W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Kedves Naplóm!

2007.02.01. 06:30 Tóta W. Árpád

Egyéves lett a Gyurcsány-blog. Boldog szülinapot. Vessünk számot. Vajon jó dolog-e, hogy a miniszterelnök blogol, és jól blogol-e a miniszterelnök?

A miniszterelnöki blog önmagában se nem jó, se nem rossz. Még az sem, hogy Gyurcsány olykor hírértékű dolgokat jelent be blogjában: ugyan, polgártársak, mitől lenne elegánsabb vagy komolyabb, ha egy Napkelte-interjúban tenné? Semmitől, sőt. Az se baj, ha kevesebben olvassák, mint ahányan – ismeretlen okból – a Napkeltét nézik, mert ha kell, akkor a sajtó teríti a hírt.

A blog kényelmes, testreszabható keret. Nem kell például elcseszett furnérdíszletek közt feszengeni, mint a reggeli műsorokban, és nem kell folyton leállni, amíg a technikusok odaérnek a hidraulikával, hogy kiszabadítsák Győrffy Miklóst a farpofák közül. Nincs felkészületlen riporter, se túlságosan felkészült, sőt olyan makacs CNN-es-féle sincs. A blogger maga szabja meg, miről és hogyan nyilatkozik. Viszonylag biztonságosan teljesítheti havi emberarcúság-normáját is, vagyis adagolhat bulvárhíreket. Ha akar, lök pár sort Totó kutyáról, a gyerekekről vagy a napelemes helikopterről, de nem megy be külön ezért a Szuláksóba, nem fújatja meg hozzá a cirkuszi trombitákat.

Klafa dolog, hogy a miniszterelnök blogol, szerintem. Meg cool is, mert modern.

A blog nyilván választási céllal indult, naná; mint sok másik. A jelentősebbek közül csak Gyurcsány folytatta aktívan; megkülönböztetve magát a többiektől, akiknek csak arra kellett.

Ezzel is jelezve elszántságát.

Hogy jól csinálja-e, azt nem érdemes összemérni más népszerű blogokkal, mint például ezzel, hiszen míg én itt baszom a rezet egész álló nap a macskával, napisajtóval és adott esetben a kanonikus kurvasok borral, addig ő ide-oda szaladgál, mohó emeszpéseket verdes szájba puszta kézzel, míg más mohó emeszpésekkel méltányos alkukat köt, különféle találkozókon vesz részt, számol, beszél, táncol és főleg reformál. Épp csak annyi ideje van blogolni, hogy diktafonba mondja a körülbelüli szöveget.

Viszont. Napi háromezer látogató, az elég kevéske ahhoz képest, hogy mégiscsak ő a miniszterelnök. Ennél újságíróból is több van. Ennél többen vesznek könyveket Hitlerről. Mintegy országértékelésként most elemeljük tekintetünket Gyurcsányról, és az országra vetjük.

Háromezernél sokkal több olyan emberre volna szükség, aki személyétől függetlenül kíváncsi a mindenkori miniszterelnök napi mondókájára. Nem azért, hogy szeresse vagy megszeresse, hanem akár épp azért, hogy kritizálja, parodizálja, darabokra szedje. Utálja, de tudja, hogy kit is utál! A polgárság! basszameg, az hol van? Sorakozó! Az újságolvasók, a politizálók, a hazájuk sorsa iránt érdeklődők? Birkaiskola.

Nemcsak a Gyurcsány-blogról van már szó, hanem általában a politikai érdeklődésről. Ógni-mógni, az igen. Utcakövet hajigálni, az meg hűha. Odakattintani a reformintézkedéseket tárgyaló cikkre, az bezzeg már uncsi, inkább a Győzike jövedelme, az az érdekes, meg a Kelemen Anna csöcse. Az se érdektelen, hogy több tocsiknyi pénz megy el reformimázsra, de egyébként nem volna erre szükség, ha Mr. Magyarember magától elolvasná a vonatkozó cikkeket mittudomén a HVG-ben vagy valahol. Ahelyett, hogy fogalom nélkül anyázna.

Hozzáértően, érdemben anyázni, az sokkal tisztább, szárazabb érzés. Értelme is van, meg foganatja is előbb lesz, mint a sugárbanhányás + tájékozatlanság kombinációnak.

Ami vitathatatlan érdeme a blognak, az az, hogy megmutatta, a Miénk a szíved, Viktor táblával könnyező néninek megvan a balos megfelelője. A rajongás azelőtt csak búvópatakként volt jelen; a vizsgálatához Bolgárt kellett hallgatni, meg behunyt szemmel elképzelni a Népszava szerkesztőségét. Most pár kattintással bárki megnézheti magának például az ilyet:

Kedves Blogosok!

1 éves szülinaphoz gratulálok mindenkinek. Örülök, hogy hozzátok tartozhatom, és sajnálom, hogy az első hónapok kimaradtak az életemből.

Mit szóltok a vezénylő tábornok szervezkedéséhez? Időben ki akarják szabadítani a Kossuth teret a március 15.-i cirkuszhoz.
Remélem, Gergényi Úr nem "dől be" nekik.

vagy

Kedves Miniszterelnök Úr!
Újra szeretném megköszönni, hogy időt, energiát szán kis közösségünkre.
Nagyon várom a 9 órát!
Sajnos, úgy érzem, látom, hogy amint közeledik a tavasz, úgy érezhető a nyugtalanság, fusztráció az emberek között.
Annál inkább örülök annak, hogy Ön - úgy tűnik - visszatalált régi önmagához, optimizmusához.
Sokan vagyunk, akik támogatjuk Önt, és szükségünk van Önre, ezt soha ne felejtse el.
Szeretettel: Csitri

Igen, ilyenek is vagyunk mi, magyarok. Depeche Mode-fanok. Emósok. Azt tegyük hozzá, hogy a Gyurcsány-blogon előzetes moderáció van, a stáb választja ki, kiket enged be. Ezeket például nem kéne. Hiszen mivel is indult ez a blog 2006 január 31-én?

A barátaim és kollegáim láthatóan szeretik hallgatni ezeket a beszámolókat, és azt hiszem, nemcsak szervilizmusból. Egyrészt azért, mert ki nem állom a szervilis embereket, így körülöttem nem is dolgozik ilyen, másrészt azért, mert sokszor hetekkel később is felemlítenek, idéznek egy-egy ilyen a „hivatalos tudósításokból kimaradt” részletet.

Nos, ez végül csattanósan bebizonyosodott, tényleg a mai napig felemlítenek, idéznek egy-egy, a hivatalos tudósításokba féléves késéssel bekerült részletet.

Végül az sem mellékes, hogy mit adott ez az egy év blogolás a szerzőnek, akinek pszichológiai egyensúlya mindannyiunk érdeke. Bizonyára beleolvas időnként a hozzászólásokba, látja a párás szemű fanklubot. Csak remélhetjük, hogy tudja: ezek eltévedt, szomorú sorsú emberek. Nem kell hívőnek lenni ahhoz, hogy naponta felidézzünk egy-egy fontos gondolatot, akár félhangos mormogásban. Ebben az esetben azt: a rajongóim egy beteg ország tünetei, az én munkám célja nem az, hogy többen, hanem hogy minél kevesebben legyenek.

Gyurcsány Ferencnek további kitartó blogolást kívánok, valamint több és cinikusabb olvasót, ezúton.



Címkék: gyurcsány hülyemagyar

231 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr5432656

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Webisztán 2007.02.02. 10:01:37

Önbeteljesítő Webisztán-jóslat: Gyurcsány vlogolni kezd...hetMég az év végén, szavazásdömpingünk idején kérdeztük meg olvasóinkat, hogy szerintük mitől kell rettegnünk leginkább 2007-ben. A szubjektív összeállításban szerepelt az is, hogy "Gyurcsány…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miert is kellene bezarni azokat a korhazakat is ahol az elmult 2 evben milliardos raforditassal uj szarnyakat es komplett berendezett mutoket epitettek?
Miert is kell most eladni azokat az epuleteket?
Valami gond lehet a kormanyzati kommunikacioval mert senki nem felelt meg erre a kerdesre.
a blogjan se talaltam semmit errol.
Szoval miert is kell eladni???
A szifilisz, kérlek, úri betegség. Lumpenproli olyant nem szed fel a sarkon a posztkádári Magyarországon)
Vagy mégis? /kac-kac/
Carnivora,

„Engem három dolog nem érdekel az életben mindaddig amíg nem kötelező:

- egyházak
- homokosok
- Gyurcsány blog”

Hm, akkor úgy tűnik, valahogy kötelező lett, ugyanis erőteljesen foglalkozol vele itt és most.
Árpád, erről a témáról megint nincs mit beszélni.

Jó a blog? Igen, az olvassa, aki akarja. Jó, ha a m.e. bloggol? Igen, mert aki nem makarja, nem olvassa.

Jó, ha rajongója van egy gyurcsányorbánnak? Nem, nem jó, vérgáz.

Önmagában a "gyurcsányblog1éves"-téma bonyolultabb ennél?

Persze, lehet itt válaszolgatni a programozott monnyonle-droidoknak, meg bekopizhatom én is, hogy "akimagyar, felamélyből, vagymi", meg lehet viccelődni, hogy csak az egyik pöcs hazudik, a másik nem, az kóbászt csinál a kerítésből, csak ez mind OFF.

Nincs valami érdekesebb téma?

Olyan jó témáid voltak, pl. Interjú Istennel, ilyenek.
cziffra plachta zasztava,

a mamám szereti a jelenéseket... ezért a fűben hisz. :)
savmart 2007.02.01. 12:01:09
cziffra plachta zasztava,

a mamám szereti a jelenéseket... ezért a fűben hisz. :)

Ajánlott olvasmány: Márai Füveskönyve+Jelenések könyve:)
Ez a gy.f. blog ez nem is blog.
A valamikori búzakalászos, kisfiús - kislányos plakátok mai megfelelője: káprázat!

Emlékszik még valaki hogy indult az egész?
A feri meg a kóka beültek a parlamentbe a laptopjukkal, oszt kibaszták a padra maguk elé, mint a szoláriumcicusok a
csili-vili telójukat a bárpultra, mint aki geci modern, és úgy dolgozik mint egy szájberhős.
Munka eszköz mi?

És sokakat meggyőzött ez, hogy ja blog, meg laptop
ezek azért biztos tudják mi a rezgés.
Csak te nem tudtad, meg én.
Azthiszem úgy 8-10 év múlva, ha visszaolvasod
le fogsz izzadni.
OFF Hopp, bocs, az lehet, hogy nem is a tied, most, hogy utánanézek. :) Régen volt. Mindegy, attól még jó téma. ON
basten: az olyan szavakkal, mint a Jelenések Könyve, vigyázni kell ám, minnyá' jön egy okos jobbos, hogy genyakomcsik, mer' Jelentések Könyve így meg úgy... :p
savmart
"a mamám szereti a jelenéseket... ezért a fűben hisz. :) "

akkor a mamád megtréfált téged, és lsd-zik, mivel a fűtől még senkinek nem jelent meg senki :)
Mé'? Ha cigánygyár, meg agyhúgyköves nyugdíjas, akkó Jelenések Könyve ménem?
Szarvasvadász, nem hinném, hogy az okos jobbos genyakomcsizna. Régi lemez, már a nyolcvanas években is zizegett. Hanem a lumpenproli, az tény. Reformelkötelezett baloldal? :D
"Be kell vallanom mennyire mélyen a szívembe hatol az a félelem, hogy 16 éves demokráciánk alapjai, a piacgazdaságon alapuló szociális háttérintézmények klasszikus anakronisztikus ellentéte imbolygó hajóra emlékeztet, mely a szivárványon száll tova a szélben, de... a teremburáját, nem ezért áldoz a nép olyan sokat?! Nem ezért dolgozunk éjt-nappal?
Este van, ülök az ablak előtt, a vörösboron keresztül nézem a várost. Klára keze az enyémben és Bibó idézeteset játszunk. Micsoda erő van ebben az asszonyban. Milyen szerencsés vagyok. Erőssé tesz engem is és most már érzem, hogy lesz elég erőm, hogy keresztülvigyük a reformokat.

Holnap átjön János a szerelmével és activity-zni fogunk."
cpz: lehet nem hallatszott ki az irón-iä a soraimból... :)
A baloldal? Az egy egész Reform-átus. De legalábbis exInternátus... :p
Asszem' abbahagyom a szóvicceket, mer' nagyon szarok, inkább iszok egy kávét, hátha...
Azé, basten, mer nem fér be az ejrópai balos arculatotokba. Hogy is nézett szembe velünk a nagy gondolkodó? Mi jobbosok mindannyian vmi hótmucsai kisköcsögök vagyunk, kívül minden európai demokráciafelfogáson. Most ki rekeszt ki kit, baszki?
plachta zasztava 2007.02.01. 12:15:51
Kérek szépen egy definíciót a lumpenprolira. Hátha beférek,
Tóta!

Előbb olvasom el a HVG-t meg a Heti Választ, minthogy ennek a fasznak olvassam a blogját. És előbb olvastam el a Konvergenciaprogramot, mint az őszödi beszédet felrakta volna ez a gyökér a blogjára. És előbb fogom a törvényt olvasni bármiről, mint az ő commentjeit, vagy bárki uszitását.
Lumpenproli: mindenki, aki állambácsi emlőin szuszorog, holott módjában állna tenni vmit magáért.
play_off 2007.02.01. 11:34:46
Ezt az eretnekséget! Ahhoz mérsékelni kéne a cigánygyárakba tömött százmilliókat, a maszop szavazóbázisát képező lumpenproli és agyhúgyköves nyugdíjasok mértéken felüli szociális támogatását.
cziffra plachta zasztava 2007.02.01. 12:20:53
Mi jobbosok mindannyian vmi hótmucsai kisköcsögök vagyunk, kívül minden európai demokráciafelfogáson.

Öné a tanú!
TWÁ: "személyétől függetlenül kíváncsi a mindenkori miniszterelnök napi mondókájára. Nem azért, hogy szeresse vagy megszeresse, hanem akár épp azért, hogy kritizálja, parodizálja, darabokra szedje. Utálja, de tudja, hogy kit is utál! A polgárság! basszameg, az hol van? Sorakozó! Az újságolvasók, a politizálók, a hazájuk sorsa iránt érdeklődők? Birkaiskola."

Ehhez nem kell naponta olvasni a blogot. Nem hiszem, hogy UGYANAZ a 3000 olvassa minden nap. Én ...khmmm... nem kedvelem a főbloggert, de éppen fent leírtak miatt úgy gondoltam, olvasnom kellene. Azonban ha már ott voltam, sajnos belenéztem a hozzászólásokba is, és attől sajnos olyan fiziológiás elváltozásokat éreztem a gyomorszájam környékén, pulzusban, vérnyomásban, hogy meg kellett győzzem magam, saját egészségem védelme érdekében SOHA TÖBBÉ. Egyébként ami fontos, azt a magyar sajtó úgyis szemlézi, már majdnem annyit hallunk a Fletó blogról mint Győzikéről, és egyszer az az idő is eljöhet, amikor még Kiszel Tündét is leveri említésekben.

De mint tudjuk, a legszűkösebb erőforrás a kor emberének az idő, így legalább ennyivel is több időm marad más blogok olvasásásra (pl. w.blog.hu)

Basten, play off keresetlenül őszinte volt, s nem hótmucsai kisköcsög.
Lássuk be, nehéz megemészteni, hogy a reformelkötelezettség úgy pereg le az egyszeri magyar baloldaliról, mint a máz az agyagedényről. Nem kérlek, nálatok az járja, dögöljön meg a szomszéd tehene. Ez az irigység baloldali kultúrája. erre akartok ti Új Magyarországot építeni?
"Lumpenproli: mindenki, aki állambácsi emlőin szuszorog, holott módjában állna tenni vmit magáért."

Tehát a közalkalmazottak; orvosok, többi kórházi dolgozó, rendőrök, nyugdíjasok, stb. Ők a lumpenprolik. Le velük!
Téligumi LOL Ezt kikérem minden a munkáját becsülettel végző közalkalmazott, orvos, kórházi dolgozó, rendőr, nyugdíjas, stb. nevében. Hát ők nem tettek meg mindent magukért, a családjukért, a hivatásukért?
Árpád,
az ember egy napja mégiscsak 24 órából áll.
Ha max heti egyszer tömören össze lenne foglalva fegyelmezett 6000 karakterben a haza állapatja, bizisten elolvasnám.
Így inkább maradok az egyéb forrásoknál, ami belefér a napba.
A rizsa lehet emberi, de akinek van mondanivalója, az legyen szíves célratörően összefoglalni.
TGM és Huntington is ezért fáraszt le, mert imádnak szövegelni. (Igaz, ott nem a magánmellékszálak miatt hosszú az anyag. De bőven volna mit kivágni a mondanivaló sérülése nélkül.)

Nem komálnám azt a jövőképet, ahol a 4-5 parlamenti párt 2-3 prominensének napi fejfájásait kellene olvasgatnom fél napon át, hogy tudjam, ki mit gondol az ország jelenéről-jövőjéről. Az meg, hogy MIT CSINÁL, blog nélkül is látszik...
Ahhoz mérsékelni kéne a cigánygyárakba tömött százmilliókat, a maszop szavazóbázisát képező lumpenproli és agyhúgyköves nyugdíjasok mértéken felüli szociális támogatását.
play off keresetlenül őszinte volt, s nem hótmucsai kisköcsög.

Ízlés dolga. Kik azok a ti? Hm?
Magyarországnak, ahhoz, hogy felelmelkedjen, önmagát kell felemelnie. Mindenkinek önmagát! Támogatnunk kell a dolgost, a koránkelőt. Segíteni csak az elesettet.
cziffra plachta zasztava:
"Lumpenproli: mindenki, aki állambácsi emlőin szuszorog, holott módjában állna tenni vmit magáért.
cziffra plachta zasztava."
És fel a mélyből, aki magyar. Haza a magasban. Felső határ a csillagos ég stb. És?
Kik azok a "ti"? Mindenki, aki választásról választásra a Kádár-kori koraszülött jóléti állam újjáteremtését várja a szocialista párttól. Aztán keservesen csalódik)
"basten 2007.02.01. 11:42:52

Jártál te mostanában a zemberek között? Az egész életében lábátlógató, sok lóvéval teletömött nyugdíjas, a munkakerülő dúsgazdag "cigánygyár" környékén? "

Látom nem érted. Sebaj. Senki nem mondta, hogy ezek dúsgazdagok, Pityu! Csupán arról van szó, hogy ne csak a becsületesen dolgozó és adózó "középréteget" szívassák Kúcsányék, hanem akkor legyen egységes a szopás.
Látsz te itt olyat, hogy tesznek az adócsaló, minmálbérre bejelentett, de 20 millás terpjáróval pöffeszkedő "vállalkozó", vagy a miniszterek, képviselő extra juttatásai, esetleg a Fletóba szerelmes alzheimer kóros Mari néni munkásmozgalmi extra nyugdíja ellen valamit???
Ez mán régi, de nagyon kell ide:

"Kedves!

Az Orbánt se csesztessétek már, nekem konkrétan országos cimbim, most a hétvégén is átjött az összes kölykével, a Klára mondjuk utálja az Anikót, de a gyerekek kurva jól elvannak. A Viktor meg persze iszik, mint az állat, áthozott négy liter istállóskői lófingatót, oszt úgy bebasztunk, hogy a kormányőrséget véletlenül majdnem ráküldtük Szlovákiára, ha a Szekeres Imi nincs észnél, Pozsony már a mienk.

Üdv,
Feri"
Télikoton, ez nem polfórum, de ha gondolod(
Szal érveket ide, ne kopipésztet, jó...
plachta zasztava 2007.02.01. 12:31:44 Nem kérlek, nálatok az járja, dögöljön meg a szomszéd tehene. Ez az irigység baloldali kultúrája. erre akartok ti Új Magyarországot építeni?

play_off 2007.02.01. 12:42:23 Látsz te itt olyat, hogy tesznek az adócsaló, minmálbérre bejelentett, de 20 millás terpjáróval pöffeszkedő "vállalkozó", vagy a miniszterek, képviselő extra juttatásai, esetleg a Fletóba szerelmes alzheimer kóros Mari néni munkásmozgalmi extra nyugdíja ellen valamit???

Nem dumcsiznátok egy jót?
play_off:
"Mari néni munkásmozgalmi extra nyugdíja"
rotfl.

Mér' a Zorbán tett? Nem. Mindkettő egykutya. Minden szentnek... hát még az ilyen politikai váltógazdaság szereplőinek...
plachta zasztava 2007.02.01. 12:31:44 Nem kérlek, nálatok az járja, dögöljön meg a szomszéd tehene. Ez az irigység baloldali kultúrája. erre akartok ti Új Magyarországot építeni?

play_off:Csupán arról van szó, hogy ne csak a becsületesen dolgozó és adózó "középréteget" szívassák Kúcsányék, hanem akkor legyen egységes a szopás.
Basten, tanuld meg édes anyanyelved! Akkor talán nem vélsz ellentmondást, ott, ahol nincs.
Play off, épp azt mondja, hogy ez ellen kell tenni. Ti balosok meg önelégülten kommunikáljátok a szart, a lófaszt, a semmit. Akinek a reform, ingatlanpanama meg szabadrablás az ne papoljon, hanem sürgősen keressen magának egy jó ügyvédet!
cziffra plachta zasztava:

te fröcsögsz, és amikor már az is kifullad, akkor megpróbálsz sértegetni. De az se sikerül. Télikoton! Muhaha!

nem a tárgyról (a blogról) beszélsz, és képes vagy ezt rajtam számonkérni.

Nincs véleményed, bot?
" basten 2007.02.01. 12:45:57 "

Válaszolnál?
Ha nem is nekem, akkor csak magadnak... csöndben... egy sarokba elhúzódva... kicsit elmerengve ezen.
" basten 2007.02.01. 12:50:22

Úgy látod, hogy amit írtam az irigység???
Akkor olyan alapfogalmakkal nem vagy tisztában, mint igazságosság, közterhek viselése, és persze irigység.
Nincs értelme folytatnunk.
Téligumi uram, hogy miképpen jut el a lelkes blogozó a miniszterelnök naplójától a nem létező reform alternatívájáig, annak megértése némi evolúciós szintet feltételez a befogadótól. Ennek fejlesztésére kéretik elolvasni korábbi kommentjeimet!
play_off 2007.02.01. 12:56:48 Úgy látod, hogy amit írtam az irigység???
Akkor olyan alapfogalmakkal nem vagy tisztában, mint igazságosság, közterhek viselése, és persze irigység.

Ahhoz mérsékelni kéne a cigánygyárakba tömött százmilliókat, a maszop szavazóbázisát képező lumpenproli és agyhúgyköves nyugdíjasok mértéken felüli szociális támogatását.

Ha ez az igazságosság fundamentuma, akkor tényleg felesleges minden szó. A romáktól és a nyugdíjasoktól is vonjunk el, tök igazad van. Írigységről pedig zastawa kollégád értekezett, mint balos ismertetőjegy;)
„Azonban ha már ott voltam, sajnos belenéztem a hozzászólásokba is, és attől sajnos olyan fiziológiás elváltozásokat éreztem a gyomorszájam környékén, pulzusban, vérnyomásban, hogy meg kellett győzzem magam, saját egészségem védelme érdekében SOHA TÖBBÉ.”

:)

Hihetetlen mennyiségben lehetne jó kis broáfos cuccokat idézgetni. Legjobb lenne párban a www.orbanviktor.hu vendégkönyvének bejegyzéseivel.
"annak megértése némi evolúciós szintet feltételez a befogadótól. "

Ez is béna, mellesleg leszarom, hogy hogy jutsz el egy blogtól a komcsilumpemproli-monnyonle-orbánnaljobbvót-ig, droid, ha nem arról van szó.
Most tetszettek látni, milyen nehéz elmondani az "új többségnek", hogy az egyenlősdinek, csókolom, vége van. Jön a kőkemény kapitalizmus. Angolszász modell, amúgy konzervatív módra.
Árpád, ha még a te olvasóid is így reagálnak, mi a faszt várunk ettől az elbaszott országtól?
hozzon már vki egy hidraulikát, hogy a TWÁ-t ki lehessen szedni a farpofák közül!
Árpád olvasói, nem homogén közeg. Ki így reagál, ki úgy. Én mindenesetre mélyen nem értek egyet azzal, hogy az igazságosság nevében a nincstelen romákon és a nyugdíjasokon spóroljon az állam. Lehet, hogy ettől vagyok balos? Szar, nem szar a középosztály és az uralkodó elit kell, hogy a terhek javát viselje.
Cziffra

Furcsa egy figura vagy te, néha teljesen érteni véllek, máskor meg kinyílik a bicsak

Meg is magyarázom

PlayOff valóban mucsai kisköcsög vót, amilyennek a vulgárjobbost látni szereti a baldroid (és ami nem vezet sehova). Miért?

- Mer lumpenprolit lehet úgy definiálni, ahogy te, csak akkor van két baj. Egyrészt oldalfüggetlen, sokan van, és jelenleg megy át mostvasárnapra a Fideszhez
- Mer a lumpenproli és az agyhúgyköves nyugdíjas néha eleve véres szájú jobbos. Meg mer a LP és az AHKNY olyan, hogy egy része akkor is Viktort imádja, ha az személyesen löki le a lépcsőn, egy másik része Fletónak ajánlja a lánya kezét akkor is, ha előtte Fletó mondott lányt már szodomizálta
- Mer a "cigánygyárral" nem az a baj, hogy politikailag inkorrekt, hanem hogy leegyszerűsítő faszság (ahogy amúgy a lumpenproli is és az AHKNY is)

Arányokról lehet vitatkozni, hogy az agyhúgyköves lumpenproli cigány nyugdíjasok inkább kire szavaznak, de szerintem lehet hogy érnének meglepetések

Legfőképp meg azért volt mucsai kiksköcsög, mert ez így nem stílus, nem érv.

A mucsai kisköcsög sem stílus amúgy...nem is szívesen írtam le...tisztulj, papírom :))

Amúgy lehet hogy csak más nem fogta fel, hogy 85 bejegyzéssel feljebb a Fidesz (Viktor) új jelszaváról beszéltél, mint konzervatív/polgári fordulatról? Vagy nem arról beszéltél, és én vagyok a hülye megint?


cziffra plachta zasztava 2007.02.01. 12:38:56

Ja, csak bonyolult definíciós kérdés, hogy ki az elesett, és ki az ingyenélő potyautas.

És majd szólj, ha leírtad az Ultimate Social Justice képletét. Lehet sztochasztikus differenciálegyenlet is, talán még megértem :D
cziffra plachta zasztava
"Csökkentjük az adó meg járulékterheket, viszont drasztikusan visszafogjuk a szociális kiadásokat. Íme a konzervatív ideál, az angolszász modell."
(Csak zárójelben:Ez mondjuk éppen lehetne neoliberális modell is, de mivel attól mindenki sikít nevezük konzervatívnak.)
Én speciel nem nagyon látom, hol lennének itt a jobboldal szerint visszafogva a szociális kiadások. A 14. havi nyugdíjjal, amiről még nemrég is beszélt egy fidesz-közeli nyugdíjas-szervezet vezetője a hírtv-n? Inkább azt látom, hogy bármi ilyen történik, azonnal jön a pénzbehajtás-kórus. Ami meg a minmálbéres vállalkozókat illeti, itt tényleg lenne mit seperni, tudjuk jól.
"Látsz te itt olyat, hogy tesznek az adócsaló, minmálbérre bejelentett, de 20 millás terpjáróval pöffeszkedő "vállalkozó", vagy a miniszterek, képviselő extra juttatásai, esetleg a Fletóba szerelmes alzheimer kóros Mari néni munkásmozgalmi extra nyugdíja ellen valamit???"

Vegyük szét
- Vállalkozó. Hát ezek a vagyonvizsgálatok talán érnek valamit. (Másképp a büdös életben nem fogod meg). A házipénztár-adó is ezt célozta volna, csak alkotmányellenes lett. A belépő ingatlan/vagyonadó pláne (akárhova íratod, valaki ki kell fizesse elviekben). Csak hát ugye az is nettó pénzbehahjtás, nem reform. Mint tudjuk.

- Képviselő juttatásai

Na, cinikus húzás lenne egy GYF által beterjesztett javaslat a költségtérítés 80%-os csökkentéséről...ő ugye egy fillért nem vett fel, mert kurvára nincs rá szüksége... (Igaz Kapolyinak sem :D) De üdvözölném. Bár rögtön megkapná, hogy mekkora demagóg, mert neki úgysincs rá szüksége.

Amúgy tőlem keressen havi másfél milát a képviselő, csak valahogy oldják meg, hogy ne bírjon korrumpálódni. Tényleg itt lenne az idő 1-2 hosszú letöltendőt kiosztani ilyen ügyekben. Álmodom

- MAri néni munkásmozgalmi nyugdíja: ez nyilván hatalmas tétel a költségvetésben, de elviekben egyetértenék a nyirbálással.
A nagyobb falat a 27. havi nyugdíj lenne, vagy hogy is híjják.

Egyébként (zárójel) nem hiszem, hogy a nyugdíjasok jelentős részét nagyon lehetne még fingatni. A gázemelés már elég nekik, hogy ne nagyon dőzsöljenek fartővel meg csirkenyakkal a kis nyavalyások.


" RoFä 2007.02.01. 13:47:40 "

Te egy olyan kis langyos, se nem hal-se nem hús fospisztoly lehetsz.
Stílus, nem stílus: Fuck off!
Cziffra, Play_off

Mi volna a LÉTEZŐ reform egyébként? Mert ugye a mostani az blöff, lufi, ergya, smafu, túró.
Most kivételesen nem gúnyolódtam... nagyon... Oktassatok.
Mr. Rájátszás

Igen, ezt mindig megkapom

De örülök az életnek, és hogy süt rám a nap

És inkább langyos legyek, mint meleg
És inkább fospisztoly, mint fostalicska.

Nagy puszi a buksidra.
(persze, hogy OFF, de olyan szavakat használtok, hogy egyszerűen elképzelésem nincs, honnan a bánatból kerítitek őket...)
play off

Te viszont ráerősítesz arra a sztereotípiára, hogy az átlagjobbos primitív gumicsizmás paraszt, akit jobb nem az asztalhoz engedni, mert még össze-vissza vagdossa magát az evőeszközökkel. Inkább cseréljük egy egy talicskára.
elég unalmas ám, amit itt vita címén vagdalkoztok...
nem baj, remélem TWÁ meg a macskája már véreres szemekkel vizslatják a nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatokat... az ám a "költészet"! :)
addig is ragasztgassátok szorgalmasan egymásra a szebbnél-szebb jelzőket...
hasonlítotok jack sparrow iránytűjére: keményen egyetlen témára vagytok fixálva. és mindig ott is köttök ki.
hajrá.
cziffra: "Fel a mélyből magyar. Önerőből.
Csökkentjük az adó meg járulékterheket, viszont drasztikusan visszafogjuk a szociális kiadásokat. Íme a konzervatív ideál, az angolszász modell. Igen, racionalizálni kell az oktatást és az egészségügyet. Igen, be kell zárni néhány iskolát és kórházat."

ezt hol is mondja orbán? mármint a bezárást. nyugdíjat.
Árpád, örülök, h neked is azok teccettek meg amelyek nekem.
Egyébként ez a blog nem azért vonzu kevés nézőt mert az embereket nem érdekli a miniszter, hanem mert szar. Nem mond semmit. Nyilván akkor vonzana, ha nem ál-személyes gügyeségek, papos kioktatás és tegyük a dolgunkat lenne a fősodor, hanem néha jauuubeszóna a Zorbánnak. Vagy a buzipártoló szadesznak. Annak vanámitten közönsége. Mert mondjuk, ha én lennék a ME (mavo, phon vacano meg a többiek nyilván rám szavaznának ;) ) akkor olyat írnék, ami mindennap címlapsztori lenne. valami ütőset. Vagyis vki kitalálná nekem, h mostan aztat kéne írni, h eddig és ne tovább köcsög gukkeres Molnár Lajos, elakezeket a kórházaktól, vagy valami hasonlót, aztán jönne az rtl meg a tv2 és MINDIG arról lenne a szó, amit én akarok. De az h anyus ma kettőt fingott a konyhában de csak egyet ismert el, ez bazmeg kevés.
Ja, meg felvenném a Fábryból azt a szemüveges gyereket, meg mittuomén Lászlóatyát és TörökGábort, és azok egésznap chatelnének az én nevemben az emberekkel. Néha beírnék, kioktatnék, megsimogatnám a buksit stb.
kurva vagyonnyilatkozat, nem akarok ezzel foglalkozni... na még meglátjuk.
chirac se semmi :)
jóhogy nem válaszol a kommentelőknek. nekem ez a munkám, neki azért van vmi más is elvileg.
továbbá nekem itt többnyire van mire válaszolnom, a gyblogon meg viszonylag ritka. csápolásra nem lehet mit.
sztem a gecitolvajképviselőket már kielemeztük....ez van, nem ez a fő gond. A legjobb, legfontosabb idáig sztem Kádár volt. Nagyon fontos megérteni. Minden politikuspalántának ajánlanám h gondolkozzon el az egész Kádár jelenségen.
Beírhatna valami ilyet:

"Megkérem a tisztelt közönséget, hogy ne imádjanak ennyire, mert elvesztem emberi tartásomat, szíriuszi magasságokba emelkedem, és asztráltestem lebeg majd a vizek felett. Olyanná válok, mint...mint...mint a Zorbán."

:D
háttizé, miattam nem kell vagyonnyilatkozni, mer elolvashatnám a zindexen, de nem teszem, mer nem érdekel. viszont ha írsz vmiről, akkor legalább lehet röhögni. a kommenteken néha inkább csak sírni lehet, de hát ezek meg a te kommentjeid. sírjá rajtuk Te :)
chiracnak ez volt az ÖB-je. :)
jójó persze, gáz lenne ha ezzel baszná az általam fizetett időt, de akkor lenne forgalom.
ÍGY ez gagyi.
az a blog legalább konstans. gyf nem nagyon esik ki a szerepéből, legyen az bármi is.
kedves hölgyeim és uraim, drága barátaim.
Chirac megnyugtatott. De tényleg, végül is erre nem gondoltam..mármint az eltörlésre.
És akkor azt Izráhel csinálná, vagy a Jueszéj?
na, akkor hagynám ezt a vagyonosdit mostan, van, ami messzebbre mutat.
Chirac meg felveti a "közírói munkáságom része" ill. "ezt magánemberként mondtam" ősi problematikákat.

Amúgy mindig a nyilatkozat no1 a jobb, realistább, viccesebb :D
A 'visszavont nyilatkozat' (Chirac)helyett 'vagyonnyilatkozatot' olvastam nagyhirtelenjében. Nemá. :)
...és messzebbről is látszik..
Anyaaa,anyaa, miaz ott?
Gomba kisfiam.
Rofa: nyilván, meg a legjobbak a bekapcsolva felejtett mikrofonok. Csak aza nevetséges, h még mindig vannak olyanok, akik a rutindumát is beszopják.
Úgy szeretem ferit, olyan lendületes, energikus és fiatalos, van ideje blogolásra is, tudja mi az a honlap. Legalábbis jobban ért hozzá, mint az ország vezetéséhez! ó nagyvezír blogggoljááá még!
Úgy is lesz atomja a muszlimoknak idővel, sőt már van is tulajdonképpen. Sőt még F-16-uk is van hozzá. Pakisztánban mlehet iszlámista fordulat bármkior, és akkor nagy szopás van. Ugyan erős a hadsereg, de demokratikus úton, tiszta választással nagy esélye lenne az iszlám államnak. És ugye a perzsa sahnak is erős hadserege volt, aztán mégis győzött az Iszlám Forradalom, nagy kopp volt.
Chirac kimondta, amit eddig nem mert:
nem lenne ellenére, ha izraelre kilőnének egy atombombat, es azt meg kevesbe, ha utana az USA kilőne megegyet iranra.
tudna egy jot utana "tömeggyilkos"-ozni.

a francia kulpolitika is megerne egy postot. valahogy a szarkeveres az egyetlen ami latszik belole. na jo, az EU elinditasa dontoen az o otletuk/munkajuk.

atomugyben az a legnagyobb gond, hogy az USA _soha_ nem tamadott meg, sot meg csak meg sem fenyegetett olyan orszagot, aminek van atomfegyvere. ezt minden kozepes orszag politikai/katonai elitje tudja. _ezert_ imadkozik atomfegyverert iran/egyiptom/malajzia/indonezia/eszak korea/...

szakertok 3-4 honapra becsulik azt az idot, amennyi ido alatt nemetorszag, vagy japan kepes lenne atomfegyvert gyartani. ugyanis mindenuk megvan hozza (szakertelem,precizios gepek,raketa technika,...), csak nem akarjak osszerakni.

ha az USA valtoztatna az atompolitikajan, akor lenne esely az atomfegyverre torekvo kozepallamok megrendszabalyozasara. addig csak romlani fog a helyzet. raadasul nem vagyok biztos, hogy az oroszok a nagy anarchiajukban kepepsek voltak-e vigyazni az atomfegyvereikne. ha akkor eltunt nehany cucc, az mostanra terroristakhoz kerulhetett.
lesz meg igaz a 24 ;(
a chirac-bashing a hírszerző bloggereinek reszortja:

neocohn.blog.hirszerzo.hu/ (seres)
republican.blog.hirszerzo.hu/ (tallián miklós)
Na majd a királyi nevű új elnökasszony vagy a hígmagyar új elnök. :D
mikka: te itt vendég vagy. én meg a házigazda. ennyi. nem cenzúra: házirend.
persze a legjobb az, hogy a főblogger bloggerasszisztenseit közpénzből fizetjuk. bár nyilván meg van az adekvát válaszuk, hogy ezt nem MEH munkaköri leírásban, hanem szabadidőben, ingyen lelkesedésből.

nyilván.
juli, egy békávés mindenre képes.
egyébként két hét múlvára időzítem a kampányom, addig legyen valami épkézláb program. már vázoltam fent, de valami összeszedett formában.
chirac egész egyszerűen realista. és minnél öregebb valaki annál inkább szarik bele, kurva idegesítő lehet mindig pc lenni.
iránnak bombája lesz 2-3 éven belül, egyszerűen mert megteheti. valszeg nem fogják kihagyni a slam-dunk-ot. aztán végre-valahára megcsinálhatják a saját euro-ban jegyzett olajtőzsdéjüket, és onnantól lesz igazán nagy szarban az usa.
en.wikipedia.org/wiki/Petrodollar_warfare
Olyan mintha atom részegen mondta volna.
A debreceni kommentezőknél, melyik bejegyzés verte ki a biztosítékot? A Totós?
Árpiiiii, fogy a munició nem igaz?!

Kívánom hogy ez a gyök2 alias GYF legyen csak me 2010-ig. Felőlem blogolhat, fridizhet, szétverethet tömeget, konvergálhat. tök8 egy bukott antiszociális faszfejtől, már bocsánat.

Önmagában az a szégyen hogy nincs egy ellenjelöltje sem a blogger-mágusnak.

Ennyit az MSZP-ről. Nagyon fasza az a szöveg, hogy összezárnak mögötte. Kár hogy ezt nem kajálom. Aki(k) meg mégis, akkor miért is?! Félelemből? Vagy szimpla riszpekt? muhahaha.

Tudjátok, úgy vagyok ezzel, hogy szavaznék a szadeszre, akkor ha nem ezzel a pöccsel társulna, és ütőképesebb lenne (+F.G.). De a gyáva nyulak, ezt a nagymestert nem merték megdugni, mert egy előrehozott választásnál szívták volna a brét kegyetlenbe a parlamenten kívűl..

Ez is csak egy hányás a sok közül, de ebben több a répa..
Nabravó

Látom kommenthiány van.
Ehh
Eza az ostoba Fletó azt vizionálja, a közig. reform lényege, hogy a lehető legkevesebb pénzünkért a legtöbb szolgáltatást kapjuk, ami rendben is van, viszont akkor az egészségügyben miért van az, hogy a lehető legtöbb pénzünkért a legkevesebb szolgáltatást adja?
Ha Eu-s lóvéból valóban 400mrd-t pumpálnának bele, akkor feltehetően nem pénzbehajtás lenne az egész.
Szal szerintem ezt a partit, így, bukta.
Nem beszélve arról, hogy amit ő 2004 óta bejelentett, abból eddig semmi nem valósult meg.Sőt.
És egy eklatáns példa Fletó tényleg zsigerből gyülőli az urambátyázást, és majd ő megmutatja, meg persze.
hvg.hu/itthon/20070201_bozoki.aspx?s=hk
Rait, naja. Feri séróból ellensége az ilyeneknek. Ezért tört föl ilyen gyorsan, nincsenek régi barátok a közvetlen kollégái között, stb.stb.

Árpád, ezzel a szerveres cuccal kicsit megégetted magad. Ennél ügyesebben kell effelé nézni. Például tekintsd meg kitűnő lapotok kitűnő cikkét pl. a pécsi kultúra terjedéséről, meg a lemondásokról stb stb.
Fletó vajon miként kíván és szexel? Írt már valaha erről? :)
Erre reagálnék:

"Háromezernél sokkal több olyan emberre volna szükség, aki személyétől függetlenül kíváncsi a mindenkori miniszterelnök napi mondókájára. Nem azért, hogy szeresse vagy megszeresse, hanem akár épp azért, hogy kritizálja, parodizálja, darabokra szedje. Utálja, de tudja, hogy kit is utál! A polgárság! basszameg, az hol van? Sorakozó! Az újságolvasók, a politizálók, a hazájuk sorsa iránt érdeklődők? Birkaiskola."

Már elnézést, de mi a szarért kellene bárkinek is Gyurcsány blogot olvasnia? Ha akarjuk ha nem, a csapból is ő folyik, ha akar. Bármikor kaphat 6 percet az MTV-től a közszolgálatiság nevében, ha fontos üzenete van a népe számára.
Választási időszakban 10 emelet nyi méretben tekint le ránk.
GYF képes volt egy délután alatt végighaknizni a teljes baloldali magyar médiát, amikor az öszödi beszéd után ki fel kellett vázolnia a kötelező agitprop sarkallatos részleteit, mely szerint: mindenki elkúrta, mindenki hazudott, de főleg az Orbán. (Emlékezned kéne András, te is blogoltál valami hasonlót.)
Ezek után nehogy már én fárasszam magamat, hogy a kényszeredett kiszes jopofáskodásaiból kiszedjem a lényegi információt? Egy nagy faszt!
Éppen elég fárasztó átkapcsoni a tv-t, ha az aktuális hazugságait akarja az arcomba tolni, majd pont önként és dalolva fogom az időmet egy szerencsétlen elmebeteg nárcisztikus önajnározására fordítani?
Azért álljon már meg a menet!
"Hattory Hanzo 2007.02.01. 14:08:50"

Mi bajod a gumicsizmás parasztokkal, urbánus gyíknyakú? Ha ők nem szarnának, te nem ennél.
Gyurcsány csak nem tud lejönni a hazugság-tripről, szerinte havi 5-6 ezer lesz a tandíj:
ufi.blog.hu/2007/02/02/gyurcsany_es_a_havi_5_6_ezer
Árpi,

"Háromezernél sokkal több olyan emberre volna szükség, aki személyétől függetlenül kíváncsi a mindenkori miniszterelnök napi mondókájára."

Ugye 2010-től napi látogatója leszel Orbán Viktor miniszterelnöki blogjának?

:o
1. nem lesz blogja.
2. már most is elolvasok mindent, amit tudni kell. például a mn-t. mondjuk az az ő blogja végül is.
A miniszterelnök blogjával első ránézésre az a legnagyobb baj, hogy a küllem, az nem elég populáris. Cseszettül sok apró betű, egy darab kép se sehol. Ha TWÁ-blog is így nézne ki, mégha ugyanaz lenne is a tartalma, mint most, bizony, hogy nem olvasnák sokkal többen.

A másik, az tartalmi probléma: süt a postokból a monologizáló jelleg. Egy-egy post nem egy-egy konkrét témáról szól, hanem mozaikszerűen, ami abban a bizonyos félórában a miniszterelnök fejében felötlik, rögzítésre kerül.

Vagyis: a mi Ferinknek a legtöbb esetben nincs egy-egy konkrét, provokatív mondanivalója, amely köré felépíthetné a postját

na mindegy, nem folytatom. Egyszerűen nem lesz az ember okosabb a Gyufi-blogtól. Legalábbis, ha nem újságíró vagy levéltáros.
Nagy Cső Zuhan 2007.02.03. 00:01:20

"Vagyis: a mi Ferinknek a legtöbb esetben nincs egy-egy konkrét, provokatív mondanivalója, amely köré felépíthetné a postját"

Azaz olyan, mint egy átlagos blog :-). Ez itten az, ami nem átlagos. W. blogja tulajdonképp nem is blog, hanem rövid (de eszenciális és ütős) írások gyűjteménye, ami aztán a kommentekkel együtt átmegy inkább fórumba.

A másik, ami miatt nem összevethető:

W. újságíró, aki (elég jól) megtanulta a szakmáját és abból él, hogy írjon.

Gyurcsány politikus, aki elég jól kitanulta a szakmáját, de nem abból él (inkább ne furtassuk, hogy miből :-)), viszont a politizálás mellett néha ír is egy keveset, meg dumál is, azt elég sokat.

jaj hát köszönöm, édes vagy.
na de nem is kérjük ezt számon rajta.
most hogy aludtam rá egyet, a blogjában az a legjobb, h a bulvármegjelenéseinek egy részét letudhatja ott. unlike kóka jános.
spec engem a Kelemen Anna csöcse jobban érdekel, mint a Gyurcsány farpofája, meg akik beleszorultak!
süti beállítások módosítása