W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Kórtörténeti függelék

2007.01.11. 06:30 Tóta W. Árpád

Nem érne két bejegyzést a személye - bár a Nap-keltében ma is téma lesz; hiába, Orbán és Gyurcsány naftalinban pihen, ebből meg még lehet egy jó kis antiszemitizmus-balhé, mintha súlya lenne. De mivel sokan nem értették, milyen titkos féreg foga rágja Morvai Krisztina agyát, íme az előzmény tömören és szárazon. Na jó, rövid szafttal.

Morvai az ENSZ nőjogi bizottságának, a CEDAW-nak volt a tagja. Gondolom, sokat hallott már mindenki a CEDAW-ról. Engem spec már az ENSZ említésétől is rezgetni kezd az ideg.

Hősnőnk e minőségében jó mélyen beleásta magát a palesztin nők elleni diszkrimináció problematikájába; ami egyébként abszolút jófejség. Palesztin nőként élni ugyanis nyilvánvalóan a világ egyik legszarabb élethelyzete: eleve a muszlim világban nőnek lenni, az többnyire szopás. Olyannyira, hogy a CEDAW illetékességét számos iszlám ország csak fenntartásokkal fogadja el, ugyanis a sariával nehezen egyeztethető össze, hogy a nő kiálljon a tévébe, és visszapofázzon a férfiaknak, mint például Morvai Krisztina.

Plusz még a palesztin nőknek ott van a megszállás is. Az idegen megszállás is olyasmi, ami simán elrontja az ember napját, és bizony rendszeresen előfordul, hogy nem engednek át terhes nőket az útzárakon, és ott kell megszülniük a Merkava tankok árnyékában.

Morvai vélhetően az utóbbi tényezőt látta lényegesnek a palesztin nők dolgában, ezért az izraeli kormányt vonta felelősségre többek közt a palesztin nők közéleti alulreprezentáltságáért.

Tehát hogy nincsenek elegen a Hamász vezetésében se. Szemét izraeliek.

Morvai okosan járt el, amikor a palesztin nők sorsáért Izraelt tette felelőssé; így ugyanis például nem szúrták le, mint a filmrendező Theo van Gogh-ot, aki bezzeg az iszlámra hegyezte ki a női jogokat. Csak annyi történt, hogy Izrael ENSZ-nagykövete tiltakozott egyet, majd a magyar kormány nem hosszabbította meg Morvai delegátusi megbízatását, sőt megpróbáltak kinevezni egy MAGUKFAJTÁT: egy zsidót. Ha úgy tetszik, lecsapott a Zsidó Világösszeesküvés. Bosszút álltak a hajdúsámsoni görögkatolikus pap unokáján - legalábbis Morvai szerint ez is baszta a zsidók csőrszerű orrát. Na, innen szökkent aztán szárba a bolondéria, amit most látunk.

A kérdés csak az, hogy vajon a zavarodottság már korábban kitört rajta, és már az ENSZ-ben is magukfajtázással vágta át a közel-keleti helyzet gubancát, vagy ez új fejlemény. De az utóbbi esetben is hálásak lehetünk a zsidó intrikusoknak, hogy időben léptek, és nem várták ki, amíg ENSZ-tisztviselőként, Magyarországot képviselve őrül meg.


Címkék: hülyemagyar külpol

358 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr227664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ja, tényleg szopás palesztin nőnek születni, de a drága Krisztinától azért megkérdezném, hogy nem-e ugyanilyen szopás izraeli nőnek születni? Aki ha kell katona, ha kell családanya, feleség, de attól még ugyanúgy lelőhetik bármelyik minőségében. Márcsak a közel-keleti helyzet miatt is. Vagy azért, mert rossz helyen járt.
Ez a hülye picsa szégyen a női nemre nézve. Főleg azokra nézve, akik tényleg kiállnak az emberi jogaikért olyan helyeken, ahol emberszámba sem veszik őket.
Tehát Krisztike drága, ahelyett, hogy zsidózik, inkább örüljön, hogy olyan helyre született, ahol anélkül pofázhat, hogy megköveznék ezért. Nem átvitt értelemben.
Azon gondolkoztam, hogy csak nézőpont kérdése ki a MAGUNKFAJTA.
Azért az is vicces lehet, ahogy a MAGUNKFAJTA Balló meg a MAGUKFAJTA Zuzmó-mama eszmét cserélnek. :)
Na, most elszóltam magam. :)
na most abba inkább ne menjünk bele, hogy kinek a szarabb: a csákszentkomlósi textilgyár elbocsátott szövőnőjének, vagy az izraeli anyáknak, akiknek egy adott napszakban ráadásul még puskát is kell ragadniuk; az érdekes Morvai esetében szerintem az, hogy mi kell egy jó kis kattanáshoz, értsd: meddig állnak vigyázzban az agysejtek, ha azt mondom, igazodj!, mi kell, hogy marhaságokat kezdjek citálni , bele a világba.
Aki meg olyanokat mond, hogy "nem vagyok hajlandó reszketni az antiszemitiznus vádjától", az meg pluszba még a probléma lényegét sem akarja megérteni jusztse, márhogy nem reszketni kell attól, hanem elfogadni a következményeket, mondjuk ha esetleg özvegy Kovács Lázárné azt mondja, hogy oké Kriszta, nem kell reszketned, ellenben én többet Morvaiék (vagy a Balóék) mellett nem akarok lakni. A Morvai féle nemreszketőknek ugyanis nem kell olyan sok ugatás ahhoz, hogy lelőjjék a szomszéd kutyát.
a mai népszabiban egyébként Morva ájtatosmanó-feje mellett vagy három centivel ott virít a Paizs Mikié, sréhan. Így lett szép az ötödik oldal, mondom, érdemes volt ma reggel felkelni.
morvai mostani hisztije már pár hónapja kezdődött, rögtön azután h. nem hosszabbították meg a szerződését, ez csak a második felvonás miután valakik felmelegítettek az ügyet.

az más kérdés h. a nem meghosszabbításának okai körül kár külön összeesküvést sejtenie, a koalíció nem ezt csinálta 2002-től? :))

mindenkit akit orbánék helyeztek lényegi pozícióba vagy leváltottak, vagy ha nem ment, vagy annyira nem volt lényeges akkor kivárták míg lejárt a mandátuma és egy saját mamelukot ültettek a helyére.
Az ilyen álszent picsát behajítanám egy olyan iszlám ország családi idilljébe, aminek semmi köze Izraelhez. Hamar ráébredne a valóságra, ott nem kéne szerepeket osztogatnia. Amúgy meg az a hülye, aki egy ilyen elmebeteget kiengedett külföldre. Vagy csak egyáltalán az utcára.....
baszki, most nézem a napkeltés videót. szerencsétlen Baló, már értem, mér olyan az arca.
Az zsidózással (és minden egyéb hasonló őrülettel) kapcsolatban csak egy dolog aggaszt. Ha elhangzik egy ilyen kijelentés, mindenki (na jó, a józaneszűek) elmondják, hogy nem szabad ilyet mondani, csak azt nem mondják el, hogy miért. Azért, mert amellett, hogy blőd féligazságokon és egyszerű hazugsákokon (+ezek szerint undorító, sértett, ostoba, primitív emberek vélt sérelmein) alapszik, szóval amellett tévesek. Még egszer mondom: Tévesek. Nagy betűvel. A történelem többször több esetben bebizonyította ezt, nálam jóval okosabbak többször megfelelően cáfoltak minden efajta baromságot.

De elég volna mindenkinek a józan eszére hallgatnia (bár már Churchill is megmondta, hogy az emberek általában csak akkor hallgatnak a józan eszükre, ha már minden egyebet kipróbáltak). Manapság már csak azok "hisznek" ebben, akik akarnak (lásd fenti cikk).
A szólásszabadság nevében bárkit elláthatunk bármilyen jelzővel és gúnynévvel, ezzel nincs is baj. Azzal van a baj, hogy komolyan vesszük a hülyéket, akik ezt mondják.
Sajnos volt már rá példa a történelemben. Azért kell kerülni az ilyen helyzeteket. És itt ne csak egy felekezetre gondoljunk.
Emellett mindenki annak szól be, akinek akar. Én is gyakran és szivesen teszem.
patrik1345: engem konkrétan nem érdekel, ha vki otthon, a wc-kagylóba ordítva zsidózik. Szarok rá, tegye.
MK annyiban érdekes, hogy az ENSZ-ben _elvileg_ diplomatikusan kellett volna eljárnia. Erre jön egy nem is annyira burkolt cionistázással? Hehehe.
Az volt egy diplomáciai parafenomén, aki kinevezte ezt a hülye picsát oda.
Sokkal jobban járt volna mindenki, ha itt Mo-n talpal tovább a CSBE ellen. Azt még tisztelni is tudtam volna.
totyafej: hát pont ez az, erről van szó, hogy nem volt ez a nő ilyen. És rohadt sokan vannak még rajta kívül, akik nem voltak ilyenek, oszt egy nap valami mégiscsak aztat mondta bennük, hogy jónapot.
ne rohadjanak már meg. Senki se rohadjon már meg. Ne egye már meg a fene ennyire az egészet, bakker.
Árpád, szívemből szóltál. Már akkor röhögtem kínomban ezen a nőn, amikor előszor olvastam a z ENSZ-es megmozdulásáról.
Én legjobban Gréczi Zsolton szórakoztam. Szinte tapintható volt az igyekezet, hogy annyira lehúzza Morvait, amennyire csak tudja. Ez az újságíró attitüd, hogy "kuss én pofázok, kis antiszemita köcsög, értem? " még igazi antiszemitákkal szemben sem túl elegáns.

De hogy ne legyek off. Ha nekünk ilyen újságíróink vannak, mint ez a három kriptogeci, akkor miért kellene (hogyan is lehetne!?) überfasza ensz mittudoménmilyen küldöttünk.

Egyébként irígylem a problémáit, akinek a legnagyobb baja Morvai ideges levelének kitételeit haígynézzük haúgynézzükezni. Aki meg azzal jön, hogy "először csak könyveket égetnek", azt (történelmien is) leröhögöm.
juz:
hjam, balfaszok voltak az "újságírók". De hogyan jön ez az ENSZ-beli küldöttünkhöz? He? Szerintem olyan dolgokat kapcsolsz össze, aminek kurvára semmi közük egymáshoz.
Vannak hülye fizikatanáraink? Akkor hogy lett Szilárd Leó? Ez kábé ilyen...
Ez a nyomorult antiszemitizmus olyan, mint a pálma.Teher alatt nő, abból meg van elég.Ráadásul ha 1-et kiírtassz, nő helyette másik 10.
Látom szövegértési problémák vannak itt többeknél.

Az UTÁN kezdett zsidózni, h a zsidók kitúrták a CEDAW-ból, mert rajtuk kérte számon, h miért szivatják a palesztin nőket, nem elég-e nekik az, h palesztin (és muszlim) nők. Nem pedig ott, a CEDAW-ban benne kezdett zsidózni. Lényegi különbség.
cs-sz-vadász
Szerintem meg igen. Egy olyan ország, amelyben elfogadható, hogy ilyen majmok osszák az észt minden nap több csatornán, (de sajnos nem az egyetlen ilyen műsor van), az mit vár a hivatalnokaitól?
Fejtől (is) bűzlik a hal. De persze nem kellene ennek így lennie, csak akkor miért emelünk ki egyet és vesszük le róla a keresztvizet?
Ha már újra felidéződik Morvai művésznő rém hasznos ENSZ-beli fellépéseinek daliás korszaka, hadd térjek vissza a tegnapi beírásokra. Mint tudjuk, Amerikában nagy divatjuk van a városi legendáknak, kezdve az olyanoktól, melyek szerint a nagyvárosi csatornákban alligátorok élnek, a jachtból látható víz alatti vulkánkitörésen át az elektromos magasvezetéken fennakadt rénszarvasig (mint tudjuk, Rudolph, a rőtorrú rénszarvas és társai repítik a levegőben Santa Claus szánját).

Valami hasonló urban legend-gyűjteményt, vagy ha úgy tetszik, népiesch urbánus-gyűjteményt lehetett végigolvasni a zsidókról szóló népi folklór legszebb darabjaiból. Ne ártana “Ismerd meg ismeretlen szomszédaidat”-típusú túrákat szervezni a nagy kedvvel fröcsögőknek, hogy a legendákon túl megismerjék az általuk mesés jó és rossz tulajdonságokkal felruházott állampolgártársaikat, nehogy már olyan hülyeségeket kelljen olvasnunk, mint pl. a hochkeresztény Fuggerek le(fel???)-zsidózását, hiszen, mint tudjuk, minden bankár zsidó…


"még igazi antiszemitákkal szemben sem túl elegáns."

Vagyis szerinted ez a Morvai "nem igazi" antiszemita :)

"Ha nekünk ilyen újságíróink vannak, mint ez a három kriptogeci, akkor miért kellene (hogyan is lehetne!?) überfasza ensz mittudoménmilyen küldöttünk."

Vagyis az újságírók (a "kriptogecik") miatt van minden baj ...

"Egyébként irígylem a problémáit, akinek a legnagyobb baja Morvai ideges levelének kitételeit haígynézzük haúgynézzükezni."
Akkor Magyarorszagot irigyled, hiszen ez kis hazánkra jellemző, hogy minden téma politikai témává lesz, és minden politikai témánál előkerül a zsidókérdés.
Ez van.
Kedves Árpád!

OFF:

mikorra várható a beígért villamosvonalas cikk?

Engem az zavar sokkal jobban, hogy senki nem akad fenn a muzulmánok szidásán. Senki nem zuzmózik egy olyan vallási vezetőt, aki leállítja a nemzeti légitársaságot, mert ünnepnap van, de idióta az a muzulmán, aki becsomagolja a feleségét.
Csendben jegyezném meg, hogy kevés olyan férfi van Magyarországon, aki támogatná, hogy felesége topless menjen dolgozni reggel. Mert a kettő kb. ugyanolyan súlyú a két kultúrában. hogy a francba gondoljuk mi magunkat annyira a világ közepének? Milyen alapon gondoljuk azt, hogy amit mi csinálunk, az a jó? Nálunk is csak a II. vh miatt van ennyi joga a nőknek. Egyszerűen akkor annyira szükség volt a munkaerejükre, hogy alkupozícióba kerültek. Erre vagyunk büszkék?
Ez a Morvai meg nem érzi az arányokat. Azt hiszi, hogy ő ott olyan rohadt fontos, hogy miatta beindul egy komplett összeesküvés?
Morvai, aki egyébként komoly szakember,

- vagy így akart publicitáshoz jutni,
- vagy tlg megőrült.

Az utóbbi vszínűbb.
én már csak arra lennék kíváncsi, szegény krisztinától tanuló elte hallgatók eztán vajon hogyan rakják össze magukban a képet saját oktatójukról? hogy egy ilyen ember igyekszik lefektetni nekik a demokrácia alapvetéseit?

és én még azt gondoltam, hogy az a vérciki, amikor a főiskolás angoltanárom vakolatbontó hunglish-sel próbál minket rávezetni az ír és ausztrál akcentus közti különbségekre.
semmi közöm hozzá de lehet ideje lesz balónak leülnie vele és megbeszélni hogy MK ne irogasson vagy beszéljen össze-vissza. Baló nyilvános elhatárolódása feleségét hülyeség és nem volt megoldás sztem.

és azért azt álszentség lenne állitani hogy balónak tetszik az ami a feleségével történt ensz ügyben vagy most, nem hinném hogy annak drukkol hogy párját szétszedik majd mindenhol. hozzáteszem a levelét elolvasva jogosan.
A zsidók egy igencsak jelentős szavazótábor. Nem a számuk, hanem a támogatási erejük miatt. A Fővárosban vannak elég sokan ahhoz, hogy szavazóbázisként is szóljanak hozzájuk.

Nyilvánvalóan a baloldal szeret abban a szerepben díszelegni, hogy ők az antiszemitizmus élharcosai, Zuschlaggal, meg a díszzsidózó Pásztor Tiborral az élen. Mutatni kell, h jó helyre szavaztok, tegyetek így továbbra is. Nem véletlenül értenek félre mindent, amit így félre lehet érteni.

Ezért lett ez politikai kérdés. Meg talán azért, hogy még díszzsidója se legyen a fidesznek, nemhogy Lovasa.
1.Először kérdezek. Arról lehet beszélni hogy zsidó származásúak bizonyos szakmákban jóval nagyobb arányban dolgoznak a többi nemzetiséghez képest, mint a lakosság nemzetiségi megoszlása? És nem azt akarom mondani hogy ez rossz, csak hogy így van. Tisztában vagyok vele hogy ennek vannak részben történelmi okai is de a részletes magyarázatra nem vállalkoznék, csak így látom így tapasztalom.
2. Amikor a többségben lévő nemzetiség egy kis csoportja fenyegtően lép fel a zsidó származásúakkal szemben (ami egy ronda dolog nem fogadom el) akkor nekem a valós veszély csekélysége ellenére el kell viselnem a hangos antiszmitázást. (Úgy tudom zsídó származásút életében és biztonságában a fenyegetések ellenére hátrány nem ért)
3. Elvárható-e hogy azokon a területeken ahol zsidó származásúak jelentős számban vannak jelen időnként el kell viselniük hogy gyengébb idegzetűek rasszizmussal vádolják meg őket?
Ahmet: Nem a II. vh miatt van annyi joga a nőknek, hanem azért mert nem helyes valakit neme miatt (sem) másképp kezelni. Alapvető lecke liberalizmusból: minden ember egyenlő.
A kormánypártok, de főleg a SZaDeSZ támogatottsága majdhogynem kimutathatatlan. Kell a mozgósítás, és persze egy ilyen ügynek sok szimpatizánsa van más nemzetiségeknél, de a többségi társadalomban is.
hoppácska

igen, szerintem Morvai nem "igazi" antiszemita. Csak egy nő, aki nem szokott hozzá, hogy ha nem a napkeltés bagázshoz köthető civil kezdeményezés mellé áll, akkor szabad préda lesz. Várkonyi cikkén a többi "jobboldalhoz köthető" jogvédő, - civil értelmiségi, csak egy fanyar mosollyal továbblép. Ő minden bizonnyal nem szokott hozzá ehhez. És nem is tudja feldolgozni, és ezért mutat paranoid jeleket. Az meg, hogy ha valaki kritizálja (akár jogosan akár nem) Izraelt, nem antiszemitizmus, ezt itt tisztázzuk. A magu(n)kfajtázás sem. Az egy hazázás meg nem az ő találmánya, emlékszem még, amikor a francia zsidókat "hazahívták" néhány éve.

Az újságírókkal pedig baj van, mert ők egy társadalom immunsejtjei. De ehelyett egyre inkább evolúciós replikátoroknak képzelik magukat.

Az se jó, hogy minden téma politikai, ez rendben van, de hogy a Morvai ügyben mennyi a zsidókérdés és mennyi mondjuk a z okt 23-i vizsgálóbizottság, és hogy ha a napkeltés újságírókon múlik, akkor mi domborodik ki, az már visszavezet az előző ponthoz.

Csak hogy a logika rendben legeyen: A zsidókérdés állandó terítéken tartása is politika, ez igazán nem is külön kategória.
#1. Igen.
#2. Öltözz be zsidónak és közlekedj Pesten. Tényleg nem lesz semmi bajod, csak egész nap pokolian szarul leszel. Ja, és keveredj bele a metrón egy Fradi szurkoló táborba.
#3. Elvárható, pláne, hogy a zsidó néppel megesett üldöztetés után pont úgy tesznek az arabokkal, ahogy mi (nem csak a németek) tettünk velük. Az meg botrány teteje, hogy ha valaki csendben megjegyzi, hogy nem kellene, akkor fel vannak háborodva.
patrik1345 2007.01.11. 08:43:22

Tévedsz. Olvass történelmet.
en.wikipedia.org/wiki/Gender_role#Culture_and_gender_roles
patrik!
Hát ez nagyon szép gondolat, egyet is értek vele, de sajnos előbb harcoltak ki jogokat a nők és csak utána terjesztettük ki ezt a bolcsességet a nőkre is.
Házi feladat: mikor kaptak szavazati jogot a nők Svájcban?
nem is az a kérdés hogy morvai antiszemita-é, hanem az, h dörzsölt jogász rókanő létére miért írt ilyen brutkó dolgokat. Ha így mert írni, azt vagy azért tette, mert azt akarta, hogy így legyen értelmezhető, vagy tényleg megőrült.
Vince: Tehát helyes valakit faji/vallási/nemi hovatartozása alapján megkülönböztetni? Én csakannyit állítottam, hogy nem. Azt én is nagyon jól tudom, hogy mi gyorsította fel a női egyenjogúság elérését (jó ideig történelmet tanultam a főiskolán), csak az elvi alapja ez kell(ene), hogy legyen.
Jaj istenem, de szép! Jönnek az újabb legendák meg átértékelések…
Morvai művésznő egész ENSZ-beli primadonnáskodását arra építette fel, hogy Izraelben elnyomják a beduin nőket, ami, mint tegnap mondám, akkor okosság, mintha nálunk a cigányság évszázados elmaradottságát bármelyik aktuális kormánynak akarnák nettó felróni. Némi kiterjesztéssel Morvai már nagybecsű ENSZ-”szakértői” működése idején is zsidózgatott a maga módján.

Különben meg hogy jön ide a szimplán idióta Zuschlag, és pláne a mindenféle civilizált társalgáson belül elfogadható ”díszzsidó” kifejezést használó Pásztor, akinek naplóbejegyzését csak az Orbán parancsára hülyeségeket beszélő Deutsch fújta fel a műveletlen jobbos közönség legnagyobb örömére.

Kedves Árpi, a téma tényleg nem ér meg két bejegyzést. Sokkal inkább kíváncsi lennék Tóta W. posztapokaliptikus világára a hőség miatt elnéptelenedő Dél-Európai környezetben.
A pilótarádióval mi lesz? FUK=Februárban Újra Kezdjük?
de a napkeltébe nem a vizsgálóbizottságos heppje miatt hívták a Morvait, szarni bele, hát végül szép dolog, ha aggódik a pofánvertekért, montelbanék sem szeretnék, ha hazafelé séta közben jönne a rendőr, oszt nyomná a seggükbe a gumibotot; csak ne kelljen már üldözötteket csinálni belőlük, meg diktatúrát, és mihazánk - tianyátokat kiabálni. Az, hogy valaki mellé állok nem lehet pártoldaliság kérdése, ugyi, sőt, valami megkérdőjelezhető, másodlagos minőségű ideológiát keríteni köre, hát az is csúnya dolog.
Amúgy itt sokan kárognak, de szerintem semmit sem von le a tudásbeli értékéből ez. Ha meg tényleg antiszemita lenne, az se nagyon.

Ez a "hogyan tanulnak tőle", meg mittodmén milyen kérdések (szvsz) épületes baromságok. Kapásból fel tudna bárki sorolni MK-nál milliószor nagyobb szaktekintélynek örvendő és ismertebb, nagyobb nyíltan antiszemita tudósokat is. Gond nélkül tanítottak egyetemeket évtizedekig.

Mi ez a baromság hát, emberek, hogy nyilván két római törvény leadása közt biztos részleteket vetít az Akarat diadalából?
Antiszemitizmus, no persze. Voltak, lesznek mindig olyanok, akik ostobán, apolitikusan nyilatkozgatnak oda-vissza. MK is ilyen, ennyi.
Kis hazánkban nincs antiszemitizmus. Ha lenne, nem lennének zsidó politikusok, bankszakemberek, jogászok, orvosok, tanárok, kis- és nagykereskedők, stb. Ha üldöznék, bántanák (intézményesen)őket, nyilván ezekből a pozíciókból pörgetnék ki először őket.
Ha egy 1.5%-os párt időnként kicsit zsidózgat - ilyen a demokrácia, az meg legyen a zsidók baja, hogy esetleg érzékenyebbek az ilyesmire. És igenis: aki a hazai "tomboló antiszemitizmustól" annyira retteg, hogy összekészített bőröndjein ücsörög, nosza rajta, Izrael nyitva, ott legfeljebb a második napon felrobbantják gyermekeit az iskolabuszon.
Az "annakidején is így kezdődöt" nagyon gyenge, (mondhatni demagóg) butaság.
A kirakatzsidók állandó rettegése kb. annyira megalapozott, mint amikor a szittyák óbégatnak a keresztényellenes kurzusról.
Én egyébként ebben az országban a tahókat utálom, ami - már csak az arányok miatt is - bőséggel előfordul a "fajmagyarok" közt is.
De MK valóban egy hülye pi-csa.
...vagy írhatnál arról, hová tünnek a kínaiak, mert és se öreget, se temetést nem láttam. Biztos megessszik őket:))
na jó, lehet, hogy ez ugyanaza szájt, ahol a cigány tanulóvezetőket keressük.
patrik1345 2007.01.11. 08:53:46

Nem patrik, én azt mondtad, h ahmednek van igaza. Mint látom ebben egyet értünk.

Amúgy ezt írtad: "Nem a II. vh miatt van annyi joga a nőknek, hanem azért mert nem helyes valakit neme miatt (sem) másképp kezelni."

Nos, ez téves. Sőt, még az alapvető lecke kitétel is. Van olyan verzió, ahol nem az. Ilyen a klasszikus liberalizmus is. Ha már egy ideológiát a magadévá akarsz tenni/vallani, akkor lehetőleg ne az azt állítólag kéviselő párttól ismerd meg. A szadesznak nem sok köze van a liberalizmushoz, amit meg terjesztenek róla az meg jó részben az anarchizmusra hajaz.

Hogy ehhez hogy jön az, amit mondasz pluszban, nos arra nem jöttem rá sajnos.
patrik1345 2007.01.11. 08:53:46

Ahol minden ember egyenlő, az a kommunizmus :)
Teljesen igazad van, pontatlanul fogalmaztam.

A szadesz dologgal meg teljesen egyetértek.
és még ott sem igaz
örülök, h egyetértünk :)
Itt szeretném közzétenni kedvenc graffitimet:
"Fasiszta Kuncze!" : )
"Kis hazánkban nincs antiszemitizmus. Ha lenne, nem lennének zsidó politikusok, bankszakemberek, jogászok, orvosok, tanárok, kis- és nagykereskedők, stb. Ha üldöznék, bántanák (intézményesen)őket"

Hát zsidóüldözés természetesen (és szerencsére) nincs. (Mint ahogy magyarüldözés sem.) Ettől függetlenül az antiszemitizmus létezhet.
Minden zsidóüldözés antiszemitizmus, de nem minden antiszemitizmus zsidóüldözés.
[elmélet on]
baló és morvai megegyeztek.

baló lesz a középballib zsidó, morvai a középjobb katolikus. bárki van hatalmon, az ő életük rendben van.

nem érdekes ki mit mond. az érdekes miért teszi. baló és morvai okosak.
[elmélet off]
Nem tudom, ha twá-t rúgnák ki a katolikus egyház bírálata miatt, és a helyére egy kispapot ültetnének, beszélne-e katolikus összeesküvésről?

Morvai egészen addig jó fej volt, amíg a családon belüli erőszakkal foglalkozott, mert az olyan szép liberális téma. Amikor viszont azt mondta, hogy a palesztín nőknek is vannak jogai, egyből kikerült a MAGUNKFAJTÁK közül. Most meg van képe azt mondani, hogy annak is vannak jogai, aki okt. 23-án a városban sétált vagy éppen a fidesz megemlékezésén vett részt!

Általában nem vagyok indulatos, de a Várkonyiéhoz hasonló írásokat olvasva azt kívánom, hogy a gyereküket, feleségüket, kedves édesanyjukat kezelje meg viperával egy símaszkos "rendőr", aztán olvasgassák mit írtak az elmúlt hetekben.
ÁRPÁD! Egy nagy ökörség ezzel a nőcivel foglalkozni. Pont más lesz az ilyen dolgoknak az eredménye, mint amit az ember elvárna. Miért is mondom ezt?

Nézzük mi történik egy ilyen eset hatására. (Nem egyedi, többször, és nem csak a zsidók kapcsán már nem egyszer megtörtént Mo.-n)

Szóval van egy sértett/elborult/őrült/nemnormális/féleszű ember, aki mondd ezt azt. Lehet annak a tartalma bármi, de ha neadjisten egy kisebbség belekerül a mondandójába, máris rasszista lesz, jelen esetben meg antiszemita. Ezt el lehet tényként fogadni, de engem spec. kurvára nem érdekel. Az viszont igazán zavar, hogy mindenki ezen nyámmog, mindig az történik, hogy ilyen esetekben az emberek totál két pártra szakadnak. Az egyik, aki mindenben antiszemitizmust lát, amira a másik rákontráz, és valóban elkezd zsidóellenes dolgokkal előhozakdoni. Így megy ez ez pro és kontra, mígnem eljutunk arra a pontra, hogy a két tábor oly módon átalakul, hogy lesz egy vad cionista, és egy vad náci brigád, függgetlenül a kezdeti problémától.

Nézzétek végig a hozzászólásokat. Alig találni "középutas" észrevételt. Valaki vagy a fasiszta veszélyt emlegeti, vagy a horgasorrú kis zsidó bankárok által uralt világ rémképétől retteg. Szánalmas ez az egész. És az is szánalmas, hogy erre egyáltalán időt pocsékolnak emberek, és újságírók.

Ki a faszomat érdekel, hogy egy nőci miként bukta el a jó kis körömreszelős állását. Az ENSZ meg amúgy is egy nagy fos. Érdemben semmit nem jelentenek ezek az emberek, és azt kéne már észrevenni, hogy micsoda kis portúró féreg bagázs mellett érvelünk sokszor.

Ehelyett az történik, hogy egyesek mindenhol antiszemtizimust látnak, mások meg erre a zsidó világuralmat prognosztizálják. Szóval na szánalmasak vagyunk.

Beszéljünkl inkább Tesláról, meg Edisonról. Szerintem sokkal érdekesebb lenne...
juz 2007.01.11. 08:47:30-nak igaza van. Hoppácska, az újságírókon nagyon sok múlik, talán több, mint gondolnád. Miért? Mert amiről beszélünk, az "van". Kommunizmus is addig "volt", amíg beszéltünk róla. Meg Isten is addig "van". Nekünk ilyenek newsgörények jutottak.,.,.ez még Kádári örökség.
Egyébként ez a baj minden működő rendszerrel: amikor installáljuk vagy jó, vagy rosszabb, de működés alatt erodálódik. A mi rendszerünk 40+16 éva alatt(ugyanazok az arcok pofáznak régóta) eléggé erodálódott, egyre tehetségtelenebb, elvtelenebb emberek kerültek pozícióba. Aztán ezek gondosan kitermelik a saját utánpótlásukat.

Ez a nő két "hibát" követett el: 1 beszállt ebbe a civil szervezetbe (bizottságba) 2 megszólalt.
Ha ez hiba. És ez a mostani Magyarországon hiba.
Ördögi kör, ugyanis ha már ilyesmi (okt 23) történik, és valaki civl létére elkezdi vizsgálni, előbb utóbb meg kell szólalnia.
Innentől kezdve bármit mondhat, kis ügyességgel lefordítják nekünk a kedvesek, hogy zsidózik, és innentől kezdve ez a téma. Nem pedig, hogy valójában mi is történt okt 23-án.
"... ha nem a napkeltés bagázs"

Na igen. Meg szadesz.

"Az meg, hogy ha valaki kritizálja (akár jogosan akár nem) Izraelt, nem antiszemitizmus, ezt itt tisztázzuk. A magu(n)kfajtázás sem."

Önmagában ha valóban pusztán Izraelt szidná, akkor nem. Csakhogy ebben éppen az a pláne, hogy egyszersmind a magyar zsidókat is szidja.
Megint csak a kedvenc példám: ha egy román szidja Magyarországot az önmagában még nem lenne baj, de szinte biztos az, hogy ez az ember a romániai magyarokat is szidja alkalomadtán! Sőt a dolog megfordítható: pusztán azért szidja Magyarországot, mert a romániai magyarokkal van baja!

És hát Morvai a "magunkfajtázással" ezt az egészet még egyértelműbbé tette.

"Az egy hazázás meg nem az ő találmánya, emlékszem még, amikor a francia zsidókat "hazahívták" néhány éve."

Ja egyébként most ha egy erdélyi magyar megkapja a magyar állampolgárságot akkor neki is két hazája lesz? Ő Magyarországra "haza" jön? Vagy Romániába megy "haza"? Hogy is van ez?

"Az újságírókkal pedig baj van, mert ők egy társadalom immunsejtjei. De ehelyett egyre inkább evolúciós replikátoroknak képzelik magukat."

Gondolom mindez csak a "másik oldal "újságíróira érvényes :)
Árpi,

rabbi-e vagy?

Nem kicsit unalmas a zsidó téma.

Most vettem meg a könyved, abban még látszott, hogy van benned spiritusz, most meg minden napra egy szánalmas dávidcsillagos bejegyzés?

Valami gond van Árpi? Szorongsz? Akarsz beszélni róla?

Inkább politizálj, mert kezd "szárba szökkennei a bolondéria", kezded megütni az RTL-klub színvonalát.

Vagy előszerződésed van a Heti7-esbe?
Jó sok mindent leírtatok már antiszemitizmusról, zsidózásról, meg mindenféléről.
Nekem egy kicsit más jutott eszembe.
Az mekkora szívás lehet, ha véletlenül az ELTE-n vagyok joghallgató, és büntetőjogból akarok szigorlatozni, de az indexemben az a név szerepel, hogy Grünwald Noé??????
Ha hibást keresünk akkor nézzük meg az eddig nem vitatott tényeket.
Az hogy MR elveszetette a józan itélőképességét az nem vita tárgya. Az hogy joga van-e hozzá? Nem vagyunk egyformák, neki ennyi a tűrőképessége, de lássuk be hogy vélt vagy valós oka lehet rá hogy kiakadjon, és a kész hülyeséget már látjuk.
Azt viszont, finom szólva sem nevezném elegánsnak hogy a zsidó állam megvádolása után (nem vizsgálom hogy jogos-e megtehette/tévedhetett) egy zsidó származású képviselőt tesznek ebbe a pozicióba.
Ez meleg ágya az összeesküvés elméleteknek és irritáló MK számára. Az aki/akik ezt kitalálták vagy nagyon naívak és nem valók ilyen helyre vagy kifejezetten arrogánsak és szégyeljék magukat.
Nem valami olyasmi volt, hogy Morvai Krisztina helyett Goncz Kinga az egyik baratnojet - aki tortenetesen az Esztertaska megteremtoje - akarta volna kikuldeni az ENSZbe? Es hogy Morvai csak azutan kezdett le cikkezni es forumozni ezugyben?
Üdv, harcostársak!

Vl: topless csador :P

Az, hogy valaki egy marginális étertöltelékben hülyeséget beszél, tényleg nem nagy dolog. Nem is egyedi.

Az ENSZ pedig gittegylet, nem nagyon intéztek még sehol semmit. Bár szeretnék ott zabot hegyezni.

A Szentföldön elnyomott kisebbségi nejek jogaiért kiállni pedig pont olyan baromság és súlytalan mint Pesten tüntetni a bálnákért, Tibetért vagy a globalizáció ellen.

Akkor már inkább ingyen sör.

Én pedig szeretem a keszonbeteg arcokat médiákokban, nekem Szabó Albert, Csurka úr és Torgyán dr is hiányzik. Szórakoztatóak. Sokkal viccesebbek mint pl. a germán adókon bámulni a híradóban a celebfelvonulást.
Egy abberált európai "eszmeiség" felhigított amerikai trutykultúrája, nehogy má'n annyira felvilágosulttá tegye az "indoeurópait", hogy akárcsak a szájára is merészelje venni a muszlim tradíciók halhatatlan örökét.
Hol éltek észlények, hogy egy végét járó amerikanizmus láncoskutyájának (Európa?!) ugatásait teszitek alaphangnak?
Az iszlám ragyogóan működteti lelki közösségeit csak ez az istenellenes materialista, liberális massza képes úgy látni és láttatni a fényt, mintha az lenne az árnyék.
Oszoljatok! Mondhatnám. De...
...de nem kell, mert oszlik itt minden a judeokereszténység dögkútjaiban.
Köztük olyan ELVE TEM ÜLT... elmék, hazug értékrendek droidjai, kreált "országok" megszállói, alantas társadalmak piócái, akik és amik léte már csak másodpercekben mérhető.
Ha mindezeket valaki képtelen észrevenni azt sajnálom - de, hogy nagydobra verjétek a mulandóság ócskaságait a hallhatatlan dolgok SZÍNtézisei ellenében...- na, ez azért abszurd!
Azt az egyet ne vitassuk el azért Morvaitól, hogy egy elég eredeti kombót valósított meg: az antiszemita jogvédőét. Olyan uncsi volt már, hogy minden feminista liberális, meg kisebbségvédő-toleráns stb., végre itt egy jó kis kőkemény nemzeti feminista ;)
"szájára is merészelje venni a muszlim tradíciók halhatatlan örökét."

muhahaha

ez a fallosz nagyon király!
Na, a tegnapival ellentétben, ha a jelzőosztogató stílustól eltekintünk, ez most korrekt. :)
Pálos Rendi Kartács/Pallosrendű?

Kösz, a vidám sorokat. Abban igazad van, hogy vicces amikor az úgymond új vallások/kultúrak önkent képviselői osztják az észt és erkölcsöt sokkal többezeréves civilizációknak.

Hol itt a türelem?
Valaki emlegette, hogy lehet kitűnő tudós valaki annak ellenére, hogy antiszemita. Na ja, de ez a némber demokráciáról, meg jogról kellene, hogy okítson.

Egyébként meg Edison extra nagy g. volt Teslával. Nagy fizikus kis senki. Einstein dettó.
Ahmet

g.? Mit is jelent ez?
Szerintem inkább rendeltetésszerű felhasználásra már nem alkalmas ostorossejtmaszlag.
"Gondolom, sokat hallott már mindenki a CEDAW-ról"

Ebben sajnos nem vagyok biztos, tekintve, hogy Magyarországon magasról tojják le a női jogokat az illetékes elvtársak (elvtársnők)...
ahmet: számos "kíváló" tudóst tudok mondani, aki ... nagy hímsoviniszta, kezdve jogtudós köztársasági elnökünkön. Sztem rajtuk sem ártana rugózni egy kicsit...
má' megint összevissza kacsázunk a középút helyett, nna most akkor jól megmondom a tutit

1. az tényleg gáz hogy miután felemeli a szavát a palesztin nők jogaiért, utánna kineveznek a helyére egy zsidó nőt - ez a pártatlanság totális arculcsapása, + sikeresen adnak valós alapot is az arab UN ellenszenvnek, aztán csodálkoznak ha tojnak az Enszre

2. persze palesztin nőnek lenni 1sősorban nem izrael miatt gáz

3. az sem nagy csoda/ill. nem poli. baklövés hogy Morvait nevezték ki erre a posztra, tekintve hogy Mon tudtommal ő (volt) a legnagyobb szaktekintély/legaktívabb nőjogi harcos (szó szerint:).

4. és akkor ő minderre ráönti a habot azzal hogy teljesen megzakkan - persze előtte sem volt teljesen normális...
Milyen Baló, talán Bánó! Vagy mi nem egy videóról beszélünk?
Baló = riporter
Bánó = muszteres fasz :-D
Palostrend nagy pöcs, de kezd igen színesen fogalmazni. Valahonnan ismerős nekem a stílus! Hoppá, megfejtettem: szerintem Majsai teológus ír ezen a nicken...
hát baszki én pont ezt akartam írni, ebben a szent másodpercben. háde nem arra hajaz télleg?
isotope 2007.01.11. 10:11:54

LOL :D
vagy a szomszédomra, de a kettő közül valamelyik, az tuti.
egyébként meg nyilvánvaló hogy Morvai cionista ügynök. először jól lejáratta a jobboldalt az Enszben, majd színlelt őrült kirohanásaival elvonja a figyelmet arról hogy az Enszben kineveznek egy zsidó nőt, hogy ő ítéljen a palesztin nők jogairól..

aztán beépül lipótmezőn az odazárt jobbos harcostársak közé, hogy az utolsó szilárd bástyát is aláaknázhassa..

Ede, nekem a homárról hajaz...

Egyébként régóta szeretném, megfejteni, hogy hogyan lesz valaki, a médiákokban megszólaltatott szakértő. Bármijen témában: közel-kelet, vagy űrkutatás, vagy zavargás, vagy mint itt, feminista ill. családonbelüli erőszak szakértő. Nekem hányszor kéne (pusztán gondolatkisérlet) asszonkámat nyakoncsapni, hogy családierőszak-szakértőnek nevezhessetek: Vagy hány feminista felvonuláson kell nyomulnom és pofáncsapatnom magam, hogy a téma szakértője legyek?

A másik amit utálok, hogy drága műsoridőnben köszöngetnek egymásnak, mint ha épp akkor tralálkoztak volna össze. Időhúzás zizenegyes nem?
igen, és a végén beépítik malter helyett a kurvanagy gáztárózó legaljára, a többi harcostársak meg lesznek a betongerendák
Amúgy meg:
Tóta, és ti mind, barátaim! Tényleg nem érzitek, hogy ez a mértéktelen zsidózás meg antiszemitázás lassan az egész országot a menthetetlen hülyék kevésbé irigylésreméltó kategóriájába taszítja? Hovatovább nincs Európának olyan országa, ahol ez az egész téma olyannyira rátelepedne a mindennnapokra, mint nálunk. Ti mind nyilasokkal keltek, rabbikkal vacsoráztok, Shylockról álmodtok, és horogkeresztet szartok? Ne má... Vagy csak arról van szó, hogy Bibónak megint igaza van, és amikor kellett volna, nem beszéltük ki közösen ezt az egészet? Pedig voltak rá próbálkozások, már 45-46-ban, de Moszkva helyi ügynökei ezt nem nagyon preferálták, ismert okok miatt. A kénytelenségből feltárt seb pedig elgennyedt, ennek bizonyítéka a mostani szófosás is. Sokan nem átallották azt sem leírni, hogy Kertész megjelenéséig senki sem beszélt Magyarországon a holokausztról. Kérem. Parraghi György, dr. Nyisztor György (csak kettőt említek) azon melegében, a háború után részletesen írt az üldözésekről, a lágerekről, de akkor sem olvastak sokan, ma pedig...
Abbahagyni ezt az egészet! Olyan nagy kívánság ez? Hogyan akartok dűlőre jutni ebben a kérdésben a sértett MK kapcsán, amikor a zsidók maguk sem képesek évtizedek óta egyformán megítélni mondjuk Kasztner Rezső szerepét? Valami moratóriumot kéne tahát a zsidó, meg a cionista, meg az antiszemita, meg a fasiszta szavakra, csak egy kicsinyég. Hátha lesz egy icike, picike eredmény. Jó lesz, meglátjátok!
Árpád, nekem egy félmondat ütötte meg a szemem ami talán érdekesebb téma lehet, mint a velőig lerágott antiszemita csont. Nevezetesen, miért kezd rezgetni téged az ideg az ENSZ említésére?
Valaki magyarázza el, ha elszáll a kommentem, miért nem tudom legalább magamnak újra elővenni?
Valaki magyarázza el, ha elszáll a kommentem, miért nem tudom legalább én újra elővenni?
intifan: rotfl :D Van benne vmi... :D
Ez a satrafa nincs véletlen rokonságban a Petőfi kutató megamorvaival, mert úgy minden világos lenne.
"aztán beépül lipótmezőn az odazárt jobbos harcostársak közé, hogy az utolsó szilárd bástyát is aláaknázhassa.." hogy az elmeháborodott
szélsőjobboldali összeesküvést papírra vésve, megszervezzék a hatalom átvételét és eeről tájékoztassa a cionokat.:-)
Még egyszer megpróbálom, mert elszállt:
Tóta, és ti mind, barátaim! Miért nem hagyjátok abba ezt az egészet? Ti nyilasokkal feküsztök, Shylockkal álmodtok, rabbikkal vacsoráztok és horogkeresztet szartok? Hovatovább mi leszünk Európában az egyetlen ország, ahol ez a téma lassan a közéletet megrontó kórrá fertőződik. Vagy megint igaza volt Bibónak, és nem beszéltük ki, amikor kellett volna? Aztán a kénytelenségből feltárt seb mára elgennyedt? Itt volt pofája sokaknak leírni, hogy Kertész megjelenéséig senki sem írt a holokausztról. Kérem: már 45-46-ban történtek kezdeményezések, hogy csak Parraghi Györgyöt, meg dr. Nyisztor Györgyöt említsem, akik részletesen írtak az üldözésről, a lágerekről. De Moszkva akkori hazai ügynökei nem preferálták a dolgot, az ismert okokból. Olvasni meg akkor sem nagyon olvastak, ma meg... Pihenni kellene egy kicsit, így csak mérgezzük egymást. A zsidók maguk nem tudnak például egy olyan kis ügyben sem közös nevezőre jutni, mint Kasztner Rezső működése. Valamiféle moratóriumot kellene hirdetni (legalább itt, az Indexen, hátha mások is követik) a zsidó, az antiszemita, a cionista, a fasiszta szavakra. Primitív megoldás, elismerem, de egy icike-picike eredménnyel talán járna. Ennek a sértett nőnek a kapcsán pedig újra telefröcsögni a világot? Minek? Tényleg ez hiányzik nekünk? Ha nem tudjuk megoldani, lépjünk túl ezen a mocsáron, mert bele fogunk fulladni. Ki-ki magával kezdje...
Bopcs, látom, közben valami csoda történt!
Khm...

Mi a szar ez már megint, a Cionista Szövetség szponzorálja a blogot?

Nem-e lehetne-e kicsinykét leszállni a fasza zsidók/zsidó fasza/hülye katkók/hülye jobbosok témákról? Egy csomó érdekes dolog történik itthon, egy csomó még érdekesebb dolog történik a nagyvilágban, mi meg zsinórban ilyen baromságokon csamcsogunk. Fuckin'.

edebácsi és dark future:

Hm. Szóval ha nem beszélünk róla, akkor már nincs is? Struccot játszunk?

edebácsi:
S akkor a jobboldali, ballib, konzervatív, antiszemita, kommunista, bibsi, goj, sztálinista, rákosista, nyilaskeresztes és még sorolhatnám szavakkal mi lesz?
Szerintem ez nem jó ötlet. :D

dark future:
A kérdés gondolom TWÁnak szólt. Ha őt ez érdekli, erről ír. Meg kisvasútról, ami jó dolog. :D
Amúgy hol láttál fasza zsidók szöveget? Meg hülye jobbosokat? He?
Kicsit mintha balra hordana a puskád, apuskám...
dark future,

írj blogot, szivem, aztán ha jó, kommentelünk.
Edebács, nyilván van történelmi agyonhallgatás oka is a jelenségnek, de szerintem inkább egyszerûen ilyenek vagyunk, mi büszke magyarok, erre szocializálódtunk.

Hazai jelenség a feljelentôsdi, de a szakmai és generál gyûlôlet és irígység is minden sallangjával. A legtöbb országban a szakmai irígység helyett kollégát látnak a másikban, nem ellenséget stb. stb. Egyszerûen szeretünk utálkozni, gyalázkodni, megosztani. Lehet, hogy nem is génhiba, hanem földsugárzás okozza.

Nincs ezzel gond, ez pl. ugyan nyilvános fórum, de mégsem közszféra. Ha meg valaki hülyeséget beszél a tévében, át kell kapcsolni, nem bosszankodni, de olyan jó így kötekedni, kibeszélni. Hát nem?

Valszeg sok kiélezett történelmi helyzet alakul kellemesebben, ha a hüjét kikerülik inkább. Tudod, mint az oktató a kamikázeiskolában a kurzus végén Kérdés van? Hüje vagy, wazzeg?
az ilyen puskám-apuskám szóviccekért igényesebb társadalmakban halálra kövezés járna, minimum.
Az elöttem íróknak abban azért igaza van, hogy tuggyukmi kérdéskört elég alaposan kibeszéltük már itt többször :-)
Edebácsi, amíg a fasizmusbunkó kifizetődő aktuálpolitikai fegyver, a baloldal mindig elő fogja húzni. Különösen elkúrások idején. Én már nagyon várom, hogy az értelmesebbje mikor undorodik meg saját magától odaát. Vagy ez már megtörtént, csak a gyomori reflexek működnek tovább?
én vagyok Einstein, és a relativitáselméletemmel foglalkozom. Erre jön egy újságíró, és ír egy cikket: "Albert valami relativitáselmélettel foglalkozik, de pofára fog vele esni, csak gizdázik, különben is káros ez az egész". Válaszolok rá, és leírok egy olyasmit: bocs, de a MAGUNKFAJTÁK jobban értenek a fizikához, mint a MAGUKFAJTÀK, és különben is, hagyjanak dolgozni.
Namost innentöl kezdve mehetnék a napkeltébe magyarázni a relativitáselméletemet, ha Bánó és társai a riporterek...
Ez a lényeg, erröl van szó.
abszulút edebácsipárti vagyok
dark future igazábó Baló Gy és próbálja lezárni a több mint kínos témát..:)

egyébként az tényleg érdekelne hogy hogyan megy otthon a Baló családban.
"-Hogy vagy édes
-ne szólj hozzám te magukfajta!"

ha témát váltunk akkor jöjjön a globális felmelegedés+ hogy mér' kell egy kilómétert másznom, ha szeretnék szelektíven szemetelni (biztos oly krva drága 4 db sárga kék zöld műanyagdoboz - a 6ker meg csóró szegény)..
cpz: mindaddig jól működő fegyver lesz amíg lesz alapja, ami most is van. a mérték nyilván nem indokolt, de az alap ott van.
Mcs: a pápuska megvan? Miszerint pápaölő puska.

Zasztava: a hüjeség hatértalan mértékben képes terjedni. Rremélem a türelmed is határtalan.
Szarvasvadász, időnként még a strucc is értelmesebben viselkedik, mint az átlagmagyar. Nem szarik a saját fészkébe. Fészek alatt most nem vmelyik párt hónalját értem, hanem ezt a kibaszott córeszt, ami ugye közös)
a zsidó vallással az a probléma, hogy még a kereszténységnél is nagyobb faszság. totalitárius fatalista dogmatikus rendszer és ebben a minőségében nem áll messze pl. a nácizmustól.
ha a szélsőséges iszlámot elítéljük, a bigott keresztényeket kiröhögjük, akkor az ortodox zsidóknak is kijárna egy tökönbökés mert ez a három versenyző egy súlycsoportban indul.
Ede és Dark
Azért élnek meg ilyen jól ezek a témák, mert ezekre lehet csípőből tüzelni érzelmi alapon.Egészséges identitás hiányában meggyőződésből nem pörögne ennyire és különbenis....for better magyarland egy csoportterápia, amitől utána jobban esik a kontrolcékontrolvé
McBain (Ed?)!

Ne minősíts, és nem lesz harc. Bár huszárosan majdnem mindenkibe beletapostál :D
Syntax, persze a körömletépésnek is van alapja. Csak, ha erre építjük Magyarlandot, a teleket nemcsak a globális felmelegedés miatt fogjuk kihúzni fűtés nélkül, hevítjük magunkat. Ezért érdemes négy diplomát összekaparni, hogy így gondolkodjunk a világról...
Igazából nem is az online észosztással van baj, hanem a zsigeri ill. sérelemalapú érvelésekkel. Azok uncsik.
zasztava:
Nevesítenél? Kikre gondoltál itt?
Amúgy a "zsidók" előkapása mennyiben nem kifizetődő politikai gumicsont? Szerintem egykutya. Csak az a baj, hogy ennek a zsidó nemzetiségűek isszák meg a levét. Persze, tudom a politikának semmi se drága, amíg nem róla van szó.

Vászka:
Hja. De mindig van egy "zsidóbankárok" ripacs.

mcs:
"Jehova!" :p
Még jó, hogy az már a múlté. Szerintem halálra köveznénk egymást, és már nem lenne ember Mo-n.
Szarvasvadás, bezzeg a zsidóbányászokkal meg senki nem foglalkozik :)
McBain 2007.01.11. 11:03:13

azért kaptak ők is, szerintem. Nem úgy mint a keresztények, mert az nálunk valami állami vallás vagy mijafaszom. (mijafaszom az a Szent Korona Tan? van erről valami használható link? Ideológiailag alulműveltnek érzem magam, magamfajta.)
Xover! Csak, hogy pallérozd elméd!

A kurucos lapokon pompás linkek is vannak.
Vászka, én amolyan tugyukmilyen cégnek dolgozom és már így is rezeg a léc alattam, ezért lett volna jó egy link.
hm, nincs bennem sok értelem.
cpz: neked körömletépés-pszichózisod van? :)

nem kéne zsidózni és akkor nem fog senki antiszemitázni, szerintem
"Amúgy hol láttál fasza zsidók szöveget? Meg hülye jobbosokat?"

Annyira van azért ügyes Árpi, hogy ezek így direkt nem jelennek meg. De: fusd végig a nem technikai/ufós/főzős postokat. Ami marad:

-- hülye jobbosok (mint ez a nő is, aki tényleg hülye jobbos, de kit érdekel, van belőlük még egy pár, meg van belőlük a túloldalon is),
-- hülye katkók (akik tényleg azok, de pl. az ortodox zsidók vagy a hitgyülisek mennyivel jobbak?),
-- Raid over Teheran (az iszlám fundikkal tényleg sok gond van, de pl. az 50-es IQ-jú George W. által managelt USA-val, meg a harcias blökit játszó Izraellel is elég sok gond van),
-- ehhez képest az idióta/cinikus/demoralizáló kormányunkról, pártunkról semmi, max. óvó szavakkal, feltételes módban, jövő időben.

Szóval kérem alássan, csak a hülye nem veszi észre, hogy ezen a helyen egy egyszemélyes heti hetes épülget lendületesen, amihez Árpinak természetesen joga van, csak éppen kár érte, több is lehetett volna belőle. Ennyi.

Üdv.: Dark


"Engem spec már az ENSZ említésétől is rezgetni kezd az ideg."

Kérlek, kedves TWÁ, fejtsd ezt ki részletesen, hogy kommentjeinkkel árnyalhassuk a képet. Egyébkéntis, új ENSZ-főtitkár van meg minden, talán még aktuáluis is lehet egy "A kéksisakos kiscsávók hasznáról és káráról"jellegű post.
én lehet h lemaradtam de hogy a vérbe jön ide hogy a zsidó vallás még rosszabb...

eleve a zsidó államról volt szó és nem a vallásról

tudtommal ott nem a főrabbik irányítanak, vagy van egy belső összeesküvésük is? :)
Rosszindulatú

Az észosztás sem mindig rentábilis, mert bár mindenki osztja, még senkit nem láttam, aki igényelte volna.
Mindenki egy rohadt ügynök. Egymás torkán próbáljuk meg lenyomni a saját szarunkat, de ez jó. Komolyan.
Szarvasvadász, azokra gondoltam, akik Zámoly-ügyben ordítottak, Malmö-ügyben lapítanak. Azokra gondoltam, akik a pszichikai esetként feltűnő, jelentéktelen társadalmi támogatottságú Bácsfi Diánát sikerrel megismertették a világ közvéleményével, úgyannyira, hogy még a Haifában élő nagybátyám is hallott róla. Hogy bírsz élni abban az antiszemita országban? Mondom neki, Szlovákiához képest nagy előrelépés. Azt, hogy néhány idióta ezért vagy azért nem tart magyarnak, már megszoktam. A külföldi történészhaverokat sem ezzel szoktam szórakoztatni a konferenciák pisaszünetében. Nna vhogy így gondoltam9
OFF
"A Szent Korona tana Magyarország történelmi, íratlan alkotmányának alapját képező hagyomány, melyen a magyar állam eszméje alapult, és amely máig ható befolyást gyakorol az alkotmányos közgondolkodásra." - na de mitől Szent?

viszont jó hír, hogy "Az 1848-as jobbágyfelszabadítással a Szent Korona tagjai közé a teljes lakosság bekerült"!

amúgy nem túl következetes a wikipedia, mert hol egybeírják, hol meg külön.
ON
jó, egyébként az tényleg nyilvánvaló hogy Árpádnak baloldalt van a szíve (dö szép volt).

erre viszont ott az ultima ratio hogy ez egy blog és nem az Mti..
Syntax, má bocs, lássá túl az apád faszán, aztán vitatkozhatunk)
Ugye, rend és csend van a világban. Meg persze egy kis elkúrás.

És akkor elkezdenek antiszemitázni az antiszemitázók.

Nem úgy van az, hogy egy “szakértőnőt”, aki kissé egyoldalúan látja a világ problémáit, MANDÁTUMA LEJÁRTA UTÁN le akarnak váltani valakivel, aki talán EGY IDEIG más elfogultság szemszögéből kritizálják a világot, mire a leváltandó elkezd üvöltözi Izraelről meg cionizmusról? Ami mellesleg szörnyűbb szitokszó az ENSZ-ben, mint a kurvaanyád, és nem is Zidane-féle lefejelés jár érte... És ez egyeseknek csípi a csőrét. Nekem is, pedig nem vagyok zsidó.

És amikor a CEDAW-os bulik után a művésznő új társulatot talál, és most az új utazó bulik kezdeteként Brüsszelben lehet színjátszóköri előadást rendezni, egy újságíró megírja róla az elítélő véleményét. Mire megint jön a vádaskodás a cseppet sem félreérthető és alig kódolt NAGYBETŰZÉSEKkel, és ez megint csak nem tetszik egyeseknek. Nekem sem.

Talán nem kellene összeesküvéselméleteket gyártani, és minden kapcsán zsidózni, meg aki nem tetszik, akármilyen a pedigréje, kapásból Izraelbe küldeni, és akkor nem lesz antiszemita vád. Ilyen egyszerü ez.


Xover:

kuruc.info - ezen sok link is van, szittya íjak, NagyMarország autóstérkép meg minden

hunhir.hu - nemzeti rockzenék letölthetően

arpadsavos.hu - zászló

Csak nem szeretek linkelni, mert a kevéssé figyelmes bloglakók rögtön farkast kiáltanak, meg félreértik nemes tudásbővítő szándékomat.


cpz:

mi a fasz bajod van?
ha jól értem te azt mondod hogy itt mindenki azért antiszemitázik mert politikailag jól kifizetődő, ellehetetleníthet bizonyos ellenoldali szereplőket.
én meg azt mondom hogy valószínűleg ezért van ennyire felfújva tényleg, de azért a kiindulási alap jogos.
ha ezzel nem értesz egyet akkor arról beszélj ne apádfaszázz meg körömletépésezz mert az nem vezet sehova.
Bakker, akkor ez az a Morvai Krisztina?!
Ez elszomorító.
Hottentottentrottell:

ezt akartam valahogy mondani én is
köszönöm Vászka, közben megtaláltam az örömhírt itt:
istvandr.kiszely.hu/ostortenet/038.html

na, szal jogilag miénk a Kártpát-medence! YESSS!
xover

Melyik miénk?
Gusstein, Te kekeckecc! A miénk itt a tér. Érted?
Syntax Error · www.syntaxerror.hu/ 2007.01.11. 11:33:50

ja, natürlich!
ez ugyan kicsit beárnyékolja a nem-magamfajta örömömet :|
Xover, nem tan, hanem a korona szent.
Rosszindulatú

Addig értem, hogy a miénk itt a tér, de az, hogy érted, vagy étrem az már kicsit túrós. Érted?
de mér, szenté avatták? vagy eredendő mint a bűn?
Ne búsoljatok fijúk szerintem amúgy is hibás ez a birtoklás-szemléletű világkép. Bár jómaga is vágyom bizonyos világi híságokra, a túlvilágiakkal majd késöbb foglalkozok. Majd jöhettek Hozzánk mangalica-torra, lesz kóser disznótoros is!
az ENSZ miatt sokunknak kezdenek rezegni az idegszalai
es nemcsak 1956 kapcsan
hanem az azota (es azelott) tortentek miatt is
eleg ha az Ex-Jugoszlaviara vagy mondjuk Darfourra gondol az ember, maris kinyilik a bicska a zsebeben
na es aztan a korrupcios ugyek..
Vászka!
kóser disznótoros?!
miből? libából? :)
Meg az ENSZ missziók a sok simlivel meg pedofil-ügyekkel. Álszent barmok.
tistedur: majd ráírja, hogy hal... :D :p
Tistedur!

Ne a nevét kérdezd a halnak!
Syntax, hajat rendez, verítékcsöppet letöröl, lassan szedi a levegőt!
Nem mondom, hogy nincs antiszemitizmus Magyarországon. Néhány idióta troll, kedvenc szavajárásommal csíkos, még ott is megfordul, ahol én. Ha ez a metró lenne, hát hagyján, de itt a Fidesz hónaljáról van szó. Először még megdöbbentem, hogy nem nyitják ki utánuk az ablakot, így bennmarad a büdös. Abban igazad van, ha ezeket a faszokat ketrecbe zárnánk, csökkene a támadási felület. Azzal azonban nem értek egyet, hogyha megszűnne a zsidózás, az antiszemitázó kórus is elhallgatna. Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?
Cs-Sz-V és mások:
Nem találtam fel a melegvizet, tudom, hogy ez tulajdonképpen faszság, de hát- ha a faszságot csak faszsággal lehet gyógyítani? Ez a szómoratórium persze azt jelentené elsősorban, hogy mérsékeljük magunkat, és kerüljük ezt az egész szart. És sok-sok izgalmas témáról beszélünk, amiben még nyomokban sem lelhető fel a kiválasztottak semmiféle aspektusa. Pl.: Fosunk-e megint az oroszoktól? Hogyan büntessünk elrettentően, de azért a személyiségi jogokat is betartva? Ha komolyan vesszük Faludy Tanuld meg ezt a versemet c. művét, hogyan készüljünk az ipari civilizáció bomlásának időszakára? Befolyásolja-e a lakosság már most is szörnyű mortalitási mutatóit az egészségügy átalakítása? Kell-e hadsereg, és ha igen, miért nincs? Hogyan alakul a "legkisebb egység" sorsa, a párkapcsolatok tömeges átalakulásával, terjedő ideiglenességével? Mi lesz a diplomákkal rendelkező fiatal agyhalottak tömegével? A többit majd hozzáteszitek...
igen, vászka biztos úgy indítják az ensz missziókat hogy lesz egy jó kis álca hogy a kéksisakosok szórakozhassanak egy kicsit a 14 éven aluli benszülöttekkel.

ezzel nem azt akartam mondani hogy az Ensz az egy jól működő szervezet..

Én Morvaiban azt "bírom", hogy sosem hervad le a mosoly az orcájáról. Tényleg. Úgy tud beszélni pl. a családon belüli erőszakról, nők meghurcoltatásairól, stb. már évek óta, hogy közben folyamatosan vigyorog, és csilingel a hangja (ez utóbbi persze lehet, hogy adottság nála.)

Szóval, hogy a postra is reagáljak, szerintem nem most őrült meg. Aki mosolyogva tud ilyen témákról beszélni az már rég meg van kattanva. Persze nem csoda, ha az lenne a munkám, hogy kicsinált nők történeteit hallgatom, és utána bíróságra járok vele, valószínűleg én is bekattantam volna. Ne értsétek félre, ez nem kritika semmilyen irányban, és nem Morvai, mint jogvédő érdemeit vitatom. Egyszerűen azt gondolom, hogy Morvainak nem elég erős az idegzete ehhez a melóhoz. Ráment az agya szegénynek, és ezt nyilvánosságra is hozta a minap.
kicsit olyan mint a lendvai, mármint a mosolya.
cpz:

lehet hogy nem hallgatna el a teljes antiszemitázó társulat. de azért
1. egy próbát megérne, nem?
2. egy jelentős része azért biztosan elhallgatna, a többiről meg egyértelműen kiderülne hogy nem a lényegről beszél hanem alaptalanul antiszemitázik. aztán az is lehet hogy a nép észreveszi hogy "ni ezek összevissza beszélnek sárdobálnak stb" és idővel súlytalanná, lényegtelen mellékszereplőkké válhatnának, akiknek szintén ki lehet utalni a maguk gumiszobáját/ketrecét/stb

naiv-e vagyok? ;)
dark future:

Hm. Nemtom', szerintem TWÁ ír a kormánypártról is, illetve a tagjainak balfaszkodásairól, éppúgy, mint az ellenzékéről.

Lehet, hogy neked ez nem elég, de az a te dolgod. Tudom, akkor lenne kielégítő, ha az ellenzékről nem írna egyáltalán...

Amúgy a jobboldal által fertőnek kikiáltott heti hetesről te mit tudsz? Nézed egyáltalán? Ugyanis legalább annyit szórakoznak GyF-fel, mint OV-val vagy bárki mással, aki faszságokat beszél/tesz, stb.

Amúgy asszem' óriási félreértés van itt a pártatlansággal kapcsolatban. A pártatlanság (objektíve) nem azt jelenti, hogy mindenkiről egyenlő arányban írunk, meg azt, hogy nincs róla véleményünk, hanem azt, hogy ha _bárki_ elcsesz valamit, akkor azt az orra alá dörgöljük. Akár bal, akár jobb, akár liberális az illető.
Szerintem ezt mind TWÁ, mind a Heti Hetes megfelelő hibaarányon belül teljesíti. Nem írhatnak/beszélhetnek mindenről, ami történik, de véleményem szerint megfelelő arányban van.
régi vicc:
-jóska bá van a maguk falujába antiszemitizmus?
-nincs,de igény lenne rá..
de árpád!

olyan régóta kérik a kedves fasiszta olvtársak, hogy szidd már egy kicsit a zsidókat is... erre itt bérenckedsz... szedd már össze magad!
Hja, Syntax, most beszélhetnénk a jobboldal válságáról, leginkább azt ideértve, hogy a pol. stratégiánkat, nyomatékosan hangsúlyozom, kényszerűségből a szélsőségesek kedvére fogalmazzuk meg. Csak azon kéne elgondolkodni, hogy miközben sikeresen megakadályozzuk, hogy kialakuljon a jobbszélen egy erős, akár húsz százalékos párt, azalatt mennyit veszítünk középen) Kereken kimondva, feláldozzuk ezzel, hogy valaha kormánytényező lehessünk. Innen nézve a baloldal kifejezetten hálás lehetne, hogy a csíkosok a Viktorra hallgatnak. Mert azért magunk között valljuk be, ő sose mondta, hogy most aztán randalír srácok. Gondolj bele, mi lett volna, ha az Astoriánál elkiáltja a talpramagyart)
cpz:

pont a jobboldalnak ezt a döntését nem tartom helyesnek. mert én is és még sokan mások pont ezért nem szavazunk rátok. vessétek ki magatok közül a szélsőséget, és kerüljetek kormányra nyugodtan ;)
Akkor egy híres-hirhedt magyar írótól had idézzek, mi is a véáleményetek a zsidózásról:
"A csokorba kötött zsidót szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal
zúzzuk.

Nehogy megrohadjon a zsidó. Az összement zsidót a savó leöntése és a holokauszt után túrónak használhatjuk....

A zsidó emlős. Egy zsidó nem csinál nyarat.

A zsidó a sötét, ahová Európa ugrik.

A zsidó az új nincs. Az új semmi. Az árnyék.

Ki tartson zsidót? Kezdő zsidóbarát inkább kanzsidót tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta zsidót beszerezni, mint valami bizonytalan származású zsidó.

Öreg zsidót ne vegyünk! A zsidót következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó zsidó, illetve keményen, határozottan: pfuj, zsidó, helyedre!

A zsidó a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik.

Olcsó zsidónak híg a leve!

A zsidótartás csak akkor gazdaságos, ha a törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük."
Gusstein, csak szóvicc volt. Remélem nem érted el:P

Intifáda, akkor másképp. Adott a tett: análisan fixálni egy kiskamasz fijúcskát. Ha buzgár teszi, vagy papbácsi, alapvetôen a végeredmény ugyanaz, a két aktus súlya és utóíze nem.

Xover, ne búsulj, a másfajták majd örülnek másnak.
Syntax, akkor már ketten gondoljuk ugyanazt. Asszem már le is írtam ebben a blogban. Csakhogy a dolognak megvan a maga kockázata. Nem is kicsi. 1. itt van egy párt felépítve, jól-rosszul, de megvan. Szétbasszuk, aztán hogyan tovább?
2. Kilépünk mi és alapítunk egy nemzeti lib pártot. A Viktor fasza meg tovább csöpöghet a helyén az anyapártban. Jól elszívjuk az MDF elől a levegőt, naponta kijelentjük, hogy fasisztákkal aztán semmiképpen, különben is fúj. A szadinak kijelöljük az irányát a vörös moslékba, aki nem akar velük tartani, azt szeretettel várjuk.
3. Csakhogy ki hajlandó követni ezen az úton. Drága barátom, mondhatja, én ott ülök a parlamenti székemben, a faszért akarok az MDNP sorsára jutni. Majd, ha bizonyítotok, megyünk. Hogy a faszba bizonyítsunk nélkületek? ??? Vhol itt áll le a dolog.
4. lekakukkolni a Viktort a Fideszen belül. Távlatosan talán, de most még aligha.
Hát így állunk)
CPZ!

”Mert azért magunk között valljuk be, ő sose mondta, hogy most aztán randalír srácok.”

Hát, én ezt nem állítanám. Mondjuk július 23, a szeptember 23-i banzáj meghirdetése óta (hol Orbán, hol valamelyik samesze) naponta egyre csak hergelte az embereket. Lehet, hogy ez a ti számotokra teljesen természetes és fel se tűnik, de nekünk eléggé szembetűnő volt.

”Gondolj bele, mi lett volna, ha az Astoriánál elkiáltja a talpramagyart”

Ezt meg végképp nem értem a jobbos táborban. 2002-3 óta, mióta jobban odafigyelek a fórumokra, legalább öt-hat-hétszer meg volt hirdetve a forradalom. Aztán jön Orbán, tovább lázítja őket, majd a végén azt mondja, most menjetek haza. És a sok felhergelt birka megy haza. És hogy ő miért hűti le őket? Többször Brüsszelben járt pont az ilyen autodafék előtt. Lehet, hogy a néppárti haverok figyelmeztetik ilyenkor, hogy ácsi, bizonyos szabályokat még Ő Kisistenségének is be kell tartania.



cpz:

Ez nekem is szimpatikus lenne. :D
Tényleg hiányzik a mérsékelt erő innen Mo-ról, ráncba szedné kicsit a szintén elbaszott baloldalt is... :D
S végeredményben ez nekünk is jó lenne, egyik oldalhoz sem tartozóknak.
Az a baj, hogy ezzel valszeg' így van az SzDSz és az MSzP értelmesebbik platformja is. :(
Csak nehogy az legyen a vége, hogy egyik se mer lépni... Én ettől félek igazán.
Laci, ez olyan mintha a képtelen természetrajzból volna.
cpz:

a legjobb megoldás pedig a vezetés leváltása lenne a fideszen belül, aztán új vezetéssel kijelölni az új irányt. persze látom hogy erre most kicsi az esély...

egy új pártban is benne vagyok, ha a szadesz rossz irányba halad továbbra is akkor úgyse lesz kire szavaznom
lac1! Még idézz egy kis Spirót is. Ez itán mindig az szok következni nálatok.
Ja, és az külön szok tecceni, amikor Esterházyt is lezsidózzátok!
Rosszindulatú,

Remélem nem értem el! Azt is remélem, hogy te elérted, mert akkor legalább valakinek már sikerült.
Hotten, ne fárassz! Éld át a januári koratavaszt, gyújts illatgyertyát, igyál sok gyümölcsteát, sétálj egyet a pároddal) Hidd el, segít!
És légy objektív...
Gusstein, egyezzünk ki döntetlenben, én már kezdek belezavarodni :D
CPZ, miért van az, hogyha nem találtok érveket, vagy hazudozni támad kedvetek, rögtön úgy csináltok, mintha volna humorérzéketek?

Rosszindulatú,

Rendben......pedig olyan jó volt több körön keresztül nem zsidózni!
Bassza meg, megint kicsúszott!
outsider 2007.01.11. 08:41:55
Csak érintőlegesen:
a "bizonyos" etnikum túlreprezentáltsága itt-ott (jellemzően pont ott, ahova ÉN nem fértem be) ügyéban szokványos ajvékolást csak olyanoktól tudom elfogadni, akik legalább ugyanannyi alkalommal emelik fel bé nem fogott peres szájukat (direkt vót ám!) a vályogvetők és tekenyővájók között a cigányok túlreprezentáltsága ellen. Ja, meg a kávéházi zenészek, lókupecek és kukáskocsi hágcsóján utazók valamint a vándorószeresek között is követeleik a színmagyarok arányos képviseletét.
Hottentottentrottell:

Azé' ne ess át a paci túlfelére!
OV semmivel se lovagolja meg jobban ezeket a történéseket, mint amennyira az MSZP meg szokta az ugyanilyen szintű közhangulatot, nyugdíjasokat, stb.

Politika. Szóval OV csak addig pacsizik velük, amíg ez neki (politikai) hasznot hoz. Lehet, a középre húzódás többet hozna neki, csak nem meri meglépni, mert nem biztos. Eléggé képlékeny a magyarországi középmezőny.
Lásd Centrum Párt! Kupáék a legtöbb képviselőjüket az MSZP-SZDSZ javára léptették vissza! Pedig ugye ő MDF-es pénzügyér volt.

Persze azt se mondom, hogy OV nagyon lehűtené a szélsőket, mert miért is tenné, amíg nem tűnik nagyon úgy, hogy ő is benne van, addig neki ez csak hasznot hoz. Annyi esze meg van, hogy nem mászik bele nyakig a cuccba, mert egy életre elvágná magát középről.
Hottentottel:

én nem zsidóztam le, mellesleg ELŐTTED megemelem a kalapom...
de tényleg.
Asszem át kell értékelnem némely emberről alkotott véleményemet, vagyis óvatosabban kell fogalmaznom.
Esterházy is büszke lehet a VÁSÁROLT őseire...
De ettől függetlenül esterházy és spiró és mások véleményére vajon miért nem olyan nagy az ugrálás, mint dr.Morvaiéra?
Hotten, adok-faszokba nem megyek bele, annak semmi értelme. Kábé olyan súlyú választ adtam, amivel te engem illettél. Amúgy pszichózis ellen tényleg jó a séta, próbáld ki az én lárpúrlár baszogatásom helyett.
Vagy ha a baldroid üzemi tempóból visszaveszel, vitatkothatunk egy jóízűt. Témának itt van mindjárt egy nemzeti lib párt szükségessége vagy primér faszsága. Vagy a postnál maradva, a szekértáborvezérelt újságírói logika)
Gusstein, lesz még csörte, ezt megígérhetem!

Engen azért a politizálás jobban zavar.
lac1 2007.01.11. 12:35:05
Lécci erről kissé bővebben is tájékoztass! Szóval, milyen ősöket VÁSÁROLT Esterházy Péter?
(A tájékozottabbaktól mindig szívesen tanulok.)
„remélem, hogy frankón letépik egymásról a ruhát, és majd láthatunk lobogó csöcsöket...”
na, miután mielőtt tegnap szétzüllöttem a fejem (...), gondolkodtam. tulajdonképpen ki a f.szt érdekel, h zsidó, vagy nem zsidó? miért is érdekel? unatkozol? úgy véled miattuk basztak ki a melóhelyedről? huszonéves gazdag apuka gazdag zsidó kölke a főnököd? hát ki kell rúgni a munkahelyed, ha nem teccik.
hogy valaki úgyis el fogja vállalni a takonymelót, és hülyére keresi a seggnyalással magát? te is megtehetnéd.
hogy nem bírsz segget nyalni? magánügy.
ha kell a zsé, kinyalod. ha nem kell, vidékre költözöl, diófa árnyékában csipegeted a reggelid Pisti bá' kaparós anyatejével lazítva az ízeken. hogy vidéken képtelenség munkát kapni, ha nem vagy legalábbis unokatezsvére a megrendelőnek? nos ez elképzelhető, de biztosan nem a zsidók miatt... :D (az arabok, meg a jenkik sem tehetnek róla) (a pápista papok esetleg...)
Namost komolyan télleg sokkal jobban érzitek magatokat, ha itt zsidókon rinyálhattok? meg cigányokon, meg arabokon? Árpit megértem, ezért kapja a zsét, ezt a WarLouk terméket építgeti, csinosítgatja már egy ideje, és komolyan nem hiszem, h van még egy olyan blog Mo.-n, ami 700 körüli post-ot tud témánként produkálni... szóval mondhatni dicséretes szorgalommal, és FIGYELEM!: eredménnyel építget.
Szal, ilyesmire jutottam miközben vártam, hogy a lélekölő alkohol hatni kezdjen a fejemben, és eltörölje az összes gondolatom. egyékbként meg Zöld Marci (a kényszerbetyár) lesz ma este a Kolibri pincében, csak ne gyertek túl sokan, mert kedvelem a stúdiófílinget, és utálom, amikor kezdés után 10 perccel, már nem lehet jegyet kapni az előadásra...
hát ennyi. remélem, estig még kijózanodom... :P üdv, mindenkinek, ne aggódjatok, jövök, és anyázunk egy alaposat, ha már magamhoz tértem... :D
A politikával csak annyi a baj, hogy van OV szar, meg GyF szar és azon anyáznak, hogy melyiké a büdösebb, pedig mind a kettő szar is és büdös is, sőt ugyanabból a kajából hozták össze mind a ketten.
Cziffra: Mennyire komolyak ezek az új párt szerveződési jelek? Valahol a közelében vagy ezeknek a ügyeknek?
természetesen ez az én véleményem, hogy a híres Esterházy-ak és a hírhedt esterházy péter író (?) közötti rokoni kapcsolatra céloztam. Ugyanis voltak (és vannak)olyan hercegek-grófok stb. akik beleszülettek, illetve kiérdemelték azt a címet amit viseltek. És vannak - voltak akik megvásárolták, mert máshogy hozzá nem jutottak volna.
Ez egy negatív vélemény tőlem, ha érted.
Csak olvasok és el vagyok képedve. Ez a nő tényleg a Baló felesége? Úgy tűnik, ezt mindenki tudta rajtam kívül. Amúgy nem rajongok annyira a Balóért, de ezt valahogy képtelen vagyok első szóra elhinni, ha csak meg nem erősítitek.
Ugyanmár
Engem, mint a holdudvarban mozgolódó humán értelmiségit foglakoztat a dolog. Az új párt szervezése igényként már évek óta megfogalmazódott, de létrejöttének akadályai eléggé nyilvánvalóak Írtam is róla fentebb)
A dolognak új aktualitást a szadi mozgolódása adhat, jelesül, ha a Fodor-szárny tényleg jobbra nyit. Én azt mondom, várjuk meg a végét. Hosszú még ez a ciklus...
Biza Gusstein.

Arra emléxel (bocs, ha pontatlan):
"Politikailag nem perspektívikus a világképem, gyerekkoromban megdobáltam Horthyt, aztán megdobáltam Szálasit, meg Rákosit és holnap meg fogom dobálni Kádárt."

Amikor kezdôdött a Kossuth-téri vircsaft, rezgett a léc, hogy komojan politizálni kezdjek. Naponta járok a Parlament felé és ott ült az sok formás, csillogószemû kiscsaj a fûben, szomorkodtak meg vokáloztak meg falkásodtak... apám, egy doboz cigivel meg néhány szendviccsel befûzhettem volna ott párat, csak kicsit kellet volna identítnom.
Trebisch:

zavar? Akkor nézd meg Schmidt M. férjét...
Vászka!
hát ezt bizony elbaltáztad..:)
Énszerintem már a tegnapi postban is kiveséztük ezt a Morvai dolgot. Tán ez az utánlövés most tulajdonképp ugyanarról szól.

Viszont a kommenteket (nem a cikkeket) átlengené egy gondolatféle: származásáról nem tehet az ember, meggyőződéséről viszont tehet. Eddig igaz is. Viszont mintha vannak akik egyetlen lóugrással levezetnék, hogy akkor hitbéli okok miatt lehet valakit gúnyolni, de származási alapon meg nehogy. (sarkítva, cigányozni rosszabb mint az ortodox izraelita szokásokon nevetni egy jót).

Nah ha tévedtem volna, nincs ilyen gondolat, javítsatok ki. Ha viszont tényleg igaznak tartotok egy ilyenfajta véleményt, fejtéstek már ki.
lac!
és mi alapján ez a véleményed?
lac1: nem zavar, tökmindegy. Csak nem áll össze a fejemben a kép, de ettől ég nyugodtan alszom. Mér, ki a Schmidt Mária férje? A Kóka?
Laci, úgy tudtam eddig, hogy a hercegi cím ugye a királyi rokonság függvénye, a grófi királytól kapható iletve örökölhetô, de venni csak bárói címet lehetett. Ezért volt sok nem szittya-hun nevû tuggyukmi báró. Magam sem kedvelem az író úr könyveit, de, ha mindenkit gyakáznék itt, akit nem kedvelek, hamar behalna a blogmotor.

Nem igazán értem a mostani beírásaid, beuszítotttál, aztán ráhúztál pár nevet. Miért is?
Lac, ez mélyütés volt. Tájékozódj, aztán írjál!
Hát...
amit olvastam tőle, amit olvastam róla, amit hallottam róla. Amit ismerek magamról, amit olvasok mástól, amit olvasok másról. Amit látok a tévében.
Amit mindezek alapján összerakok a fejemben.
De neked nem kell elfogadnod, egyetértened. csak vedd tudomásul ez az én véleményem.
Cziffra: szadi ügyben nekem is minden reményem Fodorban van. Várom a fejleményeket, de már egy ideje tűkön ülök.
Vászka!
a hercegi cím is adományozható,nem kell hozzá fltétlenül királyi rokonság.
Vászka:
nem értettél meg. Engem különösebben nem érdekel az esterházy förmedvényei.
Véleményem van róla, ennyi. Engem az írásai (és esetleg máséi is) és a konkrét helyzet (dr.Morvai) közöti különbség érdekel.
Ilyen egyszerű.
Pascal, a származásomról nem tehetek, az identitásomról igen, mert azt szabadon választom meg. Ezért baromság az összes ilyen típusú mondat: "A bankszakmában sok a zsidó, és ez nem antiszemitizmus, csak tényközlés". (Lásd az előző postot.)Talán abszurd de így van: nem illik "lezsidózni" valakit csak azért, mert zsidó... Adott esetben ugyanis magyarnak érzi/vallja magát.
(És természetesen itt a zsidó és a magyar helyére bármely náció tetszés szerint behelyettesíthető.)
Ugyanmár
Az a baj, hogy a Fodornak annyi esélye van az elnökségre, mint egy pocoknak a bozóttűzben. Egyébként a kilépésben már van gyakorlata. Szeretettel visszavárjuk)
lac1 2007.01.11. 13:00:30
Ja csak fika?
Az más. Azt hittem tudsz valamit.
Trebisch:

akkor a zsidózás helyett cionistázzanak, akiknek ilyen ingerenciája van?
Pascal:
Egen. Jól értelmezted az _én_ mondandómat, amivel a többiek nem szükségképpen értenek egyet.
Ugyanúgy, azért, mert magyar vagyok, nem lehetek "támadható", mert nem tehetek róla. Hidd el, szívesebben lennék egy pöttyet nyugatabbra, és hízlalnám magam hamburgeren, úgy, hogy nincs anyagi gondom, de sajna nem ez a helyzet.
Az, hogy középen álló liberális vagyok, vagy hogy nem vagyok vallásos, már képezheti akár vita, akár gúny tárgyát.
S most akkor szabadon helyettesítsd be a megfelelő kulcsszavakat a megfelelő helyre. A zsidó a nemzetisége miatt nem támadható, a vallása miatt már igen. A románok azért nem támadható, mert szerencsétlen ott született, de ha mondjuk benne volt a bányász-rohamban, és szélsőjobboldali nézeteket vall, már bőven lehet mit kritizálni rajta.
Szegény Sztálin csak azért, mert Grúz volt, nem támadható, azért, amilyen nézeteket vallot, és amiket csinált, már bőséggel. Folytassam?

A kifejtést, mint már annyiszor elmondtam neked, az előző post-ban megtalálod. Röviden: amiről nem tehetsz, az nem a te "hibád", amiről tehetsz, amit alakíthatsz, az már más kérdés. Mégegyzser: nálam.
Döme:
de így jöjjön be a lottó ötösöm. :-)
Tistedur, igazad van, csak ritka, tehát követhető és nem hinném, hogy vásárolható lenne. Egyébként se nem értem, miért minősítene egy embert a felmenőinek ügyeskedései, tettei pl.hetediziglen, (én kérek elnézést). Ugye nálunk már nincsenek grófok hercegek, szóval az egész csak érdekes adat nem több. Szerintem. De semiképp nem alkalmas minősítésre.

Amúgy meg írja azt, hogy nem szeretem a könyveit, ellenszenves rosszarcú az író. Az vélemény.
lac, úgy jöjjön be a lottó ötösöd, ahogy esterházy vásárolta a nevét! :)
Kedves Vadész,

szerintem a zsidó a vallása miatt SEM igazán támadható.
A viselkedése miatt inkább, de ez nem zsidó tulajdonság.
Nekem is voltak ilyen gondolataim, de az, hogy nem én vittem sörcsapot a térre, na az volt az igazi hiba. Akkor mekkora csocsó lehettem volna....
Trebisch:

nem is érdmelete ki... :-)

Így utólag legalábbis.
Mindenesetre ha megnézed az életének a HIVATALOS megmutatóját, az említett mű kimaradt belőle. Igaz, én vagy kettőt, vagy hármat néztem át, de abban nem olvastam.
Igazitrebitsch.

Rendben van, szerinted baj, hogy "a bankszakmában sok a zsidó, és ez nem antiszemitizmus, csak tényközlés".

Ez kb. ugyanannak az enyhébb változata, mint a "börtönökben sok a cigány, és ez nem cigányozás, csak tényközlés".

Enyhébb a bank ugye mint a börtön, mert utóbbi a bűnözéssél is kapcsol, a bank meg azért alapvetően semleges.

Ha ezt te is így gondoltad, egy véleményen vagyunk.

Viszont én arról véltem itt olvasni, hogy a szent előbőrön vagy a tradicionális izraelita viseleten meg jobban lehet röhögni, gúnyolódni. Mert ez meggyőződés, amiről ő tehet, a fenti viszont származás.

Ha nem így gondoltad OK. Ha viszont valaki ez utóbbival ért egyet, arra várnám a kifejtést.
Francokat Gus, nagy szakítás egy kultúrált fizetős slozi lett volna a büfésátor mellett.
Nevet örököl az ember, nem kiérdemel.
Milyen említett mű? nem olvastam eléggé vissza?
nade Cziffra, hova menjen vissza? Szerintem valami új képződmény kellene mindenképp. Tudom, hogy nagy a rizikója, de ezeket a szekereket tolni nem érdemes tovább egyik oldalon sem. Mert ez utóbbinak az a veszélye, hogy saját magát, hitelét erodálja az ember.
Nem tudom, mértek-e ilyesmit szociológusok, de szerintem elég széles társadalmi körben van már vágy valami újra, és hitelesre. Ahhoz viszont el kell jönni a a bűzös fészkekből. Lehet, hogy egy darabig ez parlamenten kívüliséget jelent, de én nem vennék mérget arra, hogy mindig azok a pártok lesznek parlamenti alkotók, akik 90-ben már bejutottak.
Pascal, egyetértünk, mintha nem vetted volna figyelembe a szövegösszefüggést.
Pascal:

azért ha magyar vagy, akkor tudhatnád, hogyha egy magyar valamire azt mondja, hogy "sok", akkor arra gondol, hogy az átlagtól, vagy a megszokottól több van. Ha sok cigány, akkor az azt jelenti, hogy a számarányukat a népességben (-össz) messze maghaladó arányban vannak börtönben.
Ami igaz is.
És ez vonatkozik a másik dologra is.
Trebisch:

hogyan gondozd a magyarodat c. förmedvény
Vászka, mellépisáltak volna ingyen. :)
Vászka!
a hercegi cím valóban nem vásárolható.
mo.-n kevés hercegi család volt,az eszterházyakon kívül én most nem tudnék másikat mondani(legalábbis olyat,amelyik nem honosított volt)
meg kéne nézni valamelyik családtörténeti kisokosban..
és herceg és herceg között is volt különbség..:)
Vagy a kettőt egyszerre, de inkább mégi csak a sör, mert tüntizni -ahogy hallottam az ottani lehányoktól- húgyszakban az igazi a nemzeti pátosz végett.
lac!
ajánlom swift:egy szerény javaslat című pamfletét i elolvasásra..:)
(és utána vitázhatunk az iróniáról)
Lac,

Ha sok a zsidó, soka cigány, soka tót, meg anemom ki, akkor nem lehet, hogy a magyar az impotens?Vagy ez is olyan, mint az aborigináloknál, hogy direkt nem növelik populációjukat?
Trebitsch - ja, még jó hogy nem vágtam bele. Bár sok szekurityissel - kakikommandó - talán ment volna, csak kisebb árréssel.

Gus, a kloákafaktor emelkedésével a "tömeg" is kicserélődött az engem cekcuálisan kevéssé érdeklő polgárokra. Hejes csajok hejett cekkeres nyugisokra nagyjából.
Rosszindulatú,
Ugyanazok voltak, csak a gazdasági és politikai nyomásra gyorsan öregedtek+a metilszesz..
Lac: "azért ha magyar vagy", ezt úgy értetted, hogy jakobinus - trikolór alapon vagyok, vagy hogy árpád - aranybulla - werbőczi - árpádsáv alapon? Tisztázzuk mert lehet másképp válaszolok :-).
Ha elolvastam a Polányi Mihály: Személyes tudás I-II kötetét, és nem felejtem el, akkor lehet róla szó.
Jó is lenne , mert Kis János: Az állam semlegessége c. mű, valamint a Jakob Katz után lehet hogy felüdülés lenne.
Lac, szerintem fontos a szuverén vélemény. Fontos, hogy védhető és érvelhető legyen. Véleményed lehet Esterházyról, hogy utálod a témáit, utálod a nyelvezetet, ki nem állhatod, mert matematkus, vagy mert mittomén, de zsidózni, így, és csakmert, nemá. Ja, és nekem is rosszul esik. És a viselt dolgok esetében szerintem pont elegendő, ha a sajátjainkat vállalni tudjuk... Nemrég véget ért a családfa-kutatásunk: hát tehetek én arról a rohadt birtokcseréről...? ;)
Gusstein:
Sok a zsidó, meg a izé?
Írtam ilyent?
Pascal:

a "magyar vagy" kitételt és a kifejezeés szószerinti értelmében h
asználtam.
nem kell bennem mindjárt minden szavamban a nácit keresni.
Azok még a spájzban vannak.
Júlia:
zsidóztam én az esterházyval kapcsolatban?

Bazz. az eszem megáll.
lac1, megvilágosodtam! A MAGATOKFAJTÁK szerint a nácik még a spájzban vannak, a MAGUNKFAJTÁK szerint MÁR a spájzban!

:-)))
Hát lac, ha szószerint kérdezted, akkor 1/4 sváb, 1/8 olasz és 5/8 magyar. Nem tudom mire mész vele.
pedig a spájzban csak az oroszoknak van hely..meg a szilvalekvárnak...
(már előre rettegek a szilvalekvárok eljövetelétől)
Érdekes meglátás...
Fő, hogy egyetértünk a lényegben: a nácik a spájzban vannak.
Ja, eszembe jutott a Katz könyvének a címe: Az előítélettől a tömeggyilkosságig
Lac,

Igazad van, azt írtad, hogy az átlagtól több,,,,,de ezt definiáltad soknak..
Trebisch:

vannak a túrót. Vagy ha mégis, zárjátok be őket a kallantyú rátolásával.
De hát te írtad, lackó!!!
Nem definiálom, hanem (a cigánysággal kapcsolatban) hanem ÁLLÍTOM.
tistedur: most súlyosan megkülönbözteted a baracklekvárokat... Nem szabad ilyet csinálni! A világosbarna lekvárok előre, a sötétbarnák hátra... ;)
lac1: statisztikai alátámasztás? anélkül ez csak egy vélemény, nem állítás.
Trebisch:
írtam hát, de mint előre tudható véleményt EGYESEKNEK.
Kár kiforgatnod a szavaimat, engem nem hat meg, aki itt értelmes, talán azokat sem, a többi meg levan szarva!!!
Szarvas:

Staisztika:
Igen. A volt diáktársam smasszer. És az bizony nem az állam által fizetett szociológusi vélemény.
Na megyek, mert a végén még én is túl komolyan veszem magam... :)

Szasztok.
a baracklekvár nem lekvár...csak állítja magáról.de ha jobban megnézed.akkor rájössz,hogy igazándiból csak - és ezt most fáj kimondnom tisztelt olvasóság-csak DZSEM. idegenszívű dzsem a tiszta lekvárok között. de hát quo usque tandem abuter-tu dzsem- patientia nostra..
Lac1

És mi a véleményed arról az emberről, aki azt merte írni a magyarokról, hogy "Cigány-népek langy szivű sihederje" ?! Szerencséje, hogy meghalt, mert ma úgy lemagukfajtáznák, ahogy kell. Ja, Ady Endrének hívták a kis mocskot.
az utolsó szó jogán: a nácik juszt is a spájzban vannak!

És tistedur rulez!
lac1: jaaaa... az én apukám meg sofőr, és ő azt mondta, hogy a magyarok arányaiban sokkal több halálos balesetet okoznak, mint a cigány és a zsidó nemzetiségek tagjai együttvéve...
S ez sem állam által fizetett vélemény.

Ehe. Ugye tudod, hogy ez nem megalapozott állítás?
A CEDAW-os ámokfutás oka de facto valóban az volt, hogy az izraeli diplomáciai küldöttség megkereste a kormányt ez ügyben. No de probléma ez? Melyik ország ne lobbizna egy küldő ország kormányánál, hogy mást jelöljenek ki bizottságokba ilyen-olyan okokból kifolyólag (elvatathatatlan feladatuk államuk érdekeinek védelme). A nemzetközi lobbi morális bázisán lehet vitatkozni, de itt valójában nyilvánvalóan többről volt szó: elsősorban szvsz karrierféltésről, és mögött meghúzódó esetleges antiszemitizmusról. Azért írom, hogy esetleges, mert ezt akkor még nem mertem volna biztosan állítani. Ártatlanság vélelme...
Valahogy így alakult bennem a kép róla:
1. stádium (ismerem az egyetemről): viszolyogtam tőle, mert véresszájú feminista; verbálisan erőszakosabb e témában, mint sok férfi fizikálisan...
2. stádium (CEDAW botrány): már utáltam is, mert kicsinyes karrierizmus dögszaga áradt belőle, s mert baromira lejáratta az országot
3. stádium (népszavás levél + megnyilvánulások a sajtóban): ráadásul antiszemita

Itt jegyezném meg, hogy noha egyetemi docens, a büntetőjog területén szaktekintélye zéró, a büntijog tanszéken egy senki. Ez persze ennek fényében nem olyan nagy meglepetés: sajnos, az ELTE Állam és jogtudományi kara csak hírből ismeri azokat az érdemeket, amiket egy laikus neki tulajdonít. Oda járok négy éve, tudom. Erről egy regényt tudnék írni, de nem leszek off. Na, de térjünk vissza Zuzmó nénire. Büntetőjogásznak nem nagy cucc, egyetemi oktatónak (vigyázat, ők elméletileg tudósok!) lófasz. Hogy van bőr a képén arra hivatkozni az interjúban többször is, hogy ő egyetemi docens? Na és. Baromi ciki a karra, ránk nézve. Nem érdemli meg a docensi címet.
És, hogy miért nem? Csak néhány példa egyetemi munkásságából:
- rendre nem tartja meg az óráit
- nincsen beszámoló, zh semmi (ha van nem javítja ki). Volt hogy csak úgy mindenkinek 4est adott szemináriumon, mert mért ne.
- ha megtartja az órát akkor a száját rúzsozza, és kiad egy jogesetet megoldani (amihez lövése sincs a hallgatónak, mert nem tananyagba vág), miközben egyéb munkáival foglalkozik
- büntetőjog kollokviumokon (ti. vizsgákon) a leglágyszívűbb tanár. Semmit se követel, és ezt mindenki tudja. Nem vagyok álszent a 4 büntetőjogi kollokviumból kettőt nála csináltam, nem véletlenül (nem komálom a bj-t). Mindkettő 5ös lett, szal nincs személyes sértettség! Ha nem tudsz semmit, akkor elég ha azt mondod, hogy apa veri anyát és kapsz egy hármast!!! (félreértés ne essék, én nem így mentem át) Ez sokszor megtörtént.

Bocs a hosszú postért...
Lac,
Végre kibukott
Én is igazhitű náci vagyok, csak skizofrén
Vadász:
kész, ennyi. ha a vita kedvéért úgy teszel, mintha a holdon élnél, akkor én nem tudok, de nem is akarok ezzel vitatkozni Veled. természetesen a gugli jó barát, ha nem lennék eléggé lusta, akkor kereshetnék Neked táblázatokat gyüjteményeket, de mivel jól tudom, hogy Te nagyon is érted és látod a helyzetet, és más rutinosabb vitázó ilyenkor szokott előjönni azzal, hogy igen-igen, de nem tehetnek róla, és mi árja magyarok nem engedjük őket kibontakozni, meg evesszük az utlso betevőjüket és kénytelenek zsíroskenyeret lopni a közértben, de nem, Te játszod a Holdon élőt...
arabozni kéne itt, nem mindig csak zsidózni.
Wannabe: igazad van, lehet lobbyzni, csak az a kérdés, hogy igaz, vagy igaztalan állítás mellett lobbyzik e az illető.
Egy ország azért lobbyzik valaki ellen, mert az a valaki őróluk rosszat (és amellett talán még igazat is) állított.
Ez a baj, semmi más.
"Ugyanis voltak (és vannak)olyan hercegek-grófok stb. akik beleszülettek, illetve kiérdemelték azt a címet amit viseltek. És vannak - voltak akik megvásárolták, mert máshogy hozzá nem jutottak volna."

Kedves lac1!
Emlékeztetnélek rá, hogy Mo-n piacgazdaság van, és a politikai berendezkedés deomkratikus. Ez (többek között) azt is jelenti, hogy a nemesi előjogokat a rendszer nem ismeri. Innentől kezdve nagyjából kurvamindegy, hogy ki milyen névvel született, mit "vásárolt meg", vagy hogy ismét a te szavaiddal éljek valamilyen őse "mit érdemelt ki". (Anno milyen "érdemekkel" lehetett ilyet kiérdemelni? Nemtom hogy vagytok vele, a magyar nemesség úgy általában az én történelmi szemléletem alapján nem lehet olyan kurva büszke magára...)

Eleve az ilyen szövegektől kiver a víz. Hogy vannak akiknek a 21. században Magyarországon még jelent valamit az a fogalom, hogy nemesi, vagy születési előjog. Honnan jöttél bazdmeg a Holdról? Esetleg a Szíriuszról? Netán téged is Esterházynak, vagy Andrássynak, vagy mialófasznak hívnak, és irigy vagy? Ébredj föl, barátom!
gusstein:

...stein névvel náci? nem hinném.
Hadd tegyem le a saját forintosomat a "választotta" vs. "örökölte" vitában.

Az olyan kijelentésekkel, mint a "sok a zsidó a bankszektorban", a "papok uszítanak", "a zsidók kapzsik", a "motorosok állatkodnak" ugyanaz a helyzet. Nem igazak. Nem minden motoros állatkodik, nem minden pap uszít, és semmilyen statisztika nem igazolja, hogy több lenne a zsidó a bankban. Jah igen, vélelmezni azt bármelyiket lehet, több vagy kevesebb alappal, az mindenkinek szíve joga. Nem fontos, hogy született adottságról vagy meggyőződésről beszélünk. Nem igazak, ez a lényeg.

Más kérdés, valaki felvetette, hogy a cigányok arányáról a börtönben igenis van statisztika. Az állítás lehet ízléses vagy ízléstelen, függően attól, hogy milyen céllal teszi az ember. Erről már beírtam a rotyogtatós cikknél, ide is illik. w.blog.hu/index.php?disp=msgform&recipient_id=11400&comment_id=185864&post_id=26929

Lényeg, hogy valami igaz-e és milyen szándékkal írok róla, mindegy hogy örökölt adottságról vagy meggyőződésről van szó.
Áááááááááááááááááááá................
Mongólok, hülye mongólok!
Pascal: az a link nekem ratyi.
Izléses állítás, izléstelen.
kit érdekel.
Igaz vagy sem.
Elszúrtam a linket, a rotyogtatós cikknél a 2007.01.10. 16:08:15 hozzászólásomról van szó.
Pedig ami kő, az kő.
Végül is pontot tehetünk az ügy végére Árpád barátunk nagy bánatára.
Ha beismerjük - magunknak is - hogy vannak ökrök akik zsidóznak és vannak ökrük akik magyaroznak, és vagy mindegyik, vagy egyik sem, akkor szerintem barátságban várhatjuk Árpád barátunk újabb kereszténygyalázó szösszenetét.
És aki hitlert említi meg szálasit, meg mittudomén, az ne felejtese el kun béla nevét sem, meg rosenfeld mátyás nevét sem, és amikor ennek a mentén vitatkozunk a világról, akkor talán nem kéne nekem sem forgólódnom éjszakánként...
TWÁ: már a cigányozás is kezdődik, az első lépés megvolt. Lassan az lesz a vége, hogy csak a magyar, az az igazzy, a kiválasztott, a felsőbbrendű...
Vadász:

hiába provokálsz... :-)
Ja, sga kimaradt a szórásból:
piacgazdaság, meg micsoda? Anglia mi Neked? Hiszenm ott csordába verődve szaldgálnak a sir-ek, meg az izék...
Olvassál bazzeg!
Alkotmányos monarchia? Új-Zéland? Az sem számít Neked??????
lac1: nem téged provokállak ;)

amúgy ha neked ennyire fontos, hogy a szélsőjobbos férgek mellé minden esetben odaírjuk a szélsőbalos férgeket is, ám legyen. Szerintem egyszerűen csak férgek, függetlenül attól, hogy minek a nevében lettek férgek.

Én így is nyugodtan alszom.


Pascal:
Hm. Ilyenformán természetesen igazad van. De ha jól emlékszem, akkor nem volt téma, hogy "a papok", "az egyház" volt. Ez azért különbség.
Persze amiket ott leírtam, Izraelben biztos igaz az ortodox egyházra is, azt nemtom', nem élek Izraelben. Itthon valahogy ritkábban tiltakozik/tilt a Mazsihisz, mint a Katolikus egyház. De mindegy is, ha csak egyszer is bele akar szólni olyanok életébe, akik nem érzik magukénak egyiket sem, már régen rossz.

A "a motorosok", "a cigányok" és "a zsidók" ezzel szemben nem tesznek ilyet, mert ezek nem szervezetek. Egyének összessége, hatalom nélkül, szóvivő nélkül. Csak egy gyűjtőfogalom.
ugy hozzaszolnek... de inkabb csatlakozom edebacsihoz, jo szorakozast azoknak, akik itt maradnak.
Lac, jó arc vagy, csak kár, hogy mongól.
"A történelmi egyházak képviselői ... pocskondiáznak." ill. "a Mikola az egyház strómanja" kitételnél nem fontos, hogy az egyház szervezet míg a motorosok meg nem. Hanem az a baj, hogy nem igaz, egyik sem.
Pascal:
Már' miért? Ezt most fejtsd ki lécci' logikusan, ha kérhetem.

Mondjuk én az elsőből kiszedném a "történelmi" kitételt, mert egy veretes faszság. Mindegyik egyház csinálja, s amúgy sem történelmiek a történelminek nevezettek. Vannak sokkal történelmiebbek is, ha már itt tartunk. Mindegy, mellékvágány.

Szóval visszatérve. Ezek _szerinted_ nem igazak. Szerintem meg igen. Tiszta sor. De most akkor miről beszélünk? Az előbb még itt még nemzetek és szervezetek megítéléséről volt szó. Most egyszeriben egy "szerintem pedig nem" vita? Ebben nem veszek részt, mert felesleges. Elmondtam az én verziómat, te elmondtad a tiedet. Most akkor mi a probléma?
(Amúgy, ha jól sejtem az első mondatot nem én írtam...)
Schmidt Maria Ungar Klara sogornoje. A ferje Ungar Andras tavaly meghalt.
Gusstein:

dehogy vagyok "mongól",
az apai papám szerint / ISten nyugosztalja, hallod árpád?) francia vér van bennem.
Az anyukám meg "lelenc" volt, onnét aztán bármi lehetek.
Pingvin:

jaja. Így is van! Most akkor a rokonság nem számít, vagy a bauer húzzon el az apukájához próbababának. :-)
ugy latszik nemelyeknel a rokoni szeretet felulmulja a politika iranti rajongast
vagy a ketto osszeegyeztetheto
vagy a jonyavalya tudja
Te írtad, ilyen formában: "A történelmi egyházak és a frontvonalra küldött strómanjai engem pocskondiáznak." Rotyogtatós cikk, Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.09. 13:56:04, olyan összefüggésben hogy nem szereted, de hát leszarod.

A "zsidók kapzsik", a "cigányok lopnak", a "motorosok álatkodnak" - "az egyházak képviselői uszítanak". Nem minden zsidó kapzsi, nem minden cigány lop, nem minden motoros állat, nem minden egyházképviselő uszít. Vélelmezheted mindegyiket, több-kevesebb alappal. De szigorúan véve egyik állítás sem igaz.
Pascal:

ha ezektől az emberektől meg akarod magad különböztetni, akkor te se általánosíts egy-két-száz hülye ember után egész népcsoportokat.
Mondhatod nekem a cigányokat, én velük kivételt teszek.
Lac, szerintem én nem tettem, mármint nem általánosítottam, vagy legalábbis nem emlékszem - be tudnál hivatkozni tőlem ilyet?
Pascal:
Ez esetben elnézést kérek, egyrészt rosszul emlékszem, másrészt nem pontosan fogalmaztam akkor.

It's turn is yours. :)
Vegyük úgy, hogy Rajtad keresztül magáztam meg, aki általánosít.
Így jó?

Valójában tényleg félreérthetően fogalmaztam.

Morvai művésznőnek egy szép nagy, álló kékeres hiányzik...ha megkapja, egyből nem fog balfaszságokat beszélni, úgy, hogy a kutya nem kíváncsi a fröcsögésére.
Blazzo:

csak azt nem értem, hogy Te mi alapján mondasz véleményt róla?
Szerinted a rasszista PASIKNAK is "egy szép nagy, álló kékeres" hiányzik, blazzo? :-o
Blazzo> wow, micsoda finomság!
Morvai Krisztinanak azt hiszem csak annyi hianyzik, hogy normalis hangon beszeljenek rola meg akkor is, ha tevedett, rosszul fogalmazott vagy eppen ostobasagot mondott
szteppelopingvin: hjam. a "tévedés"-ében szereplőknek meg annyi, hogy ilyesmit ne "tévedjen" róluk. Hm?
Ha ő nem finomkodik másokkal, másnak miért is kéne vele? Ezt nem értem.
már persze, ha nem a kérkeres cuccra gondolsz, mert az szimplán tahó volt, aki ezt így beírta. Nem kell vele foglalkozni.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.11. 11:51:04

"Szerintem ezt mind TWÁ, mind a Heti Hetes megfelelő hibaarányon belül teljesíti. Nem írhatnak/beszélhetnek mindenről, ami történik, de véleményem szerint megfelelő arányban van."

A nagy lófaszt, kedves barátaim.

Vagy akkor ne írja ki Tóta W., hogy "for a better Magyarland". Írja ki azt, hogy "Még több bulvár". Mert amiken itt vitázunk, az tizedrangú bulvár, a felszín felszíne. Nem ettől lesz jobb vagy rosszabb az ország, hülyék mindenhol vannak, fanatikusok is, kár őket baszogatni, ők úgy érzik jól magukat, ahogy.

Jobb attól lenne az ország, ha nem csak folyton pofáznának a kedves döntéshozó elvtársak, hanem időnként csinálnának is valamit. A szocialisták a múlt héten a kórházprogramot fúrták meg, most öt új állmtitkárt nevez ki holnap Sólyom (index.hu/politika/belfold/alltitk7934/), nap mint nap pofán köpik a "reformokat", meg magukat is.

Na b+ erről kéne cikkezni, mert ez a lényeg. Meg arról, hogy mit keresnek Puch- és Leisztinger-féle (eufemizálóan:) kétes figurák az MSZP körül, meg olyan politikai múmiák és túlélőbajnokok, mint Szekeres.
Meg hogy akkor most mi a fasz van, azért csinálják a "reformokat", mert már nem volt mit ellopni, vagy tényleg akarnak valamit? Azt kéne kideríteni, hogy ez a sok erkölcstelen, semmihez nem értő cinikus gennyláda ténylegesen felfogta-e, hogy baj van?

Ehelyett azzal vagyunk elfoglalva, hogy így a katolikusok, úgy az antiszemiták. Terelés ez kérem, a sok birka meg jól beszopja. Klikkelgetős bulvároldalnak jó ez a blog, de ettől egy grammnyit nem lesz jobb Magyarland...

dark future:
látom nálad is megy az egyet balra... aztán már jobbra nem. Hogy is van ez a kiegyensúlyozottság? Félreértés ne essék, nekem nem hiányzik, csak ugye nem sokkal feljebb te hiányoltad másnál.

Azért a kórházreformot az ellenzék is szétcseszte rendesen. Nem kell őket se félteni. "Csak még ezt emeljük be, meg ezt, meg ezt...".
Egyébirányban igazad van. Csak biztos, hogy TWÁ-nak belpolos blogot kell vezetnie? Szerinted.


az a "magukfajta" az inkabb egy liberalisokra vonatkozo nem eppen hizelgo velemeny lehetett amit Morvai Krisztina indulatbol mondott es sehol nincs ott az, hogy ez alatt zsidot ertett volna
kulonben hogyhogy annyira eszben tartjak a liberalisok, hogy ki a zsido es ki nem az?
es ha barki is azt kepzeli, hogy egy kekeres fasz megnyugtatoan hat az idegrendszerre, akkor nagyon ajanlanam a seggebe annak, akinek ez az otlet az eszebe jutott..(-:
szteppelopingvin: eszerint nem olvastad a tegnap esti MK postot (ami vagy az övé volt, vagy nem). Cionista mindenki, aki nem ő. Gyakorlatilag. Cionista Magyar Kormány, Cionista SPD, stb...

A liberálisok nem tartják (általában!) észben, hogy ki zsidó, és ki nem. Ugyanis őket kurvára nem érdekli. Némelyek csőrét bassza csak az, hogy most ki zsidó származású és ki nem. Pl. MK-ét.
Ez egyszerűen nevetséges. Abban a levélben semmi "antiszemita" nem volt. Morvai kiállt az elnyomott nőkért, erre az elnyomók ideüzentek, hogy ez nem szép... Én eddig nem hittem a zsidó összeesküvés elméltetekben, de ez már egy kicsit túlzás! Ha vki akármilyen kritikát fogalmaz meg izraellel szemben akkor agyatlan szélsőséges stb. Ha kiderül hogy egyik sem sőt példás családanya, magasan képzett jogász, emberjogi aktivista (liberális férjel),szóval az ideális európai nő mintaképe, akkor már baj van... más már nem is tudnak kitalálni mint hogy megőrült. Az nem lehetséges, hogy van vmi abban amit mond? Hogy esetleg a MAGUKFAJTÁK is tévedhetnek????
"Cs.Sz.Va."-igazad van csak most nem ők kormányoznak,már ha ezt annak lehet nevezni.Molnár ámokfutása egyenesen rémisztő.Szekeres Imre meg azért lett a hon védelmére kinevezett miniszter mert kiskorában nem kapott dugóspuskát.
csoda-szarvas-vadasz
nem olvastam, de ha nem biztos, hogy az ove akkor miert is kellene ot vadolni vele?
hallottam mar nyilatkozni, nekem se hideg, se meleg..valoszinuleg tobbszor rosszul fejezhette ki magat amibe bele lehet kotni
de ki nem zavarodik meg ha egyszerre annyian tamadjak es raadasul a ferje is kotelessegenek erzi ujsagcikkben elfordulni tole?
es nem hiszem el, hogy valaki - egy jogaszprofesszor, emberjogi kepviselo es viszonylag normalis no - a nevtelenseg moge bujva cionistazna..
azt viszont annal inkabb el tudom kepzelni, hogy valaki szorakozik a monogrammal
molaris: most önkormányoznak. :D (bárcsak úgy lenne!) :D

Amúgy meg nekem nincs ellenemre, csak TWÁ-ra hagynám a kérdést, hogy belpol-blogot akar-e, vagy olyat, amiben mindig arról ír, hogy _Ő_ mit gondol. De ezt már mondtam.
biztosan nem az övé volt...:)
szteppelo, tistedur: akkor túltárgyaltuk. :)
lac1, annak alapján mondok véleményt róla, aminek alapján Ő mond véleményt másokról és amilyen véleményeket megfogalmaz. Aki az ország nyilvánossága előtt hülyeségeket beszél, az ne csodálkozzon, hogy megba..khm...megszólják.Ostoba liba.

blondie: a rasszista pasiknak egy rendes munkahely, egy pszichiáter, meg egy jó dugás hiányzik...a rasszizmus amúgy is a puhapöcsök "fegyvere".
molaris,

na, a szekeresimre, meg a többi szekeresimre valóban borzalom, pláne, hogy a szekeresimre number one vastagon benne volt a maszop 1998-as főbroáf buktájában, de csak visszacsoszogott egy polcra

mostanában elég felidéznem a hozzá hasonlók arcát, és már utálom is a maszopot
„a tegnap esti MK postot (ami vagy az övé volt, vagy nem)”

hol van?
Xuf: szia, most már megnyugodtál, lehetünk barátok?

Blazzo:
végül is, de vélemény és vélemény között mekkora különbség lehet...
MK post ügyében felvilágosodtam már
Mavo, Szarvas, a postot Various kollégánk írta, hamis volt. Azóta már nincs, lehet nemisvolt soha. Varoius korrekt búcsúját meg a következő dzsentris cikknél találod 2007.01.11. 16:48:17.
lac1: bizony, nagy különbség van vélemény és vélemény közt...én elmondom, hogy mit is gondolok MK-ról, ő meg suta körmondatokban makogja el, hogy mit is tart másokról ( gyk. zsidók vagy MAGUKFAJTÁK ), utána hazamegy és kurvaanyázik meg mocskoszsidózik egyet. Ez pedig igen "érett" és józan személyiségre vall. Szerintem MK-t érvelésben egy kicsit olvasottabb és műveltebb általános iskolás is lazán lealázza.
Ide is bekopizom, amit a dzsentriben válaszoltam Variousnak:

Various, nagyon hasznos volt a kamu hozzászólásod, ne szórj hamut a fejedre. Még örültem is, hogy nem MK írta, így van esély, hogy az egészet nem is olvasta. Nagyon, nagyon sajnáltam őt ezért a kicsiarakás játékért. Kár, hogy nem a másik topikba írtad most ezt, mert így itt off a hozzászólásom, pedig még lett volna mondanivalóm.

Azt azért elmondom, hogy érzékeny ember lehetsz, ha így meg tudtad írni. Van lelked. Köszönöm a hozzászólásod és el ne menj!!!

Balóról és MK-ról meg az a véleményem, hogy vagy elválnak hamarosan, vagy Baló nem is annyira kormánypárti. Így aztán lehet, hogy átigazol inkább egy másik csatornához és a feleségét tartja meg. MK céljaival egyet lehet érteni, viszont az nem csoda, hogy egy érzékeny nő, akit hónapok óta csesztetnek, kiborul ennyi szándékos bántástól. Nem bírja az ilyesmit normális ember.
Swen,

az lehet hogy Baló nem kormánypárti, de nem is szélsőjobbos.

Morvai meg nagyon szép célokért küzd, ezt én tényleg tisztelem benne, és biztos vagyok benne hogy nagyon frusztráló amit a szélmalomharca során el kell szenvednie, de sajna már 5 éve sem volt teljesen normális (én kb azóta "ismerem")
Nem mondanám egy emberre, hogy nem nomális, ha nem ismerem személyesen. Általánosan az jellemző, hogy könnyen a sárba tipornak valakit. Miért nem lehet a szavak, cselekedetek mögé látni egy picit? Mert nem néz mögé senki, vagy csak kevesen. Először mindig megpróbálom megérteni, hogy ki mit miért tesz.

Azzal értek egyet - hirtelen nem is tudom, ki írta - aki azt mondja, hogy terelnek bennünket. El akarják terelni a figyelmünket a legfontosabb dolgokról, az "elkúrtuk" programról. Mi meg terelődünk, mert birkák vagyunk. Cirkuszt a népnek, ha már kenyeret nem lehet.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.11. 16:52:02

"dark future:
látom nálad is megy az egyet balra... aztán már jobbra nem. Hogy is van ez a kiegyensúlyozottság?"

Szó nincs arról, hogy egyet jobbra, egyet balra. A jobboldalon van egy csomó idióta, ez tény, a Törzsasztalon kaptak is tőlem anno rendesen, amíg kormányon voltak. Most nincsenek, így a felelősség nem (vagy csak kis mértékben) az övék. Ha nem lenne egyáltalán ellenzék, akkor is működnie kellene az országnak. Az ő felelősségük jelenleg annyi, hogy hozzájárultak a sajnálatos hangnem és harcmodor kialakulásához ill. sárosak a kétharmados törvények elmaradásában (pl. a régiók ügyében).
Ezen túlmenően viszont a felelősség a kormányé meg a mögötte álló pártoké, így evidens, hogy őket kell elővenni "better Magyarland" ügyben...

Amikor heti hetes szindrómáról írtam, akkor első sorban arra gondoltam, hogy ez az, ami elmarad. Mert dumálhatunk itt Orbánról meg katkókról meg antiszemitákról, még igaza is van annak, aki bírálja őket, de ez csak elkenés, porhintés, felszín. A nagy bajok a kormánnyal és a kormányzó pártokkal (meg klientúrájukkal) vannak. Tőlem aztán Kóka megdughatná a fél minisztériumot, ha rendesen csinálja a dolgát. Kommunikálni is azt kommunikálhatnának, amit akarnak, ha lenne mit. De nagy szar van a palacsintában, és épp erről nem beszélünk.

Én megértem Worlukot, családja van, gyereke van, nem akar ujjat húzni a hatalommal. Rómának vagy Teheránnak könnyebb és veszélytelenebb beszólni, mint a Köztársaság vagy a Kossuth térnek. Csak éppen attól nem lesz jobb ennek a kurva országnak...


"...de sajna már 5 éve sem volt teljesen normális (én kb azóta "ismerem")"

imádom ezt a tipikus lebegtetést, ilyenkor muszáj mindig elharapni a mondat végét? nem lehetne normálisan elmesélni, hogy pontosan miért nem volt már akkor is normális?
Blazzo: egyetértünk. Ha valaki közszereplést vállal, akkor óvatosan, és egyértelműen nyilatkozzon.

Amit meg a rasszistákról írtál az abszolút igaz, szánalmas, ostoba bagázs. Kár is rájuk szót vesztegetni. Meg erre a meggondolatlan hölgyeményre is.
swen: mindenkit az alapján ítélünk meg, amit nekünk mutat. Mivel kiderült, hogy nem MK írta be az ominózus Cionistás post-ot, a szememben a megítélése semlegesre változott.

Azt azért még mindig erősnek érzem, hogy "magukfajta". Tecciktudni, mintha semmi köze nem lenne a honfitársaihoz.

Engem ez zavar ebben a kurva országban.
Érthető?

Én is mondhatnám mind a balosoknak, mind a jobbosoknak, hogy a te fajtád. De minek? Egy hazánk van, mindannyian azért dolgozunk, azért gürizünk napról-napra, hogy egy picit jobb legyen nekünk is, és feltételezem ennek a közösségnek is, amelyiknek tetszik, vagy sem tagja minden balos, minden jobbos, minden szadeszos, minden volt komcsi (mindegy, hogy most jobbra húz vagy balra húz), és még sorolhatnám. Mi lenne, ha néha össze is tartanánk?

Pátosz off. :D

dark:
rotfl. Ezt te se gondolod komolyan. TWÁ nem akar ujjat húzni a hatalommal. Hehe. Szerinted egy blog számít ennyit?
Hjam. Lovasnak max, aki minden lófaszér' perel. Másnak szinte senkinek se.
Olvass összesítést, nemrég volt az indexen, amikor már nem volt mit kitenni. Egy balos meg egy jobbos blog. Volt szerencsétlenségem végigolvasni. Egyik elcseszettebb, mint a másik. Az egyik kommunista restaurációtól fél, a másik meg a nyilastól. Legalábbis ezt írták bele. Hajrá better magyarland. Ezzel a politikus-gárdával? En-block. Mindet seggbe kéne rúgni, csak nincs, aki helyettesítse őket.
"Olvass összesítést, nemrég volt az indexen, amikor már nem volt mit kitenni. Egy balos meg egy jobbos blog."

Abban is csak TWA + Szili hülyéskedtek :-).

Éppen az a baj, hogy mind a politika, mind a média ilyennek akarja láttatni az országot, holott nem ilyen. Pár ezer idióta itt is, ott is. Viszont százezreknek van a töke az egésszel, és látná legszívesebben lámpavason az egész garnitúrát Orbántól Gyurcsányig. Nagyjából mindenki gyanítja, hogy hol a döglött kutya elásva, csak senki nem meri kimondani. Zárt körben Gyurcsány tett egy tétova kísérletet ugyan, de neki is csak a dumája nagy. Előre lépni csak úgy lehetne, hogy kiteregetnek rendesen itt is, ott is, de annyira azért nem hülyék. Ülni senki nem szeretne.

Nézd, amíg Szekeres az MSZP második embere Puch meg a pénztárnoka, addig lófasz lesz itt, nem reform. Gyurcsány a fejére állhat és ketyeghet, akkor sem. Nem az ellenzéket kellene legyőzni, hanem először is a sajátjait...

"Ezt te se gondolod komolyan. TWÁ nem akar ujjat húzni a hatalommal. Hehe. Szerinted egy blog számít ennyit?"

Nem, önmagában biztosan nem. De valahol el kéne kezdeni.
Obersovszky Péter, Tabuk nélkül c műsorában ma volt MK, este ismétlik 11 körül. (Eccho TV)
„Most nincsenek, így a felelősség nem (vagy csak kis mértékben) az övék. Ha nem lenne egyáltalán ellenzék, akkor is működnie kellene az országnak.”

Már az első mondat se az igazi, de _így, együtt_ konkrétan marhaság.

De majd meggyőzöl, ha nem.

majholnapleszek
mavo · mavo.blog.hu 2007.01.11. 20:43:12

"De majd meggyőzöl, ha nem."

Mi a gond ezzel? A kocsiban jó, ha ott ül egy navigátor, aki időnként rászól a sofőrre, ha rossz az irány. De navigátor nélkül azért lehet közlekedni, ha nehezebben is. (Persze ha a navigátor folyton csak baszogat, az nem könnyíti meg a sofőr életét.)

Sofőr nélkül viszont max. a szakadékba tud menni az autó. A döntések felelőssége is a sofőré.

Nekem aztán mondhat akármit az utas, akkor is kinézek jobbra, ha én vezetek. Mert az én kezemben a kormány, én vezetek, így az enyém a felelősség.

Vili?

Azért képzeljük el a szitut fordítva. Tegyük fel, hogy a fidesz van kormányon, Orbán a miniszterelnök. Pető Andrea ül abban a bizonyos bizottságban, mint az MSZP-SZDSZ kormány kinevezettje. És mondjuk a muzulmán országokban élő nők helyzetébe ássa bele magát, amiért valamelyik muzulmán ország ENSZ-nagykövete tiltakozik. Nem hosszabbítja meg a fidesz a kinevezését. Erre leveleket ír, stb. Szerintetek mi lett volna a reakció? Ki mellé állt volna a média? Mekkora náci lett volna Orbán?(Szerintem a New York Times is foglalkozott volna az üggyel, mint a Magyarországon tomboló antiszemitizmus példájával).
Czene "emlekbeszede" eleg korrekt a NOL-ban.
Erdekesnek tartja o is,hogy amig nem volt "fejlovese" MK-nak,seholse volt a mediaban,bezzeg most,allando meghivott!
na jó, az agyatlan antiszemitizmusból, meg a "ha ez lett volna, az lenne", és egyébként szemét zsidók mindenütt ott vannak-ból nekem elég volt, én leléptem...

Remélem máskor, máshol még összetalálkozunk.
Triznyai Döme 2007.01.11. 12:34:01
Ezt írtam:
"És nem azt akarom mondani hogy ez rossz, csak hogy így van. Tisztában vagyok vele hogy ennek vannak részben történelmi okai is de a részletes magyarázatra nem vállalkoznék, csak így látom így tapasztalom."
Aki észreveszi a túlreprezentáltságot de hangsúlyozottan(!) nem ágál ellene csak észreveszi annak is kuss???? Vagy a színmagyarnak(pl félig svábnak) már észrevenni sem szabad? VAgy csak szimplán túlérzékeny vagy a kérdésre és alkalmi hiányosságokat hozzott felszínre az olvasáskészséged terén?
dark future,

jó ez a hasonlat, csak sántább, mint én másfél hónapja.

Ha másért nem, hát azért, mert a valamikori emdéefeszdéeszpunktum ugyanis — bár látszatra hűdejó volt — kölcsönös függőséget hozott létre a mindenkori biszbaszok közt. Lehet nyugodtan kárálni arról, hogy dejapízt aztat felessel lehet osztani meg elvonni, de az ennél lényegesen fontosabb kérdésekben eddig egyetlen kormányunknak volt esélye belecsapni a lecsóba — lett belőle például médilyatörvény, aminek eredményeképpen a Csongrádi Üstfoltozók Vasárnap Esti Ultistáinak Demokratikus Szövetsége médiapolitikai tényezővé képes válni. miközben példul a már semmire sem jó magyar megyerendszert képtelenek vagyunk megszüntetni, még örülhetünk, hogy nem választófejedelemségeink vannak.

Az aktuális kontráknak meg még abban is van némi felelőssége, hogy mit ígérget és mit követel négy évente április magasságában, lásd Megyóka esetét a lakásniznisszel meg a tizenharmadik havi nyugdíj esetét, amit sikerült a roggyant államháztartás nyakába varrni, hogy utána az összes létező párt eldicsekedhessen vele, hogy az az ő személyes gyermeke, ő szülte szörnyű kínok közepette, a többi párt csak üket követte ésatöbbi. Aztán utána lehet csődbenvanazországozni meg rosszabbulélünközni, kinek kinek ízlése szerint.
Amúgy meg dehogyisnem, jó a hasonlatod, csak nem úgy, ahogy te elővezetted.

Üllyé csak be, oszt vezess úgy, hogy te arra, a mitfárer meg amarra rángatja azt a kurva kormányt.

Aztán az árokban mondd azt, hogy igen, csak az én hibám, senki másé.

Muhaha.
"Tisztelt Bíróság.Szóval az úgy volt,hogy Ő ült a volán mögött,de én vezettem,aztán......"
Én nem így látom a helyzetet.

A kétharmados törvények/alkotmánymódosítások fontosak ugyan, de egyrészt ha nagyon muszáj, részben meg lehet őket kerülni (mint teszik is azt régióügyekben), másrészt politikai alkuk részei lehetnek (azaz megszavazásukért cserébe más területen engedményt kaphat az ellenzék). Idióta dolog ez, de működőképes, volt már rá példa.

A szimpla törvényeket viszont a kormány csak akkor nem tudja elfogadtatni, ha a pártok valamiért berágnak vagy ha nagyon fegyelmezetlen és idióta a társulat, de ez már az ő bajuk.

A reformok (vagy inkáb: "reformok") legnagyobb gátja jelenleg nem az ellenzék, hanem a rengeteg táboron belüli ellenérdekelt keresztben-kasul, a lobbisták, egyszerű párttagok, meg a Szekeres-féle szarkeverők. Persze egyszerűbb azt mondani hogy Óóóórbáááánviktóóóór. Egy nagy fütyit.

Az egész népszavazósdi pl. jelképes, ha mindenre igent mondanának a honpolgárok (amit kétlek), akkor sem lenne semmi, a költségvetést számottevően nem befolyásolná, meg két perc alatt ki lehetne dumálni, végeredményben teljesen veszélytelen, ahogy jelen formájában teljesen veszélytelen a Fidesz is, meg az egész jobboldal (kődobálók, zászlólengetők included). Orbán Viktorból kifogyott a spiritusz, ennyi.

Az igazi veszély maga az MSZP és az SZDSZ, a pozícióját féltő vagy a pozíciójától megfosztott csőcselék, a komcsi beidegződések, a megszokások, a hűbéri rendszer.

„ahogy jelen formájában teljesen veszélytelen a Fidesz is”

Egyáltalán nem így látom. Jelen helyzetben a Fidesz ismét negatív szerepet játszik azzal ahogyan felvezeti magát. Persze, tudom, a maszop együttműködési ajánlatai sem teljesen őszinték, de a Fidesz reakciói meglehetősen ... hmmm ...
Hát nem biztos hogy most túl népszerű leszek, de nem is ez a cél itten... Lehet Orbán Viktort szidni, fikázni, de azért ő mégis csak megpróbált valamiféle fellendülést kieszközölni, több kevesebb sikerrel. Aki járja az országot, az nagyon jól látja a Széchenyi terv által hozott eredményeket!! Azonkívül spórolásból nem lehet egy országot fellendíteni, csak jó üzleti élettel. Mondok egy példázatot, hogy érthető legyen: Van két család: Az egyiknél hazamegy a férj: Hát asszony, nem kaptam ma sem munkát nincs mit enni adni a gyerekeknek éhezünk, de tudod mit? Adjuk el a varrógépet!! Hazamegy a másik férfi: te asszony, nincs munka, nincs pénz, nem tudok enni adni a gyerekeknek, de tutdod mit? Vegyünk egy varrógépet!! Én pedig úgy látom, hogy itt mindent eladunk és eladunk és eladunk, de az árából soha nem veszünk varrógépet, amivel esetleg pénzt is lehetne keresni!!! Hát ez a legnagyobb baj! Kiváncsi vagyok, a zöldövezeti kórházakat eladják e, és ha igen a pénz hova lesz? Ahova a reptér ára??!!
classic:

Széchenyi-terv: Az az volt, ahol nagyeszűen kitalálták, hogy hogyan is tudnak zsebretenni pár milliárdot a helyi fidesz-szimpatizáns vállalkozások segítségével... Érdekes dolog volt.
(Az mszp is megcsinálja a stikliket, azt mondanom se kell...)
Emlékszik még valaki a hatalmas aszfaltút-építő hagyományokkal rendelkező Vegyépszerre? Rotfl. Megkérem a bútorasztalost, hogy ugyan már csinálja meg nekem a csatornázást meg a vizet a házba...
Persze a másik oldalon ott a Strabag, sz ó se róla.
Aztán ugye mesélhetnénk napestig a Millenáris nevű pénzfaló amőbáról... :D
Szóval classic: a fidesz se jobb az mszp-nél, hiába erőlködsz. Mindkettő egyformán elcseszett párt.
„a pénz hova lesz? Ahova a reptér ára?”

Na jer barátom, ülj le szépen mellém, és meséld el, hova is lett a reprér ára, mert et szemmel láthatóan nagyon jól tudod.

Persze elébb azt, milyen reptéré.
Csoda-Szarvas-Vadász,

meg mesélhetnénk (az egyébként nekem tetsző) palotáról, ami a kulturális költségvetést bassza hanyatt.

Ha már utak, akkor viszont a korábbi maszopos tendereket is vágjuk a helyükre, azok is érdekesek voltak.

És ha már Vegyépizé, azt tegyük hozzá, hogy amióta nemrég megváltoztak a tenderek, és kis halak is belebrummoghatnak (isteni képzavar) a nagyok dolgába, átlagosan valami 30% körül estek az árak.

Muhaha.
mavo Bocsi, tényleg pontatlan voltam! Nem reptér, Malév. sajnos nem tudom, épp ez a baj. Ha tudnám, sejtésem lenne arról is, hová fog kerülni az eladott kórházak, illetve ami lényegesebb az azt körülvevő telkek ára!
"meg mesélhetnénk (az egyébként nekem tetsző) palotáról, ami a kulturális költségvetést bassza hanyatt."

Abban benne volt nyakig mindenki... Orbánék kezdték, Megyóék folytatták, közben beszállt a IX. kerület is (emlékszik még valaki, hogy egy azaz egy napra leállították az építkezést, amikor kiderült, hogy az épület egy emelettel magasabb a terveknél?). Demján meg szép csendben kaszálja befelé a pénzeket.
"És ha már Vegyépizé, azt tegyük hozzá, hogy amióta nemrég megváltoztak a tenderek, és kis halak is belebrummoghatnak (isteni képzavar) a nagyok dolgába, átlagosan valami 30% körül estek az árak."

Előtte azért biztos ami biztos, a Strabag megépíthette K-Eu legnagyobb völgyhídját + 14km-t potom 70 valahány milliárdért. Nagy varázslat volt ez a Balaton déli partján, ami azért szemből nézve elég lapos, és nem feltétlen kiált völgyhídért...

dark!
a völgyhíd esetében a strabag elött légy szíves vesd fel annak a 3 önkormányzatnak is a felelősségét,akik képtelenek voltak egy nyomvonaltervben megegyezni..:)
Mivel az autópálya országos érdek, csökkenteni kellene az önkormányzatok beleszólását a kérdésbe. Volt már róla szó, csak senki nem meri meglépni. Mert puha pöcsök. Mint most éppen kórház ügyben...
„Nem reptér, Malév”

Na, arról pláne mesélly. Pláne, hogy má megint szeretnék eladni.
Gondolom a Budapest Airport Rt.-re gondolhatott, nem a Malévre. Nem ártana pontosabban írni, ha meg valaki valamire nem emlékszik, ott a gugli, fél perc alatt (majdnem) minden kideríthető.
"Az államfő pénteken, Budapesten, hivatalában beszélt erről, amikor átadta a kinevezési okmányokat Baja Ferencek, Burány Sándornak, Kolber Istvánnak, Magyar Bálintnak és Németh Imrének, a Miniszterelnöki Hivatal január 1-je óta hivatalban lévő államtitkárainak."
index.hu/politika/belhirek/?main:2007.01.12.&295639

Reformok, leépítések, kisebb állami apparátus. Na ja. Most kúrják el éppen sokadjára is, a szemünk láttára. Mikor lehetne végre megszabadulni ezektől az arcoktól? Dumálós puha pöcs vagy, Feri.

dark future: következő szabad választáson is a fideszre szavazol. :D
Ezt én is sokszor kérdeztem Áderrel kapcsolatban...
Csoda-Szarvas-Vadász jóvan, brilliáns ellenérv volt. "Hányok, megyek, buta antiszemita vagy" - ezek tipikusak ha nincsenek hirtelen észérvek:) (Jó elismerem, van amikor nincs értelme másnak, de azért te is tudod, hogy mi történt volna az általam felvázolt hipotetikus esetben... túl jól tudod ahhoz, hogy tudtál volna reagálni valami "á dehogy nem így lett volna" válasszal... mert te is tudod hogy de igen)
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.13. 17:54:32
"dark future: következő szabad választáson is a fideszre szavazol. :D
Ezt én is sokszor kérdeztem Áderrel kapcsolatban..."

1. Nem szavaztam/szavazok a Fideszre (ahogy a jelenlegi palettából másra sem).

2. Áder (ellentétben Baja Ferivel) nem államtitkár egy olyan kormányban, akik az államapparátus jelentős leépítését ígérték (kb. három-négy hónappal ezelőtt). Hogy az előbbi mit csinál a Fideszben, az utóbbi meg az MSZP-ben, az a pártok dolga, ahhoz semmi közünk. Ahhoz inkább van, hogy mi szükség ennyi semmihaszna államtitkárra, meg ahhoz is, hogy a párton belüli pozícióharcból kifolyólag miért kell faszkalapokat bársonyszékbe juttatni.

3. Az meg krvára nem érdekel, hogy O.V. is így csinálná. Jelenleg nem ő van kormányon (szerencsére). Jelenleg az érdekel, hogy itt van egy hazudozó, szavahihetetlen miniszterelnök, aki leépítést ígért, aztán lassan többen lesznek magas (=jól fizető, befolyásos) pozíciókban, mint eddig voltak. Ráadásul még csak nem is szakemberek, hanem semmihez nem értő, szarkeverő pártkatonák.

No ez a bajom. Vili?
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.13. 17:54:32

A személyeskedésért cserébe: Te meg valószínűleg egy Népszaván kívül mást nem olvasó fanatikus vagy, vagy fizetett pártmunkás. Legalábbis a környezetemben az egyébként balra szavazók is csodálkoznak a kinevezéseken (és erősen fejcsóválnak...).

dark future,

eddig nem akartam beszólni, hátha magadtól. A hír így folytatódik:

„Baja, Burány, Kolber és Németh eddig a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület (FIT) tagjaként, Magyar a testület alelnökeként tevékenykedett.”

Ergo ez egyetlen új ember, és az nem az gyűlölt Baja (akiről mellesleg kiderült ez-az, mégis rajta maradt Zsurk).

Ennek fényében az államleépítést iderángatni és mutogatni ...

PS: Áder meg házelnök volt bazmeg. Te nem hánytál? Téged nem zavart?
Én hülye, olvasni se tudok.
Egyetlen új tag sincs.
Egy kreált (= valószínűleg alkotmányjogi szempontból támadható) testület tagjának lenni nem ugyanaz, mint államtitkárnak. Ha megnézed, a minisztériumokat lassan osztályvezetői szinten kell működtetni, mert a közigazgatási államtitkári posztot (akik legalább értettek valamit az adott szakmához) megszüntették, a miniszter és az államtitkára (és az ilyen "csinált" testületek tagsága) meg általában szarhoz sem értő pártpolitikus, akinek be kellett vmivel fogni a száját.

Áder. Továbbra sem érted a különbséget. Házelnököt meg helyetteseket meg egyéb parlamenti funkcikat megegyezés szerinti arányban adnak a pártok, az adott helyre ők delegálnak embert, ez tehát egy párton belüli döntés, olyan hülyét tesznek oda, amilyet akarnak. Más a helyzet a kormányzati pozíciókkal. Azokat a helyeket nem csak leamortizált pártfaszkalapokkal lehetne feltölteni. Olyanok ezek a csávók, mint a dínó a Frédi-Béniben. Ha kibasszák őket végre az ajtón, újra bemásznak az ablakon.

----------

Egyébként azt veszem észre, hogy vakságban, fanatizmusban és "hitbuzgóságban" a balosok is kezdik beérni a jobbosokat. Ha valaki kritizálni merészel, akkor az ellenség.
Ha pl. az őszödi beszédet nem Gyurcsány mondta volna hanem történetesen pl. én, tutira megköveztek érte, hogy állíthatok ilyeneket a drága jó MSZP-ről.

Asszem, télleg elbeszélünk egymás mellett.

Te tök természetesnek veszed, hogy ha a maszop berak egy szerekesimrét, hadügyi lófasznak, az szar (igen, az), de ha a fidesz berak egy áderjánost házelnöknek, az szíve joga és az tök természetes.

Muhahaha.

A kettő tökugyanaz.

Amúgy tulajdonképpen te is ezt írtad, legfeljebb nem vetted észre.
Meg azért érdekelne az is, _alkotmányjogi szempontból_ miért is támadható az a testület ...
Éppen amiatt terelték vissza az államaparátusba a testületet, mert nem volt helye az alkotmányos sémában (ebből következően nem tudta volna megfelelően ellenőrizni az országgyűlés):
www.nol.hu/cikk/417775/

Ez önmagában üdvözlendő tény, az viszont kevésbé, hogy egyáltalán mi szükség volt a testületre (ezt a funkciót elláthatta volna vmelyik meglévő minisztérium is), ill. hogy egyeztethető össze a leépítéssel az új miniszter + az öt (5!) új államtitkár, az államtitkárok (idézem a Népszabadságot:) "minden juttatásával, autóval, közvetlen beosztottakkal és reprezentációs kerettel együtt".

Tudom, nem emiatt megy csődbe az ország, de nem kellene folyton segget csinálni a szájukból.

Azt meg továbbra is fenntartom, hogy a minisztériumok nem azért vannak, hogy a lejárt szavatosságú pártaparátcsikokat be lehessen nyomni valahová zsíros fizetésekkel.

"a maszop berak egy szerekesimrét, hadügyi lófasznak, az szar (igen, az), de ha a fidesz berak egy áderjánost házelnöknek, az szíve joga és az tök természetes"

Mindekettő szar, de míg ez utóbbit a meglévő anyagból KELL megoldani (országgyűlési tisztségviselő csak képviselő lehet), addig minisztert és államtitkárt NEM lenne muszáj pártkatonákból csinálni (ahogy régebben nem is volt divat, hogy a teljes minisztériumi vezetés hozzánemértő pártfaszkalap). Ha még így sem érted a különbséget, akkor hagyjuk, feladom.

„addig minisztert és államtitkárt NEM lenne muszáj pártkatonákból csinálni”

Muhaha ... az a sok nem pártkatona miniszter eddig is ...
dark future:
Mikor is nem volt divat? Valamiről lemaradtam az utóbbi 16 évben? Rotfl...
Szerintem ő arra céloz, hogy pölö a szekeresimre az egy gonosz pártkatona, a dajcstomi meg még éppen nem volt az
A gyengébbek, főleg Tóta (Weak) Árpád számára még nem világos, hogy Morvai pont az olyan figurák (na és Bánó - Muster és Margarita) miatt akadt ki mint amilyen ő is, úgyhogy Totya, hagyd abba a mindennapos zsidózást mert unalmas.
Morvai nem azzal a témával ment oda, amibe végül belekényszerítették, de az érdemi munkájára nem is voltak kiváncsiak.
Te, meg ti, meg a MAGATOKFAJTÁK csináljátok ezt naponta és már unásig unta minden épeszű ember, fejezzétek be, a magam részéről pedig szarok az ilyen pimaszkodó, izgága kilincsorrúak fejére (ha már ezt a te így előhoztad), mint amilyen te is vagy, a haverjaiddal együtt, mindennap előtuszakodtok a hülye kis sorstalan metéltfaszú frusztrációtokkal, tőlem eztán a fejetek tetejére is állhattok, mert a cinikus mindent-fikázásban odáig mentek, hogy pl. azt is fölrovod a nőnek, hogy a palesztin nők jogaiért küzd, csak azért mert azok palesztinok és nem zsidó nők, ez mindennek a non-plusz ultra nagy csimborasszója, te büszke okos liberális gyöngyszem!
Nemértő, neked valszeg fitymaszűkületed van, de legalábbis csőlátásod, ezzel együtt a "sorstalan metéltfaszú frusztráció" kifejezetten gyöngyszem. El is raktározom jobb napokra.
Szekeres Imre hozzaerteset kulonben jelzi, hogy most akarja megkettozni a magyar katonak letszamat Irakban..)-:
OFF: De odament személyesen a Nemzeti Hős :-). Gondolom a kormány PR-osai szervezték az utat :-)
„pl. azt is fölrovod a nőnek, hogy a palesztin nők jogaiért küzd, csak azért mert azok palesztinok és nem zsidó nők”

Muhaha ... azzal nem lenne semmi baj, de hogy az összes bajukat a bibsikre keni at áldott jó asszony, az minimum vicces.
dark future,

Nemzeti Hős? Kire gondolsz? :-)
A legfőbb hadúrra, Szekeresre.

Odament, de a katonáit már nem látogatta meg (még páncélozott autóban sem), mert az veszélyes lett volna... Bezzeg az oldalról nem védő repeszmellény az nem volt veszélyes...
ja, valamelyik szekresimre? ki nem szarja le?
ahaha, Krisztinat be kene zarni 3 napra egy tucat "paki" nő közé, sirva menekulne es es onkentesnek jelentkezne az izraeli hadseregbe.
süti beállítások módosítása