W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Foglalod a kurvanyádat

2007.06.11. 06:00 Tóta W. Árpád

Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az úgynevezett nemzeti oldal.

Mi a lócsöcstől magyarabbak vagy nemzetibbek ezek énnálam? Ez a kérdés itten. Kicsiny alföldi falvakban gyökerezik a családom. Itt születtem Budapesten, bejártam ennek az országnak számos erdejét és mezejét, nyelvét felsőfokon beszélem és írom. Ismerem gombáit és lepkéit, és verseit és történelmét. Magyar vagyok, a nemzet tagja, és nem üresszájú imposztorok neveztek ki magyarrá, úgyhogy ilyenek el se veszik tőlem.

Az már igaz, hogy nem vált ez mániámmá. Nem ebből vezetek le mindent, nem tetováltatom a turult a seggemre, se máshova. Merthogy nem is mindent lehet ebből levezetni.


Magyarnak lenni nem minden.


Nem ebből származik minden boldogság és szomorúság. Nincs magyar way of life, ahogy nincs a magyaroknak saját istenük. Hanem mindabból, ahogy a magyarok élnek és gondolkodnak, ahogy hisznek és nem hisznek, abból áll össze egy kultúra, szubkultúrák szövedékéből. Nemcsak magyar sorstragédia van, nemcsak Trianon, hanem van magyar kisvasúthálózat, magyar melegszcéna, magyar underground, van magyar liberalizmus és magyar popzene. Van továbbá rengeteg hülyemagyar. A nemzet nem egy darab kalapácsos ember. Millió és millió dolgot gondol és érez egyszerre, millióféleképpen dönt. Már hogy is lenne oldal a nemzet? A túloldalon is a nemzet van.

Tudjuk persze, honnan fúj a büdös. Itt valaki egyszer elkurjantotta magát, hogy aki magyar, az őrá szavaz. A nemzethez tartozás feltétele rá szavazni, mert ő a nemzeti oldal. Aki nem szavaz rá, az következésképpen nem tartozik a nemzethez. A rendszerváltás utáni legnagyobb privatizációs botrány. Bekerítette a forrást, lepakolt egy lakókocsit a bejárathoz, és úgy gondolja, hogy ő belépti díjat fog szedni a nemzetbe.

Hát ki a kurvanyád vagy te ehhez?


Címkék: magyarland

1348 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7396468

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.06.12. 12:51:28

Wé világa I.Aggaszt már régóta egy dolog: Worluk véleményvezér szellemi töpörödése. Ab ovo kezdve: az ezredforduló utáni első években Tóta publicisztikái revelációként hatottak rám, egyszeri jurátusra, kezdő firkászra. Meggyőzött arról, h...

Trackback: DjZoNe blogol 2007.06.11. 22:02:23

Egy az országIndexen brózolgattam, és találkoztam egy “aranyos” reklámmal a sidebaron: Egy az ország Jegyezzen elő, Orbán Viktor saját kezű aláírásával! Most leírom azt ami elöször átfutott az agytekervényeimen, aki nem szereti ha in...

Trackback: Sajátosságaim 2007.06.11. 20:57:50

Na né' má', más is?Tóta W, a blogjában:Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. U…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bingo!
Jó, hogy leírtad, ez nekem is bassza a csőrömet már nagyon rég óta. Bár én egy kicsit cinikusabban szoktam elintézni:
- ha ezek a magyarok, akkor én inkább nem...
egyébként respekt.
Hasonló elvek mentén működnek bizonyos vallások is: "hinned kell ...-ban/-ben különben nem tartozol a jó emberek közé". Ezek mind a közösséghez való tartozás ösztönével operálnak, hiszen egyszerűbb ösztönökön keresztül befolyásolni az embereket, mint a tiszta ész logikájával.
Egyetértek az írással, és az utolsó mondat az nagyot üt...
Innen is latszik, hogy nem vagy te rendes magyar ember :-)
De komolyan. Magyarnak lenni csodalatos dolog. Felemelo ra buszkenek lenni. Pont ugyanannyira, mint skotnak vagy portugalnak.
Jo buszke lenni a 46 betus abecere, pedig milyen hulyen nez az ki.
Jo tudni hogy a hat roman nepi tancot magyar irta :-)
Jo tudni, hogy az evezred legnagyobb focistaja naturlicher weise magyar volt.
Jo tudni meg ezer es egy dolgot.

Olyan szep lenne ha ennek a sok melymagyarnak legalabb parat elmondana valaki. Talan nem vagynanak ilyen eszeveszetten a Sziriuszra es nem budosodne meg a labuk a Magor cipoben. Bar ki tudja...
W, nem hiszem el, hogy ebben az évezredben ezt még egyszer sem írtad le. Én már évek óta nem tudok kiakadni ezen. Kb. olyan, mint amikor odajön a koldus az utcán.
teljesen igazad van Árpád
Vártam egy "Alkotmánybíróság és más főhatalmaknak feleslegessígérűl" avagy ellenkezőleg, "Beszólsz ám a kurva anyádnak!" című cikket. De látom nem rezegtette meg demokráciára oly érzékeny szenzoraidat, hogy Halmai "tag" olyan lazán megkérdőjelezte az AB kompetenciáját népszavazásdiban, hogy ihaj!

Akkor lassan csomagolhatna az ÁSZ, a PSZÁF, Fogyivédők, ombudsmanok, és mindenki más, akit egy csomag cinikus komcsit kiegyensúlyozandó találtak fel és nem igazán szokás vitatni döntéseiket.

Nem mondom, a népszavazás így, ebben a formában destruktív és kudarcba fullad a kezdeményezői részére (ha győznek, akkor populizmusért, ha vesztenek, akkor a kidobált költségekért)

Azért nem ártott volna egy szót pazarolni a jelenségre. Dehát tudjuk, fontos e témának eljelentéktelenítése. A pártnak, meg szeretett vezetőnknek is.
A "magyarsághoz" pedig definiálni kellene néhány alapfogalmat. Mi a "haza", a "hazafiság" és a "magyar" kifejezések pontos jelentése manapság.
Osszefoglalva az elobbi mondandomat, es reflektalva a legutobbi hulye cimerszimbolumodra es erre is:

Azok az emberek erzekenyek erre a szimbolumosdira, akiknek a magyarsag-tudatuk "honfiui erzetuk" ezekre (es csak ezekre) a szimbolumokra korlatozodik. Belemehetnenk, hogy kinek a hibaja, hogy valaki nem kepes Jedlik Anyoson vagy a Pick-szalamin vagy a Matrai Kepeken at atelni a honfiui erzetet, de valoszinuleg odajutnank, ahova minden tarsadalomtudos, aki a sok ok-okozati osszefugges lebontasa utan eljut a pucer emberi hulyeseghez es megtalalja az ultima ratiot: csak. Nincs hibas, az emberek jo reszenek csak a langpallos az elfogadhato vezeto amint azt oszovetsegileg is tudjuk. Mikent azt is tudjuk, hogy tetszoleges eszmet megtoltve egy nagy hangu szonokkal hova lehet eljutni. Barhova, sajnos.
Nem lehet azt mondani, hogy ezzel ne torodjunk. Aki nem ugral az nem fradista, mint koztudott. Aki nem hord kokardas es cimeres polot az nem magyar... hat a kurva anyjukat, valoban.
Már épp kérdezni akartam, mire fel a Brekis zászló megint... hát ezért.

Szívemből szóltál, mégis, szerintem van magyar "way of life". Elkúrni mindent. Nagyon kevesen kivételek ez alól, és sosem azok, akik azt gondolják magukról, hogy kivételek lennének. Legkevésbé azok.

Az én magyarságtudatomat mindenesetre majdnem teljesen elkúrták. Persze nem TWÁ fogja nekem visszaadni, de azért tetszik, hogy neki is van valamilyen.
Hasonló elvek mentén működik a "hülyemagyar". És ez már csak így is működik itten "Magyarlandba".
Oszd meg Isten a magyart.
Nagyon odatetted magad barom. Evvel aztán okítod az embereket, és mutatod a helyes utat...
Felsőfokon beszéled a nyelvét for a better Magyarland trendi.
Majd ha a gyereked ballag, és az iskolában el kellene énekelni a Magyar Himnuszt, és a szülőtársak nem énekelnek, akkor gondolkozz el picikét, hogy miért, talán mert nem tudják a szöveget, vagy szégyellik? Persze nem itt kezdődik és nem is itt végződik a "nemzeti oldaliság" baromsága, de w, tudod, egyszerűbb fikázni, mint bármit is tenni.
Részben van igazad, de semmit nem tettél, hogy megmutasd, nem ez a helyes út.
Semmivel sem vagy különb náluk. A káromkodástól lettél mégmagyarabb. Ostobaság.
Draga Dr. Stein,

remelem bevetted az uldozesi mania elleni gyogyszered, kulonben tekintettel a varhato fronthatasra, a piszok New York-Budapest-Tel-Aviv csuklos kardantengely ma kulonosen nyomasztani fog :-)
A politikaban a valtogazdasag szokasos dolog. Tudod, amikor lecserelik a korhazigazgatot, az egyetemi rektort a politikailag megfelelore a valasztas utan...
Az mar a masik dolog, hogy az AB-ben ez nem szerencses (mert most ugyan faszan keresztberaktak a maszopnak, hurra, de ezzel az indoklassal holnap meg lehet tamadni az SZJA adosavokat, a tisztelt testulet meg majd izzadhat, hogy hogy gondolja meg magat szepen... elvegre ha Lord Devlin mondhatta, hogy a lordok hazanak osi joga tevedni...) hozzanyulni, mert a fagyi meg egyszer csunyan visszanyalhat.
Az hogy ezt ki teszi szova az mar mas kerdes. Van gyomra, ez teny. Meg jo vastag bore.
"Merthogy nem is mindent lehet ebből levezetni."
Már hogyne lehetne, látod hogy sokaknak sikerül. Nem mondom kicsit furcsák a következtetések.

Mások pedig az OVB kompetenciáját kérdőjelezték meg...
Mindkettő a demokrácia alappillére...

"Akkor lassan csomagolhatna az ÁSZ, a PSZÁF, Fogyivédők, ombudsmanok, és mindenki más, akit egy csomag cinikus komcsit kiegyensúlyozandó találtak fel és nem igazán szokás vitatni döntéseiket."
Egyik intézménynek sem feladata senkit ellensúlyozni. Ha ez történik, akkor megette a fene az egészet.
Maximálisan igazad van.
A rendszerváltás utáni korszak legnagyobb bűnét az követte fel, aki megpróbálta/megpróbálja "nemzeti" s "nem nemzeti" oldalra osztani ezt az országot.
Petőfi Sándor így írta a Nemzeti Dal refrénjét:

A MAGYAROK ISTENÉRE
Esküszünk. Esküszünk,
Hogy rabok tovább nem leszünk!

Ez is nemzeti, és van benne magyarok istene.
Most össze vagyok zavarva.
Pizka úr mondandójával kapcsolatban: a "Ha nincs érved, sértegess" elvet köztudomásúlag köcsögök vallják. Másrészt a szövegértelmezés is egy szép dolog, megkönnyíti az életben való tájékozódást.
Mint a nevéből is kitűnik, az Országos VÁLASZTÁSI Bizottság szerepe egy fontos, ám nem mindennapos politikai aktus a VÁLASZTÁS és szavazás felügyelete, míg az Alkotmány hazánk alaptörvénye, s mint ilyen felsőbbrendű, mert egy mindenre kiterjedő jogi közeget szabályoz.

Más, nálunk nem igazán lőttek agyon senkit vidéki laktanyák hűvösében, de valamit mégis ki kellett találni, hogy ne forduljon már vissza az egész rendszerváltás (visszafordult). Ne csak üres lózung legyen (az lett). Érdemes beleolvasni, hogy a manapság botrányba keveredett titokszolgák mennyien és mikor dolgoztak az előző rendszer hasonló szervezeténél.
Nem is az a legnagyobb baj, hogy valakik 'nemzetibb' érzelműek mondjuk nálam. Legyenek, és legyenek ettől boldogak. És mondhatják rám akár azt is, hogy én nem vagyok nemzeti érzelmű, részben igazuk lenne.

A baj az, hogy a szemükben lassan már létjogosultsága sincs annak, aki nem azt (sőt, ha azt is, csak nem olyan hangosan)mondja, amit ők.

És hatalmasat röhögök azokon, akik azt hiszik, lehet a nemzetet, hazát, és a többit egyértelműen definiálni. Ráadásul ma(napság)!
Moderálandó:

"remelem bevetted az uldozesi mania elleni gyogyszered...a piszok New York-Budapest-Tel-Aviv csuklos kardantengely ma kulonosen nyomasztani fog :-)"

Te itt új fiú vagy, igaz? Mármint a W.blogon.
Nos, én nem igazából a szálsőjobbosságom okán híresültem el.

Konkluzió, a kurva anyádról sugalld, hogy fasiszta, kis barátom.
Gyorsan riszpektelek, mielőtt még a sok agyatlan offolás közt már fasz se olvasná el. Szóval ez most nagyon jólesett ma reggel! Köszönöm Árpád! Valami ilyesmi értelmét látom én is a blogolásnak. Régen a bögyömben van ez a téma, és habár szóban már próbáltam megfogalmazni embereknek, többnyire sosem értették. Buta politikai vitákba keveredtem, ahelyett, hogy sikerült volna megértetnem, hogy miért sületlen baromság ez a "nemzeti oldal"-azás, meg "nemzeti érzelmű"-zés. Kösz!
Ahhhhh... ez az anyazas ugy felizgat!
Most mi a baj?
Ha egyszer turulmadárral a fenekükön érzik jól magukat, akkor ám legyen. Csak engem ne basztassanak, hogy miért nincs nekem olyan. Bár ezt a jókedélyű heraldikumot rátetováltatnám magamra, ha nem gyűlölném a tetoválásokat.

"Csak azért is énekeljük
Mi vagyunk a vidám magyarok
száll az ének
héjá-héjá-ho."
Beatrice
Vesd össze:
I. a "Ha nincs érved, sértegess" elvet köztudomásúlag köcsögök vallják.
II. Konkluzió, a kurva anyádról sugalld, hogy fasiszta, kis barátom.

Légszíves moderáld magad.

"A MAGYAROK ISTENÉRE
Esküszünk. Esküszünk,"
Valóban írta, de ha egy teológust kérdeznénk meg igen csak csóválná a fejét. Azt, viszont hozzá kell tennem, ez alapvetően egy felbujtó jellegű vers, amiben műfajából adódóan előfordulhatnak nacionalista túlzások.

Szavak lépten-nyomon való hangoztatásával remekül kiüresíthetőek. Ráadásul többnyire indokolatlanul, és helytelen értelemben használva. Mintahogy ma már a "legjobb" mosópornak sem hisz senki, hisz mindegyik a legjobb.
Úgy sikerült elérni minden gyanús egy kicsit, ami "magyar", "nemzeti", "polgári".
A legszomorúbb, hogy a makromagyarkodás zászlaja az árpádsávos lett. „Jobb” házakra a nemzeti szín mellett már ezt is odalógatják. Minek? Ez alatt perzselődött fel ez az ország, gyilkoltak meg emberek százezreit. Annak a politikának a szimbóluma, amely sehova sem vezetett, csak a pusztulásba. Miután a szélsőjobb újra felfedezte, Ovinak muszáj megmagyaráznia, hogy a mai árpádsávosnak semmi köze a nyilasokhoz. Vajon Pokorninak, Rogánnak, Vargának, Deutschnak milyen szembenézni egy olyan tömeggel, amely pirosfehérrel díszíti magát? Hallgatni, amikor a főnök magyarázkodással bátorítja a dolgot?
Tudtátok, hogy a cseh nyelvben a "Magor" eléggé gyakran használt szó, jelentése kb. az hogy "vadbarom" ?

vajon véletlen egybeesés?
Draga doktor Stein, ez olyan polidilis tempo volt (meg kell adni, kicsit az enyem is dehat ugye en jokepu vagyok, bar az itt nem latszik)

Szoval mit sugalltam en? Es mit sugalltal te a parttal meg a szeretett vezetovel? Ugyan mar, ne jatsszuk a szuzlanyt az aktus utan.
amugy meg hogyan jonnek ide a titkosszolgak?
Orulok, hogy elmondtad a velemenyed a rendszervaltasrol meg ilyenekrol de ne mintha ilyenrol nem irtam volna.
Na de hagzjuk. amikor valaki a szenioritas erveig jut el, akkor ott nincs ertelme tovabb vitazni (tudod, en voltam itt elobb, te az uj fiu vagy) Meg aztan nem tudodm ez a duplave gyerek itt mit tur meg itt meg es mitt nem, ugyhogy tan hagyjuk is, a kurvaanyazasra negyvonaluan ki sem terek.

amugy a titkosszolgakban egyetertunk, kocsogokbol is csak egy garniturank van, akkor is ugyanazok sugtak be mint most... ez van.
dr stein:
1. halmai nem "szolt be" az alkotmanybirosagnak, ugyhogy a dehonesztalo jelzoid vele kapcsolatban celt tevesztettek. o csak elmondta az allaspontjat arra a kerdesre, h milyen kovetkezmenyei lesznek az alkotmanybirosag hatarozatanak. szerinte semmilyenek, mert az ab nem utasithatja az ovb-t. lehet, h teved, de ez akkor sem beszolas, hanem eltero jogertelmezes.

2. ne allitsuk mar piedesztalra az ab-t, emlekezzunk csak, milyen egetrengetoen kristalytiszta logikaval utasitotta el pl a kabitoszerfogyasztok uldozesenek esetleges enyhiteset: "nincs benne az alkotmanyban a kabulathoz valo jog". erted, ami nincs explicite megengedve, az tilos. jo kis poszt-porosz abszurd.

3. vicces, h vki mindig jon itt, es megmondja a worluknak, h mirol kellene irnia ahelyett, amirol irt. kerem, ez itt nem szabad nep felora, nem kotelezo olvasni a blogot. most errol irt, ha errol van velemenyed, az jo. ha meg masrol akarsz olvasni, biztos vannak olyan blogok, ahol ez a tema, v nyithatsz rola egy topikot a polidiliben. szabad a valasztas.
Ez az írás rendben van, de azt nem értem mitől aktuális ez éppen most? Mondott OVI megint valami ordasat, vagy mi van már?
Nemzeti az, aki anno dec 5-én Igennel szavazott a második kérdésre. A többi nem.
Igen, elég rég elértünk már oda, hogy a "nemzeti" az számottevő körökben szitokszónak számít.
Biztos, hogy erről csak a másik oldal tehet?
Olyan is van, hogy: a kutyaúristenit neki! Akkor a kutyáknak is van istene?

Fogadok, hogy van, csak dafke sem árulják el nekünk.
Sorban, mert menni kell dolgozni.

- ez egy permanens fogadóóra, egy hosszúra nyúlt beszélgetés és néha az is sokat mond, hogy ki, miről nem ír. Egyébként kedvelem W-t, és ehhez a posthoz nincs hozzászólni valóm. Az elsőzésnél semmivel sem kevésbé releváns hozzászólás volt;

- azért mégis olyan Népszavás, vonalzóval húzott érvelésnek tűnik ez a zsidó-amerikai tengely, amit voltál szíves első mondatodban rám vonatkoztatni. Nem is tudom, hogy kerül ide, de igazságtalan és kicsit durva;

- vicces, hogy valaki jön és megmondja, hol nyissak topikot. És megmondja hogy Worluk mit mondana, hehe.

- anyázást magánba kellett volna (ahogy el is ment), de oly szépen illik a cikk címéhez.
Kedves őrnagy, szerinted a nemzethez tartozás egy X beírásán múlik? Ne röhögtess, kérlek. Annak a kérdésnek egyébként köze nem volt a nemzet egységéhez, hiába mondták el ezt a marhaságot nyolcvanezerszer. Egyszerűen a határon túli magyarok a nemzet részei állampolgárság nélkül is. Az állampolgárság viszont nem nemzeti alapon, hanem területi alapon osztogatandó valami, legalábbis normális országokban. Külön szép volt,mikor a román,a tudjmani horvát, meg a milosevicsi szerb kettős állampolgárság intézményére hivatkoztak követendő példaként... legyünk mi is olyan ostoba típusú vulgárnacionalisták, mint a Balkán, éljen! Vezess minket, atyánk, Franjo Tudjman! Erről szólt az a kérdés, nem a nemzet egységéről.
Egyetértek.

És csak halkan jegyezném meg, hogy a magyar ábécé 44 betűből áll, nem 46-ból.
Még mielőtt további tömegek háborodnának fel a címen, jelzem, hogy a "Foglalod a kurvanyádat" Petőfi-idézet a Mit nem beszél az a német... c. versből.
dr stein: "azért mégis olyan Népszavás, vonalzóval húzott érvelésnek tűnik ez a zsidó-amerikai tengely, amit voltál szíves első mondatodban rám vonatkoztatni."

ez most nekem szolt? csak mert az en hozzaszolasomra irt valaszok koze ekelodott.

amugymeg nem "megmondtam", hol nyiss topikot, egyszeruen egy lehetoseget vazoltam, ami megoldana a problemadat. worluk meg nyilvan azert nem ir a halmai "beszolasarol", mert ugyanugy nem tartja "beszolasnak", ill problemanak, ahogy pl en se. nem kerheted szamon mindenkin, h ugyanaz legyen a neurozisa, mint neked. illetve megteheted, csak akkor tobben hulyenek fognak nezni, ami nem kellemes szituacio.
"A legszomorúbb, hogy a makromagyarkodás zászlaja az árpádsávos lett. „Jobb” házakra a nemzeti szín mellett már ezt is odalógatják. Minek?"
A helyzet az, hogy mivel a trikolórt már annyit használták, hogy megkopott, nem tünik eléggé magyarnak. Kellett egy új szimbolum. Aztán ha azis megkopik, nem tudom mihez kezdenek.

"Nemzeti az, aki anno dec 5-én Igennel szavazott a második kérdésre. A többi nem."
Akkor nagy baj van, ugyanis az ország lakossága 15% nemzeti, 85 % sima magyar.
Egyesek meg vannak győződve arról, hogy az őseik Árpád lovának farkába kapaszkodva szaladtak be a Kárpát-medencébe és ezért van nekik joguk oberkedni itten.
Ez egy divat lett pár éve, s szomorú, hogy aki ezt a stílust felveszi, az jogosnak érzi, amit ugat, mert ő a "jó."
Ráadásul elmosódik a határvonal a szélsőséges kopaszok és a "magyar vagyok nem turista" feliratú fekete polós verebek között.
na még egyszer akkor.


Tudtátok, hogy a cseh nyelvben a "magor" szó jelentése kb. az hogy "vadbarom" ?


ehehe
Magyarnak lenni nem teljesítmény, nem eredmény, hanem örökség. S mint ilyen, nagyon nem lehet büszkének lenni rá. Helyesebben lehet, csak nincs sok értelme, mert legalább ugyanannyira lehet büszke a német a németségére, vagy mondjuk az örmény arra, hogy örménynek született.
Jézuska - Gézuka - tehát Géza - géz - kéz

Ugyan hosszabban kb. fél órás előadásban, és persze nem állítva, de mégis az érdekességét megjegyzendő egy taxis fejtegette ezt itten.

Úgyhogy a többieknek nincs istenük, nekünk igenis van!
jaj-jaj-jaaaaaaj!
meneküljön, ki merre lát! a turulmagyarok erdeje mint zúgó vihar törte át a gátot, s hamarost nem menekülhet előlük senki, ki épeszű! meneküljünk, édes barátim, mert közel a nap, mikor a zárpádsáv nevében az ország felét lámpavasra húzzák a magát nemzetinak valló, azonban számunkra, inteligencs emberek számára nyilvánvalóan csak sima mezei idióták!
Felhívom a figyelmet a post utolsó előtti és utolsó bekezdésére, ahol is a lényeg elhantolódott. Ennyi. Mit mongyak, ekkora műcicit régen szopott dicső nemzetünk.
Abdul Hakeem...
Olvassa el, szépen, lassan, amit írt, érdekes, hogy csak TWÁ káromkodása bántja a szemét. A Zabhegyezőben van erre egy finom distinkció - idegen szavak nem kedvelői számára megkülönböztetés - valami vagy belevalóan, vagy ócskán pimasz. Mindenki szabadon eldöntheti, hogy miként értékeli, akár a saját hozzászólását... Egyébként pedig totális félreértésben van egy újságíró feladataival kapcsolatban. TWÁ (sem) nem nemzetvezető, nem politikus, talán szerencsére. Nem tartozik munkaköri kötelességei közé, hogy utat mutasson szegény tévelygő nemzetének. A dolga az, hogy rámutasson bizonyos anomáliákra, lehetőleg szórakoztató, vagy szórakoztatónak szánt stílusban hívja fel a figyelmet arra, hogy valami, szerinte nem stimmel. A megoldást nem kell, nem szabad tőle várni, s ez a dolog lényege. A baj többek között éppen az ebben az országban, hogy a legtöbb ember mással foglkalkozik, mint amihez ért. Félreértés ne essék, bárki mondhassa el szegény, s szerény véleményét, gondolja azt, hogy zsebében a Bölcsek köve, de csinálja azt, amihez ért, ha van olyan. A focihoz is mindenki ért, oszt' mi lett belőle?
Teljesen felesleges veletek liberálisokkal vitatkozni a nemzetről. Azt se tudjátok mi az. Mint ahogy a mélymagyarokkal felesleges arról, hogy pl Jézus nem lehetett magyar . Létezik egyáltalán magyar nemzet ,ég? Olimpia idején azt hiszem igen. Különben....háááát...nem tudom
Azt nem értem, miért is nem lehet ezt a Magyar vagyok kérdést normálisan kezelni. Büszke vagyok őseimre, a nagy magyarokra, hazai árut vásárolok, mégha a cseszlovák tej felannyiba kerül is.
Mindemellett nekem egy gondolat nagyon hiányzik ebből a magyarvagyokból. Én azt _is_ szeretném elérni, hogy ha pl. egy nemzetközi társaságban vagyok és magyarként mutatkozom be, akkor ne csak a görög, német, holland után érdeklődjenek, hanem utánunk is. És ne csak a magyarországi "oktoberfest" miatt...
őrnagy

""Nemzeti az, aki anno dec 5-én Igennel szavazott a második kérdésre. A többi nem."
Akkor nagy baj van, ugyanis az ország lakossága 15% nemzeti, 85 % sima magyar."

Úgylátszik a nemzetnek még nemzenie kell, ha tényleg meg akarja mondani, hogy ki itt a nemzet.

szevasz valdez!
Őrnagy Őrnagy
Oszt mirül vitatkoznál itten nemzetileg, tücsök?
hogy ki a polgár, meg ki a nempolgár annak azért kijárt volna mégegy pici bekezdés polgárkormány valamint polgárioldalilag.

hamár egyszer ezügyben asztalra tetszett csapni.
A Petőfi utalások mellett elférne még talán néhány Ady allúzió is - ... svábokból jött magyaroknak ÉÉÉN nem vagyok magyar????
--mivelhogy lássuk be: a túlságos magyarkodásnak kell, hogy legyen valami kompenzációs oka is, például olyasmi, hogy megelőzendő, hogy engem zárjanak ki inkább én zárok ki gyorsan másokat. Ez aztán erősen félreviszi a dolgokat, hiszen pl Orbánnal sem a származása a probléma. Kuc-kuc.
Hogy számomra mit jelent a hazafiság?

Magyarországon születtem, magyar szülőktől. Anyanyelvem a magyar, Magyarországon nevelkedtem, barátaim magyarok. Magyarul: az eddigi 21 évemet Magyarországon töltöttem. (A külföldi kirándulások nem számítanak.)

Emiatt a 21 év miatt és az ország sok szempontból siralmas helyzete ellenére alakultam úgy, hogy én itt, Magyarországon szeretnék élni, mert itt, magyarok között érzem jól magam.

És ha már egyszer úgy érzem/döntöttem, hogy itt fogok élni, akkor igyekszem ezt az országot élhetővé tenni: törvényeket nem megszegni; a munkahelyen/iskolában/boltban/stb a többieket nem csesztetni, frusztrálni; szemetet a kukába dobni; sőt szelektíven gyűjteni. Megpróbálok objektíven tájékozódni szavazások előtt; babakocsis anyukáknak lépcsőnél, BKV-nál segítek; nem pazarlom/rongálom sem a saját vagyonomat, sem a köztulajdont. stbstbstb

EZ számomra hazafinak lenni, vagy ha úgy tetszik magyarnak lenni.
Bárcsak a többi "magyar" is így gondolkodna.
OFF

Új Pétertől nagy dolog volt, hogy aláírta a Kulináris Charta-át ( szomabti papírnemzet) .Pedig Lovas István neve is ott figyel. Na ,ez a Charta egy nemzeti dolog valóban. Ez a nemzeti, nem a turulviselés. Csak fura egy picit a dolog, mert a benne foglaltak azéárt nem teljesen vágnak egybe liberális barátaink erősen nagybirtokpárti agrárpolitkai elképzeléseivel.

ON

Számomra egyértelmű volt az IGEN, mert a család egyik ága erdélyi menekült, a másik meg délvidéki sok ottmaradt rokonnal. Lelki tramuna volt anno a kudarc.
Nostradamus · hemar.freeblog.hu 2007.06.11. 09:06:45

erről lécci valami referenciát, mert én heti rendszerességgel dolgozok csehekkel immár pár éve és erről még valahogy nem tettek említést.

egyébként tudtátok, hogy a liberális piréz nyelven annyit tesz, hogy ostoba barom? ;)
"TWÁ"-kezdjük a rövid szösszenettel,amit majd híveid megrohannak.
Csak azt a második bekezdést lehetne feledni.Mert nem más mint saját eddigi munkásságod szemenköpése vs.nem is tudod miket írkáltál össze.Amint TE magyar leszel én visszavedlek székellyé.Nincs Néked semmi nemű nemzeti tartásod,Te már a globalizmus polgára vagy.Nem kellene,hogy a magyarságod "mániád" legyen,de Isten után a második entitásodban.
Mocskos kis hazudozónak maradni nagyon ciki.Vagy a világ vagy a haza.Vagy a világ vagy Isten.
Fószerkám,ne hasalj-ez nem szigorlat.ITT megméretted már Magad,és a fanjaidon kívül könnyűvé mértünk.Lehet hazudozni,csak hát olvastuk miket írtál össze.Különben meg megkérlek,a trágárt ne keverd össze a magyarral.Legalább jellemed legyen.Bár pont Neked?
Ekkora témahiány lenne, Árpika? Vagy bántott valaki a hétvégén? Vagy csak simán elgurult? Nem vagy te egy kicsit frusztrált? :)
"TWÁ"-a rövidebb üzenet:az a Tied és azt!!!
Talán azért a nemzeti oldal nem annyira egyházellenes, mint te.

A nemzeti oldal emberei a nemzetnek egyértelműen jobbat tevő párt mellett döntenek, akkor is, ha neki épp nem az a jobb anyagilag, de a többségnek igen és morálisan és ideológiailag is az a jobb.

Aki a magyarokat szemétként, pénzforrásként, stb. kezeli, mint a jelenlegi kormány, az magyar, de nem "magyar".

Aki tudja, hiszi, hogy a Gyurcsány kormány egy közel-diktatórikus banda, rombol, lop, megfojt minket, de mégis rájuk szavaz az magyar, de nem "magyar".

December 5-i népszavazással kapcsolatban, csak az nem "nemzeti", aki tisztában volt azzal, hogy a határon túliak semmilyen veszélyt nem jelentenek - mint ahogy a szemét kormány állította - mégis nemmel szavazott.

A nemzeti oldal nem tekinti a szovjet megszállást felszabadításnak, nem koszorúzza a komcsik emlékművét. Aki ezt teszi nem "magyar".

...
Nostradamus · hemar.freeblog.hu 2007.06.11. 09:06:45

angol nyelvű oldalakat már találtam, majd utánaérdeklődök hogy is van ez. olvassátok inkább a többi postomat :)
"Teljesen felesleges veletek liberálisokkal vitatkozni a nemzetről. Azt se tudjátok mi az."
Definiáld, és tudni fogjuk :)

Üdv Fóka!
mindannyian jól tudjuk, hogy a turultetoválós-árpádsávozós-magyarvagyokozós sötét "emberek" nem igazi magyarok. az igazi magyarok mi vagyunk! hiszen eme országban is - mint nyilvánvalóan mindenhol máshol (pl franciao., nagy-britannia, dánia, usa, akár szlovákia, románia stb.) - a nemzeti jelképek kifigurázása, és a hazafias megnyilvánulások teljes hiánya valamint mások hazafas megnyilvánulásainak becsmérlése teszi az embert igazi hazafivá! ezennel felszólítom minden igaz magyar honfitársamat, hogy a befogadás és a tolerancia nevében közösen nyilvánítsuk ki, hogy a turulosok nem méltók arra, hogy magyarnak nevezzék magukat!
Vazze, tótawé, mi 2002. márciusa óta mondogatjuk ,hogy ezek a rohadékok elvették tőlünk az egyik legszentebb nemzeti szimbólumunkat, a kokárdát, és hogy ezek után nem tudom jó szívvel feltűzni azon az egyetlen napon se, amikor létjogosultsága van. Azóta elvették a trikolórt, mert hányigert kapok, amikor nemzeti zászlóba öltözött emberek handabandáznak. Az októberi képeken láttam, hogy vaoltak, akik pl. sátorlapnak használták a zászlót. Mi ez, ha nem meggyalázása a nemzeti jelképnek? Fejre kötni, panyókán vállra vetni, na, mondhatom, ezzel sztán megtisztelik a magyarságukat.
Remélem, hamarosan elkezdik árulni a piros-fehér-zöld színű budideszkát!
Az én magyarság-definícióm: magyar az, aki nemzetek közötti bármilyen megmérettetés vagy választási lehetőség (focimeccs, olimpia, népszavazás, háború stb.) esetén a magyart választja ill. neki szurkol.

A dec. 5.-i népszavazáson nem-mel szavazók is magyarok, ha más esetekben megfelelnek a fenti definíciónak, de csökkent értékűek.
én nem szoktam olyanokon gondolkodni, hogy mit jelent magyarnak lenni, és hogy nemzeti érzelmű vagyok-e. biztos eljön majd egy pont (vagy nem) az életem során, amikor olyan szinten rá fogok érni, annyira felülről/kívülről fogom figyelni az életemet és a világot, amikor ilyen eszmefuttatásokat fogok véghezvinni.
pillanatnyilag azonban ezek megfoghatatlan, tőlem távol álló témák, gondolatmenetek. nem tudnék mondani egy olyan aspektusát sem életemnek, amelyben ez egy releváns kérdés lenne.

a "nemzeti oldal" kifejezésnél már csak a "nemzeti érzelmű"-vel tudok kevesebbet kezdeni. nekem ez a levegőben lóg, nem tudom hova kötni - sem cáfolni, sem alátámasztani nem tudom.

ezt én inkább evidenciaként kezelem, nincs ezen mit filózni - a Föld nevű bolygón élünk, egy európai országban, Magyarországon, ergo engem is beleértve magyarok vagyunk. pont. ezen kívül férfi vagyok és szemüveges. ezért én a férfiak oldalán állok és szemüveges érzelmű vagyok.
kisa

Nézd meg a hétvégi mszp gyűlés képeit, ott is láthatsz nemzeti színű sálban vidámkodó néniket.
A nemzet valami történelmileg kialakult, nyelv, érdek és sorsközösség. És kell hozzá valami érzelmi, leki kötődés. Akinek a Sznet Jobb tetemcafat, annak ezt hiába magyarázom. Érezeni kell, megmagyarázni nem lehet. Mit érzel, mikor az olimpián a Himnuszunkat hallod? Ha semmit, nem vagy része a nemzetnek.

A mélymagyarok meg: miért ne járhatnának turulos pólóban, tarsolylemezzel stb. Demokrácia van, tehetik. Nekem is van több, csodaszarvasos meg egyéb pólóm, de én csak azért veszem fel, hogy a liberálisokat idegesítsem . A mély magyarok nem veszélyesek, a skinek már más tészta. De a kettő nem ugyanaz.
"Oi! Oi! Oi! The chosen few!"
Ha már a magyarnaklevésről van szó ez ide vágó idézet.
Az egyik előző posztban írta valaki, hogy kéne új nemzeti jelkép, lehetne zöld alapon fehérrel Elkúrtuk!, piros szegéllyel.
Előre szólok, hogy ha valaki a helyesírásra fogja verni magát, akkor inkább ne tegye, diszlexszel ne vitatkozz, mert nem veszi fel.

Őrnagy: meséld el, légyszi, hogy akkor neked mi a magyarnaklevés.
Mert én csak azt látom, hogy vannak, akik megmondják, hogy ki a magyar, meg vannak, akik egyszerűen csak azok.

Egyébként a következő mélymagyar turulistát, aki kereplővel vagy a nélkül kétségbevonja nemzetiségem, vagy csak szimplán zavar (pl bent ülök egy Pátria nevű kávézóban és ő az előtte lévő téren kerepel magnetofonba) azzal eljátszom a Die Hard 3 egyik jelenetét, kicsit átdoglozva: kap egy takaros szendvicstáblát, egyik felén turulmadár, másikon kurucinfó reklám, kezébe Árpádsávos zászló, és kirakom egy borsodi kis faluban.

Ja, és még valami, magyarságból:
- Apu, mi az, hogy agitátor?
- Demagóg, kisfiam.

Az meg, hogy majd ott állok a ballagáson, azt a többi szülő majd jól nem tudja a magyar himnuszt... Király Linda nem tudta, na bumm. De hogy a Vikidál a nemzeti oldal gyűlésén :-DDDDDD
Amúgy szerintem pont azért hívják magukat,- ha úgy hívják - "nemzeti oldalnak", mert ezzel kelnek és ezzel fekszenek. Más meg nem.
De az azért nem annyira különleges a mai világban. Sok mindenki mondja magát annak, ami nem. (baloldal, jobboldal, független stb.)
"Nem kellene,hogy a magyarságod "mániád" legyen,de Isten után a második entitásodban."
Elsősorban ember vagyok, másodsorban magyar.

Quantomboy, egyetértek veled.

"Vagy a világ vagy a haza.Vagy a világ vagy Isten."
Ez egy átverés, itt nincs választási kényszer, nem egymást kizáró dolgok.

TD223 2007.06.11. 09:24:37
Pont erről szól a cikk, hogy milyen alapon döntöd el róla, hogy ki a magyar.
"nemzetnek egyértelműen jobbat tevő párt", ezt majd 50 év múlva tudjuk megítélni.

"December 5-i népszavazással kapcsolatban, csak az nem "nemzeti", aki tisztában volt azzal, hogy a határon túliak semmilyen veszélyt nem jelentenek - mint ahogy a szemét kormány állította - mégis nemmel szavazott."
És aki arra se vette a fáradtságot,hogy elmenjen (2/3), az micsoda, piréz?
Voltatok már Norvégiában? Na, az nemzet. Szinte minden házon kis zászló leng külön kis rúdon, a nemzeti zászló tengeri meg otthoni változata. Bank csak egy van a legtöbb városban és norvég tulajdon ( és fura mód ingyen van a számla), élelmiszerből ami ott is megterem, abból tuti nincs külföldi. Stb, stb. Még az utcaseprő is norvég Egész élhető ország lenne, ha nem lenne télen sötét, meg jobban főznének. De stressz az nincs ,nem úgy mint itt.
Szerintem Molaris TWÁ egyik alteregója.
Meg Őrnagy: úgy mondod, hogy "veletek, liberálisokkal", olyan világfájdalommal, ráadásul mintha valami külön faj lennénk, vagy másik, meghatározhatatlan nemzet... légyszi, még te se vedd el a magyarságomat.
Azért, mert elhiszem, hogy más nemzetek egy-két tagja jobban tud nálunk valamit, és azt át kéne venni illő kritikával, azért én még magyar vagyok.
Sőt, attól, hogy szó szerint rosszul leszek a sok turbómagyartól, még inkább magyarnak vagyok szerintem, náluk mindenképpen magyarabb.
Ultraliberális és kozmopolita vagyok, de ez egyáltalán nem zavar abban, hogy magyar legyek. Ha holnap ismét megszületnék, újra magyar szeretnék lenni.......de attól hogy magyar vagyok, nem tartom magam sem különbnek, sem rosszabbnak másoktól.
...a népszavazáson igennel szavaztam, mert a saját erkölcsi értékeim nem engedték másképp. Halkan megjegyzem.....ha valaki nemmel szavazott, az is teljesen rendben van.
Őrnagy Őrnagy 2007.06.11. 09:41:53
"Mit érzel, mikor az olimpián a Himnuszunkat hallod? Ha semmit, nem vagy része a nemzetnek."

úgy látszik, nem vagyok része a nemzetnek, mert én, dögöljek meg, semmit nem érzek, ha hallom a himnuszt.

az olimpián viszont nagyon drukkolok a magyaroknak, és akkor kifejezetten boldog vagyok, ha jó eredményeket érnek el.

de a himnusz...ettől különben is hülyét kapok: ez a világfájdalmas dal pont illik hozzánk, sajnos. folyton csak ez a szenvedés. ebből kéne végre kilépni. én nem olyan magyar akarok lenni, mint a himnuszunk.

Az a helyzet, hogy a liberális oldal SOHA AZ ÉLETBEN nem kötődött a nemzethez. ÉS abban tévedtek, hogy a nemzetioldal nem nemzeti oldal létrehozásában orbán a hibás. Mutassatok már nekem egy szöveget, képet, cikket, videót, ahol pl az szdsz oly erőteljesen kiáll a nemzet érdekei mellett...
Ja, és őrnaggyal maximálisan egyetértek a december ötödikei népszavazás kapcsaán.
Szívemből szóltál Árpád!
Az utolsó mondat pedig nagyon ül!
Én nem hiszem, hogy a turulosok bárkinek megkérdőjeleznék a magyarságát. A nemzethez tartozását viszont lehet. Más a nemzetiség és más nemzet.

De bennetek olyan gyűlölet él a nemzeti dolgok iránt, hogy félemetes. Sikeres volt az agymosás. Aczél és Lukács elvtárs boldogok a Pokolban vagy a Mennyekben?
Bazmeg Árpi....járjál pszichológushoz, talán segíthet a frusztrációdon...

ha majd huszadannyit tettél ezért a "kurva országért" mint amennyit a nemzeti oldal akkor pofázhatnál így...(mint öregapám kocsisa komolyan) !!! még az oviban volt divat minél rondábban beszélni, mert az a "nagyfiú"

hát ki a kurvaanyád vagy te ehhez????

ps.: szar lehetett a hétvégéd, ha ennyit bírtál kiizadni mint "téma"
"Teljesen felesleges veletek liberálisokkal vitatkozni a nemzetről. Azt se tudjátok mi az."
"Érezeni kell, megmagyarázni nem lehet."
Ezek szerint te se tudod, csak érzed. Ez oké, amíg nem akarsz róla vitatkozni.
Vitatkozni, csak világosan definiált fogalmakkal lehet, érzésekkel nem. Ergó, ha meg akarod mondani ki magyar, kénytelen vagy világos kritériumokat alkotni.
Csehek iránt érdeklődőknek:
magor - bolond, félnótás. Népies kifejezés.

Szvsz. köze nincs a magyarokhoz, és a témához sem. Képzeljétek van olyan falu, hogy Bugyi, meg olyan város hogy Ronda höhöhö. Azért ezt az óvodás szintet tán meghaladhatnánk, persze tudom hétfő reggel...

A postok többségéhez képest ez még építő jellegő volt. A mi kurva Emese anyánkat, a faszért hentergett a Turulmadárral, vagy miért nem védekezett legalább..., azt csodálkozik, hogy ez lett belőlünk.
Publius, igen az fontos, hogy senki sem különb a másiknál...magyar,román, albán, bantu, stb. Alapnak már jó a nemzeti megegyezéshez :)
Magyar seggbe magyar lofaszt!
Ja, és olyanok, akik lazán micisapkának nevezik a Szent Koronát, azok ne kezdjenek el arról szövegelni, hogy néhányan _jogtalanul_ nem tartják őket a nemzet részeinek...
Ez a mai bejegyzés egy ugyanolyan színvonaltalan, mocskolódó, fröcsögő írás, mint amit Árpika annyira szívére szokott venni a fidesz vagy a kdnp részéről.

Árpi, kíváncsi lennék, mit szólnál, ha majd gyermekeiddel bárki, bármilyen témában a te stílusodban beszélne. :)
Definició:

Számomra az a magyar, aki beteszi a közösbe, azt amit a pont aktuális törvények rá kirónak, azaz nem azzal foglakozik, hogy ki mennyit és miért mer ki a levesből, hanem azt nézi, hogy hogyan tud minnél többet beletenni.

" Azt kérdezd meg magadtól, hogy mit tettél te a nemzetért, és ne azt, hogy mit tett a nemzet érted." J. F. Kenedy

bs395 nem veszem el a magyarságodat. Akinek magyar az anyanyelve az magyar, oszt kész. Még akkor is, ha liberális.
Publius ez is igaz, de ez már a nemzet definíciója inkább.
"Akinek a Sznet Jobb tetemcafat, annak ezt hiába magyarázom."
Mellesleg a tényleg egy holt test része. Illetve Istvánt politikai okokból avatták szentté. (De ez ebben a korban megszokott volt)
Akkor inkább hivatkozhattál volna a Szent Koronára. Persze anyagi síkon csak egy fémdarab, de mint szimbólum, a magyar államiság jelképe. (mellesleg a monarchia, mint társadalmi berendezkedés jelképe is, de a szimbolumok márcsak ilyenek, sok rétegűek, mint az ogrék :) )
Amúgy nincs bajom a fasz, kurva stb. szavakkal, de most kicsit sok volt. :)

Amúgy jah, én sem szeretem, mikor engem ki akarnak hagyni minden nemzeti dologból. Ez már csak ilyen, eszembe juttat egy régi fórumozást a székely himnuszról, mikor kiderült, hogy nem is vagyok nemzeti:

"Egyfelől imádkozik Erdélyért 5 M igaz magyar (az 5 M hazaáruló természetesen nem!), másfelől másfelől 11 M igaz román (arányosan rájuk is osszunk fele hazaárulót). Jehova és Jézus ülnek a felhők szélén, és számolnak. Az eredmény egyértelmű, nem?!

"A nemzet valami történelmileg kialakult, nyelv, érdek és sorsközösség. És kell hozzá valami érzelmi, leki kötődés. Akinek a Sznet Jobb tetemcafat, annak ezt hiába magyarázom. Érezeni kell, megmagyarázni nem lehet. Mit érzel, mikor az olimpián a Himnuszunkat hallod? Ha semmit, nem vagy része a nemzetnek."

Na ez már ott gáz, hogy a "nemzet valami" Őrnagy! Elég szomorú, hogy a "nemzet valami"! És elég szomorú az is, hogy a nemzettagok definícója a szélsőradikális katolikus hit, és rapszodikus érzelmek a Himnuszt hallgatva.
Én például ÉRZEK valamit a Himnuszt hallgatva. (dühöt. ha pergősebb lenne, biztos messzebbre vittük volna... na ja.)
Szerintem Szálasi is érzett valamit a Himnuszt hallgatva, mégis rábólinott, hogy a magyarokat a kaukázusba költöztessék a Nagy Német Élettér miatt.
Ez a poén!

Nem tudod, mi a nemzet, foggalmad sincs, mit jelent a szó, csak VALAMI. Akkor már csak azt nem értem, mi alapján kategorizálsz?
Ja, érezni kell. ÉREZD!

közelebb állsz a globalizációhoz, mint gondolnád...
Na, megtermett a gyümölcs. Mindenkinek van saját, különbejáratú, nemzeti illetve nemzetietlen kurvannya. A legjobb magyarok a norvégok ezek szerint, ne sírj, ne sírj Kossuth Lajos!Mégeccer és utóljára: éljen a kétharmad!
Őrnagy:
"Még akkor is, ha liberális."
Szerintem Jézus is liberális volt...
Igaz, valószínüleg nem magyar...
Mi bajod a liberalizmussal amúgy?

Hacsaizé te anynira sötét vagy..nem vagy Féletelnül Fiatal Baloldal tag? Oda mehetnél.

Lassan mondon, hogy ...:
A norvégok nemzet. NORVÉG nemzet. Magyar nemzet nincs. MAGYAR nép van.
"bs395 nem veszem el a magyarságodat. Akinek magyar az anyanyelve az magyar, oszt kész. Még akkor is, ha liberális."

Na ez, ez se igaz. Nekem ne jöjjön ide, a Magyarok Világszövetségének tagja pofázni a népszavazásról, amikor 12 évesen húztak el a szüleivel amerikába, és alig érteni, mit mondd... nem magyar! Magyar az anyanyelve, de nem magyar.

Nem magyar nevelés, nem magyar környezet, nem magyar nyelv a hétköznapokban, és nem, NEM magyar kultúrát szívott magába.

Kertész Imre meg menekülhet, ahova akar, ő magyar lesz...
"Még az utcaseprő is norvég "
kivéve az a temérdek bevándorlót, akit utálnak nagyon.

"Mutassatok már nekem egy szöveget, képet, cikket, videót, ahol pl az szdsz oly erőteljesen kiáll a nemzet érdekei mellett..."
Vajon az áll-e ki a nemzet érdeke mellett leginkább, aki a legtöbbször veszi a szájára?

"De bennetek olyan gyűlölet él a nemzeti dolgok iránt, hogy félemetes."
Az általad használt nemzeti fogalom iránt esetleg, de nem a nemzeti iránt.
Kisa a liberalizmussal semmi bajom, én is votlam SZDSZ szavazó. A neoliberlizmussal van bajom, meg a globalizmussal. Csak az egészet egyszerűbb egy szóban összefoglalni: liberális.
Lord Valdez: akkor konkrét intézkedést a részükről, ha ez így jobban tetszik.
ALfdam: valóban Kanadából ne ugasson senki, hogy itt mi legyen.
Őrnagy Őrnagy 2007.06.11. 10:06:16
Hogyne, bogaram! Én egy teljesen sötét ifjú balog vagyok, aki úgy érzi, hogy tartogat még számára valamit az élet, viszont kellően megalapozott ítéletalkotó képesség híjján csakis és kizárólag baromságokat vagyok képes összehordani (lásd még: hülyemagyar).
Skót
Fociban nem szurkolok csak azért mert magyar. Ha valami szar, akkor nem mentség a piros-fehér-zöld címke. A kicsi-savanyú de a miénk dolognak is van határa.

Arra kell törekednünk, hogy a magyarság minőséget jelentsen - elsősorban a mindennapokban, de természetesen a művészetben, sportban is, bárhol. Ha viszont vmi gáz, akkor ne takarózhasson azzal, hogy ő milyen magyar, és üldözik a zsidókommunisták - és lássuk be a jobboldalon napjainkban a legtöbbször ez megy.
magyar az, aki annak vallja magát. punktum. tóta magyarnak vallja magát. ergo magyar. viszont trágyamagyar. bokáig lében. gumicsizma nélkül. szar lehet így élni. merthogy aki utálja a saját nemzetét, saját magát utálja.
Hol van Mici? :( Micit akarom! :(((
Nekem tetszik a cikk,de egy dolgot hiányolok belőle, de nagyon.A jelképek kisajátításához a baloldal is hozzájárult azzal,hogy szemérmesen meghagyta azt a jobb oldalnak,max. kikérte magának hogy kiszorítják belőle.DE GYF és társai a sok dumájukból mindig tabuként khagyták ezeket,soha nem definiálták magukat polgárinak,nemzetinek, sőt a jobboldal szinonímájaként használták.Pedig akkor lehetett volna anulálni ezeket a kijelentéseket, hogy ha külön cécó,magyarázkodás nélkül magukat is beleértik ezekbe a fogalomkörökbe.Ha OV felszólítja a híveit,hogy rakjanak fel kokárdát,nem elhatárolódni kell, hanem felszólítani a baloldalt hogy húzzanak ők is, és már kivan fogva a szél a vitorlából.A rendezvényeken pedig nem "igen-igen" táblát kell lóbálni,hanem nemzetizászlót.Ha a kormány sajtótájékoztatót tart,akkor legalább a díszlet ne valami baromság legyen,hanem trikolor.Ezer példa van erre a szemérmes önkorlátozásra.
Őrnagy x 2

Itt valaki emlegette a nemzeti érdeket. Tőle nem kérdezek, nem látom értelmét, a Te megfogalmazásodra viszont kiváncsi lennék.

Szerintem Tóta egy fasza magyar
CZIFFRA PLACHTA ZASZTAVA:

Nem. Nem magyar, aki magyarnak vallja magát. A kettőnek semmi köze egymáshoz, demagóg-közhely lövő kis barátom.

Mert majd egy marsi idejön, és azt mondja, magyar vagyok. Persze.
UFÓ vagy b%#&meg, nem magyar!!

Attól még persze szerethet itt élni, meg minden.
cziffra plachta zasztava

Hüjemagyar vagy te is :), nem a nemzetét utálja, hanem egy gyökeret, aki egy nemzet vezérének képzeli magát, és ak nem rá szavaz az mocskos hazaáruló. Na ilyen a trágyamagyar.
"Az a helyzet, hogy a liberális oldal SOHA AZ ÉLETBEN nem kötődött a nemzethez."

Ez hülyeség. A liberalizmus egykor igen hű barátságot ápolt a nacionalizmussal, mert akkor éppen annak volt ideje. A XX. században kicsit sokat kaptunk belőle, ezért távolodott el tőle. De azt mindenki jegyezze meg, hogy a liberalizmus ellentéte a konzervativizmus és nem a nacionalizmus!
"TWÁ"-mint kritikus és kívülálló!Olvass és értelmezz!Mármint a fan-jaid megnyilvánulásait.S ha maradt még valami abból ami az iskolában Reád ragadt,vedd elő a sohamegnemismert,ássdelMagad gépet és helyezd "on"-ba.

Szegénységi bizonyítvány egy ilyen röffenés.TE mint az első a disznók vályújánál regélsz a francia étkezési etikettről.KISFIAM,szerénység,-már ezt mondta "Bástya" et. is.TE meg még ennél is kevesebb vagy.Na-hátrább az agarakkal,mert a végén India azt hiszi Te f'ngod nékik a passzátszelet.

Te taknyos kis senkiházi. Soha nem vállaltál vitát,mint "liberális" lebunkóparasztoztagagyamentezted az ellened szólót;mindezt külön-külön egy kiragadott mondatrész alapján.

Hol a fenében nyilvánul meg az a rohadt nagy objektivitás???Hol van a fennen hirdetett "humánum"??Ki a fenét érdekel szerinted ez az agymosott köpedelem??Ki az szerinted AKI áldozatot hozott e hazáért egyetért veled.Megmondom:csak az olyan nyikhaj senkik akik a pofájuk szellőztetik és tenni -mint TE-semmi de semmit nem tesznek.TI liberálisok várjátok,hogy majdan a nagy "újnemzetköziség" uralma alatt mint "első seggnyalók" kaptok valami jutalom falatot.

Dögvész rátok,haza és nemzetárulók vagytok.Lehet csűrni-csavarni,de a tény,tény marad.
Dr. Stein!

"
Te itt új fiú vagy, igaz? Mármint a W.blogon"

ez csak egy pelda a sok kozul, amibol sztem ismet tokeletesen latszik, h Te csak "felhaborodni" jarsz ide. megeri? egeszsegedre!

ha vki a "konkret hozzaszolasra" reagal,
akkor az mar nem velemeny? ki beszel arrol, h altalaban szelsojobbtol megszokott hulyesegeket szajkozol, vagy "nemzeti/polgari" jobbos a szad ize?!

ossze-vissza:
a "nemzeti oldal" fogalom, igenis bantoan kirekeszto kifejezes

worluk nem kozgazdasz, nem alkotmanyjogasz, nem szaklapba irta, amit irt, kovetkezeskepp sem nem kompetenciaja, sem nem feladata megoldast keresni.
egyszeruen kimondja, h mi szurja a szemet (es nem csak az ovet). persze ha javasol is vmit konstruktivan helyette, az piros pont...

az, h vki a turul elott borul le reggelente, szive joga, senkinek senki koze hozza. ha viszont az utcan ket auto felgyujtasa kozben arra setalok, es elmondom neki, h en nem azt teszem, amikor rakerdez, mire en "kotsog" vagyok szte, akkor u.olyan jogom nekem Ot lekocsogozni. pont!

"A nemzeti oldal emberei a nemzetnek egyértelműen jobbat tevő párt mellett döntenek, akkor is, ha neki épp nem az a jobb anyagilag, de a többségnek igen és morálisan és ideológiailag is az a jobb."
??? ezt egy mezei cserebogar (mint Mi mindannyian) hogyan tudja felmerni?????
ehhez egy szemelyben expertnek kene lenni minimum jogbol, kozgazbol, pszichologiabol, szociologiabol, nna meg linearis algebrabol es valszambol (ez az, amit leginkabb hianyolok a fidesznel), meg meg sok egyebbol!

velemenye lehet mindenkinek (legyen is!), az mar mas kerdes, h nemelyeknel azzal a perverzioval tarsul, h nem a "sajat" kozegukben szeretik hangoztatni

a "budos kommunistazasrol":
aki teszem azt husz evesen az mszp-re szavaz, az kommunista???
"u.azok a budos komcsik ulnek ott, akik akkor is".
Valoszinuleg vmilyen szinten minden kb 35 evnel idosebb kommunista volt annak idejen (biztos sokan nem ertettek egyet akkor sem a rendszerrel), hisz abban nottek fel. Dojuk ki az osszes energetikai mernokot??? mert budos komcsik? ha blogolas kozben elmegy az aram, es nem tudod a hulyesegeidet beirni a blogba, meg lehet szidni az mszp-t, h elkurtak??

hol beszelt TWA ebben a blogbejegyzesben komcsikrol, es nem komcsikrol? egyeseknek mindenrol ez jut az eszebe?
ez minden problema osforrasa? nem kene mar ezen tullepni vegre, es szajhabzas helyett vmi "erdemi alternativat" mondani kedves fideszesek?!
szamokat peldaul cimszavak helyett?
Molaris: te tipikusan az az ember vagy, aki egy sör mellett arról regél, hogy a TWÁ-hoz hasonlókat fogja elsőként falhoz állítani a FORRADALOM?!

Mert innen úgy tűnik... :D:D

Kíváncsi lennék, te mit tettél, testvér! JAJJ várjál, biztos TE lengetted a legjobban a triklor-zászlót, vagy, igen, igen megvan, te vagy az, aki árpádsávot tetováltat a karjára, egyből kettőt is, te TESZED a legtöbbet a hazáért, ó mondd, világosíts fel:

TE MIT TETTÉL KONKRÁTAN A HAZÁÉRT???
Az ún. nemzeti oldal hangos képviselői általában abba a hibába esnek bele, hogy a magyarságukat mint állapotot tevékenységgé bővítik. Tehát aktív cselekvéssé válik egy amúgy szimpla tulajdonság.
Dr Borivoje Surdilovics: így-így. ezt sem egyedül Orbánék kúrták el, ahogy Gyurcsányék sem egyedül kúrtak el itt sok mindent.

szvsz ha valaki most indítana egy, az emberek többségének (70-80%) megfelelő célokat és elveket megfogalmazó pártot, tőkeerős támogatók segítségével simán választásokat nyerhetne.
molaris

Ezt nyomhatod a HIR Tv-ben a Csintalannak. Ő biztos megtapsolna. Itt viszont ismét szarrá ástad a NAGY MAGYAR imázst.
Valahogy - máshogy - talán én is megkülönböztetném magam ezektől az emberektől, de nem kell, megelőztek, ők megkülönböztetik magukat, mint magyarok, én meg büszkén vállalom, hogy nem vagyok az.
Az itt a fő gond, hogy az általam ismert "nemzeti" érzelműek többsége valójában épp azt kompenzálja az állandóan hordott kokárdával, az árpádsávval, a Magyarvagyoknemturistával, a nemzetszeretet és a kereszténység idétlen összemosásával (ezt keresztényként mondom), hogy rohadtul nem tud mit kezdeni a magyarságával és azzal, hogy ehhez a nemzethez tartozik. Sok esetben a kereszténységével sem tud igazán mit kezdeni, ezért kellenek ellenségképnek számára sokszor a zsidók, az ateisták, a liberálisok. Olyan ez, mint mikor egy leszbikus csaj mindenkinek úgy mutatkozik be: szia, X. Y. vagyok, és leszbikus. Azt mondja, azért teszi, mert büszkén vállalja, pedig egyvalamit igazol vele: baja van a saját leszbikus identitásával, ellentétben az összes többi leszbikussal, akik jól elvannak anélkül, hogy leszbikusságukat azonnal mindenkinek a tudomására hozzák.
Az a magyar, aki éjjel-nappal kokárdában mászkál, Nagymagyarországot hord az autóján, és veszi a bátorságot azok lenézéséhez, nemzetből kirekesztéséhez, akik kiröhögik, az tragikomikus és sajnálnivaló, mert épp a saját bizonytalanságát próbálja szegény leplezni. A Kádár-korszak valóban súlyos sebeket ejtett a nemzeti identitástudatunkon-csakhogy ezt épp a szerencsétlen mélymagyarok viselkedése mutatja.
Az a drága lélek, aki döngeti a mellét, mint King Kong egy jó kaksizás után, hogy "én aztán az übermagyar vagyok", milyen alapon veszi a jogot/bátorságot, hogy eldöntse, ki magyar rajta kívül és ki nem? Elkapta a megvilágosodottságot, vagy mi???

Aki magyarnak érzi/vallja magát, az hadd legyen magyar. Nehogymár bárki eldöntse, hogy én melyik nemzet tagja lehetek, és melyikből takarodjak!

Vagy majd eldöntöm én:
- akinek nincs bajusza, nem magyar
- aki a házam elé szaratja a kutyáját, nem magyar
- aki nem tud ultizni, nem magyar
- aki csúnyán néz rám, nem magyar
- stb.

Ennyi erővel ez is lehetne az alapja a kategóriának.
Ugyanmár...
Publius a válsz egyzerű. Nemzeti érdek az, ami a magyaruk beszélö homo sapiens egyedek többségének érdekeit védi. Pl olyan törvény megalkotása, ami a külföldi szemnétbehozatalt 20 börtönnel jutalmazza.
A több-biztosítós model már nem biztos hogy az, mert ugye lehet többen szopnak, mint nyernek, de ehhez a témához nem értek, nem nyilatkozom.

Asimov R. Daneel Olivaw-ja pl. jó lenne a nemzeti érdekek védelmezőjének mint min. elnök., csak az pzitronagyában az ember szót magyarra kell cserélni. Az lenen a nemzeti érdekek védelme, így már lehet érthetőbb. ( az fel se tételezem, hogy nem olvastátok az Alapítvány könyveket)
de most tényleg... áruljá már el valaki, mit lehet tenni KONKRÉTAN a hazáért?

Tüntetéseken zászlólobogtatás?
Alkotmányozó nemzetgyűlés?
NBH-önképző kör?
Megmenteni a terroristáktól á lá Jack Bauer?
Hazafiasan bólogatni a HírTV-n?
Tüntetéseken kővel dobálás?
Tüntetéseken tüntetőket-verni?
Tüntetéseken felháborodva politikusokat verni?

Vagy mi? Valaki segítsen, mert Tenni Akarok a Hazáért!
"Ha OV felszólítja a híveit,hogy rakjanak fel kokárdát,nem elhatárolódni kell, hanem felszólítani a baloldalt hogy húzzanak ők is, és már kivan fogva a szél a vitorlából."

Ezt kellett volna tenni. Talán még mindig nem késő.
Ugyanez a probléma az USAban is, hogy a republikánusok igazabb amerikainak tartják magukat, a demokraták pedig örökké bizonygatni probálják, hogy vannak ők is akkora hazafiak.
alfdam, ha egy marsi idejön és magyarnak vallja magát, én ezt tiszteletben tartom. mert én egy toleráns liberális konzervatív vagyok.
kedves balázs, mint tudod egy az ország. még akkor is, ha szétszakítottsága a balliberális cinizmus jóvoltából jóvátehetetlennek tűnik is. az viszont biztató, hogy mára már csak a fröcsögés maradt nektek. végjáték van. fogalmaitok kiüresedtek. a cinizmuskultúrát felváltja a tisztelet kultúrája. az anyázást a szakmai vita. a kiegyezésnek azonban ára van. gyurcsány ferenc távozása.
molaris: höhö. keresd már meg Árpádot és mondd el neki ott ezt, ugyanilyen hévvel és hangnemben. a videót légyszi töltsd fel valahova. köszi.
Én csak arra lennék kíváncsi, tisztelettel, hogy kik azok, akik Molaris szerint áldozatot hoztak a hazájukért?

Ps.: Vissza Micit!
Kétszer maradtunk le a modernizációval, azaz a világ globális változásáról. Egyszer a 19. században, egyszer pedig a 20.-ikban.
A jelenleg zajlóról nem kellene. A globalizációt meg kellene lovagolni, nem pedig harcolni ellene.....hogy végre mi is egyszer gyöztesek lehessünk.
Alfdam,
amit tehetsz a hazádért, hogy rendesen dolgozol. Ez bőven elég.
CZIFFRA
"alfdam, ha egy marsi idejön és magyarnak vallja magát, én ezt tiszteletben tartom. mert én egy toleráns liberális konzervatív vagyok. "

Kár hogy a marsi k%#&ra téved, mert nem magyar, attól még, hogy magyarnak vallja magát. És őszintén szólva, addig, amíg nem kap állampolgárságot, addig kussoljon is, arról, hogy mit hogyan kéne csinálni.

Tiszteletben tartom, persze, ha itt él, van állampolgársága, ide fizeti az adót, stb, akkor jó állampolgár lesz. Nem lesz magyar. Csak magyar állampolgár.
cziffra plachta zasztava

A liberálist mint jelzőt nyugodtan elfelejtheted magaddal szemben. Szánalmas dolog azt mondani hogy mindennek az oka a ballib és Gyurcsány. Ezért tartunk még mindig itt. Egyenlő mérce barátom. És akkor lehet értelmesen vitatkozni.
hát igen, molaris ismét kitűnően összefoglalta a keresztény nemzeti értékrend mibenlétét.
"De azt mindenki jegyezze meg, hogy a liberalizmus ellentéte a konzervativizmus és nem a nacionalizmus! "
Ez így van. Ez kivánság műsor, hanem eszmetörténet.

""A nemzeti oldal emberei a nemzetnek egyértelműen jobbat tevő párt mellett döntenek, akkor is, ha neki épp nem az a jobb anyagilag, de a többségnek igen és morálisan és ideológiailag is az a jobb."
??? ezt egy mezei cserebogar (mint Mi mindannyian) hogyan tudja felmerni?????
ehhez egy szemelyben expertnek kene lenni minimum jogbol, kozgazbol, pszichologiabol, szociologiabol, nna meg linearis algebrabol es valszambol (ez az, amit leginkabb hianyolok a fidesznel), meg meg sok egyebbol!"
Ezért is jár az 5 pont.

Igen, sajnos, Molaris, ahelyett hogy cáfoltad, volna inkább illusztráltad a cikket.
Hát én bizony elég nagy magyar vagyok. Olyan nagy, hogy nemzeti ünnepeinken kívül ez eszembe se jut. Merthogy olyan természetes, mint a levegővétel. Itt születtem, anyanyelvem (apanyelvem is ;-) magyar, itt jártam iskolába, itt élek, dolgozok, gyereket nevelek, adózok (bassza meg ;-)). Gondolom a T. Jobbik tagja minden levegővételt tudatosan él meg, életének minden másodpercét áthatja magyarságának tudata (persze kérdés, hogy így mikor alkot valami hasznosat is). De akkor is: "Ki magyarságomban kételkedik, annak magyarságában kételkedem" :-)
"Valahogy - máshogy - talán én is megkülönböztetném magam ezektől az emberektől, de nem kell, megelőztek, ők megkülönböztetik magukat, mint magyarok, én meg büszkén vállalom, hogy nem vagyok az."

Ez jó, de én is szeretném magam magyarnak vallani, anélkül, hogy összetévesztenének velük.
publius

sztem nem arrol van szo, h gyoztes v vesztes lehet az orszag, hanem eleg lenne a leheteosegek kozul minel tobbszor az legjobbat megragadni. nem eleve magasra kell rakni a lecet, csak mindig feljebb es feljebb, h elegendo munkaval meg epp meg tudjuk ugorni
alfdam, mit tehetsz a hazádért? először is azt, hogy nem azt keresed, ami szétválaszt minket. egyikünk sem magyarabb, mint a másik. ez nem zászlólengetéstől függ. csak értsünk egyet abban, hogy a magyar nemzet nem pusztán az anyaország határai közé szorított politikai nemzet. aki kolozsváron magyar, az is magyar.
Guga: mint láthatod, ez a RENDES magyaroknak nem elég. Kíváncsi lennék, hogy ők mit értenek a Hazáért Tevés alatt, amit mi, "nyikhaj senkik akik a pofájuk szellőztetik és tenni -mint TE (TWÁ)-semmi de semmit nem tesznek" láthatóan nem teszünk meg.

Molaris/Őrnagy úr/Valaki segítsen...
Moszkovita lelkivilágom,: idenekem egy fajmagyart olyat "falusiak a nagyszüléim, de én pesten születtem" én meg babának is, olyan csúnya voltam, hogy velem ijeszgették a nagylányokat, meg a nagyfiúkat, meg akinek kórságot akartak előidézni, és ez nem holmi talmi ragyogás volt részemről, hanem valóságos turáni-átok, az amelyik olyan sejtelmesen néz szembe a globalizmussal, és a zászló égetőket, lengetőket meg kergetőket egy jászolba hajtja és édes, kedves mesét mondat, mondjuk Tóta W-vel, hogy egyszer volt egy nagy ország, ami úgy összetöpörödött, hogy Medgyessy Von Gyurcsányi szimetriai is csak Bekókásodott, mert üzleti alapon, bevont alapítványi életmentések, olyan huncut milliárdos játékszerek, mint jól beszíva szidni az identitás válságú szocdemeket, hogy ők mindig jót akartak, de egyből elcseszik, ha a hatalom szele szemükbe csap, és nem azért, mert szolgalelkűek, áh dehogy, ők a vőlegények, csakhogy a nászhoz nem értenek.
1 kérdés:
Magyar vagyok?
2.kérdés:
Ha nem a Fideszre (KDNP, MIÉP, JOBBIK) szavaztam, akkor nem vagyok magyar?
3.kérdés:
Ha nem szeretem a turulmadarat, a nemzetgyűléseket, a kereplőket, akkor nem vagyok magyar?
4. kérdés:
Mi a nemzetségem, ha magyar az anyanyelvem, itt élek, itt fizetek adót,
itt szeretnék élni?
CZIFFRA
"csak értsünk egyet abban, hogy a magyar nemzet nem pusztán az anyaország határai közé szorított politikai nemzet. aki kolozsváron magyar, az is magyar."

Ezzel ki vitatkozott? Ő se lesz teljsen magyar, mert ugye erőteljes román környezetet kapott, de azért nevelésében, nyelvében, helyi kultúrájában erősen próbálja megőrizni magyarságát. És nem az ŐRZÉS tényétől lesz magyar, hanem a környezetétől, s nevelésétől.
Az más kérdés, hogy adója nem ide jön, mások döntenek felette, ergo kussoljon, ha határon túl szó van valamiről, ami NEM róla szól. (képletesen)
cziffra plachta zasztava:
érdekes, amit írsz.

"a cinizmuskultúrát felváltja a tisztelet kultúrája."

ezt te hol tapasztalod?

"az anyázást a szakmai vita."

és ezt?


"a kiegyezésnek azonban ára van. gyurcsány ferenc távozása."

sosem értettem hogy lehet a jólét, az ország felvirágzása és Gyurcsány / aktuális miniszterlenök távozása közé egyenlőség jelet tenni. ennyire leegyszerűsíteni a problémákat nem lehet. ez csak egy jelszó, ami alá tömöríteni lehet egy halom embert, mert elhiszik, hogy tényleg.
szerintem a sajtó joga és feladata, hogy valamiféle tükröt, irányt mutasson, és működésével a demokratikusságot hivatott biztositani. Szerintem ez annyira triviális, hogy nem is kell mondanom. Csak azok kedvéért irtam le, akik megkérdezik, Tóta W. milyen jogon "kurvaanyázik". Tegye! én személy szerint örülök neki, hogy vki komolyan veszi a munkáját, és ezzel sztem elég sokat tesz le a "nemzeti" asztalra... Nem muszáj egyetérteni, legyen a cél az épitő vita!
cziffra plachta zasztava · www.cziffra.blog.hu 2007.06.11. 10:33:44
És ez így most hogy...?
Őrnagy úr!

Az a baj, hogy a 0. törvény felette áll a többinek. Akkor megengedhető mások elpusztítása, csak hogy a MAGYARnak jobb legyen? Vagy legyen ez a feledik törvény?
OV még mindig másodszor akar miniszterelnök lenni. Nagyjából mindegy neki, hogy turulmadárral, vöröscsillaggal, vagy pajesszal sábeszdekliben. Ezeket már mind régen lefoglalta.
balázs, kiegyezésre van szükség. a konzervatív oldal sem kér önfeladást. csak önmérsékletet. gyurcsány mögül elfogyott a társadalmi támogatottság. hivatalban tartásával a szocialisták a nagypárti pozíciójukat kockáztatják. nekik is elemi érdekük elfogadni a felkínált kompromisszumot. jöjjön létre szakértői kormány, amelynek tagjait a baloldal jelölheti. a jobboldal nem pozíciókat kér, hanem az uniós fejlesztési források közös felügyeletét, valamint az önkormányzatok költségvetésének rendezését. a szakértői kormány mandátuma 2010-ig tartana. a baloldal pártjai úgy maradnának kormányon, hogy egy lépéssel hátrébb lépnének. a reformok következetes végigvitelének ez a garanciája.
Ügyes húzás ez TWÁ-tól. Bedobni egy ilyen témát, aztán hátradőlni a fotöljbe, és nagyokat röhögni a sok "komoly" hozzászóláson.
Gratulálok! Jó szórakozást!
ovR:

Ez erőteljesen offtopic, de azért azon elgondolkozni érdemes, hogy milyen igazságszolgáltatási és politikai rendszer az, ahol a miniszterelnök bevallja, hogy hülyére lopták, csalták hazudták magukat, és még mindig ott feszít a parlamentben.

Legalább VALAKI vállalja el a felelősséget. Valaki!
Őrnagy x 2

Köszi a választ, egyetértek.

Engem az öszödi beszéd után kirugott a nemzeti oldali barátnöm.(HANGSÚLYOZOM, nem vagyok Feri fan, csak megpróbáltam józan maradni). Azt mondta, hogy egy ilyen aljas, a nemzeten élősködő faszkalappal mint én, nem hajlandó többet egy levegőt szívni.

A nemzeti dologhoz azok (tisztelet a kivételeknek) nyúlnak hozzá, akiknek nincs víziójuk a jövőről. Vissza a tiszta forráshoz, a paraszti világhoz, a semmitmondó egyszerű válaszokhoz.

Alfdam

"Guga: mint láthatod, ez a RENDES magyaroknak nem elég. Kíváncsi lennék, hogy ők mit értenek a Hazáért Tevés alatt, amit mi, "nyikhaj senkik akik a pofájuk szellőztetik és tenni -mint TE (TWÁ)-semmi de semmit nem tesznek" láthatóan nem teszünk meg.

Molaris/Őrnagy úr/Valaki segítsen..."

TWA megteszi, amit egy publicista tehet.
megprobalja az emberek szemet felnyitni.

persze nem biztos h jol csinalja, hogy a gyulladt szemre nem eleg a kamillatea, akkor savat ontok bele.
de ha vkinek marja a sav a szemet, miert megy oda, ahol beleontik?!

molarisektol miben is varsz segitseget?
a vitaban? ez nem vita!
a vitaban erveket utkoztetnek, ujradefinialnak dolgokat, diszkutalnak.
ez itt nincs meg.
mar elnezest, de sztem pont miattatok nincs, mert keptelenek vagytok a szituacihoz igazodni, gondolkodva irni, es nem u.azt szajkozni orrverzesig...
1. Azt nem tudhatom magyar vagy-e, bár magyarul írni azt tudsz. Lehetsz egy új AI is
2 Attól még az vagy
3.Attól még az vagy
4. A nemzetségedet nem tudom, kevesen tudják már. Nyék? Megyer? Kürtgyarmat? A Turul nemzetség meg kihalt 1302-ben.
Azt, hogy a magyar nemzet része vagy-e ezekből nem tudható.
Nekem magyarságtudatom főleg külföldön van (Európában gyengébb, mint mondjuk Amerikában vagy Ázsiában). Mondjuk inkább mondanám közép-európai tudatnak, mint magyarnak, de lényeg a lényeg, itthon minek érezzem?! Nincs rá szükség, itt mindenki magyar, számomra magyar és magyar közt nincs különbség, legfeljebb másképp gondolkodnak a dolgokról.
"Felsőfokon beszéled a nyelvét for a better Magyarland trendi."

Abdulnak igaza van... Egyrészt hadd döntse ezt majd el az utókor, másrészt meg én úgy gondolom, hogy sokat kell még tanulnod ahhoz.
Alfdam:

tehát úgy lehet a legjobban felelősséget vállalni, ha nagyon gyorsan szedi a sátorfáját és elhúz az, aki okozta a bajt?

és ezzel vállal bármit is? fenét. ez nem felelősségteljes magatartás, hanem megfutamodás.
ovr, gyurcsány távozás gesztus. ettől még nem lesz itt a kánaán. de egy lépés a közbizalom, a demokráciába vetett hit visszaállítása felé. a kilépés őszöd árnyékából, amely rávetül a magyar baloldalra. arra a baloldalra, amely nélkül nincs nemzet, nincs működő polgári demokrácia.
ApukadHUN

Én a népszámláláson rasztának vallottam magam. Társulj velem, és már ketten leszünk..:-))))))))
"Alfdam"10:27:35.-miután a kommunista birodalom helyi képviselői megszabadították családunk a vagyonnal járó gondoktól,mi marhák nekiálltunk dolgozni,mint tettük addig is.DE nem csak megunkkért;-hanem Istenért,Hazáért,Nemzetért.Végig így nagybetűvel.Aztán meg újra,és újra rá'..tunk.De még mindig ezért dolgozunk.
És TE???
Nagyon sajnálom,amint a vita megint elcsúszik.Döntsétek már el ; - H O L álltok.Nem lehet egyszerre qrválkodni és szűznek maradni!!!

Nincs rendes magyar,mint rendetlen sem.Vagy magyar,mindent felvállalva,vagy rohadék labanc,aki csak magyarnak mutatja magát.
EZ A VÁLASZTÉK.
ovR:

Voltak idők, amikor egyesek a vesztett háborók után megölték magukat.
Mo/Magyar Bálint: Igaz, hogy én vagyok az oktatási stb. miniszter de nekem semmi felelősségem nincs ebben az érettségi dologban.
Mo/Gyurcsány Ferenc: Igaz, hogy én vagyok a kormányzásért felelős személy, igaz, hogy ezt direkt a saját érdekeink miatt kúrtuk el, de mostmár máshogy lesz.

Következő lépés:

Mo/Valaki politikus: Na és, ha loptam? Mostantól nem fogok.

Nanemár.
A felelősségvállalás az nem azt jelenti, hogy bűnbánóan fejet hajt, szipog egy kicsit és megsimogatjuk a buksiját. Gondtatlanságért börtön jár a BTK-szerint.
A Szövetségi Kapitányok egymásnak adják a kilincset.
Csak a politikában van buksisomgatás.
Alfdam

"milyen igazságszolgáltatási és politikai rendszer az, ahol a miniszterelnök bevallja, hogy hülyére lopták, csalták hazudták magukat, és még mindig ott feszít a parlamentben."

valoban kiba nagy gaz, nekem is benne van tole a gerenda a szememben. nna de emiatt hoborogni egyfolytaban?!
kerdem en: mi a kulonbseg a "bevallottan hazudik" es a "hazudik" kozott? sztem semmi!
szinte kivetel nelkul mehetne dutyiba az osszes politikus!

a "bevallottan hazudik" csak akkor lenne
"komoly" erv a fidesz mellett, ha Ok soha nem hazudnanak (vagy legalabb kevesbe fajsulyosat, es ritkabban).
a hazugsag meccsen a fidesz-mszp 10000-10000-re all. akarmerrol nezem, ez egy eleg meggyozo dontetlen
molaris, igazi vitapartner vagy, a stílusod is arra ösztönzi az ellenvéleményen lévőt, hogy érvekkel, tényekkel támassza alá a véleményét.
Részemről,miután világossá tettem hozzáállásom befejezettnek tekintem.Lehet,hogy mint őskövület egyedül maradok vele,de ezt örököltem.

Az egyetlen amire reagálok,az a "T" Blogger reakciója.Előre megjósolom:semmi érdemlegest nem fog írni,legfeljebb migismétli sokszoros "érvét",miszerint a hülye én vagyok.Mikor nézett tükörbe?-nos az nem tudom.
Lord_Valdez 2007.06.11. 10:40:06
"...de én is szeretném magam magyarnak vallani"

miért? ki előtt? az miért jó?
MOLARIS
"mi marhák nekiálltunk dolgozni,mint tettük addig is.DE nem csak megunkkért;-hanem Istenért,Hazáért,Nemzetért"

Hú várj: Akkor ha csak SIMÁN dolgozol, akkor mocskos labanc vagy, de ha Istenért, Hazáért, Nemzetért, akkor MAGYAR/KURUC?

Ergo, ha Isten/Haza/Nemzet nevében veszek egy új házat, akkor jó, ha azért mert nagyobban szeretnék lakni, akkor bezzeg égjek a pokol tüzén!

De molaris: MONDD AZT, hogy te a fizetésed 80%-át a sima adón fölül(!!!) beutalod a nemzeti kincstárba.
MONDD AZT, hogy csak és KIZÁRÓLAG magyar terméket veszek, magyar benzint használsz és magyar autót, vagy csak magyar gyártmány mozgólépcsőre vagy hajlandó lépni, és magyar gyártmányú buszra.

Akkor máris befogom.
Különben csak egy képmutató labanc vagy te is...
vissza a fo temahoz:

a "nemzeti oldal" kifejezes szegregal.

ki mit tehet az orszagert?
molariseknak pl javaslom elgondolkodni azon, h hogy van az, h kb u.annyian szavaztak az mszp-re, mint a fideszre, es megis elvetve sem hallani arrol, h OV beszedebe belekiabalnak, mig szinte nincs mszp-s v szdsz-es rendezveny, amit ne zavarnanak meg!

tudom, tudom, mindenki bargyu birka, aki a jelenlegi kormanyra szavazott, meg ahhoz sem elegge magyar, h "tuntessen"
mindenkinek! mindenkinek!

tessenek megkísérelni kicsit morfondírozni...

mit is képviseltek minket kurvannyuk helyett foglalók (és az őket kiszolgáló szolganépség)?

úgy van!

nemzetköziség (internacionalizmus)

ezzel szembeállítani a nemzeti oldalt, több mint jogos...

ennyi!

Coci:
Nagyjából ez lenne a politika lényege. Nem mindenki bukik le, de aki IGEN, az pusztuljon! Ez eddig is így volt, nem tudom, miért változtatunk rajta. Az egész világ így működik.
.....................
- Puskázok tanárnő!
- Jaj, de aranyos vagy, hogy bevallottad, írd csak tovább egyetlenem!
.....................
Nem "bevallotta". Nem vallott be semmit. Kiderült! Ilyenkor meg szokás büntetni a delikvenst, legalábbis fejek hullanak a porba.
Az egész ott fordul meg, hogy a konzekvencia ennyi: ebben az orzságban NYUGODTAN lehet össze-vissza lopni és csalni és hazudni, mert úgyse történik semmi lényeges VELEM, a haudozóval/tolvajjal.

Ez nem a megfelelő konzekvencia.
Alfdam:

nyílván egyet lehet érteni azzal, hogy ha valaki rosszul csinál valamit, akkor azért büntetést kapjon. de pont Te írtál most valami olyasmit, ami nagyon jól érzékelteti a helyzetet:

"A Szövetségi Kapitányok egymásnak adják a kilincset."

ennek ellenére a foci sosem látott mélységekben jár. nem megoldás az azonnali takarítás, mert ez csak színjáték. cserélgetjük a bábukat, mert ezt igényli a közvélemény és ettől majd jobb lesz, mert megint el lehet hitetni az emberekkel, hogy most újra van remény és meghosszabbodik a kapitányt / miniszterlenököt választók "mandátuma".

ha Gyurcsányt lecserélik az csak azért lesz, mert fosnak, hogy elesnek a hatalmuktól meg a pénzüktől a párttagok, nem azért, mert attól remélnek bármi fejlődést.
Tóta: Sőt! Egyenesen rólad nevezték el az Árpád-sávos zászlót. :)

Kedves Molaris nemzettársam,

A mi ellenségeink azok a félelmek, amelyek bennünk vannak. Félelem a versenytől, a felelőségvállalástól, a szabadságtól, és minden olyan dologtól, ami megakadályoz bennünket abban, hogy sikeresesek legyünk. Én mint jó keresztény, attól függetlenül, hogy másképp látjuk a világot, még testvéremnek tartalak. Nem védelemképpen, de a Tóta is tesó....
"Nincs rendes magyar,mint rendetlen sem.Vagy magyar,mindent felvállalva,vagy rohadék labanc,aki csak magyarnak mutatja magát.
EZ A VÁLASZTÉK."

És azt, hogy ki a rohadék labanc, Te döntöd el, ugye? Kellemes lehet így élni...
cziffra plachta zasztava ·
"balázs, kiegyezésre van szükség. a konzervatív oldal sem kér önfeladást. csak önmérsékletet. gyurcsány mögül elfogyott a társadalmi támogatottság. hivatalban tartásával a szocialisták a nagypárti pozíciójukat kockáztatják. nekik is elemi érdekük elfogadni a felkínált kompromisszumot. jöjjön létre szakértői kormány, amelynek tagjait a baloldal jelölheti. a jobboldal nem pozíciókat kér, hanem az uniós fejlesztési források közös felügyeletét, valamint az önkormányzatok költségvetésének rendezését. a szakértői kormány mandátuma 2010-ig tartana. a baloldal pártjai úgy maradnának kormányon, hogy egy lépéssel hátrébb lépnének. a reformok következetes végigvitelének ez a garanciája. "


ááááááááááá

:))))))))))

bip, bip, fideszdroid

ez mennyi helyet foglal? fél KByte?

szépen megtanultad, okos robot vagy, üjjelőre.
Ardarich 2007.06.11. 10:30:33
Jót írtál. Nagyon jót.

"Nemzeti érdek az, ami a magyaruk beszélö homo sapiens egyedek többségének érdekeit védi."
És mi az? Ki az a bölcs, aki ezt tudja? Ugyanaz rövid távon, mint hosszún? Arról nem beszélve, hogy nem mindent fogsz szeretni, ami az érdekedet szolgálja. (Elvégre ki szeret fogorvoshoz járni?)


cziffra plachta zasztava · www.cziffra.blog.hu 2007.06.11. 10:33:44
Ez viszont badarság volt a javából. Már pártszlogen korában is az volt.

"Kétszer maradtunk le a modernizációval, azaz a világ globális változásáról. Egyszer a 19. században, egyszer pedig a 20.-ikban.
A jelenleg zajlóról nem kellene. A globalizációt meg kellene lovagolni, nem pedig harcolni ellene.....hogy végre mi is egyszer gyöztesek lehessünk. "
Igazad van, de ez marha nehéz és fájdalmas. Ennél egyszerűbb magunkba fordulni, és megsértődni a világra.
Egyébként kedvencem a Nagymagyarország matrica a BMW-n, FIAT-on, Hondán, stb.
Aki olyan nagy magyar, az mér' nem magyar autóval jár???
Nem értem...
Az én véleményem, hogy magyarkodásra igenis igény van az országban.
A cucializmusban erőteljesen el voltak nyomva a nemzeti érzelmek. A világ proletárjai egyesüljetek, meg az éljen a testvéri népek barátsága jelszavak lehetetlenné tették, hogy a nemzet modern formába alakuljon át a modern társadalmi igények szerint. Mert ugye a nemzeti érzelmek mindenféle háborúsághoz, véres leszámolásokhoz vezet, amitől a proletárok lépten-nyomon éheznek, meg rakásra halnak. Vagy valami ilyesmi.
Más szoci országokban (lengyelo. románia) ez nem volt gond, nem is küzdöknek hasonló problémákkal.

Egyszerűen Magyarországon még nem volt elég idő, hogy megfelelő módon kialakuljanak a dolgok. Bár szépen alakulgat, de ebben a felpaprikázott helyzetben és médiának köszönhetően a szélsőséges megnyilvánulások sokkal hangsúlyozottabban szerepelnek, erőteljesebbnek tűnnek a valóságosnál.
Meg a gyurcsány-féle kommunikáció is rájátszik a dologra. Félelmet keltve, a kirekesztettség érzéssel próbálnak támogatottságot szerezni.

Mindenesetre előbb-utóbb, de leginkább a politikai helyzet stabilizálódásával, a gazdasági fellendüléssel csökkennek majd a szélsőséges szembenállás megnyilvánulásai.
Ezerszer írtam már, továbbra is tartom: ahol gazdasági bajok vannak, csökken az életszínvonal, ott mindig megjelennek a szélsőséges nemzeti ökölrázók, akik definiálják az ellenséget holmi jöttment idegenekben. És persze idetartozik mindenki, aki nem velük van.

A postban némi összepancsolási kísérletet látok a hivatalos Gyurcsány-kommunikáció előírásai szerint.
Zorbi kétségtelenül egyfajta búvópatak politikát folytat. Rájött, hogy a magyarkodás iránti igény komoly szavazóbázist jelent. Én inkább érdemének tartom, hogy a szélsőségesen nacionalista pártoktól elhappolta a magyarkodók jelentős részét, és ezzel kitúrta a MIÉP-et a Parlamentből. Persze most fokozott nyomás nehezedik Zorbira: nem határolódhat el egyértelműen a kossuthteres, csíkoszászlós turulos társaságtól, mert ezzel csak a csurkisták táborát gyarapítaná. Ugyanakkor nem gondolom, hogy ennyire a szélsőséges nézetek uralkodnának a fideszben. Márminthogy ki a magyar ügyben. Nem Zorbi nyomatja az árpád-sávost, meg a turulmadarasat. Csak megpróbálja a saját zászlaja alá terelgetni. Talán. Egyébként meg a szélsőkurucok őt is utálják ezerrel. Még a magyarságát is megkérdőjelezik, úgyhogy erről ennyit.

A szadeszról pedig megjegyezném, hogy ők választották azt a politikát, hogy a kisebbségi szavazatok begyűjtése érdekében nekirontottak a többségi nemzetnek, sokszor teljesen igaztalanul. Egy-két szélsőséges megnyílvánulás ürügyén máris rohantak a nagyvilágba rasszistázást ordibálva. Szándékosan szították a nemzetiségi ellentéteket, és aljasul tették mindezt a liberalizmus zászlaja alatt, sőt a liberalizmus kisajátítva. Gyakorlatilag ledózerolták a nemzeti liberálisok életterét, akik most vagy a maszopban vagy a fideszben kénytelenek feloldódni, ami nagyon nem jó. Ettől lett a liberális szitokszó. Különben a nemzeti liberalizmusnak széleskörű támogatottsága lenne az országban. Szerintem.

A maszop által folytatott politikában szintén nem nagyon látni a nemzeti elkötelezettséget. Nem a magyarság mellett, azt még meg lehetne emészteni, de az ország érdekei mellett sem és ez újabb táptalaj a nemzeti alapú ellenségeskedésnek. Az a politika, amely a magyart csak holmi olcsó munkaerőként, adófizető birkaként tekinti, életszínvonalát alárendelve a globális nagytőke igényeinek, soha nem lesz népszerű. Tarthatják magukat akármekkora magyarnak, ha nem képesek a nemzet érdekeit képviselni a globalizáció mindent lenyomó folyamataival szemben. És itt most abszolut nem a kultúráról van szó!


molaris!

Azért nehogymá vallásos alapon legyen valaki nemzeti érzelmű. Köze nincs.
Nem létezik olyan, hogy szakértői kormány. Ha tényleg szakértőket ültetnénk a nép nyakára, akkor mi szükség lenne a pártokra. Akkor törpapa van, aki megmondja a frankót, és nincs apelláta, sírás-rívás, mert a szakértő megmondta.
"molaris 2007.06.11. 10:23:36
TI liberálisok várjátok,hogy majdan a nagy "újnemzetköziség" uralma alatt mint "első seggnyalók" kaptok valami jutalom falatot.

Dögvész rátok,haza és nemzetárulók vagytok."

Anyád a nemzetáruló.

Egyébként, csak hogy jó legyen:
Nemzet - a 19. századi nacionalista forradalmak előtt a nemzet érdekes dolog volt. Nemzethez kizárólag születési előjoggal tartozott valaki. A nemzet tagja volt minden olyan nemes, akinek egy adott uralkodó hűbérbirtokainak határain belül földje volt, így viszont lazán tartozhatott egyszerre több nemzethez is (mint ahogy tartoztak is).

Így a nemzeti oldal teljesen érthető, pláne az új arisztokrácia ellentéteként (merthogy ők meg a régi arisztokrácia).

Ma a nemzethez tartozás nem több, mint érzelem. Az amerikai is egy mezet, még ha a kelleténél esetleg több rétű is. Az a libériai orvos pedig, aki szülővárosomban praktizál, pedig magyar, viszont néger. Na bumm. Szereti a kokárdát, de amikor felvette legutóbb, hát nem ott termett pár nemzeti érzelmű ember (nem kopaszok voltak, és nem is suhancok, és még árpádsáv se volt a közelben), hogy ugyanmár mit képzel, vegye le de rögtön.

"Minden állat egyenlő, de a disznók még egyenlőbbek!"
loga, jösztök még sírva:)
de akkor legalább ne papoljatok a jobboldal kompromisszumképtelenségéről, lécci...
mit szóltok ehhez: Aulich Lajos, Damjanich János, Kiss Ernő, Knezich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Bem József, Hunyadi János, Petőfi Sándor, Radnóti Mihály, Zrínyi Miklós... (és még sokan mások)
lord valdez, a szakértői kormány a rendszerhiba tüneti kezelése. az mszp-nek jelenleg létérdeke, hogy a párt megőrizze autonómiáját a kormánnyal szemben. ezért realitása is van.
Kissé lerágott csont ez a téma. Csak felbassza az embereket.
Szerintem egyébként a nyelv ismerete az egyetlen jogos kritérium. Azon túl csak érzelmi megközelítés létezik. Aki meg egzakt nemzet-fogalmat akar, olvasson politológia- és történelemkönyveket (utóbbiból főleg a XIX. századot boncolgatót).
Az árpádsávos-turulos-WassAlbertes imidzs mögé rejtekező agyatlan, forradalmiaskodó törő-zúzók pedig speciel engem inkább barbár törzsre emlékeztetnek.
Megjegyzem, a legújabb verzió a "Nemzet=egy márkafajta"-jellegű, ARC-os hozzáállás (baromság).
Alfdam,

Ki büntessen?

Ugye a parlamenti szavazásra gondoltál?
számomra a kirekesztő magyarságtudat a rosszul működő ország egyik tünete: nem akarom tudni, hogy hogy hívják a miniszterelnököt, nem akarom tudni, hogy hogy hívják a polgármestert, nem akarom tudni, hogy hogy hívják a rendőrfőkapitányt, az eü.minisztert, a zorbánviktorokat, a kókákat, nem akarom, hogy ismernem kelljen ezeket a hivatalnokszolgákat, nem akarom, hogy szükségem legyen arra, hogy ismerjem ezeket a neveket.

nem akarom, hogy bármi okán eszembe kell, hogy jusson, hogy magyar vagyok.

ha ezekről "tudni kell", ha ezt "érezni kell", és rossz vagy, ha a titokban a sarokba hánysz, az már réges-rég rossz.

én képtelen vagyok összetartozást érezni egy ilyen gyűlölködő, irigy, lopós, gonosz, buta néppel. menjek, ugye?
Kissé lerágott csont ez a téma. Csak felbassza az embereket.
Szerintem egyébként a nyelv ismerete az egyetlen jogos kritérium. Azon túl csak érzelmi megközelítés létezik. Aki meg egzakt nemzet-fogalmat akar, olvasson politológia- és történelemkönyveket (utóbbiból főleg a XIX. századot boncolgatót).
Az árpádsávos-turulos-WassAlbertes imidzs mögé rejtekező, agyatlan, forradalmiaskodó törő-zúzók meg speciel engem inkább barbár törzsekre emlékeztetnek.
Megjegyzem, a legújabb verzió a "Nemzet=egy márkafajta"-jellegű, ARC-os hozzáállás (baromság).
Lord Valdez

A könnyű út nem vezet sehova, és ma csak ilyeneket ajánlgatnak....

Kukacka

A globalizáció lenyom mindent...Igazad van..ha ellenállsz. Meg kell lovagolni, és learatni a gyümölcseit...mint az írek, finnek, észtek, szlovákok (igaz ők már nem sokáig)..stb.
Alfdam,
van, akinek semmi nem elég. Azokkal nem kell foglalkozni.
Haza ÉS Haladás.
Ez a fontos.
Kissé lerágott csont ez a téma. Csak felbassza az embereket.
Szerintem egyébként a nyelv ismerete az egyetlen jogos kritérium. Azon túl csak érzelmi megközelítés létezik. Aki meg egzakt nemzet-fogalmat akar, olvasson politológia- és történelemkönyveket (utóbbiból főleg a XIX. századot boncolgatót).
Az árpádsávos-turulos-WassAlbertes imidzs mögé rejtekező, agyatlan, forradalmiaskodó törő-zúzók meg speciel engem inkább barbár törzsekre emlékeztetnek.
Megjegyzem, a legújabb verzió a "Nemzet=egy márkafajta"-jellegű, ARC-os hozzáállás (baromság).
"én képtelen vagyok összetartozást érezni egy ilyen gyűlölködő, irigy, lopós, gonosz, buta néppel. menjek, ugye?"

egy-két generáció kihal és talán javul a helyzet. várjá :)
Kissé lerágott csont ez a téma. Csak felbassza az embereket.
Szerintem egyébként a nyelv ismerete az egyetlen jogos kritérium. Azon túl csak érzelmi megközelítés létezik. Aki meg egzakt nemzet-fogalmat akar, olvasson politológia- és történelemkönyveket (utóbbiból főleg a XIX. századot boncolgatót).
Az árpádsávos-turulos-WassAlbertes imidzs mögé rejtekező, agyatlan, forradalmiaskodó törő-zúzók meg speciel engem inkább barbár törzsekre emlékeztetnek.
Megjegyzem, a legújabb verzió a "Nemzet=egy márkafajta"-jellegű, ARC-os hozzáállás (baromság).
cziffra plachta zasztava ·
"loga, jösztök még sírva:)
de akkor legalább ne papoljatok a jobboldal kompromisszumképtelenségéről"

ki? kik? ó te szegény, azt hitted az ellenséged vagyok? :)) figyejj má, miért kéne papolni kompromisszumképtelenségről, droid? csak fogd be a kis antennáiddal valamelyik magyar nyelvű adót, oszt kész.
hihetetlen, egy robottal beszélgetek. :)
"egy-két generáció kihal és talán javul a helyzet. várjá :)"

ugye ezt nem gondoltad komolyan???
az "uj" generaciot szted ki neveli fel?
nem a regi? autodidakta modon no majd fel?

nna azt nem szeretnem en latni, h mindenki a sajat hulye feje utan megy. nemde ez az anarchizmus egyik ismerve?
Loga nemzettárs,

Ne menj sehova, a magyarságod meg szeresd....mint a rossz gyereket....A gonosz nem áll meg.
aki még nem hazudott soha:

A konkrét rendszer-kérdéssel is foglalkozhatunk, csak messzirre vezet. Igen a rendszer rossz, a büntetőjogi felelősség politikai fabunkóvá válhat, a parlamenti szavazás pedig ostoba bohóckodássá. Most az a demagóg és közhelyes szöveg jönne, hogy a zembereken kéne és politikusokon változtatni. De hagyjuk.

Az amcsik megoldották ezt a check and balances-el irigylem is őket veszettül! :D
Mifelénk talán egy AB-tag(ok) által vezetett Parlamenti Vizsgálóbizottság lenne a megfelelő, aminek a tagjait a Közt. Elnök nevezné ki. De ez nagyon légbőlkapott és idegen a magyar pol.-rendszertől.
Kissé lerágott csont ez a téma. Csak felbassza az embereket.
Szerintem egyébként a nyelv ismerete az egyetlen jogos kritérium. Azon túl csak érzelmi megközelítés létezik. Aki meg egzakt nemzet-fogalmat akar, olvasson politológia- és történelemkönyveket (utóbbiból főleg a XIX. századot boncolgatót).
Az árpádsávos-turulos-WassAlbertes imidzs mögé rejtekező, agyatlan, forradalmiaskodó törő-zúzók meg speciel engem inkább barbár törzsekre emlékeztetnek.
Megjegyzem, a legújabb verzió a "Nemzet=egy márkafajta"-jellegű, ARC-os hozzáállás (baromság).
Kissé lerágott csont ez a téma. Csak felbassza az embereket.
Szerintem egyébként a nyelv ismerete az egyetlen jogos kritérium. Azon túl csak érzelmi megközelítés létezik. Aki meg egzakt nemzet-fogalmat akar, olvasson politológia- és történelemkönyveket (utóbbiból főleg a XIX. századot boncolgatót).
Az árpádsávos-turulos-WassAlbertes imidzs mögé rejtekező, agyatlan, forradalmiaskodó törő-zúzók meg speciel engem inkább barbár törzsekre emlékeztetnek.
Megjegyzem, a legújabb verzió a "Nemzet=egy márkafajta"-jellegű, ARC-os hozzáállás (baromság).
Árpád úgy néz ki nem érted. Nem a turulmadárról van szó, az csak egy képies megjelenítése a nemzetnek (ami Te is beletartozol), mely szimbolizálja a magyarságot. De nem erről szól, és nem is pártokról. A nemzeti oldal pedig azt hangsúlyozza csupán ki, hogy ők nemzetileg tudatosan gondolkodnak. Hogy a nemzet tagjai alatt nem csupán egyének sokaságát, hanem a nemzetet, mint kollektívát is kihangsúlyozzák. Ez az ami valóban nehezen megfogható, egyszerűbb lelknek ezért találtak hozzá különböző szimbólumokat (Szent Korona, Turulmadár stb.)
Kissé lerágott csont ez a téma. Csak felbassza az embereket.
Szerintem egyébként a nyelv ismerete az egyetlen jogos kritérium. Azon túl csak érzelmi megközelítés létezik. Aki meg egzakt nemzet-fogalmat akar, olvasson politológia- és történelemkönyveket (utóbbiból főleg a XIX. századot boncolgatót).
Az árpádsávos-turulos-WassAlbertes imidzs mögé rejtekező, agyatlan, forradalmiaskodó törő-zúzók meg speciel engem inkább barbár törzsekre emlékeztetnek.
Megjegyzem, a legújabb verzió a "Nemzet=egy márkafajta"-jellegű, ARC-os hozzáállás (baromság).
Alfdam!

nem vitatkozik senki azzal, h aki hazudik (fokent ha olyan pzicioban teszi, ahonnan komoly rahatasa van a hetkoznapi ember eletere), azt meg kell fogni villaval, oszt kihajitani hatra a ganyera!

de ha mar elkezdunk takaritani, miert allunk meg ott, h "rola kiderult"?

kidobod a pizzamaradekot, mert mar felkunkorodik a szele, de az asztalt nem torlod le?
attol jobb lesz?
"az "uj" generaciot szted ki neveli fel?"

akárhogy is lesz, de változni fog a helyzet. nem úgy működik a világ, hogy azért, mert apuci vérben forgó szemekkel üvöltötte, hogy monnyálekurvahazaáruló akkor a kisfia is ilyen lesz. lehet, hogy hatással van rá és a kezdetekben mintaként is tekint az apjára, de aki végleg ilyen marad az egy egyre töpörödő kisebbség lesz, ill. aki nem marad ilyen abból talán tárgyalóképes ember válik. sok fiatalnál olyan ez, mint a mostanában divatban lévő emo-s korszak. elmúlik egyszercsak.
azért hisztizni nem kéne
nyugodtan lehetsz magyar anélkül, hogy neked akármilyen címeres, turulos pólót föl kéne venned

most ezen az alapon szidjuk az egyházakat is, hogy hogy merik nekem aszondani, hogy nem vagyok jó ember?

hát ki a faszt érdekel? nem a forrásnál van itt lebaszva a lakókocsi, ott csak nagymagyar kitűzőt árulnak, meg árpádsávot, minden színben és méretben

és miért van "magyarkodás", mikor "franciákodás" meg "angolkodás" meg a többi nincsen és "miért is egészségesebb az ő nemzettudatuk?" hát talán azért, mert náluk alapvető dolog volt, hogy a nemzetre büszkének kell lenni, nálunk pedig többet volt tiltva az ilyesmi, mint ahányszor nem - és most is valami hasonló van, csak lájtosan, ha nem tévedek
legalábbis amíg a miniszterelnök az "antiglobalista őrület megállításáról" beszél, az árpádsávos zászlót (akkor is nemzeti jelképbazmeg, amire ő is felesküdött, ugye), en bloc elítéli és a június 4-ről megemlékezni nem szabad, mert "sértheti mások érzékenységét (és? sértse), addig az, aki a témára fogékony, direkt kirak egy árpádsávos zászlót, hogy akkor basszák meg

nálunk ezek a punkok, furcsa, de ez van

punkokon háborogni meg a nagymamák reszortjaCoci:
"de ha mar elkezdunk takaritani, miert allunk meg ott, h "rola kiderult"?"

Csak az bűnhődhet, akiről van bizonyíték a bűnösségére! Ez az alkotmányos rend alapelve. Az bűnhődjön, aki bevallja/kiderül/bebizonyosodik. És minél magasabb a pozíció, elméletileg annál kissebb KIDERÜLŐ hazugságnak elégnek kell lennie. Clinton bácsinak a Kongresszus előtt kellett felelnie, csak azért mert letagadta, hogy Monika leszopta őt!

Bárcsak itt tartanánk...:)
Loller

"nemzeti oldal pedig azt hangsúlyozza csupán ki, hogy ők nemzetileg tudatosan gondolkodnak. Hogy a nemzet tagjai alatt nem csupán egyének sokaságát, hanem a nemzetet, mint kollektívát is kihangsúlyozzák"

nemzetileg tudatosan gondolkodnak??????
ez mi? nem tudom ertelmezni!!!
van rola sejtesem, h mit jelent intuitiven, logikusan, erzelem mentesen, erzelmekre hallgatva, stb. gondolkodni, de ez mit akar jelenteni?
"Hogy a nemzet tagjai alatt nem csupán egyének sokaságát, hanem a nemzetet, mint kollektívát is kihangsúlyozzák"
ezt? ez egy definicio? axioma? nekunk, szegenyes lelkeknek egy szajbarago meghatarozas?

lozung! semmi erdemi mondanivalo, csupa nagybetus cimszo! ez az egyik fo problemam a fidesszel, nem mond semmit, ami mutat is vhova, vagy megoldas barmire (tenyleg megoldas, nem pedig utopia)
coci
Tudod a liberálisok individualisták, tehát egyénekben gondolkodnak, és nem foglalkoznak kollektív érdekekkel. A nemzetben gondolkodók nem csak azt szeretnék, hogy pl. Kovács Lajosnak, mint egyénnek jó legyen, hanem a nemzetnek úgy kollektívan jól menjen. Egy példa: Mátyás idejében a nemzetnek európai viszonylatban is jól ment, tiszteletet ébresztett, erős volt, fejlődött. Ettől független lehet, hogy Kiss Lajosnak úgy egyénileg szarul ment, de a nemzetnek összessgéében jól. Na mostanában valahogy csak az utóbbit hangsúlyozzák ki, és ez a baj. Úgy kéne, hogy a nemzet és erős legyen, és az azt alkotó egyéneknek is meg legyen a maguk boldogága a lehetőségekhez képest.
Kissé lerágott csont ez a téma. Csak felbassza az embereket.
Szerintem egyébként a nyelv ismerete az egyetlen jogos kritérium. Azon túl csak érzelmi megközelítés létezik. Aki meg egzakt nemzet-fogalmat akar, olvasson politológia- és történelemkönyveket (utóbbiból főleg a XIX. századot boncolgatót).
Az árpádsávos-turulos-WassAlbertes imidzs mögé rejtekező, agyatlan, forradalmiaskodó törő-zúzók meg speciel engem inkább barbár törzsekre emlékeztetnek.
Megjegyzem, a legújabb verzió a "Nemzet=egy márkafajta"-jellegű, ARC-os hozzáállás (baromság).
"Csak az bűnhődhet, akiről van bizonyíték a bűnösségére"

szted melyik politikusrol nem derult ki soha semmi?
ennyi erovel mind mehet lekvart kapalni!

vki olyasmit irt, h elobb utobb kikopik, kisebbsegbe kerul a regi hulye, mert habar O neveli az ujat, az majd kinovi.

akkor egyszeru a megoldas:
veletlengeneratorral sorba allitani a politikusokat, megtizedelni, es a tobbi ezek utan nem mer majd lopnicsalnihazudni:)
jahm, h demokraciaban ez nem mukodik? sorry!
az a demokratikus, amit en annak gondolok!
ha fasszopo gyurcsany nem mond le, majd felgyujtom a szomszed kocsijat. ha ezert szajba vagnak a rendorok, majd sirok, h engem uldoznek....
Petrovics Sándor a legnagyobb magyar szavaira utal a cím, akiben ugyebár volt egy kis szláv vérkeveredés is. Ki érti ezt ugye?

Egyébként szerintem sem kell kesztyüs kézzel bánni a haza, az erkölcs, tisztesség, meg bármi más foglalókkal.
Alfdam,

"Mifelénk talán egy AB-tag(ok) által vezetett Parlamenti Vizsgálóbizottság lenne a megfelelő, aminek a tagjait a Közt. Elnök nevezné ki."

Ők büntetnek majd?
Alfadam

Clinton ellen hajtóvadászat volt folyamatosan..mert nem tartozott azok a körök közé, amelyből az amerikai elnököket választják. Clinton egy sehonnan jött ember, egy nímánd. A szopás csak egy ürügy volt, hogy eltüntessék a politikai életből.

Íme egy kis ír nacionalizmus:

www.youtube.com/watch?v=UDI-McOzpj8&mode=related&search=

www.youtube.com/watch?v=nGteinY_pZA&mode=related&search=

Így is lehet nemzetieskedni. Modernül. Európaiul. Fejlődőképesen.
Coci:

Ja, bocs, ha valami ellen tiltakozni akarok, akkor megteszem. Mert megtehetem. Mert EZ demokrácia! ÉS igenis, fasszopó gyurcsánynak igen le kéne mondania.
És ha nem mondd le, akkor a rendszer nem tudja lemondatni.

Jah, kérem! Sajnáljuk, sajnáljuk, rossz a rendszer, rossz a rendszer, namármost sajnáljuk, hogy csak Rákosi elvtársra lehet szavazni, sajnáljuk, rossz a rendszer, ez a fránya rendszer, ide tegye az ikszet, köszönjük!

...
"Mátyás idejében a nemzetnek európai viszonylatban is jól ment, tiszteletet ébresztett, erős volt, fejlődött"

vki tortenelem szakos javitson ki pls, ha tevedek, de matyas peldaul a levegovetelt is megadoztatta, h legyen penz a seregre, torok elleni harcra, nna meg kultura fejlesztesre, egyetemekre, templomepitesre, stb.
raadasul pszcihes alapon is volt, h ki az aki, ellene agital.
az teny, h egysegkent eros volt az orszag, de ez pont nem jo pelda...
Szerintem, Tóta W. ezzela posttal azt akarta mondani: "Kurvaanyját a nemzeti oldalnak, és kapja be aki erről nem azt gondolja, amit én"
Válasz: "A te kurvaanyádat"

Vita lezárva.
Alfdam!

mar feltettem a kerdest!

miert csak az mszp ellen "tiltakoznak" az utcan?
a fidesz ellen miert nem (vagy legalabbis sokkal kevesbe)?

amikor a fidesz volt kormanyon, miert nem volt "nemzeti nepharag"?
annyira jol csinaltak? akkor miert nem lettek megvalasztva 2* zsinorban?

kicsit magaba kene neznie minden tuntetonek, h tenyleg mit is muvel!
a szolasszabadsag nem egyenlo azzal, h azt mondok amit akarok, es ott es akkor. ahol es amikor akarom
TD223 2007.06.11. 09:24:37
"A nemzeti oldal emberei a nemzetnek egyértelműen jobbat tevő párt mellett döntenek, akkor is, ha neki épp nem az a jobb anyagilag, de a többségnek igen és morálisan és ideológiailag is az a jobb."

milyen alszent duma ez!!! es milyen demagog...a többségnek milyen jóval járt a "nemzeti oldal" polgári kormánya? milyen morálisan és ideológiailag helyes döntés született? kérek mondd a széchenyi tervet és a "magyar termékek buycottját" és akkor elégetem az indexem és felgyújtom a közgázt...ez se egy gazdaságpolitikai csoda, ami most van, na de kérem! mi volt olyan kurva jó a meggyes-dzsurcsany kombo előtt? az utolsó jó magyar döntés a csúszóleértékelés volt, bár azt sem a kormány követte el, hanem a főbankár, amit egyébként a következő főbankár el is kúrt szépen(bokrost direkt nem említem, mert a sok nemzeti közgazdász kiakad)...

"Aki tudja, hiszi, hogy a Gyurcsány kormány egy közel-diktatórikus banda, rombol, lop, megfojt minket, de mégis rájuk szavaz az magyar, de nem "magyar"."

felháborító! itt mindenki magyar, még az is, aki más politikai-gazdasági nézeteket vall, mint te, az is! lehet egyet nem érteni, de te nem azt csinalod!

"December 5-i népszavazással kapcsolatban, csak az nem "nemzeti", aki tisztában volt azzal, hogy a határon túliak semmilyen veszélyt nem jelentenek - mint ahogy a szemét kormány állította - mégis nemmel szavazott."

ha nem csak érzelmi alapon szavaznál, akkor észrevennéd, hogy a dec. 5. népszavazás szavazatszerzés volt...felelős politikus nem keveri össze a populista, haszonszerző lépéseket a gazdaságpolitikával...


amúgy meg büszke vagyok arra, aki az olcsóbb szlovák tej helyett a drágább magyart veszi...támogasd te is a nem hatékonyan termelő magyar termelőket, hadd higyjék, hogy a nemet feladata, hogy ők is élőködjenek...
én is szolgáltatok...ha drágán, nem veszik meg! és akkor nem rinyálok és őrjöngök a versenyhivatalban meg a minisztériumban, hanem kitalálom, hogy legyek hatékony...nem kéne elhitetni a magyar emberekkel, hogy jó, amit nem jól csinálnak...

pont most mondja a hírek, hogy a magyar baromfi kiszorítja a brazilt a piacról, mert olcsóbb...

erre legyetek büszkék, ne a felmenőitekre...
nem, leírta, hogy kinek a kurvanyját, csak nem olvasod el.
nem is értem.
amerikában mindenütt amerikai zászló leng. csillagok és sávok. nincs még nagyobb amerikai a tv-ben, mondjuk éti csigás kitűzővel, azzal, hogy ő lenne a nemzet mintaállata.

ithhon a magyarabbnál is magyarabbak hol turul legenda, hol árpád sáv legenda, hol szittya legenda és minden más gyártásban vannak. mindez a szürkeségből való kitörés, a kicsinyes személyiségek.
kontracselekedetei. dolgozz, építsd a nemzetet, adózz a hazádnak, ne rongáld a hazádat, stb.

*** az embereket a cselekedeteik minősítik, és nem a zászlóik. ***

bármilyen nemzet definiciója tartalmazhatja a nyelvet, a szokásokat, a hagyományokat, az ünnepeket. néhány nemzet a származást akár. tőlem hordhat vidra grafikát is valaki (lásd vidranagyhatalom vagyunk :) ) ha fentieknek eleget tesz. az ünnepkor ünnepel. és a választott jelképe alatt valóban ünnepel. és abban a pillanatban a választott jelkép nemesedik.

kiváncsi lennék hány erdélyi magyar vonul turullal a hajtókáján. pedig őket kérdés nélkül gondolja mindenki legnagyobb magyarnak. pedig székelyek.
félig. vagy tán egészen.
publius 2007.06.11. 11:33:00

Az én gondom éppen az, hogy nincs meglovagolva a lehetőségek hegye, sőt, mintha ellene dolgoznának a magyarok sikereinek. Nem lesz itten semmiféle gyümölcsaratás, amíg egyszerű prostiként vágjuk magunkat hanyatt a globáltőkének.

A fidesz sem akarja izolálni a magyarságot a globális világtól. Ez csak a csurkisták mániája.

A kérdés jelenleg, hogy passzív szenvedői vagy aktív résztvevői vagyunk-e a globalizációnak. Gyurcsányék politikájában inkább a passzivitást látom: majd a multitőke mindent megold, az állami szerepvállalást, korlátozást lebontani, a magyar meg élje túl valahogy. Zorbiék a magyar vállalkozásokat hoznák helyzetbe. Aktív szerepkört szánnának a nemzeti gazdaságnak.
"z 2007.06.11. 11:44:50
nálunk ezek a punkok, furcsa, de ez van"

Amikor nekem volt tüskés nagy taréjom bakanccsal még máshogy volt, de én már öreg vagyok.
Merthogy a punk, mint olyan, az anarchista, az árpádcsávó meg autoriter, és ez a két dolog egymással erősen szemben áll.
Mer a punk nem mondja, hogy legyél te is punk, az árpádcsávó szerint meg ha nem vagy árpádcsávó akkor fölöslegesen pazarolod a jó magyar levegőt, fejezzedbe.

Ahogy én nézem, ez a nemzeti-nemzetáruló felosztás, vagy ha jobban tetszik ballibsi-nemzetikonzervatív szembenállásnak kell, hogy legyen valami köze ahhoz, hogy ki mellett mennyire száguldott el az un. rendszerváltás: voltak sokan, akiket magukra hagytak, és a mai napig senki sem magyarázta el nekik, hogy miben is mások a követelmények tegnap óta, majd felnevelték a gyermekeiket, akik szintén ott ragadtak a 80-as években.
Persze a képlet nem 100%os, vannak juppiöltönyös nemzetikonzervatívok is (pacalt melegt a mikróban, nem tudom).

Most tessék engem leárulózni.
Feldwebel

"Tudjuk persze, honnan fúj a büdös. Itt valaki egyszer elkurjantotta magát, hogy aki magyar, az őrá szavaz. A nemzethez tartozás feltétele rá szavazni, mert ő a nemzeti oldal. Aki nem szavaz rá, az következésképpen nem tartozik a nemzethez."

sztem ez nem azt jelenti, h a "nemzeti oldal" menjen a picsaba, hanem annak a megelhetesert kefelo felmenojet, aki ezt a kirekeszto "faszsagot" kitalalta
Örnagyom, mi az, hogy "nemzeti érdek"?
Mert ugye, ahány tag, annyi érdek.
Leegyszerűsítve:
Ha gyenge a forint, az jó annak, aki exportál. Ha erős, az meg annak, aki importál.
Akkor most hogy is van ez?
Mátyás idejében még nem létezett a nemzetállam fogalma.
A gond ott kezdődött, hogy PR szakemberrel akart a Fidesz választást nyerni, és még ma is túl hangsúlyos ez az elem a pártban. Az okos (bizonyára Amerikában tanult) kommunikációs guru leült a gép elé, és elkezdett hívószavakon meg ikonokon gondolkodni (ha egy mosóport így el lehet adni, akkor egy pártot is - modernebb demokráciákban). Így a narancs helyett megszületett a "polgári", a "nemzeti", a "plebejus", jelentést váltott a kokárdaviselés, stb..., össze lehetne gyűjteni, érdekes volna. Pár év alatt sikerült ezeknek a dolgoknak a hitelességét – remélem csak rövid időra – kiradírozni. Majd újra kell rajzolni őket.
Őrnagy,

Mondj egy városi legendát nekünk !
A kurvaanyázással biztosan a társadalmi párbeszéd magaslataira hágunk.

W, ettől te jobb vagy.
Sokkal. És több is.

Ne habosítsuk az pol.elit küzdelmeit, ha nem vagyunk a pol.elit részesei.

Mert ez a vita echte pol.elit vita: te ki akarsz rekeszteni és kicsi vagyok és béna és frudsztrált, jaj drága szavazóim, ti is bántva vagytok;

dehogy akarlak kirekeszteni, csak legyél kicsit nemzetibb, ti kedves szavazóik meg dehogy vagytok nemzetietlenek, gyertek csak, szavazzatok emide.

Fölösleges az elitharc eszközeit szavazóként magunkra venni.

Attól csak rosszabb lesz nekünk.
sisco:

"támogasd te is a nem hatékonyan termelő magyar termelőket"

sajna azzal, hogy nem veszed meg a magyar terméket senkit nem nevelsz hatékonyságra, stb. csak az lesz, hogy kitolat a traktorral az autópályára, mert úgy érzi, hogy a kormány miatt szegényedik és te meg majd jól belefejelsz a szlovák tejesdobozba a hirtelen fékezéstől.

meg kell mutatni a magyar termelőnek, hogy mit és hogyan tud olcsóbban megcsinálni és, hogy miért lesz jobb neki, ha a megspórolt pénzt nem csak zsebre teszi, hanem árat csökkent.
Őrnagy Őrnagy 2007.06.11. 09:47:53
Voltatok már Norvégiában? Na, az nemzet. Szinte minden házon kis zászló leng külön kis rúdon, a nemzeti zászló tengeri meg otthoni változata. Bank csak egy van a legtöbb városban és norvég tulajdon ( és fura mód ingyen van a számla), élelmiszerből ami ott is megterem, abból tuti nincs külföldi. Stb, stb. Még az utcaseprő is norvég Egész élhető ország lenne, ha nem lenne télen sötét, meg jobban főznének. De stressz az nincs ,nem úgy mint itt.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_banks_in_Norway

az élelmiszerről annyit, hogy itt sem lenne külföldi lazac, ha az lenne itthon...a többi közös termékben meg pl az ár a döntő, mint ahogy mindenben ebben a piszok kapitalista világban...
azért nézd meg jobban a helyi abc-t és ne csak a halas pultot...lehet hogy ott is lesz alpesi csoki, brazil csirke, svéd tej, stb...csak ők ezen nincsenek kiakadva...
ezt megint nem azok olvassák, akiknek kellene :/ #1 írás
publius 2007.06.11. 11:13:13
Ez is jó.

"Ezerszer írtam már, továbbra is tartom: ahol gazdasági bajok vannak, csökken az életszínvonal, ott mindig megjelennek a szélsőséges nemzeti ökölrázók, akik definiálják az ellenséget holmi jöttment idegenekben. És persze idetartozik mindenki, aki nem velük van."
És mindig így van.

"Zorbi kétségtelenül egyfajta búvópatak politikát folytat. Rájött, hogy a magyarkodás iránti igény komoly szavazóbázist jelent. Én inkább érdemének tartom, hogy a szélsőségesen nacionalista pártoktól elhappolta a magyarkodók jelentős részét, és ezzel kitúrta a MIÉP-et a Parlamentből."
Ő is annak tartja. Én nem, mert ezzel a mérsékletebb tagságot is szélsőbb színben mutatja, megnehezítve bármilyen konszenzus kialakulását.

Az SZDSZ nem igazi liberális az igaz, de hogy nekirontottak volna a többségi nemzetnek szerintem nem igaz.

Ugyanmár, ki a szakértő? Ebben sem tudunk megegyezni.
"Hát ki a kurvanyád vagy te ehhez?"
ez nem mas, mint egy gorbe tukor sztem.

semmi mas, mint indulatos megfogalmazasa annak, amit sokan gondolnak (legalabbis elegen ahhoz, h ne a fidesz nyerje a valasztasokat).
De nem utcan hozonges, kirakatbeveres!!!
a sajat blogjaban meg hadd irjon ilyet, EZ meg belefer a szolasszabadsagba. sztem
Kukacka2007.06.11. 11:23:23
Elgondolkodtató dolgokat írtál. Abban, hogy a szélsőséges ökölrázós-nacionalizmus újjáéledése a rendszerváltás után elkerülhetetlen volt, és valamelyest természetes is, egyetértünk.
A baj ott van a gondolatmeneteddel, hogy az úgy nem megy, hogy a széljobb szavazókat kitereljük Torgyánjocó meg Csurkapista aklából,be a mienkbe, mi viszont továbbra is makulátlanok maradunk. Lehet, sőt valószínű, hogy Orbán ezt még anno 1999. tájékán így gondolta. De ez a tipikus "ne etesd a keselyűket, végül ők esznek meg téged"-szindróma. Ki gondolta volna anno a Demokratáról az indulásakor, hogy itt rövidúton konstans zsidózásból, hazaárulózásból, a Falanga és a Hitlerjugend tagságának és Budapest 44-45-ös védőinek hősnek nevezéséből lesz lap gyúrva,ahol Rivera tábornok-meg Salazar-emlékcikk lesz, ahol néha előadják, hogy a nőt verni kell? Persze, egyértelműen arra ment ki a játék, hogy a Magyar Fórum elveszítse az olvasóközönségét, addig meg jól megnyugtathatta magát minden mérsékelt Fidesz-szavazó a Heti Válasszal. De Csurkának és a Magyar Fórumnak már régen annyi, a Demokratából viszont azóta egy virágzó szélsőjobb sajtóbirodalom zászlóshajója lett. És most már nincs visszaút. Most már tele minden naggyűlés Árpád-sávos zászlóval. Persze, lehet hitegetnie magát minden teféle tisztességes jobboldalinak, hogy abba az Árpád-sávba senki nem burkolja a mocskos eszméit, vagy ha burkolja is, kisebbségben vannak a párton belül, de ez egyre kevésbbé lesz igaz. Nem a Fidesz domesztikálja a szélsőjobbot: a szélsőjobb zabálja föl a Fideszt, belülről. És épp a szavazótábor fokozottan mozgalmár jellege miatt nem tudom, mit lehetne kezdeni a csapdahelyzettel.
Mivel Artista úr nem nevezte néven, kinek a kurvaannyát, gondolom, a Kossuth-téri bolhacirkusz tagjaira gondol; mindenesetre, érdekes lenne, ha a momentán (illetve tulajdonképpen már 2003 óta [Mit kínál a mi Szövetségünk? Munkát, kenyeret.]) a Kádári Kisember kegyeiért ágáló Orbánhoz szólna. A "nemzeti", pláne a "keresztény" önmeghatározás már rég nincsen benne a mainstream jobboldal mainstream kommunikációjában (áhítatos könyvek, Magyar Nemzet-interjúk nem mainstream kommunikáció), van viszont plebejuspolitika, munkástagozat, Nemzeti Kívánságműsor, akarom mondani, Konzultáció. Meg Az Emberek Érdeke. (Nem pedig a nemzet érdeke.) Jóreggelt, jóreggelt.

(Más probléma, hogy Orbán a főállású magyarok szavazataira is számít 2010-ben.)

(2002-ben úgy ítélte meg, hogy többé-kevésbé tradicionális jobboldali politizálással nem lehet Magyarországban választásokat nyerni; azóta nincs a mainstream jobbkommunikációban benne a nemzeti elem. [Se a keresztény.] De mondom, nyilván az említett bolhacirkuszra utalt a publicista úr, hátha beugrálnak ide is, azt' lesz jó kis móka. Házhoz jön az illusztráció.)
Őrnagy Őrnagy 2007.06.11. 09:53:08
"Én nem hiszem, hogy a turulosok bárkinek megkérdőjeleznék a magyarságát. A nemzethez tartozását viszont lehet. Más a nemzetiség és más nemzet.

De bennetek olyan gyűlölet él a nemzeti dolgok iránt, hogy félemetes. Sikeres volt az agymosás. Aczél és Lukács elvtárs boldogok a Pokolban vagy a Mennyekben? "

kapj a fejedhez öreg! az agyadat nem neked mosták ki...mi köze a komcsiknak a liberalizmushoz? legalább órdító baromságokkal ne oltsd már itt a gondolkodó népet!

wake up valec! nyomd be a pirulát és húzz vissza a mátrixba!!! milyen nemzeti érdekek védelméről beszélsz? valaki mondja már meg nekem, hogy itt pontosan mire gondoltok? akkor majd hajlandó leszek vitatkozni tartalmi kérdésekben is...addig marad ez a szardobálás...vagy ez lenne a nemzet érdeke?
Sisco

"Még az utcaseprő is norvég."

Ez tetszik. Mint egy graffiti. Vagy a címerükbe is be lehetne írni.

Mindenesetre legközelebb, ha összefutok a kukásokkal, megkérdezem magyarok-e.
Hú, de le vagyok maradva

"számomra a kirekesztő magyarságtudat a rosszul működő ország egyik tünete: nem akarom tudni, hogy hogy hívják a miniszterelnököt, nem akarom tudni, hogy hogy hívják a polgármestert"

Ez az, egy jól müködő országban semmi szükség rá. Hasonlóképp, hogy mi a magyar, ki hova szavazott. Ez tünet.

Sánta Kántor · nincskegyelem.blog.hu 2007.06.11. 11:33:27
Megértettük elsőre is.

Lollerkid 2007.06.11. 11:40:08
Ha tényleg így lenne, az jó lenne.
"publius"11:13:13.-nem ,mert mi nem versenyezhetünk minden pályán.Az argentin és japán marha,a holland virág,a francia,olasz ,spanyol,chilei,dél-afrikai bor,....stb.nem a mi pályánk.Akkor minek erőlködünk OTT.Maradjunk csak meg abban amiben jók,sőt legjobbak voltunk.Na itt a bökkenő,hogy ezt meg az Eu. nem akarja:
A másik felvetésedre,persze,hogy testvérem különben ki törődne Vele.
"Ardarich"11:15:47.-dehogy döntök én.Mindenki maga dönt a két ÚT között!
Megint csak leírom:érdekesek ezek a névválasztások.Ardarich élete és halála...hm...elgondolkodtató!
"kukacka"11:23:23:-nem ilyen alapon,bár malynem olyan szentség a Haza mint Isten.A hűség próbatétele meg teljesen azonos.Még akkor is ha a hűség nem kifizetődő;-látszólag.
sisco

egy lenyeges dolgot azert mondj meg el norvegiarol!
egyetlen europai orszag, ami 100%-ban sajat energiaforrasbol el. nem is kell nekik EU, amig megvannak az eszaki tengeri kutjaik..

wikipedia: Andorra, Izland, Liechtenstein, Monaco, Norvégia, San Marino, Svalbard, Svájc és a Vatikán nem tagállamok, de külön megállapodásokat kötöttek az Unióval.

ha jol megnezed oket, mind sajatsagos gazdasagi/politikai/teruleti helyzettel biro allam.
nem lehet az ottani korulmeny analog pelda a magyar viszonyokra, nem u.azok a torvenyek jellemzik a fizikai rendszert!
(gombi geometriaban parhuzamos ket delkor, mig az euklidesziben nem lehet az, hisz van kozos pontjuk)
Először vagyok ember, aztán európai, aztán magyar.

Értelmes emberek körében magyarnak lenni nem szabad, hogy sovinizmust jelentsen. Magyarnak lenni annyit tesz, hogy az ország szintű szervezettségben a magyar csoportot alkotjuk. Ez szorosabb összetartozást jelent gazdaságilag és kultúrálisan. Az érzelmi kötődés segíthet az ország jobb összetartásában, evolúciós szempontból nézve jót tesz a túlélésnek, de nem jó túlzásba vinni.

Nemzethez tartozni ország, népcsoport és kultúra valamilyen szintű keveredése.

Az ország illetve nemzet, csak a társadalomszervezés egyik megnyilvánulása, egy nagyobb építőkocka.

A nemzeti oldal fogalmának ehhez a kérdéskörhöz semmi köze. A nemzeti oldal egy _politikai_ fogalom, melynek értelme, hogy olyan csoportokat tömörít akik nem dolgoznak az ország ellen. Mint például egy diktatúra irányításáért felelős párt vagy azok szövetségesei.

Nem szabad összemosni az állampolgárság, a nemzethez tartozás fogalmát a politikai nemzeti oldal fogalmával, mert akkor lehet megtévesztő hangvételű felháborodott véleményeket írni bizonyos blogokba.
én leszarom, hogy nemzetet, turul, árpádsáv... terelőutak ezek!
a lényeg, amit én is akarok, hogy legyen végre rend - aki lop, csal, azt basszák meg alaposan, a gyilkos pedig legyen száműzetve.
mert ilyenek, hogy június 4 és trianon, vagy augusztus 20 és szent jobb, igen, ezek bár fontosak, de nem lesz tőlük jobb a közérzetem...

köszönöm a szót. most már lehet megkövezni, hogy idegenszívű antimagyar vagyok...
"bár malynem olyan szentség a Haza mint Isten"

azt, hogy kinek mi a szentség mindenki maga dönti el, nem jelenthető ki ez bizonyos dolgokra, hogy ez bizony szent, meg ez meg ez. de az már nem az. akkor ilyen alapon a Hűtőgép is maLYnem (az alapján, amit írsz az ilyen hibák már hazaárulásnak foghatók fel) olyan szentség, mint a Fagyasztóláda.
Eccerű ez pedig. Aki nem rakja bele a vörös csillagot egy viccből készített címerfélébe, aki nem titulálja a koronát micisapkának, aki nem istenfaszázik karácsony kapcsán, sőt akinek ugyanebből az alkalomból nem fordul meg a fejében, hogy ki kellene irtani az összes keresztényt, nem helyénvalónak sem elnézhetőnek, hanem egyenesen elítélendőnek tekinti ezeket úgy általában, ő nemzeti érdekeket képvisel. Aki pedig a fentieket megteszi, akár egy jó poén, egy fingós vicc kevéért, vagy elnézi, támogatja, az liberális értékrendet képvisel. Ne használjuk már szitokszóként.

Egyik elvrendszer sem képvisel magasabbrendűséget a másikhoz képest. A liberális elvek nem eleve felsőbbrendűek a nemzeti hagyományok tiszteleténél, ahogy utóbbiak sem egyenesen Istentől valóak. Mindkét oldalon vannak szerencsétlen lúzerek, akik eltévesztik a mércét: Paizs és Barangó, meg Tomcat.

Mindkét oldal megpróbálja kijátszani a kártyát arra, hogy a másik oldalt rosszabb fényben tüntesse fel. Kokárdával kampányoló Fidesz anno. Kóka szónoklataiban meg a piac és a verseny eleve adott felsőbbsége. A Fidesznek nem jött be. Kókának se nagyon látszik eddig. Nem párt-találmány a szembenállás, demonstrálják a fenti példák, pláne nem az egyik párt találmánya.

Nem is időszerű a másik oldal lejáratására való próbálkozás - akár azzal, hogy milyen alapon nevezik ők magukat nemzetinek - kifújt. Még azok erőlködnek, akik meg akarják erősíteni a tábort a reformok mögött, és ehhez a jólbevált recepthez, a túloldal lejáratásához akarnak nyúlni. De ennek vége - március óta nem sok helye van már - és a táborból elszivárgókat sem tartja vissza, ha a keményvonalas "reformerek" kijátszák az utolsó kártyát.
hejj, írnál egyszer, persze sokkal higgattabban, kedves Árpi, pl. a "baloldali értékrend" kifejezés elrablóiról, elQrjantóiról? a liberális szó (vajon miért) -sajnálatos- szitokszóvá válásról? stb..?

Talán most elmegy....
Leírta, leírta persze, csak nincs értelme attitűdökről, érzelmekről vitát nyitni. Ha hiszitek, ha nem a fidesz egyszerűen csak kielégítette több millió ember lelki igényét a nemzeti kérdéseket illetően. Kovács Laca bácsiék ugyanekkor a 23 millió románnal elég jól belőtték hova tartoznak. Sehová. Az éppen aktuális birodalom seggébe.
Valakit lelkesítenek a zászlóak, a szimbólumok, az össszeartozás érzése. titeket nem, ezért leplezetlenül kiröhögtök, lesajnáltok minket, de azért hisztiztek, ha azt vágják a fejetekhez, hogy nem vagytok jó magyarok. Ha a feleséged szereted, néha virágot veszel neki, a születésnapján felköszöntöd és nem hívod büdös kurvának, ha éppen nem azt teszi amit elvársz tőle. Bizony kellenek néha a külsőségek, kell a nemzeti romantika, kellenek hősök, finoman és jó ízléssel. Vannak persze nettó elmebetegek sziriuszbolygóval és szívcsakrávval. ezek vadhajtások, de annyi év totális hülyítés után min csodálkozunk?
nemzet (tudományosan elfogadott) fogalma:
"közös identitással rendelkezo nép, mely (nemzet)államot hozott
létre vagy törekvései erre irányulnak"

és még egy szösszenet:
„A nemzet egy lélek, spirituális törvényszerűség (...) a nemzet
egy nagyszerű egység, amely a múltbéli áldozatok árán
formálódott és azok árán, melyeket a jövőben fognak
megtenni érte. A nemzetnek múltja és jelene van, és abban
(...) a megegyezésben (...) ölt testet, hogy a benne élők
közös életet folytassanak. A nemzet létezése (...)
naponkénti népszavazás” Ernest Renan, progresszív francia gondolkodó

ezekből én nem azt olvasom ki, hogy meg kellene ítélnie akárkinek a másikról, hogy tagja-e a nemzetnek vagy nem...főleg ilyen lózungok alapján, mint amik itt repkednek...én ezekből a közös életet olvasom ki, amit élveznünk kellene, nem okoskodni, hogy más miért nem velünk azonos szintű magyar!

úristen
Sajnos nem csak a nemzeti kifejezés, amiből az ország egyik szövetsége kirekesztené a többieket. Volt civil, független, polgár, keresztény, most új többség (plebejus). Jelképek közül kokárda, nemzeti színű zászló, szentkorona, turulmadár, nagy Magyarország pártlogónak silányítva. Aztán aki nem lép egyszerre nincs neki nemzeti ünnep, október. 23.! Szomorú látni, hogy milyen sokan örülnek a megosztásnak, és ezt milyen irgalmatlanul ki is használják! Hisznek a vezérükben ami nem baj, a baj hogy aki nem ezt teszi az szerintük nem a nemzet része. Idétlen jogászkodással (népszavazás) próbálják megakadályozni tökéletes egészségügyi ellátásunk megváltoztatását. Vagy nekijogászkodnak egy nekik nem tetsző heineken csillagos címernek. Nincs vita, tudják a tutit csak nem mondják meg hogyan kéne vezetni az országot, nehogy más megcsinálja, ez a nemzet szeretete, elvégre az övék!
"bs395"11:23:36.-nos nem a Te nyelvezeted szerint válaszolok.Gondolom mint írni tudó nem csak olvasni,értelmezni is tudsz.Hirtelen felindultságodban olvasd el egymás után a Himnuszt és a Szózatot,majd akadjon a szó a torkodon ha szerinted e kettő szellemisége egyezik a Tieddel.
Jé most látom visszakerült az ötnégycsíkos árpádsáv oda felülre. Pedig az előző felsorolásból én sportszerűségből pont kihagytam.

Nos hát akkor aki felrakja a saját blogjára az ötnégycsíkos árpádsávot, ami jelen esetben a címerben is megtalálható történelmi jelkép nyilas jelképpel való összemosásanak tekinthető - nem képvisel nemzeti értékeket. Hanem liberális elveket.

Nem én találtam ki, nem is a Fidesz, nem a jobbosok. Tessék megnézni ott fenn.
"Clinton ellen hajtóvadászat volt folyamatosan..mert nem tartozott azok a körök közé, amelyből az amerikai elnököket választják. Clinton egy sehonnan jött ember, egy nímánd. A szopás csak egy ürügy volt, hogy eltüntessék a politikai életből."
Clintont le akarták mondatni, bármi áron. (több kísérletet is tettek) A félrelépés csak kapóra jött.

"A nemzetben gondolkodók nem csak azt szeretnék, hogy pl. Kovács Lajosnak, mint egyénnek jó legyen, hanem a nemzetnek úgy kollektívan jól menjen. Egy példa: Mátyás idejében a nemzetnek európai viszonylatban is jól ment, tiszteletet ébresztett, erős volt, fejlődött. Ettől független lehet, hogy Kiss Lajosnak úgy egyénileg szarul ment, de a nemzetnek összessgéében jól."
I. Mátyás idejében nem fejlődött, csak erős volt.
II. Nem a nemzetnek ment jól kollektíve, hanem az uralkodónak. A parasztoknak rosszabbul ment mint azelőtt.
III. Hogy mehet jól egy nemzetnek úgy, hogy a benneélőknek nem? Úgy ahogy a Szovjetunióban. "tiszteletet ébresztett, erős volt", ez a klasszikus birodalmi eszménykép.
Szeretem, amikor történelmi példákat hoz valaki. Pláne, ha nem szerzett előtte áttekintő képet az adott korról.
Mátyás király alatt erős volt a hadsereg, jól ment az országnak.
Egész pontosan Mátyásnak és az őt támogató főrendeknek jól ment (százalékot nem tudok mondani).
A tehetősebb parasztoknak rosszabbul ment, mint 4 éve, mert volt füstadó, kapuadó, midnenadó.
Az ország 80%-nak meg ugyanolyan szar volt, mint előtte, meg utánna még vagy 400 évig.

A magyar termelőkről meg: amíg normatív a támogatás (lehet róla regélni, hogy a zunióban nem lehet normatív a támogatás, de regélni én is tudok, hogy miért az), addig itten minőséget meg hatékonyságot ne tessenek várni.
Mondjuk, hogy egy kiló kenyér 100 forint. Szüntessük meg a támogatást, 500 forint lesz a kenyér, de ugyanakkor az adónak azt a részét, amit eddig a kenyér normatív támogatására költöttek nem fogják tőled levonni. Namármost ha tudod, hogy 500 forint kilója, kurvára megnézed, milyet is veszel, vagyis aki szart csinál, ki fog esni a bizniszből. Most is 500 forint kilója (100 közvetlen, 400 adóból normatíva), de most az is megkapja, akinek amúgy nem vennék meg a termékét 500-ért. Vagyis szarér-hugyér fizetünk.
Őrnagy Őrnagy 2007.06.11. 10:08:12
"Kisa a liberalizmussal semmi bajom, én is votlam SZDSZ szavazó. A neoliberlizmussal van bajom, meg a globalizmussal. Csak az egészet egyszerűbb egy szóban összefoglalni: liberális. "

wikipedia: liberalizmus...ja nem...történelemkönyv: nagy Frforr!, akármelyik közgáz tankönyv: neoliberalizmus!

irány könyvtár, lehetőleg olyan, ahol blokkolva van a blog.hu
"jöjjön létre szakértői kormány"

A szakértői kormány olyan mint fizikusokból ping-pong csapatot csinálni.
ezek szerint aki fizikus nem tudhat ping-pongozni?:)

erteni velem, h mit akarsz mondani:))
ez a nemzetieskedes kb olyan, mint a feromonok

kis mennyisegben beindul tole az ember uzekedhetnekje, de ha minden mast elnyomoan tomeny, akkor a bele fordul ki tole, mert budos
"STEIN"-nem bírom megállni tovább:azért ezt soha nem hittem volna!Látod,én is mondtam közénk tarzozol.:::)))))
amúgy meg már Pálóczi Horváth Ádám megaszonta, úgy 1780 körül:
"mindekinek kurvannya!" :P
"A szakértői kormány olyan mint fizikusokból ping-pong csapatot csinálni."

jóóó :) bár én azt hittem, hogy szakértői kormány esetén meghívod a fizikusokat, akik a ping-pong csapatnak olyan ütőket és labdát csinálnak, ill. olyan tanácsokat adnak az ütés erejével, szögével és irányával kapcsolatban, ami hozzásegíti a ping-pong csapatot a győzelemhez.
ááá.. idézni csak pontosan:
"mindeNkinek"
a "kurvannya" stimmt

ps. -de ha itt vmi droid előcenzuráz, akkor megtehetné, h. kijavítja (vagy miért olyan lassú a kikerülés?)
Árpi!

Írjál légyszíves valami másról!

Arról szeretnék olvasni.
ovR 2007.06.11. 12:12:59

teljesen igazad van...majd a nemzeti oldal megmutatja, nem??? (mielőtt nekem esne az érintett, ez vicc volt...szar, de vicc)

coci 2007.06.11. 12:24:14

neked is teljesen igazad van...mar az elozo posztnal is voltak, akik mas orszagokkal jottek peldalozva...attol is kivert a viz! aki szerint norvegia az idealis nemzet, az menjen oda es csodalja oket tovabb...majd aztan nehogy kiebrudaljak, mert nem birja a halat, a hideget, meg a nyelvet...pedig ott van nemzet...lehetne kozos platform!

a norvegok ugyanolyan budoset finganak bableves utan, mint mi/ti...tanult kollegaim mar kifejtettek, hogy a norveg csodanemzet egy utopia...csak nem kene neki bedolni! inkabb gondolkodni kene...

a kukast meg nem en irtam, csak ideztem...
"ps. -de ha itt vmi droid előcenzuráz, akkor megtehetné, h. kijavítja (vagy miért olyan lassú a kikerülés?)"

TWA tobbszor elmondta, h nincs elocenzurazas.
miert lassu?
nezz utana ilyesmiknek, h szerver, tulterheltseg, aktiv/passziv mod, session, elo link, stb.
Z

Nem bántani a punkokat. God save Magyarland.

A magyar vállalkozók már most is helyzetben vannak. Az hogy kevesen (mindenesetre nem elegen) tudnak vele élni, az a saját félnótáságuknak köszönhető. Az utóbbi néhány évben több vállalkozást láttam felnőni, és egy sem állami megrendelésen hízott. Egyszerűen jól csinálták.(Nem feltételezték magukról, hogy ők szarják a spanyolviaszt, hanem nagyon gyorsan tanultak)

A Magyar királyság erejét, a felvidéki nemesfémbányák és az erdélyi só biztosította. A hanyatlás kezdete nem véletlenül esik egybe Amerika felfedezésével.
Ardarich 2007.06.11. 12:17:39

Nem értek egyet. Szerintem kisebbségben vannak a szélsőségesek. A politika és a média nyomatja aránytalanul nagy hangsúllyal jelenlétüket. Ettől tűnik úgy, mintha. Pedig nem.
A fidesz gyűlésein (újabban) hangsúlyozottan kérik, hogy ne hozzanak árpád-sávosat és nem is igen volt. Persze, ha akad egy-kettő, az kerül a címlapokra.

Hidd el, erőteljes torzítás, csúsztatás van ez ügyben. Ezen a fronton betámadni Zorbit sokkal egyszerűbb, mint más téren. Mármint a szavazóbázis tömegeinek.

A sajtó az meg olyan, amilyen. A Demokrata már rég nem számít szalonképesnek. A fidesz köreiben sem. Csak addig lesznek nyerők, amíg ilyen fortyogó a hangulat. Utána szépen becsődölnek, mert a szélsőjobbos, agymosott droidok amúgy sem nagyon olvasnak.:))

Nem gondolom, hogy a fideszen belül erősödne a szélsőjobb tábor. Azok ottan politikusok és pontosan tisztában vannak azzal, hogy ez egy politikai játszma. Színielőadás a plebsnek. Kósa, Rogán, Deutsch, Pelzné, Pokorni, Navrasics? Mint szélsőjobberek? LOL!
Még Zorbi sem. Ő is csak "dolgozik", amikor szpícsel.
Sajnos amíg lesznek olyan megtévedt idióták, akik valamiféle kiváltságként élik meg, hogy ők magyarnak születtek, addig lehet nemzeti oldallal operálni.
Off:
Lord_Valdez 2007.06.11. 12:22:41
Ígérem, mostantól jó leszek!
On:
Szerintem kezdeményezzünk népszavazást "A Magyar Nemzet Fogalmának Szabatos Definíciója" tárgykörben. Az lesz ám az igazi Nemzeti Konszenzus.
" Ha hiszitek, ha nem a fidesz egyszerűen csak kielégítette több millió ember lelki igényét a nemzeti kérdéseket illetően. Kovács Laca bácsiék ugyanekkor a 23 millió románnal elég jól belőtték hova tartoznak. Sehová. Az éppen aktuális birodalom seggébe.
Valakit lelkesítenek a zászlóak, a szimbólumok, az össszeartozás érzése. titeket nem, ezért leplezetlenül kiröhögtök, lesajnáltok minket, de azért hisztiztek, ha azt vágják a fejetekhez, hogy nem vagytok jó magyarok. Ha a feleséged szereted, néha virágot veszel neki, a születésnapján felköszöntöd és nem hívod büdös kurvának, ha éppen nem azt teszi amit elvársz tőle. Bizony kellenek néha a külsőségek, kell a nemzeti romantika, kellenek hősök, finoman és jó ízléssel."


Aha, a fidesz csak a lelki igényekre gondolt és igyekezett elégíteni azokat, a leendő állampolgárok voksai eszébe sem jutottak.

finoman és jóizléssel???????

Ebbe már a többmilliárdos népszavazás erőltetése sem fér bele, nemhogy az a hajcihő, ami akkor volt.
Kukacka

Ő is csak "dolgozik" amikor spicsel.

Azt akartad mondani....hazudik?

kösz coci, azért sejtésem volt erre is...
Nem, nem Árpikám! Privatizáció az, hogy a bekerített részen belül,azt a kisebb rész, ahol a forrás van, no azt, eladják. Oszt akkor a nagyobb bekerített részen belül lesz egy kisebb bekerített rész, tudod a forrás körül, és nem egy szimpla kivénhedt lakókocsi, vagy farmotoros Ikarus váz lesz a portásfülke, de nem ám. Csillogó, villogó automata beléptetőrendszerű,márványból üvegből épült, természetesen a XXI. századi igényeket kielégítő wellnesközpont, ahova a lakosság jobb esetben 15-20 %-nak lesz belépője. A többi, ja a többi a bi'ony kívűl marad, víz nélkül.
sisco 2007.06.11. 12:46:53

tényleg szarviccvót :). ettől függetlenül értem a problémád.
Azt nagyon nehéz definiálni, hogy mitől lesz jó a "nemzetnek". Szerintem akár liberális az ember, akár nem, muszáj lebontanunk a kérdést az egyén szintjére. Akkor lesz jó a nemzetnek/országnak, ha a benne élő egyedek békében és biztonságban élhetnek, és ők maguk elégedettek a sorsukkal, nem? Hiszen ha a lehető legtöbb egyed boldog és gyarapodik, akkor mondhatjuk, hogy a magyar nemzetnek "jól megy". Vagy tévedek?
azért a végén ez a russzótól bencsikig csíkot húzó ív nekem is teccik..
MIJAMAGYARJA: Nemzeti liberális szocialista, ami ezen kívül van az nem is magyar.)
publius 2007.06.11. 12:58:27

Nem, nem azt akartam mondani.
sisco 2007.06.11. 12:03:46
Látjátok, ez lenne, ha szakértői kormány lenne, aztán lehet sírni.
A baj az, hogy nem tanulni fog belőle, hanem tiltakozni ellene.


"Ahogy én nézem, ez a nemzeti-nemzetáruló felosztás, vagy ha jobban tetszik ballibsi-nemzetikonzervatív szembenállásnak kell, hogy legyen valami köze ahhoz, hogy ki mellett mennyire száguldott el az un. rendszerváltás: voltak sokan, akiket magukra hagytak, és a mai napig senki sem magyarázta el nekik, hogy miben is mások a követelmények tegnap óta, majd felnevelték a gyermekeiket, akik szintén ott ragadtak a 80-as években."
Ezért is jár 5 pont.

Ardarich 2007.06.11. 12:17:39
Nagy...Cső 2007.06.11. 12:21:28
Szamárfül 2007.06.11. 12:29:07
Ez is jó.

"Nem szabad összemosni az állampolgárság, a nemzethez tartozás fogalmát a politikai nemzeti oldal fogalmával"
Szerintem ezzel már elkéstél pár évet.


"Nos hát akkor aki felrakja a saját blogjára az ötnégycsíkos árpádsávot, ami jelen esetben a címerben is megtalálható történelmi jelkép nyilas jelképpel való összemosásanak tekinthető - nem képvisel nemzeti értékeket. Hanem liberális elveket."
Offtopic, hogy az SZDSZ mellélött vele, de nem annyira. Ugyanis a birodalmi romantika elég közel esik a fasizmuszhoz. Az megint egy más kérdés, hogy a közember nem tud különbséget tenni a fasiszták, és a nyilasok között.
Fóka!
ha, nincs benned ilyen igény, nem fogod megérteni és pofázhatunk egymásnak napestig, legfeljebb berekedünk.
A Fidesz természetesen szavazatszerzés céljából vette elő a nemzeti retorikát, lévén politikusok. Csak éppen ez a retorika egy csomó tényleges gesztus megtételére is kötelezte őket. Ld. státusztörvény, milleniumi ünnepségek és egyéb, szerinted bizonyára hasztalan "milliárdokba kerülő hajcihők"
"Nem értek egyet. Szerintem kisebbségben vannak a szélsőségesek. A politika és a média nyomatja aránytalanul nagy hangsúllyal jelenlétüket."
Szerintem 10% körüli, csak a nagy részük nem erőszakos.

"Nem gondolom, hogy a fideszen belül erősödne a szélsőjobb tábor."
A csúcsponton már túl van.

"Ha hiszitek, ha nem a fidesz egyszerűen csak kielégítette több millió ember lelki igényét a nemzeti kérdéseket illetően."
"Ő is csak "dolgozik" amikor spicsel."
Ezért szokták populistának bélyegezni :)
"molaris 2007.06.11. 12:32:45
"bs395"11:23:36.-nos nem a Te nyelvezeted szerint válaszolok.Gondolom mint írni tudó nem csak olvasni,értelmezni is tudsz.Hirtelen felindultságodban olvasd el egymás után a Himnuszt és a Szózatot,majd akadjon a szó a torkodon ha szerinted e kettő szellemisége egyezik a Tieddel."

Meg kell, hogy mondjam őszintén, pironkodás ide vagy oda, a Himnusz nem tetszik. Borzasztó, pláne a többi versszakkal együtt, nemzethalál, miegymás. Nemtom, az én hazafiságom valahogy a nemzethalállal ellentétes irányú.
A Szózat sokkal jobb (már ha ebből a kettőből kell választani, szabad asszociáció esetén én az Alvin és a mókusoktól a Mossák az agyadat című számot énekelném legszívesebben).
Egyébként meg annak akadjon a torkán a szó, aki szerint a Himnusz és a Szózat szellemisége egyezik egymással :-).
Esetleg ideszólhatna egy irodalomtanár a témában.
Ugyanúgy ahogy az egyház, a Himnuszunk is megérett egy kis update-re. Szerintem.
az a legszórakoztatóbb, amikor ez valami specíál magyar problémaként van leírva. nacionalisták mindenhol vannak a hozzánk képest nyitottabb angliában is. a demokrácia állapotát, és az úgynevezett liberálisok elmeállapotát meg azon lehet lemérni, mennyire veszik tudomásul, hogy vannak nacionalisták.

magával a cikkel foglalkozni sem kellene - szerintem ennél Bolgár György bármelyik rajongója cifrábbat ír egyébként - tehát publicisztikának szar, provokációnak meg gyenge.
de vannak benne ordas nagy csúsztatások is, éppen a hozsannázott lezárásban.

a t. szerzőt ki kell ábrándítsam, ennél voltak nagyobb és sikeresebb lenyúlások is a rendszerváltás idején - a sikeresebbet úgy értem, hogy a meghatározó médiumoknak sohasem jutott eszébe kétségbe vonni a lenyúlás jogosságát, ellentétben a fentihez hasonló dolgozatokkal, például amikor a szemét kommunisták az mondták, ők a magyar baloldal, pedig még köztük voltak, akik a szocdem és parasztpárti politikusokat kicsinálták. mindegy, fölösleges is részletezni, faszán lenyúlták, ezért én, baloldali érzelmű ember Magyarországon már csak rosszul járhattam...
Ilyen lenyúlás volt még az is, amikor a kommancsok, akik a tönk széléig vitték az országot, hirtelen kikiáltottak magikat szakértőnek, innentől fogva minden barbaorrú firkásznak a Credo-ja, hogy szakértő csak baloldalon lehet, tehát aki nem kiberálkommancs és megszólal, az csak náci ostoba turulos barom lehet.

Majd amikor sok embernek (hozzám hasonlóan) furcsa lesz, hogy

ad 1) én is értek valamihez de nem vagyok kommancs, tehát a sajtókurvák szerint csak fasiszta lehetek (olyan nincs ugye, hogy valaki nem Szadeszes, MSzP-s és mégis jó informatukus)
ad 2) a kommancsok vezetik az országot folyamatában 5. éve és egyre nagyobb szarban vagyunk

akkor két dolog juthat az ember eszébe:

- vagy hazudtok és hülyék vagytok ahhoz, amit csináltok (újságíró az újságíráshoz - ha nem tudja a szakértőt a barmtól megkülönböztetni, kommunista a szakértéshez)
- vagy nem vagytok hülyék hozzá, de akkor készakarva csináltok rosszat.

-----

Mindenesetre, bárhogyan is van, a turulosok alul vannak, akiket utálnak, azok meg felül. Arisztokratikus, de XXI. századi értelemben nem PC dolog a saját helótáidat kurvaanyázni.

Héttörpe

Igen, tudom hogy mire gondolsz. De hidd el ha meg is történik, akkor ez nem csak a baloldalt fogja érinteni.
Amit leírtál, azt diktatúrának szokás nevezni. Remélem nem gondoltad komolyan pl. a tv és rádió megszüntetéseket. Demokrácia van, ha nem tetszik valami nem nézed, hallgatod stb.
szanalmas ez a nagy magyarkodas...

1,melyik polititkai oldal operal itt kommunista gazdasagpolitikaval?
(13. 14. havi fizetes visszallamositassal valo fenyegetes stb. )
2, spartaban hogy jartak a gyengek? (pusztuljon a gyenge meg ha kozulunk valo is.)
na az a mai liberalizmus alapja, amely vegul megis a nemzetet vedi.


ekene gondolkozni, nem az akol budosebol acsarkodni arra aki maskent gondolkodik.

lhogy Arpi se tokeletes de ezek gondolatok igen is elore visznek! A megfellebezhettelen kijelentgetos meg sehova.

UFF

ja az arpadsavot ne bantsatok ö nem tehet rola, es kuloben is eleg regi eredetu (meg ha kozben torzult is)

UFF
Nos:
Reggel előre beszéld meg magaddal: ma izgága, hálátlan, dölyfös, ármányos, ravasz, összeférhetetlen emberrel lesz dolgom. Azért esnek az emberek ezekbe a hibákba, mert nem tudják, mi a jó, mi a rossz. Mivel azonban én tisztáztam, hogy a jó természete szerint szép, a rossz pedig rút, hogy félrelépő embertársam rokon velem, nem e megegyező vérség és származás alapján, hanem mint az értelem és az istenségtől eredő rész osztályosa, ezért nekem senki sem árthat, mert nem mocskolhat be; nem is neheztelhetek testvéremre, s gyűlölni sem gyűlölhetem. Hiszen együttműködésre születtünk, mint a lábak, a kezek, a szempillák, vagy mint a felső és az alsó fogsor. Egymással ellenségeskedni természetellenes: márpedig ellenségeskedésszámba megy, ha bosszankodunk, vagy elfordulunk egymástól.

Ezt Marcus Aurelius írta vagy kétezer éve és sok következtetéshez hozzásegít bennünket. Például Árpád, az okfejtésed egyetlen, kiemelkedően gyenge pontjára:
a kurvanyja, meg a fia, meg mindenki ugyanúgy része annak, amit egyébként szépen meghatároztál. Mindannyian magyarok vagyunk, minden megejtő gyöngeségünkkel együtt.
"Tied vagyok én nagy haragomban
nagy hűtlenségben, szerelmes gondban,
szomorúan magyar."
oTTo

a liberalizmus nem egyenlő idegen érdekek kiszolgálásával.

és nem Árpiról beszélek. Hanem pl. amikor a budapesti vízműveket - a piac hatékonyabb, mint az állam felkiáltással - eladják egy francia állami holdingnak.

"Nagy...Cső 2007.06.11. 12:21:28
(Más probléma, hogy Orbán a főállású magyarok szavazataira is számít 2010-ben.)"

Főállású magyar :-))))
Bazz, ez nagyon tetszik :-)))))

Khm, mármint hogy megragadja a dolgok derogatív lényegét.

- Neve?
- Johnny Bravo.
- Foglalkozása?
- Johnny Bravo.

"Az megint egy más kérdés, hogy a közember nem tud különbséget tenni a fasiszták, és a nyilasok között."

Fasizmus: az ókori római fasces (vesszőnyaláb) szóból ered. Eredeti jelentése, hogy egyedül nem mész semmire, sokan viszont erősek vagyunk. A győzelmi parádékon vitték a felvonulás elején, jelképezve a birodalom erejét, ti. hogy az a népben rejlik. A 20. századi Olaszországban gazdasági berendezkedést jelentett, ahol a három pólusú (állam-munkaadó-munkavállaló vagy szakszervezet)gazdasági egyeztetés és bizottságok sikeresen lábaltak ki a bénító és állíndósult sztrájkhullámokból. Gazdasági modellként komoly eredményeket ért el, Olaszország volt az egyetlen állam, ami sikeresen vészelte át a nagy gazdasági világválságot. Csődjéhez kellett egy teljesen inkompetens Duce és az őt kiszolgáló turboforzaitalia különítmények. Plusz világháború.
Ma egy valamire való demokrácia, ha sikeres akar lenni, a fasizmus számos gazdasági módszerét átveszi/átvette (érdekegyeztető kerekasztal, pl., vagy mint németeknél az ágazati bérmegállapodás, stb.).

Nyilas: na, ezt mondjuk nem értem. Adva van Hitler, aki kimondja, hogy van az árja, vannak a szolgák, és vannak a hullajelöltek. Namármost a nyilasok nem árják. Pont. Ezek szerint vagy szuicidek, vagy iszonyatosan szolgalelkűek. Ja, és származási alapon döntik el, ki az ember. Ez kb olyan, mint vallási hovatartozás/zászlólengetési hajlam alapján eldönteni, ki a magyar.
Már csak azért is gondolom, hogy a nemzeti jelképek, a nemzethez tartozás, maga a fogalom, hogy "nemzeti", stb., stb jobboldali úgymond "kisajátítása" az elmúlt években ilyen erőteljesen hangsúlyos nyomot hagyott a közvéleményben, mert legalább rádöbbentette azokat is ezeknek a dolgoknak nemhogy a fontosságára, hanem a _LÉTEZÉSÉRE_, akik idáig ezzel nem is foglalkoztak.
Önmagában az a tény, hogy éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy ha 7millió (vagy mittomén, pontosan mennyi) felnőtt választópolgárból 3,5 magyar zászlót kezd lengetni, az feltűnjön a másik 3,5-nek is, szóvál már ez is valóban aggasztó. Én örülök annak, hogy W itt kurvaanyázik, legalább észrevette, hogy létezik ez a fogalom, hogy nemzet, meg nemzeti. Jó reggelt kivánok. Kicsit ez olyan, mint mikor a két kislányom játszik a szoba közepén, és egy darabig mindkettő nagyívben leszarja a szoba közepén a pöttyöslabdát, ám amikor az egyik meglátja, és felveszi, átszik vele, a másik irtózatos hisztibe kezd, hogy ez neki is kell. Kell a magyat zászló? Kell a nemzeti érzés, meg a nemzettudat, a hazafiasság? Öreg barátom, miért csak akkor mondot ezt, mikor a fidesz kezébe veszi a magyar zászlót, hm?
amikor már kezd itt valamit összefújni a szél a "nemzeti" és a "magyar" fogalmakról, akkor mindig jön egy molaris vagy egy héttörpe, aki dühösen szétrugja az egészet, hogy nehogymá itten beszélgetés legyenmá, különbenmeg monnyonlea-szakértőikormány.

ilyenkor látszik, hogy az egész megmagyarázni próbált soviniszta magyarkodás mögött valójában jó mély primitívség és tudatlanság áll.
n_a 2007.06.11. 13:43:47

milyen idenegen erdekek???
csak nem vilag meretu osszeeskuves MO- ellen???
NINCS ILYEN!!
itt is valaki (egy jo magyar ember) jo sok penzt kap attol a cegtol aki majd megveszi ennyi nem tobb nem kevesebb
de mivel ez egy piacorientelt ceg ezert nem kell aggodni es pont ezert kene libearlizalni a piacot! mert kb. 5-10 ev utan bellna egy egeszseges verseny a szolgaltatok kozott es nyomna lefele az arakat stb stb. (lasd anno a Westel telefondijai es mostani mobildijak!! es hol van ez meg az egeszseges versenytol!!)

nem tudom mit nem lehet ezen erteni!
ja es ha te oda kerulnel te hogy dontenel???
(segitek: vettel mar valamit is szamla nelkul??)

UFF
szekerkaa · libretto.freeblog.hu 2007.06.11. 13:42:47

ott a pont!!
igy kene nezni a vilagot!

UFF
Jól nyomod, W, tiltakozzanak csak nemzeti-keresztény érzelműek, jó látni, hogy fáj nekik az igazság. Az meg LOL, hogy ők többet tettek a nemzetért. Képzelem, azt a sok bőrfejű nácit, ők biztos kivülről tudják a Himnuszt, Szózatot, az összes magyar királyt (évszámmal együtt).

Amúgy meg, csak hogy egy hasonlattal éljek: ha pl. az én anyám verne engem, meg akara gyilkolni, nem hagyná kimondani a véleményemet, akkor leszarnám, hogy az anyám, úgy húznék el tőle, hogy csak na. Magyar vagyok, de ahogy lehet, húzok el innen, mert már szégyellem a magyarságom sok gyökér miatt.

Mellesleg az ilyen "nemzeti érzelműek" okolhatók Trianonért, II. világháborúért. Érdekes, erről sosem beszélnek, csak arról, hogy azok a szemét kisantant elvette az ország 2/3-át brühühü. De lehet, azt gondolják, a liberálisok, szocialisták az okai a történelmi katasztrófának, tegyék csak szegények.
ÁRPÁD: megírtad magad. Nem vagy üresszájú imposztor, ez a baj veled, velünk.

"Ugyanúgy ahogy az egyház, a Himnuszunk is megérett egy kis update-re. Szerintem. "
Himnusz 2.0, vagy Himnusz SP1 ? Vicces.
Szamárfül 2007.06.11. 12:29:07
" a liberális szó (vajon miért) -sajnálatos- szitokszóvá válásról?"

Monnyuk ebben egy "pici" szerepe volt hataron innen es tul azon, magukat altalaban konzervativnak es jobboldalinak vallo megmondoembereknek is, akik a szot (altalaban durvan es pofatlanul kiforditva jelenteset) szitokszokent alkalmazzak. (A legeklatansabb pelda egyebkent nem magyar, hanem amerikai: Ann Coulter.)

De pl. az UFi-bog szerzoi hogy szokott tiltakozni, az ellen, amikor a MaNemben ilyesmi tortenik....?
Kedves Árpád, segítek eligazodni ebben a zűrzavaros világban néhány definíciószerűséggel (nem mondom, hogy mind helyes, de én így gondolom, ezért csak ennyit adhatok).

Nemzeti gondolkodás: Alapvetően egy ideológián alapuló érv és eszmerendszer. Eszménye a "nemzeti egység", az egymásrautaltság érzése, egyszóval egy tágabb, zárt közösséghez tartozás eszméje (ld. pl.: "A nagy világon e kívül nincsen számodra hely. Áldjon vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell."). Elfogadott értékei közé tartozik a "nemzet" és a "nemzet tagjainak" pozitív diszkriminálása a többiekkel szemben.

Nemzeti oldal: Leegyszerűsítve, a nemzeti gondolkodású emberek összessége. Nem öröklés vagy nyelvtudás útján nyerhető a tagság, hanem a "nemzeti értékek" elfogadása, vállalása, propagálása által.

Kérlek, vedd észre, hogy a fentiek alapján képes a nemzeti oldal az egész nemzet boldogulására tekintettel lenni, függetlenül attól, hogy más ideológiát valló (liberális, szocialista, stb.) emberek is a nemzet tagjai. Azzal a megkötéssel viszont, hogy egy döntési helyzetben a "nemzeti" érvet fogják előnyben részesíteni bármilyen mással szemben.

Fontos továbbá, hogy ahogy bizonyos szituációkban felismerhető a "nemzeti oldal", ugyanúgy létezik pl. "liberális oldal" is, amire a fentiekre analóg definíciók adhatóak.
Ezek az "oldalak" nem kirekesztés céljából kerültek be a köztudatba, hanem azért, hogy a hasonló gondolkodású emberekre egyszerűen utalni lehessen.

Végezetül: Ne fájjon neked, ha úgy érzed, hogy nem tartozol a nemzeti oldalhoz. Ez csak annyit jelent, hogy érveidet nem a nemzeti ideológiára alapozod - de gondolom, ezzel tisztában vagy ;)
"az a legszórakoztatóbb, amikor ez valami specíál magyar problémaként van leírva. nacionalisták mindenhol vannak a hozzánk képest nyitottabb angliában is."
Idáig stimmel.

herodes 2007.06.11. 13:50:37
Tudtak róla eddig is. De eddig nem volt kérdés, hogy az is magyar-e, aki nem lengeti.
Lord_Valdez 2007.06.11. 13:59:05

Van akinek tetszik így van akinek nem. Nem harci indulóra gondolok, de egy kicsit pozitívabb szemléletű, erőteljest el tudnék képzelni. Nem mindent Istentől kéne várni pl. Tudom, most én vagyok az egyházellenes mocskos liberálkomcsifasiszta, de én így érzem.
"coci 2007.06.11. 12:16:45
"Hát ki a kurvanyád vagy te ehhez?"
ez nem mas, mint egy gorbe tukor sztem.
...
De nem utcan hozonges, kirakatbeveres!!!
a sajat blogjaban meg hadd irjon ilyet, EZ meg belefer a szolasszabadsagba. sztem"

Persze hogy az. Ha körbeszarja a nappaliját, az meg a tulajdonhoz való jog.
De attól még lehet róla véleménye a normális embereknek. Akik nem szeretik a büdöset.

Más...
Azon gondolkodtam, mi a bajom, az öncélú durvaságot leszámítva, ezzel a posttal. Hogy miért kiábrándító.
Hát azért, mert gyűlöletet gerjeszt. Sokkal hatékonyabban, mint ahogy azt a pellengérre állított szerncsétlen bolond turániak teszik.
Semmi hatalmuk, senki nem veszi őket komolyan. Nem így a jelenlegi vezető garnitúrának. Tönkretették az országot? Nulla a népszerűségük? Erről kénytelen beszélni az egész ország, mert már tényleg a bőrén érzi a totális debilitás és a kapzsiság szánalmas keverékét?
Hát akkor MI beszéljünk valami egészen másról. Turulról, Orbánról, árpádsávról.
"Mellesleg az ilyen "nemzeti érzelműek" okolhatók Trianonért, II. világháborúért."
Részben igaz. Azért csak részben, mert kellettek hozzá a szomszédos országok "nemzeti érzelműjei" is. Pl.: Igaz, hogy a Monarchia megszállta, majd tollvonással magához csatolta Szerbiát (ezt nem "nemzeti érzelmek" motiválták), de a háborúhoz kellettek a szerb szélsőségesek is.
herodes:
"Kell a nemzeti érzés, meg a nemzettudat, a hazafiasság? Öreg barátom, miért csak akkor mondot ezt, mikor a fidesz kezébe veszi a magyar zászlót, hm?"

a mai nap félreértője kétségtelenül herodes barátunk.

(persze szándékos, de elég béna:
az "irigyelt" hazafiasság! muuuuhhhhhaahhhaaaaa! :)
szerintem meg akkor is van magyarabb. itt van példáula a Firi. vetted, ahogy a nagy magyar szívére tette a nagy magyar pracliját a kurva himnusz alatt a maszop hétvégi ramazuriján? nekem rögtön széchenyi villant be. élből. nahát, ez is bizonyíccsa, hogy van inkábbmagyar, és az nem más, mint Szent Maszületett Tehénszemű Ferenc!!! Ámen!
"herodes 2007.06.11. 13:50:37
Kicsit ez olyan, mint mikor a két kislányom játszik a szoba közepén, és egy darabig mindkettő nagyívben leszarja a szoba közepén a pöttyöslabdát, ám amikor az egyik meglátja, és felveszi, átszik vele, a másik irtózatos hisztibe kezd, hogy ez neki is kell."

Inkább úgy, hogy nemzeti ünnepeken, nemzetközi sport és egyébb eseményeken a lányaid együtt vitték a pöttyös labdát. Majd egy nap az egyik lányod hétköznap is csak pöttyös labdával a kezében volt hajlandó bilizni, és ettől annyira megzakkant, hogy közölte a hugával, hogy ő nem a te lányod, mert nem. Ez a hugának rosszul esik, erre te leszidod, hogy miért csak most jut eszébe a pöttyös labda, gondolkodott volna előre, hogy ez lesz, ha a lányod akar lenni, labdázzon ő is mindennap, de legalább annyit, mint a nővére.
Az már más kérdés, hogy ő labdázás helyett rendet rakott és tanult, de nem ettől a te lányod, hanem a labdától, csak attól.

Külsőséggé alacsonyították, kiürítették a jelképeket. A nemzeti zászlót, ami a nemzeti összetartozást jelképezi, olyanok felé lengették, akik velük egy nemzet, és közben azt kiabálták feléjük, hogy hazaárulók.
Én, a hazaáruló, ezek után hogyan vegyem fel?

"johnjalice 2007.06.11. 13:56:13
Mellesleg az ilyen "nemzeti érzelműek" okolhatók Trianonért, II. világháborúért."
Végre valaki el is olvassa a középiskolás törikönyvet, nem csak a '48at meg az '56ot, a többit meg átlapozza, esetleg megnézi a képeken a komenistákat, hogy fujj.
A 20. század első évtizedében az erdélyi románoknak eszük ágában se volt a gazdaságilag-társadalmilag jóval elmaradottabb Romániához csatlakozni!
Aztán jött a nagy magyar nacionalizmus, és úgy megutáltattuk magunkat a kissebségeinkkel, hogy az csodálkozzon, aki hasonló helyzetben nem akart volna elszakadni. Elkúrtuk fanoknak, Telekizőknek és a többieknek: Trianont itt kúrtuk el, mi magunk, és a mai napig senki sem kért részünkről bocsánatot a kissebbségek nyelvének, dalainak betiltásáért, a házrombolásokért, a progromokért és hasonló atrocitásokért, amit aztán az elszadás után a határon túli magyar kissebségeken vertek le kamatostul.
Szóval a vissza Trianont, a Nem, nem, soha! és hasonlók úgy kéne, hogy kezdődjenek, hogy odafigyelsz a másikra, akár magyar, akár nem. Liberalista? Meglehet. A konzervatív egyenlege eddig mínusz 2/3.
Bamm. Nos miröl is van itten szó?
Mármint a háttérben.
A fogalmak jelentései nagyot bővültek az elmult párszáz évben. Manapság és a jövőben is elkerülendő hogy ha kimondanak valami negyobb volumenü szót
akkor az emberben egyszerű, kisadatos reflexszerű válaszreakció formálódjon.

Régebben egyszeű erő(szak)elven működtek a föld embertársadalmai mert ha akartam valamit akkor odaküldtem egy hadsereget mint ahogy a másik is aztán egyszerüen eldőlt a vitás kérdés.
Ma viszont mikor a demokrácia kezdetleges elvei szerint megy a játszma, most a Manipuláció a nyerő módszer.
A manipulátorok pont a kisspektrumu válaszreakciókra utaznak/kombinálnak.
De 2007 környékén az emberek (remélem) nagy része azt mondja hogy baszki vedd már el előlem ezt a csövet mert nem biztos hogy csak errefele akarok nézni meg csak ennyit akarok látni.

Meg aztán az internet is szopcsi mert jön egy twá aztán nekilát lebontani a szépen ujrasarkosított fogalom kövületeket. :-)
Nagyon jó cikk.
A nemzeti oldal. Meg a másik oldal az sem kéne. Le az oldalakkal!
Hiszen: A párttal, a néppel egy az útunk,
a jelszavunk... azt elsz(k)úrtuk.
balázs 2007.06.11. 14:13:16
Értem, én, hogy túl keserű meg ilyesmi. Csak furcsa belegondolni.
"Mi a lócsöcstől magyarabbak vagy nemzetibbek ezek énnálam? Ez a kérdés itten. Kicsiny alföldi falvakban gyökerezik a családom. Itt születtem Budapesten, bejártam ennek az országnak számos erdejét és mezejét, nyelvét felsőfokon beszélem és írom. Ismerem gombáit és lepkéit, és verseit és történelmét. Magyar vagyok, a nemzet tagja, és nem üresszájú imposztorok neveztek ki magyarrá, úgyhogy ilyenek el se veszik tőlem."
Árpád! Gyökereid, nyelvtudásod, biológiai, irodalmi és történelmi ismereteid előttelőtt le a kalappal!.Magyarságod szerintem se veheti el tőled senki. Csak hát olyan fura dolog ez "nemzetioldaliság" hogy ide nem, neveznek ki, nem árulnak jegyet mint a moziba, sorsjegyen se lehet nyerni. Egyszerűen csak ha érzed hogy idetartozol, akkor köztünk vagy és kész.Tagságit ne várj!
Ha viszont úgy érzed hogy mégsem tartozol ide, mehetsz akár "Strazzbugig" a tiltakozással akkor is kívülálló leszel.
bs395 nem a fascia szobol? szalag, amit a karjukon hordtak?
Lord_Valdez 2007.06.11. 13:18:26
"Nem értek egyet. Szerintem kisebbségben vannak a szélsőségesek. A politika és a média nyomatja aránytalanul nagy hangsúllyal jelenlétüket."
Szerintem 10% körüli, csak a nagy részük nem erőszakos."

:-DDDDDDDD

Szerintem meg te egy gyilkos vagy, csak még nem öltél.

A "nemzeti jelképek" kisajátításáról.

Tegyük fel, hogy volt olyan időszak, amikor a jobboldali szavazók többsége egyben "nemzeti gondolkodású" is volt. Nekik értelemszerűen fontos a nemzeti jelképek használata.
Mondjuk volt egy esemény, amikor a jobb oldal egy olyan kezdeményezés élére állt, amiben mindenki kinyilváníthatta, hogy fontosnak tartja-e a "nemzeti összetartozást" akár csak szimbólumok segítségével (kokárdát a szavazásra).
Elképzelhető, hogy ebben a kitalált szituációban voltak olyan emberek, akiket bár napi szinten nem foglalkoztatott a nemzethez tartozás problematikája, döntéseikben nem domináltak a nemzeti érdekek (nem a magyaroké, vagy Magyarországé, ezek nem esnek egybe 100%-ig!) figyelembe vétele, megmozdult valami. Rájöttek, hogy ők is a nemzet részei. De zavarta őket, hogy ez a nemzeti jellegű kezdeményezés egy olyan párt felől érkezett, amivel nem szimpatizálnak. A mellett, hogy máshonnan nyilván nem is érkezhetett volna ilyen nemzeti összetartozást szimbolizáló kezdeményezés.
Szóval az egyszeri bal vagy liberális oldalra szavazó polgár politikai döntést hozott. Nem hagyta, hogy a nemzeti érzése által nemzeti jellegű közösségvállalásra ragadtassa magát (pusztán egy jelkép viselésével), inkább elzárkózott e jelképes gesztustól.
A tanulság (ha tényleg történik ilyesmi) - akkor tud egy közösség kisajátítani egy jelképet, ha mások szándékosan meghagyják nekik, akár lemondás árán is.
A fenti példában pl. egy szocialista szavazó, aki nemzeti érzelmeit látta előtörni, büszkén kitűzhette volna a kokárdát. De mivel nem akart semmilyen közösséget (még nemzeti közösséget sem!) vállalni a jobboldallal, így elhatárolódott a nemzeti jelképtől.
(Egyébként Kovács László kitűzte, és nem lett ettől fideszes.)
klumpa,

Remélem, ha hallod a himnuszt, mindig felállsz..
.. és ha mások is így tesznek, akkor azt természetesnek gondolod !

Így leszel magyar egyszermajd..
Kedves mithrandir, mielőtt leírod, hogy Tóta ezzel a posttal figyelmet akart a kormányról elterelni, olvasd el legalább a közvetlenül megelőzőeket!
Volt kettő, amiben az MSZP "népi szocialista" szárnyát csesztette, és leírta, balos kedélyeket lehűtendő, hogy nem akkora tragédia, ha Orbán 2010-ben hatalomra kerül.
Volt egy, amiben Puch MSZP-pártpénztárnok úr (és rajta keresztül a pártja) mocskos viselt ügyeivel, és az SZDSZ-es Eörsi gyáva megfutamodásával foglalkozott.
Volt egy Malina Hedviges, amiben mellesleg elironizált a kormány belpolitikai fasizmushisztijén, szembeállítva a Malina-ügyben való hezitálással.
Volt egy, amiben a köröshegyi völgyhíd kapcsán fejtette ki neheztelését a kormányzat felé.
Ebbe az utóbbiba (ill. az illusztrációjába) kötöttek bele a jobbikosok, mondhatni házhoz jött a szélsőjobb hülyesége, mint téma. Írt róla egyet, és most még egyet általában az egész "nemzeti oldal" problematikáról.
Erre jössz, és megírod, hogy a kormányzatról akarja elterelni a figyelmet. Nem mintha mernék itt egy istárral kötözködni, de nem érzed úgy, hogy ez azért igazságtalan TWÁ-val szemben?
OK, liberális politikai érzelmei nyilvánvalóak. Ez nem kell, hogy tettszen neked. Nagyon hajlamos a tahóságra, kemény fogalmazásra. Néha slamposak, felületesek a posztok. Szereti kiprovokálni az emberekből a hülyeséget agresszív felvetésekkel. Ez vagy bejön, vagy nem. Viszont hogy politikai csőlátása lenne, hogy bárkit mosdatna, azt nemigen lehet róla elmondani.
Amúgy meg, legyen már szíves végre valaki definiálni a "szélsőséges" szót! :-)

Plíz!
"bs395 nem a fascia szobol? szalag, amit a karjukon hordtak? "
Nem ez tényleg egy római "egység" szimbolum.
"Fasizmus: az ókori római fasces (vesszőnyaláb) szóból ered. [...]
Ma egy valamire való demokrácia, ha sikeres akar lenni, a fasizmus számos gazdasági módszerét átveszi/átvette (érdekegyeztető kerekasztal, pl., vagy mint németeknél az ágazati bérmegállapodás, stb.)."

Ez igaz is, ám ehhez a nagy egyetértéshez kellett némi elnyomás is. Ezek a megállapodások nem voltak azért teljesen önkéntesek.

""Nem értek egyet. Szerintem kisebbségben vannak a szélsőségesek. A politika és a média nyomatja aránytalanul nagy hangsúllyal jelenlétüket."
Szerintem 10% körüli, csak a nagy részük nem erőszakos."
:-DDDDDDDD
Szerintem meg te egy gyilkos vagy, csak még nem öltél."
Értsd, az, hogy valaki nagymagyarországos matricát ragaszt a kocsijára, vagy barátok előtt zsidózik stb az nem ugyanaz, hogy gyújtogat, és fegyverkezik. Olyan is van, de csak pár ezer fő, aki ilyen militáns beállítottságú. Azok akik viszont még mindig Trianon, mocskos komcsi és akasszuk felt kiált több százezer. De ezek az emberek megállnak a szavak szintjén.
bs395: "Külsőséggé alacsonyították, kiürítették a jelképeket."

Senki nem ürített ki semmilyen jelképet. Annyi történt, hogy már csak azok használják, akiknek tényleg jelent valamit - a megszokáson kívül.

A pöttyös labdáról meg annyit, hogy ha a kisebbik kislánynak is van saját, ugyanolyan pöttyös labdája, ne sírjon, ha a tesó játszik a sajátjával. Ha fontos a kicsinek, hogy ki labdázik apuval, kapja elő a saját labdáját. És ha apu szerint a jó kislány az aputól kapott labdával játszik, akkor hiába tűnik előremutatónak a szomszéd görkorijával menni, aput ez bántani fogja. Nem biztos, hogy apunak igaza van.
Valamit valamiért. Néha a más útért el lehet viselni egy kis ellenszenvet.
"palackos 2007.06.11. 14:30:51
bs395 nem a fascia szobol? szalag, amit a karjukon hordtak?"

Emlékeim szerint -nyugi, iskolaiak, nem személyesek... :-)- szóval, emlékeim szerint, az olasz nyelvben is "egyesület, szövetség" értelme is van a szónak, és a háborús veteránszövetségeket jelölték így. Ezekből fejlődött ki a mozgalom.

(lásd "Verband", "Bund" (ném.)
Arpad a neoliberalizmus bolgar gyorgye! :)
kg: Nem a nemzeti jelképtől, hanem a pártpolitikai célokra való aljas kihasználásától!
A Fidesz töltötte meg új tartalommal a kokárdát, pajtás. Ők züllesztették a választóik "azonosítójává". A Fidesz felszólítása épphogy nem a nemzeti közösségvállalásról szólt, hanem arról, hogy mi igaz magyarok vagyunk, mienk a kokárda, akinek ez a húzás ellenszenves, ammmeg nem is igazán nemzeti érzésű magyar. Felülírták a meglévő nemzeti közösségi értelmezést egy újjal, egy pártközösségivel.
És ez nem a "szocikat" meg a "liberálisokat" sértette meg, hanem mindenkit, akinek a kokárda fontos volt, csak épp nem volt a Fidesz föltétlen híve. Atttól kezdve már nem is lett.
kg:

Ha már a jelképek:
1999-ig (vagy mikor volt a kokárdázás) mindig szívesen viseltem a kokárdát 15-e környékén. Miután a Fidesz azt mondta (legalábbis sugalmazta), hogy nemzeti=fidesz szavazó, és a nemzeti érzelműek tűzzék ki a kokárdát, többet nem tettem fel.
Miért?
Mert onnantól ismerős-idegen-mindenki a kokárdában már nem a '48-as forradalomról megemlékező embert látta, hanem a fidesz szavazót.

Egyszerűen megváltozott a jelkép jelentése.

Ugyanez árpádsávos zászlóval: mit jelképez? Semmi mást, mint Árpád-házi királyainkat, illetve az uralkodásuk alatti Magyar Királyságot.

Ma ha megkérdezed, az emberek 95%-ának a XXI. századi forradalmárokat/utcai hőbörgő csőcseléket jelenti (tetszés szerint)

Azzal, hogy megváltoztatták a jelképek jelentését-értelmét, gyakorlatilag elvették tőlünk azokat, hiszen ha viseljük/használjuk őket, azzal mások szemében egy csoporthoz tartozásunkat is kifejezésre juttatjuk.

Én pedig nem akarok ezekhez a csoportokhoz tartozni.

Rohadtul szomorú: történelmi és NEMZETI jelképeink halála...

Ja, a hőzöngőknek: rohadtul nem vagyok se mszp se szdsz szavazó, se semmilyen.

kg:

Ha már a jelképek:
1999-ig (vagy mikor volt a kokárdázás) mindig szívesen viseltem a kokárdát 15-e környékén. Miután a Fidesz azt mondta (legalábbis sugalmazta), hogy nemzeti=fidesz szavazó, és a nemzeti érzelműek tűzzék ki a kokárdát, többet nem tettem fel.
Miért?
Mert onnantól ismerős-idegen-mindenki a kokárdában már nem a '48-as forradalomról megemlékező embert látta, hanem a fidesz szavazót.

Egyszerűen megváltozott a jelkép jelentése.

Ugyanez árpádsávos zászlóval: mit jelképez? Semmi mást, mint Árpád-házi királyainkat, illetve az uralkodásuk alatti Magyar Királyságot.

Ma ha megkérdezed, az emberek 95%-ának a XXI. századi forradalmárokat/utcai hőbörgő csőcseléket jelenti (tetszés szerint)

Azzal, hogy megváltoztatták a jelképek jelentését-értelmét, gyakorlatilag elvették tőlünk azokat, hiszen ha viseljük/használjuk őket, azzal mások szemében egy csoporthoz tartozásunkat is kifejezésre juttatjuk.

Én pedig nem akarok ezekhez a csoportokhoz tartozni.

Rohadtul szomorú: történelmi és NEMZETI jelképeink halála...

Ja, a hőzöngőknek: rohadtul nem vagyok se mszp se szdsz szavazó, se semmilyen.
Csak egy magyar.

Ja, és én is hordom a kokárdát nemzeti ünnepeken, azóta is, természetesen.
Csak épp meg van a véleményem arról a pártról, amelyiknek nem jelent semmit. Nem jelent semmit, mert pártlogót csinált belőle. Nemzeti jelkép helyett.
"De zavarta őket, hogy ez a nemzeti jellegű kezdeményezés egy olyan párt felől érkezett, amivel nem szimpatizálnak."
Jól látod.
"Szóval az egyszeri bal vagy liberális oldalra szavazó polgár politikai döntést hozott. Nem hagyta, hogy a nemzeti érzése által nemzeti jellegű közösségvállalásra ragadtassa magát (pusztán egy jelkép viselésével), inkább elzárkózott e jelképes gesztustól.
A tanulság (ha tényleg történik ilyesmi) - akkor tud egy közösség kisajátítani egy jelképet, ha mások szándékosan meghagyják nekik, akár lemondás árán is.
A fenti példában pl. egy szocialista szavazó, aki nemzeti érzelmeit látta előtörni, büszkén kitűzhette volna a kokárdát. De mivel nem akart semmilyen közösséget (még nemzeti közösséget sem!) vállalni a jobboldallal, így elhatárolódott a nemzeti jelképtől."
Nem teljesen. Ugyanis márc. 15 egy dolog, de márciustól, a választásig az másik téma. Ugyanis a köztes időben, amúgy se hordott volna. De ők igen, ezzel két választás lett volna. Vagy hasonulás, vagy hagyja, hogy kisajátítsák.
Mi a bajod pontosabban Árpi? beszéld meg Csernus bácsival :D
Tisztelt Tóta W.Árpád-sáv,
99%-ban egyetértek veled,de hát tudod jó lenne ha valaki már azokat is cikizné,meg kurvaanyázná akik megszállottan majmolnak mindent ami nyugatról jön és írtóznak mindentől ami "magyar"-ral kezdődik.
Hidd el sok ember megtagadta magyarságát jobb,gazdagabb élet reményében.És vannak olyanok is akik büszkék akarnak lenni magyarságukra.Persze a giccs mindenütt jelen van...Téged a hétvégén jól le antimagyarozott valami hülye.Ennyi az egész.
Seraphin. Te miert gyülölöd a tetovalasokat?
"Senki nem ürített ki semmilyen jelképet."
De igen, a gyakori felesleges használat kiürití. Hétköznapivá válik.

"A Fidesz töltötte meg új tartalommal a kokárdát, pajtás. Ők züllesztették a választóik "azonosítójává"."
"Mert onnantól ismerős-idegen-mindenki a kokárdában már nem a '48-as forradalomról megemlékező embert látta, hanem a fidesz szavazót."
Sajnos, ez így van.
Tökéletes, Árpád!
Légy szíves olvasd majd fel a Jobbik/MIÉP/MITTOMÉN gyülésén, hogy tudják meg mitől döglik a légy!
Ápolásodra adakozom!
Most mire ez a nagy felhorgadás? És miért pont most menjen Orbán a kurvanyjába? Mert most éppen nem tart népgyűlést? Mert most éppen nem bont kordont? Mert most nem gyanúsítja Schmidt Marit meg a Gerővel? (akkor a Gerő üzent neki ilyen stílusban, Friderikusznál, mélyen belenézve a kamerába. Vicces volt, mint egy B kategóriás amerikai akciófilm. Talán Mel Gibson, aki nem akart váltságdíjat fizetni a fiáért.) Mert most demokráciásat játszik? És miért ne férne bele a sokszínű, plurális, meg akármilyen társadalomba, hogy valakik magyarabbnak érezzék magukat más magyaroknál? Mint ahogy van a glat kóser, meg a kóser, meg az olyan zsidó aki megeszi a disznóhúst. Meg van a heavy metal meg a dallamos rock és a faszomtudja mi, a zenéhez végképpen nem értek. Tóta Tata - ez most Várkonyi Tibi bácsisra sikeredett, az meg nagyon szar.
A szomorú az, hogy a "két oldal" versenyt űz a másik sértegetéséből, s azoknak a jelképeknek a megsértéséből, amiről úgy gondolja, hogy a másik oldalnak valamiért fontos. Hadd fájjon nekik, ha nem a mi "miniszterelnökünk" szekerét tolják! Kedves Tóta W Árpád! Te sem vagy különb.
Kg - a kokárda március 15-én aktuális. Egyébként nem!
A nemzeti zászló nemzeti ünnepeken aktuális (eltekintve az intézményeken lobogóktól)- egyébként nem!
Én március 15-én reggel feltűzöm a kokárdát és kiteszem a zászlót. Másnap reggel pedig leveszem. Nem azért, mert máskor nem érzem magam magyarnak, hanem mert ha minden nap kokárdát viselnék, akkor devalválnám azt, amit jelképez - a zászlóval úgyanígy vagyok.
Ha valamit sokszor használnak, akkor az elveszti az eredeti jelentését.
Ha minden nap pezsgőt iszol, akkor semmi értelme szilveszterkor meg szülinapon pezsgővel koccintani, érted, ugye?
Az, hogy magyar vagyok, olyan természetes, mint az, hogy levelegőt veszek, és ennek kinyilvánításához nincs szükségem minden nap valamiféle szimbólumra. Én azzal próbálom kifejezni a magyarságomat, hogy megtanultam helyesen írni és beszélni. Hogy a gyerekeimet nem Zsanettnek meg Patriknak hívják. Hogy elhallgatok a Himnusz alatt, és nem ordibálom hangosan, hogy "takaroggy". (Volt erre példa, ha emlékszel, okt. 23-án - csak úgy zengett a Himnusz alatt az "elkúrtad" és a "takaroggy")
Hogy megpóbálom megkeresni a "magyarnaklevés" szép oldalait, és nem azon keseregni, hogy nekünk mindig milyen sz@r.
Hogy külföldön megpróbálok úgy viselkedni, hogy soha nem mondhassák, "ezek a bunkó magyarok!".
És még sorolhatnám.
"Az már igaz, hogy nem vált ez mániámmá. Nem ebből vezetek le mindent, nem tetováltatom a turult a seggemre, se máshova"

Hűha, engem pölö egy internetes fórumról zártak ki, mert hasonlót írtam.:)
De igazad van.
kg!
ha en is vezeto mszp-s lennek, en is kituztem volna. rossz pelda.
Tótavé kurvannya is magyar vót. Amennyiben ettül kiegyensúlyozott a mentális állapotja nekije.
hagymasbab 2007.06.11. 14:59:15

Tudod mit, ha lett volna a baloldali nyomiknak lett volna vér a pucájukba nem nyavajogni kezdenek, mint a kislányok, hanem mind kitűzik a kokárdát mindjárt égett volna a Fidesz.

Ugyanez az Árpád-sávos zászló esete egy vékony pár száz fős bandának engedik kisajátítani az egyik legősibb jelképünket , aztán vinnyognak meg hazudoznak össze-vissza orbitális baromságokat.
"palackos 2007.06.11. 14:30:51
bs395 nem a fascia szobol? szalag, amit a karjukon hordtak? "

Én még úgy tanultam, hogy a fasces-ból. Aztán lehet, hogy fascia.

A Wikipedia szerint
"The term fascismo was first coined by the Italian fascist dictator Benito Mussolini[citation needed]. It is derived from the Italian word fascio, which means "union" or "league", and from the Latin word fasces. The fasces, which consisted of a bundle of rods tied around an axe, were an ancient Roman symbol of the authority of the civic magistrates, and the symbolism of the fasces suggested strength through unity: a single rod is easily broken, while the bundle is very difficult to break."

Mondjuk a wikipediát nem szokták elfogadni egyetemeken forrásként.
Őrnagy Őrnagy
icc fun:
a magyarság kb tíz százaléka kiközösíti a többit. a világ hülyéi vagyunk! ...illetve én már szerencsére nem, mert a kilencven százaléknyi mostmár nemzettelenhez tartozom. a "nemnormális többség"-hez. bevallom kicsit megkönnyebbültem, hogy nem tartozom többé hozzátok. bár ezt magamról eddig is tudtam; már eszembe jutott korábban, hogy szerzek "turista vagyok, nem magyar" pólót, nehogy valaki korpa közé keverjen. de erre - hála neked - már nincs szükség.

...akkor úgy tűnik nem vagyunk többé nemzetállam; de legalább liberális kommunizmusban élünk, akármit is jelentsen az.
Hagymasbab,
Igazat adok neked, de csak félig. Senki nem mondta első körben, hogy aki nem fideszes, ne tűzze ki a kokárdát. 2 gyors folyamat indult el: a fideszesek úgy gondolták, hangsúlyozniuk kell a nemzeti érzésüket. A nem fideszesek úgy gondolták, el kell határolódniuk a fidesztől, és erre a nemzeti jelkép _nem hordása_ volt a legegyszerűbb lépés.
Persze ez pár nap alatt lezajlott. Néhány napon belül már valóban kokárdáról meg lehetett ismerni a fideszest. De ebben része volt mindenkinek, aki kitűzte és aki nem tűzte ki, annak is.
A társadalom egésze változtatta meg a kokárda jelentését. A legtöbben azzal, hogy a Fideszhez kötötték. De ezt nem a Fidesz tette, még csak nem is az MSZP, vagy bármelyik más párt, hanem együtt, mindenki. Ezzel a lépéssel deklarálta a társadalom, hogy a hangsúlyos nemzeti megnyilvánulások (akár csak külsőségek) a Fideszhez tartoznak.
Te magyar vagy, ám a "nemzettudatodat" nem akarod hangsúlyozni (természetesnek veszed, vagy nem ez irányítja életed, ebből a szempontból mindegy). Nem használsz hangsúlyos "nemzeti" jelképet. A kettő összevág, nincs ellentmondás, ettől még egy boldog magyar ember lehetsz.
Az az igazság, hogy nagyon sokáig oda voltam, meg vissza Tóth W. Á. féle írásokért, ugyanis tetszett a stílus, és akár a mondanivalóban is találtam egyező gondolatokat. Újabban viszont a "vidéki" gyökerekkel rendelkező srác kicsit elszállt a földtöl. Talán Bp. teszi, vagy a magyar nyelv tökéletes ismerete, erre nincs rálátásom.

A cikkhez hozzászólva pedig, mindent szépen meglehet magyarázni. Nemzeti oldalt, az egyén magyarnak vallását.
Elindulni ellehet bárhonnan, akár a turáni átoktól.(nah persze)Egy biztos magyar mindig kifogja használni a magyart. Önmagán élősködő nép. (itthon és külföldön egyaránt)
A megoldásról kellene inkább tanakodni, nah meg az összetartásról. Mindig van érdek, van közös, és van egyéni. Magyarországon egy példa kell a közös (JÓ) érdek megvalósulására. Csak egy...
Lehetséges, hogy Tóta W. tényleg nem tudja megkülönböztetni a nemzeti és a magyar kifejezést egymástól? Úgy tűnik teljesen összemossa őket. Pedig elég arra gondolni, hogy a nemzet valójában csak a reformkorban született meg! Azelőtt ezek szerint nem is voltunk magyarok?
magyar az, ki magyarország javát akarja.
nemzetellenes az, ki az ország érdekeit a sajátja mögé helyezi.

magyar az, ki annak érzi magát.
nemzetellenes az, ki mindezzel nem törődik.

magyar az, ki itthon próbál boldogulni, az országát előrébb juttatni, ez értékesket itthon tartani, az értékeket megőrizni.
nemzetellenes az, ki szerint "kérem, el lehet menni".
mcedon

A nem divatmiép-jobbik stb. hivek tökéletesen leszarják OV is. Sőt, nemegyik szivesen lerugdosná a cigány veséjét is.
De a hecc kedvéért valszeg Árpit is lerendezné. Mindegyaz nekik...
Mi a lócsöcstől magyarabbak vagy nemzetibbek ezek énnálam? – teszi fel a kérdést tótavé. Hát a gondolkozásmódtól például.
Nyugat Európában például egy kormány támogatja a saját vállalkozóit, kedvezényeket ad neki, igyekszik védeni a nemzeti piacot. Az index fórumán feltettem én is ezt a kérdést hogy nálunk ez miért nincsen így és rögtön megkaptam a heherésző választ hogy minek jövök itten a nemzethalállal. És ugyanakkor az ilyen mentalitású emberek érzik magukat kirekesztve, hogy tessék mások mitől magyarabbak nálam.

Emlékeztek még a kettősállampolgárságról szóló népszavazásra? Jönnek ide a „románok” aztán bimbozó szociális ellátórendszerünket hazavágják és elénállnak a sorban az orvosnál. Érdekes volt megfigyelni ahogy a baloldal xenofóbiával kampányolt. És most meg jön a kérdés más miért magyarabb mint én …
Remélem,hogy TÓTA Úr nem csak pénzkeresetből űzi ezt a stílust, hanem egyenes, karakán, magyar ember.
Gondolom ilyen ízes magyarsággal mondja el nemtetszését a főnökének, az édes jó anyjának, a majdani feleségének és az aranyos kislányának.
Lehet igaza mindenben, amit mond, akkor is egy bunkó és hasonlókat hergel fel és késztet örömittas helyeslésre.
Molaris,
Te egyszerűen szánalmas vagy. Ez a tipikus "Magyar égre Magyar U.F.O.-t" hozzáállás, ami sehova sem vezet! Légyszíves, világosítsd meg gyarló elmémet, hgoy Te ugyan mi a rákot tettél ezért a nemzetért? Istenuccse megkövetlek, ha megmagyarázod, hogy mitől vagy Te jobb magyar, mint én?! Légyszíves! De addig, amíg nem világosítasz fel ebben a kérdésben, ugyanolyan kis szánalmas hülyének foglak tartani, mint az összes többi nagymagyarországosturulmadarasrovásírásos "testvér"-edet...
Üdv: Immo
gaga 2007.06.11. 15:14:51

Téged sem az eszedért kedvelnek a barátaid mi?
Molaris, egy szánalmas hülye vagy. Mindaddig fenntartom eme-nem túl elegáns véleményemet rólad, amíg meg nem magyarázod nekem, hogy vajh' Te mit tettél ezért a nemzetért, hogy több vagy mint én! Amint kapok választ, egyből megkövetlek. De addig is: szánalmas hülye vagy te is, meg az összes rovásírásosnagymagyarországosturulmadaras testvéred!
Üdv: Immortalis
Márait is lehet/kell olvasni, de nem ámcsak a komcsizós részeket, hanem pölö eztet itten, ni:
"Ha vége ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár reánk, el kell temetni a halottakat, el kell takarítani a romokat, kenyeret kell adni az éhezoknek, valamilyen államfélét kell építeni a cserepekbol, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, ránk hagyott. De ez a kisebbik feladat. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban; ki kell pusztítani egyfajta ember lelkébol, a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy o, mint "keresztény magyar ember" elojogokkal élhet a világban, egyszeruen azért, mert "keresztény, magyar úri ember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar", vagy "úriember", tartani a markát s a keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyateton, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a "jobboldaliság" igaz értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves és ebben a szellemben, légkörben nevelkedik, reménytelen: talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önzo és gyáva: bizonynyal hajlong majd az új rend elott: de szíve mélyén örökké visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. S lehetett "elokelo közhivatalnok"-nak lenni és sérthetetlen, páncélinggel védett katonatisztnek; s mindezért nem adni semmit, csak becses létezés tényét. Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."
A Tótawének már megint igaza van.
Off: Valahol a kommentek között feltűnt Halmai Gábor neve (talán Dr. Stein "tagozta"?). Halmairól csak annyit, hogy per pillanat Magyarországon ő az első számú Alkotmányjogi szakértő. Az első alkotmánybíróság (a "klasszikus" korszak) idején is ott dolgozott, már rég alkotmánybírónak kellene lennie. Ha ő bírálja az alkotmánybíróságot, arra oda kell figyelni, abban lehet valami.
WinstonSmith84 2007.06.11. 15:25:57

Na jah , de az v.hogy nem hatotta meg a balliberális gondolkodóinkat pedig Gyurcsány olyan szövegeket eregetett a magyarokra amit kb. Csurka szokott elengedi a heti magyar fórumos fröcsögéseiben ...
temy

hirtelen azt hittem a focistára gondolsz, kezdtem megijedni. :D
ovR "olyan tanácsokat adnak az ütés erejével, szögével és irányával kapcsolatban" Igen, meg tréningezi is a csapatot stb. Az ilyen fizikust hivják pingpong edzőnek.
A szakértő kormány sajnos definiálhatatlanul értelmetlen, hiszen eddig még minden kormány szakértőnek tartotta magát. Amit OV ilyen álnéven reklámoz az valójában egy nagykoalicio, ahol a választások győztese az ellenzékkel együtt kormányoz. (Vagyis közösen állapodnak meg a kormány összetételében). Ebben még a legnaivabb laikus sem hihet komolyan. A szakértői egészségügyi miniszternek pl. el kellene döntenie, hogy legyen -e vizitdij, reform stb. Akárhogyan döntene másnaptól már az ország és a kormány fele nem tartaná többé szakértőnek.
mechorang 2007.06.11. 15:24:05
"nemzetellenes az, ki az ország érdekeit a sajátja mögé helyezi."
Mit jelent az, hogy az "ország" érdeke? Mire gondolsz itt? Nyilván vannak közös érdekeink (pl., hogy befizessük az adót, és így legyen pénz EÜ-re, oktatásra stb), de azért az "ország érdeke" kicsit absztrakt fogalom. Szerintem általában a helyesen értelmezett, nem rövidtávon nézett, és legalábbis egy minimális empátiával bíró ember egyéni érdeke egybeesik általában a többség érdekeivel...Természetesen ha vki a másokon átgázolást, a vadkapitalizmust, vagy azt tartja helyesnek, hogy ő az aktuális arisztokrácia tagjaként kapcsolati tőkéje révén ér el előnyöket, az nem szolgálja a nemzet vagy az ország érdekét, de akkor hívjuk az ilyen embereket nemzetellenesnek, nem? Mert ilyenből elég sok van az úgynevezett nemzeti oldalon is...
Valdez

"Azok akik viszont még mindig Trianon, mocskos komcsi és akasszuk felt kiált több százezer. De ezek az emberek megállnak a szavak szintjén."

Még

mithrandir

"Szerintem meg te egy gyilkos vagy, csak még nem öltél."

Tévedsz, ez az alak bármire képes. :)
W! Teljesen igazad van! Tökéletes!

De mit vársz? Ilyen PISA jelentések mellett elvárod, megértik, hogy a nemzet az, ahol SOKAN gondolnak sokfélét? De vannak dolgok, amiben mindenképp egy(_!) irányba kell(ene)húzni? Tök egyszerű dolgokban: ide feltolunk egy stadiont, benne vagytok, ok, ide egy nemzeti szinházat, nem jó, mér(?), hova szeretnétek, egyezzünk meg, ok. Valahogy így, nem?
Nem hiszem el, nem akarom elfogadni, hogy Mo-n. nem akar bal vagy jobboldali ember ugyanúgy, tökmindegy, EGY VILÁGHÍRŰ NEMZETI SZINHÁZAT, de olyat, és nem egy ilyen duna mellé dobott szörnyet, vagy egy(egyetlenegy!!!!)STADIONT, amiben BL döntőt lehetne rendezni? Vagy akármit....Ehelyett van megbolondult vezér az egyik oldalon, a másikon pedig egy nárcisztikus futóbolond. Mögöttük a sok egyéb bolond. A féltudású magy. elitről ne is beszéljünk :)
Az egyik legjobb magyar nyelvű publicista megírja ezt:

w.blog.hu/2007/02/12/heads_up

melyben a külpolitikai témák elhanyagolása felett búsong a hazai seggszagú mocsárban való dagonya rovására. Ezek után említés nélkül hagyja Sarkozy megválasztását, Blair búcsúját, Putyin rakétáit, az iraki, afganisztáni vagy szomáliai helyzetet a példa kedvéért, miközben olyat azért ír, ami semmilyen hozzáadott értékkel nem bír egy közepes színvonalú öt évvel ezelőtti Népszava olvasói levélhez képest.

Ez a botrány!
Márai egy letűnt korról ír. Ma mást jelent a jobboldaliság. A mai világ amúgy sem kedvez az ingyenélőknek, rasszistáknak stb.
"2 gyors folyamat indult el: a fideszesek úgy gondolták, hangsúlyozniuk kell a nemzeti érzésüket. A nem fideszesek úgy gondolták, el kell határolódniuk a fidesztől, és erre a nemzeti jelkép _nem hordása_ volt a legegyszerűbb lépés."
LÓPIKULÁT,már elnézést. A nem fideszesek élték a normális, hétköznapi életüket továbbra is. Március 15-én kitűzték, aztán levették, ahogy életükben addig bármikor. Tojtak magasról a Fideszre, meg a tőle való elhatárolódásra.
Csak néztek, hogy ki ez a sok szerencsétlen, aki láthatóan nemigen tud a magyarságával mit kezdeni, mert lépten-nyomon bizonygatnia kell egy kokárdával a mellén, hogy ő magyar.
Ardarich 2007.06.11. 15:00:13
"Csak épp meg van a véleményem arról a pártról, amelyiknek nem jelent semmit. Nem jelent semmit, mert pártlogót csinált belőle. Nemzeti jelkép helyett. "

Ezt erősnek érzem egy kicsit. Szerintem a magyar olyan fajta, hogy ha több hivatalos nyelve lenne az országnak, biztos, hogy pártszimpátiák alapján dőlne el, ki melyiket használja. Mert az a ...gonosz párt használja a flamandot, akkor én csakazértse.

Akkor nyeri vissza a korábbi jelentését a kokárda, ha mindenki hordani fogja, aki fontosnak tartja korábbi jelentését. Ahogy te is teszed. (De az is lehet, hogy már most is így van, és tényleg főleg azok hordják...)
Én meg egy magyar kozmopolita vagyok.
Megyek is beutalóért az idegre!
Gyerekek,
nem olvastam végig az összes hozzászólást, de majdnem.
Szerint itt a lényeg elsikkad, mitől is nemzeti az a bizonyos oldal.
A "nemzeti oldal" az, amelyik nemzetben képzeli el az ország jövőjét. Amely oldal elfogadja, hogy a nemzet önmagáért van. Az az oldal nemzeti, amely számára a nemzet a vonatkoztatási pont, a végcél.
Kár vitázni: az MSZP és különösen is az SZDSZ számára nem az.
Az MSZP egy érdek (mi több, bűn) szövetkezet, az SZDSZ számára pedig az elvek fontosabbak, mint az, hogy közben mi történik a nemzettel.

A "nemzeti" oldal és a "baloldal" nemzetképe teljesen különbözik. a "baloldal" számára igazából a végcél a hírszerzo.hu-n olvasható szösszenet.
(A magyar nacionalizmus vegytiszta önkínzás)
Kár megsértődni kedves balos arcok
ez van
mechorang

1. Ki dönti el, hogy ki akarja Magyarország javát? És aki az ország javát akarja, annak ez biztosan sikerül-e? Ki dönit el például rólam, aki mondjuk jónak tartom az aszpirin benzinkúti árusítását, hogy én ezzel a magyarságra rontok? Tehát összefoglalva, ki dönti el, hogy magyar vagyk-e?

2. MI számít érdekek elő- és háttérbe helyezésének? Ha például gyermeket vállalok, az minden körülmények közt a nemzet javára válik? Akkor is, ha anyaigi okokból csak nagyon szűkösen tudom felnevelni? Ha mondjuk paprikát veszek az aluljáróban (adózatlanul) "százér", akkor az kinek az érdekét tartja szem előtt? És ha az így bevitt C-vitamin miatt nem leszek beteg, végül az osrzság jól vagy rosszul járt-e? Tehát összefoglalva: ki dönti el másokról, hogy ki hova helyezi az érdekeit?

3. Ki dönti el mondjuk rólam, hogy magyarnak érzem-e magam? Rámkötnek egy poligráfot és lejátsszák a Himuszt? Ha magfelelő érzelmet vált ki, akkor nyertem?

4. Miért "ellenes" valaki, aki nem ápolja-erősíti a magyarságtudatát? Nincs olyan hogy nemzetközömbös?

5. Magyar-e az, aki X évre külföldre megy, majd a külföldön szerzett tudását hazahozza? Magyar-e akkor, ha ettől ő maga is jól járt anyagilag? Magyar-e akkor, ha haza szeretne jönni, de itthon nem kap állást?

6. Ki dönti el, hogy mi az "érték", mit jelent "őrizni"? Vajon minden kőnek úgy kell-e maradnia, ahogyan tegnap állott? Vajon le lehet-e bontani egy régi épületet egy új kedvéért? Vajon be lehet-e vezetni a lovaskocsi helyett az autót? Magyar-e az, aki vasutat akar építeni Budapest és Vác közé, magyar-e az, aki autópályát épít és magyar-e az, aki nem akarja, hogy minden magyar erdő le legyen betonozva - ezért kiáll az autópálya ellen?

Tisztelettel várom válaszodat!
kg 2007.06.11. 15:38:44
Szerintem most már azért lenyugodott a hiszti a kokárda körül, és most már nyugodtan hordhatja bárki március 15-én, attól még nem nézi senki sem jobboldalinak, sem Fidesz-szavazónak, csak szimplán magyarnak, magyarul visszanyerte eredeti jelentését...szerintem.
Már nem ide tartozik, de
a címerkérdésben pereskedők illetve azok figyelmébe ajánlanám az alábbi linket, akik nem hiszik el, hogy a magyarság igenis a Szíriuszról jött, istenek ivadékai és éppen ezért a Föld kiválasztott népe... Nézte már meg valaki a címert közelről? Nem mi? Mindig csak 150x200 pixelben.. hát tessék, a nagyítás most bebizonyít mindent:
ahmedvega.extra.hu/
Carnivora:
Ki mondta, hogy a másik oldal nem hibás?

kg:
Az igaz, hogy ez a dolog pár nap alatt lezajlott, de addigra már szinte mindenki így értelmezte, mire jött 15-e. Tényleg nem mondták ki szó szerint, de egyértelmű volt.

Még egy apróság: van szerencsém ismerni pár übermagyart, de 99%-uknak fingja nincs a magyar történelemről. Akkor...?
MECHORANG, "magyar az, ki magyarország javát akarja.
nemzetellenes az, ki az ország érdekeit a sajátja mögé helyezi."

Ez a nettó populizmus.

Nyilván Te soha nem vettél számla nélkül semmit, mert tudtad, hogy akkor a költségvetés(=összes többi adófizető) rosszul fog járni. Inkább Te jártál rosszul. Nyilván soha nem kerekítetted le a sarkokat, mert akkor a Te életed egyszerűbb.

Én itt látom az egyik problémánkat, hogy jelszószerű üres válaszokat, adunk értelmes vita helyett. Mint Őrnagy aki szerint a választóvonal egyszerű: a december 5.-i szavazáson tett X el is dönti. És aki nem szavazott pl?
az egész nemzetezés arról szól, amiről általában a jobboldal: a kirekesztésről


csak addig-addig ügyeskednek majd amíg végül magukon kívül mindenkit kiközösítettnek fognak nyílvánítani
"A Fidesz töltötte meg új tartalommal a kokárdát, pajtás. Ők züllesztették a választóik "azonosítójává"."
Abszolút.
Március 15-én kokárdát tűzni nemzeti büszkeség, azaz éljen, hogy időről időre elébemegyünk a pofonnak. Ez van, ifjonti héz, miazmás, még valahol imponál is '48nak ez a vetülete.
Országgyűlési választáson kokárdát tűzni? Kitől különbözteti meg magát? Kinek jelzi, hogy ő magyar? A többi szavazónak? Akik kik? Magyarok? Mert ki szavazhat még a magyar országgyűlési választásokon? Hacsak nem a pirézek, persze, hogy vakulna meg a legszebb lovuk. Mármint a pirézeknek.

Szóval tényleg az lett, hogy aki kokárdát tűzött, azt nem csak a nem fideszesek nézték fideszesnek, de maguk a fideszesek is. Melyik volt előbb, ugye.

A piros labdára visszatérve: persze, darabszámra sok piros labda van. Be lehet menni a boltba, azt lehet venni zászlót, zöldet sassal, háromszínűt, ami fejjel lefele olasz, szóval two-in-one, meg piros-fehéret is, sokszor vágva. De értelme csak egy van. Annó az volt az egy értelme, hogy vagyunk mi ilyen vagy olyan alapon (államolgársági/származási/nyelvi/érzelmi hovatartozási) felosztva, meg van mindenki más, akik nem mi vagyunk. Aztán a mi hirtelen tovább hasadt (mert nem volt elég darabolt biztos), és lettünk a még inkább mi, meg a ti, akik olyanok vagytok, mint mindenki más.

Én - és ahogy látom, mások is - ezt próbáljuk magyarázni. Hogy hazafiak vagyunk mi is, és nem mondjuk a másikra, hogy nem az, csak mert kevesebbszer mondja, hogy ő is az. Sőt, néhanapján még büszkék is vagyunk (már amikor van mire). És igenis teszünk a hazáért/nemzetért. Csak nem hangosan, viszont minden nap, amikor felkelünk, és bemegyünk dolgozni.
Kicsit olyan ez, mint a munkahelyi ökölszabály: nem az a lényeg, hogy jól dolgozzál, hanem hogy jól látszon, hogy dolgozol. Azt, akin csak jól látszik, általában kiutálják. Itt viszont az a furcsa helyzet állt elő, hogy sokan vannak (és szerintem pont elegen, de még sokan is), akiken csak látszik, hogy dolgozik, de hogy mit, azt nem tudná megmutatni. Mint mikor Molarist megkérték, hogy meséljen, mi az, amit ő úgy húdenagyon tett mostanában a magyarságért.

Meg beszélgetőember: ha nincs tagsági, akkor minek a jelvény, nem?
hát a szakdolgozatomat a Kádár-korszak nacionalizmusáról írtam.Elég jól sikerült.A mai állapot sok visszássága onnan erdeztethető(persze nem mind).Ha valakit érdekel szóljon.Sok előttem szólónak volt igaza ebben a fórumban,csakhogy a magyar nacionalizmus mindig is rendkívül bonyolult kérdés volt.Ez a témát egy 10 mondatos bekezdéssel nem lehet leírni.Bizonyos szempontból ugyanis még azoknak is igazuk lehet,akik önmagukat tartják csak magyarnak a másik politikai oldallal szemben.
Ja, aki meg nem lenget veres zászlót, az meg antiszemita. egyik sem jobb a másiknál, de én abból már kinőttem, hogy ilyesmin felháborodjak. W te sem hiszem, hogy nagyon szívgörcsöt kapol, de meg kell élni valamiből nyihahha
Mi a magyar most? Rút sybarita váz..:)

Ha már megint elkezdjük 1 azaz egy személyre célozgatva leszűkíteni ezt a vitát, hogy ki kezdte a magyarság-ügyet, akkor kétoldali túlkacaj miatt fognak pszichiátriára vinni.. (aljas ellenzéki megjegyzésem: már ha maradt még..:)

Persze, hogy OV már megint ezért is a felelős. Meg ezek az aljas mélymagyarok. Na akkor most jön az igazságbeszéd effektus: az elmúlt 17-8 év elitje felelős ezért, kivétel nélkül. Nehogymár azzal jöjjön itt nekem valaki, hogy mélymagyar és magyar között különbséget érzünk..
Érez a fene.
A rovásírásos, árpádsávos stb testvérekre meg csak annyit szeretnék mondani, hogy jelenleg körülbelül 1-2 % (vagy még kevesebb) szavazott volna rájuk.

Ez egy szörnyű veszély, itt az idő, fegyverkezzünk elvtársak!

Árpikám, diszkriminálva érzed magad? Nem fogadnak be a mélymagyarok?
Vagy mi a fene van?
Őrnagy 12.21

Már korábban is feltűnt: ha valaki nem ért veled egyet az agymosott liberálbolsi. Te nyilván objektíven és elfogultságmentesen ítélsz meg minden dolgot.

Csak halkan kérdem: biztos?

Hogyan lehet eme erényre szert tenni?

Lehet úgy értelmes vitát folytatni, hogy a másiktól elvitatjuk (így ismeretlenül ráadásul) a jószándékát és objektivitását?
opeth 2007.06.11. 15:44:03
azaz, ott a pont...
a kirekesztés a kulcsszó
kisa 2007.06.11. 15:12:48
Riszpekt. Én se mondhattam volna szebben :)
Ezért utálnak minket magyarokat minden országban mert tudják,hogy a magyar utálja a magyart is.Ez kiderült a fenti írásokban.
bs395 2007.06.11. 15:45:39
Alapvetően egyetértek a hozzászólásoddal, de szeretném elővenni kedvenc vesszőparipámat: lehet-e büszke az ember olyan dologra, amire semmi ráhatása/köze nem volt/nincs. Pl. az, hogy vki magyar vagy az, hogy nyer egy magyar sportoló.
Én nagyon örülök pl. egy-egy magyar (sport)sikernek, mert úgy érzem, hogy ez minden itt élő számára egy közös öröm lehet, összefogja a nemzetet stb. De büszkeséget nem érzek, mert semmi közöm nincs ahhoz, hogy az illető mennyi idő alatt úszik le 200 métert.
Ezzel analóg módon magyarnak érzem magam,
hasonlóan a TWÁ által vázolt dolgok miatt, de arra sem vagyok büszke...Bennem van a hiba?
valaki vagy okos vagy nem
valaki vagy ügyes vagy nem
mindkettő mérhető (nyersz olimpiát tornában, 150 feletti az IQ)
Valaki vagy magyar vagy nem...
Ki dönti el, s mi alapján?
Kinek több az Árpádsávos zászlaja, aki több adót fizet, aki több adót csal, aki több gyereket csinál, vagy csak valaki megmondja?
De ki a qrva anyja?
Vonnegut mondta:
"If you have a Hungarian for friend, you don't need an enemy."
-Timequake-
Ő tudta!
ApukadHUN 2007.06.11. 16:00:28
Azt azért nagyjából már tisztáztuk, hogy az tagja a magyar nemzetnek, aki magyarnak érzi magát.
Kisa: "a kokárda március 15-én aktuális. Egyébként nem!"
Lehet, hogy van ilyen törvény, csak elkerülte a figyelmemet? Ezt '48 március elején is kihirdették vajon, hogy mindenki tudja? ;)

Én úgy tanultam, a kokárda a nemzeti zászló egy praktikus, felsőruházaton is hordható változata. Kifejezi mindazt, amit a zászló: a nemzethez tartozást.
Mindenki akkor hordhatja, amikor szükségét érzi ezt hangsúlyozni. Én személy szerint károsnak tartanám ezt meghatározni, hogy mikor kell, vagy mikor nem szabad egy saját nemzeti (tehát tiltott) jelképet használni.
Március 15.-én a megemlékezés miatt is szokás, de akinek nem csak egy esemény emléke jut róla eszébe, miért ne hordhatná minden nap? Hátha szüksége van rá? Lehet, hogy érdemes lenne inkább az okokat vizsgálni, és nem a tünet ellen küzdeni. Valami oka csak van annak, hogy vannak emberek, akik minden nap látványos külsőségekkel (nemzeti jelképekkel) próbálják felhívni mások figyelmét arra, hogy létezik a "nemzet" fogalma.

Egyébként a hsz-ed többi részével mélyen egyetértek.
Árpi!

Eláruljam? Az írásaid alapján Te nem tartozol a nemzeti oldalhoz. És ez így is van jól. Magyarországon születtél tehát magyar vagy de azt, hogy mit jelent az, hogy NEMZET, HAZA vagy éppen NEMZETI BÜSZKESÉG soha nem fogod megtudni. Ne bánkódj ezen! Maradj meg annak aki vagy! Egyszerű szócső aki kihasználja azt, hogy olyan helyre tették ahol olyan cikkeket irogat amiket elvárnak tőle...
Kár, mert ezt a lehetőséget másra is használhatnád... bár akkor valószinüleg nem irogathatnál itt.
De egyet azért árulj már el nekünk! Az, hogy trágár szavakat használsz, ráadásul egyre sűrübben, ettől jobban érzed Magad?
Ettől vagy "tökös gyerek"? Mert szerintem ettől csak szegényebb leszel! Sokkal szegényebb! A valós, megvas mondanivalót nem ezzel kéne pótolni...
Persze akinek csak ez sikerül...
További szép napot!
Elegem van a rasszista zsidókból!
ahmed vega 2007.06.11. 15:42:39

Ferit meg Vikit a Sziriuszon hagyhatták volna :P
W, ez a cikk ul.

Szerintem a "diszmagyarsag" kerdesere egy jo mero lenne, hogy ki mennyit tett hozza az Orszag jobba tetelehez, anyagilag, kulturalisan, es igy tovabb.

Mint Svedorszag. Ott peldaul buszkek az emberek a befizetett adojukra. Nem arra buszkek, hogy elsunnyogjak.

Kivancsi vagyok a zaszlolengeto csocsele mennyit adozik, mit tesz hozza a kozosseghez, mi egyebet tud felmutatni zaszlolengetesen, diszmagyarba oltozesen es rendzavarason kivul. Szamszakilag. Mennyit? Feketen-feheren, kimutathatoan, ideologiaktol mentesen.
"Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az úgynevezett nemzeti oldal." Ez volt mindig a bajom a fidesszel, ameddig hatalmon voltak: hetente kétésgbe vonták a magyarságomat
momo72 2007.06.11. 15:59:42

Én jártam pár országban nem tapasztaltam, hogy utálnának ...
Dolphin-nak (ma,14:07:45)
:
ne keverjük az okot az okozattal, mi is volt előbb? egy szép idea ronggyá szálazása, aztán persze hogy felmosunk vele... nézd még magasabbról... hogy mi is történt a lib. szóval.

MN: naponta 3x bele lehetne rúgni mkibe, mindenbe...médiába és politikusba.
én pl. semjéntől kapok naponta vártolulást és szájhabzást, mint tóta orb.tól, mégis tudom, hol a helye... és nem írok róla naponta. mert más valaki QrogatL éppen (nem engem-kéretik ezt alanyi ragzásban olvasni...)

Az ufit meg kéretik akkor vegzálni, ha netán visszajöttek orbék. de majd csak akkor, ha érdemes is... addig meg tessék átszokni rá, mert ott objektíve érdemesebbek a témák. (mondom én, a legkülsősebb tag)
Steve73 2007.06.11. 16:04:26
Mint fentebb írtam, én épp a NEMZETI BÜSZKESÉG definícióját kérném. El tudnád magyarázni normálisan (minden sértegetéstől és bántó megjegyzéstől mentesen), hogy szerinted mit jelent a nemzeti büszkeség? Te miért vagy büszke a magyarságodra? Mit tettél érte, hogy magyar legyél, és mit teszel azért, hogy a NEMZET hasznos tagja legyél?
Válaszodat előre is köszönöm!
Ahogy a harmadik kommentben már leírták. Csak csatlakozni tudok. Ha ezek a magyarok, akkor én köszönöm kihagynám. Ebből valahogy nem kérek. Különben is kissé mocskos már annak a forrásnak a vize.. Még a végén megfekszi a gyomromat.
Wonderland, persze, lehet bagatellizálni a problémát.
Amíg nem a Te magyarságod és nemzeti érzésed vonják kétségbe naponta percember politikusok, akárhányszor kiejtik a szájukon a "nemzeti oldal" nevezetű visszataszító szókapcsolatot, azalatt kizárólag magukat és párthíveiket értve, addig ez nyilván nem komoly probléma. Értem. Lehet sértegetni emberek százezreit ebben az országban, amíg nem vagy köztük, addig nem gond? Hogy is van ez?
"kg 2007.06.11. 15:38:44
Mert az a ...gonosz párt használja a flamandot, akkor én csakazértse."

Ez Belgiumban pontosan így is van :-).


"levike999 2007.06.11. 15:38:12
Márai egy letűnt korról ír. Ma mást jelent a jobboldaliság. A mai világ amúgy sem kedvez az ingyenélőknek, rasszistáknak stb. "

De :-(. Ma itthon kétfajta "ingyenélő" van: nyugdíjas és segélyes. Aki nyugdíjból él az MSZPre szavaz, aki meg segélyből, az a FIDESZre. Ez a két réteg dönti el a választást. Márai az idézetben a jobboldaliságnak azt a rétegét mutatta meg, ami miatt jóérzésű jobboldali pironkodik, ez viszont ma is létezik, sőt, a Márai által leírt kor óta folyamatosan, csak közben volt két rendszerváltás, ami kb annyiban érintette ezt a fajta mentalitást, hogy más volt az elöljáró megszólítása.

"ahmed vega 2007.06.11. 15:42:39 "
A Yoda a kereszt alatt nagyon kemény :-).


Azoknak, akik itt az egyén és egy szabadon választott kritérium alapján szelektált embercsoport érdekütkézésből akarják levezetni a nemzettudatot ajánlanék bármilyen filozófiai vagy génbiológiai könyvet. Tényleg, bármelyiket. Aztán olvasd el a kritikáját is (figyelem: kiritikáját, nem olvasói véleményt!).
Aztán gyere vissza, és mond tovább. Majd olvasd vissza a régi hozzászólásaidat.
Ha inkonziszteciát találsz a régi és az új megnyilatkozásaid között, nem vagy magyar, és az NBH agyonlő egy koszos lábtörlőn.
Csak mert amiről beszéltek (az egyén érdeke kevésbé fontos, mint a csoporté, és akinek ez nem tetszik, annak jól megmondjuk) az kérlek autoriter és szocialista, közkeletűbb nevén kommunista. És aki ugye kommunista, az nemzetáruló. Kivéve, ha nem internacionalista, hanem úgy gondolja, hogy Thomas Beckettel szembe menve Utópia csakazért sem terjeszti az igét a határokon túlra, hanem az megáll a vonalnál, és ezt mindenki más tiszteletben fogja tartani.
"Ezért utálnak minket magyarokat minden országban mert tudják,hogy a magyar utálja a magyart is.Ez kiderült a fenti írásokban."

Ne tévessz már össze magaddal kérlek. Te talán utálsz másokat, akik mondjuk balosak vagy liberálisak, ballibek, komcsik, stb. Én max csak konkrét személyeket utálok, akik okot is adnak rá.
bigfater · bigfater.blog.hu 2007.06.11. 16:08:07
Ez hú de szar volt...
hagymasbab

"Az igaz, hogy ez a dolog pár nap alatt lezajlott, de addigra már szinte mindenki így értelmezte, mire jött 15-e. Tényleg nem mondták ki szó szerint, de egyértelmű volt."

Ha valami mindenkinek egyformán egyértelmű, akkor az úgy is van. Ha a Fidesz szavazók szerint is hozzájuk illik a kokárda, és a nem Fidesz szavazók szerint is a Fidesz szavazókhoz illik, akkor nem történt erőszak a népen, csak kikristályosodott valami, ami amúgy is a levegőben volt. Nem kellett volna, hogy így legyen, de úgy látszik, a többség ezt így érezte, ezért lett a Fideszé a kokárda.


"Még egy apróság: van szerencsém ismerni pár übermagyart, de 99%-uknak fingja nincs a magyar történelemről. Akkor...?"

Nincs összefüggés. Ha ismerem a finn történelmet, akkor finn leszek? A nemzeti gondolkodás alapja az az elképzelés, hogy a magyar nemzet, mint olyan, egy közösség, amit védeni kell, ami értékeket hordoz. Ezt erősítheti és gyengítheti is a történelem ismerete ;)
Szerintem egyébként sokkal fontosabb a nevelés, a társadalmi környezet hatása.
momo72. Sajnos nem utálnak. Hanem röhögnek rajtunk... ahogy azon a néhányszázezer honfitársunkon, akiknek december 6-án reggel be kellett menni dolgozni a román kollégák közé. De ez úgysem érdekel senkit :(
A magyarsághoz még:
-nem beszélek nyelveket,tehát magyar vagyok
-leveszem a külföldit taxisként, vendéglősként, tehát magyar vagyok
-plazma tv-t, stb. veszek hitelre, tehát magyar vagyok
-hajtok az úton mint az állat, integetek, előzök ezerrel, anyázok, rendőrt lefizetem, tehát magyar vagyok
-a Balatont hamburgeres bódékkal körbeépítem, tehát magyar vagyok
-Európában szinte egyedüliként nem tudok focizni, tehát magyar vagyok
-minden vasárnap rántott húst eszek(külföldi utazás alkalmával még a kocsim csomagtartójából is), tehát magyar vagyok
-pályakezdő fiatalként a "médiába" szeretnék dolgozni, tehát magyar vagyok
-stresszelek, válok, korán halok, tehát magyar vagyok.
-etc.
Hát én komolyan nem hiszem el,hogy magyarnak lenni,kokárdát viselni ciki ebben az országban.A koronát simisapkának nevezni.Ez az igazi liberális gondolkodás.Kultúráltabb európai országban ezt már rég nem hagyták volna szó nélkül.
Nehéz erre az írásra mit mondani...Őszinte leszek, én is jobboldalinak vallom magam, de vannak olyan szélsőségesek, kinek a "magyarsága" valóban bántó...DE: nem érzem, hogy a nemzeti oldal kisajátítaná a nemzeti jelzőt, hogy kevésbé gondolná magyaroknak a "többieket". Érdekes módon pont az ennek ellentmondók gondolják úgy, hogy aki nemzeti érzelműnek vallja magát az elmaradott, nem liberális, nem képes a jövőbe nézni etc. Azzal, hogy ez a cikk megíródott nem a nemzeti érzelműeknek kell szégyellniük magukat...És másnak sem, ha végre felfogja, hogy a meggyőződés a fontos, nem pedig hogy miyen szavakkal illetjük (valószínűleg a valódi liberálisokat is a hideg rázná ki az SZDSZ-től, és attól hogy teljesen kisajátítják maguknak a jelzőt, amikor nem is követik konzekvensen a szabadelvűséget, és az MSZP is annyira, de annyira szociális és antifasiszta, ahogy a velük nem egy oldalon állók nem is képesek...)
kg 2007.06.11. 16:12:19
Szerintem azért alapvető történelmi ismeretek nélkül nehezebb tagnak érezni magamat egy nemzet közösségében. Persze a kultúra és a nyelv akkor is összeköt, de azért némi történelmi rálátás nem árt a dolgokra...
Továbbra is az a véleményem, hogy örömmel látom, mindeki keresi a tartalmat a nemzeti jelképek mögött.
Csak azt nem értem, hogy ha valaki ezeket nemcsak nemzeti ünnepekkor használja, hanem akkor amikor akarja, az attól miért lesz rosszabb? Hogy ha valaki úgy érzi, hogy egy politikai kérdésben ő "nemzetiesebb" értéket, véleményt képvisel, mint mások, tegye a ki a kokárdát, ha ezt jónak érzi. Ez nem silányítás. Sokkal inkább annak érzem azt a szokásjogot, ami most van, volt, és még lesz is egy darabig: a nemzeti jelképeinkre úgy tekintünk, mint az érettségi öltönyre. És még ráadásul be is szólunk annak, aki csak úgy, nem feltétlen össznépi ünneplés alkalmával használja.
Ráférne egy kis nemzettudaterősödés az országra, és talán ezt egy picit előbbre viheti pl. ez a topik is, hogy godolkozzunk el azon, mi a tartalom a nemzeti jelképeink mögött. Hogy most ez abból indult el, hogy a fidesz kokárdázott, meg a naggyűláseken magyarzászlót lengetnek, vagy mert a TWÁ kurvanyázik, hát ez van. Ettől én nem érzem magam rosszabbul. Attól viszont kifejezetten igen, hogy ma magyarországon kiröhögik azt, aki kitesz egy zászlót a házára, ha épp nem nemzeti ünnep van, meg attól is, hogy a "nacionalista" ma a magyar nyelvben durván pejorativ kifejezéssé derogálódott, amivel azért nem sok ország dicsekedhet a környékünkön. Vannak modern, fejlett országok, ahol ez kifejezetten pozitív jelzőként használatos kifejezés.
ezt a cikket mintha csak én írtam volna
köszi, Árpád
98 óta van mindig egy olyan érzésem, hogy engem egyesek az "ŐK"-höz akarnak sorolni
és ezt mindig is kikértem magamnak
(az megérne egy külön cikket, hogy mit is jelent úgy pontosan az a szó, hogy nemzet, mit jelentett régebben (többen elcsodálkoznának), és hogy van-e még egyáltalán jelentése ma)
Ol_Sanchez 2007.06.11. 16:06:54

Ez biztos igaz, de gondolom ott el is számol az állam azzal, hogy mire költi a pénzt, eurocentre vagy svéd örére.
Lord_Valdez 2007.06.11. 14:52:33

"Értsd, az, hogy valaki nagymagyarországos matricát ragaszt a kocsijára, vagy barátok előtt zsidózik stb az nem ugyanaz, hogy gyújtogat, és fegyverkezik. Olyan is van, de csak pár ezer fő, aki ilyen militáns beállítottságú. Azok akik viszont még mindig Trianon, mocskos komcsi és akasszuk felt kiált több százezer. De ezek az emberek megállnak a szavak szintjén."

Hm.
Most egy pillanatra számítsuk le azokat a fenti halmazból, akik "akasszuk fel"-t kiáltanak.
A többiek mitől szélsőségesek? Mert más a véleményük, és azt ki is mondják?
Mert nevükön nevezik a dolgokat?
Trianon kétségtelenül tragédia volt, a komcsik pedig mocskosak. Mi a gondod velük?
Én sem nevezem szélsőségesnek a szocik sörvirsli-versenyes majálisain résztvevőket, csak azért mert az a heppjük, hogy jobb volt nekünk diktatúrában élni. Pedig azért ez erősebb, mint az összes trianon és komcsizás együttvéve. Mert utóbbiak legalább igazak.
VillonG 2007.06.11. 16:14:54
Én valódi liberálisnak tartom magam, és valóban kiráz a hideg az SZDSZ-től, ebben igazad van! :)
mechorang 2007.06.11. 15:24:05
"nemzetellenes az, ki az ország érdekeit a sajátja mögé helyezi."

Az is aki holland paradicsomot vesz?
Csak csendben szeretnem hozzatanni, hogy eloszor a kutyaszart kellene felszdni, meg csikket nem eldobni, meg elsobbseget a gyalogosnak megadni, meg udvariasnak lenni, meg ne adj isten idegenre is ramosolyogni, meg nem egymast kurvanyazni, meg adakozni a szegenyek reszere, meg politikai nezettol fuggetlenul egymassal szobaalni. Amikor ezek a dolgok mar nagyjabol rendben vannak, lehet elmelkedni arrol mi is a nemzet es ki tartozik oda. Csak akkor mar nem lesz a kerdesnek ertelme.
"Ha valami mindenkinek egyformán egyértelmű, akkor az úgy is van. Ha a Fidesz szavazók szerint is hozzájuk illik a kokárda, és a nem Fidesz szavazók szerint is a Fidesz szavazókhoz illik, akkor nem történt erőszak a népen, csak kikristályosodott valami, ami amúgy is a levegőben volt. Nem kellett volna, hogy így legyen, de úgy látszik, a többség ezt így érezte, ezért lett a Fideszé a kokárda."

Röhejesen torz a logikád. A fideszesek kitűzték, mert Orbán azt mondta (megjegyzem ez már önmagában szánalmas. Mióta határozza meg min. elnöki instrukció a kokárda viseletét?)
A többi magyar kitűzte a nemzeti ünnepen és nem tűzte vissza, mint életében addig minden egyes évben.
Most le kellett volna menni dedóba? Ki hordja tovább a kokárdát, ki hord többet?
Egyáltalán MINEK KELLETT A KOKÁRDÁT BELEKEVERNI A NAPI POLITIKA MOCSKÁBA?

én a mélymagyarok szerint nemzteáruló hontalan vagyok, mégis tudom a Himnuszt a Szózatot. és azt gondolom nem a küllsőségek tesznek magyarrá, akinek ez a fontos, valamit mindig kompenzál. nekem van önbecsülésem, önbizalmam, nem kell hogy magyarságomat mások igazolják
Hát kedves TWÁ, a helyzet az, hogy a nemzeti "oldalról" senki nem rekeszt ki senkit, maximum egyesek saját magukat. Különböző cselekedeteikkel, megnyilvánulásaikkal.
Egyébként pedig ismerjük korábbi írásaidat, úgyhogy sok újat nem tudsz mondani az értékrendedről, ami ezt a kérdést árnyalhatná. Nem abból derül ki, hogy ki milyen "magyar" meg "nemzeti", hogy időnként háborog azon, hogy ki és miből rekeszti ki. Mert pl. ez a mostani kirohanásod nem szól másról, mint arról, hogy úgy érzed elvettek tőled valamit, ami egyébiránt soha nem foglalkoztatott, vagy érdekelt. Most sem érdekelne, ha nem háboroghanál azon, hogy korlátozzák a "szabadságodat". Hogy kizárnak valamiből. És ez felháborít, tökmindegy miről van szó. Attól mert valaki embernek születik, és fizikai valóját tekintve az is marad élete végéig, még nyugodtan kiírhatja magát az emberi közösségből bizonyos cselekedetekkel. Így van ez valahogy a nemzethez tartozással is. Ami nem csak jogokkal, de "kötelezettségekkel" is jár.
mithrandir 2007.06.11. 16:15:36
Az előbbi is igaz - számukra: nekik, akik ilyen erős nosztalgiát éreznek az előző rendszer iránt, valszeg tényleg úgy gondolják, hogy jobb volt az előző rendszerben élni. Pont a hétvégén borított ki egyik nagymamám, amikor mondta, hogy amikor '48 és '54 között a Szabadság-hegyen lakott, azok voltak az igazán "szép, békés és boldog" évek...
Szóval van ilyen, tehát NEKIK igenis jobb volt diktatúrában élni. Ez is igazság.
ApukadHUN 2007.06.11. 16:01:56
Tévedsz. Az Éj anyánk-ban volt.
Attól még magyar az ember, ha Wass Albertet olvas és közben osányos cseh tejet iszik nesquikkal.
"kg", tehát nem sajátították ki a nemzeti jelképeket, hanem a többiek sajátították ki a hiányukat.

ha én nem veszek fel kokárdát, akkor kisajátítom a kokárdátlanságot a mélymagyarokkal szemben, ugye?
:)))

a bankrabló sem lop, hanem a bank sajátítja ki magának a pénz hűlt helyét.
TD223 ha diktatúra lenne, nem irkálnál ide, mert ülnél valahol
Cloud 2007.06.11. 16:19:17
Nevedhez illően ködösen(felhősen :) ) fogalmazol, de ezzel nem segíted nagyon ezt a vitát itt. Szerinted TWÁ kiírta magát a nemzetből? Ha igen, mivel? De ne általánosságokat puffogtass, hanem konkrétumokat sorolj!!!
A szokásos leeberális demagógia a lá Tóta...
El kéne végre dönteni, hogy a "mi jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket" á lá kornissmityu az ideológia(az), vagy a mostanihoz hasonló felböffenés a magyarság ürügyén..:)

Hogy Kósánét használjam, hátha jobban megértik a ballib/hiszterolibek: nem elég magyarnak lenni, annak is kell látszani..

Márpedig, az a véleményformáló értelmiség, tótástól, amelyik 2002-ben cinikusan röhögve asszisztált , sőt tevőlegesen is hozzájárult a "23 millió beözönlö román" c. gyurcsanyo ui által kifundált hazug hisztériakampányhoz kampányhoz amit a határon túlra, önhibájukon kivül Trianonnál kivül rekedt magyarok milliói ellen folytattak...
Majd 2004 december 5-én ugyanez a véleményformáló értelmiség szintén befejezte azt a "művét" amit korábban elkezdett...és utána ünnepelte a "győzelmét", hogy az Igen-ek ugyan győztek, de nem mentek el szavazni elegen, hehe...

nos, "ezek" , tótástól ma ne óbégassak hogy annak látszanak , amik valójában.
Hígmagyarnak.( Ha egyáltalán).

Vagy hogy a blogbeírás címében a kurvaanyázás stílusához alkalmazkodjam: szarmagyarnak, na.
"kg 2007.06.11. 16:12:19
Nincs összefüggés. Ha ismerem a finn történelmet, akkor finn leszek?"

Attól függ. Büszke vagy-e rá, hogy finn vagy? :-)
Cloud, nem rekeszt ki senki senkit a nemzeti oldalról? erős a plafon ugye? ez akkora hazugság, jóhogy nem pirulsz bele
na, te csúcsmagyar, akkor most szedd elő, hol asszisztáltam én a népszavazáshoz pro vagy kontra. remélem, nem csak úgy lóbálózol a szavakkal.
ennyit segítek:
index.hu/velemeny/jegyzet/dec5/
index.hu/velemeny/glossza/koverbocs/

estére talán végigolvasom az egészet, és csinálok egy tablót azokból a nemzetiekből, akik nem ismerték fel a petőfi-sort.

nem olvastam el, mert sok. csak egy kérdés. ha anno a "Nemzeti Oldal" mellé kevesebbet tettek ikszet, akkor azok másik galádok milyen nemzet voltak? belgák? lehet, h már nem is Magyarországon vagyunk?
amúgy szerintem kár parázni, nem az Ovi fogja megmondani, h magyar vagyok-e vagy sem. van, aki felhúzza magát, meg van, aki elnézően mosolyog. "Tessék, itt egy zsírkréta, menjél népszavazási kérdéseket írni. Addig se beszélsz. A labdát meg hozd vissza a szertárba."
Málnafaló 2007.06.11. 16:23:06
Most akkor mi van? Ami liberális az egyben demagóg is?
Én büszke vagyok a hazámra!Zászlót lengetek,kokárdát hordok márc-15én,hirtv nézem,magyar nemzetet olvasok.Várom már azt a hozzászólást,hogy csőcselék vagyok.
Amugy meg lehet itt nyammogni a liberalizmuson is. Halott joszag. Eleg, ha csak a vilagban zajlo trendeket nezzuk. Hol a rakba tudott a liberalizmus ervenyesulni volumenet tekintve? alapvetoen minden nemzet egeszsegesen nacionalista.

Es ez a problema itten kerem szepen Mo-n. Nincs aranyerzek. Minen szelsosegesen tul van lihegve. A nacionalizmusunk is.
Hát én nem tudom, lehet, hogy én maradtam egyedül a platformomon?
Mindegy, jelentem: ha valaki úgy érzi, hogy OV egyedül, meditatíve, spirituálisan, telepatikusan, és mágikus vudu energiákkal rekeszti ki épp a Nagy Magyar Nemzeti Hovatartozásból, az szerintem kicsit paranoid.

Az már más kérdés, hogy vannak meglehetősen zavaros gondolkodású emberek, akik szeretik nyilasnak érezni magukat, és közben szentkoronáznak, és ezt jól összeegyeztethetőnek tartják az aranybullával. No ŐK valóban zavaros gondolkodásúak.
Szeretném megjegyezni azonban, hogy vannak zavaros gondolkodású fényevők, scientológusok, stb. Én speciel nem érzem magam kirekesztve még akkor sem, ha a sci-egyház szerint roppantul szörnyű is vagyok. Sőt tisztátalan a fényevők szerint, mert nem vagyok hajlandó a hús, és élelmiszermentes életre.

Félre ne értsük egymást: Most attól, hogy van pár ember aki hülye, attól kell mindjárt visítozni?

"nemzetellenes az, ki az ország érdekeit a sajátja mögé helyezi."

Nemzetellenes egység jelen!

Idióta az, aki a nemzet érdekeit a sajátja elé helyezi néhány faszkalap hőbörgése miatt.

A két érdeket össze kéne hangolni és akkor nincs para.
volt szerencsém évekig hallgatni a trimvirátus dumáját a tévében, tényleg nem rekesztettek kis senkit, persze. a fideszes vezetők sem reksztenek ki senkit. a KDNP vezetői sem. szerinted vakok vagyunk és süketek? egyszerüen HAZUDSZ Cloud, bele a pofánkba
Ol_Sanchez 2007.06.11. 16:28:46
Basszameg, hogy ilyen nehéz felfogni, hogy a liberalizmus nem a nacionalizmus ellentéte, hanem a konzervatizmusé? Aki liberális, az nem feltétlenül világpolgár szerintem, hanem bizony érezheti magát magyar liberálisnak is akár.
Ardarich 2007.06.11. 14:45:07
"Kedves mithrandir, mielőtt leírod, hogy Tóta ezzel a posttal figyelmet akart a kormányról elterelni, olvasd el legalább a közvetlenül megelőzőeket!"

Kedves Ardarich, köszönöm az ajánlást, mindazonáltal az a nagy helyzet,hogy gyakorlatilag az összes írását olvastam az utóbbi fél évben.
Részben a problémafelvetései miatt, részben pedig, mert kiváncsi voltam, "mi lakik az emberben" :-)
Összegezve ezirányú humánetológiai megfigyeléseimet, be kell látnom, hogy a mai napig nem értem Árpádunk motivációit. Így hát olvasom tovább. Hol jót szórakozom, hol bosszankodom, néha gondolkodom is egy kicsit (sosem árt ;-)
Az viszont biztos, hogy egyértelműen megállapítható, hogy Gyurcsány szekerét tolja (Nem az MSzP-ét, a belső ellenzéke kb. olyan bánásmódot kap, mint Orbán, vagy a szcientológusok). Hol ügyesebben, hol magáról megfeledkezve. Mondhatnám úgy is. Ami persze szíve joga.
De a demagógia atóól még demagógia marad, hogy megragadó stílusban írják. Sőt, annál inkább.


"OK, liberális politikai érzelmei nyilvánvalóak. Ez nem kell, hogy tettszen neked. Nagyon hajlamos a tahóságra, kemény fogalmazásra. Néha slamposak, felületesek a posztok. Szereti kiprovokálni az emberekből a hülyeséget agresszív felvetésekkel. Ez vagy bejön, vagy nem. Viszont hogy politikai csőlátása lenne, hogy bárkit mosdatna, azt nemigen lehet róla elmondani."

Egyetértek. Egyáltalán nincs csőlátása. Széles látókörű. Csak épp a célt nem veszíti soha szem elől. Reformokat, ha beledöglünk is... ;-)
Momo72!
Én is büszke vagyok a hazámra! Zászlót lengetek, kokárdát hordok március 15-én. De nem nézem a Hír TV-t és nem olvasok Magyar Nemzetet.
Ugye utóbbi kettő nem baj, és szerinted is csak az első kettő a lényeg?
Üdv
Super aGyuri
Szia Árpi,

Teljesen igazad van, hogy itt valaki megpróbálja kisajátítani a magyarság fogalmát, csakhát ez úgy van, hogy ezt valamiért megtehette. És amellett, hogy ez nem menti ezt a bűnt (mert ez az), meg kellene turkálni egy picit a ballib rendszerváltás utáni tevékenységét, amikoris aljas politikai tőkekovácsolásból a magyarságot démonizálta, leszedte róla a keresztvizet, hogy egy szar képzavarral éljek, és ott rúgott bele, ahol tudott.

Politikusként óriási hiba lenne kihagyni egy ilyen politikai hiátuszt, ha érted, mire gondolok.

Patt van.
Kg, ajánlom figyelmedbe a Magyar Nyelv Értelmező Szótárá-t, de egy idegen szavak szótára is segít: az aktuális jelentése nem az, hogy tilos, vagy szabadTehát a hozzászólásod tök felesleges. A kokárdát mi magyarok 1948 márc. 14-én éjjel "találtuk ki", persze nem magunktól, hanem a franciáktól jött az ötlet, és március 15-én hordtuk - manapság ehhez az ünnephez kötődik, nem pedig április 2-höz vagy május 15-höz. A hordása tehát március 15-hez köthet-érted? Lehet hordani máskor is, senki nem tiltja meg. De hát karácsonyfát is lehet állítani bármikor, igaz? 'oszt a hülye nép (nálunk) mégis dec. 24-én csinálja.
Így már értehtő vagyok?
momo72 2007.06.11. 16:27:42
Csőcselék vagy! :D
Bocs, csak vicc volt, fogalmam sincs, hogy ki vagy mi vagy, nem tudok Rólad semmit.
De kérlek, magyarázd el nekem, mint egy hülye dedósnak, hogy miért vagy büszke a hazádra? Ez pontosan mit jelent számodra?
Félre ne érts, én is szeretek itt élni stb.,stb., nekem csak és kizárólag ezzel a rohadt "büszkeség" szóval van problémám. Tudom, hogy én vagyok a hülye, ezért csak egy normális definícióért esdelekelek itten.
"Várom már azt a hozzászólást,hogy csőcselék vagyok."

ha azt mondanák neked, hogy csőcselék vagy, akkor mondhatnád, hogy "na én megmondtam!"? mert, ha neked ez kell akkor inkább hülye vagy.
Super aGyuri 2007.06.11. 16:31:38
Én nem lengetek zászlót, nem hordok kokárdát, nem olvasok MN-t, nem nézek gyakran HírTV-t, nem olvasok Népszavát sem Népszabadságot, és továbbra sem tudom, hogy mit jelent: büszkéne lenni a magyarságra/hazára...
Azért lehetek én is magyar? Vagy akkor ezt most ellőttem?
bs395 2007.06.11. 16:10:39
Van ott Visa kártya is, na az kemény. :)
egy író szerint az a hazád, amelynek a földjében már halottad van...
másik szerint: aminek a levesét hörpölöd (ez asszem ba:cher, de nagyon nem szó szerint)
"VillonG 2007.06.11. 16:14:54
DE: nem érzem, hogy a nemzeti oldal kisajátítaná a nemzeti jelzőt, hogy kevésbé gondolná magyaroknak a "többieket". "

Egy a tábor, egy a zászló, hajrá magyarok, panelprolik, stb.

Meg: emlegetik itt a piac védelmét, a vállalkozások támogatását. Nem azt kell támogatni, ami nem versenyképes más országok hasonló termékeivel. Olyan termékek gyártását és fejlesztését kell támogatni, amik versenyképesek, különben kidobott pénz.
Olyan ez, mint a gyógyszerliberalizáció, pont ugyanannyi zsebemre menő, pofátlan demagógiával. Szivesen közéhajtottam volna a tüntető gyógyszerészeknek, amikor volt pofájuk azt mondani, hogy ha mostantól ugyanazt a nem vényköteles gyógyszert benzinkúton fogom megvenni olcsóbban, pofátlan ügyeleti díj nélkül, akkor az nekem rossz lesz, mert a kutas nem ért a gyógyszerekhez. Ja, nem tudja, hogy mi a lázcsillapító napi adagja a mellékelt tájékoztatón, a gyógyszerész viszont rámnéz, testsúly/magasság/életkor/kórisme, és fejben kiszámolja, hogy 3szor 1et.
Na, ez a magyar piac védelme: nem piacot védesz, hanem egyes csoportok jogos vagy jogosulatlan előnyét más csoportokkal szemben, szavazatszerzés céljából. A baj az, hogy a sok érdekvédés közben nem vonják meg az egyenleget, hogy akkor a végén mennyi is az a pénz, aminek az szerzett kiváltságokkal járó kiscsoportos elosztását megvédtük, de nincs rá forrás.
Nehéz erre az írásra mit mondani...Őszinte leszek, én is jobboldalinak vallom magam, de vannak olyan szélsőségesek, kinek a "magyarsága" valóban bántó...DE: nem érzem, hogy a nemzeti oldal kisajátítaná a nemzeti jelzőt, hogy kevésbé gondolná magyaroknak a "többieket". Érdekes módon pont az ennek ellentmondók gondolják úgy, hogy aki nemzeti érzelműnek vallja magát az elmaradott, nem liberális, nem képes a jövőbe nézni etc. Azzal, hogy ez a cikk megíródott nem a nemzeti érzelműeknek kell szégyellniük magukat...És másnak sem, ha végre felfogja, hogy a meggyőződés a fontos, nem pedig hogy miyen szavakkal illetjük (valószínűleg a valódi liberálisokat is a hideg rázná ki az SZDSZ-től, és attól hogy teljesen kisajátítják maguknak a jelzőt, amikor nem is követik konzekvensen a szabadelvűséget, és az MSZP is annyira, de annyira szociális és antifasiszta, ahogy a velük nem egy oldalon állók nem is képesek...)
Málnafaló 2007.06.11. 16:23:06
Nem elég magyarnak látszani, annak is kell lenni.
TH, én is csak ünnepeken lengetek, ne félj. Esetleg külföldön. Hollandiában pl. nagy büszkén feszítettem a Hungary feliratú pólómban.
Hogy Magyarországon miért kell úton-útfélen hirdetni, hogy "magyar vagyok", azt én sem értem, de szerintem az sem érti, aki hirdeti.

Valahol 1919-ben kezdődött ez a dolog, amikor 4-500 áldozata volt a Lenin-fiúknak, mire 1919-20 fordulóján tízszer ennyivel válaszolt a fehérterror, 'hazafias felbuzdulásból'. És azóta a baloldal az olyan csúnya nemzetidegen dolog, minden baloldali 'Lenin-fiú', ugyebár genetikailag...

Túl kéne már lépni a 20. századon! A 'nemzeti oldal' jelentse mondjuk a magyarság összefogását közös céljainkért, pl. EU regionális politika meg egyéb ügyek, a 'Magyar vagyok!' pedig ne jelentse azt, hogy 'nem vagyok baloldali', mert ettől már nekem is hányingerem van.
Mike12 2007.06.11. 16:29:33

Sehol egy dokumentum, felvétel, amin összepusmognak, hogy kirekesztjük őket, tehát ez azt jelenti, hogy nem rekesztenek ki. Ééééérted!?
mechorang is csak "benyomta a frankót" aztán lehúzott. pedig úgy szeretnék kérdéseimre választ kapni.
táltos 2007.06.11. 16:15:34

Nyilvanvalo, hogy ott az allam elszamol.
Csak egy felvetes volt. Olyan az allam mint a nep es viszont.

Perldamutatas kene. Felulrol.
Super aGyuri 2007.06.11. 16:43:47
Az összefogás a közös célokért azért nehézkes, mert nehéz meghatározni, hogy mik azok a közös célok. A "magyar vagyok" remélem, hogy most sem jelenti azt, hogy nem vagyok baloldali...Bár én nem vagyok baloldali, viszont magyar igen. :)
"Hát ki a kurvanyád vagy te ehhez?"
_______________________________________

Egyel több vagyok mint Te vazze! Külföldön élek. Én kettöböl meritek! Két kultura több mint egy. Hihi, irigykecc mi? :)
"ennyit segítek:
index.hu/velemeny/jegyzet/dec5/
index.hu/velemeny/glossza/koverbocs/"


Hát, ez ténylge kurva nagy segítség...
Egy 2006 dec 6-i baromkodás a hajós-friderikusz minősithetetlen performanszról, meg egy 2004 dec. 20-i
kövérezés...
Esemény utáni tabletták, ráadásul...


Olyat mutass talán, amelyben te mint "magyar", 2002-ben mélyen elítélted a 23 millió beözönlö román c. hazug hisztériakampányt. És annak kitalálóit.
(lásd debreczeni-gyurcsany: Sein Kampf)

Olyat is mutass, te mint most "magyarságában" felböffenő, amit 2004 december 5-e ELÖTT írtál, pl. hogy népszavazásra sem kellene vinni ilyen ügyeket, SEHOL A VILÁGON ILYET NEM CSINÁLTAK( pláne olyat nem hogy közpénzből, hazug hisztérikus kormánypropagandát folytassanak határon túli nemzetrészek ellen),mindenhol Szlovákiától Portugáliáig, Olaszországtól Romániáig, Spanyolországtól Angliáig a kettős állampolgárságot a parlamenti pártok konszenzussal, magától értetődően oldották meg.

Na ilyen "segítségeket" mutass.
Hátha az egész sunyi ballib/hiszterolib kompániából, aki most azon hörög hogy (teljes joggal)lehíg(szar)magyarozzák,az elmúlt évekbeli érdemeik elismerése mellett...
Szili Katalin és néhány jobbérzésü társa mellett Tótát is kivehetem.
TH 2007.06.11. 16:31:32

egy szoval sem mondtam, hogy ellentetes lenne. Csak megallpitottam egy tenyt. Semmi bajom a libsikkel, se a nacionalistakkal. Mindenki abban hisz amiben akar. Csak tartsa tiszteletben a masik velemenyet. Akinek inge...
Csak beleolvastam a hozzászólásokba és elszomorodtam.

A hazaszeretet, nemzeti (-ben) gondolkodás része az értékrendünknek, amely vezérli az életünket, cselekedeteinket.
Az "Isten, Haza , Család" (és csak utána Önmagam) jelölte hajdanán az értékek fontossági sorrendjét. Ez nálam már bevallottan "Isten, Család , Haza" sorrendet vett fel és sajnos Önmagamat is sokszor elörébb veszem mint kellene.

Az Isten, nem az 1%-ot és a vasárnapi(szombati) templombajárást jelenti, hanem a "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat." (Lukács 10:27) - NAPI BETARTÁSÁT!

A Haza -szeretet sem csak a politikai szavazást, Turul-tetkót jelenti, hanem azt, hogy megteszek valamit -érdek nélkül- a hazáért, a többség javáért. Ma már nem kell meghalni, mint pl. 1848ban, de tenni lehet , még ha csak apróságokat is!

Szerintem a hazaszeretet és a jó értelemben vett nacionalizmus jobbat tesz egy országnak, mint az árokásás és állandó megosztottság.

Ehhez felnőtt gondolkodás és belátás kell, hogy lemondjunk a magunk javáról egy -sokszor nem túl hálás- haza kedvéért.

Csak egy egyszerű példa: reggel a dugóban igyekszem nem kiakaszatni senkit és ha velem tesznek valamit: megáldom az illetőt egy szép nappal. Sok ember már reggel totál ideg a forgalomtól, ideges a munkahelyén és a családjában, ettől pedig mindenki mást is kikészít. Megéri "visszavágni"?
Szerintem nem.

TWA által írt szösszenetről csak az jut eszembe, hogy "hiábavalóság". Nem viszi előrébb a dolgokat, akkor meg minek? Jobb lett valakinek ettől az élete?
Akkor meg?
TH 2007.06.11. 16:46:31
Közös cél? Pl. hogy mostantól a brit orvosok jöjjenek a Fiumei útra hétvégén alamizsnáért operálni! ;-)
"Hát ki a kurvanyád vagy te ehhez?"

Hát igen. Ez úgy nagyon odakívánkozott.
Csak egyszerüen büszke vagyok és ennyi.Most nem fogok kötelető definiciókat felsorolni.Azért tartunk itt mert ha büszke vagy a hazádra akkor már ciki is vagy.Csak csöndben húzd meg magad mert a végén még megszólnak a többiek.Ilyen kérdést nem tesznek fel olaszországban,ausztriában,romániában,csehországban de még kenyában sem mert ott nem szégyelik a hazájukat.Pedig lehetne sorolni minden országra rossz példát.Ők a jó és a rosszal együtt büszkék.
Ol_Sanchez 2007.06.11. 16:47:44
"Hol a rakba tudott a liberalizmus ervenyesulni volumenet tekintve? alapvetoen minden nemzet egeszsegesen nacionalista."
Ebben én úgy éreztem, hogy azt mondod, hogy liberalizmus HELYETT egészséges nacionalizmus van. Pedig szerintem az egészséges nacionalizmus mellett remekül megfér a liberalizmus vagy a konzervatizmus.
Egyébként oly mértékben egészséges szerintem a nyugat-európai országok nacionalizmusa, hogy félő, hogy lassan nagyon elmosódnak a nemzeti kultúrák különbsége köszönhetően az erős globalizációs hatásoknak, és a franc tudja, mennyire sikerül megőrizni az egyes kultúrák sajátosságait.
bs395
2007.06.11. 16:39:16 :

a "panelproli" sajnos éppen egy létező szociológiai kategória (okés, bayer sem simogatni akart vele)
Jó anyám, hogy itt mennyi szerencsementes droid van!
Persze kirekesztés van, meg fasizmus... hogyne. És rettegni is kell...
Erről szólunk mi, jobboldaliak. És nem ismerjük a történelmet se. Meg a Szíriuszra vágyunk mind. És a jogállamot se tiszteljük, meg puccsot is akarunk/tunk.
És a zorbán kúrt el mindent a maga 4 évével.Meg előtte.Meg utána.Ez volt csak az igazi privatizációs botrány! Meg a kampányban is csak hatalomvágyból mondta hogy szarban vagyunk, miközben Gyurcsány "olyanpolitikátkellcsinálni" Ferenc csak azért hallgatott el egy-két apróságot, hogy aztán ha nyer, lehozhassa nekünk a csillagokat, és felvirágoztassa kis nemzetünket...
Meg valahogy távol kellett tartani ezt a populista tarsolylemezes brigádot a hatalomtól, nehogy zsidóüldözés legyen itten, meg nemzetvesztők jöjjenek, meg 23 millió román.Ugye...
És egyébként is inkább maradjon a "mi ferink" akármekkora gazember is, minthogy visszagyüjjön a zorbán meg a brigádja.
Mer asztán azok megin csak elkúrják...
Drága barátaim, azt mondjátok meg nekem: hogy van az, hogy ha minden jól megy (és csak akkor) érjük el a ciklus végére a Fletó előtti színvonalat?! Biztos, hogy az MSZP a kisebbik rossz?
Biztos, hogy a jobbosok a tökhülyék?
Ha nem lennél ilyen balfasz, talán nem hergelnéd hülyeségekkel a klikkelgető tömegeket. Ki a kúrvaanyád vagy te, hogy ezt megtedd?
Vannak, akik a szociális elveket tartják kiemelkedően fontosnak. Azokat hívják szocialistáknak, divatosabban szocdemeknek. Vannak, akik a szabadságelvűséget állítják magukénak, azokat liberálisoknak szokták sorolni, és vannak, akik a nemzeti, közösségi értékeket tartják kiemelkedőknek, ezeket nemzeti oldalnak szokták mondani az egyszerűség és könnyű megkülönböztethetőség kedvéért. Csak mert nem, lehet egyenként, nevekkel leírni a bizonyos csoportokat, amelyek hasonlóságot mutatnak egymással. A hozzád hasonlókat meg a köcsögökhöz szokták sorolni, mert másra alkalmatlan vagy. Csak úgy, mert a kúrvanyám ezt mondta.
momo72 2007.06.11. 16:50:27
Félreértesz. Én nem szégyellem a hazámat. Én csak olyan dolgokra vagyok büszke, és olyan dolgokat szégyellek, amiket én csináltam. Én más hülyesége miatt nem érzek szégyent, de más ügyességére vagy tehetségére sem vagyok büszke.
Nem ciki büszkének lenni a hazádra, én TÉNYLEG csak érteni szeretném, hogy Te mit értesz ezen.
Mike12.
Azt hiszem másról beszélünk.
Én arról a nemzeti hovatartozásról beszélek, amit az ember vagy érez, vagy sem. Az itt szólók jó része saját bevallása szerint sem érez ilyesmit (nem idéznék, ha nem bánod, olvass vissza). Én erről a nemzethez tartozásról beszélek. Ebből nem lehet senkit kirekeszteni, csak kirekesztődni. Saját magad által.
Akinek csak akkor fontos ez, amikor ilyesmiken lehet háborogni, az édes kevés. Persze lehet, hogy TWÁ-nak nem csak ilyenkor, (hanem még mikor a vizilabda válogatott győz/nem győz valahol, nem tudom)de erről eddig nem nagyon győzőtt meg. De nem is ő a lényeg, hanem a magatartásforma.
TH 2007.06.11. 16:31:32

Amugy meg ha probalod ertelmezni is a postomat amire reagaltal, akkor rajossz, hogy nem a liberalizmust kritizalom, hanem a szelsosegesen nacionalistakat akik minden problemajukat a liberalisan gondolkozokban keresik.
bs,

a patikustüntetés kiváló volt valóban.

"Ha patikán kívül is lesz árusítás felmegy az ára."

Jellemző ripotereinkre, hogy senki nem kérdezte meg, miért. "Önt kedves patikus, mi fogja kényszeríteni, hogy drágábban adja. Adja továbbra is ennyiért, majd a benzinkút csődbe megy." De nem, nem kérdezték meg, elfogadták bemondásra.
Ne feledjük azokat az 1844 előtt elhunyt honfitársainkat, akiknek esélyük sem volt rá, hogy a Himnuszt kivülről tudják, de azért még elég magyarok voltak.
xsasha 2007.06.11. 16:52:45
Na, itt az alapvető tévedés: "annak, akik a szociális elveket tartják kiemelkedően fontosnak. Azokat hívják szocialistáknak, divatosabban szocdemeknek. Vannak, akik a szabadságelvűséget állítják magukénak, azokat liberálisoknak szokták sorolni, és vannak, akik a nemzeti, közösségi értékeket tartják kiemelkedőknek, ezeket nemzeti oldalnak szokták mondani".
Bocs, de normális helyeken szerintem a szociális elveket fontosnak tartók is fontos dolognak tartják a nemzeti dolgokat. Tóta az én olvasatomban arra akar rámutatni, hogy attól, hogy a szociális elveket, vagy a liberális elveket vagy a konzervatív értékeket mennyire tartod fontosnak, egyáltalán nem függ az, hogy mennyire fontos neked a nemzet vagy a nemzethez való tartozás érzése. Egy szocialista épp olyan fontosnak tarthatja a nemzeti értékeket mint egy konzervatív. És ezt fontos lenne megérteni. Hogy aki nem "jobbos", annak is lehet fontos a nemzet és ez a "kurva ország".
És azt is jó lenne látni, kedves Kobretti, hogy aki nem "jobbos", az nem feltétlenül gondolja azt, hogy a Gyurcsány egy király csávó, vagy hogy a kettő közül (Gyurcsány v. Orbán) ő volt a kisebbik rossz...
ez egy ritka átlátszó magyarkodás. csak azért magyarkodik arphad, mert ezáltal tud rúgni egyet a zórbányékon.

hejj, láttam a neten, amikor elkapott a hiszti.

arphad te egy igazi töketlen vagy.
TH!

Azt hogy nemzeti büszkeség már jópáran megmagyarázták itt ezen a helyen is és alighanem sokféle választ lehet adni erre a kérdésre.
Büszkének lenni arra, hogy ide születtél, arra, hogy magyar vagy, magyar az anyanyelved. De ugyanúgy büszke lehetsz az országod történelmére, arra, hogy 2000 éve áll ez az ország és ha megkérdezik Tőled akkor büszkén vallod, hogy magyar vagy!
Persze ezt lehet mondani és lehet így is viselkedni, beszélni vagy éppen írni.
Na ez az amit Árpiból és az Ő írásaiból hiányolok és ezért mondtam azt, hogy Őt nem sorolom ebbe a körbe.
Persze akkor megkérdezheted miért olvasom el az írásait? Mert kiváncsi vagyok rá és mert ettől függetlenül tehetségesnek tartom csak sajnálom, hogy ezt a tehetségét erre adja. De ehhez meg szíve joga!
Szép napot!
TH [Tag]
Ol_Sanchez 2007.06.11. 16:47:44
"Ebben én úgy éreztem, hogy azt mondod, hogy liberalizmus HELYETT egészséges nacionalizmus van..."

Hat akkor olvasd el ujra ennek a postnak az utolso ket mondatat. En pont azt mondtam, hogy Mo-n NINCS egeszseges nacionalizmus.
Ha egeszgeses lenne a magyar nacionalizmus, akkor Tota nem irta volna meg ezt a cikket.
Ha már "nemzeti oldal". Mi a helyzet a "demokratikus", mint jelző kisajátításával?
"Demokratikus koalíció" - Medgyessy, 2002
"Akik ebben az országban komolyan gondolják a demokráciát, azok itt ülnek, mutatott övéire." - Gyurcsány, ma
Cloud 2007.06.11. 16:53:38
Valamit szerintem te is félreértesz. Szerintem itt a legtöbben fontosnak tartjuk a nemzeti hovatartozást. Kérlek, mégis vedd a fáradtságod, hogy idézd azokat, akik szerinted nem érzik azt, hogy a magyar nemzethez tartoznak.

Ol_Sanchez 2007.06.11. 16:54:46
Eszembe se jutott, hogy a liberalizmust kritizálod, de nem is írtam ilyet...
Ol_Sanchez 2007.06.11. 17:01:46
Hú bazzeg, de fárasztó ez. Értettem, hogy nem Magyarországra érted ezt, elnézést, ha félreérthetően fogalmaztam. De kérlek próbáld meg Te figyelmesebben elolvasni, amiket írok! Köszi.
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.06.11. 17:01:58
Hát ez pont ugyanaz a baromság, teljesen igazad van. Főleg Gyurcsánytól tetszett, ő aztán igazán nagy demokrata!
Steve? Biztos vagy abban a 2000-ben? Nem kevered valamivel?
"Málnafaló 2007.06.11. 16:23:06
Hogy Kósánét használjam, hátha jobban megértik a ballib/hiszterolibek: nem elég magyarnak lenni, annak is kell látszani.."

Bazz, pontosan ezt a mentalitást írtam... meg hogy ez mekkora gáz...

Látszatintézkedés, látszatforradalom, látszatlátszat.
Ha nagy és kerek, akkor biztos annak is látszik.
Ez a látszat dolog (alias mimikri) az állatvilágban (aminek ugyan mi is a tagjai vagyunk) népszerű, azaz ami veszélyesnek látszik, az biztos az is.
Aki jómunkásembernek látszik, az biztos az is.
Szerintem meg az intelligencia ott kezdődik, hogy mögé nézel a dolgoknak.
A magyarság és a nemzeti érzelem meg ott, hogy benézel a nagy zászló mögé, hátha pont ott bújik meg egy nemzetrontó, ami logikus is, hisz aki a mimikrit bekajálja, az tuti, hogy mindenhol keresné, kivéve ott.

Ballib/hiszterolib: antihisztamin, jó?
Meg a köztársaság megvédése, ugye. Az nem fáj? :)
Nekem nem tetszik a "nemzeti oldal", mint önmeghatározás, de hülyeség ebben azt látni, hogy a többiek meg a nemnemzetiek. Vagy lehet így is, de akkor a koherenciát csak úgy lehet fenntartani, ha a demokratákkal szemben nemdemokratákat gondolunk.
Már Te sem vagy különb TóthaW azoktól akiket kurvaanyázol! Olcsó, de nagyon olcsó a sikerhajhászásnak ez a módja. Ha nem tudod ki a nemzeti, akkor gondolkozz el azon, hogy képes lennél-e fegyvert fogni a hazádért és meghalni a védelmében. Ha erre tudsz magadnak választ adni, akkor már csak két választásod van: vagy elmész vagy itt maradsz és abbahagyod végre mindennek a fikázását. Két értelmes konstruktív mondat nem hagyta még el a tolladat, amióta a media lehetőségeket kaptál. Mire jó ez?
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.06.11. 17:06:13
Nahát, végre egy értelmesnek látszó ember! Hurrá! :)))
Ha már itt tartunk a "polgári" még a nemzetinél is rejtélyesebb meghatározás.
lacuspapa 2007.06.11. 17:08:00
Ez a "fegyver a hazáért" szintén tök jól hangzó dolog, de azért szerintem manapság lehet ezt is mérlegelni. Ha egyszercsak Románia v. Szerbia úgy döntene, hogy lerohanja az országot, akkor bizony illik mindenkinek ellenállnia. De ha jön egy kormány, ami azt mondja, hogy most ők felszabadítják az erdélyi magyarságot, és ezért megtámadjuk Romániát, akkor bizony inkább azt tartanám bölcsebbnek, aki elhúz ebből az országból...
Dolphin-nak (ma,14:07:45)

"ne keverjük az okot az okozattal, mi is volt előbb? egy szép idea ronggyá szálazása, aztán persze hogy felmosunk vele... "

Aha, ha tehat nehanyan a liberalizmus moge bujba csinaltak hulyesegeket, akkor maris ertheto, hogy bizonyos kommnetarok nem azt kerik ki, hogy miert probaljak igy menteni a hulyeseget, hanem inkabb megratesznek egy lapattal es erositik azt, sajat toket kovacsolva belole. Szep.
Most probald vegig az ervrendszeredet a "konzervatvokkal"....
Árpi, most lebuktál, te vagy a párt szövegírója?
www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=37545
:----D
(ha netán közben átírná a hírszerző: "Rohadjatok meg!"-szólt ma vissza egy szoci)
molaris 2007.06.11. 10:55:50
Vagy magyar,mindent felvállalva,vagy rohadék labanc,aki csak magyarnak mutatja magát.
EZ A VÁLASZTÉK.
________________________________________

Te mi a magyarok faszàt vàllalsz fel Svàjcban? He?
Méghogy "dolgozol". Na, ez a legjobb. 10:55- kor itt logsz és höbörögsz mint mindég. *fejcsova*
dolphin 2007.06.11. 17:12:14
Te érted, amit írsz? Mert nekem nem sikerült kihámoznom belőle a gondolatodat.
TuRuL_2k2 · 2007.06.11. 17:01:58

Bakker, amelyik pártban egymásnak mutogatják a _titkos_szavazás_-on a szavazatukat a kedves képviselők, az meg is érdemli a nem demokrata jelzőt. Úgy mellesleg.
(Úgy egyébként igazad van :D)

Kérdés: mitől leszek én magyarabb, ha OV-ra szavazok? Semmitől. Mi a franc köze van az ateizmusomnak a magyarságomhoz? Mi köze a valláshoz? Semmi...

Nem az a baj, hogy nem akarok büszke lenni a hazámra, hanem az, hogy lassan nincs olyan teljesítmény, amire büszke lehetnék. Mire? A doppingoló olimpikonjainkra? Vagy mi? Merhogy a himnuszra nem vagyok büszke (több büszkeség, és lelkesítő taktus van egy Britney Spears klampírozásban, mint abban az izében, hja, mellesleg nem vagyok egy BS fan, sőt...), a nemzeti zászló az oké, tök jó. Turulmadár? Höhö. Inkább akkor már a hétfejű sárkány, ha mitológia. 7 vezér? Mint tudjuk ez hülyeség, jó kis leegyszerűsítés. Vannak királyaink akik megérdemlik, hogy büszkék legyünk rájuk. De nem mind. (S erről már volt vita ugyanezen blogon, nem is egy...)

Szóval tök jó. Én meg megpróbálok jól dolgozni, és nem adót csalni. Talán jobb lesz, mégha nem is érezni közvetlenül.
szamárfül, neked biztos rengeteg eszed meg humorérzéked is van, csak rejtegeted, hogy el ne lopja a kormányoldal.
ebben a posztban nincs semmi, csupán olyan gondolatok és kijelentések, amelyek normális esetben nem is érdemelnének egy cikket, annyira triviálisak.

a durva az, és az jellemzi jól ezt az országot, hogy 2007-ben mégis joggal van helye ennek a cikknek, és a benne lévő gondolatoknak az index címlapján.

sokat kell még nőnie ennek a gyenge pubertáskorú országnak.
zsir: a polgári a legszerethetőbb meghatározás az elmúlt évtized magyar politikájából. Különösebb definíció nélkül van benne a szembenállás az utódpárttal és a kádári örökséggel (a burzsuj, mint szitokszó, ugye); a műveltség és a teljesítmény tisztelete; az építő és jobbító szándék.
lacuspapa 2007.06.11. 17:08:00
Te meg olvass Petőfit, kőbunkó. Gondolom te is pótmagyar vagy, de az ízetlenebb fajtából.
Bárhogy nézem, a nemzet maradéka egyre inkább meggyőz engem, hogy nem vagyok magyar, leginkább talán az europid nagyraszt súrolom alulról, talán, annak ellenére, hogy ide születtem, de ebbe valami hiba lehet, ráadásul összevissza szavazom, hol ide hol oda, ami szintén a full magyarságom ellen szól, mert magyar csak egyfele szavaz, a nemzeti oldalra. Egyszer szavaztam egy fazonra, aki narancsot árult piacon...Biztos spanyol
bs395 2007.06.11. 12:04:55

"Ahogy én nézem, ez a nemzeti-nemzetáruló felosztás, vagy ha jobban tetszik ballibsi-nemzetikonzervatív szembenállásnak kell, hogy legyen valami köze ahhoz, hogy ki mellett mennyire száguldott el az un. rendszerváltás: voltak sokan, akiket magukra hagytak, és a mai napig senki sem magyarázta el nekik, hogy miben is mások a követelmények tegnap óta, majd felnevelték a gyermekeiket, akik szintén ott ragadtak a 80-as években."

Sorry, de ez a kis lesajnáló jellemzésed legalább annyira illik az MSZP törzsszavazóira... Sőt, inkább illik. Tudod, valahogy nem a lakótelepeken és a lepusztult szocialista iparvárosokban tarol a "nemzeti" oldal jellemzően...

"Persze a képlet nem 100%os, vannak juppiöltönyös nemzetikonzervatívok is (pacalt melegt a mikróban, nem tudom)."

Látod, magad sem tudod a tényeket összehozni a prekoncepcióiddal. Annál rosszabb a tényeknek. Rohadt náci tények! :) De te jól nézed, ez a fő...
zsir 2007.06.11. 16:56:26

ugyanmá" zsír!
a körösztények meg azt tartják, aki a keresztelős-szektájuk előtt született az automatikusan a purgatóriumban szopja a fütyit, hiába volt akár keresztényi értelemben véve is jó ember; merthogy akkor még nem lehetett belépőt venni a mennyek országába.
...rábaszott.

aki nem tudja a himnuszt, nemmagyar! ennyi, kész. :DD

észérvek fundamentalistáknak? hol élsz te? :))
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.06.11. 17:15:04
Szerintem pedig a Turul az király dolog lehetne, már ha nem II. vh-s emlékműhöz használják fel, hanem a nemzet egységét szimbolizálják vele.
_wood_ 2007.06.11. 17:17:08
Érdekes, nekem is pont ez az asszociáció ugrott be. Himnusz előttiek nem magyarok, Jézus előtt meghaltak helye pedig a pokolban van...
a polgári, az nem volt gáz ebből a szempontból. persze pont annyira volt definiálva, mint a plebejus, de épp ezért kevésbé idegesítő, ha aszongyák, ők azok. a nemzetnek viszont elvitathatatlanul tagja az is, aki nem fideszes, netán egyenesen okádik a fidesztől ezért vagy azért.
Csoda-Szarvas-Vadász: szerinted az a szavazósdi elég a demokrata mivolt elvitatására? Igen szigorú mércével mérsz. Meglepne, ha ez a mérce demokratának tartana valakit, aki kóbor kutyának nevez neki nem tetsző véleményeket, akiket telepekre kéne vinni. Vagy az országból való távozást javasolja az ellenvéleményt nyilvánító vállalkozóknak. :]
az persze szintén érdekes kérdés, hogy keresztény-e, aki magyar, illetve ker. ország-e magyaro.
turul, azzal a kóbor kutyával szerintem lapíts.
Árpád, részben egyetértek a cikkeddel, részben nem.

Hozzád hasonlóan kritizálhatónak tartom a "nemzet" szó kisajátítását. Sajnos azonban - és ez persze szubjektív-, Magyarországon az a helyzet állt elő, hogy az ellenzék nem saját magát tette "nemzeti oldallá", hanem a kormányoldal tevékenysége minősíti annak.

Erről nekem erdélyi, illetve felvidéki útjaim alatt volt alkalmam meggyőződni. Miféle "nemzeti kormány" az, amelyiket a határon túliak szívből utálnak, mert semmit nem tett / tesz értük az ég adta világon... annak kell, hogy legyen valami oka, hogy a kormányoldal képviselőinek nem ajánlatos Székelyföldre betenni a lábukat. Mikor vett részt mszp-szdsz koalíció miniszterelnöke a székelyek olyan monumentális ünnepén, mint a csíksomlyói búcsú? soha...

És a kettős állampolgárság elleni kampány csak hab volt a tortán.

Helytelen tehát azt mondani, hogy az ellenzék volna a nemzeti oldal, s valóban undorító ennek a kisajátítása, de még undorítóbb, hogy hazánkban van kifejezetten nem nemzeti oldal is, méghozzá kormányon :(

bár ne volna igazam :(
TH!Én sem másra vagyok büszke.Csak ha hallom,hogy magyar talámányt használnak a világon akkor büszke vagyok a hazámra,és nem a személyre aki feltalálta.Ha magyar nyer a hátúszásban akkor sem a bizonyos személyre vagyok büszke hanem a hazámra.
Arion!
"A "nemzeti oldal" az, amelyik nemzetben képzeli el az ország jövőjét. Amely oldal elfogadja, hogy a nemzet önmagáért van. Az az oldal nemzeti, amely számára a nemzet a vonatkoztatási pont, a végcél."

Ezt megmagyaráznád? Mit jelent az, hogy a "nemzet önmagáért van"? Vagy ezt egy magamfajta liberális nem értheti? ;)

További szép napot!
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.11. 17:20:06
Ezt már szerintem nem érdemes itt vitatni, mert újabb parttalan vita lesz csak belőle.
már rég az... a legélejétől.
már a kötőszavakon is mást értünk (nem a bazmeg-on)
momo72 2007.06.11. 17:21:17
Akkor azt hiszem, hogy nagyjából hasonlóan érzünk, csak máshogy nevezzük, mert - mint már fentebb írtam - én csak örülök a magyar sikereknek, mert megismerteti talán valamennyire ezt az országot/nemzetet a világgal, a nemzet egységét pedig növelik az ilyen események.
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.06.11. 17:16:06
A "polgári" szóval tényleg csak az a baj, hogy ennyire erősen kötődik a Fideszhez. Még a "polgári kör" ötlete sem olyan abszurd, hiszen egy valódi polgár tesz az országért minél többet, tehát a politikában is részt vesz. Csak ez ott lett elszúrva, hogy valami rejtélyes okból kifolyólag minden polgári kör a Fidesz köré csoportosult...:(
DaftP 2007.06.11. 17:21:04
Medgyessy ennek ellenére elég sokat volt Erdélyben... vagy ő nem számít? Egyébként most akkor magyar _nép_ vagy magyar _nemzet_ a kérdés? Nem mindegy, ugye tudod?

TuRuL_2k2 · 2007.06.11. 17:19:33
A kóbor kutyásat kicsit kifejthetnéd, mert csak részletekre emlékszem, egyben meg sehol se találom azt a történetet (a beszédből is csak részletet, amiben semmi különös nincs, pláne nem sértő).
Mondtam én amúgy egy szóval is, hogy GyF kurva nagy demokrata? Nem mondtam. Szóval jöhetsz nekem azzal, hogy deagyurcsány... Kit érdekel a Gyurcsány? Most komolyan? Volt róla szó? Nem volt. Miért kevered ide?
a fegyverrel a hazáért tényleg nagyszerűen hangzik. DE: ezt nyugodtan mondhatja egy 40-50 éves ember, aki már élt. Szerintem így kellene feltenni: "Te odaküldenéd-e 20-25 éves FIADAT, UNOKÁDAT a vágóhídra?"

No erre mondd jó szívvel, hogy igen, mert az én magyarságom megéri.
Egyszer elküldtem az anyjába pár hungaristát. Elkezdtek kérdezősködni a buszon, hogy magyar vagyok-e, hogy nem tetszik a viselkedésük. Tény, hogy elég randán néztem rájuk. Én meg kérdeztem egy töriből, egyet irodalomból, amire nem tudtak felelni, felvilágosítottam őket, hogy meddig vezetem vissza a családfámat, és azzal zártam, hogy nem vagyunk egy kategória nemzetügyileg, úgyhogy nem szeretnék beszélgetni velük. Csendbe maradtak. (Nekem ez egy elég vicces és jó élmény, pedig kaphattam volna az arcomra, hehehe)
lacuspapa 2007.06.11. 17:08:00
A hazát jobb lenne megvédeni. A meghalás ennek nem a legoptimálisabb módja, függetlenül attól, hogy mi van az ember kezében.
TH 2007.06.11. 17:28:38
Szerintem a polgári az jó volt. Semmi gond nem volt azzal. Nekem. Nekik igen, mert tudvalevő, hogy a polgárnak nem része a plebejus... Szóval nem éppen néppárt hatása van a "polgári" jelzőnek. :D (Ugye a panelprolik és határterületei... ;) )
TH

Nem értek egyet. Természetesen a nemzeti oldalra sorolhatóak is fontosnak tartják egzisztenciájukat, meg a szabadságelveket is fontosnak tartják, mégsem bőgnek, hogy az a másik magát liberálisnak mondja, vagy épp szocialistának. Az SZDSZ plakátjaikon úgy hírdette magát, mint a liberális párt. Akkor ezek szerint ők kisajátították a liberális elveket? Akkor már más nem is lehet liberális? Aki liberális, az nem szavazhat más pártra? Nem veszed észre, hogy csak a média, és az ilyen vadbarmok, mint a Tóta csinálják a balhét, és semmivel se kirekesztőbb a jobboldal, mint a bal? Ezeket az állatokat csak az érdekli, hogy kiélhessék problémáikat, és minél többet klikkeljen a tömeg, mert neki abból van a pénze?
Egy igaz liberális miért nem tudja elfogadni, hogy ha valaki nem tartja őt magyarnak? Ehh, már a liberálisaink is túl konzervatívak...
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.06.11. 17:32:48
Én sem tartom olyan rossznak a polgárit,
bár a polgárságba nem tartozik bele az, aki mezőgazdasági munkával keresi meg a kenyerét, nem tartozik bele a munkás, és nem tartozik bele az arisztokrácia sem.
Tehát lehet egy párt polgári, de közben a Fidesz mindenkit igyekezett megszólítani, nem csak a polgárokat.
A "polgárit" csak akkor érteném, ha minden Fideszes Polgáron lakna. Igaz, a Fidesz Kisgazda és Demokrata Fórum furcsán hangzott volna.
na ja, az az A bötő (A liberális párt) eléggé... hmm, na az.
a "polgári" nyilván túl szűknek bizonyult, többek közt ezért. így lett belőle zemberek. tippem szerint a következő az Élőlények lesz.
TWÁ.:
részemről egy pillanatig sem gondoltam,és gondolom,hogy nem tartozol a magyar nemzethez.
De néha 'hungarophób' megnyilvánulásaid vannak.
Amúgy Petőfi amikor azt írta: "foglalod a kurv'anyádat/de nem ám a mi hazánkat...nem gondolt semmiféle kirekesztésre,hanem akkor csakis kizárólag az osztrákokra /A vers címe:Már megint az a német/
Nem értem,a balliberálisok miért gondolják és kérik ki maguknak az un.'kirekesztést',ti.ilyen a jobboldalon soha nem hangzott el,hogy 'TI' azaz a másik oldal nem tartozna a magyar nemzethez.
lehet, hogy a polgárit kirekesztőnek érzi/érezte valaki - de akkor húzzon bele!
Egy Tóta W. agykapacitású embernek hogy magyarázod el, hogy Magyarország az évszádok alatt a keresztény kultúrát és szemléletrendszert sajátjává tette, eggyé vált vele, mint ahogyan Európa is. Erre épült a demokráciája, ez határozta meg, mit tart erkölcsi normáinak. Nem a konkrét keresztény szabályokat, hanem az elveket, a keresztény szemléletet. Ez adta a közös pontot az együttéléshez és fejlődéshez. De egy ilyen kúrvanyámkatonájának ezt ki tudná elmagyarázni?
Árpádnak igaza van részben, de azért ahhoz, hogy így alakuljon két fél kellett ám... (és a nagy zorbánozásban azért nem kellene úgy tenni, mintha ez a dolog Orbánnal kezdődött volna, vagy akár ő tette volna a legtöbbet ezügyben... ő csak felvette a kész szerepek egyikét, a mintázat már kialakult a rendszerváltás idején (akkor sem a semmiből persze), és ennek a csoportképző ideológiai gumicsontnak a jellege nem sokat változott Antallék és a Demokratikus Charta ideje óta). Szóval a balliberális oldal kezdettől fogva az antinacionalizmus (mint a modernség, a haladóság, a köztársasági eszme egyik - szerintük - alapszükséglete) és az antiklerikalizmus jelszavait használta fel önnön identitásának megalkotásához. Ebbe beletartozott a Horthy-korszak visszatérésével, a klerikális reakcióval (a jobboldal kötelező hittant és vasárnapi miselátogatást akar, betiltja az abortuszt, fel a gátra mind, aki szabadelvű! (vagy Horn Gyula szavaival "bibsik, komcsik ki a gátra, jön a barna veszély)) és persze elsősorban az antiszemitizmussal való riogatás, illetve ezek automatikus összekapcsolása a "magyarkodással". Aminek persze volt egy kevés igazságmagva is, de kolosszális túlzásokra ragadtatták magukat, miközben ezt az eszmei furkósbotot forgatták. Mindez persze azonnal ellenreakciókat, dacot is szült, a dolgok rendje és módja szerint.
Hát kedves polgárok annyi mindent írtatok már ide,hogy már nem lenne értelme magyarságom bizonygatni.Volt viszont az a koronás ki a magyar dolog. Na az mára tényleg sipisapka lett.
gergely:

hungarofób? hol is? mi is? muti.

"ilyen a jobboldalon soha nem hangzott el,hogy 'TI' azaz a másik oldal nem tartozna a magyar nemzethez"

talán nem genetikailag, de rárontott. idegenszerű/szívű. hazaárulók (schmitt). etcetera.
W. Abba beleférek.

Az amerikában élő ír vagy a zöld szigeten élő ír az ÍREBB?
xsasha 2007.06.11. 17:34:40
Az SZDSZ nem liberális párt, az ne keverd most ide. Botrányosnak is tartom, hogy liberálisnak hazudja magát. De azért Tóta nem lesz vadbarom, akárhogy szeretnéd összemosni "a médiával" vagy valamelyik párttal. Én nem akarom védeni a baloldalt, épp az előbb röhögtünk rajta TuRuL_2k2-val, hogy ők nevezik magukat demokratáknak, de a jobboldalon igenis van olyan törekvés, ami ki akarja sajátítani magának a "nemzetet".
TH:"polgárságba nem tartozik bele az, aki mezőgazdasági munkával keresi meg a kenyerét, nem tartozik bele a munkás, és nem tartozik bele az arisztokrácia sem" Hát ez az, beletartozik viszont a sok liberális meg mszps bótos, iparos, bankár meg mágnás. Csak akkor meg ez semmit sem mond a Fideszről.
Büdös magor cipő, sziriusz, seggre tetovált turul.. :D
Ti is megtaláltátok mihez képest határozzátok meg magatokat..
Ez az Árpád sáv leállósáv. :)
A világon mindenütt van nacinalizmus, rasszizmus és futballhuliganizmus, jelentősebb, mint Magyarországon. Oszt a gazdaság máshol mégis prosperál. Úgyhogy el kéne már felejteni ezt a hülyeséget, hogy nálunk azért rossz, mert szárnyal a turul. És ha Orbánt elássák, majd felvirrad a Nap, és eljöve a megváltó és lesz itt Kánaán. Azért rossz itt, mert egy rakás hülye volt kormányon (egy másik rakás szar meg elment véleményformáló értelmiséginek) az emúlt hatvan évben. Ebből 56 éven át azok, akik büszkék arra, hogy nem nacionalisták. Hát ha ettől jobb nekik, vagy neked Tóta Tata, ez legyen a legkomolyabb orgazmusotok. Pontosan tudod, Gyurcsány is tudja, meg is mondta, az ellenzék tehet egy szivességet neki parlamenten kívül és belül. Gyurcsány az elmúlt 5(3) évben olyan reformot hajhatott volna végre, amilyet csak akart (és pont ezért félnek Orbán hatalomra kerülésétől, mert egyszerű többséggel is négy évig azt csinálhat az országban amit akar), és nyilván nem kétszáz hungarista akadályozta meg ebben, hanem az, hogy hülye hozzá. És már a Népszabadság és a Hírszerző sem cáfolja ezt. Szóval továbbra sem értem, miért pont most és miért pont Te jössz ezzel a már lefutott lemezzel?
a polgárság, ha nagyon akarok segíteni a 98-02 közti OV-nak, egy eszmény. tulajdona van, tájékozódik, nem hülye. egyébként gyurcsány nagy erőkkel igyekezett lenyúlni egy időben.

a nemzet mint olyan nem eszmény.
xsasha 2007.06.11. 17:41:16
Ez hogy jött ide? És hogy jön ide az erkölcsi norma? Szerintem Magyarországon a legelterjedtebb erkölcsi norma az a "lopj el, amit tudsz, lehetőleg az államtól!" című, ez kultúránk egyik meghatározó pillérévé vált.
A Fidesz polgári értékeket képvisel, és a polgári életvitelt szeretné biztosítani az embereknek, és ehhez plebejus politikát akar folytatni, amely nem a kiváltságosok politikája, hanem széles körnek akarja lehetővé tenni a felemelkedést.
Ez a szlogenen kívül pontosan fedi azt, hogy a Fidesz a középréteg kiszélesítésében és megerősítésében érdekelt, mert ez adja a szavazóbázisának legnagyobb részét.
Tóta W.-t mondjuk nem fenyegeti még egy ideig a fideszesedés, hiszen a zélőlények után még a gerinctelenekre is ki kellene terjeszteni a zászlót, hogy ő is aláférjen.
IRCking 2007.06.11. 17:28:38

"Úgy gondolom, nélküled kevesebb lenne az antiszemitizmus, és kevesebb a magyar-gyűlölet... Azt hiszem - mindannyiunk érdekében jobb lenne nélküled a világ."
________________________________________

Mennyivel lenne Àrpi nélkül kevesebb az antiszemitizmus?

Hányan vannak akik a délvidéki magyar látogatónkat lejugózza, az erdélyit lerománozza, a felvidékit letótozza. És még ő tartja magát magyarnak, mert trianonban véletlen az ő szülőföldje a kapásból fölrajzolt határ ezen oldalára esett. Hejj, de sokan,- határon belöliek,- nem lennének már magyarok, ha ők kapták volna azt az agymosást, amit a kintiek kaptak! Más dolog Burgenland. Ott nincs probléma.
lenni diak timbuktu. tanulni magyar nyelv, magyar orszagrul, sok eve. nagyon megtetszeni nekem. felismer petofi vers. szeret lenni magyar, letenni vizsga. akkor mostan ne?
nem jo lenni orszag, nemzet, emberek, nem szeret, csak mert lenni mas.
xsasha 2007.06.11. 17:47:52
Tóta W miért gerinctelen szerinted? Kérlek ne általánosan szidalmazz, hanem konkretizálj. Azért mert kritizálja a jobboldalt? Vagy mert kritizálja a baloldalt?
A hozzászólásod meg elmenne a fidesz honlapjára rövid összefoglalónak is. Látom nagy objektivitással próbálod szemlélni itt a dolgokat. De ez a "polgári életvitelt szeretne biztosítani a zembereknek" ez nagyon édes, ezt csak így, a saját ujjadból szopikáltad?
gravy_t 2007.06.11. 09:21:29

Peldaul itt van egy: www.zlatokop.cz/CKZ/2003/klinec/report.htm

"Explanation for non-Czech speaking readers: word "magor" used in Czech means somebody like a lunatic, fool, crazy or thick head."

:)
papagály 2007.06.11. 17:50:57
Ezt már sokszor hallottam, biztos sok ilyen hülye barom állat van, de fogadjunk, hogy a fele ettől még simán szavaz a Fideszre! Agymosott hülyék minden oldalon vannak!
Timbuktu: ország lenni jó, téged nem megenni senki!
Ami engem is mélységesen zavar, hogy tényleg egyesek - akik pedig állítólag felelősen(!) döntenek a hazám, és benne pl. az én sorsomról is így, vagy úgy, ilyen vagy olyan mértékben, attól függően, hogy éppen kormányon, vagy ellenzékben vannak-e - ki akarják sajátítani a jogot, hogy magyarnak vagyok-e nyilvánítható, vagy sem. Hát ezeknek a hölgyeknek és uraknak üzenem innen, ez nem rajtuk múlik. Magyarországon születtem, magyar állampolgár vagyok, de nem ezen múlik a magyarsáságom: 15 évesen dobtak ki először 1 hónapra külföldre nyelvet tanulni, és életem egyik legjobb döntése volt, hogy Arany, Jókai, meg egyéb irodalmi nagyságok műveivel felszerelkezve mentem ki - és úgy jöttem vissza, hogy jó érzés volt magyarnak lenni. Hogy bármilyen vadregényes az Alpok, a Mátra egyetlen göröngyéért sem cserélném el. Hogy többé nem kevertem össze az államot a hazával. Nem az volt az érzésem, hogy mit tett értem már ez az ország, hanem hogy egyszer jó lenne olyan helyzetbe kerülni, hogy én tehessek érte valamit. Hogy rájöttem, '56-ban sok ember elhagyta az országot, de még több itt maradt, és akárhogy is, de itt élt, túlélt, megélt. Hogy megismertem Adyt, Radnótit, Aranyt, akit rajtunk kívül senki sem ért (az a baj, hogy sokan közülünk sem), nem is érthet meg, pedig vannak olyan nagyságok, mint Goethe, vagy Shakespaere. Az ún. politikai elit elméletben világlátott, tapasztalt, van összehasonlítási alapjuk. De miért nem hozza ki belőlük is ugyanezt a külföldi tapasztalat, mint belőlem, vagy adná Isten, Széchenyiből? (Bocs, hiú remény, egy kis országnak ezer évben ha egy ilyen polgára születik, pedig ránk férne még egy legalább. Na nem feltétlenül anyagiakban, de akaratban, becsületességben, elszántságban, a hazáéért való áldozatkészségben legalább.) Nem, nálunk a magát elitnek kikiáltó gyülekezetből csak a kicsinyességet, az önzést, a saját pecsenye sütögetésére való mindennél erősebb hajlamot hozza ki. És bocs, hogy ezt mondom, kivétel nélkül. Tekintet nélkül, hogy ún. nemzeti, vagy szoclib oldal-e. Biztos vannak ott is olyan emberek, akik megfelelnének az én kívánalmaimnak, de ezeket biztos, hogy tudatosan háttérbe szorítja a nagyfőnökség. És még ezek akarják nekem megszabni, hogy magyarnak érezhetem-e magam a saját hazámban??? A magyarok tragédiája, hogy minden negyedik évben csak ezek közül lehet választani. Mintha közmegegyezés uralkodna az "elit" köreiben, hogy egyformán mindegyiküknek csak mismásolva lehet politizálni (bár szerintem ez sokszor közelebb van az intrikához, mint a politikához - meg kéne már tanulni a különbséget, politikuskáim!!!). Egyszerűen nem tudja elsöpörni őket a közharag sem, mert a horizonton nem látszik az új nemzedék. Így aztán minden negyedik évben mindenki csak arra szavazhat, akit a kisebbik(!) rossznak tart a saját, és a hazája jövőjére nézve. Szal, politikuskáim, nem kéne annyira elájulni egyik győzelemtől sem, mert vagy megtévesztéssel érték el, vagy pedig a másik elleni tiltakozás eredménye, és nem a ti politikátoké. De minek is öntöm itt ki a szívem? Melyik politikust fogja ez érdekelni? Szerintetek?
Ja, és a himnusz: miért nem lehet arra büszkének lenni? A himnusz eredetileg fohász volt, annak pedig a miénk nagyon is az, és szép; a himnusz eredetiben sosem volt lelkesítő harci indulónak szánva, hanem könyörgő imádságnak. Ebből indulj ki, Csoda-Szarvas-Vadász!
Üdv mindenkinek!
TH

A politika többek között arról szól, hogy különböző skatulyák preferálásával igyekszenek a pártok minél több szavazatot szerezni.
A Fidesz kinézte magának a nemzeti skatulyát, amelyet az ilyen Tóta féle vadbarmok értelmezni sem tudnak. Kinézte, mert a Gyurcsányék 23 millió románoztak, nótának nevezték a Himnuszt, és mindenféle problémáik voltak a nemzeti jelképekkel, mint a Turulmadár, és mindenféle problémáik voltak a történelemmel, mint pl. Trianon, vagy töri érettségi.
A nemzeti cimke annyit jelent, hogy nem sunnyogunk, amikor Himnuszról, kokárdáról, Koronáról, Szent Istvánról, határon túl szakadt magyarokról, nemzeti 11-ről, stb. van szó. A testvéremet, a szüleimet és a hazámat akkor is megvédem és szeretem, ha nem tökéletesek és ha objektíven nem feltétlenül nekik van igazuk. Az ilyen Tóta féle vadbarmoknak fogalmuk sincs, hogy milyen szemlélet vagy lelkivilág kell ehhez. Csak kúrvaanyáznak.
Süni 2007.06.11. 17:55:45
Leszámítva, hogy kissé közhelyekkel lett teletűzdelve a hozzászólásod, egész király lett, és azt hiszem, ezzel tényleg egyetérthet mindenki. Bár a himnuszt én sem szeretem. Fohásznak/könyörgésnek OK, de én egy lelkesítőbb himnuszt szeretnék inkább, ami több optimizmussal viseltet a jövő iránt, és nem a sebeinket nyaldossa!
Mi és ki a magyar? Melyik ősünk? A kun, a hun, a török, a görög (ld. Beloiannisz), a római, a roma, a szerb, a sváb, a tót vagy éppen a gepida?
Magyar.. Ugyammmáá.. A török hódoltság után az Alföldön, az naagy magyar ALFÖLDÖN 10000 azaz tízezer ember (magyar?) maradt. Szerintetek ki az "istennel" töltötték ki a Habsburgok a hiányt? Biztos, az Urál-mellékről deportáltak friss jurtásokat, mi?
Szóval, erről ennyit.
Ejj te magyar TótaW, ejj a bugylibicskás kismiskárolós retyeruttyát az anyja bögölyinek! Azt a széltiben teringettét! Méghogy te nem vagy magyar, akeservit a úrjézusának! És azt is mondja még többek között a sértett, hogy: lócsöcs. Ez a legjobb. Lócsöcs.
a Himnusz felújítása tényleg időszerű, de persze nem reális. pedig hozzá lehet nyúlni ezekhez a szimbólumokhoz egyébként. ismét Petőfi:

"Hagyjátok el azt a piros-fehér-zöld színt,
Lejárt az ideje!
Más szín illeti most a magyar nemzetet:
Piros és fekete."
"Márk 17:59

És fogadd el vala a te barátaidat akár a te ellenségeidet, mert nagy az úr kegyelme, úgyszintén az állatkertje és együtt kell majd élned majmokkal, páviánokkal, undok varangyosbékával. De ne tegyél te különbséget felebarátaid között legyenek bármily korlátoltak is avagy ostobák, mert az úr fénye süt le rájuk akkor is ha a sötétség süt belőlük akár az ördög segge lyukából."
Bocs, TH, igazad van, lehet, hogy közhelyes, de mit csináljak, én legalább nem hazudok... Ha nem tetszik a himnusz, lehet rá népszavazási kezdeményezést tenni, hogy írjanak ki új pályázatot egy új himnuszra. Na, arra nem tudom, mit lépne a "vérnemzeti" oldal... (Mondjuk személy szerint én sem pártolnám, bár leszögezem, ehhez a mai magyar nemzeti oldalhoz semmi közöm - hál' Istennek!)
xsasha 2007.06.11. 17:58:38
Tótát megint úgy kritizálod, hogy az, amit ő mond, és amit Te állítasz róla az totál ellentmondásban van egymással. Persze nem tisztem nekem őt itt megvédeni, meg tényleg szokott néha sületlenségeket írni (ez természetes, senki sem tökéletes), de ez a mindenféle érvet és alapot nélkülöző támadás teljesen érthetetlen számomra. Én értem a problémádat a baloldallal, de Tóta ebbe hol tartozik bele? A Himnuszt meg én sem tekintem valami szent dolognak véleményemet ld. fentebb. Tóta nem románozott, nem mondta, hogy turulmadár monnyon le, nem szídta a kokárdát, fontosnak tartja a határon túli magyarok ügyét. Akkor most mi is az ő bűne?
TWA: "a polgárság, ha nagyon akarok segíteni a 98-02 közti OV-nak, egy eszmény." Nagyon nem segitettél, mert ettől a dolog még elég relytélyes, de ha ebbe az irányba megyünk akkor párt még nem hozott létre polgárságot, én legalább is nem hallottam ilyenről. Olyan volt, hogy a polgárság hozott létre pártot.
Sabeszre sapka, farkamra kalap 2007.06.11. 17:45:50

Ezen én is gondolkodtam már, a legegyszerűbb magyarázat, hogy TWÁ-t ezért fizetik. Hogy kik, azt mindenkinek a fantáziára bízom... Persze lehet, hogy tényleg csak a szent köztársasági eszme és a Ferkó iránti plátói szerelem élteti :)
Én nem tüntettem ellenük, nem viktor-viktoroztam, csak szívom a f*szt (pl. minimálbér duplája utáni járulékok, akkor is ha az adott hónapban esetleg elviszi a havi jövedelmem jóval több, mint felét, mert nem akarok APEH-ellenőrzést kapni - ha bejelentem, hogy túl keveset kerestem, a könyvelőm szerint tuti számíthatok erre, és bár nem trükköztem, valamibe biztosan bele tudnának kötni, pláne hogy teljesítménybérben fizetik őket érte... ekhósoknak (Árpi), evásoknak persze nincs ilyen gondja), max. kölcsönből élek 1-2 hónapon keresztül, szívesen befizetem a vizitdíjat is (bár fizetem a TB-t és az EHO-t havonta), csak remélem, hogy ha bajom lesz, lesz még hely ahol ellátnak... De tudom csak nyavalygok, fő hogy vesszen Orbi, a többi nem érdekes, éljenek az átgondolt reformok és az okos Feri, akiben úgy duzzad az őszinteség és az önzetlen javító-nevelő szándék, hogy majd szétdurran.
jó hát olyan nagyon nem akarok segíteni, csak annyit akartam modnani, hogy értelmezhetőnek tartom mint eszményt, míg a nemzetet nem.
TH 2007.06.11. 17:51:54

TH

Tóta W. egy gerinctelen vadbarom, ez a véleményem róla, mégis mit kell ezen indokolni. Olvastam irományait, és azok alapján nekem ez a véleményem. Mert ahhoz az átlagnál némileg intelligensebb állatfajhoz tartozik, amelyik azt hiszi magáról, hogy felsőbbrendű, a véleményalkotás az ő monopóliumuk, és egyébként is mindenki hülye.

A polgári életvitel biztosítása valóban édes tudna lenni, elismerem. Próbáltad már magadnak felsorolni, hogy mik azok? Esetleg ismered a Maslow-féle elváráselméletet, és az ezen alapuló okait a középréteg megerősítésének?
Szerencsére megvan a magam intelligenciája, értékítélete, ismerete, hogy ne kelljen honlapokról gyűjtenem az objektivitást.
"ha Orbánt elássák, majd felvirrad a Nap"

hát ez az vazze. kurva nagy igény van ennyire egyszerű válaszokra (cf.: gyur-csány taka-roggy), tehát meg is születnek ezek az egyszerű válaszok, és szentül hiszik milliók, hogy ha az az Egy Gyűrű meglesz, akkor a haza fényre derül; sőt ők személy szerint kapnak egy új autót. Napfénytetővel.
xsasha, szeretnél néhány idézetet 1990-94-ből , a mostani vezértől? Az akkori vezér semmilyen körülmények közt nem volt a nemzet része azok alapján, de "fideszesedésen" ment keresztül. ezt ne várd mindenkitől, elvégre mindig jönnek majd fiatalok, akik a vezér ellen mennek :) Pech, ilyen a világ
Süni 2007.06.11. 18:03:34
A Himnusz lecserélését jelenleg csak akkor lehetne felvetni, ha a Fidesz támogatná a kezdeményezést. De mondjuk ez nem a legsürgősebb gond talán az országban, egyelőre ráér...
Volt már ez egyszer, akkor is: én nem háborodok föl azon, hogy valakik meg azt állítják ők a szabadok meg a demokraták.
"Más dolog Burgenland. Ott nincs probléma."

Meg magyar se nagyon.
xsasha 2007.06.11. 18:06:53
Műveltséged lenyűgöző, örülök, hogy nem kell honlapokról gyűjtened az objektivitást, de ez a lenéző modor, amivel írod a hozzászólásaidat, az pont olyan, mint amivel te vádolod Tótát (felsőbbrendű, a véleményalkotás az ő monopóliumuk, és egyébként is mindenki hülye). Mivel Te ilyen okos vagy, és nem ismerem a Maslow-féle elváráselméletet, és én a Te szintedre maximum honlapokról való információgyűjtéssel tudnék feljutni, a Veled való kommunikációt befejezem.
"levike999 2007.06.11. 15:38:12
Márai egy letűnt korról ír. Ma mást jelent a jobboldaliság. A mai világ amúgy sem kedvez az ingyenélőknek, rasszistáknak stb. "

"bs395 2007.06.11. 16:10:39
De :-(. Ma itthon kétfajta "ingyenélő" van: nyugdíjas és segélyes."

Ne viccelj már, hol van kedvező helyzetben a nyugdíjas meg a segélyes a Horthy-rendszer ingyenélő úrifiújához képest? Ég és föld a különbség a mai és az akkori jobb oldal között!
levike999 2007.06.11. 18:12:58
Viszont sok mai jobboldali mintha visszasírná az akkorit, nem?
Hmm most akkor hogy is vannak a prioritások?
Mert az Isten-Haza-Család már kicsit porlepte.

Nekem egy
1 Emberség(legtágabb értékek)
2 Család(mirokörnyezet)
3 Haza(makrokörny.)
jobban tetszik.

Amugy ha meghalni kéne akkor szebbnek képzelném 10 másik ember mentéséért mint bármilyen területért vagy ideologiáért.
nagyjabol atolvastam a kommenteket, jo sok van, errol a temarol amugy is jo sokat lehet beszelni (vagy egyszeruen semmit) csak nekem meg pont mire eljutottam hogy irjak, bejott egy rakat melo... ugyhogy elnezest, ha ismetlek.

jot mulattam a vegere becsusszantott orbanozason amugy :D

egyebkent elso korben azt hadd kerdezzem meg, hanyan irkalnak ide kulfoldrol? es hanyan erzik magukat magyarnak? valaki azt irta, hogy mar alig varja hogy lelepjen magyarorszagrol (en is igy voltam vele) de attol meg magyarnak erzi magat (ezzel is igy vagyok) nem lengetek zaszlot, nem viselek kokardat, sot meg a himnusztol se dobom el magam gyonyoru dallama ellenere (erre mindjart ki is terek egy kicsit) megis magyarnak erzem magam. ott szulettem, az az anyanyelvem, magyarosan fozok, magyarul irok, olvasom a magyar hireket naponta meg ezt a blogot es a tobbi.

van egy olyan oldala is a magyarsagnak, hogy pl kulfoldon elek, beszelem a nyelvet, tejjel iszom a teat, de a gondolkozasomban megis akad rengeteg magyar vonas, megis mas vagyok mint ezek, mert magyar vagyok (meg ha belul ugyanolyan rozsaszin is hehehehe) es akar buszke akar nem, kiutkozik. mint ahogy felismerem a magyarokat, meg se kell szolalniuk. szerintem onaltatas lenne azt mondani, hogy nem vagyok magyar csak azert, mert nem verem a mellemet otthon a kossuth teren, hanem rusnya modon ide fizetek adot a munkam utan... igenis kiutkozik.

a himnuszrol pedig annyit, hogy ez szerintem egy jo melyen gyokerezo dolog nalunk, beleivodik a kulturankba a genjeinkbe, a nevelesunkbe, mindenbe: vesztes nep a magyar. kiskorunktol kezdve halljuk, pedig a magyarok szenvedese azert ugyancsak nem egyedul allo a vilagban (jo meg ha trianon szar huzas volt, akkor is). az emberek abban a tudatban nonek fel, hogy nincs perspektiva mert magyar vagy, minden ugyis szar es lehet fanyalogni naphosszat, mindenen. szeret a magyar panaszkodni is, ugye... az az erzesem, hogy ez a szerencsetlen, igazsagtalan sors, ami a magyaroknak osztalyreszul jutott a tortenelem oktatasunk es irodalmunk, neveltetesunk alapjan, adhat egy amolyan nincstelenseg erzest, amitol siman feltamadhat ez a vak nacionalizmus meg hungarizmus. en nem banom hogy letezik valahol, nem zavar, csak az, amikor radkopnek es hazaaruloznak, ha nem viselsz kokardat, amikor a jobboldal felszolit ra (meg a valasztasok elott tortent meg)

valaki tok jol megfogalmazta, hogy magayrnak lenni nem teljesitmeny, hanem allapot. teljesen egyet ertek. en sem szeretem, ha igazsagtalansag zajlik magyar szuleimmel, magyar barataimmal, a magyar folddel, sot valahol a szivem verzik, hogy sok ertelmes, jo kepessegu embert szinte elveszteget az egesz politikai hozzaallas es gazdasagi helyzet. megis azt mondom, hogy egyetertek, senki ne itelgesse a mas magyarsagat a habzoszajusaga alapjan.

kozben megin melom lett, majd folytatom otthonrol.
"TH 2007.06.11. 18:14:41
Viszont sok mai jobboldali mintha visszasírná az akkorit, nem?"

De, sajnos igen. De ez inkább a szélsőjobbra igaz.
totya87

28 éves vagyok, egyetemi diplomával, még jó hosszú ideig fizetendő lakáshitellel.
nem vagyok gazdag de még csak jómódú sem.
mégse vásároltam SOHA a kínai és egyéb gagyi piacokon,
ha van rá lehetőségem magyar árut veszek, pl a szupermarketek zöldség osztályán akkor is a magyar paprikából veszek 1 kilót ha a mellette lévő spanyol kb 100 forinttal olcsóbb, mert a 100 forint igazából nem sok pláne ahhoz képest amit így itt marad.
nem vagyok ostoba sem idealista álmodozó.
de igenis járok rosszul azért hogy az ország jobban járjon.
10éve véradó vagyok, mivel nullás rh+ a vérem (minden rh+ embernek jó). ezzel sem járok jól mivel az a szendvics vagy cukros víz limonádé amit adnak hát nem egy gundel vacsora.
nem csaltam a gázártámogatás kérelménél pedig ha a nagyszüleimet papíron "szétköltöztettem" volna, akkor nálam csökkent volna az ár (ill nőtt volna a támogatás)
és még biztos van ezer más dolog is
még egy apróság: erasmusos voltam amsterdamban 6 hónapig (ha vlki nem tudja mi ez=> www.google.com ha tudja akkor érti hogy nem voltam ott milliárdos és a csoporttársaim se) a metróban nem volt se kapu, sem ellenőr, se semmi, vidáman újságoltam, hogy hehe itt ingyen van a metró mire a többiek jól lebasztak hogy pont az olyanok miatt mint én, nemrég emelték fél guldennel (az akkor kb 55-60 ft volt) a jegyárakat. viszonyítás képpen a csövik egy guldent kértek ha odajöttek, itthon még mindeg egy 20ast vagy max 50est. ez jó régen volt de akkor megértettem hogy nem mindig jófejség csalni mert én spórolok egy kicsit de akik fizetnek rendesen összességében qrva sokat buknak.
levike999 2007.06.11. 18:17:50
Tökéletesen egyetértek. Annak is csak egy elborult vállfajánál...
szupergyik 2007.06.11. 18:17:40
Ez szerintem egy nagyon überkirály hozzászólás, ennél jobban nem is lehetne összefoglalni azt, amit én gondolok a kérdésről. :)))
Óriási hazugságra épül az írás! Senki nem állította, hogy a szoclib oldal nem része a nemzetnek! Tóta W. keveri a szezont a fazonnal! Az, hogy ő - és még jó néhányan - nem a nemzeti oldalhoz tartoznak, az nem jelenti azt, hogy nem magyarok.
És hogy miért valljuk sokan azt, hogy a szoclib oldal igen tekintélyes része (nem az egész!) nem tartozik a nemzeti oldalhoz? Mert véleményünk szerint a nemzeti oldal a nemzet érdekeit védi:
- nem rekeszti ki a határon túli magyarokat sem a kettős állampolgárság, sem a státustörvény kapcsán (23 millió román stb. - tetszenek emlékezni?);
- nem játssza ki az állam kezéből a nyereséges és/vagy stratégiai fontosságú vállalatokat azzal a nyilvánvalóan hazug állítással, hogy "az állam a legrosszabb tulajdonos";
- nem ünnepel együtt a román kormánnyal Erdély elcsatolásának évfordulóján;
- nem hívja Bratislavának Pozsonyt;
- nem kussol és próbálja szőnyeg alá söpörni a magyar kisebbséget ért incidenseket;
- nem próbál éket verni a NEMZET testébe azzal, hogy egymás ellen játssza ki a cigányokat és nem cigányokat, a zsidókat és nem zsidókat stb. (Zámoly, Strasbourg, Józsika, náciveszélyezés stb.)
Úgyhogy a rendszerváltás utáni legnagyobb mocsokság cseppet sem megtisztelő címéért elég nagy a versengés, de ezt akár tekinthetjük szoclib belharcnak is.
indapasssucks 2007.06.11. 18:02:14
"Márk 17:59

És fogadd el vala a te barátaidat akár a te ellenségeidet, mert nagy az úr kegyelme, úgyszintén az állatkertje és együtt kell majd élned majmokkal, páviánokkal, undok varangyosbékával. De ne tegyél te különbséget felebarátaid között legyenek bármily korlátoltak is avagy ostobák, mert az úr fénye süt le rájuk akkor is ha a sötétség süt belőlük akár az ördög segge lyukából."

ezmiez?

idézet? honnan?
Sokat jártam már külföldön és éltem is pár évig kinn, de soha sem láttam sehol sem, hogy felmerült volna a nemzeti fogalommal ilyen könnyen "játszani" , és más honfitársakat megbélyegezni ezért. Aztsem láttam, hogy nemzeti ünnepeken ne együtt ünnepeljenek, part- és vallás- hovátartozástól függetlenül. Szerintem ezek a dolgok ameleyek Mo-n történnek, pont, hogy gyengítik a nemzetet!
Tóta ismét írásba adta, hogy primitív bunkó.
Egy olyan egyszerű értelmezési problémája akadt, amit csak a panelek alatti garázskocsmák szintjén vetnek fel komolyan.
Értelmiségi körökben, mégha előjönnek is ezzel, csak röhögnek a hülyéken, akik ezt beveszik.
Tóta beveszi Lendvai fidesz ellenes uszítását, mert nagyon egyszerűen van huzalozva. És őszintén felháborodik. Ó milyen szánalmas is szegény.

1. Az általánosító cimkéket demokrata nem kizárólagosan használja. Persze az ellenfelek ijesztgetik egymást azzal, hogy téged nem tart liberálisnak, nemzetinek, szociálisan érzékenynek a másik, de ez inkább csak kommunikációs célt szolgál.
2. Minden párt, közösség, csapat használ olyan gyűjtő fogalmakat magára, amitől a az ilyen buta-Tóta-félék összevizelhetik magukat. Nézzük:
A: "Győr a vizek városa." - Az értelmisegg-Árpi összepisili magát, mert micsoda dolog, hogy a győriek el akarják terelni a tiszát Szegedről. :)
B: "Burger King: Tűzön grillezve" - Szegény Tóta, hogy fröcsöghet, hogy bizony más nem grillezhet a tűzön, csak a Burger Kingesek, legalábbis a többszázezer sötét, primitív Burger Kingbe járó szerint. És azt gondolja közben Orpi, hogy ő bizony most értelmiségileg büfög.
C: "Ariel: Egyszerűen patyolattiszta, egyetlen mosással" - Mióta az Ariel kijött ezzel a szlogennel, azóta szegény Tóta kénytelen 2x kimosni a ruháit, ha nem Ariellel mos. Szegény ha nem lenne ilyen korlátolt...
D: Felháborító! A Soproni azt meri összekötni saját márkájával, hogy "Sörözünk egyet?"!! Szegén Árpi azóta csak Soproni sört iszik. :)

Kis politika:
"MSZP szlogenek: „Egyetértésben a nemzettel”, „Velünk az ország!" - akkor ki sajátít ki és mit kurvaboy?
Vagy:
Aki nem a komcsik hátsóját nyaló szadiraszavaz, az nem lehet liberális? A liberális szó kisajátításán miért nem háborodsz fel Tóta!?

A kádári-aczéli gondolatsémák, egyszerű beállítások jönnek vissza Tóta minden beírásából, miközben azt hiszi ő polgárpukkasztó. Pedig csak annyira, amennyire Bányász Rezső volt az. Inkább csak egy primitív, mindig mindenről ugyanarra gondoló kis Kádár-végtermék, amolyan szocialista szellem, aki lendvai ildikó összes hőbörgése után őszintén felháborodik a csúnya jobboldalon. S közben nyal a kommunistáknak, a hornoknak, d209-nek, a gyurcsányoknak. S talán észre sem veszi, csak szolgál. Szegény Árpi.
Süni! Tisztelet a véleményedhez. A mélymagyarozók és turbómagyarozók pedig nyugodtan vegyék magukra a vitaindító utolsó mondatát. Kedves Árpád, te meghalnál a hazádért ha jönnének a muszkák/rácok/oláhok/tótok? Mert ha nem akkor gondolkodj el azon, hogy mennyire vagy magyar! És még mielőtt félreérted, azok az urak/elvtársak akik odafönn ülnek, ők sem jönnének velem, hogy megvédjem a hazámat. Adja az Isten/sors, hogy ne kelljen megtudnunk, hogy Te jönnél-e, és én mennék-e? De ők, a sokszor egyszerűen és általánosításban gondolkodó srácok: akik a liberális értelmiségnek futballhuligánok, turbómagyarok és hasonlók; hidd el, ők meghalnának azért, hogy a Bécsbe induló repülőnek legyen ideje veled fölszállni. Ha másért nem, akkor legalább ezért ne gyűlöld őket!
Pala 2007.06.11. 18:23:47
OK, de szupergyik (2007.06.11. 18:17:40)
hozzászólását nem fogadhatjuk el kiindulási alapnak? Mert te most itten szídod a politikusokat, de mi a helyzet a többi tizenegynéhány millió emberrel, aki még a nemzethez tartozik?
Pala: nem az a baj, ha valaki a szocikra és az SZDSZ-re azt mondja, hogy ők nem nemzetiek. Ha engem kérdeznek, tényleg nem azok.

Viszont az tényleg nem oké, hogy egy egyre nagyobb, szélsőséges csoport azt ordítja, hogy aki nem jobbra szavaz, nem ért egyet velük mindenben, az hazaáruló.
hoppácska 2007.06.11. 18:27:56
hoppácska ismét írásba adta, hogy primitív bunkó. Szegény hoppácska.
Egy dologban kurvajó vagy Tóta W. Àrpád. Faszán értesz ahhoz, hogyan kell olyan blogbejegyzéseket gyártani, amelyekböl aztán többkilóméter hosszú válaszhegyek születnek. De ettöl még nem feltétlenül leszel magyar, mégha oly ügyesen csüröd- csvarod. Ahhó fiam más kvalitás szükségeltetik. Nem egy ilyen mápetsófigurával elcsúfított Árpádsávos hóbelebanc. Ezt bazmeg, ha Árpád apánk látna, rögtön leüttetné a fejed. Vagy jönne a Botond és jól fejbebaszna a szekercéjivel.
Büszke: ja persze, aki visel egy "Magyar vagyok, nem Turista/Rasszista" pólót, az rögtön önfeláldozó hőssé válik...
Botondnak buzogánya volt, te magyarméter, te.
cziffra plachta zasztava · 2007.06.11. 10:33:44
"...még akkor is, ha szétszakítottsága a balliberális cinizmus jóvoltából jóvátehetetlennek tűnik is..."
lufaszt! az ország ilyetén szétszakítását a fityesz indította a haza-és nemzetárulózással, kokárdaviseléssel nem márc. 15-én, stb.
cziffra plachta zasztava · 2007.06.11. 10:48:36
"...balázs, kiegyezésre van szükség..."
tökre igaz
"...a jobboldal nem pozíciókat kér, hanem az uniós fejlesztési források közös felügyeletét..."
azaz, h ők is résztvehessenek a lenyúlásban. 98-02 között kiderült, h a fityeszes fijúk keze sem kevésbé enyves, mint a maszopé. eccerűen az a különbség, h nekik a felénél is kevesebb idejük volt lopni.
" -lyla- 2007.06.11. 11:11:02
...ezzel szembeállítani a nemzeti oldalt, több mint jogos..."
egy kapitális nagy büdös lófaszt! nem kell szembeállítani senkit senkivel, bazmeg! ovi pontosan ezt teszi, szembeállít, érzelmekkel jáccik, de csak a saját politikai érdekében. ha jól emléxem a fityesz idején is felmerült a HTM-ok állampolgárságának kérdése, ovi lesöpörte, h most nem aktuális. bezzeg később aktuálissá vált, ld. mikola elvtárs a hazafias népfront fasztuggyakije...
ez a nemzeti kérdés egy politikailag felkorbácsolt foskeverés, szvsz

Nigériai Ervin: szerintem ha Tóta W. lenyakazásának lehetőségét felhozod - ez szvsz. pár fokkal nagyobb bunkóság, azaz barbárság, mint egy jót kurvaanyázni -, akkor biztosan nagyon érdekelné, hogy miféle kvalitásokra gondolsz, amitől már magyarnak nevezhetné magát. Engem is. Na, mik az elvárások, hogy magyarnak nevezhessük magunkat?
vaffanculo 2007.06.11. 18:36:16
Még egyszer leírja valaki, hogy egyik vagy másik oldal szakította szét az országot, azt fejbevágom a fent említett buzogánnyal!
Most jőttem, nem láttam a kommenteket, de a vitaindító cikkel az utolsó betüig egyetértek.
TH, bocs, csak felkúrtam az agyam:) igazad van, kár ezzel foglalkozni, és különben is mindenki elkúrta:)
Hoppácska, nagyon jó az írásod!
(Meg az enyém is!) ;-)
csati 2007.06.11. 18:38:06
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Kérlek Ervin, határozd meg, hogy mikor nevezheti magát valaki magyarnak!
Illyés Gyula szerint az a magyar, aki annak vallja magát. Olyan korban élünk, amikor a kimondott szó sem jelent semmit. Hazug az egész történelmünk és ezt a pillanatnyi felindultságunkban csak törmeléknek látjuk. Valójában a világ is szétesőben körülöttünk. Valaki(k) röhögnek azon, hogy ilyen kérdéseken a virtuális világban is marjuk egymást.
Aki magyar, ezt meg azt csinál, rám szavaz, stb.
Visítófrászt kapok az ilyen agyamntségektől.
Pala 2007.06.11. 18:41:05
Ismét kérdezem: szupergyik (2007.06.11. 18:17:40) hozzászólását nem fogadhatjuk el kiindulási alapnak? Hátha ki tudjuk találni közösen, hogy ki is lehet tagja a magyar nemzetnek, ha már nem elég az, hogy annak érzi magát!

"Csodálkozol a kokainistán,
s nem érted?
Gondolkozzál az okain is tán -
s megérted!"

folyt. köv.Jó a buli, csak pislogok, váó.
Akárki, én úgy gondoltam a hasonlóságot, hogy az egyik oldal kifejezetten nemzeti-keresztény-konzervatívként definiálja magát. A másik pedig szabad liberális demokrataként.

Elfogadott terminológia ez, függeltlenül attól, hogy mindkét oldalon vannak végletekig elrugaszkodó illetők, akik tényleg úgy gondolják csak és kizárólag ők a letéteményesei a mindenek felett álló (szent ill. liberális) eszmének.

Itt meg azt látom, hogy valaki képes azon kiakadni, hogy hogyhogy nemá csak ők legyenek a nemzetiek. Sőt sértőbb és jobban kirekeszti ezért az emberek egy részét emiatt mint a másik oldal, akiket ugyanezért kritizál.

Büszke, a hazafiságodban nem kételkedem, de hogy igazad lenne a mélymagyarok kiemelkedő honvédő bátorságával kapcsolatban-hát, abban kételkedem. Tüntetéshez nem bátorság kell, rendőrrel verekedni kellhet egyfajta, de annak semmi köze ahhoz, mikor egy napalmgránáttal kell szembenézni. A tüzérségi zárótűz nem gumigolyó, már elnézést. Ahhoz nem elég bevágni három sört.
Én pl. be lennék szarva. Alighanem elmennék,ha kellek, de be lennék rosálva, az is biztos. És szerintem minden normális ember körülöttem félne, mert nem akarna meghalni. És aki ősszel kiment tüntetni, nem félne kevésbbé, mint aki nem.
Más kérdés, hogy egyikük se futna el, mert tudnák, mi a kötelességünk, meg mert nem szeretnének szaros katonaszökevények lenni. Éppúgy, mint akik nem mentek tüntetni. Sőt, ha háború lenne, szerintem mindenkinek első dolga lenne elfelejteni ezt a sok hülyeséget, ami elválasztja az embereket. Akkor derülne igazán ki, milyen lényegtelen dolgokon veszekedett ez az ország olyan sokáig...
TH 2007.06.11. 18:43:31
"Hátha ki tudjuk találni közösen, hogy ki is lehet tagja a magyar nemzetnek, ha már nem elég az, hogy annak érzi magát! "

Mert mi aztán mértékadók vagyunk.
öreganyátok 2007.06.11. 18:52:34
Abszolút! :D
És TWÁ, hová lett a maci?
Miért lett béka?
Kiket küldesz a feneke alá?
Vagy már ül ott valaki?
öreganyátok 2007.06.11. 18:52:34
Kicsit bővebben: ezt az ironikusnak szánt megjegyzést azért tettem, mert egyesek kifejtették, hogy Tóta W/a szocik/egyes ballibsik nem részei a magyar nemzetnek,mert kirekesztették magukat belőle. Gondoltam, hogy próbáljuk meg összehozni, hogy pontosan mi is akkor az elvárás a nemzet egy-egy tagjával szemben, de hát úgy nézem, hogy ebből sem lesz nemzeti egység egyhamar...
hát én jobb szeretném, ha katonaszökevény lenne a gyerekemből, mint ha hősi halott.
TH
Azt mondod, hogy nem tiszted védelmezni Tótát, de mást sem csinálsz, és nem is foglalkozol azzal, hogy a nemzeti oldallal kapcsolatosan mit is írtam.
Most akkor ezzel elismerted, hogy a baloldalnak voltak restanciái a nemzeti kérdésben, és erre lépett a jobboldal?
Tótáról valószínüleg sosem fog megegyezni a véleményünk, mert nagyon sok tényező vezetett oda, hogy egy vadbaromnak tartsam.
Pascal, az a gond egyedül, hogy a nemzeti, meg a kereszténység, azok normál esetben önmagukban NEM politikai irányzatok nevei, szemben a konzervativizmussal, liberalizmussal, szocializmussal, szociáldemokráciával, kereszténydemokráciával, keresztényszocializmussal. A kereszténydemokráciát képviselheti politikai párt, a kereszténységet, az összes magyarországi keresztényt ánnblokk aligha. Olyan nincs, hogy Magyarok Pártja, a mindenit. Ez képtelenség.
TH

Mi a lenéző a modoromban? Bántottalak Téged? Nem ismerlek, ezért nem is foglalkozom a személyeddel és ismereteiddel. Te kezdted az én objektivitásomat megkérdőjelezni, ahelyett, hogy érveltél volna az általam irtakkal szemben.
Tótát elég sokat olvastam, volt miből meríteni a véleményalkotáshoz.
TWÁ: Én is jobb szeretném, ha a gyerekemről lenne szó...magammal szembenézni nehezebb lenne. Persze, fenetudja, ugye, mit csinálnék.
Emilio Lussu írta, hogy adott esetben több erkölcsi bátorság kell a katonaszökevénységhez, mint egy öncélú háborúban ágyútölteléknek maradni. Ebben is van valami.
olvastam v 40 hozzászólás lehet h később volt már...
de kicsit lelomboz h turbómagyar nem olvas petőfit ... legalábbis az itt a nyilam mibe lőjemet nem
nagyon üde dolog lenne ha később olvasnám h rajtunk liberókon kívül molaris v ilyesvalaki mégis felismert egy petőfi-verset mert a twá-poszt utolsó mondata idézet
BTW a Sex Pistols elég keményen beszólt a királynőnek, átírta az angol himnuszt, még lemezen is kiadták, de ettől még nem volt örjöngés, hogy ők akkor mostantól skótok.
Péter:-Árpikám! Most kaptam egy "eligazitást"...Ezt még össze tudod dobni ma?! Vagy menned kell?...Nem sok csak tíz mondat kéne...
Árpád:-Orbán má' megint, mi?!
Péter:-Ja, de a nevét ne jegyezd le...Ne reklámozzuk, meg így sokkal sértőbb is tudod...
Árpád:-Okés, mélezd át a kulcsszavakat...Hmm..Megcsinálhatom, de...
Péter:-Tudod Árpi, nem nekem kell...Tudod, amilyeneket szoktál...A fél ország a szavaidat issza. Fontos lenne; ne lógjunk má' ki a sorból!
Árpád:...szóval lehet róla szó, de csak akkor ha "kurvaanyázhatok" a címében!
Péter:-Hát ki a kurvanyád vagy te ehhez?...Hmm..Árpi az agyamra mégy! Jól van, legyen úgy, ahogy akarod!

Péter balra el.
Árpád dolgozik.
"A büszkeség legolcsóbb fajtája a nemzeti büszkeség. Aki ugyanis ebben
szenved, az önmagáról menten elárulja azt, hogy semmi olyas személyes jó
tulajdonsága nincs, amivel vüszkélkedhessék, különben nem nyúlni
olyasvalamihez, amiben millió emberrel kell osztozkodnia.
Aki számos személyi kiválósággal van felruházva, saját nemzeti hibáit inkátt
belismeri, mert azokat mindig szeme elott látja.
Viszont minden szánandó balga, akinek semmije sincs a világon, amire büszke
lehetne, mint utolsó eszközhöz, a nemzethez folyamodik, amelynek tagja, s
aztán ezzel kérkedik:
az illetonek ez nagyon jólesik
, s hálából nemzete hibáinak és ostobaságainak, öklével és sarkával,
legerősebb védelmezojévé csap fel." - Arthur Schopenhauer
Hattory!
azért mert mindenki tudja,hogy a sex pistols írekből és walesiekből állt :P
TH 2007.06.11. 18:55:13
TH, a dolog szerintem reménytelen.
Felhoznék egy apróságot.
Tegyúk fel, hogy vénségemre Zen-buddhistának álltam, és mindent hülyeségnek tartok, kivéve Arany János balladáit és József Attilát.
A "magyar-e vagy?" - kérdést is.
Akkor én micsoda vagyok?
"Szerintem egyébként a nyelv ismerete az egyetlen jogos kritérium."

Janus Pannonius -> lecsó
ha mégis megjelenne a hozzászólásom akkor bocs...
de qrvára kíváncsi vagyok, h van-e itt olyan mélymagyar, aki felismer egy nem a talpramagyarból származó petőfi-idézetet

szal ha valaki végigolvasta, írja má meg nekem, h kiderült-e már h a post címe idézet v sem?
telefonos segítséggel kiderült.
ady-sorokkal viszont sztem simán felkerülhetek a kurucinfóra. meg a jobbik is feljelent.
Vazze TWÁ, neked szövegértelmézési órákat kellene tartanod ezeknek a kőmagyaroknak (Nigériai Ervin és tsai), halálra keresnéd magad, mert folyamatosan visszabuknának :-) Aztán egy kis magyarórával megspékelt korrepetálást kellen ingyért vállalnod :-) Megaztán qrvára kiváncsi lennék, hogy Liszt Fecó most magyar vagysenem, mert ugyebár a hírek szerint egy mondatot nem tudott kinyögni a nyelvünkön, de az erkélyről azt kiabálta, milyen fasza magyar gyerek is ő valójában, hát bassza meg NEM az, sőt a '48-as forradalom hadvezérei közül is jónéhányan nem azok, de főleg Bem apó húzzon a picsába - a Petőfi meg amúgy is Petrovics, idegen szívű magyar, így érvénytelen az Árpi idézete, mert egy nemzetgyűlőlő idegen írta! Petőfi monnyon le! Nem kicsit, nagyon! Jut eszembe, az Orbán az milyen ősmagyar név? Nem inkább vmi más, mongyuk réti indián eredetű - innét a dakota-idézetek időszaka? Ő is monnyol le!
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.06.11. 18:56:47
hát én jobb szeretném, ha katonaszökevény lenne a gyerekemből, mint ha hősi halott.
JÉ, VÉGRE EGY NORMÁLIS-EMBERI MEGNYILVÁNULÁS ETTŐL A T@K..YTÓL. APÁM EZT SOKKAL MAGASZTOSABBAN MONDTA 1 LITER UTÁN: "SZÉP A HAZÁÉRT MEGHALNI, DE MÉG SZEBB ÉLNI!"
Ma tartottam egy kiselőadást Magyarországról és a magyar nyelvről Japánban, japán nyelven. Mert megkértek rá, és azt mondták, hogy bizony van pár ember, aki hallani akar róla. Nem volt nagy dolog, 5 japán volt, és én szóltam egy brazil és két koreai barátomnak, hogy ha kiváncsiak a hazámra, jöjjenek el.

Egy szót nem szóltam a koronáról, zászlókról, címerről, himnuszról. Elmondtam viszont, hogy ki is az a Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Semelweiss Ignác (hogy-hogynem ezeket a neveket többen is ismerték), hogy ki találta fel a golyóstollat (Bíró László) amivel szerte a világon írnak, vagy épp a gyufát (Irinyi János), és hogy mindenki jól is