W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Tűzszínű pizsama

2007.03.14. 06:30 Tóta W. Árpád

Fölkúrtam a fejlécbe az árpádsávot, hujhuj. Nesztek. Gondolom, majd jön valami übermagyar, és elmeséli, miért nem való nekem. Addig is megpróbálom kitalálni. Nem fogok a nyilaskereszttel szarozni, jóhiszemű leszek. Nem azért lengetik, megmondták, és ezek becsületes magyaremberek.

Hanem akkor mégis miért? Mi a faszt jelképez az árpádsávos zászló?

Magyarországot biztosan nem, annak van saját lobogója: piros-fehér-zöld, ez a magyar föld. Az 1848-as forradalom óta ezek a nemzeti színek. Hivatalos egyébként a kiegyezéskor lett, de azt nem ünnepeljük, mert bonyolult, és nem elég hozzá kurvára magyarnak lenni.

Úgyhogy felmerül az a kérdés is, kedves tudatzavaros barátaim, hogy miről is akartok ti holnap megemlékezni. Mert amiről az ünnep elvileg szól, az elejétől a végéig piros-fehér-zöld.

Szóval ez az árpádsávos cucc nem a nemzetet mint egészet, államalkotó sokaságot személyesíti meg, hanem valami mást. De mit vajon, hiszen az árpádcsávók mással se határozzák meg magukat, mint hogy ők a magyarok? A nemzeti gondolkodásúak, aszongya. Nemzeti radikálisok, mi több! Gyökeres magyarok, mondjuk értelmesen, idegen szavak nélkül.

Na most ez olyan kettő-négy százalék, vagy becsüljük nagyvonalúan tízre.

Hát elég zavarbaejtő látvány, ahogy egy törpe kisebbség veri a mellét féltéglával, hogy ők a többség, sőt az egész, és igenis a csíkos pizsama a jelük. És hogy aki a csíkos pizsamát nem becsüli, az nem is része az egésznek.

Igazuk van, ha redefiniáljuk az egészet. A csíkosok

szubkultúrája


valóban a csík tisztelőiből áll, csak magyarnak nem azt hívjuk. Cigánynak sem azt hívjuk, aki lop; az ugyanis a tolvaj, még ha van is közös halmaz. Hát magyarnak se a pizsamást nevezzük kizárólag, noha vannak magyarok, akiknek pizsamában telik az életük.

Viszont ők kapnak gyógyszert.

No, akkor bizonyára valami mást jelképez az árpádsáv. Az Árpád-házat? A dicső középkort, amire persze pizsamás barátaink meglehetősen szelektíven emlékeznek? Hogy akkor volt a jó világ? Király kéne, meg szentkorona?

Jól van, bazmeg, de ezzel mégis mit akarsz így kettőezerhétben, online? Elektromos koronát? Csináljanak neked a bácsik honfoglalós gamét? Nyilak of the Magyars? Vagy mit és hogyan kéne implementálni?

A szuverenitás? Hogy akkor még nem volt zsidó rabigában a Haza? Nem szívták vérét askenázi bankárok? Nem a magukfajta spekuláns és a komprádor burzsoázia élősködött rajta? Hát nem, bazmeg, hanem a földesúr, a püspök meg a király. De ezerszer durvábban. Ja hogy te nyilván lovagnak születnél. Ja, úgy jó. Meg varázslónak is. Harry Potternek, bazeg, csak magyarba’!

De hogy akkor nem volt nálunk senki erősebb, nem ugatott se a szovjet, se a jenki. Hoppá, az Aranykor! Maga ura volt a magyar, ha nem volt olyan peches, hogy parasztnak szülessen. Bezony, nemzettestvér, mert még a világon se volt a szovjet meg a jenki, de aztán úgy alakult, hogy elkezdtek ugatni. Nem kell őket szeretni ezért, de barátian azt tanácsolom, hogy vegyük tudomásul, meg azt is, hogy most már nem vagyunk nagyhatalom, és száz évig nem is leszünk. Főleg ha egymást basztatjuk szüntelenül.

Ej, ej, még mindig nem tudom, mit is jelent ez a szar. Nem nemzeti zászló, történelmiként ma teljesen értelmezhetetlen, függetlenségi szimbólumként szintúgy. Nyilas jelkép meg nem lehet, azt megmondták a júzerek becsszóra, hogy nem az.

Mindegy, lobogjon felőlem, majd csak kiderül, mit is takar a lobogása. Kikandikál. Én csak annyit szeretnék kérni, hogy addig is hadd röhögjek azokon, akiknek ez a csíkosság az életük. De játszásiból vidáman lobogtatom odafent, Árpád vagyok én is, és jól néz ki, mindig is szerettem az ilyet. Olyan, mint Miffy nyuszi, senki se tudja, micsoda ez, de édi. Gondolkodni nem muszáj hozzá.


Címkék: történelem zavargás hülyemagyar

596 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6846353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én ebböl egy szot sem értek, de szeretem làtni magam itten ...
Úgy tűnik ebben az országban mindig összeáll egy kis 5%os kisebbség, akik a boldog egymásratalálástól megrészegülve többségnek hiszik magukat, amíg újra össze nem áll egy másik 5%, akik megnyerik a nekem má tökmindegy lakosság támogatását. stb. stb. --->magyar töri zanzásítva :D

Ja és ne feledjük az 5% szent istvántól rákosin át szálasiig mindig idegen kéztől került oda fentre, árpádsávékat ki támogatja?
Nekem jobban tetszett a fekete-vörös design. A Feketeseregnek volt ugyanis hasonló, csak abban ott volt a holló is meg valami oroszlánok. Ki helyettesíti Macit?

Amúgy tényleg érdekelne, hogyan 'ideologizálják' meg az Árpádsávos zászlót az azt lengetők. Attól tartok, maguk sem tudnának valami értelmes magyarázatoit adni. Minthogy azt gyanítom, amikor az a kettőskereszt-állítgatás volt, a hívek legnagyobb részének fingjuk sem volt róla, mit jelent az a kettőskereszt, ami alatt pózolnak. Vagy éppen a hármashalom. Tátra-Mátra-Fátra, na persze. Na de azon túl?
Úgy tűnik, itt nálunk mindig akad egy ~5% kisebbség, aki a boldog egymásratalálás érzéséből a sors akaratának tekintik, hogy uralkodjanak a többi fölött :) Persze egészen addig, amíg nem jön egy másik 5%, aki maga mellé tudja állítani a nagyjából közömbös 90%ot, és megdönti a sátánt a maga vasvellájával, aztán őket is megdöntik, stb. stb. ez a magyar történelem zanzásítva.

Erre azonban szükség van külföldi segítségre, így volt ez szent istvánon, szálasin át rákosiig, csak azt nem tudom, az árpádsávereket ki támogatja...?

Mert a többség tuti nem, őket jobban érdekli mindig és mindenhol a kenyér ára.
Az mondjuk külön poén, Árpád, hogy a fekete sávok fehérre cserélésével az egyik fehér láthatatlanul beleolvad a háttérbe. És a 4 fehér + 5 piros sáv már tényleg hasonlít a valódi nyilas zászlóra.
Nem lenne semmi gond, ha a többi történelmi zászlót is kivinnék lengetni. Nem is értem miért nem teszik azt. Senki nem köthetne beléjük.
Ezt teszett Árpi. Mint mindig, persze most sem érti a pizsis csapat, hogy ők most épp valaki olyat emelnének a trónra, aki ugyanúgy tesz rájuk magasról, mint a mostani király.
már kérdeztem pár ismerősömtől, de senki nem tudta megmondani: Mit jelent a kettőskereszt?

tényleg nem tudom, de érdekel.
Én nem vagyok idegengyűlölő.

Egyformán utálom mindegyiket.
Kevés kivételtől eltekintve a mi nemzeti ünnepjeink általában arról szólnak, hogy "de legalább megpróbáltuk..." Mitől lenne éppen az árpád-sáv kivétel? :-D
Az árpádsávos zászló azért jött divatba, mert a fletó is kokárdát hord. Nehogy már egyféle szimbólumunk legyen.
tudom, hogy off, de tud valaki arró, milyen címeken lehet arról olvasni, hogy Gyurcsány fogja felhúzni a zászlót Sólyom helyett? Bocsi, de nagyon fontos lenne tudnom, és gondolom a sok politizáló esetleg követte a híreket.

Köszi:)
Azért kell az árpádsávos zászló, a nemzeti színűn kívül, mert a fletó is hord kokárdát. Igen hosszú időn keresztül gondosan ügyeltem, hogy ne viseljek hasonló jelképeket a hozzá hasonlókkal. nem szakítanám meg ezt a "haladó" hagyományt.
A kettőskereszt azt jelenti, hogy Jézusnak négy keze volt. Vagy azt, hogy a rohadt zsidók Sivát is megfeszítették, csak előtte kitépték két karját.
Azt hiszem, mennek vidékről is. Ünneőpelni eleinket, az fene nagy Budapesten. Megemlékezni.

Én kisvárosi gyerek voltam, 22 évig. Emlékszem, hogy minden egyes március 15. (egyébként minden ünnep) politikától független, városi megemlékezés volt. Középiskolás műsorral persze! A pártok maszkimum koszorúztak a végén.

Most meg bazmeg, én itt, te ott, nem megyek, ne gyere, gyere, megyek.

Én adok neked külső- és belső sávot, én meg árpádsávot!

Válasszá' és gyere! Ha magyar vagy, ide, de ha igazán, akkor meg ide! ÜNNEPELNI!
Szónoklatokkal, ezzel-azzal, meg minden. Már a Dajcs is Petőfinek öltözött.

Nabazmeg.
Deutch Fur Tamas elobb a Mokkaban azt mondta, hogy tenyleg azt hisszuk, hogy azok a joszandeku emberek (pl: tortenelem tanarok) akik arpadsavos zaszlot lengetnek, azok a magyar tortenelem legsotetebb korszakara akarnak utalni vele?
Tompika, mi a kibaszott uristenre akarnanak utalni vele?
Az uri kozonseg nem nyilas zaszlok erdeje alatt tancol.
Az árpádsávos zászló a magyar történelmi zászlók egyike, sajnos pár évig felhasználták csúnya dolgokra, de ettől még nem kell a kukába dobni igaz állandoan lengetni se!
De ha valakinek ez tetszik hát lengesse,
ha a valakinek a vörös tetszik lengesse azt!
Nem ér ez a téma a annyit, amennyit foglalkozunk vele!



Árpádsávról egy rövid összefoglaló netező feleimnek. Fikázás előtt egy kis szellemi erősítő: www.fn.hu/index.php?id=3&cid=157975
az árpád-sávos zászló önmagában természetesen még nem nyilas. Akik viszont 2007-ben azt lengetik, nagy valószínűséggel azok. Csak a mai, modern értelemben. Nem mondják ki, csak sejtetik, aztán ha vki így nevezi őket, akkor látványosan megsértődnek, felháborodnak, és bizonyítékot kövtelnek. az meg nincs, hiszen az Árpád-sávos zászló nem nyilas z.
engem az a kérdés kapargat erősen belülről, vajon milyen utakon szerzik be lobogóikat ezek a büszke nemnyilasok? milyen kommunikációs csatornák szolgálnak arra, hogy egymással tudassák, itt és itt lehet occsón kapni a 'sávot? megy a hírlevél, netán a licit valamiféle radikál vatera.hu-n? piacon árulják, vagy titkos pincékben megy a nagybani gyártás? ahol ha ötöt veszel, kapsz egy rendőri urh adásokat leghallgató készüléket?

továbbá: vonulhatok és kingston hivatalos zászlajával, vagy azért icipici lincselés jár?
azért mindjárt lesz itt maszopos és fityiszes egymásnak feszülés a témában.
De a sávos nyúl az cool a cikkben...
Ő biztos rühelli az ordasokat :)
Tiltsuk be a magyar címert! Félelemkeltő antiszemita árpádsáv van benne.
Tényleg magyar jelkép, csak az "ős" magyarok elfelejtettek akkor lázadni, amikor a neo nácik (lévén, hogy náci és nyilas lobogót nem használhatnak mert rögtön bünti jár érte) kisajátították a zászlót.Utólag hőbörögni ősi jelképekről stb., mikor x éve csak a neo hitler jugend kezében lehetett látni már késő...
Érdekes volt Deutch mikor azt mondta tegnap, hogy önkényuralmi jelképeket ne hozzanak a hívek. Vajon mire gondolhatott, mikor Viktor megmondta, hogy az árpádsáv nem önkényuralmi jelkép. Biztos a piros - fehér - zöldre gondolt...(bár a királyság önkényuralomnak tekinthető a szó értelmében :)
phreeq, tegnapi híradóban láttam, többszöröse fogy a zászlónak a korábbinál. Ugyanolyan asszonyok varrják, mint a többit, és ugyanott is lehet beszerezni.
phreeq · www.noisebox.hu 2007.03.14. 07:55:35

Az Astoriánál láttam kirakatban, mindenféle hülyeruhákkal, tarsolylemezekkel együtt...
"dot.dot 2007.03.14. 07:49:47
Árpádsávról egy rövid összefoglaló netező feleimnek. Fikázás előtt egy kis szellemi erősítő: www.fn.hu/index.php?id=3&cid=157975"

Nézem:

"Rácz szerint az 1990 után szélsőjobboldali rendezvényeken feltűnő vörös-fehér sávos zászlók szimbolikája nincs még kellőképpen tisztázva. [...] A történelmi zászlókat a szakértő szerint jogszabályban kellene védeni, hogy fekete egyenruhás-bakancsos tömegrendezvényeken ne sajátíthassák ki." !!

"Mostanában a vörös-ezüst sávok utcai megjelenése egyértelműen a jobboldalhoz, a szélsőjobbhoz köthető: sok ember így próbálja meg identitását kifejezni, gyökereit megtalálni, céljuk ma is a „dicső múlt” felé fordulás. A zászló, a jelkép azonban semmiről nem tehet – fogalmazott Cs. Kottra Györgyi. Szerint bűnt követ el, és a történelmi jelképet gyalázza meg az, aki a zászló alatt mást sértő, uszító nyilatkozatot tesz."
!!

"Az a jelenség azonban, hogy a sávozott zászlót azonos rúdon a nemzeti zászló fölé helyezik tarthatatlan. A Magyar Köztársaságot önmagában is jelképező trikolór – hiszen a zászló nem más, mint valakit vagy valamit önmagában is megtestesítő jelkép -, fölé bármi más jelképet helyezni megsérti a zászlót magát, szigorúan véve sérti a köztársaságot."

De mondjuk ez vicc:
"Bertényi Ivánt, a heraldika nemzetközi szaktekintélyét kérdezte meg, hogy címertanilag összetéveszthető-e a nyilas és az árpádsávos zászló. A válasz határozott nem"
Na persze. Még szép, hogy a "heraldika nemzetközi szaktekintélye" nem kever össze "cimertanilag" két zászlót.. :)
Árpád, az árpádcsávókat sok szeretettel :)
(Legalábbis a gugli eddig csak az én oldalamon ismerte a fogalmat.)

bugris.blog.hu/2007/03/06/uj_zaszlot_az_arpadcsavoknak
Zászlót lengetni jó.

Mindegy hogy piros, vagy piros-fehér, vagy piros-fehér-zöld, vagy zöld-fehér, vagy lila-fehér. Lényeg, hogy addig, míg nálunk a zászló, vagyunk valamilyenek. Aztán másnap, mikor visszatettük a kamrába, megyünk újra dógozni, szürke kis senkik leszünk újra.

Bezzeg Gyurcsánynak sikerült! Az belenősült a tutiba! A8-ason jár, tele a zsebe állami lóvéval, mi meg itt húzzuk az igát. Basszameg.
"Deutch Fur Tamas elobb a Mokkaban azt mondta, hogy tenyleg azt hisszuk, hogy azok a joszandeku emberek (pl: tortenelem tanarok) akik arpadsavos zaszlot lengetnek"

Igen, ez teljesen nyilvánvaló, hogy az árpádsávos zászlót csupa történelemtanár lengeti.
Ha majd látom holnap este a híradóban, akkor majd mondom is magamban, hogy ej, de sok történelemtanár van.
Számomra kicsit meglepően Dévényi Gyurcsán-ellenes szimbólumként azonosítja a zsászlót.

www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15331

És talán tényleg van már egy ilyen dac is benne.
Tetszett a cikk.
Mindenki tudja, hogy tényleg a nyilasokra utal ez a zászló, mivel zsidó és multiellenes jelszavakkal lobogtatják. Miért nem vágnak bele egy lukat, amely jelképezné a nyilascímer kivágását, vagyis a nyílt elhatárolódást, mint a rendszerváltás idején a kivágott címer? Mert eszük ágában sincs elhatárolódni. Van egy volt kollégiumi ismerősöm, aki ma a Szentkorona rádióba mond beszédeket. Szerinte Szálasi óriási koponya, evidens tanuló, hatalmas tudású valaki volt, a holocaust pedig zsidó koholmány. Meggyőződése , hogy ez az igazság, amelyért vérrel (hősiesség) és becsülettel (lovagi hűség) kell harcolni. Racionális érvelés nem segít, mert magát a racionalizmust, a "logoszt" is visszautasítják.
Gond már önmagában az is , hogy ilyen eszmék virágoznak, de még nagyobb, hogy a Fityó szerint ezzel semmi gond nincs.
Bár örülhetünk: ezekkel sose fognak választást nyerni. Miért nem fogja ezt már fel a spirituális vezér? Ez itt a legérdekesebb kérdés.
Árpi is összekeverte a zárpádsávot a nyilassal: :)
"a nyilas „sávozás” öt piros, négy fehér sávból állt – szemben a történelmi négy-négyes osztással..."

Beszéletm már néhány nagy hazafival a zászlólengetők közül. Alapvető dolgokat sem tudnak saját pici népünkről, meg a nem éppen ARANYKORT idéző történelmünkről.
bugris,
én is erre a következtetésre jutottam,Dévényitől függetlenül.

Nem kell itt mást tenni,csak belegondolni,hogy mikor is kezdődtek el a zavargások,ki váltotta ki,mióta lengedeznek oly nagy számban az árpádsávos zászlók?(Gyengébbek kedvéért:2006.szeptember 17-e óta.)
A lyukvágás szerintem is elég szellemes ötlet volt Sebeőktől, de ilyen böszme zászlót talán csak ő lenne képes lengetni.

mn.mno.hu/index.mno?cikk=396364&rvt=22&rvt2=57&pass=3
biohouse,
nézd meg hogy nézett ki pontosan egy nyilas zászló.Megláthatod,hogy nem úgy,mint az árpádsávos,így az árpádsávos zászló közepébe értelmetlen dolog lenne egy kört vágni...
"Azért kell az árpádsávos zászló, a nemzeti színűn kívül, mert a fletó is hord kokárdát. Igen hosszú időn keresztül gondosan ügyeltem, hogy ne viseljek hasonló jelképeket a hozzá hasonlókkal. nem szakítanám meg ezt a "haladó" hagyományt."

Akkor marha egyszerűen véget lehetne ennek vetni :)
Fletó holnap árpádsávos zászlóval jelenik meg - erre természetesen az összes eddigi árpádsáv-lengető rémisztő sikollyal hajítja el a saját zászlóját... :)
Nowo, a gond ott van, hogy először kis számban kezdtek lengedezni a 90-es évek elején. És talán ma sem lenne vele probléma, ha akkor történelemtanárok tették volna ezt, de ugye nem ők kezdték újrahasznosítani.
Arra, hogy "akkor mi a faszt jelképez" az árpádsávos zászló, nehéz válaszolni. Előtte meg kellene kérdezni a lengetőjét, ugyanis viheti a dicső múlt, a győzelmek, virágkor emlékére, de a nyilasok eszméje iránti szimpátiából is. A legjobb megoldás az lenne, hogy akik a nyilasokat dicsőítik, azok hurcibálják már az eredeti, nyilaskeresztes zászlót, ne legyenek beszariak!
Lehet egy másik megfejtése is a dolognak, a szépség. A piros, fehér, zöld nem mutat túl jó, míg a síma piros, fehér az ok. Ez olyan, mint aki nem szereti a magyar himnuszt, mert lassú, nehézkes, inkább a székely himnuszt, vagy a szózatot énekli. Azért otthon biztos mindnek van piros, fehér, zöldje is nem kell ezt a dolgot túlreagálni.
Nowo,
egyetértek bugrissal, ha kicsit távolabb emlékszel, akkor
veresbecsulet.uw.hu/irodalom/henney.html
valószínűleg rájössz, hogy nem szeptember 17 óta lengeti a szélsőjobb az árpádsávos zászlót...
Ja és szerintem a honlapon látható címerben 4 - 4 a felosztás, tehát árpádsávos.
Kedves Árpád! jöjjön egy kis kultúrtörténeti felvilágosítás Nintje, alias Miffy nyuszival kapcsolatban. Hamár itten a jelképek mélyebb értelméről filozofálgatunk... tehát Nintje holland teremtmény, alapmese náluk. Dick Bruna a megteremtője, neve pedig a holland konintje(nyuszika) szóból jött. Az érdeklődőknek www.miffy.com linket ajánlanék. Nálunk van "néhány" példány személyes érintettség révén :)
"A piros, fehér, zöld nem mutat túl jó, míg a síma piros, fehér az ok."

Igen, szimpla esztétikai kérdés ez. Ezeknek az embereknek ilyen fejlett a stílusérzékük, és kizárólag ezért használják ezt a zászlót.
Ez magyarázat arra az 5%-ra is: a fejlett esztétikai érzék ilyen keveseknek adatik meg.

"Ez olyan, mint aki nem szereti a magyar himnuszt, mert lassú, nehézkes, inkább a székely himnuszt, vagy a szózatot énekli."
Mert pl. a szózat olyan ütemes, pattogós ritmusú bizony.
Ha Tomika nem borotválkozik meg sűrgősen, többet nem szavazok a Fideszre. Én különben a 48-as honvédzászlót favorizálnám, csak nem nagyon lehet kapni. 48-49 legalább volt nemzeti egység. Bár Árpád lehet megmagyarázza, hogy akkor sem.
De a legkirályabban III Béla zászlaja .
A székely himnuszról nem is szólva :)
A fórumon mindenki az árpádsávos "őrültek" ellen emel szót. Tóta mester stílusa és mondanivalója nem szúr szemet senkinek? Amikor fikáz egy törpe kissebbséget elég furcsán érzem magam március 14.-én egy nappal az ünnep előtt, amikor - bár valóban nem árpádsávos minoritás - de egy kisebb csapat elszánt forradalmára emlékezünk a nagy többség ellen. Tóta írása más szavakkal megjelenhetett volna az akkori Habsburg bértollnokok médiáiban is :)
Ne legyünk naívak, pláne ha hülyének néznek minket.Az árpádsávost nagyon is tudatosan használják, és nem azért mert történelmi.D.F.T. elszólta magát/freud-i/, amikor tulajdonképpen az önkényuralmi jelképek közé sorolta-vajon mit fog kapni a főnökétől?Valóban szabályozni kellene a használatát.A debreceni szurkolók egy része is azt lengeti.Még mondja valaki hogy a futballhuligánok nem voltak jelen a televízió ostrománál.De a magyar zászlóét is szabályozni kellene,hogy ne használhassák pelerinnek, csak nemzeti ünnepekre, nemzetközi sportrendezvényekre vigyék.Ez a sok hülye azt hiszi,attól magyar,hogy ezt lengeti.Aki meg nem, az nem magyar.Már láttam olyan balfaszt az utcána, akinek a tökére is koronás címer volt varrva.Megkérdezte, miért becsteleníti meg a jelképet?Természetesen azt válaszolta, hogy ő magyar, de amikor megkérdeztem, mit tett már ő ezért az országért, nem tudott válaszolni.Tudom, hülye kérdés volt, csak hát az ember próbálkozik.
bugris,
ha már visszamegyünk a '90-es évek elejéhez,akkor elmondhatjuk,hogy nem történt meg az igazi,személycserés(!) rendszerváltás.Ez minden bajok forrása,egészen napjainkig.
Tehát szerintem mindenfajta szimbólum,amit azóta demonstratív módon felhasználtak (kokárda,árpádsávos zászló),valahol annak a jelképe,hogy még mindig az utódpárt van hatalmon.Gyurcsány hiába egy fiatalabb generációhoz tartozik,de tudjuk,hogy a volt rendszer almában nevelkedett.Magamból kiindulva,nem vagyok zsidóellenes,mégis egyetértek a zászlólengetőkkel,mert -szerintem-elsősorban Gyurcsány és politikája ellen lengetik.
És ezt nem csak egy szűk "pizsamás" réteg gondolja így!Csak sajnos messze vannak még az újabb választások.
"egyetértek bugrissal, ha kicsit távolabb emlékszel, akkor
veresbecsulet.uw.hu/irodalom/henney.html
valószínűleg rájössz, hogy nem szeptember 17 óta lengeti a szélsőjobb az árpádsávos zászlót..."

Mindenki tudja, hogy a vérésbecsület az egy kulturális egyesület. úgyhogy nincs ezzel semmi gond.
"ha már visszamegyünk a '90-es évek elejéhez,akkor elmondhatjuk,hogy nem történt meg az igazi,személycserés(!) rendszerváltás.Ez minden bajok forrása,egészen napjainkig."

Ezért lengettek ilyen zászlókat már antalljóska idejében is.
Ez egy hosszú cikk, mégis belinkelem, hogy ez az álláspont is jelen legyen ebben a postban. László András az "egyik legnagyobb tudású" ultrajobbos ideológus.

www.vargaszabolcs.hu/node/94

u.i. A sávok számának változtatása: sunyiság.
eco,
kihangsúlyoztam,hogy mind a zavargások,mind az árpádsávos zászlók nagy számban(!) való lengetése szept. 17-éhez köthető.
Az 1990-es évektől kezdve bukkant fel egy - olykor a Turul-motívummal is gazdagított - vízszintesen sávozott, felváltva 4 piros és 4 fehér (vörös/ezüst), azonos szélességű sávból álló, fekvő téglalap alakú változat. E zászló(ka)t eleinte radikális jobboldali és szélsőjobboldali[9] csoportosulások használták, majd 2002-től, a polgári körös tömegrendezvények rendszeressé válásától a legnagyobb jobboldali párt, a Fidesz támogatói között is terjedni kezdett.


Zászlóerdő a 2006 őszi Kossuth téri tüntetésen, Árpád-sávos zászlóval a bal oldalonBaloldali, liberális politikusok és értelmiségiek gyakran érvelnek a használata ellen azzal, hogy az árpádsávos zászló a nyilaskeresztes mozgalom jelképévé vált, s a mai változat sokakban idézi fel a nyilas vészkorszak emlékeit. [10] Zászlószakértők abban egyetértenek, hogy ez a változat sem az Árpád-család, sem a nyilasok zászlajával nem azonos. Van köztük, aki úgy véli, „a többség a Magyarország nagysága utáni nosztalgiából tüntet ilyen zászlóval”[11][12], más szerint a jelenleg rendezvényeken használt zászló pusztán „egy szélsőjobboldali csoportosulásnak a jelképe”.[13]. Akadnak ezzel ellentétben, akik úgy gondolják, mint pl. Orbán Éva, aki egy egész könyvet szentelt a kérdésnek, miszerint az ilyen viták bizonyos kis parlamenti pártok által szándékosan gerjesztett viták[14] Látható tehát: a közvélemény megosztott abban a kérdésben, hogy a zászló a mai napi politikában szélsőjobboldali szimbólumnak számít-e.

A rendőrség arra hivatkozva, hogy a zászló tiltott önkényuralmi jelkép, több tüntetésen elkobozta a zászlókat, amelyeket később vissza kellett szolgáltatnia [15], mivel bebizonyosodott, hogy a használata nem tiltott.

2006. december 11-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöksége a párt hivatalos színévé választotta a piros fehér sávokat és országszerte demonstrációkat szervezett és honlapot indított „a zászlóval kapcsolatos felvilágosítás céljából”.[16] [17]

A „Becsület napja” rendezvényein is árpád-sávos zászlókat használnak, melyeken 4 vörös és 3 fehér csík van. A német és magyar csapatoknak a budai várból 1945. február 11-én kezdődött kitörési kísérletére emlékező rendezvényeken többségében magyar és külföldi neonácik képviseltetik magukat. [18]

"kihangsúlyoztam,hogy mind a zavargások,mind az árpádsávos zászlók nagy számban(!) való lengetése szept. 17-éhez köthető."

Szerintem ez az egész őszödi beszéd stb. ez mind-mind fletó intrikája. ugyanis feltó csendestárs egy zászlóvarró üzemben, amely már éppen megszűnőben volt, olyan kevés volt a megrendelés, de szeptember 17-e óta három műszakban varrják a zászlókat. feltó meg dörzsöli a markát és számolja a jutalékot.
Nowo, akkor nem Gyurcsányék ellen kellene tüntetni, hanem a rájuk szavazók ellen, ugyanis már háromszor visszaválasztották őket (nagyjából demokratikusan).
"ünnep előtt, amikor - bár valóban nem árpádsávos minoritás - de egy kisebb csapat elszánt forradalmára emlékezünk a nagy többség ellen."

Egy fenét. 1848 március 15-én az ország nagytöbbsége egyetértett a forradalmárokkal és tömegeket tudtak megmozgatni az osztrákok ellen. Gyakorlatilag az egész ország - néhány kiváltságostól eltekintve - kiállt a forradalom mellett. Ezért lett belőle végülis szabadságharc a Habsburg uralom ellen.

Forradalmhoz (szabadságharchoz meg pláne) kell a tömegbázis.
eco,
még valami.Most már nem csak a szélsőjobb lengeti az árpádsávos zászlót.
Orbán (vagy a Fidesz) még annyival tartozna,hogy kategorikusan elhatárolódjon az árpádsávos zászló alatt zsidózóktól.
Gyurcsány pedig azzal,hogy elmondja ország-világ előtt,hogy e zászló előtt (is) tette le kétszer is miniszterelnöki esküjét.(Tehát nem nyilas jelkép.)
Vagyis,mindkét oldal politikai vezetése tartozna egy nyílt elhatárolódással/felvállalással.
Valami miatt egyik sem teszi meg.
Marad a konfliktus a zászló körül.
Csak azt kell mondjam,hogy ez lehet az érdeke mindkét oldalnak.
Mert ha nem,akkor tennének ellene.
"Főleg ha egymást basztatjuk szüntelenül."

Bájos vagy, Bélám! Kicsit esetlen, de bájos.
Ez az egymás basztatása nálad/nálatok azt jelenti, hogy a jobb oldal ki meri nyitni a pofáját, ha hazugságot, rablást, dilettantizmust lát.
Kilencvennyolc és kétezerkettő között ugyanez a baloldalról építő bírálat és a demokrácia alapvető eszköze volt.
Azóta árok ásás, addig jogos kritika.

!FFO KCUF
Kommentspam, vagy trackback, vagy vélemény, magyarul egy korábbi posztom idevágó része:

Ezért ma az árpádsávos zászló legfőbb "üzenete" a Gyurcsány-kormánnyal való szembenállás, a dacos "csakazértis" ellenzékiség kimutatása. Persze azoknak, akik a zsidókat is utálják, pont kapóra jön, de nem ez a lényeg.

tinyurl.com/3db5pv
"Vagyis,mindkét oldal politikai vezetése tartozna egy nyílt elhatárolódással/felvállalással."

Ej, hát az elhatárolódás nem egyeztethető össze a magyar lélekkel, tudjátok jól.
Az elhatárolódás = mentegetőzés = gyávaság - magyar ember ilyet nem csinál.
Hoppácska,
lehet ezen humorizálni,de nem emlékszem ilyen nagyszámú tüntetésre,zavargásokra szept. 17-e előttről.
Gondolom az autók felgyújtása és a TV székház szétverése is a demokratikus, jogos bírálat egy eszköze. Vagy inkább az önmegvalósítás egy formája. Valóban.
Tomcat ugyanazt javasolja, mint Sebeők, lyukas árpádsávos zászlóval.
Tomcat haverja Tótának.
Tóta írt Sebeőkről.
Na gyorsan egy kerek összeesküvés elméletet, de hamar.
"Ezért ma az árpádsávos zászló legfőbb "üzenete" a Gyurcsány-kormánnyal való szembenállás, a dacos "csakazértis" ellenzékiség kimutatása. Persze azoknak, akik a zsidókat is utálják, pont kapóra jön, de nem ez a lényeg."

De, ez is lényeg. Mivel ugye fletó is "zsidó". Vagy csak lepaktál velük. Vagy legalábbis komcsi, az meg ugyanaz.
heki 2007.03.14. 08:55:22

Tomcat iskolatársa volt Demcsáknak, Tota megvédi Demcsákot... :DDD


Tessék! Jó kis összeesküvés! :D
Szerelmem az édes, aki hírös baszkúriából származtattja a kutyabőrét, és úgy vonul át,-szemeit forgatva,- rajtam, mintha Dózsa Sándor unokája lenne, na, ő azt mondja,- idézet következik-" a mi kultúránk mélyen a piros-fehér-sárga fölött lebeg mint individualisták mögött meghúzodó láthatatlan hatalomban rejlő humanizmus, ami pillanat műveket teremt, és a halandóságot mint elfogadható élményt kezeli és ebből a teremtettségből, ilyen lobogó parázzsal emészti és mint valami eb ura fakó, aki a kanalát meg nem eszi, -itt most moderálandó rész kihagyva- nemzeti érzékenység hatja át újfajunk." idézet vége. Na, szerintem és végezetül, ez annyira megindító és megható, hogy észrevétlenül elbájol, meg nagy étvágyú.
ez a pizsamás dolog jó és talán több is volt benne. pizsamában álmodni szokás, de minimum egy jó nyálcsorgósat aludni.
Ha már fölkúrtad ide az Árpádsávot, barátom, arra is figyelhetté volna, bazze, hogy ne 5-4 osztása legyen. Az Árpádsáv nem nyilas jelkép, több mint becsszóra, mert előbbit megnyugtatóan letiltották az Árpádsáv nemolyan, lehet. Beirták százszor, nem is vesztegetnék erre többet, lesz aki még beírja ezerszer.

Akik meg azt mondják rossz emlékű izé tapad hozzá, nehasználjuk. Egyrészt igaz, rosszemlékű. Másrészt ott a szovjet emlékmű is a Szabadág téren. Legyünk mi következetesek.

A cikkre visszatérve, "felszabadult röhögés", amit már megismertünk az istenfaszás és a pechesorbánszfinxes opusokból. Ha a röhögés célpontja az árpádsáv lenne, beírnám, hogy a dávidcsillagon röhögni is taplóság és mára ennyi. De ha jobban megnézzük, a röhögés tárgya a radikális jobboldal, illeszkedve az eheti MDF/SZDSZ toposzok sorába.

A választók öt-tíz százaléka radikális és jobboldali elveket vall. Magyar érdekek, Trianon, komcsizás és idegenszívűzés, rend és becsület. Nem szimpatikus, de nem is tilos. Kell nekik párt, van piac, és kell jelkép is. Legyen hát nekik az árpádsáv.

Ha rajtam múlna, a radikális baloldal visszakapná a vörös csillagot. Vagy maradjon önkényuralmi jelkép, de türelmi zónaszerűen ne szankcionáljuk ha a Munkáspárt egyéb jelzéseivel együtt használják.

Konzervatív mérsékelt tömegpártnak illene megfelelő távolságtartással kezelni a radikális jobboldalt, ahogy az előző század fordulóján és a két háború között. De: miafasznak kell nekünk kiadni a fölgáz kutatását koncesszióba? Mérnem tudja a Mol megkeresni aztán a csőbe bevezetni mindenki megelégedésére? Árpádsáv, magyarkodás, akkor már élből hülyék? Ebben se lehet igazuk?

Könnyű az ellenzéket sportszerűen kiröhögni. Viktort radikális jobbot egyaránt. Minek járnak a parlamentbe. Nem nyert hangszórót, szopóágra került, nem jön be neki, milyen kurva vicces. Egyszerű kis gondolatok ezek.
Nowo 2007.03.14. 08:50:19
Ha jól hallottam a fityisz a médián keresztül kérte a kilátogatókat hogy ne hozzanak magukkal semmilyen történelmi jelképet, de pontosan nem tudom idézni.

Árpád ma komoly feladat elé állította az itt megforduló utálóit. Ha értelmesen elolvassák a cikk semmiben sem sérti a jelképeket, csak azok jogos/jogtalan használóit. Kiváncsi vagyok hogy mi sül ki ebből, minden esetre a lecke föl van adva. :)
csati,
egy demokratikusan megválasztott vezetésről is kiderülhet,hogy csaltak a választáskor.
És akkor már nem is olyan egyértelmű a helyzet,hogy jogosan irányítják-e újabb négy évig az országot.
Paragrafus persze nincs rá,mert hiányos az Alkotmányunk.
Marad a zászlólengetés...jobb híján...
" Nowo 2007.03.14. 08:54:02
Hoppácska,
lehet ezen humorizálni,de nem emlékszem ilyen nagyszámú tüntetésre,zavargásokra szept. 17-e előttről."

Én se. Viszont:
1. nem hirtelen tört ki. a jelei már itt voltak. kerényi már tavaly tavasszal leírta, hogy ha nem győz a választásokon a jobboldal, akkor forradalmat fognak csinálni (ééééérdekes OV akkor se határolódott el)
2. a "zavargásokért" (figyelem, te használtad ezt a szót!) az a felelős aki ezt csinálja - és nem a kiváltó ok.

Egyébként amúgyis úgy van ez, hogy aki az őszödi beszéd után utálja fletót - az már utálta előtte is. Ez 100%. Ebből következik, hogy a fletóutálóknak ez a beszéd egyszerűen csak az ürügy volt, hogy "zavaroghassanak" (figyelem, a te szóhasználatod).
(a fentiek természtesen nem érintik azt a tényt, hogy a tüntetés állampolgári jog)

csati,
egy demokratikusan megválasztott vezetésről is kiderülhet utólag,hogy csaltak a válsztáskor.
És akkor már nem is olyan egyértelmű a helyzet,hogy jogosan vezetik-e azországot újabb négy évig.
Paragrafus persze nincs rá,mert hiányos az Alkotmányunk.
Marad a zászlólengetés...jobb híján...
"a röhögés tárgya a radikális jobboldal, illeszkedve az eheti MDF/SZDSZ toposzok sorába."

dávidibolyáék is röhögnek??? ejjj és még azt merik mondani magukról, hogy ők középen állnak...
tehát az eseményeket Worluk, Tomcat és Demcsák irányítja. és mégvalami amitől majdnem az asztal alá estem, mindhárman bloggerek
Nowo

Az OVB, majd pedig az LB is kimondta: nem volt választási csalás. Annyi ember voksolt, ahány és oda, ahova.
- Hogy sok minden szarabb volt régen, még nem jelenti, hogy ne lenne pár dolog, ami meg nem. Rendes konzervatív sem az orvosi ellátás jobbá válását sajnálja, hanem bizonyos erkölcsi értékeknek, a műveltség megbecsülésének és hasonlóknak a vesztét. Ennyi.

- Nagyon magyarnak lenni meg - legalábbis jobb esetben - nem (csak) azt jelenti, hogy Te erre vagy büszke, hanem hogy a mayarság érdekeit, kultúráját stb. igyekszel szolgálni. Mint mondjuk a lokálpatriotizmus - az is sokat használhat egy-egy városnak, így találja ki magát. Különben tök egyforma lenne mindegyik, én biztosan únnám. Persze sokszor túllendül, de mindent agyonegyszerűsíteni és kiröhögni hogy milyen egyszerű azért nem fair - na nem mintha ne lenne jellemző...
blogposzt, amelyben a szerző tisztelettel kéri az árpádsávos zászlót lobogtatókat, hogy ne nézzék őt hülyének, továbbá a ügyet más szemszögből megvilágítva úgy véli, hogy a zászlólengetők eléggé puhapöcsűek re.blog.hu/2007/03/06/ne_nezz_hulyenek

felhívnám még a figyelmet a hozzászólások magas színvonalára

(ha kettőpontnullás lennék, azt írnám, hogy ez egy trackback, de asszem' nem az, mert a belinkelt poszt korábbi, plusz a trackbackot valahogy máshogy kell eszközölni)
Arra céloztam, hoppácska, hogy írt egyet az MDFről, majd írt egyet az SZDSZről, és ha most írt egyet a radikális jobboldalról is. Az szdszen nem röhögött egy felszabadultat, én sem, pedig ennyi alap ott is lehetne.
"Rendes konzervatív sem az orvosi ellátás jobbá válását sajnálja, hanem bizonyos erkölcsi értékeknek, a műveltség megbecsülésének és hasonlóknak a vesztét."

Ugye nem az Árpádházi királyok korára utalsz?
csak az a baj W. mester, hogy amit te feltettel a fejlecbe az kurvara nem az Árpád sávos zászló. elkurtad.
basszus!úristen!mit tettem?árpádsávos cipőben (eddig adi dassler)fociztam!nyilasi tibi,nyilas misi segítsetek!!!!!
lonely_photon 2007.03.14. 09:06:17

Vigyázzunk ezzel az elmélettel, mert Ferenc is blogol az amöbán... :DDDD
Pascalnak:

Najó, de a szocialista tömegrendezvényeken nem szoktak szélsőbalos csoportok Szabadság téri szovjet emlékművel felvonulni, nem?

Balról inkább a Che Guevera-s póló lenne az árpádsáv megfelelője. És volt is felháborodás miatta jobbról.
Hoppácska,
igen,tulajdonképpen elméletileg vitázunk,mert ahhoz egy újabb választás kellene,hogy kiderüljön,nyom-e annyit a latba a baloldali/bármilyenoldali Gyurcsányra szavazók között az öszödi beszéd,hogy elforduljanak tőle.

2.Már bocsánat,de a franciaországi zavargásokért ki a felelős?Azok,akik egy szemét törvényt akartak bevezetni,aztán a zavargások hatására elálltak tőle,vagy a zavargók?
Attól függ honnan nézzük.
Virág et!

Gondolom az emberek bizalmával való visszaélés, kormányfőként szándékos hazudozás, a valóság tudatos megmásítása, az ellenvéleményt megfogalmazók leantiszemitázása/fasisztázása/lesz@rása, az alkotmány magasröptű semmibevétele a demokrácia legmagasabb formája, ami ellen ugye nem is lehet ellenkezni hisz lopcsány és bandája úgyis jobban tudja. De hogy önmegvalósítás terén jobban állnak mint én vagy te vagy az ország 99%-a az biztos. Loptak, csaltak hazudtak, még most is azt csinálják, a sok birka meg még védi is őket. Valóban.
"felhívnám még a figyelmet a hozzászólások magas színvonalára"

Aha :))
Rögtön az első:

" Kurszán Kündü · www.csillagosveny.blog.hu/ 2007.03.06. 15:34:22
Rövid leszek: baszd meg a büdösproli judeobolsi kurva öreganyádat. Takarodj az országból, amíg teheted.... "
bazalt

Az első mondatotban nincs állítmány. Amit leírsz, az
1. a te szubjektív véleményed
2. nem minősül választási csalásnak.
Virág et.,
arra a számtalan trükkre gondoltam,amit Gyurcsány az öszödi beszédben bevallott.
Talán még emlékszel az áfa-csökkentésre a válsztások előtt,az államháztartási hiány nem publikussá tételére,stb.stb.
Ezek epró,de hatásos trükkök voltak.
De ezek már lerágott csontok....
Kurszán Kündü máshol is hozza a szokott formáját. :)
Ha valaki, hát szerintem ő MSZP bértollnok. Az ilyenek még az útlezáróknál is több szavazatot fognak hozni 2010-ben Fletóéknak.
Aszongya tanult kolléga valamelyik lapban (öregszem, nem emlékszem, melyikben), hogy a magyar történelmi zászlósor 23 darabból áll. Így aztán talán mégis meg kellene magyarázni, miért nem lengetik energikus testvéreink egyenlő arányban a maradék 21-et is? Erre még csak magyarázat-próbálkozást sem láttam soha, és ezért veszem bizonyítottnak, hogy piros-fehér csíkos zászlót valamilyen nyíltan fel nem vállalható okból, így pl. nyilas nosztalgiából kifolyólag szokás nálunk lengetni. Nem látom pl. soha az Erdély-címert ilyen tüntetéseken, hamisan énekelt székely himnusz ide vagy oda, pedig az még a mostani román államcímernek is része. Mérnem?
Nowo

Sejtettem, mire gondoltál. De ez nem választási csalás. A kampányban tett kijelentések nem kötik a megalakuló kormányt a kormányprogram kialakításában. És ezt sem GyF-ék találták ki.

Ezen is lehetett volna változtatni. Elfogadható lett volna a választási törvény vagy akár az alkotmány olyan módosítása, ami kötelező erejűvé teszi a kampányígéretek és akormányprogram szinkronját.
Valamiért nem csodálkozok azon, hogy ezt egyik oldal sem szorgalmazza.
Asszem, volt is erről szó, szerintem is hülyeség volt a chegevarás kép miatt pampogni. Ráadásul az MDF ifitagozata volt, akik így kőkeményen beszóltak az MSZP ifitagozatának. A jobboldalom messze nincs annyi lovaglás chegevarán mint amennyi az árpásdáv miatt a másik félnél.

Nem tudom a felmonulás miért számít. Én azért ideztem be, hogy nem szokás úgy általában betiltogatni valamit csak azért mert akinek rossz emlék, ha különben az a dolog magas értéket képvisel. Csak egy példa a szovjet emlékmű, lehet még taláni, sas pl. Németországban.
"arra a számtalan trükkre gondoltam,amit Gyurcsány az öszödi beszédben bevallott.
Talán még emlékszel az áfa-csökkentésre a válsztások előtt"

Ez valóban jó trükk volt :)
Kár hogy nem csinálták meg a "közelkalmazottak fizetésemelése" nevű trükköt is :)
"a valóság tudatos megmásítása"

ez eddig csak Jean Grey-nek sikerült az x-men háromban. csodálatos ez a feri komolyan mondom csodálatos
Tiltott önkényuralmi jelképek: horogkereszt, SS jelvény, nyilaskereszt, ötágú vörös csillag és a sarló és kalapács.

Ezen kívül bármit lehet lengetni és ez engem nem is zavar. Ha valaki ettől érzi magát boldogabbnak, hát hajrá.
"Nem látom pl. soha az Erdély-címert ilyen tüntetéseken, hamisan énekelt székely himnusz ide vagy oda, pedig az még a mostani román államcímernek is része."

Lehet hogy éppen ezért.
A kettőskeresztnek is azért csökkent az ázsiója mert az meg benne van a szlovák címerben.
Bruce, igaz van történelmi zászlósor erdély címere de ugye az ezüst-piros sávozású a legfontosabb. A címerbe is átkerült, sokkal előbb mint a nyilasok lettek volna.
az osszes nemzeti unnepunk arrol szol h mekkora luzerek vagyunk es hogy megszoptuk..
kar, hogy pont a lipotot zarjak be...
Pascal: "Mérnem tudja a Mol megkeresni aztán a csőbe bevezetni mindenki megelégedésére?"

Azért, mert kibaszott drága a kitermelés, és az ország negyed GDP-je se lenne elég a technológiára. Persze el is adósodhatnánk, hogy megvegyük, és a kitemrelt gázzal meg később fizetnénk. Csak akkor ugyanott vagyunk.
"Hát elég zavarbaejtő látvány, ahogy egy törpe kisebbség veri a mellét"
Még szerencse, hogy SZDSZ a maga 5.0000000001 százalékával a többséget alkotja. "élősködött rajta .... a földesúr, a püspök meg a király" Hát igen. Akkor volt a tized meg a kilenced. Ez ugye összesen a teljes jövedelem 20 %-a. Ma 36% az SZJA, 29% TB amit a munkáltató fizet, 12% TB amit a munkavállaló fizet, 3% munkaadói járulék, 1,5% munkavállalói járulék. Ezen kívül vannak helyi adók. És ha minden adót kifizettél, akkor a mardék 20%-a ÁFA. Tehát akkor most a földesúr, a püspök, a király vagy a mai állam az, aki jobban élősködik a népen? "Mi a faszt jelképez az árpádsávos zászló?
Magyarországot biztosan nem...." Ezek szerint a titkosszolgálatok sem az egész nemzetet képviselik, mert az ő címerükben is benne van az árpádsávos. Mondjuk azt ma már világosan látja mindenki, hogy a titkosszolgálatok valóban nem Magyarország érdekeinek szolgálatában állnak, hanem kifejezetten más nemzeteket érdekeit védik. "most már nem vagyunk nagyhatalom, és száz évig nem is leszünk" Azért kellett a trianoni diktátum, hogy ne lehessünk többé nagyhatalom, a mostani kormányt meg pont azért küldték a nyakunkra, hogy száz évig ne is lehessünk azok.
Nowo 2007.03.14. 08:50:19
Az érdekek mindkét oldalon ugyan azok, ne legyen átjárás a két oldal között.
Tehát igazad van!
Az, hogy GYF milyen zászló előtt teszi le az esküt, pedig nem befolyásolja az utcai helyzetet.
HiHi. Jó látni, hogy érdemes újra, meg újra értetlenkedni. Amikor az idiotizmus megszokássá válik, akkor hajlamosak vagyunk érdemben hozzászólni a balfaszsághoz. Jó TWÁ, hogy t.i.: időnként vissza a kályhához/ba. Megkérdőjelezni a vita trágyát. Gyökerüknél elkapni a gyökereket stb…
teodora

Azért 48 nélkül nem lett volna 67-es kiegyezés. Valami eredménye volt. Lehet, hogy enélkül nem Osztrák-Magyar Monarchia, hanem Osztrák-Cseh Monarchia lett volna.

Bár Trianon fényében talán édesmindegy. Nem tudom.
Piros fehér zászlót mindenhova...
Hajrá Diósgyőr!!
Nah, ez a borboja is biztosan történelemtanár...
Pascal 2007.03.14. 09:22:07

Azt kellene megérteni már végre, h a nyilasok akarták újra használni/felhasználni az Árpádsávos zászlót, a magyar trikolor mellett második zászlóként. Amikor 2007-ben egy szentendrei templom bejárata felett ezt látom, akkor azt kell gondoljam, h sikerült nekik elérni...
Ez a borboja is biztos történelemtanár, akiket deutsch-für sándor említett...
Hoppácska 2007.03.14. 09:26:52

:)

Szerintem be kéne azt a hozzászólást keretezni és mutogatni elrettentésképpen történelem órán a nebulóknak. :)
bukta, ha másnak megéri, sőt fizet a koncesszióért, akkor lehet nekünk is megérné. Nem kell leakadni, valószínű neked van igazad, ezzel azt akartam jelezni, hogy a radikális jobboldalnak is van helye a politikai palettán. Érveket, álláspontokat képvisel. Ha nem a te érveid, nem rá szavazol. Enyéim se, én se. De azt mondani necsinálják/nevetséges más dolog - első lépés valamilyen autoriter társadalmi konstrukció felé.
A kettőskereszt nem azt jelenti, hogy egy fél hanggal magasabban kell énekelni? Vagy az a bé?
Ha a gyurcsánnyal való nem közzösséget vállalás a célja a zárpádsávos lengetésnek, akkor már mér nem valami dekoratívabb lobogót lengetnek? Miért nem katicabogarasat, vagy traktorosat esetleg SZIVÁRVÁNYOSAT, annak legalább van múltja is és eléggé szemben áll!
akkor ünnepeljük 67-et vagy 895-öt
vagy ne ünnepeljünk. úgyis minden szar.
hová lesz a hozzászólásom?
Tóta Mester egyre közönségesebb. Sajnos itt nincs elegendő tér arra hogy kifejtsem amit normális gondolkodó honfitársaimnak talán nem is kell leírnom, de a kiinduló pont: A középkori feudális rend kibontakozásának nem egyetlen útja a liberális kozmopolita tobzódás. A középkor végén kialakuló nemzetekben (a középkorban nem beszélhetünk ilyenekről) nincs determinálva az etnikai konfliktus. Látni kell hogy nemzeti jelképeink használata nem mások ellen hanem magunkért, nemzeti közösségünkért van. Nekem nem tetszik mikor a béközép használja és az is mélységesen felháborít mikor egy honfitársam „szar” –nak titulálja. Mikor Tótawé Mester leköpi egy történelmi zászlónkat engem köp le önmagát köpi le, és még 15millió testvérét.
Kicsit off: szeretném azt hinni én is, hogy Kurszán Kündü MSZP-s bértollnok. Mert azért amiket ír, "viccnek kicsit durva", azaz nem merek belegondolni, hogy ez a jelenség ilyen erős formában is létezik.

(Persze ha beteg a csákó, mármint patológiai értelemben, akkor természetesen undózok mindent.)
szerintem tota helyett valami kezdő írja manapság a posztokat. amolyan megkommeltető stílusban.

de tény, hogy szép egy kórus énekel itt, egy szarrá rágott kottából.
teodora

Tessék a depressziót félre tenni és optimistának lenni, meg örülni.

Legalább a nap süt, az is valami.
nem vagyok nagy szakértője a zászlósdinak, de egyszer (október tájékán) utána olvasgattam, és nekem úgy rémlik, mintha két féle árpádsávos zászló volna.
Az egyik a történelmi. Abban 4 piros és 4 fehér sáv van.

A nyilasok meg nem csak a logójukat tették bele, hanem a haladás jegyében, vagy mi, beletettek még egy piros sávot. Azaz 5 piros sáv és 4 fehér.

A tüntetéseken is a bomberdzsekis kopasz fiatalembereknek, 5 piros sávos van a kezében, a sima szittyamagyar öregembereknek meg 4 piros sávos.

Szóval, amit a fejlécbe tettél, Árpád, az a nyilas verzió, amennyire én tudom. Le kéne venni egy piros sávot.

De persze javítsatok ki, ha tévednék, vagy ha van itt igazi zászlótörténész.
Baradlay

Szerintem Tóta nem köpte le az árpádsávot. És a blog is vicces. TWÁ-nak ilyen "közönséges" a stílusa, mindig is ilyen volt. Ezért szeretjük (?).
borboja, es a tized utan kaptal jogokat parasztkent? épitettek utat a házadhoz? esetleg egészségügyi ellátást, gyest meg nyugdijat? max. egy személyes nőgyógyászati vizitet, ha szűzlány voltál. ekkora butaságokat már.. aki ilyeneken romantikázik, az költözzön rezervátumba egy kecskével meg két leprással.
A csikosba oltoztetett nyul az a Nijntje, a holland gyerekek Vukja, a nemreg elhunyt Dick Bruna grafikus muve.

www.nijntje.nl



Pascal: oké, azt látom én is, hogy a sávos zászló valamiért mindvégig jelentősebb volt a többinél - címerbe bekerült, a nyilasok is aligha sorshúzással választották ki a többi közül stb. De: ha tényleg a dicső múltra akarunk emlékezni, akkor Nagy Lajos vagy Hunyadi Mátyás zászlait is lengetni illene, mert a képlet nagyjából úgy szól, hogy ezer év történelmi zászlai == ezer év történelmére vagyunk büszkék; csak a csíkos zászló == csak a csíkos zászló által fémjelzett időszakokra vagyunk büszkék. Lehetne azt mondani, hogy ebben az esetben az Árpád-kor a nosztalgia tárgya, de nem értem, hogy mi az a megkülönböztető jegy, ami miatt az Anjou-kor, illetve Hunyadi Mátyás és Luxemburgi Zsigmond kora nem ugyanolyan jó.
ja meg mégegy: ha valaki mindenáron ártatlanul történelmi zászlót akar lobogtatni március 15-én, akkor miért nem került még elő sehol az a jópofa zöld, piros fogakkal körberajzolt magyar zászló. Asszem 1848-ban pont azzal mentek csatába a magyar, nem?

az egy szép, történelmi zászló, minden mellékzönge nélkül. Nem értem, hogy miért nem azt lobogtatják, azok, aki nem akarnak félreértést, meg nyilas áthallást.
szarok az egeszre, de ez jo:

"Mindenki tudja, hogy tényleg a nyilasokra utal ez a zászló, mivel zsidó és multiellenes jelszavakkal lobogtatják. "

hat persze, mar szalasi is a tesco es a cora miatt vonult ki...
Bugris, teljesen egyetértek Dévényivel, az árpádsávos zászló annak a jelképe, hogy utálják Gyurcsányt és a baloldalt. Ez egy szép pozitív visszacsatolásos folyamat, minél inkább támadják a zászlót, annál több lesz, és minél több lesz, annál inkább hergeli a baloldalt.
Sajnos minden téren ez megy, ha Gyurcsány utálja az árpádsávot, a jobbosok szeretik, ha Gy. szereti Amerikát, a jobbosok utálják stb. Ez persze a másik oldalon is így megy.

Aki ezt tudja, komoly politikai sikereket érhet el: mondd azt, hogy az antiszemitizmus csúnya dolog, és, hogy a jobboldal antiszemita, és láss csodát egy részük dacból tényleg azzá válik.

Ha már jelképekről van szó, emlékezzünk meg a nagyformátumú miniszterelnök szállóigéjéről: "Ez a híd jelkép; jelképe annak, hogy a folyó két partján emberek élnek". :)
ern0: az én blogomat ahányan olvasnák… azzal az erővel írhatnék naplót is, de az meg olyan mint a maszturbálás.
Öszinten szolva ez az iras, meg a tegnapi is, abszolute a topon van. Vegre megint. Es ujra röhögtem is rajtuk. Ezek a temak önmagukban is röhejesek es pitianerek, de itt az is megtudhatja, miert, aki szerint egyebkent pedig nemis.
"A dicső középkort, amire persze pizsamás barátaink meglehetősen szelektíven emlékeznek? Hogy akkor volt a jó világ? Király kéne, meg szentkorona?" Köll a halálnak a szentkorona! Én a magam részéről annyit gondolok erről a dologról, hogy AKKORIBAN, A MAGA NEMÉBEN Magyarország talán kicsit mégis meghatározóbb ország volt, mint mostanság. Nem hiszem, hogy értelme lenne arra gondolni, hogy most is jobbágyság kell, meg hasonló hülyeségek. Csak jó lenne most is, a mai körülmények közt egy olyan szintet hozni, mint amilyet a középkorban hoztunk azon körülmények közt. Nyilván nincs értelme annak sem, hogy az akkori fegyvereket összehasonlítsuk a maiakkal, például. Legalábbis én így gondolom.

Amúgy régen én is utáltam azokat, akik azzal hirdették a magyarságukat, hogy mindig "nagymagyarországos" kitűzővel járkáltak. Tudtam én akkor is, hogy őket az zavarja, hogy velünk csesztek ki legjobban mindegyik világháború után. Aztán mikor többször is megnézegettem, hogy "aqrvaéletbeténylegmennyiterületetelvettektőlünk" utána már nem idegesített. Most már én is örülnék, ha nem csak egy kis ország lennénk itt a Kárpát-medence közepén, hanem egy olyan formásabb fajta ami meghatározó szerepet játszik Európában. Mondjuk a lengyeleknek is nagy az országa oszt mégsem érdekelnek senkit.

Viszont a Gyurcsány monnyon akkor is le, nekem nem köll a szentkorona, de tandíj és vizitdíj sem!
most meg mi a fasz bajod van, hogy itt kúrogatod az árpádsávos zászlót?
cool és kész;)
mint a piercing az orrban, vagy a "peace" jelecske a kitüzön.
de azért szépen felböfögtél megint. jó az emésztésnek.
dögkút, mi?
"TWÁ-nak ilyen "közönséges" a stílusa, mindig is ilyen volt. Ezért szeretjük (?)."

Én ugyan nem szeretem EZT a stilust, és ha a főnöke lennék kiszedetném a cikkeiből a csúnya szavakat - de ez itt egy blog, itt nincs főnöke.

Hacsak gyurcsány nem, akitől kapja a bejegyzéseiért a rengeteg pénzt, mint tudjuk :)))))))))))
"Amúgy régen én is utáltam azokat, akik azzal hirdették a magyarságukat, hogy mindig "nagymagyarországos" kitűzővel járkáltak. Tudtam én akkor is, hogy őket az zavarja, hogy velünk csesztek ki legjobban mindegyik világháború után. Aztán mikor többször is megnézegettem, hogy "aqrvaéletbeténylegmennyiterületetelvettektőlünk" utána már nem idegesített. Most már én is örülnék, ha nem csak egy kis ország lennénk itt a Kárpát-medence közepén, hanem egy olyan formásabb fajta ami meghatározó szerepet játszik Európában. Mondjuk a lengyeleknek is nagy az országa oszt mégsem érdekelnek senkit."

Uhum.
Többen hiányoltátok a 48-as zászlót. Emlékeim szerint azt meg a MIÉP reaktiválta.
amúgy mit is jelképez ez az árpádsávos dolog? miért nem elég az igazi trikolor? mitől lesz magyarabb az aki ezt lóbálja?
A középkorban olyan, hogy Magyarország, egyáltalán a nemzettudat nem létezett. Dinasztiák voltak, hűbéri rendszer és hűbérúrhoz való hűség. A nemzeti érzelmek, az ország-egység tudata csak jóval-jóval később, sokkal az Árpádházi királyok után kezdett kialakulni.

Hoppácska

TWÁ csúnya szavak nélkül olyan lenne, mint a Fábry a baszós-szarós viccek nélkül.
Baradlay,

a 15 millio testvered hany apatol van? es anyad mit szol hozza ? :))
Hoppácska 2007.03.14. 09:50:02

"Uhum."

Jaja, bizony!:D
vakegér ne butáskodj!
Sziasztok! A TWÁ szerintem azt ír amit akar, nem kell nagyobb jelentőséget tulajdonítani neki, mint amit jelent. Ugyanis ha figyelmesen elolvasodnem jelent senkit. Csak idegesíti, mert egy csoportot jelent, és ez már gyanús. Csak észre kéne venni, hogy van egy másik az "árpádsávtól" idegesek tábora. tehát ők is egyfajta pizsamások, csak másba bújva. Ilyen az ember. Kimaradni utál valamiből, amit nem ismer. Így van ezzel TWÁ is. Meg kell ezt neki bocsájtani. Egyébként meg azt ír amit akar, olyan stílusban ahogy akar, magát minősíti. Az Zászlót pedig az lengeti aki akarja, és annál jobban minél többen idegesek tőle.
"TWÁ csúnya szavak nélkül olyan lenne, mint a Fábry a baszós-szarós viccek nélkül."

jobb? :))))))
Szerintem az baj hogy ezek a suttyók nem tudnak hova menni kifejezni magukat (kéne egy-két jó kis foci csapat, aztán ott talán kiélhetnék magukat). Egyszerüen csak unatkoznak: nyaralni, szinházba, moziba járni nincs pénzük. Tanulni, fejleszteni magukat lusták (mert abba energiát kellene befekteni). Marad a tüntetés, semmi agyi képességet nem igényel, levezetik a feszkót, jó levegőn vannak, szociális kapcsolatokat is építenek maguk között, egy kis szelemi municiót is kapnak a nagyfőnöktől (amin nem kell gondolkodni, mert a főni mondja, és akkor biztos úgy is van), aztán go home.
"jobb? :))))))"

Nem lenne eredeti.
biohouse 2007.03.14. 08:18:18
bugris · bugris.blog.hu/ 2007.03.14. 08:25:49

Igen, valami ilyesmiről lehet szó. Nem a zászló minősíti a nyilast, hanem a retorika és a tettek. Ha Adolfot olvasok, zsidólistákat írok, és azon az egyetlen alapon kritizálom őket, hogy zsidók, és mindenkit kirekeszteni vágyok a magyarságból, aki ebben nem tart velem, akkor nyilas (eszmékkel rokonszenvező) vagyok. Teljesen mindegy, hogy milyen zászló alatt művelem mindezt. A tapasztalat azt mutatja, hogy ott, ahol ilyesmire sor került, mindig lobogott a többszörösen piros-fehér sávos zászló (s nem érdekes, hogy valódi árpádsáv volt-e, vagy elszámolták magukat varrás közben).


Nowo 2007.03.14. 09:05:21

Mások is csaltak már a választásokkor, ezért nem szokták újraválasztani őket. (Mert utána már mondhattak igazat is, senki nem hitte el)

Gyurcsányt azért választották meg szerintem, mert a Megyó elkezdte megtartani a választási ígéreteit, s azt hitték, a Fletó is ezzel kezd majd. Hát ráfaragtak.

De a parlamentáris demokrácia az ilyen. Késleltetéssel működik. Hidd el, 4 év múlva Fletó mondhat amit akar, akár a saját vagyonát is szétoszthatja a szegények között, senki nem fog neki hinni.

A baj csak az, hogy valszeg Viktornak sem, ha még ő lesz a fityfene. Vikinek főleg azt nem fogják elhinni, hogy képes megnyerni egy választást.
Szerintem meg még hasznos is lehet az árpádsáv. Legalább nem a hivatalosat hurcolják az idióták tüntetésekre meg fradimeccsre, aminek bizonyára a trikolor is örül meg azok, akik arra rendeltetésének megfelelően tekintenek. Ezért javaslom az árpádsávos kokárdát is, mert ha az alja átszokik arra, lehet, hogy akkor én újra kitűzöm a nemzetiszínűt márc. 15-én.
vakegér:

Miffy Nijntje uaz, egyik az angol, másik a holland neve.
Árpád, szerintem most csak az egyik oldalt emelted ki. "Balról nézve" teljesen elfogadható szempont, hogy sokaknak nyilasjelkép jut róla eszükbe, ezért nem szeretik.
"Jobbról nézve", viszont ott van a címerben, egy csomó város címerében, történelmi zászló, még az NBH-címerében is. Akkor miért ez a szemforgatás??

Ez megint egy gumicsont, amit mindkét oldal odadob a népnek, hogy legyen min rágódni. Tiszta helyzetet kéne ezzel is teremteni:
1. Tiltsák be, gyalulják le a mindenféle jelképből, nyomtassanak újakat, költsenek rá újabb milliárdokat.
2. Hagyják úgy ahogy van, de akkor ne dumáljon egy politikus sem, hogy ilyen olyan nyilasjelkép és hogy fáj ez neki.

Szóval mindkét oldalon erősen kikandikál aminek ki kell és ezt NAGYON hiányoltam a cikkedből.
"(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
(Bal felől üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek."
"Csak idegesíti, mert egy csoportot jelent, és ez már gyanús. Csak észre kéne venni, hogy van egy másik az "árpádsávtól" idegesek tábora. tehát ők is egyfajta pizsamások, csak másba bújva. Ilyen az ember. Kimaradni utál valamiből, amit nem ismer."

Bisztos. De az is lehet, hogy vannak emberek, akik nem szeretnek táborba tartozni meg zászló alá meg minden. Na ők aztán a rettenetes emberek...

"Az Zászlót ..."

Igy, nagy kezdőbetűvel? Hijjnye!!

"... pedig az lengeti aki akarja, és annál jobban minél többen idegesek tőle."

Ez a derék hozzállás. Így halad előre a világ. Pl. ha valaki a szomszédja arcába fújja a bagófüstöt akkor az annál jobban oda fogja fújni, ha látja, hogy az illetőt ez idegesíti.
Remélem ezt már tanítják az iskolákban. Meg a hittanokon is.
Válasz denevérnek , illetve kérdés: mi köze van szerinted a multiellenes jelszónak és az árpádsávos zászlónak egymáshoz?
2.Már bocsánat,de a franciaországi zavargásokért ki a felelős?Azok,akik egy szemét törvényt akartak bevezetni,aztán a zavargások hatására elálltak tőle,vagy a zavargók?

A zavargók. Bevándorló gettólakó muszlim csőcselék.
Virág b+!

Már bocs hogy ezt írom, de:

> Az első mondatotban nincs állítmány.
De van, olvasd el. Végig.

> 1. a te szubjektív véleményed
Jééé mit nem mondsz... :-OOOO Ugyanúgy mint ahogy te, meg itt mindenki más is a többé-kevésbé szubjektív nézeteit hangoztatja. Másrészt viszont az "emberek bizalmával visszaélés" bizonyított tény, a "kormányfőként szándékos hazudozás" úgyszintén, a többi bizonyított tényt nem írom le még1x.

> 2. nem minősül választási csalásnak.
Már bocs, de ki a f@szom beszélt VÁLASZTÁSI csalásról?!? Én sima csalásról beszéltem. Amibe beletartozik pl. az adócsalás is, többek között. Egyébként marha jó, mindig ez jön elő hogy "dehát törvényes volt", míg pl. a Kossuth téri tüntetéseket remekül fikázzák ugyanezek hogy úgym. "odavizelnek". Ott nem baj hogy az is törvényes volt...
Hát ez az Hoppácska, mint az oviban De szerinted ez nem így megy? Ki és mikor tud kikerülni ebből? Bocs az elírásokért. "Az Zászló" Pedig egyébként tudok magyarul.
borboja

"Ez ugye összesen a teljes jövedelem 20 %-a. Ma 36% az SZJA, 29% TB amit a munkáltató fizet, 12% TB amit a munkavállaló fizet, 3% munkaadói járulék, 1,5% munkavállalói járulék. Ezen kívül vannak helyi adók. És ha minden adót kifizettél, akkor a mardék 20%-a ÁFA. Tehát akkor most a földesúr, a püspök, a király vagy a mai állam az, aki jobban élősködik a népen?"


persze, és ingyen iskoláztathatta a gyerekét, volt szabadszombat meg vasárnap, egészségügyi ellátásban részesült, az anya 3 évig gyesen volt stb stb.

komolyodjál meg
wahren*

A Fidesz nem viselkedik okos ellenzékként. Nagyon sok MSZP-ből kiábrándult szavazatot megszerezhettek volna, ha a műcirkuszok (kivonulás, vekkeres hülyeség, népszavazósdi stb.) helyett valódi alternatívákat vázolnak fel.
Példa. Az eü. a rendszerváltozás óta ketyegő időzített bomba. Minden kormány felelős azért, mert nem mertek hozzányúlni és gyak. hagyták lábon elrohadni az egészet. A fidesz nem ért egyet a kórházbezárásokkal és a vizitdíjjal, ezt tudjuk. Akkor vázoljon fel egy alternatív megoldást, ami rendbe tenné a eü-et. És ez csak egy példa a sokból.
a nyugdíjat kifelejtettem, azt is minden hó elején postázta a földesúr
"Hát ez az Hoppácska, mint az oviban De szerinted ez nem így megy? Ki és mikor tud kikerülni ebből?"

Talán akkor ha nem mondasz ilyeneket, hogy "láttam hogy idegesíti, tehát csak azért is csináltam". Merthogy ez az ovodás szint.
Követeljük,hogy Deutch Für Tamás borotválkozzon meg, és ha ez megvolt, akkor Gyurcsány monjon le.
Emberek, segítség. De komolyan. Tényleg ennyi gyengeelméjű van ebben az országban? Lehetséges ez egyáltalán genetikailag? Vagy ez valami ősmagyar túltenyésztés századokon átnyúló mellékhatása?

Persze kedveskéim, jogotokban áll megmagyarázni, hogy miért áll jogotokban, és azt is, hogy ezzel csak alulfejlett nemzettudatomat mentitek meg a szembeköpéstől. Mert én, meg a többi ebben az országban az ébedet se tudnánk megrágni a szellemi és történelmi útmutatásotok nélkül, drága feleim, iszom szavatok. Bátran, bátran, addig nem lehet befejezett a küldetésetek, amíg egy júdeobolsevik tőkésbankárvérszívó is élve maradt.

Bátran álljátok el az utamat, amikor dolgozni mennék. Mostmár tudom, értem, hogy ez nekem jó, viszek nektek süteményt is, és a dugóban elvesztegetett időt és pénzt immár a haza oltárán hozott áldozatként fogom fel. Csak bíztatást várjatok tőlem, amikor felgyújtjátok a pénzemből épült középületeke, már beláttam, hogy ez az én érdekemet szolgálja, sőt, már azt is tisztábban látom, hogy így tudjuk igazán hatékonyan csökkenteni az adókat.

Már csak egy picike problémám maradt. A nagyanyám, akinek a férjét a zászlótok alatt lőtték a dunába, egy istennek se akarja megérteni, hogy ez neki is jó. De immár tiszta a hitem, és tudom, hogy ti segíteni fogtok, és együtt el tudjuk majd magyarázni még annak a buta öregasszonynak is. Előre igaz magyarok!
Egyébként meg jelképek között élünk. Beleköthetünk a tisza cipőbe,a hosszú hajba, a rövid hajba, bő nadrágba, szűk nadrágba, egy nyakláncba, szakállba stb. Ha valami nincs betiltva, az lengeti, ott hordja, ahol akarja, és akkor, amikor akarja.
Ne viccelj már, Őrnagy, övé az elmúlt évek legviccesebb politikusarca. Remélem, hamarosan viszontlátjuk valamilyen gyermekműsorban :)
bazalt

"De van, olvasd el. Végig."

Csakugyan. Elnézést.

"Már bocs, de ki a f@szom beszélt VÁLASZTÁSI csalásról?!?"

Nowo meg én erről vitáztunk, mielőtt megszólítottál. Olvass vissza.

Ez nem csalás. Még csak nem is
adócsalás (ami nema csalás alá tartozik, de ez most mindegy). Olyan fogalmakkal dobálózol, amiket nem ismersz. Üss fel egy btk-t és fusd át.

Nem volt JOGSÉRTŐ a választás és annak eredménye sem. Viszont nem volt ETIKUS sem, amit GyF-ék csináltak a kampányban. De ezt sem ők találták ki és mégcsak nem is ők gyakorolták először a rendszerváltozás óta.

Csak ők buktak le vele először nyíltan. Ennyi történt. Ettől még a kormány legitim és ez volt az egész beszélgetés kindulópontja.
"Ha valami nincs betiltva, az lengeti, ott hordja, ahol akarja, és akkor, amikor akarja."

Nem is mondta senki, hogy be kéne tiltani az árpádsávos zászlót :)
Válasz Hoppácskának. Szerinted miért fogy jobban az árpádsávos zászló? Eddig egy kis csoportnak a jelképe volt, méghozzá legálisan, aztán lett belőle egy nagy hiszti, most meg már az is árpádsávos zászlót vesz akinek eddig elég volt a nemzeti színű. Erre gondoltam.
Az árpád sávnak az a lényege, hogy benne van a címerben, tehát zászlóként is lehet lobogtatni. Ennyiből megkérdezhetnénk, hogy a címerben mi értelme az árpádsávnak.

A kettős keresztre pedig két magyarázat van. A viccesebbik az, hogy ugye a magyarok mindig is egy istenhitű igaz keresztények voltak, és mindenhova azt irogatták rovásírással, hogy egyazisten - de ez így túl hosszú volt, sokat kellett vésni biztos, és akkor maradt a gy betű, ami meg majdnem kettős kereszt, csak ferdébb kicsit.
Aki kevésbé büszke magyar, az úgy gondolja, hogy a kettős keresztet I. István találta ki, hogy az ország jelképe legyen, hogy ezzel gesztust tegyen Bizáncnak.
"Szerinted miért fogy jobban az árpádsávos zászló?"

Fentebb leírtam, hogy fletó egy zászlókészítő cégben csendestárs...

:))
Álmomban árpádsávba csavart Gój motoros voltam,a székely himnuszt ordítottam és egy gumi tehénből kiszabaduló raptorral játszottam!A pszihológusom azt mondta,ilyen súlyos tünetekre egyettlen gyógymód van:4-napig tartó mértéktelen sörvedelés Prágában.Terápia indul!
Hát én pl. azt hívom cigánynak, aki lop. A többit meg EMBER-nek hívom.
Amúgy ez az Árpád-sávos dolog baromi egyszerű: végy egy nagy nemzeti automata mosógépet, rakj bele egy fehér zászlóanyagot, némi mosóport, öblítőt, tedd bele a kereszténységet, sámánizmust, Szent István királyt, Koppányt, Árpádot, Emesét, meg Csaba királyfit, és álíts be rajta előmosást, meg 90 fokos programot. Jól centrifugáld ki, és kész is az ezüst-vörös lobogó.
Oli bácsi decemberben mondta meg a frankót az Árpád-sávról az UFiBlogon:

ufi.blog.hu/2006/12/14/hol_vannak_az_oroszlanok

Ezt írja összefoglalóan:

Az Árpád-ház, kihalásából kifolyólag alig száz évig használta a sávozott zászlót (lényegesen kevesebb ideig mint a vereset).

Későbbi használatának politikai okai voltak: vegyesházi királyaink szerettek utalgatni arra, hogy ők az Árpádok leszármazottai.

Szálasi Ferenc mozgalma nemcsak használta (kis módosítással) az Árpád-sávot, hanem állami lobogóvá is akarta tenni.

Ne legyünk naívak: akik Árpád-sávossal mászkálnak, cseszni akarják a liberálisok csőrét, ami önmagában üdvözlendő, de a jelkép talán nem jól megválasztott. (Miért nem hollós, sárkányos vagy labancosztó koronás sasos esetleg egyéb címerekre izgulnak?) Mások pedig komolyan hiszik, hogy ezzel a dicső magyar múltra utalnak (tévesen, de erről mindjárt), illetve egy töredék rész valóban hungi-bungi.
zsg? 2007.03.14. 10:11:38

Látod, zsg?, ide vezet ez a kurva sumákolás. Nem tiltjuk ugyan, meg benne is van a címerben, de azért felemlegetjük, hogy van egy sötét oldala is. Ez a mentalitása a politikának, mert mindenkinek jobb, ha a zavarosban keverheti a szart. Ettől remél szavazatokat, ezért bolondítják meg a népet. A sok hülye, meg ugrik és beáll egy oldal alá, mert voltak sérelmei, vagy vannak, vagy úgy véli, hogy vannak és törleszteni akar. Ebből a szempontból most TWÁ sem kivétel.
Nincs egyértelmű helyzet, csak maszatolás. Hányok tőle.
Zsg?: és ha az én nagyapám a recsken lehelte ki a lelkét mert az a gettóból kiszabadult zsidó péppé verte vallatás címszó alatt? Nem lehetne már hagyni ezeket a régi sztorikat?
Szerintem holnap mindenki tok nyugi lesz,kitor a marciusi love parade,pizsamasak,szegfuingesek egyutt fognak sorozgetni a Pilvax kavezoban...
Jo,jo,nehanyan csutortokot mondanak,de az csak 1elenyeszo kisebbseg lesz.:)
Kar,hogy nekem melozni kell holnap is,raadasul arrebb vagyok.
Hej, de leszarom én ezt az egész zászlós csapatot, meg a cheguevarásat is.
De ha mondjuk bármelyikük elintézné, hogy a fizetésem kétharmada ne adó meg járulék legyen, biztos beállnék közéjük.
Csak hát őket (minden oldal kretén csahosait) éppenséggel pont az mozgatja, hogy miként kerülhetnének a tőlem elvett pénz közelébe.
zsg?nek.De könyörgök pufajkások ülnek a kormányban!!! Az nem baj??? Fejétől bűzlik a hal. Hidd el, az egyik után elmúlik a másik is, csak fent kéne kezdeni a változtatást. Egy csíkos fehér piros zászló már nem ugyanaz. Sok embernek megvannak a sérelmei, szenvedései ebben az országban. Egy igazi rendszerváltás kellene.
valszeg ha fletót a lila tanga használatát basztatja a timesban, akkor megnövekedett volna a lila tanga eladások száma. merhogy ferike vmire aszongya fekete, az sokak számára csakazértis fehér. és nem kell hozzá pizsamát viselni. namost én apai nagyszüleimre emlékezve finoman fogalmazva sem állhatom a vörös-ezüst sávokban jelentkező őrületet, azért lássuk már be, miről szól itt a történet. mér veri nyálát a kormánypárti sajtó? régi lemez, járasd le az ellenfelet, ha már a sajátjaidról nem tudsz jót mondani.
Nem tudja valaki, hogy hol lehet árpádsávos kokárdát venni?

Ez lenne ám az igazi képzavar! :-)))
fekete mamba 2007.03.14. 10:24:55

"De ha mondjuk bármelyikük elintézné, hogy a fizetésem kétharmada ne adó meg járulék legyen,"

Na pont ezért szaroznak a zászlókkal, mert addig se ezzel foglalkozik a jónép. De annyira hülyék vagyunk, hogy ugrunk első szóra nyilasozni, meg lobogtatni.
Ez a piros ezüst csíkos zászlo tuladonképpen az USA zászlaja a csillagok nélkül :)))))))
Csak úgy kérdezem, ki volt karhatalmista (azaz pufajkás) a jelenlegi kormányban? (Horn Gyula nem kormánytag!)

Illetve, a 98-02-es kormányban hány volt MSZMP funkcionárius ült?
trézsi!
ki volt pufajkás a mai kormányból?!
"zsg?nek.De könyörgök pufajkások ülnek a kormányban!!!"
Mér, nem fűtenek kormányüléseken? Milyen pufajkások?
gregor samsa, prágától már csak a neved miatt is óvakodj. még lapátra tesznek:D
Ez az Beren. Ha már van egy sötét oldala is az árpádsávos zászlónak ami embereket sért, miért nem tiltják be?? Mert tudják elindul a lavina.Hogy ki mit és hol tiltana még be. És az nagyon sok ember állásába kerülne!!!
Követeljük,hogy Deutch Für Tamás borotválkozzon meg, és ha ez megvolt, akkor Gyurcsány monjon le.
őrnagy őrnagy, azért a sorrend sem mindegy:)
Bruce, azért amit beírtál. Az piros-ezüst motívum végigkísérte a középkori éveket. Államalapítástól Árpádokon Anjoukon Hunyadiakon keresztül. Ha már egyszer valaki olyan pártot alakít amelyik a jelenkori politikát a középkori erős és független Magyarország ideájához méri, abból vezeti le (szerintem nek kéne de szíve joga) az árpádsáv a nyilvánvaló első és fő jelkép. Otthon megvan neki az egész kollekció, valószínűleg.

Nem vitás, nyilasok is félrehasználták. Ez még nem ok arra, máskor és máshol se, hogy betiltsák (szovjet hősi emlékmű).
trézsi. Csak sejtem, hogy kinek a nevében beszélsz, de az a gyanúm, hogy Te nem rendszert, hanem kormányt akarsz váltani, csak a kettöt kevered.
Virág et. 2007.03.14. 10:07:27

Az a vicc, hogy még csak nem is kellene neki úgy viselkedni. Elég lenne számon tartani, s rendszeresen közzé tenni a jelenlegi kormánykoalició választási ígéretei és a megvalósított intézkedések közötti ellentmondásokat, majd a következő (akár már EU-s) választáson megkérdezni az MSZP-s szavazókat, hogy mi is volt azzal a sánta kutyával...

Persze nem igazán hiteles, ha ezt olyan ember kérdezi, aki annak idején min. a dupláját ígérte.

Ez minden lenne, csak nem konstruktív magatartás, de azért mondjuk ki, hogy a Gyurcsány is Kuncze hazudott április előtt, ami főleg azokat sértheti IQ alapon, akik, akár az Indexet követve, összevetették a választási programokat.
Ha a következő választásnál valaki azt találja mondani, hogy a jelenlegi kormánykoalició programját elolvasni sem érdemes, mert pl. maguk a készítői sem fogják még elolvasni sem, nemhogy erőfeszítéseket tegyenek a megtartására, szerintem nem lehet majd azt állítani, hogy nincs oka a szkepticizmusra.

Az egyetlen kérdés tényleg csak az, hogy az ellenzék (ami úgy néz ki, csak a Fidesz lehet) mennyivel lesz hitelesebb.

(Pl. mind a mai napig nem értem, hogy miért civilek éltek panasszal/pereltek a kordon miatt, miért nem a Fidesz, ha egyszer annyira zavarta? Ja, az nem lett volna akkora hírértékű? Szal, nem a törvényesség a lényeg, hanem hogy benne legyenek a TV-ben? A jó édes.ukat! Nekem nem az a fontos, hogy ki kezdte a törvénytelenséget, hanem hogy először is szűnjön meg. Akkor érzem magam biztonságban, mint állampolgár. S ha egy ellenzék erre a törvényes kereteket kihasználó kontrollfunkciójára képtelen, akkor mire jó? OV szerint, úgy néz ki, a kormányzás a parlamentáris politikushoz illő egyetlen feladat, pedig kurvanagyot téved: ha valaki ellenzékként töketlen, és a sóra utazik, akkor miért lenne jobb kormányon?)

Lehet, tovább növekszik a nemszavazók tábora ... (szerintem aki nem tud jóérzéssel választani a kínálatból, annak kötelessége, hogy ne menjen szavazni, akármit is tart erről Sólyom).
Az űberprimitív, semmit észre nem vevő faszok számára egy lehetőség:
www.nbh.hu/index.htm
Tessenek felhívni a Nemzetbiztonsági Hivatalt, azt megkérdezni, mi a büdös lófaszér' van turulmadár meg csíkospizsama a címerükben. Meg hogy mi a faszt jelent már ez a köcsögség, hogy a haza minden előtt. Melyik haza, még azt sem mondják, én meg itt tipródom, hogy talán a magyar nyelvű weboldal is megtévesztés, nem is ennek az országnak a NBH-jáé az oldal.

Ed
Bocs hirtelen elfelejtettem,hogy Horn Gyula nem kormánytag, hát így mindjárt más. Tiszta minden!!!!?!!
Pascal!
a habsburg-éveket is végigkísérte..
"Bocs hirtelen elfelejtettem,hogy Horn Gyula nem kormánytag, hát így mindjárt más. Tiszta minden!!!!?!!"

Hű, de gyenge próbálkozás volt... :))))
wahren*

Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni az általad leírtakhoz, csak azt, hogy teljesen egyetértek vele.

Annyival kiegészíteném: nekem igenis lenne igényem egy KONSTRUKTÍV ellenzékre. Ez az én szótáramban azt jelenti, hogy azon túl, hogy rámutat a hibákra, javasol alternatív megoldásokat is. Életképes megoldásokat, nem további kiadásokat (14. havi nyugdíj, Széchenyi terv) vagy további bevételcsökkentéseket (járulékcsökkentés).
Még akkor is igényelnék ilyet, ha nem szavaznék rá. Mert ez az ellenzék feladata. Hogy mutasson egy másik utat, a kormányzati megoldások mellett.
Nem, Tom rendszert. RENDSZERT És azokkal az emberekkel, akikkkel ezt meg lehet tenni. Na azért nem sajnálnám a kormányt sem!!! De nem keverem a rendzert a kormánnyal és a szezont sem a fazonnal.
TWÁ: Klassz a béka!
Azt jelképezi, hogy valamennyi kommentező a segge alatt van, veled együtt?
"Tessenek felhívni a Nemzetbiztonsági Hivatalt, azt megkérdezni, mi a büdös ... van turulmadár meg csíkospizsama a címerükben."

Hát látjátok, hogy a fletó ellen tüntetők/kocsikat felgyújtók ennyire egy húron pendülnek a nemzetbizonytalansági hivatallal. :)))

Csak néha a betűket egymással......
De mostmár te is beléptél, kukacka. Üdv.
virág et., május után a fidesznél félfordulat várható. a párt árnyékkormány felállításával igyekszik növelni a kormányzóképességébe vetett bizalmat. a kormány legitimitását megkérdejelező taktika ui. egyre inkább zsákutcának bizonyul, bár még vannak tartalékai. lásd újratöltött népszavazás.
währenßhöhleigkeitigchen 2007.03.14. 10:34:52
Vagy lassan értelme lenne a protest szavazatnak, mint ahogy erről már folyt itt vita.
De felejtsük el hogy a jelenlegi államberendezkedés és működés mellett ez a helyzet az eredmény. Bele értem a választási a hatalmi és az állami ellenőrzési ágakat. Nem vagyunk elégedettek azzal ahogy az állam műkösik? Lehet hogy a rendszerben is van hiba. 1990 és rendszerváltás politikai garnitúrájának sikerült egy olyan berendezkedést törvényesítenie amiből törvényes eszközökkel igen nehéz őket jobb belátásra bírni. Ez ismét a konformisták aranykora lehet.
Különben akik a szabadság, a demokrácia megsértése ellen tüntetnek, miért nem uniós zászlóval teszik? Talán az EU is jobban érezné a szitut, amikor a zsaruk agyba-főbe simogatnak valakit csak azért, mert a kék-sárgát lengette. :))))
És igen: Gyurcsányon és sporttársain az európai értékrendet kellene számon kérni, nem az ősmagyarságot!
Az eu-s vagy akár amcsi zászlót lobogtatókra, és az ő lemondását követelőkre mégse mondhatná, hogy antiszemita radikális anarchisták vagy mi.
Na Sziasztok további szép napot mindenkinek. Én viszont kilépek.
Baradlay:
"...mert az a gettóból kiszabadult zsidó péppé verte vallatás címszó alatt..." Köszönöm, ezután erre is gondolni fogok. Rohadt gettóból szabadult zsidók.

trézsi:
"...De könyörgök pufajkások ülnek a kormányban!!! " Drága szivecském, ha melletted valaki ilyeneket üvöltözik, először mindig gondold át, mielőtt te is tovább üvöltöd. Pl. Konkrétan ki is? De mielőtt ezt az éppen aktuális kormány védelmének tekinted, javaslom, hogy ezt a szokást tedd magadévá egy életre. Ne szégyeld, ha a válaszban elbizonytalanodsz, nagy gondolkozók lettek még nagyobbá azáltal, hogy megkérdőjelezték a bizonyosnak látszót. Mellesleg az éppen aktuális pufajkások eltávolítására van egy biztos módszer, és az nem a tévéostrom, amiatt csak bezárnak néhány hülyegyereket. A tuti módszert választásnak hívják.
nem kukacka, ez az a béka, amit nem kérdezne meg a kóka, mielőtt lecspolja a mocsarat. tóta fogalamazásában a hülyemagyar. azaz te meg én, meg mi.:)
szerintem is ertelmetlen az arpadsavos zaszlo- a kuruc harci lobogo sokkal inkabb ertelmezhetö lenne- es igen sok embert sert, csak a szokasos baj hogy pl. budapest sziveben ott all a szovjet emlekmü ami szinten sok embert sert, es igy tovabb persze magasrol szarunk a masikra es elmagyarazzuk hogy szerintünk a mi zaszlonk az jo, az ellenoldal meg elmagyarazza hogy szar, mi több naci vagy komcsi
Virág et.: "A középkorban olyan, hogy Magyarország [...] nem létezett."

Hát akkor valamelyikünket nagyon átverték az iskolában, mert nekem rémlik, hogy a középkort ábrázoló térképeken egy pirosas pacára azt szokták írni, hogy Magyarország. Meg valami Szent István már 1000 éve létrehozott egy államot, amit jobb híján Magyarországnak hívunk.

Más kérdés, hogy a modern nemzetfogalom akkor még nyilván nem létezett, de feltételezem, hogy a magyar szó (akárcsak a kun, besenyő, tatár stb.) létezett és meghatározott emberek csoportját, közösségét jelentette.
cziffra

Érdeklődéssel várom, mit tud kihozni a fidesz. Nem árnyékkormány kell, hanem konkrét javaslatok, de ezen nem veszünk össze. Majd meglátjuk. Jó lenne végre érdemi javsaltokon vitázni a zászlók meg egyéb hülyeség helyett.

vorobjanyinov

Magyarország, mint egységes nemzet, nem létezett. Magyar Királyság volt, de a klasszikus "nemzetállam" kategória a feudális államokra nem értelmezhető. A hazafiasság sem, hiszen a hűség az egyént a hűbérurához fűzte, nem a "nemzethez", ami ilyen formában nem is létezett az Árpádházi királyok alatt. Közösség volt, de nemzettudat nem. És nem az elnevezés, hanem a mögöttes tartalom a lényeg.

Én nem vagyok történész, de nekünk anno ezt tanították az egyetem alkotmánytörténetből.
Kukacka, egy tényleg nem is rossz ötlet: ha az uniós zászlóval kurcsány ellen tüntetőket verné szét a rendőrség, annak tényleg nagyobb visszhangja lenne külföldön.

zsg?
A tuti módszerű szabad választás az azt jelenti, hogy úgy válsztassz, hogy előtte az igazat mondják neked. Ha másfél-két évig reggel, éjjel meg este csak hazudoznak, akkor az nem válsztás. A probléma az, hogy pufajkások - ez alatt a régi bolsevista médigeciket kell érteni és nem csak a Horn Gyula féle tömeggyilkosokat - markában van a magyar média 95%-a. Akiknek esze ágában sincs szólni, hogy itt négy éve lopnak csalnak hazudnak. Ezért a választás egyáltalán nem tuti módszer.
cziffra plachta zasztava 2007.03.14. 10:51:46

Aha, ez is jó. :-)))
Itt vagy borboja? valahogy eltűntél, amióta válaszoltak egy csomóan a középkort dicsőítő beírásodra :)
Zsg?: Nem minősítettem a gettóbol kiszabadult zsidót. Tele vagy előítéletekkel és múlt századi kivénhedt reakciókkal. 2007-et írunk ember!
A "minek a szimbóluma az árpádsáv" kérdés nem intézhető el ilyen egyszerűen. Egy közösség a szimbólumokhoz nem jogi kategóriák mentén viszonyul, tehát semmit sem jelent az, hogy mi hivatalos jelkép és mi nem. Párhuzamosan sok különböző szimbólum lehet forgalomban.

Mit jelképez tehát? Azt gondolom, ez is egy a magyarsághoz tartozó vagy odatartozónak vélt (ld. szkíta szarvas, stb.) szimbólumok közül. Valamilyen szinten mindig jelen volt, többek között része a hivatalos állami címernek is. A kormány is rendszeresen felvonul vele. (Aki nézte november 4-én az ünnepségsorozat zárásának közvetítését a Hősök Teréről láthatta, hogy a dísszázad az összes történelmi zászlót rúdon lógatva hozta, kivéve egyet amit gondosan varkocsba fogtak, hátva a kevésbé tájékozott külföldi tudósítók és a tévénézők szellemileg elmaradott része nem teszi fel a kérdést: Miért ünnepel a kormány "fasiszta" zászlóval?)

Ellenérv, hogy a nyilasok is használták. Először is: az Árpád-sáv a nyilas embléma háttere volt, kb. úgy mint a náci karszalagon az egyszínű piros rongy. (De ez a kevésbé fontos érv.) Fontosabb, hogy a sávoknak mégiscsak van egyfajta nyomonkövethető történelmi hagyománya. És itt *teljesen* mindegy, hogy kinek a nagyság, kinek a jobbágyság, vagy az Árpád-ház vagy bármi más jut eszébe róla. Itt TWÁ hibát követ el, amikor pontosan akarja tudni. Az érzelmi objektumokhoz való viszonyunkat nagyon gyakran nem lehet racionálisan megfogalmazni. Belső "érzelmi háztartásunk" túlnyomó részét diffúz, nehezen megfogható objektumok adják. Lehet persze szavakat keresni arra, miért szeretünk egy nőt vagy egy tájat, de ezek általában utólagos belemagyarázások. A német szimbólumrendszerből könnyű volt eltávolítani a horogkeresztet, mert annak ott semmilyen előzménye nem volt. (Indiában a teplomok falán temérdek horogkereszt ábrázolás látható, de ezt ott nem is tekinti senki náci jelképnek.) Magyarországon ez az út nem járható. Az Árpád sáv része a közösség szimbólumkészletének, és bizony teljesen egyetértek Junggal, hogy a szimbólumok érzelmi objektumok leképeződései. (Terminus technicus: "Érzelmi objektumokra mutató pointerek." :) ) Egy közösség szimbólumrendszerének erőszakos megcsonkítása valahol mindig a kollektív psziché belső feszültségeit növeli és ellenállást szül. Ezért azt gondolom, tetszik, nem tetszik, mi magyarok továbbra is együtt fogunk élni az Árpád-sávokkal.

Mit jelképez itt és most a tüntetéseken? Azt gondolom, egyszerűen annyit, hogy "Gyurcsány kapja be!". Valamikor a rendszerváltás után még valóban csak szélsőséges csoportok használták, de sikerült körülötte akkora hisztit csapni, hogy nagyon sokan ráéreztek, ez az amivel a jelenleg regnáló kormányt hatékonyan lehet bosszantani. Akik ma lengetik, azoknak szvsz csak egy nagyon kis hányada szélsőséges, a többiek annyit akarnak vele kifejezni, hogy tele van a tökük a kormánnyal.
borboja!
a politikus csal,lop,hazudik és festi magát..ettől még csinálhatja a dolgát akár jól is.(talleyrand pl.)
ja..és a választó meg gondolkodjon-te mindent elhiszel,amivel a médiában találkozol?!
"A probléma az, hogy pufajkások - ez alatt a régi bolsevista médigeciket kell érteni és nem csak a Horn Gyula féle tömeggyilkosokat - markában van a magyar média 95%-a."

Mindig szerette ezt a baloldali médiauralom dumát. Gondolom, ha a kovi p.rnócsatornáját meg a Minimaxot is idesoroljuk, akkor biztos így is lesz. Meg a Fülest is. Az ám a komcsi lap.
A "minek a szimbóluma az árpádsáv" kérdés nem intézhető el ilyen egyszerűen. Egy közösség a szimbólumokhoz nem jogi kategóriák mentén viszonyul, tehát semmit sem jelent az, hogy mi hivatalos jelkép és mi nem. Párhuzamosan sok különböző szimbólum lehet forgalomban.

Mit jelképez tehát? Azt gondolom, ez is egy a magyarsághoz tartozó vagy odatartozónak vélt (ld. szkíta szarvas, stb.) szimbólumok közül. Valamilyen szinten mindig jelen volt, többek között része a hivatalos állami címernek is. A kormány is rendszeresen felvonul vele. (Aki nézte november 4-én az ünnepségsorozat zárásának közvetítését a Hősök Teréről láthatta, hogy a dísszázad az összes történelmi zászlót rúdon lógatva hozta, kivéve egyet amit gondosan varkocsba fogtak, hátva a kevésbé tájékozott külföldi tudósítók és a tévénézők szellemileg elmaradott része nem teszi fel a kérdést: Miért ünnepel a kormány "fasiszta" zászlóval?)

Ellenérv, hogy a nyilasok is használták. Először is: az Árpád-sáv a nyilas embléma háttere volt, kb. úgy mint a náci karszalagon az egyszínű piros rongy. (De ez a kevésbé fontos érv.) Fontosabb, hogy a sávoknak mégiscsak van egyfajta nyomonkövethető történelmi hagyománya. És itt *teljesen* mindegy, hogy kinek a nagyság, kinek a jobbágyság, vagy az Árpád-ház vagy bármi más jut eszébe róla. Itt TWÁ hibát követ el, amikor pontosan akarja tudni. Az érzelmi objektumokhoz való viszonyunkat nagyon gyakran nem lehet racionálisan megfogalmazni. Belső "érzelmi háztartásunk" túlnyomó részét diffúz, nehezen megfogható objektumok adják. Lehet persze szavakat keresni arra, miért szeretünk egy nőt vagy egy tájat, de ezek általában utólagos belemagyarázások. A német szimbólumrendszerből könnyű volt eltávolítani a horogkeresztet, mert annak ott semmilyen előzménye nem volt. (Indiában a teplomok falán temérdek horogkereszt ábrázolás látható, de ezt ott nem is tekinti senki náci jelképnek.) Magyarországon ez az út nem járható. Az Árpád sáv része a közösség szimbólumkészletének, és bizony teljesen egyetértek Junggal, hogy a szimbólumok érzelmi objektumok leképeződései. (Terminus technicus: "Érzelmi objektumokra mutató pointerek." :) ) Egy közösség szimbólumrendszerének erőszakos megcsonkítása valahol mindig a kollektív psziché belső feszültségeit növeli és ellenállást szül. Ezért azt gondolom, tetszik, nem tetszik, mi magyarok továbbra is együtt fogunk élni az Árpád-sávokkal.

Mit jelképez itt és most a tüntetéseken? Azt gondolom, egyszerűen annyit, hogy "Gyurcsány kapja be!". Valamikor a rendszerváltás után még valóban csak szélsőséges csoportok használták, de sikerült körülötte akkora hisztit csapni, hogy nagyon sokan ráéreztek, ez az amivel a jelenleg regnáló kormányt hatékonyan lehet bosszantani. Akik ma lengetik, azoknak szvsz csak egy nagyon kis hányada szélsőséges, a többiek annyit akarnak vele kifejezni, hogy tele van a tökük a kormánnyal.
Jol van Arpi!

Tegnap ejjel meg akartam mondani, hogy ha tudsz ujat mondani a zarpadsavosrol, akkor oda Neked a Pulitzert.

Tudtal. Elektromos korona :D:D:D

PS. Miffyt megmagyaraztad, de a beka mit csinal? Maci szabin van?
"Valamikor a rendszerváltás után még valóban csak szélsőséges csoportok használták, de sikerült körülötte akkora hisztit csapni"

Hát szóval ez az oka! A hiszti!
Ezt jó tudni.
borboja 2007.03.14. 11:27:29

Kurcsány? Ez nagyon jó. :-))))))
Ertem en, hogy ez nem csak a pizsamarol szol, de most csak arra: igen a piros-feher-zold Magyarorszag jelkepe... meg Puskas Ocsi meg a puli meg a paprika meg az Arpad-savos zaszlo. Attol szep az elet, hogy nem mondod meg nekem (en meg Neked), hogy ki szamara mi minek a jelkepe. Ez az emberekkel teli vilag bonyolultabb, mint a bankrendszer, ahol csak a sajat szamlaszamod hasznalhatod, amit beiratkozaskor kiutaltak, s nem is vagy semmi egyeb, mint az a szam. De szerintem epp attol szep, hogy nem olyan.
"a politikus csal,lop,hazudik és festi magát.."

Említhetted volna Busht vagy Blairt is, akik háborúba sodorták az országukat a meghamisított tömegpusztító fegyveres jelentésekkel.

Mintha egyik se mondott volna le azóta. Pedig ez azért a Veres féle trükköknél egy picit durvább.
" Baradlay 2007.03.14. 11:31:21
Tele vagy előítéletekkel és múlt századi kivénhedt reakciókkal. 2007-et írunk ember!"

Ezt most ugye azoknak mondod, akik mindenféle régi történelmi zászlókat lengetnek, igaz? :)
Konstruktív ellenzékünk van. Az egyik munkamódszere: "Nem!" És ha már minden kötél szakad:"Akkor sem!"
cziffra plachta zasztava 2007.03.14. 10:49:17

"igyekszik növelni a kormányzóképességébe vetett bizalmat"

Ja. De az én problémám az, hogy ellenzékiségre képtelennek látom őket. Végül is, kormányon már voltak, úgy ahogy meg is oldották... (úgy-ahogy persze a szocik is...)
A bajom az, hogy ha ellenzékben a sót a törvényesség (kivivása) elé teszik, akkor kormányon is ez várható tőlük. Ebből a szempontból tök mindegy, hogy a Veres a hozzáértőbb-e, vagy a Varga. Az egyik azzal manipulál, hogy eldugja a törvénytelenséget (megtiltja a beosztottjainak a rovancsot), a másik meg azzal, hogy mindenféle látványelemekkel eltereli a figyelmet a törvénytelenségekről. Egyik így bűvész, a másik úgy. És én, mint választó, ezek közül válasszak...!
bádogos,11:32:00
teljesen igazad van.

Csakhogy,mi lenne abből a kiút?
Marad ez a feszültségekkel teli hangulat még 3 évig?
Marhajó!:(
tistedur, tallyrand -dal egy baj volt. túlélte saját magát is, nemcsak a forradalmat. lefalcolni is tudni kell időben. persze amíg ezek a gazemberek hatalmon vannak, ez a gondolat megmarad a fiókban. még félreértik)
Hoppácska te is tudod hogy nem. A történelmi zászlók időtlenek, a politikai hisztéria meg idejétmúlt.
cziffra?
mi az hogy talleyrand túlélte saját magát?!
A Deutch és Mestreházi féle arcszőrzet-szerkezeteket be kell tiltani. Utánna lehet Gyurcsányról, vagy zászlókról beszélni
Bocs, az előző hozzászólást valahogy kétszer sikerült beküldenem. Egy jótét moderátor az egyiket kitörölhetné.
GregorSamsa! Ott a pont! :-) Ja, és hajrá Diósgyőr!!! Meg a keresztcsíkos mez! Amúgy az elmúlt 2 hétben hallotta valaki Petőfi nevét kimondani...?! Csak úgy mellékesen...
Nagyon jo!

gyógyszert a pizsamásoknak...
általában a terápia híve vagyok de kétségkívül vannak szélsőséges esetek amikor csak a gyógyszeres kezelés segíthet...

igazából nem is a rendőrségnek kellene ráfeszülnie a dologra, utána meg a bíróságnak bohóckodnia az egésszel...

a pizsamalengetőket egyszerűen pszicihiátriailag ön és közveszélyesnek kellene ítélni és gyógyszeres pszichiátriai kezelésre utalni...mikor meg lenyugodtak és legalább pillanatokra képesek visszatérni a valóságba jöhetne a terápia is...

h mit akarnak üzenni a zászlójukkal?

azt h aki nem velünk van az ellenünk van és aki ellenünk van az féljen mert ha nem kussol és takarodik a f@szba az utunkból akkor jól megb@sszuk...

hát kb ezt...így eccerűen
Nagyon jo!

gyógyszert a pizsamásoknak...
általában a terápia híve vagyok de kétségkívül vannak szélsőséges esetek amikor csak a gyógyszeres kezelés segíthet...

igazából nem is a rendőrségnek kellene ráfeszülnie a dologra, utána meg a bíróságnak bohóckodnia az egésszel...

a pizsamalengetőket egyszerűen pszicihiátriailag ön és közveszélyesnek kellene ítélni és gyógyszeres pszichiátriai kezelésre utalni...mikor meg lenyugodtak és legalább pillanatokra képesek visszatérni a valóságba jöhetne a terápia is...

h mit akarnak üzenni a zászlójukkal?

azt h aki nem velünk van az ellenünk van és aki ellenünk van az féljen mert ha nem kussol és takarodik a f@szba az utunkból akkor jól megb@sszuk...

hát kb ezt...így eccerűen
"Hoppácska te is tudod hogy nem. A történelmi zászlók időtlenek, a politikai hisztéria meg idejétmúlt."

Ah. Ez Newton melyik törvénye?

Fentebb többen (jobbosok) is leszögezték, hogy az árpádsávos zászló használatának egyszerűen aktuálpolitikai okai vannak. Az aktuálpolitikai nem a hisztériához tartozik?

Nem beszélve arról, hogy miért csak az a hisztéria amit a másik oldal csinál?? Ha a saját oldal lovagol ugyanazon sokáig az ugye kitartás meg elvhűség - ha a másik oldal, az szimplán hiszti. Eccerű ez.
tistedur, azt a kor, amikor még hiteles volt.
őrnagy, a deutsch azér nem szőrtelenít, mer megígérte a viktornak, hogy addig nem amíg. szal ezér kéne mindent megtenni, hogy a gyurcsány..., hát szal érted:)
tistedur
Én nem hittem el, amit hazudoztak. Csak az a kétmillió szerencsétlen, akik rájuk szavaztak.
A hülye szavazókat ki kellene szűrni. Pl. szavazáskor nemcsak X-elni kellene, hanem ki kellene tölteni egy intelligencia tesztet is. Aki elér egy bizonyos szintet, annak a szavazata számít, a többié meg nem.
Hoppácska: Alkalmatlan emberek távozását követelni kitartóan nem politikai hisztéria. Csak az alkalmatlan emberek állítják be annak, elkendőzendő alkalmatlanságukat.
cziffra!
ne haragudj,de még mindig nem értem..
talleyrand az a politikus volt,aki mindig elérte,hogy francio.jól jöjjön ki az eseményekből.
"Csak az a kétmillió szerencsétlen, akik rájuk szavaztak."

Gondolom mindenkivel beszéltél személyesen. :) Engem ezek szerint kihagytál, mert én nem az adogatósdi és a vállalhatatlan ígéreteik miatt szavaztam rájuk.
"Alkalmatlan emberek távozását követelni kitartóan nem politikai hisztéria. Csak az alkalmatlan emberek állítják be annak, elkendőzendő alkalmatlanságukat."

Aki tehát ma Magyarországról másról kezd beszélni mint fletó távozásáról az... az mi is? Hazaáruló... talán az is. De az tuti, hogy hisztizik.
borboja!
akik rájuk szavaztak,a másik oldal szavazóit tartja megtévesztett szerencsétlennek...kis magyar abszurdisztán
"Pl. szavazáskor nemcsak X-elni kellene, hanem ki kellene tölteni egy intelligencia tesztet is. Aki elér egy bizonyos szintet, annak a szavazata számít, a többié meg nem."

borboja, a te teszted minden bizonnyal történelmi kérdésekből fog állni, hiszen már láttuk, hogy ahhoz nagyon értesz :)
Hoppácska: Aki a tüntetésekkel kapcsolatban csürhéről meg neonácikról, antiszemitákról beszél az aljas módon csúsztat. Fletónak elemi érdeke hogy ne a dolgok lényegéről folyjék diskurzus.
borboja 2007.03.14. 11:46:40

A hülyeség állampolgári jog. Nem tehet róla. Mellesleg pártfüggetlen is:
"Aki elér egy bizonyos szintet, annak a szavazata számít, a többié meg nem." Biztos, hogy akkor a Fidesz nyert volna???

A demokráciában hülyének lenni nem kell, de szabad. S ha a hülyék meggyőzésére az egyetlen módszered az, hogy lehülyézed őket, ne csodálkozz, ha hülyék maradnak.

Kedves Baradlay!

Örülök, hogy ezek szerint azt gondolod, hogy az igazán alkalmasak a Fidesz képviselői lennének.

Jó lehet Neked, hogy még hiszel a Mikulásban. Morcos lennék bárkire, aki Téged megpróbálna felébreszteni - hiszen ez egy olyan jó állapot.

13 éves koromig én is megszállottan hittem Benne.
Baradlay 2007.03.14. 11:47:16

De ha azok az emberek ennek ellenére maradnak, akkor a távozásukat követelők alkalmatlanok, még arra is, hogy mások távozását követeljék. A Te logikádból nem ez következne?
mindenki köcsög, aki arpad-savos zaszlot lenget. oszt jonapot.
"Aki a tüntetésekkel kapcsolatban csürhéről meg neonácikról, antiszemitákról beszél az aljas módon csúsztat. Fletónak elemi érdeke hogy ne a dolgok lényegéről folyjék diskurzus."

Diskurzus? a "monnyonle"? :) :)
Biztosan van olyan blog a neten, ahol a dolgok "lényegéről" folyik... :)

Egyébként igen, tegnap beszéltem fletóval, felvettem tőle egy valag pénzt, és mondta, hogy mindenáron másról kell beszélgetnem a blogokon, csak ne őróla...

:)))
Hofi után szabadon, lehet hogy hülye vagyok, de megkérdezem. Mi a bánatos istennyiláért is kell március 15.-én aktuálpolitikai kérdések nyomvonalát követve tüntetni egy nemzeti ünnepen? Petőfi monnyonle!
Amergin: Én nem írtam semmit a Fideszről, hogy keveredtek ide?
währenßhöhleigkeitigchen! én is így gondolom!
"Én nem hittem el, amit hazudoztak. Csak az a kétmillió szerencsétlen, akik rájuk szavaztak."

Ha igazat mondtak volna, akkor rájuk szavaztál volna??????? :))))))

Ha igazat mondtak volna, akkor sosem mondtad volna rájuk, hogy hazudnak?
Hoppácska: A tömeg nem folytathat diskurzust, legfeljebb a tömeg vezetői. A „monnyonle” mögött azért van más is, remélem nem kell részletezni. Érdekes mód eddig nem mentek tömegek az utcára…most mindenki antiszemita lett és tüntet?
"Hofi után szabadon, lehet hogy hülye vagyok, de megkérdezem. Mi a bánatos istennyiláért is kell március 15.-én aktuálpolitikai kérdések nyomvonalát követve tüntetni egy nemzeti ünnepen?"

Ne tereld el a szót!! Megmondták itt fentebb, hogy követelni kell az alkalmatlanok távozását! Minden más téma csak hiszti!
Virág et. csak úgy elvi síkon kérdem: létezhet olyan, nem MSZP-s (+SZDSZ-es) program, ami szerinted jó?
És mielőtt a márciusi ifjak országos tömegbázisát egyesíted a szabadságharc támogatottságával, gondolkodj egy kicsit.
A politika nem valami sötét mumus amitől óvakodni kell ünnepek alkalmával. 48 és 56 is színtiszta politika. A politika része életünknek. Nem politizálni pici lustaság, homokba dugott fej.
Huh, megnyilvánult a balliberális szellemi fölény, ugye biohouse?

"Szálasi(...) evidens tanuló" volt

brávó, szürkeállomány......
"Érdekes mód eddig nem mentek tömegek az utcára…most mindenki antiszemita lett és tüntet?"

Nem mindenki lett antiszemita és nem mindenki tüntet.
És nem mindenki lenget árpádsávos zászlót sem. Csak persze a történelemtanárok és egyéb, a történelem iránt érdeklődő állampolgárok.

Az még nincs tisztázva, hogy kik molotovoztak, foglaltak el székházat stb.
Mert - félrértés ne essék! - nem a tüntetőktől tart a fél ország (mármint nem a balos fele, hanem a nyugalmat akaró fele), hanem a zavargásoktól.
A ki a hülye szavazóhoz egy pici adalék: most jelent meg az Index oldalán egy interjú Horn Gáborral. Ezt mondja szó szerint:
"Egy fiatal egyetemistát nem lehet meghülyíteni a Kovács Pistivel, ez ennél komolyabb dolog."
Hihetetlen elszólás: ez azt jelenti, hogy a Kovács Pistis reklám az arra alkalmasak hülyítése volt. Ebbe a csoportba sajnos a fiatal egyetemisták nem férnek bele. Vagyis őket mással kellett hülyíteni. Pl. drogliberalizálás, a buli színe a piros, meg ilyen marhaságokkal. (tudom, hogy ez utóbbi MSZP-s volt, de akkor is)
Hoopácska! Ok, nem terelni akartam. De ki hivatott megmondani, hogy kik az alkalmatlanok és miért?!
pentek-vasarnap hosszabbitott ugyelet: dentist centrum 06-1-123123. varjuk kedves kirugott fogu bekes tuntetoket. a varoban es a rendeloben osszesen 23 db arpad savos zaszlot helyeztunk el!
(nuncsakut es viperat keretik otthon hagyni!)
Baradlay. Rendben, nyilván része. Csak szvsz nem egy nemzeti ünnepen. Merthogy okt. 23 sem 56-ról szólt, ahogy a holnapi nap sem 48-ról fog szólni... Ez az én problémám.
"Hoopácska! Ok, nem terelni akartam. De ki hivatott megmondani, hogy kik az alkalmatlanok és miért?!"

Hát természetesen baradlay! Majd ő megmondja.
Hoppácska: Nekem az jön le hogy a kormány szerint nincs elégedetlenség, nincsenek ellenük tüntetők, csak egy párszáz fős terrorista akarja elrontani az emberek nyugalmát. Megint egy kis csúsztatás…ezért nem iszom én kávét reggelente.
währenßhöhleigkeitigchen :
" S ha egy ellenzék erre a törvényes kereteket kihasználó kontrollfunkciójára képtelen, akkor mire jó?"

OV már megmondta: A parlament működik ellenzék nélkül is. Bár akkor hatalmon volt, de a viselkedéséből úgy tűnik ezt tartja ellenzékben is.

Szerinte az ellenzék egyetlen feladata a hatalom megszerzése.
Ez igen, Árpád, te vagy az >>Index legjobb publicistája
borboja, annak idején a mikola elszólásakor is ugyanígy felháborodtál, ugye? :))
Azért a politikai cinizmus csúcsa, hogy a Fidesz, Deutsch-Für Tamást a neves Petőfi-imitátort küldi a közszolgálati tévébe, hogy megvédje az Árpád-sávos zászlót. Grat.!
boborja:
A szavazó mindíg tudatlanul szavaz, sosem láthatja a pártja valós szándékát. Sőt a fényes tekintetű szóvivők is tudatlanul beszélnek, hogy őszintén hazudhassanak a szavazóbázisnak.
A sajtó, pedig egy kimondott hazugságból más típusú hazugságokat csinál (kiforgatja az eleve hazug kijelentést, ami ettől még nem válik igazzá).
Most akkor kire szavazzon az okos szavazó?
"Nekem az jön le hogy a kormány szerint nincs elégedetlenség, nincsenek ellenük tüntetők"

Ez egy nagy butaság :) A kormány nagyon is jól látja a helyzetet. Be is vannak sza.rva valószínűleg a holnapi nap miatt :)
A politikai cinizmus csúcsa, hogy a Fidesz Deutsch-Für Tamást, a neves Petőfi-imitátort küldi be a közszolgálati tévébe, hogy megvédje az Árpád-sávos zászlót és lengetőit. Grat.!
A lényeg lényege lényegében lényegtelen, mert a definíciós szubjektivitás annyira dekurbináns, hogy nem fér össze a moláris egzisztenciával.
"A lényeg lényege lényegében lényegtelen, mert a definíciós szubjektivitás annyira dekurbináns, hogy nem fér össze a moláris egzisztenciával."


Egy fenét!

Ha a lényeg lényegét lényegében lényegtelenné lényegítjük, akkor a lényeg lényege lényegében lényegtelenné lényegül.
Hoppácska:
A kormány nincs beszarva a holnapi nap miatt. Nekik jönne legjobban egy botrány. Ha nem lesz, majd verik a mellüket, hogy a józan többség, meg a rendőrség profizmusa és emiatt Demszki megint kitünteti görényit. Ha meg lesz balhé, akkor meg ők ugye előre megmondták, hogy a rohadt fasiszta, antiszemita Fidesz miatt van. Ha netán "véletlenül" felgyulladna a Dohány utcai zsinagóga, na az lenne számukra az ideális esemény.
boldogvagyok

Elgondolkodtam. Még mindig összemosnám.

A kérdésedre a válasz: nem valószínű, de ennek személyes okai vannak. Én nem vagyok álatlános eset, belőlem nem lehet következtetéseket levonni. Viszont lenne párszázezer ember, akit meg megnyerhetnének vele.

Köztem és a tüntető tömegek között - többek közt - az a különbség, hogy én nem tartok ördögtől való szörnyűségnek egy 2010-2014 közötti OV ciklust. 98-02-t is túléltem anélkül, hogy a legitimitást bármikor megkérdőjeleztem volna.
"A kormány nincs beszarva a holnapi nap miatt. Nekik jönne legjobban egy botrány."

Netán direkt ők fognak szervezni egyet?? :)))

Mondom én, hogy fletónak zászlógyára van :)

Egyébként nem hiszem, hogy annyira botrányt akarnak, merthogy a korábbi botrányok se nagyon jöttek be nekik. De ezzel az erővel mondhatjuk hogy a fityesznek lesz jó a botrány meg a rendőrségi beavatkozás, mert akkor továbbra is lehet rendőrállamról beszélni.
fuhur 2007.03.14. 12:12:57

"Szerinte az ellenzék egyetlen feladata a hatalom megszerzése." :)

Ezt mondtam én is. A hatalmat viszont csak négy évente lehet megszerezni (különben naponta válthatnák egymást, méghozzá jó okkal), és addig is illene úgy viselkedni, ahogy ők azt a törvénytisztelő polgártól, és választótól elvárták. Mindig lesznek olyan választók, akik 4 évig kisebbségben maradnak, s ha nem számíthatnak arra, hogy az általuk választott párt addig is, míg újra nekifuthat, hatékonyan (vagyis eredményeket, s nem csak balhékat felmutatva) képviseli az érdekeiket, akkor a választók egy része lehet, hogy kiábrándul.

Miért a civil szervezetekben kell reménykednünk (most a békésekre gondolok) a jogtalanságok felderítése érdekében? Hogy valami jogellenes, az akkor válik világossá, ha egy bíróság azt megállapította. Mégis, az ellenzék max a sajtót perelgeti...
"Ha netán "véletlenül" felgyulladna a Dohány utcai zsinagóga, na az lenne számukra az ideális esemény."

hát persze, sőt, ők maguk fogják felgyújtani. Te nem fájsz néha magadnak?
offolok, de ezek is csíkosak:

"Itt alkalmaztam először azt a módszert, hogy hadarva és folyamatos testmozgással kívántam megnehezíteni a vágók
munkáját. A HírTV-n kívül egyik média híradójában sem tették közzé a Gój Motoros Egyesület hivatalos álláspontját.
Így valóban médiafelületünk csökken ugyan, de előnye, hogy így megakadályozható a hírek csúsztatása. Eddig sem
volt és a jövőben sem célunk az, hogy média '' sztárok '' legyünk, ha pedig mégis kíváncsiak ránk, akkor így viszonylag
biztosítható egyesületünkről a korrekt tájékoztatás. - Nos, úgy látszik, ez a bevállt módszer - működik !!! "

A szerző az egyesület elnöke.

Kár, h tényleg nem láttam, biztos jól csinálta.
"TWÁ"-TE SENKIHÁZI BUNKÓ!!!
"Hazádnak rendületlenül,
légy híve ó magyar"-mi a jófrancot akarsz?Bebizonyítottam,hogy nem vagy sem magyar,sem értelmiségi.Post.-omra senki sem kellt a védelmedre,sőt Te is kussoltál mint aki benn ment ki.Minek utána tegnap sikerült ily mélyre ásni magad,hogy ez itt példanélküli,ma ezt lököd ide?Mi is történt tegnap?A T.(?) blogger oly árván maradt,hogy két agyamenten kívül mindenki gázosnak nyilvánította.
"Na lássuk csak ki vagy te barátom"-teszi föl a kérdést a nyilvánvaló liberális.Tegnap megtudtuk-az a kommunistabérenc aki csak a tükörben lát igaz embert,az az igazi s?ggnyaló.Magyarul,TE ,kis bértollnok,mi a fenét vársz?Új,számodra kedvező éghajlati viszonyokat?Kiskomám,az árulót megveti még a saját tábora is,a senkiházi bérencre meg olyan magasról tesz,mint ide Bilbao.
De!!Gondolkozz!!!-már van egy gyereked,,ne kelljen szégyenbélyegként hordani a nevét,mert az apja is erre a névre hallgatott.Ez itt a felelősség az utó nemzedékkel szemben.Nézz már Magadba ,mint egy száműzött médiavakarék tengeted életed,nincsegy kimondott igaz szavad.Aki ellentmond?-nos láttuk a példát,TE állítottad ki magadról.Senkivel sem vitatkozol,csak egy-két seggnyalódnak adsz igazat.Jellemző,ez ma Mo.-n a liberalizmus.
Mély hányinger tölt el minden igaz liberálist ha Rád és kedvenc pártodra gondol.Azért ez nem véletlen.
Tudod ekkora szegénységi bizonyítvánnyal a leghelyesebb lenne eltűnni,és lemenni az Alföldre és igénymunkát vállalni valamely még létező parasztgazdaságban.Iskolának sem lenne rossz,mert megtudnád mit gondol az egyszerű magyar az ilyen lelki proletárról.A szellemi kultúrbunkóságod bizton lefaragnák a második közös reggelire.Most még majd fened a nyelved,elküldesz ide-oda,de a végén öröm lesz számodra,ha szerzek egy helyet ahol megdolgozhatsz a pénzért amiből megélhettek.Nem leszek elutasító,segíteni fogok.Ekkopr fogod majd útálni igazán mostani gazdáidat.
Kisbarátom!!-még ez sem a végső,mert eddig csak Te húztad Magad csőbe.Most jön majd a legnagyobb pofon amikor páros lábbal fognak kirúgni.Bizony mert a következő tétel,hogy bebizonyítom e sok botlás mellé,hogy kőkemény antijudaista vagy.
Szép napot,ölel öreg barátod:mollaris
"TWÁ"-TE SENKIHÁZI BUNKÓ!!!
"Hazádnak rendületlenül,
légy híve ó magyar"-mi a jófrancot akarsz?Bebizonyítottam,hogy nem vagy sem magyar,sem értelmiségi.Post.-omra senki sem kellt a védelmedre,sőt Te is kussoltál mint aki benn ment ki.Minek utána tegnap sikerült ily mélyre ásni magad,hogy ez itt példanélküli,ma ezt lököd ide?Mi is történt tegnap?A T.(?) blogger oly árván maradt,hogy két agyamenten kívül mindenki gázosnak nyilvánította.
"Na lássuk csak ki vagy te barátom"-teszi föl a kérdést a nyilvánvaló liberális.Tegnap megtudtuk-az a kommunistabérenc aki csak a tükörben lát igaz embert,az az igazi s?ggnyaló.Magyarul,TE ,kis bértollnok,mi a fenét vársz?Új,számodra kedvező éghajlati viszonyokat?Kiskomám,az árulót megveti még a saját tábora is,a senkiházi bérencre meg olyan magasról tesz,mint ide Bilbao.
De!!Gondolkozz!!!-már van egy gyereked,,ne kelljen szégyenbélyegként hordani a nevét,mert az apja is erre a névre hallgatott.Ez itt a felelősség az utó nemzedékkel szemben.Nézz már Magadba ,mint egy száműzött médiavakarék tengeted életed,nincsegy kimondott igaz szavad.Aki ellentmond?-nos láttuk a példát,TE állítottad ki magadról.Senkivel sem vitatkozol,csak egy-két seggnyalódnak adsz igazat.Jellemző,ez ma Mo.-n a liberalizmus.
Mély hányinger tölt el minden igaz liberálist ha Rád és kedvenc pártodra gondol.Azért ez nem véletlen.
Tudod ekkora szegénységi bizonyítvánnyal a leghelyesebb lenne eltűnni,és lemenni az Alföldre és igénymunkát vállalni valamely még létező parasztgazdaságban.Iskolának sem lenne rossz,mert megtudnád mit gondol az egyszerű magyar az ilyen lelki proletárról.A szellemi kultúrbunkóságod bizton lefaragnák a második közös reggelire.Most még majd fened a nyelved,elküldesz ide-oda,de a végén öröm lesz számodra,ha szerzek egy helyet ahol megdolgozhatsz a pénzért amiből megélhettek.Nem leszek elutasító,segíteni fogok.Ekkopr fogod majd útálni igazán mostani gazdáidat.
Kisbarátom!!-még ez sem a végső,mert eddig csak Te húztad Magad csőbe.Most jön majd a legnagyobb pofon amikor páros lábbal fognak kirúgni.Bizony mert a következő tétel,hogy bebizonyítom e sok botlás mellé,hogy kőkemény antijudaista vagy.
Szép napot,ölel öreg barátod:mollaris
"TWÁ"-TE SENKIHÁZI BUNKÓ!!!
"Hazádnak rendületlenül,
légy híve ó magyar"-mi a jófrancot akarsz?Bebizonyítottam,hogy nem vagy sem magyar,sem értelmiségi.Post.-omra senki sem kellt a védelmedre,sőt Te is kussoltál mint aki benn ment ki.Minek utána tegnap sikerült ily mélyre ásni magad,hogy ez itt példanélküli,ma ezt lököd ide?Mi is történt tegnap?A T.(?) blogger oly árván maradt,hogy két agyamenten kívül mindenki gázosnak nyilvánította.
"Na lássuk csak ki vagy te barátom"-teszi föl a kérdést a nyilvánvaló liberális.Tegnap megtudtuk-az a kommunistabérenc aki csak a tükörben lát igaz embert,az az igazi s?ggnyaló.Magyarul,TE ,kis bértollnok,mi a fenét vársz?Új,számodra kedvező éghajlati viszonyokat?Kiskomám,az árulót megveti még a saját tábora is,a senkiházi bérencre meg olyan magasról tesz,mint ide Bilbao.
De!!Gondolkozz!!!-már van egy gyereked,,ne kelljen szégyenbélyegként hordani a nevét,mert az apja is erre a névre hallgatott.Ez itt a felelősség az utó nemzedékkel szemben.Nézz már Magadba ,mint egy száműzött médiavakarék tengeted életed,nincsegy kimondott igaz szavad.Aki ellentmond?-nos láttuk a példát,TE állítottad ki magadról.Senkivel sem vitatkozol,csak egy-két seggnyalódnak adsz igazat.Jellemző,ez ma Mo.-n a liberalizmus.
Mély hányinger tölt el minden igaz liberálist ha Rád és kedvenc pártodra gondol.Azért ez nem véletlen.
Tudod ekkora szegénységi bizonyítvánnyal a leghelyesebb lenne eltűnni,és lemenni az Alföldre és igénymunkát vállalni valamely még létező parasztgazdaságban.Iskolának sem lenne rossz,mert megtudnád mit gondol az egyszerű magyar az ilyen lelki proletárról.A szellemi kultúrbunkóságod bizton lefaragnák a második közös reggelire.Most még majd fened a nyelved,elküldesz ide-oda,de a végén öröm lesz számodra,ha szerzek egy helyet ahol megdolgozhatsz a pénzért amiből megélhettek.Nem leszek elutasító,segíteni fogok.Ekkopr fogod majd útálni igazán mostani gazdáidat.
Kisbarátom!!-még ez sem a végső,mert eddig csak Te húztad Magad csőbe.Most jön majd a legnagyobb pofon amikor páros lábbal fognak kirúgni.Bizony mert a következő tétel,hogy bebizonyítom e sok botlás mellé,hogy kőkemény antijudaista vagy.
Szép napot,ölel öreg barátod:mollaris
utálod, mint a szart, és öreg barátodnak nevezed?
Nagyon tetszik ez az íromány.
Erről van szó, mester.. Az 5%-nyi szubkultúra veri a mellét.
Molaris!

A gyógyszer!!! Elgurult?
5 mp guglizás után ilyen remek oldalakat találtam erről az anebáról:


www.arpadsavos.hu

hu.wikipedia.org/wiki/Árpád-sávos_zászló
"a nyilvánvaló liberális"

muhaha, mekkora szitok ez!
Molaris!

Fordulj pszichiáterhez! Talán nem túl késő...
"a nyilvánvaló liberális"

Muhaha, mekkora szitok ez!
molaris

Miközbe szellemi fölényed engem is levesz a lábamról nagyon, azért azt elárulhatnád, mi a túró az az "igénymunka" ? Persze nem gondolom, hogy kevernéd az "idénymunkával" pont Te, tehát biztos jelent valamit, de mit?
Emlékeztek még a szocialista magyarország zászlajára? Piros, fehér, zöld, a közepében azzal a kerek, búzakalászos címerrel. Most ha azt mondom, hogy engem a sima piros, fehér, zöld mai zászló erre a szocialista kerek címeres zászlóra emlékeztet, akkor nem hazudok. És azok az emberek akik a szocialista magyar zászló alatt masíroztak, elvitték az én nagyapámat a gulagra! Úgyhogy szépen megkérem az MSZP-seket, és minden jó érzésű magyar embert, hogy ne használjon soha többet piros, fehér, zöld zászlót, mert ez bennem félelmet és rossz érzéseket kelt! Ugye micsoda hülyeség? Pedig detto, ugyanaz mint az árpád sávos zászló esete, amiből kivettük a nyilaskeresztet. De egykutya, ha árpád sávost nem lehet, akkor ne lehessen a trikolórt sem. Ha meg a trikolórt lehet, pedig az is emlékeztet pl. megtorlásokra, meg gulagra vitelre, akkor lehet az árpád sávost is. Ha meg nem, akkor ez kettős mérce. Amúgy nekem mindkettő tetszik, egyiktől sem félek. Csak rá kéne jönni, hogy vagy mindkettő miatt verje a nyálát az MSZP, vagy egyik miatt se.
Lehet, hogy Molaris TWA másik énje?
szabad neutrális,
ezt az eszmefuttatást te vetetted fel elsőként ebben témában :)))
Kedves siralom! Ha gép elé ülsz előtte kérd meg az orvosodat adják be neked a gyógyszeredet. Te is jobban jársz, meg mi is.
szabad neutrális
Az az igazszág ebben a témában amit Te írtál. Ennél jobban nem is lehetett volna.
molaris, hidd el, mindenki elolvasta a hozzászólásodat, kár idemásolni többször.
egyébként jobb lenne, ha vitatkoznál árpáddal arról, amiről a bejegyzése szól. aztán majd aki ide benéz, az eldönti, hogy kinek van igaza, ki lőtt mellé vagy mennyire érdemes foglalkozni a témával.
ehelyett habzik a szád, mérges vagy és többszöri nekirugaszkodással elküldöd tótát a halál faszára.
ezzel csak azt bizonyítod, hogy rólad szól a bejegyzése ott fent :)
szóval inkább vitatkozz, vonultass fel érveket a zászlóval kapcsolatban, vedd elő a történelemtudásod, állj ki az árpádsáv mellett és ha hihető, akkor még nyerhetsz is.
nem mindenben értek egyet a tótával, de a te hörgésed nem erősít meg engem semmiben.
szabad neutrális!
neked ugyanaz volt a töritanárod,mint borbojának?!
a gulágra az oroszok vitték a nagyapádat-sajnálom őt emiatt..
utána volt a dicső rákosi-címeres időszak..ebben érték el legnagyobb sikereiket puskásék..
a szocialista zászlók alatt meg a szüleid is vonultak..szerintem még te is..(hacsak nem vagy nagyon kései gyerek)
molaris: "Bebizonyítottam,hogy nem vagy sem magyar,sem értelmiségi.Post.-omra senki sem kellt a védelmedre,sőt Te is kussoltál mint aki benn ment ki."
-------------
A reakciók hiányát másképp is lehet magyarázni.

Egyébként nekem a mostani, háromszor sulykolt post-odból egyáltalán nem derül ki, hogy tulajdonképpen mi is a problémád TWÁval. Valamiféle absztrakt átkozódásként olvasódik az egész, mint amikor Garabos úr csak úgy gyakorlásképpen káromkodik a Rab Ráby-ban.
Áááááá!!!, áááááá!!!, és harmadszor is: ááááááááá!!!! Sokkal jobb voooolt a réééégi dizááááájnn!!! Nemááááá!!!!

Vagy legalább a "For a better..." felirat legyen beleírva megint a zászlóba. És mi az nagy üres tér a mostani felirat alatt? Ááááá! Mondjuk, legyen kicsit lejebb húzva az a békucit, vagy mittomén.

És a zászlón látható W-turulban (vagy mi az), miért maradt még fekete szín? véletlenül? Ha az új imidzs piros-fehér lesz, miért nem piros-fehér az is?

De egyáltalán: minek ez az egész? az Árpád-sávos zászló az Árpádok szimbóluma, amit felhasználtak a "történelmi" nyilasok, most meg a kriptofasiszták, neonácik, újnyilasok és a tágabb értelemben vett radikáljobbosok használnak. A fehér, gondolom én, valami olyasmit jelent, hogy 'árja', vagy hogy 'magyar', a piros pedig a harciasságot, agressziót, erőszakot.

Kettős történelmi jelkép tehát, ami egyben egy mai szubkultúra azonosító szimbóluma is; olyan, mint például a P-nyilas poló: akik hordják, látják egymásról, hogy tankcsapdások. Kérdezzünk meg - a példánál maradva - egy kora-tinédzser Tankcsapda-rajongót, hogy mit jelent az a nyilas P. Hogy Krisztus menjen a picsába? Nem. Azt 'jelenti' a kiscsajnak, hogy "szeretem a Tankcsapdát".

A radikáljobbosok meg az Árpád-sávval (meg minden egyébbel) jelölik meg magukat. Ennyi a 'jelentése'. "Én is MAGUNKFAJTA vagyok." Nem tartalmi, hanem formai jelentés. De jelentés.

Pont az volt a jó a Tóta W. Árpád-sávban, hogy az egyedi volt, nem volt ilyen értelemben "foglalt". Nemááá!
Hát a rákosi-címeres időszakban is elpusztult néhány ember az Andrássy út 60. pincéjében. A szocialista zászlók alatt meg azért vonultunk, mert a hátunkban voltak az orosz szuronyok.
"az Árpád-sávos zászló az Árpádok szimbóluma, amit felhasználtak a "történelmi" nyilasok, most meg a kriptofasiszták, neonácik, újnyilasok és a tágabb értelemben vett radikáljobbosok használnak. [...] az Árpád-sávval (meg minden egyébbel) jelölik meg magukat. Ennyi a 'jelentése'. "Én is MAGUNKFAJTA vagyok." Nem tartalmi, hanem formai jelentés. De jelentés."

Uhum.
molaris 2007.03.14. 12:36:51

Asszem, lemaradtam valamiről. Mit bizonyítottál és mikor?

És elárulnád végre, mi a f@szról szól a kommented? Vagy maradjak hülye, s szavazzak a szocikra, hozzájárulva ahhoz, hogy soha ne lehess kormánypárti szavazó?
moralis: ROTFL, gratula.

Különösen ehhez:
"senkiházi bérencre meg olyan magasról tesz,mint ide Bilbao."

Messze van mint makó az égtől mi? :-))

ui: Nyugi, nem lesz semmi baj...
borboja!
és te ezt elhiszed :(..nem az andrássy út 60-at.az tény..
de azok az orosz szuronyok úgy 1980 környékén már rég nem voltak a hátukban..
Lassan eljut oda a törzsközönség hogy megtapsolja Molarist...:)
Nagy Cső Zuhan 2007.03.14. 13:00:26

"Áááááá!!!, áááááá!!!, és harmadszor is: ááááááááá!!!! Sokkal jobb voooolt a réééégi dizááááájnn!!! Nemááááá!!!!"

szerintem csak a március 15. örömére öltözött békaruciba a blog. utána visszatér a régi macis.

ugye? ugye?? ugye???...
tistedur 2007.03.14. 13:10:20
Az azért tisztán láccik hogy van itt kicsiny országunkban olyan erő, amelyiknek nem érdeke az elmúlt rendszer képben tartása (az erkölcsileg ellvarratlan szálakról nem is beszélve). Arra jó volt az az időszak hogy a kapcsolati tőkét kitermelje, de beszélni nem szeretnek róla. Csak lezárni szeretnék nagyon.
nekem még most is a régi van:piros-fekete+ a maci :)
Hoppácska ma nagyon élsz. Javaslom elolvasásra következő linket, mert az itt felsorolt érvelési hibákkal vannak tele a hszeid.
hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem
Vagy már amúgy is ismered és csak simán gyakorlatozol?:)
"Arra jó volt az az időszak hogy a kapcsolati tőkét kitermelje, de beszélni nem szeretnek róla."

Na igen.
Ha azt mondják jó volt, akkor az a baj ("nédmmán dicséri a komcsi a kádárrencert").
Ha azt mondják rossz volt, akkor az a baj (nédmán a komcsit, még van pofája szidni a kádárrencert").
Ha hallgat róla, akkor az a baj ("nédmán, nemmer beszélni róla, bisztos mer komcsi volt").
Nagy Cső Zuhan 2007.03.14. 13:00:26
Külön figyelmet érdemel hogy a "for a better Magyarland" a béka segge alá került. TWÁ ért nagyon a szimbólikához...
tistedur 2007.03.14. 13:20:48

"nekem még most is a régi van:piros-fekete+ a maci :)"

???!!!

hogy csinálod??? [kikerekedett szemekkel néz)
Még jó, hogy visszajön a maci. Ez csak az ünnepi dekoráció.
Hoppácska 2007.03.14. 13:24:23

hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_misericordiam
Komolyan nagyon széles palettán játszol érvelési hibák terén, te egy igazi profi vagy.:)
Hát nem szó szerint értettem az orosz szuronyokat az biztos. De az is biztos, hogy Május elsején menni kellett. Nem azért mert szuronnyal hátba döfnek, hanem mert a munkahelyeden jegyezték, hogy vonultál-e. Csak ez persze sokaknak hihetetlen. Mint az is, hogy ilyen ünnepek előtt ellenőrizték, hogy jól elzárták-e az írógépeket meg a fénymásolókat. Nehogy valakinek eszébe jusson rendszerellenes röpcédulát gyártani. A mai hatalom azért próbálja agyonhallgatni a kádári diktatúrát, hogy akik akkor még nem éltek vagy csak gyerekek voltak, azok csak legyintsenek az ilyen dolgokra, hogy ááááááá, ilyen butaság nem is létezett, annyira abszurd, hogy csak te találtad ki.
"Hoppácska ma nagyon élsz. Javaslom elolvasásra következő linket, mert az itt felsorolt érvelési hibákkal vannak tele a hszeid."

Nincsenek benne érvelési hibák mert nem érvelek. Több okból sem, de a fő szempont az, hogy az ellenfelek/vitapartnerek sem érvelnek.
Márpedig az érvek csak érvek ellen hatásosak.

Mellesleg ezt a linket már többször felhoztad.
"Az argumentum ad hominem (latinul „személyre szabott érvelés”), vagy röviden ad hominem, olyan érvelési hiba, amely a vitapartner személyét, tulajdonságait, vagy személyes érdekeit veszi célba, esetleg cselekedeteit, szavait használja fel vele szemben, gyakran elvonva a figyelmet arról, amit a másik fél állít."

Vajon szerinted ezt csinálja az is, aki fletó "személyét, tulajdonságait, vagy személyes érdekeit veszi célba, esetleg cselekedeteit, szavait használja fel vele szemben, gyakran elvonva a figyelmet arról, amit a másik fél állít."
:))))
tistedur 2007.03.14. 13:27:20

bennragadt a cache-ben? vagy ez hülyeség?...

na mindegy, ha 16-án nem rakja vissza a macis dizájnt, akkor lázadjunk fel!
sztem teljesen mindegy kit mire emlékeztet az adott zászló.

szimplán jelenleg az árpádsávot gáz emberek lengetik, ergo az árpádsávos zászló jelenleg gáz...

ha holnaptól zöld zászlót lengetnek kiskutyával a közepén - akkor az lesz gáz..

heraldika, meg történelem - tök mindegy (ebből a szempontból)..
Minden hiába, az árpádsávozás a 90-es évek óta egyértelműen neonáci szimbólum.

Lehet nagyon elszontyolodni, hogy a rohadt nácik lejáratják, meg hogy én is de lengetném, de ha bármelyik normális magyar ember manapság azt akarja kifejezni hogy ő magyar, mégpedig úgy hogy elhatárolódik a náciktól, akkor nem fog ilyet lengetni.

Ez van, sajnos le lett járatva, körbe lett huhogva, ahogy fekete bakancsot se vehetek fel fehér cipőfűzővel, csak azért mert jól néz ki, mert ezt az összeállítás ugyebár összetéveszthető.

Vagy ha vörös zászlót lenget valaki majd jól megmagyarázza hogy dehát a vörös szín is az állami címer része, úgy ahogyan az árpádsáv is része.

Bár hozzátenném hogy szimbólumügyben azért eléggé rosszul állunk, hiszen a jelenlegi címer is ugyebár.
Ránéz egy külföldi aki nem igazán tud semmit az országról, és mit lát? - hmm ez biztos királyság, hiszen korona van a címer tetején, meg nyilvánvalóan kőkemény keresztény állam, kettőskereszt államvallás, fú tiszta középkor.


Bár igazából én ellenzem minden önkényuralmi jelkép betiltását, had lengesse a náci a horogkeresztjét, legalább lássuk szépen ki micsoda.

Akiben meg félelmet kelt, abban az egyértelműen nácinak öltözött, bár hivatalosan semmilyen önkényuralmi jelkép miatt nem kifogásolható személy is félelmet fog kelteni.

És ahogy az árpádsáv ezt teszi. Én sem mászkálok bomberdzsekiben lonsdale felsőben, fehér cipőfűzős bakancsban, kopaszon, hogy aztán magyarázgathassam hogy nem kell tőlem félni, én csak így szeretek öltözni.
borboja 2007.03.14. 13:29:57
Csak hogy szórakozzunk. Mondhatjuk azt hogy az akkori rendszerváltó értelmiségi elit aki megragadt a felső körökben apró pénzre (meg a saját hasznára) váltotta ezt a múltat.
borboja!
május elsején majális is volt:emberek beszélgettek a barátaikkal,fociztak,vettek a gyereknek vattacukrot és élvezték a napsütést..
és voltak bizony szamizdatok is..
az a bizonyos "kádári diktatúra" nagyon is élhető volt.ezt is hajlamosak elfelejteni bizonyos személyek..és akkoriban jelentett valamit a szabadság mint olyan..
"Hát nem szó szerint értettem az orosz szuronyokat az biztos."

Ja vagy úgy :) Outsider, a retorikában ezt minek nevezik? :)

"De az is biztos, hogy Május elsején menni kellett. Nem azért mert szuronnyal hátba döfnek, hanem mert a munkahelyeden jegyezték, hogy vonultál-e."

Érdekes én a kádárrencerben nőttem fel és sose kellett felvonulnom. Sőt a szüleimnek se.

"Mint az is, hogy ilyen ünnepek előtt ellenőrizték, hogy jól elzárták-e az írógépeket meg a fénymásolókat. Nehogy valakinek eszébe jusson rendszerellenes röpcédulát gyártani."
Ez is csak féligazság, merthogy a fénymásolók kifejezetten el voltak zárva mindig is (többek között persze azért is, mert akkoriban azok milliós értékűeknek számítottak. A fénymásoló papír is drágább volt, a sima írógépekhez sokkal gyengébb minőségű papírt használtak.) Külön kérvényt kellett írni minden fénymásoláshoz stb.
izé... én egy ilyen egyszerű ember vagyok, és hát ez a molaris... ez megfogott... nem először... sajnos nekem ilyen sok-sok idő kell, amíg rájövök, hogy neki nincsen semmi baja, egyszerűen kitalálta ezt az egész "tóta egy fasz!" történetet, hátha lesz majd min röhögni. de csak felkapcsolódott a villany nálam is, és rájöttem, és akkor talán most már abba is lehet hagyni. mert ha mégsem így van, akkor én végtelen szomorúságba kell, hogy essek, mert szörnyű kínzó érzés lehet így élni, és sok tabletta, meg vizitdíj ára kell kicsússzék az ő zsebéből!

(ja! árpád sáv nem téma. a mostanában egyre többet hallott jobber retorikával élve: te is tudod, én is tudom miért lengetik...)
"na mindegy, ha 16-án nem rakja vissza a macis dizájnt, akkor lázadjunk fel! "

Lengessünk béka ellenes zászlókat és vonuljunk fel gólyás táblákkal
A fiaimat ma kivittem ,a hozzánk legközelebb eső Kossuth szoborhoz,mert az ovival nem "szokás" az ilyesmi,és leszúrtuk együtt,a saját kis kezével festett nemzeti színű lobogónkat.
Bocsánat,nem tudom miként került ide 3x-or.
Ad.1,akinek nem tetszik,az cáfoljon.
Ad.2,a jellem és gerinc kihalóban van
Ad.3,védtétek volna amikor kell
Ad.4,Isten tövénye minden mát felülír
Ad,5,károgni csak a varjak szoktak,de leginkább az éppen kelő vetésen.
Üdv minden opponensemnek:mollaris
"Vagy ha vörös zászlót lenget valaki majd jól megmagyarázza hogy dehát a vörös szín is az állami címer része, úgy ahogyan az árpádsáv is része.
És ahogy az árpádsáv ezt teszi. Én sem mászkálok bomberdzsekiben lonsdale felsőben, fehér cipőfűzős bakancsban, kopaszon, hogy aztán magyarázgathassam hogy nem kell tőlem félni, én csak így szeretek öltözni."

Uhum.
Molaris kedveli Wét. Úgy bánik vele, mint apa a tékozló fiával: szereti, de időnként megdorgálja. És Wé időnként rá is szolgál:) És mert kemény szavakat használ, mindenki figyel rá. Nincs igaza?
izé, nem értettem semmit az egész halandzsából, csak annyit, hogy az egésznek semmi értelme. akkor meg a frászt kell vele törődni?
(egyébként egy szimpi kis megjegyzés a fn.hu bemondójából: az árpádsávos zászló a fennálló hatalommal szembeni ellenállást, elégedetlenséget jelképezi. teszi ezt egyszerűen annak okáért, mert a hatalom részéről egyértelműen mindenkit k.rvára idegesít :-DDD )
Mivel ismerjük az ország mai vezetőinek múltját, ezért állítom, hogy ezek képesek fölgyújtani a zsinagógát, ha pol. érdekeik úgy kívánják. Képesek voltak 2 éven át tudatosan, szánt szándékkal hazudni. Tudták, hogy az ország nem termeli ki azt a pénzt amit a nép közé szórtak. Még az EU-nak is tudatosan adtak be olyan konvergencia programot amiről tudták, hogy visszadobják. Mégis beadták, mert a MO-i pol. érdekeik ezt kívánták. Tudták, hogy csődbe hajszolják az országot, mégis megtették, hogy választást nyerjenek. Maga Gyurcsány mondja, hogy megtették azt amire álmában sem gondolt. Megnevezi, hogy ők és az szdsz tették. Képesek voltak a rendőrszékházra is leadni egy sorozatot. Ezek bármire képesek, bármire.
Időnként igaza is van. TW ma nagyon féloldalasra sikeredett.
Könyörüljetek tudatlanságomon: mi ez a "fehér fűzős fekete bakancs" szimbolika?
"Mivel ismerjük az ország mai vezetőinek múltját, ezért állítom, hogy ezek képesek fölgyújtani a zsinagógát, ha pol. érdekeik úgy kívánják."

Vedd bele azt is, hogy feltó reggelenként emberhúst eszik.

:((((((((

(Azért ez elég elkeserítő :((
Beren 2007.03.14. 13:37:59

""na mindegy, ha 16-án nem rakja vissza a macis dizájnt, akkor lázadjunk fel! ""

"Lengessünk béka ellenes zászlókat és vonuljunk fel gólyás táblákkal"

vagy flood-oljuk gólyás commentekkel a blogot! :))...
molaris 2007.03.14. 13:38:30

"Ad.1,akinek nem tetszik,az cáfoljon."
Mi a szt szart???

"Ad.3,védtétek volna amikor kell"
Kit? Miért?

"Ad.4,Isten tövénye minden mát felülír"
És ez hogy jön ide?

"Üdv minden opponensemnek:mollaris "
Ja de szívesen venném, hogy közéjük tartozom, csak még mindig nem tudom, mi a f@szt kell opponálni. Vagy mégis pu yi - nak (pu yi 2007.03.14. 13:35:18)van igaza?

Tényleg egy ritka nagy látványosság vagy Te! L'art pour l'art pure, tiszta dekadencia... Csak tudnám, hogy akkor mi bajod Tótával?
"Képesek voltak a rendőrszékházra is leadni egy sorozatot."

Ez ugye bizonyított tény. Ugye?
Hoppácska: a vicc az hogy volt idő amikor ha nem is így, de időnként szerettem pl magas szárú bakancsban, fekete ruhában mászkálni, ami nem is volt gond amíg meg nem úntam a hosszú raszta hajat, és a jóval kényelmesebb kopaszra váltottam - na ez+ az alapból is germanoid fejem elérte azt a hatást hogy egy hét alatt annyiszor nézzenek nácinak hogy mindenféle sapkákat kezdtem hordani és a ruhatáron is változtattam:) Persze az is érdekes volt- illetve most is érdekes amikor az egyébként nagyon mutatós kis üzbég tübitejkámat felveszem hányan néznek zsidónak... (holott a dolognak nagyon nincs köze hozzá, csak távolról hasonlít a fejfedő).

Lehet lázadozni meg hőbörögni de főleg amikor az ember önkifejez, nem árt odafigyelni mit sugalmaz a külseje. Még szerencse hogy az öltönyt is szeretem, és újabban rámtört a hawai ing mánia. :)
"Példák érvelési hibákra
* argumentum ad verecundiam (tekintélyre hivatkozás)
* argumentum ad populum (közvéleményre hivatkozás)"

:))))))
"az alapból is germanoid fejem elérte azt a hatást hogy egy hét alatt annyiszor nézzenek nácinak hogy mindenféle sapkákat kezdtem hordani és a ruhatáron is változtattam:) Persze az is érdekes volt- illetve most is érdekes amikor az egyébként nagyon mutatós kis üzbég tübitejkámat felveszem hányan néznek zsidónak..."

ahhhhh... :))))))

"Lehet lázadozni meg hőbörögni de főleg amikor az ember önkifejez, nem árt odafigyelni mit sugalmaz a külseje."

bizony!
Hoppácska 2007.03.14. 13:30:08
:) ugyan az a hiba ismét. Mindegy. Csak elveszi a kedvem hogy értelmes gondolatot keressek a hszeidben. Lefordítom a mondadódat: úgy kezdődött az egész hogy visszaütött. :) Akkor ezek szerint arra számítasz hogy a többieket kifárasztod és egyedül maradsz az igazságoddal? Pedig arra számítottam hogy lehet tőled tanulni valamit...:)
molaris: "Bebizonyítottam,hogy nem vagy sem magyar,sem értelmiségi.Post.-omra senki sem kellt a védelmedre,sőt Te is kussoltál mint aki benn ment ki."

Kedves molaris. Te hihetetlen fontos embernek gondolod magad és a hozzászólásaidat. Valószínűleg mások nem így vannak ezzel. Ne erőlködj, végezz inkább te is egy kis igénymunkát ebben a szép időben, áss, kapálj, a magyar anyaföldnek szüksége van a munkás kézre.
BruceTheHoon 2007.03.14. 13:44:43

Főleg martens, getta vagy hasonló proletár bakancsok esetében a fűző színének jelentős szimbolikai értéke van.
Ha fekete akkor az különösebben nem jelent semmit, átlag rockerek hordják így.
A fehér egyértelműen neonácira utal,
a piros pedig baloldali érzelmekre utal, többnyire che póló és antirasszizmus jár vele.

Persze azért az átlagember egy valódi skinheadet (antirasszista proletár) gyakran boneheadnek (rasszista neonáci)
néz, mert magyarországra eleinte csak egyféle jelentéssel bírt. stb stb...
währenßhöhleigkeitigchen 2007.03.14. 13:48:15
Bennem már az is felmerült hogy Moláris nem valós személy hanem média heck.
borboja 2007.03.14. 13:43:28

Tényleg ismerjük a múltjukat? Kétlem. Sem a jobboldalon sem a baloldalon semmi garancia nincs rá, hogy nyilt titok, mit csináltak/sumákoltak ezek az emberek a múltban. Csak abból indulhatunk ki, hogy mit csinálnak ma. Fő tevékenységnek úgy néz ki, hogy hazudnak, balhéznak és számla nélkül elszámolnak. Mellesleg, az utóbbi tizenhathét évben végig ezt csinálták. Én csak abból tudok némi számomra is releváns információt levonni, hogy a mindenkori négy év végén hogy nézet ki a pénztárcám/számlám lelki (belső) tartalma. Mit mondjak, ha ez így megy tovább, nagyon be leszek rágva a következő válazstáson a jelenlegi koalára. Korábban hiába váltották egymást, a nettó gyarapodásom (szubjektíven ítélve) kb ugyanaz volt mindegyik oldal alatt.

(Tényleg érdekes lehet, hány éves vagy. Honnan az a bazi sok "ismereted".)

tistedur 2007.03.14. 13:34:53

borbojának igaza van a besúgásban, meg hogy figyelték, ki hogy viselkedett az "ünnepeken". Ezt szerintem terjesztették is, így mindenki beszart, és igyekezett együtt örülni a rendszerrel, nehogy baja legyen a munkahelyén, emiatt aztán arra a napra nem is kellett besúgni :)
(Ha minden igaz, ilyen besúgó volt Szita is, mint sokan mások. Aki meg nem volt az, az KP tag volt, mint Orbán apja. Vagy elhárító mint Megyó meg Pokorny.)
"Emlékeztek még a szocialista magyarország zászlajára? Piros, fehér, zöld, a közepében azzal a kerek, búzakalászos címerrel. Most ha azt mondom, hogy engem a sima piros, fehér, zöld mai zászló erre a szocialista kerek címeres zászlóra emlékeztet, akkor nem hazudok..." (neurtrális)

"Minden hiába, az árpádsávozás a 90-es évek óta egyértelműen neonáci szimbólum. Lehet nagyon elszontyolodni, hogy a rohadt nácik lejáratják, meg hogy én is de lengetném..." (rigor)

Igen, igen. A baloldali értelmiség meg az MSZP-SZDSZ néhány hülyéje, akik azzal érvelnek, hogy a Á-sávos zászló azért volna önmagában önkényuralmi jelkép ("az Árpád-sávos zászlóval lőtték a Dunába a zsidókat..."), mert egykor azon szerepelt a nyilaskereszt, nagy hülyeséget mond, hiszen ez alapján a trikolór is önkényuralmi jelkép. Idióták.

Egyszerűen az a helyzet, hogy az piros-fehár zászló nem a "történelmi", hanem a mai újfasiszták szimbóluma. Ha betiltanák mint önkényuralmi jelképet, akkor azontúl mondjuk a Tóta W. Árpád-sávos zászló lenne a szimbólumuk. És ha ezzel járnának Fidesz-gyűlésekre, akkor is ugyanakkora lenne baj, mint most, csak egy hülye érvvel kevesebbje lenne az ez ellen tiltakozóknak.

PS Oááá, oááá, Árpi bácsi, követeljük vissza a maciiiiit!!! meg a vé-sávokat! Oááá, oááá... Brühühü!...
wahren

Ez a típusú besúgás - kényszerítés a 70-es/80-as évektől már nem volt hangsúlyos.
A zsinagóga gyújtogatást visszavonom. Ez valóban túl kockázatos vállalkozás lenne Fletóék részéről. Na nem arra gondolok, hogy esetleg emberhalál is lehet belőle. Azt ők leszarnák. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen esemény akkor igazán ütős, ha közvetítik a ker. TV-k. Tehát szólni kellene nekik előre, hogy öngyulladás lesz a Dohány utcában. És itt jön a kockázat. A ker. TV-k közötti verseny miatt félő, hogy valamelyik barom még a gyulladás előtt bekábelezné és bekamerázná a környéket, hogy ő legyen az első. Aztán ezen bukna hatalmasat: honnan tudta, hogy éppen ott lesz valami. Ez nagyon ciki.
Ugyan ilyen hatásos lehetne, ha pl. a márc. 15-i estén Gyurcsány beszéde közben (élő egyenesben közvetíti a TV, tehát ezzel már nem kell foglalkozni) távcsöves puskával egy "merénylő" rálőne. Na nem kell megilyedni, nem RÁ, csak mellé. A dramaturgia a következő: a fegyverdörrenés pillanatában Feri ráveti magát a mellette ülő Klárára. Drágám - kiáltja, mikrofon bekapcsolva, egy ország hallja - nem esett bajod? Jól vagy? Jól! Hát persze! És te? Úristen! Te vérzel! (persze nem vérzik, ne pánikoljatok, csak szétnyomta az előkészített ketchupos zacskót).
És másnap a Klub rádióban, Napkeltében, napnyugtában, Friderikuszban: ahogy a miniszterelnökúr védte családját a golyózáporban úgy védi hazája érdekeit is az EU-ban.
Sok évnyi agymosás után Deutsch Tamás eljut odáig, hogy a tv-ben nem képes egy egyenes mondatot mondani árpádsávos zászló témakörben. Meghallgattam volna a véleményét 15 évvel ezelőtt ebben a kérdésben. Tipikus esete az érzelmeit teljesen háttérbe szorító, túlbuzgó asszimilálódónak, aki azt is meg tudja magyarázni (saját magának is), amiben maga sem hisz, aki magyarabb a magyaroknál.

Molaris szerelmes.
borboja, te hány éves vagy?
"Molaris szerelmes."

Árpádba? :)
Vagy id. Pokorni volt az, és nem elhárító hanem III/III-as? Asszem mégis visszamegyek dolgozni....
Virág et.
borboja, te hány éves vagy?

40
Virág et.
borboja, te hány éves vagy?

Ja nem, bocs. 41.
borboja: szerinted az mtv-t azért sikerült megostromolni mert nem volt kint elég rendőr hogy kétszer akkora teljesen bevadult (itt csak egy kis része agressziózott, a többség csak szurkolt a háttérből) tömeget se csapjanak szét seperc alatt?
Virág et. 2007.03.14. 14:12:45

Azért hangsúly nélkül is gáz... Főleg, hogy az aktákat, ha le is zárták őket, csak 88-89 után.

Az ellehetetlenítés is működött, a családomnak volt olyan tagja, aki a közveszélyes munkakerülés éveiben 5 éven át nem kapott munkát, s soha nem tudta meg, mikor kinek tett keresztbe, és cseszték szét a legtermékenyebb éveit. (máig nem állt teljesen talpra. szétcseszés kezdete 1982) Mondjuk, nagy szája volt, de arany szíve, azonkívűl nem az a politikailag aktív fajta... s a mai napig érdekelne az ok.
borboja

Akkor lenne egy jótanácsom: nézz kevesebb tévét. Az akut konspirációs elmélet-mániára ez a legjobb gyógyszer.
wahren

Persze, hogy gáz! Azért volt az diktatúra. Minden diktatúra gáz, ez alól a Kádár-rendszer sem kivétel. De azért a Rákosi korszakot és módszereit ne mossuk össze a puhadiktatúrával. Ez is, az is diktatúra, de a különbségek azért jól érezhetőek.

És nekem nincs nosztalgiám a rendszerváltozás előtti időkre vonatkozóan.
borboja 2007.03.14. 14:17:17
Sajnos valószínűbb hogy a hírtv tudná bekábelezni az érdekes helyeket. Nekem mondjuk az teccen ha hírtv nem kábelezne sehol sem(csak a wcén).
áh borboja ehhez nem kellően profi a gárda. a mesterlövész lelőné Klárát, (kommunikációs baki miatt) Ferenc meg már megint bekapcsolt mic előtt káromkodna.
Virág et.:

Persze, hogy Árpádba. A nagy szerelmek cívódással kezdődnek. Nemrég majdnem randiztak a bíróságon, de Molarisnak végül megremegett a lába a találkozás lehetőségétől.
"de Molarisnak végül megremegett a lába a találkozás lehetőségétől"

ha jól tudom az utolsó pillanatban előjött egy hatalmas pattanás az orra hegyén
mikipeti

Innen nézve egészen más értelmet nyer a Pim Fortuynos blog is. :)
"ha jól tudom az utolsó pillanatban előjött egy hatalmas pattanás az orra hegyén"
nem is igaz, ha jól emlékszem írt valamit hogy beszélt ügyvédekkel, de a végkifejletre nem emlékszem...de az is félelmetes volt.
borboja, bazzeg most,hogy mondod!
Az ominózus éjszaka épp a József Attila Színházban voltam.Előadás után,sétálok hazafelé,mit ad isten a színház mögött szembe találtam magam a látszólag céltalanul bóklászó Lendvai Ildikóval.Egyből gyanút fogtam,mert valami nagyon dudorodott a ballon kabátja alatt és azt rögtön tudtam,hogy a melle nem lehet!
Meg is kérdezetem tőle:te Ildi nem egy AK-47-est dugdosol a hónod alatt?
Mire ő:ez közönséges rágalom,maga egy náci!
Mivel úri ember vagyok nem feszegettem tovább a dolgot,ennyibe maradtunk.Másnap mikor bekapcsolom a TV-t,látom ám,hogy valaki szarrá lyuggatta a Police Palace-t.Mondtam is magamba,hogy:aha!
De tudod a legjobban az fájt,hogy a szemembe hazudott!
jaja az ügyvéd javasolta neki hogy ijen vörös gennyes duzzanattal a feje helyén ne randizzon mert tuti a bukta :)
Virág et.:

Ja, neked még nem esett le?

:D
Virág et. 2007.03.14. 14:30:43

Ha akarnám, se moshatnám. Csak a Kádár rendszerről vannak emlékeim... azt is sajnálom.
Ja igen, jut eszembe, kicsit OFF, de nem annyira: a Mazsihizs lapja, az Új Élet azt javasolja a magyar zsidóságnak, hogy, ha békében szeretné ünnepelni a március 15-ét, akkor menjen külföldre. Kérdem én: ha valaki még a hülyénél is hülyébb, azt hogy mondják?

Nehogy már ne legyen ebben a kurva országban egy olyan kurva falu sem, ahol ne lennének piros-fehér újnácik! Hogy a fővárosban ne merjen, vagy ne legyen ízlése ünnepelni valakinek, az érthető, és teljesen független attól, milyen vallású/származású.

Na de hogy Magyarország minden egyes négyzetmétere veszélyt jelentene a honi zsidók számára?! És emiatt március 15-énként százezres migrációnak kellene lezajlania itt, a Hülye-medencében?! (Ja, mivel a kisantant országok, főként Románia, Szlovákia sem állnak a helyzet magaslatán, ha nemzeti kérdésről van szó!) Húúúha...

Miért kell szimpla (párt)politikai okból ekkora faszságokat írnia a Mazsihisz lapjának?
Nemrég mutatták nekem ezt a kis linket:

www.horogkereszt.com/m15bp.gif

Itt a piros-fehér pizsama, az SS-jelvény, a fogaskerék és a karlendítés egész jól elfér egymás mellet, egy horogkereszt.com elnevezésű oldalon, természetesen békés demonstráció avagy alkotmányozó nemzetgyűlés keretében. De bizonyíték az ugyan még mindig nincs rá, hogy a pizsamások nyilasok volnának... biztos ezt is valami komcsi rajzolta a Köztársaság tér alatti titkos bunkerekben, hogy rossz hírét keltse a' magyarnak.
1 kikérem maganmnak
2 mégse
3 azok akik lengetik úgy gondolják,hogy ők Árpád népe hej!
István meg behódolt az egyháznak és elkúrta
na asszem ezé
Komolyan, holnap ünnep. Nem kell zászlózni. Mindenki hallgassa meg Speaket:
youtube.com/watch?v=iD3vTWv6MqA
vagy nézzen rá erre:
media.proxnet.hu/upload/20070314/08360669663.jpeg
és lehet is dúdolni chery cheri lady
szerintem ki ezért ki azért lengeti az árpádsávost. van aki régi gyökereit érzi, van aki jobboldaliságát vagy szélső jobboldaliságát mutatja vele, van aki rasszizmusa miatt. sztem tök mindegy. egy demokráciába ez tök belefér, mintahogyan a csegevara pólósok is. engem egyik sem zavar. miért kell ebből ekkora ügyet csinálni!? 2007ben ennek a kérdésnek tényleg van ekkora jelentősége?!
Ennél jobb bejegyzést még soha nem olvastam. Meg amúgy is szeretem az ilyen "már előre lealázós" stílusú írásokat, mert akkor hiába monnd utána bárki bármit már jól előre megkapta a magáét. :) Tényleg jó lett grat. Magyarázni tovább nem is kell a témát amúgy.
TWA szellemi mélyrepüléséhez és siralmas elnívótlanodásához hasonlót egyszer már volt szerencsém élő egyenesben végignézni egy másik publicista hasonló silányosodási folyamata során. Az illető ugyan politikailag a másik irányba sodródott, de ettől sem szimpatikusabb sem ellenszenvesebb nem lett, mint amilyenné TWA válik a szemünk előtt. A színvonaltalanság nem rendelkezik pártpreferenciákkal. Mindkét ember kimondottan tehetséges (volt) az íráshoz mind stilárisan, mind gondolatilag - és mindkettőből az lett, amire a magyar nyelv remek kifejezést ismer: faszparaszt tapló.

A másik urat Bayer Zsoltnak hívják.
Lehet tudományosan is közelíteni, hogy minek mi a gyökere és ki mikor mit csinált a zászlóval és alatta.
És ki lehet indulni két tényből:

1. Sajnos-szerencsére (nézőpont!) még sokan élnek azok közül, akiket a piros-fehér lobogó egy bizonyos időszakra és eseményre emlékeztet. Nekik magyarázhatod, hogy ez most nem ugyanaz mert négy, vagy öt a csík, meg az a fekete sincs a közepibe'. Ők ennek ellenére félelmet éreznek a láttán.

2. Sajnos-sajnos (nézőpont!) a zászlólobogtatók - ahogy W is kifejti - sem tudnak valami értelmet tenni a zárpádsávos mögé, csak tarcsák ott a magasban és lóbálják. Meg hogy monnyon le.
outsider,
nem ügyvédekkel beszélt,hanem papokkal.
kiszeramérabávatag egyetértek veled. Mind a ketten jók voltak, de olyan erős az igazságérzetük, hogy azt hiszik bármit mondhatnak vagy írhatnak. Ami igaz is, de akkor fogadják el, hogy valakinek nem tetszik az új stílus és mivel nekik írnak ezért fontolják is meg vagy új célközönségük lesz.
panelprofi,
sajnos-sajnos(nézőpont!)ma M.o.-on egyetlen értelmes dolog,ami történhetne,ha GyF lemondana.
Sajnos-sajnos ez ad értelmet a zárpádsávos mögé.
molaris 2007.03.14. 13:38:30

"Ad.4,Isten tövénye minden mát felülír"


Vegyétek már észre hogy moralis néven TWA irogat, csakhogy minket szórakoztatson.

Árpi köszi, de lebuktál :-)
Egyébként én is régóta gyanítom, hogy molaris azonos Tótával, de remélem, azért nem tudat alatt.
szia sven, annyi szép név van, pont ez kellett neked? értelmeseket írjál, ahogy én és akkor nem baj, ha összetévesztenek bennünket:-P
Nowo,

Jó, monnyon le, nem bánom.

Aztán megbeszéljük, Te vagy én kúrjuk-e elfele tovább. Vagy más jelölted van?

De mi köze ennek a a zárpádcsíkos zászlobogóhoz, vagy fordítva. Meg hogy ki a magyar. Én csak ezt nem értem...
Árpád, amikor Miffyt írsz, Nijntje-re gondolsz? :)
Kiszera, nem hinném, hogy Wé változott meg. Még mindig tud írni. Egyszerűen arról van szó, hogy az olvasótábor szakadt ketté, ahogy az ország is. Az szereti, akinek a szájaíze szerint beszél. Elmúlt az, hogy jó újságírás van, manapság jobboldali újságíró van meg baloldali ( jó kérdés, melyik melyik??mszp balos, nem balos. stb.) és ennek tükrében történik az újságíró megítélése is. Legjobb lenne persze egy teljesen pártatlan újságíró, de olyat azért elég nehéz lenne találni ilyen témákban. Legfeljebb ha a Világgazdaságot olvassuk, de sokszor még ott sem.

És a közönség nem csak megosztott, hanem felszínes is. Ez olyan oda-vissza dolog. Igényes olvasóknak igényes újságírás jár.Nem igényeseknek meg nem igényes. Hogy lehetne elmélyülni egy témában, ha naponta egy cikket meg kell írni? Az most mindegy, hogy a főnök mit mond, a nép ezt várja. Nem olyan könnyű dolog ez. Olyan napi hajszában, amit az Index produkál, kész csoda, hogy néha megjelennek jó írások is.

Felhígult itt minden, az egész országban. Kereskedelmi tévéken szocializálódik a nép. És kereskedelmi újságíráson.
Nowo,vázold már fel nekem,mi lenne ha holnap Gyurcsány lemondana?
Satu for president!
Vagy Nagymester V-t,a Kossuth teret körbeszarók a vállukon vinnék be a parlamentbe?És onnan számitva 2-hónapon belül itten Svájc lenne kérem szépen.Ugye Így gondoljátok?
Megejtően egyszerű lélekre vall!
fuhur 2007.03.14. 16:06:19:

"Vegyétek már észre hogy moralis néven TWA irogat, csakhogy minket szórakoztatson.
Árpi köszi, de lebuktál :-) "

A másik gyanús provokátornikk a pálostrend.
Bizonyítani persze nem tudom, csak amolyan megérzés.
Kábé ott kezdtem biztos lenni molarisban, amikor arról írt, hogy a papok beszélték le a perről.
Még nem hallottam papot jogi kérdésekről beszélni.
panelprofi,

az én meglátásom szerint,még kormányváltás nélkül is sokkal jobb lenne a közhangulat,ha GyF átadná a helyét valaki másnak,akár párton belül.
Persze valaki olyannak,akinek egy fokkal tisztább a múltja,érted mire gondolok...

Szerintem,aki antiszemitizmusból lobogtatja,az kisebbségben van még a többi lobogtató között is,tehát mindenképpen úgy gondolom,hogy az őszi események,konkrétan Gyurcsány öszödi beszéde váltotta ki ezt a fajta tiltakozást és a zárpádsávosok elszaporodását.
Azzal pl. soha nem értettem egyet,és nem is értem,hogy lehet olyat kijelenteni,hogy egy baloldali szavazó kevésbé magyar,mint egy jobboldali szavazó.Ez nonszensz,és nem is értek vele egyet!Ez ostobaság.
Azt kell megvizsgálni,hogy a politikusok,akik döntéshelyzetben vannak,mit képviselnek.Ha ellehetetlenítik a m.o.-i állapotokat,az ellen kézzel-lábbal (árpádsávos lobogóval) tiltakozni kell (szerintem).
Jó lenne, ha lemondana. Én Varga Mihályt vagy valami független gazdasági szakembert tennék a helyébe. A konvergenciaprogram eléggé félre van cseszve. Egyrészt az adóemelés, másrészt a privatizáció helyett mindent bezárnak. Elveszik a kaját a zökörtől, és így várják, hogy többet termeljen...
Doomhammer, sem molaris, sem pálostrend nem egyenlő worlukkal. Biztos lehetsz benne.
swen,

nem jobboldali és baloldali (újság)írás létezik, hanem igényes és szar. Ha pedig valaki azért igénytelen, hogy kiszolgáljon valakiket, attól még nem kevésbé igénytelen. Nagyanyáink nem véletlenül mondták kiskorunkban, hogy ne játsszuk sokáig a hülyét, mert úgy maradunk.

A szerzőnek ma zsinórban másodszor sikerült alpárian cigányoznia pl. Ez semmilyen hallgatóság esetén sem bocsánatos dolog. Árpád ide, sáv oda - ez tiknyóság. Az a szint, ahova kultúrember elszólásként is csak ritkán merészkedik, nemhogy folyamatosan, büszkén. Persze néhány önfeledt niggerezés és neutronbomba után már nem olyan feltűnő.

A szerző immár színvonaltalanabb, mint a polfórum középmezőnye volt pár éve. Van lejjebb? Persze, van. Hogyne lenne. Attól tartok, hamarosan látni is fogjuk.
Nowo,

Így nem ér, mert pl. az én múltam se tiszta, bevallom, lógtam már a tuján (if you know what I mean), meg csaltam áfa-t, meg kaptam már fizetést is zsebbe (mégha nem is önszántamból), stb., de ha Te elmúltál már három éves, akkor Téged is érdemes lehet megvakargatni. Szokták volt emlegetni, hogy OV apja meg párttitkár volt, oszt mégis (vagy épp azért?) megyen a bányaigazgatás neki, sőt még állami megrendelés is jutott neki.

Szóval még mindig nem tudom, kire bíznád az alternatív elkúrást.

És persze a "minden eszköz"-ről most se tuttam meg, hogy miért pont az a piros-fehér (ami piros-ezüst) kell, amitől a beszarás jön a más vallásúakra.
Bugris, mit én is?
Nem lehet és nem is szabad egyértelműen jobb vagy baloldalinak állítani be valakit, az élet nem fekete-fehér, és nem is szabad abba a csapdába esni hogy akár saját magunkat kategorizáljuk be, így a valódi megítélés helyett az ember hajlamos valamilyen kedvelt oldal, vagy közösség "kollektív véleménye" avagy a szócső felé húzni, az önálló dogmamentes gondolkodás és kritikai érzék pedig valahol csúnyán elsikkad a nagy odatartozás érzésben.

Én például elég sok mindenben egyetértek Worlukkal, ugyanakkor akad jópár dolog amiben egészen ellentétes állásponton vagyok, és néha az is megesik hogy egyszerűen pongyolán fogalmaz, vagy sekélyes az írás.

Az igazán bravúros szösszenetei meghökkentő és humoros hasonlatokkal és persze kemény odamondásokkal 2002 tájékán születtek.
A jelképek, zászlók, címerek, szent szimbólumok hidegen hagynak.

A piros-fehér is, a piros-fehér-zöld is. A korona is. Sajnos egyre inkább nemzeti himnuszunk is (minden farok azt nyivákolja, ha kell, ha nem).

Ennek ellenére magyarnak tartom magam. Ezt a nyelvet beszélem, itt születtem, itt élek, valószínűleg itt halok meg, ennek a népnek a szokásait ismerem.

Meskó Attila, az MTA főtitkára fogalmazott valahogy úgy a minap egy díjátadáson, hogy a munkánk által legyünk magyarok. A kutató dolga az legyen, hogy tudományos, szellemi tevékenységével gyarapítsa hazáját.

Teljesen igaza van. Természetesen ugyanez vonatkozik a tanárra, a pékre, a kubikusra is. Ha az ember képességei szerint dolgozik és hozzátesz valamit a nagy közöshöz, azáltal nagyobb magyar lehet mint az, aki lépten/nyomon nemzeti szimbólumokat tesz közszemlére és fals módon a hazafiságról szónokol. (Meg esetleg hazafelé, nyomatékosításként felgyújt egy-két autót.)

Ennyi a témához a hozzáfűznivalóm, nyugodalmas ünnepet kívánok mindenkinek.

Te is alterego vagy? :)
dark future · www.andocsek.hu/bemutatkozas.htm#3 2007.03.14. 16:57:14:
"A kutató dolga az legyen, hogy tudományos, szellemi tevékenységével gyarapítsa hazáját. "

Ja, mert az orvosok és kutatók elvándorlását emelte ki fő problémaként valami kormányember a minap.
Kiszera, csak a véleményem mondtam el és tartom. Nem akarlak meggyőzni semmiről sem. Beleolvasok néha a blogotokba, az mennyivel igényesebb, színvonalasabb? Iszonyúan sértő, személyeskedő és időnként halál unalmas. Ha ennyire szarok Wé írásai, hát írjatok jobbat. De nem írtok. Sem te, sem a többiek.
Bugris: nem, én egy csaj vagyok, eddig még nem néztek pasinak.Meg alteregónak sem.
Ó, a tagadás mit sem ér, ha a tudat hasadt :)
Tartsd a véleményed - attól a tied. Ami iszonyatosan sértő, mégpedig nem egyetlen emberre, hanem emberek millióira nézvést, az pedig az, amit itt folyik. A cikkek megítélésében meg hát... eltér a véleményünk.

Sebaj.
Bugris, talizzunk, aztán majd elfelejted ezt a hülyeséget:) viszem a kedvesemet is, egyedül nem enged.
Már biztos volt aki megjegyezte, de azért ne feledjük, h a magyar államcímer is árpádsávos, és úgy tudom, h kisebb-nagyobb kihagyásokkal mindig az is volt.

Másrészt az is tény, h egy szimbólumot diszkreditálni is lehet, ld.: szvasztika, forgásiránytól függetlenül, és így tettek az árpádsávval a hungaristák is.

No mostan akkor gázos, v nem gázos az árpádsávos zászló? Fene tudja.

Árpád:

A békáról a jobb felső sarokban mit tudhatunk?

És h el ne felejtsem:

Éljen Miffy!
Kiszera, mire gondolsz? Mi folyik itt?
áhh... annyi értelme van ennek, hogy semmi sem
ez egy szubkultúra, oké, szubkultúra, rendben van
szubkultúra a punk is, akkor kezdjünk vitatkozni róla, hogy most akkor te anarchiát akarsz, ésakkor az hogy legyen, hogy ne legyen metró se, meg aszpirin se, meg minden?
vagy ha a hunyadi mátyás zászlaját hircolnák, akkor meg mér pont azt? meg mért pont ott vannak, mér pont abban az időben?
lehet direkt nem érteni valamit, következetesen, úgy, hogy még munkát is adjon nekünk, meg kenyeret
úgy hívják az újságírásban, hogy uborkaszezon
de tényleg ez kell? persze, a világért se mondanám meg hogy mi legyen, nem az én blogom, de hónapokig egy ilyen témán kérődzni nem csak unalmas, de lassan már gáz is
panelprofi,

jó,értelek.
De szerintem nem kéne egyenlőségjelet tenni pl. (jobb híján) GyF és OV közé,mert nagyjából hasonló életkoruk ellenére egészen más irányt vett a politikai karrierjük ifjúságuk hajnalán.
Az apák bűnét pedig nehogy már felrójuk a fiaknak.
De vehetünk egészen más példákat is.
Nem csak Gyurcsányból és Orbánból áll a világ.
Felőlem balról is találhatnának valakit,aki hitelesebb,mint a lebukott Gyurcsány.
Nem tudom pontosan,miért pont az árpádsávos,talán,mert úgy érzik,hogy M.o. vészhelyzetben van.És valamiért nagyon fontos a gazdaságon túl a magyarságunk megőrzése is.
Egyet tudok,hogy a Fidesz felszólította a holnapi résztvevőket,hogy ne vigyenek magukkal semmifajta szimbólumot,eszközt (gondolom az árpádsávost is beleértve).Ezt már haladásnak tartom.

Kérdeztem fentebb,hogy mi erre a közhangulatra a megoldás?Hogy még 3 évig ebben kell élni?Nem jött rá válasz senkitől.
Nahát, micsoda indulatok.
Akkor hagyjuk. Mindig más embereknek tetszik. Akiknek kevés, ami itt történik, majd elmegy. Jönnek helyette mások. Ha a blogger észreveszi, hogy egyre több "elit" megy el, és és nem annyira tetszenek neki, akik jönnek, majd változtat. Ő a házigazda.

( az elit szót azért használom, mert itt hallottam emlegetni. Valami elitklubbal kapcsolatban)
Persze. engem elsősorban nem az zavar, hogy van egy ilyen hely, ahol kiengedi az ember gyereke a fáradtgőzt. Sokkal inkább az, hogy az csinállja, aki ennél messzemenően többre (volt) képes. És nem elitizmusról beszélek egyáltalán, hanem bármiféle színvonalról és az emberség minimumáról. Amúgy meg nyilván mindenki azt csinál a blogján, amit akar. Erről nincs vita - nem is igen lehet.

Ellenben én most L. Már így is többször szóltam hozzá két hét alatt, mint amennyi (bárki szempontjából) kívánatos. Jó szórakozást.
há' nemtom swen-t hogy lehet hímnek nézni. ahogy olvastam minig egy vékony szinte túlvilági női hangon szólalt meg a fejemben :)
Sajnálom, nem kellett volna kategorikusan tagadnia a Tóta-molaris kapcsolatot :) Bocs. Persze, ha valamelyikük megjelent volna, nekik szólok be. De már elment a kedvem.
Ulok a kavem mellett es vizionalok. Egy olyan Magyarorszagot, ahol az ilyen arpadsavos postra max. 3 komment szuletik.

Mert a tobbiek dolgoznak. Pontosan, szepen, ahogy a csillag megy az egen, tuggyatok, a kolto is megmondta.

Csokolok mindenkit, legyen szep hetvegetek!
Photon, túlvilági??:) a vékony gilt. De nagyon is élő vagyok. Csak azt nem tudom, hogy ezt most bántásnak vegyem-e?
Kiszera, legyen szép a hétvégéd! És főleg nyugodt, ezt mindannyiunknak kívánom.
Nowo,

közeledünk...

Van arra definíció, hogy hány ember hangulata a "köz"-hangulat és ki, milyen irányba (nem bal+jobb, hanem jó+rossz) irányba folyásolja befele azt?

Szóval nekem csak kérdéseim vannak, tudni nagyon keveset tudok.

The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts. - Bertrand Russell
az egész "árpád-sáv" ügy (már magában röhej) semmi egyébről nem szól minthogy megint talált magának valamit a Heti Hetes úgy zusammen, amin végre lehet szörnyülködni, meg szélsőségesezni. Jön a Fahkaszházy "überértelmiségi" Szivadah aztán könnyes szemmel előadja monológját, miszerint a rossz emlékektől, amiket a zárpáccsávos lobogó felidézett benne, szinte aludni sem tud és hogy néha még felsír éjszaka amikor eszébe jut a lámpavasra húzott ávós rémséges ábrázata...és azt is a cúnya célső jobbódalijak cináták! pedig milyen sram gyerök lehetett az az ávós a betyárját neki!
Ezután jön a TV2 mélyinterjúja a jobb oldal fő letéteményesével: Debillel (biztos Tomcat helyett hívták, elvégre TC még néha egy értelmes összetett mondatot is ki tudott dolgozni az meg ugye nem illik a tahó tüntető imidzsébe) szal jön Debil aki hű nevéhez és aki szerint itt lángba fog borulni az egész Kossuth-tér, mit Kossuth-tér, egész Bp. Égő kocsik, vérző rendőrök...minden!!!
néhány bevágott kép egy "árpáccsávosról" aki épp egy macskakövet hajít a rendőrök felé.
Napkelte: vendég Kuncze "lopstop" Gabesz, aki elhatárolódik az "árpáccsávosfocidrukkernácifideszes" huligánoktól, majd erre szólítja fel Zorbáviktort is, de elmondja, hogy amúgy tök mindegy mer' azorbánviktor is náci ám aztán ha el is határolódna (amit egyébként nem tom miért kéne) tök nyóc mer úgyse gondolja komolyan!
Aztán este RTL híradó: "árpáccsáv"-hegyek mixelve szkinhed-felvonulással!

Voila! kész a hisztéria!

és akkor még aturulról szó sem volt...
cozumel 2007.03.14. 17:48:48

"Ulok a kavem mellett es vizionalok. Egy olyan Magyarorszagot, ahol az ilyen arpadsavos postra max. 3 komment szuletik.

Mert a tobbiek dolgoznak. Pontosan, szepen, ahogy a csillag megy az egen, tuggyatok, a kolto is megmondta."

na ezzel a gondolattal mennyire együtt tudok érezni :)...

egyébként meg Muffy for president!
Hű Árpád, csúcsformában vagy :)
Én is ezt írnám ha meg tudnám írni így. Régóta motoszkál bennem ez a kérdés, hát akkor tényleg így van: ez a zászló hülyegyerekek játékszere.

Remélem, az itt nyüzsgő néhány hörcsög nem bizonytalanít el, hanem megerősít. Tanultam pszihológiát, hát komoly személyiségzavarokat lehetne itt feltárni :) Az irigység rossz tanácsadó, kissrácok.

Holnap mi lesz, ünnepköszöntő vagy riport?
Akkor jó, photon:)
Az hogy nem szeretjük a kormányt egy dolog, de képzeljük el mi lenne ha a legnagyobb hangú szittyakeresztyények kerülnének hatalomra? Valahogy nagyon el van nyomva a normális ellenzék hangja...
Az hogy nem szeretjük a kormányt egy dolog, de képzeljük el mi lenne ha a legnagyobb hangú szittyakeresztyények kerülnének hatalomra? Valahogy nagyon el van nyomva a normális ellenzék hangja...
Há máá méé nem tesző bele csillagokat, oszt akkó kész az amerikai zászló, ost akkó mocskóhatod azokat is. Hát az tök király lenne, szerintem.
bocs a duplázásért de kb 5 percen keresztül nem bírt megjelenni...
szakértő kormány, ettől megyek a falnak.

nincs olyan. ez egy akkora gyenge demagóg blöff, hogy hihetetlen, hogy bárki is bedől neki.

aki meg árpádsávos zászlót cipel, az náci és pont. aki nem náci, az nem visz árpádsávos zászlót. nem olyan nehéz ezt fölfogni.
jó reggelt. mindjárt elkezdek válaszolgatni az elejétől, csak előbb kitakarítom kurszánprüntyit.
"aki meg árpádsávos zászlót cipel, az náci és pont"

ez egy "light hehe"! vagy haha! szal...ja...igazad van...náci vagyok én is...az ám...sőt vér náci vagyok!

szittyakeresztény alatt meg nem tom mit kell érteni de én sem kötekedek a szittyazsidókkal, szittyabuddhistákkal vagy szittyajehovaszittyatanúival sem akár kormányon vannak akár nem! egyébként meg elképzeltem és jobb! sőt ezek a "szittyakeresztények" (bár sztem nem homogén a jobboldal de nektek egyszerűbb az egészet le szakrálispápaimádószemforgatókeresztényezni) már voltak kormányon és akkor is jobb volt! sokkal!
phreeq: "vajon milyen utakon szerzik be lobogóikat ezek a büszke nemnyilasok?"

Van ezeknek sajtójuk. Demokratában és egyebütt megtalálhatók a szakboltok. Ebből is kiderül, hogy ezek demokraták.

bugris: akkor lehet, hogy nálad láttam én is az árpádcsávókat, csak nem emlékeztem. well, köszi.

Pascal et al: mint írtam is, énnekem nyolc, hogy lengetik. hiszen nem nácik. csakis ahhoz a jogomhoz ragaszkodom, amihez Mohamed és Krisztus esetében: hogy én meg röhöghessek a rongyukon. köszönöm.

néhányan: most nem akarok stilisztikázni, de nagyon is helyén van az a kérdés, hogy "mi a faszt jelképez". így. olyannyira ordí ugyanis a szimbólum üressége és zavarossága, hogy ehhez nem passzol, h "ne tessélk haragudni, mit is jelent pontosan ez a tiszteletreméltó lobogó?"

megint mások: igen, tudom, hogy kicsoda Miffy, de azt is anélkül hurcolja minden harmadik kiccsaj a retiküljén, hogy tudná. egyszerűen jópofa, ennyi. viszont legalább ők nem csápolnak a műkörmükkel, hogy aki nem miffys, az nem magyar, mert felfogják csöpp agyukkal is, hogy a kettő nem ugyanaz.

ehhez tenném hozzá végül, hogy tartom magam annyira magyarnak, mint a árpádcsávók, csak mást is csinálok amelett, hogy magyarnak tartom magam, talán mert nem vagyok olyan reménytelen fasz, hogy másom se legyen, mint születési helyem.

Zulejka: folyamatos eseménykomentálás lesz, meg talán ünnepi köszöntő (beszéd?), bár lényegében ugyanaz a helyzet, mint 1956-tal, egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki.
ugye W. tudod, hogy ezt tovabbvezetve:
"Pascal et al: mint írtam is, énnekem nyolc, hogy lengetik. hiszen nem nácik. csakis ahhoz a jogomhoz ragaszkodom, amihez Mohamed és Krisztus esetében: hogy én meg röhöghessek a rongyukon. köszönöm."

odajutunk, hogy ok meg ahhoz a jogukhoz fognak ragaszkodni, hogy mondjuk letszamfolenybol adodoan szarraverjenek? nem csak ezek hanem mohamedek is. rohogni szabad, csak nem mindig tanacsos.
Pizsamások?
Akkor holnap össznépi, nyilvános pizsamapartit rendeznek város-szerte?

Nowo 2007.03.14. 08:35:43
Hja kérem. Akkor tetszettek volna óbégatni... Meg liberális Fideszbe beépülni. Sajnos mosmá' választások vannak, nem lincselések, akármennyire fáj, bazmeg.
Amúgy ha én most azt mondom, hogy 98-ban az Orbán szétcsalta a választásokat, akkor mi van? Legalább annyi alapja van ennek a kijelentésnek, mint a tiednek. Látom te se látsz az orrod hegyénél tovább...
Margóra: egyik se csalt, csak mindkettő jó sales-es.

"Balról inkább a Che Guevera-s póló lenne az árpádsáv megfelelője. És volt is felháborodás miatta jobbról."

Frászt. Szélsőbalról a vörös zászló lenne megfelelő válasz. Csak valahogy az hiánycikk. Lehet mégsincs szélsőbalunk? Valami hibádzik itt...

trézsi 2007.03.14. 10:26:22
Nem baj. Megválasztották. Ennyi. Lebetűzzem neked? Ha ez téged zavar, mennyé' tüntetni. Csak lehetőleg az autómat ne gyújtsad fel, mer' rossz vége lesz. Amúgy meg tessék szavazni akire akarsz. Majd ha a többség is úgy gondolja, hogy nem kell neki az elmúlt rendszerben dolgozó politikus. Akkor nem szavaz sem a Fideszre, sem a Miépre, sem a KDNP-re, sem az Szdsz-re, se az MDF-re, se a Munkáspártra, se a Centrumpártra, se a Jobbikra, se erre a Kossuth téri ostoba bagázsra, se az Mszp-re. Kihagytam valakit?
Amúgy mégis, ki lenne a ti _úri_ izléseteknek (rotfl) megfelelő? Komolyan érdekel. Hja, tudóóóm... a KISZ titkár megfelel...

cziffra plachta zasztava 2007.03.14. 10:49:17
Azért ezt a márciust még csendben (?) levezénylik, mi? Röhejes...

Doomhammer · 2007.03.14. 16:29:26
ROTFL. Te nem vagy ennyire naiv... A papok _mindenről_ beszélnek, ami nem az ő életük. Osztogatnak tanácsot fűnek-fának. Van aki meghallgatja. Az én tágabb családomban is van olyan, aki csak úgy merészel fontosabb kérdésben dönteni, minthogy sajtos- vagy hagymás-parizert vegyen-e a boltban, hogyha már kikérte a pap véleményét.
S nem hiszem, hogy jogi kérdés lett volna, inkább - gondolom én ! - amolyan "ezekkel nem érdemes kikezdeni", majd "a jóisten nekik is megbocsát, de neked itt a földön nem kell" szöveg. Hányat hallgattam én végig annak idején ezekből...

Kurszán Kündü · 2007.03.14. 18:12:23
Na mi van spammelő elvtárs, te még nem mentél ki üríteni a Kossuth térre? Mit keresel még itt? Jó kommunista módjára ellógod a pártrendezvényeket?

dark future · 2007.03.14. 16:57:14
Ezzel viszont teljesen egyetértek. :D

Hamarjában ennyi. :D
"A szuverenitás? Hogy akkor még nem volt zsidó rabigában a Haza? Nem szívták vérét askenázi bankárok? Nem a magukfajta spekuláns és a komprádor burzsoázia élősködött rajta?"

erre meg csak annyit hogy ha valaki elolvassa az un. Göncöl-jelentést (amit a baloldal oly nagyra tart és mértékadóként kezel és amit én spec. nem olvastam de bízok a forrásomban) az megtalál benne egy olyan alapvetést, miszerint a németek a magyar zsidóság ellehetlenítésével és részleges kiirtásával szétverték a bankszektort Magyarországon ergo a zsidóság kezén volt az egész magyar bankrendszer ergo zsidó=bankár---> Hitler egyik fő tézise, amit azóta is szívesen vetnek a jobboldal szemére antiszemitizmus címszó alatt)
es nagyon idegesitoek az altalanositasaid a szelsojobb(haha), arpadcsavok(humm), es ugy altalaban a nemzeti erzelmuekkel szemben. ha csak fele ilyen altalanositasaid lennenek pl Gyurcsannyal kapcsolatban....
megen · 2007.03.14. 19:31:43
Az nem jog. Véleményszabadság van, tettlegességi nincs. Ezt kéne már végre felfogni.

GyF-et lehazugozni szabad. Lelőni nem. Kopendre?
es a sok Gyurcsany fanatic elolvashatna ezt: reply.transindex.ro/?cikk=18
W. mesterrel egyetemben.
elfelejtettem: a maci majd visszakerül a Forradalmi Ifjúsági Napok lezárultával. A brekit Bubinak hívják, dán származású (árja!), és kesztyűbáb egyben, gyermeknevelésre fogom használni, napi értékelőbéka szerepben. Ebben a kompozícióban ő a piros-fehérből kiakolbólított szegény zöld.
semminek a tiszteletét nem lehet megkövetelni. az ápoltak pizsamájáét meg végképp. tisztelet vagy van, vagy nincs. momentán ezt a türcsit nincs miért.
A Forradalmi Ifjúsági Napok nálad április 4-ig tart?
Csoda-Szarvas-Vadasz, en ertem de nem vagyok biztos benne hogy ok is ertik:)... akarom mondani, biztos vagyok benne, hogy ok nem ertik. ez a velemeny/tetlegessegi kulonbseg az ertekrenden alapul. ha megvaltoztatod a kornyezetet valtozhat az ertekrend is. es amit itt gyilkossagnak hivsz az mashol szent cselekedet. vagy az arulo jogos buntetese. csak ezt a sok liberalis erzelmu magat konzervativnak hirdeto ballib ****nyalo nem birja felfogni. nah de mindegy. valahogy majd csak lesz.

FIN alatt a hőbörgést értem, és nem én szervezem, tehát majd kiderül, meddig tart.
hameg nincs tettlegességi jog akkor egyik faszfej zsernyák se verhessen szét egy kib. idetévedt túristát se a nyílt utcán minden indok nélkül...kámzsában...azonosító nélkül...bátran! komprende?
még jó hogy nem verünk turistát. senki se vitatja a rendőrök balfaszságait, talán csak gergényi. ez azonban itt méretes off.
megen · 2007.03.14. 19:40:13
Tudod az a baj, hogy én, megrögzött liberális, néha már várom a pillanatot (pedig persze valójában nem, de mégis felmerül néha bennem), amikor végre az egyik ilyen véresszájú bolha fellép a parlament lépcsőjére, és megpróbál beslisszolni.
A rendőrök maximum megverik. Tiszta sor. De a köztársasági őrezrednek tűzparancsa van...
Lehet, hogy mindenképpen kéne egy áldozat, hogy rájöjjenek, nem egyedül élnek ebben a kurva országban?
semminek a tiszteletét nem lehet megkövetelni.

ez is hülyeség! pont az a fajta amit ez a liberális réteg a dolgok 90%-a iránt érez...ez a cinikus hozzáállás viszi előre a világot! bravo!
szarni mindenkire..én röhögtem egy jót azt szeg! mint a Bochkor a bumerángba' mikor a féllábú arabgyerek story-ján kacag, mer mekkora poén már aknára lépni, a kis hülye meg azt se tudja hogy itt röhögünk rajat, akkor meg nem mindegy!
b2 2007.03.14. 19:41:29
Ez így van, de mit is akarsz ezzel mondani?
sorrerovics *pirul és olvas*
gyz
"az árpád-sávos zászló önmagában természetesen még nem nyilas. Akik viszont 2007-ben azt lengetik, nagy valószínűséggel azok. Csak a mai, modern értelemben. Nem mondják ki, csak sejtetik, aztán ha vki így nevezi őket, akkor látványosan megsértődnek, felháborodnak, és bizonyítékot kövtelnek. az meg nincs, hiszen az Árpád-sávos zászló nem nyilas z."

A blog apropója nem árpádsávos és nem nyilas zászló, hanem KÉTSZÍNÛ.
(A zászló is, meg a lengetôi is.)
nem tudom mi lenne, de az fix, hogy nem az, hogy utana kussolnanak.
viszont miert akarnanak oda bemenni.
egyebkent meg nem hiszem, hogy lelonenek barkit is. ott meg nem tartunk. meg par ev.

viszont javaslom elolvasni neked is a transindexes linket. nem szeretek idezni online elerheto dolgokbol, mert csomot kell magyarazni, hogy mirol beszelek :)
Valamiért én azt a kígyós-labirintusos játékot várom holnapra. A "forradalmárok" és a rendőrök bolyonganak majd a belvárosi utczákban, és amikor éppen rossz helyzetben találkoznak, lesz a műsor. És így tovább, amíg el nem fogy az összes élet.
szerintem meg nem lesz semmi kulonos.
de ki is a nyilas mint olyan...ma...vagyis mit jelent ma nyilasnak lenni? aki utálja a zsidókat az nyilas? vagy aki a fletót feljbe shotná az az?
csomó jobbos kiscsávó sztem csak ilyen csakazértisből visz magával ilyen á.s.-os lobogót...le se fossa mit jelent.
no, hát ha maguk a lengetők le se fossák, mit jelent, akkor én meg ugye lefoshatom mindenestül.
Sajnos, nincs túrista, akit verni lehetne, sikeresen elriasztották őket már ősszel, így aztán fájó szívvel búcsúzhatunk a nemzeti jövedelem 10%-tól is...

Amúgy meg, tanulmányaim szerint a kettőskereszt az aposti király cím szimbóluma, melyet István kapott a pápától. Különlegesen magas egyházi jogokat biztosított a királynak (szentté avathatott, püspököket nevezhetett ki, stb), még az utsó, Károly (1916) is apostoli királyunk volt.
Egyébként a szlovákok valamiért nagyon büszkék rá (benne is hagyták a címerükben, de milyen alapon is??), csak már nem emlékszem, mi volt a mese alá!
Várjá...várjá....
Akik március 15.-én piros-fehér zászlót lengetnek, azok végülis az osztrákoknak drukkolnak?
Kenguru, ez tetszett. De akkor még fekete-sárga volt, asszem.
Kenguru:
vagy a régi Kispest Honvéd FC-nek, csak lemaradtak a színváltásról... :D

Találós kérdés: honnan jött a kettős kereszt? :D
A helyes megfejtők között kisorsolok egy-egy országalma képet:
www.bgrg.sulinet.hu/tant/inf/verseny/kecskemet/merkur/alma.gif

megen · 2007.03.14. 19:47:40
Elvileg az Őrezred tagjainak lőni _kell_ amennyiben felszólításra nem takarodnak el a delikvensek. Remélem a bakancsos barmoknak is van annyi eszük, hogy tudják, a parlamenti kávéautomata nem nekik van fenntartva...

b2 2007.03.14. 19:49:58
Szalonnyilasok.

TWÁ:
A Pac-Man-ben egy darab sajt ette a pontokat és menekült a szörnyek elöl. Gondolod, hogy most sok Pac-Man lesz és a pontok a kockakövek?

BTW, Rogánnak volt annyi esze, és kiüríttette az építkezéseket. Respect neki!
TWÁ: természetesen le! de ha valóban lefosod akkor miért is ez itt a téma?
"semminek a tiszteletét nem lehet megkövetelni."

Yepp.
Mondjuk én úgyvagyok ezzel hogy senkinek a tiszteletét nem lehet. Az ijen emberi dolgokét mint az árpádsáv vagy mint Horváth Béla.
De pl. a "felettünk" álló dolgokét mint az élet vagy a természet tisztelete azt nem ártana.
"A brekit Bubinak hívják, dán származású (árja!), és kesztyűbáb egyben, gyermeknevelésre fogom használni, napi értékelőbéka szerepben"

Fuu, Arpi... es ezt olvastad valami szakkonyvben, vagy magadtol talaltad ki? :-)))
hát ööö magamtól találtam ki... nem jó ötlet? tud aranyos is lenni ez a béka, meg a szájában elfér egy csoki.
"semminek a tiszteletét nem lehet megkövetelni."

nah mar irjam le en is, hogy ezzel egyetertek, de ha valaki nem tiszteli azt amit en tisztelek akkor az illetot nem tisztelem en se, es valszeg o sem engem es a liberalis felfogas szerint mindketten jol megvagyunk egymast nem tisztelve.

a gond ott van, hogy nem zarkozhatunk el a kulvilagtol, es mindig az erosebb eszmek, a tamogatottabbak maradnak fent. azokat amelyeket tobben tisztelnek. es akkor nezzuk meg most milyen iranyba haladunk, es miert is pont oda :) logikaval birok elonyben.
lonely_photon:
Egyetértek, azzal a kitétellel, hogy nem tisztelni kell azokat sem, hanem tiszteletben kell tartani a létüket. Azaz nem kell tisztelni, de el kell fogadni, és nem bántani tevőlegesen.
Beszélni bármiről lehet. Lehessen is. Még arról is, hogy "milyen jó lenne népírtani". Csak ne lehessen megtenni.

Így vagyok én ezzel az ejrópai Holokauszt-tagadással is. El kéne törölni azt az elcseszett törvényt. Minek? Nem kell gondolatrendőrség. Mondja csak, ha akarja. Inkább szervezni neki egy kis körutazást a táborokba. Nézze csak meg, mi nem történt, ha már annyira okoska.

b2 2007.03.14. 20:01:51
Miért is zavar téged? Ha szerinted TWÁ annyira szar, és kormánybérenc?
Jó estét,

ismételten megjegyezném, hogy a magyar címer is árpádsávos.

Amúgy a zászlólengetők otivációja az lehet, hogy a pusztán árpádsávos zászló a kezdeti, szuverén és saját dinasztiával rendelkező Mo-t szimbolizálja, mint dinasztikus jelkép - bár az Árpádok utániak is átvették.
Persze az nagyon régen volt, a rá való hivatkozás nem túl erős:-) Másrészt a régi Mo. visszavonhatatlanul eltűnt, ez is gyengíti a hivatkozást, ráadásul még a hungaristák...

Na mindegy, nem hiszem h nagyon veszélyes lenne, de beléje burkolózni...valszeg egy naiv történelemszemléletre utal.

Jó hétvégét, amúgy!
Nem mintha a lényegben lényeges lenne, de az Árpád-sávos zászló 8 sávos. A nyilasoké 9 sávos. Persze, az irónia a lényeg, ez világos. Csak ha már hivatkozunk valamire, akkor az legyen pontos. Ögyébként minden világos.
Tóta W. Árpád · 2007.03.14. 20:06:38
Nálunk Paprika Jancsi volt a bábfigura. ;)
Amúgy szerintem nem rossz nevelőeszköz a báb, ha először megszereti.
Nálunk onnan jött az ötlet, hogy nyolc-kilenc hónaposan vettem bábot, és báboztam a leányomnak. Paprika Jancsit is, ördögöstül. S tetszett neki. No aztán, ha rossz volt, akkor minipalacsintasütő, ha jó volt, akkor meg csoki, baba, vagy ilyesmi volt a kezében... :D
Arpi

Jo otlet, csak ne minden nap csinald.
Kulonben kisse aktivabb tipusu, erdeklodo es felfedezni vagyo gyermek eseten (akit emiatt kello mennyisegu konstruktiv kritikaval kell majd illetni) bekatetemekkel lesz teli a kert:-)
Ejnye-ejnye CSSZV

Hat maga nem tudja, hogy edesseggel nem jutalmazunk?
Vajon a budapestről elszállingózó dugót okozó tömeg egyszerűen a több napi szünet örömére húz le vidékre reflexből, vagy nem kíván forradalmat ünnepelni, esetleg kívánna, csak nem óhajt beállni egy olyan tömegbe ahová szinte biztosan bemászik pár árpádsávos zászló, néhány kockakő, molotov koktél hajigáló, barrikádépítő, aztán nem kíván ott lenni amikor az egész bandán keresztülmegy a rendőrség? Vagy finomabban szólva egyszerűen csak attól van roszul hogy a nemzeti ünnep már most nem arról szól amiről kéne, hanem baromi jó ürügy mindenféle aktuálpolitikai örjöngésre?

Részermről maradok otthon a seggemen, és lehet hogy a TV-t se nagyon kapcsolom be úgy is minden csatornán majd rendőri túlkapást vagy annak látszó dolgot, autógyújtó forradalmárt - vagy annak látszó huligánt mutogatnak, vagy csak a szemben ácsingózó tömegeket mialatt a riporterek a nagy semmit szenzációsan leközvetítik mint a levegőben lógó feszültség - ugorva bármiféle véres cselekmény lehetőségének gyanújára.

Közben pedig mindenhonnan megemlékezős műsorok, egy kis álszentség, büszkemagyart játszó miniszterelnök, forradalmi hangnemben békés megemlékezésre felszólító ellenzék, koszorúzás alkalomhoz nem illő helyeken is, esetleg valami forradalmi film az archívumból, valamint szentmise. A kereskedelmi csatornák egész napos családi matinéra és nagy tömegek etetésére készült filmekkel, ledöglő internet. Szerintem én fát fogok vágni a kertben, a magyar zászló persze kint van, esetleg eszembe jut hogy akkor még egy petőfit is komolyan tudtak venni, igaz volt is valódi idegen ellenség és elnyomás.
Szerintem ez az egész mélységesen elkeserítö. A múltkor ültünk a kocsmában és a semmiből odajött egy ilyen zavarodott-elméjű, és elkezdte magyarázni, hogy Luxemburgi Zsigmonddal kezdődött a romlás, és volt egy egész elmélete, amit nagy nehezen sikerült csak beléfolytani. A szomorú, hogy e zavarodott honfitársaink ugyanott nőttek fel ahol mi, biztos számos közülük ugyanabba az óvodába járt mint mi, de nem tudott nekik ez a haza értelmesebb életcélt adni, mint az ilyen agyament elméletgyártás.

Igazából nem tudom mi a baj az egésszel. Néhány holdkóros, aki amúgy is lenne, csinálja a cirkuszt. Demokrácia van, szélsőségesek, őrültek, tompa agresszívek stb. voltak-vannak-lesznek, ahogy hajléktalanok és tetves óvodások is.

Akinek nem tetszik, elköltözhet Deauville-be, Brit Virginre v tomisén, hová.
Szerintem ez az egész mélységesen elkeserítő. A múltkor ülünk a kocsmában, egyszer csak a semmiből előkerül egy ilyen agyament és már mondja is, hogy Luxemburgi Zsigmonddal kezdődött a romlás. Szolíd ellenvetésünkre, hogy se romlás, se elmélet, se relevancia, már mondta is, hogy döntsük el vele vagyunk-e vagy Izraellel.

Miután Gyurcsány taktikusan bedobta az antiszemitizmust, azt gondoltam, ez egy kis túlzás, volt, de ma nyilatkoztak a Kossuth-tériek, hogy ők hajlandók megküzdeni az itt tartózkodó 173 izraeli tiszthelyettessel a nemzeti ünnep alkalmából.

A szomorú az, hogy a gyengeelméjűek ugyanott nőttek fel ,ahol mi, talán egy óvodába is jártunk, de a haza nem tudott nekik értelmesebb életcélt biztosítani, sem szellemi muníciót a felnőttéválláshoz.

És ez az idiotizmus megy éjjel nappal.
Valahol olvastam, hogy az elvakult hitet és az ennek megfelelő viselkedést is gén szabályozza.
És nagyjából a népesség 40-50 %-ában van jelen.
Azaz: van gén: nem vagy érvekkel meggyőzhető, vakhitű vagy
Nincs gén: értelemmel, kritikával szemlélődsz, nem vakulsz el, érveket meghallod.
ize, arpadsav.
nem tudok ide jot irni a toleranciarol. de igazabol ez egy tolerancia kerdes - hogy elfogadjuk-e ezeket a savos elemeket. mert ugye a demokraciaban van vmi szolasszabadsag, vagy ilyesmi. amig valaki olyat nem mond, hogy le kellene savazni a masikat, addig ez is rendicsek.

egyebkent kommunista a converse cipom meg a heineken? van rajta voros csillag.

szoval en toleralok innen itthonrol mindent jol. abbol meg sose lett vilaghaboru, hogy az emberek otthon ultek, es mindenki mas - embernek titulalhato entitast elfogadtak.

hogy most van valami csok es konny vagy ver es becsulet, az mar razosabb. kulonoskepp hogy ok arra a rendszerre emlekeznek, ami jol odavert a zsidoknak meg mindenkinek aki nem volt tiszta. mas kerdes, hogy az emlekezo figurak kozul sokan vagonba kerultek volna akkor. ha otthon ulnenek a fuhrer kepe elott ss egyenruhaban, egyebkent meg dolgoznanak es adot fizetnenek, ki torodne veluk. mas meg allatokkal izel. de ne vonuljanak mar ki a hosok terehez emlekezni a nacik hosiessegere.

lehet alapitani otthon a haverokkal retro munkasor klubot. softair kalakkal, pufajkakkal meg 2 meteres voroscsillaggal. amig otthon baszakodik valaki ilyennel, addig szamomra ez is toleralhato.

mikepp az iszlam is, amig nem robbantjak le a radikalisok a fejem a nagy elhivatottsagukban. adott esetben a szeretet egyhaza is vegzett nemi tisztogatast kozel keleten, meg az inkvizicio se volt az a leanyalom fajta. ennyi erovel ruhelhetnenk a keresztet is.

kiballagnak az emberek a zaszloikkal holnap. unnepelni. bar inkabb magukat unnepelik ilyenkor, mint a marciusi ifjakat. vagy a nagy magyar ontudatot.
lesz az ovisoknal tuti kis papirzaszlo.

a botos-tehenes nepeknel meg lesz arpadsav. amig rendesen viselkednek, felolem voros zaszlojuk is lehetne, sarloval meg kalapaccsal. nem mintha 20 eve ne lett volna ez mandatory.

bunkozni, zsidozni, provokalni, utcakovel rendoroket baszogatni zaszlo nelkul is lehet.

kar riogatni a nepet a radikalizmussal meg az arpadsavval, kell az ellensegkep ugye rohadtul nekunk. igy akkor lesz majd kit utalni. ki is irom mindjart a parlament ele, hogy ki az orszagbol a rasszistakkal.

ez itt nem unnep, hanem a permanens kampany egyik merfoldkove. de most a kormany es az ellenzek is egyszerre kampanyol. kozben meg festik gozerovel az ordogot a falra.
A romlás TÉNYLEG Luxemburgi zsigmonddal kezdődött. Mindjárt megyek, lekeverek egyet neki: Már megint nem tette el a hűtőbe az ebédet...
Érdekes, hogy ez a gén éppen a népesség felében van meg... A természetes kiválasztódás során miért nem tűnt el, vagy vált uralkodová? A válasz pedig: mert csak így lehetséges, hogy a népesség fanatizált fele élethalálharcot vívhasson a népesség nemfanatizált és józanul gondolkodó másik felével.
Ezek szerint az élethalálharc szükséges a faj fennmaradásához. Éljen az élethalálharc! Éljen a zavargás!

P.S.: A hülyék a rács túloldalán vannak.
És akkor most valamelyik faj ki fogja írtani a másikat és akkor vagy csak droidok lesznek, avgy csak gondolkodók?!
Nehéz lesz, mert magát mindneki gondolkodónak vallja...
Előre is elnézést kérek, ha hosszú lesz, de...
ESTERHÁZY PÉTER
A SZAVAK CSODÁLATOS ÉLETÉBŐL (részlet)
"Ha az élettér kifejezést mérnök vagy belsőépítész használja, nem történik semmi. De ha már a „magyarság életteréről” beszélnénk, szándékaink legyenek bár a legnemesbek, ott üvölt a szó mögött az egész náci vircsaft. Vagy finomam szólva nem szerencsés a romák lakásproblémájának végső megoldásáról beszélni, egyrészt mert nyilvánvalóan hazudnánk, másrészt azonnal betemetne minket az Endlösung nyomasztó árnya.

Tévedés ne essék, ez nem politikai kérdés, hanem nyelvi kérdés. (Bár az igaz, hogy az meg politikai kérdés…) A nyelv erősebb. Annak idején nem értettük, hogy mért lett nemzetközi botrány abból, hogy a Fradi-Ajax meccsen „huhogtak” (ti. ha egy színes bőrű ért a labdához). Azt hittük, hogy ez csupán a nagyképű hollandok fölényeskedése. A hollandok valóban nagyképűen fölényeskedtek, de a huhogás, mely sokkal gyakoribb vagy gyakoribb volt a nyugati futballpályákon, mint nálunk, az olyasmit jelent, mint „büdös nigger”. Csak föl kell lapozni a nem létező szótárt. És erre hiába mondjuk, hogy mi ezt nem úgy értettük. Mi ezt nem akartuk mondani. Helyes, akkor meg kell tanulni a nyelvet, semmi nem indokolja, hogy ezt sértődötten ne tegyük meg, és akkor azt mondjuk, amit gondolunk. Többé-kevésbé.

De hát nem abszurd ez? Azért mert egy vacak náci vagy nyilas használta ezeket a szavakat, azért én ne használhassam? Igen, azért. De én a szót az eredeti értelmében használom! Nincs eredeti értelem, hanem van, ami van. De hát ez a szabadságom korlátozása! Valóban az. Ha nem történt volna meg mindaz, ami megtörtént, nem kerültünk volna ebbe a helyzetbe. De a 20. század, maradjunk ennél a szónál, abszurditásai után nem ez a legkevesebb, ez a figyelem, ez az óvatosság, ez az önkorlátozás? Nem másnak teszünk gesztust, nem mások történetéről van szó, hanem a miénkről, érzékenységünk nem udvariasság, hanem erkölcs."
HZát így! Mégegyszer bocs a hosszáért!
Warmonger: vagy finomítsuk a dolgot "hívőgénes" gondolkodókra és szabadgondolkodóra ("A szabadgondolkodó olyan személy, aki a dolgokról való véleményét tudományos alapokra és logikai megfontolásokra alapozza, szemben a hagyományokkal, tekintélyekkel és dogmákkal." www.szabadgondolkodo.hu), és akkor már is tisztább a kép.
Stil:
Nem tűnt el, mert fanatikus fanatikussal fog családozni, gyerekezni. Ld. zsák a foltját...
A fajfenntartás alapja meg a küzdelem, az evolúciós kényszer és nyomás.
Lehet, hogy gondolkodók is felhasználnak fanatikusokat? Cinikusan? Csak nem??? Saját céljaik érdekében? Ugye ilyen nincs , nem volt és nem lesz???

Basten: igaz és velős.Jó volt itt olvasni.
Szerintem olyan ez, mint amikor egy kamasz bandában mindenki - fiúk és lányok is - egy darab aranykarika fülbevalót hord. Vagy kendőt. Vagy egy bizonyos nyakláncot.

És ha megkérdezed, hogy miért, hát valami olyasmit mondanak, hogy azért, mert összetartozunk.

És ha megkérdezed, hogy az miért jó, akkor kb. annyi a válasz, hogy mi mások vagyunk, mint ők.

És ha megkérdezed, hogy miért, ti kik vagytok és ők kik, akkor nincs sok válasz. Vagy tényleg hülyeségek. Pl. hogy mi lázadók vagyunk és másképp csináljuk, ők meg ugyanúgy csinálják de mi ezt nem tűrjük.

A szép vagy csúnya az ebben, hogy bármi lehet az ideológia. Tényleg bármi. MTK, Fradi, ősmagyar, táltos, Metallica, Tokio Hotel, gördeszka, mindegy.

Egyedül nulla vagyok, a csapat jelmezében minden. Egyedül senki vagyok, de összegyűlünk és megmutatjuk a világnak. Egyedül eltaposható vagyok, de mióta ide tartozom, és megmondták nekem, ki az ellenség, azóta tudom, hogy miér vagyok eltaposható. Azóta nem a saját belső szörnyeimtől és adottságaimtól félek, hanem tőlük. A Depeche Mode-osoktól, a fradistáktól, a románoktól, az USA-tól, a zsidóktól, stb.

Hát csak ennyi az Árpád sávos zászló. Csapatjelzés. Összetartozásérzés.
Warmonger.

Ez a lényeg. A természet tudja, hogy az emberi faj rossz. Ezért gondoskodott róla, hogy pontosan fele-fele arányban álljon szemben önmagával, s így kényelmesen, külső beavatkozás nélkül elpusztulhasson, mind az utolsó szálig.
Az árpádsáv ezt a magasztos eszmét tükrözi (minden más fennen lobogtatott jelképpel együtt), becsüljük hát meg.
"ahhoz a jogomhoz ragaszkodom, amihez Mohamed és Krisztus esetében: hogy én meg röhöghessek". Röhögj ahogy más meg a dávidcsillagon. Persze, tőlem, te blogod, te ízlésed. Én meg, ha úgy tartja úri kedvem, kommentálom. Ne köszönd nincs mit.

"ordít ugyanis a szimbólum üressége és zavarossága" Neked csak. Többnyire nem értek egyet, de lehet a mai poltikiát a középkori erős és független idealizált Magyarországból eredeztetni. Öt-tíz százalék ezt teszi. Ebből kiindulva világos és nyilvánvaló jelkép az árpádsáv.

Nemzeti érdek, hazai vállalkozások, nem ördögtől való elvek. Igaz, Trianon kédése ma nem első, nem időszerű szerintem sem. De ha ma bármelyik kormánynak eszébe jutna 2-3 falut pénzért átadni mondjuk romániának vagy szlovákiának, hiába lenne gazdaságilag szuper, én is mennék tüntetni. Árpádsávval, radikálisokkal együtt, mindegy.

Ha nem lenne késő, megerőltetném magam és összeszednék pár olyan elvet, a radikális jobboldalról, ami mellé nem szégyen és nem hülyeség odaállni.

Azt a részt értem, hogy tartod magad annira magyarnak. Igazad van. Én tartom annyira magam szabadnak és demokratának mint a szabaddemokrata párt halovány öthat százaléknyi bázisa. Meg is állapodhanánk ebben.
Drága TWá. Lécci világosítsál már fel egy-két mondatban arról, hogy akkor most ez a cikk miről is szólt. Mert ez már értelmezhetetlen.
Most összefoglalom neked én, úgy ahogy én értettem: "Nekem nem tetszik az Árpád sávos zászlót lobogtatók csoportja, hülyének, anakronisztikusnak tartom őket."

Drága TWÁ: Jó. Oké.
Na és?

Gondolod, hogy szeretjük ezt a bandát?
Nem.
De azért nem feltétlenül kell lenyilasozni őket, mint egyesek tették (jó, igen, te nem, valóban).

kovvacs:fején találtad a szöget!
RE: Rigor 2007.03.14. 20:20:42

"Vajon a budapestről elszállingózó dugót okozó tömeg egyszerűen a több napi szünet örömére húz le vidékre reflexből, vagy nem kíván forradalmat ünnepelni"

Szerintem is-is. Mi legalábbis mindkét okból... Azért egy nótibukit viszek magammal :-).

Ha én lennék a miniszterelnök, akkor semmiféle beszédet nem mondanék, semmi nyilvános megemlékezést nem tartanék, viszont négy napig mindenki féláron utazhatna busszal/vonattal, és megemlékezhetne valami nyugis helyen privátban nagy eleinkről...

-----

Aki útra kel, annak jó utat. Vigyázzatok magatokra, sok lesz az utakon a hülye, mert a vidéki rendőrök egy részét Pestre rendelték, a többit meg a nagyobb városokba.

Mindenki érezze jól magát holnap. Én speciel reggel Deutsch-fazonra borotválom kéthetes szakállamat. Úgy érzem, ez lesz a Forradalmi Ifjúsági Napok egyik divatja.
Nem volt időm végigolvasni, lehet, hogy már valaki megírta a válaszokat arra, amit W. Árpád kérdezett, de hátha írok valakinek újat:

-Mit jelképez a trikolór, és mit az árpádsávos?

A trikolór pont erre az ünnepre jó. A forradalom utáni francia zászló mintájára alkották meg a 19. sz.-ban (színeit véve történelmi zászlóinkból, plusz címerünk zöld hármashalmából) és a forradalom és szabadságharc idején lett "felfuttatva".
(Történelmi zászlóként a '48-as hadilobogó lenne a legjobb holnapra. Októberben használták a töntetéseken, akkori HVG címpalon is szerepel.) Most nagy jóindulattal kétszáz éves e háromszín lobogó. Hivatalosan a maradék magyar állam zászlaja jelenleg. Épp ezért használják Székelyföldön az árpádsáv színeit, abba nem köthetnek bele, hogy egy más állam zászlaja. (Persze, USA...). Lehetne mondani, hogy már lejáratták, amikor beletették a közepébe a Rákosi féle vörös csillagos címert, vagy hogy Kádár diktatórikus, önkényuralmi állama egy az egyben azt használta, de csak annyira lenne igaz, amennyire hasonló, csak nyilas vádakat hoznak fel a sávos nemzeti lobogónk iránt. Az igaz hogy mindkettőben volt olyan jelkép, amit később önkényuralminak minősítettek, de ez csak az azokat beleillesztő csoportot minősíti, nem magát a zászlót.

Árpádsávos nemzeti zászlónk (korábban Árpád-sávos volt, de mára köznevesült) kb 800 éves (valószínűleg a hispániai hatás volt a legerősebb kialakulásában), az előbb említett trikolór 200 évével szemben. Történelmi zászlóink közül nem véletlenül ezt látni leggyakrabban: ez vált laginkább általánossá a 19. sz-ig. Nemcsak az Árpád-ház utolsó időszakában volt használatos, hanem pl. a Rákóczi-szabadságharc alatt is megjelent, sok megye és település címerébe bekerült. Meg persze csíkja az állami címerbe is.

Jó, eddig ez volt a történelem, de szükség van rá korunkban, miután a kiegyezéskor hivatalossá tették a trikolórt néhány évtizeddel a kitalálása után? Igen. Az emberek nem azt tekintették magukénak feltétlenül, amit hivatalossá léptettek elő, többet nyomott a latba a sok évszázadnyi hagyomány, az ősök lobogójának tisztelete, s ez később búvópatakszerűen elő-elő bukkant (igen, volt sajnos, hogy rosszkor egy hasonló zászlóban...).

Ma pedig nyilvánvaló a kettő közötti különbség: a trikolór az állam hivatalos zászlaja, már azé, ami Trianon és Párizs után megmaradt belőle, s amit most birtokolnak, akik birtokolnak. 1920 óta azonban nem esik egybe a nemzet és az állam határa (előtte se de az más kérdés), így ezen ősi, nemzeti zászlónk kíválóan alkalmas arra, hogy az egész nemzetet képviselje, ne csak csonka országunkat. Említettem már, ez arra is jó, hogy ne kössenek bele az elcsatolt területeken azzal, hogy más állam zászlaja. Kifejezheti az egész magyarságot. Jobb és baloldaliakat, munkanélkülieket, dolgozókat, tanulókat, és léhűtőket. Az más kérdés, hogy ezek közül sokan nem érzik magukénak, de ez csak részben az ő hibájuk, nem kell minden zagyvaságot elhinni a médiából. A legjobb az lenne, ha a baloldal (már ha lenne) is megtanulná használni, s nem engedné kisajátítani "csíkos lobogónkat" az időnként tényleg érdemtelenül lengetőknek. Ennyire egyszerű.

Hogy hol lehet kapni? Szkítia, meg más néven futó, de hasonló boltokban szerte az országban, általában a megyeszékhelyeken. Bár ők csak viszonteladók, jobb magukat a zászlókészítő műhelyeket keresni, amiknek általában van boltjuk is. Például a Mecsek Zászlóműhely is készít ebből a nemzeti zászlóból is (a magyar zászlók között érdemes keresni természetesen): www.mecsek-zaszlomuhely.hu/index.php?inc=index&norm=1

W! Egyéb kérdés?
"Kifejezheti az egész magyarságot. Jobb és baloldaliakat"

Aha. Akkor nagyon jól van itt a fejlécen. Eszerint szocik, liberálisok, zsidók és cigányok zászlaja is. Hm. Hát jól van, akkor a nap végére kiderült, hogy az árpádcsávók a szocik, cigányok, zsidók, liberálisok és melegek nevében demonstrálnak. All's well that ends well.
Nem mondtam, hogy az ő nevükben, de nem is feltétlen ellenük. Mondom, egy egészségesebb magyar tárasadolmban igenis el tudnám képzelni (jó, persze a mostani helyzetben röhögnöm kell eközben), hogy egy izraelita de hazafias megemlékezésen ott van az árpádsávos zászló is. Elvégre koronás címeres egyenruhájú csendőrök (is) tették fel egyes őseiket a vonatra, attól mégse írtóznak nyílvánosan. És igen, bu.zik miért ne lengethetnék? Nem a heteroszexualitást jelképezi, hanem a magyarságot. Az a baj, hogy most meghagyják a radikálisoknak (gyökereseknek :)), s nem engedik kitörni a gettóból. De ami, késik...
vki írta itt fent, hogy ez olyan, mint a depeche- meg madonna-kitűző.

jah, olyan. egy komoly különbsággel: a depeche-fanok nem állítják, hogy ők egyben A Magyarok.
Egyébként vasárnap volt a Kossuth-ton "A mi időnk" -c. műsorban erről szó, interjút adott az "Amit az árpádsávos zászlóról tudni illik" (Pro Veritate, Budapest, 2007.) c. könyv szerzője, Orbán Éva is. A műsornak csak az ajánlóját hallottam, de a rádió honlapján a hangtárban az elhangzás után két hétig visszahallgatható.
Most látom, hogy ennek a békának narancssárga szája van. Csak nem akar ez is jelenteni valamit? :-)))

Különben nekem speciel rohadtul elegem van ebből a szimbólum-hisztiből. Az árpicsíkos nem érdemli meg ezt a fene nagy vihart, amit köré kerekítenek manapság. Semmi értelme. Ha ugyanis betiltanák, pillanatok alatt lenne helyette más, ha meg valahogy mindenki számára elfogadott lenne, akkor meg már nem is akarná senki lobogtatni. Az árpádsávos zászló mai politikai funkciója a megosztottság, a szembefordulás, lázadás a "hivatalos" ellen. Ennyi.
Persze van, akinek egészen mást jelent és van, akinek semmit. Mindenesetre ragyogó eszköz árokásáshoz, egymásra mutogatáshoz.

Egyébként nem értem, miért kell mindenáron valami "történelmi" hivatkozás a jelen gazdasági, politikai, szociális problémáinak megoldásához. Éppen ezek a múltba nyúlkálások teszik hiteltelenné, szalonképtelenné és sokak számára érthetetlenné és vállalhatatlanná a kormány ellenes megnyilvánulásokat. És most a teljesen jogszerű és demokratikus megnyilvánulásokra gondolok.

Tömören: az árpádcsíkosok teljes mértékben a kormány malmára hajtják a vizet.
Mi a francért nem tudnak kitalálni valami saját zászlót?
Jó hát mások azt állítják, hogy ők a szabadok meg a demokraták. Pedig ők se több mint öt-hat százalék. Minek ezen leakadni.
RE: FAcQlyás menyét 2007.03.14. 23:20:24
"egy izraelita de hazafias megemlékezésen ott van az árpádsávos zászló is."

Lehetne, de abban a pillanatban találnának maguknak valami más jelképet. Eljátszották ezt anno a kokárdával is. Amíg Viktorék használták (hétköznapokon is), addik jó volt. Aztán amikor megjelentek márc.15-én a szoclibek is kokárdásan, akkor hirtelen keresni kellett valami mást helyette...

pascal, ne játsszál már. azok azt állítják, hogy ők a liberálisok. ez se igaz teljesen, de mégsincs egy súlycsoportban azzal, hogy csakis mink vagyunk A MAGYAROK, hö.
Nekem tök8, hogy milyen zászlót lengetnek, ennyi erővel római zászlót is lobogtathatnának...
Az Árpád-ház... hát, nemtom', mi volt abban olyan fényes, hogy olyan kib* büszkének kéne lennünk rájuk? Valaki elárulhatná. Ettől függetlenül nem zavar, csak érdekel.

Engem csak az zavar, hogy aktuálpolitikai célok érdekében emlegetnek fel rég' letűnt korokat, amihez sem a lengetőnek, sem a jobbnak, sem a szélsőjobbnak, sem pedig a kormánynak fikarcnyi köze sem volt.
S jobb is, mert most valszeg' népírtás vádjával régesrég' Hágában csücsülnének... Joggal.

Szóval szerintem mind a pro-, mind a kontra-hype felesleges, és dotkomlufi ízű.

Kukacka:
Zöld béka narancs szájjal. Azt jelenti, hogy az MDF szócsöve a Fidesz? :D rotfl
Innentől relativitáselmélet. De legyünk pontosak. Az egyik azt állítja ő a nemzeti. A másik azt a szabad és a demokrata. 100%ig egyik se igaz. Magam részéről nem akadok le ilyesmin, egyiken sem.
Pascal: miért, a Szűrös, meg a Pozsgay mint Fiatal, meg mint Demokrata?

Híííjnye... asszem' lemaradtam valamirül. :D rotfl
Tanulhatnánk a lengyelektől: a Szolidaritás zászlaja nem volt sem nemzeti, sem történelmi, mégis mindenki tudta világszerte, hogy mit jelképez. Bárki beállhatott alája vallástól, nemzetiségtől függetlenül és a külföld számára is egyértelmű volt.
Nem is akarták lépten-nyomon szándékosan félreérteni, félremagyarázni.

Mi miért nem tudunk ilyeneket kitalálni? Teljesen elhülyült már mindenki ebben az országban?
pascal: ez nem relativitáselmélet, hanem kerecsenmosdatás.
Az csak rosszindulatú belemagyarázás, hogy akik árpásávosat lengetnek, nem tartják magyarnak a háromszínűt vagy mondjuk a 48-as hadilobogót lengetőket. Vagy akinél nincs semmi? A tüntetéseken feltűnőek lehetnek ezek a zászlók, de ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy a legtöbb résztvevőnél nemhogy árpádsávos lenne, de egyáltálán nincs zászló. Akkor meg a demonstrációkon abszolút kisebbségben lévő "csíkosok" gondolnák azt, hogy akinél nincs ugyanolyan zászló, az nem magyar, s a legtöbb ember ott beépített NBH-ügynök? Ez abszurd! Persze, hogy nem gondolják, hogy csak a sávosat lobogtató az igaz magyar.

Az viszont joggal vetődhet föl, hogy aki egy nemzeti szimbólumunkat szidja, az vajh, miért teszi. Jobb esetben tudatlanságból és megvezetettségből, nem direkt ártani akarás okán.
de miért nem visznek magukkal egy plüss hollót? Mátyás már le van szarva?
Pascal: súgok...
Az egyik azt állítja, hogy szabad és demokrata, meg, hogy liberális (bár az első kettőből ez következik). Elvben.

A másik:
Azt, hogy ők a magyarok, akik nem ők, azok nem magyarok. Meg persze azt, hogy akik nem ők, azok nemzetárulók, kommunisták (ezt külön szeretem... :D ezt a kormányt lekommunistázni művészet... minimum duplagondol...), meg mittoménmégmi.
Megjegyzem, Kóka a tűzzel játszik, amikor ilyen mondatokat mond.
Magam részéről elhatárolódok Irvingtől.
Ugyanakkor:
bugris.blog.hu/2007/03/14/koka_janos_gyurcsany_ferenc_nevetseges_p
bugris · bugris.blog.hu/ 2007.03.14. 23:37:29

Nem érted a lényeget. Ezek a zászló-javaslatok ugyanúgy visszafelé forduló, történelem-idézgető fantáziátlan variációk. Semmi közük a jelenhez és annak problémáihoz.
FAcQlyás menyét 2007.03.14. 23:47:59

Khm... tavaly is megkaptam, idén is megfogom, már készülök előre. Bizonyos okokból (ezt az egyik post alatt leírtam), nem hordok kokárdát. Nos tavaly egy jóképű bakancsos, árpádsávos karszalagos, íkúbajnok bekóstolt, hogy mámé' nem hordok kokárdát. Elmondtam neki. Aszonta' takarodjak Izraelbe, mer' odavaló vagyok.
No már most tudni kell rólam, hogy egy Svéd se lehetne fehérebb nálam, a nevem meg ősi magyar név, amúgy jókiállású germán és sváb ősökkel is büszkélkedem, szóval mégcsak a szele csaphatna meg az izraeli levegőnek. De nem baj. Így van jól. Vagy mégsem?

Én mikor követeltem, hogy Orbán Viktor mondjon le, szép, vörös zászlót lengetve? Ez is hivatalos jelkép volt éveken keresztül. Vagy szedjek elő valami habsburg zászlót? Esetleg törököt? Vagy a korabeli rómait?

Mindegyiknek odatettük az ánuszunkat rendesen. Mi, büszke magyarok... S ezt I. István kezdte.


Vissza a témához: szerinted, ha vki Izraelbe küld magyar létemre, az mit gondol? Azt, hogy magyar vagyok? Ne röhögtess... Egy csöppnyi logikát azért előszedhetnél...
Sajnálom, kukacka, de én ezt a zászlós írást szarkasztikus/viccesnek szántam, nem komolynak. Ezek szerint nem volt elég poénos.
RE: megen · v.elni.hu/ 2007.03.14. 19:37:32
"es a sok Gyurcsany fanatic elolvashatna ezt: reply.transindex.ro/?cikk=18 W. mesterrel egyetemben."

Én megtettem. Kár volt. Részigazságok összedrótozása, levegőben lógó téglák malter nélkül. Hablaty.

Jellemző a szerző kompetenciájára az alábbi részlet: "Pontosan olyan garanciája a köztársasági jogrend érvényességének a nép, mint az aranyfedezet egy valuta esetében. Így pontosan az történhet, mint mikor egyszercsak kérik egy valuta esetében az aranyfedezet bemutatását és kiderül, hogy nincs meg. Több mint blamázs, valóságos bukás."

Ja. Kérik az aranyfedezet bemutatását...
Tata, kicsit kellene olvasgatni I.vh. utáni közgazdaságtant és pénzügyi ismereteket is :-)

Kerecsenmosdatás? :-) Akkor már relativitás. Azér elfogadom, van alapja. A szadesz nem tehető egyszintre.

Igaz ami igaz, nem tudok szívvel a szélsőjobb mellett érvelni. Sőt korábban előkerült, a radikálszárnyra általában jellemző hihetetlen következetlenség, na ez van rájuk is.

Talán a kiröhögés, ami miatt.
Igen, vannak olyan körök, ahol az árpádsávos zászló náci szimbólumnak számít. Ezek a körök ezzel határozzák meg a saját identitásukat. És persze feltétlenül ők a döntő többség. Csak persze csendesek.
Worluk! nem gondolod, hogy írnod kéne a nemespenésszel bevont Fletó kongresszusi kijelentéséről? Miszerint: először vagyunk hazafiak, azután demokraták és csak azután baloldaliak.
Legalább is ő.
Mivel egy darabig még ő a főnök, lesz ez ránk annyi hatással, mint az árpádsáv.
bugris · bugris.blog.hu/ 2007.03.14. 23:57:15

De igen, értem az iróniát. De te is csak "történelmi" közegben mocorogsz.
Hát, akkor erre futotta, ezt hegyeztem ki. Amúgy egy érdekes kezdeményezés lenne új zászlótervekre akár itt a blog.hu-n pályázatot hirdetni
Csoda-Szarvas-Vadász!

Ha valaki Izraelbe küld, gondolhatja azt is hogy zsidó vagy (név és bőrszín ellenére is, elvégre az etióp zsidók meg tiszta feketék), de azt is hogy nem vagy ugyan zsidó származású, de közéjük való vagy annak alapján, ahogy gondolkozol. (Én téged se ismerlek, meg a "bakancsosat" se, kérdésedre válaszolva leírtam csak, hogy ez alapján e kettőre gondolhatott leginkább.)

A fickó, viselkedésével pedig önmagát minősítette, nem a zászlót, vagy a bakancsot, vagy a nadrágot, ami rajta volt.
Jelenlegi ajánlott zászló/címer -terv:

Narancsba tűzött szegfű és tulipán, felette/alatta - ízlés szerint - trikolor galambbal. Mindezt két éppen kezetfogó emberi kézzel-karral keretbe foglalva.

Esetleg: fotó, amin OV éppen kezet fog GyF-fel. A háttérben esetleg a kisebb koalíciós partnerek vezetői. Szép egyetértésben.
Cs-Sz-V, ez nem éppen egy hatalomellenes jelkép :)
Amúgy akkor várom majd kreatív ötleteiteket az árpádcsávós topikba.
És ez minek a zászlaja lenne? "A hatalom kiegyezik önmagával?"
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.15. 00:22:06

Azé ez már egy kicsit nyálas-giccses.
Esetleg a galamb csőrében egy szegfűvel, seggében egy naranccsal?
:)))
kukacka:
no várjá'... egy galamb elbír-e egy narancsot?
mindegy, hogy afrikai, vagy európai... :p :D

Bár akkor már inkább csőrében a narancs, seggében a szegfű... :D

FAcQlyás menyét 2007.03.15. 00:35:43
Hja, esetleg lehetne az aláírás, hogy második kiegyezés.

bugris:
Őszintén szólva én nem vagyok lázadó. Sőt, arra vágyom, hogy egyezzen ki, oszt' dolgozzon. Mennyen' be a munkahelyére (parlament, minisztérium), és csinájja' a dógát. Mint én. Csak nekem nem olyan jól fizet az állásom, és ki se vonulhatok, ha nem szimpi a főnök... :-/
Legyen mondjuk sült galamb.
Mondjuk Tóta békája is hordoz sajátos kádárista szimbólumokat:
Hatalmas száj a punnyadó seggen.
"de mégsincs egy súlycsoportban azzal, hogy csakis mink vagyunk A MAGYAROK"

Nem ezt mondják. Azt mondják, hogy nekik fontos ez annyira, hogy tegyenek is érte. Amit persze szintén lehet vitatni (sőt!), meg ennek a szükségességét is lehet vitatni, de azért a kettő mégsem ugyanaz...
Árpi sok volt a kannásbor? :)))
Egyébként azt, hogy az Árpád-sávos zászló amiket kinn lengetnek az SZDSZ v.melyik agytrösztje találta ki , de érdekes módon ez megtetszett mindenkinek ... nevezhetnék nyugodtan loki zászlónak is pl.

Egyébként nekem tetszik a piros-fehér

A zászló olyan, mint Chuck Noland Wilsonja: mindegy mi is az anyagbólkifolyólag, elég ami itt van, ami előkerült, amit kiköpött a tenger, vagy a róna, csak sokat kell beszélni hozzá (eztet lengetni kell eleget, ez a lényeg), és valamikor majd csak életre kel, ugye... Később pediglen, ha elég életerős lett, megmutattya nekünk az utat taparadicsomba (bármi is legyen az), mégpedig egyenesena közepibe...

Érdekes játék, innen szemlélve.

Vizipipa,
a szivem megmelengetted ezen a kesei oran:D:D:D

Nagy itt a csend. Mindenki kipihent akar lenni a forradalomra?
pesze Carnivora, ez igy is van
egeyertelmuen a DVSC, a Debreceni Vasutas /talan most mar Varosi a "V"/ Sport Club lobogoja
jo munkasemberek zaszlaja
csak a Loki
szerzőnk érzi már műve vége közeledtét...
ezért ül epén ott fenn a béka...
kiszera kiszeretése könnyen érthető...
most én is hullatom könnyem...
de nem leszek e drogtól itt függő...
en orbanek 2002es kokarda-akcioja ota azt sem hordok.
egyszer valaki megkerdezte tolem - pedig nem marcius 15 volt, hanem egy vagy ket nappal korabban -, hogy miert nincs rajtam, miert nem MUTATOM, hogy magyar vagyok.
arra a kerdesemre, hogy megis kinek mutogassam, azt felelte, hogy azoknak, akik szivukben nem magyarok.
amikor pedig megkerdeztem, hogy mi hasznom szarmazna ebbol, azt valaszolta, hogy ha mindenki igy tenne, aki sziveben magyar, akkor a nemmagyarok lathatnak rajtunk, hogy egysegesek vagyunk, es nem mernenek ellenunk szovetkezni.

sulyosan beteg emberek ezek. sajnalom oket.
Ne is hord a kokárdát...

Jól kibaszol Orbánnal. Ha ha...

Te szerencsétlen.
mar megin ez a zaszlo..

pfff
Szolgálati közlemény swennek, meg akit még érdekel. Mégis vettem a fáradságot, és leírtam, hogy mi ezzel a dologgal itt a baj. Nem ide. Oda.
Éppen most olvastam el.
Ha tudnám, hogy kell oda regisztrálni, elmondanám a véleményem, miután érintett vagyok.
Elmondtam névtelenként, a nevem aláírva.
Swen, tudtommal regisztráció nékül is lehet kommentelni. Egyébként nem érintett vagy, csupán példa. Érintett csak annyiban, mint mindnyájan.

Nowo, ez nagyon kéretlen reklám itt, de leírom, bár az élettartama nem hiszem, hogy hosszú lesz. A blogspot.com-on van egy blog, forabettertirpakbokretas. Oda.
molaris nicknevű mollaris

Egy:
Miért nem tanulsz már meg helyesen írni? Mi az hogy kellt? A kelleni ige múlt ideje helyesen: kellett. A kelni ige múlt ideje: kelt. A mondatok közé pedig néha szoktak helyet (itt.: szóköz, space..) hagyni. Az utálni pesze sokkal ízesebben hangzik hosszú ú-val, olyan parasztos, ami illik hozzád, szóval nem baj, hogy nem helyes, az maradhat.
Kettő: csipkebokorvessző.
Árpád: fejezd már be a szarrágást...!

Unalmas vagy. (ne pózójjá...:)

Tiltva van, vagy nincs? Akkor meg?

Most a Kossuth téren az árpádsávost is körbevitték, államilag vazze...ehhez mit szólsz?

Azért nincs tiltva egyébként hogy még 20 unalmas cikkedhez találj témát.

Egyre bénább vagy. Változz, mert ezzel az egyre erőszakosabb puffogtatással már nem mondasz újat.
Szóval itt szépen elmentünk abban az irányban, hogy "monnyon le!", meg egyébkéntisillegitim.

Pár törvényt beemelek ide, amit a Fidesz (Még a régi klasszikus változata /Csuhások Imához!/) és az MSZP is megszavazott. (Az Alkotmány azért került ide, mert számos módosított pontját a Fidesz is elfogadta.)

1949. évi XX. TV (Az ALkotmányról) 20. § (1) Az országgyűlési képviselők általános választását - az Országgyűlés feloszlása vagy feloszlatása miatti választás kivételével - az előző Országgyűlés megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani. (Megbízásuk 4 évig tart)
(2) Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a köz érdekében végzik.
(3) Az országgyűlési képviselőt - az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvényben szabályozottak szerint - mentelmi jog illeti meg. (Erről kicsit később)
(4) Az országgyűlési képviselőt a függetlenségét biztosító tiszteletdíj, továbbá meghatározott kedvezmények és költségeinek fedezésére költségtérítés illetik meg.

XIV. fejezet

A Magyar Köztársaság fővárosa és nemzeti jelképei:
74. § A Magyar Köztársaság fővárosa Budapest.
75. § A Magyar Köztársaság himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye Erkel Ferenc zenéjével.
76. § (1) A Magyar Köztársaság zászlaja három, egyenlő szélességű piros, fehér és zöld színű vízszintes sávból áll.
(2) A Magyar Köztársaság címere hegyes talpú, hasított pajzs. Első mezeje vörössel és ezüsttel hétszer vágott. (Négy vörös és négy ezüst csík) Második, vörös mezejében zöld hármas halomnak arany koronás kiemelkedő középső részén ezüst kettős kereszt. A pajzson a magyar Szentkorona nyugszik.

1990. évi LV. TV (A képviselők jogállásáról)Itt érdekes az alábbi szakasz: I. Fejezet
A képviselő mentelmi joga
4. § (1) A képviselő bíróság vagy más hatóság előtt - megbízatásának ideje alatt és azt követően - nem vonható felelősségre leadott szavazata, továbbá a megbízatásának gyakorlása során általa közölt tény vagy vélemény miatt.

1990. évi LVI. TV. A képviselők díjazásáról. (2/3-os Tv. Mindíg moindenki megszavazza)

Szóval, van itt egyetértés abban az esteben ha:
- Visszahívhatatlanságról
- A mentelmi jogról
- A Fizetésről, ill. az egyéb vagyonszerzésről (bocs, juttatásokról) van szó
A tortenetben egyebkenyt az is erdekes, hogy mikozben a Fidesz nagy hangon vedi az arpadsavosokat, ugyanilyen nagy hangon rotta a kormany szemere a februari hosok-terei fasiszta demonstrac engedelyezeset, ahol egyebirant ugyancsak nyilas zaszlokat lengettek kurvara. Skizofrenia a kobon, avagy csak a mi fasisztank jo fasiszta.
Mondom magamnak,"ugyam menj már vissza!"-hátha?!
Na ezt vártam .Misi-mosi,kinn is-benn is.
Ébredjetek már föl feleim!Az aki 40 fölött van és nem ismeri föl a mostani nómenklatúra szavajárását,annak javaslom gyorsan foduljon orvosához,gyógyszerészéhez.Eme elvetélt KISZ vezér,aki mint lopott hatalmú miniszterelnökként fungál itt,pont azokat a verbális baromságokat löki elénk az áruló és bérenc médiaháttérel(súlyosbító körülmény Lendvai"átszabott"Ildikó röfögése)mint amit a Kádár-rendszerben hallottunk.Persze Ü'kigyelme ettől pont most határolódott el,gondolom Matyi bácsi erős kezét jobban díjazza.Vak az aki nem látja,hogy itt most épül újra a kommunista(?),Gyurcsányista uralmi rend.Megrenszabályoz Ü' mindenkit,oszt' ha a végén magasan végzi ....?
Nos ennek a senkiházinak lett seggnyalója a mi Árpádunk!
"Mi a faszt jelképez az árpádsávos zászló"-kérdi a "magasan" kvalifikált kis blogger.Öcsém,facsiga!-ne hozz szégyent a történelem tanárodra,nehogy kiderüljön,hogy egész birkanyájat kellett vó'n adnotok a történelem érettségidért.Ezek után Te(?)mint értelmiségi!!Egy suttyó akinek megtanították a betűket.Aki meg bedől Neked az már a mostani "gyártsunk kultúrbunkót"féle iskola terméke.Aki még emlékszik az tudja,hogy mi az a "memoriter".No ennek eltörlésével kezdte el gyátani Magyar B.azon médiazombikat aki most a Te szádból várják az igazságot.Tőled(?),igazságot(?).
Fószerkám,bár remélem nem kerül rá sor,de adhatja az Isten,hogy kormányzati tényező legyek;nos akkor viszont röhögve fogok bemutatkozni :Árpika,most mollaris aranyerét tisztogatod.Mert megteszed csak a zsuga meglegyen.
Na erre varjál gombot édes Öcsém.Üdv:mollaris
Malbex: hörr. A Fidesznek spec. ahhoz tényleg nem sok köze van. Mármint jelen ismereteink szerint. S szerintem amúgy konspiratíve sincs hozzá köze.

Azé' disztingváljá' te is.

molaris:
"Eme elvetélt KISZ vezér,aki mint lopott hatalmú miniszterelnökként fungál itt,pont azokat a verbális baromságokat löki elénk az áruló és bérenc médiaháttérel"

Értem. Kövér Lászlóra, vagy Orbán Viktorra tetszik gondolni, molaris bácsi?
Árpád, abban a pillanatban, hogy bárkit is érdekel az a tény,

hogy ők azt állítják magukról, hogy Ők A Magyarok,

úgy csinálunk, mintha ez az egész komolyan vehető lenne. Szerintem meg nem az. Madonnakitűző.
Max. annyira érdekes a kérdés, hogy a madonnakitűző vonalon is van egy szint, amit érdemes a rendőrségnek figyelemmel kísérni. Amikor nem madonna, hanem valamelyik sátánista zenekar, melynek szövegében felszólítások szerepelnek a gyilkolászásra. Ha egy csapat/banda az ő kitűzőjüket hordja, akkor figyelni kell rájuk az ön- és közveszély miatt.

Ennél nem többről van szó.
"A szomorú, hogy e zavarodott honfitársaink ugyanott nőttek fel ahol mi, biztos számos közülük ugyanabba az óvodába járt mint mi, de nem tudott nekik ez a haza értelmesebb életcélt adni, mint az ilyen agyament elméletgyártás."

nohát...ezt nyugodt szívvel elmondhatjuk a "másik" oldal szimpatizánsairól is...de úgy látszik semmitevő farokfej alkoholista punknak lenni ma menő, szélsőjobboldalinak lenni meg nem.


"Szóval, van itt egyetértés abban az esteben ha:
- Visszahívhatatlanságról
- A mentelmi jogról
- A Fizetésről, ill. az egyéb vagyonszerzésről (bocs, juttatásokról) van szó"

igaz ami igaz, de a visszahívhatatlanságróli passzus elavult, olyan politikai, történelmi környezetben született amikor a majdani demokratikusan megválasztott kormány bebetonozása volt a cél.
a mentelmi joggal is hasonló a helyzet, ha jól tudom arra szolgált (mára ez a funkció értelmetlen, már ha itt demokrácia van), hogy a képviselőket ne lehessen politikai indokból börtönbe zárni.

"Vak az aki nem látja,hogy itt most épül újra a kommunista(?),Gyurcsányista uralmi rend."

ebben azért lehet valami...szeretem amikor Debreczeni Joci a zorbán-féle személyi kultuszról vízionál miközben fletó 30*15-ös arcképe virít a toronyház oldalán, az mtv külön műsoridőt szentel fletónak hogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. Aztán kifejti, hogy a zorbánnál antidemokratikusabb-balkáni vezért még képről se látott, miközben a kormányunk nélkülöz mindenféle konzultációt, mind a civil szervezetekkel mind az állami szférával, az állami szintű döntéseket lassan mindenben a parlament által ellenőrizhetetlen ilyen-olyan bizottságok hozzák...na EZ a demokrácia! már csak hab a tortán hogy ugyanez a Debreczeni könyvet ír fletóról amiben az kifejti miként hergelik időről időre a népet a politikai ellenlábasuk ellen, miként tervelték ki és vitték véghez a kövér-féle "köteles beszéd-botrányt", miként provokálják a népet folyamatosan csak azért hogy pl. az ilyen fórumokon meg a közértben a manyinéni ne azon gondolkodjon hogy lassan éhen döglik a kormány munkája nyomán, hanem hogy az árpáccsávos lobogó az most csúnya dolog e vagy nem az!

"Árpád, abban a pillanatban, hogy bárkit is érdekel az a tény,hogy ők azt állítják magukról, hogy Ők A Magyarok,
úgy csinálunk, mintha ez az egész komolyan vehető lenne."

igaz igaz, de azért mégse, nem ezek az emberek állítják nemzetközi sajtótájékoztatókon, hogy ők a demokrácia egyetlen letéteményesei, rajtuk kívül alternatíva sincs, sőt szerintem azt sem gondolják, hogy ők a magyarok a többiek meg nem! (egyátalán valamelyikőtök beszélt már ilyen emberrel...kétlem) azt már gondolhatják, hogy a többiek hülyemagyarok, ahogy ti is azt gondoljátok róluk.

"de miért nem visznek magukkal egy plüss hollót? Mátyás már le van szarva? "

"kerecsenmosdatás"

Muhahahahaha! hát ez olyan vicces!
nem értem de komolyan hogy miért csak a nemzeti jelképeken, vagy a jobboldal által preferált szimbólum rendszeren esetleg a papokon lehet ilyen jókat viccelődni...tényleg. vagy mondjuk az olyan embereken akik magukat konzervatívnak vallják! (lásd: PestiEst: konzerv fiatalok...az is olyan vicces volt. pl. mikor azt írták benne hogy a konzerv fiatalok nem is dugnak ám, sőt a fityulájukat pisilsen kívül nem is használják semmire...tipikus havas féle cinikus ferdítés, hogy a gyereknek már a konzervatív szó hallatán is a kukoricáratérdepeltetés jusson eszébe, vagy esetleg a gyerekmolesztáló papok...)
molaris,

ma már egész jó krémek vannak aranyérre, ha olyan baszottul viszketne. De persze amiíg arra vársz hogy valaki tisztogassa neked, néha magadnak is megtisztíhatod. Hidd el, nem árthat.
b2: van ám konzervatív sajtó. Állítólag. Bár az inkább csak Fideszes, mint konzervatív.
Csak nekik nincs humorérzékük. Legalábbis itthon nem nagyon láttam olyan (tényleg, legalább poénosnak szánt) írást vagy karikatúrát, ami mondjuk a szocialista, vagy a liberális nézőpontot figurázná ki.

A Pilhál féle Married with Children meg nem vicces. Pláne, hogy van egy olyan érzésem, hogy azt sajnos komolyan is gondolta a szerző.
Kedves Qrva okos Tóta W. Árpád!

Ha már fikázod az árpád sávos zászlót, legyen már benned annyi gerinc (tudom, h ez Tőled nem várható el, de talán néha Te is lehetnél kicsit politikailag korrekt), hogy a fejlécedbe is egy igazi árpádsávos zászlót raksz, nem pedig egy nyilas zászlót (vagy egy olyat, aminek az alapját az képezi)!
Felőlem azt teszel díszítő elemnek, amit akarsz, de akkor ne hazudd azt, hogy ami ott fent éktelenkedik, az egy igazi árpádsávos. Vannak olyan szerencsétlen demagóg hülyék (igen Kedves Avran, most Rád gondolok), akik képtelenek elszámolni kétszer 4-ig. Milyen "külön poén háttérbe olvadó fehér sáv"-ról beszélsz?? Nincs ott semmi ilyen, mert ha Tóta Mester árpádsávos fejlécet akart volna, akkor nem 5 piros csíkot designoltat magának, hanem 4-t...

Persze ha tévedtem volna, javítsatok ki!
Ha esetleg az előző hozzászólásomat kimoderálnák, itt egy finomított komment, nesztek:
Kedves Avran!
Sajnálattal láttam, hogy nem tudsz különbséget tenni árpádsávos és nyilas zászló között. Tóta Úr népszerű blogjának fejlécében ugyanis nem árpádsávok díszelegnek, merthogy az kétszer 4 ezüst (fehér) és vörös csíkból áll, nem pedig többől vagy kevesebből.
Nincs itt "különösen poén" háttérben eltűnő fehér csík: amit fent látsz, az egész egyszerűen egy nyilas zászló nyilaskereszt nélkül!
"nyilas zászló nyilaskereszt nélkül"

Nem. Az egy árpádsávos zászló eggyel több sávval. Különben is elmehet a picsába mindenki, aki azzal jön, hogy de ebben csak négy van, meg az én horogkeresztem nem is úgy van döntve.
Ez aztán egy kulturált hozzászólás! Bravo!
Már hetek óta figyelem ezt az Árpád-sávos vitát mindenféle fórumon, elég nevetséges. Nem tök mindegy, hogy mi a szarra hasonlít, vagy éppen nem?? Most van egy piros-fehér sávos zászló, aminek majd neve is lesz. Muszály hajazni valamire? Az Amerikai zászlóban legalább annyi sáv van, mint a nyilasban, vagy az Árpádban. Az a lényeg, hogy mindenki tudja kinek a kezében, vállán, derekán, arca előtt fordul elő, és mit jelképez.
Örülök, hogy ilyen késői órán is aktív vagy és még válaszra is méltatsz - bevallom őszintén, nem hittem volna!

Csak az érdekelne, hogy ha ennyire rajongsz a bicolorért, akkor miért fájna egy igazit a fejlécedbe tenni? Nem miattam, hanem azokért a Kedves Rajongóidért, akik tudatlanok, mint egy marék lepke!
Ja, mert az nem elég provokatív és akkor az ilyen hülye barmok, mint én, nem ragadnának billentyűzetet?
Amúgy Te is elmehetsz a picsába, remélem kis barátaidat is magaddal viszed ;)
Akasha, nem teljesen érettem, amit írtál, "majd neve is lesz"? Tudtommal már van... Na de mind1, ez inkább csak szőrszálhasogatás a részemről.
Én csupán azt tartom szomorúnak, hogy ha nyiltan felvállalod magyarságodat, akkor a Tóta-féle okosok egyből Rád mondják, hogy szélsőjobb vagy.
Ha kitenném a házamra a címeres trikolort, akkor vajon mindenkinek az első gondolata az lenne: na, itt rendes, hazaszerető magyarok laknak??

Nem ide illik a kérdés, de érdekel a dolog és itt úgyis olyan sok zászló és címer rajongó gyűlt össze:
A Moszkva téri metró aluljáróban a falat díszitő montázson miért a koronás címer van kivágva a trikolorból???
ugye árpád mi már ott tartunk hogy legyen másmilyen ünnep
kiegyezés ilyesmi
Jaj ne má. Tökre egyértelmű, hogy aki ma ezt a jelképet lobogtatja, az nem a zsidókat akarja a Dunába lövetni, nem is a Crouy-Chanel házat akarja vissza a trónra, hanem csak azt, hogy a Gyúrcsányi húzzon el végre a picsába.

Ha ez végre megtörténne, nem lenne értelme a zászlónak.

Ergo: erről is az a hülye Feri tehet.
"Nem az a baj, hogy vannak forradalmi ünnepek, hanem hogy nem nagyon van más."

szövegértés...
KB, mi a neve a piros-fehér sávos zászlónak? Az hogy piros-fehér sávos zászló? Más nevet nem ismerek rá, hiszen mindenre csak hasonlít. Árpádkor is más volt a helyzet, meg nyilas korban is.. Szerintem nyilasék nem mondták, hogy Árpád-sávos a zászlajuk, hanem azt mondták, hogy nyilas.. Szóval találjanak már erre a két színre valami nevet, mert a múlt jelképei elég nagy hülyeség így levetítve a mai helyzetre..
Nem vagyok Tomcat rajongó, de az biztos, hogy neki volt a legnagyobb humora azzal a pöttyös zászlóval. Túró Rudi fan. (nyulas párt) Attól még gyf. pusztulását kívánja..
"Sokan remekül elvagyunk anélkül, hogy leborulnánk valami geometria előtt, vagy polgártársunk a pofánkba csattogtatná a csíkos vagy pöttyös zászlaját. (Tényleg, a Túró Rudi, az nem árpádsávos bizonyos értelemben?)"

w.blog.hu/2007/02/21/rohadunk_a_forradalomban
Na ezt akkor Tőled nyúlta ez a Tomcat gyerek, Árpád? ;)
Jó az a cikk, még nem is olvastam.
Totyikám!
Te abból sem tanultál, amikor kicibált a tanár a pajeszodnál fogva felelni.
Most sem, amikor sugallom a helyes választ, de Te telefonon sem kérsz segítséget.
Az Árpád sáv azért nem illik hozzád, mert a piros a vérvonalé! - míg a fehér a tisztességé.
Mivel esetedben tényleg mindkettő ki van zárva jobb ha nem hecceled a kedélyre vagy az időjárásra érzékenyebb embereket.
Csupán a magad jól összeegyeztetett érdekeid védelmében árnyalom neked így, mert Te is irogatsz.
S eme rezgés, néha fedésbe is kerül részünkről, de...
...de ez most nem az az eset.
pálostrend testvér!

Nem tudom, hogy te igazi nyilas vagy-e, de a dumád már az! Gratulálok.
Ezer szerencse, hogy Tóta W. Árpádnak nem írta elő senki kötelezően a piros fehér csíkos zászló lengetését, sőt, hasonló pizsama viselését se.
Vagy igen, ezért ilyen morcos?

Azt javaslom, lelki egészsége megőrzése érdekében ne foglalkozzon vele. Ő is jobban jár, meg a többiek is.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.14. 23:57:11

Szedjél elő egy vörös zászlót, ha neked az tetszik. Egy dologra vigyázz, a sarló kalapácsot vágd ki belőle, mert a magyar törvények szerint az most nem komilfó.
szóval ez most Árpi nagyon jó volt, király (árpádházi:-)). gratula.

páloska: nem fehér, az a majom árpádsávos zászló, hanem ezüst:) a heraldika (palik imádják), nem ismeri a fehér színt. puszi!
Brownie! Magyar zászlónk (egyik) lemajmozásával csak magadat minősítetted.
Remélem azért még figyel valaki!
Nézzünk inkább egy kis jelenkori történelmet, ami még olyan friss, hogy az már politika. Az évszám a 2002-es választások, a név Orbán Viktor, a hely a Kossuth-tér, az alkalom a FIDESZ második forduló előtti választási nagygyűlése. A fidesz kampányában szerepelt a múlt visszatérésétől való félelem, a nemzet féltése, meg ilyenek. A rendszerváltás után először ezért, a kampány mintegy megkoronázásaként az akkori miniszterelnök arra kérte nem a híveit, hanem a magyar embereket, hogy ne fideszes jelképekkel, narancssárga dolgokkal, hanem magyar-zászlókkal jöjjenek.
A következő évszám 2006, immáron az MSZP választási nagygyűlésén vagyunk, és Gyurcsány Ferenc előtt lelkesen lengeti a Fiatal Baloldal a magyar-zászlókat. A zászlólengetés oka nyílvánvaló; nem hagyja, hogy a jobboldal a nemzeti jelképeket kisajátítsa, és ezáltal erkölcsi előnyhöz juthasson, amit szavazókra lehet váltani. Az eredmény: siker. A magyar zászló ettől a pillanattól fogva nem számít olyan jelképnek amely megkülönbözteti a jobboldalt a baltól. Elveszti "lázadó"-jelentését.
A következő lépcsőfok logikailag is kikövetkeztethető lenne, de mivel matekos nem vagyok, a tényekre hagyatkoznék, ha lehet. Kell egy új jelkép, amely újra megkülönböztető jelzéssel bírhat. Ez az új jelkép lett az árpád-sávos zászló, azért mert ez a 8 sáv szerepel a legtöbbet valószínűleg a történelmünkben, és mert ma is őrzik olyan jelentéktelen dolgok ezeket a színeket, mint a címerünk, a Nemzetbiztonsági Hivatal címere, logója, vagyhogyhívják, és pl a miniszterelnök is felesküszik rá hivatalbahelyezésekor.
Az árpád-sávos zászló jelenti továbbá a gyökerekhez való visszanyúlást, a magyar történelem ezeréves folytonosságát és megrendíthetetlenségét, szembeállítva az ehhez képest rövidke 40 éves orosz elnyomással, és az akkori hatalom birtokosaival és kiszolgálóival, akik ott ülnek a parlamentben ma is ugyanúgy. Szembeállíthatjuk a nyilasok uralmával is.
Felmerül a kérdés, hogyha tényleg ekkora különbség van a két zászló között, miért nem az igazi árpád-sávos a zászlót használják, amelyik felső két csíkja hosszabb, mint a többi, az sokkal könnyebben megkülönböztethető lenne a nyilas zászlótól. Nos ennek igazán prózai oka van. Ezt a fajtát egyszerűbb gyártani, sőt, csak ilyet gyártanak. Az eredeti megtalálható a múzeumokban.
Menjünk tovább, és fogadjuk el, hogy "valakiket" sért a zászló használata, mert rossz emlékeket ébreszt a nyilasok hasonló zászlója miatt. Ez esetben javaslom, hogy tiltsuk be a keresztet. Háborúk indultak égisze alatt, milliók haltak meg miatta, rengeteg embert kínoztak meg érte, kúltúrákat rombolt szét végérvényesen. Egy ember megfeszítettek rajta, mit embert, Isten fiát, tehát a halál jelképe. De ha nem is tiltjuk be, mindenképpen csak 18 éven felüliek járhassanak templomba, mert ott egy keresztre feszített ember emlékei vannak, ami rossz hatással van a gyerekre. Nincs baj, addigis néz majd tévét a gyerek. Nincs bocsánat, itt még olyan sincs, hogy "deeznemisforditottkereszt" és hasonlók.
Utóbbi nem is hiszem, hogy valós probléma, a kormány kijátszotta újra a fasiszta-kártyát, megjegyzem nem volt nehéz. Ebben inkább az az érdekes, hogy milyen áron.
Ez egy részlet az egyetlen és utolsó blogbejegyzésemből, amit azért irtam, mert csak.
tollas 2007.03.16. 19:30:23
Amit itt lengettek Mo-n vörös zászló, abban gyárilag sem volt. Szóval nem szovjet zászlóval randalíroztak itt a kartársak, amióta eszemet tudom.
CSSZV
Mikor láttál vörös zászlóval randalírozni tömegeket Mo-n? A május1-i felvonulásokra gondolsz?
Titan! Igazad van, azzal egészíteném csak ki, hogy, ha a háromszínű zászlót kiemelte a "baloldal" a jobbos gettóból, akkor az árpádsávossal is megtehetné egyszer.
Kedves Arpad, Regi olvasod vagyok. Ket megjegyzesem lenne: 1. nagyon jo a stilus es a tartalom, de azert eleg sok a karomkodas, ami elegge rossz szinben tuntethet fel veled azonosan gondolkodokat. Persze tudom, a karomkodas nem vilaglatas-fuggo, de azert megiscsak hezitalok, amikor masoknak, pl. szuleimnek ajanlom a cikkeidet. Mert a mondanivalo, es ahogy ossze van rakva az nagyon szinvonalas. 2. Szerintem a "nemzet" fogalmat meg te is kisse felrevezetoen hasznalod. Ugyanis, a nemzet fogalom teljesen felrevezeto. Ennek hatalmas irodalma van, Hobsbawm-tol Benedict Anderson-on at Greenfeld-ig, csak, hogy a legujabbakat emlitsem. A "nemzet" legpontosabb megfogalmaza szerint ez egy "elkepzelt (imagined) politikai kozosseg". Hatarai behatarolhatatlanok. Ki a magyar nemzet? A magyar allampolgarok? Mert akkor a ciganyok (ha persze letezik ennek is barmilyen valos tartalma) is magyarok. Viszont az ausztral magyarok akkor nem magyarok... Vagy a magyar nyelvet beszelok? De akkor a holland baratom is magyar, mert tud magyarul is... Vagy akinek az elso nyelve a magyar? De akkor a magyarorszagi zsidosag nagyresze is elsosorban magyar... Vagy aki annak vallja magat? No, ezzel sok transznacionalistanak lenne problemaja... Szoval, erted... Ez nem egy valos fogalom, megis hasznalod a cikkeidben. Es ez csak felrevezeti a teged figyelo, es meghallgato kozosseget. No, ennyit szerettem volna mondani. Tovabbi jo munkat. alneven: Tudomanyos
Kedves Arpad,

Regi olvasod vagyok. Ket megjegyzesem lenne:

1. nagyon jo a stilus es a tartalom, de azert eleg sok a karomkodas, ami elegge rossz szinben tuntethet fel veled azonosan gondolkodokat. Persze tudom, a karomkodas nem vilaglatas-fuggo, de azert megiscsak hezitalok, amikor masoknak, pl. szuleimnek ajanlom a cikkeidet. Mert a mondanivalo, es ahogy ossze van rakva az nagyon szinvonalas.

2. Szerintem a "nemzet" fogalmat meg te is kisse felrevezetoen hasznalod. Ugyanis, a nemzet fogalom teljesen felrevezeto. Ennek hatalmas irodalma van, Hobsbawm-tol Benedict Anderson-on at Greenfeld-ig, csak, hogy a legujabbakat emlitsem. A "nemzet" legpontosabb megfogalmaza szerint ez egy "elkepzelt (imagined) politikai kozosseg". Hatarai behatarolhatatlanok. Ki a magyar nemzet? A magyar allampolgarok? Mert akkor a ciganyok (ha persze letezik ennek is barmilyen valos tartalma) is magyarok. Viszont az ausztral magyarok akkor nem magyarok...
Vagy a magyar nyelvet beszelok? De akkor a holland baratom is magyar, mert tud magyarul is...
Vagy akinek az elso nyelve a magyar? De akkor a magyarorszagi zsidosag nagyresze is elsosorban magyar...
Vagy aki annak vallja magat? No, ezzel sok transznacionalistanak lenne problemaja...
Szoval, erted... Ez nem egy valos fogalom, megis hasznalod a cikkeidben. Es ez csak felrevezeti a teged figyelo, es meghallgato kozosseget.

No, ennyit szerettem volna mondani.
Tovabbi jo munkat.

alneven: Tudomanyos
hozzászólás tartalma érvénytelen a jó ku*** ki*** anyád
Nowo drága,

egy szó csak, ami ütötte fülem. "Közhangulatról" beszélsz, mögé gondolva valami olyat, hogy "elviselhetetlen", "pattanásig", sőt akár furunkulusig feszült! Amit a Nép nem bír! Tűr! Rabigát leráz! Satöbbi.

Na most szerintem abba a klasszikus csapdába estél, mikor a saját érzéseid vetíted ki másokra. Lehet, hogy ebben az országban ma sokaknak szar, elégedetlenek, nincs kéz, nincs csoki, jujjujj van. De ettől még a mindenkori tüntetők száma pár ezer, a kemény mag tán annyi se, a Fidesz valóban nagyszabású rendezvényére a legjobb indulatú becslés szerint is 200 ezer artz tolta oda magát, ami a magyarság huszada. (Más vélemények szerint egytizede :D)

Szerintem a fennforgáshoz és a drámai változásokhoz és vizitdíjhoz és vasútzáráshoz és adóemeléshez és egyebekhez képest, meg még elkúrtuk meg minden, kifejezetten vidámos, derűs, hitelfelvevős, bevásárlós a magyar hangulata. Nyammognak, nyammognak, de egy jó kis forradalomhoz több kéne. És igen, az alternatíva meg az, hogy várni, hogy mi lesz (eredmények vagy nemeredménysek), aztán bő három év múlva valahova ikszelni. Addig meg talán foglalkozni kicsit azzal is, hogy nem az állambácsit okolunk mindenért.
Árpád! A szomszédban kérdezik, hogy Azurák Csaba kért-e tőled elnézést a pedofil csetesek miatt?
destein: nem kért, de nem is várom el.
Az árpádsávos zászlóban a csíkok nem jelképeznek semmit. Egyszerűen szükség volt egy jól látható, könnyen azonosítható zászlóra. Ha lett volna a középkorban uv festék akkor nyilván azt használták volna.
www.youtube.com/watch?v=La9YptElcfs

A gyulolet gyuloletet szul.
Ez a film bar kicsit eltero tema de azert a lenyeg benne van. Sok embernek el kellene gondolkodnia, foleg azoknak akikben a szeretet csopnyi szikraja sincs meg es nem tisztelnek semmit.
Valaki csinálhatna már egy jófajta fotómontázst vagy videot, OVikivel piros-fehér csíkos pizsamában vagy piros-fehér csíkos öltönyben-nyakkendöben. Beszélhetne, szteppelhetne, és énekelhetne kabarészámokat, de a legjobb lenne, ha összevágnák a "gyöngyszemeit" a beszédeiböl. Bushról meg Gyurcsányról láttam ilyeneket, csak persze honvéddressz nélkül, na meg volt az a tehcnoszám (olimpia), ha jól emlékszem a Gyulai sportriporterrel az Egerszegi Krisztina egyik gyözelméröl.

Kiváncsi vagyok rajta ragadna-e OV-n ez az imàzs.

Ugyebár, sokszor egy kép minden szónál többet ér...

Aláírás: egy nemszavazópolgár demokrata
szerintem nem kellene azzal törődni hogy a nyilasok is használták a piros-fehér sávos zászlót!! Ők különbenis nem Árpád "apánk" miatt használták!! Én büszke vagyok magyarságomra nagymagyarországra és minden velejáró jelképére is!! Nem tudom miért kell ezt ennyirre felfújni, hisz nincs az az igazi magyar ember aki a piro-fehér sávos zászlót a nyilasok és hatalmuk éltetése miatt lengetné!! Tisztelettel minden magyar iránt -büszkehazafi-!!!
Beírom ide 1,5 év után, hátha érdekel valakit: Szerintem épp azt jelképezi a Zárpádsávos, mint a Zusában a déli zászló, amit ugyancsak előszeretettel használnak.
Nevezetesen: Mi vagyunk a fasza gyerekek, akkor is ha sokszor úgy kell táncolnunk, ahogy ti akarjátok, szóval menjetek a qrva anyátokba.
Ott sem az entellektüell szalonkukluxklánosok lobogtatják.
süti beállítások módosítása