W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

I.H.B.

2007.01.18. 20:30 Tóta W. Árpád

Schmidt Mária elegánsan belenyomta Liszkay orrát a dögkútba, amit újság címén szervezett magának. Persze egyértelmű volt az első pillanattól, hogy nincs semmiféle Horváth Zsolt. Csak paranoid balfaszok csapata van, akik szívesen összehordanak bárkiről bármit, de csak álnéven, gyáván, sunyin. Pokorni, Áder, Schmidt meg a többi bezzeg nem álnéven szerepelt, ugyi, vitéz erkölcslovagok?

Az ügy érdekessége az, hogy a pártütők betették a lábukat a Hír TV-be is. A összeeskü kiterjedtebb, mint gondolnánk. Mindenhol ott suskusolnak a békétlenek. Schmidt kihívására ugyanis Gajdics Ottó hírigazgató válaszolt azzal, hogy a Hír TV szívesen közvetíti a vitát. Gajdics ezzel nyilván direkt tett rajzszöget Liszkay székére, hiszen gyakorlatilag az egész ország előtt nyilvánvaló, hogy Horváth Zsolt fantom, Simicska meg nem megy vitázni.

Máma már nem hasad tovább, de holnap kora reggeltől folytatja.

Iszunk-hányunk-belefekszünk. Bravó. Nagyon jól teszi Schmidt, vagy akárki más, ha ehelyett a bűzlő bolsevik szemétdomb helyett pártot alapít. Most időszerű Sickratman hányatott sorsú két sora: hát ilyenekből áll a jobboldal / Menjenek a picsába mind, azonnal!

•••

Közben Fodor Gábor az iwiwen, egy "kiscica ingyen elvihető", és egy "cukivagy Robi XD :DDDD" között bejelentette, ő bizony megpályázza a jószágigazgató címet az SZDSZ-ben, úgyhogy van esély arra, hogy a pillepalack meg a többi Nyugatról levetett hülyeség után ismét erőre kapjon hazánkban az olyasféle hazugság, mint hogy "az idegen szép". A másik jelölt meg a Szulák-showban rajtolt, ugye, de azt már tárgyaltuk.

Nem alapítana valaki pártot az SZDSZ helyett is? Vagy a kettő helyett egyet, mint a régi szép időkben kellett volna?


Címkék: magyar nemzet lapszemle fidesz szdsz hír tv

186 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr9729409

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: bandarq 2018.02.16. 02:14:50

Szépségipari, kozmetikai csomagolások - Mi csomagoljuk

Trackback: Poker Online 2018.02.14. 07:23:22

Receptkereső a Precognoxtól - Kereső Világ: keresés, szövegbányászat, big data

Trackback: Asszem blog 2007.01.18. 22:01:15

Schmidt vs. Gyurcsány live :)"Schmidt Mária a Hír Televízió kamerái előtt, élő adásban kíván válaszolni Horváth Zsoltnak".Tusé. Most kiderül az igazság. Vajon tényleg Gyurcsány Ferenc rejtőzik Horváth Zsolt mögött? Komolyra fordítva: végre úgy t

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Worluk! "Sickratman hányatott sorsú két sora".....honnan idézet?
"Kb. olyan ötlet, mint amikor a Microsoft vmelyik fejese kitalálta, hogy upgrade helyett verziókövetés legyen, azaz előre kelljen fizetni az újabb változatért."

A Dynamics (Business Solutions) üzletág a Microsofton belül régóta csinálja, évi 10%, ebből az első évi kötelező. Utána fel lehet mondani, de akkor viszont a verziófrissítés teljes áron lesz. Egyébként ez nem is rossz üzlet, mert nem tízévente jön új verzió, ugye, tehát olcsóbb.
Megjegyzem: Fodordzsí az SzDSz élén határozottan szimpatikus lenne nekem. Végre valami valódi liberális színt vinne ebbe a szétlopott halomba. Én nagyon támogatnám.
"A Maszop helyett meg egy baloldali..."

De miért pont a Maszopból legyen baloldali párt, amikor ők állnak a második legtávolabb tőle (első legtávolabb az SZDSZ) ? Miért pont belőlük? Mert véletlenül pont a szocialista nevet örökölték meg az elődpárttól? Akkor egyszerűbb lenne kicserélni a nevet Magyar Kapitalista Pártra és akkor mindenki vágja, hogy mi van. Jó, persze, még a kapitalizmust se érteki, de ahhoz közelebb vannak. Azt már vágják, hogy a profit jó dolog csak azt nem, hogy termelni szokás, nem "találni". A szegfű mint jelkép még maradhat is, úgyis a tory fáklyára emlékeztet.
Shenpen, egy fenét. Csak jól megértették Marx tőkéjének üzenetét: A tőkés kizsákmányolja a munkásosztályt :)
"Végre valami valódi liberális színt vinne ebbe a szétlopott halomba."

???? Fodorzsí nem valódi liberális, már ha a klasszikus liberálisokat értjük alatta, akik azért tökös gyerekek voltak, Gladstone-tól Wekerle Sándorig. Ő inkább a "progresszív liberális" minősített esete, akiket teljes joggal hívnak hiszterolibnek. Tudod, akiknek az emberideálja az olyan ember, aki folyton rí, hogy megsértették az érzéseit és a dagadt disznót horizontálisan kihívásokkal küszködőnek hívja.

Ne má'...
Vince:"Fodor milyen ember?"
Tenyleg elvhu,es kiismerheto.Nem cikkcakkban megy elore.
1ebkent nemtom,hogy eszrevettetek-e,hogy a Bush-beszednel(gellerthegyi) a Viktorral egesz jol elpoenkodtak,jokat rohogtek.Erdekes,hogy igazi baratokkent indultak a mini,meg a langaleta!:)
A maszop perpill neoliberális, a szadesszal karöltve. Lásd gazd.pol. A gond csak az, h az egyik szocdemnek, a másik klasszikus liberálisnak hazudja magát. A többi pártot már tudjuk és csontig lerágtuk.
Shenpen: Ezeknél akik most vannak kilóméterekkel jobb. Legalább nem adta fel (a jogosan kritizálható) elveit.
A klasszikus és a neoliberális között nincs nagy különbség. Az előbbi a 0 állami szerepvállalásról szól, a másik az állam nagyon korlátozott, minimális, monetarista "éjjeliőr" szerepéről.
Ha az mszp-be teret nyerne Szili, hú, talán a "népi demokrácia" még az államforma nevébe is visszatérne :)
dark future: baszogatom őket, de az indexben mindig lassan történnek a dolgok.
back to 1983....

c64.rulez.org/tokmak/games/wow/wow.htm

emlékszik még vki ezekre a pályákra?
Shenpen 2007.01.19. 00:39:34
Azért akad, elég sok. Csak persze ahhoz már nagyító kell, mivel ránézésre minimális eltérésnek tűnnek. Ilyen pl az általad kiemelt állami szerepvállalás mértéke. (Plusz vsz a klasszikus a minimalista, a neo meg a nullapárti.)
Shenpen 2007.01.19. 00:26:19
"Zseniális. Eredmény: majd beadnak valami marhaságot, aminek seköze a valósághoz, de mivel úgyis tudja mindenki, hogy lehetetlen megcsinálni, ezért majd elnézik."

Áááá, dehogy. Ennél dörzsöltebbek a kedves elvtársak és elvtársnők. Értesüléseim szerint csak az adható le az államkincstár felé, amihez van számla/teljesítésigazolás, sőt jövőre valami rendelkezésre állási díjat vagy mi a fenét terveznek, azaz ha többet igényelsz mint amit valójában kifizetsz, az pénzedbe kerül majd.

Jó lesz idén közintézménnyel bizniszelni: ha hó végén számlázol, a pénzed csak másfél-két hónap múlva látod, az áfáját viszont egyből csengetheted be... Ki van ez találva.

Shenpen wazze, a neoliberális viszont Friedmannista (még ha alkalmazták a Pinyóék), a klasszikusba meg belefér akár a Keynesianizmus is. Azért nem mindegy, hogy honnan hová. És libertárius, neoliberális, meg klasszik. liberális között is van különbség. Nekem akkor is Fodor azért szimp, mert nem hajtott végre 64 cikkcakkot.
... egyébként szerintem az MSZP nem neoliberális. Ők egy fura modellt követnek: a gazdaság területén deregulációt-privatizációt, ez eddig rendben van, de szociális vonalon kimondottan a begyűjtjük a lóvét - széttoljuk családi pótléknak c. dolgokat, tehát valamiféle welfare state-tel próbálkoznak ők is, mint a Fidesz meg nagyjából Kádár óta, a szadeszt leszámítva, mindenki. Tudva azt, hogy az MSZP nem annyira elvi meggyőződésből szereti a deregulációt-privatizációt hanem a lopásnak az ő lehetősége miatt, ez a welfare state-tel kombinálva így bizony eléggé feudálisan hat: a haveroknak hűbér, a népnek kenyér meg cirkusz, azt' jóvan.
A klasszikus csak visszavágná az államot, mint valami sövényt. A neo- meg kivágná.
Jut eszembe, azért használom a welfare state kifejezést, mert a jóléti állam teljesen hibás fordítás. Nem arról van ugyanis szó, hogy jól élnek-e az emberek, hanem arról, hogy az állam megpróbál beledumálni abba, hogyan oszoljon el a jólét, akár sok az, akár kevés. Kb. a jószolgálati állam, az jobb fordítás lenne, csak az meg bénán hangzik.
A Fidesz "kommunizmusa" csak, úgymond "taktikai kommunizmus": nem valamifajta ideológiából levezetett program, hanem szavazatszerzésre szolgáló aktuálpolitikai manőverezés: azt gondolták/gondolják, amit a választók Medgyessytől megettek, azt tőlük is meg fogják enni.
Illetőleg: Medgyessy éppen azért kényszerült végrahajtani képtelen programját, mert az maga volt a az elvi baloldaliság/szocializmus magyar kidadása; végre-nem-hajtását nem lehetett volna némi ideológiai maszlaggal elpalástolni.
Orbánék, mivel nem "szocialisták", nem voltak/nincsenek/nem lettek volna ilyen kényszerhelyzetben - törzsszavazóit nem az Állam Bácsi Pénze tartja a pártnál, habem az Elvek, Isten, Haza, Család, ilyesmi.
Momentán, paradoxon, egyszerre erősödik a Fideszben a "hagyományos" konzervativizmus (lásd pölö OV november közepi napirend előtti felszólalását; vagy, újabb, de apróság, a háziorvos-középtársadalom sorsáért való "felelős" aggodalom kifejezését a "kommunista" helyeslés helyett arra a hírre, hogy újabb társadalmi csoportok mentesülnek a vizitdíj-fizetési kötelezettség alól), valamint a "szocialista" vonal is, hiszen Gyurcsány kifelé húzza az MSZP-t a baloldalról, egyenesen a liberális harmadik pólus felé, ezért "légüres tér" keletkezik utána, ahová "beszippantódik" a Fidesz. (A politikára is igaz a fizikai törvény, amely szerint légüres terek nincsenek.)
A "konzervatív" hang persze nem szól olyan átütően, mint a szociálisdemagóg, meg el is nyomták/nyomják az őszi "sajnálatos események", a decemberi ünnepek, valamint az éveleji pihenés.
És a következő fél évben sem lesz igazán átütő, hiszen következik a Második felvonás, a népszavazós buli...
Wonderland, Fodor, nem tudom. Jót tenne egy erős liberális párt a magyar politikának. Amit most nem tudok eldönteni, hogy ilyen kevés, 6%-7% tényleg az igény, vagy több is lehetne, csak rosszul szólítják meg az embereket, ezért a MSZP és esetleg részben az MDF elviszi a szavazókat. Az indexet, a blogot olvasva, mintha nagyobb százalék lenne alapvetően liberális.

Az SZDSZ számára kritikus időszak jön. Két politikus van igazából pozícióban és kereszttűzben - Budapest polgármestere és az egészségügyi miniszter. Ma is a parlamenti küszöb alatt van, és egyikük sem fog ezen pozitív irányba lökni.

Kunczének legalább van humora. Színfolt a politikában. Olyan egyéniségre lenne szükség, akire sokan odafigyelnek, szimpátiából, a hitelessége miatt. Fodor meg, lássuk be, nem biztosan az a kaliber, nem villantotta még a karizmatikus énjét. (Kóka? kérdés, még ő se). Pedig neki is volt erre tizenhat éve.

Lehet aggódni a Fidesz miatt, joggal. Van ott is egy átalakulás, aminek a fortyogó mocska verődik ki most a Nemzetben. De a Fidesz nem fog eltűnni, legfeljebb még egy kurzust veszíteni.

Nagy veszteség lenne, és emiatt jobban lehet aggódni, ha a liberális értékeknek nem maradna képviselője - mert az SZDSZ oldalán a parlamenti küszöb és a fennmaradás a tét.
A szocdemnek ponthogy a jóléti államot kellene propagálnia, kiépítenie. Ezért hívják szocialistáknak őket. A fidinek meg a hagyományokon alapuló progressziót. Ez talán még meg is lenne, de amit ehhez és köré odacsapnak, na az agyonvágja az egészet.

A szadesznek meg értelemszerűen a szabad piacgazdaságot, emberi jogok védelmét, ilyeneket. Ez is csak papíron volt igaz, az is csak erős belemagyarázás után.
Vince, ne már, hát pont fordítva van. Olvass már egyszer utána. Mind a kettő Angliából származik, nagyrészt. Volt először a XIX. századi klasszikus liberalizmus, 0 állami szerepvállalással. Jöttek a különféle balosok a Fabian Societytól Keynesig, akik aszonták, főleg a válság idején, hogy nem addig a', majd megtervezzük mi okosan a minisztériumba', hogy mi hogy legyen. Erre jött a London School of Economics, Hayekkel, Robbins-szal, Popperrel, meg a többiekkel, akik aszontták, hogy hm, hát a 0 szerepvállalás azért tényleg kevés volt, végül is az vezetett a válsághoz, de ez a központi tervezés ez teljesen abszurd, hanem inkább az állam csak kicsit avatkozzon be, mégpedig a fiskális politika területén egyensúlyozgasson, a pénzkínálat alakítgatásával - inflációs ráta és társaik.
dark future:az orban goes to kdnp-s dolog nem tereles,hanem 1eleg meresz prognozis,ami ha bejon,az Index presztizset kobre dobja.
Ez lenne az elso eset,amikor minden titkolozas,lapitas ellenere az 1ik media kiszimatolja egy bukott politikus menekulesi utvonalat!Szerinted voly mar ilyen?
Pascal 2007.01.19. 00:49:28

Atkárit tudom csak idézni "Ő SZDSZ-es, én viszont liberális". Sokan vannak így. Az eredeti témához visszakanyarodva az Áder-Sch féle nemzeti-liberális párt is reális igény. Ez utóbbi a fideszen belül van. Még elnyomatásban.
"A szocdemnek ponthogy a jóléti államot kellene propagálnia, kiépítenie. Ezért hívják szocialistáknak őket. A fidinek meg a hagyományokon alapuló progressziót. Ez talán még meg is lenne"

Nem értem én ezt, komolyan mondom. 'iszen az elmúlt 40 nem arról szólt, hogy megcserélődött a társadalmi ranglétra, a volt keresztény középosztály lesűllyedt, a melósokból lett komcsik pedig felemelkedtek és a rendszerváltás után belőlük lett a vállalkozói elit? Akkor nem természetes, hogy a szocialisták a jobboldaliak és a keresztény-nemzetiek a baloldaliak. Jó, persze, ez nem teljesen van így de miért kéne vagy lenne logikus, hogy pont fordítva legyen? Csak a név miatt? Mondom, nevet könnyebb változtatni.
"1ik media kiszimatolja egy bukott politikus menekulesi utvonalat..."
Pff. 2004-ben pölö a média jó előre megírta, hogy Kovácsot Brüsszelbe fogják nyugdíjazni.
Akkor nem tudom. Lehet félreértettelek, én szó szerint az államra (state) gondoltam, nem a kormányra, kormányzásra/kormányzati politikára az "állam" szó alatt.

Lehet, hogy keverem, de nem a neoliberalizmus tételmondat-szerűsége a "governance without state" ?
Shenpen 2007.01.19. 00:53:35

Hát ja. Csak most számonkérősdi van. Ki mit miért nem :) Az a kör, mikor azt reklamáljuk, h a tartalmat a címhez kéne igazítani :) Mert az túl könnyű lenne, hogy a címet a tartalomhoz... Oda a vitaélmény.
Pardon, nem kvázi-tételmondata, hanem kvázi-sarkított-összefoglalása.
Pascal 2007.01.19. 00:49:28

"Az indexet, a blogot olvasva, mintha nagyobb százalék lenne alapvetően liberális."

De az is lehet, hogy azok a Pesten élő Magyar Állampolgárok, akik rendelkeznek Internet-hozzáféréssel, többségében liberális felfogásúak.
TWÁ: "Vagy a kettő helyett egyet, mint a régi szép időkben kellett volna?"

Igen, szerintem is itt van az eb elhantolva. Az MSZP-SZDSZ összeborulás vagy két évtizedre meghatározta a magyar belpolitikát, jó előre bekódolva a jobboldal szélsőségeinek felerősödését (aminek - ha házon belül maradnak - az SZDSZ lehetett volna az egészséges ellensúlya).

Más kérdés, hogy mennyi voksot veszített ezzel a liberális párt. Ha megnézzük a '94 utáni választások eredményeit, jól kivehető a szavazók büntetése.
Ez a másik kedvencem, a "nemzeti liberális". Mekkora marhaság...

Akkor beszéljünk egy kicsit erről is. Van ez a hülye szokás, hogy vérmérsékletbeli és STILÁRIS különbségeket politikai hovatartozásnak tekintünk, pedig NEM AZ. Tehát aki nagyon bunkó és nagyon harsányan ordít, azt szélsőjobboldalinak tekintjük, az eggyel normálisabbat fideszesnek, a kultúrember módjára is viselkedni képes fideszest (Martonyi, pl.) meg nemzeti liberálisnak. Ezen a vonalon továbbhaladva a kimondottan diplomatikus embereket tekintjük liberálisnak (Fodor), akiknek már látszik a prolivér, azokat baloldalinak, a legnagyobb prolikat pedig szélsőbaloldalinak.

De hát ez HÜLYESÉG. NEM attól szélsőséges valaki, hogy a Parlementben a kocsma nyelvén beszél, és nem attól mérsékelt vagy pláne liberális, hogy tud diplomatikusan fogalmazni. Vannak nagyon kulturált radikálisok (néhai Pim Fortuyn, vagy Grandpierre Attila). Vagy a másik véglet, nézd meg a 168 Órát, mekkora nagy impertinens tahók már, de tényleg, pedig liberálisok (úgy nagyjából).

Schmidt Mária vagy Pokorni Zoltán nem nemzeti liberális, hanem egyszerűen egy értelmiségi típusú fideszes, akinek volt gyerekszobája és nem lóg a kapanyél a szájából. (És valószínűleg teljesen szándékosan a nem szeneslapát-üzemeltető választók megszólítása a feladatuk, mivel nekik ez passzol.) Ez a politikai nézeteikről SEMMIT nem mond. Ne keverjük már a stílust a tartalommal.
Talán nincsenek a szerepek tökéletesen felcserélődve. Gyurcsány követi Blair által kijelölt, megreformált, de alapvetően baloldali ideológiát. Ettől még nem lesz az MSZP se jobboldali, se kapitalista párt. Jelenleg azért szigorítanak, mert nincs más esélyük. A kassza üres, kénytelenek. Nem ideológiából csinálják, ha lehetne, Meggyesi vonala illeszkedne leginkább hozzájuk. Tele kasszával csinálni is fogják, újra, nem vitás.

A Fidesz balratévelygése valószínűleg, ahogy valaki korábban beírta, szintén taktikai okokból történik. Hibás taktika, egyébként. Amikor kormányoztak, alapvetően a konzervatív értékeket követték (és annyira örültek, hogy végre kormányoznak, külsőségekben túlzásba is vitték. pl. Szent Korona meg minden). De az alapvető dolgokban, a középosztály és a hazai kisvállalkozások támogatása, a család szerepe, megvoltak. Hátha a Nemzet hülyeségei mögött folyik ott érdemi, építő változás is. Mert ezzel a radikál-jobb-kommunista keverékkel már inkább riasztanak.

Vince: legyen egy mérsékelt, egyházakkal messziről és távolságtartóan baráti, klasszikus konzervatí tömegpárt. De Áder sem Terrorháza Schmitt neve nem hangzik jól. Itt tömegeket magával ragadó, karizmatikus, szimpatikus egyéniségre lenne szükség. Ami Viktor is lehetne ha... felismerné, elhatárolódna a saját hülyeségeitől.
(-jvagymi):Kovacs felfele buktatasa azert nem volt annyira top secret,raadasul nem jart akkora presztizsveszteseggel,mint Viktor mostani kdnp-lyukba bujasa!
"De az is lehet, hogy azok a Pesten élő Magyar Állampolgárok, akik rendelkeznek Internet-hozzáféréssel, többségében liberális felfogásúak."

Wrong. Ez is ahhoz tartozik, amit előbb fejtegettem: a Pesten élő, Internet-hozzáféréssel rendelkező magyar állampolgárok egyszerűen csak nem bírják az agresszív tahóságot. Ettől függetlenül ha leásnak lelkük mélyére, a politikai felfogásuk bármilyen lehet, a trockistától a konzervatívig. Sajnos, valamiért kialakult az a tévhit, hogy az "értelmesen, indulatok nélkül fogalmazni képes ember" egyenlő a liberálissal. Pedig a liberális, konzervatív vagy szocdem arról szólt, AMIT mond az ember, nem AHOGY mondja. Liberálisnak tekintjük a liberálist, konzervatívot vagy szocdemet, ha nem úgy fogalmaz, hogy az embernek kinyílik a bicska tőle a zsebében. De ez teljes nonszensz, ezt nagyon hamar abba kéne hagyni, mert addig kurva nehéz valamiféle rendet vágni az ideológiák között, amíg úgy tekintjük, hogy liberális = indulatmentesen érvelő ember.
galileo 2007.01.19. 00:50:33
"dark future:az orban goes to kdnp-s dolog nem tereles,hanem 1eleg meresz prognozis,ami ha bejon,az Index presztizset kobre dobja."

Aki egy nagyon kicsit is ismeri a Fidesz struktúráját, mechanizmusát, meg az "elnök embereit", annak tényleg elég merész... Jól mutatna Orbán jobbján Balog Zola meg a református vezérkar, balján meg a Semjén-féle katkó csoportosulás. :-)


Ja, egyébként élmány benneteket olvasni, úgy látszik, ilyen tájt a sok hülye már mind alszik :-)


Pascal 2007.01.18. 23:35:58:
"Van a fenti törtétetben egy kis elitista érzés is. Valóban, az ordnung a plebsnek és a szélsőbb-jobbnak való, a belülről fakadó etika a mérsékeltebb konzervatív (ha úgy tetszik kicsit elitistább egyben liberálisabb) irány."

Ez a neokon premisszára emlékezet: erősen hisznek az egyén szabadságában, de a plebset a patriotizmus és a vallásos hit mítoszaival próbálják kordában tartani.
Elveik szerint a politikusoknak életükkel személyes példaként kell a tömegek előtt állniuk.

A személyes példa szépen hangzik, de akkor annak tényleg úgy is kellene lennie - az utóbbi években volt egy-két nagyon csúnya botrányuk, amikor kiderült, milyen emberek állnak valójában a példaképek álcája mögött.
Kár hogy nincs itt ollo, most témábavágó lenne a hsz-e. :)
Shenpen:Teljesen talalo,amit a stilaris es a tartalmi elemek abszolut kevereserol irtal!(01:06:36)
Raadasul a media erre ratesz mindig 1hulye lapattal,mivel az ujsagirok tobbsegenel (is)ideologiai identitaszavar van ezerrel!
Shenpen 2007.01.19. 00:33:23:
"Azt már vágják, hogy a profit jó dolog csak azt nem, hogy termelni szokás, nem "találni"."

Ezt nagyon szépen összefoglaltad, teljesen egyetértek.
"Gyurcsány követi Blair által kijelölt, megreformált, de alapvetően baloldali ideológiát."

Na jó, de azt se szokták baloldalinak tekinteni :-) Mondjuk, centrista. De nem igazán lehet ezt így összevetni. Blair haveri köre nem a társadalom 1000 leggazdagabb emberéből áll, akik ráadásul illegálisan szerezték a vagyonukat.

"Amikor kormányoztak, alapvetően a konzervatív értékeket követték"

Most ha egy pillanatra félreteszem is azt, hogy pl. a kisvállalkozások támogatása mennyiben igaz, ebben én túl sok konzervatívot nem látok. Pl. szerintem sokkal konzervatívabb a nagy munkaadókat támogatni, akik már bizonyítottak, hogy tudnak működni és sok embernek sokáig munkát adni - tehát a multikat. A felsoroltakat inkább tenném a "nemzeti" kategóriába, ha ennek van még manapság értelme. A Fidesz mint nemzeti baloldal, nemzeti progresszió, esetleg keresztényszocialista, így ebben lehet valami, de nem konzervatív. De ezt is csak nagy jóindulattal, mert azért a fő céljuk nekik is a szocikét tükrözi, miszerint hogy az ország 1000 leggazdagabb embere inkább ne a Fletó, hanem az ő haveri körükből kerüljön ki.
OV egy errefelé kevésbé, ám az EU-ban jobban (el)ismert vonalat igyekszik vinni, a kerestényszocialistát; ha hibásan vagyok amnéziás, OV ezt valahol ki is jelentette kerek perec, hogy ők az "erópai keresztényszocialisták családjába tartoznak".
Ezt pontosan az olyanok számára "találták ki", akik "kereszténynek vajják magukat", de, ha zséről, krompliról van szó, a Jézuska azonnal kiszáll a gazdafejből, és erőteljes nyálképződés kezdődik a szájüregben. A szociálisan frusztrált kispolgároknak, hívő proletároknak; a KDNP az ilyenek kiszolgálására jött létre - úgy keveredik benne a szent és a profán, mint a harmadik világ-szerte tömegével árusított Jesus loves you-cuccokból, amik gagyik ugyan, de veszik, mint a cukrot. Ergo jó üzlet.
Pascal 2007.01.18. 23:35:58:
"Van a fenti törtétetben egy kis elitista érzés is. Valóban, az ordnung a plebsnek és a szélsőbb-jobbnak való, a belülről fakadó etika a mérsékeltebb konzervatív (ha úgy tetszik kicsit elitistább egyben liberálisabb) irány."

Volt szerencsém markánsan jobboldali magasértelmiségi körökben forgolódni. No azért ott is megy rendesen a komcsizás, zsidózás, Lopcsányozás, csak persze annyival okosabbak a plebsnél, hogy tudnak disztingválni és nem ordítják bele teli pofával a világba. Mindenesetre sokkal inkább erkölcsi/etikai/ideológiai irányból támadják a baloldalt és a kormányt, mint szerintem kellene, ahol viszont látványosan fogást lehetne találni (pl. gazdaság, törvénykezés, pénzügyek), arra kevésbé koncentrálnak, nem is nagyon érdekli őket. Kár, hogy a modern gazdasági/jogi/pénzügyi történésekre nincsenek megfelelő bibliai helyek, mert úgy biztosan könnyebben menne.... Nem basztatásból mondom, komolyan.


Tóta: "az igazi futóbolond bármibe, az időjárásba is beleviszi a zsidózást/komcsizást"

Mert szerinted ez például az augusztus 20-i vihar kapcsán nem helyénvaló? Mert szerintem igen.
OFF: Már fel sem háborodok...

"A Parlament gazdasági hivatala összesen ötmilliárd forintot fizetett ki az elmúlt ciklusban költségtérítésként a képviselőknek. A pénzt számla nélkül fizették ki"

"Az MTV híradója szerint az elmúlt négy évben csak a budapesti politikusok átlagban havonta 150 ezer forint benzinpénz után igényeltek költségtérítést, ami hatezer kilométerre elég üzemanyag."

index.hu/politika/belfold/gol0118h/

Esténként taxiznak ezek a gecik? Kiváncsi lennék, hová mennek napi átlagban 200 km-t Bp-en. És még ők vannak felháborodva a vállalkozók kamu útvonalnyilvántartásán...


És akkor én most megnézem Arnold Swarzenegger főszereplésével a Conan a Barbár című remeket. :)
Az USA-ban szinészekből lesznek politikusok. Nálunk fordítva :-)


Helyesbítek:

Conan a Barbár 2: A Pusztító :D
Pascal: "ilyen kevés, 6%-7% tényleg az igény, vagy több is lehetne, csak rosszul szólítják meg az embereket, ezért a MSZP és esetleg részben az MDF elviszi a szavazókat. Az indexet, a blogot olvasva, mintha nagyobb százalék lenne alapvetően liberális."

Jóval több (most a definiálgatástól eltekintenék, csak néhány példa: buzik, füvezők, kozmopoliták/világlátottak, ateisták), de ne felejtsd el, h a szadi rendre a bejutás peremén billeg. Azok, akik egy Mikola vagy Semjén őrületétől megrettenve szavazni mennek (ellenük), nem feltétlen az ügyeiket (elvileg) képviselő libsikre szavaznak, hanem a biztosan kormányképes szocikra.

szintén Pascal, Schmidt és Áder: Áder nyilván hülyeség. Bár nem ismerem, nem tudom, mi van a fejében, de ha az új párt lib. irányban nyit és ókonzerv irányba zár, akkor erre Áder rossz választás. Ő ehhez túlságosan exponálta magát OV mellett, mint parancsvégrehajtó. Schmidtet szintén nem ismerem, de ő eleve nem frontemberként, hanem mecénásként/szervezőként merült fel, ha jól értem, ahhoz meg lehet, h ért. Mindenekelőtt ugye össze kéne rántani egy szellemi műhelyt, ami lefekteti az alapokat, h ne kelljen hülyeségeket rögtönözni, és elmenni taktikai komcsiba.
Azért milyen szép, hogy a Szulák-show meg az iwiw mára mennyire fontos infomációközlőkké váltak...
Én már nem tudom mi van. Politikával mostanság ismerkedek (még csak 19 vagyok, szóval eddig mindegy volt) de hát úgy érzem rosszabb nem is lehetne az időzítésem.
valaki nem akar a svéd Pirate Partiet-hez (kalózpárt :) hasonlót csinálni? Párszázezer internethasználó biztos szavazatát megnyerné :) (köztük az enyémet)
Ez a Swarzenegger csapnivaló színész..

Kóka Szerelmesebb

Viktor Hősiesebb

Semjén Szebb nála! :)
nehéz lesz találni olyat aki nem dőlt be valahogy egyszer viktornak jobboldalon, még stumpf is közéjük tartozik, pedig most látszik hogy ő szivesen vezetné az új workshopot. de sztem ebből ebben a ciklusban sajnos komolyabb formáció nem nagyon lesz, főleg hogy most dobálják ki a felméréseket zuhanó mszp mutatókkal.

fodor nemtudta volna máshol bejelenteni hogy indul az elnökségért? nem mintha ez a végeredményen változtatna de akkor is.
gábor, index.hu?
"fodor nemtudta volna máshol bejelenteni hogy indul az elnökségért? nem mintha ez a végeredményen változtatna de akkor is."

én ilyenkor szégyellem magamat a sajtó nevében, mert remekül tükrözi a mai helyzetet. hogyan interpretáljunk valamit? az első barom kitalál valami hülyeséget, oszt' az fénysebességgel végigsöpör a mai sajtón, indextől egészen az origón át, a nol-ig.

frászt kapok ettől a "Fodor az iwiw-en jelentette be, hogy indul", mert NEM IGAZ, pénteken jelenti be mitoménmilyenajtónál'. Az iwiwen egy magán üzenetet küldött a haverjainak, mert komuikációsforraldalom-webkettővan'.
Emberek - kedves sajtó - gondolkodjatok már, ha éppenséggel egy kör sms-t küld szét a haverjainak és azt is megszellőzteti valaki, akkor ez a hír úgy hangozna, hogy "Fodor sms-ben jelentette be, hogy indul"...? Frászt!

Na mindegy, csak erre a roppant idegesítő jelenségre akartam most rávilágítani, ami sajnos eluralta a mai sajtót, gondolkodás nélkül mindenki lehozza az első balfasz interpretációját - még akkor is, ha irtó nagy baromság!

Gondoljatok csak a Nsz-re, amikor a hülyék valami olyasmit bakiztak, hogy Budapesten az MSZP vesztett 900K szavazatot, ez a hír is úgy ment át, mint kés a vajon, s senkinek se tűnt fel, hogy ez akkora faszaság, hogy még ordítani is luxus miatta!
haho nyugi

pár sms és egy közösségi portál nem ugyanaz, az utóbbi már viszonylag nyilvánosságnak számit nem véletlen hogy ott jelentette be először még ha csak az 'ismerőseinek' az üzenőfalon, de akkor is.

amugy mti is lehozta a
hirt: mti.hu/cikk/183932/

az más kérdés hogy iwiwen volt e értelme üzengetni vagy nem.

Nem ismerem az MN hátterében levő indítékot,a cikket illetően,de egy hét alatt le fog csengeni az egész.
Ez azt is jelenti az én olvasatomban és ismereteim szerint,hogy a FIDESZ csak szorosabbra zárja sorait,és minden marad úgy,mint eddig volt a párt irányvonalát illetően.
Egyelőre nem a FIDESZ van sz.rban,hanem az MSZP és a kormány az elcseszett 6 évével,amit most korrigál.
Kiváncsian várom Orbán évértékelőjét,mivel rukkol elő.
Ütős lesz-e vagy semmitmondó.
Kedves uram, miért fertõzi folyamatosan az internet virtuális terét? Egy félodalnyi szövegben kb. 8 trágárságot, megalázó, méltatlan formulát használt.
Gondolja meg, hogy az ön mocskai valószinüleg évekig a netten maradnak és mindenki olvassa.
Nem gondolja, hogy a gyengébbek érdekében egy kicsit emberhez méltóbban is fogalmazhatna?

Nem kellene elfogadni, hogy az ilyen, emberhez nem méltó szövegek szaporodjanak...

Kérem uram, gondolja meg és irjon emberhez méltóan, amig még megteheti...

nagyon is remélem, hogy sokan sokáig olvassák. a trágárság semmi az ilyen ocsmány eljáráshoz képest.
gergely: a fidesz szarban van, de mindenki más is. abban a pártban sincs egység, ami nem is csoda. de nem kell félni a változástól (Változás 2007), mert nem árt meg. Kell a felfrissülés, kellenek új arcok.
Én nem paráznék. Sok fa kidől még a nagy szelekben 2010-ig. Addig van idő megváltozni, erősödni, elbaszni, népszerűséget emelni, osztogatni, tiogatni, mutyizni, töpörödni, jogtiporni stb.
várjuk ki.
Lelkiház

Aha, tehát a faszt, azt csak szalvétával, ugye, de a hazugsággal/maratoni hülyéneknézéssel semmi gáz?! Főleg, amikor ilyen "stílusosan, elegánsan" csinálják...

Ami egyébként a megdöbbentő, hogy amikor Bayer Zsolt megírta kedves, az uszítás minősített esetének tárgykörét messze kimerítő olaszliszkás cikkét, akkor ott volt alatta büszkén a neve.
Lelkiház!
Nem a szöveg az emberhez nem méltó, hanem, ami a MN és a Fidesz házatáján folyik! Más szemében a szálkát...?
Gabor:
a FIDESZ-ben van mocorgás,nem vitatom,de megitélésem szerint - az önkormányzati választások után - nincs sz.rban.Várjuk meg Orbán évértékelő beszédét.
Örvendenék, ha megértethetném valahogyan önnel, azt, hogy a világban, a politikában lévõ bûnáradat nem jogosítja fel önt az itélkezésre, szeretetlensére és fõleg nem arra, hogy egy ilyen mûfajt hozzon létre.
Jó lenne, ha megértené, hogy ez nem vezet sehová...

A politikai aljasság ellen, de általában az emberi aljasság és mindenféle gyarlóság ellen nem gyógyír a megütközést keltõ trágár és szabados írás.
Minden-minden azt bizonyitja, hogy a rosszal nem lehet legyõzni a rosszat, és, hogy rosszal nem lehet jót tenni.

Ebbõl nyilvánvaló, hogy az ön cégere: "for a better Magyarland" alapjában és gyökerestõ téves. Azt kellene kiírja, hogy "for a Nightmairland".
Lelkihaz: 1. nincs is lélek, 2. "nightmare" helyesen. a többi sajnos butaság.

Gabor: bizony, minden pártot generálozni kell idén. paradox, h még a szocik vannak legjobb állapotban, de az se tudni, meddig marad így. Stumpf érdekes/értelmes dolgokat mond mostanában a változás irányáról. MN-ben is (csak persze álnéven :)
Stumpf mint Ságvári:)
Adalék az MN fosgödréhez:
Máshol már írtam, hogy az MN online változatán fellelhetetlen a "Schmidt Mária ante portas". Oké, ez lehet az én fazságom, de: a cikk-keresőbe beírom SM nevét (másnap!), és kiírja, hogy nincs találat. "Horváth Zsolt" neve meg rajta van az MN évekre visszamenőleges összegyűjtött cikkírói listáján (rákattintva nem ad ki semmit), de ha a keresőbe beütöd, ismeretlennek jelzi. Közben meg egy rakás elmegyógyintézeti ápolt vitatkozik a lap fórum rovatán a cikkről, meg a témáról általában. Tényleg, mi lett ebből a lapból...
"Schmidt Mária ante portas" v Változás 2007, Schmidt és most! v Mein Stumpf v
Liszkay portás
Shenpen 2007.01.19. 01:27:05

„»Gyurcsány követi Blair által kijelölt, megreformált, de alapvetően baloldali ideológiát.«

Na jó, de azt se szokták baloldalinak tekinteni :-) Mondjuk, centrista.”

Kedves Shenpen!

Ha hiszünk a Political Compass-nek (én hajlamos vagyok hinni, mert hízelgően Gandhi alá és balra hozott ki libertáriánus baloldalinak), a New Labour a Thatcher előtti toryknál jóval jobbra van, egyértelműen az autoriter jobb síknegyed közepin.

Van egy szép ábra, amelyen szépen mennek föl az y = x tengelyen libertáriánus balból autoriter jobba. Íme: www.politicalcompass.org/extremeright
„Lelkihaz: 1. nincs is lélek”

Ezt nem is hallottam meg. Az lehet vita tárgya, hogy örök-e vagy halandó (voksom az utóbbira), hogy anyagi vagy minőségileg más természetű (voksom az utóbbira), de ha azt mondjuk, hogy nincs, akkor mi vitatkozik itt mivel, és miből élnek a pszichológusok?
TWÁ! Már miért kellene a világlátott embereknek liberálisnak lennie? Én spec elég világlátottnak érzem magam, mégis alapvetően konzervatív vagyok. (Nem fideszes, MDF-s). Sőt még keresztény sem vagyok.
banza: látod, nem is vagy fideszes/kdnp-s. de hallga: csak nem egy eleven mdf-es?
De liberális sem, főleg nem úgy, ahogy a szadesz képzeli a liberalizmust. Pfújj!
Az Mdf nem egy párt hanem kalapokért történő kalapozás. Vagy te bármi más módon meg tudod határozni a mdf-t azon kívül, h egy csomó jelegtelen pofa plusz egy kalapos hölgy? Nekem még nem sikerült semmi féle politikai irányt felismernem azon kívül, hogy pfúj fidesz, pfuj mszp. És ez bejön kb 3%-nak. (Viszont velük plusz a stabil rajongókkal Ibolya ott van a nagy házban még min. 3 évig.) Ők kb annyira gondolkodnak, mint azok akik elhiszik, hogy ovi elhozná a kánaánt, vagy fletó már nem fog lopni, mert gazdag.
az most mindegy, h a szadesz hogyan képzeli. ha konz-lib pártot rajzolunk, azt nem a szadeszhoz kell mérni.
Árpi, egyetértünk abban, hogy anno bölcsebb lett volna egyetlen polgári középpártot létrehozni. Mármint a Fideszből, a szadi javából /Tölgyessy/ és az értelmesebbje Mdf-esekből. Ma újra meg kellene próbálni.
OFF
Amúgy, mit szólsz A Pozsonyi-féle Pellengérhez? Láttad már?
Pascal
Churchill morálját és etikáját idézed annak kapcsán, hogy a franciák feladták Csehszlovákiát.
Komolyan gondolod, hogy volt neki? Ismered az előéletét is egy kicsit? És hova sorolod a fultoni beszédet?
Szerintem őt inkább az alábbi kijelentése jellemzi: Nagy-Brittaniának nincsenek tartós szövetségesei csak tartós érdekei vannak.
Persze, hogy mi az érdek az már nézőpont kérdése, vagyis relatív. És idővel változhat is. Ma ez, holnap az.
Szóval Churcill igazi politikus volt. Akár az itteniek, GyF/OV,. Morális/etikai alapon nincs mit számonkérni. Számonkérni a politikustól 1 dolgot kell. A sikert.
windonia 2007.01.18. 22:35:07
"Tw..a
Ez a világ? Mo? Szűkebb pátriárkád.. Tenmagad legfőbb problémája?"

Ezen akkorát röhögtem... :o)
Pátriárka: href.hu/x/26sj

Ez a világ? Mo? Szűkebb püspököd..
Tenmagad legfőbb problémája?"
A postban emlegetett napilapban vannak, hm, gondolkodásra késztető írások is szépszerével a pravdásak mellett; ha ilyeneket olvasna inkább Kurvaország többsége, mi is sokkal jobban éreznénk magunkat itten; a bulvársajtót, a nő-, férfi-, tinimagazinok szarabbik többségét, szélsőjobb és -baloldali nyomott és digitális lapokat, vicc-geciújságokat lehet legfeljebb dögkútnak mondani. Ergo az a dögkutas, az roppant nemsügér szöveg errefelé, kedves újságíró polgártárs!
A történet tiszta sor, nincsenek benne sem hányás, sem belefekvés. Sch nem Simicska egyik udvaribolondja, hanem amolyan "függetlenített" csörgősipkás, és annyira béna szegény, hogy nem tudja követni az aktuális politikai szentábrát a ceruzájával (pedig az csak egy egyszerű pontösszekötős feladat), beletört a hegye. Üzentek is neki, hogy hagyja abba az ugatást, még szép, hogy névtelenül, bakker, hiszen ez nem elvi vita, nem megvitatandó kérdés, egész egyszerűen parancs. Pa-rancs. Fellebbezés, olyan nincs itt.
Sch persze nem volt elég segghülye, még segghülyébb szeretett volna lenni, ezért vitára hívta Horváthot, és a Gajdics, aki szintén egy függetlenített bolond, nem tájékoztatják rendesen, de inkább, mondom, olyan hülye, hogy nem fogta rögtön a szűz szitut, elkezdte keresgélni a cikkírót. Aki nem más, ugye, mint Óz, a nagy varázsló. Az meg fogy a faszba' férne be egy tévéstúdióba.
Szokásos történet, így működik a Fidesz Zrt., ha nem tetszik, tessék átmenni GyFMSZP-ékhez, de a "mi" levesünkbe ne tessék belekulázni. Csak ez van, vagy a másik.
Nincs itt sem dögkút, sem hányás, sem erkölcs, sem erkölcstelenség. Pénz van, meg üzlet van, meg betyárbecsület. Anti-Hálózat.
Godfather forever.
Fodeor Gábor is úgy demokrata, hogy szla nélkül költségtéríttet magának.
ref Fütyesz: szerintem sokan besokaltak Ovitól meg az új irányvonaltól, vagy inkább csak ráéreztek, hogy a népet nem igazán lehet beetetni ezzel a "szent" szöveggel. Ha Ovi olyan sikeres lenne, akkor a Fityusznak most kb. 60-80%-os támogatottsága lenne a Maszop 18%-a és a mazsolák 1-2%-a mellett. Szóval az a 30-40% baromi kevés. Nem csodálkoznék, ha tényleg lennének "reformtörekvések" a Fityin belül. (Az új párt alapítása sztem totál hülyeség: az embereknek kell vagy 8-10 év mire megtanulnák egy új párt nevét.) Lehet, hogy ezek a MN cikkek csak amolyan "kukacdobálások", hogy teszteljék mennyire egységes a tábor az egy zászló alatt? Hogy ez az egész csak "a belső köröknek" szól?

ref Szadesz: már többször tanúsították, hogy nem igazán demokraták, sem nem szabadok és lassan már nem is szövetség. Egyre több a renitens, aki szabadságot és demokráciát szeretne.:-))))
cziffra plachta zasztava 2007.01.19. 10:26:35

Jaja jólmondod. És nem kellett volna a kisgazdákat bedarálni, csak Józsi bácsit kitenni valahogyan. És akkor a téma nem lenne téma...
Off: Worluké az első fospumpa! Egy másik fórumot az ilyenek miatt bezártak, csak ott fospuNepának írtuk. Illetvemáhogy írták, én esküszömsoha. Aztán a tuggyukmizéssel rátettek egy lapáttal, arra itt is vannak jelentkezők.

On: végigolvashatatlan mennyiségű komment van, bocs ha már volt. Szóval az SZDSZ-hívek minden választásra felszívták (hehe) a küszöbig magukt. Akkor lesz gond, ha a Bpesti szavazótábort is bukják, amiben Demszky sokat segíthet. Az a baj hogy teljesen belecsavarodtak a liberalizmusba, visszássá vált a dolog. Mindenki határolódjon el mindentől, lehetőleg azonnal. Rendszerint ráadásul olyan dolgokat kérnek számon politikai ellenfeleiktől, amit pont a liberális értékek miatt nem kérhetnének számon senkin. És az is nevetséges, hogy a zs betűvel kezdődő szóra mindig felmegy a vérnyomásuk, mégha a végső konklúzió a maceszgombóc receptje is.

Az MDF meg valahogy visszasüppedt a jelentétktelenség mocsarába, amiben a választások előtt tapicskolt. Dávid Vátesz Ibolya mégsem váltotta meg a világot, a nyugodt erő nem lett 60 százalékos párt, ebből pedig számomra az tűnik ki, hogy nem ők voltak a hűdefaszák, hanem a fidesz volt hűdebalfasz, osztán sikerült párezer szavazót Ibi szoknyája mellé ijeszteni. Ajándékkosár mehet Mikolának.

Vicces jelenség a magyar politikában, hogy fidesz-mszp viszonylatban annak nő a népszerűsége (vagy nem csökken), aki jobban befogja a száját. Merhogy a sólyomnak is bejött. haha.
vagymi: jól látom én, hogy az Anti-Hálózat (aka Kontra-Konglomerátum) kísértetiesen hasonlít a Hálózatra magára? ez olyasmi, mint amikor a szélsőjobbosok úgy viselkednek, mintha ők vmiféle zsidók lennének?
edebácsi


Nem, mintha ebben az ügyben amúgy bármi okom lenne megvédeni őket, de a szóban forgó lap 1 hét késéssel teszi csak fel a nyomtatott cikkei jó részét - ebben konkrétan nem ludasak.
"ez olyasmi, mint amikor a szélsőjobbosok úgy viselkednek, mintha ők vmiféle zsidók lennének?..."
Márha arra gondolunk itt, hogy a sz-jobbosok valójában éppen olyasmik, mint amilyennek a zsidóikat elképzelik...
A mai fideszes garnitúra legmélyebb hatású szocializációs élménye nem a nyolcvanas évek utolsó, hanem a kilencvenes évek második negyedére esik, amikor a(z akkori) középjobb értelmiség szerint is kádárista restauráció zajlott az országban: a tőkés egyet jelentett a bolsevikkal.
A korból való az a fideszes alapmentalitás, hogy mi pénz dolgában csak magunkra számíthatunk, azunk van, amit mi magunknak megtermelünk vagy -szerzünk (lopunk), a többi mind a komcsiké.
Ez a mentó a kétezres évek közepére elég nehezen tartható már, egyrészt, mert a Hálózat addigra (mára) végképp felszívódott a kapitalizmusban (avagy maga a kapitalizmus lett a Hálózat?), másrészt, meg a háztömböket befedő (hanem is akkorákat, mint az Egy ember!) Irma nénik aligha csak belső forrásból finanszírozódtak.
OV-Simicska a jelek szerint mind a mai napig egy olyan harcot vív, aminek romantikája ugyan van bőven ("Nem az MSZP győzött le minket, hanem a pénz!"), de realitása már nincs; köbö 2003 magasságában anakronisztikussá vált.
Nekik ez a harc a végső, annak ellenére, hogy már évek óta üres frontra tüzelnek, nem létező háborút vínak ezerrel, közben a Feriék meg jól elkormányozgatják ezt az országot...
XIII. Benedek:
Kösz az infót, nem tudtam, így már érthető. De az továbbra sem, hogy a lap szerzőinek listáján viszont szerepel Horváth Zsolt neve. (Ez a lista évekre visszamenően minden olyan nevet tartalmaz, aki akár egyetlen cikkecskét is elhelyezett a lapban.) Lehet, hogy a szerző előbb kerül fel az ol-változatra, mint a cikk? Vagy ezen a néven máskor, más már publikált? Vagy mégis létezik a fantom? Érdemes lenne kutatni a válaszokat...
lehet, h a szerzőadatbázist azonnal frissítik, a cikkek meg ugye csak a kéthetes spéttel mennek ki.
Én nem gondolom, hogy FIDESZ-es vezető állna az írás hátterében. Nem látok bele a jobboldal gazdasági hátterébe, de szerintem gazdasági csoportok harca indult meg. Valakik túl sok pénzt ölhettek már bele a jobboldalba ahhoz, hogy egyszer csak egy új csapat elvigye a szavazókat, meg aztán mindent ami ezzel jár.
Orbán nem lehet akkora hülye, hogy elindítson egy ilyen elővágást.
Nem kell itt antiorbánista liberálisnak reménykednie, exorbánista konzervatívnak aggódnia:
- előre megjósolható, hogy OV a következő hónapokban - éppen azért, mert a megszorítások miatt amúgy is az ő malmára jön majd a víz - ideológia szintjén erős konzervatív-jobboldali, vagyis jobbközép vonalat fog vinni.
Ezzel nincs is ellentmondásban az, hogy a szociális elégedetlenséget egyébként meglovagolja, hiszen ez szavazatgyűjtő, az előbbi meg értelmiségiholdudvar-erősítő manőver;
- az egyik, úgymond, az elméleti, a másik a gyakorlati politizálás; a kettő célcsoportja nemcsak egészen más, de nem is nagyon foglalkoznak egymással.
Ez az ideológiai jobbközépre húzás már meglátszik OV legutóbbi nagy nyilvánosság előtt beszédén, a november közepi parlamentin. Az idei első ogy-ülésnapon előadandó beszéde ennek a vonalnak a folytatása lesz, erre mérget lehet venni. Csak oda kell figyelni rá.
most olvasom, hogy Orbán a Blikkben jelentéktelen ügynek nevezte a Schmidték elleni förmedvényt. Pont ugyanazt érzem, mint amikor jó nagy spéttel 'légbőlkapott'-nak nevezte a tavaszi választás előtt a Debreczenit morálisan tönkretenni szándékozó ocsmány vádakat. Tömény hányingert.
Fideszes Fideszesnek Farkasa... ?
És most még az előfizetésre szóló felhívást is hanyagolta!
(Virág elvtárs mért nem írsz? Jó a vénád. A békaemberekhez ragaszkodom!)
Ha OV lelépne egy kis pártba, akkor eljönne végre az áhított Béke: ellenzéke boldogan asszisztálna a kormány csakígylehet reformjához, mivel muszáj van;
de nem kell megijedni, azért lenne itt demokrácia, hisz' eközben heves társadalmi vita zajlana arról, hogy házasodni lehet buziknak-e, lehessen marihuánát-e szívni legál, avagy eutanáziát alkalmazni.
Ez ügyekben is lennének bőven utcai csápolások, csak rendészeti szempontból sokkal praktikusabbak, mivel néhány tucatnyi, legfeljebb százfős lenne a tömeg;
a média persze így is vezető hírként hozná az ilyen eseményeket, hogy azért lássa a "csendes többség", hogy demokrácia van itt, tessék-lássék, csörcsilmonta, szar, de ennél jobbat nemtaláltam ki.
A politikusok meg értelmiségi holdudvaraik is az ilyen fontos társadalmi kérdéseken vitatkoznának, naná, mert amúgy szakmailag annyira inkompetensek, hogy civil szakértői műhelyek állandó felügyeletére, kontrollálására, sőt oktrojálására szorulnak. Nincs is szükségük semmi szakértelemre, nekik csak az a dolguk, hogy eljátszák a népnek a Demokrácia című színdarabot. A lényeges kérdésekben, a kapitalizmus működési machinációját illetően "független szakértők" diktálják a szentszöveget, törvényhozók meg csak szorgalmasan jegyzeteljenek, paragrafusokban.
Nyugaton nagyrészt működik ez a szép új világ, Magyarországon még nem; szemét orbánviktor miatt.
-jvagymi: pár mondatban összefoglalná, Orbán Viktor alatt ezzel szemben hogyan működött/működne? Köszönöm!
Ha, mint Nyugat-Európában történik, rendszerré érne az, hogy kialakul egyfajta országos, laza szakmai hálózatot képező, virtuális felsőház, a civil szervezetek közössége, amely a politika minden érdemi döntését megtárgyalja magának, s a vele szimpatizáló média nyomásának segítségével rábírja, hogy változtasson az általa szakmaiatlannak tartott döntésein, akkor hol van itt a demokrácia, kedves polgártársak?
Vagyis: a civil szervezetekkel csak egy nagyon súlyos probléma leend: az nevezetesen, hogy nem demokratikusak.
Gyk: nem válassza meg őket senki; például, egyszerűen néhány szakképzett polgártársunk összeül, mi leszünk a VEKE, oszt beszólunk a Demszkynek metróügyben. Nem baj, hogy már majd' húsz éve azért válassza meg újra és újra a hülye pesti nép a hülye pesti lapok biztatátására a szerencsétlent, mert mindenáron ki szeretne dobni az ablakon háromszázmilliárdot. Hadd dobjon; a hülyék megérdemlik, hogy rajtuk röhögjön az egész világ.(Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy miniszterelnök, aki az egész projektet leállíttatta, mondván, azt a geci sok pénzt nem fogja az ország Demszky agybetegségére költeni; erre az egy lépésére vezethető vissza a szóban forgó miniszterelnök bukása. Oh, Hungary, Hungary...)
Komolyra fogva: a pártpolitika által maximálisan vezérelt gyenge civil társadalom ugyan a szokásosnál gyakrabban nyögi az inkompetens politikai döntések nyomasztó anyagi következményeit, de legalább a döntéshozók 100%-ig felelősségre vonhatók tetteikért;
ezzel szemben egy erős a civil társadalom "okosabb" országot eredményez ugyan, csakhogy akkor meg a demokrácia kerül a krónikus agyhalál állapotába, vagyis áll elő az a helyzet, hogy tökmindegy-kire-szavazunk-úgyis-ugyanaz-történik.
Basszátok meg, hülye nép lakik ebben az országban, de legalább kurva jól lehet érezni idelent, hogy mi történik odafent, s ez jó - mert ez a demokrácia.
I♥HUNGARY I♥DEMOCRACY
süti beállítások módosítása