W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Tavaszi álom

2007.01.15. 13:43 Tóta W. Árpád

Nem csak az MSZP népszerűsége esik, hanem a pártoké általában - védekezik Lendvai Ildikó. A tromfból az hallatszik ki, hogy nincs miért aggódni, a politika egészében ciki, ezen belül ők csak egy picit jobban. A helyében ettõl nem nyugodnék meg.


Címkék: reform zavargás cikkajánló

287 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8528439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Végre egy olyan cikk Árpád, ami arról szól, amiről azt hírdeted, hogy képviselsz.
Azért legyünk fair-ek: nagyon nehéz egy politikusnak értelmesnek lennie, hiszen egész nap a csomó sötét ember veszi őket körül, a többi politikus ...
Nagy baj, hogy ez telitalálat tud lenni!
Mert akkor mit csináljon az az ember, aki erre a kínálatra csak köpni tud, és még a foci, a család és - mea culpa - a mmunka sem köti le 100 %-ig? Vándoroljon ki?
Az a vicc, hogy ez sokakban felmerül. Már, hogy el innen. De hova???
Nincs már szabad terület.
Már nagyon kellett ez az írás.
Gratula, Árpád!
Quicksilver:

Én elballagtam a kanadai nagykövetségre, hogy mit szólnának hozzá(m) meg a családomhoz. Azt mondják, nem én vagyok az első/utolsó, aki még így tett...
Na végre... Ez a lényeg, nem a katkók meg az antiszemiták.

OFF: Nálatok is minden bold, vagy csak az én böngészőm hülyült meg?
Igazából annyira jellemző a magyar politikusokra ez a mi igazából mindent jól csinálunk, csak a fájdalmas lépések miatt haragszanak ránk attitűd. A madöfösök a mai napig emlegetik, hogy tudták, ők kamikaze-kormányt alakítottak, és ennek köszönhették aztán a népszerűtlenségüket. Eszükbe sem jut, hogy esetleg kevesebb olyan "hozzáértő" kellett volna a kormányba, mint Schamschula György, Für Lajos, Andrásfalvy Bertalan stb.
Ugyanezt akarja magával elhitetni a maszop is. Azért fel kéne már tűnnie, hogy amikor a hírtv tőlük hívja be Schwartz képviselőt, hogy beszélgessenek kicsit a kórházi ágyszámcsökkentésről, akkor ott valami baj van, mert oda csak akkor kerülhet bárki, ha szidni lehet a kormányt, és azért kérték most fel, mert erről még ő sem tud semmit mondani azon kívül, hogy nem érti, mi van.
Szép tömör összefoglalása a mai politikában jelen lévő alternatíváknak. Ha valaki megkérdezi hogy miért adtam le protest szavazatot akkor ezt a cikket fogom belinkelni. Gratula Árpád.
(Méghogy nem szól oda Gyurcsánynak:)
Ehh, mint várunk olyan választópolgároktól, aki megválaszt polgármesternek egy olajhamisításért börtönben ült fickót, mint a kunsági szeméthuszár? Amíg nincs tömeges igény a minőségre, addig a politika nem fog a minőség felé elmozdulni.

A tömeges elbizonytalanodást még nem tekintem tömeges igénynek, mert ki tudja mi a vége...
Akkor most mi a teendő?fehér kocka nincs, ebből a csapatból meg nehéznek tűnik a választás.Szerencsére olyan csak 2010-ben lesz, addig, meg dolgozni kellene, hátha addigra nagyban brklehetünk az egészre..na jó, ez úgysem így lesz, de hátha
Meg kéne fontolni a jó modoron való változtatást. Zéró tolerancia silányságból is zsírosan megélő, népbutító média ellen és büntetőjogi felelősségrevonás a gyanús privatizációkkal kapcsolatban.
A cikk nagyon találó. Sajnos, persze.
A kivándorlás az egyén szempontjából nem is rossz ötlet, csak nem megoldás az ország gondjára. Én már 2004-ben megdöbbenve olvastam a Science & Vie c. (francia) folyóiratban, hogy 2050-re hazánk lakosságát 7,6 millió főre jelzik előre, többek közt a romló életszínvonal és a kivándorlás miatt. Csodálkoztam is, hogy ezzel miért nem foglalkozik Mo-on senki.
Egyébként meglátásom szerint a politikusok azért viselkednek így, mert megengedhetik maguknak, az állampolgároknak ezt nem kellene hagyniuk. Bár már egy ideje gondolkodom, hogy ugyan mit lehet tenni :))
Még egy kérdést azért megkockáztatnék. Miért nem lehet ezt a véleményt hangsúlyosan hallani a tömegmédiából? (Az indexen kívül persze:) A hócipőm tele van a magyar újságírással(akinek nem inge..) igen is van felelősségük és ugyan ezek a becsmérlő szavak érvényesek rájuk is. A néphülyítés láthatóan nagy üzlet, bekaphatják és ami kint marad azt ragasszák fel bajusznak!
A magyar politikusok 95 százalékának szerintem semmilyen problémát nem jelentene, ha a választások utáni első parlamenti ülésen sorsolással döntenék el, ki melyik párt frakciójában üldögél a következő 4 évben. Simán jelmondatuknak választhatnák a " Kíváncsi vagyok én arra a rendszerre, amelyiknek nem nyalom ki a seggét!" szlogent.
Az utolsó kapcsolja le a villanyt!
Ahogy azt az okosssak is mondják: THIS YES!
Bocsánat, elragadtattam magam, de amit itt Árpádunk megfogalmazott az már rég nyomta a bögymet és kihozott még egy kis morogni valót.
mindenkinek olyan politikusai vannak akiket megerdemel
mi oket!
..meg a Zuschlagot akit ujfent bavalasztottak a szocialistak
Köszönet a cikkért, Wé. Elszomorít, hogy tökéletesen igaz. Sohasem tudtam volna így megírni, amit érzek, de megtetted helyettem és még sokunk helyett.
Telitalálat.

De mi lehet a megoldás? Sok másik bejegyzésben adott kommentben leírtátok sokan, hogy nem panaszkodni kell, hanem pártot csinálni. Probléma: akinek van rá pénze és van hozzá kitartása, már megcsinálta, vagy az érdekkörébe tartozik valamelyik a nagy négyesből. Attól tartok, hogy amíg a legfontosabb kérdések néhány (alvilági) figura kezében összpontosulnak, nem nagyon lesz lehetséges kitörni a körből, hacsak nem valamilyen radikálisabb utcai történettel.
Dark future

Miért, régi van?
szteppelopingvin: a ZUschlaggal még mindig az a baj, hogy egyszer mondott egy zsidóviccet?
Én a bölcsészdiplomám mellé éppen szakmát tanulok... Megyek boldogulni.
Egyébként nincs ez így rendjén, és különben is, jól elszomorít.
Ez egy madártávlati - hogy szavaiddal éljek, kicsit fideszesre hajló - elemzés, mert megoldást ez sem nyújt. Jó jó nem is ez a dolgod, de azért valaki már megsúghatná ennek a sokat megpróbáltatott mai magyar társadalomnak, hogy akkor most mit is lépjünk?
"ha az állam aggya a pénzt"

Ezt hogy sikerült így leírni, Árpád?
:-)
Ezen kívül szerintem is igen jó cikk, gratulálok!
A hozzászlásokon végigfutva úgy tűnik, ez a cikk bejött nagyjából mindenkinek, érdemi vita nincs (bár mavo, ecet, Csoda-Szarvas-Vadász meg a többi ultramszp-s és/vagy fizetett pártmunkás még nem jelent meg, hogy védjék a mundér becsületét, meg persze nem írtak még a radikális és/vagy fizetett pártmunkás Orbán-hívők se), így azt gondolom, a helyzetértékeléssel meg is volnánk, a hogyan továbbon kellene kicsit gondolkodnunk.

RESPECT 4 TÓTA W. ÁRPÁD !

Ez itt a probléma emberek : az, hogy a magyar - úgy általában - k*rvára érdektelen ha mindenből kiábrándult. Hogy azt mondja, ha nem tetszik egyik lehetőség sem, hogy "várok amíg valaki kitalál egy jobbat". És itt a "valaki"-n van a hangsúly. Mert Ő nem. Mert esetleg előveszik ahogy a szüleit/nagyszüleit, romba döntik a vállalkozását idő előtti APEH razziával, kiteszik a BKV középvezetői közül, stb. Na de emberek : itt sajtószabadság van. Tudom, hogy nem jó mártírnak lenni (ami csak a legrosszabb esetben válik valóra), de az sem jobb, hogy csöpögő nyállal bambán állva várjuk, hogy "a szomszéd javítsa ki a közös kerítést". Miért? Mi nem férünk hozzá? Vagy a mi oldalukról nem is vészes? Oda kell nyúlni emberek! Mert magától csak tovább rohad, ráadásul a szomszéd is ezt az gondolatmenetet követi. És ez a szomorú.. Már nem is az "állam bácsi majd megoldja" a divat, hanem a "ha a szomszédnak jó így, akkor én sem szólok érte, nehogy ferde szemmel nézzenek rám". Pedig nem jó. Nem így, hanem sehogy. Mert nem a politikai elitet, meg a "mocskos bankokat", meg a "mocskos multikat" kell szapulni. Oda kell állni a tükör elé barátaim, és ha nem tetszik amit látsz, és úgy érzed erről más is tehet, akkor tedd azt amit 10/20/50/80 évvel ezelőtt, amikor karonülő voltál. SÍRJ, HOGY SZAROS A PELUS ! Mert ha magad nem is tudod kicserélni, ha elég hangosan sírsz lehet odajön valaki és kicseréli.
asmo: az embereknek épp annyi pénze van, hogy muszáj legyen minden nap dolgozniuk, következés képpen, aki munkából él, annak nincs ideje pártot alapítani. pártjuk azoknak van, akik már összelopták hozzá a tüzifát. és csak azért, hogy még többet lophassanak hozzá. na jó, ez így kicsit demagóg, de ha valami a 99%-ra igaz, akkor egész nyugodtan érvényesíthetjük a 100%-ra is. (ide jöhetne még a %#@+Ł¤-kérdés is, asszem.)
quicksilver: üdv! szerintem is vándoroljon ki, akinek esze van, meg akinek életösztöne. amint tudok, én is megyek, aztán a végén majd csak a politikusok és a %#@+Ł¤ok maradnak itt, aztán majd megnézem, mit lopnak akkor, ha nem termel senki.
ettől függetlenül amondó vagyok, hogy nem az utcát törjük össze. ha nagyon változtatni akarunk, akkor golyószóró, páncélököl, pontosan definiált célpontokra. dehát ugye ezt meg ki vállalja föl? nem, én sem tenném, ehhez túl magyar vagyok...
Tompika · vargatamas.try.hu 2007.01.15. 14:47:27
"ha az állam aggya a pénzt"
Ezt hogy sikerült így leírni, Árpád?

Nem láttál még ilyet? Jelen esetben szándékos "elírásról" van szó, mint stíluselemről (kb. így írnák le azok, akik azt várnák az államtól, hogy mindig odatartsa a csöcseit és csepegtesse a mannát...)

naná. le tudom írni helyesen is ám!
zebi, pont ezt írtam, a pártalapításos megoldás gyakorlatilag nem jön szóba. De akkor mi? Úgy látom nem én vagyok itt az egyetlen, aki tanácstalan és csak abban biztos, hogy ha/amikor lehetősége lesz, lelép kicsit innen...
ha nem pont a mai hír lenne, ilyen a te formád TWÁ :D

www.nol.hu/cikk/431535/
pedig szerintem sem derült ki a környező rész stilisztikájából, hogy direkt volt :)
Egyéb iránt az NSDA-s hasonlat ütős lett.. :)
Új pártot? Jöhetne a KOnzervatív Párt, mondtam már. De ki fogja finanszírozni? A honi milliárdosok ellenérdekűek, nekik éppen így tök jó. És a nem honi pénzmoguloknak is éppen így jó szerintem. Schmidt Mária állítólag milliárdos, de nem tudom, őt akarom-e. Valaki mondja meg, kell nekünk Schmidt Mária vezette párt?
Nahát NÁNDO !

Még talán megérjük, hogy nekünk is lesz egy Frau Merkelünk.. :) Sajnos attól tartok az alma nem esik messze a fájától, ha érted mire gondolok ;)
egyébként nem feltétlenül pártalapításon kell gondolkodnia a polgárnak, akit most már sokadik postban járunk körül, ill. keresünk. az elvileg egy sokadik lépés. a polgár alapjáraton valamihez ért (tehát nem mindenhez, mint én). mondjuk közlekedésmérnök, vagy gépész. na most ha a polgár a szakterületén idiótákat észlel, akkor ott kell rájuk lőnie. nem tudom elégszer elmondani, hogy a VEKE történetét tessék megfigyelni. nem állt mögöttük milliárdos, meg semmi, csak összeállt néhány hozzáértő, és látványosan megfingatták az establishmentet demszkyvel, ababocival együtt. pusztán azzal, hogy kutattak, dolgoztak, értettek hozzá.

a szomorú az, h nálunk a civil szférát nagyon erősen kontaminálják a pártok. most ugye lesznek szoci "polgári körök" is, de én már tavaly nyáron beszélgettem két mszp-s csajjal, akik épp vmi ilyesmit szerveztek, mszp-s álcivilszervezetet. kérdeztem is, h nem szégyellik-e, h ezzel lejáratják a civil szerveződéseket, de nem szégyellték.
tudom, asmo, tulajdonképpen csak kiegészítettem a gondolatodat...
OFF / ON :

Ide is illik, meg nem is, de nekem Árpádról Petőfi ugrik be. Nehogy megszimatolják a "nemesek".. ;)
A hogyan továbbra: Nagyobb demokratikus kontroll? Adózó öntudatra ébredése is idetartozik. "Mire is költitek azt, amit befizetek?" Sok kis apró lépés is biztos jobb, mint a semmi. És szerintem nem szégyen a fejlett nyugati demokráciákat lelesni. Én pl. egy az egyben eltörölném a listás választási rendszert, és csak egyéni körzetekben választanék képviselőket. Akkor aztán lehetne tudni, hogy XY, aki engem képvisel, vajon mire költi a fizetését? Bejár egyáltalán az Országgyűlésbe? Vannak törvényjavaslatai? Megszólalt-e egyáltalán? [Na jó, ez marad teljesen elmélet, de nekem akkor is itt kezdődik a demokrácia. Egyszerűen el nem tudom kézpelni, hogy a listások önmagukon kívül kit képviselnek...]
Elolvastam a népszabi cikket, nekem nem kell ez a párt (sem). Ugyanaz lesz, mint az eddigiek, Bajnai Gordonnal meg a zsíros üzletekkel. Menjenek a francba.
hát ja, most ez kissé mintha rímelne a schmidt-féle pletykára. de hát annyi baj legyen.

mondjuk áder mint elnök... hát remek ötlet. mért nem mindjárt deutsch?
Amúgy ebben is igaza van a srácnak, én pl. nem értek semmihez, és mindenkire lövök aki semmihez nem ért, mint én, viszont nem tudja magáról. Nem úgy, mint én.
petőfi... haha. az egy zavargó volt.
takezo
hat igen, meg mindig az a baj
es az az egesz ott az utcan ahogy azok ott viselkedtek..
azt nem lehet elfelejteni, ahhoz nem eleg
par ev
srácok, itt is tombol a funkcionális-analfabétizmus?

Senki sem gyanúsítja Schmidt Máriát, hogy ő lesz az új párt vezetője, éppen Áder az, aki ennek kinéz (atyaúristen').

egyébként ahogy "ismerem" Schmidt Máriát egy konzervatív-liberális párt néz itt ki, már ha a MN nem a szokásos paranoid balfaszságai törtek ismét elő. :)
TWÁ :

Ezt remélem nem gondoltad komolyan.., ő is csak ötleteket ültetett el, mint te.
A döbbenet az, hogy ezek az politikusok magánemberként akár egészen jófejek is lehetnek. Csak valami más munkát kéne keresniük. Én ismerek egyet-kettőt szűkebb hazámban szélsőjobbtól - balig, és ha sikerül a politikai egyórát túlélni sörözés közben, akkor onnantól már felhőtlen a szórakozás.
A cikk tényleg elég jól visszaadja azt a képet amit a média egy közepesnél jobban tájékozódó állampolgár felé sugároz. Én inkább arra az egy, esetleg két kézen megszámolható tagú társulat szándékaira lennék kíváncsi aki ezt az egész állócírkuszt igazgatják! :-(((
Kangörény :

És egyben egészen jó politikusok is, ha az üzleti félórát sikerül átvészelni a parlament büféjében..
Árpád, a civil szerveződés megoldás lehet, de nem igényel kevesebb energiát, mint mondjuk egy párt. A VEKE pedig abban a speciális, a szerveződés szempontjából szerencsés helyzetben van, hogy a bpi tömegközlekedés annyira fos, hogy pártszimpátiától függetlenül mindenki gyűlöli, tehát minden építő javaslatot és főleg tettet a közvélemény megváltásként fogad. El tudod képzelni, hogy összeáll pl. egy csapat független egészségügyi szakember és kidolgoz egy konszenzusos javaslatot ami mögé odaáll a többség, pártszimpátiától függetlenül?
Az írás nagyon jó, csak éppen elkeserítő. Eddig úgy voltam ezzel, hogy a szavazás állampolgári jogom és én egyet sem hagyok ki, elmegyek. Most először jutottam el oda, hogy ha minden így marad, nem fogok elmenni. Tudom, nem ez a helyes magatartás, de akkor mi? Én nem vagyok szakértő semmiben, csak egy egyszerű alkalmazott. Én nem akarok elmenni, ebben a k. országban szeretnék élni. Tüntetni, követ dobálni, lámpavasra aksztani szintén nem akarok. Mi a fenét tehet egy totál átlagpolgár?
hogyaszongya :

Például összeálltok a barátaitokkal egy lobbiellenes lobbiba, és azért fizettek, hogy pártatlan, objektív vélemény szülessen a törvényhozás berkein belül.. ;)
Teljesen mindegy, ki vezeti azt a pártot. Vezetheti akár Áder is, akkor sem kell. Nem gondoltam komolyan, hogy a szőke fogja vezetni, ki tudja, megalakulnak-e? Szerintem olvassák Wé blogját, látták, hogy nekünk hiányzik a Konzervatív Párt, gyorsan kilépett az a nagypályás az OTP Bank vezérkarából, melléjük csapódott még pár milliárdos, Bajnai amúgy is kéznél volt, mint a szőke haverja ( mitől milliárdos a szőke? ) és kész is. Nincs benne semmi varázslat, ez így megy.
A VEKE helyzete csak abban speciális, hogy a közlekedés viszonylag kézzelfogható dolgokból áll, lehet vonalakkal jelölni térképen. Egyébként meg minden területen vannak fiatal szakemberek, úgyhogy miért ne?
Ha jól tudom, a VEKE elnöke 21 éves. Nem semmi. Jól tudom?
Nem elnök, szóvivő ha jól tudom, de annak sem öreg :)
akkor nem jól tudtam:-) köszi. Így van, az is komoly eredmény.
Azért ez nem könnyű Árpád. Mert pl. ahhoz, hogy belátást nyerj, része kell legyél a rendszernek, amit "elárulni" nem mindig jár veszélyek nélkül, és ha az embernek pl. a gyereki iránt is éreznie kell némi felelősséget, akkor már meg is ette a fene.. A másik, ahogy egy tanult kollégám mondta : "The problem with always being a conformist, is that when you try to change the system from within, it's not you who changes the system, it's the system that will eventually change you." Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók...
Tegyül fel, hogy ez a pulyka a teljes vagyonát felrakja egy új pártra, akkor ez a 3-4 milliárd édes kevés lesz ahhoz, mert média támogatottság nélkül villámgyorsan szétfolyik a pénze. Márpedig tutira vehetjük, hogy sem a népszabi, sem a simicskás magyar nemzet, hírtv nem fogja támogatni a "nemzeti oldal" szétrombolóját.
Várható eredménye: max 2db parlamenti mandátum /de szerintem leginkább egy sem/ rengeteg haszonleső, és választást megnyerő maszop, és eltűnő mérlegnyelvek.
Csak sokszínűséggel /1% bejutási limittel/ lehetne elmozdulást elérni a hazai parlamenti közéletben.
És még egy gondolat azoknak, akik a lelépésen gondolkodnak: itt élned halnod kell!

Nem lehet megadni ezeknek azt az örömöt, hogy ilyen könnyen elérhessék végső céljukat. Ez az ország 50 év múlva meg fog szünni, ha így gondolkodunk és e szerint cselekszünk.

erről a Bajnai szálról le kéne gyorsan szállni, ez a tipikusan paranoid jobbos véna, a kedves Mária ezek szerint jóba van Gordonnal (vagy a feleségével), oszt' ez arrafelé egyenlő azzal, hogy tényként van leközölve, hogy ebből húsos állami zsetonok fognak odahullani.

ha valamiből, az ilyen aljas csúsztatásoktól kapok frászt...
nagyon jó a cikk, végre, nem lehet vele igazán vitatkozni. Minden alapvetés benne van.
TWÁ:"a polgár valamihez ért, ha ott idiótákat észlel, ott kell rájuk lönie"
Ez szintén nagyon igaz megállapítás, és tulajdonképpen ez az alapja mindennek. És itt vagyunk 40+16 éves hátrányban, ugyebár...mert rengeteg szakmában, sajnos még müvészetekben is, nem a tehetség vagy a hozzáértés számított, hanem a párt/elvhüség, illetve amikor tovább lazult a diktatúra, a pártállami szinten müködö ismeretségi hálózat.
Föleg vezetöi szinten. Aki meg végképp nem tudta a szakmát, az ment el tanítani a szakmát, ha volt tagkönyve, mert ott lehet a legkevésbé lebukni.
Mostani politikusainkat is, akár pro vagy kontra, de az a rendszer termelte ki-kit kevésbé, kit jobban.
Én azt hiszem, felülröl nem várhatunk megoldást. Ez a gyurcsánykapitalizmusnak álcázott reform ámokfutás is egy vicc. Csodálom, hogy TWÁ még hisz benne, de mindegy. (más meg ugye a fitymában hisz)
Alulról, állapolgári szintröl kell kezdeni az "építkezés", közös erövel kiválasztani és támogatni olyan embereket, akik szakmájukban bizonyítottak, eś képesek valódi érdekképviseletre.
"Mi a fenét tehet egy totál átlagpolgár?"

Elmegy szavazni és áthúzza a lapot keresztbe. Ez sokkal jobb, mintha nem megy el szavazni, mert arra azt mondják, hogy felelőtlen, nem érdekli a saját sorsa stb. A sok százezer érvénytelen szavazatra csak nem mondják azt, hogy ennyi analfabéta van az országban.

Kár, hogy a kettős leléptetést nem ismeri az alkotmány...
Nándo, ne a kommentezőt szidd érte, hanem az újságírót. Róla beszélsz, ugye?
Egy út van :Anarchiát!!!

Márcziusban valamelyik Kereskedelmi TV székháza jön :DDDD
swen 2007.01.15. 15:21:38

téged csak egy picit akartalak megfedni, az igazi indulat az "újságíró" felé ment :)
tézé, van médiatámogatás, ott van a cikkben, hogy a Nobilis is benne van :)

DF: de, szerintem simán rámondják
Árpi!

"a szomorú az, h nálunk a civil szférát nagyon erősen kontaminálják a pártok. most ugye lesznek szoci "polgári körök" is, de én már tavaly nyáron beszélgettem két mszp-s csajjal, akik épp vmi ilyesmit szerveztek, mszp-s álcivilszervezetet. kérdeztem is, h nem szégyellik-e, h ezzel lejáratják a civil szerveződéseket, de nem szégyellték"

A fidesz már régóta ezt csinálja szerte széjjel az országban, kamu civil szervezeteket alapít, és azokra hivatkozva nyomja át a "nehéz projekteket" és azok jutnak be az önkormányzatokba is.
Persze mindezt közönséges választási csalással, mert egy db kopogtató cetlit nem gyűjtenek, hanem a nagy testvér átadja az induláshoz szükséges mennyiséget. Utána a helyi fideszes polgármester vagy jelölt pedig kiáll mellettük, közös fotó és egyébb PR -al, és akkor persze hogy ők a befutók
Fidesz is demokráciából elégtelen.
Oszt jó napot.
Ezzel a "milliárdos vagyonú" jellemzéssel a cikkíró nyilván tovább akarta rontani Schmidt Máriának, mint a párt és a jelenlegi pártelnök ellenségének a jó hírnevét. Bizonyos jobboldali körökben megvan erre az esélye, nem csoda, lévén a milliárdos fiuk nagyrészt az elvtelen, posztkommunista MSZP-ben és a kis belvárosi akarnok-pártban vannak.
tézé :

magyarország amióta létezik elégtelen demokráciából, a gond csak az, hogy a felelősségteljes elit megszűnt létezni
Sok gondolat feljött most. Korrekt amit írsz, és nekem in line van a csuhás sztorikkal, soroljuk azokat is KDNP fejezet alá.
Szóval ugatni könnyű, mert azt fekve is lehet csinálni, pártot, politikát meg nemzetstratégiát csinálni viszont elég nehéz. Én azért becsülöm zokat, akik ebből a helyi N-ed osztályú populációból némi valóságérzettel megpróbálják.
Szerintem mi azt tudnánk ehhez hozzátenni, hogy felnőtt módon, nem fehér ikszszel tudatnánk velük, hogy az ötleteiket egy kalap szamócának tekintjük, hanem azzal, hogy amikor azt mondják, hogy menjünk hőbörögni a Felvonulás térre, akkor nem megyünk el. Mert szerintem amikor tömeget látnak maguk előtt - mögött, ezt támogatásnak élik meg, és azt hiszik, hogy jól csinálják. Nagyjából bojkottálni kellene őket, Hofi klasszikusa: "Ne foglalkozzunk a politikával, a politikusok se foglalkoznak velünk." Arra kell szavazni, amelyik a legkisebb, legolcsóbb TESCO gazdaságos parlamentet igéri hasonló államigazgatással.
Szóval ez jó, hogy mindről tudjuk, hogy ők nem érnek semmit, de ők honnan fogják tudni?
dark future:
a vicc az, hogy jogilag még a sok százezer érvénytelen szavazatra sem mondhatják, hogy:bocs, akkor mentünk.
1 hülyék lennének, hisz ebböl élnek
2 akkor ki jön?
3 ha csak eggyel több érvényes szavazat van, az már többség.
Viccet félretéve, én még bízok benne, hogy 2009 végen a Fidesz egy vezércsellel leváltja Orbánt..bár ettől a garnitúra marad, de a normálisabb androidok kerülhetnek előtérbe. Nem tudom... Más út nem nagyon van, max tényleg az anarchia
a szoke valszeg a ferjetol orokelte a vagyona egy reszet, de nem szivesen tette..
es volt mar ra pelda, hogy par milliardos osszefogott es a kisnyugijasok szavazataibol szocialista kormanyt alakitott..
miert ne alakithatnanak ezuttal egy jobblodali konzervativ partot a liberalisok szavazataival?
Más országok miért tudnak jobban működni? Ott is emberekből vannak a politikusok és nem hiszem, hogy jobbak lennének ezeknél. Ott mégis úgy tűnik (legalábbis innen), hogy megy a szekér.
Asmo!

em bántásként, de ne röhögtess!
Országos lefedetségű média kell, méghozzá egy TV és egy napi sajtó, és egy heti is.
Tudod hogy a simicska mit össze lop azért hogy mindezt állni tudja?
És a MN így is havi tizenmilliót visz el: Mit gondolsz miért ilyen korrupt a fidesz is?
Laertes: ez valszeg ígylesz, ahogy mondod.
Addig esélytelen a zorbán leváltása, mivel a média hónapok alatt darabokra szedné akár kósát, akár bárkit. Épp ezért egy hirtelen választások előtti vezércsere jöhet számításba, feltéve, ha orbán nem kap vérszemet, hogy márpedigafideszcsakvelenyerhet.
Hattory Hanzo:
"A magyar politikusok 95 százalékának szerintem semmilyen problémát nem jelentene, ha a választások utáni első parlamenti ülésen sorsolással döntenék el, ki melyik párt frakciójában üldögél a következő 4 évben."
Egy kicsit azért matekoznának, hogy hogyan boltolják el ezt egymás közt...

A cikk tetszik, sajnos ez a nagy büdös helyzet.
mellesleg, amikor "októberben a csendes többség otthon maradt, tehát zavargás volt az utcán" szlogent meghallottam, eszembe jutott:
ugye az durván emberek fele nem ment el szavazni, a szavazóknak meg durván fele szavazott a kormánypártokra. Tehát az emberek 75%-a nem akarja a a mostani kormányt (itt feltételezem, ha akarta volna, elment volna rájuk szavazni). Ez a demokrácia? Akkor ki a csendes-kevésbé csendes többség?
Hogyaszongya - Pl a finnek azért nem vágják át egymást, mert évszázadok alatt rájöttek, hogy aki átveri a többit, azt hagyják megfagyni a tundrán. Így aztán nem nagyon verik át egymást, nem csak a melósnak lehet hinni, hanem a bankárnak, meg a tanárnak, meg a politikusnak is.
Jó cikk. Csak azt nem t'om, hogy fogok az erősebbekre lőni....mondjuk a főnökömre...
Pepe07:

Ez a helytelen álláspont : "Hofi klasszikusa: "Ne foglalkozzunk a politikával, a politikusok se foglalkoznak velünk." " . Én személy szerint imádom Hofit, de ez nem illik a képbe. Ha nem mész el ugrálni, leszarják, úgyis csak négy évente tartanak igényt rád amikor választanod kell szar és még szarabb közül (hogy kinek melyik-melyik az már mindegy). Aktívan kell fellépni, ésszerű keretek közt. Ami az utcákon zajlott ősszel azzal a hülyék csináltak idiótát az általuk szeretve tisztelt politikai oldalból, ez magánügy. El kelle kezdeni, mert a demokrácia nem csak arról szól, hogy a nép akarata érvényesül, hanem hogy azért tenni is kell valamit. Szót emelni, civilszervezetesdit játszani, stb. Mielőtt újabb 16 év alatt visszavezetnek minket a barlangba ahonnan kiengedtek a ruszkik.
pepe07:
hja, igaz...nálunk eddig sem volt nagy fagy, most meg a globális felmelegedés...
pechünk van!!!
tézé, ott volt a végén a :). Egyrészt 95%, hogy az egész kamu (kiindulva a névtelen szerzőből, lásd még belső hatalmi harc), másrészt ennyire nem vagyok azért sötét :)


TrutHurts!

Miért? Egyáltalán volt ilyen valaha? /90-06 között/
a cikkel nehéz lenne vitatkozni, a helyzet rosszabb már nem nagyon lehetne, hiába jön mindig elő lengyelország meg szlovákia, ott a választók köcsögök, itt a politikusok

tényleg húzzanak el szlovákiába az ötletgazdával együtt
tézé:

A jogi kereteket megadták hozzá, más kérdés, hogy ezzel nem éltek a szubjektiv előnyeik miatt alulmotivált elemek..
TrutHurts

Egyetértek, a demokrácia az cselekvéssel valósul meg. Pl mikor fel akarnak használni homokzsáknak, akkor nem megyek el. Pl mikor otthon példát mutatok a gyerekemnek abból, milyen az az érdekharmonizáció és konfliktuskezelés. Mikor beszélek a tanárral, hogy mit gondolok a teljesítményéről és a nevelésről. Mikor partnerként kezelem a betegemet, mikor nem cigányozok viccből sem. Mikor a szabadidőmet nem névleges alapítványokkal töltöm, hanem valódi szakmai fórumokra hívom a kollégáimat, mikor tudom a szomszéd nevét, és akkor is beszélek vele, ha a kutyája nem jár át kakilni. Szóval e demokrácia az emberek mindennapjai, nem pedig politikai elv ...
És ebben nem várhatunk a politikusokra, így is példát kell mutatnunk, nem csak mikor választunk a baromságmenüből.
pepe07
ez tök jó lenne, csak ehhez kevesen vagyunk. Ha már Hofit idéztünk:
"Az egy főre jutó bunkó 2 fő"
Ezt a teljesen bugyuta "csendes többség" dolgot hagyjuk, mindenki érzi, hogy az otthon maradt csendes többség főként az eltunyult lábú, és igazságérzetű emberek tömegei, azok akik akkor is otthon maradnának, ha egyetlen, egyszeri sétával, jelenlétükkel megoldhatnák az ország néhány jelentős gondját.
Sokan kell lennünk, és ki kell tartanunk. Az nem lehet, hogy egyszer ne sikerüljön végleg elkergetni őket.
Pepe07

Így igaz. Embernek maradni az embertelenségben. Annyit üzennék minden magyar embernek : akkor jártok jó úton ha tükörbe tudtok nézni és emelt fővel jártok!

Ennyi mára.
PS.: Bárcsak élne még az öreg Hofi! Odacsapna minden féregnek..! Ezek a fizetett PR ripacsok (pl. Bagi-Nacsa) csak az egyszerű embernek fekszenek. Fábry már közelít de megköti a kezét a "klubja"..
megmondtam má 15:45:31
semmi baja a lábamnak és sok más ismerösöm is egészséges, meg igazságérzetünk is van. Mégsem szavaztam, mert nem volt kire.
harom dolog merult fel bennem mikor olvastam:
-ezek azok a TWA cikkek amiket igazan szeretek olvasni. ott rug bele mindenkibe, ahol a legjobban faj neki. ;)
-itt Mo-n nem fog vlatozni semmi. kb. hasonlo cikket meg lehetett volna irni a 20/60/80-as evekben is.
-Azok a magyarok akik vilagszintu dolgokat csinaltak, nem Mo-n eltek.

kovetkeztetes:
erdemes ide szuletni, de ha el akarsz erni valamit dobbants idoben, valami normalisabban mukodo helyre.
Mindenkinek!

Bár már körbe írtuk, de le még nem.
A következő országgyűlési és önkormányzati választásokat próbáljuk meg bojkottálni azzal, hogy nem a részvételt utasítjuk el, hanem a választhatókat.
Jelöljük be az összes jelöltet.
Lehet, ez a fehér kocka!
Anr!

"kb. hasonlo cikket meg lehetett volna irni a 20/60/80-as evekben is."

Ehhez nagyon nagy bátorság, vagy három élet kellett volna.
tézé
ez miért jobb, mint nem elmenni? mindenkit a parlamentbe? ettöl csak ugyanolyan événytelen szavazat lesz...
hhhhhhhh!
Te írod: "Mégsem szavaztam, mert nem volt kire. "
Ez a legócskább, legközhelyesebb és az egyik legveszélyesebb hülyeség amit ilyenkor szoktak mondani azok akiknek nincs kialakult véleményük, nem elég fejlett az igazságérzetük, és inkább a Balcsira mentek füvet nyirni, mert jó idő volt azon a tavaszi vasárnapon.
Mellesleg én eredetileg az őszi demonstrációkra gondoltam, de azt akkor már hagyjuk is, ha valaki választani sem megy el...
pepe07 ez mind igaz és elkerülhetetlen ahhoz hogy minden nap egy kicsit jobb országban éljünk (ez itten a for better Magyarland blog lenne, vagymi), de ha volna több hatékonyabb módja a cselekvésnek akkor azt is jó lenne számba venni. Gondoltam rá hogy belépek bármelyik felsorolt pártba hogy belülröl "verjem szét" de az "aki korpák közé keveredik azt megeszik a disznók" mondás visszatartott. Tenni szeretnék de nem látok olyan közösséget ami úgy és olyan keretek között működne amihez csatlakoznék, csatlakozhatnék. Pölö az itt többször emlegetett vekét egyfajta csodálattal néztem eddig, és nagyon nem szeretnék csalódni bennük a jövőben sem. Amit eddig csináltak az jónak tűnik, és az élet több területén kellen még sok hasonló szerveződés.
Terapeuta: nem feltétlenül kell lelőni a főnöködet (bár elismerem, esélyes). Mindenkinek a maga szintjén, környezetében kell megtalálni azt, ahol ha nem is lőni, de változtatni tud. A gyereknevelés a legjobb példa. Ha csak páran nevelik becsületes, felelős emberré a gyereküket, az már javítani fog a jövőn. Elég sokunknak még a VEKE példája is a lehetőségeinken, akaratunkon kívül van; de ez nem jelenti azt, hogy emiatt már ne kellene tenni valamit a még szűkebb környezetünkben. Függetlenül attól, hogy melyik banda van éppen kormányon.

[nah, úgy látszik még mindig tudok naiv lenni]
Meg lehet csinálni, hogy érvénytelen szavazatot adunk le, de ez alig több a semminél. Ha azt mondjuk, "ezek közül egyik se köll", arról is kéne valamit regélni, hogy mit is szeretnénk.

Nekem ez a Schmidt Mária/Áder kombináció sem tetszik. Nem arról van szó, hogy Orbán a jobboldal megrontója, hanem ez az egész politikai garnitúra mindenestül használhatatlan. Itt csak friss, ropogós arcokkal lehetne bármit csinálni, akiktől a mezei választó még nem csömörlött meg.

Pedig ennél kínálkozóbb alkalom már nemigen jöhetne. A politikai paletta szétnyílt, mint anno a Vörös-tenger. A közepén tátongó űr. Ha ettől senkinek nem mozdul meg a fantáziája, akkor nem is érdemelünk jobbat.
hhh (ex kaarmeenhetki)!

Mert ha azt propagálod, hogy ne menjenek el szavazni, akkor azt fogják majd ránk, hogy a demokratikus joggal való élést akarod korlátozni /persze mert nekik kell a szavazó bázis/, de ha azt mondod hogy menjenek el, de érvénytelenül szavazzanak, az egy vélemény nyilvánítás lesz, ami ellen nem tudnak kifogást találni, vagy ha tesznek kifogást az saját magukra nézve úgy is nevetséges lesz.
tézé, már egy ideje így szavazok:)
erröl kicsit megoszlanak a vélemények. kétféle ember van, hogy egy klasszikust idézzek: az egyiknek pisztolya van, a másik pedig ás.
De viccen kívül. A mostani választási rendszerben, amig nincs üres kocka, addig szerintem ez az egyetlen járható megoldás.
Arra gondolok, hogy a politikusokat a voks élteti, ez a legitimációjuk. Ezért persze hangoztatják, hogy állampolgári kötelesség így meg úgy. Ha nincs voks, nincs legitimáció. Ennyi az egész.
Nem szavazok csak azért x-re ,mert nem tetszik y. Mint ahogy nem szedem fel a púpos 40 éves Rozikát, ahogy a gyaníthatóan AIDS-es Zsuiszikát sem csak azért, mert éppen ök vannak a placcon
Mielőtt elmerülnénk a sajnálkozásban, és besorakoznánk a Svédországba-Kanadába induló honfitársaink mögé repülőjegyet váltani, érdemes megkapargatni az összes pártot egyszinten elsikáló, általános negatív véleményt. És azt is, miért lehet így. Én most csak a két nagyra szorítkoznék:

Az MSZPnek nem a kommunista hagyományai miatt van ma a legfőbb gondja. Mégcsak nem is az öszödi beszéd miatt. Hanem amiatt, hogy a választások előtt mást és máshogy képviseltek, mint utána. Tavaly ugyanilyenkor 5% ÁFA csökkentés. Dübörgött a gazdaság, ugye, és a hiány kicsi volt. Majd erre fél év halljuk, hogy az átlagpolgár pénzügyi analfabetizmusa ha nem érti meg a megszorítások szükségességét. És azt is, hogy nemá vitatkozzon valaki itten, vagy húzza a zidőt. Az erkölcsi szint kisebb dolgokban folyamatosan megnyilvánul, pl. engem folyamatosan bosszant, hogy a legnagyobb vitákat kiváltó egészségügyi reform kapcsán a miniszter egy szőke nő mögé bújik, akinek a vita nem is szerepe, csak a "döntések kommunikálása".

Négy év kormányzás után a kialakult gazdasági helyzetért a felelősség elsősorban mindig a kormányzó párté. Az általuk képviselt erkölcsi szint nyilvánvalóvá vált, a király meztelen, és vele az elkerülhetetlen népszerűségvesztés.

Bár az MSZP minden kritikát megérdemel, azt is érdemes megemlíteni, hogy a politika "kudarcáért" többet tett a másik oldal. Sem klasszikus konzervatív értelemben, sem emberi értelemben nem mutatott fel az elmúlt év alatt pozitív vonást - az etikai érzék tökéletes hiánya ("rosszabbul élünk.. kampány) mellett legalább egy valamelyes humorérzékkel rendelkező politikust tudtak volna felmutatni. Mert így, az MSZP sorra dobta fel a magas labdát, egyiket sem tudták előnyükre fordítani. A politikai szakma, szerintem persze, elsősorban nem szakértelemről szól. Sem szorgalomból, kívűlről szakmai alapon kritizáló civilekről. Nem provokációból vagy cinizmusból írom, komolyan. A politika elsősorban emberi hitelességről szól. És Ferifletó, a nyilvánvaló csúsztatásai és az öszödi beszéd ellenére, ebben a pillanatban emberileg még mindig hitelesebb. Ami önmagában megsemmisítő ítélete a nemzeti oldalnak.

Szóval az egyik gondolat az lenne, hogy nem kell többtízéves vagy általános sorstragédiáról beszélni, a tavalyi évben mindkét oldal pontosan és konkrétan eleget tett le a saját népszerűségvesztéséért.

A második gondolat arról szól, hogy a politika a mi tükörképünk. Valaki beírta, alá tudom témasztani, a politikusaink egyike sem idióta faszkalap a magánéletben. Sőt többnyire normális, intelligens emberekről van szó, nem tökéletesek, de meglepően ugyanolyanok mint én vagy te. Nem szabad elfelejteni, a politikusainkat mi szelektáltuk. Aki azt vallotta amit hallani akartunk, népszerű lett. Aki nekünk nem tetsző nézeteket vallott, kiröhögtük, kiszavaztuk. Úgy tűnik, hogy a legtöbb ideíró kevés egyházat akar, de sok államot, nulla veszekedést a politikában, szórakoztatást, alacsony adókat és gondoskodást, ha lehet most azonnal. Etikai mércéről, tiszteletről, közösségi összetartásról, netán felelősségtudatról nem nagyon írogatnak itt. Nos... talán ezért ilyen a politikánk.
hhh (ex kaarmeenhetki)!

Az üres kockát úgy sem tennék rá a szavazó lapra!
Ez utóbbi meg csak rajtunk múlik majd.
Demonstrációktól nem lesz semmi sem jobb szerintem. Kihasználja valamelyik párt, mint a civil szervezeteket, és annyi. Le lehet cserélni a pirosakat a narancsokra, attól még jobb itt nem lesz. Pont erről szól a cikk.
outsider!

Akkor megelőztél.
hhh (ex kaarmeenhetki) · hhh.b13.hu 2007.01.15. 16:03:03

És a fehér kockának se lesz eredménye amíg nincs tét. Mondjuk legyen az, hogy a fehér kockára szavazók arányában kevesebb parlamenti helyet lehet csak feltölteni. Ha elegen unják a politikát, előbb-utóbb csak 20-30 képviselő jut be pártonként, és mivel a zsebükre megy, csak észre veszik. A 2/3-os törvények azonban vonatkozzanak a teljes székszámra. Ha az emberek felének elege van (= fehérkockára szavaz), ne lehessen a nép nevében törvényt hozni.
Nem értem a kollégák lelkesedését ezzel a cikkel kapcsolatban. Ez egy destruktív írás: minden és mindenki szar. Azért ennél árnyaltabban is le lehetne írni a mai politikai palettát.
Pascal!

Éppen ma hallottam a kókát a hírekben, ahogy azt mondta, hogy tavaly ilyenkor ha csak 2-3 fokkal kissebb lett volna az átlag hőmérséklet, akkor össze omlott volna a gázszolgáltatás. De tavaly ilyenkor azt hazudták, hogy nem gond, a lakosságnak biztos jut.
Még mindig ott tartanak ezek, mint a kádár rendszerben, hogy a lakosságnak nem kell megmondani az őszintét, mert az nem jó.
De miért nem jó? megtudja ezt valaki nekem magyarázni?

A sárgák után, pont emiatt nem kellenek a vörösök
én valahogy úgy vagyok vele, hogyha nincs közönség, akkor nincs elöadás...
Én távolmaradással demonstrálnék-demonstráltam. Még mindig úgy érzem, hogy egy szándékosan érvénytelenített szavazat összefirkálni, ilyesmi) nem megoldás, illetve tiszteletlenség (nem jó szó, de jobb nem jut az eszembe) azokkal szemben, akik szavaznak és komolyan gondolják. Kicsit olyan, mint elmenni egy koncertre és végig fütyülni, mert nem tetszik. Mert lehet, hogy valakinek igen: az hagy hallgassa...
Nibelung:
nem érzem annyira destruktívnak az írást, mert üzenete van: újítani kell, új arcok kellenek, és tennünk kell valamit, mert nemcsak hogy minden szar, de GÁZ van.
Mostanában úgyis nagy divatja van a népszavazásnak. Kellene 1 adag aláírást gyűjteni, és kiiratni egy népszavazást a "A felsoroltak közül egyik sem" kocka felvételére MINDEN (tehát parlamenti, önkormányzati, stb.) szavazólapon. Ez legális és szabályos lenne, továbbá sikeres szavazás esetén megkerülhetetlen. Talán.
hajrá bazalt! ezt támogatnám.
"Nem szavazok csak azért x-re ,mert nem tetszik y. Mint ahogy nem szedem fel a púpos 40 éves Rozikát, ahogy a gyaníthatóan AIDS-es Zsuiszikát sem csak azért, mert éppen ök vannak a placcon"

A hiba ott van ezzel, hogy valamelyik -ha akarod, ha nem- rádmászik, és akkor már inkább az, amelyiktől kevésbé undorodsz. Vagy ennyire mindegy lenne?
hhh (ex kaarmeenhetki)!

Nem értünk egyet!
Ha elmész, és érvénytelenül szavazol, akkor az egy vélemény kifejezési mód a politikusok munkájáról ami statisztikailag is kimutatható lesz és megőrzésre kerül.
Ha nem mész el, akkor meg a pártok majd ráfogják a jó/rossz időre, és örökre elvész a véleményed.

Volt már fehér kockás post, de népszavazás - tudtommal - abból sem lett. Magától ugyanis nem szokott népszavazás történni. :-)
bazalt!

Majd a köcsög politikusok megtámadják a kezdeményezésedet az AB nál.
Hát kell ez neked?
sockpuppet:
hülye hasonlat. mint a hasonlatok általában. De erre mondhatnám, ha roziékat senki nem szedné fel, éhenhalnának, vagy csinálnának mást.
Két rossz közül a kissebbiket kell választani, az nyilvánvaló. De amíg jogom van nem szavazni, élek ezzel a jogommal, egészen addig, amíg nem vagyok meggyözödve arról, hogy valamelyiket AKAROM - akár azért, mert a másik tényleg annyira rossz vagy veszélyes. Jelen esetben ilyen jellegü veszélyt nem láttam, és nekem a kisebbik rossz az az, hogy nem kell éreznem: a szavazatom benne van a kormányoldal vagy az ellenzék akcióiban.
Ha majd büntetik a nemszavazást, akkor a kisebbik rossz az lesz, ha elmegyek szavazni....
Kell a halál f...

Viszont valamit csinálni kell. És - bár nem vagyok jogász, de - pillanatnyilag ez tűnik az egyetlen olyan lehetőségnek, ami egyrészt megszólalási lehetőséget biztosít annak aki épp azt akarja hogy a mélyen tisztelt polelit húzza le magát a klozeton, másrészt mérhető. Mármint hogy nem a "nem ment el = beteg volt/rossz volt a kedve/nem ért rá/nem demokrata" iletve "hibásan szavazott = béna/ostoba, még egy ikszet se tud húzni" skatulyába húzható.
tézé:
statisztikailag szerintem kb ugyanannyit ér, ha otthon maradunk, mintha rosszul ikszelünk.
Csak azon múlik, milyen arányban hajtjuk végre.
Bizonyos részvételi % alatt a szavazás événytelen.
Nem tudom, ha politikus lennék, mi lenne számomra rémisztöbb: kapni 2 érvényes meg 3 événytelen szavazatot, vagy: semmit.
bazalt!

Légy már felnőtt! Hétfőn reggel beadod a népszavazási kezdeményezésedet, este már lendvai, pokornyi, kuncze, és dávid egymást váltva fogja hümmügni, hogy ez 3 milliárd forintjába kerül az országnak, és mi mindenre nem kellene ez a pénz.
És akkor és ott, abban a pillanatban vesztettél.
hhh (ex kaarmeenhetki)!

Olvasd el:2007.01.15. 16:20:54

A távol maradásnak nincs olyan sajtó viszhangja mint a népi kezdeményezésű és eredményekben várt direkt rontott szavazatoknak.
hhh:

Így már világosabb. Viszont egyrészt valaki mindig vevő lesz rájuk, másrészt zavarna, hogy meg sem próbáltam beleszólni, hogy melyik kerül ki győztesen. Ez pedig még akkor is tud vigasztalni, ha épp a gusztustalanabbik. A bűntudatomat meg segít elfojtani az abbéli meggyőződés, hogy a másik rosszabb lenne ugyanabban a pozícióban.
hhh: a részvételi %-al részben igazad van: viszont jön a következő forduló, és a n+1-edikben (nem ismerem a vonatkozó jogszabályt) már nem lesz gond a részvételi arány.

tézé: miért veszítettem? Valaki valamikor mondta hogy "Nem létezik rossz reklám.". Ha 1 db politikus a tévében megemlíti, már volt értelme.
Árpád kedves, azért én abból még nem vonnék le messzemenő következtetéseket, hogy a választók fele választja az aktuális kormányt. A UK-ban a 2005-ös választást Blairék kb 61%-os részvétel mellett kb. a szavazatok 35%-val nyerték meg, ami azt jelenti hogy a választásra jogosultak összesen 22%-a (!) szavazott a Labour Party-ra.
Ami a mai MN-cikket illeti...

Simicska Lajos, a k*rva anyád!

Amíg birtokolja az MN-t, ő dönti el, ki az áruló...

Márpedig ha minden apró függetlenedési kísérletre már csírájában lecsapnak, nem lesz itt vezércsel a választások előtt sem. Talán inkább el kéne gondolkodni, miért fordulnak el a korábbi nagy rajongók (nem, az üzleti érdek nem megoldás. Üzleti érdek eddig is volt, hogy Viktor vigyáz-e a kasszára, az pedig nem ma derülhetett ki, hanem '98 és 2002 közt).

Ha valaki ténylegesen széjjellopta magát az Orbán-rendszerben, az ő volt.

(Amúgy az MN-cikk kiváló stílusgyakorlat - amolyan "vigyázz, mert így írunk mi!". Ami a legjobban meglep, hogy bárki többet is kritika nélkül bármit elfogad belőle, mint hogy Schmidt sem egészen Orbánista mostanság. Gondolom, jól szórakozhatott, aki írta.)


Árpi cikke pedig sz*r. Egyrészt ezúttal nincs benne semmi új, se ötletes, csak azt írja, amilyen kép mára sokakban kialakult - másrészt kiválóan illeszkedig az MSZP "jó-jó, f*szok vagyunk, de hát mindenki az" kommunikációjába; a kormány érdeke jelenleg éppen az, hogy mindenki herótot kapjon a politikától - akkor nem fognakl tűntetni sem, és lesz*rnak vagy utálni fognak minden tiltakozót.

Ezt a cikket tényleg csak az igazolhatja, ha tesz mellé valamit, mi lenne a "jobb" (és esetleg működőképes), szerintem.
Népszavazás? Pártalapítás?
A pártalapítványok példája mutatja, hogy a mai politikai elit elsősorban önmaga bebetonozásban tud kompromisszumot kötni. Ami abból a szempontból jó, hogy lám, létezik közös nevező. Más szemszögből nézve...

Egyébként az egész ország statikus. Nem is tudom, hány ennyire stabil politikai rendszer létezik Európában, ahol nincsenek előre hozott választások, nem bukkannak fel új pártok, alig tűnnek el régiek... Hogy is nézett ki a 90-es országgyűlés? MDF, SZDSZ, MSZP, Fidesz, KDNP, FKGP. Most: MDF, SZDSZ, MSZP, Fidesz, és a Fidesz révén valami KDNP-szerűség (meg valami kisgazda egyesület is talán?), szóval ez egy nagyon stabil ország, és mindenki azt mondja, hogy ez milyen marha jó. Más, kevésbé stabil országokat maximum az vigasztalhat, hogy a gazdaságuk lassan fényévnyi távolságra hagy le minket, de ez nyilván csekély vigasz azért, hogy nem bámulhatják ugyanazokat az arcokat 10-15 éven át.
Hogy van az, hogy én még az életben nem szavaztam szívből..? Szóval, hogy ez így nincs rendjén. Emegyek mindig becsülettel, és szavazok, mert állampolgári jogom, és kizárt, hogy ne éljek vele, de miért kell mindig azért szavazni valamelyik pártra, hogy nehogy a mégrosszabb nyerjen..? Roszabbnál rosszabb szükségmegoldások.
bazalt!

Mert a nép is populista, meg a sajtó is, főleg ha "zárni kell" nekik.
Azt fogja sulykolni a hírtv, klubrádió és stb.. hogy milyen mérhetetlen pazarlás ez a kezdeményezés.
Amúgy ez a Schmidt-cikk tényleg érdekes:

nol.hu/cikk/428243/

~: "Lássátok be, hogy ez egy f*sz! Küldjétek el - a saját ballasztunk elküldését pedig bízzátok csak ránk, meglesz az is..."

SZVSZ kb. ez volna, amit elvárnánk az értelmiségtől.

(Mondjuk pártban viszont ne legyen túl frekventált a hölgy, lehet vele is hiszterizálni rendesen...)
Komolytalan egy kicsit a fehér kocka vita. Esetleg valami értéke akkor lehet, ha a fehér kockés szavazatok a részvételi eredménybe beleszámítanának (pl. népszavazás eredményes 25% részvétel felett). De még akkor is, mire lenne a következménye a következő eredménynek? (Baló György hangja:) a szavazáson résztvett 1,206,213 fő így érvényes. A szavazók 26.4% igennel, 15.6% nemmel, és 58% "kabbe"-vel voksolt. Szóval azt várod a politikus majd elszégyelli magát?

Szóval nem véletlen, hogy egy politikus odakerül. Azzal került oda, amikor azt mondta amit hallani akartál. Szóval a politikus a tied, megérdemelted.
"Árpi cikke pedig sz*r. Egyrészt ezúttal nincs benne semmi új, se ötletes, csak azt írja, amilyen kép mára sokakban kialakult"

Hát az annyira nem baj, az írástudók egyik funkciója az, hogy formába öntsék, letisztázzák azt, ami sokakban kialakult, csak nem tudják megírni, hiszen nem "írástudók"...

"- másrészt kiválóan illeszkedig az MSZP "jó-jó, f*szok vagyunk, de hát mindenki az" kommunikációjába; a kormány érdeke jelenleg éppen az, hogy mindenki herótot kapjon a politikától - akkor nem fognakl tűntetni sem, és lesz*rnak vagy utálni fognak minden tiltakozót."

De akkor mit mondjon Tóta? :)
- ha szidja a jobbot és dicséri a balt, akkor az a baj, mer ugye akkor szimpla balos.
- ha dicséri a jobbot és szidja a balt, akkor azt jelenti, hogy hirtelen köpönyeget fordított és beállt a másik oldalra.
- ha dicséri mindkét oldalt - akkor idióta, merthogy (ezt szinte mindenki elismer) nem sok dicsérnivaló van a mai politikai életben.
- ha szidja mindkét oldalt, akkor meg ez a baj, hogy lám, ezzel is a balosok szekerét tolja...

De hát akkor hogyan írjon egy szegény publicista, kéremszépen? :)
Szarnak nem szar, de sok /semmi/ újjat nem írt le. De a stílusa az jó. A konklúziót, netán a kivezető megoldást én is hiányoltam belőle.
Pusztán azért, mert hírét adtátok a Matula megjelenésének, szeretném a publicitás töredékével a viszonválaszra sort keríteni.

Kedves Bede Márton!
Itt szeretnék reflektálni a legújabb Matulában megjelentetett levelemre, és a kommentárra. Mindenekelőtt szögezzük le, hogy a jó kurva anyád akarja a Matulán reklámozni a blogját (Egy magánlevélben hogyan is lehetne?). Attól lesz reklám, mikor kiteszitek az újságotokba, s erre egyáltalán nem vágytam.
Pusztán azt szerettem volna észrevételezni, hogy
1., hallgattatok, mint a szar a fűben a zavargások alatt, kis kollaboráns buzeránsok,
2., A subba éppolyan szar, mint a legújabb számotok, bár az előbbi fejlődik.
tézé és Pascal: lehet hogy idealista vagyok, de szeretném azt hinni hogy a politikusok között is van 1-2 emberke aki igenis rosszabbul fogja érezni magát a "58% kabbe"-tól. És ha sulykolja - tegye. Minél többen hallanak róla, annál jobb. Akinél a sulykolás működik annak úgyis mindegy. Aki meg gondolkodik, az kialakítja a saját véleményét és ikszel. Mindegy hogy hova, de ikszel. Szavaz. Alakítja a saját sorsát. Mert abból hogy nem ikszel, nem fog kihallatszani a "kabbe".
Sztem Árpinak nem kell megoldás kínálnia. Maximum egy utópiát kaphatunk tőle, vagy véleményt, vagy egy szvsz-típusú lezáró részt, de a megoldást (pl lőjük fel a Holdra az összes politikust és nevezzünk ki gibbonokat, csimpánzokat, orángutánokat és véznaujjú makikat...)nem neki kell találni. Vagy ha mégis, lehet ő is ott ülne, és kő-papír-ollóval éppen eldőlne, piros alapon, vagy narancs alapon mintás nyakkendőben jár a Kossuth térre. (de nem túl gaykran, Árpi! :)
Én nagyon örülnék egy olyan országgyűlési választásnak, ahol részvételi elégtelenség miatt nem lenne érvényes az első forduló.
Másrészt, hiányolom a civil szervezetek részvételi lehetőségét, és akkor már inkább erről kellene egy népszavazást tartani.
Nekem ők hitelesebbek lennének
"- ha szidja a jobbot és dicséri a balt, akkor az a baj, mer ugye akkor szimpla balos.
- ha dicséri a jobbot és szidja a balt, akkor azt jelenti, hogy hirtelen köpönyeget fordított és beállt a másik oldalra."

Engem konkrétan ennek a kettőnek a - témától függő - vegyítése nem zavar :-)
"Hát az annyira nem baj, az írástudók egyik funkciója az, hogy formába öntsék, letisztázzák azt, ami sokakban kialakult, csak nem tudják megírni, hiszen nem "írástudók"..."

Hát, szerintem a funkciójuk inkább, hogy hozzátegyenek a közgondolkodáshoz. Ezzel a cikkel - SZVSZ - nem sikerült.
bazalt!

Én a mindenre /lövök/ ikszelek pártján állok.
lehet ötletbörzézni h. mi lenne jó, meg hogy lehet a politikusokat rákényszeríteni (mert maguktől nem érdekük a változtatás) arra hogy úgy végezzék dolgukat ahogy elvárható lenne, de mivel a pol-i rendszeren belül ezt masszívan ellenzik pártfüggetlenül, kisebbfajta csoda kellene pozitív irányú elmozduláshoz.
ha 1-1 területen pl. VEKE nagy nehezen rájukbizonyítják hogy ácsi, itt megvezetés, orbitális tévedés esete forog fenn akkor olyan számonkérés ami a versenyszférában sokkal komolyabb következményekkel járna (kivétel ha túl nagy hatalmúak már a felelősök :DD) sose lesz, másutt megy tovább minden mintha mi sem történt volna.

akik meg a kisebb rossz elve alapján szavaznak azoknál nagyon érdekelne honnan a búbánatos busóálarcból tudják mi a kisebbik rossz az ország számára? :))) (ez a szavazási mód is csak érzelmi alapú döntés, semmi köze a realitásokhoz az emberek 95%-nál)
(szélsőséges államosítók és szittyák most kilőve!)
(Amúgy Seszták egész rendes volt Árpival a zuzmók kapcsán a mai MN-ben, civilben még akár jóban is lehetnek - ennél legalábbis gonoszabb hozzáállást vártam tőle.)
tézé: én személy szerint bármilyen népszavazást támogatnék ami olyan jelzéssel bírna, hogy a jelenlegi politikai elit legfeljebb akkor tekinthető "elit"-nek (a szó eredeti értelmében) ha szorozzuk mínusz 1-el...
bazalt!

Szerinted melyiknek lenne nagyobb visszhangja: annak hogy előre bejelentetten szándékosan érvénytelenül szavaznak az emberek, vagy annak, hogy nem mennek el szavazni?
Szerinted?
Ez a balra forgó horogkereszt, ez is nagyon jó. Gratulálok az egész cikkhez.
tézé: az csak simán érvénytelen szavazat. Ugyanúgy mint a 200 éves Pista bácsié, aki a reszkető keze miatt hibás x-et rajzol.
Irbisz

Sztem a válasz a korrekt értelmiségi kontroll, nekik kell előbb megtanulni viselkedni, nem mindig csak a másik hülyeségeire koncentrálni. Pláne, hogy ők nem is annyira szavazatmaximalizálásra, mint inkább a gondolataik megértetésére játszanak - legalábbis elvileg. Sztem.
"Hát, szerintem a funkciójuk inkább, hogy hozzátegyenek a közgondolkodáshoz. Ezzel a cikkel - SZVSZ - nem sikerült."

Világos. Ez IS a feladatuk. De azért mindig nehezebb egy picit "hozzátenni" valamihez. Ritkán sikerül igazán.
bazalt!

Tévedsz!
Az felér egy polgári engedetlenséggel, mert törvényesen megtagadjuk a választást, mivel valójában nincs is mi között választanunk.
És mit ér az élet ha már /képletesen/ a levegőt sem választjuk
Irbisz,

a kisebb rossz az nálam az, hogy az elkpezléseimhez, véleményemhez (van!) leginkább hajazóra szavazok. De nem az szokott lenni a baj, hogy nem egyezik teljesen (óó, mik vannak :) ) hanem az orbitálisan kilógó, rúgkapáló lólábak szegik kedvemet. És -akire szavazok- nem az, nyilván, amit én jónak gondolok, csak van benne olyasmi. Otthon mégsem mardhatok, meg a csukott szemmel rábökök-is, mintha nem volna kellően megalapozott... :) De -szittyák szintén kilőve- általában ez egy ilyen sport, vagy mások teljesen máshogy csinálják..?
tézé: A felsoroltak közül egyértelműen az előre bejelentetten szándékosan érvénytelen szavazatoknak. Ez nem kérdés. De abban az is benne van aki nem szándékosan szavazott érvénytelenül. Innentől kezdve máris bele lehet kötni. Aki viszont érvényesen "kabbe"-t szavaz, az egyértelmű. A te ötleted is jó, de akkor azt tényleg előre be kell jelenteni és valahogy szétkürtölni hogy más is tudja hogy AZÉRT van a sok érvénytelen szavazat.
bazalt!

Na, ja!
Kezdjük érteni egymást.
Jó a cikk, és láthatóan sokakat megmozgatott:-)

Úgy látszik, Mo.-n is elérjük azt, hogy az átlagemberek jórészt teljesen érdektelenné válnak a politikában.

Persze nem mindegy, h azért, mert a dolgok maguktól is jól mennek, vagy azért, mert hánynak a poltikusoktól.
Mi lenne a "szégyelje magát és húzzon a zösszes politikus" után? Tegyük fel elszégyell, elhúz. Másnap
alkotmányozó nemzetgyűlés :-) ?
Nem tagadod meg hanem elrontod a szavazólapot. Legalábbis így is lehet interpretálni. És a politikusok így is fogják. Egy érvényes "kabbe"-t elég nehéz véletlen bénázásnak vagy reszkető kéznek hazudni.
upor!

"Jó a cikk, és láthatóan sokakat megmozgatott:-)"

Ja, legalább 2 tucat embert. :))))
Amit pedig Árpia a VEKE példájáról itt leírt, az úgy OK. Csak nem ártott volna a cikk végére is odatenni.

"Gyerekek, ez a kínálat. Mi tettük ilyenné, és csak csak mi tehetjük jobbá. Mindenki a saját területén. Kövessétek a VEKE példáját." - valami ilyesmit hiányoltam.
a mi elcseszett magyar rendszerünkön csak az segíthetne ha komoly büntetőjogi következménye lenne azoknak az eseteknek ahol nem szimpla tévedés esete okozott problémát v. kárt (ez nem elkerülhető és nem is elvárható) hanem bűnös hanyagság, hozzá nem értés, vélelmezhető korrupció, saját érdek érvényesítése stb.


na de annak mi esélye hogy ilye biztos nem eurokonform rendszert bevezetnek maguk ellen? na kb. annyi mint h. lelkiismeretesebbek és "európaibbak" lesznek maguktól a politikusaink, akiknek döntő többsége már jól megérdemelt büntetését töltené a büntetésvégrehajtási intézetekben (ha a fentebb ecsetelt javaslattal paralel a nyomozati és bírósági tevékenységet is megreformálná egy elképzelhetetlen erő :DDD)

ui. pedig nem is vagyok pesszimista :)
Pascal!

Természetesen nem fognak elhúzni. De tudni fogják hogy valamit változtatni kell ha nem akarnak pl. külföldön azzal égni hogy a "Kabbe" párt nyerte a választásokat... :)
"Világos. Ez IS a feladatuk. De azért mindig nehezebb egy picit "hozzátenni" valamihez. Ritkán sikerül igazán."

Persze, de ahol nem sikerül, azt nem nevezném kimondottan jónak. Ennyi.
Ötlet: alakítsuk meg a "Kedves Agyament Politikusok Dejólenneha Baromigyorsan Eltűnnétek" azaz KAPDBE pártot :))))
Bazalt. Na itt a baj. Mert ha elhúz, akkor ugye nézzük egymást: most mi van. Ha meg marad, honnan tudná hogy mit vársz tőle. Mer a "kabbe" csak egy beszólás. Ha marad kéne neki iránymutatás merre menjen.... szóval arra meg ott az igen vagy a nem.
Négyévente változtatnak valamit. Új arcokat régi gúnyába vagy fordítva. Szerintem sem a hirtelen felébredő hazafias felelős öntudat fogja leborogatni őket a székről, hogy tessék hazamászni, és a büdös életben a nyomodat nem akarom látni, ugyan. Alakítanak 8-10 vizsgálóbizottságot, hogy kiderüljön, kik a "Kabbe". Oszt jónpot.
És akkor még népszavazás sem kéne :)))))
JuliaNervosa
"Otthon mégsem mardhatok, meg a csukott szemmel rábökök-is, mintha nem volna kellően megalapozott... :)"

Már miért ne maradhatnál otthon? Ha nincs olyan erő akire jószívvel szavazol , akkor miért adsz a szavazatoddal mégoly kicsiny legitimitást is ilyen kártevőknek?
A korábban ecsetlet fehér kockának si lenne értelme, HA lenne következménye annak ha x százalékot elért az ide rakott x-ek száma.
Pascal: tudná hogy mit várunk, hidd el. Ők ugyanis nem hülyék, csak politikusok.
JuliaNervosa!

Eredményesen vizsgálódni csakis náluk lehetne.
Nem maradhatok otthon. Az olyan, mintha nem mennék tüzet oltani, mert nekem csak kicsi vödröm van, azt' az úgysem jó semmire... Én érzek magamban valami felhevült romantikus felelősséget- az beszél belőlem. :)
JuliaNervosa!
Ott a pont!
ezzel a kabbe szavazással van egy másik gond: mindegyik mostani párt úgy interpretálná, hogy "akik a kabbe-ra szavaztak, kifejezték ellenvetésüket ellenfelünkkel kapcsolatban". Kb itt halna el a dolog.
És amíg szavazás van, amit a "kabbe"-ra szavazás mennyiségileg hitelesít, akkor a valamennyi százalékot kapottak még mindig döngethetnek többség ügyben. Kabbe-ra csak akkor lehetne szavazni, ha azt is valaki, valahogy képviseli. Vagy azt jelentené: "új osztást kérek!"
Ha egzségesen nem szavazunk, akkor:
1 szavazás érvénytelen
2 új választás kell
és új választáson új indulókanak adunk ezzel lehetöséget.
Ha csak a kisebbik rossz miatt elmegyek szavazni, vagy érvénytelen szavazatom miatt maga a választás (részvételi szempontból) érvényes, azzal csak azt érem el, hogy valaki nem 51%-kal, hanem 12% fog kormányozni, és kizárom az új arcokat 4 évre.
Ellenben érvénytelen szavazással új játékosokat lennének.
nervosa álláspontjával épp ez a baj...szerintem egy szavazat éppen nem tüzoltás (jelen esetben), hanem kis ágacska az amúgy sem fényes tüzünknek.
Nyilván ha valamelyik párt katolikusokat zsidókat akarna irtani, akkor elmennék szavazni arra, aki nem. De pillanatnyilag ilyen helyzet nincs. Csak szar a felhozatal.
hhh (ex kaarmeenhetki)!

A gond még csak nem is a kezdeményezés, hanem annak valódi oka.
Na, az már igazán gond.
hhh:
1. a "kabbe" dolog kizárólag arra lenne jó hogy azok is hallathassák a hangjukat akiknek tele van a t0ke az egésszel, és mindezt úgy tehetnék hogy nem az hallatszódna ki belőle hogy sokan lusták/bénák.
2. KIZÁRT dolog hogy valaha is lesz egységes nemszavazás. Mint ahogy másban sem, ebben sem lesz egység. Soha. A "kabbe"-ban sem. Ha valami csoda folytán lenne is ilyen kocka, valószínű hogy nem abból lenne a több. De az egy lehetőség. Nem több de nem is kevesebb. Most hol van Átlag Bélának ilyen lehetősége? Legfeljebb ilyen fórumokban. És az kit érdekel? Senkit. Legalábbis senki olyat aki számít valamit.
JuliaNervosa
"Nem maradhatok otthon. Az olyan, mintha nem mennék tüzet oltani, mert nekem csak kicsi vödröm van, azt' az úgysem jó semmire... "
a hasonlat okos, de közel nem erről van szó, így a máskülönben remek példád sántít :)

"Én érzek magamban valami felhevült romantikus felelősséget- az beszél belőlem."
remélem azért van idealizmusodnak határa mert máskülönben károd származhat ebből :-/

lehet hogy jobb hozzáállás ez mint a cinizmus :)
(viszont kevésbé életsztagú)
hhh: "A gond még csak nem is a kezdeményezés, hanem annak valódi oka.
Na, az már igazán gond."
Ebben egyetértünk.
bazalt,
a "kabbe"-t választók szerinted a lúzerek lennének?
hidd el, azok inkább szavznak kétely nélkül nagy birkán valamelyik vezérre és tekintélyre.
Irbisz,

tisztára igazad van.
Idealizmusom határtalan. Nem is, észnél vagyok én. Én, a kis gally. :)
Az meg, hogy nem életszagú- háát, lehet, érezm én, hogy komoly gondok vannak velem. :)
Én ide okosodni jövök. Is.
dark future,

Köszönöm, hogy pártbérencnek neveztél, tőled elismerés.

PS: ja, a cikk teljesen jó.
hhh (ex kaarmeenhetki)

abban teljesen egyetértek Veled, hogy ez az álláspont, amit fentebb vázoltam és amire reagáltál, szélsőségesen negatív esetek kivédésére alkalmas. Szerencsére nem ilyen éles a helyzet, mondhatni, erről itt szó nincs, ezt a 'kisebbik rossz' szópár ellen-mellett hoztam fel, nyilván nem lehet ilyen sarkosan gondolkodni.
azert egyezzunk meg, hogy magyarorszagon van egy olyan szelsojobb is amelyik sem a zsidokat nem akarja kiuzni sem a szkita Jezust nem akarja behozni. es szerintem egyre tobben vannak ezek kozt, meg akkor is ha baltol worlukon keresztul a jobbig minden oldal vagy kihagyja oket a felsorolasbol vagy diszkreditalni probalja oket. ebredjunk mar fel, ezek nem azert szelsojobbosok mert utaljak a ciganyokat. azert azok mert termeszetuk szerint nem birjak a tehetetlenseget. tenni akarnak valamit, mert ami most van az nekik nem jon be.

ha lenne alternativa akkor csendben lennenek, de hat ahogy W. is leirja. ilyen nincs.
Ez a Dr. Stein post helyén van itten? 16:54:17 Ritkán szoktam moderálást reklamálni, de mintha ez itt simán csak eltévedt volna...
Irbisz!
A fenéket! Azok a lúzerek akik azért szavaznak a nagy pártok valamelyikére mert hisznek nekik.
„Kár, hogy a kettős leléptetést nem ismeri az alkotmány...”

Van benne igazság, csak akkor ki kormányoz ... :-O
Álmodtam egy világot magamnak:
Miniszterek:Lendvai,Szili,Dávid,Béki,Pelcz-
né,Schmidt,Vadai,Horváth Á.;;
Államtitkárok:"Mónika",Szulák,Kiszel,Dundi-
ka,Kelemen A.,..stb.
Mondom álmodtam,de már ébren vagyok.
"Shadow82"14:24:04.-és Újfalu?Az piskóta?
"Benedek"16:42:16.-nyugiiiii!
17:04:45.-rosszul is érzi most magát,ne félj.
"Dr Stein"16:54:17.-nálad erősebb idegzetűek is jutottak ideg osztályra,mert Matulát olvastak.
Végül egy kérdés:remélhető-e egy erdész tavaszra aki hazazavar mindenkit(az"Egy parizán naplója"nyomán)?
molaris!
Ilyen rémálmot a legrosszabb ellenségeimnek se kívánnék...
"bazalt"-gyors is volt az ébredés!
Szerintem valamit tenni akaró politikusok csak kissebb településeken vannak. Olyan emberek mondják ezt akik ott laknak. Elmondásuk szerint a pártállástól sokkal fontosabb az, hogy mit tettek. Országos politikában vagy a parlamentben akkor a fegyelem, hogy egy-egy ember tevékenysége elvész a ködben. De ez a nagyvárosokra is ugyanúgy érvényes. Számomra pl. a frakció fegyelem is nevetséges. Ezzel az erővel lehetne öt tagú is a perlament. 1 MSZP, 1 FIDESZ, 1 SZDSZ, 1 KDNP, 1 MDF. Úgyis egyformán szavaznak. Persze tudom ezt bővebben ki kellene fejtenem, de már unom az egészet. Már sörözés közben sem beszélünk politikáról, csak ha valami extra történik.
Azon gondolkodom, hogy vajon hanyan olvassuk Arpinak ezt a cikkjet, vajon hanyan vagyunk, akik nagyjabol ugyanezt gondoljuk, minusz iroi vena.

Attol tartok, kevesen.
Attol tartok, az emberek nagy resze vagy abszolut kozombos, vagy szelsosegesen hisz az egyik oldal feltetlen igazsagaban es a masik feltetlen piszkossagaban.

Es amig ilyen nagy a vakok aranya az orszagban, addig mi itt kozepen keveset tudunk tenni.
azt szögezzük le:
pillanatnyilag az én nem szavazásom és az érvénytelen voksok kb ugyanannyira voltak hatásosak-vagyis semennyire.
pillanatnyilag nincs "kabbe" kocka
(bazalt, légyszives olvasd el mégegyszer 2007.01.15. 17:35:02 )
...
az is érdekes, hogy Árpád elemzése ellen lényegileg nem tiltakozott senki;)
Amikor fél évvel a választ´sok után ilyen a helyezet, akkor mit lehet csinálni?
És tulajdonképpen az öszödi beszéd után viselkedésükkel kik támogatták jobban a kormányt? a csendes többség, vagy a tüntetök?
cozumel:
statisztikai alapon be kéne tévednie ide a vak híveknek is.
tézé: szerintem egyébként sokan gondolkodnak így. a legkülöbözöbb emberektöl hallottam mostanában Árpiéhoz hasonló diagnosztikát.
Ez az a pont, ahol lassan már mindenki leszerepelt: gyf hazudott, ov nem hiteles, kóka bulvár lett, dávid meg befeküd a schmuknak. és elfogyott a lap. még 3,5 évig itt verjük a gombokat, vagy mi lesz???
vagy az utcán, ha,.....
Ha a többséget is érinteni fogja a megszorítás.
De csak akkor.
Ameddig van még mit vesztenie az embernek, addig behúzza fülét, farkát, és legfeljebb ilyen blogokban, meg a haverokkal a kocsmában pofázik a történtekről.
Kevés az az embercsoport akiben a valódi tenni akarás is előtőr.
Talán mi itt igen de ez tényleg kevés.

Szóval igaz az a mondás, hogy csak az képes bármire, aki már mindenét elveszítette.


"Én távolmaradással demonstrálnék-demonstráltam. Még mindig úgy érzem, hogy egy szándékosan érvénytelenített szavazat összefirkálni, ilyesmi) nem megoldás, illetve tiszteletlenség (nem jó szó, de jobb nem jut az eszembe) azokkal szemben, akik szavaznak és komolyan gondolják."

Nem ugyanaz. Ha tömegesen találnak áthúzott lapokat (esetleg pár szavas kommenttel ellátva), annak már üzenetértéke lenne. Igen, kommenttel ellátva. A szavazás lebonyolítói ugyanis viszik az ilyen jellegű híreket, nem maradna titokban a különvélemény (persze csak akkor nem, ha ez a fajta véleménynyilvánítás szervezett formában, tömegesen jelentkezne). Érdemes lenne rá összehozni egy civil kezdeményezést 2010-ben.

Egyébbként ez a demokratikus társadalom egy olyan gép, hogy amit Te beleteszel az jön ki belőle.
"cozumel:
statisztikai alapon be kéne tévednie ide a vak híveknek is."

Ket lehetseges reakciojuk lenne:
1. Elkezdenek boszen vedeni a sajat igazukat
2. Elgondolkodnanak Arpi cikken

Szerinted? :-)
dark future!

Szerintem + többet érek el a szándékosan rontott szavazással, mint a távolmaradással. Különben is olyan jó elmenni szavazni :)))))((((
Én + szívesen élek a szavazati jogommal, de nincs kire, és így fejezem ki a tiltakozásomat a gyatra kínálatra.
Mindamellett, hogy ez egy nagyon komoly dolog, és én is teljesen komolyan gondolom- és ténylegesen nagyon el lehet itt keseredni, kéremszépen: kezdünk egy föld alatti mozgalomhoz hasonlítani... :)
tézé,

„Szerintem + többet érek el a szándékosan rontott szavazással, mint a távolmaradással.”

szerintem dark future is ugyanezt írta ... :-)
tézé,

most mondd, meg hát nincs a szavazásnak egy emelkedett patetikus hangulata..? Oké, már vissza is vettem az idealizmusból, de ezt nem hagyhattam ki.
Mi lenne, ha fehér kocka és távolmaradás helyett a kispártokra szavaznánk?
Papírforma szerint tavasszal a választásokon 48 párt indult. Az egyiket kiválasztjuk és csakazértis bejuttatjuk a parlamentbe. Mondjuk a Panellakók Polgári Pártot csak mert hülye neve van. Vagy valamelyik roma pártot, hogy a legfelsőbb szinten foglalkozhassanak a cigánykérdéssel. :) Ne csak messziről osszák az észt, hanem testközelből.
Azt, ha nem szavazunk kidumálják, de ha másra szavazunk nem szajkózhatják hogy a zemberek elfordultak a politikától, meg hogy nem tudnak választani (fehér kocka), hanem érezhetnék, hogy bárkire szavazunk inkább, csak rájuk nem.
Molaris:
Milyen Újfalu? Milyen piskóta?
mavo!

Igazad van. Nem figyeltem eléggé.
Bütyök: Kétfarkú kutya párt?
hhh: Azert nem tiltakozott senki, mert valszeg Tota dáböljút nem olvassa sem a turulalsógatyás sem az MSZMP csecsén nevelt kisnyugdijas. Az elemzese pedig egyreszt nyilvanvalo, masreszt sajnalatosan rovid es feluletes.

Elorevetitenem, hogy en athuztam a szavazocetlimet, listan kapott tolem az MDF egy batorito szavazatot "hatha" gondolatmenettel.

Minden partrol lehetne odakat zengeni, hogy mit hol ront el napmintnap, az indexen parszor osszefoglaltam. Reszemrol ugy erzem, hogy a Fidesz az aki a legkreativabb, ha hibazasrol van szo, az MSZP pedig brillirozik, ha a kisemberbol kell kisajtolni meg ket fillerket, hogy az uj kormanyzati negyedbe 17%-al zoldebb gyeptegla kerulhessen. A reformokban pedig elegge felve tudnek bizni, de nem bizom mert egyelore abbol all a reform, hogy tobb penzert, kevesebb szolgaltatas. Ha egy esszeru merteknel megallnak, es racionalizalnak, akkor lehet belole valami, erre en adok 1% eselyt. Joval valoszinubb, hogy a mostani ineffektiv rendszer marad, es a masfelszer annyi penz ellenere max 5%-os hatekonysagnovekedes lesz.

Kokemenyen meg kellene szuntetni a korhazak keretrendszeret, a MAV, BKV es a Posta gyalazatosan ineffektiv, elvtarsak, ideje lenne fejeket vagdosni. Aba Botondot max takaritonak szabadna megtartani a BKV-nal. A posta pedig annyira draga, hogy egy 70000 Ft erteku csomag szallitasa 3-4000 Ft-ba kerul. En kocsival ennyi penzbol elviszem 250 km-re. A posta dolga elvileg az lenne, hogy olcsobban vigye el az arut A-bol B-be, mint az aki feladja. Raadasul mar volt olyan csomag, amit elkevertek, es sz@rtak fizetni erte.

Kismillio tennivalo van. Am ki torodik vele? Ah senki... a fidesz elvan a naggyulesekkel, az adossagaval, es nem nyujt meg veletlenul sem alternativat. Az MSZP osszevissza dolgozik, a fidesz meg azt sem teszi. Az SZDSZ pedig jo alkeszkent dulongel ide-oda, hogy belehanyhasson az emberek penztarcajaba. Az MDF ahogy Tota W bacsi allitotta, egyszeruen statikus, passziv, ha csinalna egy alternativ, atfogo programot - kis tulzassal a jelenleginel jobbat egy kemenyebb este egy jo uveg vodka tarsasagaban ossze lehetne csapni - akkor az MDF egybol 15%-20%-ra ugrana. Merthogy programja joszerivel csak az SZDSZ-nek volt a valasztasokkor, de az o programjukkal sem dicsekednek el Ruandanal jobban mukodo demokraciakban.

Ez van. Akinek nem tetszik a politika az kenytelen nokbe, TV adokba, vagy internetbe fojtani a lelkesedeset. Es valljuk be, jobb valasztas, mint egy aszaltnarancs es egy piros kocka moge bujo dzsungelharcos seggrepacsijat nezni.
Butyok: nalunk Erden nem lehetett mast valasztani: MSZP, Fidesz, MDF, SZDSZ, MIEP, MKP.

Ezert a Ketfarku Kutya bolcs tanacsara leadtam ervenytelen szavazatomat, meg ra is irtam, hogy ne is soroljanak egyikhez sem, mert egyik sem tetszik.

Kellene az az "egyik sem" rublika. Ha errol tartananak nepszavazast (asszem nem lehet) meg en is alairnam.
Teze, asszem legkozelebb mar jobban fogom csinalni, viszek extranagy filcet, es a szavazatszamlalo bizottsag orra elott huzom at a lapot, es dobom be. Hatha par embert magammal viszek ezzel a nema kampannyal :)
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.15. 18:15:07
"„Kár, hogy a kettős leléptetést nem ismeri az alkotmány...”
Van benne igazság, csak akkor ki kormányoz ... :-O "

Akkor jöhetne az, hogy:

a./ új választás, amin bárki indulhat, aki még soha NEM volt képviselő (csak egyéni képviselők lennének, listák nem),

b./ pártok, területi képviselet és Országgyűlés helyett szakmai képviselőtestületek.

No akkor a b./-ről egy kicsit bővebben:
-- pártok nem lennének
-- Országgyűlés sem, a szó jelenlegi értelmében
-- terülarányos (pontosabban lakosságarányos) képviselet sem lenne.

Mi lenne akkor? Négyszintű rendszer:

-- Erős helyi önkormányzatok jelentős pénzeszközökkel, a helyi testületekben egyénileg megválasztott képviselőkkel (egy lista lenne településenként, x db ajánlószelvénnyel lehetne rá felkerülni, minden szavazólistán ott lenne a név, a fénykép és a foglalkozás, és lehetne több képviselőre is szavazni),

-- Régiós tanácsok (Budapest külön régió lenne), szintén saját pénzeszközökkel, a tanács tagjait ugyanúgy választanák, mint az önkormy.képviselőket, viszont előírás lenne a diploma és egy világnyelv ismerete.

-- Országgyűlés, SZAKTERÜLETENKÉNTI listákkal (kb. mint most a minisztériumok), egy-egy területen 6-10 képviselővel + elnök (elnök az, aki a legtöbb szavazatot kapja). A listákra jelölni azt lehetne, aki szakirányú diplomával rendelkezik, beszél egy világnyelven, és legalább öt év szakmai gyakorlata van az adott területen, viszont nem múlt még el 65 éves.

-- Erős államelnök, megfelelő jogkörökkel, szintén közvetlenül megválasztva + az "elnök emberei", akiket az elnök hoz.

Mindez kombinálva igen erős transzparenciával (néhány nemzetbiztonságot veszélyeztető titkot kivéve minden nyilvános és szinte azonnal hozzáférhető lenne az interneten).

Álom ez?


Szép ez az egyetértés itt.
Árpád! Ha nem olyan nagy titok, nagyjából mennyien olvassuk a blogodat? Biztos kapsz statisztikákat.
Új arcok, netán új párt a honi politikában. Tényleg jó lenne... De mi alapján ikszel a választópógár? Ígéretek, esetleg politikai előélet, mondjuk utóbbi az új arcoknál kilőve, tehát az ikszet az ígéretek (program) alapján fogja oda tenni aki elmegy és újarcra/pártra szavaz. De biztos azt fogja majd csinálni amivel kampányolt? Lesz elég szakértő embere?
Dark: en gondolkodtam ezen a civil kezdemenyezesen, es szivesen raknek ki plakatokat, hogy "huzza at!" vagy "ha nincs kire szavaznia, irja ra a velemenyet a valasztekrol!"

Lenne visszhangja szerintem, csak az a baj, hogy mire 2010 lesz, nem lesz penzem papirra ;-D
Egy fecske nem csinál nyarat!
Még dolgozni kell rajta. Nem baj, van még 3 évünk.
Max a hozzá szólók száma érdekelne.
Pedig a Liberáliis Roma Unió Párt érdi :)
Yeaaah Daikini, veeeeeeeeeeeeeeeeegre...udvozlegy a klubban:)))
OFF
tézé
Hozzászólók száma szerintem nincs több 200-nál. Ami bizonyos értelemben jó, másrészt nem.
ON
Jah tuti, onkorminal volt vagy 310 millio part, szervezet, golfklub. Ebbol 308 millio roma. Az is egy vicc, hogy a ciganysag egy szerencsetlen egyseges partot nem tud osszehozni maganak, ami oket, mint kissebbseget kepviseli. Es ez nekem is rossz, mert akkor folyamatosan nyifognak, hogy nekik mennyire szar, meg hogy mar a segely sem er annyit, mint 4 eve.
Persze a föntebb felvázolt rendszeren van még mit csiszolni, vitaindítónak szántam.

Pl. jó lenne erős biztosítékokat is beépíteni, hogy nehogy úgy járjunk, mint ezzel:

"- Mit gondol, a Fidesznek párttá kell majd szervezõdnie?
- Szerintem semmiképpen. A fiataloknak elegük van a hierarchikus szervezetekbõl. Ha a választásokon csak pártok indulhatnak - amit helytelenítenék -, akkor kényszerûségbõl talán létre fogunk hozni egy választási pártot, amit azonban a választások után sürgõsen feloszlatunk."

No ki mondta ezt?

Igen, Orbán Viktor.
1989-ben. Két évtized nagy idő...


Thanks portuguese, vegre egy kisforum, ahol nem 3000 elvakult gyurcsista vagy orbanista pap ugrik nekem. Itthon vagyok! :)
Ahol lehet fehér kockára szavazni, ott van következménye?
Sztem inkább olyanon agyaljatok ami ér is valamit, amit nem lehet valami szar dumával az asztalról lesöpörni. Mert hiába szavazol a fehér kockára, csak azt éred el, hogy a droidok döntik el a választást.
Rakjatok helyre ha nem jól gondolom, mert nem vagyok túltájékozott ez ügyben (meg más ügybe sem).
DF: :DDD

Ez igen kemeny anyag, ugy latszik fekete feherben anno tul nagyot sozott a hekus Viki fejere a gumibottal.

Az a baj Orbannal, hogy ahogy sikerult megborotvalkoznia rogton selyemfiu lett, es egybol ugy gondolta, hogy onnantol o mar felisten. En is igy gondoltam, amikor eloszor borotvalkoztam, de akkor en csak 17 eves voltam :D
oké, látom dark future beindult
Vigyel puskat, es mindenki vadasszon le egy droidot? ;)

Nezd nekem tele a tokom az utlezaros sarokbavizelos forradalmarokkal, azzal is, hogy atszellemult arccal osszanak nekem propaganda anyagot. Az, ha van kinn egy-egy jol megfogalmazott plakat, es az ervenytelenek joval meghaladjak a szokasos 1.5%-ot, akkor mar megerte. A mi elkepzelesunknel pacifistabb, de egyben demokratikusabb nincsen. A valasztast igyis ugyis szocialisan zoknik fogjak eldonteni. Azonban lenne hangja azoknak is, akik nem akarnak ripacsokra szavazni. Lehet, hogy ez egy szerencsetlen suttogas, de tobb, mint a semmi, es kibontakozhat egy olyan ut, amelyik igenis tudja, hogy van aki nem zombi, es vevo egy jo (egyaltalan letezo) valasztasi programra.
Daikini!

És lehet, hogyha elég % sorakozik fel az ügy mögé, és az + is jelenik a szavazatok összeszámlálásakor, akkor talán egy értelmes milliárdos azt mondja: pártot nekik!
De elgondolkodtató, hogy még önkormányzati szinten sem tud a lakosság de még a civil szervezetek sem valós beleszólást elérni, pedig az aztán igazán az ő életükről szól.
Lásd Verók és bandája, nagymező utcai mélygarázsos fakivágás.
"Daikini 2007.01.15. 20:01:45
Ez igen kemeny anyag, ugy latszik fekete feherben anno tul nagyot sozott a hekus Viki fejere a gumibottal."

Közben megtaláltam a forrást is: HVG interjú, 1989.aug.26.
„a./ új választás, amin bárki indulhat, aki még soha NEM volt képviselő”

Ingatom a fejem, nagyon ingatom.

Azért, mert a többség fasz, nem kellene mindegyiküket válogatás nélkül kihajítani ...
"Azonban lenne hangja azoknak is, akik nem akarnak ripacsokra szavazni."
Ezt értem én, de azt vezesd le nekem, hogy mi fog változni.
Én nem bánom mutatóba maradhat egy pár belőlük, de kasztrálni kellene őket, mert még a végén elszaporodnának.
Egyreszt egy 5%-os ervenytelen nem 5%-ot jelent, hanem joval tobbet. Mindig dilemmazom, hogy mennyi ertelmes ember lehet Magyarorszagon, aki nem vesz fel hitelt azert, mert megigertek neki, hogy majd a felet elengedik, meg amugyis csokkentik az adot.

Szerintem 30% tuti van aki kepes megfogalmazni sajat gondolatot. Ha nem tobb.

Az onkormanyzati valasztasokon egyszeru volt az algoritmus: ha a telepules 1000 fo felett volt, akkor szinte biztos, hogy valamelyik part altal tamogatott jelolt lett a nyero, a kissebb telepulesen viszont ismerik Kovacs Belat, aki mar a téeszben is bizonyitott.

Nalunk a polgarmester, es a kihivoi le se tojta a nepet, egyszer sem jott el sem hozzank, sem nyilvanos rendezvenyt nem tartott, hogy megis mik az elkepzelesei. Bealltak a narancs kor, vagy a voros negyszog ele, es bamban mutattak, mit hozott helyre rajtuk a fogorvos 3 hete. Partok alltak mogottuk ures kezekkel. Az emberek szavaztak, es droidgyozelem.
Butyok: Mondjuk a The Sun megirja 2014-ben, hogy a magyar valasztok tizenx szazaleka nyiltan fityiszt mutatott a valaszteknak. Sot ha jol csinaljuk, meg Nigeriaban is hir lesz. :)
Én ezt 2010 ben akarom olvasni!
en mult oktoberben, de ne legyunk tellhetetlenek :)
Én + fel akarok ébredni, hisz ez csak egy rossz álom.
Szóljatok ám az ébresztőkor...!
"Shadoww"19:25:25.-Pécsújfalu,ott már a"megmázsáltat" választották meg.Persze volt már előélete is.Nuuu..?
Egyebkent fel eve jart nalunk egy erdelyi rokonunk, akivel megosztottam az otletem az ervenytelen szavazasrol. Azt mondta, hogy Causescu alatt ok is ezt csinaltak, bementek a szavazofulkebe, es uresen bedobtak. Mindegy volt, de jobban ereztek magukat.
dark future 2007.01.15. 14:48:28

Mwuhahaha. Én Mszp-s? Rotfl. Barom.

TWÁ: cikk ott van, gratula. Valamelyik nap erről beszélgettünk itt éppen. Nincs értelmes politika itt Mo-n.

Asszem én is intézem lassan azt az Írországot... :(

BTW. A Magyar Nemzetet megvette az MSzp, vagymiva'? :D
Daikini 2007.01.15. 19:58:52

Dai orulok, hogy jol erzed itt magad, nezd engem jobboldali meg katolikus meg no letemre meg nem kezdett itt ki senki, elfogadtak es hajlandok hulyulni is meg vitatkozni is es persze beszelgetni...jo hogy te is tarsultal te igazan ide valo vagy majd olvasom a te kommentjeid...jo magam sok okosat nem mondok polirozom a gazdankat mint egy jo Lukrecia:)))a ciber sicc de szeretem olvasgatni a vitakat kommenteket sok okos gondolat elhangzik...
...az ervenytelen szavazatot meg En is idonkent alkalmazom, ha a papam varosunk ombuszmanja ugy iteli h szavazni nem kell senki re csak ki kell menni O a szaktanacsado epp egy onkormanyzatin a jo multkor tettuk ezt de sajnos nem tudom kovetni mert mi allandoan valasztunk...

jo ejt majd holnap elolvaslak benneteket:)))
Politikus :-)

Egy kisváros polgármestere gondol egyet és ellátogat a kollégájához, a szomszéd város első emberéhez. Látja, hogy jól megy a dolga, a háza előtt vadiúj Passat, de a házikó is rendben van, inkább villa az. Kérdezi is:
- Hát ez meg hogy jött így össze?
- Látod ott azt a sportcsarnokot?
- Igen!?
- 30%! - dörzsöli a zsebét kacsintva.
Egy év múlva viszont ő megy a szomszéd városba polgármester társát viszontlátogatni. Ahogy meglátja, hol él, szeme-szája tátva marad. A kocsibejárón hatalmas luxusautók, és mögötte egy kisebb kastély magasodik. Ilyen gazdagságról még ő is csak álmodhat. Nem tudja hát megállni:
- De jól megy... Hogy csinálod?
- Látod ott azt a hidat?
- Nem!
Emberünk a zsebére mutat: - 100%!!!
Hahahaha:) MN? Mi a baj a cikkel?:) Sztem egy ilyen pártnak lenne létjogosultsága, de pont Áder-el az élen?;)

Persze, válaszhatsz a "semleges" jobboldali pártra, egy Áderel az élen;)

Aztán beolvadnak?

Hangosan mondom vazze, mielőtt letámadtok, ez csak az egyik forgatókönyv.
Kedves Árpád!
Jó kis cikk(izés) ez. Milyen kár, hogy gyapjas birkák vagyunk és mindig arra bólogatunk, ahonnét kolompolnak. Ehhez a "politikához" nem értek, de nem is kell, mert ez nem is az. De azt gondolom: ehhez a "politikához" azok sem értenek, akik magukat "politikusnak" igyekeznek beállítani.
Egyáltalán van valaki Magyarországon, aki valóban érti, hogy mi folyik itt? Vagy csak tapogatózik egy sötét szobában, aztán ha megfog valamit, akkor máris kimondja, hogy : na ez az, megyvagy!
Amúgy meg lehet menni a követségekre, de csak huncutul néznek ránk, ha egyszerű becsületes emberek vagyunk. Ha terroristák vagy nehéz bűnözők lennénk..., az már döfi. Azok kellenek. Vagy tán a hírek nem erről szólnak? (Ne értse senki félre.) Amikor azt hallom, hogy X országban X éve élő X terrorista X robbantást hajtott végre, akkor jogosan merül fel a kérdés: hát nem tudták, amikor állampolgárságot adtak neki, hogy kicsoda?
Na de az eredeti témáról:
Megérdemeljük mi ezt a vacak helyzetet. Manapság mindenki panaszkodik a kormányzó pártokra. De amikor felteszem a kérdést: kire tetszettek szavazni? Akkor mindenki lesüti a szemét és sunnyog. Akkor meg hogy is van ez? Hát így. Ez jár nekünk, aztán felhúz a láb és pipa!
Bütyök, volt a fehér kockáról már egy post, sok-sok érdekes ötlettel, hogy mi legyen ha nagy lesz a %; ez ni:
w.blog.hu/2006/11/28/blanco
Nem tudom hogy hányan emlékeztek arra, hogy az ősszel a rogán milyen kitüntetett programjának tekintette a szolgálati luxus autók feltűnő nélkülözését.
No, hát a hírek szerint a III. kerületben Tarlós 16 éve után tarolt a fidesz.
Mit gondoltok mi volt az első teendője az új polgármesternek Bús balázskának.
Október 25 -én!!!! 2 nappal az ismert zavargásokat követően az első testületi ülés első napirendi pontjaként előterjesztett és többségi frakciójával megszavaztatott 2db!!! full-full extrás Passatot, darabját 9.3 millió forintért, megfejelve azt egy 4 éves!!! lizing költséggel. A régi autót /4 éves/ pedig a tarlós megvette magának versenyeztetéses pályázat kizárásával.
Hát ez a fidesz!!!!!!
Tisztelt feherkocka hivok,
egy ilyen politikai morallal rendelkezo orszagban a feher kockan a jelenlegi polelit rohog. ezek akkor is ugyanugy kormanyoznak, ha csak 1 kibaszott szavazat miatt lesz ervenyes a nepszavazas.

Hir lehet abbol, hogy az emberek toke tele van a politikaval magyarorszagon - mer' mashol nincs? A jelenlegi parlamentet le lehetne redukalni a frakciovezetokre, akik majd szavaznak. talan akkor nem lesz akkora kupleraj a teremben, hogy a takaritok teleszednek 10 zsakot almacsutkaval meg szetszort fules magazinnal.
sot, maradhat a maszop meg a fidesz frakciovezeto, esetleg az mdfbol meg valaki, hogy legyen kinn rohogni. haha, hulye hal, setalni akarsz?!
az utanfutopartok abszolut feleslegesek. igy megsporoljuk 396(?) kepviselo jarandosagat, amellet hogy megmarad a jelenlegi hatekonysag. hajra.

egyebkent mit lehetne tenni? mindenki szervezkedjen, hogy az o teruleteert illetekes orszaggyulesi kepviselo menjen az francba ahelyett hogy a Viki vagy Fleto szekeret tolja?

Ennel basszus meg a hazafias nepfront is hatekonyabb volt, mert ott legalabb nem haboruzott a ket fel egymassal.

3 evet kellene varni a valtashoz, de kerem, mire valtunk majd? a politika nem kozlekedes. a bkv uzem. ott nem fejlesztenek, ok uzemeltetik a varos kozlekedeset - tehat nem kell kotelezoen erteniuk is hozza. ok megkerdezhetnek naluk okosabbatt.
a parlament mas tema, hogy is nezne ki az, ha a kormanyzok civil szervezetektol gyujtenek be otleteket a donteseikhez?

a politika nem palya a VEKE eleterzesnek. a politikahoz penz kell es befolyas. minden mast megvesznek.
penz nelkul nem lesz part, kampany, szavazok, nyeres, parlament.
itt 100 ember irkal rendszeresen. marciusi ifjaknak meg megtennenk, de ki lenne a tomeg? kik lennenek a szavazok? a jelek szerint a szavazok jelentos resze elegedett azzal, hogy azokat lehet valasztani, akiket.
nepszerusegi index ide/oda, nem volt necces a nepszavazas ervenyessege.

nagyon nagy valtozasnak kell itt lennie, hogy a bizonytalan droidokbol biztos igazakra szavazo legyen.

masreszt a politika olyan jatek, amit tisztesseges emberek sokaig nem birnak. eleg lenne egy het a cirkuszban, es a fizetett ellenaktivistak minden partfunkcionariusrok kideritenek, hogy drogozik, veri a feleseget, lovakkal hal.
egy "mezei" joszandeku allampolgar nem ellenfel ezeknek.

szoval a legjobb tenyleg kanada lenne vagy ausztralia, mert attol meg a bokor gyuri is eleg tavol van. csak kicsit nehez belemenni a biztonytalanba.
tézé:
Hát, azért a volt "alkalmazott"-ak sokszor megvehetik olcsóé' a volt munkahelyükön használt eszközöket. S akkor mi van?

Amúgy meg én még a politikusoktól se sajnálom ezeket a dolgokat.
Ha úgy vesszük, nekik munkaeszköz. Hogy is nézne ki, ha szakadt Skoda 500-al furikáznának?
Nem ez a lényeg. Legalábbis engem nem zavar. Rongyos pár milla nem számít. Pláne, amikor a másodvonalban százmilliókról, meg milliárdokról van szó.
Mások adóforintjait ne szórd csodaszarvas, csak a sajátodat.
És a politikusnak kellene példát mutatni a fedhetetlenségből és a mértékletességből.
Nekem tele a tököm a pénzszórással, miközben sok mindenre amire kellene nem jut/hat/.
Játszák a csekovics urakat a mi pénzünkből.
Kopjanak le.

tézé: rossz húrokat pengetsz, ez itt nem a "melyik párt lopott többet mikor és hogy?" bejegyzés. Kár lenne szétoffolni ezt a jó kis témát. Eddig olyan nagy volt az egyetértés hogy akár így is maradhatna, ha te is így akarod.
Végigolvasva a kommenteket, a mi van ha protest szavazatot vagy fehér kockát választunk x%-nyian kérdésre a lenne azért egy felvetésem.
Ha egy civil szervezet támogatná ezt a gondolatot és akár választókat is maga mögé állítana akár a civil szervezet megfizethetne egy hivatásos(jogász) politikust aki jó! pénzért folyamatosan a civil szervezet véleményét képviselné (az internet korában nem lehet gond tájékoztatni)és fényesítené a demokráciát! Szép ábránd tudom, de mekkora vicc lenne egy Veke szerű csapat a parlamentben! Mindegy, csak még egy kicsit élvezkedem ezen a gondolaton aztán fölébredek és lassan elmegyek aludni.
outsider:

Sajna az a helyzet, hogy

a, az internet a választók igen kis százalékához jut el
b, sajnos jó sokan szegfű vagy narancs között választanak, és ez nem teljesítmény, hanem a média és a politikusok által gerjesztett preferencia.
c, a média simán elsöpri a halk vonyítást, ha nem állítunk magunk mögé egy Csányi szintű figurát, aki ki tud fizetni két naponta 20 perc reklámidőt valamelyik (összes) országos csatornán.

Ez van, s most nem lelombozni akarom a jelenlevőket, csupán már egy jó ideje végiggondoltam a dolgokat, és én erre jutottam. Kell hozzá mecénás. Aki persze később benyújtja a számlát... A többit mindenkinek a saját fantáziájára bízom.

IMHO igaza van Árpádnak. Helyi, apró szinteken kell kiállnunk, szakmai oldalról. Más út nem nagyon van, ami nem ugyanoda vezet, ahol már ők vannak.

Vagy egy repülőjegy Dublinba... :D
Még nem tudni, mennyi az annyi - a kommentezőket tekintve?
outsider!

Nem OFFoltam, a pártok ígéretéről és a választók becsapásáról tettem egy példát. Teljesen mindegy, hogy melyik oldal. Ez is azt bizonyítja, hogy mekkora szar alakok, és ezek az esetek azok, amelyek megerősítenek abban, hogy el kell őket zavarni a halál f....ra!!!
Hisz hazudnak reggel délben és este, vagy ha egyáltalán kinyitják a szájukat.
Minden nap idegesítenek minket, kiállnak sajtó tájékoztatni, eszméket akarnak a szánkba adni, beférkőznek a családok közé, értékeket állítanak, majd levonulnak a színpadról és jót röhögnek rajtunk, netán még egymással együtt is söröznek.
Közben mindannyiunkat becsapnak.
Velük már nem lehet tovább együttműködni.
outsider!

"akár a civil szervezet megfizethetne egy hivatásos(jogász) politikust aki jó! pénzért folyamatosan a civil szervezet véleményét képviselné (az internet korában nem lehet gond tájékoztatni)és fényesítené a demokráciát! "
És honnan lenne minderre pénz?
Úgy havi 500-700 ezer.
megmondom mi lesz
márciusban újrakezdődnek a zavargások, ezúttal fegyverekkel, aminek az lesz a vége, hogy polgárháború tör ki
sok embert megölnek majd, éhség jön, és a harcok hosszan elhúzódnak, aminek eredményeképpen nem lesz se áram, se gáz, az ország pedig 2000 évet ugrik vissza az időben, káposztásmegyeren pedig a panelek közt megjelennek a jurták
az egymással szembenálló frakciók generációkon keresztül ölik majd egymást, de egy idő után már csak nyilazni lehet majd (mert puska se lesz), azt is jellemzően hátrafele
a külpolitikai nyomás miatt, a keresztény európa közepén végül összefog a 7 törzsi vezető, és vérszerződéssel pecsételik meg az "Új Magyarország" (szó szerint) programot
Cs-Sz-V: mindenben igazat adok, csak elalvás előtt kezdtem álmodni, egy Veke szerű képződmény a parlamentben. Azért lásd be hogy jó "hecc" lenne.
Mondj példát a helyi szintű szakmai dolgokra amivel lehet kezdeni valamit, mert a tétlenül ülés nem összegyeztethető az itt alakuló ... (a kipontozott helyre a szellemiség valamely nem patetikus szinonímája helyettesítendő:).

tézé: csak annyit jeleztem hogy a bejegyzés szempontjából lényegtelen épp melyik oldal hibázik. És igazad van pénz is kell hozzá, de pénzt is lehet álmodni... :)
Még ha nincs is nagy jelentősége, egy félórás olvasás után szeretném ma este Pascalt üdvözölni, aki egy reális, nyílvánvaló alternatíva hiányában tiszteletreméltó türelemmel megpróbál ebben a topicban esélyt adni a (még) "működőnek", anélkül, hogy dogmatikusan valami esetleges változást kizárna. Márahogyan azt én itten most ma este látom (kitugya, hogyan lesz holnap)... jólesett, igen.

Asztán meg: "általában azok lelkesednek leginkább az új ötletlekért, akik a régiekkel sem tudtak igazán mit kezdeni..." Bezony.

Dr. Stein, ezzel a Katze ist aus dem Sack (láttam elfutni)... és mindemellett aki Matulába keveredik, bizony megehetik a disznók. Emmár csak így van. Bocsáss meg, ha nem sajnállak. Viszont kívánok egy rekúperatív sich újra sammelnt. Az élet megy tovább, biztos érted...
Láttátok az atv-n most a Szilágyi Ákost? Olyan jó volt hallgatni...
outsider:
Éppen a VEKE-szerű képződményekről volt szó, mint alulról építkező, civil kezdeményezések... :)
Ja, jó lenne, mondjuk egy honvédelmi VEKE a Szekeres helyett, mehetne Aba után... :D
Meg akkor már egy Vidékfejlesztési/Közigazgatási VEKE, amelyik végre tető alá hozná a regionális átalakítást, értelmesen. Stb, stb... :)

Ki mihez ért? Én a szoftverekhez... :p Mehetek informatikai szakértőnek? :D
De persze az Informatikai tárcát is szívesen, meg minden... :p Jó kis VEKEpártfunkcionárius lenne belőlem... :D
Csoda-Szarvas, én a vashoz értek, adok a szoftverek mögé gépet, okosba. (kakóbiztosból is ügy lett... ;) )
Cs-Sz-V: látod milyen könnyű ráérzni az ízére? :D
Senkitöbbet kolléga: Pascal véleménye elgondolkodtat, csak a görbe tükör amit elénk tart az nem teljesen helyes. A tudás nem csak hatalom hanem felelősség és szolgálat kell hogy legyen különben nem különbözik a köznséges önzéstől. A dolgok ahogy ide jutottak nem eleve elrendeltetettek hanem tettek következményei. És ezeket a tetteket vezérelheti önzés de lehet szolgálat is. Nem ejt kétségbe hogy nálam intelligensebbek(akár jóval) a politikusaink, de ezt várom el az okosoktól. Ha pedig más általam (és a köz által) nem ismert oka van hogy ilyen sok rossz döntést hoztak azt nem kell figyelembe vennem mert hát ugye nem ismerem:).
Igen, nem rossz ez a Veke sem, sőt, tovább kéne vinni... V mint Veke, V mint Victory... Ott lehetne minden tűzfalon, karcolva, sprézve, ifjan maradt anarcho-nagymamák kötényén hímezve, odakarcolva a hatalom hasára mint Zorro Z-je. Vekelni, mint ige... mindenki tudná, mit jelent. End, internacionál...: brother, let's veke their ass off, yeah! S ha látná egy politikus, ide, vagy oda menet, mikor kiszáll A 8-ából, látná egy lakkozot kőkerítésen, karakánul odavézve (mert bár ott jobban nézne ki a jelenet, de kukás, gőzölgő sikátorba úgyse megy) elsápadna és bár titkolná, egy modern térfigyelő kamera simán venné, hogy... bizony... bele is remegett...

Nekem tetszik nagyon... bár most mennem kell alunni...

Szép estét.

riennevaplus:

Őőőő... Victoryt nem... tudodmiért. Ez olyan nagyon TudodKi-s... :D
Meg aztán, az a baj a Veke-vel, hogy egyrészt már foglalt, másrészt meg ejtsd ki angolosan. S megintcsak TudodKi.

Ááááá... országos összeesküvést lepleztem le, minnyá' jön értem az Agnus Dei meg a SZOCDEM (Szabadkőművesek Országos Cionista Demokratikus Esetleges Műegylete).

Megyek alunni'.
OFF: Itt minden második hozzászóló informatikus? Nagy tülekedés lenne az informatikai tárcáért, én is azt néztem ki magamnak :-)
Olvastam 1orahosszat,miket irogattatok.
Tenyleg nagy most az osszeborulas itt.
Mindenki 1etert abban,hogy minden part szar!
Akkor csakis uj part(ok) alapitasa,keleszti meg a tesztat,vagymi.
En ezt a szoke,voltorbantanacsadot nem birom,de szerintem jokor inditanak,jo helyen.Barmilyen atrendezodes jelenleg CSAK HASZNOS lehet.Szarabb nem lehet.

Amugy meglepodtem mennyien emlegettek ma Kanadat,Ausztraliat,es nem az allatvilaga miatt.:)
galileo, nem értek egyet, LEHET szarabb.
És tényleg mindenki meglehetősen szar. Megdöbbentően sikerült lerohasztani magunkat.
Azértmostmáazé... Mindenesetre W most végre télleg odacsapott. régen olvastam ilyen jót tőle, és amúgy meg most másoktól is, tényleg régen. Talán az Uj Páter féle Alkalmatlan volt ennyire jó, csak ugye azóta fejlődtek az események. Szal ezútal max respect. Mindenesetre Anr és Pascal kiegészítései is megfontolandóak.
Wonderland:tudtam,hogy jon 1 optimista,aki azt mondja:Dehogyisneeem!:)

Amugy tenyleg jo az irasa Arpinak,mert depressziot okoz.:)
Meg menjunkanagykoveccsegre erzest.:)
József Attila Holt vidék című verse jutott eszembe a végszóról, abból is a tanya és a parasztok leírása. Kivételesen nem olvastam végig a hozzászólásokat, most hiányolom az olyan cikkírókat, akik programot kínáltak, és jelzőfény kívántak lenni az ilyen sötét horizonton. Vagy valami ilyesmi. Minden jót.
Nekem a cikk egyfajta időjárásjelentésként jön be. Ma borús és egyáltalán kilástalan idő van, maradj otthon és nézd a tévét, vagy javits a demográfiai mutatón, ha van kivel.
De ettől nem süt ki a nap. Helyesen írta Árpi,hogy amíg pótcselekvésben kiélvezhetik kreatívitásuk és boldogságéhségük az emberek, addig nem lesz baj az időjárással.

Az mondanivaló érthető és világos, de hiányolok egy-két dolgot. Az, hogy idáig jutottunk, és a szabadesés törvényei szerinti sebességbe kapcsolt a politikai elit és morálja, azok kézzelfogható és igenis történelmileg tettenérhető ok-okozat szüleménye! Ez nem olyan létforma, ami veleszületik az emberrel, ahogy páran meg is fogalmazták itt.
Erre kellene választ és igen logikus, lekövethető választ adni, mielőtt bárki oda akarna lépni a pódiura, hogy idesüssetek, nálam a Bölcsek Köve!
Részemről példáúl semmi gond a jobb és baloldali felállásról. A semlegeségben nem hiszek. Annak olyan, ugye én előre megmondtam íze van. Persze kimondottan politikai értelemben.
Meglátásom szerint, az emeberek nem csak a pénzt, hanem a követendő ideológiát is, kéz a kézben elvárják fentről és "aggyák" is Nekik! Erről a függőségről, bizony csak önerővel lehet leszokni! Olyan, mint az alkoholizmus, kábszer...stb.
Ezért nincs egyetlen valamirevaló szakszervezet, vagy bármilyen érdekérvényesítő, szervezett tagság által legitimált erő Mo-on, a hatalommal szemben.
Erre nézve lesz próbatétel az elkövetkező pár év! Szerintem nehéz szülés lesz, de meg kell lennie!

A fehér kockával meg az a bajom, hogy egyszeri dolog! Akkor inkább tüntetnék.
Írta valaki, hogy milyen jópofa lenne a SUN-ban, hogy x% ilyen-olyan szavazat! Látom a kedves olvasót! "Te John! Jópofák ezek a magyarok! Szegénykéim azt hiszik ez most bejön nekik! Ne indítsunk be még egy TESCO-t?"

A megoldás a kezünkben van. Nem kell itt kitalálni semmi újat. "Verekedjük" ki a jussunk! Mindenki a saját portáján kezdje, azt majd szövetségre lépünk, szolidarizálunk, meg ilyenek. Talán, még gyűlőlni is elfelejtünk..


Nem történt semmi különös, csak Árpádunk nagyon érzékletesen jellemezte politikai pártjainkat. Hát ilyenek. (Bár nem sokan mondták, de biztosan magukban méricskélték azért, melyik párt seggébe hány centi lóf...t kívánt.) Nincs olyan érzésetek, hogy a mi választásra jogosult polgáraink tulajdonképpen nem szeretik a többpártrendszert? Sőt, kifejezetten utálják. (Ha eszembe jut, hogy ötven évvel ezelőtt sokan meghaltak, vagy megnyomorították az életüket azért, hogy ez bekövetkezzen, sírni tudnék...) A többség csak a saját kedvencét tartja elviselhetőnek, és legszívesebben megmondanák, milyen legyen a másik. (Ha emlékeztek, ilyen "többpártrendszer" volt az NDK-ban és Lengyelországban, és így működtették a bolsik az egyházakat is. Majd én megmondom, ki legyen pap, püspök, pártelnök, tag...) Egész egyszerűen nem vagyunk érettek a különböző politikai pártok elviselésére, ezért is követelik sokan a fehér kockát, meg az érvénytelen szavazatok módszerét. Ennek az is oka lehet, hogy a napi tapasztalatok szerint a pártok vezetői és tagjai biztosan hülyék és gazemberek, a szipatizánsai ("biztos pártválasztók!" meg többnyire. De azért csak agyalogjunk, mit lehetne csinálni. Amíg aztán csak eljön egy pillanat, amikor feláll egy ismeretlen pofa, megalakítja mondjuk az Alma Pártot, nem ismeri őket senki, de boldogan fellélegezünk, elzavarjuk az eddiegieket, és negyven százalékkal kormányra nyomjuk a baromarcúak következő ganitúráját. Ezt nevezik majd változásnak, és persze demokráciának. Menthetetlenek vagyunk...
edebácsi: ha az ismerőseimnek szóba hoztam bármilyen politikával kapcsolatos beszélgetés során hogy pártot kéne alapítani, szinte kivétel nélkül mindenki valami zsíros pozíciót akart magának kihasítani. Amíg így gondolkozunk addig télleg menthetetlennek tűnünk. Csak látnám ki neveli le a népeket erről a hülységről!
egyébként azért szeretek idejárni, mert abban azért tényleg meg tudok egyezni Árpáddal, h 1. nem sírni kell, hanem tenni vmit 2. a civilszféra fel tud lépni, lassan (VEKE, Védegylet) de ahhoz ugye idő, elhivatottság és lóvé kell. Belőlem mind3 hiányzik, persze akkor meg így járok, ilyenek kormányoznak.
egyébként azért szeretek idejárni, mert abban azért tényleg meg tudok egyezni Árpáddal, h 1. nem sírni kell, hanem tenni vmit 2. a civilszféra fel tud lépni, lassan (VEKE, Védegylet) de ahhoz ugye idő, elhivatottság és lóvé kell. Belőlem mind3 hiányzik, persze akkor meg így járok, ilyenek kormányoznak.
ez miért ment el 2x???
De wajjon miből gondolyátok, és te is Árpi,hogy ez olyan tipiqsan magyar dolog, és máshol annyiwal jobban mennek a dolgok? Olyan jól megfogja ez a cikk az aktuális helyzet abszurditását, ezt a "Zombik hajnala III"-at idéző zeitgeist-ot: hát az már nem láccik onnét, hogy mindenhol máshol is kb. ez megy (vagy még sokkal rosszabb), de legalábbis, hogy a világban történő folyamatok nem különállóak, hogy a hülyeség már globlizálódott (vagy mindig is az volt)?
Tudna walaki mondani egy országot, egy létező politikai rendszert, ahol nem feslett még fel a polgári demokrácia selyemkárpitja? Ahol számottewően nagyobb a választói aktivitás? Ahol becsületesebbek a politikusok? Ahol annyira jófej és bölcs mindenki, hogy kevésből, hátrányból is fejlődnek, és nem mások kárára megy a gyarapodás?
Az, hogy sok helyen a (az inkább kegyetlenségektől, kizsákmányolástól és elnyomástól, mint humánus epizódoktól hemzsegő történelmi események folyamán létrejött) jólét már egyre kevésbé fedi el a problémákat Európa gazdagabb szegleteiben is, az ma már otthonról is érzékelhető kell, hogy legyen.

A válság sokkal mélyebb, vagy, ti tényleg nem úgy érzitek?
Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy ki kell vándorolni! Mivel azok, akiknek legalább valami kósza gondolatuk van arról, hogy mit kéne jobban csinálni úgysem érvényesülnek (mindig többen vannak, akik inkább lopni, meg ügyeskedni szeretnének, azok meg erőszakos fajta), ezért nincs is értelme ezen elmélkedni. Úgyis hiába.

Legalább lesz újra magyar emigráció. :) Csak kár, hogy látszólag demokrácia van, mert így nem lehet sehol politikai menedékjogot kérni (arra nem lehet hivatkozni, hogy üldöznek a hülyeségükkel?). De azért megoldható anélkül is a kérdés.
hogy mennyire törődik v. érdekli a nagypolitikát egy VEKE-hez hasonló szakmai civil szervezet mégoly alapos, adatokkal és szakmai elemzéssel megtámogatott érvelése, kiemelem az erről szóló mai index cikk utolsó részét:
"Cáfolatlan csönd lengi be
Összességében tehát megállapítható, hogy a 4-es metró projetktjét a VEKE tanulmányának megjelenése óta körülvevő méla csönd nem akar múlni, a civilek és az Index állításait pedig nem sikerült megcáfolni a metróépítőknek.

Nem bocsátkozott eddig a tanulmány és a metró elhibázott koncepciójának kommentálásába sem a főváros új közlekedésügyi vezetője, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, illetve az új metrófelelős Becker László sem, de nem méltatta érdemi válaszra az Indexet sem a közlekedésfejlesztés felett a szakmai kontrolt ellátó Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, ahogy az uniós pályáztatást koordináló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sem. Az idő pedig fogy, az uniós pályáztatásra való előkészítés áprilisban zárul le, addig kell döntenie a kormánynak, hogy végül honnan, miből, és hogy változatlan formában finanszírozza-e a 4-es metró projektjét.

Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke az Indexnek múlt csütörtökön azt mondta, a finanszírozás kérdéséről még mindig folynak a tárgyalások a fővárosi önkormányzat és a Pénzügyminisztérium között, a meccs pedig egyelőre nem dőlt el az uniós kohéziós alapból történő finanszírozás javára. Igaz, a főváros vezetése a kormányt inkább a projekt további hízlalására próbálja rávenni: ha már uniós finanszírozással épül a metró, a jelenleg hivatalos 340 milliárdos költségeken felül további felszíni beruházások is bekerüljenek a finanszírozási csomagba."

ha sikerül is bebizonyítani h. pazarló, szakmailag alkalmatlanul tervezett és megvalósítandó gigaprojektet finanszírozunk, akkor sincs a jelek szerint következmény, szakmai vita és cáfolat, ne adj isten korrigálás helyett hallgatás a válasz, a szakmai tervezet, és a felleősök alkalmatlanságát bizonyító tények az emberek túlnyomó részéhez sosem érnek el, így hatása is marginális:((

továbbá a szavazók egy jelentős része ha olvasná is pl. ezt a cikket, akkor is elvetné, mert összkapcsolná magában orbánnal, mert ő is ellenezte a 4-es metró ismert formájú megvalósítását, a szoclibek támadták is vele eleget elég hatásosan, nagy szög volt a 2002-es koporsójában az h. nem támmogatta ezt a projektet.

így már csak az önigazolás végett sem fogja rengeteg ember elismerni (fektéve h. olvasná a történetet :)))) azt h. a VEKE tanulmánya szakmailag megalapozott.

ennyit az illúzióról mire jó TÖMEGMÉRETEKBEN a szakmai civil szervezetk hatása nálunk.

egyre inkább igaznak látom Lem egyik szereplőjének megállapítását a demokráciáról, mely nem más mint tökfejek által megválasztott intrikusok uralkodása :p
Itt a mi régi-új (fradi)vezérünk, aki majd megold mindent.

Így kell profi szinten csontig segget nyalni. :)
www.youtube.com/watch?v=IZwikF52QFk

Amúgy a VEKE szóvivője már bent van a közlekedési (vagy melyik) bizottságban, uh a hülyeségnek, ha lassan is, de vége szakad.

Irbisz 2007.01.16. 14:13:02

Olyan mélyen, és akkora tömegben van a hülyeség jelen, h még 5-10 év kell, míg a civilszervezeteket ezek a hülye dilettánsok is komolyan veszik, majd, ahogy nyugaton, rájönnek, hogyan használhatnák ki őket, amolyan win-win szitu formájában. Szvsz a VEKE tagság hamarosan pluszszavazatokat fog érni, ha bekerül a politikusi CV-be, amiért cserébe az évi 5kilós tagsági elég szerény összeg. A VEKE-sek meg bekerülnek oda, ahová valók. A közlekedésfelügyeletbe/-szervezésbe/-stb.

Még több ilyen civilszervezetet!
A megoldási javaslatomhoz mit szóltok? (gyorskeresés: négyszintű)
Akik kockát írtak(sokan voltak,elolvastam az összes hsz.-t)négyzet helyett,hozzák ki az ellenőrzőjüket.Kapni fognak matekból egy egyest.
süti beállítások módosítása