tornasorba; Orbán megúszta, hogy elvegyék tőle a népinterjúvolási monopóliumot. Ha nem változik a liberális álláspont, a közélet elkövetkező hónapoki fősodra főleg a Fidesz szájíze szerint fog alakulni.

PS. amúgy nekem igen súlyos problémáim vannak az Index hírközlésének frisseségét illetően. Mintha mindig csak loholnánk az események után. Nem csak most, hétvégén, hanem általában is. A versenytárs-nélküliség lomhasága ez?
Sokkal nagyobb haszna lehet a jövőre nézve, mint amit az elmúlt 17 évben elloptak.

Te mről beszélsz? Szerinted bármit tenne is ezután Elqró, az mentené a visszzlízing-stiklikből tőlünk összelopott többszázmilliós ballhéit?
Azért nem annyira sötét a helyzet. Az idén bevezetett vagyonellenőrzések húzósak tudnak lenni. Ismerek két palit, akit úgy megvágtak pénzben, hogy csak füstöltek. Az egyik ellen nyomozás is indult.

Amkkor leszek elégedett, ha pl. GYF az illető monogramja.
Azért nem annyira sötét a helyzet. Az idén bevezetett vagyonellenőrzések húzósak tudnak lenni. Ismerek két palit, akit úgy megvágtak pénzben, hogy csak füstöltek. Az egyik ellen nyomozás is indult.

Akkor leszek elégedett, ha pl. GYF az illető monogramja.
Belabela 14:51:57 -es posztja egyszerűen mindent elmond. EZ a helyes gondolkodás.
sztiv
Végre jóvá tehetne valamit a hibáiból. Utána mehet isten hírével.

Te komolyan gondolod, hogy aki 30 évig bankot rabolt, az, ha berakod pisztollyal és csuklyával meg egy nagy zsákkal a kezében egy csendes bankfiókba, majd eccercsak elkezdi visszapakolni a széfbe a pénzt, mert előtte azt igérte és ezért most azt várják el tőle??
gy.f. a csonttörő:"Aki csal, annak letörjük a kezét"

És mi lesz azzal, aki csalt?
TWÁ

mellesleg úgy látom én, hogy az összeférhetetlenségi pont lesz az, ahol gyurcsány engedhet, azt fogják lealkudni.

Ezt valszeg ő maga sem bánná, a saját bőre miatt...
Belabela

TWÁ: GyF nem rablóból lett pandúr. Rablóból lett rabló.

Sajnos, hajlok arra, hogy Belabela verziója a valószínűbb. Nagyobb esélyét látom annak, hogy a szar szar marad, mint annak, hogy eccercsak arannyá változik.
Szindbad

Igy Gyurcsany is megerdemli, hogy kifrogattak az oszodi beszedet.

Tudjuk már, hogy konkrétan mely esetekre gondolt, amikor azt mondta, hogy "hazudtunk reggel, délben és este", meg hogy "trükkök százai, amiről nektek nem is kell tudnotok", illetve, hogy hogyan kell érteni - ha nem szó szerint - azt a kitételt, amely szerint négy évig nem csináltak semmit? Szerintem nem - akkor pedig mi van ezen kiforgatva?
Boc1

mert ha belekezd egy megszoritasba (hala kedves legnagyobb ellenzeki partunknak igencsak megugrott az allamhaztartasi hiany) akkor nem valasztjak ujra

Na, ez az egyik bűne a sok közül (2 évet tudatosan elszabotált az ország 'életéből'), semmiképp nem menti. Annyi a konklúziója ennek, hogy legjob megfontolása, az ország érdeke ellenére gyáva volt belevágni a reformokba nem érezvén képesnek, alkalmasnak magát arra, hogy az emberekkel megértesse, hogy azok miért szükségesek.
droid 2007.10.05. 09:58:01

Kb. olyan mint amikor a fiadnak megmagyarázod, hogy ne legyen nagy az arca mert nem azért nyertek a vasárnapi focimeccsen mert olyan kurva tehetséges hanem azért mert a bíró nem vette észre, hogy a pályán karatézott és nem focizott.

Ja, csak sajnos gyéeff közben azt is hozzátette, hogy mellesleg a bírót lefizették, tudatosan nem edzettek, miközben a szurkolóknak meg a vezetőségnek hivatalosan azt kommunikálták, hogy minden a legnagyobb rendben van.
TWÁ

az őszödi beszédhez meg tegyük oda, hogy a napjainkban ismét teljes fényében tündöklő MSZP-frakciónak szólt. ami a tartalmát kevéssé árnyalja, de a stílus helyénvalónak látszik.

A stílus nem érdekel, a tartalom kapcsán meg naggyon fontos a megállapításod, hogy a tény, hogy az MSZP-frakciónak szólt, a dolgot nem árnyalja. A motivációt (az ő szemszögéből) megmagyarázza, de a tartalmat nem. Azaz: azt most már értjük (az ő szemszögéből nézve), hogy miért mondta, de a kérdések maradnak, hogy mit jelentenek az erkölcsileg inkriminált kitételek, ha nem azt, amit szó szerint sugallnak.
hagymasbab 2007.10.05. 11:16:48

Lehet hogy én vagyok paranoid, de szerintem az egész bagázs a jobbiktól a türmerig egy brancs, és egymás seggét csapkodva röhögnek rajtunk, hogy csak eddig bírunk ellátni.
Végülis ez a céljuk, divide et impera...

Itt a tíz pont. Megoldás? NEM SZAVAZNI EGYIKRE SEM! Hogy akkor kire? AZ MINDEGY, CSAK EGY MÁSIKRA! Aztán a köv. fordulóban lehet látni az arányokat, lehet szűkíteni a palettát. Csak annyit kell tenni, hogy mindenki egy olyan pártra szavaz, amelyik nem ez a kettő. Aztán akit kapunk, annál megint meglátjuk és itélkezünk. Ezeknél nem lesz rosszabb.
"közéjük is lövethetett volna"-

CSak aztán eszébe jutott, hogy ezt magával kéne kezdenie.
És ezek basszus még mindig ugyanolyan hülyék... x(
süti beállítások módosítása