W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Achtung, Panzer

2007.03.06. 05:45 Tóta W. Árpád

Nem derült, de nem is barna esőfelhőkkel terhes égből csapott le az antiszemitizmus gömbvilláma Gyurcsány Times-interjújával. Hogy ekkora még sose volt a zsidógyűlölet, és úton-útfélen szórólapoznak a nyilasok.

Kérem a buta antiszemita röplapozókat, Dobrev Klárának legközelebb ne adjanak.

Belegondolni is rossz, hogy egyszer a First Lady leül az internethez.

Gyurcsánynak nincs igaza, és nemcsak azért, mert volt már persze ennél erősebb az antiszemitizmus. Hanem mert ennyi mindig volt.

Volt már a rendszerváltás hajnalán, amikor Zsideszre írták át a Fidesz plakátjait, az SZDSZ-t pedig az Apák és fiúk című pamflettel támadták. Volt az MDF-kormány alatt, mikor Stefka és Pálfy G. uralták az MTV-t, és a Parabolában pajeszos zsidónak öltöztetett statiszták csetlettek-botlottak. Volt Horn idején: akkor alakult meg a Világnemzeti Népuralmista Szövetség Szabó Alberttel, máig is csak sejthető, hogyan és miért. Aztán ott volt Csurka, aki csak a 2006-os választáson múlt ki végleg. És igen, a Demokrata, amely azonban mostanra visszavett a zsidózásból. Magyar antiszemiták mindig voltak, mindig látszottak is, de sohase voltak sokan.

Létezésük sokkal inkább mentálhigiénés, olykor pszichiátriai probléma, mint politikai. A hívők jó nagy része azért hisz, mert nem akar meghalni; nos, az antiszemiták pedig azért utálják és hibáztatják a zsidókat, mert azzal megmagyarázhatják maguknak a kudarcaikat. Lehetnének ők egy normális kerékvágásban királyok akár, csak a zsidók már ezer éve keresztbe tesznek. Vagy vadakat terelő juhászok, természetközelien.

Gyurcsány aztán arrafelé terelgeti a szót, hogy most viszont maga a Fidesz áll mögöttük. Ebben nem téved nagyot, csak hát ez sem új fejlemény. Orbán Viktor így fogalmaz a Manager Magazinnak adott híres interjújában:
„Kritikaként nem érdemes felróni azt, hogy az egyébként néppárti politikát folytató jobb és baloldal integrálja a radikális szavazókat. Ezt én társadalmi szempontból jótékonynak tartom. Ez akadályozza meg, hogy Magyarország azokhoz az országokhoz hasonlítson, ahol hol jobb, hol baloldalról nõnek fel radikális erők, amelyeket csak a Jóisten tudja meddig lehet a 20 százalék alatti kalodában, illetve az európai demokratikus hagyományok keretei között tartani.”
Tehát igen, nem érzékcsalódás, ha úgy érezzük, Orbán igenis a pontagyú zsidózóknak szól ki olykor-olykor. De azzal a céllal, hogy integrálja őket; ő ezzel direkt jót tesz, áldozatot vállal, önfeláldoz. Megakadályozza, hogy a zsidózók saját hülyepártja bejusson a parlamentbe. Feloldja magában az indulatokat, aztán úgyse az lesz, amit azok akarnak.

Viszont ezzel egyben legitimálja őket. Pontagyú zsidózónak lenni kevésbé szégyen, ha ilyen komoly nagyember megtűri a pártjában.

És persze gondosan jelzi, hogy van ám radikális baloldal is; jogos a pont, Viktor, csak azt még tegyük hozzá, hogy azok nem a nyílt utcán szoktak bebaszni, hanem valami romkocsmában Tamás Gáspár Miklóssal, utána pedig nem gyújtogatnak, hanem hazamennek.

Orbán azt hallgatja el, hogy tisztán dumával nem lehet tartósan lekötni ezt a pár százalék bolondot. Az ember azért szavaz egy pártra, mert azt szeretné, hogy a párt azt tegye, amit ő is tenne. Ha leszavaz rájuk, mert bejött a genetikázás meg az idegenszerűzés, akkor meg fog sértődni, ha aztán mégis maradnak a szinglihordák meg az RTL Klub. És akkor már az lesz a taktikai felvetés, hogy ugyan, nem olyan nagy áldozat kicsit kedvükre tenni a szélsőségeseknek, ha cserébe megint rám szavaznak. Jótékony hatású.

Öt-hat százalékon folyik a szarozás egyébként. Öt-hat százalék beteg seggfej megszólításával ad alkalmat arra, hogy Gyurcsány a Timesba belesírhassa az antiszemitizmust, és napokig erről legyen szó. Nem éri meg.

Antiszemitának lenni egyébként ciki. A magyarországi zsidók pont olyanok, mint a nem zsidók. Vannak köztük égig érő idióták és jámbor jóemberek. Ha a hülyemagyarokat okos zsidókra cserélnénk, azzal jól járnánk; ha az okos magyarokat cserélnénk hülye zsidókra, akkor meg rosszul. Nem releváns. Ezt már a franciák is tudják, figyeld oda.


Címkék: kampány orbán történelem gyurcsány demokrata hülyemagyar

819 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr643431

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehet, de az orjongesen kivul en mar regota nem sokat latok a fideszbol. ezert erzem, h a radikalis szereppel szivesen azonosulnak. addig sem kell gondolkodni, dolgozni.
Navracsics jogosan háborodott fel. Kifutni a külföldii sajtóhoz és ott rinyálni - mint kiderült - valótlan statisztikákkal nem méltó a Vezérhez, ki sziklaként áll a szarzáporban.
Viszont a FIDESZ is bebizonyította, hogy destruktív, fantáziátlan bagázs, akinek gőze sincs, mit tenne az országgal, ha ölükbe pottyanna.
Szerintem meg kellene kezdeni a túzstárgyalásokat. Mindkét párt kiejt egy-egy főt a csapatból, cserébe a másik tábor embereiért.
Nyakót cserélek Répássyra! Olcsó a Nyakó! Lendvait Rogánra? Ne sértsen meg!
Tóth W Árpád!A te nézeteid biztos nem a "kereszt"neved sugallja.A mindenkinek megvan a véleménye,állni kell a sarat című fejezethez értünk !Én is le lettem "kurva anyázva",mert a mérleg nyelve a msik irányba billent.De a DE szó azért nálam is ott van, és ha kell a saját NEMZETÜNK érdekeit én is az előtérbe tartom!Ha vannak gyerekeid akkor jössz (majd) rá.
De ha azt mondták róluk, hogy zsidesz
annak idején (emlékszem), azt mér mondták vajon?
És most ők az antiszemiták?
Mit szól ehhez az édesanyjuk?
És miért támadják akkor az antiszemita oldalakon
gőzerővel lecsicskázva az Orbánt?
Elég zavaros ügy.
Nem ezt hívják zavarkeltésnek?
Stefka! azaz bazmeg, köszönöm Árpád, folyton csak úgy jutott az eszembe, hogy a propelleres.
Na,ez megint kiválóan jellemzi a magyar
politikusi csűrhe szinvonalát!
Hónapokig azon nyafog a mi Ferink, hogy az a csúnya Viktor miket mond az Ő kormányáról az EU parlamentben, na most aztán visszavágott! Le antiszemitázta a fél országot aminek mellesleg ő a miniszter elnöke! Gratula!!
Az Árpád'sávos' "út" megközelíthető,csak ne kelljel érte bármi áron fizetni,mert állandóan javításra szorul!
Szarok a zsidókra, szarok a nyilasokra, szarok a zsideszre, szarok a Gyurcsányra, szarok Zorbánra, szarok a megszorításokra, egyvalamit viszont már szeretnék: egy jó kis munkahelyet netto 200ért, és felőlem lehet izraeli multi, meg arabs multi csak fizessen.
Hurrá hurrá, ismét egy remekmű Árpádtól, akinek régen olyan frankó kis cikkei voltak, hogy öröm volt olvasni! de mostanában a béka segge alatt van a színvonal, és ezek a cikkek csak arra jók, hogy egy idő után elkezdjük egymást anyázni. köszi Árpi! Habár szerencsére ezt tegnap is sikerült elkerülni, de a zsidós téma ugye mindig üt!
A mult evben 2 kiszivargott beszed is volt, es nem Gyucsanye a leleplezobb. A csaljunk a valasztasokon Oszt jo napot, az egy dolog, azota Ovi a kordonbontassal is bizonyitotta, hogy leszarja a torvenyeket. Hogy a parlamentaris demokraciabol ma mar leginkabb a szokozzel ert egyet.
De hogy is kell erteni azt, hogy egy rendes magyar videken, hogy kaphat az SZDSZ-es (ertsd zsido) jelolt 10 %-nal tobbet? Hogy majd a MIEP-es barataink (ertsd antiszemitak) rank szavaznak, akkor megforditjuk a tatai eredemenyt? Mivel ezek a szavak semmi ellenerzest nem valtottak ki az aktivistak kozul, ezert azt hihetjuk, hogy a Fideszben ez a szokasos kozbeszed.
Milyen cinizmus az, hogy Deutch Tamast (ertsd diszzsido) kuldik el Csurkaval targyalni az egyeni jeloltek visszavonasarol? Hogy neki kell Ein volk-ozni?
Aki ugy beszel, mint egy antiszemita, aki ugy jar, mint egy antiszemita, aki olyan zaszlot lobogtat, mint egy antiszemita, az antiszemita.
A politikust a tetteinek kovetkezmenyei es nem szandekai szerint kell megitelni. Kozombos, hogy Orban szemelyesen meggyozodeses zsido gyulolo, vagy csak hasznalja az antiszemitizmust. Persze, biztos vannak zsido baratai is, hogy lenne mar antiszemita.
Mint ahogy Csurkanak, meg Morvai Krisztinanak is vannak. Pedig talan tisztessegesebb lenne, ha elobofognek, amit igazabol gondolnak, csak szalonkeptelennek erzik kimondani. Hogy igen, antiszemita vagyok, es miert nem foztek szappant mindegyikbol? Az legalabb egy oszinte mondat lenne.
Tóta W. tompítani igyekszik a zsidókérdést amikor azt írja: "A magyarországi zsidók pont olyanok, mint a nem zsidók. Vannak köztük égig érő idióták és jámbor jóemberek." Ami egyébként igaz.

A gond nem azokkal a zsidókkal van, akik "pont olyanok". Hanem azokkal, akik szívből-lélekből zsidók, azaz szükségszerűen cionisták. Vannak ők is annyian, mint a nemezsüvegesek.
(undibajsz, legalább a saját blogodat, honlapodat, lófasz tudja midet is bespammelnéd, hogy megtudjuk, mi a SZÍNVONAL, amit Tótánál hiányolsz — mert az, hogy minden Tóta-beírásba benyomod ugyanezt a fikkantást, kicsit uncsi))
Árpád, amit OV mondott a szélsőségesek integrálásáról, az nem éppen újkeletű taktika. Éppen a komenisták taktikája volt 45 után, hogy a kisnyilasokat integrálták a komenista pártba.
(Nekik természetesen szabad volt.)

Más:
Egyszerűen undorító az a jó szokása bizonyos politikai köröknek, hogy vezető nyugati médiában fikázzák saját országukat (vö.: saját fészkébe piszkít). Nem Gyurcsány az első, aki a nyugati médiát telesírja, hogy "otthon bántják a zsidót".
Álljon ki ide elénk, mondja a szemünkbe, hogy rohadt fasiszták vagyunk és antiszemiták, ne ott kinn rinyáljon.

Ugye az mindenkinek lejött, hogy szó sincs itt antiszemita veszélyről, egyszerűen a mindenkori politikai ellenzék besározása a cél. A most éppen jófej MDF is mekkora náci volt 94-ig, ugye teccenek emlékezni?

Egyébként ha annyira fenenagy lenne az antiszemitizmus itthon, akkor mi a fenének jönnének ide százszámra izraeli befektetők lakást építeni? Nem félnek az antiszemitizmustól? Vagy talán szólt nekik valaki, hogy gyerekek, ez az egész csak cirkusz?
gloire,

kurva egyszerű. 1990 magasságában a szadesz (értsd a zsidók) ifjúsági szervezetének tartották őket elég sokan.
Istenem Árpád, megint Lovas István-szinten írsz... Te vagy az MSZP-SZDSZ csapat újabb szócsöve. Térj vissza a régi, semleges, objektív és vicces énedhez. Légyszíves.
Plebejus: nagyon jó, hogy ezt most ideírtad, így, és éppen Plebejus név alatt. képünk illusztráció.

"akik szívből-lélekből zsidók"
LOL, mért nem volt jó a régi nick?
Egyébként meg üzenem minden kedves újságírónak és médiamunkásnak, hogy az ilyen gyurcsányi szösszenetek a gumicsont bedobásának minősített esetei. Ez az a hálás téma, amin hetekig lehet rágódni és zenghet tőle minden a pincétől a padlásig. Addig se az államadósságról meg a kórházbezárásokról megy a műsor.
NEMSTEGO(#293510)

2007-03-05 14:58:37 (100)


Kérdeznék én tőled, tőletek valamit: eddig ki a fasz tudta, hogy Dobrev Klára zsidó származású? Mert én és még jónéhány ismerősöm nem. Miután tudjuk, mert Ferinek ezt feltétlenül tudatnia kellett az angoloknál, most már természetes reakcióként elő fog fordulni, hogy Dobrev Klárát "lezsidózzák".
És akkor milyen igaza lesz a mi messze az orrán túllátó miniszterelnökünknek! Monttam, ugye, hogy a magyar egy rohatt antiszemita nép!

-

:))
Mint a lányom rajztanára pl. Aki - "I love Israel" feliratos pólóban tanít - tuti ötöst ad minden rajzra, amin van hatágú csillag.

Ne csak a túloldali kártevőkre koncentrálj !
Hurrá, én pogány vagyok!!!Vajon akkor felnégyelnek?Melyik EU-s határvonalra kerülnek a testrészeim?A levágott hossú hajamat felajánlom árverésre,az ebből befolyt összeget....,arra költik amire akarják!Akár a kettészakadt,országunknak,lehetne csinálni egy "függő"hidat.
Plebejus · www.plebejus.blog.hu 2007.03.06. 07:27:47

Hagyjuk már ezt a Csurka féle cionistás baromságot. A cionista zsidó nem a magyar kormányba készül, hanem alijázni, és max. az Izraelibe. A cionizmus gyakorlatilag az izraeli zsidó nacionalizmus. -
„Ezt már a franciák is tudják, figyeld oda.”

Inkább „figyelj”, nem?
Vagy nem értek egy utalást...
Jó reggelt, mindenkinek!
Szerintem, máshol a probléma. Van ugye az aktív antiszemita, aki zsidózik, amikor ideje engedi. Ez eddig nem egy forradalmi gondolat, de vannak még a passzív antiszemiták is, akik meg mint a birkák, hallgatják és hallgatnak. Na ez a nagyobbik baj szvsz.
Az aktív zsidózó, kődobáló pontagyú stb. 5-6% mögött ott álldogál a másik 15-20%, akik értelmi képességeit nem saccolnám meg, legyen mondjuk itt kettős pont.
w.blog.hu/media/image/wolf2.gif

itt gyorsan kellene nyomnod egy kis kódot, mert meghóni készülsz :)
Carnivora,

tapasztalataim nem igazolják állításodat. Vannak magyar állampolgárságú cionisták.

A cionizmusdefiníciódból ki kell hagyni az "izraeli" jelzőt, és pontosabb lesz. A zsidóság ugyanis egy "distributed system". Ez nem összeesküvéselmélet, tény.

Node Gyurcsánytól indultunk, és ide jutottunk. Ez volt a cél. Közben a holdudvar megnyert egy tucat tendert, s most röhögnek rajtunk, kis hülyéken.
Abigél, te is szélsőséges recyclista vagy? :)
(Egyes) zsidok irjak, hogy szerintuk is erezheto a zsido tulreprezentacio a gazdasagi/tudomanyos vezetoi szerepekben (ezt genetikai okokkal magyarazzak).

gondola.hu/media/VDGy/05.pdf

Sosem volt objektiv kepem arrol, hogy ez az allitas igaz-e, de erdekelne.
"csak azt még tegyük hozzá, hogy azok nem a nyílt utcán szoktak bebaszni, hanem valami romkocsmában Tamás Gáspár Miklóssal, utána pedig nem gyújtogatnak, hanem hazamennek."

Vagy éppen a Miniszterelnök Úr integrálja őket éppen.
blog.amoba.hu/blog-3.php?oid=T111760c923030904b7d6cc4314acbe2
"A kiegyezéseink több sikert hoztak, mint radikális nekibuzdulásaink, még akkor is, hogyha a kettő között van kapcsolat. Nem egyszer a forradalmi radikalizmus nyitott utat a későbbi mérsékelt kiegyezés számára, amelyben aztán mindenki megtalálta a maga helyét. Most a rendszerváltoztató, világbillentő radikalizmus számára sem a belső társadalmi igény, támogatottság, sem pedig a külső, nemzetközi feltételek nem adottak."

Szerintem ez a csegevarásoknak szól.
Miért gondolja minden baloldali, hogy antiszemita csak jobboldali ember lehet? Az antiszemitizmus csak zsidók ellen nyilvánulhat meg? Zsidó ember nem lehet antiszemita?
Bármit csináljon is Orbán, Gyurcsány akkor is le-antiszemitázza őket. Az MSZP is integrálta a radikális baloldaliakat. Nem tudom zsidó-e Dobrev Klára, de ezzel ne akarja Gyurcsány magát a Megmondónak tartani. Nem ő és nem is az Szdsz az, aki bárkit megbélyegezhet. Sokkal több gyűlölet és agresszió jön választásokkor és a mindennapokon is a baloldaliaktól.
Carnivora 2007.03.06. 07:45:38:
"... eddig ki a fasz tudta, hogy Dobrev Klára zsidó származású? Mert én és még jónéhány ismerősöm nem. Miután tudjuk, mert Ferinek ezt feltétlenül tudatnia kellett az angoloknál, most már természetes reakcióként elő fog fordulni, hogy Dobrev Klárát "lezsidózzák"."

Ott a pont. Kutyát nem érdekelte volna a nej származása, viszont most, hogy beletolta a nép arcába, hát majd téma lesz.
Abigél most miért akarod minen áron fontos dolgokra terelni a figyelmet??? Nem veszed észre hogy itt zsidókérdésről és politikáról van szó? Csak valami provokátor lehetsz.
szamomra egeszen mas tanulsaga van a GyF-i nyilatkozatoknak.
gyF sokkal profibban hasznalja a sajtot, mint OV.
OV jobban beszel 100e ember elott, de ez kit erdekel. valasztast 2.5mill szavazattal lehet nyerni. a hard-core 100e, aki elmegy egy nagygyulesre, az nem szamit. ugyis szavaz, ugyis ugyanarra szavaz.
aki szamit a maradek 2.4mill. aki tv-t nez, internetezik,es ujsagot olvas. veluk/nekik kell valojaban beszelni.
GyF ebben jobb. nem kicsit, nagyon.
kovetkeztetes: szerintem a kovetkezo valasztast GyF fogja nyerni (nem az MSZP, hanem GyF).
A Fidesz meg megszopta. ott van neki a Viktor, akivel nem fogja megnyerni a kovetkezo valasztast, aki nelkul meg darabokra hullik es nem szinten nem fog nyerni.
Aranybulla XXIV. cikkely. Engem meglepett, amikor olvastam.
TD223!
Szerintem te összekevered a rasszista és az antiszemita szavakat. A rasszista fajgyűlölőt jelent úgy általában, faji hovatartozástól függetlenül. Az antiszemita pedig zsidógyűlöletet jelent. Tehát ha egy zsidó lenne antiszemita, hát az elég érdekes önellentmondás lenne.
Mellesleg ki tudja, hogy miért van a zsidógyűlöletre külön szavunk? Miért volt rá szükség? Mitől más ez mint a "hagyományos" rasszizmus? Más népeket utálókra miért nem alkotunk szavakat?
Szerintem ez nem véletelen...
hihetetlen, hogy ez egy cikket megér még mindig. amíg lesz öt-hat százalék, addig ez mindig téma lesz?

komolyan, én is erről fogok mostantól írni, csak mindig máshova... kimeríthetetlen téma. pfujj.
Már megint ez a jól bejáratott komcsi duma, hogy csak ők, a hős antifasiszták védhetik meg a demokráciát...

Amúgy jó régen volt egy nap-keltés Orbán-interjú; ahol részletesebben kifejtette a radikális szavazókról a véleményét: kb. olyasmi volt, hogy a szélsőséges vezetők valódi problémákra adnak rosz válaszokat; a szavazóikat kell integrálni, meggyőzni arról hogy a szélsőséges megoldások helyett vannak mérsékelt, jó válaszok is; az rosszabb megoldás szerinte, ha végleg kizárják, kirekesztik, megbélyegzik őket; mert akkor végleg a szélsőséges vezetők hívei maradnak. Persze ezt is félremagyarázták, mint a van élet az Eu-n kívül is féle csúsztatást.

Amúgy a Times féle seggnyalásban tényleg nem volt igazán szó a hazugságairól meg az ország valódi helyzetéről; vagy csak átugrottam ezeket a részeket?
Az az érdekes, hogy pont az ilyen antiszemitázós dumával fordítják az emberek figyelmét a zsidó-témára. Engem k.rvára nem érdekel, hogy ki zsidó és ki nem, erre csak megtudom, hogy Dobrev Klára is zsidó! És ki köhögi ki? A férje...
Azért amit a Szemlőhegyi-villáról mondott a Navracsi, az telitalálat, és jól jellemzi ezt az egész lehetetlen helyzetet, aminek feloldására az én kicsi agyam kapacítása nem elegendő...
Tudodtudom most épp Gyurcsány szekerét toljuk, h erről beszélünk nem a kórház bezárásokról, de pl. _én_ tudok egy nap két dologgal foglalkozni. Na mindegy.
1. Ugye az egy kérdés, h miért tartják a balról rutinszerűen kijelenteni egy-egy külföldi újságban, h a jobb antiszemita? Emlékezzünk h az MDF nem volt mindig ilyen jófiú, Göncz Árpi Bácsi csúnyán bemószerolta őket a La Stampa-ban még anno. Sztem azért, mert nyugaton ennyit értenek belőlünk. El kell adni a magyar valságot, de ők sem a népiurbánust, sem a posztkomcsit nem értik, hát megkapják ezt. Egyébként én azért a TimesOnline-on elmagyaráztam nekik :)
2. ez a vidéki Elvis.....bazmeg.....akkor ő mi. Vidéki papnövendék?? Nevetséges ez a voodoo politizálás.
3. És a hakni megy tovább...Die Welt: Orbán nem az ég és föld ura....jóóóóóóóó
4. antiszemitizmus: nekem ebben a témában az a fő fájdalmam, h (lehet h fokozott az érzékenység ) de ma olyan konzervatív zsidk, akikkel én abszolút egy platformon vagyok etikai, kultúrális témákban amikor vitára kerül a sor, nem mellém állnak, hanem liberális testvéreik mellé. Tudomtudom, Szerb Antal, Edit Stein stb...
"TWÁ"-ma kapod meg az első leckét az "új Molaristól",és bizton állítom,hogy nem fogsz jót aludni.Csak még egy kicsi türelem.:::)))))
Őszintén szólva én nem látom az antiszemitákat. Se az öt százalék aktívat, pláne az állítólagos 15% passzívat. Például itt a blogon elvétve akadt egy-egy kirohanás. Pedig itt névtelenül lehetne. Több cigányozás arabozás stb. volt. Privát megérzésem, hogy most az átlag-cigánygyűlölet mélyebb érzés (persze lehet az antiszemiták nem neteznek).

A politika időnként kifortyogja magából a témát. Most nem tuom mire volt jó. Az öszödi beszédben a "tegyünk valamit" dominált. Ez a dícsérhető, dícsérendő része a beszédnek. Nem egész egy évre, már az ilyenolyan Fidesz lett a fő műsoranyag.
Ja. Kíváncsi vagyok kié volt a Szemlőhegyi villa. Visszaadni?
"Öt-hat százalék beteg seggfej megszólításával ad alkalmat arra, hogy Gyurcsány a Timesba belesírhassa az antiszemitizmust, és napokig erről legyen szó. Nem éri meg."

Árpád, és az önérzetes, hithű jiddis állampolgárok mellénkállitsa megéri, hogy teleszarjuk a times-t? mert látszik mostmár, hogy Ő is egy közülünk. a vérségi kapcsolat.

mert nem az irja, hogy soha nem volt MOn ekkora jolet, mint most, mert a felesegem jol el. ez is annyira objektiv.

mert nem azt nyilatkozza, hogy sose volt MOn ekkora ciganygyulolet mint most? specko ez sokkal gazosabb, mint az hogy az emberek utalja-e a szadeszt, mert zsidok. lehet oket utalni azer' mer' feszt a strabag nyer.
hol vag ossze a "ciganybunozes" fogalma azzal, hogy Klara asszony kap egy roplapot?
Az antiszemitizmusban az a legfájóbb, hogy a delikvensnek megadja azokat a válaszokat, amiket esetleg máshol kellene keresnie. Kirúgtak? Ja, egy zsidónak kellett a munkahelyem. Belebuktam a vállalkozásomba? A mocsok zsidó/multi miatt van. Az antiszemitizmus ezzel lebénítja a túlélést segítő küzdőképességet, rossz irányba terelve az erre felhasználható energiákat.
Persze lehet sámánokkal meg árpádsávos zászlókkal a globalizáció ellen imádkozni. Lehet, de minek.

A jövő? Én pesszimista vagyok. Ez egy antiszemita ország (lesz), de ez legkevésbé a zsidóknak lesz rossz.

OV árpádsávos zászlóval kapcsolatos nyilatkozatához annyit fűznék hozzá, hogy figyelembe véve a hátrálás jelenlegi sebességét, kb. 10 év kell, és a lesz nyilaskereszt abban a zászlóban.
"TD223 2007.03.06. 08:27:58
Miért gondolja minden baloldali, hogy antiszemita csak jobboldali ember lehet? "

Ez pontot ér, a folytatást nem tudtam követni.

Kis országban élünk, kis emberekkel, akik látják, hogy a számukra nagynak tűnő, de valójában piszlicsáré dolgok mennyire kevés emberke akaratától függnek időnként.
Sokan gondolják, hogy a számukra nagynak tűnő, és TÉNYLEG nagy dolgok esetében ugyanez az ábra, s szívesen alkalmaznak leegyszerűsítő modelljükben könnyen (?) azonosítható ágenseket.

Pedig hát!

Társadalmakban élünk, és a társa(dalma)s létnek megvannak a törvényszerűségei. A kis dolgok irányíthatóságától a nagyléptékek saját dinamizmusáig.
De ennek elfogadásához két dologra lenne szükség:
Vagy intelligenciára, mely lehetővé teszi a törvényszerűségek meglátását,
és/vagy szerénységre annak beismeréséhez, hogy ennyi mindent nem tudunk/ nem akarunk megtanulni. Különös tekintettel arra, hogy ezek a törvényszerűségek akkor is hatnak, ha mi nem ismerjük őket (a gólyafos is földet ér egyszer, pedig még a gólya sem tud semmit a gravitációról).

Szal ennyi:

Jobb és baloldalon ott a sok hülye, aki azt hiszi, hogy szeretett vezére szopta hegyesre a piramisokat, és ha ettől őneki mégsem lett jó, akkor azért, mert egy kulturálisan azonosítható (de a mindennapi életben nem szembetűnő: ezért lehet azt mondani egyrészt, hogy lapító, másrészt hogy pl. "nekem is vannak zsidó/jobboldali/hívő barátaim") csoport megakadályozta a piramishegyek számára jövedelmező kiaknázását. Kulturálisan azonosíthatók a zsidók, a szabadkőművesek, mindenféle hívők ... ja, és a zsidó szabadkjőművesek (a rohadt mócárt meg a duplajózsef).

Abigél: mindenről az antiszelekta maffia tehet, ők terjesztik, hogy a TWÁ tehet mindenről! (TWÁ különben a maffia tagja, jót tesz az egójának, ha mindenről ő tehet.)
Basszus, nem az antiszemitizmusról létéről és természetéről van szó, az igenis létezik ezt senki nem vitatja itt sem. És engem sem érdekel. (Egyetértek, szerintem is marginális csak pár százalék idióta lehet, legalábbis én magam körül hálistennek nem látok többet)(mellesleg valamennyi más "nálunk fejlettebb demokráciákban" is van, lásd például a szerencsétlen Mel Gibbsont stb), hanem arról amit Feri nyilatkozott. Jó-e hogy mondta, vagy nem, milyen hatása lehet, kinek és mit üzent vele stb, stb. Ez egy tök más téma!
Te Árpád, ez az "öt-hat százalék" honnan jött? Csak mert a Zindekszen a minap az volt olvasható miszerint "a radikálisan antiszemita gondolkodásúak aránya évek óta tíz százalék körül van, de összességében minden harmadik-negyedik magyar gondolkodik a zsidókról előítéletesen". (index.hu/politika/belfold/0303ntszmt2/)

Ceterum censeo, csak el kellene már számolnia valakinek a kuruc.infó-s Tomcat elé írt előszóval!
"Belegondolni is rossz, hogy egyszer a First Lady leül az internethez."

Könyörgöm Árpád, tanuljátok már meg egyszer és mindenkorra a médiában, hogy a First Lady nem a Kilincsorrú neje, vagy bármely más miniszterelnök-feleség, hanem a Köztársasági Elnökné, az államfő neje, ez esetben Mrs. Falcon! Thanks in advance...
Jaaaj, Pascal....az öszödi beszéd...gondold el...lassan 1 év telt el. Az eü.-ben vmi elkezdődött, más?
Ezt ptolják az ilyen interjúk.
Mint Árpád is írta zsidók közt épp annyi hülye van, mint nem zsidók közt. A különbség csak annyi, hogy míg mélymagyarozni, turbómagyarozni pc, addig ue fordítva letörölhetetlenül antiszemitává tesz pl itt a fórumokon. Aki hülye az hülye kérem szépen pártállástól, faji, vallási hovatartozástól függetlenül. Ha valaki nemezsüveggel a fején hülye akkor az hülyemagyar, ha meg pajesszal-tórával akkor hülyezsidó. Nem a faji-vallási hovatartozás miatt, hanem mert mélymagyarsága-zsidósága teszi hülyévé. Had nevessek már szabadon az emberi hülyeségen. Had ne keljen attól tartanom, hogy emiatt megbélyegeznek.
Anr · andrej.initon.hu/ 2007.03.06. 08:47:32:
"gyF sokkal profibban hasznalja a sajtot, mint OV."

Ez vitathatatlanul így van. Gyurcsány az első magyar miniszterelnök, aki legalább alapfokon tisztában van a politikai marketing és a tömegdemokrácia kölcsönhatásaival.

"OV jobban beszel 100e ember elott, de ez kit erdekel. valasztast 2.5mill szavazattal lehet nyerni. a hard-core 100e, aki elmegy egy nagygyulesre, az nem szamit. ugyis szavaz, ugyis ugyanarra szavaz."

Pontosan így van.

"aki szamit a maradek 2.4mill. aki tv-t nez, internetezik,es ujsagot olvas. veluk/nekik kell valojaban beszelni."

Szintén helyes meglátás. Kiegyenlített küzdelemben a választásokat nem a stabil szavazók, hanem az ingadozók (swing voters) döntik el - márpedig Magyarországon kb. három ciklus óta meglehetősen kiegyenlített a küzdelem.

"GyF ebben jobb. nem kicsit, nagyon.
kovetkeztetes: szerintem a kovetkezo valasztast GyF fogja nyerni (nem az MSZP, hanem GyF)."

Választási kampányában GyF alkalmazta Magyarországon először azokat a PR technikákat, amelyek az USÁ-ban először Reagant, majd Clintont, illetve az Egyesült Királyságban Margaret Thatchert, később Tony Blairt juttatták hatalomra.
OV egyetlen nyertes kampányában az ezüsthajósok ugyan bele-belekóstoltak, de nagyon a felszínt kapargatták csak.

"A Fidesz meg megszopta. ott van neki a Viktor, akivel nem fogja megnyerni a kovetkezo valasztast, aki nelkul meg darabokra hullik es nem szinten nem fog nyerni."

Nézd, megérdemlik. Ha két vesztes képviselőválasztás után is képtelenek leváltani a bukott vezért, akkor előbb-utóbb szükségszerűen széthullanak. Ha ez kell nekik a megújuláshoz, hát ez kell.
Én azért még mindig megkérnék minden kedves "de a zsidók így meg úgy", hogy némi bizonyítást tegyen már le az asztalra. A levegőbe puffogtatni mindenki tud, nem kunszt. GyF is. Bár ha valóban kapott az asszony egyetemen ilyen röplapot, az télleg' gáz... Ha meg nem, besoroljuk a többi "füllentése" mellé. Éljen.

Az a baj a valódi szélsőségesekkel, hogy hiába édesgeti OV magához, ezzel saját magát keni be fekáliával, ráadásul az édesgetettek meg megunják a "töketlenkedést", és szakítanak vele, oszt' mennek szarni a Kossuth térre.
Nekem még az tetsik ebből a Die Welt interjúbl, h a "hazugságbeszéd az igazából igazságbeszéd". :DDDDDDDD
off
ez a volfensteines ez kurva jó játék
Te Árpi, nem Achtung Pantscher-t akartál inkább írni? : ))))

Most olvasom a Gyurcsánnyal készült interjút... valami gyönyörű, különösen ez a rész:

"The Hungarians said he (mármint O.V.) was like an Elvis impersonator from the countryside."

Emberek, ti hallottatok már ilyet Oviról? : -o

www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article1458820.ece
"Beware the Right, rising again in the East, Hungarian leader says"


Tényleg, kik azok a radikálisok, akiket már integrált a Fidesz Magyar Polgári/Plebejus Szövetség? A KDNP vagy a kisgazdák, a Vállakozók Pártja vagy a Lungo Drom?
"With rare passion, Ferenc Gyurcsány accused Viktor Orbán"


ez a "rare passion" volt látható tegnap is.



Ugye ez az a gyf, aki a zsinagógában azt mondta, h " a gettóban minden vasárnap imádkoztak a megváltóhoz" :)))
További gyöngyszemek:

What effect does it have on democracy and the institutions of democracy when Mr Orban and Fidesz politicians walk out of Parliament every time you get up to speak?

A: (...) This does not only relate to me as prime minister but to the institutions of the republic itself.

Mert én vagyok a köztársaság, ugyebár : )))
Óóó, ez az "idegenszerű" kifejezés egyszerűen zseniális. :)) Sokkal szofisztikáltabb, mint a Grespik-féle idegenszívűzés. Én most mélyen beleszerettem, mostantól használni fogom. ;D

Sőt, ilyen összetételben, mint mondjuk "idegenszserű polgártársunk" még elegánsabb, mert ebben még az is benne van, hogy véletlenül sem utcaseprő, vagy csirkegyári munkás. :)

Különben tévedés, hogy a zsidók ugyanolyanok, mint bárki más. Aki kételkedik ebben, olvassa el, hogyan próbált engem kifosztani és hajléktalanná tenni a zsidó lakásmaffia:
href.hu/x/2e3w
A fejlemények itt vannak (véletéenül éppen tegnap nyertem pert ellenük a bíróságon):
href.hu/x/2e3x
"I am a particular kind of politician. I say and write what I think."

"I don’t have a stylist. I don’t think about how I should appear."


Feri reggel fel kel az ágyból, és kész. Ja felrakja a hemügét.
sodi, te tenyleg dijnyertes falu bolondja vagy, ezzel a lakasuggyel...
"(Egyes) zsidok irjak, hogy szerintuk is erezheto a zsido tulreprezentacio a gazdasagi/tudomanyos vezetoi szerepekben (ezt genetikai okokkal magyarazzak).

gondola.hu/media/VDGy/05.pdf

Sosem volt objektiv kepem arrol, hogy ez az allitas igaz-e, de erdekelne."

Én olvastam egy amerikai felmérést ahol az átlagos IQ szintet mérték.
kb. számok (mert konkrétan nem emlékszem)

Zsidok 105
Fehérek 100
Négerek 85

És ott ennek okaként nem a genetikát jelőlték meg hanem a kultúrális és társadalmi különbségeket.

Egy zsidó családban muszály jól tanulnod mert az a hagyomány, egy kereszténynél nem árt, ha tanulsz, de apád nem töri le a derekad egy 3 matekdoga után. A négerek meg kb. abban a helyzetben vannak, hogy nem ér rá foglalkozni akölökkel, mert a megélhtésért küzd.

Szerintem valami ilyesmi lehet nálunk is a helyzet és az okok is.
"(Egyes) zsidok irjak, hogy szerintuk is erezheto a zsido tulreprezentacio a gazdasagi/tudomanyos vezetoi szerepekben (ezt genetikai okokkal magyarazzak).

gondola.hu/media/VDGy/05.pdf

Sosem volt objektiv kepem arrol, hogy ez az allitas igaz-e, de erdekelne."

Én olvastam egy amerikai felmérést ahol az átlagos IQ szintet mérték.
kb. számok (mert konkrétan nem emlékszem)

Zsidok 105
Fehérek 100
Négerek 85

És ott ennek okaként nem a genetikát jelőlték meg hanem a kultúrális és társadalmi különbségeket.

Egy zsidó családban muszály jól tanulnod mert az a hagyomány, egy kereszténynél nem árt, ha tanulsz, de apád nem töri le a derekad egy 3 matekdoga után. A négerek meg kb. abban a helyzetben vannak, hogy nem ér rá foglalkozni akölökkel, mert a megélhtésért küzd.

Szerintem valami ilyesmi lehet nálunk is a helyzet és az okok is.
miert van az az erzesem, hogy mar megint benyaltal Gyurcsanynak? Ilyen finomkodo stilusban, kihozni, hogy tulajdonkeppen azert lehet egy demagog balfasz a miniszterelnok, mert az ellenzeki part ugyancsak demagog fasz elnoke probalja becsalogatni a radikalis jobboldalt a farzsebebe. hulyeseg. nezd mar meg mivan. van a sok agybeteg liberalis hulye, az a nemzedek amibe te is beletartozol kedves Tota, akik szerint ha valami nemzeti akkor mar rossz, akik szerint a fejlodes csakis a globalizacio, van egy csomo elbutult paraszt aki azt hiszi a O.V. a messias(ezek harmadannyian vannak mint ti) es magyarorszag tobb mint fele latja , hogy mindenki lop ahogy te is leirtad, viszont nem tud csinalni semmit, mert a sok balfasz elmegy es szavaz ezekre, mas megoldast meg nem engedtek, mert jajistenem ezek gyujtogatnak.

humm. valaki arulja el mar, hogy melyik a nagy baj, a gyujtogatas, vagy hogy nem birtok megszabadulni egy csomo ingyenelo fasztol. nem mintha mas orszagokban annyival jobb lenne, de mashol nincs ekkora egyetertes.

nem az a baj, hogy jonnek a megszoritasok, mert a Bokros csomaghoz kepest ez kismiska, es ugye azt is tulelte az orszag, sot. az a baj, hogy ami plusz most be fog folyni ugyanugy nem oda kerul ahova kellene.

ennek az egesznek semmi koze se a radikalis jobboldalhoz(ami bar lenne), sem az antiszemitakhoz, sem a zsidokhoz. egyszeruen csak kell a nepnek valami tema amin csamcsoghat, hogy a lenyeget azt nehogy eszrevegye.divide et impera.
mondjuk, hogy a sok monikan csamcsogo vadbarom ezt megeszi az ok. de az mar fajdalmas, hogy meg az olyanok mint te is. foleg, hogy mekkora olvasottsaggal rendelkezel..
sodi, te istenverte barom, csak fogom a fejem mekkora epuletes hulyeseget CSINALTAL, nem mondtal, CSINALTAL. Ooo bazmeg, ilyen hulye NINCS!
"(Egyes) zsidok irjak, hogy szerintuk is erezheto a zsido tulreprezentacio a gazdasagi/tudomanyos vezetoi szerepekben (ezt genetikai okokkal magyarazzak).

gondola.hu/media/VDGy/05.pdf

Sosem volt objektiv kepem arrol, hogy ez az allitas igaz-e, de erdekelne."

Én olvastam egy amerikai felmérést ahol az átlagos IQ szintet mérték.
kb. számok (mert konkrétan nem emlékszem)

Zsidok 105
Fehérek 100
Négerek 85

És ott ennek okaként nem a genetikát jelőlték meg hanem a kultúrális és társadalmi különbségeket.

Egy zsidó családban muszály jól tanulnod mert az a hagyomány, egy kereszténynél nem árt, ha tanulsz, de apád nem töri le a derekad egy 3 matekdoga után. A négerek meg kb. abban a helyzetben vannak, hogy nem ér rá foglalkozni akölökkel, mert a megélhtésért küzd.

Szerintem valami ilyesmi lehet nálunk is a helyzet és az okok is.
"Egy zsidó családban muszály jól tanulnod mert az a hagyomány,"

akkor te most neger vagy? muszaj pontosje bazmeg.

OFF vagy ON?

Sodika a blog elég érdekes, de azér.....hányévesvagyte? Mér mentél te ebbe egyáltalán bele????? namindegy.
A cikk korrekt. már a második a sprban, mert a tegnapi is az volt.
Tény hogy a fidesz üzenget a szélsőségeseknek, de ezzel sikerült elérnie , hogy nincs miép a parlamentben. Ezt akár meg is köszönhette volna neki a Fecó ha tényleg az ántiszemitizmus letörésén fáradozna. Egyébként 2002ben Kovács laci bácsi is tárgyalt Thürmerékkel mert nekik is kellett az az 1% plussz fix totál szalonképtelen kommunista szavazó. Egyébként Hegedűs Zsuzsával értek egyet, aki azt mondta, hogy azzal, hogy Fecó a zsidókból egy ilyen antiszemita kártyát gyártott, leginkább azokat sértette meg akik tényleg végigszívták a holokaustot és most pironkodniuk kell miatta



banza 2007.03.06. 09:15:39
teljesen 1etértek.
sodi kiakadtam rajtad :DDD

Hat te vagy a legjobb peldaja annak, amit worluk irt: "nos, az antiszemiták pedig azért utálják és hibáztatják a zsidókat, mert azzal megmagyarázhatják maguknak a kudarcaikat"

Nembaj, bovitsd csak a "magukfajtak" sorait. Nagy szukseguk van rad, es a hasonloakra.
Üzenet a gépjháznak:
Ideírhatnátok valamit olyasmit, hogy mondjuk: hozzászolás elküldése sikerült.

Hogy ne áljak itt hülyén hogy most mi történt vajon sikerült a jól begépelnem ezt a szónak!!! nevezett karakterhalmazt? vagy gépelhetem be újra a szövegemet vagy ha nem akkor miért igen...
"miert van az az erzesem, hogy mar megint benyaltal Gyurcsanynak?"

Mert a publicista úr megint megtette. Mit vársz azok után, hogy itt egy postban szólította fel a blog olvasóit, hogy menjenek kommentelni Gyurcsány blogjára?

"Ilyen finomkodo stilusban, kihozni, hogy tulajdonkeppen azert lehet egy demagog balfasz a miniszterelnok, mert az ellenzeki part ugyancsak demagog fasz elnoke probalja becsalogatni a radikalis jobboldalt a farzsebebe."

Gyurcsány eljutott a tavaly nyári "kommunikációs offenzíva" után addig a pontig, hogy egyetlen dologgal tudja indokolni, hogy csődbe vitte az országot: az antiszemitákat kellett megfékeznie. Ezzel járja a világot, ezzel próbál megmagyarázni mindent, a hiányt, a gazdasági ámokfutást, a rendőrattakot, mindent.

Mert magyarázat kell.


"humm. valaki arulja el mar, hogy melyik a nagy baj, a gyujtogatas, vagy hogy nem birtok megszabadulni egy csomo ingyenelo fasztol."

Rosszul teszed fel a kérdést. MIÉRT gyújtogattak? Azért, mert utálják a zsidókat, vagy azért, mert úgy érezték, ekkora pofátlanságot, amit Gyurcsány véghezvitt már nem tudnak elfogadni?

"Mindig, minden áldott napon van valami faszság, valami teljesen elrugaszkodott pszeudohír, a szimbolikus politikai keringő újabb kűrje. Kurva jó játék volna egyébként, hobbinak elmenne. Ha közben a világ megállna a pálya szélén, és bevárna minket."
TWÁ:"És persze gondosan jelzi, hogy van ám radikális baloldal is; jogos a pont, Viktor, csak azt még tegyük hozzá, hogy azok nem a nyílt utcán szoktak bebaszni, hanem valami romkocsmában Tamás Gáspár Miklóssal, utána pedig nem gyújtogatnak, hanem hazamennek."

na most akkor Dániában éppen mi van? 4 napos utcai harc a rendörökkel, és maszkban dolgozó bontómunkások, akik félnek a "szélsöbaloldali fiatalok" reakciójatól...
Árpád, szerinted mi 5-6%? Annyian szavaztak a csurkára fénykorában. De az, hogy orbán integrálandó a radikálisokat legitimálta ezeket a nézeteket, szerintem mára azt eredményezhette, hogy akik korábban csurka szalonképtelensége miatt a fideszre szavaztak, és csak szordínóval zsidóztak (pl. "höhö, ebben speciel igaza van a csurkának"), mostanra nyíltabban hangoztatják ezeket a nézeteket, és el is várják a jobboldali politikától ezek artikulálhatóságát. Szóval szerintem az integrálandó radikálisok, és a hozzájuk radikalizálódott, korábban csurkát elutasító fidesz szavazók 5-6%-nál együtt biztosan jóval többen vannak.
"Egy zsidó családban muszály jól tanulnod mert az a hagyomány,"

Muszáj "ly"-vel! Atyaúristen!


Meg ugye ne feletjük el a liberomarxistakonzervatív TGM újságosbdé felborogatásra val felhívását sem.
Bizonyára nagy magyar lehetsz, ha egy ilyen csikorgó germanizmust használsz, és még azt sem helyesen... :(
Már leírtam máskor is, de ide kívánkozik, nem egyszer hallottam fix népszava olvasó melósokat amint simán zsidózták az Szdsz-t, mint koalíciós partnert. Ők is az Orbán miatt tették?
Szindbad: Milyen kudarcaimat?
Éppen tegnap nyertem pert ellenük. :)

Nem az a lényeg, hogy mi történt, hanem hogy mi mindenre képesek.
Jaja, vhol olvastam, (jó, nincs linkem) de tényleg, h a legantiszemitább a zemeszpé szavazbázisa.
ma reggel volt a duna tv ben két "kossuthtéri" Molnár Tamás és és valami másik arc. nemtomki. Nos volt egy konstruktiv javaslatuk erre az árpádsávos zászlózásra. és lássuk be még tőlük is jöhet -szerintem - használható 5let. mert ugye mindig ezzel a nyilasozással van a baj az egyik oldalon (jogosan) és a történelmi múlttal van a példálózás a másikon (ezért nem fog a Fidesz soha elhatárolódni ettől. ez is jogos máskülönben) Miként a nemzeti lobogó közepéből, innen is vágjunk ki egy kört, jelezvén hogy valaminek a helyével ott nagyon nem kell egyetértsünk. (?)
BUko

vágjunk, vazze...ijjen hüjjeséget, ami itt megy...muszály lelépnem
sodika 2007.03.06. 09:42:18

Azt már mondták fentebb, hogy beszívtad, de közlöm Veled, hogy az árja lakásmaffia ugyanezen a módon húzott volna le (Hasonlóan a kínaihoz, oroszhoz, ukránhoz - az Ausztriába át-átcsapongó honfitársainkról nem is beszélve. Az, hogy ezek felkészült bűnözők voltak, nem jelenti azt, hogy a többi nem az. Más kérdés, hogy a Te felkészültséged csak az általad is említett négyelemis bűnözőket tudja kiszűrni.)

Vagyis nem csak a hülyék és normálisak vannak egyenlően elosztva a társadalomban, de a bűzözők, ügyeskedők, és a balekok is.

Te balek vagy.

fuhur 2007.03.06. 09:51:24

Add meg a forrást. Megnézném azt a módszert, ahol ezek a különbségek kijöttek... Nagyon egyenlőtlen mintának tűnik. (És halottam olyat is, hogy azok a felmérések, amelyek egyenletes eloszlású intával készültek, pl. Izraelben, nem mutattak szignifikáns IQ eltérést az európai hasonló mintán végzett felméréshez képest.)
És minden egy MENÓRÁVAL kezdődött, mint láthatjátok. Egy csillogó, nagydarab menórával!

da2: Most 24, és azért mentem bele, mert kaptam viszontfedezetet, ami viszont hamis volt.
(Be van szkennelve, az a bírósági jegyzőkönyv, amikor a zsidó BEVALLJA, hogy saját kezűleg hamisította):
href.hu/x/2e41
Persze a körülményekről itt szintén hazudozott, de ezt a bíróság is megállapította. Itt van az igazság:
href.hu/x/2e42
(Ez még az utolsó előkészítő iratunk, az ítélet még nincs beszkennelve).

Tehát ilyenek ezek.
BUKO 2007.03.06. 10:14:50

Hagyjátok már ezt a kivágós baromkodást ... az Árpád-sávos zászló közepében az égvilágon semmi nem volt amit kikellene vágni a nyilas zászló az más teljesen máshogy néz ki.
gyorgyn: óriási tévedés, hogy Orbán ok lenne. Nem ok, ő egy központ. S ez a központ speciel felvállalta a témát. Volt amikor nyíltan, volt amikor rejtve, vagy éppen csak hallgatólagosan. De sosem tiltakozott, mindig csak azt kérdezte, miért is volt ez rossz? Aztán Navracsisnak még van bőr a képén ilyen álerkölcsös hülyeséget eljátszani a parlamentben, miközben nem róla egyedül van szó, hanem a drágalátos Fityesz hintapolitikájáról.

Amúgy ha már Mszp-Munkáspárt... A Fidesz is tangózott egyet a Thürmerrel, érdekes, akkor valahogy nem csúszott ki a száján a büdöskomcsi.


Egyébként GyF-ről: elég nagy faszság volt ez az interjú, kábé akkora, mint a magyar eu-képviselők rendőrattak-felszólalása az EU parlamentben. Építsük csak a magyar képet odakint, úgy együtt...
"az én antisemitizmusom csak az enyém, csak az enyém, és nem adok belöle senkinek, mégha talán, talán fizetnének érte" ezek voltak utolsó szavai a néhai Szembe Oltati Von Grálosnak, aki nemcsak mint általános antisemita, merthogy az antisemitizmusnak vannak árnyalatai is, és nemcsak aránytalanságai, mint ahogy a szerző Tóta úr is jelzi a butábbaknál is vannak ostobábbak is, mint ama biblikussági tréfák is minden előítélet nélkül nem mentegetik vagy palástolják, és kohéziós erőkkel tartja egybe azt a piciny és a valóságtól elrugaszkodott és érzelmektől elvakult réteget, melyet semmiféle dícséret nem illet, hanem minden akaratunkkal és bátorságunkkal meg kell vetni, áramot belevezetni heréjükbe, vagy kasztrálni, zsákruhába bújtatni, külön munkaterápiás körleteket létesíteni, és szembesíteni, hogy milyen egy alávaló dolog az okosoknál butábbnak maradni, és ha ez nem értik meg jöhet a népítélet, népbíróság, mert 19-re lapot húzni, óh ti, ti ostoba angyon antisemiták, hogy a Lözse Sanyika lúgja meg.
TD223 2007.03.06. 08:27:58

az a vicc, hogy pár éve olvastam v.mi szociológiai felmérést, hogy az MSZP táboron belül a legnagyobb az antiszemiták aránya biztos a régi szoci reflexek :))
carnivore.
igazad van nem hasonlitott rá, de mégis ezzel példálóznak, szal lehet h. üzenetértéke lenne. nem is toom.
Most végeztem a Gyurgyács-interjúval, és éppen a könnyeimet törölgetem:

"This is the fate of every democratic politician. We never have a happy end, never. You rise and fall. Every star finally falls. It will be my fate as well, the only question is when."
árpád sáv- kivágás:

Szerintem meg a kormánytabló közepéről kéne kivágni vmit...
Sodika: te egy l ú z e r vagy. Így, egyszerűen.
nnnna kivágós-hajtogatós...
az a Molnár Tamás is megkattant.
És sodika: gratulálok a győzelemhez, de jól sejtem, h anyukád nem azt mondta (ahogy olvastam), h hát fiam, igazad volt, volt egy lakásod, volt fedezet, nem te tehetsz róla, h hamis volt....:)))

Anr · andrej.initon.hu/ 2007.03.06. 08:47:32

Inkább a szocliberál oldal mellett áll a sjató 2/3 része legalább ez hajtja a malmukra a vízet na meg a sok kihaló félben lévő szoci ... 20 év múlva hozzú évtizedekig jobboldali kormányok fogják egymást váltogatni majd, ha kihal 40-es korosztályig bezárólag a szocka örökség :)
blondie 2007.03.06. 10:24:17
Szerintem ez az egyetlen értelmes mondat az interjúban. :D S még igaz is. :D
carnivora: ebben lehet vmi...
attól, hogy az embereket megtanítják, hogy nem szalonképes "zsidózni", még nem biztos, hogy nem éreznek így... legfeljebb nem mondják ki
gyorgyn: vagy inkább VALAKIT? :))))
Ja, az a "star" az annnnnnnyira trgikomikus...Bazmeg de az egész ember ilyen. Ekkora színééééééééészt. Sztem Adam LeBor megkönnyezte, amikor ezt mondta. És egymás vállára borultak.

Csak tudnám, h akkor most ő egy csillag? Egy SZTÁR? Klára kicsicsillaga...
Megen: Szinte minden szavaddal egyet értek!
Te épelméjü - nem tudom milyen szinekben öndefiniáló - normális.
Üdv: Egy agybeteg liberalis hulye
mondjuk most ép egy VINNER.
;)
da2: Klára jobbat érdemel!
a kommunista-cionista gecik, es a faszista-naci gecik orszaga lettünk, marmint ha a partreferenciakat nezzük, nos most el kene helyeznem magam kis hazamban mi is lennek?

polgarhaborut!!!!! hogy egyszer vegre pontot tegyünk az nepi-urbanus, vagyis a komcsi-naci vita vegere, a gyöztes mindent visz a vesztes kussol

egyebkent faszista vagyok
Úgy 2070 táján megindul a világűr kolonizációja. Bolygóról bolygóra hódít majd az emberiség. A zsidók és az arabok sosem látott harcot vívnak majd a Szent Bolygóért, amely mind az Ószövetségben, mind a Koránban misztikus módon el van rejtve. Már most is. 2115 körül már csak magyarok lakják a szmogfelhőbe burkolódzott Föld bolygót, a világmindenség csakráját. Közép-Afrikát rég lebombázták, a többiek továbbáltak az "Élhetőbb Világűr" program keretében. Táltosaink visszafoglalják a kiürült makói gázmezőnket, 5 esetleg 10, vagy ki tudja hány százalékunk továbbra is zsidózik és nyíltan szórít Libanonnak.
Végül egy zsidó kisfiú - talán szándékos - hibájából a Nap egyre nagyobbra dagad, aztán összezsugorodik, mint egy kisnyugdíjas.
Abigél: Én antiszelektív vagyok, mert amikor hetente levittem 50 sörösdobozt, meg 3-4 félliteres vodkás üveget a szomszéd becsengetett, hogy adjak kölcsön 5000 Ft-ot. Mondtam nem adok, és láttam, hogy gyűlöl.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.06. 10:21:38

jobban örülnél a parlamentben egy kb 10 fővel kisebb fidesz frakciónak, és egy önálló megszólalási joggal bíró Miép Jobbik frakciónak akik fekete Bocskaiban ülnek a padokban? Szerintem Orbán alaposan megszivatta a szélsőségeseket, és akik azok közül vezérnek tekintik őt azokat is demokratikus viselkedésre készteti. Viszont sosme fogja őket szavakkal megbántani. Más kérdés hoigy ez a tény megnehezíti a liberális irányba nyitást. Azt hiszem épp ezért vette elő most Fecó ezt a témát, mert megindult egy áramlás a fityesz fele és ezt ilyen riogatással a legjobb megakadályozni. Sajn az antiszemitizmussal való riogatás gusztustalanabb, és nagyobb bűntett mint az a bizonyos 1-2%nyi integrálás.

da2: Hogyan foglalná össze Magyarország történetét a kezdetektől napjainkig, röviden?

A Szent Jobbtól a Balfaszig.
"sodika 2007.03.06. 10:20:37
...
Tehát ilyenek ezek."

Hányan voltak benne? négyen, öten, hatan?
(adós, após, közvetítő, a hamis okiratot író - ha nem az adós volt az, a fiktiv NVH-tagok- akiket sose láttál, csak berezeltél tőlük)
(személyes tapasztalat: az ukrán verőlegények meg is szoktak jellenni)

Én annó 30-40 tagú lakásmaffiaperekről halottam, ügyvédel meg verőlegényekkel, akik közt tán még pár zsidó is volt, egy ekkora mintába simán belefér, de az attól még nem volt zsidó maffia - csak maffia, simán és bűnőzően.

Húzasd le magad még párszor, aztán gyere vissza általánosítani.
Azt azért ugye tudjátok, hogy a star eredeti jelentése nem sztár, hanem csillag...
S szokták mondani, hogy "minden csillag lehullik egyszer".
Van ennek egy ilyen olvasata is...

Nem tudom, hogy pontosan melyik "star"-ra gondolt. Ha ti tudjátok, jó nektek, gondolatolvasók. Vagy csak mindent rögtön a lehető legrosszabb oldaláról néztek, ha GyF-ről van szó?

S most kövezhettek...
cs-sz-v: Nem tudom, hogy pontosan melyik "star"-ra gondolt.

Miért, szokott ez az ember gondolkodni? : -O

(Szerintem szokás szerint csak a pofáját járatta - meg az országot lefelé :((((
Már megint leragadtunk ennél az antiszemita-rasszista témánál, klasszikus gumicsont. Pedig abban a Times-interjúban voltak érdekesebb dolgok is: energiafüggőség, Malév-privatizáció, orosz befolyás, stb. Persze az egyszerű újságíró/olvasó rácuppan az első kérdésekre (vagy megunja az Országh-szótár lapozgatását) és nem is jut el a cikk végéig. Gyurcsány hajlamos a teátrális gesztusokra és a túlzásokra, de speciel ebben az interjúban világosan beszélt és helyretette a dolgokat orbánostul, antiszemitizmustul és gazdaságostul. Tényleg az a legfontosabb jelen pillanatban, hogy Dobrev Klára zsidó származású? Vagy hogy Orbán Viktor Elvis-imitátor? Ezek nüanszok, érdekességek, bulvárlapokba valók, ahogy a nemezsüveges, árpádsávos, árvalányhajas idióták is. Sokkal komolyabb dolgokkal kellene foglalkoznunk (globális felmelegedés - másnak nem tűnt fel, hogy idén a tél érdeklődés hiányában elmaradt?!, egészségügyi- és oktatási reform, a közlekedés átalakítása, a magyar hadseregnek csúfolt bohóctársaság felszámolása és sóval behintése, és még folytathatnám. Ezekhez képest az a pár százaléknyi zsigeri antiszemita és pár tíz százaléknyi szalonantiszemita eltörpül, szerintem.
gyorgyn 2007.03.06. 10:33:19

Én örülnék a Jobbiknak is meg a Munkáspártnak is hiszen demokjáciásdi van , amely a képviseletről szólna igen is képviselje v.ki őket is. Az más kérdés, hogy kormányra ne kerüljenek, de a parlamentben helye lenne minden politikai irányzatnak.
bakker csak hullana már... Már lassan 3 éve nézzük Fecókát és még mindíg nem hullik. Michael Jackson hány évig volt a toppon?
Az antiszemitizmus nem az 5% szélsősobb sajátja. A mainstream budai orvos-ügyvéd-tanár értelmiség mindig is zsidózott. Ezirányú emlékeim már legalább 25 évesek.

A zsidók a téma családi összejöveteleken, ők a hibásak ha a hülye gyerekünk nem viszi semmire...
gyorgyn 2007.03.06. 10:33:19

"Sajn az antiszemitizmussal való riogatás gusztustalanabb, és nagyobb bűntett mint az a bizonyos 1-2%nyi integrálás."

ROTFL.
Ez szimplán baromság. Egyik sem jobb a másiknál. Csak ugyebár mitől riogatás az, ha kimondjuk az igazat? OV kokettál az antiszemitákkal. Pont. Ez tény. Ezt kimondani miért is bűn? Önmagában szerintem nem az. Az, hogy ezt egy külföldi interjúban tette, no az már az.

Amúgy igen, jobban örülnék neki, ha lenne egy három fős miépes frakció. Ugyanis még mindig jobb, ha bizonyos keretek között, kontrolláltan részei a gépezetnek, mint ha kivülről próbálják meg felgyújtani a gépházat...

Egyébként meg a zsidó összeesküvés mellett most felbukkant a nagy indián összeesküvés szépen lassan felvásárol mindent a szeminol törzs :)))))
Mondjuk Árpád, nme öt-hat százalékról van szó, ezt te is tudod. Mondjunk inkább tizenöt-húszat. Ez nem mind pontagyú, de rámozdul a nettó gyűlölködésre meg az összeesküvéselméletekre. És igen, sztem is a kudarcélmények határozzák meg nálunk az antiszemitiznust, az ebből fakadó kisebbségi komplexus. Az okos zsidó esete a hülye magyarral. Azért még idevetnék egy gondolatot Máraival szólva. Mintha nekünk jobbára az aljazsidók maradtak volna meg. A hülyemagyarokkal, értsd megélhetési keresztény, kurva jól elszórakoznak. Én, bár sok példányt ismerek mindkét emberfajtából, rendszerint kinyitom utánuk az ablakot. Szellőzni.
Gyurcsány Times-interjúja pedig egész egyszerűen utolérhetetlen politikai gecizmus. Merthogy mondjuk azt a Fideszre, hogy lófaszok, mert bizonyisten nem egy közülük megérdemli, de hogy a Navra ezen a geciségen kiakadt, teljesen meg tudom érteni.
Neeeeeeeeeeem Klára már kapaszkodik, nehogy lecserélje, mer öregecske....
Carnivora 2007.03.06. 10:40:04

Én is de sztem Csodavadász nem. és neki írtam . Szerintem le kéne vinni a határt 0,5% ra. Nem tudom hogy jött ki az Athéni demokráciából és a felvilágosodásból az 5%...
Gyurcsány hajlamos a teátrális gesztusokra és a túlzásokra, de speciel ebben az interjúban világosan beszélt

Ja, különösen a Kossuth-tér lezárásának okairól adott nagyon tüchtig kis választ : )
"Gyurcsány Times-interjúja pedig egész egyszerűen utolérhetetlen politikai gecizmus. Merthogy mondjuk azt a Fideszre, hogy lófaszok, mert bizonyisten nem egy közülük megérdemli, de hogy a Navra ezen a geciségen kiakadt, teljesen meg tudom érteni."

Miért is? Azért, mert nem a Népszabiban nyilatkozta, hanem a Timesban? Mert elmondta a véleményét az impotens ellenzékéről (is)? Mert lófasznak lenni lehet, de azért a tanító néninek ne mondjuk el? Nem értem.
Persze CsSzV, hidd el, tudjuk....

De neki is tudnia kellene, nem?

HA csillag, ha sztár, faszság. De nem ezért nem szeretjük.;)
A hülye újságíró meg persze megy utánna ... :(
>Inkább a szocliberál oldal mellett áll a sjató 2/3 része legalább ez hajtja a malmukra a vízet

ez lehet, hogy igaz, de most nem errol van szo.
GyF kulfoldon adott interjut, es erte el a celjat.
vagy azok is szocik? :)

zako1 2007.03.06. 10:39:37

Na az ilyen marháknak kell kihalnia, mint te minnél gyorsabban, hogy végre v.mi normális kezdődjön az országban :)
CSSZV:



"Csak ugyebár mitől riogatás az, ha kimondjuk az igazat?"

Fecóka a nagy igazmondó huhuhuh.
De akkor az is legalább akkora igazság, hogy Fecónak esze ágában sincs a kisujját is megmozdítania az antiszemitizmus ellen. Jó lesz az mindíg titkos fegyvernek, ha nagy a baj, mint most. Decc váj riogatás.
Cziffra

Máraihoz hogy jönnek az alja zsidók? Vagy félreértettelek?
"Ja, különösen a Kossuth-tér lezárásának okairól adott nagyon tüchtig kis választ : )"

Mondd csak, jártál mostanában Londonban? Próbálj meg közel menni a Parlamenthez, amelyet géppisztolyos rendőrök egész serege és három méter magas vaskerítés őriz... Nemhogy odaszarni, de még rálépni sem lehet a fűre. Egyébként pedig "The other position is that this is why we have a national chief of police and it is his job to decide." Azaz ez nem ő hatásköre, hanem rendőri kérdés.
gyorgyn 2007.03.06. 10:43:49

tévedtél... ne ítélj elsőre... ronda vagyok, de sosem finom :D
gyorgyn 2007.03.06. 10:51:05

gratulálok. esetleg némi ellenérved is van, vagy csak a "gurcsány hazug" kiégett, lepukkant, rekedt vinnyogásra futja?

ez azért szánalmas...
Basztikuli azt hittem GyF ennél szebben (nem jobban) beszél anglul. Valahogy a register amit használ nem a Times-nak megfelelő.
"Na az ilyen marháknak kell kihalnia, mint te minnél gyorsabban, hogy végre v.mi normális kezdődjön az országban :)"

A hozzászólásom melyik része érintett érzékenyen, drágaságom? Nemezsüveges, árpádsávos, árvalányhajas idiótának tetszel lenni, esetleg abba a pár százalékba/tíz százalékba tartozol vagy mindkettő? :-))
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.06. 10:53:55

Jaja ebben tévedtem asszittem zsigerből utálod a miépet, de már látom ,hogy inkább hagynád hogy magukat szivassák meg és inkább röhögnél rajtuk a háttérben.
"Basztikuli azt hittem GyF ennél szebben (nem jobban) beszél anglul. Valahogy a register amit használ nem a Times-nak megfelelő."

Majd órákat vesz Senator Gabriella Selmeczitől... :-D
Unalmas és lényegtelen ez a: nem is árpádsáv, ez ősmagyar, meg nézz a szemembe, én vagyok antiszemita? viselkedés. Az is mindegy, hogy mikor magunkfajta-magukfajtáról beszél vki konkrétan mit ért rajta. A lényeg, hogy van egy homályosan megfogalmazható csoport akiket utál. Ez a csoport folyton változik. Elég egy mondat a megfelelő nyelvezettel és kebelbarát vagy. Orbán 96-ig még a füttyösök-kereplősök egyik fő elensége volt.Az utálkozás meg rosszat tesz a személyiségnek. Ilyen emberekkel rossz meginni egy sört. Meg ronda színházat építenek. És általában idegesítő, hogy annyira tudják, hogyan kell élni. Pont mint ők, úgy.
BUKO,10:23
inkább azt kéne elmagyarázza Gyurcsány,hogy ő is erre a zászlóra (is) tette le az esküjét.
Ehelyett tegnap is azt mélyíti el a tudatokban,hogy ez a zászló többszázezer embernek keserű emléket jelent.
Miért ne lehetne Gyurcsánynak "rehabilitálnia" ezt a zászlót?Miért kap nagyobb hangsúlyt még ennyi év után is az a pár (sajnálatos)nyilas-év ezer évvel szemben?Ezt már mesterséges életbentartásnak gondolom.
Ez legalább annyira bűn/hiba,mint alatta zsidózni.
Ebben az országban szerintem mindenki magyar (nem feltétlenül származásilag),mivelhogy Magyarországról van szó.(Franciaországban pedig mindenki francia stb.)Nem kéne külön döngesse a mellét senki,hogy ő magyarabb a másiknál,mondjuk ez lehetne a kiindulási alap.
Hol van itt politikai kultúra?
Gyurcsány gesztusai, beszédstílusa kb. olyan, mint Adolfnak a bunkerban az utolsó stádiumban. Ja, és a magyar valóságról is kb. annyi fogalma van , mint Adolfnak volt a németről :)))
banza 2007.03.06. 10:55:36

Majd elmegy Pilhálhoz leckét venni... married with children... :D
banza 2007.03.06. 10:55:36

Az is csoda, hogy ilyen hosszú angol szöveget bemagolt ki tudja meddig magoltatták vele :)))
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.06. 10:55:20

Természetesen az érvek ott vannak. Mint már írtam, a fityeszhez elkezdtek áramolni liberál baloldali szavazók is. Meg elő is vették ezt demokráciásdi/rendszerváltás retorikát, ami részükről afféle liberális nyitás lehet. Ezt megakadályozantó Gyurcsány felhánytorgatja, hogy bezzeg azér'a Zorbán összekacsintós gyerek. Más szavakkal be kell őt sározni antiszemitizmussal, mert a ballib átáramlók erre érzékenyek. Ezért hát a riogatás. Szerintem ezek érvek. Nem?

Az hogy nem hiszem hogy Fecóka a köztársaság nagy igazmondója, azzal azért nem vagyok egyedül. Sőt 1-2 évvel később saját maga is örömmel mesél ilyenekről ( köteles téma, 23 Mromán, Böszöd...) sztem ez a Times téma is ilyen kommunikásiós mutatvány akar lenni, amit majd Debreceninek elmesél a Gyurcsány2 könyvben , ha addig a fejére nem esik egy hullóCsillag.
"Miért ne lehetne Gyurcsánynak "rehabilitálnia" ezt a zászlót?Miért kap nagyobb hangsúlyt még ennyi év után is az a pár (sajnálatos)nyilas-év ezer évvel szemben?Ezt már mesterséges életbentartásnak gondolom."

Azért, mert még élnek olyanak, akiket e zászló alatt gyülekezők üldöztek/aláztak meg/irtották ki a családjukat. Nekik nem az Árpád-ház jut róla eszükbe, hanem a nyilas diktatúra. Ennyi erővel rehabilitálhatnánk a horogkeresztet is, hiszen ősi indiai szimbólum (szvasztika).
Na, témánál vagyunk. Ebből is lesz vagy öt-hatszáz comment. Majd éjjel benézek :-)
zako1: Arra a Londonra gondolsz, ahol most hallgatják ki Mr. Blairt másodszor a pártja korrupciós ügyei miatt? :-o (Jó, persze, ők nem így hívják...)

Ott már bizonyára kibaszarintották volna azt az a miniszterelnököt, aki - elméletben- irányítja ugyan a rendőrséget, gyakorlatilag meg hagyja, hogy a budapesti főkapitány kamu indokra hivatkozva lezárassa a teret (és sorozatosan túllépje a hatáskörét)

There isn't such a thing as "műveleti terület", legalábbis nem a Rendőrségi törvényben - ezt még nem mondták? :-o
Nuovo!
te már fájsz..
zako, lófasznak lenni nem ősbűn Nyugaton. Lásd a fletót is keblükre ölelik. Hanem az antiszemitizmus egy lemoshatatlan bélyeg. Jószerivel ez maradt a magyar baloldal utolsó érve. És ezzel célt érnek, mert noha erről szól a közbeszéd, s ez nekik jó, de nem hagyjuk annyiban. Nem hagyhatjuk.

mikipeti, olvass Márait, s rájössz a szerző és az "aljazsidók" közötti összefüggésre.
"Miért ne lehetne Gyurcsánynak "rehabilitálnia" ezt a zászlót?Miért kap nagyobb hangsúlyt még ennyi év után is az a pár (sajnálatos)nyilas-év ezer évvel szemben?Ezt már mesterséges életbentartásnak gondolom"


Azért kedves demagóg barátom, mert az a zászló azokban a kezekben nem az Árpád-házra utal. Lehet ezzel takarózni, de mindenki érti, mint ahogy Te is, a szimbólumok valódi jelentését.
fuhur 2007.03.06. 09:51:24
Simán lehet genetikai.
Afrikában nem jelentett túl nagy szelekciós előnyt az IQ.
Európában már inkább.
A zsidóknál meg még inkább, mert
1) az üldöztetések idején nem árt egy kis ész

2) a "felsőbbrendű" nemesek nem engedték földbirtokhoz jutni a ysidókat a középkorban. Viszont a "piszkos" pénzügyeket rájuk hagyták...

Egyébként ezekre az okokra vezethetők vissza azok a jelenségek, melzeken az utóítéletes (by TWÁ) antiszemitizmus (nem is antiszemitizmus, inkább anticionizmus) ered.
Tök ugyanaz a mechanizmus, mint a cigányoknál.
Csak Árpád egy elegáns csúsztatással összemossa az injekciós antiszemitizmussal.
Amúgy meg OV nem beszélt semmilyen antiszemitákról.
Radikálisokról beszélt.
"Ott már bizonyára kibaszarintották volna azt az a miniszterelnököt, aki - elméletben- irányítja ugyan a rendőrséget, gyakorlatilag meg hagyja, hogy a budapesti főkapitány kamu indokra hivatkozva lezárassa a teret (és sorozatosan túllépje a hatáskörét)"

Én mondjuk nyugodtabb vagyok, ha a magyar miniszterelnök nem szól bele a rendőrség dolgába és nem kézi vezérléssel próbál meg úrrá lenni a helyzeten, mint azt bizonyos zsebdiktátorok tennék. Persze ez eretnek gondolat egy rendpárti, erősen hierarchizált, (látszat)konzervatív párt híve számára.
Akkor miért teszi le rá (is) az esküjét Gyurcsány?
Valamint nem úgy néz ki,mert akkor volt rajta egy nyilas horogkereszt is.
Mindenesetre jó kis eszköz lett arra,hogy a két oldal egymásnak ugorjon.

Nem,a horogkeresztet rehabilitálják az indiaiak,ha szükségét érzik.

Itt pont az a lényeg,hogy megfosztottak bennünket egy ősi magyar szimbólumtól,és ez -néha olyan érzésem van- jól jön mindkét politikai oldalnak.
Ezért lenne időszerű helyrerakni a dolgokat körülötte.
gyorgyn: te mondd, csak, szerinted a politikai manőverek bűnök? Most komolyan basszus.

Szerintem - s ezt már mondtam - nem bűn, amit mondott. Az bűn, ahol mondta.
Hidd el, én sem képzelem igazmondó juhásznak Gyf-t, különben is, ezt a titulust OV már lefoglalta...
Szóval még egyszer, miért is bűn az, ha valaki kimondja, hogy kokettál OV a miép szavazóbázisával? Csak kérdem...
S az nem bűn, ugye, amikor vki kimondja, hogy mr. Smith meg a Thürmerrel kokettált... A kettős mérce látom bejátszik erősen.

Besározni. Szép magyar szó. Csak éppen nem arra vonatkozik, aminek történetesen van valóságalapja.
walter, te akkora sík vagy, hogy komolyan aggódok érted. ez nem polfórum kedves idióta barátom, bár néha TWÁ is úgy viselkedik, mint banánfa nick odaát. szal ilyen szintű érvkészlettel menekülj innen, mielőtt még felhólyagosodik a talpad:(
Waltwr Melone,
én csak megoldást próblok találni arra,hogy ne legyen kedvük zsidózni alatta a szélsőségeseknek,de bocs.
Zászlók:

Szerintem az árpád sávos tényleg régi jelkép. Másrészt simán lehet, hoyg akik lobogtatják hozzágondolják azt a feszengést amit a nyilas riogatás okozott és ez spannolja őket a lobogtatásra- azaz van bennük antizsidóság, bár szerintem inkább antiszemitizmussalriogatóellenesség.
De azért sem ősszel , sem mostanában nem a zsidók ellen tüntetett senki. Aki így akarja ezt beállítani az azért erőssen csúsztat.
csszv, hozzáteszem, sajna mára már Thürmerrel is inkább mi kokettálunk. persze a szociknak ottmaradt a fajhigiéniailag ortodox Vajnai-féle Munkáspárt 2006.
a jelkepekkel csak az a gond hogy senki sem hajlando visszavenni egy kicsit, es megerteni hogy bant masokat
1. arpadsavos zaszlo
2. szovjet emlekmü fövarosunk közepen

nem akarjuk megerteni egymast es nem is fogjuk csak köpködünk egymasra
Carnivora, nemcsak a képet nézegettem, hanem bele is olvastam az általad belinkelt oldal írásaiba, és ezt találtam:

"Az árpádsávos lobogó kapcsán ma is viták zajlanak. Némelyek szerint önkényuralmi jelkép, hiszen 1944-45-ben (és előtte) a Nyilaskeresztes Párt fő szimbóluma volt. A gyilkosságokat árpádsávos karszalagban elkövető „testvérek" emléke máig fáj. Sajnos a mai tüntetéseken is ilyen értelemben hordják a jelképet az elsősorban szélsőjobbos résztvevők.

Összegezve: az árpádsáv, mint ősi, pogány motívum jelenik meg, amelyet a magyar fajvédők, nyilasok sajátítottak ki a maguk számára a múlt század derekán."
www.arpadsavos.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=46
Végre egy kis zsidózás, elég régen volt. Egy poszton belül lehet zsidózni, gyurcsányozni meg orbánviktorozni,élvezkedjetek:)

Sodika, még jó, hogy a lakásod nem úszott el. Tök értelmes srác vagy, ne legyél ennyire jóindulatú. Majdnem hajléktalan lettél. Ha mégis elveszted a lakásod, gyere, adok szállást:)
cziffra plachta zasztava 2007.03.06. 11:13:35

Nem kell értem aggódni. ;) Az érvkészletröl meg annyit, kb 90-es IQ felett mindenkinek világos...
vadász:

"Besározni. Szép magyar szó. Csak éppen nem arra vonatkozik, aminek történetesen van valóságalapja. "

De, mert Orbán szerintme éppen kiszívta a szélsőséges pártokból a még éppen használható elemeket, hogy legalább szavazzanak rá. Ezzel nem bátorított semilyen antiszemitizmust, hanem hosszútávon akár megtaníthatja ezeket az arcokat arra , hogy van a világon politikai kompromisszum is, ha addig azok az arcok nem érzik majd magukat túlzottan elárulva. Szóval rohadtul nem bátorított antiszemitizmust, ezért hát a sározás. Ha tudsz helyette jobb szót , hát mondjad.
Én mondjuk nyugodtabb vagyok, ha a magyar miniszterelnök nem szól bele a rendőrség dolgába és nem kézi vezérléssel próbál meg úrrá lenni a helyzeten...

Ideje, hogy megismerd a Rendőrségi Törvényt, zako1, különös tekintettel annak 4.§-ára : )

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99400034.TV

Amúgy eltaláltad - szarva közt a tőgyét, fiam (lányom)! Soha életemben nem szavaztam a Fideszre...
zako1 2007.03.06. 11:12:26

Spurizz Ferkó führerednél tiltakozni ...
Nuowo!
nem esküsznek a zászlóra nálunk..értsd már meg.
nem ősi magyar jelkép:a XII. századi.
az indiaiaknak nem kell rehabilitálni a szvasztikát:ott több ezer éve használják folyamaton..
Sodika:

"...az antiszemiták pedig azért utálják és hibáztatják a zsidókat, mert azzal megmagyarázhatják maguknak a kudarcaikat."

Ó tervezőm, mekkora nagy balfasz vagy te.
Mennyivel egyszerűbb zsidót kiáltani, mint egyszer is beismerni ezt.
még egyszer és utoljára az árpádsávos zászlóról. tessék nemzetiszín zászlókat lengetni, okosan. s nem vörös-ezüst sávosat, indulatból. vegye már észre minden ostoba idióta, ezzel saját magunknak ártunk. ilyen faszságokra vesztegetjük a szót, a komcsik meg a ballib csatlósaik meg röhögnek a markukba.
nemzetiszín zászlóval, jól öltözött, jóarcú, bizakodó embertömeg. ilyenek vagyunk, ilyenek leszünk március 15-én. satuékat, ha már a kormánybérenc rendőrség nem hajlandó, mi fogjuk oldalba rúgni. tessék bátran kijönni, félelem nélkül. a szabadság napján nem otthon lapít, aki demokrata.
"Ideje, hogy megismerd a Rendőrségi Törvényt, zako1, különös tekintettel annak 4.§-ára : )"

Hm, mi ugyanazt a törvényt olvassuk? Ugyanis az általad idézett paragrafus az én véleményemet támasztja alá...
tistedur,
"Az árpádsávos zászló az árpád-házi uralkodók 11. századtól használt piros-fehér sávos lobogója, a magyar címer mellett több település zászlóján, illetve például a Nemzetbiztonsági Hivatal címerében is látható. A miniszterelnöki eskü letételekor a nemzetiszínű zászlót – az árpádsávos zászlóval mint a történelmi zászlók egyikével - díszőrség kíséretében viszik az eskütétel helyszínére."

-erre gondoltam.

Nem érezted az irónát az indiaiak "szvasztika-rehabilitációja" és miénk közti párhuzamban?

Végre vannak itt olyanok, akik szerint nem nyilas jelkép az árpád sávos zászló. Tőlük kérdeznék:

1. Mit jelképez számukra ez a zászló?

2. Ki uralkodott Magyarországon, amikor az ország akkora méretű volt, mint a kocsik hátulján látható nagy Magyarország matrica?

3. A kocsik hátulján látható nagy Magyarországot ábárzoló matricákon miért látható újabban árpád sáv?
gyorgyn

A radikális elemek sokkal inkább azért szavaztak a Fideszre, mert 2002-ben a ritka értelmes Csurka István kb. 1 hónappal a választások előtt bejelentette, hogy 100 helyen majd jól visszalépnek a Fidesz javára.
Hattory Hanzo 2007.03.06. 11:29:01

és 2006 ban ugyanazok hogy szavaztak?
Egyébként cziffra plachta zasztava megmondta a frankót: miért nem a hivatalos, piros-fehér-zöld zászlót lengette a csürhe a kossuth téri tüntetéseken? Akkor senki egy szót nem szólt volna érte. Tudtommal az a Magyar Köztársaság hivatalos zászlaja. Ja persze, tudom már: mert egy hazug, összekacsintós, belemagyarázós banda, azért, aki nem meri nyíltan kimondani, hogy "igen, antiszemiták vagyunk, nosztalgiát érzünk a Horthy-korszak iránt és a legszívesebben Dunába lőnénk minden zsidót, cigányt, buzit, liberálist.
cziffra plachta zasztava 2007.03.06. 11:24:21 :

Ejjó lenne.
Akkor tényleg meg ki kéne valahogy zárni a tömegből a baromarcúakat.

Ha meg a rendőrség megint úgy dönt, hogy a békés embereket lövi, akkor se kéne nekik támadni. Többet ér egy fénykép vagy egy videofelvétel.
Hozzon mindenki magával még egy kamerát!
először talán 1270 környékén jelenik meg zászlón..
imre címerében jelenik meg először:az pedig XII. század vége,XIII. eleje..
nézz már utána.
mikipeti, a második kérdésedre megadnám a választ. hát IV. Károly. azért Szalosján testvérrel összekeverni őt, nem egy netpolgári erény.
Provokálni csak okosan, szépen...
zako111:30,
erre pedig gyorgyn mondta meg a frankót:

Zászlók:

Szerintem az árpád sávos tényleg régi jelkép. Másrészt simán lehet, hoyg akik lobogtatják hozzágondolják azt a feszengést amit a nyilas riogatás okozott és ez spannolja őket a lobogtatásra- azaz van bennük antizsidóság, bár szerintem inkább antiszemitizmussalriogatóellenesség.
De azért sem ősszel , sem mostanában nem a zsidók ellen tüntetett senki. Aki így akarja ezt beállítani az azért erőssen csúsztat.
zako1: . § (1) A Kormány a miniszter útján irányítja a Rendőrség működését(...)gondoskodik a Rendőrség ellenőrzéséről.

Na, akkor vajon kinek a feladata lenne intézkedni, amikor azt észlelik, hogy a bp-i rendőrfőkapitány durván túllépte a hatáskörét? :-O
az indiaiknak nem kell szvasztika rehabilitáció:náluk folyamatosan használt jelkép..
nálunk az árpád-sávos zászlót nem használják at árpád-ház kihalása után..az eredeti formájában nem.
És vajon kinek a feladata lenne szólni Petrétei úrnak, ha az nem jön rá magától?
A nagy csúsztatás az, hogy nyilván nem az a baj ,hogy 02-06 között csak pénzt szórtak, és elmaradtak a nagy híres reformok, ráadásul dübörgő gazdaságról volt szó , most meg... Nem a fő baj az hogy a tiltakozók egy része olyan zászlót lenget, ami egyesek érzékenységét sérti, mert rossz emberek is hasonlót használtak már 60 éve.
Szerintem azért a két probléma fajsúlya különbözik.
zako, csakhogy ennek a csürhének mi köze a fideszhez? merhogy én kikérem magamnak.
"És vajon kinek a feladata lenne szólni Petrétei úrnak, ha az nem jön rá magától?"

Nem akartam szólni, de azért csak rájöttél magadtól is, hogy "miniszter" =/= "miniszterelnök". :-)
tehát: minden jobbos szélsőséges, meg antiszemita, és legitimálja a szélsőjobbot; ugyanakkor ki az az "államférfi", aki elmegy a CheGuevara-festre?!?!
tistedur,
már rég megértettem,hogy nem kell az indiaiaknak rehabilitálniuk a szvasztikát.Nem is gondoltam eredetileg sem így.(Két malomban őrölünk.)
Az árpádsávosnak utánanézek majd,ahogy ajánlottad.
"zako, csakhogy ennek a csürhének mi köze a fideszhez? merhogy én kikérem magamnak."

Én egy szóval nem említettem a Fideszt, nem tudom, ez honnan jött ide. Egyébként ha már rákérdeztél: annyi közük van hozzá, hogy a Fidesz vezetői politikai céljaik érdekében ("Egy az ország, egy a zászló" - már megint ez a fránya zászló... :-)) hallgatólagosan támogatják a csürhét, mert tudják, hogy minden egyes emberre szükségük van, hogy hatalomra kerüljenek.
wilbur, szted miért van az, hogy az általad említett csákónak kultusza van Nyugaton. s egyáltalán miért megengedőbb a nyugati közvélemény a kommunizmus bűneivel szemben? merhogy nácizmus és kommunizmus egykutya. csak költőileg aládkérdezek, mint herényi a fletónak...
Nuowo!
bocs,hogy félreértettem a szvasztikásat..
az árpád-sávosnak meg érdemes utána nézni.sok félreértés van körülötte.
Ne felejtsük el, Orbán folyamatos cigányozása regnálása alatt a bal oldalról kicsit zavarba hoz most meg egyébként mindig. Dobrev Klára zsidózása is zavarba hoz most is meg amúgy mindig. Szóval most akkor nem értem. A cigányozós baloldal, vagy a zsidózós jobb oldal a nagyobb gázember?
Egyébként még egy két reform és szerintem az összes rossz szájízű ( horog, nyilas) kereszt is fel fog kerülni a zászlókra, de lehet hogy egy fehér zászlóra nagy lóf@szt is festeni fognak. És akkor mi lesz ? Nem adnak majd kenyeret péknél?
"az indiaiknak nem kell szvasztika rehabilitáció:náluk folyamatosan használt jelkép.."

FUNKCIÓ

Díszítőelemként használták, de ha zászlóra tennék, oszt idegenlelkűznének alatta az utcán az már más lenne.

Ha fel is függesztjük azt a vitát, hogy a nyilas zászló-e az árpádsávos, az hogy kik használták ez elmúlt évtizedben, elég ok volna arra, hogy épp eszű ember elhatárolódjon az aktuálpolitikai funciójától. A történelmi funkció OK.
...[véletlenül nyomtam egy entert] No és miután hatalomra kerültek, majd szépen integrálják és beépítik ezeket a szélsőséges elemeket a bázisukba. Ez lenne a terv. A mutatvány azonban ott bukik meg, hogy a bázis centrumát és bal szélét erősen taszítják ezek a kétes szélsőjobber elemek és így többet veszítenek velük, mint amennyit nyernek a szélsőségesekkel. A Fidesz egyszer már elveszítette ezzel a választásokat, de ennek ellenére most óvatosabban, de ugyanezt a játékot játsszák.
jaj zako, honnan jött ide? egyenesen léber úr tollából. szal uazt tudom mondani, mint a frakcióvezető úr a parlamentben. tessék konkrétumokat mondani, s ne ködszurkálva mószerolni! én pl. támogatom a fideszt, annak politikáját, na most ha ez a párt szted antiszemita, akkor én is az vagyok. már mér is?
lecsózva 2007.03.06. 11:43:45

Klárikát a férjén kívül eddig még nem zsidózta senki :)))
Abigel

Nalad a pont mindenkepp.
De azert tegyuk hozza, Te is zsido-erzelmu vagy ezzel a nickkel :D
(oheber nev, jelentese: az apa orome)
vagy náluk is olvasták szabó magdát :)
A Wikipédiából, a szabad lexikonból.
(Árpád-sávos zászló szócikkből átirányítva)
Ugrás: navigáció, keresés

Magyarország címereAz Árpád-sávok a kései Árpád-háziak által használt, vörössel és ezüsttel (általában) hétszer vágott pajzsmező sávjai. Zászlón először 1270 körül fordulnak elő. A motívum, amely az Árpád-kor utolsó évszázadában jelent meg az addig vörös színt használó család címerében, később a magyar címer részévé vált; módosított változatai a 20-21. században karszalagon, zászlón is megtalálhatók. Leghírhedtebb modern kori változata a Nyilaskeresztes Párt jelképében volt látható.


Esztergom zászlaja a város címerével kombinálvaAz úgynevezett Árpád-sávok több település zászlajában is jelen vannak. (A települések zászlóiban a sávok száma változó.) Az Árpád-család, illetve II. Rákóczi Ferenc lovasságának sávos, álló téglalap alakú zászlói az egyes protokolláris eseményekben szereplő magyar történelmi zászlósor tagjai. Az Árpád-sávos szimbólum több állami – főként katonai és rendvédelmi – szervezet címerének alkotóeleme
Az „Árpád-sáv” elnevezés az „Árpád-ház” 18. században megalkotott fogalmán alapul. Sem magához Árpád fejedelemhez, sem az Imre király korát megelőző Árpád-háziakhoz nem kötődik a vörös-ezüst sávos mező motívuma.

Az Árpád-sávok a legelterjedtebb történettudományi feltevés szerint ibériai mintát követnek: eszerint Imre király (1196-1204) aragóniai feleségének függőleges osztású vörös-arany pajzsmezőjének magyar párjaként választotta a vízszintes vörös-ezüst sávokat.

A vörös-ezüst sávozott pajzsmező először az ő egyik 1202. évi oklevelének arany függőpecsétjén (bulláján), a hátlapon szerepel. A vágásokban hét lépő oroszlán, középen pedig egy-egy apró pajzs is van. Hétszer vágott pajzs látható hét oroszlánnal II. András király aranypecsétjén (bulláján) és az 1220-as években használt kettős viaszpecsétjén is. Utolsó, 1235. évi kettőspecsétje is hétszer vágott, kilenc oroszlánnal. A sávozott címer II. András halála után és az Árpád-kor vége felé mint uralkodói jelkép háttérbe szorult. Egyre inkább a királyi családhoz tartozó, de nem uralkodó hercegek pecsétjein, zászlain fordult elő.


Az Anjou-házi magyar királyok címereA vágásos címer a 13. században csak rövid ideig volt használatos, IV. Béla (1235-1270) pénzein újra a kettőskeresztes címerpajzs tűnik fel. „A 13. század második felétől a vörössel és ezüsttel hétszer vágott mező lehetett az Árpád-ház családi címere - szemben a királyi hatalmat jelképező kettőskereszttel. 1235 után a pecsétjükön, zászlajukon sávozott mezőt szerepeltető királyi hercegek, ha trónra léptek, addigi címerüket felcserélték a kettőskeresztessel.” [2]

Az Árpád-ház kihalása után az Anjou-házbeli királyok a jogfolytonosság és a - leányági - Árpád-házi örökösödés hangsúlyozására hasított címerpajzson egyesítették liliomos jelképüket a sávossal.

A sávok száma koronként különböző volt (7 és 12 között változott). Egészen a XIX. század végéig nem volt szabványosítva, akkor döntöttek a heraldikusok a vörössel kezdődő, vörössel és ezüsttel hétszer vágott mező mellett.
A nyilasok zászlaja
Fő szócikk: A Hungarista Mozgalom jelképei

Hungarista zászló sávokkal, H betűvelA II. világháború alatt a Nyilaskeresztes Párt jelképeinek részévé vált. Az eredeti vörös színű, nyilaskeresztes zászlót egészítették ki a sávokat tartalmazó területtel. A nyilasok zászlajának ezen sávozott része 9 sávból állt. 5 piros és négy fehér. A zászlóban ill. karszalagon többnyire középen (az egyszínű piros terület közepén) volt elhelyezve a „H” betűvel ékesített zöld nyilaskereszt.

A sávok jelentése: „az új típusú Árpád-sáv a mozgalom szándéka szerint megújítandó magyarság öt - egymást feltételező - társadalmi csoportját (a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiség, a nemzetmegtartó nő-gyermek-ifjúság, a nemzetvédő fegyveres erők) jelképezte (öt vörös sáv), amelyet a hungarizmus erkölcsi (kereszténység), szellemi (nacionalizmus) és anyagi (szocializmus) alapjai, valamint a magyar nemzetet és a Kárpát-Duna Nagyhazát alkotó népszemélyiségeket (magyarság, szlovákság, ruszinság, románság, németség, szerbség) összefogó konnacionalizmus tartanak össze (négy fehér sáv)”.[7]

A Nyilaskeresztes Párt tervei között szerepelt a nemzeti trikolór mellé kiteendő árpádsávos „régi magyar nemzeti zászló” rendszeresítése, de erre már nem került sor.[8]

A Hungarista Mozgalom itt ismertetett jelképe önkényuralmi jelképnek minősül Magyarországon, mivel nyilaskeresztet tartalmaz.


[szerkesztés] A rendszerváltás után

Mai Árpád-sávos zászló 8 sávvalAz 1990-es évektől kezdve bukkant fel egy - olykor a Turul-motívummal is gazdagított - vízszintesen sávozott, felváltva 4 piros és 4 fehér (vörös/ezüst), azonos szélességű sávból álló, fekvő téglalap alakú változat. E zászló(ka)t eleinte radikális jobboldali és szélsőjobboldali[9] csoportosulások használták, majd 2002-től, a polgári körös tömegrendezvények rendszeressé válásától a legnagyobb jobboldali párt, a Fidesz támogatói között is terjedni kezdett.


Zászlóerdő a 2006 őszi Kossuth téri tüntetésen, Árpád-sávos zászlóval a bal oldalonBaloldali, liberális politikusok és értelmiségiek gyakran érvelnek a használata ellen azzal, hogy az árpádsávos zászló a nyilaskeresztes mozgalom jelképévé vált, s a mai változat sokakban idézi fel a nyilas vészkorszak emlékeit. [10] Zászlószakértők abban egyetértenek, hogy ez a változat sem az Árpád-család, sem a nyilasok zászlajával nem azonos. Van köztük, aki úgy véli, „a többség a Magyarország nagysága utáni nosztalgiából tüntet ilyen zászlóval”[11][12], más szerint a jelenleg rendezvényeken használt zászló pusztán „egy szélsőjobboldali csoportosulásnak a jelképe”.[13]. Akadnak ezzel ellentétben, akik úgy gondolják, mint pl. Orbán Éva, aki egy egész könyvet szentelt a kérdésnek, miszerint az ilyen viták bizonyos kis parlamenti pártok által szándékosan gerjesztett viták[14] Látható tehát: a közvélemény megosztott abban a kérdésben, hogy a zászló a mai napi politikában szélsőjobboldali szimbólumnak számít-e.

A rendőrség arra hivatkozva, hogy a zászló tiltott önkényuralmi jelkép, több tüntetésen elkobozta a zászlókat, amelyeket később vissza kellett szolgáltatnia [15], mivel bebizonyosodott, hogy a használata nem tiltott.

2006. december 11-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöksége a párt hivatalos színévé választotta a piros fehér sávokat és országszerte demonstrációkat szervezett és honlapot indított „a zászlóval kapcsolatos felvilágosítás céljából”.[16] [17]

A „Becsület napja” rendezvényein is árpád-sávos zászlókat használnak, melyeken 4 vörös és 3 fehér csík van. A német és magyar csapatoknak a budai várból 1945. február 11-én kezdődött kitörési kísérletére emlékező rendezvényeken többségében magyar és külföldi neonácik képviseltetik magukat. [18]

zako1: ha esetleg még az Alkotmány VII. fejezetét is elolvasnád, rájönnél, hogy a Kormány nem egy demokráciaközpont (ahol a miniszterek azt csinálnak, amit akarnak...)

Eddig nem linkeltem be, mert úgy gondoltam, hogy ez az általános műveltségnek, de most pótolom a hiányt : )

www.jogiforum.hu/torvenytar/alkotmany
hogy ez része az általános műveltségnek - akartam volt írni : )
Zako1
szerintem jól látod az integrálósdit, amiben semmi rossz nincs, és erre csap le Fecó, csak éppen szokásához híven nem korrektül hanem a 23Mromán és köteles beszéd módszertanát használva.
cziffra plachta zasztava 2007.03.06. 11:16:32
hjam. Vannak itt érdekes manőverek a nagy szavazatszerző háborúban. :p :D
A Kupa féle Centrum párt is érdekesen manőverezett...

Az igazság az, hogy GyF és OV nélkül még egy nagykoalíciót is el tudok képzelni.

Aztán az SzDSz, az MDF és a KDNP meg majd jól megnézheti magát... :D


gyorgyn 2007.03.06. 11:15:10
"antiszemitizmussalriogatóellenesség"
Megalol. Ez már tényleg szánalmas.

Walter Melone 2007.03.06. 11:08:46
ez szimplán baromság.

zako1 2007.03.06. 11:12:26
a kis naiv.
"A Nyilaskeresztes Párt tervei között szerepelt a nemzeti trikolór mellé kiteendő árpádsávos „régi magyar nemzeti zászló” rendszeresítése, de erre már nem került sor."


Ez a megfejtés a használat és a nyilaskeresztes párt eszméi közötti kapcsolatra.
elgondolkoztam. Mégiscsak értem. Sztem gyenge buzi az, aki árulkodik. Klári meg próbálja meg feldolgozni hogy ilyenek márpedig vannak. Szóval tényleg, ezzel Fecó a magánéleti sérelmét a nagyvilág elé tárja. De nem hinném hogy bárkit is érdekelne a magánéleti problémája. Azért rossz hírét kelteni egy országnak mert az asszonyt megbántották....?
Ráadásul a szórólapon Klára neve fel lett volna tüntetve? Hogy Ő a csúnya zsidó.
Amúgy sztem nem csúnya...
Szép zsidó nő, ha tényleg az
blondie 2007.03.06. 11:56:04

nem értesz hozzája Gyurcsány azt cisnál zako elvtárs szerint amit akar, mert Ferenc egy szent vezér :))
Carnivor!!!!

Ez igen tetszett. Nagy kacagásban törtem ki. Akkor most mi legyen. Szólunk Brüsszelnek, hogy a first ladink egy antiszemitával él?
cs-s-v: mer' az ugye csak akudt jobboldali-rendpárti-meg a faszom tudja, még micsoda - lehet, aki úgy gondolja, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartani?

(Ideértve a miniszterelnököt, a kormányt, és Gergényi őfőméltóságát is...)
Még az kéne, h aki bántotta Klárát, annak utánamenjen a mittudomén milyen testőrség. :)
Vagy ha beszólnak Bálintkának, másnap a Figaro ban panaszolja el...
"én pl. támogatom a fideszt, annak politikáját, na most ha ez a párt szted antiszemita, akkor én is az vagyok. már mér is?"

Nyilván nem létezik olyan párt, amelynek minden képviselőjével, irányvonalával, kijelentésével, stb. egyet tud érteni a rá szavazó állampolgár, de még az elvakult hívők szemét is szúrja ez-az. Nem hinném, hogy például egy megrögzött jobboldali szavazó jó néven vette a Fidesz-Munkáspárt bratyizást - de a másik oldalon sem örvend mindenki, hogy az MSZP közeledik az MDF-hez (vagy fordítva). Ha te Fidesz-szavazó vagy, akkor viszont el kell viselned, hogy a másik oldalon állók azonosítanak a Fideszen belül kisebbségben lévő, de azért hallható-látható szélsőséges megnyilvánulásokkal, akár antiszemitizmussal. A politika a leegyszerűsítésről szól, a szavazólapon egyetlen "x"-et lehet tenni, nem lehet kiválogatni, hogy "Orbán igen, Áder nem, Rogán talán, stb." Ahogy az MSZP-szavazókat lekommunistázzák, az SZDSZ-szavazókat lezsidózzák, úgy a Fidesz-szavazókat leantiszemitázzák. Hazug leegyszerűsítés? Igen, az. Mégis létező dolog.
carnivora: tudom, én kis feminista... : )
walter, és mi következik mindebből?
amúgy arra az emberelődre emlékeztetsz, aki csomót akart kötni a saját faszára. egyébként meg hajrá, a saját oldalad lejárartásáért sokat teszel. szal gratula.
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2007.03.06. 12:03:36

mert a wikipédija megírtaaaaa :))))
ok, zako, visszaszívom, amit gondoltam rólad. látom nem fikanick vagy.
még egy vmit várok tőled, mondd ki, hogy amit a Gyurcsány művelt a Timesban, az geciség volt. asszem így lehetne feloldani ezt az értelmetlen vitát. legalább te, ha már az idiótábbja nem lát a faszától)
Március 8.-án a komcsi nők készülnek válogatott bohócmutatványokra lehet röhögni majd :)))

Virág helyett "egy csokor békét" szeretnének kapni nőnapra az MSZP nőtagozatának tagjai, akik március 8-án országszerte csendes demonstrációra hívják a lányokat, asszonyokat egy békés Magyarországért - jelentette be Juhászné Lévai Katalin, a szocialista párt országos nőtagozata elnökségi tagja keddi, debreceni sajtótájékoztatóján.

:)))
Carnivora 2007.03.06. 12:13:17

Hozz másik forrást, és vitázz! Kötözködni egy 3 éves gyerek is tud! :D
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2007.03.06. 12:16:10

Ilyen forrás nincsen , mert a Nyilas zászlót tervezték a nyilasok rendszeresíteni lásd. nácik Németország nem pedig az Árpádok lobogóját ...
cziffra plachta zasztava 2007.03.06. 12:09:55

Köszönöm a bíztatást az oldalam lejáratása pedig az én dolgom. Itt jegyezném meg, h nekem legalább van, és olvassák is néhányan! ;)
Vadász
"
gyorgyn 2007.03.06. 11:15:10
"antiszemitizmussalriogatóellenesség"
Megalol. Ez már tényleg szánalmas.
"
Lehet nekem személy szerint semi bajom nincs a zsidókkal, de az elég idegesítő hogy folyton belekerülök az összes olyan sztereotípiába mely szerint én antiszemita vagyok. Sztem ez a szánalmas.
Pl volt olyan zsidó ismerősöm aki miután megtudta hogy fradi szurkoló vagyok és műszaki egyetemista, ráadásul nem lakom budapesten, be is határolta hogy mekkora egy nagy bunkó lehetek. Ezt egyébként utólag mondta el.
Az anti-antiszemitákkal sokkal több bajom van mint a zsidókkal.
"szerintem jól látod az integrálósdit, amiben semmi rossz nincs, és erre csap le Fecó, csak éppen szokásához híven nem korrektül hanem a 23Mromán és köteles beszéd módszertanát használva."

Hm, hogyan lehetne korrektül és higgadtan rámutatni arra a tényre, hogy az ellenzék legnagyobb pártjának vezetői éppen azon dolgoznak, hogy a budai főorvostól a kiöregedett dísznácin és a sámános-nemezes őrülteken át a skinheadekig mindenkit egybetereljenek? Egy ilyen kiélezett helyzetben egy végletekig megosztott társadalmat nem lehet cizellált filozófiai okoskodással meggyőzni - ide egyszerű buzzword-ök, hívószavak kellenek: "cigány, antiszemita, náci, nyilas, szélsőséges, kommunista, stb." Csórikám a 40 négyzetméter panelban, 69 forintos sörrel a kezében az Orion tévé előtt ezeket még talán felfogja - de a "társadalmi-politikai újrarendeződés és a múlt korszakokból örökölt, megcsontosodott intézményrendszer restrukturálása, esetleg az alapokról való reorganizlása"-t már nem és inkább átkapcsol a Maunika-showra. Gyurcsány felismerte ezt és többek között ezért sokkal hatékonyabb a kommunikációja, mint akár az előző kormányfőknek vagy a mostani ellenzéknek. Ez nem elfogultság vagy GyF fényezése, hanem tény.
Carnivora 2007.03.06. 12:20:03

Bizonyára téved a Wikipedia. Nem az első eset lenne. Kérlek javítsd ki a szócikket, a késöbbi félreértések elkerülése végett...
carnivora: szerinted ennyire röhejes, ahogyan jelenleg ez az ország kinéz? szerintem inkább sírnivaló...
währenßhöhleigkeitigchen 2007.03.06. 10:18:03

Érdekes téma ebből a szempontból a zsidóság esete hiszen izraeli felmérések szerint az Izraelben született zsidók IQ-ja , és tanulmányi átlaga is jóvalta gyengébb a bevándorolt zsidó népességnél.
zako, azért aza ntiszemitizmusbunkó nem a Gyurcsány találmánya. régi fegyvere ez a haladó magyar baloldalnak.
Tóta úr hamisan indul, mert orbán a radikális szavazók integrálásáról beszélt, nem pedig az antiszemita szavazókról.
Hihetetlen, hogy be akarok linkelni egy zsidokerdessel foglalkozo irast, es letiltjak... pedig eleg reszletesen letisztaz mindent.
Mondjuk nem is csoda!
Tóta úr hamisan indul, mert orbán a radikális szavazók integrálásól beszélt, nem pedig az antiszemitákról...
"ok, zako, visszaszívom, amit gondoltam rólad. látom nem fikanick vagy.
még egy vmit várok tőled, mondd ki, hogy amit a Gyurcsány művelt a Timesban, az geciség volt. asszem így lehetne feloldani ezt az értelmetlen vitát. legalább te, ha már az idiótábbja nem lát a faszától)"

Hát még ha azt is elárulom, hogy nem vagyok MSZP-szavazó, talán még sörözni is meghívsz? :-D

A Times-interjút nem nevezném "geciség"-nek (bár nekem nagyon nem tetszik ez a szó, közönséges. Olyan gazdag a magyar nyelv, kereshetnél egy másik szinonímát). A háborúk soha nem elegáns dolgok - és ebben a "polgárháborúban" már mindkét fél olyan mélyre süllyedt a sárban, hogy hülyén venné ki magát, ha fehér kesztyűben dobálná a sarat a másikra. Igen, tisztességtelen eszközökkel harcolnak politikusaink, de ez mindkét oldalra igaz - talán a jobboldalon több a személyeskedés, de ez az én szubjektív véleményem.
blondie, sztem is inkább sírnivaló, de itt közép-európában mikor nem az? a csehek miért tudnak keserűen is nevetni? mi magyarok legfeljebb sírva vigadunk. ez már az az eset, mint amikor az esemény utáni tablettára van szükség. és még azt sem tudjuk, mikor kúrtuk el. pedig töprengünk már rajta néhányan egy ideje)
zako1,

csak van különbség az között hogy valakit integrálok és megpróbálom demokratikus normákra szoktatni, mint lemegyek kutyába és a seggemet mutogatom a mónika sóban.

Másrész a 69ft os sörrel az ürge sztem nagyobb antiszemita mint egy "átlag" fideszes.
"Tóta úr hamisan indul, mert orbán a radikális szavazók integrálásáról beszélt, nem pedig az antiszemita szavazókról."

Nem vagyok matematikus, de a halmazelméletben van valami olyasmi, hogy metszet. Nos, szerintem ebben az esetben ennek a két halmaznak elég jelentős a metszete.
cziffra plachta zasztava 2007.03.06. 12:26:14

Inkább a liberálisoknak nevezett v.mik kedvelik bár ők profibban csinálják pl. nem sajnálják a pénzt Szabó Albertek, Bácsfi Diának megteremtésére , felfuttatására , majd végkielégítésére ... -
Nem fikázni akartam GyF angolját mondtam is, hogy teljesen OK, csak a register egy kicsit túristásra sikeredett a Times-tól nem ezt szoktuk meg.
Talan egyszerubb is annal maradni, hogy pontagyu antiszemitak, es hogy ez milyen ciki. Egyebkent az is, csak a dolognak van osszetettsege, meg hattere. Es lebutitani a kerdest duhongo agresszorokra, amikor a 2. vilaghaboru ota TILOS a rasszkerdessel foglalkozni az un. "objektiv tudomanynak"...
"Valami rettenetes történik."

Gyurcsánynak ez a mondata a legátlátszóbb, és egyben legundorítóbb.
Egy középszintű hollywoodi akciófilm bemutatójában szoktam ilyeneket hallani.

Nyilván ez az akció is része az identitáskeresésének, Che Guevara után mi más következhetett volna.
Igyekszem távol tartani magam az ilyen embertípustól, aki nem tudja, hogy kicsoda.

A Viktortól pedig tényleg kitelhetne egy markáns elhatárolódás az őrült 5%-tól, ki lenne húzva a dolog méregfoga.

Nehogy már ennyin múljon Gyurcsányék eltakarítása!


Valaki így mondta: régen az volt antiszemita, aki utálta a zsidókat, ma az antiszemita, akit a zsidók utálnak...
zako, intellektuális élmény veled vitatkozni. kihozod belőlem a nyelvművelőt.:) nincs az a patikamérleg, amelyen megmérhetnénk, melyik oldalon több a személyeskedés. na persze a fidesz sem glasszékesztyűben dobálja a sarat. egy vmit felejtünk el: aki sarat dobál, területet veszít. /aki meg visszafogja magát, az választásokat?/ ritka egy córesz a miénk)

Hétköznapi indulataink, megaláztatásaink,
kudarcaink. Ha nem lennének zsidók, akkor
ki kellene találni őket.
"csak van különbség az között hogy valakit integrálok és megpróbálom demokratikus normákra szoktatni, mint lemegyek kutyába és a seggemet mutogatom a mónika sóban."

Még igazat is adnék neked, ha tényleg ez lenne a "fiúk" valódi szándéka. De szép magyar szóval itt csupán "szavazatmaximalizálás"-ról van szó: Orbánék is tudják, hogy ez a heterogén hm... nevezzük csoportnak, a csürhe nem PC, szóval ők nem fognak megváltozni, pláne nem demokratikus normákra rákapni. Ők csupán addig kellenek, amíg behúzzák a két egymást metsző vonalat, aztán mehetnek a levesbe. Magyarán megpróbálják felhasználni őket a politikai céljaik (elsősorban a hatalom megszerzése) érdekében. Ami azonban működött a KDNP, az FGKP és a többi kis jobboldali pártocska és alakulat esetében ("szalámizás"), az itt sokkal nehezebben kivitelezhető. Partizánokkal szemben nehezebb harcolni, mint reguláris hadseregekkel szemben.
zako1

vagy rákapnak vagy lekopnak. De nemigen kapnak antiszemita kaját hogy hízzanak rajta.
Egyébként a Zemeszpé nem csupán szavazatmaximalizálásra használja a nyugdíjasokat? Még a legkisebb párt is arra hajt, ez része a meccsnek.
A Horthy-korszakban volt egy másik mondás az antiszemitizmusról, valahogy így hangzott: "Antiszemita az, aki a kelleténél jobban utálja a zsidókat".
carnivora, az ún. SZDSZ mára már a szocik egyre szarabbul működő leányvállalata. kókával tagozattá fog szelídülni. az ilyen identitáskampányokban mindig összezárnak az elvtársak.
valszeg többet nyernénk azon, ha végre határozottan kibasznánk a köreinkből a reménytelen idiótákat. úgyis ránk szavaznának. jobb híján. a széljobb ui. osztódással szaporodik. önjelölt váteszek és zsebführerek gyülekezete)
"A Viktortól pedig tényleg kitelhetne egy markáns elhatárolódás az őrült 5%-tól, ki lenne húzva a dolog méregfoga.
Nehogy már ennyin múljon Gyurcsányék eltakarítása!"

Pedig de, ennyin múlik. Gondolom sokan követték a parlamenti választások közvetítését - sok esetben pár tíz vagy száz szavazaton múlt, hogy kit választottak meg. Ez már százalékban ki sem fejezhető, ezrelékekről beszélünk. Hogyne számítana, hogy az őrült 5% hová szavaz?! Ennyivel már be lehet juttatni egy pártot a parlamentbe.
"zako, intellektuális élmény veled vitatkozni. kihozod belőlem a nyelvművelőt.:)"

Köszönöm, eddig ez volt a legnagyobb dicséret, amelyet a mai nap során kaptam. :-D
Zako, nem tudom mekkora metszet, de orbán nem metszetről beszélt.
Egyébként pedig felmérések szerint a maszop szavazótáborában több a rasszista és az antiszemita.
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2007.03.06. 12:23:39

A szócikk saját magát cáfolja ...
cpz!
nekünk még a szélsőjobbunk is szánalmasan megosztott..
zako, csak amiatt az 5 /sztem több/ % miatt veszítünk középen kétszer annyit. megéri? viktor szerint igen. egyelőre még ő a gazda. ilyenkor jutnak eszembe eretnek gondolatok)
"Egyébként a Zemeszpé nem csupán szavazatmaximalizálásra használja a nyugdíjasokat? Még a legkisebb párt is arra hajt, ez része a meccsnek."

Dehogynem, de azért van némi különbség abban, ha ingyenes utazást ígérek a nyugdíjasoknak, mintha Erdély és a Felvidék visszacsatolását ígérném a szélsőjobbosoknak.
Walter Melone · waltermelone.blog.hu/ 2007.03.06. 12:23:39

Sőt, ha tovább akarok kötekedni ma sem Árpád-sávos zászlókat lengetnek ez ilyen divat név , de ezzel az erővel hívhatnák DVSC v. DVTK lobogónak is , mert piros-fehér színárnyalatú ...
"zako, csak amiatt az 5 /sztem több/ % miatt veszítünk középen kétszer annyit. megéri? viktor szerint igen. egyelőre még ő a gazda. ilyenkor jutnak eszembe eretnek gondolatok)"

Pont ezt pofázom már mióta, de (szerencsére) OV és csapata nem hallgat rám... :-D
Refuse/Resist! 2007.03.06. 11:30:52

Bazzeg. Tömegbe nem az Árpád-sávért lőttek, hanem az autógyújtogatással karöltött tv-foglalásért... Ne csúsztass ekkorát azért, mert egy komplett jégkorongválogatott ugrik a nyakadba...

gyorgyn 2007.03.06. 11:35:57
Aham. Szóval akkor nem zavarna téged, ha vörös csillaggal a homlokán jelenne meg néhány nyugdíjas a Fidesz székház előtt tüntetni? Fenét nem...

cziffra:
"miért megengedőbb a nyugati közvélemény a kommunizmus bűneivel szemben"

Miért, megengedőbb? :-O Izé, ezt hol hallottad? Hát, ecsém. Talán csak annyi a különbség, hogy a szovjet hadak nem túrták végig nyugat-európát... Ha van is, bár én nem nagyon érzem azt, hogy megengedőbb lenne.

Che Guevara meg csak egy divat. Eléggé szar divat, de ez van. Akik azt felveszik a legtöbb esetben nem mondják, hogy jó dolgokat követett el, igazából valszeg' nem is tudják, ki volt.
zako1,

Igazából az dühít hogy mindenkinek a közéletben még a legkisebb árnyákát is kerülnie kell az antiszemitizmusnak, mert sok zsidó áldozatul esett a náciknak, és ez nagy bűn.
De Mo.-n legalább annyi magyar esett áldozatul kitelepítéseknek, malenkij robotnak, sőt az ÁVÓ veseleverő tisztjei ma is szép nyugdíjjal tengetik napjakat, míg a Wiesenthal központ a Marsról is lelövi a 60 éve igazoltan zsidóellenes cselekményekben résztvetteket.
Akkor a kommunizmussal, a szovjetunióval való nosztalgiázás miért nem számít UGYANAKKORA bűnnek? Ha Hitler megnyerte volna a világháborút biztos az ő országában is lett volna 30-40 év múlva boci csoki meg trabant nosztalgia, meg totális foglalkoztatás. akkor most arra nosztalgiáznánk?
Szerintem OV csakugyan antiszemita:az evangélikus,katolikus,református gyerekek között miért pont zsidó nincs? :)
"Zako, nem tudom mekkora metszet, de orbán nem metszetről beszélt.
Egyébként pedig felmérések szerint a maszop szavazótáborában több a rasszista és az antiszemita."

Ugyan már, mióta hiszel te a politikusoknak? Ahogy UP írta: "Jó reggelt, hazudta Kovács László". :-)

Az lehet, hogy több a rasszista és az antiszemita az MSZP-ben (személyesen is ismerek ilyen embert), de ők legfeljebb szűk családi-haveri körben hangoztatják ezeket a nézeteket, nem a Kossuth téren.
tistedur, mondjuk én ennek kifejezetten örülök. éppen ezért sokkal élhetőbb hely Mo., mint pl. Szlovákia, ahol a szélsőjobboldal kormánytényező. ráadásul a "baloldallal" koalícióban. vagy Románia, ahol a Nagy Románia Párt voksaira kacsint olykor-olykor a bal- és a jobboldal egyaránt. Nem is beszélve Szerbiáról, ahola radikálisok a legerősebb párt. Sztem a vmi rettenetes az a szomszédságunkban történik. fletóka ergo nemcsak hazudós, hanem szűklátókörű is.)
Nem tudom, milyen öt százalékról beszéltek. 200 futball-hulligán, 800 neonáci és pár száz radikális utcán politizáló. És ezek is inkább miépesek.
Objektív 2007.03.06. 12:36:53

Magyarországon nem jellemzõ az antiszemitizmus fõleg nem a parlamenti pártokra. A fideszben is sok zsidó származású egyén politizál, ha már v.ki ennyire akarja a származásokat feszegetni. Az tény van egy alacsony réteg, amely szociálpszichológiai okokból zsidózik meg a zsidókba találja meg kispolgári léttének az okát, de ez nem jellemzõ. A cigányok kontextusában más a helyzet õket széles körben rühellik. A zsidózás inkább pejoratív jelzõ legtöbbször olyanokra is ráfogják, akiknek égvilágon semmi köze a zsidókhoz mégis a legkönnyebb rájuk kenni mindent. Egyszerû bûnbakkeresés. Erdélyben pl. a magyarok ilyen közkedvelt bûnbakok, Indonéziában pl. a kínaiak ...

Egyébként érdekes v.hogy az MSZP/SZDSZ berkein belül senki nem rohant ki pl. Orbán balliberális folklór szerinti állandó cigányozása miatt :)
"Sőt, ha tovább akarok kötekedni ma sem Árpád-sávos zászlókat lengetnek ez ilyen divat név , de ezzel az erővel hívhatnák DVSC v. DVTK lobogónak is , mert piros-fehér színárnyalatú ... "


Ok, van itt egy új zászló, ami NEM Árpád sávos. Akkor viszont kinek a zászlaja, hogyan definiálnád a jelentését, miért tűnik fel a Fidesz rendezvényein, miközben a székely himnusz szól a hangszórókbol, és mindenki a Horthy rendszer restaurációja iránt érzett nosztalgián mereng?
csszv, az okokat inkább a nyugati baloldalban keresd, még mindig nem számolt le a kommunizmus illúziójával. igaz sztálin a kerítésen túl volt. a nácik meg a kertek alatt.
vadász

"gyorgyn 2007.03.06. 11:35:57
Aham. Szóval akkor nem zavarna téged, ha vörös csillaggal a homlokán jelenne meg néhány nyugdíjas a Fidesz székház előtt tüntetni? Fenét nem..."

A hasonlat kb úgy lenne jó, hogyha nem vörös csillaggal, hanem Rákosi címerrel jönnének. És akkor lenne jó kommunikátor a fityesz, ha abból is olyan veszedelmet tudna kiáltani mint az áropád sávokból a Fecó. Valahogy a Rákosi címerre nem ugrik senki, pedig másikoldali megfelelője a nyilaskeresztnek. Idegen megszálló elvtelen gyilkos kiszolgálója.
"Akkor a kommunizmussal, a szovjetunióval való nosztalgiázás miért nem számít UGYANAKKORA bűnnek? Ha Hitler megnyerte volna a világháborút biztos az ő országában is lett volna 30-40 év múlva boci csoki meg trabant nosztalgia, meg totális foglalkoztatás. akkor most arra nosztalgiáznánk?"

Idézet a cionista Wikipediából (:-D): "A Büntető Törvénykönyv 269/B. § (1) bekezdése szerint „Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a) terjeszt; b) nagy nyilvánosság előtt használ; c) közszemlére tesz; ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.”"
hu.wikipedia.org/wiki/Önkényuralmi_jelkép
Zako, te buta vagy. Szevasz!

"Dehogynem, de azért van némi különbség abban, ha ingyenes utazást ígérek a nyugdíjasoknak, mintha Erdély és a Felvidék visszacsatolását ígérném a szélsőjobbosoknak. "
zako1: e'felejtettél válaszolni : )


Az lehet, hogy több a rasszista és az antiszemita az MSZP-ben (...) de ők legfeljebb szűk családi-haveri körben hangoztatják ezeket a nézeteket, nem a Kossuth téren.

Hű, de nagy különbség... gondolj a II. vh alatt történtekre, és sztem magad is rájössz, hogy ez sajnos nem igazán perdöntő :(((

zako, azért nemtom meddig tart a szerencsétek. jones gazda már naponta hallja: tik-tak. egyre frusztráltabb szegény. ezért beszél egyre többször hülyeségeket.)
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.06. 12:51:15

A jobboldalon meg a piros-fehér csíkos zászló a divat , amely Árpád-sávos zászló fantázianéven fut :)
cpz!
mondjuk az én szívem sem szakad meg értük..de -politikai-szempontból egy egységes formáció sokat,de sokat bírna javítani a helyzeten..(többek között a jobboldaliak nem kapnák meg az antiszemita jelzőt automatikusan)
zako1 2007.03.06. 12:58:38

Lehet hogy a btk bünteti de azon kívül senki. Mit szólnátok nyilaskeresztes sörhöz? Ha ugyanannyira kellene elhatárolódni a kommunizmustól mint az antiszemitizmustól akkor Fecó minden reggel negyed órában bocsánatkéréssel kezdhetné a napját.
tistedur, éppen elég a saját köreinken kívül tudni őket. politikailag meg sokra mennénk velük. köthetnénk nagykoalíciót a szocikkal. ha meg nem, azért lennénk gonoszok, mert együttműködünk velük.)
Plebejus, itt van valami tévedés; a cionizmus szerinted valami pejoratív dolog? Én cionista vagyok, de ebben nem látom mi a rossz!? Elképzelhető, hogy nem ugyanazt értjük cionizmus alatt. Én cionizmuson pl. azt értem, hogy a boltban az izraeli avokádót veszem meg, és nem pl. a spanyolt. (Félreértések elkerülése végett: az izraeli avokádó nem kicsi és savanyú, hanem ugyanolyan minőségű, mint pl. a spanyol.) A rajztanár egyébként miért nem viselhet olyan pólót, amire az van írva, hogy I love Israel? Mi ebben a rossz?
Nem Magyarországon élek (nem is Izraelben), de amikor néha megkérdezik, hogy miért nem szeretnék Magyarországon élni, akkor azt szoktam mondani, hogy elsősorban azért, mert erősen antiszemita és rasszista az atmoszféra. És mert Magyarország egy alapvetően boldogtalan ország; legalábbis én azt látom, hogy évek óta permanens feszültség és gyűlölködés van és mindenki a másikra mutogat, hogy ki a felelős a nyomoráért.
Kertész Imre azt írta, hogy az antiszemita Auschwitz előtt látens gyilkos, Auschwitz után manifeszt gyilkos. Ezzel egyetértek.
Tóta W.-nek igaza van, hogy most sem több, vagy kevesebb az antiszemita, mint volt pl. 15 éve, legfeljebb most egyre jobban hallani, és egyre nyiltabb. Magyarországon még nem vették észre sokan, hogy zsidózni, cigányozni, buzozni ciki. Mivel már elég régóta Nyugat-Európában élek, ezért elszoktam ettől a nyílt zsidózástól, buzizástól, cigányozástól és most már semmi kedvem és energiám visszaszokni.
Valter, a fidesz-szavazók 99.99 százaléka nem nosztalgiázik Horthyra. Kinek a hatására vagy ilyen téveszmén?
cpz!
lenne kitől elhatárolódni mindenkinek..a közös ellenségkép csodásan összetart :)
blondie 2007.03.06. 12:06:39
he? ezt ki mondta?
mint már egyszer említettem, szerintem az lenne a legjobb, ha német mintára, parlamenti döntéssel meghatározott terleteken nem lehetne ilyen zászlólengetős, fűre szarós partykat rendezni. Berlinben sem lehet.
A kordon blő meg gáz, úgy, ahogy van.


Objektív 2007.03.06. 12:36:53
Az a valaki egy fasz volt.

cziffra plachta zasztava 2007.03.06. 12:49:26

És igen. Enélkül, no meg a komcsizás nélkül szerintem még egy szép kis néppárt is lehetne a Fideszből...
Ami mellesleg majdnem verhetetlen lenne.
_Szerintem_
Szutyien, nemtom hol élsz, de jelzem, itt még egyetlen zsinagógát sem gyújtottak fel, mint... hol is?
gyorgyn 2007.03.06. 12:52:09

Nem bazmeg, a magyar nép is rajta volt a listán, csak a magadfajtád szerencséjére kicsit lejjebb, még az első három tételt sem sikerült kipipálnia a nagyvezírnek...
Objektív 2007.03.06. 13:06:52


Van a szavazóknak az a kis hányada mondjuk 200.000 ember. Többen nem is járnak "felvonulni" .
Ja, igen. A baloldal cigánygyűlöletéről miért van ekkora csönd?
Legalább annyira súlyos jelenség, mint az antiszemitizmus.

zako1, ha lemondana arról a kis 5%-ről szélről, lehet hogy azzal 7-et nyerne középről. Velem együtt.

Asszem ez volt az első ilyen témájú írásod, amiben nem éreztem, hogy azért odavetsz egy olyan mondatot is, ami a gondolatmenetbe nem illik bele, de a kommentekben ugranak rá.

(felesleges is lett volna, mert ahogy elnézem, így is ugrottak)
Az a baj ebben az országban,hogy mesterségesen szítva vannak ellenségeskedések:
Zsidók és nem zsidók
Fiatalok és idősek
Jobb és baloldal között stb.

Észre kéne venni, hogy míg mi ezzel vagyunk elfoglalva addig milliókat lopnak az urak a "jognak asztalánál a bőség kosarából" Petőfi nevében.
Én beszélgetek zsidóval és romával is van miről.
Oszt az uraknak elkéne takarodni és leülni a teletömött zsebeikkel és "rendezni végre közös dolgainkat" mert ez a munkájuk.
Asszem ez volt az első ilyen témájú írásod, amiben nem éreztem, hogy azért odavetsz egy olyan mondatot is, ami a gondolatmenetbe nem illik bele, de a kommentekben ugranak rá.

(felesleges is lett volna, mert ahogy elnézem, így is ugrottak)
cziffra zasztava, itt már gyújtottak fel zsinagógát ill. a szidó boltot is, a marokkóiak. Sőt, mivel épp egy zsidó bolt mellett lakom, a múltkor egy arab suhanc kiköpött elém az utcán, mert ott parkoltam - ergo csakis zsidó lehetek. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de engem kevésbé hat meg egy buta arab suhanc köpése, mint amikor egy másik magyar polgártársam fennhangon zsidózik a buszon 60 évvel azután, hogy Magyarországon kiirtották a családomat. A magyarországi antiszemiták többsége magasan képzett, művelt ember, aki pontosan tudja, hogy mit beszél. A láthatólag illumánált állapotban lévő arab suhanc, aki kiköpött elém viszont valószínűleg egyáltalán nincs tudatában, hogy mit és miért csinált.
Egyébként, ha megengeded, az antiszemitizmus nem relatív, ti. hogy ha Nyugat-Európában zsinagógát gyújtanak fel, akkor Magyarországon nincs is antiszemizmus, mert ott csak kedélyesen büdöszsidózgatnak...
"Hű, de nagy különbség... gondolj a II. vh alatt történtekre, és sztem magad is rájössz, hogy ez sajnos nem igazán perdöntő :((("

Nem akarom bagatellizálni a rejtett antiszemitizmus (és úgy általában a rasszizmus) veszélyét, de a modern társadalmakban médiapolitizálás folyik: ami nem kerül bele a médiába így vagy úgy, az nem létezik. Ez a sokat emlegetett tematizálás, ugyebár.
"A Fidesz már korábban többször világossá tette: egy szabad március 15-ét szeretne, egy olyan ünnepet, ahol az emberek szabadon élhetnek az Alkotmányban biztosított jogaikkal - szögezte le Szijjártó Péter. (...)

A politikus arra kérte a rendőrséget, hogy ne engedélyezzen egy újabb rendezvényt a 13 órakor kezdődő fővárosi, és a 16 órakor kezdődő Fidesz megemlékezés közé."


Van itt némi ellentmondás, ráadásul egy cikken belül...
"A Fidesz már korábban többször világossá tette: egy szabad március 15-ét szeretne, egy olyan ünnepet, ahol az emberek szabadon élhetnek az Alkotmányban biztosított jogaikkal - szögezte le Szijjártó Péter. (...)

A politikus arra kérte a rendőrséget, hogy ne engedélyezzen egy újabb rendezvényt a 13 órakor kezdődő fővárosi, és a 16 órakor kezdődő Fidesz megemlékezés közé."


Van itt némi ellentmondás, ráadásul egy cikken belül...
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.06. 13:10:05


"Nem bazmeg, a magyar nép is rajta volt a listán, csak a magadfajtád szerencséjére kicsit lejjebb, még az első három tételt sem sikerült kipipálnia a nagyvezírnek... "

Hát nem nemhiszem hogy rosszabbul jártunk volna velük mint a gulaggal és a kicsi robottal. Elképzelésem szerint egyformán rossz lett volna mindkettő. Nem szeretem semelyik megszállót sem. Egyébként a mi falunkban a német katonákról úgy beszélik hogy emberségesebbek voltak mint az oroszok. Nagymamámtól kaptam egy társasjátékot, amit bekvártélyozott német katonák hagytak ott akkoriban apám testvéreinek. Ja igen, sváb falu.
"zako, azért nemtom meddig tart a szerencsétek. jones gazda már naponta hallja: tik-tak. egyre frusztráltabb szegény. ezért beszél egyre többször hülyeségeket.)"

Jones gazda = Orbán Viktor? :-)
Komolyra fordítva a szót: addig tart a baloldal szerencséje, amíg OV hatalmon van. Ilyen egyszerű.
sodika érdekes én az iràsodbol kizàrolag arra következtetek (màr ne haragudj a nyiltsàgomért), hogy egy kolosszàlis balfàcàn vagy.
Szutyien

Szerintem abban tévedsz, hogy "A magyarországi antiszemiták többsége magasan képzett, művelt ember, aki pontosan tudja, hogy mit beszél." Nem, nem. A magyarországi antiszemiták többsége pont ugyanolyan, mint a világ bármelyik más pontján élő antiszemiták többsége, miszerint zsidó az, akinek 5 forinttal (dollárral, euróval) több van, mint neki. A piszkos zsidónak meg 25 forinttal.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.06. 12:51:15 :

Khmmm, izé, most képyelj ide valami nagyon csúnyát.
Az MTV otromkor te láttál lövéseket???
Még az összes rendőrt se vetették be, NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL DIREKT HAGYTÁK, hogy elfoglalja a tömeg.
Még néhány halott rendőr is jól jött volna a rezsimnek, de az hál Istennek nem jött össze.

Október 23-án meg tök normál járókelőket lőttek és vartek meg, olvasgasd a ballib indexet, ha nem hiszed.
travis 2007.03.06. 13:12:06

Én már hallottam bőszen zsidózni parlamentben üldögélő MSZP-s képviselőt egyik zsidó származású Fideszes helyi ellenfelével kapcsolatban :)
Zsidónak titulálva vertek meg fiatalokat Szeged belvárosában
Megtámadtak és megvertek négy egyetemista fiatalt vasárnapra virradó éjszaka a szegedi Deák Ferenc utcában. A nagy magyarországos illetve Árpád-sávos jelvényeket viselő támadók zsidónak titulálták a sértetteket.

www.delmagyar.hu/cikk.php?id=70&cid=2000028
Aha, valóban nincs antiszemitizmus.
"zako1, ha lemondana arról a kis 5%-ről szélről, lehet hogy azzal 7-et nyerne középről. Velem együtt."

Pont ezt próbálom már magyarázni egy ideje, hogy Orbánék ezt az egyszerű matematikai feladványt nem képesek átlátni. Körömszakadtukig ragaszkodnak a szélső 5%-hoz és közben középről veszítenek ennél többet. Ezért írtam az előbb, hogy "addig tart a baloldal szerencséje, amíg OV hatalmon van." Nem véletlenül pedzegetik már a Fidesz köreiből is többen, hogy személyi változásokra is szükség lenne. Persze ilyenkor a vezér lemegy vidékre és leváltja a pártütőket. A Fidesz egy bolsevik módszerekkel felépített és működtetett párt, ahol ellenvéleménynek helye nincs, a kritizálókat kirúgjuk vagy kiátkozzuk (lásd a hevesi közgyűlés esete).
Szutyien 2007.03.06. 13:06:18

Mit kell itt a rizsa duma. Magyarországon szar fizud lett volna, ezért elmentél máshova, ahol jó fizut nyomnak minek kell ehez ideológiai körítés? ...
"A magyarországi antiszemiták többsége magasan képzett, művelt ember, aki pontosan tudja, hogy mit beszél."

Hattory Hanzo,
Ez a mondat szóról szóra igaz. Nekem igen neves, jó körökben mozgó jogász ismerőseim órákat tudnak beszélgetni a numerus clausus újbóli bevezetésének lehetőségeiről. Teljesen komolyan, nem csak hülyéskedve.



zako1 2007.03.06. 13:23:25

Egy ideig én is azt hittem, de gyurcsány echte baloldali orbán sőt mostanság túl is tesz orbánon minden negatívumban mégis imádjátok ... Gyakorlatilag nektek úgyis mindegy gondolkozni képtelen egyedek vagytok, akinek a párt mondja meg a tutit lásd. fúj ellenzék, fúj orbán éljen szentéletű gyurcsány ferkó ...

Kósa lenne netán a Fidesz vezetője két hét alatt mumust faragna belőle a pártod te pedig itt Kósát szídnád hevesen ... -
Hattory Hanzo: sajnos, vagy nem-sajnos ez nem így van. Éppen az általam leírt példa mutatja, hogy mennyire nem. Egyszer villamossal utaztam itt haza, kalapban voltam, mert tél volt. Felszáll három csontrészeg arab suhanc, és elkezdenek lökdösni, és közben valami bármicvát emlegetnek. Nyilván a kalapbol és a szakállamból úgy ítélték meg, hogy zsidó vagyok. Mivel nem reagáltam a lökdösődésre, egy idő után megunták és letakarodtak a villamosról. Morvai Krisztina (who the f.ck is Morvai Krisztina?), Csurka István, néhai Teleki Pál gróf alig hiszem, hogy belémkötnének a hatos villamoson, mert mondjuk a Wesselényi utcánál szálltam föl. Ők sokkal szofisztikáltabbak ennél. Persze itt "Nyugaton" is vannak nyilván művelt antiszemiták, és Magyarországon is vannak pontagyú (jó szó, Árpád) zsidózók, de engem nem igazán a pontagyúak zavarnak (akik nyilván a legtöbbször valóban puszta irigységből zsidóznak, amihez ráadásul zsidóra nincs is szükség); engem az iskolázottak "zavarnak", akik tudják, hogy mit beszélnek.
Refuse/Resist! 2007.03.06. 13:31:09

Ja a nagyszerű reformoknak köszönhetően tele van a rendőrség kiscsajokkal, és pár csejszi a gatyóba pipilt, és levegőbe lődözött az MTV-nél :)))
travis

Én Neked ezt simán elhiszem, de nem értem. Az igen neves, jó körökben mozgó jogász ismerőseidnek mi a bánat hiányzik az életéből, mi az, amit a zsidók miatt nem tudnak elérni? Még több zsé? Még jobb körök?
Carnivora,

egyrészt nem értem az első mondatodat, másrészt hiába csűröd-csavarod, OV-ral nem nyerhettek választást, az egyszer biztos. Persze könnyű ledroidozni meg panelprolizni az ellenfelet, ha már kifogytál az érvekből. Lehet, hogy Kósából is közellenség lenne pár hónapon belül, de miért nem próbálják meg legalább? Értem én, Viktoréknál ott az a sok gyerek, valamiből etetni kell őket, fenntartani a villát meg a terepjárót - ha a papa kipottyanna a politikából, mihez kezdene? Rendes állása még nem volt, egy percig nem dolgozott normális munkahelyen, gyakorlat nélkül meg nehéz elhelyezkedni... :-D
Hattory Hanzo

Minkenki a saját szociális terében lévőkből választ ellenséget, akivel versenyhelyzetben van. A budai elit zsidózip, a pesti munkás inkább cigányozik.
Carnivora: köszönöm az aggódásodat, itt valóban nyolcszor-tízszer annyit keresek, mint Magyarországon, de megnyugtathatlak, hogy Budapesten vár rám egy jólmenő középvállalat tulajdonosi széke; egyelőre azonban úgy döntöttem, hogy jó levegőt szívok máshol ("kibekkelek"), és aztán majd meglátjuk. Ez nem ideológia. :)
"Én Neked ezt simán elhiszem, de nem értem. Az igen neves, jó körökben mozgó jogász ismerőseidnek mi a bánat hiányzik az életéből, mi az, amit a zsidók miatt nem tudnak elérni? Még több zsé? Még jobb körök?"

Szerintem a történelemoktatással lehet valami gubanc, mert nemcsak a jogászok között magasabb az antiszemiták aránya az átlagosnál, de a történelem szakos bölcsészek között is. Mielőtt valaki rákérdezne, nincs a birtokomban hiteles közvéleménykutatás e tárgyban, de anno egyetemista koromban nagyítóval kellett keresnem olyan töriszakost, aki nem volt jobboldali-antiszemita érzelmű...
carnivora: ennyire zavar, ha van akit nem a farka irányít, hanem az agya?

(ja, és a nők bugyit hordanak, nem gatyát :)
zako1 2007.03.06. 13:41:42

Igen ferkó, mint tudjuk kemény melóval szerezte a vagyonát :)))) meg nem is alkalmaz antidemokratikus módszereket nem demagóg :))) ,hanem szentéletű gyurcsány ferenc.

Miért , hogy nevezzelek, ha egyszerűen egy buta droid vagy?

Örülnék, ha Orbán visszavonulna, ahogyan Ferkó is , de vicces, ha a hozzád hasonló birkák nagyszerű Gyurcsányra hivatkoznak , aki gyakorlatilag a baloldalon lemásolta Orbánt ...
Hattory,

Mindenük megvan, de az antiszemitizmus alapvetően nem is anyagi okai vannak általában. Bár a szegénység kétségkívűl táptalaja.
Ez jellembeli kérdés. Kisebségrendűségi érzés, frusztrációk, millió oka lehet.
"nemcsak a jogászok között magasabb az antiszemiták aránya az átlagosnál, de a történelem szakos bölcsészek között is"

Így van. Én ismerek debreceni történészeket. Nem is hinnétek miben élnek. És néhányuk tanít a tanszéken is.

blondie 2007.03.06. 13:46:59

:))))) A nőknek vagy agya? :O na jó félre a tréfát a nőknek fegyveres testületeknél maximum az irodában lehet helye nem pedig az utcán.
Ez az egész ügy bűzlik,mint a hal,az is a fejétől kezdi...
Most (morbid) leszek,a 'bal' lábunk után a 'jobbal' lépünk,és ez fordítva is így van,aki viszont nemtud lépni ott már bajvan,mert marad a helyben maradás!Tehát aki semleges területre igyekszik az SOHA nem fog odaérni!
zako1 2007.03.06. 13:45:15

Én töriszakot végeztem, és annyi antiszemita volt kb. amennyi baloldali érzelmű egy kisebbség 1-2 baloldali meg 1-2 antiszemita ember. Az tény, hogy a legtöbben jobboldali érzelműek voltunk, de ez logikus, aki ismeri a történelmet más nem lehet :)
Na mi az? Nem sikerült Molaris reinkarnációja? :-)))

carnivora: ha egy nő utcai szolgálatot akar teljesíteni, miért kellene megakadályozni ebben?

Én sem állnék az utadba, ha esetleg ovóbácsi szeretnél lenni : )
Refuse/Resist!

És Te mekkorát néznél, amikor ugyanezt a 28.000 embert megkérnék/megkérdeznék, hogy:

1. Mutassa meg a térképen Izraelt
2. Mutassa meg a saját országát
3. Mi az államformája annak az országnak, ahol él
4. Hol lakik a Pápa?
Gyurcsánynak égetően szüksége van egy kis zsidózésra-antiszemitázásra.

1. Nemzetközi szinten biztosítania kell a nagytőke (nem feltétlenül csak a zsidó) és a multimédia támogatását. Zuhan a népszerűsége a maszopnak, a brutális rendőri fellépés sokakat kiakasztott, tehát be kell bizonyítani, hogy mindez csakis a radikalizmus és antiszemitizmus miatt van, ami ellen ugye határozottan fel kell lépni.

2. A multik talán nem túl boldogok, hogy a kényelmes profitkájukat megnyírbálja a kormány. Minél több pénzt hajtanak be az embereken, annál kevesebb jut a multiknak. Ez szimpla matematika. És nyilván a multik ennek nem nagyon örülnek. Ráadásul megbízhatatlanná, kiszámíthatatlanná vált a helyzet Mo.-n és a bizniszelőket ez idegesíti legjobban. (Akár zsidók, akár nem.) Szóval meg kell győzni a nemzetközi nagytőkét, hogy valóban ő (GYF) és a maszop az egyedüli elfogadható megoldás. Ennek egyik "ősi" eszköze az ellenfél lejáratása ("vidéki Elvis"), démonizálása ("radikális, antiszemita"). Vagyis vérbe, tűzbe, anarchiába taszajtja az országot.

3. A "refomok" egy része elbukott vagy bukásra van ítélve. Ennek oka természetesen az ellenzék kell, hogy legyen. Nehogymá' az ő bénázásaik.

4. Vissza kell szerezni a hazai zsidó értelmiség támogatását. Főleg a médiáét. Mert az már mégsem járja, hogy már a Heti Hetesben sem támogatják őket.

5. A zsidók között azért jócskán vannak orvosok, tanárok, patikusok, közigazgatásban dolgozó értelmiségiek, akik épp most veszítik el munkájukat, praxisukat stb. és akiket kiver a víz ezektől a "reformoktól". A zsidó kis és középvállalkozókról nem is beszélve, akik szépen csődbe mennek ugyanúgy, mint a magyarok, és akik titokban esetleg a fityesz hazai vállalkozásokat támogató politikája mellé tennék a voksukat. És, ha már a támogatásukat meg is vonták a ballib tábortól, akkor legalább ne tüntetgessenek, demonstrálgassanak meg lázadozzanak, mert azzal az antiszemiták táborát erősítik.

6. Na meg persze a klasszikus figyelemelterelés.

7. Egy kis összeesküvés-elmélet pediglen, hogy GyuF előkészíti a talajt a márc. 15-i esetleges vérengzésekre. Már most meg van indokolva a rendőrség esetleges brutális fellépése. :)))
Hattory Hanzo:

Annyira nagyon nem értek a médiához, de úgy tudom, hogy a BBC az egyik legkorrektebb.
Ja, nem, OK, a Jerusalem Post az, igen.
Már a BBC is antiszemita lett.
blondie 2007.03.06. 14:04:08

Kis feministám a hölgyek törékenyek stb. nem valók a huligánok, kigyúrt cigányok ellen csak ebből az egy okból.

Női rendőrt látok nem tekintélyt látok benne én sem, hanem legtöbbször max. nevetnem kell 50 kilós 160 centis kiscsajok, akiknek a pisztolytáska a térdét verdesi ... megértem jó állami állás lehet szülni meg 25 év után nyugdíj, de nem valók oda.
Nem mondanám, hogy távol áll tőlem a jobboldali gondolkodás, néha még a rasszizmus sem. De most kivételesen nagyon igazat adok Szutyien-nek. Érdekes lenne objektíven elemezni azokat az okokat, amik miatt az emberek többségében felmerül a zsidózás gondolata. Fogadni mernék, hogy nagyon kis részük tudna konkrét sérelemre hivatkozni, amit zsidótól szenvedett el. Nagyobb részben szimplán irígység vezérli ezeket az embereket. Ők képtelenek felfogni és elfogadni, hogy van a világon egy nép, akik két évezrednyi üldöztetés és kirekesztés után összetartanak, segítik egymást. Ez van, ettől még nem kell utálni őket. Ahhoz meg, hogy valakinek sok pénze legyen, nem kell zsidónak lenni. Sőt, tisztességtelennek sem.
A jó öreg magyar irígység a bölcsője a zsidózásnak is, mint megannyi más magyar betegségnek.
Hogy valami pozitívumot is mondjak, ezzel nem csak a mi népünk van így. Egy pakisztáni ismerősöm szerint rájuk is jellemző a "dögöljön meg a szomszéd tehene" mentalitás. Bár ez nekem sovány vigasz.
kukacka 2007.03.06. 14:05:28
Igen, mint ahogy az AK47-ezés is jól jött neki.
Meg W. mester terrorista youtube-os videói.
Melyek mellesleg baromi jók lettek, szénné röhögtem magam rajtuk.
Refuse/Resist! 2007.03.06. 13:57:38

Sepultura :))
Hattory Hanzo: nem kell ennyire lebecsülni az antiszemitákat; pontosan tudják, hogy hol van Izrael és azt is tudják, hogy hol lakik a Pápa. Inkább azt kellene megkérdezni, hogy milyen kárt okoz Izrael a világnak? Erre már nehezebben tudnának válaszolni, mivel itt már az egyéni fantázijukra lennének utalva. Ti. azonkívül, hogy a spanyol avokádó helyett én az izraelit veszem, (amitől a szerencsétlen spanyol paraszt nyilván ki van bukva és nyilván károsultnak érzi magát), mást nemigen lehet felmutatni, hogy milyen kárt okoz Izrael a "Világnak".
A tényeket félretéve lehet "szegény" palesztinokat persze sajnálni (mivel jó messze vannak, lehet értük krokodilkönnyeket ejteni, csak ide ne jöjjenek...), ők azonban nem a "Világ".
Ha már nem sikerült kiirtani a zsidókat 60 éve, az antiszemiták most rájöttek, hogy hát akkor legalább a régi szerepre jók lesznek ezek a zsidók. Most kicsit odébb költöztek, de végülis miért ne lehetne azt mondani, hogy minden baj miattuk van? Hisz ez a recept annyira jól bevált. Talán még örülnek is kicsit, hogy nem sikerült egészen kiirtani őket, hisz akkor most új zsidókat kellene maguknak keresni.
Ez az Árpi egy Igazi hülye. Nem hamisitvány!!!
"Kósa lenne netán a Fidesz vezetője két hét alatt mumust faragna belőle"

no hát ez lehet, de többek közt azon múlik, hogy a leendő elnök folytatja-e a majomház integrálását. mert ov ugye tudatosan udvarol nekik.
ecet: Miért lennék balfácán, ha egyszer tartalmilag az összes irat rendben volt, és azok alapján nem lehetett volna semmi fennakadás.

Ha az ember nem kisebbségiekkel üzletel, akkor nem számítja bele a normális ügymenet kockázataiba, hogy a dokumentumok némelyike hamisított.

Ezért veszélyes az olyan kisebbség, amelyik képes elvegyülni, mert az, hogy olyannak néz ki, mint Te vagy, nem ébreszti fel benned az egészséges gyanakvást, ami különben a magukfajta üzletember kapcsán indokolt lenne.
drága carnivora, létezik egyáltalán olyan nő, akiben "képes vagy tekintélyt látni"? (Mármint az anyukádon kívül...)

Azon emberek halmaza, akikre haragudni kellene az ország szomorú sorsa miatt, nem határozható meg zsidózással. A legnagyobb maffiózók viszont elérhetetlenek maradnak, mind az egyszerű, nyitott szemmel járó ember, mind a média számára.
Az idétlen szélsőségesség meg kizárólag arra jó, hogy még jobban elterelje a figyelmet az igazi bajokról.
Carnivora 2007.03.06. 14:13:00
persze!
amúgy az 'énekeslési' stílusukat nem nagyon csípem, de vannak jó cuccaik, pl a refuse/resist! klip (valaki megcsinálhatná a magyar okt. 23-ikai felvételekkel is :))).
Meg a refuse, resist szervezetnek is vannak jó oldalai, melyek Mo-on is aktuálisak, csak nem értem, hogy miért tartozik hozzá az amcsiknál a polgárjogokhoz, hogy a tök életképes csecsemőket meg lehessen gyilkolni.
Azé' kell a rendőrségnek a női zseka mert a jobb csajokat szinte kizárólag női járőrök hajlandóak megbüntetni. Azok viszont duplán. Meg motozásnál sem taperolhat semmiféle bajszos végig egy nőt.
Árpád, lehet, hogy te nem, de a nol és a népszab támadná, bármit csinál.
Ugyanilyen intenzitással mint most.
Nemde?
blondie 2007.03.06. 14:17:44

Persze, aki megérdemli nem vagyok nőgyűlölő pl. , ha az az kiscsaj elmegy csinál v.mi értékelhető dolgot, és nem olyat erőltet ami nem neki való képes tekintélyt kivívni. Így viszont csak nevetséges. Egy varrónőnek nagyobb tekintélye van a szememben, mint egy ilyen kis utcán flangáló rendőrcsajnak.
És azt teljesen elképzelhetetlennek tartod, hogy egy rendőrNŐ csináljon valaki értékelhetőt - például, hogy tárgyalásos úton rendezzen egy konfliktust?

Tudod, mivel nincs akkora fizikai erőnk, mi kénytelenek vagyunk az agyunkat használni : )
Refuse, szerintem Te egy büdös komcsi vagy, mert ha jól hallottam Magyarországon most épp szocialista kormány van.
Carnivora!
tudod a tekintély nem 190 cm-nél és 120 kg-nál kezdődik..sőt,még nem is az egyenruha teszi..
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.06. 14:17:24

A baloldalon sosem választották le a majomházat érdekes ez sosem zavart senkit ... a munkáspártot megcsinálták a rendszerváltáskor ilyen látszatnak miközben v.mennyi komcsi ott üldögél az MSZP berkeiben ...

Egyébként nem nagyon vágom az emberek agyműködését miközben tönkreteszik az országot , és a saját bőrükön is érezhetik az elkúrást még mindig ez a legfontosabb közéleti probléma, hogy pesten pár száz barom piros-fehér csíkos zászlóval szaladgál-e vagy sem ... , és hogy orbi határolódjon el, mert akkor majd nem szaladgálnak :)))

Az un. szélsőjobbnak orbán is csak egy szar zsidó csak a baloldal ezt nehezen képes belátni, de szétkellene nézni néha bizonyos szélsőjobbos fórumokon mindjárt leesne a szitu. -
csak az a nem mindegy, hogy csak úgy támadják, mert ő a fidesz elnöke, vagy azt mondják róla, hogy antiszemita faszokkal kokettál, és közben tényleg. és ő maga vallja be, épp a manager magazinnak.
Szerintem nem kell nagy feneket keríteni az antiszemitizmusnak. Mert aki ma antiszemita az holnap talán antifasiszta lesz. Mert ez csak a butaság illetve gyűlölet egyik formája. Mindenki buta valamennyire és mindenki gyűlölködik, valamennyire. A tárki felmérése szerint a nemlétező "piréz" népcsoportot is ellenszenvesnek találja a magyarok többsége. Persze az elméleti megoldást a kereszténység hozza: nem szabad gyűlölni senkit, mindegy hogy a szomszéd az vagy zsidó-kommunista, vagy náciszkinhed- mert magadat mérgezed vele. na.
Szutyien 2007.03.06. 14:23:42
Mivan?
nem, te szerencsétlen beteg. tudod mi népszerű a fiatalok közt? megmondom: a szex, az elektronyos zene meg a fű. valamint egyes sportolók.
Most a radikális jobboldali miért automatikusan antiszemita?
Ez valami axióma?
TWÁ,

volt itt szó arról, hogy integrál és kokettál az más.
"Az un. szélsőjobbnak orbán is csak egy szar zsidó csak a baloldal ezt nehezen képes belátni, de szétkellene nézni néha bizonyos szélsőjobbos fórumokon mindjárt leesne a szitu."
Ez így van. Sőt, áruló zsidó :).
A szélsőjobboldal a baloldal legütősebb fegyvere. Azon kívül semmit nem értek el, mint hogy csökkentették a Fidesz népszerűségét. Persze nem maguktól, a baloldalon segítségével, a médián keresztül.
Refuse: Nem tudtad? Pedig ez olyan egyszerű: én korrupt erőszakoló vagyok, mert az izraeli elnök is az, én pedig zsidó vagyok, tehát én is sok kárt okozok a világnak.
Tóta: annyi való igaz, hogy helyenként radikálisabb szemlélettel is önigazolást találhat az ember Orbán szavaiban - ezt magam is tanusíthatom.

De amikor Orbán arra hivatkozik, hogy ő nem szokott célozgatni, hiszen mindig nagyon pontosan fogalmaz, az ugyanígy igaz.

Éppen az teszi őt Magyarország legzseniálisabb kommunikátorává, és éppen azért méltó az egészséges magyarérzelműek vezetésére, mert ő igenis képes arra, hogy az első két pont ne ütközzöm egymással! Ezért érdemli meg mindannyiunk tiszteletét.
Nem kell sokat tudni, hogy lássuk mekkora károkat okoz a világnak a zsidóság az usa-n keresztül!
tistedur 2007.03.06. 14:24:47

Pedig , akkor kikell ábrándítsalak az utcán szolgáló rendőröknél biza ott kezdődik. Egy jó vágású legénynek pl. a Józsefvárosban, vagy egy focimeccsen bizony nagyobb tekintélye van , mint a 50 kilós 160 centis kiscsajnak :))
Carnivora

Azért 24 karátos komcsiból a Fidesznek is jutott szépen, sőt a komcsi/ügynök típus még miniszter is lehetett a Jel kormányában.
Carnivora 2007.03.06. 14:01:26
Öhm... :D

sodika 2007.03.06. 14:17:26
Ájjáj... bár tőled nem vártam mást. Erre is csak azt lehet mondani, hogy b+. Bezzeg a szittya, nemezsipkás bűnözők... a betyárok, azok ám az igazzyak...
Tudom, soha nem fogod felfogni azzal a cseppnyi eszeddel, de a bünöző az bűnöző, mindegy, milyen színű, mekkora pajesza van (apropó, nem volt pajesza, akkor nem is zsidó... vagy csak vak vagy kispajtás...)

Refuse:
Azé' ahhoz a Sep. számhoz inkább a fr.o-i filmek illenek, ez a magyar kicsit savanyú, kicsit sárga... De legalább a mienk... :D

blondie: az a baj, hogy manapság a rendőrnők túl csinosak, inkább tömegoszlató eszköz lehetne belőlük... a sok fickó lihegve vonulna utánuk... :p :D
Kurszán Kündü · www.csillagosveny.blog.hu/ 2007.03.06. 14:25:09

Lehetne hozzád egy kérdésem vitán kívül. Te ugye ilyen 14-16 év közti gyerek vagy igaz?
Hogy miért okosabbak a zsidók?

1. Genetika: a történelem évszázadai (évezredei) alatt kiszelektálódtak közülük a hülyezsidók és a gyengezsidók. Egyszerűen kifosztották, legyilkolták (most a középkorra gondolok) őket. Csak az óvatos, előrelátó típus tudott életben maradni vagy megmaradni zsidóként.

2. Kultúra: egyvalamit egészen biztosan megtanultak a zsidók az évezredes antiszemitizmus alatt: elvehetik a pénzedet, a házadat, elüldözhetnek idegen földre, de a tudásodat nem vehetik el és mégha idegen földön kell is újrakezdened, a tudással akkor is boldogulsz és előrébb jutsz, mint aki hülye.

A magyaroknál éppen fordítva volt: miközülünk pont az okosak, a felelősséggel gondolkodók szívták mindig meg: vagy lemészárolták vagy idegenbe űzték őket. Így lett a magyarból egy statisztikailag hülyebirka nép, amelyik csak szép csenben elvegetálgat röhejes béreken és flancos-glancos tévéműsorokkal táplálja szellemét.

Azért lehet, hogy a zsidókat nem utálni kellene, hanem utánozni. Legalábbis a fiataljaink nevelése, oktatása, az ÉLETre való felkészítése területén.
"engem az iskolázottak "zavarnak", akik tudják, hogy mit beszélnek"

En mondjuk tudom. Es amig olyan dolgok megtortenhetnek, amikrol egyebkent almodni sem mernek, addig tudni is fogom. De rajta gyozz meg arrol, hogy egy ilyen forumra miert nem lehet J.Evola irasat a zsidokerdesrol belinkelni? Csak nem azert mert tul igaz?
Refuse/Resist:

Mondjuk max 4000 éve létezhet olyasmi, hogy zsidóüldözés. Ilyen kevés idő alatt semmilyen kimutatható genetikai módosulás nem jön létre. A genetika ennél nagyságrendileg nagyobb időkkel dolgozik. (Pláne, hogy itt nem beszélhetünk külön populációról sem.)
Kurszán Kündü 2007.03.06. 14:25:09

"mi f. ez a W.??"

:)) szerintem warmonger!
a worluk csak álca..
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.03.06. 14:27:41

A fű annyira nem inkább a tokinyó hotel :) meg az alkohol népszerűbb :))
Szutyien 2007.03.06. 14:30:25
Nem, te suttyó hülye vagy, ez alapján, mert hülyének nézed a gójokat.
Nyilván van valamennyi érv Izrael politikája mellett is, de miért baj az, ha csípi a szemünket, hogy a cionisták szerint 10 arab élete ér fel egy zsidóéval?
Ez rasszizmus.
Manapság csak a zsidók lehetnek rasszisták, nem érdekes?
HAHA!
"tudod mi népszerű a fiatalok közt? megmondom: a szex, az elektronyos zene meg a fű."

Ja, nyugaton.
Itt viszont csak várni kell.
Nem kell más, mint türelem, és hamarosan elsöprő lesz, csak ki kell várni, hogy a most megindult folyamat a fiatalok közt kibontakozzon.
Ha pedig még azt is beleszámítjuk, hogy a Kádár-nosztalgikusok eközben kihalnak, akkor aztán tényleg nincs okunk aggodalomra, de nektek viszont a liberális hóboltjaitokkal van okotok félteni az életformátokat. :D
Kurszán: engedd már meg, hogy ne kelljen pajeszban járnom csak azért, hogy Te már 200 méterről meglásd, hogy zsidó vagyok!? Nem akarom elhinni, hogy még mindig ilyen kis buta vagy, 1100 év államiság után, hogy nem tudod megmondani pajesz és kaftán nélkül, hogy ki a zsidó? Kurszán! Mindenki zsidó, akinek kicsit jobban megy, mint Neked! Mindenki zsidó, akit felvettek az egyetemre! Mindenki zsidó, aki fizetésemelést kap! Mindenki zsidó, akinek fiatalabb a kocsija/felesége!
Kérlek az utcán mindenképpen viselj bázi nagy kokárdát, jól látható helyen, hogy lássam már jó messziről hogy nem rejtőzködő túrista vagy-e?
fuhur 2007.03.06. 14:34:43 :
Szelekció.
Ki beszél itt módosulásról.
Amúgy meg nem az IQ-tól függ az emberség, az baj manapság, többek közt, hogy túlságosan tiszteljük az IQ-t (sajna én is).
Mármint az árpádsávozás lesz elsöprő, nem a fű. :D
"a zsidókat nem utálni kellene, hanem utánozni. Legalábbis a fiataljaink nevelése, oktatása, az ÉLETre való felkészítése területén. "

Nagy igazság. Pl a történelmük és a holokauszt az bele van égetve minden felnövő zsidóba. Nálunk miért nem égetik bele iskolában mindenki agyába a rákosi rendszert, a malenkij robotot, az ÁVÓt?
Kurszán, engedd már meg, hogy ne kelljen pajeszban és kaftánban járnom, hogy Te már 200 méterről át tudj menni az utca túloldalára! Nem akarom elhinni, hogy még 1100 év államiság után sem tudod megállapítani pajesz és kaftán nélkül, hogy ki a zsidó!? Kurszán, mindenki zsidó, akinek több van, mint Neked! Mindenki zsidó, akit felvettek az egyetemre! Mindenki zsidó, akinek fiatalabb a kicsoja/felesége!
Kérlek, hogy feltétlenül hordj az utcán bázi nagy kokárdát, hogy már messziről lássam, nem rejtőzködő túristafattyú vagy-e?
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.06. 14:34:26 :

Van bnne valami.
Akkor inkább tényleg egy Moby Dick számhoz kéne összevágni a videókat.
Az akkor már teljesen a miénk lenne :D
"Nálunk miért nem égetik bele iskolában mindenki agyába a rákosi rendszert, a malenkij robotot, az ÁVÓt"

Mert nalunk is eloszor azt egetik bele, hogy mi bunosok vagyunk a holokuasztert, es a tobbire meg mar nem jut idonk. Ugye a fontossagi sorrend. Egyebkent is mindezt meg is erdemeltuk.
sodika

Jelentős lépés volna például hazánk megtisztulása irányába, ha megváltoztatnánk a közlekedési lámpákat! Magyarországon miért nem a piros, fehér, zöld lámpákat alkalmazzák? Hogy kerül oda a sárga? Meg miért is pont a sárga? Kik állhatnak e mögött? Tudjuk persze jól, arról már nem is beszélve, milyen pimaszul villog éjjelenként PONT A SÁRGA!!
Jó volt 1kis Szutyient, zako1-t, olvasni… mint mikor egy telefüstölt dohányzó-vonatfülkében pilla pilla pillanatra lehúzzák az ablakot…

Szép napot.
kukacka · www.kukacka.blog.hu 2007.03.06. 14:34:30


Az a baj ez nem igaz az izraeli felmérések megmutatták :)
"Mert nalunk is eloszor azt egetik bele, hogy mi bunosok vagyunk a holokuasztert, es a tobbire meg mar nem jut idonk. Ugye a fontossagi sorrend. Egyebkent is mindezt meg is erdemeltuk."

Ja és mi olyan rendes gyerekek vagyunk, hogy még szégyelljük is magunkat miatta. Nem árpád sávos zászló illik ránk hanem egy birkanyájas.
gyorgyn 2007.03.06. 14:39:12

Mer' tán nálunk kicsit túl is látunk ezeken a dolgokon? Egyébként meg dehogynem égetjük.
Sok iskola viszi a diákokat (nagyon helyesen) végignézni a Terror Házát. Nyilasostul, ÁVÓ-stul.

Csak a többség még mindig képes különbséget tenni Rákosi és Kovács között, MSZMP és MSZP között.
S ez a nagy szerencse.

Akik meg nem - bármelyik oldalt is "gazdagítják" - így jártak, remélem egyszer majd elgondolkodnak róla.

Egyébként való igaz, hogy nem jobb-bal oldal kérdése az antiszemitizmus.
Mivel az állampárt idejében se volt arany életük, d emég csak nyugodt se.

Én már várom, hogy mikor is jön el az a pillanat, amikor a nemzetek nem egymást hibáztatják a lúzerségeikért, hanem elgondolkodnak a hibáikon.

De itt, Magyarországon, amit az a szerencsétlen nyomorult balsors is régen tép nagy hagyományai vannak a mutogatásnak...

Ugye az első világháborúba is "belerángattak" minket, a másodikat is csak a bécsi döntések miatt...
Meg egyáltalán, minden hibánkat mások okozták...

Röhej. Ennek kéne megváltoznia ahhoz, hoyg kevesebb hibával tudjuk vinni ezt az országot.
Ez vonatkozik a belső dolgokra is. Nem OV az oka, nem GyF, nem a bal, nem a jobb. Mind együtt. Csak ezt bevallani, az már túl magas egyeseknek. Politikustól meg ne is várjuk.
Abuhasz: sajnos nem oktatják Magyarország felelősségét az iskolában. A legtöbb ember ma Magyarországon azt hiszi, hogy a magyar zsidókat a németek irtották ki. Sajnos ez nem így van, mégis ezt gondolják. Nyilván egyszerűbb még ebben a dologban is bűnbakot keresni (németek), mint szembenézni azzal a szomorú ténnyel, hogy bizony a nagypapa is a lágerben halt meg, az őrtoronyból leesvén...
A komcsik sem tisztelik a zsidókat, csak a pénzük kell.
sodi
Kicsit elszállt az agyad ettől a pernyeréstől.
Na Csodavadász vmiben egyetértünk...

"Csak a többség még mindig képes különbséget tenni Rákosi és Kovács között, MSZMP és MSZP között.
S ez a nagy szerencse." Akkor azért a szálasit is tudja Orbántól, bárhogy is próbálkozik Feri.
Szutyi,

az én nagyapám nem abban a lágerben és nem az őrtoronyban. Ő is bűnös???
Karbledengerdödzse riboktalimudac pörpritovolmány.

Berbinderénte kuvakkalu mibatta.

Ez jóval értelmesebb annál, ami itt megy. Főleg a pörpritovolmány.
Carnivora 2007.03.06. 14:47:18

Pontosan! Mert Izraelben már nem működnek ezek a szelekciós hatások. Az okosabb zsidók elbirkásítják a többit, hogy könnyebb legyen "kezelni" őket.
Télleg, az senkinek se jutott eszébe, hogy Fletótól ez az antiszemitázás, korábban meg a terrorfenyegetés ugyanolyan médiahack mint a Kövér Lászlós kötelezés?
Amúgy meg az egészre a tökéletes válasz pont az egyik aranyköpése:
"Lárifári!"
Mi van?! Hogy, a szélsőbalosok békésen hazasétálnak miután egy jót beszélgettek?!

Mi a helyzet Che Guevarával? Mi van Brigitte Mohnhaupt-tal? Mi van a többiekkel akik lépten-nyomon robbantanak egy "igazságos" világért?

Meg vagy Tóta huzatva?
en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_organisations

gyorgyn: igen, értelmes ember nem tesz egyenlőség-jelet Szálasi és Orbán közé. Ez tiszta sor.

Mikor jön el az az idő újra, amikor nem kell hozzátenni külön a mindkét oldalnak megfelelő definíciót, mert az természetes?
Szerintetek hány ember él Magyarországon, akiben egy csepp zsidó vér sincs? Ennyit a genetikai okosabbságról.
Olvastam egy tanulmányt, hogy Magyarországon két népcsoport különíthető el genetikailag a többségtől. Az egyik a cigányok, eddig OK.
De a másik nem a zsidók, hanem a jászok. Ők lehetnek genetikailag mások...
vfjjt2

guga, du bist gaga ...
>A legtöbb ember ma Magyarországon azt hiszi, hogy a magyar zsidókat a németek irtották ki.

a magyar kozigazgatasnak oriasi szerepe volt, hogy a magyar zsidok lagerbe kerultek.
amig olaszorszagbol nehany ezer, Mo-rol tobb szazezer zsidot hurcoltak el.
lett volna lehetosege a Mo kormanyzatnak elszabolalni a dolgot. nem tette.
hiba, hogy ezzel meg mindig nincs meg valodi szembenezes Mo-n.
Egy általános megjegyzés. Nem tudom, hogy a blogposztok színvolanala emelkedik, vagy csökken, mindenesetre nem tűnik fel.

De a kommentek nagyon felhígultak. Régen végigolvastam őket, de manapság már csak a PageDown-t nyomogatom ezerrel, vagy még azt sem.

Hová lesz így a világ?

Vagy moderáció kell ide, vagy az az, hogy bizonyos, számomra csak zajt generáló szerkesztők hozzászólásait egyáltalán ne lássam, vagy Slashdot féle karma, vagy valami.

Van egy két értelmes figura, olyan is akivel nem értek egyet, de szívesen elolvasom. Viszont elvesznek a zajban amit a kiszámítható idétlenek generálnak.
hattory hanzo: szétröhögtem magam :))))
FERCS_BERCSI 2007.03.06. 14:58:59

ROTFL
Szittyákat lelövik ugye?
szàmüzve vagyok?
szutyien,
es neked meg ezt mellverve hangoztatnod is kell. En peldaul akkor is buszke lennek a nagypapara, ha az ortoronyban allt volna, es nyugodt estenkent pedig a lampaernyot varrogatta volna, es frissen sajtolt szappannal mosakodott volna... hmm! Beteges baromsag!
En egyebkent sokat tanultam az iskolamban a felelossegemrol. De ha ott nem, a szenzacios kulfoldi filmekbol mast sem hallottam. Csakhogy egy ponton tul az ember megcsomorlik ettol a csopogestol es onostorozastol, mar mar gyanussa is valik. Nemkevesbe az EGYOLDALUSAG az ami gyanussa valik. Hogy minden nemet naci katona karogo hangon kiabal, es idiotan viselkedett? Az amcsi katonak meg franko menogyerekek voltak? De hat akarjal meg tobb feleloseget oktatni idehaza, hatha mindenki ezen fog atesni. Nevetseges. De jol nyomjatok.
Zsidózok:

zsidózsidózsidózsidózsidózsidózsidó

Most kizsidóztam magam.
Nemsokára cigányozni fogok!
carnivora: kis történészem, nem gondoltál még arra, hogy közelharcban sem minden a testi erő? Választottam már külön két dühöngő pasast én a hatvan kilómmal, meg néhány jól sikerült mondattal...
Gyorgyn, nyilván nem a nagypapád a bűnös a magyar zsidók kiirtásában, hanem Magyarország. A fenti hozzászólásom nem konkrét nagypapára vonatkozott, csak arra, hogy a magyar zsidókat magyar törvényekkel lehetetlenítették el, magyar törvénnyel és magyar csendőrrel vitték a gettóba, a nem zsidó magyarok foglalták el és fosztották ki a házaikat és aztán a magyarok vagonírozták be őket. A németek felismerték Németország felelősségét, feldolgozták ezt a múltat és ma Európa valószínűleg legliberálisabb országa lett, (ahol az ún. jobboldal ad női kancellárt, Carnivora).
Magyarországon nem történt meg a múlt feldolgozása, ezért lehet ma még mindig a buszon zsidózni, buzizni, cigányozni. És nem veszik észre, hogy ez egyszerűen ciki.
Anr:

Ezzel sem volt valódi szembenézés, akkor most mi van? Nem szeretem a véralgebrát " mi többet szenvedtünkmint ti, ezért minket nem lehet utálni"

Mire a megszállók katonai parancsnoksága 1944. december 22.-én kihirdette később hírhedté vált 0066. számú parancsát, mely „a magyarországi német nemzetiségű lakosság közvetlen hátországi munkára mozgósításáról” szólt, már több tízezerre tehető a „málenkíj robotra” hurcoltak száma. A parancs értelmében a 17 és 45 év közötti férfiakat, valamint a 18 és 30 év közötti nőket kellett összegyűjteni. Legfeljebb 200 kg-os poggyászt vihettek magukkal és ha szökni próbáltak vagy vétséget követtek el azt a családjukon is megtorolták.16 A végrehajtásban a helyi közigazgatási szervek segédkeztek. A háborús helyzet miatt az Ideiglenes Nemzeti Kormány befolyása igencsak változó volt, ezért tág teret kaphattak a személyes leszámolások és a bosszú. Jól jellemzi az önkényt, hogy számos magyart is bevagoníroztak, hiszen a parancsnokságok a családnevekből és fix kontingensekből (sic!) indultak ki.
Máig sem tudni, kik és mikor írták alá a magyar kormány részéről azt a megállapodást, amire 1945. január 5.-én kiadott rendeletében hivatkozik Erdei Ferenc. Kétségbeesett kísérlet volt ez, hogy a mintegy két hónapja tartó deportálásoknak legalább a látszata legyen törvényes. Meg sem említik benne, hogy a kiszállítások már zajlanak és céljuk a Szovjetunió. Rendre az eufemisztikusan csengő „közmunka” szót használták velük kapcsolatban.
A legújabb kutatások 60-65 ezerre teszik az ily módon elhurcoltak számát. Az embertelen körülmények és a bánásmód miatt közülük 15-20 ezer soha nem tért vissza.17 A túlélők több hullámban 1948 végéig érkeztek haza, akik sokszor épp’ csak egy pillantást vethettek a szülői házra és már szálltak is át a kitelepítő szerelvényekbe. Ártatlanul szenvedtek, egyetlen „bűnük” nemzetiségi hovatartozásuk volt.
Kurszán Kündü · www.csillagosveny.blog.hu/ 2007.03.06. 15:03:58


Figyu? A gyogyszeredet nem kéne már bevenni? :DDDDDDDDDDD
sodika 2007.03.06. 14:17:26

"Ezért veszélyes az olyan kisebbség, amelyik képes elvegyülni, mert az, hogy olyannak néz ki, mint Te vagy, nem ébreszti fel benned az egészséges gyanakvást, ami különben a magukfajta üzletember kapcsán indokolt lenne."

Hajmeresztö okfejtés. Ezexerint arra kellene következtetnem, hogy a többség -mint Te- kivétel nélkül balfék.
Mondjuk azért írtam le többször a "statisztikailag" szót, mert persze vannak kivételek szép számmal, de az ország jövőjét az egész népnek együttesen kell meghatároznia és ilyenkor sajnos mindig a statisztikai többség dönt.
Szóval az nagyon oké, hogy sokan elmennek a Terror Házába, meg vannak nagyon jó töritanárok, csak a választásokon, közvéleménykutatásokon, meg mindenféle felméréseken nem ez látszik.

Szerintem a legmeghatározóbb szerepe a családi nevelésnek van. Hiába a jó tanári gárda (már ahol még van), ha szülőknek lóg a kapa a szájából. Az azért a szülői nevelés csődje, hogy a gyerek legfőbb problémája, hogy mit vegyen fel a hétvégi dizsibe, meg hogy semmi más nem érdekli, mint a pina meg a fű. Na ja, tuti egyetemre megy az ilyen, aki így tombolja végig a tinikort.
Jajj, még ma nem buziztam!

buzibuzibuzibuzibbuzibuzibuzibuzibuzibuzibuzi

Fű, na, ez is megvolt. Úgy kell nekik.
abuhasz: éljen, majd mi megvédjük, szegény, szerencsétlen filmbeli német katonákat... úgy sajnálom őket... most télleg, még a végén könnyeket csorgatok miattuk...

Te figyu, most komolyan, te filmekről beszélsz...
Ezek szerint te elhiszed? Vagymi?
Esetleg láttad a Save private Ryan-t?
Amikor az amcsik lelőnek két németet, akik megadták magukat? Vagy amikor bemutatják, hogyha a katona elengedi az ellenségét, az vissza fog jönni, és ki fogja nyírni... Késsel lassan, szívbe...

A filmek nem relevánsak a való élet szempontjából...
Féligazságok persze vannak bennük...
Kukacka: speciel mi a baj a pinával? ;)
Csoda-Szarvas-Vadász: Engedd meg, hogy a keresztapád legyek! Én a csoda-nagy-f...kalap nevet adományozom neked. Ha nincs benned nemzeti öntudat, akkor már ne is tedd közzé a véleményed. Érted?
Szutyien, a kommunisták rémtetteit legalább annyian szenvedték mint a nácikéit. Ráadásul ezek leginkább azért estek meg mert Árpád apánk ide foglalt hont. És beékelődtunk az oroszok és a németek közé. Egyáltalán nem hiszem hogy bármiért is bűnösnek kéne magunkat éreznünk. Ez egyszerűen baromság. Bocsánatot kértek tőlünk az oroszok? A törökök? A tatárok?
Nincs értelme. N i n c s ééééééééérteeeeeeeelmeeeeeeeeeeeeeee
nincsrételmenincsértelme

Ennek a sok hülyeségnek
Nagy árpi

nagyárpinagyárpinagyár.

Ennek viszont van értelme
FERCS_BERCSI 2007.03.06. 15:14:13

Bocsánat, mingyá' elszégyellem magam, oszt' elmék' elbujdosok valami őshazába, messze ázsiába...
De mi a faszér' nem mentek inkább ti haza?

Magyarok takarodjatok haza!
Ez nem is rossz, most belekóstolok ebbe az antiizébe...

Minden magyar haza! Ázsiában a helyük, fújcúnya görbelábú fürdetlen népség mind!
Irány ázsia...


Argh... Hüpp... rotfl. :D
Legalább ilyen értelmeseket írjatok, mint én.
Guga: meg vannak, hidd el... csak valaki mondatoknak álcázza ugyanazt a mondanivalót... ;)
csoda nagy hülye szarvasmarha vagy. Te képtelen vagy nemzeti érzelmeket táplálni, igy inkább ne szólj a fenőttek dogába!
gugagugagugaguggugagugagugaguga
Guga 2007.03.06. 15:05:58

Egészségedre!
:-))))))
szar,vas,vad,ász arghüpprotflhihi

most te írjál valami értelmeset az eddigieieieieieieidhez képest
Gyorgyn, nem kell bocsánatot kérni, (azt a komcsik csinálták folyton; lásd még kommunista önbírálat). A bocsánatkéréstől nem jön vissza senki. Itt egyszerűen arról a _tényről_ van szó, hogy a magyar zsidókat a magyarok irtották ki. Ezért Te nem vagy felelős, ezt senki nem mondja. Csak már viszketek ha azt hallom, hogy a németek mi mindent csináltak a világháborúban, mintha lengyelek, magyarok, franciák stb. nem is lettek volna...
Nekem az nem érthető, hogy Németországban miért dolgozták fel a múltat, Magyarországon pedig miért söpörnek mindent a szőnyeg alá már kb 100 éve?
Váó,

látom kezdünk végre normális dolgokról beszélgetni!!!

Na most:

szépszépszépszépszépszépszépszép
jójójójójójójójójójójójójójójójó

Na, ez már valami. Most ti jöttök, nyomjátok!
Kukacka,
17 évesen nekem is az volt a legnagyobb problémám, hogy mit vegyek fel a dizsibe. És persze az, hogy hogyan kerítsek pinát. Füveztem is, ha volt. Persze utána mentem is egyetemre egyből. Merő lustaságból.
De nem haragszom rád, mert megtehetem. ;)
cs-sz-v
ez propaganda. Es igen a filmnek ez az egy jelenete szembe helyezkedik a kb 200 tobbi jelenettel, nem beszelve a film vegkifejleterol. Ja es ez 1 film, szemben a tobbi szazezerrel. En meg olyan filmet nem lattam, ahol egy nemet katona csaladi eletevel kezdodott volna, annak gyerekei, baratai, felesege, es akkor elmegy a katonasagba, ott lesznek baratai, akikkel egyutt hal meg a csataban. Hogy o is mint ember letezett, nem csak az Achtung, Schweine Jude! ratatata...
Na ha ilyen lesz, akkor szolj. A nezopont, hogy mibol indulunk ki!
Krumplipüre.
Ezt fontos volt közölnöm veletek.

NEM PÜRÉ, hanem P Ü R E
Csoda nagy marha parasz! Hanyadik fröccsnél tartassz? Vagy kóser pálesznél? Nem tesz jót neked sem a kultúra, sem az alkohol.
tavasztavasztavasztavasztavasztavasz
abuhasz!
sztálingrád..nézd meg
Komoly érv, tisztelt úr!

csi-cser-gés!
Abuhasz, miért nem rendezel filmet? Megyek statisztálni, én leszek a pajeszos, kaftános, nagyhasú, görbeorrú dollárzsákon szivarozó. Kérlek ne felejts el dollárzsákot hozni.
Szutyien 2007.03.06. 15:13:56

Amíg naponta csak néhányszor koncentrálod gondolataid a pina köré, addig semmi baj, de ha az agyad helyére is egy nagy pina türemkedik be, az már gáz.
Szutyien,

ritkábban hallani, hogy hány magyar mentet zsidókat. Ennek nemigen van publicitása manapság.
Egyébként azért nincs szembenézés mert még sokan élnek pl az ÁVÓs tisztek közül, pedig nekik sem ártana feldolgozniuk a múltat.
Hány film készült a holokausztról? És hány a gulágról, ÁVHról?
Pajesz: kevert magyar-angol igenlő köszönés
Kaftán: adnak valószínűleg neki valamit selypítve

Ragarda.





Kukacka :), az tényleg nem lenne jó. Nagyon hülyén nézne ki választékkal és svájcisapkában.
Mint az a polgári kormányzás idejéből is kitűnik, a szélsőjobb semmiféle konkrét politikai számlát nem nyújt be a jobbközép kormánynak a hallgatólagos támogatásért. Ugyanúgy ment az RTL Klub, ugyanúgy tomboltak a szinglihordák, vagy ugyanúgy, mit ugyanúgy, még erősebben nyomult a külföldi tőke, mint annakelőtte.

A "szélsőjobboldaliság" szimpla kommunikációs fogás; akik űzik, megélhetési fasiszták, követőik pedig intellektuális hobbisták. Nincs gyakorlati politikai vetülete az egésznek. Ebből a szempontból teljesen olyan, mint a Dávid Ibolya-féle konzervativizmus. Sima entellektüel szájtépés, ami ijesztő, de csak annyira, amennyire az éjszakai horrorfilm az. Ha felkapcsoljuk a nagyvillant, kiderül, hogy nincs szörny a házban, csak hangosan csöpög egy rosszul záródó vízcsap.

A Fidesz csak intellektuális (kommunikációs) szinten "integrálja" magába a radikálisokat. Sokkal súlyosabbak lenne a helyzet, ha politikailag tenné ezt, vagyis hagyná felizmosodni őket 5-6, mit 5-6, inkább 9-10%-ra (mint mondjuk momentán történik ez Némethonban, ahol szintén ezerrel megy a reformbiznisz), s utána egy koalíciós kényszerházasság miatt már konkrétan zsarolhatóvá válna a parlamenten keresztül.

Így viszont nem az; Tótavé állításával (is) ellentétben. Kommunikáció az egész; meg persze a gyurcsányi antifasizmus is az.
Aha! Gugának már betüremkedett.:-))))
Gy.F. azért ezzel az interjúval nagyon lement a béka segge alá. Igen átlátszó. De ő is abból indul ki, mint példaképe O.V., hogy le kell mindent a végletekig egyszerűsíteni. Csak fehérek és feketék vannak, csak jók és rosszak, csak nácik meg komcsik, csak demokraták, meg nem demokraták, csak magyarok meg nem magyarok, stb.
Nyilván azért csinálják, mert látják, hogy hat.
Mert sok ember alig gondolkodik. Alig lát összefüggéseket, alig ismeri fel, hogy átverik, manipulálják, felhasználják.
Amelyik meg talán felfogja, az gondolom érdekből megy oda csápolni, mert reméli, hogy csak leesik valami kis morzsa neki is. Vagy már az is elég, ha nem otthon a négy fal között sorvad el, hanem kint van a szabad levegőn, társaságban, az együttlét és a közösségi élmény jó érzésével.
Az ember szeret lelkesedni, kiállni valami ügyért. Szeret tenni valamit, csapatba tartozni. Ezt mindkét manipulátor/Cipolla megadja nekik. O.V. különösen ügyesen.
Szélsőjobb: fordított fuDbaLista
Tótavé: Az állóvíz egy másik állóvízé


Gyorgyn: ja képzeld, amikor Magyarországon vagyok, akkor Budapesten a XII kerületben lakom. Ott felállítottak nemrég egy falat, amin a zsidómentők neve van. Elmentem megnézni, és már messziről csodálkoztam, hogy milyen sokan mentettek zsidókat Budapesten, legalább 4-5 négyzetméternyi felületen vannak felvésve a nevek. Közelebb érve láttam, hogy azon nem csak a budapesti igaz emberek vannak, hanem az egész ország.

Mi köze az ÁVÓnak a zsidó holokauszthoz? Ezt nem értem.
fercsibercsifercsibercsifercsibercsi
Naezabótisbecsukott
Guga 2007.03.06. 15:30:46
antiszemitizmus : látószervüket nem használók földönkívüliellenessége
gyorgyn: ez qrvalyó!
Blog: hányást utánzó fonéma
szutyi

te kérdezted, hogy miért nincs nálunk NAGY SZEMBENÉZÉS A MÚLTTAL . Azért mert az antiszemitizmus a multnak egy nem túl nagy része.
Szutyien!

A magyar zsidókat bizony a németek irtották ki. Tanulj történelmet!
Mi csak a feltűnően magas szintű logisztikáért és buzgóságért lettünk megdícsérve.
No persze itthon is öldöstük őket, de azért azt nem nevezném irtásnak. Arra ott voltak a táborok.
Persze ettől még van miért szégyenkeznünk és mea culpáznunk, meg bocsánatot kérnünk.
Nem tehetek róla, ide van írva nagy piros betűkkel, hogy hogyaszongyahogy: "Szólj hozzá:"
Én meg egy szabájtarto enber vagyog
Mikor tűnik el a "Szólj hozzá" felirat?
Gyorgyn: látod, itt van eloi, aki azt hiszi, hogy a nagymamáékat a németek ölték meg. Hát eről beszéltem. Na mindegy, tulajdonképpen nem érdekel, mert én tényleg inkább kibekkelek itt, Európában.
Na? Még itt van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A magyar pogácsát bizony a németek sütötték ki. Tanulj történelmet!
Mi csak a feltűnően magas szintű lisztért és bunkóságért lettünk megdícsérve.
No persze itthon is sütöttük őket, de azért azt nem nevezném pacsirtásnak. Arra ott voltak a Gáborok.
Persze ettől még van miért székleteznünk és megapúzáznunk, meg bocsánatot kérnünk.

El is kezdem: BOCS

Most ti jöttök.
Gyorgyn: sajnos az a probléma, hogy sok magyar azt hiszi, hogy Auschwitz nem a magyar történelem része.
De hát nem baj; a magyarok továbbra is inkább bűnbakokat keresnek, és azt hiszik hogy ők kakilták a világot. :) Pedig nem. :)
Igenis a magyarok kakilták a világot! Pont ezért ilyen!
Jaj ,

nem akartalak sajnálni. Egyébként jó lenne látnod, hogy a társadalom többsége egyáltalán nem támogatta szálasiékat, és elítélte azokat akik nyilasok lettek. tehát semmiféle bűnös magyarok témának nincs alapja. Ráadásul sok nyilas később simán ÁVÓs lett, meg állítólag sok zsidó is, hogy bosszút álljon a bűnösökön. A háború után nagy divatja volt bosszút állni a magyarokon ( Sztálin: "Magyarországot példásan meg kell büntetni"...) A hülyeség és a bunkóság oldalfügetlen.
FERCS_BERCSI 2007.03.06. 15:23:20

Öreg, még mindig a te szádból lóg ki a kapa. Nem az enyémből. De csak tessék, én vagyok a daganat e nemes hon izzadt, pállott bőrének felszínén. Ám legyen.

abuhasz 2007.03.06. 15:22:53

Mutatsz nekem egy olyan háborút, ami után a győztesek nem viselkedtek győztes módjára? Csak egyet, lécci'...
Amúgy meglepő módon a kommunista rezsimről is csináltak az amcsik nem éppen szívhezszóló filmet.
Láttad-e a "Megölni egy papot" c. alkotást?

Egyébirányban meg mi a fenének ilyen filmet csinálni, ha a németek nem csinálnak? Ráadásul szegény aggresszorok, úgy kell őket sajnálni, hogy csak na...
Ha meg ilyesmire vágyom, akkor inkább utánaolvasok. Meg ilyenek.
Aki pedig belefáradt röpke fél óra alatt a hülyeségeimbe, az vajon hogyan fogja megoldani az itt felmerülő problematikát, HE?
Kitartás!
Gyorgyn: talán igazad lehet, hogy nem sokan támogatták Szálasiékat, Magyarország nagy antifasiszta fészek volt. Ennek ellenére látod ma délután is hány nyilas püfölte itt a billentyűket? Szóval azért maradt néhány lelkes fan.
gyorgyn,
Én már magát az "oldalfüggetlen" kifejezést is túlságos elkötelezettségnek tartom az oldalfüggetlenség irányába. Le az oldalfüggetlenekkel, Éljen a
Guga!

Annyi helyen lehet levelezni. Nem tennél egy kört? :-)
MI baj Gugával!? Én évezem.
lónlifoton: gyere, nyomjuk szterejóban
Ennek van csak igazán értelemje.
Először ronbónikő, hogy utánnnna maj' löhessen walamy.
Mer ez itt kérem egy blog (i.e.: hányást utánzó fonéma)
Szutyien!

Az persze egészen más nézőpont, ha te Auschwitz-ot magyarnak tartod! Ha úgy veszed, hogy az a tábor (meg a többi, ahol magyarok haltak meg) magyar tábor volt, magyar őrökkel, magyar parancsnoksággal, magyar Ciklon B-vel.
Ha így nézzük, akkor tényleg mi magyarok találtuk ki és vittük végbe az egész Holokausztot.

(Részvétem a nagymamádék miatt!)
eloi:

Tettem egy kört.Ott van a helyén.
Nehogyaszidd, hogy nem figyelek oda rátok! Még valaki azt gondolhatná, hogy vagy komolyan gondolom, amiket írok, vagy. Úgy vigyázzatok, HÉ
Guga

elég furcsa hatása van a tablettádnak.

Szutyien:

bizony sokan püfölték, de sztem jobban húzza fel őket az anti-antiszemiták pimaszsága mint effektíve a zsidóság maga. Ferike kommunikációs offenzívája ebbe az irányba pedig olaj a tűzre. Ha tényleg antifasi lenne akkor inkább csillapítaná a felháborodást mint nagytotál ellentámadással előásatja a még föld alatt lévő csatabárdokat.
cs-sz-v:
"Mutatsz nekem egy olyan háborút, ami után a győztesek nem viselkedtek győztes módjára? Csak egyet, lécci'..."

Ez ok, csak akkor ne higgyunk el semmit, ami a vh utan tortent, mert akkor ezek szerint mindezt a gyoztesek irtak. Ugye? Akkor ez baromi objektiv allaspont lehet. Ahogy a filmeket is ok csinaltak, es ezzel a velemenyeket es mea culpazasokat is jol generaltak.
Egyebkent a mai Nemetorszag lett a leginkabb megtisztitott minden ketsegtol! Igy hat toluk nem varhato semmi. Legfokeppen nem objektivitas. Persze objektivitasra mar nem is nagyon lehet szamitani. Ja es persze barmifele halvany megkerdojelezesre is bortonbe vagjak az embert. Jol van liberalizmus.
ÁVO-s zsidók, mint pl. mindjárt a nagyon ügybuzgó gyilkos Péter Gábor (álnév alatt!).

Persze vele sem az volt a baj, hogy zsidó volt, hanem, hogy gyilkos.

Ha a ŐSZINTÉT kérditek tőlem:

EGYETLEN komoly bajom van:

A magyarok nem tudnak összefogni.

Ez most tényleg komoly volt.

Na innentől megint nemnórmális leszek.

Ha a ŐSZINTÉT kérditek tőlem:

EGYETLEN komoly bajom van:

A magyarok nem tudnak összefogni.

Ez most tényleg komoly volt.

Na innentől megint nemnórmális leszek.

Eloi: csak azért gondoltam, hogy Auschwitz a magyar történelem része, mert ott halt meg 600000 magyar.
Vagy mert Trianon Franciországban van és franciák építették a kastélyt és franciák szervezték a békeszerződés aláírását, ezért nyilván Trianon nem a magyar történelem része, hanem a franciaé. Ráadásul nem is fontos, hiszen olyan kicsi az a kastély Versailles-hoz képest.
Na ja, ezt az összefogás-egymássegítés dolgot is el lehetne tanulni tőlük.
guga

ezt már Széchenyi is mondta.
Nagy zsidó volt ez a Széchenyi, álnéven.
Trianon: nomen est omen, azt jelenti, hogy "háromszor akkora ne", vagyis pont hogy Magyarország a harmada legyen. Ez egy ősrégi francia-zsidó összeesküvés, még abból az időből, amikor a TRI és a NON szavakat kitalálták. Ugye melyen szemetek?

A Versailles-ról már nem is beszélek...
Szutyien,

része, meg fél szibéria is, a sarkkörön túli táborokkal -40 fokkal.

Guga,

Széchenyi is megőrült.
Guga: na várjál; Versailles-t nem a magyarok kakilták?
Guga: Ha csak ennyi a bajod, jó neked. Én már annak is örülnék, ha összefogás helyett csak szimplán békén hagynánk egymást.
A vicces az, h amennyire én tudom, Fleto nem is antiszemitázta le Viktorékat, csak azt rótta fel, h nem határolódnak el. Azok meg egyből magukravették... :)
abuhasz 2007.03.06. 16:00:48

tudom, hogy ezzel most kiírom magamat a társalkodási körödből, de azért, most komolyan. Németország indította háborút. Szisztematikusan írtani kezdett bizonyos embereket.

Most komolyan, ezt tolerálni kellene?

Én sem tartom jó ötletnek, hogy büntetik a tagadást, mindenkinek szíve joga hülyének lenni. Sőt egyenesen baromság az a törvény. S ugyanezen okból a törökök is bekaphatják a "törökség elleni bűntett" törvényükkel.

De sajnos megszavazták.
Viszont bármikor tudok mondani ennél durvább leszabályozó törvényeket, akár itthon is, ami nem azt tiltja, hogy a múlt egy elemét elkezdjem fikcióval helyettesíteni, hanem személyi szabadságomban, önrendelkezésemben sért. S mégis betartatják velem.

Szerintem ez nagyobb probléma.
Bőszülni akar itt valaki? Tök mérgesen akar egy széken lenni? Nüm űrtüm, müt mündünük, hüngüsübbün, lűűűcci!
Szutyien 2007.03.06. 16:09:19

Nem. Azt a magyarokRA kakilták.
Köszönöm, hogy néhány órás szájtépésem után rájöttél.
Széchenyi Bécsben őrült meg, nyilván azért, mert bloggolhatott magyarokkal orvosi utasításra.
Kurszán Kündü · 2007.03.06. 16:08:00

A magyarok itt csak vendégek, átutazók barátom. A magyarok hazája ázsiában van. Oda is valók...

Mondja ezt egy magyar... :p
Bocs, nem olvastam végig az összes kommentet, de éppen ránéztem a kossuthter.com-ra (néha járok oda röhögni), és elolvastam a gödi útlezárók kommentárját a "miért verjük az autósokat" témakörhöz. A lényeg, hogy abból a szerencsétlen hülyéből sugárzik a fent említett, lúzer vagyok, de ez csakis a szemét gazdagok miatt van mentalitás. Idézet: "Minket .. elvakult Gyurcsányhoz hasonló tolvaj kiskirályok, akik nagyértékű mercédeszekben, audikban, bmwkben száguldoztak - mint pédául a gödi kis szaros-milliomos (valami Szabó, vagy mifene) ..." Akkora komplexusa van az ürgének, hogy egy század pszichiáternek adna vele pár éves stabil munkát:)
A történelem az élet tanító mestere. Gondolom, minanyiótok ismeri ezt a triviális mondást, mégse használjátok.
A történelem ""tényeit"" nem a másik orra alá dögölve, esetleg torkán lenyomva kell akaratunkat, véleményünket, vagy bármi követelésünket érvényesíteni!!!Erről szól ez a mondás. Tanítómester. A ""tényeket"" megfontolni, átrágni kell, hogy tanulhassunk belőle.Még mielőtt miután lennénk, ez a mondás latin, tehát nem zsidó és nem is szittya....kedves garbós és anélküli kistestvéreim.
Árpád ott téved, hogy nincs agresszív szélsőbal. Hát basszus. Mondjuk RAF, esetleg IRA pölö. És ha már itt tartunk, nagy szövetségesünk legfőbb ellensége (Sz.Husszein +) az jobboldali volt? A PKK jobboldali? Hááááááááát...........

Tudom, Árpi, h neked jobban bejönnek a romkocsmás Chegevarások a spanglival meg a rastával, de ez még csak wishful thinking, nem több.

AZ, h Magyarországon a szélsőjobb ilyen az azért számomra nem kétséges, h _bizonyos_ titkosszolgálati manipulációk eredménye. Hogyisvót amikor vki elhagyta az NBH-s igazolványát a Magyar Szigeten? Ki is SZabó A és Bácsfi Diána? Mér csak a zemeszpé alatt vannak nácifelvonulások?

És akkor: találóskérdés. Melyik párt elnöke lakik egy zsidó nagypolgártól elzabrált villában? Melyik párt tagja vihogott a haverokkal azon, h nem fáznak a zsidók Auschwitznál?

Arról van szó gyerekek, h ez a szerencsétlen, aki továbbra is elkúrja, nem tudja, nem akarja, nem meri elmagyarázni a magyar valóságot egy nyugati lapnak. Tudja, h erre ugranak, egy angol klasszika filológus, ha a gyerek nem alszik el este, akkor a keletről feléledő populista jobboldallal ijesztgeti.

zsg?

mondtam már hogy tankkal kéne félpályás útzárakat csinálni, és akkor nem baj ha belemegy a BMWs. Jót tesz a komplexusoknak is. Achtung panzer.
gusstein: nem zsidó, nem zsidó... piha... mit adtak nekünk a rómaiak? A zsidók még latinul se tudtak rendesen megtanulni, én láttam abban a filmben...

Romanes nevűek a házba mennek.
Sokkal komolyabban!

Valaki engemet itten tiltogat lefele, de majd megmondom!
Kündü :D
Ez úgy hangzott mintaza falfirka hogy "ALL FANATICS MUST DIE!!!"
da2 2007.03.06. 16:16:54

Öhm. Momentán Mo-ról volt szó. Az IRA meg nem baloldali, semmi köze hozzá.
De azért nemzetközileg vannak szép számmal.
zsq: akkor miért nem vesz ő is mercit (hitelre)? Az segít a komplexuson, azt mondják.
Az talán még szomorúbb, hogy a másik nyomorult lúzer meg tényleg vesz (hitelre). A komplexus kikezelve, lesz helyette mocsok zsidó hitelező... :)
Levagyoktiltvalevagyoktiltvalevagyoktiltva, fúúúúúúúúúúúú!!! HŐŐS LESZEEEEEK!
Hö de hülye vagy CsVSz. Az IRA az baloldali...ha marxizmus baloldali, akkor az.
Sinn Fein Workers Party...tudoooooood?

Jah, Magyarország _nyilván_ kivétel.

Meg mondjuk kíváncsi lennék, h Urbán Flóri mennyire jobboldali....
Én máris gugaista lettem. Bár a szélsőgugaizmust elítélem.
Úbazmeg, elég egy zs-t elzsizsegni és röttön tort ül az ész, muhaha. Na de mivel nincs bennem nemzeti érzés, nem szólok bele a fölnőttek dógába...
a tank most olcsóbb lesz ha leszerelik a t72eseket. lenne fölös 10misim biztos vennék párat. Ha a nindzsakardosok és lovasíjászok lehetnek hagyományőrzők...
Felvonulnék velük én is bizonyos ünnepeken.
Akkor egy kis plágium:
Zsidózunk, gojozunk itt mindahányan, s az évek szállnak, mint a percek, véred jiontott harmatával irgalmazz nékünk Jézus Herceg!
Ki a itt a ez a főtiltó?

Naháthaezátmegy:

A lényeg, hogy EGY dolgot sem tudunk közösen megcsinálni.

Ha most pölö azt mondanám, hogy 15 perc múlva bárhol is leszel, üvöltsd azt, hogy KAMBODZSA, biztosan nem tennéd meg.Ez egy speckó magyar rezisztancia, miszerint ellenállás.

A németek megteszik. Ezért áll olyan jól Kambodzsa szekere, HÉ!
A gugaizmus előszobája,

Írta Galgamenti G. Guga.

Előszó: a művész Galgagutai származású, és már 1 éves korában mátrixalgebra-klasszika-filológia diplomát szerzett. Innen származik hatalmas intellektusa. A humorát azonban az egyszerű tyúxaros lábú helyi sültparasztoktól szerezte be , HÉ!!
Énszerintem egy nacionalista nem lehet baloldali. Nem érdekel, hogy mit gondol Marxról. Marxot amúgy is utálom, mert ugyanúgy, mint Árpádunk, föltétlen bele akart szólni a metafizikába, amikor fingja se volt hozzá, csak zsigeri ellenszenve.
Másodszó'
mondom, többsző' se! HÉ!
Az nem HÉ, az HE. Már magyarul se tudsz, koszos tyúxaros lábú?
Egy szélsőjobbos, Martens-bakancsos fiú ismerősömet megkérdeztem, miért tetszik nekik annyira az árpádsávos zászló? A válasza (meg fogtok lepődni):

"Mert hasonlít az amerikai zászlóhoz".

Guga,

nagyon érdekes amit írsz, folytasd légyszives.








addig amíg bemérünk és kiér a rohamkocsi
Énszerintem egy focialista nem lehet balta. Nem érdekel, hogy mit gondol Pirxről. Pirxet amúgy is utálom, mert ugyanúgy, mint Árpád Punk, föltétlen bele akart szólni a metafikába, amikor fingja se volt hozzá, csak zsigeri ellenszerve.
KAMBODZSA.

Egyébiránt ye, c'mon. Business.
gusstein 2007.03.06. 16:28:22

Helyesen:

"Akkor egy kis plágium:
Zsidózunk, gojozunk itt mindahányan, s az évek szállnak, mint a percek, véred joint-ott harmatával irgalmazz nékünk Jézus Herceg! "
Letelt a 15 perc. Ki mondta, hogy KAMBODZSA? HÉ!!!

Ouroboros a KIRÁLY!!!!!!

Na, vazzátokme' hát ÍGY kellene összefogni!!!

De ti főmajom fingfosók, csak ássátok jó mélyre az országunk sírját, ahelyett, hogy kambodzsáztatok volna?

Van még egy lehetőségetek::

5 PERC MÚLVA MONTENEGRÓZNI KELL!!
Ez lesz az utolsó esély!
da2 2007.03.06. 16:23:57

Hjam, csak nem ettől erőszakos. Persze ha az okokat nem nézzük, igazad van...
Csak hát, úgy semmi értelme...
A metafizikához még én sem szólok hozzá, pedig nekem még közöm is van hozzá: a szomszédom kártyavető természetgyógyászológus.
De akkor sem szólok hozzá, hiába látok bele a fejedbe, és tudom, hogy utálsz engem ezért.
OUROBOROS iz dö KING!!!!
J herceg irgalmazzon nektek. Ő is baloldali. Ha Gyurcsány már jobbolali.
Én Kambodzsáltam, geca, erre gúnyolódol. Csak kiújul a speckó magyar rezisztanciám, miattad.
Guga:

Nem lehetne inkább pummmpppát?
Számtájz pipl mékö vór
Jah Ouroboros, nekem se tök világos ez a katolikus marxista IRA dolog, a wiki-n azért vannak dolgok, hát ez a két fő irányzat létezett, szakadtak is ezen törésvonal mentén.
Bocs, OURO, spét volt a rejakcióm, de remélem, mekkövettelek!!
Guganisztán fővásorosát mondjad ki te köhögés elleni cukorka.
Jézus herceg az abszolút balos királycsávó. Őt Marxszal ellentétben kedvelem. Meg Buddhát, meg Gandhit, meg Che Guevarát.
guga, mijafaszé offolod szét a forumot? mi vagy te zsido, vagy a nagy többség? hö?
Már mondtam: Galgaguta iz dö kepitöl of Guganistan
Semmi baj. dunno what it's for.
jacks_colon: ha a párt mondja, akkor "egyszerre mind a három"... tudod hogy van az... :p
Nnna. Én csakaszondom, h vannak ezek a térreszarók. Most hogy ezek mennyire Fideszesek, az azért kétséges. Az nem kétséges, h a Fideszre szavaznak ha _nincs más_, de az sem kétséges, h az (földrajzilag _és_ felvilágosultságban) európai szociáldemokrácia magyarországi képviselői sem lökik el felháborodva a anarchopunk-tól -postkádárista biszkubélánus vonulat kezét, amikor a második fordulóban rájuk szavaz.

ergo: ez az egész csak geciség, mert ez egy geci és nem tud mást. Szálljonki a villából, adja vissza, és költözzenek be Katusanyóhoz.
Tényleg elkúrtam.....kibaszott kötőjel. Picsába! Bocs! Légyszi uszítsd rám a gestapót!
Guga 2007.03.06. 16:47:10

ez a szimptoma nincs benne a DSM-III-ban.
ecet bácsi,

ha ez off, akkor mi az on?????????????????????????????????

egy perc múlva Montenegrózzá' inkább HÉ!

(a HE az meginmás)
na CsVSz, akkó ez mostan mit bizonyít?
meddig van kimenöd gugi?
Nehogyasziggyétek, hogy végleg kiszálltam, csak megyek tyúxart lapátolni. Sírtok, mi?

Azért a Montnegrót még megvárom.

Aztán lehet belesüllyedni a fingfosó unalomba.Gudbáj, HÉ!
tistedur velem vagy!
A hello helyesen magyarul HELLÓÓÓÓ. Ezt még az ősi honfoglaló magyarok vették át a görögöktől (gy.k. hellász -> helló, annyit tesz mint "üdvözöllek az én földemen").
Ez rövidítve HE.
kirúg a főnököm ha belenéz az apache log-ba :) hehe, weblog
da2 2007.03.06. 16:48:31

„Nnna. Én csakaszondom, h vannak ezek a térreszarók. Most hogy ezek mennyire Fideszesek, az azért kétséges.”

Speciel szerintem nem kétséges: mint lekötelezett kuruc.info-olvasó állítom, hogy ezeknek a Fidesz mocskos zsidó kozmopolita banda, és egyáltalán nem lennék bizos benne, hogy rájuk szavaznak.

Baj csak ott van, hogy az amúgy viszonylag normális Pokorni nem vágja, hogy mért gáz a Demokrata-buliba elmenni és (kis csúsztatással) az Egészséges Fejbőr Solymosi Eszter-balladájára ropni. Igenis van egy ozmózis az összeérő táborok között, és ez tényleg ozmózis, mer a kurucokhoz nem megy át az ész, de a Fideszes táborba a hülyeség igen.
Gugandzsa ősi gugaista kegyhely marhák! Nem bírom felfogni hogy lehet valaki ennyire sötét bazdmeg.
Vegyük el a villáját (nekem sincs, banyek)!
Monnyonle (a javamra)!
Kobozzuk el a vagyonát (tudok én annak jobb helyet)!

Szemét önző nemzetárulók! És utálom ezt a sok rohadt szélsőségest is!
da2:

he? mi mit bizonyít?

Ha az eredeti témára kérdeztél rá:

Azt, hogy a baloldal és a jobboldal által rendszeresen elkövetett "egymás felcimkézése mindennel, ami a kezük ügyébe kerül" egy veretes faszság. Egyéb kérdés?

Azt bizonyítja, hogy GyF is akkora barom, mint OV, nincsen különbség. Egyéb kérdés?
bocs, squid-logot akartam mondani
MONTENEGRÓ amúgy, ye.
Azta.
Beleolvasgattam a hozzászólásaitokba, hát nem gondoltam volna, hogy a melegfront a droidokra is így hat.

Menóramaffia... bőszülni készülő kündük... ávós zsidók... nemaztjelentő árpáccsáv...

Pont ott vagyunk, mint 70 éve.
Menjetek, meneteljetek zászlóval és a párttal 15-én, aztán verjétek össze egymást.
Mutassátok meg a világnak, mit tud a magyar! Hajrá magyarok! Előre!
ÁÁÁÁLLLLAAAAT frankó vaaaagy!!!

Így kell elkezdeni felépíteni egy országot, egy hazát, egy nemzetet!

Összefogás rulez.

Na megyek, mer' sok a tyúxar a' udvarba HE.
Loga:

nonono, az helyesen: Hajrá magyarország, hajrá magyarok!

Még ezt se tanultad meg rendesen? :p
Hát a linked kicsivadász. Hát aztat bizonyítja, amit itt Ourobos kartárs is nyomat, ha zért ez a GyF-nyi összemosás nem teljesen jogos ám. Sőt.

Ourobos:
jaja, én is erre céloztam, arról az ozmózisról jut eszembe:
Will Rodgers-fenomén. Aki nem ismerné:

azok a Fideszesek, akik átdiffundálnak a térreszarókhoz mk tábor IQját növelik.

gaga, arra felelj amit kérdeztem, te csöves.
Szutyien!

Ahogyan Trianon a magyar történelem része, úgy persze Auschwitz is. De ahogy Trianonban is, úgy Auschwitzban is más hatalmak tették a dolgukat, nem a magyarok!
Trianonban nem a magyarok daraboltak, Auschwitzban nem a magyarok irtottak.

Ettől még persze mindkettőhöz volt közünk, úgy is, hogy a rossz politikánkkal elbaltáztuk a dolgokat, és úgy is, hogy mindkét helyen megszívtuk.

Azt meg írtam már, hogy a bűnsegédlet miatt meg van miért bocsánatot kérnünk!
De had ne vegyük már át mi a náciktól a főbűnösséget! Az azért történelmileg sem állna meg igazán.
da2 (kicsit késve)

A katolikus-marxista egy teljesen szokványos páros pl Dél-Amerikában.
kimenőm a tyúxarlapátolás erejéig van, mer' onnanstól már bejövőm van érted, HÉ??!!
Nemazér adja vissza a villát, te sötét (igenigen, zsg?, te ott hátul), mert h nekem sincs.
Hanem mert nem vette. Hanem zabrálta. Az após.
eloi 2007.03.06. 17:04:14

mea culpa, mea maxima culpa
persze Bedi, én is tudom, de az nem világos, h _pontosan_ mi játszódik le a fejükben.
Tudom, h a kereszténység kvázi baloldali ((is lehet) most ebbe nem menjünk bele)). Pláne DA-ban, ahol nagyajólét.
Csak azért a "vallás a nép ópiuma, de nekem bejön az ópium" Vagy akkor ez mosthogy?
Offtopic:

TWA: Volna egy ötletem a köv cikkedhez: honnan jön az hogy csak a nagymagyar a magyar? Vajon egy német odamegy a némethez és azt kérdi: - Jobbos vagy? - Nem. - Akkor takarodjál az országunkból, te nem is vagy német.
Lehet hogy ott is így működik, de nekem nehéz elképzelni. Érdekelne a véleményed.
da2:
Aggyuk visszaja Kárpátmedencét a zavaroknak ezelőtt 1100 évvel már akkor.
Visszafele. Az lett volna a jogos, HÉ!
na, és van neked erröl papirod, gaga?
Hol kezdődik az antiszemeitizmus ? Lássuk: idegen,idegenszívű,nem itt élő, idegen érdekeket kiszolgáló, vagyunk mi és vannak maguk és hasonlóak.Idézetek:Csurka,Kövér,Navracsics,Orbán, Morvai Krisztnácska, Schmitt Mari és elvbarátaik.
Joaquin,
vigyázzá' mer offtopik vagy és odáig ér a karóm, hogy LETILTATLAK!! Érted, HÉ??!! Jólvigyázzááááá kispajtás, azta7+a8át!
ecet:
arról, hogy tyúkszart lapátolok?
Te normális vagy, mondd?

Emberek, ez azt kérdezi, hogy van-e papírom arról, hogy tyúxart lapátolok!
Lipótmező!
Szerintem is összeegyeztethetetlen mindenféle vallás a tételes marxi gondolatokkal. Nemcsak a valódi vs képzelt virág hasonlat, meg a nép ópiuma, hanem az is hogy Marxnál az alap a gazdaság, a matéria, és a fölépítményt ez határozza meg, holott minden becsületes idealista tudja, hogy pont fordítva van, és az igazán fontos dolgok a szellemben történnek. Szerintem Marxot az ember csak úgy tudja szeretni, ha eleve vallásos ateista, vagy ha sose próbálta meg olvasni. Én megpróbáltam, a képzelt virágosnál úgy basztam vóna a földhöz, ha nem képernyőn lett volna, mondván, anyáddal fölényeskedj, geca.
Ku. Kü. Klán besérült.
da2 a "vallás a nép ópiuma, de nekem bejön az ópium"

Szerintem ez nemcsak nem furcsa, de egyenesen találó. Ugyan nincs vallás amit racionálisan igazolni lehetne (ezért kell a hit) de attól még igen hasznos és kellemes dolog.
Ouro, ááálat vagy:-)
Függetlenül attól, hogy anyaghitű vagy vagy idealista, a racionalitás nem az abszolút jó. Erre baszott rá az ember, hogy naiv modernista korában ezt hitte.

Gondolj bele, hogy a leginkább emberinek tartott dolgok, mint a szeretet, a jóság, irracionálisak. Persze, jön erre az éleseszű darwinista (de utálom az ilyet), hogy faj szintjén mindkettő mennyire racionális, a fajfönntartást szolgálja. Ugyanakkor csak kívülről nézve azok: ha te racionálisan éled meg őket, akkor nem éled meg őket. A racionális szeretet az nem szeretet, hanem számítás, kurvaság.
Most itt miről van szó? A semmiről? Vagy csak arról, hogy az ország-levezető politikusaink közül egy megint frankón lejáratott minket? Meg arról, hogy most ez az egész ügy csak egy figyelem elterelő? Vagy arról, hogy Árpádunk új stílusát megismertesse velünk?
Nékem a régi stílus jobb volt. A témák is inkább a valóságról szóltak. Az utca embereként nem látom és tapasztalom ezt a fenenagy antiszemitizmust. Mi Magyarok amúgy is egy kicsit gyanakvóak vagyunk az idegenekkel szemben. De ezzel nincs is baj. Ilyenek az emberek Svájcban vagy Kanadában is. Látszólag mindenkinek puszi-puszi, de mélyen azért tartanak a másságtól az idegentől.
A politikusaink meg amúgyis képmutatóak. A szavazók felé is van egy arcuk, aztán a parlamenti büfében együtt viccelődnek: rajtunk.
Guga, bocs hogy offolok, csak megvannak a kis mániáim, amiket nem tok szó nélkül hagyni. Ha viszont nem gúny volt, akkor köszönöm szépen, és viszont.
Egyébként tudok frankó papírt szerezni a tyúkszarlapátolásról, csak némi illeték kell.
najó, Bedi, de most nem gondolhatod, h ezt így gondolja ő is...eléggé skizo lenne. Pedig nem is spangliznak ;) ugye Loga?

basszus nekem annyira eleg van ebből a sok politológusból, akik szerint ez csak figyelem elterelés. Hátakkor figyeljünk kétfelé, emberek.

1. vannak ezek az úgymond reformok
2.GyF faszságokat beszél az angolszász sajtóban

Évekkel ezelőtt a pesti közgazdasági egyetem faliújságjain és folyosóin pár havonta elképesztő logikai bakugrásokat és a nyelvet kerékbe törő stílusfordulatokat tartalmazó, gépelt kiáltványok tűntek fel. Volt bennük zsidó betelepítés, hazaárulás, ezoterika, nemzethalál, hasonlók. Láttam pár embert hozzám hasonlóan fél percig elszörnyedni, aztán két percig röhögni, a harmadik ilyet már ránézésre meg lehetett ismerni. Egyszer láttam egy bácsikát ügyködni a faliújságok körül, és azt hiszem, megértettem, miről van szó.

Nem lennék meglepve, ha a bolond bácsika áttette volna a működési terepét a jogi kar környékére. A jogászok egy ideje intenzívebben politizálnak. Ha ő osztott szórólapot, az élete nagy eseménye lehet, hogy nagypolitikai téma, sőt nemzetközi sajtótopik lett.
kündü
áh mindegy haggyuk inkább lehet nem értenéd :))
Ouroboros,
most szivemhez nottel.
Most miről van itt szó? A semmiről?
Vagy csak arról, hogy országunk levezető-politikusai közül egy megint lejáratott minket? Vagy arról, hogy ez csak egy figyelem elterelő hadművelet? Vagy arról, hogy Árpádunk bemutassa új írói stílusát?
Nekem a régi jobban tetszett.
Amúgy meg nem érzem ezt a fene nagy antiszemitizmust.
A politikusaink meg hamis arcot mutatnak a szavazóknak, aztán a parlamenti büfében eltűnnek az ellentétek és együtt röhögnek: rajtunk.
A kereszténység alapvetően nem leírható a politika által használt jobbos - balos, konzervatív, liberális, stb. szavakkal és fogalmakkal.
Mert más kategória. Kereszténység már akkor volt, amikor ezek a fogalmak még nem léteztek.
Sajnos a politika az, amely előszeretettel szabja magára a keresztény gúnyát. De mint látjuk, ez meg is marad (ál)gúnya szinten.

A kereszténység alapvetően nem politika, hanem életszemlélet, életvitel, ha tetszik világnézet, világlátás, filozófia. Egy ismeret Istenről, emberről és a világról.
Én mindig rosszul élem meg, ha a politikában használt szó/jelszó lesz belőle. Szívesen megtiltanám, hogy bármely politikai párt/erő használja a keresztény szót. (Mert téves értelmet adnak neki és szinte mindig bemocskolják.) Jézus soha nem szállt be politikai harcokba!
Ez nem jelenti azt, hogy keresztény nem politizálhat. De ebben az esetben - mint politikusnak, politizálónak - nem a kereszténysége a meghatározó elem, hanem a közéleti, politikai szerepvállalás. Pl. hogy ezáltal tenni valamit a közösségért. De ez nem keresztény "munka". Aki politizál nyilván győzni akar, hatalmat, befolyást akar. De ez nem Jézus követése.
Hanem egy munka. Ahogy az esztergálás is. Lehet valaki keresztényként esztergályos, és politikus is, de az esztergálás önmagában nem keresztény ahogy a politizálás sem.
Remélem érthető? :-)
Ha azt mondom tehát, hogy keresztény esztergályos, akkor azzal még nem állíthatom azt, hogy akkor jobban esztergál, mint egy nem keresztény esztergályos. Csupán a világnézetére és talán az erkölcsiségére tudok belőle következtetni. (Ez egy ideál.)
A politikusok esetében is így van. Keresztény politika nincs, csak keresztény politikusok.



da2

Azon, hogy csak a komcsik alatt vannak náci felvonulások, még csiszolgatni kéne picit. Persze szokás szerint a már megtörtént dolgokon. 1999: a felvonulás megvolt, este volt a balhé a Viking Klubban.
Ez lesz a frankó, ha bejön:
index.hu/gazdasag/vilag/fedel070306/

Nesze neked plazmatévé, hádékamkorder, meg dominikainyaralás. Mivel akkor fogsz arcolni?
Most ezt nem értem. Átment a comment, vagy nem ment át a comment. Ha újra megírom, akkor meg elveszik?
Kakamatyi tervezte eztetarendszert?
"Ugyan nincs vallás amit racionálisan igazolni lehetne (ezért kell a hit)"

És milyen érdekes, hogy ez az ateizmus vagy az agnoszticizmus esetében is pont így van! :-)
abuhasz 2007.03.06. 17:34:22

Vigyázz ezzel, én tényleg ordenáré mocskos libsi internacionalista nemzetietlen komcsi vagyok, nem úgy, mint azok a szürke, csak opportunizmusukban állandó technokraták, akiket a köznyelv komcsizni szeret.
cs-sz-v,
Na most mar ezekutan semmit sem hiszek el, amit tortenelemnek neveznek, ugyanis azt a gyoztes irta. Ezt mar te is elismerted. Sot vannak am mas velemenyek is, a haboru kirobbantasaval kapcsolaban, csak ez amolyan nem megturt velemeny. Olyasmi, mint amikor arrol beszelunk, hogy billaden katonaja belevezette a repulot a ... szoval erted.
Szoval ne is erolkodjunk. Amig mindezek a dolgok valodi fuggetlenseggel nem vizsgalhatoak, es nem egy megszabott iranyba lehet csak velemenyt alkotni, addig en pontosan az ellenkezojet fogom hinni annak, amit mondanak.
Ouroboros: az áááálat jelző nálam a mindig legpozitívabbosan találóibb költőiesen igényes munka jellemzője, tehát örüjjé, HÉ!
Ouro: és velkam a pépör a tyúksitről plíz báj ritörn!
ouroboros,
mindezzel egyutt volt egy jo pontod, ennyi nekem eleg volt. Most az egyszer felrenezek, amikor libsi-internacionalista-nemzetietlen velemenyedet is megirod...
MINDENKI!

Hogy vagytok?
De tényleg, HÉ!

Na?

A hallottakról vagy jót, vagy rosszat, vagy semmit!
Cziffra

Márai és az "aljazsidók" összefüggésre nem kaptam kimerítő választ. Mire gondoltál pontosan?
Guga

Te nem unod Magadat? Csodálnám....
HH

Hú, ráébresztettél arra, hogy milyen kis izé vagyok...
Bocs, eltűntem, és unom magam, HÉ!
Köszi, hé! Papír majd mögy, csak most fordíttatjuk a gugaléz nyelvű példányt.
guga,én veled vagyok..:)
Ouro: bröttengluzuj mucskarökötty glundgugli lübüngra az csak annyit jelent, hogy : "a kiállító szervezet pecsétje, kelt, aláírás:" ha ez nem menne a fordítónak, HÉ!
Köszi minden velemvagyónak, HÉ!
ha tortenetesen en a hulyeket vetem meg, akkor azt hogy mondjak? az mar radikalizalodas lenne? nem tehetek rola, nem utalom a zsidokat. fel se ismerem oket, ha csak nem tul eros a vallasi identitasuk.

ezzel szemben a hulyek, azok kiverik a biztositekot. azt szeretnem, ha a hulyek nem szavazhatnanak. Arpad nagyon jol megirta a fidesz nepszavazos kezdemenyezesere, hogy kellene egy 0. beugro kerdes.
a masodfoku egyenlet. lehet ilyen meredek feladat mar meghuszadolna a versenyzoket, tehat en konnyebbet javasolnek, pl jelolje be az allitasokat, amik nem igazak:
teljesen trivialis kerdesekkel. vagy a megszokott honnan hallota az informaciot kerdes is utne, mikor is meg kellene adni, hogy mi alapjan valasztja azt, akit. sima karikazos.

antiszemitizmus. persze. sokkal inkabb antiolvasas meg anti gondolkodas. az van.
vajon a blikk tulelne, ha a kepek es a szoveget teruleti aranyat megvaltoztatnak? olyan nepszabisra, sok betu keves kep.
ez egy gigantikus szar orszag, remenytelenul tehetsegtelen politikusokkal, demokratikus korrupcioval, nemezkalapos tuntetokkel, alszent faszokkal. csak az a baj hogy mi is itt vagyunk.

off:
plz,
valaki tud linket ahol ott figyelnek a mult ev havi hianyceljai?
tudom hogy offtopic rohadt modon, de bepostolhatna.
kosz
Guga: nagyon köszönjük, HÉ, viszont a fordító munkaviszonya ezennel megszűnt, nem is merem leírni, mit hozott ki ebből a formulából. Ott fogtunk gyanút.

Viszont megy a buszom Parasztpárizsba, úgyhogy long days and pleasant nights!
Nahát! Igazán remekül szórakoztam a blog olvasásával! Mennyi okos ember! Mennyi nagyszerű, elmés hozzászólás. Úgy örülök, hogy ilyen sok politológus, közgazdász, esztéta, filozófus, irodalmár és újságíró van itt! S hogy ez a Tóta W. milyen borotvaéles tekintettel látja a dolgokat és ír is róluk! Meg is jelenik! Hű! Csak ámulok és bámulok!
Csak azt nem értem, ha ebben a kis országban ilyen sok okos ember él, akkor miért vagyunk ilyen ki*szot nagy kakiban? Vagy tán Ti mind külhonban éltek s onnan osztjátok a nagy Észt? Mert akkor értem.
Én csak egy bohóc vagyok, inkább én nevettetek, de Nektek Pajtikák sikerült engem megnevettetni.
Ouro: csak nehogy a tótsas (gyk: veréb) a fejedre csinájjon, miközben eszed e tótkiwit (krumpli)
Jó utat, HÉ!
Guga

Biztos kis adagokban szórakoztató vagy, de ez már rég túl van azon a szinten. Ettől persze még 846 nagyon jópofa beírást elkövethetsz, csak szerintem uncsi. Viszont az én véleményem ne akadályozzon meg abban, hogy megvalósítsd Önmagad. Ha Neked ez jutott..



CP:
Lehet rajtad sakkozni, HÉ???!!!
Mongyeggy mórickássat má hedemá' izibe'!
da2:

mindig van valaki, aki nekiáll sötétezni, meg bazmegolni, pedig csak egy kis kritikai él volt itten elhelyezve. De mondok neked egy-két ötletet, végiggondolási céllal (de ne sötétezéssel gyere ám, hanem próbálj meg gondolkozni):

Ha mindenkitől el kell venni a tulajdonát, akinek az apja, nagyapja, sógora, apósa - általad szólva - zabrált, akkor az a szerény minimum, hogy a teljes rózsadombi, V. kerületi, Andrássy úti nyugdíjasközösséget ki kéne baszni az utcára, merthogy nagy részük a haború után államosított, majd bérlakásnak kinevezett lakásokban lakik. Amit azóta meg is vett aprópénzért. Akkor tehát menjen mind az utcára, a sok rohadék? A sok szemét, sztálinista nyugger, aki be mert költözni Kohn bácsi nappalijába, amikor kiutalta neki a tanács? Mert az apró elvtársnak is a tanács utalta ám ki, és nem ő személyesen verte ki belőle a Kohn bácsit. Csak neki egy kicsit nagyobbat utalt, mint a többinek.

Vagy:

az apósom háziorvosként megvette/privatizálta a háziorvosi rendelőjét, ami egyébként akkor a kutyának sem kellett. Olcsó pénzért, ezer éves részletre. Mit ad isten, azóta betelepült a környék, ő is költött rá egy kicsit, és reálértéken hússzor annyit ér az ingatlan. Akkor most engem meg kell verni, és elvenni a házamat, mert az a szemét apósom, akivel mellesleg két éve nem találkoztam, zabrált 92-ben?

Neked milyen felmenőd zabrált az elmúlt 50-60 évben? Lehet, hogy te nem is tudsz ám róla! És tőled mit kéne elvenni az ő bűneikért? És dögöljön meg mindenki, akinek rózsadombi háza van?

MAAAAAARGIT, NOOORMÁLIS?
Nna,nagyjából átnéztem a sok hozzászólást.
Szóval itt az antiszemitizmusról van szó (ami egy csúnya dolog ugyebár),aztán GyF.Timesbeli interjújáról,részletesen,de Navracsics beszédéről szinte semmi.
Ennek ellenére én most megszívatlak Benneteket;idepötyögöm Baruch Lévy Marx Károlyhoz írt levelét (jó régen volt):

"A zsidó nép kollektív értelemben véve saját Messiása lesz.A világuralomra azáltal fog szert tenni,hogy az összes emberi fajokat egyesíti,eltörli az országhatárokat és a monarchiákat,ami a részekre tagolásnak (a partikularizmusnak) a bástyái,és megteremt egy egyetemes köztársaságot,amelyben a zsidók mindenütt mindenre kiterjedő jogokat élveznek.
Az emberiségnek ebben az új szervezetében Izrael fiai el fognak terjedni mindenütt,ahol a világon emberek laknak,és mivel valamennyien ugyanahhoz a fajhoz és kultúrhagyományhoz tartoznak,anélkül,hogy ugyanakkor meghatározott nemzetiségük lenne,mindenhol vezető szerephez jutnak,anélkül,hogy ellenállásba ütköznének.
A proletáriátus győzelmének puszta ténye következtében az egy egyetemes köztársaságot alkotó nemzeteknek a kormányzása a zsidók kezébe fog kerülni minden erőfeszítés nélkül.A zsidó faj akkor megszüntetheti a magántulajdont,majd mindenhol az ellenőrzése alá kerül a köztulajdon.
Ekkor fognak beteljesülni a Talmud igéretei.Amikor eljön a Messiás ideje, a zsidók fogják kezükben tartani a világ gazdagságát."

Csoda-e hogy antiszemitizmus volt,van és lesz?
HH

Komolyra fordítva: Semmi értelmét nem látom annak, hogy komoly intellektussal rendelkező emberek (TI ITT MIND) ilyen semmirevaló elektronikus távcseverészést vigyenek végbe. Mindenki tisztára a főhőst játsza, stílusosan, sőt, néha nagyon stílusosan (még ha csúnyán is) osztják ki egymást.

Tehát mindenki megdicsőül saját magának, miközben lófasz se történik, még köbgyök alatt se.

Ennél sokkal konstruktívabb megoldást javaslok: ELEVE beszéljünk hülyeségekről, abból több értelmes jön ki, mint a blogokon véghezvitt papírmasé világmegváltós-melldöngetéses szófosásból.
Jól tudom, mert évekig én is ebben a hibában voltam.

Na de mostmár vége. Maradok Guga, de la Guganistan, HÉ!
most olvastam a bencsik blogján, hogy beperli a gyurcsányt? Ki sem ejtette a száján, hogy Demokrata? Hogyan akarja beperelni? lehet, hogy valami tök ismeretlen hetilapra gondolt.
Üdv, Tótavé,
Nem, nem hiszem, hogy lehet. Az nagy baj lenne. De majd megyek aludni, nyugi.

ps: ha kimodizol, no problem, nem morgok, csak szólj, hogy tudjam.

Akkor maj' tudni fogom: még nem tartasz ott, ahol a Nagy Guga már kétezerhétben, érted, HÉ!
ja, ha valakit érdekel itt írja: www.bencsikandras.blog.hu
ROTFL.
Intelligencia...

> Te büdös hazaáruló patkány, fogsu te még szűkölve a lyukadban
> megbújni, de megkeresünk! SZARJANKÓ! Takaroggy Vlagyivosztokba!

by Kurszán Kündü
Ez az a téma, amit bármikor fel lehet hozni a gondok eltakarására. Jönnek majd a média császárai, előveszik a lerágott csontot és megmondják a frankót. A pontagyúaknak. Mert, tudjuk már régóta, bizony pontagyú az ebben az országban, aki a sajátját védi. Szóljon a dal egy gyönyörű világról, ahol mindenki szereti a zsidókat, sőt…mindenki szeret, mindenkit.
Ez az, ami nem megvalósítható. Éppen a 50 éve fájdalmukat felemlegető, abból éldegélő zsidók miatt, akik gyakorlatilag összeesküdtek a világ ellen. Persze, ez megint hülyeség, mert csak egy pontagyú mondja a nagy TWA-nak, és a többi színokos fórumozónak, akik nem látnak az orruknál tovább.
A nagy miniszterelnökünk ismét feltálalta a világ nagyközönsége előtt, hogy itt micsoda rasszizmus van. Csak azt nem vette észre, hogy a nagyhatalmak szarnak rá, hogy ő mit mond. Egyébként igen, antiszemitizmus van. Addig az is lesz, amíg Árpádsávot akarnak tiltani, a jobboldaliakat rasszistázzák. Mi ez, ha nem antiszemitizmus? Csak, sajnos a másik oldalról. Magyarországon. Igaz a London – Budapest – Tel Aviv tengelyen…
Vicc! A sok sunyi cionista kitalálja, hogy fél az Árpádsávtól. Hát, persze. Tiltsuk be. Én meg félek a hatágútól, ha valakinek a nyakában van, mondván ez az ember képes elvenni tőlem mindent, ha nem figyelek…Tiltsuk be! Az Árpádsávos is egy ősi jelkép, meg az is.
Nekik lehet használni, nekik lehet názicni, fasisztázni valakit, ha magyar címeres pólót hord, ha kijelenti, hogy jobboldali. Visszazsidózni egy a nyakában hatágút viselőt? Rögtön elővesznek…Ez a hülye kormány a tótoknál égetett magyar zászló miatt nem kelt ki annyira, mint annak idején mikor a pirulákat bekapkodó emberke égette az izraeli zászlót…Gyönyörű…Magyarország 2006, ahol a magyarságnak semmi esélye, hogy valamilyen módon kifejezze a nemzeti hovatartozását, mert rögtön lenácizzák…A címerből ne vegyük ki az Árpádsávot, mert esetleg zavarja szegényeket? Meg hozzuk még 1 millió kínait, vagy izraelit és tegyük bele helyette a hatágút, meg a vörös csillagot…

Az ősszel egy pubban együtt néztem végig 3 angol sráccal a M.U.-Arsenal meccset. A 3 srácból 2-nek a háromoroszlános címer volt a vádlijára tetoválva. Itt próbálná meg valaki a magyar címert felvarrni…Pfújj, de mocskos nacionalista lenne. Továbbá náci is. Azért megnézném, hogy ha Franciaországban próbálnák meg betiltani a gall kakast, mint a franciák egyik jelképét mi történne…Nálunk lehet. Aztán csodálkoznak, ha a sok pontagyú, akiknek elege lett - a dolgozz -> lesd a tv-t -> majd megmondja a frankót benne az elit -> dögölj meg – műéletből kimegy az utcára dobálni. Pedig nem kellene…
Kurszán Kündü érdekes végterméke a politikai és ezotérikus agymosásnak. Hite szerint az egyetlen igazságot képviseli és küldetéstudattal is bír. Legyünk vele megértőek, hiszen nem vérszegény....
jó, csak egy idő után már uncsi. a butaságnak sok érdekes arca van, de folyton ugyanazt nézni fárasztó. főleg ha a száját is mozgatja.
Azért ugye Apró Antal nem egy átlag párttag volt ugye tudod zsg?

De jó, nagylelkű leszek, ez nem GyF. hanem a felesége nagyfaterja, az apósod se tehet róla, h ilyen a veje.

De. Nehézkes mindent visszaadni, az igaz. De. Disszonáns egy olyan villában élni és _bármit_ pofázni 1956-ról vagy a holocaustról, amit a család így szerzett. Mert ugye nem vette. Szerezte.

Az én családomtól inkább vettek, mint kapott.

Egyébként tévedek, h Apró Antalék örökbefogadták Piroskát?


Érdekes a moderálási rendszer...
Ha vkit érdekel a zsidókérdés egy elismert baloldali gondolkodó szemszögéből, olvassa el Bibó ide vonatkozó írásait. Csak aztán nehogy Bibó is antiszemita legyen és gyurcsány ne tudjon kitől idézgetni!

Az antiszemitizmus baromság, már maga a szó is! Minek kitalálni egy új szót a rasszizmusra idegengyűlöletre, ha egyszer a zsidók ugyanolyan nép mint a többi???
Talán mégsem ugyanolyan...
"Csak aztán nehogy Bibó is antiszemita legyen és gyurcsány ne tudjon kitől idézgetni!"

Ne hülyéskedj, Gyurcsány állandóan Bibótól idézget.
Bayer Zsolt: Azért, mert aki ma Magyarországon antiszemitázik, az vagy hatalmát féltő, egészen lealjasult, ócska és pitiáner gazember, vagy teljesen hülye. És van még a kettő szerencsétlen keveréke. S valamilyen oknál fogva az összes ott van a kormányzat és holdudvara környékén. Meg a kormánypártok környékén. És azok holdudvarában. Meg a minden értéket, normalitást, tisztességet sutba vágó értelmiségi- meg médiacsinovnyikok között. Akikkel nem az a legnagyobb baj, hogy semmirekellő, rossz, ártó és kártékony emberek, hanem az, hogy nagyon, nagyon, nagyon buták.
Ghostface 2007.03.06. 18:55:17

Semmi gond, nyugodtan varrasd fel a kossuth-címert a bal bokádra... rotfl... ha ez neked kielégülést okoz.

Vagy akár az árpád-sávot. Csak ne lepődj meg, ha ezért hülyének néznek. Ennyi. Szabad, senki sem tiltja meg.

Mint ahogyan szabad zsidózni is, csak nem illik. Tudod civilizált vidékeken legalább a jómodorra ad az ember, ha már nem tanult meg békésen egymás mellett élni.

BTW, a Kurszán féle megkeresünk beszólást sajnos elképzeltem. Avagy leszámolás szittya módra.

Sötét, esős, kihalt utca, egyedül sétálok hazafelé. A sarkon befordul egy ló, két lovassal. Mellém érnek, hirtelen fékeznek. A hátsó, bőrvértes, csimbókoshajú előkap egy visszacsapó-íjat, megereszt felém egy sorozatot, majd amikor úgy nézek ki, mint egy kihipózott sündisznó, gázt ad, és csikorgó patákkal tűnik el a Mexikói út felé.

rotfl
A szélsőjobbnak momentán - ellentétben a két világháború közti időszakkal - nincs konkrét antiszemita akcióterve. N-i-n-c-s. Azért nincs, mert immár ők is tudják, hogy abból, amit csinálnak, fokozatokon keresztül ugyan, de egyenes ágon következik Auschwitz. Azt azért meg már ők sem vállalják be, leszámítva a tetovált nyakú, karlengető pár száz főt a Hősök terén.

Mivel nincs konkrét antiszemita programjuk, ezért politikai számlát sem képesek benyújtani egy demokrata kormánynak ezen a téren. Messzemenően kielégíti őket - mondom, a bőrfejű néhány száz főt leszámítva - egy közepesen erős nacionalista felhangokkal fűszerezett, hivatalosan jobboldaliként elkönyvelt hazafias politika. (Baloldaltól, értelemszerűen, már nem fogadnák el ugyanazt a politikát.)

Ebből az következik, hogy a fasizmust jelenleg megélhetési fasiszták művelik, akik semmi mást nem tesznek, mint kiszolgálják az erre fogékony - felmérések szerint jóval 5% feletti - társadalmi csoportokat. A Political Capital ugyanúgy adhatna tanácsokat ezeknek az "erőknek", mint az MDF-nek adott az 'utálomaFidesztésazMSZP-t' gondolkodású honfitársaink becserkészésére. Ugyanolyan PR-alapú politizálás mindkettő, ugyankkora (nulla) belső meggyőződéssel. Ez jellemzi fideszes "radikáljobb-integrálást" is.

Az, hogy nem kevés polgártársunkat ez bántja, érzelmileg érthető, de értelmileg már nem annyira: látnunk kéne, hogy amit manapság a szélsőjobb malma őről, az semmi, mert nem is őről, mert nincs is ilyen malom; amit ezen a címen bamutatnak, egy szimpla, csak a médiatérben létező kommunikácós ingyencirkusz, nem más.

Ízlés kérdése, hogy ezt a cirkuszt be akarjuk-e vinni önálló frakcióként a parlamentbe, vagy inkább integrálnánk egy nagypártba, ahol viszont a reprezentációja kereken nulla volna. Akik Viktor kettős kommunikációját sirámolják, azok, ha akaratlnaul is, de egy újabb MIÉP'98-ért dolgoznak. Kell ez nekünk, polgártársak?
Neeee Csvsz. Megtámad, visszavonul és hátrafelényilaz.....
A Gyurcsány cikk egyik legérdekesebb fejleménye talán az, hogy sokkal inkább szembeállítja a magyarokat a magyarokkal, semmint a zsidókkal. (Ezt a blogot végigolvasva is kiviláglik.) A zsidók többsége már csak bánatosan, csendesen figyeli ezt az újabb böffenést.
Gyurcsány ügyes, Tóta W. ügyes.

Miért nem határolódik el a balodal a szavazóinak antiszemitizmusától.
Melyik több, a jobboldali, vagy a baloldali antiszemita, vagy melyik oldalon több a zsidóbérenc?
Emlékszik-e Gyurcsány Smasszer Arafat mellett tüntető KISZ rendezvényekre, mondjuk ílyen szép tavaszi napokon a Forradalmi Ifjusági Napokra?

Mennyi pénz, fegyver és szakértő harcolt a palasztin oldalon Izrael ellen, a magyar adófizetők pénzén? Hány ezer palesztin gyógyult a magyar korházakban a mi pénzünkön, hogy visszatérve harcoljanak tovább, mondjuk Beijrut "eleste" után?

Hány Izraeli katonát gyereket öltünk meg magyar pénzen? Az MSZP-nek talán meg kellene gondolnia, talán egy elnézést illene rebegnie, mert jogelődje közvetetten, politikai szándékból igenis a cionásták elleni harcban zsidókat, Izraelieket gyílkolt.

Nem is értem, hogy lehetséges, hogy magyar egyben zsidó polgártársaim, hogy tudnak közösséget vállalni velük? Hogyan lehetnek baloldaliak az elmult 40 év után? Az Kádár-rezsim alatt, naponta hallhattuk hogy gonosz, USA csdatló Izrael mit művel...stb?

Hülye kis magyar neonácik és lapjaik ott folytatják nagyjából ahol az MSZMP és a párt sajtó 1989-ben abba hagyta.

Ebben az országba mindenki agymosott lenne?
Gyurcsány gátlástalanságára jellemző, hogy felesége zsidóságára hivatkozik, miközben a nagypapa Apró Antal megtagadta zsidóságát, hozta a palesztin barát, izrael ellenes döntéseket a Politikai Bizottságban. Ennyit az Apró-klán zsidóságáról, most a zsidóságuk hangsúlyozására van szükség a politikai a hatalmukhoz, ellőtte meg épp ellenkezőleg.



Tóta W. tudja-e ezt, mielőtt leül írni?
Mert ha igen akkor kurva nagy baj van.
Da2

Na csak érted te ezt a dilemmát. A való világban nem olyan egyszerű ez az adja vissza a villáját kérdés. Ahol most tartasz, nevezetesen a "hogy veszi a bátorságot a pofázáshoz 56-ról, ha közben...", az már bizony annak a kérdése, hogy itten egy békésnek nevezett rendszerváltás ment végbe, ahol (sajnos) senki és semmi nem kötelezte az előző elit képviselőit arra, hogy lehúzzák magukat a vécén. Naná, hogy a saját lelkiismeretük sem. Így a mai napig erkölcsi pódiumra állva pofázhatnak azok, akik 20-30 éve ügynökként irogattak. És ez téged (jogosan) irritál. Ha erre redukáljuk a problémádat, akkor már ok. De ettől még nem lehet elvenni a villáját, mert a te közreműködéseddel felépült jogrend ezt nem engedi (és ha megpróbálod, megdugnak, alaposan és jogszerűen).

De itt valamiért hagyták(uk), hogy elkenjék. Sőt, az áldott nép 94-ben még vissza is szavazta őket. Nem lehet, hogy a zemberek birkák? Vagy kollektív bűnösség? Vagy mi a pék? Ne mond, hogy a te családodban soha senki, egyetlen felmenőd, rokonod sem szavazott a szocikra. Akkor miért is?

És ebben nem kérdés, hogy apró antal mekkora párttag volt. Mert ez csak abban disztingvál, hogy mekkora volt a kiutalt lakás mérete. Ő egy kicsit nagyobbat kapott, mint a többi. A te családodtól azért vettek inkább elfelé, mert éppen akkor nem azon a tájékon volt, ahol odafelé adtak. Az én egyik nagyapám parasztember volt, volt is padlássöprés. A másik nagyapám meg esztergályos volt, neki meg adtak házgyári lakást. Ha a kettőt kicserélték volna, akkor is pont így működött volna a dolog. Ha nem így gondolod, akkor mutass nekem egy embert, aki visszautasította a kiutalt autót/lakást/villát az erkölcsi fenntartásai miatt. Akár tetszik, akár nem, egy egész társadalom össznépi szinten, összekacsintva űzte azt, amit ma ész és fenntartás nélkül, hangosan és anyázva, gondolkozás nélkül utálni illik. És a régi pofák önkritika nélküli tündöklése mellett nekem ez is ugyanolyan mértékben visszatetsző.
da: ezzel a felszippantással azért vannak problémák, de ezt írtam a postban.

"Viszont ezzel egyben legitimálja őket. Pontagyú zsidózónak lenni kevésbé szégyen, ha ilyen komoly nagyember megtűri a pártjában."
Ne félj! 2007.03.06. 19:52:58

Hát ez is egy érdekes csavar a sztoriban.
Na zsg? édes egykomám, hát mér nem ezzel kezdted.
OFF: Ha már itt vagy TWA, hogy kell előhívni névszerint a kommenteket? Régebben sikerül, most már nem.
Guga de la Gugistan hol vagy?

Találós kérdés: A mai politikusok szerinted ha 1940-45 között éltek volna szerintetek mit tettek volna?
ctrl+F, Guga. Így.
Ne félj! 2007.03.06. 19:52:58

Köszi. Ez jó zárszó lett volna. Kár, hogy még tovább rágják a szart.
nick szerint, azt lehetett. valami ctrl+F5 vagy valami, és kidobott egy ablakot, ahová be lehetett írni a becenevet és akkor odaugrott. De most sehogy se jön be. Már kissé túl hosszú a blog.
Köszi da2! Megvan!
És ennyi baromarc(antiszemita) mindig lesz Mo-n. Szerintem a százalékarány rendben van.
da2 2007.03.06. 19:44:10
Igaz, ezek mindig megfutamodnak...

wagneruur 2007.03.06. 20:04:45
Hát, szerintem ebbe ne kezdjünk bele, mert messzire vezet, és semmi értelme a "mi lett volna, ha" kérdésnek. Mi lett volna, ha mondjuk 45-56 között OV kerül a miniszterelnöki székbe valamikor? Persze, lefeküdt volna a szovjet vezetésnek. S akkor mi van? Semmi. Akkor most nem Rákosi lenne a nagy nemzetáruló főmumus és véreskezű gyilkos, hanem OV, vagy ha éppen Gyurcsány lett volna, akkor az. Mindegy. Ha nem változtatsz a teljes geopolitikai feltételrendszeren, kábé ugyanazt kapod, mint ami volt. Ugyanis az elmúlt 300 év közép-európai történéseit csak nagyon kis mértékben befolyásolta az, hogy Budapesten ki van.
Mármint globálisan.
No nem mintha azóta a kezünkbe vettük volna a lapátnyelet, éppen ellenkezőleg... Most éppen rég elszáradt, hullák kezébe próbáljuk beleimádkozni mind bal, mind jobb oldalon, mind középről. Meg vagyunk páran, akik nem. De sajnos mi vagyunk a nagyon kevesen...

Ne félj! 2007.03.06. 19:52:58
A nagyapák bűne most akkor az unokák férjének a fejére szállnak, vagy mi van?
Megin' kezdjük, bazmeg? Boros Imre III/2-es volt, és miniszter lehetett az erkölcsileg feddhetetlen jobboldali szuper-kormányban. Ennyit erről.
Vagy akkor most Pokorni se dumáljon itt az erkölcsről, meg mi a szösz, meg Orbán se a KISZ-es múltjával...

Hagyjuk már ezt, lerágott csont basszus.
Kurszán Kündü
Csak azt ne mondd, hogy szégyelled... a végén még megsajnállak, hogy spammelsz is bazmeg.

TWÁ: nem lehetne olyat, hogy ne lehessen a felhasználókat spammelni a blogon keresztül? Mer' én pl. nem kívánnék emailt kapni senkitől...
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.06. 20:20:21

"...az elmúlt 300 év közép-európai történéseit csak nagyon kis mértékben befolyásolta az, hogy Budapesten ki van..."

Ez nem egészen igaz. Az osztrákokat is a ruszkik kapták, de ők kibulizták a "semlegességet" és függetlenséget. Volt gerincük.
Szarvas!

Látod, ez a baj! Hülyének néznek olyanok, mint te az országomban. Ez az ország egyelőre nem zsidó vallású. Még, ha azok irányítják, akkor sem. Ha az utcán sétálnék a magyar zászlóval a rendőr lehet, hogy leteperne, mert tüntető vagyok. Ha az izraeli zászlóval sétálgatnék, akkor biztos nem.
Neked csak a gúny jutott és borzasztó magabiztosnak érzed magad a származásod miatt, de reméljük nem sokáig lesz így.
Csak egy picit kellene változtatni a világrenden és nem lenne itt semmi baj. Így, hogy Ti állandóan csak sírtok, meg titeket állandóan üldöz mindenki elég érdekes lehet az életetek. Közben meg sunyi vigyorral elkönyvelitek, hogy bennünket senki nem bánthat, mert az már rasszista, antiszemita, náci...Meg mit tudom én még milyen szavakat találtok ki a képzelt ellenségeitekre. Közben meg a legnagyobb fajüldözést izrael hajtja végre az usa-val karöltve...
Ghostface 2007.03.06. 20:30:25

Az arabok is szemiták, tehát a legnagyobb antiszemiták a zsidók?
Röviden.

Láttátok a Keresztapa című filmet? Noh. Ott Vito mondja Sony-nak a Törökkel való tárgyalás után, hogy: "Fijjam bazze, nem kellett volna a tudtára adnod semmit.."

Majd egy pár golyót kapott.

Szvsz ez belügy, a mi sarunk, akkor is ha másnak is van belőle.

És. Nagy kár ezt CsSzV szavaival élve összekeverni egy olyan politikával, ami "bemószerolta" a tüntettőverő rendőrséget. Pláne úgy, hogy a világ minden fontosabb csatornája hírt adott róla.

Ami pedig önmagát a kérdést illeti. No.-ban a látens antiszemitizmus, nem reprezentatív felmérés szerint 38%.

A franciáknál sem jobb a helyzet a Sorbonne tanulmánya szerint.

Faszért reklámozzuk? Hmm?

Kicsit óvoda szaga van. Bezony. Elmondjuk egy ítélőképesnek/semlegesnek tűnő kívülállónak önigazolásként.

Apropóként még idesorolnám a BBC felmérését is.

Ez itt még mindig Mohács országa. Semmit sem változott, és ami mégrosszabb, az az, hogy nem is akar..
Csoda-Szarvas...

"A nagyapák bűne most akkor az unokák férjének a fejére szállnak,..."

A bűn nem száll , a vagyon és a hatalom igen? Haszon-élvezzük amit a nagypapa összetalicskázott... a többit meg lerázzuk, mint kutyaa vizet?

Borros, az ami volt, jellemtelen karrierista, a FIDESz kormányban is az, sőtt nem volt egyedül se ott, se itt.
Pokorni, kissé más, mert mit is talicskázott össze a a papa? Milyen vagyont, kapcsolatot, kiemelt társadalmi státuszt? Miről beszélünk? A fia a papa besugó tevékenysége alapján lett az aki ma? Nem érzek összefüggést.

Ja, Csoda-Szarvas, nem vall korrekt vita módszerre, ha a mondottak lényegéröl tudomást sem veszünk, de egy részlet csusztatásával negligálunk..
Módszered Népszbadságbéli annó ez úgy ment, "lehet hogy ez így van elvtársak, na de amerikában verik a négereket"
Ezen mindig röhögtünk.
blondie 2007.03.06. 15:06:05

Minek a francnak küldtek annyi rendőrt az MTV székházhoz elég lettél volna te a 60 kilóddal meg a beszélőkéddel :))) biztos az a pár száz fradista meg újpesti huligán csorda meghatódott volna, és hazamegy :)

Elég lett volna téged bevetni Baktalórántházán is , mikor cigó csordák egymásnak estek ...
Kaptam egy kedves üzenetet egy elvtársnőtől nagyon cuki:

hüjjjje carnivora
Egy komcsi nő

--
Message sent from your comment:
w.blog.hu/index.php?p=43431&c=1&tb=1&pb=1#273031

This message was sent via the messaging system on w..
w.blog.hu

:))))
Guga, írod:

"Mindenki tisztára a főhőst játsza, stílusosan..."

Először is, te is azt játszottad ma du.. A "stílus" helyett a "hülyeségeket"-beszélni előadásmódot választottad, ám az is csak egy stílus. Mert az, aki megszólal, hatni akar és ezen nem lehet változtatni. Akinek tudata van, az eszközt választ és azzal próbál meg hatást gyakorolni. (Így ketyeg a világ).
Az megint más kérdés, hogy tud-e, valójában (mert bizony így ketyeg a világ). Te úgy látod, _így_ nem tud. Én úgy látom, sehogyan sem, csak "olyanabbá" tudja tenni.

Most mi van? (Így ketyeg a világ)?

Hassunk, vagy ne hassunk?

Én nem tudnám neked megmondani a tutit, mert én nem vagyok te (az ember mindig csak magát tudja meggyőzni). Döntsd el te, vazze, de, hogy hülyeségeket beszélni és tutizni egyésugyanaz, az egy olyan medvebőr, amire már nyugodtan lehet pár kortyot inni...

Szándékból áll ki a világ, Guga, és lehet rajta változtatni akarni (úgy, hogy hozzáadok _vagy_ elveszek belőle), és akkor mégjobban olyan, mint amilyen, vagy lehet mást csinálni... hmm, ki tudja, talán hallgatni...
Ezért most befogom a számat, te pedig azt csinálsz, amit akarsz.

Jó éjszakát.
No békés estét mindenkinek!
Előre jelzem, kőkemény antiszemita nevelésben részesültem. Igy lettem liberális-konzervatív.
Sör-vodka-cigi kéznél. Olvasgatlak benneteket. Látom - fingom noncs ki mondta - de igaz: "a hülyeség pártsemleges" - hát ez így igaz.
Tiko írta: a látens antiszemitizmus 38 %. Csak? kérdem én. Ha lefedem a rasszizmussal akkor mennyi?
Ne haggyátok magatok!

U.i.: Az EMBER, ha olyan hogy..., akkor TISZTELD!!!
Hova tünnek el itt a beírások?

Csoda-szarvas.. hosszabban válaszoltam...
de eltünt.

Még egyszer röviden: az általam írtak lényege helyett, apák-fiúk ostoboba és primitív sémájába akarod áttolni a dolgot.

Ez részedről szimpla csusztatás. Itt konkrétan az Apró-Gyurcsány-zsidó összefüggésről van szó, amit Gyurgcsány vettett fel, előszőr és nem én itt most.
Kurva nagy különbség...

A Pokorni és a Boros ügyet is megbeszélhetjük, ha akarod, de itt mintha konkrétan Gyurcsány és "zsidó" feleségéről van szó.
Tehát csúsztatások nélkül kedves Barátom, csak pontosan szépen, ahogy a kórso jár a kútra


gergely 2007.03.06. 18:24:34

Részletek G.W. Allport: AZ ELŐÍTÉLET c. munkájából:


"A zsidók,mint bűnbakok

Az antiszemitizmust legalább Júdea időszámításunk előtt 586-ban történt bukásáig szokás visszavezetni.A szerteszóródott zsidóság viszonylag merev és hajlíthatatlan szokásokat vitt magával. Táplálkozási törvényeik nem tették lehetővé, hogy másokkal együtt egyenek; tilos volt számukra a kifelé házasodás. Még saját profétájuk, Jeremiás is " keményfejűeknek" nevezte őket. Bárhova is sodorta őket a sors, hithűségük mindenütt problémát okozott.
..... Mivel a korai keresztények zsidók voltak, a keresztény korszak egy vagy két évszázadára volt szükség ahhoz, hogy ezt a tényt el lehessen felejteni. Csak később bukant fel az a vád, hogy a zsidóság (mint csoport) egyetemesen felel a keresztre feszítésért. Ezután évszázadokon át sok ember szemében a "Krisztus-gyilkos" jelző elegendő érv volt a zsidók tetszés szerinti üldözéséhez. SZent János Krizosztom idejében ( IV. század) már körömfont zsidóellenes prédikációkat tartottak, és nemcsak a kersztre feszítés miatt, hanem minden elképzelhető bűn miatt is a zsidókat okolták. Az antiszemitizmus bizonyos mértékben a keresztény teológiai érvelés alapján is szerves fejlemény.
... Sok zsidó (ha nem éppen a legtöbb) ma már vallástalan. A hithagyás növekedése azonban nem járt együtt a zsidóellenes üldözések csökkenésével. További ellenvetésként meg lehetne jegyezni,hogy a mai antiszemitizmusban a zsidók bűnei sorában erkölcsi,pénzügyi,társadalmi visszaéléseket szoktak felróni, a vallási eltérés ritkán esik latba. Mindez igaz,azonban a vallásos kérdéskör maradványai még mindig élnek.
...
Az antiszemitizmus oka az emberek saját lelkiismeretében keresendő. Jelképesen a zsidók töltik be a felettes énjük funkcióját,és senki sem szeret felettes énje szorításában sínylődni...
Részint vallási különállásuk miatt is, a zsidókat hosszú időn át a legtöbb országban megfosztották a földbirtoklás jogától. Csak ideglenes és peremhelyzetű foglalkozások álltak nyitva előttük.
Amikor a keresztes vitézeknek pénz kellett, keresztényekhez nem fordulhattak. A zsidók lettek a pénzkölcsönzők. Ez sok ügyfelet vonzott köréjük, de a pénzért cserében megvetést kaptak.
A zsidókat nemcsak a földművelésből,hanem a kézművességből is kiszorították, így nem tehettek mást,mint hogy kereskedésbe fogtak,és kereskedői hajlamok alakultak ki bennük.
Ez a tevékenységszerkezet bizonyos mértékig mindmáig fennmaradt. Az európai zsidók foglalkozási hagyományai a bevándorló zsidókkal együtt átkerültek az Újvilágba is. Ismét arra került sor,hogy peremhelyzetre kényszerült tevékenységekbe kezdjenek, melyekhez kockázatvállalásra, agyafúrtságra és vállalkozó szellemre volt szükség.
Ez csak megerősítette azt a sztereotípiát, hogy a zsidók túlzott szorgalommal vetik be magukat a munkába, hatalmas pénzeket keresnek és kevésbé stabil foglalkozásokat űznek...
Mivel a zsidóknak nem volt hazájuk, egyesek a nemzet politikai életének parazitáit látták bennük. Bizonyos nemzeti sajátosságokkal rendelkeztek (etnikai összetartás,nemzeti hagyomány) , azonban egyetlen hazátlan nép voltak a világon. A "kettős lojalitás" iránt bizalmatlan emberek hazafiatlansággal, befogadó hazájukkal szemben mutatott tiszteletlenséggel vádolták őket....
A zsidók intellektualizmusa az emberek saját lustaságának és tudatlanságának a bántó figyelmeztetője. Ez is azt mutatja,hogy a zsidók saját lelkiismeretünket testesítik meg, melynek ösztökélése elől menekülni szeretnénk....
A zsidók ősrégi bűnbaknak számítanak, és csak a pszichológiai szempontokkal kibővített történelmi vizsgálódás képes kifejteni a teljes igazságot."
OFF.
Ez az isztambuli olcsofarmerreklam gyerek inkabb lefekudt volna a tabbletta bevetele utan!
Carnivora,14.36.05
Te sem hallgattal meg vegig rendesen 1 tokinyo korongot,azbiztos!
Az 1etlen nemet banda az ezredfordulo ota,akik ertelmesen is tudnak notazni.
Ne a hajat nezd,hanem a szoveget figyeld,talan jobban felfogod,mit birnak rajta a gyerekeink!
...tudom a szoveget nem ok irjak,de akkor sem akkora hulyek,mint ahogy mostanaban fikazzak itt oket a magyarmedia ugyeletes csoszei.
ON
Az antiszemitak altalaban nagyon feluletes tortenelemismerettel feszitenek.Szelektiv memoriajuk kapacitasa viszont kiugroan magas,foleg,ha velt serelmeiket kell tablazatokba rendezgetniuk.Ebben jok.
Viszont baloldalon ugyanannyian vannak,mint jobboldalon,illetve kozepen.Csak "eleshelyzetben" jon ki beloluk a spiritusz,amugy polgari kulseju,konszolidalt figura a legtobb kozuluk.Meg bargyu,furcsan naiv,komotos.
A Ferike pont akkor huzta elo ezt a nyuszit,amikor mindenki arrol beszel mostanaban,hogy milyen regen evett egy jo nyulpaprikast,izesen fuszerezve!Ennyi.
galileo 2007.03.06. 21:41:25

nem vagyok irigy a Tokio Hotel élvezetét meghagyom neked :)))meg a sikoltozó buta kis tinilányoknak :)))
Arrol volt szo, hogy zsidozunk, nem? Akkor meg mit negrozol itten te antiszemita vadbarom, te! Mit te offolsz itten?
A Tokio hotel az egy teljesen jo dolog, csak minden szarert kulon szamlat ad.
Hajra Akiba-kei, hajra Akiba!

Na jól lemaradtam, most már végig sem olvasom.
Az antiszemitizmust emberi gyarlóság. A tudatlanság, irígység félelem kihasználása politikai célokból ugyan ilyen csúnya dolog. De ebben fletó sajnos nagyon jó. Lásd 23millió román vagy a Kövér "köteles" dumája. És ez mind megjelent nyomtatásban.
Délelőtt írtam, hogy összehoz a téma vagy öt-hatszáz commentet estig. Nem tévedtem.

Végre lehetett egy egészségeset zsidózni, nácizni, antiszemitázni, így a színvonal is hozta az elvártat...

Olyan tutin működik ez, mint a vizitdíjautomata: fönt bedobod a nyitópostot, lent meg kihullik hatszáz comment :-).

Ghostface 2007.03.06. 20:30:25
Öhm. Kicsi csillag, ha már így bemelegedtél, elmondanád, hogy mi is az én származásom? Ha már az "olyanok, mint én" pont ilyenek. Akkor én milyen is vagyok? El tudod mondani így az interneten keresztül? Hm?
Gratulálok, nagyon mellé lőttél. Tudom, így meg fajáruló vagyok a szemedben, mert az _olyanok_mint_te_ nem vagytok képesek felfogni, hogy a rassz, és a vallás nulla. Nem jelent semmit. Az ember számít. Az, hogy a konkrét egyed milyen. De nem baj, csak nyugodtan, ámítsd magad a naagy, világméretű összeesküvés álomképével. Kényelmes. Csak ettől nem haladsz előre.

Amúgy a legnagyobb fajüldözés alatt mit értesz? Az Izraelben jól élő palesztinokat? Hm? Akinek van munkája, normális körülmények között tud élni? Amit mondjuk a palesztin vezetésű területeken nem annyira tud megtenni?

Nem fajüldözés az, hanem egy elcseszett országalapítás máig tartó feszültsége. Remélem mihamarabb rendezik, a szélsőséges palesztinok és izraeliek száját meg betömik valamivel. De ennek elemzése nem fér bele ebbe a témába, pláne egy post-ba.

Ne félj! 2007.03.06. 21:07:38
Ahem. Szóval annyi a bajod, hogy nem szórta tengerbe az örökségét a leányzó? Te beleszórtad volna? Nem hát. Hagyjuk már ezt... Szimpla sárgairigység. Gondolom az elkobzott zsidóvagyonokból megtollasodott családokkal semmi bajod? Jól gondolom?
(Margóra: én speciel a különféle kárpótlásokkal a legmesszebbmenőkig nem értek egyet...)
Ennyi erővel visszamehetnénk, hogy amelyik család a török uralom alatt tollasodott meg, az is szórja dunába a pénzét, mert milyen nemzetáruló már ő. Meg aki a habsburgokkal kötött szövetséget, meg aki egyáltalán meggazdagodott...

Ne félj! 2007.03.06. 21:25:16
Figyelj csak, az az apró probléma, hogy nem értem, hogy miért irigyled azt a vagyont. Komolyan. Miért fáj, hogy neki lett? A többit feljebb megtalálod. Miért nem irigyeled azokat is? Ugyanolyan véren szerzett pénz.

Egyébirányban, ha már itt tartunk kedves Ne félj! kollega. Miért is van az, hogy bármi a téma, mindig vissza tudsz kanyarodni az Apró villához? Mi köze ennek az antiszemitizmushoz akár van, akár nincs? Nem vagy te egy kicsit dróton vezetett?

Carnivora 2007.03.06. 21:13:41

Arra még nem gondoltál, hogy ha IDŐBEN beavatkozol egy konfliktusba, akkor rendszerint nem ér ilyen véres véget?

A tv-ostromkor látott arcok sem szeptember 17-én tűntek fel először, csak amíg nem volt "komolyabb" balhéjuk, addig nem foglalkoztak velük...
a témánál maradva: ha Dávid Ibolya időben megérteti a futballhuligánokkal, hogy nem a "Auschwitzba megy a vonat", hanem a Markóba a rabomobil, akkor valszeg nem pofátlanodnak el ennyire...
Ez az antiszemitizmus fajsúlyosabb témának tűnik a web2 nél.

38% látens antiszemitizmus .

Szerintem igaz de ki a lépfenét érdekel?
Ha kicsiny országunkban jobban élnének az emberek, nem fúrták volna el Ferikéék az elmúlt x évet, hanem 02-06 között az elosztogatott 600Mrd ből szépen végiggombolták volna az eü reformot, meg közig reformot, és 2006 ban a jól végzett munka örömével, némi kampánnyal 70%ot kaptak volna akkor senki nem lobogtatna semilyen sávos zászlót, és nem kellene most a hajuknál fogva előhozott problémákat beszórni a médiába. A 38 % látens antiszemitizmusnál szeritnem sokkal nagyonbb gondot jelentenek a szív és érrendszeri betegségek, a rák, amelyekben szintén komoly % hal meg az éppen emelt nyugdíjkorhatár előtt. Miért nem az ellen veszi fel a kesztyűt a bátor ember?
Árpi, megint nagy fába vágtad a fejszéd.

Átalában maga a zsidózás, mint olyan hülyeség. Magyarországon alig több, mint 100 ezer zsidó él, és a többségük nem is követi a vallását. Genetikájukat tekintve a több száz éves keveredésnek köszönhetően (az egymás közt házasodás már rég nem divat) genetikailag sem megkülönböztethetőek.
Esetleg ami egyeseket zavar, hogy a tudományos, vagy művészvilágban stb. helyeken felülreprezentáltak. Igen. Ennek oka a történelemben keresendő, amely a zsidókat a városokba űzte, eltiltotta az állami szerepvállalástól, helyenként kézműipartól stb.-től, belekényszerítette a kereskedelmbe, oktatásba stb. -be, de ez ma már történelem, és egyre kevésbé igaz. Voltak köztük, akik sikeresek lettek, voltak akik nem. Ebben nincs semmi érdekes.

Ami a Fideszt illeti, 98 és 2002 alatt a hazai szélsőjobbot főleg a Kisgazdapárt, és MIÉP kötötte le. Időközben a kisgizda/kisgarázdapárt belső viszályai szétverték a pártot, és MIÉP begyepesedett, szűkspektrumú nacionalizmusa nem volt képes a nagyonis széles spektrumú szélsőjobboldali szavazók felszívására. Ezek a szavazók ugyanis nagyon sokfélék, a sámándobos ősmagyaroktól, a skinheadekig, a mezei komcsizó, zsidózó öregúraktól, a trianonozó mindentvisszákig.
Bár ez a lakosság akár 10%-át is kiteheti, ne értsen félre senki. Ezek többsége, a "mocskos zsidaja", meg "azt judeobolsevista..." típusú kirohanásoknál radikálisabb tettre nem kapható.
Azok, akik potenciálisan radikálisok is, legfeljebb 3-4 ezren lehetnek.


A Fidesz, mint kormánypárt természetesen sokat vesztett a népszerűségéből, főleg a középen található ingadozó masszából.
Kihasználva a jobboldali vákuumot a Fidesz jobbszélről kezdte el pótolni, a középről elvesztett bázisát. Eddigre Orbán Viktor karizmatikus Vezérré érett, ami vonzó alternatívát jelentett a MIÉP-pel szemben.
Jelenleg ott tartunk, hogy a Fidesz stabil szavazótáborának közel egyharmadát a szélsőjobb adja. Ez nem egy olyan erő, amit figyelmen kívűl lehet hagyni, ugyanakkor nagyon haverkodni velük veszélybe sodorhatja a még meglévő közepet, arról nem beszélve, hogy a maradékot egy új formáció vette magába, tehát ott már sok nem nyerhető.
Rizsa, hogy ők a békét védik azáltalán, hogy beintegrálják, tetszik, vagy sem, létszüksége nem elhatárolódni, csak a nagyon durva dolgoktól.

Na jó, egy hsz-be ennyi fér :(
Most aztán direkte okosmagyarja leszek és nem vállalok semmiféle rasszista és egyéb cikinek tűnő polit
Lam-lam,
megis van antiszemitizmus. meghozza a radikalis fajtabol.

"A Népszabadság hírösszefoglalójában az MTI beszámolóját is idézi, miszerint a hétvégén szélsőjobboldali fiatalok egy csoportja rátámadt négy szegedi egyetemistára. Az incidens szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt, az egyetemistát látszólag minden ok nélkül támadta meg a zsidókat emlegető tíz-tizenkét fős társaság."
denever:

van senki sem tagadta, hogy létezik 1-2ezer radikális. Mint ahogy létezik a dévidcsillagos kokárdáslánypofozó, meg létezik a gádzsókat agyonverő olaszliszkai eset is. De kár túlságosan nagy dobra verni, mindíg volt és mindíg lesz. Ellenben a rák ami lehet hogy egyszer gyógyítható lesz, ha megvalósul a biopolisz magyarországon...
Ja meg annyi pontosítás, hogy nem minden szélsőjobbos antiszemita, és nem minden antiszemita szélsőjobbos. Csupán van átfedés. (Mielőtt rámszóltok :) )
Szarvas!

Nem, nem tudom eldönteni milyen vagy neten keresztül. Viszont a hozzászólásaid adnak egy képet rólad. Fajárulónak sem minősítettelek. Ha nem zsidónak tartod magad, akkor viszont nem állsz tőle messze, mivel mintha az ő oldalukat képviselnéd.

Ez mind jó és szép, hogy a pontagyúak nem tudják felfogni a rassz, vallás---ember közötti különbséget.
Miért, a zsidók igen? Hajtanak az ő népükért, miközben mindenkit hajlandóak eltaposni. Rengeteg történetem van erről, de nem írkálom be, mert olvassák elég sokan közülük ezt a fórumot is és nem szeretném Őket kellemetlen helyzetbe hozni. Nem ámítom magam világméretű összeesküvéssel sem és hidd el nem kényelmes számomra. Viszont mindennek van egy határa és a tényekkel, nem lehet vitatkozni. Minden vezető pozícióban ott vannak és nem véletlenül, nem azért, mert annyira kurva okosak. Sokkal nagyobb számban vannak a médiában, politikai életben, nagyvállalatok vezetőségeiben, mint alapjában a hétköznapi életben. Így van ez szinte egész Európában, Usaban. Számomra ez nem kényelmes és megnyugtató, hanem éppen ellenkezőleg.

Nemrég olvastam egy cikket, hogy Némotországban korlátozni szeretnék az oroszországi zsidók bevándorlását. Épp egy olyan országban, ami a zsidó lobbi hatására a mai napig bűnös a 2 vh.-ban történtek miatt. Szerinted miért? Lehet a német nép védelmének érdekében...Azért, hogy ne vegyenek ki mindent a kezeik közül.

A másik témád...
Abban azért ne ringasd magad, hogy olyan jól élnek izraelben a palesztinok. Biztos élnek páran, de valószínű, hogy rabszolgaként. Persze ott azt mondják, hogy elcseszett országalapítás miatt van a konfliktus, pedig nagyon nem...Ez olyan dolog, hogy ha megkapnák a zsidók az adott területet, amiért harcolnak kellene nekik a többi is. Ott egy sima rasszista, vallási, területfoglaló, hatalmi háború folyik. Azért a vagyonért, ami ott található. Mint a történelem során szinte mindig. Az usa ezt felismerte és odaállt az egyik oldalra magával rántva Európát is...
Meg merem kockáztatni, hogy ha a két nép megcserélné a területeiket usa is a másik oldalra vándorolna...
denever 2007.03.07. 09:42:33

Van antiszemitizmus :)))) mert páran összeverekszenek a főiskolán :)))
blondie 2007.03.07. 08:48:24

Huliganizmus van volt lesz ... max. a stadionokból lehet kiszorítani őket lásd. Anglia .
blondie 2007.03.07. 08:42:28

Magácskát megelőző csapásként vethetné be a rendőrség? :)))
Szeintem jót tenne már a sajtónak, ha Fecó éppen hazafele baktatva, kimentene a fideszes szkinhedek karmaiból egy szegény szemita kisleányt. Esetleg lennének róla fényképek is, meg riportsorozat a leánnyal, amint meleg kakaót iszogat a Szemlőhegy utcában, Totó kutya szomorúan nézne közben. Ferike meg a háttérben ingatná a fejét ej ej valami szörnyű van készülőben...
"Hajtanak az ő népükért, miközben mindenkit hajlandóak eltaposni."

Kevés zsidóban van meg ez a "mi összetartozunk" érzés, a többség, egyszerűen éli az életét, mint te. Az emberek többségének az efféle identitása nem hangsúlyos. Senki megy zöldséget vásárolni magyarkodva, mert minek? Ki a frászt érdekel, a zöldséges kiszolgál ígyis-úgyis.
Ghostface 2007.03.07. 09:54:15

Olvasni, ismereteket szerezni, aztán postolni baromságokat...
Ja, és lécci, a felülreprezentáltságról _BIZONYÍTÉKOT_ lécci. Az nem elég, hogy "akinek van szeme, az láthatja"...

Nem állok én senki oldalán, mert szerintem nincsenek oldalak. Nincs "tefajtád", meg "őfajtájuk". Csak a te pontagyadban.

Hajtanak az ő népükér' mi? rotfl
Tudod, ha most izraelről beszélsz, akkor jah... mer' az amcsik nem hajtanak a saját országukért, a perzsák sem, a kínaiak sem, a mongolok sem, a magyarok sem, a csehek sem, a brazilok sem... Pfff... bullshit.
Carnivora 2007.03.07. 09:58:17

Kis történészem, maga csak "csapásban" tud gondolkodni? : )))

(Mint már mondottam, én szívesebben használom a fejem, mint az öklöm... : )
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.03.07. 10:17:09
"Ja, és lécci, a felülreprezentáltságról _BIZONYÍTÉKOT_ lécci."
Lord_Valdez 2007.03.07. 09:34:07 első bekezdés.
Azt nem értem hogy neked tényleg az a jobb hogy a nyilvánvalót is bizonyíttatni akarod csak azért mert valaki olyan következtetést von le ebből ami neked nem tetszik vagy nem igaz.
denever: minden országnak megvan a maga csőcseléke, sajnos... :(((
de nem hiszem, hogy nálunk több rasszista-antiszemtita-agyahagyott lenne, mint pl. Nyugat-Európában...
Én értem a problémáját. Arra gondolt, hogy ő amerikai, mégis izreali érdekek képvisel. Szerintem ez marhaság.
Mellesleg, ha ez így mükődne, tök jó lenne nekünk, amennyi magyar él az USA-ban :)

Felülprezentáltság szerintem igaz, bár bizonyítani én sem tudom, de pár százalékot tehet csak ki, és teljesen lényegtelen.
blondie 2007.03.07. 10:26:59

lefejelnéd őket? :)))

Félre a tréfát pszichés megelőző csapás is létezik :)

Mondjuk szívesen megnézném, ahogyan magácska mondjuk 200 huligánt okít :)))
gyorgyn 2007.03.07. 10:10:07

Ami késik nem múlik :))) most, hogy napok óta azt harsogják, hogy hú, de előítéletesek vagyunk , mert nem akarunk arab, néger bevándorlókat :)))

Bár megnézném melyik turbó libri fogadna be a házába egy pár jó afrikai négert lakosnak ...
És nem négert, hanem pusztán valakit az utcáról? Egy idegent? Még csak nem is csövest, vagy ilyesmit.
Senki? Lehet, hogy a kérdés felvetés volt a rossz?
Lord_Valdez 2007.03.07. 11:15:58

Minek nyavajog a balliberó média, hogy a hazánkba nem akarjuk beengedni őket. Igen hülye a kérdés felvetés ... , de mégis ez alapján mentek a fő hírek tegnap .)
Carnivora 2007.03.07. 10:54:24

Való igaz, rájuk férne egy kis gender mainstreaming :)))

(A 200-ba beleszámolta saját magát, kedves? :)
blondie 2007.03.07. 11:26:29

Szeretné magácska? :)
Hazánk, házunk, nem jó keverni, mert furcsa következtetések jönnek belőle.
Tudod, tanya a Bakonyban, vagy banya a takonyban, nem mindegy.
probaltam cinikusan beirni azt a hirt, ahol verekednek az egyetemistak. nem azert mondom, de kis hazankra inkabb az jellemzo, hogy a borhaju nepek romakat pufolnek (vö: CMO).

nem mozgok nagyon ilyen korokben, de meg soha senkitol nem hallottam, hogy zsidoznak es rugdosnak/vernek. horogkeresztet raneoluxozni a zsinagogara, az mas attitud, mint ramondani vkire, hogy zsido oszt jol lerugni a vesejet.

szoval ez a dolog eleri a gyanu szintjet nalam azzal, hogy megint pont jokor jon. akar a terror a rendorok ellen. meg a szamszerijjas kozepuletfoglalok "molotovkoktel recepttel". ROFTL.
valaki keverhete nekem egy olyat, a maitait mar ugyis unom.
denevér, látom te is utálod a pirézeket. te mucsai, antiszemita, plebejus, te:)
antipirézista te demagóg :)
A hothyfasiszta- antiszemita ellenségkép még a kádárkorból származik. Akik akkor nevelkedtek azokkat lehet ezzel masszírozni, riogatni. Akik később azok szerintem nemigen hatódnak meg ettől. Remélem 15 év múlva már nem lehet ezzel politikai sakkot játsszani.
Nem lehet eleg nyomatekosan hangsulyozni, hogy a zsidok ellen tett buneinket elfelejteni nem lehet. Amit ded- es nagyapaink tettek, az megbocsathatatlan nem csak apainknak, de magunknak es fiainknak is! Kerjunk bocsanatot es hatarolodjunk el! De ha mar bocsanatot kertunk, kerjunk megegyszer, mert abbol soha sem eleg. Es hogy mindezt magyar emberek tamogatasaval tettek, az egyenesen megrendito! Felszolitok mindenkit, hogy HATAROLODJON el mindentol ami magyar! A magyar szocialista..., a magyar polgari..., a magyar tudomanyos..., a magyar demokrata..., a magyar igazsag..., a magyar monetaris... es igy tovabb (de nezzunk utana a Google-ban). Tovabba minden magyarsagra utalo jelkeptol, mert azok bekeszereto zsido honfitarsainkat sertik! A zsido szot csak pozitiv kontextusban ejthetjuk ki, es aki ezt nem teszi, attol hatarolodjunk el! De ha zsido honfitarsaink negativ szovegkornyezetbe helyezik magukat, az minket semmire se batoritson fel, sokkal inkabb szegyeljuk el magunkat mindazert, amit tettunk, gondoljunk mindig az elhatarolodasunkra, es gondoljunk Mariara... akarom mondani Mozesre! Es ha valakit meghallunk burkolt antiszemita gondolatait terjeszteni, azt kotelessegunk nem csak hogy pofan vagni, de elvarni tole a viszont pofont, ugyanis MEGERDEMELJUK!
gyorgyn 2007.03.07. 11:45:41

Én a rossz emlékű Antall-korban nevelkedtem főleg, mármint akkor voltam zsenge, de a Horthyt akkor is megvetem. Az elhurcolásokban való szerepe vagy ellenállása lehet vitatott, de a Don-kanyarban semmiért lemészároltatott katonák vérét sose mossa le senki az Őfőméltóságú Méltóságos Kormányzó Excellenciája gonosz, reakciós, ördögi lelkéről.
denever 2007.03.07. 11:35:17 :)
Ja, meg találtak az államhatalom megdöntésére alkalmas légfegyver!!!:D
És a plebejus akiért a harc olyan lelkesen folyik a médiában a vezető pártok részirű, az meg jól beszopja ezt a hírt is...
Mert azelőtt barát volt :)
Komolyabban, ameddig demokrácia van, az antiszemitizmus nem kivánatos vendég lesz.
>Nem lehet eleg nyomatekosan hangsulyozni, hogy a zsidok ellen tett buneinket elfelejteni nem lehet.
Idáig oké.
> Amit ded- es nagyapaink tettek, az megbocsathatatlan nem csak apainknak, de magunknak es fiainknak is!
Ez marhaság.
> Kerjunk bocsanatot es hatarolodjunk el!
Ez megint oké.
> De ha mar bocsanatot kertunk, kerjunk megegyszer, mert abbol soha sem eleg.
Ez megint marhaság.
> Es hogy mindezt magyar emberek tamogatasaval tettek, az egyenesen megrendito!
Ez megint oké, és tényleg szomorú.
> Felszolitok mindenkit, hogy HATAROLODJON el mindentol ami magyar!
Na ez viszont érdekes. Hogy a bánatba jutottál erre.
Felhívnám továbbá figyelmedet, hogy a bűn nem öröklődik. Hasonlóan az érdemhez. Nem az számít, hogy mit tett az apád, hanem te mit teszel.

tistedur,hölgyem ön megsértett. fel tetszett ülni az antipirézista propagandának:)
Én nem kérek bocsánatot, nem is várja tőlem senki, Abuhasz. Nem az én bűnöm. Azért nem, mert egy antifasiszta minimumot (na jó, annál kicsit többet is) magamévá tettem, így senkinek se juthat eszébe számon kérni rajtam bármit is. Akinek ez a minimum se megy, azon jóhogy számon kérik a bűnös múlttal való eszmei folytonosságot. Hisztizni tehát nincs miért.
lord Valdez, az ószövetségi genetika ezredíziglen marasztal. a megélhetési rettegő hetedíziglen. szal télleg bajban vagyunk:)
Na hat ha neked ebbol 3 mondat is oke volt, akkor nem valaszolok!
amúgy abuhasz, ha joe eszterhast meglátod, menj át az utca túlfelére. még elcsattan az a bizonyos pofon:)
"nem számít, mit tett az apád"

A politikailag korrekt változat a következőképpen hangzik:

"nem számít, mit tettek a szüleid"

Mert női felmenőink is voltak, ugyebár...

(Carnivora kedves, remélem figyelsz : )
denever 2007.03.07. 11:35:17

Te öcsém nyomjál nekem az utóbbi egy hónapból akár egy hírt ahol cigányokat vertek magyarok. Én nyomok neked több tucat olyat, amelyben cigányok magyarokat vernek, terrorizálnak ...

Erről ennyit.
ouroboros:

Nem akarok történelemórázni, voltak hibái Horthynak rendesen. CSak arra akartam figyelmeztetni, hogy a szozlazmusban felépítették a Horthysta fasiszta reakciós és nyilván antiszemita ellenségképet. A rendszerváltás előtt idején is gyakran megjelent, hogy "jó jó de nehogy visszajöjjenek a fasiszták" Ez egy zsigeri félelem lett sokakban, és erre alapoz most ferike is hogyismát ezzel riogat. De remélem fogynak az ezzel riogathatók.

A Don kanyarba tényleg nem kellett volna elmennünk. De mivel politikánk legfőbb célja a revízió volt, és ehhez Hitler segítsége kellett, hát menni kellet.Horthy István a kormányzó fia is az első magyar hadseregben vesztette életét ha jól emlékezem, aki kifejezetten náciellenes volt és elő akarta készíteni Mo átállását...
az ószövetségi genetika: Hol van az már?
megélhetési rettegő:
Erről Lovas István írt egy cikket pár éve. Nagyon "jó" volt. Arról szólt, hogy bár létezik antiszemitizmus, de nincsenek antiszemiták, ugyanis ez egy nemzetközi zsidó trükk, arra, hogy pénzhez jussanak.
(L.I. agyilag eljutott odáig, hogy antiszemitának lenni szalonképtelen, de odáig nem, hogy mit is jelent. Igaz, a Pityut nem is az eszéért szeretjük :))
Szarvas!

Nem érted meg az egésznek a lényegét, így felesleges is veled foglalkoznom, mégis megteszem...
Tőlem hajthatnak a népükért, de ne itt. A magyarság ne kerüljön hátrányba az ő kapzsiságuk miatt, mint ahogy a kínaiak miatt sem. Ha te ezt nem érted, akkor nem lehet veled mit kezdeni.
Mert azzal nehéz vitatkozni, hogy sok esetben hátrányt szenvedünk az országunkban az innen-onnan betelepült külföldiekkel szemben...
Neked ez ezek alapján jó, mert lehet te is ezeket az előnyöket élvezed!?
Vagy, akkor tényleg nem néztél a dolgok mélyére és vak vagy. Javaslom próbálj meg tájékozódni ezügyben.

De, mondok neked egy példát is. Egy igen neves komolyzenei "együttesbe" nem került be az egyik kedves ismerősöm a származása miatt. Na, nem azért, mert zsidó volt...Hanem, mert nem az volt...Ezt így megmondták a szemébe...
ezt a femininizmust, blondie.:)
amúgy milyen egy magyar szüfrazsett? fakanállal harcol az egyenjogúságért, miközben gyurcsányt szidja a neten?
Ne feledjük, egy bizonyos történelmi tény tagadásáért börtön jár.
Nem is volt ...!
Amúgy most anatéma leszek, de hülyeség ezt ilyen vádlós-elhatárolódós alapon kezelni. A holokauszt tanulsága az emberiség közös tanulsága: kellően gonosz körülmények között bárkiből szörnyeteg lehet. És ahogy az elődök bűne nem a mi bűnünk, az elődeink ellen elkövetett bűnök se tesznek minket immúnissá e tanulsággal szemben, lásd Izrael állam politikája, amelyet szerintem humanista nem támogathat.
lord valdez: miért is szeretjük Pityut? :-o
cziffra p. z. uram,csak sajnálattal látom,hogy önt megvezette az évszázados pirézista propaganda..semmi sértés nem állt szándékomban..:)
blondie ,

Pityut az "összehasonlító véralgebra" c Népszabis cikkéért szeretem
lord, ezt a felismerést, bakker:) hajlamos vagy megfeledkezni a cionizmusról, ami a rasszizmus egyik fajtája az ENSZ szerint. na a cionisták genetikájának véralgebrája hányadíziglenes? vagy csak egyszerűen menj el egy hitgyüli szeánszra. meg fogsz lepődni. indulatok két oldalról feszülnek ám)
cziffra plachta zasztava 2007.03.07. 12:13:30

Micsoda patriarchális reakció! De hát mit várjunk egy olyan párt aktivistájától, amely párt előretolt női hadállása (dr Gáll Ildikó) feudális előtagot tesz a neve elé...
tistedur, látja hölgyem, magyarázkodik. félvállról veszi az antipirézizmus néplelket romboló hatásait. pedig kolosi úrék a tárkinál csak népnevelni akartak. hölgyem, önerőből ez jóvátehetetlen. ön ideológiai átképzésre szorul:)
Értem mire gondolsz, de ennek vajmi kevés köze a valódi genetikához. Ez csupán ürügy. Kicsit az erőltetett "árja" kutatáshoz hasonlít. Ha úgy tetszik, a cionizmus is egyfajta szélsőséges nacionalista irányzat.
most a dr. vagy a pelczné a feudális előtag?
buksit vakar, gondolkozik...
Ghostface

Minket, magyarokat, mi akadályoz meg abban, hogy összetartsunk? Egyrészt persze a zsidók, de másrészt? Vagy az lehet a baj, hogy a zsidók felismerik a zsidókat, hiszen segítik egymást, mi is felismerjük a zsidókat, hiszen miattuk nem tududnk érvényesülni, csak egymást nem ismerjük fel? Pedig nem lenne olyan nehéz, hiszen aki szembejön, és nem zsidó ( mert őket, ugye, felismerjük), az magyar. De legrosszabb esetben is max. svéd.
lord, hát a genetikához annyi köze van , mint a náci fajhigiéniának a higiénéhez. a gyűlölködéshez annál inkább)
A birtokos jelző 'Pelczné' a feudális, nagyész.

(Bár ha jogász, akkor a 'dr' is gáz. Normális ember szigorlatozik, cikkeket ír, disszertációt, megvédi, súlyos százezreket csönget be, minimum még három év, mire megszerzi a fokozatot, köcsög jogászokhoz meg a diplomával hozzávágják. A világ nem igazságos.)
cziffra uram,ön pedig történelmi továbbképzésre..:)
a pirézek bűnei az égre kiálltanak!!!
az antipirézizmusnak okai vannak!! senki nem születik annak.csak hosszú évek gondos gyakorlása vezet el idáig :)
a tárki pedig a pirézizista befolyás előretolt bástyája..
ouroboros, sürgősen priznicelni, aztán szólj, mi volt:)
"Gyurcsánynak nincs igaza, és nemcsak azért, mert volt már persze ennél erősebb az antiszemitizmus. Hanem mert ennyi mindig volt."

És mondá Ferenc, hogy nincs ez így jól...

I. Általában a zsidók sem segítik egymást. Ez egy mítosz. Ők ugyanúgy versenyben élnek, mint bárki más. Legfeljebb kevésbé irigyek a másikra.
II. Mi, magyarok sajnos nagyon önérdekűek vagyunk. Valahogy nem tudjuk elképzelni még azt sem, hogy ha én jobban dolgozom, akkor az jó a cégnek. Ami jó a cégnek, az jó nekem. Ez egy japánnak természetes, egy magyarnak pedig az, hogy a cég nem én vagyok. És ezt ne tessék a kommunizmusra fogni, már a középkorban is voltak belőle problémák. Ez kollektív szemlélet, illetve empátia kérdése.
III. Költöi kérdés: Miért van az, hogy ha szomszédnak jobb kocsija van, azt kérdezük, hogy miből tellett rá, nem pedig azt, hogy hogyan tudnék én is ennyit keresni?
hideg vizes borogatást használ:priznicel
tistedur, ez a továbbképzés jó kis közös programnak néz ki:) nevet is adhatnánk neki, kódolt jelző nélküli közbeszéd. demokratúrikus utánhallással:)
duplagondol,... és megteremtette a terrorveszélyt az ő képmására. aztán hetednapon megpihent:)
ouroboros,
nem egeszen ertem, mi a bajod a ferfihez tartozo no kepevel. Ez egeszen normalis, es nem alattvaloagot jelkepez, hanem hozza tartozast. Ugyanis ez a no egyik fontos tulajdonsaga, hogy 2, lunaris, megosztott, alapvetoen szocialis. A masikkal valo azonosulas, avagy fugges.
Sajnos a mai tarsadalmi kapcsolatok magukkal vonzzak a ferfi elnoiesedeset, mogosztottsagat, csevegeset, ami orjito tud lenni!
No, Lovas Istvánt inkább hagyjuk... Emlékszem még az agymenéseikre Bayer Zsoltikával és Bencsikkel az ATV-n. Ezt a hónaljszagú, primitív, demagóg fröcsögést szerintem nem felejtem el, amíg élek. Soha nem hagytam volna ki egy adást sem... :-)
(A dolog pikantériája egyébként, hogy LI hm... hogyan is mondjam, szóval nem egészen ősmagyar származású... :-O)
Nekem meg erős hallásom van és az antisemitizmus úgy dübörög mint a Kóka féle magyar gazdaság.
hát igen..de én most leszögezem,hogy én csak a pirézekről,csakis a pirézekről beszélek..:)
(meg néha a priznicekről.)
lunáris nő mi?
ó hol vagytok ti napjellegű férfiak?!
abuhasz 2007.03.07. 12:54:05

Az, hogy egyoldalú (mélységes tisztelet Deutsch-FÜR Tamásnak, mint kivételnek, Fideszes létére egész megkedveltem emiatt). Jelképezi az évezredes elnyomást, jogegyenlőtlenséget, egyszóval sötét patriarchális reakciót. Amire az indoklásod is szép példa.

Valljuk be, a 21. században már ciki. A -né nélkül még oké, mert akkor szimmetrikus, nem lehet tudni, hogy ki vette föl a másikét.
tistedur 2007.03.07. 12:58:14

Azt bizony nem tudom. Én csak egy Szaturnusz-jellegű férfi vagyok: rút, öreg, és rideg.
engem most két fidesznáci gerilla elragadott a gép mellől. vmi ebédet emlegetnek...
Ouroboros!
nem is neked szántam a kérdést :)
csak herótom van már attól,hogy fő tulajdonságként a másikkal való azonosulást és függést várja el valaki egy nőtől..:(
(főleg amiatt,mert a legtöbb hasonló elveket valló ismerősöm szerint erre az alapot az adja,hogy állva is tud vizelni)
De igen, birtokos viszonyt fejez ki. így alárendeltséget is.
Vannak, akik teljesen elhagyják a leánykori nevüket.
Viszont felhívnám a figyelmet, hogy nem kötelező felvenni a férj nevét, illetve, hogy a név nem jelent sorsot.

Mellesleg nem feudális, régebbi. Vicces, de ha jól emlékszem közel-keleti eredetű:)
tistedur 2007.03.07. 13:08:07

Szaturnuszi determináltságom okán tőlem akadémikus kérdés, de mégis: szerinted nem tiszta nárcizmus ez? Legyen valaki, akit „semmiért egészen” a magam képére formálok, hogy aztán végső soron magam szeressem benne?

Én geci módon azt várom el egy nőtől, hogy autonóm egyéniség legyen, akit tisztelni tudok.

Megegyszer hangsulyozom, a -ne az nem alattvalosagot jelkepez, hanem hozza tartozast! En inkabb talalom a mai berendezkedest abnormalisnak. Es ez nem azt jelenti, hogy a no legyen elnyomott, es takarodjon a konyhaba... De vannak dolgok, amiben nem lehet egyenloseget tenni. NA most sorolhatnek peldakat, de ez igencsak blikkes lenne. Mindenesetre en ugy gondolom, hogy el vagyunk nagyon noiesedve.
Még egyszer hangsúlyoznám: a fordított irányú hozzátartozás az miért nem fejeződik ki? Az nics? Az nem elvárás, vagy mi?

Hiába, kísért még a középkor.
Ouroboros!
még ha nárcizmus lenne-de a legtöbb esetben nincs "mivé" formálni a másikat..
a "semmiért egészen" is akkor ér valamit,ha van mit feláldozni a "semmiért"..
de a legtöbbjük,nem más mint egy tartalom nélküli maszk-ami csak egy másikmszk mellett "igazi"
tistedur 2007.03.07. 13:26:50

Értem én, hogy villanymotor, mármint hogy ebben a posztmodern korban egyéniségről egyre kevésbé beszélhetünk, de akkor is, ha egyéniség nincs is, még mindig van akarat, például, aminek be lehet hódolni, vagy a behódolást elvárni.
Azert mert a feri 1 a no pedig 2 (Ez most nem szemelyi szam!). A ferfi alapvetoen osztatlan egyseg.
"A férfi különálló, magában való, mivel saját princípiumát magában hordozza. A függőség alássa a férfi princípiumot és az a férfi, amelyik függővé válik (másoktól, dolgoktól, helyzetektől) függőségének mértékében alacsony rendű." (K. Z. Valois )
Na ennyi, szerintem elegge vilagos. Nem kivanom tovabb magyarazni, mert aki ezt nem erti, az nem is fogja.


Guga! Szétröhögtem az agyamat!

Pinagyár rulez!
Hát aki ezt nem érti, az nem is ember.

Úbazmeg, a magamban hordozott princípiumom majd' elfolyt ettől az eszmefuttatástól.
Pinagyárat akarok! Leszarom a politikát! Hatalmas pinákat nekem!
Hát, ha ki lehetne meszelni, be is költöznék...
abuhasz!
a férfi osztatlan egysége a nátháig tart.

Ouroboros!
az akarat feltételezi az egyéniséget.
(szerintem)
Továbbra is a -né, azt jelenti felesége (neje).
Nem önálló egység, hanem x, y felesége.
Olyan viszont sosem volt, hogy férfira hivatkoztak volna úgy, hogy x, y férje.
Mintha csak azt mondanám, hogy a kutyám, a kocsim, viszont azt nem mondták, hogy gazdája.
Ő tartozik hozzám, nem én hozzá.

Azert mert a no 1 a ferfi pedig 2 . A noi alapvetoen osztatlan egyseg.
"A női különálló, magában való, mivel saját princípiumát magában hordozza. A függőség alássa a női princípiumot és az a nő, amelyik függővé válik (másoktól, dolgoktól, helyzetektől) függőségének mértékében alacsony rendű."

Ezt így is le lehet írni, mégse lesz több értelme.
Ez az egész csupán (judeo-keresztény) hagyomány, nem muszáj folytatni. Európában (is) egy patriachiális rendszer alakult ki, lehet rajta változtatni, sőt folyamatban van a változás. Erről viszont könyvek tucatjait lehetne megtölteni.

Ami a név részét illeti, azt hiszem megint sikerült egy teljesen lényegtelen témát találni.
Megegyszer hangsulyozom, a -ne az nem alattvalosagot jelkepez, hanem hozza tartozast!

akkor miért nincs férfi megfelelője is, mondjuk hogy "Edit férje" Gipsz Jakab...? :-o
lord valdez: szerintem korántsem lényegtelen a téma
napi szinten velünk vannak ezek a "nem-semleges" struktúrák, anélkül, hogy egyáltalán észrevennénk őket...jó őket néha megjeleníteni és elgondolkodni rajtuk.
tistedur 2007.03.07. 13:45:08

Vitatkoznék. Lehet akaratom („enni akarok”, „új cipőt akarok”) anélkül, hogy autonóm egyéniség lennék. A fogyasztói séma pont erre épül: akarjam a terméket, de ha nincs egyéniségem, az még jobb, hiszen ők mondhatják meg, mi az, amit akarjak.

Mindegy, tetrapiloktómia, lényegében egyetértünk.
tistedur,
Azt nem allitom, hogy a mai ferfikep az ilyen lenne, es ennek megfeleloen olyan sok ferfi lenne osztatlan egyseg. Ezert nem is valoszinu, hogy talalhatsz szolaris fefit. De azert vicces volt.

Lord Valdez,
Ja es a szakacsne, kiralyne stb., az kinek a kije?? Mert szerintem a -ne az nem abbol ered, hogy Kovcs neje, hanem abbol, hogy Kovacs-no (ooovel, de ezt a betut nem tudom leirni). Egyebkent meg a Kovacs kutyaja, azaz Kovacse, az nem ugyanaz, mint Kovacs neje, azaz Kovacsne. Nem mintha mondjuk szamitana abbol a szempontbol, amit leirtam.
DE inkabb nem ismetlem magam!
blondie,
nem ismetlem magam, ugyszinten...

De inkabb zsidozzunk, meg antiszemitazzunk ha mar ez a tema
azért az jó volt a 80as években amikor pl. Gódorné kézilabdázott, mintha a férjek játszottak volna, olyan volt egy közvetítés.
blondie 2007.03.07. 12:09:32

A keltetőre gondolsz, aki anya néven fut ? :)))
abuhasz 2007.03.07. 14:07:33

„Ja es a szakacsne, kiralyne stb., az kinek a kije??”

A szakácsné a szakács felesége, a királyné a király felesége. A női király az királynő, a női szakács szakácsnő.
carnovira: ezentúl szólíthatlak kiscsibémnek? csak mert azok szoktak keltetőből kikelni...:)))
ouroboros,
azt hiszem a kerdesemben benne volt a valaszod is, de azert kossz.

blondie 2007.03.07. 13:59:13

A matriarhális társadalmak nem lettek v.hogy világverők :)))
>Megegyszer hangsulyozom, a -ne az nem alattvalosagot jelkepez, hanem hozza tartozast!

És egyúttal tulajdonlást. Az más kérdés, hogy ez már a múlté.
A történelem során a nő tulajdon volt. Gondolj bele, hogy ha egy pasi sok nőt dug meg, szerencsés, jó fej, ha egy nő sok pasival fekszik le, akkor kurva. A poligámia melyik irányba létezik? Miért kellett kivívni a női választójogot? Miért ítélték meg másképp a férfi és a nő házasságtörését? Sorolhatnám.

Persze jó elrágódni rajta, de ez a feminizmusnak csupán egy oldalága. Mármint a nyelvben tovább élő patriarchia.
Ki a fasz akar világverő lenni? Ez is olyan patriarchális baromság, amitől a világ olyan sokat szenved.
Ouroboros!
ne keverjük az akarást az akarattal :)

abuhasz!
én most nem a mai férfiképről beszélek-és nem is feltétlenül a mai férfiakról :)
A kurva nem az, aki mindenkivel lefekszik, hanem aki PONT VELEM NEM :O)
carnivora:

Idézet Muphy (kis)asszony törvénykönyvéből:

"a férfiak imádnak milliméterpapírra ervezni, és aztán képesek meg is valósítani a terveiket. Így jutott hozzá az emberiség a valószínűségszámításhoz, a marxizmushoz, a nácizmushoz, az atombombához és a szilikoncsipkéhez.
A nők borítékok hátoldalán adják össze a számokat, de - legalábbis eddig - sikerült életben tartaniuk az emberi nemet. :))))
A királynő uralkodik. A királyné pedig a király felesége. (utódokat szül :), mint ahogyan egy feleségtől elvárták...)Szakácsnét még nem hallottam.
Említettem egy korábi hsz-ban, hogy senki sem törődik ma Mo-n azzal a szégyenteljes körülménnyel (úgy látszik fel sem tűnik senkinek), hogy míg a férfiakat névvel és az „úr“ titulussal szólítják meg (:Kovács úr, kérem itt írja alá) a nőknél ez egyszerűen elmarad. (:Kovácsné Gál Jolán ide kérnék egy aláírást). Az „asszony“ titulus egy kultúrnéphez méltatlanul a megszólításokban hiányával jeleskedik. Próbálja ezt meg valaki angol, német, francia stb. nyelvterületen elképzelni (elképzelhetetlen).

Nos, erre a hsz-ra egy fél válasz érkezett, swentől.
Úgy látszik, senkit sem érdekel a téma és csak én sorolom be a legfontosabb eszközölendő Mo-i változtatások szűkebb csoportjába. Pedig minden mindennel összefügg, ha szabad lenne egy passzoló elcsépeléshez folyamodnom.
Egyszer, mikor egy kutyától sem frekventált, haldokló, borzasztó áruválasztékkal rendelkező cipőboltban a roppant koszos kirakatablakokon keresztül láttam két eladónőt amint a pultot támasztják az jutott eszembe, hogy bizony nagyon rosszak ott a kilátásaik és az egyetlen, amit tehetnének, hogy megjavítsák, hogy megpucolják az ablakot. Kuncsaft úgyse jár arra, idejük van. A kilátást segítve itt (még ha átvitt értelemben is, de hát a nyelv maga is egy szimbólumrendszer) javul a kilátás ott is (egy új munkahely, példának okáért). Nincs rá bizonyítékom, de az ilyen trükkök hatnak. Itt teszek valamit, és (talán) a rezonancia törvényénel fogva egy másik területen (noha nincsenek a területek közvetlen kapcsolatban) is hat.
Ki tudja, a formális nem szerinti megszólítás közbeszédi megreformálása kihatna (pozitívan) a társadalmi kommunikáció más területeire is.
Vagy már megint csak nekem az az érzésem, hogy ott is katasztrofális állapotok uralkodnak?

Ezek fontosabb dolgok, mint hogy Gyurcsány, vagy Orbán van e hatalmon mert a világpolitikai és világgazdasági (globális) kényszerek úgyis csak marginális politikai-gazdasági cselekvés-különbségeket engednek meg. A társadalomban magában végbemenő evolúciós változások sokkal profundabbak. Úgy mondanám, hogy ha ilyen kaliberű ügyek megoldódnak, a többi már majdnem adja magát.
Rajta, tessék a “kampányt” elkezdeni és asszonyozni, ami belefér... kezdetben furcsa lesz, biztos, de nem fog fájni…
blondie 2007.03.07. 14:31:33

Mit gondolsz a nőkről, egyenlőnek tartod-e őket magaddal?

Persze, a nők teljesen egyenértékűek, ugyanakkor különböznek a férfiaktól, ezért más bánásmódot érdemelnek és mások a céljaik az életben. Szerintem az ódivatú nézet a legpozitívabb, ezen az ókori skandináv modellt értem.

Őszintén megmondom, nehéz erre a kérdésre válaszolni, mert én csupa jó dolgot tudok a nőkről mondani, ugyanakkor nem sok jót mondhatok el a modern nőről. Hol is kezdjem? Talán a modern nőnél. Szomorú látni, mennyire – elnézést a szóhasználatért – elcseszett lett a modern női kultúra. Manapság lenézik az anyaszerepet és a „háziasszony” szó is sok modern nő számára sértés. Azt hiszik, ez a férfi elnyomás egyik jele. Az, hogy otthon maradjon egy nő a gyerekeivel, manapság rémálom és súlyos teher. Ehelyett a nők képesítéseket szereznek (általában valami elméleti baromságot) és minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy olyanok legyenek, mint a férfiak. Úgy dolgoznak, mint a férfiak; úgy öltöznek, mint a férfiak; igyekeznek úgy gondolkodni, mint a férfiak; úgy beszélnek, és úgy cselekednek, mint a férfiak – sőt, néhányan még úgy is néznek ki, mint a férfiak. Mivel az okos nők legjava a tanulással van elfoglalva, a butább nők szülik a több gyereket, így aztán az egész emberi faj egyre silányabb lesz, mivel az átlag intelligencia esik, ha a butább nők szülnek a legtöbbet.

Hasonlóképpen lenézik a főzést. Egy barátom (nő, és amerikai) mesélte, hogy az amerikai nők előbb vágnak pofon egy férfit, ha azt szeretné, hogy főzzenek neki vacsorát, mintha orális szexet kérne az első randin. Ez szerintem mindent elmond. Amit a nők „felszabadulása” eredményezett, az az, hogy a nők pozitív jellemzőit mind felváltották a férfiak negatív jellemzői.

Találkoztam norvég férfiakkal, akiknek az akkori barátnői azt sem tudták, hogy kell limonádét vagy főtt tojást csinálni. És azért mondom, hogy akkori, mert ezek a párok már rég nincsenek együtt. A lányok szépsége még mindig vonzza a férfiakat, de mivel más értékes tulajdonságaik nincsenek, tartós vonzerőt nem tudnak jelenteni.

A modern nők már nem tudnak főzni, már nem akarnak gyerekeket és már nem meleg, rendes és szeretetreméltó teremtések, akik szívesen töltik idejüket a családjukkal. Valószínűleg már ahhoz is túl „függetlenek” és „erősek”, hogy egyáltalán legyen saját családjuk.
A mai nők már semmit nem tudnak adni a férfiaknak, csak szexet. Tehát a szerető, főzni tudó, gyermekeket nevelő háziasszony helyébe a férfiak kapnak egy szextárgyat. Ráadásul érzelmileg és intellektuálisan annyira megkavarodtak, hogy a munkával megkeresett pénzük nagy részét plasztikai sebészekre, kozmetikusokra költik, na meg egy halom ruhára, amitől hitük szerint jobban néznek ki, mert minden, ami érdekli őket az az, hogy minél vonzóbbnak tűnjenek. Na persze mi mást is várhatunk tőlük, ha egyszer nincs más tulajdonságuk, ami vonzóvá teheti őket a férfiak előtt? Ez a feminizmus gyümölcse. A „nők felszabadításának” az eredménye.
Egy igazán értelmes nő megérti, hogy a háziasszony feladatai, a gyermeknevelés és a főzés nem lealacsonyító. Ez kulcsfontosságú feladat az egész nép, az egész nemzet számára, és senki más nem tudja elvégezni. A férfiak semmiképpen sem! A nőknek nem véletlenül van méhe és mellei. Így rendelte a természet, akár tetszik nekünk, akár nem. Hogy lehetne lealacsonyító egy nőnek nőnek lenni? Ezt mindenkinek meg kellene értenie, a gyűlölettel teli, önmagukat utáló feministáknak is.

Az igazi nők azonban mind egyenértékűek velem, őket imádom és tisztelem, de a modern nőket visszataszítónak, primitívnek, megzavarodott állatnak látom. És aki most mindenféle hímsovinisztának gondol, annak hozzáteszem, hogy nem csak a modern nőket kritizálom ezzel, hanem a modern világ egészét, mert a modern férfi sem jobb semmivel. A modern férfiak örülhetnek annak is, hogy nem altatják el őket, mint a gyógyíthatatlan kiskutyákat szokták. Az egész emberiség össze van ma zavarodva, nem csak a nők – és biztos vagyok abban is, hogy tízszer annyi megmentésre érdemes nő van, mint férfi, ha már itt tartunk.


Burzum – Varg Vikernes
-

Ez egy jó összetett vélemény a mai nőkről :)
riennevaplus 2007.03.07. 14:37:15

Tökéletesen igazad van, ugyanakkor az „asszony” konkrétan kicsit gáz a patriarchális fölhangjai miatt: családi állapothoz kötödő jelentése is van, míg az „úr”-nak nincs.

Az angolszászok itt pont jól jártak, mert egyszerűen a Mrs-t rövidítették Ms-re, és máris nyertek egy semleges megszólítást. Nálunk az „úrhölgy”-gyel próbálkoznak, de az meg olyan fölvágósan hangzik, nem?
Carnivora 2007.03.07. 15:03:26

Varg Vikernes, derék fiatalember, jelenleg gyilkosságér ül. Érdekes fajzatok voltak azok, pl pörkűttet főztek öngyilkos társuk agyából, és megették ( www.burzum.com/burzum/library/articles/nme.html ).
Lord Valdez,

amig a ferfi es no koze egyenloseget akarsz tenni, addig nincs ertelme vitaznunk. Az nem erv, hogy a noit a ferfi oldalrol kerdojelezed meg, a ferfit pedig a noi oldalrol.

De idezek akkor tovabb:
"Kontrol nélkül, amit a férfi által képviselt princípiumok jelenléte biztosítana, a nő megosztási késztetése korlátlan, ami, mivel függőséggel/ragaszkodással/tartozással párosul, a végletekig tételezve, szajhaságban nyilvánul meg.

Anélkül, hogy a szajhákkal több időt töltenénk, megjegyzendő, hogy az ő esetükben a végletekig történő ragaszkodás (ami abszolút női) nem a magasrendű, hanem az alacsonyrendű irányába történik. Ez a ragaszkodás egyeseknél az őket futtató alacsonyrendű férfi irányába történik, másoknál pedig vagy a kuncsaftok, vagy az alsórendű, fizikai élvezet, vagy a pénz, vagy egyéb alsórendű tényezőhöz való ragaszkodásban nyilvánul meg. Mindenféle romantikus elképzelés a szajhákkal kapcsolatban, miszerint szajhaságuk megszüntethető, természetesen alaptalan.

Az intimitás tehát, csakúgy mint más női tulajdonságok, csak a férfi jelenlétében nyernek valós értelmet. A férfi jelenléte lehet valós, ami azt jelenti, hogy a nő életében van egy férfi, vagy potenciális, ami azt jelenti, hogy a nő még nem vonzotta az életébe a férfit; ebben az esetben a férfi potinciálisan jelen van akkor, ha a nő képes őt „bevonzani”. Kész lenni annyit jelent, hogy a nő a legtöbb negatív tendenciával szemben áll és egy hozzávetőlegesen helyes elképzelése van az igazi férfiról. Ez az elképzelés természetesen mindig eltér attól, amit a tömegmédia, vagy a tömegmédia hatására propagáló tömegegyének sugallanak. A minőségi különbségtételre alkalmatlan tömegelme számára a tömegmédia (mennyiségi nagyságánál fogva) mérvadó és megkérdőjelezhetetlen. "

Még egy kis Hamvas Bécót, ha lehet. Csak az lehet ennél arisztokratikusan faszabb és hülyébb.
A princípiumom eldurran, komolyan.
„ó hol vagytok ti napjellegű férfiak?!”

Jelen! :-)
Carnivora,

"Te öcsém nyomjál nekem az utóbbi egy hónapból akár egy hírt ahol cigányokat vertek magyarok. Én nyomok neked több tucat olyat, amelyben cigányok magyarokat vernek, terrorizálnak ... "

nem arra gondolok, hogy skinheadterror van. arra gondolok, hogy az r=1 skinhead inkabb a romagyereket baszogatja, mert latszik rola, hogy mas a szine. meg a romak sokan vannak, es ha balhe kell, akkor lesz keznel valaki.
ezt allitsd szembe azzal, hogy zsidokat pufolnek a kepzett skin-ek. meg amerikaban el is tudnam kepzelni, mert ott lattam az utcakon eleg sok orthodox arcot. roluk tutira megmondja barki, hogy zsidok. de itthon nagyon nehezen vezetheto elo a zsidok terrorizalasa:

odamegy a kopasz bombercsavo, es mondja:
- elnezest, on zsido?
- igen
- akkor a kurva anyad!

tehat osszegezve, ha 1 magyarvero cigany konfliktusra jut 20 ciganyvero magyar esemeny, egysegnyi ido alatt, akkor vszleg 0.001 zsidovero magyar parosithato melle.

persze ezek sztereotipiak. de idehaza a skinhead romat ver, nem romant, nem szlovakot, nem nemet turistat. es nem is zsidot. barkinek odalokod a kerdest, hogy kit utalnak a skinhead-ek, a cigany lesz a valasz.
de ettol a dolog meg nem szebb, egy picivel sem.

ha Feri azt mondja odakint, hogy magyaroszagon etnikai ellentet van a magyarok es a ciganyok kozott, arra nem reagal senki semmit. ugy ertem kulfoldrol.
max annyit, hogy hol nincs?
de zsidot bantani, az bun. merthogy ok mar kiszenvedtek a szenvedhetot kollektivan a holokausztban.
ha azt vesszuk, a romaholo-t senki se akarja elismerni. pedig benne voltak a csoben rendesen.

szoval volt egy megalapozatlan (populista?) megnyilatkozasa az orszag eszenek, kozben pedig a valos problemakat bebasszuk a szonyeg ala.
es ide pont belevag az altalad irkalt cigany ut magyar sakkjatszma is.
Ouroboros!
esetleg egy kis evola..(hamvastól van amit szívesen olvasok :) )


mavo!
nekem bizonyíték kell,nem igérgetés :)
ouroboros,

Tortenetesen ez nem Hamvas volt, hanem Karlo Z. Valois, de ha mar ot is akarod hallani a temarol:

"A Kettő felület, fátyol, test, burok, anya, tükör, Hold, káprázat, varázslat, szignatúra, képmás.
...Amit a varázslat, gondolat, keletkezett dolog, Hold, minden dolog névvel jelöl, a Kettő jelében áll. Ami azt jelenti, hogy az Egy első haladványa. Az első megnyilatkozás. Ugyanakkor az Egy tükörképe és hasonmása. A hindu metafizika szerint ez a májá, nem a valóság, mert a valóság az Egy, hanem a valóság káprázata. Varázslat. A héber hagyomány szerint a Kettő a Hohma száma. Ez a második szefira, a tükör, vagyis a bölcsesség. Az első látvány. Az első látomás. A kínai hagyományban az Egy a jang, a férfi, a szoláris, a spirituális princípium, a Kettő a jin, a női, a lunáris, a testi és anyagi Princípium. A hermetikus hagyományban van hindu, héber és kínai analógia. A hermetikában az Egy jelképe a Nap, a Kettőé a Hold. A Nap féme az arany, a Hold féme az ezüst. Minden született és keletkezett dolog a gondolatból születik és varázslat. " (Hamvas.B: Tabula Smaragdina)

Es itt tessek elgondolkozni azon, hogy judeo-kereszteny hagyomany, meg patriarchalis...

tistedur,

attól függ, mit értesz „napjellegű férfiak” alatt. Én giroszkópilag gondoltam.
abuhasz,

jaj, már csak a sefirot meg a hokmah kellett, remélem, jön ketertől a malkuthig a többi is a fáról ...
mi az,hogy giroszkópilag?
tistedur,

hát giroszkóp-horoszpók, madár-madár egy hülyeség ...
mavo,
Igy utolag belemagyarazva csak probaltam visszavezetni a judeo problemara... de ha te azt gondolod, hogy ezek a farol valok, akkor az mar burkolt antiszemitizmus is. Pfujj. El innen!
a giroszkópnak van értelme..:)

abuhasz!
de tényleg faként ábrázolják :)
carnivora székfogalójára reagálva:

Űgy gondolom, hogy minden EMBERI lénynek joga van az önmeghatározáshoz, tehát ahhoz, hogy maga dönthesse el, mi is a célja az életével. Ha egy nő otthon akar maradni és gyermekeket nevelni - tök jó, hasznos tagja a társadalomnak. Ha atomreaktort szeretne tervezni - tök jó... Ha gyermekeket szeretne nevelni ÉS atomreaktort szeretne tervezni egy időben - tök jó...

Lényeg, hogy maga dönthessen, és ne holmi ó (-vagy új)divatú szerepeket próbáljanak meg rátuszmákolni mások...

Szerintem félreértelmezed a dolgot - mi nem "hasonlóak akarunk lenni a férfiakhoz", hanem hozzájuk hasonlóan szeretnék fejleszteni a képességeinket, kihozni magunkból a legtöbbet... (Ez bűn, vagy csak azért zavar, mert az "iskolázott (női) fők" konkurrenciát jelentenek a munkaerőpiacon?)

Nem tudom, hogy te milyen modern nőket ismersz - szinte az összes barátnőmnek van férje (élettársa) és gyerekei, akiketegyáltalán nem utálnak, sőt... :))

(Áruld már el, hol következik abból, hogy mellem és méhem van az, hogy nekem kell főznöm és mosogatnom is? :-o )
Még vacsora előtt kiosztanám "A nap droidja" kitüntető címet Ouroborosnak, ezért:
"Én nem kérek bocsánatot, nem is várja tőlem senki, Abuhasz. Nem az én bűnöm. Azért nem, mert egy antifasiszta minimumot (na jó, annál kicsit többet is) magamévá tettem, így senkinek se juthat eszébe számon kérni rajtam bármit is. Akinek ez a minimum se megy, azon jóhogy számon kérik a bűnös múlttal való eszmei folytonosságot. Hisztizni tehát nincs miért."
Ja, és a modern férfiról: nagyon szeretem, egészen addig, amíg csak az ágyban akar felémkerekedni : ))))
Ouroboros 2007.03.07. 15:16:10

Ez az urban legends valójában egyszerűen megkéselte zenésztársát egy összeszólalkozás alkalmával nem egy példakép, de pl. a nők jelenlegi helyzetéről a meglátásai elég reálisak. -
tistedur,
akkor vmit felreertettem, bocs, vagy hat nem toled bocs, hanem mavotol.
A lenyeg a lenyeg akkor is ereztem a burkoltsagot azzal a jajjal az elejen... ugyhogy ELHATAROLODOM, es fejemet leszegezve az estet a sarokban toltom!
abuhasz!
most miért?
végülis ha sarokba akarsz állni,az a te dolgod-de ne érezz rá külső kényszert..

blondie!
mert te egy szégyenletesen elférfiasodott nő vagy..:)
abuhasz,

a Kabbalista Fáról írtam, te roppant okos ...
blondie,

én ott se feltétlenül ... :-)
Objektív,

az egy dolog, hogy fingom nincs, miért osztogatod, de hogy tőled megtisztelő, az biztos ... |-)
Csoda-Szarvas

"Figyelj csak, az az apró probléma, hogy nem értem, hogy miért irigyled azt a vagyont. Komolyan. Miért fáj, hogy neki lett?"

Nem tudom mit lehet kezdeni a fenti állítással? Hogy kerül ez ide? Magyarázkodjam, hogy nem irigylem ? Becs.szóra? Elhiszed majd? Ha akarod?
Vagy kapjam fel a vizet, hogy félrebeszélsz, ostoba panelokban gondolkodsz: a "gazdagtól irigylik a vagyonát".
Ezek gondolati panelok, kedves Barátom, semmire nem jutni velük.
Bár az is igaz: "terméséről ismerni fel a fát" és ezer más szóllás-mondás, amit akarsz. Érdemes-e így beszélgetni?

Ouroboros,

úgy fent, mint lent: elnök úr / elnök asszony. Miért ne lenne a polgári megszólítás ettől különböző?
Nem lennék meglepve, ha a használatmód a németből lett volna átvéve, hiszen a Herr ott is urat jelent s a Frau nőt/ asszonyt. Az, ami a polgárosodás során elérte a férfi polgárokat, hogy őket is "úrnak" titulálják, mint azt a keveset, akik valóban urak voltak (mások felett), nem érte el a nőket (Mo-on, ahová ló után kötve lett bevonszolva a polgárosodás, bár máshol igen).

Nekem az "asszonynak" nincs patriarchális felhangja, legalábbis nem több, mint az "úrnak". Mindenesetre van egy megszólításbeli múltja, míg a "nő"-nek (pl. a doktornő-ben) alig.

A lényeg azonban az, hogy nincsen. És ahogyan látom, nincs is igény rá. Te legalább válaszoltál, örülök... mondd, neked lenne rá igényed?
Mert ha "Ouroboros úr, kérem jöjjön be", van, akkor miért ne mondhatnák barátnődnek/ feleségednek, hogy XY/ Ouroboros asszony, kérem jöjjön be"?

Szerintem nincs ennél természetesebb. És a hiányánál természetellenesebb.
"Rádijó eggy, Klári... Nem Apró-villa..."

"Hehe." (K. Vonnegut, hogy még faszabb és hülyébb legyen)
Mavo kartársnak köszönet, és azt elismerve, hogy gyakran ténleg droid vagyok (aren't we all, sometimes?), én se értem, hogy ott pont miért voltam. Mindegy, ehhez a kérdéshez nem vagyok elég Objektív...
riennevaplus 2007.03.07. 20:20:21

Természetesen lenne rá igényem, és éppen ezért zavar, hogy nem találok megfelelőt. Mindenesetre az „asszony” is jobb, mint a semmi.

Szerencsére ritkán kerülök ilyen helyzetbe, hogy használnom kelljen.
Akik ismerik itt a szefirotikus fát, azok a Foucault-ingában ismerkedtek meg vele, vagy korábban?

A Foucault-inga atomvillanás.
Ouroboros,

én bevallom, a könyvben olvastam először.
BTW, a teljes interju:
www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article1458820.ece

De azert nem birom kihagyni, hogy egy mondatot ne idezzek a nyomtatott valtozatbol (bar a temahoz semmi koze, de lol):
"Zsuzsa Demcsak, his new spokeswoman, is a highly intelligent former underwear model and television reporter."
Tiszta Monty Python.
"highly intelligent former underwear model"

Ebben az osszefuggesben tenyleg vicces.
Meg az "underwear model and television reporter" is vicces (persze hallottam mar Anettkarol, de az a no is vicces), persze ez a Monty Python-os kiforgatasa a dolgnak, mint
"[...]foreign nationals frequented on streets -- many of them Hungarians (not the streets -- the foreign nationals)[...]"
Nekem azert volt funny, mert ugy hangzik, mintha egy bugyimodellnek alapvetoen magas IQ-ra lenne szukseg a feladat megoldasahoz, de meg kozuluk is kiemelkedik a highly intelligent Zs.D. :-)
Persze, persze. Igyekeztem hangsulyt fektetni az "is" (magyar) szora. Az egesz kep teljesen abszurd... Monty Python-ba valo (vagy ezt mar irtam?). Pedig nem viccbol irtak. Abba hagyom, nem idevalo, a vegen kikapok.
Először is szép napot mindenkinek!

Egyrészt remélem, még nem halt meg ez a "topic", másrészt előre is elnézéseteket kérem, ha esetleg ismételnék valakit - nincs időm visszaolvasni az összes hozzászólást.

Tasunka-vitko
Miért nem foglalkoznak Magyarország vezetői a magyarellenességgel?

Ma Magyarországon sokan, sokat zsidóznak. Azaz antiszemita kijelentéseket tesznek. (Most abba ne menjünk bele, hogy pl. a palesztinok is szemiták.) Azonban évtizedek óta nem történt meg, hogy valaki ne kapott volna munkát, mert zsidó, megverték volna, mert zsidó, nagyobb büntetést kapott volna bűncselekmény elkövetéséért a nem zsidóknál, mert zsidó, szétverték volna a frissen vett házát leendő szomszédai, mert zsidó. Magyarország törvényei között nem szerepel a zsidók (és szerencsére semmilyen más népcsoport) kollektív bűnösségét kijelentő passzus.

Ma Magyarországon sokan nem kapnak munkát, mert cigányok, némelyeket megvernek, mert cigányok, egyesek nagyobb büntetést kapnak bűncselekmény elkövetéséért, mint a nem cigányok, mert cigányok, megesik, hogy lerombolják valaki házát leendő szomszédai, mert cigány.

Ma az Európai Uniónak van olyan tagállama, amelynek jogrendjében, törvényeiben szerepel egyes népcsoportok kollektív bűnösségének kimondása. Ezek a törvények az Európai Unió jogrendjének részét képezik. Igazi demokratának habzó szájjal kellene üvöltenie ilyen törvények ellen. Akkor is, ha történetesen nem tagja a kollektíven bűnösnek tartott népcsoportok egyikének sem.

* * *

Magyarország miniszterelnöke külföldön interjút ad, amelyben kifejti, hogy ma Magyarországon milyen hatalmas az antiszemitizmus. Évek óta ezzel van tele a média. Franciaországban zsinagógákat gyújtanak fel, ott mégsem rohangál a miniszterelnök külföldre az antiszemitizmusról értekezni.

Magyarország miniszterelnöke és kormánya szigorú hangú levelek megírásánál többet nem tesz, ha magyarokat azért vernek valahol a világban, mert magyarok. Magyarország miniszterelnökei és kormányai egyszer sem emeltek szót maguktól a magyarokat kollektíven bűnösnek mondó törvények ellen. Egyszer ugyan előfordult, hogy kérdésre Magyarország éppen aktuális miniszterelnöke azt találta mondani, hogy ezek a bizonyos törvények szerinte nem férnek bele az európai normákba. De itthon ezért magyar politikusok épphogy le nem fasisztázták. A magyar parlamentben, magyar politikus a magyarokat kollektíven bűnösnek kimondó törvényeket alkalmazó ország „népének érzéseit” védte. Magyarokkal szemben. Az uniós csatlakozás során vezetőinkben nem volt elég erő (vagy inkább akarat), hogy kikényszerítsék a fenti törvények megsemmisítését.

Magyarország éppen aktuális miniszterelnökei és kormányai nem igazán tettek, tesznek semmit a cigányok elleni megkülönböztetés, tettleges incidensek megszüntetése érdekében.

Mindenesetre nem rohangálnak külföldre interjút adni a magyarországi cigányellenességről.
Talán azért, mert a Time magazint viszonylag kevés befolyásos cigány olvassa. Illetőleg a Time magazin olvasói (is) magasról tesznek a cigányokra. Hiszen ők demokraták, antifasiszták, ami manapság sajnos azt jelenti, hogy igen érzékenyek az antiszemitizmusra (ami önmagában helyes lenne), de szinte minden más népcsoportot ért atrocitásokkal szemben „kissé” érdektelenebbek.

*** *** ***

Megjegyezném még, hogy az antiszemitizmus sulykolása éppen hogy növeli a zsidókkal szembeni ellenérzéseket. Az egyszeri magyar ugyanis nem úgy gondolkodik, hogy de jó, hogy küzdünk a zsidógyűlölet ellen, de még jobb lenne, ha a magyargyűlölet ellen is küzdenénk (a cigánygyűlöletről nem is beszélve) – hanem úgy, hogy isszák meg, már megint a zsidókat pátyolgatja valaki (akiket ténylegesen nem bánt senki), miközben a szomszédban magyarokat vernek meg, magyarságuk miatt.

Fenti tényállást áttekintve az „idegenszívű” jelző elleni védekezés is nehézkes. Igaz ez az elmúlt több, mint 16 év minden miniszterelnökére és kormányára, de különösen arra, aki magyar politikus létére, a magyar parlamentben nem átallotta megtámadni azt az embert, aki (bár nem magától) ki merte mondani, hogy a Benes-dekrétumokat ki kell dobni az ablakon.

nem,még nem halt meg..
Oooo... hat senkit nem erdekelnek a zsidok, vagy a ciganyok vagy a kulfoldi magyarok (amig nincs legalabb egy fel szavazati joguk). Ez csak egy egyszeru aljas hatba rugasa volt az ellenfel egy zaszlaja alatt vezenylo tabornoknak, akinek szinten amugy nem kell a szomszedba menni aljassagokert. Egy minisztelnok ugyanis ugy adhat kulfoldon barmikor interjut, hogy hiteles, es rohadtul nem foglalkozik ott senki az itthoni viszhangjaval. Az antiszemita szo meg egyszeruen varazsszo, aminek nagyobb hatalma van mint egy millio "ciganyelllenes" vagy "magyarellenes"-nek. Kulonosen kulfoldon.

NB: A Time egy amerikai hetente megjeleno magazin, a The Times pedig egy (egyre jobban) konzervativ napilap (vasarnaponta Sunday Times). Ez utobbirol van szo.
Nem vagyok egeszen biztos abban, hogy nekem szol... eleg elegans sajat iromanyra felhivni a figyelmem mindazonaltal. Mindenesetre rogton az elso kerdesre a valasz szerintem NEM. Legalabbis az ertelmes egyedeknek nincsen ra semmi okuk. Mindamellett ez az eredeti arpadsavos zaszlo:
www.crwflags.com/fotw/images/h/hu-arpad.gif
a mostani:
upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/0/04/Arpad-savos_zaszlo_8_savval.png
(van az aljan is egy csik, ami nem latszik feher hatteren) es a nyilaskeresztes:
www.crwflags.com/fotw/images/h/hu%7D1944d.gif
Ez kb annyira ugyanolyan, mint a
www.crwflags.com/art/countries1/us.gif
... egy kis piszok a szelen vagy a sarkan meg egy ket plusz csik ide vagy oda, erted?! Ennyi erovel johetnel azzal is, hogy a sima kereszt olyan, mint a horogkereszt. Az egy masik kerdes, hogy mostansag tul sok idiota rohangaszik Arpad-savos zaszloval, ami adhat okot felelemre, de nem maga a zaszlo hasonlosaga vagy nem hasonlosaga. Ez szimplan az emlitett puhapocsuseg: kossunk bele abba, amibe lehet. Bar ertem, hogy Al Capone-t is adocsalas miatt kaptak el, es ertem, hogy vannak, akiket ki akarnank vonni a forgalombol, de tudod mit, nekem az serti az erzekenysegem, hogy az en zaszlomat fikazzatok, es hasznaljatok urugyul.

2.-ben nincs kerdes. 3. ld. az elsot.
Árpi,
egy csomó dologban igazad van:

1. Antiszemitának lenni ciki.
Ennél csak az cikibb, hogy miér nem rasszizmusról beszélünk általában ... talán mert a cigányoknak nincsenek megmondóembereik a heti hetesben ?...?
vagy mert a kínaiakat trendi lenézni

2. Orbánnak lehet nincs igaza, abban a szélsőségeseknek mondunk pár csontot (bocsi a képzavarért, de nem tudtam kihagyni), csak azért, hogy ne tudjanak megerősödni, bár azért logika van bene

3. szerintem abban is igazad, van hogy ennyi antiszemitizmus, mindig is volt ebben az országban

azt nem értem csak, hogy magáról az eseményről (Ferenc butaságokat mesél a világ egyik legtöbbet hivatkozott lapjában) nem beszélsz: miért csinálhatott ilyet, mért nem jó ez, ha tényleg így gondolja, akkor miért nem tesz ellene valamit stb

amikor az ember ilyen blogokat vezet, akkor provokatívnak kell lenni, ezzel semmi baj nincs, lehet a cikk nagyobb részében Viktort alázni, de legalább egy mondatban helyre kell tenni a dolgokat, hogy lehessen látni a különbséget közted és a bal-lib megmondóemberek között (ha még van)

Hajrá magyarok!
Hajrá Worluk!
Hajrá józan ész!
13 napja senki nem szól hozzá rajtam kívül ...

darabjaira fogják szétszedni a hozzászólásomat
Árpi, azért nem adtam fel, hogy talán elolvasod, mit írtam
azon gondolkodom, hogyha produkálnék sok sok hozzászólást, akkor nagyobb az esélye, hogy elolvasod
Árpi a te fizetésedbe beleszámít, hogy hány hozzászólás van??
vagy csak heti átlagos látogatottságot néznek?
jó ez a blog dolog, bár egyedül egy kicsit unalmas
de engem megnyugtat, kibeszéltem magam, egy kicsit, sőt volt olyan pillanat,a mikor azt hittem értelmes dolgot csinálok
a blogban, nem kell helyére tenni a dolgokat, lehet csak provokatívank lenni







egy olyan országban, ahol mainstream média elfogulatlan, vagy legalább törekszik erre ...
hű de kiblogoltam magam!

Szeressük a csajokat!
Védjük meg a gyerkőcöket!
És az sem baj, ha van egy két elv, amit megpróbálunk betartani (tovább, mint a fingot), ha nem is akarunk feltétlen meghalni értük




és akkor első szent tomika lesétála a nagy bloghegyről (miután kifejtette, hogy boldogok a sajt termelők) és a tömeg is oszlani kezd ...
tomika,

(remelem, orulsz, hogy hozzaszolok:))

szerintem azert nem ment Arpad jobban neki ennek a gyurcsany gyereknek, mer' minek. Hogy miert csinalta, az eleg nyilvanvalo igy is (ne mondd, hogy neked ezt magyarazgatni kell), ellene meg mi ugyse tehetunk semmit -- Arpad megirhatta volna ezt angolul es elkuldhette volna a Times-magazinnak olvasoi levelkent. Es akkor mi van? Ez ellen Orban tehetne annyit, hogy kovetkezetesen tavoltartja az antiszemitakat a taboratol -- akkor azert joval nehezebb volna az "antiszemitizmus-kartyat" megjatszani vele szemben, es talan Gyurcsany se mondogathatna ilyeneket kulfoldon, mert nem volna ertelme -- dehat ezt megint nem tudjuk befolyasolni.

ennyi a sztori nagy vonalakban, szerintem.
ha egyiket sincs értelme csapulni (mert ugye minek) akkor nálunk szerencsésebb történelmű országokban életbe lép az egyes számú hüvelykujj szabály: "Ha nincs különösebb aktualitás, akkor a kormányt kell szapulni/ellenőrizni/kritizánli."


az a baj gumicsizma3, hogyha Ferenc kormányoz, akkor őt nem baszogatjuk, "mer' minek", ha meg nem kormányoz, akkor a kormányt kell a médiának ellenőriznie (ami a normális lenne szerintem ...)

tényleg azt gondolod, hogy az a legnagyobb gond ebben az oszágban, hogy a fidesz nem eléggé határozottan (nem minden nap, nem mindig OV, stb) határolódik el a szélsőségesektől??????

amit te is csinálsz az a dialektikus materializmus: ha OV idején erős a forint, akkor a kormány megfojtja az exportőrüket, ha Ferenc regnálása alatt, akkor az a nemzetközi befektetők bizalmát mutatja ...


az a nagy baj, hogy értelmesek lennétek, csak nam vagytok képesek kimondani a vezéretek klasszikussá váló mondatát, megfelelően ragozva:

Ő (GyF) elkúrta.


szerintem gyakorold
tomika,

gyurcsany ferenc nem a vezerem, ezt akar ki is kerhetnem magamnak. De ha ez boldogga tesz ide irom haromszor: gyf elkurta, gyf elkurta, gyf elkurta.

"a kormanyt kell szapulni" egyetertek. Tessek, szapuld.

Amig konkretabb javaslatod nincs a dolgok jobbitasat illetoen, addig nem vilagos am, hogy mirol is vitatkozunk. Mit kellet volna konkretan Arpadnak tennie? Megirni ezt angolul es elkuldeni a Times-magazinnak? Jo esetben kozlik olvasoi levelkent. Es igy is ugy is szarnak ra. Mert nem erdekli oket, hogy mi mivel baszogatjuk egymast itthon. Egy interju Hungary PM-jevel meg belefer neha-neha. De tovabbi kommenteket nem fognak hozzafuzni. Minket se erdekel ennyire, mondjuk, a litvan belpolitika, hogy tavolabb ne menjunk.

Esetleg megprobalhatod fletot szep szoval meggyozni, hogy ne huzza elo tobbe azt a kartyat, ami oly sokszor bejott mar neki. Sok sikert hozza!

Nem irtam, es nem gondolom, hogy "az a legnagyobb gond ebben az oszágban, hogy a fidesz nem eléggé határozottan (nem minden nap, nem mindig OV, stb) határolódik el a szélsőségesektől"

Azt viszont allitom, hogy OV ki tudna fogni a szelet a baloldal vitorlajabol, ha kovetkezetesen tavoltartana a szelsojobbosokat a sajat taboratol.

Amit meg a dialektikus materializmusrol irtal, azt vegkepp nem ertem, hogyan kovetkeztetted ki. Szereny javaslat: fejleszd az olvasasi keszsegeidet, eleg ciki am olyan nezeteket tulajdonitani a masiknak, amirol o egy arva hangot nem ir, es nem is gondolja. Ez bizony tiszteletlenseg valahol a vitapartnerekkel szemben, amin sokan megsertodnenek, akik nem annyira turelmesek es elnezoek, mint en.

2002-ben sirankoztak nekem egyszer fideszes barataim Kover Laszlo akasztofas mondasarol, hogy a baloldali sajto "kiragadta a kontextusbol" meg "felfujta". Igazatok van, mondtam, de hat basszatok meg, mire szamitottatok (szamitott Kover Laszlo)? A baloldali sajto ilyen, ilyen is volt, ilyen is lesz. Kiragadja a kontextusbol, felfujja, cimlapra teszi. Aki ezzel nem kepes / hajlando szamolni, az ne menjen politikusnak. Hat, ez vonatkozik erre az esetre is.
süti beállítások módosítása