W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Túl a barátságon

2007.06.15. 06:00 Tóta W. Árpád

Gyurcsány Ferenc egyszer azt mondta, hogy neki a politikában nincsenek barátai. Az egy munka, ahol alkalmasság és teljesítmény dönt, nem pedig a személyes szimpátia. Hűsítő ez a hidegfejűség.

De akkor kicsodája neki Szilvásy György?

Az épp távozó kancelláriaminiszterből - eh, miért nem hívjuk kancellárnak? - az előzetes hírek szerint lehet polgári kémfőnök, kormányzati rendszergazda, avagy nemzeti vagyonkezelő. Esetleg papucs orrán pamutbojt. Még az is felmerült, hogy kitúrja Lamperth Mónikát a helyéről. Olyan sokoldalú, hogy szinte gömb.

Tény, hogy a csúcsvezetőnek nem feltétlenül kell értenie a szakik dolgát. Topmenedzserek hada röpköd cipőgyárból erőműbe, járműiparból médiába, és gyakran kitűnően megállják a helyüket. Szekeres Imre például talán sohasem tudja meg, miért jön ki a golyó a puskából, és mire való, és mégis remek honvédelmi miniszter lett belőle. Nem hallott azóta a honvédelemről senki egy szót se, és ez se semmi manapság, hogy botrány nélkül működik a minisztérium.

Csakhogy Szilvásy tudtommal nem azért távozik a kancellária éléről, mert miniszteri minőségében rosszul tette a dolgát. Hanem mert szemmel láthatóan képtelen arra, hogy ne keltse hónapról hónapra azt a benyomást, hogy amihez köze van, az roppant gyanús.

Sithlord a házban

Szilvásy György egy gyanús figura, ez az én magánvéleményem. Nem ténynek szánom, nincs a kezemben áfátlan számla vagy ujjlenyomatos AK-hüvely. Csak épp azt gondolom magamban, hogy a szeme se áll jól.

Amihez nyúl, az menten titkosodik. Megy a csuklyás varázsköpenyében, és tünteti el a dolgokat. Egy ősi rituálé segítségével képes terroristák megidézésére, de azok is eltitkosodnak pár nap alatt. Ha bármiről kérdezik, hebeg-habog, és nem oszlatja a gyanút, hanem jön a szájából a köd.

Plusz vonzza a balszerencsét, mint akit elátkoztak hetedíziglen. Fordítva tette tán föl a patkót a hűtőrácsra.

Ezen pedig nem segít, hogy átül másik székbe. Pláne titokfelügyelni. Neadjisten nemzeti vagyont kezelni. Az csak őt tehermentesítené, de Gyurcsányt nem.

Biztos rendes ember volna egyébként Szilvásy György, sőt igaz barát és olyan üzlettárs, akivel öröm volt együtt dolgozni mindenhol. De hát a politikában, ugye, nincs barátság. Ha beleszeret az ember a beosztottjába, akkor egyiküknek ki kell lépni a cégtől. És aztán lehetnek megint barátok, és beszélgethetnek a grill mellett az Élet igazán Fontos Dolgairól, ahogy régen.



Címkék: mszp gyurcsány

329 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6498948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilva mint nemzeti vagyonkezelő? - nem sok jót jelent az álmoskönyv szerint...
Valami neutrálisabb hely politikailag jobbat tenne neki. Kedves Árpád, azért a nagyszilva közkórházi kinevezéséről is illett volna megemlékezni!
Hát igen, nemzteti vagyonkezelőnek betenni érdekes lenne, mert érdekes módon a Gyurcsány-vagyon feszegetése körül előkerül az ő neve is. Na, majd meglátjuk.
Teljesen mindegy, hogy Szilvásynak hívják, vagy más a neve. Egyik hónapban még itt miniszter, másik hónapban már amazhoz ért a legjobban. Épp olyan ez az egész, mint a rendszerváltás. Hogy Darvas Ivánt idézzem: "csak a segg változik".
Nem is igazán hiszem, hogy konkrétan szükség van rájuk. Hogy nem rájuk van konkrétan szükség, az pedig nyilvánvaló. Pozíciót kel kapniuk, mert másképp szóvá tenné az istenadta nép, hogy mire a többmilliós fizetés. Így meg nem reklamálhat, mert adtunk neki nevet. Tartalma nincs. Nem is volt és még jó darabig nem is lesz, mert kifogáskeresésben óriásiak vagyunk. Még sokáig lehet magyarázkodni, hogy mi miért nem megy és ennek megfelelően lehet posztokat kreálni és kebelbélieket beleültetni. Hiszen mi mindent megpróbálunk megtenni, hogy a legjobbat adjuk. Az, hogy ez nem az országra vonatkozik, hanem a haverra, részletkérdés. Körbejár a csen-csen gyűrű és most épp Szilvásynak hívják. Ő biztosan kiválóan megtanulta a nagy igazságot, amit nálam sokkal okosabb ember megfogalmazott már rég:
"Nem az a lényeg, hogy mit tudsz - hanem az, hogy kiről tudod azt, amit tudsz".
"papucs orrán pamutbojt". ez jó. annak sok mindenre van rálátása. még az ágy alá is belát, ahové seperni szoktak.
Megvan!! Én GyF helyében kinevezném az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőjének. Politikailag neutrális, valamint a tüzijátékos rutinjával több hozzáértéssel vágna bele mint szekér a honvédelembe.
Ez a sunyipofa több, mint gyanús. Igazi döglény a mindenkori pöcegödör szélén. Én testhezállóbb beosztást tudnék neki ajánlani: legyen kézi úttisztító mondjuk Bercyben, Párizs arabok és pakisztániak lakta lakótelepén... Több haszonnal járna, mint a mostani működése. De egyébként az egész Szilvásy-jelenségben semmi szokatlan nincs, legföljebb az, hogy mindez egy állítólagos polgári képviseleti demokráciában játszódik le és nem egy félbolond király alatt. Tessék végignézni Európa uralkodói kegyenceinek figuráit és működését az elmúlt ötszáz évben. Rengeteg szilvásyra lehet akadni... Túléljük őt is!
gyorsan hozzászóljatok, mert már ez az írás is titkosodik! Micimackó és Malacka árnyéka már csak félig publikus!
"Ha beleszeret az ember a beosztottjába, akkor egyiküknek ki kell lépni a cégtől."

...és másnap még megjutalmazhatja búcsúzóul. Hol is hallottam már ilyet, hol is..
Ja, megvan! A rendőrség erkölcsi megújításáért felelős ORFK parancsnokáról.
nekem nem a sunyipofa jut eszembe. Nézzétek csak meg jobban a képet! Nem hasonlít nagyon valakire? Nem lehet, hogy Horn Gyuszi bácsi pottyantotta el, egy erotikusan túlfűtött, kiszes nőnapi buli után?
Na pont ezt kifogástam, pl.: az Antall-kormánynál is. Ott is mindenki értett mindenhez.
Egyedül a Kupa Misiben volt annyi gerinc, mikor ki akarták nevezni közlekedési miniszternek, hogy azt mondta, ő ahhoz nem ért.
Persze a gyakorlat később se maradt abba így lett Kuncze belügyminiszter, holott kijelentette, hogy ő a pénzügyhőz ért, de mert a miniszterelnököt a belügyminiszter helyettesítette akkor még, ezért ő neki kellett annak lennie...
Deutsch Tamásról, és Járai Zsigmondról nem is beszélve...

Szilvásy tényleg nem egy szimpatikus ember, arról ugyan nem tehet, hogy az öccse egy idióta, csak azért mondom, mert ezzel is piszkálták. (a tűzijáték speciel egy műbalhé volt)
A bátyja kinevezése se szól mellette, bár lehet, hogy jó szakember, csak éppen gyanút vet fel.
Márpedig a "nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani" elv alapján, elég szerencsétlen dolog, ha valakinek a rokonát kinevezik.
Szerintem Szilvásynak most szépen vissza kellene vonulnia. Úgy lenne tiszta a dolog, és Gyurcsány presztízsének is jót tenne.

Kiss Péter is hasonló, neki ott kell lennie. Azt kell, hogy mondjam itt a párt és a kormány közti vitát sejtek.
Ügyes ember megérzi sötétben a fingszagot.
Gyurcsány (most éppen) igazat mondott: Neki a politikában nincsenek barátai. Csak üzlettársak és versenytársak.

fule-sandor.blog.hu
Igenis ő lenne a legmegfelelőbb titokfelügyelésre. Titokzatos mint Mona Lisa és ezek a jó kis titkos robbangatós terroristák meg a varázslók által gerjesztett viharok...hát tiszta X akták.
Vicces ez a Szilva, hogy tegnap elköpte volna magát, de nem hagyták. Találkozott három újságíróval, akiknek (háttértájékoztatásként) elmondta, hogy ő bizony bármelyik (titok, vagyonkezelő, fejlesztés) új poszton jól érezné magát. Tehát, gondoltam volna, beismerte, hogy távozik a MEH-ből. Alig olvastam el ezt, kijött a kormányszóvivői iroda közleménye, miszerint "Szilvássi György ma elhárította az újságírói kérdéseket", és nem mondott semmit! Valaki tehát titkosította a titokminisztert is.
Remenykedjunk benne, hogy a Miniszterelnok Ur is olvasta a mai TWA bejegyzest (elvegre is sajat bevallasa szerint is TWA az egyik kedvenc bloggere, vagy mi), es hallgat ra. Arpadot miniszterelnoki tanacsadonak! Most! Vagy kesobb, de azt biztos!
A "ha beleszeret a beosztottjába, egyiküknek mennie kell a cégtől" kitétel is megérne egy mesét. Vagy a Kapitalista Párt reményteli vezetőjét nem bántjuk?
Szakmai pályájában ott ez az izé:
1998 - 2000. Altus Rt., igazgató
Hol is és milyen összefüggésben hallottam ezt a cégnevet? Na ne már!!!
Szerintem politikai alku volt a háttérben. Gyurcsány maszopon belüli ellenzéke megerősödött, ezért Kiss Péter kerül erre a posztra.

Szilvásy egy béna kacsa. Szerintem csak túl sokat tud.
A Kormányzati Jósda élére!!!!!
büdös rothadt kommenisták
Szilvásy jó példa a nyolcvanas évek (tehetségesebb) KISZ vezetőinek. Aki zsigerből nem szereti, az valszeg ezért.
Aznap nem is volt halsutes!
Állítólag a bratyóból úgy lehetett kórházigazgató, hogy le kellett butítani a pályázati feltételeket az ő szintjére, mert nem rendelkezett az előírtakkal. És volt olyan jelölt, aki pedig igen. Szóval nagyon nyilvánvaló, sőt arcpirító a protekció.
Az Altusoló szakasz, talán éppen az egyetlen olyan attribútum ami elválasztja, a lampertszekérszili vonaltól. Értékeljük a javára, hogy kipróbálta már magát a külvilágban is. Az igazi maszopos arcok az üzleti életben elhalnának: no tehetség a nyelvtudás csak magyarból, bár abból majdnem anyanyelvi szint stb. Nekik csak a párton belül, és csak kemény aknamunkával van jövőjük. Szóval hányinger a szilva, de van szarabb bőven. Kispetya most elfoglalja a vicekirály pozícióját mindannyiunk örömére, ahonnan már csak karnyújtásnyira van a miniszterelnöki poszt.Szegény szlikati objektív okok miatt nem kerülhet ilyen közel.

Gondolom azért nem nevezzük kancellárnak, mert az gyakorlatilag miniszterelnököt jelent (legalábbis Ausztria, No). Bár, ha ennyi mindenhez ért, valószínűleg minelnökként is pompásan megállná a helyét :)))
Vicceltem!!!
nekem már a végzettsége is gyanús:

"1982. Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, nemzetközi kapcsolatok szak, közgazdász
1986. Eötvös Loránd Tudományegyetem, programozó matematikus"

miért lesz egy közgazdászból kóder?
ilyesmit (vagy akár a fordítottját) csak a nagyon törekvő karrierista emberek csinálnak. viszont két ennyire eltérő végzettség biztos garancia arra, hogy egyikhez se ért.
"Kispetya most elfoglalja a vicekirály pozícióját mindannyiunk örömére, ahonnan már csak karnyújtásnyira van a miniszterelnöki poszt." szerintem is itt van az eb elhantolva...
Szerintem, ha valamikor menni kell egy ügyes (üzlet)embernek, hát az most van. De nem ám egyéb miniszteri székbe, hanem vissza a kapitalitibe. A hamarosan megjelenő, és kormányzati szinten természetesen már ismerhető kiírások nyertesei között lenni jobb lesz, mint továbbra is céltábláskodni.
"...amihez köze van, az roppant gyanús" (mármint Szilvának). Ejejej Árpi, hát nem ismered a klasszikusokat: az a gyanús, aki nem gyanús, ergo Szilva rendben van, ellenben Szekér roppant gyanús - azért a vízfejű honvédelmi tárca is megérne egy misét.
Nyelvtudás

német - felsőfok
orosz - felsőfok
angol - felsőfok

megjegyzem, magyarul csak középfokon beszél (középiskolás fokon).
"Nem hallott azóta a honvédelemről senki egy szót se, és ez se semmi manapság, hogy botrány nélkül működik a minisztérium. "

Mivel a honvédségből már csak a minisztérium maradt meg az a pár Afganisztánban bohóckodó zsoldos ...

Mielőtt Árpád nagyon elolvadnál Ferkótól a cimbije ezután is ott lesz v.milyen zsíros minőségben, mint tanácsadó vagy ilyesmi baromság ...
rokica 2007.06.15. 06:41:06

ezt a segg változikot nem Hofi mondta?
"Szerintem politikai alku volt a háttérben. Gyurcsány maszopon belüli ellenzéke megerősödött, ezért Kiss Péter kerül erre a posztra."
Valószínűleg ez áll a háttérben.

"miért lesz egy közgazdászból kóder?
ilyesmit (vagy akár a fordítottját) csak a nagyon törekvő karrierista emberek csinálnak. viszont két ennyire eltérő végzettség biztos garancia arra, hogy egyikhez se ért."
Rengeteg mérnök végzi el a közgázt is.
Ez még nem jelent semmit.

"Gondolom azért nem nevezzük kancellárnak, mert az gyakorlatilag miniszterelnököt jelent (legalábbis Ausztria, No)."
Ezt pedig az Orbán-kormánynál kifogásoltam, hogy átnevezték a miniszterelnöki hivatalt kancelláriának.
Tényleg könnyebb kimondani, de ismerve nagyot álmodó természetét, szinte vártam mikor kiálltja ki a Magyar Birodalmat :)
mark renton 2007.06.15. 08:57:06

Jó elvtárs volt választhatott mindenféle diploma közül :P
Loli Pop 2007.06.15. 09:24:57

A nyelvvizsga sem volt akadály bonusként a jó elvtársnak a diplomák mellé :D
"Pip 2007.06.15. 01:37:11
Ez a Tóta-blog pedig elég nyilvánvalóan a kormányzati gerillakommunikáció szerepét tölti be egy ideje, lehet hogy önkéntesen persze... :) Végül is sikeresen, biztosan sikeresebben, mint az amoba.hu. "

Ez a nagy baj mostanában elég lapos lett a blog ... , de remélem legalább jól fizetik Árpád ezeket a lelkes nyelvcsapásokat te is beálltál a sorba a szerviens média hadak közé. Sajnálatos. -
"nemzetközi kapcsolatok szak"
Egyertelmu, kém!
Hja. Talán a kormányzati informatikában el tudnám képzelni, lenyúlni vagy kárt okozni relatíve ott lehet a legkevesebbet.

Kiss Péter Gyurcsány után érdekes lenne miniszterelnöknek. Az a fajta figura, akiről semmi rosszat (meg semmi jót) nem tudok feltételezni. Amolyan szalagátvágó típus (www.kisspeter.hu). Félő, hogy Orbán megenné uzsonnára...

Lord_Valdez 2007.06.15. 09:28:44

persze, hogy politikai alku áll a háttérben Árpi is tudja ezt csak most a kancellária fizeti :D:P

Nem Kis Péter lesz az új miniszterelnök. Vele a szocik nem győzhatnek, és ezt ők is tudják. A semmiből fognak előkapni egy új, tiszta embert.
carnivora
csak tudnam minek jarsz Te ide? vhogy mindeig a medve es a vadasz esete ugrik be, mikor olvasok vmi erzelemmentes, hideg, racionalis ervelest toled...

"1986. Eötvös Loránd Tudományegyetem, programozó matematikus"

miért lesz egy közgazdászból kóder?"

azert a prog.mat messze nem u.az, mint a "koder":)))
én debreczeni józsefet javasolnám az új szoci messiásnak, üdítő lenne látni a m.elnökjelölti tévévitáját orbánnal.
Tiszta embert Magyarországon?
Már amikor születik, azt is fusiba teszi.
Mellesleg amikor 2002-ben miniszterelnököt kellett keresni, akkor is milyen nehezen ment és azóta se bukkant felszínre alkalmas jelölt. Nem hiszek az évekig sikeresen dugdosott karizmatikus jelöltekben.
mark renton 2007.06.15. 08:57:06

Ezt gondold át még egyszer, légy szíves, gondolom, nem akartál egy csomó rendes embert is megsérteni. Van mit alázni Szilván bőven, ne pont ezzel a marhasággal gyere...
"Hja. Talán a kormányzati informatikában el tudnám képzelni, lenyúlni vagy kárt okozni relatíve ott lehet a legkevesebbet. "

kituno zsarolasi pozicio!!!
szted melyik hulye politikus venne eszre, ha vmilyen adware-t felhajit a gepere?
kozvetve meg rosszab lehet sztem, mint pl jarai volt kozvetlenul a gempa kozeleben, kulfoldnek pofazva hulyesegeket
"mark renton 2007.06.15. 08:57:06
viszont két ennyire eltérő végzettség biztos garancia arra, hogy egyikhez se ért."

egyetertek. ismerek ilyen embereket.
erdekes ez a kep rola

olyan, mintha horn gyuszi aldast osztana, nem?:))
Fiatal, harmincas csóka fog lenni...aztán majd felépítik.....pozitív dolgokat fog képviselni stb. Van is egy két tippem.

2002-ben és 2006-ban is azért nyertek, mert képesek voltak erre. A kanditásuk másmilyenek voltak, de kurva jól bevezették őket a piacra.
Degeljek meg, nem értem.
Vezéráldozat?
Dehát nem vezér.
És a többi barát/üzlettárs/rokon?
Vagy ez úgy kirakat, hogy akkor egy komolyabbat nem fognak hánytorgatni?
Összeesküvés-elmélet?
Vagy csak szimplán összevesztek.
bs395

Dehogy vesztek össze. Egyszerűen tarthatatlanná vált a közvélemény szemében. (testvéreinek űgyei, NBH stb.)
Hétről-hétre van fejcsere / most napirenden több is. Addig is elterelődik a figyelem a háttérben fosztogatókról. A régi haver-üzlettárs mégse fog kiteregetni. A saját gesztenyéjét kapargathatja tovább az új vagyongazdálkodási hatóságnál (közpénzből megy az is magánzsebekbe)

"Nem hiszek az évekig sikeresen dugdosott karizmatikus jelöltekben."-így Lord Valdez. Itt már nincs a háttérben sok tartalék. Ezért buknak elő újra a kispetikék.
TWA tudja mit csinál. Puhítja a talajt Ferinek.
Kukacka!

Az a baj, hogy én már ezen nem lepődök meg... Szinte minden közbeszerzés már így van kiírva! "Jaj, csak nehogy olyan kitételt tegyél be, hogy x.y. cég ne nyújthasson bepályázatot!"
a blikk (story? vip? hot? star?) eccer aztat írta, hogy teniszezik és két felsőfokú nyelvvizsgája van.

szerintem egy űrlény.
nade publius, a családjával akar többet törődni. megírta a népszava. ez olyan emberi. :D
RE: publius 2007.06.15. 09:59:17

Sztem meg valami kívülről jött, népszerű ember lesz a Gyurcsány-utód. Fleto után nem biztos hogy jó ötlet lenne újabb dinamikus ifjú titánnal próbálkozni. Inkább egy idősebb, megfontoltabb ürge kellene, aki más területen már bizonyított. Vágó Pista? Baló?

Ennek a fickónak a kinézetében van valami sátáni... simán elférne az Ómen V.-ben, ahogy kecskevért iszik!:)
Miért, mit mondjon? :-)))))
Becumiztam? :-))))))
bs395! szilvasy es gyurcsany jo baratok ! szilvasy csak gyurcsanyt fogadja el fonoknek ! korabban azt irtak !
"Fiatal, harmincas csóka fog lenni...aztán majd felépítik.....pozitív dolgokat fog képviselni stb. Van is egy két tippem."
Ki volna a tipp? Mesterházy? Újhelyi? Nyakó? Még a Mesterházyt talán el lehetne adni az értelmiségi maszoposoknak, de a paneltársadalom pörköltszagú milliőjébe nem illik bele az a buzoid, körszakállas pofija.
DF:

Egy idősebb manus esetében sokkal könnyebb valami sötét ügyet előásni.
Egyébbként van mind a két oldalon egy fiatal 30-as nemzedék, aki ugrásra kész.
maszop klón kerestetik? bajnai gordonkáról megteccenek feledkezni. pedig miniszter lesz ájemmónika helyett.. pedig ha fletó bukik, a saját bukását is ő készíti elő. jobb híján. az mszp töketlen suttyók gyülekezete. sok pörköltbe való birka, amelyik nem tapossa el a pásztort... :D
Publius!

Azért nem biztos, hogy egy harminc éves ember lenne a legmegfelelőbb személy... És mi lenne, ha egy diszidensre esne a választás? Vagy az nem jó, az nemzetáruló?:))
Julius Frey, dark fature: "Sztem meg valami kívülről jött, népszerű ember lesz a Gyurcsány-utód. Fleto után nem biztos hogy jó ötlet lenne újabb dinamikus ifjú titánnal próbálkozni."
Miféle "külső ember?"
Ott áll európaipénzzel a küszöbön a libáskirály Gordonka!
dark furure, baló? barátai már köszöntötték egész oldalon a népszabóban. baló 60. ejha:)
morvai krisztina lesz a belső ellenzék. civil bizottság alakul a családi kassza felügyeletére:)
Bocsánat, nem emlékszem már, miért tartom genyának Szilvásyt. Vagy 15-20 éve csinált valamit, amitől hánynom kellett. Utána egy időre el is tünt a közéletből. Nem is értem, miért kompromittálja magát vele újra a maszop.
Emlékszik valaki? Irja meg, ha igen.
JuliusFrey

A story nem arról szól, hogy mit lehet eladni az MSZP-nek, hanem arról, hogy mire vevő a nép.

Mesterházy nem...ő Gyurcsány szelén vitorlázott be a köztudatba....meg nagyon technokrata a stílusa.

Újhelyi,
Botka László...őket fel lehetne építeni.
Ha mégis idősebbet választanak, akkor Gráf József...tudom ez meredek.
szabika, exilből teccik írogatni. harmincon túl?:)
nem meredek publius. csiripelik a verebek. vityka szerint is vér pucájában.:D
Mesterházy: Playboy imidzs nem rulez.
Vágó Pistit pedig gépfegyverrel se tudnád rávenni, hogy elvállalja.
Baló: hehe
Legyen Schmuck Andor, ha már hülyeségeket beszélünk.
Én arra gondoltam, hogy egy (bármilyen téren) befutott embert kell találniuk, nem olyat, aki a pályája elején van.
Ciffra P. Z.

Suttyók gyülekezete...:-)))))) Kétszer győztek vert helyzetből....és ismét győzni fognak...ha továbbra is lenézi őket a jobboldal.
Figyeljétek meg, megint elő fogják venni Németh Miklóst!
azért publius, ahhoz a két győzelemhez mi is kellettünk vastagon. 2002 még belefér, elkényelmesedtünk, későn hajráztunk. 2006 menthetetlen, a balfaszkodás iskolapéldája. klasszikust idézve, ekkora böszmeséget nem létezik, hogy még eccer el bírunk követni. egyébként meg a balosok közül sokakat becsülök tehetsége, esze meg miegymás miatt. a vizilóarcúakat meg télleg lenézem. már mi a faszér nézzek föl rájuk?
Németh Miklós, már akkor is rossz ötlet volt. Csak akkor célszerű, ha nosztalgiázó öreg úrakra számítanak, de ez aligha jön be a kapitalista fordulat után.
Cziffra PZ

Szerintem 2002-ben a két forduló közzött a baloldal balfaszkodott, és azért tűnik úgy hogy, hú de nagy hajrá volt.

Egyébbként abban egyetértek, hogy a jobboldal bámulatos tévhitekben él a választásokkal kapcsolatban. Pl. Egy a tábor egy a zászló formáció, sosem fog győzni.
Publius

pontosítok: maszoposokra, mint maszopos szavazókra gondoltam.

sztem Újhelyi kizárt, mert még a nyakó előtt többször felvállalta a rossz zsaru szerepét. Ha GyF-et eccer elüldözi a népharag, a szavazóknak talán a silly katka lehet a megfelelő langyos víz. Építgeti is a jófej imázst a háttérben. A választópógár el fogja hinni neki az adócsökkentést, az occsó gáz-villanyt, templomosok is eszik majd a vallásosságát. Bedob egy-két technokrata lózungot az arisztokráciának, a választások előtt két héttel még begyűjti a 20onéves léha fiatalságot egy (ál)önleleplező cikkel, amelyben elárulja, hogy 30 éve nem is gránát, hanem egy meghekkelt spnagli durrant el a kezében.
Lord Valdez!

Hidd el, nem a kapitalista fordulatra fognak építkezni, hanem újra előveszik a kádári nosztalgia-politikát.
Lendvai Ildikót kormányfőnek.
Magabiztos ,humoros és rendkívűl jól kommunikál.Na és renkívül képzett is.
JuliusFrey

Kétségen kivül van logika abban amit mondasz....de ide új arc kell.....valaki aki nem igazán tartozik egyik vonalhoz sem. Hozzáfűzöm...nem vagyok politikai marketing szakértő....nekem csak az lebeg a szemem előtt, hogy kire fog szavazni a Vinzce tata.
Lófő
Először vizsgáltasd meg egy független elmeszakértővel !Ha nem záratja be azonnal, tőlem jöhet !
Ha viccnek szántad, tedd oda azt a kibaszott jelet vagy egy sor "D" betüt !
publius, 2002-ben a két forduló között megmutatkoztak orbán kivételes politikai képességei. ezt azért ne tagadjuk.
vitatható, hogy az egy a tábor, egy a zászló stratégia bejön-e? magam sem vagyok biztos benne, hogy ez a járható út. több lábon állni szerncsésebb volna. úgymint zöldmezős nemzeti lib párt, a fidesztől balra pozicionált kdnp, vagy pacifikált viszony az mdf-fel. stumpf istván gondolatai ezek. a probléma csak ott van, hogy a rajongók sora a belvárosban a viktornak kanyarog, s nem a nemzeti libeknek. írjanak bármijó politikai elemző könyveket, basszameg)
Egyetértek Árpád véleményével, úgy látszik ebben össztársadalmi egyetértés alakult ki, hogy Szilvásy pofája úgy általában nem szimpi az embereknek.
Maga is megmondta, hogy nem szeret szerepelni, nem szereti a nyilvánosságot.

Talán ezért nincs is annyi hozzászólás a poszthoz, mert mindenki konstatálja, hogy jó a megállapítás, és nincs is mit hozzáfűzni.
Szilvásy lesz a társadalmi nagykoalíció kovásza?
clinkers, botoxbébi olyan cuki, amikor dedózik. én látok benne fantáziát:)
Én mást látnék benne pl csákány :-)
Cziffra PZ

Kivételes politikai képességekről beszélni, két ilyen elvesztett választás után......hm nem tudom...improvizálni azt tud..nem kétséges.

A jobboldal kétszer győzzött. Mind a két esetben min. 2 db önálló jobboldali párt létezett. Hangsúlyozom önálló. Kamupárt nem jó.
Uristenjezusmaria akkor most mi lesz?
cpz,
semlyénzsoltiék nem nagyon lesznek balra a fidesztől, és az elsősorban keresztény elvekre épülő párt pont nem lesz alkalmas a középen bizonytalankodó tömegek megszólítására. Új párt hiányában jobb lenne Ibolyával kiegyezni. Hogy idáig fajult, arról mindeketten tehetnek.
CPZ

A balfaszkodás nem ért véget szerintem, például tegnap Viktor ismét jelesre vizsgázott demagógiából, ugyanis azt bírta mondani, hogy szerinte a pártok által a kampányra költhető 386 milliót csökkenteni kellene! Azért kell arc ahhoz, hogy a tavalyi kampányokat látva valaki ezt elsüsse!
szilvásy lesz a titokminiszter. akkor most megy is meg marad is? ájjemmónika helyére jön a gordon. mónika meg beül kis péter székébe. aki szilvásyt váltja. valse triste, kedves barátaim. de a csúcs: vadai ágika lesz a honvédelmi államtitkár.
feri bazmeg, mondom neked, bukni fox hamar. basztad volna ki őket a picsába. de így?

Ebben az országban inkább van hűbérúrrendszer, mint demokrácia. Miért nem ejőernyőztetik át, mint az FMPP javasolta valami nem közférába tartozó vállalkozása?

"Egyébbként abban egyetértek, hogy a jobboldal bámulatos tévhitekben él a választásokkal kapcsolatban. Pl. Egy a tábor egy a zászló formáció, sosem fog győzni."
Győzni talán, de egyben maradni kizárt. Mihelyst megnevez valami konkrét ötletet, felszínre buknak az ellentétet. A közös ellenség elv békében használhatatlan.

"Hidd el, nem a kapitalista fordulatra fognak építkezni, hanem újra előveszik a kádári nosztalgia-politikát."
Az nagyon lábszagú lenne, amolyan plebejus dolog :)

Lendvai Ildikó:
"Magabiztos ,humoros és rendkívűl jól kommunikál.Na és renkívül képzett is."
Ez igaz, de nem elég népszerű. Sőt nagyon finoman fogalmaztam, túl sokan utálják.
Háttér embernek viszont jó. Kiss Péter is inkább hátvégnak való.

(Egyébként Tölgyessy for president, csakhát őt meg lehet észrevenni, annyira jelentéktelen.)
pascal, a median adatai szerint az mdf leszállóágba került. jöhetnek púpra. én a zöldmezős pártra szavazok. de csak, ha indokolt. mármint, ha jönnek föl a szocik, mint a tej. erre meg nem vennék mérget...
hattory, kinek van nagyobb arca, ezen nem állok le vitázni. gyurcsány őszöd remixe tegnap szánalmas volt. cipolla vesztét érzi:D
lord valdez, sztem is osztódni kell a választási győzelem után. akkor bátran megtehetjük. lesz négy év felépíteni egy liberális jobboldali pártot. tölgyessy remek ideológus, de nem frontember.
cpz - ha jönnek fel a szocik akkor már késő lesz, mindkét esetben az utolsó egykét hónapban fordítottak, a közvéleménykutatók szerint. A választási rendszer meg olyan, a kölcsönös visszaléptetések miatt, hogy kedvez az együttműködésnek. 98ban a maszop többet kapott mint a fidesz, csak a kisgazdákkal közösen sikerült nyerniük.
Madarat tolláról, embert barátjáról lehet megismerni. Ennyi a hozzáfűznivalóm, köszönöm.
Cziffra PZ

Nem kötözködésképpen...de mit keres egy jobboldali liberális a fidesz konglomerátum körül. Nem értem??????
... hogy mire vevő a nép???...
Mindig arra, amit lenyomnak a torkán.
A magyarokkal mindig az volt a probléma, hogy könnyen befolyásolható nép volt. Most is az.
Ha Orbán azt mondja, hogy ez a kormány szar, akkor azt elhiszik és qrva anyázzák a kormányt, ha Gyurcsány azt mondja..... tovább is van, mondjam még...
:)
Tök mindegy ki mit mond, az a lényeg hogy a másik szidásával jusson előrébb... nézz meg egy választási kampányt. Nem azzal próbálnak nyerni, hogy szépeket fogalmaznak meg, hanem azzal, hogy az ellenfél lopott a gyerekkorában egy "forintoscsokit"
S miután mindenki elmondta a mondókáját és gondolatoktól eltelve békésen aludni tért, jó Fletonk térdét csapkodva kezdett röhögni, majd kissé elkomolyodva, de azért bohókásan csak ennyit mondott: ejnye-bejnye!
jó pascal, de az mdf-fel nem lehet csak úgy ukmukkfuk megegyezni. ahhoz túl sok sérelem halmozódott fel. új pártot gründolni meg nem kockázatmentes. a kdnp-t balratolni egyébként nem reménytelen. nem a liberális bizonytalonokra hajtanának eleve. ezt meg kell próbálni, semmit nem veszthetünk vele.
ott van még az árnyékkormány is a taktikai repertoárban. aminek az élén korántsem biztos, hogy a viktor áll majd. ezt sem kell elsietni. ha a komcsik valami csoda folytán elmozdulnak a holtpontról, majd akkor.
zombi!

Ez mindenhol így van (lásd: USA) Ezen nem kell keseregni! Egy dolog a kampány, a kormányzás meg egy másik.
Üdv!

Ha már valakit meg kell nevezni, legyen Gráf a szeretett minálnok.

Vagyis! Áldozatos munkájuk elismeréséül sorsuljuk ki a következő pácienst a Heti Hetes Szereplői közül. Legyen Farkasházy!!!
Milyen édesen mondaná, hogy elkújtuk. :DDDD
publius, álnaiv a kérdés, ugye? soroljam az intézeteket? XX. század, XXI. század, nézőpont, századvég. hogyan jellemeznéd ezeket? nemzeti konzervatív? khmmm...)
megvan a válasz: Szilva új tárcát kap: titkoszolgálati miniszter:-) beszarás.. Dajcs effektus: Hát a spanom vazze! Tárcát neki de azonnal
cpz, mielőtt elkezjük a potenciális szövetségest keresni, Viktornak először fejben rendbe kellene tennie, hogy szüksége van-e igazi szövetségesre, vagy legyen egy a tábor és egy a zászló, és mindenki vagy tagozódjon be mint semjénék vagy áruló mint ibolyáék.

Addig egy zöldmezős párt is felesleges, mert csak árulónak lesz kikiáltva a végén.

Egyedül pedig kurva nehéz lesz nyernie, két gyengébb párt összefogva is lehet erősebb mint egy.
Ciffra PZ

Nem volt álnaív a kérdés. Nem értem, miért kaptad fel a vizet.....nekem van egy képem a jobboldali liberalisokról (magam is az vagyok, igaz neokonnak nevezem magam), de attól amit a fidesz képvisel hányok.....ezért nem értem.
Ez a kormányátszervezés is olyan, mint a gyurcsányi reformok: nesze semmi, fogd meg jól.
Új pártnak nincs esélye, mert a Fidesz bázisából vonna el, ezért minden lehetséges és lehetetlen módon meg akarják majd szivatni.
Szerintem a KDNP úgy, ahogy van reménytelen.
Az MDF kicsit több remény, pláne, ha végre sikerülne kilépni Antall árnyékából, de Ibolykának esze ágában sincs.
Árnyékkormány?
"Nem kötözködésképpen...de mit keres egy jobboldali liberális a fidesz konglomerátum körül. Nem értem?????? "
Pénzt, mi mást.

A Századvég speciel egy afféle fedőszerv. Ugyanis az ösztöndíjakat nem kell indokolni. Ők különböző ösztöndíjakat osztottak politikusoknak. Érdekes módon a minden pártból, valakik sokkal magasabb díjakat kaptak... Van egy gyanúm egyébként velük kapcsolatban, de megtartom... Néhai édesanyám könyvelte őket...
azt veszem észre, hogy itt többen túlértékelik orbánt a saját pártján belül. a külső szemlélő szemét kellően elhomályosította az egységet sugárzó kongresszus. de egy büdös szó nem volt arról, hogy az orbán legyen a következő miniszterelnökjelölt. erre az apró tényre felhívnám szíves figyelmüket.
ha ősszel mégsem hoz eredményt a szoci médiahadjárat /úgy várják, mint a messiást/, akkor két út van a baloldal előtt. izomból továbbmegy, vagy gyurcsány önként hátralép. jöhet mondjuk gráf. időnyerésnek megteszi...
látod publius, ezért nem fogunk összeborulni az mdf-fel mert mi meg a neokonoktól hányunk. ez különbözteti meg a jobblib think-thankeket a political capitaltől.
Az MDF-et neokon-nak látod? Szerintem annyira arctalan, hogy képtelen vagyok besorolni.
inkább az mdf tanácsadói körét. de a politikát ők csinálják. mondjuk a legújabb adatok szerint már a parlamentbe se jutnának be. ebből így nem lesz új jobboldal. arculatot és stratégiát kéne váltaniuk. persze beszélünk a falnak egy ideje.
Valaki mesélje már el, hogy az MDF jelenleg mit képvisel az egészségügy, és az oktatás terén! 6-7 %-nál többet nem lehet a "nagy csönddel" elérni...
Az MDF-nek próbáltak valami neokon imázst csinálni, de ez körülbelül olyan mint a csúf öregasszonyból, szép és kívánatos mennyasszonyt faragni.

A liberalizmust egyébbként (tévesen) azért sorolják a baloldalhoz, mert a szociális kérdések megoldásában az állami beavatkozást preferálja, az egyéni kezdeményezések helyett. Ez az egyetlen amiben különböznek a konzervatívoktól. Mindakét ideológiának ugyanaz az alapja. Szabad versenyes kapitalizmus, maximális magántulajdon, minimális állam. A Neokon tipikus képviselője Thacher.

A kereszténydemokraták nem konzervatívok. Az egy másik ideológia.
Ááááááááá... Hülye vagy te, Feri?

ÁVO-miniszternek Szilvásyt? Nem kavart még ott eleget?
Ez a nagy reform baszki? Csökkentjük az államapparátust, aztán az első adandó alkalommal csinálunk két új minisztert? Ki a fasz fog téged komolyan venni ez után??? Lassan gondolkodhatnál azon, hogy ki legyen a sportminiszter. Tudod...

Szabika:

Kellenek a reformok, meg lehetne magánosítani is......de nagyon elő kellene készíteni....kb.2015-ben el lehetne kezdeni.:-))))))
Nem tudom, figyeltétek-e a leosztást. Egy név még nincs meg. Talán a legfontosabb. Ki lesz Bajnai utódja? Ki fog évi több száz milliárd fölött diszponálni?

Ahogy elnézem, Drazsé bácsié a poszt. Legalábbis eszt írgya a zújság.
Ha még lenne matula, megírhatnák a második pornonovellát arról, hogy miért maradt bennt Mónika a kormányban megint.
Szilvórum kancellár átmozgatásával lett adva a szarnak egy nagy pofon.
Semmi nem változott, a hierarchiában továbbra is ugyanott szerepel.
Ez csak egy olyan látszatintézkedés volt, hogy történjen már vele valami , ha már a szemét sajtó így rászállt.

ja, alulművelt vagyok ezen a téren, úgyhogy árulja el nekem valaki, mit csinál egy tárcanélküli miniszter?
Nna a ME bejelentette,hogy a két új plusz miniszter nem több miniszter.
Fejreállok.
"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök több ponton is változtatott kormánya összetételén. Draskovics Tibor és Bajnai Gordon is miniszter lesz, de Szilvásy György is a kabinetben marad. Kiss Péter a csúcstartó miniszter."
Egyszerűen muszáj volt eljátszania a maradék hitelét is...
Travis:

Keresik a tárcájukat.:-))))
Travis!

A tárca nélküli miniszter a MEH egy szervezeti egysége, kvázi főosztályként működik. A kormány által meghatározott feladatot lát el, külön titkársággal rendelkezik, felügyelhetnek országos hatáskörű szerveket is. Tehát nagyjából olyan, mint egy tárcával rendelkező miniszter, de sokkal kevesebb jogosítvánnyal rendelkezik pl.: ha jól tudom, rendeletet nem bocsáthat ki.
"mit csinál egy tárcanélküli miniszter?"
Ugyanazt, mint a tárcás, csak nincs mögötte akkora apparátus
Kár hogy már nincsennek igazi humoristáink. Mekkora paródiát lehetne ebből csinálni.
Pl. A résztvevők összevissza bolyonganak a parlament körül, és állandóan sms-ben kapják az értesítést, hogy most mi az aktuális miniszterségük.
Föllöttük pedig mint egy keselyű Lendvai Ildikó keringene, és a bambán néző Forro Tamásnak folyamatos helyzetmagyarázatot szállítana.
mondhatom, az igazi humorista gondolkodó típus, így asztán előbb gondolkodik, nehogy véletlenül hülyeséget mongyon.
Kiváncsi vagyok, hogy a szadi is beveszi-e ezt a "nincs is több miniszter" dolgot. Nyilván nem, így ők is szívózni kezdenek majd egy új posztért - Kókának most úgy kellene vmi siker mint egy falat kenyér.

Kérdés, hogy lesz-e egy újabb tárcanélküli, vagy megkapják vmelyik kevésbé befolyásos káderét? Bajnai zsírosbödönjére nincs sok esélyük.

Őszintén nem tudom mi a szomorúbb: Lamperth halhatatlansága, Draskovics feltámadása, vagy Vadai eljövetele...
Szakmai kormányátalakítás:
Szerintem a kormányasztal körül keringenek, és amikor elhallgat a zene, mindenki gyorsan leül valahova...
Olyan mindegy ki milyen miniszter úgyis Ferike meg Jancsika osztják a lapátokat és edényeket a homokozóba. Néha egy egy haver is építhet kis ezt azt de saját ötletük úgyse sok van.
Valdez, kérem az újabb kommentet.:-))))
Miért pont tőlem? :) De hiába, mert én bizony elmegyek sört inni...

"A túlságosan gyakori jutalmak azt jelentik,
hogy az ellenség tartalékai már kimerülőben vannak,
a túl sok büntetés a nyílvánvaló szorongatottság
állapotáról árulkodik."

Szun-ce

Ez megint jó lájtosra sikeredett, Bélám.

Már rég nem csodálkozom rajta, hogy a jobb oldalt bikacsökkel, a bal oldalt meg árvalányhajjal vered.
RE: Lord_Valdez 2007.06.15. 13:35:09

"Szakmai kormányátalakítás:
Szerintem a kormányasztal körül keringenek, és amikor elhallgat a zene, mindenki gyorsan leül valahova..."

Na ja. Ennél még az is korrektebb lenne, ha minden évben farsangkor kihúznák tombolán a posztokat.

a család lemaradt, Árpikám!
Off:

index.hu/politika/belfold/nagyimre3475/

Ezek tényleg egy volt kommunistáért imádkoztak ???

A Semjém meg sehol. Pedig lóbálhatta volna a füstölőt...

off off
Na, ezé' lesz jó az új kormányzati negyed!
Reggel bemennek a miniszterek, a portásfülkénél elolvassák, hogy ma melyik miniszteri szék az övék, melyik szobában, és odabattyognak dolgozni. De még jobb ha egy egyterü irodában jelölik ki a helyüket, ahol egy-két dolgozóasztallal kevesebb van és melegváltással intézik az ügyeket.

Bigfater
adtak a szarnak egy pofont ezzel a kormanyatalakitassal, ahogy draga megboldogult nagymamam mondta volna...
holdfenykeringo, halvany derenges, valtoztatni kene de nincs mibul...
már korábban jeleztem, hogy a blog nem helyettesíti a rendes tájékozódást. viszont itt van a jobb hasábban például egy kitűnő hírszájt linkje, azon ott a legújabb vonatkozó cikk, és abban kapcsolódóként a lista, ha érdekel valakit Szilvásy karrierje: index.hu/politika/belfold/szilvlist05/
"Az épp távozó kancelláriaminiszterből - eh, miért nem hívjuk kancellárnak?"

Mert ő a kancellár (miniszterelnök) hivatalát (kancellária) felügyelő miniszter (kiskancellár:))).
"árulja el nekem valaki, mit csinál egy tárcanélküli miniszter?"

Ez valami olyasmi lehet, mint a kurváknál a bárca nélküli meg a bárcás
a kancellár Németorszában valóban a kormányfő, de nem mindenhol. eredetileg a főhatalom alatt van eggyel, csak a németeknél kiesett a rendszerből a császár. asszem autentikus forrást mondok: SÜSÜ.
nagyongerzson 2007.06.15. 08:58:41
"Kispetya most elfoglalja a vicekirály pozícióját mindannyiunk örömére, ahonnan már csak karnyújtásnyira van a miniszterelnöki poszt." szerintem is itt van az eb elhantolva...

Na hát ez az, hogy nincs elhantolva, és újfent miniszterelnök helyettessé avanzsál.... Gáz. Azoknak főleg, akik hittek a GYf-i "reformokban". mert kérem ez ránézésre, első blikkre is különalku. A párt mezei hadait (cpyright GYF maga) vezénylő túlélőpolitikus, és a kormányfő között. te is maradhatsz, ha jobb sarzsit kapok... meg ha szorosabban ellenőrizhetlek...
Amúgy meg vicces, hogy pont egy éve a hatékonyság nevében rúgtak ki egy valag minsztert, erre fő felbujtó most szakmányban nevezi ki az újakat, meg generálja az újabb és újabb gittegyleteket (lásd a bukott miniszterek klubja, másnéven fejlesztéspolitikai kabinet vagy mi a szösz.
"Olyan sokoldalú, hogy szinte gömb."

lol

Árpád, tán még a gömbtérfogatképlet levezetése (szemléltetése) is menne csuklóból? (na jó, ismertnek véve a felszín képletét... :)
Tisztázzuk a miniszteri pozíciók értelmezést: vannak a "rendes" miniszterek, a minisztériumok vezetői. És a miniszterelnöki hivatal vezetője. Vannak a miniszterelnöki hivatalon belüli főosztályvezetők, az előző közvetlen beosztottai, akik tárca nélküli miniszter titulussal rendelkeznek. Ilyen szemmel nézve Szilvásy most egyet lépett hátra. Ideje volt már szerintem is, bár a mai átalakítás oka nem kormányzati hatékonyság, hanem GyuFe belső ellenzékének megerősödése.
Az idősebb Szilvásy brother kinevezése pont olyan visszatetszést keltő, mint amikor Mikola kitüntette az öccsét (még ha az az eü. miniszter is jelölte erre, akit ő váltott a bársonyszékben, ha jól tudom). Félreértés ne essék, nem kételkedem sem Sz. brother alkalmasságában, sem M. brother érdemeiben, de bassza már meg, egy éppen hivatalban levő miniszter rokona ne legyen már kinevezve/megjutalmazva, mert visszatetszést kelt, és a büdös életben le nem mossa magáról, hogy azért kapta amit kapott, mert felülről jött az atyafiság pártolás.
Ja, és Árpádnak igaza van: Szilvásy valamiért egy antipatikus figura. Ha tetszik, ha nem, a politikában nem csak a hozzáértés számít. Ahogy lehet bármilyen jó hangja egy énekesnőnek, ha ronda, sosem lesz belőle übersztár.
kiveve, ha tortenetesen barbara streisandnak hivjak az illetot.
a politikanak sem kene, hogy pofara menjen.
Antipatikus?
Milyen az az ellengyógyszerész?
B.S. érdekes határeset. De egy Tóth Vera mikor lehetne "odaát" a széles néprétegek által (nem a zeneértők viszonylag szűk csoportjáról beszélek)körülrajongott valaki?
na azért Szilvásynál kicsit többről van szó annál, hogy nem szimpi. ld a listát fent.
streisandot hataresetnek hivod. szerintem pedig egy jo pelda arra, hogy a dolgot csak akarni kell (a kello eroforrasok birtokaban)
Többről, persze. De ha az a többi nem volna, ez is doszt elég lenne.

Streisandot azért nevezem határesetnek, mert fiatalon nem volt olyan nagyon ronda. De mindegy, hagyjuk ezt a párhuzamot, ezek szerint annyira nem ült.
Szerintem Streisand jó bőr volt. Ha lett volna rá lehetőségem, biztos nem hagyom ki.

Off

A Petőfi Rádión minthe kezdenének hallgatható zenét játszani.

On

A politikához pedig arc is kell. Szomorú, de így van.
Travis:

Ki az az ellengyógyszerész?
"Ki az az ellengyógyszerész? "

Hát az antipatikus.

:D
Etika vs.politika.
Csak a politikusok hiszik,hogy Bp.legnagyobb civil mozgalma:a Bp.-i Örömlányok Ártatlan Tagozata.
Ennyit és nem többet ér a mai nap,különösen Gyurcsány magyarázata után.Mindenki aki zsarolási pozícióban volt,-maradt,SŐT.A szadesz meg érinthetetlen,-ott az adu ász?
Köpedelem ez úgy ahogy van.
streisand sztem jo pelda a szemelyes marketingre. meg zsenge gyermek voltam, de ahanyszor felbukkant az arca kepernyon, ugy konferaltak fel, hogy "erdekes szepseg", meg "csunyacska szepseg", stb. szoval rajtamaradt a "szep" jelzo.
ha szilvasi kicsit jobban figyelt volna a PR-jara, ugyanezzel a teljesitmennyel, amit eddig nyujtott, most TWA dicsoitene, mint a nemzet biztonsaga folott orkodo elkotelezett reformer egyeniseget.
csakhat rosszkor nyilatkozott es foleg rosszul, ugyhogy atment egy sunyikepu gyanus alakba mester szerint.
persze a nemzet biztonsaga felett tovabbra is ez a gyanus kepu alak orkodik.
szoval senki sincs biztonsagban!!!
hogy kellett volna felkonferálni? gyanús érdekesség? érdekesen sunyi? kellemesen rókaképű? VUK?
Szilvásy elvtárs más felelős beosztásba kerül ....

remélem nem felejtette el megírni a három borítékot :)))
LOL! ez jo...
de ha szilvasi belenezve a kameraba olyan elszantsaggal tudott volna beszelni, mint haverja (gyurcsany "nem lesz vizitdij"), vagy felmutat egy terroristak eltal levagott fenyegeto kisujjat, es ha epulo villajat reszben tudokorhaznak alcazna, akkor ez most nem is lenne kerdes.
Azért az elég érdekes volt,hogy elkezdett terroristázni aztán 1 hétre rá megsorozták a tevepalotát. Azóta se tudtam eldönteni,hogy ő most rosszul jött ki a helyzetből avagy jól. Mindenesetre sosem fogjuk megtudni,hogy ki lövöldözött akkor és ott.

ez annál is bosszantóbb, mint amikor kvázi bukott miniszterekből alakult szakértő bizottság (miniszteri fizetésekkel ...) Állam Reform Bizottság, akik közvetleül Ferencnek jelentettek ha jól emklékszem

ennyire komoly káder gondok vannak kádáréknál???

már csak az van hátra, hogy az "ártatlanul meghurcolt Tocsik Márta" kapjon valami felelős beosztás ... lehetne ő új Lamphert, hátha új lapát jobban seper (sicc)
"asszem autentikus forrást mondok: SÜSÜ"

Egyéb hasonlóság a bábfilmmel:

Szerintem Szilvásy pontosan úgy néz ki, mint a sárkányfűárus a bábfilmben.
Csak le ne nyúlja don Giorgio Szilvásyt a Camorra Szicíliában, mert a jó szakember nemzetközileg is ritkaság, ráadásul ők már ott vannak az euróövezetben.
"...kancelláriaminiszterből - eh, miért nem hívjuk kancellárnak"
Azért mert azzal a széles jogkörű miniszterelnököt szokás jelölni. (pl. Németo., Ausztria)

Neked is gyanús kinézeted van. A hörcsögömet sem bíznám rád. :)
Szerintem nagyjából érthetőek a szerep-cserék:

1, Szilvásy go to titokminiszternek. Mivel úgyis már alapból "titok-type", direkt neki való szerep.

2, Kiss Péter vissza kancellária-miniszternek, noigen, az utóbbi hónapokban az MSZP belső ellenzéke erősödött, GYF nyilván jónéhány kompromisszumra volt kénytelen, ennek egyik folyománya alighanem, hogy KP pozíciója erősödött. Ez tán nem is baj, mármint hogy visszakerül kancellária élére.

3, Bajnai Gordon váltja Lamphertet. Szerintem ez a leglényegesebb és legindokolhatóbb. BG szerintem GYF egyik olyan embere, akire GYF mer rábízni dolgokat, úgy értem, kulcsfontosságú dolgokat. Magyarán Bajna lehet az egyik olyan ember, aki GYF szerint "tud" is, nemcsak ül a langyos vízben. Lamphert meg szerintem nagyon is "langyos víz" típus. Egészségügyben-közigazgatásban-oktatásban úgy-ahogy elindították a reformokat. De az önkormányzati reform és az adóreform még sehol. Bajnai eddigi helye kulcsfontosságú volt, EU-s fejlesztések, az elmúlt évben a stratégia alapozások nyilván megtörténtek, hogy milyen ágazatba, és milyen területbe mennyi fejlesztés menjen majd, ott mostmár csak végig kell vinni a dolgokat. Most Bajna átül Lamphert helyére, és ott kezd kavarni. Szerintem ősszel, legkésőbb tél elején sokat fogunk hallani az önkormányzatokat éríntő reformokról.

4, Lamphert meg az önköri tárcától átmegy a szociál - és munkaügyhöz. Hűde sokmindent nem fog ott csinálni, a rokkantnyugdíj-változtatások elmélete már nagyjából le van fektetve, csak végig kell vinni. Ahhoz elég oda a "langyos víz" Lamphert is..
Szerintem meg sokkal inkább olyan, mint egy undead shaman trainer NPC a WoW-ból. Isten bizony a kezébe kéne adni egy wandet, meg belebújtatni hosszú kék zsákruhába, és mehetne egy az egyben Orgrimmar valamelyik falujába.
Botrány nélkül működik a Honvédelmi minisztérium.... TUBES!
a Tubes nem botrány, hanem sárga anorákos hülyék bábszínháza.
A Tubes ügyében semmilyen botrány nincs, csak pár hülye/örökös mindent ellenző verti a nyálát, anélkül, hogy egy nyomorult hiteles mérési eredményt tudnának mutatni, hogy a radar közelsége ártalmas az egészségre. Nagy ívben körbe kéne röhögni az ilyeneket, komolytalanok.
hhh-nak

Gyurcsány a következőket mondta:
"Ami pedig a lényeget illeti: Elnök Úr, kérnék Öntől valami szívességet most itt. Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. No de most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet. Annak van befolyása."

Már nagyon unom, hogy a legendaszerűen terjedő "Gyurcsány hazugságokat" állandóan cáfolnom kell, de azért még megteszem. Gyurcsány sose mondta, hogy nem lesz vizitdíj.
tomika 2007.06.15. 15:54:02
"Szilvásy elvtárs más felelős beosztásba kerül ....

remélem nem felejtette el megírni a három borítékot :))) "

Erről eszembe jutott, lehet, azért megy ez a balfaszkodás egy éve, mert hirtelen folytatni kellett a kormányzást, és a saját elődeik lettek. Elveseztt a dinamizmus, bár néha még kicsúszik itt-ott az "előző kormány", de tekintve, hogy azt ígérték, 3 év alatt rendbetesznek mindent, elég nehéz az 5 évvel ezelőtt elküldött kormányra hivatkozni.
Így le van fagyva mindenki, "general exception fault", nem lehet a borítékokat használni...
vakapad, és a "gyógyszerfelírási díj" az különbözik a vizitdíjtól?
De a legszebb ez az idézetben: "Nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet." Még jó, hogy csak a vádaknak nem szabad nem igaznak lenniük...
Az történt (megint), hogy a rossz arcú és alkalmatlan verebek felrepültek, és máshova ültek a fán. Van egy kis csócsálnivaló a médiának és néhány retardált nyugdíjasnak. Értem én a Fletót mega a Szilvásyt. Ha én leszek a főnök, tuti, hogy a nyárysanyi, meg Attila a szomszédból benne lesznek a buliban. Ráadásul nem is olyan gecik, mint ezek, és ők is szeretnének végre sok pénzt keresni...
TH-nak

Orbán azt mondta (amire Gyurcsány válaszolt): "Nem fogadjuk el a mostani kormánynak azt a tervét, ahogy a pénzügyminiszter mondta, hogy gyógyszerfelírás és orvosi vizsgálat az majd fizetős legyen Magyarországon. Nem fizetős, hanem állami felelősségi körben tartott, becsületes egészségügyet szeretnénk." Szerintem ha Orbán külön mondta ezeket, akkó' bizony két külön dolognak köll lennie.
RE: szabika 2007.06.15. 10:41:24

Csak eszükbe ne jusson a Molnárék Gyulus fia. Mer' hogy fiatal is, meg dinamikus is, meg gátlástalan is. Olyan jó szociféle.
vakapad 2007.06.15. 16:58:06
Huhh, te olyan okosnak tűnsz, hogy inkább nem is merek vitatkozni veled tovább...
vakapad 2007.06.15. 16:58:06
...De azért maradjunk annyiban, hogy most, ha receptet szeretnél feliratni, akkor fizetni kell. Ha orvosi vizsgálatra mész, akkor is. Nem fogalmazhatjuk meg úgy, hogy a két dolgot összevonták egy fogalom (vizitdíj) alatt?
Szcientológusok képezhetik a magyar pedagógusokat
index.hu/politika/belfold/szciokm0615/

Hála istennek.
Már hóóógyne vonhatnánk össze kedves TH,már hóóógyne, mi sem egyszerűbb annál, csak kimondjuk, hogy össze van vonva, és puff, Gyurcsány máris hazudott. Mindenki boldogan és megelégedetten mehet haza. Győzött a MICSAPATUNK.
Hehe, kedves Tóta W., hehe, nyilván holnaptól betiltják az összes más tanítási módszert, hászen innét csak egy lépés az. Különösen az tetszett, hogy: "Az persze könnyen belátható, hogy minden egyes szó értelmi tisztázása se nem szükséges, se nem elégséges egy szöveg megértéséhez." Hát bizony ez könnyen belátható. Mindegy az, hogy egy pofont kapok valakitől vagy egy ajándékot, ugyebár?
"Gyurcsány sose mondta, hogy nem lesz vizitdíj."

Nem a Xenu rücskös faszát nem!
Szerinted az általad bekopizott idézet miről szól? Kurvára mindegy, hogy minek hívjuk, vizitdíjnak vagy felírási díjnak.
"Kurvára mindegy, hogy minek hívjuk, vizitdíjnak vagy felírási díjnak."

Nem, kurvára nem mindegy. Ami hasonló, vagy majdnem az, az nem az.
T. Travis, kezdem azt hinni, hogy idegesítő vagyok. Hiába no, nem köllene az a sok tény, nem köllene. Csak megzavarják a becsületes embereket, akik aztán kénytelenek csúnya szavakat használni, mint valaki ezt már megtette Őszödön.
Travis, nem visszalőni akarok, de Orbán "az EU ne nyújtson segédkezet" beszéde mi a f*szomról szólt? B+, ha valamit balról mond valaki, akkor "az mindegy, úgyis AZT mondta", ha jobbról, akkó' "ő nem is úgy gondolta, nem AZT mondta".

A "nem csináltunk semmit" kitételt szó szerint veszitek, bezzeg Kövér köteles beszédének vagy öt különböző értelmezését olvastam már tőletek, persze az nem volt közte, hogy bárki is kösse fel magát.

Na, EZ a kettős mérce.
Szerintem meg mindegy.
Mint ahogy az is mindegy, hogy tandíjnak vagy részhozzájárulásnak nevezzük. Elvesztek a részletekben.
Egy a lényeg, fizetni kell. Ami alapból rendben is van, mert ez a normális, de ha valaki az ellenkezőjét teszi, mint amit ígér, az nem megy le a torkomon. Sokan vagyunk így.
Ettől az állandó relativizálástól már hányok.



Hát itten valami zavar van, T. Travis. Végül is mi volt az, amit Gyurcsány ígért, de nem tette meg, illetve az ellenkezőjét tette? A válasz során a logikai bukfencek elkerülése végett kéretik figyelembe venni azt is, hogy az ígéretek 4 (négy) évre szólnak, magyarán csak az kérhető számon, ami 1 (egy) éven belül teljesítendő volt.
Kövér köteles beszédét Gyurcsány személyesen torzította el, büszkén mesélte Debreczeninek, úgy már könnyű volt vele ijesztgetni a zembereket. Pont.

Orbán a kormányzása időszakának második felében már nagyon arrogánssá vált, faszságokat hordott össze. Úgy kellett már neki az a vereség akkor, mint egy falat kenyér.
A "Nem csináltunk semmit" úgy veszem szó szerint, hogy nem tettek meg mindent a tönk szélére kerülés megelőzése érdekében. Épp elég.

Egy kiforgatható és ízléstelen beszéd súlyát és egy passzív kormányzás által okozott károkat ne említsünk már egy lapon!
vakapad,
A 2006-os ígéretek arról szóltak, hogy adócsökkentés lesz. Hitte, aki hitte. Én nem.
Pár napja elhangzott, hogy 2010-ig semmiképp nem lesz adócsökkentés.
Felállt az egyenlet? Vagy ennyire bonyolult?
"...olvastam már tőletek"

Hadnagy úr,
na kérlek, ez az igazi szemellenzősdi. Amint ellenvélemény, verbálisan rögtön átdobsz a fideszes táborba.
Én meg ők, más galaxis.
Nem, nem említem egy napon. Teljesen más a két baromság.

Kövér beszéde: nem kell kötelet emlegetni, és nem lesz felkapva. Ha mondjuk Kovács mondott volna egy ilyen beszédet, Orbánék stábja + a jobbos sajtó nem kapta volna fel? Nem a f*szt nem.

Továbbá nem, nem kellett Kövér beszédén eltorzítani semmit, az az ember van olyan barom, hogy magától mondjon ekkora ótvarságokat. Tököm eldurran, azért is Gyurcsány kurva anyját, mert Kövér nem volt képes bevenni a bogyóit mielőtt megszólalt, és a baloldal felkapta...

Továbbá a beszédek torzításai miatt tán' nem jobboldalnak kéne sírnia, amikor az őszödiből folyamatosan azokat a részeket emelik ki az összefüggéseikből, amikor káromkodik, és ezeket szajkózza a Szíjjártó + a sajtójuk.
"Amint ellenvélemény, verbálisan rögtön átdobsz a fideszes táborba."

Jogos, sorry.

2007. június 11. FigyelőNet
Gyurcsány Ferenc szokásos napirend előtti felszólalásában értékelte a kormány első évét.
"A gazdaságról szólva Gyurcsány elmondta: ki fog derülni, ez a kormány az adócsökkentés kormánya lesz, a ciklus végére alacsonyak lesznek az adóterhek."

Azok a fránya tények, mi?
"Oroszlánszívű "Szijjártó egy robot. A Fidesz-nyelven kívül még biztos beszéli a párologtatók bináris nyelvét, és kész.

Egy mondat a Debreczeni-könyvből, amit Gyurcsány mondott:
"Mi csináltuk meg a köteles akciót is."
Ajánlom figyelmedbe!

Ja, és Kövér is egy kapitális fasz, magaslabdákat ad a szociknak, ez tény.
De akkor is kiforgatták.
vakapad,
Meglátjuk.
Amit bemásoltál a Figyelőből pedig nem tény, hanem egy ígéret.

"Ténynek nevezzük általában azt, ami bizonyíthatóan létezik vagy létezett." - Wikipedia
Olvastam a könyvet, és fenntartom, hogy nem kellett azt kiforgatni. Elég volt felkapni. Pont akkora faszság volt, mint Kovács 23 millió románja. Azt is elég volt felkapni.

Dehát max. ebben nem értünk egyet.
T. Travis, az valóban igaz, hogy Kövér beszédét minden erővel és Gyurcsány közreműködésével benyomták a köztudatba, minden újság meg minden TV az MSZP és az SZDSZ sajtótájékoztatóival volt tele, valahogy úgy csinálták, ahogy az őszödi beszéddel az ellenoldal. Csak a kiforgatást nem értem, a kiforgatás szó ugyanis nekem olyasmit jelent, hogy Kövér nem azt mondta, mégis a szájába adták.
"ez a kormány az adócsökkentés kormánya lesz"

"nem lépünk koalícióra a kisgazdákkal"
Csak a szöveghűség kedvéért:
Kövér azt mondta, ha elhisszük magunkról, hogy nem vagyunk képesek többre, akkor vegyünk egy jó erős kötelet, és kössük fel magunkat.

Szoci-konverzió után: Aki nem a Fideszre szavaz, kösse fel magát.

Bővebben: www.youtube.com/watch?v=uSwt8UMru5c
Az ízléstelenség csimborasszója!
Ez az előzőből kimaradt: azt kéne eldönteni, hogy akkor aki b*szik betartani a megválasztása előtt tett ígéreteit, az hazug-e. Mondjuk, ez egy jó filozófiai kérdés.
OFF
"Szcientológusok képezhetik a magyar pedagógusokat"

Ó, igen.

Az addig szép és jó, hogy ha egy szót nem értünk, akkor nézzük meg, hogy mit jelent.
(zseniális gondolat)

Meg az is hogy hasznos, ha az ember csinál vázlatot, ábrát, stb. tanulás során.
(forradalmian új technika)

Engem csak az érdekelne, vajon hogy képeznek átmenetet a tanulási technika és Xenu között...? :)

ON
T. Travis, Te tényként közölted velem ezt:
"Pár napja elhangzott, hogy 2010-ig semmiképp nem lesz adócsökkentés." Nem tudom, honnét van, de Te ezzel bizonyítottad, hogy Gyurcsány nem azt csinálja, amit ígért! Természetesen majd meglátjuk, de azért a jövőbe vetítve hitünket NE ÁLLÍTSUK EGYÉRTELMŰEN azt se, hogy nem azt csinálja, amit ígért, bárhogy hisszük, hogy nem fogja megcsinálni. Egyébként az országgyűlés előtt elmondott beszéd az aztán az igazi számonkérhető valami, azaz gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy így lesz.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.15. 17:14:38

"Szcientológusok képezhetik a magyar pedagógusokat"

Hillerre is ráférne már egy jókora seggberúgás. Ha így folytatja, még nagy elődjén is túltehet, pedig az se volt semmi ámokfutás amit magyarbálint rendezett. A magyar oktatásban jelenleg két dolog hiányzik, de nagyon: a digitális tábla meg a szcientológusok...

vakapad + Lófasz Hadnagy:

Úgy látom nem fogjátok fel a lényeget: Megyó+Gyurcsány kormány 5 év alatt megduplázta a magyar államadósságot, sokezer milliárdot kúrt el, ez a lényeg, ez a botrány szvsz. A pénzügyi egyensúly miattuk megborult, ezért kellenek megszorítások. Pénzosztogatás után elvonások eü-ből, oktatásból stb. A konvergencia-program szerint is csak az adósságnövekedés ütemét tudják lassítani, nagy valószínűséggel (más országban nem üt be hasonló helyzet) 2009-ben is nálunk lesz a legnagyobb hiány az EU-ban. A növekedés lelassul, a terhek nőnek, szolgáltatásokért többet kell fizetni stb.

AZ őszödi beszéd leleplezte a korábbi hazugságokat: hogy itt minden rendben, a hitelek befektetések a jövőbe, 5 éves adósságcsökkentési terv van, ÁFA csökkentés, az ellenzék csak vészmadárkodik.

Kiderült, hogy pontosan tudták 2004-ben is, hogy szar helyzetben van pénzügyileg az állam, de javítás helyett tovább rontottak a helyzeten, 2006 elején is még felvettek 1300 milliárd hitelt pl., tudták hogy kamu az adósságcsökkentés stb.

Az csak mellébeszélés meg szarkenés, hogy mindenki hazudik, meg hát ez valójában a 16-17 évről szólt, meg ez igazságbeszéd stb.

Nem a hazugság a fő bűn szvsz, hanem a hazugság ára (min. 8 ezer millárd, bár volt Gyurcsánynak egy szíves közlése hogy 12 ezer millárddal költött többet az állam a lehetőségeinél). Emiatt vannak most komoly megszorítások.

Amit persze reformnak keresztelnek, de valódi reformnak még mindig se híre, se hamva.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.15. 17:14:38

"Szcientológusok képezhetik a magyar pedagógusokat"

Elég nevetséges is, hogy az EU-ban a banán görbületére van előírás, de azzal kapcsolatban, hogy pl. ki indíthat felnőttképzést (itt nem csak a szcientológiára gondolok, akár a dilettánsok által meghridetett számítógépkezelői képzéseket is mondhatnám) gyakorlatilag zéró követelmény van.
Követekztetés: nehezebb szabályosan banánt árulni, mint felnőttoktatási tanfolyamot indítani. (sika, kasza, léc... lenyúlni a pénzt és csinálni valami hókuszpókuszt)

és ha nem vagy elégedett, átvernek a tanfolyamon, mehetsz reklamálni a sóhivatlaba...

---
T. non est volentis, nem arról van szó, hogy ha egy szót nem értünk, akkor nézzük meg, hogy mit jelent, hanem arról, hogy ha egy mondatról úgy gondoljuk, hogy értjük, noha egy (több?) szót nem ismerünk benne, akkor ne hagyjuk annyiban, ne menjünk addig tovább, amíg nem tisztáztuk az ismeretlen szavakat. Engem már megzavart az ilyen lustaságom idegen nyelvű szövegben, és totálisan félreértettem egy mondatot (nagyon kínos következménnyel). És ne az "ember" csináljon vázlatot, ábrát, hanem a tanár (mennyien nem csinálnak!). Egyébként az az elképzelés, hogy ami a szcientológusoktól van, az mind, mind az ördögtől való pontosan ugyanolyan HIT, mint a szcientológusok hite.
T. Andal
Ugye erre semmilyen választ nem vársz. Mert én nem írok.
RE: vakapad 2007.06.15. 18:23:09

Ki a faxot érdekli, hogy mit mond Gyurcsány? Február közepén pl. ezt mondta:

"Nem lesz kormányátalakítás, hacsak valamilyen rendkívüli helyzet nem kényszeríti ki ezt"
index.hu/politika/belfold/gy0215h/

Akkor most rendkívüli helyzet van, csak nem tudunk róla?

vakapad 2007.06.15. 18:34:44

Vártam volna, de ha nem megy ne erőltesd. :)
RE: Andal 2007.06.15. 18:32:29

"Nem a hazugság a fő bűn szvsz, hanem a hazugság ára (min. 8 ezer millárd"

Plusz áfa...

Meg azok a hazugságok, amik továbbra is itt maradtak velünk. Pl. a közintézmények maradványképzése, értsd: az éves költségvetésük 15-25%-át csak következő év elején kapják meg, gyakorlailag októbertől hitelben költekeznek. Kíváncsi lennék, hogy hozzávetőlegesen mekkora összegről van szó, és a jelen gyakorlat megszüntetése hány százalékkal növelné a költségvetési hiányt. És ez csak egy a "trükkök százaiból", amikről ugye nem kell tudnunk.

Arpi,

azert minden elismeresem a tied. Ezt az alacsony hoborgo szinvonalat ami a hozzaszolasokbol csak ugy sugarzik. Semmi mas standard reakcioja nincs manapsag a magyar embernek, csak a "ket kezzel lopjak szet" meg a "kormanyzati reklamember" meg "homokosok partja"?

Kurvara kellene egy olyan publikacio, hogy kerem szepen ennyit fizetunk adoban per fo Mo-n:
1. iskolaepitesre
2. autopalyara
3. tovabkepzesre
4. szegeny csorok tamogatasara kulonbozo cimeken
5. stb
6. stb.
...
1237. parkok epitese

Es szepen egy 10millio fovel vagy 3 millio haztartassal elosztott osszeget kene kilistazni nekik (a koltsegvetesbol meg a miniszteriumi eloirnyzatokbol siman meg lehet csinalni)

Es akkor mindenki kurvara elhallgathat es kiszamolhatja hogy o a befizetett vagy elsumakolt adojabol mennyivel nem tamogatta a magyarland elorejutasat. mert tutira a 80% alulfizeti ezeket a dolgokat..

Mert en is szivesen tepnem a szamat hogy miert fizetek 72 ezret havonta egeszsegbiztositasra, es ugyanazt a szart kapom erte amit ez a szelesszaju banda 6500ert? na ne mar. de nem szovegelek hanem dolgozom es jobbitom a szaros eletkorulmenyuket egy nagy cegben..

Udv, es igy tovabb, pontosan erre a gondolkodasra es attitudre lenne mindenhol szukseg ami sugarzik az irasaidbol!

Tamas
Nem értem azokat, akik a Gyurcsány-Orbán vitából idézve állítják úton-útfélen, hogy El Qró csak azt tagadta, hogy gyógyszerfelírási díj lesz. Az pedig nem lett, bibiiii.

Tudom, hogy már többszörösen lerágott csont, de az előbb is felhozta valaki a témát, és ilyenkor NEM ÉRTEM, HOGY AZOK AKIK EZT MONDJÁK? NEM VOLTAK MÉG GYÓGYSZERTÁRBAN FEBRUÁR 15 ÓTA?
UGYANIS LÉTEZIK GYÓGYSZERFELÍRÁSI DÍJ, CSAK ÚGY HÍVJÁK, HOGY DOBOZDÍJ!

Ha a kampányban dobozdíjat mond a FIdesz, akkor most gyógyszerfelírási díj lenne, csak azétr, hogy ne mondhassák, hogy az lett, amit a Fidesz mondott!
eddig nem voltak itt ekkora méretesek, mint ez a látásilag hátrányos helyzetű felmenőmös...
akkor most miért?

A szzokásos. A politikai mezőben nem volt és nincs távlatos politikus. Kiss Péterek, Szekeres Imrék, Lamperth Mónikák... derék, tisztességes járási bürokraták. De mint reformerek, mint egy ország iránymutatói??? Gyurcsány a legjobb esetben is most kezd maga is beleilleszkedni ebbe. Reformok... ezekkel...
Tóta W. Árpád 2007.06.15. 17:14:38

Ismét ott a szcientológia a tanárképzésben? Nem baj. Hornista kormányszervezés? Nem baj. Brutális megszorítások, alig észlelhető reformok? Nem baj. Áfacsaló miniszter? Sebaj.

Csak a Zorbán vissza ne jöjjön, drágabolgárgyörgyúr!
na azért ez tényleg kemény:

index.hu/politika/belfold/szciokm0615/

már a spázban.

a maszop nekifutásból rúgja tökön magát. :D
Tota -a kinek kiváló ösztönei lehetnek minden sunyiság orrontásához - már megint fején találta a szeget.
Én ezt a Szilvásyt azóta utáálom, hogy - akkor Pozsgai sameszaként - a TV Hirado vezetőjévé nevezte ki Pálfy G.-t
Na tota. Csak ennyi!
Ha az Orbán idejében történtek volna eme esmények - maga a nagy reform is - már itt gázolnál térdig a vérükben. Most? Sunyi jópofáskodás, és kész. Hiteltelen vagy!
Aszonták az mdf-esek, csak a bábukat tologatta ma a sakktáblán. Én azt láttam a szemükben, azt mondanák, hogy csak a parasztokat tologatta a sakktáblán :)
Én, mint kormánypárti, bazira nem értem ezt a mai napot... Szerintem a sakkban a világos vezér feladata, hogy üsse a sötét parasztokat...
Ez a cikk telitalálat! Hetek óta pontosan ezt érzem ezzel a pasival kapcsolatban. Az a fajta ürge, aki biztos túl sokat tud, ezért nem lehet elengedni a kezét. Csak a többiek általában a háttérben maradtak, míg ő mostanában állandóan a frontvonalon csinál valami baklövést. Jellemző volt az Index cikkének a címe, ami kb. arról szólt, hogy Szilvásy a héten távozik, új posztja még nem tudni mi lesz. Miért kell neki feltétlenül új poszt? És főleg: tényleg ennyi szerencsétlen hülye van ebben az országban? Hogy kerülhet a nemzetbiztonság környékére egy ilyen figura. Vagy csak ez a válasza az MSZP-nek Kövér Lászlóra. Nekünk is van hülyénk?
Bombano: most az Estében egymás mellett áll a 8 paraszt (középen Feró). "Megváltozott működésről és megváltozott felelősségről szól a változás"- mondja. Hétfőn még arról beszélt a parlamentben, hogy folytatni kell a reformokat, a kormány dolgozik, jönnek az eredmények, ....
Négy nagy múlva felrakja a sakktáblára azokat a parasztokat, akik közül többet a "becsületes munkája" miatt ismerhettünk, s maga a kormányfő ütötte ki a nyeregből.
Ez már Gyurcsány idétlen taktikai variálgatása. Maga alá gyürte a konkurenseket, hogy átmenetileg időt nyerjen.
travis, lofasz,
remelem olvastatok muslicot.
hogy azt most gyogyszerfelirasi, vizit, vagy dobozdijnak hivjak, nem elvileg, hanem gyakorlatilag mindegy.
a maszop kampanyabol az jott le, hogy lenduletben az orszag, duburgunk, jobban elunk, igy is megyunk, hajra.
ehhez kepest most kurvara nem az van, raadasul sajat bevallasuk szerint sem.
kezdhetjuk tetelesen atnyalazni, hogy az elhangzott adocsokkentes szo esetleg hol ment vegbe (ha vegbe ment egyaltalan) es hogy mely mas teruleteken vont maga utan adoemelest, dekzgathatjuk, hogy ez most letszamleepites vagy racionalizalas, vizitdij vagy csak hozzajarulas stb.
a lenyeg a lenyeg, az elkurtuk beszed, es azt nehezen forditjatok le nekem akarmire.
foleg nem arra: eddig nem tudtunk kormanyozni, de mostmar tudunk.
mert akarni, az keves...
Lófasz Hadnagy,

"aki b*szik betartani a megválasztása előtt tett ígéreteit, az hazug-e"

A szocik esetében ennek a kérdésnek nincs értelme.
Mert nem az a kérdés, hogy betartják-e az igéreteiket, hanem az, hogy van-e olyan ígéretük, aminek nem a homlokegyenest ellentétét csinálják.
Azok kedvéért, akik péntek este Gyurcsányt szeretnek nézni, mindjárt kezdődik a ME közgázos előadása az ATV-n, ami után mindenki mindent megért majd.

Eddig negyed órát késnek, tisztára mint Axel Rose fénykorában...

Kiváncsi vagyok megáll-e annyi csúsztatásnál, mint tavaly. Az akkori kedvencem, hogy Szlovákiában éhséglázadások vannak (válasz arra a kérdésre, hogy nálunk miért nem az adócsökkentés a reform útja, mint odaát)
Majdnem off: (de te hivatkoztál Szekeres honvédelmi főmuftira, nem én)
Szóval aszondod, Árpi, hogy Szekeres et. vezetésével minden ok a HM-ben. Aha, biztos, mert ha nem így lenne, akkor attól lenne hangos a sajtó. Vagy mégsem? Hát meg a retkes köldököm, az - csak azért, mert b@sztok írni róla (v. mert jól zárják a sorokat) attól még nem 1 sikertörténet Szekeres "JÓHARCOS" et. minisztersége, mint ahogy nyilván sok más minisztérium is bűzlik a szartól. Tessenek kissé agresszívabban oknyomozni, írástudókáim! Ja, persze csak ha komolyan veszik a dolgukat...
Izgis ám azért ez a banda, a zenélő székek című játékot játszák évek(évtizedek) óta, ez a Zorbiék bizony nem tudták, vélhetőleg nem ugyanabba a táborba jártak.
... egy té kimaradt...
Még mindig jobb, ha itt engeditek ki a gőzt, mint az utcán. ;)
Nekem is böki a csőrömet ez a tolvaj banda, de a Fidesz sem hiányzik a Viktorral az élén, szóval várok 2010-ig, hátha addigra összeáll egy normális, vállalható emberekből álló új párt, szerintem sokan szavaznának rájuk. Ha igény van erre, előbb utóbb lesz valaki, aki kitölti az űrt. Akár TWÁ-val az élen :)
Addig meg lehet kommentháborúzni, bár nem sok értelme van...
elképesztő ez a szcientológus sztori. minden magyarázat tragikus:

1. nem tudják, miről van szó. annyira hülyék, vagy annyira kevés a kapacitás, hogy nem akadt az OM-ben egyetlen ember, aki kapcsolt volna, hogy hoppá, Hubbard? a huszadik század egyik legnagyobb csalója? a maffia akar oktatni? az a szekta, amit egyébként a mi titkosszolgálatunk figyel és kiszerkeszt minden évben? na akkor ezt nem.

2. űrlordhívő debil barátaink megkenték a megfelelő embereket némi pénzzel.

3. konkrétan bent vannak az államgépezetben.
"2010-ig, hátha addigra összeáll egy normális, vállalható emberekből álló új párt"

Nem fog.
Egy lehetőség van. Egy megtisztult, ájtatosságtól mentes, vállalható Fidesz leváltja a kormányt 3 év múlva.
Vagy maradnak ezek.

Sajnos az a baj, bármelyik nyer, azt hiszi majd, őrá szavaztak, nem a másik ellen. De Gyurcsánymak már megérett egy kiadós pofon, ugyanúgy, ahogy Orbánnak 5 éve.

RE: Zelefánt 2007.06.15. 22:30:45

"Izgis ám azért ez a banda, a zenélő székek című játékot játszák évek(évtizedek) óta"

Egy frászt, még annak is megváltoztatták a játékszabályait. Az eredetiben minden körben egy széket kivesznek és a végére elfogy a csapat, ezek meg egyre többen lesznek...

"Az eredetiben minden körben egy széket kivesznek és a végére elfogy a csapat, ezek meg egyre többen lesznek..."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
RE: ody42 2007.06.15. 22:33:25

"Nekem is böki a csőrömet ez a tolvaj banda, de a Fidesz sem hiányzik a Viktorral az élén, szóval várok 2010-ig, hátha addigra összeáll egy normális, vállalható emberekből álló új párt"

A francot fog összeállni, ha lenne ilyen próbálkozás, csírájában elfojtanák a nagyok. Viszont ha akkoriban lesz sok időm, majd szervezek valami jó kis civil mozgalmat az érvéytelen voksokra buzdítva, hogy lássa végre ez a sok köcsög, mi róluk a véleményünk. Ha lenne 15-20% érvénytelen szavazat, azt már nem lehetne kimagyarázni.

--- Dark Future:
Rohadtul figyeltem ám, de mégsem tudtam megjegyezni, hogy Draskotits mint miniszter mi a faszra is fog felügyelni...?
Székgyár ám ez a javából.
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.15. 22:39:53

4. Nem akarnak velük pereskedni. Bármennyire rühelljük a scit, adott esetben nehéz lenne kivédeni a diszkrimináció vádját. Mert ugye az is csak egyfajta tanítási módszer a sok közül...

Egyébként rendes Hillertől, hogy városnézést rendez a sajtómunkásoknak Rómában (közben fitogtatván latinos műveltségét), de időnként igazán az apparátus körmére nézhetne, mert elsősorban azért tartjuk.

Egy biztos,hogy felfelé buknak ezek a bukott (politikusok)De ha már buktak,vagyis szarul végezték a munkájukat,akkor a közügyektö egy életre eltiltani.De miután leülte azt a 10 évet

Már megint ez a sci!
Az a félelmem, hogy a mai - enyhén kaotikus -
állapotok olyan rejtett taposó aknákat hagynak maguk után minden területen, hogy csak úgy pisloghatunk majd.
Engem ez a Szilvásy egyre inkább emlékeztet
a Hubbardra. Nem csak az arc.
A kifejezéstelen hideg tekintet, a simulékony, modoros, sematikus beszédstílusa, minden...

Ezek nem olvassák W-t?

W: szerintem egyértelmű: 3.

De mi ez a nyavajgás?A hozzászólók 80% ezeket akarta.most,meg pityerektek?Hát akkor, hogyis vagyunk?
szóval ez a szcientológia dolog...

ez tipikusan egy olyan ügy, amikor elgondolkozom rajta, hogy kik is ülnek felelős beosztásokban az országban.

számomra furcsa, értelmetlennek tűnő, logikátlan döntések kapcsán hajlamos vagyok úgy állni a kérdésekhez, hogy:
"biztos én vagyok a hülye, ők a szakértők, ők jobban tudják, ennyire nem lehetnek idióták, ez biztos összetettebb, bonyolultabb a látszatnál, nyilván van rá magyarázat" ...stb.

de néha-néha felszínre kerül valami, ami annyira fekete-fehér, annyira nyilvánvaló marhaság, hiba, baklövés, hogy a fenti gondolataimat zárójelbe téve fel kell tennem a nagy kérdést, hogy MI A FASZ VAN ITT?

na nehogy már a szcientológia által fémjelzett oktatási módszer elterjedjen a magyar oktatásban!
vagy nézzünk szét, hátha a sátánistáknak is van egy épkézláb tanítási metódusa. talán az is bejátszhatna. szabad kőművesek? illuminati? ne legyünk már ilyen kirekesztőek!
szilvásy:
na igen, pont az ilyenek miatt utálom a politikusokat. az ilyen sunyi alakok miatt, akikről lesüt, hogy már az sem igaz, amit kérdeznek.
a titkosítások 89274 évre; az, hogy történjen bármi, magyarázni nem kell semmit, csak lapozunk és kész; ha meg valamit látszólag meg akar magyarázni, utána mindig azt érzem: inkább meg se szólalt volna; életszerűtlen családi tragédiák; az "önvizsgálatok", amik után mindig megveregeti a saját vállát...

szóval ez rohadtul nem frankó
a szientologus egyháznak a katolikushoz, vagy az összes többihez képest csak annyi a hátránya, hogy később kezdte. mindegyik csak mesére és hitre épit és elszedi a pénzed. mért kell ezen annyit kattogni?
--
apuska · apuska.freeblog.hu 2007.06.15. 08:27:10
Szakmai pályájában ott ez az izé:
1998 - 2000. Altus Rt., igazgató
Hol is és milyen összefüggésben hallottam ezt a cégnevet? Na ne már!!!
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.06.15. 08:33:29
Szerintem politikai alku volt a háttérben. Gyurcsány maszopon belüli ellenzéke megerősödött, ezért Kiss Péter kerül erre a posztra.

Szilvásy egy béna kacsa. Szerintem csak túl sokat tud.
--

Látható, hogy GYF tevékenysége már három oldalról kontrollált:
1. FIDESZ
2. MSZP
3. "barátok"

Ja kifelejtettem a Kókáékat, de remélem róluk sem feledkezünk meg, mert ott a számlás téma pending...
T. Travis (18:17:43)
Ha már Kövérről beszélünk, Kövér nem azt mondta, amit Te hiszel, hanem:
"Tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat (enyhe kuncogás a teremben. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, HOGY LEGALÁBB JÁRJANAK ELŐL JÓ PÉLDÁVAL.(10 sec. taps) És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk."

T. Andal (18:39:22)
Ha valaki sok pénzről beszél, de láthatóan fogalma sincs, hogy az jelenleg hol van, akkor azzal igenigen nehéz vitatkozni.

T. muslic (19:15:52)
Én járok rendszeresen orvoshoz, mindig fel is írja a gyógyszereket (GYÓGYSZERFELÍRÁS), de soha még egy fillér "dobozdíjat" sem fizettem (persze tudom, hogy mi az a dobozdíj), sőt az ismerőseim se. Én elhiszem, hogy nagyon lényeges pont bebizonyítani, hogy GYURCSÁNY HAZUDOTT, de a tényekhez azért ragaszkodjunk.
T. Tóta W.
Az eredeti íráshoz:
Én úgy gondolom, hogy Gyurcsány valóban "alkalmasság" és "teljesítmény" alapján válogatja a kormánytagokat. Namármost, ha én miniszterelnök lennék, és a titkosszolgálatok felügyelete a kancelláriához tartozna, a miniszterelnöki hivatal vezetőjének ALKALMASSÁGI OKBÓL, csak és kizárólag egy abszolút megbízható emberemet választanám. Miniszterelnöki önvédelmi szempontból ugyanis CSAK ő alkalmas. Bárki más, ha a titkosszolgálatok révén olyan információkhoz jutna, amelyek rám nézve dehonesztálóak (pl. éjjel kilopózkodom a spájzba sajtot eszegetni), kb. 10 percen belül juttatná el az összes médiumhoz (lásd Őszöd), és indulhatna a hónapokig tartó csámcsogás, akár van ennek a kormány munkája szempontjából jelentősége, akár nincs. Most, hogy "teljesítmény" szempontból le kellett váltani, abszolút érthető, hogy a titkosszolgálatokat leválasztották a kancelláriáról, és Szilvásy maradt a főnökük. A miniszterelnöki önvédelem továbbra is működik.
A titkosításokat illetően érdemes elolvasni a www.radio.hu/read/202199
cikket. Van benne egy-két információ.
ugy vagyunk kedves momo, hogy van aki a sajat oldalaval is kritikus es nem csak a masikat szapulja.
T. Tóta W.
A szcientológikusokat illetően:
magam nem vagyok nagy híve a vallásoknak, mivel ottan tilos gondolkodni (a vallás jellegzetessége, hogy hinni kell, azért vallás), fenti okból nagyon unatkoznék, ha vallásos lennék, de ismeretanyag nélkül, csak abból kiindulva, hogy a módszert a vallásalapító találta ki, a zsigerből eredetezhető, rögtöni hörgést nem támogatnám. Úgy hallottam valahol, hogy a tízparancsolatot az emberiség a zsidó vallásból vette át, és azóta a római jogtól, a Code Napoleon-on keresztül a BTK-ig egészen jól megvan vele.
Az Index cikket kissé szánalmasnak tartom a szcientológusok nyomulásának és ördög voltának bizonygatásaival együtt. Persze ez szubjektív.
vakapad 2007.06.16. 09:03:34

"Ha valaki sok pénzről beszél, de láthatóan fogalma sincs, hogy az jelenleg hol van, akkor azzal igenigen nehéz vitatkozni."

Na akkor hol is van az a sok pénz? Érvelés helyett elbújsz a vitától? Netán hoznál adatokat, mennyivel _csökkent_ szoclibék alatt az államadósság és az államháztartási hiány? Valóban nehéz vitatkozni érvek nélkül, csupán nagyképűsködéssel meg magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. :)
Arpi:
"elképesztő ez a szcientológus sztori. minden magyarázat tragikus::

Nem. Az a tragikus, hogy eddig is csak faramuci modon "formai hibara" hivatkozva lehetett oket visszatartani. Ez nyilvanvalo mellebeszeles, meg akkor is ha sokan celravezetonek tartjak.

Vagy legyen szepen tiltott hulyesegeket oktatni fiataloknak es idoseknek egyarant, es akkor tiszta a helyzet, vagy ne, de akkor meg be kell latni, hogy nem lehet pont a szcientologusokat visszatartani (amig nem hirdetik nyiltan valaki mas kiirtasat). Arrol nem is szolva, hogy rohejes az Index, mert most nagyon oda van a szcientologusok hulyesegetol, de par napja a Velveten meg joforman egesz oldalas reklamot hoztatok le, ugye: velvet.hu/onleany/feny060707/.

Nem lehet a fenyeves meg csak-csak, a szcientologia meg total rossz ugyanabban a koordinatarendszerben, mert mindketto egy torol fakad: erosen az emberi ignoranciara es hiszekenysegre epit, elobbi raadasul meg fizikailag is tonkreteszi az emberi eleteket.
"reklamot hoztatok le a fenyevesrol"
T. dolphin, magam úgy hallottam, hogy a szcientológusok szcientológiát nem oktatnának (lett légyen bármi is az a szcientológia), hanem csak egy TANÍTÁSI MÓDSZERT, és azt is tanároknak, továbbképzés során. A maximális kapcsolat a tanítási módszer és a szcientológusok közt annyi, legalábbis az Index cikke alapján, hogy a tanítási módszert (amivel szcientológiát is lehetne tanítani, de erről az Index szerint sincs szó) a szcientológia alapítója találta ki. Ahogy például Hitler építette ki Németország sztrádahálózatát (persze elsősorban katonai célból, könnyű csapatmozgatási okokból), de ez nem jelenti nekem azt, hogy mivel a sztrádaépítés a nemzetiszocialistákhoz kötődik, mostantól fogva ne építsen senki sztrádát. Persze ha valakinek más információja is van, szívesen fogadom.
vakapad,

ha oszinte velemenyemre vagy kivancsi: aki Xenut es a tobbi hulyeseget elhiszi, az talan udvozitobb lenne, ha nem tanit(hat)na senkinek semmit, hanem azzal lenne elfoglalva, hogy bepotolja azt amit a gimiben elmulasztott: a kornyezo vilag alapveto fizikai es biologiai torvenyszerusegeinek elsajatitasaval.
RE: dark future 2007.06.15. 23:05:20

1. Pokornit tudtommal nem perelték, amikor kitette őket a listáról.

2. Hogy egy magánember féljen egy sci-pertől, azt értem. De az állam? Miért, mit veszíthet?

3. Szerintem egyszerűen nincs ereje a kormányzatnak arra, hogy ilyen apróságokra odafigyeljen, miközben ott vannak olyan fontos ügyek, mint a közvéleménykutatási adatok vagy a Fidesz népszavazási kezdeményezésének gáncsolgatása. Meg hát, úgy általában megfelé bukni látszanak a reformok.

RE: vakapad 2007.06.16. 11:14:29

1. Nem olvastad elég figyelmesen a cikket, ott van benne a válasz: sokan kritizálják a módszert, mert egy szöveg szavainak külön-külön való megértése "sem szükségszerű, sem elégséges" feltétele annak, hogy megértsd az egész szöveget; mint azt (remélhetőleg) mindannyian tapasztaljuk a hétköznapi életben.

2. Részlet a cikkből: "A módszer kritikusai szerint a tanulási technológia csupán arra való, hogy a nem szcientológiai szövegek (különösképp a tudományos jellegűek) iránt bizalmatlanságot építsen ki, hogy később akár teljesen blokkolni lehessen azok befogadását, előkészítve a terepet a diákok közt a hubbardi tanoknak és doktrínáknak."
most itt kódolt buzizás megy a viccesnek szánt címmel?
vakapad:
Érdekes nekem utoljára még kellett dobozdíjat fizetnem az eddig ingyenes gyógyszerre (inzulin).
300Ft/doboz, nem nagy összeg, nem vágott földhöz, pláne mert csak 3 havonta kell 1 doboz.
De aki mondjuk táplálékallergiás, és mondjuk havi 20 doboz kaját írat fel, ott kicsit húzosabb lehet.
dolphin: azt hiszem, eltérő fogalmaink vannak a reklámról. Attól, mert valaki nem dogmatikusan tagad, hanem megvizsgál egy kérdést, még nem reklámozza.
Sziasztok, valaki magyarázza el, hogy mi különbség van a zsidózás és a szientologia szidása között? Néha olyan világméretű összeesküvéseket írnak le itt egyesek a szientologiával kapcsolatban, mint milyenek a mélymagyarok szoktak "zsidóországról" írnak.
Átfutottam,még várok,figyelek.A Fiam még nem engedélyezett annyi gépidőt,hogy megfotolt véleményt mondjak.mMajd hajnalban.
Tartsunk népszavazást szcientológia ügyben!
:))

Egyébként ebben a szci dologban az a legaljasabb, hogy úgy csinálják, hogy ne lehessen tudni, hogy szci. Mert a katkókról, protkókról lehet tudni, hogy ők vannak a dologban, de ezek holmi tudományos álca alatt támadnak. Ettől veszélyesek.
A Szilvásy + kormányátalakításhoz visszatérve:

Az egész sztori röhejes. Gyönyörű bizonyítéka annak, hogy itt egy szűk kis csoport osztozkodik a hatalmon. És a lényeg a hatalom, és annak megtartása. A többiek csak amolyan tologatható bábúk, akik, ha nem lennének fel sem tűnne.
Ez a nyílt protekciónizmus pedig erőteljesen aláássa az állítólagos jószándékú, jobbítást irányzó reformok hitelességét.
A kormányátalakítás kapcsán egy egészen egyértelmű képet kaphattunk a hatalmi harcokból, a pártpolitikai helyezkedésekből. Jellemző, hogy Gyurcsányék még csak meg sem próbáltak valami elfogadható, a reformokat elősegítő, ideológiai vagy gyakorlati magyarázatot adni az áthelyezésekre. Na ja, ki nem szarja le? Lényeg, hogy az arcok maradjanak, meg kielégítsék a belső ellenzéket is.
Csak úgy sugárzik a szakmaiság és a hozzáértés az egészből. Muhaha. Hitelesség: zéró a köbön.
T. dolphin (11:22:37)
Ha jól hallottam, a régi egyiptomi orvosok hittek az isteneikben, és közben egy ma már nem ismert, speciális módszerrel gyógyítottak szembetegséget. Ezek szerint, ha valaki hisz olyan marhaságban mint a sakálfejű anubisz, akkor az ne tanítson senkit szembetegség gyógyítására?

T. Nagy..Cső (11:52:19)
1./ Tegnap du. ezt írtam:
"Hehe, kedves Tóta W., hehe, nyilván holnaptól betiltják az összes más tanítási módszert, hászen innét csak egy lépés az. Különösen az tetszett, hogy: "Az persze könnyen belátható, hogy minden egyes szó értelmi tisztázása se nem szükséges, se nem elégséges egy szöveg megértéséhez." Hát bizony ez könnyen belátható. Mindegy az, hogy egy pofont kapok valakitől vagy egy ajándékot, ugyebár?"
2./ Arra különösen kíváncsi lennék (az Index-től persze, nem Tőled), hogy a módszer hogy építi ki a tudományos szöveg iránti bizalmatlanságot. No majd megírják, ha lesz idejük. Meg kedvük (nem lesz).

T. Ody42 (12:25:33)
A dobozdíjat azokra (és csak azokra) a gyógyszerekre vezették be, amelyeket az állam az adófizetők pénzéből 100 %-ban támogat (nem sok ilyen gyógyszer van), mégpedig azért, mert ha ingyen kapható (100 %-os támogatásnál ingyenes), akkor mindegy, hogy az ismerős orvossal egy dobozzal íratok-e fel belőle, vagy 382 dobozzal. És mint tudjuk, biztos, ami biztos, legfeljebb kidobom, ami már nem kell. Receptfelírási díj nincs.
vakapád,

hagyd már ezt a monomániás makogást...
ezeknél a baromságoknál, amiket itt folyamatosan összehordasz, még a gyurcsány is értelmesebben hablatyol...

T. lyla,
nehéz valami konkrétumot írni, mi? Igaz, többen pedzegették már, hogy az embereknek nem szabad bonyult dolgokat magyarázni, mert akkor összezavarodnak, és idegesek lesznek. A mindenféle magyarázkodás helyett eccerű hívószavak köllenek, amit megérthetnek, mint pl. a "monnyon le".
molaris 2007.06.16. 12:49:56

Bocsi, de nem bírom kihagyni ezt a ziccert:

Szóval ettől vannak mindig ilyen dühödt kirohanásaid, mire végre megkaparintod a billentyűzetet, már habzik a szájad a kölök miatt?

Egyébként megereszthetnél egy kis morális fröccsöt az utódnak is önzetlenség tárgyban, ne csak minket szapujjá. Vagy ő már immunis? Inkább a kommentelőkön töltöd ki a mérged?

:)))))
@T.G

A kérdésedet meg is válaszoltad. Vannak akik a zsidókat szidják, vannak akik a szcientológiát (mint egyházat,'gondolkodásmódot' stb.)

Vakapad

Toljad még, ezerrel. Ahány kommentet írsz
annyival is tisztul a kép. Mármint az ügyben,
hogy legyen valami fogalmunk arról, kik és miért
támogatják teljes erőbedobással ezt a mai káoszt.
Persze a motíváció még homályban maradt, légyszi
irogass még, hátha rájövök.

Ja, és sose olvasd vissza amit írsz, csak úgy
engedd el - had szóljon!




"Már nagyon unom, hogy a legendaszerűen terjedő "Gyurcsány hazugságokat" állandóan cáfolnom kell, de azért még megteszem."

"kezdem azt hinni, hogy idegesítő vagyok."

"Én úgy gondolom, hogy Gyurcsány valóban "alkalmasság" és "teljesítmény" alapján válogatja a kormánytagokat"

"mert akkor összezavarodnak, és idegesek lesznek"

"magam nem vagyok nagy híve a vallásoknak, mivel ottan tilos gondolkodn"

Figyi, ha már te is nagyon unod: nem kötelező...

Na mi van vazze, felébredtél, vagy felnyitották a szemed?
Vakapad

Kis idealista feltevés a részemről.
A titkosszolgálatokat felügyelő tnm. feladata szerintem a nevéből adódóan a "felügyelés", azaz a civil kontroll megvalósítása egy fura módszereket használó elsősorban nemzetbiztonsági feladatot ellátó "állami" szervezet felett.
Nem pedig az olvasatodban szereplő, "miniszterelnöki" önvédelem megvalósítása, azaz nem egy főhatalmat gyakorló személy és érdekeinekt teljes sérthetetlenségének biztosítása.
Wow de kacifántos lett. :)
Remélem átment miről van szó. Elvileg az "úr" a gyanú, legalábbis az őt ért igen komoly vádak szerint visszaél a felügyeleti lehetőséggel sőt, szinte "irányítja" a szervezetet... ami nem egészséges részben pártpolitikai érdeknek megfelelően ami mellesleg alkotmányos aggályokat is felvet egy korábbi komment alkotmányrészlet idézete szerint. Emellett tetten érhető korrupciós ügyei vannak, olyan kormánytagként mely tagjai és tagjainak kapcsolatai, valamint delegáló pártjukat is érintő korrupciós, méghozzá sok esetben országhatáron túlmutató korrupciós ügyekkel bírnak.
Ez is kacifántos lett.
Na ez a baj Sz. úrral. Nem az, hogy hasonlít a sárkányfűárusra, és nem az hogy mongyonle... hanem ilyen jelentéktelen apróság. :)

Nem mellékesen megfejelve az egészet, vannak népek akiket iritál ha hivatalból hülyének nézi őket valaki. Márpedig a magyarországi szuperveszélyes terrorizmus benyögése... melynek látván eredményét /és előállított egy szem igazi ízzig vérig elvetemült terroristát, akit erősen gyanítom részben jogi aggályokat felvető módon tartanak még mindig bent... /
komolyan venni nem lehet. Nem mellesleg kézenfekvő ok volt arra, hogy akár kemény eszközökkel is fellépjenek a hangosabb ellenzékkel szemben, sőt.

( Nem, nem a hírtévén szocializálódtam. :)
Sose szavaztam a FIDESZ-re vagy szövetségesére, mielőtt valami hülye megint levérnarancsosozik. )

Szóval ha meg akarod magyarázni a bizonyítványt, én a magam részéről kíváncsian várom mit tudsz felhozni a demokrácia és köztársaság védelmezője mellett.

kristl,

többet má te se igyá...

ugye belátod, te se tudnád összefoglalni, hogy mi a bánatot akartál itt közölni a jónéppel?

T. Kristl,

1./ A miniszterelnöki önvédelmet illetően azt akartam elmagyarázni, hogy ha például egy hozzá,.. khm,.. nem abszolút módon hű embere irányítaná a titkosszolgálatokat (melyek MINDENFÉLE információt összeszednek titkosszolgálati, más szervezeteknek tiltott módszerekkel, ezek lehetnek aprók is, nagyok is, de főleg az előbbiek), akkor a milliárdnyi egyéb információval összegyűjtött azon információk, melyek rá nézve dehonesztálóak lehetnek (pl. evés előtt nem mos kezet, dear madam-nak szólítja az angol királynőt, nem ad pénzt a koldusoknak - ezeket persze csak kitaláltam), akkor ez másodperceken belül megjelenHET a vele nem szimpatizáló újságokban mérges vagy gúnyos cikk kíséretében. Gyurcsánynak jelenleg se ideje, se ereje ilyesmivel foglalkozni, mert ez jó ideig uralná a médiát, és most más dolga van.
2./ Demokráciában, ha valakinek tetten érhető korrupciós ügye van, akkor fel szokták jelenteni. Eddig nem hallottam ilyesmiről.
3./ A szuperveszélyes terrorizmusról:
"Az Országgyűlés emberi jogi, nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságának keddi összevont - kezdetben nyílt, később zárt, aztán ismét nyílt - ülésén tekintették át az október 23-ai rendőri intézkedéseket. A képviselők meghallgatták a Nemzetbiztonsági Hivatalt felügyelő kancelláriaminisztert és a rendészeti minisztert, valamint a rendőri vezetőket. Szilvásy György az ülésen közölte: azért indokolt a zárt ülés, mert azt „külső engedélyköteles eszközök alkalmazásához fűződő nemzetbiztonsági érdekek" támasztják alá.

Az ülés szünetében Kövér László (Fidesz) azt mondta: „Olyan, valóban államtitoknak minősülő információkat tártak elő a bizottságok számára, amelyek azt lettek volna hivatottak bizonyítani, hogy egy olyan hálózat épül szélsőséges szervezetekből, amelyek egészen legális, pártpolitikai szintig elérnek, egészen pontosan a Fidesz egyes képviselőiig".
Nincs molaris. Hüpp, hüpp. Már annyira várom a hozzászólásait. Gloire is nagyon örülne nekik.
Jaj, mekkora sztupid vagyok! Természetesen Molaris itt van és Alkot! Átfutottam a hsz-ein - meg nem bocsátható figyelmetlenség.
RE: gloire 2007.06.16. 15:18:43

Havazze. Ez a vakizé egy (nem is annyira?) új közéleti kategória: gyurcsányista szcientológus. Minek nevezzelek? Szocientológus talán?
T. vakapad:

Nem tudom, hogy van ez az egyéb betegségeknél, de nekem az orvos 3 havi adagnál többet egyszerre fel sem írhatott, szóval ez a 382 dobozos hasonlatod így nem áll meg. Na meg kinek adnám el az inzulint, egy másik cukorbetegnek? :)
Szerintem amire te gondolsz az a közgyógy ig., na azt pl. ellenőrizhetné az OEP, mert a piacon valagszámra lehet venni a Xanaxot... Nem kéne ehhez nagy háttér, csak egy normális informatikai adatbázis, ott könnyen fülön lehet csípni a statisztikákból nagyon kilógó emberkéket, de egyelőre még azt sem bírja megmondani az a kontár banda, hogy ki az aki fizet, és ki az aki nem :(
Örvendetes példa, hogy az Apehnél kezdenek elmozdulni ebbe az irányba, bár ott meg sok esetben a kirívó esetekkel sem lehet mit kezdeni, mert szabályosan csinálják.De ez már egy másik kupac szar, aminek semmi köze a témához :)
kóka számlájával mi van? a szadesz letiltotta a sajtót? távvezérlés?
Vakapad

1. Nem hiszem hogy egy két ilyen apróság megjelenése gondot jelentene az említettnek, hiszen ha azon csámcsogna a média és a jónép hogy szegény miniszterelnökünk szereti a sajtot és a függöny mögött együtt csócsája Kókával egérkéket imitálva max röhögnének egy jót s kevéssé lenne téma olyan ami érdekes pl egy kórházreform.
De egyetértek valami igen érdekfeszítő kérdésben tényleg problémás lenne ha kiderülne pár dolog.

2. Feltételes módot használtam. :)
Nem mellesleg, van ami miatt értelmetlen feljelentést tenni... mint ki is derült már pár dologról e témában.

3. Igen tisztában vagyok vele. Egy gond van... azóta semmi jele, semmi nyoma, semmi eredménye. Tehát vagy nem tudnak eleget, amit az említett szavak miatt joggal kétlek... :)
Vagy nem tudnak semmit, akkor meg vaktában lövöldöztek. :)
Gondolom ha sikerült volna fegyvereket fegyvereseket lefülelni tele lett volna vele a sajtó hogy nolám, és nem kellett volna annyiszor kiröhögtetni magukat.

Kövér László-t hasonló okokból nem tudom komolyan venni. :)


-lyla-
Okay :)





Az előbb lementem boltba, meg kicsit levegőzni.
Hát érdemes volt.
Ugyanis ennek a Szilvásynak lehet, hogy igaza van.
Már megint a nemzetbiztonságot veszélyeztető
csürhe tobzódik a szabadságtéri játszótér sarkán (sic!).
Már megint vannak vagy 60-an.

A válasz persze nem maradhat el.
4. db IFA csapatszállító
2. db még nagyobb (nem látszott a márkájuk)
Kb. 20 db átlagos opel rendőrautó

És az új könnygáz sorozatvetős terepjáró!!!

Nem, nem UAZ, ez egy RANGER!
Metálzöld fényezés, hat üléses, Kingthrideres design!
Hat feketepáncélos dzsíájdzsó vigyázza: láthatóan
nagyon büszkék rá.
De a zászlós nyuggerek is büszkék ám,
végre látszik mekkora is a valós súlyuk.
Igen: ők erősek, most már mégjobban érzik.
A 200 készenlétis se bírna velük szerintem,
ha komolyan megindulnának.

Úgyhogy szerintem lesz itt még dolga a Gyurinak,
főleg, ha kiderül, hogy mik vannak itt a háttérben,
amiről még csak ő tud, de most még nem mondhatja -
gondolom ezt azért ilyen helyzetben mindenki megérti.




gloire · www.saulwilliams.com/ 2007.06.16. 19:29:53
Szerintem divatbemutatót tartottak. Még jó, hogy nem lőttek.
vakapad,

1. Szóval úgy gondolod, az ilyen információk a titokminisztertől szoktak kiszivárogni, lejjebbről soha? És, nocsak, attól félsz, hogy Gyurcsány úgy járhat, mint anno Orbán? (mellesleg neki is hű embere volt a titokminiszter)
2. Persze, pontosan ez volt a válasza a fideszeseknek is annak idején a korrupciós vádakra - tessék feljelentést tenni...
3. Ó hát ez nagyon komoly. De azért nem gondolod, hogy a kormányoldal titkosítaná az olyan információkat, amikkel az ellenzéket eláztathatnák? Napersze... Kövér valszeg ebben igazat mond, de ezt ki is szivárogtatta a kormányoldal gyorsan (hogy egy Kossuth téri "forradalmár" mobilozott egy fideszes képviselővel). Szilvásy, mint a fidesz hős védelmezője :) (a gyűlésük előtt is figyelmeztetett a terrorveszélyre ez a lelkiismeretes köztisztviselő)
rossz hir arpadnak. szilvasi nemhogy bukik, sot!
messze tul a baratsagon.
" Újonnan jön létre viszont a kormány politikai döntéshozatalának színtereként a kormánykabinet, amelyet Gyurcsányon kívül négy politikus - Kiss Péter, Kóka János, Szilvásy György és Veres János - alkot. A grémium átfogó, stratégiai kérdésekben készíti elő a kormány számára a javasolt álláspontot, s minden héten ülésezik. "
nol.hu


ugyanitt mokas stilusu kommenteles:
"A változásokból kiolvasható az is, hogy a két, személy szerint neki alárendelt szervezet (Bajnaié és Draskovicsé) "átformálása" csökkenti a hatalmi koncentrációt, s egyben teljesül az ellenzék régi kívánsága, Bajnai Gordon, mint a kormány tagja, interpellálható a parlamentben.

Az ellenzék viszont egyelőre nem értékeli ezt, mivel nyilatkozataik meglehetősen kritikusak: további kormányzati káoszról, szerkezeti zűrzavarról beszélnek, valamint arról, hogy a sakktáblán ugyanazokat a figurákat mozgatja a miniszterelnök."

szoval feri csak az ellenzeknek akart jot, de hat ezek a csunyak ezt nem ertekelik...
"Az csak őt tehermentesítené, de Gyurcsányt nem."

Azt hiszem W, ratapintottal a lenyegre. Nagyon fontos lenne, hogy tehermentesitsek azt a derek embert, hogy a legjobban tudja tenni a dolgat.
Orulok, hogy a Nepszavan kivul vegre mas is felhivja erre a figyelmet.
"...politikai döntéshozatalának színtereként a kormánykabinet, amelyet Gyurcsányon kívül négy politikus - Kiss Péter, Kóka János, Szilvásy György és Veres János - alkot."

megyünk szépen vissza az időben...

megalakult a Politikai Bizottság...

nemsokára jegyezhetünk Elkúrtuk-kölcsönt...
-lyla- 2007.06.17. 11:21:50

"nemsokára jegyezhetünk Elkúrtuk-kölcsönt... "

Olyanunk már van. Gyalorlatilag az államadósság döntő része.
:))
Salgo2 2007.06.15. 16:00:00

Sárkányfű-árus.

Telitalálat. Nemcsak kinézetre. Körüllengi a misztikum (titokminiszter + okkultista bratyó) és tényleg, még igazat mondani is csak úgy tud, mintha hazudna.

LOL
Kedves Tóta Úr!

Köszönöm, hogy most senkinek az édesanyját nem szidta!
Árpád!

Nem hegyezed a tolladat egy kicsit ismét a szcientológus témára? Ugyanis a minap a tévében láttam és megdöbbentem, hogy innentől kezdve a fent említett "egyház"(hahahahaha és hehehehehe, valamint muhahaha)magyar nyelvű tankönyvet adott ki, hogy a kiskölkek abból tanuljanak és okuljanak. Namármost én eddig úgy tudtam, hogy országunk hivatalosan ezt az irányzatot(szcientológia) dekadens irányzatnak titulálja és tarja...Akkor én itt most vagy félre vagyok tájékozódva(ami meglehet), vagy ha nem akkor minket nagyon átb*sztak és hülyének néznek, és akkor hogyan van ez? Szóval te mint a szcientológia "lelkes támogatója" írhatnál pár sort a hozzám hasonló informálatlan emberkéknek erről a problémáról.

Bocs az off-ért.
T. Pip,

1./ Mint már korábban írtam volt, a titokminisztériumba speciális (hírszerzési) eszközökkel szerzett sokezer információ fut be naponta válogatatlanul, mindenről és mindenkiről, amit aztán értékelnek. A hírszerzés ugyanakkor meglehetősen hierarchikus szervezet, és a miniszter, mint legfőbb irányító, bizony tud gondoskodni arról, hogy mi jusson ki onnan, és mi nem. A kifecsegést nem szeretik arrafelé, mivel a kémszakma nem habostorta (ha jól hallottam).
2./ A feljelentés megtörtént, de mire a Kaya/Tot ügy az ügyészséghez jutott, azok az ügyek ELÉVÜLTEK. Szilvásyé még nem. Várom, hogy itt is megtörténjen a feljelentés.
3./ Úgy gondolom, hogy ha valaki, hát Kövér nem fogta volna be a száját, ha. Persze gyanakodni akkor is lehet, sőt akármeddig lehet, és akármilyen mértékben is lehet. Főleg, ha Szilvásynak a "szeme se áll jól", ami logikailag keményen alátámasztott, különösen erős érv.
vakapad
1. Pont erről beszéltem. Nem ez lenne a feladata. A felügyelet és vezetés két külön fogalom.

vakapad

Összeszedetten, és felkészülten írsz. Elismerésem.
Ez így bizony igen meggyőző. Mivel én, és talán más
olvasók is bizonytalanok vagyunk pár ügy megítélésében, kérlek szentelj néhány mondatot válaszként arra a néhány kérdésre, ami engem is, másokat is, egy ideje nem hagy nyugodni:

1.Mit gondolsz te: a Szlovákiában működő
terrorista szervezetekről?
Otthoni illetve nemzetközi beágyazottságukról,
akcióikról, követeléseikről, céljaikról?

2.Mit gondolsz te: a nemzetbiztonságot, és a fennáló
államrendet veszélyeztető magyarországi, szervezett
fegyveres csoportokról, erejükről, az országgyűlés
ellen tervezett, de lelepleződött akciójukról?

3.Mit gondolsz te: a Teve utcai rendőrszékház
(ún.:"Halálcsillag") elleni fegyveres támadásról,
annak körülményeiről?

4.Mit gondolsz te: a Polgár Tamás titkos
megfigyelésével lebuktatott terrorista sejt
működéséről, társadalmi veszélyességéről?

5.Mit gondolsz te: a szlovén határőrök és a
a szlovén titkosszolgálat együttműködésével
lefülelt és lebuktatott "Egymásért - Egy másért"
alapítványról? A magyar titkosszolgálatok
szerepéről az akcióban?

6.Mit gondolsz te: a szientológia egyház ellen
folytatott európai küzdelemről, és az NBH
itthoni erőfeszítéseiről?

7.Mit gondolsz te: a sajtó szabadságáról, az
újságírói munka határairól?

8.Mit gondolsz te: a magyarországi szélsőjobboldali
neonáci mozgalmak hátteréről, működésükről
politikai súlyukról, financiális hátterükről,
mozgásterükről itthon és külföldön?

9.Mit gondolsz te: az őszi zavargások idején
a tömegbe - bevallottan! - beépített fedett
személyek munkájáról, tevékenységéről,
elért eredményeikről, megfelelő álcázásukról?
Kökényesi Gábor szerepéről, a zsinagógát ért
támadásról, a T34-es harckocsi vezetőjének
szabadlábra helyezéséről?

10.Mit gondolsz te: Az augusztus 20.-ai vihar
okairól, és a csoportos szuggesszióról?

Kimerítő és pontos válaszaidban bízva
baráti üdvözlettel:

Gloire


Gloire

Ez szép volt.
Vakapad, kicsit elkésve linkelem az GYF féle adócsökkentéses megjegyzéseidhez, de azért kukkants bele: index.hu/gazdasag/magyar/dlt070227/
"Gyurcsány: Nem lesz adócsökkentés 2012-ig" címmel...
Talán segít a szelektív memórián.

Szilvásy vállalhatatlan az SZDSZ-nek
index.hu/politika/belfold/koal0617/

Úgy tudni, az SZDSZ-en belül többen radikális álláspontot képviselnek Szilvásy Görgy ügyében, ugyanakkor a liberálisok számára vállalhatatlan tárcavezető miatt nem várható koalíciós szakítópróba. Egyes forrásaink szerint azért lesz ultimátum, mások szerint inkább a megegyezésre törekvés fogja jellemezni a tárgyalásokat.
TótaW.:
>a Tubes nem botrány, hanem sárga anorákos hülyék bábszínháza.
-Azért sok szempontból mégiscsak botrány. Pl. elnökünk, aki a Zengő ellen síkra szállt (tök értelmetlenül), de a Tubes ellen nem.

Aztán néd meg ezt a hatástanulmányt:
www.honvedelem.hu/files/9/6709/tubes_terheles.pdf
Meg nézz meg egy Mecsek turistatérképet, hogy hol is van a Tubes - derék tudósaink úgy végeztek hatásvizsgálatot, hogy északkeletre tolták a hegyet.
Szóval nem csak a sárga anorákosok hülyék, de a fehér köpenyesek meg a terepszín ruhások meg a nyakkendősök is. Kész hülyegyűjtemény ez az ország.
Ezt nem bírom benned Árpi, mindig megtalálod a "megfelelő" személyt : -)
Ez a Szilvássy nagyon lúzer boy kinézetű, rakás szerencsétlenség
A Szilvásy-ügy megoldása: beleül egy szadis mondjuk a külügyminiszteri székbe, megnézi, és azt mondja, hogy innét teljesen vállalhatónak tűnik...és ennyiben maradnak.

Az lehet a gond, hogy nincs igazán kapós tárca (olyat nyilván nem kaphatnak, amibe még bele sem melegedett a frissen kinevezett), a hadügy nem érdekli őket, a mezgaz se ("budapesti középpárt"), a pénzügyet nem kapják meg, a kultusztárcát 8 év szadi után nem ereszti a maszop - persze kérdés Hiller mennyire erős mostanság... Talán nem tárca lesz, hanem vmi más engedmény (sok-sok nullával a végén).
nem én mozgatom az SZDSZ-t! nem én!
gloire

Majdnem jó. Helyesen: D'akujem pekne.
(ejtsd: köszönöm :-D ), azért nem használom az államnyelvet, ha nem muszáj...


GYŐZTÜNK!

A csoportos szuggesszió ismét működött!
Mint féléve az energia viták idején.
Akkor legyőztük a telet!
Most legyőztük Szilvásyt

Egyébként (folyosói pletyka) azt mondják
megüresedett helyét unokaöccse: Ádám
(ismert rádióamatőr) töltheti be,
nem utolsó sorban a komolyabb
családi tragédia elkerülése végett.

Árpi, ezt sohasenem fogod magadról lemosni, vannak itt befirkálók, akik gondoskodnak róla : -)
frudsberg

www.dakujempekne.sk/
Innen vettem - ezt találtam.
Ez valami régies írásmód,
vagy csak szleng?
gloire

A lágyítójelnek két fajtáját használják. A "magas kisbetűknél" (pl.: d,t,l) csak egy kis vesszőt húznak be, nem a "fordított háztetőt". A nyomtatott nagybetűknél viszont inkább ez utóbbit (kézírásban kevésbé). Szóval az általad használt forma a helyes. Bocs, hogy megpróbáltalak megtéveszteni.
Azért érdekes, mert eddig vállalható volt nekik... Árpád meg tényleg gyanús ;)
(na persze annyira senki nem hülye, hogy azt hinné ő mozgatja az SZDSZ-t, fordítva viszont... kituggya:))
Ez valami plebeljusi leegyszerűsítése annak a patricius összeesküvésnek, melyet az orbáni árnyék-kormány ráerőltett II. Gyurcsány-kormányra. Vagy valami félrehallása az őszödi deklarációnak.
40ezer sárga anorákos hülye bábszínháza? Jó (magyar) újságíró szokásként te is sokat tudsz a háttérről, utánajártál a dolgoknak kellően mielőtt kialakítottad a "véleményedet". Kár hogy csak ez jön le a médiában, nem a HM stikliei.
Ahogy az ókínai mondás tartja:
Madarat tolláról, Gyurcsányt barátjáról.
"Szilvásy György egy gyanús figura" ő valóban az, kérdéses, hogy ki áll a hátterben: egy Mo-i maffia, politikai elit, EU, USA, oroszok, vagy ki tudja kicsoda. így hogy a titkokat felügyeli, nem is fog kiderülni, hacsak nem lesz megfigyelve a magyar titkosszolgálat munkája és tevékenysége, nameg főleg ha Szilvásy nem lesz megfigyelve... idővel valószínűleg úgy is kiderül, ki volt az a Szilvásy, és miért nem akart tőle annyira megválni Gyurcsány...
Szilvásy ugyanaz a kategória mint Pintér Sándor volt. Már a sunyi képe alapján se teszem ki az előtérbe...
Na és ne maradjon le, hogy a gyanú szerint küzhivatalnoki minőségében vélhetően ő volt azon állami ingatlanvisszlízing-tranzakciós szerződések másik oldalán, amelyek az államot megkárosítva juttatták a Fletó érdekeltségi körébe magáncégeket luxusprofithoz az előző évtizedben. Azért ez meg tud alapozni egy őszinte barátságot két őszinte ember között.
Gyurcsányról korábban:
"Nagyon fontos lenne, hogy tehermentesitsek azt a derek embert, hogy a legjobban tudja tenni a dolgat."
ISTEN MENTS!!
Az összes hozzászólást nem olvastam lehet off topic, hogy szilvásy állítólag feriék tenisz edzője volt. szép karrier..
"neglizse"-vagy valami más.Mert nagyon szereti Őt a Feri.

Gyurcsány Ferenc "fokozódó ideggyengesége" súlyos veszélyt jelent Magyarország számára, ezért előbb vagy utóbb emiatt is távoznia kell, "de mindannyiunknak jobb, ha ezt előbb teszi", mondta Deutsch-Für Tamás.


Rém kedves diagnózis egy olyan személytől, akit csuklyában kellet kimenekíteni egy drogos orgiáról.
…de egy olyan figurától is jól hangzik, aki nyolc évig járt egyetemre, hogy végül jó pénzért diplomája legyen.

…a leghitelesebb azonban egy olyan ex miniszter szájából szól, aki önérdekből képes szembe vízelni a saját fajtáját.

Aki csak egy nyüansznyit is magára vesz a napi hírek foszlányaiból annak elsőre lejön, hogy Magyarországon nem a magyarok húznak szét, hanem a magyarokat húzzák szét! - holmi, génhibás egyedek, fondorlatos kufárok.
Ez a sunyiképű Kádár-káder küldte kopóit egy ellenzéki napilap munkatársára: a titkosszolgák kimentek a sajtós lakására, mint a régi szép időkben, mert Szilvásy vidéki dácsájáról kellett cikket írnia. Őelvtársurasága addig a "prolis" teniszt gyakorolta a továrisokkal. Hasonló kaliber, mint buggyant, hibbant tesója, aki Kormányzat Tanácsadó Jósdát üzemeltetett. Kretén bürökrata.
süti beállítások módosítása