W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Szimbólum úr

2007.05.11. 05:00 Tóta W. Árpád

Ez kissé megkésett, de bőven elfér ott, ahova esik. Nem hírlap ez itt, hanem Micimackó Gondolkodó Sarkocskája.

Orbán Viktor egyszer, valami konzultációban ilyet szólt, hogy kéne építeni egy Budapesti Szimbólumot. Ennél nem volt sokkal konkrétabb, de jelezte, hogy olyasmire gondol, mint az Eiffel-torony, valami nagyméretű, hegyes, fallikus, amiből csak egy van a világon, és mindenkinek Budapest jut róla eszébe.

Nem volt teljesen rossz ötlet egyébként, de okafogyott. Budapestnek már van ilyenje. Demszky Gábornak hívják. És bekövetkezett, amitől rettegtünk: már külföldről is látszik.

Mert mit csinált ez az együgyű? Kinyitja a száját önhatalmúlag, és még mielőtt az idomár odaérhetne, közli a magyar néppel és a világ nyilvánosságával, hogy az EU kifizeti a négyes metrót. Fel is kaptam a fejem, hogy mi van itt: meghülyült ez az EU, vagy mi. Szerencsére másnapra kiderült, hogy egyáltalán nem. Előbb be kell adni a pályázatot, azt megnézik, és majd ha elhiszik, hogy ez a meglehetősen elbaszott terv megérdemli, akkor esetleg, de valószínűleg csak részben, adnak rá pénzt.

Nem is az a vérlázító, hogy hazudik, hanem hogy ilyen végtelenül ostobán teszi. Hát mi van ennek a fejében? Ennyi erővel mondhatta volna a fúrópajzs-pántlikázásnál, hogy a metró már készen is van. (A fúrópajzsok egyébként a Boros és Bochkor neveket kapták, Krisztus kegyelmezz, ez az utolsó idők jele! Ha lenne repülőgép-hordozónk, akkor azt HRS Győzikének hívnák.)

Hiszen világos, hogy az ilyen hazugság kérészéletű, maximum két napon belül meg fogják cáfolni. És akkor mi lesz? Akkor mit mondasz majd? Ennek legfeljebb választás előtt közvetlenül volna értelme, és akkor is rizikós.

Aztán megmagyarázza, hogy hát neki aszonták barátilag; és ezt pár nappal azután vezeti elő, hogy barátilag, fejben csont nélkül elnyertük a fociëbét is, sőt megnyertük. Valamint megfogadja, hogy ezután „megtartja magának, mit intézett”. Eszem megáll. Halló! Nem úgy van ám az! Tessék beszámolni arról, amit intézni tetszett, Szimbólum úr, de ez nem azonos azzal, amit elalvás előtt mosolyogva elképzel, meg a folyosói csevegéssel sem azonos. Ennyi volna. Igazán nem nagy kérés. Cserébe lehet menni sofőrrel az Adriára, dzsentrisen.

De az se volna katasztrófa, ha nem lenne se metró, se Demszky. A kettő együtt, attól tartok, sok lesz.

És ez csak a legutóbbi eset. De hát tünet ez csak, kábé ez a szint megy évek, ciklusok óta, és nő, duzzad a szimbólum napról napra. Kinevelte magának Budapest, kinevelték a nála is alkalmatlanabb jelöltek, és a párt belső és külső viszonyai. Szerintem bazmeg állítsunk neki egy bazi nagy szobrot, ha egyszer végre lelép. Modern művészet. Nem gyönyörködtet, hanem gondolkodtat. Figyelmeztet.

A képen a Prototaxites nevű, a dinoszauruszok előtt élt, mára kihalt óriásgomba látható, akiről bővebben itt.


Címkék: közlekedés szdsz demszky

266 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr3573991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gondolom, akkor itt most majd Demszkyt kell szidni. Rászolgált, persze. Elég lenne azt mondani, hogy SZDSZ-es, amit a balfaszságnak egyetemes cimkéjévé varázsolt Kovács Kálmán, Magyar Bálint, Ungár Klára. Ezen már csak mosolygunk. Baja Ferenc után nincs vers, se énekszó. De most Gáborunk tanakodik, hogy mégse vonulna ő vissza horvátországi birtokára, ez már viszont pofátlanság.
Demeg a masodik vagyok. Viszont totave meg mikori ujsagokat olvas? Szimbolum, eh :) Az most nalunk a repulo tojas es a fekete esernyok :>
Pardonbocsanat. Ertelmes masodik vagyok tovabbra is, de hat nem elsiklottam afelett, hogy "Ez kissé megkésett, de bőven elfér ott, ahova esik. Nem hírlap ez itt, hanem Micimackó Gondolkodó Sarkocskája." Mert igy meg na, hat hiaba szidalmaztam fanyarul.
demszky időjósnak lenne kiváló. pár éve nyáron teleordibálta az egész fővárost azza, hogy (most tessék figyelni) tornádó lesz!

"demszky gábor azt üzente, tornádó lesz budapesten"

persze aztán egy kisebb szélvihar volt és csókolom.

viszont arról már legalább leszokott, hogy a nyálát csattogtatva hányingergerjesztó hangokat adva beszéljen a napkeltében reggel. vagy csak a hangmérnök szokott már hozzá a gyomorforgató zürejhez és szűri ki valahogy mindig.
azzal, gerjesztő, zörejhez.

bocs, túl korán van még.
Dr. Stein: lehet, pofátlanság, de én azért nagyon bízom benne, hogy 2010-ben is nekifut. Sokkal helyénvalóbb lenne, ha a választók száműznék horvát vityillójába, mintha veretlenül, megdicsőülve vonulna oda vissza 2 évtized (kimondani is tereh) után...
Addig meg érjék csak egymást a fúrópajzsos sajtóesemények!
ufi.blog.hu/2007/05/08/ilyen_orszag_pedig_nincs_xxii

Meg persze a párt minden, 1% feletti ismertségű politikusa csődítse oda a sajtót, ha megtesz akár egy megállót is metróval.
ufi.blog.hu/2007/05/09/metroval_utazik_vissza
Advocatus diaboli, úgyis, mint Füles, szóval, ha Demszky lecikiződik, akkor mán nem lesz teleszarva minden és négyes metro nélkül Magyarland végre better? Csak mert szándékomban áll a következő eső után köpönyeget húzni.
Hát kérem, nem történt semmi különös... Ez a szerencsétlen ember pozícióhoz jutott, és különböző fura konstellációk miatt benne is maradt. Ettől meghülyült, mint annyian mások. (Lásd azokat a proletár szoba-konyhákban felnőtt szocialista vezetőket, akik aztán vadásztak, és tökéletesen úgy kezdtek viselkedni, mint gróf Dezasse Béla a mágnáskaszinóban.) Van ilyen, lesz is. Sajnos nem lehet tudni, kinek mi az a szint, ami után futóbolondként viselkedik. (Csoportvezetőként még normális, osztályvezetőként már őrült.) Ennek az egészen kellemetlen jelenségnek egy ellenszere van, senkit sem szabad évtizedekig a helyén hagyni, max két ciklusra. Sajnos, arra is van esély, hogy 2010-ben úgy ítéli meg a kártékonypárt, hogy továbbra sincs másnak esélye, mint neki, és erről meg fogják győzni az akkorra már rettenetesen beszart szocialistákat is.
Gondoltam, bemegyek a kerületi önkormányzathoz azzal az ötlettel, hogy szervezek egy önkéntes csapatot a szomszédos park rendbehozására, csakhogy közben Demszky újfent szétverte a buszmegállót, ezért kétségekbe estem.
Jaj, Demszky... Mindig borsózik a hátam, ha a nevét hallom, és hálát adok az űrnek, hogy sosem laktam Pesten. Valami egészen elképesztő, hogy az az ember miket csinál(t). Meg az, hogy miket nem csinált. Pedig lett volna mit! (És mondom ezt én, aki... Tessék ránézni a nicknevemre!) Totálisan alkalmatlan polgármesternek. Igazán sajnálom a pestieket, hogy ez jutott nekik. Bár tulajdonképpen ők választották meg... Na mindegy, erre nem érdemes további szót vesztegetni.

Hanem ami a HRSN Győzikét illeti: Árpád, először is HRSN, nem pedig HRS, ti. atommeghajtású lesz, nyilván. Másrészt nem csak egy lesz, hanem egy egész osztály (a Győzike-osztály, mert hát az első hajóról szokás elnevezni az osztályt), mégpedig a következő egységekkel: HRSN Anettka, HRSN Kiszel, HRSN Norbi, HRSN Pákó.
Demszkyvel ballibként is tele van a tököm. Egész egyszerűen röhej, hogy a koala képtelen volt egy normális jelöltet állítani 2006-ban, de már 2002-ben is az volt, hogy szokás szerint a szadi csakazértis indította Demszkyt, a maszop meg Gy. Némethet. De az egészben a legrosszabb, hogy a Tarlós meg aztán akkora f@sz, hogy miatta kénytelen voltam mégis Demszkyre szavazni.
Akkor jöttem rá, hogy Demszkynek semmi affinitása nincs az építészethez, amikor budai, hegyvidéki sétáim során olyan alkotásokat láttam, melyektől BIA nyilvános seppukut követett volna el a Kossuth téren lampionok fényétől övezetten.
"Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal."

Egy évvel később ugyanattól:

"Nem engedjük meg, hogy a dühöngő hazugság legyen úrrá. Mert mi vagyunk többen."

:)))
Mindenesetre a Budapestiek jórészének agyi színvonalát is mutatja milyen szinten áll , hogy újra megszavazzák mindig Lord Demsky-t ...
Carnivora igaz,igaz.
De a cikk is késett több, mint 8 évet. Már akkor látszott a kompromisszumképtelensége a nagyúrnak.
Kedves Demszky-szavazók!

Nekem ne sírjatok itt, hogy ilyen meg olyan fasz, meg hogy így meg úgy izélte el (vagy neki sem állt, hanem magától elizélődött), meg hogy mondjátok ezt liberálisként meg szociként meg ilyenek.
Én a jobboldalra szavaztam eddig minden választáson, és nem sírtam, ha rossznak tűnt a döntésem, mert az én választásomon nyugodott.
95-ben már sírtak a szocik, hogy így meg úgy, megszorítások, nem ezt akartuk, én meg mondtam, hogy ha rájuk szavaztak, akkor kuss, birtokában voltak az elégséges információknak a döntéshez.
Most is, aki panaszkodhatna, az csak a nem-Demszky-szavazó, mert aki minden balfaszsága ellenére megint rá szavazott, az nyugodtan keresse a hibát a saját készülékében: ha jobban fél a változástól (pl. Tarlós), mint a bebetonozott töketlenségtől, hát lelke rajta. De nyilvánosan sírni a saját döntése miatt, azt nem. Tessék emelt fővel, büszkén szopni.

Üdv:
Ed
Ilyen szépen is rég mondták valakiről, hogy egy f*sz.
Epokit Drive: jogos, de ha onnét nézzük, hogy ő a "megbízója" az adott személynek, akkor neki kell elsőként bírálni a hülyeségei miatt. Azt kell bírálnom a legjobban, akire én szavaztam, mert ő képviseli a döntésem.
Akárhogyan is nézzük és csakúgy önmagában, akkor azt láthatjuk, hogy bizony az ember nevű lény a gondolataival teremt mindent.
- Ezt az esszenciális tényt nem árt a homloktérben tartani.

Úgyhogy lehet szídni Demszkyt persze, de attól még nem lesz Metro.
Metro attól lesz, hogy fúrják és építik.

Ha a csak Demszkyt fúrják, attól meg az lesz, hogy elodázás lesz, meg még nagyobb katyvasz a jól ismert séma minták szerint.
Re: teh k0zi: Helyes, nézzük onnan. Akkor meg szarcséplés csupán, mert bár a kritika jogos, amint jogos volt (lett volna) Gyurcsány elkúrós beszéde után a szoci felháborodás (legalább a szavazók részéről, ha már a frakció kussolt is). De nem volt, vagy nem elég nagy, mert minden maradt a régiben. És mivel itt semminek nincs következménye, tehát kritizálni is kár (gyakorlati értelemben), ezért írtam, hogy tessenek csendben tűrni. Épp a jelenlegiek szokták mondogatni, hogy a nép négyévente, választásokon dönt a hatalom jövőbeni birtokosainak személyéről (és nem akkor, amikor Ovi akarja). Addig meg minek? Mert ha leváltani nem lehet/nem merik, akkor tényleg szarrágás.

Üdv:
Ed
LiBerti, igazad van, ez a legnagyobb szemétség. Sose bocsátom meg Tarlósnak (meg a Fidesznek), hogy Demszkyre kellett szavaznom!
Abban nem tudnék senkivel vitatkozni, hogy a főpolgármester úr eléggé az élmezőnybe tartozik a politikusi hülyeségi skálán, pedig igen erős versenytársai vannak ám neki, szóval a feladat nem könnyű, de ezek szerint megoldható.

Az a szerencsénk talán, hogy a nemzetközi mezőny is igen erős, főleg ha a régiónkra gondolunk. De mondjuk ha átnézünk az Óperenciás túloldalára, ki lehet jelenteni, hogy ott sem az eszükkel győztek...

Neveket direk nem írok, talán annyi, hogy nem az egyik oldalról gyűjtögettem össze gondolatban a hülyéket, mert mindekét oldalon vannak dögivel és így a kép ráadásul színesebb is :-)

Azzal viszont vitatkoznék, hogy Demszky úr ezzel a teljesítményével bármilyen összehasonlításban is kilógna. Mégegyszer a mezőny nagyon erős, mondjuk a Maunika só és résztvevői talán überelnék őket, de az ugye már nem politikusi kategória.


Viszont hadd tegyek fel egy provokatív jellegű kérdést a tisztánlátás végett: mennyivel van rosszabb állapotban Budapest, mint a magyar egészségügy, vagy a vállalatok közözz a MÁV, vagy a Posta??
kisa: "Sose bocsátom meg Tarlósnak (meg a Fidesznek), hogy Demszkyre kellett szavaznom!"

Muhaha... Ezt az álszentséget. Ha Gusztos Péter indult volna a Fidesz színeiben főpolgármester-jelöltként, akkor őt nem választottad volna meg. :]
Ehhez a posthoz hozzászólni nem nagyon lehet, mert nincs mihez. Meghülyült ez a TWA? Miért nem lehet tartalmasat írni? Inkább ne legyen semmi új, de szemetet olvasni máshol is tudok, sokkal többet.

Nagyobb dózisban.
Nem akarom szítani a főváros vs. vidék vitát, de Demszki a 4-es metrójával érte el nálam az abszolút amőba szintet: hogy ebből a temérdek léből mi a lóf*szért nem az M0-ást fejezik be, ami szerintem hatákonyabban tehermentesítené BP-t, de még esetleg a vidékieknek is jól jönne ?!
Ááá nem... valaki egyszer írta, hogy ez az ő unikornisa.. hát engem inkább a transzszibériai vasútra emlékeztet
kisa 2007.05.11. 08:26:39

Miért kellett te buta birka? Tarlósnál jobb jelölt már régen akadt Budapest élére ...
Ez előző benyögésemet mégis kiegészíteném a témához kapcsolódóan: a 4-es metró ötlete alapgvetően nem volt rossz, de így, ahogy most áll a helyzet, én azt mondanám, hogy ez szégyen gyalázat!

Szánalam probálkozást látok már csak, tucatnyi, de inkább sokkal több dilettáns közreműködésével, akik életükben nem építettek metrót, és még gyerekkorukban egy árva gördör kiásását a homokozóban is többször elbaszták.

Ahhoz tudnám ezt a helyzetet hasonlítani, amikor a szűz lánnyal próbálkozik az ember, de sehogy se megy. Azt meg ugye nem kell erőltetni a végtelenságig, rá kell döbbenni, hogy nem az megfelelő ember akarja elvenni azt a bizonyos szüzességet.

Megpróbáltuk, nem ment. Ennyi. Kár erőszakoskodni. A szűz lánynak is szar lesz az ilyen szex.

De megértem, hogy ezt a sok pénz körül lihegő magyar bunkó nem érti meg. Így fog ez az ország egyről a kettőre jutni.

Ha hülyék irányítják.
Azert ez vicces hozzaallas, hadnagy kollegatol, de eleg sok helyrol hallottam (ismerosok, stb).

irod: "Demszkyvel ballibként is tele van a tököm. Egész egyszerűen röhej, hogy a koala képtelen volt..."

majd: "kénytelen voltam mégis Demszkyre szavazni."

kenytelen voltal?! bazze. miert, kulonben lelottek volna a kutyadat? vagy mi? nem arrol van szo hogy Tarlos milyen faszalegeny (jaj), de gondolkodtal ma mar? ha meg nincs is nalunk a spanyol(?) rensdzer, n+1-ik [x]-elesi lehetoseggel, miszerint "erdekel a dolog, de mindegyik jeloltet alkalmatlannak tartom", akkor is: _nem_szavazol_senkire_. majd kedves politikusaink elgondolkodnak a 3. olyan szavazas utan, ahol a reszveteli arany 22.3% volt, hogy lehet hogy bennuk van a hiba...







Köszönöm TWA a reggeli röhögést, mostanság már csak megszokásból jártam, hogy ugyanazok a köröket járod mindig, kellett már egy ilyen vagy hasonló poszt.

Viszont amiért az első kommentemet írom.
Kedves LiBerti és kisa lehet szemléletet kéne váltanotok egy bizonyos kérdésben. Abban, hogy amikor TE döntesz valaki mellett elvhűségből vagy azért mert a másik opciót rosszabbnak tartod az egyébként rosznál, akkor nem biztos, hogy az ellenfélnek kell megbocsátani a hibát, hanem annak, aki mellett Te kiállsz. Elfogadni és értékelni az kell, hogy az általad választott fél nem képes elfogadhatóan képviselni az érdekeidet.
És akkor most tesség bevállalni a korábbi döntést, mert az, hogy Tarlós alatt mi lett volna azt, már sohasem tudjuk meg 2020-ig biztosa nem. egyébként is, én mint budapesti dolgokban tájékozatlan miért is olyan nagy f@sz ő? azon kívül, hogy igen erősen fidesz közeli?(csak itt élek és nem vagyok hivatalos lakos, ezért nem is vittem túlzásba az odafigyelést)
Megbocsátani itt nem a Ti tisztetek, hanem azoké, akik életének megkeserítésében (lásd pl. budapesti közlekedés) Ti is hatékonyan segítettetek. Mert hirtelen a nagy fidesz főbián kívül más okot nem látok arra, hogy miért is jobb nekünk most.
Hadnagy nem értelek. Nem tán azért voltál kénytelen Demszkyre szavazni "hogy ne Orbán nyerjen"? ( egy liberális kolléganő indoka)

Nálunk otthon sikerült a Fidesznek egy balfaszt jelölni polgármesternek, az mszps még nagyobb köcsög, fogtam magam oszt ráírtam a szavazólapra, hogy "A qrva anyátok", oszt kész. A két listán meg fidesz

Ennyi
Tudjátok sokaknak nem szimpi az, hogy valaki be akar záratni egy multikulti fesztivált, csak mert ott megjelennek a melegek is. Homofób, diktatórikus, nem 21. századba való gondolat. Sok bp-i liberális szavazott Katona Kálmánra pont Tarlósnak a ... hogy is mondjam... bunkósága miatt. Pedig lehet, hogy jó főpolgi lett volna belőle. Mindenesetre Demszkynek nem szabadna elindulnia legközelebb, az biztos.
igen erősen fidesz közeli árnyalása:
függetlenként indult fideszes
Carnivora, miért is személyeskedsz?
Miért, miért? Mert a Katonának esélye se volt... Ha a Tarlós egy kicsit kevésbé nézne ki komcsinak, ha egy kicsit lazább lenne, és ha a stílusa egy kicsit kevésbé emlékeztetne Szépvölgyi Zoltánra...
Eh... Ha ő lenne a főpogi, vajon szabadna tojást dobálni? Kerekpelni állami megemlékezéseken?
Rend és fegyelem lenne, az tuti, de hát rend és fegyelem volt a 70-es 80-as években is. De én abból meg nem kérek!
"Demszkajnak" mar regen menni kellett volna. Szanalmas, hogy meg mindig nem volt ennel a marhanal ertelmesebb jelolt. En szemely szerint Tarlosban biztam, es siman nyerhetett volna, ha nem csinal magabol "OV fant".
Be akarta záratni a Szigetet? Nem csak a hanggal volt baja?

Mondjuk tőle most már be lehet zárni, l már kinőttem, és ha eljön az én országom, akkor az legyen ami nekem jó.

Valami olyan ember kéne főploginak. aki már bizonyított, fel kéne pl hozni vidékről Kósát vagy Botkát.
Tarlós simán nyert volna ,ha nincs az őszi balhé, vagy a fene tudja.
És hol van ez (multikulti és meleg ellenesség) Demszkyhez képest???
Indoknak elég gyenge szerintem???
Mert Gergényi kitüntetése olyan 21.századi és demokratikus mozzanant volt?
Ho van egy fesztivál ellenzése, a teljes városi közlekedés folyamatos erodálásával szemben?
azért tegyük már mérlegre az indokokat...
Hát emlékszik-e még valaki a tavalyi Demszky-Gyurcsány féle Budapest-szerződésre?

"közösen megépítjük a 4-es mellett az 5-ös metrót"

www.szdsz.hu/hu/szdsz/hirek/20060329demszkykunczegyurcsanykormanybpmegallapodas
fapuli: ha figyelmesen elolvastad és elemezted volna azt, amit írtam, akkor leszűrhetted volna azt, hogy nem vagyok pesti. Sosem voltam azt, és talán nem is leszek. Mindezekből kifolyólag nem is szavaz(hat)tam se Demszkyre, se Tarlósra. Úgyhogy megbocsátani e kérdésben valóban nem az én tisztem.

Egyébként pusztán elvhűségből nem szoktam kiállni senki mellett vagy szavazni senkire. Azt nézem, hogy mit csinál(t). Ezért szavaztam debreceniként Kósára. Neki is vannak hibái, de alapvetően nem csinálja rosszul.
Epokit Drive: emelt fovel buszken szoptam akkor is amikor a fideszre szavaztam es nyert.
(Egy nem parlamenti partra, es nem demszky-re szavazo.)
Azért Tarlósnál egy valamit kell figyelmebe venni: hogy egy hazug állat. Függetlenként hirdette magát, de a háttérben a Fidesz zászlóajla alá tartozott.

Azért legyünk őszinték: az se épelméjű, aki eleve egy hazug emberre adja a voksát.

Mert milyen függetlenség az, amikor tartozol valahova?
Rendben: le lehet hülyézni a Demszkyre szavazókat. De kérdem én: hogy lehetséges az, hogy ez az ember még mindig Mo. kb. 1/5-e fölött uralkodik (most a GDP és egyéb gazdasági sziszarokról, arányokról nem is beszélve).
Mit kell ahhoz ebben a böszme országban elkövetni, hogy a választók a barom politikust elküldjék a balfenébe.

Mert bizony Demszky szimbólum, és egyben érdemjegy is. Egy kurva nagy elégtelen, amit magunknak beírtunk a bizonyítványba a demokrácia nevű kurzus egy vizsgáján. Mitől félnek a kedves ballib szavazók? Mi az a keserű tapasztalat, ami miatt az utolsó pillanatban mégis a hatalomban tartották Noszty fiút? (Csak nem ovi egyszeri országlása? És: Pista mögött Ovi árnyéka? Emlékeim szeritn Ovi jó laposan betartott a városnak.)

A kérdés ezért is átgondolandó lenne. Józanul átgondolandó. Na itt van az eb elhantolva: bármit át tud gondolni józanul a fityesz, amíg Ovi uralkodik? (A kérdés költői.)
Így a végén még a 2010-es választásokat is a Feri nyeri, ha csak el nem követ mondjuk egy olyan hibát, ami ezt lehetetlenné teszi.
Ennek kb. olyan léptékűnek kell lenni, mint Bárdossyé: telefonon hadat üzenni briteknek. Nem, az kevés lenne. Be kellene hívni a törököket, vagy az oroszokat, vagy kérnie kellene az ország Romániához csatolását.
Kb.
holex
"Azért legyünk őszinték: az se épelméjű, aki eleve egy hazug emberre adja a voksát."

Ja. Most kire is gondoltál?

kisa
"Sose bocsátom meg Tarlósnak (meg a Fidesznek), hogy Demszkyre kellett szavaznom!"

:DDD
Ilyen vicceset már régen olvastam. Köszönöm, megédesítetted a napomat.
Fapuli, teljesen igazad van, részemről az csak egy "bonmot" akart lenni.

Demszky ano idehozta a Dire Straits-t, Tarlós meg be akarja tiltatni a Szigetet.
Tudod, egy csomó dologért nem lehet a főpogit hibáztatni, a helyi tahó populációval pl. nehéz bármit is kezdeni, hacsak nem vágjuk le rövidre a haját, és nem ültetjük le KMK-ért. De az, ugyxe mégse lenne helyes...
Minden "falunak" van egy bolondja.. :)
A Kocsma meg a templommal szemben van... Ezek alap dolgok. :)
Végül mindig kiderül (és tavaly tavasz óta és korábban is már, folyamatosan): akik nem szavaznak a Fideszre vagy a jelöltjére, azok túlnyomórészt (saját tapasztalatomból) azt mondják, hogy csak Orbán ne jöjjön vissza, meg hogy talán a Fidesz mást csinált-e volna(-e), meg hogy az ő jelöltjük is lopna meg csalna, valamint hazudna is.
Az a sok észbeli pallért nem igénylő disztinkció, hogy a jelenlegi koala a saját hülyeségét és tehetetlenségét a megvalósultság állapotában tárja elénk (tehát bizonyítottan balfaszok), míg a másik esélyesről mindezt csak a lehetőség szintjén állítják (és csak azok, akik nem szavaznának rájuk), az nem ugyanaz a fajsúly. Mert ha tehetnénk (bárcsak!) ellenpróbát, hogy most a Fidesz hogyan kormányozna, és kiderülne, hogy lehet másképp, kevesebb szívással stb., akkor nem maradna érve az ellenzőknek, hacsak az nem, hogy a jobbosok néha buziznak.
De ellenbizonyításra nincs mód, kétszer ugyanaz a ciklus nem megy le, és legközelebb 37 leszek, amikor szavazhatok. Aztán meg 41, majd 45 és 49. És nehari, de a balos balfaszkodásra már ennyi idő is túl sok volt, szeretnék jobban élni, legalább a kislányom kedvéért. Vagy amúgy lenne köztetek (kedves balosok) egyetlen is, aki az építő által elcseszett családi ház rendbetételével ugyanazt a céget bízná meg, pereskedés és kártérítés helyett? Mert pont ez történt, hogy a logikus megoldás (ezek itt még egyszer ne építsenek nekem házat) helyett azt mondtátok, hogy nem baj, csak az a másik ne jöjjön, mert azt meg utáljuk (és mindegy, milyen házat építene).
(A hasonlatot nem akarom kidolgozni abból a szempontból, hogy a másik "építőcég" milyen kampányt folytatott a "munka" elnyerésére, mert az végül nemigen befolyásolta a döntést, úgy tűnik.)

Üdv:
Ed
Miért holex az index is függetlennek mondja magát, meg eleinte A hirtv is, ugye ott volt a libella vagy mi.
Tarlós szerintem a jelleméből következően beugatna a fidesznek is tuti.
"Demszky anno idehozta a Dire Straits-t"

Ugye nem azt akarod mondani, hogy saját zsebből pengetett?
Meg liberális barátaim 2002-ben kelett volna ugatni a metró ellen. A Műegyetem már 2001-ben kihozta a tanulmányt, hogy marhaság, de akkor csak a Nemzet hozta le.

Most már megépül, oszt kész. Be lehet fejezni az ugatást. Erre szavaztatok, qsss legyen.
Holex, én viszonylag kevés szimpi dolgot találtam a Tarlósban, de az az egy nagyon tetszett, hogy nem lett Fidesz-alelnök, még tag se, mint a többi, bokorban talált "potentát", ld. Wittner...
"Lófasz Hadnagy 2007.05.11. 07:10:12
Demszkyvel ballibként is tele van a tököm. Egész egyszerűen röhej, hogy a koala képtelen volt egy normális jelöltet állítani 2006-ban, de már 2002-ben is az volt, hogy szokás szerint a szadi csakazértis indította Demszkyt, a maszop meg Gy. Némethet. De az egészben a legrosszabb, hogy a Tarlós meg aztán akkora f@sz, hogy miatta kénytelen voltam mégis Demszkyre szavazni."

TEljesen egyetértek azzal a különbséggel, hogy én a Katonára. Az is hülye,de legalább van biciklije. :-)
A legnagyobb butaság pártszimpátia alapján szavazni egy polgármesterre... az nem erről kell szóljon.
Főpolgármesternél az a mérce, hogy tett-e már le vmit az asztalra, ill. kinézem-e belőle, hogy jól fogja csinálni.
Pl. debreceniként Kósára (fityisz) szavaznék, fehérvárikén Varvasovszkyra (maszop).
LiBerti elnézést, kasi hozzászolósán szállt el az agyam(ami szüzességem elvesztésére kényszerített:)

függetlenséget lehet hazugságnak is értékelni (visszatetsző volt nekem is), de úgy is, hogy nem egy párt, hanem a város érdekeiért képviseli.

Egy normális városban/országban az emberek többségének nincs igénye tojást dobálni kerepelni, mert nem érzik magukat becsapottnak, kihasználtnak és elnyomottnak.
Egy normális városban/országban nem utólagos törvény/rendelet.... változtatással oldják meg a problémákat, hanem előre gondolkodnak, és igyekszenek megelőzni az ilyen kimenetelű eseményeket.
(oké az, aki csinálja nem többség, de nem szimplán a saját hülyeségük miatt csinálják permanensen, mert akkor már évek óta ez menne, azért valami kiváltotta)És mint már mondtam sose tudjuk meg hogy mi lett volna, ha....
Azt se fogom, hogy a Körtéren má megint qrva nagy gödör van, oszt pár éve is volt. Minek építettek akkor aluljárókat? Ráadásul kerekesszékes cuccok nélkül?
Nem lett volan elég csak most gödröt csinálni? Magyarázzátok már el nekem, én csak egy bunkó vidéki jobbos vagyok.
Bugris, ej de bugris vagy! Tudsz egy picit is elvontan gondolkozni?
vegyük a sz@r szót, például. Ennek van, ugye, egy főnévi jelentése, mint a táplálkozás végterméke. És van, ugyebár, egy melléknévi jelentése is, mint rossz.
Tehát ha valamire azt mondom, sz@r, akkor nem a fekáliára gondolok. Na,kezdetnek valahogy így... Aztán lehet gyakorolni, gondolkozni.
"Tudjátok sokaknak nem szimpi az, hogy valaki be akar záratni egy multikulti fesztivált, csak mert ott megjelennek a melegek is. Homofób, diktatórikus, nem 21. századba való gondolat."

Váááá... Szerintem Tarlós nem akart fesztivált "bezáratni" (jó kis képzavar :)), a Magic Mirrort és az óbudaiakat nem kifejezetten boldogító hangerőt nehezményezte (bár nem értek egyet vele).
A XXI. századi Demszky, a nagy demokrata viszont pl. külön táblákat gyártatott a traktorok kitiltására (az Andrássy úton persze düböröghetnek kamionok - kamion jó, traktor rossz), meg kitüntette Gergényi "Vipera" Pétert, akinek szabadcsapatai nem kevés _budapestinek_ okoztak mindenféle sérelmeket.
"Demszky ano idehozta a Dire Straits-t, Tarlós meg be akarja tiltatni a Szigetet."

Azt hiszem, ezt bekeretezem.
Erről jut eszembe: nem tudja valaki, honnan lehetne letölteni Hiller klasszikus beszédét (eeeez a nemzeti politika, eeeez az, amit meg lehet csinálni!)? Az Indexen már nincs fent. :(
Meg mi a f**nak megy pénz az én adómból Budapest parádéra pl. Ha van rá szponzor, akkor legyen, ha nincs akkor ne. ( Most már hogy nem lesz, mert nincs rá pénz, be is tiltotta gyorsan az mszps kerület, ugye kell a nyuggereknek is valami csont))
Ja, nem újság, de:
Nem akarom ezt web2-nek nevezni, mert csak arról van szó, h az figyelni kell a piacra.
1. EÜ. reform: már 2 hónapja majd minden erről szólt, még ezen a blogon is, tegnap lett belőle post.
2. FociEB: ott is vót egy jókis késedelem
3. Demszky. Hátja. 17éve.
ED
csak egy kis kiegészítés a hasonlatodhoz: azért a másik építő céggel is megpróbáltuk már megjavíttatni a házat...
Őrnagy! Mi a f@sznak megy az én pénzem az örökké síró-rívó gazdákra?
Nem gondolod, hogy ez így nem kicsit demagóg (és góg)?
turul, örülök, hogy teccik. Ezek szerint a két ember gondolkodásában megmutatkozó különbség is átment, igaz?
Mert ilyen betiltásos dolog rengeteg volt anno. Bár lehet, hogy erről nem tudsz, lévén túl fiatalka...
Jó is meg szép is a poszt, de nem tudtam röhögni. Miért is? Mert a nagy kérdés az hogy egy ilyen dilettáns falloszt hogy választhatnak meg a bölcs budapestiek ennyiszer? Hogy a francba történhetik ez? Mert a dilettantizmus sokba kerül ám, nem tudom mennyibe de érzem a nadrágszíjamon hogy sokba! Ha csak arra gondolunk hogy a fejlődést úgy bukjuk el mint a fociebét! Sokba kerül! Értem én hogy egy kicsit több pánemért meg egy kicsit több circenzészért meghülyül a szavazópolgár mivel amúgy is nagyobb birkasági együtthatóval kell rendelkeznie ahhoz hogy kibírja ezt a nagy falkát az adott körülmények között.
Persze az árat nem csak Budapest fizeti hanem az ország!
Kinek kéne változtatni? Első tipp a választó, de asszem őt már részben felmentettem. Az elit? Akkor tesz valamit ha érdeke fűződik hozzá. A sajtó? Hát ezen van mit kapargatni de most hagyjuk(Pulitzer idézet meg ilyenek)! Azt hiszem új emberek kellenek akik közfeladatot vállalnak mert a jelenleg regnáló közhatalom sok tekintetben leszerepelt. Én azokban sem feltétlenül bízok akiket kineveltek, bár lehet látni értelmes arcokat is.
Újra kéne gondolni az országunkat gyorsan, és a következő választások előtt kéretik ezeket szarságokat egy nagy szeretetcsomagban átnyújtani a sajtón keresztül a köznek, hogy arra aki most bátor és kiáll teher is kerülhessen.
Egyvalami nem világos. Ha szavazok valakire miért is nem kritizálhatom? Ha Fradi drukker vagyok és pocsékul játszanak azzal is elégedettnek kell lennem? Szerintem nagyon sok baloldali szavazó most álldogál, és nem érti mi van. Mert nem ezt szerették volna. Akkor? Az én olvasatomban egész nyugodtan lehet szídni bárkit, ha már szavaztam.
cyrano, akkor elmagyarázom Jó lassan.
Demszky nem most lett ekkora fasz. Érted? nem elromlott, hanem mindig ilyen volt. Aki rá szavazott, az sajnos kiesett az IQ cenzuson, jövőre csak sms-szavazásokon vehet részt a Valóvilágban.
kisa: Milyen különbség? Demszky az egyik leginkább autoriter politikus ma Magyarországon. Leszedeti az őt kritizáló gigantposztereket a metróból, kitünteti és megdícséri Gergényit az őszi akciói után, kitiltja a városból a neki nem tetsző járművel demonstrálókat. Neked persze ebből az derül ki, hogy ez az ember igazi demokrata. :))
Igen ez a "idehozta a Dire Straits-t" best of hülyefórumos lett.
Egyébként sztem is jó ötlett lenne Budapestre egy grafikailag könnyen stilizálható gebaszt állítani vhová. Egy kört, egy kockát egy mindegymit.
azért az örökké síró-rívó gazdák létminimumon tartása talán fontosabb, mint hogy mittom én hány fiatal halláskárosodást kockáztatva bedrogozva/tajtrészegen pörögjön és szemeteljen akárhol, fesztiválokon kiemelten fokozható még az akárhol akárkivel kúrással. úgy, hogy legalább annyira zavarja az ezt viselő környezetet, mint amennyi élvezet nekik ez okoz. (mind ezt úgy hogy én is járok fesztiválra, bár egyre jobban kinövöm)

valamint ne legyen a szigeten magic mirror és nincs sziget, mert az ott építendő luxus lakóházakat zavarná között is van különbség

síró rívő gazdák, mi is tette az emberiséget annyira életképessé hogy ott tartunk, ahol most? csak nem az, hogy segítjük azokat, akinek SZÜKSÉGE VAN RÁ??? ha ez nem lenne akkor már az ősembert is letaposta volna a mamut, mert egyedül áll elé.....
Egyébként Magyarországon az irigységre kell alapozni. Sírórívó gazdák a Lamborghini traktorral, geci orvosok a 100000000000000$ŁEUR paraszolvenciával stb.
Da2
Csak ugye az a baj, hogy baloldalról, nézve az az IQ betyár, aki még mindig hisz ovi-nak. Így azután lehet –a szó szoros értelmében ovis módon -egymásra mutogatni: ne te vagy a hülyébb! Nem , te vagy a hülyébb! Nem, igenis te vagy a hülyébb! Hülyehülyehülyehülye! Hülyehülyehülyehülyehülye…
Sajnos attól tartok, itt egymásba kapaszkodnak a hülyeségek (ha teszik: fortélyos félelem…). Az a hülyeség, ami hatalmon tartja Demszkyt, az tartja a fidesz élén Ovit, az tartja hatalmon az maszopot, és talán ez is fogja ott tartani.
Kisa.
Hár azért kell pénz a gazdáknak, hogy ne jöjjenek fel ide lakni, ha otthon tönkrementek. Meg azért, hogy ne a külföldi szemetet zabáld majd qrva drágán, ha nem lesz magyar mezőgazdaság.
Hogy ne ba...ák szét a környezetet a nagyüzemek, hogy még a sarkvidéki állatokban is vegyszermaradvány van.

De ez már lejárt lemez, tönre fonak menni, pár év. Lesznek szép nagy birtokok ( zöldbárók meg osztrákok kezén), nagy táblákkal, génmanipulált kukorica meg búza , oszt kész. Szép lesz és finom.

De előtte még remélem feljönnek párszor táblák ide vagy oda.
Egyesek itt úgy viselkednek, mint a következő valós történetben az idős (minden körülmények között a szocikra szavazó) néni:

-Jajj, fiam, borzasztó, ez a hülye Gyurcsány megint felemelte a gyógyszereim árát, meg a gázét is. De az Orbán sem különb!
-Miért?
-Mert nem sikerült neki leállítani a kormány intézkedéseit!

Mondanom sem kell, hogy négy év múlva már ki lesz a hibás a mostani megszorításokért :)

"TWÁ"!!!-ennyire hülye nem lehetsz!
Ember-Demszky mint Budapest szimbóluma?
Nem,ez csak némi ízlés-és erkölcsficamos emberke szemében,-TALÁN!!
Az aki mind szellemileg,mind politikailag és erkölcsileg NULLÁRA írta magát,tudod........!
Azt hiszem erről ennyi bőven sok is.
Cyrano, ezt fideszes ésszel nem lehet felfogni. Ott csak dicsérni szabad, esetleg hallgatni. ( Persze, az is igaz, hogy a fidesz soha semmit nem kúrt még el, és hazudni se szoktak...)
pippin ja én tudom, h balról nézve minden fordítva van. ezér kell jobbról nézni :)
nade most neeeeeeeeeeeeeeeeeee. Demszky =Orbán?????
Sztem ez eccerűen vmi pszich baj a balon. Demszky orbitális, csillagászati fasz.
De komolyan. Márcsak a horvátországi-terepjárós-lovas izé is. Már csak a metro is.
Személy szerint a cikk tárgyát és a szerző szerény és abszolút támogatandó javaslatait kiterjeszteném az egész SZDSZ-re.
Az a baj, hogy én akárkit kérdeztem eddig életem során, mindenki azt mondta, soha nem szavazott/szavazna Demszky-re. Szóval én még életemben nem találkoztam Demszky-szavazóval.
Akkor kik voksolnak rá?
Röhögtem, mert az első mondatból megint valami V. ORBÁN az oka mindennek Ő a sátán az ős gonosz valamint a fityesz társai stbre számítottam(A BLOG ÚR alaphozzáálását tükrözve) és ezért jól esett.

kritizálja bárki a saját döntését ahogy akarja. De a focis analógiára, az ellenfél csapatot hibáztatni azért, mert az épphogy szeretem, régen szívemcsücske klub szarul játszva nyert és ezért nekem nem lehet katarzisom, sőt szégyelem, hogy csak ilyen játékkal nyertek, azért az nem saját magam kritizálása. Épp hogy nem vállalom fel, hogy sz@r volt.
kik? akik nem vallják be h nézik a győzike sót stb
Ne legyünk már ennyire naívak!
Lehetne találni Bp-en több száz embert, aki alkalmasabb lenne főpolgármesternek Demszkynél. De hogy kit választanak meg, az nem a rátermettségen múlik. Hanem a pénzen. Ki tud többet összehordani a kampányra.

Csakhogy választás után ezt vissza is kell adni. Na ezért kell a metró, meg mindenféle gigaprojektek, amit normális gondolkodási logika mentén nem lehet megérteni, hogy miért kerül annyiba. Hát ezért. Hogy a támogatók ki legyenek fizetve.

Persze ezt is lehetne gusztusosabban csinálni. Egy kicsit figyelembe kellene venni a Veke javaslatait, meg mindenféle civilekét. És nem 30 éves tervek alapján kellene elindítani a fúrókat. Csak az már időhúzás lenne, a pénzekre meg ebben a ciklusban van szükség.

Egyébként ez nem csak a fővárosban van így, hanem kisebb helyeken is: van ahol fürdőkomlexumot építenek, van ahol sertéstelepet. Hol mire van kereslet.
Bal jobb kérdésben rémegyszerű igazságot tenni. Mindannyian full debilek vagytok.
"ne a külföldi szemetet zabáld majd qrva drágán"

Jó pl legutóbb (kb egy éve) babkonzervből akartam magyart venni. Magyar 180ft, olasz import 80ft. Hu de qrva drága a külföldi szar.
da2
Nézd: Tudomásul kellene venni, hogy balról nézve Ovi is orbitális fasz. Demszky most már mindenhonnan nézve az. Miért nem jön egy józan jobbos poltikus, aki ezt ki tudja használni. Met mind írod "ez vmi pszch baj". Lehet, de ezt gyógyítani kellene, a gyógymódod meg n orális politizálásnak hívják.

Lehetséges, nehéz a jobboldalon elfogadni, elhinni: amikor a Fidesz nyert, a ballib jó része elfogadó volt. Valamit nagyon el kellett kúrni ahhoz, hogy ez ennyire megváltozott. És ne jöjjön nekem senki a baloldali média fölényével, választási csalásokkal: ezek azok az összeesküvés elméletek, aminek a csócsáltatásával a valódi okokról el lehet terelni a figyelmet.

Valami egészen abszurd, hogy a négyes metró megfúrása a fidesz részéről, nagyrészben elősegítette Demszky hatalomban maradását. Most a megvalósítása, meg előidézheti a bukását? Vicces, nem?
Demszky egy fasz ez nem vitás! De miért ne m mondják meg neki hogy nincs szükség 4-es metróra? Ez kurva 4-es metró lassan olyan mint egy kronoszinklasztikus infundibulum.
Az überválasz Bp. minden problémájára.

Örülök hogy nem Pesten élek, és nem kellett Sir Demszkyre szavaznom.
Amúgy M0-ás VEKE tanulmányok? A józan ész nálunk miért mindig KO-val szenved el vereséget?
bakker gyerekek, ki van adva a vadászengedély a demszkyre. gyurcsány egyik udvari sajtósa célkeresztbe vette. gábor gáz van, muhaha)
az orális politizálás az valami freudi izé lehet
Természetesen: noormális. (De az orális se rossz.)
Ismerek ilyet is olyat is, és mind két oldalon sikerült olyannal is beszélnem, aki képes volt reális értékelést felmutatni. szóval, ne tessék a fideszt általánosítani, démonizálni és alapból lehülyézni.
mert nincs különbség a fidesz, mert fiatalok, és az mszp mert, jaj de antifasiszta nagyi között.
Debilek vagyunk mind, ... de az is, aki még képes volt Demszkájra szavazni az ősszel, bármilyen indokból is.

A minőséget meg kell fizetni babból is. Jó neked az olasz is. Meg borból is a Lidl-ben 200-ért.
st_pippin,
Mert a jobboldal kábé két éve jött rá, hogy nincs hiteles Budapest-politikusa, sőt Budapest-politikája sem.
A választókat nem lehet azzal meggyőzni, hogy voksolás előtt fél évvel Viktor előhúz a cilinderből egy Schmitt Pált.
Bevezetett, bejáratott Bp-politikus kell. Ezt találták meg most Tarlósban, aki szerintem egy tahó, de ezerszer jobb polgármester lenne.

Orbán egy fasz, de 5 éve nem épít semmit, főleg nem 4-es metrót. Ez a lényeg.
st pippin
"a négyes metró megfúrása a fidesz részéről"
Például ezért nyerhet Demszky, mert ez már közismert tényként van elkönyvelve. Ajánlom újraolvasásra az Index témával foglalkozó írását:
index.hu/politika/belfold/budapest/thbp10911/
Örnagy, ezzel vitatkoznék. Ez az ország támogátoskból élt 40 évig, akkoriban úgy hívták, hogy állami dotáció. Ebből (is)lett elege sokaknak, és volt a rendszerváltás. És most visszasírod ugyanazt?
Egyébként a gazdáknak lóf@sz a seggébe, mert van olyan, hogy agrárkockázati alap, ez olyan önkéntes biztosítás-féle. Csaképpen a gazdik nem fizetnek bele semmit, amiből lehetne őket kártalanítani. Így aztán az én adómból kártalanítják őket. Ez olyasmi, mintha nálam betörne az ablak, és azt mondanám, hogy csináltassa meg a szomszéd, mert neki van biztosítása... Vagy valami hasonló.
A nagyüzemek sokkal környezettudatosabbak, mint a kisgazda, aki telenyomja irtóval a kukoricáját, vagy akármilyét, amit megeszik az egér, aztán megdöglenek a sólymok, például.
Ez a külföldi szemét meg hülyeség. Pont annyi külföldi szemét van, amennyi magyar, eldöntheted, hogy melyiket veszed meg, de persze vehetsz nemszemetet is.
Azért várjunk Tarlóssal.Rrrrrrr- Rogán meg Pokorni is erősen nyomul.
Őrnagy,

Jogos. Rogán amióta polgármester, eszméletlenül szimpatikus. Most ő a top a Fidesz-oldalon.
Pokorniból szerintem nem lesz soha főpolgármester, túl régi arc hozzá. Túl sok mindent csinált már. Oktatási tárca, stb..
Őrnagy, van magyar bor is kétszázért, csakazt tablettásnak híjják. És van jó magyar bor 7000-ért. Szóval az élet nem olyan egszerű, hogy jó magyar áru olcsójé', meg sz@r külföldi drágájé'. És pont ez az ún. "piacgazdaság lényege" Ha a magyar gazdi el tudja adni a jó borát drágán, akkor eladja. Ha meg nem, akkor nem. Te meg eldöntheted, hogy 200 forintos magyar tablettásat veszel, vagy olasz ki tudja milyet, vagy veszel minőségit, x-ezerért... És akkor választhatsz szintén magyar vagy külföldi között. Hát nem ezt akartuk 90-ben?
Vazzeg kisa te anynit értesz a mezőgazdasághoz, mint én szívátültetéshez.
Fejezd be. Kérlek.

Állami dotációt nagyüzemek (TSz, ÁG) kaptak, ami most van az EU találmány.

Nézz szét Szlovéniában ,ott még az EU-s cuccon felül is adnak pént a lubjanaiak adójából pl. Nézd meg a szlovén vidék hogy néz ki. Megéri?

Persze nem minden külföldi áru szemét, de veled itt majd azt zabáltatják drágán, ha nem leszenk helyi termelők. Piaci törvények.

"Bunkó vagyok oszt jónapot"

"A minőséget meg kell fizetni babból is. Jó neked az olasz is. Meg borból is a Lidl-ben 200-ért."

Hehe. Vagdalkozzál csak a levegőbe, meg lövöldözzél vaktölténnyel ez való neked. :D
kisa: Tőlem aztán meg lehetne szüntetni a mezőgazdasági termelők dotálását (persze csak akkor, ha az egész EU-ban megszűnne, mert már így is nagy versenyhátrány, hogy a magyar termelők sokkal kisebb támogatást kapnak, mint pl. a franciák, pedig ugyanarra a piacra dolgoznak). Aztán meg lehetne nézni a nagyvárosi underclass éhséglázadását, amikor 6-700 Ft lenne egy kiló kenyér a boltban. :]
orbánban vannak jobb oldalról is elfogadhatatlan dolgok. és vannak baloldalon baloldalról EMBERILEG elfogadhatatlan vezetők is.

És azért vegyük már észre, hogy nem úgy általában a baloldali vezetés elfogadhatatlan az értelmesebb jobb oldali számára, ha jól csinálja csinálja, de nem jól csinálja.

Az az udorító, hogy a szeptemberi cirkuszt ilyen könnyen beveszi a balosok gyomra, és, hogy nem volt bennük a potenciál, akkor gyurcsány gyors elsülyesztéséhez,vagy kellett nekik a bűnbak.
És Orbán hülyeségei a kispadról(mióta is van ott?) sincsennek egyensúlyban a jelenlegi döntéshozó helyzetben lévők balf@szkodásával
ákos a minap beszélt jones gazdi csográdon a kisgazdák zászlóbontásán. pont ezt az érvet hozta fel. vegyítve a föld miszticizmusával. megkönnyeztem)
"Bunkó vagyok oszt jónapot" - ja, akkor az más, akkor nem tépem tovább a számat. Örvendtem, Bunkó Úr! Én Kisa vagyok.
Őrnagy Őrnagy 2007.05.11. 10:33:28
Orbán egy fasz

nade őrnagy, nem hinném, hogy a mester csalhatatlan, de azért itt még nem tartunk. amit az én gyomrom max bevesz, az a vele, de nélküle formula.
Nekem Demszky úrtól a "foltozzuk be a kátyúkat acéllemezzel" irányzat tetszett. Meg az a bánatos csalódott keserű tekintet hogy a gonosz útfelügyelőség agyrémnek minősítette az ő népbarát programját.

Sz már mindent elmondott az úrról, valakik pedig megválasztották. Megint.

Ez az amire nem lehet mit mondani. :)

A baloldal most állt neki 3-adszor; 2x már elb*szták, most ez jelenidő.
A jobboldal 2x állt neki, ők is mindkétszer elb*szták.

Akkor miért lenne egyik jobb a másiknál?
És különben is ennyi erővel: hány éves a kapitány?

Egyhülyeség
Téged lonely_photon szívesne lőnélek élessel is. Így megy ez. Na majd a polgárháborúban. Csak az a baj, ha kitör, elhúztok velem együtt Nyugatra.
cziffra plachta zasztava: Szerintem ez egy működőképes érv. Még1x újragondoltam, s továbbra is annak tűnik. :)
1. Tarlós az szadeszes politikus volt, csak elege lett a társaságból és inkább független lett, de továbbra is libsinek vallja magát.

2. A szigetet a zaj miatt basztatta. Nem ideológiailag, politikailag, hanem mert a választói (III: ker.) ezt várták tőle. Vagyis tette a dolgát, amiért megválasztották. Csoda ugye?

3. Tarlós az egyik legsikeresebb polgi volt 3 cikluson át. Kompromisszumot tudott kötni minden párt képviselőjével a kerületében. (Maszopos alpolgármestere volt.) A fityesz ezért is választotta. Bíztak abban, hogy a ballib szavazatokat is be tudja majd gyűjteni.

4. Tarlós feltétele a fidesszel szemben az volt, hogy nem lép be a pártba és hogy a fidesz nem fogja ellenezni a négyes metrót! Azóta nem is ellenzik! Szóval négyesmetró ügyben tök mindegy, kire szavazol, úgyis megépül.


Önmagában a négyes metró nem lenne rossz ötlet, de:

1. Kurva drágán építjük. Feleennyiből is lehetne.

2. Nem egészen ott épül, ahol a legnagyobb kihasználtsága lenne. (Ki kellene vinni valamelyik városszéli nagy lakótelepig, a belvárosban meg kevesebb megálló kellene. Stefánia út, Dózsa GY. Köztárs.tér teljesen felesleges, mert a közelben van már metrómegálló. pl.)


Demszky soha nem nyert volna a maszop hátszele nélkül. És így is erősen rezgett a léc. (Kb. 1000 szavazattal nyert.) Ha másért nem, ezért nem fogják újra indítani: kis híjján elvesztette a pozíciót.

A Demszky-re szavazókat nem nagyon értem. Ez a város a térség legdinamikusabban fejlődő pénzügyi, gazdasági, kulturális, turisztikai stb. központja kellene, hogy legyen. De most inkább valami háborúból éledező balkáni városka szinvonalán van. Főleg az utak, épületek állapota miatt. Bármelyik vidéki magyar város európaibb külsőt mutat. Ehhez csak gratulálni lehet Demszkynek. Főleg, ha azt vesszük, hogy Bp. önmagában megtermeli a magyar GDP kétharmadát.

Ezek után nem tudom, hogy hogyan lehetne bármelyik másik jelölt ennél szarabb?
Esélyt a bizonyításra még senki más nem kapott.
1. Tarlós az szadeszes politikus volt, csak elege lett a társaságból és inkább független lett, de továbbra is libsinek vallja magát.

2. A szigetet a zaj miatt basztatta. Nem ideológiailag, politikailag, hanem mert a választói (III: ker.) ezt várták tőle. Vagyis tette a dolgát, amiért megválasztották. Csoda ugye?

3. Tarlós az egyik legsikeresebb polgi volt 3 cikluson át. Kompromisszumot tudott kötni minden párt képviselőjével a kerületében. (Maszopos alpolgármestere volt.) A fityesz ezért is választotta. Bíztak abban, hogy a ballib szavazatokat is be tudja majd gyűjteni.

4. Tarlós feltétele a fidesszel szemben az volt, hogy nem lép be a pártba és hogy a fidesz nem fogja ellenezni a négyes metrót! Azóta nem is ellenzik! Szóval négyesmetró ügyben tök mindegy, kire szavazol, úgyis megépül.


Önmagában a négyes metró nem lenne rossz ötlet, de:

1. Kurva drágán építjük. Feleennyiből is lehetne.

2. Nem egészen ott épül, ahol a legnagyobb kihasználtsága lenne. (Ki kellene vinni valamelyik városszéli nagy lakótelepig, a belvárosban meg kevesebb megálló kellene. Stefánia út, Dózsa GY. Köztárs.tér teljesen felesleges, mert a közelben van már metrómegálló. pl.)


Demszky soha nem nyert volna a maszop hátszele nélkül. És így is erősen rezgett a léc. (Kb. 1000 szavazattal nyert.) Ha másért nem, ezért nem fogják újra indítani: kis híjján elvesztette a pozíciót.

A Demszky-re szavazókat nem nagyon értem. Ez a város a térség legdinamikusabban fejlődő pénzügyi, gazdasági, kulturális, turisztikai stb. központja kellene, hogy legyen. De most inkább valami háborúból éledező balkáni városka szinvonalán van. Főleg az utak, épületek állapota miatt. Bármelyik vidéki magyar város európaibb külsőt mutat. Ehhez csak gratulálni lehet Demszkynek. Főleg, ha azt vesszük, hogy Bp. önmagában megtermeli a magyar GDP kétharmadát.

Ezek után nem tudom, hogy hogyan lehetne bármelyik másik jelölt ennél szarabb?
Esélyt a bizonyításra még senki más nem kapott.
4es metró mindhalálig

Már rég lezsírozták kinek mennyi fog csurogni az állami metrómilliárdokból.
Demszki nem hülye csak kétségbeesett mert halálfélelme van. Amikor "kiderült", hogy nem is dübörög a gazdaság, és egyáltalán miből lesz itt metró, egyik reggel egy levágott lófejet talált az ágyában. A puszta életéért küzd már!
Ha gyurcsány bejelentené nem lesz metró, demszki már másnap lefelé úszna a dunában, szépen csendesen ahogy a reggeli órákban egy friss hullához illik.
Őrnagy fiam te nem bírsz veszíteni. :D
Ez már itt elhangzott de akkor mégegyszer, "az erőszak a tehetetlen ember végső menedéke".
Amúgy egy vérnyomáscsökkentőket forgalmazó cégnek dolgozom, kb azzal módszerrel mint az ablakokat berugdosó üveges. Ha érted mire gondolok. ;)
Zastava:
Orbánnak a választási vereségek után le kellett volna mondani, így szokás. Nem hiszem , hogy nélküle szétesett volna a fidesz, senki sem pótolhatatlan, max Kóka.
De akkor is ezt szívjuk még több mint 3 évig.
Kétségbeejtő, hogy mit csinálnak (összes párt kézendogva)ezzel az országgal, hiányzik a "gazda" gondossága és a hivatástudat, azt elnevezik reformnak vagy fejlődésnek és még azt is el lehetetlenítik, aki esetleg 2010ben(bármelyik oldalról) racionálisan és értelmesen tenni akarna. és ez kiemelten igaz a fővárosra sajnos
És mit tudok/tudunk tenni?
itt tépem a számat/ujjamat feleslegesen:S
Mgyar termék:

Kukorica konzevr. Bizonyos nagyáruház.
Nézem a márkaterméküket, az sincs rajta honnan származik, 90 Ft, adalékok stb. Magyar termék 150 Ft, de rajta van. Azt veszem meg, mert tudom milyen, és hogy miből van. És nem mindegym, hogy mit eszek, és hogy milyen az íze. Biztos maradi vagyok.
"Főleg, ha azt vesszük, hogy Bp. önmagában megtermeli a magyar GDP kétharmadát."

Naaa... Csak azért, mert egy társaság székhelye budapesti, még nem feltétlenül az összes dzsídípít ott állítja elő.
Kóka is egy debil mióta megemelte a MÁV az árait még kevesebben utaznak , és még veszteségesebb lett. BRAVO !
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.05.11. 11:14:07

Pontosan pl. a SAMSUNG, BOSCH stb. központja Budapesten van onnan nyomja a fő cég a nagy zsírt, de vidéken termelnek ...
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.05.11. 11:14:07

Sok társaság meg vidékre teszi a székhelyét, mert ott alacsonyabb iparűzési adó van. (Spar, Tesco, Cocacola, stb.)

De azért érthető a lényeg: a város szinvonala messze elmarad a gazdi fejlettségétől.
Őrnagy őrnagy: tökéletesen igazad van. De ettől még mindig lehet magyarból is szar, gányolt termék (ugye, pirospaprika, meg külföldiből is korrektminőség.
Nem a külföldi árut kell szidni, hanem a rossz árut.

Ettől fügetlenül, ha lehet, magyar terméket veszek. Nem öntudatból, hanem mert ha a gazdák csődbe mennek, akkor sokkal többet kell fizetnem az adómból a munkanélkülijükre, átképzésükre, a kihalt falu okozta problémákra.
Voltak már ezek a gondolatok többször Demszkyről, és hát nem alap nélküliek ezek. De vegyük észre az összes nevéhez kapcsolódó botrány a 2002-2006os ciklusokra tehető, előtte ilyen nem volt. A rendszerváltásban vállalt szerepe is pozitív.

Nem volt ő eleve ilyen, megfáradt a serény ló, ezt úgy mondják.

A megválasztása miatt pedig elsősorban a jobboldalon levő sajnálatos egyet nem értés okolható. Tarlós helyett a fidesznek Katona Kálmán mögé kellett volna állnia. Azok számára, aki szerint mér nem fordítva, ismételjük:

Tarlós eleve szerencsétlen jelölés volt - többek között a szigettel és a szemüvegleverős sztorival jócsomó ember szimpátiáját elvesztette. Ezek nem fognak rá szavazni akkor se, ha Katona visszalép - nem mennek el, vagy meg sem állnak Demszkyig. Kálmánnal viszont nincs ilyen gond.

Ahhoz, hogy egy szövetség működjön, a nagyobbnak kell a kisebb felé több gesztust tennie. Lehet azt elvárni, hogy a kisebb engedjen - minek, ez sehol sem működik.

Demszky elkopott, és túl sok a botrány a nevéhez - de azt is látni kell, hogy Budapest nem debrecen vagy szeged: itt a főpolgármester lehetőségei nagyon is korlátozottak, ezért nem is felelős mindenért (pl. parkolás vagy mit hova építenek) - ebben a kerületek döntenek.

---

Volt már metróról is: bár a tervek vitathatatlanul lehetnének jobbak is, a Veke is túlzásokba esik. Átláthatatlanok a szándékaik: egyszer kibővítenék a tervet (csatlakozás az érdi hév felé), többször leginkább az látszik, hogy abbak kellene hagyni szerintük az egészet.

EU támogatást fogunk kapni, hogy mennyit és mikor az kérdéses. De nem értem, mire jó egy magyar civil szervezetnek EU pénz ellen dolgozni.

Tudom, hogy sokan állítják, hogy nem kell a metró: persze aki nem ott lakik annak nem kell - de ez innen délbudáról jobban látszik. Megnyilvánul egyfajta furcsa önzés is - én sosem mondtam, hogy ne kellene Szegednek vagy Pécsnek autópálya - pedig igen ritkán használom. Ezt az ott élők jobban tudják.
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.05.11. 10:42:07

Turul, meg mindenki! Szerintem tök felesleges ez a vidék-főváros szembeálltás: én éhen döglenék, ha a vidék nem termelne, a vidék meg éhen döglene, ha én nem venném meg, amit termel...
A 4es metró rossz terv. Villamost nem kell 2007-ben föld alá vinni, hogy legyen hely az autóknak. S-bahn jellegű külvárosi vasút kell, ami behozza Budaörsről és Solymárról is az embereket a belvárosba. Egy részen a föld alatt. Tudja ezt mindenki, de a lendület viszi ezt a 4es metró faszságot. Politikai ügy volt és az is marad.
Tarlós sem meri azt mondani, hogy nem kell!!
Apropó Tarlós:
Aki azt állítja, hogy jobb lett volna mint a szerencsétlen Demszky, az javaslom menjen el a 3. kerületbe. Bécsi út, Kollossy tér stb. Egy merő borzalom. Építési engedély nélküli építkezések stb.
Két dolgot tudott: Belekötni a szigetbe és letiltani azt, hogy egy festő lefessen egy gyárkéményt.
Kerületi polgármesterként közvetlen felelősség terheli a 3. kerület állapotáért. Egyszerűen bekerült a köztudatba az ostoba buzizásával, amúgy egy tehetetlen seggfej.
"fapuli 2007.05.11. 09:03:19
igen erősen fidesz közeli árnyalása:
függetlenként indult fideszes"

Milyen független az aki a pártlista első helyén van?


Egyészen nyilvánvaló, hgy miért kell ilyen drágán megépíteni azt a metrót. A kivitelezők már jó előre megkenték Demszkyt jó sok pénzzel, és ha visszamondja, akkor nagy szarban lenne.

De nem baj, majd megépítjük a világ egyik csodáját, a Legdrágább Metrót. Ki lesz írva táblára, özönlenek majd a túristák megnézni. Ez lesz Budpest Eiffel-tornya. Egyébként is olyan jó gazdasági helyzetben vagyunk, hogy ilyeneket lazán építgethetünk, akár a Tadzs Mahal-t is, vagy piramisokat. Sőt, ennyiből legyen magyar űrprogram! Magyart a Marsra!
kisa 2007.05.11. 11:38:44

A mezőgazdasági terméket meglehet venni máshonnan ... Budapesten meg gyakorlatilag semmi olyat nem állítanak elő amit vidéken ne tennének ... ez egy kölcsönös demagógia.

A szolgáltatószektor jelentős csak, de az önmagában nem élne meg a vidéki kereslet nélkül ...
Tudom, carnivora, csak próbáltam leegyszerűsíteni a dolgot arra, hogy mindenki megértse.
Számomra is nyilvánvaló, hogy a traktorral budapestet szétgyakó jobban rám van szorulva - és itt a "rám" megint csak leegyszerűsítése a dolognak - mint én rá. Mert én könnyebben veszek itthon külföldi árut, mint ahogy ő eladja a sajátját külföldön.
Pataj 2007.05.11. 11:40:40

Kókadt Mihály éppen most torpedózta meg a tömegközlekedést ... megdrágították az elővárosi közlekedést a BKV is drága jobban megéri kocsival beszambázni Pestre ... -
A következő a javaslatom.

Terjesszük ki TWÁ javsalatát, építsünk nemzeti elkúrtuk parkot. Minden eddigi politkus kapna egy bronzfallosz monumentet, azon bevésve lehetne elolvasni ki, mit, mikor. Azon esetleg lehetne vitatkozni ki mekkora fasz, de a méret ebben az esetben lényegtelen.
Amikor elkészülne a park (mondjuk: Nemzeti Elkúrtuk Emlékhely), mindannyian összegyűlnénk az avatón, minden magyar brúder egymás nyakába borulna (én hoznék lellei vöröset, HariSeldon rozét, vaffanculo sört, -lyla-kapna virágot, molaris szenteltvizet).

A lényeg, hogy ezzel egy időben életbe lépne egy törvénymódosítás, miszerint a következő választásokon senki nem indulhatna azok közül, akik az elmúlt 5 ciklusban képviselők voltak. (Mint ahogyan az a franciák csinálták a nagy forradalomban.)

Ezek után új választások kiírása. Ettől kezdve minden választáson a nemzeti bronzfallosz díj is kiosztásra kerülne, a szavazócédulán erre is lehetne voksolni. Aki kétszer megkapta a díjat, az soha többé nem indulhatna választásokon.

(Esetleg lehetne a Tranai bolygón alkalmazott megoldással kombinálni.)
Corry 2007.05.11. 08:27:42

"Az a szerencsénk talán, hogy a nemzetközi mezőny is igen erős, főleg ha a régiónkra gondolunk. De mondjuk ha átnézünk az Óperenciás túloldalára, ki lehet jelenteni, hogy ott sem az eszükkel győztek..."

Nos a meglátásodban benne van a "lényeg" ám ezek szerint mégsem látod azt.
Merthogy éppen az van a dolgok mögött, hogy szinte mindenki azt h i s z i , hogy a saját feje után megy (!) és e hit miatt is, éppen a "hülyeség" győzedelmeskedik szerte a világon, legyen bármiről is szó.

Éppen mert maga az, amit észnek nevezünk, annak nem ismerjük a működését és így a mibenlétét sem. (Az ész, az csupán bennünk van, de mégsem mi vagyunk!) Emiatt, hogy ezt nem ismerjük fel, aztán minden "fordítva" is van jelenleg még. Mert mi úgy élünk, hogy ezzel e „kölcsön és készen kapott ésszel” a z o n o s u l u n k és mindenki, ugyanígy is tesz.

Bármilyen hihetetlen - de ne is higgy Te sem, járjon utána mindenki maga - de mi úgy élünk, hogy a nem valódi valóságot fogjuk fel tisztán, a téves azonosulásaink miatt, hanem annak csak, - éppen az észben képzett másolatait, s ezért a legtöbben csak a részérdekekre és azok ily módon való, eleve szinte lehetetlen összehangolásra is figyel. Míg ekként az 'Egész' meg düledezik, ahogyan azt mindenfelé lehet is folyamatosan tapasztalni.
Utólag meg szidni, - de ezzel végül is nem sokra megyünk addig, míg mi magunk nem jövünk egyenként rá, arra, hogy voltaképp a sajátunknak hitt eszünk foglyai vagyunk mindössze és ugyanabban a körben totyogunk egyfolytában évezredek óta és ennek az ismételgetés megy minden, megint csak vélt oldalon.

Röviden: nincs minősége (még) az emberi tudatnak, se felismertsége, se jártassága önmagában s így, megy az iszapbirkózás a semmiért mindenfelé és mindhiába, egyelőre.
Carnivora
erről van szó: akkor nem az úthálózatot kéne fejleszteni pl. M0?
A zöldek meg ilyen szempontból bekaphatják, szívják csak a jó kis szmogot...
Ja, míg nem feledem:
Én persze indulnék a főpolgármesteri választásopkon.

A programom:
Ötös metró mindenhova.
Kerékpárút mindenhova. Is.
Kevesebb kutyaszar.
ÉS igérem: minden választás előtt feltúratom a várost.

Indokaim: Én és az asszony nagyon szeressük az adriját!
Szavazz rám!
Itt Celldömölkön a következő történt. A várom megszavazta polgármesternek a szoci polgármestert Fehér László-t, mert jól csinálta, amit csinált és látszott is. A képviselőtestület meg Fideszes. :)
Ennek a felállásnak több előnye is van.
1. A város kap pénzt, mert hát mégiscsak szoci város.
2. A pénzek osztását a képviselőtestület próbálja ellenőrizni.
Szerintem ez egy igen jól sikerült kombináció lett. Dolgozni így persze nem kellemes, de ez engem, szavazót hol érdekel?
BP-n is, meg a választásokkor is személyre kellene szavazni és nem pártra. Akkor egy kicsit másképp nézne ki a világ. Nemde? Barátaim? Nade ebből nem élünk meg. Tegyük a dolgunkat! Hajrá, Barátaim!
Kedves sirankozok!
Az iras vegen talalhatok a kulcskifejezesek:"KINEVELTEK a nala is alkalmatlanabb jeloltek..."
Errol van szo.Az egesz garnitura toketlenseget bizonyitja ez az eset.Amugy Pascal bacsi velemenyet osztom,nem volt o mindig ilyen hulye gyerek.
nina simone
Ezért szimbólumértékű a pályája. Fasza gyerek volt, de egy ideje saját nimbuszát rombolja.(Ha van még neki egyáltalán.) A magyar politkai osztály minta-hülyegyerke lett. (Van még egynehány.)Pihenjen egy kicsit.
-- simaan 2007.05.11. 12:02:35

Nos a meglátásodban benne van a "lényeg" ám ezek szerint mégsem látod azt.
--

Teljesen egyetértek Veled, kivéve a fenti mondatodat. Én egy szót nem írtam arról, hogy mért pont őket választottuk választották, én csak egy nemzetközi hülyeségügyi kitekintést és ténymegállapítást tettem. Okokat nem kerestem, csak a nézetemet közöltem az állapotról.

De arra továbra is várom a fejtegetést, hogy a főváros mennyivel van jobban lepukkanva, mint az egyéb közös dolgaink.
Az pedig hogy a GDP 4/5 -e itt terem, nem jó megközelítés, mert szolidárisaknak kell lennünk ugye korlátozott és nem korlátozott racionalitáson innen és túl is...
És tessék mondani, a Demszky szobor tetején lesz szökőkút?
Én Debrecenben lakok, itt kb. nincs semmi. Se folyó, se hegy, se semmi.
Ezért évekkel ezelőtt indult egy projekt a városban, hogy építsünk hegyet. Adományokból, vagyis mindenki járuljon hozzá egy marék földdel a hegy megépítéséhez. A hegy megépítésének célja az volt, hogy legyen kilátásunk..............
holex 2007.05.11. 08:35:57

Ebben nincs tartalom? Demszkí gigantikus vakondtúrása közepén bejelenti, hogy tárgyalt egy Barro csávóval, aki megigérte neki személyesen, hogy a ropanió a szorzótábla budapesti beruházásait teljes erőbedobással támogatja. Felsorolta az 1-es, a 2-es, a 3-as villamost, és a 4-es metrót.

Másnap a népszabi online hozta le, hogy nem is találkozott komoly funkcival. Erre lemondta az összes nyilvános megjelenését (gondolom ment 300 km-t a nagyfogyizó dzsippel, és éppen tankolta bele a 4200 liter benyát).

Hétfőn meg elkezdte nagyarázni, hogy nem is azt láttuk a TV-ben, amit láttunk. Különben is másképp gondolta, és csak...

Igazad van abban, hogy tartalmatlan, de nem Árpi írása, hanem a főpolgármestered, Budapest jegenyéje.

Üdv
nina simone 2007.05.11. 12:18:16

Én ölég öreg vagyok, de nem láttam normálisnak soha.
Még régebben történt?
Valaki más 2007.05.11. 12:29:40

Nagyon jó.:-)))))

Üdv
kisa: "Turul, meg mindenki! Szerintem tök felesleges ez a vidék-főváros szembeálltás: én éhen döglenék, ha a vidék nem termelne, a vidék meg éhen döglene, ha én nem venném meg, amit termel..."

[sóhaj] Nem a vidékről beszéltem, hanem a mezőgazdasági szubvenciókról. Ma már a falvakban sem mezőgazdaságból él a többség, bármennyire is így képzeli ezt sok világlátott kozmopolita. :]

Azt érti valaki, hogy miért vásároltuk meg
A VILÁG LEGDRÁGÁBB VILLAMOSÁT?
A költségvetési hiány majd 10%-át a
Combínó bűnözés adta.

Csak azért mert én értem.
Simán bűnöző.
És az volt fiatalon is.
Egyébként lehet, hogy az Országos Választási Iroda
is a Siemenstől vásárol szervereket?

st_pippin 2007.05.11. 12:22:51

Annyit fűznék hozzá.

Az idő múlásával az intelligens ember bölcsebbé válik.
A nem túl intelligen változásait nem ismerem, de gyanítom, hogy hülyülés a vége a kor előrehaladtával.

Demszky mikor is volt fasza csávó?

Üdv
"éhen döglenék, ha a vidék nem termelne, a vidék meg éhen döglene, ha én nem venném meg, amit termel"

ez vicces amúgy. mintha Magyarországon kívül nem lenne semmi se.

a szubvencionálás meg nyilvánvalóan tüneti kezelgetés.
Worluk, a magyar mezőgazdaság versenyképes lenne szubvenciók nélkül is - amennyiben a belső EU-piac más országaiban sem kapnának támogatást az ottani mezőgazdasági termelők. A szubvenció megszüntetése azért elég rendesen alávágna a nyugdíjasok és mindazok életszínvonalának, akiknek a fogyasztói kosarában meghatározó az élelmiszerek aránya.
Maga a mg. szubvenció egy tévedés, nemcsak a magyar. De ez mndjuk itt off, mert ez a városon belüli tévedésről szól.
A helyzet az, hogy ha valakit ötödszörre is megválasztottatok, akkor jobb lenne az illetőt nem hülyézni, mert a minősítés ennyi idő után csak a választóira szállhat vissza!
Az a hatalmas nagy szobor meg pont úgy szólna a választókról, mint a polgármesterről.:D
Millen szerencse, hogy vidéki vagyok, és mi Csabainéra csak negyedszer tukmáltuk rá a polgármesteri tisztséget.:D
Talán a választási törvényt kellene megváltoztatni és két-három ciklusra korlátozni egy-egy polgimester garázdálkodását. Ha ennyi idő után nem sikerült megszednie magát, akkor már nem is fogja soha!
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.05.11. 13:08:04

A magyar , és a teljes kelet-európai mezőgazdaság kiszorítaná a nyugatit azon nyomban mihelyst megszűnne a nyugati gazdák agyontámogatésa ...
Árpi, lejjebb írtam, hogy nagyon leegyszerűsítettem a dolgokat... Direkt!

Csak egy mondatara:
A gazdák támogatása elsősorbam nem
mezőgazdasági kérdés sehol.
Arról szól, hogy hatalmas, lehet, hogy
kezelhetetlen káoszhoz vezetne elsősorban
Franciaországban, Spanyolországban, itthon stb.,
ha ez a hatalmas tömegü ember munkanélkül maradna.
Így is sok, de képzelj el mondjuk Fr.o-ban +6 milliót
úgy hirtelen. Megbomlana a hagyományos
társadalmi struktúra, és kulturális közeg.
Ezt nem akarja senki, ezért próbálják így fenntartani.

Ezt nem igazán hitték el a magyarok, vagy csak
rosszul tárgyaltak, ezt nem tudom, de belementünk
az átmeneti, kissebb támogatásba, ezt szívjuk most,
ezért drágább a magyar zöldség.

Csak óvatosan fikázza a főpolgármestert, aki fővárosi. Ha egy polgármestert ötször egymás után megválasztanak (négyszer közvetlenül), akkor biza a fika visszaszáll a szavazóira!:D
Millen szerencse is, hogy vidéki vagyok! (Mi csak negyedszerre tukmáltuk rá Csabainéra a polgármesteri tisztséget.)
Szal az a hatalmas szobor nem csak a főpolgármesterre emlékeztetne, de a választóira is.:)
Pont elég lenne két-három ciklus egy polgimesternek. Érdemes lenne ezt törvénybe is foglalni! Ha addig nem sikerült megszednie magát, akkor mán utána se fogja!
"Megbomlana a hagyományos
társadalmi struktúra, és kulturális közeg."

Ózd bezárásával is megbomlott, meg az ajkai bányászat leépítésével, sőt az eocénprogram felhagyásával is. De erről majd akkor írok később.
Valaki más 2007.05.11. 12:29:40
"a Demszky szobor tetején lesz szökőkút?"

Ne a tetején legyen a szökőkút! Legyen ő Bp pisilős kisfiúja!!!
Bizonybizony, Zorki, mindig is azt mondtam, hogy hülye a nép! Abcúg! Le vele!
Na akkor ájjunk má' meg egy kicsit a mezőgazdaságnál.
Divat már vagy tizenéve nézegetni a statisztikákat, hogy hogyaszonyga "mezőgazdaság 2-3%". Milyen kis dzsídípí arány, akkor meg minek ez a felfordulás körülötte.

Ez alapvetően téves nézet. A rencerváltás egyik legnagyobb bal (vagyis akkor jobb)faszsága az élelmiszergazdaság - figyelem! ez egy bővített kifejezés a mezőgazdasághoz képest! tönkrebaszarintása. Ez így már egy nagyságrenddel nagyobb móka. Kihajítottuk az egyik legmodernebb ágazatunkat, (Ny.Európa tőlünk koppintott le egy csomó mindent még a szociban, pl. termelési rendszerek) a járulékos élelmiszeripar-gépgyártás-technológia-nóhau-kereskedelem hasznát gavallérosan átengedtük annak, aki épp arra járt. Az ecceri pesti lakós meg még mindig nem gondol tovább a tájszólás-barackpálesz-búzafőőőd triumvirátuson, ha a vidékről van szó. Ha maradt volna a jól bevált, és Európa egyik legjobban szervezett élelmiszergazdasága, most szakajtókkal jönne be a mani az EU nyitás miatt felszabaduló piacokról. Fordított lenne a helyzet, mint most.
Sajna ezt a vidék sokban Pestnek köszönheti.
Corry 2007.05.11. 12:23:28
" Én egy szót nem írtam arról, hogy mért pont őket választottuk választották, én csak egy nemzetközi hülyeségügyi kitekintést és ténymegállapítást tettem. Okokat nem kerestem, csak a nézetemet közöltem az állapotról."

No látod, Te teszel egy ténymegállapítást, jómagam meg rámutattam a mögöttes főokra.
Ami meg ugye az emberi kapcsolatainknál és következtében úgy keletkeznek, ahogy,
- éppen a fel nem tárt okok miatt; a nemzetközi hülyeség-ügyiségek:) meg csak dagadnak mindenfelé tovább. Miközben, mindenki aki él, szeretne kellemesebben élni, igaz?

No de, ha az alapvető tévedéseinket nem tárjuk fel sem önmagunknak és így össztársadalmilag, akkor ez csupán ugye a vágy szintjén marad. És a vágyak másik oldalán, ott van az "energiatorlódás is"
Ha és amennyiben nincsenek ezek megértve, tisztán felfogva, kielégítve, akkor mi maradhat, ha nem az, hogy kivetül ez a sok méreg és meg nem értettség, - végső esetben, gyűlölet és konfrontáció útján.
Mi közben ezeket nyilván senki sem szeretné.

Szóval, amíg önmagunkat tévesen azonosítjuk, - hisszük - és így nem látjuk meg, magunkat a tényleges valósággal együttesen, addig minden szavunk és tettünk újratermeli ezt sok mondvacsinált ellentétet a világban - és forog tovább ez a fejben virtuális mókuskerék, tök értelmetlenül, noha mi értelmes lényeknek születünk eleve.
Mit cseszünk el alapjaiban?

Milőtt még Demszkyt falhoz állítanánk (képletesen persze) gondolkozzunk el azon is , milyen romboló szerepe van, volt, Bp. jelenlegi állapota kialakulásában a 23 önálló kerületnek. Összefogás kellett volna, de méginkább egységes irányítás, nem pedig kisstílű akaratok összaadódása, összeakaszkodása. Példát mindenki találhat, aki elgondolkodik.
Épül az M0 keleti szektora, és nemsokára át is adják.

Elkezdték a Gödöllői átkötést.

Épül az M0 északi szektor az északi autópálya híddal.

Épül az M0 déli szakaszának duplára szélesítése.

Épül az M6 érdi tető M0 közötti bekötése.

Megépült az M0 délkeleti, M5 és 4-es út közötti szakasza.

Megépült az "M4" Ferihegy, M0 + kivezetés szakasza.

Hirtelenjében ennyi jutott eszembe, és elnézést, ha kihagytam volna valamit a Budapestet közvetlenül érintő autópálya-fejlesztésekből. Majd valaki megírja. Ezzel persze messze nem merült ki a bp-i közlekedési infrastruktúra fejlesztésének taglalása, csak jelzem, hogy pl. -

-soha nem volt ennyi útfelújítás,

-épül a 4-es metró, stb.

Rövid megjegyzés a Fidesz éra ezirányú eredményeihez: OV uralkodásának négy éve alatt országosan (!)

7 km új autópályát adtak át.

(Ennek fele persze már korábban megépült, a siófoki M7-szakaszról van szó.)

Namost, kétségem sincs afelől, hogy a Fidesz agit-prop emlőin csüngő, kizárólag az onnan dőlő gyanús szubsztanciával táplálkozó, és az ettől az anyagtól kapott permanens részegségben szenvedő alakok bármikor kész panelokat tudnak előhúzni arra nézve, hogy a.,
-ezek nem tények, b.,
-nem úgy vannak, hanem, c.,
-igen, de mibe kerül ez az unokáinknak,
d.e.f.g., stb.

Hadd ne soroljam itt fel az összeset, úgyis jön mindjárt, a bővebb listát lásd tehát alább.

Egy kérdésem van csak: mi a baj Demszkyvel?
"Megbomlana a hagyományos
társadalmi struktúra, és kulturális közeg."

Igen. Ez az az érv, amit torgyánul úgy hívnak, hogy mi vagyunk a nemzetmegtartó erő. :)
Ez hülyeség! Nem szabad foggal-körömmel ragaszkodni megüszkösödött struktúrákhoz. A gazdák már rég nem a alkotják a társadalom gerincét, bármennyire is próbálják magukat annak beállítani. 100 éve gondolkodtak úgy, ahogy nagyapám is, hogy 'mi adjuk a városiak szájába a kenyeret'. Persze ez már akkor sem volt igaz.
A magyar gazdák még mindig spiritualizálják a saját szakmájukat. Nem látnak ki az ideológiai susnyásból.
Ezért is vannak lemaradva. Mert még mindig az asztalra csapva érvelnek, mint a magyar népmesékben.


A hős Demszkyről már 91-ben kiderült számomra,
hogy egy féreg.
Akkor járt itt Frank Zappa, fellépett a Tabánban és
utána éjszaka a Tilos az Á-ban.
Ezt a Demszky intézte, hogy úgy nézzen ki
az ő vendége tulajdon képpen.
D. egy 4-5 fős macabis verőlegény brigáddal érkezett,
fekete autókkal kb. mint egy párttitkár-herceg.
Sokan voltak, vagy 10-20 ember kinragadt a téren.
Próbáltunk bejutni, "nem e lehetne e mégis".
A válasz nem az volt, hogy nem, hanem
három embert egyszerűen megvertek.
Két barátom olyan gyomorszájast kapott, hogy
azonnal összecsuklottak, egy embert szabályosan leütöttek, engem combon rugtak.
D. a pultnál pezsgőzött és röhögött .

Guga, naná. Gondolkodás nélkül szét kellett verni a téeszeket, azokat a rohadt komcsi szerveződéseket, mégpedig szinte legelőször. (Persze, kellett a főd meg a tehénkék a volt téeszelnöknek)Ahelyett, hogy azt nézték volna meg, hogyan lehetne jól csinálni a cuccot. Mert hogy lehetne, az biztos!
De Demszkáj mentségére szogáljon, hogy nem ő verte szét az élelmiszeropart. Vagy igen? Az is ő volt?
Jesszasz!
Mindezidáig a legkonzekvensebb véleményt egy köztéri, magasfeszültségű csatlakozó szekrény (köznyelven "sonka") oldalán olvastam, miszerint Demszky tolvaj, buzi és zsidó. Magam részéről nem tartom kizártnak, hogy 2010-ben is nyer, ha indul. Lásd még: főváros-vidék negatív korreláció!
Más: szolgálati hely előtt, szolgálati jelmezben láttam ma egy rendőrfiút és egy rendőrlányt elmélyülten smárolni.

Travis.

Bocs de ez butaság.
Ezt a rendszert az EU találta ki, és ők működtetik
(hallottál róla: van egy olyan ország,
hogy Francia ország pl.) jól-rosszul.
És ez a deklarált célja.
Nem a magyar gazdák találták ki baszki!

Mikikese

Azt a körgyűrűt úgy 98- ban kellett volna
befejezni, ez a baj a Demszkyvel és sötétlelkű
környezetével.

Hallottál a horvát sztráda építésekről valamit?
Eleve a háború után kezdtek bele.
Olcsóbban és gyorsabban építenek
többet és jobbat. Hogy a faszba?

Carnivora, neked mindegy miről van szó, olyan elfogult vagy. Nyomod a pártrizsát. Elég unalmas és nem vezet sehova.
Bocsi, azért írtam le kétszer majd ugyanazt, mert nerm vettem észre a legalsó megjegyzést.:) Nem tom eddig ott volt-e, de eddig
mikor beírtam utána rögtön olvashattam, most meg azt hittem nem ment el.:D
gloire, egy kis pontosítás: a körgyűrűt kábé minden héten héten megvétózta valamilyen civil szervezet...
--
Ajtony 2007.05.11. 12:59:32

Demszky mikor is volt fasza csávó?
--

Távol álljon tőlem, hogy megvédjem, különben is szerintem a szobros-szökőkutas beszólás volt a nap mondása, de:
azért a tárgyilagosság kedvéért meg kell említeni, hogy volt régestelen rég egy másik Demszky is, aki külsőleg hasonlít a maira, csak közben szoftvercsere volt nála.

www.artpool.hu/kontextus/kronologia/1988.html
lásd március 15.

www.lakitelek.hu/nepfoiskola/files/docs/rszva-beliv.pdf
lásd 29-31. oldal.




"Épül az M0 keleti szektora, és nemsokára át is adják.

Elkezdték a Gödöllői átkötést.

Épül az M0 északi szektor az északi autópálya híddal.

Épül az M0 déli szakaszának duplára szélesítése.

Épül az M6 érdi tető M0 közötti bekötése.

Megépült az M0 délkeleti, M5 és 4-es út közötti szakasza.

Megépült az "M4" Ferihegy, M0 + kivezetés szakasza."

Bocs, de ennek mi köze Demszkyhez? :))
(Talan OFF, majd eldontitek)
Epokit Drive 2007.05.11. 09:27:53
Jo dolog ez a bal / jobb vita. Bal oldalon mindenki azt mondja, hogy Ov -ne, jobbrol persze nincs GyF utalat, ugyan, jobbrol mindig esszeru, atgondolt es megvalosithato dolgokrol szol a nota, meg veletlenul sem demagog barmosagokat nyomnak ...
Gondolj bele, ha abbol indulnank ki, hogy ki mekkora hulyeseget mond, es abbol mi lesz, akkor meg orulhetnenk is a GyF-nek. Amugy meg nem tud meggyozni senki afelol, hogy a valasztasokat a fidesz nem a "hulyesegardatai" miatt vesziti el folyamatosan. A gondom a ballal: az osszes energiajukat arra hasznaljak, hogy mit nyulhatnak le. A jobbal: az osszes energiajukat arra hasznaljak, hogy hogyan savazzak a masik oldalt (ha mar nyulni nem tudnak). Az orszag meg kozben egyre inkabb egy nagy rakas szar.
--
kisa 2007.05.11. 14:03:08
gloire, egy kis pontosítás: a körgyűrűt kábé minden héten héten megvétózta valamilyen civil szervezet...
--

télleg Árpád ha már a hülyéknél tartunk egyszer nem lehetne a zöldekkel is foglalkozni??
Nu, leirtam amit masok mar ezerszer, mindig ez a vege es ez nem kicsit unalmas, ugyhogy inkabb dolgozom...
Hajrá Demszky, hajrá SZDSZ, hajrá Magyarország. A tököm ki van, hogy négyévente két töketlen szarból kell kiválasztani, hogy ki legyen a nagy ő. Demszky nem jó, de Tarlósnál valszeg jobb. Az meg már a magyar politika problémája, hogy belőlük egynek polgármesternek kell lennie. S lehet itten szidni egyesével a politikusokat, de értelme nem sok, mivel nem lehet mondani egy normálisat sem.
Valszeg ha Demszky visszavonul 2010-ben, pár évvel később, hogy fog majd hiányozni nekünk, mert Hagyó Miklós vagy Tarlós nem lesz jobb választás.
Corry: a zöldekkel lesz foglalkozva pont hétfőn, gyakorlatilag kész van a cikk, bár nem egyenesen a zöldek a témája, hanem fodor gábor meg atomerőmű.
Mikikese
Az M0 1986(!) óta "épül"... 21 év?!

Guga
Egyetértünk: a TSZ-rendszer létrehizatala gusztustalan volt (kolhozosítás), de működőképesnek, hovatovább versenyképesnek minősült. Ezt szétverni a világ baromsága volt.
Kedves Kisa,

Persze, a téeszek politikailag nem maradhattak meg a régi mivoltjukban. A baj nem a szervezeti váltás volt, hanem a birtokméret váltás. Ezzel együttjárt egy DRÁMAI,HIHETETLEN, és számomra - tök kömölyan- sírni való látvány, amikor a korszerű modern agrárium visszasüllyedt a vaskor kezdeti szakaszára. EZ NEM vicc.

Magyarul: jól kibasztunk magunkkal, de leginkább a kistermelőkkel, mert:

a., így a kárpótlás során szerzett nadrágszíjparcellák eleve tudható versenyképtelensége miatt azonnal elbukták őseik örökségét, még ha pár évig szenvedtek is benne,
b., a teljes, ebből a bázisból építkező szektor pár éven belül gallyra ment. Ez a továbbgyűrűző hatás mai napig érződik. Csak itt nálunk (Békéscsaba, 67ezer lakos) kb.10000 (!) munkahely esett áldozatul. Helyette meg nem létesült annyi.

És ez egy KOMOLYAN VERSENYKÉPES ágazat volt. És igenis át lehetett volna normálisan alakítani (részvények, stb). De győztek a Torgyán-féle "gondolkodók".

A Demszkynek ehhez sok köze nincs, nem is azért írtam, de itt feljebb szóba került az agrárium. Ha már off, akkor legyen meg is magyarázva
mikikese 2007.05.11. 13:45:05

"-igen, de mibe kerül ez az unokáinknak,"

Gyurcsány és Megyó előtt volt annyi minimális felelősségérzetük a kormányoknak, hogy nem kezdtek el ész nélkül hiteleket felvenni. Hitelből a hülye is tud költekezni orrba-szájba; mert a hülye nem veszi figyelembe, hogy vissza is kell fizetni a kölcsönt; nem az unokáinak, hanem neki.

Bizonyára nem is hallotál még az államadósság és az államháztartási hiány terén elért nagyszerű eredményeikről...
Mivel a cikkben meg voltak btw említve:
éljen Boros és Bochkor.
(Szerintem csak azért kerültek bele a cikkbe, hátha egy kis reklámot csinálnak Tótának a bumerángban. A negatív reklám is reklám.)

Demszkyt meg meg kell becsülni. Aki ugyanis a kicsit nem becsüli - a legközelebbi önkományzati választáson az majd megérdemli jól a fidesz örökös főpolgármesterjelöltjét. Dr. Dr. Tarlós.
Na az majd a kis hülye Demszky helyett egy nagy barom-tahó Tarlóst kap.

kis hazánknak az alternatívatalanság a legnagyobb baja.

Betyár helyére csak betyárt tudunk tenni.
"azért a tárgyilagosság kedvéért meg kell említeni, hogy volt régestelen rég egy másik Demszky is, aki külsőleg hasonlít a maira, csak közben szoftvercsere volt nála."

Vagy nőügy(fiatal). Felvette az Igendrágám 2000-et. Szivolatámadás. Tudod öregszik.

"télleg Árpád ha már a hülyéknél tartunk egyszer nem lehetne a zöldekkel is foglalkozni??"

Akkor már foglalkozhatnál a kommentezőkkel is egy rövidke posztban. :)
Miután az agrárium kérdésköre bébaszott az ellenserpenyőbe, azaz Torgyán kioltotta Demszkyt, mégis, mégis mekkérdem tőletek: szabad-e sírni a Kárpátok alatt?
Hagymásbab,
van valami végzetszerű abban, hogy a mai napig nem sikerül integrálni a termelőket, annyira beuszították őket a "bűnös város"ból. (Nem Demszky, hanem a műparaszt politikusok) Így nincs is versenyképesség, még a szubvenció olaja is rossz gépbe ömlik.

De ez már csak pár év.

Letelik a moratórium, és a hollandok, osztrákok, németek megszervezik a termelést helyettünk, amint földhöz juthatnak. Előre látható. És meg is érdemeljük, bassza meg.
Demszky múltjáról: ja, az van neki. Dicső és fényességes. Csakhogy engem pont annyira érdekel a szamizdatos múlt, mint a kommunistázás, vagyis semennyire. A jelene érdekel, az pedig fent illusztráltatik. Lehet izélni Tarlóssal meg a többivel, meg persze mindegyik lop, de ez az EU-finanszírozós eset egész más: ez az elhülyülés.
Guga 2007.05.11. 14:35:07

És micsoda szerencse! Végre valami rendesen lesz megszervezve.
hacsaturján 2007.05.11. 14:33:44

"sírni csak a győztesnek szabad"

Addig is mondjuk inkább melózni kéne.Jól.
gloire,

Kurvára mindegy, hogy a franciák mit találnak ki. A világfejlődés irányvonala simán felülírja.

Mindezek ellenére a gazdák munkájára nagy szükség van.
lonely_photon 2007.05.11. 14:37:55

Igen, attól tartok igazad van...
Marad nekünk az évezredek óta szokásos alkalmazotti szerepkör.
Off
Guga, kedves, a németek, hollandok hozzájutottak, megszervezték, mindenki hepi és még ráadásul a fődet se vitték el, persze ehhöz a Demszkynek köze nincsen.
On
„Ha Gusztos Péter indult volna a Fidesz színeiben főpolgármester-jelöltként, akkor őt nem választottad volna meg. :]”

Na, konkrétan Gusztost biztosan nem.

Mondjuk én beszélek, ki életemben nem savaztam ősszel.
hacsaturján 2007.05.11. 14:41:00

Jójó, abbahagyom az offot, de muszáj volt. Csak ne kérdezzetek vissza, mert akkor megint muszáj leszek (hű)
Guga, vazze,én semmiféle ojjat nem írtam, hogy sírni csak a győztesnek szabad, mígviszont télleg sírok, mer csilis-csokis kézzel belenyúltam a szemembe.
Rejtély, hogy hogy választották meg 4X. (Hogy benne 1X én miért, azt tudom.)
„hogy ebből a temérdek léből mi a lóf*szért nem az M0-ást fejezik be”

Mert nem lehet. Simagöröngyös és Pocsolyamácsony harminchét lakója sokkal érdekesebb, mint a nap mint nap szívó pár millió, és környezetvédelmileg is sokkal jobb, ha nem az M0-son száguldozik a sok hülye 80-nal, hanem a körúton togyog lépésben és kétszeres üzemanyagfogyaszással jut át Bépesten.
Guga 2007.05.11. 14:40:11

így van. Tele vagyunk nemzetközileg is elismert sztáralkalmazottakkal :). Te talán megbíznál egy másik magyarban mint vezető? Nem kívánnád a bukását? Nem lennél irigye azonnal ha sikeres?
Bár ha ezeket built-in magyar tulajdonságokat integrálni tudnánk céges struktúrákba, az winner kombó lenne. :)
Ede bácssi,
"Sajnos nem lehet tudni, kinek mi az a szint, ami után futóbolondként viselkedik. (Csoportvezetőként még normális, osztályvezetőként már őrült.)"

Erre mondta Parkinson, hogy mindenki addig emelkedik felfelé a ranglétrán, amíg el nem éri azt a pozíciót, aminek a betöltésére már alkalmatlan.
hacsaturján 2007.05.11. 14:44:15

:-)) az idézet nem tőled való, hanem - ha jól tudom- Székely Éva olimpikontól. Ő egy szinttel feljebb kommentel, ezért az idézőjel. A csilis csoki legfinomabb változata a Naturata-féle:-))
lonely_photon 2007.05.11. 14:47:32

Nem, engem még nem kapott el a turáni átok, hiába is nézel olyan furcsán:-)
Mellesleg gazduram, főteszem én a kérdést, miszerint finanszírozás ügyben mit tud kegyed? Télleg hazudott-é az a fránya Demszky, avagy csak mellé beszélt nekije? Illetve Magyarland better-é, ha nem vagyunk tekintettel Magyarlandra?
ne tulozzuk mar el a fopolgarmester szerepet abban, mi tortenik Bp-en. Ugyanakkor persze igen: szimbolumnak elsorangu. Konkretan nem miatta kutyaszaros es szurke Budapest es sok tekintetben megalaopzta a fejlodes lehetoseget a normalis gazdalkodas lehetosegenek megteremtesevel, csak azutan el lett szurva par dolog, illetve a mindenkori kormany es a keruletek foglya es tusza lett. A kozlekedes kerdeseben persze mar nehezebb kibujnia. De hogy nem volt hajlando fejlodni es csupa tehetsegtelen emberrel veszi magat korbe: ez az igazan szomoru. A jo politikust a rossz politikustol -tobbek kozott- az kulonbozteti meg, hogy kepes tehetseges tanacsadokkal dolgozni. Demszky meg csak visszafele fejlodik e tekintetben (is).

A 4-es metro nem onmagaban veve hulyeseg, hanem annak tukreben, hogy mennyi mas fejlesztenivalo volna. Az viszont nagy butasag lenne, ha erre koltenenk az EU-s forrasok tulnyomo reszet. Bar valojaban az EU-s forrasok is veszelyt rejtenek magukban: ezt "ingyen" penznek tekintik sokan es nagy-nagy butasagokra lesz az elkoltve. Kar...
Nem bontotta ki a valóság minden részletét. Kábé annyi ígéret van a finanszírozásra, mint a fociebére volt: folyosói vigyorgás.

És olyan ostobán tette ezt, hogy azonnal lebukott.
Guga 2007.05.11. 14:51:33
Mostan a Xocriolata válfajt fogyasztom, ámbátor képtelen vagyok belátni, hogy egy Demszky fallosz képes-e tudna-e lenni-e utat mutatni a csokoládék világában.:)))
Ha Tarlós helyett egy helyes kiskutya indult volna Demszky ellenében – akár Fideszes nyakörvben –, akkor simán nyeri a választást. Az a baj, hogy lassan a Fidesz is tök hülye lesz a politikához, ami azért meglepő. Olyan emberek kényszerültek Demszkyre szavazni, akik már rég elküldték volna őt a francba. Mert igenis egy szavazás nem mindig valaki mellett, hanem olykor valaki ellenében történik. Előjöttek Tarlóssal és így elintéztek újabb 4 évet Demszkynek. Persze a kínálattal van alapvetően baj. Szerintem nincs olyan normális ember, aki manapság ilyen tisztségre vágyna.
Ez a valóság kibontás egy nagy misztikum, ha durva akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy anyádnak hazudozz, bazmeg, csakhát milliárdos bizniszek esetében ez nem igazán érv. Most akkor tudunk-é valamit, avagy éljük az életünket?
Ja, és traktoros táblákat rakni az egész városba, az nem elhülyülés? Mit szólna, ha terepjáróval nem lehetne behajtani Horvátországba? Félelmet keltenek a traktorok. Egyszer egymás mellett láttam 5 traktort. Azóta kezelésre járok. Agyrém.
LP
:-)

micsinájjak, sváb-tót-mittoménmi vér is van bennem, biztosan ez az oka, hogy nem megy:-)
ez is egy futtában a ketrecbedobott csont volt, Árpád.

ritkán és igénytelenül írsz mostanában.

írhatnál arról, hogy ehelyett mivel foglalkozol, tudod, blog, meg minden, itt ilyeneket is le lehet írni.
Ez a Loga mond valamit... Nem mintha baj lenne, mert így én is jóval kevesebbet lógok itt:-)
nem tudom. mostanaban magyarorszagon valahogy mindig az a valasztas hogy a toketlen, balf*sz, tolvaj ballib, vagy a rendparti, szingli/homo/hitetlen-fob, es amugy pont annyira korrupt polgarijobb kozul kell valasztani.

nemtom ki hogy van vele, de en barmikor szavaznek Demszkyre, es vallalnam ha Tarlos az egyetlen masik eselyes jelolt. es ugy latszik vagyunk ezzel meg paran igy.

en 2006-ban ot tartottam hogy barkire szavaznek a balliben kivul, de azokra pont nem akik Semjent, Mikolat es Orbant, vagy eppen pont Tarlost toljak az eloterbe. vagy azokra akik finoman felreertheto uzenetekkel buzditjak szelsojobbos baratainkat bizva abban az egy-ket szazaleknyi szavazoban. vagy akik inkabb osszevesznenek a szomszedsagunkban levo egyetlen nagyhatalommal (akiktol mellesleg az energiaellatasunk java fugg) csak hogy ne a budos ruszkikkal kelljen lepaktalnunk.

Kisanak mind nekiestetek a "Sose bocsátom meg Tarlósnak (meg a Fidesznek), hogy Demszkyre kellett szavaznom!" pedig szerintem pont igaza van. Demszky, Gyurcsan es Koka mellett fantasztikusan egyszeru lenne ellenzeknek/ellenjeloltnek lenni, ehhez mindossze a kozep fele kene elmozdulni, esetleg szetesni, tagozodni es aztan koaliciot alakitani. Meg valszeg kirugni Orbant. Es akkor lenne valasztasunk.

ja, es az se megoldas hogy akkor majd tuntetoleg tavolmaradunk a szavazastol. ugyanis az agyamosott zombik (az un. biztos parttamogatok) azok mindenkeppen elmennek szavazni. aztan lenne Munkaspart meg MIEP-Jobbik a parlamentben, hurra.

es en ket rossz valasztas kozul se szeretnem a rosszabbat, mert *nem* mindegy.

z
4-es metró építést kéne kicsit körbeásni (hogy a Keleti után kifelé miért is nem jó a kéregvezetés például), vagy a 41,5 mrd-os völgyhídét, Árpád. Ahol a beruházó sem tudja, hogy miért nem volt jó az alagút....
Andal 2007.05.11. 14:29:16
mikikese 2007.05.11. 13:45:05

A Hitel az egy virtuális pénzre váltott energia lényegében. Nem az a gond, hogy hitelt vesznek fel, hanem az, hogy ostobaságokra költik, meg esetleg elfolyik, hogy finoman írjam.

Voltaképp melyik az az ország, ami a legjobban el van adósódva? És mégis...

Mondom ezredszer: az emberi tudatosság fel-emelése a kulcs.
Ki, melyik ország költ erre, v. tesz ezért bármit a Kormányok közül, tudja valaki?
Árpád,

Ajtony kérdése (kabé az, hogy mikor is volt a Demszky fasza csávó) a múltra vonatkozott, ezért szedtem elő ezeket a régi dolgokat.

Jó persze a mai Demszky más, mert eljutott arra a szintre, hogy nem mindig tudja hogy mikor kamuzik és mikor nem. Vagyis eljutott a gátlástalansággal turbózott hülyeség állapotába, amire azért a zógenannte poltikai elitünk nem kevés tagja már korábban is rátalált.

Van azért mégvalami. A Borosbocskor nevű pajzs. Ez azért fontos, mert a pajzs elnevezésének és a főpolgármester választásnak indítékai és mechnizmusa azért némi hasonlóságot mutat...
mikipeti 2007.05.11. 15:06:38
Ha mán itt tartunk, vazze, akkor ez a traktoros táblás megoldás nagyon teccetős vót, ámbátor télleg nehéz megérteni manapság, hogy mire jó egy önkormányzat. Vajha több is tellene!
mikipeti 2007.05.11. 15:06:38
Völgyhíd vagy alagút vazze? Mer nem mindegy. Meg az se, hogy ez momentán a Thököly út vagy az Etele? Bár Köröshegy szempontjából alezanc, az ziher.
Tudod, azon filóztam, hogy amikor a Demszky nem ért rá kimenni beindítani a borosbocskort, akkor elsősorban nem kellett-e vóna tökönrúgni az építésvezetőt és akkor még nem is beszéltünk az egész purparlé nemzeti hasznáról, for a better Magyarland.
ennek a kurva orszagnak az a baja, hogy nincs elovalasztas.
ha az szdsz/mszp tartott volna elovalasztast a fopolgarmesteri posztra, akkor mar regen nem demszky balfaszkodna fopolgarmesterkent, hanem valaki ratermettebb/okosabb/aktivabb illeto
ajtony

Corry és TWA megválaszolta, hogy mikor volt f@sza csávó Demszkáj. Illetve TWA, hogy ez ma mit ér a piacon.

De kétségkívül volt mire építenie, van (volt) mit lerombolnia. Mert kezdetben azt gondoltuk róla, hogy hitelesíti a múltja. Ja, ma meg a szomszédját nevezi ki mindenféle zsíros állásokba. Sic transit...

Mert akármennyire inteligens valaki, ha hatalomba kerül torzul. Qrvára. Azért kéne elküldeni a francba. Erre találták ki a művelt ángliusok a politikai váltógazdaságot.

Nagy magyar p_o_r_nográfia, hogy nem lehetett leváltani. Miért nem?

dat iz te kvescsön!
simaan 2007.05.11. 15:14:40

"Nem az a gond, hogy hitelt vesznek fel, hanem az, hogy ostobaságokra költik, meg esetleg elfolyik, hogy finoman írjam."

Meg az, hogy adósságszolgálatra, kamattörlesztésre ha jól emlékszem már úgy évi 1200 milliárd megy el...

Talán az Indexen is volt egy olyan cikk, hogy az autópályákra elköltött kb. 850 milliárdot ki lehetett volna hozni 250-300 milliárddal olcsóbban is. (Így a vége felé Kóka is feltalálta a spanyolviaszt, vmi 30-40%-kal csökkentve a költségeket.)
hacsaturján 2007.05.11. 15:22:18
Na, ez mostan Corrynak meg a német juhásznak szólt, így, egybevetve, miközben magam sem tudom...
Anr · andrej.initon.hu/ 2007.05.11. 15:26:40
Ennek a kurva országnak az az alapvető baja, hogy nem better, mindemellett Demszkynek mégcsak szakálla sincs, ígyaztán nehéz bármiféle komoly következtetést levonni.
Nochdazu, ha Demszkynek szakálla is lenne, váltig állítanám, hogy egy bürgermeisternek (ober) elsősorban várospolitikusnak kénme lennie, csak utána következne az egyéb súlypont. Hogy belebasszak a nulláslisztbe, frankón: a kis Rogánból bármi is lehet, mitöbb Áder Jankó se egy önálcázott faszkalap. (szubjektív, a Tarlós gumicsizmája nem ide tartozik, Pokornyról szó se essék!)
Hát, nemt'om, na!
Az a helyzet, hogy én nagyon nem szerettem volna Demszkyre szavazni. Annyira meg nem ment el az eszem, hogy egy Tarlóst segítsek hatalomra. Így aztán nem szavaztam. Nem egyik helyett a másikat, hanem egyiket sem.
Én, speckó, bírom Gusztost. Molnár írtó nagy gazember, a szeme sem áll jól. Mégis halad a XI. kerület. Talán épp azért. (Gondolom, vele együtt, de hiszen ez Magyarland.) Bírnám a kis Rogánt is. Nagyonis. No, ezt válogassa valaki szét fekete-fehérre.
"Most mesélte az egyik ismerõsöm, aki az V. kerületben lakik, hogy valamelyik nap túristák böngésztek egy térképet a Fõvám tér környékén. Odament hozzájuk segíteni. Azt mondták, a metrót keresik. Mondja nekik, hogy õ úgy tudja, itt nincs metró, a legközelebbi a Kálvin téri. Erre mutatják neki a térképüket, amelyre BE VOLT JELÖLVE A 4-ES METRÓ, mintha készen lenne. Ez egy olyan Budapest térkép, amelyet valamilyen idegenforgalmi hivatal osztogat a külföldieknek. Szóval megy a porhintés ezerrel, vele együtt gondolom a sikkasztás meg a korrupció is, egyedül a városfejlesztés nem mûködik. De legalább ügyelnek a látszatra - még ha csak papíron is. "
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2007.05.11. 08:33:00
...és més sokan mások: igen, kénytelen voltam Demszkyre szavazni.

Egyébként nem hazudós, csak hülye - biztos volt benne, hogy az EU fogja fizetni.
Egyébként metró-párti vagyok.
Én is az lennék, ámde:
Nyolc éves voltam, amikor Kelenföldre költöztünk. Már akkor ígérték, itt hamarost metró fog járni! Kellett várni kicsinykét. Ámde jövőre nem engedek a negyvennyolcból! Járni fog metró, ha addig élek is! (Esetleg tényleg?)
Carnivora 2007.05.11. 16:17:27

Ez édes!
Mindenesetre teljesen igaz, hogy Demszky "miattunk" főpolgármester. Meg Tarlós is az lenne. Meg kishíján Torgyán köztársasági elnök. Azt kapjuk, amit érdemlünk.
Jó hétvégét.
TWÁ,
rég olvastam ennyire találó összefoglalót a köcsög demszky és budapest relációjáról. egyébként a "vízfej" jelleg, amelyet oly sokat hallottunk régen úgy érzem benne és az szdszben maradt fenn az örökkévalóságnak, s a kettő oly nagyon beleégett egymás segglukába, hogy véleményem szerint amíg van szdsz (a budapesti "rendszerváltó párt", kiknek segítségével sikerül megfelelő kézben tartani az ország kirablását éppen, de a fidesz is ezt fogja tenni, nyugi, ha visszajönnek, nekünk kellene csárlsz simonyit hívni és menni a gecibe) addig demszky is itt fog pusztítani. mindenkinek teljesen egyértelmű, aki egyszer is végigment budapesten bármilyen gépjárművel, hogy nincs miről beszélni, ez a város kezd úgy kinézni, mint egy szétbaszott csecsen falu, a demszky meg egyre gőgösebb, egyre ellenszenvsebb házibuliszervezőként viselkedik, aki legszívesebb kibaszna mindenkit az utcára, aki nem haver. ha nem lenne pár korrupt vállalkozó, aki pl. a tetőtérért cserébe vissza nem térítendő támogatásokkal feljavítja a belvárosi házakat, azok például már eltűntek volna egy kupac sáros szarban.
és még valami, nem véletlen az, vagy mégtis, hogy két nagy fasza korrupciós botrány fut épp európában, az egyik a Grippen, a másik a Siemens? nem gondolkozik ezen senki, vagy túl sok mel gibson filmet néztem belőve?
Nekem tetszik a Grippen gép.

Európa lelke nem lesz már sose?
először is: Gripen, egy p-vel. (és nem szépnek kéne lennie, hanem kiforrottnak és felfegyverezhetőnek).

másik: talán feltűnt már másnak is a sajtóban a strabagot némi csúszással váltó, Magyar Modernizáció fősorral futó Siemens-kampány. na ez kinek szól és mit hirdet?
európa leszen már csak-csak. most sarkozyvel tán még lelke is lehet neki egyszer.
A Gripen ügyet, még az első szabadon válaszott kormány idejét cseszték el, ahogy "kell"
A svédek itt akartak Tökölön összeszerelő bázist kialakítani, - ahol egyébként is meg voltak a feltételek, meg akkor még a szakember gárda is...és a gépek nekünk így
a felébe kerültek volna kb.
ám, valamiért nem kellett a "jó"

mi lehetett ez az ok vajh?

Tóta, erről írjál
akkor grippen, mindegy.
--
hacsaturján 2007.05.11. 15:31:09
hacsaturján 2007.05.11. 15:22:18
Na, ez mostan Corrynak meg a német juhásznak szólt, így, egybevetve, miközben magam sem tudom...
--
Huhh, ezt nem értem.

--
simaan 2007.05.11. 17:14:35
A Gripen ügyet, még az első szabadon válaszott kormány idejét cseszték el, ahogy "kell"
--
Hát igen, elkurtuk.hu akció nem újkori találmány, ezt már az előző kormányok is aktívan űzték.
Mondjuk ha a tojásdobálás meg társait is nézzük, akkor az első kormány idején ugyan nem dobáltak, hanem Göncz Árpádba fojtották bele a szót.
Mondanom sem kell persze, hogy nem ő qrta el, de azon az oldalon állt, amerre mostanában szokásjog alapján dobálni avagy fütyülni illik.

De az is megérne egy mesét, hogy kell e nekünk ennyi sok önkormányzat, avagy ez csak azért van, hogy a tsz-ek és állami vállalatok felbomlásakor felszabadult sok irodista ne az utcán végezze mint a munkások, hanem legyen egy biztos munkahelye.
Félreértés ne essék, nem az önkormányzatiság ellen vagyok, de ha Dániában elég 320 önkormányzat, akkor nekünk minek 3200 ??
"kéne építeni egy Budapesti Szimbólumot."

Nem bazzeg. Először kéne építeni egy Budapest nevű várost.

Amúgy nem az a baj, hogy Demszky egy balfasz, hanem az a baj, a többi jelölt, bármelyik párt is állította, még balfaszabb volt.

Ha nem Tarlóst állítják ellene, tutira nem megyek el szavazni, de hát ugye nem biztos, hogy jó lecserélni a szart a hígfosra.

Van még valami.
Az ingatlan biznisz.
Ahogy a régi úttörő áruházat ledózerolták, az durva.
Legalább a homlokzatot meg kellett volna tartani,
egyedi, art deco-s épület volt, nem sok ilyen van.
Aztán kiderült, hogy mögötte a Reáltanoda utcában
egy rendes klasszicista palotát (jó, nevezzük háznak)
is letoltak, ha már lúd...
Pesten, ahol nem maradt gótika, meg reneszánsz se,
és gyakorlatilag egy klasszicista város nőtt
ki a földből 200 éve.
Biztos városképi okokból, nem tudom.
Az már csak hab a tortán, hogy kiderült
az építtetőnek még bontási engedélye se volt.

Tarlós miért volt balfaszabb mint Demszky? Van egy olyan érzésem hogy akik eddig "kénytelenek" voltak Demszkyre szavazni a büdös életbe nem fogják másra adni a voksukat; ez a nyavajgás nemtom mire jó...
Arpad, nem neztek rad szuros szemmel a kollegaid a cikk miatt?
én szeretem a nagyvárosokat és gondolkodtam is egy pesti lakáson, de pár hónap albérlet után azt kell hogy mondjam, hülye aki egyáltalán ott marad

más helyen a kikötői nyomortelep nem olyan, mint Pesten a belváros: a házakat basznak felújítani, mindegyik homlokzat szürke a szmogtól meg az évszázados kosztól, stricik, kurvák, bűnöző cigányok furikáznak leharcolt audikkal ezerrel a szűk, de legalább szar utcákban és a tetejébe a hajléktalanok teleszarják/hugyozzák azt is, ahová még lépni lehetne

és demszky szerint a pénz most 4-es metróra kéne, mert ő erre tette föl az életét

szerintem meg gyújtóbombákra kéne, kipucolni a hatodik, hetedik, nyolcadik meg tizenharmadik kerületet
ahogy van
Na valamit, amit alig merek elmondani:
én sok Demszky után Tarlósra szavaztam. És az 1000-es különbséget látva köztük, azt mondhatom, nemcsak én fordultam pált. Világos, hogy Demszky 100%-ban megbukott. 450 MD egy nem megtérülő metróra? Vagyis a teljes bp-i útfelújítás költsége...? Hm. Kell itt vmit magyarázni?
"nem neztek rad szuros szemmel a kollegaid a cikk miatt?"

miért tennék?
Szerintem az a megagaz, hogy ez a nehany idiota volt a max amit a partok fel tudtak mutatni polgarmesterjeloltek cimen.

Nekem ne beszeljen senki, hogy tarlos jobb lett volna, az egy felkeszuletlen tusko pocs, eleg ha valaki figyelmesen figyelte a vele keszitett interview-kat, es megnyilatkozasokat. Nem is beszelve arrol, hogy ha valaki jar neha a III. ker fele, akkor tudja mirol beszelek, en ugyanis ott melozom.

Demszkaj is pocs, pont ua, mint tarlos, csak mas megvilagitasban. Ja es persze ot nem kellett bemutatni. Regen ki kellett volna mar pucolni innet a fenebe.

Itt nem lesz valtozas soha a budos eletben ebben az orszagban, mert akinek van egy kis agya, es erkolcsi tartasa, abbol soha az eletben nem lesz politikus.

Es itt van az alapveto problema.




"da2 2007.05.11. 10:00:35
cyrano, akkor elmagyarázom Jó lassan.
Demszky nem most lett ekkora fasz. Érted? nem elromlott, hanem mindig ilyen volt. Aki rá szavazott, az sajnos kiesett az IQ cenzuson, jövőre csak sms-szavazásokon vehet részt a Valóvilágban"
demszkáj egy orbitális csillagászati farok. ez eddig jó. na de aki demszkijrá szavazott, az IQ deficites? na ne, ezt te mind jobbos sem gondolhatod komojan. ebből következik, h a ki a maszopra szavazott az egy fallosz, aki a fityeszre az meg szuperintelligens? értem én h demszkáj nem a kedvenced, na de ez a véleményed egy faszság
demszkijrá - demszkájra
hát igen...

Jó lett volna jópár ilyen írás az önkormányzati választás előtt!
vaffanculo:

mér, szted értelmes ember?

az is milyen hülyeség, hogy "nemtuttam másra szavazni sajnos, csak demszkyre pedig farok, de a másik méginkább"?

ha nincs neked megfelelő jelölt, nem mész el szavazni és kész

aki a fideszre szavaz, annál gond van, aki az mszp-re annál meg méginkább

én egyikre se szavazok, ahogy lassan az ország fele se szavaz már senkire

nem kényszer a szavazás, nem is "muszáj, mert hazafiság"

ha mindenki ilyen intelligens és jól átlátja budapest problémáit, de kényszerítették, hogy demszkyre szavazzon, akkor értem a dolgot

de mivel ez szinte biztos, hogy nem igaz, így arra a következtetésre kellett jutnom, hogy nemnormálisbazmeg
Lesz OV TV, majd tőle megkérdezzük, hogy akkor most hogy legyen, merre tovább, padre? Mit tegyünk, uram? :D
Corry 2007.05.11. 17:43:42
Keletkezett egy szólás fúrófej ügyben, hát arra reagáltam éppoly rejtélyesen, amiképpen az utalás megfogalmazódott, azaz se füle, se farka. Semmi baj, elindítjuk szembe Évit és Zsuzsit.
Mindazonáltal még mindig nem tuggyuk, hogy Demszky buzi-e van for a better Magyarland.
z 2007.05.11. 19:43:27:

léccí, segíccs értelmezni a kommentedet:
"mér, szted értelmes ember?" ki, a demszky, vagy da2?
"az is milyen hülyeség, hogy "nemtuttam másra szavazni sajnos, csak demszkyre pedig farok, de a másik méginkább"?
ez télleg faszság. elárulom, nem szavaztam demszkyre, uis vidéki vagyok (bár nagyon közel bp-hez és oda járok dolgozni), de azé van fogalmam mi a fasz van bp-n. egyébként én is aszondom, h demszki egy pöcs.
"aki a fideszre szavaz, annál gond van, aki az mszp-re annál meg méginkább" hát ezt nem tom, mindenki döncse el maga ki a faszra szavaz. az h valaki kire szavaz nem feltétlenül minősíti őt
Nem hiszek a szememnek.
Ez egy nagyon jó írás,tele TWÁ-s humorral.
Grat!:)))
vaffanculo:

aki demszkyre szavaz, az értelmes-e

rendben, hogy te nem rá szavaztál, de rengetegen ezzel takaróznak, hogy "muszáj volt"
de nem az

az meg, hogy valaki ebben a politikai légkörben egyáltalán tiszta szívvel és meggyőződéssel szavaz, az már gáz
Szívesen elmennék egy olyan népszavazásra, ahol arról szavaznánk, hogy bizonyos tisztségeket, csak két választási ciklusig lehet betölteni. Ilyen lenne: közt. elnök, min. elnök, parlamenti képviselő, polgármester,önkorm. képviselő, és még pár poszt. Nem is ez a lényeg, hanem, h sose lesz ilyen népszavazás, mert nincs olyan erő aki végig tudná vinni kampánnyal. A parlamenti pártok pedig nem hülyék saját embereiknek korlátokat állítani.
z 2007.05.11. 23:32:18
"aki demszkyre szavaz, az értelmes-e" hát megin nem tom, h ez-e az értelem fokmérője, h ki hova szavaz. nekem is van értelmes ismerősöm, aki ovira szavaz, pedig én ki nem állhatom azt a fasz ovit:)
term-en nem volt muszáj d-re savazni, ez fasság. a tarlós lehet h jobb lett volna, de ez má tökmind1. valszeg sokakat riasztott a stílusa (bunkósága?), de voltak szimpi megnyilvánulásai is.
"az meg, hogy valaki ebben a politikai légkörben egyáltalán tiszta szívvel és meggyőződéssel szavaz, az már gáz "
na, ez igaz. most nem tudnék jóérzéssel savazni. de ha ez a politikai "elit" elhúzna a rákba, ki jönne hejettük?
OFF:
Jé, hogy mik vannak! Kitiltottak a magát a "Magyar Triatlon Szövetség Hivatalos Fórumának" nevező fórumról. Nem indokolták, hogy miért, de nagy valószínűség szerint azért, mert belinkeltem ezen szövetség egyik legeredményesebb duatlonistájának honlapajánlóját.
ON:
Üdv!

Árpád, minek a rövidítése a HRS? HMS-ről már hallottam, de HRS-ről még nem. Nem kötekedem, tényleg érdekel.
Condottiere: "minek a rövidítése a HRS?"

Hungarian Republic Ship. Lenne, ha volna ilyen.

(HMS: Her Majesty's Ship; USS: United States Ship; RFS: Russian Federation Ship.)
hát ezzel azt sikerült bebizonyítani, hogy ők hülyék, mint a segg.
Ja látom, h megszólítattam:
Szóval, azon már rég túl vagyok, h a MSZP szavazók értelmi képességein merengjek (elkúrták 50+4+6évig), tudom, h balról ez másképp látszik, ez van.
De Demszky egy fallosz volt régebben is, sztem Pascal bármit mond.
Vagyis, eddig se csinált semmit, az adriai pónik se ebben a ciklusban voltak, mostmeg télleg extrem magasságokba emelkedett.
www.youtube.com/watch?v=QuU1QEQZKWY

Ha ez a videó nem győz meg mindenkit, hogy Demszky mindennél jobban szimbolizálja ezt az elkúrt, nyugat után görcsösen loholás közben önmagát arconköpő, megalázó országot, amin Európában csak azért nem röhögnek permanensen, mert a létezése teljesen irreleváns innen 300 km-re, akkor nem tudom mi lenne az.
Én szeretném ha Demszky maradna!
Az hogy Demszky 20 évet fog eltölteni ott, ahol, leginkább a Fideszt és az MSZP-t minősíti. Előbbi nem állít erős jelöltet, mert az sérteni Viktorka érdekeit, veszélyes lenne rá, utóbbiban pedig túl sok lenne az egymással marakodó jelölt, épp ezért inkább egyiké se legyen...
Kedves Worluk!

Meglehetősen bő hete pünkt egyetértek azokkal, amiket írsz, úgyhogy nem is szólok hozzá. No de erről a mostaniról azért csak meg kell mondanom, hogy kivételesen jól sikerült.

Na, most megmondtam:

P/c
Ez a videó nagyon ütős, kísértetiesen emlékeztet Boratra. Náááááájssz!
Na betoltam a Subbára, hátha A mi Gáborunk is kimehet a demo után to Ámeerikááá, és rástartolhat Pamela Andersonra. Addig sincs itthon.
Speciel én, ha meglátom Demszkyt mindig hanyatt vágom magam, simán nem keresztbe rakom a lábikom, Ő olyan mint egy kurucos szabadcsapat, itt azt útszélin a lányok mondják is" ha ilyen uruk lenne, nem itt vernék a platot, minden pillanatukban azt a csodás mosoj parancsolatát lesnék" de itt ilyenek a lányok, mindent hisznek, oszt soha semmilyük sincsen, de visszatévedve, annak idején mint Danában, ez a budapesti dolog országos jelentőségű, dehát nem kell ezen túllátni, olyan fontosnak érezni, pont jól áll Demszky ennek a csodás budapesti létnek.
GGG77 2007.05.13. 14:36:03

A fidesz leginkább azért állított gyenge jelölteket, mert tudta, hogy úgysincs esélye...
süti beállítások módosítása