W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Relációanalízis

2007.01.24. 18:54 Tóta W. Árpád

Visszatérő téma volt (és lesz) itt az elviselhető magyar konzervativizmus, úgyhogy tartsuk rajt szemünket a... a mások fajtán. Hogy ne olyat.

Új médiaiskola indul, írja a mai (print) Magyar Nemzet. A MAMI-ról - Magyar Média Iskola, így külön írva, hibásan, de mindegy - van szó, amely egyébként már régóta létezik, csak most sebességbe kapcsol.

Az intézmény célja, aszongya, "a sokoldalú, korrekt tájékoztatásra képes szakemberek képzése", amire szorgos bólogatással reagálok, hogy bizony, az kell ide. Diagnózist is ad az igazgató, Siklósi Beatrix: "Azok, akik a mai magyar média »sztárjai«, nagyon sokszor nem tesznek egyebet, mint politikai (...) érdekkörök céljait szolgálják."

Hát ez is igen csúf dolog, ideje volt már tenni valamit. És most jön a svédcsavar: "Mint kifejtette, a médiaiskola nem akar független lenni, mert ennél nagyobb erény a sokszínűség".

Ízlelgessük. Nem akar független lenni, hanem inkább sokszínű.

Ellentétben azokkal, akik politikai érdekköröket szolgálnak.

Függésben sokszínű. Sokszínűen függő.

Gondolom, valami eleve sokszínűtől fog akkor függeni.


Címkék: magyar nemzet lapszemle fidesz

93 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr7130758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én azt nem értem, h egy médiaiskola miért akar húzni vhova egyáltalán.

Kiképzik a sok okos újságírót, aztán majd azok eldöntik, h függetlenkednek, szekeret tolnak, vagy esetleg 'sokszínűek'.
Árpi

Ez még önmagában nem jelent semmit.

Az Index is valami ilyesmi elvileg, (aránylag) független (pártoktól), de emellett liberális.

A függetlenséget itt (remélhetőleg) a színtelen-szagtalan szinonímájaként értették...
Mondjuk előlegezzük meg nekik, hogy azt akarták mondani, párt, de nem értékfüggetlen...
én meg azt nem értem, hogy hogyan lehet valaminek a magyar helyesírás szabályaitól eltérő nevet adni. reklámmal foglalkozom, rendszeresen találkozom ügyfél részéről a következő javaslattal: írjuk külön/egybe, úgy JOBBAN NÉZ KI. kérdezem én: a külföldi nevekkel akkor mi is a baj? ne haragudjatok, engem ez kurvára felháborít. újságírókat is képeznek, gondolom...
szinonima, szinonima, szinonima
szinonima, szinonima, szinonima
szinonima, szinonima, szinonima
szinonima, szinonima, szinonima
szinonima, szinonima, szinonima
(Amúgy biztos, hogy helytelen? Magyar Médiaiskola értelemben igen, de "Magyar Média" Iskola értelemben is? Mondom én, miután gyakorolgattam itt a helyesírást 1 sort...)
előlegezzük meg azt, hogy Siklósi Beatrixot ugye mint az egykor A Hét szerkesztőjét ismerjük. ennek a műsornak emblematikus adása volt vmikor 2000 környékén, amikor a buzifesztiválról tudósítottak. a riport egy részében egy biblia volt látható a képernyőn, és egy hang azokat a verseket olvasta fel belőle, melyek szerint a buzik halállal lakolnak.

amúgy meg ha akar vmit mondani a médiatanár, akkor azt mondja.

helyesíráshoz: Hajrá [vessző] Magyarország!
nyelvművelők, az iskoláját!
Ahá, ezek szerint a sokszínűség a szivárványos zászlóval áll összefüggésben...:-)
TWÁ

Tudom, nem is Siklósit dícsérem/védem.

Csak amit itt mondasz, az megint kicsit átértelmezése az eredetileg írottaknak... Az idézet ugyanis valami olyasmit jelent, amit én írtam, legalábbis szerintem.

Sajnos megteszed ezt párszor, ha nincs épp jobb témád (ld. még az NBH és az egyházak esetét...).
dicsérem, dicsérem... Bocs :-(((
szentatyám, itten a függetlenség és a sokszínűség egyértelműen ellentétbe van állítva az eredetiben. ezt nem oldja fel, h most akkor pártoktól igen, egyházaktól nem. engem ez az ellentét ragadott meg, ezért is relációanalízis.
azt még el is tudom képzelni, hogy valaki a rossz tapasztalatainak köszönhetően ki nem állhatja a cigányokat (például), de emellett liberális gondolkodásúnak tartja magát. azt már nehezebben tudom elképzelni, hogy egy szivárvány sokszínűségével jellemezve magát épp a homokosokkal legyen gondja...
egyébként van téma, nincs most hiány, ez itt csak ráadás most. itt van ez az elfelejtett villa :), meg van félkészen két fontos, meg amiket még megígértem, pim fortuyntól kezdve. nem kel aggódni.
korrekt tájékoztatás? kinek mi. szubjektum.
Ami azt illeti - bár a cikket nem olvastam, csak Árpád sugalmazására hagyatkozom - ez a szembeállítás szimplán értelmetlen.
Árpi

Igen, csak épp az adott kontextusban feltehetőleg az értékfüggetlenséggel állította szembe a sokszínűséget, nem pedig a pártfüggetlenséggel, ilyen formán nem mond ellent korábbi állításának, hogy nem pártok szekerét akarják tolni.

Hogy a kettő mennyire eltérő téma, arra - jobb napjaiban - jó példa lehet az Index.

(És hogy Siklósi személye cáfolat, azt amúgy még hajlandó is lennék elfogadni...)
Pim Fortuyn, óh! Bár az utóbbi időben a jó kis vallásos-okkultos stb. bejegyzések is elmaradtak:-(
persze tudjuk a feloldást. a mn-olvasók/hc fideszesek egy részének a függetlenség nincs ínyére. nekik franka tiborok kellenek, és ez az iskola olyanokat akar képezni. hogy a sokszínűség mit jelenthet, azt nem tudom, talán azt, hogy ők az egyik szín lesznek, hogy legyen olyan is. egyébként legyen, csak az már a MN.
én mindig is a független, sokszínű puncikra utaztam.
tehát lehet, hogy ez nem más, csak felhívás asszociációra.

szlogen:
"MAMI. szeretni fogod!"
(Amúgy az én "szakmámban", a közgázon többnyire ez a baj pl. Pete Péterrel is, hogy kipécézzek egy másik megmondóembert is.

Elhiszem, hogy aránylag jól tudja a dolgát - de nagyon szereti félreérteni a másikat, ha esetleg nem fogalmazott elég pedánsan - hogy aztán jól elmondhassa, mekkora hülyeséget mondott...)

Fortuynt, villát alig várom!
nekem még csak holnap lesz hetiválaszom, úgyhogy a villa az majd kicsit később. meg aztán megvárnám kókát. egyébként medgyessy is elfelejtette anno. ezek a villák úgy el tudnak kallódni.
Frankáék amúgy pártszempontból sokszor függetlenebbek pl. az MN-nél - ha valami nem tetszik nekik, hát többnyire elküldik a búsba Orbánt is kegyetlenül.

Az értékrendjük persze... Hát, kissé elszállt.
Most mi a baj ezzel? Megtanitanak egyiranyuan sokszinunek lenni. Szerintem Beatrix arra gondolt, hogy a fenyt, mint elektromagneses sugarzast - transzverzalis hullam leven- polarizaljak, csak hirtelen nem jutott eszebe a megfelelo kifejezes, ezert beszelt metaforakban.
Igaz, hogy nem olvasom tul sokat, de a mn-nek mar nem tul sok koze van a konzervativ elvekhez.
sokszínű... annyi árnyalat van a narancson belül... némelyik még egész elfogadható... :)

Amúgy ha már Médiaiskolát csinálnak, és okítják a szerencsétlen jobbközép újságírópalántákat, legalább fogalmazódnának már normálisan, ne kelljen magyarázni, mi a fittyfenére gondoltak...
Média? Höhö.
_ Örülj Árpi, hátha kinevelnek valakit, aki felveszi veled a kesztyűt. Én mindenesetre drukkolok.

Addig marad a Bayer Zsoltos vita!? :)



P.S. Ugye a Kádár-könyv rajtmaradt az ígért listán?

utánpótlás válogatott készül ottan
egyszer radics péter (ámerikai tudósító korában) azt találta mondani:
homoszexuálisnak lenni _csodálatos_ érzés.
sokszínűnek lenni is az.

de kár, hogy csak most tudom meg. a fél életem elment.
dulifuli, te az rtlnél vagy?

mert ők akartak bayer-vitát rendezni velem. csak bayer erdélybe utazott csalámbozni vagy micsinálni, ezért lett seszták. olyan fos szar vitaműsorban azóta se voltam, mint ahogy azt sierült levezetni.
kádár-könyv: hát igen, az is a restanciák közt van. bár túl sok mondanivalóm a könyvről nincs, keletkezésének körülményeiről meg kádárról inkább.

az a baj, h vannak ezek a teoretikus témák, mint ez, meg a fortuyn, meg a vallás, huntington, ufók, amiket szeretek és folyamatosan kutatok. viszont vannak az aktuális hírek, amiket szintén érdemes feldolgozni, mint a képviselők ötmilliárdja, mert az meg da real world, és az is érdekel. mindeközben kurva sok egy helyben üléssel jár csak az is, hogy végigolvassam a kommenteket, meg moderálni, ha kell, meg persze tájékozódni arról is, amit nem írok meg, de azért tudni kell.

eh, munkásőrnek egy baja.
Beírtam a google-be, hogy seszták tóta, hátha találok róla valamit...

Azt tudtam, hogy Andrassew Ivánnal nem kedvelitek egymást, na de hogy még jobbosnak is tart :-DDD
"Az a jobboldal van fölháborodva, amelyik két vezető publicistája Tóta és Seszták a múlt héten gúnyiratot írt ellenem, mert le merészeltem írni egy mondatot. (Hozzá még: „Orbán Viktort élve megnyúzni” www.mno.hu)"


Micsoda kincsekre bukkan az ember :-)))
Anettka médilyaiskolálya #2
Sajnos savanyú a szőlő. A mé .diaegyensúly előbb-utóbb bekövetkezik és akkor ti elmehettek egy általatok szervezett uttörőtáborba reggelenként a mozgalmi indulók után felolvashatjátok codálatos liberális müveiteket. Közben elmélyülten morzsolgathatjátok a vörös nyakkendőtöket.
Ez az egész dolog olyan, mint egy szivárvány: sokszínű, széles a látótere, mindenki elámul rajta, mert milyen szép, meg magasztos, de mégis csak két pocsolyától függ, abból nő ki, meg valamennyi vízharmatból, amit nem is látni...

Meg a Nap, de az olyan természetes, hogy van.
Benő:

A
"Magyar Média" Iskola
helyesírása: Magyarmédia-iskola (MHSZ 139. b) )

A
MAMI
helyesírása pedig (akármelyik értelemben): Mami (MHSZ 284.)
Nohát, nohát.
A sok pufajkás tréfa :P
Független újságírás, piha.

Solesz: tudod, SP, focimecs: és buzinak lenni jó! Sztem, ne aggódj, a szivárvány szarság. Nincs is kincs alatta :)

Ha már munkásőrnek egy baja. Begyűjtöttem pár partizános, országépítős könyvet az ötvenes évekből. Hát, döbb. Nem mindenki büszke rá, így utólag.

Na meg az értékfüggetlenség szót nem tudom értelmezni a szabad sajtó tárgykörében. Az mi, a blikk-napi ász (azt szerettük a Poirot filmek miatt), vagy mi?
Aki ilyet akar tanulni, az mennnnyen a békáefre.

www.bkf.hu
:-)
Horváth Zsoltot is itt képezhették?
Magyarmédia? Kuruc?

Hamár homár, láttátok a Nagymagyarország autóstérképet? Lehet, hogy, megveszem.
luvnya: jó lesz az Magyar Médiaiskolának is.

Horváth Zsoltokat képezni, na az a nagy biznisz :)
"A
"Magyar Média" Iskola
helyesírása: Magyarmédia-iskola (MHSZ 139. b) )"


Ezt így mondjuk nem hinném, vagy nem úgy értetted, ahogy mondtam... Én a magyar médiáról elnevezett iskoláról beszéltem.
A "Magyar Média Iskolája" lehetett tán az alapötlet, csak sikerült elírni, az meg gyorsan szétterjedt, ahogy az kurucéknál szokás, onnan meg a Magyar Nemzetbe ésígytovább...
Árpi,

már hogyan lennék az RTL-nél te torzszülött,te!? :)

Folyamatosan azzal próbálgatlak oltogatni, - főleg amikor zorbániummal élsz, azorbánezzegezel, vagy hajrázsidókozol - hogy rosszabb vagy mint a Heti7-es.

Már írtam, szerintem okafogyott a jobb-bal, konzervatív-szoc.-lib. megkülönböztetés, egyrészt mert a célok, proritások menthetetlenül és végleg összemosódtak, másrészt mert nem az a kérdés, hogy hol állsz, hanem az, hogy építeni akarsz vagy rombolni. Mégis valamiféle "jobbos", "Miféle" vagyok.

Érdemben vitázni járok ide, sok értelmét nem látom a hasonló véleméyűekkel való uszulásnak. Amúgy is az uszulás a rákfenéje a népnemzeti oldalnak.

Nomeg az Eljövetel is nyomós érv.

Bayer Zsolttal való vita saját ötlet, mínősítés nélkül csak annyit, hogy tartalmas lehetne szerintem.

"Bayer hallgat Tóta olt, Árpi nézi; Bayer olt."
Benedek vetette fel (19:09), hogy amellett, hogy olyan mediaiskola, ami magyar, jelentheti azt is, hogy a magyar mediarol szolo iskola. Ezen utobbi esetben sem jo a helyesiras, ezt akartam ezzel mondani.
ja, de akkor otthon a nappalidba akarod, vagy hogy?
nekem egyébként nincs feketelistám, egyszer még csontos jánossal is voltam egy műsorban, és ez szerintem már-már a kaktuszra ugráshoz mérhető bevállalás.
Ha egy különírt szókapcsolat (pl. hajlított bútor) olyan utótagot kap (pl. gyár), amely az
egészhez járul, az egyébként különírandó előrészt az új alakulatban egybeírjuk, és ehhez az
utótagot (a szótagszámtól függetlenül) kötőjellel kapcsoljuk: hajlítottbútor-gyár. Hasonló
esetek: hideg víz, de: hidegvíz-csap; házi feladat, de: házifeladat-készítés; légi fénykép, de:
légifénykép-montázs; szabad vezeték, de: szabadvezeték-hálózat; stb. – Ritkábban ugyan, de
előtag is járulhat szókapcsolathoz: házi feladat, de: számtan-házifeladat; stb.

MHSZ 139. b)
ÁRPI,

az lenne a legjobb, bontanék egy sört.
Vagy javasolhatom helyszínként a Külső Kelenföldi Református Gyülekezet templomát is.( ha érted mire célzok...)

Viccet félretéve, ha te elviekben hozzájárulsz, akkor megszervezzük profin, megkeresem Bayert is.
A probléma az általad említett párbajsegéd személye lehet, nem tudom, hogy Balón kívül ki tudná azt levezényelni (Rákai P.? :) ). Rtl-klub, Hír Tv kizárva, ebben gondolom egyetérthetünk.
Az súlyos volt, majd leestél a székről, csak hogy messzebb ülhess a csontostol.
Pedig az a kaktuszugrás igen emlékezetes és szórakoztató volt. Hír Tv-ben dögkutazni...
Lássuk be, Csontos már habitusánál fogva sem jelenthet neked problémát.
Bayer nagyobb falat lenne.
Üdvözletem Mindenkinek! Teljesen friss regisztráltként, ha szabadna beköszönnöm, esetenként némi hozzászólás erejéig... Mivel téma amúgyis adja, könnyebb lesz a dolgom bemutatkozásként is, meg a témához való hozzászólásom indokolásaként is párszót ejteni magamról. Én ugyan fotós/operatőr lennék, de végülis a média egyik "rabszolgája." Ugyan, ( az adott lehetőségek miatt is) inkább a "nemzeti oldal" számára dolgozom, de be kell vallanom (na, most jöhet majd a mennykből az a kő...:-)) igazán elkötelezve nem érzem magampolitikailag egyik oldalra sem. Erről, nemes egyszerűséggel maga az az intézményes bohóckodás (tiszt. a kiv.) tehet, ami túlnyomórészt legalábbis számomra minden "szín" hitelét megalapozza... Úgyhogy, valszeg akár "sokszínű" is lehetnék, habár azt a bizonyos szivárványos zászlót azért nincs ingerenciám lobogtatni..:D De, az alaptémához visszatérve: Van nekem egy nemezetközi passom,(MUOSZ) amninek a hátulján levő angol nyelvúű KÖTELEZETTSÉGEK szerintem meg kellene, hogy határozzák az újságíró útját. Aztán vagy betartja; és akkor SAJTÓSNAK mondhatja magát, vagy nem; és akkor már attól függ, mennyire képes magát szemlélni borotválkozáskor reggelenként a tükörben... Nagyon leegyszerűsítve, nem nagyon jön le nekem, mit akarnak Siklósiék (vagy bárki) ezzel az új média-okító "ojjektummal." Nagyon jó a felhozott példa a Biblia bevágás alatti egyéb mormolásról. Mármint elrettentő példának. Nem tudom miért, de ahogy ezt a tervezett médiasulit olvasom, valahogy amolyan Kossuth téri feelingem támadt. Ahonnan bennem olyan dolgok ragadtak meg, mint az egymást cáoaként kerülgető önkéntes "népvezérek", akikben egy közös tendenciában kristályosodott ki végülis az egész: Ki viteti körbe aznap a perselyt, amibe az adományok potyognak bele. Mindez, a nemzetiszín zászlók jótékony suhogásával körítve, aláfestve némi "Csaba királyfi"-val, etc.. Aztán kb. azonos morális szinten velük az a "sztárriporter", aki Blikkesnek, meg függetlennek adva ki magát, elég sok felvételen szerepelve szinte már már sajtó-szimbólumnak nőtte ki magát. Az aztán más kérdés, h. későbbiekben az illető "megzuhant" olyan dolgokkal, mint pl. az egyik "népvezérnél" töltve az éjszakát, annak papírkosarát kiürítve szerzett meg "szupertitkos" infókat... Vagy, az akkoriban nagy port felvert "népkonyha" állományába épült be, két napig pucolgatta a krumplit, harmadnapra rittyentett lyan cikket a közegészségügyi anomáliákról, hogy csak nosza...:D Emberünk súlyos összegeket költhetett ceruzaelemre, meg kazettára, mert a belső zsebében állandóan járt a diktafon..:-) Végül kiderült róla, hogy ugyan MUK-s igazolványa van, de állítólag évekkel ezelőtt az volt a gondja valamelyik bírósággal, hogy akkor éppen "ügyvédként" kellett volna a bírónak elszámolnia arról, hoy hol és melyik évben végzett :D Azért írtam erről hosszabban, mert ugyan nem jellemző ez a sajtós-társadalomra, de ez a fószer pl. mindent megtett azért, hogy egy ráadásul igen frekventált helyzetben kialakuljon egy hamis kép a média dolgozóiról... Mármint a hitelüket illetően... Hogy ezt a tervezett iskolát hogyan is tudják majd működtetni, azután eladni a nagyközönség és a szakmabeliek előtt, az a jövő zenéje. Én mindenesetre már biztosan nem fogok "megkomolyodni" soha. Képeimben, tudósításaimban valahogy nem tudom ezt az egész jobbos-balos cirkuszt komolyan venni. Talán az egyedül járható út az egészséges "tiszteletlenség", ami lehet önvédelem is talán, de szerintem az egyedül járható út ahhoz, hogy ezt az egészet, ami az elmúlt években kialakult, az ember valamennyire tisztán (hű, de nagy szó...) végigjárja. Vannak kétségtelenül súlyos, és komoly szituációk, hirtelen kialakult helyzetek, amelyekkel nem lehet viccelődni, de akkor meg maga tény, hogy erről tudósít az ember, már "hírértékű". Nem kell ahhoz megint csak állást foglalgatni, kommentálgatni. Adja az magát anélkül is. :-( Két megjegyzés még, XVII.Benedek hsz.-ára: -Nem akarok véletlenül sem kilógó nyelvvel benyalni senkinek, de "nemzeti" tudósitóként én még soha nem háborodtam fel Tóta W. írásain, stílusán. Sőt. Ha tollal keresném a kenyerem, irígyelném, és mindent megtennék, hogy azt a stílust alkalmazzam én is. Mert, egyszerűen nincs más alternatíva. Szerintem. -A másik a fenntebb olvasott, az indexet illető megjegyzés. Bizony. hogy így van, vastagon liberális a "szentem", legalábbis ami a fórumokat illeti. Elég volt egy regionális topikban egy valóban megrázó, és felkavaró eseményt a helyi felelősök részére felróni, a bevallottan "liberális szellemű " trözsgárda képviselői olyan kocepcióst akasztottak a nyakamba, hogy csak ihhaj... Aztán Aczél et. szelleme feltámadt, és még a nyomomat is felszórták sóval... Szóval valami van azért ezen állítás igazságtartalmával, mert a moderátorokat persze, h nem lehette elérni, megelégedtek az egyoldalú tényállírások megimeréségvel.. Ez az utóbbi ugyan teljesen személyes, gondolom a kutyát sem érdekli. Magával az indexxel amúgy nekem nincs bajom, csak most némi "profilváltással" megelégszem a főoldal olvasgatásával, mint "read only" látogató. Azt viszont, hogy lekopogjam, még nemigen bántam meg... :-) Bocs' mindenkitől a hosszú lére eresztett meditálgatásért.
Valószínüleg én vagyok a hibás, de erről az iskoláról még nem hallottam.
Viszont három nagy egyetemünk is ontja magából a média szakos -jó esetben- +egyéb diplomásokat.
Az addig érthető, hogy némely média olyan amilyen, de akkor már nem inkább a meglevő oktatás környékén kéne szétnézni? Miért is szed be plusz x összeget a média szak, ha gányát - és mennyit- termel? Minőségi oktatás mint olyan megszünt? Akkor most ezzel az indokkal mindenki indítson oktatást? Aztán felteszi a kezét, hogy az állami támogatást is kéri, vagy legalább azokon vasalja be aki mindenképp oda akar menni?
Oh mami hagyj el!

Árpi, egyébként meglehetősen keveset vagy a Hírtévén!, Hogy van ez? Nem hínak? Tényleg néha megnyilvánulhatnál már néhány mainstream médiumban is, mert azért ez eléggé kibertér amit csinálsz. Meg, hogy megjegyezzem, nyilván nem fogják a "botrányaid" mellé beírni, hogy ezt te írtad (ugye azért az nagyon langyos háj!). Na megyek és rágyújtok egy teljesen egyszerű cigire. Bosszúból a dohányosokat diszkrimináló fasisztoid fűímádó judeobolsevik plutokrata liberálisok ellen.
dulifuli 2007.01.24. 20:56:05


ezt meg mit kell túlgondolni? szépen a péntek 8-ba besétál Tóta W, oszt' jólvan; mármint ez az első lehetőség, ami nekem eszembe jutna.

erről a Tóta Sesztákról nincs valakinek videója? RTL-en ment? hol...? mikor...? :D
savmart 2007.01.24. 19:06:41
"én meg azt nem értem, hogy hogyan lehet valaminek a magyar helyesírás szabályaitól eltérő nevet adni. reklámmal foglalkozom, rendszeresen találkozom ügyfél részéről a következő javaslattal: írjuk külön/egybe, úgy JOBBAN NÉZ KI. kérdezem én: a külföldi nevekkel akkor mi is a baj? ne haragudjatok, engem ez kurvára felháborít. újságírókat is képeznek, gondolom..."

Érdekes nyelv a magyar. Szerintetek szabályosan hogy kellene leírni ezeket?

Külügyminisztérium
Belügyminisztérium
Hadügyminisztérium
Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem

No ennyit erről...

OFF: Árpi, hajtsátok el az egész köcsög szoftveríró brigádotokat, elsőként azt, aki az indapasst kitalálta. Ezeknél tehetségtelenebb, lustább és idiótább programozói csak az APEH-nek vannak.
Wonderland 2007.01.24. 21:19:06

ezt már én is feltettem egyszer:

a hírtv besokallt a jp2: game over cikk után - nem is csodálom! :)
Nándo! utána láttam. Na mindegy. Azért ne sztároljuk ennyire:)
Wonderland 2007.01.24. 21:23:01

anno azt mondta Árpi, hogy még egyszer hívták beugrónak, de akkor nem fogadta el, biztos nem mosódnak össze az emlékek? :)
Nándo, jó, megadom. Nyilván. Halványlila köd. Tudod, a kor átka...
Tóta W. Úr!

Egyszer bedobhatna egy jó kis szexes témát is. Úgy oldásként...

Bocs!
dark future · www.andocsek.hu 2007.01.24. 21:20:55

az első hármat tuti kötőjellel kéne írni a magyar helyesírás szerint. :)
(az összetett szavakat hét szótagtól kötőjellel írjuk, ahogyan "Közgazdaságtudományi " is kötőjellel kéne).

ja, értem én mire akarsz célozni :)


Pözdör 2007.01.24. 21:36:17

"Tóta W. Úr!
Egyszer bedobhatna egy jó kis szexes témát is."

Volt itt szex eddig is. Pl. olvasgass bele az 5 milliárdos postba, mindenféle perverz aktusra tettek javaslatokat a képviselőknek a lelkes kommentelők :-)

Dark Future!

Tulajdonképpen igazad van!

Ma olvastam valahol: ha a férfiak nem lennének poligám hajlamúak, a Földön veszélybe kerülne a fajfenntartás. Ezek szerint ne haragudjunk, ha hűtlenkednek, ha virágról-virágra repkednek. Sőt! Az lenne baj, ha nem ezt tennék!

Ehhez vajon mit szólna Tóta W. Úr?
mond Pözdör, hova sorolod TWA-t? Virag, vagy röpködő.
Merthogy nem mindegy melyik oldalán áll a dolognak.
Mielőtt közölnéd hogy férfi, közlöm, hogy a megszületett gyerekek kb 3o%-ának nem a név szerinti apja a biológiai apa.


oskar

Tévedés ne essék, nincs nekem semmi bajom Árpi stílusával, szórakoztat, és ki tudom hámozni belőle a mondanivalót.

Ha szándékosan / szellemi gőgből félreért / nem gondol végig valamit, azt nem szeretem...
CrL 19:20:04

Megnéztem az ajánlott linket. Nem semmi! Legjobban a Vitéz Doberdói Bánlaki Brejk József Alt. Hagyományőrző Egyesület fotói tetszettek!:)
Csak azt lenne jó tudni, mi a fészkes fene az az Alt.? Vkinek valami ötlet?
Szia, XVII. Benedek! Ha már megszólítottál (amit kösz): Én sem arra gondoltam. Valszeg belegabalyodtam én is a cérnagombolyagba, többé olyan hosszan nem teszem :-) Ez rövidebb lesz: Én nem ismerem személyesen, csak az írásait. Most vigyorgok, mert eszembe jutott egy sztori, éppen ő volt az "érintett" benne, habár sztem ő sem tud róla..:-) Egyszer, az előbb említett kis regionális topikban róla volt szó. Írtam egy hsz.-t, és mivel vadul, de néha ökör hibákkal gépelek, elütöttem a nevét. A keypadon ugyebár egymás mellett van az R és a T betű... Én, eltévsztettem és "Tóra W. Árpádot" írtam. (amiért akár itt is elnézést kéek) Na, a normálisabbja megértette, hogy hibáztam, de volt olyan, aki parazsat okádva felelősségre vont: "Mi ez? mi ez a szélsőséges rossz humor?" Még bíróságot is kilátásba helyezett az idétlenje, holmi Btk.169-re hívatkozva... :D :D :D Sz'al sztem ha már a "jobboldal" lett említve, hogy "fújnak rá", meg ilyesmi.. Szerintem inkább a hülyék teszik azt. Mint annyi más helyen az életben... :-))
Gondolom, valami eleve sokszínűtől fog akkor függeni.

Ehem, olyan narancssárgától ;)
TÓTA W:

Neten fent van valahol a Sesztákkal folytatott vitád?
borovi

Altábornagy?
Tessenek mondani, hol kell ösztöndíjas tanoncnak jelentkezni, mert nagyon szeretnék független jobboldali újságíró lenni, mert az jól fizet, ha az embernek van egy vizslája, legalábbis a papunk szerint, aki már áldotta meg a nagyságos úr kezit-lábát.
Én kíváncsi leszek erre a sokszínűségre, Siklósi Beatrix demokratás-DVTV-s akciói után...
Arpi!

Tenyleg jo lenne, ha a neten elerheto lenne egy-ket tv-s szereplesed. Gondolj rank szegeny kulfoldon tengodoekre is kerlek:-)

Apropo, ha megkerdezhetem: atlagban hany orat alszol?
Jó pár éve már volt valami megegállapodás ezem magas erkölcsű újságírásért Visegrádon.Na abból az lett, ami most van.Ha most ezt még tanítani ia fogják......
A narancssárga is tud sokszínű lenni. Aki nem hiszi, nézzen meg egy szebb naplementét. :-)
Heló, megfejtettem a találós kérdést:

A mai média "sztárjai" a [ballib] érdekkörök politikai céljait szolgálják.

A független média valahogy megintcsak a ballib erdekkörök politikai céljait szolgálja.

Ezért a jelenlegi média egyszínű.

Tehát kell egy függő médiaiskola, amely jobbkonz érdekkörök politikai céljait szolgáló médiasztárokat termel.

Így lesz a média sokszínű. Vagy legalábbis 2 színű.

Szofisztikált elképzelés.
Árpi tetszenek az írásaid, érvelésed. Worluk-fun vagyok.
Csak kiegészíteni szeretnék.
1. Kapudrog elmélet. Definíció kérdése ez. Ha az a definíció, hogya kapudrog az az illegális tudatmódosító szer (kábítószer) amelyet a fogyasztók leggyakrabban használnak első kábítószerként, akkor kapudrogról van szó. Ha az a definíció, hogy aki füvet szív, az más kábítószert is fog fogyasztani, akkor a tétel baromság.
Az én kapudrogom az anyatej.
2.Skizofrénia. Egy tapasztalatom van, rendkívül durva eset volt, de az illető családjában már volt skizofrénia, ezenkívül a füvön kívül heroin, alkohol, MDMA (extasy) fogyasztó is volt, úgyhogy itt ok-okozati viszony nehezen megállapítható.
3. Egyéb veszélyforrások: az én esetemben a mértéktelen zabálás, elsősorban csokoládé. Ugyanakkor, mivel én a füvet teljesen tudatosan, kifejezetten ritkán, és kizárólag élményszerzés céljából használtam, fantasztikus gasztronómiai élményeim voltak. Azok az ízek másképp nem érezhetők.
4.Kvarcmorzsa. Nem láttam, csak beszéltek róla, hogy ezzel próbálják mostanában felütni a cuccot. (Pl. üveg). Hatása ismeretlen.
5. A holland növények szerintem génkezeltek, ezek veszélyeiről (ha van ) se tudunk semmit.
Ezekről kell beszélni, nem vitás. Amikor pedig legalizációról beszélünk, akkor nevesítsük meg annak fokát is: a szabályozott, és ellenőrzött termeléssel és értékesítéssel értek egyet.
Qa életbe. Ezt nem ide szántam.
Nándo · nando.freeblog.hu/ 2007.01.24. 21:38:04
„dark future · www.andocsek.hu 2007.01.24. 21:20:55

az első hármat tuti kötőjellel kéne írni a magyar helyesírás szerint. :)
(az összetett szavakat hét szótagtól kötőjellel írjuk, ahogyan »Közgazdaságtudományi« is kötőjellel kéne).”

Nem oly eccerű az. Felütődik az Osiris helyesírási szótára (Laczkó Krisztina – Mártonfi Attila: _Helyesírás_. Budapest, 2004, Osiris), az Általad megszólított szótagszámlálási szabályról a 128. oldalon eztet mondja: „A kéttagú, tehát két egyszerű közszóból álló összetett szavakat egybe kell írni, függetlenül attól, hány szótagból állnak”. Kicsit később: „A kettőnél több tagból álló, ún. többszörös összetételek írásakor azonban érvényesíteni kell a szótagszámlálási szabályt, amelyet a szakmai zsargonban 6 : 3-as szabálynak is neveznek. Ez a három- vagy annál több tagú összetett szavakra érvényes, és a szótagszámhatár a hat.”

Kérdés tehát, hogy a 'kül', a 'bel', a 'had' és a 'köz' önálló tagok-e. Valószínűleg azok. Nade olvassunk tovább, 131. oldal:

„A tulajdonnevekben – elsősorban az intézménynevekben – általában nem érvényesül a szótagszámlálási szabály: _Belügyminisztérium, Külügyminisztérium, Pénzügyminisztérium, Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem [...]_”.

Egyszóval a kérdés meg van válaszolva, bár személyes véleményem szerint egyszerűen az történt, hogy a szabályzatot a szokáshoz igazították.
"Egyszóval a kérdés meg van válaszolva, bár személyes véleményem szerint egyszerűen az történt, hogy a szabályzatot a szokáshoz igazították."

Na ez az, tudom, hogy így kell őket leírni, a kérdés csak az, hogy miért. Valószínűleg eleink is elkúrták :-), csak ekkora intézmények esetében ciki lett volna kijavítani, így inkább különszabályt gyártottak belőle :-).

Hello Pici!

Szerintem TWA egy röpködő virág lehet, egy fantasztikus agyműködéssel. Hi-hi-hi!

Én pedig egy nőnemű virág vagyok. Bibém is van!
Kedves Dark Future!

Ez engem is zavar. Bár nem lett volna annyira égő módosítani az írásmódot, elvégre a helyesírás változik, ez elkerülhetetlen. Gyanítom, az én szememet annyira bántó „nyitva tartás” is ennek az alkalmazkodásnak az áldozata lett, pedig érzésem szerint jelentésmódosulás van benne (nem tartja valami csákó állandóan nyitva azt az ajtót).

Mindenesetre amit Nándo írt, az egy kis pontosításra szorult.
Siklósi Beatrix: "Azok, akik a mai magyar média »sztárjai«, nagyon sokszor nem tesznek egyebet, mint politikai (...) érdekkörök céljait szolgálják."

-

Ezen maj beszartam a röhögéstől a Magyar Nemzet nem csupán bizonyos politikai érdekkörök céljait szolgálja? :-))) ,ahogyan a Néphazugság meg a többi pártlap ... -
nekem az nem tetszik, hogy a népszava és a nemzet is saját köreinek ír.
saját tálalású hírek saját rajongótábornak.
sosem fog csalódni egy ősbalos a németh féle lapban, mint ahogy az ősmagyar bajuszos erdész is megkönnyezi bármikor a bayer-publicisztikát.
ennek mi értelme van?
TWÁ: "Gondolom, valami eleve sokszínűtől fog akkor függeni."

:)

azt nem tom, hogy Siklósi Beatrix hogyan értette, amit mondott, de annak, hogy nem független, hanem sokszínű igenis van értelme (bár szerintem a függetlenség nagyobb erény, de a sokszínűség is valami)

szóval pl egy újság a sokszínűsége az az, hogy írnak bele kifejezetten baloldali újságírók, de írnak bele kifejezetten jobboldali újságírók (meg persze minden egyebek).

ez nem ugyanaz, mint a függetlenség, ami szerintem inkább azt jelenti, hogy olyanok írnak bele, akik próbálnak függetlenek és objektívek lenni mindkét oldallal (meg mindenkivel) szemben.

ez utóbbi szerintem nehezebb.

de lehet, hogy a sokszínűség jobb, mint a homogén jobb vagy baloldaliság.

szóval a "nem független, de sokszínű", az nem azt jelenti, hogy "valami eleve sokszínűtől fog akkor függeni", hanem inkább azt, hogy "sok különböző dolgoktól függőből áll". és ennek lehet értelme. ennyit a relációanalízisről.
dunno: a magyar "független" újságírásba a sokszínűség kimerül a sok színes kép alkalmazásában...

Sokszínű mi? Az egyik oldalon "ballibsikomcsi" a másik oldalon meg "antiszemitaantidemokratakeresztényfasiszta".

Ez nem túl sok szín. (Persze tisztelet a - sajnos - nagyon kevés kivételnek, akiket nem írok ide, mer egyrészt reklám, másrészt meg egyeseket az oldalak valamelyike úgyis az ellenkező szekértáborba sorol. Sajnos. Szerintem nem jogosan.
"Mindenkitől elfogadunk támogatást, de cserébe ne várjatok semmit" - ez lenne az optimum. "Mindenkitől elfogadunk mindent, de csak látszólag állunk valamelyik oldalra, esetleg csiki-csuki" - ez a reality;
Én kíváncsi vagyok a képzésre, egy ELTÉs médiaszaknál csak jobb lehet. :)
kedv XVII. Benedek 2007.01.24. 19:04:53!
nyilván igazad van abban, hogy a függetlenséget a szintelen-szagtalan szinonimájaként értették. és ez nagy baj. mert akkor lehet, hogy a becsületes alatt meg az átverhető idiótát, a határozott alatt az erőszakost, a fekete alatt a sárgás-zöldet értik. és ezek majd átadják a "tudásukat", elvégre azért iskola. és lőn setétség, meg sirás-rivás és fogaknak csikorgatása.
OFF:
Pözdör, cyberporozunk? Csaxólj és röpül a méhecske)
Cziffra Plachta Zasztava!
Igen, gondoltam, miért ne porozhatnék egy picit. Talán azért, mert valószínűleg én vagyok egyedüli az országban, aki maximálisan elégedett a médiumokkal. Egy kicsit a humort azért hiányolom, bár ha jót akarok nevetni, akkor ezt is megtehetem egy-egy ún. "jobboldali" publicisztika olvasásával.

Állítólag mi magyarok "szürkék" vagyunk, unalmasak és pesszimisták, sokkal inkább, mint nálunk szegényebb nációk. Valahogy nem vesszük észre, hogy a világ csodálatos és repkedni jóóóóó!
Megint egy példa arra, hogy 2002 óta a fidesz még nem jött rá arra, hogy saját hajánál fogva a saját kezével a saját maga által szart mocsárból nem tudja kihúzni magát. Kár. Nem kellett volna úgy elveszteni a 2002-est, hogy ötletük sem volt arra, hogy mi történik, ha tényleg bekövetkezik. Most meg az ellenkezője történik. Maguk sem hiszik, hogy majd valamikor megint náluk a labda, és kormányozni kell. Végül is a saját rajongótábort kiszolgálni egyszerűbb, és mindenekelőtt hálásabb feladat,mint azon gondolkozni, hogy mi van a kerítésen kivül.
süti beállítások módosítása