W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

I.H.B.

2007.01.18. 20:30 Tóta W. Árpád

Schmidt Mária elegánsan belenyomta Liszkay orrát a dögkútba, amit újság címén szervezett magának. Persze egyértelmű volt az első pillanattól, hogy nincs semmiféle Horváth Zsolt. Csak paranoid balfaszok csapata van, akik szívesen összehordanak bárkiről bármit, de csak álnéven, gyáván, sunyin. Pokorni, Áder, Schmidt meg a többi bezzeg nem álnéven szerepelt, ugyi, vitéz erkölcslovagok?

Az ügy érdekessége az, hogy a pártütők betették a lábukat a Hír TV-be is. A összeeskü kiterjedtebb, mint gondolnánk. Mindenhol ott suskusolnak a békétlenek. Schmidt kihívására ugyanis Gajdics Ottó hírigazgató válaszolt azzal, hogy a Hír TV szívesen közvetíti a vitát. Gajdics ezzel nyilván direkt tett rajzszöget Liszkay székére, hiszen gyakorlatilag az egész ország előtt nyilvánvaló, hogy Horváth Zsolt fantom, Simicska meg nem megy vitázni.

Máma már nem hasad tovább, de holnap kora reggeltől folytatja.

Iszunk-hányunk-belefekszünk. Bravó. Nagyon jól teszi Schmidt, vagy akárki más, ha ehelyett a bűzlő bolsevik szemétdomb helyett pártot alapít. Most időszerű Sickratman hányatott sorsú két sora: hát ilyenekből áll a jobboldal / Menjenek a picsába mind, azonnal!

•••

Közben Fodor Gábor az iwiwen, egy "kiscica ingyen elvihető", és egy "cukivagy Robi XD :DDDD" között bejelentette, ő bizony megpályázza a jószágigazgató címet az SZDSZ-ben, úgyhogy van esély arra, hogy a pillepalack meg a többi Nyugatról levetett hülyeség után ismét erőre kapjon hazánkban az olyasféle hazugság, mint hogy "az idegen szép". A másik jelölt meg a Szulák-showban rajtolt, ugye, de azt már tárgyaltuk.

Nem alapítana valaki pártot az SZDSZ helyett is? Vagy a kettő helyett egyet, mint a régi szép időkben kellett volna?


Címkék: magyar nemzet lapszemle fidesz szdsz hír tv

186 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr4029409

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: bandarq 2018.02.16. 02:14:50

Szépségipari, kozmetikai csomagolások - Mi csomagoljuk

Trackback: Poker Online 2018.02.14. 07:23:22

Receptkereső a Precognoxtól - Kereső Világ: keresés, szövegbányászat, big data

Trackback: Asszem blog 2007.01.18. 22:01:15

Schmidt vs. Gyurcsány live :)"Schmidt Mária a Hír Televízió kamerái előtt, élő adásban kíván válaszolni Horváth Zsoltnak".Tusé. Most kiderül az igazság. Vajon tényleg Gyurcsány Ferenc rejtőzik Horváth Zsolt mögött? Komolyra fordítva: végre úgy t

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jaj minek már ez. Pont írtam arról, még a macisba, hogy a témaválasztás is idevonzza a balfékeket. Meg lehetne előzni, nem kellene talán annyit utólag moderálni. Már én unom ezt a döögkúton lovaglást, meg ne Bencsik Andrásnak legyen igaza, hogy ez itt már permanens barrikádharc..
twá.nyitott elötted a pálya..
Meg lehetne felezni az összes pártot. Én deréktájon felezném meg a párttagságot ;)
pascal: sajnos a témaválasztáson nem múlik. az igazi futóbolond bármibe, az időjárásba is beleviszi a zsidózást/komcsizást.

barikádharc? ezek épp most szarják össze a saját barikádjukat. neked nem feltűnő?
"Közben Fodor Gábor (...) bejelentette, ő bizony megpályázza a jószágigazgató címet az SZDSZ-ben, úgyhogy van esély arra, hogy (...) erőre kapjon hazánkban az olyasféle hazugság, mint hogy "az idegen szép".

Ez nem ertem. Mi van?
Félre ne érts, nekem nem bajom, hogy miért nem a Gyurcsányt szidod most. A témaválasztás a te dolgod, eleve. Csak azt jegyzem meg, hogy ha ilyen didaktikusan tekinted a dolgokat, akkor jobban idegyülekeznek a trollok. Abszolút csak aztért, mert szeretek idejárni és irogatni, de ma elment a kedvem
nézd, engem izgat a konzervativizmus jövője kis hazánkban. (a liberalizmusé is.) pont egy nappal a schmidt-botrány előtt írtam a kommentárról, ott sok minden előjött a topikban. ez az eseménysor annak a folytatása, csak nagyban.

a magyar nemzet meg egy ezer lóerős fospumpa. ilyet sehol nem csinált senki, még a népszavában se.
Árpád, megértelek, egy normális országban rendesen felsorakoznál valami konzervatív csapat mögé, legalábbis a blogod alapján...
mert a népszava legalább nyomokban újságra hasonlít..az mn az utóbbi években pedig a pravda szintjére süllyedt...pedig gész jó kis újság volt anno
murcos: azt én se értem, úgyhogy valamiről le vagyunk maradva. No miről?
Árpád, te Hova taksálod magad? :)

az idegen nem szép. ez egy hülyeség. az idegent meg kell nézni, aztán vagy szép, vagy kurvaronda.
Ami Fodort illeti, a fontos dolgok netes bejelentése már a fletónak is bejött. Egy rendes bloghoz (na jó, egy olyanhoz, ami legalább Lamperth Mónikáét veri) viszont némi munka is kell, ő pedig híresen lusta, maradt az iwiw. Ebben a mezőnyben már az is valami, hogy netet látott egyáltalán.
Kisebbség vagyunk ám mi netesek Mo-n... akármit is írnak össze meg vissza a statisztikák. Szivárogtatni jó a net, de ránk nem fog senki reklámkampányt építeni. Házigazdánkon kívül persze. :-)
Remélem nem volt provokatív a kérdésem..

Pusztán arra lennék kiváncsi, Te szubjekítve milyen pártállással bírsz?

Kedves Árpád. :)
hát a MN véleménnyel egyetértek, sőt..
akkor is fospumpa marad, ha nem írod be 4x a saját blogodba. Szóval költség-haszon, még hányszor írod be összevetve hány hibbant jelenik meg.

Nyilván nem a te véleményed miatt ment el a kedvem, még ha sokszor nem értünk egyet, hanem ami neked is szerencséd volt végignézni a macikettőn.

A másik, a liberális oldal jövője, az engem is érdekel nagyon. És a problémák többszintűek - igény, irány, viszony a nagyobbikkal, személyi kérdések.. jó kis téma ez.
Mr Hat telitalálat!:)

Pascal, részben egyetértek veled a maciII már nagyon gyenge hszeket produkált.(nálam Nibelung nyert a WA írással:) Nem vagyok TWA nem tudom hogy fletó roboló bejegyzésekkel kéne-e egyensúlyozni a látogatók között. Másrészt azért a kormányzat bevezet mostanában egy-két intézkedést amiben a jövőre nézve volna mit keresgélni. Mindenesetre a jobboldalon láthatóan történik valami, amit úgy látszik még a meleg beköszönte előtt el akarnak rendezni. És nekem ez az ami nagyon nem tetszik, de ne legyen igazam.
Akkor..Rajta emberek!

Szeretném látni, milyen egy erős hsz. :)
Szerintem alapvetően nem gond az, ha a beszélgetés nem egy szigorúan vett szűk témakörben zajlik. Mindig van új idea, amire lehet reagálni, és ez így van rendjén. Nem a Családi kör ez. (A szétbombázás más téma.)
Ami a Fidesz-ügyeket illeti. Nekem az a furcsa, hogy egyrészről olvasom, nincs elképzelés, egy kézivezérelt, ostobaságokat csináló párt. Másrészt meg elemezgetni kéne az elképzelés nélküli, kézivezérelt pártban történő ostobaságokat? Ööööö... Minek is? Jelenleg mindennel együtt elvileg ez a legnépszerűbb párt. Vagy mi...
nem értem, OV, illetve támogatói mi a francnak ugrálnak, úgyis megválasztják májusban, le van már játszva minden előre.
ezek az elrettentések, fenyegetések, stb., sajnos ismét bebizonyosodott, hogy a fideszben kádárista szemlélet és hierarchia uralkodik.
szégyellem magam, hogy van nemzet előfizetésem is a népszabadság mellett.
szerintem lassan mindkettőt kidobom a kukába, de jobboldali létemre a nemzettel kezdem.
persze egei antalnál ugyanez volt a helyzet.
sunyi, névtelen harc a belső reakciósok ellen. a fideszből szépen lassan egy nemzeti kulimásszal megkent második komcsi párt lesz.
de én ebből már nem kérek.
miért kell ezt a kevés értelmes embert is, aki a párt körül csoportosul, kikezdeni?
már régóta nincsenek illúzióim, de ezt azért nem gondoltam volna, most ismét csalódtam a fidesz-magyar nemzet párosban.
a rossz hír, hogy a fidesz: pocsék. igen.
na most jobboldali emberként akkor kire szavazzak?
mondjatok jobbat!
az mszp-nek lefekvő mdf-re vagy a szélsőjobbra.
mindkettőt kihagynám.
van azért egy jó hír is:ennél már nincs lejjebb.

ami fodort illeti, kimondottan unszimpatikus, hogy politikai tevékenysége az elmúlt években az árpád-sávozásra terjedt ki, tehát gyakorlatilag egyenlő volt a nullával, ezzel együtt még mindig jobbnak tartom, és vállalhatóbbnak tartom az elveit, mint amilyenek kókának vannak (ha kókának vannak egyáltalán elvei).
Az iWiWes bejelentés szép példája a politikai medializálódásnak (bocs, ebből vizsgáztam tegnap), ami azt jelenti hogy a Politikus lemegy a paraszti színvonalra. (már elnézést) Én ott vágnám ki a politikai színtérről a kedves embert, amikor ilyen helyeken jelenget be közszerepélst érintő dolgokat..
TingliTangli:
Én a helyedben nem szégyellném magam a Nemzetért, szerintem igenis pozitív, ha az ember nem csak egy "oldalról" szerzi az információit. A minőség, az mondjuk egy másik dolog.
Vegita: googlen keress ra, volt egy jokis riport TWA-al, azthiszem youtube-on vagy vmi hasonlon fent van. Azthiszem azzal a szofordulattal elt, hogy "szerencsere mindket oldalon van eleg hulye" (elnezest, ha nem pontos az idezet).
ElChe: a problema abban van, hogy ok ugy allitjak be, hogy nekik van elkepzelesuk. Ez olyan kb, mint a Feris szorolap, amin az volt, hogy a gazaremeles olyan, mint az influenzaelleni vedooltas.
c4nn1b4l: nos, én biztos vagyok benne, ha ők lennének kormányon, ők is hoznának döntéseket, ilyet is, olyat is, nem pedig a köldöküket néznék hónapokig (mert volt ilyen miniszterelnök, aki a közelmúltban beismert ilyet). Olyan program sehol, senkinek nem volt leírva, mint amiből a mostani helyzet következik, azaz a Fideszen számon kérni azt, amit nem tehetett meg, felesleges. Hatalmon ők is tudnának kormányozni. Sokkal rosszabbul nehéz lenne.

Egyébként azért is érdekesek az elemzések, mert minden csatározgatás ellenére létezik árnyékkoalíció: lásd öt milliárdos költségtérítés. Amikor nekem egy pályázati elszámoláshoz a 200 forintos postaköltségszámlát is be kell nyújtanom, cinizmus pacsira osztani a pénzt. Mégis megtörténik, nagy egyetértésben.
lehet, majd váltok hírlapra, most, hogy TWÁ-ékat kirúgták, biztos jó lap lett:)
jóestét:-) én csak azt nem értem, hogy hol tartunk mi, globálisan ezen a 93ezer négyzetkilométeren, a demokráciánkkal, hogy egy pártelnök-cserét, esetleg új párt alapítását ilyen sunyi módon kell felvezetni... vagy ma megint naiv vagyok.
igen..ez egy kicsit naiv volt :)
Jól látod, tingli-tangli, amikor a Fideszben honos kádárista szemléletről és tempóról írsz. Sőt, tovább viszem: nekem egyenesen az SzKP (Szovjetunió Kommunista Pártja)története jut eszembe a mostani Fidesz és Orbán úr viselt dolgai láttán...
na nem mintha az mszp-ben nem ugyanez kezdene kialakulni, csak ott nem viktornak, hanem fletónak hívják a törzsfőnököt.
Talán nézzük egy kicsit Távolabbról a dolgokat.

Hogyan jön létre egy párt?

Ambiciózus emberek nem elégedettek a helyzettel s azt mondják: No, ha nem képviselnek minket, hát képviseljük mi magunkat!(Sőt, a "népet"!)

Megalakul a Párt. Na de ahhoz hogy szavazatokat szerezzenek, s ezzel pénzt a "működésre", először is pénz kell, sok-sok pénz.(Plakátok, ilyesmi)

Honnan?

Hát van nekünk gazdag mecénásunk, azt mondja ilyen célra szivesen áldoz! S csak egy kis dolgot kér majd a távoli jövőben.

Ejszen, vágjunk bele!

Sikertörténet.

S ha kormányon vannak, már lehet is teljesíteni a szivességeket.

Ezek után:

-Hogyan hihetnek egyesek Pártoknak vagy Pártok képviselőinek?
Ez az SZKP-zás teljesen értelmetlen. Mondjuk Fodor is épp a Fideszt hagyta ott és nem végezték ki titkosügynökök. Ilyen jellegű izélgetések mindenütt előfordulnak (lásd francia elnökválasztás előtti pártbelcsatározások, vagy a Gordon Brown-Blair afférok). A különbség az, ha mondjuk Kósa/Pokorni/Rogán akárki ki akar lépni, át akar állni, új pártot akar csinálni, megteheti. Csinálja jobban, legyen több szavazója, és akkor ő diktál. Nem fogják agyonlőni egy sikátorban.
.. na de akkor is, miért olyan nagyon-nagyon gáz lecserélni a törzsfőnököt? főleg, ha már 5. éve szárazság van:-)
ez mintha a magyar történelemben elfekvő szervilista vonások tökéletes manifesztációja lenne. nekünk mindegy, hogy habsburg, vagy fasiszta, vagy kommunista, vagy demokrácia a rendszer, szervilizmus volt és van. mintha tényleg a farok csóválna, s nem a kutya.
"egy normális országban rendesen felsorakoznál valami konzervatív csapat mögé"

nem vagyok felsorakozós típus. de nem véletlenül van a tagek közt, hogy Ordnung macht frei.

azt a keresztény-nemzeti vonalat azonban, amit a m. "jobboldal" visz, csak elutasítani tudom. nem fogadom el ennek a mondakörnek a szupremáciáját, aki ilyen dumával kopogtat, azt elküldöm az isten előbőrére. és ezzel nem vagyok egyedül, sőt. itt van a piaci rés!
azért annyira nem nehéz senkit lecserélni, ha komolyan gondolják.. itt bayernben a 14 éve regnáló CSU-s stoibert egy-két hónap alatt kigolyózta egy pauli nevű tanácsadónő, különösebb aknamunka nélkül, bár jobbára egyedül, még a párt vele szimpatizáló része is csak az utóbbi pár napban állt mögé-mellé
Fodor számomra nem azért szimpatikus mert "az idegen szép" elvet vallja (őszintén szólva nem is olvastam tőle ilyet - legalábbis mostanában), hanem azért, mert most ősszel ki tudta mondani azt, hogy a szólás/gyülekezési szabadság mellett akkor is ki kell állni, ha azt éppen az ellenfeleink akarják gyakorolni - velünk szemben. Ez Demszkynek és Kunczénak nagyon nem sikerült (sőt, pont az ellenkezőjét tették) és Kóka sem jeleskedett túlságosan.
Viktor bukott. Bar ebben a faszkalap orszagban meg egy tobbszorosen bukott, evolucios zsakutcat kidolgozo partelnok is gond nelkul fennmaradhat.
Érzékelem én, hogy nem akarsz OV-zászlót lobogtatni. Valóban problémás, hogy a konzervatív szóról egyből annak kellene eszembe jutnia, hogy csápoljunk a Szent Korona-úsztatáson, meg hasonlók. De szerintem az OV-hívők túlnyomó része nem is konzervatívként határozná meg magát, talán azért, mert ezek a politikai fogalmak egyáltalán nem is képezik részét a felfogásuknak.
ElChe: pont ezért kéne elhúznia a KDNP-be.
Azért csínján az "OV bukott" megjegyzésekkel. Ez a bukott ipse azért tartósan hozza 25-30-35 százalékos eredményeit. Tudod, hány embernek ad ez megélhetést?... Kuncze nem bukott? Hol van a sok évvel ezelőtt majdnem választást nyerő, elvhűnek látszó SZDSZ? Mi ma az a párt? Ehhez képest OV talán hülyeségeket beszél, de! a párthoz kötődő emberek egész nagy köre jut pozícióhoz helyi vagy országos szinten. Ez pedig azért igenis nem elhanyagolható siker. Nem biztos ugyanis, hogy más vezetésével is meglenne ugyanez. Sőt, említhetném példaként, Gyurcsány éppen azért ingott meg, mert ezek a kis megélhetési pártemberek pofára estek októberben. A nagypolitika nem érdekes, amikor polgármesterből ügyeskedő kisvállalkozónak kell lenni újra.
Árpád: OV-t már évek óta körüllengi ez a talán mesterségesen gerjesztett messiás-maszlag, így szerintem elég sokan lennének képesek mást elképzelni első emberként a többi ismert arc közül.
De.
Amit az előbb is fejtegettem: ha a pozícióért alkut kell kötni a sátánnal is, akkor azt elég sokan meg is teszik. Előrángatják Kósa, Rogán, Pokorni nevét kalapból, de azért lássuk be, ők most azért polgármesterek, mert a Szt Viktor kultuszra vevő kisemberek megszavazták őket. Az OV nélküli Fideszről szerintem szinte mindenki úgy gondolja: fejesugrás a homályzónába. (És nem mindenki érdeklődik annyira az UFO-jelenség iránt, hogy bátran beszálljon a csészealjba, nem tudván, élveboncolás vár-e rá vagy felruházzák szuperhősi képeségekkel?)
megkeresem a kutyát:-) a farka sajnos, itt van az orrom előtt.. jóéjt für alle:-)
Elche, Tota;

Egy miniszterelnok jelolt akkor bukik, ha nem lesz miniszterelnok.
Ha az illeto egyben partvezer is, akkor az megnagyobb szivas, mert a partja nem kap sanszot a parlamentben.

O.V. elbalfaszkodott 2 valasztast, valamint elsodorta olyan iranyba a partjat, amivel nem tud mar terjeszkedni.

A FIDESZ-MPP neppart, nem kereszteny part. Megintcsak ROSSZ az egesz dilid koncepciojuk.

Ja! mielott azt hiszed emeszpes vagyok: nem vagyok. De fideszes sem. Alapvetoen technikailag elemzem oket.

Az UFOkrol tudnek meselni, de majd eccer...
ElChe · buvar.blog.hu/ 2007.01.18. 22:02:51
Azért csínján az "OV bukott" megjegyzésekkel. Ez a bukott ipse azért tartósan hozza 25-30-35 százalékos eredményeit. Tudod, hány embernek ad ez megélhetést?...
The Godfather:)
Egyébként meg a hülyeség nem lehet ellenzékben!
Innen no komment.
"Nem alapítana valaki pártot az SZDSZ helyett is? Vagy a kettő helyett egyet, mint a régi szép időkben kellett volna?"

Mert akkor mi lenne?
Mért kellet erre a kibaszott dologra 16-17 évet várni? Miaz, hogy alapítsunk? Mi mentén? Emberrrrrr???
Szakad a fonál a Libi felett? Leszarom!
Aki kurva, az maradjon is ott! Ha kiöregedett és a fasznak se kell, akkor ne a régi szép időkre emlékezzen. Vagy tegye magának okulásból!

Élből nem hiszek a "Függetlenségben" , mint morál. Nem a kényelem miatt, hanem történelmileg éltszerűtlen.
Nem vádolom TWA-t, de van egy tendencia, minek én is részese vagyok, hogy a klaviatúrát használom.

Tw..a
Ez a világ? Mo? Szűkebb pátriárkád.. Tenmagad legfőbb problémája?

Én nem fogok fizetni, hogy leszállj a ringlispiről.

"Nagy veszteség:PP"


windonia: ez az utolsó kupica már nem kellett volna.

"mint morál" - he?
Segítsen már valaki definiálni, hogy sajtótörténeti szempontból miként lehet nevezni a MN-nél történő öklendezést!
Nem kiröhögtetni szeretném magam, de mi a helyzet a sajtóetikával? Szakmai morállal, önbecsüléssel, hitelességgel?
Na jó! Persze, hogy nem ült föl senki a kamunak!
Nade!
Árpi!
Most annak a kamunak miért üljek föl, hogy lesz egy új jobbközép párt OV nélkül, tehát lesz két meghatározó jobbos párt, az egyik az abszolút Viktoriánusok a másik a nemviktoriánus jobbosok részére. És?! Az új párt nem lépne azonnal kalícióra Orbánnal, annak második miniszterelnökségéért?!
Gott im Himmel!

Mi folyik itt?
Ha már itt megemlítette valaki a jobboldalt, a konzervatizmust, az ordnungot és a morált. Valószínűleg az ordnung és a morál különbözteti meg a radikális jobboldalt a mérsékelt konzervatívoktól. Az ordnung esetében valaki megköveteli, az etika belülről indul. A piaci rés - a pártok által nem lefedett választók - inkább az etika, morál és nem az ordnung térfelére esik.
Pascal: dehogyis. valláserkölcsi alapú "jobboldal" létezik. világi jobboldal, az nincs.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.18. 22:54:26
Pascal: dehogyis. valláserkölcsi alapú "jobboldal" létezik. világi jobboldal, az nincs.

Árpádeus!
Hol? Ki? Neveket akarok! Right now! Plíz!
TWA, szerintem nem keverhető. A katolikusok elvakultsága sokszor engem éppannyira bánt, sőt más egyházaké is, legfeljebb kevesebb türelmetlenséggel és több tisztelettel állok hozzá. Az egyházi morál idejétmúlt, reformra szorul (ettől még nem kiröhögendő). Én a világi, mérsékelt, ha úgy tetszik liberális jobboldalról beszélek. Ott is az etika a meghatározó, más, mit az egyházi. Ha úgy érted a rend szabaddá tesz, szerintem az etika tesz szabaddá, más, mint a pápa hirdet, de belülről jön.
Pascal:

mit értesz egyházi morál alatt?
basten : 'dehogyis. valláserkölcsi alapú "jobboldal" létezik. világi jobboldal, az nincs.' - ooo .. tessek ?

Az katolikus egyhazban Pascalom moral es dogmamozog egyutt. En nem hivnam egyebkent a kereszteny egyhazakat, es ezen belul a katolikus egyhazat multjat tekintve tulzottan moralisnak. (szigoruan, objektiven nezve, es nem teve egyenlosegjelet a katolicizmus es a keresztenyseg kozott.)
realdream: mihez képest? Az adott korokban hordozhatott-e magában a kersztény egyházak bármelyike többet az átlag morálhoz képest?
outsider:

nem vagyok az a hatalmas
vallastortenesz, de en a vallast mint olyat mindig idegesito dolognak tartottam. Van egy szep eszme, oszt fogja a sok ember, aztan addig ragja, mig pont az ellentete lesz annak, ami, pedig dehogy...

Nem tudom miyen volt az atlagmoral a kozepkorban, de ha bevillan a keresztes haboru, meg az inkvizicio es a tobbszaz eves massziv nepbutitas es milliok mestersegesen ostoban tartasa, hat en akkor most miert hivjam a katolikus egyhazat erkolcsosnek?

outsider!
nos az ókereszténység esetében az,hogy a rabszolgát is emberi lénynek tekintette komoly plussz volt a környezethez képest
realdream: én sem, ezért kérdeztem. Valaki írt korábban egy Popper Péter idézetet a porázról meg a kutyájáról, és az volt a lényege hogy a kutya bátrabb volt ha rajta volt a póráz. Popper Péter megkockáztatta hogy ilyenek vagyunk mi emberek is szükségünk van korlátokra. Remélem nem ferdítettem el a lényegét. Ha ezt elfogadom akkor már csak az a kérdés hogy melyik póráz a jobb.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.18. 22:54:26

Világi jobboldal....

/ Nem kupica volt!!! Mindegy!/

Vallási az van. Hát az, meg hogy is ne létezne! Csak és kizárólag!??

Ilyen egyszerű?

Ezután még mi jön? Világi jobboldal nincs. Evidens. Pont.

Következés> Viki> KDNP! Mehetünk aludni, penzum letudva, megnyíltak az égi szócsövek! Gloria!!
Megpróbálom belinkelni:
w.blog.hu/2006/12/11/a_vampir_halala#c127330
Ha nem sikerülne:
cozumel 2006.12.11. 13:38:10
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.18. 22:54:26
"...azt a keresztény-nemzeti vonalat azonban, amit a m. "jobboldal" visz, csak elutasítani tudom. nem fogadom el ennek a mondakörnek a szupremáciáját, aki ilyen dumával kopogtat, azt elküldöm az isten előbőrére. és ezzel nem vagyok egyedül, sőt. itt van a piaci rés!"

Végre más is észrevette. Sőt, még (állítólag?) Schmidt is. :)

Tudom, LOL, de én is akartam olyan pártot alapítani, mint Sch & Áder állítólag, pár éve. Csak aztán főiskolára mentem helyette :D

No, ahogy Gyurcsány, úgy Orbán is el fog tűnni 2010-re. Nem mennek olyan gyorsan a dolgok, mint kéne.

Donald "Tudjuk hol vannak Szaddám tömegpusztító fegyverei" Rumsfeld is 3 évvel később került lapátra. Tudom, képzavar: Az idő vasfogai lassan őrölnek... :)
Vince:

bocs, de OFF:

gondolom azt is ismered, h 'elszállt felettünk az idő vasfoga' :-)))
Az SZDSZben mindig is kurvanagy dilemma volt, hogy zsidózás esetén a liberális alapelv (szólásszabadság) vagy a szavazóbázis kiszolgálása legyen az erősebb. Ebben Fodor következetesen a szólásszabadság mellett volt évekkel ezelőtt is és most is, ennek ellenére volt itt olyan hozzászólás, hogy a Fodor csak az árpádsávozásával maradt meg. Szerintem fontos hogy legyen egy liberális párt, és Kókával inkább beolvadás lenne a liberalizálódó utódpártba, mint önálló liberális politika. Ezért lenne jobb Fodor, még ha nem is ő az ideális ember egy párt vezetésére. De legalább elvhű, szemben azokkal, akik évek óta nem mernek szembemenni egy kicsit se a szocikkal.
Csak addig van zavar a jobboldalon, amíg OV "telel". Aztán, ha előmászik a barlangjából + kijönnek az újabb meg újabb közvélemény-kutatási adatok, minden visszazökken a "normál" kerékvágásba.
Realdream, szívesen válaszolok én, de csak ha megígéred nem megyünk át egy lólépéssel katkózásba, mert az engem untat.

Szóval először a dogmákról - nem a keresztény vallások, hanem a katolikus egyház tulajdonsága, egyébként ma már nem meghatározó része. A katolikusokkal kapcsolatban én a relativitást emelném ki - ami ma a XXI. században hihetetlen ostobaságnak tűnik, az az akkori kor viszonyai között másképp látszik. Abban igazad lehet, hogy a katolikus egyház lemaradt, a XX. század újdonságait még hellyel-közzel tudta csak bedolgozni. De hagyjuk egy percre a dogmákat.

Ami igazán a téma, a morál, ugye, nem a katkók. Churchill emlékirataiban van egy jó példa. Amikor Csehszlovákiát felosztották, Franciaországnak érvényes szerződése volt a határok garantálására. A müncheni napok előtt Franciaország vezetői hatalmas dilemmában voltak. Egyrészt a német nemzetiségek sérelmei jogosnak tűntek. Másrészt a német hadsereg erősnek. Végül úgy döntöttek, magára hagyják Csehszlovákiát (in medias res jött Vhamberlain a buta megállapodásával). Churchill erről azt írta, hogy a francia vezetők figyelmen kívül hagytak olyan fontos elveket, melyek követése megóvta volna őket magukat is a későbbi katasztrófától. Feladták a lovagiasság, a bajtársiasság, az adott szó elveit. Azt írta, ha a tények kétfelé mutatnak, ha a logika nem ad egyértelmű választ, a morál egy olyan irányt mutatott, amelyet ha követnek, jobb esélyük van. Ha meg mégis rosszra fordul (de utólag úgy látszik akkor még esély volt Hitler ellen), később sincs okuk magukat hibáztatni. Arra mutat rá, hogyan gondolkozik a morálról és az etikáról egy klasszikus konzervatív politikus.

Van a fenti törtétetben egy kis elitista érzés is. Valóban, az ordnung a plebsnek és a szélsőbb-jobbnak való, a belülről fakadó etika a mérsékeltebb konzervatív (ha úgy tetszik kicsit elitistább egyben liberálisabb) irány.
Fodor milyen ember? Nem a baromságra vagyok kíváncsi, hanem az elveire, gondolatvilágára, meghogy tett-e valami érdekeset azon kívül, h megalapította a fideszt, majd Viktorellenes szervezkedésért elítélték, és a végrehajtás elől a szadeszba menekült, ami helyett szintén nem ártana egy liberális párt.
A Maszop helyett meg egy baloldali...
Lassan meg is volnánk.
iszunk, hányunk, beleFULLADUNK :/
Pascal: tavol alljon tolem a katolikusok szidasa. Mivel a vallas alapja nem mas, mint hinni, es feltetlenul vallani, hat innentol logikai alapon torteno kritizalasnak nincs ertelme. Az ember egy ilyen emocionalis-szakralis leny, es kellenek a sokszor irracionalis dolgok. Attol meg sok-sok iszonyat ovezi a katolikus egyhazat, kezdve a boszrokanyegetes-kinzasoktol, a megbelyegzesekig, a kulonbozo tudomanyos eredmenyek letiltasaig, at az inkviziciokon es akkor nem beszeltunk sok-sok mindenrol, pl. (ami szamomra meg izgalmasabb) a gazdasagi konzekvenciakrol.

Namost a moralt ertem es az ordnung megvilagitasat is koszonom. Es tudod mit? Szerintem a moral mint olyan nem bal vagy jobboldali: alapvetoen emberi dolognak kene lennie, melyet mindannyian muvelunk.

De kis vilagban sem a moralok sem az etikai megfontolasok nem kifizetodoek. Mint kenyeret az uzleti vilagban kereso elmondhatom, hogy mind nyugaton, mind itthon tapasztalatom szerint mindket fogalom csak nagyritkan kapcsol be.

De hat ez meg elkanyarit minket a Tota fele alapbejegyzestol, hogy mar megint a pofankba hazudott a fityesz, es annak imadnivalo mediuma, raadasul szegyenleni valo modon. Kozben meg keresztyen gyujtopartnak, etikai csodanak hiszik es adjak el magukat. Mar megint iszonyat benak...

Ehhez meg nekem nincs sajna kommentarom, mert magaert beszel az egesz....



'iszunk-hányunk-belefekszünk. Bravó.' ezen akkorat nevettem... nagyon nagy duma :)
Úgy tűnik Simicskának ezek a fantom-cuccok bejönnek. Javaslom, hogy a Hír TV rendezzen nyilvános vitát Horváth Zsolt és Egei Antal között! Moderátor Liszkay Gábor, feltéve ha ő egy létező személy.
Olyat lehetne, hogy odarajzolják Schmidt mellé, mint Pumuklit.
Az egész áderes/schmáriás/orbán goes to kdnp-s dolognak kezd egy kissé terelés íze lenni, szerintem nem kellene ezzel ennyit foglalkozni.

Azért vannak még odaát is időnként (elég ritkán) jó ötletek, most pl. az a javaslat, hogy meg kellene szüntetni a maradványképzést, mint költségvetési trükközést (www.fidesz.hu/index.php?CikkID=70807). Tudjátok, ami arról szól, hogy papíron kapszt pénzt, a valóságban meg lófaszt, ill. csak jövőre, de idénre számolják el. Elég jelentős lóvékról van szó, ha bevennék a költségvetésbe, a 2007-es hiány is két számjegyű lenne...
(Kb. olyan ötlet, mint amikor a Microsoft vmelyik fejese kitalálta, hogy upgrade helyett verziókövetés legyen, azaz előre kelljen fizetni az újabb változatért.)

Sőt nem elég a maraványképzés, idén kitalálták, hogy havi jelentéseket kell készíteni a közintézményeknek, ill. a következő havi kifizetéseket a megelőző hónap 20-ig (!) tételesen jelezni kell az államkincstár felé. Fasza. Nem tudták a szerencsétlen gazd.igazgatók, hogy még mi hiányzik nekik... Közintézményfingatás felső fokon.

Kár, hogy az ország lakossága az ideológiai szarakodásokra fogékonyabb, mint a gazdasági machinációkra.




Ő nemtom, tényleg, Árpád, neked van valami jó ropogós összeesküvéselméleted, vagy semmi?
dark: Hát a közintézmény-igazgatók egy része fogja a fejét. A másik része meg igázgat tovább haverice.
dark future · www.andocsek.hu 2007.01.19. 00:17:54

Végre valaki! Csak lesz itt színvonal... :)

Persze ez jóformán senkit sem érdekel, mert nem bulvár és nem lehet nyakig tapicskolni a szaftban. A jóhír nem hír. Kár...
Árpi,

tévedni teccik, nem világi jobboldal nincs, hanem semmilyen. Hugo Chavez is elvileg vallásos és patriótául dumál. Akkor már jobboldali is, valláserkölcsijobboldali, vagy mi? Frászt. Attól még pont akkora komcsi marha marad.
1ébként az ideológiai matatásról annyit, hogy nem tudom mit esznek ezen a totál kevercsen.
vihar egy pohar vizben(-:
ami a katolikus egyhazat illeti tenyleg volt inkvizicio, volt mas kulturak kiirtasa, maglya es boszorkanyegetes
de menjetek el Spanyolorszagba, Franciaorszagba es persze Olaszorszagba megnezni (most csak ezeket emlitem) mi minden NEM lett volna a katolikus egyhaz tamogatasa nelkul nelkul
"idén kitalálták, hogy havi jelentéseket kell készíteni a közintézményeknek, ill. a következő havi kifizetéseket a megelőző hónap 20-ig (!) tételesen jelezni kell az államkincstár felé."

Zseniális. Eredmény: majd beadnak valami marhaságot, aminek seköze a valósághoz, de mivel úgyis tudja mindenki, hogy lehetetlen megcsinálni, ezért majd elnézik. Haszna tehát 0. Egyszerűen remek.
Chavez hogy jön ide?... Hogy valóban marha-e, abban nem vagyok biztos. De nem vagyunk Venezuelában.
Worluk! "Sickratman hányatott sorsú két sora".....honnan idézet?
"Kb. olyan ötlet, mint amikor a Microsoft vmelyik fejese kitalálta, hogy upgrade helyett verziókövetés legyen, azaz előre kelljen fizetni az újabb változatért."

A Dynamics (Business Solutions) üzletág a Microsofton belül régóta csinálja, évi 10%, ebből az első évi kötelező. Utána fel lehet mondani, de akkor viszont a verziófrissítés teljes áron lesz. Egyébként ez nem is rossz üzlet, mert nem tízévente jön új verzió, ugye, tehát olcsóbb.
Megjegyzem: Fodordzsí az SzDSz élén határozottan szimpatikus lenne nekem. Végre valami valódi liberális színt vinne ebbe a szétlopott halomba. Én nagyon támogatnám.
"A Maszop helyett meg egy baloldali..."

De miért pont a Maszopból legyen baloldali párt, amikor ők állnak a második legtávolabb tőle (első legtávolabb az SZDSZ) ? Miért pont belőlük? Mert véletlenül pont a szocialista nevet örökölték meg az elődpárttól? Akkor egyszerűbb lenne kicserélni a nevet Magyar Kapitalista Pártra és akkor mindenki vágja, hogy mi van. Jó, persze, még a kapitalizmust se érteki, de ahhoz közelebb vannak. Azt már vágják, hogy a profit jó dolog csak azt nem, hogy termelni szokás, nem "találni". A szegfű mint jelkép még maradhat is, úgyis a tory fáklyára emlékeztet.
Shenpen, egy fenét. Csak jól megértették Marx tőkéjének üzenetét: A tőkés kizsákmányolja a munkásosztályt :)
"Végre valami valódi liberális színt vinne ebbe a szétlopott halomba."

???? Fodorzsí nem valódi liberális, már ha a klasszikus liberálisokat értjük alatta, akik azért tökös gyerekek voltak, Gladstone-tól Wekerle Sándorig. Ő inkább a "progresszív liberális" minősített esete, akiket teljes joggal hívnak hiszterolibnek. Tudod, akiknek az emberideálja az olyan ember, aki folyton rí, hogy megsértették az érzéseit és a dagadt disznót horizontálisan kihívásokkal küszködőnek hívja.

Ne má'...
Vince:"Fodor milyen ember?"
Tenyleg elvhu,es kiismerheto.Nem cikkcakkban megy elore.
1ebkent nemtom,hogy eszrevettetek-e,hogy a Bush-beszednel(gellerthegyi) a Viktorral egesz jol elpoenkodtak,jokat rohogtek.Erdekes,hogy igazi baratokkent indultak a mini,meg a langaleta!:)
A maszop perpill neoliberális, a szadesszal karöltve. Lásd gazd.pol. A gond csak az, h az egyik szocdemnek, a másik klasszikus liberálisnak hazudja magát. A többi pártot már tudjuk és csontig lerágtuk.
Shenpen: Ezeknél akik most vannak kilóméterekkel jobb. Legalább nem adta fel (a jogosan kritizálható) elveit.
A klasszikus és a neoliberális között nincs nagy különbség. Az előbbi a 0 állami szerepvállalásról szól, a másik az állam nagyon korlátozott, minimális, monetarista "éjjeliőr" szerepéről.
Ha az mszp-be teret nyerne Szili, hú, talán a "népi demokrácia" még az államforma nevébe is visszatérne :)
dark future: baszogatom őket, de az indexben mindig lassan történnek a dolgok.
back to 1983....

c64.rulez.org/tokmak/games/wow/wow.htm

emlékszik még vki ezekre a pályákra?
Shenpen 2007.01.19. 00:39:34
Azért akad, elég sok. Csak persze ahhoz már nagyító kell, mivel ránézésre minimális eltérésnek tűnnek. Ilyen pl az általad kiemelt állami szerepvállalás mértéke. (Plusz vsz a klasszikus a minimalista, a neo meg a nullapárti.)
Shenpen 2007.01.19. 00:26:19
"Zseniális. Eredmény: majd beadnak valami marhaságot, aminek seköze a valósághoz, de mivel úgyis tudja mindenki, hogy lehetetlen megcsinálni, ezért majd elnézik."

Áááá, dehogy. Ennél dörzsöltebbek a kedves elvtársak és elvtársnők. Értesüléseim szerint csak az adható le az államkincstár felé, amihez van számla/teljesítésigazolás, sőt jövőre valami rendelkezésre állási díjat vagy mi a fenét terveznek, azaz ha többet igényelsz mint amit valójában kifizetsz, az pénzedbe kerül majd.

Jó lesz idén közintézménnyel bizniszelni: ha hó végén számlázol, a pénzed csak másfél-két hónap múlva látod, az áfáját viszont egyből csengetheted be... Ki van ez találva.

Shenpen wazze, a neoliberális viszont Friedmannista (még ha alkalmazták a Pinyóék), a klasszikusba meg belefér akár a Keynesianizmus is. Azért nem mindegy, hogy honnan hová. És libertárius, neoliberális, meg klasszik. liberális között is van különbség. Nekem akkor is Fodor azért szimp, mert nem hajtott végre 64 cikkcakkot.
... egyébként szerintem az MSZP nem neoliberális. Ők egy fura modellt követnek: a gazdaság területén deregulációt-privatizációt, ez eddig rendben van, de szociális vonalon kimondottan a begyűjtjük a lóvét - széttoljuk családi pótléknak c. dolgokat, tehát valamiféle welfare state-tel próbálkoznak ők is, mint a Fidesz meg nagyjából Kádár óta, a szadeszt leszámítva, mindenki. Tudva azt, hogy az MSZP nem annyira elvi meggyőződésből szereti a deregulációt-privatizációt hanem a lopásnak az ő lehetősége miatt, ez a welfare state-tel kombinálva így bizony eléggé feudálisan hat: a haveroknak hűbér, a népnek kenyér meg cirkusz, azt' jóvan.
A klasszikus csak visszavágná az államot, mint valami sövényt. A neo- meg kivágná.
Jut eszembe, azért használom a welfare state kifejezést, mert a jóléti állam teljesen hibás fordítás. Nem arról van ugyanis szó, hogy jól élnek-e az emberek, hanem arról, hogy az állam megpróbál beledumálni abba, hogyan oszoljon el a jólét, akár sok az, akár kevés. Kb. a jószolgálati állam, az jobb fordítás lenne, csak az meg bénán hangzik.
A Fidesz "kommunizmusa" csak, úgymond "taktikai kommunizmus": nem valamifajta ideológiából levezetett program, hanem szavazatszerzésre szolgáló aktuálpolitikai manőverezés: azt gondolták/gondolják, amit a választók Medgyessytől megettek, azt tőlük is meg fogják enni.
Illetőleg: Medgyessy éppen azért kényszerült végrahajtani képtelen programját, mert az maga volt a az elvi baloldaliság/szocializmus magyar kidadása; végre-nem-hajtását nem lehetett volna némi ideológiai maszlaggal elpalástolni.
Orbánék, mivel nem "szocialisták", nem voltak/nincsenek/nem lettek volna ilyen kényszerhelyzetben - törzsszavazóit nem az Állam Bácsi Pénze tartja a pártnál, habem az Elvek, Isten, Haza, Család, ilyesmi.
Momentán, paradoxon, egyszerre erősödik a Fideszben a "hagyományos" konzervativizmus (lásd pölö OV november közepi napirend előtti felszólalását; vagy, újabb, de apróság, a háziorvos-középtársadalom sorsáért való "felelős" aggodalom kifejezését a "kommunista" helyeslés helyett arra a hírre, hogy újabb társadalmi csoportok mentesülnek a vizitdíj-fizetési kötelezettség alól), valamint a "szocialista" vonal is, hiszen Gyurcsány kifelé húzza az MSZP-t a baloldalról, egyenesen a liberális harmadik pólus felé, ezért "légüres tér" keletkezik utána, ahová "beszippantódik" a Fidesz. (A politikára is igaz a fizikai törvény, amely szerint légüres terek nincsenek.)
A "konzervatív" hang persze nem szól olyan átütően, mint a szociálisdemagóg, meg el is nyomták/nyomják az őszi "sajnálatos események", a decemberi ünnepek, valamint az éveleji pihenés.
És a következő fél évben sem lesz igazán átütő, hiszen következik a Második felvonás, a népszavazós buli...
Wonderland, Fodor, nem tudom. Jót tenne egy erős liberális párt a magyar politikának. Amit most nem tudok eldönteni, hogy ilyen kevés, 6%-7% tényleg az igény, vagy több is lehetne, csak rosszul szólítják meg az embereket, ezért a MSZP és esetleg részben az MDF elviszi a szavazókat. Az indexet, a blogot olvasva, mintha nagyobb százalék lenne alapvetően liberális.

Az SZDSZ számára kritikus időszak jön. Két politikus van igazából pozícióban és kereszttűzben - Budapest polgármestere és az egészségügyi miniszter. Ma is a parlamenti küszöb alatt van, és egyikük sem fog ezen pozitív irányba lökni.

Kunczének legalább van humora. Színfolt a politikában. Olyan egyéniségre lenne szükség, akire sokan odafigyelnek, szimpátiából, a hitelessége miatt. Fodor meg, lássuk be, nem biztosan az a kaliber, nem villantotta még a karizmatikus énjét. (Kóka? kérdés, még ő se). Pedig neki is volt erre tizenhat éve.

Lehet aggódni a Fidesz miatt, joggal. Van ott is egy átalakulás, aminek a fortyogó mocska verődik ki most a Nemzetben. De a Fidesz nem fog eltűnni, legfeljebb még egy kurzust veszíteni.

Nagy veszteség lenne, és emiatt jobban lehet aggódni, ha a liberális értékeknek nem maradna képviselője - mert az SZDSZ oldalán a parlamenti küszöb és a fennmaradás a tét.
A szocdemnek ponthogy a jóléti államot kellene propagálnia, kiépítenie. Ezért hívják szocialistáknak őket. A fidinek meg a hagyományokon alapuló progressziót. Ez talán még meg is lenne, de amit ehhez és köré odacsapnak, na az agyonvágja az egészet.

A szadesznek meg értelemszerűen a szabad piacgazdaságot, emberi jogok védelmét, ilyeneket. Ez is csak papíron volt igaz, az is csak erős belemagyarázás után.
Vince, ne már, hát pont fordítva van. Olvass már egyszer utána. Mind a kettő Angliából származik, nagyrészt. Volt először a XIX. századi klasszikus liberalizmus, 0 állami szerepvállalással. Jöttek a különféle balosok a Fabian Societytól Keynesig, akik aszonták, főleg a válság idején, hogy nem addig a', majd megtervezzük mi okosan a minisztériumba', hogy mi hogy legyen. Erre jött a London School of Economics, Hayekkel, Robbins-szal, Popperrel, meg a többiekkel, akik aszontták, hogy hm, hát a 0 szerepvállalás azért tényleg kevés volt, végül is az vezetett a válsághoz, de ez a központi tervezés ez teljesen abszurd, hanem inkább az állam csak kicsit avatkozzon be, mégpedig a fiskális politika területén egyensúlyozgasson, a pénzkínálat alakítgatásával - inflációs ráta és társaik.
dark future:az orban goes to kdnp-s dolog nem tereles,hanem 1eleg meresz prognozis,ami ha bejon,az Index presztizset kobre dobja.
Ez lenne az elso eset,amikor minden titkolozas,lapitas ellenere az 1ik media kiszimatolja egy bukott politikus menekulesi utvonalat!Szerinted voly mar ilyen?
Pascal 2007.01.19. 00:49:28

Atkárit tudom csak idézni "Ő SZDSZ-es, én viszont liberális". Sokan vannak így. Az eredeti témához visszakanyarodva az Áder-Sch féle nemzeti-liberális párt is reális igény. Ez utóbbi a fideszen belül van. Még elnyomatásban.
"A szocdemnek ponthogy a jóléti államot kellene propagálnia, kiépítenie. Ezért hívják szocialistáknak őket. A fidinek meg a hagyományokon alapuló progressziót. Ez talán még meg is lenne"

Nem értem én ezt, komolyan mondom. 'iszen az elmúlt 40 nem arról szólt, hogy megcserélődött a társadalmi ranglétra, a volt keresztény középosztály lesűllyedt, a melósokból lett komcsik pedig felemelkedtek és a rendszerváltás után belőlük lett a vállalkozói elit? Akkor nem természetes, hogy a szocialisták a jobboldaliak és a keresztény-nemzetiek a baloldaliak. Jó, persze, ez nem teljesen van így de miért kéne vagy lenne logikus, hogy pont fordítva legyen? Csak a név miatt? Mondom, nevet könnyebb változtatni.
"1ik media kiszimatolja egy bukott politikus menekulesi utvonalat..."
Pff. 2004-ben pölö a média jó előre megírta, hogy Kovácsot Brüsszelbe fogják nyugdíjazni.
Akkor nem tudom. Lehet félreértettelek, én szó szerint az államra (state) gondoltam, nem a kormányra, kormányzásra/kormányzati politikára az "állam" szó alatt.

Lehet, hogy keverem, de nem a neoliberalizmus tételmondat-szerűsége a "governance without state" ?
Shenpen 2007.01.19. 00:53:35

Hát ja. Csak most számonkérősdi van. Ki mit miért nem :) Az a kör, mikor azt reklamáljuk, h a tartalmat a címhez kéne igazítani :) Mert az túl könnyű lenne, hogy a címet a tartalomhoz... Oda a vitaélmény.
Pardon, nem kvázi-tételmondata, hanem kvázi-sarkított-összefoglalása.
Pascal 2007.01.19. 00:49:28

"Az indexet, a blogot olvasva, mintha nagyobb százalék lenne alapvetően liberális."

De az is lehet, hogy azok a Pesten élő Magyar Állampolgárok, akik rendelkeznek Internet-hozzáféréssel, többségében liberális felfogásúak.
TWÁ: "Vagy a kettő helyett egyet, mint a régi szép időkben kellett volna?"

Igen, szerintem is itt van az eb elhantolva. Az MSZP-SZDSZ összeborulás vagy két évtizedre meghatározta a magyar belpolitikát, jó előre bekódolva a jobboldal szélsőségeinek felerősödését (aminek - ha házon belül maradnak - az SZDSZ lehetett volna az egészséges ellensúlya).

Más kérdés, hogy mennyi voksot veszített ezzel a liberális párt. Ha megnézzük a '94 utáni választások eredményeit, jól kivehető a szavazók büntetése.
Ez a másik kedvencem, a "nemzeti liberális". Mekkora marhaság...

Akkor beszéljünk egy kicsit erről is. Van ez a hülye szokás, hogy vérmérsékletbeli és STILÁRIS különbségeket politikai hovatartozásnak tekintünk, pedig NEM AZ. Tehát aki nagyon bunkó és nagyon harsányan ordít, azt szélsőjobboldalinak tekintjük, az eggyel normálisabbat fideszesnek, a kultúrember módjára is viselkedni képes fideszest (Martonyi, pl.) meg nemzeti liberálisnak. Ezen a vonalon továbbhaladva a kimondottan diplomatikus embereket tekintjük liberálisnak (Fodor), akiknek már látszik a prolivér, azokat baloldalinak, a legnagyobb prolikat pedig szélsőbaloldalinak.

De hát ez HÜLYESÉG. NEM attól szélsőséges valaki, hogy a Parlementben a kocsma nyelvén beszél, és nem attól mérsékelt vagy pláne liberális, hogy tud diplomatikusan fogalmazni. Vannak nagyon kulturált radikálisok (néhai Pim Fortuyn, vagy Grandpierre Attila). Vagy a másik véglet, nézd meg a 168 Órát, mekkora nagy impertinens tahók már, de tényleg, pedig liberálisok (úgy nagyjából).

Schmidt Mária vagy Pokorni Zoltán nem nemzeti liberális, hanem egyszerűen egy értelmiségi típusú fideszes, akinek volt gyerekszobája és nem lóg a kapanyél a szájából. (És valószínűleg teljesen szándékosan a nem szeneslapát-üzemeltető választók megszólítása a feladatuk, mivel nekik ez passzol.) Ez a politikai nézeteikről SEMMIT nem mond. Ne keverjük már a stílust a tartalommal.
Talán nincsenek a szerepek tökéletesen felcserélődve. Gyurcsány követi Blair által kijelölt, megreformált, de alapvetően baloldali ideológiát. Ettől még nem lesz az MSZP se jobboldali, se kapitalista párt. Jelenleg azért szigorítanak, mert nincs más esélyük. A kassza üres, kénytelenek. Nem ideológiából csinálják, ha lehetne, Meggyesi vonala illeszkedne leginkább hozzájuk. Tele kasszával csinálni is fogják, újra, nem vitás.

A Fidesz balratévelygése valószínűleg, ahogy valaki korábban beírta, szintén taktikai okokból történik. Hibás taktika, egyébként. Amikor kormányoztak, alapvetően a konzervatív értékeket követték (és annyira örültek, hogy végre kormányoznak, külsőségekben túlzásba is vitték. pl. Szent Korona meg minden). De az alapvető dolgokban, a középosztály és a hazai kisvállalkozások támogatása, a család szerepe, megvoltak. Hátha a Nemzet hülyeségei mögött folyik ott érdemi, építő változás is. Mert ezzel a radikál-jobb-kommunista keverékkel már inkább riasztanak.

Vince: legyen egy mérsékelt, egyházakkal messziről és távolságtartóan baráti, klasszikus konzervatí tömegpárt. De Áder sem Terrorháza Schmitt neve nem hangzik jól. Itt tömegeket magával ragadó, karizmatikus, szimpatikus egyéniségre lenne szükség. Ami Viktor is lehetne ha... felismerné, elhatárolódna a saját hülyeségeitől.
(-jvagymi):Kovacs felfele buktatasa azert nem volt annyira top secret,raadasul nem jart akkora presztizsveszteseggel,mint Viktor mostani kdnp-lyukba bujasa!
"De az is lehet, hogy azok a Pesten élő Magyar Állampolgárok, akik rendelkeznek Internet-hozzáféréssel, többségében liberális felfogásúak."

Wrong. Ez is ahhoz tartozik, amit előbb fejtegettem: a Pesten élő, Internet-hozzáféréssel rendelkező magyar állampolgárok egyszerűen csak nem bírják az agresszív tahóságot. Ettől függetlenül ha leásnak lelkük mélyére, a politikai felfogásuk bármilyen lehet, a trockistától a konzervatívig. Sajnos, valamiért kialakult az a tévhit, hogy az "értelmesen, indulatok nélkül fogalmazni képes ember" egyenlő a liberálissal. Pedig a liberális, konzervatív vagy szocdem arról szólt, AMIT mond az ember, nem AHOGY mondja. Liberálisnak tekintjük a liberálist, konzervatívot vagy szocdemet, ha nem úgy fogalmaz, hogy az embernek kinyílik a bicska tőle a zsebében. De ez teljes nonszensz, ezt nagyon hamar abba kéne hagyni, mert addig kurva nehéz valamiféle rendet vágni az ideológiák között, amíg úgy tekintjük, hogy liberális = indulatmentesen érvelő ember.
galileo 2007.01.19. 00:50:33
"dark future:az orban goes to kdnp-s dolog nem tereles,hanem 1eleg meresz prognozis,ami ha bejon,az Index presztizset kobre dobja."

Aki egy nagyon kicsit is ismeri a Fidesz struktúráját, mechanizmusát, meg az "elnök embereit", annak tényleg elég merész... Jól mutatna Orbán jobbján Balog Zola meg a református vezérkar, balján meg a Semjén-féle katkó csoportosulás. :-)


Ja, egyébként élmány benneteket olvasni, úgy látszik, ilyen tájt a sok hülye már mind alszik :-)


Pascal 2007.01.18. 23:35:58:
"Van a fenti törtétetben egy kis elitista érzés is. Valóban, az ordnung a plebsnek és a szélsőbb-jobbnak való, a belülről fakadó etika a mérsékeltebb konzervatív (ha úgy tetszik kicsit elitistább egyben liberálisabb) irány."

Ez a neokon premisszára emlékezet: erősen hisznek az egyén szabadságában, de a plebset a patriotizmus és a vallásos hit mítoszaival próbálják kordában tartani.
Elveik szerint a politikusoknak életükkel személyes példaként kell a tömegek előtt állniuk.

A személyes példa szépen hangzik, de akkor annak tényleg úgy is kellene lennie - az utóbbi években volt egy-két nagyon csúnya botrányuk, amikor kiderült, milyen emberek állnak valójában a példaképek álcája mögött.
Kár hogy nincs itt ollo, most témábavágó lenne a hsz-e. :)
Shenpen:Teljesen talalo,amit a stilaris es a tartalmi elemek abszolut kevereserol irtal!(01:06:36)
Raadasul a media erre ratesz mindig 1hulye lapattal,mivel az ujsagirok tobbsegenel (is)ideologiai identitaszavar van ezerrel!
Shenpen 2007.01.19. 00:33:23:
"Azt már vágják, hogy a profit jó dolog csak azt nem, hogy termelni szokás, nem "találni"."

Ezt nagyon szépen összefoglaltad, teljesen egyetértek.
"Gyurcsány követi Blair által kijelölt, megreformált, de alapvetően baloldali ideológiát."

Na jó, de azt se szokták baloldalinak tekinteni :-) Mondjuk, centrista. De nem igazán lehet ezt így összevetni. Blair haveri köre nem a társadalom 1000 leggazdagabb emberéből áll, akik ráadásul illegálisan szerezték a vagyonukat.

"Amikor kormányoztak, alapvetően a konzervatív értékeket követték"

Most ha egy pillanatra félreteszem is azt, hogy pl. a kisvállalkozások támogatása mennyiben igaz, ebben én túl sok konzervatívot nem látok. Pl. szerintem sokkal konzervatívabb a nagy munkaadókat támogatni, akik már bizonyítottak, hogy tudnak működni és sok embernek sokáig munkát adni - tehát a multikat. A felsoroltakat inkább tenném a "nemzeti" kategóriába, ha ennek van még manapság értelme. A Fidesz mint nemzeti baloldal, nemzeti progresszió, esetleg keresztényszocialista, így ebben lehet valami, de nem konzervatív. De ezt is csak nagy jóindulattal, mert azért a fő céljuk nekik is a szocikét tükrözi, miszerint hogy az ország 1000 leggazdagabb embere inkább ne a Fletó, hanem az ő haveri körükből kerüljön ki.
OV egy errefelé kevésbé, ám az EU-ban jobban (el)ismert vonalat igyekszik vinni, a kerestényszocialistát; ha hibásan vagyok amnéziás, OV ezt valahol ki is jelentette kerek perec, hogy ők az "erópai keresztényszocialisták családjába tartoznak".
Ezt pontosan az olyanok számára "találták ki", akik "kereszténynek vajják magukat", de, ha zséről, krompliról van szó, a Jézuska azonnal kiszáll a gazdafejből, és erőteljes nyálképződés kezdődik a szájüregben. A szociálisan frusztrált kispolgároknak, hívő proletároknak; a KDNP az ilyenek kiszolgálására jött létre - úgy keveredik benne a szent és a profán, mint a harmadik világ-szerte tömegével árusított Jesus loves you-cuccokból, amik gagyik ugyan, de veszik, mint a cukrot. Ergo jó üzlet.
Pascal 2007.01.18. 23:35:58:
"Van a fenti törtétetben egy kis elitista érzés is. Valóban, az ordnung a plebsnek és a szélsőbb-jobbnak való, a belülről fakadó etika a mérsékeltebb konzervatív (ha úgy tetszik kicsit elitistább egyben liberálisabb) irány."

Volt szerencsém markánsan jobboldali magasértelmiségi körökben forgolódni. No azért ott is megy rendesen a komcsizás, zsidózás, Lopcsányozás, csak persze annyival okosabbak a plebsnél, hogy tudnak disztingválni és nem ordítják bele teli pofával a világba. Mindenesetre sokkal inkább erkölcsi/etikai/ideológiai irányból támadják a baloldalt és a kormányt, mint szerintem kellene, ahol viszont látványosan fogást lehetne találni (pl. gazdaság, törvénykezés, pénzügyek), arra kevésbé koncentrálnak, nem is nagyon érdekli őket. Kár, hogy a modern gazdasági/jogi/pénzügyi történésekre nincsenek megfelelő bibliai helyek, mert úgy biztosan könnyebben menne.... Nem basztatásból mondom, komolyan.


Tóta: "az igazi futóbolond bármibe, az időjárásba is beleviszi a zsidózást/komcsizást"

Mert szerinted ez például az augusztus 20-i vihar kapcsán nem helyénvaló? Mert szerintem igen.
OFF: Már fel sem háborodok...

"A Parlament gazdasági hivatala összesen ötmilliárd forintot fizetett ki az elmúlt ciklusban költségtérítésként a képviselőknek. A pénzt számla nélkül fizették ki"

"Az MTV híradója szerint az elmúlt négy évben csak a budapesti politikusok átlagban havonta 150 ezer forint benzinpénz után igényeltek költségtérítést, ami hatezer kilométerre elég üzemanyag."

index.hu/politika/belfold/gol0118h/

Esténként taxiznak ezek a gecik? Kiváncsi lennék, hová mennek napi átlagban 200 km-t Bp-en. És még ők vannak felháborodva a vállalkozók kamu útvonalnyilvántartásán...


És akkor én most megnézem Arnold Swarzenegger főszereplésével a Conan a Barbár című remeket. :)
Az USA-ban szinészekből lesznek politikusok. Nálunk fordítva :-)


Helyesbítek:

Conan a Barbár 2: A Pusztító :D
Pascal: "ilyen kevés, 6%-7% tényleg az igény, vagy több is lehetne, csak rosszul szólítják meg az embereket, ezért a MSZP és esetleg részben az MDF elviszi a szavazókat. Az indexet, a blogot olvasva, mintha nagyobb százalék lenne alapvetően liberális."

Jóval több (most a definiálgatástól eltekintenék, csak néhány példa: buzik, füvezők, kozmopoliták/világlátottak, ateisták), de ne felejtsd el, h a szadi rendre a bejutás peremén billeg. Azok, akik egy Mikola vagy Semjén őrületétől megrettenve szavazni mennek (ellenük), nem feltétlen az ügyeiket (elvileg) képviselő libsikre szavaznak, hanem a biztosan kormányképes szocikra.

szintén Pascal, Schmidt és Áder: Áder nyilván hülyeség. Bár nem ismerem, nem tudom, mi van a fejében, de ha az új párt lib. irányban nyit és ókonzerv irányba zár, akkor erre Áder rossz választás. Ő ehhez túlságosan exponálta magát OV mellett, mint parancsvégrehajtó. Schmidtet szintén nem ismerem, de ő eleve nem frontemberként, hanem mecénásként/szervezőként merült fel, ha jól értem, ahhoz meg lehet, h ért. Mindenekelőtt ugye össze kéne rántani egy szellemi műhelyt, ami lefekteti az alapokat, h ne kelljen hülyeségeket rögtönözni, és elmenni taktikai komcsiba.
Azért milyen szép, hogy a Szulák-show meg az iwiw mára mennyire fontos infomációközlőkké váltak...
Én már nem tudom mi van. Politikával mostanság ismerkedek (még csak 19 vagyok, szóval eddig mindegy volt) de hát úgy érzem rosszabb nem is lehetne az időzítésem.
valaki nem akar a svéd Pirate Partiet-hez (kalózpárt :) hasonlót csinálni? Párszázezer internethasználó biztos szavazatát megnyerné :) (köztük az enyémet)
Ez a Swarzenegger csapnivaló színész..

Kóka Szerelmesebb

Viktor Hősiesebb

Semjén Szebb nála! :)
nehéz lesz találni olyat aki nem dőlt be valahogy egyszer viktornak jobboldalon, még stumpf is közéjük tartozik, pedig most látszik hogy ő szivesen vezetné az új workshopot. de sztem ebből ebben a ciklusban sajnos komolyabb formáció nem nagyon lesz, főleg hogy most dobálják ki a felméréseket zuhanó mszp mutatókkal.

fodor nemtudta volna máshol bejelenteni hogy indul az elnökségért? nem mintha ez a végeredményen változtatna de akkor is.
gábor, index.hu?
"fodor nemtudta volna máshol bejelenteni hogy indul az elnökségért? nem mintha ez a végeredményen változtatna de akkor is."

én ilyenkor szégyellem magamat a sajtó nevében, mert remekül tükrözi a mai helyzetet. hogyan interpretáljunk valamit? az első barom kitalál valami hülyeséget, oszt' az fénysebességgel végigsöpör a mai sajtón, indextől egészen az origón át, a nol-ig.

frászt kapok ettől a "Fodor az iwiw-en jelentette be, hogy indul", mert NEM IGAZ, pénteken jelenti be mitoménmilyenajtónál'. Az iwiwen egy magán üzenetet küldött a haverjainak, mert komuikációsforraldalom-webkettővan'.
Emberek - kedves sajtó - gondolkodjatok már, ha éppenséggel egy kör sms-t küld szét a haverjainak és azt is megszellőzteti valaki, akkor ez a hír úgy hangozna, hogy "Fodor sms-ben jelentette be, hogy indul"...? Frászt!

Na mindegy, csak erre a roppant idegesítő jelenségre akartam most rávilágítani, ami sajnos eluralta a mai sajtót, gondolkodás nélkül mindenki lehozza az első balfasz interpretációját - még akkor is, ha irtó nagy baromság!

Gondoljatok csak a Nsz-re, amikor a hülyék valami olyasmit bakiztak, hogy Budapesten az MSZP vesztett 900K szavazatot, ez a hír is úgy ment át, mint kés a vajon, s senkinek se tűnt fel, hogy ez akkora faszaság, hogy még ordítani is luxus miatta!
haho nyugi

pár sms és egy közösségi portál nem ugyanaz, az utóbbi már viszonylag nyilvánosságnak számit nem véletlen hogy ott jelentette be először még ha csak az 'ismerőseinek' az üzenőfalon, de akkor is.

amugy mti is lehozta a
hirt: mti.hu/cikk/183932/

az más kérdés hogy iwiwen volt e értelme üzengetni vagy nem.

Nem ismerem az MN hátterében levő indítékot,a cikket illetően,de egy hét alatt le fog csengeni az egész.
Ez azt is jelenti az én olvasatomban és ismereteim szerint,hogy a FIDESZ csak szorosabbra zárja sorait,és minden marad úgy,mint eddig volt a párt irányvonalát illetően.
Egyelőre nem a FIDESZ van sz.rban,hanem az MSZP és a kormány az elcseszett 6 évével,amit most korrigál.
Kiváncsian várom Orbán évértékelőjét,mivel rukkol elő.
Ütős lesz-e vagy semmitmondó.
Kedves uram, miért fertõzi folyamatosan az internet virtuális terét? Egy félodalnyi szövegben kb. 8 trágárságot, megalázó, méltatlan formulát használt.
Gondolja meg, hogy az ön mocskai valószinüleg évekig a netten maradnak és mindenki olvassa.
Nem gondolja, hogy a gyengébbek érdekében egy kicsit emberhez méltóbban is fogalmazhatna?

Nem kellene elfogadni, hogy az ilyen, emberhez nem méltó szövegek szaporodjanak...

Kérem uram, gondolja meg és irjon emberhez méltóan, amig még megteheti...

nagyon is remélem, hogy sokan sokáig olvassák. a trágárság semmi az ilyen ocsmány eljáráshoz képest.
gergely: a fidesz szarban van, de mindenki más is. abban a pártban sincs egység, ami nem is csoda. de nem kell félni a változástól (Változás 2007), mert nem árt meg. Kell a felfrissülés, kellenek új arcok.
Én nem paráznék. Sok fa kidől még a nagy szelekben 2010-ig. Addig van idő megváltozni, erősödni, elbaszni, népszerűséget emelni, osztogatni, tiogatni, mutyizni, töpörödni, jogtiporni stb.
várjuk ki.
Lelkiház

Aha, tehát a faszt, azt csak szalvétával, ugye, de a hazugsággal/maratoni hülyéneknézéssel semmi gáz?! Főleg, amikor ilyen "stílusosan, elegánsan" csinálják...

Ami egyébként a megdöbbentő, hogy amikor Bayer Zsolt megírta kedves, az uszítás minősített esetének tárgykörét messze kimerítő olaszliszkás cikkét, akkor ott volt alatta büszkén a neve.
Lelkiház!
Nem a szöveg az emberhez nem méltó, hanem, ami a MN és a Fidesz házatáján folyik! Más szemében a szálkát...?
Gabor:
a FIDESZ-ben van mocorgás,nem vitatom,de megitélésem szerint - az önkormányzati választások után - nincs sz.rban.Várjuk meg Orbán évértékelő beszédét.
Örvendenék, ha megértethetném valahogyan önnel, azt, hogy a világban, a politikában lévõ bûnáradat nem jogosítja fel önt az itélkezésre, szeretetlensére és fõleg nem arra, hogy egy ilyen mûfajt hozzon létre.
Jó lenne, ha megértené, hogy ez nem vezet sehová...

A politikai aljasság ellen, de általában az emberi aljasság és mindenféle gyarlóság ellen nem gyógyír a megütközést keltõ trágár és szabados írás.
Minden-minden azt bizonyitja, hogy a rosszal nem lehet legyõzni a rosszat, és, hogy rosszal nem lehet jót tenni.

Ebbõl nyilvánvaló, hogy az ön cégere: "for a better Magyarland" alapjában és gyökerestõ téves. Azt kellene kiírja, hogy "for a Nightmairland".
Lelkihaz: 1. nincs is lélek, 2. "nightmare" helyesen. a többi sajnos butaság.

Gabor: bizony, minden pártot generálozni kell idén. paradox, h még a szocik vannak legjobb állapotban, de az se tudni, meddig marad így. Stumpf érdekes/értelmes dolgokat mond mostanában a változás irányáról. MN-ben is (csak persze álnéven :)
Stumpf mint Ságvári:)
Adalék az MN fosgödréhez:
Máshol már írtam, hogy az MN online változatán fellelhetetlen a "Schmidt Mária ante portas". Oké, ez lehet az én fazságom, de: a cikk-keresőbe beírom SM nevét (másnap!), és kiírja, hogy nincs találat. "Horváth Zsolt" neve meg rajta van az MN évekre visszamenőleges összegyűjtött cikkírói listáján (rákattintva nem ad ki semmit), de ha a keresőbe beütöd, ismeretlennek jelzi. Közben meg egy rakás elmegyógyintézeti ápolt vitatkozik a lap fórum rovatán a cikkről, meg a témáról általában. Tényleg, mi lett ebből a lapból...
"Schmidt Mária ante portas" v Változás 2007, Schmidt és most! v Mein Stumpf v
Liszkay portás
Shenpen 2007.01.19. 01:27:05

„»Gyurcsány követi Blair által kijelölt, megreformált, de alapvetően baloldali ideológiát.«

Na jó, de azt se szokták baloldalinak tekinteni :-) Mondjuk, centrista.”

Kedves Shenpen!

Ha hiszünk a Political Compass-nek (én hajlamos vagyok hinni, mert hízelgően Gandhi alá és balra hozott ki libertáriánus baloldalinak), a New Labour a Thatcher előtti toryknál jóval jobbra van, egyértelműen az autoriter jobb síknegyed közepin.

Van egy szép ábra, amelyen szépen mennek föl az y = x tengelyen libertáriánus balból autoriter jobba. Íme: www.politicalcompass.org/extremeright
„Lelkihaz: 1. nincs is lélek”

Ezt nem is hallottam meg. Az lehet vita tárgya, hogy örök-e vagy halandó (voksom az utóbbira), hogy anyagi vagy minőségileg más természetű (voksom az utóbbira), de ha azt mondjuk, hogy nincs, akkor mi vitatkozik itt mivel, és miből élnek a pszichológusok?
TWÁ! Már miért kellene a világlátott embereknek liberálisnak lennie? Én spec elég világlátottnak érzem magam, mégis alapvetően konzervatív vagyok. (Nem fideszes, MDF-s). Sőt még keresztény sem vagyok.
banza: látod, nem is vagy fideszes/kdnp-s. de hallga: csak nem egy eleven mdf-es?
De liberális sem, főleg nem úgy, ahogy a szadesz képzeli a liberalizmust. Pfújj!
Az Mdf nem egy párt hanem kalapokért történő kalapozás. Vagy te bármi más módon meg tudod határozni a mdf-t azon kívül, h egy csomó jelegtelen pofa plusz egy kalapos hölgy? Nekem még nem sikerült semmi féle politikai irányt felismernem azon kívül, hogy pfúj fidesz, pfuj mszp. És ez bejön kb 3%-nak. (Viszont velük plusz a stabil rajongókkal Ibolya ott van a nagy házban még min. 3 évig.) Ők kb annyira gondolkodnak, mint azok akik elhiszik, hogy ovi elhozná a kánaánt, vagy fletó már nem fog lopni, mert gazdag.
az most mindegy, h a szadesz hogyan képzeli. ha konz-lib pártot rajzolunk, azt nem a szadeszhoz kell mérni.
Árpi, egyetértünk abban, hogy anno bölcsebb lett volna egyetlen polgári középpártot létrehozni. Mármint a Fideszből, a szadi javából /Tölgyessy/ és az értelmesebbje Mdf-esekből. Ma újra meg kellene próbálni.
OFF
Amúgy, mit szólsz A Pozsonyi-féle Pellengérhez? Láttad már?
Pascal
Churchill morálját és etikáját idézed annak kapcsán, hogy a franciák feladták Csehszlovákiát.
Komolyan gondolod, hogy volt neki? Ismered az előéletét is egy kicsit? És hova sorolod a fultoni beszédet?
Szerintem őt inkább az alábbi kijelentése jellemzi: Nagy-Brittaniának nincsenek tartós szövetségesei csak tartós érdekei vannak.
Persze, hogy mi az érdek az már nézőpont kérdése, vagyis relatív. És idővel változhat is. Ma ez, holnap az.
Szóval Churcill igazi politikus volt. Akár az itteniek, GyF/OV,. Morális/etikai alapon nincs mit számonkérni. Számonkérni a politikustól 1 dolgot kell. A sikert.
windonia 2007.01.18. 22:35:07
"Tw..a
Ez a világ? Mo? Szűkebb pátriárkád.. Tenmagad legfőbb problémája?"

Ezen akkorát röhögtem... :o)
Pátriárka: href.hu/x/26sj

Ez a világ? Mo? Szűkebb püspököd..
Tenmagad legfőbb problémája?"
A postban emlegetett napilapban vannak, hm, gondolkodásra késztető írások is szépszerével a pravdásak mellett; ha ilyeneket olvasna inkább Kurvaország többsége, mi is sokkal jobban éreznénk magunkat itten; a bulvársajtót, a nő-, férfi-, tinimagazinok szarabbik többségét, szélsőjobb és -baloldali nyomott és digitális lapokat, vicc-geciújságokat lehet legfeljebb dögkútnak mondani. Ergo az a dögkutas, az roppant nemsügér szöveg errefelé, kedves újságíró polgártárs!
A történet tiszta sor, nincsenek benne sem hányás, sem belefekvés. Sch nem Simicska egyik udvaribolondja, hanem amolyan "függetlenített" csörgősipkás, és annyira béna szegény, hogy nem tudja követni az aktuális politikai szentábrát a ceruzájával (pedig az csak egy egyszerű pontösszekötős feladat), beletört a hegye. Üzentek is neki, hogy hagyja abba az ugatást, még szép, hogy névtelenül, bakker, hiszen ez nem elvi vita, nem megvitatandó kérdés, egész egyszerűen parancs. Pa-rancs. Fellebbezés, olyan nincs itt.
Sch persze nem volt elég segghülye, még segghülyébb szeretett volna lenni, ezért vitára hívta Horváthot, és a Gajdics, aki szintén egy függetlenített bolond, nem tájékoztatják rendesen, de inkább, mondom, olyan hülye, hogy nem fogta rögtön a szűz szitut, elkezdte keresgélni a cikkírót. Aki nem más, ugye, mint Óz, a nagy varázsló. Az meg fogy a faszba' férne be egy tévéstúdióba.
Szokásos történet, így működik a Fidesz Zrt., ha nem tetszik, tessék átmenni GyFMSZP-ékhez, de a "mi" levesünkbe ne tessék belekulázni. Csak ez van, vagy a másik.
Nincs itt sem dögkút, sem hányás, sem erkölcs, sem erkölcstelenség. Pénz van, meg üzlet van, meg betyárbecsület. Anti-Hálózat.
Godfather forever.
Fodeor Gábor is úgy demokrata, hogy szla nélkül költségtéríttet magának.
ref Fütyesz: szerintem sokan besokaltak Ovitól meg az új irányvonaltól, vagy inkább csak ráéreztek, hogy a népet nem igazán lehet beetetni ezzel a "szent" szöveggel. Ha Ovi olyan sikeres lenne, akkor a Fityusznak most kb. 60-80%-os támogatottsága lenne a Maszop 18%-a és a mazsolák 1-2%-a mellett. Szóval az a 30-40% baromi kevés. Nem csodálkoznék, ha tényleg lennének "reformtörekvések" a Fityin belül. (Az új párt alapítása sztem totál hülyeség: az embereknek kell vagy 8-10 év mire megtanulnák egy új párt nevét.) Lehet, hogy ezek a MN cikkek csak amolyan "kukacdobálások", hogy teszteljék mennyire egységes a tábor az egy zászló alatt? Hogy ez az egész csak "a belső köröknek" szól?

ref Szadesz: már többször tanúsították, hogy nem igazán demokraták, sem nem szabadok és lassan már nem is szövetség. Egyre több a renitens, aki szabadságot és demokráciát szeretne.:-))))
cziffra plachta zasztava 2007.01.19. 10:26:35

Jaja jólmondod. És nem kellett volna a kisgazdákat bedarálni, csak Józsi bácsit kitenni valahogyan. És akkor a téma nem lenne téma...
Off: Worluké az első fospumpa! Egy másik fórumot az ilyenek miatt bezártak, csak ott fospuNepának írtuk. Illetvemáhogy írták, én esküszömsoha. Aztán a tuggyukmizéssel rátettek egy lapáttal, arra itt is vannak jelentkezők.

On: végigolvashatatlan mennyiségű komment van, bocs ha már volt. Szóval az SZDSZ-hívek minden választásra felszívták (hehe) a küszöbig magukt. Akkor lesz gond, ha a Bpesti szavazótábort is bukják, amiben Demszky sokat segíthet. Az a baj hogy teljesen belecsavarodtak a liberalizmusba, visszássá vált a dolog. Mindenki határolódjon el mindentől, lehetőleg azonnal. Rendszerint ráadásul olyan dolgokat kérnek számon politikai ellenfeleiktől, amit pont a liberális értékek miatt nem kérhetnének számon senkin. És az is nevetséges, hogy a zs betűvel kezdődő szóra mindig felmegy a vérnyomásuk, mégha a végső konklúzió a maceszgombóc receptje is.

Az MDF meg valahogy visszasüppedt a jelentétktelenség mocsarába, amiben a választások előtt tapicskolt. Dávid Vátesz Ibolya mégsem váltotta meg a világot, a nyugodt erő nem lett 60 százalékos párt, ebből pedig számomra az tűnik ki, hogy nem ők voltak a hűdefaszák, hanem a fidesz volt hűdebalfasz, osztán sikerült párezer szavazót Ibi szoknyája mellé ijeszteni. Ajándékkosár mehet Mikolának.

Vicces jelenség a magyar politikában, hogy fidesz-mszp viszonylatban annak nő a népszerűsége (vagy nem csökken), aki jobban befogja a száját. Merhogy a sólyomnak is bejött. haha.
vagymi: jól látom én, hogy az Anti-Hálózat (aka Kontra-Konglomerátum) kísértetiesen hasonlít a Hálózatra magára? ez olyasmi, mint amikor a szélsőjobbosok úgy viselkednek, mintha ők vmiféle zsidók lennének?
edebácsi


Nem, mintha ebben az ügyben amúgy bármi okom lenne megvédeni őket, de a szóban forgó lap 1 hét késéssel teszi csak fel a nyomtatott cikkei jó részét - ebben konkrétan nem ludasak.
"ez olyasmi, mint amikor a szélsőjobbosok úgy viselkednek, mintha ők vmiféle zsidók lennének?..."
Márha arra gondolunk itt, hogy a sz-jobbosok valójában éppen olyasmik, mint amilyennek a zsidóikat elképzelik...
A mai fideszes garnitúra legmélyebb hatású szocializációs élménye nem a nyolcvanas évek utolsó, hanem a kilencvenes évek második negyedére esik, amikor a(z akkori) középjobb értelmiség szerint is kádárista restauráció zajlott az országban: a tőkés egyet jelentett a bolsevikkal.
A korból való az a fideszes alapmentalitás, hogy mi pénz dolgában csak magunkra számíthatunk, azunk van, amit mi magunknak megtermelünk vagy -szerzünk (lopunk), a többi mind a komcsiké.
Ez a mentó a kétezres évek közepére elég nehezen tartható már, egyrészt, mert a Hálózat addigra (mára) végképp felszívódott a kapitalizmusban (avagy maga a kapitalizmus lett a Hálózat?), másrészt, meg a háztömböket befedő (hanem is akkorákat, mint az Egy ember!) Irma nénik aligha csak belső forrásból finanszírozódtak.
OV-Simicska a jelek szerint mind a mai napig egy olyan harcot vív, aminek romantikája ugyan van bőven ("Nem az MSZP győzött le minket, hanem a pénz!"), de realitása már nincs; köbö 2003 magasságában anakronisztikussá vált.
Nekik ez a harc a végső, annak ellenére, hogy már évek óta üres frontra tüzelnek, nem létező háborút vínak ezerrel, közben a Feriék meg jól elkormányozgatják ezt az országot...
XIII. Benedek:
Kösz az infót, nem tudtam, így már érthető. De az továbbra sem, hogy a lap szerzőinek listáján viszont szerepel Horváth Zsolt neve. (Ez a lista évekre visszamenően minden olyan nevet tartalmaz, aki akár egyetlen cikkecskét is elhelyezett a lapban.) Lehet, hogy a szerző előbb kerül fel az ol-változatra, mint a cikk? Vagy ezen a néven máskor, más már publikált? Vagy mégis létezik a fantom? Érdemes lenne kutatni a válaszokat...
lehet, h a szerzőadatbázist azonnal frissítik, a cikkek meg ugye csak a kéthetes spéttel mennek ki.
Én nem gondolom, hogy FIDESZ-es vezető állna az írás hátterében. Nem látok bele a jobboldal gazdasági hátterébe, de szerintem gazdasági csoportok harca indult meg. Valakik túl sok pénzt ölhettek már bele a jobboldalba ahhoz, hogy egyszer csak egy új csapat elvigye a szavazókat, meg aztán mindent ami ezzel jár.
Orbán nem lehet akkora hülye, hogy elindítson egy ilyen elővágást.
Nem kell itt antiorbánista liberálisnak reménykednie, exorbánista konzervatívnak aggódnia:
- előre megjósolható, hogy OV a következő hónapokban - éppen azért, mert a megszorítások miatt amúgy is az ő malmára jön majd a víz - ideológia szintjén erős konzervatív-jobboldali, vagyis jobbközép vonalat fog vinni.
Ezzel nincs is ellentmondásban az, hogy a szociális elégedetlenséget egyébként meglovagolja, hiszen ez szavazatgyűjtő, az előbbi meg értelmiségiholdudvar-erősítő manőver;
- az egyik, úgymond, az elméleti, a másik a gyakorlati politizálás; a kettő célcsoportja nemcsak egészen más, de nem is nagyon foglalkoznak egymással.
Ez az ideológiai jobbközépre húzás már meglátszik OV legutóbbi nagy nyilvánosság előtt beszédén, a november közepi parlamentin. Az idei első ogy-ülésnapon előadandó beszéde ennek a vonalnak a folytatása lesz, erre mérget lehet venni. Csak oda kell figyelni rá.
most olvasom, hogy Orbán a Blikkben jelentéktelen ügynek nevezte a Schmidték elleni förmedvényt. Pont ugyanazt érzem, mint amikor jó nagy spéttel 'légbőlkapott'-nak nevezte a tavaszi választás előtt a Debreczenit morálisan tönkretenni szándékozó ocsmány vádakat. Tömény hányingert.
Fideszes Fideszesnek Farkasa... ?
És most még az előfizetésre szóló felhívást is hanyagolta!
(Virág elvtárs mért nem írsz? Jó a vénád. A békaemberekhez ragaszkodom!)
Ha OV lelépne egy kis pártba, akkor eljönne végre az áhított Béke: ellenzéke boldogan asszisztálna a kormány csakígylehet reformjához, mivel muszáj van;
de nem kell megijedni, azért lenne itt demokrácia, hisz' eközben heves társadalmi vita zajlana arról, hogy házasodni lehet buziknak-e, lehessen marihuánát-e szívni legál, avagy eutanáziát alkalmazni.
Ez ügyekben is lennének bőven utcai csápolások, csak rendészeti szempontból sokkal praktikusabbak, mivel néhány tucatnyi, legfeljebb százfős lenne a tömeg;
a média persze így is vezető hírként hozná az ilyen eseményeket, hogy azért lássa a "csendes többség", hogy demokrácia van itt, tessék-lássék, csörcsilmonta, szar, de ennél jobbat nemtaláltam ki.
A politikusok meg értelmiségi holdudvaraik is az ilyen fontos társadalmi kérdéseken vitatkoznának, naná, mert amúgy szakmailag annyira inkompetensek, hogy civil szakértői műhelyek állandó felügyeletére, kontrollálására, sőt oktrojálására szorulnak. Nincs is szükségük semmi szakértelemre, nekik csak az a dolguk, hogy eljátszák a népnek a Demokrácia című színdarabot. A lényeges kérdésekben, a kapitalizmus működési machinációját illetően "független szakértők" diktálják a szentszöveget, törvényhozók meg csak szorgalmasan jegyzeteljenek, paragrafusokban.
Nyugaton nagyrészt működik ez a szép új világ, Magyarországon még nem; szemét orbánviktor miatt.
-jvagymi: pár mondatban összefoglalná, Orbán Viktor alatt ezzel szemben hogyan működött/működne? Köszönöm!
Ha, mint Nyugat-Európában történik, rendszerré érne az, hogy kialakul egyfajta országos, laza szakmai hálózatot képező, virtuális felsőház, a civil szervezetek közössége, amely a politika minden érdemi döntését megtárgyalja magának, s a vele szimpatizáló média nyomásának segítségével rábírja, hogy változtasson az általa szakmaiatlannak tartott döntésein, akkor hol van itt a demokrácia, kedves polgártársak?
Vagyis: a civil szervezetekkel csak egy nagyon súlyos probléma leend: az nevezetesen, hogy nem demokratikusak.
Gyk: nem válassza meg őket senki; például, egyszerűen néhány szakképzett polgártársunk összeül, mi leszünk a VEKE, oszt beszólunk a Demszkynek metróügyben. Nem baj, hogy már majd' húsz éve azért válassza meg újra és újra a hülye pesti nép a hülye pesti lapok biztatátására a szerencsétlent, mert mindenáron ki szeretne dobni az ablakon háromszázmilliárdot. Hadd dobjon; a hülyék megérdemlik, hogy rajtuk röhögjön az egész világ.(Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy miniszterelnök, aki az egész projektet leállíttatta, mondván, azt a geci sok pénzt nem fogja az ország Demszky agybetegségére költeni; erre az egy lépésére vezethető vissza a szóban forgó miniszterelnök bukása. Oh, Hungary, Hungary...)
Komolyra fogva: a pártpolitika által maximálisan vezérelt gyenge civil társadalom ugyan a szokásosnál gyakrabban nyögi az inkompetens politikai döntések nyomasztó anyagi következményeit, de legalább a döntéshozók 100%-ig felelősségre vonhatók tetteikért;
ezzel szemben egy erős a civil társadalom "okosabb" országot eredményez ugyan, csakhogy akkor meg a demokrácia kerül a krónikus agyhalál állapotába, vagyis áll elő az a helyzet, hogy tökmindegy-kire-szavazunk-úgyis-ugyanaz-történik.
Basszátok meg, hülye nép lakik ebben az országban, de legalább kurva jól lehet érezni idelent, hogy mi történik odafent, s ez jó - mert ez a demokrácia.
I♥HUNGARY I♥DEMOCRACY
süti beállítások módosítása