W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Sonderangebot - reloaded

2007.01.24. 09:00 Tóta W. Árpád

Címlapon hozza a keddi Blikk a képviselők költségtérítésének ügyét. Felháborító! Arcpirító! - nem fukarkodnak a népharaggal, úgyhogy most már visszavonhatatlanul téma lett belőle. Amit a Blikk ír, az a politika, kérem, sokkal inkább, mint a Népszava meg a Nemzet.

Mint közben kiderült az itt és másutt megszólaló képviselők önérzetes védekezéséből, ez a pénz egyáltalán nem ellopva lett, nincs itt semmi látnivaló, hanem ez nekik jár, mégpedig az általuk meghozott szabályok szerint. Már a tematizálás is sértő. Árnyaltabb a kép, mint ahogy elsőre tűnt: nem kell bemondani semmit, hanem az az alapértelmezett, hogy a parlamenter a lakhelye és a Kossuth tér közti távolság függvényében automatikusan megkapja a megfelelő összeget, valamint abból költ elvileg öltönyre, cipőcskére, nyakkendőre és étteremre, ha arról van szó, hogy meg kell hívnia Putyint sztrapacskázni az ország érdekében. A fizetésének kétharmada és másfélszerese közti összegről van szó, plusz a szállásköltségről. Úgyhogy most adjuk meg a demagógiának, ami az övé: mit is kap az egyetemista, ha a képviselővel azonos úton jár tanulni? A vonatjegy felét, azt. Meg ha nagy szerencséje van, akkor kollégiumi odvat. Költségtérítést, azt pont nem.

Ami jár, az jár. Semmiféle törvénytelenség nincsen itt. Ha Lázár Jánosnak tizennyolc milla jár, akkor majd hülye lesz nem fölvenni, naná. De nehogy azt higgye bárki, hogy akkor ez most rendben van, meg ki lehet ebből magyarázkodni, mert nincs rendben, és nem lehet kimagyarázni.

Kezdjük azzal, hogy a képviselő fizetése 220 ezer forint. Ez nevetséges összeg ebben a pozícióban - most azt hagyjuk, hogy baszik beülni plenáris ülésre, és ha mégis, akkor szotyizik meg levelezget a pad alatt. Nem is ezért vonzó a képviselőség, hanem ugye erre jönnek még az ilyen-olyan pótlékok, meg az illetményt jóval meghaladó, és jelen ügyben főszerepet játszó költségtérítés.

Na melyik modellt látjuk itt működésben? Igen, azt. A minimálbéren bejelentett fukszos vállalkozót. Annyit muszáj kivenni, a többit pedig leköltségeljük, házipénztárba tesszük, minden másnak nevezzük, csak jövedelemnek nem. Erről szól ez a kurva ország.

Emellett aztán pártállástól függően vagy a reformok zászlaját lobogtatjuk dagadó izmokkal, miszerint véget vetünk a számlás Magyarországnak, vagy pedig a zemberek érdekeit helyezzük előtérbe, de úgy, hogy lépni se lehet már az előtérben a zemberek érdekeitől.  Szembeköpdösni magunkat lendületből, hát az már bele se fér a programba ennyi teendő mellett. Talán majd akkor, ha erre is kapnak külön pénzt.



Címkék: reform korrupció

396 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr1930589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ja igen: és miért van 3 fordulós választás, amikor a svédek pl. egy fordulóban is meg tudják oldani ugyanezt.(És a svéd demokrácia, köszöni szépen, jól van...)
Blondie, többen, a 368 a monarchia idejéből származik, amikor a parlament Nagy-Magyarországért (később Horvátországot leszámítva, mert nekik is lett parlamentjük Zággrábban) volt felelős. Igaz a hadügyi, pénzügyi, és külügyi dontéseket nem itthon hoztuk meg. Lehet érvelni, hogy legyenek kevesebben, és legyen csak közvetlenül delegált (körzet szerint egy fordulóban megválaszott) képviselő.

Az Alkotmány vonatkozó passzusai 1989ben, a rendszerváltás idején, tárgyalással, komoly kölcsönös kompromisszumokkal alakultak ki. Ezek miatt a kompromisszumok miatt létrejött rendszer, a 368 képviselő, a két állampolgári szavazat (egy a listára és egy a körzeti képviselőre), és a listás és közvetlen helyek kombinációja az egyik legkomplikáltabb Európában. De mégis, ez volt az a rendszer, amiben akkor mindenki (az MSZP és a rendszerváltó pártok) egyet tudtak érteni.

OK, ez akkor kompromisszum volt, de miért ne legyen ma más? Semmi más oka nincs, csak az, hogy a jelenlegi pártok nem tudnak megállapodni (ennél nagyobb horderejű kérdésekben sem).

Maga a létszám és a választási rendszer átalakítása azonban sokadlagos. Biztos lehetett volna másképp, talán jobban. De az eddigi működésére nem lehet igazán panaszunk. Nem volt olyan folyamatos kormányválság, mint ami pl. sokszor Olaszországra, sőt újabban Lengyelországra és Csehországra is jellemző. Sőt az ára sem, Lázár János és néhány társa pofátlansága ellenére is az egyik legolcsóbb parlament Európában.

Úgyhogy szerintem nehéz is lenne hozzányúlni (mert nem lesz egyetértés) meg kár is - mert ki tudja, lehet a "javított" változat lehet drágábban és rosszabbul működne.
Blondie, a nagyságrendekkel többen, azt jelenti, hogy szerinted 1-10 képviselőre lenne szükség. Ez van két nagyságrenddel a 386 alatt.
Mondjuk úgy, hogy kétszerannyian vannak, mint kéne.
mcs 2007.01.24. 15:49:08
Részemről még akár vegyes rendszer is maradhat. Mondjuk 176 egyéni választókörzet (és akkor nem kell átszabni az egész országot választókörzetile), a korrekciókat meg oldják meg max. 50 mandátummal. Sokkal több független képviselőt szeretnék látni az országgyűlésben, akik remélhetőleg a szakmai, emberi, stb. előtörténetük alapján kerülnek be és nem az alapján, hogy a választópolgár milyen logót lát a nevük mellett virítani a szavazólapon.
igen, a több fordulóra semmi szükség. hozzáteszem, szerintem. elfogadom, ha valaki mást gondol. szerintem felesleges két hét plusz anyázás, felesleges visszalépkedni. egyszerűen az nyerjen, aki elsőre több szavazatot kap. de miért nem? valaki győzzön meg az ellenkezőjéről!
ámbátor: a nagyságrendekkel csak költői túlzás volt. Amúgy egyetértek (bár ha úgy vesszük, EBBŐL a politikai elitből még az 1-10 fő is sok lenne... :(

pascal: most néztem ki adatot a Rubiconból, szóval pontos (1942-re és a felsőházra vonatkozik)

"az eddigi működésére nem lehet igazán panaszunk."

Leszámítva, hogy 1. a politikai mező időközben teljesen kiürült (a társadalmat érintő legfontosabb problémák nem itt/ vagy egyáltalán nem kerülnek megtárgyalásra).
2. Több (tíz)éves hullák vannak a szekrényben - lásd pl. ügynöktörvény...

"ki tudja, lehet a "javított" változat lehet drágábban és rosszabbul működne."
"Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek"...
Jó volna a visszahivhatóság rendszerét ujjáéleszteni...
Arról mi a véleméyetek, hogy polgármesterek ülnek ( vagy legalábbis van névreszóló székük ) a parlamentben. Én úy gondolom, hogy polgármesternek lenni még egy nagyobb faluban is egész emberes feladat, hát még egy városban. Milyen érdemi törvénykezési és bizottsági munkát lehet e mellett a parlamentben végezni ? Vagy csak gombnyomogatás ?
Gombnyomogatás, amikor "össze kell zárni a sorokat".
Sztem egy 1o milliós országnak elég 100 képviselő.
"az az alapértelmezett, hogy a parlamenter a lakhelye és a Kossuth tér közti távolság függvényében automatikusan megkapja a megfelelő összeget"

Ezek szerint megéri vidékinek lenni a parlamentben.
Esetleg tömegesen átjelentkezni Battonyába.
"Már csak azt árulja el valaki, hogy
kinek maradt ezen a szemétdombon erkölcsi vagy bármilyen alapja arra, hogy adóeltitkolást, ügyeskedést, minimálbér alapján adózást számon kérjen a plebstől."

Hm...való igaz, úgy tűnik, hogy ők nyugodtan ügyeskedhetnek...és itt nem a szállás meg egyéb költségtérítés az igazi buli. Az igazi az az, hogy azok a a gazdasági erők, akik finanszírozták a választási kampányunkat, segítettek elhiteni rólunk, hogy mi vagyunk a tuti csávók, na azok érdekeit kell a törvényalkotás során szem előtt tartani, és itt nem kell kirívóan nagy esetekre gondolni. A másik zsebtömési lehetőség - és nagyjából értelmetlen, de jó zsíros meló - ahogy már v.ki említette, az a különböző bizottságok, testületek, elnökségi tagságok stb. pozíciói.
De nem is ez a lényeg, mert ez mindenhol így működik ez így volt, van és lesz.
A baj az, hogy az olyan lúzerek, mint én, akinek világ életében cég adta a fizetést, a jó ég adta világon semmi sem jár, maximum a szája meg ami a 7. gyereknek...az apja f@s@a..na én meg a hozzám hasonlók azok, akiktől teljesen legálisan bármennyi pénzt el lehet venni, nem tehetek semmit.
Ügyeskedés? Ha megnézem az APEH ÁFA-val foglalkozó létszámát, ill. az elmúlt 16 év szám és összegszerű visszaéléseit, akkor egy megoldás jut az eszembe:
100%-ban el kell törölni az Áfa visszaigénylést. Nincs. Megszűnt. És most ne mondja nekem senki, hogy ha építkezek, akkor visszaigényelhetek ennyit meg ennyit (bár már ennek is annyi, ha jól tudom)
Én, meg a többi lúzer mennyivel rosszabb, mint egy vállakozó? Akire állandóan vadászni kell, hogy befizesse, amit kell? Neki mér jár? Több nálam, mert "bátrabb"? hát a faszt...hánynom kell....na erről kéne népszavazni, ámberek
Ha egy képviselő visszahívható (ami csak közvetlen körzetből való feljutás esetén lehetséges ), halálra dolgozza magát a parlamentben (indítványok, hozászólások, bizottsági munka, stb ) akkor részemről kapjon igen magas honoráriumot a munkájáért. És majd az elvégzett munkáját figyelembe fogom venni a következő választáson. És ha elégedett vagyok vele, akár onnan mehet nyugdíjba. De ma mi motiválja azt a pátkatonát, akinek csak a pártján belül kell jól helyezkednie és listáról szinte biztosan legközelebb is mandátumot kap ?
Polgármesternek lenni még kisebb faluban is egész emberes. Én egyébként ezt céloztam meg öregkoromra. Fog a fene akkor már felcihelődni a városba.
www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=27559

khm khm, a politikusok adobevallásai is milyen hitelesek. igy ne várják hogy a 'fukszos vállalkozó' nem fogja ugyanezt kicsiben csinálni.

Ha abban egyet tudunk érteni, hogy polgármesterkedni egész emberes történet, akkor miért összeférhető a polgármesterség az országgyűlési képviselőséggel ? Tényleg elhiszik magukról ,hogy ők Supermanek ?
"Ha abban egyet tudunk érteni, hogy polgármesterkedni egész emberes történet, akkor miért összeférhető a polgármesterség az országgyűlési képviselőséggel ?"

Talán mert nem TWÁ blogjának közönsége alkotja kishazánk jogszabályait. Hanem azok, akiknek ez jó bolt, dupla pénz.
Polgármesternek lenni csak akkor emberes, ha csinál valamit, nem csak az előnyöket nyalja be.
Egyébként meg ott van neki a jegyző dolgozni.
Árpád!Melyik lesz az az elátkozott hely,ahol Te polgármester akarsz lenni?(:
Bogármester. Esetleg. De azt is csak az uborka meg Kisagyszony miatt... ehhe.
Ki bír annyit hazudni, h politikus lehessen? Ebből én F-es vagyok simán. Mint az elgázolt eszkimó. "Ami a szívemen, az a szánom."*


*általam ismeretlen szerző agyából. mert vicces se vagyok.
nem a létszámmal van gond (avval is) hanem az elszámoltathatóság hiányával. 4 év hosszú idő.

arra kellene figyelni, hogy ne legyen páros szám, szegény csehek is mit szopnak a 100-100 szituval.

visszahívhatóságot kellene ismér bevezetni. tudom, álmodik a nyomor.
A törvény tulajdonképpen nem rossz. Egy költségKERETet biztosít. (mindenki annyit vesz ki amennyi a költsége volt a képviselői munkájával kapcsolatban) De akik írták időutazáson voltak éppen és előreugrottak 200 évet.
:)
Virág et. 2007.01.24. 16:50:49
Szerinted innen lentről nem lehetne üzenni a főokosoknak ? Esetleg szerveződhetne egy kis szakértői csapat : jogász,közgazdász, politológus, mittudomén.. Én outsider mérnök vagyok ,viszont mint fogyasztó, véleményt tudnék alkotni egy tervezetről. Aztán valami úton módon be kellene csempészni az ötletet a köztudatba. A sokat emlegetett VEKE is valahogy így kezdte, nem.. ? Aztán előbb-de inkább utóbb- a fenti okosok is csak nyilatkoznának róla valamit.
Ez is aranyos, ez a FIDESZ, jól jellemzi ember/saját központúságukat.
inforadio.hu/hir/belfold/hir-100537
"...Igaz, egy fideszes képviselő, Kovács Ferenc megpróbálkozott azzal, hogy Toller László balesetére hivatkozva visszahozza az ingyenes vonatozás és buszozás aranykorát, de leszavazták."
virág et., nagygabi: meg talán azért is választják meg a képviselőt polgármesternek, mert a helyiek úgy sejtik, hogy egy képviselő több pénzt tud nekik kidunsztolni, mint egy mezei polgi (talán nem is alaptalanul...)
hát én úgy gondolom a polgármesterséget, hogy reggel felkelek, megszalonnázok, aztán lábhoz szólítom a kutyámat, és körbejárom a falut, megnézem, hogy egybe' van-e. aztán látom, hogy a játszótéren el van repedve a mérleghinta, na akkor azt felírom, aztán még aznap kéne intézkedni, hogy majd hozzanak új gerendát. meg látom, hogy a buszmegállót összegraffitizték valami huligánok, úgyhogy megkérdezem a szembe' lakó nénit, hogy ugye a józsi volt. felírom: józsi papát megfenyegetni, hogy nem viszem oda a csatornát, ha embert nem farag a gyerekéből.

meg bemegyek az állatorvoshoz, hogy most akkor van-e madárinfluenza. aztán a hivatalba, ottan nyilván vannak ilyen Ügyek. onnan ránézek a blogomra, hogy hátha valamit nem láttam a körbejáráskor. összeül az önkormányzat, megbeszéljük a dolgokat, mutogatom a zöld meg a piros békát, hogy hova kell szavazni. aztán ezzel el is megy a nap, irány haza. este kilenc körül pedig összejövünk a pappal, az állatorvossal meg a jegyzővel kártyázni, és ezt, gondolom, elszámolhatom valahogy majd költségként. szóval egész emberes ez, na. de majd meglátom akkor, lehet, hogy befér mellé egy parlamenti mandátum.
hál' istennek az euból nem lehet kidunsztolni semmit. meg kell írnyi azt a büdös pályázatot. mindenkinek. lett is minden polgmeshiv-nek egy pályakezdő minimálbéres gyorstalpalós pályázatírós okosa. végre valaki, aki tényleg tanulta, amit csinál.
hülye vagyok. nem olyan egyszerű az. körbejárom a falut, viszont még a legelején nevemre veszek egy Csajkát. ez negyven litert esz százon. és akkor azt fogom mondani, hogy ezzel járom körbe, mindennap.
TWA,

az kimaradt, amikor moderálod a józsit, meg a haverjait, akik szana-széjjel flémelik a blogodat, meg kis, tanulságos meséket felraknak a polgmest. önkényéről, valamint a művészi és szólásszabadság eltiprásáról. (graffiti)
TWÁ: engem az lepett meg, hogy kártyázni fogsz a PAPPAL (de csak miután meggyóntad néhány korábbi bejegyzésed, gondolom : )
...és egyszerre négy ügobossz öltöny van rajtad. minden nap másik 4. és nem is abban a faluban lakol. lakozol.
Csak most olvasom Kapolyi nem tudta milyen címen nyalta fel a millákat.
Okos.
Feltételezem minden Parlament elé kerülő ügyben ennyire van képben.
Mondjuk ő legalább vállalja, és nem keni magán a szart, mint Lázár vagy Szabó Z.
Fütty és Taps.
jaj, hát ezt is elfelejteettem. de szar polgármester lennék! hát persze, hogy nem lakom ott! nagyon messze, meg se határozott vidéken lakom én, óperencián, terepen. de legalábbis oda vagyok bejelentve. onnan megyek a falut körbejárni, ezért nem is jó nekem a Csajka (illetve reprezentációra nagyonis), hanem PT-76-os kétéltű harcjárműre szeretném a költségtérítést, mert az legalább háromszázat esz.

a pappal majd mindezt lerendezzük zsuga közben.
Freagle engedd meg itt válaszoljak méledre:
azóta már az Észak-Mo.-i RET is elutasított Molnár javaslatát, és a probléma leegyszerűsítése lenne, ha azt mondanánk ez a FIDESZ műve. Ez annál sokkal rosszabb: megalapozatlan, kidolgozatlan, hatástanulmány nélküli, szakmaiatlan, dilettáns pénzbehajtás.
És Bizony, Orbán Viktor is megbaszhatja az anyját, mert 2002-2006 között nem járt be a Parlamentbe, csak a költségtérítésért, ami neki 6 milla volt.
Meg a többi Fideszes is, Áder, rogán, akik bp.-i ingatlan mellett évente 1,5 milla lakhatásit vettek fel.
Na miattuk is tartunk itt

de most ezt így elmondod... majd jól előcitálják a politikai ellenfeleid (a pap, az állatorvos meg/és/vagy a jegyző), h dicsák! ilyen polmest-e akartok?! :)
Szerintem se Kapolyi az egyetlen, akinek fogalma sincs, hogy miből is áll össze a havonta a számláján jelentkező összeg, és az egész hóbelevancot FIZETÉS-ként, meg JÖVEDELEM-ként fogja fel, és nem elvi lehetőségként, hogy ha munkájával összefüggő költsége van, akkor abból fedezze. Az ő esetében csak szimplán hihetetlenül hangzik, lévén, hogy olyan jól jövedelmező üzleteket köt a villamosenergia iparban, az ukránokkal való tárgyalásokhoz meg azért szvsz kell gógyi, meg a lehetőségek alapos ismerete. Miért higgyem el, hogy épp a fizetésével nincs tisztában???
PS. azért dícséretes, hog lemond róla, de miért kellett ehhez x ezer év, mikor sose voltak anyagi gondjai????
majd jól előcitálják a politikai ellenfeleid

de hát tz! Árpinak ellenfelei? :-O
ezért is szeretnék olyan faluban élni, ahol fogják a finom iróniát.
ellenfeleimről pedig majd jól előtúrom a régi privihu-oldalaikat, ahol bevallják, hogy emósok.
emos politikusok. képzeld el, amint sírva fakadnak, mert az egész életük egy hazugság, üresek a napjaik, utálják magukat, mert nincs kötelességtudatuk, mert mindent elrontanak, és "engem csaahaaak a péhééénzeméhhhééér szehereheeeetneeek"... hajukat megszórják hamuval és végül valamennyien kardjukba dőlnek a kossuth téren. ámen.
valószínű.
hát legalábbis időnként felpakolnak neki... persze sikertelenül :)
tz: na ne má'! Miért mindig csak a Kossuth téren van banzáj (két saroknyira a lakásomtól)?! Menjenek inkább Árpi falujába harakirit elkövetni...

blondie, írod:

"Szerintem a fidesz magatartása mélyíti a válságot (még akkor is, ha nem ők okozták.)"

Véleményem szerint a "válságot" nem a kormány, VAGY az ellenzék okozta, hanem a kettőnek az INTERAKCIÓJA.

Különbség, bizony.

Mi több, a "népet" is belevenném, már csak azért is, mert a nép is, mint a pártok, csak saját javát akarja (onnantól fogva, hogy akaratának a pártok általi képviseletét - az azzal való elégedetlenség miatt - felmondta), és ami érdekes módon nem egyszerűen a "nép java", hanem a benne foglalt individuumok saját javainak a "közzel", "néppel" felülírt summája, ami nem ugyanaz.) Ilyen, hogy "népakarat" nincsen. Csak felbontásban létezik, felülírt verziója (a summa) pedig csak egy hatalmi vonal, egy felirat, aminek mentén az individuum érdekét érvényesíteni akarja. Ha elérte, felbomlik újra saját, apró, egyéni (nem felülírt, kiscsoportosított) érdekeire.

Még egyszerűbben azt mondanám, hogy Magyarország "válsága" A KORMÁNY, AZ ELLENZÉK, ÉS A NÉP INTERAKCIÓJA, az "INTERAKCIÓJA" szó aláhúzva, basszátok meg. Annak az eredménye. Mit lehet ebben nem érteni? Talán azt, talán az az irritáló, hogy a felelősség akkor "rátok, ÉS rám is" hárul? Hmm? Szopás feladni azt, amiről az ember megtanulta, hogy az a "megváltás"? Ugye az... mert olyan jó "máris megváltva lenni", és mennyivel jobb, mikor már csak "azokkal" van baj... akik az utunkban állnak, akiket, hogy egyszer s mindenkorra jó legyen, "el kéne tüntetni"?

Magyarországnak nem adták meg az Istenek a kész struktúrákat, hanem az lett a szerepe, sorsa, hogy _állandóan_ definiálja magát. A magyarok által sokat feltett kérdés, hogy "mit mond, gondol rólunk a külföld", mindig csak egy célt szolgált: definiálni, hogy kik, s mik is vagyunk mi...Tudni szeretnénk, végre. Le szeretnénk zárni. (Jók, nagyok, persze).
Pedig nem megy... és ez a tragédia, hogy egyrészről tudni kéne _definitív_ hogy kik is vagyunk (hiszen mindenki más tudni véli), másrészről ez a szerep, hogy bizony ezt soha meg nem tudhatjuk, nehéz dolog. Talán ennek a "nem tudhatjuk meg" kódolásnak az ijesztő hátterében lesz _annyira_ erős a vágy, hogy "valahova" is tartozzunk, hogy egy máshova tartozást _annyira_ vehemensen, mint ahogyan azt mi magyarok ma tesszük, elutasítsunk.

Ez volt a rossz hír... a jó hír az, hogy ennek tudatában lenni felold a specifikus állásfoglalástól... "Ember"-nek lenni lesz elég, és az, hogy "milyen", az jótékonyan a háttérben marad. Mert az "embert" nem kell definálni: az mindenki maga... ami rá jön felfele, mindig abból lesz a gubanc...

blondie: mér, nem akarsz az ablakból petárdázni? nem kívánod-é halálukat az gaz bitorlóknak, lyányom?!
én mondjuk nem. élni és élni hagyni. de azé a k.va ...-t.
vesszenek az emósok!
riennevaplus: "az lett a szerepe, sorsa, hogy _állandóan_ definiálja magát". na ez itt a baj. hogy mindig mosni-magyarázni próbáljuk a szennyest. ezek voltak, kérem: ez itt a történelmünk. Ez meg van most: tessék széjjelnézni. a kettő között definiálgatni, attól tekeredik ki az agyunk. mert a balfaszságok mindig csak egy szemszögből magyarázhatóak, az összes többiből meg árulás. forradalom vagy ellenforradalom. privatizált vagy lopott. origamizás a tényekkel.
amikor ez mind már nem érdekel, nem akarod kényszeresen, h neked legyen kizárólagos igazad, onnantól foglalhatsz állást, lehet személyes, a többi véleménnyel ütköztethető véleményed nyugodtan és innentől nem kötelező magadénak vallani semelyik szemszöget sem.
riennevaplus: akkor tessék szépen megmondani, mit tehetnék én, a mezei szavazó a helyzet megváltoztatása érdekében? (Mert amekkora a hatalmam, akkora a felelősségem is...)
és innentől nyugodt szívvel utálhatsz egyformán mindenkit, ehhe :)
tz: nem akarom a vesztüket, csak a távozásukat...
nekem is abba a finom iróniás faluba kellene-e költöznöm...
na, ebből előbb-utóbb vagy pártalapítás lesz, vagy egy második Krisna-völgy. East Park.
hát Krisna-völgy, az semmiképpen sem. Katolikus vagyok : )
hagytam magam megkeresztelni. olyan postás-lego autóért (nem ma történt). csoda h nem lettem politikus.
ja és esténként árpi bácsi mesél nekünk kukoricafosztás közben: "...és amikor a papság jött rejám az istenf.sza-botrány mijatt! hűűű! de én nem ijjjedtem meg... a markomba pöktem, 16os arial boldra vettem a betűméretet... hejjj, azok voltak ám az idők..."
azon az íráson bármikor beszarok.
Capo

Az áfa-visszaigénylés a következő dologról szól: Az adót CSAK EGYSZER fizessük meg. Ezért igényelheti vissza a vállalkozó, mert ő csak a saját hozzáadott értékét utalja be az APEH-nek, ugyanakkor azt a végén kifizeti a VÉGSŐ fogyasztó, esetünkben legtöbbször mi. De pl. gépjárművek áfáját nem lehet visszaigényelni, ill. kizárólag akkor, ha eladásra szánod.
tz, csoda, hogy nem lettél postás:-) tök jó falun élni. egyébként.
itt nem jár nagy pofonos ban, ha már rég nem a cikkről van szó?
elköszönök egyébként is: jóccakát :)
off
amíg nem volt indapass-om, addig csak simán be voltam jelentkezve mindig, aztán írtam. Most, hogy van, állandóan kidobál és félóránként lefagy. B+
on

on?
Azt se tudtam, mi az az emós, amíg nem olvastam itt, a blogban. Miket tanul az ember lánya?

onabb
riennevaplus, az marha jó, ha az interakció a hibás, mert akkor se te, se én, se mi, se ők nem vagyunk azok. Mert mi mind jók vagyunk, csak az a fránya interakció nem az, és azon nem tudunk segíteni, akkor se ha definiáljuk magunkat. Ezzel a definiálással egyébként is kivagyok mostanában, mert csak arra jó, hogy valami helyett definiálgassunk. Pl. ahelyett, hogy kik vagyunk. Magyarok. Milyen egyszerű, nem? Mihelyst definiálod, vagy elkezdenéd definiálni, már bajban vagy, és már ott vagy, hogy származás meg kevert vér meg tisztavér, meg kokárda, meg ősmagyar, meg határontúlinemmagyardemégis, ésatöbbi. Holott a fránya külföldi is milyen egyszerűen lát minket: magyarok. Ő se definiálgat, nahát. A definiálással megkerülöd a lényeget. Ne kérdezd, mi a lényeg, nem tudom. Még az is lehet, hogy az interakció. De nem annak a definiálása, hogy kik vagyunk és hova tartozunk emiatt.
Szepjo estet a Bogarmester Urnak,es nekunk,jovendobel lakotarsaknak!:)

blondie(15:57)
MagyarB. modta 1szer,hogy azert lett ennyi kepviselo,mert ennyi szek van ott az ulesteremben!-Helyben volnank.
A mostani parlament ennel kisertetkasstelyabb mar nem is lehetne.Mia fenenek nem lehet azt a kurvatermet atrendezni???
Azert,mert azis szent tehen,mint minden amin erdemben kellene valtoztatni.Annyi tehetseges epitesz,meg tervezo van BP-en,hogy egymas torkat szorongatjak,csak a biztonsag kedveert-biztos letudnanak tenni az asztalra normalis,stilusos atrendezesi tervet.
Csatamagus eltalalta,100 ministrans boven eleg!De hamarosan valtoztatni kellene,mert akkor valami onkorlatozas fele mozdulnanak el a dolgok!
Quicksilver, írod:

"riennevaplus, az marha jó, ha az interakció a hibás, mert akkor se te, se én, se mi, se ők nem vagyunk azok."

Nos, ez nem volt benne, sajnálom. Az, hogy hiba, az semmiképp. Ami benne volt az az, hogy ez mindekinek a "műve", "aki a kormány, a nép, vagy az ellenzék". És, hogy ne kenje a "másikra"... Valamint, hogy aki definiálja magát, az vagy díjnyertes korpa lesz, vagy megeszik a disznók. Igy, röviden.
Úgy tudom, hogy Portuáliában úgy szavaznak a képviselők a járandóságukról, hogy az emelt pénz csak a KÖVETKEZŐ választás után jár nekik. Ha ismételten bejut, ő is kapja, ha nem akkor meg nem.
Lázár János még annál is fontosabb, mint gondolnátok:

www.delmagyar.hu/cikkonly.php?action=nyomtat&cid=126413

"A vásárhelyi közgyűlés visszamenőleg emelte fel a helyi városvezetők fizetését és költségtérítését – nem minden vita nélkül. A döntés szerint április 1-jétől Lázár János polgármester havi járandósága 518 ezer 900 forint, s a város első emberét havonta 155 ezer 700 forint költségátalány illeti meg. Számára – úgy is mint országgyűlési képviselőnek – továbbra is biztosítják a korlátlan gépkocsi- és mobiltelefon-használat lehetőségét."

Tehát a 18 milla mellé még felvett havi 150-et kenyéradó önkormányzatától is. És senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a korlátlan gépkocsihasználat keretében a polgármesteri hivatal autójával és söférjével "ingyen" járt Pestre, anélkül, hogy egyszer is ott aludt volna.

Tuti üzlet, csak kellően vastag bőr kell hozzá...
Lázár János, mint önkormányzati képviselő is kap költségtérítést? A 18 milla mellé? Továbbá korlátlan mobil- és gépkocsihasználat? Vastag bőr, nem mondom. Ezzel otthon, a városában is nő majd a népszerűsége. Kíváncsi vagyok, neki valaha lesz-e hozzáfűznivalója. Pofám leszakad.

A képviselő urak, nyilván mert már széles publicitást kapott a dolog, elszánták magukat a változtatásra. A terv szerint a lakásköltséget már csak tételesen bérleti szerződéssel számolhatják el. Még legyen emellé kötelező útnyilvántartás, ahogy mindenki más elszámolja a magángépjármű-használatot. Ezek a nagy tételek, tessék elszámolni. A többire, nem bánom, legyen átalány.
(amugy galileo)OFF:
Kapolyi masik szemet huzasa amugy az,hogy a rendszervaltas idejen lenyulta a szocdem part markanevet,az osszes jogi vonzataval egyutt,azota is rajta hasal.
Mi koze neki a szocdem ertekekhez,1altalan az alkalmazottak erdekkepviseletehez?Semmi.
ON
Arpi,part helyett inkabb telepulest alapits,(vagy meglevot bruttosits) tuti veszek telket ott!Az a rohej,hogy ma mar virtualisan is elkezdheted(Magyarcity),oszt aki szepen viselkedik 10-15evig ott,az atmehet a valosagosba.:)
Engem mindenkeppen erdekel.
savmart 2007.01.24. 19:06:41
"én meg azt nem értem, hogy hogyan lehet valaminek a magyar helyesírás szabályaitól eltérő nevet adni. reklámmal foglalkozom, rendszeresen találkozom ügyfél részéről a következő javaslattal: írjuk külön/egybe, úgy JOBBAN NÉZ KI. kérdezem én: a külföldi nevekkel akkor mi is a baj? ne haragudjatok, engem ez kurvára felháborít. újságírókat is képeznek, gondolom..."

Érdekes nyelv a magyar. Szerintetek szabályosan hogy kellene leírni ezeket?

Külügyminisztérium
Belügyminisztérium
Hadügyminisztérium
Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem

No ennyit erről...

OFF: Árpi, hajtsátok el az egész köcsög szoftveríró brigádotokat, elsőként azt, aki az indapasst kitalálta. Ezeknél tehetségtelenebb, lustább és idiótább programozói csak az APEH-nek vannak.

Bocs, az előzőt meg nem ide szántam, de amire sikerült belépnem, sikerült az oldalt is elkutyulni.
Oszinten grat Tota W., ezt jol megirtad, egy rohadt soraba nem tudok belekotni. Igazad van Jol.
Ugy gondoltam pozitiv leszek, es nem irok olyankor amikor kivagod nalam a biztositekot a nagykepusegeddel, rasszizmusoddal, Michael Mooros tenyferditgetessel. : )Most elolvasom a hozzaszolasokat, es gondolom ujat majd mar nem is fogok tudni mondani. Uff
Kedves TWÁ!
Meglepett, hogy még te sem vetted észre a témában a bónusz lenyúlását a képviselőknek. Arra gondolok, hogy a törvény megszabja(www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=8712), hogy kinek mennyi költségtérítés jár, csak épp nem ellenőrzik le (a felelősségre vonás hiánya evidens), így a pofátlanabbja (hazugabbja stb.) nagyobb támogatást igényel a törvény adtánál.
L-ig az alábbi képv-k hazudtak ebben:
Bartha László
Birkás Tivadar
Csampa Zsolt
Demeter Ervin
Fenyvesi Máté
Fónagy János
Lázár János - FIDESZ

Csákabonyi Balázs
Faragó Péter
Fedor Vilmos
Kozma József - MSZP

Felhívnám a figyelmet Csampára és Demeterre, akik fővárosiak, ezért ált. nem is vettek fel szállástérítést, de max. ktsg-t igen... Demeter kicsit többet, tehát ő itt a fősvihák (pontosan 7.569.131 Ft-t csalt ki)!
Nekem akkor is a Kapolyi a kedvencem. Azért az nem semmi, hogy valaki nem veszi észre, hogy egy ében véletlenül befolyik a számlájára olyan 4.5 milliócska. És bizony-bizony Kapolyi et. - nek mindenkinél inkább szüksége volt rá nemde?
Miért tetszik jobban, ha egy gazdag ember felveszi azt a pénzt, amire jogosult, mint ha egy "szegény" többet vesz el, mint ami jár??
Hellscream jaja:) jár neki! Szavazzunk meg mindenkinek még_egy_milliót!
Tóta W.:

"Értem én a felvetést, amit egyébként a jobbos körökben "egykutyázásnak" szoktak nevezni"

hihetetlen hogy te csak fideszes ill. nem fideszes körökben tudsz gondolkodni...

" csak nem nagyon lehet ezzel mit kezdeni. Momentán itt 1 ügy, amiben sáros az egész banda a kéktől a narancsig. Ez van. "

Jó ez oké, nem az a baj hogy itt van egy ügy értsd már meg, örülünk neki hogy szóvá teszed, mert a böcsületes tisztességes lelkedet nem hagyja nyugodni, az a baj hogy ezek a nagy, letaglózó és az igazságot ultrakurvakeményen kimondó eposzok mindig csak bizonyos ciklikus változásokkal kerülnek ki a kezed alól.

" Attól még itt megbeszélhetjük. "

Persze, meg , de beszélhetnél arról is amit mi kérdezünk végre...

"Az, h az ügy egyébként nem tereli át a fideszhez a csalódottakat, azt meg szarom le"

Előre 100 évre kiszartad magad...

"Különvéleményem egyébként az, h nem lesz jó ez és az ilyenek a ballibnek sem. Ez legfeljebb a szélsőségeknek jó."

Ahha, tehát már megint a szélsőségek...
Nem azért rossz, mert magában rossz, mert rosszul teszik, amit tesznek (ill. nem tesznek), nem,... azért mert kedvez a szélsőségeknek.


Kapolyi, Kapolyi, ááá, AZ a Kapolyi...
No akkor itt horgonyozzunk le egy percre.

"Az SC például a Fraza szerint 4 centért veszi az áram kilowattóráját, miközben Magyarországon 8-9 cent ez az ár."
index.hu/gazdasag/magyar/kapdun070124/

Szóval Kapolyi cége, a System Consulting 4 centért azaz 8 Ft-ért (megnéztem, $centről van szó a cikkben) vesz 1 kWh villamosenergiát az Ukránoktól.

A MVM Rt. web-oldalán további érdekes adatokat tudhatunk meg. Pl. azt, hogy 2005-ben itthon termelői áron átlagosan 20.4 Ft-ba került 1 kWh. Elég jó haszonkulccsal adhatták tovább az ukrán delejt, még ha a cikk szerinti 16-18 Ft-tal számolok is... Az üzlet volumenére jellemző, hogy 2005-ben 4.8 TWh elektromos energia érkezett Ukrajna felől (ennek a nagyobbik része tranzitként, de nagyságrendileg lehet róla elképzelésünk, hogy mekkora pénzekről van szó (1 TWh = 1 milliárd kWh)).

Közben végigolvastam a belinkelt cikket, van még benne egy-két érdekes dolog:

"Ha a közüzemi nagykereskedőnek a System Consulting Zrt.-től megvásárolt évi 2,1 TWh villamos energiát más forrásból kellene beszerezni, az évente mintegy 20 milliárd forint többletkiadással járna - állítja az MVM. Ez a többlet - profitként - a kereskedőknél vagy esetlegesen külföldi fogyasztóknál jelenne meg."

Nem kell tehát saccolni, 2.1 TWh-ról van szó, a SC árrése így durván 20 milliárd Ft/év lehet (ezt Kapolyi sem tagadja, bevallása szerint "az utóbbi években négymilliárd forintnyi társasági és osztalékadót fizetett be a magyar államnak"). Bravo.

Erre mit mond az MVM illetékese (ha nem értett vmit félre a sajtómunkatárs)?
Ha másnál vásárolnának, az 20 milliárddal TÖBBE (SIC!) kerülne. Ez azért elég érdekes...

Ha direktben bizniszelnének az ukránokkal, akkor ki lehetne hagyni Kapolyiékat (meg a 20 milliárdos árrést), erre meg azt mondja, ha mástól vennék, akkor 20 milliárddal többe kerülne. Valami előjelet nem számoltak el véletlenül??

Hogy is van ez? Worluk, itt a következő témád... Ehhez képest a képviselők évente egymilliárdos költségtérítése aprópénz.



ejj, bazz... ez nem az én asztalom. műfajilag.
ide kéne talán venni mellém egy hc tényfeltárót? dehogyis. hiszen itt az index. meg is kérdezem majd Bogád urat.
Circural,

amit leírtál, ne teljesen fedi a valóságot, ill. annak több oldala van.
MI semmilyen Áfát - a kivételek annyira említésre sem méltóak, hogy azért írtam a semmiylet -nem igényelhetünk vissza.

Vállakozó:
1. Ruhát vesz - az mindíg munkaruha, Áfa vissza.
2. Üzemanyagot vesz - ha nafta alapú az elszámolása és nem km - akkor a maszek út után is Áfa vissza.
3. Megvacsorál kiccsaláddal -üzleit vacsi, Áfa vissza.
4. Nyaralni megy- üzleti út, Áfa vissza.
Folytassam? Szerintem szükségtelen. A sor és lehetőségek tárháza végtelen.
Rengeteg vállakozó ismerősöm van, látom mit művelnek.
Mi visszakapjuk ezek után az Áfát?
De nem ez a lényeg...az Áfával az a lényeg, hogy létező cégek, valós munka és teljesítmény nélkül számlazgatnak egymásnak, és az Áfa visszaigénylésből vastagon megélnek...- pl. ott volt Stadler Józsi bácsi, aki az Utolsó Vacsora c. alkotás "megvásárlása" után igényelte vissza az Áfát. régi történet, már nem mindenki emlékszik rá...persze ez sem egyből derült ki, mindenesetre jól példázza a helyzetet. Mindenestere ez számomra rendkívül emlékezetes, mivel ez aztán végképp kiverte a biztosítékot.
Az egésszel azt akarom kifejezni, hogy:
nagyon könnyen bizonyítható, hogy az adóbevételek legjelentősebb részét a bérből élő alkalmazottak, és - szerencsés esetben - azok után fizetik be. Az Áfá-visszaigénylés szerintem csak visszaélésre ad lehetőséget, ráadásul igazságtalan és diszkriminatív a legtöbb adót befizető réteggel szemben.
Circural, még egy:

te meg én, EGYSZER fizeted meg az adót?

Adózott fizuból - Áfá-val + nagyon sok esetben jövedéki adóval súlytott terméket vagy kénytelen vásárolni.

Na ugye, hogy nem...
A cikkel egyetértek. Ezzel kevésbé.

"Na melyik modellt látjuk itt működésben? Igen, azt. A minimálbéren bejelentett fukszos vállalkozót. Annyit muszáj kivenni, a többit pedig leköltségeljük, házipénztárba tesszük, minden másnak nevezzük, csak jövedelemnek nem. Erről szól ez a kurva ország."

Árpád: általánosítani csúnya dolog!
Valóban erről szól ez a "kurva ország". Meg arról is hogy aki minimálbéren van az fukszos-vállalkozó. Más nem lehet. Punktum.
Szerinted én mi a szarért jelentettem be magamat minimálbérre? Nem azért mert kivül csilli-villi, belül kotú merdzsóval tolom (kocsim sincs). Villám sincs (lakás se).
Azért minimálra, mert többet nem tudok kitermelni. Járulékot.
Pedig két éve megvan a cég: adósságból adósságban menekülve.
(kétszemélyes Kft.)

Szószerint: napi életbenmaradás a tét!

Többiek: Nem mindenki Stadlerjózska...
Sankó:"Azért minimálra, mert többet nem tudok kitermelni."
Az alkalmazottak sem tudnak többet kitermelni. De mégsem mondhatom, h csókolom, írja be a minimálbért, a többit adja zsebbe, kedves multi.
Pedig nekem is fáj, amit a bérpapíromon látok. Csak nekem nincs módom csalni. És innentől, ha úgy veszem, akkor mindenki, akinek meg van rá lehetősége, és meg is teszi, az nem fair velem szemben.
ide a következő kérdés az, h ha nekem lenne lehetőségem, akkor csalnék-e. Nem tartom valószínűnek. Ha például ilyen 2emberes cégem lenne, akkor az alkalmazottam hosszú távon sokmindentől elesne a minimálbér miatt (minőségi eü ellátás, kézzelfogható nyugdíj, mittomén). és utálnám az állandó parát a csúsztatás miatt.
igazi.állami.birka.e.vagyok.
ha egyéni vállalkozó lennék, akkor sem. vagy csinálok valamit a szabályok szerint, vagy sehogy.
csalni mi értelme van? hova lesz a játék öröme? eh :)
capo, tz
Csak azt is elfelejtitek többek között, hogy a tb és egyéb járulékokat neked a céged kifizeti, mint alkalmazott. Valamint neked az egyéb cégfenntartással kapcsolatos járulékokat nem kell fizetned. HA belegondolsz, akkor ez egy koszlott bt-ben mondjuk minimálbérrel számolva cc.70-75 ezer jószándékuan. Erre jön a bevétel után az adó, amit muszáj fizetni, legalább egy részét mert ugye bevételnek lenni kell, mert különben hogyan adsz magadnak fizut ugye? És ha ezek után van nyereséged, és fizeted még az szjá-t is, akkor esetleg visszaigényelhetsz. Úhgyhogy ne olyan nagyon pampogjatok a szegény nyomorult bejelentett minimálbérrel - és mondjátok csak a fizetésetek többi részét, amit feketén zsebbe kaptok, arról nem meséltek? Hogyan adóztok azután? Mert ne meséld be, hogy neked tisztán csak a minimálbér jut!
egyébiránt akkor okoskodjatok visszaigénylésről, ha egyáltalán tisztában vagytok azzal hogy az miről is szól - mert egy vacsit a családdal meg egy kis üzemanyag az nem visszaigénylésre megy ám, általában, legfeljebb adóleírásra, abból, amit ti tisztán kaptok meg...mint bejelentett minimálbéres ugyi
az má érdekesebb, hogy a leggazdagabb képviselőnk millás bevételekkel miért minimálbéren van bejelentve? ...mert megérdemli...
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=42246
Hoppá!
ezt el sem hiszem, Gusztos Péter gratula!
Mondjuk Fodor ma azt mondta ez demagógia.
Lámák ! Ki a f@szt érdekel az összeg? Itt azon van a hangsúly, hogy számla nélkül. Ez is tipikus. A magyar sajtó meg nem, hogy szitkozódna, meg javasltatot tenne, meg tényfeltárna, hanem az összegen lovagolva segít a férgeknek elsimítani. Mert a parasztasszony agyáig nem jut el, csak az "ötmilliárd" (amit eleve nehezen képzel el egyben, sokan leírni sem tudják), az ami igazán felháborító - HOGY EZZEL NEM KELL ELSZÁMOLNIUK - azt persze már a sajtó sem dörzsöli, inkább csenben falaz. Mikorra lehet végre betömni ezeket a kib@szott jogi réseket? Ezért vagyunk mi európa csövesei : bár van szellemi tőke (meg mostmár monetáris is, hála a külföldieknek), meg minden ami a prosperáláshoz vezethetne, mégis a sz@rban fulladunk majd meg, mert EGYSZER nem néztük meg azt a toldozott-foldozott alkotmányt, meg BTK-PTK együttest, hogy miket enged meg azoknak akik megfogalmazták - tehát alapból ismerik, meg azon a kis létszámú jogászon kívül - miközben a többség süllyed a mocsokba. Ez ráadásul egy öngeneráló spirál gazdaságilag, hiszen minél kevésbé látja egy ember, hogy mire megy a pénze, annál kevésbé hajlandó befizetni, majd szigorítanak, kevesebbet keres, és ismét kevesebbet fizet be. Ez olyan mint a KISZ tagság volt barátaim. Mindenki befizetett, de hogy mire? Bár lehet, hogy van a parlamentben aki tudja..
Egy 7-es sorozatú BMW átlagban a városi forgalomban 20 litert benzint fogyaszt. A budapesti képviselőnek jár 154.000 Ft benzinpénz. Ez cirka 600 liter üzemanyagra elég, ami azt jelenti, hogy kb 3000 km tehet meg havonta a mi pénzünkön. Ami napi átlagban 100 kilométer, ami pesti viszonylatban nem kevés! A 7-es sorozat 2,8 litertől 6 literesig terjedő motorral van szerelve, tehát nem kicsi autó!
Ha valakinek "csak" egy 2 literes Passat-ra telik, annak a fogyasztása jóval kedvezőbb, tehát akár 5-6000 km tehető meg vele egy hónap alatt!
Állítólag ezt ők csak hivatalos ügyintézésre fordítják? tehát véletlenül se megy vele az asszony a fodrászhoz!
Érdekes, hogy ebben az ügyben milyen nagy az egyetértés az ellenzéknek nevezett banda meg az uralkodó banda között is! ezt megszavazni mindenki ott volt!!
Olyan rosszul keresnek, hogy fél panelre telik nekik, a saját kocsi meg az asszony nevén van! Ja és mindenki vidéken lakik szinte! Mindenkinek tartozása van, több millió, nem banki kölcsön! Nekem is kellene ilyen, kitől lehet kérni?
Nemrégen az egyébként szimpatikus Kósa azt nyilatkozta, mit akarunk, amikor egy jobb öltöny 250.000 fortintba kerül és 8-10 tisztítás után ki kell dobni? Na a szimpátia is odalett!!
A másik! Miért engedik az álláshalmozást nekik? Megyei jogú városok polgármesterei, megyei közgyülési elnökök, egyébb közjogi "méltóságok" másodállásban képviselők, bizottsági tagok, bizottságvezetők! és annyit hazavisznek havonta a magánvállalkozásuk mellé, hogy a szegény ember évek során sem keresi meg!!!!
valaki azt mondta, hogy adjunk nekik Úniós pénzt, mert máshol az van! Rendben, de akkor az én fizetésemet emeljék fel úniós szintre és máris nem fáj annyira! Meg az anyósom is kapjon német összegű nyugdíjat,elvégre 45 évet dolgozott!
Meggyőződésem, hogy a Parlamentben ülő "úrak" megélhetési politikusok! Pártállástól függetlenül egyformák, a cirkuszt csak a mi kedvünkért teszik a nyilvánosság elé, aztán elmennek a Képviselők Házába és megeszik a szegényes, 299 Ft-os menűt, mert oly kevés a fizetésük, nekik nem telik többre! Igaz, hogy a választék bőséges, de hisz megdolgoztak érte!Nem?
W. írod:
"na, ebből előbb-utóbb vagy pártalapítás lesz, vagy egy második Krisna-völgy. East Park."

Jipp, megvan (éjjel felébredtem, hogy szomjas vagyok, kimentem a hűtőhöz, kinyitottam, arcomba világított, ittam, becsuktam, lefeküdtem, de fényét még mindig arcomban hordva ezt álmodtam): SZtK, Szabaddemokrata-tudatú Közösség lesz az új egységpárt, amibe minden magyar kezdeményezés és párt belefér, jöjjön az jobbról, balról, vagy akárhonnan, hiszen nyílvánvaló, mert nyílvánvalóvá vált mára már, hogy a magyar ember leghőbb vágya, hogy egypárt rendszerben éljen, de azért mégis minden kezdeményezésének helye legyen, még ha nem is sok. Mo. fővárosa Buddhapest lesz. Parlamentje 56 (szent szám) tagból áll, 7 közülük burmai paraszt (H.H., we always remember you), ők a miniszterek, 49 pedig általuk választott magyar képviselő. Mandátumaik 3 évig érvényesek, lejárta előtt egy évvel egy héttagú küldöttség indul gyalog, meditálva és böjtölve Burmába, hogy a következö 3 éves periódusra megnyerjenek újabb 7 parasztot. Nem lesz egyszerű, mert a legtöbbjük ellenkezni fog, de a legegyüttérzőbb 7, ha kitartó a küldöttség majd végülis vállalja, és visszatérnek velük Mo.ra. Minden szabad lesz, ami addig is szabad volt, plusz még pár dolog, mint pl. egy kanna bisz fejenként, igaz mínusz pár más dolog, mint az indapass, ingyenes lesz viszont a ragtapasz.

Mo. attraktív, bevándolró ország lesz, és nem lesz ráutalva, hogy kissebbségek teljesítsenek erejükön felül demográfiailag kinemhalása érdekében, amiről korábban fogalma sem volt: se arról, hogy úgy van, se arról, persze, hogy másként nem is lehetett. Tudni fogja, mert álmából felébredett... Itt viszont én ébredtem fel, de mivel mindenre tisztán emlékszem, most hiány nélkül az egészet idegépeltem...
Ez a téma kifulladt, olvassatok inkább 40 (!) oldalas Gyurcsány-esszét a Népszabóban. :-) Ha újságírónak ment volna, halálra keresné magát. :-)

Ez az egész olyan mint Roald Amundsennél a véghajrá...
...és akkor azt lihegitek az arcomba, hogy lehet ezt békésen is?
Mit?
Megszavazom a krumliorrokat és nem hívhatom vissza, ha a zebrán elüti a gyerekem?!
Megszavazom a krumpliorrokat és nem hívhatom vissza, ha felélik a jövőnket?
Roald Amundsennek összesűrüsödött a vére, mert nemes céljaiért a végsőkig kitartott.
Nem is halt meg...!
...de ezek a gyerekeim bőrére játszanak.
Az Mi vérünket akarják.
Az Mi szerveinkre hajtanak, hogy Ők éljenek velük sokáig.
...és még mindig azt lihegitek az arcomba, hogy lehet ezt békésen is?
Csaljuk őket Mi - a zebrához!
Kuncze nem érti, hogy miért épp most....

Hát kérem, na ez azért sokkal súlyosabb problémát vet fel. Vannak ugyanis olyan állampolgárok, akikben - függetlenül attól, hogy Gyurcsányt amúgy rühellik-e, megtűrik, vagy egyenesen imádják - az Őszödi beszéd, és annak visszhangja kapcsán (most nem a kurvaországozásra gondolok) mégis csak elkezdett pislákolni egy halvány reménysugár, hogy talán, esetleg, végre elindul valami, vége lehet a sunnyogásnak. Na ezt a reménysugárt Kuncze úr most egy határozott elszólással elfolytotta. Nem is érti, hogy miért most. Hogy egy, itt a baráti körömben klasszikussá vált kortárs hazai művészt idézzek: "Felfedezed önállóan az összefüggést, vagy muszáj cipóra vernem az arcod?"
Az országgyűlési képviselők most pont olyan szinten zárnak össze, mint az MSZP-n belüli érdekcsoportok Orbán nevének említésekor. Csak most épp a plebsz előtt zárnak össze, és most az egész bagázs, úgy, ahogy van. Egy tömb. Még csak nem is gondolkodnak. Pedig konstruktív hozzáállással egy tollvonással megváltoztathatnák a támogatási rendszert olyanná, ami a most már minden oldalról hangoztatott úgynevezett erkölcsösségnek (bárcsak fingjuk lenne róla, hogy mi az) is megfelel, és nem is csökkenne a jövedelmük. Ha valaki(k) az átláthatóságtól annyira félnek, hogy még a havi párszázezres bemondásra kapott juttatásuk kapcsán említve is fejüket vesztve nyilatkoznak baromságokat, akkor sokkal nagyobb a baj, mint amit mi látunk idelenn.
foJtotta, basszus :-)
magampista:
én nem minimálbért kapok, de a cégem a járulékokat az én netto bérem rovására fizeti. ha most a kormány eltörölné a tb járulékot, akkor a munkáltatóm azt hivatalosan nem teheti zsebre, ti. azt az én fizumból VONJÁK. teccik érteni? nem a munkáltatóm fizeti, hanem levonja az én béremből.
gyerekek, szabályok vannak. azokat kellene betartani. nehéz? ezt mindenki tudja. kérdés az, h mennyire nem vagyunk tekintettel a többiekre, mennyire foglakozunk csupán azzal, h mi jól járjunk.
most jön az, h velünk ki foglalkozik. ha elég sokan játszanának a szabályok szeint, akkor nyílván mindenki jobban járna, ami egyben azt is jelenti, h olyan hűdejól viszont nem járna senki. te se. meg én se. de h ennyire szar nem lenne, és nem kéne azt magyaráznod a fórumokon, h te miért csalsz, az biztos. nekem tuti megérne ennyit. utálok magyarázkodni.
dark future: inkább Karinthyt olvasok (Magyarázom a bizonyítványom). Az sokkal színvonalasabb : )
Egy kis reménysugár:

Gusztos szigorítaná az összeférhetetlenségi szabályokat

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=119744

Na, kíváncsi vagyok :)))
A képviselők jogállása, fizetése, költségtérítése marginális probléma per pillanat, szerintem.
Azért jellemző, miben van teljes egyetértés a pártok között. Ajánlom azon fantaszták figyelmébe, akik méh hajlandók erkölcsi alapon pártokat megkülönböztetni eztet a hírt, valamint a képviselői juttatásokról szóló törvényeket :)
Lehet, hogy Gyurcsány és Orbán valójában üzlettársak?
amit a blikk címlapon hoz két egymást követő nap, az nem marginális.
azért sem marginális, mert szimbolikus. kurvaország madámjai.
turul: szerintem korántsem mellékes, kik intézik az ország ügyeit. És hogy milyen (személyes) megfontolásokból teszik ezt...
Úgy néz ki, mégis csak van némi lelkiismeret-furdalásuk: index.hu/politika/belhirek/?main&298042
biztos olvastak Pilu-t, es magukba szalltak:)
pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar

kiraly iras.
magamapista: tz már leírta, úgyhogy nem írom le én is mégegyszer. Ha nem hiszed nézz utána. Vagy te sosem voltál alkalmazott, sosem láttál bérpapírt? A brutto fizetésem 51-52%-át kapom meg zsebbe, a többit állam bácsi laza csuklómozdulattal söpri a feneketlen kasszájába...Egyébként meg nem kapok zsebbe semmit, a teljes fizura be vagyok jelentve és ne sértegess, nem minimálbért keresek.
Az írásodból süt a rosszindulat, vádaskodsz és az egész nem más, mint a rajtakapott mutyizó kisvállalkozó sértődött fröcsögése....egyébként meg nem haragszom rád, de figyelmedbe ajánlom az index legutóbbi számlagyáros cikkeit...na ott le van írva, miért haragszom én erre a "vállalkozósdi" áfa-visszaigényléses szép magyar világra..
süti beállítások módosítása