W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Szimbólum úr

2007.05.11. 05:00 Tóta W. Árpád

Ez kissé megkésett, de bőven elfér ott, ahova esik. Nem hírlap ez itt, hanem Micimackó Gondolkodó Sarkocskája.

Orbán Viktor egyszer, valami konzultációban ilyet szólt, hogy kéne építeni egy Budapesti Szimbólumot. Ennél nem volt sokkal konkrétabb, de jelezte, hogy olyasmire gondol, mint az Eiffel-torony, valami nagyméretű, hegyes, fallikus, amiből csak egy van a világon, és mindenkinek Budapest jut róla eszébe.

Nem volt teljesen rossz ötlet egyébként, de okafogyott. Budapestnek már van ilyenje. Demszky Gábornak hívják. És bekövetkezett, amitől rettegtünk: már külföldről is látszik.

Mert mit csinált ez az együgyű? Kinyitja a száját önhatalmúlag, és még mielőtt az idomár odaérhetne, közli a magyar néppel és a világ nyilvánosságával, hogy az EU kifizeti a négyes metrót. Fel is kaptam a fejem, hogy mi van itt: meghülyült ez az EU, vagy mi. Szerencsére másnapra kiderült, hogy egyáltalán nem. Előbb be kell adni a pályázatot, azt megnézik, és majd ha elhiszik, hogy ez a meglehetősen elbaszott terv megérdemli, akkor esetleg, de valószínűleg csak részben, adnak rá pénzt.

Nem is az a vérlázító, hogy hazudik, hanem hogy ilyen végtelenül ostobán teszi. Hát mi van ennek a fejében? Ennyi erővel mondhatta volna a fúrópajzs-pántlikázásnál, hogy a metró már készen is van. (A fúrópajzsok egyébként a Boros és Bochkor neveket kapták, Krisztus kegyelmezz, ez az utolsó idők jele! Ha lenne repülőgép-hordozónk, akkor azt HRS Győzikének hívnák.)

Hiszen világos, hogy az ilyen hazugság kérészéletű, maximum két napon belül meg fogják cáfolni. És akkor mi lesz? Akkor mit mondasz majd? Ennek legfeljebb választás előtt közvetlenül volna értelme, és akkor is rizikós.

Aztán megmagyarázza, hogy hát neki aszonták barátilag; és ezt pár nappal azután vezeti elő, hogy barátilag, fejben csont nélkül elnyertük a fociëbét is, sőt megnyertük. Valamint megfogadja, hogy ezután „megtartja magának, mit intézett”. Eszem megáll. Halló! Nem úgy van ám az! Tessék beszámolni arról, amit intézni tetszett, Szimbólum úr, de ez nem azonos azzal, amit elalvás előtt mosolyogva elképzel, meg a folyosói csevegéssel sem azonos. Ennyi volna. Igazán nem nagy kérés. Cserébe lehet menni sofőrrel az Adriára, dzsentrisen.

De az se volna katasztrófa, ha nem lenne se metró, se Demszky. A kettő együtt, attól tartok, sok lesz.

És ez csak a legutóbbi eset. De hát tünet ez csak, kábé ez a szint megy évek, ciklusok óta, és nő, duzzad a szimbólum napról napra. Kinevelte magának Budapest, kinevelték a nála is alkalmatlanabb jelöltek, és a párt belső és külső viszonyai. Szerintem bazmeg állítsunk neki egy bazi nagy szobrot, ha egyszer végre lelép. Modern művészet. Nem gyönyörködtet, hanem gondolkodtat. Figyelmeztet.

A képen a Prototaxites nevű, a dinoszauruszok előtt élt, mára kihalt óriásgomba látható, akiről bővebben itt.


Címkék: közlekedés szdsz demszky

266 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2973991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(Talan OFF, majd eldontitek)
Epokit Drive 2007.05.11. 09:27:53
Jo dolog ez a bal / jobb vita. Bal oldalon mindenki azt mondja, hogy Ov -ne, jobbrol persze nincs GyF utalat, ugyan, jobbrol mindig esszeru, atgondolt es megvalosithato dolgokrol szol a nota, meg veletlenul sem demagog barmosagokat nyomnak ...
Gondolj bele, ha abbol indulnank ki, hogy ki mekkora hulyeseget mond, es abbol mi lesz, akkor meg orulhetnenk is a GyF-nek. Amugy meg nem tud meggyozni senki afelol, hogy a valasztasokat a fidesz nem a "hulyesegardatai" miatt vesziti el folyamatosan. A gondom a ballal: az osszes energiajukat arra hasznaljak, hogy mit nyulhatnak le. A jobbal: az osszes energiajukat arra hasznaljak, hogy hogyan savazzak a masik oldalt (ha mar nyulni nem tudnak). Az orszag meg kozben egyre inkabb egy nagy rakas szar.
--
kisa 2007.05.11. 14:03:08
gloire, egy kis pontosítás: a körgyűrűt kábé minden héten héten megvétózta valamilyen civil szervezet...
--

télleg Árpád ha már a hülyéknél tartunk egyszer nem lehetne a zöldekkel is foglalkozni??
Nu, leirtam amit masok mar ezerszer, mindig ez a vege es ez nem kicsit unalmas, ugyhogy inkabb dolgozom...
Hajrá Demszky, hajrá SZDSZ, hajrá Magyarország. A tököm ki van, hogy négyévente két töketlen szarból kell kiválasztani, hogy ki legyen a nagy ő. Demszky nem jó, de Tarlósnál valszeg jobb. Az meg már a magyar politika problémája, hogy belőlük egynek polgármesternek kell lennie. S lehet itten szidni egyesével a politikusokat, de értelme nem sok, mivel nem lehet mondani egy normálisat sem.
Valszeg ha Demszky visszavonul 2010-ben, pár évvel később, hogy fog majd hiányozni nekünk, mert Hagyó Miklós vagy Tarlós nem lesz jobb választás.
Corry: a zöldekkel lesz foglalkozva pont hétfőn, gyakorlatilag kész van a cikk, bár nem egyenesen a zöldek a témája, hanem fodor gábor meg atomerőmű.
Mikikese
Az M0 1986(!) óta "épül"... 21 év?!

Guga
Egyetértünk: a TSZ-rendszer létrehizatala gusztustalan volt (kolhozosítás), de működőképesnek, hovatovább versenyképesnek minősült. Ezt szétverni a világ baromsága volt.
Kedves Kisa,

Persze, a téeszek politikailag nem maradhattak meg a régi mivoltjukban. A baj nem a szervezeti váltás volt, hanem a birtokméret váltás. Ezzel együttjárt egy DRÁMAI,HIHETETLEN, és számomra - tök kömölyan- sírni való látvány, amikor a korszerű modern agrárium visszasüllyedt a vaskor kezdeti szakaszára. EZ NEM vicc.

Magyarul: jól kibasztunk magunkkal, de leginkább a kistermelőkkel, mert:

a., így a kárpótlás során szerzett nadrágszíjparcellák eleve tudható versenyképtelensége miatt azonnal elbukták őseik örökségét, még ha pár évig szenvedtek is benne,
b., a teljes, ebből a bázisból építkező szektor pár éven belül gallyra ment. Ez a továbbgyűrűző hatás mai napig érződik. Csak itt nálunk (Békéscsaba, 67ezer lakos) kb.10000 (!) munkahely esett áldozatul. Helyette meg nem létesült annyi.

És ez egy KOMOLYAN VERSENYKÉPES ágazat volt. És igenis át lehetett volna normálisan alakítani (részvények, stb). De győztek a Torgyán-féle "gondolkodók".

A Demszkynek ehhez sok köze nincs, nem is azért írtam, de itt feljebb szóba került az agrárium. Ha már off, akkor legyen meg is magyarázva
mikikese 2007.05.11. 13:45:05

"-igen, de mibe kerül ez az unokáinknak,"

Gyurcsány és Megyó előtt volt annyi minimális felelősségérzetük a kormányoknak, hogy nem kezdtek el ész nélkül hiteleket felvenni. Hitelből a hülye is tud költekezni orrba-szájba; mert a hülye nem veszi figyelembe, hogy vissza is kell fizetni a kölcsönt; nem az unokáinak, hanem neki.

Bizonyára nem is hallotál még az államadósság és az államháztartási hiány terén elért nagyszerű eredményeikről...
Mivel a cikkben meg voltak btw említve:
éljen Boros és Bochkor.
(Szerintem csak azért kerültek bele a cikkbe, hátha egy kis reklámot csinálnak Tótának a bumerángban. A negatív reklám is reklám.)

Demszkyt meg meg kell becsülni. Aki ugyanis a kicsit nem becsüli - a legközelebbi önkományzati választáson az majd megérdemli jól a fidesz örökös főpolgármesterjelöltjét. Dr. Dr. Tarlós.
Na az majd a kis hülye Demszky helyett egy nagy barom-tahó Tarlóst kap.

kis hazánknak az alternatívatalanság a legnagyobb baja.

Betyár helyére csak betyárt tudunk tenni.
"azért a tárgyilagosság kedvéért meg kell említeni, hogy volt régestelen rég egy másik Demszky is, aki külsőleg hasonlít a maira, csak közben szoftvercsere volt nála."

Vagy nőügy(fiatal). Felvette az Igendrágám 2000-et. Szivolatámadás. Tudod öregszik.

"télleg Árpád ha már a hülyéknél tartunk egyszer nem lehetne a zöldekkel is foglalkozni??"

Akkor már foglalkozhatnál a kommentezőkkel is egy rövidke posztban. :)
Miután az agrárium kérdésköre bébaszott az ellenserpenyőbe, azaz Torgyán kioltotta Demszkyt, mégis, mégis mekkérdem tőletek: szabad-e sírni a Kárpátok alatt?
Hagymásbab,
van valami végzetszerű abban, hogy a mai napig nem sikerül integrálni a termelőket, annyira beuszították őket a "bűnös város"ból. (Nem Demszky, hanem a műparaszt politikusok) Így nincs is versenyképesség, még a szubvenció olaja is rossz gépbe ömlik.

De ez már csak pár év.

Letelik a moratórium, és a hollandok, osztrákok, németek megszervezik a termelést helyettünk, amint földhöz juthatnak. Előre látható. És meg is érdemeljük, bassza meg.
Demszky múltjáról: ja, az van neki. Dicső és fényességes. Csakhogy engem pont annyira érdekel a szamizdatos múlt, mint a kommunistázás, vagyis semennyire. A jelene érdekel, az pedig fent illusztráltatik. Lehet izélni Tarlóssal meg a többivel, meg persze mindegyik lop, de ez az EU-finanszírozós eset egész más: ez az elhülyülés.
Guga 2007.05.11. 14:35:07

És micsoda szerencse! Végre valami rendesen lesz megszervezve.
hacsaturján 2007.05.11. 14:33:44

"sírni csak a győztesnek szabad"

Addig is mondjuk inkább melózni kéne.Jól.
gloire,

Kurvára mindegy, hogy a franciák mit találnak ki. A világfejlődés irányvonala simán felülírja.

Mindezek ellenére a gazdák munkájára nagy szükség van.
lonely_photon 2007.05.11. 14:37:55

Igen, attól tartok igazad van...
Marad nekünk az évezredek óta szokásos alkalmazotti szerepkör.
Off
Guga, kedves, a németek, hollandok hozzájutottak, megszervezték, mindenki hepi és még ráadásul a fődet se vitték el, persze ehhöz a Demszkynek köze nincsen.
On
„Ha Gusztos Péter indult volna a Fidesz színeiben főpolgármester-jelöltként, akkor őt nem választottad volna meg. :]”

Na, konkrétan Gusztost biztosan nem.

Mondjuk én beszélek, ki életemben nem savaztam ősszel.
hacsaturján 2007.05.11. 14:41:00

Jójó, abbahagyom az offot, de muszáj volt. Csak ne kérdezzetek vissza, mert akkor megint muszáj leszek (hű)
Guga, vazze,én semmiféle ojjat nem írtam, hogy sírni csak a győztesnek szabad, mígviszont télleg sírok, mer csilis-csokis kézzel belenyúltam a szemembe.
Rejtély, hogy hogy választották meg 4X. (Hogy benne 1X én miért, azt tudom.)
„hogy ebből a temérdek léből mi a lóf*szért nem az M0-ást fejezik be”

Mert nem lehet. Simagöröngyös és Pocsolyamácsony harminchét lakója sokkal érdekesebb, mint a nap mint nap szívó pár millió, és környezetvédelmileg is sokkal jobb, ha nem az M0-son száguldozik a sok hülye 80-nal, hanem a körúton togyog lépésben és kétszeres üzemanyagfogyaszással jut át Bépesten.
Guga 2007.05.11. 14:40:11

így van. Tele vagyunk nemzetközileg is elismert sztáralkalmazottakkal :). Te talán megbíznál egy másik magyarban mint vezető? Nem kívánnád a bukását? Nem lennél irigye azonnal ha sikeres?
Bár ha ezeket built-in magyar tulajdonságokat integrálni tudnánk céges struktúrákba, az winner kombó lenne. :)
Ede bácssi,
"Sajnos nem lehet tudni, kinek mi az a szint, ami után futóbolondként viselkedik. (Csoportvezetőként még normális, osztályvezetőként már őrült.)"

Erre mondta Parkinson, hogy mindenki addig emelkedik felfelé a ranglétrán, amíg el nem éri azt a pozíciót, aminek a betöltésére már alkalmatlan.
hacsaturján 2007.05.11. 14:44:15

:-)) az idézet nem tőled való, hanem - ha jól tudom- Székely Éva olimpikontól. Ő egy szinttel feljebb kommentel, ezért az idézőjel. A csilis csoki legfinomabb változata a Naturata-féle:-))
lonely_photon 2007.05.11. 14:47:32

Nem, engem még nem kapott el a turáni átok, hiába is nézel olyan furcsán:-)
Mellesleg gazduram, főteszem én a kérdést, miszerint finanszírozás ügyben mit tud kegyed? Télleg hazudott-é az a fránya Demszky, avagy csak mellé beszélt nekije? Illetve Magyarland better-é, ha nem vagyunk tekintettel Magyarlandra?
ne tulozzuk mar el a fopolgarmester szerepet abban, mi tortenik Bp-en. Ugyanakkor persze igen: szimbolumnak elsorangu. Konkretan nem miatta kutyaszaros es szurke Budapest es sok tekintetben megalaopzta a fejlodes lehetoseget a normalis gazdalkodas lehetosegenek megteremtesevel, csak azutan el lett szurva par dolog, illetve a mindenkori kormany es a keruletek foglya es tusza lett. A kozlekedes kerdeseben persze mar nehezebb kibujnia. De hogy nem volt hajlando fejlodni es csupa tehetsegtelen emberrel veszi magat korbe: ez az igazan szomoru. A jo politikust a rossz politikustol -tobbek kozott- az kulonbozteti meg, hogy kepes tehetseges tanacsadokkal dolgozni. Demszky meg csak visszafele fejlodik e tekintetben (is).

A 4-es metro nem onmagaban veve hulyeseg, hanem annak tukreben, hogy mennyi mas fejlesztenivalo volna. Az viszont nagy butasag lenne, ha erre koltenenk az EU-s forrasok tulnyomo reszet. Bar valojaban az EU-s forrasok is veszelyt rejtenek magukban: ezt "ingyen" penznek tekintik sokan es nagy-nagy butasagokra lesz az elkoltve. Kar...
Nem bontotta ki a valóság minden részletét. Kábé annyi ígéret van a finanszírozásra, mint a fociebére volt: folyosói vigyorgás.

És olyan ostobán tette ezt, hogy azonnal lebukott.
Guga 2007.05.11. 14:51:33
Mostan a Xocriolata válfajt fogyasztom, ámbátor képtelen vagyok belátni, hogy egy Demszky fallosz képes-e tudna-e lenni-e utat mutatni a csokoládék világában.:)))
Ha Tarlós helyett egy helyes kiskutya indult volna Demszky ellenében – akár Fideszes nyakörvben –, akkor simán nyeri a választást. Az a baj, hogy lassan a Fidesz is tök hülye lesz a politikához, ami azért meglepő. Olyan emberek kényszerültek Demszkyre szavazni, akik már rég elküldték volna őt a francba. Mert igenis egy szavazás nem mindig valaki mellett, hanem olykor valaki ellenében történik. Előjöttek Tarlóssal és így elintéztek újabb 4 évet Demszkynek. Persze a kínálattal van alapvetően baj. Szerintem nincs olyan normális ember, aki manapság ilyen tisztségre vágyna.
Ez a valóság kibontás egy nagy misztikum, ha durva akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy anyádnak hazudozz, bazmeg, csakhát milliárdos bizniszek esetében ez nem igazán érv. Most akkor tudunk-é valamit, avagy éljük az életünket?
Ja, és traktoros táblákat rakni az egész városba, az nem elhülyülés? Mit szólna, ha terepjáróval nem lehetne behajtani Horvátországba? Félelmet keltenek a traktorok. Egyszer egymás mellett láttam 5 traktort. Azóta kezelésre járok. Agyrém.
LP
:-)

micsinájjak, sváb-tót-mittoménmi vér is van bennem, biztosan ez az oka, hogy nem megy:-)
ez is egy futtában a ketrecbedobott csont volt, Árpád.

ritkán és igénytelenül írsz mostanában.

írhatnál arról, hogy ehelyett mivel foglalkozol, tudod, blog, meg minden, itt ilyeneket is le lehet írni.
Ez a Loga mond valamit... Nem mintha baj lenne, mert így én is jóval kevesebbet lógok itt:-)
nem tudom. mostanaban magyarorszagon valahogy mindig az a valasztas hogy a toketlen, balf*sz, tolvaj ballib, vagy a rendparti, szingli/homo/hitetlen-fob, es amugy pont annyira korrupt polgarijobb kozul kell valasztani.

nemtom ki hogy van vele, de en barmikor szavaznek Demszkyre, es vallalnam ha Tarlos az egyetlen masik eselyes jelolt. es ugy latszik vagyunk ezzel meg paran igy.

en 2006-ban ot tartottam hogy barkire szavaznek a balliben kivul, de azokra pont nem akik Semjent, Mikolat es Orbant, vagy eppen pont Tarlost toljak az eloterbe. vagy azokra akik finoman felreertheto uzenetekkel buzditjak szelsojobbos baratainkat bizva abban az egy-ket szazaleknyi szavazoban. vagy akik inkabb osszevesznenek a szomszedsagunkban levo egyetlen nagyhatalommal (akiktol mellesleg az energiaellatasunk java fugg) csak hogy ne a budos ruszkikkal kelljen lepaktalnunk.

Kisanak mind nekiestetek a "Sose bocsátom meg Tarlósnak (meg a Fidesznek), hogy Demszkyre kellett szavaznom!" pedig szerintem pont igaza van. Demszky, Gyurcsan es Koka mellett fantasztikusan egyszeru lenne ellenzeknek/ellenjeloltnek lenni, ehhez mindossze a kozep fele kene elmozdulni, esetleg szetesni, tagozodni es aztan koaliciot alakitani. Meg valszeg kirugni Orbant. Es akkor lenne valasztasunk.

ja, es az se megoldas hogy akkor majd tuntetoleg tavolmaradunk a szavazastol. ugyanis az agyamosott zombik (az un. biztos parttamogatok) azok mindenkeppen elmennek szavazni. aztan lenne Munkaspart meg MIEP-Jobbik a parlamentben, hurra.

es en ket rossz valasztas kozul se szeretnem a rosszabbat, mert *nem* mindegy.

z
4-es metró építést kéne kicsit körbeásni (hogy a Keleti után kifelé miért is nem jó a kéregvezetés például), vagy a 41,5 mrd-os völgyhídét, Árpád. Ahol a beruházó sem tudja, hogy miért nem volt jó az alagút....
Andal 2007.05.11. 14:29:16
mikikese 2007.05.11. 13:45:05

A Hitel az egy virtuális pénzre váltott energia lényegében. Nem az a gond, hogy hitelt vesznek fel, hanem az, hogy ostobaságokra költik, meg esetleg elfolyik, hogy finoman írjam.

Voltaképp melyik az az ország, ami a legjobban el van adósódva? És mégis...

Mondom ezredszer: az emberi tudatosság fel-emelése a kulcs.
Ki, melyik ország költ erre, v. tesz ezért bármit a Kormányok közül, tudja valaki?
Árpád,

Ajtony kérdése (kabé az, hogy mikor is volt a Demszky fasza csávó) a múltra vonatkozott, ezért szedtem elő ezeket a régi dolgokat.

Jó persze a mai Demszky más, mert eljutott arra a szintre, hogy nem mindig tudja hogy mikor kamuzik és mikor nem. Vagyis eljutott a gátlástalansággal turbózott hülyeség állapotába, amire azért a zógenannte poltikai elitünk nem kevés tagja már korábban is rátalált.

Van azért mégvalami. A Borosbocskor nevű pajzs. Ez azért fontos, mert a pajzs elnevezésének és a főpolgármester választásnak indítékai és mechnizmusa azért némi hasonlóságot mutat...
mikipeti 2007.05.11. 15:06:38
Ha mán itt tartunk, vazze, akkor ez a traktoros táblás megoldás nagyon teccetős vót, ámbátor télleg nehéz megérteni manapság, hogy mire jó egy önkormányzat. Vajha több is tellene!
mikipeti 2007.05.11. 15:06:38
Völgyhíd vagy alagút vazze? Mer nem mindegy. Meg az se, hogy ez momentán a Thököly út vagy az Etele? Bár Köröshegy szempontjából alezanc, az ziher.
Tudod, azon filóztam, hogy amikor a Demszky nem ért rá kimenni beindítani a borosbocskort, akkor elsősorban nem kellett-e vóna tökönrúgni az építésvezetőt és akkor még nem is beszéltünk az egész purparlé nemzeti hasznáról, for a better Magyarland.
ennek a kurva orszagnak az a baja, hogy nincs elovalasztas.
ha az szdsz/mszp tartott volna elovalasztast a fopolgarmesteri posztra, akkor mar regen nem demszky balfaszkodna fopolgarmesterkent, hanem valaki ratermettebb/okosabb/aktivabb illeto
ajtony

Corry és TWA megválaszolta, hogy mikor volt f@sza csávó Demszkáj. Illetve TWA, hogy ez ma mit ér a piacon.

De kétségkívül volt mire építenie, van (volt) mit lerombolnia. Mert kezdetben azt gondoltuk róla, hogy hitelesíti a múltja. Ja, ma meg a szomszédját nevezi ki mindenféle zsíros állásokba. Sic transit...

Mert akármennyire inteligens valaki, ha hatalomba kerül torzul. Qrvára. Azért kéne elküldeni a francba. Erre találták ki a művelt ángliusok a politikai váltógazdaságot.

Nagy magyar p_o_r_nográfia, hogy nem lehetett leváltani. Miért nem?

dat iz te kvescsön!
simaan 2007.05.11. 15:14:40

"Nem az a gond, hogy hitelt vesznek fel, hanem az, hogy ostobaságokra költik, meg esetleg elfolyik, hogy finoman írjam."

Meg az, hogy adósságszolgálatra, kamattörlesztésre ha jól emlékszem már úgy évi 1200 milliárd megy el...

Talán az Indexen is volt egy olyan cikk, hogy az autópályákra elköltött kb. 850 milliárdot ki lehetett volna hozni 250-300 milliárddal olcsóbban is. (Így a vége felé Kóka is feltalálta a spanyolviaszt, vmi 30-40%-kal csökkentve a költségeket.)
hacsaturján 2007.05.11. 15:22:18
Na, ez mostan Corrynak meg a német juhásznak szólt, így, egybevetve, miközben magam sem tudom...
Anr · andrej.initon.hu/ 2007.05.11. 15:26:40
Ennek a kurva országnak az az alapvető baja, hogy nem better, mindemellett Demszkynek mégcsak szakálla sincs, ígyaztán nehéz bármiféle komoly következtetést levonni.
Nochdazu, ha Demszkynek szakálla is lenne, váltig állítanám, hogy egy bürgermeisternek (ober) elsősorban várospolitikusnak kénme lennie, csak utána következne az egyéb súlypont. Hogy belebasszak a nulláslisztbe, frankón: a kis Rogánból bármi is lehet, mitöbb Áder Jankó se egy önálcázott faszkalap. (szubjektív, a Tarlós gumicsizmája nem ide tartozik, Pokornyról szó se essék!)
Hát, nemt'om, na!
Az a helyzet, hogy én nagyon nem szerettem volna Demszkyre szavazni. Annyira meg nem ment el az eszem, hogy egy Tarlóst segítsek hatalomra. Így aztán nem szavaztam. Nem egyik helyett a másikat, hanem egyiket sem.
Én, speckó, bírom Gusztost. Molnár írtó nagy gazember, a szeme sem áll jól. Mégis halad a XI. kerület. Talán épp azért. (Gondolom, vele együtt, de hiszen ez Magyarland.) Bírnám a kis Rogánt is. Nagyonis. No, ezt válogassa valaki szét fekete-fehérre.
"Most mesélte az egyik ismerõsöm, aki az V. kerületben lakik, hogy valamelyik nap túristák böngésztek egy térképet a Fõvám tér környékén. Odament hozzájuk segíteni. Azt mondták, a metrót keresik. Mondja nekik, hogy õ úgy tudja, itt nincs metró, a legközelebbi a Kálvin téri. Erre mutatják neki a térképüket, amelyre BE VOLT JELÖLVE A 4-ES METRÓ, mintha készen lenne. Ez egy olyan Budapest térkép, amelyet valamilyen idegenforgalmi hivatal osztogat a külföldieknek. Szóval megy a porhintés ezerrel, vele együtt gondolom a sikkasztás meg a korrupció is, egyedül a városfejlesztés nem mûködik. De legalább ügyelnek a látszatra - még ha csak papíron is. "
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.05.11. 08:33:00
...és més sokan mások: igen, kénytelen voltam Demszkyre szavazni.

Egyébként nem hazudós, csak hülye - biztos volt benne, hogy az EU fogja fizetni.
Egyébként metró-párti vagyok.
Én is az lennék, ámde:
Nyolc éves voltam, amikor Kelenföldre költöztünk. Már akkor ígérték, itt hamarost metró fog járni! Kellett várni kicsinykét. Ámde jövőre nem engedek a negyvennyolcból! Járni fog metró, ha addig élek is! (Esetleg tényleg?)
Carnivora 2007.05.11. 16:17:27

Ez édes!
Mindenesetre teljesen igaz, hogy Demszky "miattunk" főpolgármester. Meg Tarlós is az lenne. Meg kishíján Torgyán köztársasági elnök. Azt kapjuk, amit érdemlünk.
Jó hétvégét.
TWÁ,
rég olvastam ennyire találó összefoglalót a köcsög demszky és budapest relációjáról. egyébként a "vízfej" jelleg, amelyet oly sokat hallottunk régen úgy érzem benne és az szdszben maradt fenn az örökkévalóságnak, s a kettő oly nagyon beleégett egymás segglukába, hogy véleményem szerint amíg van szdsz (a budapesti "rendszerváltó párt", kiknek segítségével sikerül megfelelő kézben tartani az ország kirablását éppen, de a fidesz is ezt fogja tenni, nyugi, ha visszajönnek, nekünk kellene csárlsz simonyit hívni és menni a gecibe) addig demszky is itt fog pusztítani. mindenkinek teljesen egyértelmű, aki egyszer is végigment budapesten bármilyen gépjárművel, hogy nincs miről beszélni, ez a város kezd úgy kinézni, mint egy szétbaszott csecsen falu, a demszky meg egyre gőgösebb, egyre ellenszenvsebb házibuliszervezőként viselkedik, aki legszívesebb kibaszna mindenkit az utcára, aki nem haver. ha nem lenne pár korrupt vállalkozó, aki pl. a tetőtérért cserébe vissza nem térítendő támogatásokkal feljavítja a belvárosi házakat, azok például már eltűntek volna egy kupac sáros szarban.
és még valami, nem véletlen az, vagy mégtis, hogy két nagy fasza korrupciós botrány fut épp európában, az egyik a Grippen, a másik a Siemens? nem gondolkozik ezen senki, vagy túl sok mel gibson filmet néztem belőve?
Nekem tetszik a Grippen gép.

Európa lelke nem lesz már sose?
először is: Gripen, egy p-vel. (és nem szépnek kéne lennie, hanem kiforrottnak és felfegyverezhetőnek).

másik: talán feltűnt már másnak is a sajtóban a strabagot némi csúszással váltó, Magyar Modernizáció fősorral futó Siemens-kampány. na ez kinek szól és mit hirdet?
európa leszen már csak-csak. most sarkozyvel tán még lelke is lehet neki egyszer.
A Gripen ügyet, még az első szabadon válaszott kormány idejét cseszték el, ahogy "kell"
A svédek itt akartak Tökölön összeszerelő bázist kialakítani, - ahol egyébként is meg voltak a feltételek, meg akkor még a szakember gárda is...és a gépek nekünk így
a felébe kerültek volna kb.
ám, valamiért nem kellett a "jó"

mi lehetett ez az ok vajh?

Tóta, erről írjál
akkor grippen, mindegy.
--
hacsaturján 2007.05.11. 15:31:09
hacsaturján 2007.05.11. 15:22:18
Na, ez mostan Corrynak meg a német juhásznak szólt, így, egybevetve, miközben magam sem tudom...
--
Huhh, ezt nem értem.

--
simaan 2007.05.11. 17:14:35
A Gripen ügyet, még az első szabadon válaszott kormány idejét cseszték el, ahogy "kell"
--
Hát igen, elkurtuk.hu akció nem újkori találmány, ezt már az előző kormányok is aktívan űzték.
Mondjuk ha a tojásdobálás meg társait is nézzük, akkor az első kormány idején ugyan nem dobáltak, hanem Göncz Árpádba fojtották bele a szót.
Mondanom sem kell persze, hogy nem ő qrta el, de azon az oldalon állt, amerre mostanában szokásjog alapján dobálni avagy fütyülni illik.

De az is megérne egy mesét, hogy kell e nekünk ennyi sok önkormányzat, avagy ez csak azért van, hogy a tsz-ek és állami vállalatok felbomlásakor felszabadult sok irodista ne az utcán végezze mint a munkások, hanem legyen egy biztos munkahelye.
Félreértés ne essék, nem az önkormányzatiság ellen vagyok, de ha Dániában elég 320 önkormányzat, akkor nekünk minek 3200 ??
"kéne építeni egy Budapesti Szimbólumot."

Nem bazzeg. Először kéne építeni egy Budapest nevű várost.

Amúgy nem az a baj, hogy Demszky egy balfasz, hanem az a baj, a többi jelölt, bármelyik párt is állította, még balfaszabb volt.

Ha nem Tarlóst állítják ellene, tutira nem megyek el szavazni, de hát ugye nem biztos, hogy jó lecserélni a szart a hígfosra.

Van még valami.
Az ingatlan biznisz.
Ahogy a régi úttörő áruházat ledózerolták, az durva.
Legalább a homlokzatot meg kellett volna tartani,
egyedi, art deco-s épület volt, nem sok ilyen van.
Aztán kiderült, hogy mögötte a Reáltanoda utcában
egy rendes klasszicista palotát (jó, nevezzük háznak)
is letoltak, ha már lúd...
Pesten, ahol nem maradt gótika, meg reneszánsz se,
és gyakorlatilag egy klasszicista város nőtt
ki a földből 200 éve.
Biztos városképi okokból, nem tudom.
Az már csak hab a tortán, hogy kiderült
az építtetőnek még bontási engedélye se volt.

Tarlós miért volt balfaszabb mint Demszky? Van egy olyan érzésem hogy akik eddig "kénytelenek" voltak Demszkyre szavazni a büdös életbe nem fogják másra adni a voksukat; ez a nyavajgás nemtom mire jó...
Arpad, nem neztek rad szuros szemmel a kollegaid a cikk miatt?
én szeretem a nagyvárosokat és gondolkodtam is egy pesti lakáson, de pár hónap albérlet után azt kell hogy mondjam, hülye aki egyáltalán ott marad

más helyen a kikötői nyomortelep nem olyan, mint Pesten a belváros: a házakat basznak felújítani, mindegyik homlokzat szürke a szmogtól meg az évszázados kosztól, stricik, kurvák, bűnöző cigányok furikáznak leharcolt audikkal ezerrel a szűk, de legalább szar utcákban és a tetejébe a hajléktalanok teleszarják/hugyozzák azt is, ahová még lépni lehetne

és demszky szerint a pénz most 4-es metróra kéne, mert ő erre tette föl az életét

szerintem meg gyújtóbombákra kéne, kipucolni a hatodik, hetedik, nyolcadik meg tizenharmadik kerületet
ahogy van
Na valamit, amit alig merek elmondani:
én sok Demszky után Tarlósra szavaztam. És az 1000-es különbséget látva köztük, azt mondhatom, nemcsak én fordultam pált. Világos, hogy Demszky 100%-ban megbukott. 450 MD egy nem megtérülő metróra? Vagyis a teljes bp-i útfelújítás költsége...? Hm. Kell itt vmit magyarázni?
"nem neztek rad szuros szemmel a kollegaid a cikk miatt?"

miért tennék?
Szerintem az a megagaz, hogy ez a nehany idiota volt a max amit a partok fel tudtak mutatni polgarmesterjeloltek cimen.

Nekem ne beszeljen senki, hogy tarlos jobb lett volna, az egy felkeszuletlen tusko pocs, eleg ha valaki figyelmesen figyelte a vele keszitett interview-kat, es megnyilatkozasokat. Nem is beszelve arrol, hogy ha valaki jar neha a III. ker fele, akkor tudja mirol beszelek, en ugyanis ott melozom.

Demszkaj is pocs, pont ua, mint tarlos, csak mas megvilagitasban. Ja es persze ot nem kellett bemutatni. Regen ki kellett volna mar pucolni innet a fenebe.

Itt nem lesz valtozas soha a budos eletben ebben az orszagban, mert akinek van egy kis agya, es erkolcsi tartasa, abbol soha az eletben nem lesz politikus.

Es itt van az alapveto problema.
"da2 2007.05.11. 10:00:35
cyrano, akkor elmagyarázom Jó lassan.
Demszky nem most lett ekkora fasz. Érted? nem elromlott, hanem mindig ilyen volt. Aki rá szavazott, az sajnos kiesett az IQ cenzuson, jövőre csak sms-szavazásokon vehet részt a Valóvilágban"
demszkáj egy orbitális csillagászati farok. ez eddig jó. na de aki demszkijrá szavazott, az IQ deficites? na ne, ezt te mind jobbos sem gondolhatod komojan. ebből következik, h a ki a maszopra szavazott az egy fallosz, aki a fityeszre az meg szuperintelligens? értem én h demszkáj nem a kedvenced, na de ez a véleményed egy faszság
demszkijrá - demszkájra
hát igen...

Jó lett volna jópár ilyen írás az önkormányzati választás előtt!
vaffanculo:

mér, szted értelmes ember?

az is milyen hülyeség, hogy "nemtuttam másra szavazni sajnos, csak demszkyre pedig farok, de a másik méginkább"?

ha nincs neked megfelelő jelölt, nem mész el szavazni és kész

aki a fideszre szavaz, annál gond van, aki az mszp-re annál meg méginkább

én egyikre se szavazok, ahogy lassan az ország fele se szavaz már senkire

nem kényszer a szavazás, nem is "muszáj, mert hazafiság"

ha mindenki ilyen intelligens és jól átlátja budapest problémáit, de kényszerítették, hogy demszkyre szavazzon, akkor értem a dolgot

de mivel ez szinte biztos, hogy nem igaz, így arra a következtetésre kellett jutnom, hogy nemnormálisbazmeg
Lesz OV TV, majd tőle megkérdezzük, hogy akkor most hogy legyen, merre tovább, padre? Mit tegyünk, uram? :D
Corry 2007.05.11. 17:43:42
Keletkezett egy szólás fúrófej ügyben, hát arra reagáltam éppoly rejtélyesen, amiképpen az utalás megfogalmazódott, azaz se füle, se farka. Semmi baj, elindítjuk szembe Évit és Zsuzsit.
Mindazonáltal még mindig nem tuggyuk, hogy Demszky buzi-e van for a better Magyarland.
z 2007.05.11. 19:43:27:

léccí, segíccs értelmezni a kommentedet:
"mér, szted értelmes ember?" ki, a demszky, vagy da2?
"az is milyen hülyeség, hogy "nemtuttam másra szavazni sajnos, csak demszkyre pedig farok, de a másik méginkább"?
ez télleg faszság. elárulom, nem szavaztam demszkyre, uis vidéki vagyok (bár nagyon közel bp-hez és oda járok dolgozni), de azé van fogalmam mi a fasz van bp-n. egyébként én is aszondom, h demszki egy pöcs.
"aki a fideszre szavaz, annál gond van, aki az mszp-re annál meg méginkább" hát ezt nem tom, mindenki döncse el maga ki a faszra szavaz. az h valaki kire szavaz nem feltétlenül minősíti őt
Nem hiszek a szememnek.
Ez egy nagyon jó írás,tele TWÁ-s humorral.
Grat!:)))
vaffanculo:

aki demszkyre szavaz, az értelmes-e

rendben, hogy te nem rá szavaztál, de rengetegen ezzel takaróznak, hogy "muszáj volt"
de nem az

az meg, hogy valaki ebben a politikai légkörben egyáltalán tiszta szívvel és meggyőződéssel szavaz, az már gáz
Szívesen elmennék egy olyan népszavazásra, ahol arról szavaznánk, hogy bizonyos tisztségeket, csak két választási ciklusig lehet betölteni. Ilyen lenne: közt. elnök, min. elnök, parlamenti képviselő, polgármester,önkorm. képviselő, és még pár poszt. Nem is ez a lényeg, hanem, h sose lesz ilyen népszavazás, mert nincs olyan erő aki végig tudná vinni kampánnyal. A parlamenti pártok pedig nem hülyék saját embereiknek korlátokat állítani.
z 2007.05.11. 23:32:18
"aki demszkyre szavaz, az értelmes-e" hát megin nem tom, h ez-e az értelem fokmérője, h ki hova szavaz. nekem is van értelmes ismerősöm, aki ovira szavaz, pedig én ki nem állhatom azt a fasz ovit:)
term-en nem volt muszáj d-re savazni, ez fasság. a tarlós lehet h jobb lett volna, de ez má tökmind1. valszeg sokakat riasztott a stílusa (bunkósága?), de voltak szimpi megnyilvánulásai is.
"az meg, hogy valaki ebben a politikai légkörben egyáltalán tiszta szívvel és meggyőződéssel szavaz, az már gáz "
na, ez igaz. most nem tudnék jóérzéssel savazni. de ha ez a politikai "elit" elhúzna a rákba, ki jönne hejettük?
OFF:
Jé, hogy mik vannak! Kitiltottak a magát a "Magyar Triatlon Szövetség Hivatalos Fórumának" nevező fórumról. Nem indokolták, hogy miért, de nagy valószínűség szerint azért, mert belinkeltem ezen szövetség egyik legeredményesebb duatlonistájának honlapajánlóját.
ON:
Üdv!

Árpád, minek a rövidítése a HRS? HMS-ről már hallottam, de HRS-ről még nem. Nem kötekedem, tényleg érdekel.
Condottiere: "minek a rövidítése a HRS?"

Hungarian Republic Ship. Lenne, ha volna ilyen.

(HMS: Her Majesty's Ship; USS: United States Ship; RFS: Russian Federation Ship.)
hát ezzel azt sikerült bebizonyítani, hogy ők hülyék, mint a segg.
Ja látom, h megszólítattam:
Szóval, azon már rég túl vagyok, h a MSZP szavazók értelmi képességein merengjek (elkúrták 50+4+6évig), tudom, h balról ez másképp látszik, ez van.
De Demszky egy fallosz volt régebben is, sztem Pascal bármit mond.
Vagyis, eddig se csinált semmit, az adriai pónik se ebben a ciklusban voltak, mostmeg télleg extrem magasságokba emelkedett.
www.youtube.com/watch?v=QuU1QEQZKWY

Ha ez a videó nem győz meg mindenkit, hogy Demszky mindennél jobban szimbolizálja ezt az elkúrt, nyugat után görcsösen loholás közben önmagát arconköpő, megalázó országot, amin Európában csak azért nem röhögnek permanensen, mert a létezése teljesen irreleváns innen 300 km-re, akkor nem tudom mi lenne az.
Én szeretném ha Demszky maradna!
Az hogy Demszky 20 évet fog eltölteni ott, ahol, leginkább a Fideszt és az MSZP-t minősíti. Előbbi nem állít erős jelöltet, mert az sérteni Viktorka érdekeit, veszélyes lenne rá, utóbbiban pedig túl sok lenne az egymással marakodó jelölt, épp ezért inkább egyiké se legyen...
Kedves Worluk!

Meglehetősen bő hete pünkt egyetértek azokkal, amiket írsz, úgyhogy nem is szólok hozzá. No de erről a mostaniról azért csak meg kell mondanom, hogy kivételesen jól sikerült.

Na, most megmondtam:

P/c
Ez a videó nagyon ütős, kísértetiesen emlékeztet Boratra. Náááááájssz!
Na betoltam a Subbára, hátha A mi Gáborunk is kimehet a demo után to Ámeerikááá, és rástartolhat Pamela Andersonra. Addig sincs itthon.
Speciel én, ha meglátom Demszkyt mindig hanyatt vágom magam, simán nem keresztbe rakom a lábikom, Ő olyan mint egy kurucos szabadcsapat, itt azt útszélin a lányok mondják is" ha ilyen uruk lenne, nem itt vernék a platot, minden pillanatukban azt a csodás mosoj parancsolatát lesnék" de itt ilyenek a lányok, mindent hisznek, oszt soha semmilyük sincsen, de visszatévedve, annak idején mint Danában, ez a budapesti dolog országos jelentőségű, dehát nem kell ezen túllátni, olyan fontosnak érezni, pont jól áll Demszky ennek a csodás budapesti létnek.
GGG77 2007.05.13. 14:36:03

A fidesz leginkább azért állított gyenge jelölteket, mert tudta, hogy úgysincs esélye...
süti beállítások módosítása