W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Tűzszínű pizsama

2007.03.14. 06:30 Tóta W. Árpád

Fölkúrtam a fejlécbe az árpádsávot, hujhuj. Nesztek. Gondolom, majd jön valami übermagyar, és elmeséli, miért nem való nekem. Addig is megpróbálom kitalálni. Nem fogok a nyilaskereszttel szarozni, jóhiszemű leszek. Nem azért lengetik, megmondták, és ezek becsületes magyaremberek.

Hanem akkor mégis miért? Mi a faszt jelképez az árpádsávos zászló?

Magyarországot biztosan nem, annak van saját lobogója: piros-fehér-zöld, ez a magyar föld. Az 1848-as forradalom óta ezek a nemzeti színek. Hivatalos egyébként a kiegyezéskor lett, de azt nem ünnepeljük, mert bonyolult, és nem elég hozzá kurvára magyarnak lenni.

Úgyhogy felmerül az a kérdés is, kedves tudatzavaros barátaim, hogy miről is akartok ti holnap megemlékezni. Mert amiről az ünnep elvileg szól, az elejétől a végéig piros-fehér-zöld.

Szóval ez az árpádsávos cucc nem a nemzetet mint egészet, államalkotó sokaságot személyesíti meg, hanem valami mást. De mit vajon, hiszen az árpádcsávók mással se határozzák meg magukat, mint hogy ők a magyarok? A nemzeti gondolkodásúak, aszongya. Nemzeti radikálisok, mi több! Gyökeres magyarok, mondjuk értelmesen, idegen szavak nélkül.

Na most ez olyan kettő-négy százalék, vagy becsüljük nagyvonalúan tízre.

Hát elég zavarbaejtő látvány, ahogy egy törpe kisebbség veri a mellét féltéglával, hogy ők a többség, sőt az egész, és igenis a csíkos pizsama a jelük. És hogy aki a csíkos pizsamát nem becsüli, az nem is része az egésznek.

Igazuk van, ha redefiniáljuk az egészet. A csíkosok

szubkultúrája


valóban a csík tisztelőiből áll, csak magyarnak nem azt hívjuk. Cigánynak sem azt hívjuk, aki lop; az ugyanis a tolvaj, még ha van is közös halmaz. Hát magyarnak se a pizsamást nevezzük kizárólag, noha vannak magyarok, akiknek pizsamában telik az életük.

Viszont ők kapnak gyógyszert.

No, akkor bizonyára valami mást jelképez az árpádsáv. Az Árpád-házat? A dicső középkort, amire persze pizsamás barátaink meglehetősen szelektíven emlékeznek? Hogy akkor volt a jó világ? Király kéne, meg szentkorona?

Jól van, bazmeg, de ezzel mégis mit akarsz így kettőezerhétben, online? Elektromos koronát? Csináljanak neked a bácsik honfoglalós gamét? Nyilak of the Magyars? Vagy mit és hogyan kéne implementálni?

A szuverenitás? Hogy akkor még nem volt zsidó rabigában a Haza? Nem szívták vérét askenázi bankárok? Nem a magukfajta spekuláns és a komprádor burzsoázia élősködött rajta? Hát nem, bazmeg, hanem a földesúr, a püspök meg a király. De ezerszer durvábban. Ja hogy te nyilván lovagnak születnél. Ja, úgy jó. Meg varázslónak is. Harry Potternek, bazeg, csak magyarba’!

De hogy akkor nem volt nálunk senki erősebb, nem ugatott se a szovjet, se a jenki. Hoppá, az Aranykor! Maga ura volt a magyar, ha nem volt olyan peches, hogy parasztnak szülessen. Bezony, nemzettestvér, mert még a világon se volt a szovjet meg a jenki, de aztán úgy alakult, hogy elkezdtek ugatni. Nem kell őket szeretni ezért, de barátian azt tanácsolom, hogy vegyük tudomásul, meg azt is, hogy most már nem vagyunk nagyhatalom, és száz évig nem is leszünk. Főleg ha egymást basztatjuk szüntelenül.

Ej, ej, még mindig nem tudom, mit is jelent ez a szar. Nem nemzeti zászló, történelmiként ma teljesen értelmezhetetlen, függetlenségi szimbólumként szintúgy. Nyilas jelkép meg nem lehet, azt megmondták a júzerek becsszóra, hogy nem az.

Mindegy, lobogjon felőlem, majd csak kiderül, mit is takar a lobogása. Kikandikál. Én csak annyit szeretnék kérni, hogy addig is hadd röhögjek azokon, akiknek ez a csíkosság az életük. De játszásiból vidáman lobogtatom odafent, Árpád vagyok én is, és jól néz ki, mindig is szerettem az ilyet. Olyan, mint Miffy nyuszi, senki se tudja, micsoda ez, de édi. Gondolkodni nem muszáj hozzá.


Címkék: történelem zavargás hülyemagyar

596 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr9346353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mindenki érezze jól magát holnap. Én speciel reggel Deutsch-fazonra borotválom kéthetes szakállamat. Úgy érzem, ez lesz a Forradalmi Ifjúsági Napok egyik divatja.
Nem volt időm végigolvasni, lehet, hogy már valaki megírta a válaszokat arra, amit W. Árpád kérdezett, de hátha írok valakinek újat:

-Mit jelképez a trikolór, és mit az árpádsávos?

A trikolór pont erre az ünnepre jó. A forradalom utáni francia zászló mintájára alkották meg a 19. sz.-ban (színeit véve történelmi zászlóinkból, plusz címerünk zöld hármashalmából) és a forradalom és szabadságharc idején lett "felfuttatva".
(Történelmi zászlóként a '48-as hadilobogó lenne a legjobb holnapra. Októberben használták a töntetéseken, akkori HVG címpalon is szerepel.) Most nagy jóindulattal kétszáz éves e háromszín lobogó. Hivatalosan a maradék magyar állam zászlaja jelenleg. Épp ezért használják Székelyföldön az árpádsáv színeit, abba nem köthetnek bele, hogy egy más állam zászlaja. (Persze, USA...). Lehetne mondani, hogy már lejáratták, amikor beletették a közepébe a Rákosi féle vörös csillagos címert, vagy hogy Kádár diktatórikus, önkényuralmi állama egy az egyben azt használta, de csak annyira lenne igaz, amennyire hasonló, csak nyilas vádakat hoznak fel a sávos nemzeti lobogónk iránt. Az igaz hogy mindkettőben volt olyan jelkép, amit később önkényuralminak minősítettek, de ez csak az azokat beleillesztő csoportot minősíti, nem magát a zászlót.

Árpádsávos nemzeti zászlónk (korábban Árpád-sávos volt, de mára köznevesült) kb 800 éves (valószínűleg a hispániai hatás volt a legerősebb kialakulásában), az előbb említett trikolór 200 évével szemben. Történelmi zászlóink közül nem véletlenül ezt látni leggyakrabban: ez vált laginkább általánossá a 19. sz-ig. Nemcsak az Árpád-ház utolsó időszakában volt használatos, hanem pl. a Rákóczi-szabadságharc alatt is megjelent, sok megye és település címerébe bekerült. Meg persze csíkja az állami címerbe is.

Jó, eddig ez volt a történelem, de szükség van rá korunkban, miután a kiegyezéskor hivatalossá tették a trikolórt néhány évtizeddel a kitalálása után? Igen. Az emberek nem azt tekintették magukénak feltétlenül, amit hivatalossá léptettek elő, többet nyomott a latba a sok évszázadnyi hagyomány, az ősök lobogójának tisztelete, s ez később búvópatakszerűen elő-elő bukkant (igen, volt sajnos, hogy rosszkor egy hasonló zászlóban...).

Ma pedig nyilvánvaló a kettő közötti különbség: a trikolór az állam hivatalos zászlaja, már azé, ami Trianon és Párizs után megmaradt belőle, s amit most birtokolnak, akik birtokolnak. 1920 óta azonban nem esik egybe a nemzet és az állam határa (előtte se de az más kérdés), így ezen ősi, nemzeti zászlónk kíválóan alkalmas arra, hogy az egész nemzetet képviselje, ne csak csonka országunkat. Említettem már, ez arra is jó, hogy ne kössenek bele az elcsatolt területeken azzal, hogy más állam zászlaja. Kifejezheti az egész magyarságot. Jobb és baloldaliakat, munkanélkülieket, dolgozókat, tanulókat, és léhűtőket. Az más kérdés, hogy ezek közül sokan nem érzik magukénak, de ez csak részben az ő hibájuk, nem kell minden zagyvaságot elhinni a médiából. A legjobb az lenne, ha a baloldal (már ha lenne) is megtanulná használni, s nem engedné kisajátítani "csíkos lobogónkat" az időnként tényleg érdemtelenül lengetőknek. Ennyire egyszerű.

Hogy hol lehet kapni? Szkítia, meg más néven futó, de hasonló boltokban szerte az országban, általában a megyeszékhelyeken. Bár ők csak viszonteladók, jobb magukat a zászlókészítő műhelyeket keresni, amiknek általában van boltjuk is. Például a Mecsek Zászlóműhely is készít ebből a nemzeti zászlóból is (a magyar zászlók között érdemes keresni természetesen): www.mecsek-zaszlomuhely.hu/index.php?inc=index&norm=1

W! Egyéb kérdés?
"Kifejezheti az egész magyarságot. Jobb és baloldaliakat"

Aha. Akkor nagyon jól van itt a fejlécen. Eszerint szocik, liberálisok, zsidók és cigányok zászlaja is. Hm. Hát jól van, akkor a nap végére kiderült, hogy az árpádcsávók a szocik, cigányok, zsidók, liberálisok és melegek nevében demonstrálnak. All's well that ends well.
Nem mondtam, hogy az ő nevükben, de nem is feltétlen ellenük. Mondom, egy egészségesebb magyar tárasadolmban igenis el tudnám képzelni (jó, persze a mostani helyzetben röhögnöm kell eközben), hogy egy izraelita de hazafias megemlékezésen ott van az árpádsávos zászló is. Elvégre koronás címeres egyenruhájú csendőrök (is) tették fel egyes őseiket a vonatra, attól mégse írtóznak nyílvánosan. És igen, bu.zik miért ne lengethetnék? Nem a heteroszexualitást jelképezi, hanem a magyarságot. Az a baj, hogy most meghagyják a radikálisoknak (gyökereseknek :)), s nem engedik kitörni a gettóból. De ami, késik...
vki írta itt fent, hogy ez olyan, mint a depeche- meg madonna-kitűző.

jah, olyan. egy komoly különbsággel: a depeche-fanok nem állítják, hogy ők egyben A Magyarok.
Egyébként vasárnap volt a Kossuth-ton "A mi időnk" -c. műsorban erről szó, interjút adott az "Amit az árpádsávos zászlóról tudni illik" (Pro Veritate, Budapest, 2007.) c. könyv szerzője, Orbán Éva is. A műsornak csak az ajánlóját hallottam, de a rádió honlapján a hangtárban az elhangzás után két hétig visszahallgatható.
Most látom, hogy ennek a békának narancssárga szája van. Csak nem akar ez is jelenteni valamit? :-)))

Különben nekem speciel rohadtul elegem van ebből a szimbólum-hisztiből. Az árpicsíkos nem érdemli meg ezt a fene nagy vihart, amit köré kerekítenek manapság. Semmi értelme. Ha ugyanis betiltanák, pillanatok alatt lenne helyette más, ha meg valahogy mindenki számára elfogadott lenne, akkor meg már nem is akarná senki lobogtatni. Az árpádsávos zászló mai politikai funkciója a megosztottság, a szembefordulás, lázadás a "hivatalos" ellen. Ennyi.
Persze van, akinek egészen mást jelent és van, akinek semmit. Mindenesetre ragyogó eszköz árokásáshoz, egymásra mutogatáshoz.

Egyébként nem értem, miért kell mindenáron valami "történelmi" hivatkozás a jelen gazdasági, politikai, szociális problémáinak megoldásához. Éppen ezek a múltba nyúlkálások teszik hiteltelenné, szalonképtelenné és sokak számára érthetetlenné és vállalhatatlanná a kormány ellenes megnyilvánulásokat. És most a teljesen jogszerű és demokratikus megnyilvánulásokra gondolok.

Tömören: az árpádcsíkosok teljes mértékben a kormány malmára hajtják a vizet.
Mi a francért nem tudnak kitalálni valami saját zászlót?
Jó hát mások azt állítják, hogy ők a szabadok meg a demokraták. Pedig ők se több mint öt-hat százalék. Minek ezen leakadni.
RE: FAcQlyás menyét 2007.03.14. 23:20:24
"egy izraelita de hazafias megemlékezésen ott van az árpádsávos zászló is."

Lehetne, de abban a pillanatban találnának maguknak valami más jelképet. Eljátszották ezt anno a kokárdával is. Amíg Viktorék használták (hétköznapokon is), addik jó volt. Aztán amikor megjelentek márc.15-én a szoclibek is kokárdásan, akkor hirtelen keresni kellett valami mást helyette...

pascal, ne játsszál már. azok azt állítják, hogy ők a liberálisok. ez se igaz teljesen, de mégsincs egy súlycsoportban azzal, hogy csakis mink vagyunk A MAGYAROK, hö.
Nekem tök8, hogy milyen zászlót lengetnek, ennyi erővel római zászlót is lobogtathatnának...
Az Árpád-ház... hát, nemtom', mi volt abban olyan fényes, hogy olyan kib* büszkének kéne lennünk rájuk? Valaki elárulhatná. Ettől függetlenül nem zavar, csak érdekel.

Engem csak az zavar, hogy aktuálpolitikai célok érdekében emlegetnek fel rég' letűnt korokat, amihez sem a lengetőnek, sem a jobbnak, sem a szélsőjobbnak, sem pedig a kormánynak fikarcnyi köze sem volt.
S jobb is, mert most valszeg' népírtás vádjával régesrég' Hágában csücsülnének... Joggal.

Szóval szerintem mind a pro-, mind a kontra-hype felesleges, és dotkomlufi ízű.

Kukacka:
Zöld béka narancs szájjal. Azt jelenti, hogy az MDF szócsöve a Fidesz? :D rotfl
Innentől relativitáselmélet. De legyünk pontosak. Az egyik azt állítja ő a nemzeti. A másik azt a szabad és a demokrata. 100%ig egyik se igaz. Magam részéről nem akadok le ilyesmin, egyiken sem.
Pascal: miért, a Szűrös, meg a Pozsgay mint Fiatal, meg mint Demokrata?

Híííjnye... asszem' lemaradtam valamirül. :D rotfl
Tanulhatnánk a lengyelektől: a Szolidaritás zászlaja nem volt sem nemzeti, sem történelmi, mégis mindenki tudta világszerte, hogy mit jelképez. Bárki beállhatott alája vallástól, nemzetiségtől függetlenül és a külföld számára is egyértelmű volt.
Nem is akarták lépten-nyomon szándékosan félreérteni, félremagyarázni.

Mi miért nem tudunk ilyeneket kitalálni? Teljesen elhülyült már mindenki ebben az országban?
pascal: ez nem relativitáselmélet, hanem kerecsenmosdatás.
Az csak rosszindulatú belemagyarázás, hogy akik árpásávosat lengetnek, nem tartják magyarnak a háromszínűt vagy mondjuk a 48-as hadilobogót lengetőket. Vagy akinél nincs semmi? A tüntetéseken feltűnőek lehetnek ezek a zászlók, de ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy a legtöbb résztvevőnél nemhogy árpádsávos lenne, de egyáltálán nincs zászló. Akkor meg a demonstrációkon abszolút kisebbségben lévő "csíkosok" gondolnák azt, hogy akinél nincs ugyanolyan zászló, az nem magyar, s a legtöbb ember ott beépített NBH-ügynök? Ez abszurd! Persze, hogy nem gondolják, hogy csak a sávosat lobogtató az igaz magyar.

Az viszont joggal vetődhet föl, hogy aki egy nemzeti szimbólumunkat szidja, az vajh, miért teszi. Jobb esetben tudatlanságból és megvezetettségből, nem direkt ártani akarás okán.
de miért nem visznek magukkal egy plüss hollót? Mátyás már le van szarva?
Pascal: súgok...
Az egyik azt állítja, hogy szabad és demokrata, meg, hogy liberális (bár az első kettőből ez következik). Elvben.

A másik:
Azt, hogy ők a magyarok, akik nem ők, azok nem magyarok. Meg persze azt, hogy akik nem ők, azok nemzetárulók, kommunisták (ezt külön szeretem... :D ezt a kormányt lekommunistázni művészet... minimum duplagondol...), meg mittoménmégmi.
Megjegyzem, Kóka a tűzzel játszik, amikor ilyen mondatokat mond.
Magam részéről elhatárolódok Irvingtől.
Ugyanakkor:
bugris.blog.hu/2007/03/14/koka_janos_gyurcsany_ferenc_nevetseges_p
bugris · bugris.blog.hu/ 2007.03.14. 23:37:29

Nem érted a lényeget. Ezek a zászló-javaslatok ugyanúgy visszafelé forduló, történelem-idézgető fantáziátlan variációk. Semmi közük a jelenhez és annak problémáihoz.
FAcQlyás menyét 2007.03.14. 23:47:59

Khm... tavaly is megkaptam, idén is megfogom, már készülök előre. Bizonyos okokból (ezt az egyik post alatt leírtam), nem hordok kokárdát. Nos tavaly egy jóképű bakancsos, árpádsávos karszalagos, íkúbajnok bekóstolt, hogy mámé' nem hordok kokárdát. Elmondtam neki. Aszonta' takarodjak Izraelbe, mer' odavaló vagyok.
No már most tudni kell rólam, hogy egy Svéd se lehetne fehérebb nálam, a nevem meg ősi magyar név, amúgy jókiállású germán és sváb ősökkel is büszkélkedem, szóval mégcsak a szele csaphatna meg az izraeli levegőnek. De nem baj. Így van jól. Vagy mégsem?

Én mikor követeltem, hogy Orbán Viktor mondjon le, szép, vörös zászlót lengetve? Ez is hivatalos jelkép volt éveken keresztül. Vagy szedjek elő valami habsburg zászlót? Esetleg törököt? Vagy a korabeli rómait?

Mindegyiknek odatettük az ánuszunkat rendesen. Mi, büszke magyarok... S ezt I. István kezdte.


Vissza a témához: szerinted, ha vki Izraelbe küld magyar létemre, az mit gondol? Azt, hogy magyar vagyok? Ne röhögtess... Egy csöppnyi logikát azért előszedhetnél...
Sajnálom, kukacka, de én ezt a zászlós írást szarkasztikus/viccesnek szántam, nem komolynak. Ezek szerint nem volt elég poénos.
RE: megen · v.elni.hu/ 2007.03.14. 19:37:32
"es a sok Gyurcsany fanatic elolvashatna ezt: reply.transindex.ro/?cikk=18 W. mesterrel egyetemben."

Én megtettem. Kár volt. Részigazságok összedrótozása, levegőben lógó téglák malter nélkül. Hablaty.

Jellemző a szerző kompetenciájára az alábbi részlet: "Pontosan olyan garanciája a köztársasági jogrend érvényességének a nép, mint az aranyfedezet egy valuta esetében. Így pontosan az történhet, mint mikor egyszercsak kérik egy valuta esetében az aranyfedezet bemutatását és kiderül, hogy nincs meg. Több mint blamázs, valóságos bukás."

Ja. Kérik az aranyfedezet bemutatását...
Tata, kicsit kellene olvasgatni I.vh. utáni közgazdaságtant és pénzügyi ismereteket is :-)

Kerecsenmosdatás? :-) Akkor már relativitás. Azér elfogadom, van alapja. A szadesz nem tehető egyszintre.

Igaz ami igaz, nem tudok szívvel a szélsőjobb mellett érvelni. Sőt korábban előkerült, a radikálszárnyra általában jellemző hihetetlen következetlenség, na ez van rájuk is.

Talán a kiröhögés, ami miatt.
Igen, vannak olyan körök, ahol az árpádsávos zászló náci szimbólumnak számít. Ezek a körök ezzel határozzák meg a saját identitásukat. És persze feltétlenül ők a döntő többség. Csak persze csendesek.
Worluk! nem gondolod, hogy írnod kéne a nemespenésszel bevont Fletó kongresszusi kijelentéséről? Miszerint: először vagyunk hazafiak, azután demokraták és csak azután baloldaliak.
Legalább is ő.
Mivel egy darabig még ő a főnök, lesz ez ránk annyi hatással, mint az árpádsáv.
bugris · bugris.blog.hu/ 2007.03.14. 23:57:15

De igen, értem az iróniát. De te is csak "történelmi" közegben mocorogsz.
Hát, akkor erre futotta, ezt hegyeztem ki. Amúgy egy érdekes kezdeményezés lenne új zászlótervekre akár itt a blog.hu-n pályázatot hirdetni
Csoda-Szarvas-Vadász!

Ha valaki Izraelbe küld, gondolhatja azt is hogy zsidó vagy (név és bőrszín ellenére is, elvégre az etióp zsidók meg tiszta feketék), de azt is hogy nem vagy ugyan zsidó származású, de közéjük való vagy annak alapján, ahogy gondolkozol. (Én téged se ismerlek, meg a "bakancsosat" se, kérdésedre válaszolva leírtam csak, hogy ez alapján e kettőre gondolhatott leginkább.)

A fickó, viselkedésével pedig önmagát minősítette, nem a zászlót, vagy a bakancsot, vagy a nadrágot, ami rajta volt.
Jelenlegi ajánlott zászló/címer -terv:

Narancsba tűzött szegfű és tulipán, felette/alatta - ízlés szerint - trikolor galambbal. Mindezt két éppen kezetfogó emberi kézzel-karral keretbe foglalva.

Esetleg: fotó, amin OV éppen kezet fog GyF-fel. A háttérben esetleg a kisebb koalíciós partnerek vezetői. Szép egyetértésben.
Cs-Sz-V, ez nem éppen egy hatalomellenes jelkép :)
Amúgy akkor várom majd kreatív ötleteiteket az árpádcsávós topikba.
És ez minek a zászlaja lenne? "A hatalom kiegyezik önmagával?"
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.15. 00:22:06

Azé ez már egy kicsit nyálas-giccses.
Esetleg a galamb csőrében egy szegfűvel, seggében egy naranccsal?
:)))
kukacka:
no várjá'... egy galamb elbír-e egy narancsot?
mindegy, hogy afrikai, vagy európai... :p :D

Bár akkor már inkább csőrében a narancs, seggében a szegfű... :D

FAcQlyás menyét 2007.03.15. 00:35:43
Hja, esetleg lehetne az aláírás, hogy második kiegyezés.

bugris:
Őszintén szólva én nem vagyok lázadó. Sőt, arra vágyom, hogy egyezzen ki, oszt' dolgozzon. Mennyen' be a munkahelyére (parlament, minisztérium), és csinájja' a dógát. Mint én. Csak nekem nem olyan jól fizet az állásom, és ki se vonulhatok, ha nem szimpi a főnök... :-/
Legyen mondjuk sült galamb.
Mondjuk Tóta békája is hordoz sajátos kádárista szimbólumokat:
Hatalmas száj a punnyadó seggen.
"de mégsincs egy súlycsoportban azzal, hogy csakis mink vagyunk A MAGYAROK"

Nem ezt mondják. Azt mondják, hogy nekik fontos ez annyira, hogy tegyenek is érte. Amit persze szintén lehet vitatni (sőt!), meg ennek a szükségességét is lehet vitatni, de azért a kettő mégsem ugyanaz...
Árpi sok volt a kannásbor? :)))
Egyébként azt, hogy az Árpád-sávos zászló amiket kinn lengetnek az SZDSZ v.melyik agytrösztje találta ki , de érdekes módon ez megtetszett mindenkinek ... nevezhetnék nyugodtan loki zászlónak is pl.

Egyébként nekem tetszik a piros-fehér

A zászló olyan, mint Chuck Noland Wilsonja: mindegy mi is az anyagbólkifolyólag, elég ami itt van, ami előkerült, amit kiköpött a tenger, vagy a róna, csak sokat kell beszélni hozzá (eztet lengetni kell eleget, ez a lényeg), és valamikor majd csak életre kel, ugye... Később pediglen, ha elég életerős lett, megmutattya nekünk az utat taparadicsomba (bármi is legyen az), mégpedig egyenesena közepibe...

Érdekes játék, innen szemlélve.

Vizipipa,
a szivem megmelengetted ezen a kesei oran:D:D:D

Nagy itt a csend. Mindenki kipihent akar lenni a forradalomra?
pesze Carnivora, ez igy is van
egeyertelmuen a DVSC, a Debreceni Vasutas /talan most mar Varosi a "V"/ Sport Club lobogoja
jo munkasemberek zaszlaja
csak a Loki
szerzőnk érzi már műve vége közeledtét...
ezért ül epén ott fenn a béka...
kiszera kiszeretése könnyen érthető...
most én is hullatom könnyem...
de nem leszek e drogtól itt függő...
en orbanek 2002es kokarda-akcioja ota azt sem hordok.
egyszer valaki megkerdezte tolem - pedig nem marcius 15 volt, hanem egy vagy ket nappal korabban -, hogy miert nincs rajtam, miert nem MUTATOM, hogy magyar vagyok.
arra a kerdesemre, hogy megis kinek mutogassam, azt felelte, hogy azoknak, akik szivukben nem magyarok.
amikor pedig megkerdeztem, hogy mi hasznom szarmazna ebbol, azt valaszolta, hogy ha mindenki igy tenne, aki sziveben magyar, akkor a nemmagyarok lathatnak rajtunk, hogy egysegesek vagyunk, es nem mernenek ellenunk szovetkezni.

sulyosan beteg emberek ezek. sajnalom oket.
Ne is hord a kokárdát...

Jól kibaszol Orbánnal. Ha ha...

Te szerencsétlen.
mar megin ez a zaszlo..

pfff
Szolgálati közlemény swennek, meg akit még érdekel. Mégis vettem a fáradságot, és leírtam, hogy mi ezzel a dologgal itt a baj. Nem ide. Oda.
Éppen most olvastam el.
Ha tudnám, hogy kell oda regisztrálni, elmondanám a véleményem, miután érintett vagyok.
Elmondtam névtelenként, a nevem aláírva.
Swen, tudtommal regisztráció nékül is lehet kommentelni. Egyébként nem érintett vagy, csupán példa. Érintett csak annyiban, mint mindnyájan.

Nowo, ez nagyon kéretlen reklám itt, de leírom, bár az élettartama nem hiszem, hogy hosszú lesz. A blogspot.com-on van egy blog, forabettertirpakbokretas. Oda.
molaris nicknevű mollaris

Egy:
Miért nem tanulsz már meg helyesen írni? Mi az hogy kellt? A kelleni ige múlt ideje helyesen: kellett. A kelni ige múlt ideje: kelt. A mondatok közé pedig néha szoktak helyet (itt.: szóköz, space..) hagyni. Az utálni pesze sokkal ízesebben hangzik hosszú ú-val, olyan parasztos, ami illik hozzád, szóval nem baj, hogy nem helyes, az maradhat.
Kettő: csipkebokorvessző.
Árpád: fejezd már be a szarrágást...!

Unalmas vagy. (ne pózójjá...:)

Tiltva van, vagy nincs? Akkor meg?

Most a Kossuth téren az árpádsávost is körbevitték, államilag vazze...ehhez mit szólsz?

Azért nincs tiltva egyébként hogy még 20 unalmas cikkedhez találj témát.

Egyre bénább vagy. Változz, mert ezzel az egyre erőszakosabb puffogtatással már nem mondasz újat.
Szóval itt szépen elmentünk abban az irányban, hogy "monnyon le!", meg egyébkéntisillegitim.

Pár törvényt beemelek ide, amit a Fidesz (Még a régi klasszikus változata /Csuhások Imához!/) és az MSZP is megszavazott. (Az Alkotmány azért került ide, mert számos módosított pontját a Fidesz is elfogadta.)

1949. évi XX. TV (Az ALkotmányról) 20. § (1) Az országgyűlési képviselők általános választását - az Országgyűlés feloszlása vagy feloszlatása miatti választás kivételével - az előző Országgyűlés megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani. (Megbízásuk 4 évig tart)
(2) Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a köz érdekében végzik.
(3) Az országgyűlési képviselőt - az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvényben szabályozottak szerint - mentelmi jog illeti meg. (Erről kicsit később)
(4) Az országgyűlési képviselőt a függetlenségét biztosító tiszteletdíj, továbbá meghatározott kedvezmények és költségeinek fedezésére költségtérítés illetik meg.

XIV. fejezet

A Magyar Köztársaság fővárosa és nemzeti jelképei:
74. § A Magyar Köztársaság fővárosa Budapest.
75. § A Magyar Köztársaság himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye Erkel Ferenc zenéjével.
76. § (1) A Magyar Köztársaság zászlaja három, egyenlő szélességű piros, fehér és zöld színű vízszintes sávból áll.
(2) A Magyar Köztársaság címere hegyes talpú, hasított pajzs. Első mezeje vörössel és ezüsttel hétszer vágott. (Négy vörös és négy ezüst csík) Második, vörös mezejében zöld hármas halomnak arany koronás kiemelkedő középső részén ezüst kettős kereszt. A pajzson a magyar Szentkorona nyugszik.

1990. évi LV. TV (A képviselők jogállásáról)Itt érdekes az alábbi szakasz: I. Fejezet
A képviselő mentelmi joga
4. § (1) A képviselő bíróság vagy más hatóság előtt - megbízatásának ideje alatt és azt követően - nem vonható felelősségre leadott szavazata, továbbá a megbízatásának gyakorlása során általa közölt tény vagy vélemény miatt.

1990. évi LVI. TV. A képviselők díjazásáról. (2/3-os Tv. Mindíg moindenki megszavazza)

Szóval, van itt egyetértés abban az esteben ha:
- Visszahívhatatlanságról
- A mentelmi jogról
- A Fizetésről, ill. az egyéb vagyonszerzésről (bocs, juttatásokról) van szó
A tortenetben egyebkenyt az is erdekes, hogy mikozben a Fidesz nagy hangon vedi az arpadsavosokat, ugyanilyen nagy hangon rotta a kormany szemere a februari hosok-terei fasiszta demonstrac engedelyezeset, ahol egyebirant ugyancsak nyilas zaszlokat lengettek kurvara. Skizofrenia a kobon, avagy csak a mi fasisztank jo fasiszta.
Mondom magamnak,"ugyam menj már vissza!"-hátha?!
Na ezt vártam .Misi-mosi,kinn is-benn is.
Ébredjetek már föl feleim!Az aki 40 fölött van és nem ismeri föl a mostani nómenklatúra szavajárását,annak javaslom gyorsan foduljon orvosához,gyógyszerészéhez.Eme elvetélt KISZ vezér,aki mint lopott hatalmú miniszterelnökként fungál itt,pont azokat a verbális baromságokat löki elénk az áruló és bérenc médiaháttérel(súlyosbító körülmény Lendvai"átszabott"Ildikó röfögése)mint amit a Kádár-rendszerben hallottunk.Persze Ü'kigyelme ettől pont most határolódott el,gondolom Matyi bácsi erős kezét jobban díjazza.Vak az aki nem látja,hogy itt most épül újra a kommunista(?),Gyurcsányista uralmi rend.Megrenszabályoz Ü' mindenkit,oszt' ha a végén magasan végzi ....?
Nos ennek a senkiházinak lett seggnyalója a mi Árpádunk!
"Mi a faszt jelképez az árpádsávos zászló"-kérdi a "magasan" kvalifikált kis blogger.Öcsém,facsiga!-ne hozz szégyent a történelem tanárodra,nehogy kiderüljön,hogy egész birkanyájat kellett vó'n adnotok a történelem érettségidért.Ezek után Te(?)mint értelmiségi!!Egy suttyó akinek megtanították a betűket.Aki meg bedől Neked az már a mostani "gyártsunk kultúrbunkót"féle iskola terméke.Aki még emlékszik az tudja,hogy mi az a "memoriter".No ennek eltörlésével kezdte el gyátani Magyar B.azon médiazombikat aki most a Te szádból várják az igazságot.Tőled(?),igazságot(?).
Fószerkám,bár remélem nem kerül rá sor,de adhatja az Isten,hogy kormányzati tényező legyek;nos akkor viszont röhögve fogok bemutatkozni :Árpika,most mollaris aranyerét tisztogatod.Mert megteszed csak a zsuga meglegyen.
Na erre varjál gombot édes Öcsém.Üdv:mollaris
Malbex: hörr. A Fidesznek spec. ahhoz tényleg nem sok köze van. Mármint jelen ismereteink szerint. S szerintem amúgy konspiratíve sincs hozzá köze.

Azé' disztingváljá' te is.

molaris:
"Eme elvetélt KISZ vezér,aki mint lopott hatalmú miniszterelnökként fungál itt,pont azokat a verbális baromságokat löki elénk az áruló és bérenc médiaháttérel"

Értem. Kövér Lászlóra, vagy Orbán Viktorra tetszik gondolni, molaris bácsi?
Árpád, abban a pillanatban, hogy bárkit is érdekel az a tény,

hogy ők azt állítják magukról, hogy Ők A Magyarok,

úgy csinálunk, mintha ez az egész komolyan vehető lenne. Szerintem meg nem az. Madonnakitűző.
Max. annyira érdekes a kérdés, hogy a madonnakitűző vonalon is van egy szint, amit érdemes a rendőrségnek figyelemmel kísérni. Amikor nem madonna, hanem valamelyik sátánista zenekar, melynek szövegében felszólítások szerepelnek a gyilkolászásra. Ha egy csapat/banda az ő kitűzőjüket hordja, akkor figyelni kell rájuk az ön- és közveszély miatt.

Ennél nem többről van szó.
"A szomorú, hogy e zavarodott honfitársaink ugyanott nőttek fel ahol mi, biztos számos közülük ugyanabba az óvodába járt mint mi, de nem tudott nekik ez a haza értelmesebb életcélt adni, mint az ilyen agyament elméletgyártás."

nohát...ezt nyugodt szívvel elmondhatjuk a "másik" oldal szimpatizánsairól is...de úgy látszik semmitevő farokfej alkoholista punknak lenni ma menő, szélsőjobboldalinak lenni meg nem.


"Szóval, van itt egyetértés abban az esteben ha:
- Visszahívhatatlanságról
- A mentelmi jogról
- A Fizetésről, ill. az egyéb vagyonszerzésről (bocs, juttatásokról) van szó"

igaz ami igaz, de a visszahívhatatlanságróli passzus elavult, olyan politikai, történelmi környezetben született amikor a majdani demokratikusan megválasztott kormány bebetonozása volt a cél.
a mentelmi joggal is hasonló a helyzet, ha jól tudom arra szolgált (mára ez a funkció értelmetlen, már ha itt demokrácia van), hogy a képviselőket ne lehessen politikai indokból börtönbe zárni.

"Vak az aki nem látja,hogy itt most épül újra a kommunista(?),Gyurcsányista uralmi rend."

ebben azért lehet valami...szeretem amikor Debreczeni Joci a zorbán-féle személyi kultuszról vízionál miközben fletó 30*15-ös arcképe virít a toronyház oldalán, az mtv külön műsoridőt szentel fletónak hogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. Aztán kifejti, hogy a zorbánnál antidemokratikusabb-balkáni vezért még képről se látott, miközben a kormányunk nélkülöz mindenféle konzultációt, mind a civil szervezetekkel mind az állami szférával, az állami szintű döntéseket lassan mindenben a parlament által ellenőrizhetetlen ilyen-olyan bizottságok hozzák...na EZ a demokrácia! már csak hab a tortán hogy ugyanez a Debreczeni könyvet ír fletóról amiben az kifejti miként hergelik időről időre a népet a politikai ellenlábasuk ellen, miként tervelték ki és vitték véghez a kövér-féle "köteles beszéd-botrányt", miként provokálják a népet folyamatosan csak azért hogy pl. az ilyen fórumokon meg a közértben a manyinéni ne azon gondolkodjon hogy lassan éhen döglik a kormány munkája nyomán, hanem hogy az árpáccsávos lobogó az most csúnya dolog e vagy nem az!

"Árpád, abban a pillanatban, hogy bárkit is érdekel az a tény,hogy ők azt állítják magukról, hogy Ők A Magyarok,
úgy csinálunk, mintha ez az egész komolyan vehető lenne."

igaz igaz, de azért mégse, nem ezek az emberek állítják nemzetközi sajtótájékoztatókon, hogy ők a demokrácia egyetlen letéteményesei, rajtuk kívül alternatíva sincs, sőt szerintem azt sem gondolják, hogy ők a magyarok a többiek meg nem! (egyátalán valamelyikőtök beszélt már ilyen emberrel...kétlem) azt már gondolhatják, hogy a többiek hülyemagyarok, ahogy ti is azt gondoljátok róluk.

"de miért nem visznek magukkal egy plüss hollót? Mátyás már le van szarva? "

"kerecsenmosdatás"

Muhahahahaha! hát ez olyan vicces!
nem értem de komolyan hogy miért csak a nemzeti jelképeken, vagy a jobboldal által preferált szimbólum rendszeren esetleg a papokon lehet ilyen jókat viccelődni...tényleg. vagy mondjuk az olyan embereken akik magukat konzervatívnak vallják! (lásd: PestiEst: konzerv fiatalok...az is olyan vicces volt. pl. mikor azt írták benne hogy a konzerv fiatalok nem is dugnak ám, sőt a fityulájukat pisilsen kívül nem is használják semmire...tipikus havas féle cinikus ferdítés, hogy a gyereknek már a konzervatív szó hallatán is a kukoricáratérdepeltetés jusson eszébe, vagy esetleg a gyerekmolesztáló papok...)
molaris,

ma már egész jó krémek vannak aranyérre, ha olyan baszottul viszketne. De persze amiíg arra vársz hogy valaki tisztogassa neked, néha magadnak is megtisztíhatod. Hidd el, nem árthat.
b2: van ám konzervatív sajtó. Állítólag. Bár az inkább csak Fideszes, mint konzervatív.
Csak nekik nincs humorérzékük. Legalábbis itthon nem nagyon láttam olyan (tényleg, legalább poénosnak szánt) írást vagy karikatúrát, ami mondjuk a szocialista, vagy a liberális nézőpontot figurázná ki.

A Pilhál féle Married with Children meg nem vicces. Pláne, hogy van egy olyan érzésem, hogy azt sajnos komolyan is gondolta a szerző.
Kedves Qrva okos Tóta W. Árpád!

Ha már fikázod az árpád sávos zászlót, legyen már benned annyi gerinc (tudom, h ez Tőled nem várható el, de talán néha Te is lehetnél kicsit politikailag korrekt), hogy a fejlécedbe is egy igazi árpádsávos zászlót raksz, nem pedig egy nyilas zászlót (vagy egy olyat, aminek az alapját az képezi)!
Felőlem azt teszel díszítő elemnek, amit akarsz, de akkor ne hazudd azt, hogy ami ott fent éktelenkedik, az egy igazi árpádsávos. Vannak olyan szerencsétlen demagóg hülyék (igen Kedves Avran, most Rád gondolok), akik képtelenek elszámolni kétszer 4-ig. Milyen "külön poén háttérbe olvadó fehér sáv"-ról beszélsz?? Nincs ott semmi ilyen, mert ha Tóta Mester árpádsávos fejlécet akart volna, akkor nem 5 piros csíkot designoltat magának, hanem 4-t...

Persze ha tévedtem volna, javítsatok ki!
Ha esetleg az előző hozzászólásomat kimoderálnák, itt egy finomított komment, nesztek:
Kedves Avran!
Sajnálattal láttam, hogy nem tudsz különbséget tenni árpádsávos és nyilas zászló között. Tóta Úr népszerű blogjának fejlécében ugyanis nem árpádsávok díszelegnek, merthogy az kétszer 4 ezüst (fehér) és vörös csíkból áll, nem pedig többől vagy kevesebből.
Nincs itt "különösen poén" háttérben eltűnő fehér csík: amit fent látsz, az egész egyszerűen egy nyilas zászló nyilaskereszt nélkül!
"nyilas zászló nyilaskereszt nélkül"

Nem. Az egy árpádsávos zászló eggyel több sávval. Különben is elmehet a picsába mindenki, aki azzal jön, hogy de ebben csak négy van, meg az én horogkeresztem nem is úgy van döntve.
Ez aztán egy kulturált hozzászólás! Bravo!
Már hetek óta figyelem ezt az Árpád-sávos vitát mindenféle fórumon, elég nevetséges. Nem tök mindegy, hogy mi a szarra hasonlít, vagy éppen nem?? Most van egy piros-fehér sávos zászló, aminek majd neve is lesz. Muszály hajazni valamire? Az Amerikai zászlóban legalább annyi sáv van, mint a nyilasban, vagy az Árpádban. Az a lényeg, hogy mindenki tudja kinek a kezében, vállán, derekán, arca előtt fordul elő, és mit jelképez.
Örülök, hogy ilyen késői órán is aktív vagy és még válaszra is méltatsz - bevallom őszintén, nem hittem volna!

Csak az érdekelne, hogy ha ennyire rajongsz a bicolorért, akkor miért fájna egy igazit a fejlécedbe tenni? Nem miattam, hanem azokért a Kedves Rajongóidért, akik tudatlanok, mint egy marék lepke!
Ja, mert az nem elég provokatív és akkor az ilyen hülye barmok, mint én, nem ragadnának billentyűzetet?
Amúgy Te is elmehetsz a picsába, remélem kis barátaidat is magaddal viszed ;)
Akasha, nem teljesen érettem, amit írtál, "majd neve is lesz"? Tudtommal már van... Na de mind1, ez inkább csak szőrszálhasogatás a részemről.
Én csupán azt tartom szomorúnak, hogy ha nyiltan felvállalod magyarságodat, akkor a Tóta-féle okosok egyből Rád mondják, hogy szélsőjobb vagy.
Ha kitenném a házamra a címeres trikolort, akkor vajon mindenkinek az első gondolata az lenne: na, itt rendes, hazaszerető magyarok laknak??

Nem ide illik a kérdés, de érdekel a dolog és itt úgyis olyan sok zászló és címer rajongó gyűlt össze:
A Moszkva téri metró aluljáróban a falat díszitő montázson miért a koronás címer van kivágva a trikolorból???
ugye árpád mi már ott tartunk hogy legyen másmilyen ünnep
kiegyezés ilyesmi
Jaj ne má. Tökre egyértelmű, hogy aki ma ezt a jelképet lobogtatja, az nem a zsidókat akarja a Dunába lövetni, nem is a Crouy-Chanel házat akarja vissza a trónra, hanem csak azt, hogy a Gyúrcsányi húzzon el végre a picsába.

Ha ez végre megtörténne, nem lenne értelme a zászlónak.

Ergo: erről is az a hülye Feri tehet.
"Nem az a baj, hogy vannak forradalmi ünnepek, hanem hogy nem nagyon van más."

szövegértés...
KB, mi a neve a piros-fehér sávos zászlónak? Az hogy piros-fehér sávos zászló? Más nevet nem ismerek rá, hiszen mindenre csak hasonlít. Árpádkor is más volt a helyzet, meg nyilas korban is.. Szerintem nyilasék nem mondták, hogy Árpád-sávos a zászlajuk, hanem azt mondták, hogy nyilas.. Szóval találjanak már erre a két színre valami nevet, mert a múlt jelképei elég nagy hülyeség így levetítve a mai helyzetre..
Nem vagyok Tomcat rajongó, de az biztos, hogy neki volt a legnagyobb humora azzal a pöttyös zászlóval. Túró Rudi fan. (nyulas párt) Attól még gyf. pusztulását kívánja..
"Sokan remekül elvagyunk anélkül, hogy leborulnánk valami geometria előtt, vagy polgártársunk a pofánkba csattogtatná a csíkos vagy pöttyös zászlaját. (Tényleg, a Túró Rudi, az nem árpádsávos bizonyos értelemben?)"

w.blog.hu/2007/02/21/rohadunk_a_forradalomban
Na ezt akkor Tőled nyúlta ez a Tomcat gyerek, Árpád? ;)
Jó az a cikk, még nem is olvastam.
Totyikám!
Te abból sem tanultál, amikor kicibált a tanár a pajeszodnál fogva felelni.
Most sem, amikor sugallom a helyes választ, de Te telefonon sem kérsz segítséget.
Az Árpád sáv azért nem illik hozzád, mert a piros a vérvonalé! - míg a fehér a tisztességé.
Mivel esetedben tényleg mindkettő ki van zárva jobb ha nem hecceled a kedélyre vagy az időjárásra érzékenyebb embereket.
Csupán a magad jól összeegyeztetett érdekeid védelmében árnyalom neked így, mert Te is irogatsz.
S eme rezgés, néha fedésbe is kerül részünkről, de...
...de ez most nem az az eset.
pálostrend testvér!

Nem tudom, hogy te igazi nyilas vagy-e, de a dumád már az! Gratulálok.
Ezer szerencse, hogy Tóta W. Árpádnak nem írta elő senki kötelezően a piros fehér csíkos zászló lengetését, sőt, hasonló pizsama viselését se.
Vagy igen, ezért ilyen morcos?

Azt javaslom, lelki egészsége megőrzése érdekében ne foglalkozzon vele. Ő is jobban jár, meg a többiek is.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.14. 23:57:11

Szedjél elő egy vörös zászlót, ha neked az tetszik. Egy dologra vigyázz, a sarló kalapácsot vágd ki belőle, mert a magyar törvények szerint az most nem komilfó.
szóval ez most Árpi nagyon jó volt, király (árpádházi:-)). gratula.

páloska: nem fehér, az a majom árpádsávos zászló, hanem ezüst:) a heraldika (palik imádják), nem ismeri a fehér színt. puszi!
Brownie! Magyar zászlónk (egyik) lemajmozásával csak magadat minősítetted.
Remélem azért még figyel valaki!
Nézzünk inkább egy kis jelenkori történelmet, ami még olyan friss, hogy az már politika. Az évszám a 2002-es választások, a név Orbán Viktor, a hely a Kossuth-tér, az alkalom a FIDESZ második forduló előtti választási nagygyűlése. A fidesz kampányában szerepelt a múlt visszatérésétől való félelem, a nemzet féltése, meg ilyenek. A rendszerváltás után először ezért, a kampány mintegy megkoronázásaként az akkori miniszterelnök arra kérte nem a híveit, hanem a magyar embereket, hogy ne fideszes jelképekkel, narancssárga dolgokkal, hanem magyar-zászlókkal jöjjenek.
A következő évszám 2006, immáron az MSZP választási nagygyűlésén vagyunk, és Gyurcsány Ferenc előtt lelkesen lengeti a Fiatal Baloldal a magyar-zászlókat. A zászlólengetés oka nyílvánvaló; nem hagyja, hogy a jobboldal a nemzeti jelképeket kisajátítsa, és ezáltal erkölcsi előnyhöz juthasson, amit szavazókra lehet váltani. Az eredmény: siker. A magyar zászló ettől a pillanattól fogva nem számít olyan jelképnek amely megkülönbözteti a jobboldalt a baltól. Elveszti "lázadó"-jelentését.
A következő lépcsőfok logikailag is kikövetkeztethető lenne, de mivel matekos nem vagyok, a tényekre hagyatkoznék, ha lehet. Kell egy új jelkép, amely újra megkülönböztető jelzéssel bírhat. Ez az új jelkép lett az árpád-sávos zászló, azért mert ez a 8 sáv szerepel a legtöbbet valószínűleg a történelmünkben, és mert ma is őrzik olyan jelentéktelen dolgok ezeket a színeket, mint a címerünk, a Nemzetbiztonsági Hivatal címere, logója, vagyhogyhívják, és pl a miniszterelnök is felesküszik rá hivatalbahelyezésekor.
Az árpád-sávos zászló jelenti továbbá a gyökerekhez való visszanyúlást, a magyar történelem ezeréves folytonosságát és megrendíthetetlenségét, szembeállítva az ehhez képest rövidke 40 éves orosz elnyomással, és az akkori hatalom birtokosaival és kiszolgálóival, akik ott ülnek a parlamentben ma is ugyanúgy. Szembeállíthatjuk a nyilasok uralmával is.
Felmerül a kérdés, hogyha tényleg ekkora különbség van a két zászló között, miért nem az igazi árpád-sávos a zászlót használják, amelyik felső két csíkja hosszabb, mint a többi, az sokkal könnyebben megkülönböztethető lenne a nyilas zászlótól. Nos ennek igazán prózai oka van. Ezt a fajtát egyszerűbb gyártani, sőt, csak ilyet gyártanak. Az eredeti megtalálható a múzeumokban.
Menjünk tovább, és fogadjuk el, hogy "valakiket" sért a zászló használata, mert rossz emlékeket ébreszt a nyilasok hasonló zászlója miatt. Ez esetben javaslom, hogy tiltsuk be a keresztet. Háborúk indultak égisze alatt, milliók haltak meg miatta, rengeteg embert kínoztak meg érte, kúltúrákat rombolt szét végérvényesen. Egy ember megfeszítettek rajta, mit embert, Isten fiát, tehát a halál jelképe. De ha nem is tiltjuk be, mindenképpen csak 18 éven felüliek járhassanak templomba, mert ott egy keresztre feszített ember emlékei vannak, ami rossz hatással van a gyerekre. Nincs baj, addigis néz majd tévét a gyerek. Nincs bocsánat, itt még olyan sincs, hogy "deeznemisforditottkereszt" és hasonlók.
Utóbbi nem is hiszem, hogy valós probléma, a kormány kijátszotta újra a fasiszta-kártyát, megjegyzem nem volt nehéz. Ebben inkább az az érdekes, hogy milyen áron.
Ez egy részlet az egyetlen és utolsó blogbejegyzésemből, amit azért irtam, mert csak.
tollas 2007.03.16. 19:30:23
Amit itt lengettek Mo-n vörös zászló, abban gyárilag sem volt. Szóval nem szovjet zászlóval randalíroztak itt a kartársak, amióta eszemet tudom.
CSSZV
Mikor láttál vörös zászlóval randalírozni tömegeket Mo-n? A május1-i felvonulásokra gondolsz?
Titan! Igazad van, azzal egészíteném csak ki, hogy, ha a háromszínű zászlót kiemelte a "baloldal" a jobbos gettóból, akkor az árpádsávossal is megtehetné egyszer.
Kedves Arpad, Regi olvasod vagyok. Ket megjegyzesem lenne: 1. nagyon jo a stilus es a tartalom, de azert eleg sok a karomkodas, ami elegge rossz szinben tuntethet fel veled azonosan gondolkodokat. Persze tudom, a karomkodas nem vilaglatas-fuggo, de azert megiscsak hezitalok, amikor masoknak, pl. szuleimnek ajanlom a cikkeidet. Mert a mondanivalo, es ahogy ossze van rakva az nagyon szinvonalas. 2. Szerintem a "nemzet" fogalmat meg te is kisse felrevezetoen hasznalod. Ugyanis, a nemzet fogalom teljesen felrevezeto. Ennek hatalmas irodalma van, Hobsbawm-tol Benedict Anderson-on at Greenfeld-ig, csak, hogy a legujabbakat emlitsem. A "nemzet" legpontosabb megfogalmaza szerint ez egy "elkepzelt (imagined) politikai kozosseg". Hatarai behatarolhatatlanok. Ki a magyar nemzet? A magyar allampolgarok? Mert akkor a ciganyok (ha persze letezik ennek is barmilyen valos tartalma) is magyarok. Viszont az ausztral magyarok akkor nem magyarok... Vagy a magyar nyelvet beszelok? De akkor a holland baratom is magyar, mert tud magyarul is... Vagy akinek az elso nyelve a magyar? De akkor a magyarorszagi zsidosag nagyresze is elsosorban magyar... Vagy aki annak vallja magat? No, ezzel sok transznacionalistanak lenne problemaja... Szoval, erted... Ez nem egy valos fogalom, megis hasznalod a cikkeidben. Es ez csak felrevezeti a teged figyelo, es meghallgato kozosseget. No, ennyit szerettem volna mondani. Tovabbi jo munkat. alneven: Tudomanyos
Kedves Arpad,

Regi olvasod vagyok. Ket megjegyzesem lenne:

1. nagyon jo a stilus es a tartalom, de azert eleg sok a karomkodas, ami elegge rossz szinben tuntethet fel veled azonosan gondolkodokat. Persze tudom, a karomkodas nem vilaglatas-fuggo, de azert megiscsak hezitalok, amikor masoknak, pl. szuleimnek ajanlom a cikkeidet. Mert a mondanivalo, es ahogy ossze van rakva az nagyon szinvonalas.

2. Szerintem a "nemzet" fogalmat meg te is kisse felrevezetoen hasznalod. Ugyanis, a nemzet fogalom teljesen felrevezeto. Ennek hatalmas irodalma van, Hobsbawm-tol Benedict Anderson-on at Greenfeld-ig, csak, hogy a legujabbakat emlitsem. A "nemzet" legpontosabb megfogalmaza szerint ez egy "elkepzelt (imagined) politikai kozosseg". Hatarai behatarolhatatlanok. Ki a magyar nemzet? A magyar allampolgarok? Mert akkor a ciganyok (ha persze letezik ennek is barmilyen valos tartalma) is magyarok. Viszont az ausztral magyarok akkor nem magyarok...
Vagy a magyar nyelvet beszelok? De akkor a holland baratom is magyar, mert tud magyarul is...
Vagy akinek az elso nyelve a magyar? De akkor a magyarorszagi zsidosag nagyresze is elsosorban magyar...
Vagy aki annak vallja magat? No, ezzel sok transznacionalistanak lenne problemaja...
Szoval, erted... Ez nem egy valos fogalom, megis hasznalod a cikkeidben. Es ez csak felrevezeti a teged figyelo, es meghallgato kozosseget.

No, ennyit szerettem volna mondani.
Tovabbi jo munkat.

alneven: Tudomanyos
hozzászólás tartalma érvénytelen a jó ku*** ki*** anyád
Nowo drága,

egy szó csak, ami ütötte fülem. "Közhangulatról" beszélsz, mögé gondolva valami olyat, hogy "elviselhetetlen", "pattanásig", sőt akár furunkulusig feszült! Amit a Nép nem bír! Tűr! Rabigát leráz! Satöbbi.

Na most szerintem abba a klasszikus csapdába estél, mikor a saját érzéseid vetíted ki másokra. Lehet, hogy ebben az országban ma sokaknak szar, elégedetlenek, nincs kéz, nincs csoki, jujjujj van. De ettől még a mindenkori tüntetők száma pár ezer, a kemény mag tán annyi se, a Fidesz valóban nagyszabású rendezvényére a legjobb indulatú becslés szerint is 200 ezer artz tolta oda magát, ami a magyarság huszada. (Más vélemények szerint egytizede :D)

Szerintem a fennforgáshoz és a drámai változásokhoz és vizitdíjhoz és vasútzáráshoz és adóemeléshez és egyebekhez képest, meg még elkúrtuk meg minden, kifejezetten vidámos, derűs, hitelfelvevős, bevásárlós a magyar hangulata. Nyammognak, nyammognak, de egy jó kis forradalomhoz több kéne. És igen, az alternatíva meg az, hogy várni, hogy mi lesz (eredmények vagy nemeredménysek), aztán bő három év múlva valahova ikszelni. Addig meg talán foglalkozni kicsit azzal is, hogy nem az állambácsit okolunk mindenért.
Árpád! A szomszédban kérdezik, hogy Azurák Csaba kért-e tőled elnézést a pedofil csetesek miatt?
destein: nem kért, de nem is várom el.
Az árpádsávos zászlóban a csíkok nem jelképeznek semmit. Egyszerűen szükség volt egy jól látható, könnyen azonosítható zászlóra. Ha lett volna a középkorban uv festék akkor nyilván azt használták volna.
www.youtube.com/watch?v=La9YptElcfs

A gyulolet gyuloletet szul.
Ez a film bar kicsit eltero tema de azert a lenyeg benne van. Sok embernek el kellene gondolkodnia, foleg azoknak akikben a szeretet csopnyi szikraja sincs meg es nem tisztelnek semmit.
Valaki csinálhatna már egy jófajta fotómontázst vagy videot, OVikivel piros-fehér csíkos pizsamában vagy piros-fehér csíkos öltönyben-nyakkendöben. Beszélhetne, szteppelhetne, és énekelhetne kabarészámokat, de a legjobb lenne, ha összevágnák a "gyöngyszemeit" a beszédeiböl. Bushról meg Gyurcsányról láttam ilyeneket, csak persze honvéddressz nélkül, na meg volt az a tehcnoszám (olimpia), ha jól emlékszem a Gyulai sportriporterrel az Egerszegi Krisztina egyik gyözelméröl.

Kiváncsi vagyok rajta ragadna-e OV-n ez az imàzs.

Ugyebár, sokszor egy kép minden szónál többet ér...

Aláírás: egy nemszavazópolgár demokrata
szerintem nem kellene azzal törődni hogy a nyilasok is használták a piros-fehér sávos zászlót!! Ők különbenis nem Árpád "apánk" miatt használták!! Én büszke vagyok magyarságomra nagymagyarországra és minden velejáró jelképére is!! Nem tudom miért kell ezt ennyirre felfújni, hisz nincs az az igazi magyar ember aki a piro-fehér sávos zászlót a nyilasok és hatalmuk éltetése miatt lengetné!! Tisztelettel minden magyar iránt -büszkehazafi-!!!
Beírom ide 1,5 év után, hátha érdekel valakit: Szerintem épp azt jelképezi a Zárpádsávos, mint a Zusában a déli zászló, amit ugyancsak előszeretettel használnak.
Nevezetesen: Mi vagyunk a fasza gyerekek, akkor is ha sokszor úgy kell táncolnunk, ahogy ti akarjátok, szóval menjetek a qrva anyátokba.
Ott sem az entellektüell szalonkukluxklánosok lobogtatják.
süti beállítások módosítása