W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Rendőrliszka

2007.05.18. 09:00 Tóta W. Árpád

A rendőr kisebbség terrorizálja a magyarokat, meggyalázza asszonyaikat. Rendőrkérdés van.


Címkék: zavargás cikkajánló korrupció

550 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2778695

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.05.18. 09:58:52

Magyar rendőr velünk vanFeljelenteni öt rendőrt nemi erőszakért, majd személyes felismertetésen azonosítani őket... Na ehhez kell bátorság, nem az őszödi beszédhez.Miután a sajtó is elkezdett foglalkozni az esettel, jött a szokásos maszatolás: egyszerre ö…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na azért ne mossuk össze az általános mentalitást a zsaruknál elterjedő "mi betartatjuk és nem betartjuk a törvényt mentalitással".

Az emberek szabad és önálló individuumok. A rendőrség egy szervezet, ahol vannak főnökök és beosztottak, parancs és értettem. A "basszameg kovácstizedes járjon elől a jópéldával és kapcsolja már be azt a kurva övet" nem kerül egy kanyiba se. Nem szociológiai probléma. Nem is össztársadalmi. Jobbaltól független.
Na, így kéne hozzáállni a dolgokhoz, rend lenne itt egybõl (a példa ráhúzható bármire, ami mostanában ”húbazze”)

index.hu/politika/bulvar/loalk05/
"Végh azt mondta, bár ő már nem tesztel kezdő rendőröket, de nagyon nehéz kiszűrni az egyén csoportos helyzetben való viselkedésekor felmerülő szélsőségeket, ami a szakértő szerint ebben az esetben is közrejátszhatott. A pszichológus szerint az öt rendőr külön-külön nem követett volna el nemi erőszakot."

Hát, akkor el kéne különíteni őket egymástól.
kovvacs,

"Bene László sohase képes találni magának olyan járművet, ami azonnal hazahozza Magyarországra, amikor "ég a ház"?"

na ez az, amit en is ide akartam irni.

Az otleted nem rossz egyebkent. De az elso lepes megiscsak az legyen, hogy repul a rendorfonok meg a belugyminiszter. Szokjanak hozza az elvtars-urak, hogy a sajat borukre megy a jatek, hogy egy ilyen kaliberu ugybe miniszter bukik bele.

(Es persze en se akarok ezzel partpolitikat vinni a dologba, ez a dolog nem azon a szinten helyezkedik el.)

Tiko: az USAban, a magasabb rendőri fizetések mellett is volt hasonló (a hetvenes évek végén). Nem mentség és nem is indok, hogy keveset keresnek. Rengeteg példa igazolja, nincs mérhető összefüggés a rászorultság és a korrupció között. És pont hasonlóképp, az USAban is egyszercsak sorozatban történtek ciki rendőresetek. Mikor hasonlóképp kiborult a bili, szétrúgtak egykét segget, mindenki tanult belőle, azóta egész más ott a rendőrség.
A belső ellenőrzést azért szüntették meg 2004-ben, mert a rendőrök panaszkodtak rá. Jó mi?
Ez olyan mintha megszüntetnéd az ellenőröket mert az utasok panaszkodnak rá:) Nem tudunk bliccelni.


Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.05.18. 17:29:09

Tehát azt mondod, hogy a kisebbség nem megélhetésért lop? És hogy nincs ilyen?

Vigyázz:)))

Én sem gondolom egyébként hogy szoros az összefüggés, de hogy van, abban biztos vagyok.
korábban
Attila the Hun
A kisebbség is morális válságban van :-). Értem azonban. Vedd azonban figyelembe, mi valószínűbb, ha felemelnéd a fizetésüket duplára:
(a) automatikusan bekapcsolja-e az övet, és abbahaggya a zsebpénzkérést
(b) továbbra is leszarja azután kétszerannyi jattot is kér.
Te mire fogadnál? Az USA sztori valós.
Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.05.18. 17:41:30

Sajnos arra fogadnék amire te:) De sztem elkezdődne egy csökkenő tendencia - legalábbis ebben reménykednék.

Mennem kell, holnapnál előbb nem leszek.

Üdv
mollarisch, leck mich am Arsch!
màsch: mijaza rebiszes rendőr?
Petrusk@: Doktoranduszként úgy gondolom, állíthatom magamról, hogy "művelem a tudományt". Ha nem is magas fokon, meg nem is a "vagyok már valaki a szakmában" szinten, de vagyok azon a szinten, ahol reálisan lehetek.
Azt, hogy mely metavitákban tágítom az agyamat, hadd döntsem el én. Nem érzem magam szemellenzősnek, bárhogy is próbálsz sorozatban (félre)távdiagnosztizálni. Nem vagyok az a mellveregetős fajta, de szerintem egy színjátszással és írással is foglakozó genetikus talán mégse szakbarbár.

Jelen helyzetben azonban azért próbálom egy kicsit terelgetni ezt a dolgot, mert egyre szánalmasabb köröket írsz le. Ha megfigyeled a saját fejlődési pályádat velem kapcsolatban.

1. lépésként megpróbálsz politikai fogást keresni rajtam, majd okosan jólmegmondod a frankót. „Ez a baj. Pont.” – írod te.

2. lépésként nemigen kezdesz semmit az infóval, hogy politikai oldalon bakot lőttél, azonban az eredeti kommenttől eltérve az általánosítás illetve indukció mint tudományfilozófiai fogalom témakörében értekezel bölcsésznyelven.

3. lépésként kioktatsz arról, hogy ki és mi vagyok én (beszűkült szakbarbár), akinek a kineveléséért te lennél a felelős. Ezenközben észre sem veszed, hogy megint kinyilatkoztatsz („Ennyi.”)

Az érvelési rendszered egy vélt csoportellentétből indul (jobbosnak hittél), keresztülmegy egy csakazértis megmutatom a frankót részen, végül fölényesen visszavonulsz. Ez nagy vonalakban hasonlít a dollárárverés játékra, illetve az abban változó érvrendszerre (olvasol Mérőt?).
érdekelne Gordon honnan tudja.. ott ült a kocsiban?

ő volt az orvos aki kivizsgálta?

azért vegyük már észre, hogy lényegtelen értelmifogyatékos, bedrogozott, részeg vagy józan nőt erőszakol meg, egyik betegebb ötlet mint a másik, a kérdés ilyen felvetése értelmezhetetlen

ha te sem látod értelmét minek hozod fel? hangulatkeltés?
Közérdekű információ az indexes levlistáról:

subj: Ügyészségi nyomozóhivatal

van ezeknek egy ugyeletuk, amit a megeroszakolas, kifosztas, fogkiveres elott erdemes lehet felhivni. akar cikket is tudhatnank kore fonni, hogy mindenki mencse el a mobiljaba a szamot ezerrel. 266-5730, nappal kapcsoljak, ejjel az ugyelet veszi fel.
ja, es a totalcar autojogasz mar 6 eve megirta
totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/20010809/
Tiko:

"Ha itt is annyit keresnének mint az USA-ban, kevésbé akarnák hazavinni a papírt."

Vártam, hogy valaki előhozza ezt. Implicite azt állítod, hogy aki úgy meggebed a munkában, mint az amcsi, de mégse keres annyit, az némi kiegészítésképp hazaviheti a papírt. Mindenki félrenéz addig. Ez az a mentalitás ami itten kódolva van, miszerint jogom van kiegészíteni. Ahogy Hariseldon irja fentebb.

A parkolóhely is vicces dolog. Olyan, mint a természeti erőforrások legtöbbje. Mint tudjuk, kevesebb van belőle, mint ahány használó, ám mindenki úgy gondolja, hogy 100%-os elidegeníthetetlen joga van hozzá. Ha nem talál parkolót, akkor mindenki "jogosnak érzi" odabaszni a kocsit, ahol épp van hely. Ha a busz nem bír miatta befordulni és 50 ember anyázik, az mit sem számít. NEKEM kell a parkolóhely. Ha nincs, akkor csináljanak.
Itt megint csak a nekem ez jár mentalitás jön ki. És mivel mindenki szokott szabálytalanul parkolni néha, jól elnézzük a másiknak, sőt ellessük, hogy milyen trükkös helyet talált magának. Az hogy autóm van, még nem jogosít fel arra, hogy parkolóm is lesz, és ezt már elindulás előtt is mindenkinek tudnia kell. Éppen ezért nem kifogás az, hogy "nem találtam helyet".

Itt most megint Mérő László jut eszembe. Ha teszemazt van 80 parkoló és 100 autós ember, akkor ha mindenki 10 napból 2-szer nem autóval járna (és ez nem mindenkinél ugyanarra a napra esne), akkor minden nap mindenkinek jutna hely. De ez persze önkorlátozás kérdése, amit még a legegyszerűbb vírus is meg tud tenni, csak mi nem. Mindegy.
Árpád, ez mi lenne,
ezt akkor kell felhívni, ha megerőszakoltak,
vagy akkor kell felhívni, ha rendőr tett nekem keresztbe vagy így vagy úgy?
NN 2007.05.18. 15:21:46
"aki igazoltan visszaeso, annak a fizikait javaslom, ugyanis a gyogyszer hatasait ki tudja vedeni ha muszaj, illetve egy felnottkori kasztracional felall a fasz, csak a vagy csokken, tehat a penisz eltavolitasat szorgalmaznam, pusztan praktikus okokbol"

Sajnos bizonyított, hogy a közösülésre képtelen(né tett) nemierőszakolók, ha maguk nem tudnak, akkor tárggyal hatolnak be a köv. bűncselekménynél, tehát a farkatlanítás nem megoldás.

Petrusk@ 2007.05.18. 15:26:11
"Ez nonszensz. Velem az egyik tanárom kezdett ki vizsgáztatás közben."

Igen, ezért jó, hogy pl. Angliában _mindenhol_ van kamera, szépen ki van írva: hoho, kamera, ne rosszalkodj. Ipswichben a sorozatgyilkost a cctv felvételei segítségével fogták el. A bekamerázott osztályterem a molesztáló tanárokat visszatartaná, leleplezné. Igaz, hogy a puskázó diákokat is...

Attila the Hun 2007.05.18. 15:26:22
"Árpi áruljatok el valamit. Miért nem meritek megmutatni az arcukat. Legalább akkor amikor már elítélték őket? Hogy lehet az hogy letakarhatja a fejét?"

És igen, hüjeangolok, ágybavizelők, náluk a jogerősen elítélt bűnözők pofáját igenis megmutatják, ugyanis ez _közérdek_, hogy tudjuk, kitől kell félni.

kovvacs 2007.05.18. 15:38:46
"A Rendőrségnek saját szervezetén belül
létre kéne hoznia egy speciális osztályt, csak nőkből, köztük "normál" rendőrök, pszichológusok, orvosok, nőgyógyászok, akikhez fordulhatnak a megerőszakolt nők."

Remek ötlet, bár nem a rendőrségen belül kéne, hanem civil szervezet, ami mögött az állam azért ott áll (anyagilag, forrásilag, stb.).
NN

Bumburnyákék állítják. Csak gondolom ezzel mostmár késő, ráadásul büdös lenne előhozakodni.

Állítólag, mondom... állítólag okosék azzal takaróztak, hogy a csajban volt valami a farkukon kívül.

Ezt persze az orvosi látlelet vagy tartalmazza, vagy nem. Pláne ugye ha a vizsgálat csak az erőszak mint tény megállapítására korlátozódott.
Shadow: hogy a vírusok 20%a nem jár autóval... ha nincs parkoló... hihetetlen mire képes a természet.

Egy régi levélváltás margójára - nem tudod véletlenül hogyan képes az e.coli rezisztens gént mutálni 48 óra alatt? Tekintsd az ewens eloszlás és a mutációs ráta fogalmait részemről ismertnek:
www.biotech.iastate.edu/lab_protocols/EvoAntiResBact.html
Megjelent az index puftur rovatban egy sor rendőrvicc. Erre, meg arra reagálnék, hogy azért a legtöbb rendőr becsületes, ne bántsa őket senki előítéletek alapján a véleményével.

Azért nem tudok nevetni a rendőrvicceken, mert azért volt itt 5 becsületes, sőt hősies rendőr akik megpróbáltak a belső elhárításnak jelenteni Pintér és gergényi alatt, de rejtélyes módon szinte egyszerre "öngyilkosok lettek".

Az arányokról meg annyit, hogy én úgy érzékelem a nagytöbbsége a rendőröknek hajlamos a korrupcióra, bűnözésre, és csak elenyésző ezrelékük mer az árral szembefordulni, de közülük csak nagyon kevés marad életben.
Megszívhatjátok mind!
Whave írta, 2007.05.18. 09:18:52-kor, két SzaboZsee hangütés között:
"kivancsi vagyok, mi lenne, ha tortenetesen kiderulne az ot fereg rendor politikai 'hovatartozasa', es tortenetesen olyan iranyba mutatna, amelyet a MN szerkesztoje csak infarktussal kuszkodve tudna megirni - ha megirna egyaltalan.
vagy esetleg van errol valami info? nem tulajdonitok neki jelentoseget, de eleg sokan igen ahhoz, hogy valami szep kis csavar legyen ettol a sztoriban."

---
Hm. Csavar. Nem változtatna a lényegen. Terelés.
Hanem. Szegény ártatlan szavaiktól meglódult a fantáziám:
Hoax 1. Lemondás? Ugyan! Már dolgoznak az ügyön: Két balos rendőrt behálózott három olyan jobbos társa, akik októben 22-én beteget jelentettek.

Hoax 2. A hármak előzetesen megbeszélték a rejtőzködően jobbos zenésszel, hogy áldozatra felkészített társa mikor, hová érkezik a biztonsági öv bekapcsolása nélkül.

Hoax 3. A jobbos zsaruk jó szöveggel beetették a balosokat,akik váratlanul nagyon bekapták a horgot. A jobbosok politikai utasítás hiányában nem merték leállítani őket.

Hoax 3. A váratlan fejleményhez igazodó taktika politikai kidolgozásához és nyomok eltűnéséhez kellett a három nap a feljelentésig.

Hoax 4. Kiderül majd az is, hogy a zenész és társa titokban szerették a klasszikus zenét, utoljára Vivaldi Juditha Triumphans című művét hallgatták együtt Qaliton lemezről, amelynek borítóján a biblaiai Judit látható, kezében az ellenséges vezér, Holofernes levágott fejével, utalva a vezér főnökének (Nabukodonozor) hamari vereségére. Még a Biblia is képbe jött. Hmm...

Bocs mindenkitől! Még nincs jogerős ítélet, csak gyanú...A hétvégén pedig kiszabadul az ember fantáziája az ártatlanság vélemének bilicseiből is s fecsegtet. Még csak sajtóhírek vannak. Tóta W. is csak sajtó, ha jó is.

Egyébként pedig az illetékes miniszternek és a rendőri vezetőknek le kell mondaniuk, hogy nyilvánvalóvá tegyék az állommány előtt az ügy rendkívüli komolyságát, s hogy a lehető legtisztább lehessen a belső vizsgálat.
Ha ezt nem teszik meg a megfelelő időben, cinkosoknak minősülhetnek minden jövőbeli bűnőr balhéban.




Banyek, itt leírom és a RTL-ben meg hírré válik. Ezek szerint mégis csak volt az arcukon bőr előadni a részeg, felkínálós mesét. Nevetséges!
ignis mare,
én azért gondoltam a rendőrségen belülre,
mert akkor az egész folyamat egyetlen helyen megoldható:
feljelentés,
orvosi vizsgálatok,
pszichés segítség - nem elhanyagolva azt a szempontot, hogy ez a segítség _folyamatos_ az összes hülye, kínos, ámde elkerülhetetlen procedúra alatt, mint a vallomástétel, feljelentés megfogalmazása (egészen odáig, hogy megalázó szavak tömegét kell kimondani ilyenkor), mind az orvosi vizsgálatok alatt,
pár napra akár bennlakás, pihenés, jogsegély szolgálatokkal kapcsolatfelvétel megszervezése
stb

Azért is inkább a rendőrségen belül,
mert a rendőrség ebben segítő TÁRS legyen, védő szervezet (szolgálunk és védünk),
ne pedig valami konfrontatív izé, ahova el kell cipelnie a civil jogvédőnek az áldozatot.

Azért is rendőrségen belül legyen, hogy profi módon empátiás és diszkrét lehessen az egész mocskos folyamat,
és ne a civil szervezet emberének kelljen leszúrni mezei XY ügyeletes hadnagyot a vallomás felvételénél, hogy ne kérdezzen már olyan fahangú bunkón, hogy "na és akkor miért nem tudja megmondani, hogy hányszor közösült önnel az ön által megvádolni kívánt személy az ezt követő negyed órában?" vagy hasonlók.

Remélem, kb érthető, hogy egy ilyen helynek-szervezetnek miért kellene a rendőrségen belül működnie.
Az egész mese kezd L.A. Confidential szerű lenni.

Mindenben benne vannak a rendőrök, az ő kezükben fut össze a kábszer, szesz, fegyverek és ha kell kis eldugott helyeken szépen elintéznek mindenkit aki zavarja köreiket.
Shadow:
Tisztázzunk vmit. Te=Árpád? Mert ha nem, akkor qrvára nem szóltam hozzád, mazsolázgass csak vissza. Ha meg igen, akkor:
1. Politikai fogás? Egyedül a kunczei tolvajbandázásra utaltam, de Neked ezt ugye nem kell megmagyaráznom, mert Te figyeled a sajtót, ajánlom figyelmedbe a Mozgó Világ 2007/4-es számát (László Ferenc: Matrózkocsma)
2. Bölcsész vagyok, bölcsésznyelven értekezem.
3. Tököm akar kinevelni bárkit, egyébként meg ugye mindannyian a Jóatyaúristen képére vagyunk teremtve, úgyhogy bátran kinyilatkoztathatok. Ennyi.

A véleményem kinyilvánítása pedig nem értelmetlen eszkaláció á la Mérő. Ha az, akkor egy publicisztikában Te is azt gyakorlod.
Nem tudom, megvalósítható lenne-e (nagyon sok helyen kéne meghirdetni, hogy működjön), de szerintem figyelemfelkeltő jelleggel lehetne csinálni egy "rendőrmentes napot" vagy hasonlót, amikor előre bejelentett módon senki nem állna meg közúti ellenőrzésen, és senki nem adna át személyit igazoltatáskor. Tehát afféle polgári engedetlenséget. Ez persze veszélyes, mert ha kevesen csinálják akkor csak szimplán megbütetnek pár embert, de megfelelő média stb. támogatással szerintem működhetne.
Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az első eset. Sztem az ilyen patkányok nem úgy kezdik el a mókát, hogy egyszer csak kitalálják öten, hogy akkor most "kapjunk már el egy csajt ma este". Gondolom halál nyugodtak voltak, mert eddig senki nem mert feljelentést tenni. A megerőszakolt nők nagyrésze fél vagy szégyelli magát, az egyenruha meg még rádob egy lapáttal erre a parára. Én két csajt is ismerek, akiken már követtek el ilyesmit, és sokan tudnak róla, de ők nem tettek feljelentést. Elég szomorú, sajnos erről a magyar hozzáállás tehet, miszerint ha kivágott ruhát veszel fel, viseld a következményeit. Frankó...
Asszony aszonta reggel,itthon ne hagyjam az irataimat,mert majd jól megcsinálnak a rend derék őrei
Ja, és "fölényesen visszavonulsz" - én fölényeskedek?! Nem leszel attól hitelesebb, hogy doktorandusz vagy és én sem attól hiteltelenebb, hogy még "csak" egyetemista vagyok. Felhúztál.
Azoknak, akik azzal mentegetik itt a rendőröket úgy általában (és ezzel itt konkrétan is), hogy kevés a fizetésük. Persze. Az orvosnak is kevés, a politikusnak is kevés, a hentesnek is, a szobafestőnek, nekem, neked.
Leszarom mennyi a fizetése.
Ha nem tetszik neki, hogy ennyi, menjen el brókernek. De ne bűnözzön.
A rendőr ne fosson a nagy autósoktól, ne vadásszon mazsolákra meg külföldiekre, az orvosnak is van esküje és nem az van a szövegben, hogy melyik bankszámlaszámra kell utalni.
A politikusnak sem járnak kiváltságok, a mentősnek sem kéne lopni, a BKV ellenőrnek sem kellene utazási irodákkal összebeszélve japánokat halomba büntetni, még a portásnak sem az a dolga, hogy tiltson.
Normális országban az emberek tudják, érzik, hogy mit miért vállalnak.
A rendőri munka ennyit ér. Nem többet.
Majd, ha jobban dolgoznak, akkor lehet, hogy többet fog érni az országnak.
Ha jut nekik. Ha nem, nem.
Egyébként van egy szabály arra nézve, hogy mennyi időbe és energiába kerül felépíteni egy imidzset, és ha leromboltad, mennyivel kerül többe és tart tovább újra felépíteni azt. Kb. háromszoros a szorzó. Mire itt a rendőrökben újra bízni kezdenek az emberek, addig háromszor annyi idő fog eltelni, mint amennyi a rendszerváltás óta eltelt. Persze csak akkor, ha most azonnal megváltozik minden. Lehet tippelni, hogy meg fog-e változni és arra is, hogy amíg nem lesz bizalom az államhatalom végrehajtóiban, addig mi lesz az országban...
Pascal:

Az ampicillin egy "gyenge" antibiotikum, ez biztosan belejátszik a kísérletbe. Ez azt jelenti, hogy nem öli meg a bacikat, csak nem engedi őket szaporodni, ellentétben sok más antibiotikummal. A sejtfalképződés egyik enzimét gátolja, és ez ha minden igaz egyetlen pontmutációval korrigálható. Sajnos nem tudom a baci mutációs rátáját, sem a felvitt bacik számát, így nem tudom megállapítani hogy van-e más trükk.
(Ismert a baci genom mérete, kb 4 millió bázispár. Ismert az ampicillin által gátolt gén mérete, én nem tudom fejből, de nem lehet több 2000 és kevesebb 500 bázispárnál. Véletlenszerű mutáció esetén ebből ki lehet számolni, hogy a mutációk hány százaléka érintheti ezt a gént, mondjuk 0,01-0,05% körül). Azt nem tudom, hogy ezek közül mennyi lehet hasznos, nyilván elenyészően kevés a károsokhoz képest. Mondjuk egy 10^-5 nagyságrendet reálisnak tartanék, de ez csak becslés.
A mutációs ráta értékéből kiszámolható, hogy egy baci átlagosan hány mutációt gyűjt egy osztódás alatt. Persze ebból sok halálos. Egy milliliter sűrű baciklutúrában 10^8 vagy akár 10^12 baci is lehet. Ha gondolod, növesztek neked bacit és kikenem ampicillinre és beszámolok róla.)

Amennyire a használt törzs genotípus jellemzésén látom, ez egy teljesen szokványos baci.

Sajnos most többet nem tudok írni róla.
Petrusk@
Némileg kisbbségi komplexusosra sikerült a leveled. Nem néztelek le, mivek nem is tudtam hogy "csak" egyeteimsta vagy. Te kötöttél belém, miszerint nem vagyok a tudomány művelője, csak ha mások is ezt mondják rólam. Ezért tisztáztam magam doktoranduszként, egyébbként nem szoktam pont azért, mert önmagában nem tesz hitelessé.
A genetikus vs kulturális dolgot én hoztam fel és te reflektáltál rá (vagy úgy tűnt). Ha nem az enyémre, akkor félreértés van.

Az _érvrendszered_ változott, nem az eszkalációra utaltam. Bár eszkálció is történt, amennyiben tényleg felhúztad magd.
Az érvrendszer változása a dollárárverés során:
- Eleinte azért játszom, hogy nyerjek rajta (racionális érv).
- Később azért, hogy megmutassam ennek a szarjancsinak velem szemben van (irracionális érv, elvi okok).

Mint ahogy te is robbantál most a végén és most már teljesen nyíltan a személyemet támadod, hisztiformulákat alkalmazol ("nem vagyok kevesebb csak azért mert kicsi egyetemista vagyok brühühü"), menekülnél a szituációból, rég hanyagolod az eredeti kommentet.

Komolyan, tanulmányt lehetne írni erreől a párbeszédről.
Őrnagy Őrnagy 2007.05.18. 09:52:47
"De Pintér Sándor legaláb brendet tartott, bár akkor is voltak köcsög rendőrök, de féltek azért."

amikor ezt olvastam egy interjú jutott eszembe egy moszkvai "utca emberével" 199akárhányból, aki erősen visszakívánta a sztálini éveket, a szovjet diktatúra fegyelmét. ő is elmondta akkor a fent idézett mondatot, szinte szóról szóra. ha azt nézzük, ami orosztországban megy, valagol értheő, hogy ezt akarja, de ezt én baromira ijesztőnek tartom. valószínűleg azért, mert liberális vagyok. szerinted az orosz srácnak igaza van amúgy?

az viszont igaz, hogy illene valakinek vállani a felelősséget. úgy nem jó, hogy egy vezető nem felelős az általa irányított szervezetért és ez nem független pártállástól-politikától.

más...
szerintem lehet abban valami, hogy ha a rendőrök azt látják, tényleg durván megsértik a törvényt, akkor is bevédik őket - akár pókerarcal hazudnak- felülről; annak tényleg hatása lehet az általános morálra a szervezeten belül. azért az a "leesett az azonosító" szöveg szerintem mindenkit jól pofán csapott, jobbról-balról :)
egy szociológus - sajnos a neve nem ugrik be - végzett egy eléggé híressé vált kísérletet, amiben valami két tucat diákot két csoportra osztott, az egyik csoportnak kontroll nélküli hatalmat adott, a másik teljes alárendeltségbe került. végül a kísérletet a tervezett időtartam előtt leállították, mivel a vártál súlyosabb személyiségtorzulásokat tapasztaltak mindkét(!) csoportban. az eset tanulságait szerintem kiválóan lehet alkalmazni a mostani állapotra is. az is sokat ront a helyzeten, hogy bármekkora botrány robban ki, sosincs felelős. pl. móri ügy? belső vizsgálatot sehol sem indítanak(!). még jó hogy a halálbüntetést eltörölték...
a korrupció kérdése is ideje, hogy felszínre kerüljön. több olyan véleményt is olvastam, hogy ez nem csak a rendőr sara, kettőn áll a dolog. szerintem is sántít kicsit. még a lány vallomásában is ott virít a "nem volt bekötve, ezért elvehetik a jogosítványát" dolog. meg hogy beviszik vér-vizeletvizsgálatra emiatt. szerintem itt mindenki hallott már ilyen furcsa túlzást rendőrtől közúti ellenőrzés során. ez nem azt jelenti, hogy "ideadod a pénzed, tökmindegy mit csináltál, különben azt teszek veled, amit akarok"?

szóval nagyon kemény problémák vannak, és sajnos nekem úgy tűnik, hogy a politikai vezetés nem hajlandó ezzel szembenézni.
...nincs válsághelyzet.
Szal:
Most olyan helyen vagyok, ahol nagy a szegénység és a kulturálatlanság, még Magyarországhoz képest is.
Itt egy rendőr 10-20 ezer Ft-nak megfelelőt keres havonta, az árak meg olyanok, mint otthon.
A többit ki lehet találni...
Akkor félreértés van. Akkor írj tanulmányt. És nem kell kioktatni, ismerem az elméletet. Egyébként sem vitatkoztam volna olyan valakivel, aki pisisárga macit rak a neve mellé.
Petruska az uj molaris, ez most mar hivatalos.
Petrusk@
Megint csak nem kioktatás volt, egyem azt a túlérzékeny lelkedet. Nyilván ismered az elméletet, ha nem ismernéd, akkor ennyiből nem ism ismernéd meg. Csak kiemeltem neked azt a részt, amire célzok, mintegy ráfókuszáltam a figyelmedet. Csak mert ha párhuzamot von az ember, akkor érdemes leírni, hogy pontosan mire gondol párhuzamként, még ha mindketten ismerik is az adott dolgot. Nem?

Egyébként örülök, hogy már a hüppögős résznél tartunk. ;)
A magyar zsaruk megerőszakolják a hibás lányt
2007.05.18. 18:48 Tóta W Árpád
Öt Budapesti rendőr, mindegyikük a Police Security Service tagjei (REBISZ), befogadták őrizetbe csütörtök egy fiatal nő után a nemi erőszakot elkövetőiként azonosította őket, péntek reggel jelentették a magyar médiák.

TELJES STORY Caboodle.hunál

Feljegyzés: Térdel és a szopás volt a rend. Igen, az az, hogy mit mondtak.

REBISZ a kormány páncélos ökleként keresett egy nevet a 2006 lázadásban. Ők hangszeresek voltak, bugyogj, zavarogj pontosan irányítás, de lázadás-ellenes hadviselés. REBISZ és a rendőrség maga élénken kritizálták az ellenzék és a médiamappája, amit ráadásul összehasonlítottak az 50-es Communist államrendőrségbe a brutalitásukért. Szerezni és elszenvedni egy olyan ütést biztosan politikai utóhatásokat fog elviselni.

Terjeszti azt, digg* ez kedvelsz. Nem leszel képes, hogy feliratkozz és megjegyzést tegyél ezzel kapcsolatban, hacsak nem beszéled a magyart. Bocsánat.
Éljenek a fordítógépek!
Van új cikk, csak elnéztem. Most először fordul meg a fejemben, hogy Tóta vagy lusta malac, vagy egyszerűen egy köcsög.
Trendi médiaköcsög, a magyar nyelv ellensége. Kirekesztő a nyelvet nem beszélő, ám lelkes közönséget illetően.
Remélem az első verzió a valós.
Akkor most megkeresem azt, akinek kihüppögöm magam a vállán..;)
ignis mare: "Remek ötlet, bár nem a rendőrségen belül kéne, hanem civil szervezet, ami mögött az állam azért ott áll (anyagilag, forrásilag, stb.)."

írtam itt, hogy kellene ide valami olyan, hogy civil belügyminisztérium. ami az ombudsmanok, civil jogvédő szervezetek munkáját összehangolja. na abba ilyesmi is beleférne.

családon belüli erőszak esetén két hivatalos út adódna, feljelentést lehet tenni a rendőrségnél, vagy bejelentést lehet tenni a civil belügyminisztérium alá tartozó szakszolgálatnál. akik aztán elmagyarázzák, hogy mégse kéne minden nap megverni az asszonyt, hátha jobb belátásra bírják az embert. hasonlóan a maunika showhoz. csak persze kamerák nélkül. és persze ha nem tér jobb belátásra az ember, akkor ott a másik lehetőség.
Engem az érdekelne, hogy miért erőszakoják meg egyesek a nőket? Ilyenkor mi hajt egy férfit? Van benne valamiféle gyűlölet a nők iránt? Mitől válik egy férfi ilyenné? Arra gondolok, hogy a háborúkban is a katonák nőket erőszakolnak meg, aztán ha hazatérnek, megöregednek és meghalnak, akkor az unokáik előveszik a fényképüket, odateszik a gyerekeik elé és azt mondják meghatottan: " Nézd, ő volt a te dédpapid, ügyes, világjártas, tapasztalt ember volt, még a háborúban is résztvett. Kellett volna ő is kapjon fájdalomdíjat vagy megérdemel minden tiszteletet stb. szövegek (nem tudom, hogy ilyen esetben, miféle pénzeket kapnak a frontot megjártak, ha kapnak, de biztos kapnak vmit). Szóval, ki tudja, mi minden lakozott őseinkben, lakozik most is apáinkban, fivéreinkben, bennetek, kedves fórumozók.
Annyi szent, hogy sok mindenért a média is hibás!!! Nézzétek csak a bulvárlapok elejét! Nem muszáj megvásárolni, menjetek le bármelyik metróba, naponta lehet falni a ciciket-puncikat. Ez, hogy hat rátok pl.? Tényleg, mondjátok meg nekem ti, férfiak, mit éreztek olyankor, ha látjátok ezeket a levetkőzött tündibündiket? Biztos, hogy egy rendőr is kb. ugyanazt érezheti, amit ti .
hát szoknyazseb nem tudom.

Soha nem éreztem ezt, még házasságon belül is "közös megegyezés" van. Szociológusok szerint hatalmi/kisebbségi kérdés.
teljesen egyetértek azzal, aki fent írta, hogy ez nem jövedelmi kérdés.

Egy cinikus kérdés: ha csak jövedelmi kérdés a zsebre bírségolás, akkor mennyiért vállalkák, hogy valakit eltesznek láb alól?
imho a tettes és/vagy az áldozat gyerekként átélt valamiféle erőszakot, ezért ez számára az erőszak "benne van a pakliban". a tettes sokszor ezért gátlástan, az áldozat ezért tehetetlen.

feljelentést tesz nem csak a gyermeke apját veszíti el, hanem mondjuk a saját apját is. csak ugye ebben a sztoriban az a félelmetes, hogy generációkon át örökíti magát.

ez persze nem felmentés az erőszakkal szemben, csak egy gyenge magyarázat az érthetetlen brutalitásra.
Dr. Stein · szokvany.blog.hu/ 2007.05.18. 19:31:54

Stein de hülye vagy te bazeg :DD
első hozzászólásom!! ez is egy első. Szóval, én úgy gondolom, hogy a "morális válság" régebbi keletű. biztos korábban kezdődött, én most arra gondolok, hogy "na és?" na meg a Gresham Péter, az Orbán bányák (hogy ki ne maradjon), és a rosszul idézett "hazudtunk..." Mindennek oka vagyon.. Igy megy ez.. Kész csoda, hogy nem vágták el a leányka torkát... a "rendőrök" valószínüleg már bánják
trenka, te nagy arc lehetnél költői nyelv ügyben, de amit itt szoktál osztani ész gyanánt, az inkább lehetne irodalmi munkásságod része, semmint elfogulaltan, okos - és főleg tömör - elemzés...
Szoknyazseb, a helyzet sajnos sokkal egyszerűbb mint azt kutacs vázolja. A gyerekkorukba erőszakot átélt ember éppenhogy nagy empátiával viseltetik a kiszolgáltatottakkal szemben, és teljesen sokkosan kiborulva próbálja akár teljesen reménytelenül is védelmezi. Namost az erőszakolók általában vagy végtelen primitív szarházi ösztönlények (ebben a gyerekkor azért valószínűleg valóban játszik), vagy újgazdag ficsúrok akik azt képzelik amit ők meg akarnak szerezni, az nekik JÁR.
"Nem muszáj megvásárolni, menjetek le bármelyik metróba, naponta lehet falni a ciciket-puncikat. Ez, hogy hat rátok pl.?"

Hát valami amiért érdemes élni. :)
szoknyazseb
Az amit itt a férfiak szemére vetsz, az a libidó eredménye. A homo sapiens sapiens hím (jó esetben) folyamatosan párzásra kész. Ez biológiai tény. Ennek áldásaiból jó esetben te is részesülhetsz. Ez az ösztönszintű késztetés szociálisan, erkölcsileg korlátozott. Ha tetszik: elfojtott, leszorított. Többé-kevésbé sikerrel. Háború esetén, amikor az ember ösztön szintre süllyed, a primér késztetések előtörnek. A férfiak gyilkolnak, erőszakoskodnak. Békében ez nincs így (illetve bűncselekmény, ha így van). Ez, ha tetszik, civilizációs vívmány. Jó, ha tudod: nem születésünktől fogva vagyunk jók.
Melyik része?
A folyamatos szexuális késztetés? A társadalmi-erkölcsi elfojtás? A háború "normál" erkölcs-felfüggesztő jellege? A társadalmi-erkölcsi korlátok átlépése mint bűn?
Melyiket vitatod? Érdekelne.
Melyik része?
A folyamatos szexuális késztetés? A társadalmi-erkölcsi elfojtás? A háború "normál" erkölcs-felfüggesztő jellege? A társadalmi-erkölcsi korlátok átlépése mint bűn?
Melyiket vitatod? Érdekelne.
Jaja nem hülyeség az egész, csak annyi hogy nem lesz mindenkiből állat háborúban. Van aki inkább megőrül.
Ez így van, mint ahogyan vagyunk néhányan, akik nem erőszakolunk meg békében sem nőket, bár a magazinokra vetünk azért egy oldalpillantást.:)
Embernek maradni békében, háborúban...
Köszönöm, shadow, bár ez itt off. De hát te írtad be az autóval parkoló vírusokat, erről jutott eszembe.

Én bárhogy is számolom nem jön létre elegendő számban minden lehetséges neutrális pontmutáció. Néhány milliárdos populációt, 150 generációt, 1:100,000 mutációs rátát véve. Csak úgy valószínű, matematikailag, hogy egynél több pontmutáció is rezisztenciát okoz.

Én ráadásul abból indultam ki, hogy rezisztenciához lényegesen több kell mint egy pontbeli eltérés. De ebben elfogadom amit írtál.

A kísérlettel ne fáradj, nem kételkedem, működik. Hacsak nem tudod pontosan azt a genetikai változást pontosan beazonosítani ami a rezisztenciát okozza.
Jó cím ez a Rendőrliszka. Kár, hogy nem Tóta W. találta ki. Nézzétek csak:
www.mno.hu/index.mno?cikk=380384&rvt=68
Csoportosan elkövetett nemi erőszakért kapjanak börit, bankrablásért bűnlajstrommal kapjanak börit.

Az "ilyen" szó pontos jével való leírásáért pedig...
Shadow82 2007.05.18. 18:08:17

Gondoltam, miután te is gondoltad hogy vki előhozza a témát, hogy majd "védekezőnek" tűnik.

Távol álljon tőlem, hogy védjek bárkit, bármilyen formában is legyen becstelen.

Ámde azt vitatom, hogy jobb (teljes értékű jobb - pl: parkolóhely, fizetés stb) esetén nem változna a helyzet állításod szerint.

Az emberek többségének álláspontja/mentalitása változtatható, de előbb a körülményeken kell javítani.

Máshogy nem fog menni.

szerintem az is lehet, hogy egyszerű bűnözőalkatú figurák elmennek rendőrnek, csak hogy védve legyen a seggük. nem hülyék ezek, ha odamegy hozzád az utcán egy civil ember, és elvesz tőled mondjuk 20 ezret csak úgy, mert nem tetszik neki a pofád, mit csinálsz? rohansz, feljelented, mert kirabolt.
ugyanakkor hányan vannak itt, akit nem vettek még le rendőrök a szokásos "most mit csináljunk magával, zsolti, hm?" arccal, mindegyik ugyanazzal a kissé feddő, de segíteni akaró álságos hangon, és örülsz, ha fizethetsz, persze anyázol magadban, meg minden, de virítasz. ennek ellenére még most is tagadják, hogy ez teljesen általános. elvétve, azt mondják. pontosan 20 éve vezetek, gyakorlatilag folyamatosan elkapnak valamivel, és összesen kétszer jelentettek fel, illetve büntettek hivatalosan, egyszer tényleg elég részeg votlam, de akkor is amíg az egyik kiszállt a rendőrségen valami szarokért éjszaka, a másik már mondta a rendőrautóban, hogy "hát, nem érdekem nekem, hogy magának most ne legyen jogsija, blabla, de hát ezzel nem lehet megegyezni". még herótozta is a másikat, mert nem volt korrupt. ez szombathelyen volt már jó régen, a másik esetben behajtottam egy szálloda kávézójába. az összes többi zsebbe ment, pedig volt pár.
én ismerek rengeteg elvetemelült szar alakot, és semmi garancia rá, hogy páran nem lettek rendőrök. s akik igazán gátlástalan állatok, és egyre több van, azoktól jelen körülmények között nyugodtan retteghetünk továbbra is, a lebukások ellenére. ez itt ugyanis nem rendőrség, hanem az egyik legdurvább átbaszás a világon, gátlástalan psziochopata bűnözők álcahálója, tisztelet a kivételnek, ha valaki ismer olyat.
hat bulgakov a Te levezetesed es torteneteid alapjan holnap jelentkezz rendornek
ha meg nem voltal eddig az
st_pipin
ebbol se irj diplomadolgozatot, lovesed sincs hozza
malacful

Taníts, taníts, tudni vágyom! :)
Nekem is van negatív tapasztalatom a rendőrükkel. (kb. 1999-2000-es) Nekem teljesen indokolatlanul fegyvert is fogtak a fejemhez, mert civilben voltak és nem igazolták magukat. Fel kívántam hívni a körzeti rendőrség ügyeletes tisztjét, hogy jogosan vannak-e a helyszínen. Erre meg is bilincseltek és miután feljelentettem őket rendőri erőszakkal való visszaélés miatt nagyon sok érdekes dolg derült ki. Állítólag én kívántam elvenni a fegyverűket és meg is kívántam verni őket. Mivel hárman hazudták ugyan azt (mégha tele önellentmondások garmadával is) én meg egyedül voltam, én húztam a rövidebbet. Tehát most van egy priuszom, hogy megvertem három rendőrt. Még ennél a lányos esetnél is kiderülhet, hogy tulajdonképpen ő erőszakolta meg a rendőröket.

bulgakov,

én is azt tapasztaltam minden alkalommal, amikor rendőrrel találkoztam, hogy tképpen állami felhatalmazással rendelkező útonállókról van szó. Nyilván a teljes állományra nem általánosítható, de eddig én 0 azaz 0 olyan rendőrrel találkoztam, aki megállított, és nem akart kifosztani.

A legdurvább az volt, amikor civil járművel (szürke thalia) szorítottak le dudálva telefonálásért, és elvették a pénzem. Mindig ugyanaz a szöveg, mennyire fontos az ön számára az autóval való közlekedés? A világért sem szeretnénk, hogy önt hátrány érje a jogosítványa bevonása miatt. A legdurvább, hogy jelentéktelen szabgálysértéseknél (pl. a fenti telefonálós eset) is súlyos bírsággal fenyegetnek, meg jogsielvétellel. A végén pedig még ők a rendesek, hogy a súlyos büntetést az ő emberi jóságuknak köszönhetően megúszom. Persze a forgalmit azt kibélelve kérik kiadni az ablakon. Van egy olyan meg nem erősített urban legend, hogy a motoros rendőrök kivetik maguk közül, aki havi 1 milla alatt kaszál, ott keresnek a legjobban a szervek. Simán el tudom képzelni, hogy ez nem kamu: húszezrével számolva hamar megvan az a milla.
Na, most, ha jól tudom, a REBISZ az elit a rendőrségen belül.
Ezek?
A nemi erőszakoló vadállatok?
Vagy a lúzer, aki egy bankrablás után, kamerák kereszttüzében lop? És utána annyit mond, hogy szegény vagyok, bocs? (és ezután nem 3 év letöltendőt kap, hanem felfüggesztett lószart...)
miazisten?
Athinát is elvitték?
se régi, se új blog nem jön be...
najólvan, mégse, ill. mégis...
Szóval, rendőr személyes tapasztalat, nekem csak csekket adott, és hja igaza, talán egyszer próbáltak csábítani menjek a kocsijukhoz nézem meg a fotót, mondtam nem szükséges gyorsan mentem. 'szal ebben a témában személyes rossz tapasztalatom nincs. DE ne feledkezzünk el, a Tokaj mellett megtalált páncélautóról, ahol az őr brutálisan kinyírták, annak a aszálnak is volt, ha jól emléxem rendőri gyökere. De télleg az qrvára felháborító, hogy jó haverjaim rendőrök lettek és egyfajta önkontrollt tutti elvesztettek, ittasan vezetnek gyorshajtanak, flekót bemutatják, aztán isten hírével mennek amerre akarnak.
Másik ami birizgálja az agyamat, gyúrcsány kirúgta (indexes szóhasználat) gör(g)ény(it), meg benét. Semmi sem történt, sőt még jól is jött neki. Gergényi amúgy is menni akart, bene meg nem szívlelte gerényit, tehát fletónak annyira nem fájhat érte a szíve. Szal ha ügyes bene helyére fletó atom biztos embere kerülhet.
3. lehet valamit félre értettem, de azt olvastam valahol gergényi mégse megy pintér cégéhez az utazási irodához. Erre véletlenül begépelem gergényi. hu és már az ominózus iroda honélapjára kerültem.
4. nincs több m1ek rontom a tüdőm és xtrán füstölgök
"ittasan vezetnek gyorshajtanak, flekót bemutatják, aztán isten hírével mennek amerre akarnak"

nyilvános helyen, rendőrigazolvánnyal húzzák ki a csíkot...
Lehet, hogy szét kéne nézni a katonai ügyészségen is.

A bankrablást befejező rendőr tisztként szolgál tovább. Vajon mi lesz azokkal, akik megerőszakolták a fiatal nőt?

Az ügyész azt kérte, hogy a férfival szemben börtönbüntetést és pénzbüntetést is szabjon ki a bíróság, valamint indítványozta a lefokozását. Enyhítő körülmény, hogy a tettes beismerte, megbánta tettét, és négy kiskorú gyermekének eltartásáról kell gondoskodnia. A felettese jó jellemzést adott róla, elmondta, évek óta kifogástalanul látta el a szolgálatát. Az ügyész szerint viszont tettét súlyosbítja, hogy a botrányos eset a közvélemény rendőrségbe vetett hitét megingathatta. www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=129166

oszt ugyan a gergényi meg a másik kap-e végkielégítést, függetlenül attól, hogy kirúgták? Hát csak csurgatnak már valamit a jó elvtársnak
Hozzá kéne végre fogni a rendőrség szisztematikus átvilágításához. Miből él a karhatalom és hogyan? És aki elbukik a pszichológiai, vagyonosodási teszteken, attól minél előbb meg kell várni, a többinek meg fel kell nyomni a fizetését. Ennyi.
Én, ha APEH lennék, ugyanígy rálépnék a sebészek tökére is.
Pokorni Zoltán és Kósa Lajos is elsütötte azt a visszatérő poént, hogy a helyszínen lévők nyugodtan letehetik csomagjaikat, "itt nincsenek rendőrök".

Mondja ezt egy olyan politikus, aki néhány éve maga is megtapasztalhatta milyen szar megbélyegzettnek lenni. Aki krokodilkönnyekkel küszködve ismerte el a sajtó előtt: apám besúgó volt.

Mondja ezt egy olyan politikus, aki néhány hónapja a televízió nyilvánossága előtt élcelődött egy plitikusnő társa testi hibáján/betegségén.

Mondja ezt két olyan politikus, akinek pártja kormányzása idején maga is élen járt a Rendőrség, Ügyészség züllesztésében, politikai játékszerré tételében.

Modnja ezt két polgármester. Vajon mit mondanak majd a városuk, kerületük rendjéért, közbiztonságáért felelős rendőrkapitányoknak? "Ne haragudjon, de inkább nem veszem ki a zsebemből a kezem! Azt hiszem rendőr van a szobában!??"

Ugye Tisztelt Pokorni "azt hittem rám szakad az ég" Zoltán? Ugye Tisztelt Kósa "amúgy tisztelem a nőket" Lajos?



Ez tényleg Kurva Ország, és a legnagyobb kupi ott van a Duna partján, tele címeres ribancokkal

Sajnos ez a mi politikai elitünk. Emberi tragédiákat olcsó poénkodássá aljasító kibaszott vásári pojácák.

És dettó ugyanez a másik oldalon.

Elmehet mindenki a picsába! Akinek van egy csöpp esze még most emigráljon!

Azt hiszem valami kurva nagy gebasz van ebben az országban.
"Objektív 2007.05.18. 13:09:21
HariSeldon a nap droidja. Illetve legalább három droid, mert annyit ír. Tájékozott, félművelt droidok, programokkal bőven ellátva, mégis annyira ostobák"
objektív, te meg egy tized művelt ostoba barom vagy, wazze...

"mikikese 2007.05.18. 13:10:04
HariSeldon,

hosszas utánajárással sikerült megvennem az egyik könyvedet, -- még olvasok. :)"
mikikese, segíccs, engem is érdekel, hol hogyan:), köszi
neked mekkora az a bizonyos index?
-lyla- 2007.05.20. 21:40:28
"neked mekkora az a bizonyos index?"
nem...tudom...nem... mérték...még...
egyébként...is...faszközöd...hozzá...
Na, elég a hárompont?:)
Szombaton Kisvárdán, a megyei rendőrfő-kapitányság bűnügyi osztályának nyomozói, rendőri intézkedés során, négy személyt értek tetten egy bűncselekmény elkövetése közben.
Mint kiderült közülük kettő a rendőrség állományába tartozik, így az eljárást a Megyei Főügyészség folytatja. A két rendőr munkaviszonyát azonnal felfüggesztették.

Az üggyel kapcsolatosan további információt hétfőn, egy sajtótájékoztató keretében ad a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyomozó Főügyészség.

Forrás: www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/rendoroket-vettek-orizetbe/cn/haon-news-FCUWeb-20070520-0705197323
azt ígértem, megvédem Gyurcsányt, ha levált mindenkit. Leváltott mindenkit.
Innentől kezdve nem érdekel, mennyire tekinthető populistának ezért a döntéséért.
Éljen Gyurcsány!
De azért még nem szavazok rá.
Leváltottak néhány vezetőt. Megérdemelték. A probléma megoldódott? Nem. Kurvaország regnáló politikai és rendőri vezetői most összeültek, volt egy kis lebaszás, kis vérnyomás emelkedés, de a lényeg tuti nem hangzott el: "profi, erkölcsös, felkészült rendőrséget akarunk!". /Ezek a mondatok egyébként olyanok, hogy soha nem szoktak elhangzani, se az oktatással, se az egészségüggyel, stb. kapcsolatosan/.
Olyat, amelyik:
- anyagilag elismert, nincsenek megélhetési gondjai,
- jól képzett, felkészült és edzett,
- van tekintélye, önbizalma és tartása,
- tisztában van a jogaival és a kötelességeivel
Megoldás:
1. Meg kell emelni a rendőrök fizetését. Nincs mese. /A tanárokét, egészségügyben dolgozókét úgyszintén./ Nincs rá pénz? Dehogynincs: kevesebbet kell lopni, hatékonyabban kell dolgozni, hatalmas tartalékaink vannak.
2. Minden rendőrnek /a legfelsőbb vezetőkig/ fizikailag és szellemileg toppon kell lennie. Egyszerűen nevetséges, hogy 40 éves rendőr 120kg és 130 cm a derékbősége, és két lépést nem tud futni.
A magasabb fizetésért többet kell teljesíteni, magasabbak az elvárások.
3. A rendőr ismerje a jogait és a kötelességeit: és azokat tartsa és tartassa be. Mindíg és mindenkivel szemben.
4. Szigorítság a vétkes rendőrök büntesi feltételeit, azokat alkalmazzák következetesen.
4.És végül, de nem utolsósorban:
kiáll hőn szeretett miniszterelnökünk, vagy a belügyminiszter, vagy együtt, vagy külön, és elmondják a következő beszédet:
Az elmúlt időszakban rendőrök által elkövetett bűnesetek rádöbbentettek bennünket arra, hogy a rendszer elavult, az állomány az anyagi és az erkölcsi elismerés hiánya miatt szenved. Emiatt az utánpótlás, illetve az állomány minőségi cseréje sem megoldott. Ezen változtatnunk kell, és változtatni fogunk, mert ez így nem mehet tovább.
A korszerű rendőrség kialakításához mindannyiunk összefogására szükség van, mindenkinek áldozatokat kell vállalnia - hisz az érdek közös.
A változás eredményeit hamarosan mindannyian érzékelni fogjuk: a www.ujrendorseg.hu honlapon leírjuk a terveinket, azt, hogy mikor milyen lépések következnek. Itt várjuk a javaslatokat és az észrevételeket is.
Ezután a tüntetéseken a rendőrök viselik az azonosítót, nem használnak viperát, nem lövöldöznek fej magasságban gumilövedékekkel, nem rugdosnak 20-an egy embert, nem lesznek korruptak, nem lesznek maffiábbak a maffiánál, MERT nem engedjük, MERT odafigyelünk, MERT mindennek lesz felelőse!
A rendőrök azt csinálják majd, ami a dolguk: fenntartják a rendet, kikapják a kőhajigálókat a tömegből, üldözik a bűnt: határozottan és profi módon.
Ahhoz, hogy ezt elérjük, megemeljük a rendőrök fizetését, hogy ne legyenek anyagi problémáik miatt korrumpálhatók. Átszervezzük a kiképzést, nagyobb hangsúlyt fektetünk az oktatásra, a fizikai és a szellemi megpróbáltatások elviselésére. Akik nem bírják a nagyobb tempót, elbocsájtjuk. Biztosítjuk a működés anyagi kereteit, a költségvetés módosító indítványát még a héten benyújtjuk a parlamentbe. Kérem az ellenzéket, hogy konstruktív javaslataival járuljon hozzá az átalakítás sikeréhez, és a közös érdek iránti felelősség győzze le a politikai ellentéteket. Köszönöm.



"hagyma 2007.05.19. 04:25:13
hat bulgakov a Te levezetesed es torteneteid alapjan holnap jelentkezz rendornek
ha meg nem voltal eddig az"

Hagyma, te viszont vagy rendőr vagy még most is, vagy nem vezettél még autót ebben az országban.
ha szerinted nem így van, ahogy írtam, meg ahogy láthatóan az emberek többsége tapasztalja, akkor szerintem nézz körül még picit, beszélgess emberekkel, akiknek van kocsijuk és utána gyere vissza elmondani, hányan nem "kentek" még meg rendőrt rajtad kívül.
egyébként tényleg nem helyes, amit írtam, mert valójában három hivatalos büntetésem volt, az egyiket elmondtam, a másik egy kakasdi rendőr volt a hatoson, aki élvezte, hogy gecizhet velem december 25-én, még a zsebpénzről is lemondott ezért (de aztán természetesen itt budapesten már simán megoldottam 10 ezer forinttal, hogy 80 helyet 167-tel mentem, mert volt ismerős), a harmadik pedig a thököly úti térfigyelő kamera volt, amikor buszsávoztam.
hagyma, egyébként ilyen semmitmondó sértett kommenttel elég nehéz lesz megváltoztatni a 20 év alatt kialakult véleményemet, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

egyébként nem mehetek rendőrenek, mert büntetett előéletű vagyok, az olyat meg kiszűrik, mert rend van náluk.
"egyébként nem mehetek rendőrenek, mert büntetett előéletű vagyok, az olyat meg kiszűrik, mert rend van náluk."

Egy idő után mentesülsz a következmények alól és törlik. Szóval még nincs minden veszve, ne add fel. :)
amúgy nyugalom, épp most fog kiderülni, hogy igazából a csaj akarta megerőszakolni a rendőröket, és mivel nem volt orgazmusa feljelentést tett bosszúból, mert hülye.
egyébként szerintem többször zaklattak rendőrök, mint kopasz cigányok, ha összeszámolom, anyámék szomszédja aki rendőr, még mindig, mesélte, hogy egy hétvégi éjszakai műszak szinte jutalomnak számít az ittas vezetők miatt. az egy olyan helyzet pl., amikor mindenki szívesen perkál. most pedig, hogy a fejeseket kirúgták - jó kis pr húzás, feri, addig se magadat kell tökön rúgni - most lesz ám csak gfyönyörű az élet! minden rendőr nyelvet és illemet tanul, és végre megértik, hogy "Szolgálunk és védünk", nvan a verda oldalára ragasztva, nem pedig "Szopatunk és vétünk". most minden szép és jó lesz, mint a mesében.
eddigi legkreatívabb rendőr:
déli pu, 59-es villamos sávon csúsztam le a hegyről, kanyar után megállít (voltak kb 8-an a taxidrosztnál), előjáték, majd közös megegyezés után (8 ezer) odaad egy papírt:
"Üljön be a kocsiba, és töltse ki ezt." mondom,
"nincs nálam toll", erre ő:
"toll nem kell hozzá" aha!
de én sem vagyok hülye, beleraktam egy ezrest az űrlapba, összehajtogattam, titokban visszaadtam neki az ablakon keresztül és kövér gáz. mire megnézi baszhatja .)))
természetesen ha felírta a rendszámot akkor simán zaklathat, anyámék említett szomszédja egyszer azzal szórakozott, hogy egy merdzsóst hetente feljentett tilos parkolásért, piroslámpáért stb., csak mert egyszer elévágott valahol a belvárosban. vicces gyerekek ezek, mondom. de van ennél durvább ugyanilyen elévágós kedzetű is (nem volt egyértelmű a munkatársam apjának, hogy a kupé merciben a két kopasz igazából rendőr, csak később derült ki, amikor egy utcai szóváltást követően pár nap múlva a lakásánál! paráztatni kezdték, s mikor feljelentést akart tenni, azt mondták neki, biztosan jobban jár, ha ezt elfelejti, mert hátha a rendőrséggel húzopt újat, azaz megfenyegették, ő meg be is fosott, ehhez szoktak hozzá, azért mernek ennyit)
ja, és még egy, aztán nem foglalok több helyet:
az ártatlanság véleleme kijár még az öt buzerátornak is, ez korrekt, de a leköszönő miniszter úr már megjegyzi a foga között, hogy nem biztos, hogy úgy van az! inkább mintha a kurva akart volna dugni a szép szál legényekkel, aztán most meg rinyál itt, a ribanc, mert elszégyellte magát, hogy kurva, ugye, nagyjából itt tartunk éppen a bizonyítási eljárás kezdetén.

szóval, ha nő lennék, kurva élet, hogy nem mennék bíróságra ilyen körülmények között, hogy bizonygathassam, nem vagyok kurva, tényleg megerőszakoltak! inkább szólnék andrescu barátomnak, aki 15-ért lerendezi bonum est az erőszakolókat, csendben, a nevem említése nélkül, így nem lehet meghurcolni sem. ha meg elkapnak ezért, még le is ülöm. ha a hooligans celebkutyájának csaja ezt kapja, mit tud tenni pl. egy (bocs) kőbányi szövőnő egy ilyen ügy után? kurva picsába itt ennek az egésznek, hagyma, te kúrtál fel igazából!
"de a leköszönő miniszter úr már megjegyzi a foga között, hogy nem biztos, hogy úgy van az! inkább mintha a kurva akart volna dugni a szép szál legényekkel, aztán most meg rinyál itt, a ribanc, mert elszégyellte magát, hogy kurva, ugye, nagyjából itt tartunk éppen a bizonyítási eljárás kezdetén."

Ezt hol olvastad? Ez nekem új.
bocsánat, nem miniszter, tárgyi tévedés volt, de a lényeg ugyanaz. egyébként itt van az index főoldalán. már megy a ködösítés, ha meg nem volt erőszak, minek rúgta ki az összes majmot a feltó? vagy hogy is van ez?

"Szabadfi Árpád tábornok, az országos rendőrfőkapitány helyettese az MTV reggeli műsorában biztosnak mondta, hogy a rendőrök nem jártak el az előírásoknak megfelelően, de nem válaszolt arra a kérdésre, történt-e nemi erőszak. A magas rangú rendőr kétszer is azt mondta: "akár az is kiderülhet, hogy nem úgy történt az eset, ahogy a sértett elmondta"."

"de nem válaszolt arra a kérdésre, történt-e nemi erőszak"

Ez is a kérdezőt jellemzi. Mer' ő mégis honnan a fenéből tudná, hogy mi történt? Ő tartotta a gyertyát? Mennyi hülyéből lehet újságíró, Istenem!

"akár az is kiderülhet, hogy nem úgy történt az eset, ahogy a sértett elmondta"

És de igaza van. Ezért van a nyomozás. Hogy kiderítsen dolgokat. Persze itt is, meg a bulvársajtóban is mindenki már ítéletet hírdetett.

Itt nem a rendőrség nyomoz, hanem az ügyészség. Hogy az ORFK vezetője mit mond, az nem releváns.

Fletó csak kettőt rúgott ki. A másik három magától ment.
igen, de gondolom, azért volt benne egy kis last minute action hangulat is, mármint az önkéntes távozásban. lehet, hogy az ORFK vezetője a nyomozásban nem releváns alak, de a véleményformálásban igen. és most épp ez történik, mert kibaszott kínos, hogy a sok puffogás és eltussolás (nemrég gergényi még plecsnit kapott, hallod, most meg repül?) után mégiscsak gáz van.

egyébként fletó mondata "A politikától meg tudom védeni a rendőrséget, önmagától azonban nem" azóta is értelmezés alatt áll a fejemben. tehát ha mondjuk a jobboldali provokatőrök(nem vagyok jobboldali amúgy, buddhista vagyok simán, meg ember, és kisbetűvel magyar, nem nagy magyar) megállapítják, hogy a rendőrséggel gond van, akkor a kormány megvédi őket dacból, hiszen nehogymár az ellenzéki nácik megmondják, hogy nem szeretik az őket (is) agyonverő rendőrséget, mert az inkább felforgatás mint vélemény.
de ha két hét múlva rabolnak, dugnak, lopnak, fenyegetnek zsarolnak, és véletlenül!? kiderül valami nagyon nagy disznóság, akkor elhiszi, és intézkedik rettenetesen keményen és igen, megmutatta.
nem egy majomparádéval összemodelezett bolhacirkusz ez?
És most képzeld el, ha az alábbiak kiderülnének:

- a Széna téri szarka már lopott korábban, sőt évtizedes múltra tekint vissza e téren,
- az öt rendőr nem erőszakolt,
- az Egy-másért alapítvány nem érint aktív NBH-sokat, illetve nincs bcs.

Csak hipotetikusan, de képzeljük el hogy a fentiek igazak. Szerinted mekkora hülyének fog látszani a Fletó?
nos, nem tűnne sokkal hülyébbnek, mint eddig, de amit írsz, részben szerintem igaz is lehet. a széna téri tuti nem először lopott, de jó védekezés nyilván a "bekattantam" duma, legközelebb én is erre hivatkozok, amikor üvöltve száguldok a balaton felé 260-nal ittasan. bekattantam, szori.

az egymásért szerintem még nincs rendesen kibontva, és nem is lesz, megy a tocsik akták mellé.

az öt rendőr meg csak nőnap alklamból akarta meglepni a kiscsajt, hát, istenem, ők így ünnepelnek, egyébként is fidesz szavazók.

és így akkor marad navracsics és semjén felszólalása, azt meg le lehet hányni hivatalból. minden rendben van itt, gyerekek...

Hát igen...Aki volt katona,az bizonyára emlékszik,hogyan is "szolgáltak és védtek"-(mert ők is ám!) a hivatásos katonák.Jó kis bulik,főzések,röfögések,kiadós ittas vezetések hazafelé....a mundér mindent és mindenkit eltakart.Ezt láthattuk mi'-"kívülállóként"-belülről.
Miben is külömbözne a másik fegyveres szervet felső/legfelső vezetése?
Ott is ugyanezek a játékok futottak.A mai kb.40év felettiek is még ebben nőttek fel,,,,,láttak illlyeneket....és gondolom fogadkoztak,hogy ők biz soha többet ilyneket nem tesznek.(????)
Hát most akkor honnan is válasszunk,kit,hányas évjáratút?
Kérdés,hogy mennyire a bulikon,az idétlenség kövezte úton haladtak előre a mai második-harmadik vonalbeli rendőrök.Le tudják vonni a konzekvenciát,hogy a "minden és mindenki felett állunk" nem nekik szól? ...Hiszen szolgálniuk és védeniük kellene.

Meg aztán hogy felugrott a helyéről az NBH vezetője...annak a szervezetnek az első embere,amely szervezet állam lehet az államban..ha akarja.És néha úgy tünik akarja ezt.
Ezt a bulit hagyjuk,hadd fusson,tudunk róla kontrolláljuk,hasznot hozhat a sztori a mi "kválasztott" politikai vezetőségünknek.
( egy felmérés szerint a mai NBHs vezetők 70% a Kádári-időkben kezdett, a beosztottak pedig 30% kezdte akkor az ipart))))
Na,hát akkor itt is kéne egy kis újítás,és akkor a "haza" tényleg "mindenekelőtt" lenne!
Néma női tüntetést szervez a Fidesz a Rebisz elé
A néma tüntetésre várják mindazokat, akik úgy érzik, a gyermekek biztonsága érdekében fel kell emelni a szavukat. Péntektől újra működnek a belső rendőri ellenőrök.

A Fidesz és a KDNP női képviselői csütörtökön 18 órára néma tüntetést szerveznek a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) Kerepesi úti laktanyája elé, jelentette be Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke kedden sajtótájékoztatón a Parlamentben.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy "a rend őrei önjáróvá és öntörvényűvé váltak, az elmúlt hetek eseménysorozatai mind erre engednek következtetni".

Pelczné Gáll Ildikó azt mondta, a néma tüntetésre várják mindazokat, akik úgy érzik, a gyermekek biztonsága érdekében fel kell emelni a szavukat. "Minden nőt és anyát arra kérünk, hogy emeljen szót a rendőri erőszak ellen" - tette hozzá a fideszes képviselő.

A Havaria press szerint az országos rendőrfőkapitány helyettese aláírta azokat a nyílt parancsokat, melyekkel belső ellenőrzéssel megbízott kollégái megkezdhetik munkájukat a rendőrség megtisztításának érdekében. A parancsok feljogosítják a belső ellenőrzéssel megbízott kollégáit, hogy részt vegyenek bármely rendőri parancsnoki eligazításon, s bármely, állampolgárokat érintő rendőri intézkedést megvizsgálhassanak akár a helyszínen is.

A rendőri belső ellenőrökkel már péntektől találkozhatnak a szolgálatban lévő rendőrök.

www.fidesz.hu/

-

eh :) ez kész ....
OK bulgakov, en csak logikai bukfencet fedeztem fel, de igaz ami igaz, legalabb 10 eve nem voltam otthon
de azert szeretek olvasgatni hazara
erre az ugyre meg kulonosen kivancsi vagyok, mert mindket oldalrol bele lehet kotni es nem tudom mi az igaz
pl, fel nem foghatnam egy lany miert talalna ki ilyet, de azt sem, hogy... stb
szoval van 12 erv mellette es ellene
de visszaterve itt amerikaban is vezetnek piasan, nameghogy, meg gyorsan is, sot van hogy meg is akarnak logni,
rendort vesztegetni probalni az meg nagyobb baj, legtobbszor
en meg sosem probaltam, Ok sem engem, pedig egyedul jarnak
a legtobbszor utan kell meg egy vesszo,
mert sosem probaltam meg
meg se mernem
Ez most akkor is ide tartozik, ha már a kutya se fog erre járni és megvitatni.

Ha félretesszük a rendőrügyekből a töknyilvánvalóan égbekiáltó eseteket (emberrablás, ártatlan emberek összeverése, mi ketten vagyunk ön ellen és a mi szavunk többet ér mint a magáé, szexuális visszaélések, stb),

marad a "mezei" korrupció:
a közlekedési kihágásos elsősorban,
meg pl. ide tartozik az infórádióban elhangzott R-kedvezmény (amikor a prostituáltak természetben fizetnek azért pl., hogy ne zavarják el őket a tiltott zónából).

Ez utóbbi esetben három "szereplőről" van szó:
- állampolgár, aki nem tartja be a szabályokat
- rendőr, amelyikkel meg lehet egyezni
- szabály, ami ROSSZ.
Mert ha nem lenne rossz, akkor nem volna tömeges a megszegése, és nem volna olyan elterjedt a korrupció!

Minden olyan esetben, amikor a korrupció becsült vagy valós értéke magas,
belemásznék a szabályozásba rendesen,
és megváltoztatnám úgy, hogy
ne érje meg annyira az állampolgárnak / rendőrnek a törvényszegés.

NEM arról van szó, hogy lehessen mindenhol 150-nel menni!
A sebességhatárokat is ideje lenne ésszerűen átgondolni, de nem csak innen lehet megfogni a sztorit.
HANEM pl. a büntetések legyenek áttekinthetőek, egyszerűen követhetők, arányosan drasztikusak, könnyen befizethetők, minél kevesebb adminisztrációval együtt járók. (Sok olyan esetet hallottam, ahol csak azért fizet az autós, hogy ne kelljen mindenféle hülye procedúrát végigcsinálnia.)
A büntetési tételek megegyezhetnének a "szokásos" megvesztegetési tarifákkal.
A büntetési adminisztráció csak egy hajszállal lehessen bonyolultabb a szokásos megvesztegetési eljárásnál.
Akár a neten lehessen követnie kinek-kinek magának, hogy a halmozódó büntetésekkel hogy áll, pl. pontok.
Maga a megvesztegetésben való bármilyen részvétel pedig nagyon ne érje meg az autósnak. Nagyonnagyonnagyon ne.

Ezeket azért jó lenne átrágni a szakembereknek.
Pl. rendőr egyáltalán ne kezelhessen pénzt. Csekket ad, és/vagy olyan papírt, amelyen fel van tüntetve, hogy milyen számlaszámra kell az összeget átutalni.
Ez most hirtelen ötlet, de errefelé is elindulhatna az agyalás.
Ha a csekk / banki átutalás határideje ésszerűen hosszú, a delikvens úgyis kénytelen a postán/neten elszórakozni az egyéb befizetnivalókkal, tehát nem nagy megterhelés külön.

Telefonnal felvették Zsanett megerőszakolását!

Veszett nagy bajban van a gyurcsány…i kormány is, mert azon az ominózus estén, amikor is megerőszakolták Zsanettet a gyanúsítottak (Baranyai Gergely (24), Illés Tibor (34), Farkas Zsolt (24), Romsics Gábor Sándor (33) és Tallárom Péter (33)); - szóval közülük ketten még rögzítették is a megalázó tettüket.

„…szerencsére a gyurcsány kormányt ez merőben nem érinti, érintheti, mert nekik koncepciójuk van és „bizonyítékaik” ! – arra vonatkozólag, hogy Zsanett „Hedvig” saját magát vibrálta „aléltra”…


Éppen ezért a Pálos Trend segítői jóvoltából nyugodt szívvel felajánl és kifizet 10.000.000, azaz tízmillió forintot azért a közel 1 perces fonfilmért, ami Zsanett „Hedvig” erőszakos szemérem gyalázatát örökítette meg. Úgyhogy kérünk szépen minden együtt érző magyart, aki személyes sértésként éli meg a Zsanett „Hedvig” ellen zajló politikusi pokolhadjáratot is; -és a szűnni nem akaró rendőri brutalitásokat, hogy mielőbb fújják tele a várost ezzel és az ehhez hasonlatos rendőrállami esetekkel, eleddig elhallgatott ügyekkel...

Köszönettel, Pálos Trend.


süti beállítások módosítása