W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Parancsolat Nr. 8.

2007.04.10. 03:30 Tóta W. Árpád

Hogy miért nem érdemes olyan közönségesen manipulálni, mint az eggyel alább megénekelt Hír TV-műsor tette, arra remek példa ugyanaz az adás. A Célpont ugyanis két riportból áll, amiből az egyik volt a szcientológiás, a másik pedig a Hankook-földekkel foglalkozott.

Ugye, most arra is rávághatnánk kapcsiból, hogy ezek hazudnak, és a Hankook körül minden a legnagyobb rendben van.

Kár lenne.

Akárhonnan is nézzük, itt – inflációval együtt – pont egy tocsiknyi pénz úszott el, több mint egymilliárd forintnak örülhettek az úgynevezett Kormányközeli Vállalkozók. Kormányközeli Vállalkozónak lenni ma is gyöngy élet.

Hogy a GKM, tehát Kóka és a kormány ebben érintett volna, az egyelőre sanda feltételezés: a GKM sürgette és egyengette az ügyet, hogy lehessen gyorsan pózolni a gumiabronccsal – oppardon, azért, hogy munkahelyeket teremtsenek –, de hogy konkrétan ezt a nem túl hűséges kezelést leokézták volna, azt még majd meglátjuk. Mindenesetre ezek a vállalkozók pontosan tudták előre, hova telepedik a Hankook. Úgy néz ki, hogy az igazán karcos kérdésekre most a dunaújvárosi szoci önkormányzatnak és polgármesternek kellene válaszolni, ő azonban, ahogy a felvételen is látható volt, ettől inkább eltekint.

És ugyanott vagyunk. Az is lehet, hogy azért tekint el, mert attól tart, hogy akármit is mond, a szavait olyan riportban fogják felhasználni, amely szerint ő sátánista, és minden reggel embervért iszik. Mint ugyanaz a műsor bebizonyította, aggodalma nem alaptalan.

Ezért szar és alacsony hatásfokú a pártmédium.

Ettől azonban még ki fog derülni, ki mit kavart. Zoom out.

Ne lopj!

Ezt a négy évet, akármilyen hihetetlen fantasynek hangzik is, muszáj lesz minimális korrupció mellett végigcsinálni. Ebben a ciklusban nem lehet lopni.

Ez a ciklus arról szól, ugyebár, hogy nincs ingyenebéd. Pénzbe kerül minden. Pénzbe kerül a gyógyítás, pénzbe a vasút, az oktatás. Pénzből van a nyugdíj, a családi pótlék, minden pénzből van. És az a pénz nem az égből hullik, nem is az állam veri magának a pénzverdében, hanem mi fizetjük be. It’s the economy, stupid! Sok munkába fog kerülni, hogy ezt megtanulja mindenki, és álmából felkeltve is tudja. De nem reménytelen. Csak akkor válik reménytelenné, ha közben mindennapos műsor az, hogy egyeseknek a pénz mégiscsak az égből hullik, és ehhez nem is kell semmi más, mint Kormányközeli Vállalkozónak lenni. Akkor már nehéz lesz megmagyarázni, milyen jó is a szabad piac. Akkor aztán lőttek a rendszerváltás befejezésének.


Címkék: kóka reform hír tv korrupció

763 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2456640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt a négy évet csak akkor lehet megúszni korrupció nélkül, ha a kormánypártok elhúznak a sunyiba.

akik magyarázzák a bizonyítványt, mentegetik a védhetetlent
"Ezért szar és alacsony hatásfokú a pártmédium" mint Tóta
"Ezt a négy évet, akármilyen hihetetlen fantasynek hangzik is, muszáj lesz minimális korrupció mellett végigcsinálni. Ebben a ciklusban nem lehet lopni."

:-)

Egyrészt már csak max. három évet, az elmúlt egyben azért akadt ez-az, a dunaújvárosi földeken kívül is. Másrészt ez azért elég utópisztikusan hangzik, pl. a kórházprivatizációk még csak most jönnek, nem is beszélve a több-biztosítóról, ami éves szinten sok tízmilliárdos lenyúlási lehetőség (mint pár posttal lentebb utánaszámoltunk), meg jönnek az eu-pénzek is, amit valahogy szét kell osztani. Ezekhez képest ez a mostani ügy nudli.



Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, érdemes pl. ezen táblázatokba belekukkantani:

www.nfu.gov.hu/index.nfh?r=&v=&l=&d=&mf=&p=-letoltes_2007-02-23-rop.xls (558. sortól)

www.nfu.gov.hu/index.nfh?r=&v=&l=&d=&mf=&p=-letoltes_2007-02-23-hefop.xls (2397. sortól)

Sok százmilliós tételek "technikai segítségnyújtás" címen (felmérés, tanácsadás, ellenőrzés, elemzés, stratégia, kommunikáció, kampányszervezés, tanulmány, tehát egy csomó elég megfoghatatlan dolog, ami valószínűleg hasznos volt a project szempontjából, de lehet, hogy esetleg mégse, legalábbis nem annyiért...)

Nem akarok mazsolázgatni, talán egyetlen példa: "A Regionális Fejlesztés Operatív Program tevékenységének hatékonyságát értékelő és annak javítását szolgáló kutatási tanulmány" potom negyven millerért. Ehhez képest a tizenmilliós APEH szerverek első ránézésre a tök jó biznisz kategóriába sorolhatók... Nem akarok vitatkozni (pereskedni meg még kevésbé) Bajnaiékkal, de elég sok kamuszagú sor van abban a táblázatban (van pl. egy 116 milliós is, minden magyarázat nélkül).

Valami eszméletlenül nagy lóvé lehet a több-biztosítós rendszerben, ha a szadesz még a koalíciót is kockáztetná miatta.Ha lenne is, az hosszú előkészítést igényel, nem megy mintegy varázsütésre, ahogy Molnár úr elképzelte, hogy a lakósságot ne érje kár.
kerdeznek valamit Árpád... miért hiszel ennyire abban, hogy a jelenlegi kormány tényleg változtatni akar/fog? (tehat nem fognak hazudni,lopni? :) )
ok, hogy a miniszterelnoknek kuldetestudata van ami onmagaban nem lenne rossz, csak valahogy nem bizom azokban akiknek nincs...(benne se mert nem ertek egyet az elveivel, de ez most nem tema, fogadjuk el, hogy o egyedul jot akar :) )
A lopás és a korrupció a kormányok természetes állapota, nemcsak Magyarországon. Azért van Halliburton meg Blackwater Ámerikába is.

A korrupció nem a kormány belátásától fog csökkenni, hanem attól, hogy hiteles sajtó van és a közvélemény elvárja, hogy az ilyesmiért felelősségre vonják, akit kell.

Ha kormányra kerüléshez sok pénz kell, mert a nép arra szavaz, aki többet költ marketingre, a sok pénzt meg úgy lehet megszerezni, hogy a cimbik odaadják nekem hitelbe a kampány idején, amit én kormányra kerülve majd meghálálok nekik a húsosfazékból, a felelősségrevonástól pedig csak a legnagyobb idiótáknak, vagy a kegyvesztett áldozati bárányoknak kell félniük, akkor ez a rendszer kitermeli magának azt a fajta politikust és azt a fajta pártot, amit itt látunk magunk előtt.

Hasonlóan: az orvos hibája a hálapénz? A polgár hibája, hogy az adócsalás/adóelkerülés nemzeti sport Magyarországon?

Részben, de a kultúra és a rendszer olyan igazából, hogy ezt a fajta viselkedést jutalmazza.

Nemcsak Magyarországon van ilyesmi, de nálunk azért még rosszabb a helyzet, mint nyugaton.
TWÁ 2007.04.10. 03:30:
"Ezt a négy évet, akármilyen hihetetlen fantasynek hangzik is, muszáj lesz minimális korrupció mellett végigcsinálni. Ebben a ciklusban nem lehet lopni."

Elméletileg valóban muszáj lenne. Árpád, őszintén, a szereplők előéletének ismeretében mennyi esélyt adsz neki, hogy a gyakorlatban is így fog történni?
GABO 54: több-biztosítós modell?
biztos van benne rengeteg lé. de azért ne üljünk föl a demagógiának.
Sztem arról szól, hogy aki többet tesz be a közös kalapba, többet is vehessen ki belőle. Én pl biztos több tb-t fizetek mint akárhány szabolcsi falu teljes kisebbségi önkormányzata (+ az összes általuk képviselt polgár), és még azt is meg merem kockáztatni, hogy dolgozom is annyit, mint a fentiek együttvéve. Ne róják már fel nekem, hogy nem szívesen feküdnék velük egy sokágyas kórteremben, meg nem állnék szorosan mögöttük sorban az sztk-ban. Ha a több-biztosítós modell (verseny?) ehhez a kívánt helyzethez közelebb visz, akkor részemről OK.
Még ha azzal is jár, hogy Kóka szállítja hozzá az összes software-t. Az ÁLEF (Állami Lopás-egyenértéki Faktor) ugyanis általában nem haladja meg az 1-2%-ot, ami engem ebből a szempontból nem érdekel. Amúgy persze bosszant.
Ja, soha nem szavaztam az szdsz-re, őskori fideszes vagyok...
Az első kommentekből kiderült, hogy a pártmédia azért mégiscsak hatékony :(
Nem valószínű, hogy pont most fog megszünni a korrupció. Minden átalakítás nagyszabású, és minden ami nagyszabású, pláne, ha nehezen átlátható vonza az opportunistákat. Ez magas labda, le csapják.
Ha valaki meglát egy bőrőnd pénzt az utcán, pont ő fogja ott hagyni?
Ez tényleg fantasy.
Épül a metró, épülnek az autópályák, erős a gyanú, hogy lesz kormányzati negyed, és biztosan lesz még egy-két hasonló volumenű beruházás. Árpi, te kurvára naiv vagy, ha komolyan gondolod azt, amit leírtál!
Ez a Hankook-ügy olyan, mint az alkoholistának az utolsó pohár: "Na még ezt az egyet utoljára megiszom!"
Az egész akkor történt, amikor tudták már, hogy sz.r van a palacsintában, valahogy össze kell hazudni a választást (nehogy az a fasiszta-antiszemita Orbán kerüljön hatalomra, mert nála minden jobb, még ha hazudjuk is, hogy jobb), de még utoljára nyúlunk egyet.
Senki nem hiszi el, hogy többet nem lesz ilyen. (Félreértés ne essék: Orbán regnálása esetén sem hinném el.)
A kommancsnak és a szadeszosnak génjeibe kódolt a lopás parancsa.Nem is tudna másként élni.Ez van sajnos.
A cenzor működött.
Kezdenek egyoldalúvá válni a cikkek. Az előző két kirohanáshoz képest (Hörrtévé, Helyreigazítás) ez a cikk olyan jóságos nagypapásra sikeredett. Kedves unukám, hát nem szabad ám lopni a boltból. Te olyan kis aranyos fiú vagy, na jó akkor legközelebb ne csinálj ilyet..
A szomszéd kölyke meg egy bugris tahó, mert a múltkor is csúnyán beszélt.
Olyan ez a cikk az előzőkhöz képest, mint mikor a Bolgár úr beszól az MSZP-nek.
Nem a bazmegolást hiányolom innen, hanem a másik oldal faszságainak leírásában tartom túlzónak, ehhez képest.
Bizony én messziről jöttem, és mint ilyen mondhatnék amit akarok, de ennél nagyobb demagógiát rég hallottam. Árpi, mi lenne, ha Te megkérdeznéd, hogy hogyan volt, majd utána tennél ilyen kijelentéseket.
De mi köze ehhez az esethez O.V.-nak és a hírtévének? Semmi. Ez egy remek alkalom volt a manipulálásra. És most, kedves Árpi Te manipuláltál.
Mondom, hogy müködik a pártmédia. Ha arra nem is jó, hogy tájékozódjanak az emberek. De hát nem is arra kell. A végén még elkezdenének gondolkozni, és hát kell ez nekünk? A végén még nem ránk szavaznak.
Végtelenül kiábrándító, ez az állandó álnaív hozzáállás.
Mi a fasz van itt? Mindenki, igen mindenki kihasználja a helyzeti előnyeit. Aki nem, az elmeállapotát tekintve beszámíthatatlan, vagy már réges régen megfeszítették. Ezek megítélésében mérlegelendő, hogy sokat vagy keveset keres? Hogy neked vagy nekem is jó lett volna valamire az a pénz? Esetleg mindannyiunknak? Ugyan már, ha ezen a szinten kezdődik az önbecsapás, akkor nagyon nagy bazmeg van itt.

Természetesen azt az ügynököt, péket, autószerelőt, tanárt, orvost, politikust nem választjuk újra és újra, aki ezen irányú tevékenységét már a saját gyomrunk számára elfogadhatatlanul teszi. Ettől még teljesen egyformák vagyunk.
Azért van igazság TWÁ szavaiban. Egy szoci miért nyilatkozna a hírtévének? Pláne, ha korrupciógyanús helyzetben van? Ő onnan csak vesztesen jöhet ki, akár bűnős, akár nem, olyat kap, hogy megemlegeti.
"Ezért szar és alacsony hatásfokú a pártmédium."
"Nem azt figyelem mit mond, hanem azt, hogy ki mondja." No ezért nem jó egy dögkútból kosztolni.
Az ABC (AntiBolsevista Comitee) tagjainak üzenem: Nem csak a hülyeség, a korrupció is pártsemleges.
sga: "Árpi, te kurvára naiv vagy, ha komolyan gondolod azt, amit leírtál!"

Nem naív, szadeszes. Pontosan ugyanazt csinálja, ami miatt olyan jólesően fikázta a hírtv-t: manipulál.

Beren: "Kezdenek egyoldalúvá válni a cikkek."

Még ha csak kezdenének. Sajnos már elég régóta ilyenek. Bármit mond/tesz/gondol az ellenzék, h*lye. Illetve a Zorbán a h*lye. Egyáltalán, bárki bármit csinál, a Zorbán a h*lye. Mindenről Zorbán tehet. Ez a lényeg, ezt kell mindenkinek a fejébe vésni. Nem baj hogy Zorbán már 5 éve ellenzékben van, a lényeg hogy a föld alatt legyen inkább. Amíg ez a kívánatos helyzet nem áll elő, addig az összes ballib megmondó (pl. twá) ezt fogja sulykolni. Nem tudom hogy ezek után mi bajuk van az imádkozással...
Önmagában a korrupció valóban elterjedt, mondhatni általános jelenség a nyugati típusú demokráciákban. Ami Magyarországon olyan elviselhetetlenné teszi ezt a jelenséget az az, hogy nálunk az egész politikai és gazdasági élet erre épül, ez a meghatározó eleme.
A legkatasztrófálisabb következmény, hogy nem a kötelező jellegű állami fejlesztésekből, tenderekből nyúlnak le valamennyit, hanem eleve olyan tendereket írnak ki, hogy lopni lehessen. Ez a fő cél és nem a fejlődés, a társadalmi igények. Ezért duplán semmizik ki a népet. Pl. digitáblák a romos iskoláknak.
Sőt tovább megyek. Sok szükséges reform azért nem született meg, halogatódott, mert a tisztelt polelit azzal van mindig elfoglalva, hogy hogyan elégíthetné ki klientúrájának igényeit, törlessze a kampánytámogatásokat. Ehhez jön még, hogy állásokat, pozíciókat osztogatnak egymásnak, a klientúrának, ami a hozzánemértés melegágya.
Azért nyugaton döntően működik az ország, fejlődik a gazdaság. Megengedhetik a korrupció luxusát.
A másik tragikus következmény, hogy ez a korrupció által turbózott vállalkozói szféra nem a szabad piacgazdaság, a kereslet-kínálat szabályai alapján működik és ennek negatív hatásai vannak a gazdaság egészére is.
Ördögi kör ez, amiből nem könnyű kilépni, de úgy látom, hogy a jelenlegi kormány még csak kísérletet sem tesz.
Kóka János és Gyurcsány Ferenc pártvezérré választása is egyértelműen jelzi, hogy a pártoknak a zseton fontosabb az elveknél.
Hm. Kezdődjék minden reggel mindenkinek kellemes kosztolással az állami pénzekből.

Drága Árpád, gondolkodj csak: Itt van az egyik első ügy, ami a Kulcsár óta nagyobb port vert fel.

Letagadhatatlan a belső információ, letagadhatatlan, h nincs pályázat (bár tudjuk, h azokat sem a Gipsz Jakabék nyerik), és persze az ár-érték-szolgáltatás aránytalansága is.

Namost. Ez 1 (egy) ügy. Egyrészt : Lesz még itt bazmeg, másrészt: Kiemelt ember kiemelt projektjével történt.

Mit jelent ez?: Nos azt jelenti, hogy tkpp. nem érdekelte a tisztes díszes társaságot a sem lebukási kockázat, sem a várható médiavisszhang (még a friendly fire sem).

Tehát: már akkor tudták, h ez el lesz szépen fektetve. És el lesz. Ahogy a többi is el lesz.

Szeretném megjegyezni, h nem ez volt az utolsó, én máris többet tudnék említeni, amely kicsit büdös ( bár tudjuk, h a fövésben levő kelkáposzta szaga ugyan megtévesztésig hasonlít arra a bizonyos végtermékre, de nem biztos, hogy a bizonyos végterméket főzik...)

Szóval azt hiszem, egyet kell értenem azzal, h ez itten naivitás. A fenéket nem ognak lopni. Nincs az az ember, aki ezeket a csatornákat átlátja (persze az érdekelteken kívül) és nincs is esély arra, hogy utánaellenőrizzen.

Nincs t.i. független szerv erre, aminek hatásköre is lenne rá.
kukacka, NEM a korrupció nyugaton NEM meghatározó elem. MARGINÁLIS és ritka jelenség Magyaróhoz képest. Persze nyilván van. De ehhez képest, ami itt van, finom kávénénikék vasárnapi tereferéje.
parancsolat nr. 8.
NE LOPJ!

kiegészítés
FOLYTON...
Adjatok egy tollat, 15 percet, meg a Közbeszerzési törvényt. Milliárdokat spórolok meg nektek. Nuku túlzás!
proto:

Ne légy naiv. Ez nem azon múlik, hogy ki milyen pártállású. Ezek politikusok. Voltak és lesznek ügyek a jobboldalon is pont olyan gusztustalanok, mint amiről szó van. Pont ugyanúgy lopnak azok is, csak ők most nem egy nagy, hanem nagyon sok kicsi húsos fazék körül ülnek az önkormányzatokban.
Az államigazgatást úgy kell modellezni, hogy minden tagja potenciális bűnöző. Viszont úgy kell felépíteni a rendszert, hogy ennek ellenére egyik tagja se tudjon csalni/lopni/hazudni egyszer sem, csak a dolgát tudja tenni.

Ezt alaposan kidolgozott követelményi, ellenőrzési, büntetési renddel lehet megvalósítani, amit következetesen működtetni is kell. És itt igen nagy szerepe van a negyedik hatalmi ágnak is.

Egy példán keresztül: pl. egy postás, aki egész nap kp-val foglalkozik, lehet megrögzött tolvaj is. De ha a munkaidő végén el tud számolni fillérre, semmi gond, jó munkaerő.
Látod Bélám, ezt nevezem én balos újságírásnak.
Egy ekkora, egetverő tolvajlás láttán ejnye-bejnyézel egyet, kicsit megsimogatod a buksijukat, hogy ezt, ennyyre nyiltan azért nem szabad ám gyerekek, ha 2010 után is ti akartok lopni.
De ha ugyanez egy jobos kormány idején történik, a dögkutazástól, a köpködéstől, a bunkó magyar, tolvaj, körösztény mélykultúra világgá üvöltésétől a halottak is fölébrednének.
Hányinger.
Wonderland:
pontosan ezt írtam, olvasd el még egyszer!
play_off,
Abszolút igaz, kesztyűs kéz esete forog fenn, a lá Heti Hetes.
Ami a Hírtevés felvetést illeti:
Mindenki tudja, hogy a Htv párttévé. A rajongó tábor úgyis elhiszi minden egyes szavát, akár igaz, akár nem. Az ellentábor egyetlen szavát sem hiszi el, akár igaz, akár nem.
A maradék értelmesebb nézők meg úgyis rendelkeznek azzal a képességgel, hogy más forrásokból is tájékozódjanak.
egyébként önkormányzat szinten még az is mindegy, hogy balos vagy jobbos a város (falu, akármi), mert a városi tv-ben látható kis kamuviták után jön csak a lényegi rész, hogy a megpályázott pénzekből melyik választókerület képviselője mennyit kap... aztán az már tök mindegy, hogy a képviselő fideszes vagy mszps. legalábbis nálunk így megy, de nem hiszem hogy kivételek lennénk.
Abban tök igaza van W-nek, hogy kell egy független, de legalábbis hiteles oknyomozó újságírás ide, mert különben nincsen társadalmi ellenőrzés és burjánzik a korrupció. Abban is igaza van, hogy egy nyiltan elfogult tévében nem lehet hiteles oknyomozást folytatni, mert nem tud akkora erővel átütni a köztudatba, amekkorával kéne.
Ez a meglátás nagyon üdvös... Nade! Most képzeljük el, hogy X nagyon-nagyon kemény oknyomozó újságíró, és jól körbejárja, hogy melyik MSZP/SZDSZ-es politikus hogyan korrupt és hol nyelik le a nagy állami pénzeket a pártkampány finanszírozásáta.
Na most (azon kívül persze, hogy hagyja magát megvenni a Strabagtól és vidáman hallgat a Bahamákon a nyugágyban), mit tud csinálni? Melyik 'független', 'mértékadó' lapnál fogják megvenni a cikkét?
Tippek?
-----Ez a ciklus arról szól, ugyebár, hogy nincs ingyenebéd. Pénzbe kerül minden. Pénzbe kerül a gyógyítás, pénzbe a vasút, az oktatás. Pénzből van a nyugdíj, a családi pótlék, minden pénzből van. És az a pénz nem az égből hullik, nem is az állam veri magának a pénzverdében, hanem mi fizetjük be.----

Hát kedves árpika ez nem igazán így néz ki.
A nemzeti fejlesztési tervebn százmilliókat lopnak el, és "ahol nem lopnak", ott+ a saját gazdasági elitjüket támogatják már nem is titkoltan. Pedig ezekre az "adócsaló kisvállalkozásokra" is ráférne évente legalább egy Hankooknyi támogatás.
Plána, ha azt vesszük alapul, hogy a költségvetésbe befizetett adók 70% át ezek a kis és középszerű vállalkozásoknak köszönhetjük.
Szóval árpika a ciklus legnagyobb lenyúlója bajnai gordon cukros bácsi "lesz" illetve már az.
furcsány gerinc bácsi + erősíteni próbálja a munkatársak hűségét egy kis időközi extra 20-25% -os fizetésemeléssel. /lásd államtitkárok/
Tetszik érteni?
Mindenki, aki fikázza a cikket: Szerintetek mit kellett volna irnia? Ha véresen habzó szájjal üvölti hogy "Hankook monnyonle", vagy ilyesmi akkor jobb? Akik útálják a szoci-szadesz-kormányt, most jobban fogják szeretni? Badarság.

Play off és akik nem látják a fától az erdőt: A reformokat végig kell vinni, különben 5 év múlva újra lehet írni a földrajzkönyveket, nevezetesen, hogy a Balkán a Kárpát-medencébe költözött, miközben a Román Puma meg a Szlovák Puma európa új középpontja, az új kelta tigris. És a reform a legfontosabb része az ún. szemléletváltás, ami persze nem megy egyik napról a másikra, és amíg a vezető garnitúra ilyen "jó" példákkal jár elöl, addig nem is fog. Az igazi az lenne, ha most jönne egy jó kis feljelentés és az ügyészség szépen rászállna az ügy szereplőire. Kör bezárva, loptál, lecsuknak.
Hát szerintem aranyosak a csótányok rajta. Azért erre az "undorítóságra" még rágyúrhatnál.
:))
Egyébként miről szól?
Van egykét városi legenda:
1. a szocik nem komcsik
2. a szocik értenek dolgokhoz
3. a szocik mostantól nem lopnak

Sajnálom,h ilyen "partizán" véleményt kell nyomnom, de a "mostantól nem lehet lopni" csak egy gúnykacajt hoz ki belőlem.
És basszameg az a legnagyobb tévedés, h _ebben_ a ciklusban. Mostantól. Hát bazmeg már lassan 1 éve van ez a kormány, és vmi bizonytalan eü. elbaszós álreform. Mert ugye azt ne gondoljuk, h ez az ellátórendszert alapjaiban gondolja át, a valós problémákkal foglalkozva- meg_reformál_ bármit is.
------SzigMa 2007.04.10. 09:53:25
Abban tök igaza van W-nek, hogy kell egy független, de legalábbis hiteles oknyomozó újságírás ide, mert különben nincsen társadalmi ellenőrzés és burjánzik a korrupció. Abban is igaza van, hogy egy nyiltan elfogult tévében nem lehet hiteles oknyomozást folytatni, mert nem tud akkora erővel átütni a köztudatba, amekkorával kéne.-------


Hát én már 17 éve várok egy olyan újságíróra aki frankón megírja az igazat. Eskűszöm, hogy az elején még anyagilag is szívesen támogatnám.
És felületnek + bőven elég lenne egy blog. A blog hírdetését az index főlapjára + összedobjuk. Úgy is csak az első kirobbant ügyig kell hírdetni, utána a média felkapná és eltartaná saját magát.
És hozhatna éves szinten 1-100 milliárd forintot.
Vagy talán alá is becsültem.
Teoretikus kérdés: ha a bíróság majd elítéli az ügyletben részt vevőket, akkor születik egy kicsit "odacsapósabb" cikk is?

Na, nem mintha az bármennyire is lemosná Árpikáról az egyoldalúság vádját...

Komolyan olyan a stílus, mintha genetikailag képtelen lenne keményen fogalmazni, ha a kis kedvenceiről van szó. :)
Az igazi az lenne, ha most jönne egy jó kis feljelentés és az ügyészség szépen rászállna az ügy szereplőire. Kör bezárva, loptál, lecsuknak.


Az ügyészséget a mindenkori politikai hatalmi rendszer irányítja.
Ott igazságot ne várj, csak sajátos /elfogult/ jogsolgáltatást.
Kötelező köröket, felelősségre vonás nélkül.


Lótomi: Senki nem vonja kétségbe a reformok szükségességét.
De! Jelenleg megkérdőjelezhető, hogy valóban reformok-e ezek, esetleg csak pénzkivonás keltette deformok. Fletóka maga is elismerte - nem is egyszer - hogy még nem látja a végkifejletet, azt, hogy hová szeretne eljutni a reformjaival. Csak rövid, max. középtávon gondolkodik. Épp a kormánytagok azok, akik nem látják a fától az erdőt. Ez gáz.
Kedves Lótomi!

A "reformok" végigviteléhez elengedhetetlenül szükséges Orbán beteges gyűlölete is (lásd Mszp vezérkar, lásd Tóta Árpi).

És a gyűlölet mellett persze elengedhetetlenül szükséges eme gyűlölet mindennapi megfogalmazása (lásd Mszp vezérkar, lásd Tóta Árpi).
Nevetséges, ahogy blogján, görbe mutatóujját felemelve és szemüvegén keresztül élesen, a kamerába pillantva Árpád szerényen figyelmezteti a kormányt, hogy a nyílt lopás azért nem illene az imidzs-be a következő 3 évben.
galaktikus muhaha, hogy egy "mavo" nevű felejthető klasszikust idézzek.
A Hankook ügyről csak annyit, hogyha a hirtv által hivatkozott papírok és szerződések valóban ebben a formában léteznek, akkor itt megint lenyúltak egy nem kis állami tulajdont illetve nyereséget. Állami alatt azt értem, hogy a "miénk", vagyis Dunaújváros városát illette volna az a nyereség, ami az ingatlanügyleten keletkezett. És amitől a polgármester közreműködésével elesett a város.
lótomi, a balkán nemhogy itt van, inkább helyetcserélt velünk, ugyanis románia, bulgária pillanatnyilag sokkal gyorsabban fejlődik, mint országunk...
TWA, kezd Majakovszkij hangulatom lenni, mikor olvaslak.
off
Tragédia, hogy milyen sokan vannak itt akik alapvető szövegértéssel nem rendelkeznek. Lassan kár lesz kommenteket olvasgatni.
on
az igazán genyó csúsztatás a cikkben, ahogy a dunaújvárosi polgármester vislekedését mentegeti TWÁ, mondván:
hiába nyilatkozik a hirtvnek bármit, ÚGYIS kiforgatják a szavait.
Azért ilyen nincs.
Ha kiforgatják, ha hamisat állítanak bizonyíthatóan, akkor pereljen, követeljen cáfolatot, sírjon a nol.hu-n.
De ez a viselkedés több, mint gyanús. Egyrészt, közéleti szereplőként, tájékoztatási kötelezettsége lenne, nyilván, akár választói is, Dunaújvárosban is nézik a hirtvt. Másrészt itt nem otthonszülés-csendesszülés a téma, hanem kőkemény milliók, meg szerződések, aláírásokkal. Erről azért nyilatkozni kéne, legalább annyit, hogy: "csókolom, ez az egész egy hamisítvány". De ha jól emlékszem, ilyesmi nem hangzott el, csak hogy őt nem kereste meg a Magyar Nemzet.
Mintha ez egy érv lenne. A tényfeltáró újságírás ellen.
Erre képes azt írni TWÁ, hogy

"És ugyanott vagyunk. Az is lehet, hogy azért tekint el, mert attól tart, hogy akármit is mond, a szavait olyan riportban fogják felhasználni, amely szerint ő sátánista, és minden reggel embervért iszik. Mint ugyanaz a műsor bebizonyította, aggodalma nem alaptalan. "
hehehe. ugye a polgármester már előre látta a vele készült riportot bemutató célpont második részét...
Mert ha ez a polgármester csak olyan sajtótermékben jelenik meg, amelyik eddig még sosem csúsztatott, nem tudom, hogy nyert választást.
Árpád, hol vagy?
hhh (ex kaarmeenhetki) · hhh.b13.hu 2007.04.10. 10:28:18

Tök igazad van!!!!!!!!!!!!!!!
W-nek ez a cikke nálam egyenlő szinten van Fletó Őszödi beszédével. Nem tudom ez volt-e a cél, de totál leleplezte magát, aminek én csak örülök, mert úgy vagyok vele, mint Árpi a bibliával, nem kifejezetten hiszek neki, de azért elolvasom. Kívánom neked Árpád, hogy Te is kapj egy ilyen bizonyítékot arra, hogy a pokolban 5ezer fok van, mint amilyet én kaptam most arra, hogy kurvául nem vagy pártfüggetlen. De remélem legalább jól élsz!
gabo54 2007.04.10. 05:07:03

Mint minden biztosításban, ebben is nagy pénz van. Pláne, ha az eddig befizetett összeget figyelmen kívül hagyva, az "már elfolyt" dumával újra kell kezdeni az egészet. Azt azért látni kell, hogy az ezerötszáz milliárdos kassza 1-10%-os lenyúlási lehetősége egy igazi mézesbödön. A rendszerben pedig ennél nagyobb a mostani pazarlás. A többiztosítós rendszerben eleve megszűnik a befizetés nélküli emberek ellátása. A lepukadt megyék, illetve területek lakói, ha szeretnének se tudnak befizetni. Az önkormányzatok, és az állam majd kitalálja a szükséges minimum intézményét, amiben majd max. felírnak valami olcsó gyógyszert, de a háziorvosi ellátás, és az egyszerű életmentés felett már nem jár semmi. Ebből következhet, hogy a valóban állásban levők befizettett pénze, a csak nekik járó orvosi ellátás felett megmarad a biztosítónak. Ez nem lesz piskóta, mert a jobb körülmények miatt, jóval egészségesebb is ez a réteg.
Röviden: Az állammal majd kifizettetik külön a szegények ellátását, a gazdagabbakon meg marad haszon busásan.
hhh.: végül is az is egy nyilatkozat, hogy "nem nyilatkozom". Vagyis nem óhajt élni a cáfolás lehetőségével. Ez már fél beismerés.
:))
hhh! Már ne haragudj de TWÁ nem menteget senkit! Csak annyit írt, hogy aki nyilatkozik a HTV-nek, szembesülhet azzal, hogy esetleg le scientológusozzák, vagy egyéb szart rásóznak magyarázat nélkül. Ez tény, abban a szarbasn ez megtörténik naponta, hogy híreket beolvasnak, mindenféle forrás nélkül, komment nélkül tényként tálalva. El vagy tévedve...
Lebowski,ű
Akkor ez a post most a HírTV-ről szól már megint, vagy a Hankook-botrányról?
„Melyik 'független', 'mértékadó' lapnál fogják megvenni a cikkét?”

MaNcsék biztosan ...
szelsokozep.freeblog.hu
Ajtony:
Azért arról is meg kell emlékeznünk, hogy a Mo-i fizetések messze elmaradnak a nyugati átlagtól. Naivitás azt képzelni, hogy a magyar átlagbérből fizetett TB-ből majd Schwarzwaldklinik lesz majd itten. Muhaha.
travis,

„Akkor ez a post most a HírTV-ről szól már megint, vagy a Hankook-botrányról?”

Cím mond valamit?

A Hír TV-nek odabökés pedig jogos. Ha kibírnák, hogy nem írnak hülyeségeket, nem csak a törzsközönség figyelne rájuk ... bár tény, pártmédiának nem fontos, hogy új kuncsaftokat szerezzen ...
Lebowski35, ez nem csak abban a szarban történik meg, hanem gyakorlatilag mindenhol. Még csak nem is kell a hírtv-nek nyilatkozni: bárhol, bármilyen forúmon elhangzott és rögzített szöveget fel lehet használni ellened vagy melletted-akár ha a Horváth Ágneses példát vesszük, vagy a Kövér Zoltán, Mikola István beszédeiből 1 mondatot, vagy szóösszetételt kiemelő és azon lovagoló más médiát. Ki ezen, ki azon lovagol...
travis!
Mivan? Talán tilos reagálni egy kommentre?
Talán TWÁ nem éppen azt írja, hogy milyen fasza korményközeli vállakozónak lenni, lásd többek közt a hankook ügyet. Lehet, v. érdedmes nyilatkozni egy olyan TV-nek ami úgy sároz ahogy neki tetszik?

lebowski 2
twá igenis menteget. mert, mint újságíró, éppen az irányban kellene nyomást gyakorolnia a közéleti szereplőkre, hogy tájékoztassák a nyilvánosságot, és MINDEN, számukra éppen kényes/unalmas/fárasztó/kellemetlen stb kérdésre válaszoljanak.
Ám nem ezt teszi, hanem quasi támogatja-a hallgatást.
Régi szabály, hogy amiről nem beszélnek, az nincs.
Magyarországon éppen ez a felemás nyilvánosság a baj. Nincs igazából se törvényi, sem civil kontroll. Pedig ez utóbbinak, éppen a kellemetlenkedő újságírók lennének az egyik letéteményesei.
Árpád is valami ilyesminek indult - talán.
Sajnos tényleg kezd olyan lenni, mint amikor 98-2002 között a MN-t olvastam.
"Hátjó, van ez a kis Happy End dolog....deanépszabinepofázzon"

És ez a szerencsétlen Lótomi meg:
Ne felejtsük el, h a Pannon Pumát ki találta ki.
hhh: "bárhol, bármilyen forúmon elhangzott és rögzített szöveget fel lehet használni ellened vagy melletted-akár ha a Horváth Ágneses példát vesszük, vagy a Kövér Zoltán, Mikola István beszédeiből 1 mondatot, vagy szóösszetételt kiemelő és azon lovagoló más médiát."
Az előző postban nem szóösszetételről volt szó, meg felhasználásról ellene, hanem kő kemény HAZUGSÁGRÓL, manipoulációról!
Lásd kampány idején Deutch-Für: "Magyarország bekaphatja".
Bocsi hhh én mást olvastam ezek szerint. És kit ment? A kormányközeli vállalkozókat akiről ír, vagy a kormányt aki az előzőeket alkalmazza? Ugyan mitől védi? Épp leírja, hogy lopnak és jól tennék ha befejeznék akkor amikor itt pénzbeszedést indítottak.
Mitől lenne egy blognak az a szerepe amit te itt ("éppen az irányban kellene nyomást gyakorolnia a közéleti szereplőkre, hogy tájékoztassák a nyilvánosságot, és MINDEN, számukra éppen kényes/unalmas/fárasztó/kellemetlen stb kérdésre válaszoljanak.") írsz?
Írj olyan blogot te! :D
Ajtony, kukacka:

Ugye USA elkölti a GDP (43E $) 17%-át az eü.-re.

Magyarország (17E$) 6%át eüre. Eddig. A konvergencia program szerint 5.1et szabad. Ez a reform.

Nagyon fontos! Meg kell figyelni, milyen szabadversenyes kapitalizmust hirdet Kóka az eü,.ben.
PONT olyat, mint a Sulinetnél.

Legyenek biztosítók, de maradjon egy állami is, amelyik ellátja a szar eseteket. 0 bevétel, csak kiadás.
Lebowski, itt a vehemenciáról van szó (többek között), arról, hogy habzó szájjal ugrik minden jobboldali nyakának és simogatva dorgál adott esetben minden baloldalit.
Sziasztok!
Egy európai demokráciában:A média minden résztvevője hírt adna erről panamagyanús ügyletről (nálunk ez nem hír).
Egy európai demokráciában tizenhét év alatt, szinte lehetetlen lenne annyi közpénzt elsinkófálni egyetlen bírósági ítélet nélkül, mint nálunk (a jólértesült szerecsenmozsdatóktól várom a bírósági ítéletek jegyzékét, mert lehetséges, hogy csak én nem tudok róla).
Egy európai demokráciában: Nem létezik a "mi tolvajunk, jó tolvaj" eszme. Ott egy "szóbeli tanácsadói" szerződésért adott esetben sok évet kell ücsörögni (lásd: atomerőmű, pécsi önkormányzat, stb).
Egy európai demokráciában: A lakosság nem a pártszimpátia alapján ítél, és elvárja a korrekt vizsgálatot. Nem díjazza a körmönfont magyarázatot.
Egy európai demokráciában megkérdeznék azt is, amit Uj Péter szerdájában olvastam, miért a leglaposabb országban épült Európa leghosszabb völgyhídja. Mellesleg Árpi is előbb tűzte volna tollára az igen érdekes dunaújvárosi pajkosságot, mint azt, hogy HÁ otthonszülési terve és a sci összemosása mennyire galád dolog (mert az ugyan, de a súlya..)
Ja ezt mondom én is. Reform helyett elvonás okozta deform.
Pimpa! Tóta egy blog írója, mé ne lehetne balosabb, mint jobbosabb, mé ne lehetne ateistább, mint vallásosabb? Ez blog nem újság jónapot!
nem a patkamérlegezést hiányolom, de legalább fusd át nagyjából, ha valamit leírtál, és ne hagyj benne ilyen rettenetes egyenetlenségeket...
Meg én aztat szeretném egyszer látni, h "igaza van, a Népszabadságnak nyilatkozzon???? A Teller-levél után???"
Vagy a 168 órának? A Chirac interjú után?"
Lebowski35 2007.04.10. 11:00:06
Pimpa! Tóta egy blog írója, mé ne lehetne balosabb, mint jobbosabb, mé ne lehetne ateistább, mint vallásosabb? Ez blog nem újság jónapot!


És miért nem lehetne csak "spontán" kiegyensúlyozott és pártatlan?
Kedves jobboldali barátaim, tessék észrevenni, hogy TWA-nak sikerült előkaparnia a rárakódott rengeteg trutymó, plebejus, és elkergetni alól a legendás keresvekeresett Konstruktív Ellenzéki Alternatíva, (ld. megváltó szent grál) egyik pontját.

Tekintsünk el most olyan részletkérdéstől, hogy a polgármesternek bizony illene előállni és elmondani az igazát (ha nem teszi, az olyan, mint amikor a doppingváddal illetett sportoló autóba vágja magát, eltűnik, mer őt ott szekálni fogják). Erre nincs mentség.

Visszatérve, bizony ott van az ellenzéki programban, és bizony nem ördögtől való a "hitelesség visszaállítása a kormányzatban". Aminek csak egyik módja az azonnali lemondás, ha van rá más mód is (erős mosdatás súrolókefével, például) akkor tessék úgy csinálni.
Megdőlt bizony a kormányzás tisztességébe vetett hit. Ez a kormány felelőssége, a kormány feladata. Nem menti fel őket ezalól az sem, ha időnként Viktor mindenféléket beszél.

Van oka és alapja a dunaújvárosi ügytől eltekintve, a bizalom megrendülésének. Sulinet. Öszöd. Államháztartási adatok. Balatoni nyaraló.

Ha csak lemondással megy, akkor úgy. Ha megy másképp is, menjen. Viktorozni, még ha van is alapja, nem elég. Jótékonykodni szintén nem, ezt a búcsúcédulák óta ugye már tudjuk. A "másik oldalon bezzeg mi van", az kifejezett böszmeség. Tessék ezellen tenni. Végre már. A kormányzat hitelességének visszaállítása. Alig várjuk.

A gyurcsánytakarodj, az primitív. El lehet ezt mondani szebben, másképp, így is, ld. fenn.
lebowski
nem véd senkit, hanem a polgármester hirtv felé tanusított magatartását mentegette a maga érveivel.
A kormányközeli vállalkozókat nem mentegeti. csak javasolja, hogy csinálják finomabban.
nem olvasol figyelmesen sem TWÁ-t, sem engem.
A baj éppen az, hogy ezzel a magatartással éppen olyan silány pártújságíróvá alacsonyítja le magát, mint amit a hirtvsekben lát illetve megvet.
Nem volt célom megszabni, hogy Árpád mit írjon a blogjában. A "kellene" szóval csak egy általam ideálisnak tartott állapotot akartam leírni. De való igaz, jobb lett volna az "illene" szó.
Lebowski, akkor viszont eljutottunk arra a közös véleményre, hogy ez egy olyan blog, ami inkább az indulat levezetése Tóta részéről, mintsem bármilyen jobbító szándékot tartalmazó intellektuális teljesítmény? :)
Ajtony 2007.04.10. 10:58:47
----Egy európai demokráciában tizenhét év alatt, szinte lehetetlen lenne annyi közpénzt elsinkófálni egyetlen bírósági ítélet nélkül, mint nálunk ----


Ez is helytálló és elgondolkodtató!!!
A polgármester beszélt a Napkeltében, mit akartok?
bizony, Pascal, itten már az van, hogy le is lehet mondani. elsősorban a dunaújvárosi garnitúra látszik sárosnak, nem kicsit, ti. másfelé se igazán magyarázkodtak.

illetve nem, lemondani magától nem szokott senki. de rá lehet venni. régóta mondom, hogy a korrupció ellen látványos perekkel és egyéb büntivel lehet fellépni, máshogy nem.
Jah. Egy blog, amit az index.hu címlapról linkel kiemelt betűtípussal.
a. én eddig azt hittem, h általában az újságírók, még a Népszava vagy a Demokrata írói is, legalább azt hiszik magukról, h az igazságot írják, ergo függetlenek.
Ergo rá szabad mutatni, ha mi az olvasók nem így gondoljuk.
b. Teedubya halmozottan így gondolja magáról. Néhanéha ideid-odais csap, az igaz.
(Vö: Se ide nem, se oda nem
Fütyöl a madárka, hanem
(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
(Bal felől üt) s nekem fütyöl)
c. neki is az a jó, ha megjelennek a dühödt jobberek és támadnak (unk) az generálja a commenteket.
Pimpa et al: ez itt nem a közszolgálati tévé. nincs semmiféle előírás. az én menedzserem bensőmből menedzsel.
Ostobák vagyunk, és másodvonalas oppurtunista senkiket juttatunk az önkormányzatokba pártszimpátia alapján. Ráadásul feleslegesen sokat feleslegesen sok önkormányzatba. A pártoknak valahogy meg nem sürgős a számokon vátoztatni.
Höröghetük, ha egyik párt sem lép fel a racionalizálásért. Talán pedig nyernének vele szavazatot.
Addig marad a korrupció. Mindenhol.
Kirakat perekkel!!!!!!
Azért például a Hírszerző fogalmazás-technikája (különös tekintettel a címalkotás művészetére) is megérne egy misét.

Lásd a legújabb gyöngyszem:
- "Reform-áldozat": saját felelősségére hagyta el a kórházat a mindszenti férfi
Lebowski35 2007.04.10. 10:49:02

Pont egy évvel ezelőtt miket is írt a sajtó nagy része?
Ha már tömény hazugságot említesz...
Nem kenyerem a HÍR-TV védelme, de minden médiacég a célközönségének megfelelő módon tálal.
Akár a Népszabadság, akár a MN csak akkor tudja megtartani az előfizetőit, olvasóit, ha nekik ír. Ugyanez elektronikusban is a helyzet. A célközönség igényei szerint kell dolgozni. Az RTL megoldotta részben, Fábri Sándor is van, 7i7-es is van (mondjuk utóbbi lassan ATV-re való).
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 11:06:58
illetve nem, lemondani magától nem szokott senki. de rá lehet venni. régóta mondom, hogy a korrupció ellen látványos perekkel és egyéb büntivel lehet fellépni, máshogy nem.

Tőled ekkora naívságot még nem is láttam leírva.

És Princz Gábor alias postabank, vagy tocsik marika?
Engem csak az idegesít, h ez a Hankook ügy olyan régóta bűzlött. (Nem csak szó szerint)

tz: hát épp ezt mondom, h nem úgy. azok egyébként csinos alkuk voltak, nem is perek.

mindig meglep, h van még, aki 7i7-est néz, időnként eszembe jut, hogy meg kéne nézni és írni esetleg, de sose bírom ki.
Najó. Ez egy nagyon jó téma lenne. Korrupció. A kicsitől a nagyig. A rendőr-orvos-tól a közbeszerzésig. Példák, javaslatok.
Mekkora károkat okoz?
Hogyan tüntessük el?

Érdekes akkor Kedves da2, hogy miért vagyunk akkor itt "jobbosok". Talán mert itt aránylag egy-két őrülttől eltekinte értelmes "balosok" vannak, vagy mert unalmas máshol a "sajátjainkkal" egyetérteni? Engem régebben kinyomtak mind a jobbos, mibd a balos csetekről, kommentelhető lapokról hol náci voltam ,hol komcsi. Haverok szerint nemzeti-anarchista.
Méghogy "ezt a négy évet, akármilyen hihetetlen fantasynek hangzik is, muszáj lesz minimális korrupció mellett végigcsinálni. Ebben a ciklusban nem lehet lopni."
Egyszerűen iparosították a lopást. Már nem is vesszük észre pedig itt van a szemünk előtt.
Csak egy apróság:
NKTH
MECENATÚRA (MEC) pályázat keretében támogatott pályaművek - 2006.
www.nkth.gov.hu/main.php?folderID=486&articleID=5194&ctag=articlelist&iid=1
4. témakör: a kutatás és innováció fontosságának tudatosítása és eredményeinek terjesztése
Októberben:
A fejlődés fókuszában AGRO TV-ATV Első Magyar Magántelevíziós zártkörűen működő, Részvénytársaság 12 000 000 Ft. Szélerőmű az alternatív energiaforrás Hadar Gold Kft. 12 000 000 Ft.
Szeptemberben: ÚJ ENERGIA AGRO TV-ATV ..12 000 000 Ft
Augusztusban: Energia Plusz Hadar Gold Kft 12 000 000 Ft

Kik is nyerték el röpke 3 hónap ezt alatt 48 millió Ft-ot (minimum)?

Baloldali érdekeltségek a médiában:
Az 1990-ben létrejött Agro TV - ATV Első Magyar Magántelevíziós Rt.-hez tavaly érkezett pénzügyi befektető: a Broadcast Project Szolgáltató Kft. több lépésben öszszesen 350 millió forint értékben végrehajtott alaptőke-emeléssel szerzett közvetlen befolyást a tévétársaságban. Az invesztorban idén nyáron a Hadar Gold Kft. lett a többségi (97,8 százalék) tulajdonos, amely a Hit Gyülekezetéhez köthető Hetek című hetilap kiadójának, az Új Spirit Kft.-nek a kezében van. Azaz a Németh Sándor vezető lelkész fémjelezte felekezet finanszírozza a csatorna megújítását, melyen a Vidám vasárnap című vallási műsoruk is évek óta fut. A régi tulajdonosi körből a panamai Woodham Enterprise Ltd. (26 százalék) maradt, illetve mini üzletrészt jegyez még a magyar lakcímre bejegyzett Nagy Lin és a Kiribati köztársaságbéli Chin Yelin.

Na persze.
Ja, mondjuk azt nem is értem, h Princz Gáborról vkinek az "igazságszolgáltatás, per" tag-ek jutnak az eszébe.
Nem a Hir-TV 'jobboldalisága,vagy pártelkötelezettsége az érdekes,ahogy TWÁ-é sem,hanem,hogy mit mond,mit ír.Szvl a tartalom.
TWÁ is ahogy a Hír-TV is azért pedzi a lényeget:ujabb buli van.
Kulcsár Attila és VIP-es társai pedig köszönik,jól vannak,szépen elült az egész;pohárral a kezükben.:)))

Korrupcoó pedig az,amiből Te kimaradsz - mondotta néhai jó öreg Hofi.
Kár,hogy így működik ez az ország.
Figyeljetek az egészségügy 'átalakítására',mert hatalmas pénz van benne.
A végén majd csak elfogy minden,amiből lenyúlni lehet,ja igaz jönnek az EU-s pénzek - uramatyám!
Őrnagy:
"mert unalmas máshol a "sajátjainkkal" egyetérteni"

Ezért.
most nekem el kell mennem ebédelni egy illetővel, délután leszek.
"Kiribati köztársaságbéli Chin Yelin."

:DDDDDDD
Korrupció ellen a kínai módszer a leghatásosabb. Egy tarkólövés, előtte vagyonelkobzás. Csak ugye akkor nálunk ezt az "ellenséges" oldal likvidálására használnák a hatalmon lévők. Mégse jó.
Jah perekkel. A korrupciót nehéz bizonyítani. Én abban is bízom, hogy aki odajut, hogy miniszter lesz például, az ilyenkor elhelyez egykét alapos jólcélzott tökönrúgást: "vazze, te köcsög, máskorilyetncsinájjá", "énmég akarokmmaradni" vagy ilyesmi. Lássuk lesz-e ilyen, mert nemszerény véleményem szerint kis rúgás lenne Kókának és óriási lépés lenne a kormányzati hitelesség visszaállításának.
Najó, Őrnagy, de most komolyan. Van ahol kevesebb, mint nálunk, ők mit csinálnak jól?
Árpi bácsi, te reménytelenül buta gyerek vagy. Most azt sugallod, hogy a dunaújvárosi polgármester azért nem nyilatkozik a HírTV-nek, mert mondjuk sátánistának neveznék. Mert pártmédium, Orbánseggnyalók, etc. Hát hogyne.
A Nemzet cikke talált-süllyedt kategória. Kálmán Andrásnak nem menekülnie kellene, hanem lemondania és önként bevonulnia a börtönbe.

Amúgy az index.hu terrorvideójával mi a helyzet és ezzel összefüggésben kérdem még azt is, hogy előre szóltatok Szilvásynak vagy ő kért benneteket

Árpi bácsi, arról mikor írsz, hogy hamisított az index (két részeggel terrorfenyegetni az korrekt)?
ajtony, jókat írsz. ideális állapot lenne.
engem csak a "nyugati demokráciában" zavar kissé, de ez stílus dolga. És ez is csak azért, mert annyian annyiféleképpen használják...de azért erről ne vitatkozzunk;)
Sziasztok!
Már megint ott tartunk, hogy a szocik lopnak, vagy épp a fideszes politikusok. Ahogy én látom, semmi különbség, kórház, szőlő, autópálya, kavicsbánya, kormányreklám, milliárdos választási költségvetések... "Lopnak ezek" Én mindig azt hiszem, hogy már eleget loptak, már elkezdenek dolgozni. De nem.

Őrnagy Őrnagy:
Nekem leginkább a nemzeti-szocialista jönne be, szó szerinti értelmezésben (magamra nézve), csak ezt már ellőtte egy idióta a múlt század közepén.
Árpi bácsi, azért vagy buta gyerek, mert amúgy honnan a lófaszból tudnád a Hankook-sztorit, ha egy pártmédium le nem írná, gondolkodj!
Csak hogy még jobban okádjatok a rendszertől:
A rendőrség nem azért indított eljárást a dunaúji polgik ellen, mert lenyúlták a város pénzét, hanem mert megszegték a hivatalos eljárási rendet, utasították pl. a földhivatalt a gyorsított ügyintézésre, meg ilyenek.
Maga a telkes seftelés jogszerű volt. A belső info felhasználásáért milyen bünti jár vajon?
Ha el is ítélik őket, max. kapnak néhány tízezer Ft-os bírságot, meg pár hónap felfüggesztettet. Pár száz milkáért én is bevállalnám.
Árpád, átlag 1-1,2 m-an nézik a Heti Hetest, ami pedig nem kicsit véleményformáló műsor, so szerintem megérne egy postot.
Ez a rendszer erre alkalmas. Tehát lopni fognak. A lopásokat bizonyítani nem lehet, írni a sejtésekről nem lehet (lásd sajtóperek). Zsákutca.
Addig amíg szín alapján választunk még önkormányzatot is, megérdemeljük.
Szerintem ahol nincs olyan nagy korrupció, mint itt, ott van igazi független sajtó, van civil társadalom, és van társadalmi erkölcs is.
Ajtony, nagyon igazad van.A kommancs televiziók /ATV, a két közszolgálatinak hazudott csatornaMTV-1-2 RTL TV2/szemérmesen hallgatnak erről a disznóságról/Hankook/nehogy a polgármestert kellemetlen helyzetbe hozzák.Elvégre az említett televizióknak még egy kommancsnak is illő lenne nyilatkozni.Bezzeg a Hirtv az manipulál.Világos.
Árpádom,drága!Wz bizony nem úgy sikeredett amint számítottad.Az,hogy hülyének nézel minket-elfogadható.Csak az a kérés,amikor mi bebizonyítjuk,hogy nem most jöttük a falvédőről ne rezelj be.Amit itt elővezettél a bértollnokok tipikus látszattevékenysége.Látjátok-én odaverek!!A fenét kened a dolgokat és nyalod az éppen eléd helyezett ülepet.Ezt itt még azok is leírták,akik mintegy 2 hónapja engem ócsároltak a "bűnszövetkezet és főtárgyalás" látomásomért.Tudod mit?-kövesd Lali bátyót,és ne írj.Vagy próbálj meg igazat írni.Ez nehezebb.
Most írhatnék minden rondaságot,de nincs értelme.Nézz a tükörbe,aztán köpd le Magad.
Hogy mennyire következmények nélküli ez az ország, azt orbán be illetve elszólása is jelezte.

Oszt jó napot!

És most nem orbánt akarom ezzel bántani.
Csak ismert példaként hoztam fel.
Én nézem a 7i7-est, de többnyire nem a poénjaikon szórakozom, hanem a kínlódáson, ahogy a "kötelezően előírt" poénokat megpróbálják kiizzadni. Meg néha a nagy csend, a ki nem mondott mondatok. Sírva vigad a magyar.
Akinek meg ez formálja a véleményét, az úgyis reménytelen.
Hó..humm, megjegyzem ez az Árpi, a függetlenség bajnoka még legutóbb a meglehetősen cikis véget ért Demcsákzsazsát is védte... Szal, asszem ebben a cuccban lehet valami. Végülis ha már a hollónak is... (Megjegyzem Árpi nem lib, lassan inkább szoc.)
-------molaris 2007.04.10. 11:34:16
Amit itt elővezettél a bértollnokok tipikus látszattevékenysége.Látjátok-én odaverek!!A fenét kened a dolgokat és nyalod az éppen eléd helyezett ülepet.------

Csak egyet tudok érteni veled.
Árpi simán beüllhetne a 7i7-be, Kéri László szinten van kb orbánozásban.
xenu : ez jó érv!
:))
"Akinek meg ez formálja a véleményét, az úgyis reménytelen."

A többiek is.
Azt hiszem, hogy kezdem megszeretni az ÉS -t. Talán még elő is fizetek rá.
Többet nyújt egy oldalon mint "árpikánk"
egy éven át.
Index gyöngyszem a mindszenti férfi halála ügyében:
"A lapnak a helyi háziorvos, Abdul Rahim felidézte, hogy a férfi péntek reggel a kocsmában lett rosszul, ahol pálinkát ivott."
gyönyörű...
úgy kell neki, minek iszik, aki nem bírja, ugye?
röhej.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 11:13:35
Azért azt nem mondtam, hogy mindig, azt meg pláne, hogy végignézem.
A valamikori menzai kaja is segít a valós értékelés kialakításához, kulinárisilag (a 7i7-es pedig análisilag).
Mégegyszer leírja valaki, hogy egy évi 200 milliárd veszteséget termelő, nem biztosítóként működő kifizető szerv lenyúlása mekkora üzlet, esküszöm megüt a guta.

OEP - NEM BIZTOSÍTÓ, wazz! Az a neve, de nem az.
warnjames 2007.04.10. 11:49:39

Te egy demagog fasz vagy!
csak annyit kellene hozzatenni, hogy a korrupcio statisztikailag merheto evente tobbszor is publikalnak nemzetkozi szervezetek ilyen listakat, s ezeken Maygarorszagot a legtobb afrikai allam is megelozi. pl.: Mali, Gabon (es mielott a nyakamba zaporoznanak a megjegyzesek- termeszetesen azok, ahol mukodo allamszervezet van es nem polgarhaboru, stb)
warnjames 2007.04.10. 11:54:25

Pontosítok,
Igazi seggfej vagy!
warnjames 2007.04.10. 11:54:25

Húzz a bolgárba, oszt osszad azt észt a hogyannyaljunkbetöviganálisat betelefonálós műsorában.
Izzódik a hangulat. Totya meg tömi a fejét egy jó kis étteremben.
:))
RAMBO: De biztosító, csak nem nyereségorientált. Társadalmi szolidaritás elvén működik. Ettől még a bevétel és kiadás oldalnak illene nullszaldósnak lennie. Ez alapvető matek.
De nem a rendszer hibája, ha hülyék irányítják.
Nem köll bántani Bolgár Úrat. Én imádom a cikkeit, hihetetlenül szórakoztatóak. Mióta nincs Torgyán, valami szórakozás azért kell a Gálvögyi Show-n nehéz nevetni.Bolgár Úr egy tejfölösdobozból kiindulva is képes eljutni orbánviktorig meg a nácizmusig. Nagy tehetség.
Tóta leszögezte, hogy van itten korrupció, egyetlen bűne, hogy még azt is hozzátette: nem kéne.
Nem fröcsögött, mert lássuk be, a fröcsögéssel nem az a fő baj, hogy undorító, hanem, hogy nem a megoldás felé visz. Jobbra fröcsög, balra fröcsög, és kvittek vagyunk.
Korrupció persze itt is, mindkét oldalon, és mindig mindenütt van, asse igaz, hogy nyugaton kevesebb - inkább csak nem zilálja szét a gazdaságot, a rendszert. Megvan nekije amértéke.
Úgyhogy a fő dolog mégiscsak valamiféle civil kontroll, a dolgok nyugodt megbeszélése, amitől persze nem múlik el a dolog, csak talán sikerül kordában tartani.
Nem véletlen, hogy a pártfinanszírozást sem reformálják meg, mert nincs az a legálisan kivehető, és az ország által lenyelhető pénzmennyiség, ami elég lenne.
Mi a megoldás? Nem tudom, de hogy a józan közbeszéd elengedhetetlen hozzá, az tuti.
És ebben áll a Hírtv meg más pártorgánumok elévülhetetlen bűne. Hogy a ködöt fújják, ami mögött könnyebb kuszán tartani a viszonyokat. Hadiállapot kell, akkor senki sem fog potom milliárdokra odafigyelni.
egyszem : balra nem fröcsög
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.10. 11:30:43
Azért ez némi ismeret birtokában nem helytálló. A termőföld adás-vételével kapcsolatos törvények szinte biztosan sértve voltak, az úgynevezett üvegzsebtörvényről nem is beszélve. Az állami tulajdon csiki-csukis Kft-be vitele, majd a Kft kivásárlása biztos, hogy bűncselekmény (az önk. vagyon csak a vagyonrendelet alapján eladható, ami nem írhatja felül az önk.törvényben levő jogszabályokat, általában vagyonértékelés, pályázat, és bizonyos érték felett testületi hatáskör). Ha a vizsgálat objektív lesz (miért ne lenne??), számos törvénysértést kell megállapítson.
A polgármester védelmében (no nem nagyon): Az önk. törvény, és az egyéb törvények betartásával szinte lehetetlen dolognak tűnhetett a gyors lebonyolítás. A magánszereplők bevonása ezért akár praktikus is lehet hasonló esetben, bár a vagyon kivitele a privát szektorba akkor is törvényes kellett volna legyen. A kutya se foglalkozna az egésszel, ha nem lenne feltűnő az önk. vagyonvesztése, és a magánszereplők indokolatlanul magas haszonszerzése.
Végül: Általában a magánszférában egy tisztességes árrés elfogadott. Ebben az esetben a jóval magasabb haszon vet fel kérdéseket, és elgondolkodtat azon, hogy ebben az esetben a nagyon magas árrést valószínűleg a korrumpálásra fordított, el nem könyvelhető baksis hozhatta. Valaki már leírta, a korrupció nehezen, vagy egyáltalán nem bizonyítható Csak vádalku esetén lehetne számítani beismerő vallomásra, viszont ez esetben nem látok vádalku kényszert egyik szereplő esetében sem. Ha mindenki hallgat, még komoly vádat se tudnak emelni (miért ne hallgatnának?). Az ötv. a helyi rendeletek, és egyéb törvénysértések pedig valószínűleg kollektív döntésekkel igazolhatók (bizottságok, illetve testület) így a felelősségre vonás elmaradhat.
Következtetés:Amíg az erkölcsi érzékünk ezen a szinten marad (netán sűlyed),mindenféle következmény nélkül lehet hasonló üzleteket lebonyolítani. Ezt csak a választók tudnák büntetni, azok viszont még tudomást se szereznek róla (csak MN, és HÍR-TV fogyasztók). Ezért rendkívül nagy a sajtó felelőssége a mai közerkölcs állapotát illetően.
Őrnagy Őrnagy 2007.04.10. 11:33:15:
"Szerintem ahol nincs olyan nagy korrupció, mint itt, ott van igazi független sajtó, van civil társadalom, és van társadalmi erkölcs is."

Pontosan így van.
BHÖ 2007.04.10. 11:54:57

Nem mérhető! Saccolható. Mérhető akkor lenne, ha csak az ítéleteket vennék a statisztika alapjául. Az idézett statisztikád az adott országban levő külföldiek bemondása alapján készül, így szubjektív. Szerintem objektív felmérés esetén sokkal hátrább lennénk a sorban.
Kedves "warnjames"!Azt még senki nem világosította meg számodra,hogy ez egy vitaoldal?Nem a reklám helye,hogy gyönyörködjünk a főszerepedben?Pedig a csótány olyan aranyos is tud lenni,erről volt koleszosok tudnának sokat mesélni.Meg alanyai a fogadásnak,mikor kocsiversenyeztettük őket.Szóval köszönöm elismerő soraid,csak máskor használhatnád a fejedben lévő dolgokat,ill. ha nem fárasztó elolvashatnád az index cikkeit.Pedig ez az oldal nem igazán vádolható jobb elfogultsággal.Ha meg vak vagy ne írj!
Rambo: nyilván nem az OEP lenyúlása a nagy üzlet.
Az lesz az üzlet, ha a TB ellátás annyira szar lesz (efelé megy, lsd kapacitás szűkítés, várólisták) hogy az embereket kvázi átirányítják a magánbiztosítókhoz. Akik aztán az eddigi többszöröséért fognak egy ellenőrizetlen minőséget nyújtani.



ezt meg bocs, de nem tudom kihagyni:
Abdul Rahim a mindszenti háziorvos
www.promenad.hu/_KEPEK/_NAPIKEPEK/normal_0215orvos1.jpg
Ajtony: oké, én nem mentem bele ennyire részletetsen, de te is oda jutottál, ahová én: nem lesz itt semmiféle komoly büntetés, látványos kirakatper, stb.
Mesteri szinten folyik itt a törvényfacsargatás.
kukacka: lehet, de ha fröcsögne is, abból még nem lesz palacsinta - ezt szerettem volna hangsúlyozni
da2 : "átirányítják" - ez nagyon szoft volt. :)) Az emberek az életükért fognak küzdeni, robotolni a szó szoros értelmében.
Különben egyetértek.
RAMBO 2007.04.10. 11:50:30
Na nem azért, hogy megüssön a guta. Szerintem ordas nagy biznisz!!! Gondold csak el, a mostani szerkezetet racionális átalakítás után, és a bevétel-kiadás egyenlegét az egymillió potyautas leválasztásával. A biztosítós modell után az állam sokkal nagyobb veszteséget fog elkönyvelni, mint most. Egyszer nem nyeli le egyik biztosító se, hogy állami cégek nem fizetik be a TB-t. Aztán nem fizetik a kezelését azoknak, akik nincsenek a rendszerben. Ezt valaki majd kifizeti, mert azt te se gondolod komolyan, hogy mondjuk az olaszliszkai romasor betegeit senki se fogja ellátni (a roma csak a köztük általában magas munkanélküliség miatt került ide, és inkább egyes területekre jellemző), mert azokat a betegeket is kell kezelni, és gyógyszerre is szükségük van. A magáncégtől nem várható el, ezért közvetlenül, vagy közvetett módon az állam fogja fizetni. Akkor a most demagógnak nevezhető, 200mrd-os adatod sokkal nagyobb mínusszal rontja a költségvetést.
warnjames! 2007.04.10. 12:33:05

Hogy nálatok otthon mekkora piszok van.
Nem is csodálkozom, hogy ekkora csótánytelep van a lakásodban.
Takarítani nem szoktál?

tézé!

Az ilyen balosok mint a warnjames, már csak ilyen piszkosak. Ott érzik jól magukat a csótányaikkal együtt.
"hhh"-ez a mentős balhé azért kissé bonyolultabb annál mint ahogy lehozták.Vegyük az adott esetet:a mentő útvonal probléma miatt a beteget Hmvhelyre viszi,itt elhárítják a közvetlen életveszély és továbbküldik Szentesre,az illetékes kórházba.Útközben a beteg exitál.
Vásárhelyen egy esetkocsi és emlékeim szerint két szállító van éjszakánként,ill.ünnepnapon.Anno /a megszorítások előtt/,is a Kórház kért autót,ha az esetet kéri,azt Hmvh. jelenti Szegednek és engedélyezteti.De itt aztán már le van írva minden a szabályzatban.Itt az a kérdés minek kell a betegeket körbehurcolni az országban mint a véres kardot?Ez az agyament rendszer csak papíron szép.Ezt a Bociszemű Szépséget ültetném be egy mentőállomásra 24 órára szolgálatot vezetni,estére biztos összemenstruálná magát.És az még csak a szolgálat kényelmesebb fele volt.Sorolni lehetne de nem érdemes.
Ja, és az is izgi egy kérdés, hogy miért csak most jutottak el oda a kedves állami vezetők, hogy szűrjék a nemfizetőket, hogy felállítsanak egy tisztességes informatikai rendszert? Hogyhogy csak most realizálják a pazarlást? A többiztosítós modell bevezetése kell ahhoz, hogy rendet tegyenek a kupiban? És ha már rendet tettek, akkor minek eladni?
"varnjames"-az eredeti hsz.-em megszólítással indul,így az utolsó mondat is Nékije van címezve.Különben váltottunk mi Árpáddal már élesebb hangon is levelet,ez még az ingerküszöbét sem fogja elérni.:)
"Ajtony"-ráadásul van egy összetákolt Alkotmány is!!Gratula,bizony a biznisz az biznisz.Meg mintha a legnagyobb adós jelenleg Állam Bácsi lenne.He??:)))
A Magyar Állam, mint potyautas. Ez is izgi. Taigetoszt neki.
:))
Mindenkinek további jó napot (akinek jutott ebédre-büfikét:-))
Hamlett balra el
(ezt ne tekintsétek politikai állásfoglalásnak)
warnjames 2007.04.10. 11:49:39
Többek között ezt is írtad:
Tudod, az a baj, hogyha most elkezdeném sorolni, hogy miért felesleges ide kommentezned, lemenne a nap.


Te milyen előjogon akarsz bárkit is kizárni a hozzászólásokból?

Úgy tűnik a post legütősebb mondata,amire már többen is felfigyletek ez:

" Ebben a ciklusban nem lehet lopni."

Nem tudom ezért az ötletért adnának-e két forint tanácsadói díjat a kormányerők?
Illetve adnának, akár százmilliót is, csakhát abból kérdéses mennyi maradna a szerzőnek.

Az viszont biztató, hogy Tóta W. Árpád 7i7-es helyett inkább a HírTv-t nézi.




Igaza van Arpinak abban, hogy latvanyos perek kellenek es valoban hosszu bortonbuntetesek. Spanyolorszagban Aznarek elott 12 evig a szocik voltak, es egyeretlmuen a korrupcio es a lopasok miatt valtottak kormanyt, utana sok volt miniszter ult bortonben rajuk bizonyitott korrupcio miatt. Mostanaban is zajlik egy nagy korrupcios per, Marbella ( delen udulovaros) onkormanyzati vezetoit letartoztattak telek- es egyeb spekulaciok miatt, sot "kozeli vallalkozok" es csaladtagok is elozetesben vannak. Hosszu lenne most elmondani az egesz pert,csak azt akarom ezzel mondani, hogy en nem vagyok attol boldog, ha ne adjisten kellemetlen ujsagirok feltarnak, annak orulnek igazan, ha Magyarorszagon is mukodne valamilyen szinten az igazsagszolgaltatas, es a politikusokat is elitelnek, ha lopnak, es ezt rajuk bizonyitjak.
warnjames 2007.04.10. 13:05:38
Másrészt az én szerény személyem aztán nem fog senkit megakadályozni abban, hogy kommenteljen. Bár megtisztelsz, hogy ezt feltételezed rólam.

Kommentjeidből nem érzek ki ekkora erőt.
zooey5, igazad van, de ott a bibi, hogy amikor baloldali tolvajlás van kiderülőben, akkor mindenki csak általánosságokat bír megfogalmazni, hogy bizony hogy ilyen és ehhez hasonlók esetében ez meg ez kellene, stb. Szarkenés. Nincsenek kőkeményen cégnevek, személyek felsorolva sem ebben a cikkben, se máshol.
Valahogy ilyenkor senki sem óhajt rajzolni egy térképet, hogy figyelem nyilvánosság, innen ide ment a pénzed.

Ugye azt sokan nem tudják, h bizonyos állami cégek (asszem pl. MÁV, rendőrség) nem fizetik be a TB-t.
Érdekesen alakul ez a nap. Hír TV, korrupció, Ne lopj, egészségügy, szép vegyes.
Én most a Hír TV/eü. vonalat fogom szinesíteni, úgymint az eü. vonal az most reform vagy deform?
Néhány napja este bepillantottam a Hír TV-be. Ott négyen éppen az eü. reformon csemegéztek. Mikola drága (az egyikük) megemlítette, hogy 2007/8/9 során évi 50 milliárdot vonnak ki az eü.-ból, benne van a konvergencia programban.
Nos, megnéztem. Tényleg. Nálam a 7885...final_hu.pdf verzió van, 63 oldalas, arra hivatkozok.
5.2 pont Egészségügyi rendszer, 45. old: "A Kormány célja az, hogy az Egészségbiztosítási Alap kiadásai 2006 és
2009 között a GDP arányában 0,9 százalékponttal csökkenjenek.". 1. sz. melléklet Kiadásoldali Intézkedések 2007-2009, 50. old.: "A gyógyító-megelőző ellátások kiadásai a 2006. évi várható teljesítéshez képest a
GDP arányában évente mérséklődnek;".
Az 1. sz. táblázatban van egy 2004 évi GDP adat, mint ~20400 milliárd Ft, ennek 0,9 %-a ~184 milliárd Ft.
Ezt kell ugye párosítani az említett 3x50 milliárddal.
Jöhet tehát vizitdíj és kórházi napidíj, családtagok utáni befizetés, potyautasok kiszállítása, bármi, a ráfordítás csökkenni fog.
Innen nézve az egészségügy átalakítása egyértelmű. Az elsődleges követelmény adott, minden egyéb csak ez után.
ja: x napja nem tudjuk, ki az a "Gyurcsányi"
warnjames
Bár nem helyeslem a trágárságot és a sértegetéseket a blogban, főleg névtelenül, de most bizonyos értelemen tézének adok igazat.
És ezzel le is zártam a vitát veled.
Elvégre az emberiség a csótányok ellen soha nem lehet győztes.
boldogvagyok:

jaja ezt mondom, 6.0-5.1-re. Késsz. Ennyi.

Persze, azt még nem is említve, h az osztrák GDP-ből 6-7-8%, vagy a miénkből. Amikor egy fonal piaci ára =.
Mit csodálkozunk?
cinic 2007.04.10. 07:16:09

látod szerintem az a nagyon furcsa manapság magyarországon, hogy ha leirod a véleményedet egy témában, és az véletlenül hasonlit kicsit az egyik párt programjához, akkor külön ki kell emelni hogyha nem rájuk szavazol. normális országban ez ugy müködne, hogy van programja a pártoknak, és arra szavazunk akiével a leginkább egyet tudunk érteni. nem az alapján, hogy melyik kör mellé van irva hogy fidesz/mszp, mint a mostani szavazók 80-90%-a, akik akkor is a kiskedvencre szavaznának, ha ő gyilkolta volna meg a saját anyjukat...
Lond, ennek történelmi okai vannak.
de vajh, miért van, hogy a pártlojalitás felülírja a független gondolkodást? nem a kiélezett közállapotok miatt?
"da2"-13:33:48.-mi tudjuk csak az igazságszolgáltatás előtt titok a nevezett kiléte.::))))
No, it's like this fucking country, stupid! over and over again.
A korrupció elleni törvény mondjuk szingapúri módra.
Aztán vagyonbevallás a jövedelembevallás mellé, és évről-évre vagyonnövekmény bevallás.
Ehhez kell itt a demokrácia. Hogy olyan tökös képviselők legyenek, akik ezt meg merik szavazni. Meg visszahívhatóak, és nem négy évig pártérdekből szavaznak.
Én viszont az én pártom érdekében mondom mindezt. Attól ez még lehet közérdek.
klumpa 2007.04.10. 14:29:45

Klumpa!

Hogy is mondta gyurcsány?
El lehet innen menni!

Ettől függetlenül - talán nem jól fejezted ki magad - ha esetleg csak arra gondoltál, hogy a benne uralkodó hangulatot nem szereted, azt megértem.
Az országot nem lehet nem szeretni.
Na jó!

Még elbeszélgethetünk egymással és egymás mellett is egy jó darabig, de annak nem sok értelme lesz.

Akkor inkább próbáljunk meg tenni is valamit, pártállástól elszakadva teret engedve a józan észnek és a lelkiismeretnek.
Mondjuk, foglaljuk össze pontokba, hogy ki mit változtatna meg a mai magyar közéletben a jogi és politikai-, hatalmi rendszerben.

Kinek van kedve hozzá?
"És az a pénz nem az égből hullik, nem is az állam veri magának a pénzverdében, hanem mi fizetjük be. "

Ugye már aki befizeti - és pont a legnagyobb, illetve nagy "adófizetők" akik lenyúlják, de a számlás kényszervállalkozók is trükköznek legalább annyit amennyit törvényes kereteken belül lehet. Tehát az fizet akinek alapból levonják a fizujából - sőt, vagy az se, csak levonják aztán magasabb céges szinten meg lecsalják, így igazán olcsó a munkaerő...

De az a szomorú hogy nem kéne teljesen így lennie. Hiszen jobb országokban vannak jól működő működő hasznot termelő állami cégek, amiből a zsé mehetne szépen a közösbe, csökkentve a közterhet stb.

No nem azért de nálunk is vannak, voltak ilyen cégek épp csak vagy a hasznot sikkasztották el tanácsadói díjjban, stb hogy kihozzák veszteségesre és fillérekért elsózzák (ikarusz, ferihegy), vagy eleve tojtak rá és összedőlt magától.

Meg ilyen veszteséges vízművek (LOL -az egész falu onnan kapja a vizet máshonnan esélytelen, így elég nehéz veszteségesnek lenni, de mindegy...)kiprivatizálva 1ft-ért a polgármester anyósának és hasonló gazemberségek.

Szóval marhára nem kéne ennek így lennie. Pozitív példának ott van a pár évtizede még szinte középkori szintről induló Buthán ahol a fejlődés ugyan lassú és nincs minden házban net, no meg erős a tv cenzúrája, de már mégis ott tartanak hogy nem kell adót fizetni, az állami cégek kitermelik azt a hasznot amiből aztán ingyenegészségügy/oktatás, áram stb. Hoppá hoppá.
Én elkezdtem. Komolyan gondoltam.
Naivitás, lehet, meg úgy gondolom - ezek semmi. Álomvilág. Közmegegyezésen alapuló törvények, az igen.
1.
Pl össze kéne minden képviselő ( ÉS CSALÁDTAGJAIK ÉS CÉGEIK) adóbevallásait a nevükön lévő ingó és ingatlan vagyonok értékével.
Kezdetnek jó lenne. ÉS ezt kiterjeszteni pl az összes budai házikóra is mondjuk 100 milla fölött. Azt hiszem építeni kéne bár börtönt utánna.

2. Megtiltani, hogy bármilyen szintű képviselő állami, vagy már privatizált cégben felügyelő bizottsági tag legyen, valamit azt is , hogy polgármster, stb. Ha valkienk jól mennő cége van, és úgy képvisleő, miniszter stb, ne kapjon fizetést, költésgtérítést ( pl .Kapolyi, Kóka, Bajnai)

3. A közigazgatásban minden vezetői állást pályáztatni kéne, alkalmassági vizsgával, 65 felett qssss.

stb stb
A visszahívhatóság egy baromság.
Megbéníthatja a parlament működését ha a politikusokat az éppen aktuális hangulatnak megfelelően vissza lehet hívni. Általában minden kormányzó erő a ciklusa közepén mélyponton van, ekkor cseréljük le őket ellenzékire? Hogy lehet így népszerűtlen döntéseket keresztülvinni?
Éppen elég kárt okoz a négyévenkénti kampányidőszak és az azzal járó ígérgetés és hazudozás. Terjesszük ki ezt négy évere?
A visszahívhatóságnak csak a hülyék dőlnek be. Csak mert jól hangzik.
Kedves Őrnagy!
ad 1.:Miért kivételezel? Mindenkinek. Egyébként is örökölték, stb. Zéró állapot megteremtése után léphetsz!!
ad 2. Miért is? Tételes költségelszámolás, mint a vállalkozónál, kiküldetésnél stb.
ad 3. Ma nem ez történik ;-)
OFF:
Erre e: w.blog.hu/2007/04/10/hankook_1#c335838

Na szóval. Végre valami konkrétum, aszittem már ilyenre - számszerű összefüggések felvázolása - a jobboldal nem képes. Ez a szokásos kurvanyazáshoz képest kifejzetten üdítő! Tapsot neki!

De ha megvan az első szint, azért nem kell túlzottan örömködni. Vajon miért von ki évi 50-60 zsilliót az állam az egészségügyből? Azon túl, hogy meghaljon a magyar, szempont még, hogy ez egészsségügy óriási deficitet termel. Vagyis a honi Eügy olyan mint a kádárizmus, tök vidám, meg a nomenklatúra jól megél belőle, csak csődbe megy és még korrupt is az egész.
Vagyis mindössze annyit tesz a konvergencia program, hogy annyit költünk egészségügyre amennyit befizetünk. Eddig lehetett csalni, most pedig ideje kiélvezni az adó (tb is az)csalás/elkerülés vonzatát, a pénzhiánnyal küszködő egészségügyet. Igen, mi magyarok éppen ennyit fizetünk be, lehet élvezni, azt amire a befizetésből futja.
ON

A korrupció legjobb ellenszere a nyilvánosság, transzparencia. Az meg itten is teremtődik, mégpedig jó minőségben, ha nem offtopicol - én is, deneménkezdtem!! - a fele brigád. És persze az is kell hozzá, h ne fingják tele a hívők redundáns mantráikkal a vitát.
Persze nem ártana, ha a nagymédia is félredobná, a semmitmondást. A sok Gyurcsányhazudiktól és Orbánöliademokráciáttól nem lehet megdumálni aztat a rém fontosat, hogyan műkszik is ez az ország és miafaszt művelnek ilyen olyan elitjei, oldaltól alig függő módon.
Kedves Pinbota!
Kézzelfekvőnek tűnt a képviselőurak fékentartására. Van jobb ötleted?
De ezzel megszűnne a listás bejutás is....
urbangeri: elfelejtettem titkosítani a hankuk szerződéseimet nyócvan évre. Ezért van nyilvánosság. Egyébként demokráciát!
1. Közbeszerzésnél vizsgálnám a pályázók tulajdonosi hátterét - Dolgoztam olyan cégnél ami "jóban volt" a minisztériummal, így a tulajt megkérték, hogy küldjön be 3 külünböző cégéből három ajánlatot, mert annyi kell a tv. szerint. Szerintetek ki nyert?

2. Akit korrupción, kartelezésen érnek, x évre kitiltani EU támogatásból, közbeszerzésből (STRABAG Szlovákiában úgy tudom, már tiltó listán van)

3. Elvennék 20%-ot minden közszférában működő intézmény költségvetéséből (mondjuk béreket kivéve), és ha nem jön ki a pénzből, akkor a vezetőség repül. Ha tényleg csak annyi pénz van, ami a működéshez kell, nem tudnak ár felett beszerezni.

4. Nyilvánossá tenném a közpénzből működtetett intézmények költségvetését (nem csak a tervet, az aktuálist is), aztán lehet kérdezni
Pl azt hallottam, hogy a KSH-ban iskolakezdéskor a normális ötszörösére ugrik az irodaszerköltség...
Őrnagy Őrnagy 2007.04.10. 15:03:58
4. Nyilvános hazugságvizsgálat a 100millió feletti sikkasztási ügyekben.
pinbota 2007.04.10. 15:04:22
Nem kéne visszahívni csak ha megbukott a hazugságvizsgálaton:)

Ja, és
5. Bevezetném a "zero based budgeting"-et, azaz az intézmények ktgvetését nem a tavalyi + infláció alapon határoznám meg, hanem minden nyavalyás forintot indokolniuk kéne. Ha nem is minden évben, de mondjuk minden harmadikban.
20%-ot elvenni csak olyan helyeknél szabad, ahol még van költségvetési támogatás. Pl a földhivataloknál már nincs, önfenntartóak. Ahol nincs elég tulajdoni lap, felmérés, stb, vagyis bevételi lehetőség, ott megjelennek a piacon is. Örülnek a földmérő vállakozók a konkurenciának nagyon, éljen a verseny!!!
Szóval csak óvatosan a reformokkal, nem árt pl az Alkotmányt figyelembe venni.
Izé, izé. A korrupció a köz javainak magáncélú használata, a törvények megszegése magánvagyon gyarapítása érdekében. De ha nincsen definiálva mi a közjó közcélú használata?

Pl a Maszop és a Fidesz hívők elfogadják, hogy a nagy Sátán legyőzése érdekében lopni a pártnak az tulkppen a közjó, ismertebb nevén nemzet/haza szolgálata, célszentesíti eszközt klauzulával megspékelve, hát akkor baj van.
bár ez is off, de itt egy nicsak:

Háttérbe szorítaná Szijjártót a pártvezetés
index.hu/politika/belhirek/?main:2007.04.10.&307395
(eredeti alcím az MN-ben: "Szijjártó P-t hátraléptetéssel óvnák meg a kiégéstől")

de nem ez a lényeg, hanem: A korábbi és a jelenlegi pártkommunikátor-gárda egyes tagjai is úgy vélik: a Fidesz megnyilvánulásai sematikusak, üzenet nincs, csak "abcúgkormányozás".
Mr Totawe, ennyire naivnak lenni nem engedheto meg egy ujsagirotol.

Persze tudsz te rosszhiszemuseget feltetelezni es azt felnagyitani (lasd elozo bejegyzesed) amikor arrol van szo, hogy mocskos hirtv, de ugy igazabol a 26 perces Celpontbol kiragadni egy 10 masodperces reszletet es azt beallitani ugy mintha az lenne a riport lenyege, az gaz.

Majd nemfognak lopni mi? Disneyland arra ->
Legnagyobb nyúlás külöben a K+F projektekben van ,ott ugynais nem kell közbeszerzés...
A pártoknál meg meg kéne szabni, hogy menniy mehet kampányra., Semmi tv reklám, semmi óriásplakát ,szórólap, Magyar Vizsla, 7i7., szegényeknek ingyenkaja honvédségi selejtből. Csak olyan TV műsorok, hol mindakét (öt?) fél ott van, oszt kész. És normális riporterek, nem Rózsa Péterek, hanem Kócziánok. Álfüggetleneknek meg qss politikai ügyben kampány idején, pl. TótaW.
A pártok mandátumszámuk alapján kapnának pénzt a kampányra, minden vétség után -1 %.
nincs most időm mindent elolvasni, úgyhogy csak gyorsan: jelenleg kíváncsian várom, mi derül ki. nyilván kóka/gkm érintettsége érdekel, a helyi szoci döbrögi helyzete kb fix. ezt követni kell, már csak azért is, mert kóka közben pártelnök is lett, koalíciós kérdés is.

illúzióim nincsenek, nemcsak a már említett nagyberuházások korrupciós lehetőségei miatt, hanem mert tudjuk, hogy "ezek lopnak". w.blog.hu/2007/02/19/ezek_lopnak

így működik.

lopás volt, lesz, és van. csak végre egy esetet szeretnék látni, aminek rács a vége. mármint nem háziőrizet az összelopott villában, hanem oylan rendes, amit autólopásért adnak.
"Álfüggetleneknek meg qss politikai ügyben kampány idején"

LOL. mert különben?
"Háttérbe szorítaná Szijjártót a pártvezetés"

Első lépésnek nem rossz. További lépések:
-a semjéni őrülettel való szakítás,
-Mikola, Orbán "pihentetése"
-előtérbe: Kósa, Rogán, Pokorni
-2009-re új miniszterelnök-jelölt, de addig nem, mert lejáratják. Orbán maradhat tiszteletbeli elnök, értem ezalatt: beszédek, országjárás, templomavatás
-HírTV reform, Bayer Zsoltok le a képernyőről, helyükre szalonképesebb jobbosokat.

Most így hirtelen ennyi.

Ja ezzel egyet lehet erteni. Juteszembe mik ezek a Blikkes hirdetesek az orszagban a 18 millios koltsegteritesrol?

Persze foglalkozzanak vele, de azert ne a legkisebb tetelt tegyek a reflektorfenybe. Mar mondtam korabban is hogy az ujsagiroknak meg kene tanulni szamolni.
Hát az a baj ezzel, hogy nehéz lenne a mertkülönbent érvényesíteni, meg azt is, ki a az álfüggetlen. Már jogilag. De, hát ahol fát vágnak, hullik a forgács.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 15:39:17:
"ezt követni kell, már csak azért is, mert kóka közben pártelnök is lett, koalíciós kérdés is."

Huh, aztán mi történhet?
Senki nem lopott el semmit, a koalíció él és virul, a koalíciós partnerek mindenben egyetértenek.

Majd a több-biztosítós vita nyilvános eladása kapcsán fogok röhögni nagyon.
Azt is meg lehetne nézni, hogy a ppt bulikban résztvevő cégek mögött hány képviselő van. pl az M6-os pálya, vagy az M5-ös
Hát ez a kommentelés itt télleg diznilend. Na álmodjatok tovább.
Őrnagy Őrnagy 2007.04.10. 15:57:08:
"Azt is meg lehetne nézni, hogy a ppt bulikban résztvevő cégek mögött hány képviselő van. pl az M6-os pálya, vagy az M5-ös "

Ugyan már.
Kóka megmondta.
0%
www.index.hu/video/2007/03/28/koka_vizeles_utan_mos_kezet/
Helyreigazítás: PPP bulikban
Őrnagy Őrnagy 2007.04.10. 15:32:57:
"Legnagyobb nyúlás külöben a K+F projektekben van ,ott ugynais nem kell közbeszerzés."

www.es.hu/pd/display.asp?channel=AGORA0711
Ez is persze "előtte" volt.
Az úgy nem számít.
Hiszen más kor van.
Vége a rendszerváltásnak.
warnjames · undorito.uw.hu/ 2007.04.10. 15:45:58
Mindegyik oldalon, vannak jó meg rossz politikusok, ez mindig is így volt. Összegyúrni meg nem lehet őket. Talán a legjobb módszer a feszültség levezetésére az lenne ha a politikusok egymást pofoznák a papucsukkal mint egy két helyen a nagyvilágban.


De ha lenne elégséges népakarat, akkor nem néznénk ölbe tett kézzel, hogy a mindenkori hatalmi és politikai "elitt" hogyan lopja szét a mi adóforintjainkat.
És nem egy egyszerű feszültséglevezetésre van szükség itt ebben az országban, hanem egy új rendszerváltásra.
Valami újjat és jól működő rendszert kell kialakítani nekünk az adóterheket viselő választóknak.
Ha pankrációra lennék kiváncsi, akkor a megfelelő csatornra váltok.
Tudni illik az sokkal olcsóbb.
warnjamest ezennel kitakarítom. majd vesz magának bannert, ha reklámozni akar.
jus murmurandi 2007.04.10. 16:21:22

És most mire gondolsz egészséges népakaraton? Fogjunk össze? Egyetértek. Kergessük el a mostani kormányt, na ebben már nem annyira. No nem azért mert hú de jól állunk. Mondok valami vicceset, ha most lenne kormányváltás akkor még rosszabb lenne a helyzet, az új kormány ugyanis nem lábalna ki ebből a gödörből. Ehhez még kell egy két dolog, mármint ahhoz hogy itt rendbe tegyenek mindent.

Más, aki ért közgazdaságtanhoz az tudja, hogy minnél nagyobb az infláció annál jobb. Mivel az emberek elkezdenek felvásárolni, több pénzt költenek stb. A sok hitelnek amit felvettek is ez az egyetlen pozitív oldala. A sztrájkoktól is az infláció nő, aminek a következtében megint bért nővelnek, aminek az a következménye hogy még több embert bocsátanak el. Ördogi spirál az egész, amivel csak annyit akartam megmutatni, hogy az ember milyen furcsa egy lény. Azért vásáról, mert úgy gondolja jövőre drágább lesz, de ezzel csak az inflációt növeli aminek az lesz a következménye.....
Folytathatnám napestig
Árpád-sáv!

Akkor légy igazságos, és vagy mindenkit vagy senkit aki blogot tett a neve mellé.

igazságos vagyok, és azt szedem ki, aki csak reklámoz.

csótányok duplán számítanak.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 16:38:04

Ezt megjegyzem :)
Szerintem meg itt valaki qrvára összetéveszti a spekulánst a tolvajjal. Aki jegyüzért kiált, az beleragadt a szotyis első sorba. Lehet, hogy VALÓBAN történt lopás-csalás-elkúrás, de az MÉG nem derült ki. Amit tudni lehet az az, hogy valakik spekuláltak egy jó nagyot. Ha benfentes infókkal VISSZAÉLVE, akkor gumiba velük. Ha megneszelve a nagy üzletet, akkor meg egészségükre. Az irigyek meg irigykedjenek, de ne a rendszert szidják, meg ne rendőrt óbégassanak.
Én ajánlok egy jó témát derítsétek ki ki van pontosan a következő ciprusi offshore cégek mögött (ezek nagyon sikeres privatizációs pénzmozgások nyertesei): Romnio Investments,
Fleminghouse Investments,
Corbeil Holdings.
A képlet nem csak az hogy az MSZP-SZDSZ háttércégek, magánszemélyek sokat nyernek különböző "szerencsés" szinte mindíg valamilyen állami megbízáshoz, közpénzhez, kötődően, hanem most újabban bevezették, ha elvesztenek egy választást, akkor utána megveszik az ellenfél képviselőit. Lást Heves, vagy az OCÖ. Van miből.
Mondjuk erre azt mondani, hogy a Fidesz is lop, nem csak hogy nem válasz, de nem is igaz. Na de most ne ezzel törődjünk, hanem a bizonyítással. Ez a Hankook ügylet elég érdekes, és akkora nyomot hagytak, mint egy elefántcsorda a porcelánboltban.
Ennek ellenére meg fogják úszni, mert annyi pénzt nyertek rajta, hogy mindenkit megvesznek. Ezért olyan magabiztosak. TWÁ-t is vesznek bármikor ha szükséges. Kell egy kis morgás az MSZPre utána teljes erőből neki kell rontani a Fidesznek és mondjuk a Hír TV-nek. És kész.
NemesP 2007.04.10. 16:47:52

Attól tartók, sőt biztos vagyok benne, hogy igazad van.
Sajos ez a mai politikai-hatalmi való-világ
MaNcs, mint független, mértékadó lap...Be kell szarni! Nekem ugyanis jó a memóriám, és emlékszem még arra az időkre, amikor a mancs a Postabank-vezér seggevége volt, és összeszarták magukat, amikor egyszer rossz fát tettek a tűzre, és Princz úr összevonta a szemöldökét. Most miért lenne más a helyzet, amikor ráadásul szegényebbek?
Felhívnám a tisztelt egybegyűltek (egy részének) figyelmét, hogy a komplett Fidesz (plusz szatelitje) azért nem megy a Pártkeltébe, mert őket ottan „báncsák”.

Érdekes, a most tiltakozók java része olyankor vagy csendben van, vagy helyesel ... ;-)
TWÁ-t is vesznek bármikor ha szükséges.

TWÁ nincs egy szinten velük. Egyelőre ott tart, hogy ő kopogtat az ajtajukon, hogy engeggyémábe.
Szeretne annyit és olyan kellemetlent írni, hogy fontos legyen megvásárolni a hűségét /hallgatását/ mint ahogy pl. az orosszal tették. Na az már nem beszél ki jobbra, ellentétben TWÁ val viszont véresen gyurcsánypárti akár mi is történik.
Javíts ki Árpád-sáv ha nem így van.
mavo,
Nem az a baj, hogy báncsák, hanem hogy, ha kell, ha nem.
Az ellenfelet meg, permanent nyalják-falják, ha kell, ha nem.
Nemtom, Oroszot meg-e vették. Nem hiszem, h meg kellett volna venni.

Van egy folyamat a szuverén értelmiség körében, miszerint a fidesz gyakorlatilag vállalhatatlan, nemcsak h nem lehet egyetérteni vele, hanem nincs is mivel.

én meg nem kopogtatok sehol, és nem végzek tényfeltárást, mert utálok telefonálni.
"Egyelőre ott tart, hogy ő kopogtat az ajtajukon, hogy engeggyémábe."

Ez azért nem igaz, de van egy kis balszellő, az tény.
Ez a ki hol áll-dolog azért nem ilyen egyszerű.
"én meg nem kopogtatok sehol, és nem végzek tényfeltárást, mert utálok telefonálni."

Ok, de akkor nem kell korrupciós ügyekről írni, hanem mondjuk a tegnap esti moziélményről.
Ha pedig igen, akkor tessék utánamenni.
Ede bácssi 2007.04.10. 16:51:52

Édes jó Ede bácsi, kérlek, gyere a _konkrét_ részletekkel (ezt írták, ezért ez volt az irgum-burgum), ez így csak egy újabb „hörr-hörr, most jól megmondtam” volt. A többit majd utána.

PS: látható, hogy nem olvasod.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 16:59:51
Nemtom, Oroszot meg-e vették. Nem hiszem, h meg kellett volna venni.

én meg nem kopogtatok sehol, és nem végzek tényfeltárást, mert utálok telefonálni.

Akkor használd az internetet. És kerüld az ilyen mtv és naptv szerepléseket.
1, nagyon bizonytalan pofa vagy rajta
2, enyhén szólva beskatulyáz.

Nekem hányinger az orosszal bárkit is látni. Komolyan. Nem bántani akarlak, de ilyen áron ne próbáld az ázsiódat növelni.
Írj szorgalmasan és kitartóan okosokat és előbb utóbb fényre derülsz.
Soha ne válj csatlóssá.
travis 2007.04.10. 16:58:12,

helyettesítsd be a Pártkeltét a Hír TV-re, és gondolkodj el, hogyan hangzik ugyanez az állítás. Megáll egy az egyben, vagy nagy a különbség?

Tetszik, nem tetszik a Fidesz a Pártkeltével kapcsolatos stopjával jogalapot adott a másik oldalnak, hogy ne nyilatkozon az amazoknak.
már mér ne kéne korrupciós ügyekről írni annak alapján, amit a szakosodott kollegák feltártak? mifaszt érne a feltárás, ha aztán csak a tényfeltárók közösségében lenne hatása?

énnekem nincs orosszal bajom, bár másmilyen beszélgetésre számítottam.
„Nekem hányinger az orosszal bárkit is látni.”

Hm ... a dunaújvárosi polgármesternek meg a Hír TV-s ikszipszilonnal magamagát, esetleg.

Hümm, hümm.
„énnekem nincs orosszal bajom, bár másmilyen beszélgetésre számítottam”

Megsúghatnád, milyen lett volna az a _másmilyen_. :-)
Doomhammer · forabettertirpakbokretas.blogspot.com/ 2007.04.10. 16:20:19

Doorhammer köszönöm az ÉS mutatót, mint szakmabeli megrősíthetem Lázár György
(San Francisco) véleményét, egy keveset idézek belőle, mert nagyon találó:
"A Gazdasági Minisztérium Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatala - amelyet Csepeli György, Kóka beosztottja felügyel - az elmúlt három évben majd százmilliárd forint pályázati pénzt osztott szét. Hol vannak a sikeres cégek százai és jól fizetõ munkahelyek tízezrei, amelyeket ebbõl a horribilis öszszegbõl akartak létrehozni?
Egy biztos, a pénz elég volt arra, hogy Magyarországon létrejöjjön egy olyan "innovációs kultúra", amely pályázati ingyenpénzekre épül, bonyolult offshore pénzügyi tranzakciókban világszínvonalú szakértelemmel rendelkezik, és életképes vállalati fejlesztések helyett azon spekulál, miként lehetne minél gyorsabban eladni a céget - gyakran bármennyiért is - és "kimenteni" a pénzt. A kutatásra már nem sok energia marad. Tisztelet a kivételnek."

Fast Ventures, a nyomok Kókához vezetnek. TWÁ emeld fel a lusta fenekedet, dolgozz!!
Mavo: nem a napkeltés bojkott ad jogalapot, hanem a Horváth Ágnes szcientológus-érintettségéhez hasonló balfaszságok.
jus murmurandi 2007.04.10. 17:05:40,

amúgy azt a mókát is képzeld el mondjuk a 168 róka vagy a népszaga fórumán, amint a hírtévés ikszipszilon van orosz helyén. :-)
NemesP, te nekem nem adsz utasításokat. nem foglalkozom tényfeltárással, és kész. emeld fel a lusta segged, ha akarsz valamit.
Árpád,

Nem, nem jogalapot, hanem ürügyet, ennyiben igazad van.

Ha valamelyik szekeresimre nem nyilatkozik a hírtevének, nyugodtan mondhatja azt, hogy _amazok_ meg a mi kedves tévénknek nem, sztakkómivahe.
énnekem nincs orosszal bajom, bár másmilyen beszélgetésre számítottam.

Ez már gusztus dolga.

Egyébként felvilágosult Veres Pali bácsi mondta ezt a kifejezést nekünk annak idején a laktanya előadótermében, mikor is a homosexualitásról kérdezték.

El kell fogadni őket is. Van aki a véres pinát, míg más a szaros segget szereti. Ez gusztus dolga.

Azt hiszem megelőzte a korát.
jus murmurandi 2007.04.10. 17:12:11
off
Azért én az olyanokat szeretem akik megmosdanak. És most ki ki döntse el melyikre mondtam :)
Wazze, te még itt vagy?
Hát mégsem clearoztak ki.
Úgysem értettem egyet ebben sem vele.
Mond valakinek valamit az a rövidítás, hogy MABI? A OTI (Országos Társadalombistosító Intézet) mellett működöt mint Magán-Alkalmazotak Niztosító Intézete, belőlük lett 1950 körül az SZTK. De még sokáig működött az újságírók külön biztosítója is (a "MUOSZ-orvos" fogalom volt, igatz, hogy félállásban csinálták). Vagyis: a több biztosítós rendszer nem valami abszolút újdonság, és nem "ördögtől való". A mostani rendszerben a legtöbb orvos az államtól lop, a betegek többsége meg orgazdálkodik. Ezt mint sokszoros beteg mondom, akinek véletlenül minden rokona orvos. Ja, és ennek a rendszernek köszönhetem, hogy élek. Érdemes egyébként Tölgyessy legutóbbi cikkét olvasni a NOL-ban. Ő is ezt írja nagyjából.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 16:59:51:
"Van egy folyamat a szuverén értelmiség körében, miszerint a fidesz gyakorlatilag vállalhatatlan, nemcsak h nem lehet egyetérteni vele, hanem nincs is mivel."

Furcsa definicioja ez a "szuveren ertelmisegnek", akarmit is jelentsen ez.
Ez ugyanis beture az MSZP kommunikacioja, el lehet olvasni a Gyurcsany-blogon.

Aztan meg jon a sok bunko kommentelo es osszemossa a publicista urat ezzel-azzal.
Elsődleges társadalmi kontrolt ezeknek a bal..sz firkászoknak kellene elvégezniük.
De ki....ott lusták, mert megélnek könnyebb munkával is.
Akkor a dolgozó népnek mikor legyen ideje és lehetősége nyilvános kontrolt gyakorolni a népnyúzok felett?
"...hanem a Horváth Ágnes szcientológus-érintettségéhez hasonló balfaszságok."

ezt a monomániát az istennek se tudod kiverni a fejedből?

nézd már 1x az egészet végig...
és próbálj meg koncentrálni...
mavo · mavo.blog.hu 2007.04.10. 17:11:58
Ha valamelyik szekeresimre nem nyilatkozik a hírtevének, nyugodtan mondhatja azt, hogy _amazok_ meg a mi kedves tévénknek nem, sztakkómivahe.

Ezzel csak az van, hogy az nem az _ő_ tévéjük, hanem ELMÉLETILEG közszolgálati tv.
fentebb linkeltem a MN cikkét Sziijártó menesztéséről, de megismétlem.

A korábbi és a jelenlegi pártkommunikátor-gárda egyes tagjai is úgy vélik: a Fidesz megnyilvánulásai sematikusak, üzenet nincs, csak "abcúgkormányozás".

vagyis nincs mivel egyetérteni.

mellesleg meg leszarom, mivel mos össze kicsoda.

Tölgyessyt tényleg érdemes elolvasni.
nol.hu/cikk/441939/
RE: NemesP 2007.04.10. 17:09:00

Az indexen Bodoky főmunkatárs foglalkozott két tényfeltáró cikkében az NKTH-val és a magyar biotechnikai innováció felvirágzásával. Érdekes dolgok derültek ki, keress rá az archívumban.

"Van egy folyamat a szuverén értelmiség körében, miszerint a fidesz gyakorlatilag vállalhatatlan, nemcsak h nem lehet egyetérteni vele, hanem nincs is mivel."

Az én körömben érdekes módon vannak jobb oldali értemiségek is. Illetve azok vannak többségben. Ettől függetlenül ami f...ság az itt is ott is az. És nem kell elfogadni. /lásd orosz/
medve1942 2007.04.10. 17:19:16:
"Vagyis: a több biztosítós rendszer nem valami abszolút újdonság, és nem "ördögtől való"."

Nem, csak az atteres koltsegei jelentosek es egy ilyen rendszer mindig dragabb.
Ezen felul ugyanannyi problemaja van, mint az egybiztositosnak, csak azok a problemak masmilyenek.
Reszletek itt:
www.eum.hu/letoltes.php?d_id=1359
dark!

Dobd már be az oldalt.

Köszi!
dr. Wilbur Swain 2007.04.10. 17:23:26,

háát, csak úgy név alapján a Hír TV is lehetne független. Amúgy tőlem lehetne elfogult is, miért ne lehetne az. A mérték a probléma.

Noch dazu a fiúk azzal nem fogják a Pártkeltét a helyes irányba terelni, ha durciznak. :-) A pártkelte nézettsége egy nemigen ingott meg attól, hogy ők nem szerepelnek benne.
"A pártkelte nézettsége egy nemigen ingott meg attól, hogy ők nem szerepelnek benne."

Az MDF-é viszont nőtt.
mavo,
A Napkelte a HírTV-vel kábé egy szinten van objektívitásban.
A legfőbb különbség, hogy a Napkelte a közszolgálatin seggnyal, ami megengedhetetlen.
Orbánék idején is sajnos hasonló volt a helyzet.
A HírTV és az ATV magántévék, azt csinálnak, amit akarnak.

„fentebb linkeltem a MN cikkét Sziijártó menesztéséről, de megismétlem”

Sorry, én nem találom ...
Tölgyessy, meg kurva jó arc, kár hogy elfecsérelte a Fidesz.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 17:23:45:
"A korábbi és a jelenlegi pártkommunikátor-gárda egyes tagjai is úgy vélik: a Fidesz megnyilvánulásai sematikusak, üzenet nincs, csak "abcúgkormányozás"."

Es most idezzem be Gyurcsany megnyilvanulasait, hogy kommunikacios problemak vannak, egyebkent minden rendben?

Van ez az ezereves vita a politikai kommunikacioban, hogy zsigeri, agyonegyszerusitett uzenetekkel kell-e operalni vagy reszletes ervelessel.

Sajnos a helyzet az, hogy az utobbi hatasa majdnem nulla. A "chattering classes" (alias "elit") sem erti meg, plane Magyarorszagon nem.

Mondjuk en sirni tudnek, amikor Pelcne es Mikola szajaba olyan demagog baromsagokat adnak. Ezek elso osztalyu szakemberek.

Mikolat peldaul tegnap lehetett volna meghallgatni a horrteven, amint forrasokkal alatamasztva, jol erthetoen ervelt a tobb-biztositos modell ellen.

Hallgatta mondjuk 10000 ember, ennek a fele csak a "hulyekormany" uzenetert.

"mellesleg meg leszarom, mivel mos össze kicsoda."

Kar is lenne az olvasotabor benyomasaival torodni.
Az MDF-é viszont nőtt.


Hát persze hogy nőtt, mikor minden reggel az ibolya szagára kellene ébrednem.

Kell egy új konzervatív koaliciós partner.

Más kis pártok /főleg parlamenten kívüliek/ miért nem kapnak a műsoridőből?

Haverokrácia, ez van.
Még hajnalban linkeltem pár Excel-táblát a Bajnai-féle társulattól, csak nem reagáltatok rá.

Most vettem a fáradságot és össze is adtam: a Nemzeti Fejlesztési Terv operatív programjainak pályázatain a 2004 és 2006 között elérhető, összesen mintegy 670 milliárd forint szétosztásához az öt operatív program költségvetéséből cirka 28 milliárdot használtak fel "technikai segítségnyújtásra" olyan jogcímeken, mint pl.: felmérés, tanácsadás, ellenőrzés, elemzés, reklám, stratégia, kommunikáció, kampányszervezés, tanulmány, tanulmányút.

Tanulságos belenézni itt: www.nfu.gov.hu/index.nfh?r=&v=&l=&d=&mf=&p=5578

Az Excel-táblák vége az érdekes, egészen szórakoztató szövegeket lehet ott találni.

Egy példa kedvcsinálónak: "A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program és EQUAL Program Irányító Hatóság (HEFOP IH) programterve a Technikai Segítségnyújtás 2. alintézkedés költségeinek felhasználásával kapcsolatban", ez a mókás nevű project potom másfél milliárdba került (de persze szakértenek is 70 millióért, jogi tanácsot is adnak húszért, meg közbeszerzési szakértőt is alkalmaznak 18-ért).

mavo:
Valóban, nem olvasom. Akkor olvastam utoljára, amikor az említett eset megtörtént. Régen volt, az ÉS is akkoriban rúgta össze a port Princzcel, hasonló okokból. A részletekért óraszám kellene bogarászni a régi számokat, ehhez nincs se kedvem, se időm. Passz...
A Hír TV, mint magántévé az nagyon konkrétan megalol. :-)

A pártkelte meg nem egyik napról a másikra lett olyan, amilyen, leginkább a királyiból történt kirúg. at. ásuk óta nem szeretik a Fideszt, és mit mondjak: nem csodálom.
Ja, értem. Vót, valamikó, de a részleteket haggyuk.
És még Ede bácsi: a MaNcs se hű de független, mert a fiúkat nem szeretik annyira, de a maszop és a szadesz sarát is szemrebbenés nélkül megírják. Aki nem olvassa, az nem tudhatja.
jus murmurandi 2007.04.10. 17:26:52

"dark! Dobd már be az oldalt. Köszi!"

Tess:
index.hu/politika/belfold/biogk9075/
index.hu/politika/belfold/solvo9649/

Az illetékesek nagyon nem tiltakoztak eddig, összesen egy helyreigazítást olvastam: index.hu/politika/belhirek/?main:2007.03.22&304973

Pályázatonként 1-2 milliárd Ft közötti összegekről volt szó; valakiknek bizonyára elég jó biznisz lehetett, még olyan áron is, hogy az NKTH hajba kapjon az MTA-val. A szálak persze szeretett Kóka barátunknál futnak össze, mint mostanában mindig.



"A Hír TV, mint magántévé az nagyon konkrétan megalol. :-)"

Akkor micsoda, pupák?
a hírtv privát, amenyniben nem közszolgálati. tehát nyugodtan használhatja orbán fejét logónak. saját hitelességével gazdálkodik, lelke rajta, egészségére.
Na, utánanéztem helyetted is, valóban volt egy ilyen sztori, elnézést kértek, estébé.
Ja, értem, szóval így magán. Hát így, persze, magán. :-)
Amúgy meg a Napkelte is privát ... ;-)
az elég baj, h a napkelte privát.
Ja, Orbán egy hülye, a fidesz hülye, a hír tv egy fasiszta, hazug, mint minden jobboldali. De a baloldalon van még remény - mondod te, kedves TWÁ.
Csak azt nem értem, hogy miért kell ezt minden nap elmondani? Felfogtuk. Kezdj új életet! Pl. fizikai munkásként.
"Amúgy meg a Napkelte is privát ... ;-)"

Az egyik egy műsor, a másik meg egy csatorna.

Ja, vagy virág-virág?
Másrészt ne a Fideszt kell vállalni, hanem az igazságot. Ha Fidesz igazat mond, azt attól még nem lesz vállalhatatlan mert ők mondták, ha téved vagy hazudik, azt ki kell mondani és nem kell vállalni, de nem általánosítva ez is hazióudik az is lop, mindenki egyforma. A Fideszt fel kell használni mint egy eszközt, mert most a korrupció felszámolásában érdekelt. Arra is kell ügyelni, hogy ez így is maradjon.
A Fideszben is vannak MSZP-sek (lásd Heves, meg az ÖCO), meg még biztos van egy csomó, vannak benne SZDSZ-esek is bőven azok ugyaúgy lopnak mindenütt csak az alkalmat várják. Ott volt Szilvásy, Atall mellett dolgozott, már akkor kialakította a kis "business"-ét.
A mai Szilvásy-k ott vannak Fideszben, Pl. Ambrus Zoltán, 3%-ot kapott egyéniben, a Fidesz mégsem dobta ki, bejuttatta, meg is lett az eredménye.
Most nézzétek meg, milyen karriert fog befutni ez a tehetségtelen balfácán Ambrus (a Fideszben is az volt, a kutya se szavazott rá, mégsem ejtették a barátok, pl. Szabó Zoltán, Hatvan).
De nem ez a legszörnyűbb, hanem a következő:
"Sós (az Ambrus segítségével megválasztott megyei elnök) szerint kétségkívül nőtt a megye lobbiereje, "ami segíthet a más megyékkel szembeni lemaradás ledolgozásában". Ebben az érdekérvényesítésben pedig ő személyesen is sokat segíthet a Regionális Fejlesztési Bizottság tagjaként, és mint az országos pártvezetéssel még a KISZ-es időkből jó kapcsolatokat ápoló közgyűlési elnök - véli a bábukat a megyei sakkszövetség élén is tologató Sós Tamás."
Minden jó, ha a vége jó. Minek is az a nagy demokrácia, mikor másképp is lehet.
Egyébként elgondolkodtat, hogy miért nincs egyetlen olyan ellenzéki újságíró (lehetőség szerint politikai oldalról megtámogatott újságíró) sem, aki az üres fecsegés és vádaskodás helyett venné a fáradságot és végignyálazna néhány ilyen Excel-táblát meg a mögöttes szerződéseket is. Felháborítónak tartom, hogy a pályázatokhoz kapcsolódóan egy-egy tétel díjazása nagyobb, mint azoknak a költségvetési intézményeknek a teljes éves költségvetése, akiknek én dolgozom (azokat ismerem, azokhoz tudok viszonyítani).

A több-biztosítónál ugyanez lenne az ábra: mivel évente hatalmas (összesen 1600 milliárd Ft körüli) összeg felett diszponálnak, nagyjából az összes költségüket ehhez állítanák be. Vastagon részesedne ebből a média is, ezért borítékolom, hogy az szdsz-es kampányt nem nagyon fogják támadni... Legalábbis azok, akik reménykednek némi reklámbevételben.

a program célja, hogy fejlesszük és olcsóbbá tegyük a különböző bioenergiák előállítási technológiáit, illetve megszervezzük és támogassuk a Dél-Alföldi régióban működő kisvállalkozásokat bioenergetikai beruházásaikban

Az egész pályázat egy nagy blöff.
Idehaza már nincs mit fejleszteni már ami a technológiát illeti. A kész technikát /know-how/ meg szabadon bárki behozhatja sok tucatnyi ezzel foglalkozó nyugati és vagy ázsiai cégtől.
És maga a bióüzemanyag előállítás is becsapás.
A hulladékot lehet és kell is hasznosítani, de a szénalapú energia hordozókat el kell felejteni.
A hidrogén mint energiahordozó az egyedüli út a jövőben.
Egy elavult technológiát súlyos pénzekért ránktukmálnának, csakhogy egy újabb bőrt lehúzzanak a rászorult parasztokról. /nem annyira, de ez is egy biógiliszta/
Ez csak ennek a cégnek lesz biznisz.
Árpád,

nem lenne baj, ha a felvállalt közszolgálatiságot normálisan teljesítené. Szerintem.
Árpád,

ha jól érzem, abban viszont egyetértünk valamelyest, hogy a közszolgálati lófaszkodással fel kellene hagyni ...
Tényleg, Á! Tőletek az Indexnél biztos ismeri valaki Bakácsot. Beszélgetett valaki vele a Napkeltés karrierje kezdete óta?
Mi lett a csávóval?
travis 2007.04.10. 17:55:52,

konkrétan nem értem, ezzel mit akartál közölni, de rendes gyerek vagy, majd megmagyarátod. :-)
ajaj, Bakács. velveten volt vele interjú, amikor átigazolt. én nem ismerem.
ha ennyi lóvé megy el "technikai segítségnyújtásra", akkor mire vannak a minisztériumok.

most vagy az van, hogy ott nem dolgoznak, vagy az, hogy mások munka nélkül rakják el a pénzt. vagy mindkettő.
mavo, az, hogy igaz ugyan, hogy a Napkelte egy privát, külső gyártású műsor, de akkor is a közszolgálatin megy, ami baj, mert ezzel együtt vállalt egy közszolgálati mércét.
Nem úgy mint a hírTV, mert ott maga a csatorna privát, úgyhogy Csintalan nyugodtan hajtogathatja a hülye papírrepülőit főműsoridőben.
dark future · www.andocsek.hu 2007.04.10. 17:55:58
Egyébként elgondolkodtat, hogy miért nincs egyetlen olyan ellenzéki újságíró

Én is ezen nyavajogtam, ezt próbálom számon kérni.
„az, hogy igaz ugyan, hogy a Napkelte egy privát, külső gyártású műsor, de akkor is a közszolgálatin megy, ami baj, mert ezzel együtt vállalt egy közszolgálati mércét”

——> mavo · mavo.blog.hu 2007.04.10. 17:57:26 ;-)

Amúgy a közszolgálatiság konkrétan 1992 óta nagy rakás szar a királyin, érdemes visszaemlékezni egy-egy zaftos Parabolára úgy ’93 magasságából.
Tóta W. Árpád 2007.04.10. 17:10:18
Na ja én is lusta vagyok, meg azok a tények amiket feltárok és publikálok a nagyközönség számára nem igazán érthetők.
Lustálkodj nyugodtan, megyek dolgozni.
De csak annyit, hogy szerintem a HírTV elég jó riportot készített a scientológusokról, nekem tudtak újat mondani. Iszonyú veszélyes banda. Másrészt amit mondtak, hogy az tehetségtelen balfácán Horváth Ágnes az otthonszülést támogatja igaz. Igaz ennek nincs köze xenuékhoz, de jó nekik az biztos. Másrészt azt hiszem horváth ágnes fő dolga az lenne, hogy minél jobb legyen kórházban szülni, ezért kapja fizetését, hogy a dolgok jobban menjenek.
Kissé olyan mint a szövegelés, hogy az állam rossz gazda, meg mindenki fizesse be az adóját aztán gondoskodjon magáról mert az adóját a ciprusi offshore cégeken keresztül sürgősen el kell tünteni.
Nem vész el csak átalakul külföldi tőkévé. Ami azért megtalálja az utat visszafelé, valamiből csak épülnek azok ménkű nagy villák (Kóka, Szilvásy, ...na nem sorolom)
Ez az otthonszülős szöveg alapvetően hülyeség, akkor már lehet úgy is szülni mint az Apocalyto-ban, milyen egészséges. Az a nő elpusztíthatatlan.
kutacs_ 2007.04.10. 18:01:29

"ha ennyi lóvé megy el "technikai segítségnyújtásra", akkor mire vannak a minisztériumok."

Ott van ugye a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, önálló költségvetéssel. Ő koordinál. Az egyes projektek a témában illetékes minisztériumhoz vannak utalva, azoknak szintén van egy önálló költségvetése. Ez a 28 milliárd mindezek fölött van. Nézzetek bele a táblázatokba, tényleg megéri.

"1159/2000/EK Rendelet szerint egységesen legyártott emléktáblák, plakátok" 24 millió 750 ezer Ft

Baz+, kapásból 12 lélegeztetőgép.

"a közszolgálatiság konkrétan 1992 óta nagy rakás szar"
Ez így van.
„De csak annyit, hogy szerintem a HírTV elég jó riportot készített a scientológusokról, nekem tudtak újat mondani. Iszonyú veszélyes banda. Másrészt amit mondtak, hogy az tehetségtelen balfácán Horváth Ágnes az otthonszülést támogatja igaz. Igaz ennek nincs köze xenuékhoz, de jó nekik az biztos.”

Ha nincs köze, kéretik nem emlegetni ... ha másért nem, mert kabátlopási ügy.
RE: jus murmurandi 2007.04.10. 18:09:39
dark future · www.andocsek.hu 2007.04.10. 17:55:58

"Egyébként elgondolkodtat, hogy miért nincs egyetlen olyan ellenzéki újságíró
Én is ezen nyavajogtam, ezt próbálom számon kérni."

Szerintem egyszerűen hülyére vesznek bennünket. A felszínen gyomrozzák egymást a nímandok, alul a zavarosban meg megy a móka. Most számolom, hogy mennyit költöttek csak médiára...

travis,

csak egyetértünk ... :-)

Én a magam részirű a közszolgálatiság megszüntetését jobbnak érzem, mint ezt a mű közszolgálatiságot, csak persze, ha valaki be merné nyújtani, jönne a hörr ... és ami a legszigorúbb az egészben: mindenhonnan.
dark future,

a lélegeztetőgépezést nem kellett volna ...
Hát ez komolyan viccparádé:

"Férfiak és nők esélyegyenlősége, mint horizontális szempont érvényesülése az alkalmazott kutatás-fejlesztési projektekben" 5 miller

"Elemzések a 4. prioritás értékelési szempontrendszerének alátámasztásához" 5 miller

"A versenyképességi koncepció egyeztetése és továbbfejlesztése" 24 miller

"Specifikációs rendszert tartalmazó ajánlás elkészítése a GVOP 4.3. intézkedés (e-közigazgatás fejlesztése) komponenseihez a Ket. alapján" 40 miller

stb.stb.

Árpi bácsi, ha egy magát újságírónak nevező ember nem akar tényfeltárni, mert "utál telefonálni" meg ilyenek, akkor jobb, ha semmilyen véleményt nem ír le, mert teljesen hiteltelen. Akkor hogy kérsz bármit is számon bármilyen médiumon, ha semmilyen tényt nem hozol felszínre?
Árpi bácsi, ez amatörizmus a javából!
Basztatod a médiát, de közben te semmit nem csinálsz, hogy maga a tájékoztatás jobb legyen.
Ez olyan kíbic magatartás, amit sose bírtam, és akkor ez most még elegáns volt.
"Ez a ciklus arról szól, ugyebár, hogy nincs ingyenebéd. Pénzbe kerül minden. "

Nem, szvsz arról szól ez a ciklus, hogy az előzőben elkúrtak sokezer milliárdot Gyurcsányék, lényegében 5 év alatt megduplázták az államadósságot. Az adósság- és kamatterhek miatt már rohadtul nem jut egy csomó mindenre, _megszorításokra_ van szükség. Eddig csupán pénzelvonások voltak, reform (értve ezalatt: átalakítás, újjászervezés, új rendszer kialakítása)szinte semmi.

Furcsa megint ezt a hülye kormányzati pr-dumát a reformokról itt olvasgatni.

Hír Tv kontra Napkelte:

Azért más súlyú dolog szvsz egy egész csatornát vagy egy csatorna egyik műsorát bojkottálni. A Napkelte a kampányidőszakban bőszen nyalta a szoclibeket és a fideszesekkel folyamatosan és aljas módon kekeckedett. Régi ügy már ez, nem véletlen lettek kipakolva az ATV-re, majd jöttek vissza rögtön Orbánék bukása után.
RE: mavo · mavo.blog.hu 2007.04.10. 18:15:30

"a lélegeztetőgépezést nem kellett volna ..."

Csak azok kedvéért, akik ezt a mértékegységet használják :-)

Érdekes, hogy ezekre a témákra nem repül rá egy újságíró sem, ellenzéki oldalról sem...

xenu, jelzem, jelenleg te vagy itt a legsötétebb balfasz.
majd nézz utána műfajoknak, magyar újságíróknak, aztán ugathatsz.
Szerintem egyszerűen hülyére vesznek bennünket. A felszínen gyomrozzák egymást a nímandok, alul a zavarosban meg megy a móka. Most számolom, hogy mennyit költöttek csak médiára...

dark!

Szerintem még annál is rosszabb a helyzet mint mi gondoljuk, és a fentiekkel is egyetértek.
Mit gondolsz, a hirtv nyerességes?
És akkor miből üzemeltetik?
Igen, abból. Ők is lopnak, csak ők most a túlélésért nem mint a szoc holdudvara.

Nagyon szomorú jövő vár ránk.

Egyre gyakrabban fordúl meg a fejemben, hogy újra kellene osztani a javakat.
És a legfényesebb gyöngyszem:
"GVOP intézményrendszer működésének átvilágítása" 100 miller, kereken


Árpád-sáv!

Most minek bántod xenut?
Teljesen jogos a kifogása.
Kicsit viseld a kritikát is.
mer aki nincs tisztában azzal, h mi a publicisztika, és mi a tényfeltárás, és h egyik nem követeli meg a másikat, az itt ne lengesse az állkapcsát, hanem olvasson jó sok Ady Endrét, és szóljon, ha talát tőle oknyomozást.
nem beszélve költőtársairól, akik még publit sem írtak, csak verseket!
Árpád-sáv!

Ha már megírod, hogy ez így nem jó, mert pl. LOPNAK, akkor szerintem is tehetnél hozzá bővebb anyagot, talán némi konkrétumot is.
Csintalan most ismerte be nagy nyilvánosság előtt, hogy ő speciel nem objektív, sőt kimondottan elfogult. Hangsúlyozottan felhívta mindenki figyelmét erre. Azt is mondta, hogy nem hisz az "objektivitásban".

Bizonyos szempontból igaza van. Az egyértelmű elfogultság sokkal tisztességesebb, mint az objektívnek beállított vélemény, ami alattomosan csúsztat, apró, jelentéktelen kis manipulációs technikákat használ.
Összeadtam: legkevesebb 5 milliárd Ft értékben költöttek kommunikációra és médiamegjelenésre a Nemzeti Fejlesztési Terv keretösszegéből három év alatt. Nem rossz... Csodálkozunk ezután, hogy mélyen listaár alatt mentek a médiabizniszek a választási kampányban?

RE: jus murmurandi 2007.04.10. 18:34:54

"Ha már megírod, hogy ez így nem jó, mert pl. LOPNAK, akkor szerintem is tehetnél hozzá bővebb anyagot, talán némi konkrétumot is"

Felesleges. A sok számmal úgysem bajlódnak a népek, kár beléjük. :-)

kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.10. 18:37:13
Csintalan most ismerte be...

Szükségtelen volt beismernie, ezt eddig is tudtuk.
Ja csak ő be is vallja, sőt büszke rá. Nem úgy, mint a nagy kertévék, akik szörnyen objektívek.
Na ezt ma hallottam vicc de igaz.. 
Na szóval Kóka / Gyurcsány kimegy nyugatra látogatóba egy „miniszter kollégához” és látja hogy a fickónak milyen Pazar háza van, japán kertész, sportkocsik a garázsban stb.
Erre kérdezi a nyugati kollégát hogy ilyen jól fizetik errefelé a minisztereket?
Erre a kolléga mondja:
- Látod ott azt az autópályát?
- Igen.
- 10%
- Aha értem.

Egy év múlva a nyugati kolléga jön látogatóba hősünkhöz.
A fickó majd seggre esik.
Legalább 4x akkora a háza mint neki bazi nagy több hektáros kert, drágábbnál drágább autók garmadája.
Megkérdezi a nyugati kolléga:
- Ennyire jól fizetik a minisztereket?
- Látod azt az autópályát?
- Milyen autópályát?
- 100%
példa a 100M-s projektekre:
100M "a GVOP közbenső értékelés projekt"
100M "a GVOP ex-ante értékelése"
100M "a GVOP intézményrendszer működésének átvilágítására."

utóbbi projektben mindjárt ajánlanám az alábbi intézmények összevonásását.

"Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht."
"Vállalkozói Támogatásközvetítő Zrt."
"Regionális Támogatás-közvetítő Kht."

vagy mondjuk:
"NHÜ GVOP Irányító Hatóság"
"GKM GVOP Irányító Hatóság"
nyilván elég lenne felügyelet.

de összevonható lenne a
"Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal"
"Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda"
"IT Információs Társadalom Kht.",

most a legkülönfélébb médiamegjelenéseket és it fejlesztéseket nincs kedvem összeadogatni, de merem állítani csupa jó dolgok lesznek itt.

a kedvencem, hogy 25M megy el a "1159/2000/EK rendelet szerint egységesen legyártott emléktáblákra, plakátokra". valóban. emlékplakettek nélkül nem érne semmit az egész.
dark future · www.andocsek.hu 2007.04.10. 18:40:49
RE: jus murmurandi 2007.04.10. 18:34:54

Felesleges. A sok számmal úgysem bajlódnak a népek, kár beléjük. :-)


Dehogy felesleges, és nem csak számok vannak, ráadásul úgy könnyebben ragadnak meg a számok és hírek az emberek fejében.
Úgyhogy csak dolgozzon Árpád-sáv
Ez egy tök friss (mai) anyag: www.nfu.gov.hu/./index.nfh?r=&v=&l=&d=&mf=&p=-letoltes_az_allamreform_operativ_program_tamogatott_projektjei.xls

Egyetlen tételből áll csupán:

"A különböző közfeladatok (szabályozás, intézményi feladatellátás, pénzügyi támogatás) felülvizsgálata, a közszféra költséghatékonyabb és magasabb hozzáadott értékű működése" 104 millió Ft

LOL :-))

darky: bizony sokba vót az kampány. Meg a fizetés is szörnyen kevéske.
Nem nézegetem a számokat, depressziós leszek tőle, de én magam voltam egyszer kénytelen gépre vinni egy "szakértői véleményt", ami komplett baromság volt, 10 perc alatt csapta össze a "szakember". 200 ezer ficcset kapott érte. Fizukiegészítés.
dark!

Így estére már ennyi elég volt, mert nem fogok tudni aludni, ha tovább idegesítem az agyam ezeken.

Egyébként köszi.
Nem lehett valami jó az ebéd...árpád egész negatív volt ma délután. de már oldódik...
lesz még belőle kormányszóvivő!
Ha már majd senki sem vállalja.
dark future, köszi a számokat. érdekes kategória...
mavo, tekis csintalan...
OFF.

Most hallottam a hírt, hogy a jobbdolga után távozó Molnár egyik legvalószínűbb utóda Horváth Ágnes.

Kívülről szimpi nekem a csaj - egyébként nem tudom, mit tett le eddig az asztalra.

De ez lenne aztán a karrier! A bige alig öt évvel idősebb nálam.

ON.
A lopás nagy úr. Az elkövetkezendő 3évben ugyanúgy fog folyni, mint eddig. Mert nyakig benne van mindenki és nehéz belőle kimászni. Meg hát erre épül a rendszer.

Ahhoz, hogy ne lopjon az elit, peresztrojkára lenne szükség. Újabb gazdasági rendszerválásra. És az nem gazdasági rendszerváltás, hogy most több bevételt kreálunk meg átalakítjük az egészségügyet stb (ugyanis ezeket a dolgokat már 15 éve meg kellett volna lépni, ha nem hamarabb).
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 16:59:51:
"Van egy folyamat a szuverén értelmiség körében, miszerint a fidesz gyakorlatilag vállalhatatlan, nemcsak h nem lehet egyetérteni vele, hanem nincs is mivel."

Ez nálam is kiüti. Miért gondolod Árpád, h a másik oldal tök hülye? Én leszarom, de kontraproduktív. Ez ugyanaz, mint a jobboldalon: komenista==> meg sem kell hallgatni, úgyis hülyeséget mond.
1. ez a "szuverén" értelmiségi ez nevetséges. Mitől szuverén?
2. ha azt mondod, h szuverén értelmiségi egyik pártot sem tudja felvállalni, akkor OK. De nehogymár Gyurcsány vagy Kóka, esetleg DávidI+Herényi vállalható.....




Dark:
valahol nevesíthető is, hogy kik szakértettek itt 104 milláért országosan?
hihetetlen ez az egész!
"mer aki nincs tisztában azzal, h mi a publicisztika, és mi a tényfeltárás, és h egyik nem követeli meg a másikat, az itt ne lengesse az állkapcsát, hanem olvasson jó sok Ady Endrét, és szóljon, ha talát tőle oknyomozást."

mostanában a publicisták a tényfeltáró újságírókkal vannak elfoglalva. és viszont. szal ne említgessük itt ady endrét.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.10. 18:43:57
Ja csak ő be is vallja, sőt büszke rá. Nem úgy, mint a nagy kertévék, akik szörnyen objektívek.

Mi a francot kellett ezen bevallani, és kit érdekel ez a csintalan bohóc?
Eddig se és ezután sem adok a véleményére.
amergin:
Nekem meg nagyon nem szimpi a csaj. Szerintem meg nem elég jó politikus. A nyilatkozataiban van valami sértett tiltakozós mellékzönge. Szociális érzékenysége pedig még Lajos bájét is alulmúlja.
Ez a Tölgyessy interjú telitalálat.
da: vannak emberek, akik maguk döntik el, miről mit gondolnak. as opposed to pártkatonák. ezt értem szuverén alatt. pl. az indexnél vannak kollégák, akik azt írják, hogy Gyurcsány mondjon le, mert így gondolják. ilyen pl Uj Péter. mások nem ezt gondolják, más következtetésre jutottak.

fentebb már kétszer idéztem a szijjártó visszarendeléséről szóló hírt. de szedhetnék most csokorba más megnyilvánulásokat Stumpftól vagy Navracsicstól, ahol hiányolják a párt programját. (Navracsics végül is ezért szervezte a konferenciasorozatot.)

ezért mondom, h nincs mivel egyetérteni, ahogy az MN fogalmaz, abcúgozás megy, semmi más.

mármost ha én úgy gondolom (és igen, nem 2006 óta), hogy muszáj változtatni a dolgokon, és erre az egyik csapatnak van egy receptje, a másiknak meg nulla, akkor az van, h ők jöttek hozzám közelebb.

remélhetően a májusi Fidesz-kongresszusra elkészül vmi értékelhető program, és nem ez a semmit be nem zárni, semmit el nem adni faszság megy majd.
jus murmurandi: lehet, hogy nem volt egyértelmű, de ez a komment elsősorban NEM a csintalanról szólt.
"mármost ha én úgy gondolom (és igen, nem 2006 óta), hogy muszáj változtatni a dolgokon, és erre az egyik csapatnak van egy receptje, a másiknak meg nulla, akkor az van, h ők jöttek hozzám közelebb."
vigyázz, mert már a spájzban vannak!!!
Ágika egy 0. Ennyi.
Én meg azt hallottam, hogy mégis marad a kis tarajos fideszfijú. (echotv)
"mármost ha én úgy gondolom (és igen, nem 2006 óta), hogy muszáj változtatni a dolgokon, és erre az egyik csapatnak van egy receptje, a másiknak meg nulla, akkor az van, h ők jöttek hozzám közelebb."

Van egy receptje??? Kinek, milyen könyörgöm??? Egy linket erről a receptről légyszi...
Kedves szoclibék kúrták el a pénzügyeket, jó reggelt, erről nem hallott még? Eszem megáll..
Arra pl van egy recept, hogy ne költsünk többet annál, amit befizetünk. A többit érdeklődéssel várom.
Andal 2007.04.10. 18:20:56,

Hogyne, olyannyira, hogy a Napkeltén jelenhetett meg elsőként az a politológusnak látszó tárgy, aki addig-addig jósolta (a többiekkel ellentétben) a Csillagszemű Juhász győzelmét, míg pártfüggetlen kancelláriaminiszter nem lett belőle ...
én nem tudom, de nekem a fityesz megnyilvánulásiból nem a "semmit be nem zárni, semmit el nem adni faszság" jön le. annál azért több.
mellettük legyen mondva, hogy a magyar állam gazdálkodása transzparenciájának mai fokán, kívülről, hogy is mondjam, elég nehéz belelátni és pontos tervekkel előállni. főleg úgy, hogy a kormány pillanatyilag naponta változtat ezen-azon, lásd pl elvárt adó.
a szocik nyomulnak egy bizonyos félig improvizált koncepció alapján, az tény. viszont arra nem fogadnék, hogy ettől itt egy better magyarland lesz.
de arra sem fogadnék, hogy ebbéli hitedben pillanatnyilag bárki meg tudna ingatni.
Én az infó rádióban hallottam Tölgyessy -t úgy három hete.
Pazar volt a tisztán látása és az emlékezete is. Olyankra emlékezett, hogy csak kapkodtam a levegőért.
Tényleg megbecsülhetné őt a fidesz.
"nekem a fityesz megnyilvánulásiból nem a "semmit be nem zárni, semmit el nem adni faszság" jön le"

nem? hát hol, mikor hangzott elfele, hogy igen, ezt a szárnyvonalat azér már tényleg, na? kórházak? akármi?
mavo:

A lényeg tényleg ott van: "a többiekkel ellentétben" :)
hhh!

Olvass híreket gyakrabban mindenhol.
RE: hhh. · hhh.b13.hu 2007.04.10. 19:00:54

"valahol nevesíthető is, hogy kik szakértettek itt 104 milláért országosan?
hihetetlen ez az egész!"

Sajnos ott még nem tart a nyilvánossá tétel, hogy a nevek is egyből kiderüljenek. A szerződések egy része fenn van a neten, de elég nagy melő lenne átnyálazni. Egyelőre az üvegzseb annyira terjed ki, hogy az egyes projectek főbb számait meg lehet ismerni.

Az én álmom az, hogy egyszer lesz egy bazinagy adatbázis, amiben szép hierarchikus rendben lebontva bennefoglaltatik minden közköltés, ki mikor miért mennyit kapott, engedélyezőre, ellenőrző személyre kereshetően. Az elszámolás úgy történne, hogy szépen töltögeted az online adatbázist, ami időnként generál különféle kimutatásokat, tök automatikusan, meg ha kell, speciálisan is... Minden ide menne bele, ami nem hadititok, klotyópapírvásárlásig lebontva.

Vegyünk példának egy állami pénzen készülő szakértői véleményt. A nagy adatbázisban benne a szerződéskötés ideje, a teljesítésigazolás ideje, az ellenőrzés ideje, a megbízó személy neve, teljesítésigazoló neve, az ellenőrző neve, a szakértői vélemény tárgya, készítője/készítői (cégnév + személynevek, a fontosabb adatokkal, hogy azonosíthatóak legyenek), vállalási ár, terjedelem + a belinkelt szerződés, a belinkelt teljesítésigazolás, és persze a belinkelt szakértői vélemény (esetleg kisatírozott nevekkel, egyéb adatokkal, de csak indokolt esetben).

Kétségtelen a fityesz a valós szándéka és ellenzéki szavazatszerző szerepe között hánykolódik és gyakran (mindig) az ellenzékiség győz.
kukacka: akkor én ezt hadd regisztráljam úgy, mint fent. nulla.
Csak a mihez tartás végett többeknek, mert felmerült, hogy a Hír TV legalább vállalja. Egy link, s némi csipegetés az ott elrejtett humorbonbonokból:

www.hirtv.hu/hirtv

„Független és tárgyilagos híreket közlő, kiegyensúlyozott vita-, háttér- és elemző műsorokat kínáló vállalkozásunk egyedülálló a magyar televíziós piacon.”

Da vége az igazi:

„A Socio Balance közvélemény-kutatása szerint a HírTv-t naponta több mint egymillióan nézik. A nézők többségének véleménye szerint műsoraink kiegyensúlyozottak, tárgyilagosak. Valamivel több nő található a rendszeresen csatornánkra kapcsolók között, politikai pártszimpátia szerint a megoszlás egyenletes.”

Nem kell rákérdezni: igen, ez az a Socio Balance, amely bété formájában 2002-ig a kancelláriának derítette ki, hogy a polgárok őket akarják, de nagyon; persze jó magyar közhufokért cserébe. :-)
kukacka!

A fidesz a tagadás csapdájában van.
Ennek köszönhető, hogy ilyen simán hengerli le a társadalmat a koalició.
Buta ellenzékkel könnyű elbánni.
Bár szerintem ezek összejátszanak, mert ennyire nem lehetnek ennyien hülyék a fideszben.
Bár az is ízes, hogy „[a] Nap-kelte közéleti magazin. Szándéka szerint, közel tizennyolc éve hitelesen tükrözi a valóságot.”

:-)))
a tagadás csapdája, az pontos.
tegyük hozzája, kb ilyen volt kovács lászló mszp-je is.

remélhetően a kongresszussal vmi legalább az imbecilnél értelmesebb arculatra váltanak.
„A lényeg tényleg ott van: "a többiekkel ellentétben" :)”

Bármilyen furcsa, 98-ban nem volt annyira várható a Fidesz győzelme. Ahogyan a maszopé se nagyon 2002-ben. 2006 az más tészta.
Ha már lop-stop, érdemes lesz majd ezeket a projecteket is figyelni: inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-115015

200 milliárd nem kevés pénz...


„ennyire nem lehetnek ennyien hülyék a fideszben”

Sokáig én is azt hittem ...
Nem fog a fityesz kommunikációs stratégiát váltani, mert meg van győződve, hogy a maszop-szadesz ténykedése is elegendő, hogy hozzájuk terelgesse a népet. Tuti győzelmet éreznek máris a zsebükben.
Megjegyzem, ezért buktak 2002-ben: azt hitték a nép őket szereti.
Totya még sok sok Zorbis topicban tud majd urológiai szakvéleményeket írni.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 19:28:01
remélhetően a kongresszussal vmi legalább az imbecilnél értelmesebb arculatra váltanak.

Én már feladtam az ez irányú reményeimet. Szent meggyőződésem, hogy a fidesz lefeküdt, és csak akkor fog kommunikciót és irányt váltani, hogyha az érdeke is ezt kívánja majd és nem csak mi páyaszéliek.
Egy jó kommunikációval 3-4 hónap alatt tarolhat majd. A nép gyorsan felejt. /sajnos/
Valszeg ezt a "vészkorszakot" ki akarja hagyni a bizonyítványából. Főleg ha lefizetik.
Nem csak a pálya széléről hallhatják, h ennél több ésszel kéne politizálni. Mondom, a párton belül is van igény programra meg ilyesmikre.

Azt se kéne elfelejteni, h 2006-ban ők blöfföltek nagyobbakat, és buktak a túl nagy kamuval.
ne felejtsük el, fidesz biztos szavazói 1,5-2x többen vannak, mint a szocialistáké.

a bizonytalan szavazókat a kamányfinishben kell megnyerni, a politika játékszabályai szerint tehát nem orbánnak kell változtani, hanem gyurcsánynak.

kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.10. 19:40:29
mert meg van győződve, hogy a maszop-szadesz ténykedése is elegendő, hogy hozzájuk terelgesse a népet.

Pont ez a céljuk, hogy ezt higgye el a nép.
"Azt se kéne elfelejteni, h 2006-ban ők blöfföltek nagyobbakat, és buktak a túl nagy kamuval."

Azé, a Zorbánafasz eléggé le lett hülyézve, amikor a vitában megpedzegette az igazmondó Ferinek, hogy talán mégse dübörgünk annyira...
Refuse: de ugye tudod, ha rákérdezek, mire vonatkozott ez a blöffdolog?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 19:45:32
Azt se kéne elfelejteni, h 2006-ban ők blöfföltek nagyobbakat, és buktak a túl nagy kamuval.

Nem a túl nagy kamuval buktak, hanem egy jól kommunikáló /és hazudó/ dinamikus új szoc elnök jött, aki ráadásul már "győzni tudott" /sajnos/ a kettős állampolgárságot leszavazó népszavazáson orbánnal szemben /valójában velünk szemben/
Innen már aztán a hazugság lendülete is bevitte a célba.
Andal: "Kedves szoclibék kúrták el a pénzügyeket, jó reggelt, erről nem hallott még? Eszem megáll..."

Bizony ők kúrták el. Medgyessy szálegyenesen akarta magát tartani a választási ígéreteihez - melyeket a Fidesz azért tisztességesen überelt.

Annak idején, (első száz nap és társaik) már közgazdászok - Békési, Petchnig-Mária Zita, Bokros, Antal László, Tömpe - sikongtak, hogy 'ácsi! ebből lehet, hogy gond lesz'.

A kevésbé jártasabbak kedvéért: a felsoroltak azért nem a szoci-gyűlöletükről váltak ismertté. Konkrétan: mint gazdasági szakemberek váltak ismertté.

Volt egy olyan nagyarányú bérnövekmény, amit a magyar költségvetés nem bírt követni.

Az eszem megállt, amikor az Indexen azt olvastam, hogy a litvánok elhúztak mellettünk gazdasági fejlődés tekintetében.

Litvániában a '93-as rendszerváltás óta gyakorlatilag nem nőttek a reálkeresetek.

Nos, igen, kurva jó lett volna nekünk, ha 2006-ban még mindig csak a '89-es reálbérek szintjén tartottunk volna.

Tessék leírni még sok ilyen okosat, fogok neki örülni.

Az igazi problémát a hosszú távú gazdasági és politikai tervezhetőség hiányában látom - ha mindig csak mézesmadzaggal lehet választást nyerni.

És ezt még be is akarják tartani.

Kifejezetten javára fog szolgálni a választási rendszernek és a választási programoknak, ha az ígéretek egy bizonyos mértéken túl már hiteltelenítődnek a magyar választók szemében.

Most látom, hogy mennyit fecsegtem - és nálam okosabbak megint neki állnak szétcincálni, hogy "itt és itt és itt és itt hülyeségeket beszélek".

Pedig nekem dolgoznom kellene! (ezért nem fejlődik a magyar gazdaság!)

Nem vitatkozom! Cáfoljatok meg!
„Azt se kéne elfelejteni, h 2006-ban ők blöfföltek nagyobbakat, és buktak a túl nagy kamuval.”

Meg azt sem, hogy 2002-ben is volt toronyóra meg aranylánc dögivel, érdekes lenne kidekázni, ők vagy Megyóék.

Aztán, amikor bukta lett, nagyjából annyit tojt ki magából az agytröszt, hogy awerberjugend, anegatívkampány, meg hogy deígérjünkmégtöbbet.

Négy év alatt elég siralmas teljesítmény.
fityesz kontra twá:"nem? hát hol, mikor hangzott elfele, hogy igen, ezt a szárnyvonalat azér már tényleg, na? kórházak? akármi?"
eddig tartanak a hírek?
kormány - bezár, ellenzék - tiltakozik.

azért, mert ők nem azt és/vagy nem akkor zárták volna be, mint a kormány.
Hogy nem tudtok programról? Erre mondhatnám, hogy a "mindent bezár, mindent leépít, sok pénz beszed" az program?
Más elvek mentén reformálnának. Ennyi.
Erre ne mondjátok, hogy "megtehették volna 98-02 között", mert akkor bizony a maszop már 94-98 között megtehette volna.

egy ilyen hankook buliból vajon hány kórházat lehetne modernizálni?
nem azt mondom, hogy nem kell reform, de: nem hiszek a kormány által hangoztatott "egyutas" lehetőségben.
Főleg úgy, hogy az egész "reform" pénzbehajtósdi egy nagy improvizációs, ráadásul kapkodós ötlethalmaz.
A legjobb bizonyíték erre a kormányszóvivők gyors amortizálódása. (De tulajdonképpen mondhatnám az arcok gyakori cseréjét is a baloldalon.)
A sok szart nehéz kommunikálni.
persze, de nem abba buktak bele
hanem a zorbánozásba
„Nem a túl nagy kamuval buktak”

Helyesen: nem csak avval. Speciel ép elméjű embernek a csődbenazország meg a rosszabbulélünk elég nehezen jött össze a detizenixediknyugdíjjal.
hú, nagyon pörögnek itt a dolgok, Árpád, majd benéznél a poklos részhez, ott mér az elmaradt 1x1-es reakciómat is felküldtem.
RE: jus murmurandi 2007.04.10. 18:45:46

"Dehogy felesleges, és nem csak számok vannak, ráadásul úgy könnyebben ragadnak meg a számok és hírek az emberek fejében."

De pedig az.

Megfigyelésem szerint általában 10-20 millió Ft-ig tudják a népek reálisan értelmezni a pénzösszegek nagyságát (annyival találkoznak ők maguk pl. egy ingatlan megvásárlásánál), afölött csak "sok" van. A 300 millió is sok, meg a 3 milliárd is.

Meg elég furcsa az értékítéletük is. Ha azt mondom, hogy 20 MFt-ba került egy szakértői jelentés, akkor vonogatják a vállukat, hogy biztosan. Ha lefordítom, hogy az két elég jól fizetett (br. 5-600 eFt/hó) munkaerő éves bérköltsége járulékokkal, akkor már hümmögnek. Ha még azt is megtudják, hogy egy 50 oldalas jelentésről van szó, amit két hét alatt össze lehet dobni, akkor jön csak a vazze...

Igazából szarnak rá a népek a számokra, sajnos kb. az érdekli őket (már azokat, akiket egyáltalán foglalkoztat a bulváron kívül valami), hogy ki mit nyilatkozott az ellentáborról, kiről mit írnak, meg persze hogy monnyonle.

hhh: "Más elvek mentén reformálnának. Ennyi."
"ők nem azt és/vagy nem akkor zárták volna be"

sokszor, sok helyen írtam, h nem. nincs ilyen alternatíva. soha nem mondták, h inkább azt zárjátok be.
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=106977

amergin: ez így látleletnek jó, víziónak tragikus, a megoldás pedig csak folyamatos lehet, és felvilágosításnak hívják. az kell, hogy 2010-re az emberek szkeptikusak és gyanakvóak legyenek a választási ígéretekkel szemben. tudják, mi az a deficit, meg effélék.
nem gondoltam, hogy vannak még emberek, akik tényleg hiszik, hogy a zorbánozás választáskor releváns tényező ...
Amúgy meg itt szeretnék amellett érvelni, hogy az össze-vissza kórásnál jobb a semmittevés. Pl. az oktatás tipikusan ilyen, ha 17 évig azért fizettük volna, az OM dolgozókat, hogy semmit se változtassanak, ma sokkal jobb lenne.
Az egészségügy is ilyen: nem az a faszság, hogy az Orbán hülyeségeket beszél, hanem az, hogy nem látják el a nagymamámat, mert valaki meghatározott valahogy egy keretszámot.
Sőt ez nem is faszság, hanem több. Bátor rendőri fellépést kívánnék annak, aki kitalálta.
Refuse: ha az emberek elhitték volna a 14. havi nyugdíjat meg az ingyenbenzint, akkor az orbánozás ott nem segít. de NEM hitték el.

dark f: "afölött csak "sok" van" - hát ez is, igen, ez is a felvilágosítás hiánya.

kéne oktatni ún. állampolgári ismereteket.
Sok baloldali értékrendű emberrel beszéltem már és mindegyiknek az volt a bánata gyurcsány megjelenéséig, hogy a baloldalnak bezzeg nincs egy orbánja. Megkapták és éltek vele. Élvezték az erőt, ami az orbánfóbiájuk okozta kissebbségi érzést kompenzálni tudta.
Lelki beteg volt a szoci tábor amelyre egy gyógyír volt számukra a gyurcsány.
Hisz emlékezz még egy nyilvános tömegrendezvényt sem rendeztek a szocik addig, és a nemzeti zászlót sem vették a kezükbe annyira utálták az orbánt és a jelképeit.
És gyurcsány megjelenését követően minden fordult.
Bátran vállaltak mindent amit a gyurcsány is vállalt.
"tudják, mi az a deficit, meg effélék."

Meg hogy elárulják annak valós mértékét.
Asszem itt inkább ez volt a gond. Ha másfél százalék tájékozott MSZP-s megijed a deficit mértékétől, és átszavaz, már Fidesz kormány alakul.
És ezt tudták Feriék.
dark future: erre valók a civil szervezetek és a sajtó. Nehogymá az emberek egész nap a kormánykiadásokat számolgassák. Ráadásul sem elegendő információjuk, sem a megfelelő képzettségük nincs meg a megfelelő elemzéshez. És ez most nem degradáló. Egyszerűen nem érthet mindenhez mindenki.
nem csak a szocik lopnak.
orban szoloje,..
vagy hogy az utepiteshez a kavicsot akavicsbanya mellé is az orszag masik vegeben levo orban-banyabol hozzak...
az a nagy budos helyzet, h nem csak a jelenlegi kormanypart kozeleben vannak vallalkozok, voltak azok a jobbos kormeny kozeleben is...
a rohadas megetette mar az egeszet...
ha a programokat sorba rakom, nálam az abszolút sorrend:
1. fidesz 1998
2. szdsz 2002
3. mdf 2006
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 19:59:05
kéne oktatni ún. állampolgári ismereteket.



Meg több politikai ismereteket is. Elmagyarázni a kis nebulóknak, hogyha xy ezt nyilatkozza egy ilyen esetben akkor....
jus,

a francból van neked ennyi kényszerképzeted?
szal a szocik sehol sincsenek
OK, persze, hülyék, nincs vita. Az a baj, hogy a szavazók azért nagyon hülyék, és a politikusok lehülyítik a beszédüket hozzájuk. Most ebben kicsit túlságosan megtekerték egy irányba a szabályzót.
Egy konvergenciaprogrammal még ennyit se kaptak volna:
1. mert nem derült volna ki, h tényleg gáz van
2. mert nyilván nem szavaz az ÁFAemelésre Mari néni és Kovács Jóska
shangrila,

a faszt érdekli most, hogy azok mennyit loptak akkor.

Az kéne, hogy ezek már ne lophassanak annyit.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.10. 20:01:11
dark future: erre valók a civil szervezetek és a sajtó.

A sajtó lusta és pártérdekelt, a civil szervezetek meg nem jutnak nyilvánossághoz.
kéne oktatni ún. állampolgári ismereteket.
háát, nemtom, sok ilyen szirszart oktatnak manapság...
Logikus gondolkodást kéne oktatni.
"orban szoloje,.."
Üdvözlöm, Bolgár Úr, mikor jön az új könyve?
Refuse: azé mondom, h föl kell kapcsolni a villanyt. h mari néni, de legalább a lánya, ha nem is az adóemelésre szavazzon, de fogjon gyanút, amikor ingyenmindent ígérnek neki.

shangrila: "nem csak a szocik lopnak."

hát de momentán ők tudnak, meg a szadi. igaz, lehet lopni helyben is.

kutacs: mdf 2006?? az milyen program is?


A reggeli megjegyzésemhez.
Nekem addig a pontig tartott a húsvét,
igazából nem is emlékszem pontosan mire
gondoltam, minek lehet vége.

Így újjászületve:

Ezzel a lopós dologgal az a bibi, hogy aki egyszer
elfogad bármi kenőpénzt az onnantól kezdve
foglya a megbízójának, nincs kiszállás egyszerűen!

Erre jó példa Demszky.
Egy évtizede "szponzorálja" a SIEMENS minden
nyilvános megjelenését, önlormányzati buliját stb.
És akkor egyszercsak szólnak, hogy akkor most
be kéne vásárolni, de komolyan, ezt és ezt.
Olvastam egy szigorúan bizalmas számvevő széki jelentést
a Combino vásárlásról. Nyár végén készült.
Hát ha az nyilvánosságra kerül...

Más.
Király utca 40.
Ott is az derült ki az ÓVÁS tényfeltáró munkája
eredményeként, hogy a Verók és Humwald már
nem tud kiszállni!!
Az ÓVÁS-t nagyon komolyan befenyegették,
maga Kunce is próbálta "elsimítani" a dolgot
zsarolással persze, végül kénytelenek voltak
bekussolni, elengedték az ügyet, ezt az egyet...
Ja a Tiszta Kezek Hivatala. Most meg kussolnak ezerrel.
mdf csöndben levette a honlapjáról az ÁSZ megerősítésének tervét is, miután találtak náluk némi difit.

gloire és mások, az ilyen jelentéseket nyugodtan el lehet ám emailezni nekem, ha nem is feltétlenül én, de a szerkesztőség tud vele kezdeni vmit.
"Most, hosszú csend után jön a várva várt és rettegve rettegett második rész. Tovarisi, tényleg konyec van."
aha.
ez a zárómondat furcsa egy csavar...
több konkrétumot, mint amit itt leírtál, nem találtam a cikkben.
Ja, csak most adott egy szavazómassza, amihez alkalmazkodik evolúciósan a párt.
Néhány Ghandi kéne, aki feláldozza magát a népért, és akár le is lövik.
...habár manapság már nagyon eltompultak az emberek, nagyon kevesen vannak, akiket érdekel a közösség, pláne még ha tenni is kéne érte.

De most Árpád, azt nem értem, hogy miért tartod nagyobb bűnnek azt, hogy a fityesz szirszart megígért a kampányban ahhoz képest, hogy tényleg elkúrták (hangsúlyoznám a nagyobbat).
R/R: nem tartom "nagyobb bűnnek", ráadásul megkapták a büntetést érte: nem nyertek. a diskurzus onnan indult, ugye, h lesz-e a kongresszus után vmi normálisabb irányuk. eszük.
RE: kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.10. 20:01:11

"Nehogymá az emberek egész nap a kormánykiadásokat számolgassák. Ráadásul sem elegendő információjuk, sem a megfelelő képzettségük nincs meg a megfelelő elemzéshez. És ez most nem degradáló. Egyszerűen nem érthet mindenhez mindenki."

Félreérted. Én nem azt mondom, hogy mindenki legyen közgazdász, vagy hogy mindenki privát oknyomozzon. Csak azt tartom furcsának, hogy azokon az ügyeken kívül amit a politika felfúj, gyakorlatilag nem lehet ügyeket generálni, mert az újságíró vagy a civil szervezet a lelkét kiteheti, 007-es ügynökként harcolhat a korrupció ellen, a közvélemény szarik rá (lásd pl. a fentebb linkelt Bodoky-féle cikksorozatot). Egyszerűen a népek közönyösek ha belobogtatnak nekik pár bonyolult nevű 100 milliós project-tételt (lásd pl. ezt a topicot :-), pedig ez egy elég válogatott társulat a nagy országos átlaghoz képest...). Legfeljebb kicsit szörnyülködnek, aztán minden marad annyiban. Horn Gyula óta tudjuk: "na és?"

Számomra ez a döbbenet.

Az ellenzék egy csomó idióta web-oldalt indított már, miért nem bír legalább egyszer egy olyat, hogy Korrupciós sejtéseink... Az országgyűlési képviselők hivatalból hozzáférhetnének olyan dokumentumokhoz, amihez a pórnépek nem. Akkor miért nem? Az ellenzéki újságírók miért nem írják meg, hogy a különböző furcsa és bonyolult projec-tételek milyen valós tevékenységeket takarnak és kik kaszáltak rajta?

Nem merik? Lusták rá? Szarnak bele? Vagy esetleg nem érdekeltek abban, hogy megtudjunk egy-két dologról egy-két dolgot???

„Olvastam egy szigorúan bizalmas számvevő széki jelentést
a Combino vásárlásról.”

Csatlakozom előttem szólóhoz: jöhet hozzám is!

PS: olyan ari, hogy mennyien vannak, akik efféle szigorúan bizalmas tárgyakba ilyen jól beleláttak, és kezdhetem a sort Orbán lipótmezei zárójelentésével akár.
mavo 2007.04.10. 20:02:49
jus,
a francból van neked ennyi kényszerképzeted?

Szó sincs kényszerképzetről.
Tapasztalat, csupán tapasztalat.
Tulajdonképpen minden bizonnyal, legfeljebb ha kétmillió akárhány száz emberről jelentetted ki, hogy lelkibeteg és kisebbségi érzései vannak Orbánfóbia inklúdid ...
mavo!

2000 és 2005 között ki tematizálta a politikai közéletet? Ki kommunikált jobban?
gloire: "nem tehetem."

na tessék. ott van nála a demszkyölő alabárd, és nem teheti.
Azért ne legyünk már ennyire amnéziások. Mikor Gyurcsány a miniszterelnök jelölti vitában elővezette (nem szószerint idézem, "hogy ezt a butaságot, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, vonja vissza, ön tisztességes ember, nem akarhat nem igaz eszközökkel nyerni! Nem igaz eszközökkel választásokat nyerni nem igaz országhoz vezet! Arra kérem vonja vissza elnök úr!"
Na most akkor ebben a nem igaz országban kiderült, hogy Gyurcsány másfél éven keresztül hazudott, nem dolgozott, félrevezette a köztársasági elnököt, tönkretette az országot. Ezt elmondta 200+ frissen megválasztott képviselőnek és egy sem rohant ki ordítva a választó erületébe, senki nem hívta össze a választókat, kért tőlük elnézést és bocsánatot. Ettől kezdve bűnrészesek lettek, segédkeznek a csalással megszerzett konc szétosztásában. Az MSZP-SZDSZ egy bűnszövetkezethez hasolóan kifosztja ezt az országot. És a sok publicista közen zorbánozik. Ez igazán jó munkamegosztás.
Kemény fa ez Árpi!

Hiába, ez még a te fejszédnek is sok.

Sajnos még nagyon messze vagyunk attól a szerintem naiv vágytól, hogy legyen 4 lopás nélküli évünk.

De most azért valami kiderülhet. Ha más nem, hát az, hogy szokás szerint elsikálják-e ezt az ügyet is, vagy lesz felelősségre vonás. Ha lesz, akkor már egy lépéssel közelebb jutunk a vágyunkhoz. De én ebben sem reménykedem.

Túl csábító tud lenni ennyi pénz ahhoz, hogy az emberek képesek legyenek ellenállni a kísértésének.

NP
Ha van itt balos, és őszintén tenné akkor cáfoljon meg nyugodtan.
Sok balossal is beszélgettem és mai beszélgetek. Nyugodtan higgadtan kulturáltan.
És őszintén tárják fel az érzéseiket.
Még az egészséges gyanakvás is hiányzik belőlük. Nem úgy mint elvbarátaimból, akik míg nem látnak nálam legalább egy MN -t addig zárva maradnak. /persze egy idegenről beszélek/
"esz-e a kongresszus után vmi normálisabb irányuk. eszük."
Ja, hát az nem lenne rossz.
Ha másra nem, arra, hogy egy komoly alternatíva fenyegetése talán jobb munkára sarkallja a Feriéket.
De sajna igazán "better Magyarland"-et az hozna, ha tényleg leAK47-eznének 1-2 korrupcióellenes politikust.
Mármint nyilván az AK-zás következmény lenne és nem ok.
gloire: "nem tehetem."
látjátok, erről beszélek
„2000 és 2005 között ki tematizálta a politikai közéletet? Ki kommunikált jobban?”

Nem tudom, mire gondolsz, de rendes gyerök vagy, majd elmagyarázod ...
Nikk Pál 2007.04.10. 20:22:37
De most azért valami kiderülhet. Ha más nem, hát az, hogy szokás szerint elsikálják-e ezt az ügyet is, vagy lesz felelősségre vonás. Ha lesz, akkor már egy lépéssel közelebb jutunk a vágyunkhoz. De én ebben sem reménykedem.

Én is biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmiféle felelősség megállapítás, pláne nem felelősségre vonás.
"nem tehetem."
Akkor nincs semmid.
jus,

amúgy az igaz, hogy a hardcore maszop-savazó valóban fóbiás. A hardcore. De a másik hardcore savazó is fóbiás, szóval egál.
Látom én, gloire kezében ott a „Demszky-ölő alabárd”, csak sajna a komcsik fatusást szorítanak a zasszony fejihez.
travis, ahol 100 milliókról szól a mese, ott könnyen előkerülhet néhány kopasz szekrény, ha valaki beleszól
Na jó, persze, fogalmazhatunk úgy, a hardcore x-szavazók fóbiásak, és az is igazségszagú.
NemesP,
abban a vitában gyurcsány lenyomta orbánt. nincs ezen mit magyarázni.

gyurcsánynak sikerült elhitetni magáról, hogy ő a potens jelölt, orbán szinte végig csak asszisztált. egy éve szerintem ez a párbaj döntött, és nem az, hogy a szocialisták kevesebbet ígértek.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 20:28:29
hát még a hc szdsz-szavazó!


De szerencsére egyre kevesebben vannak.
Igazi ünnep lesz számomra, hogyha ezek nem kerülnek be a parlamentbe a következő választáson.
Te R/R, most tök komolyan, a kopasz szekrények kikeresik a névsorból, hogy aszongya vezetékneve: gloire, keresztneve: feszület, e-mailcíme: gloire@balfék.hu, akkór ő a lakik Fatuskó ucca pernégy és mennek?
TWÁ: remélem olvastad a SALDO ügyet, gondolom nem érdekel. Végül is kimondtad, te hiszel az MSZP-nek. Ez nálad amolyan vallás lehet. Szétlopják az országot, minden tönkremegy de te bennük hiszel, mert az ő programjuk jó.
Melleleg amit mondasz, ha a Fidesz nyert volna milyen rossz lenne tiszta spekuláció, van egy elemzés nézd át.
www.budapestanalyses.hu/docs/Hu/Elemz%E9sek_Arch%EDvum/analysys_106_hu.html
No igen, a madöf az meg áruló, ergo a végcél az, hogy legyen két műkapitalista populpártunk, tetszik, nem tetszik, dögölj meg.

Dög!
NemesP: ilyet ugyan nem mondtam, de gondolom, ez nálad mindegy.
kutacs_ 2007.04.10. 20:30:00
gyurcsánynak sikerült elhitetni magáról, hogy ő a potens jelölt, orbán szinte végig csak asszisztált. egy éve szerintem ez a párbaj döntött, és nem az, hogy a szocialisták kevesebbet ígértek.

kutacs!
Kezd benőni a fejed lágya.
R/R, visszatérve, hátha nem érthető: ha én tudnék valamit, irány a legelső café, ahol nem kérnek semmi adatot, becsüccsensz, regisztrálsz egy fake mailcímet és annak küldesz azt, akinek és amit akarsz, a kopasz szekrények meg elmehenek a mamába.

Ha meg tudják, ki vagy, van egy érzésem, hogy a „deéntudokvalamit” megjelenésére is ugranak, nem?
Refuse,

Meg lehetne oldani a kiszivárogtatást, ha nagyon akarná. Ha ügyes, még pénzt is csinálna belőle.
Mondjuk egy választás előtt elsütni egy ilyet, biztos megér az ellenfélnek néhány tízmilliót, ha hiteles az a "bárd".

De nyilán jó oka van rá, hogy ne tegye.

szivárogtatni, szivárogtatni, szivárogtatni!

hogy akadályozható meg a lopás, ha nem így?

(ja és ide nekünk, nem olyannak, akinek senki sem hisz!)
„De nyilán jó oka van rá, hogy ne tegye.”

Én tudok rá egy nagyon jó okot.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 20:38:02
szivárogtatni, szivárogtatni, szivárogtatni!

Tessék kihasználni Árpád-sáv munkavágyát, ha már egyszer végre megjött.
gloire,
Éjfélkor a Margit-Szigeten, a szökőkútnál! Egy New York Times-t fogok olvasni! Legyen nálad az áru, nálam is lesz egy táska. Sok dokumentummal.
:)))))
gloire 2007.04.10. 20:08:15
Jó tudni, hogy megvan az az anyag.
A demszky féle dolog eléggé nyílvánvaló, nem csak siemens, van ott azért más is pl. strabag, meg még néhány. demszky kapna néhány évet jogállamban. Csak az a publicista nem látja aki csukott szemmel jár.
De ott van az alkotmánysértési botrány, senki nem kapott még ejnye-bejnyét sem.
A balos publicisták is némák.
Teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki olyan helyzetben van, hogyha szivárogtat, egyből rámutat a vörös nyíl?
Az ilyen ciki infok csak nagyon kevés ember számára hozzáférhetők. Talán csak 2-3 ember számára?
Demszkynek már elment az utolsó villamos.
nyilván ha nagyon zártkörű az anyag, akkor ciki.
bár ma már bárkinek feltörhetik a számítógépét gonosz hekkerek!
BemesPn ha a Fidesz nyert volna, pontosan ugyanet lenne, csak más dumával.
Nagyon szűk a nozgásterük.
öreganyátok 2007.04.10. 20:45:01
BemesPn ha a Fidesz nyert volna, pontosan ugyanet lenne, csak más dumával.
Nagyon szűk a nozgásterük.


De esetleg lennének kirakatperek.
A népnek cirkusz és kenyér kell.
öreganyátok téved...ez sajna nem fekete-fehér...
an ám szürkegazdaság is;)
Mea kulpa.

Talán nem lenne vizitdíj, és több-biztosítós egészségügyi rendszer.
És kevesebb szdsz lenne.

Egyébként Bob Dylan: All Along The Watch Tower megy.
Polbeat!

Kedves Árpád!

"Ezt a négy évet, akármilyen hihetetlen fantasynek hangzik is, muszáj lesz minimális korrupció mellett végigcsinálni. Ebben a ciklusban nem lehet lopni."

Ne haragudj meg érte, de ez sületlenség. A következő ciklus nagy fosztogatásának reményében vissza kell fogni magukat? Ezt is akartad írni?



TWÁ: "mármost ha én úgy gondolom (és igen, nem 2006 óta), hogy muszáj változtatni a dolgokon, és erre az egyik csapatnak van egy receptje, a másiknak meg nulla, akkor az van, h ők jöttek hozzám közelebb."
Nem tudom akkor ezt hogy értsem. Igaz nem azt írod hogy hiszel nekik, de ebből ez derül ki.
Ugyanis a programjuk a kövekező: az adókat offshore cégeken kesztül kiszivattyúzzuk, utána az mondjuk, hogy mindenki gondoskodjon magáról (pl. szüljön otthon stb..), közben egyfolytában hazudozunk, ha rajtakapnak bevetjük a rendőrséget és szétverjük a tüntetőket. Az Alkotmány nem érdekes, a gyülekezési jogot korlátozzuk, a választási törvényt alkotmányellenes rendeletekkel módosítjuk, sorolhatnám. Az Alkotmánybíróság honlapján van egy sorozat.
Na ha ez jött hozzád közelebb gratulálok, ha pedig nem láttál át a hazugságokon akkor ahhoz is.
eltűnt a múltkori hozzászólásom hümm
genyók!
TwÁ: ezen már sokat csámcsogtak. Márminthogy hogyan lehet közbeszerzéseket titkosítani. Az ürügy mindig valami "üzleti érdek", van esetleg "nemzetbiztonsági érdek". Mindenki cikinek érzi, de bizonyíték nincs.
Tegye fel a kezét, aki nem lopna százmilliót, ha azt hihetné, hogy megússza!
Kérdésem: hogyan oldjuk meg, hogy ne lehessen megúszni?
NemesP: Gyurcsány másfél éven keresztül hazudott, dolgozott...
No, én speciel leginkább nemzeti liberális balos vagyok, egy időben (1990-93) a kerületi MSZP ingyenlapjának a szerkesztője, szóval, lehetnék éppen Gyurcsány-fan, de nem vagyok, mert "szuper-Orbánnak" tartom. Továbbá mindig is rossz véleményem volt mindenkiről, aki a KISZ-ben vezető funkciót vállalt: ez ugyanis akkor (bocs, 65 éves vagyok, és azt hiszem, ti nem ismeritek igazán a korábbi világot) általában azt jelentette, hogy az illető dörzsölt üzletember. Persze, az akkori lehetőségekkel élve, pl. egy szövetkezeti lakás, telek, ez-az. Nem csoda, hogy 90 után így ki tudtak bontakozni. Erre vezethető vissza a sikerük.
Mivel a blogkommentezők szerintem az ország értelmeseb részét képviselik, talán megállapíthatjuk: Gyurcsány őszödi "nem csináltunk semmit" mondása nem általában a munkára, hanem azokra az intézkedésekre vonatkozik, ami a mai ellenzéknek annyira nem tetszik. Vagyis itt van egy logikai bukfenc... A "nem dolgoztak" témáját ejteni kéne. Hogy nem mondtak igazat? Azon lehet merengeni. De ezt feltételezheti az ember, ha látja, hogy egy politikusnak mozog a szája.
Ami nálunk lopásban zajlik, az valószínűleg nagyjából hasonló, mint ami Nyugat-Németországban 1950 körül vagy Olaszországban 1960 táján zajlott. Egyszerűen fáziskésésben vagyunk a fejlett kapitalizmus felé vezető úton. Nyugi! Majd kialakul. Most zajlik a modern tőkefelhalmozódás.
TwÁ: nem gondolod komolyan, hogy számítógépen tárolják a vesztegetési ügyletek "anyagát"?
:))
jus: Nem lesznek kirakat perek, mert az érdekcsoportok összezárnak és védik egymást. Muszáj, mert esetleg a lebukott lúzer nekiáll kipakolni.
Néhány fehérgalléros bűnöző irányítja az országot.
Nem kirakatperekre van szükség, törvényes, tényekkel megalapozott vádiratokra.

Az persze igaz,hogy elsőként néhány bírót, ügyészt, és ügyvédet kellene elitélni.
Na, látom emergency van.
TWÁ: Csak annyit modtál hogy "ők jöttek hozzád közelebb."
Másrészt a programjuk része, hogy az adókat offshore cégeken keresztül kiszivattyúzzák, utána pedig azt mondják mindenki gondoskodjon magáról (pl. szüljön otthon stb.stb.).
Ott van még az a sok alkotmánysértés, törvénysértés gondolom ismered, nem sorolom.
Feltételezem nem ezekkel kerültek hozzád közelebb. Vajon mivel, Mit hittél el nekik? Milyen pozitívumot találtál?
NemesP 2007.04.10. 20:57:13
TWÁ: "mármost ha én úgy gondolom (és igen, nem 2006 óta), hogy muszáj változtatni a dolgokon, és erre az egyik csapatnak van egy receptje, a másiknak meg nulla, akkor az van, h ők jöttek hozzám közelebb."
Nem tudom akkor ezt hogy értsem. Igaz nem azt írod hogy hiszel nekik, de ebből ez derül ki.


Árpád-sáv!

Szerinted a gyurcsány programja ígéretei azok egyeznek azzal amit csinál?
Wazze megittam már egy üveg bort, de még mindig nem tudom felejteni a sok-sok hazugságait.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.10. 21:05:10
jus: Nem lesznek kirakat perek, mert az érdekcsoportok összezárnak és védik egymást. Muszáj, mert esetleg a lebukott lúzer nekiáll kipakolni.


Ha alapon ezt egy esetleges 2006 fidesz győzelemre datáltam.
Légy figyelmesebb.
„A demszky féle dolog eléggé nyílvánvaló”

Nyilvánvalóért még nem osztottak kótert sehol ...
öreganyátok,

kezem a magasban ...
Ezt az offshore-dolgot honnan veszitek?
jus: valóban. 98-ban a fityesz elsősorban a korrupt privatizációs bizniszek miatt nyert. (Tocsik) Hatalomra kerülésük után meg botrány botrány hátán. (Torgyán) És semmit nem tettek a törvényi kiskapuk bezárásáért. Sőt ők is csatlakoztak a klubhoz.
Szerintem, ha a fityesz hatalomra kerül, akkor sem lesznek látványos kirakatperek.
"Nem Anonim 2007.04.10. 20:21:31
W! Azzal sem nagyon kezdetek semmit, ami előttetek van..."

Ez így korrekt!
Ennek igazán könnyű utánna járni.
Csak nézzétek meg a két fél közötti különbséget.
Nem Anonim, köszi, nélküled ezt nem borzonghattam volna végig...
Árpád, olyan szép lenne nekimenni a Humvald féléknek! Ott a védegylet, ott az óvás! ott a rengeteg ÉS cikk, és ott van a fentebb belinkelt napkeltés riport.
Kezdjük "kicsiben".
kukacka!
Szerintem, ha a fityesz hatalomra kerül, akkor sem lesznek látványos kirakatperek.


Erre mérget lehet venni.
Boccs, Nem Anonim kommentje mégegyszer mert nélküle nehezen érthető az előző kommentem. (Nem mintha bárkit is érdekelne...):


Nem Anonim 2007.04.10. 20:21:31
W! Azzal sem nagyon kezdetek semmit, ami előttetek van...


napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?id=5741

előzmény:

napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?id=5099

és ez:

ortt.hu/panaszbiz/1/6/1172662471345.2007_mtv_nmapkelte_napnyugta_23-3-2021.2006_20070214.pdf
Kedves medve?

Nagyjából kortársak vagyunk. Olyan megértő-megbocsájtó a hangod. De csendesen kérdezem hányszor lopják még ki az urak a szemünket? Mégis?

Mert, hogy TWA és néhány kortársa a liberalizmust és a "jog államot" összetéveszti a baleksággal és KISZ-karrieristáktól, vagy NB II. csatároktól várja a jövőt?
Ezt beszámithatjuk tapasztalatlanságnak (bár az elmult 17 év után ez inkább tűnik butaságnak).
Nade így 60 körül mire ez a megengedő hang?
Medve1942: Olyan helyzetben vagyok, hoyg több minisztérium munkáját napi szinten ismerem 1997 óta, 10 éve. Közvetlenül találkozomm rendeletekkel, törvényekkel muszáj elovasnom, megértenem őket. Annyit mondok, hogy 1998-ban az OM-ben nem volt egyetlen vetítő vászon sem, ez akkor derültk, amikor az új (Fidesz által kinevezett, de nem páttag, a Fideszhez nem kötődő) főosztályvezető, aki kíváló szakember volt, egy bevezető előadást akart tartani, és nem volt hozzá eszköz. Utána lett. Az elődjét úgy jellemezték neki, hogy erősen ivott és néha gyógyszert is szedett rá, hogy erősebben hasson. az előző államtitkár millió mobil telefonszámlát hagyott hátra, mert történetesen külföldi volt a menyasszonya. A Minisztérium megpróbálta behajtani rajta, de magas beosztású megbízható szabó volt az illető, így Pokorni próbálkozásait visszaverték. Történetünk hőse 4 éven keresztül kiválóan vezette főosztályát, köztiszteletnek örvendett. Egyetemi tanár volt, és akkoriban elég sok egyetemi tanár és akadémikus dolgozott a minisztériumban kíváló eredménnyel. 2002-en kisöpörték őket, és egy jóval alacsonyabb képzettségű, többnyire docensi szintig jutott garnitúra vezette a Minisztériumot rengeteg hibával. Olyannyira hiányzott a szakértelem, hogy a főosztály külföldön továbbra is a volt főosztályvezető képviselte, aki nem várta meg míg kirúgják önként távozott. De nem volt utána senki, aki tudta volna mit kell csinálni. A hibák tömkelegével találkozom azóta.

Szóval az, amit ön ír a normál dezinformáció része. Megerősíthetem, hogy tényleg nem dolgoztak érdemben, és ez nem volt költői túlzás Gyurcsánytól. Azt is megerősíthetem, hogy amit csináltak azt is elqrták. Így igaz. Azt is megerősíthetem, hogy valóban hazudozással palástolták a munka hiányát illetve a hibák tömegét.

Na mármost a tisztelt nyugdíjjas kollégák nyílván hátrébb húzódva az élet viharától azt hiszik, hogy na most igen na most csinálnak valamit.

Jelentem ez a valami a következő, csak egy egyetem példáján mutatom be, van belőle még 70: Emeljük meg a rektor fizetését úgy 60 millió/év-re, ültessünk másik 20 millióért a klientúra válogatott tagjait egy tanácsba az egyetem élére. De csökkentsük az egyetemnek juttatott keretet 900 millió Ft-al.
A rektor ugye nem fog tiltakozni, a Tanács is bólogatni fog.
Legfeljebb nem kapnak az oktatók fizetést. (Nem olyan egyetemről írok,
amelyik semmire nem jó diplomákat ad.)

Hogy ezt miért hívják reformnak azt én nem tudom.
Dark Future,

A belinkelt excel táblák után rákérdeztem egy ismerősömnél, aki Bajnai alatt dolgozik.
Íme a válasza:

"A teljes keret 4%-a az úgynevezett Technical assitance költség, amit arra KELL felhasználni, hogy működtesd a pénz elköltésére szolgáló szervezetrendszert. Például az én fizetésem is ilyen pénzből van.

Most a hefop utód programokban összesen mintegy 1500 mrd forint van. Nem tudom akkor mennyi volt, csak azt akarom bemutatni, hogy másfél milliárd az nagyon sok pénz, de kérdés, hogy hány száz/ezer milliárd elköltését kell biztosítanod.

Természetesen, hogy valóban kellett-e az adott esetben 70 milliót szakértőre költeni egy olyan országban, ahol először történt egy ekkora összeg elköltése, akkor alapvetően szerintem igen, megint az arányok az érdekesek. Közbeszerzési szakértőt pedig alkalmazni KELL, jogszabály alapján, itt a megbízási díjat a közbeszerzés tárgya és mértéke szabja meg."

Én az termelésirányításban dolgozok. Ott a projektköltségek (versenyszféra!!) 1-10% között mozognak projekt méretétől függően. Tehát még igaz is lehet.

travis, mavo:

Azért gondoljuk végig, logikusan.
1. korlátozott a száma azoknak azt embereknek, akik hozzájuthattak az anyaghoz
2. ez itt nem nagy nyilvánnosság, egy "tudok egyes dolgokat egyes dolgoról" kijelentés nem egy nagy durranás
3. attól, hogy a másik bohócbanda fizet egy tizest, lehet, hogy megbaseballseprűzik az embert
4. nagyon könnyedén átlibbentünk a baseballseprős epizód felett, és mára el is van felejtve
5. még egy nyomorult kis helyi cigánybanda-maffiával se tudsz mit kezdeni ma, Magyarországon
6. tényleg van egy csomó korrupciós ügy ma Mo-on, a kis diákönkormányzatoktól kezdve (nem vicc, nem 10 ezrekről van már ott se szó) egészen a kormányig

Ezzel, és a fentiekkel nem azt akartam bizonyítani, h glorie igazat mond. Csak azt, h könnyű elképzelni, h igaza van.

Van egy olyan érzésem az "ezek lopnak" kérdéskörben, hogy MAD jellegű status quo van. Néha fellibbentenek ezt-azt, de vannak tabuk. Meg persze bíróságon használható bizonyíték is kevés van (habár szerintem ebben a szekrényeknek is szerepük lehet).
"Ezt a négy évet, akármilyen hihetetlen fantasynek hangzik is, muszáj lesz minimális korrupció mellett végigcsinálni. Ebben a ciklusban nem lehet lopni."

Attól tartok, kedves TWÁ, ez életed csúcstévedése. Lehet. Mindent lehet, továbbra is lehet, sőt, még jobban is lehet. Tudod, miért? Azért, mert mi (Te, én meg a többi marha) még így is ezekre szavaznánk, és ők ezt tudják.

Csinálhatjuk a dolgokat rosszabbul, mint az előző négy évben. Csinálhatjuk sokkal rosszabbul is — és csináljuk is. Tudod, hogyan működik a minisztériumok központi szolgáltatója? 1/3-ával drágábban a korábbi széttagoltnál. Tudod, hogy hívják a közgazdaságtanban az új kormányzati negyed üzleti tervét? Rablógazdálkodásnak. Iszonyatos pénzeket konvertálnak itt államiból magántulajdonba: ezt az államit Te meg én adjuk össze (az ő szavazóik) és ők nyúlják le (mert rájuxavazunk).

Tudod? Persze, hogy tudod. Én is tudom. És mégis rájuxavazunk: Te is, én is — mert úgy gondoljuk, hogy ez még mindig a kisebbik rossz. Tudom, hogy hosszú távon jobban járnánk, ha megmutatnánk ezeknek, hogy ezt azért már mégse hagyjuk, és mégis a másik lehetőségre szavaznánk — csak hát a másik lehetőség Orbán, és akkor ott vagyunk, ahol elkezdtük.

Mit lehessen tenni?
Dunaújvárosi lévén kissé furcsálom, hogy ez az ügy csak most bukkant elő. A városban többen suttogtak már a buliról, ami úgy egy éves történet. Miért most jött elő? Felhívom a figyelmet Dunaújváros egy másik bulijára, a termálfürdőére. Senki nem érti, hogy mi szükség egy Vasmű-panorámás (a gyár pár száz méterre esik a fürdőtől)termálfürdőre, és sokan rebesgetik, hogy az a bizonyos melegvíz magából a vasműből érkezik. Ha nem is vagy tényfeltáró Árpi, valakit megkérhetnél a szerkesztőségből nézzen utána miről is van szó.
R/R: a MAD körülbelül telitalálat. "védett ügyeknek" nevezi ezeket a zsargon.

Pásztörperc: na nem, az nem van úgy. itten van egy vállalás, hogy rendesebben lesz rakosgatva a pénz, mit eddig. meg lett mondva, hogy nincs alanyi jogon gázártámogatás mindenkinek, mert nincs annyi pénze az istennek se. ebből az alapállásból nem lehet lopni.

ez kb ahhoz hasonló, mint hogy az anarcholiberális párt elnökét kapják rajta két kurvával, vagy a KDNP-ét.
Pásztörperc 2007.04.10. 21:49:46
ebből logikusan következne, hogy orbénék a egyenesen maszoptól kapják a fizetést.
talán így is van;)
OFF
MU-Roma (60. perc) 6:0
ON
NemesP 2007.04.10. 21:12:59:
"Ott van még az a sok alkotmánysértés, törvénysértés gondolom ismered, nem sorolom.
Feltételezem nem ezekkel kerültek hozzád közelebb. Vajon mivel, Mit hittél el nekik? Milyen pozitívumot találtál?"

TótaW-nek miért tetszik ez a bagázs?
Mert szívatják a katolikus egyházat.
Ezen felül "liberálisok", akármit is
jelentsen ez.

Ez már elég is neki ahhoz, hogy lenyomja Gyurcsány üzeneteit betű szerint.
Kedves hhh!

Nem, ebből logikusan az következik, hogy politikai elitünk homogén. Az érdek összetart. Én, mint nagyon öreg ember emléxem arra, amikor '94-ben Horn Gy. hatalomra kerülése után a parlament nemzetbiztonsági bizottságára bízták annak eldöntését, hogy indítsanak-e vizsgálatot az előző ciklus legdurvábbnak tűnő korrupciós ügyeinek felderítésére. A kormánypártok beterjesztették a javaslatot (elvégre ezzel indultunk a választásnak, és ha már megígértük a gyerekeknek...), az ellenzék pedig kategorikusan visszautasította. Aztán Antalóczy Attila képviselő (MSZP, Bp. 19. vál.ker.) átszavazott, és a javaslatot elvetették. Soha többet a büdös életben elő nem került.
TWÁ, attól félek, ebből az alapállásból is lehet lopni. Gyurcsány nem lop (kőbányát, szőlőt). Horn Gyula se lopott, Kádár János se lopott, Bajnai, Kóka se szorul rongyos párszáz millióra, Kuncze sem lop - talán a második vonal sem, de a harmadik...
Nem lehet mindenkinek másfélmilliós fizetést adni. Félmillió meg nem elég.
Lehetni lehet. De a harmadik vonalat ki is lehet picsázni, ha kiderül.
Árpi bácsi, most jössz itt Adyval?! Őhozzá méred magad?
Kossuth parlamenti tudósításai után hiteles volt egy vezércikk a Pesti Hírlapban
nálad abszolút ciki, hogy már mindössze blogot írsz

tanulmányozásra ajánlom Orwell, Capote újságírói munkáit, ők újságírók, nincs olyan, hogy "csak" publicista

falukutató mozgalom, szociográfia - mondanak ezek valamit? József Attila?
Ezek a művek nem az írógép mögül születtek. Aztán utána lehet művészkedni, de te egyébként is csak fikázol, tehát nagyon az írói pályán sincs sok keresnivalód
sajnálom, ne haragudj, ez van

Nézd, Havas Henriket nem szeretem, nem is hoznám ebbe a sorba, de ő legalább látott közelről riportalanyt, volt terepen, neki még mindig jobban áll, ha kritizál valamilyen médiumot,
nálad az a baj, hogy a sajtóról írsz nulla háttértudással
ezen most lehet megsértődni, de inkább menj el szakmai gyakorlatra vmi szerkesztőségbe, mert tényleg kikezd a szakma, vedd észre, hogy nem arra tartanak, mert értesz bármihez is, csak a lekezelő, felsőbbrendű stílusod miatt,
mondtam már, de megint: a tesiből fölmentett sportriporter tipikus esete
Lesz abból a fúrópajzsból és alagútból valami?

Korábban írtam már, újra és újra példának hozom: januártól majd áprilistól csökkentették a gáz árát az oroszok, ami így is magasabb az uniónak szállítottnál. Az a kérdésem, ha Gyurcsány és szélsőségesen piaci elveket követő közgazdászai, az álltaluk vallott piaci elv szerint miért nem csökkentik 10%-al a gáz fogyasztói árát? Hiszen azt hirdették piaci a gázár? Akkor miért nem piaci? Január 1-én 300 dollár, most 270 dollár a Gazprom által az országhatáron átadott gáz ára.
Miért basznak át már megint mindenkit?

Kedves Árpád:
lehet baleknak lenni, de ismerned kell tanulnod kellett, hogy kik és kikre mondták:"hasznos idióták".
Jó lenne, ha nem lenne.
Lehetne valódi undergrund klubokat nyitni a már megásott gödrögben.
pásztörperc, egyetértek.
homogén elit, amivel zsákutcában vagyunk.
elit, ami egyre gyarapszik...
lassan csodálom Tóta naívságát,.,.,
ne félj! kikre mondták???
pásztörperc

Ezt ugye Te sem gondolod komolyan, lehet hogy megnézték, hogy kik a főprivatizátorok és rájöttek, hogy sok a munkásmozgalomból ismerős családnév.
Dehogynem lehet, Árpi, lehetni mindig lehet, a kérdés csak az, hogy mi lesz a következménye. Illetve az, hogy lesz-e egyáltalán.

A jófene tudja, hogy mennyire tudatosak a szavazók. Nekem kb. az a tippem, hogy semennyire, hanem ilyen homályos indítékok mennek, hogy '90-ben "mer' a szadi ijesztő" (az akkori, tavaszanagytakarítów szadi) meg '94-ben "mer' ezek bénák", '98-ban "mer' ezek nagyképűek" meg 2002-ben "mer' ezek bunkók" meg 2006-ban "nahát, ez a Fletó egy érdekes pofa". Kb. ennyi.

Mi más lehet az oka, hogy ez a két koma nőtte ki magát?...
NemesP 2007.04.10. 21:54:58
Szorgalmasan kiolvastam az ajánlott irodalmat és amilyen beképzelt vagyok, azt hiszem, a felét értem is. Szóval, seftelünk, seftelünk...
De ez talán mágsem volt benne őártunk és kormányunk programjában?
Pásztörperc,

hát vagy az érdek tart össze, vagy arról lehet szó, hogy kölcsönösen annyira súlyos ügyeket tudnak egymásról, hogy egyik se meri elkezdeni a borítást... több komolyabb ügynél, ügysorozatnál (pl. Schmuck Andor - Xénia Láz Mozgalom) az volt a benyomásom, hogy azért bátorodtak neki, mert kiadták a kilövési engedélyt a komára - valamiért kiesett a pikszisből...
Kedves Ne félj!

Már ne haragudj, de ez egy jól hangzó butaság — mármint azoknak, akik jónak vélik a rágalmak hangzását. A Raskó név pl. egyáltalán nem ismerős a munkásmozgalomból...
Xenu!
TWÁ tömegigényt elégít ki azzal, hogy igényes témákat vet fel és ránk bízza a kérdések pontosabb megformálását. Jól esik viszonykag értelmes emberek mindkétoldali véleményét úgy hallani, hogy én is megszólalhatok.
Te nem szoktál vitatkozni a TV képernyővel?
Ebbek a blognak ez a hivatása szerintem.
Kedves Shenpen!

SZVSZ is-is; egyik nem zárja ki a másikat. Nem mellesleg a Xénia Láz a rendszerváltás utáni időszak egyetlen hasznos és sikeres ifjúsági mozgalma volt; a szoci vezetés egyik legalapvetőbb stratégiai hibája volt, hogy nem állt ki mellette teljes mellszélességgel. No de hát nem állhattak, elvégre ha a mozgalom befut és stabilizálódik, akkor ennek a Schmuck gyereknek nő a politikai súlya, márpedig az csak az övék rovására nőhet.

A politikus és az államférfi között az a különbség, hogy utóbbi hosszú távra optimalizál.
Azért nem lehet nem észre venni, hogy ezek a leleplezősdik taktikai célokat szolgálnak, nem pedig a fene nagy igazságérzetet.
Mondjuk a Gyurcsi + Képviselőklub biznisz miért csak akkor került elő, amikor már elévült az ügy?
Az öszödi beszédet is csak a kampányban akarta kivillantani a fityesz. Néztek is bambán, amikor idő előtt kiderült.
Fogadjunk, ha nem Fletó, hanem Kiss Péter lett volna a maszop minelnök jelöltje, akkor pillanatok alatt előkerült volna a volt Ifjúság-szálló meg a KISZ-vagyon privatizációja. És valszeg még jó pár csontváz lappang mindkét fél szekrényében, amit a megfelelő időben elő lehet szedni.
öreganyátok 2007.04.10. 22:38:04:
"TWÁ tömegigényt elégít ki azzal, hogy igényes témákat vet fel és ránk bízza a kérdések pontosabb megformálását."

Már bocsi.
A minapi igényes téma az volt, hogy Orbán megőrült-e vagy egyszerűen fasz.
Tömegigény, ezzel egyetértek.
travis 2007.04.10. 15:42:41

Bayert neeeee
Nekem teccik
A Mókamikik minden oldalon kellenek
Ja a Bethlen fikázás is nagyon igényes téma volt. Isten faszáról már nem is beszélve. :))
hhh

Azokra a Nyugat-Európai baloldali és liberális vezető értelmiségiekre, akik „eszmei- elvi” alapon dolgoztak a Szovjetuniónak. Pl: az atomkémek, de használta ezt a jelzőt a KGB, újságírókra, művészekre stb. vagy mondjuk a vietnámi háborút ellenző liberális értelmiségre.
Elveikért küzdöttek, közben akarva-akaratlanul a Szu nyers hatalmi érdekeit szolgálták ki.

cicus, a mániákus foglalkozásról nem mesélsz nekem valamit? úgy abbahagytad a hírtv-nél...
Isten fasza nagyon is igényes, hogyisne volna. Hiszen Istené!
Ezzel vitatkoznék: méghogy Isten igényes. Na ne má! Isten egy pancser.
:))
Doomhammer · forabettertirpakbokretas.blogspot.com/ 2007.04.10. 22:44:40

IGAZAD VAN - én csak azt nem értem, hogy az "Orbán megőrült" miért csak most került címlapra? Hírértéke zéró, mindenki tudja már régen...
ÉS igen, ilyeneket is szoktam mondani a képernyőnek.
öreganyátok: mi az hogy csak "most". Minden héten Zorbizunk. Hol voltál eddig?
Kedves Pásztörperc!

Raskó 94-ig mezőgazdasági államtitkár volt, Horn alatt privatizált(?), bár személyét nem követtem. Azt tudom az MSZP benyújtotta a számlát, amit a Centrum Pártban ki is fizetett.

Azért a 1988-as átalakulási törvény általal megteremtett homokozóba nem engedtek be mást mint a nomenklatúrát. Vagy kiosztottak 10 millió homokozóvödröt és lapátot?
behin 2007.04.10. 16:39:16
Valóban összetévesztik. Csak nem mi. Azért a spekuláció, és az irányított információ nem ugyanaz. Ha magánember hozzájut egy felhasználható infóhoz, az ugye nem baj, és tud spekulálni. De ha az információgazda szól a haveroknak, hogy van egy marhajó buli (netán svájci számlaszámot is ad, ami ugyi titkos).
Ha nyíltan történne minden, akkor nem lenne gond. De fogadjunk, hogy a dunaújvárosi biznisszel kapcsolatos önkormányzati ülések zártak voltak, mint ahogy a határozatok már esetleg nyilvánosságra is kerülhettek, mert az előterjesztés nélkül ember legyen a talpán, aki megérti.
öreganyátok 2007.04.10. 22:54:31
"IGAZAD VAN - én csak azt nem értem, hogy az "Orbán megőrült" miért csak most került címlapra? Hírértéke zéró, mindenki tudja már régen..."

Neked is igazad van. Ez egy újabb igényes téma.
Szerintem pedig Gyurcsány hazaáruló.
Szerva ott.
Kukacka, igényes bizony! Láttag a kölni dómot, vagy a chartrei katedrálist? NemNeked építették!
öreganyátok: humorérzék?
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.10. 22:58:28

Most úgy lett vezércikk az Indexen, mintha oltári információ lenne.
Elnézést az off-ért.
na, fejezzük be az offokat, hogy az idelátogató Kormányközeli Vállalkozók szép, egyenletes szöveggel szembesülhessenek.
Lehet, hogy a kispálos Lovasinak is publicisztikákat kellene írnia? Egész jól megfogja itt ennek a témának a lényegét:

www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15376

Lényeg:

"Minél többe kerül, annál nagyobb pénzt lehet lenyúlni. Ez országos trend, melynek meggyökeresedésében a Fidesznek ugyanúgy megvan a sara, mint a baloldalnak. Pályázgató ismerőseim szerint a Fidesz-kisgazda időkben lett 30 százalék körüli a döntéshozóhoz visszajuttatandó pénz, amit aztán az ellenkező oldal is gyakorlattá tett. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy az életünk sokszor vesszőfutásnak tűnik.

- A visszaosztások hogyan is függnek össze a közérzetünkkel?

- Nagyon, hiszen minden helyzetben újra meg kell állapodni a játékszabályokban. Egyrészt ugyanis nincs meg az a kedélyes balkáni tohonyaság, amellyel el lehet fogadni a végtelen korrupciót, azt például, hogy a rendőrnek meg mindennek tíz euró az ára. Délebbre ezen nem idegeskednek, legalább érthetők a játékszabályok. Nyugatra meg ezen a szinten azért működik a jogrendszer. Ha viszont itthon megállít a rendőr, fél órát udvaroltok egymásnak, hogy elfogadja-e a pénzt. Mindez nem egy perc, amíg kiadod a tíz eurót, nem is öt, amíg felírnak és feljelentenek, hanem fél óra. Erre megy el az időnk, mert nincs eldöntve, hogy kik is vagyunk. Balkán vagy Nyugat?"
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 16:59:51
Csak ki ne derüljön, hogy nem is annyira szuverén, netán kevéssé értelmiségi is.
A túl sommás vélemény sose korrekt, pláne, ha a közéjük tartozás alapja a véleményük osztása.
Jelenleg nem számít a fidesz hangja, immár ötödik éve. A hatalom csúcsán levők kinyilvánították: nem foglalkoznak senkivel, velük a legkevésbé. Ezek után furi, hogy nem szaladnak jobbnál jobb ötletekkel naponta Jóságos Ferenchez. Ezzel az alapállással nem lehet mit kezdeni. A hatalom-ellenzék együttműködés, meg a konstruktív ellenzék - toleráns hatalom. Rizsa.
Pont mint a szuverén értelmiség.:-))
Tóta,

1. a #8 = "ne hazudj és felebarátod becsületében kárt ne tégy!". #7 = "ne lopj!" - keresztény olvasatban. Ezt ugyan nem kötelességed tudni, de akkor legalább ne említsd.

2. "ez itt nem a közszolgálati tévé. nincs semmiféle előírás. az én menedzserem bensőmből menedzsel." - írod. Csúsztatsz! Mert abban a pillanatban, hogy az index főhelyen utal agyszüleményedre, azzal máris "írástudóvá" avanzsált. Az pedig egy felelősségteljes szakma. Egyesek szerint hivatás. Ha következetes lennél két dolgot tehetsz: i. kérnéd a blogodra való utalás törlését az indextől; ii. az indexre kiiratod, hogy magánvélemény.

3. Ha már a nyolcadikat felhoztad - hogy stílszerű légy - írhatnál egy bejegyzést pl. ezzel a címmel: parancsolat no. 7. (sic!) becsületsértéseim.
chomsky, rajtad kívül mindenki tudja, h magánvélemény. és nekem jó lesz az 8-nak.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 19:05:17

Ősszel készítettem egy igen jó programot (önk.vál.). Minden szakma elérhető (általam) legjobbja véleményezte a hozzá közel álló részt (egészségügyi, rövid-hosszútávú pénzügyi, oktatási, iparpolitikai, stb). Ennek kivonatos változatát közzétettem a kampány idején. Pofátlanul átfogalmazva megjelentették a sajátjukként mások is, csak a szórendet változtatva, mint értelmes diák a lelesett dolgozatnál. Megérte nem? Programot alkotni hónapokig, megfogalmazni, érthető kivonatot készíteni? Aztán szétverték a TV székházat, és csak a pártlogókat nézték az emberek.
Program? milféle program?
kisemberek! Minek vitatkozni valamin, amin nem tudtok változtatni. A felettetek hatalmaskodó tolvaj-bagázst, akik magukat politikusoknak merik nevezni, éppen ti juttattátok oda. Akkor csak szenvedjetek. Rágjátok a gittet, hátha málna lesz belőle. Mocskoljátok csak egymást vérhabos szájjal. Ugye most jobb? Nem jobb? Akkor bal.
A #7 az nem a Ne paráználkodj!?
Az is jó téma. Most hogy ilyen trendi lett "csajozni" a politikusaink körében. :))
chomsky 2007.04.10. 23:18:32
A Károli-verzióban
9. Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanubizonyságot (ez nem biztos, hogy pontos, de hazugságról szó sincs benne!)
8. Ne lopj.
Tóta,

ad 1 (mindenki tudja): ebben most kivételesen igazad van. Bár, hogy én mit tudok és mit nem, most nem tarozik ide.

ad 2 (jó lesz az): tudod a kommunikációnak vannak olyan sarkalatos pontjai, hogy egy bizonyos objektiválódott intézményrendszert föltételez. Ezt nyelvnek hívják, illetve logikának. Mint anarchista eltérhetsz tőlük, de akkor eleve megfosztod magad a nép értelmesebb részével folytatott párbeszéd lehetőségétől.

Ebbe hidd el még bele is nyugodnék, hiszen felnőtt vagy, azt csinálsz amit akarsz.Én pedig nyilván továbbra is jól fogok aludni. Csak sajnos a médiafelületed mérete túl nagy ahhoz, hogy akár logikailag akár erkölcsileg felelőtlenül viselkedj és nyilatkozgass.
öreganyátok:

de igazad van, csak a cikkei kikerülnek az indexre, ő pedig publicistának nevezi magát,
amúgy lelkes amatőr, szokatlan stílussal, megmondóemberi tulajdonságokkal, jó íráskészséggel, de elvakult autoriteri fidesz-ellenességgel és orbánfóbiával, itt a blogon van a helye a srácnak, nincs ezen vita
a témái kb. annyira igényesek, mint egy Gálvölgyi-show
basztatás, semmi más, ez új műfaj, az indexesek új műfaja
szerintem destruktív, de nem vagyok vaskalapos, csak másfelé keresném a magyar válságbó vezető kiutat, árpi bácsi csak a szart kavarja, de minek is tenné, ha nincs igény rá
nem baj, hiszen te magad is itt lógsz, drágaságom.
Gyerekek, ne személyeskedjünk!
Hagyjátok békén TWÁ-t, akinek nem tetszik, ne olvassa.
Azöreganyátok!
"Azt se kéne elfelejteni, h 2006-ban ők blöfföltek nagyobbakat, és buktak a túl nagy kamuval."

ez a "túl nagy kamu" szöveg rímel a kötelesre meg a románokra...

a tervezett program ellentélezése nem volt odatéve érthető okokból...

tudod, részletbontgatási problémák...
ejjen az ejszaka zum zum,latom nem alszik meg kedves Darazsam en sem lapodazom,kozbe meg kajtatok egy ket pilota adaser alafestesnek...mert befejeztem a Jane Eyret es kiromantikaztam magam:)))
a 3ast valasztottam, remelem jo alafestes lesz a munkahoz? LLLLLLLLLLLLL
Ami engem illet, ha már szóba kerültem, biztosíthatlak, nem nagy gyönyörűség ilyen hülyeségekről értekezni veled. Lenne más dolgom is. Annak, hogy itt vagyok, egyedüli magyarázata, hogy naivitásom mérhetetlen. Egyrészt úgy gondolom, hogy te azért nem vagy olyan buta, amilyennek teteted magad, másrészt balgamód remélem, hogy megváltozol. Az ilyenek mint te nagyon sokat tudnak ártani, az olyan egyszerű embereknek, akik közt élek. Sajnálom őket... hogy rólad ne is beszéljek.
Lehet e egyaltalan Istenrol mindenkinek ugy beszelnie, ahogy akar???
Rengeteg midenre reflektálnék, de nem akarok 20 oldalt írni.
Isteni ötlet a magyar hülyegyereket állampolgári ismeretekre oktatni! De továbbmegyek, mi a fasznak rajzolgat, meg énekelget gimnáziumban, már, ha bejár, ahelyett, hogy mondjuk minimális pénzügyi, vagy demokráciával kapcsolatos ismereteket kapjon. Ennek igenis lenne érteleme, mert a szülei is 90%-ban hülyék a dologhoz.
De a oktatási reformot itt még csak elkezdtük. Miért van az, hogy a szakközepes komám 4 évig kapott történelem oktatást? Minek? Azon hencegnek az ilyen nebulók, hogy évente átlag hány tanárt sikerül az idegösszeomlás szélére sodorni/eltakarítani az osztály elől. A jelenlegi 4-6-8 osztályos alt. isk. rendszernél rosszabb nincs! Legyen 4 alap, 2 extraév (középiskolai felkészítő), és 6 év középsuli, ahol mondjuk 2 év után lehet fakultációt vagy szakmát tanulni. Fiatal vagyok még, szóval átéltem ezt a baromságot elejétől a végéig.
Emiatt talán naivitásból is de balra szavazok. Valaki megkérdezte, hogy miért is. Azért mert nem vagyok hajélandó olyan országban élni ahol a politikai kommunikáció kimerül az orbáni meg szíjjártói állandó nyelvújításban. Ahol semmit nem mondanak, csak azt, hogy szar. Ahol a parlament megvan ellenzék nélkül is. Ahol elvisszük Pista bácsit szavazni oszt jó napot. Ahol 2 kibaszott walky-talky egy éjszakás bérlti díja 600000 HUF (Ezüsthajó rendezvény). Ahol egy miniszterelnök-jelölt kijelentheti, hogy soha ne hazudott!!!!!!!!!!!!! Ahol majd Viki papa mindent megold, és persze mindenben igaza van, sőt még a közgazdaságtant is sikerült kb. 10 perc alatt megreformálnia. Kiadásnövelés+bevételcsökkentés=minden rendbe jön? Persze. A jó öreg Hofit tudom csak idézni: Anyádból hajadont csinálok szavazz rám...
De leginkább azzal van bajom, hogy a régi haverokkal, vagy csak a vadidegen jobbos sofőr okatatómmal nem tudok úgy politikáról beszélni, hogy 25 egymást nem cáfoló mondatot halljak. Egyfolytában önellentmondások. Ezt hallom csak a jobbról, meg, hogy monnyonle. És attól jobb lesz? Mi változik? Semmi. Csak Orbánnak megint sikerült egy ellenlábast kipipálnia.
Elegem van abból is, hogy a fene nagy demokráciában a kevesek korlátozzák a sokakat. A tolvaj cigány miatt dolgozzak én többet? Meg a faszomat bazdmeg! A tolvaj önkormányzatok meg politikusok miatt dolgozzak többet? Faszomat. Hogy egy kurva (lezárós) tüntetés miatt ne tudjak közlekedni, élni? Persze. Az alapfelfogás az volt, hogy addig mindent szabad, amíg az mások jogait nem sérti. Miért kell nekem azt néznem, hogy néhány elmebeteg tönkre bassza a fővárost? Összegyűjteni, bezárni, pénzbírság, akinél fegyver van lecsukni. Elég fasisztoid néha a gondolkodásom, tudom, de azért néhány gondolatot megér.
Asszem kitomboltam magam.
öcsi,

gyúrjál még kitartóan, főleg arcra...
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 16:59:51
Nemtom, Oroszot meg-e vették. Nem hiszem, h meg kellett volna venni

Csak nem ingyért ilyen? Ennyire súlyos lenne az állapota?
Eszembe jutott még 1-2 dolog.
Egészségügy. Sok a potyautas, tény. Megoldás: mindenkinek! újraszerződnie a biztosítóval. Kapna egy szép új mágneskártyát, amit minden egyes orvoslátogatásnál lehúznak. Adat elküld a központi rendszerbe, vizitdíj levon, gyóccerellátás, beutaló, egyéb szir-szar rákerül, és mehet is dolgára. Nincs papír, nincs hiba (najó az mindíg van), nincs szarakodás. A központi rendszerről meg minden kiderül, ha sunnyog az orvos az is, ha a beteg sunnyog az is. Egyáltalán a sunnyogásnak kéne már valahogy véget vetni. Kezdeném a kft.-k törzstőkéjének a foglalkozás szerinti differenciálását. A legjobb panamázás, hogy csak 3 milcsiig elszámoltathatók, utána mossák kezeiket.
Kisajátítási törvények azonnali szigorítása. Nehogy már egy-két paraszt miatt ne épüljön autópálya, vagy M0-ás! Mi az, hogy néhány észak budai idióta miatt a város kamionbűzben fuldoklik. Megint kevesek korlátoznak sokakat. Egyáltalán hogy merészel valami csipszar kis geci leállítani egy autópálya építést, csak azért, mert 4 helyett 3 lehajtó lett végül kivitelezve? Persze ha nem készül el időben majd akkor vele fizettetik ki a 90 md úniós támogatást elmaradását. Megint kevés korlátoz sokakat.
Miért van az, hogy mongyuk kinyomtatják az öcsém jogsiját 27-én és majd megkapja egy hónap múlva? Ki üldögél rajta? És teszem azt, miért nem lehet kifizetni azt a 300 forintot, hogy expressz megjöjjön? 2 nap múlva. Általában az állami hivataloktól, meg a pinavakaró ügyintézőktől még az életkedvem is elmegy. Ugyanez igaz szinte minden szolgáltatóra, ami a régi komcsi munkafelfogást sajátította el. Ne menjek messzire egyetemi tanulmányi osztály. Vagy télleg a felsőoktatás!!! A legnagyobb pénzeszsák. És mindent ad csak értelemes képzést nem. Amellett, hogy szünetben el lehet végezni majdnem mind, nem a készségek fejlesztését, hanem felesleges magolást kap az egyetemista. Persze nem a tanulnivalóért jár az embr fia nappali tagozatra, de mind1. Valaki emlegette a diákönkormányzati panamákat, hát beletalált. Sok politikusnak az ottani stiklik adnak kezdő lökést, hogy itt gátlástalansággal mindent lehet.
Szófosás egyelöre abbahagyva.
A véleményemet bátran válallom, ugathat bárki bátran.
RE: Pataj 2007.04.10. 21:44:02

"A teljes keret 4%-a az úgynevezett Technical assitance költség, amit arra KELL felhasználni, hogy működtesd a pénz elköltésére szolgáló szervezetrendszert."


ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁááááááááááá............
Ez fájt.

Na éppen ez a baj (egyébként köszi az első kézből infót). Mármint hogy el KELL költeni. Akkor is, ha egyébként az egyes projectek minisztériumokhoz vannak rendelve + van egy ügynökség, aki koordinálja az egészet. Ordít bizonyos tételekről, hogy kamu az egész.

A 4% stimmel, 700 milliárd lett szétosztva 2004 és 2006 között, a "technikai támogatás" összesen 28 milliárd volt. És én továbbra is azt állítom: ez a 28 milliárd pofátlanul kurvanagy összeg ahhoz képest, hogy tisztelt államunk bizonyos egyéb "projecteket" mennyivel támogat.

Csak egyetlen példa hirtelen (ahol tudom a konkrét összeget): az MTA fiatal kutatói kerete (ebből támogatják azokat a 35 év alatti tehetséges kutatókat akik a jövő reménységei, akik kb. 30 éves korukig tanulnak, megcsinálják a PHD-t, hogy aztán jobbik esetben szarért-hugyért szolgálják a közt, rosszabbik esetben elmehessenek lángost sütni), szóval ez a keret évente alig több, mint 1 milliárd Ft. És persze a példákat lehetne sorolni oldalakon át.

Remélem, hogy véletlenül ha idekerül valami kibaszott kormányilletékes, legalább elgondolkodik azon, hogy "el KELL költeni" 28 milliárdot...

A több-biztosítós rendszerrel dettó ugyanez lesz a probléma: a 10% működési költség nemzetközi viszonylatban is teljesen rendben van, tehát korrekt a képlet, mi a gond? Ja, hogy évi 1600 milliárd 10%-áról van szó? Na és?

Aljas szemét cinikus egy világban élünk.

Terrorface: igazad van: fiatal vagy még.
"Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.10. 19:45:32
Azt se kéne elfelejteni, h 2006-ban ők blöfföltek nagyobbakat, és buktak a túl nagy kamuval. "

Ezt azért érdemes lenne összesimítani az öszödi beszéllyel.
Nem hinném, hogy betlire játszott volna az MSZP.
A korrupciohoz: az Index se tar semmit. Jobban fizet a Gyozikerol irni, mint barmely korrupcios ugyet kitalalni. (Mivel lapatoltam volna nekik, de koszonik nem kertek, nem volt az indexbe valo, pont akkor) Es ha valami nagyon buzlik, es valakinek eszebe jut kitálalni, 2mp alatt olyan egyedul marad, hogy meg a feleseget se talalja az agyaban. Olyankor mindenki szejjel hussan hogy o inkabb nem latott semmit. Ilyenek vagyunk mi. Korrupcio van nagy, es mink meg tamogassuk, mert minek bolygatni aztat, hamar igy alakult
Lehet, hogy nekik van igazuk... Ezt majd a 3. vh eldönti
csak a kisajátítás miatt kínaiztam. amúgy meg ja, ez a vita mgé folyik.

malacfül: annál azért bonyolultabb egy szerkesztőség, h jobban fizet-e győzikéről írni. megírod privátban, mit dobtál fel?
Egyébként magyaros jellenző, hogy nem a véleményemet, hanem a koromat krtitzálod. Felnőhetnél már.
RE: Terrorface 2007.04.11. 01:26:56

Főnök, ez itt nem a Falugyűlés. :-)
Persze, de mivel 2 millió embert nehéz összehozni azért valamivel el kell kezdeni...
meg fogom irni, igerem.
Nem tudom, mennyivel bonyolultabban mukodik, azert 5 eve nem ezt vartam volna az Indextol ahol most van, de ugye ez egy baromsag, mert az Index az egy uzlet, nem egy hivatas/szemlelet, hanem mint a sarki videoteka, azt rakja ki ami megy.
Terrorface 2007.04.11. 02:05:25
-- Egyébként magyaros jellenző, hogy nem a véleményemet, hanem a koromat krtitzálod. --

Bármilyen hihetetlen, de én a véleményedet kritizáltam.
:))
"Sosem szabadul meg a kormányzat a politikai kontraszelekciótól, ha nem számol le a fizetések körüli álszenteskedéssel. (...) megfelelő szakembereket csak az állami topmenedzsereknek számító államtitkári, szakállamtitkári fizetések emelésével lehet átcsábítani. "
index.hu/politika/belfold/alltitkmon04/

Ja, hogy ez a baj. Hát ezért kell lasszóval fogni az államtitkárokat.

Sztakurva, de igaza van. Tényleg adhatnának nekik vmi méltányosabb lóvét, az a havi egy miller (+ szolgálati autó, szolgálati mobil, szolgálati notebook, szolgálati kurva, szolgálati mit tudom én) tényleg megalázó...

Nem hinném, hogy nincs olyan pontja a szövegemnek, amiben ne érthetnénk egyet... Ha mégis ez a meglehetősen valószínűtlen helyet adódik, akkor legalább mondd meg, hogy hol tévedtem. Én még tanulékony vagyok.
dark future : vajon mennyibe kerülne egy hozzáértő miniszterelök? Biztos itt is az alacsony fizu az ok.
:))
dark future 2007.04.11. 02:26:30
Eztet kiragadtad, a top manager fizetesehez kepest ez tenyleg nem sok. Bar ha hozzavesszuk azt a 30%-ot?
De nekem nem is ez jutott eszembe, hanem, hogy ha veletlenul megis atjon a gyerek a manager poolbol, akkor lesz egy ilyen borzadaly Koka ott nekunk
azér nem kell mindegyiket megnézni a szulákshowban.
ahol manager kell, oda vegyenek fel managert.
Egyébként Európában a politikusok a versenyszféra körüli keresettel rendelkeznek. Nézzétek meg az úniós képviselők kifizetéseit. Meg fogtok lepődni.
Persze itthon ez politikailag nem vállalható. Ennek ellenére Kóka nyilatkozta nemrégiben, hogy rendbe kéne tenni a fizetések közti hacacárét. Meg a pértfinanszírozást. Meg a benzinpénzt. Csak látnám már.
RE: malacful 2007.04.11. 02:38:45

"Eztet kiragadtad, a top manager fizetesehez kepest ez tenyleg nem sok. Bar ha hozzavesszuk azt a 30%-ot?
De nekem nem is ez jutott eszembe, hanem, hogy ha veletlenul megis atjon a gyerek a manager poolbol, akkor lesz egy ilyen borzadaly Koka ott nekunk "

No várj csak, tisztelt államtitkáraink (pl. a MEH-ben az a díszes társulat) per pillanat nem topmanagerek, hanem kibaszott politikusok, a gyengébbik fajtából, ráadásul a funkciójuk is az ("politikai államtitkár").

Vagy azért akarnak átcsábítani néhány hozzáértőt, mert rájöttek, hogy a jelenlegi banda semmire nem alkalmas?

hát nyilván az a bibi, h kéne pár ember, aki vezetett már pl gyárat vagy efféle nagy szervezetet, de nem fog átjönni az Auditól szarért.

a multik előnye, h ők hívhatnak egy standard japánt is.
Azért ne gyalogoljatok ilyen mélyre ebbe a pénügyi motivációs témába. Azért nem kell ennyire degradálni a közszolgálatot. Esetleg vannak még emberek, akik hajlandóak havi egymilkából eltengődni cserébe a hatalomért, a pozícióért, a kapcsolatokért. Ezek ráadásul - ha már ilyen anyagiasan szemlélődünk - triplán megtérülnek. Pár év államtitkárként a CV-ben és bármely céghez röhögve felvesznek sztárgázsiért, sokkal többért, mint egy sima szakembert. Méghozzá a kapcsolatok, a tapasztalat, a "knowhow" miatt.
Szóval bőven megérné.
Kiváncsi lennék, hogy melyik exállamtitkár most hol dolgozik. Sokat mondana a valós tudásukról.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.11. 02:51:27

"hát nyilván az a bibi, h kéne pár ember, aki vezetett már pl gyárat vagy efféle nagy szervezetet, de nem fog átjönni az Auditól szarért."

De miért éppen államtitkárként kellene őket alkalmazni, akik deklaráltan politikaiak? (a közigazgatásiakat -- akik legalább az apparátus irányításához értettek -- ugye kipakolták) Fizessék őket szakértőként (ha már úgyis akkora lóvékat fizetnek a szakértőknek), akkor legalább lenne vmi értelme az alkalmazásuknak: úgy talán nem züllesztik őket bele a párthierarchiába, viszonylag függetlenek maradhatnak.

(Tanácsadó ismerősöm több is van: a versenyszférában sem a fene nagy eszükért tartják őket, hanem azért, mert bizonyos dolgokba bele mernek ugatni és bele mernek nyúlni, nem köti őket a céges fegyelem és a hierarchia. Általában ha valahová odamennek, akkor begyűjtik az infókat, szelektálják, aztán az értelmesebb ötleteket lenyomják a management torkán.)

Az államtitkárokkal nem az a baj, hogy politikaiak, hanem, hogy csak 1 van belőlük. A feladatköreik nem csökkentek, viszont egy ember végzi el a melót 2 helyett. Az emlegetett Eü-n kívül melyiket láttad nyilatkozni az utóbbi időben? Nem unatkoznak sztem...
Abban persze igazatok van, hogy minden relatív: ha az ortt 34 db fejesét nézem (vagy a bkv rt. 144 db vezetőjét (ez sajnos nem vicc, tényleg ennyi: index.hu/politika/belfold/budapest/bkvb372382/), akkor pár topmanager tényleg nem oszt-szoroz, még akkor sem, ha havi 3 millát keres.

Csak könyörgöm, ne az államtitkári lóvét emeljék meg, mert a sok jelenlegi faszkalap már így is bőven túl van fizetve.

Egy hete az ORTT-s cikket olvasva majdnem lezuhantam a székről. De az összes állami vállalatnál vannak ilyenek, nézd meg a MÁV nevű elképesztő konglomerátumot. Minek van a 600 jogász alkalmazva, ha külsős cégeknek is rengeteg melót adnak ki?
Ja és a BKV-s szakszervezeti vezető csodálkozott, hogy miért van létszámleépítés. Egyet mondok: évente milliárdos konszolidáció...
Márpedig alighanem pont ez a lényeg: a haverok, pártkatonák, szerecsenmosdatók fizetését megemelni. A francokat akarnak ezek igazi szakembereket, akik "kívülállók", hogy beleugassanak a hatalmi elit kisded játékaiba. Muhaha.
A korrupt kis biznisznek akkor vagy vége lenne, vagy őket is be kéne venni és osztozni velük. Azt meg nehogymá!
A topmenedzseri fizetés meg alapvetően nem lenne baj, ha megdolgoznának érte. Havi fixért szted érdemes többet dolgozni, mint amennyit kell?
RE: Terrorface 2007.04.11. 03:11:34

"Az államtitkárokkal nem az a baj, hogy politikaiak, hanem, hogy csak 1 van belőlük. A feladatköreik nem csökkentek, viszont egy ember végzi el a melót 2 helyett. Az emlegetett Eü-n kívül melyiket láttad nyilatkozni az utóbbi időben? Nem unatkoznak sztem..."

Elhatároztam hogy nem válaszolok, de annyira mókásan naív vagy, hogy muszáj.

Ezek a nevek mondanak vmit? (gondolom nem, mert fénykorukban még a focit rúgtad a grundon :-))
Magyar Bálint, Burány Sándor, Baja Ferenc, Kolber István, Németh Imre

Szegények nem bírnak nyilatkozni, mert annyit melóznak :-)))) Szívem megszakad értük.


Tényleg mi lett a teljesítménybérezéses rendszerrel, amit olyan nagy harsogva beharangoztak? Csak nem sértett túl sok érdeket?
Lehet, hogy naiv vagyok, de az előző ciklusban a minisztereket nem láttad a parlamentben csak a politikai államtitkárokat. Ők válaszoltak minden kérdésre. Manapság meg nem látom őket. Bár lehet, hogy csak kevés parlamenti közvetítést nézek.
Melyik kié egyébként. Sztem Magyar nem államtitkár, hanem a fejlesztési lófasz főfejese.
Osszesegeben: a fizetesemeles az odabetonozottaknak kell, csak ez jo duma hozza.
egy tisztesseges manager a 2-ik nap felrugna az emeleten az osszes asztalt duheben, ha meglatna, hogy mi megy egy miniszteriumban. Aztan kijelentene, hogy ilyen allapotok kozott az o szakertelme semmit sem er es lelepne
A melóra vonatkozólag meg Fodor nem véletlenül állította volna vissza a posztot. Azért politikailag elég könnyű labda, hogy még a szervezeti reformot sem voltak képesek megoldani. Ennek ellenére vállalta volna.
Egyébként nem vagyok naiv csak javíthatatlan optimista.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.11. 02:51:27

"a multik előnye, h ők hívhatnak egy standard japánt is."

Mondjuk tehetnénk egyet az ÁSZ élére, néhány megbízhatót Bajnai Ügynökségébe, egyet a MEH-be közpénzügyi, egyet szintén ide közbeszerzési államtitkárnak, meg legalább egyet-egyet Kóka és a leendő eü. miniszter mellé. Rend lenne itt egykettőre. Vagy Hattori Hanzo pengéjével levágott politikusfejek. Bár lehet, hogy némely japánunk két hét után szepukut követne el.

hát akkor megvan a megoldás is. nem egymillió ázsiai csak úgy szétszórva, hanem pár száz az államigazgatásba. nemzeti maximum!
Terrorface 2007.04.11. 03:26:11
"Melyik kié egyébként. Sztem Magyar nem államtitkár, hanem a fejlesztési lófasz főfejese."

Mind az öt államtitkár, a "fejlesztési lófasznál". Az államapparátus racionalizálása jegyében... Egyedül unalmas tököt vakarni, öten izgalmasabb.

Hamár, akkor viszont kilencen vannak. Úgy még izgalmasabb?
+ a szakállamtitkár! Ő meg maga a mádám...
Valaki megkérdezte tőlem, miért ez a "megengedő hangnem" nálam. Hát HATÁSVADÁSZATBÓL. Hiszek abban az elméletben, hogy golyózáporban a suttogás érzékelhető leginkább.

1966-ban az Oktatási Minisztérium épületében kezdtem dolgozni. Hogy milyen a hülye, részeges stb. hivatalnok, azt tudom. Olykor loptak is, de főként időt. Más nem nagyon volt még lopnivaló.

A biztosítókról: nyugdíjam negyede gyógyszerre és orvosra megy el. Fogalmam sincs, hány biztosító volna jó, csak mondom, hogy 1950 előtt is több volt. V.ö. még a ma reggeli olvasmányomat: metazin.hu/node/847

Valaki megkérdezte tőlem, miért ez a "megengedő hangnem" nálam. Hát HATÁSVADÁSZATBÓL. Hiszek abban az elméletben, hogy golyózáporban a suttogás érzékelhető leginkább.

1966-ban az Oktatási Minisztérium épületében kezdtem dolgozni. Hogy milyen a hülye, részeges stb. hivatalnok, azt tudom. Olykor loptak is, de főként időt. Más nem nagyon volt még lopnivaló.

A biztosítókról: nyugdíjam negyede gyógyszerre és orvosra megy el. Fogalmam sincs, hány biztosító volna jó, csak mondom, hogy 1950 előtt is több volt. V.ö. még a ma reggeli olvasmányomat: metazin.hu/node/847

Árpi!

KIcsit több csúnya szót használj a jelenlegi vezetéssel szemben is (tudod, akik megakadályozzák ebben a 4 évben a korrupciót - muhahahaha). Amikor kedvenc témáidban (kereszténység, Orbán, szcient) hemzsegnek a szitokszók (egyébként nem baj), akkor léci ne kíméld meg a másik oldalt se.
Bár azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha nem is faszpicsáznál annyit? A ritkán alkalmazott vazzeg hatásosabb, mintha 300szor puffantod el a vazzegot. Nem? /UP ezt királyul csinálja./
Nos kedves Árpád, még egy kicsit a mélyére nézel az első cikk sem lesz hazugság!
Az M1-en a kedd 21-ben kilóg a lóláb. Ágica csak nyomja a süket dumát....közben súlyos miliárdokat vonnak ki az egészségügyből.... Az európai pénzekből akarnak fejlesztene, de mi célból.... csak azért, hogy legyen a klientúrának mit lenyulni a beruházásu pénzekből, mert jelenleg olyan részlegeket zártak be ország szerte amelyekre előtte súlyos milliárdokat költöttek. Továbbá: miből fogják az új intézményeket fenntartani, honnan lesz rá pénz ha most sincs elegendő???
Bár a stílusod nem az enyém, de ügyes ujságírónak tartalak attól függetlenűl, hogy elfogult vagy. Ebben a témában sok a kérdés kérlek merülj bele egy kicsit. Ne csak az ellenzéken köszörüld a nyelved.
Egyébként ma felmentették, az ügyészség elált a Gyurcsány perben a további eljárástól... Ettől a főügyésztől nem is vártam mást már ránézésből se. Még alátszatra se vigyáznak...
libuci!
és ebből hogy jön az ki,hogy horváth ágnes szcientológia-hívő?! mert twá az elő cikkel kapcsolatban ezt sérelmezte..
és a mostani főügyészt az ellenzék is megszavazta..
Én még mindig ott vagyok leakadva, hogy miért "ebben a ciklusban" nem szabad lopni, és hogy mit értünk az alatt, hogy "akkor már" nehéz lesz elmagyarázni, hogy jó EZ a "szabad piac".

Hogy most Adyról, istenfaszáról és igényességről szó se essék.
libuci!Nem akarlak megbántani,de azt hiszem lanyhul az emlékezeted.1./2000-ben a hivatalban lévő legfőbb ügyészt, az alkotmányosság látszatát sem keltve zavarták el.Helyére a volt fityisz képviselő-jelölt, ügyészi gyakorlatot soha nem folytató Polt Pétert ültették.Polt úr egyetlen interpellációra adott válaszát sem fogadta el a parlament.A cégek átjátszása-amiért ma többszázan ülnek-pl.Joszipi Tot, Kaya Ibrahim, Simicska, Slecht Csaba, szerinte nem volt bűncselekmény.Kovács Attilát a parlament majdnem teljes többséggel válaasztotta meg.De nem ez volt a kérdés.Kérlek ne ess a demagógia hibájába, hogy itt mindent lenyúlnak.Csodállak, hogy te tökéletesen érted az e.ü. reformot, mert még a szakemberek sem, én meg különösen nem.Lehet, hogy annak egy része rossz-pl.OPNI bezárása-de összességében még eredményes lehet.Vagy tán azt akarod, hogy megint maradjon minden a régiben, a rothadó kórházakkal, a felesleges beutalásokkal, üres ágyakkal, stb.Egy amerikábsn élő magyar származású professzor írta, hogy a New York-i klinika szemsebészetén, 30 éve 77ágy volt, maihoz képest korszerűtlenül műtöttek.Mára korszerű technikával műtét után mindenki eltávozhat.Ez a jövő útja.A költségvetési tv-ben egyébként elvonás nem szerepel.Honnan az infó? Mert a tv-ből biztos hogy nem.
Azért én félve jegyezném meg, hogy tudja valaki közületek, hogy alakúlt a szcientológiai egyház?
Végigolvasva a kommenteket, azt hiszem, azok, akik szerelemsek még mindig Gyurcsányba, valahogy sokkal fasisztábbank tűnnek, mint a jobbosok. Hogy is van ez? Vagy csak a neoliberalizmus tűnik fasizmusnak? Elvégre legnagyobb lovagja Pinochet volt.
Szerintem a neoliberalizmus inkább tűnik totalitáriusnak, mint fasisztának.
Jó lenne egy egészségügyes post. Mindenki arról beszél: kórházba szállítás közben.. lemondott.. bezárták.. egy biztosító vagy több.. mennyibe kerül és hogyan finanszírozzuk.. még itt is :-)
Azért látszik ám, hogy Árpád szíve kiért dodog, legjobb példa rá, az Öszödi igazságbeszédre való reakció. Még Uj Péter haverja is elkülte Fletót a fenébe, jóformán csak Árpád védte először reflexből, meg Drágabolgárgyörgyék. Az se semmi, hogy a Naplóban először! 70% takarodót akart, de ugye utánna a média besegített.
Totalitárius fasizmus.. igen vékony a vonal, ami elválasztja őket. Mondjuk az igaz, egy szemétdobon csak így lehet rendet rakni. De szemetelők nem tudnak rendet csinálni...Egysze má szemeteltünk, de Öszödön megesküdtünk, hogy soha többé...persze. Bár ha Árpád meginti őket, hogy ne lopjanak, biztos hallgatnak majd rá.
Kicsit visszatérnék a korábbi témához.

Nem fognak topmanagerek átmenni havi 1 -1,2 milió bruttóért, amikor ennek három-négyszeresét (legalább) megkeresik. Plusz juttatások. És a versenyszférás munkájuk miatt nem fogja őket szenvedélyesen gyűlölni az éppen aktuális ellenzék egész szavazótábora.

A szakértős megoldás meg több szempontból sem jó. Egyrészt az ilyen megbízási szerződéses jogviszony soha nem értékelhető egyenlőként egy munkaviszonnyal. Hiányoznak azok a garanciális szabályok, amelyeket a munkajog "kiharcolt" a munkavállalóknak.

Ráadásul az ilyen milliós szakértői megbízásokból születnek a Magyar Nemzet vezércikkei.
„Bár lehet, hogy némely japánunk két hét után szepukut követne el.”

Lehet? Konkrétan töktuti, lásd Lem idevágó dolgozatát a Büro-krá-cia™ fedőnevű csodagépről.
Gabo54: Ügyészség: Az Orbán kormányra egyetlen normális vád sem tudott megfogalmazódni, pedig külön államtitkárság alakult a perek lefolytatására. Ha "csak" a vádaskodásig tudtak eljutni semmi nem alapozta meg a "vádakat" tartok tőle hogy csak politikai nyilatkozatok voltak mint például: a 23 millió román, kötél, dtb. Ebben a Gyurcsány nagy mester. Minthogy orbánbányák sincsenek csak 1 bánya. vagy 2 hektár föld. de már az egész tokalyhegyalja azorbáné (ATV) színvonalon. Azért a Gyurcsány körüli káosz azért komolyabb. Egyébként Te sem gondolhatod komolyan, ha lett volna bármi komoly ügy az megakadhatott volna 1 főügyészen!! Azóta már kifeszítették volna Orbán bőrét a komcsik. Csakhogy az álamtitkárság levitézlett, és lett helyette hatalmas korrupció a kormány körül (MSZP-SZDSZ) ami már a gazdaságot folytogatja. De ne törődj vele azorbán még mindíg a hibás, mert nem engedi szó nélkül a dolgokat és nincs nyugalma a többségnek!
Nem az ágyakról van itt az egészségügyben szó hanem a pénzről!! majd később bővebben!
Mea culpa,mea maxima culpa.Szóval a piszkos megélhetés miatt kiestem,de türelmesen végigrágtam magam ezen zöngedezéseken.Csak a fontos dolgokhoz szólnék röviden.Megjelent itten nékünk "Terrorface",akit bátran merem mondani egy nívón van "Kurszán Kündüvel",csak a stílusa elfogadható.Kéne nékiek egy külön vitaoldal.
"TWÁ"-bár csipás a szemed,de jó látni,hogy azért néha nyiladozik.Ugye,hogy nem mindegy,hogy én dugom a feleséged-vagy Te az enyém?Ugye,hogy nem mindegy,hogy mindig Téged lopnak meg,vagy néha lehet neked is?Milyen jó lenne becsülettel/becsületben élni!!Na Öcsém,facsiga,erre varrj gombot és adj EGY nevet akiben a jövő zálogát látod.
"Egyébként Te sem gondolhatod komolyan, ha lett volna bármi komoly ügy az megakadhatott volna 1 főügyészen!!"

Ezt gondolom Altus-ügyben is fenntartod.
"libuci"-itt akkora pénzről van szó,ami minden rizikót megér becstelen embereknek.Már röffentem itt-ott ebben a témában.Azért megkockáztatom ,hogy a Boci Szemű nem csak azért került oda ahol van(szakvizsga nélkül),mert Apuci meg Lajos Bá' jó barátok valának.Kóka is egy "sci" arc,amit meg előad,az elmenne bármely MLM továbbképzésen.Mikor a Sátán kölykei nyaldossák egymást,mindig van aki fényesítse a se&&üket a nyelvével.Ők lennének a jövő zálogai.De ÉN NEM AKAROM A JÖVŐT ZÁLOGBA ADNI,-van két gyerekem.Ennek a köztörvényes,virtuális bandának semmi nem drága.Sajnos most közügyileg nem virtuálisak.
Bár nem lenne szabad,de akkor is azt mondom:dögvész a "scire"!!
"Virág et."-meg a Magyar Bálintok is.
Sajnos TWA-nak igazat kell adnom, a Fidesz is elkúrta......a kampányt.

De azt nem gondolom, hogy az MSZP mellett sokkal több szólna, mint egy szar (és hazug) Fidesz kampány.

Én azt nem értem, hogy itt értelmesnek tűnő emberek nem gondolják végig, h az MSZP már személyi állományában is egy kontraszelektált gárda.
1. Nagyrészben azonosak a 80as évek ifjú szakértőivel.
2. A 80as években állították az országot rossz pályára ugyanezek a szakértők.
3. Most is folyamatosan elkúrják.

Eü. post az már télleg dukálna.
Én felajánlanám a saját blogomat is, de azt nem olvassa csak egypár elborult kolléga. Árpád. Olvass utána egy kis Solymosi Tamást, Mihályi Pétert. Annyit te is tudsz mint Tölgyessy. Utána vmi vérlázító gondolatindítót, pl.:

aki nem fizet az meghalt

vagy

ne legyen semmi eü. ellátás, menjen mindenki Szlovákiába kórházba,

vagy ilyesmi.
Még egyszer leírom:

a konvergencia programm szerint 2009-ig
a GDP 6.0%-ról 5.1%-ra kell levinni az eü. ráfordítást.
da2 2007.04.11. 10:43:27
De ha megnézed a GDP az összes eu-s tagállamban az egeket karmolássza, csak nekünk pampognak ennyire érte.
Egyébként azt szeretem, amikor Kóka kimondja, egy üres ágy 5milla ráfizetés.
Hogy? Ezért nem jutok 1ről a 2re. Megyek haza, van 3 ágy otthon, kidobom, és máris veszek egy 5ös BMW-t.

Nyilvánvalóan van X pénz eüre, és nem akrnak X+y-t költeni. Ez így OK.
De.
1. ez nem reform (vagy csak annyiban, h fiskális fegyelem van)
2. gyanúsan megágyaz bizonyos eü.-filozófiai irányzat képviselőinek.
3. X kevés. És kész.
warnjames. Most mire gondolsz?
gabo54 2007.04.11. 08:57:27
"Mára korszerű technikával műtét után mindenki eltávozhat."

Ez speciel nálunk is így van, s még egy darabig így is marad. A beteget megműték, az meg eltávozik. Van ilyen. Szocialista egészségügy... Még mindig.

da2 2007.04.11. 10:40:35
"Sajnos TWA-nak igazat kell adnom, a Fidesz is elkúrta......a kampányt."

Nekem komolyan az volt az érzésem, hogy szándékosan csinálták. Ennyire lúzer fordulatokat értelmes politikus nem csinál. Már pedig ők csináltak.

libuci 2007.04.11. 10:23:25
"Az Orbán kormányra egyetlen normális vád sem tudott megfogalmazódni, pedig külön államtitkárság alakult a perek lefolytatására."

Ajjjaj. Naiv vagy. Nagyon. Komoly ügyekben itt még senkit sem vádoltak meg. Legalábbis olyat nem, aki igazán közel volt a tűzhöz. Erős a gyanú, hogy levajazott, hogy csak a pikszisből kiesetteket vádolják meg, s minden oldal egyetértésével. A többit meg csak kiabálják, új kormány, új ígéret, az előzőét felülvizsgáljuk. Eddig egyetlen kormány sem tett semmit ezügyben. A Fidesz kormány se. Lett helyette Ezüst hajó, meg Millenáris. Az Mszp se. Az Szdsz meg pláne. Hörr.
Hát igen, az 1 napos sebészet, az nálunk még álom.
De, most mondok egy jót.
A betegek sem akarják. Magyarországon, ha orvosként nem adsz injekciót, vagy műtét után nem fáj, nochdazu kiakarod dobni a beteget 1 nap után, akkor nem vagy jó orvos.
Ergo: van nekünk itten ez a piacbarát kormányunk. Mi lenne, ha nem kínálati oldalról, felülről vezérelve szabályozná ezt a kérdést, hanem úgy, h a betegnek legyen érdeke a minnél korábbi munkába állás és az 1napos sebészet. És akkor lenne a kínálati oldalon ilyen, vagyis egyre több, mert már most is van, nem egy ilyen (magán)intézmény.
Hát igen, az 1 napos sebészet, az nálunk még álom.
De, most mondok egy jót.
A betegek sem akarják. Magyarországon, ha orvosként nem adsz injekciót, vagy műtét után nem fáj, nochdazu kiakarod dobni a beteget 1 nap után, akkor nem vagy jó orvos.
Ergo: van nekünk itten ez a piacbarát kormányunk. Mi lenne, ha nem kínálati oldalról, felülről vezérelve szabályozná ezt a kérdést, hanem úgy, h a betegnek legyen érdeke a minnél korábbi munkába állás és az 1napos sebészet. És akkor lenne a kínálati oldalon ilyen, vagyis egyre több, mert már most is van, nem egy ilyen (magán)intézmény.
da2:

Ez nem rossz gondolat, ám szerintem nem járható út. Ha így teszünk, sosem hozzunk be lemaradást, ugyanis összességében sokkal nehezebben változik a gondolkodásmód, mint ha felülről (ha úgy tetszik egy-két ember által) vezérelve rákényszerítik őket.

Elég csak arra gondolni, hogy lépten-nyomon az a nézet van még mindig, hogy "majd az állam ad munkát, ez a dolga". Osztán mégse.

A betegnek meg az az érdeke, hogy minél hamarabb munkába álljon. Csak a beteg nem nagyon akarja aztat felismerni. (ugye kapja a nem kicsi, betegálommányra járó, juttatást) Momentán mindegy neki. Az orvosnak (kórháznak) meg ugye az az érdeke, hogy minél hosszabb ideig számolhassa el az adott beteget. Ahelyett, hogy felpörgetné a szolgáltatást, és "kisöpörné" a kórházat. Lehet, mindenki jobban járna.

Az orvos meg magyarázná el a betegnek, hogy mi az ábra. Amíg még bízik benne a beteg. Ha meg nem, akkor nem mindegy, hogy jó orvosnak tart, vagy sem?
da2,

ha tudnám a blogod URL-jét, biztos ránéznék. :-)
Tehát folytatom: A pénz és az egészségügyi deform. Konvergencia program Brüsszel: 250 milliár forint kivonás az egészségügyből 3 év alatt.
A hazai média nagy csend.
Más rendes országban előszőr felépítik a korszerű járóbetegellátást, mentőállomást. majd ehhez igazodva szűkítik a korházak finanszírozását. Mert az úgynevezett ágyszám csökkenés nem azt jelenti hogy a korteremből kitolják az ágyakat. Az ágyak maradnak csak azokat eddig mondjuk 1 milliárból tartották fenn, most 560 millióból tudják fenntartanai. Azért beszélnek felesleges ágyakról mert a pénzt az ágyszámához kötötték. Jó az a kép amikor Gyurcsány fordítva ül a lovon mert most is ezt csinálja.
Majd egyszer lessz 1 napos műtét: De akkor minek az internet amit Gyurcsány igért. Annyi hülyeséget beszél ez a fazon, csodálom a ballib ujságírókat hogy bírják a takargatást gyomorral. bezzeg ha Viktor 2 órás beszédben egyett szól arról harsog a sajtó. Gyurcsány meg elkezdi és folyamatosan nyomja süket bolsi dumát.
Az Ügyészségről: Ma magyarországon az az ember van hatalmon aki ellen az eljárás folyt. Viktor már ellenzékben volt és a hatalom a ballibek kezében volt amikor betámadták. Nagy különbség!!
Kössz mavo,de...na mindegy, meglátod:

billrothharom.blogspot.com/

:)
Jó, eccer feltesezk vhová képeket a WCről egy-egy kórházi osztályon.
Nem az internetről van itt szó. Nyilván ez is olyan, mint ahogy a .... miniszterelnökünk fortysomething korosztálya elképzeli a modernitást.
Mondok valamit, és h progressízv legyek, bemondom : Internet (Vö.: Burma) és azt kajolják...namindegy, nem ez a fő baj.

da2: tedd csak be nyugodtan a blogod IP címét a fejlécedbe. Legalább komolyan vesznek.
Meg sokan olvassák ezt a blogot olyanok is, akik nem kommentelnek, akár szakmádbeliek is.
Nekem egész frankó kis látogatottságom van néha, pedig az én blogom nem szól az égegyadta világon semmiről. :))

Apropó kommentelni nem lehet?
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.04.11. 11:30:44

Szakmabeliek? Kikre gondolsz :)
Ez da2-nek szólt és a sebészekre gondoltam.
libuci

Ja, ráadásul dr.Polt Péter is Gyurcsány csókosa, ahogy arra a Magyar Nemzet 1-2 éve találóan rávilágított.
k, közben megnéztem a blogodat :) Írni nem fogok bár ki tudja. Azért látom Molaris ott is felütötte a fejét.
No, Árpád, azért remélem az itthoni mutyizások tényfeltárása közben jut időd majd Charles Simonyiról is összehozni egy postot! ;) "Huszonhét éve nem volt magyarul kommunikáció az űrből" - van egy olyan sanda gyanúm, hogy a következő huszonhétben sem lesz...
:(
Hamlet · vadkelet.blogspot.com 2007.04.11. 11:45:13

Én azon csodálkozom, hogy Anettka nem verte a mellét "tudom tudom de ezt így mondják", hogy ő volt aki 27 év után elösszőr beszélt magyarul az űrben.
Vmiért nem tom beállítani a kommenteket. De ha akar vki, ott a mailcím.
da2,

de na mindegy, de na nem mindegy, megyek, nézem.
da2,

na, szóval ...

1, style

innen az 1 és a vessző irtandó.
warnjames · 2007.04.11. 11:49:52

Tele volt a szája? ;) Amúgy az űrugrás volt, nem űrutazás. Állítólag. Bár szupertitkos, úgyhogy fene tudja, milyen magasra mentek fel.
Én tudom :) Még ugrásnak is kicsi volt, mert nem érték el a hatvanezres határt sem. A másik, hogy Rezsó Annetka férje, leoltotta Farkas Bercit, hogy ugyan ő már ne okoskodjon, mert ő nem ért hozzá. Persze ez mind off, meg Celeb meg mittudomén, de azért néha csodálkozom, hogy hova süllyedtünk. És akkor még Kiszel Tüncikéről nem is ejtek egy szót sem.
mavo:
várjávárjá várjá

honnan? a template-ből?
Tudom, hogy a HírTV öl, butít és nyomorba dönt, egy erénye/előnye azért mégis van: a több-biztosítós egészségügyi modell érdemi kritikáját csak itt hallom, persze Mikolától, ami szintén lehet szálka sokak szemében. De mivel tényeket mond (tények módjára ellenőrizhető állításokat tesz, ha így jobban tetszik), esetleg érdemes mégis meghallgatni. Az értő közönség képes eltekinteni a Bayer-Csermely páros elfogultságától, illetve le tudja hántani a sallangokat az elhangzó mondatokról. Így esetleg maradhat pár meglehetősen elgondolkodtató dolog. Röviden: több fejlett nyugati országban most(anában) térnek vissza a több-biztosítós modellről az állami, egybiztosítósra, mert anyagi értelemben, a belső elvei szerint becsődöltek, és többe kerültek az egybiztosítósnál, ráadásul csökkent az ellátottság színvonala is. Mi meg, nagyon gazdagok, épp erre akarunk áttérni.
Ha valaki nem ijed meg a Péntek 8-tól, itt meg is nézheti:
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=4108

Üdv:
Ed
da2,

nem, hanem az adott post forráskódjából.

Sajna ez a dög kommentgép öli a html kódokat, várjá, a kisebb- és nagyobbjelek helyett rakok zárójeleket:

„Tehát, ha az NSQIP szám >1, azt jelenti, hogy rosszabbul, ha [1, style="font-style: italic;"]jobban dolgoztak, mint az várható volt.”

És tévedtem, csak annyi, hogy a style elé be kell szúrni _forráskód nézetben_ egy kisebbjelet és oké lesz.
da2,
azt hiszem nem azért nem fogok kommentelni a blogodon, mert nem a aktíváltad :)
mavo · mavo.blog.hu 2007.04.10. 17:11:58

nem azert a ketfillerert vazze, de miert mondjatok hogy a maszop nem ad interjut a hirtv-nek? az egyszem Gyurcsanytol eltekintve, lattam mar ott arcokat, peldanak okaert az egeszsegugyi reform kapcsan, vagy a kordon kapcsan is.

GYF-et azert emeltem ki, merthogy o mondta hogy "nem orszagos" tv-nek nem nyilatkozik. muhahaha.
Epokit Drive 2007.04.11. 12:17:50

egybiztosito vs tobb biztosito:

az elsonek (OEP) 1-1.5% az adminisztracios koltsege. masodik felvonasban ugyanez 7-8%.


egy szo mint szaz, igazad van.
Ha az OEP egy ekkora szervezet adminisztrációját ellátja 1-1,5%-ból, akkor kérek tőlük egy árajánlatot, hogy a mi cégünkét mennyiért csinálnák :)

Van erre vmi ellenőrizhető forrás, mert tényleg kiváncsi lettem.

Egyébként szerintem az eü reform vitathatatlan előnye, hogy hozzá mert nyúlni a rendszerhez. Biztos van benne jó is meg rossz is, de rövid időn belül teljesen elfogadott lesz, hogy lehet és kell változtatni rajta.
Ja, és mégvalami így hirtelen, látatlanban.
OEP adminisztráció 1,5% + 10% nem fizet mert nem ellenőrzik = 11,5%

vs

Magánbiztosító 7-8% és mindenki kénytelen fizetni
RE: soseleszekelső 2007.04.11. 13:34:41

Kíváncsiság helyett inkább tájékozódj: www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/27B16A86D519960DE040A8C0CB321D09

1665 milliárd Ft a kiadások főösszege, ebből 20 milliárd megy el az OEP üzemeltetésére (= 1.2%).

Én leginkább azért vagyok elégedetlen az EÜ reformmal, mert a szocik felpuhították. Sztem Molnár is ezért mondta be az unalmast, mert elege volt a lobbikörökből.
Azért abban egyetérthetünk, hogy az előzőnél korruptabb, és átláthatatlanabb egészségügyi rendszert még nem sokat hordott a hátán a föld. A biztosító nem tudja miért fizet, innentől pedig mi sem tudjuk, hogy mire költötték a pénzünket. Azért a gyógyszerversenyeztetés máris meghozta az eredményt, és talán nem lesz 100md a gyógyszerkassza hiánya (hozzáteszem 340 volt tervezve, és lett 440).
El kell elérni, hogy ellenőrizhetők, és átláthatók legyenek a kórházak pénzügyei, és hogy a biztosító ki is fizesse a teljes beavatkozás költségeit. Lehessen a biztosító lehúzása nélkül is létezni. Az, meg hogy hol gyógyítanak meg engem nem érdekel.
dark future · www.andocsek.hu 2007.04.11. 13:50:12

koszi dark:)

en nem onnan tudtam ahonnan te, hanem a volt OEP vezertol:) Mondott meg furcsasagokat:P
RE: soseleszekelső 2007.04.11. 13:37:43

"Magánbiztosító 7-8% és mindenki kénytelen fizetni"

Meg ahogy Móricka elképzeli. A magánbiztosítóknak azok lesznek az ügyfelei, akik eddig is fizettek. A többiek megmaradnak az OEP-nek.

Egyébként meg ha nem lenne kibaszott nagy biznisz, a rühes SZDSZ nem akarná annyira bevezetni. Bár él bennem a gyanú, hogy az MSZP csak eljátsza, hogy nem akar több-biztosítót, hogy aztán a végén Feri széttárja a kezét: elvtársak ez van, mi ugyan nem akartuk, de ez a ronda koalapartner meg igen, mit lehetett tenni, szegények erre építették a fél kampányukat... (a szerk.: mármint anyagilag :-))

soseleszekelső 2007.04.11. 13:37:43
Éppen hogy magad ellen beszélsz.
Ennyi erővel az egy szem OEP is ellenőrizhetne. Legfeljebb nem 1.2%, hanem mondjuk 1.8% lesz az üzemeltetés.

A cél inkább az lenne (szerintem), hogy mindenki olyan szolgáltatást kapjon, amilyet szeretne a pénzéért. S ne a fizeti a semmiért, plusz még a magánorvost is.

Ezt jelenleg (szerintem) a több biztosítós modell tudná garantálni. Mégpedig azért, mert egy piaci szereplő jobban rá tudja kényszeríteni a (piaci alapokon működő) kórházakat arra, hogy megfelelő szolgáltatást nyújtsanak, megfelelő pénzért. Ezt jelenleg nem lehet megtenni a túlszabályozás miatt. Kötelező szolgáltatási szerződések, következmények nélküli üzemeltetés.

Azért kíváncsi lennék egy ellenőrzésre pl. a kórházak állapotával kapcsolatban. (Omladozó vakolat, büdös, koszos, takarítatlan! wc...)

A megoldás persze sokak szerint az, hogy akkor öntsünk még több pénzt az egészségügybe (is). Nem baj, ha rosszul működik. Csak vigye, növeljük még az EÜ kiadásokat, mert most alacsonyak.

No ettől megyek én a falnak. Egy rosszul működő rendszerbe még több pénzt beleönteni... Ezzel csak rosszat tehetünk. Ugyanígy van ez a BKV és a MÁV esetében is. Felesleges milliárdokat dobálunk ki az ablakon, mert olyan kurva gazdag ország vagyunk...
soseleszekelső 2007.04.11. 13:37:43
Ja, és mégvalami így hirtelen, látatlanban.
=>OEP adminisztráció 1,5% + 10% nem fizet mert nem ellenőrzik = 11,5%

Mar megbocsass, de a nem arrol van szo hogy most all fel az a rendszer ami majd ellenoriz? Igaz, abban egyetertunk, hogy eddig boldog-boldogtalan kapott ellatast.
Én azt nem fogom, hogy ha a biztosítóknak kötelező lesz minden ügyféllel üzletett kötni, akkor hol lesz az üzlet. A 70 éves Józsi bácsin tuti csak buknak. Vagy ss egyenruhás, buzi ügyintézőik lesznek, hogy a nyugerek ne menjenek hjozzájuk? Ha meg marad az OEPnél az összes beteg, idős ember, a fiatalok meg a gazdagok pedig mennek a magánbiztosítókhoz akkor az állam egy jó nagyot szop. Magyarázza már el ezt valaki nekem.
RE: Őrnagy Őrnagy 2007.04.11. 14:07:38

"Ha meg marad az OEPnél az összes beteg, idős ember, a fiatalok meg a gazdagok pedig mennek a magánbiztosítókhoz akkor az állam egy jó nagyot szop."

Valami ilyesmi.

A biztosítók most is kötnek kiegészítő egészségbiztosításokat, pl. nekem is van: amikor szerződtem velük, ki kellett töltenem egy jó hosszú űrlapot minden ismert nyavajámról, majd kiküldtek egy dokit aki megvizsgált (pl. rám akasztotta az EKG-t), aztán úgy döntöttek, hogy az elkövetkező 10 évben jó eséllyel biznisz leszek nekik...

Pascal leírta egy korábbi kommentjében vhol, hogy felháborító, hogy mindenki összevissza pofázik mindenféle modellekről, amikor még azt sem tudják, hogy ki mennyit fizet.

1.ezt rendbe rakni
2. utána dumálni.

persze kell egy társadalmi vita, h "mit kaphat az, aki nem fizet, vagy keveset?"

pl. nyuggerek. Az SzDSz persze fel meri vállalni, h fizessenek, mert a 1945-89 ig fizetett TB csak egy Algopyrinre meg egy mellkasröntgenre elég, legfeljebb 6.0-5.1-re megy le (vagy 3.0-ról 2.3-ra :P ) de az Maszop a sok nyugger szavazóval....kockázatos.

amit Tölgyessy mond, az jó, a különféle kényelmi és plasztikai szolgáltatásokban legyen verseny. Ausztriában, aki fizet, azt tuti szakorvos operálja. De akinek csak általános biztosítása van, és mittudomény nyelőcsőrákja, nem a rezidens kezd neki próbálkozni, hanem akkor őt is a főorvos operálja.
Őőőőőőrnagy: a Kóka ezt akarja. Tudod, olyan jókis akolmeleg kapitalizmus a magyaros sulinetes fajátból. Van verseny de én nyerek.

EZ lesz:
blogs.wsj.com/health/2007/03/23/insurer-fined-for-dropping-the-sick-and-the-pregnant/

Mínusz lebukás. Vagy ha az lesz is, büntetés nem lesz.
Ja, a rendszer úgy állt fel, h pl. egyes háziorvosok által kapott lista nem tartalmazza az állami alkalmazottakat.
Reklamáltak az OEPnél, a válasz: "Tudjuk"

:))
Én is attól félek, hogy ha az szdsz csinálja meg, akkor a szegények, meg az öregek szopnak. No meg az állam is.

Azt mé nem lehet, hogy ugynaúgy fizetünk mint eddig, de ellenőrzik a lógósokat, csak a pénzt magánbiztosítók kezelik, ellenőrzik kórházakat, stb.
da2 · billrothharom.blogspot.com/ 2007.04.11. 14:31:31

ki is rugtak erte a sracot. de legalabb egy lepest tett az ugyunk erdekeben.

meg levelet is kuldott "szivessegbol".

RoFL
Őrnagy Őrnagy 2007.04.11. 14:32:10

ures lenne a partkassza. azert.
Innen idézem:
"Leírtam már egyszer, hogy a többiztosítós rendszer lényege az SZDSZ számára a működési költség, ami a magánbiztosítóknál a bevétel 10-20% közötti mértékében elfogadott nemzetközileg. Na most az évi 1500 milliárd forintból így 150-300 milliárdot nyúlhatnának le. Minden évben!! Ez a fontos. "

da2 · billrothharom.blogspot.com/ 2007.04.11. 14:37:13

es emelle jar majd a szinvonalemelkedes?;)
Persze:

Ugye két lehetőség van.
1. a jelenlegi X összeg lesz továbbra is. Akkor ebből kell kivenni a marketing és az adminiszztrációs költségeket+ a profitot.

2. X+y összeg lesz az egészségügyre.
a. nőnek a lakossági terhek
b. miért nem lehet ezt már most is beletenni???? (CsVSz: _nyilván_ egy rendrakás után)
Olyan jó látni, hogy egyesek itt milyen bátran, (persze bizonyítékok birtokában) állítják, hogy mit akar a Kóka, meg milyen nagyot fog szopni az állam.

Hja. Amúgy elképzelhető. Mi mindent magyar módra csinálunk. Azaz szarul. Legalábbis nem sok olyan dolog van, amit normálisan meg lehetne itthon valósítani, anélkül, hogy felét ellopnák (eredeti tőkefelhalmozás, vagymi..., valaki itt fenn említette).

Ám legyen. Most a következő kérdés. Egy biztosító marad, neki fizet mindenki (tényleg mindenki? kötelezően?) sok-sok pénzt. Az továbbosztja a kórházaknak.
Legyenek akkor a kórházak piaci alapon működtetve. Vagy az is biznisz?
Esetleg minden jól van így?
Vajon kinek az érdeke, hogy maradjon minden úgy, ahogy van? Legyen drága, és mindenkinek szar?

Mit lehetne tenni?
- több biztosítós modell (állítólag szar, gondolom a világ gazdagabbik felén olyan hülyék irányítanak, hogy ezt találták eddig a legjobbnak)
- egy biztosító, állami kórházak (ezt már próbáltuk, nem is rövid ideig)
- egy biztosító, állami kórházak magántőkével (sok értelme nincs, bár esetenként működhet, ami pénzt behoz a menedzsment a piaci részen, azt elviszi a többi)
- egy biztosító, piaci alapon működő kórházak (ebben még talán lehet valami, feltéve, ha megfelelő arányt tudunk találni a korlátozásokban, azaz megfelelő ellenőrzés társul mellé)
Pascal egyébként ezt egyszer elég jól összefoglalta.....
Kóka ezt mondta: "Maradjon meg az OEP is"
Ebből a bennem élő csurkapistabácsi azt mondatja velem, h azt szeretné, ha az állam beszopná a nyuggereket és a haverok meg biztosíthatnák a 25 éves uppermiddle classt.

Tölgyessynek is voltak jó gondolatai ezügyben, a nol.hu-s cikk be van linkelve.
Doomhammer belinkelt egy Eü. minisztériumos konferencia ppt file-t. Kurva jó.
Így szar, az tuti. Nekem is, megyek külföldre.
da2:
"Így szar, az tuti. Nekem is, megyek külföldre."

Komolyan? Mondjuk ott legalább megfizetnek... Már persze, ha nem keletebbre mész. Vagy nagyon keletre. :D

Én is már hónapok óta gondolkodom rajta. :(

A maradjon meg az OEP is, még nem feltétlenül azt jelenti, hogy nyugdíjas/dolgozó alapon szednék szét a rendszert. Volt (van) egy olyan elképzelés is, hogy van ugye az alap (életmentő) ellátás, amit mindenki fizet az OEP-nek. Emellett van a további kockázati szerződés, amiben minden másra (toronyórára láncon is) szerződést köthetsz (nem kötelező jelleggel) bármelyik (az OEP-pel is) biztosítóval. Ez nem hangzik azért annyira rosszul, persze mint mindig, sok múlik a megvalósításon.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.04.11. 14:49:48

Sztem a jelenlegi struktura egesz nyugodtan maradhatna, ha csak es kizarolag azok vennek igenybe akik erre jogosultak (fizettek/fizetnek erte), es magat a jarulekot meg kene emelni (nem csokkenteni ahogy azt Draskovics baratunk tervezte), es a penzt hatekonyan elosztani. Ornagy Ornagy is ezt irta, egyetertek vele.

Az, hogy az OEP penzebol esetleg autopalyat epitunk, avagy a Postabankot konszolidaljuk az a nem mindegy. Azert lyukas a kassza, meg azert mert ezt senki sem felugyeli.

Az NEM igaz, hogy ami allami az kotelezoen szar. Lasd Szlovenia.

Az hogy mi ezt elbasszuk, az mas tema. Fidel hol vagy?! Ide is kellenel egy kicsit..
D2 olvasgattam amint javasoltad és valóban érdemes volt. Ezek szerint az OEP csak a korházakat és az orvosokat kényszeríti a törvények betartására, de nem lép fel a nem fizetőkkel szemben.
Nem fizető maga az állam!!!! Az alkalmazottak után levont TB járulékot nem továbbítják. Ez egy nagy trágyadomb!! Ezért kell fizetni vizitdíjat?! Öt-hat évvel ezelőtt még az OEP olyan nyilvántartással rendelkezett ami alapján kiértesített minden járulékfizetőt mennyi járulék folyt be az egyéni számlájára. Jött a Medgyesi és nem jött több értesítő!! Ez is jelent valamit. A zavarosba halászni lehet csak igazán!!
Akkor honnan tudják megmondani mire elég ez a pénz, ha be sincs hajtva ami járna!!
Árpád itt a jó kis cikknek való mazsola. Vagy küldjük meg az anyagot a HÍR TV-nek?
A rendőrök, tűzoltók, katonák, mind mind potyautas. Ez egy kicsit gáz nem???
Lehet hogy még a miniszterelnök is potyautas, vagy Mónika is??
Kedves Csodaszarvast vadászó. Elég bunkó neved van ,bár bizonyos emberket idegesít, ezért jó. Én akkor legyek pl Vörös Csillag Leverő. De gondolom gyáva vagy, nem mernél bemenni egy izraeli zászlóval pl egy jordán bazárba nyaraláskor.

Csak azt akarom mondani, hogy ebben az egészségügy dologban nehéz tisztán látni. Sok az érdekütközés. Ugye az orvosok, hát sok rossz tapasztalat van, ugye az szdzs..bármihez hozzányúltak eddig az ugye, pl a funkcionális analfabéták száma...
Nyugat-Európával jössz, konkrét példa kéne, ott hogy megy, miként. És ne Hollandia, ott tudjuk már, hogy szopnak a többiztosítós rendszerrel. Németország?,GB?, Spanyolország? Az USA-t hagyjuk, más kultúrkör. Izrael? Ők si az EU-ba tartanak. Törökország?
Az tuti, hogy kell valamit csinálni, de pl lehetett volna vele kampányolni is...

„miert mondjatok hogy a maszop nem ad interjut a hirtv-nek?”

Esküszöm, érdekelne, ezt melyik kommentemből hámoztad ki ...
Őrnagy Őrnagy 2007.04.11. 15:07:28
Kedves Csodaszarvast vadászó. Elég bunkó neved van ,bár bizonyos emberket idegesít, ezért jó. Én akkor legyek pl Vörös Csillag Leverő. De gondolom gyáva vagy, nem mernél bemenni egy izraeli zászlóval pl egy jordán bazárba nyaraláskor.

Ahem. Lehetsz te Vörös-Csillag-Leverő, engem aztán nagyon nem zavar, csak ugye nincs benne az a duplagondol, ami az enyémben. De lelked rajta. Azért jó, ha érzelmet vált ki, azért született. Azt azért áruld már el, hogy jön össze a Csodaszarvas és a Vörös csillag? Pláne az izraeli zászló? Komolyan érdekel, mert én valahol elvesztem a logikai bakugrásaid nyomán. Gyáva vagyok? Höhö. Te már csak tudod.

"Az USA-t hagyjuk, más kultúrkör" He?
"Izrael? Ők si az EU-ba tartanak." Mivan???

Más kultúrkör. Anyám... ennyi sületlenséget egyrakáson.
Ezt már biztos láttátok:
(kóka szépen mosolyog benne)
www.videa.hu/main.php?page=play&v=i4T5qhWW7P3Vz4UP
mavo · mavo.blog.hu 2007.04.11. 15:18:18

okosan tobbesszamot hasznaltam:) bocs ha rad nem vonatkozik, nem tudom miert hozzad irtam. csak olyan egyetertes volt, hogy gondoltam megirom a realtot.

bocs megeccer.

man nem emlekszem miert neked postoltam. ez a franya Arzheimer;)
„Ha meg marad az OEPnél az összes beteg, idős ember, a fiatalok meg a gazdagok pedig mennek a magánbiztosítókhoz akkor az állam egy jó nagyot szop.”

Viszonylag rövid távon, márpedig az így is úgy is szopás.
mavo · mavo.blog.hu 2007.04.10. 17:06:35

"Tetszik, nem tetszik a Fidesz a Pártkeltével kapcsolatos stopjával jogalapot adott a másik oldalnak, hogy ne nyilatkozon az amazoknak."

Azt hiszem erre gondoltam.
Tiko,

na, most meg az érdekelne, ki más írta ezt a marhaságot.

Magam részírű csak annyit írtam, hogy Fideszék adtak rá jó példát, és most igyekszem tudatosítani: ha ők is elkezdenek ilyen szinten médiaválogatni, akkor anyjuk picsáját.
okes, felreertelmeztem:)

megadom magam;)
hhh. · hhh.b13.hu 2007.04.11. 15:21:15

Ne, ne. Még a Kóka féle interjút sem értettem kristálytisztán itt a zIndexen. Te meg itt floodolod a blogot a videókkal
a zindexes kókakvideót?
szerinted? baj, ha vizelés után mos kezet?
hhh. · hhh.b13.hu 2007.04.11. 15:41:24

Az, amúgy ez egy érdekes kérdés, hiszen ha belegondolsz az lenne a leghigénikusabb ha vizelés elött is mosnál kezet.
Tudom hogy Orbán/Gyurcsány meg a monnyonle egyszerűbben befogadható, de engedelmetekkel ezúttal a MEH szerződéseiből szemezgetek (misc.meh.hu/letoltheto/2007osszjan15_2.pdf):

Tanulmány: „Modern szolgáltató állam modellek” 18.4 MFt

„Az e-kormányzati koordináció hatékonysága növelésének perspektívái” című tanulmány elkészítése 10 MFt

Tanulmány: A gyermekszegénység elleni összehangolt cselekvés kormányzati programjának szakmai megalapozása 7.5 MFt

Tanulmány: A kreativitás a regionális és a globális versenyképesség fejlesztésében 7.1 MFt

Szaktanácsadás a teljesítményértékelés és az ehhez kapcsolódó kultúraváltási folyamat felgyorsítása és támogatása tárgyában 6.6 MFt

És végül a kedvencem:

Tanulmány: „ Az informatikai szolgáltatások elterjedését gátló tényezők a kormányzati munkában és a közigazgatásban” 22.6 MFt

azért egy pillanatra elbizonytalanította a kérdező marionett a nagy kapitalistát.
Kedves CSvadász. A megnyilatkozásaidból hámoztam le, hogy szdszes vagy kb. És mivel mi magyarok szeretjük a másikat pukkasztani, azt hittem, a neved csuppán e célból van .Én egyszerű ember vagyok, egy sima mérnök, duplagondol nekem magas.
Az izraeli zászló meg úgy jött, hogy csak itt vagy bátor pukkasztani, kinn az utcán gyáva vagy. Mint én is, pl nem mernék Rómában most MU mezben mászkálni, peddig qrva jó pukkasztás lenne.

Az iránt érdeklődtem volna, hogy a Izraelben Törökotszágban ilyaen a eübizt rendszer, hátha lehet tőlük tanulni.
Az USA azért nem jó példa, mert teljesen más az emberek mentalitása, mint itt bár ők is megszvazatk másodszor is egy böszmét.

Elnézést, ha nem fogalmazok túl egyértelműen.
dark!
"Tanulmány: A gyermekszegénység elleni összehangolt cselekvés kormányzati programjának szakmai megalapozása 7.5 MFt"
ha ehhez 7,5 millás külsős tanulmány kell, akkor ezek miért kapják a fizetésüket ott bennt??
Tídáblju Árpád írt valamit. Minden bizonnyal a véleményét. Az én véleményem sokben eltér az övétől, nyalván nem vagyok liberál. Ámdeviszontag attól még kisebb-nagyobb részben lehet neki is igaza.
Ennyit az Ars cleptologiae-ről.

A több biztosítós rendszer begyűrűzése esetén várható apokalipszisről viszont jobb volna olyanoknak véleményt nyilvánítaniuk, akik legalább egyszer, Beaufort 10-11es szembeszélben láttak valakit, aki legalább egyszer beszélt egy olyan személlyel, aki hallott már a szerencsésebb vidékeken néhány nemzedék óta működő magán egészségbiztosítókról.
Amúgy az átlagos netező pógár a Gugli segedelmével néhány miatyánknyi idő alatt begyűjthet egynehány konkrétumot (mondjuk pl. ÜZLETI AJÁNLATOT) amik alapján tán kevesebb baromságot firkálnának. No persze, a biztosítótársaságok általában nem Istenben boldogult Róbert bácsi jogutódjai, én spec. PONT EZÉRT tartom megtakarításaimat egy ilyen profitéhes globálmulti szörnyetegnél. Az meg a torta a habon, hogy a befektetésemel együtt jár némi (nem túl extrém, de roppant mód kellemes) egészségügyi szolgáltatás is.
A tanulmány a közszférában( ból való) a lopás eszköze. De ha nem tudják a köztisztviselők megcsinálni a tanulmányokat, akkor nem túl kevés van? Akkor nem is kell leépíteni egyet sem.
Triznyai Döme
Van ilyen megtakarítási forma? Hol? Melyik? És nem kell előtte napokat töltenem orvosi kivizsgálással? Én pénzügy i analfabéta vagyok, részvényalapokban van a pénzem meg fődben.
Tényleg, az hanyadik parancsolat, hogy Ne Ölj! ?

"
A hódmezővásárhelyi kórház ügyeletes szakorvosa - főnöke utasítására - nem vette fel pénteken a belgyógyászati osztályra azt a mindszenti férfit, aki a szentesi kórházba való szállítás közben a mentőben meghalt - ez derült ki a mentőszolgálat hangfelvételéből, amelyet az ügyet vizsgáló Egészségbiztosítási Felügyelet és ÁNTSZ sajtótájékoztatóján szerdán lejátszottak.
A hangfelvétel szerint az orvos azt monda: "reggel a főnök kiadta azt az utasítást, hogy hozzá se nyúljak a sürgősségi esetekhez... rám fogják húzni a vizes lepedőt, pedig csak azt csinálom, amit nekem mondanak" . Az orvost azután hívta fel a mentős, miután a kocsiban meghalt a beteg.

Amennyiben ez igaz, akkor Lázár polgármester úr is biztos úgy gondolja, hogy mindkét orvost a diplomájától azonnal megfosztani, és bíróság elé állítani, ugye?!


Triznyai Döme 2007.04.11. 16:25:04

Ezzel ellesz egy darabig
Tiko,

megesik, leplet rá. :-)
RE: Őrnagy Őrnagy 2007.04.11. 15:56:44

"A tanulmány a közszférában( ból való) lopás eszköze."

Legalábbis részben biztosan az.

Itt van pl. ez a tanulmány, a kedvencem: „ Az informatikai szolgáltatások elterjedését gátló tényezők a kormányzati munkában és a közigazgatásban”

22 millerért valaki bizonyára leírta a tutit, hogy azért nem terjed az informatika, mert a közszolgák nem értenek hozzá, idegenkednek tőle, megtanulni meg lusták, de nem is bíznak benne, mert megeszi a fájlt a vírus, vagy ha nem a vírus akkor elromlik a winchester, és különben is kár beléjük, mert mindig mindent kinyomtatnak, floppyra archiválnak, 200 MB-os pp-fájlokat küldözgetnek levélhez csatolva, és fertő az egész, mert munkaidőben p_rnót néznek, meg persze cuki kis macskás videókat, és recepteket keresnek meg indexet olvasnak, ettől aztán kurva lassú a zinternet, és különben is addig nem beszélhetünk az informatika terjedéséről a közigazgatásban, amíg osztályvezető elvtárs nem bír elküldeni a titkárnője nélkül egy rohadt e-mailt.

Leírtam volna ezt nekik ingyé' is...

dark future · www.andocsek.hu 2007.04.11. 15:48:32

Kult. Min.-nel is vannak ilyen fasza tanulmányok. Példa: Megkapja az "arc", hogy írjon tanulmányt cirka 600k-800k-ért, azt odaadja egy egyetemistának 80k-ért, plussz két (borsos árú) belépőt a Nemzetibe.

NoKomment

De emlékezzünk meg Torgyánról is, aki cseresznyézett.. Meg napenergiázott, hasonló árakért.

Röhejország

Sajnos.
No, akkor némi könnyítés:

Nem kell személyesen végigzongorázni az összes biztosító összes ajánlatát. Nézz ki a közeledben lakó biztosítási tanácsadók (brókerek, közvetítők, alkuszok) közül néhányat és velük tárgyald meg, hogy milyen lehetőségeid vannak. A mulatságos a dologban az, hogy ezek általában alacsonyabb jutalékkal dolgoznak mint a biztosítók saját ügynökei, tehát élből kedvezőbb ajánlatokat kaphatsz ugyanarra a biztosítási, befektetési formára.
dark future · 2007.04.11. 16:34:01
Ahol meg jól működne, és szükséges lenne (pl. informatikai ellenőrzési részlegnél), ott meg fehér-listás internetelérés van. Azaz csak oda tudnak menni, amit előzetesen engedélyeztek. Nonszensz.

Amúgy meg ingyé' nem dolgozol te se, mert rontod a biznicet. :D Mondjuk 20%-ér'. :D

Őrnagy Őrnagy 2007.04.11. 15:51:06
"A megnyilatkozásaidból hámoztam le, hogy szdszes vagy kb. "

Hörrr. Hja. Szdsz-es. Muszáj valamilyenesnek lennem? Mer' én momentán nem szeretnék semmilyenes lenni.

"És mivel mi magyarok szeretjük a másikat pukkasztani, azt hittem, a neved csuppán e célból van.Én egyszerű ember vagyok, egy sima mérnök, duplagondol nekem magas."

Ecélból is. De ha összeteszed "Csodaszarvas", "Szarvasvadász" két különböző dologra asszociálhatsz, márha ismered a történeteket. Ha meg összerakod "Csodaszarvas-vadász", akkor meg virtuálisan beemelem magam az ősök közé, akik nem átallottak egy ilyen izét kergetni naphosszat... :p Szóval ennyi. Csupán játék a szavakkal és az asszociációkkal. S nem titkolom, van benne némi gunyorosság a rég letűnt időkben elmerülő mostani réteg felé is.

Én meg eccerű programozó vagyok, szóval hasonszőrű.

"Az izraeli zászló meg úgy jött, hogy csak itt vagy bátor pukkasztani, kinn az utcán gyáva vagy. Mint én is, pl nem mernék Rómában most MU mezben mászkálni, peddig qrva jó pukkasztás lenne."

Jó, de még mindig nem értem, mi köze van ennek a vöröscsillaghoz? :D
Gyáva nem vagyok. Szívesen végiglátogatnám az összes pártrendezvényt, hogy megdobáljam őket paradicsommal. Kezdve GyF-fel, befejezve Csurkával. (mindegyik included, oldal-meghatározástól függetlenül)

"Az iránt érdeklődtem volna, hogy a Izraelben Törökotszágban ilyaen a eübizt rendszer, hátha lehet tőlük tanulni."

Nem tudom. Mivel nem vok' szakmabeli, így naprakész (és elmélyült) információim nincsenek. A fent említett államokról meg aztán pláne.

"Az USA azért nem jó példa, mert teljesen más az emberek mentalitása, mint itt bár ők is megszvazatk másodszor is egy böszmét."

Miben más? Mondjuk talán annyiban, hogy nem az államtól várják el, hogy tegyen értük vmit. Éppen fordítva. Szerintem ez nem olyan rossz cél, hogy nálunk is ezt érjük végre el. Persze ehhez kéne egy olyan politikusi gárda is. De ha alul elkezd változni a mentalitás, előbb-utóbb fent is érvényre jut. Fordítva meg (fentről lefelé), akkor meg gyorsabban megy végbe a folyamat.
Hattory Hanzo 2007.04.11. 16:22:30
ezt bolgárúr műsorába telefonálták be? forrás?
az eddigi hírekből úgy tűnt, hogy mindenki jogszerűen járt el. az új beutalási rend szerint a stabilizálz beteget továbbküldték.
a kórházigazgató is utasítást teljesített.
hhh. · hhh.b13.hu 2007.04.11. 16:51:18

index.hu/politika/belfold/0411mindsz/

Talán ez választ ad a kérdésedre.
hhh

Az nem elég tiszta forrás, amit már az előbb is leírtam? A mentőszolgálat hangfelvétele, amit akkor rögzítettek, amikor a mentős beszélt az orvossal. Olyan utasítás pedig biztos, hogy nincs, hogy ne lássa el a beteget, illetve hogyha kockázatosnak ítéli a továbbszállítást, akkor ne helyezze el. Ez így eléggé "betartásnak" tűnik, csak belehalt egy ember, az értelmes "jár a 18 milliós költségtérítés" Lázár pedig rögtön ugatott. Nem kellett volna.
A Gyurcsány-Orbán vitában (tavaszi kampány végén) hangzott el Orbán szájából egy szerintem igen őszinte és meggyőző mondat a több-biztosítós modell kapcsán: megvizsgálták a bevezethetőségét, de akárhogy agyaltak, nem tudtak (sic!) olyan megoldást találni, ami mindenki számára jó lett volna.
Azért tartom ezt őszintének, mert politikus, pláne miniszterelnök-jelölt, igen ritkán vall be olyat, hogy valamit nem tud megoldani. Inkább mellébeszél. Persze Ferenc le is ütötte (nem érzékelte, hogy nem szabadna) a labdát: majd ők kitalálják.
Ha tehát Orbánék képtelenek voltak összehozni legalább elviekben a több-biztosítós modellt, és őket aztán nem szorította reformkényszer, nyugodtan tökölhettek vele, akkor hogyan várhatjuk, hogy egy ilyen szűk mozgásterű, ezer válságot egyszerre menedzselni kénytelen kormányzat, amelynek feje maga vallja be, hogy 2-4 lépésnél nem lát tovább, nemhogy a célt, majd jobban fog teljesíteni épp ezen a téren? Ekkora politikai-társadalmi nyomást még talán a Bokros-csomag sem hozott, és úgy tűnik, a kormány tagjai és a közvetlen közelükben serteprtélők összesített szürkeállomány-mennyisége nemigen elégséges az átgondoláshoz. Csak belecsapnak, aztán lesz valami, majd lassan beletörődik a nép. (Emlékeztek: tüntetni is fognak, aztán majd megunják, és hazamennek. Végtelenül cinikus.)
A korábban belinkelt Péntek 8 beszégetésben Mikola egész világosan és hihetően vázolja fel a piaci alapú egészségbiztosítók működési elvét, és ha igaza van, akkor a rendszer a maga lényege szerint eleve kudarcos, és az állam fog szívni, rajta keresztül meg mi. Ugyanígy elmondja, hogy egy 1500 milliárdos OEP-kassza feletti ellenőrzés megszerzése a politikai örökélet cheat-je, amire az SZDSZ-nek szüksége is van, mivel a vidéket lényegében elveszítette tavaly ősszel, és hiába a nagy szavak, 10%-os párt nemigen lesz többé. De pénzzel még azért lehet ezt-azt meg- és átmenteni, de ez már az én konfabulációm.

Üdv:
Ed
Csoda-Szarvas-Vadász

>"Izrael? Ők si az EU-ba tartanak." >Mivan???

Őrnagynak annyiban igaza van, hogy Izrael vezetése néha gondol egyet, és kijelenti, hogy EU-tag akar lenni.
(ez az ELTE politológia szakán a tanárok állandó találós kérdése szokott lenni - értsd "Melyik nem európai ország akar EU-tag lenni?")

Hogy az USA és Európa miért más kultúrkör, na azt már én sem nagyon értem...

És még egy kis forrás:

Az Egészségbiztosítási Felügyelet és a területileg illetékes ÁNTSZ vizsgálatának első szakasza nem vetette fel sem a mindszenti háziorvos, sem a szentesi kórház, sem a mentőszolgálat felelősségét a mindszenti beteg halála kapcsán, a hódmezővásárhelyi kórházban azonban történhettek hibák; a vizsgálatok tovább folytatódnak – erről a két szervezet vezetője beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A hódmezővásárhelyi kórház esetében vannak olyan tényezők, amelyek arra utalnak, hogy ott nem minden az ilyenkor elvárhatónak megfelelően történt – közölte Kovácsy Zsombor, a felügyelet elnöke. A kiosztott írásos tájékoztató szerint a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórháznak sürgősségi fogadóhelyet kell működtetnie, s a jogszabály alapján minden kórháznak el kell látnia a sürgősséggel hozzá beérkező beteget. Ez ebben az esetben nem történt meg. Az elnök hozzátette: a vizsgálat következő szakasza tisztázhatja, hogy van-e a történteknek akár büntetőjogi felelőse is. (MTI)
Hamlet

Ha elfogadjuk axiómaként, hogy a labdarúgó Európa-bajnokságon európai csapatok küzdenek, akkor az ELTE politológia szakán az alábbi selejtező csoporttal kapcsolatban hány találós kérdést lehetne feltenni?

E Csoport: Anglia, Horvátország, Oroszország, Izrael, Észtország, Macedónia, Andorra
Lázár egy fasz.
Triznyai Döme meg úgy vagy ekkora gyerek, h az állam bármikor ellát.
1. ha becsődöl a biztosítód
2. ha nem lesz pénzed fizetni a biztosítást
3. ha egy közpesnél nagyobb műtéted lenne
(pl. Telkiben nem végeznek ún. nagy műtéteket)
RE: da2 2007.04.11. 17:34:30

"3. ha egy közpesnél nagyobb műtéted lenne"

Doki haverom mondta, ha választani lehetne, kisebb műtétre magánkórházba menne, nagyobbra meg államiba. A komolyabb állami kórházak bizonyos szempontból sokkal jobbak, mint általában a magánkórházak (nem csak itthon, de világszinten), akik arra mennek rá, hogy viszonylag kis befektetéssel (= sokmilliós berendezések megvásárlása nélkül) nagy hasznot termeljenek. Nem véletlen, hogy bizonyos szakágakban nyomulnak leginkább (plasztika, szemműtétek, szülészet-nőgyógyászat, kisműtétek stb.), a szívátültetést meg az agysebészetet meghagyják az államnak...

Hattory Hanzo:

Leginkább egyet: "Miből gondolja kedves kolléga, hogy csak amiatt, mert maga is focirajongó, kettest kap nulla tudásra?"
:)

(mondjuk már volt példa ilyesmire: egy haver, aki a 2002-es focivébé idején vizsgázot, nem nagyon tudta az anyagot, de mivel csak 5 perc volt hátra a meccskezdésig, rádumálta a focirajongó tanárt, hogy gyorsan írjon be egy 2-est, és menjenek át együtt a szomszéd kocsmába, plazmatévén nézni a meccset :)))

Na de ez már nagyon OFF
Hamlet · 2007.04.11. 17:18:36
Egen. Azt tudom, hogy néha bemondják, hogy EU-tagságra vágynak. Csak éppen ilyen szinten meg is áll a dolog. Szóval azért az "Eu-ba tartanak" mondat, kicsit erős. Ennyi erővel Mo is kijelenthetné, hogy ő szeretne lenni az USA 51. tagállama. Kábé egy szinten van a dolog.

Epokit Drive 2007.04.11. 17:18:30
Hjam, őket nem sürgette az idő. De nem is nagyon csináltak semmit. Sajnos. Mármint az egészségüggyel. S ezzel minden kormány (eleddig) adós maradt, kezdve az MDF-kormánnyal, egészen az I. GyF kormányig.

A tanulmányokról egy kérdés:
Látott már vki olyan céget, aki olcsóbbér' csinált tanulmányt? Mer' sajna én sosem. A minisztérium meg nem csinálhat magának tanulmányt. Hacsak fel nem vesz még egy rakat tanácsadót, meg szövegezőt, meg mittomménmégmit főállásba. Enélkül meg még egy nyamvadék pályázatot se fogadnak el sehol, nemhogy konkrét (minisztériumi) programokat.

Szerintetek melyik végén kéne kezdeni? Alapítsunk céget, amelyik olcsóbban csinál tanulmányt? :D Vagy szavazzuk meg, hogy bővítsék vissza a bürót néhány fővel, elkerülendő az ilyen külsős szakértői munkákat?
"A tanulmányokról egy kérdés:
Látott már vki olyan céget, aki olcsóbbér' csinált tanulmányt? Mer' sajna én sosem."

Látatlanban fele annyiért bevállalnám egyik-másikat...

az persze igaz, h egyik kormány sem csinált semmit

de csak a szadesz meri megtenni, h szétverje ezt az összetákolt építményt, anélkül, h érdekelné a következmény.
Az, h vmit kell tenni, nem azt jelenti, h _ezt_kell tenni.
hhh!

" ha ehhez 7,5 millás külsős tanulmány kell, akkor ezek miért kapják a fizetésüket ott bennt??"

Azért mert ők írják. A leggyomorforgatóbb dolog ez bizony, amikor vmelyik haver külső "szakértő" megkapja a megbízást, majd a hivatal emberei (lószart se kapnak ám érte, munkaidejükben csináltatják velük, majd baszogatják őket, ha a rendes melójukkal nem haladnak), akik egyébként egész jól értenek az adott témához elkészítik neki és már mehet is a számlázás. Ügyes ugye? Hát a jó kurva anyjukat!!!
Az meg no komment, hogy etnográfusok, politológusok, tanító nénik szakértenek közgazdasági, jogi témákról.
da2

Még gimnáziumban tanultunk egy verset, ami úgy kezdődött, hogy:

"Rombolt, mert építeni akart Palladio.."

Mivel Ők régebben jártak nálam gimibe, lehet, hogy Nekik már csak annyi ugrik be, hogy: "Rombolt, mert..."
Rombolt, mert kaszálni akart a rokonság
Fennebb beleböffentem a beszélybe a HMVH.-i ügyben.Most a mai hírek után úgy illik,hogy folytassam.Anno a beteget oda KELLETT beszállítani ahonnan elbocsátották.Ráadásul ez ua. kh. ahová területileg tartozott.A beteg sajátra lépett ki,de a kiérkező mentőegysé vezetője(Mo./Mt.),tisztában kellett,hogy legyen a reájuk vonatkozó Sz.Szb. előírásaival.Ráadásul;véletlen ismerem a környéket;így aztán nem tartom kizárhatónak,hogy mint társtettes lesz vádlott-mármint,ha igazolódik ,hogy a HMVH.-i kh. orvosa,csak úgy ellátás nélkül küldte tovább a BETEGET.Persze ehhez meg kell hallgatni az egész r.forgalmazást,mert az biztos,hogy ez nem zajlott "némán".No itt aztán beugrik még a szegedi szolg.vez is mint felelős.
Szóval ez igen bonyolult lesz,és az a prognózisom,hogy a balhét az a szerencsétlen ápoló fogja elvinni akinek a nyakába sózták Vásárhelyen a beteget.

Kérdésem:mikor zárolta a Minisztérium az ügyre vonatkozó valamennyi iratot és rádió-forgalmazást.Már csak azért,mert jól tudom,hogy a papír nem ugrik ki az írógépből.
Hattori és mindenki
most olvastam a zindexes összeállítást a mindszenti betegről.
most ott tartunk (mint majdnem mindig e hazában), hogy "nézőpont kérdése ez is". Ha másra nem, arra jó, hogy valaki a rendszert, valaki az orvost szidja. Szépen elleszünk így megint...

a jelentés ezen pontja a kulcskérdés:
"15.32 - A beteggel megérkezett a mentő az Erzsébet kórház belgyógyászati ambulanciájára, ahol a beteget nem fogadták arra hivatkozva, hogy ellátása Szenteshez tartozik."
Továbbszállítása 15:50-kor történt.
A "fogadták" az a befektettékre vagy a stabilizálásra vonatkozik? Kérdés, mennyire néztek rá.
" Elolvastuk reggel, és az van, hogy a beteg szállítható állapotban volt. Nem igényelt kezelést itt. Az, hogy tíz perc múlva, kapun túl meghal, ez sajnos benne van a pakliba."
Ezt is az orvos mondta.
Éppensággel az igazgató utasítása, "ne vegyen fel sürgősségi beteget" értelmezhető az új beutalási rend "praktikus" fordításaként.
Nem vesz fel= stabilizál, továbbküld.

Az orvos -elvileg- az április 1-i új rend szerint járt el.
És ÉPPEN ITT a fonákság. Mert ha befekteti, majd jön a minisztérium, hogy ez a beteg nem ide tartozik, miért itt fekszik, amikor aznap már Szentesről hazaengedték. Ha meg nem fekteti be, akkor ez van.
Nem lennék manapság orvos. De beteg sem.


Gyerekek!-ezt úgy hívják:öngól.
Bár nem vagyok a bal híve,de ilyen baromságot csinálni-???És ebből,orsz.politikát???Itt azért jó lenne kibányászni a hunyót.Anno ismertem az OMSZ utasításait,de ha nem változott és minden úgy igaz,ahogy a média átnyomta-lesz itt balhé.
molaris 2007.04.11. 18:21:30
Most voltak részletek a rádió forg.ból a híradóban.
hhh.: Főleg nem Hódmezővásárhelyen, ahol már nagyon produkálni kellett az első áldozatot.
Más: Itt úgy látszik sokan nagyon fiatalok, vagy/és nincs sem é.anyja, é.apja, sem nagyszülője, hogy ilyen gusztustalanul "nyuggerezik". Vagy otthon is így szólítja az idősebb hozzátartozóit?
háj! tulképp lehet, h off, de ismét szélsőközép: www.szelsokozep.freeblog.hu ápr. 10-i bejegyzés: orbán viktor választása
nagyon érdemes elolvasni. médiafölény, korrupció, stb.
puzsérék ismét odabasztak:)
Egyébként elég tanácstalannak tűnt az orvos hangja mintha nem tudná mit is kell tennie.
Erről az jutott eszembe hogy vajon egy sok éves tapasztalattal rendelkező szakorvos miért bizonytalan amikor egy beteget kellene ellátnia. Van-e felelős és ki az?
Tanácstalanság oka: "Főnőköm megtiltotta, de írásba nem adta".
"A hódmezővásárhelyi Erzsébet kórház igazgatója szerint az intézmény nem felelős a férfi haláláért. Kallai Árpád a Magyar Rádió tudósítójának két, délután kézhez vett jegyzőkönyvből idézett, a vizsgálatot a tisztiorvosi szolgálat megyei megbízottja és a megyei szakfelügyelő végezte. A két dokumentum szerint az orvos fizikális vizsgálatot végzett és megállapította, hogy a beteg nincs közvetlen életveszélyben és szállítható. A doktornő az érvényes sürgősségi és belgyógyászati ellátásra vonatkozó területi ellátási kötelezettséget vette figyelembe és minderről dokumentációt készített - hangsúlyozta a hódmezővásárhelyi kórház igazgatója."
vaffanculo 2007.04.11. 19:23:22
www.szelsokozep.freeblog.hu ápr. 10-i bejegyzés: orbán viktor választása
nagyon érdemes elolvasni. médiafölény, korrupció, stb.
puzsérék ismét odabasztak:)

Valóban, nagyon odab.....k!
És igaza van puzsérnak, az ölébe esett volna a hatalom.
Ez már az én véleményem, hogy 2006 áprilisban is ez történt, csak még az első ciklus /98-02/ terheivel, emlékeivel megpakolva.
Hát így nem lehet nyerni.
Alapoktól kell újra építeni az egész jobboldali politikát és taktikát.
Őszintének, szalonképesnek, megbízhatónak, szakértőnek és korrupció mentesnek kell lenniük.
Nagyon-nagy szükség lenne egy ilyen vezetésre.
még a multkori postban bemásoltam ide, ahogy a nol.hu lehozta az első hírt a mindszenti betegről:

"NOL • Népszabadság Online • 2007. április 7.
Az Egészségügyi Minisztérium az Egészségbiztosítási Felügyeletet vizsgálat indítására kérte fel a 67 éves mindszenti férfi halála miatt ...
A mindszenti férfit súlyos rosszulléttel szállította a mentőszolgálat a vásárhelyi kórházba. A betegnek a mentőkocsiban megállt a szíve, előbb újraélesztették, ám a kórházba érkezés után az életét már nem sikerült megmenteni...

Részlet Nagy N. Péter publicisztikájából, amely néhány nappal a hódmezővásárhelyi eset előtt jelent meg: "orvosok vonják be harcaikba a betegeket. A Heim Pál Gyerekkórházban nemrég az érvényes taj-szám nélkül érkezőktől ötezer forintnyi kauciót kértek, Debrecenben pénzhiányra hivatkozva daganatos betegek nem kaptak kezelést, Szekszárdon demonstratív módon műtéteket halasztottak el, Miskolcon kör-e-mailt küldtek a fülészet pácienseinek - egyelőre ne számítsanak rendelésre. A felügyelet megjelenése után mindenhol kiderült, hogy a reform kellős közepén sem szabad cserbenhagyni a betegeket - másrészt nem is kellett volna. Persze, sokkterápiát alkalmazott a fülészet is. Hangosan - és a betegeken keresztül - üzent a kormánynak. Példát vehetnének a jogilag már bezárt Schöpf-Mereiről, ahol akkor is levezettek egy koraszülést, amikor már papíron nem volt rá lehetőségük. Vagy a Lipótmező "színészeiről", a betegek kórházkápolnájában működő társulatáról." "


Így, ezzel a kommenttel együtt. Az első napon.
Van egy olyan "erre vizsgálódjatok, elvtársak" mellékíze a dolognak, amellett, hogy e mellé a hír mellé téve kb annyira "sugall", mint a Hírtv Horváth Ágnes esetében.
(ugyanis vizsgálat, tehát bizonyíték akkor még el sem kezdődött.)

Még néhány apróság a beszélgetésből:
mentős: "...meg itt van az országos tiszti-főorvos által kiadott papír, ami mindenkire érvényes, hogy sürgősségi ellátást még az átalakulóban lévő intézeteknek az orvosai is kötelesek ellátni..."
...
Orvos: "……mert azt mondja, hogy a hatályos jogszabályt olvassam el. Elolvastuk reggel, és az van, hogy a beteg szállítható állapotban volt. Nem igényelt kezelést itt. Az, hogy tíz perc múlva, kapun túl meghal, ez sajnos benne van a pakliba...."

és ki vezeti a vizsgálatot? ar országos tiszti főorvos.
Majd nyilván megállapítja a saját utasításának hiányosságait.
Mint augusztus 20. A meteorógus ügyeletes volt a hibás...

Az is szép, ahogy a villámgyorsan azt is kederítették, hogy a beteg aznap reggel pálinkát(!) ivott. Tehát ő is hibás.

nem akarta magam felhúzni ezen az ügyön, de ez...gáz...moslék.


off
árpi, vazzeg, ejrópa lelkéből lessz má valami? meddig várjunk még? bullshit!
on
"GYF-et azert emeltem ki, merthogy o mondta hogy "nem orszagos" tv-nek nem nyilatkozik. muhahaha."
Egyszer vmien témában nyilatkoztam a Délmagyarnak (neem árulom el), akik rendesek voltak és jól megváltoztatva amit mondtam (!) szépen leégettek, címlapon, képpel. Kösz. És ha ezt én mint egyszerű polgár megtapasztaltam akkor ha miniszterelnök lennék BIZTOS nem nyilatkoznék a hírTVnek...hidd el, egy mondat szövegkörnyezetből való kiemelése igen másképp tud hangzani.
Most képzeld el ahogy a haverjaidnak magyarázod hogy nem is ezt mondtam amikor ők látták leírva... kösz, nekem ennyi elég volt a médiából, még akkor is ha csak DM. Ezúton jelzem az indexeseknek hogy semmit se vegyenek komolyan amit az a szenny szar leír. Köszi.
Kedves Worluk!

Mi a véleményed a vizitdíjat magyarázó, 220 milliós kampányról? Továbbra is úgy gondolod-e, hogy nem lehet többet lopni? Netán úgy gondolod, hogy ez nem lopás, hanem az információ átadásának hatékony módja? Többet tudnak-e meg így a páciensek, mint a körzeti, illetve szakrendelőkben kifüggesztett cédulákból, illetve az ott kapható személyes tájékoztatásból? Mit gondolsz, mennyi jut ebből a 220 millából különféle (megkockáztatom: zömmel, de messze nem csak szabaddemokrata) politikusaink "kreatív" stb. ismerőseinek?
jus murmurandi 2007.04.11. 19:46:43:
"Alapoktól kell újra építeni az egész jobboldali politikát és taktikát.
Őszintének, szalonképesnek, megbízhatónak, szakértőnek és korrupció mentesnek kell lenniük.
Nagyon-nagy szükség lenne egy ilyen vezetésre"
Tökre igaz, de létezik ijen? minden politikus emberből keletkezik és az ember ha hatalmat kap képes könnyen meghüjülni (ez alól csak a torgyán kivétel, mer ő má előtte is hüje volt:).
amit írtál egyébként a baloldalra is ráférne.
mégeccer mindenkinek: szelsokozep.freeblog.hu
kicsit off: a saját példámból látom, ha az ember több irányból tájékozódik, jobban kinyílik a szeme, képes más oldalról is rálátni a dolgokra. isten bocsássa meg szörnyű bűnömet, de néhány hónapig voltam az amőbán:)hát az egy igazi fényezőműhely:) elhittem a maszopnak a kampányát, patás ördögnek tekintettem ovit, stb. az őszödi pofázat egy pofánvágás vót, de még mindig hittem a maszopos magyarázatoknak. rákattanva erre a blogra, olvasva a minden irányú beszólásokat, a kép kezdett árnyaltabbá válni. ma má sokkal reálisabban érzékelem a dógokat, de uakkor óriási kavarodás is van bennem. szó sincs róla, h "átálltam" ovihoz, viszont kezdem "megtagadni" a maszopot. most éppen erre a fityeszre még nem, a maszopra má nem tudnék szavazni. asszem most éppen el se mennék, ha kőne, akkor sem. lehet, hogy az lessz a végkövetkeztetés, hogy ovi egy kispöcs, gyurcsi meg egy nagy pénisz:). majd megláttyuk.
na most má csak az a kérdés, hogy hüje-e vagyok? bocsi az offért, most má on

Ó, 220 misi?
Az 2 sörkampány 2 hónapig,
úgy, hogy a csapból is az folyik (sic!)
ahhoz képest nem sokat mutattak
meg belőle.
@vaffanculo:

Isten hozott a Racionális Párt tagjai között :))

Én öt éve estem túl ezen, azóta csak az elvégzett munkájukat nézem, a többi úgyis lófasz. Mondjuk az elvégzett munkájuk sem különb egyenlőre.
Őrnagy Őrnagy

Lapozz át a www.intakt.hu
portálra (Életvitel rovat, majd Egészségügy), megtalálsz mindent, amit keresel.
Hálapénz, Német eü. biztosítás, Kórházprivatizáció stb.
kedves Pásztörperc,

véleményem differenciált. részben az országimázs-recept szerinti nyúlásokkal szemben fel köll lépni. részben 220 milla, az kb lófasz, egy budget mosópor bevezető kampánya nem jön ki belőle. részben pedig a felvilágosításért mindent. és a vizitdíj nemcsak a rendelőkbe látogató betegek körében téma, hiszen ide sem rendelőkből kommentelnek erről az emberek.

a konkrét anyagokat még nem láttam. link?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.11. 23:17:59

Hát a f....mat.
Ott a lapgépük, pötyögjék be amit tudatni akarnak, csatoljanak néhány excel táblázatot, és köremailt a sajtónak.
Ez kb.500 ezer összesen, ha nagyon kitettek magukért.
azokat a köremaileket mi, mint sajtó, röhögve le szoktuk szarni. bár kétségkívül forradalmasítaná ez a megoldás a pr-t és marketinget.
És nem lehetne lopni! /annyit/
Árpád-sáv!

Nem baszogatásból írom, de nem hétvége van, és már a blogmotor sem bírja a sok bejegyzést.

Mikor lesz már végre új téma?
hát egyfelől az van, hogy nem lesz mindennap post. lehet, h bevezetődik a kispost-nagypost rendszer, vagy csak eccerűen nem lesz mindennap.

a fenntartható fejlődés nevében, hogy legyen időm levegőt venni, és Krisztus Urunkon gondolkodni olykor.

holnap minden bizonnyal lesz, de most épp kibontok egy palack Vesztergombi Turult (sz. vörös, barrique), és emgnézem az utóübbi South Parkokat.
Egészségedre!

Akkor mentem aludni, cső!
Nem kell minden nap, de Európa lelkével mi lesz???
Parancsolj, kérlek:

index.hu/politika/belfold/vztdj0213h/

Nem, egyáltalán nem számít, hogy sok kicsit lopunk vagy sok nagyot, amikor azt az állítást tárgyaljuk, hogy márpedig ebben a 4 évben nem lehet lopni. Ezzel szemben az az állítás áll, hogy lehet. És legyél teljesen nyugodt: ahol lehet kicsit, ott lehet nagyot is — és a kicsi könnyebben kiderül, mert a nagyot (és most jön a közröhej) "üzleti érdekből" gondosabban titkosítják.
Mivel pedig ennek a derék kis kampánynak márc. 4-én, azaz több, mint 1 hónapja vége volt, beszámolhatsz arról is, hogy Te mit tudtál meg ebből a vizitdíjról. Merthogy Te ugyebár nem a rendelőből tájékozódsz. Én nem tudtam meg belőle semmit, de én a rendelőből tájékozódom egészen sokrétű emésztőrendszeri nyavalyáim okán.
Benedek, örvendek, h itt vagy, Európa lelkéhez momentán dekoncentrált vagyok, jóval nagyobb téma, mint satnya teste, és benne van nyakig elődöd, a XVI.

Pásztörperc: maguk az anyagok érdekelnének, meg h ki csinálja, de ki fogom vizsgálni. most pedig a szó Eric Cartmané.
áh, jut eszembe! hiszen kaptam én névre szóló tájékoztatót Terápia2007 címen, kérlelve, hogy segítsek terjeszteni az evangyéliomot, tán az volt az?
OK, de remélem, el azért nem marad - már rég ragadtam ide egész napokra :-)
Árpád!

Konkrétan, névvel én sem vállalom, de az Index utánajárhatna a ROP keretein belül zajló kórházfelújításoknak!!!

Mondjuk egy 3 éves 18 milliárdos rekonstrukciós program jogi menedzselése miért kerül 720 millió forintba??? Esetleg megkérdezni ügyvédi irodákat, amúgy mennyit is kérnének? (már ha meg merik mondani)

És persze az ügyvédi iroda "háttere" (egy név) is érdekes. Már a pályázat eredmény hirdetése előtt is lehetett tudni, ki a nyertes.

Az összegből kideríthető a "mi-merre".

Miért nem csináltok egy korrupcióvadász blogot, vagy hasonlót?? Dőlnének az adatok!!
RE: Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.04.11. 23:41:55

"most épp kibontok egy palack Vesztergombi Turult (sz. vörös, barrique)"

Az jó, egészség.

OFF
A múltkori témához: az ORTT döntött, lesz híradó a Spectrumon (index.hu/kultur/media/ortt9191/), bár annyit engedtek, hogy lehet tematikus is.

csak jelzem, hogy vegul dunaujvaros polgarmestere megszolalt a napkelteben...

vagy ez mar regi hir ? :)

GMG
jaja, ORTT, hogy a kurva anyjukat robbantsa már rájuk az alkaida. azt nem felejtettem el.
RE: gattodire · infoeco.blog.hu 2007.04.12. 00:21:32

"Miért nem csináltok egy korrupcióvadász blogot, vagy hasonlót?? Dőlnének az adatok!!"

Ezen már én is eszeltem, de pont az a baj, hogy dőlnének az adatok, olykor szándékosan kamuk is. Ha egy-kettőről kiderül hogy tévedés, azzal aláásható az egész project.

Meg aztán gyanús dolgok vannak (én is feltettem egy párat ide), de ahhoz, hogy a gyanúból vád legyen, elég sokat kell még melózni, és nem csak az interneten fellelhető, publikus adatokhoz kellene tudni hozzáférni... Annyira azért nem hülyék ezek, mint a kisgazdák voltak anno. Ha valami esetleg kiderülne, az vagy valamilyen belharc, vagy tök véletlen hülyeség eredménye lehet, mert abba nehezen lehet belekötni, hogy ér-e 8 milliót egy tanulmány.

De ha még van is konkrét vád (az ÁSZ gyártott egy-kettőt, lásd pl. a pártok 2004-2005-ös viselt dolgainak ellenőrző jelentéseit), ügy nem igazán lesz belőlük. Ebben a "na és?" országban azt is meg lehet úszni, ha valaki talicskán tolja haza a minisztériumból a zsét.

dark future :

Én a csatornák helyében csinálnék valami baljós hangulatú leleplezős, az egész polelitet rettegésben tartó hiradót. Esetleg valami keményen megmondogatós - ala Tóta - fikázós hírműsort. És, ha a polelit kifogásolná, akkor sajnálkozva közölném, hogy dehát muszáj.
Sztem kapásból törölnék ezt a hülye törvényt.

Miért nem elég az állami csatokon, meg a földi sugárzásúakon. Dolgozzanak csak meg azokért a frekvenciákért és az ezzel járó nézettségért.

És az is milyen dolog má, hogy egyes arrogáns újságírók csak úgy deletelik Lajos bácsi körleveleit, és nem informálják a népet. A kormány meg kénytelen több száz milkáért tájékoztatni. Kötelezni kéne minden újságot - mondjuk 10000 ezres olvasottság fölött a tájékoztatásra. Mennyi pénzt spórolnánk. Muhaha.
:)))

"részben 220 milla, az kb lófasz, egy budget mosópor bevezető kampánya nem jön ki belőle".

Biztos nem jön ki?
Igaz, bevezető, nem egy meglévő brandet tol
az arcodba.
De egy 220 milás mosóporkampány az viszont
rengeteg emberhez eljut, milliókhoz, orrba-szájba.
RE: gloire 2007.04.12. 00:58:13

"De egy 220 milás mosóporkampány az viszont rengeteg emberhez eljut, milliókhoz, orrba-szájba."

AZ első nemzeti fejlesztési terv öt programját három év alatt ötmilliárdért reklámozták/népszerűsítették/kommunikálták felénk (fentebb valahol összeszámoltam a publikus adatok alapján). Az már nem kevés pénz.

Szerintetek az ország lakosságának hány százaléka tudja azt, hogy mi az a GVOP vagy a ROP? Hányan tudnák felsorolni, hogy milyen témakörökkel foglalkozik a Nemzeti Fejlesztési Terv? Ki tudna megnevezni öt támogatott projectet (a 16 ezerből...)? Hányan tudnák megmondani, hogy Bajnai melyik hivatalt vezeti?

OFF:

Úgy látszik nem csak a magyarok folytatnak "különutas" energiapolitikát az oroszokkal, de a spanyolok is: index.hu/gazdasag/vilag/gazprom37272/

Hova jut így az EU?
Vajon a spanyol ellenzék is beszól majd az oroszoknak? :-)

Emlékezzünk Jose Maria Aznarra.
OFF:

Szijjártó marad.

Orbán Viktor said: "A Fidesznek világos a szervezeti felépítése. A kommunikáció valamint a kommunikációs stáb felügyelete közvetlenül a párt elnökéhez tartozik, és a párt elnöke nevezi ki a kommunikációs vezetőt. A közelmúltban több megbeszélésen és elnökségi ülésen is világossá tettem, hogy nem tervezek semmifajta változtatást a párt kommunikációjának irányításában. Minden ezzel ellenkező találgatás kacsa." www.fidesz.hu/index.php?CikkID=75212

Tehát Orbán elégedett Szijjártóval és a kommunikációval. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok.

mert SZTÁLIN a munka és SZTÁLIN a béke!
Ha már fidesz.hu:

Egyből a nyitóoldalon a friss híreknél, (egyébként ez a legolvasottabb is):
19:37 Változás a miniszterelnöki poszton

Aztán persze kiderül, hogy Észak-Koreában. Álmodik a nyomor... :-)

Egyébként passzol ide a cikk tartalma is:
"A kommunista Észak-Koreában minden hatalom Kim Dzsong Il kommunista pártfőtitkár, hadsereg-főparancsnok, illetve az általa vezetett Nemzetvédelmi Bizottság kezében összpontosul. A kormány és annak feje alá van rendelve ennek a testületnek és a Koreai Munkapártnak. Csakis Kim Dzsong Il hozhatta a döntést, amelyre az évente csak egyszer vagy kétszer ülésező Legfelsőbb Népi Gyűlés, Észak-Korea néveleges parlamentje szerdán ütötte rá a pecsétjét."

Tényleg Árpi, mi van a "jogi lépésekkel"?

semmi sincs, amennyire tudom. nyilván egy fázis volt ebben a huzavonában. peti pedálozni kezdett, elvégzett egy kerubtanfolyamot, és demonstrálta hűségét, lovagként.
Egy OFF "odaátról" is itt az éjszakai sávban, a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében:

"Puzzle néven megalakult a fiatal liberális politikusok hálózata"
www.szdsz.hu/hu/szdsz/hirek/20070404puzzle

Először azt hittem hogy vicc, de nem ápr. elsejei a cikk, hanem komoly. Nyilván válasz az amőbára. Mit fog erre lépni a Fidesz? Bejelenti a malmot? (csikicsuki :-)) Esetleg a sakkot? (öt lépésben matt a kormánynak) Vagy a tetrist? (egymásra dobált elvek, a legalsó mindig eltűnik a süllyesztőben)


Egyébként a puzzle-nél találóbb nevet elképzelni sem lehetett volna az összefonódásra... Persze az is kérdés, hogy mit lehet összerakni majd belőle. Ha Strabag-logót, akkor megette a fene...

sztem a mindent vivő név progresszív fiatal politikuskluboknak, ezek alapján, a Polip.
ennek a part-tagozat nevnek olyan teremtmeny kellene, ami
gerinctelen
visszataszito
megis a maga modjan hatekony/sikeres
bélféreg?

ha az szdsz egy magyar párt, akkor valszeg a nevét is magyarul kell olvasni, és nem pl esz-cet-dé-esz-cet.
Namármost akkor a Puzz-le az mit jelent?
ha már trendik akarnak lenne, akkor ne ijjen neveket aggyanak!
ott van pl az amőba-light, litte birds, szadesz-next-(generation)
és akkor még a pepsi is támogatja őket.
da2:

NYET! Lázár nem egy fasz, hanem egy DÍSZfasz. (Pont olyan mint az igazi, csak rendeltetésszerű használatra alkalmatlan.)
Az állami ellátásra bőven jogosult vagyok, negyvenvalahány év alatt, vezető beosztású műszaki értelmiségként fizettem be annyit a kasszába, hogy joggal követelhetnék akármilyen ellátást. Viszont vagyok olyan kényes seggű, hogy megválogatom, hova is ülök le. És bocsásson meg a világ, meg is engedhetem magamnak a válogatást.

1. ha becsődöl a biztosítód
Személy, vállalat, bank, állam csődbe mehet, ment is már jó néhány. Multinacionális biztosító majd akkor megy csődbe, ha felrobban a föld. (viszontbiztosítás) Akkor meg "zagson".
2. ha nem lesz pénzed fizetni a biztosítást
Már kifizettem! (BEFEKTETÉS!)
3. ha egy közpesnél nagyobb műtéted lenne
Az én biztosításom ERRE A KOCKÁZATRA IS kiterjed. Ez a nagy előnye az államival szemben. (Előre eldönthetem, hogy milyen szintű kockázatot vállalok és ennek megfelelő a díja.)
Kurva nagy tévedés, h már befizetted ergo _követelhetsz_ _bármilyen_ ellátást.
Lehet, h ha utánaszámolnánk.....mondjuk egy májtranszplantáció.....na mindegy, legyen.


1a.majd meglátod, nemcsak az Allianz meg az ilyesmi lesz.
1b.Lehet, h pont a tiéd nem, de volt már olyen a világtörténelemben, hogy nagy cégekl is buktak.
2. Hmmmmm, olyan biztoisítás, ami mostantól biankó ellátásra biztosít? Nem kell havonta fizetni? Ha kihagysz 1-2 hónapot....csá.
3. Lehidalok, ha egy nagyműtétre is kiterjed. De hol végzik el? Telkiben? Ahogy azt elképzeled. Nem fogják, nem vállalnak egyszerű vastagbélnél nagyobbat. Plusz, a legnevetségesebb az, ha a legjobb sebészek nem vállalnak semmit Telkiben.
KövetelHETNÉK. (Járni jár, de nem jut.)
1. Nyugodj már meg, a nagy biztosítási multik annyira össze vannak kötve keresztül-kasul viszontbiztosításokkal, hogy csak EGYSZERRE mehetnének tönkre.
2. Mondtam már: BEFEKTETÉS! Aminek van élet- és egészségbiztosítási tartalma is. Gyakorlatilag egyszerre, egy összegben, ELŐRE fizettem be a biztosítási díjat. Keress meg egy biztosítási brókert, majd ő felvilágosít.
3. Hidalj le. pl. MÁV-kórház.
A mindszenti beteg mindent megtett azért, h kinyiffanjon. Tudjátok, az öngondoskodás széééép liberális eszménye. Mi, orvosok senkinek nem vagyunk az apukája.
1. Full alkesz
2. Tüdőtágulásig szétdohányzott
3. Testvére elmondása szerint is menthetetlenül makacs
4. Ha szállítható volt, akkor így járt.
5. Ilyen esetek 100ával vannak évente!!!. Ha ez a (dísz)fasz nem fújja fel, akkor megy a többihez.

Az eü.ellátó rendszer CSAK 10 %-BAN felelős az egyén állapotáért!!!

Ideje tudomásul venni, h nem az van, hogy én bármit csinálok, utána meg reménykedve pillogok, h ugye kapok egy másik májat....
1. először kapnak azok akiknek van prognózisa, az ilyen beteg SOHA (ezt hívják kib.hosszú várólistának)
2. ki tudod fizetni? Majd T.Döme biztosítója _nyilván_ köt veled biztosítást erre is.
Boldogok a lelki szegények....

www.mavkhbp.hu/

1. ki tudja mi lesz a MÁv kórházzal, mostantól ugye össze lesz vonva a BM KH-al és Honvéd KH-al.
2. azt értsd meg, h ez kb az ami Ausztriában van. Aki extrát fizet, azt szakorvos/főorvos operálja (akkor is, ha nem épp ő a legjobb, és nem a téma szakértője), és a la carte ehet, meg szép a szoba. Ez szép és jó. De a rendszer szar, akkor a különbség annyi, hogy a fizetős beteget a szép szobából viszik a patológiára. Ennyi.
És ugye a biztosítás nem full magán. Ez egy KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁS.
Annyi, h szép a szoba, meg nem gyíkhús van reggelire.
da2 · 2007.04.12. 12:09:42
Pontosan ezért nem értettem én Lázár elvtárs kirohanását.

S egyet is értek vele. Basszus, ha a beteg nem tesz meg mindent a gyógyulása érdekében, akkor ne várja el, hogy majd a gondos dokik rendbe teszik.
Jó, Lázár _nyilván_ meg akarja lovagolni az emberek azon téveszméjét, h minden faluba kórház kell.
Egy kis elemzés:

Egy kollégámtól idézem:
"Az OEP működési költsége jelenleg 1,5% alatti (az E-alaphoz viszonyítva). A privát biztosítóké 25-30%. Ez kb 15-20 szoros (1500-2000%-os) adminisztratív költségnövekedést, továbbá azonnali, majd évi rendszeres kb. 380-500 mrdFt kivonást jelent az eü ellátásra szánt évi kb 1500 mrd Ft-ból.
A konvergencia program kb 200 mrdFT kivonását irányozza elő (ezt be is kell tartsák, be is tartják, l. jelenlegi fejlemények, ú.n. reformok). Az 1500 mrdFt-ból kb 500 mrdFt a pénzbeni kifizetés (táppénz, rokkantság stb.), ahol a kifizetési kötelezettségek definiáltak és adottak, tehát ahhoz hozzányúlni nem lehet. A maradék 1000mrdFt-ból kb. 400 mrdFT a gyógyszerkassza. Ahhoz meg más miatt nem fognak hozzányúlni. Marad tehát 600mrdFT, ami nem más mint az alap, a járó- és a fekvő beteg ellátás. Ebből lejön a konvergencia program miatti kb 200 mrdFT, majd ugyanaezen logika miatt lejönne az 1500 mrdFt 25-30%-a (380-500 mrdFT).
Hamár ebből a postból lett egy eü.topic.....elmorfondírozok itt magamban...
Én azt nem értem ebben a több-biztosítós vitában, hogy azt miért nem lehet, h első körben csak egy limitált extraszolgáltatás lenne elérhető a pluszt fizetőknek, kvázi a hálapénzt kiváltó, másoló módon. Mert ne feledjük el, h bizonyos szempontból a hálapénz elég piac konform volt, kereslet-kínálat stb. (Jójó...)
Tehát, a beteg azt fizetné meg (nem kis összegért), h egy bizonyos orvos operálja, akit ő kér, vagy akit a biztosító, mint magasabb szaktudásút ajánl, és ebből a biztosító fizetne az orvosnak egy (nem kis) %-ot.
1. egyenlőre úgysem lesznek más, biztosítók által működtetett kórházak.
2. ez jól korrelállna a jelenlegi hálapénzzel, adóznának utána. Persze kiegyenlítve az igazságtalanságokat azzal, hogy nemcsak a sebész, hanem a radiológus és az anesztes is meg lenne választva, fizetve.
3. Utána lehetne külön osztályokat is kialakítni, a gazdagabbaknak, szebb WC jobb kaja stb.
4. de mindezt miért nem lehet az állami biztosítón belül, az számomra rejtély.
A vitában gyakran összekeverjük a több pénzért-jobb ellátást ill. a verseny elvét.
A sok számolgatás közepette meg elfeledkezünk a lényegről: KORRUPT AZ EGÉSZ POLITIKAI RENDSZER!
Mi garantálja, hogy valóban kapnak egyáltatlán valamilyen eü ellátást a szegények, a nemfizetők (nyuggerek, rokkantak, fogyatékosok)? Itt mindenféle garanciákról, diszkrimináció tiltásáról stb. beszélnek. Csak egy a bökkenő: ÉN EZEKNEK MÁR AZT SEM HISZEM EL, HOGY A FÖLD KERING A NAP KÖRÜL!
Kiver a hideg a puszta gondolattól is, hogy ezek döntenek életről, halálról. Az ő kis szociálisan érzékeny stílusukban.
Ráadásul ilyen rohamtempóban végighajszolni az egészet: millió hibalehetőség, agyonbürokratizált rendszer, amibe emberek fognak belepusztulni.

da2: igazad van, hogy kezdetben mindenképpen egy kombinált rendszerre lenne szükség, amely csak a kényelmi szolgáltatásokban, extra ellátásban lenne jelen. Az orvosi ellátásnak viszont nem szabad diszkriminálnia. Mindenkinek meg kell kapnia a lehető legjobb színvonalú ellátást.
Én spec. korlátoznám az orvosok betegválasztási lehetőségét valamilyen %-os formában: tehát valamennyi csórit is el kellene látni a gazdag mellett még a profoknak is. Ez böcsület dolga, szakmai elismerés. Komplikáltabb esetek növelik a szakmai megítélést, stb.
"Az orvosi ellátásnak viszont nem szabad diszkriminálnia. Mindenkinek meg kell kapnia a lehető legjobb színvonalú ellátást. "

Ugye ez az, amit két irányból lehet nézni. Egy Saab is biztonságosabb, mint egy Polski Fiat. Ergo, aki gazdagabb, tovább él.
De miért ne lehetne azt mondani, hogy a gazdag ember adójából tartsunk fent egy olyan autót a szegényeknek, amelyik ugyanolyan biztonságos, mint a Saab, csak nincs légkondi, lassabb, kényelmetlenebb stb.

És alapvető cél, h kis emberek nagy betegségeivel nagy (tapasztalt) orvosok foglalkozzanak, csak a kis betegségekkel foglalkozzanak kis (fiatal) orvosok.
Hát most kb. ugyanazt mondjuk. Konkretizálva a szegényember rákja ugyanúgy kezelendő, mint a gazdagemberé csak max. nem lesz a kórteremben perzsaszőnyeg, plazmatévé, internet, virágos függöny meg kankalin. Reggelire meg macisajt zsemlével, már ha egyáltalán ehet szegényke.
:))

Különben mi a farokért nem lehet a kórházakban választható fizetős menü.
(Persze az orvos előírásai szerint.)
Ha valakinek csak eltört a lába, az miért nem zabálhat pizzát vagy brassóit, ha arra támad kedve és hajlandó kifizetni. Vigyázat! Pénzbevételi forrás! PL.
Jah, ezaz. Ez túl egyszerű lenne.
Nem, fel kell mindent borítani, jöjjenek a magánbiztosítók meg Kóka tesói.
A legnagyobb baj, hogy egyesek nem látnak előrébb az orruknál. A választásokon mindössze 6,7% szavazott a szadesz eü programjára. Ráadásul az ország lakosságának jelentős része messze az uniós átlag alatt keres. Hogy a nyavajába fogják ők "megfizetni" az európai színvonalat? Sehogy. Szerintem a többség eü-ellátása romlani fog.
Természetesen ez remek választási kampánytéma, vagyis a többség olyan kormányt fog választani, amelyik visszacsinálja a többiztosítós modellt.
Ez persze iszonysok pénzbe fog kerülni.

Egyszerűen sokan azt képzelik, hogy erőfölényből mindent le lehet nyomni az emberek torkán. Demokráciában ez nem működik. Úgyhogy jönnek majd az újabb és újabb "kommunista kiáltványok". És szépen elsikkad a lényeg: a valódi reform.

A nyuggerekre vonatkozóan pedig, lehet, hogy amit ők annak idején befizettek, az ma már semmit nem ér, de az istenért!
Épp azért kerestek olyan keveset, mert az ő pénzükből épült ki szinte a teljes egészségügyi ellátó rendszer.
Ha mindent ma kellene felépíteni, vajon mekkora adókat fizetnénk? Csak akkor nem levonták a fizetésből, hanem eleve ki sem fizették az embereknek a fejlesztésekre szánt pénzt. (10%-ot vontak, összvissz.)
Ráadásul a nyuggerek a legszorgalmasabb szavazók. Ők tuti elmennek majd kormányt váltani. :))
na kedves laikusok, úgymint triznyai döme és a társai, "mit pampognak egy mindszenti piás miatt" jeligére:
www.hirtv.hu/?article_hid=149112
erre varjál gombot, egészségügy, meg reform...
hogy vetélne el HÁ és ütné el egy ifa féknyom nélkül...
Huppsz! A sokat átkozott Célpontban meg éppen az hangzott el, hogy az a baleset, ami miatt a mentők nem Szentesre vitték a beteget, az csak azután történt, hogy megérkeztek Hvásárhelyre. Hűűű.
Nincs ez még lefutva.
1. a beteg mindent megtett h kinyiffanjon
2. Győrfi Pál ne magyarázza má, h azért vitték HMVHre, mert 5km-el közelebb van....Hogy vitték, gyalog, hogy ez számított?
3. az orvos hibázhatott, ha nem ismerte fel, h a beteg nemsoká meghal, de nem szükségszerűen. a szállítás sem egy leányállom ám. Nem véletlenül kell megállni újraélesztéskor.
4. nem az a baj, h kevés a KH, hanem az, h az összes szarul felszerelt stb.
Árpi látom téged is baromira zavar a Hír
tv és csak azért nézed ,hogy legyen mit fikáznod .Az a helyzet,hogy te is abból élsz hogy,mosdatod az elvbarátaidat .Megélhetési publicista vagy ,mert gondolom máshoz nem értesz és ha nem ezt a népnyúzó kormányt éltetnéd ,mehetnél a Blahára ingyenebédért.
"A több biztosító épp a szegényeknek jó"
Mihályi Péter
www.fn.hu/belfold/0704/tobb_biztosito_epp_160238.php

Ekkora hazugságot már rég olvastam. Mihályi Péter barátkozik a politikusi szóhasználattal....
Mostmár kezd büdös lenni a nyílt, agresszív, őszinte gazdasági liberalizmus, áttér a rizsára.
Ez olyan, mint a "cannabis épp hogy jót tesz".
Visszatérve az autós példára....

"A régi autókra nem kötnek CASCO-t,ahogyan a nagyon drága autók zömét sem biztosítják. Mi lesz a "drága" betegekkel, meg tudják-e fizetni a malusaikat? Márpedig szolidaritás nem lesz.Mi lesz,ha az erősen leépített ágyakra többféle biztosított pályázik?A kórház biztosítója kit fog ráfektetni?A híradásokból ez nem derül ki,a betegek tájékozatlanok,ismét beveszik a dumát."
Mihályi cikkhez:
"Az ingyenes alap- és a fizetős kiegészítő biztosítások gondolatát élből elutasítjuk, több okból is. Egy kiegészítő biztosítási rendszer csak akkor tudna működni, ha a mai alapcsomagot lényegesen leszűkítenénk, mondjuk 300-400 milliárd forintnyi szolgáltatást kivennénk belőle, és azt mondanánk, hogy aki akar, az kössön kiegészítő biztosítást."
...
"Az első osztályú utasok, a lakosság jól szituált része tudna fizetni, így megkaphatná mindazokat az ellátásokat, amelyekhez ma is mindenki hozzájut. Aki viszont nem tudja megfizetni a kiegészítő biztosítást, az nem jutna hozzá 300-400 milliárd forintnyi szolgáltatáshoz, ellátáshoz."

Hű, ezt a kristálytiszta logikai érvelést. Azannyát!
Hát nem arról van szó, hogy javítani kellene az ellátás színvonalát? Hogy aki többet fizet, kapjon magasabb szintű ellátást a jelenleginél?
Gabo, kb. 1500 milliárd Ft. S aki ezt megszerzi örökre bebetonozza magát a hatlaomba. Ez itt a tét.
árpi!
az újabb célpontot is nézted?
lehet, hogy a hirtv sugall valamit ezzel a metős riporttal, nem?
viszont: itt csak mentősökkel mentek egykét riasztáshoz.
a "központi ágynyilvántartó" szemüveges nénik egy stóc papírral, élet és halál urai.
légyszives, bizonyítsd be nekem, hogy ez hamisítvány. nem akarom, hogy ez igaz legyen.
köszi zuzu, már nagyon vártam ezt a számot!
Gyerekek,mi a ....ért van az ,hogy itt mindenki vagy antiszemita-nácizik vagy kommunistázik vagy ha egyik oldalba belerúg kötelezően a másikat is le kell hánynia "mert én kurvára középen vagyok és entellektüel lévén gondolkodom"??!!!??
Miért nem lehet valami JÓ vagy ÚGYSZARAHOGYVAN anélkül,hogy ide-oda vagdosnék?
Ez most a trendi,hogy minden és mindenki szar,csaló,hazug?
Na ez az ami igazán kelet-európai gondolkodásmód.
Mert ezt erőszakolták a "független gondolkodású" agyatokba és súlykolják nap mint nap.
Üdv! Matus Gábor vagyok. Friss hús a blogolók táborában.

Fölkaptam a fejem a Szcientológia ellen folytatott kereszteshadjáratodra.

Sajnos, veled ellentétben én nem vagyok író,szerényebb eszközökkel tudom csak kifejezni gondolataimat,de valamilyen formában muszály hangot adnom félelmeimnek.
FÉLELMEIMNEK,-írom- és így is gondolom. Annyi indulatról árulkodnak írásaid, hogy föl kell tennem a kérdést: Ugye nem kell félnem ha Dianetika polóban kimegyek az utcára? Nem jössz oda és pofozol fel köpködsz le,vagy ilyesmi. Ugye ez olyan ország ahol -én, vagy bárki más- szabadon gyakorolhatja vallását...
Nem tudom miből táplálkozik ez a szcientológia ellenesség, de lehet,hogy jobban meg kellene ismerned a területet mielött véleményt alkotsz és ( mivel jó tollú író vagy)formálsz.
Tényleg ennyire szörnyűek vagyunk?
(Mellesleg, ki a franc az a Xenu?)
Üdv: Gábor
süti beállítások módosítása