W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Rendőrliszka

2007.05.18. 09:00 Tóta W. Árpád

A rendőr kisebbség terrorizálja a magyarokat, meggyalázza asszonyaikat. Rendőrkérdés van.


Címkék: zavargás cikkajánló korrupció

550 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr1978695

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.05.18. 09:58:52

Magyar rendőr velünk vanFeljelenteni öt rendőrt nemi erőszakért, majd személyes felismertetésen azonosítani őket... Na ehhez kell bátorság, nem az őszödi beszédhez.Miután a sajtó is elkezdett foglalkozni az esettel, jött a szokásos maszatolás: egyszerre ö…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát, ideje lenne elbeszélgetni az állománnyal! :-(

Árpád

Olyan, hogy bűnszövetkezet, olyan nincs. Takarékszövetkezet, na az van. Meg bűnszervezet (az a maffia). De ez itt bűnszövetség.

Amúgy van már ilyen téma a Zugügyvéden.
Na Molaris, itt lehet politizálni! ;)
Az előző topikon volt az a kérésem egy órája, hogy erről is szülessen egy bejegyzés. Csak azután vettem észre, hogy más született is egy cikk a ˝Vélemény˝rovatban.

Ez a vég! Ennél mélyebbre az ország morális állapota már nem süllyedhet.


cikk a Magyar Nemzetből:

Ahol a miniszterelnök hazudik, majd ezt megússza, sőt erre büszke, ott köpőcsésze lesz az ország. Ahol az értelmiség kajánul és cinikusan asszisztál egy hazug tolvajbanda minden gazemberségéhez, ott bármi megtörténhet, egy ilyen helyen az irracionális lesz az ésszerű és a magától értetődő.
A megerőszakolt lány felismerte az őt megzsaroló, megerőszakoló és kifosztó öt rendőrt. Mind az öt rebiszes. Nem is lehetne másképpen. Ilyen ország lettünk. A miniszterelnök talán lop, talán csal, de egészen biztosan hazudik. Önként, kéjjel. A legközelebbi munkatársai szintúgy. A pénzügyminiszter üzlettársa és barátja jogerősen elítélve szabadlábon szaladgál a falujában, mert papírja van róla, hogy nem bírja a bezártságot. Tavaly október 23-án a miniszterelnök utasítására a rendőrök agyba-főbe verték fél Magyarországot. (Teljesen mindegy, hogy valójában „csak” százakat vertek és aláztak meg – rajtuk keresztül a fél ország lett megverve és megalázva.) Ez is volt a cél. Ez volt az üzenet. Kussoljatok, mert lám, én, Gyurcsány Ferenc, mi, az MSZP–SZDSZ-kormány ezt is megtehetjük veletek, és meg is tesszük. Akkor az ocsmány munka dandárját a rebiszes rendőrök végezték. Maszkban, azonosító szám nélkül, brutális aljassággal és kegyetlenséggel, kéjesen, cinikusan, szadistán. (A jogászokat, akik bizottságot alakítva megkísérelték sorra venni a rendőrök és a kormány által elkövetett bűncselekményeket, a fent említett szemétértelmiségnek a gúnykacaja kísérte. Ugyanaz a gúnykacaj, ami most Csoóri Sándor osztályrésze.)

Szóval a rebiszes rendőrök. Akik úgy gondolták, október
23-a után, hogy újra itt van az ő idejük. És ha éjjel egy védtelen nő akad az útjukba, hát legfeljebb megerőszakolják. Mi történhet? Úgysem mer szólni a megalázott. És bizony, alig múlt valamin. Csak annyin múlt, hogy ez a nő most mert szólni. Ki tudná megmondani, hogy hány nőn vannak már túl a rebiszes állatok? Senki. És arra is adjon valaki feleletet: ezek után, ha egy magányos nőnek integet egy rendőrjárőr az éjszakában, melyik nő mer majd megállni? Ne hallgassatok, ne a cipőtök orrát nézzétek, Kurvaország rendőrei és lakói, hanem feleljetek: melyik nő mer majd megállni?
Öt egyenruhásból kettő megerőszakolt egy fiatal lányt, a három másik meg nézte. Ilyet utoljára a Vörös Hadsereg engedett meg magának ebben az országban. Egyenruhában, szabadon, félelem nélkül erőszakot tenni: most is ez a sikk.

Igen, így van ez. Kurvaországban a Nemzetbiztonsági Hivatal tisztjei konzervet csempésznek. Kurvaországban szitává lövik a bankrablót, aztán a helyszínelő rendőr százados viszi el a pénzt. Kurvaországban kommandósok fognak el üzletelő autópálya-rendőröket. Kurvaországban öt rendőr megerőszakol egy nőt. Aztán arra hivatkoznak, hogy a nő kínálkozott fel nekik. Ez a védekezésük lényege: a nő, hogy ne büntessék meg, felkínálta a testét, ők meg elfogadták. Ez a védekezés az igazi tragédia. Ebben rejlik a lényeg. Ez mutatja meg, hogy mi van ezeknek a lelkében. Hogy mi van itt a fejekben.
Az elcsenés még hagyján, ahogy te is írod, az orvosok is kiegészítik a fizetésüket. A hálapénz, meg az igazoltatáskor odaadott 5-10 ezer a rendőrnek, lényegében ugyanaz. Mindkettővel előnyt akarunk megvenni. Az orvostól több figyelmet, a rendőrtől - mondjuk egy gyorshajtáskor - kevesebbet.

De a csoportos megerőszakolásért nagyon oda kell csapni!!!
Ott kizárt a kölcsönös előny. Meg a szociális rászorultság is. Az ilyenek szimpla állatok.
Szolgáltam ilyenekkel a seregben. Gáz, amikor egy civilben tehénápoló senki hatalmat kap egy erőszakszervezetben. Törleszt a kinti sérelmekért.
Kedves TWÁ és többiek, üdv mindenkinek,ez az első beírásom.
A témához: Hülye rendőrök! Nem (csak) azért mondom, amit csináltak, hanem azért, mert elhitték, hogy ez nem fog kiderülni! Hogy lehet valaki ilyen sötét? Ráadásul hogy lehetnek egyszerre 5-en ennyire sötétek?
Még a legidiótább bűzöző is felméri a kockázatokat mielőtt csinál valamit. Ráadásul minél kevesebb ember követi el, annál kevesebb a hibázás valószínűsége.
Én sose szoktam fejeket követelni, de most talán le kellene mondania valami fejesnek. Nem azért mintha ő lenne a felelős, sokkal inkább azért mert ha ezek után nem rendült meg a bizalma a saját kollégáiban, aki mi után fog?
"A kereszténydemokraták szerint a kormányfő viselkedésével bátorította az erőszakoskodó rendőröket."
www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=35764

Én ezt nem is kommentálnám tovább. Ebben az országban elfogytak a normális emberek. Nemhogy normális Magyarország nincsen, de egy darab normális embert nem találni széles e határban. Valaki kezdheti osztani a muszájdzsekiket.
"Kilencvenezres fizetés mellett a rendőrök egy része rutinszerűen lopni fog, ahogy tök természetes az is, hogy a hatvanezres bérért dolgozó mentősök közt is van, aki nemes hivatását a besurranó tolvajlással szinkronizálja."
Tök természetes???? Nem, nem, nem, nem, nem!
Becsület, mond ez valamit?????
Azt írni, hogy ez tök természetes, olyan, mint jóváhagyni.
Érdekes lenne egy szociográfiai vizsgálat arról, hogy tulajdonképpen kik mennek el rendőrnek.
A rebiszes rendőrök esetében nem is az döbbent meg, amit tettek, hanem az, hogy hogyan képzelhették, hogy nem fognak megbukni. És az 5 ember közül ez egyiküknek sem jutott eszébe.
Itt a LÉNYEG: A csajt május 4-én erőszakolták meg. Hetedikén tett feljelentést. 15-én jelent meg a cikk a sajtóban (Népszabi), és most közlik, hogy 72 órán belül megoldották az ügyet. (Index) Nem bazmeg. Egy hétig kotlottak rajta, jegelték, sumákolták, míg a sajtó elé nem került. Ezek az emberek, akik ezt megtették FELELŐSEK a mai rendőrségi állapotokért, és azok akik ilyen vezetőket neveznek ki.
Ritkán értek egyet a M. Nemzettel, de ebben most sok igazság van. Bizony.
kivancsi vagyok, mi lenne, ha tortenetesen kiderulne az ot fereg rendor politikai 'hovatartozasa', es tortenetesen olyan iranyba mutatna, amelyet a MN szerkesztoje csak infarktussal kuszkodve tudna megirni - ha megirna egyaltalan.

vagy esetleg van errol valami info? nem tulajdonitok neki jelentoseget, de eleg sokan igen ahhoz, hogy valami szep kis csavar legyen ettol a sztoriban.
teo 2007.05.18. 09:13:50
Ezt nevezte Csortos Gyula (mek.oszk.hu/02100/02139/html/sz04/146.html) a kóristák rémuralmának.
Teo 2007.05.18. 09:13:50 -nak válaszul.

vicces, de nekem pont egy szabolcsi tehénápoló srác volt a szakaszparancsnokom. És jóindulatú nagyon rendes srác volt. Csak a balansz miatt irtam.
Na, most örülök, hogy még nincs jogsim, és nálunk csak férjem vezet. :/ Asszem ezek után nem is lesz... :o

Egyébként az írás jó, bár én frappánsabbat vártam volna. ;)
Az mindenesetre már jó jel, hogy az efféle esetek egyáltalán nyilvánosságra kerülhetnek és hogy el is kapják a rendőröket. Régebben is bőven voltak ilyen esetek, csak azokat szépen elkenték, a feljelentő áldozat meg még örülhetett, ha megúszta dutyi nélkül.
Pedig régebben azért nem volt olyan pénzcentrikus világ kis hazánkban. Szerintem az össztársadalmi lelki torzulás jut érvényre a rendőröknél is.

Mindenesetre katasztrofális következményei lesznek az esetnek, ha a rendőri vezetés nem "ápolja le" a lelkét az állománynak. Ilyen "marketing" mellett a jövőben egyre kevesebb értelmes, jól képzett, demokratikus gondolkodású fiatal fog rendőrnek jelentkezni, amitől még tovább romlik az állomány.

----
:))
A lakosság meg inkább elfordítja a fejét vagy elmenekül, ahelyett, hogy segítené a rendőröket. Éljenek inkább a bűnözők?
Szép kilátások.

A rendőri vezetőknek sokat kell gyúrniuk még a rendőri hozzáálláson, de ha nem teszik meg, akkor lőttek a jogállam egyik fontos, ha nem a legfontosabb alappillérének.

Persze lehet, hogy a szadesz-maszop tengely keze van a dologban: privatizálni akarják az önvédelmet is: hagyják szétzülledni a policájt, utána közlik, hogy az állam rossz gazda és privátba jobban megoldható. Vagyis mindenki fizesse meg a saját védelmét, a tehetséges, rátermettebb állampolgárok boldogulásának lehetőségét biztosítani kell, nekik jobb védelem jár.
:))
Bocs a rendes tehénápoló szaksziktól!
A miénk egy barom volt.

Mit vársz el szervezettől, melyet évekig Lamperth Mónika és Pintér Sándor felügyelt? Kik a reformok főtanácsadói? Nem nyugdíjas ex-főrendőrök véletlenül?

Nehéz véleményt formálni ezen szervezetek önállósága (hagyják békén dolgozni), vagy civil kontrollja (totális politikai befolyásolás) közötti választásnál.
Tény, hogy REBISZ tiszthelyettesnek olyanok mennek, akik egyéb más területen nem vihették volna sokra (nekem senki ne mondja, hogy ezt a munkát ennyiért lehet szeretni), vagy kifejezetten élvezik a fegyveres ember szerepét.

Amit októberben műveltek az egy kis jogállami Trianon. Nem mertül volna gondolni, ez megtörténhet itthon. A szabadjára engedett indulatok és kisebbségi elfojtások kitörése. Mert azért egy normális országban, Európa közepén, ilyet nem nagyon illik.

Statisztikailag egyszer ennek is be kellett következnie, s pont azért sűrűsödtek be a lebukások, mert október után már azt hitték, mindent lehet. A balfaszságot még elnézi a nép, mert ilyen toleráns, de a féldiktatúrákra jellemző nyomásgyakorlást, ellenzékiek zaklatását már nem nagyon, ha ez általánosságban jellemző.

Megoldást nem látok. Foglaljon el bennünket egy józanabb, lehetőleg északi nemzet. Mondjuk a csehek, mert belülről rendet tenni itt nem lehet.
Virág et: Szerintem a "bűnszövetkezet" szó nem hiba, hanem szándékosan van így... :P
Én is egy állami cégnél dolgozom. Ha rólam kiderülne, hogy loptam, akkor a MN azt is fletóra kenné...?

És ha kiderül valakiről, hogy 1998-2002 között is lopott, akkor a MN orbánt fogja emlegetni...?
Biohouse!

TÖKÉLETESEN EGYEÉRTEK VELED!

NEM MEGOLDOTTÁK 72 ÓRÁN BELÜL, HANEM

192 ÓRÁN KERESZTÜL PRÓBÁLTÁK ELKENNI: PL. HOGY NEM IS VOLT EGYSZERRE ÖT RENDŐR EGY HELYEN SZOLGÁLATBAN, MEGHOGY ÁLRENDŐRÖK VOLTAK, MEGHOGY A LÁNY AJÁNLKOZOTT FEL.

Ugyanígy próbálják eltussolni az Egymásért-Egy-másért Alapítvány ügyét is. Pl. elhíresztelték, hogy az ügyet kirobbantó VPOP vezetőbeosztású tagja szerelni bosszúból ültette fel Földesi-Szabó Lászlót (volt rendőrtiszt!!!), az Alapítvány elnökét.
Ha valakiről kiderül valami ocsmányság, akkor azt úgy lehet elhallgatni, hogy a másik felet, az áldozatot is besározzák.

U N D O R Í T Ó ! ! !
SzaboZsee mit nem értesz?

Azért elég erős logikai kapcsolat van aközött, hogy szabad esetleg ártatlan embereket nagy csoportban megverni, mert felül azt mondták és aközött, hogy ha azt megúszták, akkor már máskor is előfordulhat csoportos rendőri erőszak.

Nem értem mit nem lehet ezen érteni.
Dr. Stein, milyen "reformok"? Ilyet még nem láttam az elmúlt pár évben, csak rombolást.
"...ők voltak azok a hősök, akik megvédték a köztársaságot a gyújtogató idiótáktól.."

Na azért ezt egy kicsit cizelláltabb formában kellene, kedves Újságíró Úr! (Ha meg irónia, akkor meg úgy, hogy tényleg az legyen. Mert szerintem ez csak irónia lehet.)

Hősök, akik azonosító nélkül fejmagasságban lőnek könnygázgránátot meg gumilövedéket az erősen inhomogén tömegre? Hősök, akik húszan rohannak meg egy fegyvertelen tüntetőt, és mindenki belerúg egyet? Csak így, egyben, egyszerűen, "hősök"?

Túl sokat nézed a CNN iraki beszámolóit, vagy honnan jön ez?
Az gúny volt, csak sokaknak nem fog leesni.
Ennek is a medenceszerkezet az oka. A Kárpát medence az őt körülvevő országokál mélyebben fekszik. A Pannon fostengerben. Rendőréknek meg bizsereg a tenyerük a viperamarkolaton. Lakossági bejelentés alapján elkapnak mindenkit. Nem tudnak két értelmes szót kinyögni a lakosság látókörébe kerülő fiatalemeberek a mikrofonnak látszó tárgyba. Még a Kriminálisban lehetett szörnyűlködni/ röhögni a harcikutyán, úgynevezett put billen. Mára csak szóvivők nyilatkoznak. A közlekedésiek kedvenc hobbija meg a vasúti átjárónál trafipaxolni, mivel ott senki nem lassít le 30-ra.

Láttam már bulizó rendőröket is. Bebasztak, teledobálták a zenegépet Republiccal, a wurlitzerrel szemben egymás vállát étkarolva énekelték a Húzd barom, húzd barom, húzdot. Ordítva. Egy ilyen buli után az egyikük elütött egy csajt a söröző előtt, ki is rúgták.

Schobert Norbinak bezzeg sikerült, feltört, mint Balfon a büdösvíz.
Szabozsee annyira utálja a fideszt, hogy az vezérli minden percét.

Itt qrvára nem érdekel senkit, hogy milyen a politikai beállítottsága ezeknek az állatoknak. Nem is értem, ez hogy jöhet fel.
Régi kedves hittantanárom mondása jut eszembe: "Aki szennyhez nyúl, az szennyes lesz." Lehet, hogy nem pontos az idézet, de a lényege az - jelen esetre vonatkoztatva -, hogy aki maga is bűnnel, bűnözőkkel foglalkozik, az könnyen csábul el. Fut valamelyik adón egy jó rendőrös sorozat, korrupt "zsaroló zsarukról".
Nap, mint nap látják, milyen könnyen szereznek lóvét azok, akiket ők hivatalból üldöznek, és hogy csak röhögnek rajtuk. Sőt, sokszor ajánlatokat is kapnak egy kis félrenézés, vagy aktívabb segítség fejében. Lássuk be, azért nagy a csábítás!
Az ember meg könnyen olyan lesz, mint azok, akik között ideje javát tölti!

Akkor nem, ha van egy erős, megtartó, erkölcsi, egzisztenciális és hivatástudatos háttere.
Kb., mint a lovagoknak egy lovagrendben.
A történtek ellenére bennem nincs bizalom vesztés a rendőrséggel kapcsolatosan. Bizalmam rendületlen és elkötelezett, merthogy Gyurcsány Ferenc áll a hiearchikus és pátoszos lánc tetején.
Van egy rendőr haverom, az jó fej, azért ment annak, mert a vidéki kisvárosban, ahol él, egy érettségivel, nem nagyon volt más munkahely...
Különben kedvenc szórakozásuk a rendőröknek városunkban a bringások szivatása. Pl járdán mész, egyből 10 000 pínz. És ugyanakkora c. bűnözők mercivel jogsi nélül furikáznak, meg se merik állítani őket.
Dr.Stein!Már bárki elfoglalhatná az országot, akár a horvátok is.Teljes csőd a magyar mentalitás.Sajnos nem csak a politikában.
Feloszlatni, megszüntetni, a bűnösöket megbüntetni. Abban a pillanatban, hogy egy szervezet nem tölti be a rendeltetését (ti. a bűnüldözést stb.), hanem tevékenysége feloldódik céljában....nos akkor vége.

Ha valami nem megy, nem kell erőltetni. Olyan ez mint a demokrácia...Az sem megy. Nyilvánvaló.
Nagy kár, hogy megszűntették a pellengért!!!
Az ilyeneket de jó volna kitenni a Rebisz elé az utcára, hogy bárki megnézhesse és leköphesse őket!
Szerintem ennek lenne visszatartó ereje!
Különben a fiatal tisztek között sok jó fej, becsületes, értelmes gyerek van, csak nem tudnak érvényesülmi a sok öreg, régi kommenista beidegződésű főtiszttől.
Az a szánalmas hogy az ijen muslic féle idióták azt képzelik hogy őszöd óta, az akkor még korrekten eljáró becsületes rendőreinket egyszercsak gyurcsányista zsoldosseregek váltottak fel. Ki kell ábrándítsalak sötét paraszt, hogy ezek eddig is ijenek voltak. Csak ahhoz hogy erre rájöjjön a sok nyomorult, ahhoz bazzeg nem mást mint egy FIDESZrendezvényt kellett szétvernie ezeknek a köcsögöknek. Ja, hogy akkor mindjárt más a helyzet, nemigaz? Szerencsétlen csaj esetéből egyből politikai tőkét kovácsolnak maguknak, a jobberek meg még ezt is gyurcsánynak tudják be. Ez azért szörnyű mert ezek szerint ha mindez 98-ban történik, akkor most azt gondolná ez a sok agyilag nulla, hogy "megbaszatta magát a ribanc hogy ne kelljen fizetnie és még szegény rendőreinket is megpróbálja bemószerolni". De persze most az ijen teljesen nulla emberek a leghangosabbak. Mint mindig. Lehet ennyi faszból better magyarland? Never.
Slota szívesen egyesítené a békési szlovákságot az tót Anyaországgal.
Tippeket kérnék arra vonatkozóan, milyen hosszú lehet ennek az 5 rebiszesnek a bűnlajstroma. Mert velem nem hitetik el, hogy úgy kezdték, hogy szolgálatban, többesben nemi erőszak.
Remek múltjuk lehet. És a főnökeik persze semmiről semmit nem tudnak. Ők lepődtek meg a legjobban.
Őrnagy Őrnagy 2007.05.18. 09:42:01

Jah ezt aláírom a fiatalok között egész sok a normális. Legalábbis errefelé.
Mit szóltok a W-Bayer cikkek meg nem tervezett egymásratalálásához?
Miért van, hogy IQ bajnok W úr mindkét esetben egy lépéssel B úr után cammog, aki pedig nyilván nem okosabb nála. (?)
Miért van, hogy az index, és W úr is csak részleteiben képes reagálni az ügybe, míg a "jobber" MN világnézete szerint ami most történt, az várható volt?
Nem bűn-e úgy okosabbnak akarni lenni, ha qvára nincs igazad?
Hiába etikátlan, s lassan újságírómentes az MN és a HírTV, ha kurvaországban nem bír kurvára nem-igaza-lenni.
Világos, hogy nem csak a megvakított, megcsonkított emberek sérültek végzetesen 23-án, hanem a megvakítók és megcsonkítók is, lélekben. Örökre?
Lonely!!

Akkor pofázhatnál, ha ez 1998 és 2002 között történt volna!

Egyébként ha akkor a négy év alatt történik egy ilyen is, mint ami most egy hét alatt, akkor tömegek tüntettek volna a miniszter azonnali lemondásáért.
Fejétől bűzlik a hal.
Ismerek egy nyugdíjas exrendőrt, aki vagyonvédelemmel foglalkozik. Mindig az akasztott hulláknál lyukad ki. Róluk mesél állandóan, hogy vágta le őket, milyen nehéz volt megközelíteni, át kellett mászni mindenen stb, emellett nagyon szereti a késeket, bicskákat és visszasírja a csendőrséget, pedig ő sem élt még akkor (talán)
babwe

Ez egy olyen magaslabda, amit többen is lecsaphatnak. Szerinted csak egy embernek jut eszébe erről cikket írni. Szerintem a bloggereknél is vezető téma lesz.
Lonley: photon részben igazad van, de azért lehet, hogy sokan azt gondolták a rendőrök közül az őszi dolgok után, hogy tényleg mindent lehet msot már bűntetlenül. Ugye a főnököt még ki a tűntették. Meg ugye a sok apró válságjelenség a rohadó államról egy idő után már megerősödik ,ennek vagyunk tanúzi most.

N.Zoli 2007.05.18. 09:47:44

Bayer nem is a zsarukról írt.
Én nagyon szomorú vagyok, de nem lep meg a dolog. az elején hadd szögezzem le, hogy nem vagyok foglalkozásilag érdekelt a témában.

Adott egy politikai helyzet, ahol totális és néha idióta szinten folyó harcok folynak a szembenálló felek között. (Vessük össze ezt Németországgal, ahol a hasonszőrű két politikai erő nagykoalícióban kormányoz, utána meg vessük össze az életszínvonalat is)
Itt bármit csinál a rendőrség az vagy itt vagy ott nem lesz jó, persze amit a Szabadság téren műveltek az nem volt a hozzáértés felsőfoka.

Adott egy jogrendszer amelyik alapvetően a normasértő emberek érdekeit védi, aki ezt nem hiszi képzeljen el egy esetet, amikor birtokán belül tettenér valakit. Képzeljen el néhány kimenetelt, ahogy az ügy lezajolhat és utána annak a bírósági kimenetelét. Hány esetben kármentesül és nem hurcolódik meg, vagy sérül meg az akihez betörtek?? Na ugye.

Van hozzá a független bíróság, ugyszintén független ügyészség nomeg a sztárügyvédek. Vegyük elő a közel és kevésbé közel (azért 90 utáni) ismertebb ügyeket és a kimenetelüket. Hááát izééé...

De ez a rendőrökre is kihat. Nem túl motiváló az pl. ha a rendőr elfog időnként a testi épsége kockáztatásával pl. egy tolvajt és az ügyész még aznap szabadlábra helyezi.

Mindemellet persze a rendőrségre is ráférne ugyanaz, ami az államigazgatás nagyrészére: egy jelentős átszervezés, minőségi cserékkel.
Ornagy, epp ez az, miert kell feljonni a politikai beallitottsagnak egy ilyen kerdesben? Ahogy azt tobben is megemlitettek, eleg _gagyi_, hogy barmi rossz tortenik, azt egybol a kormanyra fogjak. Ilyenkor.
Most biztos nekem fogtak ugrani de egyszer Orbán mondott olyat, hogy miért valószínűsíti azt, hogy a kormány mondta meg a rendőröknek mit kell tenni. A válasz kb. annyi volt, hogy ismeri azokat a rendőri vezetőket az Orbán kormány idejéből és tudja hogy azért nem annyira önállóak.

Tegyük félre az Orbán vezér/diktátor negatív irányvonalat most és azért gondolkozzunk el azon amit ez jelent. Egyszerűen a hierarchia meghatározza az egész rendszer jellemét, hogy mit lehet és mit nem.

Általános iskolai példával élve, az énektanárt szarba se nézi az osztály és zajong, míg a matektanár óráin rend van. Ugyanaz az osztály, de kétféle viselkedés.
Az biztos, ha 98-2002 között történik nagy lenne itt a bőgés kedves liberális barátaim. De Pintér Sándor legaláb brendet tartott, bár akkor is voltak köcsög rendőrök, de féltek azért.

Különben normális államban ilyen után a miniszternek takarodó.
ahogy a nóta is mondja; fuck the police! :D
N_T+kukacka:

Hát persze, sőt. Én most elsősorban a sokszázéves megkérdőjelezhetetlen liberális újságírói dogmatika csődjére akartam utalni, amihez W úr és anyalapja(i) tiszteletreméltóan tartják magukat, csak ilyenkor látszik, hogy ez mesevilág.

Az MN-t utálom olvasni mert egyrészt merő maszturbáció, másrészt viszont elkeserít, mert általában igaza van. Annak ellenére, hogy.

(Üssetek: az SS-ügyben is igazuk volt. Pedig tényleg ők voltak hülyék.)
Őrnagy, tiszta sor. Ősszel nem büntették meg őket a szolgálat alatt, erőszakos tüntetők parancsra történő oszlatása közben elkövetett túlkapásaikért, ezért azt gondolták, hogy egy védtelen lány csoportos megerőszakolását is elnézik nekik. Csakis így lehetett.

Ha holnapra kideríti a Magyar Nemzet, hogy Gyurcsány ott volt mögöttük, és obszcén megjegyzésekkel biztatta őket, már meg se fogok lepődni.
Lonely!

Azért van ennek a dolognak erkölcsi vonatkozása bőven!
"Következmények nélküli ország". Talán már hallottad ezt. És még ha igaz is - mert az -, hogy a jobbosok is ott baltázták el a dolgokat, ahol tudták, azért nem árt figyelni az arányokra!!! Pl. Orbán négy éve és az exkomcsik/újtőkések országlásának időarányára ,és pl. "privatizálási/lopási arányának alakulására!

Ajánlom még figyelmedbe a régi közmondást is: "Fejétől bűzlik a hal."
Meg amilyen a vezetés olyan az ország is. Sajnos. (Ha bal, ha jobb.)
Ha "fent" nincs erkölcs, akkor "lent" miért lenne? (Gondolják sokan, s tán nem is logika nélkül. "Fent" minden szart elszámolnak költségként pl. a képviselők és szép hasznot húznak, erre "lent" meg azt gondolják, mi is a "munkánkból élünk", vagyis "elszámolunk" amint csak lehet. Eltesszük a 460-at, eltesszük a lezárt hűtőből az üdítőket, hozzájutunk itt-ott egy kis mellékeshez - hát nem mindegy annak a kurva összetört kocsinak, hogy melyik autómentő szállítja el??? -, kefélünk kicsit "mellékesen", stb. Hiszen "fent" is ezt csinálják, csak ugye az arányok ott is mások.)
A bíróságokon is van korrupció, ebben szinte teljesen biztos vagyok.
Nagyanyám is a csendőröket sírta vissza, amikor a c-k kirabolták fényes nappal egy parkban. "Akkor rend volt és becsület"
Hát a kommenteken máris látszik, hogy igazam volt. Elkezdődött a dolgok összepancsolása. Mert azért ez a tüntetőverő, nőerőszakoló rebiszes társulat gondolom, nem éppen a szellemi, erkölcsi elit a policájnál.
muslic, azért arra ne vegyél mérget hogy nem történt. Nemi erőszak tudod hány esetben marad titokban? Kibaszott sokban, és elég nagy előítéletekkel kell szembenéznie annak aki mégis felvállalja. Tudod azokkal az előítéletekkel amiből ojan bőven van neked is. Szerintem ez itt most azért derülhetett ki, mert pechük volt a köcsögöknek és egy celeb csajával akadtak össze, ami szerintem plusz erőt adott neki hogy ezt az egészet bevállalja. Plusz a közhangulatban is bízhatott, mert most ugye a rendőrökre be van pöccenve a nép.
Álljunk meg egy pillanatra:
Azért ne hasonlítsuk már össze a lopást a nemi erőszakkal! A lopás se jó, azt még lehet is magyarázni szociális okokkal, na de a nemi erőszakot?!Ezek egyszerűen beteg állatok, a legkeményebb büntetést érdemlik (rendőr vagy sem, szerintem a halál is kevés az ilyennek...)
A tüntetést oszlató/szétverő (amelyik tetszik) rendőrök esete szintén nem ugyanez: nem magyarázom a bizonyítványukat, de a tüntetésekkor megvolt az esélyük a rendőröknek is, hogy megsérüljenek, ez az én szememben indokolhat kemény (nem brutális!) fellépést.
Itt viszont volt 1 kiscsaj meg 5 férfi: ezt nem mentheti semmi
hagymasbab:

Megint a részletekben veszünk el. Ezek a Rebiszes fiúk a Múzeum-körúti tetthelytől nem messze pár hónapja símaszkban verhettek szarrá embereket. Bűntetlenül. "Akit a mozdony füstje megcsapott".
Ez a cikk egyszóval telitalálat.

A Bayer Zsoltos kiemelés csokireszelék a torta habján.
Csak nagyon halkan kérdezném meg, hogy ugyan honnan toborozzák a rendőröket? Gondolom, nem a marsról.
Ja, hogy közülünk?
akkor esetleg az is lehet, hogy a rendőrök emberi minősége, becsületessége, okossága, stb. pontos lenyomata a társadalom minőségének, becsületességének, okosságának, stb.
Tgr, te hülye vagy?!

Ha megversz valakit, utána egyenes ágon rohansz erőszakolni is?!?!
A nyomozati határidő 60 nap. Ezt csak a mutyizós okosoknak mondom. 60 nap. A 72 órát meg onnan kell számolni, ahonnan az ügyész megkapta.
Tgr bármily fura, a bűnöző lélek így működik. Elnéznek egy kis lopást, akkor hátha nagyobbat is.

De nem kellene ebbe politikát keverni- Elég anyni, hogy a rendőri vezetés is felelős a történtekért, és az őket kézzel vezérlő politikusok is. Pl Svájcban így lenne ,csak utolsó bekezdés nélkül.
valkúr: a rendőrök a társadalom egy szelete. Nem mindegy, hogy melyik.
hagymasbab: Sajnos nagyon hasonló a két dolog. Ősszel is azért mertek földön fekvő embereket rugdosni a rendőrök, mert azt gondolták (tudták), hogy megtehetik, nem lesz következménye. Sokakat kizárólag a rendőrök vallomása alapján gyanúsítanak/vádolnak ősz óta nagyon durva dolgokkal. Lehet-e bízni abban, hogy a rendőrök igazat vallanak, s nem csak megbeszélik egymás közt előre, hogy mit mondjanak? Nyomasztó.
És igen, beszélni kéne a bátor lányról is. Le a kalappal előtte.

Mondjuk igen, a lopás más, az bocsánatos bűn, míg az erőszak golyót ér.

Akkor annyit mondok, hogy a rendőrség válsága is közrejátszott, hogy nem képesek kíszűrni, ellanőrizni, stb az ilyen barmokat, oszt kész

Na így már tetszik, tolvajbanda?
miniszteriálisan van itt minden elkúrva. a rendőrség nincs jó helyen az igazságügyminisztériumban. és az sem helyes, hogy nincs belügyminisztérium.

imho a rendőrséget a védelmi minisztérium alá kell rendelni. és az élére egy sarkozy-féle erős embert kell rendelni.

az ombudsmanok hivatalából kell létrehozni egy civil belügyminisztériumot.

és persze meg kell tartani az igazságminisztériumot.

és ugye az oktatási minisztériumban is el kellene gondolkodni ezeken a történeteken. imho a szegregált oktatási rendszerből fakad a brutalitás.
babwe, Őrnagy:
Kapásból fel tudnék sorolni 365 (vagy hényan vannak) gazembert + elég sokat a közvetlen ismerőseim közül is, akiből lelkiismertfurdalás nélkül kitaposnám a sz*rt is, ha tudom, hogy megúszom.
De egyiket sem d*gnám meg, ha megúsznám sem!
Teljesen más a kettő
"Kilencvenezres fizetés mellett a rendőrök egy része rutinszerűen lopni fog, ahogy tök természetes az is, hogy a hatvanezres bérért dolgozó mentősök közt is van, aki nemes hivatását a besurranó tolvajlással szinkronizálja. Mert úgy gondolja, hogy neki az jár. És nehéz meggyőzni, hogy nem, hanem hatvanezer jár."

Hát a nagy büdös lófaszt! A hatvanezer az újságírónak járna, a faszkalap médiában dolgozóknak, meg a politikusoknak! Annak aki életet ment, annak hatszázezer járna! És nem pedig fordítva!
hagymasbab

röviden: igen.

Nemcsak megverek, hanem csapatosan, maszkban. Innentől fogva a közös (halálos) bűn összeköt. Kizáródtunk a "normális" világból, és bezáródtunk a saját "bűnöső" világunkba. Minden bűnszervezet így avat be, de még a titkosszolgálat is - már ha hiszünk a legújabb James Bond-filmnek:)

Nincs olyan, hogy "bűn". Bűnös ember van, akinek az élete visszafordíthatatlanol megváltozik. Ha megcsalod a feleséged, ugye nem csak a libidód változik? Az egész családod élete, mégpedig visszafordíthatatlanul. Milyen lehet egy gyilkosság hatása? (Ajánlott olv: Capote Hidegvérrel, oOsztojevszkij B&B)
Mondjuk aki földön fekvő embert rugdos, zászlót tapos, nyuggereket, fiatal lányokat üt, az másra is képes...mert "beteg a lelked"
Őrnagy Őrnagy 2007.05.18. 09:49:26

Jah most peak-elnek ez tény. Eddig csak lappangott a jelenség, mivel csak a társadalom nagyrészéből már kirekesztett szubkultúrákat érintette a rendőrök önhatalmú ténykedése, míg a kisembernek, az átlagpolgárnak még eljáccották a szerepüket.
Persze azt sem jól, mert ugye régebben is mindig a kisemberrel basztak ki, de azért akkor még nem gondolta volna "senki" hogy egy jóravaló polgárral ijen becstelenség megeshet. Mert ugye "nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél", meg "biztos vaj van a füle mögött" meg hasonló népi "bölcsességek".
Most hogy a fejesek kiterjesztették a következmények nélküli baszogathatóság körét egy szélesebb társadalmi rétegre, lassan mindenki számára nyilvánvalóvá válik. Csak az okok maradnak homályba burkolva a homályba burkoltak számára.
itt csak akkor lesz rend, ha megint dobnak valami csontot a kutyák elé. régen a cigányok, aztán a drogosok, mostanában egyiket se lehet, valami pedig kéne. független és szakszerű? hogyne, hogyne...csakhát ugye a párfinanszírozás..hm..nem teljesen megoldott, még a végén...

heló, ez itt mióta új?

kaptak a naívak egy kutyakomédiát hogy ne tudjanak mi ellen lázadni. dolgozzanak többet, kevesebbért, boldogabban.
de ami itt van az 20 éve állandó, folytonos.
Az lehet, hogy elkerülte néhány kommentelő figyelmét, hogy már hetet-hónapok óta folynak eljárások a tüntetéseken indokolatlanul erőszakoskodó rendőrök ellen. Több tucat zsaru ellen folyik eljárás. Nehogymá ezt a többi rendőr nem tudja és azt hiszi, hogy mindent megúsztak az őszi eseményekből?
Én túl primitív vagyok ehhez a trackback szarsághoz, itt van e direkte:
szokvany.blog.hu/2007/05/09/szolgalunk_es_szorakoztatunk#comments
na végre clyde_frog kösz hogy így látod, kezdtem beleőrülni a magányba :)

teo 2007.05.18. 09:55:15

"Ajánlom még figyelmedbe a régi közmondást is: "Fejétől bűzlik a hal." "

Namost amíg ijen régi közmondásoknak akárcsak a legminimálisabb szerepe is lesz érvként, addig itt sok jóra nem számíthatunk.
kukacka:

Nem vagyok rendőr, nem tudom, belülről milyen arányok látszanak. Lehet, hogy azt hiszik. Biztos, hogy összezárt a közösség. Volt ott azért kitüntetés is, meg könnyes kiállítás betört sisakokkal. Ráadásul - ha olvas az ember - mintha a tüntetők eljárásai kicsit gyorsabban zajlottak volna.
Undibajsz: volt ilyen rendszer is a templomgazdálkodás rendszerében az ókori Sumer területén (többek között). Az uralkodó kap, a rendfenntartók sokat kapnak, a hivatalnokok alig valamit, a hírnök meg örült ha ehetett. Azóta eltelt kb. 15 000 év.
Sokszor egyetértek veled Árpád, de most nem.

Egyáltalán nem természetes, hogy 90-t keres és lop!!! Nem ez a természetes!!
Más is csak 90-t vagy kevesebbet keres és nem lop, és nem azért mert nincs fegyvere!
Azért nézzük meg milyen rossz is rendőrnek lenni:
- kezdő szabi 30 nap
- ez a kor haladtával felkúszik 40-re
- fogdaőröknek +10
- nyugdij 25 év munkaviszony után (de minden évet 1.2 vel szoroznek, tehát gyakorlatilag 20 év után!!! -érted, 40 évesen)
- kamatmentes kölcsönök a rendörségtől
- szolgálati lakás bagóért
- ha megfog valakit aki több mint szimpla zsebes: jutalom
- stb
Többet sajnos nem tudok, mert a közeli rendőr ismerősöm "csak" ennyiben részesült illetve fog.
Nem nézem le a munkájukat, de semmivel nem ér többet 90ezernél az, hogy szolgálatban alszanak a kocsiban és közben járatják a motort, hogy ne fázzanak. Főleg az én adómból!!!
üdv
Na, ez a cikk most emlékeztetett a régiekre...


:-)))))

A politikai vonatkozásokra:
Azért az, hogy semmilyen balhénak és elkúrásnak nincs fent személyi következménye a társadalom minden csoportjában úgy csapódik le, hogy itt nem muszáj túlságosan normakövetőnek lenni. (Persze azt nem mérik fel, hogy nem érdemes kicsiben csinálni, 460e ellopásáért lazán elítélnek valakit, sokmilliárdot viszont lazán meg lehet úszni - akár Princre akár a Kulcsár ügy szereplőire gondolunk.) A rendőrök gyengébbik része úgy érzi neki mindent lehet. Mint ahogy az egyszerű autóvezetők elég tetemes része képtelen sávváltásnál, de mostmár gyakran kanyarban is indexelni és ez csak az egyik legszolidabb közlekedési kihágás...

Ezt hívják erkölcsi válságnak: egy cégnél a tulajdonosok -az igazi kapitalisták - egy (szándékos) elkúrás után nem azért rugják ki feltétlenül a főnökséget, mert azok használhatatlan hülyék és nem tudnák rendbehozni a dolgokat, hanem hogy az utódoknak és a beosztottaknak tanulságul szolgáljon.
juz, az irónia lehet finom is, kár, hogy nem ment át.

Egyébként én is gondolkoztam ezen a 72 órán. Lófaszt 72. Tegnap olvastam valahol, hogyan is gondolkoznak a rendőrségen a megerőszakolt nőkről. "A rendőrség egy tisztje, a nemi erőszak szakértője, az Amnesty International képviselőjét ezekkel a szavakkal fogadta 2006-ban: 'Maga akar azokról a spinkókról beszélni, akiket behoznak ide, és azt állítják, hogy megerőszakolták őket?… 85 százalékuk kurva. Dugni akart, és megegyezési problémái támadtak. Nyíltan vagy titokban prostituáltak. Ezt egy szakember látja.'Azt is közölte, hogy szerinte "a férfiak ösztönélete korlátlan, ez természetes, a fajfenntartás miatt van így”, és hogy a nemi erőszakot, különösen, ha csoportosan követik el, nem lehet bizonyítani. Azzal tréfálkozott, hogy ő maga is legalább ötször megerőszakolta a feleségét, hiszen "ez így van minden jó házasságban”." Hát erről ennyit...

Minden tiszteletem a lányé, hogy mert feljelentést tenni. Az viszont gáz, hogy folyton a Hooligans tagjának barátnőjéről van szó. Ha nem az lenne, nem lenne annyira érdekes?
Ha a rendőr nem véd meg, hanem megrúgdos, jelvény nélkül magyaráz, lop, csal, hazudik, megerőszakol, akkor ne kapjon pénzt. Mint ahogyan a magyar focista se kapjon. Egyáltalán: aki nem végzi a dolgát, vagy nem jól végzi a dolgát, az ne kapjon.

Vagy az a megoldás, hogy van egy korrupt szar banda és még én fizessek az adómból neki még többet, megkérve, hogy lécci ne legyél má geci, nesze, itt van lóvé sok....

Ugyan már. Minden ami veszteséges, ami nem működik, azt meg kell szüntetni.
Mondjuk szerintem bazira nem lehet összehasonlítani a megvesztegetést a nemi erőszakkal. Köze nincs a kettőnek egymáshoz.
Véleményem szerint ott vagyunk ahol voltunk még (pár - Rokonok, ZsV megvan...?) évvel ezelőtt, semmi se változott, legfeljebb egy picit frusztráltabbak vagyunk: ez az ország egy demokrácia, jogállam - demokraták nélkül. Sajnos rá kell ébrednünk, hogy nem a rendszerrel van baj; alánk tehetnék a német, vagy holland rendszert, akkor se lenne német vagy holland morál. Igazság szerint a társadalom a végtelen korrupt. Fogadjuk már el, hogy mind a politikai szereplők, mind a rendőrség tagjai mi vagyunk, a szomszédaink, a társadalom egyes elemei. S legyünk őszínték, mindannyian megkötjük a magunk kompromisszumait. Mindenki a sajátját.
Azzal értek egyet, hogy ez alapvetően nem politikai ügy. A politikusok felelőssége csak annyi, hogy megfelelő vezetőt (minisztert) nevezzenek ki, aki rendet tart és a megfelelő emberekre bízza a konkrét irányítást.
A politikának a miniszter kinevezésén túl semmi beleszólása nem lehetne a testület működésébe.

Hogy az aktuális esetekből politikát csinálnak, az inkább csak ront a dolgokon, mert rengeteg rendőrt fognak így megbélyegezni indokolatlanul. Ennek pedig még inkább lélekromboló hatása lesz.

Az erkölcsről meg annyit, hogy rengeteg ember van ebben az országban, aki szar szociális helyzetben van, mégsem tör-zúz, erőszakoskodik, csal meg lop, csak azért, mert tudja, hogy úgysem kapják el, vagy ha igen, akkor sem tudják rábizonyítani. Azért nemcsak a börtönnek van visszatartó ereje. Szerencsére. Különben mindenki mellé rendőrt lehetne állítani, meg minden rendőr mellé egy ügyészt, stb.
:))
Persze hogy nincs W úrnak igaza. Most se :D

Csak a vadliberális így gondolkodik. Minden a pénz. Mindent az mozgat. Ilyen egyszerű a lelkem.

Itt arról van szó, hogy képesek vagyunk-e egy, a miénkétől különböző létminőséget, életvilágot (stb.) megérteni. Ha tetszik, szubkultúrát.

Pl. nem véletlenül erőszakszervezet a neve: beavatással jutsz be, és életed végéig rendőr maradhatsz, ha akarsz. A rendőrség a civilizáció megszelídített vadállatainak egyike. Ha értenénk, mi történik a civilizációnkkal, talán nem féltünk volna az állatka szemébe nézni. A "jobberek" ezt már októberben megtették, és ott (itt) nincs is senki meglepve.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, én elkezdtem félni. Lehet kicsit túlparázom a dolgot, de akkor is félelmetes ez így, hogy rendőrök ilyet csinálnak.
Én azt mondanám, hogy a miniszternek ideje lenne benyújtania a lemondását, legalább ő vállalja a felelősséget, hogy icipicit elkezdjenek hinni az emberek a rendszerben.
meg "biztos vaj van a füle mögött"

legalább írásban tessenek odafigyelni:

VALAMI a füled mögött &
VAJ a fejeden...(ne menj a napra)
Nyilván nem a Petrétei a közvetlenül felelős. De úgy hiszem, mivel a politikai felelősséget beosztottjai intézkedéseiért a miniszter viseli az általa úgy bálványozott alkotmányjog szerint, le kell mondania.

A politikai felelősség csúnya dolog, sajnos ezzel jár. Azért volt már egy-két húzás (október, stb.) az általa irányított minisztériumban amely most már úgy gondolom eljutott addig a pontig, hogy le kell mondania.
muslic: neked _mindenről_ ugyanaz jut az eszedbe? Hát persze, hogy maga Gyurcsány qrcsálta a szegény lányt, nemde?

undibajsz: tudod, írónia / gúny, mögöttes tartalom / irodalom óra.
Azért az elkeserítő, hogy senki nem értette meg, miről is szól ez a cikk valójában.
Amúgy tökmindegy, hogy politikai ügynek tekintjük-e, mert amúgy sincs igazán politikai életünk.

Ha lenne valódi közéletünk, akkor nem valószínű, hogy ilyen szintű problémáink volnának. Ha pedig a politikát merő hatalmi játszmának tartjuk, akkor meg nincs miről beszélni, hisz a rendőrség megvadítása (mint ahogy egy háború is) épp úgy szolgálhat politikai érdekeket, mint nem. És ezeket a döntéseket aligha mi hozzuk. (Választások? ugyan már.)
A cikk megállapításaival és a végével egyet értek. Helyzet van! A lényeges kérdéseket is megemlíti de nem látom hogy az ide írogató plebs megértette volna.
Kíváncsi vagyok hogy észre veszi-e valaki a lényeget. Vagy csak kéjesen visszafizeti a most épp földön fekvő rendőrségnek a nem olyan régen volt rúgdosást.
massive darab:

akkor keseregj.
Cseréljük le a rendőrséget.
Cseréljük le az egész országot, mert anélkül, sajnos, nem megy.
outsider:

szabadkőműves-e vagy? Ja, tudom, titok.
Massive Darab, akkor homályosítsál már fel mindenkit, hogy szerinted miről szólt a cikk. Illetve, hogy miért baj, ha a cikk kapcsán szóba kerül ez-az.
babwe 2007.05.18. 10:33:59
Most szidsz vagy dícsérsz? Nem értem.:)
outsider 2007.05.18. 10:30:54

Ugyanúgy általánosítgatsz, mint akiket elítélsz?
Hát, remélem segbbekúrós börtönben végzik. Tíz év köcsögölés szerintem a minimum.
Massive Darab 2007.05.18. 10:29:43

De értjük miről szól a cikk, csak most mindenki ide teszi a saját véleményét a Totyáé alá. Web 2.0: a felhasználók írják a tartalmat.
:))
A bűnözőt és a rendőrt egyetlen dolog köti össze: a bűnözés. Mindkettő ugyanazzal foglalkozik, mindkettőnek ezzel telnek a napjai. Lehet-e azon csodálkozni,h elmosódnak a határok,h ki melyik oldalon is áll?

Arról nem is szólva,h aki nem akar semmilyen kapcsolatba kerülni a bűnözéssel, annak eszébe se jut,h rendőr legyen. Szóval a hajlam ott van. Nem terézanya egyik se. Ugyanakkor ez szükséges is ahhoz,h vmilyen szinten fenn tudják tartani a rendet, mert ahhoz vmennyi erő(szak) kell. De nehéz megítélni,h pontosan mennyi is.
10 év, ugyan már. Az kap 10 évet, aki felgyújtja a volt barátnőjét.
Egy mezei csoportos erőszak bizti kevesebbet ér.
MIKOR FOG A RENDŐRSÉG KÖZZÉTENNI EGY FELHÍVÁST HOGY JELENTKEZZENEK AZOK A NŐK AKIVEL UGYANEZ TÖRTÉNT???

MENNYI AZ ESÉLY ARRA HOGY EZ VOLT AZ ELSŐ ESET?!
suo tempore,
persze, hogy lehet csodálkozni. Elég egyértelmű, hogy ki melyik oldalon áll, illetve kéne állnia.
Most már az is kérdés, hogy mennyire bűnösök azok, akiket ősszel a REGISZes rendőrök vallomása alapján ítéltek el....
árpád, hős rebiszesekről írsz, akik megvédték a köztársaságot a gyújtogató idiótáktól. miközben diszkréten megfeledkezel a szeptemberi embervadászatról és okt. 23 rendőrterrorjáról. merthogy a rendőrkérdés gyökere itt van, meg a gergényinek kiosztott kitüntetésben, a hatalmon lévők cinizmusában, de méginkább felelősségében. a rebiszes állatok a következmények nélküli kurvaország öntörvényű zsoldosai.
tudsz nem gondolni a rózsaszínű elefántra...? :)

ugyanígy működik ez is
Őrnagy Őrnagy 2007.05.18. 09:42:01
Különben a fiatal tisztek között sok jó fej, becsületes, értelmes gyerek van, csak nem tudnak érvényesülmi a sok öreg, régi kommenista beidegződésű főtiszttől.

--- jaja, őrnagy, tuti a lányt is 5 vén komcsi erőszakolta meg!!!!
Kivételesen (részben) egyetértek a Magyar Nemzettel
Ahol a miniszterelnöknek büszkéne kell lennie arra, hogy hazudik, de ezután minden máshogy lesz... ott nagy gondok vannak.

A legszomorúbb az egészben, hogy a jelenlegi helyzet még a legjobb alternatíva. :(
Pl. én a választásoknál eddig mindig a kisebbik rossz elvét követtem.

Igen erkölcsi válság van ebben az országban, hihetetlen, hogy a 21. században európában ez megtörténhet, ami a szegény lánnyal megtörtént. De ne legyünk vakok, sok sok apró jel elárulta már, hogy nálunk a hatalommal vissza lehet élni, büntetlenûl.

Nem vagyok a börtönbüntetés híve -- szerintem aki magyar börtönbe kerûl, az elveszett ember, soha nem hagyják visszailleszkedni a társadalomba -- de a tíz év köcsögölést (neantropusz) én is támogatom.



Szerintem a helyzet pontosan az amit "Nándo 2007.05.18. 10:24:52 " irt. Ez egy tärsadalmi morälis problema. Es több penzt is kene a rendöröknek adni, de ez önmagäban nem eleg. Idö es szändek kell a megtisztuläshoz, de nälunk meg valodi a szändek kialakuläsähoz bazi sok idöre lesz szükseg. A közszolgälati szfera pazarlo, es tul dräga a csoro magyar ällamnak. Ugyanis az egesz kurva orszäg lop csal hazudik, ezert nem jut semmire. (Meg azert sem, mert balfaszok vagyunk.) Mindenki gazember a maga szintjen. Meg talän a rendörök a legkevesbe, de az ätlagnäl biztos nem jobban.

Az hülyeseg hogy "hogyan kepzelhettek, hogy megusszäk": 5 rendöri ällitäs, nincsen szemtanu, sima ügy. Itt inkäbb az a nagyon meglepö, hogy ha most nem usszäk meg. Örvendezzünk.
suo tempore 2007.05.18. 10:41:15

----
Lehet-e azon csodálkozni,h elmosódnak a határok,h ki melyik oldalon is áll?
----

Aki nem érzi a különbséget, nem tudja hol a határ és milyen célokért dolgozik, teszi, amit tesz, nap mint nap, az ne menjen rendőrnek. A rendőrség meg ne vegyen fel ilyeneket. A rendőri vezetés pedig gondoskodjon róla, hogy az állománynak ne legyenek kételyei.

Folyamatos lelki karbantartás és - ha kell - pszichológiai segítségnyújtás a gondokkal küzködőknek. Nyugaton működnek ilyen belső mankók. Az alkalmassági teszteket pedig évente meg kell újítani; aki kiégett le kell szerelni, gondoskodni kell róla. Kommunikáció. Ennyi.
Ipafai!
Ebben a felsorolásban nem kevés kevés túlzás van.
Hszt: (1996 évi XLIII tv)
90. § (1) Az alapszabadság évi 25 munkanap.
(2) A pótszabadság évente a hivatásos állomány felsőfokú!!! iskolai végzettségű tagja esetén:
a) 0-2 év szolgálati viszonyban töltött idő után 3 munkanap;
b) 3-5 év szolgálati viszonyban töltött idő után 4 munkanap;
c) 6-10 év szolgálati viszonyban töltött idő után 5 munkanap;
d) 11-15 év szolgálati viszonyban töltött idő után 6 munkanap;
e) 16-20 év szolgálati viszonyban töltött idő után 7 munkanap;
f) 21-25 év szolgálati viszonyban töltött idő után 8 munkanap;
g) 25-30 év szolgálati viszonyban töltött idő után 9 munkanap;
h) 30 évnél hosszabb szolgálati viszonyban töltött idő után 10 munkanap.
Ha a hivatásos állomány tagja középfokú vagy ennél alacsonyabb iskolai végzettségű, a pótszabadság mértéke 1-1 nappal kevesebb.

25 éves nyugdíj:
184. § A szolgálati nyugdíj összege a társadalombiztosítás szempontjából figyelembe vehető szolgálati idő tartamától és a 183. § (1) bekezdése alapján számított illetmény és illetmény jellegű juttatások havi átlagától függ. Ezek figyelembevételével a szolgálati nyugdíj összege:

Szolgálati idő/év Havi átlagkereset %-a
25 65,0
26 66,0
27 67,5
28 69,0
29 70,5
30 72,0
31 73,5
32 75,0
33 76,5
34 78,0
35 79,5
36 81,0
37 és ennél több 83,0

329. § (1) A 326. § (1) bekezdésében meghatározott szempontból az alábbiak szerint kell a szolgálati viszonyban eltöltött időt számítani:
1,2-szeresen a földfelszín alatt szolgálatot teljesítőknek, a fogva tartottakkal közvetlenül folyamatosan foglalkozó állomány tagjainak, valamint a fokozott igénybevétellel járó beosztásokban szolgálatot teljesítő végrehajtói feladatokat ellátó állománynak.

Aha meg kamatmentes kölcsön. Van olyan kolléga akinek 5 éve benn van a kérelme. Járni jár, de nem jut.
A szolgálati lakást meg talán a békásmegyeri (és hasonló) munkásszálláson lakó kollégáktól kellne megkérdezned.
Jutalommal kapcsolatban: Én már láttam olyat aki hallot olyanról aki kapott.
"árpád, hős rebiszesekről írsz, akik megvédték a köztársaságot a gyújtogató idiótáktól. miközben diszkréten megfeledkezel a szeptemberi embervadászatról és okt. 23 rendőrterrorjáról. merthogy a rendőrkérdés gyökere itt van, meg a gergényinek kiosztott kitüntetésben, a hatalmon lévők cinizmusában, de méginkább felelősségében. a rebiszes állatok a következmények nélküli kurvaország öntörvényű zsoldosai."


Senki nem érzi az iróniát vagy én vagyok a hülye.
Borzalmas ez az egész. Az hovatovább már természetes, hogy az emberek országúton nem állnak meg akkor se, ha a másiknak láthatólag segítségre lenne szüksége. Hogyne! Elviszik a kocsiját, meglopják, kirabolják. Volt már ilyen helyzetben is erőszak - a bent ülő gyerekek szeme láttára - a rablás tetejére, habnak.
Azt hiszem, én sem állnék meg.
De hogy a rendvédelmiektől lassan rettegni kell?! Igen. Mert ezeknek a tetveknek sem ez lehetett az első. Csak épen ki mer ellenük fellépni? Kinek nem az az első gondolata, hogy úgysem hisznek neki öt rendőrrel szemben? Hogy falaz nekik a mundér "becsülete"? Hogy a végén még dutyiba is kerülhet pár jópofa börtönőr közé?
Minden elismerésem ezé a 21 éves lányé, aki mindezzel számolva mégis vállalta a meghurcolást. Mert az. Ugyanis nem elég az, ami történt, még szégyellnie is illik magát egy erőszakot elszenvedettnek. Mert az emberek többsége összekacsint a háta mögött, hogy "ő az, akit megdugtak...".
A rendőr az egyenruhájával a fegyvereivel, a hatalmával macsó. Még a mocsadék takony is.
Nekem is van egy lányom. Azt hiszem, ha vele történt volna, lenne, aki várja az elkövetőket a börtön kapujánál. Mert ebben az esetben nem lennék egy feledékeny fajta. És biztosan vannak még ilyen anyák, apák, barátok, férjek.
És kicsit sem csodálkoznék azon, ha az emberek egyre többen éreznék úgy, hogy ha segítő kézre van szükségük, az mindjárt ott van a két karjuk végén. Még akkor is, ha ez a gondolkodásmód egyre inkább banánköztársaságra hajaz. De legalább tudom, hogy van, aki megvédjen.
ignis_mare én fiatal tisztekről beszétem, azok nem nagyon járnak az utcán járőrkocsival, legalábbis nem 5-en együtt. Ezek sima droidzsaruk voltak.

Amilyen a vezetés, olyan az állomány, pl Magyarland.
Kicsit túl a rendőrségen:

Tud valaki olyan esetről, amikor a magyar "jog" az ártatlant védte a bűnössel szemben?
Ha igen, nagyon kíváncsi lennék rá, esetleg enyhülne a szkepticizmusom...
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.05.18. 10:38:24
Teljesen jogosan mert itt és most a többség véleménye - azaz az általános vélemény - nagyon nem tetszik. Amíg az általános vélemény ilyen marad addig semmi sem lesz jobb. Olcsó dolog most jól belerúgni a rendőrökbe, és hogy még tetézzem is a bajt elárulom hogy egy rendőr családok lakta lépcsőházban nőttem fel. Láttam mindent.
nem lehet következmények nélkül lopni, csalni, hazudni. mert abban az országban, ahol elsorvad a jogállamiság, ott előbb-utóbb megszűnik a közbiztonság is. rend uis csak morális értékeken nyugodhat. társadalmi konszenzuson. most kezdi majd megérteni a "csendes "többség" miből is áll az elnök úr által emlegett morális válság természete.
Kurcsány pediglen ártatlan! Engem 1993-ban raboltak ki a rendőrök, a haveromat 1999-ben, további barátomnak pedig 1996-ban tanácsolta a vizsgáló(?)tiszt, hogy a félkész házáról lelopott ajtók-ablakok helyett "...nézzen körül az épülő új telepen és lopjon helyette hasonlót!"
kukacka

valószínű ez hiányzik

Én nem az elvekről beszéltem, hanem az emberi tényezőkről. Mégegyszer: aki nem akar kapcsolatba kerülni a bűnözéssel nem megy rendőrnek. Csak kellene vmi folyamatos pszichoterápia,h véletlen se felejtsék el,h melyik oldalon állnak.
Érdekes, hogy amikor nyugaton vannak (azonnal) gumilövedékes oszlatások meg hasonló "csemegék", akkor odakint kussolnak...meg idehaza is. Nem csak nálunk van ilyen, kint is...RENDSZERESEN. Mostanában elég sok iylesmit lehetett hallani/olvasni. Nem?
"TWÁ"-Te szerencsétlen gyáva vadbarom!!!Hol a fenében élsz??Mit hiszel Magadról?Semmi közöd a passzátszélhes,sem a spanyol viaszhoz.A bizonyított nínusz nullád erről ékesen beszél.
Még itt a blogodon is megszóltak a híveid.Most meg ide állsz és lököd a diarét!Ki volt az aki aláírta az érettségi bizid?Bocsánat Tőle!:de ekkora tévedést nem követett el életében.No jöhet a ledorongolás a Te jól ismert stílusodban,csak annyi a baj,hogy TE csinálsz zsinórban hülyét(HÜJÉT)MAGADBÓL.
Tudom,hogy azok közé tartozol ,akit ha leköpnek az mondja:hm,esik az eső.Na azért szar dolog lehet állandó zivatarban élni.Van NEKED tükröd?-és még nem ugrott le róla a foncsor?Nem hiszem el!
Üdvözöl:mollaris
zelefánt, csakhogy a morális válság nem kurcsánnyal kezdődött. a klónok száma tetszőlegesen szaporítható. olykor önleleplezően böszmézik, máskor naésezik vagy kacsint. ez a kacsintós gengszterizmus országa. ahol felőled lophatnak, mert te is lophatsz.
Árpádot meg kell védenem kivételesen, 23-a után írt valami olyasmit, hogy ki volt az köcsög, aki a fidesz tüntetés közé terelte a kussuthtérieket.
Viszont megkaptátok az első halovány fénysugarat az anyagi elismeréshez. 2007-ben fizetésemelést egyedül a rendőrök kaptak (8%), a többi fegyveres pedig ossza be 13. havi felét.

Kár, hogy nem vagytok annyira aranyosak, mint Vic Mackie nyomozó a Shields-ből, jobban szeretnénk benneteket.
Amíg a törvényeink nem felelnek meg a közerkölcsnek, addig ne csodálkozzunk semmin.
Az utóbbi időben a közerkölcs indult el az elcseszett törvények irányába.

Ilyen törvények mellett, ha igazságot akarsz, azt magadnak kell megszerezni.
Sajnos, mert ebből lesz az anarchia
rokica 2007.05.18. 10:51:42
"Ha segítő kézre van szükségük, az mindjárt ott van a két karjuk végén."

Nagyon igazad van, így született meg Amerika. De nagyon valószínű, hogy a Te kezedet csapnák le először, mikor használni mered.
Mondom, Szlovákia sokkal élhetőbb ország. Fegyverviselésileg. Bár a rendőrök ott is el vannak engedve, lásd a Hedviget.
Jó lenne, ha a nagy politika mellett egy kicsit "kisebben" is gondolkodnánk. Hogy miért két hét volt, amíg történt valami, és miért csak a sajtó bevonása után. Meg arról is jó lenne beszélni, hogy mi van azokkal a nőkkel, akik nem fordulnak a nyilvánossághoz. Lehet Fletózni, végülis voltak hívószavak, mire ugranak az illetékesek, csak kár, ha a lényeg elsikkad. És ami már úgy volt Vityi idejében is.
jobbos vagyok leginkább, de megvédem a Gyurcsányt, esküszöm, ha leváltják
a Rebisz vezetőjét ÉS
az országos rendőrfőkapitányt ÉS
a Petrétei minisztert. Vagy, max, hagyják, hogy maguk lemondjanak 24 órán belül.
Tudom, hogy nem lehet minden szemét rendőr mellé egy talpig becsületes elöljárót állítani. De lehet következmény nélkül hagyni mindent
És itt egy kis kitérő: ki nem vett még rendőrt? Ki látott már olyan egyenruhást, akit nem lehetett megvenni? Aki nem tudná, a táncrend a következő:
1. Rendőr atyáskodva: maga mivel foglalkozik, (keresztnév)?
2, Megszeppent honpolgár: ˙(munka megjelölése)
3. Rendőr: ahhoz kell az autó, ugye? merthogy ez a kihágás minimum három pont meg jogosítvány meg csillió forint bírság, halmazatban!!
4. POlgár: a pénz nem is baj, de a jogosítvány...
5. rendőr: nem is tudom, mit tegyek magával
6. POlgár, félrevonul EGY rendőr vele tart (ha baj van, egy állítás, egy tagadás), polgár visszakéri a forgalmit, beletesz négyzetgyök csillió forintot, visszaadja
7. Rendőr félrevonul a forgalmival, visszaadja (már üres), vizslát, máskor vigyázzon.
És ez nem egy eset, hanem a főszabály. Országos akciókat kivéve minden egyes közúti ellenőrzés így zajlik Én fizettem már kamukamerával készült állítólag-fotóért is, mert rosszabbul járok, ha elkezdenek piszkálni (pláne ha öt meleg rebiszes).
Szóval az a konklúzióm, hogy a gazember rendőröknek a sumák vezetés a bűntársa, ahogy azt TWÁ nagyon bölcsen megállapította. Tudom, én is, ha fizetek, de ez van... Becsszó, ha komoly kockázata lenne, hogy bevisznek vesztegetési KÍSÉRLETÉRT, meg sem próbálnám.
Dr. Stein! Ha figyelembe veszed, hogy tavaly és ez év elején is laza járulékemelés volt, akkor látható, hogy a 8% emelés még azt sem fedezi. (persze a teljes lakosságra elmondható, hogy reálértéken csökkent a fizu)
Én hálás vagyok a rendőröknek. Egyszer egy C a hátára vette a csakúgymagábanlezárt qrva drága kerómat és vitte a hátán lezárva. Egy szolgálaton kívűli nyomozónak feltűnt a dolog, nem vette be, hogy "elhagytam a kulcsot" akitivizálta magát és meglett a keróm. Cserébe feljelentést kellett tennem, ami sikerrel le is zárult.
Nézzük végig az esetetket:
1./ a tolvaj rendőr: sok ember él 90-nél kevesebb fizetésből és nem lop, ugyanakkor sokan élnek ennél sokkal többől, de megengedhetőnek tartják, hogy lopjanak, sikkasszanak. (ld. pl.Zalatnay)Ez nem politikai, hanem erkölcsi kérdés. Megjegyezném, hogy egy nyomozó százados esetében a 90 ezer meglehetősen alul van kalkulálva. Egy barátom vidéki kisvárosban nyomozó, törzszászlósi rendfokozatban és -igaz pótlékokkal- bőven 200 felett visz haza. Egy százdosnak már csak a rendfokozati pótléka sokkal több.
2./ A korrupt autópálya rendőrök esete ugyanaz, mint az előző.
3./ Erőszak: adott öt ganyé, akik -kihasználva még azt is, hogy rendőrök- megerőszakonak egy lányt. Nem tudom, hogy létezi-e még ez az intézmény, de régebben fegyveres erőknél az ilyenek "futkosót" kaptak. Bízom benne, hogy ezek is megkapják, de ezt összemosni a zavargások során történt eseményekkel finoman szólva is csúsztatás. Egyébként a rendőri erőszakról és túlkapásokról: a törvény kimondja, hogy a rendőr csak az ellene elkövetett erőszakkal arányos intézkedést tehet. Ez szépen hangzik, csak majdhogynem betarthatatlan. Tanult ügyész és jogász urak hónapokat elvitatkoznak azon, hogy amikor a rendőrre rátámadtak egy baltával, mi az arányos intézkedés. A rendőrnek viszont abban a pillanatban, egy felfokozott idegi állapotban kell döntést hoznia. Kíváncsi lennék egyébként, hogy hasonló szituációban, hasonló eszközökkel felszerelkezve a tisztelt jogász urak mit tennének, fegyvert kapnák-e elő és keresztüllőnék az idiótát, vagy mérlegelnék, hogy ez nem túlzás-e, és nem kellene inkább csak a gumibotot, vagy a gázspray-t használni, esetleg ölre menni az idiótával.
4./Pintér kontra Gergényi. Ennek már lehetnek politikai vonatkozásai, bár szvsz. a fő kérdés az: szabad-e egy aktív rendőrkapitánynak bármilyen közösséget vállani Pintérrel, aki erkölcsileg már végképp lejáratta magát.
Az persze szomorú, hogy a fenti esetek sajnálatosan rontják a a normális rendőrök (remélem azért ebből van több...)megítélését.
N.Zoli 2007.05.18. 09:32:35

Legnagyobb!

Egyébként. Asszem végre ez a blog is megtalálja a jobb témákat, a tegnapi is nagyon jó volt, a mai is újra oldschool TWA.
De. Kérdés az: ez most vmi leszámolás a rendőrséggel? Ilyen esetek korábban nem voltak? Mi ez a hirtelen 5 eset egyszerre? Petrétei felébredt? Vagy mi?
Ti Árpáddal az élen teljesen el vagytok szállva a számlázgatástól.

Mi szarért kevés 90 nettó plusz pótlékok valakinek akinek csak egy érettségije van?

Én mérnökként életemben nem kerestem többet 110-nél. Kevés de azért nem lopok, meg nem is erőszakoltam meg senkit.

Ha lakást akar venni ott az állam mögötte!
Mehet nyugdíjba 38 évesen 150nettóval. Az összes szomszédom ilyen. Mi kell még?

Ti folyamatosan legalizáljátok a korrupciót! "Érthető szegény keveset keres." LÓFASZT érthető. Nem keres rosszul egy nővérhez vagy akár egy mérnökhöz képest. Ahhoz képest ahogy dolgoznak ahhoz képest meg kifejezetten jól keresnek.
suo tempore:

Zseniális! Kezdhetnék rögtön a Szigorúan piszkos ügyek megnézésével!

Keleten még tudják, amit itt már nem sokan: aki rendőrnek áll, sorsot választ, és bármikor az életébe kerülhet a döntése.

Itt nem kilencvenezerről van szó, hanem arról, hogy pl. a fenntartó állam ezeket az embereket, akik ezt az életet választották, ennek megfelelően kezelje. Most ilyen áállami készség nyilván nincs, mert ők is csak ezresekben tudnak gondolkodni.

Na, ezért nem TWÁ írásáról szólnak a posztok, tisztelt elégedetlenkedők.
tulképpen a juj.hu-nak meg egy "hírességnek" köszönhető hogy ez most kivételesen kiderült és lett is belőle valami nem?
Nnna egy történelmi 'összefüggés':
A dualizmusban felállított csendőrség /1884/ ilyet nem tett,ahogy az átkos népnyúzó Horthy rendszerben sem.A kocsmában a hőzöngőket 5 perc alatt helyükre tették - puskatussal,ha kellett,de hogy lőttek volna,vagy a bajonettet alkalmazták volna az kizárt.
Továbbá a tanyavilágban még egy tyúktolvajt is elkaptak.(Tudták hol keressék)
Szóval BECSÜLETESEK,FEGYELMEZETTEK,TÖRVÉNYŐRÖK voltak.
A mérleg másik serpenyője:utoljára 1934-ben volt rendőr (nem csendőr)lovasroham attak,kardlapozás Pesten.Valamint lőttek is vidéken bányász tüntetőkre,PARANCS-ra persze.
De összességében erkölcs volt az egész országban a félfeudális,de mégiscsak kapitalista rendszerben,a városokban a rendőrség,vidéken a csendőrség tekintélye megkérdőjelezhetetlen volt.
A legénységi állomány fizetése 160-180 Pengő volt,amiből családot is el lehetett tartani,gyerekekel.
Attila The Hun! Nagyon egyszerű a megoldás. Szerelj fel rendőrnek. Akkor majd te is többet keresel. :)
cinic, ha vesztegetsz, akkor egy szavad nem lehet. Tartsd be a törvényt, menjél ötvennel, és kész. Biztos van, hogy csak szívóznak, de a legtöbb esetben a megzsarolt, és utána ezt felemlegető állampolgár bizony sáros. Nem csak a rendőr köcsög, hanem az is, aki törvénytleneséget követett el. És ennyi.
Attila the Hun.
Hát ha mérnökként nem tudsz 110 nettónál többet keresni akkor inkább ne reklámozd hogy Hun vagy mert még általánosítás áldozatai leszünk és vesztes pozícióból kezdhetünk minden bértárgyalást.
akárki, van igazságod bőven.
Amilyen a társadalom, olyan a rendőr. Rohad az ország, egyre több a válságjelenség, a "reform" meg csak olaj a tűzre.
Mi lesz a vége?
Pálaykezdő köztisztviselő, vagy közalkalmazott mérnök (pl Vízügy) nem igen kap netto 110-et...
Egyébként REBISZ-es az a bizonyos O. Roland is akit a Simon agyonverésével gyanusítottak a cimboráival együtt. A tárgyaláson még ők fenyegették és dobálták meg az újságírókat.

Egyébként meg én még gyalogos járőrt (vagy ne adj isten BRINGÁSAT!) még életemben nem láttam éjszaka a belvárosban. Mindig csak autóval fel s alá. Négy kövér rendőr az Opelben. Kiszállni nehéz, nagyon nem is szoktak.
Furikázni szórakoztatóbb mint dolgozni.

"A Rebisz a tavalyi kalandos események főszereplője volt: ők voltak azok a hősök, akik megvédték a köztársaságot a gyújtogató idiótáktól."

Nem emlékszem, hogy bármit is meg tudtak volna védeni a gyújtogató idiótáktól. Ehelyett megvertek, bevittek egy rakat ártatlan embert. Erről ennyit.

Az viszont meglep, hogy Tóta W. ennyire szembehelyezkedik a randőrökkel. Átlagos vidéki kisvárosban élőként azt mondhatom, hogy a helyzet sokkal jobb (itt...), mint amilyen képet az utóbbi idők hírei mutatnak.
TWÁ:
az orvosi hálapénzzel való összehasonlítás nem jó.
Kevesen tudják,hogy alakult ki:1957-ben az MSZMP PB hozott egy határozatot,hogy az orvosok (nővérek is)elfogadhatnak ajándékot,amit a beteg UTÓLAG,hálából adhat.Ebből aztán pén lett,amit tűrtek,mert a Professzorok,O.Vez.Főorvosok ezt elfogadtáűk,hisz a fizetésük a szocializmusban alig lehetett magasabb egy munkásénál.1960-as évek körül egy kezdő orvos fizetése 1100Ft volt,ügyeletért nem kaptak semmit,azt 1966-ban vezették be (80FT),végülis minden betegágy mellett ill.körzetorvos - utóbbi főleg házhoz menetelkor kapott és el is fogadott hálapénzt,de ezért igyekezett tisztességes szakmai munkát nyújtani.
20 év alatt aztán ez is elfajult:ágyárulás,táppénzre való kiírás stb.
gergely, asszem aaz 1930-as nagy munkástüntetés szétverésére gondolsz. az is egy válságtünet volt. a bethlen-konszolidáció végét jelezte előre. síkos volt a lejtő gömböllinitől szálasiig.
Nem a Gergényi idején lett öt rendőr BácsKiskunban rejtélyes körülmények között öngyilkos az olajszőkítések idején?

Egyik asszem evés közben, az anyósülésen ülve főbelötte magát, de lőpornyom nem találtatott a kezén.

A másik felakasztva a garázsban, ahol ugyan semmi nem volt amit kirúghatott volna a lába alól, tehát nekifutásból kellett a hurokba ugrania.

Mindketten a rendőrségi belső elhárítás középszintű alkalmazottjai Gergényi alatt.

Ma már vannak konkrét filmes, írásos dokumentációk is erről.

www.es.hu/old/0034/index.htm
www.youtube.com/szamov
mkdsz1.freeweb.hu/arh/olaj2.htm
www.mozgovilag.hu/2004/01/11politika2.htm
olajos.nolblog.hu
Magyar sajátosság a szar másikra kenése. Mostanság egyre divatosabb a zs-zés, most majd kezdődik a "rendőrözés". Gratula. Mondjuk akkor azon ritka fajhoz tartozom, akivel még nem baszott ki rendőr. Soha. Kezdem rosszul érezni magam. Lehet nem vagyok magyar? A magyarral kibaszik a rendőr (a magyar)! szóval 5 baromarcú miatt most akkor minden rendőr baromarcú lesz? Na mindegy, de erről minek is vitázni, ez a kurva ország itélkezni aztán kurvára tud, főleg olyan köpönyegforgató tetvek írásai alapján, mint Bayer. Annyi mindent szétkúrtak ebben az orszában, a rendőrséget is el kell kúrni (ők maguk is segítenek persze, a marhák). Privatizálni kell a police-t, jobb és baloldali rendőrséget, és gumibotozzák egymást. egyébként biztos Fletó parancsát teljesítették...
Őrnagy Őrnagy 2007.05.18. 09:52:47
Na hat asszem nem Pinter Sandor rendortabornok urral kellene peldalozni, aki maga is erdekelt volt egy-ket igen csunya ugyben, ugyebar! Hat ha lehet mondani, hogy fejetol buzlik a hal, akkor ott pont ez volt a helyzet!
gyerekként rendőr akartam lenni. sok cimborám is. aztán máshogy alakult, valahogy anyagilag nem éri meg, ezt láttuk.
ja, egyikünk mégis megpróbálta a rendőrtisztit. elbukott a fizikai felmérésen. mert a rendőrnek képesnek kell lennie novemberi hajnalon szabad ég alatt pár hosszt leúszni a medencében... (nem vállalta be a srác, mert nem hülye, hogy tüdőgyulladást kockáztasson) hogy a sorállományt honnan sorozzák, azt nem tudom, de bődületes az ügyekhez hozzáállás is.
például tegnap láttam, hogy helyszíneltek egy motorosbalesetnél. féltucat rendőr a helyszínen, tucatnyi a környező utcákban a forgalmat elterelendő. mentem tovább a kapitányságra egy lopást bejelenteni. ügyeletes + három társa könyökölve hallgatják, hogy sorolom, mi veszett el. iratok ilyes... mobil? hálisten nem. hát, töltsek ki papírt, feljelentést. eredmény? az nem lesz, üldögél a gyerek tovább nyugodtan, egykedvűen. száz ilyet láthatott már, lerí róla. teszek egy próbát, mondom, felismerem a pofát, asszem. fénykép, felvétel van róla, kérdi? hogy lenne? ismertetőjel, ilyes? dagadt cigány volt, mondom... de felismerem a pofáját képről, még friss az emlék. ááá, nem lehet ilyet csinálnom ott. állok tétován, most akkor mi. menjek inkább tiltsam le a bankkártyámat, javasolja, meg reménykedjek, hogy valaki megtalálja az eldobott iratokat és visszahozza, az esélyem 80% százalék - jobb mint a lottó, baszki!!!

fó e bető mádzsálend...
www.fn.hu/kultura/0705/baksa_sos_janos_avh_163120.php

Sokszor felkapom a vizet, csak magambafolytom zömmel, aztán beverem a fejem a 0 toleranciába, mert azt talán mégse.
cooperügy 2007.05.18. 11:21:46

Akkor most hazamehetünk, vagy kapcsoljuk ki a gépeket. Mert minden fasza?
Jó, hogy a csendőrök is szóba jöttek. Nem véletlen a nosztalgia. A közösség (társadalom, ha tetszik) hálás azért, ha az erőszakszervezete az ő értékrendje alapján dolgozik. Ilyenkor a hibákat is elnézi, stb. Az átlagember rendpárti. Nem forradalmár, nem kommunista, nem tolvaj, rabló, betörő.

Nekünk nem vezetőink, hanem zsarnokaink vannak, a Horthy-rendszer óta zsinórban.
Orbán és Antall megpróbáltak jó zsarnokok lenni, és tkp. a jobboldal is inkább jó zsarnokot kér a rossz helyébe. Az ilyen légkörben viszont természetes, hogy a rabság rossz levegőjébe szokott többségnek nincsenek igazi elvárásai, de ha vannak, a vezetők akkor sem próbálják meg ezeket kiszolgálni.

Ráadásul a liberális ideológia a rendőrség (hadsereg, kultúra ) funkcióit egyáltalán nem érti. (Jobban mondva nem akarja érteni.) Volt már hadseregellenes hadügyesesünk, Bozóki nem értette mi az a kultúrális örökség, a rendőrség vezetőji meg csak azt nem értik, mi a rend, és hogy kell azt őrizni. Az igazságszolgáltatás nem tudja, mi az igazság, folytassam?
Cooperügy: eddig nem M.o.-on éltél? Méghogy most kezdődik a rendőrözés??? Anyám...
cziffra plachta zasztava · www.cziffra.blog.hu 2007.05.18. 11:17:27
A gazd.-i világválság után vagyunk,nagy volt a munkanélküliség.
Továbbá szintén un.'nem engedélyezett' tüntetés volt.Kevésbé volt politikai jellege.Gömbös a győri programjával épp gazd.-i konszolisációt akart csinálni 1mrd Pengő állami beruházással,de halála megakadályozta ebben.
babwe 2007.05.18. 11:26:50
Szoval akkor most zsarnokok iranyitjak az orszagot? Es ez megis miben nyilvanul meg? De tenyleg!
Sziasztok

Ilyenkor mindig úgy érzi az ember, hogy nyakunkon a mad-max-világ, és mindennek vége. De hátráljunk egy lépést, és nézzük meg távolabbról, mert közelről csak részletek látszanak, az egész soha.
A mad-max-világról (mmv) egyszer még érdemes lenne értekezni, mert hovatovább alapfeeelingje ennek az egész bolygónak. Az mmv lényege az egymással összeegyeztethetetlen(nek látszó) elemek tartós szimbiózisa. Egyszerre anarchia, és magasan szervezett, bonyolult törvényrendszerekkel körülbástyázott társadalom. Egyszerre hightech, és kora középkori lepusztultság. Törzsek öntörvényű uralma és élettelen, atomizált középosztályi alvóváros, néha alig két sarokra egymástól. (vö: New York. Mogadishu a Black Hawk Down-ban (Sólyom végveszélyben). Los Angeles a Falling Down-ban (Összeomlás). És még sorolhatnánk.)
Ez csak háttérkép, bevezetőnek. Később nem ártana kibontani.

Mármost itt csak az a fontos, hogy évszázadok óta, és most más drasztikusan erősödik szerte a világon az élet minden területét, lehetőleg minden apró mozzanatát törvényekkel szabályozó, állammá szervezett társadalom, miközben, és részben éppen ezért, ugyanez a társadalom szétesik kisebb-nagyobb, egymással nem feltétlenül kompatibilis részállamokra. (A törvények mindenkire érvényesek, de a bírói karra pl máshogy – csak hogy ne egy kézben legyen az egész. A parlamenti képviselőkre, a rendőrségre szintén máshogy. Mindenkire érvényesek, de egyénileg, vagy csoportosan nem tartjuk be egy részét, mert úgy gondoljuk-érezzük, az adott törvény az adott pillanatban értelmetlenül korlátoz bennünket.)

Ehhez jön, hogy mi itt, Mo-n MINDANNYIAN A ROSSZ OLDALON ÁLLUNK. Emléxetek, mit írtam nemrég a jelenlegi válság okairól? 56 – „liberális” kádárkor – szürkegazdaság – ami az egypártrendszerben előny volt, de most már elviselhetetlen ballaszt.
Ez az ország, mi mindannyian – nem termelünk annyit (mennyiségre lehet, de értékben nem), amennyi ahhoz szükséges, hogy mindannyian azon a színvonalon éljünk, amit jogosnak és elvárhatónak érzünk. És mivel egyénileg mindenki úgy gondolja, hogy ő megtermeli a ráeső részt, hát meg is próbálja elvenni a cserében elvárt részt, ha máshogy nem, kenőpénzzel, adócsalással, kisebb-nagyobb stiklikkel (általánosan persze inkább kisebbekkel – mit számít az a száz rugó, amit én lecsaltam… de ezt szorozzuk be 10millióval.)

Namost. A MN nemzet hazudik. Mint régóta folyamatosan, rövid távú politikai előnyök érdekében vaksin hazudik. Azért vaksin, mert a hazugság éppen azt a félárnyékos világot, az mmv magyar változatát erősíti, amely ellen oly vehemesen fel van háborodva.

„Ahol a miniszterelnök hazudik, majd ezt megússza, sőt erre büszke, ott köpőcsésze lesz az ország.”
Mint már levezettük itt páran, az alapvető és generális hazugság az, hogy Magyarországon fenntartható a szociálisan gondoskodó államnak az a szintje, ami eddig volt. GYF lehet, hogy hazudik sokmindenben, de ebben egy éve már nem. Aki még most is hazudik, az OV, és nyomában a fidesz, meg pl a MN.
És ezzel a hazugsággal konzerválja azt a társadalmi gyakorlatot, amelyben mindenki abból indul ki, hogy az ország termelékenysége elégséges a legmagasabb szintű ellátáshoz – és amelyben mellékesen neki erkölcsi alapja van kilopni az egészből a törvényes jövedelme és a vágyai szerinti jövedelme közti különbséget. (hálapénz, számla nélküli munka, vagy pl a kenőpénzes rendőr)

„Ahol az értelmiség kajánul és cinikusan asszisztál egy hazug tolvajbanda minden gazemberségéhez, ott bármi megtörténhet, egy ilyen helyen az irracionális lesz az ésszerű és a magától értetődő.”
Így jut a MN helyzetel kiindulópontból helyes algoritmussal helytelen eredményre. Mert ha ez így van, akkor ugye, a magyar értelmiség romlott, cinikus tolvajbanda, vagy legalábbis bűnrészes. Ebből az következik (mivel a törvények szerint a tolvajlás, ill a bűnpártolás a btk által szankcionált cucc), hogy a magyar értelmiséget le kell tartóztatni, és börtönbe kell dugni. Figyeljetek: Pol Potnál tartunk.
Ha lecsukjuk a magyar értelmiséget (vagy legalábbis annak azt a döntő részét, amely nem tartozik OV baráti köréhez ésvagy a MN szerkesztőségéhez), szal attól több lesz a magyar társadalom által megtermelt, az ország rendelkezésére álló jövedelem? Attól csökkeni fog az egyes emberek elvárt és valóságos életszínvonala közötti különbség?

„Tavaly október 23-án a miniszterelnök utasítására a rendőrök agyba-főbe verték fél Magyarországot. (Teljesen mindegy, hogy valójában „csak” százakat vertek és aláztak meg – rajtuk keresztül a fél ország lett megverve és megalázva.) Ez is volt a cél. Ez volt az üzenet.”
Nem ez volt. Tavaly ősszel, meg idén márc 15-én a megvadult, magából kivetkőzött, részegen gyújtogató és romboló hordát fékezte meg a rendőrség. Olyan rendőrség, amilyen van. Ugyanolyan, mint az egész társadalom. Mint a velük szemben álló csőcselék. Ahogy a a csőcselék élvonalától nem elválasztható az egész fidesz-B-közép, amely legalábbis erkölcsi jogának érzi bármikor áthágni a törvényeket, ugyanúgy immanens része a rendőrségnek a törvényeket bármikor áthágni kész, alulképzett és gátlástalan rendőr. (Szerintem még az arányuk is hasonló, de ezt persze bizonyítani nem tudom, csak megérzés.)
Amikor a MN és a fidesz vezérkar a gyújtogató hordát mint törvényesség és a továbblépés letétményesét próbálja beállítani, valójában erkölcsi felhatalmást ad mindannyiunknak az anarchiára. Ha nem tetszik a szomszédom, mert hazudott, kivágta a fámat, a kutyája az ajtóm elé szart, és egyébként se szimpatikus, akkor nekem jogom van felgyújtani a házát. Tolvaj banda.
Amikor OV és a fidesz tavaly az általa feltüzelt hordák mögé bújva próbált puccsal hatalomra jutni, valójában megerősítette a rendőrség azon részét (is), amely hajlamos törvénytelenül, miniállamként (lsd fent: mmv, miniállamok az államban) viselkedni, és gátlástalanul bármit elkövetni. Ez a törvénytelen kisebbség ugyanis – hiába vannak egyébként nem védhető, és törvénytelen ügyei - az adott pillanatban, a puccskísérlettel szemben a Magyar Köztársaság törvényes rendjét védte meg. Az, hogy még gátlástalanabbá váltak (figyelj: nem az egész rendőrség, hanem annak ez a bizonyos kisebbsége!), OV-nak, és fidesz-B-középnek köszönhető.

„Szóval a rebiszes rendőrök. Akik úgy gondolták, október 23-a után, hogy újra itt van az ő idejük. És ha éjjel egy védtelen nő akad az útjukba, hát legfeljebb megerőszakolják. Mi történhet? Úgysem mer szólni a megalázott.”
Nem ám, hiszen az ősszel nagy erőfeszítésekkel a gyújtogató bandát megfékező rendőrség ellen kellene felszólalnia… Legalábbis a MN gondolatmenetéből ez következik.
A MN, és nyomában mi is, tévúton járunk, ha így gondoljuk. Helytelen kiindulópontból helytelen eredményre jutunk, ha a megerőszakolt lány esetét közvetlenül össze akarjuk kötni az őszi puccskísérlettel. Az egyik esetben a rendőrség, mint az állammá szervezett társadalom önvédelmi erőszakszervezete, megvédte a társadalom rendjét egy az ellen erőszakkal és törvénytelenséggel fellépő kisebbséggel szemben (sok hibával persze, és egyes – nézőpont kérdése, hogy sok, vagy kevés, de mindenféleképpen egyedi – esetekben elítélendő és törvénytelen eszközökkel). A másik esetben nem a rendőrség, hanem a rendőrség szervezete mögé bújó egyének bandája követett el törvénytelenséget.
Ez a kettő csak akkor következik egymásból, ha nem érdekel bennünket a valóság, nem érdekelnek a következmények, nem érdekel semmi, csak a rövid távú politikai célok szolgálata.

„Öt egyenruhásból kettő megerőszakolt egy fiatal lányt, a három másik meg nézte. Ilyet utoljára a Vörös Hadsereg engedett meg magának ebben az országban. Egyenruhában, szabadon, félelem nélkül erőszakot tenni: most is ez a sikk.”
Nem az. És itt a legnagyobb különbség, ami a demokráciát elválasztja a diktatúrától. (A MN és OV baráti köre már rég nem érzékeny erre különbségre, de lelkük rajta… Hm. Meg mindannyiunk biztonsága, de ezt most hagyjuk.) Ugyanis a demokráciában kiderül. És törvényes megtorlás jár érte. Elfogták, és bíróság elé állítják az erőszakoskodó rendőröket. Lebukott, és nyilvánosság elé került, törvény elé állítják a tolvaj századost. És folyik az eljárás az őszi zavargások során törvénytelenül eljárt rendőrök ellen is. (Ne gyertek azzal, hogy nem minden derül ki, vagy csak lassan. Az a lényeg, hogy sorozatban kiderül. Az az üzenet, mindenki számára, hogy EZT nem lehet. És meg is lesz az eredménye. Persze nem holnapra.)

Egyetlen pozitív hozadéka azért van OV őszi puccskísérletének. Megerősítette ugyan a rendőrséget, de egyben rá is irányította a reflektorokat. Békés időszakban talán elsikkadna ez az öt dúvad. Meg a bankrablós rendőr, mint marginális egyedi eset. (Mert hát egyedi esetekről van szó, bármilyen durva.) Ez a reflektorfény segíteni fog a rendőrségnek megszabadulni saját szélsőségeseitől. Mint ahogy a téáradalom őszel feléledt félelme segít(het) megszabadulni a jobboldalnak is saját szélsőségeseitől.

Ne dőljetek be a MN-nek. Másnak se. Menthetetlenül elveszünk a mmv-ben, ha nem tudjuk, hogy szinte semmi se egyszínű. Mindennek vannak kiszámíthatatlan, pozitív és negatív hatásai.
Hogy az egészet lássuk, érdemes hátrálni egy lépést, és megnézni távolabbról. Mi miből következik, és miért és mi a hatása. Közelről csak a kilincset látod – de azt nem, hogy bunkerbe, vagy palotába jutsz, ha lenyomod.

Szép napot!
Azt hiszem az öt derék rebiszes számíthatna legalább egy kis jutalomra Demszky Gábor polgármester úrtól, egy kis pro urbe díj, vagy pénzbeli prémiumra gondoltam, ahogy azt Gergényi Péter is megkapta az októberi eseményeken való tisztes helytállásért.
ja a kommentelők meg nem tudják mi az a komment :)
Már csak azért sem érdemes pártpolitikát csinálni a dologból, mert minden épeszű politikusnak az az érdeke, hogy a rendőrség valóban őrizze a rendet. És most nem az utcai demonstrációkra gondolok, hanem úgy általában.

Az már egy másik probléma, hogy a vezetői rangban - már csak az életkoruk miatt is - túlsúlyban vannak a diktatúrában kiképzett "megbízható" exelvtársak, akik régi rendszerben beidegződéseit örökítik tovább. Kérdés, hogy honnan lehetne leakasztani több ezer vezető beosztású, kellő tapasztalattal rendelkező, de modern felfogású tisztet? Pláne jogi diplomával.
Én úgy alapvetően onnantól vagyok közönyös és rezisztens, amióta egy pintér belügyminiszter tudott lenni. Itt akkor mindent szabad. (nem is tudom, mondom-e, avagy kérdezem..)
Cziffra -- én is erre gondoltam a MNO cikk (by Bayer Zs.) olvasása közben, ahol ismét sikerült a szart fossá változtatni.
"Nem az. És itt a legnagyobb különbség, ami a demokráciát elválasztja a diktatúrától. (A MN és OV baráti köre már rég nem érzékeny erre különbségre, de lelkük rajta… Hm. Meg mindannyiunk biztonsága, de ezt most hagyjuk.) Ugyanis a demokráciában kiderül. És törvényes megtorlás jár érte. Elfogták, és bíróság elé állítják az erőszakoskodó rendőröket. Lebukott, és nyilvánosság elé került, törvény elé állítják a tolvaj századost. És folyik az eljárás az őszi zavargások során törvénytelenül eljárt rendőrök ellen is. (Ne gyertek azzal, hogy nem minden derül ki, vagy csak lassan.)..."

De sajnos az a helyzet, hogy mindenki tudja, hogy vannak ilyen esetek. Nem sok, de az a néhány eléggé megrendíti a bizalmat a rendőrségben. Most sem történt semmi különös, teljesen véletlen, hogy összejött ez a pár ügy.
Kukacka: "minden épeszű politikusnak az az érdeke, hogy a rendőrség valóban őrizze a rendet."

Hááát... ha igazán nagy rend lenne, akkor a politikusok jó részének szerintem nem jobb, hanem sokkal rosszabb lenne...
"magambafolytom"
huvaze, kezdek újmagyarul írni, tán jön a hipokrizis?
Feltettem magamnak többször a praktikus kérdést:

most TÉNYLEG mit csináljak akkor, ha rendőr meg akar állítani elhagyatott helyen / késő éjszaka. Ne szálljak ki semmilyen körülmények között az autóból és ne állítsam le a motort?
Vagy mégis, mit kellene csinálnom?
Én sem hiszem, hogy minden rendőrre igaz, hogy alig várja, hogy megerőszakoljon valakit. Ezzel együtt teljesen logikus, hogy érdemes előre végiggondolni, hogyan tudom megelőzni az ilyen jellegű helyzeteket.

De mégis, hogyan?

Mit mondotok a feleségeiteknek, barátnőiteknek, lányaitoknak? Mit ne csináljanak, mit kerüljenek el, mire vigyázzanak?
HariSeldon: "Amikor a MN és a fidesz vezérkar a gyújtogató hordát mint törvényesség és a továbblépés letétményesét próbálja beállítani, valójában erkölcsi felhatalmást ad mindannyiunknak az anarchiára. Ha nem tetszik a szomszédom, mert hazudott, kivágta a fámat, a kutyája az ajtóm elé szart, és egyébként se szimpatikus, akkor nekem jogom van felgyújtani a házát. Tolvaj banda."

És akkor így eljutunk odáig, hogy az emberek nem fejezhetik ki a politikai nemteszésüket. Akkor sem, ha iszonyat dühösek. Csak azért, mert egybemossák őket, a 1%-ot sem kitevő randalírozókkal. Érdekes felfogás, bár az is igaz, hogy a demokrácia meg a szabadság eléggé új képződmény errefelé, nem csoda, hogy a legalapvetőbb dolgokat sem sikerült még megtanulnunk.
gecc:

Állítólag francia bon-mot: "A demokráciában négyévenként választunk zsarnokot"

Röviden: Az igazi demokratikus közélet / résztvételi demokrácia közösen tenni, gondolkodni akaró felelős közösséget feltételez. Az ilyen képes arra, hogy valódi vezetőt válasszon. Ez kicsiben általában menni szokott, de embermilliók erre nem mindig képesek.

A tömeglélektan sokat beszél arról, milyen irracionális vágyak és ösztönök játszóterévé tud válni a politika, vagy egy nép élete. Nálunk pl. a többség azt akarja, részben helyette vezesse a vezetője az életét, gondoskodjon róla, stb. Ez nem racionális, nem felnőtt, hanem regresszív és irracionális vágy. Viszont ő a szavazó. Az ilyen embernek zsarnok kell, és meg is kapja. (a zsarnokra pl. felelősséget is jobban lehet hárítani, stb. Szóval hasznos.)

Tanár vagyok, ott is ez megy, kicsiben: ha rendes vagyok az osztályommal, jó eséllyel a fejemre szarnak. Ha szemétkedek, bekussolnak. Ezt szokták meg. Én eredendően gyűlölöm, ha hatalommal, erőszakkal kell élnem, de az a helyzet, hogy mindent megtesznek azért, hogy megtegyem. Ehhez vannak szoktatva.
Itt:
index.hu/politika/belfold/morval0517/
volt egy olyan mondat, amin öt percig vinnyogva röhögtem kínomban:
"A rendőrségben bíznak az emberek, a szervezet bizalmi indexe megközelíti a bíróságokét. Jobban bíznak bennük mint a politikusokban" - mondta Kondorosi"

Ahha.
Erre mondta a kedves párom, hogy ez a "jobban bíznak bennük mint a politikusokban" kb. olyan hasonlat volt, mint "nagyobb a f****m, mint a pattanásod".
HariSeldon · www.trenka.hu 2007.05.18. 11:29:54

Köszönöm szépen. (ilyenkor büszke vagyok kissé)
tudod hariseldon, te az az ember vagy, aki a nagy hazugsággeneralizálással, mondjuk úgy: szétkenés, választ akarasz adni a meglévő morális válságra. pedig nem adsz válsaszt, mert a válság oka nem szociális természetű. az csak a következmény, a kádári kisember önfelelmésztő harca az életszínvonal megtartásáért. pedig a válasz a közösségi értékek tudatos és megfontolt lerombolása. a modernizációnak, vagy reformnak hazudott atomizálás. maga a kádár-rezsim. gyurcsány személyében tovább rohad kádár feltámadt hullája. ettől van olyan bűz az országban.
babwe 2007.05.18. 11:39:45
Asszem sokmindenben egyetertek veled, de azert egyaltalan nem mondanam, hogy monyuk a Gusanyi nagyobb zsarnok lenne, mint Orban. Egyszeruen csak mindketto mas politikat kovet. Azert nem mondhatjuk Gusanyirol, hogy csak mert egyszeruen ra lehet fogni, hogy O iranyitja a rendorokat, maris zsarnok lenne. Miert? O iranyitja a rendoroket? O mondta, hogy na akkor fiuk, most verunk! Nem hiszem... Ezek a dolgok egyszeruen csak ugy alakultak, ahogy... szerencsetlenul, es ezt a jobboldal tokeletesen ki is hasznalja a maga modjan.
Ehét kedden délután a belvárosban, kb. 100 méterre a Parlamenttől a következőt láttam: Egy taxis(A) lassított hogy talán kiengedje az utasát, nemtom, és éppen hogy félre tudta kapni a kormányt egy mögötte jövő autó(B) miatt, éppen hogy elkerülvén a koccanást. Kiszállt egy maffiakülsejű, izmos csákó a B autóból, az anyósülésről, elkezdett üvölteni az őszhajú, ránézésre 70 körüli taxissal, az valamit visszaszólt, hogy nem kéne, mire a B autó söfőrje is kiszállt és rákezdett a "Nincs vér a faszotokban, akartok verekedni, gyertek!" című ismert nótára, csapkodta az öklét, és körbekergette a taxist az autója körül. Erre egy 50 feletti nő kiszólt az egyik ablakból, hogy "Melyik tanyáról jöttetek? Hagyjátok abba!" Mire a B autó söfőrje: "Neked meg mi a neved? Oda is visszamegyünk!!" Majd előhúzott egy rendőrigazolványt/jelvényt, az étteremtulajdonosa felismerte, mármint az igazoló cuccot, a nő visszament lakásásba, én is megnyugodtam, mondjuk azért feljelentettem őket később telefonon, de az ott hallotak alapján inkább mégse mentem a Teve utcába. Ha valaki tud jogi tanácsot adni, kérem tegye meg.
W. ha mindig ilyen hangnemben irnal :).

"Tulajdonképp szerencse, hogy legalább hadseregünk nincs."
itt hangosan felrohogtem :D.

ehhez tenyleg, nem tudok mit hozzafuzni.., korrekt megfogalmazas volt.
Köszönöm szépen. (ilyenkor büszke vagyok kissé)

én ezt szolidaritásnak hívom, persze szted ez egy elavult fogalom. más azt mondja erre, összetartozástudat. megint más azt, hogy hálózat. jó, ha büszkék vagytok egymásra. anélkül nem megy.
csak a körmömet haggyátok lécci:) :DDD
vontod75 2007.05.18. 10:49:45
az általad idézett törvény betüjével vitatkoznom hülyeség lenne. Egyértelmű, hogy nem volt pontos amit írtam, a kiigazítást köszönöm. (nem gúnyolódok, komolyan gondoltam)
Amit írtam azzal csak arra próbáltam a figyelmet felhívni, hogy átlagkereset környékű bérért dolgoznak és mindez mellett rengeteg plusz jutattást kapnak, amit a versenyszférában dolgozók nem.
A jutalom, szolgálati lakás, és kamatmentes kölcsön kérdése Pesten lehet, hogy álom, de itt Pécsett elérhető, a rendőr ismerősöm megkapta mindhármat, jutalmat többször is, illetve a kamatmentes hitelt a felesége is, aki szintén rendőr (házépítésre).

Mégegyszer mondom nem nézem le a munkájukat, sőt értékelem, de összehasonlítva hasonló iskolai végzettségű munkavállalókkal egyáltalan nem keresnek rosszul. Érettségi után egy két éves rendőrközépiskola kell ahhoz, hogy rendör légy és ezzel lehet simán keresni 90-10 nettót, lejelentett, biztos munkahelyen, amiben bitos lehetsz, hogy onnan mész nyugdíjba ha nem csinálsz hülyeséget, vagy le nem lő valami idióta - igen ez tényleg benne van a pakliban.
Üdv
gecc:

Biztosan mást értünk a zsarnok szó alatt. Valószínűleg mi, egyszerű állampolgárok soha nem tudjuk meg, pontosan miért tették okt 23-án a rendőrök, amit tettek. Lehetnek hipotéziseink. Ami a nagy baj, hogy a jelen események a legpesszimistább hipotéziseket igazolják.

Ha MN-es "fideszes" aggyal gondolkodsz, ami most történt, várható volt. Sőt, vártad is, mikor következik be. Sokan vártuk.

Ha mszps-liberó fejjel, akkor - mint Árpi - nagy csodálkozó szemekkel nézed, mi történik, és kapaszkodsz a bili szélébe (gazdasági determináció - "mer' nem keresnek szegénykék eleget, biztos azér") Mu! Haha!
csati 2007.05.18. 11:35:00

Oké, értem az iróniát, bár szerintem a politikai bűnözést, a korrupciót nem a rendőrségnek kell felszámolnia. Ebben a csatában ők maximum segéderő, de nem nekik kell kezdeményezniük.
cziffra plachta zasztava · www.cziffra.blog.hu 2007.05.18. 11:50:48
Sajnállak, biztos nagyon rossz neked. Mit kezdjek a körmöddel, tán nem rágod ölöget?


Szerintem az, hogy egyes országokban a rendőrök fegyelmezettek, törvénytisztelők és nem korruptak, az csak részben tudható be az anyagi megbecsülésüknek. Nagyrészt a szakma megbecsültségéről, a rendőrök hivatástudatáról van szó, ezeken keresztül pedig arról, hogy ha felbukkan egy bűnöző vagy korrupt rendőr, azt az ő kis társadalmuk kiveti magából, mert szégyent hozott a hivatásra. Természetesen szükség lenne a tisztességes fizetésekre is, de elsősorban inkább a rendvédelem, mint szakma megbecsültségét kellene javítani. Ez egyszerre múlik a rendőrön, aki jó példát mutatva tisztességes, határozott, szígorú, az állampolgárrral szemben udvarias és biztonságérzetet keltő, a bűnözővel szemben szigorú de korrekt kell, hogy legyen, másrészt a rendőrség vezetésén, akik reprezentatív mozgalmakkal tudatosíthatják a népben, hogy "a rendőr a barátod" (ennek pl. az USÁban nagy hagyományai vannak), harmadsrészt pedig, és a mostani írás kapcsán ezt tartom a legfontosabbnak megjegyezni, tehetünk érte mi is azzal, hogy ha "rendőrözünk", akkor nagyon világossá tesszük mindig, hogy mi csak a tisztességtelen, korrupt, stb. rendőröket ítéljük el, az "európai" módon viselkedőt viszont tiszteljük és hálásak vagyunk a munkájáért, mert értünk teszi. Még akkor is, ha nem sok ilyen tapasztalatunk van, éreztetni kell azzal a valószínűleg kis létszámban létező, a megalázóan alacsony fizetésért valóban tisztességesen és megingathatatlanul, udvariasan és korrekten dolgozó rendőrökkel, hogy őket speciel nem utáljuk, sőt, le a kalappal előttük. Ezt a gondolatot nagyon hiányoltam a jelen írásból.

te hacsaturján, rémlik nekem vmi olyanokról, akik sziszegve szolgáltak aljas, nyomorító hatalmakat. de mindegy, nem fárasztalak. :DDD
babwe 2007.05.18. 11:52:24
Nem, en azt nem ertem, hogy pl Te miert vartad, hogy ez biztos be fog kovetkezni!
cziffra plachta zasztava · www.cziffra.blog.hu 2007.05.18. 11:57:54

Köszönöm szépen. (ilyenkor megnyugszom)
I.: Kurva szerencsétlenül jött össze (derült ki) sorozatban pár disznóság a zsaruknál, ez akár lehet a véletlen műve is. Majd Mythbustersék lemodellezik valamelyik adásban, aztán megaszondják, hogy confirmed/plausible/busted.

II.: Ha véletlen volt, ha nem, a két erőszakoskodó rendőrt kiherélném + levágnám a faszát, a három bámulósnak a szemét szúrnám ki, a tolvajnak csuklóból a kezét csapnám le, az autópályás-bizniszelősöknek pár százforintos érmét sütnék a homlokukra + mindkét tenyerükre, az ok nélkül és túlzottan verekedőknek meg feldugnám a gumibotot a valagukba, de vazelin helyett polírpasztával. Csak így, lazán. Aztán természetesen jöhet a tárgyalás.

III.: Azokat a szerencsétlen zsarukat meg, akik a szaros fizetésükért keccsölnek mint a barom, és nem koszolódtak be ennek ellenére sem, rendesen megfizetném, és olyan jogokat adnék nekik, mint az anerikai zsaruknak, de ugyanazt meg is követelném tőlük.

IV.: A mostani állományt meg nagyon keményen megfognám, hogy eszébe se jusson ezután egyiknek sem "megtévedni". Ha valamelyiket a legkisebb szabálysértésen/korrupción/oktalan bántalmazáson kapnám, nemhogy azonnal repülne, de az addig befizetett TB-alapja és nyugdíja is ugrana.
R Gábor:

Pontosan így. Magánéletben, diákjaim között pontosan így fogalmazok. Ha újságíró volnék, szintén. Most, itt a dühöngőban viszont fel kell hívnunk a figyelmet arra is, hogy jelenleg miért van mindaz, amit pl. az amcsi rendőrökről el lehet mondani beláthatatlan távolságra.

Szükségünk van a becsületes rendőrökre. Csakhogy okt 23 óta ők azok, akik a legnagyobb szarban vannak, és kósza hírek szerint ezrével szerelnek le.
Cool Árpi, cool!
Mármint a jegyzeted. A jelenség az igen sajnálatos.

Alapvető marhaságnak tartom ezt az egész kérdéskört politikai szemszögből megközelíteni.

Az égvilágon semmi köze ennek Gyurcsányhoz.

A baj az, hogy van egy olyan rendőrségünk,
amiben él az az érzet,
hogy neki mindent szabad, ha nem látják.
Bármit.
Azért is, mert az emberek úgysem mernek szólni.
Azért is, mert ők többen vannak, és azt tanúskodnak, amit akarnak.
Azért is, mert az ő szavuk többet ér.
Meg különben is rajtuk van az egyenruha.
"Úgyhogy fogd be a szád."

Erről szól a viperás ütlegelés (MINDEGY, milyen tüntetésről van szó, mi a politikai háttér),
ilyen az, ahogy szétvertek embereket az őszi zavargások apropóján heccből a kapitányságon ( index.hu/politika/belfold/angel2358/ )
ilyen az - most nem ugrik be, hol keressem, indexes publicisztika volt - amikor egyetemistaként arra kényszerítették a cikk szerzőjét, hogy köpje le a rendőrautót, aztán a pólójával törölje le - csak úgy heccből, mert megtehették,
ilyen az, amikor követnek éjszaka a városban rendőrautóval, és amikor végre megállsz, közlik a tarifát, hogy ennyit kell fizetned gyorshajtás miatt, és amikor közlöd, hogy nem mentél gyorsan, akkor ők viszont azt közlik, hogy ők meg ketten vannak, és esélyed nincs, hogy a te tanúskodásodat velük szemben elfogadják,
ilyen az, amikor nem kattan be a vészfék, hogy nem kéne a csajt megerőszakolni.
Mert meg van szokva valahol, hogy ők sérthetetlenek és büntethetetlenek.

Ez NEM az elmúlt 1-5 év alatt alakult ki.

Ennek sokkal több köze van az ÁLTALÁNOS TÁRSADALMI viszonyokhoz, problémákhoz, megoldatlanságokhoz. A mi kis világképünk termeli ezt ki, ahol elfogadjuk, hogy az erősebbet és a gazdagabbat védi még a törvény is.

Még 17 év után is tökéletes rutintalansággal állunk hozzá olyan kérdésekhez,

hogy mihez van jogunk, mit várhatunk el -
valamint melyek a kötelességeink és mit kell megtennünk a közösség érdekében.

Addig jutottunk el, hogy ne itt legyen radar és ne itt legyen gyár. Ennyi. Ez nagyon kevés. Ettől nem válik a társadalom erősebbé, egészségesebbé, átláthatóbbá, mint amilyen a múlt rendszerben volt.




kedves gecc:

Nem ezt, és nem biztosra vártuk. Jópár posttal korábban írtam: ami október huszonharmadikán történt, a rendőrök nagyrészének beavatása volt egy informális bűn-szövetségbe. Egymáról tudjuk, ki mit tett, rólunk senki. Innen nincs visszaút. (Illetve önerőből nincs, egy példás és mélyreható számonkérés, vezetők szeppukujával segíthetne.)

Az látszott, hogy a sokszor politikailag nem, de szakmailag és emberileg elkötelezett zsarukat (valószínűleg szándékosan) beleugratták egy óriási gecibe, ahonnan nincs visszaút, mert még a családtagok szemébe is nehéz lehetett a bevetések után belenézni.

Világos volt, hogy egy olyan érzékeny és veszélyes szervezet, mint a rendőrség ilyen legyengült "imunrendszerrel" ezt nem fogja egyhamar kiheverni. Azt viszont, hogy ilyen hamar, ilyen durván, és ilyen konkrétan jelentkeznek a következmények, valóban nem sejthette senki.
Meg még az is elképzelhető, hogy az őszi zavargásoknál a kicsit beijedt rendőröknek azt a tanácsot adták, hogy képzeljék a tüntetők helyébe az országot szétkúró Gyurcsány-Kókát, meg Lamperth Mónikát, aztán ettől tudtak olyan brutálisan dühösek lenni. :))
kovvacs, ott a pont! Meg az előzőeknél is.
kovvacs, perszehogynem fletó egyszemélyes sara. de a választási macchiavellizmussal ő is rátett egy lapáttal arra a szarkupacra, amit jani bácsi kacsintása meg a gyufa naésezése formázott meg annak előtte. ez a szarkupac mostanra igen büdös. az a különbség köztünk, hogy mi konzik már tavaly ősszel éreztük némi könnygázzal vegyítve, nektek meg mostan esik le, mint a közbiztonság drámai romlása. most aztán meg vagytok döbbenve, mint a gyurcsány. könnyekig meghat, tudod?
kovvacs:

Jó és igaz amit mondasz, de.
Marad a kérdés, hogyan s miként tegyük helyre a társadalmunkat?
Figyeld, mindjárt jönnek a liberális generálszószok a szabad versenyről, meg a többi népboldogító baromságról, lehet, hogy TWÁ is beszáll.

Kevés. (És hazug.)

Igenis, szembe kell nézi vele, hogy az emberek nem racionálisan döntenek. Az emberek vallásosak. Ne legyen senkinek illúziói: azt a mentális és lelki lepratelepet, amiben élünk SZIGORÚAN MEGTERVEZETT koreográfia és módszertan hozta létre. Javarészt az ötvenes vektől mostanáig.

Nem tudom, van-e esély egy ugyanilyen szigorú és tervezett emberség-visszaállítási programra. Ráadásul a lerombolt szerves rendszerek helyreállítása általában nagyságrendekkel tovább tart, mint lerombolásuk.

OFF, én beszéltem.
hopp, mielőtt:

"az emberek vallásosak" - úgy értendő, hogy ha mindenkép kell, hogy higgyenek valamiben. Ez most a mosógép.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.05.18. 12:11:07
Öt darab hatalmával(?) visszaélő vadbarom ocsmányságáról esik itten szóváltás különböző stílusokban. Tán nem kéne fokozni a helyzetet!
RE: hacsaturján 2007.05.18. 12:17:51

"Öt darab hatalmával(?) visszaélő vadbarom ocsmányságáról esik itten szóváltás különböző stílusokban. Tán nem kéne fokozni a helyzetet!"

Félő, hogy ez csak a jéghegy csúcsa. Ami most éppen kiderült.

HariSeldon
"...Nem ez volt. Tavaly ősszel, meg idén márc 15-én a megvadult, magából kivetkőzött, részegen gyújtogató és romboló hordát fékezte meg a rendőrség..."
Ez bizony kemény csúsztatás (vagy írjak más szót?).
Ez még az Indexről is világosan kiderült.
Sokan unásig mondogatják, ami Amerikában megtörténik, némi fáziskéséssel nálunk is. Kb. harminc éve iszonyatos és elviselhetetlen volt a New York-i rendőri korrupció, erőszak. (Serpico, Copland c. filmek.) Muszáj volt radikális intézkedéseket hozni: pl. keddről szerdára lecserélték a teljes rendőri vezetést. Korrupció, rendőrbűnözéls ma is van, de elviselhető keretek között. Nálunk is nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb ez lesz a helyzet. De szart rá mindenki. Percenként átszervezték a rendőrséget, évente új vezetőket neveztek ki, és sokan elmentek a rétermettek közül, másokat kiutáltak, és legfőképpen belenyúlt a politika mindenbe. Végletesen leegyszerűsítő az a nézet, hogy kevés pénz = gazember rendőr. A fegyelmi helyzet olyan, mint az iskolákban, a családokban. A rendőr olyan, mint a társadalom: úgyanúgy szeretne pénzt költeni, mindegy milyen áron, azokon a pornószemeteken szocializálódik szexuálisan, mint a többiek. (Ahol a "spriccparti" bevett szombati szórakozás, ott nem szabad csodálkozni.) Az, hogy egy napon közlik, megvannak az erőszakoskodók, máskor is lopott a helyszínelő, letartóztattak 13 autópálya-rendőrt (plusz lőszerkereskedő rendőr-középiskolai tanár), csak véletlen. A jelenség folyamatos. Néhány régebbi eset: 2 kommandós bérgyilkosságot vállalt, félig elégettek egy vállalkozót (90-es évek), Simon Tibi agyonrugdalói között is volt rendőr, és még sok más. Az a baj, hogy nem sikerül feloldani azt az ellentmondást, hogy az erőszakot gyakorlók személyes tulajdonságai nem csak szolgálatban működnek, nem lehet 8-tól éjfélig nehézfiúkat megfékező kommandósnak lenni, utána meg csendes szavú vasárnapi iskolai hittantanárnak.
(Ez a probléma a hivatásos hadseregekben is, lásd szintén Amerikát.)
Erőteljes civil kontroll talán az egyetlen megoldás, és a politikusok sürgős eltakarodása a felügyelet és a szörnyű helyzet megoldásának környékéről is...
Még egy: hozzáértők mondják, a rendőr van a legközelebb a bűnözéshez, a legszennyesebb emberi viselkedésekhez, és azt látja, mindent szabad, nincs következmény, segélyen élők 600-as mercvel járnak, a diszkó oldalfolyosóján bárkit meg lehet szopatni, vele egykorú nímandok százezreket kúrnak el egyetlen hétvégén... egy pillanat alatt szétfoszlik benne minden, ami addig még úgyahogy megvolt.
Most az egyszer egyetértek a Fidesszel, tessék lemondani annak, akinek köze lehetett ahhoz, hogy így mehetnek a dolgok.
hacsaturján:

Ha egy vadbarom ocsmánykodott volna, vagy kettő, az más volna. De öt, vazzeg, öt! Azért ez több annál, mint hogy öt vadbarom összeverődött valahogy. És a többi most kiderült disznóságról nem is szóltam.
"Gyurcsány Ferencet reménnyel tölti el, hogy a rendőrség maga állt élére egyfajta megújulási-megtisztulási folyamatnak."

Ehhez már nem tudok mit szólni. Még lekváros a szája széle, most jött ki a kamrából és azt mondja: ippeg most akartam egy lekvártolvaj-ellenes reformtervezetet benyújtani.

Horn Gyula miért nem áll ki, hogy "Ez nem közbiztonság..." pedig már benne vagyiunk az ejrópajinóban is.
Kedves lonely_photon!

Te nem miattam fogsz vesztesként kezdeni egy bértárgyalást, hanem azért mert nem tudod helyesen leírni azt hogy "ijen meg ojan".
Ede bácssi: pont nekem is a hetvenes évek eleje Amerikában és a Serpico jutott az eszembe...
Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 12:20:50
Ellenőriztem magam (mert egy körmölős faszinger mindig ellenőriz valamit). Egész pontosan öt darab vadbaromról nyökögtem.
A rendőröknek a munkájuk jellegénél fogfa hatalom van a kezükben, ezt vagy tudják kezelni vagy nem, ez nem pénzkérdés. Ami a megvesztegetést meg a lopást illeti, szerintem csak részben múlik a fizetésen. A 90e körüli fizetés elég a megélhetéshez, még ha nem is sok, de azt hiszem sokan keresnek ennél jóval kevesebbet.
Ha hirtelen duplája lenne a fizetésü, akkor csak esetleg azt lehetne alérni, hogy sok csak rendőr dupla jattot kérne...
Előre is elnézést kérek a következő sorokért, és a stílusért, de:

Az az 5 rohadék geci teljes mértékben kibaszta nálam a biztosítékot... Csak egyet tudok nekik kívánni, hogy a maximálisan kiszabható büntetés letöltése idején egyenként kerüljenek cellába 5 kancigánnyal.

Fiúk így a távolból üzenem nektek, hogy ti lesztek nagy Lakatos kis köcsögei, és szerintem vigyetek be magatokkal jó sok kockavajat....
"Kondorosi hangsúlyozta, a tárca a legmesszebbmenőkig együttműködik az igazságszolgáltatással, hogy helyreállítsák a rendőrségbe vetett bizalmat. "A rendőrségben bíznak az emberek, a szervezet bizalmi indexe megközelíti a bíróságokét. Jobban bíznak bennük mint a politikusokban" "

Na hát itt elszakadt a csavart érpár.... Bíróságokét? Persze, annak szemében lehet, akinek még sosem volt dolga rendőrséggel, meg bíróságal... és hogy kerülnek ide a politikusok? azokban bízik egyátalán még valaki???

Ez az ember saját magát nevetteti ki. Mo.-n pont ennek a 3 állatfajnak nem hinnék, még akkor sem, ha kérdez.
hacsaturján:

Énmeg erre írtam, hogy pont ez a rémisztő. Hogy öt egyenruhás is benne lehet egy ilyen undorító dologban, és fogják egymást.
babwe,

meg lehet vitatni, hogy akkor most mit kéne tenni társadalomrendbehozásilag.
Első lépésként.
Még mindig javíthatatlanul naiv vagyok, és azt gondolom, hogy az agyunk járatása fog valamit előre vinni első körben. Akkor is, ha másképp látunk dolgokat.
Nem az a baj, ha másképp látjuk a dolgokat,
hanem az, amikor a kérdésekig se jutunk el meg nem látunk semmit.

Én itt most hadd ne tegyek igazságot konzervatív meg liberális meg baloldali ügyben, mert nekem mindegyik túl szűk kategória.
Azt hiszem, hogy ilyen jellegű kérdéseknél különben se itt vannak a törésvonalak, hanem, hogy valami jobban megfoghatót mondjak, másképp gondolkodik a közbiztonságról meg a rendőrök feladatáról a bulizós egyetemista és a 3gyerekes anyuka. Attól tartok, hogy hamarabb fogja ugyanazt mondani szdsz-s és fideszes anyuka, mint szdsz-s egyetemista és szdsz-es anyuka.

Gőzöm sincs, hogy konkrétan mit kellene csinálni.
De azt jónak tartom, ha akár elvek mentén, akár konkrét javaslatok formájában beszélgetünk-vitatkozunk a hogyantovábbról.

Társadalmi-megoldási receptként én a civil társadalom megerősítésében hiszek. Hogy legyenek olyan szervezetek, akikhez bármikor fordulhatok: biztos lehetek abban, hogy még a rendőrséggel szemben is képviselnek. És ha a rendőrség megtanulja, hogy kontroll alatt van, akkor az egyes rendőrökben is talán jobban működik a visszatartó erő.

De ez nyilván csak az egyik eszköz.

Kellenek ide valószínűleg módosított jogszabályok, módosított képzés, sok minden.

Beszélgessünk erről, mondja el ki-ki, hogy mit gondol. Ez már valamit visz előre. Hajszálakat. De anélkül nincs semmi.


snail1982:

Én is csak remélni tudom, hogy mind az öt besétál mint Rómeó, és kibiceg, mint Júlia.
Hogy ne csak gyalázkodjunk, azért itt egy link egy lelkiismeretes zsaru tollából. Sok mindent megmagyaráz, főleg az első bejegyzésekben.

police.freeblog.hu/

Végignézve a kommenteket, nem jött elő egy kérdés, pedig nekem magától értedődő. A vezetői hiba.

Perszepersze, a zsaruk alulfizetettek. De az, hogy ők nem kapcsolják be a kocsiban az övet, hogy a korrupcióról szóló sztorik mindennaposak de egy vezető se szól erről sose egy szót, ha kilövik valakinek a szemét egy tüntetésen, másnap túlzott kiállás a saját emberekért mind azt mutatja, hogy nincs helyén az értékrend: tövényt nekik be kell tartatnuk de nem kell betartaniuk.

Ez elsősorban szimpla vezetői hiba. Nem társadalmi kérdés. Nem politikai, nem anyagi.

Le is lehet mondani.

És még egy: ilyen esetekre találták ki a kongresszusi vizsgálóbizottságot. Amikor mindenki látja és érzi, hogy gáz van, ami ellen a legmagasabb törvényhozói testületnek fel kell lépni. Nálunk a parlamenti vizsgálóbizottságot a politikai másik oldal döntéseinek lejáratására próbálják használni, elsősorban. Jó elvagytok ezzel egymás között, le is járatódott rendesen, namost kérdem én szenátor urak, mihez fogtok nyúlni.
Hagyjatok már ezzel a társadalom kiveti magából dumával.

Ausztriában jobb a közlekedési morál?
Jobb.

Miért? Mert ott még a tolakodást is büntetik. Példul ha levillogsz valakit az autópályán.
Ez az oka. Így alakul ki a morál. Nem magától.
Nem olvastam el az összes kommentet, de mintha senkinek sem tűnne fel az alapvető probléma (Árpádnak sem).

Az történt ugyanis, hogy öt férfi megerőszakolt egy nőt. Ez az öt férfi történetesen rendőr volt, de lehettek volna vasutasok is, teszem azt.
A rendőröket sem különleges etikai és morális érzékkel gyártják, egészen természetes tehát, hogy köztük is vannak olyanok, akik hajlanak a bűnözésre (persze ha kellően elhivatott emberek állnának rendőrnek akkor arányaiban kevesebb lenne).

Nem hiszem, hogy azért erőszakolták meg azt a szerencsétlen lányt, mert a zavargások óta viszketett a tenyerük. A farkuk viszketett, és úgy gondolták, nyugodtan megtehetik, amit tettek, mert a lány úgysem fog feljelentést tenni. És ez az igazán szomorú: hogy öt darab rendőr együtt úgy döntött, hogy simán, felelősségrevonás nélkül megúszhatnak ilyesmit. És ki tudná náluk jobban?
Hány lányt erőszakolnak meg úgy, hogy soha nem derül ki?

Ezzel a problémával kellene inkább foglalkozni.
kovvacs, a fentiekkel szó szerint egyetértek. a civil szféra megerősödése nélkül nincs kiút. és máris szóba jöhet a z értelmiség felelőssége. miért hagytuk, hogy így legyen?
Ne haragudj Árpi, de ez az írás szar.

És nagy hiba összemosni 5 rendőrruhába öltözött perverz fazont meg az éhező mentőst.
babwe: "Igenis, szembe kell nézi vele, hogy az emberek NEM RACIONÁLISAN DÖNTENEK [kiemelés tőlem]. Az emberek vallásosak. Ne legyen senkinek illúziói: azt a mentális és lelki lepratelepet, amiben élünk SZIGORÚAN MEGTERVEZETT koreográfia és módszertan hozta létre. Javarészt az ötvenes évektől mostanáig."

nincsen ebben valami bugyuta ellentmondás?
Na most gyerekek mindenki rájött hogy baj van a rendőrökkel. így hirtelen. Eddig minden oké volt. Sopronban 2003 ban megvertek egy szórakozóhely előtt. Még bennt sem voltunk. Szétörték az orromat. Kiderült hogy nem is én szóltam be nekik. 2 rendőr végignézte, nem avatkoztak be. Amikor megkérdeztem miért nem, azt mondták ez nem így működik. AZÓTA TUDOM HOGY NEM VÉD MEG SENKI. Ha nem lennének szüleim, nem is hiányoznék a kutyának sem. Meg lehet dögleni nyugodtan.

Ha valakinek valami nem tetszik, az gyűjtsön maga köré embereket és verje szét Budapestet. Ha igaza van, joggal teszi, mert igazságtalanságban nem lehet élni. Mi nem arra születtünk hogy igazságtalanságok érjenek. Már az ovodában is rosszul türtem az ilyesmit.
dark future · www.andocsek.hu 2007.05.18. 12:19:36
Akkor RERE: Ha az a jéghegy szar, akkor bizony el kell olvasztani! (nehogy mán Titanic!)
cziffra,

kit érdekel, hogy mi VOLT?
Ne legyünk már ennyire szokásaink rabjai. (Nem akarom magunkat bántani, de a múlton való csámcsogás a jelenben való cselekvés helyett egyfajta népbetegség.)

MOST mit kell tenni?
Nem tudom a választ, de folyamatosan agyalok rajta.
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.05.18. 12:31:29
Stil 2007.05.18. 12:32:06

Oké, ha már nem olvassátok az előző kommenteket, akkor legalább ne tegyetek úgy, mintha ti találnátok fel a spanyolviaszt és mindenki más csak a farkát verné itten!
babwe 2007.05.18. 12:07:33
Hmmmmm... en azert nem tudok ezzel egyeterteni, mert velemenyem szerint a rendorok mindig is igy viselkedtek, ahogy ebben a nehany ugyben most ez elojott. A rendorok mindig is korruptak voltak, visszaeltek a hatalom adta lehetosegekkel. A rendoreinket nem az a bizonyos oktober 23 tette ilyenne. En inkabb ugy latom, hogy valamilyen oknal fogva csak most dobbentek ra az emberek, hogy ennek esetleg valahogy veget lehetne vetni, es felszolaltak ez ellen. Az mar egy masik kerdes, hogy lesz-e foganatja (szerintem minden marad a regiben).
Azon mondjuk elgondolkodnek, ha ezen esetek veresek lettek volna civilek ellen, akkor azt mondanam, hogy igen, a legnagyobb valoszinuseggel a rendorok sokkal jobban torvenyszerunek itelik meg egy helyzetben, hogy megvernek valakit. De itt nem ez tortent. Korrupcio, nemi eroszak, lopas...azert ezek messze esnek az oktober 23-i esemenyektol. Joooo, a nemi eroszak azert meg belefer ebbe a "kategoriaba".
kovvacs 2007.05.18. 12:28:47
Köszönöm szépen. (egyre büszkébb vagyok)
Ami a civilszervezeteket illeti: mi a teendő, ha két civilszervezet (civilizálatlanul ugyan), de jól összeverekedik?
snail1982

Én is azt remélem hogy visszahallja majd saját szavait amikor a cellába lép: - "TÉRDELJ, SZOPNI FOGSZ".

A legfelháborítóbb hogy már megy a duma hogy a lány önként stb. Ha nem lesz meg a fegyház akkor ideges leszek.
Szerintetek ha holnaptól minden rendőr fizetését megtripláznák, megszűnne a rendőri zsebredolgozás? Ha holnaptól minden orvos fizetését megtripláznák, megszűnne a paraszolvencia? Ha holnaptól minden hivatalnok/tisztségviselő/politikus fizetését megtripláznák, megszűnne a korrupció?

Kötve hiszem.

Ha holnaptól Németországban/Amerikában/Svájcban a harmadára csökkene a rendőrök/orvosok/hivatalnokok fizetése, azonnal bedurranna a zsebredolgozás/hálapénz/korrupció?

Ezt sem hinném.

Mentalitás, ahogy kovvacs írta.
civil szféra, kontroll meg szervezetek.
mint megoldás.
nahát.
a civil szféra mi vagyunk.
a kontrollhoz mi kellünk.
szerveződni is mi tudunk.
mi = mi, magyarok, itt, mindannyian.
tehát: munka. olyan munka, amiért nem jár fizetés, tetszik érteni? nincs benne pénz! ugyanis ettől a tevélenységtől nem leszünk gazdagok, csak jobban fogunk élni...
lehet gondolkodni a motiváláson. mert a mi = mindenki. tehát ha a fél közösség baszik rája, mert minek, mert nem az ő dolga, akkor halott ügy az egész.
ja, és a fél közösség nagyon optimista becslés...
Pl. amit lehet tenni Neked meg nekem, meg bárkinek:

AZONNAL szólni, jelenteni, ha valakit méltánytalanság ért rendőr részéről. Váltsunk a fejünkben, és ne húzzuk meg magunkat.

Nyilván feljelentést is kell tenni, de valószínűleg többre megyünk akkor, ha a már meglevő civil jogvédőknél is jelentkezünk:
www.tasz.hu
www.helsinki.hu
www.nemzetijogvedo.hu

Ezen túl pedig igen, jelentkezni a sajtónál is. Vegyük igénybe a nyilvánosságot. Még ebben az ötrendőrös történetben is komoly szerepe lehetett a nyilvánosságnak!

NEM GONDOLOM, hogy most akkor üldözőbe kéne venni a rendőrséget és szétszivatni.
Azért kellene leszokni a csöndbenmaradásról, hogy segítsünk a rendőrségen és saját magunkon is a megtisztulás érdekében!

Azt is megtehetjük az ügyben, hogy a saját rokonaink, ismerőseink esetében mellettük állunk és segítünk nekik végigcsinálni a néha meglehetősen időrabló és megalázó hercehurcákat.

Ne hagyjuk magunkat.

Ez szerintem nagyon fontos lenne most.

És ennek tényleg az lenne az eredménye, hogy egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy a rendőreink arra valók, amire meg vannak bízva.
Stil, erre már én is felhívtam a figyelmet, sajnos senki nem volt vevő rá, mert megint lehet szájattépni politilag.

Ha érdekel a téma itt egy kis adalék: www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=902505 Ebben a cikkben minden benne van.

Kukakcka, nem nagyon a nemi erősazkról meg arról folyik a szó, hogy két hétig kussoltak, hanem hogy Fleto meg Viki.
A rendőrök g*cik, ez egyértelmű, tisztelet a kivételnek. De polgárkáim, az még nem fordult meg a fejetekben, hogy talán nem kéne gyorsan hajtani, meg egyebek, és akkor nem lenne "csillió forintos" bírság?
Sok autós eleve úgy jár, hogy a della bentvan a jogsiban/forgalmiban, mert kib*szottjól TUDJA, hogy szabálytalankodni fog, és azt is, hogy a kib*szott rendőr majd megörül a zsebpénznek.
Fejétől rohad, vagy a lábától, tökmindegy, ebben a buliban az egész rohadt társadalom pártfüggetlenül benne van - tisztelet a kivételnek.
Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 12:43:46

Egyetértek. Mentalitás.
Kiegészítve, hogy ennyire mélyre kell süllyedni, ennyire obszcén esetek kellenek, hogy végre elgondolkodjon a nép, (márha tényleg elgondolkodik). Persze nyugaton is voltak válságos helyzetek, ott is előfordultak morális-társadalmi problémák, de a mérték, az egész társadalmat, gazdaságot, politikai életet átitató züllés, már szinte visszafordíthatatlannak látszik. Elég depresszáló az egész.
:((
paráznabillegető 2007.05.18. 12:46:12

Ezzel is egyetértek. Ott a pont.
Tudom, ez most főleg rendőrségtopik, de részemről kicsit világmegváltó is.
Tudtok olyan civil szervezetet,
amelyet fel tud hívni egy nő, akit megerőszakoltak, és ők mindenben segítenek - pszichológussal, elkísérik a rendőrségre, stb stb?

Mert nekem egyelőre az jött le, hogy a Helsinki Bizottság, a Tasz meg a Nemzeti Jogvédők úgy általában a rendőrség által laposra vert embereket hajlandók védeni-képviselni, tehát nekik elvileg lenne már segítségük.
kukacka:

Ha esetleg a Serpico c. filmet nem ismernéd, akkor erősen ajánlom, hogy nézd meg mihamarabb. Kísértetiesen emlékeztet az akkori/ottani helyzet az itteni/mostanira ( imdb.com/title/tt0070666/ ). Ott még sokkal gázabb volt, de visszafordították. Itt sem reménytelen.

Illetve ajánlom indenkinek.

kovvacs 2007.05.18. 12:54:51
www.nane.hu/
kovvacs 2007.05.18. 12:01:23

Alapvetően igazad van, ez az általános társadalmi viszonyok, a társadalmi morál hatása a rendőrség tagjaira.
Csak ugyanennek a minimális morálnak a másik feltűnő megjelenési formája Gyurcsány és gyakorlatilag az összes kedvenc kormánytagjának az elmozdíthatatlansága: ezért könnyű ezt összekapcsolni...
kovvacs:
nem az a kérdés, hogy tudok-e olyan szervezetet, amelyikhez fordulni lehet. mellesleg nem tudok.
a kérdés az, hogy miért nem érdekel ez az egész, miért szarok rá magasról. erre mondjuk tudom a választ: nem velem, családtagommal, rokonommal, barátommal, kollégámmal, ismerősömmel történt az eset. innentől hidegen hagy.
érted-e? ez a félelmetes.
de mondok félelmetesebbet: így gondolkozik az ország népének többége.
és a végére a legfélelmetesebb: én ezt elismerem, hogy gyarló vagyok, de a többség nem...
képmutatás.

fó e bető mádzsálend...
Egy megoldást látnék. Épp most van napirenden a Rendőrség és Határőrség összevonása. Puccsszerűen a Határőrséget tegyék fölérendelt szerepbe. Az ottani vezetőket kinevezni a kulcsfontosságú helyekre, egy nap alatt kiüríteni az irodákat és vizsgálat alá vonni az eddigi tevékenységet.

Tudjátok miért nem menne? Mert a rendőrök igen sokat tudnak egyesek viselt dolgairól. Pintér Sándor Hornék alatt lett néhány év alatt alezredesből altábornagy. Ez elvileg kompromittálta volna a FIDESZnél, mégis ő lett a BM.
Közben azért történtek olyanok, hogy felszámoltak egy luxusbordélyt, az ott talált kuncsaftokat zsákkal a fejükön kísérték ki. Eljárás nem indult ellenük és állítólag - suttogják a verebek - híres politikusok is vinnyogtak a rendőrkocsik hátsó ülésén.
Szóval elég néhány év megfelelő rendőri pozícióban és elég szép adatbázist lehet összeszedni a támadhatatlanság kényelmes pozíciójához.

Négy éve még minden hatodik rendőr alezredes volt. Nincs több mondanivalóm.
most lehetne ilyeneket kérdezgetni, hogy hova tűnt gergényi, meg mit csinál petrétei, de felesleges. nem fog itt senki lemondani, ezen kár is erőlködni, ez már csak egy ilyen pár év lesz.

viszont az öt rendőrt gyorsitott eljárásban nagyon megbüntetném. angliában pár éve egy rendőr leitatott és megerőszakolt egy tinilányt, 12 évet kapott. És mindent megérdemelte, ezeknek is kijár annyi, sőt.
Dr. Stein:

Igazad van, ehhez teszem hozzá: vajon ki gondolja azt, hogy a határőrök a becsület mintaképei, még ha a zsandárokkal bajok is vannak? Val. szeg egy kutya mind a két testület.
Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, hogy de azt nem olvastam sehol, pedig nagyon vártam, hogy maga Fletó adta ki a parancsot az erőszakra.

Egyébként pedig, hogy valaki erőszakoskodik vagy lop, az nem feltétlenül a vezetés hibája - szerintem. Mert ugye nem abból indulunk ki, hogy ha más lop én is lophatok.

De mindettől függetlenül, én nem voltam tüntetni/székházat bevenni/barikádot építeni, ennek folyományként nem vertek meg/fújtak le/stb.

Elítélem a jelenlegi politikai elitt (jobb-közép-bal) minden nem helyévaló tettét, de ha 1 millió nem fizet TB-t, pedig kéne, elég egyszerű a vezetésre kenni a szart.

Én az esetek jelentős részében kénytelen vagyok szégyelni, hogy magyar vagyok.
A f**m tele van már azzal a nyavalygással, hogy ennyi pénzert mit várjunk, törvényszerű hogy lopnak a rendőrök, stb. Ad 1 nem annyire kevés az a pénz, főleg amikor 24-48, 24-72-ben verik a f**ukat a járőrkocsiban, vagy az aluljáróban ácsorognak. Ad 2 Legtöbbjük egyszerű gyerek, akinek büdös a kapanyél vagy a kőműveskanál és olyan közegből jön, ahol öt sörrel vezetni, valamint a 'zasszont minimum leugatni mindennapos rutin. Ad 3 a legegyszerűbb rendőrnek is rendkívül széleskörű jogosítványai vannak az állampolgárral szemben, ezzel magasabb kvalitású emberek sem mindig tudnának helyesen élni.
Az, meg hogy a hálapénz meg a rendőrnek adott kenőpénz kvázi ugyanaz, f**ág. A hálapénzzel (amit pl. mi UTÓLAG adtunk a szülésznek) nem egy szabálysértés vagy bűncs. miatti következményeket, felelősségre vonást akartunk elkerülni...
és még valami... öten, a barmok öten! Egyben nem volt - ha már becsület nem lehetett - legalább az észnek egy kis szikrája. Vagy ami rosszabb: okkal hihették, hogy ezt is megússzák.
Dr. Stein · szokvany.blog.hu/ 2007.05.18. 12:59:42
Imént olvasám, hogy legnagyobb ellenzéki pártunk otthagyta a bizottságosdit és máris meghatározta, hogy ki monnyon le.
Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 12:55:43

Amerika azért nem az igazán jó példa, mert ott azért masszív anyagi források is vannak/voltak a dolgok megváltoztatásához, a társadalmi felemelkedéshez. (Úgy gondolom, hogy ez utóbbi alapvető feltétel.)

A másik, hogy Amerika alapvetően egy alulról szerveződő társadalom, míg Mo.-n a mentalitásban még mindig a feudalisztikus-diktatórikus hatalmi megnyilvánulások dominálnak. Nem csak a rendőrségnél, a poltikában, hanem a mindennapjainkban, az utcán, a munkahelyeken, stb. Kussolj, sodródj az árral, meg hasonló beidegződések, vagy a másik oldalról a kivagyiság, a felsőségtudat folytonos fitogtatása.
Ennek megváltozásához generációk kellenek, nem úgy mint az USA-ban.
:(
Valaki más:

"Egyébként pedig, hogy valaki erőszakoskodik vagy lop, az nem feltétlenül a vezetés hibája - szerintem."

Nézd, az mindenképpen a vezetés sara (is), hogy a most kipattant balhék elkövetői meg merték tenni azt, amit megtettek. Ha egészen biztosan tudták volna, hogy le fognak bukni és kurva szarul járnak, akkor van egy tippem, hogy nem tették volna meg azt, amit megtettek.
"Utólag persze sokkal jobban lehet kijönni a dologból, ha nem azt mondjuk, hogy felszívtunk pár csíkot a srácokkal a buli előtt/alatt/után, és ezt el akartam sikálni a biztosurakkal, úgyhogy hagytam magam rommá rámoltatni. Sokkal egyszerűbb előjönni ezzel az "egyik előről, a másik meg hátulról" szöveggel."
ubik.blog.hu/2007/05/18/a_munder_becsulete

Ilyen vélemény is van. Hát, őszintén remélem, barátom, hogy egy egy szép holdvilágos estén, mikor egészségügyi sétára indulsz, két - újdonsült nemi identitásával még csak most ismerkedő - második generációs nagyfarkú néger (bocs a nem-PC fogalmazásért) egy újabb lyukat váj abba a pirospozsgás kis seggedbe és aztán szaladhatsz a AI-hoz panaszkodni. Köcsög.
HariSeldon

Helló. Egyetértek a kommenteddel, én is így látom.

Kiegészítésképpen...... Egy "Introduction to Criminal justice"-című amerikai jogi egyetemi tankönyvben olvastam egy tanulságos cikket, amely a témába vág.
Arról a paradoxonról van szó -- ha már hátradőlünk egyszer és a primér indulatokat levetkőzve megnézzük, hogy miről is (van szó)--, hogy attól, hogy az igazságszolgáltatás jobban kezd működni néha az a látszat keletkezik, hogy a bűnügyi helyzet romlik.
A cikk kifejezetten az erőszakos nemi közösülésekkel kapcsolatos statisztikai adatokkal foglalkozik. Egy konkrét rendőrségi körzetben történtek kapcsán a következőket veszi számba:

1 - fölmerül a gyanú, hogy ebben a bűnfajtában nagy a látencia, tkp. csak minden 8-10. eset kerül jogi útra.

2 - a rendőri vezetés beazonosítja a látencia lehetséges okait, praktikusan hogy a nők miért nem tesznek feljelentést

3 - megteszik a szükséges intézkedéseket

4 - javul a helyzet, egyre több nő tesz
bejelentést, másképpen szólva csökken a látencia

5 - a "sajtó" fekapja a hírt: "egyre több erőszakos nemi közösülés a körzetben!"

6 - egyes politikusoknak szemet szúr a látványos emelkedés, bűnözési hullámról, tehetetlenkedő rendőrségről kezdenek beszéli

7 - (ezt már találjátok ti ki)
csati 2007.05.18. 11:15:54

"Az viszont meglep, hogy Tóta W. ennyire szembehelyezkedik a randőrökkel. Átlagos vidéki kisvárosban élőként azt mondhatom, hogy a helyzet sokkal jobb (itt...), mint amilyen képet az utóbbi idők hírei mutatnak."

--- Átlagos vidéki faluban élek, a szomszédom félholtra és egészen nyomorékra verte a feleségét. A szomszédom keresztapja a volt polgármester, annak meg rokona a helyi kmb. Aki ebben a helyzetben megteszi a feljelentést, annak adok egy spenótízű nyalókát jutalmul.
Ha még célt is ér vele - és nem azt, hogy beviszik a fogdára 72 órára, hogy átgondolja a feljelentést - akkor adok egy egész tucattal.
Árpád itt valamit dalolt arról, hogy ha szarban vagy, akkor kit hívsz, a bűnözőket? Hát bizony, a bűnözőket... Pontosan az ilyen rendőrök miatt terjedt el néhány országban, hogy viszonylag kis dolgokban majd a helyi boss intézkedik. Nem légből kapott a Keresztapa c. filmnek az a része, amikor a temetkezési vállalkozó megerőszakolt lánya "ügyében" - az apát ki is röhögik a bíróságról vidáman távozó tetűk - néhány gengeszter teszi helyre a köznép igazságérzetét. Ezt a helyzetet a szervezett bűnözés főnökei alaposan ki is használják, "merketingeseik" remek hátországot teremtenek a kisemberek között. Erre alapozzák az olyan milliárdos üzletet is, mint például Cleveland egyik nagy bevásárló utcájában az üzletek védelme. Kevesebbe kerül, nincs macera a feljelentéssel, meg a biztosítókkal. (Bizonyos parkolók is így működnek, száz százalékos biztonsággal. Aki megkarcolja a Porschét, vagy netán el akarja lopni, azt megölik, nem "nyomoznak" utána, hogy aztán rossz gyerekkorára való tekintettel aznap szabadlábon legyen.) Némely dél-amerikai államban határozottan jobban fél a lakosság a rendőröktől, mint a bűnözőktől, okkal. Nem kéne megvárni, amíg nálunk is ez lesz.
Nem akarnám elterelni a témát, de az Index hangvétele igen jellemző a társadalmunk mostani állapotára. Minden, a témával foglalkozó cikkben következetesen egy népszerű együttes gitárosának barátnőjéről beszélnek - mintha annak a lánynak az lenne a legjellemzőbb tulajdonsága, hogy egy férfi tartozéka.
Ő Zsanett, 21 éves, fiatal nő, egy nemi erőszak áldozata. Nem mellesleg egy rendkívül bátor, 21 éves, Zsanett nevű fiatal lány, aki nem hagyta magát megfélemlíteni.

Addig azonban, amig az újságírók, az újságolvasók, egyszóval a társadalom nagyobbik felének ennyire természetes, hogy egy nő legfontosabb ismertetőjele az, hogy kinek a barátnője, nos, addig nem lehet azon sem nagyon csodálkozni, ha 5 férfi úgy gondolja, hogy nekik megengedhető, hogy hatalmukkal visszaélve nőket erőszakoljanak meg.
Úgysem buknak meg, ugyan, ki törődik egy akármilyen pasas barátnőjének szavával.

Egy nőnek van neve, életkora, foglalkozása, haj- és szemszíne, vannak érzései, és van neki bátorsága - és nem az a legfőbb tulajdonsága, hogy kinek a barátnője. Kéretik ennek megfelelően beszélni rőla.
Bocs az "ünneprontásért", tudom, ritka esemény az, amikor minden politikai oldal egyetért valamiben.
De ha már arról beszélünk,hogy a rendőrséget meg kellene reformálni, ejtsünk pár szót arról is, hogy a saját gondolkodásunkat is ideje lenne néhány kérdésben megreformálni.
"Én az esetek jelentős részében kénytelen vagyok szégyelni, hogy magyar vagyok."

Ezt ne tedd azért, mert szikrányi haszna sincs. A vadbarmok attól még azok maradnak Szváziföldön is.
HariSeldon a nap droidja. Illetve legalább három droid, mert annyit ír. Tájékozott, félművelt droidok, programokkal bőven ellátva, mégis annyira ostobák...
HariSeldon,

hosszas utánajárással sikerült megvennem az egyik könyvedet, -- még olvasok. :)
paráznabillegető, ez viszont baj. :(
Ez az a része a sztorinak, amit jóval fentebb írtam, hogy 17 év után nemcsak a jogainkat, de a kötelességeinket se ismerjük a közösséggel szemben.
Ócska közhelyes dolgokat fogok mondani. Hogy pl. amikor rohan ki a kétéves kiskölyök az autóút fele, akkor mérlegelés nélkül rohanj utána és kapd el, aztán majd ha életben maradt, akkor nekiállhatsz körbenézni, hogy kihez tartozik.

Szét fog rohadni alattunk ez az egész ország (és fütyülök a bal meg a jobboldalra), ha nem fogjuk fel, hogy a saját életünk függhet attól, mennyire vagyunk hajlandók részt venni a közösségben - MINIMUM a fentebb említett példa szintjén.
(Én próbálom azt hinni, hogy nem tartunk itt. Sőt. Jók a tapasztalataim. Ha fel akarok szállni a buszra babakocsival, mindig segít az az ember, akit megkérek, és megmondom neki, hogy pontosan hogyan tudna segíteni. Úgy vettem észre még magamon is, hogy inkább azért nem segítenek az emberek, ha nem teszik, mert nem tudják, hogy hogyan kellene. És zavarban vannak. Kommunikálni nem tudunk, kérdezni nem tudunk, FÉLÜNK segíteni, de ott még talán nem tartunk, hogy 100százalékban közömbösek lennénk egymás iránt.)
kukacka:

I.: Természetesen normális fizetést kell nekik adni (mint írtam volt a mai első hsz.-emben). Ez is része volna a változásnak.

II.: Amerikával kapcs. abszolút igazad van, de azért tegyük hozzá: az ő országuk nem volt soha átjáróház ide jövő, aztán itt egy "kicsikét megpihenő" tatárral, Habsburggal, törökkel, némettel, orosszal stb. Úgy könnyű.

De azt fenntartom, hogy erősen tanulmányozni kéne az itteni vezetésnek azokat a módszereket, amikkel az ottaniak felszámolták a Serpicoból ismert viszonyokat.
kovvacs: "Társadalmi-megoldási receptként én a civil társadalom megerősítésében hiszek. Hogy legyenek olyan szervezetek, akikhez bármikor fordulhatok: biztos lehetek abban, hogy még a rendőrséggel szemben is képviselnek. És ha a rendőrség megtanulja, hogy kontroll alatt van, akkor az egyes rendőrökben is talán jobban működik a visszatartó erő.

De ez nyilván csak az egyik eszköz.

Kellenek ide valószínűleg módosított jogszabályok, módosított képzés, sok minden.

Beszélgessünk erről, mondja el ki-ki, hogy mit gondol. Ez már valamit visz előre. Hajszálakat. De anélkül nincs semmi."

imho

-- az egyik probléma nincs civil belügyminisztérium. kéne. nota bene ma egyáltalán nincs belügyminisztérium. csak az ombudsmanok hivatalai vannak. belőlük egy civil minisztériumot kellene szervezni, ahová állampolgári bejelentéseket lehet tenni.

-- a másik probléma, hogy a rendőrség működésének nincs politikai felelőse. ennek oka, hogy az igazságügyi és a rendészeti minisztériumot (svájci mintára) összevonták. a megoldás egy új védelmi minisztérium felállítása lenne. (az igazságügyminisztérium elsődleges feladata nem a rendvédelem irányítása, hanem a törvényelőkészítés.)

-- oktatási minisztériumnak ki kellene dolgozni valami tesztet, hogy az állományból szűrjék a nyilvánvalóan alkalmatlan elemeket.
Na azért ne keverjük a szezont a fazonnal.Itt 3 dolog áll:
1,becsületes rendőrök
2,egyenruhás gazemberek
3,politikaikag megvehető vezetők.
Mindannyian tudunk példát mindre,de általánosítani nem szabad.A gennyest ki kell vágni követtörjön ne a bizalmat.Itt a 3. pont a kérdéses,de még méhány ilyen,"oszt jó napot" nekik is,-meg a megrendelőknek is.Egyszer valaki virítani fog.
"hogyan képzelhették, hogy nem fognak megbukni"
Gondolom sokakban felmerult mar, hogy talan mar elkovetett az 5 musketas hasonlo buntettet, csak az jobban sikerult, talan az aldozatot jobban megfelelmlitettek. Es allati hatalmuknak koszonven valoszinu, hogy akkor a 2 szemlelodo segedkezo is ott volt a toppon. (hiszen az is eleg valoszinutlen, hogy oket kihagytak volna a partibol..) Persze csak mint lehetoseg, de ha egyszer ok ennyire biztosak voltak abban, hogy ez nem fog kiderulni...
picit off csak
mikikese 2007.05.18. 13:07:14

Igazad van, és rögtön tudok konkrét példát csatolni. Az USA-ban az elmúlt kb 5 évben tömegével derültek ki katolikus papok által elkövetett szexuális vétségek. Olyanok is ki merték nyitni a szájukat, akiket 20-30 évvel ezelőtt zaklattak.
Az egyházon belül (és valószínűleg a civilek körében világszerte) nagyon sokan azt gondolják, hogy micsoda züllött egy népség az amerikai katolikus egyház. Vatikáni embereket küldtek ki, alaposan átvizsgáltattak dokumentumokat, extrán rájuk szálltak. Nyílt és ki nem mondott büntetéseket kaptak az egyháztól (pl. nem nagyon számíthat mostanában amerikai püspök bíborosi kinevezésre).
Közben jóval valószínűbb, hogy a jelenség általános, mindenhol előfordul. Csak máshol nem derül ki.
(És hogy ne legyünk nagyon igazságtalanok: az USA-ban is azért olyan tömény a most felbukkanó anyag, mert évtizedek hallgatását törték meg rengetegen. Nem egy-kettő, hanem többtízévnyi zaklatási ügy került egyszerre a felszínre.)

ON
hacsaturján 2007.05.18. 13:05:10
Dr. Stein · szokvany.blog.hu/ 2007.05.18. 12:59:42
Imént olvasám, hogy legnagyobb ellenzéki pártunk otthagyta a bizottságosdit és máris meghatározta, hogy ki monnyon le.

Végül is, ki más javasolhatná? Az érintettek? hehe
Kovvacs:

Jó a példa. Viszont abszolút nem baj, hogy kiderültek a disznóságok odakint a pedofil papokról/itt a bűnöző rendőrökről, váljon csak el a szar a májtól. Inkább túlreagálja egy kicsit a társadalom az ilyen szemétségeket (ha túl lehet az ilyeneket reagálni egyáltalán), mint hogy menjen tovább a Nagy Össznépi Kuss.
kutacs, mit értesz civil belügyminisztériumon? Mi volna a feladata, hatásköre, stb? Ez számomra így ismeretlen fogalom.
"cinic 2007.05.18. 11:01:00
jobbos vagyok leginkább, de megvédem a Gyurcsányt, esküszöm, ha leváltják
a Rebisz vezetőjét ÉS
az országos rendőrfőkapitányt ÉS
a Petrétei minisztert. Vagy, max, hagyják, hogy maguk lemondjanak 24 órán belül.
"

Így van. csak akkor. pedig nem vagyok jobbos. :-)
" ki nem vett még rendőrt? "
Én. és ha te igen akkor temiattad is tartunk itt.

"Ki látott már olyan egyenruhást, akit nem lehetett megvenni?
"
Na ilyet még én sem nagyon.

Aki nem tudná, a táncrend a következő:
1. Rendőr atyáskodva: maga mivel foglalkozik, (keresztnév)?
2, Megszeppent honpolgár: ˙(munka megjelölése)
3. Rendőr: ahhoz kell az autó, ugye? merthogy ez a kihágás minimum három pont meg jogosítvány meg csillió forint bírság, halmazatban!!
4. POlgár: a pénz nem is baj, de a jogosítvány...
5. rendőr: nem is tudom, mit tegyek magával
6. POlgár, félrevonul EGY rendőr vele tart (ha baj van, egy állítás, egy tagadás), polgár visszakéri a forgalmit, beletesz négyzetgyök csillió forintot, visszaadja
7. Rendőr félrevonul a forgalmival, visszaadja (már üres), vizslát, máskor vigyázzon.
"

Aki e szerint jár el az egy rossz szóval se illese a rendőröket. Te tehetsz róla, hogy ilyenek. A te erkölcsi tartásod kevés ahhoz, hogy elválald saját tettid következményét. Ha te így csinálod akkor nincs jogodalapod SEMMIT számonkérni rajtuk.

A jó megoldás:

"1. Rendőr atyáskodva: maga mivel foglalkozik, (keresztnév)?
2, Megszeppent honpolgár: ˙(munka megjelölése)
3. Rendőr: ahhoz kell az autó, ugye? merthogy ez a kihágás minimum három pont meg jogosítvány meg csillió forint bírság, halmazatban!!
4. POlgár: a pénz nem is baj, de a jogosítvány...
5. rendőr: nem is tudom, mit tegyek magával"
6.POlgár: Hát Ön tudja mi a feladta.
7. Rendőr: szonda?
8. Polgár persze. (Aki iszik vezetés közben pusztuljon)
9. REndőr: Szondát eldobja. Na öszintén mikor ivott. (Még probálkozik)
10. Polgár: két hete.
11. Rendőr hát nézze az csilió forint meg feljelentés be kell menni... (Utolsó probálkozás hátha mégis megveszed)
12. P: Hát akkor tegye a dolgát!
13. R: Akkor viszlát legközelebb vigyázzon.

A legtöbb nem fog feljelenteni, mert nem dolgozni akar hanem kaszálni.

Hát ennyi.

Tettid = tetteid :-)

Hát nem vagyok egy Jókai :-)
Valkür: tökéletesen egyetértek, engem is rendkívül módon zavar, hogy ez a lány "ismertetőjegye". Ez éppen annak a gondolkodásnak a nyelvi megnyilvánulása, amelyből fakad a lány megerőszakolása.

kovvacs: igazad van, nem tudunk kommunikálni, semmilyen szinten. Ha visszaviszem a boltba a rohadt joghurtot, azt az eladó személyes támadásnak veszi, akármilyen udvariasan és szépen kérem, hogy cserélje ki.


Valamint: javítsatok ki, ha tévedek, de ha a lány akarta volna ilyen úton lerendezni a közlekedési bírságot, a rendőrök akkor is bűncselekményt követtek el, nem?

Egyébként meg, lassan fel kéne állítani egy nőkből álló különleges alakulatot, mert írtó kemények ám az egri asszonyok leszármazottai. Hedvig összeveri saját magát, hogy lejárassa a Szlovák Köztársaságot, Zsanett meg megerőszakolódik, hogy lejárassa a rendőrséget.
BAHH!!!! Ezt ki hiszi már el???
Természetesen csakis és kizárólag legnagyobb ellenzéki pártunk javasolhatja, ettől függetlenül a vadbarom Lesothóban is vadbarom marad. Pusztán arra utaltam, hogy a cserebere project éppenséggel aktualitását vesztette, mert vannak fontosabb dolgok is.
Az, hogy az áldozat egy félig imert ember barátnője, nyilvánvalóan segített abban, hogy a (bulvár)média felkapja az ügyet. ez is elég szomorú persze. nincs most időm végigolvasni mindet, este leszek, előreláthatóan.
valkür, igazad van, de ez még nehezebben fog menni, mint a rendőrség megreformálása. Biztosan Te is többtucat példát tudsz arra mondani, hogy a társadalomban él egy nagyon fura nőkép - mert arról azért nem beszélhetünk, hogy a nőknek semmi joguk és kimondottan másodrendűek volnának, de... Vannak itt bajok bőven. Ha lehet olyan marhaságot mondani, akkor azt mondanám, hogy "mélységében" nem túl nagy bajokról van szó, de "szélességében" igen. Példával: senkinek se jut eszébe a nőktől elvenni a szavazati jogot vagy fátyol alá parancsolni az arcukat, de szinte mindenki azt hiszi a gyereket szült nőkről, hogy kiírták magukat egy életre a megbízható, értelmes, teherbíró munkaerő csoportjából. Még a nők is így gondolják.
Szóval lesz ezzel itt még meló.
És nagyon tartok tőle, hogy a rendőrséget ennél könnyebb lesz gatyába rázni.
Ha bajba kerülsz, nem tudod hívd -e a rendőrséget, ha egy gyereknek problémája van, nem tudja merjen-e szólni tanárának, a tanár nem tudja merjen-e szólni a szülőnek, a szülő nem tudja merjen-e szólni a gyerekét bántónak..........Ezt valahogy alulról fölfelé építkezve kellene megoldani, mert fordítva nem megy. Mert a fejétől bűzlik...
lehet, vazze, hogy létre kellene hozni egy tisztességes köztársaságot a meglévőn belül. mondjuk nevezhetnénk Hunniának.
Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 13:12:47

Pénzen én nem csak fizetésemelést gondoltam. Rendes felszerelés, jól felépített, működő infrastruktúrák, kutatások, felmérések készítése, feldolgozása, komoly szakemberi gárda a helyzet elemzésére, megváltoztatására, kommunikáció fejlesztése a lakossággal, marketing, vagy akár a rendőrautók bekamerázása.
Ja meg még kellenek jó ügyészek, bírók, akik precedens értékű, a jövő játékszabályait meghatározó döntéseket hoznak. USA-ban a bíróságot senki nem vonja kétségbe. (Esküdtszék)
Ja meg ott lehet ám perelni. Még egy 50-es években írott krimiben olvastam, hogy ott a zsaruk, ha női foglyuk van, sepernek, mint állat be vele az őrsre, nehogy azt állíthassa a nő, hogy útközben megizélték.
hunnia!!!
lol.
ami belölünk jönne létre, ezért ugyanolyan lenne, mint magyarország, csak kisebbe.
Fuhur: minden szavaddal egyetértek. A regény pedig, amiből a nicked van, a kedvenc könyveim egyike.

Hacsaturján: vazz, ember, hagyd már a bütykös bánatba itt a politikát! Ez a topic pont, hogy kurvára nem erről szól (mondom úgy, hogy egy platformon vagyunk).
Kukacka: újfent egyetértek.

Továbbá kicsit OFF, de sebaj: amióta kiderült, hogy biza' a bíróság sem tévedhetetlen (lásd Mór), azt ugatom, hogyitt is esküdszéknek kéne döntenie bűnös/nem bűnös kérdésben. Nem egészséges, hogy gyakorlatilag egy ember (a bíró) dönt egy ilyen fontos dologban egy személyben, merugye elvileg ott van a két ülnök, de gyakorlatilag díszek.
azért az is gáz hogy ezt az egészet le lehetne tömöríteni 5 kommentbe. meg kéne tanulni olvasni.
Ignis, kösz a támogatást!
Kovvacs, naná, hogy nem egyszerű, de legalább ilyenkor szóljunk már, hogy ácsi, nem a pasim miatt vagyok aki vagyok hanem azért, mert van saját életem és emberségem.
Tóta, kösz a reagálást, de egyrészt, Ti újságíróként sokat tudnátok tenni a jelenség ellen, másrészt pedig azt hiszem, ez az ügy akkor is nagy port vert volna fel, ha Zsanett, a 21 éves lány -akit 2 rendőr megerőszakolt, 3 pedig szó nélkül végignézte az eseményt- éppen egy vízvezetékszerelővel jár. Vagy mondjuk senkivel sem jár, mert olyan is előfordulhat.
Ami történt megtörtént, a zsaruk 8-10 évre biztos rács mögé kerülnek, de annak a lánynak a méltósága darabokra tört.
Hát legalább a sajtó ne rombolja tovább azzal, hogy megvonják tőle az önálló személyiség jogát.
Különösen az elektronikus sajtó, ahol olyan könnyű szerkeszteni a szövegeket. Egy nyomtatott újságot már nem lehetne visszahívni, de Ti simán megtehetitek, hogy egy strike taggel kijavítjátok és legalább utólag megadjátok neki a személyiségének járó tiszteletet.
Mert ennek a lánynak jár a megbecsülés, nagyon bátor volt, mindnyájunk érdekében vállalta fel ezt a meghurcoltatást.
A tisztességes köztársaság létrehozásához az kellene, hogy a jól bevállt igazságok mellett egy emberként álljon ki az ország, de legalábbis nagyobb része, pl. ne lopj, soha, senki, sehol..és nincsen magyarázat. Stb.
Fuhur,

igazad van, követ rám. Azt azért mentségemre, hogy a legutóbbi öt esetből négyszer - szerintem - nem tettem semmit. Az ötödik gyors volt, 70 helyett 90. A másik négyből kettő állítólag piros - esküszöm, hogy nem, de ők ketten voltak - egy állítólag gyors (szerintem nem) egy pedig azért, mert otthon maradt minden papírom, és bár már elindult a kedvesem velük - kértem 25 percet - azt mondták, hogy akkor inkább bevisznek, majd reggel telefonálhatok egyet. Nem a közlekedési morál szar állapota miatt állítottak meg, hanem mert - sorry - nagy az autóm és kinéz belőle hogy van nálam pénz. Miért fizetek? Azért, mert így egyszerűbb, mert nincs két órám arra, hogy egy állítólagos (!) gyorshajtás miatt rabosítsanak. Olvasd el mit írt TWÁ előző opusában az előzetesről, mutatis mutandis ugyanez áll a sima bekísérésre is. Inkább fizetek, mert itt nálunk, Magyarisztánban ez az egyetlen rövid távon működő megoldás. Aki alulnézetből akarja megnevelni a teljes rendőri állományt - mint a Te alternatív tanmesédben a POlgár - az nem karakán hanem hülye. De van egy javaslatom. Kész vagyok időt, pénzt áldozni arra, hogy - ha a rendőrség megjavulásában érdekelt hajjakendek, miniszter, mittomén ebben partnerek - csaliként buktassam le az összes korrupt rendőrt. Megyek az úton az autómmal, kicsit még gyorsan is hajtok - csak kicsit, tudod, beugratás, de legyen tuti az amnesztia - ha megállítanak, felkínálom a lét, rögzítem pici kis kamerával, azután üljön a szemét, Ha ül. De nem fog. A széna téri geci is maradt rendőr, csak lefokozták. Rendőr a rendőrnek nem vájja ki a szemét. A szemét.
"lehet, vazze, hogy létre kellene hozni egy tisztességes köztársaságot a meglévőn belül. mondjuk nevezhetnénk Hunniának."

Ez már ojan szempontból is ritka hasznos lenne, hogy így búcsút intenénk a külföldi adósságainknak is, Mo. pedig egy csődeljárás keretein belül, jogutód nélkül megszűnne. :)
Kukacka:

Meg normális törvények is kellenének, ahogy fentebb írtam
Meg a törvényeket nem elég meghozni, be is kell tartatni, de ki?!
Most olvasom, hogy miutan Zsanettet megeroszakoltak, haza is vittek, es Zsanett felszaladt es lehozott nekik 20ezer forintot. Vagy ez is ironia es en nem vettem eszre?
Pele: a 66-os úton, a halál f*szán a sivatag kellős közepén ki tartatja be az átlag usákiaival a sebességhatárt? Oszt' mégsem megy 50 mérföld/óra fölé az istenadta...
a Hunnia nem rosz otlet, csak erotlen még es nincs epkezlab vezetoje, amit nem is akarnak... es kellene bele egy Arpad is.
Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 13:50:21

Hát ott sem tartja be mindenki. Csak ott ezért megnéznek és elszörnyülködnek. Itthon viszont a primtív viselkedésminták gyorsabban terjednek a fénynél.
valkür, ez esetben másképp is meg lehet közelíteni a kérdést:
a lány számára védelmet és hitelességet adott a baráti kapcsolata. És ugrásszerűen megnövelte az esélyét arra, hogy meglegyenek a tettesek.
Nem szép dolog, hogy ettől függ?
Naná, hogy nem.
De ha én ilyen helyzetbe kerülnék, én is előkapnám azokat a rokonaimat, akiknek a neve mond valamit a sajtónak.
Hogy 1, nagyobb védelmet kapjak 2, jobban higgyenek nekem 3, valóban felderítsék az ügyet.
Lehet háborogni, hogy ez nem jó így. Sztem se jó. De nézd arról az oldalról, hogy a lány felhasználta a helyzetét arra, hogy a névtelen nőkön segítsen.
Van erre más példa is, és nem kell mindig nőkhöz kötni. Igaz, most pont nő jut eszembe, de nem ez a lényeg: Erős Antónia arra használja a hírnevét, hogy felhívja a figyelmet a lappangó cukorbetegség veszélyeire. Jól teszi. Az ismertség nagyobb hangsúlyt ad neki, lehetőséget, hogy szerepeljen, foglalkozzanak vele. És nincs ebben kivetni való.
Hát ez az. Bárkivel beszél az ember, mindenki egyetért pl. abban, hogyha valami kis faszkalap elkezd firkálni a villamos ablakára filccel, akkor a kedves utasoknak kéne felnyomni a valagába a filcet, és a következő megállóban úgy lehajítani a villamosról, hogy a foga törjön a járdasziget szélén. Oszt' mi történik, ha pár "művész úr" elkezd rongálni? Semmi. Civil kurázsi kéne ide.
kovvacs 2007.05.18. 13:56:23

Jó hát akkor VÉGRE megerőszakolták egy celeb csaját is! Azért ez elég szarul hangzik.
mikikese 2007.05.18. 13:07:14

Nálad a pont!
Erről beszéltem. Ha ész nélkül vagdalkozunk, politikai előnyökért eltorzítjuk a tényeket, visszakézből lemondásra szólítjuk a rendőrség vezetőit - azzal konzerváljuk azt a helyzetet, amiben ezek az atrocitások létrejöhetnek.

mikikese, ez annyira pontos, hogy beidézem tőled : - ), nem árt ha többször elolvassa mindenki:

"Egy "Introduction to Criminal justice"-című amerikai jogi egyetemi tankönyvben olvastam egy tanulságos cikket... A cikk kifejezetten az erőszakos nemi közösülésekkel kapcsolatos statisztikai adatokkal foglalkozik. Egy konkrét rendőrségi körzetben történtek kapcsán a következőket veszi számba:

1 - fölmerül a gyanú, hogy ebben a bűnfajtában nagy a látencia, tkp. csak minden 8-10. eset kerül jogi útra.

2 - a rendőri vezetés beazonosítja a látencia lehetséges okait, praktikusan hogy a nők miért nem tesznek feljelentést

3 - megteszik a szükséges intézkedéseket

4 - javul a helyzet, egyre több nő tesz
bejelentést, másképpen szólva csökken a látencia

5 - a "sajtó" fekapja a hírt: "egyre több erőszakos nemi közösülés a körzetben!"

6 - egyes politikusoknak szemet szúr a látványos emelkedés, bűnözési hullámról, tehetetlenkedő rendőrségről kezdenek beszéli

7 - (ezt már találjátok ti ki)"

Vegyük észre, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent az autólopások, a betörések, stb, száma. Meg lehet nézni az adatokat. (De személyesen is tapasztalom. Itt a környékünkön 2000 körül még hetente elloptak egy-két autót. Ma már csak elvétve fordul elő.)
A rendőrség az őszi zavargások kirobbanásakor (székházostrom, és a köv. pár nap) látványosan bénázott, aztán egyre profibbak lettek. A nagy okt 23-i rohamot már viszonylag biztonsággal szerelték le, de viszonylag sok volt a "túlzott rendőri erőszak". Idén márc 15-re felnőttek a feladathoz. A pozitív folyamat jól látható.
Szintén vagy tíz éve volt valami eset, talán a bécsi úton?, egy kzöpiskola egyik diákját keresvén a rendőrök megpofoztak egy tanárnőt. Az esetet asszem, csak a Magyar Narancs tárgyalta. A rendőrség, ügyszég érdemben nem is vett róla tudomást. Perpill egyre-másra kiderülnek a disznóságok, és nem csak a feljelentés nyomán eltitkolhatatlan megerőszakolás, hanem az a banrablós lopás is, ami elvileg nyugodtan eltitkolható lett volna. Meg sok más. És a rendőri vezetés, meg a kormányzat nemhogy eltitkolni nem akar, hanem tülekszik az elítélésében, és ezerrel nyomja a kivizsgálást.

Na, ezeket a tendenciákat kéne nem akadályozni, hanem éppen erősíteni.

Ha leváltod azt a rendőrkapitányt, aki eltakarította az utcákról a gyújtogatókat, és éppen azért, mert eltakarította, akkor előbb-utóbb olyan kapitány lesz a helyén, aki nem takarítja el. Akkor sem, amikor éppen a te házadat gyújtogatják.
(Más lenne a helyzet, ha azért váltanád le, mert - bár eltakarította, amit -, de egyébként viszont kenőpénzért mondjuk betörőbandákat fedezett. Azért le lehet, és le is kell váltani, persze. De itt nem erről van szó.)
És ha leváltod a rendőrparancsnokot, mert kiderült, hogy az állományából néhány barom nem bírt a farkával, és egyébként is barom - akkor előbb utóbb olyan kapitányod lesz, aki mindent megtesz azért, hogy ne derüljön ki többé az ilyesmi.

Mert egyébként meg - ahogy azt már többen is mondták, de nem lehet elégszer - a rendőrség ugyanolyan, mint az egész társadalom. Ugyanazokból az emberekből áll. Nem valami külön identitás.
hadnagyom, ha én feltolom a villamoson a firkáló valagába a filctollát, akkor önbíráskodom, ha beperel a firkáló (jogalapja van), akkor bíróság, stb, és én leszek a hunyó, tuti. vagy a bkv mellém állna? nem ismerek ott snekit, csak veszema bérletüket... ami drága és szar, de ez már egy másik topik lenne.
szóval ennyit nem ér nekem.
ahogy elnézem, mintha én lennék a nagy átlag...
jé.
Nem hinném, hogy egy ilyen kis geciláda, miután a villamos népe konkrétan lehajította a járműről a firkantási kísérlete miatt, rögtön rohanna a rendőrségre, akik nagy bőszen kiszállnának hat járőrkocsival. Azért eléggé életszerűtlen volt a példád.
persze mert a hadnagy úr már megint kicsit túllőtt a célon. elég lenne szólni neki hogy haggya abba, főleg ha még rajzolni sem tud.
index.hu/politika/bulvar/0518grmv/

na kezdjük azzal a takarítást,
hogy rendőr soha semmilyen szabálytalanságot ne kövessen el.

Még akár úgy is, hogy
ne legyen ebben egyenlőség, rendőrnek legyen több a büntetése ugyanarra a cselekedetre.
kovvacs,
a civil belügyminisztérium a feladata kb. az, amit ma az ombudsmanok hivatalai látnak el. állampolgári bejelentések alapján alapján vizsgálatokat indítanak, az állampolgárok jogainak képviselik, az állami szervek jogsértőnek talált gyakorlatáról a közvélemény értesítik.

a civil belügyminisztérium kb. azt csinálja belföldön, amit a külügy külföldön: ellátja az állampolgárok közvetlen képviseletét.

valamint a politikai szembenállások során ez a minisztérium közvetít. nem kell magyarázni, hogy belföldön is kialakulhat tartós politikai szembenállás. például ha az ellenzék - kimondva vagy kimondatlanul - persona non gratanak tekinti a miniszterelnököt a civil belügyminiszter, vagy annak megbízottja próbál meg közvetíteni.

a civil belügyminisztérium feladatai élesen elválnak a rendőrséget felügyelő védelmi minisztériumtól vagy az ügyészséget felügyeletét ellátó igazságügyminisztériumtól. ettől civilek. de vizsgálatot folytathatnak a rendőri brutalitások és téves bírói ítélkezés esetén.

ezeket a feladatokat ma részben a köztársasági elnök hivatala, az ombudsmanok hivatalai, a parlament eseti vizsgáló bizottságai, az önkormányzatok látják több-kevesebb sikerrel, a civil belügyminisztérium ezek feladatait foglalja magába.
" hadnagy úr már megint kicsit túllőtt a célon"

Háát, a villamosos/vonatos topicokon akkor rendszeres lehet a célon való túllövészet, mer' biza' elég sokan szeretnénk a firkantók ánuszaiban látni a filceiket...
hadnagy:
nem hinnéd.... na de ha mégis, pattog a kis vakarcs, és bejön neki!
milyen jogon alkalmaztam ellene erőszakot, hm? beszélgessek erről esetleg éjjel a rendőrőrsön, hm? hozzak tanúkat az éjjeli járatról? hát persze, hiszen mindenki szivesen kiállna mellettem, sőt, bíróságra is mennének az igazam érdekében...
tényléeg életszerűtlen, valóban...

kurva messze van még a magyar jogrendszer ettől az általad elképzelt optimumtól...
lonely_photon 2007.05.18. 13:59:03

Mi a gondod? Valkür azt reklamálja, hogy mi a fenének kell mindenhova odaírni, hogy a lány kinek a kije. És hogy ez miért fontos.

Ne kapd már fel a vizet, egy szóval se mondtam azt, amit írtál.
Cinic:

Nem mondtam, hogy követ, rád inkább azt, hogy bűnrészes vagy. Egy megvesytegetésnél a két fél megegyezik, hogy megszegik a törvényt, mert ez mindkettőjük számára előnyös. Ennyi.

Ha te hajlandó vagy megszegni a törvényt, nincs erkölcsi alapod arra, hogy mástol elvárd, hogy ne tegye.

kutacs,

ez tényleg jó, ilyen tényleg kellene.

Hari Seldon: egyetértek
Molaris: kivételesen egyetértek veled.

Tudomásul kellene venni, hogy nincs, és soha nem is volt a magyar demokráciának ideális állapota, amihez képest ez, ami van, szar. Már csak azért sem, mert ilyen rendszer a magyar történelemben még nem volt. Amit most létrehozunk, az első parlamentáris demokráciánk. Minden intézmény félkész állapotban: parlamentarizmus, kormányzás, ellenzék, pártok, igazságszolgáltatás, stb. Félkész demokrácia. A helyzetet bonyolítja, hogy mivel a forradalom elmaradt, a régire épül az új. Tudomásul kell venni. A rendőrséget nem lerombolni , megváltoztatni kell. Ellenőrizni. Kordában tartani.
A mostani eseteket sem szabadna már megint politikai szempontból hiszterizálni a hangulatot. (lásd MN cikk, amely mellesleg a politikai csúsztató-manipulatív újságírás csúcspéldája, tanítani lehetne belőle, az összes trükköt). Józanul „hátrébb kellene lépni”. Józanul cselekedni. A politikai hisztériakeltés csak ennek a lehetőségét szűkíti be.

Mit kellene tenni konkrétan? A bűnösöket felelőségre vonni. Keményen. Gondoskodni arról, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő, vagy ha előfordul, másnapra derüljön ki. Ennyi. Ez nem politikai ügy, ez rendőri túlkapás.

(Jut eszembe: nem most akarja a kormány az erőszakról szóló törvényt megváltoztatni?)
Paráznabillegető, én konkrétan arra gondoltam, hogyha egy vakarcs azzal állítana be a rendőrségre, hogy análisan bántalmazták (a seggébe nyomták a filctollát) a villamoson amikor firkálni akart, az egész őrs betegre röhögné magát és nagy ívben szarnának a fejére. De szerinted az átlag graffitis kisköcsög olyan fajta, aki rohanna a rendőrségre, ráadásul egy ilyen sztorival? Ugyanmár...
--
Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 13:58:43
Hát ez az. Bárkivel beszél az ember, mindenki egyetért pl. abban, hogyha valami kis faszkalap elkezd firkálni a villamos ablakára filccel, akkor a kedves utasoknak kéne felnyomni a valagába a filcet, és a következő megállóban úgy lehajítani a villamosról, hogy a foga törjön a járdasziget szélén. Oszt' mi történik, ha pár "művész úr" elkezd rongálni? Semmi. Civil kurázsi kéne ide.
--

Egyszer próbáld ki. Megsértenéd az önrendelkezéshez való jogát az emberi méltóságát, a szuverenitáshoz való jogát, meg a mittoménmihez való jogát.
Nomeg nem arányos a te lehajításod a villamosról azzal, hogy ő tulajdonképpen véletlenül nem is készakarva ráfirkált a villamosra, meg különben is megbánó magatartást tanusít az ügyben.

Téged el fog meszelni a bíróság, a másikat meg az ügyészség el is fogja felejteni feljelenteni...


Még egyszer, képzeljétek magatokat a rendőr helyébe, mennyire van kedve így elkpani bárkit is.

Persze ez nem mentség az erőszakoskodásra, de remélhetőeg ezeken a rendőrökön elverik a port.

Hari Seldonnal egyet is értenék teljesen, de olvastam valamit: vissza fogják állítani a rendőrség belső ellenőrzési rendszerét, amit 2004-ben szüntettek meg. Ez meg mi? Ez azt jelenti, hogy most nicns belső ellenőrzés a rendőrségnél??
Na aki ezt a döntést hozta, annak viszont mennie kellene de sürgősen!
Úgy értve, hogy aki 2004-ben megszűntette a belső ellenőrzést, annak kellene menni...
"Ne kapd már fel a vizet, egy szóval se mondtam azt, amit írtál."

Én meg nem kaptam fel a vizet. :)
hadnagy
és ha a grafitis a hooligans gitárosának az unokaöccse??? :)))
viccen kívül: nem hinném, hogy nevetne az őrs... szerintem komolyan vennék, csak éppen annyi erőforrást fektetnének az ügybe, mint amennyit a tegnap ellopott (hivatalosan: elveszett...) személyi irataim megtalálásába.
zérót.
Fuhur,

szerintem közel nem ugyanaz a dolog erkölcsi súlya. Én vesztegetek, mert olyan helyzetbe hoznak (ld. bevisszük oszt' várhat reggelig) hogy egyéni játszmám szempontjából ez az egyedül műödő megoldás. A G***i zsaru pedig éppen azért zsarol, fenyeget, mert arra akar rászorítani, hogy válasszak egy törvénysértés meg egy durva kellemetlenség között. Ha elolvastad a legutóbbi postomat, akkor látod (ha elhiszed, de miért ne tennéd) hogy az én konkrét esetemben 20%-ban volt közös megegyezés, hogy egy elkövetett szabélysértést együtt eltusolunk. 80% arról szólt, hogy fizessek, vagy megmutatják, hogy vannak olyan eszközök a kezükben, amikről jobb ha csak legendákat hallok. És mégcsak nem is kockáztat, mert arról szó sincs, hogyha kiderül, hogy tévedésből vitt be, akkor- -mondjuk - levonják a prémiumát. Szóval a képlet úgy van összerakva, hogy neki vagy plusz vagy legfeljebb nulla, nekem viszont kis mínusz vagy nagy mínusz.
paráznabillegető:

Szerintem oda sem menne, de ha mégis, a zsaruk szarnának a fejére, tehát győzne a civil kurázsi (a kisköcsögnek meg, okulva az esetből talán jó eséllyel elmenne a kedve a firkálástól, mert eszébe jutna a sajgó ánusza). Mindegy, max. másképpen látjuk egy ilyen eset következényeit, na bumm...
Kovvacs, a jogállamnak pont az a lényege, hogy abban mindenki egyenlő elbánásban részesül nemre, fajra, korra, vallási hovatartozásra, stb-re való tekintet nélkül.
Akkor ebbe az is beletartozik, hogy akárkinek vlehetsz akárkije, vagy senkinek senkije, az igazságodhoz akkor is jogod van.
Az ilyen -nyelvben megjelenő- diszkriminációk pedig majdnem ugyanúgy ronbolják a jogállam alapjait, mint a korrupt vagy erőszakoskodó zsaruk vagy a félmillióért operáló professzorok - legfeljebb lassabban.
Egy gitáros barátnője miért érdemel nagyobb figyelmet, mint egy bolti pénztáros??
És ha elvileg nem, akkor a gyakorlatban miért kell mégis ezt éreztetni a sajtónak?
És újra: egy olyan ügyben, ahol rendőr él vissza a hatalmával és követ el igen súlyos bűncselekményt, miért az áldozat beazonosíthatósága, pontosabban egy jól beazonosítható személy mellé rendelése a fontos?
lehet mégis kénytelen leszek postolni erről a faszságról?

eroica II alatt a kommentekben már leírtam.
cinic, erre (is) jó volna az amerikai mintára fixen és kikapcsolhatatlanul beszerelt, előre néző kamera minden járőrkocsiba, természetesen adatrögzítővel. Próbálkozhatna a zsaru azt kamuzni, hogy 120-szal döngettél, ha a kamerán látszik, hogy az 70 sem volt.
Árpád, neked mi az álláspontod civil kurázsi/filctoll a seggbe/várható következmények témában? Érdekelne.
lonely senki se mondta, hogy jajdejó, hogy egy celeb nőjét megerőszakolták. A vita arról szólt és csakis arról, hogy helyes-e, ha a nőről szóló híradások mindegyikében jóformán szerepel, hogy ő egy celeb nője. (Mellesleg tudtommal nem a nője, csak baráti barátja.)
A rendőröket a katonai ügyészség vizsgálja és a katonai bíróság ítéli el. Nem ugyanaz az eljárás, és nem ugyanaz a büntetés, mint civileknél. Elvileg súlyosbító körülmény, ha fegyveres testület tagja bűnözik. Elvileg.
ugyanannyi eséllyel buksz le, ha megkocogtatod a graffitis köcsög kobakját, mint ő a firkászással. viszont vsz tied a rendőr jóindulata.
árpád, ha az esély ugyanannyi, akkor miért nem teszik meg az emberek?
Naugye, és hány graffitis köcsög bukik le?
valkür, nem, ezzel most nem értek egyet.

Te olyasmit vársz el a társadalomtól most azonnal, ami majd 50 év múlva jó, ha bekövetkezik.

Lehet huhogni, hogy ez mennyire rossz, de attól még van.

Nem tudjuk meglépni izomból az 50 évet.

Most az a fejlődés, hogy a lány nem hallgatott, és mert a nyilvánossághoz is fordulni.

Ennél többet nem tudok hozzátenni a témához. Ha nagyon utálod, ami van, kérj holland vagy usa állampolgárságot. Mindkettőben párszáz évvel öregebb a gyakorlati működő demokrácia.
Részemről ennyi, mert amúgy se erről szól a topik.
Mert nincs civil kurázsi, a nagypofájú kisköcsög beszaratja az átlagembert. Aki nyuszi, mint McFly.
hadnagyom, az átlagnak van szórása. lefelé, hogy segít kiszinezni a köcsögnek az ábráját a saját vérével akár, meg felfelé, hogy szamurájkardot tol a gyomrába (ez utóbbira mondjuk volt példa, de nem grafiti miatt, hehe).
hogy lehet az, hogy sose lehet senkitől sem hallani olyat, nyoma sincs, hogy valaki megregulázott volna egy grafitist?

ennyire nem foglalkoznának a rendőrök ezzel az önbíráskodással?
de akkor meg miért szaporodnak a grafitik a járatokon???

nem értem, komolyan mondom, nem értem!!!
Megkapó sztori. Nemtudom, vajh lesz-e egyáltalán személyi következménye ennek a balhénak. Az a gyanúm nem. Talán egy rendőrtábornok bukik.
De ahogy ez kinéz, nem tartom valószínűnek, hogy Petrétei miniszter lemondana. Pedig ugye egy "normális országban"....

Graffitis köcsögök a buszon témakörben:

lehetnének azért itt is kreatív megoldások.

Hallottam rádióban, hogy bekameráznák a buszokat. Vszínű a rakás pénz mellett ez azért se működne, mert az adatvédelmi biztos mindig megtorpedózza azokat az ötleteket, amitől az állampolgárok biztonsága megnövekedne.

Másik, eccerűbb megoldás:
minden esti buszra egy darab őr. Jól látható módon. Nyilván kidolgozva a jogaikat, lehetőségeiket. Nem ez lenne a világ legjobban fizetett állása, de pl. el tudok ide képzelni egyetemistákat is egy-egy éjszakára / hét.
Rászólhat, lefoghatja, rendőrt hívhat, stb. Hivatalból lenne ilyesmi a dolga.

Pl.
Az októberi balhé óta mennyi rendőrt ítéltek el? kimosdatják őket, ahogyan most is kifogják ... , ha nem celeb ismerőse kovvacs, akkor sosem tudjuk meg, hogy ilyesmi megtörténhet ... -
cinic, te még megfejeled a dolgot az eleve elkövetett törvénytelenséggel. Szóval nem kéne magyarázni.
kovvacs:
jók a kreatív ötletek, csak éppen a világ úgy működik, hogy akció-reakció...
azaz példánál maradva mondjuk: kamera => csuklya...
a szenvedélyeken nehéz úrrá lenni.
kovvacs 2007.05.18. 14:29:27

A grafikus köcsöggel egy hónapig takarítattni a BKV-s buszokat társadalmi munkában gyorsan elfelejtené a firkálást, amelyik nem annak egyszerűen eltörni a csuklóját ... -
Paráznám, billegetőm, csak magamból indulhatok ki: én spec. azért nem ejteném meg az ánuszos mutatványt egy ilyen esetben, mert a köcsögök mindig falkákban járnak, és ha esetleg nehezményezném a firkálást és próbálnék tenni ellene, jó eséllyel az én ánuszomban kötne ki a filc, és a firka is elkészülne. Mert a villamos népe nem arról híres, hogy egy ilyen esetben amellé áll akár tettleg is akivel egyébként egyetért, hanem gyáva módon bebújik az újságja mögé, valami kurva érdekeset vesz észre az utcán kint, amit mereven bámulni kezd, stb.. Ez az "itt sem vagyok effektus", a civil kurázsi totális hiánya. És ráteszem a legnemesebb szervem, hogy nem azért nem szólnak rá az ilyen kis gecikre, mert a zsandároktól félnek, hanem azért, mert a kis geciktől. Ha egyértelmű volna, hogy az ilyenekre a fél villamos rámozdul, amint előveszi a filcét, akkor az átlag is merne lépni. Tudod, egységben az erő. Csakhogy az egység hiányzik.
Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 14:35:18

Valahogy úgy mint a cigányok nem?
Kovvacs:

I.: Kamerákat nem lehet, mer' az jogsértő, ha a vezető kamerán keresztül látja, ahogy olvasol, esetleg beletúrsz az orrodba. Az, hogy ezt ugyanúgy a kedves utastársak is látják, az nem baj. De persze ez a fontos, nem a milliós károkat okozó vandálok. Röhej.

II.: Őr: ilyen volt régebben, ott ült a villamoson mindig. Kallernak hívták. És tujázás/firkálás/rongálás is egy kicsit kevesebb vót, ugyi.
Cigányok rendszeresen lépnek fel a BKV járműveinek védelmében?
:-) Ejha, ezt nevezem, már ki is javították!
Köszönöm!
Carnivora, igen, ez több mint vakószínű, és hihetetlenül elkeserítő.

Ezért mondom, hogy most max annyinak örülhetünk, hogy a lány fel merte vállalni a nyilvánossággal együtt. Ez egy nagyon fontos lépés.

MERT nagyságrendekkel megnőtt annak az esélye, hogy legközelebb 1, nem mernek erőszakoskodni 2, ha megtörtént, egy ismeretlen lány is el mer menni a rendőrségre feljelentést tenni/a nyilvánossághoz mer fordulni/jogvédőkhöz mer fordulni 3, és még ki is derülhet, kik a tettesek, és meg se ússzák szárazon.

MEGNŐTT ennek az esélye.
Elég szomorú, elkeserítő, kiábrándító, hogy ennyi, de ez is VALAMI. A semminél több.

Ennél többet nem tudok hozzátenni a témához. Ha nagyon utálod, ami van, kérj holland vagy usa állampolgárságot. Mindkettőben párszáz évvel öregebb a gyakorlati működő demokrácia.

-ezt magyarázom amerikás magyaroknak is, faszság, amerika nem lehetett demokrácia a 60-as évekig, --> színesbőrűek.. azért ne példálózzunk egy rasaszista országgal
Akkor magyarázd el légy oly' kedves, hogy miért volna baj, ha a kedves átlagpolgárok nem tűrnék el a graffitizést/rongálást, hanem fellépnének ellene! Kíváncsian várom az érveidet!
Cinic:
Értem én. Legtöbször kellemetlenebb betartani a törvényt mint megszegni.

Kies hazánkban néha oltári szopás betartani a törvényt, de ez azért nem lehet mentség.

De gondold meg ha kifogsz egy kaszálni akaró rendőrt aki bevisz akkor aznap , már nem fog kaszálni. Ha feljelent akkor még miníg bizonyítania kell, ha meg tényleg sáros vagy akkor jogos is, szavad sem lehet.

Legvalószinübb, hogy elenged, mivel kaszálni ment ki nem feljelentést írni.

st_pippin félkész demokráciájához csak egy pár dolgot. Tökéletesen igaz, nincs készen a demokráciánk. Csak szerintem érdemes elgondolkozni azon, hogy miért, és vajon hogy lehet ebből kijutni.

Magyarország évszázadokon át idegen megszállás alatt volt. Nem volt egy emberöltőnyi idő, amikor épp nem. A szabályokat idegenek tolták ránk, és bármilyen jó szabályok is voltak (ha voltak), az igazi magyar virtus az ellenállás volt. A híres idézetet némileg átszabva:

A szabályokat áthágni nem kell félnetek jó lesz ha mindnyájan beleegyeztek én nem ellenzem.

A magyarnak tehát már a kultúrájában, a szólásaiban (szemesnek áll a világ) benne van ez a szabályáthágási virtus. És most, amikor már elvileg a mi saját szabályainkat mi magunk alkotjuk, még mindig az a közmentalitás, hogy a szabályok a kisember szívatására valók. Persze ennek nem kedveznek az olyan esetek, mikor például a már megépült úton „kinnfelejtődik” a 40-es tábla. Az ember talán jogosan érzi, hogy csak azért van ott, hogy a rendőr megbüntethesse. Azonban az átlag ember ilyenkor hajlamos „Az Államot” hibáztatni, holott a kinnfelejtett táblák egy vagy több egyénnek a szabálymegtagadása miatt maradnak kinn. A rendőrök, közterületesek is ugyanolyan kreatívan értelmezik a szabályokat, mint mi.

Mert ugyebár kreativitás, erről híres a magyar. A kreativitás az nem genetikailag öröklött dolog, hanem szerzett. Általában azok lesznek kreatívak, akik életükben sok és változatos problémával találkoznak, akár saját maguk idézik elő, akár mások. Én például kreatív vagyok sokmindenki szerint. Egyszerűen nem éltem volna túl a gyerekkoromat másként. Igen, a kreativitásom főleg a különböző khm... magyarázatok és problémamegoldások köré csoportosult, ugyanakkor a kreatív feladatokat ugyanezzel a képességgel oldom meg. A kedvesem, aki boldog, őszinte és harmonikus családban nevelkedett, nagyjából annyira kreatív, mint egy rongyszőnyeg. És naiv, nyílt és kihasználható – alig bírom megvédeni néha .

Én nem tudom, hogy ezt hogyan lehet megoldani. Az össznépi kreativitás (az összes pozitív és negatív hozadékával együtt) addig marad fenn, amíg az emberek azt látják, hogy mindig a nagyobb kutya b*szik, hogy a szabályok csak kreatívan értelmezve működnek (eleve úgy hozzák őket), és hogy a szabályok-hatóságok kizárólag az emberek szívatására valóak. Ehhez azért kellhet még vagy két-három generáció.
Akkor kallert vissza.
Hallottatok már a kognitív disszonanciáról?És a társadalmi bizonyosságról??? Hát ezért vak meg süket mindenki, egyszerű szociálpszichológia.

Az írás meg továbbra is szar. Árpád, a magasságos Indexnél nem tartjátok a hallgatólagos etikai kódexet? Kíváncsi vagyok, mit szólna egy mentős, ha elolvasná.
valkür,
azt kell mondjam teljesen igazad van. a bulvársajtó úgy az áldozatot, mint egy hőst: felfedi a kapcsolatait.

nem akarlak bántani, de imho azt sem kellene hangoztatni, hogy ez a lány milyen bátor volt (akkor sem ha az volt), azaz hogy hőssé vált, mert ő áldozat, és a rendőrök a tettesek. ennek a történetnek ezidáig imho nincsenek hősei.
A rendőrök és autómentősök összefonódásával kapcsolatban:
1995, vagy 1996: haver a lakásunk közelében (Bp Csalogány u. - Váci út kereszt) karambolozik; kimegyek segíteni intézni az ügyeket. Miután elviszik a mentők, a helyszínelő rendőr előzékenyen megkérdezi, hívjon-e trélert. Én, mint tapasztalatlan elsőkarambolos, a meghatottságtól nem jutok szóhoz, köszönettel veszem a segítséget. Utólag kiderül, kb. 3x annyiba került, mintha az Autóklubot hívtam volna.
2000: a XVI-kerben belémjön hátulról egy kocsi. Arrajáró járőrkocsi megáll, az anyósülésnél ülő rendőr letekeri az ablakot, és az újságjából felnézve, két kérdése van:
1.: személyi sérülés történt?
2. (nem fogjátok kitalálni): hívjak trélert?
Szóval, ez a rendőr-autómentős összefonódás nagyon régóta és nagyon széles körben mehet, pedig kevés ennél gusztustalanabb dolog létezik, minthogy a kiszolgáltatott, gyakran sokkos embereket az az ember, akitől segítséget várnak, gátlástalanul és aljas módon megszivatja ("szerencsére", az én esetemben csak átvitt értelemben :) ). Lehet, hogy a 10000 rendőr többsége tisztességes, de az én ad-hoc mintavételezésem mást mutat.
Azt, hogy igen, a mentősök közt vannak tolvajok.
Shadow82 2007.05.18. 14:44:17

Magyarországon, aki minden törvényt-szabályt betart rövid távon az utcára kerül, mint csöves ...
Egyet mondok,mindenről Orbán Viktor tehet...Továbbá 50-50 százalék arányban férfi-nő legyen a parlamentben...
Sok idióta birka aki ebben az országban él.
Ja, és akkor már az egész mentősgárda tolvajbanda (itt is bejön a politika:)Az újságírók közt meg vannak seggnyalók. Akkor a Te logikád szerint az egész újságíróbanda seggnylókból áll?
lehetne a buszon, villamoson utaskísérő. ja és majd mindenkinek a zsebében van már kamera.
muskotály küvé 2007.05.18. 14:48:21

Persze ez régóta így megy van autómentős ismerősöm ;)

Egyébként a rendőrség kb. annyira használható, hogy az autósokat baszogassák.

Balhé esetén nem mernek odamenni , hanem jó messzire eltépnek.
Rablás esetén kelletlenül kiszállnak, majd vérig sértve, hogy dolgozniuk kell elkezdik ócsárolni az áldozatot meg biztatni, hogy felesleges az egész cécó a cuccai nem lesznek meg soha ...

Persze a rendszer ugyanannyira hibás a rendőrségből egy töketlen szervezetet faragtak, amelynek a tagjai már televannak a 40 kilós csajokkal, akiknek a térdét verdesi a pisztolytáska, és a tekintélyük egyenlő a nullával ezekhez csapódnak a 60 kilós gyerekek meg az öreg dagik, akik mozogni is alig tudnak, nemhogy bűnt üldözni.

A csendőrséget kellene visszaállítani a jogkörökkel, és korabeli felvételi kritériumokkal gyorsan rend lenne ... -
"Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 14:42:57"

Baj? Én egy szóval sem mondtam hogy baj. Csupán annyit, hogy jó lenne ha bizonyos dolgokban ojanok lennénk mint a cigányok. :)
Nna jó, legyen, a fel merik-e jelenteni a nők aki megerőszakolta őket? témához.
Nem, sajnos, valóban nem .
Engem tizenpár éve támadott meg egy férfi. Nem volt szerencséje, egy kezembe akadó, kemény tárggyal bevertem a fejét. 8 napon túl gyógyult, feljelentett súlyos testi sértésért. Engem felmenttek (ugyebár jogos önvédelem is van a világon), a pasas kapott
9 évet.
Hanem, ami a legborzasztóbb, hogy nem én voltam neki az első! Abban a retkes kisvárosban mindneki tudta, hogy az az alak rendszeresen elkap lányokat, arról is terjengtek hírek, hogy eddig kiket.
Senki, egyetlen lány sem merte felvállalni, hogy feljelentést tegyen - egyet kivéve, de az később visszavonta.
Hát, én még visszavonni sem tudtam volna, lévén, hogy a mentők vakarták össze. A rendőrök egyébként ünnepeltek, márnekik is fájt rá a foguk, de feljelentés nélkül ugye nehéz lett volna elkapni.
Hanem, abban a városban nem lett maradásom, néhány hónap múlva felköltöztem Pestre mert úgy éreztem, megbolondulok attól, ahogy azok a sunyi kis pondrók néztek rám.
Nem hinném, hogy azóta sokat változott volna helyzet. Gyáva szarzsákok laknak errefelé, azt kell mondanom.

Ui: nőtársaimnak egyébként nem javaslom, hogy kövessék a példám. Hajszálon múlt a dolog, akár én is ott maradhattam volna a földön. Lazítani kell és a lehető legkevesebb sérüléssel túlélni. Jól megnézni a mocskot, hogy később felismerhesd, esetleg -ha van lélekjelenlélted- beszerezni tőle valami hajszálat vagy szöszmőt, ami később bizonyíték lehet.
muskotály küvé:

Na igen, ezek az apró kis nüanszok azok, amiktől az embernek kifordul a gyomra. Meg a tök szimpla közúti ellenőrzés, amikor a zsandárok undorító, pökhendi hangnemet eresztenek meg maguknak pedig minden rendben, meg amikor a villamossínen 140-nel elhúznak majd megfordulnak a záróvonalon (természetesen villogó és sziréna nélkül, még csak a látszatra is szarva), amikor a nagy, fekete bömbi ugyanezt eljátsza és leszarják, de aztán a hatvanas papát megbüntetik a vén 120-as Skodájával, mert kiégett az egyik hátsó lámpája, stb..
petruska: szövegértés, első lecke, alapozó kurzus.

"a hatvanezres bérért dolgozó mentősök közt is van, aki nemes hivatását a besurranó tolvajlással szinkronizálja"
lonely_photon, így már okés. :-)
Egyébként meg egész jóképű vagy Árpád.
le kell tépni a zacskót. segítőkésznek lenni, benyelni vagy rá markolni. és tépni-harapni. teljes testsúlllyal.

valkür, hős vagy, le a kalappal!!! Bár volna minden nő ilyen!
Hadnagy:
Egyszer a buszon két suhancgyerek (kb. 16 év)röhögve bontotta az ülésszivacsot.
Lévén 100 kg cseppet megfenyítettem őket tenyérrel, közben elmesélve, ezt miért is kapták.
2 dolog történt:
- a suhancok ordítani kezdtek, hogy feljelentenek "súlyos testi sértésért" (sic!)
- a buszon melóból hazafelé tartó állampolgárok közül több is nekiállt kioktatni, "mitverittakisebbetnemszégyellimagát"
Majdhogynem menekültem a buszon kialakult lincshangulat, és az esetlegesen kihívott rendőrök elől.

Ezek után legközelebb nem izgat, amíg engem békén hagynak...
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.05.18. 13:31:44
lehet, vazze, hogy létre kellene hozni egy tisztességes köztársaságot a meglévőn belül. mondjuk nevezhetnénk Hunniának."

Hehe. Erre már mi is gondoltunk haverokkal.
Komolyan viszont: nem lenne semmi értelme. Nem is lehetséges. Nem tudjuk kiválogatni a "jó" embereket, mert nem látunk egymás fejébe. És ha látnánk is, semmi nem biztosítana arról, hogy a Hunnuában született gyerekek mindegyike "jó" ember lesz. Van még a másik lehetőség, hogy az életet a lehető legkisebb részletekig törvényekkel leszabályozzuk, és a törvényeket kegyetlenül betartatjuk, akár a hülyeségig. (szakirodalomnak: Szathmári Sándor: Kazohínia. Kötelező.)
No, ez a törvénnyel leszabályozás évszázadok óta folyik az európai jellegű civilizációban. Tessék megnézni egy középkori törvénykönyv vékonyka méreteit a mai ptk, btk és járulékos szabályzatok kilóihoz képest.
A törvényi szabályozás mennyisége egyenes arányban van a társdalomban élők egymástól való félelmével. Minél jobban bízunk saját tapasztalatainkban, eligazodási képességeinben, és ezzel együtt mások megérthetőségében és meggyőzhetőségében, annál kevésbé van szükségünk törvényekre. És minél inkább nem hiszünk ezekben, csak félünk a másiktól, annál több törvény kell. Az ókori társdalmak még az élhetőségben bíztak. A maiak a törvény mindenhatóságában. De nem azok. (Hogy miért van ez a változás az ókor óta, most hagyjuk, másik mese.)
Szal egy leszabályozott világot, egy Hin-köztársaságot (Szathmári, Kazohínia, mondom) nagyjából mindannyian elviselhetetlennek éreznénk. Akkor már inkább a behinek világa - szerencsére a miénk arra hasonlít leginkább, bár kétségtelenül idióta az egész. de legalább szórakoztató.
Tehát a mi világunk behin-világ - ezért kezdtem, bár más megközelítésből mad-max-világnak leírni az egészet még a legelső kommentemben.
Aanarchikus, zavaros és idióta, és minél több törvényt rakunk bele, annál idiótább. Csak az a bájos benne, hogy ha nem törvénykezünk, attól is idiótább lesz.
Ez attól van, hogy mi emberek annyian, és annyifélék vagyunk. Soha, semmilyen pilotokai, társadalmi vezetésssel, törvénykezéssel, morállal - semmivel - nem fogjuk tudni elérni, hogy mindenki csendes, törvénytisztelő angyalka legyen a felhő szélén. (és ha elérnénk, már dúlnánk is fel az egészet unalmunkban - de hát ez a veszély nem fenyeget bennünket.)
Soha, semmilyen törvénnyel, szervezeti renddel, vezetéssel, stb. nem fogjuk tudni elérni, hogy ne legyenek pl vérnősző barmok, akik, ha úgy érzik, most lehet, nekiesnek egy kiscsajnak.
Hiányolta itt fentebb valaki, hogy mér mindenki csak pofázik, de sehol egy okos ötlet, egy igazi megvalósítható javaslat... Hát azért nincs, mert szvsz nincsenek, eleve nem lehetségesek megváltó javaslatok.
Tízmillió (vagy civilizációs méretben: többmilliárd) ember irdatlan sokfélesége , az általam már sokat emlegetett információs horizontok elképesztő számú lehetséges kombinációja - vagy sokkal egyszerűbben: az élet irdatlan sokfélesége - mindig ki fog bújni minden szabályozás alól. És a magam részéről ráadásul nem is hiszem, hogy ez baj.
Na de akkor ne is tegyünk semmit, Mert hátha mindig lebuknak a barmok?
Dehogynem. Törvények kellenek, szervezetek, szabályzatok és azoknak vezetők. csak soha ne feledjük el, hogy ezek csak keretek. Ha tetszik, irányelvek. Amit mi tölrtünk meg tartalommal.
Barmot, hőzöngőt, gyávát, igaságost, okosat, butát, erőszakost, széplelkűt az adott arányban tartaltalmaz a társadalmunk - most éppen ebben az arányban, ennyit.
Ha sokat beszélünk egymással arról, hogy ki mt gondol, hogyan gondolja, mit érez és gondol, minél többet, orrvérzésig - akkor pl ebből a társadalmi méretű, össznépi kommunkiációból kikristályosodik pl az, hogy mi az az aránya a szabályozatlanságnak és törvényi szabályozásnak, amely a legtöbbek számára még elviselhető és elfogadható. Kevésbé fogunk félni egymástól. Hatni kezdenek egymásra az információs horizontok - amiből fene tudja, mi lesz, de ha azt szarnak érezzük, ami most van, akkor annál remélhetőleg jobb. Megvan rá az esély.
És, hogy a napi eseményre lekonkretizáljuk: ha nagyon sokak infó. horizontjába beépül, hogy hiába bújsz egyenruhába, bizonyos dolgokat akkor se lehet megcsinálni, sőt, annáél inkább nem, ha ez egyszer csak általánosan benne lesz a köztudatban, akkor kevesebb ilyen eset lesz. Persze, lesz, de kevesebb.
Nem hiszek az okos javaslatokban.
A kibeszélésben, a fecsegésben hiszek, azért, amit fentebb leírtam.

És itt mi most éppen ezt tesszük, mindannyian, akik itt hozzászóltak, vagy akár csak csendben beleolvastak a kommentfolyamba. Örülök nektek, mindannyiótoknak.
Szép napot!

(És most már lépek, mert most már nagyon kéne dógoznom is...)
"Talán túlzás lenne azt állítani, hogy genetikai alapú a dolog, inkább kulturális jelenség ez" - ez engem vészesen emlékeztet a mi Viktorunk szófordulatára. Egyébként meg általánosítasz a végén. Ez a baj. Pont.
ja, azt az alapozó kurzussal nem is lehet megérteni.
hagymasbab, ez egy röhej... nem, nem. Ez siralmas.
a visszaeső szexuális bűnözőket fizikai vagy kémiai kasztrálásnak kellene alávetni, egy egy tökéletes módszer

a kézlevágást nem propagálom
Hadnagy:
Hozzátenném, hogy nem is Bp-n, hanem egy megyeszékhelyen történt.
Kb. 1 éve.
Civil kurázsi? Itt???
HariSeldon · www.trenka.hu 2007.05.18. 15:05:09

bázisdemokrácia

egy kisközösségben ahol nem birkák élnek nehéz áthágni a szabályokat
Angliában a pedofiloknak a hatósági doki olyan injekciót ad be rendszeresen, amitől nullára esik vissza a libidójuk, és a cerka sem áll fel (láttam erről valami műsort a Spektrumon). Javallom ezt a megoldást itt is a pedofil és erőszakos nemi közösülést elkövetett bűnözőkre.
"TWÁ"13:31:44.-ott meg mint jól tudjuk "valami készül".Lehet,hogy hallottál valamit?
"Megvan rá az esély.
És, hogy a napi eseményre lekonkretizáljuk: ha nagyon sokak infó. horizontjába beépül, hogy hiába bújsz egyenruhába, bizonyos dolgokat akkor se lehet megcsinálni, sőt, annáél inkább nem, ha ez egyszer csak általánosan benne lesz a köztudatban, akkor kevesebb ilyen eset lesz. Persze, lesz, de kevesebb."

Jah, de mondjuk én azt tök igaznak tartom a névadód elméletéből, hogy az ijen szabályozás csak akkor működik, hogy ha a szabálkyozandó csoport nem tud erről a törekvésről.
Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 15:11:44
Angliában a pedofiloknak a hatósági doki olyan injekciót ad be rendszeresen, amitől nullára esik vissza a libidójuk, és a cerka sem áll fel (láttam erről valami műsort a Spektrumon). Javallom ezt a megoldást itt is a pedofil és erőszakos nemi közösülést elkövetett bűnözőkre.

NN 2007.05.18. 15:08:28
a visszaeső szexuális bűnözőket fizikai vagy kémiai kasztrálásnak kellene alávetni, egy egy tökéletes módszer

törvényjavaslatot!
aha:

3-4 éve volt a hírekben, hoyg Szegeden kiengedtek egy visszaeső erőszakolót jó magaviseletért, és a Csillagtól 200 m-re (!!!) már el is kapott egy nőt.
Nem vagyi, fizikai kasztrálás, az a biztos.
hagymasbab:
ha nem tartasz szónoklatot, talán jól is végződhetett volna a dolog. akkor csak néz mindenki, hogy mi történik...
így viszont szerintem megszégyenítettél mindenkit, aki kushadott, hiszen erkölcsileg feléjük emelkedtél tetteddel.
szégyen... írígység... düh... szip emberi tulajdonságok.

amúgy: riszpekt. :)
Mondtam én,hogy csak idő kérdése mikor jön az orbánviktorozás!
Hajrá petruska,vesszen orbánviktor!
"NN 2007.05.18. 15:08:28
a visszaeső szexuális bűnözőket fizikai vagy kémiai kasztrálásnak kellene alávetni, egy egy tökéletes módszer

törvényjavaslatot!"

Úristen, ti itt nem csekély hatalmat akartok nő kézbe adni heló! :)
NN, Hagymásbab, és én magam már támogatjuk a visszaeső (nem is kéne csak a visszaesőket) szexuális bűnözők kémiai kasztrálását.

Remek, még valaki?
hadnagy, kösz, baszhatom a hősiességen, 10 évnyi munkámat kellett otthagynom abban a retkes városban, mert pillanatok alatt szétfutott ahíre, hogy megadjusztáltam a város szatírját.
Ezért is utálatos, hogy ezt a lányt is azonnal beazonosíthatóvá tette a sajtó. Egy megerőszakolt nőt kitenni annak, hogy mindenki tudjon az esetről, ráadásul ilyen körítéssel, hogy lehet ő maga ajánlkozott fel, hát ez óriási szemétség. Ha még mindezek után maradt egy kis vér a pucájában, sorra feljelenti az összes sajtóorgánumot, akik ilyen módon súlyosbították az amúgy is nehéz helyzetét.

Ahhoz a témához meg, hogy rászóljatok-e valakire aki éppen firkál vagy egy nőt rángat be a bokorba, hát csak annyit mondhatok, hogy nem muszáj szólni, de a szar emberek megérdemlik, hogy szar emberek között éljenek.
Én még arra is rászólok, aki éppen egy teherautónyi sittet borít le az erdő szélén. Nem azért, mintha attól nem borítaná le, de legalább tudja már a szemétládája, hogy aljasságot csinál.
hadnagy:
én a fizikait szorgalmazom... :p
a sterilizáláshoz forró vajat javaslok... :)))
tudom hatalmas naivitás de miert nincs vmi civil szervezet aki ilyenkor a nők védelmében megszólalna és kiállna az erőszak ellen?
Kiegészítés/finomítás: a szexuális bűnözők a szabadulásuk után halmazati büntiként/bűnemegelőzésként kapják még öt évig kötelező jelleggel az injekciókat (ha nem jelenik meg a beadási időben, azonnal körözés és go back to jail), a visszaesők meg életük végéig.

Nos?
Hadnagy, én a fizikait támogatom... de nem vagyok telhetetlen, legyen a kémiai.

Photon:
A visszaesőknél azért nem arról van szó, hogy 1 nő bemondására már megy is a kasztrálás.. ezt is szabálíozni kell, de semmiképp sem kizárni az adható büntetések közül.
Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 15:19:09

Mint említettem kétélű fegyver. Ráadásul elég nagy kaliberű. :)
Na, ezért maradjunk a kémiainál. Az megszüntethető.
aki igazoltan visszaeső, annak a fizikait javaslom, ugyanis a gyógyszer hatásait ki tudja védeni ha muszáj, illetve egy felnőttkori kasztrációnál feláll a fasz, csak a vágy csökken, tehát a pénisz eltávolítását szorgalmaznám, pusztán praktikus okokból


de kémiaiban is kiegyezhetünk, kezdetnek :)
Photon
Ennyi erővel bármilyen szankcióval vissza lehet élni.
Azért a visszasőknek nehogymár 3 év járjon felezve halmazatilag...
Ha bizonyítotva van a visszaesés, nyugodtan mehetne a kasztrálás + kötelező közmunka(!)
NN 2007.05.18. 15:21:46

Hát akkor már inkább a halál. Az humánusabb. Gondolj bele, fasz nélkül áhh... :D
lonely_photon 2007.05.18. 15:15:28
"NN 2007.05.18. 15:08:28
a visszaeső szexuális bűnözőket fizikai vagy kémiai kasztrálásnak kellene alávetni, egy egy tökéletes módszer

törvényjavaslatot!"

Úristen, ti itt nem csekély hatalmat akartok nő kézbe adni heló! :)

-nem tudom, ettől nem félek valahogy.. ehhez túl ritkán szexelek :D
Remek, akkor kémiai.

Van itt egy jogász? Hogy lehet törvényjavaslatot benyújtani/benyújtatni (Árpád, nem vállalod fel a kezdeményezést?)?
Ez nonszensz. Velem az egyik tanárom kezdett ki vizsgáztatás közben. Baromi kellemetlen volt, mondjuk én is szívesen kiheréltem volna, dehát ugye ilyenkor nem tudsz semmit csinálni, mert még találkoznom kellett vele az UV-n...Most mégis, mentem volna a dékánhoz??Nagyon sok ilyen van szerintem, és mindenki természetesnek veszi a dolgot.
Árpi áruljatok el valamit. Miért nem meritek megmutatni az arcukat. Legalább akkor amikor már elítélték őket? Hogy lehet az hogy letakarhatja a fejét?

Ti vagytok a sajtó! Ezt nektek kellene kiharcolni.

???



szerintem választott képviselőinken keresztül. pl egy közös mszp-kdnp javaslat
Petrusk@ 2007.05.18. 15:26:11
Ez nonszensz. Velem az egyik tanárom kezdett ki vizsgáztatás közben.

-fogdosott vagy szopatott?

ezt azért hülye aki szó nélkül hagyja, a tanárt kirúgják, nem mész hozzá UV-zni..
Ítélethozatalig minden gyanusítottnak kijár az ártatlanság vélelme, így az is, hogy ne legyen köteles a nevét és a képmását a kv. elé tárni. Mint ez köztudott.
Carnivora:

„Magyarországon, aki minden törvényt-szabályt betart rövid távon az utcára kerül, mint csöves ...”

Ez a mondatod az egymondatos magyar sorstragédia. Elemezzük a mondatot:

1. Ha a tartalma igaz, akkor kurva nagy bajok vannak a törvényekkel és/vagy azok betartatóival. Akkor a törvények valóban eleve úgy készülnek, hogy bekalkulálják a benemtartási faktort.

1.1 aleset: Ha a mondat igaz, és ezt még az emberek is tudják, akkor nem is fog változni semmi. Hiszen a törvények továbbra is így készülnek, az emberek meg továbbra is kreatívkodnak.

2. Ha a mondatod nem igaz, akkor haladunk a jó felé, de ezt még észre kell vétetni másokkal.

2.1 aleset: a törvények jók, de az emberek még mindig egyetértenek a mondatoddal. Akkor kurva nagy baj van az emberek fejével, mert nem vették észre, hogy már nem igaz. Csakhogy ez egy ördögi kör, mert nem fog tízmillió ember egyszerre felállni és közölni, hogy most megtisztul. Mert azt észre kell venni, hogy vagy mindenki abbahagyja a mutyizást, vagy senki.

Nekem itt most nem célom eldönteni, hogy a mondatot igaz-e vagy hamis. De akár igaz, akár hamis de sokan hiszik igaznak, mindenképp tragédia. És hogy ennek véget vetni elég-e a sok idő vagy kell-e kataklizma: tudja az ég.


Petrusk@: Volt egy ismerősöm, aki nem tudván, hogy a TV-ben épp a hozzá közelálló párt politikusa nyilatkozik, bőszen kurvanyázott. Aztán mikor kiírták hogy X párt, nem győzött hallgatni. Sajnos vannak emberek, akik a véleméynüket a partner vélt politikai hovatartozása alapján alakítják ki, ezt érzem a hozzászólásodból. Tájékoztatásul közlöm, hogy mi sem áll távolabb tőlem, mint Viktortól idézgetni.
Egyébként az általánosítás pedig egy jól bevált tudományos metódus: megfigyelsz sok varjút, és megállapítod hogy mind fekete. Nem kell a világ összes varját megfigyelni, habár kétségkívül előfurdul egy-egy fehér. Alapvetően, általánosan igaz, hogy mind fekete.
(illetve nekem drágább volna a gerincem, mint hogy legyen-e végzettségem vagy sem)
A hálapénz és az ,hogy megveszel egy rendőrt az kicsit más azért. Hálapénzt azért fizetsz ,mert megelégedtél a szolgáltatással ,rendesen bánt veled és te ezt "meghálálod". A rendőrnek meg azért fizetsz ,hogy ne vegye el a jogsid vagy ,hogy ne kapjál hibapontot. Szóval lényegében vagy fizetsz vagy nem és a jogsit elveszi. Orvosnak viszont vagy fizetsz vagy nem és ennyi.
NN: azért annyira hülye nem vagyok, sőt, ha lövésed sincs az anyagról és rizsázni mész be, akkor még kapóra is jön az ilyen (attól függetlenül meghúzott). A zaklatásnak más formái is vannak, pl hívogat, írogat, és amikor elutasítod, akkor idegenek előtt kibaszottul megaláz, persze ők nem tudják, hogy miért, csak te, dehát ezt nem teregeted ki, mert szégyelled a dolgot.
van orvos aki megmondja műtét előtt ennyi lesz, vagy leadhatom a kollégáknak
"Hacsaturján: vazz, ember, hagyd már a bütykös bánatba itt a politikát!"
Kedves Lófasz Hadnagy!
Megszólítottak, válaszoltam. Ha politika, hát politika. Ha a tanganyikai bocskoros legyek párzási szokásai, hát akkor az. Mindazonáltal a kereken öt darab vadbarom akkor is öt, nem pediglen négy, avagy hat. Ráültem a kundabufferomra és nézek ki a fejemből, valamint elcsodálkozom.
Petrusk@ 2007.05.18. 15:31:55
NN: azért annyira hülye nem vagyok, sőt, ha lövésed sincs az anyagról és rizsázni mész be, akkor még kapóra is jön az ilyen (attól függetlenül meghúzott). A zaklatásnak más formái is vannak, pl hívogat, írogat, és amikor elutasítod, akkor idegenek előtt kibaszottul megaláz, persze ők nem tudják, hogy miért, csak te, dehát ezt nem teregeted ki, mert szégyelled a dolgot


--a legrosszabb sztereotipiákat erősíted meg azzal hogy kapóra jön. persze így van, és nem a zaklatott tehet róla - bár nálunk is volt aki kigombolt blúzban ment be vizsgázni. ez már tudatos
Jó, ha szerinted a rendőrséggel kapcsolatos bajok politikai téma, akkor érezd úgy.

És igen, pont öt. Ki a tököm vitatta?
Emberek, konkrét javaslatom van.

Arra a problémakörre, hogy elképesztően primitív szinten állunk ma társadalmilag a megerőszakolt nőkön való segítéssel, különös tekintettel az ún. igazságszolgáltatásra.

A Rendőrségnek
saját szervezetén belül
létre kéne hoznia egy speciális osztályt,
csak nőkből,
köztük "normál" rendőrök, pszichológusok, orvosok, nőgyógyászok,
akikhez fordulhatnak a megerőszakolt nők.

A feladatuk pedig az lenne, hogy minden elképzelhető módon megkönnyítsék a hivatalos hercehurcákat, segítséget adjanak a bajba került nőnek. Maximális tapintattal, empátiával.

Már azt is megterveztem nekik, hogy elsőként Bp-en legyen neki egy saját épületük, ahova be lehet menni a lehető legdiszkrétebb módon, szükség szerint egy-két napra átmenetileg szállást is tudjanak adni, normális nemhivatali hangulatú legyen a kiképzése;
legyen ennek a spéci női osztálynak saját telefonszáma;
valamint legyen mobil egységük, és bárhova le tudjanak menni vidékre, ha egy nő felhívja őket. (Mobil egységben is természetesen testi-lelki segélyt nyújtó szakember a "sima" rendőr mellett.)

Mivel a semmiből nem könnyű létrehozni egy ilyen egységet,
kezdetben szorosan együttműködhetnének a Nane-val.

Ha ezt most meglépné a rendőrség, még fényezne is magán. Főleg, ha működne is az egész.
"a visszaeső szexuális bűnözőket fizikai vagy kémiai kasztrálásnak kellene alávetni, egy egy tökéletes módszer"

Így van. a kivitelezést vállalom. Van itthon életlen hentesbárdom.
kovvacs 2007.05.18. 15:38:46

! szuper ötlet !
NN

van rendőr ,aki meg meleg. Mégse úgy beszélünk a rendőrökröl általánosságban ,mivel (remélhetőleg) ez egy igen kicsi részük csak.
kovvacs:
szép terv.
de!
1 reform van, másra kella pénz;
2 csipkebokor vessző;
3 napig tart minden csoda, hétfőn erre az egészre már senki sem fog emlékezni.

bizony...
valkür, jesszusmáriám, azért gratulálok a bátorságodért!
Kovvacs, oké, nem rossz ötlet. Csak a végén ne legyen itt is kiöntve a vízzel a gyerek, mint a nagy tócsa másik oldalán, ahol már az egyszerű férfiember nem meri előre engedni az ajtóban a kolléganőjét, mert az azonnal beperelné szexuális zaklatásért, mondván, hogy csak arra ment ki a játék, hogy jól megnézhesse a seggét.
depth 2007.05.18. 15:40:44
NN

van rendőr ,aki meg meleg. Mégse úgy beszélünk a rendőrökröl általánosságban ,mivel (remélhetőleg) ez egy igen kicsi részük csak.


-asszem a buzulás más kategória, azzal nem árt senkinek, sőt a szerelmes rendőr a másik seggét is jobban védi és nem akar lebőgni.. ezt már a görögök is tudták
paráznabillegető, az nem nagyon érdekel, ha a rendőrség csak 3 napig bírja magát fényezni vele.

Az lenne a jó, ha létezne ilyen és működne.
Lófasz Hadnagy 2007.05.18. 15:42:00

-ettől nagyon messze vagyunk. nem a PC idiotizmust kell bevezetni, csak a minimális dolgokat, pl ne zaklathasson senkit senki évekig. férfiakat is szoktak zaklatni, csak ritkább. verni is szoktak, még ha ritkább is.
Árpi!

Megtennéd hogy elfelejted ezt az érettségizett kezdő rendőr mennyit keres dolgot? 2 diplomas középiskolai tanár 5 éves munkaviszonnyal is elég messze van még a 100 nettótól! De legalább pl. ott van az osztályfőnöki pótlék, ami 2800 HUF nettó :P
Valkür:
Riszpekt!

De azért szánalmas, amit leírtál: ezért kinéztek onnan?! Gusztustalan.

Ez is azt bizonyítja, hogy a fejekben (is) van a baj.
LHadnagy,
ebből még szvsz nem következik, amit írtál.

Ez csak egy tudatosan megszervezett (igen, valóban pozitíve diszkriminatív) nővédő rendszer lenne a rendőrségen belül.

Az lenne a normális, ha ennek meg volna a maga helye túllihegés nélkül, de megvolna a maga helye.
Mondom, egyetértek Kovvacs ötletével. Csak két dologra már régen rájöttem. Konkrétan azokra, hogy ebben az országban a társadalom nem hajlandó átvenni azt másoktól (nyugat, vagy USA), ami jó, de a hülyeségeket kurva gyorsan eltanulja, és hogy ha valamivel kapcsolatban nagy népi felbuzdulás van, hogy azon változtassunk, akkor meg sem állunk a ló másik oldaláig.
NN

csak egy példát hoztam fel :) teljesen mind1 mi lett volna ott az a lényeg ,hogy az orvosok igen kis része kér hálapénzt, max kap. mégis általánosságban ez a sztereotípia van jelen.
shadow:
A logikai empirizmus évtizedeken át próbálkozott egy induktív logika megalkotásával. Sokáig uralkodott az a nézet, hogy a tudományos kutatás (és általánosságban mindenfajta emberi tanulási képesség) az indukcióra támaszkodik. A megfelelő induktív logikák létrehozása tehát lényeges episztemológiai tételt jelentett. Amióta Karl Popper osztrák származású brit filozófus egyértelműen bebizonyította, hogy a tudományos kutatás nem az indukcióra épül, ez a kérdés jelentősen háttérbe szorult.
Én azért fenntartom rá a jogot. Az egyeditől az általános felé való haladás, amely az indukciót jellemzi, a definíció és a használat közötti állandó ingázással magyarázható, ez pedig a definíció megerősítésének problémáját veti fel. Íme, a hollók paradoxona á la Nelson Goodman. A dedukció problémája a logikai törvények érvényességének problémájához, a demonstráció kérdéséhez kapcsolódik, ezzel szemben az indukció problémája csak annyi, hogy léteznek-e érvényes jövendöléseket létrehozó szabályok. Nos, szerintem nem léteznek, mert akkor már rég megnyertem volna a lottó ötöst. És nem én általánosítottam, már bocsi.
Shadow82 2007.05.18. 15:28:44

Egyszer kipróbálod a munka örömeti megérted miről beszélek ... -
Továbbra se vagyok hajlandó politikát ide keverni. Ettől függetlenül kérdezem:

Bene László sohase képes találni magának olyan járművet, ami azonnal hazahozza Magyarországra, amikor "ég a ház"?

Megin külföldön lebzsel valahol, biztosan iszonyatosan fontos dolgai vannak, akárcsak a TV-székházas időszakban. Akkor is jópár napba telt, mire előkerült, vagy rosszul emléxem?!

Ilyen nincs, semmilyen szervezet, cég, stb. esetében!
Kovvacs, az ötlet jó, de én nem szűkíteném le, hogy csak nők lehessenek benne. ugyanis vannak megerőszakolt (megköcsögölt) férfiak is, igaz, kevesebben mint nők. És én például ugyanolyan bizalommal tudok lenni egy empatikus férfi orvoshoz, mint egy empatikus nőhöz.
Itt az empátián és a tapintaton lenne a lényeg, nem a nemen. Az hiányzik a vizsgálótisztek jó részéből, hogy egütt tudjanak érezni az áldozattal és meg tudják nyugtatni. És persze hogy meg tudják védeni a külvilág mocsokjától, legalább arra a néhány napra, amig a legnagyobb sokkon túl esik.
valkür, olyan embereket is bevennék a csapatba, akik átestek ilyen sztorin és fel tudták dolgozni. Valószínűleg ők tudnának a legtöbbet segíteni.

--
hagymasbab 2007.05.18. 15:14:00
aha:

3-4 éve volt a hírekben, hoyg Szegeden kiengedtek egy visszaeső erőszakolót jó magaviseletért, és a Csillagtól 200 m-re (!!!) már el is kapott egy nőt.
--
Na itt nem ártana azzal a hivatalnokkal is elbeszélgetni, aki aláírta a szabadulási parancsot.
Ő is tévedhet persze, de ha azt ráadásul valahol nyilván is tartják, akkor kevesebbet fog (tévedni).

Valkür: gratulálok és ne sajnáld hogy el kellett jönnöd, mert ott olyan emberek élnek akik ezért kiutáltak.


--
paráznabillegető 2007.05.18. 15:41:29
kovvacs:
szép terv.
de!
1 reform van, másra kella pénz;
2 csipkebokor vessző;
3 napig tart minden csoda, hétfőn erre az egészre már senki sem fog emlékezni.
--

A 3. pontban leírt effekt néha nekem is eszembe jut, itt az alkalom: Árpi egy igen érdekes, mondhatni egyedi újságírói műfajt lehetne grundolni, a nagy médiaérdeklődésre számot tartott ügyek follów-apját.
Mondjuk havonta, negyed évente, avagy ha valami történik az ügyben, mert sok nagy felháborodást okozó ügynél pölö már nem tudjuk, hogy elítélték -e a delikvenst, avagy azt is elfelejtették útközben...
Ezt a keveset keres dolgot én is utálom.

Ma már egyszer ideírtam hogy ti a számlázástól teljesen el vagytok szállva. Ma egy köztisztviselő fizuja 10 év után mérnökként max 250 bruttó (150-160 nettó). Egy vacak kft-nél még ennyit se kapsz.

Aki számlázik annak azért több mert kevesebbet fizet be! Ezért számlázik.
corry:
van ilyen follow up!
úgy hívják: parlamenti képviselők költségtérítése. :)))
és minden év elején előveszik.
és mégse történik semmi...

hát, erről ennyit.
...különben amin legjobban felháborodtam a megerőszakolós sztoriból, az az volt, amikor nyíltan vagy burkoltan arra kezdtek célozgatni, hogy a lány hazudik.

Ezt szvsz sokkalta nagyobb bajnak érzem, minthogy van-e celeb kötődése vagy sem, és ez szóba került-e vagy sem.
Szerintem "minden mindegy" alapon próbáltak hamukázni, hátha valami csoda folytán mégis bejön, és megússzák a disznóságot. Rábasztak a rohadékok.

No, kedves olv. társak, végtelen örömmel tölt el, hogy sikerült egy jót beszélgetnünk a szokásos bal-jobb kurvaanyázás nélkül, sőt, még nagyjából egyet is tudtunk lényegi kérdésekben érteni. Ritka madár manapság az ilyen, főleg itt, meg a Zindexen.

Bye!
Attila the Hun 2007.05.18. 16:05:47

Vagy azért, mert másképp nem alklamazzák, csak ha "költségként le tudják írni".
kovvacs 2007.05.18. 16:07:56

Azért kíváncsi lennék, hogy a hormonoktól túltengő rendőr mit szólna abban az esetben, ha a kedves édesannyának mondaná valaki: "térdelj le, szoni fogsz..."!
Carnivora:

Nincs vitám veled, nem állítunk ellentéteset. Ha mindenki szerint kék az ég, akkor vagy mindenki hülye, vagy tényleg kék az ég, bár pusztán az emberek megkérdezésével nem lehet eldönteni hogy melyik az igaz. Ha mindenki szerint éhen hal a becsületes, akkor vagy mindenki hülye, vagy tényleg éhen hal. Én mind a kettőt tragédiának tartom, bár belülről nézve szintén nem lehet eldönteni, hogy melyik az igaz.
És igen, a saját bőrömon is tapasztalom, hogy a jelen rendszerben nem igazán működik a becsületes út. De a jelen rendszerhez hozzátartozom én magam is meg mindenki, aki egyedül képtelen vagyok változatni (de jó lenne), ugyanakkor a túlélésért kénytelen vagyok kreatívkodni.


Petrusk@: Én nem filózok a tudományon, hanem művelem. És habár az egyén esetében nem is működik a tiszta induktív logika, nagy általánosságban mindig vannak induktív lépések és eredmények. Sajnos így működünk. Ezért vannak prekoncepcióink a cigányokról (BMW-sekről, motorosokról), ahelyett, hogy minden cigányhoz (BMW-shez, motoroshoz) egyenént odamennénénk. A kutya is csak egyzer próbálkozik bekapni a sárga-fekete zümmőgőt, pedig vannak köztük ártalmatlanok is. Álatlánosan hanzik, de igen, az emberek (meg a tanuló lények) általánosítanak, mert evolúciósan működőképesnek bizonyult.
Egyébként ha nem értesz egyet valamivel amit állítottam, akkor kérlek a tartalomra koncentrálva vitázz ha van kedved, mert metavitának semmi értelme (általában, szerintem).
kovvacs:

nem nővédelem kéne ide, inkább embervédelem
HariSeldon

off

Kösz a szép szavakat.
A Kazohiniát kötelezővé tenni -- hát persze, csak átvitt értelemben -- jó ötlet. Olvassa el mindenki. Árpád is nyilatkozott már oda, hogy jó lenne topiknak. (A sok behin hősiesen megrohamozza a TV székházat/ barrikádot épít/ tábort ver a parlament tövében/ kommentezik :), stb.
De ha már a pontosságnál tartunk: Szathmári olyan tükröt tart elénk, amiben (ha maradt még rajta foncsor, - lásd Molaris örökérvényű fentebb -)a saját hülyeségünk látszik, azaz nem a hinek nevetségesek, hanem mi. Akik elviselhetetlennek érezzük a behinség nélküli világot. Mert túl kiszámítható, kilúgozott, mert nem számít benne a "lélek", stb. (Majdnem olyan szar ott lakni mint Kansas alsó suburbiában :)). Szóval úgy látom, hogy Szathmárinál az irónia - egy éles fordulattal - az olvasóra irányul. Mi vagyunk Gulliver, és mi vagyunk a hülye. :-)
Egyébként jó munkát. (Ilyenkó dógozó vazze?)
Kovvacs

Nagyon sok no eppen azert nem tesz feljelentest, mert az utana kovetkezo meghurcolas meg szornyubb, mint az elszenvedett eroszak.
"Ha mindenki szerint éhen hal a becsületes, akkor vagy mindenki hülye, vagy tényleg éhen hal. Én mind a kettőt tragédiának tartom, bár belülről nézve szintén nem lehet eldönteni, hogy melyik az igaz."

Namost ezt képletesen kell érteni vagy tényleg úgy gondoljátok hogy legálban nem lehet megélni és az utcára kerülsz előbb utóbb.
cozumel, éppen azért javasoltam ezt a rendőrségen belül működő különleges csoportot,
amely az összes olyan esettel foglalkozna, amikor erőszakról van szó.

Lsd
kovvacs 2007.05.18. 15:38:46
Shadow 82

Én pl nem emlékszem, hogy valaha is megszegtem volna a törvényt. (Na jó, a sebességet mondjuk rendesen túllépem.)
Shadow:
Az, hogy szerinted műveled, hát az kevés. Ha majd mások szerint is műveled, az a valami. A metavitának meg pont az a lényege, hogy nem szűkül be az agyad, hanem kívülről nézed a dolgokat és nem ragdsz bele egy pozícióba. Ennyi.

A rendőrségen belül működő különleges
csoport az a REBISZ.
Zendülő, erőszakoskodó, részeg stb. rendőrök
ellen pl. őket lehet riasztani.
csak annyit remélek, hogy a sitten megtudják majd a srácok, hogy mennyire frankó a nemi erőszak.
Tóta:
"ja, azt az alapozó kurzussal nem is lehet megérteni."
ez mire jó?
Bocsánat ha egy "kicsit" morbidra sikeredik...

Az eset egyik tanúsága lehetne az is, hogy mindenki kapcsolja be a biztonsági övet az autóban, mert különben megb....ák!

Tudom, hogy szar poén, de ezt már ép ésszel nem lehet elviselni :-)
mikikese:
Basszus, nem arról beszélek, hogy mindenki, személy szerint te, rabló gyilkos. De azért az, hogy a társadalmoban hol a szabályszegés elfogadható limitje, az azért árulkodó. Hogy szinte együttérzünk a számlát nem adó kőművessel, hogy egymás után nyílnak a topikok a "hogy ússzuk meg a gyorshajtást" vagy "hogy blicceljünk a BKV-n" témakörben, meg ilyesmi.

Most nem akarok általánosítani, mert kevés az infóm, de ez azért elgondolkoztató. Főnököm évekig élt az USÁban, csak két dolog ami ide tartozik:

- Ott az iskolában, aki puskázott, azt a többiek kivetették maguk közül, mivel jogosulatlan előnyre tett szert velük szemben. Nálunk megünneplik hogy milyen ügyes. Nálunk aki felnyom egy adócsalót, az rögtön rohadt besúgó ÁVH-s stb. Össze vannak keveredve a dolgok kissé.

- Ott eszébe sem jut senkinek hazavinni egy adag üres papírt a munkahelyről, mer "közös" és "mibe kerül a cégnek az a pár papír". Nálunk meg? "Majd lefénymásolom odabenn a könyvet, add csak ide..."

Nem állítom hogy odaát Kánaán meg mindenhol ez van. Kurta nagy ország ez az USA. De azért érdemes elgondolkozni ezen a mentalitáson.
Ahogy én tudom volt a csajban valami:
1) anyag
2) szesz
3) 1+2

Ennek ellenére nagyon kisiskolás eljárás egy betépett csajt megdugni, mégha az fel is ajánlja az "ellenszolgáltatást".

Többek között mert ugye szolgálat, meg egyenruha ha ez egyáltalán jelentett a barbároknak valamit. A másik az elv.

Részeg nővel, ugyan már!
"A mai napon ezért arra utasítottam a Rendészeti és Igazságügyi Minisztériumot vezető minisztert, hogy rendelje magához a rendőrség vezetőit, tájékozódjon az ország biztonságérzetét alapvetően meghatározó ügyekben, és hozzon meg minden határozott és hatékony intézkedést annak érdekében, hogy az említettekhez hasonló, a rendőrséggel szembeni közbizalmat aláásni képes jelenségeket felszámolja" – tartalmazza a miniszterelnök közleménye."


Értem. Kordonnál nincs politikai nyomás, mert az a rendőrség hatásköre..

Ez nem az?

Megint elkúrta..
Shadow82 2007.05.18. 17:17:26

Ha itt is annyit keresnének mint az USA-ban, kevésbé akarnák hazavinni a papírt.

És talán még értelmesen is tudnánk parkolni, ha lenne hozzá elegendő parkolóhely.

Ezeket is vedd számításba.
Na azért ne mossuk össze az általános mentalitást a zsaruknál elterjedő "mi betartatjuk és nem betartjuk a törvényt mentalitással".

Az emberek szabad és önálló individuumok. A rendőrség egy szervezet, ahol vannak főnökök és beosztottak, parancs és értettem. A "basszameg kovácstizedes járjon elől a jópéldával és kapcsolja már be azt a kurva övet" nem kerül egy kanyiba se. Nem szociológiai probléma. Nem is össztársadalmi. Jobbaltól független.
Na, így kéne hozzáállni a dolgokhoz, rend lenne itt egybõl (a példa ráhúzható bármire, ami mostanában ”húbazze”)

index.hu/politika/bulvar/loalk05/
"Végh azt mondta, bár ő már nem tesztel kezdő rendőröket, de nagyon nehéz kiszűrni az egyén csoportos helyzetben való viselkedésekor felmerülő szélsőségeket, ami a szakértő szerint ebben az esetben is közrejátszhatott. A pszichológus szerint az öt rendőr külön-külön nem követett volna el nemi erőszakot."

Hát, akkor el kéne különíteni őket egymástól.
kovvacs,

"Bene László sohase képes találni magának olyan járművet, ami azonnal hazahozza Magyarországra, amikor "ég a ház"?"

na ez az, amit en is ide akartam irni.

Az otleted nem rossz egyebkent. De az elso lepes megiscsak az legyen, hogy repul a rendorfonok meg a belugyminiszter. Szokjanak hozza az elvtars-urak, hogy a sajat borukre megy a jatek, hogy egy ilyen kaliberu ugybe miniszter bukik bele.

(Es persze en se akarok ezzel partpolitikat vinni a dologba, ez a dolog nem azon a szinten helyezkedik el.)

Tiko: az USAban, a magasabb rendőri fizetések mellett is volt hasonló (a hetvenes évek végén). Nem mentség és nem is indok, hogy keveset keresnek. Rengeteg példa igazolja, nincs mérhető összefüggés a rászorultság és a korrupció között. És pont hasonlóképp, az USAban is egyszercsak sorozatban történtek ciki rendőresetek. Mikor hasonlóképp kiborult a bili, szétrúgtak egykét segget, mindenki tanult belőle, azóta egész más ott a rendőrség.
A belső ellenőrzést azért szüntették meg 2004-ben, mert a rendőrök panaszkodtak rá. Jó mi?
Ez olyan mintha megszüntetnéd az ellenőröket mert az utasok panaszkodnak rá:) Nem tudunk bliccelni.


Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.05.18. 17:29:09

Tehát azt mondod, hogy a kisebbség nem megélhetésért lop? És hogy nincs ilyen?

Vigyázz:)))

Én sem gondolom egyébként hogy szoros az összefüggés, de hogy van, abban biztos vagyok.
korábban
Attila the Hun
A kisebbség is morális válságban van :-). Értem azonban. Vedd azonban figyelembe, mi valószínűbb, ha felemelnéd a fizetésüket duplára:
(a) automatikusan bekapcsolja-e az övet, és abbahaggya a zsebpénzkérést
(b) továbbra is leszarja azután kétszerannyi jattot is kér.
Te mire fogadnál? Az USA sztori valós.
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.05.18. 17:41:30

Sajnos arra fogadnék amire te:) De sztem elkezdődne egy csökkenő tendencia - legalábbis ebben reménykednék.

Mennem kell, holnapnál előbb nem leszek.

Üdv
mollarisch, leck mich am Arsch!
màsch: mijaza rebiszes rendőr?
Petrusk@: Doktoranduszként úgy gondolom, állíthatom magamról, hogy "művelem a tudományt". Ha nem is magas fokon, meg nem is a "vagyok már valaki a szakmában" szinten, de vagyok azon a szinten, ahol reálisan lehetek.
Azt, hogy mely metavitákban tágítom az agyamat, hadd döntsem el én. Nem érzem magam szemellenzősnek, bárhogy is próbálsz sorozatban (félre)távdiagnosztizálni. Nem vagyok az a mellveregetős fajta, de szerintem egy színjátszással és írással is foglakozó genetikus talán mégse szakbarbár.

Jelen helyzetben azonban azért próbálom egy kicsit terelgetni ezt a dolgot, mert egyre szánalmasabb köröket írsz le. Ha megfigyeled a saját fejlődési pályádat velem kapcsolatban.

1. lépésként megpróbálsz politikai fogást keresni rajtam, majd okosan jólmegmondod a frankót. „Ez a baj. Pont.” – írod te.

2. lépésként nemigen kezdesz semmit az infóval, hogy politikai oldalon bakot lőttél, azonban az eredeti kommenttől eltérve az általánosítás illetve indukció mint tudományfilozófiai fogalom témakörében értekezel bölcsésznyelven.

3. lépésként kioktatsz arról, hogy ki és mi vagyok én (beszűkült szakbarbár), akinek a kineveléséért te lennél a felelős. Ezenközben észre sem veszed, hogy megint kinyilatkoztatsz („Ennyi.”)

Az érvelési rendszered egy vélt csoportellentétből indul (jobbosnak hittél), keresztülmegy egy csakazértis megmutatom a frankót részen, végül fölényesen visszavonulsz. Ez nagy vonalakban hasonlít a dollárárverés játékra, illetve az abban változó érvrendszerre (olvasol Mérőt?).
érdekelne Gordon honnan tudja.. ott ült a kocsiban?

ő volt az orvos aki kivizsgálta?

azért vegyük már észre, hogy lényegtelen értelmifogyatékos, bedrogozott, részeg vagy józan nőt erőszakol meg, egyik betegebb ötlet mint a másik, a kérdés ilyen felvetése értelmezhetetlen

ha te sem látod értelmét minek hozod fel? hangulatkeltés?
Közérdekű információ az indexes levlistáról:

subj: Ügyészségi nyomozóhivatal

van ezeknek egy ugyeletuk, amit a megeroszakolas, kifosztas, fogkiveres elott erdemes lehet felhivni. akar cikket is tudhatnank kore fonni, hogy mindenki mencse el a mobiljaba a szamot ezerrel. 266-5730, nappal kapcsoljak, ejjel az ugyelet veszi fel.
ja, es a totalcar autojogasz mar 6 eve megirta
totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/20010809/
Tiko:

"Ha itt is annyit keresnének mint az USA-ban, kevésbé akarnák hazavinni a papírt."

Vártam, hogy valaki előhozza ezt. Implicite azt állítod, hogy aki úgy meggebed a munkában, mint az amcsi, de mégse keres annyit, az némi kiegészítésképp hazaviheti a papírt. Mindenki félrenéz addig. Ez az a mentalitás ami itten kódolva van, miszerint jogom van kiegészíteni. Ahogy Hariseldon irja fentebb.

A parkolóhely is vicces dolog. Olyan, mint a természeti erőforrások legtöbbje. Mint tudjuk, kevesebb van belőle, mint ahány használó, ám mindenki úgy gondolja, hogy 100%-os elidegeníthetetlen joga van hozzá. Ha nem talál parkolót, akkor mindenki "jogosnak érzi" odabaszni a kocsit, ahol épp van hely. Ha a busz nem bír miatta befordulni és 50 ember anyázik, az mit sem számít. NEKEM kell a parkolóhely. Ha nincs, akkor csináljanak.
Itt megint csak a nekem ez jár mentalitás jön ki. És mivel mindenki szokott szabálytalanul parkolni néha, jól elnézzük a másiknak, sőt ellessük, hogy milyen trükkös helyet talált magának. Az hogy autóm van, még nem jogosít fel arra, hogy parkolóm is lesz, és ezt már elindulás előtt is mindenkinek tudnia kell. Éppen ezért nem kifogás az, hogy "nem találtam helyet".

Itt most megint Mérő László jut eszembe. Ha teszemazt van 80 parkoló és 100 autós ember, akkor ha mindenki 10 napból 2-szer nem autóval járna (és ez nem mindenkinél ugyanarra a napra esne), akkor minden nap mindenkinek jutna hely. De ez persze önkorlátozás kérdése, amit még a legegyszerűbb vírus is meg tud tenni, csak mi nem. Mindegy.
Árpád, ez mi lenne,
ezt akkor kell felhívni, ha megerőszakoltak,
vagy akkor kell felhívni, ha rendőr tett nekem keresztbe vagy így vagy úgy?
NN 2007.05.18. 15:21:46
"aki igazoltan visszaeso, annak a fizikait javaslom, ugyanis a gyogyszer hatasait ki tudja vedeni ha muszaj, illetve egy felnottkori kasztracional felall a fasz, csak a vagy csokken, tehat a penisz eltavolitasat szorgalmaznam, pusztan praktikus okokbol"

Sajnos bizonyított, hogy a közösülésre képtelen(né tett) nemierőszakolók, ha maguk nem tudnak, akkor tárggyal hatolnak be a köv. bűncselekménynél, tehát a farkatlanítás nem megoldás.

Petrusk@ 2007.05.18. 15:26:11
"Ez nonszensz. Velem az egyik tanárom kezdett ki vizsgáztatás közben."

Igen, ezért jó, hogy pl. Angliában _mindenhol_ van kamera, szépen ki van írva: hoho, kamera, ne rosszalkodj. Ipswichben a sorozatgyilkost a cctv felvételei segítségével fogták el. A bekamerázott osztályterem a molesztáló tanárokat visszatartaná, leleplezné. Igaz, hogy a puskázó diákokat is...

Attila the Hun 2007.05.18. 15:26:22
"Árpi áruljatok el valamit. Miért nem meritek megmutatni az arcukat. Legalább akkor amikor már elítélték őket? Hogy lehet az hogy letakarhatja a fejét?"

És igen, hüjeangolok, ágybavizelők, náluk a jogerősen elítélt bűnözők pofáját igenis megmutatják, ugyanis ez _közérdek_, hogy tudjuk, kitől kell félni.

kovvacs 2007.05.18. 15:38:46
"A Rendőrségnek saját szervezetén belül
létre kéne hoznia egy speciális osztályt, csak nőkből, köztük "normál" rendőrök, pszichológusok, orvosok, nőgyógyászok, akikhez fordulhatnak a megerőszakolt nők."

Remek ötlet, bár nem a rendőrségen belül kéne, hanem civil szervezet, ami mögött az állam azért ott áll (anyagilag, forrásilag, stb.).
NN

Bumburnyákék állítják. Csak gondolom ezzel mostmár késő, ráadásul büdös lenne előhozakodni.

Állítólag, mondom... állítólag okosék azzal takaróztak, hogy a csajban volt valami a farkukon kívül.

Ezt persze az orvosi látlelet vagy tartalmazza, vagy nem. Pláne ugye ha a vizsgálat csak az erőszak mint tény megállapítására korlátozódott.
Shadow: hogy a vírusok 20%a nem jár autóval... ha nincs parkoló... hihetetlen mire képes a természet.

Egy régi levélváltás margójára - nem tudod véletlenül hogyan képes az e.coli rezisztens gént mutálni 48 óra alatt? Tekintsd az ewens eloszlás és a mutációs ráta fogalmait részemről ismertnek:
www.biotech.iastate.edu/lab_protocols/EvoAntiResBact.html
Megjelent az index puftur rovatban egy sor rendőrvicc. Erre, meg arra reagálnék, hogy azért a legtöbb rendőr becsületes, ne bántsa őket senki előítéletek alapján a véleményével.

Azért nem tudok nevetni a rendőrvicceken, mert azért volt itt 5 becsületes, sőt hősies rendőr akik megpróbáltak a belső elhárításnak jelenteni Pintér és gergényi alatt, de rejtélyes módon szinte egyszerre "öngyilkosok lettek".

Az arányokról meg annyit, hogy én úgy érzékelem a nagytöbbsége a rendőröknek hajlamos a korrupcióra, bűnözésre, és csak elenyésző ezrelékük mer az árral szembefordulni, de közülük csak nagyon kevés marad életben.
Megszívhatjátok mind!
Whave írta, 2007.05.18. 09:18:52-kor, két SzaboZsee hangütés között:
"kivancsi vagyok, mi lenne, ha tortenetesen kiderulne az ot fereg rendor politikai 'hovatartozasa', es tortenetesen olyan iranyba mutatna, amelyet a MN szerkesztoje csak infarktussal kuszkodve tudna megirni - ha megirna egyaltalan.
vagy esetleg van errol valami info? nem tulajdonitok neki jelentoseget, de eleg sokan igen ahhoz, hogy valami szep kis csavar legyen ettol a sztoriban."

---
Hm. Csavar. Nem változtatna a lényegen. Terelés.
Hanem. Szegény ártatlan szavaiktól meglódult a fantáziám:
Hoax 1. Lemondás? Ugyan! Már dolgoznak az ügyön: Két balos rendőrt behálózott három olyan jobbos társa, akik októben 22-én beteget jelentettek.

Hoax 2. A hármak előzetesen megbeszélték a rejtőzködően jobbos zenésszel, hogy áldozatra felkészített társa mikor, hová érkezik a biztonsági öv bekapcsolása nélkül.

Hoax 3. A jobbos zsaruk jó szöveggel beetették a balosokat,akik váratlanul nagyon bekapták a horgot. A jobbosok politikai utasítás hiányában nem merték leállítani őket.

Hoax 3. A váratlan fejleményhez igazodó taktika politikai kidolgozásához és nyomok eltűnéséhez kellett a három nap a feljelentésig.

Hoax 4. Kiderül majd az is, hogy a zenész és társa titokban szerették a klasszikus zenét, utoljára Vivaldi Juditha Triumphans című művét hallgatták együtt Qaliton lemezről, amelynek borítóján a biblaiai Judit látható, kezében az ellenséges vezér, Holofernes levágott fejével, utalva a vezér főnökének (Nabukodonozor) hamari vereségére. Még a Biblia is képbe jött. Hmm...

Bocs mindenkitől! Még nincs jogerős ítélet, csak gyanú...A hétvégén pedig kiszabadul az ember fantáziája az ártatlanság vélemének bilicseiből is s fecsegtet. Még csak sajtóhírek vannak. Tóta W. is csak sajtó, ha jó is.

Egyébként pedig az illetékes miniszternek és a rendőri vezetőknek le kell mondaniuk, hogy nyilvánvalóvá tegyék az állommány előtt az ügy rendkívüli komolyságát, s hogy a lehető legtisztább lehessen a belső vizsgálat.
Ha ezt nem teszik meg a megfelelő időben, cinkosoknak minősülhetnek minden jövőbeli bűnőr balhéban.




Banyek, itt leírom és a RTL-ben meg hírré válik. Ezek szerint mégis csak volt az arcukon bőr előadni a részeg, felkínálós mesét. Nevetséges!
ignis mare,
én azért gondoltam a rendőrségen belülre,
mert akkor az egész folyamat egyetlen helyen megoldható:
feljelentés,
orvosi vizsgálatok,
pszichés segítség - nem elhanyagolva azt a szempontot, hogy ez a segítség _folyamatos_ az összes hülye, kínos, ámde elkerülhetetlen procedúra alatt, mint a vallomástétel, feljelentés megfogalmazása (egészen odáig, hogy megalázó szavak tömegét kell kimondani ilyenkor), mind az orvosi vizsgálatok alatt,
pár napra akár bennlakás, pihenés, jogsegély szolgálatokkal kapcsolatfelvétel megszervezése
stb

Azért is inkább a rendőrségen belül,
mert a rendőrség ebben segítő TÁRS legyen, védő szervezet (szolgálunk és védünk),
ne pedig valami konfrontatív izé, ahova el kell cipelnie a civil jogvédőnek az áldozatot.

Azért is rendőrségen belül legyen, hogy profi módon empátiás és diszkrét lehessen az egész mocskos folyamat,
és ne a civil szervezet emberének kelljen leszúrni mezei XY ügyeletes hadnagyot a vallomás felvételénél, hogy ne kérdezzen már olyan fahangú bunkón, hogy "na és akkor miért nem tudja megmondani, hogy hányszor közösült önnel az ön által megvádolni kívánt személy az ezt követő negyed órában?" vagy hasonlók.

Remélem, kb érthető, hogy egy ilyen helynek-szervezetnek miért kellene a rendőrségen belül működnie.
Az egész mese kezd L.A. Confidential szerű lenni.

Mindenben benne vannak a rendőrök, az ő kezükben fut össze a kábszer, szesz, fegyverek és ha kell kis eldugott helyeken szépen elintéznek mindenkit aki zavarja köreiket.
Shadow:
Tisztázzunk vmit. Te=Árpád? Mert ha nem, akkor qrvára nem szóltam hozzád, mazsolázgass csak vissza. Ha meg igen, akkor:
1. Politikai fogás? Egyedül a kunczei tolvajbandázásra utaltam, de Neked ezt ugye nem kell megmagyaráznom, mert Te figyeled a sajtót, ajánlom figyelmedbe a Mozgó Világ 2007/4-es számát (László Ferenc: Matrózkocsma)
2. Bölcsész vagyok, bölcsésznyelven értekezem.
3. Tököm akar kinevelni bárkit, egyébként meg ugye mindannyian a Jóatyaúristen képére vagyunk teremtve, úgyhogy bátran kinyilatkoztathatok. Ennyi.

A véleményem kinyilvánítása pedig nem értelmetlen eszkaláció á la Mérő. Ha az, akkor egy publicisztikában Te is azt gyakorlod.
Nem tudom, megvalósítható lenne-e (nagyon sok helyen kéne meghirdetni, hogy működjön), de szerintem figyelemfelkeltő jelleggel lehetne csinálni egy "rendőrmentes napot" vagy hasonlót, amikor előre bejelentett módon senki nem állna meg közúti ellenőrzésen, és senki nem adna át személyit igazoltatáskor. Tehát afféle polgári engedetlenséget. Ez persze veszélyes, mert ha kevesen csinálják akkor csak szimplán megbütetnek pár embert, de megfelelő média stb. támogatással szerintem működhetne.
Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az első eset. Sztem az ilyen patkányok nem úgy kezdik el a mókát, hogy egyszer csak kitalálják öten, hogy akkor most "kapjunk már el egy csajt ma este". Gondolom halál nyugodtak voltak, mert eddig senki nem mert feljelentést tenni. A megerőszakolt nők nagyrésze fél vagy szégyelli magát, az egyenruha meg még rádob egy lapáttal erre a parára. Én két csajt is ismerek, akiken már követtek el ilyesmit, és sokan tudnak róla, de ők nem tettek feljelentést. Elég szomorú, sajnos erről a magyar hozzáállás tehet, miszerint ha kivágott ruhát veszel fel, viseld a következményeit. Frankó...
Asszony aszonta reggel,itthon ne hagyjam az irataimat,mert majd jól megcsinálnak a rend derék őrei
Ja, és "fölényesen visszavonulsz" - én fölényeskedek?! Nem leszel attól hitelesebb, hogy doktorandusz vagy és én sem attól hiteltelenebb, hogy még "csak" egyetemista vagyok. Felhúztál.
Azoknak, akik azzal mentegetik itt a rendőröket úgy általában (és ezzel itt konkrétan is), hogy kevés a fizetésük. Persze. Az orvosnak is kevés, a politikusnak is kevés, a hentesnek is, a szobafestőnek, nekem, neked.
Leszarom mennyi a fizetése.
Ha nem tetszik neki, hogy ennyi, menjen el brókernek. De ne bűnözzön.
A rendőr ne fosson a nagy autósoktól, ne vadásszon mazsolákra meg külföldiekre, az orvosnak is van esküje és nem az van a szövegben, hogy melyik bankszámlaszámra kell utalni.
A politikusnak sem járnak kiváltságok, a mentősnek sem kéne lopni, a BKV ellenőrnek sem kellene utazási irodákkal összebeszélve japánokat halomba büntetni, még a portásnak sem az a dolga, hogy tiltson.
Normális országban az emberek tudják, érzik, hogy mit miért vállalnak.
A rendőri munka ennyit ér. Nem többet.
Majd, ha jobban dolgoznak, akkor lehet, hogy többet fog érni az országnak.
Ha jut nekik. Ha nem, nem.
Egyébként van egy szabály arra nézve, hogy mennyi időbe és energiába kerül felépíteni egy imidzset, és ha leromboltad, mennyivel kerül többe és tart tovább újra felépíteni azt. Kb. háromszoros a szorzó. Mire itt a rendőrökben újra bízni kezdenek az emberek, addig háromszor annyi idő fog eltelni, mint amennyi a rendszerváltás óta eltelt. Persze csak akkor, ha most azonnal megváltozik minden. Lehet tippelni, hogy meg fog-e változni és arra is, hogy amíg nem lesz bizalom az államhatalom végrehajtóiban, addig mi lesz az országban...
Pascal:

Az ampicillin egy "gyenge" antibiotikum, ez biztosan belejátszik a kísérletbe. Ez azt jelenti, hogy nem öli meg a bacikat, csak nem engedi őket szaporodni, ellentétben sok más antibiotikummal. A sejtfalképződés egyik enzimét gátolja, és ez ha minden igaz egyetlen pontmutációval korrigálható. Sajnos nem tudom a baci mutációs rátáját, sem a felvitt bacik számát, így nem tudom megállapítani hogy van-e más trükk.
(Ismert a baci genom mérete, kb 4 millió bázispár. Ismert az ampicillin által gátolt gén mérete, én nem tudom fejből, de nem lehet több 2000 és kevesebb 500 bázispárnál. Véletlenszerű mutáció esetén ebből ki lehet számolni, hogy a mutációk hány százaléka érintheti ezt a gént, mondjuk 0,01-0,05% körül). Azt nem tudom, hogy ezek közül mennyi lehet hasznos, nyilván elenyészően kevés a károsokhoz képest. Mondjuk egy 10^-5 nagyságrendet reálisnak tartanék, de ez csak becslés.
A mutációs ráta értékéből kiszámolható, hogy egy baci átlagosan hány mutációt gyűjt egy osztódás alatt. Persze ebból sok halálos. Egy milliliter sűrű baciklutúrában 10^8 vagy akár 10^12 baci is lehet. Ha gondolod, növesztek neked bacit és kikenem ampicillinre és beszámolok róla.)

Amennyire a használt törzs genotípus jellemzésén látom, ez egy teljesen szokványos baci.

Sajnos most többet nem tudok írni róla.
Petrusk@
Némileg kisbbségi komplexusosra sikerült a leveled. Nem néztelek le, mivek nem is tudtam hogy "csak" egyeteimsta vagy. Te kötöttél belém, miszerint nem vagyok a tudomány művelője, csak ha mások is ezt mondják rólam. Ezért tisztáztam magam doktoranduszként, egyébbként nem szoktam pont azért, mert önmagában nem tesz hitelessé.
A genetikus vs kulturális dolgot én hoztam fel és te reflektáltál rá (vagy úgy tűnt). Ha nem az enyémre, akkor félreértés van.

Az _érvrendszered_ változott, nem az eszkalációra utaltam. Bár eszkálció is történt, amennyiben tényleg felhúztad magd.
Az érvrendszer változása a dollárárverés során:
- Eleinte azért játszom, hogy nyerjek rajta (racionális érv).
- Később azért, hogy megmutassam ennek a szarjancsinak velem szemben van (irracionális érv, elvi okok).

Mint ahogy te is robbantál most a végén és most már teljesen nyíltan a személyemet támadod, hisztiformulákat alkalmazol ("nem vagyok kevesebb csak azért mert kicsi egyetemista vagyok brühühü"), menekülnél a szituációból, rég hanyagolod az eredeti kommentet.

Komolyan, tanulmányt lehetne írni erreől a párbeszédről.
Őrnagy Őrnagy 2007.05.18. 09:52:47
"De Pintér Sándor legaláb brendet tartott, bár akkor is voltak köcsög rendőrök, de féltek azért."

amikor ezt olvastam egy interjú jutott eszembe egy moszkvai "utca emberével" 199akárhányból, aki erősen visszakívánta a sztálini éveket, a szovjet diktatúra fegyelmét. ő is elmondta akkor a fent idézett mondatot, szinte szóról szóra. ha azt nézzük, ami orosztországban megy, valagol értheő, hogy ezt akarja, de ezt én baromira ijesztőnek tartom. valószínűleg azért, mert liberális vagyok. szerinted az orosz srácnak igaza van amúgy?

az viszont igaz, hogy illene valakinek vállani a felelősséget. úgy nem jó, hogy egy vezető nem felelős az általa irányított szervezetért és ez nem független pártállástól-politikától.

más...
szerintem lehet abban valami, hogy ha a rendőrök azt látják, tényleg durván megsértik a törvényt, akkor is bevédik őket - akár pókerarcal hazudnak- felülről; annak tényleg hatása lehet az általános morálra a szervezeten belül. azért az a "leesett az azonosító" szöveg szerintem mindenkit jól pofán csapott, jobbról-balról :)
egy szociológus - sajnos a neve nem ugrik be - végzett egy eléggé híressé vált kísérletet, amiben valami két tucat diákot két csoportra osztott, az egyik csoportnak kontroll nélküli hatalmat adott, a másik teljes alárendeltségbe került. végül a kísérletet a tervezett időtartam előtt leállították, mivel a vártál súlyosabb személyiségtorzulásokat tapasztaltak mindkét(!) csoportban. az eset tanulságait szerintem kiválóan lehet alkalmazni a mostani állapotra is. az is sokat ront a helyzeten, hogy bármekkora botrány robban ki, sosincs felelős. pl. móri ügy? belső vizsgálatot sehol sem indítanak(!). még jó hogy a halálbüntetést eltörölték...
a korrupció kérdése is ideje, hogy felszínre kerüljön. több olyan véleményt is olvastam, hogy ez nem csak a rendőr sara, kettőn áll a dolog. szerintem is sántít kicsit. még a lány vallomásában is ott virít a "nem volt bekötve, ezért elvehetik a jogosítványát" dolog. meg hogy beviszik vér-vizeletvizsgálatra emiatt. szerintem itt mindenki hallott már ilyen furcsa túlzást rendőrtől közúti ellenőrzés során. ez nem azt jelenti, hogy "ideadod a pénzed, tökmindegy mit csináltál, különben azt teszek veled, amit akarok"?

szóval nagyon kemény problémák vannak, és sajnos nekem úgy tűnik, hogy a politikai vezetés nem hajlandó ezzel szembenézni.
...nincs válsághelyzet.
Szal:
Most olyan helyen vagyok, ahol nagy a szegénység és a kulturálatlanság, még Magyarországhoz képest is.
Itt egy rendőr 10-20 ezer Ft-nak megfelelőt keres havonta, az árak meg olyanok, mint otthon.
A többit ki lehet találni...
Akkor félreértés van. Akkor írj tanulmányt. És nem kell kioktatni, ismerem az elméletet. Egyébként sem vitatkoztam volna olyan valakivel, aki pisisárga macit rak a neve mellé.
Petruska az uj molaris, ez most mar hivatalos.
Petrusk@
Megint csak nem kioktatás volt, egyem azt a túlérzékeny lelkedet. Nyilván ismered az elméletet, ha nem ismernéd, akkor ennyiből nem ism ismernéd meg. Csak kiemeltem neked azt a részt, amire célzok, mintegy ráfókuszáltam a figyelmedet. Csak mert ha párhuzamot von az ember, akkor érdemes leírni, hogy pontosan mire gondol párhuzamként, még ha mindketten ismerik is az adott dolgot. Nem?

Egyébként örülök, hogy már a hüppögős résznél tartunk. ;)
A magyar zsaruk megerőszakolják a hibás lányt
2007.05.18. 18:48 Tóta W Árpád
Öt Budapesti rendőr, mindegyikük a Police Security Service tagjei (REBISZ), befogadták őrizetbe csütörtök egy fiatal nő után a nemi erőszakot elkövetőiként azonosította őket, péntek reggel jelentették a magyar médiák.

TELJES STORY Caboodle.hunál

Feljegyzés: Térdel és a szopás volt a rend. Igen, az az, hogy mit mondtak.

REBISZ a kormány páncélos ökleként keresett egy nevet a 2006 lázadásban. Ők hangszeresek voltak, bugyogj, zavarogj pontosan irányítás, de lázadás-ellenes hadviselés. REBISZ és a rendőrség maga élénken kritizálták az ellenzék és a médiamappája, amit ráadásul összehasonlítottak az 50-es Communist államrendőrségbe a brutalitásukért. Szerezni és elszenvedni egy olyan ütést biztosan politikai utóhatásokat fog elviselni.

Terjeszti azt, digg* ez kedvelsz. Nem leszel képes, hogy feliratkozz és megjegyzést tegyél ezzel kapcsolatban, hacsak nem beszéled a magyart. Bocsánat.
Éljenek a fordítógépek!
Van új cikk, csak elnéztem. Most először fordul meg a fejemben, hogy Tóta vagy lusta malac, vagy egyszerűen egy köcsög.
Trendi médiaköcsög, a magyar nyelv ellensége. Kirekesztő a nyelvet nem beszélő, ám lelkes közönséget illetően.
Remélem az első verzió a valós.
Akkor most megkeresem azt, akinek kihüppögöm magam a vállán..;)
ignis mare: "Remek ötlet, bár nem a rendőrségen belül kéne, hanem civil szervezet, ami mögött az állam azért ott áll (anyagilag, forrásilag, stb.)."

írtam itt, hogy kellene ide valami olyan, hogy civil belügyminisztérium. ami az ombudsmanok, civil jogvédő szervezetek munkáját összehangolja. na abba ilyesmi is beleférne.

családon belüli erőszak esetén két hivatalos út adódna, feljelentést lehet tenni a rendőrségnél, vagy bejelentést lehet tenni a civil belügyminisztérium alá tartozó szakszolgálatnál. akik aztán elmagyarázzák, hogy mégse kéne minden nap megverni az asszonyt, hátha jobb belátásra bírják az embert. hasonlóan a maunika showhoz. csak persze kamerák nélkül. és persze ha nem tér jobb belátásra az ember, akkor ott a másik lehetőség.
Engem az érdekelne, hogy miért erőszakoják meg egyesek a nőket? Ilyenkor mi hajt egy férfit? Van benne valamiféle gyűlölet a nők iránt? Mitől válik egy férfi ilyenné? Arra gondolok, hogy a háborúkban is a katonák nőket erőszakolnak meg, aztán ha hazatérnek, megöregednek és meghalnak, akkor az unokáik előveszik a fényképüket, odateszik a gyerekeik elé és azt mondják meghatottan: " Nézd, ő volt a te dédpapid, ügyes, világjártas, tapasztalt ember volt, még a háborúban is résztvett. Kellett volna ő is kapjon fájdalomdíjat vagy megérdemel minden tiszteletet stb. szövegek (nem tudom, hogy ilyen esetben, miféle pénzeket kapnak a frontot megjártak, ha kapnak, de biztos kapnak vmit). Szóval, ki tudja, mi minden lakozott őseinkben, lakozik most is apáinkban, fivéreinkben, bennetek, kedves fórumozók.
Annyi szent, hogy sok mindenért a média is hibás!!! Nézzétek csak a bulvárlapok elejét! Nem muszáj megvásárolni, menjetek le bármelyik metróba, naponta lehet falni a ciciket-puncikat. Ez, hogy hat rátok pl.? Tényleg, mondjátok meg nekem ti, férfiak, mit éreztek olyankor, ha látjátok ezeket a levetkőzött tündibündiket? Biztos, hogy egy rendőr is kb. ugyanazt érezheti, amit ti .
hát szoknyazseb nem tudom.

Soha nem éreztem ezt, még házasságon belül is "közös megegyezés" van. Szociológusok szerint hatalmi/kisebbségi kérdés.
teljesen egyetértek azzal, aki fent írta, hogy ez nem jövedelmi kérdés.

Egy cinikus kérdés: ha csak jövedelmi kérdés a zsebre bírségolás, akkor mennyiért vállalkák, hogy valakit eltesznek láb alól?
imho a tettes és/vagy az áldozat gyerekként átélt valamiféle erőszakot, ezért ez számára az erőszak "benne van a pakliban". a tettes sokszor ezért gátlástan, az áldozat ezért tehetetlen.

feljelentést tesz nem csak a gyermeke apját veszíti el, hanem mondjuk a saját apját is. csak ugye ebben a sztoriban az a félelmetes, hogy generációkon át örökíti magát.

ez persze nem felmentés az erőszakkal szemben, csak egy gyenge magyarázat az érthetetlen brutalitásra.
Dr. Stein · szokvany.blog.hu/ 2007.05.18. 19:31:54

Stein de hülye vagy te bazeg :DD
első hozzászólásom!! ez is egy első. Szóval, én úgy gondolom, hogy a "morális válság" régebbi keletű. biztos korábban kezdődött, én most arra gondolok, hogy "na és?" na meg a Gresham Péter, az Orbán bányák (hogy ki ne maradjon), és a rosszul idézett "hazudtunk..." Mindennek oka vagyon.. Igy megy ez.. Kész csoda, hogy nem vágták el a leányka torkát... a "rendőrök" valószínüleg már bánják
trenka, te nagy arc lehetnél költői nyelv ügyben, de amit itt szoktál osztani ész gyanánt, az inkább lehetne irodalmi munkásságod része, semmint elfogulaltan, okos - és főleg tömör - elemzés...
Szoknyazseb, a helyzet sajnos sokkal egyszerűbb mint azt kutacs vázolja. A gyerekkorukba erőszakot átélt ember éppenhogy nagy empátiával viseltetik a kiszolgáltatottakkal szemben, és teljesen sokkosan kiborulva próbálja akár teljesen reménytelenül is védelmezi. Namost az erőszakolók általában vagy végtelen primitív szarházi ösztönlények (ebben a gyerekkor azért valószínűleg valóban játszik), vagy újgazdag ficsúrok akik azt képzelik amit ők meg akarnak szerezni, az nekik JÁR.
"Nem muszáj megvásárolni, menjetek le bármelyik metróba, naponta lehet falni a ciciket-puncikat. Ez, hogy hat rátok pl.?"

Hát valami amiért érdemes élni. :)
szoknyazseb
Az amit itt a férfiak szemére vetsz, az a libidó eredménye. A homo sapiens sapiens hím (jó esetben) folyamatosan párzásra kész. Ez biológiai tény. Ennek áldásaiból jó esetben te is részesülhetsz. Ez az ösztönszintű késztetés szociálisan, erkölcsileg korlátozott. Ha tetszik: elfojtott, leszorított. Többé-kevésbé sikerrel. Háború esetén, amikor az ember ösztön szintre süllyed, a primér késztetések előtörnek. A férfiak gyilkolnak, erőszakoskodnak. Békében ez nincs így (illetve bűncselekmény, ha így van). Ez, ha tetszik, civilizációs vívmány. Jó, ha tudod: nem születésünktől fogva vagyunk jók.
Melyik része?
A folyamatos szexuális késztetés? A társadalmi-erkölcsi elfojtás? A háború "normál" erkölcs-felfüggesztő jellege? A társadalmi-erkölcsi korlátok átlépése mint bűn?
Melyiket vitatod? Érdekelne.
Melyik része?
A folyamatos szexuális késztetés? A társadalmi-erkölcsi elfojtás? A háború "normál" erkölcs-felfüggesztő jellege? A társadalmi-erkölcsi korlátok átlépése mint bűn?
Melyiket vitatod? Érdekelne.
Jaja nem hülyeség az egész, csak annyi hogy nem lesz mindenkiből állat háborúban. Van aki inkább megőrül.
Ez így van, mint ahogyan vagyunk néhányan, akik nem erőszakolunk meg békében sem nőket, bár a magazinokra vetünk azért egy oldalpillantást.:)
Embernek maradni békében, háborúban...
Köszönöm, shadow, bár ez itt off. De hát te írtad be az autóval parkoló vírusokat, erről jutott eszembe.

Én bárhogy is számolom nem jön létre elegendő számban minden lehetséges neutrális pontmutáció. Néhány milliárdos populációt, 150 generációt, 1:100,000 mutációs rátát véve. Csak úgy valószínű, matematikailag, hogy egynél több pontmutáció is rezisztenciát okoz.

Én ráadásul abból indultam ki, hogy rezisztenciához lényegesen több kell mint egy pontbeli eltérés. De ebben elfogadom amit írtál.

A kísérlettel ne fáradj, nem kételkedem, működik. Hacsak nem tudod pontosan azt a genetikai változást pontosan beazonosítani ami a rezisztenciát okozza.
Jó cím ez a Rendőrliszka. Kár, hogy nem Tóta W. találta ki. Nézzétek csak:
www.mno.hu/index.mno?cikk=380384&rvt=68
Csoportosan elkövetett nemi erőszakért kapjanak börit, bankrablásért bűnlajstrommal kapjanak börit.

Az "ilyen" szó pontos jével való leírásáért pedig...
Shadow82 2007.05.18. 18:08:17

Gondoltam, miután te is gondoltad hogy vki előhozza a témát, hogy majd "védekezőnek" tűnik.

Távol álljon tőlem, hogy védjek bárkit, bármilyen formában is legyen becstelen.

Ámde azt vitatom, hogy jobb (teljes értékű jobb - pl: parkolóhely, fizetés stb) esetén nem változna a helyzet állításod szerint.

Az emberek többségének álláspontja/mentalitása változtatható, de előbb a körülményeken kell javítani.

Máshogy nem fog menni.

szerintem az is lehet, hogy egyszerű bűnözőalkatú figurák elmennek rendőrnek, csak hogy védve legyen a seggük. nem hülyék ezek, ha odamegy hozzád az utcán egy civil ember, és elvesz tőled mondjuk 20 ezret csak úgy, mert nem tetszik neki a pofád, mit csinálsz? rohansz, feljelented, mert kirabolt.
ugyanakkor hányan vannak itt, akit nem vettek még le rendőrök a szokásos "most mit csináljunk magával, zsolti, hm?" arccal, mindegyik ugyanazzal a kissé feddő, de segíteni akaró álságos hangon, és örülsz, ha fizethetsz, persze anyázol magadban, meg minden, de virítasz. ennek ellenére még most is tagadják, hogy ez teljesen általános. elvétve, azt mondják. pontosan 20 éve vezetek, gyakorlatilag folyamatosan elkapnak valamivel, és összesen kétszer jelentettek fel, illetve büntettek hivatalosan, egyszer tényleg elég részeg votlam, de akkor is amíg az egyik kiszállt a rendőrségen valami szarokért éjszaka, a másik már mondta a rendőrautóban, hogy "hát, nem érdekem nekem, hogy magának most ne legyen jogsija, blabla, de hát ezzel nem lehet megegyezni". még herótozta is a másikat, mert nem volt korrupt. ez szombathelyen volt már jó régen, a másik esetben behajtottam egy szálloda kávézójába. az összes többi zsebbe ment, pedig volt pár.
én ismerek rengeteg elvetemelült szar alakot, és semmi garancia rá, hogy páran nem lettek rendőrök. s akik igazán gátlástalan állatok, és egyre több van, azoktól jelen körülmények között nyugodtan retteghetünk továbbra is, a lebukások ellenére. ez itt ugyanis nem rendőrség, hanem az egyik legdurvább átbaszás a világon, gátlástalan psziochopata bűnözők álcahálója, tisztelet a kivételnek, ha valaki ismer olyat.
hat bulgakov a Te levezetesed es torteneteid alapjan holnap jelentkezz rendornek
ha meg nem voltal eddig az
st_pipin
ebbol se irj diplomadolgozatot, lovesed sincs hozza
malacful

Taníts, taníts, tudni vágyom! :)
Nekem is van negatív tapasztalatom a rendőrükkel. (kb. 1999-2000-es) Nekem teljesen indokolatlanul fegyvert is fogtak a fejemhez, mert civilben voltak és nem igazolták magukat. Fel kívántam hívni a körzeti rendőrség ügyeletes tisztjét, hogy jogosan vannak-e a helyszínen. Erre meg is bilincseltek és miután feljelentettem őket rendőri erőszakkal való visszaélés miatt nagyon sok érdekes dolg derült ki. Állítólag én kívántam elvenni a fegyverűket és meg is kívántam verni őket. Mivel hárman hazudták ugyan azt (mégha tele önellentmondások garmadával is) én meg egyedül voltam, én húztam a rövidebbet. Tehát most van egy priuszom, hogy megvertem három rendőrt. Még ennél a lányos esetnél is kiderülhet, hogy tulajdonképpen ő erőszakolta meg a rendőröket.

bulgakov,

én is azt tapasztaltam minden alkalommal, amikor rendőrrel találkoztam, hogy tképpen állami felhatalmazással rendelkező útonállókról van szó. Nyilván a teljes állományra nem általánosítható, de eddig én 0 azaz 0 olyan rendőrrel találkoztam, aki megállított, és nem akart kifosztani.

A legdurvább az volt, amikor civil járművel (szürke thalia) szorítottak le dudálva telefonálásért, és elvették a pénzem. Mindig ugyanaz a szöveg, mennyire fontos az ön számára az autóval való közlekedés? A világért sem szeretnénk, hogy önt hátrány érje a jogosítványa bevonása miatt. A legdurvább, hogy jelentéktelen szabgálysértéseknél (pl. a fenti telefonálós eset) is súlyos bírsággal fenyegetnek, meg jogsielvétellel. A végén pedig még ők a rendesek, hogy a súlyos büntetést az ő emberi jóságuknak köszönhetően megúszom. Persze a forgalmit azt kibélelve kérik kiadni az ablakon. Van egy olyan meg nem erősített urban legend, hogy a motoros rendőrök kivetik maguk közül, aki havi 1 milla alatt kaszál, ott keresnek a legjobban a szervek. Simán el tudom képzelni, hogy ez nem kamu: húszezrével számolva hamar megvan az a milla.
Na, most, ha jól tudom, a REBISZ az elit a rendőrségen belül.
Ezek?
A nemi erőszakoló vadállatok?
Vagy a lúzer, aki egy bankrablás után, kamerák kereszttüzében lop? És utána annyit mond, hogy szegény vagyok, bocs? (és ezután nem 3 év letöltendőt kap, hanem felfüggesztett lószart...)
miazisten?
Athinát is elvitték?
se régi, se új blog nem jön be...
najólvan, mégse, ill. mégis...
Szóval, rendőr személyes tapasztalat, nekem csak csekket adott, és hja igaza, talán egyszer próbáltak csábítani menjek a kocsijukhoz nézem meg a fotót, mondtam nem szükséges gyorsan mentem. 'szal ebben a témában személyes rossz tapasztalatom nincs. DE ne feledkezzünk el, a Tokaj mellett megtalált páncélautóról, ahol az őr brutálisan kinyírták, annak a aszálnak is volt, ha jól emléxem rendőri gyökere. De télleg az qrvára felháborító, hogy jó haverjaim rendőrök lettek és egyfajta önkontrollt tutti elvesztettek, ittasan vezetnek gyorshajtanak, flekót bemutatják, aztán isten hírével mennek amerre akarnak.
Másik ami birizgálja az agyamat, gyúrcsány kirúgta (indexes szóhasználat) gör(g)ény(it), meg benét. Semmi sem történt, sőt még jól is jött neki. Gergényi amúgy is menni akart, bene meg nem szívlelte gerényit, tehát fletónak annyira nem fájhat érte a szíve. Szal ha ügyes bene helyére fletó atom biztos embere kerülhet.
3. lehet valamit félre értettem, de azt olvastam valahol gergényi mégse megy pintér cégéhez az utazási irodához. Erre véletlenül begépelem gergényi. hu és már az ominózus iroda honélapjára kerültem.
4. nincs több m1ek rontom a tüdőm és xtrán füstölgök
"ittasan vezetnek gyorshajtanak, flekót bemutatják, aztán isten hírével mennek amerre akarnak"

nyilvános helyen, rendőrigazolvánnyal húzzák ki a csíkot...
Lehet, hogy szét kéne nézni a katonai ügyészségen is.

A bankrablást befejező rendőr tisztként szolgál tovább. Vajon mi lesz azokkal, akik megerőszakolták a fiatal nőt?

Az ügyész azt kérte, hogy a férfival szemben börtönbüntetést és pénzbüntetést is szabjon ki a bíróság, valamint indítványozta a lefokozását. Enyhítő körülmény, hogy a tettes beismerte, megbánta tettét, és négy kiskorú gyermekének eltartásáról kell gondoskodnia. A felettese jó jellemzést adott róla, elmondta, évek óta kifogástalanul látta el a szolgálatát. Az ügyész szerint viszont tettét súlyosbítja, hogy a botrányos eset a közvélemény rendőrségbe vetett hitét megingathatta. www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=129166

oszt ugyan a gergényi meg a másik kap-e végkielégítést, függetlenül attól, hogy kirúgták? Hát csak csurgatnak már valamit a jó elvtársnak
Hozzá kéne végre fogni a rendőrség szisztematikus átvilágításához. Miből él a karhatalom és hogyan? És aki elbukik a pszichológiai, vagyonosodási teszteken, attól minél előbb meg kell várni, a többinek meg fel kell nyomni a fizetését. Ennyi.
Én, ha APEH lennék, ugyanígy rálépnék a sebészek tökére is.
Pokorni Zoltán és Kósa Lajos is elsütötte azt a visszatérő poént, hogy a helyszínen lévők nyugodtan letehetik csomagjaikat, "itt nincsenek rendőrök".

Mondja ezt egy olyan politikus, aki néhány éve maga is megtapasztalhatta milyen szar megbélyegzettnek lenni. Aki krokodilkönnyekkel küszködve ismerte el a sajtó előtt: apám besúgó volt.

Mondja ezt egy olyan politikus, aki néhány hónapja a televízió nyilvánossága előtt élcelődött egy plitikusnő társa testi hibáján/betegségén.

Mondja ezt két olyan politikus, akinek pártja kormányzása idején maga is élen járt a Rendőrség, Ügyészség züllesztésében, politikai játékszerré tételében.

Modnja ezt két polgármester. Vajon mit mondanak majd a városuk, kerületük rendjéért, közbiztonságáért felelős rendőrkapitányoknak? "Ne haragudjon, de inkább nem veszem ki a zsebemből a kezem! Azt hiszem rendőr van a szobában!??"

Ugye Tisztelt Pokorni "azt hittem rám szakad az ég" Zoltán? Ugye Tisztelt Kósa "amúgy tisztelem a nőket" Lajos?



Ez tényleg Kurva Ország, és a legnagyobb kupi ott van a Duna partján, tele címeres ribancokkal

Sajnos ez a mi politikai elitünk. Emberi tragédiákat olcsó poénkodássá aljasító kibaszott vásári pojácák.

És dettó ugyanez a másik oldalon.

Elmehet mindenki a picsába! Akinek van egy csöpp esze még most emigráljon!

Azt hiszem valami kurva nagy gebasz van ebben az országban.
"Objektív 2007.05.18. 13:09:21
HariSeldon a nap droidja. Illetve legalább három droid, mert annyit ír. Tájékozott, félművelt droidok, programokkal bőven ellátva, mégis annyira ostobák"
objektív, te meg egy tized művelt ostoba barom vagy, wazze...

"mikikese 2007.05.18. 13:10:04
HariSeldon,

hosszas utánajárással sikerült megvennem az egyik könyvedet, -- még olvasok. :)"
mikikese, segíccs, engem is érdekel, hol hogyan:), köszi
neked mekkora az a bizonyos index?
-lyla- 2007.05.20. 21:40:28
"neked mekkora az a bizonyos index?"
nem...tudom...nem... mérték...még...
egyébként...is...faszközöd...hozzá...
Na, elég a hárompont?:)
Szombaton Kisvárdán, a megyei rendőrfő-kapitányság bűnügyi osztályának nyomozói, rendőri intézkedés során, négy személyt értek tetten egy bűncselekmény elkövetése közben.
Mint kiderült közülük kettő a rendőrség állományába tartozik, így az eljárást a Megyei Főügyészség folytatja. A két rendőr munkaviszonyát azonnal felfüggesztették.

Az üggyel kapcsolatosan további információt hétfőn, egy sajtótájékoztató keretében ad a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyomozó Főügyészség.

Forrás: www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/rendoroket-vettek-orizetbe/cn/haon-news-FCUWeb-20070520-0705197323
azt ígértem, megvédem Gyurcsányt, ha levált mindenkit. Leváltott mindenkit.
Innentől kezdve nem érdekel, mennyire tekinthető populistának ezért a döntéséért.
Éljen Gyurcsány!
De azért még nem szavazok rá.
Leváltottak néhány vezetőt. Megérdemelték. A probléma megoldódott? Nem. Kurvaország regnáló politikai és rendőri vezetői most összeültek, volt egy kis lebaszás, kis vérnyomás emelkedés, de a lényeg tuti nem hangzott el: "profi, erkölcsös, felkészült rendőrséget akarunk!". /Ezek a mondatok egyébként olyanok, hogy soha nem szoktak elhangzani, se az oktatással, se az egészségüggyel, stb. kapcsolatosan/.
Olyat, amelyik:
- anyagilag elismert, nincsenek megélhetési gondjai,
- jól képzett, felkészült és edzett,
- van tekintélye, önbizalma és tartása,
- tisztában van a jogaival és a kötelességeivel
Megoldás:
1. Meg kell emelni a rendőrök fizetését. Nincs mese. /A tanárokét, egészségügyben dolgozókét úgyszintén./ Nincs rá pénz? Dehogynincs: kevesebbet kell lopni, hatékonyabban kell dolgozni, hatalmas tartalékaink vannak.
2. Minden rendőrnek /a legfelsőbb vezetőkig/ fizikailag és szellemileg toppon kell lennie. Egyszerűen nevetséges, hogy 40 éves rendőr 120kg és 130 cm a derékbősége, és két lépést nem tud futni.
A magasabb fizetésért többet kell teljesíteni, magasabbak az elvárások.
3. A rendőr ismerje a jogait és a kötelességeit: és azokat tartsa és tartassa be. Mindíg és mindenkivel szemben.
4. Szigorítság a vétkes rendőrök büntesi feltételeit, azokat alkalmazzák következetesen.
4.És végül, de nem utolsósorban:
kiáll hőn szeretett miniszterelnökünk, vagy a belügyminiszter, vagy együtt, vagy külön, és elmondják a következő beszédet:
Az elmúlt időszakban rendőrök által elkövetett bűnesetek rádöbbentettek bennünket arra, hogy a rendszer elavult, az állomány az anyagi és az erkölcsi elismerés hiánya miatt szenved. Emiatt az utánpótlás, illetve az állomány minőségi cseréje sem megoldott. Ezen változtatnunk kell, és változtatni fogunk, mert ez így nem mehet tovább.
A korszerű rendőrség kialakításához mindannyiunk összefogására szükség van, mindenkinek áldozatokat kell vállalnia - hisz az érdek közös.
A változás eredményeit hamarosan mindannyian érzékelni fogjuk: a www.ujrendorseg.hu honlapon leírjuk a terveinket, azt, hogy mikor milyen lépések következnek. Itt várjuk a javaslatokat és az észrevételeket is.
Ezután a tüntetéseken a rendőrök viselik az azonosítót, nem használnak viperát, nem lövöldöznek fej magasságban gumilövedékekkel, nem rugdosnak 20-an egy embert, nem lesznek korruptak, nem lesznek maffiábbak a maffiánál, MERT nem engedjük, MERT odafigyelünk, MERT mindennek lesz felelőse!
A rendőrök azt csinálják majd, ami a dolguk: fenntartják a rendet, kikapják a kőhajigálókat a tömegből, üldözik a bűnt: határozottan és profi módon.
Ahhoz, hogy ezt elérjük, megemeljük a rendőrök fizetését, hogy ne legyenek anyagi problémáik miatt korrumpálhatók. Átszervezzük a kiképzést, nagyobb hangsúlyt fektetünk az oktatásra, a fizikai és a szellemi megpróbáltatások elviselésére. Akik nem bírják a nagyobb tempót, elbocsájtjuk. Biztosítjuk a működés anyagi kereteit, a költségvetés módosító indítványát még a héten benyújtjuk a parlamentbe. Kérem az ellenzéket, hogy konstruktív javaslataival járuljon hozzá az átalakítás sikeréhez, és a közös érdek iránti felelősség győzze le a politikai ellentéteket. Köszönöm.



"hagyma 2007.05.19. 04:25:13
hat bulgakov a Te levezetesed es torteneteid alapjan holnap jelentkezz rendornek
ha meg nem voltal eddig az"

Hagyma, te viszont vagy rendőr vagy még most is, vagy nem vezettél még autót ebben az országban.
ha szerinted nem így van, ahogy írtam, meg ahogy láthatóan az emberek többsége tapasztalja, akkor szerintem nézz körül még picit, beszélgess emberekkel, akiknek van kocsijuk és utána gyere vissza elmondani, hányan nem "kentek" még meg rendőrt rajtad kívül.
egyébként tényleg nem helyes, amit írtam, mert valójában három hivatalos büntetésem volt, az egyiket elmondtam, a másik egy kakasdi rendőr volt a hatoson, aki élvezte, hogy gecizhet velem december 25-én, még a zsebpénzről is lemondott ezért (de aztán természetesen itt budapesten már simán megoldottam 10 ezer forinttal, hogy 80 helyet 167-tel mentem, mert volt ismerős), a harmadik pedig a thököly úti térfigyelő kamera volt, amikor buszsávoztam.
hagyma, egyébként ilyen semmitmondó sértett kommenttel elég nehéz lesz megváltoztatni a 20 év alatt kialakult véleményemet, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

egyébként nem mehetek rendőrenek, mert büntetett előéletű vagyok, az olyat meg kiszűrik, mert rend van náluk.
"egyébként nem mehetek rendőrenek, mert büntetett előéletű vagyok, az olyat meg kiszűrik, mert rend van náluk."

Egy idő után mentesülsz a következmények alól és törlik. Szóval még nincs minden veszve, ne add fel. :)
amúgy nyugalom, épp most fog kiderülni, hogy igazából a csaj akarta megerőszakolni a rendőröket, és mivel nem volt orgazmusa feljelentést tett bosszúból, mert hülye.
egyébként szerintem többször zaklattak rendőrök, mint kopasz cigányok, ha összeszámolom, anyámék szomszédja aki rendőr, még mindig, mesélte, hogy egy hétvégi éjszakai műszak szinte jutalomnak számít az ittas vezetők miatt. az egy olyan helyzet pl., amikor mindenki szívesen perkál. most pedig, hogy a fejeseket kirúgták - jó kis pr húzás, feri, addig se magadat kell tökön rúgni - most lesz ám csak gfyönyörű az élet! minden rendőr nyelvet és illemet tanul, és végre megértik, hogy "Szolgálunk és védünk", nvan a verda oldalára ragasztva, nem pedig "Szopatunk és vétünk". most minden szép és jó lesz, mint a mesében.
eddigi legkreatívabb rendőr:
déli pu, 59-es villamos sávon csúsztam le a hegyről, kanyar után megállít (voltak kb 8-an a taxidrosztnál), előjáték, majd közös megegyezés után (8 ezer) odaad egy papírt:
"Üljön be a kocsiba, és töltse ki ezt." mondom,
"nincs nálam toll", erre ő:
"toll nem kell hozzá" aha!
de én sem vagyok hülye, beleraktam egy ezrest az űrlapba, összehajtogattam, titokban visszaadtam neki az ablakon keresztül és kövér gáz. mire megnézi baszhatja .)))
természetesen ha felírta a rendszámot akkor simán zaklathat, anyámék említett szomszédja egyszer azzal szórakozott, hogy egy merdzsóst hetente feljentett tilos parkolásért, piroslámpáért stb., csak mert egyszer elévágott valahol a belvárosban. vicces gyerekek ezek, mondom. de van ennél durvább ugyanilyen elévágós kedzetű is (nem volt egyértelmű a munkatársam apjának, hogy a kupé merciben a két kopasz igazából rendőr, csak később derült ki, amikor egy utcai szóváltást követően pár nap múlva a lakásánál! paráztatni kezdték, s mikor feljelentést akart tenni, azt mondták neki, biztosan jobban jár, ha ezt elfelejti, mert hátha a rendőrséggel húzopt újat, azaz megfenyegették, ő meg be is fosott, ehhez szoktak hozzá, azért mernek ennyit)
ja, és még egy, aztán nem foglalok több helyet:
az ártatlanság véleleme kijár még az öt buzerátornak is, ez korrekt, de a leköszönő miniszter úr már megjegyzi a foga között, hogy nem biztos, hogy úgy van az! inkább mintha a kurva akart volna dugni a szép szál legényekkel, aztán most meg rinyál itt, a ribanc, mert elszégyellte magát, hogy kurva, ugye, nagyjából itt tartunk éppen a bizonyítási eljárás kezdetén.

szóval, ha nő lennék, kurva élet, hogy nem mennék bíróságra ilyen körülmények között, hogy bizonygathassam, nem vagyok kurva, tényleg megerőszakoltak! inkább szólnék andrescu barátomnak, aki 15-ért lerendezi bonum est az erőszakolókat, csendben, a nevem említése nélkül, így nem lehet meghurcolni sem. ha meg elkapnak ezért, még le is ülöm. ha a hooligans celebkutyájának csaja ezt kapja, mit tud tenni pl. egy (bocs) kőbányi szövőnő egy ilyen ügy után? kurva picsába itt ennek az egésznek, hagyma, te kúrtál fel igazából!
"de a leköszönő miniszter úr már megjegyzi a foga között, hogy nem biztos, hogy úgy van az! inkább mintha a kurva akart volna dugni a szép szál legényekkel, aztán most meg rinyál itt, a ribanc, mert elszégyellte magát, hogy kurva, ugye, nagyjából itt tartunk éppen a bizonyítási eljárás kezdetén."

Ezt hol olvastad? Ez nekem új.
bocsánat, nem miniszter, tárgyi tévedés volt, de a lényeg ugyanaz. egyébként itt van az index főoldalán. már megy a ködösítés, ha meg nem volt erőszak, minek rúgta ki az összes majmot a feltó? vagy hogy is van ez?

"Szabadfi Árpád tábornok, az országos rendőrfőkapitány helyettese az MTV reggeli műsorában biztosnak mondta, hogy a rendőrök nem jártak el az előírásoknak megfelelően, de nem válaszolt arra a kérdésre, történt-e nemi erőszak. A magas rangú rendőr kétszer is azt mondta: "akár az is kiderülhet, hogy nem úgy történt az eset, ahogy a sértett elmondta"."

"de nem válaszolt arra a kérdésre, történt-e nemi erőszak"

Ez is a kérdezőt jellemzi. Mer' ő mégis honnan a fenéből tudná, hogy mi történt? Ő tartotta a gyertyát? Mennyi hülyéből lehet újságíró, Istenem!

"akár az is kiderülhet, hogy nem úgy történt az eset, ahogy a sértett elmondta"

És de igaza van. Ezért van a nyomozás. Hogy kiderítsen dolgokat. Persze itt is, meg a bulvársajtóban is mindenki már ítéletet hírdetett.

Itt nem a rendőrség nyomoz, hanem az ügyészség. Hogy az ORFK vezetője mit mond, az nem releváns.

Fletó csak kettőt rúgott ki. A másik három magától ment.
igen, de gondolom, azért volt benne egy kis last minute action hangulat is, mármint az önkéntes távozásban. lehet, hogy az ORFK vezetője a nyomozásban nem releváns alak, de a véleményformálásban igen. és most épp ez történik, mert kibaszott kínos, hogy a sok puffogás és eltussolás (nemrég gergényi még plecsnit kapott, hallod, most meg repül?) után mégiscsak gáz van.

egyébként fletó mondata "A politikától meg tudom védeni a rendőrséget, önmagától azonban nem" azóta is értelmezés alatt áll a fejemben. tehát ha mondjuk a jobboldali provokatőrök(nem vagyok jobboldali amúgy, buddhista vagyok simán, meg ember, és kisbetűvel magyar, nem nagy magyar) megállapítják, hogy a rendőrséggel gond van, akkor a kormány megvédi őket dacból, hiszen nehogymár az ellenzéki nácik megmondják, hogy nem szeretik az őket (is) agyonverő rendőrséget, mert az inkább felforgatás mint vélemény.
de ha két hét múlva rabolnak, dugnak, lopnak, fenyegetnek zsarolnak, és véletlenül!? kiderül valami nagyon nagy disznóság, akkor elhiszi, és intézkedik rettenetesen keményen és igen, megmutatta.
nem egy majomparádéval összemodelezett bolhacirkusz ez?
És most képzeld el, ha az alábbiak kiderülnének:

- a Széna téri szarka már lopott korábban, sőt évtizedes múltra tekint vissza e téren,
- az öt rendőr nem erőszakolt,
- az Egy-másért alapítvány nem érint aktív NBH-sokat, illetve nincs bcs.

Csak hipotetikusan, de képzeljük el hogy a fentiek igazak. Szerinted mekkora hülyének fog látszani a Fletó?
nos, nem tűnne sokkal hülyébbnek, mint eddig, de amit írsz, részben szerintem igaz is lehet. a széna téri tuti nem először lopott, de jó védekezés nyilván a "bekattantam" duma, legközelebb én is erre hivatkozok, amikor üvöltve száguldok a balaton felé 260-nal ittasan. bekattantam, szori.

az egymásért szerintem még nincs rendesen kibontva, és nem is lesz, megy a tocsik akták mellé.

az öt rendőr meg csak nőnap alklamból akarta meglepni a kiscsajt, hát, istenem, ők így ünnepelnek, egyébként is fidesz szavazók.

és így akkor marad navracsics és semjén felszólalása, azt meg le lehet hányni hivatalból. minden rendben van itt, gyerekek...

Hát igen...Aki volt katona,az bizonyára emlékszik,hogyan is "szolgáltak és védtek"-(mert ők is ám!) a hivatásos katonák.Jó kis bulik,főzések,röfögések,kiadós ittas vezetések hazafelé....a mundér mindent és mindenkit eltakart.Ezt láthattuk mi'-"kívülállóként"-belülről.
Miben is külömbözne a másik fegyveres szervet felső/legfelső vezetése?
Ott is ugyanezek a játékok futottak.A mai kb.40év felettiek is még ebben nőttek fel,,,,,láttak illlyeneket....és gondolom fogadkoztak,hogy ők biz soha többet ilyneket nem tesznek.(????)
Hát most akkor honnan is válasszunk,kit,hányas évjáratút?
Kérdés,hogy mennyire a bulikon,az idétlenség kövezte úton haladtak előre a mai második-harmadik vonalbeli rendőrök.Le tudják vonni a konzekvenciát,hogy a "minden és mindenki felett állunk" nem nekik szól? ...Hiszen szolgálniuk és védeniük kellene.

Meg aztán hogy felugrott a helyéről az NBH vezetője...annak a szervezetnek az első embere,amely szervezet állam lehet az államban..ha akarja.És néha úgy tünik akarja ezt.
Ezt a bulit hagyjuk,hadd fusson,tudunk róla kontrolláljuk,hasznot hozhat a sztori a mi "kválasztott" politikai vezetőségünknek.
( egy felmérés szerint a mai NBHs vezetők 70% a Kádári-időkben kezdett, a beosztottak pedig 30% kezdte akkor az ipart))))
Na,hát akkor itt is kéne egy kis újítás,és akkor a "haza" tényleg "mindenekelőtt" lenne!
Néma női tüntetést szervez a Fidesz a Rebisz elé
A néma tüntetésre várják mindazokat, akik úgy érzik, a gyermekek biztonsága érdekében fel kell emelni a szavukat. Péntektől újra működnek a belső rendőri ellenőrök.

A Fidesz és a KDNP női képviselői csütörtökön 18 órára néma tüntetést szerveznek a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) Kerepesi úti laktanyája elé, jelentette be Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke kedden sajtótájékoztatón a Parlamentben.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy "a rend őrei önjáróvá és öntörvényűvé váltak, az elmúlt hetek eseménysorozatai mind erre engednek következtetni".

Pelczné Gáll Ildikó azt mondta, a néma tüntetésre várják mindazokat, akik úgy érzik, a gyermekek biztonsága érdekében fel kell emelni a szavukat. "Minden nőt és anyát arra kérünk, hogy emeljen szót a rendőri erőszak ellen" - tette hozzá a fideszes képviselő.

A Havaria press szerint az országos rendőrfőkapitány helyettese aláírta azokat a nyílt parancsokat, melyekkel belső ellenőrzéssel megbízott kollégái megkezdhetik munkájukat a rendőrség megtisztításának érdekében. A parancsok feljogosítják a belső ellenőrzéssel megbízott kollégáit, hogy részt vegyenek bármely rendőri parancsnoki eligazításon, s bármely, állampolgárokat érintő rendőri intézkedést megvizsgálhassanak akár a helyszínen is.

A rendőri belső ellenőrökkel már péntektől találkozhatnak a szolgálatban lévő rendőrök.

www.fidesz.hu/

-

eh :) ez kész ....
OK bulgakov, en csak logikai bukfencet fedeztem fel, de igaz ami igaz, legalabb 10 eve nem voltam otthon
de azert szeretek olvasgatni hazara
erre az ugyre meg kulonosen kivancsi vagyok, mert mindket oldalrol bele lehet kotni es nem tudom mi az igaz
pl, fel nem foghatnam egy lany miert talalna ki ilyet, de azt sem, hogy... stb
szoval van 12 erv mellette es ellene
de visszaterve itt amerikaban is vezetnek piasan, nameghogy, meg gyorsan is, sot van hogy meg is akarnak logni,
rendort vesztegetni probalni az meg nagyobb baj, legtobbszor
en meg sosem probaltam, Ok sem engem, pedig egyedul jarnak
a legtobbszor utan kell meg egy vesszo,
mert sosem probaltam meg
meg se mernem
Ez most akkor is ide tartozik, ha már a kutya se fog erre járni és megvitatni.

Ha félretesszük a rendőrügyekből a töknyilvánvalóan égbekiáltó eseteket (emberrablás, ártatlan emberek összeverése, mi ketten vagyunk ön ellen és a mi szavunk többet ér mint a magáé, szexuális visszaélések, stb),

marad a "mezei" korrupció:
a közlekedési kihágásos elsősorban,
meg pl. ide tartozik az infórádióban elhangzott R-kedvezmény (amikor a prostituáltak természetben fizetnek azért pl., hogy ne zavarják el őket a tiltott zónából).

Ez utóbbi esetben három "szereplőről" van szó:
- állampolgár, aki nem tartja be a szabályokat
- rendőr, amelyikkel meg lehet egyezni
- szabály, ami ROSSZ.
Mert ha nem lenne rossz, akkor nem volna tömeges a megszegése, és nem volna olyan elterjedt a korrupció!

Minden olyan esetben, amikor a korrupció becsült vagy valós értéke magas,
belemásznék a szabályozásba rendesen,
és megváltoztatnám úgy, hogy
ne érje meg annyira az állampolgárnak / rendőrnek a törvényszegés.

NEM arról van szó, hogy lehessen mindenhol 150-nel menni!
A sebességhatárokat is ideje lenne ésszerűen átgondolni, de nem csak innen lehet megfogni a sztorit.
HANEM pl. a büntetések legyenek áttekinthetőek, egyszerűen követhetők, arányosan drasztikusak, könnyen befizethetők, minél kevesebb adminisztrációval együtt járók. (Sok olyan esetet hallottam, ahol csak azért fizet az autós, hogy ne kelljen mindenféle hülye procedúrát végigcsinálnia.)
A büntetési tételek megegyezhetnének a "szokásos" megvesztegetési tarifákkal.
A büntetési adminisztráció csak egy hajszállal lehessen bonyolultabb a szokásos megvesztegetési eljárásnál.
Akár a neten lehessen követnie kinek-kinek magának, hogy a halmozódó büntetésekkel hogy áll, pl. pontok.
Maga a megvesztegetésben való bármilyen részvétel pedig nagyon ne érje meg az autósnak. Nagyonnagyonnagyon ne.

Ezeket azért jó lenne átrágni a szakembereknek.
Pl. rendőr egyáltalán ne kezelhessen pénzt. Csekket ad, és/vagy olyan papírt, amelyen fel van tüntetve, hogy milyen számlaszámra kell az összeget átutalni.
Ez most hirtelen ötlet, de errefelé is elindulhatna az agyalás.
Ha a csekk / banki átutalás határideje ésszerűen hosszú, a delikvens úgyis kénytelen a postán/neten elszórakozni az egyéb befizetnivalókkal, tehát nem nagy megterhelés külön.

Telefonnal felvették Zsanett megerőszakolását!

Veszett nagy bajban van a gyurcsány…i kormány is, mert azon az ominózus estén, amikor is megerőszakolták Zsanettet a gyanúsítottak (Baranyai Gergely (24), Illés Tibor (34), Farkas Zsolt (24), Romsics Gábor Sándor (33) és Tallárom Péter (33)); - szóval közülük ketten még rögzítették is a megalázó tettüket.

„…szerencsére a gyurcsány kormányt ez merőben nem érinti, érintheti, mert nekik koncepciójuk van és „bizonyítékaik” ! – arra vonatkozólag, hogy Zsanett „Hedvig” saját magát vibrálta „aléltra”…


Éppen ezért a Pálos Trend segítői jóvoltából nyugodt szívvel felajánl és kifizet 10.000.000, azaz tízmillió forintot azért a közel 1 perces fonfilmért, ami Zsanett „Hedvig” erőszakos szemérem gyalázatát örökítette meg. Úgyhogy kérünk szépen minden együtt érző magyart, aki személyes sértésként éli meg a Zsanett „Hedvig” ellen zajló politikusi pokolhadjáratot is; -és a szűnni nem akaró rendőri brutalitásokat, hogy mielőbb fújják tele a várost ezzel és az ehhez hasonlatos rendőrállami esetekkel, eleddig elhallgatott ügyekkel...

Köszönettel, Pálos Trend.


süti beállítások módosítása