W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Naplopók és burzsoák

2007.01.05. 12:00 Tóta W. Árpád

Vagyonvizsgálat, hurrá! Na és a szőlőbányát miből vetted, nagyszájú gyerek?
A pártba férkőzött köztörvényes elemek elleni küzdelemről.

 

 



Címkék: mszp szdsz reform cikkajánló korrupció

252 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2626099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

„Kommunistákra tízszeresen, százszorosan.”

Jaj, kérem, az csak Pelikán József, gátőrre vonatkozik. Bástya elvtársra nem.
Na, jó, ha Virág elvtárs elront valamit, akkor talán még őt is megfingatják.
Kicsit más téma, de jó példa erre a rendőri túlkapások esete.
Egyébként Worluk Tanár Úr is így működik: még Darth Bástya elvtársat bocsánatkérésre utasította, de amióta a nyálas herceg kitüntette, és Fletó führer marasztalta, hallgat az ügyről.
Már vártam, hogy mikor lesz a cikkből blogbejegyzés. Tán az első, amivel teljesen egyetértek.
W szívemből szólt.
Mekkora lesz a foganatja???

Egyébként nekem a banktanács egyik tagja erősítette meg azt a közhiedelmet, hogy milliárdokat NEM lehet tisztességesen szerezni. Valahogy tőle hitelesnek tűnt ez az állásfoglalás.
De az ilyenfajta célpontválasztás mindig áll. Ugye nem ezzel akarjuk megmenteni az éppen aktuális gonosz(jó) felét a felsőtízezernek?
Fleto tudtommal maga ellen is kérte a vizsgálatot, innét a 10001. A kormánykörnyékiek baszogatása kb. ezzel véget is fog érni. Szerintem.
Árpi!

És mondja kisiparos! Adóbevallása hogy van?
Nekem ez a darab nagyon ismerős, csak a történelmi időszekér szerint ismét át lett dolgozva.
Az ötvenes években volt a premier, igaz akkor még kuláknak hívták őket és kivétel nélkül minden esetben lesöpörték a padlást, mint anno, sztálin atyájuk.
Sőt, mi az hogy! /igaz Fleto?/
Sajnos már elkéstek vele, de igazán kezdhették volna magukon a legtöbbek által megvetett alsó-felsőházi politikai elvtársi elit.
Nem szoktam moziba járni legfeljebb színházba, de arra szívesen jegyet váltottam volna, mert az egy igazá parádés darab lett volna.
Helyette, - fájdalomcsillapító gyanánt - kaptunk egy másik darabot.
És még részt is vehetünk benne. Bátran jelentsd fel a szomszédod! Mi az hogy!
A következő generációba is be kell égetni a történelemből már átélt aljas módszereket. Nehogy elvesszen már e genetikába kódolt információ.
Égessük, véssük bele az új generációba is.
Ezt kell csinálni!
Az állam hanyagságát, hatékonytalanságát és impotenségét most is az állampolgáraival oldja és fizetteti meg.
Hisz végül is milyen jól fog esni az isten adta pórnépnek, mikor este leül a fűtetlen hideg szobába híradót nézni és azt hallja majd, hogy ma 210% -t teljesített az APEH, xy vállalkozókon. Hátha akkor a hideg szobát is értékelni fogjuk.
16 év után én már végre egyszer, politikusi fejeket és érdekköröket akarok a porba hullva látni.
Soroljam?

És Árpi!
Miért és hogyan lett a szőlőbányából kádkőbánya a Naplopók és burzsoák cikkedben?
Csak nem tőled is megkérdezték: EVA Úr! Adóbevallása hogy van?
"Tóta W. remek írása az Indexen" című topik az origo fórumán:
forum.origo.hu/topik.jsp?id=115098
Igazából az se nagy baj, ha most csak a loptt szajré jobbik fele van körbeszimatolva. Ez elég ok lesz arra, hogy alkalomagtán a balabbik fele is meg legyen fingatva.

Amiből teljesen elegem van, hogy a sajttájon meg a parlamentben anyázzák egymást ezerrel, de a hátország, a vagyon, a seftek, a korrupciók mindkét oldalról tabunak számítanak. Ott tessék egymás tökeit szorongatni, ne pedig azzal, hogy ki hazudott nagyobbat a válsztások elött.
Ha minden politikusnak számítani kellene arra, hogy a másik oldal, vagy legalább a sajtó előbb-utóbb kiteszi a szennyesét a zablakba, csak tisztább lenne a közélet.
Nem azzal kéne fenyegetőzni, hogy a rossz kormánydöntéseket meg a zemberek megélhetési válságba döntését jogi útra tereljük, hanem azzal, hogy aki korrupt meg lop az megy a sittre.
"Fleto tudtommal maga ellen is kérte a vizsgálatot"

és mi lesz az eredménye?
1. jogszerű, de kissé csúnya dolog volt, amit művelt
2.a) jogszerűtlen, de már elévült: Na, és?
2. b) Na és? helyett egy elmormogott bocsánat.
épp a hatalom az egyik legjobb protection ilyen ügyekkel szemben. amig valaki ott csücsül, úgy indíthat "teljes pályás letámadásokat, üvegzseb programot és adó kommandót", hogy saját ügyei szépen védve vannak. meg akinek volt esze és kapcsolatai már rég ingatlanba fektette kisebb nagyobb pénzét, mondjuk valahol dél sp környékén. nehogy már ellenőrizni lehessen.
Árpi!

Miért van kétféleképpen fent a cikk?
Más az index főoldalán és más itt a blogban.
Ez oltári nagy blamázs, én speciel a Szálasista és Kunbélasista üknagyapámtól örököltem a vagyonkámat, nincs benne egy peták se, amit a szocreálhazáért oly hősiesen küzdő és felépítő őskommunistÁktól szerváltam volna, azt még az ősközösség idején dugtuk el, mert mi majdnem jó magyarok, nem csak nem ismerjük a hatalom erőszakos retorikáját, de nem is szenvedjük, tehát láthatom amint Gyurcsány pajtás öncsiklandózást hajt végre a népfelségért, csak halálra ne röhögjük magunkat erősen Kapponyi úrba kapaszkodva a szociáldemokratizmusunkban, de jobban szeretnék egy olyan munkahelyet mint Alsó-Felső Teleki Von Csanyy Elnök Méltóságos Nagy Tekinetetű Vitézlő és Gondűző, ahol össze tudott kapirgálni, de most tele a szám ízes déli kajával. És nem szeretnék a demagógia dűnéjébe esni, hogy alkalmatlannak bizonyuljak a demokrácia efféle kihívásaiban.
Node a hatalmi pozíció sem tart örökké. (remélem)

Igaz, Orbánt se tudták megfingatni ezek a töketlen szocik, pedig nála elég látványosan kilógott a bevétel és a kiadás főösszege között a lóláb.
Orbánt már ne bántsátok!

Majd elintézik őt azok a vállalkozók és gazdasági érdekkörök, akik eddig már 3 bukott választást finanszíroztak neki.
Sajnos ez a politikai gesztus ismét el fog maradni.
Marad az örök vita a tyúkról és a tojásról, avagy azért nem fizetek adót mert a politikusok lopnak és azért lopok mert úgysem fizetnek adót.

Aki pedig elég okos, nyilván ismeri azokat a jogrendszerbe foglalt lehetőségeket, amikkel elkerülhető, hogy (valahol olvastm) pl. lámer módon adóbevallás beadása nélkül vásároljon saját névre 100milleres ingatlant. Na az ilyen zsenik feje a porba fog hullani, az tény. Aki viszont nagyban játszik, az már sejt valamit. Ilyenkor jöhet jól a jóakaró szomszéd és az elvált nej, mint adatforrás.
Tessék az APEH sorai között olvasni. Miről is van szó? Megállapításokról. Mennyi folyt be a pénzekből? Hány per indult? Mi lesz a végük? Úgy gondolja bárki, hogy ha valaki tényleg 3-400 milliót adózás nélkül csap zsebre, nem lesz 5 millája jó ügyvédre? Vagy ha megállapítanak neki tízmiliókat, nem fogja a sátorfáját és röhögve lelép?
Szerintem a vagyonvizsgálat lesz 2007 lufija.
Nem egészen értem, hogy konkrétan mit javasolnál TWA ? OK, gusztustalan lenne kizárólagosan az ellenzéki burzsujokat cseszegetni, de hát honnan veszed, hogy ez következik ? Olyan hangvételü a cikked, mintha már számos jelét látnád gyanúd igazolásának. Egyelőre lássuk mi következik, és csak akkor írj dörgedelmes cikket, ha már tényleg látható, hogy nem korrekten csinálják a dolgot.
Az elvált ney se sokat ér.
Mayer Aranka tényleg mindent megtett, oszt a férje még mindig nem ül, pedig lenne neki miért.
"Fleto tudtommal maga ellen is kérte a vizsgálatot
és mi lesz az eredménye?"

Viccelsz? Tiszta lesz, mint a frissen esett hó. A húzós dolgait 2000 előtt csinálta.

Épp ez a dolog rákfenéje. Amikor már úgy gondolják az elvtársak, hogy eleget privatizáltak (pontosabban nincs már mit), és a dolog kezd a távoli ködbe veszni, akkor csinálnak látványos vagyonvizsgálatot. 2000 körül sokkal mókásabb lett volna. 1995-96 táján meg egyenesen fergeteges. Sajnos azonban erről lemaradtunk 5 (+1) évre visszamenőleg vizsgálódhatnak, ami azelőtt volt, az "adottság".
Nibelung!

A fletóval szemben mit ért el a vizsgálat és a jog?
Akik a hatalmon vannak soha nem harapnak a saját farkukba, bárki légyen is az.
dark future!

Pontosan így volt és így igaz.
"Sajnos azonban erről lemaradtunk 5 (+1) évre visszamenőleg vizsgálódhatnak"

Mi a lópikuláért van ez így? ért nem lehet 15 évre visszamenőleg vizsgálni???
Ja, és a másik dolog. Csak az egészen tuskó milliárdosok vásárolnak a saját nevükre nagyértékű cuccokat. Ha végigmész a hegyoldalban a villasoron, minden második ház ajtaja mellett kis réztáblát fogsz találni, hogy ez itt a Fair & Square Ltd. irodája (ami persze valahol a világ túloldalán van bejegyezve). Aki benne lakik, az meg az ügyvezető igazgató. A medence meg a dolgozóknak járó szociális juttatás. A 20 milleres terepjáró meg a cégautó. Amit egyébként is lízingeltek, de már lejárt, és a könyv szerinti értéke nulla. No ITT vannak a dolog igazán elkúrva....

"Mi a lópikuláért van ez így? ért nem lehet 15 évre visszamenőleg vizsgálni???"

Kérdezd meg Gyurcsányt a blogjában :-)
Egyébként szerintem ez az igen gazdag réteg a világon mindenütt így működik, ezen most alapvetően kár keseregni. Vagy Abramovics két keze kemény munkájával?...
tézé: Tényleg kádkőbánya volt néhány percig a szőlőbánya? :-)))
Bazueg, és screenshot-oltad?!

Ebből kinyomtatott plakát kellene, ha így igaz!! :)
tézé !

Az előre való farkas kiáltásnak nincs publicisztikai értéke. TWA előre biztos abban, hogy így fogják csinálni MSZP-ék ? Akkor most mi legyen ? Most direkt csak koalíciós gazdagokat baszogassunk, az ellenzékieket meg majd jövőre ? Ez lenne a helyes megoldás ?
Refuse/Resist:
Rém egyszerű.
Ezért, mert 15 évre visszamenőleg még az emberölés is elévülhet.
Lássam majd hogy mi lesz a vége ennek a projektnek, eddigi tapasztalataim alapján kínomban fogok röhögni. Ezek komoly dolgok ha belekezdenek akkor nem szabad rosszul csinálni, mert ahelyett hogy építené a nép államba vetett hitét, még tovább rombolhatja azt.
Refuse: gondolom valaki az ilyen törvény megalkotásakor vagy átirásánal vagy épp nem átírásánál sejtett valamit.
dark future!

Nem pont ott vannak igazán elkúrva a dolgok, hanem ott, hogy a politika és a politikai elit totálisan össze van fonódva a gazdasággal.
Törvényesen visszaélhetnek a maguk teremtette lehetőséggekkel.
Utassy József nagyon szépen fejezte ki ezt: jognak asztalánál lopnak népek nevében.
"Majd elintézik őt azok a vállalkozók és gazdasági érdekkörök, akik eddig már 3 bukott választást finanszíroztak neki. "

Korábban (a választásokkor) én is gondoltam erre. Aztán rájöttem, hogy azok a mágnások, akik a háttérből most finanszírozzák, ugyan honnan töltötték fel a kasszát??? Vajon ki töltötte fel nekik?
Most esetleg szívják a fogukat, de csak visszaadtak valamennyit abból, amit Tőle kaptak. És a remény azért még mindig él, hogy eljön majd újra a feltöltés ideje!
eloi!

Ebben is van igazság. Saját magam is átéltem azt, ahogy a fidesz a kerületemben megkezdte az ámokfutását.
Szüretelnek a fiúk, de rendesen.
De akkor nem lenne jobb, ha mondjuk az épp hatalmon levő elvtársak megkapnák a villáravaló fizetést (4-8 millió/hó), de akkor egyrészt írnának rendes törvényeket és fel is lépnének a korrupció ellen. Mert a mostani rendszerben az a szar, hogy nem csak az elvtársak, hanem mindenki lop (most nem a havi húszezret adócsaló kisvállalkozókra gondolok). Amúgy, egy miniszter, ha jól végzi a dolgát, szerintem simán megérdemel 5-öt havonta. És akkor ráadásul lehet, hogy nem csak ilyen tehetségtelen hülyegyerekek mennének politikusnak.
Refuse!

A kapzsiság nem ismer határokat.
Refuse!

Alsó-felsőházi politikus csak abból lehet aki elfogadja a játékszabályokat.
Igaz emberre nincs szükségük mert csak árthat nekik.
ugy latom itt a tobbseg keveri a beruhazas/fejlesztes, es a luxus/nyugdijas elvezkedes fogalomkoroket.
nagyon nem ugyanarrol van szo.
ha valaki akarhogyan csinal kozel semmibol egy milliard$-os ezport forgalommal rendelkezo magyar ceget azzal nekem speciel semmi bajom. visszaoforgatta a nyereseget/bevetelt, es minden szempontbol Mo/mo-i allapolgarok szamara elonyosen cselekedett.
Ezzel szemben all az a faszfej, aki lopott allami penzen vesz mondjuk horvat villat, esetleg tobbn000 hektar foldet. semi haszna nincs szamunkra az ilyennek, ellnebn kara igen, tolunk lopta el a penzt.

Mo kis orszag. az jólétünk azon mulik, hogy a kulfoldiek mennyi penzt adnak nekunk, valami szellemi/nem anyagi dologert. vegyenek tolunk vegeket/szabadalmi jogokat/munkaidot/fejlesztest/...
Ez az amit elesen meg kene kulonboztetni az ilyen vizgalatoknal.
az _eredmeny_ mi lett.
a gond, hogy Mo nem jogallam, hanm jogaszallam, akinek jobb a jogasza, annak igaza van.
pl: a koszovoi bekefentarto magyar tiszt dicseretet kapott a NATO-tol, es pert, es bortont a nyakaba a magyar allamtol _pontosan_ ugyanazert a cselekedetert.
soxor ugy gondolom, hogy a kivandorlas az egyetlen normalis cselekedet, ha valaki Mo-ra gondol.
a magyar Nobel dijasok 9x%-a nem a magyarorszagi tevekenysegeert lofasz dicseretet sem kapott, elment valami normalis helyre, es meglehetosen hamar Nobel dijjal jutalmaztak a tevekenyseget.
A hulyek maradnak itt, meg azok, aki elvezik a a szarban valo dagonyazast. Posvány rulez;)
Ugyanez a téma, kicsit más aspektusból.

Ti nem érzitek annak a veszélyét, hogy túlságosan megerősödik az APEH? Bizonyos kérdésekben szinte élet és halál ura lesz. Náluk futnak össze a szálak, ők tudnak mindenről. Eddig is mammutcég volt (12 ezer alkalmazottal, 70 milliárd Ft feletti éves költségvetéssel), és most tovább erősödik. Jó ez nekünk?

Például ki meri majd megkérdezni tőlük, hogy mit mire költenek?

Informatikusként átfutottam pl. az idei közbeszerzési listájukon (www.apeh.hu/data/cms1356/Kozbeszerzesek_2006.pdf). Volt benne egy-két érdekes tétel. Pl. "Speciális HP mérnöki konzultáció 808 óra, nettó 34 MFt." Hmmm... Kurvára tudhatnak valamit a HP-sok, ha óránként 42 ezer + ÁFA-ért osztják az észt...

Refuse!

Nem ismered a mondást, hogy sok pénznél jobb a több?
Miből gondolod, hogy x milla elég lenne? És nem lenne akkor a cél az x+z milla?

Szerintem, aki becsületes annak az is elég, amit kap. Aki meg nem, annak mindig kísértés lesz a kisebb-nagyobb ügyeskedéssel megszerezhető plusz pénz.
Itt a kísértés és a lehetőség a lényeg. Ott a lehetőség és eldöntheti, kihasználja-e vagy sem.
Mondjuk odamegy egy döntéshozóhoz egy útépítő (pl. Strabag, vagy más) és azt mondja: de jó lenne, ha mi építhetnénk autópályát 5 milliárd/km-ért (ami kerül kb. 2,5-3 milliárdba, vagy annyiba sem). Ön miniszter úr pedig nyisson már számlát legyenszíves a Kajmán-szigeteken, hogy legyen hova utalni a kilométerenként lenyúlt 2,5 milliárdból a jutalékot!
Na, ennek állj ellen!
Ha nem te teszed zsebre, majd megy máshoz.
Oké, abban van igazság, hogy egy eleve hatalmas havi fixszel, a miniszter is könnyebben viccel(ne), de ugye "létezik az az összeg, amelyért korpásodik a hajam"!
Elvileg demokrácia van, tehát, ha az istenadta népnek mondjuk nem az lenne az elvárása a politikusokkal szemben, hogy húú a miniszter 1,5 milliót keres, és én meg csak 60ezret, meg, hogy hú, ez Audival jár stb.
Hanem pl. érdekelné, hogy hány milliárdot sikkasztanak el. - Csak 2 kis példa: a kakaóbiztos számítógépeknél min. 80% korrupcióra ment, a BME-n 1, azaz egy kis szaros cég van, akitől számítógépet közbeszerezi lehet (szabad találgatni a piaci ártól való eltérést...)
Ha bekövetkezne egy ilyen paradigmaváltás, akkor tán visszaszorulna a korrupció.
De így – most ki az a jó gazdasági szakember, aki elmegy miniszternek, amikor a magánszektorban 10-szer annyit kereshet. Munka meg van ugyanannyi van a miniszterséggel is – ha jól csinálják.

tézé:
nagyjából sajnos így van, de ez megint az istenadta népen múlik.
Apropó, Árpád ígért választási-cenzus posztot is.
"Na, ennek állj ellen!"

Kínában ellen tudnék állni:)
Azért a nyilvános akasztás nem rossz visszatartó erő :)
"BME-n 1, azaz egy kis szaros cég van, akitől számítógépet közbeszerezi lehet"

Na ja. Ezredszer írom már le, hogy a rendrakás alapköve a közbeszerzési törvény és a közbeszerzés gyakorlatának átgondolása lenne, mert a kibaszott nagy állami zsé ott folyik el. Persze ez elég komoly érdekeket sértene. Komolyabbakat, mint az APEH-vizsgálódás.

A kádkő még mindig fent van.
Index címlapon a beveztősorokban kádkőbánya a cikkben bent meg a szőlőbánya említődik.

Igazából azt nem értem itt a blogban miért nem kádkőbánya van, a cikcakkos pofozkodás jegyében.
Én leginkább azt szeretném megtudni, hogy hova tűnt 35000 !!!! milliárd forint nemzeti vagyon az elmúlt 16 év alatt?
Na ja! :-)

Szerintetek egy kilométernyi kőzúzalék, beton, aszfalt és némi "műtárgy" formázás (vízelvezetés, korlátok, parkolók, stb. az autópályán) mitől kerül milliárdokba???
A kőzúzalék árát lassan unciában kellesz megadni! :-)
"Miből gondolod, hogy x milla elég lenne? És nem lenne akkor a cél az x+z milla?"

De akkor mi a megoldás? Hagyjunk mindent így?

Nem azt mondom, hogy a fizetésemelés megoldás, de szerintem a megoldásnak része kéne, hogy legyen. Ha tényleg átlátható jövedelmeket akarunk, koruppció nélkül, és jó szakembereket a politikában, akkor ezek a fizetések kicsik.
Az a baj, hogy ilyen fizetésért (meg persze ilyen légkörbe, ilyen társaságba) csak a nagyon fanatikusok mennek politikusnak.
És mellesleg, ha nincs a politikusnak a "megélhetéshez" ügyeskedésre szüksége, akkor több idő jut a munkára.
Ezt nevezhetjük az abszolút viccnek.Most nem tárgyalom az eddig elhangzottakat,ismételni minek(bár a tudás anyja,de még újra várandós lesz),hanem egy új aspektust vetnék a nagyérdemű elé.Az elmúlt időszakban a sajnálatos megszorító intézkedésekkel sok jól képzett kádert kellett elküldeni(persze megfelelő végkielégítéssel) az APEH állományából.Nos most ugyanitt felmerült a probléma,hogy sok szorgos munkáskéz szükségeltetik.Kiket vegyünk föl?Azokat akiknek van szakmai jártassága,nem kell magyarázni a csíziót.Azzaz két évvel ezelőtt kirúgták baromi sok pénzért,most meg visszaveszik majd dupla bérrel.Az élcsapat újra munkához lát,nem kell magyarázni neki semmit,tisztán látja a főcsapás irányát.Nos ez nem légből kapott,mielőtt bárki is meggyanúsítana.Viszont elárulom,hogy ha így sem jutna hely mindenkinek,kellenek még külsős tanácsadók,szakértők is.Itt a régi bér 3-4-szereséért.Na ez már buli!

Most teljes mellszélességgel vonul a nemzet I.számú közellensége,mint a"REFORMOK ATYJA",és olyan hülye mint ide Bilbaó.Átszervezte az ÁNTSZ-t,és most nincs ki aláírjon egy postaátvételi igazolást.Mert már nem az a neve ami volt,nincs új besorolás,nuncs pecsét,viszont öröm van új fejléces papír amit az intézetek a jövő héten már meg is kapnak.Reform ala Molnár in Hungary.Ha a többi is ilyen(márpedig ez a legkisebb rossz)akkor be lehet csukni a boltot.Amint a mi sokra hivatott gazdasági miniszterünk(orvosi diplomával a zsebében)kiszámolta szinte forintra mibe is kerül a"REFORM",látható itt a tévedés kizárva.Ez a fazon azt sem tudja hol él.Persze ha egy nagytudással bíró és tekintéllyel rendelkező,józan pénzügyminiszter seggbe rúgná!De hol van nekünk ilyen?

Barátaim,politikai jóslat:aki jót akar ebben a rendszerben;irány a temető,hanyatfekvés és magunkra kell kaparni 2 m
Refuse!

Egy javaslatom volna!
Ne lehessen 2 ciklusnál tovább megválasztani képviselőnek senkit sem.
Ez nagyobb rotációt okozna, és talán felhigulna az elit.
Úgy van dark future-nél a pont.
Az APEH vizsgálódásnak se az lenne az értelme, hogy kimutassa, hogy Gipsz Jakab jogtalanul vonta le az adóalapjából a kertitörpe áfáját, hanem az, ha illegális jövedelmek illegális forrásai kerülnének felszínre.
Mondjuk az, hogy Malter Walter önkormányzati óbercuccfűrer (hogy feljebb ne is nézzek) mijaszarból épített villát a svábhegyen. Ja, hogy ő bírálta el, hogy ki építsen a kerületben utakat és mennyiért. Aha. És akkor jöhetne az olyan megtorlás, ami elveszi az utódja kedvét az ilyesmitől.
A francba is, már megint bilibe lóg a kezem.
"Ne lehessen 2 ciklusnál tovább megválasztani képviselőnek senkit sem."

Erre 2 ellenvetésem lenne:
1. Ahhoz, hogy valaki tapasztalatokat szerezzen, belerázódjon a politikusi munkába, idő kell.
2. Aki tényleg jó politikus, az miért legyen kizárva a továbbiakban?
pl. lehet, hogy jobb lett volna Bush helyett Clintont újraválasztani 2000-ben...
Dark future: Nem ismerem az informatikában a mérnökórákat, de villanyos témakörben (erősáram) láttam egy ajánlást, miszerint milyen árakon lehet dolgozni a szakma szerint. 16től indult és talán 50-60 volt a teteje. Tehát ennek alapján a 42+fa nem sok. Az már más kérdés, hogy mit csinálnak ilyen órabérért. CD-t írnak 4x-es sebességgel, vagy valami nagy érzékenységű rendszert hegesztenek hajnali kettőkor.
Tehát az óradíjjal nincs baj, inkább a mögöttes tartalomban vész el a dolog.
továbbgondolva, ha mondjuk szigorúbb törvények lennének és szinte zéró kiskapu és odjutna egy nagyobb név az igazsságszolgáltatás elé, akkor még mindig befolyásolható marad az ügyészség (ez persze csak feltételezés) és megkenhető a bíróság (ez is), szóval kirakatperre kb annyi lenne/lesz az esély mint arra hogy kulcsárt bármikor is elitéljék és hogy megirja egy könyvben hogy kik voltak a kontaktjai.
Fuu, Arpi, ez most nagyon ul.
Az utolso bekezdest en is irhattam volna (ha tanultam volna zsurnalisztikat LOL ).

Mindig azon tunodtem, miert nincs fingatos adoellenorzes nalunk, hiszen igazabol az veri a fejekbe, hogy adot csalni csunya dolog, na meg nem is eri meg igazan, mer' sittrol nem lehet a jachtot elvezni...

Persze a valaszt is megadtam magamnak: a politikusainknak kell egy par evtized, hogy hofeherre csiszoljak a vagyont, mielott belekezdenek a nep okitasaba.

Ugy latszik, 17 ev elegnek bizonyult.
Akinek eddig nem sikerult tisztara mosni a lovet, az balfasz, mehet a levesbe.

Uraim, nepunk moralis nevelese megkezdodott, innen mar csak par ev, es a csucson leszunk! :-)
Refuse!

"1. Ahhoz, hogy valaki tapasztalatokat szerezzen, belerázódjon a politikusi munkába, idő kell.
2. Aki tényleg jó politikus, az miért legyen kizárva a továbbiakban?
pl. lehet, hogy jobb lett volna Bush helyett Clintont újraválasztani 2000-ben... "


Szerintem igenis működik ez a megoldás.
Nézzél szét a világban. De maradjunk itthon.
Kinek jó még Demszky? Mindenki tudja, hogy nem szakmai alapokon választották újra 5.x meg, hanem politikai okok miatt, többnyire csak orbánnak betartás végett.
Pedig lenne jobb főpolgármester.
Na itt nem a Tarlósra gondoltam.
És nem kell részleteznem Demszky korrupciós ügyeit. Remélem, hogy Aba Botond egyszer majd elmeséli a klubban, hogy miket is csináltak demszkyék.
Azt a könyvet biztos meg fogom venni.
Az emberek nagy része leszarja ezeket a visszásságokat, egy nagyon kis része elkezd macskaköveket dobálni, de miért van az, hogy a kettő közt alig vannak? Akik értelmesen, hatásosan, és BÉKÉSEN tiltakoznának a társadalom elleni bűnök ellen?
Mert a Magyar ilyen birka. Tűr, tűr, majd kitőr amikor az életére törnek.
"Szerintem igenis működik ez a megoldás."
Biztos vannak előnyei, de a korrupcióval kapcsolatban ezt nem látom. Az ellen mért véd?
hm. tényleg jó lenne, hogyha mindenki házatáján lenne egy kis söprögetés, viszont a gondolattal teljesen egyetértek.
Bejelentve dolgozok jó sok éve, és egy valag adót fizetek folyamatosan, és rohadtul idegesítenek azok az emberek akik huszadát nem teszik be a közösbe annak, amit én, viszont 1, jobban élnek (ez nem zavar), 2, többet vesznek ki (gázártámogatás, mifene)
Höogy a kődobálók mi ellen tüntettek azt nem tudom, de az én válaszom R/R kérdésre az, hogy azért mert politikusok tematizálnak a tömegek meg mantráznak és a másikban látják az ellenséget. Mivel ez nagyjából kiegyenlített szép egyensúly van, mikor is lehet bármit csinálni ha pozícióban vagy.
Refuse!

Mert nem engedi tartósan kiépülni és beágyazódni a politikusokat a gazdasági érdekekbe. Jön a következő és az azzal fog erényt szerezni magának hogy lám-lám ezt művelte az elődöm.
"a Magyar ilyen birka."
Sajnos igen erős kontraszelekció zajlott a 20. sz-ban a tökös és értelmes magyarokra nézve. Az a baj, hogy ez még ma is tart, sőt felerősödött.
Molaris!

Kérlek ne tedd! Annyi szép van még az életben. Lehet, hogy rád is vár még valami jó! :-)
OFF:
Yoisten 2007.01.05. 13:30:23

Biztos derekasan megdolgoznak a pénzükért, én nem vitatom. Persze kérdéseim azért lennének. Pl. miért minden HP (ha végignézed a listát)? Ha meg HP, akkor minek közbeszereztetni? Így tételenként?

Meg azért izé... sokan vannak, akik annyi lóvét kapnak egy hónapban, mint itt egy mérnök két-három óra alatt. Kommunikálják mán le ezt államilag, reformilag, megszorításilag...

No meg a produktum. Lófaszt az APEH seggébe, ha ennyi pénzből egy ilyen szemetet bírtak összetákolni (az ABEV + ügyfélkapu). A tetves 250 milliós szervereik néha órákra elérhetetlenek. És fáj az, ahogy a szoftvereiket megírták. Egy nagy hányadék az egész, kőkorszaki színvonalon.

És ki lesz az, aki ezt egyszer végre megírja az országos sajtóban? Aki be mer szólni nyilvánosan a BIG BROTHER-nek?

Ja, és az hogy tetszett, amikor szeptemberben hasukra ütöttek az okosok, és bejelentették, hogy ok, mostantól kezdve akkor dupla annyi járulékot kell fizetni? (Bemondhattak volna bármennyit, tripla annyit is.) Aki meg nem hajlandó, az szépen jelezze, megyünk hozzá adóellenőrizni. Fasza kis társulat...


Ne szépítsük, ezt fenyegetésnek és zsarolásnak hívják!
Ez a lépés is csak azt mutatta meg, hogy mekkora szarban van az ország, ha év közben ilyen lépésre szánta el magát ez a szar kormány.
Hogy lehet ilyen országban vállalkozni?
dark future:

Nos, mint minden ilyen szerződés esetén, felteszem a HP-nál sincs másképpen, maga a mérnök fix fizut kap. A pénz meg megy a HP-nak, mint cég.
A legnagyobb biznic az informatikában a support.

Nem véletlen.
A mérnökóradíjat meg kell fizetni, ha valaki supportot akar, és nem szeretne fenntartani saját gárdát a felmerülő feladatokra.

Most komolyan, ha nem HP, akkor gondolom Oki, vagy mifene lenne, attól függ, milyen eszközökről van szó.

Amúgy a HP nem rossz. Megbízható, strapabíró, miegymás.

A közbesznél éppen az a lényeg, hogy központi beszerzés, az eszközök olcsóbbak, mert nagyobb tételben szerzik be az ilyesmit.
No meg, ha egyféle, akkor nem kell N fajta alkatrész után kajtatni. Ez is egy szempont.

Hja, és én speciel örülök neki, hogy egy közintézmény hardver-eit nem a JóskaPista Bt (a nagyfőnök unokaöccse) supportálja kétszer ennyiért.

Amúgy nézz körül pl. az EU pályázati tanácsadók óradíjai körül. Ott van aztán a nagy kaszálás... :D
"Hogy lehet ilyen országban vállalkozni?"

Úgy, hogy vannak politikus haverjaid, és másfélszeres áron adod el közbeszerzési eljárás keretében a cuccokat az állami intézményeknek. Veszel egy BMW terepjárót, és még a rendőr se állít meg gyorshajtásért.
Szerintem ezek azért elég jó kilátások nem?

:((((
off:
"Amúgy a HP nem rossz. Megbízható, strapabíró, miegymás."
Én inkább csak a miegymást udnám megerősíteni. Csak az egyensúly kedvéért írom, de ez a vita télleg nem idevaló.
df azt a lóvét azért nem a mérnök kapja.
Abból el kell még tartani a vízfejet a HP magyarországnál, a HP corp.nál, a veszteséges üzletágakat, a részvényest, az adóhivatalt, a TB-t meg a fűt, fát, fűnét, fánét.
A HP ebből a pénzből nem tud mit elhazudni, tiszta számlás meló, mind adózik. A mérnök is bejelentett alkalmazott, aki után minden fillér adót be kell fizetni.
Szerencse hogy Te sem így gondolod, értem a cinikusságot.

Ezek azok az okok, melyek lopásra és csalásra kényszerítik a vállalkozókat.
iztosra veszem, hogy legtöbbjük becsületesen él/élne ha lenne hozzá megfelelő gazdasági/törvényi háttér.
A többségnek nem lehet a célja a csalás.
Refuse: hjam, s közben felötlött bennem, hogy ennyi óradíj inkább szerver-eket feltételez, amiben viszont télleg' nem rossz a HP. :D
Aztán előkerülnek a számlák a 100ft-os luxusautókról, meg az 1ft-ért vásárolt vízműről, 500ft-os luxusvilláról melyek után minden adó szépen be van fizetve és akkor ki is jön hogy a vezérigazgatóúr tényleg minimálbéren él, csak mindig kifogja az alkalmi vételeket...

Bocsánat a szófosásért,de ki kell momndani:ilyen lúzert és kormányát sehol senki nem fogad el ezen a Földön.Amit hirdetett a választás előtt(másfél év kormányzás után)bizton bízhattak benne a Reá szavazók.Bár nem ízlésem szerinti,lelkük rajta.DE!Gondolom mostanára Bennük is tisztulni kezd mire is szavaztak.Sajnálatos,hogy Európában -az unión belül-kialakulhat egy ilyen hatalmi fölállás.Ez minősíti az ellenzéket is,mert ha nincs"háttéralku",ez nem működne.Kérem én sokat kártyáztam,de ha valaki az ultin,egész éjjel nyert,és Ő hozta a kártyát azért fölmerült némi kétely a játék tisztaságát illetően.HÁT NINCS EGY POFÁZÓ KIBIC?
Mert az sem igaz,hogy a dohány lobbi át tudta paszírozni ezt a törvényt,ami most érvényes.
Kérdésem lenne(hátha a"zugügyvédek"is olvassák)mi módon módosíthat egy TÖRVÉNYT egy miniszteri rendelet?Akkor mondja már meg valaki,minek ez a cirkusz a költségvetés körül?

Meg egyáltalán,minek a választási cirkusz,minek a parlament?Válasszunk kormányt névreszólóan(és legyen visszahívható) és központi ellenőrző szerveket.
Az "Új Zrínyiász"-ban Alapi Gáspár értetlekedett emígyen a parlament szóra?"Annak idején egy király volt és azt is nehéz volt respektálni";lehet,hogy az író jövőbe látott,pediglen akkor még REND volt.
Mondjátok,ki az a Grál-lovag aki igy mer belenyúlni a sz@ros pikszisbe?Nu,gondolkozzatok feleim.
molaris:

"Kérem én sokat kártyáztam,de ha valaki az ultin,egész éjjel nyert,és Ő hozta a kártyát azért fölmerült némi kétely a játék tisztaságát illetően.HÁT NINCS EGY POFÁZÓ KIBIC?"

A többit nagyjából (azt hiszem), értem.
De erre: mi van?
molaris!

"HÁT NINCS EGY POFÁZÓ KIBIC?"

Nincs! Mert a jelen esetben a fidesz is harácsol. Üres a kassza, fel kell tölteni, mert pénz nélkül nem lehetséges a hatalom meghosszabítása.
Tulajdonképpen nem is érdekük.
Ezért csak színház a világ, akarom mondani a parlament és az ország.
Nem gáz előre fanyalogni valamin, amiből még semmi sem történt? Szerintem ezt hívják prejudikációnak.
Vagy jobb lenne az, ami eddig volt: semmi sem történik szegény rózsadombi minimálbéresek kapják csak a maximális gázártámogatást is meg.
Semmi nem fog történni. Senkit nem fognak börtönbe zárni, a baloldalról biztosan nem, de a jobbról sem. Nem szeretem, hogy ebben az országban kell élnem és ha rajtam múlna, el is mennék. Csak túl sok embert szeretek ahhoz, hogy itt tudjam hagyni őket. Mikor dugják börtönbe Gyurcsányt? Ki fog tudni rábizonyítani valamit is? Ki mer hozzányúlni egyáltalán? Ő kért APEH vizsgálatot maga ellen? Előtte már lerendeztek az adótanácsadói mindent jól, mire játssza az eszét? Gyűlölöm ezt az egészet, már a cikk is felidegesített, mert hiába van igaza Wének, semmi sem fog történni. Majd kitüntetik Gyurcsányt - mint ahogy Gergényit a rendőrök mocsokságáért - hogy milyen rendes, jó, becsületes adófizető állampolgár. Mi meg megkapjuk még az ingatlanadót, legyen minek örülni. Fizethet a nép a panelek után, mér nem csaltak 100 milliárdokat a marhák, ott már nem büntetnek. Elegem van.
Dr. Han Fastolfe!

Szerintem nem gáz, főleg nem ha visszatekintünk egy pár hónapot az időben.
Be kell vallanom, hogy a fidesz kora nyári gazdasági ijesztegetését nem hittem el, - legalábbis teljes mélységéig - de ez a fleto még a fideszen is túl teljesített, és ez megdöbbentett.
Igaz dark future. Engem is érdekel. Az APEH-et ki ellenőrzi?
Szemellenzõket levenni!
Ez csak cirkusz a népnek, ha már kenyérre nem telik...
Alulírott jelentkezem az APEH-ellenőrző hivatal szaktanácsadói állására, melyet lelkiismeretesen fogok ellátni. Csatolt életrajzom alapján kérem felvételemet, de csak ha nulla felelősséggel és kevés munkával még az APEH tanácsadói állásomnál is töbet tudok itt keresni.
"fleto még a fideszen is túl teljesített"
A cél a 120 % kedves elvtársak. 4 év alatt teljesítjük az 5 éves tervet. Megszokhattad volna már az utóbbi 50 évben, 100 lépésben, 5 éves tervben...
SWEN
totál egyetértek és -érzek veled. Én már nagyon elmennék innen, engem is kötnek az érzelmi szálak, hát majd viszem a kiccsaládomat is, és még csak nem is köpök magam mögé, mert azt sem érdemlik ezek a majmok!
swen, látod a sok sci-fi miatt máris el akarsz menni innen ;]
Hát natu, a kapu nyitva van.
Csak nehogy aztán ráébredj, hogy odaát se kolbászból van a kerítés, vagy hogy az a tudásod-teljesítményed, amivel itt elvoltál, ott szart se ér.
"Cso..Sza..Va.."-alattad ott a megoldás,bár én nem nevesíteném,de a mostani helyzetre tökéletesen igaz.És mind ezeket Te fizeted meg."tézé" tökéletesen válaszolt,látja,ha itt egyszer tiszta lesz a víz,bizony Marcsiról nehéz lerántani a bikini alsót úgy,hogy ne bukjunk le.
Natu és Crl: annyira gáz ez az egész. Nem tanulhatok, mert dolgoznom kell, mer a szüleim keveset keresnek és a fizetésem a minden. Saját bőrömön érzem ezt az egész rohadt országot. Faluban élek, bár nem messze a fővárostól, de fával fűtünk, sosem volt pézünk bevezetni a gázt. És nem, nem tartozom a kisebbséghez, normális, gondolkodó fehérbőrű, vallási felekezethez nem tartozó ember vagyok, akinek nincs jövőképe és mindig csak a jelent szeretné túlélni. Gázártámogatás. De jó annak aki kap. A fát nem támogatják. Crl, talán jobb is, ha sci-fit olvasok (és tetszik a Solaris) el innen, ebből a világból, legalább képzeletben.

Csórók vagyunk, de netem van. Hálisten. Mert nélkülözhetetlen a munkámhoz. És az is hálisten, hogy munkám is van. Anyámnak pl már nincs. Pedagógus .Lenne.
Válasz sokaknak:

Elsősorban nem a support óradíj összegével van gondom (bár az sem kevés, ha utánaszámolok, két-három jól képzett mérnök éves fizuja járulékokkal...), hanem a produktummal. Kurbli drága cuccokból, kurbli drága supporttal csinálnak egy nagy szart. Tetszik érteni? Vagy van valaki, aki megelégedéssel használja az ABEV-et és az ügyfélkaput? És mindezt azért teszik a mi pénzünkből, hogy még több pénzt tudjanak kisajtolni az állampolgárokból, hogy még nagyobb lehessen az APEH (hogy kicsit demagóg is legyek)...

OFF: Szoftveres megjegyzéseim. Az ABEV úgy szar, ahogy van. Az egész koncepció szar, meg a megvalósítás is. Tele van bugokkal, annak ellenére, hogy havonta upgrade-elik. A XXI. században nem szabadna egyetlen fillért sem költeni egy ilyenre szemétre. A bankok végre megcsinálták az ActiveX, Java, telepítendő kliens nélküli, tisztán webes felületeiket. Kitalálták, hogy hogyan lehet biztonságosabbá tenni (elektronikus aláírás, SMS-aláírás, SIM-kártya stb.). Az APEH erre behoz egy átgondolatlan, áttekinthetetlen kőkorszaki technológiát, szimpla jelszavas ellenőrzéssel. Gratulálok hozzá.

Nálam lehet jelentkezni a tisztakezű üvegzsebű apeh ellenőrzési munkára. Minden jelentkező hozzon magával három dokumentumot!
Laca, én már megkaptam a tanácsadói állást, úgyhogy az általad hozott tisztakezű üvegzsebű apeh ellenőrök felvételét támogatom, persze Krisztus előbőrét sem őrizték ingyen, egy dokument nekem, meg egy annak, akit nekem is meg kell kennem. Így jó lesz?
ámbátor 2007.01.05. 14:50:58

"Hát natu, a kapu nyitva van.
Csak nehogy aztán ráébredj, hogy odaát se kolbászból van a kerítés, vagy hogy az a tudásod-teljesítményed, amivel itt elvoltál, ott szart se ér."

Mi már nem megyünk sehová, öregek vagyunk hozzá, sok minden köt ide bennünket. De a fiatalok nem sokat fognak gondolkodni. Beszélnek egy-két nyelvet, EU-kompatibilis a tudásuk, mivel normális állásuk itthon nem nagyon lesz (vagy csak éhbérért), elhúznak a pitlikbe. Mármint az értelmesebbje. Az újratermelődő IQ50-esek, az öröklődően rokkantnyugdíjasok maradnak. Egyetlen esélyünk lehet: ha Ny-Európát is előbb-utóbb sikeresen szétverik/lezüllesztik a törökjeik/arabjaik/k-ejrópaiaik. Akkor legalább nem lesz érdemes hová menni.

dark:

Szerencsére nem ismerem a rendszert, viszont gyakorló programozóként látom, itt Mo-n mi mindent lehet eladni jó pénzért cégeknek. Pláne akkor egy állami szervezetnek mi mindent lehet eladni ugyanígy.

Amúgy a Java-s kitételen kívül egyetértek (ugyanis a Javas felület jó is tud lenni, egyszer nézd meg a CIB netbankját!)
Swen:

Lehet, hogy az lesz amit írsz.
De azért várjuk ki a végét. Mert biztosan csak akkor fogjuk tudni, hogyha vége van.

Amit írsz, csak az egyik a lehetséges forgatókönyvek közül: végigmegy a 10001 ellenőrzés, és mindenkinél mindent rendben találnak. Vagyis semmi sem történik, sok műhó semmiért. Mondjuk ez is lehet, de szerintem nem valószínű.

Egy másik, hogy a kiválaszott 10001-ből a legtöbb Fidesz-közeli illetőnél találnak valamit, az MSZP és SZDSZ közeliek többségénél meg rendben lesz. Tehát pl. kiderül Orbánék adót csaltak, de Leisztinger, Kóka, és Feri tiszta lesz minta hó. Na ez az, amitől ténynyleg kifordulna az ember gyomra. És ez az a veszély, amire TWA is felhívja a figyelmet. De talán a ME úr is gondolt erre, és nem ilyen durva és primitív módon akarja a kormányzást megtartani (ráadásult tudja ő is, az ilyesmi visszafele is elsülhet).

De van még egy lehetőség is: a 10001 többségénél minden rendben lesz, de azért találnak jópárat, akinél bizony volt eltitkolt jövedelem. Ha nem is nézzük honnan szerezte, legalább az elmaradt adókat kamatokkal együtt fizesse már be. És remélhetőleg nem lehet statisztikai korrelációt a pártközeliséggel kimutatni. Értsd kb. a fülöncsípett jómadarak olyan arányban lesznek Fidesz/MSZP közeliek, amilyen arányt a gazdagodott vállalkozók átlaga mutat. És én ezt nem csak kívánatosnak tartom, hanem valószínűnek is remélem.

Szóval én remélem, hogy az ellenőrzés folyamán lesz önkontroll, és a legutolsó verziót fogjuk látni. Amikor vége lesz meglátjuk.

PS. nem börtönről lesz szó, hanem kivetik az elmaradt adót a kamatokkal együtt. Fizetniük kell majd nem ülniük.
ámbátor 2007.01.05. 14:50:58

"Hát natu, a kapu nyitva van.
Csak nehogy aztán ráébredj, hogy odaát se kolbászból van a kerítés, vagy hogy az a tudásod-teljesítményed, amivel itt elvoltál, ott szart se ér."

Ha nincs is kolbászból, de legalább krinolinból biztosan. Van kinn Ángélusföldön néhány ismerősöm, jól elvannak. Van aki "szimpla" villanyszerelő. Fenntartja a családot, autót (saját), házat(!), kényelmesen eléldegél.

Én is oda tartok, hamarosan. Amúgy meg szeretik ott a kejrópai munkaerőt, aránylag keveset kér (bérben), többet dolgozik, mint az ottani, és a képzettsége semmivel se rosszabb.
Ha csak az ellenzéket fingatja meg az adórendőrség, az éppen 50%-kal jobb, mintha senkit se fingatna. (Plusz a saját klientúra felé is van visszatartó erő, mert őket meg az ellenzék biztosan visszafingatja, amint kormányra kerül.) Ez lenne a pártoknak a dolga, hogy egymást fingassák és ne minket.
Na, ja. Vagyonvizsgálat. APEH tudtommal 5 éven belül vizsgálódhat. Mit fognak tenni akkor, ha valaki azt füllenti, hogy a 80-as évekből származik a jövedelme? Akkor még szja sem volt. Igazán kíváncsi lennék rá, mit szólna egy bíróság egy perben a fenti érvhez.
De nem jó, hogy Ferenc a 10001-ik?
Az arany ember aláveti magát a tisztitótűznek.
ingyencirkusz.
médiahekk.
hányok tőle.
"Ha nem is nézzük honnan szerezte, legalább az elmaradt adókat kamatokkal együtt fizesse már be."

No ez az amivel nem értek egyet. A korrupcióval nem az a baj, amennyit a korrupt féreg hazalop és pláne nem annak a be nem fizetett adója. Hanem az a kár, amit a korrumpálás érdekében okoz. Az illegális jövedelmek adóeltitkolása járulékos bűncselekmény. Az jövedelem illegális megszerzését kell büntetni elsősorban, az adócsalást másodsorban.

Persze más lenne, ha adócsalásért itt is lehetne annyi évet kapni, mint Al Capone. Akkor nem bánom miért ül, aki ül.
OFF:
"Amúgy a Java-s kitételen kívül egyetértek (ugyanis a Javas felület jó is tud lenni, egyszer nézd meg a CIB netbankját!)"

Jó lenne a Java, ha a MS támogatná. Így viszont telepítgetni kell hozzá, ami nem jó. Csak az a megoldás elfogadható számomra, amihez semmit nem kell telepítgetni, bárhol használható és 100% platformfüggetlen (működik az elmúlt öt évben gyártott gépekkel-oprendszerekkel-böngészőkkel). Van ilyen rendszer, nem is egy.

Pascal: nem, nem. Nem hiszek benne, hogy bárki is meg fog bukni a nagyok közül. A miniszterelnök pedig már eddig is durva és primitív módon tartotta meg a kormányzást, mi jót, mi becsületeset várhatunk tőle?

Tudod, az ellenzékre szavaztam. De én is úgy voltam ezzel, hogy inkább valami ellen szavazok, ugyanis az a párt, amelyikre tiszta és könnyű szívvel szavazni tudnék, még nem alakult meg. Sokat beszélgetünk mi itthon. És vannak vitáink is, ez természetes ( mármint politikai témákban. ) De ami az értékrendet illeti, a becsület, a tisztaság, a nem megvásárolhatóság nálunk értékálló fogalmak.

Valaki azt írta, miért foglalkozik ezzel a témával TWÁ, hiszen még semmi sem dőlt el, kár előre elítélni, bírálni. Te is ilyesmit írsz. TWÁ-ban éppen az a különleges, hogy képes előre felmérni a dolgokat. Aki hallgatta a pilótarádiót, tudja, mire gondolok ( Crl) Igen, és aztán beigazolódik, hogy mindent jól látott.

Szóval, bárcsak hozna némi változást ez az APEH téma. De nem fog.
Ja és még: persze, hogy nem lesz börtön. A nagypénztsikkasztók sosem mennek börtönbe. Csak az, aki ellop egy zsömlét a boltból, mert éhes.
És ha mégis kijön, hogy ő is visszaigényelte a kertitörpe áfáját, akkor majd elcsukló hangon közli a parlamentben, hogy "bocsánat". És persze minden meg van oldva.

az emberarcú politikus. olyan Ő, mint mi. blogol.
Én nem egy kormányt vezetek, de alig van időm erre a napi két három hozzászólásra. Bezzeg az Ő kötött programjába a kocogás mellé befér a napi elektronizált népnevelés.

Gondolom a friss colgate-s csákó majd bedob egy két új elemet, amivel még közelebb kerülhet az utca emberéhez.
Kangörény (már bocs a megszólításért, de te akartad így)! Adott esetben a bíróság joggal kérdezi meg, hogy amennyiben 1980 óta tetszik birtokolni ennek a sas-hegyi kunyhónak a vételárát, vajh miért tetszett 93-95 között egy Mester utcai szoba konyhában lakni? És nem kötelessége elfogadni azt a választ, hogy akkoriban aszkéta életmódot folytattam Gandi nyomában de azóta rájöttem a hedonizmus előnyeire.
Bár ha jobban belegondolok, elsősorban nem is az ABEV a problémák forrása, hanem az a kibaszott sok felesleges űrlap, amiket ki kell töltögetni. Mennyivel egyszerűbb lenne az élet (meg olcsóbb az APEH fenntartása), ha így nézne ki az adóbevallás:


Tisztelt Állampolgár, kérem írja be ide, hogy különböző jogcímeken mennyi pénzt keresett ebben a hónapban: .............. Ft.

Köszönjük. Ennek a 30%-a ............ Ft, kérjük folyó hó 15-ig átutalni szíveskedjék a folyószámlánkra. Ebből épít Önnek az állam autópályát, ebből oktatja a gyerekét, finanszírozza az alapellátását, ebből kapja majd az alapnyugdíját is.

A többi pénz az Öné, kérjük gazdálkodjon vele okosan, felelősen. Köthet belőle pl. kiegészítő nyugdíjpénztári szerződést, emelt szintű egészségbiztosítást, támogathat belőle egyházakat stb.
Ha szociális támogatásra szorul (és arra jogosult), kérjük töltse ki a 2.sz.űrlapot.

Köszönjük az együttműködést. Üdvözlettel: APEH
Dark Future, szívenmből szóltál. Le az ostoba kérdőívekkel meg a mellékleteikkel!
Egyébként had vessem ide azt a gondolatot, hogy talán különbséget kellene itt tenni 90 óta politikus és késöbb kezdők között, nem? Kóka elendere az egy megfogható dolog, ahogy orbán villája is az.
A cikkben szőlőbánya van, hogy a címlapon mi van, az az ügyeletes szerkesztő dolga, nem tudom, miért írta át.
:) kezdhetnenk akár feltóval is...vagy ott gondolom minden rendben igaz?
Jaj, és a legfontosabbról,az önkormányzati tisztségviselőkről, okmányirodai dolgozókról, jegyzőkről nem is szólva.
dark, Pataj: és akkor mi lenne szegény bürokratákkal? Így is magas a nem foglalkoztatottak aránya... :( :D
Tárt karokkal várja őket a versenyszféra...
Valóban van ennek ilyen veszélye, bár én ebben azt látom amit már évek óta várok. Fizessen mindenki jól adót oszt kész.
Ha én is választhatnék hogy EVÁs legyek, harmadával több lenne a havi nettóm. Ehhez képest vannak, akik papíron minimálbéresek, vagy 120 bruttóra vannak bejelentve, és ennek még két-háromszorosát viszik zsebben haza (nem kell itt rögtön a felső 10K-nak esni). No meg vannak az EKHOsok, nem értem, mért vannak kiváltságos helyzetben.
Lennének jó utak, műszer meg szép ágy a kórházban, jobban lehetne fizetni az orvosokat és tanárokat, csak be kéne fizetni azt az adót.
A legnagyobb gond az, hogy az országnak egy kis(ebb) része fizeti be az adó nagyobb részét, az alkalmazottak - mint jómagam. Persze a minimálbéres vállalkozókat is meg tudom érteni néha. Apám pl. kisvállalkozó volt és annó kiszámolta, hogy ha mindent bötü szerint befizet, és levonja a költségeit, 10% marad meg tisztán. Naná, hogy ott ügyeskedett ahol tudott.
Egyetértek azzal, hogy legyen X%, az vonatkozzon mindenkire oszt jónapot. Állítom, egy normálisan megállapított adót többen befizetnének, mint ezt a sarcot.
Swen, ne csináld már. Sosem írtam, hogy minek foglalkozik TWA a témával (ennél a témánál sosem). Én konkrétan azt írtam: "És ez az a veszély, amire TWA is felhívja a figyelmet".

Másrészt ahogy Ferifletó megtartotta a kormányzást. Igen, eltitkolták a valós tényállást, a gazdasággal és a várható megszorításokkal kapcsolatban. Másrészt a vizsla, a rosszabbul élünk, meg nem az ő kampánya volt. Szóval nem volt szép eltitkolni, de mondjuk ez "csak" böszmeség, míg az APEH-et ráküldeni az ellenzékre mondjuk durva és primitív taplóság.

Talán ez utóbbit mégse nézem ki Feriből. Még ha nem is szimpatikus, meg böszme is olykor. Meg szépít, vetít a választás előtt. De talán nem primitíven tapló. Csak remélem persze.

A börtönnel az a baj, hogy nagyon valószínű de vélelmezett korrupcióért nem lehet valakit elítélni. És az APEH is csak bizonyos évre visszamenőleg vizsgálódhat. Al caponét sem akasztották fel a szinte biztosra vehető gyilkosságra való felbujtásért. Csak ült egy pár évet adócsalásért (kirívó esetben nálunk is börtönbe kerülhet valaki ezért, egyébként). Jogállam hátránya :).
Lehet az adórendőrséggel ügyesen bánni. És meg lehet aztán szervezni a pert meg a többit. Hodorkovszkij tudna erről mesélni. Szerencsére az nagyon messze van.
Hogyaszongya:

Az ungarise szisztem arra alapul, hogy az allampolgar csal. lop. hazudik. az ordoggel cimboral.

ergo, ha ez van, akkor a "jol megallapitott" egyszeru, elfogadhato adot is elcsalja.

a megoldas tehat, hogy sarcolunk, mert vannak olyan emberek, akik a statuszukbol eredoen nem tudjak elcsalni az adot. es ezek az emberek magasabb adoja kompenzalja a csaloktol be nem szedheto adot.

alapveto gondolkodasmodvaltas kellene.
es akkor kiderulne hogy a kevesebb a tobb.
(nem akarom fenyezni az ellenzeket, de pont ezt mondtak, meg ha ufomagazinba is illik a kampanyuk.)

most - ha feltesszuk, hogy munkaaranyosan no a fizetes (nehol van ilyen) - akkor nem eri meg tobbet dolgozni, mert akkor tobbet adozol. 40%-ot, adott esetben, ultraszolidarisan.

szerintem jol lathato, hogy izombol nem tudjak elerni, hogy ne csaljanak. jo lenne inkabb forditva csinalni, hogy ne erje meg csalni.
Jól láttam dark future? Havi adóbevallást javasolsz?
"Persze a minimálbéres vállalkozókat is meg tudom érteni néha. Apám pl. kisvállalkozó volt és annó kiszámolta, hogy ha mindent bötü szerint befizet, és levonja a költségeit, 10% marad meg tisztán."

Naná. Alapjaiban rohadt az egész rendszer. Az állam úgy tekint a vállalkozókra mint csalókra, ezért nyomatja a különféle sarcokat mindenféle jogcímeken, a vállalkozó meg persze (ha nem egészen hülye) ott csal, ahol tud. Szokták mondani ugye, hogy nyereséges vállalkozás nincs, csak rossz könyvelő. De amíg fönt olyanok a morális állapotok amilyenek (szétosztom a fizetésem a szégények közt, milyen jó fej vagyok, de ha a régi dolgaim bolygatni mered, rávágok a szádra (meg különben is elévült, kuss)), szóval addig maradunk Észak-Balkán.

Átlátható, egyszerű adózás kellene. Akár olyen egyszerű, mint fentebb amit vázoltam, mert -- nyilvánvaló hibái ellenére is -- még mindig SOKKAL igazságosabban működne, mint a jelenlegi rendszer.

Aztán áttekinthető közbeszerzés. Egy cseszett nagy webes adatbázis kellene, amin minden közpénzből finanszírozott intézmény minden költekezése rajta szerepel, szép hierarchikus rendben, klotyópapírig bezárólag.

Aztán egyszerű, átlátható törvények, egyértelműen fogalmazó BTK. Bíráskodási tempó: a TV-ostrom utáni gyorsasággal. Közpénzzel kapcsolatos ügyeknél teljes nyilvánossáh előtt tárgyalva.

Ezek lennének az alapok. Egyből a fele bürokratát meneszteni lehetne, kevesebb vita lenne a Parlamentben, és kevésbé vonzó lenne a politikusi pálya, mert nem lehetne úgy keverni a szart. Ez lenne a reform, nem a tandíj meg a vizitdíj.
Azért az izmozás se árt. A kettő együtt tud csak működni. Tiszta, átlátható, kibírható mértékű adó és kíméletlen megtorlás az adócsalók ellen.
ámbátor 2007.01.05. 16:03:11
"Jól láttam dark future? Havi adóbevallást javasolsz?"

Ha ennyi lenne az adminisztrációja, akkor igen, akár havi bevallás is lehetne. Kettő perc/hó.
Lehet, hogy a magyar alapjában véve csal, de ha olyan szigorú szabályokat vezetnének be, hogy aki adót csal, azt úgy megfingatják, hogy arról kódul, akkor nyilván kevesebb lenne az adócsaló. Hát, ez kicsit scifi, tudom :(
Egyébként nem értem miért nem alapítunk pártot. Ahogy így olvasom, lenne itt rend ha mi kormányoznánk :)
Szerintem ez az egész "most a gazdagokon a sor" progi egy nagy demagóg nép-átkúrás. Nem lesz belőle SEMMI! Közönséges figyelemelterelés, hogy a birka nép úgy érezze nem csak ő "bűnhődik", hanem lám az ügyeskedők is. HaHaHa, LOL! Idiótáknak szóló kampány, amiben megpróbálják visszacsempészni a "le a gátlástalan, kapzsi burzsujokkal" szlogent, hogy visszanyerjenek néhány elriasztott proli szavazót.

Különben is, Gyurcsánynak nincs is vagyona. Arcpirulás nélkül, az egész nemzet szine előtt kinyilatkozta, hogy neki csak egy 50m2-es pápai lakása van.
Szegényke. Ha csak ennyi van a nevén, akkor hogyan tudná az APEH vizsgálni a "vagyonosodását"? Egy ekkora lakást simán összespórolhatott a fizujából.
hogyaszongya: hjam. Két percig, aztán a némiképp egyetértők, de sok mindenben nem, amint a sokmindenhez érünk elfogy a cufla, frakciókra bomlana a párt, felaprózódna, jönne a nagy NarancsosPiros ellenzéki horda, és jól széjjelhordaná még a maradékát is a mi kis pártunknak... :D
kukacka:

mutass egy kampányt (pártra való tekintet nélkül), amelyik nem
- demagóg
- a birka népnek szól

Ezenkívül mutass egy politikust, aki nyíltan bevállalja a _teljes_ vagyonát.

Sok szerencsét!
Ja nem, pascal, az nem is neked szólt, bocs. Félreérthető volt. Korábban írta valaki.

"Lehet, hogy az lesz amit írsz.
De azért várjuk ki a végét. Mert biztosan csak akkor fogjuk tudni, hogyha vége van." ezt írtad, erre reagáltam. TWÁ-t más valaki emlegette.

OFF:

a sarc temara reagalva.

valaki belegondolt mar a regadoba?

ugye onnantol van, miota unios nepek lettunk mi is, mert helyettesiteni kellett a vamot valamivel. meg vedeni a belso nepperpiacot.

es kornyezetvedelmi alapon fizetjuk, mert az 5000cm3-es mustang tobbet szennyez kornyezet mint a mi autonk. gondolom ebbol a penzbol szervezett munkacsoportok gyujtik is ossze a koromszemcseket meg a NO2-szarmazekokat.

Ha egyfajta fenntartasi ado lett volna (aka autoado) es azt az egesz uzembentartas idejen fizetni kellene, akkor egy atlagos 10 eves elettartam mellett akar 1,5-2-szerese is beesett volna a kormany markaba. de az ugy nem jo, mert nem a negy eves ciklus alatt realizalodik a bevetel teljes egesze. magyarul kevesebbet latnak belole. hat hol jo ez az allampolgarnak, ugye.

mintha nem lehetett volna a MO-i forgalombahelyezes datuma alapjan vilagosan differencialni, hogy az autoadot kell-e fizetni, vagy sem.

bevetelmaximum. az kell.

persze, lehet hogy en vagyok tul tele osszeeskuveselmelettel.
Érdekes, én fizetek az autó egész élettartama alatt fizetendő adót (gy.k. súlyadó) Te nem?
Én úgy vagyok ezzel, mint amikor arról mélázom, hogy megnyerem a lottó ötöst. Réveteg pofával álmodozom, hogy mire költeném, ki mindenkinek adnék és a végén már-már elhiszem. Aztán kitisztul a tekintetem és rájövök, mennyire szánalmas vagyok. Ez az APEH izé pont ilyen. Olyan jó belegondolni, hogy most hátha és tényleg és most elkapják a töküket, vagy mást, aztán magamhoz térek és megintcsak rájövök, mennyire szánalmas vagyok.
"Állítom, egy normálisan megállapított adót többen befizetnének, mint ezt a sarcot."

Szerintem is. Nem mindenki, meg nem azonnal, és lehet, hogy eközben tényleg csődbemenne az ország, nem tudom, nem vagyok közgazdász - de akkor is így van, így lenne. A legtöbbünknek azért van realitásérzéke, ha a számokkal nem is bánunk olyan jól; egyszerűen tudjuk, hogy cca. mit tartanánk reális adónak. Nem a nulla %-ot, de nem is a 90-et. Valahol 20-30 % környékén, ha abban minden benne lenne. Arra sokan rábólintanának, sőt örülnének a mai százalékok után, és vigyorogva fizetnék be, hogy de jól jártak. Mert jól járnának, járnánk egy ilyen rendszerrel, és a lelkiismeretünk (igen, van) is könnyebb lenne, hogy nem kell adót csalni, nem kell ügyeskedni; nem a harmadik merci-terepjáróért, ó nem, hanem, azért, hogy el tudjak menni apartmanba, görögországba egy hétre nyaralni. Ez azért csak nem luxus..., ennyit realistán, becsületesen ki kellene tudnia hozni egy vállalkozónak a munkájából, a megélhetése mellett. Na.
orosz minta kicsit durva lenne:

www.loc.gov/exhibits/reflections/images/ref0031s.jpg

(97es kép a moszkvai adóhatóság sajtókonferenciájáról)
CsodaSzarvasVadász: én csak a blogra reagáltam: úgy látom, van aki komolyan veszi ezt a "nagy leszámolást". Nehogymá.
Mennyivel jobb arról álmodozni, hogy egy másik bolygón élek:-) Mikor szabadon lehetett petárdát vásárolni, begyűjtöttem egy csomó robbanóanyagot, csináltam egy űrhajót, elrepültem egy másik bolygóra, a Kisherceghez:-) És most ott élek és jó nekem:-) És láthatok a szívemmel jól:-DD
dark future 2007.01.05. 16:04:33

Nem akarsz véletlenül indulni a miniszterelnöki posztért? Most komolyan... ezzel a programmal simán meglenne, neked még el is hinnék tán.
Quicksilver,
én is javasoltam a pártalapítást, de Csodaszarvasvadász szerint csakhamar mi is elkezdenénk kicsinálni egymást. Hát hiába, úgy tűnik marad a jelenlegi felhozatal :(
dark future:"...tulsagosan megerosodik az APEH...jo ez nekunk?"(13:11)
Jo.Addig erosodjon,amig komoly tekintelye nem lesz.Jelenleg sokan szenilis ven fasznak nezik,ezert merik szivatni.Nem sajnalom az ott dolgozo szakemberektol a kiemelt fizetest,sot.

Molaris: El ne temesd magad!Inkabb gyere ki te is a szigetre egy kicsit melozni!
Egy kis szellozes utan visszajon az eletkedved,meglatod.:)
teze:"Hova tunt 35000 milliard a nemzeti vagyonbol?"
De jo lenne,ha mar ott tartanank,hogy mennyi hianyzik belole!!
Kiabranditalak:16 ev alatt meg el sem keszult az atfogo leltar a nemzeti vagyonrol,ezt tavaly nyilatkozta az egyik vezeto az egyik riportban!Meg azt sem tudjuk,hogy mibol mennyi!Szerinted ez veletlen?
CrL: Na ja. Klassz kép. Nálunk is ez van, csak mi már nem ilyen nyíltan csináljuk: nálunk már minden szépen be van csomagolva jól hangzó szlogenekkel.
CrL,
nem kamu ez a fotó? A kommandósnak olyan fura az arca a maszkban, nem?
"Be kell vallanom, hogy a fidesz kora nyári gazdasági ijesztegetését nem hittem el, - legalábbis teljes mélységéig - de ez a fleto még a fideszen is túl teljesített, és ez megdöbbentett. "

Tézé! Hogy hihettük volna el, amikor egyszerre ment az "összeomlik a gazdaság", a "rosszabbul élünk, mint 4 éve - holott akkor éppen jobban éltünk -", meg a "kaptok XXL ezer milliárdot, alig lesz adó, stb., ha minket juttattok hatalomra!"?
eloi!

Azt éreztem hogy nincs minden rendben, mert pártoktól független elemzők is sorolták a gondokat, de ebből a fletóból nem néztem ki ilyen profi hazudozót. Ezért nem hittem el mindent.
Azt a leborult krucifix szakramentumát!Azért látszik a történelmi múlt.Mi azért ontjuk a kispályás ötleteket,de az igazi mégis az amit leírtam.Sőt politikailag is korrekt.
"hogyaszonygya"16:09:43.-de én megcsinálom,de én megveszem,eddig stimmt?No aki nem így az rostaszint fölött.Különben is,halál a hülyékre.Ráadásul csak az bátor aki a templomban is mer fingani.
hogyaszongya: igen, tudom, az ördög mindig a részletekben lakik. Azért remélem, egy-két-sok generáció alatt kitermelődik egy kevésbé korrupt, viszont értelmesebb, jóakaróbb politikusréteg is... vagy még ez is naivitás?
Gátlástalanul hazudott reggel, délben este, vagy amikor csak kinyította a száját.
És lásd milyen profi, az Öszödi beszédben más többes szám többes személyben beszélt, mintha nem ő vitte volna a vezérfonalat.
Gátlástalan egy pacák!
Ebben az országban az adócsalást nem tekintik eredendő és univerzális bűnnek,éppen ellenkezőleg,eredendő és univerzális erénynek, majdhogynem hőstettnek vélik!
Quicksilver,
attól tartok, hogy azt mi már nem érjük meg :(
tézé, érdemes összességében értelmezni az öszödi beszédet. Másrészt, én nyitva tartottam a fülemet meg a szememet és nem volt számomra kérdés, hogy mi jön a választások után...
Quicksilver...jó lenne, ha kitermelődne. De nem fog, ilyen pénzcentrikus világban egyszerűen lehetetlen.
Megjegyzem az Őszödi beszéd is csak egy előremenekülési taktika volt tőle, hiszen nem önszántából tette, hanem kényszerből, és bevitte az elvtársait is a közös felelősség vállalás erdőjébe.
Tudom, most így utólag nem illene ezt mondani, de július elején beszéltem egy parlamenten kívüli ellenzékivel, aki már akkor megmondta hogy fletotól van egy hangfelvétel, ami miatt ősszel ki fog tőrni a balhé, és valészeg forradalom lesz belőle, de a fideszt is el akarták zavarni. Az ismerős köreimnek elmondtam, és azt mondták, hogy hülye ez a gyerek, állandóan elhisz mindent.
Igazam lett.
De az a kurva fidesz is tudott róla, és erre építette a kampányát. Gyakorlatilag nem is készült különösen az önkormányzati kampánnyal, mert attól az egyetlen fideszes nagygyűléstől várt mindent, amikor nyíltan le akarta leplezni a fletót.
eloi: Szerintem épeszű ember kishazánkban már rég nem a politikusok nagygyűléseken elszavalt gyönyörűséges ömlengéseik vagy a fene éleslátó kritikáik alapján szavaz.
Ezek a spícsek a félanalfabétáknak valók. Aki felelőséggel akar dönteni figyelje a valódi szakértőket is: ott a lényeg. Persze így sokkal nehezebb dönteni és nem biztos, hogy van "jó" választási lehetőség, de legalább legyél képbe.
Szerintem kéne egy hazafiságra bazírozó propagandaakciót indítani "Kérj számlát!!" mottóval.
Mindig, mindenről.

Esetleg évente egyszer, az összegyűjtött számláidat beküldheted és a szerencsés nyerteseknek a teljes összeget visszautalja az államkincstár.

Nőne az ÁFA bevétel. Ellenőrizhetőbb lenne a cégek tevékenysége és adóbevallása. Csökkenne a feketemunka.

ámbátor, ez jó!
Csak amíg pl. egy építkezésnél számla nélkül 20%-kal olcsóbban megveszel mindent, addig....
Tudom, most megkapom, hogy na tessék, ezért tart itt ez az ország :(
Kukacka, akkor segíts nekem, tapasztalatlannak pls. Vagy segítsen bárki. Kik a VALÓDI szakértők, akiket figyelhetek, akikre hallgathatok?
tézé: Pontosan ez az ami miatt megutáltam a Fityeszt: mindent túltaktikáznak, minden megnyilvánulásukból ordít hogy "minket juttasatok hatalomra", "mi vagyunk a nemzet egyetlen reménye", "csakis nálunk az igazság, a becsület stb."
Egyszerűen semmi őszinte, spontán megnyilatkozást nem érzek egy ideje tőlük. Az öszödi beszéd kipattanása után ők szólaltak meg utóljára: nyilván alapos stratégiai elemzést kellett végezniük ahelyett, hogy természetes módon reagáltak volna rá. Ez már nem megy nekik; minden alá van rendelve a szent pártérdeknek.
vale72:azert ilyen diabolikus az allamrol alkotott kep sokakban,mert ugy gondoljak,hogy az allamositasok idejen elloptak a csaladja minden vagyonat(van benne valami,sajnos),o meg most visszaszerzi!
En ezzel nem ertek egyet,de tobb embertol is hallottam mentsegkent.
Hát azért az államosítás idején se volt mindenki kulák, meg volt mindenkinek boltja, amit elvehettek. Bár lehet benne valami. Nekünk nem volt semmink, ergo, nem volt mit elvenni. Én sose csaltam adót. Hm. :)
Azért tart itt az ország, mert:
most hatalmon vagyok, de jönnek a választások, meg kellene nyerni de pénz kell hozzá és osztogatnom is kell a népnek ergo a költségvetésbe és a privatizációba beépítik a kiadásaikat, ergo választások után a fellazított költségvetés miatt az ereszdmeget nadrágszíjszorító politika követi, de ehhez még a nemzetközi gazdasági helyzet is társul, és ha az éppen leszálló ágban van, akkor nem volt szerencsék, és bokros csomag, vagy gyurcsány csomag a jutalmunk.
Rajtunk múlna, de ők a drága marketing munkával mindig sikeresen megvezetik az általuk már előzetesen tömbösített szavazókat.
Főképpen, ezért csinálnak egymásból félelmetes ellenségképet.
kukacka!

Szívemből beszélsz. Egyetértek, és ami rossz ebben, hogy így még egy jó darabig nem lesz áttörés a hazai politikai közéletben.
És ezt mind mi fogjuk megszívni.
swen:
hogy az országnak mi a legjobb, azt nem tudod meg egy szakértőtől sem. Hogy mi az elfogadható, azt a gazdasági elemzők (mind külföldi, mind belföldi) nagyjából el tudja mondani. Nyugodtan olvasgass tőlük, érdemes. Őket legalább nem a pártérdekek, hanem az országban található vállalkozási és pénzügyi klíma érdekli.

kukacka:
én mindig aszondom', egyik 19, másik 20-1.
Azért arra kíváncsi vagyok, mikor lesz nagykoalíció. Amolyan vérnarancs. :D Gondolom lesz nagy múlttörölgetés, hogy nem is annyira utáljuk mi egymást, meg sosenem vonultunk ki egymás miatt, blabla.

Bér az is lehet, hogy nálunk ez lehetetlen, ezt csak ejrópa civilizáltabbik végén eshet meg. Pedig ott is voltak durva pártcsatározások...
Tézé!

Nem könnyű itten eligazodni! Mer' azt is lehet gondolni, hogy Fletó eredetileg belepottyant a vezetői székbe, és nem volt a maga ura teljesen. Vinnie kellett tovább Megyó programját. Ráadásul nem is érezhetett maga mögött párt támogatást sem. Neki kellett az esély arra, hogy saját kormánnyal, saját programmal mutassa meg, mit tud. Ehhez nyerni kellett. Ez meg füllentések és ködösítések nélkül kizárt lett volna.
Megjegyzem, nem hazudozott többet, mint mások!
Ugyanakkor az őszödi beszéd veleje éppen az volt, hogy csak akkor vállalja a kormányzást, ha a párt egységesen mögé áll, abban is, hogy befejezik a hazudozást, ködösítést, és közös erővel nekimennek gombos villával az összegyűlt trágyadombnak.
Így nézve ez még pozitívum is.
(Pedig én nem is vagyok balos. :-) )
hogyaszongya: sztem eredeti. valami igor tabakov csinálta, vannak még itt mókás képek a 90es oroszországról:

www.loc.gov/exhibits/reflections/reflect-exhibit.html
Kukacka:

felanalfabetak?
ha emlexel arra, amit TWA irt az uj fideszes nepszavazas melle beugrokerdesnek, akkor lathatod, hogy az orszag jelentos resze nem feltetlenul erett az objektiv donteshozatalra.

itt minimum a fele a nepnek az alapjan szavaz, hogy mennyire igazi a mosolya a plakaton, milyen vidamak mellette az emberek, es milyen feher a foga. Nem veletlen hogy a kampanyban olyan tanacsadok fingjak a passzatszelet, akik elotte mesterien arultak arielt, cif-et, meg kutyakajat.

egy olyan embernek, aki elhiszi hogy intelligens oxigenmolekulak gyepaljak ki a koszos ruhabol a dudvat, annak pont bejon az arc alapjan torteno partvalasztas.

mi alapjan tudna egyebkent? mindenki azt mondja, hogy jon a tejjel mezzel folyo kanaan.

szabalyszeruen undorito, hogy a vidam, csillogo fogu politikusok ott feszitenek az olcso virsli meg az lcdtv mellett az oriasplakaton - mert igy nyerik meg a valasztast.

alig van valaki, aki veszi a faradtsagot, es megnezi a partok irott programjat, vagy legalabb a tartalomjegyzeket. (az persze mas teszta, hogy 0 valosul meg belole. erdemes eloszedni az szdsz programjat, es osszevetni a jelen esemenyekkel)

ezek utan nem is lehet szidni a felanalfabetakat, hogy objektiv informaciok hianyaban szar dontest hoznak.

tudod, ide a sziv kell, nem az esz. hallgass a szivedre...
Swen: A titok nyitja, hogy nem egyetlen szakértőt kell meghallgatni, elovasni. Az sem baj, ha valamilyen oldal irányába elfogult az illető. A legjobb, ha minden oldalról több véleményt is beraksz a képbe: akkor szépen ki tudod rakni a puzzle-t, maximum néhány kocka hiányzik, de azért már kivehető a teljes kép. Persze ez rohadtul IQ és időigényes: a politikusok éppen arra építenek, hogy a nép úgysem érdeklődik utána a dolgoknak.
HírTV, EchoTV, ATV, M1, Napkelte stb. Tudom, hogy nem objektív egyik sem, de ha összerakod őket: az egyik oldalt kirakod innen a másik oldalt amonnan és nagyjából összeáll a kép.
De különben is jó helyen jársz: itt egy blog, amint ha végigrágcsálsz máris teljesebb képet kaphatsz.
Csodaszarvasvadász köszi, és hol olvashatok tőlük? Mondjuk magyarul, mert angolul egy gazdasági elemzést nem fogok érteni. Neten? Vagy újság?
eloi!

Szerintem nem jól látod!
Igenis kényszerből tette, mert az eu pénzügyi biztosa addig tartotta a hátát, amíg a vélasztások le nem futottak. Kvázi asszisztált fletónak a hazai választásban.
Már ez igen nagy bűn, és csodálkozom, hogy a fidesz ezt ennyiben hagyta.
És cak emlékeztetlek, hogy 209 elvtárs nem csak azért lett leváltva mert D209 volt, és mert csak hebegett habogott, és mert még a himnuszunkat sem volt jképes elénekeli, hanem mert személye és programja rothadásba-gazdasági csőd felé vitte az országot. Erre kuncze tett is megjegyzést nem is 1x.
Kukacka, mert nem számolnak velem a politikusok:-) Mindenkinek agyára megyek a kérdezéssel. Köszi. Azért jövök ide, mert valóban sokat tanulok.
Igen, de fletó ideje csak akkor jött el, amikor ő maga nyert választást és lett m.elnök. Addig csak adminisztrált jóformán.
Viszont saját jogon meg úgy kezdett neki, hogy megmondta: vagy abbahagyják a hazug politizálást és nekikezdenek végre a nehéz ügyek megoldásának, vagy keressenek mást helyette.
Ez nekem pozitívum, pedig messze nem vagyok Fletó fan.
eloi!

Én is vállalom a ME -t, ha már kiderül mit tettem úgysem fognak újra választani.
Ergo felelősség vállalás nélkül vállalhatta újra a jelöltséget.
És mi lett? Az a hazug disznó 19-re lapot húzott, és bejött neki.
A nomenklatura érdeke is az volt hogy nyerjenek gyurcsánnyal, mert különben nem úszták volna megt a lámpavasat.
Na az egy szép látvány lett volna.
Ja, és Fletó teljesíti azt a kritériumot is, hogy alapvetően nem ebből él, és keres havi x milliót máshonnan. :-)
kedves mindenki!

Az a jo TotaW blogjaban, hogy kb 100 komment utan mindig a kormanyt szidjuk, topiktol fuggetlenul. Meg a partokat es a politikusokat. Hol itt a megosztott orszag?
eloi!

Ezzel nagyon fel lehet bosszantani.
Tézé!

Fletó a miniszterelnöki eskü előtt tartotta az őszödi bszédet, nem?
Aszem Anr mondta:"Mo nem jogallam,hanem jogaszallam."Sajna eleg kozel all az igazsagoz.
Hozzatennem:"Haza ott van,ahol jog van!"
(Petofi sandor)
Egyebkent az meg nem tunt fel senkinek,hogy a 100-as listak(MH)elso ketto kiadasaban evenkenti gyarapodaskent is irrealisan magas szamok jottek ki:Pl.20milliardosnak 15milliard,5milliardosnak 2.5molliardos vagyonnovekedes nem erdekes 1kicsit?
Ez kapasbol erinti kb.a negyedet a nemeseinknek.Jo,jo az elso ket kiadas kozti kulonbsegeket meg ki lehet magyarazni,viszont a harmadik evben is eleg extra ugrasok voltak!
(MH ugy vette fel eloszor az adatokat,hogy a megbecsult osszeget az interjuban benyogtek,es ha az erintett fonemes nem cafolta,akkor azt az xmilliardot irtak.Igaz az elejen tobbszor kevertek a szemelyes vagyont,meg a cegek erteket,ami nem mindegy!)
eloi!

De a választások megnyerése után, és nem nekünk pórnépnek, hanem az elvtársainak.
Megvan a mai napi vigyorom: vérnarancs... :-DDD

Köszi! :-)
galileo 2007.01.05. 16:28:41

"...tulsagosan megerosodik az APEH...jo ez nekunk?
Jo.Addig erosodjon,amig komoly tekintelye nem lesz.Jelenleg sokan szenilis ven fasznak nezik,ezert merik szivatni.Nem sajnalom az ott dolgozo szakemberektol a kiemelt fizetest,sot."

Egy erős, de szakszerű és igazságos APEH szerintem is jó lenne az országnak.

A szakszerűséget fentebb már kitárgyaltuk (már ami a szoftveres részét illeti), az igazságost meg majd meglátjuk. Bennem is dolgozik olyan félelem, hogy a hatalom meghosszabbított karja lesz az APEH, amivel a kellemetlenkedők fejére tudnak koppintani. Már ez a "vagy fizetsz dupla járulékot vagy megyünk ki ellenőrizni" dolog sem nagyon nem tetszett, de úgy látom, ez még csak a kezdet. Most, hogy hozzájuk került az Illetékhivatal is, tényleg (majdnem) minden pénzmzgásról tudni fognak (vagy legalábbis szeretnének). Ezt lehet jó célra is használni, de vissza is lehet vele élni. A vállalkozók gyakorlatilag 90%-a presszionálható lesz, senkinek nem hiányzik egy adóellenőrzés 5 évre visszamenőlegesen...

APEH kontra politika!

Mi jut először az eszembe?

Simicska, nehéz bájtok éjszakája kontra MSZP illegális adatmásolás.

eloi: "Ja, és Fletó teljesíti azt a kritériumot is, hogy alapvetően nem ebből él, és keres havi x milliót máshonnan. :-)"

Azaz ő már megszedte magát (úgy, ahogy, ne firtassuk?), most már elvileg szét fog csapni a többi, magát éppen megszedő között? [És még Sólyom erkölcsiségét vitattuk...? (jó, ez itt mellékes)] De tényleg szét fog-e csapni, vagy jönnek a kifogások, a felmentések, a nem is úgy van az-ok, a pénz-, és jogügyi zsonglőrködések?
eloi!

Ennyire ne légy naív! fleto most is tízmilliókat keres havonta, csak ne közvetlen az államtól, hanem azokon a gazdasági érdekkörökön keresztűl melyek a zsíros állami megrendeléseket kapják.
Csak nem gondolod komolyan, hogy ingyen dolgozik.
Legfeljebb a hülyék számára ad a látszatra is.
/nem Téged minősítettelek/
denevér: Fogpsztamosoly-verseny? Lehet, hogy ezért veszít a Fityusz? Ovi-t le kéne cserélni, nem az kiköpött bredpit:))

Különben egyetértek veled meg nem is. Hogy nyugaton, az USA-ban a lufik meg a porcelán protkók döntenek az egy dolog (bár nem teljesen igaz), ott akárki nyer működik a gazdaság, a demokrácia stb.
Nálunk éppen ez a tragédia, hogy az emberek nem érzik át, hogy a mi kis demokráciánk és gazdaságunk most alakul és nekünk a népnek kell alakítani. A jövőnket mármint. Igenis felelősek vagyunk a döntéseinkért. Úgy érzem a rendszerváltás idején még mindenki tisztában volt ezzel: valami 100 kis pártocska indult, mégis sikerült kigolyózni a komolytalanokat; akkor még valahogy átérezték az emberek ezt a demokrácia fílinget. Ma már: inkább valóságsókkal és szappanoperákkal kábítják magukat.
De azért bennem van még remény: ha más nem is, de ez a mindenkit letaglózó mai helyzet talán javít valamit a hozzáálláson.
dark future:Igen,ez igaz,minden hatalommal vissza lehet elni,de a jo dolgok kivitelezesehez is felhatalmazas kell.
Csak remenykedhetunk,hogy normalis szabalyai alakulnak ki az APEHvizsgalatoknak.De mas ut nincsen,legalabbis Europaban.
OFF: APEH-szakértelem: még 2002-ben volt egy speciális jogcímen keletkezett jövedelmem, amit egyszerűen nem bírtam hová beírni a bevallásba. Elzarándokoltam összes igazolásommal felpakolva, hogy segítsenek kitölteni. Az ügyintéző csajszi sem tudta, megkérdezett még két másikat. Végül sikerül kitöltenie a komputerben. Rosszul. Az egyik lepedő egyik rubrikája kimaradt és a zseniális szoftver ezt nem szúrta ki. Most 2006-ban egy ellenőrzésnél derült ki. Pótbevallást kellett leadnom és megbüntiztek 1000 Ft-ra. WOW! Szép új világ!
Ezzel az eszkozzel pont azokat nem lehet megfingatni, akik pedig a leginkabb megerdemelnek. A legnagyobb csalok ebbol is kicsaljak majd magukat.

Viszont jol mukodhet a kozepes adocsalok ellen, akikbol van Magyarorszagon 1-2 millio. Akerdes ugy hangzik majd, hogy "90 negyzetmeter a VI. keruletben? Opel Vectra? 120 ezres fizetes, ket gyerek? Hogyan is van ez?"

Es az atlagpolgar bebukik, mert az adocsalasok es megelhetesi svindlizesek ellenere annyi marnem maradt, hogy lefizesse a revizort is. Igy hat megkapja a buntit, eladja a Vectrat, es harom evig nem megy szabadsagra. Adot csalni meg tovabbra is fog, de ugyesebben, es keserubb szajizzel.

Szerintem hatastalan ostobasag ez a revizorosdi. Mint halottnak a csok. Nem visszamenoleg kell ellenorizni, mibol lett a millio, hanem megadoztatni, ami van. A vagyonadoval abszolut egyetertek. Mi tobb, azt mar tenyleg lehet ugykivetni, hogy elmegyunk gazdagekhoz, a nezunk a kacsalabon forgo hazra, es apam, ha benne laksz, fizeted a luxusadot, fuggetlenul attol, hogy a vallalat vagy az anyosod kutyaja a neven van, budos gengszter.
TWÁ cikke van olyan előbeszarós, mint Morvai Kriszta bencsikeskedése a rendőrségi vízágyú vásárlás kapcsán, hogy majd jól az ellenzéket vizelik le vele.
Lehet vekengeni, hogy a komcsik már megint mire mernek készülni, lehet, hogy így is van, de illene megvárni az első szabadibélásított Fideszeseket, és aztán jajveszékelni az APEH vérebekről.

A 10.000 vizsgálat megrendelése, na az nem szép! Miért pont 10.000? Annyi lépés kéne csak, a száz helyett?
denever 2007.01.05. 17:19:04

"Az a jo TotaW blogjaban, hogy kb 100 komment utan mindig a kormanyt szidjuk, topiktol fuggetlenul. Meg a partokat es a politikusokat. Hol itt a megosztott orszag?"

Én is csodálkozom rajta, hogy itt arányában kevesebb a szélsőséges hang, mint a többi politikai fórumon. Ha lenne egy olyan civil szerveződés, ami ténylegesen független a pártoktól (általában egyik sem az), és ami némileg komolyan is vehető, talán lendíthetne előre a dolgokon. Szép nyugodtan meg lehetne vitatni, hogy a faxkalapok ott fönn már megint mit csesznek el éppen. Esetleg fölülről is jöhetne néha egy kis info, kiegészítés, cáfolat és visszacsatolás. No nem a szokásos, óvodai homokozó szintjén, hanem adatokkal, elemzésekkel alátámasztva.

Persze a médiának ez nem lenne buli, mert nekik az a jó, ha püfölik egymást a képviselők (mint legutóbb a cseh parlamentben), az elemzésekre, civil szerveződésekre tojnak nagy ívben. A politikusok sem lenne jó a szerveződés léte, mert ugyan ki az a ragyásképű, kitörtfogú, lópofájú strici, aki szereti, ha tükröt tartanak elé. És végül a népek se szeretnék, ha eggyel többen okoskodnának, mert nekik mindenki gyanús aki okoskodik (némi joggal...).
murcos · www.mindenkikotoben.com 2007.01.05. 18:10:24
"Szerintem hatastalan ostobasag ez a revizorosdi."

Azért talán nem. Az APEH főnök, ha nem egészen hülye, akkor nem fog belemenni politikai játszmákba. Meg a kormány sem. APEH nélkül is megtehette volna hogy borogat, de akkor ugye borogatnának a túloldalon is, és az egyiküknek sem jó...

Higgadtan végiggondolva: elkapják majd a nagyonhülyéket (akik vettek egy tömböt és nyomatták kifelé a fiktív számlákat, vagy nagyban játszottak a határon az ÁFÁ-val, utána meg jól bevásároltak a saját nevükre), nagyobb mennyiségben lefülelnek stiklis középkategóriás vállalkozókat, pár aranyláncos/Merdzsós taplót is horogra akad majd talán. Akiket eddig nem nagyon piszkáltak a csúcs körül (gazdasági és/vagy politikai viszonylatban a csúcs körül), azokat ezután sem fogják. Fletó kap majd egy nullás igazolást amit belobogtathat, meg a Kóka gyerek is, politikai vetülete kb. ennyi lesz a dolognak. Nagy biliborogatást nem akar itt senki sem.


dark future:minden jo dolog ugy "fogan meg",hogy leulnek az emberek,beszelgetnek,megprobalnak kozos nevezore jutni.Ha alapigazsagokban megegyeznek,akkor "szuletik"valami a forumukbol,talan civilkezdemenyezes,amibol olyan keves van.
En is ezert kedvelem ezt a blogot,lehet,hogy "megtermekenyit ez meg egy parunkat,oszt kilepunk...csinalunk valamit,valami ujat,vagylegalabbis ujhullamosat!
swen:

Kopint-Dator (www.kopdat.hu/)
Tárki (www.tarki.hu)
Így hirtelen. Amúgy gugli. No meg HVG. :D

murcos:
"elmegyunk gazdagekhoz, a nezunk a kacsalabon forgo hazra, es apam, ha benne laksz, fizeted a luxusadot, fuggetlenul attol, hogy a vallalat vagy az anyosod kutyaja a neven van, budos gengszter."

Ehem. Szerinted hány másodperc alatt vonná ki az _összes_ tőkéjét az a "büdös gengszter"? Ha egy ilyen trv-t hoznának, én abban a minutában menekülnék mondjuk Új-Zélandra. A pénzem ott is pénz.

kukacka 2007.01.05. 17:35:24

Ezzel nem értek egyet. Nálunk akárki nyer, ugyanúgy mennek a dolgok.
Éppen úgy, ahogy mondjuk Amerikában (ott elsősorban a külpolitika múlik rajta, bár mostanában ott is húzzák a nadrágszíjat), csak itt még egy picit koraibb a piacgazdaság. Sajnos ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Akkor se menne, ha nem lopnának annyit.

Elég megbízható forrásból tudom, úgyhogy én elhiszem:
Kevesen tudják, de a '80-as évek végén fekete autóval szállították a vám-helyekről a valutát az államkincstárba (néhány ezermárkánként), annyira nem volt már valutatartaléka az országnak. Magyarán napokra voltunk egy _valódi_ államcsődtől. Ezt azért kevesen mondhatják el magukról.
A gyárak, amiket üzemeltettünk, semmire se voltak gyakorlatilag jók. Kevés kivétellel veszteséget termelt még az állami sszubvención felül is.
Az embereket minden el sem képzelhető állásban foglalkoztatták, csak, hogy ne derüljön ki, hogy létezik olyan, hogy munkanélküliség. S még sorolhatnám.

Nos egy ilyen helyzetből kezd(ett) talpra állni a magyar gazdaság. Én azt mondom, hogy a fentiekhez képest egész jól megy neki.
Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lennének pofátlanok azok, akik közel ülnek a tűzhöz... :D
Szerintem meg mindegy, hogy kit szivatnak meg, csak kezdjék majd el. Ha lopott, csalt, akkor büntessenek. Aztán ha lesz kormányváltás, akkor megint kezdhetik a programot. 8 év alatt meg is lennénk.
Nem kell ide revizorosdi. Szerintem nem is lesz tömeges ellenőrzés. Elég a fenyegetettség. Hányan merték kérni a mentességet a dupla járulék alól? Hányan mertek kilépni az EVA-ból? Messze a várakozás alatt.
"Hányan merték kérni a mentességet a dupla járulék alól?"

Talán meglepő, de (a könyvelőm szerint) elég sokan. Akik hamar beadták a mentességi kérelmet, oda szinte azonnal bejelentkeztek a revizorok, így a könyvelők trükköztek ügyfeleik érdekében: csak az utolsó pillanatban postázták a papírt (egyszerre több tízezer ellenőrzés kivitelezhetetlen).

Egyébként egészen elképesztőnek tartom azt, hogy mindenféle előzetes terv nélkül, év közben benyögtek ilyen horderejű változtatásokat. Aztán csodálkoznak, ha aszongya a nyugati gyáriparos, hogy ilyen kiszámíthatatlan farok országba inkább nem hozza a pénzét. Eddig legalább egy évre előre lehetett tervezni, most max. egy-két hónapra. Eddig sem voltunk túl komoly arcok a környéken, de Fletóék tovább dolgoztak az imázson... Idióták.

Nem mondom, hogy mindenáron hozzuk ide a tőkét mint a Szlovákok (akik kinyalják körkörösen mindenkinek a fehér/sárga/fekete mocskos seggét (lásd pl. helikopterjáratok az autógyár és Pozsony Rózsadombja között), de direkt hülyének azért nem kéne lennünk. Az országunk kereskedelemből és szolgáltatásból él, a piacképes ipari termelés nudli (a mezőgazdaság meg futottak még kategória a néhány százalékával). Mivel ásványi anyagokban és energiahordozókban szegények vagyunk, gyúrnunk kéne könnyűipari téren. Legalább egy hülye IC-gyárat idetelepíthetne valaki, bár ahhoz meg túl szennyezett a levegőnk. Vagy ha az ipar sehogy nem megyen, akkor legalább legyünk K-ejrópai dílerközpont. Budaörstől Hegyeshalomig van még elég szántóföld a raktáraknak. Ehhez viszont a közúti/vasúti infrastruktúrába kellene több pénzt belenyomni.

Mindegy, ez legyen a Kókadt gondja.

Ha egy kígyó (ami ritkaság) fölfalja önmagát, marad-e utána egy kígyónyi űr? És olyan erőhatalom van-e, mely egy emberrel ember voltát megetethetné? Van? Nincs? Van? Fogas kérdés!
Pár tizezren kérték. Ez a többszázezer vállalkozóhoz és munkáltatóhoz képest nem sok. Az EVA-ból is kevesebben léptek ki, mint ahány vállalkozónak már kedvezőtlen.(legfeljebb kirúgatják magukat azzal, hogy nem fizetik be) Pusztán azért, mert minden megszorító intézkedés mögött ott az apeh-hel való fenyegetés. Ha nem vállalod, ellenőrzünk ! És ha ellenőrzünk, találunk ! Én is könyvelő vagyok. Látom, hogy a vállalkozások megszünését, az elbocsátásokat és a feketegazdaság erősödését generálják a vállalkozókat érintő megszoritások.
Normális országban a gazdaság fogaskerekeinek tekintik a kis vállalkozásokat, nálunk fejőstehénnek és potenciális adócsalónak, aki utál nyugodtan aludni és csak az adrenalin miatt simliskedik. Vesszen a nyomorult.
denever

Jobb lenne, ha lyukas fogú és ápolatlan jelöltek lennének a plakátokon, lepusztult családiftókkal?
És nézz már körbe a világban, hogy hol miért és kit váalsztanak meg. Ne hidd már hogy Angliában, Németországban vagy Amerikában... olyan kurvára elolvassák és tanulmányozzák a programokat! Elég megnézegetni, milyen kampányfilmeket csinálnak, hogy lásd, ott is pont arra apellálnak mint itt!
magampista 2007.01.05. 23:32:55

"És nézz már körbe a világban, hogy hol miért és kit váalsztanak meg."

A politikusok mindenütt csak politikusok. Ha értenének valamihez, akkor mást csinálnának :-)

Egyébként pár éve Svájcban láttam helyi választásra való készülődést. A kisváros főterén ki volt téve három kb. A1 méretű kétoldalas plakát, a három pofa fényképével meg a programjaikkal. Oszt ennyi, legalábbis az utcákon. Érdekes volt utána látni itthon a plakátháborút.

a hozzàszolàsok összesége olyan szép mint egy költemény. nem mond semmit, nem old meg semmit, nem javasol semmit. tiszta retorika.
Ugyan mit kellene itt megoldani, mit kellene itt javasolni???
Amit írtál, arra legszebb példa a saját írásod. Te miért nem oldasz meg valamit?
ecet:itt szempontokat talalsz,nem
megoldasokat.Ezeket kellene figyelembe venniuk a politikusainknak,amikor megajandekoznak a megoldasukkal!

Amugy jo szombat reggelt!
magampista:
az én hatàskörömben megoldom. legalàbb is megprobàlom. a problémàrol valo beszélés legyen dialektikus.
szépszoval irni rola kevés.
ecet, te hülye vagy. Gondolod, hogy "saját hatáskörben" nem oldják meg az emberek a dolgaikat? Az adózás, a rendeletek, a gázár és a többi vajon az én hatásköröm?
Amit nem tudunk megoldani, arról ne is beszéljünk? Ez itt egy blog, egy fórum.. gondolom vélemyénycsere, vita, eszmecsere, stb - ezekről a szavakról hallottál már!
...így van, akkor ne írkálj itt, úgyis kevés.
hülyevagymagadpista:

Ja. Az adózás, a rendeletek, a gázár és a többi az te hatásköröd. A kormànyra delegàltad az intézést. A kormàny a te helyettesed.

klugmannblog.dot.com-

Cim: A kurvannyàt màr megin dràgàbb lett a kenyér!

Forumszösszenetek:

r: ha eccer màr dràga, akkor nem is lesz az olcsobb soha!
v: ez azé van, mert az összes bibsi kenyérgyàros
w: persze a rohadt komcsik kalàcsot zabàlnak!
x: igen, hogy verje bele a ....
y: azelött olcsobb volt a kenyér, most meg dràgàbb a kenyér
z: de auszriàban viszont olcsobb a kenyér!

u: nyasgem! sütök kenyeret magam!

"Szép, szép dolog az adózási morált beleverni ebbe a sunyi népbe"

Na, igen Árpi, ez egy bazi nehéz dolog itt kis hazánkban. Tipikus tyúk meg tojás problem. Merthogy az adók TÉNYLEG olyan mértékűek, hogy aki mindent szépen befizet, az másnak lehúzhatja a rolót. Viszont ha azt mondjuk, hogy mostantól megfizethető mértékkel adóztatunk, akkor a magyar bizony azt nem fogja befizetni.

Ez alapvetően nem az ún. "felső tízezer" problémája. Persze, nyilván ott vannak a legnagyobb disznóságok, de bárkit komolyan megkapirgálnának, akkor találnának ezt-azt. Ma egyszerre kéne drasztikusan adót csökkenteni és drasztikusan adómorált javítani. Az utóbbi önmagában nem elég, mert akkor vagy mindenki tönkre, vagy börtönbe megy. Impossible mission.
sga: szerintem egy megfizethető mértékű adót sokan befizetnének, akik ma ügyeskedni próbálnak, hogy megéljenek. Viszont az tény, hogy ez napról napra rosszabb lesz; az ügyeskedés belenevelődik az emberekbe...
megoldásnak tűnik, hogy nem szigoritási hadjáratot kell hirdetni és azzal kampányolni, hogy "majd most tisztába rakjuk", hanem alkalmazni a meglévő szabályokat, ha aztán a hatályos törv. alapján indult eljárások között a felmentéssel végződők elérnek egy összeghatárt (csak ad hoc alapon pl: az ezévi gdp 0,5 százalékát) azt úgy tekinteni, hogy nem jó a törv. és módositani úgy, hogy az alapján másnaptól az addig felmentett ügyekben be lehessen hajtani az adót. aztán amikor behajtanak valakin, azt közhirré tenni, nem előre fogadkozni.
ugyanaz a szemlélet űködhetne a támogatásokkal, pl. sulinet program: rögziteni, akár a törv. záradékában, ki a tipikus támogatott. 60 ezer per fő alatti jövedelű családban élő, aki pc-t, monitort vesz. aztán ha nem sikerült az általános szabályt úgy megfogalmazni, hogy a támogatást igénybe vevők 90 százaléka ebbe essen, akkor átirni a szabályt, úgy hogy második évben tényleg csak ezekkel a paraméterekkel lehessen igénybevenni. ha nincs visszacsatolás, sose lesz hatékony állam.
Támogatásokat jövelemhez kötni akkor lehetne, ha kimutathatók lennének a jövedelmek. Most, a gázár támogatás kapcsán fog kiderülni, hogy amig a 90ezres nyugdijas teljes árat fog fizetni, a villában lakó 125eFt bruttós KFT tulajdonos pedig igénybe veszi, mert a nagyrészének arca lesz hozzá, az biztos. Amikor jövedelemfügővé tették a családi pótlékot ugyanez volt. Rózsadombra kivitték a postások, de olyan gyerekes családba, ahol két szülő mondjuk a krampácsoló szakmunkásnál már többre vitte, oda nem.
Miért gondoljátok, hogy akkor is csalnának az emberek, ha türhető mértéküek lennének az elvonások? Mindenki szivesebben alszik nyugodtan, ha nem kell frászt kapnia, ha levél jön az apeh-tól. Az embereknél hagyott pénzt kevesen varrják a párnájukba. Elköltik, amiből munkahely lesz és abból járulék és újra adó. Eljönne az az áldásos állapot, hogy nem 2 keresőnek kellene eltartani 8 munkanélkülit, előnyugdijast vagy feketén dolgozót.
A legtöbbet tán az segitené az adózási morálon, ha nem azt látnánk, hogy egy lukas vödörbe öntjük a pénzt. A megkeresett jövedelemnek a fele van a boritékban, ugyanakkor állandóan azt dörgölig az orrunk alá, hogy eddig minden ingyen volt és eztán nem igy lesz. Ha én ugy gazdálkodnék, hogy 1000 Ft-ból 2000-t költök és 100-nak van látszatja, előlem is dugná a párom a lóvét
kovácske 2007.01.06. 11:52:10

Ez a fajta visszacsatolás az MSZP-s elkúrjuk-helyrehozzuk vonulatba illeszkedne (aminek ráadásul egyelőre csak az első része működik jól).

Sokkal franyább lenne, ha minden jelentősebb törvényjavaslatot (vagy legalább a kivonatokat a sallangok nélkül) közszemlére tennék mielőtt megszavaznák a nagyonokosak, hogy írjon róla a nép jót/rosszat, pl. ilyesmi blog formájában (persze jól kifilterelve az 1.0-ás állampolgárokat, különben két nap alatt szétvernék az egész rendszert). Így még azelőtt lehetne látni, hogy mekkora hülyeség és milyen buktatói vannak, mielőtt bevezetnék.
Persze, elvileg erre lennének a parlamenti bizottságok a szakértőikkel, de amíg a kibaszott politikusaink olyanok amilyenek (általában semmihez nem értő, cinikus, korrupt stricik, kurvák és hímkurvák (hogy nevezzük nevén a gyereket)), nem ártana valami kis civil kontrol. Ja, és az lenne az üdvözítő, ha a törvényszövegek fele/harmada ilyen hosszúak lennének, kevesebb kivétellel, kevesebb dumával, egyértelműbb megfogalmazással. Vitatkozni meg nem az elkészült szövegeken kellene (időnként elképesztő dolgokat produkálva a kihúzásokkal, átírásokkal, betoldásokkal), hanem az irányelveken.
Nem kéne ezeknek semmi újat kitalálni. Lehetne koppintani máshonnan, ahol müködik.
dark future: a jogi, gazdasági szövegek pont azért ilyen bonyolultak, hogy _ne_ szóljon hozzá, ne értse meg senki egyszerű állampolgár, mert ha azok (mi) megértenék(nénk), akkor a választásokkor nem tudná eladni azt úgy, ahogyan éppen akarja, és nem élhetne meg százezer gazdasági elemző, szakember, tanácsadó, akik mind rokonok, barátok, ismerősök, stb-k az éppen 'fent' levőknek.
Quicksilver 2007.01.06. 12:49:26
"a jogi, gazdasági szövegek pont azért ilyen bonyolultak..."

Tudom, csak álmodoztam egy kicsit...

Amúgy kíváncsi lennék, hogy a T. Agyatlan Gombnyomogatók hány törvénytervezet szövegét tudnák értelmezni, elemezni, érdemben megvitatni. Tehát ha nem az lenne a feladat, hogy a beterjesztő pártállása szerint kell gombot nyomni (bár van, akinek ez is néha meghaladja a képességét), hanem csak a szövegre koncentrálhatnának, kíváncsi lennék, mi jönne ki belőle. Ha meg nem tudja valaki felvállalni az érdemi elbírálást, akkor minek nyomkodja a gombokat? Az lenne a korrekt, ha egy-egy javaslat tárgyalásánál lenne 20-30 igen, ugyanennyi nem, a többi meg tartózkodás (=nem értek a témához).

Én speciel az informatikai jellegű törvényjavaslatokon kívül mást felelős módon nem mernék bevállalni, bizonyára növelni kellene az egómat és az önbizalmamat ahhoz, hogy politikus lehessek :-)

A gombnyomogatók és az alibiminiszterek meg elgondolkodhatnának, hogy miért 40% alatti az átlagnépszerűségük. Kíváncsi lennék, ha 2010-ben megjelenne a szavazólapon a "Menjen mind az anyjába" opció is, hányan ikszelnék be azt...

Elég lenne visszavenni a gátlásaiból és bárkiből lehetne politikus.
Kicsit OFF (de csak kicsit...):

"Csaknem bruttó 300 millió forintért vásárol autókat a rendőségnek a szaktárca – írja a Magyar Nemzet. A közbeszerzési eljárás során 4-8 felső, 5-13 felső közép- és 4-10 középkategóriás autót is vásárolnak a rendőröknek. A gépjárműbeszerzés célja az, hogy "visszaszorítsák a szervezett bűnözést és javítsák a közbiztonságot"."

"Az autók vételárát részben uniós forrásból fedezik, azt azonban nem tudni, hogy a luxusautók hogyan szolgálják a közbiztonság javítását, a Magyar Nemzetnek erre a kérdésére ugyanis csak hétfőn ad választ a szaktárca sajtóosztálya."
index.hu/politika/belfold/aut070106/

Azért tud jókat kérdezni a Magyar Nemzet is, ha akar. Kíváncsi leszek a válaszra. (Biztos ezeket használják majd csalinak autótolvajok ellen :-)).

Ugyanebben a cikkben:
"A napilap arról is beszámol, hogy frissíti autóparkját az Alkotmánybíróság is. Az Ab 10 új, egyenként 14 millió forintos Volvo S80-as autót vesz a taláros testület tagjainak. Az indoklás szerint azért kellenek új autók, mert az alkotmánybírák által használt, négy éve vásárolt kocsik átlagosan már kétszázezer kilométert futottak."

Aha, reform, megszorítás, takarékoskodás. A kurva anyátokat. Ha legközelebb összefutok Fletóval a Margitszigeten, orrba vágom.

Egyébként hová furikázik 50000 km-t évente egy alkotmánybíró? Esténként taxizik egy kicsit? A privát útjai és szolgálati gépkocsis tengerparti nyaralásai után fizet adót?



Ezt soha nem fogom megérteni, hogy miért kell ilyenkor balfaszkodni költségvetési szempontból ugyan marginál (filléres) hülyeségekkel. Komolyan.
A Kókának is gondolom huszonhatszor mondták, hogy ugyan adja már el a helikopterét, mert hiába céges, meg hiába nem vesz fel rá költségtérítést, akkor is irritáló. "Ezennel a miniszter bejelnetette a vasút reformját... majd saját helikopterével hagyta el a sajtóttájékoztató helyszínét" Totál hiteles, valóban.

Pont úgy, mint ez a tenderezés. Vegyenek járőrautót (azt már megszoktam, hogy az állam tartja el a Porsche Hungáriát), meg skulót és könnygázt.
De a megszorítások amúgy is vicces kommunikációját totálisan felülírja akármilyen tender, amiben luxusdolgok szereplnek.
Egyébként maximálisan támogatom én is a fehér kocka, avagy "basszátok meg mind" opciót.
w.blog.hu/2006/11/28/blanco
A protokoll megjelenésekhez vegyenek nekik mondjuk két rendes autót, privát meg járjanak amivel akarnak, mint a többi állampolgár. Tényleg nem értem, hova a francba kell évi 50000 km-t utaznia egy alkotmánybírónak. Tipikus papírmunka amit csinál, tulajdonképp ki sem kellene neki mozdulnia otthonról; kössenek be hozzá egy gyors internetet, kapjon egy notebookot, aztán hajrá. Egyébként is elég vicces dolog az alkotmánybíráskodás. Általában két-három mondatból vezetnek le több oldalas okfejtéseket, időnként egymással szöges ellentétben. Kb. olyan komoly dolog, mint a Biblia-magyarázat.

Eszem faszom megáll, mondaná Nagy Feró.

Úgylátom kiveséztük a dolgot oda vissza.
De a tény hogy valóban én is ismerek nem 1 olyan embert akinek akkora háza van mint a fél parlament meg 30 millás MBW (pontosabban 33), oszt papríron meg simán igényeéhetne segélyt a hivatalban a Polgármester Jenőtől.
Nos nyilván az ilyen dolgok nem kicsit hanem nagyon csípik az egyszerű halandó jómunkásember szemét. Azért lássuk be van különbség a 30 millás BMW-s meg a kényszervállalkozó cipész között. Amúgy meg a közgazdászok már réges régen levezették hogy az adócsalás és az adónyomás között összefüggés van.
Minél magasabbak az adók annál jobban megéri csalni, ha alacsonyak akkor meg nem érdemes rizikózni.
Amúgy a közgazdik számíatása szerint olyan 35% felett már megéri adótcsalni.
Yoisten, hát majd pont az az egy fogja megszorítani magát költségvetésileg? Egy faszt, mind azt mondja, hogy szorítson meg az 'állam', de neki kell a luxusautó, a luxusiroda berendezésestül, a helikopter, az anyámkínja. Mind meg tudja indokolni, miért éppen neki muszáj megvennie azt. Hogy senki normális ember nem hiszi el ezt neki? Az őt nem érdekli, papíron oké a dolog.
A Kóka a helikopterét a cége fizette és nem vett fel rá semmilyen izébizé pénzt, de mégis irritáló volt. Ha egy miniszter ezt nem érzi magától és a tanácsadóknak kell ezt magyarázni, az gáz.

Tehát nem feltétlen az a baj, hogy luxus izéket kérnek maguknak, hanem ha nem látják be azt, hogy ez miért helytelen most.

Nagyon olcsón lehetne példát mutatni minisztériumi szinten is ezzel. A spórolást magamon kezdem. Jelképes ugyan, szart sem ér a hiánycsökkentés céljából, ugyanakkor nagy reklám és pr értékkel bír. Egy országimázs központ szufficites költségvetéssel.

Egy alkotmánybírónak szerintem még reprezentálnia sem kell, így totál jó neki a 4éves 200k-t futott autó. Nyilván nem Igniseket használnak.
Az megint más kérdés, hogy lehet átlagban napi 140km-t autózni. Rejtély.
Ja és az a vicc, hogy ettől függetlenül meg lehet csinálni a korrupciós faktornak (30-40%) megfelelő nagy lenyúlásokat. Mosolyogva, népi hősként.

Én biztosan így csinálnám, szóval válasszatok meg a fehér négyzet párt első embereként :)))
Xsun:most,hogy az ecceru BMW-ket emlegeted,en mindeggyik 2.0liter feletti dzsipre extra kornyezetvedelmi adot vetnek ki,akar ceges,akar magan,akar tehergepkocsi,akar anyucie,akar kopaszkisgyereke!
Nem zavarnak,csak tul sok van beloluk a varosban,kevesebb videken,vagy a farmokon.
ejjh! ha judikka a jövö heti nyertes lottoszàmokat irnà be, arra sem figyelnétek oda.
judikka 2007.01.06. 12:18:29

télleg. miapenészé nem csinàltok egy törvényjavaslatot, hogy minisztereknek és képviselöknek kötelezö legyen a tanulmànyi ut, és a felsöfoku vezetövizsga, hasonloan a villàstargonca jogositvànyhoz?
Yoisten, hát nem érted? Mind azt mondja, hogy ezt csinálja az összes többi, az ő autója, akármilye csak egy apróság a költségvetésben.

ecet, nem tudom, hogy itt hányan vannak törvényhozók. Én nem vagyok az, úgyhogy elég nehezen tudnék törvényjavaslatot összehozni bármiről is.
ecet saját hatáskörben megoldja, mer itt semmi nem oldódik meg és semmire nincs javaslat! Csak beszél itt mindenki... azhelyett, hogy cselekedne!
Hát pedig itt mindenki csak beszélni tud...
ecet!

Emlékezz!
"a hozzàszolàsok összesége olyan szép mint egy költemény. nem mond semmit, nem old meg semmit, nem javasol semmit. tiszta retorika. "

Azóta is kíváncsian várom a megoldást tőled.
De eddig, csak hülyeségeket irogattál.
tézé 2007.01.06. 19:40:47

jah, én igen. olvasd judikkat, fucker :)
Quicksilver 2007.01.06. 19:03:19

quick: csinàltok egy iniciativàt. ne tölem kérdezd, hogy. kegyed van otthon. ne mondd, hogy nem tudod hogy köll. beszervezel olyanokat akik tudjàk.
kérdem nem jàr ide egyetlen ügyvéd, politologus vagy jogàsz?
judikka:"Amikor jövedelemfügővé tették a családi pótlékot ugyanez volt. Rózsadombra kivitték a postások, de olyan gyerekes családba, ahol két szülő mondjuk a krampácsoló szakmunkásnál már többre vitte, oda nem."
ez melyik országban volt?
A Bokros csomag része volt
ez így igaz, de a fidesz rögtön alkotmánybírósághoz fordult, ahol kimondták, hogy a családi pótlék alanyi jogon jár mindenkinek, így nem is lépett életbe ez a passzusa a bokros-csomagnak, sok egyébbel együtt.
Nem, 4 vagy 5 évig jövedelem függő volt, a Fidesz állitotta vissza, hogy alanyi jogon járjon. Miért lett volna Alkotmányellenes?
ecet könnyű más faszával a csalánt verni!
Azt mondod te megoldod a dolgokat, akkor tedd azt, ne az ukázt osztogasd!
hát, lehet, h én emlékszem rosszul:-)
Megnéztem. Annyit módosittatott az Alkotmánybíróság, hogy a már megfogant gyerekekre nem vonatkozott.
Félreértés ne essék, én nem azt mondom, hogy nem kéne a támogatásoknak jövedelemtől függően járni. De csak akkor, ha a kimutatott jövedelmek valósak lennének. Erre hoztam példának a Bokros csomagot.
igen, értem, dehát minálunk jövedelemfüggö támogatás jól még nem sült el
ez a fehér négyzet ala spanyolok nem is rossz ötlet...
De tartok tőle, Magyarországon jönne pl egy Lendvai Ildikó kaliberű "potyitikus", és kijelentené: a csendes többség a fehér négyzetben, na az épp velük van.
Ezt szépen lekommunikálná valameyik tv-n, mi meg max hüledeznénk itt a blogban, hogy hogy is van ez?
nota bene, itt először adóreform kéne, egyszerűsítet rendszerrel, és kisebb adókkal. aztán új, sokkal kisebb apeh...
Nem sulinetes bizniszek kellenének, hanem az, hogy egy lehetőleg minimális államapparátus minimális adóforrásból a legalapvetőbb dolgokat (egészégügy, oktatás, tömegközlekedés, családtámogatás) fenntartsa, a lehető leghatékonyabban. A többi pénzből pedig egy erős civil szféra kialakíthatná a saját szükségleteinek megfelelő társulásokat.

Mindenki aki politikusnak ment nagyon meggazdagodott, Furcsán Nyerenctől kezdve Kunczén-Demszkyn keresztül egészen Orrmányig
Kuncze nem "gazdag". Van egy háza Tökölön, azt heló. Hajója nincs. Abból a pártból is akadna azért jelöltem.
magampista 2007.01.06. 20:45:49

"más faszával a csalánt verni"

damn, tulreagàlsz. sommàzom a dumàm magvàt:
mindenki tudja itt, hogy mi nem jo.
az jo.
a te szavaddal élve nem tesztek ellene semmit.
az nem jo.
ami most következik assem fog tetszeni neked. az a benyomàsom, hogy a politikai forumoknak "hangulatszinkronizàlàs" funkcioja.
a hozzàszolok megerösitik egymàst abban a hitben, hogy _nem lehet semmit tenni_
nem akarlak kioktatni, csak megjegyzem. pàr europai orszàgban müködik az ami itt lehetetlennek làtszik. kezdetnek érdemes lenne megnézni ök hogy csinàljàk.

ecet tökhülye vagy, úgyhogy passzollak
@magampista, nemtom miféle underdog vagy, nemtom mivel keresed a vajra valot, de hogy nem vagy valami làmpa az biztos.
nyöszörögsz itt, és arra vàrsz hogy valaki megoldja a problémàdat. probàld imàdkozàssal hàtha jobbra fordul a sorsod.

okosember, te pont olyan orszàgban élsz amilyent megérdemelsz.
ecet bazdmeg, ki a faszom kérdezett? és ki mondta, hogy én bármit is várok tőled vagy bárkitől. Te bazdmeg beteg vagy, nem veszed észre, hogy saját hozzászólásaiddal vitatkozol! Azonfelül egyetlen épkézláb javaslatod sem volt eddig - már hogy a te verziódnál maradjunk. Higgadj le és menj el síelni Kínába!
...azon felől, ki az kettőnk közül aki folyvást arra utasít itt mindenkit, hogy tegyenek már valamit? Szóval akkor ki várja a másoktól a megoldást? Hülyegyerek.
magampista 2007.01.07. 15:51:07

Hagyd rá, ilyen fajta, egy másik témánál velem is ezt csinálta. Azért jár ide, hogy kötekedjen. Szerencsére minoritás. Ignore.
szegény Kuncze...már mióta politizál, és mégse vitte semmire(?). Asztkéta, vagy ennyire hülye?
Mert ha még mindig ott van (abban a pártban), akkor biztos hogy nem a becsület lovagja.
"Kóka János eladta helikopterét"
index.hu/politika/belfold/0107kkhlkpr/

Nem kedvelem Kókát, de adok neki egy jó pontot! Talán kezdenek valamit megérteni abból, amiről itt kommentelünk.
dark future: dicséretes, még ha csak jelképes is.
egy pillanatig kéjesen vigyorogtam,hogy ez az,fiúk! most majd ám az apeh elintézi ezeket,fogtok ti csalni,rohatt szemetek? ummegbüntetni őket,hogy hogy hogy
jó nagy marha vagyok azért ennyi idősen majdnem bevettem a cumit
mert holló a hollónak.....
süti beállítások módosítása