W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Beszélgessünk a hüvelygombáról

2007.06.25. 10:00 Tóta W. Árpád

Egyszer majd a tudomány bebizonyítja, hogy mégsem annyira jó üzlet odaszarni tízmillió nappaliba és hálószobába.


Címkék: reklám cikkajánló

344 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr64105326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amúgy pedig minden reklám hazudik, 35 forint egy cébéás zacskó...
És igen! 30 másodperces reakció:
Ezek a jelenségek tovább ássák a passzív reklámtechnikák sírját (érdekes, hogy pont a reklámozók kontójára).
Mi elkapcsolunk és maradunk a márkaválasztás hagyományos módszereinél (polcon való elhelyezkedése, szájhagyomány, saját tapasztalat).

Innen szeretném kifejezni mély meggyőződésemet, hogy az átkok hatására már kínok között felfordult az, aki a Vivendi, vagy mi pezsgőüvegtörős flash-reklámját kitalálta. Ez is példa a reklám hatásosságára...
Árpád, olvasd el Viktor Pelevin Generation P című művét, vgyh a olvastad már, akkor jusson eszedbe mit írt benne a black pr-ról... kb. mindegy, hogy mi van a reklámban, ha az ember eleget látja, akkor az a benyomása, hogy azért látja ennyit a tévében, mertez mégis csak valami jó termék, hisz van pénze töméntelen reklámra. :(
olvastam, nagy k9önyv, de nem értek egyet.
Az Ambipur reklám volt anno hasonlóan problémás.
Másrészt fölmerül a kérdés, hogyan reklámozzunk egy ilyen terméket, ha már eldöntöttük, hogy reklámozzuk. Mert nyilván készült előtte statisztika, hogy vajon a lakosság női részének hány százaléka szenved ettől a problémától, és ennek fényében döntöttek így.
Ez a gyógyszer a hüvelygomba ellen való. Ezt az egységnyi információt el kell juttatni a célba. De hogyan?

A visszatetszés teljesen jogos ugyanakkor, én már a reklámmal dalra fakadok a konyhában, hogy "anyu ha fos, tiszta szar minden, anyu ha fos..."

Szerintem egy megoldás van. Vagy annyira virágnyelven fogalmaznak, hogy az értetlenebbje nem fogja levenni, mire is jó ez a kence, vagy pedig egyáltalán nem is reklámozzák a terméket.
Egyéb esetben továbbra is anyu, ha fos...
maradjunk a hagyományos tévé spot-oknál vagy keverjük bele a netet is?
van még valaki ebben az országban, aki egyáltalán néz reklámot?
az egész olyan, mint nagyapáink, akik még ebben a hőségben is zakóban jártak-keltek (volna) csak azért, mert így voltak nevelve, hiába égett rájuk az 50% cotton.
mikor veszik észre a marketingesek, hogy a tévé spot kidobott pénz az ablakon?
Még szerencse, hogy TV-t alig nézek... Arról meg, hogy este vacsorázzak a TV előtt még a Tena lédi debütálásakor leszoktam...
én csak internetes reklámot fogyasztok, és úgy emlékszem, sosem találkoztam perem alá szarós bannerrel, ez mitől van? (nem mintha hiányozna)
Szerintem Asoka , aki a korom alatt el nagy jo fej. Allandoan rohogok rajta, mert gonosz, es aljas, viccesen van megrajzolva, a haverjai is nagy jofejek! :-D
Nekem leginkabb a Pannon reklamok basszak a csoromet, azzal a sok ocska szutyok emberrel, buzi kutyaval, marionett babu fickoval, aki a hulla seggenel is feherebb, a kacsa hangu felesege, aki a baratok koztben eppen haragszik klajudijara, mer' az annnnya, vagy valami ilyesmi, asztan azok az iker csajok, ekiket persze mindenki blokkolna, foleg egyszerre, nah hat meg a motoros lofaszjoska, aki mellesleg nem csak megjatsza, hogy szepeket tud diktalni a kacsahangu klajudjiat utalo levelet a kukabadobo csjszkinak.
Kerem kepcsojja ki!
Hol a határ? Mit lehet tűrhető baszkurafaktor nélkül ajánlani. Természetesen mindenkinek más. Igenis el kell kapcsolni. Kellene egy gomb az adott eszközön, amit megnyomva az eszköz mondjuk 2 napra képtelen lenne azt a csatornát fogni. Lenne súlya a megnyomásnak is, és a magas B-faktorú reklámok leadásának is.
Amugy a veceillatositos reklam, amikor bemegy az anyuka, es aszonnya, ejjjjde budi van, es a klotyoban egy ferdeszemu kisgyerek tojta ki magabol a tegnap megevett de teste altal fel nem hasznalt anyagokat... nekem mindig az jut eszembe, hogy akkor biztos minden ferdeszemu kisgyerek budoset szarik!
sosem értettem, miért kell ilyesmit reklámozni. ha kinőtt a pérómon a nagy őzlábgomba, akkor valszeg elmegyek a szakorvoshoz, aki megmondja, mivel permetezzem. nem azt veszem meg, ami trendi. (well, ha már lehet trendi valami szörnyű fekélyesedés elleni kence)

hasonló X-Akta számomra a WC papír. azt miért kell reklámozni? mi az alternatíva? úgyis veszek vaze.
tudom, tudom, arról szól, hogy AZT vegyem meg, ne a másikat, de általában AZ pont a leggyengébb márka (szó szerint)

a reklámok hatására pl. én és a közeli baráti köröm bizonyos termékeket soha a büdöséletben nem vagyunk hajlandóak leemelni a polcról. csak a reklámja miatt. hiába lenne jó a cucc. idegesítő a reklámja, énekelnek benne, irritáló a feje az embernek a spotban, százötvenszer adják egy nap stb. pont a fordítottják érik el.

egy reklám legyen rövid, ne énekeljen benne senki, ne próbáljanak vicceseknek látszani (úgysem lesznek azok), és lehetőleg villanjon fel benne jó nő nagy mellekkel. az legalább univerzális érték. :))
Omgwtf észre sem veszed, de Te ideális célpontja vagy a reklámozóknak! Nem beszólás akar lenni, inkább óvaintés!
Reklámozzák az ilyeneket az orvosi rendelőkben, patikákban (Patika Tükorben), ha valakinek hüvelygombája van, nem a tv-ból fogja gyógyítani magát. Szerintem a termékek marketingeseinek fejével van a baj. Rutinszerűen reklámoznak, szarnak a hatásra (stílusosan). Nem is próbálják a célközönséget feltérképezni.

Azonkívül rohadt tahók. Légfrissítőt ezerféle módon lehetne reklámozni.
(Egyébként érdekes, hogy a szinte minden autóban megtalálható fenyő illatósítónak még soha nem láttam a reklámját.)
omgwtf 2007.06.25. 10:26:54

Tudod miert fogod megvenni a kaneszten nevo gombaolo cuccot a kukidra? Mert felsz, hogy valaki meglat az esztekaban, hogy ott ulsz a bor es nemibeteg gondozonal, es masnap az egesz haveri korod csak kankosfaszunak fog hivni! :-D
Milyen jó kis lepraellenes reklámokat, bonckésreklámokat, lángszórós miniklippeket, vagy gazdaságos detox-helység hirdetéseket lehetne csinálni. Inkább közterületi WC reklámra lenne szükség, ha lenne rá kereslet. Szóval a hüvelygomba csak a jéghegy csúcsa!
Szilard 2007.06.25. 10:34:47

Vagy lehetne hirdeni a ferfibol nove operalast is. Elo kepekkel!
Értem én, h mi a bajod - kényes a gyomor.
De.
Két dologra rávilágítanék.
1. Bármennyire is kibánya intelligencs népség is az emberiség, kapaszkodj meg, sajna legalább 15%-ának az értelmi szintje a hógolyóéval vetekszik. Namármost ezek a személyek kb. annyira taplók, h ha netán vaginának nevezed a kritikus testrészt, már nem találja meg (mer ő ugye a likat ismeri...) És ezek az egyedek leélnek hosszú évtizedeket, már-már gyermeki derűvel szemlélve a láb- (majd a kéz-)körmeik alian-esedését mint tökéletesen normális, az élettel együttjáró dolgot - hiszen ilyen a nagyié, anycié, nyilván így öregszik a köröm...
Na most ezeknek a pontagyúaknak igenis szüksége van a felvilágosításra.
Tudom, azt mondod, szerezzék meg máshonnan, és a hígfossal szálljanak ki a TV-vacsis tálcádból, mert broáf.
És akkor itt a helye a
2. pontnak: TE mit bámulsz annyit a tévében? Végiggondoltad már valaha is, h tényleg szükséged van-e rá?
Elárulok egy titkot: Nincs.
Én pl, mióta kikapcsoltattam a kábeltévét, minden információt és szórakozást az interneten intézek - következésképpen soha bele nem botlottam még fikába-kakába.
Szóval, bár tévézni lehet, de nem kötelező (bármennyire is ezt sugallja a világ), legalábbis azoknak, akik képesek önállóan megkülönböztetni a természetes punciszagot a gombás-bűztől.
A többi meg csak okuljon, világosodjon fel!
"A mi klinikánkon vágjuk le legjobban a f*szt!" :D
Gecc!! Egyetértek! A reklámok többsége (mosópor, stb.) a minimális értelmi képességekkel rendelkező, ún. nagytömegekhez szól, akik az Ásóka/prosztatagondok jellegű reklámokból a reklámozók más téren tapasztalt hozzáállása szerint max annyit fognak fel, hogy a gazdagoknak sok gusztustalan betegsége van. Meg kell mutatni, valójában hogyan is hat: mutassanak igazi hüvelygombát, bevérzett prosztatát, halljunk igazi figot és az utána-szériában egy egészséges, életerős szart!!!
Ja, lehet hogy arra számítanak, hogy a vizitdíj miatt (szakorvosi 1000 Ft) most már mindenki a patikába meg a benzinkútashoz jár majd gyógyulni.
LOL.

Párbeszéd:

Benzinkútnál.
Csinibaba: - Jó napot! Van valami csodaszere hüvelygombára? Kurvára viszket.
Benzinkutas: - Hát, a tv reklám alapján ez a remek kenőcsöt ajánlom önnek hölgyem.

De az se rossz, ha odamegy egy ürge és közli, hogy viszket a farka és ég a lábujja köze, de látott egy nagyon jó reklámot a tévében. Adsza neki egy olyan kencét.
Hihihi.


Egyszerűen elképesztő, hogy mennyi gyógyszer-reklám fut a magyar tévében. Más országokban is ilyen az arány? Vagy a gyógyszergyárak a magyarok gyógyszer-szeretetére startolnak?
Szakyster 2007.06.25. 10:47:13

:-D
"Telefonaljon most! Ha a mi klinikankon vegezteti el a mutet, csak ma egy edenykeszletet kaphat ajandekba."
Azt gondolom, hogy a dohánycégek titokban már felvásárolták a leszoktató szereket gyártókat, így nem lenne akadálya a tematikus reklámblokkoknak sem. A deles híradó után egészség-reklámok, a éjszakaiban a potencia spotok...
rl · www.flittereslofasz.blog.hu 2007.06.25. 10:50:23

Es verjuk bele azemberek agyaba, hogy a ferdeszemu kisgyerekek budoset szarnak! :-D
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.06.25. 10:50:42
De az se rossz, ha odamegy egy ürge és közli, hogy viszket a farka és ég a lábujja köze, de látott egy nagyon jó reklámot a tévében. Adsza neki egy olyan kencét.

Arra gondolsz, hogy Asoka akar a fityo ala is befeszkeli magat? :-D
Állítólag a digitális tv korában (még pár év?) a reklámblokk egyben kiiktatható lesz. Ez is megoldás.
Azonban reklámozni (és fogyasztani!) kell, különben becsődöl a kapitalista rendszer. A reklám tartja mozgásban a fogyasztást. Reklám nélkül egy sereg cuccról nem is tudnánk.
Plusz, sok tudatlan ember hagyná talán, hogy megegye a gomba, mert azt hinné, hogy az a normális. Szóval az eü. hirdetéseknek, ha talán kicsit gusztustalannak is tűnnek néha, van valamennyi "népnevelő" hatásuk is. Talán néhány nő rájön, hogy lehet gomba nélkül is...

Gecc! Azt úgy kéne, ha a nő a retyóra belépve elordítaná magát, hogy bassza meg, már megint itt van egy és sebesen lefújná valamivel!
Vagy inkabb egy dildo keszlet... ha mar pinnnnat vagat maganak!
eloi, sokat hallani erről mostanában, de az a technológia, ami a reklámok kiiktatását lehetővé teszi, az a reklámozás újabb virtuóz megoldásainak is teret nyit. Nem igazán hiszek a reklám nélküli tévézésben...
eternity 2007.06.25. 10:46:45

"Én pl, mióta kikapcsoltattam a kábeltévét, minden információt és szórakozást az interneten intézek - következésképpen soha bele nem botlottam még fikába-kakába."
-------

Majd fogsz! Most még csak relatíve alacsony az internet-felhasználás és főleg az egészséges fiatalabb korosztály nyomul rajta (Mo-n), de amerikai netes oldalom már futottam bele ilyen reklámokba, pl. a Született feleségek és a Lost honlapján két epizód-ajánló közt kikapcsolhatatlanul nyomtak valami "női" reklámot.
Egy sor megoldás a prosztata problémákra:
www.anivet.hu/?kat_1=1&kat_2=9&oldal=0&megjelenit=1

10 év múlva jót nevetünk ezen a poston. A televíziózás kétirányúvá válik és bizonyos tartalmak csak reklámnézés után lesznek megtekinthetőek. A Phillips már kísérletezik vele.
Vagy reklám nélkül, de fizetősen kapod meg a cuccot, ami szerintem korrekt megoldás.
:-D
Ejjmar, gazsprayt megsem adhatunk a kezukbe!
Sajnos akkor adják a reklámokat ha van arra fogadóközönség, amit jó kis marketinges szakemberek alaposan kifundálnak. Az egyetlen amit tenni lehet, hogy ... semmit. Kikapcsolni, elfordulni, de úgyis utolér a reklám valahol, esetleg lépéselőnyben lehetsz. Hiába no a nyájszellemnél nincs könnyebb út. Ha más akarsz lenni mint a tömeg az nehezebb.
volt anno wc illatositos reklam, bomba testu novel is.
apamnak ennyi volt a reakcioja: bazd meg, itt van egy k..va jo no, es budoset szarik!
Analintrudert miert nem reklamoznak? Na joooo, nem mintha nekem kellene egy! Ugyebar... :-D
Nálam az a reklám verte ki a biztosítékot, amikor az kis k. manó (lábgomba) felnyítja a nagylábújj körmött és bemászik alá vagy mi vége. Sose bírtam végnézni, ha ott volt a távkapcs, akkor bármit csak ezt ne, ha nem akkor szem becsuk és menekül. Kiváncsi lennék erre, hogy hányan bírták végig nézni.
Ja, és kíváncsi vagyok, hogy az Index meddig bír majd ellenállni az ilyen reklámokból özönlő aranyesőnek. :))
Lesz még itt is gombaerdő, csak várjátok ki!
:))
rl! Van igazad. Nyilván az un. kereskedelmi tévék végét jelentené, ha nem tudnák a reklámfogyasztást a nézőkre kényszeríteni. Hiszen ez tartja el őket.
Valszeg az lesz, amit Stein mond, hogy ezen tévék műsorához csak a reklámok kötelező megnézésén át vezet az út. Ilyen weboldalak már vannak is. Megnézheted, de tolerálnod kell a reklámokat.
Persze ehhez olyan tartalom is kell. Hogy cserébe toleráljam a reklámokat.
"Sajnos akkor adják a reklámokat ha van arra fogadóközönség"

ha mindenki ugy nezne tv-t mint en, meg a legtobb iserosom, nem lenne reklam:))

egyreszt alig tv-zunk, masreszt tavkapcsolo keznel
Akkor egy reklám: www.admuncher.com és az Index-en sincsenek reklámok többet.
"Persze ehhez olyan tartalom is kell. Hogy cserébe toleráljam a reklámokat."

nnna ez az, amit a tv2, rtl klub soha nem fog tudni nyujtani
Cs 2007.06.25. 11:01:59

Mint az elozoleg irtam is, szerintem nagy faja az a reklam! Siman vegignezem, es nagyot rohogok rajta. A velejeig romlott Asoka bemaszik a korom ala, es a haverjait is meghivja bulizni! Hat kell ennel tobb egy partihoz? Egyszer betepve is meg kell neznem. Lehet sokkal melyebb jelenteseket is eszrevennek! :-D
Kivételesen erre volt v.mi jó poén egy ilyen gyengébb poénkodni akaró "humor műsorban" , amikor a csákó beszélt a kankóról :D vagy mi :)
Gecc 2007.06.25. 10:42:25
"Vagy lehetne hirdeni a ferfibol nove operalast is. Elo kepekkel!"

O ez a southparkban megvolt, amikor mr garrisont nove' operaltak.
Igazi ke'pek - nem is ne'ztem vegig..
Az inkontinencia front is támadásba lendült: szóval, ha egy nő tüsszent a liftben és utána ki akar szálni, akkor tutira bepisált.

A protézis-ragasztó is szuper: végre mosolyoghatsz és hamburgert is zabálhatsz, anélkül, hogy kiesne a protkód. Szerintem olyan reklám kéne, amiben tényleg kiesik, azon lehetne röhögni.
:))
londoner 2007.06.25. 11:16:05

Jah, azt en is lattam, gondoltam ide is biggyesztem a kommentembe, de nem akarom elvenni Arpi kenyeret. O szokott mindig a South Parkkal peldalozni. :-D
kukacka te nagyon hülye vagy! Röhögök az inkontinenciareklámodon. Hasmenésreklám is lehetne a "nem merek köhögni" gondolat köré!
Nekem is vannak kedvenceim:
- 100 milliós kategóriájú ház hiper konyhájában, egy vigyorgó plázaribancz kiöltözve műanyag zacskóslevest készít "gazdagon" az ettől elolvadó igényes párjának.

- aktív életmódot folytató idióta napi két joghurttal. Tesztelném mikor döglik éhen szerencsétlen

- amikor az extrakasza csökkentést "árelőnyként" próbálja meg valaki elhazudni

- a vidám gyógyszerfüggők síktahó csapata. Drogos lettél/leszel te szerencsétlen!

- a vevőt vidáman hülyéneknéző cégek

- a marketing átvágás közben huuu meg hááá-zó agyhalottak, akiknek a gagyi kinai terméktől meg fog az élete változni

- a magát örömmel összeszaró kiegyensúlyozott prosztó vénasszony

- a pénzért kutyába lemenő pojácák, akik k-nagy szinésznek/sztárnak képzelik magukat, de egy kis pénzért szánalmas balfaszt csinálnak magukból, bénán túljátszva a érdelődést egy sima termék iránt.

- az a kis bajszos homályfejű barom aki olyan boldogan vesz fel kölcsönt 270%-os kamatra

- mitől élhetnék én most igazán egy szaros rádiótelefonnal, amihez extraátbaszós szerződést kellene aláírnom?

- a másikt taplóparaszt aki kölcsönből megy nyaralni, amit utánna 6 évig fizet. És boldogan barom...

stb.
Ásóka valóban nagy király, szerintem az egy kimondottan jó spot, bár van aki arról is egyből elkapcsol, ahogy "fúúúúj" felnyitja a körmöt az öreg :D
Van hozzá www.asoka.hu is.

Én hiszek abban, hogy egy piaci alapon működő cégnek számít az, hogy termel-e nyereséget. Ha számít, akkor három perc alatt leveszi ezeket a reklámokat, ha nem válnak be. Már csak az a kérdés, hogy az ilyen gyógyhatású készítmények gyártói miután szarrá keresik magukat, feltűnik-e az a hiányzó pártíz/százmillió ami elment tv-spotra.

Nem vagyok reklámszagember, így én sem értem, hogy miért kell tv-ben olyan spotokat nyomni, ami egy egész jól körülhatárolt célcsoportnak szól. Lehet azért, mert ez még mindig olcsóbb, mint a targetálás; fene tudja. Ha működik is, akkor is nyilván egy valag kidobott pénz, mert egy rakás olyan embernek is eljuttatja, aki fizikailag képtelen a termék felhasználására.

Az egyetemen legalább egy tucat férfi wc-ben láttam intimbetét reklámokat, hosszú időn keresztül.
Lehet a hüvelygombások is ilyen körültekintően vásároltak megjelenést az egyik ügynökségnél?
ha jól emléxem, spanyolországban van valami szabályozás, hogy esti órákban tilos az ilyen reklámokat adni.

sztem ez lehet a megoldás. ha már mindenképpen szükség van reklámokra, legalább valamilyen szabályozás legyen.

a másik fontos terület pedig a reggeli gyerekműsorsáv, amikor egyáltalán nem is lenne szabad reklámot adni.
Szerintem van az emberekben egy igény az undorítóságra, amit aztán lehet fújolni. A viaszaton is megy valami műsor, (címe nem jut eszembe) ami az öncélú gusztustalanság csimborasszója. Valakinek ez tuti kell.....
Yoisten 2007.06.25. 11:20:00

Asoka.hu... :-D Faja!
A reklámnak az a halála ha nem beszélnek, sőt tudomást sem vesznek róla! Így hát elköszönök, jó volt beszélgetni, mosolyogtam néhányat! Sziasztok!
Én 12 éve megutáltam az összes műsort, és nem csak a reklámok miatt. Azóta nincs TV-nk. Anyósomnak van, és nála félévente kapok "ismétlőoltást" tévénézés ellen.

Szóval engem nem zavar sem a hüvelygomba, sem a perem alá történő kakálás.
Sőt: a reklámok a maguk max 1 percével inkább nézhetőbbek, mint a sok gusztustalan műsor.

Ha valaki meg annyira szereti a hetihetest meg a többi kihagyhatatlan műsort, az viselje el a közte megbúvó reklámokat.
Tök igaz, hogy a népesség nagy része simán eltűri, hogy viszket meg rohad meg csíp, mert nem érdekli a dolog/ nem tudja, mi az. Az, hogy a hasonló reklámok nélkül ezek továbbra is tudatlanok maradnak, jó érv, de akkor jelenjen meg a spot olyan helyen, ahova való: pl. társadalmi célú hirdetés formájában, amiben az effajta zömében kellemetlen dolgokra hívják fel a figyelmet. Így lehetségessé válna, hogy ha meglátom, hogy ez jön és épp nem vagyok empatikus hangulatban, idejében átkapcsolhassak, mert kivételesen én szeretek reklámokat nézni, de nem mindig van kedvem a hétköznapi nyomorhoz, meg gusztustalansághoz. Valszeg ezen műsorok nézettsége a nullához közelítene, mert másnak sincs, dehát jobbat nem tudok.
Azzal is egyetértek, hogy a jövőben bizonyos műsorok megnézhetősége tuti, hogy a reklámmblokk elfogyasztásának kényszerével jár majd együtt. Másképp hogy érné meg?
A gyógyszerlobbi meg túl nagy megrendelő ahhoz, hogy a TV-k lemondjanak róla. Különben is, a (reklám)pénznek nincs szaga, pláne a tárgyalóasztal túloldaláról. A képernyőkön már kicsit átszivárog, dehát ez már a mi bajunk.
Attól tartok, egy újabb probléma, amire nincs jó megoldás...
Én például régóta nem vásárolok semmit amit a tévében látok. Ha reklámozzák, akkor nem veszem meg. Tudjátok miért nem? Mit gondoltok, ki fizeti ki a reklámköltséget? Hát persze, hogy a vásárló. Bele van építve okosan a termék árába. Na, hát én nem adok pénzt azért, hogy esténként a vacsorámba szarjanak.
Aha...

Például én napokig nem nyitottam meg az indexet, mert a jobb oldali bannerban egy határtalanul gusztustalan férfi bikiniben jelent meg.
Mondjuk érdemes lenne elgondokodni azon is, hogy létrejöjjön egy mozgalom amely nem vásárol olyan terméket, amely:
1. Tévéreklámokban szerepel, vagy
2. Megértve, hogy a kereskedelmi tévéknek is élni kell valamiből, olyan terméket, amelyet akkor reklámoznak, amikor huszonhatodszor szakítják meg vele az adott filmet.

Ezzel legalább azt el lehetne érni, hogy ne ömöljön a reklám a tévékből. Film előtt és után is bőven elég lenne, de ezek azt hiszik, hogy hatásos, ha megszakítják vele az esti filmet. Pedig nem. Én pl automatikus azonnal kapcsolok el, ahogy a reklámszignál feltűnik.
Tisztelt ORTT bizottsag!

Csak meztelen nok mutogatasat engedelyezzek a reklamokban, max fehernemu reklamot vagyunk kepesek elviselni.
Kerem beadvanyom surgos es pozitiv elbiralasat.
Koszonettel.
Árpikám! Várok, már régóta várok egy halvány szösszenetre Jani bohóc elnökké választási bulijának számlázási nehézségeiről, erre mit kapok a képembe: egy nagy, és friss kulmányt a lapu alól előkotort, legyektől körüldöngött, kiszáradt szarkupac tetejébe, for a better Árpiland....
A fosós, szarós, pisis, gombás stb reklámok a te érdekedet szolgálják!! Recept nélküliek,de igen csekély kivétellel(nesze neked patikaliberalizáció) ezek is csak a gyóccertárban kaphatók. Na most, bemész a patikába(ha befosol, hugyozól, viszket csíp stb) ahol többnyire km-es sor áll.És nem azt kell mondani a patikusnak, hogy: "-Aggyá má vmit fosásra, hüvelygombára,tripperre, kankóra stb.(halk röhej a háttérben) hanem azt, hogy aggyá má Canestent( amit mindenki tud mire köll, de így azért jobban hangzik). Na ugye?!
krtek, köszi, hibátlan a felsorolás. :D

engem legjobban kölcsönök, meg a kölcsön-összegyűjtő főkölcsön, a szupergyors 7%-os (valójában 100-200%-os) szuperhitel reklámok basznak fel.

teljesen nyíltan uzsora-átbaszás, szarfajzen, stb. moslékok.

"ön mondja meg, hogy mennyit szeretne törleszteni" - persze, rohadék.

vajon hány embert sikerül ezzel átbaszni, dzsízász.
Ja, és ha már a gusztustalanságnál tartunk: csak én kapok hülyét attól a jelenettől, amikor egy teremnyi gőgicsélő csecsemő "babanyelven" követel valami autót? Amikor meglátom, az első kezem ügyébe eső tárgyat hajítanám legszívesebben a TV felé. Folyománya az a kis összekötőjelenet, ami az ertéelen szokott nyomulni, egy fickó egy csecsemőt tart a karjában, és az jőízűen nyög egyet. Gondolom, az alkotók a kisgyerekes anyukákra/párocskákra gondolhattak, amikor kidolgozták a koncepciót (jajj, de édi-médin gügyörészik a csemete, hát nem cuki?), de nem biztos, hogy minden szülőnek jólesik, hogy nonsztop gyereknevelés mellett még a TV-ben is ezt látja és hallja. Arról nem is beszélve, hogy előszeretettel olyan műsorok közé nyomják be, amit inkább férfiak néznek (F1, box ilyesmi). Nem vagyok gyerekellenes, de a gügyörészést nem bírom elviselni. Valami okos médialélektanász gondolom lemérte, hogyan hatnak az efféle hangok az emberekre, biztos megindítják a megnézem/megvásárlom ösztönt. Hát, nekem a gyomrom indítja meg, felfelé.
egyébként meg igaza van az előttem szólóknak: a legjobb módszer a köröm alá szarós tampongombák ellen a távkapcsoló.

Árpád, a reklámok közti rövid blokkokban mely műsorokat szoktad gyermekeddel együtt nézni?

lehet, hogy nem jól tudom, de a gyerekcsatornákon nincs hüvelykozmetika.

hozzád még el tudok képzelni egy Discovery-t, Travel Ch.-t, stb., ilyesféle csatornákat, azokon meg elég jól el lehet kapcsolni, mivel nem igyekeznek ugyanakkor, egymást figyelve, egyidőben tartani reklámblokkot, mint pl. az RTL-TV2-testvérpár.

valahogy kevesebb is a reklám azokon, ahogy érzem, annak is nagyobb része önreklám, azaz nézhetőségi léc fölött maradnak.
van egy szabvány elbírálás alatt amerikában, mely szerint a jövő tvéiben nem lehet elkapcsolni a reklámokat...
www.sg.hu/cikkek/44053

én csak hbo-t nézek mert azon csak saját magát reklámozza a csatorna és nem a filmközben. tény hogy fizetni kell érte külön, hogy ne hallgassam meg 27x hogy a hüvelygomba ellen mit vegyek, de nekem kell egy alapzaj a lakásban mikor otthon vagyok, és ebben az alapzajban nem akarok reklámot.
A cikket nevezhetnénk tévedések vígjátékának is, ha lenne benne vígjáték. Így csak a tévedésekre reflektálok. A reklám célja nem a szórakoztatás, még kevésbé a jó étvágy segítése a finom vacsora közben. A reklám sikerének jele pedig nem a népszerűség, hanem, hogy csörög -e a pénztárgép. A helyzetet ráadásul még az is bonyolítja, hogy sokféle fajta reklám van, stratégia és taktika egyaránt és ezek más és más eszközöket igényelnek. Az én értelmezésem szerint. A hüvelygombás(HG)reklám fő célja nem ismeretek terjesztése, de még csak nem is a termék előnyeinek hangoztatása, hanem kimondottan direkt módon az Árpád által felvázolt tabu megtörése. Valószinűleg a legtöbben kínosan érzik magukat, ha HG kúppal sorakoznak a DM-ben, vagy be kell kiabálniuk egy falusi patikában a pult túlsó oldalára a nagyothalló patikusnak, hogy mire van szükségük. Már ha mindezt egyáltalán meg tudják fogalmazni érthetően. Ma ugyanis a magyar nyelv erre csak elég szélsőséges alternatívákat ad, amelyek még tanult embereket is zavarba ejtenek. Egyik oldalról olyan orvosi könyvekben található szakkifejezéseket, amiket kevesen értenek, vagy nevetséges eufémizmusokat, a másik oldalról már annál közérthetőbb, sokat használt de alig elfogadott szavakat. A HG reklám nem nagyon tesz mást mint összekapcsolja a problémét a márkanévvel és a hozzá tartozó kommunikációs csomaggal. Magyarul, ha hüvelygombád van akkor vegyél ilyen kúpot, méghozzá így! Ezzel egy lépéssel tovább is megy az átlagreklámnál, hiszen különös hangsúlyt helyez a termék elérhetőségének a megkönnyítésére. És besöpör egy bónuszpontot is. Ma, amennyire tudom a HG mindennapos, gyakori probléma, a legjobb reklám pedig a szóbeszéd. A reklám nemcsak hogy segítséget ad a kommunikációhoz, de a brutalitásával szóbeszéd tárgyává is teszi a témát. Szóval lehet utálni, vagy kevésbé utálni (szeretni aligha), de a kérdés egyáltalán nem ez. Az elkapcsolás nem ér semmit, hiszen csak az kapcsol el aki már ismeri, az pedig gondolatban újraéli az egészet akkor is, ha az első mondatnál elkapcsol. Hogy majd nem néznek tévét. Hahaha. Majd akkor talán képtárba mennek, vagy Tolsztojt olvasnak? Vagy TWA-t olvassák? De hisz ő is a hüvelygombáról ír. Hogy ő a másik oldalról, az éppen olyan jó reklám csak még ráadásul ingyen van. Persze nálam is csak eddig tart a nagy szakértelem. Engem is felháborít a sok gusztustalanság, de sajnos félő, hogy ezt a piac nem fogja szabályozni. Tegyük hozzá, hogy főleg addig nem amíg a cirkuszt mindenki ingyen akarja.
Nem értem miről beszélsz, Árpád: én simán leülök a TV elé vacsorázni, és eddig azt se tudtam, hogy vannak ilyen reklámok, teljesen idegenek nekem ezek a Tuner Lady, vagy miazistenek. Sőt, lassan már azt is elfelejtem, hogy milyen is egy reklám (azon kívül, hogy übergagyi).
És miért? Azért, mert én beszereztem a tévé mellé egy szuper új fejlesztést: a távirányítót! Ezen kívül pedig olyan csatornákat nézek, ahol nem botlok lépten-nyomon ilyesmibe. Ha az ember megválogatja, mit néz, mindjárt nincs probléma. Ott van pl. a Mezzo. De, egyébként is, vhova mindig el lehet kapcsolni, ha jön a reklám. A reklám szignáljakor elmormol az ember egy halk káromkodást, közben kapcs máshová, és, ha netán sehol sincs semmi nézhető, nem kell félni a piros gomb megnyomásától, nem bombát fog aktiválni.
na. kétszáz posttal később... :)

lehet, h ideális célpont vagyok nekik (tanultam marketinget, kb a legkívánatosabb demográfiai tortaszeletben vagyok), de attól én még ugyanúgy lex@rom őket. kivéve ha csöcs is van, akkor talán még hangot is adok rá.

jóhogy megveszem a kukikenőcsöt, naná, az nem tréfadolog, de nem azért, mert a statiszta ott vigyorog a tévében, hanem mert a doki aszonta, h spec erre pont az kell.

az én kedvenc pillanataim:

-Saridonos család. amikor a rohadt kölkök először hurráhurráznak (ergo nyertek. vagy tökhülyék és a vereségnek örülnek így), majd visszavágót akarnak. azt a vesztes szokott kérni,nem? a fájdalomcsillapítók amúgy is jót tesznek a reflexeknek, szal direkt kafa csocsóval meg pilótával reklámozni.

-a telekettős faszi. amikor a nő telefonál a kanapén és eccercsak mögötte terem. hogy jött be??? a nő meg sincs lepődve.

-ja meg valóban a "Százezercsillió forintot havi 250 Ft törlesztőrészlettel" típus a jó. jól hangzik, de azt nem mondják, hogy Kr. u. 14302-ben fog lejárni.
A párom egy piackutató cégnél keresi meg a kábítószerrevalót. Ő mesélte, hogy a TV reklámokat úgy szokták tesztelni éles bevetés elött, hogy levetítik x db szerencsétlen önkéntesnek, akik közben egy slider-t tologatnak jobbra-balra, attól függően, hogy mennyire teccik nekik, amit éppen látnak.
(az már más kérdés, hogy a kutatás megrendelője mennyire veszi figyelembe ezeket az eredményeket)

Szerintem ma már a digiális televíziózás hajnalán simán meg lehetne oldani, hogy a nézők a távirányító megfelelő gombjainak nyomkodásával véleményezzék a látottakat.

De nyilván ez is sértené a bekokózott marketingkeratívok érdekeit.
jaj árpád, azzal hihetetlen felfuvalkodott bölcsész agyaddal mikor fogod már föl végre bazdmeg hogy a társadalom 5 %-át képviseled. Annak vagy a része. Ebbe születtél, vagy ebbe tanítottak bele. Tök mind1, a lényeg, hogy mielőtt kinyilatkoztatod sorra a faszságaidat egy egész társadalmat illető dologról, tessék már venni a fáradtságot és elgondolkozni, hogy vajon tényleg mindenki úgy látja ezt mint én? És akkor néha kapsz majd olyan választ hogy: "Nem", és akkor nem terhelsz senkit ezzel. Megjegyzem tökéletesen egyetértek veled, de meggyőződésem, hogy az emberek többsége még csak el sem gondolkozik ezen. Ostoba kis konzumáló szarógépek. Ennél többre tartani őket, naív idill.

Élvezd inkább hogy te tudsz gondolkodni, (bár én inkább sorscsapásnak élem meg ezt bizonyos aspektusaiban) és gazdagodj meg belőle, és ne terheld a jónépet annak csak kenyér meg cirkusz kell.

Ave Bazdmeg!
Sikosító gél!!!! Az a legjobb!!! Főleg úgy, hogy egy 25 éves nő reklámozza....
Nálam a Veet szőrtelenítő krém csapja ki a biztosítékot, amikor mondja SZINKRONOSAN, hogy Budapesten vagyunk.. És azokon szőrtelenít, akin egy szál szőr nincs. Már nem azért, de így hogyan lássuk pl. hogy szőrtelenít -e télleg?
A Kinder tejszelet is, ha nem megy 4 éve folyamatosan, akkor egyszer se ment le.
Amúgy a nagy kedvencem a Perwll Black Magic reklámok, mivel olyan sz@rok, hogy azokon jókat lehet röhögni.
Autóreklámokat és a bankreklámokat bekéne tiltani, rengeteg van belőlük.
Gecc: és minden anyuka félreszexel, akinek büdös a budija? :)

Az én kedvenc reklámom a Nőklapja reklám (amit azóta kicsit tompítottak, vélhetőleg azért, mert eljutott hozzájuk a véleményem). Szóval azt mondja szöveg, hogy nőklapja, jól ismert arcok stb. és a képen éppen egy hölgy segge látszik, ahogy bemegy a főnökéhez...
Zsir: a canesten előző, edukáló reklámját is több éve le kellett volna venni a képernyőről.
ÁRpi!
A prosztatagondos, merevedési zavaros reklámok szerinted nem a társadalom egy kis részét érintik? Miből gondolod, hogy nekem nőként nem fordul ki a belem, amikor ezekről a reklámokról egy kopaszodó, sörhasú, dinnyenagyságű vörös herékkel megáldott löttyedfaszú jut eszembe?
Ha ettől kevesebb gombás/impotens stb lesz az országban, akkor csak elérte a célját, nem?
Mark renton: de hiszen van lehetőség a távirányító gombjainak nyomkodásával véleményezni a látottakat!
És ez sérti is a marketingesek érdekeit (lásd: Phillips szabadalma).
Aktuális a téma. Pontosan tegnap este történt meg, hogy barátnőmmel tévéztünk és jött a hüvelygombás reklám. Olyan káromkodással kapcsoltam el, hogy barátnőm belepirult. Viszont azon a csatornán, ahova kapcsoltam, éppen kisgyerek seggéről törölték a szart. Onnan is elkapcsoltam. Maradt hát az M1. Ilyenkor fedezi fel az ember, hogy milyen jó műsorai vannak a közszolgálati TV-nek.
akkor én most renitenskedek kicsit: jó reklámot mondok, Heineken Mars-expedíció vagy mia fene. amíg adták naponta 3szor 4szer is képes voltam megnézni pedig alapból kapcsolok el ha reklám van.Heineken-t ettől még nem fogok venni mivel pont nem komálom, de mint márkát sokkal többre becsülöm ezután mert ha intelligensnek tartom a reklámot akkor a készítőkről(megrendelőkről) is ezt gondolom. u.e. rossz reklám -> rossz termék.
Kedves Kistesók! Fokozottan fennhéjázó hozzászólásom erkölcsi alapja abban a tényben leli magyarázatát, hogy egy kerek éve nincs itthon tévénk. A véletlennek köszönhetjük, hogy így történt (elkeveredtek a csekkek, nem fizettük be, kikapcsolták, úgy hagytuk), de ennél szerencsésebb véletlen aligha történt velünk.
Ha élhetek egy valóban józan, egy év alatt folyamatosan tesztelt javaslattal: egyáltalán ne nézzetek tévét! Kölcsönözzetek ki vagy töltsetek le filmeket, az belefér; ha van gyermek a háznál, vegyétek meg neki a mesedévédéket (legalább nem azokat az idétlen szarokat bámulja, hanem amit Ti adtok neki, ami legalább esély arra, hogy jobbat kapjon), és meglátjátok, nem maradtok le semmiről.
Korábban volt olyan korszakunk, hogy délután fél öttől este tízig ment a tévé, sorozat, híradó, sorozat, film, miegymás, közte reklámok, tehát azért kb. tudom, honnan emelkedtünk ki. A reklámok jó része valóban 1. gusztustalan, 2. röhejes, 3. nyilvánvalóan hazug, de nézni tényleg nem kell őket, és akkor panasz sincs.
Mellesleg azért azt várom, amikor majd én válogathatom össze a "csatorna-portfóliómat", mert néha egy-egy természetfilm vagy ilyesmi, netán kulturális izé beleférne. De amíg az a köcsögség van csak, hogy vedd meg egyben, még ha a 3/4-e nem is kell, addig marad a tévétlenség.

Ed
OFF
Árpád, a Demokratában igen hosszan reagáltak a 'kurvanyás' nemzetioldal-írásodra, szvsz pár megszokott demagógiával de amúgy meglepően figyelemre méltóan (az említett sajtóterméktől ez már rég öröm és bódottá).
A dologról gondolom persze tudsz, de fogsz reagálni? Engem tutira érdekelne ha kibontakozva valami. :)
ON
"Ja, és ha már a gusztustalanságnál tartunk: csak én kapok hülyét attól a jelenettől, amikor egy teremnyi gőgicsélő csecsemő "babanyelven" követel valami autót?"
Énisénis. Pedig nőből vagyok.
A másik kedven az "Appaa, és mijazhogy áendzsí?" Esküszöm, hogy ilyenkor mindig ingerenciám támad arra, hogy előszedjek egy láncfűrészt és széjjeltrancsírozzam a... tulajdonképpen nem is a tévét, hanem Mr. TökéletesApukát.
Rémes.

Egyébként alapvetően nem rossz, ha ezek a reklámok felhívják a figyelmet a nemi betegségekre (többek közt), mert gyanítom, hogy a magyar társadalom egy (jó) része orvoshoz nem járó, hiányis higiéniás szokásokkal bíró, retkesalfelű népség, de sajnos az az érzésem, hogy ezek a kis szösszenetek a hüvelygombáról meg effélékről PONT NEM hozzájuk jutnak el (mármint agyilag, mert látni látják, természetesen).
Olyan rövid időszeletet kaptunk a sorstól, hogy itt a földön élhessünk. Képesek vagytok annak nagy részét TV előtt eltölteni?! Még a barátnővel is?

Tényleg nincs semmi jobb ötlet???
ÉJJEN ÉJJEN ÉJJEN

végre, mi a fasz közöm van nekem a pinagombához? VACSORA közben főleg?

Szívemből lett szólva...:)))))

DANKE SCHÖN
tovabb erositenem par fentebb emlitett velemynt miszerint ha menstruaciorol van szo ne kek lotyit mutassanak hanem vert vagy ha huvelygombaro lvan szo akkor lassunk egy "galocat" he!

uvd
Tóta W. Árpád ·2007.06.25. 10:10:05

"olvastam, nagy k9önyv, de nem értek egyet."


én sem, viszont ha valami idióta reklámügynökség meggyőzi a megrendelőt, akkor adásba kerülhetnek ilyen fos reklámok... :) egyébként van egy lépcsőfok lefelé még, az ennél is nívótlanabb reklámok, jelesül a napkelte idősávjában a királyi tévén...
Amúgy meg az emberiség a nagy sterilitásban fog kimúlni, halleluja, magasztal teljes.
Mennyire vagyunk meghülyülve?

Minap a reptéren elvették a borotvahabomat. Több mint 100 mL volt a flakon, terrorveszélyes. Ezt most nem ragozom. Lényeg, hogy másnap reggel, a hotelben nem volt borotvahabom, viszont borotválkozni kellett. Sima vízzel beáztattam kissé az arcomat, és megborotválkoztam. Nem mondom, hogy ugyanolyan mint habbal, kissé keményebb a szakáll. De abszolute nem gond.

fule-sandor.blog.hu
dimitrij 2007.06.25. 13:01:06
Na azok ám az igazi gyöngyszemek. Főleg a pontencianövelő vagy mi a tökköm reklámja. Na az nagggyon halálos, bicskanyitogatós. De egyébként mindegyik olyan mint a seggem szüretkor.
Furcsa, hogy pont most írtad ezt, két nappal ezelőtt sokalltunk be a férjemmel a lábgomba elleni szerek reklámjától, azt hiszem egy blokkba 3 ilyen jutott.
Bambano 2007.06.25. 12:33:48
"Zsir: a canesten előző, edukáló reklámját is több éve le kellett volna venni a képernyőről."
Miért?
zsanett: a "magasztal teljes" az valami gyerekkori félrehallás? :)
a reklám amellet hogy tényleg undorito, és a pofádba vagja a nők egy kicsit sem publikus problémáját, még egy nagy hiányosságot mutat, amit eddig senki nem emlitett: A KRÉMET PASIKNAK IS FELIRJAK, ugyanis nem csak a noknek kell kezelni ilyen esetben. ha annyira tanitani szerettek volna vele, ezt ki kellett volna emelni (nyilvan a kup nem jatszik ebben az esetben). ugyhogy be lehet fejezni a "nekem mi fasz kozom van a pinagombához" dolgot, igenis van sajnos, mivel visszafertőz. egyébkén nem vacsora mellett kellene mennie, ez tény.
Amúgy az baj, hogy ez néha úgy működik, hogy ha az egyik elkezdi, jön a többi is, mert nem akar lemaradni. Eleinte csak egy lábgombás márka hirdette magát, mondjuk az ezerrel. Azán hirtelen megjelent még 2-3 a TV-ben. Gondolom úgy látták, hogy ha valakinek egyszer lábgombája lesz, még a végén a konkurenst fogja válsztani, hiszen az ömlik a TV-ből, ezért kénytelenek voltak ők is beszállni... Mert azért azt nem hiszem, hogy ekkora megjelenés indokol a hazai lábgombások csoportja. Tényleg, nektek volt már, vagy ismertek olyat, akinek volt? Nekem mindkettő nem...
Bambano 2007.06.25. 12:30:42

Pontosan... es az meg hagyjan, de a forgatokonyv is megvan hozza. Aszonnya... vizszerelo, becsonget, anyuka nyitja az ajtot. Jo napot, on hivott vizszerelot, ugye? Igen, en, sajnos eldugult a lefolyo. Nem gond, Mr Proper vagyok! es maris vagja az asszonyt a mosogaton. Reklam vege... Ha eldugul a lefolyoja, Mr Proper a kinyaloja.
Tökéletesen egyetértek Árpival. Engem is baromira idegesít, ha békésen vacsorázgatok a tévé előtt, és egyszercsak elkezd ömleni belőle a szar, a gomba, a menstruációs vér meg a hüvelyváladék.

De az efféle reklámok megléte tökéletesen érthető. Az adott cucc forgalmazójának biztos jó, mert esetleg valaki megveszi miatta, ha meg nem, akkor sem történt semmi. A csatornának meg tökmindegy, milyen reklámokat sugároz, ha valaki herripottert akar nézni este 9kor, úgyis megnézi, mindegy milyen spot volt előtte.

Felháborodni pedig szerintem fölösleges, mert van megoldás a problémára. Mikor kezdődik a blokk el kell kapcsolni, 4 perc múlva vissza, akkor épp úgyis előzetesek mennek, azok meg mindig tök izgalmasak. Aztán pedig meg kell várni, míg bedöglik a teve, és nem kell újat venni, kész. (Nekem bejött a módszer.)

És hogy kicsit offoljak (és reklámozzak is), ami az internetet illeti: firefox böngésző + adblock kiegészítő, és többé nem kell reklámokat látni egyáltalán.
Ja, és ugyanez volt a szemcseppekkel is. Először jött a Visine, aztán még jött vagy 3, s nem volt olyan reklámblokk, amikor ne lett volna ilyen hirdetés. Minek, kérdem én...
Hát alapvető vásárlói viselkedésem az alábbi:
A boltokban gyakorlatilag a középső polcok nálam vakfoltot képeznek. A reklámokra szépen emlékszem, a termékekre alig-alig. Ha idegesít egy reklám, akkor a gyártó biztos lehet benne, hogy egy vásárlót elveszített.
Egyébként egyszer berángattak két csokiért véleményezni a reklámokat. Mivel ráértem, meg szerettem volna véleményt mondani, mentem. Az jött ki, hogy a bankreklámokra teljesen immunis vagyok. A többiről megmondtam a kendőzetlen véleményemet, hátha segítek vele magamon.
Engem amúgy legjobban a Calgon idegesít. Ez a termék még alább való, mint a hüvelygomba krém, mert ez nem jó semmire. Egyszerűen felesleges, hatalmas pénzkidobás Calgont nyomni a mosógépbe, ha utánaszámolsz, pár év alatt kijön egy új mosógép... Ezek csak az igényt árulják, legújabb reklámjukban már kimondják, hogy "mert Calgonra tényleg szükség van" NINCS, vazze!
Na igen, a Calgon.
A Calgon is ezért ilyen drága, mert éjjel-nappal megy a reklámja, olyan 10 éve folyamatosan.
Lehet hogy maszattal tejes, már nem emlékszem.

A ph értékemet megsokszoroztam és meg elkezdtem az öntisztulás folyamatát.
Calgon! Veszek minden evben 4 liter ecetet, bebaszom a mosgepbe, beallitom a gepet magas hofoku mosasra, gyonyoru tiszta lesz belul, ugy kimarja a sok szar kovet, mint a picsafejuvaddiszno! Es mennyibe is kerult? Ugy 600 forintba / ev. Nem pedig elbaszom a penzem 2 havonta egy doboz szaros Calgonra. Jah!
Zsir: mert a piac és a termék életciklusa túllépett már azon, hogy el kelljen magyarázni egy bólogatva vigyorgó női fejjel, hogy mi az a lábgomba és hogyan kell kezelni. Az edukáló reklámok szerintem egy teljesen új, előzménnyel nem rendelkező termék életciklusának elejére valók. Az a női fej meg nem való sehova.
Es az ecetet nem is relamozzak... ugyebar! :-]
Kedvenceim másként:

Elromlott valami és nincs pénz újra?
Ne otthonról telefonálj az uzsorásnak, hanem menj el dolgozni b+.

A bácsi rendőr?
Nem egy köcsög ügynök.

Anyú, anyú nem kell kihúzni a fogam!
Kirohadt magától!

Régebben gondjaim voltak a székrekedéssel.
Most akkor, ott és annyit szarok amikor akarok.

London erős szél de a hajam tartása...
Lajosmizse a kezem beleér a moslékosvödörbe, de a hajam tökélestesn tartja a trendi kis teszkósszatyrot az eső ellen.

Az új toszomicilin tartalmú fanszőrgöndörítőtől 300%-kal idiótább lesz a régi hagyományos szarokhoz képest.
Ivan Kozirev! Ne bántsd Zsanettet. engem nagyapám rendszeresen hordott templomba gyerekkoromban. Meg voltam róla győződve, hogy az ima így hangzik: "Üdvözlény Mária, malaccal terhes". Kurvára nem értettem, hogy ez mit akar jelenteni. :)
Ugyanerről a témáról némileg szélesebb kontextusban: filmvilag.hu/xereses_frame.php?cikk_id=4846
leftwing: nem bántottam, vagyis nem akartam bántani. Szeretem az ilyen félrehallásokat, nekem is van csomó. :)

A malaccal terhes nagyon ott van! :)
még húsvét környékén láttam először ezt a reklámot, akkor engem is kihozott a sodromból egy kicsit. ez lett belőle, ha valakit érdekel: mista.blog.hu/2007/04/08/sonka_gomba_torma

arra lennék amúgy kíváncsi, hogy amikor majd "a szpotból poszt lesz egy blogon" végleg, akkor vajon hányan néznek majd meg egy ilyen témájú reklámot?
Gecc: mi egyszerűen öblítő helyett ecettel öblítünk. Vízkő megoldva, öblítő kilőve, és a ruháknak nem lesz ecet illatuk, mielőtt valaki ezzel jönne...
a kalgonban még az tetszik, ahogy nemlétező kémiai process-t, fogalmat alkotnak vele, jelesül a KALGONIZÁLÁS-t. :D

kalgonizálnak vaze.
profinak, komolynak tűnik, mint a Havas. :)
a téssasszony meg beszopja, merazolyan profi.

lorealizálás, rájfájzenizáció, ambipurgálás, marktálódás, silanizálás, tisztára ciffül...
Ivan Kozirev 2007.06.25. 14:07:10

Tenyleg nem lesz ecet szaguk? En amikor atmosom a gepet a sok ecettel, az egesz szaros lakas 1 hetig ecetszagu. Csak ez a hatranya az ecettel valo tisztitasnak.
Gecc: komolyan nem, semleges szaguk lesz, de sem ecet, sem virágillat az Alpok lejtőiről...
Amúgy a mosóport is kiiktattuk, helyette mosódiót használunk. Érdemes azt is kipróbálni, a nem kicsit szennyező mosópor helyett...
Bambano 2007.06.25. 13:40:52

"a piac és a termék életciklusa túllépett már azon, hogy el kelljen magyarázni ... hogy mi az a lábgomba és hogyan kell kezelni. Az edukáló reklámok szerintem egy teljesen új, előzménnyel nem rendelkező termék életciklusának elejére valók. Az a női fej meg nem való sehova."
A női fej az nyilván szubjektív dolog. A lábgomba-magyarázat sajnos egyre aktuálisabbnak tűnik. Rettentő elhanyagolják sokan ezt a kérdést. A termék életciklusa rettentő hosszú lehet, gondoljunk pl. az aszpirinre, ráadásul mivel régebben nem lehetett gyógyszert reklámozni, így sok régi OTC gyógyszernek nem is volt bevezető reklámja amit most próbálnak pótolni. A Neogranormon pl. valamikor a 60-as években volt újdonság, de attól még ma is jó. Főleg akkor amikor pl. egy konkurens reklámozni kezd egy új terméket pl. Lamisil. Így kívülről persze, piacismeret nélkül nehéz megmondani, hogy mikor mi jó. Levenni a reklámot nem kell, mert ha a megbízó majd nem fizet tovább akkor abbamarad.

Létezik egy másféle megközelítése is az egész kereskedelmi tv iparnak. Ez végül is az, hogy mivel ezek üzleti vállalkozások, így elsőrendű számukra a reklámmegrendelések megszerzése, és minden más csak eszköz ehez a nézettségi mutatókon keresztül. Röviden nem azért adnak reklámot, hogy a kultúrműsorokat finanszírozzák, hanem pont fordítva, azért adnak kultúrműsort, hogy megnézessék a reklámokat. Ez így azért sarkos, de tisztán üzleti alapon igaz.
Egyrészt igaz, másrészt ha folyamatosan hüvelygombát kapnál az arcoda, mutathatnának bármiylen műsort, előbb utóbb megúnnád és elkapcsolnál. A kertévéknek valóban fordított a gondolkozásmódja, de tényleg nem ártana ilyen megfontolásokat is számításba venniük.
Nincs mese, ma már a reklámtól is egyre többen elvárják, hogy szórakoztasson és ne üres időkitöltés legyen.
Gecc 2007.06.25. 13:21:55
Bambano 2007.06.25. 12:30:42

Pontosan... es az meg hagyjan, de a forgatokonyv is megvan hozza. Aszonnya... vizszerelo, becsonget, anyuka nyitja az ajtot. Jo napot, on hivott vizszerelot, ugye? Igen, en, sajnos eldugult a lefolyo. Nem gond, Mr Proper vagyok! es maris vagja az asszonyt a mosogaton. Reklam vege... Ha eldugul a lefolyoja, Mr Proper a kinyaloja.

Gecc

ez a LUXXX elozetese es nem a teven volt :o)))
Igaz, a monitor is 4szogu
Az én kedvencem a robitusszinos reklám. Nem vagyok se agresszív, se gyerekgyűlölő, de ha véletlen belebotlom ebbe a sz@rba, hát legszivesebben bemásznék a tévébe, és egy kurvanagy sallert lenyomnék annak a kedves kislánynak.

Ásókára visszatérve, akinek jó a fülhallása, az már biztos észrevette, hogy ő tulajdonképpen nem más, mint Pumukli, csak megváltozott az idők folyamán, mint az a kis girnyó a Gyűrűk urában, aki mindig a drágaszágát akarta visszaszerezni. :)
nekem a kedvencem a Tabasco reklam a mai napig.Tudjatok szunyog csip,elropul langgombe valik az ejszakaban mint birodalmi vadasz Luke Skywalker nyoman
Rocker csavo vigyor, adab tabasco a pizzara
NNNNNNNa ilyeket, ezeret!
És jöhetne utána egy Rennie puffadás ellenei reklám. Ég a gyomra? A Rennie megoldja. Tökéletes árukapcsolás.
.com 2007.06.25. 14:35:34

Joooovan, gondoltam hatha valaki meg nem latta a Lefolyo es a faszom cimu filmet, aztan most jol be tudom dobni otletnek! :-D
ljubova,
pl. itt: "A tárgyak tökéletességére a „testi üdvösség” tana a válasz. A lendületét és célját vesztett nyugati társadalom embere (csakúgy mint a kései császárkori Róma jelentőségét és politikai szerepét vesztett polgára) cirkusz és luxus után néz, ahol a villák és arénák fókuszpontjában a kényeztetett és megtöretett test áll annak minden funkciójával. Míg a reklám erkölcsi világrendje igen egysíkú és fantáziátlan, addig az anyag és testi funkciók felé a hétköznapi udvariasságot meghazudtoló módon gátlástalanul és optimistán nyitott: behugyozás, lábgomba, fingás, böfögés és seggtörlés, szarpucolás (sőt, a vécékagyló beszédes szájjá változik, amely alig várja a háziasszony megtisztelő látogatását), majd este tíz után következik még a világító műbroki, gésagolyó és farokemelő patikaszer pergő nyelvű kikiáltása."
A lényeg a vér és hugy központi szerepe, ami ma ugyanolyan arányban szerepel a képernyőkön, mint anno a cirkuszi porondon és lelátókon megosztva: szadizmus és önkényeztetés; körbeérő testiség-kultusz: kilógó belek és krémezett bőr.
A korai kereszténység sikerének egyik titka éppen ezzel a szadista és egomán felfogással szembeni kontraszt volt, de hogy ne legyen törés a világrendben, hamarosan maga is ugyanezen szadista és egomán kultusznak kezdett áldozni (úgy látszik, van ebben valami társadalmi állandó).

Amúgy konkrétabban a fosreklámhoz kapcsolódva, éppen egy római császár jegyezte meg bölcsen, midőn megadóztatta az árnyékszékeket: "a pénznek nincs szaga".
Gecc 2007.06.25. 14:41:21
A Magyar Nep 5%-at kepviseljuk!
Szeleskoruen tajakozodunk a megalapozott velemenyformalashoz!
Nekem kedvencem még az a fájdalomcsilapító, (talán Aleve) amit hátfájásra ajánlanak. Mintha az lenne a megoldás, hogy ha fáj, beveszek egy fájdalomcsillapítót. Nem kellene inkább az okokkal foglalkozni, mozogni, tornázni?
zsanettnek az axe reklám tetszik, vezesd be)((((.
krtek 2007.06.25. 13:43:22

Ilyeneket írjál még! Ez nagyon jó!
Ertem en meg nem is. Tudom a mennyiseg a problema, nem a tartalom. (A talalast hagyjuk, az szar) Viszont tarsadalmi cenzurat varni az AGB-istenseg mitikus pusztulasa utan?! Majd ha tarsadalom levetkozte pruderitasat es nem kell elmagyarazni neki, hogy mitol is lehet huvelygomba.

Ha a pasik is vegre felfogjak, noi-ferfi tarsadalomban elunk, ahol bizony a nagyitol a terhes noig elofordul inkontinencia (persze nagypapitol visszafele is), ahol Tota W. Arpad 2007-ben X evesen le meri irni: "mert a hüvelygomba nem uniszex dolog.". Csokolom, kozvetlenul nem is, de kozvete bizony az, es forditva is. Tegyuk fel megcsinalok egy kellemes antibiotikum kurat, aminek a kovetkezmenye (hajlamossagtol fugg) ha nem figyelek, hogy bizony a farkam viszketni kezd. Jeee, csak nem gombas lett, mert nem tudott vedekezni a szervezetem?! Aaaa nem, csak viszket; mondhatnam es ignoralva a huvelygomba reklam generalta termeszetes erdeklodest, gombas farkammal maris generalok a felesegemnek egy huvelygombat. Ez szerintem nagyon is uniszex dolog. Csak mert a nok azok akik rajottek, hogy nem art rendszeresen elmenni egy un. nogyogyaszhoz attol meg nem kell szamuzni oket a "legnezettebb" mediumtol, csak azert mert egyesek tovabb gondoljak azt amirol fingjuk sincsen.

Speciel en utalom a borotva reklamokat, mert szakalmergezest kapok es a hanyinger kerulget, amikor egy maszkulin uriember a nagy budos semmi folott kaparja le a felso hamreteget a habzo pofajarol. Na ilyenkor megall a villa a levegoben es revetegen bambulva felidezem csodas szazvalahany gennyes kinovesemet arcomon. Ki vele!; es csakis maszkulinoknak szolo mediumokban lehessen talalkozni a borotvaval.

Hogy tul sok? Ezek szerint meg nem. Addig nem is lesz sok, amig az emberek rutinszeuen el nem tudnak beszelgetni az ilyen "gusztustalan" dolgokrol. Ez a termeszet es ilyen az elet. Vegul szerintem nem elkapcsoni kell, hanem termeszetesnek venni ezeket a dolgokat es maris lehet tovabb vacsorazni.
az ominózus hüvelygombás iszonyatban, nekem az tetszik a legjobban, hogy "...végre beszélhetünk a hüvelygombáról!"
ehh ehhh.
Biztos minden nő alig várja, hogy dumcsizzon kicsit a hüvelygombáról. Szerintem becézik is meg minden.
pl: "Kalap úr" meg ilyenek. :D
No, én példáoé mondent, amit nézni akarok, 5 perccel később indítok, hogya reklámblokkot elkerüljem.
A sokat hiredetőktől (Pl.CBA) meg juszt sem vásárolok, fene beléjük.
És most már a samponban is van vízlágyító, és ha nem olyannal mosod a hajad, akkor olyan lesz, mint egy cirokseprű és az összes meredtfarkú punabubus a vízlágyított csaj sorába áll majd sörért. Júúújjjjjj!
Mert hülye azért nem vagyok!
Nem. Csak egy vértahó műszaki áruház.

Szabó Béla vagyok fogdoki. Szeretem a kihivásokat. Adott a pasztacégtől egy faszi lóvét, hogy magyarázzam meg a szétrohadtszájú fogatlan taplónak miért vegyen 400-ért fogkrémet, tablettásbor helyett.

És most, csak önöknek, a reklámok alatt bemutatjuk miből megy a nagyarcú homoszexuális csatornamanáger egzotikus utazásra.
krtek
Ez már már olyan mint egy Blikk reklám:-)
na az ilyen problémáknál ugrik be nekem az a vissza-visszatérő gondolatom, hogy abból nem fog jó kisülni, ha rábízzuk magunkat a piac mindenhatóságára.

és ha azt gondoljuk, hogy ha valami marketing megfontolásból jó (bár ez is megkérdőjelezhető), akkor az minden más szempontból is rendben van, akkor nagyot tévedünk.

mert pénzügyi, anyagi, üzleti szempontból az ilyen reklámok teljesen rendben vannak, sőt, nyilván valami mutatóval megmagyarázzák, hogy ez igenis hatékony és működik.

de van egy olyan dolog, hogy jó ízlés. meg olyan is van, hogy erkölcs. csakhogy a piac ezeket a fogalmakat nem tudja értelmezni.
itt kéne, hogy bejöjjön a képbe egy olyan emberi elem, ami közbeszól, hogy hoppá, itt álljunk meg egy percre.

de nincs ilyen hang. sem a reklámban, sem egy sor más területen. és ez baj.

hiányzik a jó ízlés, a mértéktartás, a józan ész és a fantázia. nemcsak a reklámokból, hanem az azok köré beszerkesztett műsorokból is. nézhetetlen. én már gyakorlatilag nem nézek tévét, nagyrészt a befogadhatatlan reklám mennyiség miatt, másrészt pedig a pocsék, igénytelen műsorok miatt. pedig nem tartom magamat egy túlzottan intellektuális, emelkedett valakinek.
mingyábehalok:

"mert pénzügyi, anyagi, üzleti szempontból az ilyen reklámok teljesen rendben vannak"

Nem, nincsenek rendben. Az AGB, ha jól emlékszem, 5 perces intervallumokat mér, vagyos a reklámblokk alatti intenzív szörfölést nem tudja követni. Tehát itt épp arról van szó, hogy a piaci mechanizmust egy rossz mérés torzítja.

A jó ízlés, erkölcs közös ügy, azt egész pontosan leképezi, hogy ki mit hajlandó megnézni.
Azért valamennyire működik a diszting. A hüvelygombareklámokban például nincs 3d animáció egy punciról, amiből a kúp kizavarja a kis élősködőket, pedig a megbízó biztos szívesen látott volna ilyet.
Eszembe jut PKD "Közvetlen értékesítés" című szösszenete arról, mennyire káros, ha direkt próbálják az emberre rátukmálni a frankót...

Egyszer azért szívesen résztvennék egy olyan megbeszélésen, ahol egy új mosóporreklámot raknak össze a szakemberek. Egyszerű fogyasztóként szerintem kiválóan mulatnék, ahogy az ikszpluszegyedik habzó por mellé legyártják az akciótervet, amiért nekem feltétlenül azt kell megvennem.

Valamiért azonban mégis nagy pénz van a TV-s reklámokban, akármilyen idejétmúltnak gondoljuk mi, a netes fenegyerekek, akik lenületből tiltják a bannereket, és törlik ki az inbox-ból a spam-et.
pedig pusztán népművelési szempontból nyomathatnák a real lifeot.

- na öcsém, ha ilyened van , esztet kennyed fő, ha meg ilyened e , akkó meg esztet. további jó étvágyat, jó szórakozást. ezek után má tényleg ne kapcsoljanak el!
Én a reklámokból az alábbiakra jöttem rá:a magyar a világon a legkorcsabb nép.A férfiaknak merevedési zavaruk van,a nők behugyoznak,korpás a hajuk, hüvelygombájuk van, állandóan és folyamatosan menstruálnak.A magyarnak folyton hasmenése van,ezért állandóan fingik és lábgomba is kínozza, a herpeszről már nem is beszélve.Ha éppen nem fosik, akkor csak hashajtóval megy neki a nagydolog.És persze elviselhetetlenűl büdöset ürít, ami miatt nem lehet megmaradni utána a fürdőszobában.Sőt buta is, mert a gerincferdülésre papírzsebkendőt használ és Gösser, Pilsner U. helyett kizárólag Ászokot iszik, azt is csak azért, mert imádja a színvonalas magyar focit.Ráadásul még gazdag is, mert csak az őt-hatmillió feletti autóval kíván közlekedni és Távol-Keletre jár tán már nyaralni.A csóróbbaknak Madeira is megteszi.Emlékszem, úgy jó három évtizede gusztustalannak találták, hogy a tévé esti meséje előtt a kis plüssmaci fogmosás közben gurgulázott, majd köpött egyet.Az általános társadalmi felháborodás és a köpés a szocilista erkölccsel össze nem egyeztethető volta miatt a maci egy idő után már nem köpött, lenyelte a fogkrémes vizet.A mosóporok reklámját értem csak azt nem, miért nem hirdetnek hozzá egy fateknőt, hogy a bunkóbb is megértse mire is kell használni.
Tóta W. Árpád 2007.06.25. 15:35:19
"A jó ízlés, erkölcs közös ügy"
Az erkölcsről még csak-csak lehet vitatkozni, de azt a kijelentést, hogy a jóízlés közös ügy nemigen tudom értelmezni.
"magyar a világon a legkorcsabb nép"

Neked meg súlyos kisebbségi komplexusod van.
A reklámok minden országban ilyen kretének. Tavaly egy hetet töltöttem Angliában, dettó.
Megjegyzem utólag az erkölcsi kérdés sem teljesen világos, ha a kérdéssel kapcsolatban vizsgáljuk. Nem hiszem, hogy a hüvelygomba reklám erkölcstelen lenne, inkább gusztustalan.
A jó ízlés miben- és meddiglétét a közönség határozza meg. Jelenleg kb úgy vagyunk, hogy csöcs OK, pina nem. Kék menstrua mehet, piros nem.

Nyilvánvaló, hogy a cikkben említett példák túlmennek a határokon, csak egyelőre nem megoldott a reakciók mérése.
travis 2007.06.25. 16:18:21
"magyar a világon a legkorcsabb nép"

"Tavaly egy hetet töltöttem Angliában, dettó."

Ezt cáfolnám, pár éve Angliában élek és egészen más a tapasztalatom. Itt az ilyen gusztustalan reklámok nem nagyon mennek. Öszességében más a reklámok stílusa nem csak ezen a téren. Itt inkább idegesítőek fordulnak elő. Mindez nem jelenti, hogy jobbak, vagy rosszabbak, hiszen teljesen más piaci helyzetben, teljesen más közönségnek szólnak.
Inkabb ezzel foglalkozzal Arpi:

www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=9370421

Illetve, akarom mondani, ezzel is foglalkozzal.

Mellesleg nem hogy gusztustalan reklamot nem kene adni, hanem be kellene tiltani a Gyogyszerreklamokat. Majd a doki vagy a patikus megmondja hogy melyik a jo.
zsir,
Azért a budiszagosító és a kékmenstrua ott is fut ám. Nem is beszélve arról, hogy ezen reklámok tekintélyes része külföldi gyártású, itthon csak leszinkronizálják.

Jut eszembe, mivel nincs economist elofizetesem, de feltetelezem valakinek akad, nezze mar meg valaki hogy a

"Gyurcsány ugyanakkor azt állítja saját kormányáról, hogy reformkormány, az ellenzék szerint reformokat nem, csak pénzbehajtást folytat. A magyar kormányfő külpolitikai kérdésekben is aktívnak igyekszik mutatkozni, ám talán jobb lenne, ha ezt nem tenné. A legutóbbi akciói (például a gázvezeték vita) jelentősen rontottak az ország megítélésén. Gyurcsány nem mondott igazat tavalyi németországi illetve múlt heti Robert Ficoval folytatott tárgyalásairól. Az első esetben Merkel, a másodikban a szlovák kormány szóvivője hazudtolta meg."

resz benne van-e az Economist eredeti valtozataban, vagy csak az MNO allitja-e ugy be mintha onnan lenne.

www.mno.hu/index.mno?cikk=417559&rvt=3
www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=9370421
Ne gusztustalanozzatok, kerlek! Attol mert betegseg nem gusztustalan. Ha AIDS, vagy Parkinson-kor ellenszert "reklamoznanak" a "gusztustalan" hatasainak megszuntetesere/kezelesere ,az is ilyen elutasitast szulne? Attol mert pina es nemi betegseg, attol meg csak betegseg. Szerintem valamilyen szinten jelentos, a kezelesi rataja pedig alacsony. Ezert en elnezem hogy hirdetik akar a TV-ben is.

Jujj a pina, fasz, szar az olyan gusztustalan! En olyat sose! A nok meg sosem finganak mi? Kerelek...
br · kadarorszag.blogspot.com/ 2007.06.25. 16:48:13
hogy a huvelysikositoba jon ez most ide????
Maragggya ma, legalabb egy napot magunkkal foglakozzunk Te kis aktivista Te
"Remélem, ez még nem szexizmus, de hadd szóljak, hogy engem totál fölösleges ezzel baszkurálni, mert a hüvelygomba nem uniszex dolog. Szóval a reklámköltés felét akár fel is helyezhetné magának az illetékes mastermind a kúppal együtt, és ez vonatkozik az összes istenverte intimbetétre, tamponra és intimzuhanyra. A Tena Lady inkontinenciapelenkára különösen."

Ez totálisan igaz, ehhez csak annyit tennék hozzá,h engem meg napjában többször baszkurálnak sporthírekkel mindenféle rádióadón, sőt tévében, holott a nők 90%-át ez k.vára nem érdekli. Ennyi erővel mondjanak kötelezően pl. divathíreket is.
Ráadásul az,h x.y sportoló hogy keresi a saját érvényesülését, ahhoz nekem mi a rák közöm van?
Előre szólók, nem a magyarok jóhíre miatt csinálja egyik se,hogy büszke legyen rá a haza meg ilyesmi...ez 100% saját pecsenye sütögetés.

Szóval majd megszokjuk azt a hüvelygombát, prosztatát, hashajtót, nehéznapokat a vacsora mellé. Engem mellesleg jobban zavar amikor a mosóporról, meg az édes taknyokról énekelnek, a cukrot és kakaót energiának hívják, a finomlisztet meg gabonának.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.25. 16:25:05
"A jó ízlés miben- és meddiglétét a közönség határozza meg. Jelenleg kb úgy vagyunk, hogy csöcs OK, pina nem. Kék menstrua mehet, piros nem."
Ez inkább a társadalmi konvenciók határát jelenti. A jó ízléshez nem feltétlenül van köze. És hát pont a reklámnál a közönség közvetlenül szavazhat a forintjaival. Mindenki fel van persze háborodva, meg undorodik a reklámtól, de ha holnap gombás lesz akkor mit fog csinálni? a)kivesz szabit és elül 2-3 órát a körzetinél. b) elmegy egy jó forgalmas DM-be, patikába és végigkérdezi az összes gomba elleni szer előnyét, hátrányát. c) vesz valamit amiről már hallott abban a gusztustalan reklámban és kipróbálja.

"egyelőre nem megoldott a reakciók mérése."
De igen, csak nem a szöveg számít, hanem a forint.

Engem a legjobban az bosszant, hogy abszolut hamis kepekkel traktaljak az agyunkat.
Mintha egy no a mensruacios napokon lenne a legfittebb, legboldogabb, sot, a pasijahoz is akkor keszul a legnagyobb jokedvvel!!!

Kedvenc sztorim:
A 80as evek kozepen jelentek meg az intimbetet reklamok dogivel. Osztalyfonokom 8 eves kisfia duzzogott, hogy o miert nem kaphat olyat, bezzeg a noverenek mar vettek...

Telt mult az ido, es egy nap hazajott a sulibol, letolta a gatyajat, kivagta a betetet az asztalra, s kozolte:

"Hat en nem tudom, hogy ebben a Krisztinek mi a jo, nekem egesz nap torte a seggem!"
travis 2007.06.25. 16:45:34
"zsir,
Azért a budiszagosító és a kékmenstrua ott is fut ...ezen reklámok tekintélyes része külföldi gyártású, itthon csak leszinkronizálják"
Na hát persze itt sem kolbászból fonják az intim betétet, de a stílus azért más. Szerintem a Magyarországra szinkronizált reklámok nagy része német, meg globálisra gyártott multireklám. Angliában is előfordul ilyesmi, de jóval kevesebb, mert az angolok a hazait jobban kajálják, meg persze nagyobb piac és megéri külön erre leforgatni egy-egy reklámot.
Sose értettem azokat, akik reklámfilmek miatt morognak. Francnak kell tévét nézni.
Árpád, Árpád, te is csak azért szólod le a tena lady-t mert nem volt meg durvább aranyered. Ha neadjisten lesz (jó a sansz ne félj, te sem vadvédelmi mérnök típus vagy aki egész nap az erdőt járja) akkor majd gondolj a jó öreg tena ladyre, mikor hipózod az alsonacikat, és 312413 darabot fogyasztasz egy héten :)

A ragasztócsik pedig maga a gyönyör, áldom az eszét aki kitalálta. (leszarom a tangát, de hogy boxerban sem csuszkál el AZ TELJESITMÉNY bazmeg! :) )
Ohh Jonas-R,

Mar megerte ide postolnom es olvasnom. Legalabb egy hasznos informacioval is gazdagodtam. Koszonom.:)

udv, egy Leendo, lehetseges Tena Lady-s aranyeres.:)
ok, a francnak kell tévét nézni, valóban, én is csak néhány sportműsor miatt kapcsolom be a képdobozt, de bazz, akkor ne tegyék be a szünetbe a hüvelygombájukat. eleve az annak az ostoba reklámnak a felvezetője, hogy a férfiak most úgysem figyelnek. na igen, megpróbálok nem figyelni.
Gecc 2007.06.25. 11:05:49

Hát nem tudom. Ásoka lehet akármekkora kult, de az hogy felnyítják az ember lábkörmét...brrr Rosszabb helyeken így kínozzák az embereket.

Tóta W. által leírt problémára ez jó példa volt. Én mint fogyasztó azért kapcsolók el a reklámról, mert hányinger kerülget a reklámban látottaktól.

Na mindegy nem vagyunk egyformák.
télleg, a múltkor a dunán néztem vmi filmet, és kifejezetten zavart,h nincs reklámblokk...mikor fogok én vacsizni, wc-re futkosni, zuhanyozni, fogat mosni, végignyomkodni az összes csatornát,h ott mi van...egyébként ha az ember menstruál, végigpelenkáz pár kölyköt és figyelemmel kíséri a végtermék állagát és egyéb jellegzetességeit a kisded egészségi állapotára figyelendő, akkor egy kis hüvelygomba, hasmenés, intimbetét már meg se kottyan a vacsi mellé...a pasik meg, hát nemtom hogy dolgozzák fel az ilyesmit, talán egy kis Fábry-túladagolás jó hatással lehet :)))
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.25. 16:25:05
"...A jó ízlés miben- és meddiglétét a közönség határozza meg. Jelenleg kb úgy vagyunk, hogy csöcs OK, pina nem. Kék menstrua mehet, piros nem..."

Pedig nekem a pina is OK :D
Viccet félretéve, tényleg kéne valami durvább szabályozás. Én a reklám teljes betiltását se vetném el. Ha valami csak így tud működni akkor az nem jó dolog! Szerintem aki reklám alapján vásárol az hülye!
szerintem TótaW nem is tudja, hogy a nőcik hány százaléke hüvigombcsis ehhe
hábázz. szelektív látás.
nem a tévét kapcsolom el, hanem az agyam. aztán tőlem gombázhatnak.
amúgy meg mi lenne, ha a viszketős dolgokkal orvoshoz mennénk? merugye szerintem az lenne a normális. lehet, h nem is hüvelygomba.
mér nincs ilyen reklám: "valami baja van? menjen orvoshoz!" ha valamire, a magyar egészségügyre ráférne a reklám. b(úgy is be lehetne fejezni a szöveget, h "többé nem lesz semmi baja... mi garantáltan kinyírjuk. de minimum félrekezeljük.")

amúgy meg nagy reklámszerelmes vagyok, nekem lejön a domestosos szörnyi is a "később visszajövök... ötször később..." -szöveggel (de ez az alsó határ. a felső opel-reklám volt lassított paolo maldinivel/bitter sweet symphony-val, nyammi!) ehhehehe. és valljam csak be, a bravia reklámok is lejöttek.
meg egy darabig raiffeisenék is. egy ideig csak kibökte a srácom vagy én, hónap vége táján: "és itt a pénz?! NINCS ITT!" röhögtünk egyet. aztán ráuntunk, most meg már tök bénák.
de azért - ritkán - vannak ehetőek, szórakoztatóak, nekem bejövősek.

crazy people? az ott volt.
egyáltalán mennyire mérvadóak a tévéadók nézettségi adatai? én nem vagyok otthon a témában, de egyszer valami olyat hallottam, hogy egynéhányezer digitális kütyüvel következtetnek az egész lakosságra...rosszul tudom? ha így van, akkor ez messze nem egzakt.
cozumel 2007.06.25. 17:05:13 Aranyos!
tz:
"nem a tévét kapcsolom el, hanem az agyam"
Nálam az történt amit Árpi jósolt. Azon kevesek közé tartozom, aki nem néz tévét. Több oka van. Az csak az egyik, hogy elegem van a fél-negyed óránkét mindenféle marhasággal megszakított filmekből. A szinvonal - ami nincs- is betett. Van internet, mozi, könyv mint szórakozás. Ha jól számolom fél éve nem volt bekapcsolva a tévé. Teljesen jó.
Marhára nem zavarnak a hülye reklámok...
:-))
pici: max. 3-4 napig bírom híradó-szignál nélkül. mondjuk, az mind1, h melyik híradó... :)
kotonreklám. gusztustalankodás meg bénázás nélkül (ja, rádobom, mint gyerekkoromban a karikát a botra, mi?! anyád.). betiltották.
youtube.com/watch?v=nojWJ6-XmeQ
mind1, nem is kell a fél youtube-ot idelinkelni.
marha könnyű elcseszni.
a becks héliumos szpotja beszarás (szvsz). a kádban sört kutyulós meg ijesztő/hánytató.
ennyi.

tudom, nem erről volt szó végső soron. de valahol ez is benne van: ha sok, változatos és jó reklám lenne, nem zavarná az embereket.
a szájba rágás, az agymosás kísérlete az, ami zsigeri reakciókat vált ki a nézőkből. és nem feltétlenül a nyakbaborulós fajtát...
márciusban volt 4 éve, hogy nem nézek TVt :)

nagyon könnyű leszokni róla... !

Elképesztő, hogy mennyi minden belefér egy napba, ha nem hagyjuk magunkat tunyulni a képernyő előtt.

A magyar átlagember legkevesebb 2 órát néz TVt naponta, ha kiszámolom, hogy én nagyjából 3 napnyi TVzés ideje alatt olvasok el egy átlagos könyvet, nagyon impresszív eredménnyel számolhatok. Nem csak olvasásra lehet fordítani ezt az időt: sportra, mozgásra, egészséges (tehát ha nem akarjuk, hogy drága legyen, időigényes) ételek ételek elkészítésére, családra, barátokra.

Az emberek egy része pihentetésnek tekinti a TVt, de ez egy bolondság. A TV előtt lustulva sohasem nyerünk olyan felszabadult érzést, mintha kirándultunk volna egyet vagy futottunk volna a parkban/lakótelep körül. A TV bénít és butít, miközben a legszomorúbb, hogy a legtöbb áldozat ezen nevet, és úgy gondolja, hogy őrajta az egész nem fog.

Egy panellakos beszélt.

özölő könnyzuhany...

a váncsának ezután igyekeznie kell...


A köröm- illetve hüvelygomba olyan makacs, hogy nagyon nehéz kiirtani. Kenőccsel pedig lehetetlen. (Az csak megelőzésül jó). Gyóccert kell enni ellenük. Na most ezek qva drágák cca 10000 jó forint. A legtöbbön a gomba csak röhög, mert 5 gyóccerből 4-re ellenálló. Szal, ha meg akarsz szabadulni tőle 1. irány az orvos 2. mintát vesz és kitenyészti, akkó megtuggya, hogy melyik gyóccert fogja felírni 3. irány a patika, mer receptre kapható.
Így hát a reklámjuk nem jó arra, hogy felvilágosítsa a népeket, arra jó, hogy elköltsünk egy halom pénzt gombaölésre, folyamatosan (mer nem használ) és jól behülyítsen. És ez a többire is így igaz, levezethető lenne. Így vagyunk tehát felvilágosítottan az orrunknál (pénztárcánknál) fogva vezetve. Ezér aztán fölösleges arról dumcsizni, hogy van-e eü haszna vagy se. A reklámnál magánál sokkal undorítóbb, ahogy becsapnak! Ha te bármit is reklám alapján veszel, az tutira átvágás.
hát igen helyesen merült itt fel, hogy a gyógyszerreklám mint olyan, fura egy szerzet.

mert például. én most összeszedtem egy frankó, óvodai eredetű mandulagyulladást, gazdagon szövődményezve. mondom az első napokban, oké, van itthon Coldrex, doboza piros, tabletta kétszínű, ettől mosolyogni fogok. hát le is vitte a lázamat egy órára egy fokkal, mást nem csinált. volt még vmi szopogatós szar, az se használt. erre elmentem orvoshoz, az meg nemes egyszerűséggel felírt
- penicillint
- aszpirint.
és akkor most gyógyulgatok. ezek százéves gyógyszerek.
"doboza piros, tabletta kétszínű, ettől mosolyogni fogok."
:D
egy gyógyszer legyen tekintélyt parancsoló, fluoreszkáljon a sötétben, vagy ilyesmi.
de ha már ez nem, akkor nagy, színes és bonyolult.

a legszebb, amikor a gyerekorvos felírja a gyereknek az antibiotikumot napi x ml-ben, a dobozban meg mm3 meg ilyen vol/mm3 szárazanyag, és ennyi vizet öncsé hozzá és rázzad fél napig a naprendszer forgási irányára merőlegesen... kissebbfajta vegyészmérnöki képzés!
Uraim!

Mindenki elfelejti azt a tényt, hogy otthon egy nő igen nehezen tudja magának diagnosztizálni a hüvelygombája meglétét vagy éppen meg nem létét. Az orvos is biztosat csak mikrobiológiai teszt után tud mondani ! Innentől kezdve pedig egyértelmű hogy a reklámok célja nem a tabuk megtörése vagy ilyesmi hanem egyszerüen a haszon maximalizálása nem törődve a fogyasztó valós szükségleteivel! Egyszerüen bele dumálják az emberek fejében hogy szüksége van erre a szarra is! Az hogy ez esetleg kifejezetten káros a vásárlóra nézve ( és nem csak a pénztárcájára!!! hanem az egészségére is!!!!)az nem érdekli őket! Egyszer hallotam valahol hogy az amerikaiaknak csak azért nincs az otthonukba felfújható rózsaszín elefánt mert még nem reklámozzák a tvben. Hát ez nem csak amerikaiakkal van így...
Az itt reklámozott gyógyszerek jó nagy része szvsz a nyugaton már betiltott vagy ellenkampányolt alapanyagokat tartalmazza.
Ha megnézzük a benzinkutaknál is ezeket lehet kapni.
Hüvelygomba, székrekedéses öreglány, behugyozós csaj a liftben, lábgomba, büdös klozetok, korpa mindenhol, nyafogós menstruáló picsa a tengerparton... Még valami jó kis fosós (hányós) reklám kéne, aztán teljes az undor. Ezt érdemeljük, mert mi tartjuk el ezt a sok tetűt. Te meg, Árpád, kérdezd meg az Avon-tanácsadódat, mielőtt a reklámokról írsz!
Ede bácssi 2007.06.25. 20:45:59
Hüvelygomba, székrekedéses öreglány, behugyozós nők, lábgomba, büdös klozetok, korpa mindenhol, szőrös lábu libák, nyafogós menstruáló picsa a tengerparton, meg mindenhol
Ja. Meg az intimbetétet elbűvölten bámuló, s aztán a lábát emelgető táncos, hogy látjátok? Nem véres ám!!
Hát mit mondjak? Kezdi komolyan kikezdeni a libidómat.
Kinek lesz kedve ezután nyalni egy jót????
Már inkább be sem dugom.Dugás közben majd arra gondolok, hogy nem baj, ha megjött és véres, az úgyis hígul a kifolyó vizelettel.
Azt meg felissza a lábán a szőr. Legfeljebb ha megmarad a fehér
folyás én is elkapok egy kis tovább burjánzó gombát. Akkor majd lesz gennyes prosztatagyulladás is!
acsimovics még a tótát is veri...

Vigyázni is kell a reklámmal, mert mondjuk beeteted a kutyust csepi eledellel, aztán fújhatod le chemotox-szal, hogy ne repkedjen össze-vissza.
nekem a fejfájás elleni gyógyszerek a vesszőparipám.

évek óta quarelint szedek fejfájásra, mert csak az használ. próbáltam mást is, de az ibuprofen tartalmúak nem érnek semmit, a paracetamol tartalmúaktól pedig olyan beteg lesz a gyomrom, hogy csak na. utóbbi kettőből vény nélkül kapható egy vagon tabletta, mind agyonreklámozott gyógyszerek.
a quarelint meg vénykötelessé tették, basszus. quarelin reklámot még sohasem láttam. vajon van összefüggés a két dolog között?
Csak a STRATÉGIAI TERVEZŐ-re hat a TV-s reklám-fejfájáscsillapító!
Az tetszik a legjobban, hogy a csajok a reklámokban mindig a nehéz napokon vesznek fel fehér nadrágot. Néhány év és megmutatják, hogy járhatsz, ha nem használsz betétet és mondjuk lehajolsz. Észre sem vesszük, de egyre durvább dolgok jönnek és egy szép napon becsokiznak főműsoridőben...
tz: hol tiltották be? A Cool-on most dobta rá az óvszert a bácsi fütyijére.
mingyábehalok 2007.06.25. 23:06:19

Éppen akartam írni erről. A gyógyszergyárak kibulizták a patikákkal egyetemben, hogy szart sem érő méregdrága gyógyszerekre fanyalodjon a nép. Állítólag ezeket a régi gyógyszereket nem éri meg gyártani. Szépen le fogják építeni a gyártást. Basszák meg.
De azért is elmegyek a dokihoz feliratni! Ja, és közgyógyra ingyé. Beeeeeeee. Eddig teljes áron megvettem, de ha már iratni kell....
És ne hagyjátok magatokat átverni, a doki tud ajánlani ezerszer jobb és olcsóbb gyógyszereket is, így visszajön a vizitdíj ára is.
A rinocérosz-köptető kb. négyszer annyiba kerül, mint a százéves kanalas (Elixirium thymi compositum) és semmivel nem jobb. Az íze se. A mixtura pectoralist (egy másik kanalas) meg betiltották, mert a kokainnal rokon vegyületet tartalmazott. LOL.

A paracetamol meg szétkúrja a veséd. Hanyagold!
2 hónapja áthelyeztem a tv-t az ablak elé, de a kábel nem ér el odáig. Azóta se hosszabbítottam meg és nem is hiányzik. A reklámokat utálom, mindegyiket, csak valamelyiket kevésbé.
Cauchy_ 2007.06.25. 23:26:07

Hát igen: lustaság, fél egészség!
:)
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.25. 19:34:48
"én most összeszedtem egy frankó, óvodai eredetű mandulagyulladást, gazdagon szövődményezve"

ne is mondd, a barátnőm minden második hónapban hazahoz valamit az oviból, és az ilyen coldrex-neocitran jellegű csodák szart se érnek.
én is arra jöttem rá, hogy ilyenkor a legtutibb doki és antibiotikum - úgy legalább meggyógyul az ember. különben csak több hetes/hónapos szenvedés következik.
ilyen szempontból rohadtul félrevezetőek az ilyen reklámok, mert azt üzenik: ne menj dokihoz, vedd meg az ilyen meg olyan csodaszert és minden rendben lesz.
ja. nem tettem el a blokkot, de jelentős az árkülönbség is a colrex/neocitran meg az aspirin között, különösen ha hozzáadjuk, hogy az aspirin hatásos. kábé a vizitdíj ki is jön, és még kapsz mellé orvosi tanácsot is, ami ez esetben a coldrex hallatán egy legyintés volt: "valami abban is van".
Legyen selymes a ti székletetek!
Házi feladat kreatívkáknak: csináljatok tetűirtó reklámot! A Pedex és a pedofil szavakból jól ki lehet indulni.

Megyek vissza baracklekvárt főzni. Közben megkóstolom a meggyes pitét, amit most sütött az asszony.

A Zsindexen meg nincs is reklám. Nekem.
A régi gyógyszerekkel az a baj, hogy még akkoriban találták ki a receptjét, amikor még a gyógyítás volt a fő szempont. Ezért elő van írva bizonyos hatóanyag tartalom. Az új gyógyszereknél szabad a rablás: fáradt olajból, akkumulátorsavból egy kis kőporral olcsó kis bogyeszokat lehet gyurmázni. Egy kis marketing, csillogó műmálnaízű zselébevonat és dől a lé. Ráadásul mivel csak kb. fél órát hat, már veheted is be a következőt.

De a legszebb az egészben, hogy nemcsak, hogy nem elég hatásosak ezek a szerek, de az öngyógyítás reklámozása nagyon csúnya eredményeket produkálhat. Mondjuk az a köhécselés lehet tbc vagy tüdőrák is. Arra pont nem jó coldrex.
:)
Cső!

Nem vennék rá mérget, de úgy látom a szabályozást, hogy: a Pharmaindexben (gyógyszerek lajstroma orvosoknak) VN jelzésű, azaz vény nélkül kapható gyógyszerek reklámozhatóak (meg a gyógyhatásúak is), a V (vényköteles) és Sz (csak szakorvos írhatja fel) jelzésűek meg nem.
Nem is láttam még a TVben nyugtató/altató/antibiotikum reklámot. Ezekkel általában az orvosokat nyomják ügynök rendszeren keresztül.
Nem tudom ez jó e, döntsétek el Ti, a post-cím adó példánál maradva:
1. Hüvelygomba: nő látja reklámot, bemegy a patikába, vesz Canestent. A gomba elmúlik (vagy nem), majd egy hét múlva újra előjön, mivel azóta kétszer dugott azzal az állandó partnerével gumi nélkül, akitől alapvetően elkapta (aki vagy hozta magával régebbről, vagy félrekúrt, vagy antibiotkumot szedett, mindegy...)
2. Hüvelygomba: nő tudná, hogy mit kell tenni, ha legalább annyiszor elmondanák neki, mint ahányszor megkapja a Canestenes reklámot. A következő gyógyszerkombóért állítom, hogy nem kell bőr és nemibeteg g-ba menni, mindenn orvos tudja: Kap egy tabletta Diflucan gombaellenes hípermodern szert, amiből egy hét múlva bevesz mégegyet, meg kenegeti Pimafucort kenőccsel, ami korszerűbb lokális gombaellenes szer, mint a Canesten, csakhát mindkettő vényköteles és nem lehet reklámozni. + felhívják a figyelmét, hogy a hüvelygombáról, csajok beszélhettek Ti magatok között a végtelenségig, azt csak beszereztétek valakitől, a rossz vécére ültem, illetve szauna dumát már senki sem hiszi el, kezelni kéne párhuzamosan a partnert is, mert ezek nem védőoltások, hogy évekig hassanak, hanem antibiotikus szerek, amik hatnak prompt, azt szevasz.

Uff
Na, azért srácok, az Ásoka-reklám az olyan közhasznúféle hirdetés volt, nem termékreklám hanem amolyan, hmm figyelemfelkeltés. Mondjuk nem azért mondom, de én el tudom képzelni, hogy van, aki arra sem jön rá, hogy ez bizony valami gyogyitando. gergoke.hu/reklamok/ 61es, igenigen :D
Márhogy kapcsolodjon a témához: most nem azért, egészséges nönek van olyan folyása, ami 'tisztasági betétet' (nem egészségügyi, mert ez csak a nehéz napokra kell, a tisztasági mindenkorra, fujj) igényel? Az már eleve gáz ha olyan kell mert anélkül elviselhetetelen. Menjen orvoshoz, prsze az nem jo, mert akkor nemkéne az ultravékony tisztaságibetét.
Amugymeg a Canesten kapmányrol nekem azok az idiota 'barátnöim' jutnak eszembe, akik nem képesek elmenni egy nögyogyászhoz évek ota, mert utálják a vizsgálatot, de tablettát pl. évek ota szednek... Kellemetlen egy doki, igen, de van annál kellemetlenebb is.

És akkormost beszéljünk a brazil sorozatokrol.
Dr.Genya: most nem azért, a szauna és egyéb duma nem mindig csak duma. Én az elsö nödokihozmenetelemröl gyogyszerrel tértem haza, és nem tudott mit mondani a doki, pedig akkormég szüzies voltam, mint egy bárányka. És különben is utálok fürdökbe járni, mert tuti biztos megfázok, legyengülök, haldoklom, és záros határidön belül megjelenik a cucc, akár van az embernek párja, akár nincs, és irány a doki... Bakteriális fertözés, na az igen, azt szépen megkapod a párodtol, sehonnan máshonnan.
De gombához nem kell mindig pár...hiába, zárt, nedves, meleg, ideális :D
Fuu, ez igy azért elég gáz volt, dehát istenem, másnak meg lábgombája meg fitymaszükölete van, tényleg, olyan reklám nincs?
Egyébként meg csak ugy elékzelem ahogy az idös szemérmes nénik látnak egy hasmenéses meg hüvelygomba (miii? :D) reklámot, vagy egy ásokát, azokkal a megsárgult, elszarusodott körmükkel, ejjj aranyoskáim micsoda világot élünk, mosmán ilyeneket mondanak be, ejj pedig a miidönkben assetutuk elöre mi jön az esküvö után :D
Van egy reklám, valami minielefántrol van benne szó meg egyéb iszonyat vérbaromságokról, aztán a végén beszolnak, hogy nem kell minden baromságot elhinni a tévének. Na ezt a reklámot csak éjjel láttam eddig, nem tudom milyen közhasznu szervezet csinálta, de szivesen szerveznék gyüjtést, hogy ne csak 3 bagolynak adják le rendszeresen, hanem a reklámok célközönségének is, csucsidöben.
w!
a hüvelygomba nem uniszex dolog,
a férfin általában tünetmentes, de terjeszti..
illetve simán visszafertőzi a hölgyet, ha nem kezeli. épp ehhez ven szerencsém.
Szerintem "felvilágosító" reklám nincs, legalábbis ha betegségről van szó.
Legföljebb figyelemfelkeltő reklámról beszélhetünk, ami igenis jó (lenne/lehetne), ha nem öngyógyításra buzdítana. Mert az jó, hogy plázacicus rádöbben, hogy a folyása nem természetes öntisztulás, béla bá' meg a reklám hatására elgondolkodik, hogy vazze én is sokat és nehezen brunyálok, és lehet, hogy ez nem a korral jár. Nade akkor utána azt kéne mondani, hogy kishülyém, irány a doki, és majd ő megmondja, hogy mi kell a te bajodra.
Na, szerintem, ha már felvilágosítani akarunk, akkor olyanok kellenének, mint a keljfel jános.
Ezek a szar placebok csak arra valok, hogy az embereket megkimeljek a paraszolvenciatol. Vedd meg, gyogyitsd magad, ha sikerul, megkimeltunk attol, hogy boritekot adj az orvosnak.
Szerintem a legtobb ember ugy van vele, hogy egyszer megeri kiprobalni. A gond csak az, ha nem hatasos, akkor vesznek egy masik szart is, es csak talan utana mennek orvoshoz.
pacman: nem a rádobóst tiltották be, hanem amit linkeltem
Mondjnk pozitív példát reklámokról:

Ez tuti volt, bár nem hivatalos:
A képen egy lepusztult putri, sok kicsi szocpolgyerek, támaszkodó munkaerők, leharcolt babakocsi, kosz stb. A kép egyik felén egy "muzsikus" hegedűvel támassza a falat. Jobb felső sarokban egy Durex logo és a jelmondat "Húzdrá cigány!"

Off:
Az aktuális ombudsmannak persze nem tutkó hogy nem tetszett, de az ő házától elég messze laknak az érintettek, így könnyen játsza a nagyon toleránst...
tz: bocs elnéztem :-)
több biztosítós rendszerről lesz majd valami?
Én meg a Domestos reklámokkal állok hadilábon. Azt mondja, hogy a fürdőszobával egy légtérben lévő wc-knél a fogkefén közel annyi baktérium telepedhet meg, mint a wc kefén. Hát nem tudom... még ha így is van, inkább nem szeretnék ilyenekről tudni. Bár nem hiszem, mert akkor mindegy lenne, ha wc kefével mosnék fogat...
DrGenya
Ez azért nem ilyen egyszerű, sok fertőzés kombinált, azaz gombás ÉS bakteriális egyszerre, és sajnos a legtöbb orvosnak eszébe se jut, hogy alaposan utánanézzen.
Persze, ilyenkor a Canesten is annyit ér, mint halottnak a csók.
Az ilyen nem receptköteles gyógyszereknek szerintem akkor van hasznuk, ha a delikvens éppen nem tud orvoshoz menni (külföldön van, pölö), de sürgős gyógyír kellene a bajra, amiről egyébként tudja, hogy micsoda. És erre jó a Canesten. Szvsz.
mingyábehalok:
"ilyen szempontból rohadtul félrevezetőek az ilyen reklámok, mert azt üzenik: ne menj dokihoz, vedd meg az ilyen meg olyan csodaszert és minden rendben lesz."

Nem értek egyet, az embernek tudnia kellene, hogy milyen súlyosságú tünetek esetén KELL(ene) orvoshoz fordulni. Náthára elég a vény nélkül kapható bogyó, de ha pár napon belül nem kezd javulni a helyzet, akkor irány a rendelő. Ha szövődményesélyes a dolog, természetesen akkor is kell az antibiotikum.
Szerény véleményem szerint az emberek így is ész nélkül tömik magukba az antibiotikumokat (sajnos az orvosok is felírják ész nélkül). Nem azt mondom, hogy ne szedjük, mert szedni kell, ha muszáj, de azért ne ez legyen az első lépés.
Én már tíz éve nem szedek, s azóta szökőévente egyszer vagyok beteg. Tavaly én is elmentem az orvoshoz, mert eléggé elhúzódott a torokfájás és a köhögés, mire közölte az orvos, hogy most már nem ír antibiotikumot, mert fölösleges. Ergo, ismét meggyógyultam nélküle.
De jó, hogy nincs televíziókészülékem...
antibiotikum - tényleg vigyázni kell, mert a szervezet saját baktériumflóráját is hazavágja, a résbe pedig betörnek a gonosz dolgok (gombák pl.).

Az antibiotikummal nagyobb baj a kiszerelés. Gyerekünk viszonylag gyakran kénytelen szedni (én az utóbbi 15 évben nem éltem vele szerencsére így a felnőtt antibiotikumokról nincs képem). Namost van ugye egy szabály, hogy minimum 5 napig tart egy kúra, és ez többnyire elég is. DE! A kiszerelés olyan, hogy az első flaska (por, kevered, felrázod stb.) nem elég 5 napra, így meg kell venned (fel kell iratnod) a következőt is, amiből kipótolod az elmaradt max. 1 napot. Otthon nem tárolhatod míg újra kell, így megy a szemétbe (visszaviszed a gyógyszertárba, mert rendes polgár vagy...).

Aztán jön a minisztériumi okostojás és közli, hogy a buta magyar lakosság milyen sok gyógyszert dob ki. Bazz, azt mégis kinek kellene megmarkolni a gyógyszergyár tökét, hogy normális (optimális esetre belőtt) adagokat forgalmazzon? Esetünkben 2 üveg gyógyszert kellett megvenni, ebből a második szinte teljesen felesleges (dupla haszon a gyárnak, a polgár, meg nyilván az OEP is bukik).

Persze mit várunk attól a rendszertől, amelyik most sipákol a hiány miatt, de éveken át hagyta, hogy százezrek potyázzanak? Felelős megkeresése (nyilván voltak elegen)fel sem merült.




Ez a reklám azokhoz a nőkhöz szól akik közül bármely négyből három találkozott a hüvelygombával élete során legalább egyszer... Ez így elsőre csúnyán hangzik, mintha valami brutális betegség lenne. De most gondoljatok bele: gyakorlatilag minden betegséggel találkozik nény nőből három élete során legalább egyszer...
A hüvelygomba viszi a pálmát. Egyszerűen kész vagyok tőle! Annyit nem röhögtem még a legjobb vígjátékokon sem, mint ezen a tébolyon.
"Az antibiotikummal nagyobb baj a kiszerelés."
Szinte mindegyiknek van olyan kiszerelés, ami pont a standard kúrára van belőve darabra, ha nem írják rá a receptre, hogy hány szemest adja a patikus, akkor automatice a legkisebbet kapod.
"Ezek a szar placebok csak arra valok, hogy az embereket megkimeljek a paraszolvenciatol. Vedd meg, gyogyitsd magad, ha sikerul, megkimeltunk attol, hogy boritekot adj az orvosnak."
Te egy ambuláns rendelésre borítékkal mész? Meg vagy Te hülyülve? A postodból az tűnik ki, hogy nagyon ellene vagy, de (környezeted, Te magad) aktívan gyakorlod?
Csakúgy bátortalanul megjegyezném, hogy a post címét "Beszélgessünk a hüvelygombáról" szerintem nem éppen a szó szoros értelmében gondolta a szerző.
Most,hogy letöltöttem a rám penitenciaként kirótt szilenciumot,megpróbálkozom;-hátha eme liberális blogon megszólalhatok.
Nincs bennem harag,mindenki azt csinál a sajátjával amit akar.Bár megjegyzendő,hogy a vita érvek csatája,nem letiltásoké.Most meg moderálva leszek/esetleg/.
Tegnap a Kádár-ra röffentem;-majd szilencium/molaris 09:25:08/./.
Nos kivárva az időt,csak megkédezném:EZ VOLT A HÉTVÉGE LEGFONTOSABB PROLÉMÁJA??????

Tisztelt levelező Barátaim!-vagy csak én vagyok hülye????Írjátok meg nyugodtan.
Köszönöm:mollaris
Kedves "TWÁ"!

Unfer lenne kihagyni azokat,akik előtt éljük vitaéletünket,így megkérdem:
1,a kolleginád hülyére verése nem ingerelt cikkre?
2,a népszavazási cirkusz nem kényszerít a klaviatúra elé?
3,a megújult rendőri vezetés és kormányátalakítás sem késztet a nyilvánosság elé?
Tegnap is ezt kérdeztem volna.
Várom szíves válaszod.
Üdv:mollaris.
Molaris: nem értem, mi bajod. Még választ is kaptál: w.blog.hu/2007/06/19/kadar_monologok#c560443

:))
"kukacka"-nem akarok kukacoskodni,de ha az válasz....?
Anno volt egy kollégám aki már csütörtökön /ebédfizetéskor/ tudta előre,hogy vasárnap hirtelen megbetegszik.:)
"kukacka"-az érdemire mit reagálsz?
Molaris:
egy páran már offolunk a Kádároson egészségügyben.

Kicsit túl nagyok az igényeid Totyával kapcsolatban.

Téged innen soha sem fognak kimoderálni.
Szerintem tudod, hogy miért. :))

"kukacka"-az igénytelenség szennyet szül.Maradjunk eme oldalon.
Tudnék egy-két embert, akiknek büdösszájra kéne spray. Nem is értem, hogy azzal miért nem foglalkozik egyetlen reklám sem. Aztán ott van még a fitymavisszahúzás után előbukkanó terület, arra is kéne valami kence-fice, nem? Azzal kezdődhetne a reklám, hogy "most pedig futbalközvetítés következik. Most hogy elveszítettük nő nézőinket, beszélgessünk egy kicsit a fityma alatti bőrfelszín higiéniájáról"
Jó a téma! Vannak még ötletek?
Molaris: igazad van, a blog nagyon régóta csak alibi. Hogy akkó mé olvasom? Há mer unatkozom a melóhelyen. Árpád, meghívtak már az A la carte-ba?
én imádom ásókát.
nagyon vicces. és én személyszerint nem bánom hogy legalább igy kerülnek szóba témák, annyira prűdek vagyunk, legalább a fülünket erőszakolja egy kicsit. amúgy meg nem sért senkit, és nem kell kereskedelmit nézni oszt kész. személy szerint az autóreklámotat utálom, kétfarkú kutyáékat követve.
molaris 2007.06.26. 13:43:02

Mitagadast en is ezekrol vartam volna ha nem is tegnap, de legalabb ma valami szosszenetet!
Az sem mellékes, hogy ettől a hülvelygomba spottól a nők (legalábbis az én ismeretségi körömben) nagy részének is kifordul a bele.
Szerintem a gond az ott kezdodik, hogy van Gyozike show es hasonlo finomsagok. Aki azt nezi, az nezni fogja a reklamot is, mindegy milyen. Sz@r ez is az is.

Szerintem az index olvasokozonsege, nem kimondottan celja ezeknek a reklamoknak, szoval lehet itt nyekeregni magunkban.

Ha gondolkozunk masszaban, akkor lathato miert uzlet ezeket a reklamokat nyomtani.
Gecc és molaris: Szerintem ez a szösszenet kifejezetten jobb, mintha TWÁ folyton a politika napi hordalékát kommentálná. Ezek a bejegyzések rendszerint jobbak is. A népszavazásmizéria konkrétan már nekem baromira unalmas, és semmi kedvem huszadjára is elolvasni, hogy most az Ab vagy az OVB az elfogultabb-e.
Népszavazásról még lesz elég szó, emberek. Ez a blog eleve azért indult, mert untam már állandóan a majomparádét kommentálni.

Az viszont, hogy nem fér át a fúrópajzs az állomásokon, no az egy igazi magyarnarancs.

Kármán Irénnel meg várjunk egy kicsit.
Árpád akkor írj valami mélyen filozofikus írást mondjuk a jobb és baloldaliságról, annak mibenlétéről meg ilyesmi... :) Nem aktuálpolitikailag, hanem eszmeileg.
előbb beveszem a penicillint és a teácskámat, aztán eldöntöm, van-e ehhez velem elég Erő.
Penicillint, bazz!
Ekkora loser dokit! Ha lázas vagy, vegyél be Rubophent vagy Algopyrint. Bármelyik úgy hazavágja másfél óra alatt a lázat, hogy arról koldul.


Ja, meg ígértél múlt héten még valami trianonos-szlovákos témát is.
penicillin nem a lázra van, hanem magára a mandulagyuszira. lázra aszpirin.

nem akarom magam most erőltetni, ha összeáll vmi a fejemben, megírom, ha nem, akkor úgyis szar lene, én meg tovább lennék beteg. most már a héten csak helyrejövök.
a legtöbb reklám szar. nem kicsit, nagyon.
többen írtátok, h nincs tv-tek. gratula. ebben én alulmaradtam a családban, 3 csajjal szemben:). én nem is nézem, meghagyom nekik.
na, ha a topik kezd eloffolódni, jön az ügyeletes szélsőközép linkem:). pedig nem vagyok a puzsérék ügynöke (viszont most má fizethetnének valamit, basszus:)
szelsokozep.freeblog.hu/archives/2007/06/26/Fogyas_Norbi_nelkul/
árpádsáv, bí better! oszt ejrópa lelkét ne feledd:)
vaffanculo, nem tudom, miért képzeled, hogy a szélsőközép és énközöttem bármilyen kapcsolat vagy szellemi rokonság volna, de tévedsz, ha ezt képzeled.
isten mencs, nem képzeltem ijet. bocsi ha félreérthető vótam. azé írtam, ha má a topik eloffolódott, azé linkeltem be, na
Most értem haza, voltam egy kicsit sörözni, de bakker, hogy a kocsmában már a csajok is a hüvelygombára koccintottak... Elérték amit akartak...
"TWÁ"-a tea mellé vegyél be bőven mézet.Jobb baktericid hatással bír mint az ipari termék,mert a bacik nem igazán tudnak vele szemben reziztenssé válni.Sajnos a szintetikusak ma már elég keskeny sprektummal bírnak épp e miatt.
Na!Jobbulást!
mollaris
Tetszik ez az össznépi írtózás a reklámoktól. Majd minden hozzászóló gyorsan fel is sorol 3-4 márkanevet illusztrációként.


Nem mintha én nem utálnám, hogy 15 perc reklám után már nem is emlékszem hol tartott az éppen nézett film storyja.
berkazs, egyszerűen nem tudod megkerülni, ha van tévéd és néha nézed is. Nekem egy csatornám van, a királyi, és már ott is szinte ötpercenként nyomják.
Nem beszélve az úton-útfélen felbukkanó plakátokról.
Mellesleg a gyógyszerreklámról: a páromnak fáj a torka, de láza nincs, nem is nagyon köhög. Elballagtunk a patikába - nem benzinkúthoz! - és megkérdeztük, hogy mégis mi dzsalna torokfájás ellen. A patikus mondott 3 cuccot, az egyiket megvettük, (soha nem találkoztam vele reklámban)'oszt jónapot!
Aki vacsora közben TV-t néz, az szálljon magába egy percre....
mentolosnokedli, teljesen igazad van a vacsora és a tv-nézés kapcsolatában. A családok már oly elhidegültek néha, hogy legalább evés közben ne szarják le egymást:) /azzal, hogy tv-znek/
es az orrodat is tiszticcsa
Árpi,a tegnapi újságíró-pezsgőztetésről is írhatnál, ha felépültél. Te koccintottál már Lendvai Ildikóval? Jobbulást kívánok egyébként.
a helyzet az, hogy mi egyszerűen megoldottuk: nem nézünk tévét kaja közben. általában dvd-ket, videókat nézünk, amikből ügyeskén ki vannak szedve a reklámok. a kakadömpinget mi is utáljuk viszont, és úgy érzem, teljesen etikus tótaw-től a kívánság, hgoy biza, ezeket a megfelelő orgánumokban kéne reklámozni. a reklámkészítők meg ezeknek az orgánumoknak is csinálhatnának reklámot, az is üzlet. legfeljebb a SAAB helyett, csak Mercire fussa szegény kis reklámcég-dolgozóknak... (most tíz percre abbahagyom az írást, és sírok szegényekért...nekem még kocsim sincs)
a reklámosok, tévések ezzel csak azt fogják elérni, hogy be sem fogjuk kapcsolni a tévét. minek? a filmek már úgyis csak kiegészítővé silányultak, a főműsor itt már csak a reklám. és nem érdekel, hgoy a kertévék ebből élnek. marad a dunatévé meg a királytévék, ott úgyis egyre királyabb filmek mennek.
bocs, a mezzot és az rtr-planetát kihagytam(érdekes, az oroszoknak hogy lehet, hogy megy diszkrét reklámblokkok elhelyezése a filmek között, és érdekes módon főműsoridőben ott nemigen folyik semmilyen váladék...)
ja: nem vagyok komcsi, csak mert orosz csatit nézek (mielőtt a fejemhez vágják).
feltolna valaki a youtube-ra a huvelygomba spotot? ugy latszik miota nem tvzek minden jobol kimaradok :D
Az azért nagyjából kiderült az eddigi hozzászólásokból is, hogy a környezetszennyezésnek ezt a mentális formáját nem csak a gombaülő kúp valósítja meg, ráadásul egyénenként változik a toleranciaküszöb. Sorolhatjuk, kit mi zavar, ki mit tart gusztustalannak, és rájövünk, hogy a reklámokon kívül is van még ezer dolog (emberek, hangok, állatos műsorok, politika, stb., nem csak a tévében).

Úgy gondolom, hogy a közösségben élésnek, és az információval túlzottan ellátottságnak van egy olyan következménye, hogy az ember megtanul figyelmen kívül hagyni dolgokat.

Ha kutyagumi van a házam előtt, és nem veszek róla tudomást, okozhat betegséget (mondjuk a gyerekemnek, aki hajlamos mindent a szájába venni). De egy figyelmen kívül hagyott reklám elenyésző káros hatással lehet rám - legfeljebb nyerek pár percet, amit mással töltök.

Az meg, hogy ez mennyire biznisz, és hogy mérik a nézettséget, speciel a piacra bíznám.
"A jó ízlés, erkölcs közös ügy, azt egész pontosan leképezi, hogy ki mit hajlandó megnézni. "

érdekes, hogy cikket elolvasván két dolog tűnt fel

1. w, neked is vannak erkölcsi aggályaid a kereskedelmi televíziózással kapcsolatban?

2. miért nem értettél soha azokkal egyet, akik ugyanennek a véleményüknak adtak hangot, csak éppen politikai reklámok terén?
Marha fura. Én tavaly szeptemberig nem tudtam volna elképzelni az életemet tv-zés nélkül. Akkor eladtuk a lakást és három hónapig anyósomnál laktunk; a gyerekkel egy szobában aludtunk, és így nem akartunk tv-t nézni este, nehogy felébredjen. Aztán az új lakásba beköltözvén ölég sokat kellett várni a DigiTV-sekre, és amikor még két hónap elteltével kiderült, hogy rossz felé néznek az ablakaink és így nem is bírják hozzánk a parabolaantenát felszerelni, hát rájöttünk, hogy nem is kell nekünk tv, hónapok óta nem hiányzik.
Persze TV-készülék van, a dvd játékost használjuk, és persze azóta többet torrentezek :), viszont (ha nem is mondom, hogy azóta mindenre van elég időnk, de) azóta sokkal több idő jut mindenre.
Igazábol csak a BL meccsek hiányoznak (ott csak a félidőben van reklám, azt meg elég jól ki lehet kerülni :).

Ami pedig a reklámokat és hatásukat illeti, szerintem az egy nagy népi tévhiedelem, hogy pénzben (érdemben) mérhető hatása lenne. Ugyanúgy, mint az, hogy a magyar ,,focisták'' azért keresenek többet a (mondjuk) kenusoknál vagy úszóknál, mert a szponzorok jobban mennek a fociba, mert ,,a magyarokat a foci jobban érdekli''. Ez régen tényleg így lehetett, ma a 200-as nézőszámok idején ez nehezen alátámasztható. A tv is orrba-szájba nyomja a magyar meccseket, pedig hát kíváncsi lennék a statisztikákra, hogy hányan nézik meg őket...
bolomba, sok. nem kell a huvely, a valaggomba. Ha viszket nem reklamalapon cselekszel. es az egesz hulyeseg. az ilyenek csak basszak fel az ember agyat, nem megmagyarazni kell a megmagyarazhatatlant, hanem velatni, azt ami egyertelmu. nem kell tonn crepto, szatnyasbalhe, gombakrem szuvas fogakkal. eleg colt ebbol. marad 2 reakcio, amit a celcsoport be is tar: azonnali elkapcsolas, es a ban-je a szobanforgo anal/gomba/stn kremnek-kencenek.

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös kézzel ébred...

A probléma gyökere nem az, hogy mit reklámoznak, hanem az, hogy a reklámokat olyan agyhalottak írják, akik viccesek próbálnak lenni, hogy olyan emberek próbálnak könnyed szellemességet csempészni mindennapjainkba, akik a nekik kiadott ütemtervtől még sosem tértek el, akik 23 éves korukra kiérdemelték a _megbízható és tehetséges munkatárs_ titulust.
Szal unkreatívok és gyávák, de könyveikből ragyogón megtanulták reklámszakma mesterfogásait.
"Te koccintottál már Lendvai Ildikóval?"

nem nagyon vagyok alkalmas ilyesmikre, még interjúkészítésre se. például ha hiller istvánnal kéne interjúznom, biztos elröhögném már az elejét. lendvait még nem is láttam élőben, asszem, és nem is kerestem a lehetőséget.

mi ez a pezsgőztetés? le vagyok maradva (és nem is rossz érzés!)
kolbász
Épp most írtam erről a jelenségről kissé önirónikusan is. Ha valakit esetleg érdekel a magyar reklámrögvalóság itt: copypasteblog.blogspot.com/2007/06/arany-oroszlnszag.html
holland
Hát ezen nagyot röhögtem!
Arany Oroszlánszag díj a leghosszabb jogi szöveg kategóriában és Geszti Péter Érdemérem a legkínosabb szócsavaró szlogennek? LOL
Ezek az őszinte díjak tényleg jól jönnének nálunk:-)))
Holland

hmm.


Szal, kicsit gondolkodva a dolgon arra jutottam, hogy lehet, hogy nem is reklámírókkal van a baj, hanem azokkal, akik fizetnek érte.
Hogy ott ül a pr szakember, fejében a cél, el kell költeni némi pénzt reklámra, és a reklámkampány eredményeit egy közgizdának kell elmesélni.
Ha újít a pr csávó-csajszi, és nem jön be, akkor a közgizda az ő felelősségét fogja kitökölni (mondván biztos azért nem vesznek kicsi kék gumimacikat, mert nem mondta el a reklámarc, hogy ez sokkal zöldebb, mint a barna fakocka), de ha a reklám "hagyományos", úgymond nem lóg ki a sorból, akkor rá lehet fogni a kudarcot az időjárásra.

Szóval a gyávaság lehet, hogy nem is az alkotóé, hanem a megrendelőé.
Vicces, hogy egyesek szidják a neo citránt és éltetik a rubophent ( mindkettőnek ua. a hatóanyaga, paracetamol ja és a neo ba több van belőle asszem!!)

Molaris!
a méz meg mióta baktericid ??? Könyörgöm azért ne vaduljunk teljesen meg!!!
A rezisztenciáról meg csak annyit hogy azért IS ( és itt az is fontos) alakul ki a sok rezisztens baci mert sokan nem szedik be a teljes adag antibiotikumot amit az orvos írt nekik! Persze tudom én hogy mindenki össze vissza írja az antibiotikumot a betegeknek de az meg már a beteg felelőssége hogy be is vegye mindet! Ha nem teszi mert miután jobban van pár nap után ugy gondolja hogy felesleges akkor azzal önmagának ugyan nem tesz rosszat de segíti a rezisztens bacik kialakulását vagyis közveteve mindenkinek rosszat tesz. Na ez nagyon magyar!!! Ha meg leöli a normál flórád ( hasmenésed van) akkor tessék valamilyen normál flóra készítményt ( pl protexin) szedni!! Bár ez a veszély Árpádot nem fenyegeti:D a penicilin nem bántja a bélben élő bacikat(elvileg)!
a propolisz, az az, a méz a tényleg nem nagyon.
most keltem.
ma ki lopott?
zsömi

Persze, hiba lenne azt állítani, hogy a magyar kreatívok mind fantáziátlanok.
Sokszor tényleg a megrendelőnél van a hiba, mert ultimate biztonságra törekszik, nem akar hibázni. Inkább kér valami langyosat, ami közepes eredményt hoz, mint valami merészebbet, ami netán visszafelé is elsülhet. A gond ezzel a gondolatmenettel ott van, hogy ha valami öncélúan merész az tényleg hiba, de ha átgondolt kampánystratégián alapszik, nem nagy a rizikó.
A kreatívokkal ott van a probléma, hogy sokan elfogadják ezt a helyzetet. Vagy kényelemből vagy egzisztenciális okokból hagyják, hogy az ügyfél irányítson és nem vállaják a konfrontációt. Már eleve el sem visznek prezentálni olyan anyagot, amiről azt gondolják, hogy az ügyfél túl merésznek találná. Ebben kéne változni.
Holladn

Számomra kényelem és az egzisztenciális okok is elfogadhatóak.

Ha a megrendelő szart akar, akkor a kérdésként azt kell feltenni, hogy mennyire legyen büdös, nem pedig azt, hogy nem venne-e inkább dzsakudzit a dagonyázáshoz.

Magyaránt, azok a vállalatok, amelyeknek a reklámjai a tvben mennek, általában valami multi magyar kirendeltségéhez tartoznak.
Ezeknek a cégeknek van egy arculta, egy üzenete (pl családcentrikus ember választása, a kiforrt, megbízható márka, a rohanó világ egyetlen nyugodt szigete), és a reklámnak is ehhez kell alkalmazkodnia, mert vannak magasabb szempontok egy bizonyos termék eladásán kívül. (pl. egy nesztlé csokit nem lehet úgy reklámozni, hogy nyögdécselve csámcsog egy csajszi, zörög a celofány, majd nyel egyet, aztán kiírják, hogy csokis müzliszelet, a tízcentis boldogság, mert ez az alapkoncepciójába nem fér bele a gyártónak, mondván ez zt sugallja szerintük, hogy a nesztlé termékek szekszista cuccok, amiket csak hedonisták vesznek, szorgos-dolgos kálvinisták pedig nem).
Véleményem szerint a fő gond az, hogy rosszul értelmezik a globális szemléletet a döntéshozók.

De lehet, hogy nincs igazam :D
a kereskedelmi tévé proli műfaj, proliknak sugározza a reklámokat és persze a műsorokat is
ezért is nem értem, hogy egyáltalán mit néztél te ezekben a tévékben
a reklámszpotokat összekötő műsorok már önmagukban büntetnek annyira, hogy véletlenül se kapcsoljak se a tv2-re, se az rtl klubra, se sehová
vagy kibeszélőshow van, vagy sztárpletykák, vagy szar vetélkedők, vagy olyan filmek, amiket legalább 10 éve játszottak a mozik (ha játszották), de nagyrészt megbuktak, ezért olcsón megvették őket (Kommandóbázis 1.-8., Titanic minden évben legalább kétszer, a Mátrix háromszor stb.)
már akkor gond van, ha ilyet kényszerülsz nézni
z

Ha a "szellemi elit" nem nézi meg, hogy a "prolik" mit kapnak, és nem próbálja meg befolyásolni a dolgok alakulását, akkor elköveti az írástudó árulását.

Vissza lehet vonulni az elefántcsonttoronyba és onnan sajnálkozva nézni a világ züllését, de ha ezt teszed, akkor előbb-utóbb romamulatós fog szólni a tornyod ablaka alatt, és semmit nem tehetsz majd ellene.
kolbász
Ott nincs igazad, amikor azt gondolod, hogy a reklám másképp működik, mint bármi a világon. Ha a tévében nem nézik az emberek az egyik műsort mer szar, akkor azt leveszik és csinálnak helyette mást. A reklámokkal szemben mégsincs ilyen elvárása az embereknek nálunk, pedig nyugatabbra rég rájöttek már, hogy a reklámok szórakoztatniuk kell, mert különben már nézés közben elfelejted. A reklámozók súlyos százmilliókat nyomnak unalmas, az embereket hülyének néző kamányokba, ahelyett hogy egy kicsit frissebb humorosabb érdekesebb dolgot csinálnának, ami fele annyiból is eléri a hatást. nem véletlen, hogy a feltörekvő, kisebb cégek bátrabban nyúlnak a kreatívabb megoldásokhoz. Nekik muszáj nagyot durranniuk, hogy észre vegyék őket, a multinak elég beletolni még plusz 50 milliót a médiabüdzsébe, amivel az unalmas szart is lenyomja a torkodon.
Nekem gyanús az, hogy a reklámok nagy része imprtáru nálunk, oszt mégis szar, pedig, mint mondod, nyugatabbra rájöttek arra, hogy...
Nézd meg pl a rexona reklámokat. Régen mi volt? Szép nők forogtak körbe, szállt a hajuk, mindenki utánuk fordult, packshot. Most az egyik kedvencem volt a rexona for men stunt city, amikor az egész város úgy viselkedik mintha kaszkadőr lenne, mert a rexónával ugyebár megteheti. Vagy itt van ez a malacos-hónaljas is, ami nem világcsúcs, de mégis más. Keleten a helyzet változatlan.
Széttárom a karom és megvonom a vállam!

Én alapvetően nem szeretem az olyan reklámokat, amelyek azt sugallják, hogy ha nem ezt és ezt a szert használod, akkor bűzlesz, kihullanak a fogaid, valamint leesik a jobb heréd...
Nézz a szemembe! Hatnak rád a reklámok, Vásárolni akarsz! Jó fogyasztó vagy!
Na most már tetszik?
Van egy rossz hirem a szornyulkodoknek, illetve szornyulkodok azon resze szamara akik kb 1980 vagy elotte szulettek. Valamikor - ha jol emlexem - a '90-es evek vegen megmertek, hogy az akkori reklamok kozul melyik volt a leghatasosabb. Tessek kapaszkodni: OMO. Ugye emlexunk meg arra az osznepi hanyingerre amit kivaltott? De mivel egyszeru volt, mint egy faek es annyiszor vetittetek, az a markanev ult be legjobban oda, hatra, a kisagyba. Marpedig egy termek eloallitojanak mi sem okoz nagyobb orgazmust mint az ilyen jelentesek olvasasa. Ezert toljak be nekunk az arcunkba a szart, mert primitiv agyunk van es a dolog igy mukodik. Egyszeru uzenet, sok ismetlessel.
"Advertising has these people chasing cars and clothes they don't need. Generations have been working in jobs they hate, just so they can buy what they don't really need." -Chuck Palahniuk, Fight Club, Chapter 19
Basszus. Ez a lényeg. Az OMO reggel-este-délben ölmött a tévéből, hát még jó, hogy mindenki emlékezett rá. Ki sem tudtad kerülni. Ha nem számít a pénz, a mennyiséggel bizonyos mutatókban (ismertség, felidézés) ellensúlyozni lehet a minőséget.
Szrönyű téma. Szerintem nem kötelezö ebben a szakmában dolgozni, van sok becsületes munka. Amúgy csak messziröl ugatok, mert kerek tíz éve ajándékoztam el a tévémet és sok mindenről csak itt értesültem mint problémáról. Meggyőztetek: nem lesz 2. tévém. Maradok tájékozatlan tuskó.
Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, úgy tűnik nekem, ma két dolog trendi:
1./ ha nincs TV-je az embernek,
2./ ha az embernek van ugyan TV-je, de utálja a reklámokat, feltűnően szörnyűlködik rajtuk, és mélyen lenézi a tuskókat, akik nem kapnak hányingert ezektől. A sok hülye.

Én úgy hallottam, hogy azért ingyenesek a műsorok, mert a televíziókat eltartja a reklám, ezen kívül feltűnően sok gomb van a távirányítón(némító, csatornaszám fel/le, stb.).
Vakapad, ez így igaz. bár kubai szivart hiába reklámoznának avval nem érnek célt.
De miért pont ilyen reklámokat kell nyomatni? tudom mert ők fizetik a legtöbbet.
De azért tele lehet már az emberek hócipője, mert nem elég, hogy korpás a haja, szőrös a lába, problémája van a mensessel, összehugyozza magát, de cserébe szorulása van.
Ezért mos, és mosogat egész nap, mert már nincs férfi akinek ezek után felállna rá a fasza!
1. Láttam már mulatságos, szellemes, sőt, hasznosan tájékoztató reklámot is, de nem mostanában.
2. A túlélő késről nem közölték, hol kapható. A varázslétráról sem.
3. Jellemző egy nép szellemi szinvonalára, hogy milyen reklámokkal etetik a szakértő reklámpszichológusok. Na, jól nézünk ki.
Ti még nem éltetek, amikor egész Pest lázban volt, mert nem tudtuk, mi az a "MÜSZI". (Ma sem tudom, de még mindig nevetek.
Ja! És "van már önnek pikekvéje?"
öreganyátok 2007.06.27. 20:02:54

Szerintem nem a nép szellemi szinvonaláról van szó. Korábbi postoknál bekommenteltek bennfentesek, akik szerint a megrendelők ilyen hülyék. Ők gondolják, hogy ezekkel a módszerekkel érnek el jó hatást. Néhány öltönyös seggfej, akinek fogalma sincs.

Holland · copypasteblog.blogspot.com/ 2007.06.27. 17:48:45
Még a büdös életben egyszer sem vettünk OMO mosóport.
:))
Ja, és a reklámokból rettenet módon dőlnek a hülye magyar sztereotípiák, pedig ezeknek lassan közük nincs a valósághoz.
És néha nagyon lekezelő, ahogy egyes marketingesek gondolják, hogy hogyan gondolkoznak a népek, hogy mi az, amire beindulnak.
Ne használjatok AXE desodort, ha nem akarjátok, hogy rátok gerjedjen valami BKV ellenőr, vagy a nyugger nénik a közértben. Bummcsaka.
:))
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.06.27. 20:18:31
Köszönöm a delfint! (Nekem is van kis Opelem - most megy éves szervizbe. Követelni fogok hozzá egy-két delfint.)
Eénézést, még egy hsz, aztán csöndben maradok. (Egy darabig).
Londonban zseniális szóvicceket láttam reklámokban.
A leghülyébb humort svéd reklámokban, a ledurvábbat németekben láttam.
A francia és az olasz reklámok magy része csak a férfiaknak szól - ott azok járnak a közértbe? Gyönyörú nő hordónyi keblei alig-melltartóban - alatta "Igyál Izé-Mizé tejet". Egyébként jobbak mint itt.
Régen volt néhány kedves magyar is, pl.:
"-Mondja, marha, mért oly bús?-
- Olcsőbb a ponty, mint a hús!"
A Flóra szappan dallamát gyerekkoromban a suszterinasok fütyülték. Manapság már suszterisnasok sincsenek.
Viszont a vécépapir-reklám kisérőzenéját a Carmenből lopták - hadd forogjon Bizet a sírjában.
na erre az offra varrjatok gombot drága elvtikéim:

"Atyaisten, ezt nem akarom elhinni. Az ügy előadója kijelentette, hogy “ne gondoljunk semmi rosszra, de Tamás személyiségégéből fakadó okok miatt van előzetes letartóztatásban […] mert hát mindenki tudja, hogy nem a rendszer barátja […] továbbá az szintén ismert, hogy ellenséges politikai beállítottságú”."

(Athina blogjából)

Tóta W.most tényleg szarrá vagy péppé röhögtem magam,bejegyzéseden...:D:D:D,dehát a reklám az reklám akár milyen válladákon is csúszik az bizony ösztönös reakciót vált ki a női pénztárcákból,ha kell hanem annak a polcon a helye, a tükrös fürdőszoba szekrénykébe...
Ja böngészgetés közbe igen kellemes meglepetés tárult szemeim elé,amibe teljesen igazad van,ha végig visszük "ésszerű" gondolkodással az interjú menetét... www.youtube.com/watch?v=kuOvK69FpY8 és itt...:))) www.youtube.com/watch?v=j04q3Tr7s34
Hüvelygombát mindenkinek! Éljen a nemek közti egyenlőség!
Mennyi lehet kilója a hüvelygombának? A dunakeszi Auchan-ban vajon árulnak?
Jé még ma is hüvelygombászunk!
unom már a gombát...
Állítólag a malacok azt is kiszagolják, nemcsak a szarvasgombát.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.26. 20:57:58

Készíttess a patikában pontosan 3%-os hidrogén-peroxid oldatot. Úgy jó fél liternyit. Naponta többször is gargarizálj egy-egy slukknyival. Ne nyeld le, nem úgy van kitalálva. Kiválóan fertőtlenít. Kicsinyt kellemetlen érzés, ahogy a dolog habzik a gyulladt területeken, de így hat. Nem csíp, nem szar ízű, kicsit büdi. Túl lehet élni.
Én másfél hónapnyi gégészhez járás és több kilónyi antibiotikum beszedése után után vettem a kezembe a saját gyógyításomat. Három nap múlva nem fájt a torkom. Később a gyerek manduláját is így kezeltük. Neki is bejött. Ess neki!
De ihatsz egy kupaknyi Domestost is, az a perem alatt is megöli a baktériumokat.
BL: Igen, jó _néha_ kocsmában nézni a haverokkal, de _mindig_ ott nézni túl drága (ha csak 3 sör csúszik le, az több, mint egy ezres). Annyira nem keresek jól (csóró tanár vagyok).
"pirity"-bartelban tanítsd a kocsmárost.
OK, most már eleget beszélgettünk a hüvelygombáról. Új postot!
molaris 2007.06.28. 16:21:44
"pirity"-bartelban tanítsd a kocsmárost.

aki nem bírja az üzleti nyelvet...

Megesett velem is, hogy miközben jóízűen falatoztam az ebédemet a TV előtt, egy hirtelen felbukkanó ocsmonda reklám ügyesen elvette az étvágyam. Pech? Mindenképpen. De leginkább az a pech, hogy akinek a dolga lenne, az nem figyel oda az ilyenekre. Mindamellett, hogy én is fontosnak tartom, hogy beszéljünk gusztustalan dolgokról is, megvan ennek a megfelelő csatornája és ideje. Ezenkívül továbbra is fenntartom, hogy az ilyenfajta problémák gyökere alapvetően a hibás értékrend. Kétlem, hogy a gyilkosság kevésbbé károsítaná a fejlődő gyermeki lelket, mint egy pár cici, vagy a fent említett gusztustalanságok.
Hmmm.

Szerintem ez a hüvelygomba szimbólikus jelentést is hordoz. Ez jelentené azt, hogy nyári szünet van a blogon, vagy esetleg azt, hogy Árpád barátunk más irányban elfoglalt...

Majd kiderül.
Asokat miniszterelnoknek!
Mi történt Árpáddal?Reméljük nem madárinfluenza.
fugyerekik
pont baratnevel nezzuk a tv-t es jon ez a reklam. kaptam egy egyperces gyorstalpalot a huvelygombarol :)
Árpád a Goldenblog listájában miért nem vagy benne?
"lyla"-na mint rá tetszett tapintani,-igen!!Csont hülye vagyok a bizniszhez.Amikor elqutam a MATÁV privatizációs bótot,magam is beláttam,-nem bízunk emberben,mert nem rossz Ő,csak barom./Ez anno 2,5 millába került,ami most....!/
Hétfőn folytatódunk. Összegyűlt némi olaj például a fülek mögött. De még lehet, hogy más lesz.

lyla szerintem a _barter_ kifejezés írásmódjára gondolt.

goldenblog: megmondta a Legnagyobb Szaktekintély, hogy ez itt nem is blog, én meg nem vagyok blogger. illetve ha jól értem - hivatalos indoklás híján -, akkor a goldenblog amatőr zsírkrétaversenyként működik, és eleve félre volt értve.
Megérne egy misét a Gyurcsány-Kóka paktum is (ha holnap megszavazzák egyáltalán). Egy posttal hátrébb páran már vitáztunk róla egy keveset.

Kedves Bloggertársak!

Mivel úgy néz ki, nem lesz post hétfőig, egy kis kreatív szórakozást kínálok minden bloggal szórakozó kollégának a hétvégére. Persze csak ha úgy érzitek, hogy kedvetekre kigombásztátok már magatokat és ennél mélyebbre már nem akarjátok beleásni magatokat a topikba.

Tehát:
HOGYAN CSERÉLD LE BLOG.HU-s IKONODAT SAJÁTRA.

Ez az erőteljes vágy akkor öntött el, mikor láttam, hogy néhány hete kedvenc bloggerünk is lecserélte a blog.hu narancssárga-fehér, kissé fidesz-gyanús ikonkáját a fentebb látható nemzetiszocialista hangulatú ikonra. (Hogy a politika se maradjon ki. :) )

Sikerült, így megosztom veletek is ezt az egyszerű műveletet, hogy további lehetőségetek legyen színes egyéniségetek kibontakoztatására a világhálón.

A művelet roppant egyszerű, nem kell semmilyen különösebb szakértelem hozzá.

1. LÉPÉS: létre kell hoznod egy 16 x 16 pixelből álló képet. Lehetőleg pontosan ennyi legyen, tehát nem 15 vagy 17! Ez a pici kocka nem túl sok lehetőséget rejt, pl. a Feszty körkép lehet, hogy nem fér bele és anyu portréja is kap némi Picasso-jelleget, de a kubizmus, mint tudjuk, tökéletesen alkalmas művészi önkifejezésre, mélyenszántó gondolatok megjelenítésére. Sok sikert!
A kép lehet .png, .gif vagy .jpg kiterjesztésű. Sőt .bmp is, bár nekem ez nem jött be.
Ha átlátszó részt tartalmaz, akkor .gif, ha az átlátszó rész átmenetes, akkor csak .png lehet. A gif csak 1 bites átlátszóságot támogat, tehát vagy teljesen átlátszó vagy egyáltalán nem. Olyan nem tud, hogy csak félig, a .png igen.
Ha van rendes grafikai programod, mely támogatja az ikon formátumot, akkor a képet mensd el favicon.ico néven, és ugorj a 3. lépésre. Ha nincs ilyen progid, akkor a képnek bármilyen nevet adhatsz az előbb említett kiterjesztésekkel.

Ha végképp nagyon unatkozol, csinálhatsz lekerekített sarkú ikonkát is. Ettől lesz igazán trendi, ettől fog minden látogatód kölnit pisálni a gyönyörűségtől. A lekerekítés miatt az átlátszóságot támogató gif vagy png képet kell csinálnod, a jpg formátum valami hátteret rak mögé, amitől totál randa lesz.

Az alábbi linken találhatsz ingyenes online ikonszerkesztő-generáló programot, mely segítségével meglévő képet is "ikonizálhatsz".
www.rw-designer.com/online_icon_maker.php

itt egy másik csak generátor progi:
tools.dynamicdrive.com/favicon/

és egy harmadik:
www.htmlkit.com/services/favicon/

Az eljárás egyeszerű: a tallózás/search gombbal megkeresed saját gépeden a wannabe ikonképet, majd a generate/create icon gombbal elkészül az egész egy pillanat alatt.

Ezek a progik automatikusan favicon.ico-t csinálnak a megadott képből.

Az elkészült remekművet ezután letöltheted saját gépedre (download icon).
Vigyázz, hogy a célmappában ne szerepeljen másik favicon.ico nevű file!
Az ikon elnevezése csak ez lehet, ugyanis ez az egész azon alapul, hogy az InternetExplorernek és a Mozilla FireFoxnak van egy olyan beépített funkciója, hogy a megjelenített honlap könyvtárában "körülnéz" és ha a megadott helyen talál FAVICON.ICO nevű fájlt, akkor azt kipakolja: a keresőablakba, a tabulátorfülre, a kedvencek menübe. Sirály! Más elnevezésű ikonokkal nem műxik.

3. LÉPÉS: az elkészült ikon feltöltése a blogodba. Ez egyszerű: belépsz az admin-ba/szerkesztés/ ott pedig a file-kezelőbe és a skins nevű mappába a tallózó segítségével feltöltöd a műalkotást. Ezután automatice működnie kell. Nekem legalábbis bejött. Ha több blogod van, egyenként mindegyiknek a skinjébe külön-külön fel kell tölteni, ill. minden bloghoz saját különbejáratú ikont gyárthatsz.
Normál esetben neked kellene megadnod a megfelelő elérési útvonalat a böngészőnek a HTML-ben, de a blog.hu-n automatikusan átíródik az elérési link, így neked nem kell foglalkoznod vele. Puszi érte!


Kész, ennyi. Enjoy!


PS: A fenti módszer csak a böngészők számára készült ikonok gyártására alkalmas. Ha az op.rendszerre akarsz ikont, az egy sokkal bonyolultabb történet.
OFF
most hallottam a híradóban, h a maszop javasolja, h a szülők választhassák meg a második gyerek nemét és így több gyerek fog születni. fogjatok le mert most jött el az idő, h kivándoroljak ebből a böszme kurvaországból. ekkora veretes faszságot! nem, lófaszjóska elvtikéim! akkor születik több kölök, ha egy élhető normális Magyarországot teremtetek és nem azzal foglalkoztok, h honnan mennyit lehet még ellopni, a kurva anyátokat! uff, én megyek aludni:) a kivándorlást elhalasztom legalább holnapig:)
árpádsáv, az olajos post izgi lessz, csak jövő héten balcsin leszek (de szar lesz nekem:), de azé megpróbálok internecchez jutni.
Gyogyulj meg Arpi!
Addig nyaralgatunk...:)
vaffanculo en nemfoglak, menje el ha akarsz
A hüvelygomba nálam is leverte a biztosítékot. Tévét fél évente egyszer-kétszer nézek - max, ha ütésváltás megy a Kossuth-téren :) - de ebbe a spotba belefutottam. Szánalmas, gusztustalan, de vérprofi, hiszen mindenki erről beszél. És visszatértünk a szájhagyományhoz, hisz ezen tépjük a szánkat :)

Mellesleg az Internet nem olyan média, ahol a perem-alá-szarós reklámnak keletje lenne. Tudják "Ők" is, hogy ha netezel, domesztoszra úgyis telik, hüvelygombádat szakorvos kezeli, Ásókáék szabadságon vannak; inkább a "zempénégyes-kamerás-színes-semmiresevaló" hulladék cuccokkal tömik a búrád. És meg is veszed :D
Arra vagyok kiváncsi, hogy mikor demonstrálják a végbélkúpot az öreg nagymamival...
... ugye a nagyi már meszesedik és megkéri a kisunokát, hogy segítsen már neki betolni a kúpot, aztán gyorsan pucsít is egyet, mire az unoka megkérdezi:
Nagyi melyikbe nyomjam... a csokisba, vagy a tépőzárasba?

Azért el tudom képzelni, hogy ezt este 7 órakor lenyomják egy kereskedelmi tvben, mert hogy hozza a pénzt...
RE: vaffanculo 2007.06.30. 00:12:05

Nem értem én ezt az egészet. Arra nincsen pénz, hogy a gyermekre vágyóknek biztosítsák a sikeres végkifejletig a korlátlan "lombikhasználatot", de ugye, emez a dolog meg működne?
Anyám, borogass!
""vaffanculo"-naaa!.ddeeeee,mmméééééégiiiiis!
De azért azt a jó mindenfelé hajladozó érzékeny lelkivilágukat!Erre lenne eszük.Azért ez a sok szoci barom még nem döbbent rá,hogy nem a genetikával,hanem a szociálpolitika kiszámíthatóságával van baj?Persze L.Ildikót elnézve nekem is inkább hányingerem támad,mintsem párzási ösztönöm!Vadai Ágicáról még nem is szóltam!!Té'lleg,az Ő nemük mikéent lehetne megváltoztatni??Mondjuk legyenek Eunuch úgyis keves leledzik hazánkban,és ki van védve a szaporodásuk."majdnem" férfiak.
ha már szóba került a goldenblog, azért elég vicces, hogy például a blog.hu-s továbjutottak között szép számmal akadnak olyan blogok, amelyek szerkesztését pénzért végzik az adott bloggerek. persze meg van a lehetősége a sima lakótelepi hülyegyereknek is, hogy összerakjon és írjon egy jó blogot, de szép lassan el fogunk jutni oda így, hogy az úgymond "amatőrök" kiszorulnak és csak a pénzért, szerkesztőségekben (vagy azok megbízásából) blogot szerkesztgető arcok között megy majd a verseny. nyilván egy meló/suli/akármi mellett blogot szerkesztő arc az életben nem fog tudni olyan blogot írni, mint azok, akik ebből élnek, így nem is lesz esélye az ilyen arcoknak lépést tartani.
kukacka: én fogtam egy 16x16-os képet, feltöltöttem a skin-be, de nem történt semmi sem. tanács? :D
Ha meg valakinek pölö hüvelygombája van, vagy netán Ásóka garázdálkodik a lábán, úgyis utánna jár - a "jóféle" -, hogy hol lehet kapni - nehéz kérdés, patikában, ja meg már az OMV-nél is - a súlyos betegségére valami enyhítő krémet/gyógyszert. Ergo teljesen fölösleges a reklám, és tényleg csak az látszik, hogy mindenki kurvára meg akar gazdagodni mindenből, amiből csak profitot lehet teremteni.
Olajbiznic.
index.hu/politika/belfold/laj489/

Csodálkoztam volna, ha a "válogatóbizottságba" ellenzékieket is bevettek volna. A kimaradó húszezer oldalba sok minen befér. Nagyon sok minden... Őszöddel vége a hazudozásnak. Ja.

Szerintem a tévéreklámok összes problémája onnan származik, hogy egyre inkább csak azok néznek tévét, akiknek igazából mindegy is, mert a közönség igényesebb része már rég az Internet meg a DVD-kölcsönzők kombinációját választotta.
"Csodálkoztam volna, ha a "válogatóbizottságba" ellenzékieket is bevettek volna. "

még jó, hogy nem ma születtél, így nem csodálkozol.

a kimaradtakat majd a következő ciklusban tárgyalják. egyébként kíváncsi vagyok, lehullik-e akár csak egy fej is.
Kedves Árpád, ez a cikked nem jó. A Kreatívban nem tűnik fel, de nekem feltűnik. Tessék többet gondolkodni. Kettes alá.
Ezzel az olajcikivel az a helyzet, hogy én már senkinek semmit nem hiszek el. Akár a kormány, akár az ellenzék vizsgálgatja. Tudják ők nagyon jól, hogy mi a farok volt ott, csak lapítanak, mint kutyagumi a gyepben.
Ez az egész "kivizsgálósdi" csak a napi politikai pofoszkodás része, qrvára nem az olajügyekről szól. Kampány, figyelemelterelés, akármi, csak nem tényfeltárás.
ja, hát valahogy minden figyelemelterelés. ha most tényfeltárás kezdődne, az is az lenne.
De a kérdés már nemcsak az, hogy mik a tények, hanem hogy valamennyi tény birtokába jutunk-e. Szar ügy. Biztos, hogy bele akarsz mászni? A végén még kiderül, hogy az Index is meg te is nyakig benne voltál.
:))
ja, én az olívás vonalat vittem.

nem akarok belemásni, nem foglalkozom tényfeltárással, véleményem van csak, de az mondjuk van másról is, majd még eldöntöm, mi a menetrend.

alapvetően nincs ellenemre az, hogy most a kormány kiborítja a bili egyik felét, aztán a következő a másik felét, ámde nem ez fog történni, ha egyszer meg is lehet egyezni, hogy a bili üres. NINCS KANÁL. Nincs bili.
Meg egyáltalán mitől lett pont most olyan fontos ez az olajügy. Az emberek 99%-a szarik rá nagy ívben, már nem is igen emlékeznek rá. A jobberek a fidesznek hisznek majd, a ballerek a Gyurcsánynak. A tények csak néhány buzgómócsingot, meg hobbipolitikust érdekelnek. Kampányolás van itt, semmi más.
Ja, hallottam már azt a verziót, hogy azért titkosították az egészet, mert nincs semmi konkrét bizonyíték, csak mende-monda. Nem volt elég apparátus, kellő szándék a valódi és alapos nyomozáshoz és bizonyíték-szerzéshez. Inkább titkosították és spongyát rá.
LOL.
Lehet hogy azért mert megszorítócsomag van, és most érzik az emberek a laposabb boríték, a melegben sorbanállós vizitdíjas egsügy, a szép ívű eljövőtlenedés "áldásos" hatását?
És akkor jön egy háromgyerekes csóró dokumentumfilmes azzal, hogy a megszorítócsomag ötszöröse van a Magyar elit számláján, azokén, akik meghúzzák a mi nadrágunkat?
Az a jó, hogy dől a zEU-spénz! Majd ők megtalálják annak is a helyét. Tíz év telt el az olajszőkítések lebukása óta, de valahogy még mindig szalad a szekér. A fejek köszönik szépen nem akarnak hullani.
Most dől el, hogy sikerül-e azeus pénzeket is "jó" helyre befektetni.
ne beszéljünk már a hüvelygombáról. mert mégse olyan jó üzlet odaszarni egy rakás ember küszöbére, és most ebben a blogban pont ez történt.
két hét múlva benézek. hátha addig elmúlik.
RE: PhilConnors 2007.07.01. 12:41:47

Jó sok posttal odébb már javasoltam, hogy foglalkozni kellene azokkal a pénzekkel is, amik a pályázatoknál "technikai költségként" elmennek a legkülönfélébb és legelképesztőbb célokra. Nem kis összegről van szó, az összes elosztandó fejlesztési pénz 4%-áról. Bajnai (és ügynöksége) vitézlése alatt nagyságrendileg 20 milliárd körül költöttek ilyenekre.

Ha nem csal a szimatom, az mszp és az szdsz (ill. a mögöttük álló erők) nagyjából leszarják 2010-et (mert szinte biztos a bukta), így most leginkább a különféle jelentősebb pénzalapok (EU-s, OEP-s) professzionális átszivattyúzásán eszelnek, együttes erővel és közösen kialakított stratégiával.

süti beállítások módosítása