W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Nemigen

2007.07.13. 05:00 Tóta W. Árpád

Percre pontosan érkezik a civil kurázsi, ilyen ország vagyunk mi, öntudatos, kreatív és mégis fegyelmezett polgárok hazája. Kálmán László beletrafált a tizenhat óra nullanullába, beattacsolta népszavazási kérdéseit, és mindezt pont olyan függetlenül és önállóan, mint ahogy az egyszeri kefeárus újságot szerkesztett.

Itt meg kell állnom csodálkozni egy tiszteletteljeset. Szóval népszavazási kérdéseket csak így beattacsol az ember az OVB-nek? Mélben, onlájn? Only a click away? Akkor vajon én miért szopok végig tucatnyi körbélyegzőt egy gyerekkel vagy egy kocsival? Hogy ki ne haljon a bélyegzőszakma, nyilván azért.

Most jön megint néhány hét jogászkodás és anyázás, hogy vajon ki a tisztességtelen; az-e, aki kitalálta ezt a népszavazást, vagy az, aki a fordított kérdéseket is fel akarja tenni. Nehéz ügy, de ilyenkor segít a párttagkönyv: azok a másikak az erkölcstelenek, mi meg a jók vagyunk, a makulátlanok.

De játsszunk el a gondolattal, hogy ez a három kérdés kétszer szerepel majd az íven. Tehát aki osztja a Fidesz patikus-szimpátiáját, esetleg borzong a benzinkúti Coldrex gondolatától, annak az
„Egyetért-e Ön azzal, hogy gyógyszereket csak gyógyszertárban lehessen árusítani?”
kérdésre igennel, míg az
„Egyetért-e Ön azzal, hogy egyes vény nélkül is kapható gyógyszereket a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?”
kérdésre viszont nemmel kell felelnie. Pofonegyszerű.

Minden normális kutatás kérdőívein vannak ilyen ellenőrző kérdések; így lehet kiszűrni a vaktában, blöffből kitöltött papírokat, így biztosítható, hogy a válaszadó valóban felfogta a szöveget, és nem csak belerázta a töltőtollát a paksamétába. Hogy ez összezavarná a választókat, az egy ostoba hazugság, kérem. Hát hiszen azért adjuk az emberek kezébe a döntést, azért rendezünk népszavazást egyáltalán, mert okosak ők. Ha apu a kertben van, akkor apu nincs a házban. Ebbe háromévesnél idősebb ember nem bír belezavarodni.

Ja hogy nem lesz elég ritmikusan beixelni az igeneket? És aki csak úgy ixelget, annak értelmezhetetlen lesz a szavazata? Hát annyi baj legyen: akkor ők megbuktak, fingjuk sincs semmiről, játékszelvényük nem nyert, kuka. Majd legközelebb jobban odafigyel, és akkor belepofázhat. Ez nem pártpolitika, ez józan ész. Ugye, tisztelt Kósa Lajos?

Azért a biztonság kedvéért beszerelném nulladik kérdésnek azt a matekpéldát is.


Címkék: mszp fidesz népszavazás hülyemagyar

465 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr79117155

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: rosszarcz 2009.06.09. 14:34:32

tótaTóta W. Árpád már megint alkotott... most éppen a népszavazásról.  

Pingback: PalotásB. blogja » Hogyan installáljunk Firefoxot jó sokáig 2008.04.10. 21:16:15

[...]eszköztárba pakolni a könyvjelzőket. Only a click away. Majdnem olyan egyszerű, mint népszavazást kiiratni. Szóval könyvjelzőkkel együtt eddig 45:00-nél járunk.[...]

Pingback: Turulcsirip - Bloghu 2007.07.13. 05:07:16

[...]a civil kurázsi, ilyen ország vagyunk mi, öntudatos, kreatív és mégis feg.. http://w.blog.hu/2007/07/13/nemigen[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha egy erkölcsös országban élnénk, nem is merülhetne fel az a kérdés, hogy ki ért előbb az ablakhoz a listájával. Az, aki ezzel kel és fexik, vagy az, akinek eszébe jutott, hogy miért ne tréfálhatná meg emezeket. De vajon akkor is ezekről a kérdésekről szólna egy népszavazás?
merthat ugye van vala az ember, aki nem elegszik meg a 4 evenkenti ixelgetesekkel...
na hogy mindenki ertse, h mire gondolok. Eddig egyszer volt reszem a szavazasban de az is a leheto legszarabb idopontban volt. Epp, hogy be tudtam suvasztani a borzaszto napomba anno. (:
Az egesz szavazosdinak nincsen sok ertelme. Amik a penzugyeket illetik, ugyis behajtanak annyi penzt, amennyit akarnak, na bumm, a vizitdij helyett mondjuk kitalalnak ujat. Patikan kivuli arusitasra meg kitalalhatjak, hogy a benzinkutaknak adnak egy felpatikai statuszt, ahol tarthatnak veny nelkul kaphato gyogyszereket, amikhez nem kell patikus szakertelem, a tandijhoz meg ki lehet talalni, hogy jo, lesz allamilag finanszirozott hely, csak nagyon keves.

Mindent ki lehet kerulni, raadasul mi van, ha megszavazzuk? Orokre? 100 ev mulva sem valtoztathatja meg senki ezt a dontest, mert szent? Hat nem.
Próbálgatni kell a rendszert, hogy mire jó és mennyire.
Egy két ilyen felsülés után aztán majd lehetne hangolni a szabályozást.

Potenciálisan a népnevelésre is jó lehetne, ha a demagógia mellé sikerülne egy kis tájékoztatást is becsempészni ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban.
Mindenesetre látszik,hogy a docens úr aggódik az ország szövegérési nehézségei miatt. Úgy is mondhatnám,ez a kenyere(Pisa akárhány)Most egy egész országot szeretne mérni,tesztelni. Pusztán hivatástudatból,függetlenül.Ez a magyar civil kurázsi.
Ha mellétesszük a prájmminiszter tegnapi fenyegetését az agresszív szavazási kampányukról,jót röhöghetünk a szövegek (kérdések)sokféle értelmezhetőségén.Kétféleképp biztosan...
Ehh, az egész olyan, mint belefingani egy tál lisztbe.
Pokorni bácsi bezzeg már ócska bolsevista trükkről regél,pedíg simán találtak volna a Fletóék egy tisztességes komcsit,aki névvel beválalja ezt a tréfát és nem nyomják rá egy nyelvészre.
Az ország olyan mint egy nagy homokozó, pontocskákról, vesszőcskékről vitatkozunk mert az emberek agyát már rég kiszerelték a politikusok.Néhány degeszre tömütt zseben kivül nem történt semmi,évek óta egyhelyben lapátoljuk a sarat mert igénytelenek vagyunk apolitikával szemben, magunkal szemben.Már rég elkellet volna zavarni Öket a faszba.
Azt azért nem értem tisztán,hogy ha online is be lehet küldeni a kérdéseket az OVB-nek,akkor a Pokorni-Szijjártó duó miért ment oda személyesen órát egyeztetni?(tényleg,mi van,ha késett Ritykó Emília órája?)Szóval ők nem tudták,hogy online is lehet?Esetleg nem tudják hogy kell e-mailt küldeni?Arra,hogy az egész a sajtónak szánt bábszínház volt,persze gondolni sem merek..
A vonat áll!!!!!!! A mozdonyvezető és a kalauz eggyütt rejszolnak az elsőosztályon. Már elsuhant melletünk Szlovénia, Szlovákia, a Csehek, a távolban már feltünt Türkmenisztán!!!!!!!
Amig eldől a népszavazás körüli húsbavágoan fontos anomália, addig gyorsan felépítünk egy kis kormányzatinegyedet néhány páncélozott autóval (Hogy át tudjanak vergődni szegények nap mint nap a parlamenthöz meg vissza,vagy inkább tiltsuk ki a kocsikat a bajcsirol?)
ezekre a népszavi cetlikre is tehetnének egy üres négyzetet
én sem értem, hogy miért olyan nagy baj, ha az általuk beadott helyett a nyelvész által beadott kérdésekről kell szavazni. a fidesznek nem az a célja, hogy ezekről a kérdésekről legyen népszavazás? mindössze a háromigenes kommunikációjukat át kell állítani háromnemesre és a megbízható funkcionális analfabéta szavazóik sem fogják elrontani. a tiltakozás úgyis jobban megy nekik (nemsohasenemakkorsem és különben is monnyonle)
hol itt a probléma?
Hogyhogy még nem fagyott le az OVB szervere a tömérdek beküldött népszavazási kezdeményezéstől?
Vagy majd csak ezután fog?
:))

Egyébként, ha a kormány logikájából indulunk ki, amely lépten nyomon azzal érvel, hogy őket a szavazópolgárok többsége választotta meg, tehát legitimek, akkor a fidesz ilyen alapon az állampolgárok több, mint 40%-át, 4 millió embert képvisel. Ezt azért nem ártana figyelembe venni egy darab állampolgárral szemben.
Ha most K.L. kap elsőbbséget, akkor a jövőre nézve lemondhatunk a népszavazás intézményéről, függetlenül attól, hogy ki és milyen kérdésben akarja igénybevenni a demokrácia alappillérének számító népszavazást.

A jelen szitutól függetlenül, gyűlölöm, amikor efféle jogi szélhámoskodásokkal trükközgetnek. Ez csak újabb szösszenete lenne annak, hogy igazából a "nép" nem számít. Bürokratasztán újabb megnyilvánulása.
K.L-nek az a szerencséje, hogy nem a blog.hu szerverével találkozott össze, most nem lenne vita.
:))
a probléma ott van, hogy a kormány és holdudvara a legkitekertebb formákban alkalmazza az Alkotmányt. Folyamatosan a határon lavírozva és sokszor onnan lepottyanva. tehát azzal jön hogy a most megválasztott kormány pl. legitim és itt minden rendben van. hát lófaszt! vagy ott is van némi probléma hogy pl. egy OVB szarrá szopathatja az Alkotmánybíróságot kormány-megrendelésre. A
bejegyzés egyébként jó...egyetértek azzal hogy ha ezen valaki bezavarodik az maradjon nyugodtan otthon, viszont az úriember célja kurvára nem ez volt. az úriember csak nyerni még néhány hónapot az ő hőn szeretett szoclib kabinetjének...nyi!
No1. Egyet ért e Ön azzal, hogy lelőjük az összes politikust?

No2. Egyet ért e Ön azzal, hogy ne hagyjunk életben senkit?
Én spec. szavazásellenes vagyok. Azért válaszottam annó, hogy utánna ne kelljen nekem négy évig a bevásárlás mellett még azon is filóznom, hogy vajon hol akarom megvenni a fejfájáscsillapítómat. Ezért fizetjük ugye a sok okos tanult embert, hogy ezt eldöntsék, én meg megveszem majd ahol tudom. Persze van nekem is véleményem, (ami hol találkozik a nagy többségével hol nem). De mivel nem politikára szakosodtam, így max szabadidőmben foglalkozom ezzel. Ami viszont szerintem nem elég ahhoz, hogy felelősségteljes döntéseket hozzak egy olyan kérdésben amiben a legtöbb ember a saját érdekeit tartaná szem előtt leginkább, nem pedig a nagy többségét. (lásd: ingyensört a népnek)Hány ember meri azt állítani, hogy objektív, előzetes információgyűjtésre alapozott, társadalmi érdekeket elsődlegesen szem előtt tartó döntéseket tud hozni napi szinten? De még csak havi szinten sem!Persze gondolom vannak ilyenek, nade népszavazási mennyiségben?
Szóval én szavazás-ellenes vagyok. Punktum.
lehet, hogy elvadult az ötletem, de én azt a módosítást szeretném ezen a népszavazósdin, hogy ha párt kezdeményez népszavazást, akkor annak teljes költségét is a pártnak kelljen állnia. merthogy én ezt az egészet nagyon unom és utálom.

tudom, hogy erre szoktátok mondani, hogy ez a demokrácia, de én meg azt mondom, hogy ez egy szűk újgazdag politikus kör játszmája csak, aminek az árát nem ők fizetik meg, mert ők minden felett állnak, rájuk a törvény is csak akkor vonatkozik, ha nekik az az érdekük, egyéb esetben nincsenek következmények.

ha nem lennék negyven, elmennék innen a faszba úgy, hogy azt is elfelejteném, hogy valaha itt éltem. ha egy normálisnak számító huszonkörül éves fiatal még itt van, az se normális.
TWÁ: Honnan adódik az a feltevés, hogy Kálmán úr kevésbé független mint a Magyar Vizsla?
Árpád, ezúttal mellényúltál, KL tényleg magánakciózott. Ha megkeresik, csakazértse csinálta volna, ilyen a természetje.
ja és minden olyan pártnépszavazásnak minősülne (és fizetősnek), amivel kapcsolatban párt - akár pro, akár kontra - megszólal. ha a nép, az istenadta szavazni akar, csinálja. egyébként tessék békében hagyni a népet, nem bizergálni, nem dobálni, nem hergelni.
mármint üres négyzet úgy hogy mellette nem szerepel semmi. tartózkodás.
Másrészről meg: Egy nyájban, ha jön a farkas, és bari-vezér futni kezd, a többi fut utánna, és nem kezdi el szavazásra bocsátani, hogy ez esetben is bizalmat szavazunk-e a juh-elnöknek, ha pedig nem, akkor döntsük már el azt is, hogy vajon a magytöbbség szerint mennyire komoly a baj, és érdemes-e futni. :)
Persze ez csak egy szélsőséges kis példa volt, de csak azt szerettem volna szemlélteni, hogy nem biztos, hogy ilyen "gyógyszervásárlási" ügyekkel kéne a népszavazáshoz folyamodni.
ez csak megerősített abban az elhatározásomban, hogy NEM fogok elmenni népszavazni.

mert HÜLYE azért nem vagyok.

márpedig ezzel az óvodás módszerrel aki teljesen hülyének van nézve, azok MI vagyunk.

már a népszavazás intézményével úgy eleve nem értek egyet. ha nincs ez a kavarás, én akkor se mentem volna el. ha lenne olyan rublika, hogy:

"Nem értek hozzá, azért titeket választott meg az ország (többsége), hogy ezt majd ti tudjátok helyettünk"

...nos, akkor talán elmennék, ugyanis ezt gondolom a kérdésekről.
gőzöm sincs, mi legyen a magyar földdel, a benzinkúti aspirinnel, a tandíjjal vagy a vizitdíjjal. egyikről-másikról lehet véleményem, de én ebben felelősen nem tudok dönteni, mert nem látok mögé, nem ismerem a részleteket, nem vagyok otthon a témában - úgyhogy tessék engem szépen békiben hagyni, ehhez maguknak kell érteniük!

olyan jó lenne, ha ebben a zországban mindenki csak abba ugatna bele, amihez ért!
új kérdés:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy egyes vény nélkül is kapható ____vegyszereket___ a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?”

Pl.. hypo.. sósav... és a közértben se szólnak ha veszek 10 liter páleszt...

aki hülye, az meg lehet hogy az advil mellett lenyeli fentieket is..

ilyet akkor mé' lehet? sőt... a benzinkutaknál meg lehet benzint kapni.. állítólag abból sem érdemes pár kortynál többet fogyasztani naponta..

néha meg fáj a fejem hétvégén is.. bocs.
Azért az érdekes, hogy anno, amikor a NATO-s és EU-csatlakozásos népszavazás volt, akkor senkit nem érdekeltek a "költségek", pedig akkor elég egyértelmű volt, hogy igennel szavaz majd az ország. (Ja, és nem is lett volna kötelező, csak mi nagggyon akartuk.)
Magyar belpolitika? broáf :-(

Tótának van némi igazsága a műveltségi cenzus emlegetésekor. A számok kegyetlen dolgok.

Van egy jó kis oszlopdiagram a blogomon.
Szerintem KL úr maximálisam magagánakciót futtat. Csupán tükröt tart fel, hogy minden hülye(mi is) nézzünk már bele. Ő tényleg ilyen.
Legközelebb már kiderül, hogy a népszavatás helyett, Nemzeti Szavazást tartunk, Mária Országa választást. Aztán kormányváltás után fordítva. A kormány, mindenkori kormány, úgy is beszedi a sarcot. Ovi meg ha addig nem fog teljesen begolyózni, legfeljebb újra megfordítja a köpönyeget.
Miért vannak még mindíg illúzióink.
Mellesleg szerintem, nem baj ha van aszpirin a kutaknál is. Nem kellene , mondjuk vasárnap szétautózni a várost, vagy BKV-val órákig keresni ügyeletes patikát. Ja! És Le a burzsoá patikusokkal. Ha valaki nem tudná, már régesrégen privatizálva vannak. akkor most kit támogatunk? A kézművest, plebejust, burzsoát?
Na tele is lett a .... evvel a szavazással. Egy sikertelen ember újabb próbálkozása, megint. s megint csak játszanak velünk a mi pénzünkből.
Milyen ország, tv, párt az, amelyik csak annyira tiszteli a polgárait, hogy a nevüket a beleegyezésük nélkül a nyilvánosságra hozza, emailjeikhez hozzáfér és mutogatja, plusz bármit mond gúnyosan megkérdőjelezi szavai hitelességét?
Vicces.
Nyilván hívő. És amiben hisz, az természetesen a demokrácia.
Azért hiába igyekszem, kva nehéz lesz az új többséghez csatlakoznom.

Kukacka!

Azt ne felejtsd el, hogy minden népszavazási kezdeményezés mögött egy magánszemély áll. Lényegtelen, hogy melyik párt karolja fel az ügyet.
Árpád,Árpád, ezért nem vagy te politikus és nem is leszel sose. Ahogy én sem.
Logikus gondolkodás kizáró ok.

Egyébiránt ne feledjük el, hogy a népszavazás, minden-kérdésben NEM a képviseleti demokrácia sajátja. Ezt nem találja Óviki illegitimnek?
Érdekes, hogy amikor a Fidesz a "Demokrácia bajnoka" című operettet adja elő, mindig megfeledkezik egy kis állatról, a vakondról. Dr. Sólyom dettó. Pedig 2005-ben, Dr. Sólyom megválasztásakor emlékeim szerint fontos szerepe volt ennek a vaksi kis lénynek. A ki mögött ki áll, ki bízott meg kit és mivel tárgykörben egy másik állat kapott korábban fontos szerepet, a vizsla. Bár a gazdája sokáig mondta, hogy ez nem is az ő kutyája, végül csak az derült ki, hogy dehogynem, sőt annyira okos az állat, hogy a faxon kapott utasításokat is megérti. Egyéb derültségre adhat okot, ha valaki megnézi a Rádió és az MTV kuratóriumában mindig ott üldögélő szervezetek képviselőinek névsorát. Tehát a két oldal ugyanazokkal az eszközökkel operál, de rágyújtani az épületet valakire valahogy mindig jobbról szeretnék.
TWÁ, most tényleg hihetetlen, hogy a fickó, teljesen önállóan, végzettségét tekintve nem a debilek közé sorolható egyén, magában kitalálja az eksönt? Nem a magyarok azok, akik a forgóajtón később lépnek be, de előbb jönnek ki? Civil kurázsi, akár mennyire is nem teccik a palamenti síró-rívó bajnoknak Pokornyinak, létezik ilyen. Mert jó a maszoppnak, akkor azonnal maszopista? Az kissé csúsztatás, szvsz, a vizslanénivel összehozni, az nagyon hosszas előkészítő munka legbénább végterméke. Azért egy kefekötőt nem hasonlítanék kapásból össze egy egyetemi docenssel agyilag... és elgondolkodhatnál Árpi, hogy a sörös kérdést is bedobd má' végre, küldd el mélben, az aláírásgyűjtésben segítek! Azt azért kihagytad, hogy a pasikámat a hörrtévések azonnal letámadták, vazze, azért ez súlyos; súlyosabb, mint a zsákos ember + Tomcat.
Egyet ért e ön azzal , hogy anarhoszindikalista közösségben éljünk ?

Ha igen www.rosszkivansag.hu
Tényleg, a sörös népszavazási kérdésnél miért nem lett mocskos komcsi a felvető? Biztos a Fidesz is szereti a sört.
RE: Hanami 2007.07.13. 07:52:50

Briliáns ötlet! Azoknak a politikusoknak (képviselőknek, vezetőknek, pártkatonáknak stb.) a fizetésüket (költségtérítéseikkel együtt), akik feladata lenne a döntés de képtelenek megfelelő határozatot hozni, költsük népszavazásra. Végülis helyettük "dolgozunk".
Hasonlóan gondolkodom én is.

"vajon érett-e a társadalom arra, hogy olyan dologról népszavazzon, aminél maga a kérdésfeltevés eldönti az eredményt..."

olahandras.blog.hu/2007/07/12/huly_e_a_nep
RE: zsoltu · www.estiskola.hu 2007.07.13. 07:54:09
Egyik rokonom mondta: ... Ha én még egyszer negyven lehetnék, úgy elmennék innen a francba ..."


Egyet nem-e ért Ön azzal, hogy hülye kérdéseket fel nem tenni lehessen?

whattef,azt hallottad tegnap,hogy Gusztos megdicsérte a nyelvész urat a civil bátorságáért,de szinte azonnal. Persze,attól még lehet független a szentem,csak nehéz elhinni.
Idáig minden népszavazásra és választásra elmentem, és leadtam a kis voksom, ez mindenkitől elvárható lenne, de ebben a bohóckodásban nem fogok részt venni. Egyszerűen szánalmas az egész.
Népszavazást tartani aszpirinről és 300 Ft-ról? Ilyenkor miért nem kiabálják a jobbosok, hogy GUMICSONT?
Egy valaki van itt, aki igazi zseni, mégpedig az a Fidesz-es, aki kitalálta az egész népszavazósdit. Óriási PR érték szinte ingyen. Majd mi kifizetjük, ők meg lobogtathatják a az előre borítékolható végeredményt.
Egyvalamire mégis jó lesz az egész. Egzakt módon megállapítható lesz, hány olyan ember él az országban, aki semmilyen szinten nem hajlandó gondolkodni. A patikás kérdésre adott "igen" szavazatokból le kell vonni a patikusok és családtagjaik számát, és máris meglesz a pontos szám.
Javaslatom a Fidesznek egy extra kérdésre:

kérdések a Fidesztől:
1) Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban?
2) Egyetért-e Ön azzal, hogy gyógyszereket csak gyógyszertárban lehessen árusítani?

A javaslat:

3)Ha a második kérdésre is igennel válaszolt, akkor Ön nem találja-e ellentmondásosnak azt, hogy miközben annyira hülyének tartja magát, hogy nem tud megvenni egy doboz kibaszott algopyrint gyógyszerészi felügyelet nélkül, tisztán átlátja az egészségügyi finanszírozás, tulajdonlás módozataiban rejlő előnyöket és buktatókat, ennélfogva e tárgykörben felelősségteljes és átgondolt dötést tud hozni?
Elég sajátos a baloldaliak demokrácia-felfogása. Csak akkor tisztelitek a népakaratot, mikor a 3 millió nyugdíjas nagy többségének támogatásával egy dadogó idióta lesz miniszterelnök? Miután kaptak egy elég konkrét ajánlatot 19000 Ft-ról... Az talán átgondolt döntés volt?

Más: Látom, hogy nagyon jópofának tartjátok a sörös felvetést, hahaha, olyan szellemes, mintha maga Hofi atyátok mondta volna. Hogy a sör nem közszolgáltatás, nem fizet(t)ünk érte se adót se járulékot? Ne zavarjon titeket a valóság!
gyakorlatilag ugyanerre a következtetésre jutottam én is.
href.hu/x/33a8
zsoltu: "ha párt kezdeményez népszavazást, akkor annak teljes költségét is a pártnak kelljen állnia"
bizony. az én bőrömre (többek között) ne csináljon bulit a fidesz. saját zseb, fiúk.
Ritka nagy faszkalap ez a Kálmán László szvsz. Dehogy akar ő népszavazást, csak poénkodik, gondolom az OVB meg majd összekacsint vele. Az AB meg remélem majd őt is elküldi a jó édes anyjába, mint a sörös fickót.

Szerintem sem túl értelmes dolog a Fidesz népszavazási hacacáréja, de _joga_ van hozzá, hogy ha akar, népszavazást próbáljon meg összehozni. Az ilyen Kálmán féle balfaszok viszont csak szórakoznak, lejáratják a népszavazás intézményét.
JuliusFrey 2007.07.13. 09:24:59

:D
Ezdekurvajó!
Csak egy kis adalék a "burzsoá gonosz patikusok" témaköréhez: nem azért ellenzik a patikán kívüli gyógyszereladásokat, mert ebből bevételkiesésük lesz; a forgalomcsökkenés elhanyagolható. Hanem azért támadják ezt a lehetőséget, mert esetleg hallottak olyan esetekről, mikor a drágalátós öngyógyító páciens pontosan a cikkben is említett megfázás kezelésére szolgáló szertől súlyos májkárosodást szenvedett/súlyosabb tüdőgyulladás alakult ki nála. Mindez megelőzhető pár tanáccsal a patikus részéről, ami a benzinkutas szájából valószínűleg soha nem hangozna el.
F. A. Hayek
- Ne keverd a népszavazást és a választást, nem ugyanaz.
- Ki a "dadogó idióta"? Ha Megyóra gondolsz, ő most éppen az állam pénzén utazza be az egész világot, míg neked itt habzik a szád a monitor előtt. Szerinted kinek van kettőtök közül több esze?
- Hofit kéretik nem bántani. Míg a mostani nagy jobbosok mélyen kussoltak, vagy éppen a pártapparátus részeként építették a szocializmust, ő rendszeresen beszólt a hatalomnak, minden hónapban bevitték egyszer-kétszer. Persze Te biztos bátrabb lettél volna nála...
én ismerem Kálmánt, és szerintem is tuti, hogy magánakció, teljesen az ő stílusa

ha még emlékeztek, Szabó István ügynökügye idején ő csinált a bátyjával egy szatirikus aláírásgyűjtési akciót, itt az indexen is írtak róla
valec
Neked adtak már tanácsot patikában, mikor megfázás elleni szert vettél??? Nekem még valahogy soha. Egyébként valóban nem a benzinkutakkal van a gondjuk, hanem azzal, hogy megszűnnek a patikanyitást korlátozó rendeletek, illetve a tulajdonlási korlátozások.
Jön a konkurencia, és azt ők sem szeretik.
Úgy tűnik, hogy az MSZP-s agymosás kezdi elérni a célját. Egyre többen vannak az olyan ökrök, akik büszkék arra, hogy nem tudnak dönteni kérdésekben, mert ők nem értenek hozzá, meg nem érték a hátérben működő folyamatokat stb. Az ilyenneknek a vizitdíjat én nem 300, hanem 300.000 forintban állapítanám meg. Mivel úgysem ért hozzá, nyilván ennyit is simán kifizetne ha tudna. Ha meg nem, akkor azt mondaná saját magának, hogy hát én hülye vagyok és aki hülye, az haljon meg.
Egyébként szeretném megkérdezni, hogy ha már annyira a szent mindenben a piac és mindennek annyi az ára amennyi, akkor hogyan lehetséges az, hogy az állambácsi határozza meg, hogy mennyi legyen a vizitdíj. Hát mégsem a piac dönti el? Az meg különösen furcsa, hogy akkor is 300 ha a beteg csak a szokásos gyógyszerét íratja fel 3 perc alatt és akkor is 300 ha valakit egész nap vizsgálnak olyan nagyon drága gépekkel (pl. PET CT), amiknek óránkénti működési költsége 20-30 ezer Ft.
A másik amit nem értek, hogy az európai nemtudoménmilyen bíróság vagy bizottság pofájukra tudott csapni az európai mobilszolgáltatóknak, hogy a rooming díjaik túl magasak és ennyi nem lehet, maximum emennyi, akkor nálunk egyesek miért vannak hasra esve a piac mindenhatósága előtt?
A választók előzetes intelligencia szűrésével egyetértek. Ezt már elég rég óta mondogatom.
Ez a népszavazás, most minimum jogos, mert az előrehozott választásokhoz fatökűek az FMPSZ-esek. Gyurcsány tényleg hazugságokkal és hazug igéretekkel nyert választást. Meg kell vizsgálni, hogy a hazudozásokra hogyan reagál az ország többsége. Azt elfogadja, mint szükséges rosszt, vagy kényszeritik a kormányt, hogy tartsa be a választási igéreteit, ha tudja.
Ahogy kiderült, van még 3 kérdés, a Pokorni rögtön tudta, hogy e mögött Gyurcsány és az MSZP áll. Nem feltételezte, tudta! Úgy tűnik, nem jól. Akkor viszont hazudott, félrevezetett. De ez ugye nem támadható, mert ha megkérdezik tőle, hogy ugyan mond má, miért vezetsz félre szándékosan, akkor ártatlan nyusziszemekkel csak annyi a válasz: én ezt nem állítottam soha, ez nekem a véleményem. És ebbe ma Mo-on bármi belefér. Amit nem értek, az az, hogy vajon ennek a 3 pótkérdésnek a beadása miért zavarkeltő akció? Ja, hogy a Pokornit zavarja? Vagy a tisztelt választópolgárt összezavarja?
valec: nekem még sose adott patikus semmiféle tanácsokat akkor, amikor vettem aszpirint

másrészt csomó nyugati országban szintén lehet venni bizonyos gyógyszereket patikán kívül, úgyhogy csak nem lehet akkora a rizikó
Andal:
"de _joga_ van hozzá"

tehát Kálmán Lászlónak nincs joga ehhez, mert ő nem mindenható párt? ugyan... a Fidesz is csak dacból teszi fel ezeket a kérdéseket, mert arra ők sem számítottak, hogy egy ilyen fejlett demokráciában 2x ugyanazt a pártot választanák meg, arra főleg nem, hogy ezek nem ők lesznek. szórakoznak ők is, komoly céljuk pedig csak egy van: a kormány megbuktatása (és közben eljátszanak a gondolattal, hogy időközi választásokkal idő előtt újra övék lesz a mézesköcsög). szarnak ők a többire...
Tipikus fideszes hozáállás. A jogi csürcsavarok csak akkor megengedettek, ha a mi érdekeinket szolgálják.

.....valaki előzőleg mondta: Legalább tudni fogjuk, hogy hány kérdéses értelmi képességű ember él az országban. Egyetértek vele.

Ha már népszavazás, akkor a kérdésem a következő lenne.

Egyetért-e Ön azzal, hogy gyógyszergyártók,főorvosi réteg és egyébb az egézségügyhöz kapcsolódó vállalkozás gátlástalan rablásának véget kell vetni?


Mert ennek próbálja most a kormány utját állni. Nem is olyan sikertelenül.2001-ben a fidesz is bepróbálkozott, csak az ellenállást megérezve összeszarta magát, aztán gyorsan visszavonult.

A gyengébbek kedvéért:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az EÜ rendszernek, a betegek és az adófizetők érdekeit kell hogy szolgálja?
Re: JuliusFrey 2007.07.13. 09:24:59

:-))))))))))))))))))))))))))
Andal 2007.07.13. 09:38:31
"Ritka nagy faszkalap ez a Kálmán László szvsz. Dehogy akar ő népszavazást, csak poénkodik, gondolom az OVB meg majd összekacsint vele. Az AB meg remélem majd őt is elküldi a jó édes anyjába, mint a sörös fickót.

Szerintem sem túl értelmes dolog a Fidesz népszavazási hacacáréja, de _joga_ van hozzá, hogy ha akar, népszavazást próbáljon meg összehozni. Az ilyen Kálmán féle balfaszok viszont csak szórakoznak, lejáratják a népszavazás intézményét."

De egy hozzászólásban önmagaddal ellentmondani nem gáz? Nem is egyszer? Első rész:
Kálmán csak szórakozik (nyilván akkor a Fidesz nem)
Második rész:
Nem túl értelmes, de joga van hozzá a Fidesznek (tehát akkor mégiscsak szórakozik)
Kálmán csak lejáratja (tehát akkor Kálmán szórakózása lejáratja, de a Fideszé nem)
Ezt azért magyarázd már el, mert nem annyira értem.
Hogy miért kell megint szavazni, nekünk, a mi pénzünkből, túl a hagyományos polit. manírokon?
Hát azért mert ők(kormány és ellenzék)nem tudják eldönteni, sőt magának döntésnek a felelősségét sem merik vállalni...
A fidesz meg a saját továbbélését várja ettől a kommunista maszlagtól.
masterblaster 2007.07.13. 09:43:41

Több esze nem biztos, de jobb kapcsolatai biztosan vannak.

Nem keverendő a haverok szájbetömő hálája a delikvens IQ-jával.
Erről Móricz Zsiga bá már régvást regényelt egyet.:-)))

Üdv
borboja

A vizitdíj és ápolási dijat nem a bevételek miatt vezették be, hanem azért hogy gátat vessenek, a nem megtörtént vizsgálatok és kórházi bentléteknek a kiszámlázásának.
Pl. Mit gondolsz, miért kell gyakran 2-3 nap múlva visszamenni a kórházi zárójelentésért?
valec 2007.07.13. 09:43:04
"Csak egy kis adalék a "burzsoá gonosz patikusok" témaköréhez: nem azért ellenzik a patikán kívüli gyógyszereladásokat, mert ebből bevételkiesésük lesz; a forgalomcsökkenés elhanyagolható. Hanem azért támadják ezt a lehetőséget, mert esetleg hallottak olyan esetekről, mikor a drágalátós öngyógyító páciens pontosan a cikkben is említett megfázás kezelésére szolgáló szertől súlyos májkárosodást szenvedett/súlyosabb tüdőgyulladás alakult ki nála. Mindez megelőzhető pár tanáccsal a patikus részéről, ami a benzinkutas szájából valószínűleg soha nem hangozna el."

Ez egy nagyon szép elmélet. Egyrészt a büdös életben nem kérdeztak tőlem semmit a patikában még soha, azon kívül, hogy van-e apróm, másrészt sokkal veszélyesebb az, ha valaki a nagyanyja fiókjában lévő gyógyszerekkel kúrálja ki magát. Ez ellen viszont nem véd a patikus sem.
A népszavazás önmagában nem hülyeség, de ez a mostani sajnos nem sok vizet fog zavarni, csak annyi lesz a jelentősége, hogy Viktor elmondhatja majd, az emberek leváltották a kormányt.
A legfontosabb kérdés ugye nem lesz feltéve, a kormány büntetőjogi felelősségrevonása költségvetési és egyéb pénzügyi adatok meghamisításáért, eltitkolásáért járó.
Szarok a benzinkúti gyógyszerekre!!
Én elmennék népszavazni szívesen, ha kicsit konstruktívabb kérdések lennének feltéve.
Na jó, a gazdákat érintő kérdés jó, amiatt biztosan elmegyek.

BORBOJA, te olyan egyszeru vagy mint egy fakocka. te mondod, hogy masok nem ertik a folyamatokat? pfff
a vizitdij egy beveteli forras, ami gondolom azert jott letre, mert az egesz egeszsegugy derekig szarban van, es megprobaljak legalisan penzhez juttatni. igy yalan nem kell majd egy embernek hatszor meghalnia, es negyszer csaszarmetszest vegezni rajta hogy mindenki penzenel legyen.
az egeszsegugyi szolgaltatast, az ugynevezett TB-t fizeted te ki a fizetesedbol, ebbol kattoghat a CT a kis
agyad korul egesz nap.
btw, te lehet hogy kiesnel a szuresen... xD
JuliusFrey:

Telitalálat!!! :))))))
Nekem nagyon tetszik Kálmán László akadémikus húzása. (Herótom volt már attól, hogy a kérdések mérlegelésekor egy OVB csak azt vizsgálja, hogy törvényeségi szempontoknak megfelelő-e a beadott kérdés.) Annó amikor a szakdogozati fejtágítás keretében magyarázta el naccerű egyetemi tanárunk, hogy a kérdezés, a magyar nyelvtudomány érdekes, és érzékeny része. Amikor a vizsgálatra kerül majd a sor, és kérdőívet állítunk össze az igazolásra - vagy épp cáfolatra -, ügyeljünk a helyes kérdezésre. Ne várjuk meg míg Ő alkot róluk véleményt. Feltett egy kérdést 5 féle módon, és ezekből 4-re egyértelmű volt a "kívánatos" választ kitalálni. Ezeket szuggesszívnak hívják. Nos ki hivatottabb annál, hogy ezt a kérdéssort a maga módján negligálja, vagy nevetségessé tegye mint egy nyelvész? Igazi tanár módjára kijavította, két vörös vonallal aláhúzta ha úgy tetszik, és ahogy W is mondaná Helyedre, egyes!-el visszaküldte gondolkodni kicsit.

Hozzátenném még, miért is állítod W, hogy a tanárúr kb. olyannyira független mint a pártfinanszírozott Vizsla zsebszerkesztője? Kicsit összeesküvés-elmélet szagú a gondolat, és hasonlít ahhoz, hogy Zsanett a fidesz felbérelt embere a rendőrség lejáratására. Óvakodjék mindenki, aki civil kurázsiból -és mondom szakmája jogán- ekként alkot véleményt, mint Kálmán L.

Nekem is van összeesküvés-elméletem. Nekem az a büdös picit, hogy elsőként a HirTV kopogtatott a tanárúrnál, holott állítja, senkinek -az OVB épületén kívül-, nem lehetett tudomása a beküldő kilétéről, és címéről. A kérdés beküldéséhez szükségesek ezek az adatok a polgár kilétéről. Azt nem is gondolom, hogy a "politikailag független" bizottságból eredt az infó (no nem azért mert fedhetetlenek, hanem mert hülyék hozzá), inkább egy "őszödi beszéd" szagú szivárgást, és rendszeradmin-t sejtenék mögötte inkább.

Friss hír ami sejthető is volt, a Fidesz sértődötten a saját kérdéseit soronkívülinek érzi, hiszi, és gondolja. Ma már az időpontot nem feszegetik. Az egyiken pecsét, iktatószám, és időpont, a másikon iktatószám, és rendszeridőpont. Tiszta ez.

A fenti morpho kérdésre -ami tán álnaívnak is tűnhet-, miért ment személyesen Pokorni a kérdésekkel? Lehetett volna online, ugye.

Egyrészt nem ment egyedül, hanem ez egy médiaesemény volt. Bekopogunk Rityko Emihez személyesen, hogy a PÁRT van itten az ajtóban, és mindenki láthassa, ahogy odaadjuk szépen a NEMZETnek égető kérdésit, ennek a nem kicsit pártos szervezetnek. Érthető, hisz én sem kérdőjelezem meg a politikai befolyásoltságot az OVB részéről. És érthető az is, hogy egy email-t dramaturgiailag még Hollywood sem tud izgalmassá faragni.

Egyszerűen, ilyen "csalafintasággal" nem számoltak, ahogy Pokorni mondta.

Még egy: Ha nem Kálmán kérdéseit veszik komolyabban, akkor Kálmán menjen tovább polgári jogi úton, hogy jogellenesen járt el az OVB? A jogszabály egyértelmű, nem tesz a beadó személye közt különbséget -jogegyenlőség-, és a benyújtás sorrendisége az irányadó.
A népszavazás intézményét azok a balfaszok járatják le, akik ott csücsülnek az OVB irodában Rytkó Emíliával, várva a 16.00-t ahelyett, hogy vadul gyűjtenék az utolsó pillanatban is az aláírásokat, hisz most csak az ország számít.
Hattory Hanzo

Ámulok az emlékező képességeden. Én is szeretnék ilyen szelektíven emlékezni. Frakció szavazást és frakció fegyelmet össze csúsztatni a népszavazással. Ugye a vizitdíj megszavazásánál nem volt kötelező az MSZP képviselőknek igennel szavazni, nem volt frakció fegyelem?

Emlékszem amikor az MSZP mai vezetői körmüket rágva várták a pártházaik mélyén, hogy győznek-e a Hazafias Népfront jelöltjei.Akkor volt ám nép, meg demokrácia, onnant tudom, hogy volt mert akkor is a Gyurcsányok meg a Lendvaik magyarázták nekem.

Demagógiád csúcsára hagy tegyek rá egy centit: mindig a jobboldal akar rágyújtani valakire valamit és mindig a baloldal vereti az általa hivatkozott népet.
"egy OVB csak azt vizsgálja, hogy törvényeségi szempontoknak megfelelő-e a beadott kérdés"

Még az csak, hogy egy ilyen egyértelmű en elfogult OVB-nek mérlegelési jogsija is lenne.
Ha az OVB egy Alkotmánybírósághoz hasonló tekintélyes független szervezet lenne, akkor áldásom lenne rá, de így!
Ne feledjük Trutymó Emíliát, amikor cinikusan belemondta a kamerába, hogy "nem tapasztaltunk a félelmetes láncszavazásra utaló jeleket".
De most komolyan, ez ilyen egyszerű? a Fidesz pedálozott a saját kérdéseiért néhány hónapig, egy civil pedig pár óra munkájával megelőzi? Érdekes, na...
mb
1. Hidd el, hogy tudom mi a különbség a népszavazás és az országgyűlési választás között. De közös vonásuk, hogy a népszuverenitás megjelenítői. Ti pedig itt azt hajtogatjátok, hogy nem érdemes megkérdezni "a népet", mert a demagógiára hallgat, ezért úgysem tud racionális választ adni. Az én kérdésem: 2002-ben is így ágáltatok a 19000 Ft-ért az mszp-re szavazók ellen? Így már érted?

2. Megyó ügyében nyugodtan nézz szét a youtube-on, már nektek híveinek (ugye nem sértelek meg a feltételezéssel?) is kínos volt, hogy nem tud elmondani egy épkézláb mondatot, és nincs egy értelmes gondolata. Igaz, megítélésem szerint ezek a problémák mintha leküzdhetetlenül jelen lennének a baloldalon.
"Szerinted kinek van kettőtök közül több esze?" Ne kérdezz ilyet, zavarba hozol. Szerénységem tiltja, hogy válaszoljak.


3. Igen, Hofi beszólt a hatalomnak, de durván. Valószínűleg azért lehetett folyamatosan műsoron. És a Beatrice vagy a P. Mobil, akik csak zenéltek? Hogy a CPg együttest ne is említsük, akik 2 év letöltendőt kaptak a "beszólásaikért". 19 évesen...
És szerinted a "mostani nagy jobbosok" mikor építették jobban a szocializmust, amikor Csehszlovákiában tartóztatták le őket, vagy amikor kis hazánkban verték meg őket a rendőrök?
p0pc0rnp!4y4h szerint azért vagyok hülye, mert nem értem, hogy "a vizitdij egy beveteli forras, ami gondolom azert jott letre, mert az egesz egeszsegugy derekig szarban van, es megprobaljak legalisan penzhez juttatni."

publius szerint viszont azért vagyok hülye, mert nem értem, hogy "A vizitdíj és ápolási dijat NEM a bevételek miatt vezették be, hanem azért hogy gátat vessenek, a nem megtörtént vizsgálatok és kórházi bentléteknek a kiszámlázásának."

El kellene dönteni, hogy tulajdonképpen miért is nincs nekem igazam?
Nekem erről a szappanoperáról a 90-es évek részvényjegyzései jutnak az eszembe. A Vagyonügynökség által értékesített Richter, Pannonplast, Egis részvények. Odamentünk két nappal a jegyzés időpontja előtt a bank vagy brókercég elé, voltak ottalvó emberek meg lista, szerencsés esetben csak két óránként kellett visszamenni névsorolvasáshoz.

Most ugyanez lesz, csak népszavazási kezdeményezéssel? Hehe. Annak idején, ugye nem meglepő, totál korrupció lett a vége. A brókercég alkalmazottai, és minden egyéb csókos lejegyezte a részvényeket, a kintálló mezitlábasok közül pedig az első 10% kapott valamit. A többi pedig...

Most tehát a legnagyobb esélye Emíliának van, ő fogja benyújtjani saját magának először a saját kérdéseit, mindenki más pedig könyökölhet az ajtó előtt, hogy ki menjen be, amikor az kinyílik. Lehet ottaludni, vagy szkanderezni Pokornival, ki legyen az első. Még egy százméteres békaügetés verseny is belefér.

Azt hittem őszig várni kell a komédia kezdetére, de a Lengyel ügy és a melegfelvonulás mellett egész jó ez az uborkaszezon:)
Ne félj

Amikor fideszes képviselők párban, egymásnak a szavazólapjaikat megmutatva mennek köztársasági elnököt választani, ami egyébként egyéni és titkos, az nem a demokrácia megcsúfolása? Érdekes megközelítés.
Tényleg, miért nincs olyan kérdés, "Kívánja-e, hogy aki költségvetési adatokat meghamisít az büncselekményt követ el, ezért rá a mentelmi jog helyett Btk. ide vonatakozó paragrafusai érvényesüljenek?"

Na ezért elmennék szavazni.
Elsőre olyan akciónak tűnik, mint a másik, az ingyensörös vagy a többi száz. Gyorsan beadni valami frankó kérdést, hogy ne lehessen népszavazni. Elsőre, mert KL most okosabban, a lényegnél fogja meg.

A spekulálóknak: Kevéssé valószínű, hogy Kálmán László önmagában képes kétszázezer aláírást összehozni.

Nem lenne hülyeség az emberek véleményét megkérdezni arról, hogy menjen-e üzleti alapon, vagy maradjon kvázi alanyi jogon az egészségügy.

Ha nem bizonyosodott volna így be, hogy tulajdonképp szavakkal bűvészkedésről van szó. Abban bízni, hogy az OVB mégiscsak a Fidesznek adja meg az elsőbbséget, vagy abban, hogy nem jön össze KLnek a kéztszázezer, vagy abban, hogy úgysem mennek el elegen szavazni, jelzi, hogy eleve el lett kúrva a kérdésfelvetés.

Tegnap írtam pár sort a sajáton ugyanerről:

pascal.blog.hu/2007/07/12/kalman_laszlo
Nekem legjobban az teccik a demokráciában, hogy minimum két vége van és valahol valamelyik mindig visszaköszön. A demokraták meg hevesen rugóznak rajta. Pillanatnyilag ez az akadémikus vége teccik bár az is igaz, hogy a többi százkörüli beadványról nincs semmi info.
Sárvári János: Nem. Félreérted. Hónapokig pedálozott, hogy népszavazásra bocsátható-e vagy nem. Most új kör indult, és ennek az első jelentkezője szintén hasonló tárgykörben a Kálmán féle. Beküldeni be lehet online. Az elbírálás ezután következik. Ami már tiszta a Fidesznek és Kálmánnak is, a kérdések röviden lesznek csak újrabírálva, hisz 1x már átmentek a rostán. Ennyi.
"a Fidesz pedálozott a saját kérdéseiért néhány hónapig, egy civil pedig pár óra munkájával megelőzi?"

Sajnos a szabályozás ilyen röhejes, nem a Fidesz bénázása.

F. A. Hayek 2007.07.13. 10:12:01
1, Nem értelek továbbra sem. Mi köze a kettőnek egymáshoz? Választáskor egy párt programjára szavazol, egy irányvonalra, egy eszmeiségre. Most tendenciózusan feltett, szigorúan szakmai kérdéseket kellene eldönteni. Egyébként mit jelent a többesszám? Én magam nevében írok, milyen alapon sorolsz be bárhova?
2, De megsértesz. Általános magyar szokás, hogy ha valakit nem szeretünk, nem értünk vele egyet, akkor azt egyből idiótának, bűnözőnek, egy senkinek tartjuk. Persze egyszerűbb fekete-fehérben látni a világot, de attól, hogy Megyó rettenetes választás volt miniszterelnöknek, mert nem tud beszélni, nem karizmatikus stb, még nem idióta.
3, A CPG, P. Mobil stb. senkit nem érdekelt, Hofit viszont mindenki szerette, talán ezért bántak vele kesztyűs kézzel.
4, Azért azt javaslom nézz utánna, hogy ki mit csinált a rendszerváltás előtt. Jó pár volt MSZMP tagot fogsz találni a jobboldalon.
masterblaster: megvallom őszintén, nem vásároltam még gyógyszert, szerencsére. (Édesanyám dolgozik patikában asszisztensként - de mielőtt az a vád érne, hogy ő is csak a saját bevételeit nézi, megnyugtatok mindenkit, hogy a fizetése nem változik attól függően, hogy mennyi a patika forgalma.) Ő például legalább nem ad ki egyszerre Neocitrant és Coldrexet, egy benzinkutas nem hiszem, hogy erre odafigyelne. (Mindkettő paracetamol tartalmú, ami arra érzékeny embereknél májkárosodást okozhat.) Teszem hozzá, a helyi háziorvos sem ajánlja betegeinek az ilyen nátha elleni csodaszerek fogyasztását, nem egyszer történt olyan eset, hogy párhetes Coldrex szedés után tüdőgyulladással került orvoshoz a páciens - a köhögés illetve a lázas tünetek enyhülése nem feltétlenül jelent gyógyulást.
A patikanyitás liberalizációjával kapcsolatosan igazad van, de a népszavazási kérdés a gyógyszerek árusítására vonatkozik, erre reflektáltam :)
jan: elsősorban nem az aspirinnel van bajom, azzal amúgyis nehezebb kárt tenni magadban :)
borboja, te azert vagy hulye, mert publiussal ugyanarrol beszelunk. :) a nemletezo vizsgalatok problemajat en is megemlitettem. ehajj. :)
Nekem ez mind ok, jó ötlet a matekpélda is, persze szegény romák, és hátrányos helyzetűek(akik nem engedhetik meg, hogy az iskolában eljussanak a megoldóképletig), valamint művészek-bölcsészek, akik egyből elfelejtik azt... node legyen másodfokú egyenlet.

De.

Van egy árt, akire jelenleg a választók 2/3-a szavazna a felmérések szerint. És van 1 ember, aki ennek a pártnak egy akármilyen kezdeményezését egyszemélyben megakadályozza.

Hol van itt az "demokrácia?" A nyelvészprof biztos azt hiszi, ő az az okos, aki megmondhatja, mi lesz az országgal, mert ő képes megoldani egy másodfokú egyenletet, és a sok paraszt nem.

Ez elitista, übermensch, önkényes és minden, csak nem becsületes, és nem demokrata.

De a demokrácia a sok parasztról IS szól. Mint ahogy a gazdaságpolitika SEM csak a matekról szól.

üdv

""Aljas dolog megkérdezni a lakosságot egy olyan súlyos szakmai kérdésről (egészségbiztosítási rendszer), amelyről még a szakértők közül is csak a tényleg autentikusak és nagy szakértelemmel bírók tudnak válaszokat megfogalmazni" mondta Éger István, a MOK elnöke.
Hanzo, el kellene magyarázni Éger Istvánnak, hogy amit feszeget azok nem aljasságok hanem bizony a demokrácia alapjai. Amiről ő beszél az meg a diktatúra valamilyen formája. Rengeteg idézet van erre Churchilltől.
"Van egy árt, akire jelenleg a választók 2/3-a szavazna a felmérések szerint. És van 1 ember, aki ennek a pártnak egy akármilyen kezdeményezését egyszemélyben megakadályozza."

Hubazmeg, ez kemény!

"Egyre többen vannak az olyan ökrök, akik büszkék arra, hogy nem tudnak dönteni kérdésekben, mert ők nem értenek hozzá, meg nem érték a hátérben működő folyamatokat stb."

Borboja!

Az a baj, hogy kérdés háttere kicsit bonyolult. Ha megvalósul a privát biztosítós rendszer, ezzel szerintem kihuzzák a talajt az állami tulajdonú korházak alól. Ime az én forgatókönyvem a jelnlegi helyzetre: A fidesz egy eü ősiség törvényével bebetonozza az állami kórházak tulajdonlását. A priv. bizt. majd olyan kórházzal akar szerződni amelyek képesek a hatékony működésre. Sajnos az állami kórházak a jelnlegi helyzetben két okból képtelenek erre: 1. a kórházvezetés mosoda, gyógyszerbeszerzési biznisze valamint a (2) az épületek kora, állapota miatt. Mi fog történni? A magán begektető felhúz majd egy olcsón fentartható korházépületet, ellenőrzött kiadásokkal, hozzáértő vezetéssel elviszi a beteget az állami kórház elől, lásd: Bupa Insurance vs. Bupa Hospitals Angliában. Ez a magyar modell:-) Szarnak tartom a szadeszes eü programot, de ha a fidesz a kórházakat megköti mellé, akkor tuti halál vár rájuk.
Egy régi vicc jut eszembe erről: A buzi és a szadista megegyeznek, hogy boldoggá teszik egymást. A Buzi először meghágja a szadistát. Később a szadista beviszi a buzit egy pajtába, ahol befogja a farkát a satuba és odakészíti a kést. A Buzi megijed, és kérdezi: Te most le akarod vágni a farkamat? Mire a szadista: dehogy akarom, majd megteszed azt te ha rádgyújtom a pajtát..

A nyelvész úr ötlete és időzítése brilliáns, ugyanakkor szemétség.
Kijelentette,hogy nincs szándékában nem is lenne képes rá - 200.000 támogató aláírást összegyűjteni.Lendvai I.már jelezte,hogy esetleg megfontolják a támogatást.
TWÁ: a kétféle népszavazási kezdeményezés:FIDESZ vs nyelvész ha kiírásra is kerülne - nem mehet közös papíron,hanem külön lapon.Egy napon elvben történhet.
Amúgy az AB a nyelvész úr kezdeményezését vissza fogja dobni.
Biztos egyszerűbb úgy kampányolni a magyar vidék véleményformáló és intellektuális népére, hogy 6-szor igent kell pipálni oszt jó lesz Neked. Nem kell különösebb vizsga az emberek nagy része belebukik abba is, hogy 2 igen 1 nem igen 2 nem a sorrend felülről kezdve....
Én suttyó falváról származom. Semjén Zsolt meg Viktor az Isten. Zsidót még nem láttak, de nem szeretik őket. Templomba nem nagyon járnak, de nagyon keresztények, meg nagyon konzervatívak.
A Fideszben ha lenne egy kis kurázsi és például szeretné, hogy adjak neki egyszer valaha egy szavazatot, akkor felvállalná a Kálmán féle kérdéseket is.
De ha nekik az elég, hogy a HírTV meg a Magyar Nemzet beleveri a "hívők fejébe, hogy ide kell majd tenni az X-et, akkor egészségükre.
Emlékszem az utolsó népszavazásra, (igen december 5.). Azt is csak azért szopták be, mert mögé álltak, ha nem szólnak bele és meghagyják a civil szervezetnek, biztos meg lett volna a kellő számú szavazó. Most meg sírnak, hogy nemzetáruló, meg idegenszívű. Ha ők úgy gondolják, hogy vizitdíj ügyében, meg tandíj ügyében, Kiss Ernő biharröcsögei traktoros véleménye, ugyanannyit ér mint Orbán Viktoré, akkor meg is van a méltó utód.
JuliusFrey ez nagyon beletalált!! :)))))))
ovR 2007.07.13. 09:50:28

"tehát Kálmán Lászlónak nincs joga ehhez, mert ő nem mindenható párt? ugyan..."

Kálmán nem akar népszavazást, csak szórakozik. A Fidesz népszavazást akar, komolyan. Lehet mondani hogy hülyeség, nem értesz egyet a kérdéssel, elmehetsz majd esetleg szavazni is ellene. Kálmántól viszont nem hallottam, hogy már bőszen szervezné a 200ezer aláírás megszerzését.

Ahmet 2007.07.13. 09:52:42

"Ezt azért magyarázd már el, mert nem annyira értem. "

A Fidesz valóban népszavazást akar, a kormány intézkedéseit akarja megakadályozni, megváltoztatni vele. Ehhez joga van, ellenzéki párt, a parlamentben a javaslatait, ellenvetéseit természetesen leszavazták, most próbálkozik a népszavazással. Ezt a jogát elvitatni, ügyeskedéssel tologatni, akadályozni nettó köcsögség. Ha vkinek nem tetszenek a kérdései, és szorult belé egy csöppnyi demokratikus érzés, akkor max nem megy el szavazni, nemmel szavaz stb., de nem vitatja el a jogát a népszavazáshoz.

Azért tartom értelmetlennek a Fidesz népszavazását, mert még ha minden ügyeskedés ellenére mégis megtartják, és mondjuk a 23millió románozáshoz hasonló kormánypropaganda ellenére több kérdésben sikert is ér el, az elqrta brigád úgysem fogja magát alávetni a döntésnek (lásd elvárt adó esete, van máááásik adó akkor).

Kálmán elvtárs viszont nem népszavazást akar, nem fog aláírásokat gyűjteni, nem gondolja komolyan az egészet. Csak méltatlankodik a médiában, hogy neki most mindenhol szerepelnie kell, és neki ez milyen rossz. Amúgy normál esetben semmire se menne a kérdéseivel, mert elkésett velük, de az "elfogulatlan" OVB megint tökölhet egy jó darabig.
valec 2007.07.13. 10:24:34

Anyukád fizetése valószínűleg nem változna, de a tulajdonos haszna igen. És kérdem én, hogy mi van azzal a patikával, amelyiknek 5 milliárdos(!) éves forgalma volt. Biztos ott is kb. annyit keres egy asszisztens, mint máshol. Akkor a fennmaradó haszon az mi? Hogy hívta ezt a Fidesz? Tisztességtelen haszon? Már leírni is röhejes.
Alf
Miért akadályozza meg? Semmi akadálya, hogy feltegyék mind a 6 kérdést.
Ezek szerint abszolút kisebbségben vagyok, de nekem már többször is adtak kéretlenül tanácsot a patikában, ha akár megfázásra, akár fejfájásra vettem gyógyszert recept nélkül. Nem is mindig ugyanott.
Nem rossz ötlet, hogy a párt finanszírozza a népszavazást, de akkor már amellett se menjünk el szó nélkül, h a kormány komoly ellenkampányba kezd a népszavazási kérdések témáiban. Mert ugye senki nem hiszi, h a kormány emberei vagy éppen maga GyF megy el mind a 3200 településre? Néhány helyre, a legfontosabb városokba biztosan, amit majd jól be is mutatnak a közszolgálatin. De nyilván MSZP-s és SZDSZ-es pártemberek lesznek zömmel, akik agitálnak majd a kormány érdekében, a költségvetésből finanszírozott gyűléseken. Míg ha a Fidesz is szervez ilyen túrákat, azt egyértelműen pártkasszából fogják fizetni.
Én nem örülök, hogy a szűkös kasszából ennyi pénzt kidobnak olyan népszavazásra, aminek semmi értelme, mert tényleg úgy lesz, h ha ezeken a jogcímeken nem lehet, akkor majd más címszóval úgyis beszedik ezeket a pénzeket. Annak azonban még kevésbé örülök, h emellett a tetemes kiadás mellett még sok-tízmillió forintot elköltenek majd a vidéki agitálásra, (kormány)pártcélokra.
mindamellett én allergiás létemre szeretnék megvenni a benzinkútnál is egy allergiagyógyszert, ha rámjön a tüsszögés éjjel.

De akkor sem ez a módszer.

Nem véletlenül van szarban az ország, hanem azért mert a választók rosszul választottak.

Ahhoz, hogy jól válasszanak, nem az kell a megoldás legyen, hogy megakadályozzuk őket a választásban.

Ilyen megoldásokkal ne mondjam, ugye MILYEN rendszerek próbálkoztak....
Több jogász is elmondta már, hogy a kezdeményezés beadásánál az időpont nem érdekes. Sorrendiség csak az OVB határozatától (kérdés hitelesítés) számít, ilyen pedig 18-án lesz. Még az is előfordulhat, hogy addig az OVB kap a témába vágó párezer kérdést, pl JuliusFrey fenti 3. kérdését gyanítom valaki csak beküldi nekik :)
Az email-es és fax-os formát én is furcsállom, minimum egy illetékbélyeghez kötném a kérvényt, hogy kiszűrjék a nettó hülységet.
szerintem ne vigyük túlásba a gyanakvást, még akkor se, ha a mondás szerint "csak azért mert üldözési mániád van, még nem biztos, hogy nem üldöznek" :-)))
én kizártnak tartom, hogy Kálmán László politikai megrendelésre akciózott. szvsz gyárilag alkalmatlan ilyesmire. (tegnap az atv-ben elmondta, honnan jött az ötlet-vagy igazat mondott, vagy én még életemben nem hallottam embert ilyen meggyőzően hazudni :-)))
nekem már régen elegem van abból, hogy érthetetlenek a jogszabályok, a közlemények, a nyilatkozatok, a hivatalos iratok-legtöbbször még a szóvivők is teljesen zavarosan beszélnek (Hanga Zoltán az eklatáns kivétel).
tényleg, miért nem alapvető követelmény a közérthető kommunikáció?
a fidesz kérdéseit szvsz még egy felkészült jogász sem érti meg elsőre, nemhogy Lujzi néni Csajágröcsögén.
annyit márpedig ki kell a népszavazó-gépezetnek bírnia, hogy értelmesre átfogalmazott kérdésekről is képes legyen dönteni az istenadta nép.
"Nem véletlenül van szarban az ország, hanem azért mert a választók rosszul választottak."

A demokráciában az is kurva jó dolog, hogy a népek rosszul is választhatnak, oszt mégse viszi el őket a rendőr.
"A nyelvészprof biztos azt hiszi, ő az az okos, aki megmondhatja, mi lesz az országgal"

Nem hiszi, legalábbis nem úgy nyilatkozik. A fickó nem értett egyet a kérdésekkel, dondolkodott és élt az alkotmányos jogával. Ennyit tett. A Fidesz ebből még előnyt is kovácsolhatna.
"nem Úri viselkedés ez, kisunokám"

Vajon miért nem beszél a zemberrel a párt?
Jé, te is azt akarod megkérdezni, amit én, csak másképp fogalmazol. Ne csináljunk együtt egy új, jobb kérdést?

Ugyan.

Inkább küldjük a tévénket, meg sajnáljunk le magasról, te kis hülye, mi x másodpercel hamarabb adtuk oda a téged is érdeklő kérdéseket be be be.
(Viszont Kálmán legalább nem izzadt bele.)
Nochdazu, egy darab hülye civil is bekavarhat egy felszentelt kormányelmozdító aktusba és ha nem viszi el a rendőr, akkor legföljebb a demokraták rágyújtják a házat, bár attól tartok, hogy erre viszont a demokratikus rendőrállam reagál hevesen.
Andal 2007.07.13. 10:33:17
"A Fidesz népszavazást akar, komolyan."

Muhahaha! Kurvára népszavazást akar. Tényleg, nem feszültséget, nem kormány buktatást. Áááá, dehogy. A Fidesz azt szeretné, ha már nem ő nyerete a választásokat, akkor is minél jobban menjen ennek a szent, magyar hazának. Így van! Menjél, vegyél intelligens mosóport!
Andal: "Kálmán elvtárs viszont nem népszavazást akar, nem fog aláírásokat gyűjteni, nem gondolja komolyan az egészet."

De szerintem tök komolyan gondolja amit mond. Ha figyelnéd. Nem, nem fog, és nem is tud talán 200ezer aláírást gyűjteni. Nem értem a nyüszítést miatta, a megoldás egyszerű. Hazakullog a csapat, leül egy kicsit, megvakarja a fejét, és átfogalmazza a kérdéseit, és másnap újra beadja. Nem történt semmi hiba ekkor sem. Nem fontos a Kálmán féle kérdéseket átvenni ha nem tetszik -hogynéznemánki-, de amire felhívta a figyelmet, az igaz. Ehelyett mi történik? Semmiképp sem az amire ez az egész irányult. Nem ellehetetleníteni akart, sőt megkockáztatnám, Kálmán is a szavaztatás mellett van, ha már foglalkozott vele.

A kérdések szarok, nem a téma...
valec: a neotcitránra és a coldrexre is rá van vésve, nagy színes betűkkel, kint is, bent is, hogy paracetamol tartalmú és más ilyen készítménnyel nem szedhető.
aki annyira (elnézést) hülye, hogy nem olvassa el, mit szed be, azon szvsz nem lehet segíteni: ennyi erővel a vegyesboltban se szabadjon egyszerre eladni sósavat, hipót és vízkőoldót, mert ha megissza, összeönti, belélegzi, stb. akkor baj lesz.
a tüdőgyulás példáddal az a baj, hogy éppen te mutattál rá, hogy mennyire nem oldja meg az egészet az, hogy coldrexet csak patikában adnak: hiszen te magad mondod, hogy eddig is előfordult, hogy -a patikából!-beszerzett nátha elleni paracetamol félrekezlte a beteget.
tehát a patikus nagy tudománya eddig se ért semmit - és amíg fel nem szereljük a tüdőszűrő állomást minden patikába, addig ez így is marad :-)
akkor meg már nem mindegy, hogy ezentúl a teszkóban veszi-e meg azt, amit eddig a patikában?
Ahmet 2007.07.13. 10:50:45

Ha csak személyeskedni tudsz, akkor inkább hagyjuk a "vitát".

Tényleg népszavazást akar a Fidesz, ellentétben a sörös-kálmános figurákkal. Meg a kormány bukását, naná, mint minden ellenzéki párt. Ezen mit csodálkozol?
ha mar eddig mindenki benyalt JuliusFreynek,
hadd nem alljak be a sorba:)

"...annyira hülyének tartja _magát_, hogy nem tud megvenni egy doboz kibaszott algopyrint..."

nem, de attol esetleg felhetek, hogy te, vagy mas eleg hulye ehhez.
ha ez nem eleg individualista, akkor tegyuk hozza, hogy ha sok ilyen hulye van, az nekem is rossz attetelesen.

ettol fuggetlenul a kerdest nem tartom olyan sulyunak, hogy errol nepszavazni kelljen.
LukeL_Reloaded 2007.07.13. 10:52:27

"A kérdések szarok, nem a téma... "

A helyzet szar, akik megduplázták a magyar államadósságot, azok nyavajognak mennyibe kerül egy népszavazás...
"Nem véletlenül van szarban az ország, hanem azért mert a választók rosszul választottak"

Alf,

A gond az, hogy sokan vagyunk olyanok akik nem tudnak választani, mert nincs jó választás. A melyik populista, demagóg faszság mellé húzzam a zixet választás számomra nem a lehetőség.

croc: "nem mindegy, hogy ezentúl a teszkóban veszi-e meg azt, amit eddig a patikában?"

Pont arról szól a dráma, hogy ne a teszkóba follyon a bevétel, hanem a patikába! Mert a teszkó az nagy multi (fuj fuj nem jó) a patika meg a mienk (éljen éljen).
Ez az ember vagy komplett őrült, vagy zseniális:-8, még nem tudom eldönteni!
mb

1. Talán mégsem volt olyan nagy butaság bevezetni a szövegértési feladatot az érettségibe. Olvasd újra a hozzászólásainkat.

1b. A többes számnak egész egyszerűen az az oka, hogy általánosan "nektek baloldaliaknak" címeztem az első hozzászólásomat. Ezt te magadra vetted.

2. Megyó értelmi képességeihez némi adalék: www.nol.hu/framed/8428/

3. "A CPG, P. Mobil stb. senkit nem érdekelt, Hofit viszont mindenki szerette, talán ezért bántak vele kesztyűs kézzel." Ez egyszerűen nem igaz. A mondatod egyik része sem.

4. Örülök, hogy zavarnak a volt MSZMP tagok (engem is). Ezzel megnyugtattál, nem kell attól félnem, hogy a következő választások alkalmával az mszp-re szavazol, ahol az elvtársaknak meghatározó befolyásuk van (ellentétben pl. a Fidesszel, ahol csak a partvonalon van néhány azóta megtért párttag).
Julius: "melyik populista, demagóg faszság mellé húzzam a zixet"

Nem akarsz egy 4. kérdést hogy pl. "Egyetért-e azzal, hogy a népszavazási íveken minden alkalommal szerepeljen "Egyikre sem" négyzet?" :)

Szerintem meglepődnénk mennyien ezt húznák be.
"Tényleg népszavazást akar a Fidesz,"

Az én összeesküvés elméletem szerint viszont éppenhogy ki akar tolatni a buliból. Az alelnök úr beadványának érkeztetése és az akadémikus e-mailjének elküldése pontos időegyeztetést igényelt. Mivel az egészet a hörrtévé verte nagydobra, így nyilvánvalónak tűnik, hogy az érintettek között szoros volt az együttműködés. A kiszivárogtatás pedig arra volt jó, hogy az egészet azonnal rá lehessen verni a Fletora. Kecske jól van lakva, káposzta meg van maradva, demokráciánk pedig halad tovább a megkezdett úton.
1942-ben ismertem meg Kálmán Lászlót... Egy ismerősöm, név szerint Galván Tivadar mutatta be nekem. Akkor még nem sejtettem, hogy népszavazási kérdéseket fog beterjeszteni...
Alf

Simán lehet, hogy a választók rosszul választottak, csak ilyenkor azt is érdemes felidézni, mennyi orbitális faszságot beszéltek össze-vissza tavaly a pártok képviselői a kampányban:

www.index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/igeretek/igeretek
Andal 2007.07.13. 10:54:42
"Meg a kormány bukását, naná, mint minden ellenzéki párt. Ezen mit csodálkozol?"

Két módon lehet lóversenyt nyerni:
1. Jobb vagyok az ellenfélnél.
2. Felbuktatom az ellenfél lovát, és bebattyogok a célba.

Eredmény mindkét esetben győzelem, de a teljesítmény nem ugyanaz. A Fidesznél mindig csak azt látom, hogy csak előbb akar célbaérni, és nem pedig jobb teljesítményt nyújtani. Pedig most az kéne, hogy minél jobban vágtasson az a kurva ló alattunk.
Holland

...ezért véleményem szerint itt az ideje, hogy elfoglalja Tomcat celláját az előzetesben, hiszen az már úgy is üres.
az emberek buták, én nagyon utálom őket, el is venném a szavazójogot mindtől, sőt... mer nehogymá csak a jogsihoz kelljen vizsgázni, és nézzük meg, annak mi az eredménye? csomó halott meg bunkó az utakon. oszt bezzeg az ország sorsáról dönteni meg gyereket nevelni, azt minden retardált korcsnak szabad.
Re: ZT 2007.07.13. 11:05:41

A megoldás jó! :-)

A lovas példához még annyit, hogy az is egy módszer, ha elhitetjük a fogadókkal, hogy a mi lovunk jobb, majd mikor mindenki arra fogadott (és veszített mert mégse) akkor összekacsintunk a bukival és hazavisszük a lét.
Nem járok lóversenyre de azt hiszem ezt másodszor már nem lehetne eljátszani, legalábbis ugyanarra a lóra nem.
Én mikor megkérdeztem a patikában, hogy két gyógyszert lehet-e együtt szedni, a néni szépen beírta a számítógépbe a két nevet, az meg megmondta, hogy lehet. Erre talán még egy benzinkutas is képes...
ZT 2007.07.13. 11:22:56
"Nem járok lóversenyre de azt hiszem ezt másodszor már nem lehetne eljátszani, legalábbis ugyanarra a lóra nem."

Hát, volt már ilyen 70:30-as gyanúsítgatás is, igazad van. De mégis működik a dolog, csak több lóval csinálják. : )
teodora: nem elvenni kell a szavazójogot, hanem valamiyen módon lehetővé tenni, hogy az eredmény azok véleményét tükrözze akik legalább önmaguknak meg tudják indokolni miért gondolják úgy.

A jogsi analógia egyébként teljesen OK. Ha nem látsz jól, még szemüveggel sem akkor bocs, de csak utas lehetsz!
"akarja-e on, hogy az egeszsegugy privatizacioja kapcsan lenyulhato penzek mikola istvan iranyitasaval jussanak melto helyukre?" ez lenne a konstruktiv valtozata a kerdesnek, ha azt hianyoljatok. mas magyarazat van-e arra a hirtelen fellangolasra, ami ezt a zombit seperc alatt a nemzet orvosava tette a valasztasok idejen?
Emlékeztek még?

w.blog.hu/2007/04/25/ingyenebed_ingyensor

„…a népszavazási kérdésben foglalt döntési kötelezettség ne legyen kivitelezhetetlen, végrehajthatatlan, következményeiben kiszámíthatatlan."

A sor

- "Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban?"
- "Egyetért-e Ön azzal, hogy gyógyszereket csak gyógyszertárban lehessen árusítani?"
- "Egyetért-e Ön azzal, hogy 2002. június 15-i állapot szerint hatályos termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény szerinti - családi gazdálkodót első helyen illesse meg elővásárlási jog termőföld vagy tanya vásárlása esetén?".l

B sor

- "Egyetért-e Ön azzal, hogy egyes vény nélkül is kapható gyógyszereket a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?"
- "Egyetért-e Ön azzal, hogy a helyi önkormányzatok egészségügyi feladataik ellátásának módjáról szabadon dönthessenek?"
- "Egyetért-e Ön azzal, hogy a földterület megművelőjét illesse meg első helyen elővásárlási jog termőföld vásárlása esetén?"

www.radio.hu/read/228388
Wave: Mikola szakmailag nagy elismerésnek örvendett korábbi - szakmai - karrierje idején. Talán ez is, meg nyilván a hátszél is. A többeiket (Hillert, Kövért, Eörsit, Semjént) mi tartja spiccen? Nyilván nem az, hogy okosakat szólnak.
Szerintem az egyébként igen tisztelt Alkotmánybíróság hibázott, amikor a vizitdíjas kérdést átengedte, ugyanis indoklásában arra hivatkozik, hogy ezt azért lehet, mert a költségvetés bevételi oldalát érinti, nem a kiadásit. Csakhogy a vonatkozó szabályban az szerepel, hogy a költségvetést érintő kérdéseket nem lehet feltenni, nincs külön kiemelve, de ez ugyebár azt jelenti hogy se a bevételi oldalt, se a kiadási oldalt érintő kérdést se.
Az Alkotmánybíróság hibájából ered a mostani komédiaközeli állapot, és az "ingyen sör" típusú kérdések.
Csakhogy az Alkotmánybíróság után nincs hova fellebbezni, nincs kitől jogorvoslatot kérni, nincs aki rámutathatna, hogy a tisztelt alkotmánybírák most sajnos hibáztak, ami előfordulhat, lévén ők is csak emberek. A helyzetet talán csak az oldhatná fel, ha az Alkotmánybíróság maga venné észre, hogy hibázott, és visszavonná korábbi határozatát, de nem tudom, erre van-e jogi lehetősége, illetve megvan-e bennük az emberi nagyság egy ilyen lépés megtételére, vagy inkább ragaszkodnak tévedhetetlenségük mítoszához, és ezzel együtt a hibához.

Mellesleg az Alkotmánybírók megválasztása nagyon hasonló módon zajlik, mint az OVB tagjainak megválasztása, ha az OVB esetében felmerülhet az elfogultság gyanúja, akkor az Alkotmánybíróságnál is. Gondolom emlékeztek rá, hogy évekig betöltetlenek voltak alkotmánybírói pozíciók, és mikor sikerült újakat megválasztani, akkor nem a minden jelöltről kialakult konszenzus volt a vezérelv, hanem a jobb- és a baloldal is jelölhetett, cserébe a másik oldal is rábólintott a számára egyáltalán nem szimpatikus jelöltre, azaz politikai allkuvá vált a jelölési eljárás.

----------------------
"Kálmán nem akar népszavazást, csak szórakozik. A Fidesz népszavazást akar, komolyan. Lehet mondani hogy hülyeség, nem értesz egyet a kérdéssel, elmehetsz majd esetleg szavazni is ellene. Kálmántól viszont nem hallottam, hogy már bőszen szervezné a 200ezer aláírás megszerzését."

Érdekes, a Fidesz már 2 hónapja gyűjthette volna az aláírásokat, mégse kezdett neki. Talán most akkor másnak is megadhatnánk a lehetőséget, hogy a témában nekiálljon aláírást gyűjteni. Lehet, hogy lesz valaki aki mellé áll, és segít neki. Volt már ilyenre példa.

"A nyelvészprof biztos azt hiszi, ő az az okos, aki megmondhatja, mi lesz az országgal"

Miért ne hihetné? Csak a Pokorni hiheti? Pont annyi joga van kérdéseket beterjeszteni, mint a Pokorninak.
Népszavazás ügyben kurvára össze vagyok má zavarodva. Na mindegy, elmegyek, odabököm az x-szet, ahová szeretném, aztán a bolhacirkusz majd folytatódhat tovább. Akarok éjfélkor aszpirint venni a benzinkúton, inkább elmegyek a maszek rendelésre 5000-ért, minthogy szarba vegyenek 300-zért, tandíjat meg eddig is fizetett a sok médiákszakos, helyesírásból 2-es félanalfabéta.
zt: nagy elismerés? miért? hogy kivételesen ügyesen sikkasztott a vérellátóban? van hogy az unokatesóját kitüntette? (már nem emléxem az ügy részleteire, de asszem még az ünnepi fogadást is valamelyik családtag szervezte- persze azt sem ingyen)
isotope: így van! A Fidszenek ez még problémát fog okozni. Józan ésszel bíró jobbos emberek dilemmában is vannak: tudják, hogy támogatniuk illene a kezdeményezést de a többségnek nem fáj ha nem kell elmenni a patikáig ACC-ért.
croc: elsősorban amiért újraszervezte a szétesett vérellátó hálózatot.
ezek mind olyan arcok akik szerveztek a partot vagy szallitottak az ideologiat. mikola szakmai nimbusza meg a mult kodebe vesz, 2006-ban mar nepszerutlen volt minden szinten. es miert mickey avalon a red hot elozenesze? :) talan a polgarpukkasztas vezette orbant is?
Nem lehetetlen! Konkrétan a balos polgárok pukkasztása...
Avatar 2007.07.13. 11:42:31
"Szerintem az egyébként igen tisztelt Alkotmánybíróság hibázott, amikor a vizitdíjas kérdést átengedte, ugyanis indoklásában arra hivatkozik, hogy ezt azért lehet, mert a költségvetés bevételi oldalát érinti, nem a kiadásit. Csakhogy a vonatkozó szabályban az szerepel, hogy a költségvetést érintő kérdéseket nem lehet feltenni..."
Ebben két hazugság van:
1. Az alkotmánybíróság ilyet nem mondott.
2. A szabály az, hogy a költségvetésRŐL nem lehet szavazni. A költségvetést érintő kérdésekről természetesen lehet, hiszen szinte lehetetlen kitalálni olyan dolgot, ami közvetve ne érintené a költségvetést.
A Fidesz vezére miért nem vesz fel egy olyan embert, akinek alapfokon megy a matek? Jó, oké, ők jogászok, magyar-töri a felvételi, de igazán áldozhatna pénzt egy olyan csókára, akinek megy a négy alapművelet, tehát ha szélen behúzok kettőt, de középen bukok ötöt, az -3, ami negatív szám, amit összadásnál ki kell vonni. Ráadásul tök felesleges, hiszen a második fordulóban úgy is őket ikszelnék, mint kisebbik rossz.
croc 2007.07.13. 11:45:05
"... az unokatesóját kitüntette..."
Ez is hazugság. Nem ő terjesztette fel kitüntetésre, csak ő adta át, mert ő volt a miniszter.
borboja

Te tényleg egészen elképesztően ostoba vagy! Akkor szavazzunk arról, hogy az SZJA kulcsok legyenek 0-1-2 százalék, nem a költségvetésről szól a szavazás, csak érinti.
valec 2007.07.13. 09:43:04

"hallottak olyan esetekről, mikor a drágalátós öngyógyító páciens pontosan a cikkben is említett megfázás kezelésére szolgáló szertől súlyos májkárosodást szenvedett/súlyosabb tüdőgyulladás alakult ki nála."

Ez van, hülyének lenni balesetveszélyes. Hülye az is aki ragasztót eszik és baltával mos fogat, de nem aggódok értük.
Csak a pontosság kedvéért:

Az Alkotmány 28. § (5) bekezdés a) pontja szerint
„Nem lehet országos népszavazást tartani:
a) a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről és illetékekről, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvények tartalmáról…”
1. Egyetert-e On azzal, hogy gyogyszereket csak gyogyszertarban lehessen arusitani?

Hmmm. Igen.

Viszont:

2. Egyetert-e On azzal, hogy a gyogyszertarak csak a venykoteles es legolcsobb gyogyszereket arusithassak?

Igen.

Akkor:

3. Egyetért-e On azzal, hogy a veny nelkul kaphato gyogyszereket a gyógyszertárakon kivul forgalmazzak?

Igen.

4. (bonusz) Mit jelent a gyogyszertar?
(Kerjuk definiciojat par sorban fogalmazza meg! Az altalunk legjobbakanak tartott fogalmazasokbol egy konyvet allitunk ossze.)

5. (csak a batraknak) Mit jelent a gyogyszer?
Nekem is lenne 1 népszavazás kérdésem:

Egyetért-e azzal, hogy ha a képviselők nem járnak be a parlamentbe, ne kapjanak semilyen fizetést/juttatást?
Kálmán úr azt mondta az ő kérdései egyértelmüek: egy nyavaját, sőt!
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban?"
- "Egyetért-e Ön azzal, hogy gyógyszereket csak gyógyszertárban lehessen árusítani?"
- "Egyetért-e Ön azzal, hogy 2002. június 15-i állapot szerint hatályos termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény szerinti - családi gazdálkodót első helyen illesse meg elővásárlási jog termőföld vagy tanya vásárlása esetén?".l


"Egyetért-e Ön azzal, hogy egyes vény nélkül is kapható gyógyszereket a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?" Igen esetén :bár hol árulható, bármely gyógyszer, amiről a kormány irányítsa alatt álló szakhatóság úgy dönt, hogy nem vényköteles. Fidesz kérdése esetén ez nem lehetséges.

- "Egyetért-e Ön azzal, hogy a helyi önkormányzatok egészségügyi feladataik ellátásának módjáról szabadon dönthessenek?" Igen esetén: akár privatizálhatja is, mig a fidesz kérdése ennek megtíltásáról szól.

- "Egyetért-e Ön azzal, hogy a földterület megművelőjét illesse meg első helyen elővásárlási jog termőföld vásárlása esetén?" Igen esetén: bármely külföldi nagyvállalkozó öt percre bérleti szerződést köt, majd adás-vételit. Főként állami földek esetén érdekes ez, vissza jutatva bennünket az 1945 előtti állapotokhoz.

Úgy tűnik Kálmán úr a látszólag tiszta kérdéseinek következményei homlok egyenesen mások mint a Fideszé, sőt következményeit nézve egyszerűen félrevezetők.
F. A. Hayek 2007.07.13. 11:05:31
1, A szövegértéssel nincs bajom, csak nem rémlik ez a 19000 Ft dolog, így gőzöm sincs miről beszélsz. De mindegy, túl van beszélve a dolog.
2, Miből gondolod, hogy "balos" vagyok? És miért furcsa, hogy magamra veszem, mikor nekem írsz? Csak mert nem értek egyet a Fidesszel, rögtön ott kell lennem a másik táborban? A világ nem ilyen egyszerű, tudod?
3. P. Mobil: rétegzenekar volt. CPG: Nagyon rétegzenekarvolt, ráadásul rasszista. Hofi: A legnépszerűbb humorista.
4, Nem szavaztam és nem is fogok soha az MSZP-re szavazni, ne izgulj. Ettől függetlenül az eredeti téma, hogy ez a népszavazás csak egy, a költségvetéssel kifizettetett PR kampány erős populista felhangokkal, továbbra is igaz.
Kálmán nem azt mondta, hogy ezek ugyanazon tartalmú kérdések másképen megfogalmazva, hanem, hogy szerinte ezek érthetőbben vannak megfogalmazva. Nyilván nem a véletlen műve, hogy ellentétes a tartalmuk.
Ne félj

Lehet, hogy a Fidesz téved pl. kórházprivatizáció ügyben? Hát:

"Nincs adóssága a körmendi kórháznak - Politikai hangulatkeltés zajlik a privatizáció ellen?

Megdöbbenését fejezte ki a körmendi képviselő-testület Mikola Istvánnak, az Orbán-kormány volt egészségügyi miniszterének a kórház-privatizációt érintő kijelentései kapcsán. A felháborodáshoz Bebes István polgármester, fideszes országgyűlési képviselő is csatlakozott. Mikola egyébként hitelrontás miatt nemrég első fokon pert veszített a körmendi kórházat működtető gazdasági társaság ellen.

A körmendi kórház egy éve

Tavaly augusztus elsején vette át a körmendi kórház működtetését a Hospinvest Rt. A befektető első dolga volt, hogy kifizette az intézet 60 milliós adósságát, és azonnali fejlesztésekbe kezdett. Egyetlen munkatársat sem küldtek el, igaz, a dolgozók elveszítették közalkalmazotti státusukat, de kedvezményeik megmaradtak.

A vállalkozás közel 250 milliót fordított eddig a kórház fejlesztésére. Új diagnosztikai készüléket vásároltak, több kórtermet felújítottak, elkezdték a nappali sebészet kialakítását, zárt forgalmú patikát nyitottak. Átszervezték a laboratóriumi mintavétel rendszerét, a mintát a háziorvosok veszik le, és a cég autója szállítja azokat a kórházba.

Tavasszal sebészeti bravúrt hajtottak végre, az országban elsőként itt építettek be teljes bokaprotézist.

Egy év alatt 20 százalékkal nőtt a betegforgalom, ennek következtében jövőre mintegy 60 millióval több normatív támogatásra számíthatnak az egészségbiztosítási pénztártól. A sebészeten duplájára nőtt az ellátott betegek száma, az átlagos bennfekvési idő nyolc napról hétre csökkent.

Politikai vihar
A körmendi kórház magánkézbe adása természetesen komoly politikai vihart hozott, már a tervezés időszakában is. Nem hivatalos információink szerint Bebes Istvánt a Fidesz vezetősége többször is felszólította, álljon el szándékától, az országgyűlési képviselő/polgármester azonban kijelentette, a kórház tovább működéséhez szükség van a magántőkére. Az intézmény az elmúlt években ugyanis évente 60 milliós veszteséget "termelt". Informátorunk szerint Bebes ezzel korábbi helyénél jóval hátrébb került a párt belső hierarchiájában.

A szombathelyi kórház esetében viszont a politikai nyomás meghiúsította a magántőke bevonását. Az ügyet azonban Orbán Viktor sokat idézett kőszegi kijelentése új megvilágításba helyezte. Könnyen meglehet, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén "szépen visszakérik" a körmendi kórházat az üzemeltetőtől. Arról viszont nem beszélt a volt miniszterelnök, hogy a vállalkozás befektetett 250 millióját ki fogja visszafizetni."
Alf 2007.07.13. 10:27:14

"Ez elitista, übermensch, önkényes és minden, csak nem becsületes, és nem demokrata."

Én ilyet szeretnék. A régi szép időben sem szavazhatott minden ostoba proli. Akiket kenyérrel és cirkusszal lehet megnyerni, azoknak nem kell szavazati jog.
Ha jól emlékszem, Hitler szavaztatott először cenzus nélkül, meglett az eredménye. Ő vezette be a modern demokráciában a néphülyítést.
RE: bolomba 2007.07.13. 12:27:53
Patika az, ahol az eladóknak diplomájuk és fehér köpenyük van, modoruk viszont nincs.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.07.13. 07:39:52

"Egyébként, ha a kormány logikájából indulunk ki, amely lépten nyomon azzal érvel, hogy őket a szavazópolgárok többsége választotta meg, tehát legitimek, akkor a fidesz ilyen alapon az állampolgárok több, mint 40%-át, 4 millió embert képvisel. Ezt azért nem ártana figyelembe venni egy darab állampolgárral szemben."

Ezzel csak az a probléma, hogy népszavazást csak magánember nyújthat be, ez eddig OV volt, most asszem Pokorni. Magyarán nem Fideszről beszélünk, hanem annak egy emberéről aki mögött mellesleg rohadt sok milliárd van kampányra. No és egy igazi átlagpolgárról (nyelvész), aki ha már a Fidesz közvetlen demokráciáról regél, akkor kihasználja a lehetőséget...

Szóval akkor eldönthetné már a Fidesz hogy közvetett vagy közvetlen demokráciát akar.. Vagy már egyik sem tetszik neki lassan???
Hattory Hanzo

A privatizáció=magántulajdonba adás

Müködtetésbe adás= inkább bérleti jellegű dolog

Utóbbinak nem vagyok ellene.
Elszomorító, Árpád, hogy csuklóból kétségbevonod valakinek a függetlenségét (vagyis lebérencezed) csak annak alapján, hogy a cselekményéből valakinek esetleg politikai haszna származik (ráadásul a vizslaasszonnyal mosod össze). Pont te, aki naponta 500-szor megkapod ugyanezt - ugyanilyen igazságtalanul.
KL tette hasonló, mint a te matekpéldád: szatíra, amely leleplezi a helyzet abszurditását. Például azt, hogy ha a Fideszt valóban az "emberek java" érdekelné, akkor pont olyan jók volnának neki KL kérdései is - a különbség csak esztétikai.
KL eggyel tovább lépett nálad: performanszot csinált, amely igenis kikényszeríti a reakciókat, nem lehet szőnyeg alá söpörni. Minden tiszteletem a bátorságáért.
Ne félj! 2007.07.13. 12:58:42
"A privatizáció=magántulajdonba adás

Müködtetésbe adás= inkább bérleti jellegű dolog

Utóbbinak nem vagyok ellene."

Mi a kórház? Az eszközök összessége, vagy kell hozzá a szakképzett, jól szervezett személyzet, meg elkötelezettség is? Mert az eszközökön kívül mást nagyon nem lehet bérbeadni. Az eszköz meg eszköz, bármikor lehet másikat venni.
RE:rokica

Ehjj csokolom! Ne tessek itten ujabb fogalmakkal osszezavarni, mint patika ?!:)

A modorrol:
Akkor meg biztos nem kertel (csak a patikakban kaphato) 10 000 Ft feletti Vichy csodakremek gyogyszerekbol. Akkor bezzeg 20 percet is diskuralnanak veled. Csupan azt felejtenek elemondani, hogy 1000 forintert en is kikeverhetek egy hasonlot...
"Kapi 2007.07.13. 12:59:25"

Egy igazi demokráciában a bérencet meg a nembérencet se viszi el a rendőr (Zsákos ember), feltéve, hogy az illető nem verte le az ellenoldalú bérenc vagy nembérenc fél veséjét. A demokráciában nem kell bátorság, csak komoly, nagyösszegű életbiztosítás. Nálunk pedig ilyen demokrácia van.
Az ingatlan kié lesz, az benne a legnagyobb kérdés, lásd az OPNI esetét.
OFF

masterblaster,

"CPG: Nagyon rétegzenekarvolt, ráadásul rasszista."

Hmmm. Meg tudnad magyarazni, mert nem ertek egyet? Kerlek ne az "oi oi"-ozassal gyere.
Kapi

K.L. kérdései egyszerüen nem arra irányulnak amire a Fideszé. Meg merem kockáztatni, hogy félre vezetik a választót.

A népszavazás után:
1, ki mondja meg hogy miaz hogy "vényköteles,
2,"önkormányzatok szabadon dönthessenek" és ha a kormány elvonja az önkormányzatoktól az egészségügyre szánt pénzt, milyen szabad döntés lesz ott?
3,"a földterület megművelőjét" mit jelent ez, már félórája érvényes bérleti szerződés alapján épp szánt, már szerződhet is?

A nyelvész úr kegyetlenül lépre csalja a választót. Ugyanis: igen és nem szavazatok esetében is nagyjából ugyan az a helyzet maradhat fent. Azaz ezek a kérdések igencsak csalafinták.

"Az ingatlan kié lesz, az benne a legnagyobb kérdés, lásd az OPNI esetét."

Egy jó kis népszavazás erre is megfelelő választ adhatna. Persze, ha egy darab civil ebbe is beleköt, az már más tészta.
Ne félj! 2007.07.13. 13:12:25

Tartsunk róla népszavazást:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az akadémikus át akarja verni az Ön búráját?

Egyet ért-e Ön azzal, hogy az akadémikus nem akarja átverni az Ön búráját?
Miért kell egy kórháznak olyan ingatlanban lennie, ami egyrészt nem felel meg a mai igényeknek, másrészt olyan helyen fekszik, amit jó pénzért értékesíteni lehetne. (álom: a különbözetet meg fejlesztésre fordítani persze tudom, magyarlandban ócsóé adnák el a havernak, a veszteséget meg behajtanák máshol)
hacsaturján: az 1. kérdés pont erről szól
("Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban?")

Ha nem szeretnél pl. az OPNI helyén egy lakóparkot (jó esetben, rosszesetben magánvillát) akkor erre a kérdésre az igen választ javasolt ikszelned.
Ahmet: általánosságban persze, így van, nem kell, ha lehet máshol jobban, olcsóbban, stb. Csak az a probléma, hogy minálunk szokás vérszemet kapni amikor a törvény már nem tiltja és jellemzően nem a racinalitás vezeti az aláíró kezeket (jó példa a Kopaszi-gát esete, hogy ne eü. példát citáljak)
Ne félj! 2007.07.13. 13:12:25

Én a Te kérdésedre reagáltam, amelyben ingatlanról volt szó, nem pediglen holmi intézményekről.
ZT 2007.07.13. 13:21:11
"Csak az a probléma, hogy minálunk szokás vérszemet kapni amikor a törvény már nem tiltja és jellemzően nem a racinalitás vezeti az aláíró kezeket"

Ezt aláírom, de akkor olyan rendszert kell kialakítani, hogy ne lehessen ezt megtenni. De akkor mondjuk te soha nem jössz ki a garázsból a kocsival, mert úgyis csak ellopnák?
Ahmet 2007.07.13. 13:17:11
Ja, az király lenne, ha az eladott ingatlanokból kapott pénzen modern, korszerű és strapabíró kórházakat építenének.
Csak teljesen egyértelmű tényleg, hogy ez nálunk nem várható. Haver megkapja olcsón, cserébe kapok egy kis(?) pénzt zsebbe, aztán kész, ügy lezárva, reform teljesítve.
borboja 2007.07.13. 09:47:55

"Egyébként szeretném megkérdezni, hogy ha már annyira a szent mindenben a piac és mindennek annyi az ára amennyi, akkor hogyan lehetséges az, hogy az állambácsi határozza meg, hogy mennyi legyen a vizitdíj. Hát mégsem a piac dönti el? Az meg különösen furcsa, hogy akkor is 300 ha a beteg csak a szokásos gyógyszerét íratja fel 3 perc alatt és akkor is 300 ha valakit egész nap vizsgálnak olyan nagyon drága gépekkel (pl. PET CT), amiknek óránkénti működési költsége 20-30 ezer Ft."

Na itt jön ki hogy milyen tájékozatlan vagy, és pont neked nem kéne arról kuruttyolni, hogy ki mihez ért és mihez nem.

Ha CTre megy valaki, ott vannak kemény extra költségek a 300fton kívül, amit az állam támogat a TB-dből. Amit a kormány egyik reformelemének köszönhetően már papiron is megkapsz tételesen, hogy mennyibe kerül a gyógyulásod. Ha meg TB csaló vagy, akkor fizess több tíz ezret.. Majd megtanulod mi a közösségi felelősségvállalás.
Ahmet: legalábbis nem parkolok odakint..
Samuel P. Huntington (prof., Harvard) szerintem kristálytisztán megfogalmazta, miféle felismerésen alapul a kis magyar Dallas forgatókönyvének tuti receptje:

„...bizonyos helyzetben az emberek úgy döntenek, hogy feláldozzák az abszolút hasznot a relatív haszon eléréséért. Inkább legyen rosszabb, ám mégis jobb, mint annak, akit versenytársuknak tartanak, mint hogy jobb legyen ugyan, de mégsem olyan jó, mint a versenytársnak: „sokkal fontosabb legyőzni a külső csoportot, mint learatni a babért”. Ezt a választást újra meg újra alátámasztják a pszichológiai kísérletek és a közvélemény-kutatások eredményei, nem is szólva a közvélekedésről és a mindennapi tapasztalatokról. A közgazdászok meghökkenésére az amerikaiak egyre csak azt hajtogatják, hogy inkább romoljon a gazdasági helyzet, de Amerika előzze meg a japánokat, mint hogy javuljon ugyan, de mégis lemaradjon a japánok mögött.

A különbözőség felismerése nem vezet szükségképpen versenyhez, még kevésbé gyűlölethez. Ám még azok az emberek is részesei lehetnek az ellenségteremtés folyamatának, akiknek alig van lelki igényük gyűlöletre. Az identitásnak szüksége van a megkülönböztetésre. A megkülönböztetéshez viszont szükség van összevetésre, azaz annak meghatározására, hogy a „mi” csoportunk miben tér el az „ők” csoportjától. Az összevetés pedig maga után vonja az értékelést: jobb vagy rosszabb-e a „mi” csoportunk, mint az „ők” csoportja. A csoport jelentőségének túlbecslése viszont megítéléssel jár együtt: a mi módszereink jobbak, mint az övéké. Mivel a másik csoport tagjai ugyanezt a mintát követik, az ellentétes megítélések versenyhez vezetnek. Meg kell mutatni, hogy a mi módszereink felsőbbrendűek az övékénél. A verseny ellentéthez vezet, az apró ellentétek által vágott árok szakadékká terebélyesedik, amely már az alapokat is érinti. Sztereotípiák alakulnak ki, az ellenfél démonizálódik, a másik ellenséggé válik.”

(Kik vagyunk mi? Az amerikai nemzeti identitás dilemmái.)


Biztos jó buli a forgatás -- kár, hogy nem csak és kizárólag a statiszták zsebére megy.
Ezzel a kórházprivatizációs kérdéssel az a bibi, hogy a kórházakat eddig sem akarta senki megvenni, vagy eladni. A TB részleges privatizációján folyik a hitvita.
Annak pedig a sikeres népszavazás után sem lesz semmi akadálya, hogy a tulajdonos önkormányzat költöztesse át vagy szűntesse meg a Eü. intézményt, aztán szépen értékesítse az ingatlant.

Az persze nyilvánvaló, hogy az ingatlanspekuláció keményen benne van a dologban, pl. az eredetileg megszűntetésre kijelölt Budai MÁV Kórház szerintem a város legszebb fekvésű telkén áll.
De ha eleget tejelnek az ingatlanspekulánsok, nem lesz gond semmi, abban biztos vagyok.
Jujj, most látom csak, hogy rossz helyre reagáltam. A válasz természetesen ZT kollégának szól.
Egyébiránt a Kopaszi-gát, Drechsler-palota (és még sokan mások) esetekben súlyos éveket bírnék kimérni az érintetteknek népszavazás nélkül is, de Simicska úr engem már réges-rég felvilágosított. Kérdés:
Ön szerint a hülyeség alanyi jog-e?
Mersant 2007.07.13. 13:30:04

Egyébként tényleg nagyon fontos lenne, hogy TUDJÁK az emberek, hogy nem ingyenes, hanem máshol már kifizettük. Mert ha valami ingyen van, akkor nem mindegy? Küldjük koponya CT-re a bokaficamost is, ártani nem árt, meg aztán ingyen van. A dokinak tulajdonképpen mindegy.
Szerintem járható középút a szogláltató használatába adni az ingatlant, ezzel garantálva, hogy ott gyógyítás follyon.

Az egy másik kérdés, hogy ha az önkormányzat nem kíván fenntartani megannyi gyógyintézményt akkor mi legyen az üres ingatlannal.
Deszerettem volna pedig belekötni Árpádba, de sajn' megint tökéletesen egyet kell értsek vele.
Megint sikerült neki pontosan és szabatosan megfogalmaznia azt, ami az én fejemben is motoszkált, miszerint miért is lenne baj, ha ott lennének az "ellenőrző kérdések"?
Meg, hogy miért is nézik teljesen síkhülyének a választópolgárokat a polgári desperádószövetség prominensei (miszerint is: jaj, de mi lesz, ha az állampolgárok az ellentétes kérdéseket is megszavazzák?).
hacsturján: gondoltam, csak megvártam míg észreveszed :)
Bocs de én nem tudtam különválasztani az ingatlan ügyleteket meg az eü. privatizációt. Biztos nagyon leragadtam az OPNI-nál, kb. addig tudtam követni a reform-műveleteket hányinger nélkül.
Aki a nép véleményére kíváncsi, olvasson Népszavát! Muhaha!

Komolyra fordítva:
Nekem az a problémám, hogy pl. egyetértek a tandíjjal, de ilyen formában nem, mert:
1. nem kíséri felsőoktatási reform
2. a rosszabb anyagi helyzetűeket tényleg nehezebb helyzetbe hozza
3. akármit mondanak, csak az államháztartás hiányát akarják finanszírozni belőle. Gondolom az egyetemek, főiskolák annyival kevesebb állami zsét fognak kapni.

Most akkor mire szavazzak majd?
Ha tesznek bele egy plusz rublikát azzal a felirattal, hogy 'Dögöljön meg az összes politikus', akkor azt fogom beikszelni, az hétszentség.
Nemtom hogy magánakció volt-e K.L.-től, de ha igen, akkor részemről riszpekt neki. Ez a népszavazás csak parasztvakítás, értelmetlen marhaság ebben a formában.
(Sajna nem tudtam végigolvasni a kommenteket, szal, ha valaki említette már, akkor bocs.)

"Ezt az újságot csak a MÉH veszi be,
régesrég lejárt a szavatossági ideje"

Ha tesznek bele egy plusz rublikát azzal a felirattal, hogy 'Dögöljön meg az összes politikus',

Kevésbbé egzaktul ugyan de ilyesmit jalóban javasoltunk fentebb :)
Kivételesen egyetértek Tótával.
Két kérdésem fogalmazódik meg az üggyel kapcsolatban:
Milyen ember az, és mik a szándékai annak, aki NÉVTELENÜL akar népszavazást kezdeményezni...?
Ha egy kiváló, elismert nyelvészprofesszor titokban, egy jogi kiskaput kihasználva, beakaszt a fidesznek, így harcolván ellene, mely kimeríti a szarkeverés fogalmát; és lehetne még tovább sorolni (egykor tehetséges "független" humorista minden erejével harcol Orbán ellen stb stb.); akkor milyen értelmisége van ennek a nem kurva országnak? Megmondom: kurva.
Illetve helyesbítek: Ha Orbán fasiszta diktatúrát akar, akkor hősiesen küzdő értelmiségünk van, de miért küzdenek titokban? Ha viszont Orbán nem a sátán, akkor miért küzdenek, miért titokban, és miért gondolják, hogy minden eszköz megengedett?
ZT 2007.07.13. 13:39:33

A "reform" nem bűntetőjogi kategória, mígviszont a szemérmetlen lopás már annál inkább. Oldalfüggetlenül.
Objektív 2007.07.13. 13:46:19
Azért nem adják sokan a nevüket, mivel van egy, a jobboldalt folyamatosan lejárató szélsőséges kisebbség, akik tojást dobálnak, buziznak, és fenyegetnek.
Ahogy K.L.-nek is jönnek a fenyegető levelek.
Fordítva nincs ilyen, így a jobboldali értelmiségieknek nem kell tartania semmitől.
Azt mondjuk nem értem, hogy miért ne lehetne pártfüggetlen a nyelvészünk. Azért elküldeni egy e-mailt, meg kinyomtatni és terjeszteni egy kiadványt milliós példányszámban, hát nem egy költségkategóriába esik.
Ne félj

Hol van a különbség a hatásban aközött, hogy valaki Pokorny kérdéseire mond igent, vagy Kálmán kérdéseire nemet? Ha ez az álláspont győz, akkor nem lehet patikán kívül gyógyszert árulni, nem lehet kórházat privatizálni és nem lehet külföldinek földet eladni. Tök függetlenül attól, hogy ki határozza meg a vényköteles gyógyszerek körét, vagy a földterület művelésének szükséges idejét - hiszen ezek nem játszanak többé. A Fidesz-igen és a Kálmán-nem között tehát nincs különbség. A Fidesz-nem és a Kálmán-igen esetén pedig lényegében úgy maradnak a dolgok, ahogyan most vannak: egyik kérdésben sem jönnek létre tilalmak, de nem nyílik újabb lehetőség sem - legalábbis én nem látok ilyet. A kételyeid lehetnek jogosak - de ezek szempontjából mindegy, hogy melyik formában szavazol.
És ne vedd személyeskedésnek, de a nyavalya el-ipszilon.

Lendvai Ildikó úrhölgy olyasmit nyilatkozott, hogy az MSZP támogatná a nyelvész egyben civil kérdéseihez a 200 ezer aláírás összegyűjtését.

Nos, hogy van ez? Akkor most nincs is a közvetlen és a képviseleti demokrácia között ellentét? Mitől szűnt meg ez ilyen hirtelen?

Mitől világosúlt meg Lendvai úrhölgy ily dialektikusan?
Egyetért-e Ön azzal, hogy tartsanak népszavazást arról, hogy egyetért-e azzal, hogy legyen népszavazás?
Má szinte off, hogy a vita valójában miről is szól? A közpénzek, javak felhasználásáról, meg a beszedéséről.
Mindenesetre az okos más kárán (is) tanul, tehát tessék szíves lenni tudomásul venni, hogy ez a téma máshonban is óriási vita trágya! Michael Moore szerint például az egészségbiztosítás legnagyobb rákfenéje a profitorientált egsbiztosító: tehát amikor odakerülsz a doki elé, felhívja a biztosítót, hogy akkor most segíthet-e rajtad vagy nem.

Ebben én meg azért nem bíznék, mert ma például a feleségem megkérdezte a biztit, vajon fizetnek-e mert a falban megrepedt vízvezeték eláztatta a fürdőszobát. Közölték, hogy a régi csempe árát, a keletkezett szivárgás szűk környezetében a régi áron megtérítik. Gondold ezt végig. Ezek az okos önző egyedek fognak utasításokat adni az orvosodnak!

www.youtube.com/watch?v=RU8r050TiZY
Valaki emlitette az ingatlanokat amin a szazeves korhazak allnak
Nos
Ma felepiteni egy ugyanakkorat, korszerut kevesebbe kerul mint amennyibe a regi szar felujitasa kerul, netto uzlet eladni es ledozerolni a regit, csak ez ugye nem a most regnalo orvostarsadalom biznisze lenne > tehat nem kell.
Vki emlitette a derekig szarban allo EÜ-t.
Egy pelda: megyei korhaz, beszerzesi osztaly.Szerumtu=34Ft xyz kft KIZAROLAGOS szallitoja 15 napos fizetesi hataridore
1.) A szerumtu nagybani ara ( 3 perc gugli ) 2,3 cent azaz cca7Ft...
2.)A penzugyi igazgato EÜ foiskolat vegzett ( ex fonover )NINCS kozgazdasagi vegzettsege
3.)A beszerzesi osztaly vezetoje EÜ szakkozepet vegzett, ex mutosfiu
4.)4.9mio forintot fizettek ki egy tanulmanyra, a mutok managelesere, azaz mikor, melyik, meddig foglalt/foglalhato.A tanulmany javasolata alapjan feltelepitettek az osztaly adminisztrator gepere az MS Projectet...

tobbet ne irok mert felment megint az agyvizem
masterblaster
"Fordítva nincs ilyen", na ezt kérdezd meg inkább a jobboldali értelmiségiektől. Vagy Hajós Andrástól.
Fucsa volt végigolvasni a kommenteket.
Valahol megdöbbentő hány embernek terhes ez a demokrácia, ahol felelősen döntést kellene hozni, kész nyűg irányítani az embernek a saját és közössége sorsát.
Persze ha egyes emberekről lenne szó teljes felelősséggel még talán meg is lehetne érteni, hisz úgy tényleg az, de kis szeletekben kinyilvánítani a véleményt ennyire nehéz lenne? Vagy megremeg a kéz nem tudván eldönteni x-elhet e mert ő az amőbában mindig a kör szokott lenni? :)

Hanami ; mingyábehalok:
Nem kötelező ( talán sajnos ) elmenni néoszavazni. Ha nem értesz hozzá mert úgy érzed buta vagy a kérdésben, akkor maradj otthon. Ilyen egyszerű, mmás talán élni szeretne a demokráciában biztosított jogával.
De mintegy mellékesen megjegyezném a sok "okos és tanult" ember a legtöbb esetben hozzáértésre nem különb az átlagos értelmiségitől, ezt nagyon jól mutatja az ország állapota, maximum rosszabb.
Ráadásul nem csaka "döntésért" fizetik őket, hanem a teljes tájékoztatásért ami feltétele az, hogy te/ti ilyenkor felelős döntést hozhassatok. Erre persze így is időt kell szánni... nos, kevesebb tv, sörözés, egyéb elfoglaltság talán beáldozható a közösségért.
Extrapluszjó a rendszerben az, ha a névszavazásban inkompetens vagy, akkor biza a választásokon is, mivel ott is elvileg valamilyen programot mérlegelsz nem pedig a hazugság szépségét zsűrized.

---

Daikini :
Nem, most azt döntik el, hogy "most", és "így" változzon e. Gandalf szavaival élve "a mi korunk problémáival foglalkozzunk". Egyébként az a szép az ilyen intézményekben hogy egy modell most lehet rémálom, de 100 év mulva az lesz a jo. De ez nem azt jelenti hogy most kell bevezetni, mert szaz ev mulva kiraly volt.

---

Valec
Tökre egyetértek. Pont ilyesmiről van szó. A patikus tud róla felvilágosítást adni.. a benzinkutas nem, mellette fennáll az öngyógyszerezés minden veszélye, és kétséges a higieniai-szavatossági dolgok betartása.
Az öngyógyszerezés még mindig nem az hogy a hülyeember lenyeli mint a hipót, hanem az hogy nem megfelelő dózist, nem megfelelő időben, nem megfelelő kórra... :)

---

publius

Szerintem az új beadvány poénos. Oldják meg szépen, csináljanak belőle eldöntendő kérdést és mindenkinek igaza van, a hülyék meg hazamennek zokogva hogy megfájdult a fejük egy kis nehézségtől. :)
Mindenesetre a törvény lehet hibás, és ha az majd remélhetőleg idővel javítják, csak győzzük kivárni.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy gyógyszergyártók,főorvosi réteg és egyébb az egézségügyhöz kapcsolódó vállalkozás gátlástalan rablásának véget kell vetni?"
Ja, de a patikus "monopólium" pont a gyógyszergyártók, a nagy gyógyszergyártó cégek érdekeibe ütközik, szóval önellentmondás van a szavaidban. Maradjunk annyiban, hogy a kormány kiválasztotta az övéit, mindenki más pusztuljon.

Ám van nekem is egy "jó" variációm a kérdésre.:

"Egyetért e ön azzal hogy ideológiai döntések szülessenek (megint) olyan területeken ahol szakmai döntést kéne hozni?"

---

JuliusFrey

"3)Ha a második kérdésre is igennel válaszolt, akkor Ön nem találja-e ellentmondásosnak azt, hogy miközben annyira hülyének tartja magát, hogy nem tud megvenni egy doboz kibaszott algopyrint gyógyszerészi felügyelet nélkül, tisztán átlátja az egészségügyi finanszírozás, tulajdonlás módozataiban rejlő előnyöket és buktatókat, ennélfogva e tárgykörben felelősségteljes és átgondolt dötést tud hozni? "

Lásd fent. Mindkettőre teljesen felelősségteljesen átgondoltan igennel lehet válaszolni. Nem azért nem akarom benzinkuton venni a gyógyszert mert hülye vagyok, hanem mert van ötletem mennyi hülye van az országban.

---

Extra kérdés:

"Egyetért e ön azzal, hogy tandíjból, vizitdíjból, adóemelésből, ingatlanadóból finanszírozza az állam (vegyen szavazatot kilóra), a fogyasztásérdekelt 13. havi nyugdíjat és az alacsonyabbra fogott áfat? "

PhilConnors 2007.07.13. 14:03:53

Azt nem mondja meg a biztosító, hogy mit csinálhat az orvos. Max. azt, hogy
a) nincs biztosítása, nem fizetek érte.
b) normál biztosítása van, fizetem a kezelést
c) prémium biztosátása van, fizetem a kezelést, meg az egyágyas, tököm tudja milyen extrákat.
Ne félj! 2007.07.13. 14:05:00
masterblaster
"Fordítva nincs ilyen", na ezt kérdezd meg inkább a jobboldali értelmiségiektől. Vagy Hajós Andrástól.

Volt valami Fidesz rendezvény, amin kereplős, kürtös MSZP drukkerek jelentek meg?
Ahmet
Olyan nem. De olyan vót amiben a hőbörgőket ratoltak a Fidesz rendezvényre hivatalból. :)
Kristl 2007.07.13. 14:09:52
"Valahol megdöbbentő hány embernek terhes ez a demokrácia, ahol felelősen döntést kellene hozni, kész nyűg irányítani az embernek a saját és közössége sorsát.
...
Lásd fent. Mindkettőre teljesen felelősségteljesen átgondoltan igennel lehet válaszolni. Nem azért nem akarom benzinkuton venni a gyógyszert mert hülye vagyok, hanem mert van ötletem mennyi hülye van az országban."


Most akkor hogy van ez? Az istenadta nép annyira okos, hogy bármikor megoldja a TB reform fogas kérdéseit, de annyira hülye, hogy nem tudja elolvasni azt a kurva utasítást a dobozon? Pedig az utóbbi tök egyértelmű, az előbbin meg a szakértők (nem a debil politikai "szakértőkre" gondolok) is vitatkoznak.
Egyébként meg biztos van valamilyen oka annak, hogy valami vényre kapható, valami meg vény nélkül. Ha a paracetamol tartalmú dolgokkal így félre lehet kezelni valakit, és ez veszélyes, akkor tessék vényre adni, aztán probléma megoldva.
Kristl 2007.07.13. 14:15:47
"Olyan nem. De olyan vót amiben a hőbörgőket ratoltak a Fidesz rendezvényre hivatalból. :)"

Ó, persze elfelejtettem ezt a gyönyörű összeesküvés elméletet.
Ahmet

Olvasni remélhetőleg tud. Ha nem nem adnek neki szavazati jogot. :)
Mindenesetre a legtöbb dobozon nincs rajta megfelelő "használati utasítás" és a legtöbb ember nem képzett orvosi diagnosztikában.
Amugy meg igen, ha valaki hipochondriara hajlamos, vagy komolytalannak tartja a dobozon lévőt akkor az bevehet többet is :) Az tőlem ne menjen el szavazni.
Sok ilyet ismersz? :)
"Egyetért-e azzal, hogy piciny hazánk történései tragikomikumra hajaznak?"
Kristl 2007.07.13. 14:23:09
"Amugy meg igen, ha valaki hipochondriara hajlamos, vagy komolytalannak tartja a dobozon lévőt akkor az bevehet többet is"

Mert ha előtte elmondta a patikus (ha elmondta), akkor már el fogja hinni ugye? Meg aztán a patikus rápillant és azt mondja: hiszen magának tüdőgyulladása van, az ACC nem lesz elég.
Ha meg tud olvasni, és utána olvas a népszavazást érintő kérdéseknek, akkor el tudja olvasni a tájékoztatót is a dobozon/dobozban.
Ahmet.

Semmi összeesküvéselmélet.
Elvárom a rendőrtisztektől azt az extra dolgot hogy a modern elektronika korában naprakész információcserét bonyolitsanak le, és masodpercpontos parancsokat adjanak.
Ilyen extrémségeket is hogy a sajat fővárosuk térképét ismerjék és lássanak a terepen. Akár úgy hogy magaslatot szálnak meg (háztető) akár úgy hogy helikopterük van. Valamint a földön is ehet megfigyelőpontokat adni.

Ha ezeket összeveted, akkor elég nagy tér volt a rendőrség számára, hogy ilyen "incidenst" elkerüljék.

Ergo:
1. direkt csinaltak.
Kirugni a vezetést... (alkalmatlan emberileg)
2. nemtörődömség vagy ostobaság
Kirúgni a vezetést... (alkalmatlan szakmailag)
3. Hozzánemértés tipikus problémája, vezetői hiányosságok...
Lásd 2. pont.

GOndolom gyakorlatokat tarthatnak balhé előtt is, és feltalálták már a vezetési gyakorlatokat.

Elég sok hibát követtek el szimplán csak a rendőrség effektivitását figyelembe véve...

Mi volt a következmény? Demszki kitüntette a hőst. :)
Gratulálok.

Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar politikusok csak a szanalmas.hu-n publikálhassanak?
Ahmet

"Mert ha előtte elmondta a patikus (ha elmondta), akkor már el fogja hinni ugye? Meg aztán a patikus rápillant és azt mondja: hiszen magának tüdőgyulladása van, az ACC nem lesz elég.
Ha meg tud olvasni, és utána olvas a népszavazást érintő kérdéseknek, akkor el tudja olvasni a tájékoztatót is a dobozon/dobozban."

Egyszerű a válasz:
a tájékozódás/tájékoztatás feltétele meg lett teremtve.
Kristl: nem kényszerít rá senki, hogy ne patikába menj, ha kérdezni szeretnél a patikustól.

"fennáll az öngyógyszerezés minden veszélye"

Ma nem áll fenn? A patikus talán korlátozza, hány dobozzal vegyél? Szóltak már rád, hogy "a coldrex nem negró, csak napi 5-öt szabad belőle"?

Az egyetlen értelmes érv ebben a kérdésben, hogy a patikus képzett szakértő a benzinkutas meg valószínűleg nem, bár lehetsges hogy ez a jövő...

Akit ez zavar az elmegy az patikába ahogy eddig akit meg nem zavar annak meg ne kelljen. Felnőttek ezt így kezelnék, szerintem.
Zt

A gyógyszertárak higieniailag is korrektebbek, és jobban ügyelnek a szavatosságra.
Kristl: Egyetértek. Akkor már van két érvünk miért ne engedjük?
ZT

Mi az ellenérv? A kényelem? A gyógyszertár messze van?
Ahmet, ahmet, te is tudod, hogy szép dolog az első, provizórikus terv felvázolása, és más a valóság egy-két év múlva kiderülő cizellált képe. Olyan ez mint a Leisztinger a kopaszi gáton. 1% maradt az önkormi kezében, hogy a képviselők megnyugodjanak, amennyiben eladná az olcsón megszerzett közvagyont, arról határozat kell. Erre mi történik: eladja a 99%-os tulajdonos alcéget, amihez már nem kell a testület hozzájárulása. Itt a személyiség a lényeg! Meg lehet előre jósolni mi történik, hiszen ismerjük a szereplőket!
Ezekről kéne vitatkozni, nem a legjelentéktelenebb coldrex hol veszem meg semmiségről !
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban?
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a - 2002. június 15-i állapot szerint hatályos termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény szerinti - családi gazdálkodót első helyen illesse meg elővásárlási jog termőföld vagy tanya vásárlása esetén?"

Mert amíg az elbagatelizálók reményei szerint otthon maradtok, ellopnak mindent ami a levegőnél nehezebb !!
Lehet üvölteni !
Kristl

"A gyógyszertárak higieniailag is korrektebbek, és jobban ügyelnek a szavatosságra."

Hmmm. Ha jol tudom most is kulon vitrinbe kell rakni az osszes gyogyszert a benzinkuton es masut is. Szvsz a higieniai problema felvetese elhanyagolhato. Ezzel az erovel semmilyen elelmiszert ne arulhassanak csak gyogyszertarban.:)
Kristl: aki a tejföl lejárati idejét mindig akkurátusan csekkolja (=minden magyar háziasszony), az az aszpirinét miért nem tudja?
Egyetért-e Ön azzal, hogy az olyan embereket, akik szerint nincs szükség népszavazásra, mert a nép nem ért hozzá, azokat elszállítsák Kubába vagy Észak Koreába?
Van abban valami, hogy elitista választó, azaz szavazatjog kéne. Bizonyos dolgok meglétéhez kötni a szavazatjogot, hogy kiszűrjük a lükéket. Egyébként lehet kavarni a kérdésekkel, de a butácskák ugyis úgy szavaznak, hogy "ezt kell jelölni, mert ezt mondta Gyurcsány" vagy "ezt ikszelem, mert ezt mondja Orbán". A többség megy a pártja után. Magyarországon már alig van ember, aki a józan ész után megy. Másfelől ezzel az ócska játékkal, ami az OVB és AB szarakodásával kezdődött és most ezzel a nyelvészkedéssel folytatódik, lejáratódik a népszavazás, mint intézmény... Kinek az érdeke? Ugye nem a FIDESZ-nek. Ez a nyelvész tudja mivel szórakozik? Egy demokratikus intézménnyel packázik. Jó, valaki szerint a Fidesz kezdte. De kérdem én, mi mást tehetett volna még, ha a képébe hazudtak (ld. pártelnöki vita) majd az ellenkezőjét csinálja a szoci-szadesz kormány. Vagy csináljon forradalmat? Vagy hallgasson, és hagyja annyiban ezt az egész átverő show-t, amit Gyurcsány igazmondó úr csinált itt a választás előtti két évben a mi adófizetői 1000milliárdunkból? Ti szocik fordított helyzetben kussolnátok? Ha a Fidesz b*szta volna át a népet(kötük titeket), ti békésen üldögélnétek a strandon, és tojnátok az egészre, s várnátok még 4 évet szolídan?
Kapi

"Egyetért-e Ön azzal, hogy egyes vény nélkül is kapható gyógyszereket a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?" Igen esetén :bár hol árulható, bármely gyógyszer, amiről a kormány irányítsa alatt álló szakhatóság úgy dönt, hogy nem vényköteles. Fidesz kérdése esetén ez nem lehetséges.

- "Egyetért-e Ön azzal, hogy a helyi önkormányzatok egészségügyi feladataik ellátásának módjáról szabadon dönthessenek?" Igen esetén: akár privatizálhatja is, míg a fidesz kérdése ennek megtiltásáról szól.

Nem esetén: arra köteleznénk az önkormányzatokat, hogy semmilyen formában ne döntsenek, pl: közhasznú társaság, működtetési szerződés stb.

- "Egyetért-e Ön azzal, hogy a földterület megművelőjét illesse meg első helyen elővásárlási jog termőföld vásárlása esetén?" Igen esetén: bármely külföldi nagyvállalkozó öt percre bérleti szerződést köt, majd adás-vételit. Főként állami földek esetén érdekes ez, visszajutatva bennünket az 1945 előtti állapotokhoz.

Nem esetén: akkor ki kerül az első helyre az elővásárlásra jogosultak közül? Csak annyit kell és lehet beírni a készülő törvénymódosításba a „földterület megművelőjét” helyett, hogy a bérlő. Az Igen és a Nem ugyanazt jelenti.

A hibáért meg elnézést.

Ahmet

Én úgy értettem: névtelen sunyi telefon, email és más hasonlók. Nyilvánosan: némely Tv és rádió telefonálós műsorai.
Kedves Kristl,

Az egészségügyi reform, a finanszírozhatóságról és az ellátás minőségéről szól. Ebben a gyógyszertárakon kívüli forgalmazás egy részletkérdés.....egyébbként teljes mértékben támogatom, mert még nem állt elő senki racionális érvekkel, amik ellene szólnának. A szabad piac híve vagyok.
borboja

Nem értek egyet. Szerintem az olyanokat kell elszállítani Kubába meg máshova, akik ilyen kérdéseket tesznek fel.:-))))
Kristl: Van akinek messze van! Például aki vidéken lakik annak akár több településsel odébb is lehet, míg bolt van a faluban. De nem kell vidékre menni: Bp-en hol van a hozzád legközelebbi éjjel is nyitvatartó gyógyszertár? Hozzánk pl. háromszori átszállásra - de mehetek kocsival is...
Az egészben az a legnevetségesebb, hogy a sok jámbor azt gondolja, hogy milyen nagy kánaán volna itt, ha népszavazósdival irányítanánk az országot.
publius

A szabad Piac ideológiai megközelítés ami érdekes egy olyan rendszerben ahol nincs valódi szabad piac.
malacka, én még emlékszem arra, amikor nem lehetett csak úgy packázni meg szórakozni az állami intézményekkel. nem volt jó. (annak se, aki nem packázós alkat.)
Ne félj!

"Egyetért-e Ön azzal, hogy egyes vény nélkül is kapható gyógyszereket a gyógyszertárakon kívül is lehessen forgalmazni?" Igen esetén :bár hol árulható, bármely gyógyszer, amiről a kormány irányítsa alatt álló szakhatóság úgy dönt, hogy nem vényköteles. Fidesz kérdése esetén ez nem lehetséges."

Tegyük fel, csak gyógyszertárban lehet vásárolni ezek a termékeket. Tegyük fel, hogy ez a kormány annyira geci, hogy holnaptól nem vényköteles a Xanax, a Rivotril és a Prosac. Ja és? Mivel nem vényköteles, nem teljesen mindegy, hol veszek belőle 56 dobozzal? Ha valamiből korlátlanul vásárolhatok, hiszen nem vényköteles, akkor miért nem mindegy, hol veszem meg?
Kristl,

Részben szabad a piac......és inkább fe facto van korlátozva. Én a lehetőségeimhez képest, próbálok is tenni érte, hogy a piac minnél szabadabb legyen. Keveset, de azt jól szabályozott piacon, a vásárlónak nagy ereje van.
Hattory Hanzo

Talán azért, hogy a tőke erős multik szezonvégi kiárusítás, egyet vesz kettőt kap trükkel ne tudják árversennyel felszámolni a magyar gyógyszertári hálózatot.
publius 2007.07.13. 15:09:12
"Az egészben az a legnevetségesebb, hogy a sok jámbor azt gondolja, hogy milyen nagy kánaán volna itt, ha népszavazósdival irányítanánk az országot."
Nyilván igazad van. Gondoljunk csak a Svájci kegyetlen diktatúrára, ahol évente kérdések tucatjairól szavaztatnak. Dehát mint tudjuk ott éhenveszett emberek temetetlen hullái borítják a városok utcáit.
Egyébként ha lopcsány ferkó azzal kampányolt volna, hogy mi eladjuk vagy bezárjuk az összes kórházat, vizitdíjat, napidíjat, tandíjat vezetünk be stb, és így nyerik meg a választást, akkor senkinem nem jutna eszébe erről népszavaztatni. Csakhogy itt nem arról van szó, hogy erről nem szólt a kampány, hanem arról, hogy ezeket kifejezetten letagadták. Aki ezt állította róluk, azt lehazugozták.
Ezért én leginkább arról tartanék népszavazást, hogy a Gyurcsány-Veres-Hiller-Kóka-Kuncze ötöst akasszuk, főbe lőjük, lenyakazzuk vagy karóba húzzuk.
borboja
Ugye nem gondolod komolyan, hogy Svájcot hozánlk hasonlítod? Egy kis ország, ahol helyi ügyekben gyakori a népszavazás. Ennek azonban ott kultúrája van, nálunk pedig nincs. Ők megengedhetik maguknak a költségeit, mi nem nagyon.
Most is volt egy, leszavazták a több biztosítós modell megszűntetését.

Ja, és Europában van még néhány gazdag ország, ahol viszont egyáltalán nem gyakori a népszavazás. Svájc ebben is, mint sok minden másban, kivétel.
Hattory Hanzo 2007.07.13. 15:28:54
"Tegyük fel, csak gyógyszertárban lehet vásárolni ezek a termékeket. Tegyük fel, hogy ez a kormány annyira geci, hogy holnaptól nem vényköteles a Xanax, a Rivotril és a Prosac. Ja és?"

Akkor szerintem most mészároljuk le a kormányt. Aztán jöhet a Fidesz kormány, juhééé! Persze ők is hozhatnak ilyen, vagy hasonló intézkedést, gyorsan mészároljuk le őket is.
Ha a kormány úgy döntene, dönthetne, hogy ezek a gyógyszerk holnaptól nem vénykötelesek, és ez simán át is menne, akkor teljes nyugalommal dönthetne úgy is, hogy lelöveti a magyar népet, és akkor nincs ez a sok baszakodás. Úristen, ennyi hülyeséget!
Hát ez kurva jó! Ha lehet, mostmár ne kérdezzenek meg több szakértőt, mert eddig kb. annyi álláspont van, amennyit megkérdeztek:

"Az Országos Választási Bizottságnak hitelesítenie kellene mindkét ellentétes tartalmú, de alkotmányosnak tekinthető kérdéscsomagot - mondta az InfoRádiónak az Európai Választási Szakértők Szövetségének főtitkára.

Tóth Zoltán úgy látja: nincs akadálya a kérdések hitelesítésének, mert arról már döntött az Alkotmánybíróság, hogy ezekben a témákban lehet népszavazást tartani.

Mivel az összes kérdés az Országgyűlés hatáskörébe tartozó ügyre vonatkozik, tehát a kezdeményezések alkotmányosak, törvényesek, az OVB-nek pedig minden ilyen kezdeményezést el kell fogadnia - tette hozzá.

Elvi kérdés

A szakértő szerint meg kell vizsgálni azt a kérdést is, hogy a Fidesz július 9-én pontban 16 órakor nyújtotta be újra kérdéscsomagját, holott a korábbi kérdések védettségének határideje éppen ekkor járt le.

"Az az elvi kérdés, hogy a 16:00 beleszámít-e még a védett időszakba, vagy már azon túl van" - mondta Tóth Zoltán.

Az Európai Választási Szakértők Szövetségének főtitkára úgy véli, hogy ebben az időpontban a kérdések még védelem alatt állnak.

Az Országos Választási Bizottság visszautasíthatja a Fidesz kérdéseit, ha az újak benyújtásának idején a régebbiek még védettség alatt álltak - közölte a szakértő."
Kedves Ahmet!

Szerinted miért pont ezeket írtam? Valszeg azért, mert ökörség attól rettegni, hogy holnaptól ezeket bárki is a vegyesboltban akarná terjeszteni.
Állítsunk le minden változást, mert úgyis csak rosszabb lesz, meg el is lopják. Kádárnak már kiástuk a fejét, kell a többi része is, mert inkább menjünk vissza a kádárizmusba, azt legalább tudjuk milyen. Ha meg megpróbálunk valami jobbat, az úgyse sikerül.
Merjünk nagyok lenni bazmeg! Merjünk megrekedni! Sőt, merjünk hátrálni. Már csak azon vitatkozik a jobboldal, hogy meddig hátráljunk, Orbán kormányig, Hortyig, vagy Mátyás királyig.
Hattory Hanzo 2007.07.13. 16:34:11
"Szerinted miért pont ezeket írtam? Valszeg azért, mert ökörség attól rettegni, hogy holnaptól ezeket bárki is a vegyesboltban akarná terjeszteni."

Bocs, nem láttam, hogy mivel összefüggésben írod. Annyi hülyeséget írtak már ide, hogy lehetne komoly is.
A jobberek pedig most egy rövid ideig ne sunyizzanak le senkit, mert kedvenc pártjuk ismét megdőlt:

"Bordás Vilmos, az Országos Választási Bizottság fideszes delegáltja a Magyar Rádiónak elismerte, hogy ő továbbította pártjának Kálmán László személyes adatait. Azt azonban cáfolta, hogy a nyelvész lakását felkereső Hír TV stábja is tőle tudná a személyes adatokat. A jogász elmondta: azért kérte el az adatokat, hogy többek között odaadja az általa képviselt pártnak, hogy megnézzék, mit is adott be valaki és hogy arra megfelelően reagálni tudjon a Fidesz. Hogy azután ki mit csinált az információval, azt nem tudja – tette hozzá."
A hülyeség nem fáj kedves Tóth Zoltán?

A ha valami 16 óra 00 perc 00 másodpercig tart, akkor az semmi esetre sem 16 óra O0 perc 0000000000000000000000000000000000000000000000000000001 másodpercig.
Ahmet 2007.07.13. 16:30:16

"Aztán jöhet a Fidesz kormány, juhééé! Persze ők is hozhatnak ilyen, vagy hasonló intézkedést, gyorsan mészároljuk le őket is."
Ha figyelmesebben olvastad volna amit írtam, akkor láthatnád, hogy nem az intézkedések miatt vágnám őket sittre (a gyilkolászással nyomatékosítani akartam ), hanme mert hazudtak. Róluk nyilvánvalóan bebizonyosodott, hogy hazudtak, mert a választást ők nyerték és nem azt csinálják, amit ígértek. Ha Fidesz nyert volna, akkor a Fideszről derült volna ki, hogy hazudtak-e vagy sem. Csak a győztesről tud egyértelműen kiderülni, hogy amit ígért, azt azért ígérte, mert azt akarja csinálni. A vesztesről ez sohasem mondható.
Hattory Hanzo 2007.07.13. 16:40:29

Az a baj, hogy nem értik meg egyesek, hogy a kérdés nem névtelenül érkezett az OVB-hez, csak esetleg nem lett volna joga az OVB-nek nyilvánosságra hozni.

És az ilyen Bordás Vilmos félék majd még milyen adatot adnak ki, csak hogy a pártjuknak jobb legyen? Az általuk annyira képviselt demokrácia és nép csak a Fidesz tábor lenne? Aki nincs velünk az ellenünk. A gyomrom fordul fel a soha nem hazudóktól.
borboja 2007.07.13. 16:45:47

Ha figyelmesebben olvastad volna, akkor látnád, hogy nem a te hozzászólásodra válaszoltam.
De mindegy, mert az is pejoratívnak volt szánva, csak nekem nem esett le.
A sitten a hatodik görény Szigeti Péter lesz.
PhilConnors 2007.07.13. 14:03:53


amit mondasz van benne valami.

De

egyrészt lehet másik biztosítóhoz menni, ha egyik szar, másrészt ha úgy alakul hogy mind szar (és kartellszerűen összefognak), ezért lesz csak 49% magántőke tulajdonrész, hogy azért ne legyen teljatalmuk.
Az állam akármennyire is gány, ha más miatt nem is, de választások miatt kénytelen megvédeni az állampolgárok jogait és helyretenni a biztosítókat.

Sok idő kell még, nagyon sok plusz tudás az emberek fejébe, civil kontroll, közösségi felelősségtudat.

Szépen lassan, de elindultunk. Forr a must. :)
Bordás Vilmos ráadásul hülyeségeket is beszél. Ahhoz, hogy tudjam, mit is adott be valaki, nem kell tudnom, hogy valaki kicsoda. Pont elég, hogy mit adott be. Mert arra kell reagálni.
Hattory Hanzo 2007.07.13. 16:57:10
"Bordás Vilmos ráadásul hülyeségeket is beszél. Ahhoz, hogy tudjam, mit is adott be valaki, nem kell tudnom, hogy valaki kicsoda. Pont elég, hogy mit adott be. Mert arra kell reagálni."

Ami betudható hülyeségnek, ott nem kell feltétlenül rosszindulatot sejteni. Forwardolta a mailt, aztán jóva'!
Ja, a HírTv-s csóka meg pont ott volt a Fidesz székházban, amikor befutott a mail, Navracsics válla fölött belepislantott, és előbújt belőle az oknyomozó. Csóró Fideszt meg megint megpróbálják bemocskolni. Szemetek!
Hattory Hanzo 2007.07.13. 17:03:09
Azt nem mondtam, hogy nem a Fidesz tájékoztatta a független HírTV-t és más csatornákat, csak azt, hogy lehet, hogy a Bordás krokodil csak hülye.
borboja 2007.07.13. 16:48:59

Igazi, tökös, lényegretörő megnyilvánulás.
Szehvusz, kéhlek alássan!
Kristl 2007.07.13. 14:27:24

"Elvárom a rendőrtisztektől azt az extra dolgot hogy a modern elektronika korában naprakész információcserét bonyolitsanak le, és masodpercpontos parancsokat adjanak."

előző postodban írtad hogy a kormány ráuszította a rendőrséget a fidesz tömegre.

utána meg elvárod hogy frankón dolgozzanak.

Szerinted a tisztek között csak balos ember van?? Hát nem kérem szépen, kapásból az országos parancsok helyettes full fideszes!

2.!!! ember a rendőrségnél: Szabadfi Árpád.

És baromi párthű, fidesz kormány alatt OEPnél volt vezető beosztásban. És volt a vezetője az OEP és a MOL állami tulajdonú hoteljeinek kiprivatizálásának fidesz holdudvar részére. Pl Hotel Carbona, aki a jelenlegi Hír Tv tulajdonos kezébe került, a hotel bevételeiből indították el a Hír Tv-t. És ez a Tv sugározta nagy elánnal az általad említett tömegbezavarást is és sulykolja bele a kis buta fejedbe hogy a kormány tiszta deviáns.

Na így érnek össze a szálak kis hazánkban és hülyítik a jónépet, aki 1% információjából von le hatalmas következtéseket.
Mavo.
index.hu/politika/belfold/kalm382911/
A fideszesek már a spájzban vannak(8
Tudjátok, lehet itt anyázni mindenkit a " nagyok" jözűl, rájuk is fér.
DE. Az Ovi féle mentalitás csak veszélyt hordoz magában.
Ő nem csinál semmit, csak bsúgókat telepít, A szélsőséget bátorítja, megakarja félemlíteni azokat akik, másként látják az országunkat.
Emlékszem mikor hatalmon voltak! emlékszem a MIÉP-re! Emlékszem a kisgazda pártra, emlékszem arra, hogy ki csinált minisztert Torgyánból, emlékszem még arra is, mikor szaros kis parasztgyerek volt, Emlékszem arra, hogy azért jött létre a fidesz, mert Ovi nem lehetett KISZ titkár, emlékszem arra, mikor az MDF az MSZMP-vel akart kormányozni,Pozsgai Et elnőksége alatt, s korlátozott demokráciát akartak! 50 éves vagyok, vagyunk, és velünk számolni kell! Igen, pedig emlékszünk az oroszokra is! Tettünk érte, hogy elmenjenek! De nem félek most sem a csőcseléktől, az elvtársaktól, mert ott ülnek nálad is Te sz....r
Ahmet 2007.07.13. 10:33:20

bizonyára annak a csúnya gyógyszertárnak van néhány mellékes kiadása, nem hinném hogy pl. egy olyan gyógyszertár forgalmaz 5M-ot ami 40 nm-en üzemel, egy db. manyika nénivel. azt is megsúgnám hogy pl. egy kisvárosi (38ezres) üzletlánc (konkrétan tom de nem írom ide ha nem gond) éves forgalma meghaladja az 50 M-ot...de persze tök igazad van: adjuk ki a gyógyszereket is a piacnak, nyíltan, liberálisan, inkább a shell gazdagodjon azon is minthogy ezek a rohadt kulákok!


"Egyébként ha lopcsány ferkó azzal kampányolt volna, hogy mi eladjuk vagy bezárjuk az összes kórházat, vizitdíjat, napidíjat, tandíjat vezetünk be stb, és így nyerik meg a választást, akkor senkinem nem jutna eszébe erről népszavaztatni. Csakhogy itt nem arról van szó, hogy erről nem szólt a kampány, hanem arról, hogy ezeket kifejezetten letagadták. Aki ezt állította róluk, azt lehazugozták."

Ennyi! Ezen lehet itt még forogni az ilyen okosarcúaknak mint a hatorihazó (mert bevallom Ő lagszimpatikusabb hozzászóló, letaglózó érveivel és a lényeget megragadni mindig képes felvetéseivel), viszont kérdem én, tőletek, akik kézzel lábbal körömszakadtáig véditek a mi drága kormányunkat:

Ha tudtátok már a választások előtt, hogy a szar mély és egyre csak mélyül, miközben A8-as (szar régi lecserélnivaló) hátsóüléséről mondja a feri az igét, akkor mi a retkes pöcsömért szavaztatok rájuk? hasznotok származik belőle? Apu párttag? vagy te vagy esetleg várományos aifjú baloldalnál? vagy mi a rák?

Ha meg nem tudtátok és ti is a választások után szembesültetek azzal hogy gebasz van akkor most mi a faszért véditek őket? én nem szavaztam rájuk ergo nem engem fostak arcon hanem titeket? ez ilyen túszdrámás effektus vagy mi a szösz? beleestetek a fogvatartóba???

komolyan! választ szeretnék kapni, hogy milyen jogon kampányol valaki azzal hogy a Zorbánviktor az ott se van a párlamentba mer olyan nemtörődöm? aztán amikor kormányozni kék ezt a szerencsétlen országot akkor meg az ellenzékre mutogatnak hogy "ha olyan okosak akkó monnyák meg hogy kő!!!", és amikor az végezetül megmondaná akkor ellenkampányolnak 20 milliárdokért! ami persze rendben van! de a népszavazás meg má milyen drága má???

a másik szomorú dolog hogy itt kérem 6 éve konkrétan nincs koncepció!!!!!!! SEMMI bazzeg! mondja meg nekem valaki, csak egyet kell mondani nem többet, ti okosok, akik tudják, hogy van ez, hogy mi az a kormányzati lépés az elmúlt circa 5 évben aminek konkrét pozitív eredménye van????? Csak egy kell de az meggyőző legyen! csak egy!

aztán ha jut ilyen...akkor majd lehet itt puffogni a népszavazáson meg kisfaszom!
Az meg milyen már hogy a fidesz itten a nagy reformok leállítója, a múltba révedező (legdurvább---->) "posztkádárista" (l.o.ultra l.) tömörülés??? GEHHHH! micsidi?
milyen reformokat lehetne itt leállítani kérem alássan? egy kanyi reformot nem indtíottak itt el vegyük már észre!!! az nem reform hogy nekiszaladok mindennek mint bolond tehén az annyának! milyen reform bazz? Az a reform hogy kiürítem a kórházat aztán eladom, a bolondokat meg szélnek eresztem? Vagy az a reform hogy tandíjat vezetek be, azt az én csemetém ügyvédnek tanul a tied meg legyen kőműves mer abból úgy is kevés van? ez reform? az hogy bezárom az iskolát ahol nincs 16 gyerek egy évfolyamban az reform? (mellé meg bezárom a postát, meg kiiktatom a közlekedést!) neszeneked büdös falusi paraszt! legyé versenyképes!!!

Hol itt a reform amit akadályoz ez a népszavazás? ha olyan kibaszott biztosak magukban akkor mi a tökömért nem tartják már meg holnap? Mert félenk mint a szar! félnek hogy ha itt hatalomváltásra kerülne a sor akkor nem csak az A8-as ugrana hanem becsúszna egy pár év sitt is esetleg...mert bizony úgy el szaladt velük az a bizonyos lovacska hogy mindent leszarva pofátlan módon lopnak! ahogy még senki nem mert eddig. (ittvan pl. egy kis falu kb. 1500 lakossal inne kb. 3 km.re, komám onnan jár dolgozni...aztán úgy esett hogy leváltották a polgimestert, aztán belelestek a falu ügyeibe, aztán kiesett ahulla, 150milliós tartozás képében. azt' a régi polgi meg eltűnt mint szürke szamár a ködben...na hogy ez miért nincs benne a mokkában?)
"Az Ovi féle mentalitás csak veszélyt hordoz magában"

ennyi nekem elég is! meggyőztél!
A feri féle mentalitás meg jó...és áldásos hatással van az ország ügyeire mint azt halljuk, látjuk, érezzük!

a többibe meg nem megyek már bele mert asszem mindegy is...te ott voltál...mi meg itt!
malacka69 · www.adysokk.freeblog.hu 2007.07.13. 14:55:46

"Ha a Fidesz b*szta volna át a népet(kötük titeket), ti békésen üldögélnétek a strandon, és tojnátok az egészre, s várnátok még 4 évet szolídan?"

Hát ez meg miféle kérdés? Persze hogy várnék, mint balos..

Pláne ha ki akarnak evickélni az eddigi mocsokból, akkor pláne megvárom hogy mi sül ki belőle, nemhogy még demokrácia megtiprásával elnyomom őket!

Szerinted annak mi lenne a vége??? 3 havonként új kormány, mert onnan tuti nem lesz megállás.
"Na így érnek össze a szálak kis hazánkban és hülyítik a jónépet, aki 1% információjából von le hatalmas következtéseket"

ellentétben veled aki csak autentikus forrásból tájékozódsz...sőt gondolom az orákulummal is személyes jó kapcsolatot ápolsz...
"Hát ez meg miféle kérdés? Persze hogy várnék, mint balos.. "

ez azért nyugatalanító...
Acsimovics 2007.07.13. 17:31:37,

szép tiráda
„Ha a Fidesz b*szta volna át a népet(kötük titeket), ti békésen üldögélnétek a strandon, és tojnátok az egészre, s várnátok még 4 évet szolídan?”

Egyszer már megtettem ... :-)
borboja 2007.07.13. 16:45:47

"Ha figyelmesebben olvastad volna amit írtam, akkor láthatnád, hogy nem az intézkedések miatt vágnám őket sittre (a gyilkolászással nyomatékosítani akartam ), hanme mert hazudtak. Róluk nyilvánvalóan bebizonyosodott, hogy hazudtak, mert a választást ők nyerték és nem azt csinálják, amit ígértek. Ha Fidesz nyert volna, akkor a Fideszről derült volna ki, hogy hazudtak-e vagy sem."


Nézd már meg hogy mennyi mindent összeígért az a szerencsétlen fidesz, és ők is tudtak arról hogy konvergencia program kell. Ne játsz olyan hülyeséggel hogy ha a fidesz nyer, akkor majd megtudjuk, mert a programja neki is ott van. És 3szor olyan költséges. Magyarul 3szor nagyobb szarban lennénk most ha a fidesz ilyen megszorítási kritériumok ellenére is végig akarná vinni. Erről ennyit.
ezt azért még csak

"Pláne ha ki akarnak evickélni az eddigi mocsokból, akkor pláne megvárom hogy mi sül ki belőle, nemhogy még demokrácia megtiprásával elnyomom őket!"

úúúúúristen...vagy mi...hát leszakad a pofámról a kép!!!!
honnan veszed azt hogy ki akarnak evickélni? vagy most miért akarnak? 5 éve kormányon vannak hea! mi? jött a megvilágosodás azt' jó útra tértek? a lamperthek meg a hasonló őskomcsik?
vagy most ácsi!!!! nem azt mondták még múlt ősszel hogy itt faszaság van? meg pannon puma? msot meg nadrágszíj? a zorbánviktor meg szélkakas nemdebár! hogy a picsába tudjátok megenni ezt a szart még mindig? kiakadok télleg!
Te komolyan...és ha oda jut a helyzet hoghy eladják mondjuk a parlamentet, mert ugye elavult például, akkor te majd ülsz mint jó balos a népszavával a kezedben és megvárod hogy mi sül ki ebből! tudod mit? spóroljunk egy kis időt meg egy kis pénzt...halkan megsúgom...fű alatt: semmi! eddig se, de ezután meg még annyira sem...lesz itt egy halom nem működő rendszer meg egy szétesett társadalom...nyi!
azt is kérlek nézd meg kedves mersant hogy kik írják elő Magyarországnak a kritériumokat és azt a stratégiát(LOL) ami mentén most haladunk...majd kérlek vess egy pillantást azon részére a bolygónak ahol ezeket a kritériumokat megpróbálták teljesíteni...szépen okosan úgy ahogy a valutaalap aztat javasolta...és végül nézdd meg mi lett velük!
b2 2007.07.13. 17:42:05

"ellentétben veled aki csak autentikus forrásból tájékozódsz..."

Hát, ismerem aki aláírta a részvényeket az ügyletekről aztán meg kirúgták mert nem volt már munkahelye (eladták)..

elég autentikus neked?
b2 2007.07.13. 17:55:44


újra Pintér Sanyit a BM székbe. :)

b2 2007.07.13. 17:59:28

az erősen Európai Néppártos (jobbos) EU vezetés írja elő...
Mersant 2007.07.13. 17:26:50

Olvasd vissza amit írtál, vagy nyomd el valamelyik filmstúdiónak, hátha csinálnak belőle valami politikai krimit.

Ekkora marhaságokkal csak égeted magad.

Üdv
Ajtony 2007.07.13. 18:08:07

írj mailt, mondom a nevet, akivel aláíratta Szabadfi..

ide nem írom ki a nevet.
pintért egy szarrágó ez nem vitás, bár az ő regnálása idején is kisebb volt az a bizonyos amiből szerinted itt evickélés történik...azt meg sosem állítottam hogy szentek egyesülete a fidesz...

"az erősen Európai Néppártos (jobbos) EU vezetés írja elő... "

bocs...rosszul fogalmaztam...tehát vannak ugye a kritériumok, amit csak úgy mellesleg még a fidesz idején úgy tűnt hogy kb. mostanra teljesítünk maradéktalanul és bevezetjük az eurót. és kapunk ugye ajánlásokat hogy miként is kéne teljesíteni ezeket...namost az nem fog menni! ezen ajánlások egy részét leszajuk de azokat amiktől a gazdaságunk egyre kiszolgáltatotabbá válik, rendre betartjuk! erről beszélek!
b2 2007.07.13. 18:16:38

Pintért csak Lamperth miatt írtam.. azé ő mégse egy keresztanya..

sőt már a 3. ciklusát tölti úgy a bal koalíció, hogy nem nyírta ki a kisebbik koalíciós felet, mint egyesek.

A Széchenyi Tervnél nagyobb állami legális lopássorozat max az olajszőkítés volt.
Na mondjuk ez utóbbiban sáros mindenki az tutkó ezer.
Nem is tetszik a baloldal hozzáállása a témához, nagyon nem.

Megyónak se adtam volna gazdászdiplomát az tuti..

GYF meg tutdta hogy 1,5vel választás előtt már nem lehet kedélyeket borzolni, gondolj csak bele ha megteszi. Lassan pont 1,5 év telik el az új ciklusból. Ha akkor megteszi pont itt tartunk és ma választások.. tuti bukta.
Így hazudott. (Másik oldal is csak ők háromszor nagyobbat: www.index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/igeretek/igeretek)

Ezek után akarsz te még bevezetni eurót? ááá sajna nem lehet. ne hidd nem akarom, de így egyelőre még képtelenség.
Hattory Hanzo 2007.07.13. 15:28:54

Éppen egy elég speciális területről "szakértesz" ezerrel.

Legyen, piacosítsák a gyógyszerek árusítását.
Szerinted ki a f.sz fog éjszaka ügyelni piaci alapon?

üdv
Csak azt érteném már meg miért kell ebből (is) ekkora ügyet csinálni?
Minden épkézláb tesztben vannak úgynevezett ellenörző kérdések, pont azt elkerülendő hogy csak találomra válaszoljon az ember, megnézik valóban meggyőződésből válaszoltál e úgy, ahogy.

Most lenne 6 kérdés, mindenki elolvassa őket aztán válaszol, ha 10sec eltéréssel ugyan arra a kérdésre ellentétesen válaszolt akkor meg nyilván nem is tudja az illető miről van szó, ővé érvénytelen, köszönjük a részvétet, puszi.

Vagy most a fidesz nem tételez fel annyit a szavazóiról hogy 3 igen helyett be tudnak jelölni 3 igen és 3 nem-et?

Arról beszélni meg hogy így lejáratják a népszavazást mint intézményt felesleges, az már megtörtént azzal hogy olyanra kérdeznek rá, hogy "akar e xy díjat fizetni?" Erre ki az az épeszű aki azt mondja, igen, én akarok!? Kérdezzük talán meg akkor hogy akar e ön adózni?
Ez nem így megy sajna, bármilyen szomorú.
Mersant 2007.07.13. 18:09:40

Minden köztisztviselő a szamárlétrán szeretne feljebb jutni. Ha Fidesz, ha MSZP kormányoz, dörgölődzik.
Nyolc évig volt fényes a fenekem. Ma már magam polírozom.:-)))

Normálisan gondolkodó ember meg sem érti a hatalom világát.
Undorító.
Viszont jól fizet.

Üdv
„már a 3. ciklusát tölti úgy a bal koalíció, hogy nem nyírta ki a kisebbik koalíciós felet, mint egyesek”

hö, azé a Gyufa bepróbálkozott ... :-)
blog23 · huszonharom.blog.com/ 2007.07.13. 18:26:52

Amit javasolsz, nem rossz. Ebben az esetben nem erről volt szó.

Bokorarcú javaslata akár igen, akár nemet kap, semmire sem kötelező érvényű.

Nem véletlen nyelv-ész.:-)))

A médiába került névhez:
16.01-kor küldi a mailt. Reggel meg parádézik a Mokkában. Alig 14 óra telik el. Itt meg a "ki adta ki a nevét", és Péterfalvi folyik.

Üdv
Mersant 2007.07.13. 18:25:39

Azért a tanácsadói szerződések se kutyák!

Szóbeli tanácsok, milliókért.

Üdv
Ajtony 2007.07.13. 18:34:33

Igaz, de nem megoldás.

Mint annál a fenti esetnél, mikor még mindig pár ember meg azt kurjongatja hogy a kormány utasítására nyomják bele a tömegbe a rendőrök a höbölgőket.

Mert itt csapódik le a nem megértett hatalom világa. De szépen lassan a civil kontroll megerősödik.

Nem véletlen próbálkoznak nyugaton is a többiztosítós modellel, mert a piac segítsége hasznos tud lenni az túlkapások ellen (hálapénz, kórházi gyógyszer/betegágy túlszámlázás), de csakis ellenőrizve.
És az hogy tételes ellenőrzést kapsz a gyógyulásodról az állam részéről, ez pedig egy az egyben civil kontroll. Nagy adóssága volt már az államnak ez. Most meg lett csinálva végre.
Számomra ez volt a lényeg és ezúttal tökig egyetértek:

"Itt meg kell állnom csodálkozni egy tiszteletteljeset. Szóval népszavazási kérdéseket csak így beattacsol az ember az OVB-nek? Mélben, onlájn? Only a click away? Akkor vajon én miért szopok végig tucatnyi körbélyegzőt egy gyerekkel vagy egy kocsival? Hogy ki ne haljon a bélyegzőszakma, nyilván azért."

A népszavazásból meg elegem van.

Az ellenőrzőkérdéses jelleg sajnos nem szűrne. Majd jönnek 2 hónapon keresztül az óriásplakátok, meg a TV spotok 2 csillióért pártpénzből persze, hogy "Minden elsőt, (vagy minden másodikat) X-d ha jót akarsz! Az meg nem kihívás, megint nem kell olvasni. :(

jó nemjó jó nemjó jó nemjó (vagy fordítva)

Én azt mondom olyan a miniszterelnök, amilyet megérdemlünk. Kész. Most szopóág 3 évig, aztán majd 2010-ben szezám tárulj, meg dübörgés. Ha a nép akkor is elég birka lesz, hogy ez alapján szavazzon, akkor minek ide népszavazás? Azt kapjuk amit megérdemlünk.
Mersant

és melyik évben történt mindez?
teisfiambluetooth 2007.07.13. 18:47:25


hát ha az mszp tényleg olyan birka lesz hogy megint csillagokat fog ígérni, akkor meg is érdemli ha bukik. de a nép is ha bevesz bármiféle demagóg ingyenebéd, csillagokat ígérünk dumát bármelyik oldalon.
Mersant

Nekem tök mindegy hogy utasításra vagy balfácánságból csinálták. Az én kérdésem nem ez, hanem az hogy:
"Miért vannak még a helyükön az illetékesek?"
Melyiket feltételezzem? A dilettantizmust, a hozzá nem értést azaz az alkalmatlanságot végtére, vagy a felsőbb utasítást?
Nekem az is jó ha erre az eldöntendő kérdésre a rendőrség adja meg a választ.

---

Ahmet

Egy reform nem attól reform mert valaki rámondja, hanem mondjuk okoz valami struktúrális változást ami a cél irányába mutat.
Jelenleg igen sok helyen ami "reform" azbban vitatható a cél, annak iránya miatt, vagy az iránya ha ismert a cél :) Szal a kettő nem egyezik.

A finanszírozási gondok egyik sarkallatos problémája még mindig a nyugdíjkérdés. Kevés kereső/termelő/fiatal sok nyugdíjas.
A nyugdíj zömmel életszinvonalra megy el, tisztelet azon kevés nyugdíjasnak, aki értelmesebb dologra fordítja... ilyen kevés van...
A keresők egy részének jövedelme pedig "társadalmi befektetésre..."
azaz iskoláztatásra, gyermeknevelésre, és a termelés fentartására.

Nomármost a kérdés az is, hogy a befektetés kárára érdemes e a fogyasztást növelni.
Mert az adóemelés, a különféle járulékok, a tandíj a befektetést csökkenti, azért hogy valamivel lehessen finanszírozni az egyik nagy tehertételt, a nyugdíjat.
A nyugdíjasok a mszp fő szavazóbázisa.

Tehát jogos kérdés, mien jövőbe vezető refomr az, ami ilyen összegek mellett ilyen irányba mutat.

Tőlem lehet 13. havi nyugdíj egyébként... majd ha a társadalom nem nyög ekkora adóterhet és nem a jövőt kell felélni hozzá.

---

Publius

Ebben igazad van, és valahol egyetértek. Csak Mo. elég kicsi ahhoz hogy elérhető legyen az a bizonyos szabad piac.
Ne félj! 2007.07.13. 18:49:05

2000ben. ekkor szünt meg teljesen a MOL szálloda ágazata. (volt olyan is)
Mersant


"Nem véletlen próbálkoznak nyugaton is a többiztosítós modellel, mert a piac segítsége hasznos tud lenni az túlkapások ellen (hálapénz, kórházi gyógyszer/betegágy túlszámlázás), de csakis ellenőrizve."

USA magánbitosítói olyan egészségügyi ellátást tudnak összehozni szinvonalában mint a Kanadai állami egészségbiztosítás, csak az utóbbi fele annyi költséggel+ USÁ-ban 46 millió polgár semmilyen biztosítást nem tud megfizetni. Mielőtt annyira lelkesednél.
Ez a Kopaszi-gát is megérdemelne pár sort.Mintha az igazi konzervatív párt is támogatta volna ezt a buli,ha jól emlékszem.
Kristl 2007.07.13. 18:51:03

Ezt nem tudom, magánvéleményem hogy mindkettő egyszerre. És mindkét oldalról mentek az utasítások is a 'pártemberek' felé.

Sok funkcióban, intézményben egyáltalán nincs úgymond kormányon a baloldal ma sem.. mennek a szabotázsakciók.. végül rájuk kenik a hibákat..

gennyes nálunk a politika nagyon.. le egészen az öknormányzatokig és azok intézményeikig.
Mersant

A szabotázsakciókban annyira nem hiszek, megmondom őszintén. Ha van ilyen valószínűleg tettenérhető lenne.

Meg komolyan, a "szabotázs" a rendőrség esetében 1. pontnak felel meg.
Kirúgni.

Ne félj! 2007.07.13. 18:57:08

huh én közel sem lelkesedem.. azért a mostaninál jobb lesz az tuti, mivel remélhetőleg a főorvos, gyógyszerés és kórházi vezetőségen kívül majd másnak is megéri fenntartani.. főleg nekünk átlagpolgároknak.

amúgy sokkal jobban izgat az hogy nálunk a globális felmelegedés nem téma, a túlnépesedés a világban és ezek mindenféle problémái nem téma, a kínai selejt áruk és korrupicója nem téma stb..
Mersant

Szabadfi Árpád 2000-ben már Győr megyei rendőrfőkapitány volt.
A Kopaszi-gát 30 milliárdos lenyúlás, MSZP-nek mennyi juthatott 10 %, a korrupció mentes MDF-nek 3%?
Kristl 2007.07.13. 19:01:41

hát de pl ez a nyelvészprofesszor nevének kiadása a párt részére dolog pont ilyen dolog. létezik..

kirúgni, de szép is lenne. itt évek alatt kialakult érdekviszonyok vannak, minél magasabban van az illető annál több telefon megy be hogy ácsi, ne tovább. aztán fenyegetések. mert aki nem gondolja hogy az gazdasági alvilág is jelen van a háttérben az nagyon naív.
Ne félj! 2007.07.13. 19:03:30

maga az aktus (részvény átadás) pedig akkoriban történt és Szabadfi vezette, mint Selmeczi Gabriella kabinetfőnöke.. valszeg utána ment Győrbe. Mint jó pártkatona megkapta jutalmát...
Ne félj! 2007.07.13. 19:06:10

őszintén az olajszőkítéses dolog 1500milliárdjával és az akörüli gányolás minden párt részéről nálam úgy kiverte a biztosítékot hogy a piti ügyek már csak hab a tortán szinten mennek..

annak az adósságát görgetjük ma is, mert nem bírja legyűrni az ország.. ha az nem lett volna az összes korrupcióval együtt se lennék túl nagy bajban.
Csak egy visszaping. Fleto tényleg átbaszott. Engem és a ún. baloldalt. A jobbosok most mit hörögnek? Ők nem hittek neki akkor sem, ugye? Akkor kit b...t át? Az én nevemben ne hőbörögjön! Kibekkeljük, Orbánt is kibekkeltük. Majd 1x csak lesz valaki..
Mersant

Magam részéről azt nem értem minek egy népszavazási kezdeményezést névtelenül vagy titkosan.
Basszus, jogálam van, meg demokrácia... mér olyan nagy problema valakinek vallalni a nevét? Ő volt, így gondolja, csók. Joga van hozzá, joga van ahhoz is ha gyors , hogy leelőzzön egy pártot.
Ha a rendszer nem tudja kezelni a két kérdést együtt és itt klikkelésisebességre redukálja le eme joggal való élés lehetőségét az már a rendszerre nézve szánalmas.
Acsimovics 2007.07.13. 19:22:05

ott a pont :)))
Kristl 2007.07.13. 19:23:03

őszintén? ha én megtettem volna ebben a kisvárosban ahol élek, szerintem egy héten belül megvernének az utcán miatta... nincs mögöttem milliárdok mint OV vagy pokorni mögött. szerintem ő is kb így volt vele.
továbbá létezik adatvédelmi törvény és ha meglesed a valasztas.hu-n az OVB eddigi döntéseit, akkor láthatod hogy a kérdést beadók közül egyedül OV adta a nevét teljesen, mások csak monogrammal.
na emberek...egy szó mint száz. egyik oldal se kutya...ezt tudjuk, mindenki tudja aki nem teljesen hülye. nem csak itt van ez így. mindenütt ez van. szomorú de igaz. aki nem otthon korrupt politikus az másutt, ahol megteheti. de!
akkor sem mindegy hogy valaki lenyúl, de mellesleg érti is a dolgát, vagy inkompetens és dilettáns és nyúl le. az egyik alatt ugyanis tönkremegyünk a másik alatt meg nem...dióhéjban.
Mersant

Hat az elég komoly problema, akkor a politikai indittatasu büncselekmények mellé be kéne suvasztani valami eltiltania közügyektől mellékbüntetést a szavazati jog elvesztésével életfogytiglanig. Aztan majd leszoknak rola.
Azért azt jó tudni, hogy nem a Fidesztől kerültek ki az adatok:

"Az MSZP kétségbeesetten kapkod, vádaskodik, és ismét hazudik: a Fidesz senkinek semmilyen személyes adatát nem hozta nyilvánosságra" - közölte Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő.
Menjen a FRANCBA az index a tényferdítő címeivel.

"A fideszes OVB-tag elismerte: ő adta tovább az információkat."
A Fidesznek és nem a médiának, ami magától is tudta már hamarabb.

"Orbán Viktor kész a miniszterelnökségre"
jelöltségre, vagy mások jelölésének támogatására
mersant...az oep kiadása piti ügy?
vagy a négyes metró? vagy a combino? vagy a Mol teljes privátba adása aminek most isszuk a levét? és a sor hosszú...legalább 10x olyan hosszú és zsíros mint amit valaha a fidire foghatnál...főleg ha azt nézzük hogy az olajban mindeki megfürdött párttagságira tekintet nélkül. szal számoljál csak egy kicsit és rájössz hogy ezek itten nem annyiar kispályáznak mint te azt bagatelizálod.
Kristl 2007.07.13. 19:31:25

óó profi verőembereket nem kapnak el soha. na meg nem csak veréssel hanem állásból kirugatással is lehet fenyegetni.
apámat már 3szor próbálta meg kirúgatni az itteni fideszes polgármester november óta, mert egyik csicskájának kell a hely. eddig még bevédte a főnöke, de lehet legközelebb a főnökével együtt fog repülni apám.. csak azért mert megtudták hogy balos beállítottságú.. szép történet?
Hiányolom az észnélküli fröcsögést és az antropomorf előítélkezést, akinek egy jó kis lendületes, hamisítatlan magyaros, tradicionális komcsizáshoz, zsidózáshoz van kedve, az ide gyüljön!

ufi.blog.hu/2007/07/11/az_ember_aki_megelozte_pokorni_zoltant

"Csak egy visszaping. Fleto tényleg átbaszott. Engem és a ún. baloldalt. A jobbosok most mit hörögnek? Ők nem hittek neki akkor sem, ugye? Akkor kit b...t át? Az én nevemben ne hőbörögjön! Kibekkeljük, Orbánt is kibekkeltük. Majd 1x csak lesz valaki.. "

na az ilyeneknek nem kéne talán választójogot biztosítani és asszem már beljebb lennénk ;)
Mersant

Ismerős történet... én is tudok szép fideszes polgármesterről aki furcsa szempontok szerint szelektál a tanárok közt.
Mersant

Ne bagatilizáljuk a Kopaszi-gát ügyét, az olajszőkítés 1500 milliárdját hogyan számolták ki? Itt valaki bebizonyitotta, hogy ez az összeg képtelenség. Nagyjából 150-300 milliárd lehet a teljes összeg. Ez se kevés.
b2 2007.07.13. 19:36:20

én már röhögve sírok ezeken.. ezért írtam.. de mi választottuk meg őket. mi, a nép. mind egy szálig. mi felelősségünk. 4 év múlva lehet újra próbálkozni. addig meg küzdeni, hogy az új parlamenti jelöltek minél jobbak legyenek, lehetőleg mindkét oldalon hogy legalább választani lehessen.
én meg tudok egy maszopos polgimestert kis városomban itten aztán az meg hagyott maga után vagy 10 közbeszerzési pályázatot amit előre borítékolt válallkozók nyertek meg, egyből előre vagy 8 évre. a muksó mindemellett milliárdossá nőtte ki magát. hagyott itt egy 300 millás tartozást az új gárdának, meg felhúzta vagy 5-6 komáját is magamellé úgy barátilag...tudod: ki viszi a szemetet? ki sepri az utcát? ki épít közingatlanokat? esatöbbi...szal ilyenből is van vagy ezer
Ne félj! 2007.07.13. 19:43:39

hát nekem egy vámos barátom levezette a vámos tapasztalaiból, hogy igazából az 5000-10000 milliárd közötti összeg a reális. mondjuk ő belevette az egyéb olajjal kapcsolatos dolgokat is, ill az azután történteket. pl cukorimporttal való játék
Ne félj! 2007.07.13. 19:43:39
Mersant

Ne bagatilizáljuk a Kopaszi-gát ügyét, az olajszőkítés 1500 milliárdját hogyan számolták ki? Itt valaki bebizonyitotta, hogy ez az összeg képtelenség. Nagyjából 150-300 milliárd lehet a teljes összeg. Ez se kevés.

mindemellett nem győzöm nyomatékosítani hogy az oep kiárusítása megintcsak 1500milliárd ám az hivatalosan is annyi ;)

és akkor még 4-es merto, combino, miniszteri negyed...stbstbstb...nagyon hosszan...ez NEM bagatel!
ráadásul ez csak az egyik oldal érdekeltségi köre az olajban meg ugye mindenki fürdött!
Egyébként ha valaki azt hiszi, hogy a kampányban a nyugdíjasoknak szóló igéretek majd csitulnak, annak elég pár évet várnia, hogy rájöjjön, mekkorát tévedett. Akkor fognak nyugdíjas korhoz érni azok, akik életük felét minimálbérre bejelentve keccsölték végig. Még évtizedekig első számú célpontok lesznek.
b2 2007.07.13. 19:36:20

én már röhögve sírok ezeken.. ezért írtam.. de mi választottuk meg őket. mi, a nép. mind egy szálig. mi felelősségünk. 4 év múlva lehet újra próbálkozni. addig meg küzdeni, hogy az új parlamenti jelöltek minél jobbak legyenek, lehetőleg mindkét oldalon hogy legalább választani lehessen.


ide kívánkozik hogy én nem...és azok afélrevezetett emberek sem akik tényleg nem tudták hogy mi jön...engem másfél éve még kiröhögtek az ismerőseim amikor a gazdaság rossz állatopáról "vízionáltam" szal én nem tok ezen röhögni sajan sehogy...mert persze várhatunk itt karácsonyig meg 10 évig is, viszont lassan belátható időn belül helyrehozhatatlan károkat okoz a jelen kabinet.
b2 2007.07.13. 19:46:53

nálunk is bazi nagy a tartozása a városnak, milliárdos lett a pali. szal ugyanaz.. pártfüggetlen a dolog..

túl nagy az önkormányzatok hatalma.. mindegy GYFék most változtatnak az EU segítségével, a pályázatoknál csökkenteni fogják minden szinten az önkormányzatok beleszólási lehetőségét a pénzekbe. civileknek és kisvállalkozóknak teszik át a döntés nagyobb részét. Jó ötlet. Csak hát ez is még csak most fog indulni, semmi nem látszik belőle.
b2 2007.07.13. 19:53:04

sajnálom de nem látom a jobboldalban semmennyire az erőt hogy megoldják a problémát. Amit most művelnek lassan 1,5 éve, az szimpla hatalomszerző akció a szűk rétegüknek és az EUs pénzek megszerzése maguknak. Nem neked/rólad szól, mint jobbos szavazó. sajnos. pedig támogatottságukkal, kommunikációjukkal sokkal nagyobb sikereket érhetnének el. de a vezetőségük alkalmatlan.
"Az derült ki ismét, hogy a Fidesz politikusai ördögien hazudnak, és gátlástalanul átgázolnak bárkin, ha úgy vélik: ez Orbán Viktor politikai érdeke. Az ellenzéki párt előbb gyanúba akarta keverni a köztársasági elnököt, az Alkotmánybíróságot és az Országos Választási Bizottságot; majd amikor a Fidesz delegáltja beismerte, ő játszotta ki egy állampolgár személyes adatait a pártjának, és ezzel kiszolgáltatta őt, akkor a párt szóvivője önvizsgálat helyett Gyurcsány Ferencre mutogat" - írta közleményében Daróczi Dávid."

Na most ez a Daróczy gyerek mintha köztisztviselő lenne, mintha tőlem kapná a fizetést. Akkor kormány szóvivőként miért párt politizál?
kommunikációban szarok...ez a nyilvánvaló, de alkalmasabbak a kormányzásra ezt meg a tények mutatják, vagy számok kinek mi tetszik...egyébként a fidesz hiába próbál bármilyen alternatívát vázolni. meg sem próbálják megérteni...ez is tény. én pedig nem vagyok se jobbos se balos a klasszikus értelemben...ugyanis ez a kormány egyáltalán nem balos....inkább egy neolib.neokon keverék. hasznavehetetlen! a fidesznél pedig ha lenne jobb azt választanám...de nincs. ez van ma...ebből élünk.
Ne félj! 2007.07.13. 20:03:07

hát igen, mszp tanult fidesztől, és miniszterelnök mára egyenlő pártelnökkel is.
Daróczi előbbinek, te utóbbinak látod GYFet. :)
Mersant

Akarta kirugni... a fideszes polgármester.

Medgyessy és Gyurcsány mit csinált a köztisztviselői karral és most csodálkoznak hogy "szabotálnak"?
Jó, egye fene, szavazzunk (vagy nem) OVI gusztusa szerint. És fizesse ő a költségeket, a kieső munkaidőket, a benzineket, villamosjegyeket, a győztes ideológiai csoport sörét - nekem inkább száratz vöröset, ha a "nem"-ek jönnek be. Ha érvénytelen a népszavazás, a sörök (és nekem a Kékfrankos) elmarad.
Föld-ügyben egyébként akkor sem szavaznék, ha elmennék, ami kétséges. Mert végképpen nem értek hozzá.
Egyáltalán, melyik pesti polgárnak vab bőr a képés föld-ügyben szavazni?
b2 2007.07.13. 20:05:15

hááát alternatíva? elmondani hogy mi nem jó az nem sokat ér anélkül hogy elmondanád mit kéne tenni helyette. Amennyit meg mondtak azt eddig csak demagóg szövegnek vettem ki. De ha akarsz mondj nyugodtan párat, hátha én maradtam le valamiről.
Ne félj! 2007.07.13. 20:06:41

tehát elismered ők sem jobbak a deákné vásznánál..
amúgy az itt most megszólaló jobbosok lennének fenn pl szijjártó helyén akkor lehet én is jobbos lennék. :)))) de így.. ááá
Nersant

Az általad írt számokat túlzásnak érzem. Nem tudok utánna számolni, mert szerintem nem lehet kiszámolni, valószinüleg minden ilyen számítás csak feltételezéseken alapulhat.
Ezt most vettem csak észre:Ajtony 2007.07.13. 18:26:37
Hattory Hanzo 2007.07.13. 15:28:54

Éppen egy elég speciális területről "szakértesz" ezerrel.

Legyen, piacosítsák a gyógyszerek árusítását.
Szerinted ki a f.sz fog éjszaka ügyelni piaci alapon?

üdv
A válasz: Most is piaci alapon ügyelnek. Már azóta, hogy minden győgyszertárt privatizáltak

b2! hála az ősrobbanásnak, a választójogot még nem pofára osztják.
Így mindenki vihet még egy embert!))
Megjegyzés még a bal vs jobb oldalhoz. Eltekintve a mindkét oldalon meglévő et-k től(ugye emlékeztek, hogy anno az Ovi kormányban több kommcsi volt, mint a parlament egész másik oldalában!) A fletó által vezetett kormány tényleg nem balodali, Magasan szarnak rá. ellenben Oviék, most pont ez lovagolják meg demagógiával, a munkások, és pórnép jótevőjeként.
Csak akkor azt nem értem, hogy miért nem a nyőcker, vagy csepel a szavazóbázisuk? Egyszerüen mintha nem látnák sokan, hogy persze, mi sem vagyunk Fleto pártiak (én biztosan nem) , de azt nem tudjuk elfogadni, hogy élő embert istenítsünk. Mintha nem fognátok fel, hogy Ovi a legfőbb akadálya a fidesz győzelmének. nilyen népvezér az aki szerint az a demokratikus alulról jövő kezdeményezés, hogy parancsokkal irányítunk, Lásd polgári körök. Vagy Tusnádfürdő. "Puskaporszagot érzek!" mi kell még? Nem elég, hogy lássatok? Ma mindenki a rendőri brutalitásról beszél, meg ártatlan tüntetőkről. Hát én fotós vagyok voltam kint is. mit mondjak, igen volt aki érdemtelenül kapott. 1-2-3 nem sokan. De elismerem ennek sem kellett volna. De hogy is van az a mondás a korpával?
S előbb utóbb összemosódik a kép......
Tegyük fel, valahol a nagyvilágban, ahol még foci létezik (Spanyolhon éppen jó lesz), az egyik csapat, mondjuk, a Real Madrid éppen vezeti a tabellát, és mivel tavaly is ő volt a bajnok, szegény Barcáéknál nagy a gond. Hirdetik is espagnahosszat, hogy a Real szemét egy banda, a góljait csak úgy begyötri, Van Nistelroy labdával meg két védővel esik be a kapuba, semmi szépség, a csillogás is nyista, ez aztán a nézők becsapása! (nem ezt ígértétek, szemetek!). Bizony hogy messze artisztikusabb, mikor Ronaldinho átíveli a négy, vonalban álló védőt, Eto’o pedig a bőrt levéve egyet pattanni hagyja, aztán a kirohanó kapus feje mellett puff, a léc alá! Persze a bíró gonosz, les miatt nem adja meg. Hát hol kapott ő erre felhatalmazást, tessen mondani! Beadvány megy a bírótestülethez, ettől kezdve majd a nép szavaz, és ha többen tapsolnak, mint ahányan fehér zsebkendővel integetnek, a gólt meg kell adni, nincs mese. Les, vagy nem les, egyre megy. A népfelség elve szent. Nemdebár? Így a pompás, tisztelt uraim, vesztett meccs többé a Nou Camp-ban nem lesz - gondolná az ember. Ámde jaj, és százszor az! A Bernabeu ura nyilván mindegyik bírót megvesztegette, fa ceruzatartóval meg süteménnyel, azt mondja a bírótanács ugyanis, a lesszabály az lesszabály, szegény népnek meg coki. De mégse semmi baj, demokráciában élünk, kérni kell a Nagy Ligabírákat a Szabálykönyv értelmezésre. Hoznak is egy határozatot, hogy a Szabálykönyv szerint lesnek ugyan lenni kell, azt nem tudják eltörölni, de korlátozni, azt lehet: az egyik kapuba rúgott gólnál lehet szavazás. Mivel pedig gólt egyidejűleg mindig csak az egyik kapuba rúgnak, a szavazásnak további korlátja nincs. Hogy további félreértés ne legyen, nyilvánosan közlik a bírótestülettel, ki az erősebb kutya. És pontban 16:00 órakor a tökéletességig csiszolt kérdésekkel ott áll a derék Rijkard, Pujol, Messi meg a többiek, hogy beadják. Nesztek, itt van! Szemetek! Habár fölül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr! (illetve a Barca, de erről most ily szép pillanatban nulla disputandum est).
Sajna minden szépet el is lehet rontani. Valaki szintén beadja. Ugyanerről. Ő azt írja a beadványban, ha többen integetnek fehér zsebkendővel, mint ahányan tapsolnak, a gólt nem szabad megadni. A média nagyot hörrenve veti rá magát (a riadólánc működik), csöngetnek az ajtón, véletlenül a Barca TV az, kérdezik is rögtön, hát ezt így hogy, tessen mondani? A rendkívül rafinált médiamunkások késedelem nélkül tudják (haj de még mennyire), hogy Ramon Calerón áll mögötte plusz a Real Madridosz komplettosz, hiába mondja a hiteles szakértők tömege által mentális zavarokkal küzdőnek nyilvánított elnök, hogy nincs valami nagy esze annak, aki erre gondol, mert neki, ha már szavazás van a gólokról, tökmindegy, hogy melyik megfogalmazást választják a népek. Őszerinte inkább semmilyen szavazás ne legyen (undorító logika). Azért a médiumok azt is érzékeltetik, hogy a 16:00 a nép érdeke, a 16:01 viszont szemét dolog. A kettő ugyan azonos, de akkor is.

Most itt tartunk. Várjuk a fejleményeket.
Acsimovics

A "baloldalon" mennyivel jobb hogy egy szűk állandó elit mely alig változik?

"Az OVB hitelesítette az MSZP népszavazási kezdeményezését
2001. május 21.

Többségi szavazással, hat támogató és öt elutasító vokssal az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfő esti ülésén hitelesítette az MSZP által benyújtott, négy kérdést tartalmazó népszavazási aláírásgyűjtő ívet. A testület tagjai két hete háromórás, ezúttal kétórás vita után formai és tartalmi szempontok alapján nyilvánítottak véleményt.

A szocialisták a sorkötelezettség eltörlése, a nyugdíjemelés módszerének megváltoztatása, a Munka törvénykönyve korábbi szabályozásának visszaállítása és a középiskolások ingyenes nyelvvizsgája érdekében kezdeményezik a népszavazást. "

Melyik balos tiltakozik most a népszavás ellen ezek után? Itt nem kampányról vagyon szó?
Szegény MSZP akkor még úgy gondolta hogy a közvetlen demokrácia eszköze helyettesíti a képviseleti demokráciát.

Hogy változik a világ és az MSZP!
Acsimovics

(ugye emlékeztek, hogy anno az Ovi kormányban több kommcsi volt, mint a parlament egész másik oldalában!)

Sőt sokkal több, mert a parlamentben baloldalon egy komcsi sem volt...

És ezt most kell megtudnom az OVI jól átvágott engem.
Az OVB hitelesítette az MSZP népszavazási kezdeményezését
2001. május 21.

Többségi szavazással, hat támogató és öt elutasító vokssal az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfő esti ülésén hitelesítette az MSZP által benyújtott, négy kérdést tartalmazó népszavazási aláírásgyűjtő ívet. A testület tagjai két hete háromórás, ezúttal kétórás vita után formai és tartalmi szempontok alapján nyilvánítottak véleményt.

A szocialisták a sorkötelezettség eltörlése, a nyugdíjemelés módszerének megváltoztatása, a Munka törvénykönyve korábbi szabályozásának visszaállítása és a középiskolások ingyenes nyelvvizsgája érdekében kezdeményezik a népszavazást.
Az Országgyűlés által közvetlenül választott öt bizottsági tag közül egyedül a testület elnöke, Máthé Gábor szavazott a hitelesítés ellen. Jutasi György elnökhelyettes, Papp László, Tóth Károly és Horvát János támogatta a népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtő ív hitelesítését.
Ugyancsak a hitelesítéssel értett egyet Szoboszlai György, az MSZP és Poczkodi Balázs, az SZDSZ delegáltja is. Az elutasító álláspontot képviselte Bordás Vilmos Fidesz, Jakab István az MDF, Mályi József, az FKGP és Pécsváradi János, a MIÉP delegáltja.
A kezdeményezést elutasítók a vitában elsődlegesen a sorkatonai szolgálat megszüntetésére vonatkozó kérdés alkotmányosságát kérdőjelezték meg. Szerintük az alkotmányba ütközik, és egy hatályos alkotmánybírósági állásfoglalással is ellentétes, hogy olyan kérdésben népszavazást írjanak ki, amelyik nyílt vagy burkolt alkotmánymódosítást eredményez.
A többségi véleményt hangoztatók viszont úgy vélték, hogy az alkotmány csak egy keretszabályozást ad a honvédelmi kötelezettségről. A sorkatonai szolgálat eltörlését célzó javaslat népszavazási megerősítése esetén ezért tehát nem az alkotmányt, csak a honvédelmi törvényt kellene módosítani. A szavazást követően Máthé Gábor elnök egyéni véleményét kifejtve szólt arról, hogy ő mindvégig az OVB döntésének jogszerűségét tartotta szem előtt. A hatályos alkotmánybírósági határozatok alapján viszont úgy látja, hogy az OVB olyan döntést hozott, ami ellentétes a taláros testület határozataival.
Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda helyettes vezetője bejelentette, hogy az OVB határozata nyolc napon belül megjelenik a Magyar Közlönyben, s ezt követően 15 nap áll majd rendelkezésükre azoknak, akik az Alkotmánybíróságnál panaszt kívánnak benyújtani.
Hozzátette: amennyiben nem lesz panasz, s a döntés jogerőre emelkedik, pecséttel ellátják az aláírásgyűjtő íveket és kiadják az MSZP-nek, amelynek tagjai ezután megkezdhetik az aláírások gyűjtését.

Az MSZP-nek a jogerőre emelkedés után négy hónap áll majd rendelkezésére, hogy a népszavazás kötelező elrendeléséhez szükséges legalább 200 ezer polgár aláírását beszerezze. Az összegyűjtött aláírásokat az OVB-hez hitelesítésre kell majd benyújtani. Ha az OVB hitelesíti az aláírásokat, a parlamentnek ki kell írnia a referendumot.
A népszavazást az országgyűlési határozat kihirdetésétől számított 35. nap után, de három hónapon belül kell megtartani. A jövő évi országgyűlési választás előtt 41 nappal viszont már nem lehet népszavazást kiírni.

forrás: MTI

Olyan szép ez a szöveg a mai baloldali érvelés fényébem, hogy az egészet ide másolom.
"Az ellenőrzőkérdéses jelleg sajnos nem szűrne. Majd jönnek 2 hónapon keresztül az óriásplakátok, meg a TV spotok 2 csillióért pártpénzből persze, hogy "Minden elsőt, (vagy minden másodikat) X-d ha jót akarsz! Az meg nem kihívás, megint nem kell olvasni."

randomizálni kell az íveket :)

sajnos nem tudtam ma részt venni a mai vitában, mert tokajban voltam a hegyalja fesztiválon. nem is tudtam, hogy ilyen nagyméretű fesztivál folyik ott.
Jah a randomizálás jó ötlet. :)
Elnézést, de azzal a népszavazási kezdeményezéssel, hogy csak áfás számlával számolhassák el a képviselők a költségeiket mi lett?
Mert azt akármilyen szögből tudnám hova ikszeljem.

Igazi, elsőosztályú árokbetemtési népszavazás lenne. De mindegy! Szavazzunk arról: hol veszem a széntablettát.
"azzal a népszavazási kezdeményezéssel, hogy csak áfás számlával számolhassák el a képviselők a költségeiket mi lett?"

Az ilyen témák érdekes módon hamar elcsitulnak, valamiért ilyenkor a fidesz is félreteszi a demagóg dumáit és elcsöndesedik.
Ami legutóbb tetszett hogy valamiért az olajügyekről sem hallani, senki sem erőlteti a dolgot.
Azzal nem lehetne nagyobb nyilvánosságot szerezni, minthogy most hol vesszük a gyógyszert? Hát gondolom sokkal nagyobb lehetne a tüze ha picit felpiszkálná az erkölcsi tanítónk, a magasságos és egyetlen népvezérünk. Csak nem félnek hogy megégetik magukat?
Aztán amikor valaki véletlen nem csak a kormányt kritizálja, hanem egy kalap alá merészeli venni az egész politikai "elitet" akkor bezzeg fújnak.
Ugyan ez lesz szerintem igazoltatás ügyben is, ha esély van rá hogy képviselő bácsi mégsem volt annyira őszinte, máris áttérnek olyan témára, ami kedvezőbb nekik.
Én is akartam menni hegyaljára, de sajna dolgozni kell ezerrel. :( Jó volt legalább?
A nap droidja címet Mersantnak és Asimovicsnak ítélem megosztva. Sajnos és szerencsére nincs időm reagálni a sok ostobaságra. Persze aki beveszi azt a hülyeséget (gerillakampányt, suttogó propagandát), hogy az Orbán kormányban több kommunista volt (ez hasonló ahhoz, hogy Orbán cigány), azzal nincs is értelme vitatkozni.
Objektiv:
Nam tudom van aki tudja-e, hol volt tobb, de sajnos a multobl sok ember maradt minden partban 89 utan, hogy hogy nem. En is ismerek olyanokat, akik pofatlanul kialtak mintha, nem is lett volna szerepuk a regi rendszervben, hiszed vagy sem. Ja es ezert nem lehessen mondjuk csak a patikaban gyogyszert kapni. A logika :)
kurva betyár világ van itt, az tény
meg az is tény, hogy minden, MINDEN 1980 előtt született politikus komcsi. Mindannyian benne voltak a rendszerben, kiszesek voltak, meg úttörök, meg meneteltek a felvonulásokon. Egytől-egyig mind.
Majd amikor az új generáció felnő, akkor lesz értelme rendszerváltásról beszélni. Amikor már a szót sem fogják ismerni, hogy kommunista.
Úttörőnek lenni halálos vétek volt az már biztos. Miattuk ilyen szarok az utak az anyjuk keservit. :)
Megin' ott tartunk, hogy ki komcsi, és ki nem? Lol. Az ilyeneknek ilyen politikus galeri való, az biztos.

A népszavazásról meg annyit, hogy ha a Fidesz hackelheti a rendszert, akkor KL is. Ezzel semmi baj nincs.
Kíváncsian várom, hogy BV miért gondolta, hogy ő törvényen felül áll, és megbizatását személyes adatokkal való visszaélésre használhatja, s pláne hogy gondolta, hogy ezt megússza, számomra rejtély.

Tessék mondani, a politikai egyensúly érdekében Pokorni Zoltán mikor fog fenyegető leveleket kapni, ahogyan KL kapott? Csak, hogy kiegyensúlyozottság legyen, és ne legyen jobboldali erőfölény. Tudjátok, médiafölény és hasonlók alapján.

Arról már nem is beszélve, hogy KL kérdései egy pöttyet értelmesebben vannak megfogalmazva, s kevésbé befolyásolók, mint a populista Fideszé. De ez már ízlés kérdése.

Én akkor emelném meg a kalapom, ha a Fidesz most hátrébb lépne egyet, bólintana, s beemelné a sajátjába ezeket a kérdéseket. Avagy hagyná, hogy ezek legyenek. Akkor lehet elhinném, hogy ez a népszavazás valóban az emberek megkérdezésére irányul, s nem csupán egy közpénzből finanszírozott kampány része.

Lassan a Fidesz is kiadhatna egy "Hogyan finanszírozzuk a kampányunkat közpénzből, annak ellenére, hogy olyan bénák vagyunk, hogy ellenzékbe szorultunk." című könyvet. Ahelyett, hogy most sebtiben megpróbálja lenyomni a parlament torkán a kampányfinanszírozás elfojtását. Persze, pont most, amikor fölényben van. Lol. Le kéne vágni azt a lólábat fiúk, nagyon kilóg, félő, hogy a fél szavazóbázisotokat letarolja.
Úgy tűnik, üres a kassza Fidesz-nél, még nem sikerült az önkormányzatokkal ősztől seftelő baráti cégektől elég lét beszedni.
Így kénytelenek előadni, hogy féltik az állampolgárok pénzét. Muhaha:)
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.07.14. 10:24:25
Miért csak fenyegető leveleket vársz? A minimum az, hogy ezentúl Navracsicsot és Orbánt és megdobálják tojással és hazaárulózzák. Ennél kevesebb esetén sérül az egyensúly!
Objektív 2007.07.14. 00:20:54

"hogy az Orbán kormányban több kommunista volt "

Stumpf István MSZMP tag
Járai Zsigmond MSZMP tag
Matolcsi Gyögy MSZMP tag
Martonyi János MSZMP tag
Kerényi Imre MSZMP tag
Csikán Attila MSZMP tag
Fónagy János MSZMP tag
Szabadi Béla MSZMP tag
Varga Mihály KISZ titkár
Deutsch Tamás KISZ titkár
Kövér László KISZ titkár
Orbán Viktor KISZ titkár

peched van te nagyon objektív...
Ne félj! 2007.07.13. 20:03:07

Ennél már csak az Orbán könyv megjelenésekor tett kormányszóvivése volt politikusabb.
Hirtelen azt hittem elmentek otthonról. Aztán rájöttem, bezárták az OPNI-t.:-))
Kövér László emlékeim szerint a Politikatudományi Intézetben volt középvezető. De lehet, hogy tévedek.
Vannak itt bajok bőven!Mint az előzőben megdícsértem a bloggert,most megismétlem:gondolatindító.

A bajom "csak" annyi,hogy nem tudtok felülemelkedni a poros mindennapokon.Sajnálatos ha ez a mostani szürkeállomány terméke.Ugyanis itt messze többről van szó.Annyi a kérdés csak,hogy MILYEN alapról indítom el a gondolataim és igazolásuk.Aztán sipákolhat Ildi "néni",bizony ez egy ÁROK.Nos ezt az árkot nem lehet betemetni,csak a komcsi/most tiltott/módszerekkel.Ill. próbálkozás szintjén a mi sajátságos "liberális"-aink gongolatmenete mentén.
Mi lenne,ha végre mindig,mindent EGY RÖGZÍTETT rendszer szerint értékelnénk?
Mit mondtok?-ez lehetetlen??

Na ez itt a baj.Mindig is vallottam és írtam:a bűn az bűn.Csak hát míg idáig eljut az ember?-hát ahhoz idő kell.Ez meg megint a bibliai gondolatvilágba vezet,ami szerintetek-mese.Tudtok jobbat?Várom.
Ajtony 2007.07.14. 12:06:32
Ne félj! 2007.07.13. 20:03:07

"Ennél már csak az Orbán könyv megjelenésekor tett kormányszóvivése volt politikusabb.
Hirtelen azt hittem elmentek otthonról. Aztán rájöttem, bezárták az OPNI-t.:-))"

Ez azért mókás, mert akkor pont senki nem volt kormányszóvivő. Daróczit 2007.06.18.-án nevezték ki, Orbán könyve pedig a Könyvhétre jelent meg, ami 2007.05.31-2007.06.04. között volt. De persze ez nem érdekes, a lényeg, hogy azt hitted, elmentél otthonról. Pedig csak bezárták az OPNI-t.
molaris 2007.07.14. 13:12:11

"Tudtok jobbat?Várom."

Én tudok. Az ilyen hülyeségeket tartsd meg magadnak. Vajon realizálódik benned valaha is, hogy egyszerűen KURVÁRA SEMMIT ÉRTELME a mondataidnak, te kretén? Úgy értem a magyar nyelv viszonyrendszerén belül.

Tanulj már meg végre kierőltetni magadból egy értelmes mondatot. Szégyen, hogy valaki még ötvenéves korában is képtelen erre.
Az egyetlen mentséged, ha dysgraphia-ban szenvedsz bazmeg.
"Jelentkezzen, aki tudja, hol is tart most pontosan a népszavazási hercehurca. Igen, ott a terem hátsó részében? Hogy Fidesz-alkalmazott? Nem, akkor nem ér. Más? Senki? Gondolhattam volna." A bennünk élő Sas József így indítana, ha aktuális, rövid villámtréfát kérnének tőlünk, valamilyen habkönnyű nyári bohóságba. Sörhiánnyal, Patyolattal már csak a szépkorúakat lehet megnevettetni, az új többségnek marad a népszavazás gumicsontja. Kár az ügyért.

Jobb sorsra érdemes kezdeményezésről beszélünk, s bár egy ideig felhorgadt bennünk a plebejus indulat, ha az Országos Választási Bizottság (OVB) arcátlan időhúzási csiki-csukijára gondoltunk, a szemünk előtt zajló iszapbirkózás miatt alaposan elment a kedvünk a közvetlen demokráciától. Most éppen Bordás Vilmos, az OVB fideszes delegáltja coming outolt a Magyar Rádiónak: ő nyomta ki a Fidesszel egyidőben népszavazási kérdéseket hitelesítésre benyújtó Kálmán László nyelvész nevét a nyilvánosságnak. A delegált eljárása majdnem olyan kicsinyes, mint a hét magyar hazát izgalomban tartó kérdés: a két, egyperces különbséggel OVB-hez érkezett beadvány elsőbbségének megvitatása. A másik kérdés hitelesítő neve előbb-utóbb úgy is nyilvánosságra került volna - hiszen az aláírások gyűjtésének megkezdéséhez kell egy adatvédelmi nyilvántartási szám, ahhoz meg egy adatkezelő -, Bordás Vilmos eljárása tehát nem több, mint a pártapparatcsik buzgómócsingoskodása. Amely a morális ejnye-bejnyén kívül más következményekkel is járhat. Az adatvédelmi ombudsman, Péterfalvi Attila szerint akár bűncselekmény is lehet a dolog.

A történet azért is kínos, mert ha jól értjük, a demokrácia írott és íratlan törvényeit áthágó koalíció ellen lett kibontva a népszavazás selyemlobogója. Márpedig nehéz úgy összetárogatózni a kormánnyal szembeni ellenállás kuruc talpasseregeit, hogy az asztal felett a politikai erkölcsről beszélő Fidesz az asztal alatt páros lábbal, stoplis cipővel rugdalja az ellenfelet. Már halljuk is az önfelmentő magyarázkodást, mely szerint EZEK - s így a nyilvánvalóan kormányügynök Kálmán László - ellen minden eszköz megengedett. Az így gondolkodóknak azt ajánljuk, véleményüket írják le egy papírra, tegyék borítékba, zárják le. Az eljárással 2010-ben megspórolnak maguknak egy kis agytornát. Nem kell majd sokat gondolkozni az újabb választási vereség okain."

Ablonczy Bálint, történész, Heti Válasz
OFF

LOL. Hogy ez a Kálmán mekkora tapló?!

index.hu/sport/foci/mesz070714/

ON (és bocs az OFF-ért) ;)
The Nightwatchman (ex MM&I)
Igen nagy a szád kisbarátom!
Kicsivel nagyobb tiszteletet a fórumozó társaid iránt, vagy huzzál vissza.....ba !
árpi, távol álljon tőlem hogy pokorniékat védjem, de azért azt te is beláthatod, hogy a lehető legkönnyebben érthető kérdéspárt választottad ki az álláspontod bemutatására.

viszont mi van akkor amikor az átlagember, hétköznapi ismereteivel azt a két kérdést látja a lapon, hogy

"Egyetért-e Ön azzal, hogy 2002. június 15-i állapot szerint hatályos termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény szerinti - családi gazdálkodót első helyen illesse meg elővásárlási jog termőföld vagy tanya vásárlása esetén?"

aztán meg azt, hogy

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a földterület megművelőjét illesse meg első helyen elővásárlási jog termőföld vásárlása esetén?"

akkor az átlagember, aki meg tud oldani egy kutyaközönséges másodfokú egyenletet, azt fogja mondani erre, hogy "mi van, kérem? én ezt nem értem."

és teljesen jogosan mondja.

na és mi lesz, hogy az átlagember értse a kérdéseket? kampány, amiben majd jól megmondják megint, hogy egyes kérdés igen, kettes nem, hármas igen, négyes nem, és így tovább.

a randomizált kérdésfeltétel erre persze megoldást jelent, kiszűri a zombikat, na de ettől még az átlagember, aki tényleg mérlegelni akarna továbbra sem fogj érteni a kérdést.
vagy netán alábecsülöm az átlagembert?
molaris 2007.07.14. 13:12:11

"Mi lenne,ha végre mindig, mindent EGY RÖGZÍTETT rendszer szerint értékelnénk?"

Gondolom, te magadra vállalnád annak a bizonyos értékelési rendszernek a rögzítését. Köszi, én inkább abból nem kérek.
Tényleg jól hangzik, hogy aki agyilag nem jut el odáig, hogy ha apuka a kertben van, akkor nincs a házban, és meg tudja mondani, hogy mi magyarország fővárosa és mit jelent az a szó, hogy vény, akkor az ne is szavazzon, de tényleg itt lép életbe az a pszichológiai törvény, hogy a kampányokban az okosak majd megmondják, hogy 1es igen, 2es nem, 3as igen, 4es nem, csak nehogy elvétse szegény a sorrendet :)
Valamit ki kellene már találni megoldásként, hogy lehet kezelni az emberi természetet, mert hiába tanulok pszichológiát, ebben a kérdésben az sokat nem visz előre (hogy ez a demokráciában hogyan jelenik meg, annak egy szeletéről épp most írtam postot: www.tanulmanyut.blog.hu)
amikor építik az autópályákat, ami a legtöbbünket (marginálisan) érint (olykor-olykor), akkor miért nem megy ki a Főtérre a főmérnök szórólapot lengetve, hogy "Emberek, monnyák má meg mibő mennyit tegyünk bele, hogy jó is legyen, meg maguknak is tessen!"
hülyén hangzik, mi?
kapásból "hagyjon békén a baromságaival, csinálja meg, azért van ott. mi nem foglalkozunk ilyesmivel, nem értünk hozzá, felelősséget ebből kifolyólag meg pláne nem akarunk."

kb ugyanez van most.

három kérdésből háromra "Leszarom!" a válasz. és ez egy igazán párt és megfogalmazás semleges válasz. mindegy hogy csűrik-csavarják a kérdést, ezt mellé lehet írni.
oldják meg, akik napi 8 órát ilyesmin agyalnak.

persze sokan vannak, akik örülnek, ha megkérdezik őket, akár olyan témában is, amihez fingjuk sincs, valszeg ettől okosnak érezhetik magukat, meg most aztán megmondhatják, de feltehetően ezek a leghülyébbek.

a bölcsesség ott kezdődik, ha felismerjük, hogy mi mindent nem tudunk. (vagy ilyesmi)
a legtöbben összehordanak hetet-havat egy egyszerű "nem tudom" helyett, nehogy kiderüljön, hogy valamely témában nincs elegendő ismeretanyaguk, és butának tűnjenek. holott azért buták, mert nem tudják, hogy ettől még nem lesznek azok. vagy adott esetben nem ettől lesznek azok. (hú, kezdek Molarisos mondatokat írni.)
én nem érzem magam sem kevesebbnek sem hülyébbnek ha államfinanszírozási kérdésekben nem tudok érdemben állást foglalni. még ha értenék is hozzá, nincsenek a birtokomban a döntéshez szükséges információk.

ha valaki élvezi, hogy a Nagyfiúk megkérdezik őt a Kisembert, és most számít valamit is a szava, ám legyen meg az öröme. bele sem kezdek felsorolni ellenérvekbe. menjen ikszeljen mosolyogva.

engem spec hagyjanak békén. pláne ilyen csipcsup faszságokkal, pláne az én pénzemből.

ui. sokadik bejegyzés hozzászólásainak végigolvasása után már meg kell kérdeznem, hogy tényleg minden Fideszes szerint egyből komcsiliberálbolsevikzsidóbuzi, aki nem ért egyet a Pártjukkal vagy csak klasszikus üldözési mánia, és kell egy kézzelfogható Gonosz? azt el sem lehet képzelni, hogy független vagy akár szintén jobboldali leklivilágú, ám szórványosan gondolkodó ember kritikával érintse a Kinyilatkoztatásaikat?
a világ nem fekete-fe... ehh minek is vesződök?
omgwtf,

nemhiába vesződtél, nekem pl. tetszik a kommented -ha ez így megnyugtat. A küldetéstudatos Fidesz hozzáállásról nagyonis helyénvaló észrevételt fogalmaztál meg. Hogy persze mi az oka ennek a kevésbé produktív alapállásnak, - hogy ti. aki nem velünk, az ellenünk - az már más kérdés. Messze vezet. Ugyan láttunk néhány hamvába hótt, Kádárra hajazni akaró próbálkozást, dehát elég nyílvánvalóan kilógott a pata.
Erről a patika - benzinkút mizériáról viszont tényleg nem értem, hogy miért lehet kérdés. Sztem nem kell sem gyógyszerész, sem közgazdász diploma ahhoz, hogy eldöntsem: nekem jobb és egyszerübb, ha a Mol-nál is megvehetek néhány egyszerübb gyógyszert. Fordítva megfogalmazva ugyanez: nem jó, ha éjjel az ügyeletes patika megtalálásáért be kell autózzam a fél várost, ahelyett, hogy mevegyem a fájdalomcsillapítót a Mol-nál, oszt jóccakát.

omgwtf 2007.07.14. 23:47:45

Ez mind igaz akkor ha a kérdezőt a válasz érdekli és nem pedig a civil kontrollt használja ki kormánybuktatásra, ill. ingyenkampányra.

Mivel "Leszarod" a kérdést, így igazából a kormánybuktatási tervre, ill. ingyenkampányra teszel nagyot.

amúgy rengetegen, főleg függetlenek állnak így a dologhoz mint te, ezért fog bebukni a népszavazás majd.
Ja amúgy egy érdekesség. Minap nézem hír tvt. interjú Balsai Istvánnal (volt MDFes igazságügyi miniszter, jelenlegi FIDESZ parlamenti képviselő).

Újságíró: és mi van ha megnyerjük a népszavazást, de GYF mégis beszedi más forrásból a pénzeket ahogy ígéri?

Balsai István: Remélhetőleg azt már nem fogja megélni.. mint miniszterelnök..
(és kaján félvigyor az ajkán)


már nem is közvetetten magyarázzák a dolgot a jónépnek, hanem rendesen ki is mondják...

Balsai sztem maga se tudja, h. hogyan lenne ebből kormánybuktatás... Országos tüntetéssorozat "Vissza a gyógyszerekkel a patikákba" transzparensekkel?
Ha nem omlik össze a teljes egészségügyi ellátás addig, a vizitdíj és a napidíj kérdésében se látom azt az elementális kormánybuktató erőt...
Steve the Great 2007.07.15. 10:26:13

lehet, de a közel a buktatáshoz szint is elég, hogy:

-OVt ne tüntesse el a gazdasági holdudvara
- arra már két évvel közelebb a választásokhoz
- fenntartott mesterséges jobbos előny
- üres pártkassza lévén ingyenkampány
- országos független hatóságok gyengítése, így a demokrácia gyengítése

Steve the Great 2007.07.15. 10:26:13
Majd jönnek a parasztok kiegyenesített földelővásárlási jogokkal...

Akarom mondani traktorral kormányt buktatni, no meg traktor után kötni a Gyurcsányt.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.07.15. 10:57:37

hihi :)

ebben nem leszek olyan biztos. Nagyon sok pénz fog áramlani hozzájuk, addigra már lesz is képe legtöbbnek hogy mennyi. (soknak már most is van)
az ÚMVP program 1400 milliárdja be fogja a szájukat fogni.. nem véletlen ideges a viktor

másrészt meg a megvan a magukhoz való eszük, a jobbak tudják a viki kérdése egyáltalán nem szól róluk, csak családi gazdaságokról, ami szűk réteg. az egész kérdés egy nagy trükk.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.07.15. 10:57:37

Ezt én is kétlem... A legutóbbi nagy traktoros tüntetés talán legfőbb oka, a támogatás-kifizetések körüli töketlenkedés volt, ami szvsz. teljesen jogos volt (abban az értelemben, h. más EU-s országokban valahogy sikerült símán levezényelni ezt).
Aztán a tüntetés hatására minisztercsere, rendes mederbe kerültek a kifizetések, és láss csodát, komoly "lázongás" azóta se volt... Gráfot meg nagyjából mindenki elismeri (noha az ő munkájának is jelentős része PR...)
Ja, és bármennyire is szeret hivatkozni a jobboldal a tisztaszemű vidéki gazdaemberekre, ill. bármennyire is szeret félni a baloldal (egy része) a gazdálkodóktól, akik úm. "munka nélkül rohangálnak tízmilliós traktorokkal", kevesen vannak ők egy kormánybuktatáshoz...

OFF
a "munka nélkül" kitétel kapcsán eszembe jutottak pl. a dinnyések, akiknek a termés egy részét elverte a jég, a maradéknak meg alacsony az ára, mert "ráérett" az importdinnyére...
omgwtf ; mikeske

Már írtam ilyenre választ, úgyhogy most röviden. :)
Így működik a demokrácia. Ha buta vagy a kérdéshez, hagyd ki. Ha mindhez buta vagy, ne menj el szavazni.
A bölcsesség ott is kezdődik, hogy mert te valamihez nem értesz, attól még lehetőségként meghagyod hogy más esetleg igen, és nem minősítgetsz. De legalábbis nem vaktában. :)

A szavazás attól pénzbe kerül hogy érvénytelen.
HA a válasz szerintetek más mint amit a FIDESZ vár, akkor szavazz másképp. Lehet másképp is szavazni... :)
AKkor pedig kiderülhet igaza volt e, vagy sem. MErt lehet tévedtek, lehet az oprszág másképp gondolja.
Persze ehhez fel kellene vállalni valami
"megmérettetést" ahhoz meg nem arra kéne játszani hogy inkább legyen érvénytelen.

Ha teljesen inkompetensek vagytok egy ilyen egyszerű kérdés (kampány-program elem) eldöntésére.
Akkor mi a fene alapján szavazhattok önkormányzati vagy parlamenti választásokon? NEm ilyen kérdésekre adott válaszok összessége alapján?
Az számít ki milyen színű milyen frappáns a logo, milyen aranyos pofika a képviselő vagy mi? :)
Isten őrizz a reality show szavazói atitűdtől... :)

---

Mersant

Nem, így nem arra teszel, hanem beálsz a droidok közé és boldogan asszisztalsz a demokracia elsorvasztásához. :)
Mivel arra szavazol hogy a népszavazás így maga a nép véleménye érdektelen. :)

Az országos független hatóságokat egyengíteni pedig elsősorban kormányzó pozícióból lehet amit az mszp-szdsztől láttunk eleget. Ha ők is arra maszekolnak hogy lelepjenek, akkor mért nem spórolják meg az időt?

---

Csoda-Szarvas-Vadász

Márpedig nincs "médiaegyensúly".
Mivel a kereskedelmi csatornák is s a két állami tv is erősen szdsz-mszp érdeket képvisel(t). A legtöbb olyan kérdésben ami vitás hajlott a "bal" oldal véleménye felé, míg a sok csak mszpt érintő zűrösügynek valami "rejtélyes ok" miatt nincs hírértéke.

Azzal is hetekig lehet foglalkozni OV milyen csúnya dolgot mondott külföldön, de arról szó se eshet milyen balfácánságot követ el a kormányoldal hasonló fórumon.
Ilyenre gondolok, hogy ha már orosz haverságra törekedtek, és kirohangaltak Putyinhoz, azt az álláspontot képviselve hogy nekünk a Kék áramlat kell/het mert hát valljuk be az ország érdeke elsőbb, az érthető pragmatikus álláspont, de erre Kóka az első nyugati rosszallásokra ne rohangaljon mindenkit biztosítani hogy Nabucozunk. :) Az ilyen "pofánkból szart" ügylet komolyan ronthatja ám a valódi politikai megítélést. :)
Furcsa de ilyenekből párhuzamot sose tudnak ilyenkor vonni. :)

Szal ha valaki komolyan tájékozódni akart az sok esetben Duna TV-t nézett. :)
Kristl 2007.07.15. 11:34:29

a két bekezdésedre egy a válasz: ha hülye népszavazási kérdéseket tesz fel, pl ez a termőföldes, akkor pont hogy érdektelen. Mintha a FVM nem tudná megoldani. Ne röhögtesd ki magad. Családi gazdák... kár hogy őstermelőből ezerszer több van és róluk nem szól...
Továbbá pont ezekkel a gagyi kérdésekkel járatódnak le a független intézmények, ilyen szarokra kell az idejüket pocsékolni. Ingyenkampány a fidesznek..


ui: kérlek mondd most azonnal fejből a 2002. június 15-i állapot szerint hatályos termőföldről szóló 1994. évi LV. törvényt mintha most töltenéd ki az ívet.

ha nem megy, akkor inkább ne magyarázz, nem értesz hozzá.
Mersant

A törvény betű szerinti ismerete nem egyenlő a problémához való "hozzáértéssel". :)
Remélem eddig el tudsz jutni, ha nem akkor ott nagy bajok vannak.

Az FVM pedig altalaban nem tudja megoldani a sajat feladatat, igen szomorú módon. :)
Ennek az a biztos jele, hogy a magyar mezőgazdaság nem húzóágazat az országban... :) Még az lrdekképviseletet sem tudja megoldani. Lásd korábbi cikk a borokról. :)
clinkers 2007.07.14. 18:06:33

OFF

"Igen nagy a szád kisbarátom!
Kicsivel nagyobb tiszteletet a fórumozó társaid iránt, vagy huzzál vissza.....ba !"

Na ide figyelj te kretén!

1. Nem vagyok a barátod. Se kicsi se nagy.

2. Az iránt mutatok tiszteletet, aki megérdemli, capiche?

3. Ahhoz képest, hogy nem sok hozzászólásodat olvashattuk itt, qrva nagy az arcod.

4. Most jöhetnék azzal, hogy már akkor írogattam itt, mikor te még azt se tudtad, mi az, hogy blog, úgyhogy te húzz vissza oda, ahonnan jöttél, de nem teszem. Majd rájössz.

5. Ne játssz moderátort, mert nem vagy az. Majd ha Árpi szól, hogy valami nem frankó (lehet, hogy most megteszi :DDD), akkor nem fogom leszarni. A te véleményedet viszont magasról leszarom.

6. Téma részemről lezárva.

ON
Kristl 2007.07.15. 11:53:10


jézus.. ha felteszünk egy konkrét problémát, ráaádsul a kérdésben hivatkozás is van rá, akkor az a MINIMUM hogy ha megalapozott döntést akarsz hozni, akkor betüre ismered a törvényt, egyéb esetben

1. politikai döntést fogsz hozni
2. hibás döntést fogsz hozni

De ez a többi kérdésre is igaz. Ha a kórházas tulajdoni viszonyairól kérdezünk meg embereket, ami egy konkrét szakmi kérdés, akkor a döntéshozó szervnek, ami jelen esetben a teljes szavazóképes lakosság, tisztában kell lenni az teljes idevonatkozó jogszabályi, gazdasági kérdésekkel.

VAGY

hagyni kéne azokra akiknek a dolguk 8 órában.


FVM meg tudja oldani a feladatát, most is ugrásra kész ÚMVP ügyben, brüsszelre vár.. arról meg nem tehet..

ami miatt nem húzóágazat a mg, az nem az állam hibája, hanem a sok helyen szakmailag, gazdaságilag hozzánemértő parasztoké. nincsenek gazdasági számításaik, jövedelmezőségi, megtérülési kimutatásaik, amik sok egyéb profi ágazatban a minimum.

de ezek le fognak selejteződni szépen, a profik ki fognak nőni és húzóágazat fog lenni. (ha a klímaváltozás is úgy akarja)
Mersant

"szűz mária" hehe hehe

Először is a szakmai döntés nem egyenlő a jogi döntéssel. A törvény tele lehet különféle területeken szakmai hibával. Mint több területen tele is van.
Lásd környezetvédelem. :)

A jog betű szerinti ismerete pedig nem egyenlő a jog "értelmének" ismeretével.

A kérdések szakmai/életfelfogási kérdések vegyesen. Nem jogi kérdések elsősorban.
Arra vonatkoznak hogy formálják a jogot.
Az állapot eléréséhez nem feltétlen kell tudnod a kiindulást mivel a jog egyezményen alapul nem fizikai törvényeken. :)

Ergo, ha van egy hm termelő "mezőgazdász" és megkérdik, könnyen lehet nem fogja neked betű szerint felmondani a törvényt, de lehet jobb rálátása lesz a kérdés eldöntésére mint a jogalkotóknak.

Segítségül elárulom a parlamentben dekkoló közel 400 ember közt kevesebb a szakmai személy mint a jogi... :) A legtöbb kérdésnél politikai döntés születik. Sőt maguk a szakminiszterek is igencsak kisebbségben vannak, ők döntenek "napi 8 órában" :)

Meg mint tudjuk a szakképviseleteket-érdekképviseleteket nem szeretik megkérdezni, ha már az eü "reform" szóba került. :)

De leegyszerűsítem...
Nem jogi döntést kell hozni, ez nem bíróság ahol a meglévő jogszabályokat kell alkalmazni.
Hanem más szakmai/érzelmi szemlélettel a jogszabály irányát kell meghatározni.

---

MFV nem látja el a feladatát, mivel a szervező munkája ezek szerint nulla közeli. Pont az általad leírt érvrendszeren elül maradva. :)

Kristl 2007.07.15. 12:14:25


"Először is a szakmai döntés nem egyenlő a jogi döntéssel. A törvény tele lehet különféle területeken szakmai hibával. Mint több területen tele is van.
Lásd környezetvédelem. :)"


A törvény akkor is törvény, azt kell betartani.

hát azé megkérdezni embereket, hogy ne változzon semmi tiszta hülyeség. ahol meg változzon (egyedül a mg rész) ott meg szűk réteg prolémájáról van szó.

ennek semmi értelme, hol van itt az előremutatás?? jobbos párttól én még nem hallottam előremutató dolgokat, csak azt hogy vmi szar (ha szar ha nem szar igazából). de megoldás vagy alternatíva.. max annyi hogy ne változzon semmi. a kommunista maradványok maradjanak csak szépen, ne is gondolkozzunk új dolgokon.

látszik hogy tele van a fidesz ex komcsikkal fenn is lenn is.
Mersant


"A törvény akkor is törvény, azt kell betartani."
Na hogy ez ide, hogy került azt fel nem foghatom. :)

"Hát azé megkérdezni embereket, hogy ne változzon semmi tiszta hülyeség. ahol meg változzon (egyedül a mg rész) ott meg szűk réteg prolémájáról van szó."

Nem, mert könnyen előfordulhat, hogy a fennálló "rend" jobb mint az új. Ugyanis a dolgok rosszabbra is fordulhatnak... :)
Ami pedig szűk réteg problémája könnyen előfordulhat hogy 5-10 év mulva szélesebb réteg problémája.

"ennek semmi értelme, hol van itt az előremutatás?? jobbos párttól én még nem hallottam előremutató dolgokat, csak azt hogy vmi szar (ha szar ha nem szar igazából). de megoldás vagy alternatíva.. max annyi hogy ne változzon semmi. a kommunista maradványok maradjanak csak szépen, ne is gondolkozzunk új dolgokon."

Előremutatást hallhattál az eü reform kritizálása kapcsán Mikolától is... :)
Az hogy valamire ráfogják "előremutató" vagy "reform" nem feltétlen az.
Eszeveszett nagy baromságok is lehetnek azért mert új nem kell követni.
Az ellenzéknek meg ha hiszed ha nem, ez is dolga, hogy kritizálja az ötleteket amíg kellően meg nem érnek.
Jelenleg sokak szerint sok "reformjavaslat" ezen érési fázison nem esett át.

"Kommunista maradványok"
Azért mert valami a szocialista időkben lett bevezetve nem feltétlenül rossz dolog. Aki csupán ideológia/érzelem alapján ítél azaz valami kommunista, az vak.
Az oktatás jobban működött abban a korban és igazságosabban mint most a sok agyonreformálással.
Ezzel nem azt mondom mielőtt visít valaki, hogy nem jell változtatni, hisz elvileg az elmúlt évtizedek alatt új követelmények is felléptek, és változott a felfogás is... de attól lehet olyan eleme a réginek ami értékes.

molaris 2007.07.14. 13:12:11

„Mi lenne, ha végre mindig, mindent EGY RÖGZÍTETT rendszer szerint értékelnénk? Mit mondtok? ... Mindig is vallottam és írtam: a bűn az bűn. ... Ez meg megint a bibliai gondolatvilágba vezet...”

Tényleg, mi lenne? Most, hogy így belegondolok, muris, hogy mindezt épp szombaton vetetted fel... :)

A BIBLIA tizenkétféle bűntettet sorol föl, amelyért halálbüntetés jár. Közéjük tartozik a szombati munkatilalom megszegése. (Kiv 31, 13-15; Szám 15, 32-36).

Az alighanem „bibliai gondolatvilágba” vezető Misna szerint szombaton még két betűt sem szabad leírni (Misna Sabbat 7,2).

Aki ezt a tilalmat megszegi, általában (tehát a rendkívüli esetektől eltekintve) ugyanolyan súlyos bűnt követ el, mint amilyen például az emberölés, a bálványimádás, az istenkáromlás, az állatokkal való közösülés, vagy a férfiak közötti homoszexuális viszony.

Így aztán még azt is el tudom képzelni, hogy ha „EGY RÖGZÍTETT rendszer szerint értékelnénk” ezt a tegnapi hozzászólásodat, úgy az istenkáromlókkal, bálványimádókkal, házasságtörőkkel és nemi erőszakot elkövetőkkel együtt kéne kikergetnünk a pusztába, hogy ott jól megkövezzünk téged a szombat be nem tartása miatt.
Kristl

Ha nincs médiaegyensúly, ha az emberek befolyásolhatóak a média által, ha a ker.tévék és a két közszolgálati inkább ballib, akkor az hogy a pékbe van, hogy a kistelepüléseken, tanyákon, községekben, falvakban, ahol nincs kábeltévé, csak az antennával fogható 3 (MTV1, RTL, TV2 ), szóval hogy nem nyert toronymagasan a jelenlegi koalíció?!
Hettory Hanzo

Mittom, mondjuk nem néznek annyi TV-t. :)

BOcs melléütöttem, szal' Hattory Hanzo.
Kristl 2007.07.15. 12:32:40


"Nem, mert könnyen előfordulhat, hogy a fennálló "rend" jobb mint az új."

hát kinek mi a jó.. ellenőrizhetetlen közpénz áramlás, hálapénz főorvosi gárdának, alacsony nővér bérek, kevés orvosság/ellopott orvosságok, extra megnemtörtént aktív ágyas befektetések, alacsony szolgáltatási színvonal, nagy halálozási ráta.. soroljam még? ez jóóó? maradjon?

mikola jaj... az csak annyit mondott maradjon a mostani rendszer. vagyis amit fent leírtam.

"Az ellenzéknek meg ha hiszed ha nem, ez is dolga, hogy kritizálja az ötleteket amíg kellően meg nem érnek."

eddig csak szapulásra telt, amit nem csak politikában hanem egyáltalában véve utálok. gondolom te is utálod ha a haverjaid csak basztatnak hogy ilyen meg olyan hülye vagy, de azt nem mondják sosem mifelé változz és mi a cél ahova el kéne jutni. (csak példa volt)
hozzáteszem akik még gyerekkoromban ezt tették (ahol most a mai politika tart jobboldalon) azok már rég nem haverok.. életútja szerint magányos deviáns önmarcangoló emberekké váltak.. errefelé tart a jobboldal nagyban.
Ismétlem:

Kiváncsi vagyok, melyik pesti (v. más városi) polgárnak van képe föld-ügyben szavazni?
Hát ki ért hozzá? Talán mi?
ÁÁÁ!
öreganyátok 2007.07.15. 16:11:11

kb a gazdák 10%a van tisztában a dolgokkal általában véve. a többi mellékállásban, nyugdíjasan vagy újságok egyáltalán nem olvasva éldegél falun is.. magyarán köze nincs a profi mezőgazdasághoz..

a nem mezőgazsaságból élő embernek meg semmi köze a mezőgazdasági kérdéshez. sokan még tehenet se láttak két méterről.. de el akarják dönteni milyen színe legyen a tehénszarnak..
Mersant, ez így van!
Hát skkor mi ez a szavazósdi?
Egyébként: hiába van elővételi jogom a tehénre, ha Te jösz és rámigérsz, a tulaj Neked adja.
Egyáltalán: ki ai a tulaj, akinek a földjéről szó van? Nem értem. Igaz, semmi közöm hozzá.
Javasolni készülök népdzsvszádo kárdást:

Egyetért-e Ün azzal, hogy ne lehessen népszavaztatni olyan kérdést, amiben a náp, mint olyan, NEM szakember?
öreganyátok 2007.07.15. 16:27:16

"Hát skkor mi ez a szavazósdi?"

Monty Python paródia :) bemutatják jobboldalon hogy milyen egy demokrácia ha csak viccből gondoljuk

Egyáltalán: ki ai a tulaj, akinek a földjéről szó van? Nem értem. Igaz, semmi közöm hozzá.

családi gazdálkodók, egy relatíve szűk réteg. nem egy mindenkit összefogó fogalom. amúgy meg ahol élek már most is félig külföldiek tartják kézben a mezőgazdaságot.. szal többen már nem lesznek, akik akartak már itt vannak.

De legalább karban vannak azok a földek tartva, nem parlagon dzsungisodnak!!!
öreganyátok 2007.07.15. 16:31:38

ezt így nem tudom elfogadni. ezzel úgy am block szűnteted meg a népszavazást mint intézményt :)

stratégiai, 15-30-50 éves távlatú kérdéseket igenis meg lehet kérdeztetni. pl EU, Nato stb
Igazad, van, korrigálok:
Ne lehessen népszavaztatni olyan kérdést, amelyhez csak egy szúk rétegnek van valami köze (és valami fogalma, hogy miről van szó).

Ezt még finomítani kéne...
öreganyátok 2007.07.15. 16:46:15

hihi :)

nem olyan egyszerű ez.
Mersant

Nem, egy még működő egészségügyi ellátás ahol az ember tudta kihez forduljon, hova menjen, és ne kelljen akár 40-50km utazni szakrendelés miatt.

Mikola pedig felvetette azt az ételmes kérdést, hogy miért nem lehet regionálisan és járási szinten feltérképezni mégis mik a "tipus" problémák és általában azt kezelni.

A szakmai fórumok meg azt, hogy miléyen elv szerint kerültek kiválasztásra kórházak, azaz miért kell bezárni mondjuk olyan intézményt ami sikeres, jól működött sőt a helyiek "szerették" és emellett olykor nemrég lettek felújítva.

A jelenlegi eü-reform iránya az ápolónők megbecsültségén és a hálapénzen elég durva mód javít, azaz szűkíti a szabad orvosválasztást ( a valós versenyt csökkenti) mivel annak esetében jelentősen megnöveli az orvoshoz fordulók amúgy is növekedett költségét.

Választ az egészségügy általában államilag támogatott területein felmerülő problémákra, mint a megelőzés-immunológia nem ad.

Emellett ha figyeltél volna a eü-reform lényege a finanszírozás és magánosítás.
Elsősorban ennek érdekében ellett szűkíteni az intézmények körét, s csökkenteni a tb kassza hiányát, azaz elképzelhető legyen a rendszerben olyan töblet megjelenése amiért a magáncégek már beléphetnek a rendszerbe.

Ennek vonzóvá tétele volt a szokásos mszp-szdsz-es "piacbarát" ötlet, a garantált nyereség a nyereségorientált rendszerben.
Ez azt jelenti, hogy azért fizetnek a te pénzedből, hogy egyáltalán benne legyenek a "reformban". :)
Akármit csinálnak legyen pénzük... ez elbukott az ellenzéki kritikán.

Mellékesen egy rendszerbe senki nem fektet be pénzt ha abból nincs haszna. A haszon kivonása pedig nem a társadalom érdekét szolgálja.

Ennyit az eü reformról.
Sok hibája mellett előnye nincs, mivel a z esetleg jelentkező előnyök, amik egyébként a kórházösszevonásból logikusan következtek volna, az elégtelen felmérés, és a korrupt szempontok megfosztották a folyamatot.
Így az alapvetően nem rossz ötlet hm kis csoport érdekét szolgálta, ezért nem igazi reform.
Emellett elvileg az összevonás megkívánta volna a mentőszolgálat felkészítését és bővítését... sőt ha már magánosítunk valamilyen tervek/alternatívák szerinti csoportosítását ami kimaradt, csak a mentők számának csökkentése szerepel, hogy "majd a magánok megoldják".

Lefordítom: A leépítés mindenféle kész koncepció, és a meglévő "privát rendszerek" ütemes bevonása és az ebben megvalósuló szervezőmunka ami aminisztérium feladata, csupán leépítés, ami nem reform.

Amit kívánatosnak tartasz, az hogy "hova tart" azzal az mszp még adós és az szdsz is.
Egy jóval nagyobb összegből garázdálkodó ország kórházi bőrfotele ugyanis nem jövőkép, lépésről lépésre programnak meg egyenesen közröhej.

---

Más, népszavazósdi.

Nem tudom észrevettétek e, de a kérdésben erősen diktatúrát támogató gondolatok, és az előző rendszer közszelleme-hatalmi elvárása szerepel. Azaz le lehetne "kommunistázni":

"Nem értesz hozzé, buta vagy, nem vagy kompetens, ne szolj bele, majd az okosok megoldják."

Ez kira' a maga nemében, de a deokrácia alapját kérdőjelezi meg.

Ismét lefordítom... :)

I. Ha egy program/kampány elemében nem vagy kompetens és nem szavazhatsz az aggasztó, főleg ha ez a jelenség gyakori.
Ugyanis akkor a választásokkor se lehetsz kompetens választani, mivel elvileg ez alapján kellene felelősségteljes döntést hozni.

II. A politikusokat nem csak azért "fizeted" mert ők okosok és döntsenek, hanem azért is hogy tájékoztassanak, elvilegegy fejlett demokráciában ugyanis beletekinthetsz a legkülönfélébb iratokba, és utánajárhatsz a kormányzat dolgainak.
A magyarországinál sokkal jobban. Jelenleg a legalapvetőbb információkhoz nem lehet hozzájutni a legtöbb kormányzati honlapról, pedig ez elvileg államtitkár-miniszteri szinten volt "támogatva" az elmúlt pár ciklusban.


III. Hova ne szaladjak, az EÜ szubszidaritás elvét talán azért is találták ki, hogy a polgár érezze magát polgárnak, és ha akar véleményt nyilváníthasson és dönthessen az őt érintő dolgokban, és a döntés hozzá minél közelebb születhessen meg. Noha gyanítom, hogy a legtöbb polgár a legtöbb ilyen dologban nem ért, pl vízügyhöz sem.

---

Szummázva:
Gratulálok a gondolati utazáshoz a tetszőleges diktatúrába. :)

Kristl 2007.07.15. 17:26:48

Figyelj, Krisztl!

A demokrácia szerinted abból áll, hogy ötpercenként népszavazunk olyan kérdésekről, amelyekről boritékolni lehet az eredményt?
A diktatúra meg abből, hogy két választás között csak érdemi kérdásekről szavaz az egész ország? A rétegérdekeket tüntetéseken, irásban, médiában lehet kifejteni? (Ez ám a diktatúró!) Létszik, sosem éltél diktatúrában.
Szóval tiltakozom az ellen, hogy az ellenzék csak "nem"-et tud mondani, és x milliárdért kérdezi, hogy szeretek-e vizitdijat fizetni. (Utálok). Meg hogy akarom-e én fizetni a jómódúak helyett a kölkük tanukményait? (Csak a tehetséges szegény gyerekek tandiját fizetem!) Örülök-e, hogy hét végén világgá kell autóznom egy tubus Fenistilért? (Nem! Vagy kapjam a benzinkűtnál, vagy tartson nyitva több patika! A benzinkút pedig adja inkább drágában!)
A föld-ügyekhez nem értek.
Jellemző, hogy a többi kérdésre nem emlékszem - nagyon fontosak lehetnek.
Mibe kerül egy népszavazás?
Ja, igen, a biztosítás. Ahhoz sem értek.
Azt bezzeg tudtam, hogy a EU-ban benne akarok lenni, a NATO-ban is. Főként azért, mert én tudom - sokan nem - hogy az EU hamarosan idétlen hülyéskedéssé teszi a szlovák, román, stb. hőzöngők magyarellenes akcióit.
Sok erdélyi osmerősöm jött át. Az egyik például képzett főnővér - ez baj?
Több mint 1800 orvos szeretne nyugaton dolgozni. Kitünő fogorvosom viszont Erdélyből jött - azóta kanadai barátaim is őhozzá járnak. Lassanként bejön a papirforma: mindenki ott élhet, ahol otthon érezheti magát. Nekem a bécsi opera ugyanúgy elérhető, mint Nyíregyházi rokonaimnak, vagy erdélyi barátaimnak a pesti. Tíz év múlva talán saját keleti országrészeink is följebb zárkóznak Európához - hacsak addig ki nem vándorolnak a népek Szlovákiába... Ennyit az elnyomott nemzetiségek ügyében kiírt népszavazásról.
Szóval, ne szabotáljunk, hagyjuk a kormányt, meg a polgármestereket dolgozni. Az alkalmatlanok kihullanak. Az idő vasfoga megrágja problémáinkat és kiköpi a hatalomsóvárgók álkérdéseit.
Persze, mindenki örül, ha van kit szidni. Minekünk aztán van, jobbra-balra...
De minek ehhez népszavazás? Ne járassuk már le a demokrácia egyik legfontosabb intézményét!
"Emögött a zavarkeltő akció mögött a kormány áll, Gyurcsány Ferenc" - mondta Pokorni Zoltán a népszavazásról.
1.) Ezt most valaki magyarázza meg... ha a kormány adta be akkor már mindjárt szar és felejtsük el? És amúgy is, akik így gondolkoznak, azoknak ezt tényleg el kell mondani?
2.) Puskával a lövészt is le lehet lőni.
Joaquin 2007.07.15. 20:13:42

Jessszus!
Biztos, hogy a népszavazására gondolt?
De miért nem az adó eltörlését adták be ellenkérdésnek?! Megfúrta volna az egészet. Mert ha elég ember megy el szavazni úgyis megszavazzák, akkor meg maradt a népszavazásról szóló törvények (alkotmány?) módosítása, probléma megoldva.
Aprópó ha mindre pl igaz lesz megszavazva akkor mi történik? Azonkívül hogy büszkén kijelenthetjük a szavazőképes lakosság legalább 25%a analfabéta
zsoltu · www.estiskola.hu 2007.07.13. 07:54:09
"lehet, hogy elvadult az ötletem, de én azt a módosítást szeretném ezen a népszavazósdin, hogy ha párt kezdeményez népszavazást, akkor annak teljes költségét is a pártnak kelljen állnia. "
Tudom hogy ott van az kommentek elején de muszáj csatlakoznom: nagyon nagy ötlet! Magánember meg bevisz 1 millió szavazatot és mehet. Persze a 1 millióban többségben lévő párt fizet.
Valaki a rendszer számlájára írt a a hálapénzt. Ez mikor alakult ki? Szoc / kommunista vagy tényleg a kapitalista rendszer alatt?
Joaquin 2007.07.15. 20:43:04

Kicsi voltam még, de úgy emlékszem, háború alatt nem volt hálapénz. Az orvosok csudajól kerestek, mindnek volt magánpraxisa is.
Fiatalkoromban a háziorvosunk nem fogadott el hálapénzt, nagyanyám néha rá tudott tukmálni negyedkiló kávét. Más orvossal akkor még nem volt dolgom....
Egyébként Zsolti ötlete kitünő, köszönöm, hogy föllapátoltad.
öreganyátok

Éltem diktatúrában, és felismerni vélem annak jeleit. :)

Nem, nem abból áll szerintem amit leírtál, sőt tovbább megyek olyat sosem állítottam. Ámde, nem is tartunk népszavazást ötpercenként, hisz ez lesz az első ebben a ciklusban, még majd egy év mire meg is tartják. Egyszerre több kérdéssel. Ilyen ütemben kb 2-3 évente van egy népszavazás, az nem sok. Az ára ha 10mrd forintba kerül, még az is kevesebb mint egy összehangolatlan akciója a kormánynak nem is beszélve az agyrémeiről.
A népszavazáás alkotmányos jog, a holdudvar kiszolgálása pedig korrupció.

Ami pedig az adott kérdéseket illeti...
MIÉRT A TÁRSADALOM EGÉSZÉVEL SŐT ELSŐSORBAN A FIATALOKKAL FIZETTETI MEG A KORMÁNY A SZAVAZATVÁSÁRLÁSÁT?
Elnézést a csupa nagybetűért de remélem így nem sikkad el.
A teljesen fogyasztáscentrikus extra 13. havi nyugdíj összege amely növekvő tehertétel egy olyan elöregedő társadalomban mint a magyar, komoly kérdés.
Mellette a beszedni kívánt pénz kb ezt fedezi.
A jelenleg benyögött remek gazdasági teljesitmeny pedig mégtöbb nyugdíjemelést indokol, legalabbis az mszp szerint.
Tehát erre van pénz, a törzsszavazóknak jut.

Mellékesen a tandíj tervezett összege több, sokkal több mint ami az önköltség összege, és több annál is ami a jobban felszerelt teljesitmenyorientalt külföldi egyetemeken beszedett tandíj összege.
Mi indokolja ezt? Ez ellen komoly érvek és felvetések hangzottak már el, azt mért nem hangoztatod, mért csak a populista baromságot?

---

Joaquin

Ezzel a garantált alkotmányos jogot heréled ki, meglehetősen ostoba megközelítésből. A népszavazás arra szolgálna sok más mellett, hogy a kissebb körben meghozott döntések felett legyen közben is,m választások közben kontroll.

Mellékesen, értelmes politikai közéletben nincs "fideszes" vagy "mszps" vagy "szdsz"-es kérdés.
Ezért valamelyik vélemény sikerét oda besorolni ne adj isten még fizettetni is vele, agyrém.

---

Mi is a gond a népszavazással? Az hogy kiderülhet valójában mennyien támogatják az MSZP-SzDsz-t?
Ha valóban jó amit csinálnak nem kéne trükközni, ha rossz, akkor bukjanak.

---

"Hagyjuk dolgozni"

Erről csak annyit hogy én hagytam, eddig a nagy reformhajrában semmilyen struktúrális átalakításnak nem kezdtek neki, semminek ami több mint bezárás/leépítés. Márpedig idejük az volt rá, és saját maguktól elvileg kész terveket vehettek át, ha már az előző 4 év kevés volt nekik.
Mellette több szát milliárdot tapsoltak el különféle formában.
Nem, ezt így, ilyen formában inkább ne folytassák.

Nézd, ha a tandíjmenteség valódi teljesítmnyen korrekt feltételek mellett, egy elfogadott mértékű lenne, talán nagyobb lenne a támogatottsága. De eleve ellehetetleníteni, arisztokráciát építeni, és nem valódi súlyal hanem "versennyel" kitermelni a tandíjmentes réteget butaság. Azon okok miatt amit pont neked már leírtam. A tanulás időigényes, a teljesítmény pedig nem csak a diákon múlik.

A tandíj bevezetése pedig semmilyen struktúrális reformot nem helyettesít, az pedig még mindig nem történt meg.

Jogos a kérdés, miért fizessek én valaki más extranyugdíját csak, hogy flancolhasson?

1. Kálmán Lászlónak, mint természetes személynek, joga van hozzá, hogy népszavazást kezdeményezzen.

2. A FIDESZnek, mint pártnak, nincs.

Ha ennek megfelelően szűritek a hozzászólásokat, érdekes lesz az eredmény :-)
Akármelyik politikusnak aki valamilyen szervezet kezdeményezését benyujtja, szintén van.
Ugyanott tartunk.
A többi csak duma meg szarrágás.
Kristl 2007.07.15. 21:23:11

a szarrágás ott van, hogy nyugat európai civilizáltabb helyeken nem PÁRT szervezetek hanem a szó hagyományos értelmében vett CIVIL szervezetek szoktak benyújtani kérdéseket népszavazásra.

Ezeket a CIVIL szervezeteket pedig a CIVIL KURÁZSI mozgatja, nem pedig PÁRT szervezetek mint nálunk.
Mersant

Igen ott is van. Sajnos Mo-n a pártszervezetek a legtöbb civil szervezeteket felszívják vagy el jelentéktelenítik.

Talán majd idővel, addig meg... "szegény ember vízzel főz".
de ha nem értenéd a kettő közötti különbséget, akkor kis kiegészítés:

CIVIL szervezeteknél: civil kurázsi által ALULRÓL jövő kezdeményezés történik

PÁRT szervezeteknél, pláne amilyen a fidesz nálunk: abszolút FELÜLRŐL jövő, teljesen átpolitizált, felső köröknek kedvező, marketinggel átitatott kezdeményezés.

hurrá, lehet támogatni..

Kálmán urat meg a porba tiporni.. pedig ő az első igazi magyar igazi CIVIL KURÁZSI által felkapott ember. igaz hogy 'csak' tükröt tart és nem pedig a új kezdeményezéssel áll elő, de még ott nem tart a magyar kultúra.
Kristl 2007.07.15. 22:06:48

olyan is lesz.. már most büdös.
Kristl,

mennyi jelenleg a minimál nyugdij?
Próbáltál ennyiből enni, gyügyszert venni, fogat mosni és fűteni? (A hivatalos infláció 8.? %. De a nyugdijas kosáré 12.5. Ugyanis ritkán költenek másra, mint a fentemlítettekre. És az unokáikra. Neked nincsenek idős rokonaid?))
Megismétlem: miért én fizessem jómódú emberek közepes tehetségű gyerekeinek tanulmányait? Tehetséges gyerekekét - főleg, ha rászorulnak - szívesen fizetem.
Diktatúra: vegyél a kezedbe egy 1980. évekbeli ujságot. Nézz meg egy hiradót. Voltál Te életedbenSzabad Nép félórám?
Nincs útleveled?
Pedig itt puha volt. Jártam egyszer Drezdában is.
off

Nézte valaki a Sólyim interjút a TV1-en?

on
öreganyátok 2007.07.15. 22:15:54

nem sajna, de megnézem fenn van e hirado.hu-n.
Na elovastam az összefoglalót.. kemény fideszes apparátcsík.. nem felejti ki szavazott rá és ellene..

tudja a népszavazás egy gennygombóc, ígyarról nem beszélt,

a reformokat nem érti, nem látja mi lesz velük, de azért lehurrogja, biztos szar lesz a vége.

Horn Gyulás részt meg nem értem.. mivel nem éltem akkor nem tudom miről beszél..
Nem is voltam annyira "off". Az Indexen más olvasható a beszámoló.
Persze, a népszavazás-kérdésre adott válasza az arcjátékkal és hangsullyal együtt többet mondott.
Nézzétek meg a hirado.hu-n, érdekel a véleményetek.
Nekem Ti vagytok a közvélemény - a barátaim nézeteit ismerem. Jobbos, balos van közöttük, de persze, mérsékeltek.
"Ezért valamelyik vélemény sikerét oda besorolni ne adj isten még fizettetni is vele, agyrém. "
Nem siker, indítás alapján. Lehessen népszavaztatni az fontos csak ne következmények/költségek nélkül. Ez pénzbe kerül.
"MIÉRT A TÁRSADALOM EGÉSZÉVEL SŐT ELSŐSORBAN A FIATALOKKAL FIZETTETI MEG A KORMÁNY A SZAVAZATVÁSÁRLÁSÁT?"
Azt hiszem a tandíjról beszélsz. Nos, én is tapasztalom, hogy az egyetemre járók kb 50%-ának meg lett mondva hogy mennyen egyetemre(van ahol ez finom nyomás, van ahol konrét megmondás segítségével), mind1 hova. Na most ezek most az állam pénzét eszik és persze - fölösleges hangsúlyozni, de most az egyszer még megteszem - a tied is. Nos, vagy tanuljon extra jól vagy fizesse magának. Persze lehetne a jól tanulóknak plusszban segíteni, hogy tényleg csak tanulniuk kelljen, de erre amig a spórolunk, spórolunk megy addig nem sok esélyt látok.
Joaquin 2007.07.15. 22:48:36

az egyetemre járók fele a vizsgák előtt 3 nappal látja először a jegyzetét.. gyorsan bemagolja, azt se tudja mit, leadja kettessel és gyorsan el is felejti..

na azért az is igaz hogy sokszor értelme sincs, mert nem piacképes amit tanul.. mert az iskolai anyag elavult.. állambácsitól megkapja szépen a fejkóvát és arra költi amire akarja. így nem beruház hanem megy a 80 éves papák fizujára hogy kicserélhessék a régi passatot újabbra..

reform szerint tandíj fele kötelező beruházás, másik fele meg megy vissza a diákoknak ösztöndíj formában..
Mersant 2007.07.15. 22:26:32
"Horn Gyulás részt meg nem értem.. mivel nem éltem akkor nem tudom miről beszél.. "

Nem voltam ott én sem, de rémlik valami salgótarjáni beszéd, ahol 56-ot ellenforradalomnak nevezte. Kijelentette továbbá, hogy ő nem a forradalmárokat kergette, hanem, mint hivatalos karhatalmista (pufajkás) az akkor is bővem termő huligánok lörtörvénytelen randalírozását fékezte, ahogy tudta.
A testvérét ugyanis lelőtte valaki.
Ezért egyébként miniszterelnöki eskütétele előtt bocsánatot kért.
Senkit sem akarnék bántani, de amikor nekem H.Gy. pufajkáját emlegetik. XVI. Benedek jut eszembe. Ő ugyanis 44-45-ben SS legény volt.
végülis off:

"Az Egészségügyi Minisztérium pénteken közleményben fejezte ki tiltakozását a MOK weboldalán megjelent cikkel kapcsolatban, "amelynek mind a tartalma, mind a stílusa elfogadhatatlan mindenkinek, aki toleráns, civilizált országban szeretne élni""

ez a mondat csak szerintem vall idiótákra? valakinek igen fura elképzelései vannak a toleranciáról...

további szép estét nektek is
öreganyátok 2007.07.15. 23:08:58

itt meg mindenki, aki 28 évesnél idősebb, az volt úttörő.
gravy_t 2007.07.15. 23:24:52
öreganyátok 2007.07.15. 23:08:58

itt meg mindenki, aki 28 évesnél idősebb, az volt úttörő.


:)))
Kis különbség....

öreganyátok 2007.07.15. 23:28:32

már megbocsáss, de nincs különbség. korábbi állításoddal ellentétben ugyanis a pápa NEM volt ss-legény. 1941-ben, 14 éves korában lett a hitler-jugend tagja (ami akkoriban úgymond kötelező volt), majd később - 16 évesen - besorozták a légvédelemhez, majd 1945-ben dezertált.

forrás:
en.wikipedia.org/wiki/Benedict_xvi#Early_life_.281927.E2.80.931951.29
Mersant

Szerintem a válaszom egyértelmű volt, de ha nem érted szivesen elmagyarázom. :)

"Igen ott is van. Sajnos Mo-n a pártszervezetek a legtöbb civil szervezeteket felszívják vagy el jelentéktelenítik."

Magyarul a két nagy párt jelenleg nem ad teret lehetőséget az alulról jövő kezdeményezéseknek, azok erejét lendületét elszívják vagy erodálják, jelenlegi működésük mellett én úgy látom, hogy nem érdekük és nem is adnak rá teret.
A híveik a "kemény mag" számára ez nem is probléma, maximum csak a másik oldal ilyen jellegű tevékenysége, a saját oldaluk hasonló hibájára vak.

Értékítéletükben álljanak bármelyik "oldalon" általában a forrás számít nem pedig a jelentés.

Alapvetően az új népszavazés erre remek példa. Sok ember bár hangoztatja mennyire másképp gondolkodik, de valójában követi a sulykolt mottót.
Azaz a 6 igen és 6 nem mellett nincs más.
Pedig van.

Bárki elmehet és szavazhat az igenek és nemek teljes skáláját felvonultatva. 3 igen és 3 nem szavazatnak ugyanolyan létjogosultsága van mint másnak.

Sőt annak is ha valaki csak 5 kérdésre ad választ.
Szerintem ezek nem valami egetrengető dolgok fel lehet fogni, és ennek szellemében szavazni.

Lesz valami eredmény és remélhetően abból levonják a megfelelő konzekvencikat, azaz mondjuk "nem tesznek fel több hülye, vagy hülyén megfogalmazott kérdést..." vagy "változtatnak a politikai irányukon/tájékoztatáson".

Amit nem szabadna, az a tehetetlenség az értelmetlenség a félelem az uszítás és a tudatlanság szellemét terjeszteni.

Azaz hogy ugyanmindegy, hogy ugyis nekik lesz igazuk, hogy különben ez meg az lesz, vagy buta vagy el se menj...

A fideszt támogatóknak ugyanolyan joguk van egy ilyen formában népszerűsíteni is magukat, mint korábban a jelenleg regnáló szövetség megtette. Ennyi.
öreganyátok

Vannak fokozatok és vannak irányok. Gondolom ez egyértelmű. Az hogy mennyi jogról döntésről mondasz le valami másért cserébe meghatározza a későbbi alkupozíciókat.
Önmagában az hogy több párt van, és lehet választani még nem modern liberális demokrácia...

Egyébként igen, vannak idős rokonaim, az idős rokonok száméára az unoka fontosabb volt mikor rosszabbul éltek... de általános az unalomba fulladt flanc, a jövedelmek felélése.

Meg alapvető különbség van a nyugdíj vásárlőereje, és a nyugdíjas juttatások fiatalok terhére való növelése a szavazatok érdekében.

Az álláspontodat értem,, és valahol mint írtam egyet is értek vele, de én várom továbbra is a struktúrális reformot. A kutatás-fejlesztés növelését, és azt hogy a felsőoktatás ne más megkérdőjelezhető kiadások forrásaiként akarja kezelni a kormány.
Sólyom-Horn...

Alapvető dilemmám van.
Keresztényi értékrendben elvileg helyet kaphat a megbocsátás/jóvátétel páros. Márpedig Horn sokat tett az országért.
Talán az utolsó valóban elismert és összeszedett politikusunk volt.

Sólyom véleményével azonban egyet tudok érteni, hogy neki bizony a köztársaság elveit kell védelmezni.

A kötelező párt által szervezett "ifjúsági" azaz gyermekszervezeteket pártkiszolgálóknak beállítani undorító.
A mai magyar jog szerint 14év alattiak gyermekjogúak, személyigazolványuk sincs, s az összes ezzel járó "hátrányt" élvezik, persze előnyt is, de jelenleg nem az a kérdés.
Egy kötelező szervezetre még lehet fel se merül bennük hogy nemet mondjanak.

Kristl 2007.07.16. 00:02:39

kezdjük visszafelé. miért is van joguk? mit tett a korábbi szövetség?

Az alulról jövő kezdeményezéseknek a kultúrája nincs meg azokban az emberekben akiknek szól. vagyis mindannyiunknak. mindig felülről várjuk a választ. de ha a kérdés eleve felülről jön (megfelelően szerkesztve marketingileg) akkor egyből mindenki tudja hova kell x-elni. ennek így ebben a formában nincs értelme.

nem azt mondom hogy nem lehet megcsinálni, csak nincs értelme. ha csak annyi lesz amennyit jeleztél hogy majd lesz valami tanulsága, háát az nekem kicsit kevés. jó lenne előtte már levonni azokat.

"forrás számít, jelentés nem." van benne valami. de a média/marketing miatt esély sincs sok arra hogy ne így legyen. biztosra mennek. azért TILOS ilyen formában ezt megcsinálni.

és tegyük hozzá. GYF a népszavazósdi elején azon az állásponton volt mint most én is hogy meg lehet csinálni, de értelmetlen. azóta továbbment ezen és azt mondja hogy ám legyen, beszállunk mi is baloldalon, de nem a kérdések frankósága miatt, hanem hogy ezáltal szépen elmesélik a reformokat.. mondjuk sok választása nem volt.
Kristl 2007.07.16. 00:09:04

"A kutatás-fejlesztés növelését"

Következő lépcső lesz. Ha már nem kell annyira szorítani a gyeplőt. ezt ígéri GYF, nem is tehet mást. talán 2009től el lehet kezdeni. addigra érnek be az első EU pályázatok kivitelezései is. magyarán gyakorlatban akkor lehet először látni valamit. de igazán 2010-2013 lesz a kibontakozás.
Kristl 2007.07.16. 00:11:28

Sólyom egy túlbuzgó párttaparáttcsík.. ezé nőtte ki magát..

a kistérségek törvénymódosításának visszadobásával teljesen kibújt a szög a zsákból.

2 szaros fideszes falu, akik felső pártvezetési utasításra plusz extra buta polgármesterekkel (önmagában pártutasítás kevés lenne, akkora baromságot csináltak) bejelentette hogy ők juszt se mennek át másik kistérségbe.

Erre Sólyom az ő érdekeik miatt visszavágja az egész törvényt.


de arról nem szól ám a fáma nála, hogy ezáltal 200 másik település meg szarban maradt mert ők se mehettek át. így buknak az ott élő gazdák sok sok millió forintot, mert nem tudják ősszel beadni a kérelmeiket támogatásra. ott vannak a semmi közepén..
ráadásul szeptember közepéig le kell adnia minden településnek hova akar a LEADERben csatlakozni, hogy el lehessen kezdeni felkészülni az EUs támogatások beruházásra a vállalkozók és civilek részére. Na ez ott megint csak ugrik sok sok hónapot.. milliárdok fognak emiatt elveszni..

milliárdok a Sólyom idióta döntése miatt! na ezt nálam sose fogja már lemosni..

csak azért van minden játszma hogy lassítsák a kormány munkáját..
Mersant

Azért joguk, mert a pártot is állampolgárok alkotják, s ők dönthetnek így is. Ennyi.

A köztársasági elnök véleményével nem kötelező egyetérteni, de talán némi minimális tiszteletet megérdemelne, már csak a hivatala miatt is. Egyébként sok döntése nívós volt és egyet lehetett érteni vele, képvisel valamit amiben "hisz". Van ami döntése vitatható... ez van.

A Marketing témában pedig eltűnődtél e már azon mennyire vehemensen vded a kormányoldalt s csupán bemondásra hitelt adsz egy blődségre is?

Nézd ezen is lehet vitatkozni, de szerintem a költségvetés legfontosabb eleme a kutatás/fejlesztés.... innen jöhet az az új ötlet amivel előrukkolva a legjobb pr. az országnak, és a legjobb gyógyszer a gazdaságnak... persze ehhez a fogadó körnek is meg kell lennie, ne kényszerüljön az ötletgazda elhúzni innen.
Pénz pedig lenne rá, hisz az ostoba beruházások és fura támogatási rendszerben több pénz úszik el mint amit a terület pénzt kap.

A most hirtelen felszaporodott (csodamód) kis pénzecske is hova menne leghamarabb a regnáló hatalom döntése szerint? Nyugdíjemelésre... :)
Nyilvánvalóan kicsi a népszerűségük valamivel javítani kéne. S mi lehetne ennél jobb mint egy kis pénzecske?

"A köztársasági elnök véleményével nem kötelező egyetérteni, de talán némi minimális tiszteletet megérdemelne, már csak a hivatala miatt is. Egyébként sok döntése nívós volt és egyet lehetett érteni vele, képvisel valamit amiben "hisz". Van ami döntése vitatható... ez van."

rotfl. Melyik döntése érdemel eddig tiszteletet? Amelyikben megszünteti a szilveszter éjféli beszédet (úgyse nézi a kutya se), helyette 1-én délben kezd el makogni?

Én személy szerint többet nem tudok felsorolni, hát te?
Néhány hozzászólónak fel kéne nőni agyban azokhoz a mondatokhoz,melyek elhangoztak ebben az interjúban.Szemmel láthatóan semmit nem tudnak a függetlenségről,a következetességről,az elvszerű viselkedésről.Én nagyon örültem a mondatainak,hogy legalább az elnököt tisztelni tudom.
Norvégiaban élek és dolgozom má jo pár éve. Itt négy éve vezették be a vény nélkül kaphato gyogyszerek benzinkutnál, élelm.boltokban valo árusitását. A patikusok itt is világvégét kiabáltak, ugyanezt a cirkuszt eljátszották, mint Mo.-on. Idén tavasszal értékelték a rendszert, amiböl kiderült, hogy bevezetése ota 30%-al csökkentek az ily modon árult gyogyszerek árai és a patikusok sem mentek tönkre:)
-Itt is van vizitdij, ami kb egy orai brutto átlagkeresetnek fele meg. Viszont nincs hálapénz!
-A nészavazási kérdések szerintem is ugy vannak megfogalmazva, hogy azok a Fidesz malmára hajtsák a vizet. Kálmán L. kérdései sokkal közérthetöbbek. Viszont nem is a nép félrevezetése volt a célja.
Tegnap véletlenül napszúrást kaptam vasárnap képzeljétek. Ott ültünk az M7-esen és azt hittem szétrobban a fejem, amikor megláttam egy benzinkutat. Benzinkútra be, fejfájáscsillapítót megvesz, mire hazaértünk teljesen rendben volt a fejem.
Ezt csak azért mesélem el, elképzeltem mennyi időbe telt volna megtalálni egy ügyeletes gyógyszertárat, ahol - csak mellesleg, borsos felárért - kiadják a gyógyszert.
Ki az a buta aki ezt a lehetőséget nem szeretné használni???
ha hosszabb útra megyek (i.e. nem városon belül), akkor mindig viszek magammal fejfájáscsillapítót.
Láttam néhány éve a szegedi főpostán, a Széchenyi téren,hogy szappant, testáplókat árultak az egyik ablaknál.(Közben egy csomó szolgáltatást töröltek.)Túl nagy sor nem állt ott,pontosabban senki sem. Ez az egész ahhoz hasonlít.
gravy_t 2007.07.16. 10:21:27

Ezzel az erővel házipatika- felszereléssel bumszizhatnék mindennap. De igazad van, előrelátónak kell lenni.
Én azért azt szeretném, hogy lehessen venni vény nélkülieket mert az nekem kényelmes. punktum.
Sőt, nagyon hosszú utaknál praktikus vinni magunkal orvost.
igen, persze. én is arra gondoltam, hogy csak orvossal és minimum 15kilós gyógyszerkészlettel utazzunk. egyáltalán nem arra, hogy az autó elsősegély-dobozába tegyél be még két tablettát fejfájásra, esetleg még egyet rosszullétre.
Úgy látom, az egészségügyi reformmal kapcsolatos szakpolitikai természetű viták vették át itt a főszerepet, pedig a lényege ennek a dolognak nem az egészségügy. Igaza van TWÁ-nak, és mégsincs igaza. Hogy miért?
Indítsunk messziről. A 60-as években Philip E. Converse és társai elvégezték a modern politikatudomány egyik leghíresebb kutatását az Egyesült Államokban, és publikálták is The American Voter címen. A kutatók arra keresték a választ, hogy hülyék-e a választók. A válasz pedig az volt, hogy hülyék, de ez nem baj, mert kordában lehet őket tartani. A társadalom 5%-a ugyanis ért a politikához, és ők közszerepet is vállalnak, a civil társadalmon keresztül (hangsúlyozom, a hatvanas években járunk, az Egyesült Államokban). Ez az 5% pedig szerepénél és tájékozottságánál fogva véleményvezérként lép fel, és így kanalizálja a maradék 95%-ban megtestesülő közakaratot. Ezt hívják civil diskurzusnak, ami a politika mezoszintjét jelenti azokban az államokban, ahol kialakult.
Nos, nálunk ilyen nincs.
Ennek bonyolult történelmi és egyéb diszkurzív kudarcokból eredeztethető okai vannak, amelybe most részletesen nem mennék bele, de ha valakit érdekel, tudok szakirodalmat ajánlani ebben az ügyben. A lényeg nem ez. Mivel nálunk ez a réteg hiányzik, nincs meg az az 5%-nyi véleményvezér sem. Pontosabban, ha meg is van, nem viselkedik véleményvezérként, mert hiányzik az a terep, ahol ezt megtehetné, és hiányoznak azok a csatornák is, amelyeken keresztül kanalizálódhatnának a konfliktusok. Azok a kérdések, amelyeknek itt relevanciájuk lenne, így eggyel fentebbi szintre delegálódnak, a pártpolitika szintjére: a pártokat viszont már nem érdekképviseleti szervekként, hanem hatalmi intézményekként azonosítjuk (főként az elitista rendszerváltás miatt), ezért előáll (vagy inkább átöröklődik a Kádár-rendszerből) az a paradoxon, hogy rajtuk keresztül a hatalomtól várunk el nagyon sok mindent, miközben a hatalommal szemben ellenszenvet táplálunk (itt már a közszolgáltatások problémáját is érinthetném, de inkább visszakanyarodok a témához). A probléma tehát ezzel együtt a civil társadalom csökevényessége, a fent említett véleményvezérek kvázi teljes hiánya. Ilyen körülmények között pedig igenis baj, ha a választók hülyék (tájékozatlanok - mielőtt valaki belekötne). Ilyen típusú közvetlen demokrácia tipikusan azokban az országokban működik jól, ahol a civil társadalom erős. Nálunk nem az.
Az ebből adódó esetleges torzulások kivédésére tehát szerintem is nagyon ügyes dolog ilyen kérdéseket bevetni, tekintve, hogy TWÁ minden erőfeszítésével ellentétben nem lehet sem egy népszavazáson, sem választásokkor korlátozni a szavazati jogot az alapján, hogy valaki hülye. Alkotmányos joga mindenkinek, hogy hülye legyen (ki is mondta?). A potenciális véleményvezérek a korlátozások emlegetésének meddő vitái helyett pedig inkább a civil társadalom erősítésével kellene, hogy foglalkozzanak. Ugyanis, ha egy embert amiatt lehet korlátozni szavazati jogában, hogy hülye, akkor amiatt is lehet jogaiban korlátozni, hogy meleg. Valamit valamiért, ugye... Ez a demokrácia, a játékszabályokat muszáj elfogadni, különben nincs keret, amelyen belül alakíthatjuk a közéletet. Addig is pedig üdvözlöm az ilyen kezdeményezéseket, tessék csak ráírni a szavazólapra a többi kérdést is!
de ha ráírják a többi (ellentétes) kérdést is, az mégiscsak a műveltség alapján fogja kategorizálni a választókat.

valójában kétféle hozzáállás van:
1. a választók hülyék, ezért majd mi, az elit majd jól megmondjuk, mit hogyan kell - sőt, inkább meg se mondjuk, úgyse értenék meg. majd azzal jövünk inkább, hogy ti ezt úgysem érthetitek, nekünk van igazunk, mert mi azt mondjuk.

2. a választók hülyék, ezért majd mi, az elit mindent elkövetünk, hogy javítsunk ezen a helyzeten. támogatjuk a közszolgálatiságot, a civil szervezeteket és a (többé-kevésbé) független értelmiségi réteg létrejöttét.

a ma létező elit (= a pártok) ezek valamelyikét követik, igaz, többségük az egyiket.
Többségük az elsőt.
A kérdések pedig pont ezért lényegesek, mert nem tehetjük meg, hogy explicite szelektálunk a választók között. Ez pedig többé-kevésbé ellátná ezt a szűrőt. Azért itt mégiscsak arról van szó, hogy valaki valamihez jobban ért, jobban tudja, hogy az egész közösségnek mi jó, egyszerűen azért, mert egyrészt ő is a közösség része, másrészt meg tájéékozottabb. Most ne menjünk bele, hogy a két variáció közül melyik az, de ha valaki nem tudja a két kérdést megkülönböztetni, az valószínűleg nem tartozik azok közé, akik tudják a jó megoldást.
Kristl 2007.07.16. 01:07:49

"a pártot is állampolgárok alkotják"
Már amelyikek. A többiekkel meg mi lesz? Nekik mi a joguk?
Kristlm már megint a szószátyárkodás bűnébe viszel. (Ez a 8. főbún, ha nem tudnád - ajánlom figyelmedbe.)
Tehát:
1. Akció-reakció. Minél hevesebben támadgatod a kormányt, annál hevesebben védegetik olyanok is, akik egyébként szivesebben szidnák.
2. Sok nyugdijas ismerősöm van, jelentős részük veb tartozik a szavazóbázishoz.
3. Örvendetes, hogy csak a nyugdijemeléssel nem értesz egyet - a többi fölösleges vagy éppen bűnös kiadást ezek szerint helyesled.
4. A tiszteletre méltó Sólyom megválasztása olyan szép volt, hogy az ő helyében Horn Gyula - és még sokan mások, pl. ln is - kikérte volna magának a "megtiszteltetést".
hank_the_freak · freaky.freeblog.hu 2007.07.16. 14:38:53
"aki nem tudja a két kérdést megkülönböztetni, az valószínűleg nem tartozik azok közé, akik tudják a jó megoldást"

Te hank, istenbizony meg tudom különböztetni a kérdéseket, de a jó megoldást nem tudom mégsem...
Ezzel sajnos, a többséget képviselem. Szóval, ez a népszavazás úgy hülyeség, ahogy van.
Ha viszont mindenkinek alkotmányos joga hükyének lenni (Churchill? Ő szokott ilyeneket mondani) attól még szavazhat, akkor miért 18 év az alső szavazójogi korhatár? Követelem az általános szavazójogot!

Kristl 2007.07.16. 01:07:49

"Azért joguk, mert a pártot is állampolgárok alkotják, s ők dönthetnek így is. Ennyi."

Mindig az a kérdés, hogy ki ugráltat kit, hogy alpári legyek. Jobboldalon vezír és alattvalók vannak, így egyértelmű.. És hát a kérdéseket a vezír találta ki, így egyértelmű az alattvalók dolga... erre nem kell népszavazás normális helyeken (mivel gusztustalan), hacsak nem a vezír akar kormányosdit játszani kifacsart módszerekkel.


"A köztársasági elnök véleményével nem kötelező egyetérteni, de talán némi minimális tiszteletet megérdemelne, már csak a hivatala miatt is. Egyébként sok döntése nívós volt és egyet lehetett érteni vele, képvisel valamit amiben "hisz". Van ami döntése vitatható... ez van. "

Az az ember, aki csak hozomból írja alá a GYF reformját, aztán előítéletesen benyögi hogy szar lesz az egész, ráadásul már most az elején a vidékfejlesztési programot meg akarja puccsolni a saját buta döntésével, hogy véletlen se legyen pozitív eredmény (lőn tényleg szar a reform), annak az embernek semmiféle tisztelet nem jár részemről. Önző nagyravágyó alak, semmi más.
hank_the_freak · freaky.freeblog.hu 2007.07.16. 14:38:53

háát, nemtom.. szerintem ugyanúgy megmaradna a torzulás. Attól hogy vki egy másodfokú egyenletet meg tud oldani, attól még közel sem biztos hogy a föld tuljadonlás rendszerével tisztában van és megfelelő (előremutató) választ ikszeli be. Magyarán hülye marad (a témához).

A fő gond az, hogy a kérdések túlságosan szakmaiak, mélyek. Nagyon kevés ember van ma ebben az országban, aki mind az összes kérdésben komptensen válaszolni tud.

Korábban írtam hogy nálunk max nagyon átfogó témában lehet csak népszavazást tartani egyelőre. pl EU.. Nem vagyunk még felső tagozatosok.
persze ha csontig benyalna az egyik (na melyik) oldalnak, akkor lefogadom, hogy egyből korrekt és igencsak tökéletes köztársasági elnök lenne.

lásd még: az mdf az rossz párt-e (régebben) vagy normális :) párt-e (mostanában)?

teccettek volna saját, házi köztielnököt választani, nem itt utólag sírni.
Mersant 2007.07.16. 18:46:57
nálunk max nagyon átfogó témában lehet csak népszavazást tartani egyelőre. pl EU..

Hát igen, bár többnyire ott sem a szakmai érvek részletes elemzése után ment el a polgár szavazni... Jól emlékszem, ott volt kampányszlogen (és sokat vizsgált kérdés), h. nyithat-e majd cukrászdát Bécsben a magyar?
Unalomig ismételve:

Az OVB hitelesítette az MSZP népszavazási kezdeményezését
2001. május 21.

Többségi szavazással, hat támogató és öt elutasító vokssal az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfő esti ülésén hitelesítette az MSZP által benyújtott, négy kérdést tartalmazó népszavazási aláírásgyűjtő ívet. A testület tagjai két hete háromórás, ezúttal kétórás vita után formai és tartalmi szempontok alapján nyilvánítottak véleményt.

A szocialisták a sorkötelezettség eltörlése, a nyugdíjemelés módszerének megváltoztatása, a Munka törvénykönyve korábbi szabályozásának visszaállítása és a középiskolások ingyenes nyelvvizsgája érdekében kezdeményezik a népszavazást.
Az Országgyűlés által közvetlenül választott öt bizottsági tag közül egyedül a testület elnöke, Máthé Gábor szavazott a hitelesítés ellen. Jutasi György elnökhelyettes, Papp László, Tóth Károly és Horvát János támogatta a népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtő ív hitelesítését.
Ugyancsak a hitelesítéssel értett egyet Szoboszlai György, az MSZP és Poczkodi Balázs, az SZDSZ delegáltja is. Az elutasító álláspontot képviselte Bordás Vilmos Fidesz, Jakab István az MDF, Mályi József, az FKGP és Pécsváradi János, a MIÉP delegáltja.
A kezdeményezést elutasítók a vitában elsődlegesen a sorkatonai szolgálat megszüntetésére vonatkozó kérdés alkotmányosságát kérdőjelezték meg. Szerintük az alkotmányba ütközik, és egy hatályos alkotmánybírósági állásfoglalással is ellentétes, hogy olyan kérdésben népszavazást írjanak ki, amelyik nyílt vagy burkolt alkotmánymódosítást eredményez.
A többségi véleményt hangoztatók viszont úgy vélték, hogy az alkotmány csak egy keretszabályozást ad a honvédelmi kötelezettségről. A sorkatonai szolgálat eltörlését célzó javaslat népszavazási megerősítése esetén ezért tehát nem az alkotmányt, csak a honvédelmi törvényt kellene módosítani. A szavazást követően Máthé Gábor elnök egyéni véleményét kifejtve szólt arról, hogy ő mindvégig az OVB döntésének jogszerűségét tartotta szem előtt. A hatályos alkotmánybírósági határozatok alapján viszont úgy látja, hogy az OVB olyan döntést hozott, ami ellentétes a taláros testület határozataival.
Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda helyettes vezetője bejelentette, hogy az OVB határozata nyolc napon belül megjelenik a Magyar Közlönyben, s ezt követően 15 nap áll majd rendelkezésükre azoknak, akik az Alkotmánybíróságnál panaszt kívánnak benyújtani.
Hozzátette: amennyiben nem lesz panasz, s a döntés jogerőre emelkedik, pecséttel ellátják az aláírásgyűjtő íveket és kiadják az MSZP-nek, amelynek tagjai ezután megkezdhetik az aláírások gyűjtését.

Az MSZP-nek a jogerőre emelkedés után négy hónap áll majd rendelkezésére, hogy a népszavazás kötelező elrendeléséhez szükséges legalább 200 ezer polgár aláírását beszerezze. Az összegyűjtött aláírásokat az OVB-hez hitelesítésre kell majd benyújtani. Ha az OVB hitelesíti az aláírásokat, a parlamentnek ki kell írnia a referendumot.
A népszavazást az országgyűlési határozat kihirdetésétől számított 35. nap után, de három hónapon belül kell megtartani. A jövő évi országgyűlési választás előtt 41 nappal viszont már nem lehet népszavazást kiírni.

forrás: MTI

Olyan szép ez a szöveg a mai baloldali érvelés fényében, hogy az egészet ide másolom.
gravy_t 2007.07.16. 18:49:20

"teccettek volna saját, házi köztielnököt választani, nem itt utólag sírni."

nono, pillanat. baráti kezet nyújtott a baloldal, akkor mikor engedte a fidesz által ajánlott alkotmánysértő nyílt köztársasági elnök szavazást a kötelező zárt helyett, hogy legyen már végre köztársasági elnökünk. ha mszp betartja a szabályt, ma sincs elnök!

íme a köszönet.. ott rúg ahol tud és akkorát amekkorát tud. ha bánja több száz civil és gazdasági szervezet és pár milliárd egy hülye döntését ha nem..


Steve the Great 2007.07.16. 19:45:08

Pont azért csak azokban, mert ott nem a szakmai érv a legfontosabb, hanem az iránymutatás. A 'mi legyen' a kérdés, nem a 'hogyan legyen'.
Utóbbi részletkérdés, illetve kizárólag szakmai döntés születhet, így nem népszavazási téma.


'mi legyen': akar e versenyképes felsőoktatást?

'hogyan legyen': akar e tandíjat fizetni?


Képzelem ki mit írna erre. De a 'mi' sok 'hogyan'-ból szokott összeállni. Max akkor lehetne jó, ha az összes hogyankérdést felttenék. pl akar e tandjíból 50% ösztöndíjat. akar e a tandíjból 50% kötelező iskolai beruházást. akar e tanulmányi eredménytől függő tandíj fizetési átmozgást szemeszterek között stb.

értem. ha jól értelmezem, akkor zorbán miatt nem tudott a kormányoldal "saját" elnököt választani.

- ha jól emléxem, a szavazás titkos volt
- kormányoldal impotenciája ne az ellenzék baja legyen már léccike
- sólyom lászló a fidesz-kdnp szavazataival lett elnök, tehát ha már mindenképpen valamelyik oldalra be kéne őt sorolni...

1ébként szerintem nem támogatja nyíltan egyik politikai pártot sem, a saját alkotmányérzéke szerinti értékrendet képviseli. valószínűleg ez egy inkább konzervatív szemléletet jelent, ami az ún. jobboldali értékrendhez áll közelebb. csupán ettől viszont nem nevezném őt fidesz-bérencnek. a két értékrend között vannak átfedések, de nem egyeznek meg.
Mersant

Az általad említett "ugráltatás" mintha a kormányoldalnál is meg lenne.
Mi más lenne az ott is igen szembeszökő "frakciófegyelem"?

öreganyátok

Ez tetszik. :)
Szóval akkor melyik pártot nem állampolgárok alkotják?

"3. Örvendetes, hogy csak a nyugdijemeléssel nem értesz egyet - a többi fölösleges vagy éppen bűnös kiadást ezek szerint helyesled."

Szerintem érthetően leírtam, hogy a többi értelmetlen dologgal sem értek egyet. Azt is, hogy problémám van azzal is, hogy a minisztériumok mintha nem konzultálnának egymással. Szerintem nem ütközik ekkora nehézségbe az írásaim értelmezése.

Az viszont kétségtelen, hogy az egyik legnagyobb kiadási tétel a nyugdíj.
X éve magánnyugdíjpénztár is létezik, aki akar 13. havi nyugdíjat rakjon félre magának.

"4. A tiszteletre méltó Sólyom megválasztása olyan szép volt, hogy az ő helyében Horn Gyula - és még sokan mások, pl. ln is - kikérte volna magának a "megtiszteltetést"."

Ez egy vélemény, ő megpróbálja a legjobb tudása szerint teljesíteni. Ez is becsülhető.
„Egyetért-e Ön azzal, hogy cipőt csak cipőbotban lehessen árusítani?”

Erre el....ni milliárdokat. Kretének.
Mersant

Nem olvastok?

2001 május 21. Akkor örömödben csápoltál, hogy lesz népszavazás? Szerintem igen!
Akkor most mi a problémád, a vizitdíj az nem fontos, a nyelvvizsgadíj az igen?
Hány mércétek van nektek?
Ó majd el felejtettem

"'mi legyen': akar e versenyképes felsőoktatást?
'hogyan legyen': akar e tandíjat fizetni?
Képzelem ki mit írna erre. De a 'mi' sok 'hogyan'-ból szokott összeállni. Max akkor lehetne jó, ha az összes hogyankérdést felttenék. pl akar e tandjíból 50% ösztöndíjat. akar e a tandíjból 50% kötelező iskolai beruházást. akar e tanulmányi eredménytől függő tandíj fizetési átmozgást szemeszterek között stb."

Régen rossz ha a piaci árnál kétszer nagyobb tandíj befizetésétől várják a versenyképes felsőoktatást.
Ne félj! 2007.07.16. 23:31:41
"2001 május 21. Akkor örömödben csápoltál, hogy lesz népszavazás? Szerintem igen!
Akkor most mi a problémád, a vizitdíj az nem fontos, a nyelvvizsgadíj az igen?
Hány mércétek van nektek?"

Akkor sem értettem egyet, most sem értek egyet. S akkor most mi van? Mindkét népszavazás egyszerűen a választók megvezetése. Pártmarketing. Legyetek vele boldogok. Nektek való.

"Régen rossz ha a piaci árnál kétszer nagyobb tandíj befizetésétől várják a versenyképes felsőoktatást. "
Erre a kétszer nagyobb lózungra légszíves valami forrást, felmérést, vagy akár csak valami értelmesebb szakmai becslést, ha kérhetek. Nem először hangoztatod itt, gondolom van valami okod rá.
Az elnökválasztás után szegény megboldogult Eörsi István(nem Fidesz) azt mondta,a legalkalmasabb ember lett az elnök a szóbajöhetők közül. Nem lesz könnyű eset,ő komolyan veszi az önálló döntést,a mindkét oldaltól távoltartást.Ez sokaknak nem fog tetszeni,de nem baj.Nem szószerinti az idézet,de majdnem.
Csoda-Szarvas-Vadász

Igen, és már le is lett írva, sőt a költségek összevetése is korábbi "bligbejegyzésen".
Dolgozz meg érte, keresd vissza. Te is írtál oda úgy rémlik, úgyhogy nem érzem úgy ujra le kellene írni.
Kristl

Milyen a piaci árnak megfelelő tandíj? Hogy jön ki? Egyébként pedig: bárki által felvehető tandíj-hitel, jelenleg félévente 125.ooo,- Ft, a törlesztése igen-igen kedvező, az egyetemek, főiskolák által kérhető tandíjat pedig az fogja meghatározni, hogy az ott szerzett diplomával kiröhögik-e az állásinterjún, vagy alkalmazzák. A Pázmány jogi karára pár éve láttam a felvételi kérdéseket, hát, elég érdekes volt, egyrészt egy aznapi újságcikkről kellett írni esszét, másrészt ( felvételi! ahol elvileg tudásról kéne számot adni ) volt vagy 60 kérdés, aminek a fele úgy kezdődött, hogy : Mi a véleménye...
+ a külföldön elérhető egyetemek költsége.

Már képzés költsége mielőtt valaki ezen lovagol. :)
Nos, ha már oktatás költsége:
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az adófizetők hozzájárulásával kiképzett diplomások külföldi munkavállalásuk esetén fizessék vissza a képzésükre fordított összeget?"
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az adófizetők hozzájárulásával kiképzett diplomások a minimálbér 5szörösét meghaladó fizetés elérése esetén utólagosan járuljanak hozzá képzésük költségeihez?"
kisa:

Az első kérdésedhez.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az adófizetők hozzájárulásával képzett diplomásokat hazai munkalehetőség híján, a külföldi munkavállalás ellehetetlenítése esetén, Magyarországi munkanélküliként továbbra is a magyar adófizetők tartsák el?
Magyarosrzági mondat közepén kis m-mel természetesen. :/
Kisa:
a második kérdésedhez:
Aki a minimálbér ötszörösénél többet keres, az már most is sokszorosan visszafizeti a képzése költségeit az államnak adók és járulékok formájában.
Szerintem a magasabb jövedelműekről az állam már így is olyan eszméletlen összeget nyúl le, ami nagymértékben ösztönzi az adóelkerülést, adóoptimalizálást, pl EVÁs cégen keresztüli pénzhezjutás normál bérezés és SzJA fizetés helyett.
Bokody Tamás ma megjelent,az elnökről szóló, írásának minden mondatával egyetértek.
Shadow82 és Avatar:
Erről van szó: minden kérdésnak két oldala van. (megjegyzem, a diplomás kérdéshez: nem kell semmire se jó, töketlen diplomásokat képezni, himi-humi egyetemeken. Ráadásul nagyrészt dipl. orvosok mennek külföldre, akiknek a képzése tudtommal a legdrágábbak közé tartozik, ugyanakkor orvoshiány van. Tehát amíg van itthon állás, addig ne menjen külföldre, vagy ha megy, akkor fizessen - továbbra is ez a vélaményem. De tárgyalhatunk arról is, hogy x évig kötelező legyen legyen neki itthon maradni, aztán mehet isten hírivel)
Adót mindenki fizet. Aki pedig másfél milla fölött keres évente, mind egységesen 38 %-ot, akár van diplomája, akár nincs. (ha jól tudom, lehet, hogy tévedek, biztosan felvilágosít valaki)Az állam minden jövedelemből eszméletlen összegeket nyúl le, beleértve a minimálbért is. De nem egységesen járul hozzá a jövedelem eléréséhez szükséges tanulmányok finanszírozáshoz. Tehát továbbra is amondó vagyok, hogy aki többet kapott, az utána fizessen is többet.
A kérdéseim legalább annyira értelmesek, ha nem értelmesebbek, mint a fideszéi.
Mert mindenre vannak érvek pro és kontra. Szerintem ezért hülyeség ez a népszavazósdi: mindenki az aktuálpolitikai szimpátiája vagy érintettsége alapján dönt, zsigerből.
Én a tandíjban duplán leszek - remélem - érintett. De igazságosnak tartom, hogy a gyerekeim, ha majd keresnek, és jól keresnek, igenis törlesszenek valamit abból, hogy lehetőséget kaptak arra, hogy nem kell nekik 30 fokban aszfaltozniuk vagy dinnyét szedniük.
Mert az, hogy ők tanulhatnak, az állam részéről kiadás, az én részemről pedig áldozat, hiszen köztudott, hogy az ingyenes oktatás marhára nem ingyenes, nem beszélve az x évig kieső keresetükről. És hadd ne kelljen még a tandíjat is nekem állnom!
(Tudom, csúnya, gonosz, önző szülő vagyok!)
Van már olyan népszavazós kérdés, hogy: Egyetért-e Ön azzal, hogy hetente 4 munkanap legyen? Ezt tuti megszavaznák! Az egyetlen, aminek lenne értelme! Csökkene a munkanélküliek száma, a GDP meg száguldana tovább, a gazdaság dübörögne!
süti beállítások módosítása