W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Sálom, mein Führer!

2007.01.03. 08:00 Tóta W. Árpád

Ahmadinezsád minden bizonnyal úgy gondolja, a holokauszt környékén kell megmarkolni a zsidók tökét. Az iráni elnök azt hiszi, a nyugati világ azért szimpatizál a zsidókkal - és nem például vele -, mert szegényeket ki akarták irtani.

Ezért aztán egymást követik a holokausztot kétségbe vonó húzásai. Szánalmas butaság mindegyik.

Kezdte a holokauszt-karikatúra-pályázattal, amivel a Mohamed-rajzokra akart válaszolni a félkegyelmű. Nem jött be: a zsidók nem kezdtek utcai őrjöngésbe, nem égettek zászlót, nem gyújtottak fel követséget. Csak a kontraszt rajzolódott ki, vastag tussal.

Aztán odacsődítette Teheránba a világ nácijait holokauszt-konferencia címén. Szépen mutatott a díszes társaságban. Madarat tolláról.

Most pedig azt sütötte ki az elnök úr főtanácsadója, hogy Adolf Hitler zsidó volt.

Némi homályos, családfa-témájú célozgatáson túl - tudvalevő amúgy, hogy a Führer igyekezett eltüntetni a családfáját, mivel azon hemzsegtek a retardáltak és lelkibetegek; ám jegyezzük meg, hogy ő maga a legkevésbé sem volt retardált, ám lelkileg egészséges sem -, arra jutott a nagyokos, hogy Hitler zsidó származását az ő veszett antiszemitizmusa egyenesen alátámasztja. Kompenzált, naná.

Vagy netán direkte kiszámolta a ravasz zsidaja, hogy ha most elgázosít pár milliót, továbbá elveszti a háborút ügyesen, akkor majd utána létrejöhet Izrael állam, a nyugati értelmiség pedig a zsidók pártját fogja örök időkig. Logikus.

Az a gyanús, ami nem gyanús, beteg rendszerekben már csak így van ez. Viszont akkor épp ennyi joggal állapítom meg, és közlöm itt először, exkluzíve: Mahmúd Ahmadinezsád zsidó. Csak túlkompenzál. Tudjuk: ha egy zsidó hülye, akkor nagyon.

Mellesleg, gyöngéd jóindulattal elárulom, nem a holokauszt miatt szeretjük a zsidókat. Hanem azért, mert az antiszemiták mind ilyen hajmeresztően, elkeserítően, emberi lényhez méltatlanul ostobák.


Címkék: lapszemle reich külpol

528 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr3525615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Újlipótváros gyermekem, Újlipótváros! Ott még a fideszes is zsidó!
Eco óta imádom az összeesküvés-elméleteket. :-)

Ha egy hülye hülye, akkor nagyon.

Well, én nem szeretem a zsidókat.

Korán reggel nem tudok összefüggőbb lenni, szorri. :-)
"Mellesleg, gyöngéd jóindulattal elárulom, nem a holokauszt miatt szeretjük a zsidókat. Hanem azért, mert az antiszemiták mind ilyen hajmeresztően, elkeserítően, emberi lényhez méltatlanul ostobák."

Én nem is szeretem a zsidókat... Ez független attól, hogy a terepgatyás-szittyasüveges-tarsolylemezes operett-náci barmokat sem...
" Nem jött be: a zsidók nem kezdtek utcai őrjöngésbe, nem égettek zászlót, nem gyújtottak fel követséget."

igen, ők máshogy csinálják. Pl, szelíden odapillanantanak keletre, és azt mondják, kuss nekünk van atom, neked még nincs és különben is mi vagyunk az 52.állam az USAban.

"Mellesleg, gyöngéd jóindulattal elárulom, nem a holokauszt miatt szeretjük a zsidókat. Hanem azért, mert az antiszemiták mind ilyen hajmeresztően, elkeserítően, emberi lényhez méltatlanul ostobák."

az a baj, hogy a cionisták sem jobbak.
mann! der kerl haut mich um. ein sagenhaftes arschloch. und erst wie der aussieht.
a kebabsütö.
ejjbazmegárpi! hát tudod, hogy nincs ezeknek humoruk! hát most agyonaláztad ezzel a képpel az ő ahmedzsindzsinájukat! most akkor kapunk a pofánkra sahab3-al, vagy főoldalon fognak az iran.gov-on gyurcsányferencesvöröszászlóslengetős képekkel visszavágni. jól megcsináltad nekünk. köszi.
Az örjöngéshez, a zászlóégetéshez, a nagykövetségek felgyújtásához:

Ehhez csak annak a nagyszerű palesztin politikusnak a szavait tudom idézni, aki olyan bölcsen világított rá az egész probléma rákfenéjére, egyetlen mondatban, hogy az azóta is a legtökéletesebb és legtisztátt helyzetértékelés, amit valaha vallottam.

Annit mondott:
"Adjanak nekünk is F16-osokat, és akkor nem lesznek öngyilkos merénylőink."

Ha a tömegnek nincs más eszköze, hát azzal él, amije van. Ez szerintem így természetes, éppen ezért nincs itt semmi féle kontraszt.
Totyikám Ti nem változtok, mert percről percre ma is az ártatlanokat feszítitek, tankoljátok cafatra, lövitek halomba, mint akkoron s azóta folyton.
A holokausztipar meg azóta őrjöng, hány vért, uzsorázik, kárpótoltat, amióta kiötölték...hatolták.
Csakis regulával tudjátok felszínen tartani a hírét, mint Izraelt most, mert Ti is tudjátok, hogy csakis a VANságot és a LÉTezőt lehet tagadni.
Minden mást kizárólag erőszakkal lehet "tartani", tarthatatlanul.
Ez VAN most.
Ezért nem kezdtetek momentrán utcai őrjöngésbe.
Csupáncsak ezért.
... mert minden nap holokauszt...
veletek...nekünk!
madachy!
Szerintem nem ilyen vészes a helyzet.Max az index szerkesztőségét fogja felrobbantani egy öngyilkos merénylő.Talán.De Tóta W.-t biztosan.:)
De nem jár rosszul.Így lehet kiérdemelni gyorsan a posztumusz pulitzer díjat!:D
jaj.......
(nem kellett volna tegnap Oroszt bírálnom, zsidók jöttek ufók helyett...)
"Ahmadinezsád zsidó"
ez az info ellenörizhetö? hol?

"ha egy zsidó hülye, akkor nagyon"

hja. a nagyon hülye keresztény is nagyon hülye. hàt még a muzlim milyen hülye ha nagyon hülye.
Arról már nem is beszélve, hogy éppen Ahmadinezsád szavait erősítik, hogy kora vezető politikusai közül pont Hitler szájából hangzott el a cionizmus céljait, az önálló zsidó állam létrehozását legjobban sürgető mondat.

- Ha valaki annyira szereti őket, hát vigye őket. -

Mi ez, ha nem Herzl Tivadar nyomán a diaszpóra elleni érvelés?
nem kell tulmisztifikalni Ahmadinejad-ot.
sem a hatalmát, sem a lehetőségeit, sem a mondatait.
szerintem azért mert:
1. Iran demokrácia _NEM_ diktatura. 3 szintu a hatalom, abbol egy az elnok, a masik a vallasi tanacs (szinten demokratikusan valasztva), ott most eppen 3 helyet birt megszerezni Ahmadinejad partja a 15-bol. a harmadik a parlament. az elnok pofazason kivuli tevekenyseget erossen korlatozza a masik ketto testulet.
pofaznia szabad, csinalja is renduletlenul.

2. Iran celja, hogy a kozel keleten regionalis hatalom legyen. ehhez kell a tobbi orszag polgarainak elismerese (eleg nagy arrafele az antiszemitak aranya), viszont meglehetosen rossz lenne egy amerikai bombazas -> addig pofazik, amig baj nem lesz belole. valojaban irannak egyetlen fegyvere van, ez pedig az olaj, de az sem mukodik.
o a vilag 3. legnagyobb olaj termeloje, viszont a fo vevoje kina, vagyis ha iran elzarja az olajcsapot, azt az usa meg sem erzi, viszont lesz irannak egy uj nagyhatalom ellensege, a mostani semleges viszony helyett.

3. a kovetkezo valasztasig semmi erdemi nem fog tortenni (pofazason kivul), akkor meg ugyis minden kiderul. egy elsofordulos 19% azert nem jelenti, hogy valakinek bebetonozott hatalma lenne, sot...
en.wikipedia.org/wiki/Elections_in_Iran
en.wikipedia.org/wiki/Iran
palostrend: te olyan vadakat irsz rendszeresen, hogy akàr iràni elnök is lehetnél.
Irán a szép dús uránt lassan be is fésüli.


2007-ben már semmin nem szabad csodálkozni.
Ó, ó, én Istenem, most ki mossa le az én vezéremről ezt az aljas rágalmat.
Hitler olyan bátor volt hogy belerúgott a szegény zsidókba és rugdosta is őket jó sokáig. Ehhez képest Ahmadézsa úr bátrabb/butább mert a gazdag zsidókba is bele akar rúgni. Kétségesek a kilátásai.
A holokauszt szörnyű dolog de jelentős a kampánypotenciálja és ezt ki is használják (hozzáteszem hogy a szegény zsidók halálát az életben maradottak) ami bántsa a jóérzékemet. Túl sok nekem időnként már a rasszistázás, mivel a zsidóság is szeret egymás között házasodni pölö, meg hagyják már békén az önérzetem és a lelkiismeretemet, én (és a családom) semmi rosszat nem tettem a zsidóság ellen. Azon meg csak röhögni tudok hogy ha valaki csak egy gojnak tart aki arra való hogy sábbátkor levigye a szemetet. Mi ez ha nem rasszizmus.
Ehe. "Szeretjük a zsidókat". Hömmm. Már aki. Én speciel nem szeretem őket így, általánosítva. Mindegy, milyen vallású, vagy szeretem, vagy nem. Ez elsősorban nem a vallásától függ.
Persze országok közt ez másképp megy. :D
Volt, amikor az USA éppen Iránt "szerette". Gondolom savanyú a szőlő, és kiestek a cukroskosárból. Az fáj olyan nagyon. :D

sodi:
"Nincs semmiféle kontraszt".
Hehehe... pfff... no comment.

Trigoméra:
Hát izé. Mutatsz nekem egyetlen országot, aki nem a hatalmával szeretné az érdekeit védeni? Ja, hogy erről szól az EGÉSZ emberi történelem? Ugyanmár. Bagatell.
hát, az iráni elnök már régóta jófejkedik ilyenekkel. innen távolról nézve kicsit olyan mint a mi Torgyánunk bohóckodása. mondjuk közelről lehet hogy ijesztőbb, de azért én nem szarnék be tőle (bár zsidó se vagyok...)
ha valaki valojaban szeretne megismerni mit is akar, es mire is kepes a jelenlegi irani elnok talan a legjobb a dec. vegi Time interju:
www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1570714,00.html

papirkutya valojaban, nevetni erdemes rajta, meg szarazon tartani a puskaport, ha megnyerne a 2009-es elnokvalasztast is;)
Sodi, arról az egyetlen bölcs mondatról annyit, hogy egy nagy baromság. Az Izrael elleni háborúkat igen szépen támogatta a Szu.

Aztán Izrael győzött, Amerika győzött, lehet keseregni, de csak így mennek a dolgok.
"Hanem azért, mert az antiszemiták mind ilyen hajmeresztően, elkeserítően, emberi lényhez méltatlanul ostobák."


hajjaj, mekkora igazság.
de kozel keleti temakban _nem_ szabad elfelejteni az USA szerepet:
USA kepezte ki, es szerelte fel fegyverrel Bin Ladent (az oroszok ellen)
USA latta el fegyverrel Saddam-ot (az iraniak ellen)
USA latta el titokban fegyverrel az iraniakat (az irakiak ellen)
gyakorlatileg minden hadur kapott fegyver/penz tamogatast az usa kormanyatol, ha eppen aznap arrafele lott, ami az usa eppen aznap tetszett.

most ki csodalkozik azon, hogy az egesz banda utalja az usa-t, amikor egymast lovette veluk, hogy az usa-nak jo legyen?
csakhogy ezek a rohadekok nem lottek ki az osszes golyot es tartoggattak belole masra is.

sokkal bekesebb lenne a vilag, ha az usa 99.999%-al csokkentene a fegyvereladasait. meg akkor is sok lenne, de legalabb biztonsagosabb lenne a vilag.
Sodi: hmmmm....igaz,de mihez kezdenének vele?
Anr · andrej.initon.hu/ 2007.01.03. 09:41:07
Lehet hogy békésebb lenne, de előtte kéne pumpálni egy kis észt a közgazdákba, hogy a világgazdaság összeomlás megoldóképletét fölfedezzék.
Anr, szerinted sokkal békésebb lenne a világ, ha az USA nem verte volna le a nácikat, nem győzi le a Szu-t a hidegháborúban?

Gondolatban add oda az USA összes fegyverét Iránnak, Izrael összes fegyverét a palesztinoknak.
Nem azért szeretjük a zsidókat, mert zsidók, hanem mert emberek. A humanisták már csak ilyenek, szeretik az embereket. Aki meg nem szereti őket, az a mizantróp, aki persze elsősorban magát utálja. Ettől aztán frusztrált lesz, mert egy utált lénnyel kell együtt élnie. Ha frusztrált, akkor Ősfasiszta (U.E.) viselkedésbe kezd, akolt keres, ellenséget, okkult hitet stb. Egyszóval, ostoba és nevetséges lesz.
behin 2007.01.03. 09:53:26:
Ez legalább akkora marhaság, mint a táltos Jézus.
Anr 2007.01.03. 09:21:59

Ne haragudj, de a „szintén demokratikusan” megválasztott _vallási_ tanács eszméje engem felvidított. :-)

Nincs kedvem utánanézni, se időm, se kedvem, elhiszem neked, hogy tök demokratikus, de azért kicsit LOL
Azért nem tudom akkor is így fogunk-e viháncolni, ha Iránnak lesz esetleg atomfegyvere. Mert akkor már nem csak egy idiótával állunk szemben, hanem egy idiótával akinek fegyvere is van és igazából semmi féle visszatartó erő nincs benne, hogy használja. Hidegháborúban ugye az volt a visszatartó erő, hogy engem is elpusztítanak, sajnos ők készek meghalni az "igaz" ügyért.
hát sajnos én sem kedvelem őket.

ja hát ők nem hőbörögnek, ők kitiltják inkább a delikvenseket, irwinget lecsukatják mert hát mit képzel magáról (jó tudom már "szabadon" van) stb...

Ahmadinezsádnak meg kezd ez a dolog már agyára menni. De úgy néz ki a közösnségének ez nagyon tetszik mert rég volt már ennyire erős és közkedvelt vezetője iránnak.
Quicksilver: Nem ismerem a táltos Jézust, de tényleg marhaságnak tűnik. A humanista gondolkodást érted marhaságnak?
teh kozi: az még legalább 7-8 év jóesetben amíg atombombát kezdenek gyártani. ebben ez évben csak uj centrifugákat terveznek ha jól tudom.
behin 2007.01.03. 09:53:26
Teljesen igazat adok neked akkor hogy ha behelyettesíted a zsidó szót a nemzsidóval a posztodba és így is igaznak tartod.
outsider: Természetesen behelyettesíthető. Sőt, behelyettesítendő.
Csati!

Nem erről van szó. Szerintem igaza van Anr-nek (és - sajnos - outsider-nek is). Az USA-nak nem áll jól a nemzetközi csendőrszerep, erősen Orwell 1984-ére emlékeztet, ahogy ellenségképet keresnek és háborúznak. És nyilvánvalóan a pénz mozgatja az egészet. Olajpénz és fegyverpénz.
az antiszemtizmus az elmebetegséghez hasonlo. minden érvnek csökönyösen ellenàll.
swen
UGYE!
az első reakcióm nekem is az volt, wazze UFÓ-ról volt szó aszt most ezt fotostoppolta össze egy hírre, amit annyira gyengének tartottam, h el sem olvastam. Erre ez... el van cseszve a napom... :( (ráadásul Pálrostrend álnéven meg szittya is itten az indulatokat – kész, visszkívánom 2006ot!)
mavo:
a egy orszag kulturajabol kovetkezik, hogy is hivjak a hatalmi testuleteket.
naluk a tarsadalom "tudomany" elvalaszthatatlan a vallastol kb, mint eu-ban 1500-ban.
csak most mar az idok szavara hallgatva a legfelsobb szervet demokratikusan valasztjak.
a demokracia nem arrol szol, milyen kerdesekben van dontesi joga, hanem arrol hogyan szerezheti meg valaki a dontesi jogot.

csati:
nem akarom odaadni neki, epp ez a lenyeg.
az USA azt hiszi, hogy akinek fegyvert ad az orok idokre szovetsegese. na ez baromsag.
a fejlett demokraciak (izrael,fr,de,...) nem fognak nagy valoszinuseggel ellene fordulni, de a tobbiek (pl: a jelenleg fegyverrel tamogatott afrikai hadurak) barmit csinalhatnak.
ha pedig valaki fegyverrel az USA ellen fordul abbol haburu lesz. es az nekunk nem jo. feherek vagyunk minket is fejbelonek/megvernek/lekopnek ha amerikainak neznek.
ha iran nem kapott volna fegyvert/technologiat az amerikaiaktol, akkor sehol sem lenne jelenleg.
Anr: Az iráni demokratikus berendezkedést talán árnyalja valamelyest, hogy a parlamenti választásokon indulókat infóim szerint még a jelölés előtt valami vallási "bölcsek tanácsa" szokta nagyjából hasraütéses alapon megszűrni.
SzaboZsee,

valami ilyesmire célozgattam csendben én is ...
teh k0zi

irannak soha nem lesz aotmfegyvere.
amikor valojaban a kozelebe fog kerulni, akkor az amerikaiak szarra fogjak bombazni. es pontosan ez az, amit Iran egyaltalan nem akar!

nemi informacio felelem ellen:
izrael 8.7 milliardot (GDP 9.4%) kolt evente katonasagra, az USA 441milliardot (GDP 3.7%), iran pedig 6.2milliardot (GPD 1.1%).
szavakban eroszakos allam. ha valojaban az lenne, akkor 2-3 evente haboruzna, mint az USA, es 5-10-szer ennyit koltene a hadseregere. kepes lenne ra.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditure
Nem szeretem a zsidókat.
A nem zsidókat sem szeretem.
Zsidónak lenni vagy nem lenni nem jelent emberi minőséget, ezen az alapon nem lehet szeretni/utálni senkit.

Azt utálom, hogy le kell írnom ilyen evidenciákat.
1934-39. A Német fegyverkezést, és terjeszkedést SENKI SEM bírálta. Fel sem vetődött, hogy készülnek valamire? Ezen a logikai síkon szerintem egyértelmű, az iszlám összeesküvéselmélete.
" a világ nácijait"
Akkor azok a kalapos-szakállas öreg konzervatívok is csak túlkompenzáltak ott????

"Hanem azért, mert az antiszemiták mind ilyen hajmeresztően, elkeserítően, emberi lényhez méltatlanul ostobák."

Naneee, akkor most emiatt szeressem a helyi maffiát? Mert neki olyan ostoba és gonosz ellenségei vannak???
Anr, nem értem,mi mellett érvelsz? Iránnak van igaza, meg kevesebbet is költ fegyverre, tehát Hitler tényleg zsidó volt? És ez a Ahmadinezsád egy jó fej?
SzaboZsee:

„Az iráni demokratikus berendezkedést talán árnyalja valamelyest, hogy a parlamenti választásokon indulókat infóim szerint még a jelölés előtt valami vallási "bölcsek tanácsa" szokta nagyjából hasraütéses alapon megszűrni.”

Árnyalja, de az ENSZ jelentések szerint Iránban a démosz kráciája, a többség uralma érvényesül. Ez nem jelent semmi más, minthogy az iráni demokrácia nem egyenlő a nyugati, toleráns, önkorlátozó demokráciával, de attól még demokrácia.

Sokaknak ezért van fenntartásuk a többségelvű rendszerekkel. Ezért alkotnak elidegeníthetetlen jogokat a kissebségeknek, az egyénnek.
Meg makacsul azt hiszik, hogy igazuk van.
ha a zsidozàsba feccölt energiàt pàrtpolitikai munkàba invesztàlnà a polgàr elöbb jönne a better magyarland.
patay:

amellett ervelek, hogy nem kell felnunk. ugyanis ha felunk azzal ervet kapnak (komolyan) az amerikai konzervativok/ipari-katonai beszallito lobby, tobbet koltenek fegyverre/katonasagra, ezeket a fegyvereket bokezzel szorjak szet a jelenlegi szovetseges hadurak kozott ennek eredmenyekeppen sokkal kevesbe lesz biztonsagos a vilag.

vagyis valasszuk szet a valodi veszelyt, a politikai megfontolasokbol elkovetett fenyegetozestol/rasszizmustol (pl:Ahmadinezsád/Slota/...)
a ket problema _teljesen_ kulonbozo, az elso katonai a _nem_
R/R, kifejtenéd pontosabban a helyi maffiás dolgot?
Az a helyzet, hogy szomorúságomra, azt kell mondanom, hogy Izraelnél jelenleg nincs fasisztább állam kerek e Földön.
Anr, kapisgálom mit mondasz (Az ipari lobby szöveget utoljára egy párttól jött előadótól hallottam ált. iskolában...): Az elnökük pusztán politikai manőverezés eszközekén utál egy népet és mond elképesztő ostobaságokat?
Valami baj lehet velem... Képtelen vagyok csak azért szeretni, vagy csak azért utálni valakit, mert zsidó. Tulajdonképpen engem kurvára nem nem érdekel ki az és ki nem.
pataj
Heh-heh! Most melyik elnökre gondolsz? Komolyan? a skandináv államokon kívül melyikre nem?
Anr,

„amellett ervelek, hogy nem kell felnunk. ugyanis ha felunk azzal ervet kapnak (komolyan) az amerikai konzervativok/ipari-katonai beszallito lobby”

Na, ez konkrétan marhaság. Nehezen bírom elképzelni, amint ezek az általad említett amerikai izék pár rettegő magyar miatt kezdenek el bőszen fegyvert csinálni nemes célokra, meg a költségvetés katonai oldalát felturbózni — hová is? Innen? Még? Hutyutyú!
bár a múltkor a finneknél is lebukott vki, h diktatúrának szállítanak páncélkocsikat - vót is belőle viszgálódás...!
>Az elnökük pusztán politikai manőverezés eszközekén utál egy népet és mond elképesztő ostobaságokat?

olvasd el a time interjut
fontos
abbol jobban kiderul mirol is beszel valojaban Ahm. nem egeszen az amit hiszel, hogy mond.
behin: az marhaság, hogy aki nem szereti az embereket, az önmagát már rögtön utálja, és ezért rögtön ősfasiszta lesz (egyáltalán mi a túró az), okkult hitet keres, és nevetséges-ostoba lesz. Ugyanis te ezt írtad.
jol megmondtad @lefty. micsoda agypàrlat! ennek a mélymivü gondolatnak a birtokàban mennyivel érzed magad jobban magyarlandban?
mavo:

az mediabol "sugarzo" kep hatasa a jelenlegi gobalis viszonyok kozt nagyon hasonlo.
ha mi itt felunk Ahm.-tol, akkor az amerikaik is azt teszik. sot jobban;)
ha mi itt megvaltozunk az tenyleg nem fogja megvaltoztatni a vilagot, de ez a max mait mi tehetunk.
szerintem tegyuk meg.
valaszuk szet a valodi veszelyeket a media hiszteriaktol.
miert is rossz ez?
miben is kulonbozik ez a veszely hiedelem az ufokultusztol?
Lefty fiam,

ha nem inged, ne vedd magadra, de a hozzád hasonlók féltették ezerrel Irakot meg az ő drága üngyülübüngyülü Szaddamját, aki kiirtatott egy komplett falut egy (1) merényletkísérlet miatt. Tessék ugyanezt Palesztinában elképzelni ... már ha lennének még palesztinok, ha szaddamos tempóban dolgoztak volna a száraztalpúak ...

És pláne muhaha a vélekedésed, ha belegondolunk pár ... khm ... kevéssé demokratikus ország dolgába ... és _nagyon_ nem kevés van ilyenből ...
ecet: semennyivel. miért, mit gondoltál?
Zsidó, nemzsidó......Noé mi a picsáért rakott volna föl nyomorult bárkájára gojokat??Talán, hogy legyen mit enni??Lófaszt!!!Mindenki zsidó, csak van, aki zsidóbb a másiknál, de ez már egy demokratizálódási anomália.
Quicksilver:
Bocs, most már értem.
1, Ha nem szereti az embereket, akkor magát sem, feltéve, ha önmagát embernek tartja. (ez szimpla formál logikai okfejtés.)

2. Ha nem szereti magát, akkor egy olyan lénnyel él akit nem szeret, ez frusztrációhoz vezet normális alapesetben.

3. Ősfasiszta (UR-FASCISM) Umberto Eco által 1995-ben alkotott fogalom. Emberi attitűdöt ír le.

Ismérvei: a tradicionalizmus kultusza, a modernizmus elvetése, minden másféleség elutasítása, a velük szemben való intolerancia, a frusztráció, a saját közösség, mindenekelőtt a nemzet felmagasztalása, a férfiasság és a harc kultusza, a hozzá kapcsolódó macsoizmus, politikai elitizmus, a közös akarat mindenek felett álló voltának hirdetése, meg egy csomó más.
gusstein: naja, sőt, amúgyis mindannyian Ádámtól meg Évától, vagy mi a szösz.. muhaha..
egyébként jó reggelt mindenkinek. gondoltam feljövök ide, hogy a mindennapi mocsok/mocskolódás meglegyen, anélkül nem teljes a zélet. (:
>gusstein

ok, a vallasosok szamara kozoltel magyarazatot.
kene tudomanyos is, ha van;)
Na ha már téma, ugyan legyen kedves nekem valaki elárulni, főleg azok akik "én nem is szeretem satöbbi" hogy ki/mi a "zsidó" akit úgy általában divat utálni?
defkettőspontmi?!?
Izraeli állampolgár? Hosszú/nagy orrú szénalapú egység? Gonosz bankár? Zsinagóga környékén mászkáló nagypajeszos? Kizsákmányoló cégtulajdonos? Akinek több píze van a másiknál? Aki a kölcsön szó hallatán begörbíti a hátát és eszelős kacaj kíséretében dörzsöli a tenyerét? Netán aki vallási alapon annak tünik? (hogyis?) Vagy valamelyik felmenője egyike a fenti kérdéskörnek? Vagy netán az, aki részt vesz a nagytitok világuralmi összeesküvésben -amit jelzem elég szarul csinálnak ha mindenki tud róla... Vagy azt kell utálni + aki nem utálja őket (kikek?), mert az is az automatikusan?
Hmm? Valaki?
Ja megvan, lehet hogy én vagyok az, eccer távolról, személyes ismeretség nélkül már kaptam a nyakamba zsidózást, csak így, szőkén kék szemmel germán/tót felmenőkkel, lehet hogy ha valaki Bt. beltag (asszem akkor ez fájt), akkor az már annak számít?
Na? Még mindig senki?
Lehet el kéne kezdenem arabozni, aki a levegőbe lő, gyújtogat, utcán vonul és üvöltözik, fegyvere van, az mind arab..
Ja, és az Arab Emirátusokban az összes napszemüveges,kaftános cégtulajdonos gazdag Bankár az mind zsidó.. csak jól álcázzak magukat... bazze
Anr, abban ugye egyetértünk, hogy a történelmi események szorosan összefüggnek. Kezdve az első vh-tól, a másodikon át, USA, Szu., vasfüggöny, Izrael, Közel-kelet, stb., minden.

Lehet, hogy önmagában elhibázott lépésnek tűnik az USA Irakkal, Iránnal folytatott politikája. És én nem is akarok senkit megvédeni, nem mondom, mi a helyes, vagy hogy kellett volna csinálni. Csak annyit, hogy az USA, Izrael, a muszlimok, az oroszok, mindenki a saját érdekét próbálja érvényesíteni. Értelemszerűen nem sikerülhet mindenkinek.

Most épp az amerikai-zsidó érdekeltség van hatalmon, és úgy tűnik, ők is maradnak. És én nem tudok ennél kedvezőbb felállást, bárhogyan keresek. Persze, sok a háború, de elsősorban a harcoló felek maguk tehetnek erről. Ha nem vadászgépekkel és tankokkal, akkor lándzsával és elöltöltős puskákkal irtanák egymást. Nem jó, sőt valami megoltást talán kellene keresni - feltéve, ha nem ütközik abba az elvbe, hogy ne avatkozzon senki más dolgába -, és talán tényleg hiba fegyvereket eladni nem kellően fejlett népeknek. De mint az elején mondtam, az egész folyamat része a XX.-XIX. század politikájának. Senki nem tudja, hogy mi történik, ha a kommunizmus nagyobb teret nyer (Kuba, Közel-, Távol-kelet, neadjisten Európa).

Ezért mondom én azt, hogy felesleges Amerikát, Izraelt kikiáltani a nagy gonosznak. Persze ez így nesze semmi, fogd meg jól, de nem hiszem, hogy bárki meg tudja mondani a tökéletes megoldást. (A make love, not war nem az szvsz.)
lefty: ha semennyivel, akkor minek felhasznàlni az intelligencia teljesitményt arra ami nem boldogit?
Mindennapi holokausztunkat add meg nekünk ma...

Kicsit unalmas már! Az akció-reakció elvén, nyilván most kezd visszaütni, több mint 60 év után.
Főleg itt, ahol minden rossz mozdulatot megtorol rajtunk a történelem, százszorosan, ezerszer.
Az egészben az egyetlen jó, hogy Ahmeninözsad legalább megteszi, hogy kimondja, azt ami, ha nem is igaz, de az üzenete világos:
Hagyjanak már bennünket békén, mások bűneiért! Még ha jövedelmező is nekik.
behin:

1. Én nem szeretem az embereket, mert nincs ok arra, hogy szeressem őket. Ettől még szeretem magamat, és egy-két konkrét embert, mivel van okom szeretni őket/magamat. Vagyis a logikai okfejtés már itt megdől; az összefüggésed nem helyes.

2. irreleváns, de mondjuk létező.

3. Ennek végképp semmi köze szerintem ahhoz, hogy valaki szereti-e az embereket. Létezik, persze, csak éppen nem értem, hogyan kötöd az emberek nemszeretéséhez. Szerintem a létezése teljesen független attól, hogy valaki szereti-e az embereket általában. Ez, ahogy leírod, egyfajta ultrakonzervativizmus, bárkiben létezhet, de szerintem leginkább az ostobasághoz van köze, nem a szeretethez.
jarl: a nemszeretemtől hogyan jutottál el az utálatig? Én nem szeretem a zsidókat és nem is utálom őket. Meglep?
(ja, pont emiatt definiálni se szoktam őket)
jarl: én személy szerint gusztustalannak tartom azt az ipart amit létrehoztak saját tragédiájukból. de hát tombol a konzumidiotizmus, úgy látszik mindig van mér rá vevő.

továbbá egyes országokban (pl. ausztria) miyen alapon korlátozzák az alapvető jogaidat, h mit gondolsz a zsidókról, h mit gondolsz a holokausztról? egyáltalán h lehet meg miyen eszközökkel iyet elérni?
[most nem ment át a kommentem, vagy megint blogmotor van?]
Egyszer egy arab főmuftitól olvastam olyat, hogy az egész szent harc úgy magyarosan jól meg van baszva, mert ok, hogy lelkiismeretesen megy a kődobálás, meg szögbomba, stb., de mindezt levis farmerban és replay pólóban két hambi közt???
csati:

2 dolog:
-nem kialtottam ki fogonosznak az USA-t
-ahhoz, hogy a dolgok javuljanak, mindig az erosebb oldalon allok kozul kell valakiknek "gesztust" tennie. lasd WWII a frnaciak altal javasolt pre-EU-t.

en ugy erzem most van itt az ido, amikor az erosebb oldalrol gesztusokat kell tenni.
gesztusokat nem lehet tenni, ha az az altalanos velekedes egy politikusrol, hogy o a fogonosz es legszivesebben sajat kezevel fojtana meg mindenkit, aki nem vele van. foleg azert nem mert ez nem igaz. beszel baromsagokat, mint torgyan, de valojaban artalmatlan.
leckeket kell venni a fidesztol, hogy lehet egy ilyennel elbanni.
Saddam mas teszta volt. o irtotta az embereket, de ez a vad Ahm-al szemben nem hangzott el. nem veletlenul.
nem mondom, hogy jo fej, torgyan se volt az, de nem hitler, es nem is lesz az.
bush-tol jobban feltem, amig el nem bukta a mid-term-et. de szerencsere a demokraciaban lehet bizni. en bizom benne.
1-2 szavazas, es a dolgok _valojaban_ nagyjabol jol mennek. a retorikai elhajlasok egeszen nagyok is lehetnek ideiglenesen jeleggel.
Na még 1x.
Egy arab főmuftitól olvastam egyszer, hogy az egész szent háború meg van baszva, mert addig rendben van, hogy repül a kő, robban a szögbomba, gyúlik a molotov, meg ilyenek, viszont mindezt levis farmerban replay pólóban két hambi közt..??
Carlos 2007.01.03. 10:49:19

megforditod a szerepeket. aktuàlisan nem izrael, hanem iràn az agresszor. amit meg Ahmadinezsád "kimondott" arra nem érdemes reagàlni. talàn joindulatuan tanàcsolni, hogy konzultàljon egy szakorvost.
gusstein, sajnos vallási alapon is tévedsz. A zsidókat Ábrahámtól számoljuk, Noénál még nincs értelme beszélni róluk.
elveszett egy hozzaszolasom.
ez megjelenik?
gusstein, sajnos vallási alapon is tévedsz. A zsidókat Ábrahámtól kezdve tartjuk számon, Noénál még nincs értelme beszélni róluk.
gusstein, sajnos vallási alapon is tévedsz. A zsidókat Ábrahámtól tartjuk számon, jóval Noé után.
gusstein, sajnos vallási alapon is tévedsz. A zsidókat Ábrahámtól tartjuk számon, jóval Noé után.
csati,
azert nem kell annyira vedeni am az USA-t, egy olyan allamot amelyik minden orszagba belepiszkalt, aztan faszaul magara hagyta. Csak gondoljuk szepen vegig a XX szazadot. Miert gondoljak azt, hogy az o rendszeruk a tuti, es miert akarjak ezt mindekire ratukmalni? szerintem reg nem a demokracia elterjesztese am a fo cel, hanem az olajkeszletek biztositasa es persze a fonokoskodes az egesz vilagon, persze ez nem ujdonsag senki szamara, gondolom. De ez mar teljesen off tema.
Carlos 2007.01.03. 10:49:19

megforditod a szerepeket. aktuàlisan nem izrael, hanem iràn a verbal agresszor.
arra amit Mahmud (allah kegyelméböl iràni elnök) "kimondott" teljesen értelmetlen reagàlni. hacsaknem joindulatuan tanàcsolni, hogy konzultàljon egy szakorvost.
ki vagyok tiltva?
Mámmeg a zsidók... Szerintem ez a post itt palostrenddel együtt ismét egy ilyen remek provokésön.
Tényleg, tegye fel a kezét aki személy_szerint_fél Ahmadinedzsádtól! E mókus komolytalan populista. De azért igazi jó ideológus...:D Hitler zsidó volt... höhö, asszem ki fog derülni holnapra, hogy tkpp mindenki az, tessék megnézni a családfát Ádámig...persze Ahma és követői kivételével, akik küzdenek az elnyomás ellen:)
Bocs, annyiszor elküldtem a hsz-om, hogy tisztára hülyét csináltam magamból. :(
Könyörgöm, valaki magyarázza már el nekem,hogy miért utáljuk annyira a zsidókat?Nem baj ha hosszú lesz ígérem végigolvasom!
vale72:

magyaràzza el NEKED valaki, hogy miért utàlod a zsidokat? ingyen? keresel egy jo analitikust. ha nincs nagyon eltemetve, 10 év mulva ràjössz magad.
Vale, nem lesz hosszú: szükség van bűnbakra, a zsidók pedig ezt a szerepet töltik be évszázadok óta. Az antiszemitizmusnak nem történelmi, hanem szociálpszichológiai okai vannak.
Anr, én nem hiszem, hogy Iránnal szemben segítene néhány gesztus. Szvsz. De lehet, hogy igen.

Sipirc: volt ilyen, de olyan is, mint például a balkánon. Milosevics talán még mindig irtaná a magyarokat és a többi kisebbséget, ha nincs az USA, egyáltalán nem biztos, hogy az európai hatalmak meglépték volna ezt maguktól.
Igazi
Nem származtatni akartam, egyszerűen akkor volt a nagy format:world és Noé volt a vírusok utolsó esélye vírusvallásilag.
Quicksilver:

Így kb. OK. Akkor VAN akit te szeretsz, és van akit nem. Az "utálom az embereket" azt jelentené, hogy MINDEN embert. Akkor utálnád magadat is. :) Azt hiszem értjük egymást.
Salom!

Most miről is van szó?
Vale,
Azért, mert sapka van rajtuk.
gusstein, biztos bennem van a hiba, de ezt most még kevésbé értem.
>SzaboZsee 2007.01.03. 10:09:21

az az igazi baj, hogy nalunk Mo-n pontosan ugyanez van.
a parlamentbe kozel 90%-ban annak van csak eselye bejutni, aki vagy fidesz, vagy mszp szinekben indul. OV/GyF pedig a kezeben tartja, hogy ki indulhat.
vagyis nalunk is van bolcsek tanacsa.
normalis demokratikus allamokban (pl USA) van elovalsztas, tehat mar azt is a valasztok dontik el, hogy a ket eselyes nagy szineiben ki indulhat.
egyaltalan nem gondolom, hogy Mo demokratikusabb, mint iran.
kevesbe szelsoseges, moderaltabb hozzaszolo nemzetkozi ugyekben, jelentektelenebb, kevesbe vallasi iranyitasu, ... igen, de nem demokratikusabb.
Igazi,
Ha Ábrahám zsidó volt, akkor meg merem kockáztatni, hogy Noé is az volt.
palostrend 2007.01.03. 09:16:06
Totyikám Ti nem változtok, mert percről percre ma is az ártatlanokat feszítitek, tankoljátok cafatra, lövitek halomba, mint akkoron s azóta folyton.
A holokausztipar meg azóta őrjöng, hány vért, uzsorázik, kárpótoltat, amióta kiötölték...hatolták.
Csakis regulával tudjátok felszínen tartani a hírét, mint Izraelt most, mert Ti is tudjátok, hogy csakis a VANságot és a LÉTezőt lehet tagadni.
Minden mást kizárólag erőszakkal lehet "tartani", tarthatatlanul.
Ez VAN most.
Ezért nem kezdtetek momentrán utcai őrjöngésbe.
Csupáncsak ezért.
... mert minden nap holokauszt...
veletek...nekünk!

----------------------------------------

Na most kérdem én...ezt az agyatlant hol szedtétek össze? :D Hogyhogy nem a kuruc infon nyomja? Az lenne számára a haza... :D

Amugy meg a zsidóval nincs több baj mint a katolikus-protestáns-krisnás-taoista stb. emberekkel :S
Kit izgat, hogy ki miben hisz?
" Pataj 2007.01.03. 10:25:40
R/R, kifejtenéd pontosabban a helyi maffiás dolgot? "
"nem a holokauszt miatt szeretjük a zsidókat. Hanem azért, mert az antiszemiták mind ilyen ... ostobák."
Ezért szeressem őket???

Amúgy nem értem, hogy miért sajátítják ki maguknak a zsidók az antiszemitizmust. Nem csak ők a szemiták.
Sokan egyébként, akiket antiszemitának mondanak, azok anticionisták. És ők már lehet, hogy nem is annyira buták, ld. pl. a Galloway
www.youtube.com/watch?v=Box3JJ2o2RM&mode=user&search=
Félni kell, mert ha nem félsz, elkezded magadat egyenlőnek érezni és akkor megint kommunizmust fog akarni az egyszerű ember. Ahma szállítja a félelemet, sokkal jobb ha van jól körülírható ellensége Amerikának és nem kell keresnie. Még a végén ez az Ahma gyerek jól jöhet ki a dologból ha közben a háttérben megegyezik. Miért baj az ha a kultúrájuk 1500dik évében járók egy pár tiz évig csak hevesen rázzák az öklüket és valaki fenyegetőzik a nevükben, de nem csinál semmit? Ezt csak úgy kérdezem.
>nem biztos, hogy az európai hatalmak meglépték volna ezt maguktól.

igazad van. szerintem biztosan nem leptek volna meg.
az USA jot akar, de neha tullo a celon.
pl: nem lett biztonsagosabb a vilag Saddam irakjanak elfoglalasatol.
a cel jo volt, de az eszkoz nem.
" teh k0zi 2007.01.03. 09:59:20
Azért nem tudom akkor is így fogunk-e viháncolni, ha Iránnak lesz esetleg atomfegyvere. Mert akkor már nem csak egy idiótával állunk szemben, hanem egy idiótával akinek fegyvere is van és igazából semmi féle visszatartó erő nincs benne, hogy használja. Hidegháborúban ugye az volt a visszatartó erő, hogy engem is elpusztítanak, sajnos ők készek meghalni az "igaz" ügyért. "

En abszolute fegyverellenes vagyok, es egyetertek, tenyleg nagy gaz, ha iran kezebe atomfegyver kerul.

De nem azert, mert ŐK egy etnikum, vallasi csoprt, amelyrol altalanossagban azt allitom, hogy kepesek hasznalni, es meghalni a szent ugyert. Ekkora cinikus naci faszsagot...
Igy beszelni egy embercsoportrol, koholt vadak alapjan kriminalizalni, ez ismeros nekem a harmincas evekbol.

Mert AZ ARABOK kepesek meghalni is, gatlastalanul kiirtjak az emberiseg JOBBIK felet...
kotelezzuk mindegyiket sarga allahfej viselesere esetleg, hogy meg az utcan is tudjuk, ki jelent veszelyt rank?
Dein Kampf?

Meg mellesleg en eddig csak egy orszagrol hallottam, amely be is vetette azt.
emberek ellen.
nem egyszer.
es meg bocsanatot sem kert.

ugyhogy ki mire kepes, az eleg erdekes kerdes. a szent ugyert mar rohadt sokan meghaltak, japanok, amcsik, oroszok, magyarok, zsidok, keresztenyek, muszlimok, stb.

Gusstein, ez fordítva lenne igaz. Ha Ábrahám leszármazottaiból lett a zsidó nép, Ábrahám ősatyja nem lehetett zsidó. Nézz utána az időrendnek.
"Kit izgat, hogy ki miben hisz?"

az senkit...
Egyébként pedig: "A rómaiaknál már csak azt az átkozott Júdeai Népfrontot gyűlöljük jobban!" :)
Igazi,
Szerintem már elég hegyes.....inkább főzzümk belőle kását.
Egyébként meg : De akkoris!!!
"En abszolute fegyverellenes vagyok, es egyetertek, tenyleg nagy gaz, ha iran kezebe atomfegyver kerul.
"

mert miért? amerika meg izrael vagy Fr.O vagy akármelyik atomhatalom miben más? Megint ott tartunk h egyenlőek vagyunk, de azért vannak egyenlőbbek?
Vagy attól, hogy ők esetleg használnák is? Amerikai ugyanugy önkényesen tör zúz ah kedve tartja. De egyébként sem kell az általad prognosztizált dolgot lehetőségszámba venni, mert addig 10X lebombázzák:)
gusstein,

„Ha Ábrahám zsidó volt, akkor meg merem kockáztatni, hogy Noé is az volt.”

Ilyen alapon, mert Árpád magyar volt, meg merem kockáztatni, hogy Álmos is, meg Nimród még hogyne, oszt onnan már csak pár lépés Noé.

Megjegyzem, pár hárdkór sumimogyi hibátlanul végigmászott ezen az indukciós lépcsősoron ... :-)
ringwraith 2007.01.03. 11:33:35

talan olvasd vegig a hozzaszolasomat, melynek az elso negyede idezet...

es csupan azert gaz, mert tobb atomfegyver lesz a foldon, es nem kevesebb...
igazitrebits: Rofl...:F
Amúgy meg: Tényleg, én már várok ide a fórumra egy olyan Heidegger-Schmitt stb szerű nácit, aki nem ezeket a hunormagorszkíta cuccokat mondja, meg a középsuliban bemagolt lózungokat a náciktól. Az legalább igazi kihívás... Na megyek, felkutatok ilyeneket..:F
ez az iráni elnök olyan, mint a hülyegyerek általános iskolában, aki addig mondja a marhaságait amíg valaki jól pofán nem rúgja.
Akkor most hol tartunk?
Hitler tényleg zsidó volt és arra kapott megbizatást cion bőlcsitől, hogy az elhasználódott zsidótömegből hozzon létre egy legalább olyaqn jó bizniszt, mint a hitel?És most épp Hendrixszel szívják magukat ko-ra Ocsoa bácsi legféltettebb kincséből?
Szegény Ahma is azért rendezte ezt a holokausztkonfit, hogy legyen neki valami jó ideológiája. Há erre nem rajta röhög megint a világ??
velem ugyan nem :)
Hendrix
Mavo,
Te eddig nem tudtad, hogy a magyar az elveszett zsidó törzs, amit azóta se találnak????
alf: ok, de ez sajnos irán nélkül is bővül rendesen...

bakfitty: :)
Wonderland:
Heidegger mennyire volt náci, arról azért eléggé megoszlanak a vélemények. Azért mert valaki egy rendszer alatt sikeresen működik a maga szakterületén, még nem feltétlenül a rendszer híve. Nem kell mindenkinek emigrálnia, csak akit üldöznek - akit nem üldöznek az kussol, de nem feltétlenül nyal.
Rajtam kívül mindenki tudja, mi az a Rofl? További kérdéseim: LOL? SZVSZ?
ROFL: Rolling on Floor Laughing
LOL :Laugh Out Loud
SZVSZ: Szereny velemenyem szerint
Ringwraith: én nem szeretném megtudni, hogy mi lenne, ha egy olyan országnak lenne atomfegyvere, amelynek célja, hogy elpusztítsa EU-t, USA-t, Izraelt...

Szerinted nem lőné ki abban a pillanatban, ahogy megszerezné? Szerintem igen. Na, ebben különbözik a többi atomhatalomtól.
behin, akkor tőled is kérdezem: a 'nem szeretem az embereket'-ből hogyan lesz automatikusan 'utálom az embereket'?
csati: "amelynek célja, hogy elpusztítsa EU-t, USA-t, Izraelt..."

pffff....

a zsidok meg a vilagot akarjak uralni es szovetkeznek a rendes emberek hata mogott, nem??

en igy hallottam..
Alf
nem csak Hitler volt magyar! A legújabb kutatások szerint Jézus is magyar volt!
És hogy bővítsük a kört, maga Ádám is! És ez köztudott!
Az ősemberek magyar rovásírással írtak a falra, ha nem tudtad volna!
tudtam. hitler szetegett parnaja alatt is talaltak rovasirasos kexeket....
>egy olyan országnak lenne atomfegyvere, amelynek célja, hogy elpusztítsa EU-t, USA-t, Izraelt...

mondj egy ilyen _orszagot_?
es tenyekkel tamaszd is ala.
igyekezzunk elvalsztani a hiedelmeket a tenyektol. ez az igazan fontos dolog.
ringwraith 2007.01.03. 11:33:35

"amerika meg izrael vagy Fr.O vagy akármelyik atomhatalom miben más? Megint ott tartunk h egyenlőek vagyunk, de azért vannak egyenlőbbek?"

jah. vannak különbségek. példàval illusztràlom: nem mindegy kinek a kezében van bicska. a nagymamàdéban, vagy Ted Bundyéban.
csati: talán akkor el kéne venni először attól aki használta is nem? és nem csak feltételezhetően fogja.

iránnak most is vannak rakétái, szórhatná vele izraelt, az más kérdés h szerintem el sem érnének odáig meg leszednék őket... de ezt nem tom pontosan. eléggé meg vannak ők figyelve ahhoz h egy atombombát ne tudjanak használni.
ecet:

tenyleg nem mindegy..

Ted Bundy mar hasznalta a fegyvert, gatlastalanul, azota sem banja.

Hiroshima
Okinawa

:))

bocs

Nagasaki

en hulye
Alf:

kerdezd meg a japanok velemenyet az USA-rol ezugyben.
mintha nem lenne ellenseges. talan nem veletlenul.
megfizette az USA az arat, csak maskepp.
most eppen a Toyota lesz a legnagyobb autoforgalmazo az USA-ban. ;)
Ringwraith: szóval el kellene venni az USA-tól az összes atomfegyvert. Van még néhány ilyen nagyszerű javaslatod?
ok, megkerdem, japan haverommal epp skypon vagyok.

Az, hogy a Japanok milyen teljesitmenyt ertek el, nem valtoztat a tenyen, hogy az USA atomfegyvert hasznalt emberek ellen.

vagy talan az irani atombombakat is megkoszonne valaki hatvan ev mulva?
No és mi nem álltunk hadban az usával? Oszt utána mennyire vágytunk arra 40 évig, hogy "megszálljanak"...
gusstein 2007.01.03. 11:43:22

De. :-)
csati: miért neked hiányoznának? vagy ők tartják fent itt a nemzetközi békét vagy mi?
pont ők. szarnak ők bele iyen atomsorompó egyezménybe vagy BT döntésekbe esetleg kyotoi egyezmény stb... de atombombájuk az kell h legyen, te csak úgy alszol boldogan h őrködnek az álmod felett. egyébként ha elitéled az atombomba használatát akkor miért szeretnéd h nekik legyen?
off: dos boot: 3125894 számú NSDAP pártigazolványt kapta Heidegger. Rektor volt, 1945 -ig. 33-tól. És megjegyzem elég sok könyv jelent meg róla ilyen téren. Nyilván nem volt egy angyalka, bár nem olyan értelemben volt náci, mint mondjuk Rosenberg.
Ma is jelennek meg róla ilyen publikációk. Egyébként Schmitt se volt olyan értelemben náci. De ha már itt tartunk akkor kellene egy olyan topic is, hogy vajh miért nincsenek "haladó értelmiségi" szélsőjobbosok. Mert mondjuk akad egy két meghatározó pápa ma is, pl. Habermas, aki lib-szoc (jó, igen kritikai irányú)vagy pl. Antonio Hardt, de asszem az ellenpaletta hiányzik ma. Már csak az ideológiai diskurzus színvonala miatt is (Bár igaz, a fenének van rá szüksége).
ON.
Tehát, félreérthető voltam, Habermas, Hardt természetesen szoc-lib irányúak.
csati 2007.01.03. 12:12:00
"Oszt utána mennyire vágytunk arra 40 évig, hogy "megszálljanak"... "

hat en nem vagytam ra, szerintem senki epeszu sem vagyik megszallasra.

Japan ismerosom szerint vannak kiscsajok, akik USA fanok, es feher pasit akarnak..
De altalanossagban nem csipik az USAt most sem. Nem hiszem, hogy barmelyik Japan koszonetet mondana a bombakert.

abszurdum errol beszelni is.

ha az USArol van szo egybol enyhulunk az atombomba megiteleset illetoleg?
sokan örülhetnek @Alf, hogy hasznàltàk. ha dolfi gyöz néhàny szellemi fogyatékos nem irna itt.
vegulis csak kb 350 ezer ember halt meg, fele iszonytos kinok kozott, nok, gyerekek, nagymamak, nem Ted Bundyk
mavo: Noé nem volt zsidó :D
Ámbrahám volt mondjuk az "első" ... atyja a zsidó népnek.

De atyja az egész iszlám világnak is, mivel izmáel Ábrahám fia, izsák testvére ... izmáel leszármazottjai mondjuk az arabok nagy része + az immel ámmal csatlakozottak (de a kiinduló pont közös a zsidókkal)

Mondjuk írj a Biblia is, hogy végidőkig nem fogják szeretni egymást, ez kb. így is van :)

De ez a jó fej figurára félig jogosan mondta TWÁ, hogy "zsidó", hsiz valamelyest a testvérei azok :D

Ja és ez az Ahmadinezsád kihagyta, hogy eredetileg Hitler, nem volt zsidó, hanem amikor nem engedték érvényesülni a zsidók, megvilágosodott, és rájött hogy ez az a nép akinek segíteni akar, mert nagy szükségük van rá, és zsidóvá vált, hogy tervét véghez vigye. :D:):):D
"ha dolfi gyöz néhàny szellemi fogyatékos nem irna itt. "

Igen pont abban a helyzetben dobták le amikor "dolfi" már már lesöpörte egész európát.... hol volt akkor már dolfi ugyanmár...
Anr: hogy lehet egy vallási tanács (teszem azt, vagy akár bármilyen vallási gyülekezet) demokratikus?

a vallás a leghierarchikusabb izébizék 1ike a Föld bolygón...
ecet:
google

Adolf Hitler — Died: April 30, 1945 Berlin, Germany

The Atomic Bombings of Hiroshima and Nagasaki by the United States Army Air Forces on August 6, 1945

khm khm
Alf,

Ez fat boyos dolog örök dilemma lesz, én biztos nem leszek, aki ezt feloldja.
>ha az USArol van szo egybol enyhulunk az atombomba megiteleset illetoleg?

a tortenelmet a gyoztesek irjak...
akàr Mahmuddal beszélnék. feladtam, Adolf.
Alf,

Schicklguber ügyben: ja, én is fel akartam hánytorgatni, de azé a jappánok se vóttak arany gyerökök, mókoltak ezt-azt Kínában ... és a szárazföldi harcászkodás a legendásan sík jappáni terepen izgalmas móka lett volna, szóval _egyrészt_ érthető.

Másrészt. És persze itt a baj, életeket kell méricskélni kilóra.

És nem Szaddám barátunkét.
Alf,

„nem is vartam toled”

Nem is mondtam, hogy elvárod. :-)
ecet: ha ezt az adolfot nekem szantad, akkor csak siman hulye vagy.

mellesleg nem csodalom, hogy feladtad.
haborus bunoket nehez igazolni...
ecet: ja most már mi vagyunk mahmudok, mert két alapvető dátumot nem tudsz. de ha nem tudnád legalább google. de h ennyire ne tudj valamit belőni, h az atombomba ledobásánál a németek sehol nem voltak már hát akkor tényleg nincs miről beszélni.
mavo: ok :) ez tenyleg feloldhatatlan dilemma
Kieg. a mókoláshoz: és Kórelyába is mókoltak ám, meg Indonézilyába.

Tréfás kiegészítés, miszerint Hong Kongban a triád hazafias indokokkal lepaktált a jappókkal, miközben azok éppen irtották a férgesét kicsit északabbra.

Fránya egy humora van nagybetűs élet barátunknak ...
"mavo"11:36:13-Árpád -Álmos-Ügyek-Magor-Nimród-Khús-Khám-Noé.
Csak valahogy keveslem a sort.
Kieg. a kieg-hő: nacóval nem a triád, hanem a triádok, de csak a pontosság kedvéért; bár jellemző módon ezek éppenséggel egy darab régebbi, kontinentális triád függetlenedett alvállakozásai voltak, szóval Kínába semmi se eccerű.
molaris 2007.01.03. 12:30:00

„valahogy keveslem a sort”

Csoda? :-)
ecet,

azé bírd a kritikát, s megjegyzem, most valóban szép bakot, de az belefér, csak adolfozni nem kellett volna, mert arra jöttek a karcosak visszafele, nem teljesen megérdemeletlenül ...
Anr: nem tudom láttál-e utcákon örjöngő dán követségeket szétverő hordákat, akik pár rajz miatt képesek voltak szent háborút hírdetni Dánia ellen.

Alf: lehet "cinikus náci" megállapítás általánosítani szegény muzulmánokra, bár szerintem inkább utóítéletes vagyok, mint előítéletes.
"inkább utóítéletes vagyok, mint előítéletes"

ok. remelem en is.
Alf, nem hiszem, hogy lenne értelme kiemelni azokat a bűnöket, amelyeket az USA követett el. Ugyanezt tették a németek, az oroszok, az angolok az ellenségeikkel. Ha valaki meghal egy bombázásban, akkor mindegy neki, hogy atom, vagy gyújtóbomba.
A jappó nácik testvéküknek tekintik a magyarokat, teház ők is zsidók.Eből kifolyólag az összes világmegrázó perpatvar csak egy kis családi viszály, majd megoldódik.Azt a fránya atomot meg csak kiváncsiságból pukkantották, hogy tudják mekkorát visz.Ja, hogy kettőt pukkantottak?Azt csak azért, mert csak az egyik Usatom, a másikat még Illés hagyta itt vész esetére, tehát csakis a miheztartás végett volt egy kontrolpukk.
> teh k0zi 2007.01.03. 12:38:59

latam tv epuletet szetvero magyar hordakat.
most akkor mit is kell csinalni a magyarokkal?
USA atombombáinak ledobásánál azt kellett mérlegelni, hogy Japán szigetekre küldjenek-e több 100000 amerikai katonát vagy ledobjanak 2 bombát.
Hozzáteszem az atombombák közel sem okoztak akkora kárt, vagy követeltek annyi áldozatot, mint a gyújtóbombával történő szőnyegbombázások (valószínűéleg a sugárzásban sem haltak meg annyian mint a gyújtóbombák miatt).
>vagy ledobjanak 2 bombát.

vagy robbantsanak bombat 10km magasan.
a robbanas merete ott is latvanyos, es szakertok szamara egyertelmu, hogy milyen pusztitast vegezne a foldon.
ezt javasoltak a atomprogram tudosai.
a fo ok, ami miatt ledobtak az az oroszokra valo raijesztes volt.
csakhogy Sztalin finomam fogalmazva sem volt ijedos.
kb. emiatt indult a hideghaboru. nem sokat kellet ezutan varni az orosz atombombara.
két rossz kötül választottak..de ez nem változtat a tényen hogy mindkettő rossz.
(coventry bombázása nem ad felmentést drezdáéra)
hát gondolom a tv-székháznál is az lett volna a legjobb h kirendeljük amerikából valemyik SWAT alakulatot...:)

Többeknek,

igen, jónéhány német város kombinált szőnyegbombázása (vö. Schlahthof Fünf) durvább volt, mint H&N zusammen, és sajna, aljasabb is, ld. itt-ott először élesítetlen gyújtóbombák a Royal Air Force-tól, aztán rá az áldás a US Air Force-tól. Kvázi közmegegyezés szerint ezek a britttek boszúi voltak Dél-Angliáért.
Anr: dán követségek szétverése csak egy példa volt, de kiátkozták már Madonnát is, mert egyik klippjében Jézus is megjelenik (asszem a Frozen),
Azonban mindkét fanatikus bandát (igen az örjöngő TV székházat szétverő "forradalmárokat" is) elítélem és utólag, a tettei miatt nem előre. Remélem Irán igazat mond és tényleg békés célú nukleáris programja van, bár akkor lehet könnyűvizes reaktorokat építene.
Én lennék a legboldogabb, ha az imámok 1-1 Mohamed karikatúrára csak azt mondanák: "Ez nem volt szép, kérjenek bocsánatot" és nem pedig azt hogy "Jihad halál Dániára és a hitetlenekre".
Nem tudom mi a fenét csinálnának az arabok, ha nem lenne ott nekik izrael. A nagy összefogás náluk nagy vonalakban kimerül abban, hogy utálják a zsidókat.
mavo: és azt tudtad, hogy a terrorbombázások egyik oka egy navigációs hiba volt, ami miatt egy német bombázó véletlenül Londonra szórta "rakományát", erre az angolok bepöccentek és asszem Hamburgot lebombázták, innentől kezdve Hitler is inkább a városok felé irányította a bombázóit (emiatt tudott talpra állni az akkor már majdnem teljesen romokban heverő Royal Air Force).
Nem csak az arabok utálják a zsidókat.Mindenki utálja őket, sőt még a zsidók is utálják a zsidókat, ebből vannak a legnagyobb gebaszok.
Anr,

Az oké, hogy nem talajszinten ment a pukk, de tíz kilométer a fat boy (relatív) csekély robbanóerejét meggondolva erős túlzásnak hangzik; van rá forrásod?
>teh k0zi es tobbek

azert vagyko kiadadva ratok egy kicsit, mert altalanositotok, es nemelyik beszolasotok rasszista.
nem az arabok/iraniak/muszlimok gyujtogattak dan kovetseget/atkoztak ki X.Y.-t, hanem valamely csoportjuk, amelyiknek van _nemi_ tamogatottsaga.
pl: Ahma-nak 19%-a az elso forduloban
azert mert magyarok szettvertek a tv szekhazat, nem magyarorszagnak kell bunhodnie, hanem azoknak az _egyeneknek_ akik elkovettek.
a tobbi _egyen_ meg majd tanul belole.

"mavo"-kikerestem végig:Árpád-Álmos-Ügyek-Ed-Csaba-Attila-Bendegúz-Torda-Szemény-Ete-Opos-Kadicsa-Berend-Szultán-Bulcsú-Balog-Zombor-Zámor-Lél-Levente-Kölcse-Ombód-Miske-Mike-Beszter-Budli-Csanád-Bökény-Bondorfard-Farkas-Ottmár-Kádár-Belér-Kér-Keve-Keled-Dám-Bor-Hunor-Nimród-Kús-Khám-Noé.
teh k0zi

Like a prayer, de Isten manifesztácója nem ugrik be, ellenben az egyik koncerturnéján volt némi krucifixáció, azt nagyon nem szerették. Kiátkozásról nem tudok.

A navigációs hibára érdekelne valami komoly forrás, az első hamburgi (és berlini) móka meg ja, lehelletnyit morcosak lettek a WASP-ek.
molaris,

a vége nem maradt le? :-)
10km magasan robbantott bombának semmi hatása nem lett volna, maximum a környéken élők kicsit megijednek, de igazából akik nem látták, azok úgysem hitték volna el a bomba erejét, vagy egyáltalán, hogy létezik ez a fegyver. Így viszont másnap mindenki mehetett megnézni a porig rombolt várost, ott volt a kézzel fogható bizonyíték, hogy képesek rá és be is merik vetni.
ringwraith, alf:

szànalmas logika _nagyvonaluan neveztem logikànak_ amit kieresztetek itt.

nem kérdem hogy jön ide az us bomba, mert azzal csak hosszu és széles értekezésekre animàlnàlak benneteket. talàn képesek vagytok egy egyszerü kérdésre egyszerü vàlaszt adni:

mire akartok kilyukadni? ha az amik ledobtàk a bombàt, dobja le Mahmud is?

rövid igen/nem kellemes
Üdv! Scliklgruber
>mavo
persze, hogy van, amiota van wikipedia;)
"1945 June 11 — Metallurgical Laboratory scientists under James Franck issue the Franck Report arguing for a demonstration of the bomb before using it against civilian targets."
en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_Manhattan_Project

egyebkent ezt nem irta ala Teller Oppenheimer nyomasara, hogy a politikusok a sajat teruletukon legalabb annyira felelossegteljesek/hozzaertok, mint a tudosok a sajatjukon.
Anr: ebben igazad van általánosítunk, és ezért tényleg bocs. Akkor úgy írom legközelebb, hogy vallási fanatikus muszlimok, bár sajnos a híradásokból az jön le, ők vannak többen, de ez bizonyára olyan, hogy a CNN sem a békés vidéki magyarokat mutatta élőben, hanem az autógyújtogató TV székházat szétverőket.
Akit megsértettem volna az általánosítással attól elnézést.
teh k0zi: értem én hogy vannak érvek a győztesek rossz cselekedetei mellett, és ha együtt akarunk működni velük akkor egyet is kell értenünk legalább nagy vonalakban. Történetesen egy nagyobb célért ezek a szövetségesek a mi kis Magyarlandunkat is röhögve beáldozzák(mondjuk képzelj el egy pót-Marsall terves országot 56 után) és ezzel is egyet kell értened. És már fel is áldozódik az éppen itt épülő Magyarland a nagytestvérnek. Vagy nem?
gusstein: ezért jobbak a keresztények mert azok mindenkit szeretnek!:)
Ha már így weltkriegelünk, nem tudja véletlen valaki, hogy volt a beszállító fegyverből, meg lőszerből úgy amblokk?
Outsider,
Szerintem ők is csak mondják, különben már kihaltak volna ebből a valóságból.
Ez kezd engem arra emlekeztetni, mint amit a South Parkban lattam a 9-11 kapcsan, hogy mar az osszeekuves elmelet is egy osszeeskuves resze, mar-mar azt hihetne az ember, hogy Ahmadinezsád is zsido, es azert ennyire hulye, mert ilyen velemennyel szemben a zsidokat fogja mindenki partfogasaba.
gusstein 2007.01.03. 13:01:18

"Nem csak az arabok utálják a zsidókat.Mindenki utálja őket, sőt még a zsidók is utálják a zsidókat, ebből vannak a legnagyobb gebaszok"

szokod ezt a gyonszékben is sutyorogni?
hey, @gusstein, a blogon kivül hol adod még elö ezt a cuccot?
he?
Szokom hát! De nem sutyorogni, mert azt is utálom, sőt a gyónszéket is.Akkor már inkább egy rokikocsi-ágytál kombó, hogy még azokon a napokon is büszke szittyazsidó lehessek, amikor JHV a hauptführer szól be.
jah. a skinhead koncerten. ott be is jön tutira.
gusstein,

JHVH, ha már tetragrammaton ...
Ecet,
Ha anya kienged, akkor mindenhol, de legtöbbször csak paplanom magányában köpülés közben adok elő ilyeneket.
Egyrészt tényleg van egy olyan történelmi "elmélet", hogy Hitlerben volt zsidó vér. Az egyik nagyanyja, azt hiszem, egy zsidó családnál szolgált, és ezalatt az idő alatt törvénytelen gyermeket szült. Az osztrák falu anyakönyvi (iratait és azt hisze a temetőjét is) Hitler elpusztítatta, ahogy Árpád meg is írta. Tehát nem elmélet, nem több mint spekuláció. És pszichológusok elképzelhetőnek találták, hogy ez a régi családi szégyen (konkrétan annak nem elfogadása, mindenáron tagadása, és nem "feldolgozása") az belső oka az elsöprő zsidógyűlöletének. Most nem vagyok naprakész, esetleg este utánanézek. Asszem Norman Mailer "Európa története" munkájában megvan. De ez nem tény, nem történelmi elmélet, csak spekuláció.

Másrészt, akármennyi is igaz az előzőekből, nekünk tényleg nevetséges, ahogy az iráni vezetés kelti a zsidóellenes hangulatot. A karikatúrák, a holokausztagadó konferencia, és most ez a beköpés már-már szánalmas.

Csakhogy nem mi vagyunk a "célcsoportja" ennek a PR-kampánynak. Mi bármennyi karikatúrát látunk, konferenciáról, hitlerről hallunk, nem változtat. A tisztességes és csenedes többség megbotránkozik esetleg röhög. Az itthoni hangos zsidógyűlölők meg nem ettől lesznek azok. Szóval a célcsoport a saját iráni nép, a többségében siíta muzulmán. Akiknek testvér-ellenség a szunnita a gonosz Izrael és az USA maga a dekadens sátán. Ott, náluk célba találnak az ilyen marhaságok.

Egy korábbi postban már előkerült, és itt is többen beírták, hogy az arab országok nem lesznek képesek atombombát gyártani. Mert az arabok alacsonyabbrendűek, illetve az USA majd jól lebombázza. Hát ezzel ellentmondanék. Amennyit tudunk, Irán a centrifugák vásárlásával most kezdte a programját. De sokat akar venni, rengeteget. Van az országban természetes urán. A centrifugákkal vagy nagy mennyiségben tud 2-3%ra dúsított uránt előállítani. Amivel reaktort tud építeni, és ott esetleg plutóniumot termelni. Ez a bombagyártás szokásos útja, és a Manhattan terv folyamán úgy négy-öt évet vett igénybe.

De ha bombát akar gyorsan, akármilyet, akkor a centrifugákkal pár kiló (közel) 100%os U-235öt állít elő. Ebből viszonylag egyszerűen lehet kb. 10 kilotonnás bombát építeni. A szerkezet primitív és nehéz, de - szemben a plutóniumbombával - sokkal kevesebb tudományos és technikai nehézséget kell leküzdeni. Ha ezt az utat választja nem évekről van szó. Ha sok centrifugát állít be, hónapok alatt meglehet.

Ezt csak azért írtam, mert lehet röhögni a sikerületlen arab PR akciókon, de egészen más fénybe kerül a dolog, ha valamelyik szélséségesen izrael- és nyugatellenes arab csoportnak bomba kerül a kezére. Amire szerintem - és szívesen vitatkozok aki másképp gondolja - van reális esély.
Anr,

szép dolog a Wikipédia, de ez nem utal a heightra ...
twá ma nem moderál? vagy postol? vagy kommentál?
Szegény Hitler, ha olvashatott volna L. Festingertől, akkor nem kellett volna szétvernie az ovi játszóterét?
Anr,

nem hiába, dettó Wikipédia. Hirosima:

„The detonation happened at an altitude of 580 m”

en.wikipedia.org/wiki/Little_Boy

Nagasaki:

„It was detonated at an altitude of about 1,800 feet (550 m) over the city”

en.wikipedia.org/wiki/Fat_Man

És bocs, kevertem a little boyt a fat mannel és a heightet az altitude-del, sorry.
Pedig TWA is nyomulhatna, ha másnem azért mert nagyon finom a júdásfüle gomba.
kényelmetlen, ha csak ilyen gondolatoktol jutsz egy tartos erekciohoz, @(er)gusstein
Ecet,
Tényleg kényelmetlen és szánom-bánom, de már a csincsillákat meguntam.
"mavo"-hátha most összejön.Szóval kiírtam a teljes családfát.
Árpád-Álmos-Ügyek-Ed-Csaba-Attila-Bendegúz-
Torda-Szemény-Ete-Opos-Kadicsa-Berend-Szul-
tán-Bulcsú-Balog-Zombor-Zámor-Lél-Levente-
Kölcse-Ombód-Miske-Mike-Beszter-Budli-Csa-
nád-Bökény-Bondorfard-Farkas-Ottmár-Kádár-
Belér-Kér-Keve-Keled-Dám-Bor-Hunor-Nimród-
Kús-Khám-Noé.
Pascal: Pakisztánnak van atomfegyvere ha jól tudom, de azok a bombák inkább Indiára figyelnek. Szóval Pakisztán is arab ország valamennyire, vagy nem?
ecet: legjobb védekezés a támadás, én nyakamba ne varrjál iyet. nem csak a dátumokat nem tudod de ahogy látom a "vitát" sem kísérted figyelemmel ha iyet kérdezel mire akarunk kilyukadni. semmire!

a kérdésed pedig nevetségesen komoytalan, gondolom nem kell rá válaszolni csak költői volt.
Azért az a kontúr mégsem olyan vastag, mint gondolnánk...

Amerikában, Izraelben, pont ugyanolyan könnyű behülyíteni az embereket, mint Iránban. Csak egyszerűen amiknál, meg a zsidóknál baromira nincs szükség csőcselékre, mert a hadsereg lazán elintézi azt, amire mondjuk több ezer fős csőcsele tömeg kéne...

Zsidók ugyanolyan agymosottak a vezetőik által, mint az irániak.
mavo: a 600 meter azert kell, hogy kelloen nagy pusztitast vigyen vegbe, kulonben felfele megy a robbanas ereje.
10km magasan robbantva gyakorlatilag nincs kozvetlen karokozas a foldon, meg a sugarszennyezes is oriasi teruletre oszlik szet.
viszont az altalam belinkelt cikk lenyege, hogy ilyetegetni kell eloszor atombombaval, es nem civilek tomegeit legyilkolni.

most is ez lenne a fontos. ha szabad a civilek tomegeit legyilkolni, akkor miert is nem szabad terroristanak lenni?
ez egy jol definialt hatar, amit az ertelmes emberek/orszagok betarthatnanak.
mar ez is valami eredmeny lenne.
pakisztán nem arab ország.csak ott is muszlimok élnek többségben..
(iránban meg perzsák élnek..ők sem arabok)
Pascal: ha jól tudom erre az évre 3000 centrifugát terveznek üzembe helyezni
>Szóval Pakisztán is arab ország valamennyire, vagy nem?

huhh ez fájdalmas volt.
figyelj jól: nem mindenki terrorista/ellenség, akinek nem fehér a bőre!!!

RTFW
en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Pakistan

Pakistan has an estimated population of over 166 million inhabitants in 2006
[...]
The Punjabi population is estimated to comprise 44.15% of the national total. The Pukhtuns are the second-largest group at roughly 15.42%, followed by Sindhis at 14.1%. Seraikis, a group seen as transitional between Punjabis and Sindhis, make up 10.53% of the population. The remaining groups that comprise large percentages include the Muhajirs at 7.57% and the Balochis at 3.57%.

Arról nem is beszélve, hogy az arab vallás sem ugyanolyan az egész térségben. Vannak ugye a suniták, meg a síták. Elöbbiek inkább nyugaton (eszak afrika, közel-kelet stb. utóbbi meg főleg Irán. Ezek jobban utálják egymást, mint talán a keresztényeket, bár a zsidókat nem merem megkockáztatni, mert talán őket egyelőre még jobban utálják :D
Kicsinykét folytatnám még "Pascal"gondolatmenetét.Irán nem"sebészeti"bombázásra törekszik.Bejuttatni az ellenség fölé két nukit,úgy ezren durrantani-30 évre minimum eltörölte az életet.70 óta csak sivatag volt meg kóró,most meg nyönyörűen terem.Különben régi katonai műszó a coventrizálás,de a Kövér nem gondolta,hogy 3 év múlva"hamburgi tűzvihar"címen meg lesz a második felvonás.Csak nehogy ez a példa is ragadós legyen.Akár itt akár Koreában.
Továbbra sem szeretem a zsidókat. Ezzel csak annyi a baj, hogy a igen sok ember ebbe az egyszerű kijelentésbe már bele is látja, hogy "ha nem szereted, nyilván gyűlölöd, ha gyűlölöd, ki akarod irtani - náci mocsok holokauszttagadó vagy."
Nem is érdekelnek különösebben, legfeljebb akár bosszantó is lehetne az állandó holokauszt-óbégatás (emlékezni KELL! - nekem miért és mire? Eddig sem bántottam senki származása, stb. miatt, kötelező emlékezésre ehhez nincs szükség)esetleg a múltkor látott koszlott gallérú, kifényesedett kaftánú chaszid zsidó visszataszító, de egy koszlott tarsolylemezes-szittyamagyar is az. A házunkban lakott egy zsidó öregasszony, az pl. jó arc volt, soha nem is volt vele semmi baj. A baj az, hogy a zsidókat - soha sehol nem lehet kritikával illetni (buta, hazug, koszlott, stb.) mert jön az antiszemitizmus-gajdolás. Persze, hogy ezzel egyre többeknek van tele a hócipő.
Irán olyan demokrácia, amilyen,(mint pl. Izrael) egyébiránt meg bőven lehet látni a hiradókban öklöt ráző, hőbörgő, UZI-t viselő kaftánosokat is.
Outsider:

Igen, pakisztánnak és Indiának is van már atomfegyvere. Nem lehet a bombákról sokat tudni, valószínűleg a Los Alamosban felrobbantott első atombombára hasonlíthatnak leginkább. De mindkét ország demonstratíve felrobbantott egyet-egyet, hogy a másik tudja magát mihez tartani.

Szóval van már iszlám bomba, ha úgy tetszik, szerencsére ez az ország szövetségese az USAnak. De lám állítólag a koreai bomba know-howja állítólag részben pakisztáni közvetítéssel került oda.

A közel-keleti erőviszonyokban pedig az igazi radikális megváltozását egy szélsőségesen izraelellenes arab szervezet kezére jutó bomba jelentheti. Amiben az iráni centrifugák, a pakisztáni vagy a koreai bomba, és a volt szovjet tagköztársaságokban esetlegesen ottmaradt hasadóanyag/technológia mind-mind egy rizikófaktor.
Anr,

sorry, egy félreértésből indult az egész, a köntösszaggatáson túl vagyok, a hamvak szórása folyamatban
Ja igen, jó hogy eszembe jutott.

Ugye Izraelben legalásian, sőt az állam által támogatva léteznek olyan falvak, ahol mindenkinek fegyvere van, és ugyanolyan csőcselék, mint amiket a tévében látni. Csak ugye róluk soha nem szólnak a hírek, hogy milyen gyűlölet megy ott az állam támogatásán.
ringwraith 2007.01.03. 13:53:18

kevesebb bötüt reméltem. köszönöm, hogy ilyen czikornyàsan irod a semmit.
„Zsidók ugyanolyan agymosottak a vezetőik által”

... és még magyarul se tudsz tisztességesen ...
mindenkitől elnézést, amiért tegnap beígértem az ufókat, de aztán közben rájöttem, h ez a történelmi felfedezés fontosabb, az ufók várhatnak egy kicsit.

azért is fontos, mert összefügg a szittya Jézussal. ott ugye azt kellett feloldani valahogy, hogy ne legyen már J zsidó, mert akkor nem lehet rendesen zsidózni se.

egyelőre nem moderálok, de tessék rendesen vitázni, nem ám ad hominem bunkózni, jó? különben elárulok egy kulisszatitkot: ha pontban x órakor megy ki egy post, akkor vsz nem vagyok gépnél, hanem pl alszom, és az időzítőre bíztam a publikálást.
Kanpulyka,
Szerencsésebb lett volna ha TWA kihagyja ezt a szertjük részt. Ugyanakkor meg nem lehet mit kezdeni a "nem szeretem a zsidókat" mondattal. Mert miért is szertnéd őket mindegyiket? Meg miért utálnád? Miért rugózol ezen?
ecet amit te írtál az a nagy semmi eddig:) de nem az h semmi hanem még égbekiáltó hüyeség is:) de legyen igazad! ledobták az atomot, és hitler azonnal visszavonult!
„Vannak ugye a suniták”

Azok, ugye, napimádók ... :-D
mavo: mit hibáztam?

ne az írás külcsinébe köss bele, hanem inkább a taralmába, persze csak akkor, ha tudsz.
mavo: azok az amon-isták:D
I.C.ram 2007.01.03. 14:06:22

kivàncsi vagyok ezt az infot hovà teszed: svàjcban is van az àllam tàmogatàsàval mindenkinek fegyvere.
ecet,

miből állna aszondani, hogy bocs, tévedtem, vagy elírtam, vagy mi, Hitler mégse a Zatom miatt vesztett.

Az persze bekalkulálható, hogy a német atomprogram kudarcára is gondolsz, de az se nagyon volt oka a buktának, ’44-45-ben elég messze voltak a Zatomtól szegények.
ecet megint előbb olvas végig:

állam által TÁMOGATVA...
ringwraith,

sőt méginkább atonisták, és akkor már csak egy lépés az atom;

avagy az atom szóból vegyünk ki egy hangzót, hármat meg cseréljünk ki és azt kapjuk, hogy

SÖR

(... ergo atom lenni kevésnek híllyán állat lyau ...)
ecet: erről nem tudok semmit. Viszont azt tudom, hogy ezek a fél-katonai szervezetek, nem fegyvergyűjtő mókusvadászok. Itt komoly radikális ideológiák húzódnak meg a háttérben, a zsidó felsőbbrendűséget hírdetve. Ha úgy tetszik fanatikusok.
:D hát de azok már napkorong imádók lennének de szóviccnek zsíír:):)
"I.C.ram"-jó lesz ha vigyázol,mert ez a társaság figyel,engem is szorítanak a trehányság elhagyására.Különben szerintem is.-D
"állam által TÁMOGATVA..." bevallom nem esik le a tantusz. segitessz @ringwraith?

cserébe megmondom mi az az "E.I." hogy mennyi van ebböl a kalap (turbàn) alatt, attol függ a fegyver hasznàlata, vagy nem hasznàlata.
mavo · 2007.01.03. 14:13:25

"Hitler (...) a Zatom miatt vesztett"


hol irtam én ezt? idézz pliz.
...
"legalásian, sőt az állam által támogatva "

hozzátettem még egy szót, így szerintem érthetőbb.

Ne nekem mondd mert nem én írtam csak a válasz amit te erre írtál csúsztatás és arra hívtam fel a figyelmet.
ebből a Hitler-féle sztoriból annyi igaz, hogy Adolf apja házasságon kívül született, eredetileg az anyja (Adolf nagyanyja), Maria Anna Schicklgruber után Alois Schicklgrubernek hívták, csak később lett Alois Hitler (hogy miként, azzal most nem bonyolítanám a sztorit)

az állítólagos zsidó származáshoz kapcsolódó történet pedig a következő: Hans Frank, aki azokban a csúnya időkben Lengyelország főkormányzója volt, emlékiratában beszámol arról, hogy a Führer anno egy nyomozással bízta meg, ugyanis Adolf Hitlert egyik családtagja megzsarolta: leleplezi apai nagyapja zsidó származását

azt állította, hogy Adolf nagyanyja, Anna Schicklgruber egy bizonyos Frankenberger vagy Frankenreiter nevű zsidó családnál szolgált Grazban, mikor házasságon kívüli gyermeke megszületett, ráadásul a családtól azután rendszeres, tartásdíjszerű járandóságot kapott

Hans Frank szerint a vizsgálat nem zárta ki, hogy Hitler apja félzsidó, de ami tény, hogy 1942-ben a Gestapo a vizsgálatot megismételte, és vagy nem talált semmit, vagy eltüntette, mert ilyen nevű Grazban élő családról ma már nincs adat

egyébként meg a dolognak semmilyen szempontból nincs jelentősége, de ha már valahogy szóba került, erről ennyit lehet tudni
I.C.ram,

ha nem tudod, már gáz.

Tartalmilag? Hadd ne részletezzem, baromság, hülye, rosszindulatú általánosítás tok vonó.

Ez is a hit egy formája, és az ún. tájékozatlanság nevű festett varázslat okozza.
Bár kiderülne, hogy Ian Slota magyar származású :D
ringwraith 2007.01.03. 14:28:06

mért van az, hogy amit nekem irsz abbol én csak azt tudom kiolvasni, hogy én depp vagyok, te meg a klugmann? meg tudod ez nekem mondani kedves ringwraith?

E.I. de.wikipedia.org/wiki/Emotionale_Intelligenz
mavo: még szerencse, hogy te mindig tudod az igazságot :D Minél nagyobb a jólét egy államban, annál könnyebb átmosni az emberek agyát, meg annál jobban elfelejtenek gondolkodni. Ez egy természetes evolúciós lépcső. Nincs rá szükség, ezért szépen lassan elcsökevényesedik. Menj ki USA-ba és meglátod miről beszélek.
ecet,

maradjunk annál, hogy elég szerencsétlen a mondatod, amiről szó van

Aszongya „sokan örülhetnek @Alf, hogy hasznàltàk. ha dolfi gyöz néhàny szellemi fogyatékos nem irna itt” ami enyhén szólva kapcsolatba hozza dolfi nem győzelmét a Zatommal, holott ugye, meg nahát aztán és hűde.

Ismétlem, lehet hogy csak a fogalmazás sikerült csapnivalóra és nem ezt akartad leírni, de nem jött össze, na.

Áldás, békasegg!
"ami enyhén szólva kapcsolatba hozza dolfi nem győzelmét a Zatommal, holott ugye, meg nahát aztán és hűde."

Amikor azok az emberek prédikálnak a fogalmazásról, akik ilyen mesterien megkomponált mondatot tudnak kibocsájtani magukból... akkor azért elmosolyodom. :)
ecet.
I.C azt mondta fél-katonai szervezetek állam által támogatva. tehát nem bemész a boltba és megveszed.
ehhez h jön az h tarthatsz fegyvert svácban. sőt alanyi jogon megvan az engedélyed is, de nem adják a kezedbe h nesze vidd!

"(..) E.I. hogy mennyi van ebböl a kalap (turbàn) alatt, attol függ a fegyver hasznàlata, vagy nem hasznàlata."

talàn még megkérdezi valaki hogy jön ez ide, és föleg mijapenészaza E.I.?

de.wikipedia.org/wiki/Emotionale_Intelligenz

és elolvastam és sejtem mire gondolsz:)
de ha azt akarod h ebből h "E.I-ből mennyi van a kalap alatt" érthető legyen irhattál volna EQ-t. szerintem:)
ringwraith 2007.01.03. 14:46:13

"de nem adják a kezedbe h nesze vidd"

ez nem igy van. ellenkezöleg. a katonakötelesnek _kell_ vinni. mindenkinek odahaza van a kereplö, municio és az egyenruha. nekem elhiheted.
milizarmee: www.vbs.admin.ch/internet/vbs/de/tools/webarchiv/abst1805/factsheets0/fs7.html
mindjárt elolvasom, csak dolgozok is. én ugy tudom h azoknak van otthon akik leszereltek. és szigorúan munició nélkül!
hja. akkor nem jol tudod. viszonyitva svàjcban több fegyver van a hàztartàsban mint amerikàban.
USA atom is atom,
Keleten és Nyugaton,
A hatalomért küzdenek...
a zsidó mivolt anyaágon öröklődik úgymond...furcsa érzés arra gondolni,hogy azok a kommentek amik itt születtek vajon kiket takarnak..meg arra hogy itt ebben az országban elhangozhat pl élő adásban az mtv értelmiségnek szánt műsorában hogy a cigányság szaporulata hogy állítható meg,meg hogy beszélgessünk arrol miért utálják a magyarok a zsidókat..volt egy osztálytársam..mindig úgy kínált meg kajával hogy ugye nem kérsz?hát ez is kb ilyen..és hogy máshol a zsidóságot miért kezelik csupán vallásnak és nem valami külön fajnak..valami választófalnak ember és állat között..vajon akik erre a cikkre kommentelnek hogy én nem szeretem a zsidókat mi alapján hozza meg ítéletét a kisszobában?általánosan irigy e ahmibe beleszületik ide magyarországra,vagy kialakult dögöljmegmert jobban megy szindrómája van valakitől?még jó hogy a világ nem magyarokból áll és jöval nagyobb ennél a kis szaros földdarabnál.ell lehet menni oda ahol meg az ilyeneneket utálják,akik utálnak mindenféle észérv náékül,csakúgy bele a világba.el lehet menni oda ahol tiszteletbe tartják mások hovatartozásást,meg elgondolását világnézetét és vallásást.és nektek meg további jó hasonulást romániához..kb ott mondanak ilyeneket..csak rólatok ugyebár..az már nem tetszik mi..pedig csak magyarok.olyanok mint a csak hát zsidók..klisésen ostoba egykürtöt fújó banda...további jó utálkozást..hátha majd beutáljátok magatokat valahova és megszán benneteket valami normálisan szocializálódott nemzet..csak így tovább.
Anr: nem akartam fájdalmat okozni, és kösz a linket, belenéztem. :) helyesen Pakisztán lakosságának több mint 97%-a muszlim. Pakisztán helyzete egy elég érdekes kérdés ahogy azt Pascal nálam jóval értőbb módon kifejtette, ezért került a képbe. Megnyugtatlak nálam az arab, muszlim, stb sosem jelent egyből terroristát is. Ha megnézed azon merengtem hogy az usának jól jön egy hagos ellenség ha az nem lép át egy bizonyos határt. Na ez a nagy kérdés Ahma úrral kapcsolatban, amit az Izrael elleni palesztin támadás támogatása még tovább színesít.
Hogy jelent-e veszélyt? Nem tudom megítélni, nincs róla infom hogy különböző diplomáciai jelzésekre miként reagál. De remélem hogy a hozzáértők foglalkoznak a dologgal.
mielött még belekötsz az adatokba kiegészitem. több fegyver: értsd szolgàlati + privàt.
ecet. elolvastam az oldalt. lécci mutasd már meg azt a sort amiben benne van amit mondasz h vinned kell a fegyvert meg ilyenek.
nem kételkedtem benne h több van mint amerikában, fogalmam sincs.
de ha linkelsz valamit abban benne legyen legalább amit akarsz láttatni mert végigolvastam a semmiért:)
Állítőlalg Jézus nem magyar volt, és nem is zsidó, hanem parthus herceg, mivel Szűz Mária menekült párthus hercegnő volt. És erről könyv is kapható, valakinek el kéne olvasni, nekem erre nincs időm, se kedvem.
Laertes!
a könyvben bebizonyítják hogy a párthusok is magyarok..
Olvasom itten, többek billentyűzete alól, Árpádnak arra a mondatára, hogy "nem azért szeretjük a zsidókat...", hogyaszongya: én nem szeretem a zsidókat, de a nácikat se, meg ilyenek.

Az nagy baj, hogy engem meg kurvára nem is érdekel, hogy kimi?
Sváb e, finn e, zsidó e, cigány e, kurucz e, labancz e?

Leszarom.
Sötét taplók és angyalok minden nációban vannak...
"Hidegháborúban ugye az volt a visszatartó erő, hogy engem is elpusztítanak, sajnos ők készek meghalni az "igaz" ügyért. "

Most is ez a visszatartó erő!!!
Én sem alszom teljesen nyugodtan, de úgy vélem, hogy azok az "értelmiségiek", akik gombokat nyomogathatnak, nem akarnak feltétlenül megdögleni egy atomháborúban. (Lásd még globális sugárszennyeződés.)
Azt is látom, hogy ezeknek a figuráknak szintén eszük ágában sincs meghalni az "ügyért"! Szerintetek hol van Oszama??? Talán felrobbantotta magát egy öngyilkos merényletben? Frászt! A hülyéket küldte azzal a baromsággal, hogy kapnak odaát húsz szűzet. Meg Allahtól egy puszit.
Ezek a figurák itt akarnak pénzt, hírnevet, stb., melyik mit.

Úgy, hogy szerintem Irán is csak akkor lőne atommal, ha egy forradalomban valahogy néhány félőrült barom odajutna a "gombhoz". Ezért kellenek a szilárd rendszerek! A mostani az. (Irakban meg az amik elkúrták. Ha most Iraknak lenne atomja, attól jobban félnék.)
Többeknek:

Számosan irtatok olyasmit, hogy Ahmadinezsád ugyan egy barom, de a zsidókat speciel ti sem szeretitek.
Kérdem én: miért nem ?
Kiegészítés:

Mikszáth-tal szólva: Az az antiszemita, aki a szükségesnél jobban utálja a zsidókat. Erről van szó ? Ti is így gondoljátok ?
utánanéztem ecet a témának felszinesen h mi is az a milicrendszer de én azt találtam most h fegyvert otthon tartják de municiót nem kapnak. egészen egyszerűen mert náluk ez teszi ki nagyjából az egész katonaságot ha jól olvasom.
de várom a linkelt oldaladból is azt az 1-2 mondatot...
javíts ki tényleg ha valamit rosszul tudok vagy rosszul értelmeztem...:)
miért kéne en block szeretni egy népet?!
(én csak erre lennék kiváncsi)
Jaj, van egy cuki történetem a bűnbakról. Aki szegényke évszázadokon keresztül bizony kecske volt, méghozzá fiú. Ezért bak. Nos a szociálpszichológia, mint mai értelemben vett organikus megközelítése egy társadalom részszerveinek mozgására, már sok-sok évvel ezelőtt is igen karcos szerepet játszott a Közel-keleten. Volt a falu, benne a sok közelkeleti (az, hogy zsidó, vagy iszlám most teljesen mindegy) és ezek minden évben összegyültek a kis kuckók, dűnék között letúrt piactérnek használt földterületen.
Gyűrűt alkottak, egymás kezét fogva, s ezzel a gyűrűvel közrefogtak egy kecskebakot, aki bizony menekülni nem tudott. ..lehet, hogy még le is kötözték szegényt. Ekkor a falu illetékes mindent tudó bölcs vezére-papja-rabbija-ábbéja, az előzetesen felírt panaszokat kezdte el sorolni. Vagyis Hassan, basztatta Hakin kakasát, vagy Arin meglopta Esias anyját, ezért aztán nagyon mérges mindenki.

Jön az aktív szociálpszichológia, pedagógiai szemléltetése. Ne egymáson, hanem a kinevezett kecskén vezessük le a feszültséget, illetve a vélt sérelmeinket. Kő a kézbe, pif a kecske fejét, testét, lábát, mellét...szegény kecske a sértések némely százalékát még túléli, majd megmakkan. Bűnbakká lesz és súlyos külső és belső sérüléseket szenvedve krisztusi mélabúval elhagyja ezt a sivár földet.

Jaj. Azért engedjünk már meg a vitéz Iráni megaképzelgésnek egy iszlám Da Vinci kódot. Lehet, hogy még a végén a Holly Wudstein is rámegy a sztorira....MelGibsonnal.:)

svàjci/magyar àllampolgàr vagyok ringwraith. talàn ez a körülmény elég, hogy elhidd amit csacsogok.
„Minél nagyobb a jólét egy államban, annál könnyebb átmosni az emberek agyát, meg annál jobban elfelejtenek gondolkodni.”

1. Ahá, és csak ebben a két államban van jólét.

2. Ettől függetlenül ez hülyeség.
akkor azért iyen az á betüd:):)
de nem értem miért lenne egyébként elég, csak annyit kértem h azt a rohadt mondatot amiért végigolvastattad velem azt az egészet szúrd be. azért mert én meg itt magyar állampolgár vagyok nem jelenti azt h ismerem a magyar katonaságot töviről hegyire.
Ádám még tényleg "magyar" volt! :-)
Hiszen minden ember közös őse!
Persze pont ennyire volt francia meg zsidó, meg angol, meg svéd is.

A zsidóságot, mint népet valóban Ábrahámtól számítjuk. Tehát az Ábrahám előtti ősök a szó szoros értelmében nem zsidók.
Azt hiszem, így származtatják magukat a muszlimok is közös őstől a zsidókkal! Az Ábrahám ágból lett a zsidó nép, másik ős-ágból (mondjuk talán Ábrahám testvérétől) az arabok.

A Jézus pártus herceg sztori pedig max. egy monda. Néhány élénk fantáziájú ember alkotása. Ahogy a Szent Grál - Szent Vér sztori is csupán mese, újabb kori "városi legenda". (No és nem is rossz pénzkereset!)
I.C.ram,

hóttra off.

A (poszt)posztmodern írásmód, avagy szimplán a játék a nyelvvel és a nemtudás/rossz beidegződés okozta magyartalanság közt ég és főd.

Például előbbi humoros. De ahogy elnézem, ezt te nem túlzottan.
eloi!
ábrahám két fiától származnak a zsidók és az arabok..
tistedur 2007.01.03. 15:13:20
"miért kéne en block szeretni egy népet?!"

Én is így gondolom. Nagyon kevés olyan megfoghatatlan, általános jellegű csoport van, amire érzelmet 'pazarlok'. Ilyen az emberiség pl.. De ennél kisebb, pláne ilyen megfoghatatlan csoport, mint a zsidók... nem nagyon érdekelnek, ergo nem is szeretem őket, mert nincs miért.
Dimitri! Tetszik a történet.

Miért a hülyeség tematizálja ezt a blogot is?
Nibelung: ha jól emlékszem nem írtam olyat hogy a zsidókat utálom és nem is fogok mert nem igaz. És Ahmadinezsad zsidó ellenessége sem érdekel mert miért lenne ő másmilyen politikus mint a többi, nem azt kell nézni hogy mit mond hanem hogy mit tesz.
Viszont vannak olyan dolgaik egyes zsidóknak amiket nem szeretek, és nem szeretném ha eztantiszemitizmusnak titulálná bárki. Ha romkatok liturgiális dolgait lehet nem szeretni akkkor ez a igaz a zsidó hitvilágra is. Felőlem lehet egy zsidó a kiválasztott nép fia ugyan úgy ahogy übermens is és pont ugyan az lesz a véleményem.
Nibelung,

A XIX. században az antiszemitizmus bevett, elfogadott móka volt, n. b. nemzetünk nagyjai nem kis számban voltak akkoriban többé kevéssé antiszemiták. De nem azért szeretjük őket, azt a kis bibit meg az akkori korszellem ismeretében elfogadjuk.

Most viszont nem elfogadott a cucc.

Ez van.
Ezt talàltam hirtelen:

"Bundesrat Samuel Schmid will Armeewaffen auch künftig zu Hause aufbewahren lassen. Alles andere komme einem Misstrauensvotum gegenüber rechtschaffenen Bürgern gleich."

tages-anzeiger.ch/dyn/news/schweiz/662044.html

"tistedur 2007.01.03. 15:19:14
eloi!
ábrahám két fiától származnak a zsidók és az arabok.. "

Igen. Köszi a pontosítást!
Akkor Ábrahám egyik leszármazási ágát nevezzük zsidóságnak, magyarán. :-)
>Kangörény 2007.01.03. 12:59:07

Ugy mint nalunk is abbol all a "magyarkodas", hogy utaljuk az osszes szomszedunkat...
(Meg egymast is)
dimitri,

„Kő a kézbe, pif a kecske fejét, testét, lábát, mellét...”

Nem ez az egyetlen bibi ebben a szép, költői leírásban. A kecskebakot a pustába kergették ugyanis.

Tessék Pentateuchust böngészni, érdemes ...
ecet és ringwraith,

ezt a svájci cuccost _tényleg_ ilyen fontos erőltetni? :-)
mavo: valszeg ez "elvi kérdés", tehát fontos :)
mavo

Nekem ezt egy orosz-zsidó barátom mesélte. Mikor a testvérének a metélésén voltunk ugyanis.:)
Na vesszünk össze. Mondjad. Hülye zsidó, ezt is jobban tudod!
ha te màr mindent tucc akkor neked nem fontos @mavo.
de jó arc vagy ecet akkor h most megint máshonnan linkelsz, velem meg elolvastatsz mindent. mi lenne megint ha előtte megnéznéd amit küldesz...
2. ha végigolvasod (mert én megtettem ennél a cikknél is) a szolgálaton kivüliek nem tarthatnak otthon lőszert.
3. ezt miért veszed egy kalap alá I.C ram által írtakkal? ez nem állam támogatásból kapnak fegyvert és nem segítenek ezzel hozzájutni, hanem ott ez alkotja a katonaságot.
vagyis azt nem tudom szabad-e de nem adnak.
Srácok, azért a társadalmilag és önkontrollilag kissé alulfejlett közel-keleti fegyverhasználati szokásokat a karcosan "felsőbbrendű" echte svejci otthoni tartalékos mordálytartással összevetni kissé meredek, nem? :-)
ringwraith 2007.01.03. 15:33:26

nemtom mirül beszélsz azon kivül, hogy mà' megin reklamàlsz.
mijafaszé olvassak én akàrmilyen oldalt? olvasni neked kellene ha van kedved. ha nincs akkor hagyd.
semmivel nem vagy elégedett? pötyögd a googleba azt a keresöszot amivel a kivànt informàciohoz jucc. nem vagyok én a Pestalozzi.
*fejcsova*
én is ezt próbálom érzékeltetni:S
Ja jó boccs.
azért mert ha hivatkozol vagy linkelsz akkor oyat amihez köze van. én most azt mondom h 2002-ben a fidesz nyerte a választásokat és te nem hiszed el akkor oyan oldalt adok neked amiből ez kiderül és nem egy oldalt ami az afrikai zsíráfokról szólt. és akkor majd ne legyél felháborodva! valamit elkezdtél magyarázni. nem értettem vele egyet. erre te linkelsz mindent összevissza aminek köze sincs a dolgohoz, szóvá teszem, az sem jó. igen képzeld bepötyögtem, és már előtte le is írtam mit találtam. tovább ezt a vitát veled nem vagyok hajlandó folytatni. hiteltelen és komoytalan. boccs!
dimitri,

Egy zsidó sem ismeri feltétlenül a Tórát, ahogyan egy magyarnak sem kellen feltétlenül lezsidóznia a másikat, de te tudod.

Amúgy én sem emlékeztem teljesen jól, ráadásul a Deuteronómiumban keresgéltem, holott Leviticus.

III. Móz 16-ban van a teljes tisztító procedúra, egy kos és két bak az áldozat, azokból egyik a bűnbak, amelyiket sorsolás útján.

Innen kezdve idézet, III. Móz 16, 20-22.

„Miután pedig elvégezi a szenthelyért, a gyülekezet sátoráért és az oltárért való engesztelést; hozza elő az élő bakot.

És tegye Áron mind a két kezét az élő baknak fejére, és vallja meg felette Izráel fiainak minden hamisságát és minden vétkét, mindenféle bűneit: és rakja azokat a baknak fejére, azután küldje el az arravaló emberrel a pusztába,

Hogy vigye el magán a bak minden ő hamisságukat kietlen földre, és hogy bocsássa el a bakot a pusztában.”

Ennyi.
outsider,

azt látom, hogy „elvi kérdés”, azé is próbáltam szólni, hogy tán mégse, de látom, nem hallgatnak rám ... :-)
Tóta!
Na akkor Tomcat haverod micsoda? Tuti nem filoszemita.....
Nincs jobb téma?

Egy ilyen kijelentést csócsálgatni nem kihívás. Különösen úgy nem, hogy aki a kijelentést tette, elég messze lakik, ráadásul sz.rik ránk, sz.rik az indexre és valószínűleg sz.rik egész Magyarországra. Nem egy nagy hőstett belekötni...

Nem lehetne legalább egyszer egy kicsit pl. Gyurcsányt vagy valami egyéb hatalmon lévő helyi főmuftit is baszogatni? Pedig lenne miért. Vagy legalább W.Busht? Ja, hogy az kockázatosabb?


mavo: ne nézzél már zokninak. Nyilván értem, hogy mire gondolsz, csak tudod van egy olyan dolog, hogy addig kuss a neved, amíg csak a levegőbe tudsz beszélni, és nem igazán bizonyítottad ékes magyarságod :P

Amíg te is idétlen vagy, addig én is had legyek már idétlen, ok? Akkor ezt le is zártuk, szerintem.
mavo,

tisztul a kép, tisztelem a büszkeséged. Komolyan.
..az arravaló emberrel a pusztába.. Egy személy. Nem feloldozás. Egy személy. Bűn. Büntetés.
Node, a történet, valóban nem Tora, hanem zsidó szájhagyomány (ebben viszont hiszek, mert mé'ne) nem az engesztelés napjáról szól. Hanem a szociálpszichológiáról, amit az oknál fogva vetettem fel, hogy hallottam egy történetet. Zimezum.
dark future: olvass vissza van az is:)
mavo: nem csak ebben a két államban nagy a jólét, de jelenleg ennek a kettőnek áll érdekében egy adott ország ellen hangolni a jónépet. Érted már mókuska? Egyre jobban érzem úgy, hogy nem is tudsz semmi ellenérvet velhozni csak azt, hogy "jajj ugyanmár", "ne csacsiskodj", "ejnye"... stb. Akár lehetnél példa az agymosottságra is :D Jó lesz ez így? :P
ringwraith:
mi az öreg halàsz f*-rol nem vitatkozol velem? nyavajox, hogy ezt hallottad, meg igy tudod. probàlj meg néha arrol vitatkozni amiben kompetens vagy. klugscheisser.
:D:D
te nem csak a témában nem vagy az de még az oldalaid sem azok.
te meg a munkaadod pénzét baszod el hülye locsogàsra a neten. eccer majd kirugnak és nem fogod érteni a vilàgot.
I.C.ram,

Hát, a fene tudja, de az, hogy en bloc agymosottnak hiszel népeket ... nem túl szimpatikus vonás, na. Pölö a zsidókat faszom se tudja mér kéne agymosni a hős palesztin szabadságharcosok ellen ott a messzeségben, amikor hótt tény, hogy fosniuk kellene, ha kilépnek a Zuccára, Irán ellen meg dettó, amikor a helyi főnök olyanokat mondana, amiket.

Mirt, mi szeressük tankkalbépestre Slotát? Nem szeressük. Csak éppen megette nem áll a lakosság annyi százaléka, mint Iránban a góré megett, ergo minek fossunk tőle, inkább kivihogjuk.

Az ámik esete teljesen más tészta, de azért en bloc agymosottságot emlegetni esetükben, kábé ugyanolyan marhaság, mint minket magyarokat letschikosgulaschozni, meg a többi undsoweiter.

Teccikérteni?
Kérem, kaccsojja ki.
"velhozni" jajj most kiderült, hogy kőkemény náci vagyok :D
„..az arravaló emberrel a pusztába.. Egy személy. Nem feloldozás. Egy személy. Bűn. Büntetés.”

Hogy teccett monadani?

PS: a csávó visszatérhetett, ha esetleg nem világos.
No meg azon is illene agyalni egyet, hogy mióta tart a muszlimoknál ez a fene nagy pajeszutálat, mert bizony nem Mohamed óta.
még pílyes.

Und, also das schawarz-weiß olvasható, a bakot nem büntették, csak elküldték a ráolvasott bűnökkel a halál retkes pusztájába, ahol az Úr (JHVH) kegyelméből még akármi is történhetett vele.

Csuldigung.

Ja, és engem meg a népi zsidó izé nem érdekel túlzottan. Szigorúan nem zárójelben.
na és:) benne van a világ top5 cégében, nem ezen fog elbukni.:D egyébként köszönöm szépen az érdeklődést holnap kezdődik csak az érdemi munka ma felkészülés ment csak és már délelőtt befejeztem a projekt nem megszokott tulajdonságai miatt...:S
De te akkor ezek szerint tanuló vagy.
Nem azt mondom, hogy mindenki agymosott. Hanem azt, hogy az ország vezetői sitty-sutty maguk mögé tudják állítani a népet. Bush-nak elég volt annyit bedobni a médiagolyóba, hogy "god bless america", és máris mindenki azt skandálta, hogy fujj irak, rohanjuk le.
SzaboZsee

„No meg azon is illene agyalni egyet, hogy mióta tart a muszlimoknál ez a fene nagy pajeszutálat, mert bizony nem Mohamed óta.”

Nem biza, a szefárd zsidókat példul igen nagy becsben tartották, kormányzati funkciókat kaptak, estébé; rem. akit érdekel, utánanézhet, volt némi kis birodalmi német ezmegaz Palesztinában, talán az is közrejátszik a mostanban.

Ja, még askenázik: na, ők aztán ráfaragtak a reconquistával, de piszkosul.
ringwraith 2007.01.03. 16:08:26
"dark future: olvass vissza van az is:) "

Hol? Én olyant még nem nagyon láttam. Be lett kötve a döglött Megyóba, pár harmadrangú szociba, fel lett vetve, hogy nem kell imázsolás, ennyi, ez max. alibinek jó. Ütősen csak U.P. tud odaszólni bárkinek...

"Laertes"15:02:28.-Badiny-Jós Ferenc elmélete,nagy huncut az öreg,és sok könyve van.Mondjuk ha a kiindulási pontot elfogadod akkor teljesen logikus az öreg.Csak az a hiba,hogy a kezdet nem igaz,mert Mária,Dávid házához tartozott.Ráadásul ugye meg kellett felenie a próféciáknak,márpedig azok nem partus hercegről szóltak.Abban az időben is voltak olyanok akik felismerték benne a Megváltót,arimátiai József és Nikodémus.Pedig ők a nagytanács tagjai akire nem igazán volt jellemző a felületesség.
I.C.ram

„Nem azt mondom, hogy mindenki agymosott. Hanem azt, hogy az ország vezetői sitty-sutty maguk mögé tudják állítani a népet.”

Na, egyrészt tök konkrétan azt írtad, hogy a Zizralyelilyek, meg a Zamerikailyak agymosódottak vezetőáltalilag — kivételeket nem soroltál, hát gondoltam, ez ollan ánblokkilag hangzik.

Na meg másrészt ez, amit most írtál, annak fényében muhaha, hogy minekünk magyaroknak az esetünkben meg megy a sírás és fogaknak csikorgatása, hogy nem bírunk egy karizmatikus hogyishívják megé összmagyarilag fősorakoznyi.

Ámerikaiaknál erős a nacionalizmus, meg a „God bless America”, mint igen helyesen írod, bibsiknél meg ott a nagyon is kokrét rosszfiú-csapat, akit igencsak de facto van miért nem szeretni és jól összefogni őellene.

Ugye.
Megváltozott a mondanivalód struktúrája kedves mavo. Olyan érces, és feszült. Idegesítenek a neonaciszti, vagy mi történt?
Visszatért, de nem volt éhes.



I.C.ram

wow, mecsoda pontos infókkal rendelkezel, hogy mit is kellett Bushnak és a kompániának összepedáloznia, hogy az amcsik többsége (aránylag rövid időre) támogassa az iraki kiruccanást.

ha az amcsik agymosottak (így globalice), akkor vajh te mi vagy?

dark future:
2007.01.03. 16:05:26

Mé' Bush közelebb lakik, mint Ahmadinezsád? He? Rotfl.

Amúgy meg csak a margóra írva:
ha itt pesten halt volna meg ~6500 ember két repülőgéptől, én is támogatnám a kormányt, hogy csapjon szana-széjjel mindenki közt, aki akárcsak egy másodpercre is kapcsolatba hozható a történtekkel.
Aztán persze nem, de egy darabig, amíg tart az indulat...
„Abban az időben is voltak olyanok akik felismerték benne a Megváltót,arimátiai József és Nikodémus.Pedig ők a nagytanács tagjai akire nem igazán volt jellemző a felületesség.”

A Biblia szerint. Amely szerint sok minden egyéb is megesett, lásd Nap mozgáskultúrájának ideiglenes megváltozása két ízben is a bibsik kedvéért.

Amúgy akkoriban nem is egy Messiás forgott közkézen.

Ugorgyunk. :-)
ringwraith 2007.01.03. 16:26:09

legközelebb papolsz a munkamoràlrol, mert abban is apostol vagy. làtlak a Tescoban hentesàru pultnàl, s az lesz a kiegészitö igazsàgossàg.
ne kérdezze senki miért van az orszàg gazdasàgilag a béka segge alatt.
vaze, én azé' fizetnék neked, hogy maradj otthon. amilyen okosmàjer vagy valszeg több kàrt csinàlsz a melohelyen mint hasznot.
dimitri 2007.01.03. 16:35:10

Ahogy érzed ... azt nem befolyásolhatom ...
TWÁ. Teljesen egyetértek veled. Aki ezt nem így gondolja, azegy antiszemita bunkó fasz. Szerintem Ahmadinezsád baromságaival nemérdemes foglalkozni. A Demokrata zsidózásait hetente ki lehetne gyűjteni, és háborogni rajta néhány sort... de minek?

Miért kell mindig mindent kiegészíteni olyan dolgokka, amiket egy átlag embernek amúgy nem kéne? :(

kicsit unalmas, mindent kiegészíteni valamivel, mert én vagyok olyan naív, hogy azt képzeljem rólatok, hogy ez tök természetes. Én itt szerintem be is fejeztem, teljesen elálmosódtam ettől a vitától, és még sok dolgom van ma :P
ecet, ringwraith

ELÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG!

Nnnnnnna.
Figyu, ha maximálisan egyértelműen leírod azt, hogy azamcsik meg azsidók agymosottak, akkor bocs, de én azt az én szemszögemből úgy vagyok kénytelen értelmezni, hogy szerinted azamcsik (így megnevezve nekem egy komplett népet jelöl a szó) és azsidók (így megnevezve nekem egy komplett népet jelöl a szó) tok vonó agymosottak.

Mondom, nekem ezt jelenti.

Okke, ezentúl gyúrok gondolatolvasásra es. :-)
jólvan ecet, ha már semmit nem tudsz mondani akkor személyeskedjél még tovább :D :D :D neked nem lehet ellent mondani mert akkor ez jön. hitlerek vagyunk meg ahmák meg tescoban hentesek (miért beszélsz róluk lekicsinyitően egyébként?) főiskolán/egyetemen a helyes hivatkozásokra nem tanítottak meg? kezdted azzal h hitler az atombomba miatt vesztett, aztán 2-3 emberrel elkezdtél személyeskedni meg oyan stilusban írni mint ah nekem, majd a sváci hadsereget a I.C ram által felhozott szélsőségesekhez hasonlítod.. de én vagyok az okosmájer meg a melóhelyen kárt csináló!

a tesco soha nem volt top 10ben sem, de te csak annak a tábláját ismered biztos.
pénzügyekkel foglalkozom egyébként de mind1.
dimitri,

a neonacisztire.

Ki-ki akkor és úgy zsidózhat le, ahogy akar, szíve joga, nekem meg az, hogy megjegyezzem, az nem illendő.

Érvelés közben nekem egy bizonyos tűréshatárig tökmindegy, az illető mennyire nácioid vagy antiszemitoid, attól még mondhat jót. Veled sem ez a gondom, aztat meg, hogy mennyire lennél náci vagy antibibsi, honnan tudjam első blikkre, meg alapból nem is érdekel, amíg nem vagy _túl_ hülye.

A fals érvelést és a konfabulációt aztat nem szeretem, meg effélék.
rongwraith,

okke, ha meg én keveredek flame-be majd ti szóljatok; néha kell a figyelmeztetés, ha elragadja az embert a hév ... :-)
No, itt a mélypont. Van két bűvös szópár, amire mindenki ugrik, hogy elmondja a már számtalanszor elhangzott álláspontját. Jó zsíros, többszáz-hozzászólásos postot kerekítve belőle. Egyik az Orbán/Gyurcsány, másik a zsidó/cigány. Sikerült egy könyveket megtöltő történelmi helyzetet egy Ronald Reagan játszotta western kontrasztjára egyszerűsíteni.
Irán rossz, Izrael jó, avagy fordítva...
ringwraith 2007.01.03. 16:56:25

"pénzügyekkel foglalkozom egyébként de mind1"

na, az okos eszed utàn erre tippeltem én is vaze. két banknàl is volt CHF-om, de kivettem. amilyen a szerviz magyarlandban inkàbb bedugom a manit a szalmazsàkba. ott legalàbb marad ammennyi volt. csodàlom a szerencsétlen magyarokat, hogy milyen birka türelemmel hagyjàk magukat hozzàd hasonlo csuproktol lenyulni. a kuncsaft tudatlansàgàbol élsz még egy ideig. aztàn mész szàntani.
OFF & ON
egyébként CHF-es panaszokat multkor pont láttam. hátralék meg kamatjóváírás... van iyen:)
mit kérsz? ki mondja meg ennek a bölénynek ha én nem? vedd àt a feladatot. a pénzügy csak intermezzo. az ö fötémàja màs. kétlem, hogy ezt a teljesen elhülyült antiszemita figuràt kiciànozod innen.
:DDDDD antiszemita az édesanyukád
egyébként igy összeszámolva én vagyok a 4. a mai nap akire rámondod. beteg...
Kavics: psszt!
Még meghallják a kuruc.infósok, és még jobban megharagszanak Tomcatre. :)
mavo neked meg feladatod van:D
ringwraith 2007.01.03. 17:59:23

ja. az édesanyukàm is, te kretén.
"mavo"16:37:50.-de azért az egyért indultak neki a napkeleteti bölcsek és azért az egyértforgatták föl egész Judeát.Különben a"bipsik"kedvéért ketté vált a Vörös-tenger,a Jordán,előtte meg manna hullt az égből.
"ecet"16:38:53.-ha rajtatok múlna már Svájc is le lenne tarolva,csak a sajtfejűek nem engedik.Különben meg ugorj le a Telly-be vegyél két jó hideg Müllerbrau-t,rádfér.
molaris 2007.01.03. 18:05:45

kin rajtunk? mit letarolni? schafseckel. te mi vagy? zertifikàlt sajtos? bupo agent? gang mir bloss nöd uf dä geischt.
Figy ecet elmondom a véleménye rólad a te stílusodban. te egy annyira buta primitiv pöcs vagy h mindenki kiröhögött már a 3. hozzászólásod után. semmit nem mondtál csak ugattál mindenkinek h te vagy az iráni elnök meg hitler meg a faszom se tudja még ki. ennyit tudsz csak van akinek van esze és nem foglalkozik a faszságaiddal hanem kiröhög. én is kinevetlek mert szánalmas vagy a hüyeségeiddel meg a linkjeiddel együtt és szórakozz az anyáddal h a faszságaidat olvastatod itt el a néppel. általánost nem nézem ki belőled h elvégezted. most itt pofázol nekem megint a hüyeségekről furcsa módon még senkivel nem volt nézeteltérésem csak te egy akkora arrogáns gyökér vagy h itt olvasd vissza magadat, mindenkit elküldtél mert te vagy itt a nagy mindenttudó. második hozzászólásodban oyan kérdést teszel fel h egy cikkben a szimplna cinizmust sem veszed észre annyira begyöpösödött az agyad. buta fasz
ringwraith,

„mavo neked meg feladatod van:D”

Mire gondússz? :-)
Na jó, flame-ezzetek nyugodtan, én úgyis lassan el, randevúm van egy nem eléggé túlfejlett adatbázis-szerverrel. :-)
ecet ... összekaptatok egy picsányi apróságon, aztán jól belelendültetek, és te valahogy lassabban bírod abbahagyni.

A ráknak magyarázzak én bárkinek is egy totál off témában, hogy hol kell megfelelő dózisban alkalmazni a tetrapiloktómiát, hogy egyesüljetek a szent közvéleményben?

Húdeszarom le a témátokat, csak a flame aggasztott, gondoltam, hátha.

Nadenembazmeg, az perpetuum mobilét akar modellezni.
mavo:
engem nem dumàl a földbe minden kötschög. okos enged szamàr szenved? a rabok màjàt. ezt tudja mindenki történelemböl aki a történelmet ismeri.
Az az elgondolkodtató, hogy Mahmúd kikre akart hatni, kiket akart provokálni...
Mert ezt kimondani, hogy t.i. AH zsidó volt, bepöccenti a neonácikat, de a Vízen Tál Intézetet is, valszeg. Gondolom, Shlomo meg Mojse ettől nem fognak jobban rajongani az iszlámért, mint Karl-Heinz és Uwe.
Ez inkább csak egy amolyan "kapjátokbe, mer' engemet nem fogtok bekasznizni holokauszt-relativizálásért, mint azzal a fütyi David Irwinggel tettétek!"
Ami viszont elgondolkodtató. Hogy őt tényleg lecsukják. Jogerősen. Ez az ahmadinedzsanizmus fasság, persze. De lecsukni egy brokit h-relativizálásért szintén, már szerintem.
Így most az EU-ban élő mohamedánoknak fel van adva a lecó. Mit is gondoljanak mosmá'? Támogassák-e a neonácikat,vagy ne? Mer, ha kirekesztik őket,nyilván nem. De ha ők azok, akik következetesen utálják a zsidókat, akkor nyilván mégis igen. De ha a serteperte naffőnök megaszonta a tutifrankót Dolfiról, és most a kebabosnak is leesik, hogy még a zsidógyűlölet is tkp csak zsidó manipuláció, akkor meg mégse... Hű, de nem szeretnék a bőrükbe lenni. Szocikra ugye nem, mert ők kiszolgálják a judeobolsevistaplutokrata világmaffiát, kerdemek nem vsz hogy lesznek, stb...

De én meg mi a faszt pampogok itten az ő nyavalyáik felett aggódva?!

Szóljatok rám!!!

p.
ecet ... maradjunk abban, hogy ma télleg nem vagy formában, már a legelején bizonyítékot követeltél Tótawétől, hogy Ahmedfaszom télleg bibsi-e, holott parafrázisról van szó, de veheted viccnek is, ahogy én látom.

Két jó hideg sör, egy nyugis alvás, és holnap lehet kezdeni tiszta lapokkal. :-)
nem követeltem. kértem.
ecet ... oké, kértél. Túloztam. Tényleg.

Und? Nem az volt a _lényege_ a mondókámnak ... ;-)
egyetlen yo ötlet itt. mentem söröt hozni. jot tesz a vérnyomàsomnak.
adieu, mon ami.
"mavo"-elfáradtam,majd holnap.
Üdv:mollaris
Ajjaj! Úgy veszem észre, hogy itt valamennyiőtök figyelmét elkerülte az a kisded tény, hogy ezen a teheráni holokauszt-ugató konferencián részt vettek pajeszos, kaftános ortodox zsidó rabbik is. Merem remélni, hogy nem a megzavart szemérem tesz figyelmetlenné benneteket. Jó lenne, ha valamelyik nagyokos - aki Ábrahám elődeitől Hitler zsidó nagypapájáig mindent tud - megmagyarázná, hogy ez hogyan is történt? Csak úgy, hogy palostrend is megértse...
Hú, de most jól megmondanám mindenkinek...
Nem teszem. Nem kérhetem pl. tőletek, hogy bemondásra szeressetek engem, hiszen nem is ismertek. Valahogy egyesek errefelé így lehetnek a zsidókkal is, 'különben is kik ők, nem szeretem őket'. Oké, rendben van. (A fenét van rendben, de most nem foglalkozom ezzel) Ezek után nem fog meglepni senkit, hogy magam is zsidó vagyok. Ellentétben az általános képpel nem hordok pajeszt, nem bújom a tórát éjjel-nappal, és (az Úr bocsássa meg) szombaton is dolgozom. Nincs megkülönböztető jelzés rajtam, és nem is akarom, hogy legyen. Csak szeretném tenni a dolgomat, és azt is szeretném, ha a munkám és személyem alapján ítélnének meg, nem a származásom miatt. Ez azonban addig nehezen megy, amíg mérhető százalékban lesz olyan ember, aki csak ezen "címke" alapján fog megítélni.
Mindenki alapvetően "címkézik". Ez hozzá tartozik a természetünkhöz. Csak azt szeretném megjegyezni, hogy lehet, hogy rossz "címkéket" használunk, amikor egy kalap alá veszünk rengeteg, fundamentálisan (nehéz szó:)) különböző embert.
Amerikai példa jön, aki nem szereti, ugorja: Arrafelé a konzervatívok az ellenzéket "hollywoodi liberálisoknak" hívják, amazok az előbbieket meg "fegyverbuzi talpasbunkóknak". Amit mondani akarok az az, hogy arrafelé sem fenékig tejfel minden.
Na, gyerekek, van itt egy alapvető tévedés. Kérdezi itt a hátrányos helyzetű, nagymagyar bunkó a hatökrös szekérről, hogy há mán mér kell, hogy szeressem én a zsidókat? Nem, baszkikám, nem kell hogy szeresd, nem is mondta senki. Nem szeretni kell őket. Meg nem utálni. Pont az lenne klafa, ha egy emberről plusz egy infó lenne, hogy zsidó-e, vagy nem és semmi több. A holocaust iránti részvét, vagy nem részvét meg más kérdés.
Bandi: az igazság az, hogy engem (és ha jól nézem a nagy többséget se) nem érdekel, hogy mi a vallásod, amíg azzal békénhagysz. Ami pedig a "nem szeretem a zsidókat" illeti, az a helyzet, hogy a katolikusokat, protestánsokat, buddhistákat, taoistákat se szeretem azért, mert azok.
Az ember alapján ítélek, mint (szeretném azt hinni :) ) a nagy többség.

Capische?
tistedur:"miert kene en block szeretni egy nepet?"
En azert vagyok filoszemita,mert az europai kulturank alapjait nekik,es a mozesi torvenyrendszernek koszonhetjuk(mit kapok ezert!).Nem a keltaknak,nem a vizigotoknak,nem a vikingeknek,noha mindegyikojuk ertekei beleotvozodtek az europai szellemisegbe.
Nemhiaba beszelunk zsido-kereszteny europai ertekrendrol.Sokan azt gondolhatjak itt,hogy ez ures kifejezes,pedig nem.A tizparancsolatot 1-2 paragrafus kihagyasaval szinte mindannyian betartjuk(a Ne olj!-t mennyien ideztek minap!),raadasul az europai jogrend alapja!
Keresztenyseg se lenne Abraham nelkul...meg Vatikan se.Ugyhogy.

Egyebkent a tiszteljuk szot jobb lett volna hasznalni a szeretjuk helyett,talan.
galileo!
az európai kultúra a görög-latinon alapul túlnyomórészt-főleg a jogrendszer(igaz,hogy ezt a jogrendszert elég masszívan befolyásolta a vizigót és langobárd és tsa törzsi jogrendszere.)
az euróai szellemiség pedig igenis a kelta,germán stb. alapszik..
a kereszténység pedig valóban az európai értékrend egyik alapja..
(én értem hogy mit gondolsz,de nem értem meg..)(lehet,hogy a hiba az én készülékemben van:akármennyire is csodálom a római birodalmat, vagy az antik görögöket nem gondolom hogy szeretnem kell az olaszokat :) )
Egy kis OFF
Az úgy volt, hogy németországban 1933-ban pár érdekes kör után a náci párt került hatalomra. Ennek folyományaként mr. Einstein pl. az USA-ba távozott. Többek között. Elméne aztán egyszer mr.Wigner és mr.Szilard mr.Einsteinhez egy levéllel, amely az egyesült államok elnökét az atombomba megvalósítására ösztönözné. Fő indok volt (amennyire tudjuk), hogy olyan tudósok, mint pl. Heisenberg vagy Otto Hahn, meg még jónéhányan a nagy Max Planck tanítványai közül Hitler németországában maradtak, ami felveti a lehetőségét hogy a németek is megcsinálják. Az írás végül eljutott az elnökhöz, minek folyományaként végül megépült az atombomba.
Végül mr.Fat Man és mr.Little Boy is magyar volt.

www.youtube.com/watch?v=sF1Tm9m6eUo&NR
www.youtube.com/watch?v=PzIvoePoi60&mode=related&search=

jó tudom. hülye vagyok.
ON
A magyarjezushoz meg annyit:
Joparezer kilometert korbemaszkaltunk a honfoglalasunk elott,a samanizmustol a kersztenysegig egypar arcpakolast felkentunk magunkra,osztmeg csodalkozunk,hogy milyen furcsa abrazata van a magyar leleknek!
A kazar birodalomban 1-2szaz evig a zsido torvenyeket is elsajatitottuk,mivel az uralkodo betert hozzajuk...
tisedur:az a lenyeg,hogy tudod,mit gondolok.
Egyebkent szamomra egy ember kiegyensulyozottsagarol sokat elarul,hogy elbirja-e viselni,ha elotte masokat meltatnak,neadjisten dicsernek!Ezt a megjegyzesemet is sokan tamadasnak gondolhatjak a kulonbejaratu vilagnezetuk ellen,noha nem az,nem annak szantam.A Biblia hatasa az europai civilizaciora elvitathatatlan,minden ellentmondasossaga ellenere.Ugyanakkor en nemaz vagyok,aki az asztalt veri,hogy mer nem vettek bele az Eu alkotmanyba,hogy kereszteny.Az MAS teszta.
Ha festmenyhez hasonlitanank az europai ertekrendszert,azt mondanam,hogy a kek elegge dominans...ha igy jobb.
galileo:
vannak a történelmi dolgok, meg van a jelen
összefüggés van a kettő közt, de nem fedik egymást tökéletesen
az a zsidó kultúra, ami a mi kultúránk felépítéséhez is hozzájárult, nem azonos a raccsoló zsidókkal a tévében, akik mindenre antiszemitizmust kiabálnak és a holokauszton kívül nem hajlandók más témáról beszélni

ha zsidókról beszélek (legalábbis: zsidó értelmiségről), akkor én az utóbbira gondolok
és se nem szeretem, se nem tisztelem őket, mert megsértik az én nemzeti érzéseimet azzal, hogy a sajátjukat elé helyezeik, és kimondják hogy én, aki 40 évvel a háború után születtem, felelős vagyok a holokasuztért
ahogy minden magyar, német, osztrák, olasz is
a másik meg az, hogy én alsóbbrendű vagyok, mert nem vagyok zsidó
erre meg csak azt tudom mondani, hogy a fajgyűlölő kurva anyját az összesnek
edebácsi> nem kell mindent bevenni. ajánlom, hogy ne a szélsőjobb sajtajából tájékozódj. úgy nem leszel ennyire butus, és majd nem mondasz ilyenkis csacsiságokat...
Érdekes, továbbra is a legtöbben úgy fordítjátok le a 'nem szeretem a zsidókat'-ot, hogy az azt jelenti, hogy 'utálom a zsidókat'. (Aki nem, az ne vegye magára, OK?). Holott nem, legalábbis magamról beszélve, nem utálom a zsidókat, és nem is szeretem őket. Tudom, ezt már elmotyogtam feljebb, de mindig van új versenyző, és kevesen olvasnak vissza.

Az új elem az európai kultúra eredete, amely zsidó, és ami miatt szeretni-tisztelni kellene őket. Khm. Szóval szerintem az európai kultúra görög-római eredetű nagyrészt, amire persze hatott a zsidó is a kereszténységen keresztül, meg mindenki más is, aki errefelé (értsd Európában) megfordult. Még mi, magyarok is, surprise és rajtunk meg másokon keresztül a közel-kelet a maga iszlámjával, miegyebével (arab számok, hmmm?). Azaz a mai európai kultúra egy jókora nagy amalgám, a népek és kultúrák nagyobb olvasztótégelye, mint az USA volt eleinte, és ezen a kereszténység csak egy vékonyka máz (különösen hogy szinte minden elemét máshonnan nyúlták le. Emiatt aztán vagy tisztelek mindenkit itt errefelé vagy egyet sem. Én meg úgy vagyok vele, hogy egy megfoghatatlan népcsoport nem nagyon kelt érzelmeket bennem, inkább foglalkozok az egyénekkel.
z!
Az biztos,hogy a mostani gorogok se azok mar akik a demokratikus gondolatokat eloszor definialtak,gyakoroltak...ebben nincs vita.(De mi hol voltunk akkor,ne firtassuk.)
A nemzeti erzesekkel ugy vagyok,hogy nem baj,ha relativizalodnak a jovoben,mert nagyon sok konfliktus forrasa.Egyebkent semmikeppen sem hivatkozhatunk ra abszolutumkent,mert kb.250eve van csak forgalomban,elotte nem ez volt az identitasok legmeghatarozobb eleme.Az az erzesem a jovoben se ez lesz,kozos ertekeken lesz a hangsuly,ballanszirozva rendesen.
Ez nem jelenti azt,hogy magyar ertekekre nem vagyok buszke:pl.soha ennyi jo kortars irot nem adott Europanak egy kicsi nemzet se egyszerre(Kb.30even belul 6-7et),mint most mi:Nadas,Kertesz,Konrad,Spiro,Szabo Magda,Eszterhazy.Ezeket az embereket ma egesz Europa olvassa,minden tulzas nelkul...es itt elnek koztunk.De a kepzomuveszeinkkel se,a zeneszeinkkel se alunk rosszul,ugyhogy joha tisztaban vagyunk az ertekeinkkel.
Az utolso megjegyzesedre,meg azt mondom,hogy embere valogatja,nepektol fuggetlenul.
Quicksilver:szinte mindenben egyetertek,de egy dologra felhivnam a figyelmedet:a gorog,meg a romai balvanyimado kultuszokat nagyban "semlegesitette" a tizparancsolat szellemisege.Ami maradt,azt meg boldogan integralta magaba a katolicizmus.Azert az nem veletlen,hogy ma nem fustolunk a nagyapi hazioltara elott,meg meg viragokat se egetunk,mintmondjuk egy Mazda uzemavatason.
galileo:

Nem kell az ilyennel vitázni, aki annyit tud, hogy miden zsidónak a kurva anyját, meg minden zsidó fajgyűlölő, azt ki kell moderálni szépen és nem vitába bocsátkozni vele.
galileo: a templomi füstölő nem egy bálvány előtt ég? Mert szerintem igen. A görög filozófia és tudomány, a kelta miszticizmus, valamint a római jog hatása a mai kultúránkra sokkal nagyobb, mint a kereszténység önálló üzenetei (tehát amit nem másoktól vett át). Hiába próbálsz mindent vallási szempontból, szemszögből nézni; a kultúra ennél jóval több. Nagyságrendekkel több minden vallásnál.
Azért érdekes az is, hogy Izrael eddig ismeretlen vegyi fegyvereket vetett be Líbiában, és szart se írnak/mondanak róla. De az sem elhanyagolható, hogy Amerika, maga az állam, annyi pénzt küld évente Izraelnek, hogy azt sem tudják mire költsék. Azt pedig már el se kezdem sorolni, hogy mi minden van zsidó kézben. De annyit még bátorkodom idevetni, hogy "felsőbb faj" van születőben, és a kapitalizmus vesztesei, akikből ("hála" a kínai terjeszkedésnek Európában) most még több lesz, erőt fognak venni magukon, és felkavarják majd még ezt a jelenlegi európai "rendet". Ahmadinezsádok pedig akkor is lesznek.
Quicksilver...
kia faszt érdekel, h szereted-e a zsidókat? Hogy jön ezmost ide? Tényleg úgy gondolod, hogy ezegy hozzászólás értékű valami lehet Ójrópában, 2007-ben? Merténnem.
büdös rongy:
Jó' van, elmondtad, most jobb? Jól van kisfiam, akkor most szépen bújj vissza a kis kényszerkabátkába, mert hideg van így télen, nehogy megfázzál itt nekem, mer' még a végén beteg leszel, és hánysz is. Ide, bele, a közepébe.
xuf: baszki', legalább olvass vissza. Adjak szemüveget? Kezdetnek elég a 2007.01.03. 19:04:03 -at.
xuf, te elolvastad az eredeti postot és a kommenteket?
büdös rongy is solution> ok, rendben, zsidózz kedvedre! nem lehet megtiltani, hiszen demokrácia van, szólásszabadság, szal azt írsz, amit akarsz. tudom, túlérzékeny vagyok, edződnöm kéne az antiszemitákhoz, hiszen annyian vagytok, deakkoris. engem a kommented pl sértett. igen, azért, mert zsidó vagyok. deha nem lennék az, akkoris sértve éreznéám magam. de írj, azt, amit akarsz. csak azt nem értem, hogy miért olvasod egyáltalán ezta blogot... mert pl a www.demokrata.hun is bizti vannak jókis fórumok, ésott senkit sem sértenél meg. sőt, akár életre szóló barátságokat is köthetnél, árpádsávval megcsomózva...
hajrá.
Ja, hogy te meg a másik szélsőérték vagy, értem. Akkor nem is zavarlak. :-)
Én érdeklődve olvasom, hogy valakik erről-arról pontosan tudják, mit is csináltak, hol is voltak a magyarok pár ezer évvel ezelőtt. A két véglet (lóvalháló bunkók a prérin/az emberiség kulturájának bölcsőjét ringató különleges nemzet) között meg szerintem bármi lehetett. Szóval ezen érdemes lenne átugorni.
A zsidó/nem zsidó kérdés, az utálom/nem utálom bekiabálásokkal akkor lehetne alátámasztható, ha lenne itt egy kis kimutatás mondjuk médiaszemélyiségekről, ismertebb ügyvédekről, bírói karról vagy az uránbányászokról, hogy ennyi a zsidó vallású, ennyi a zsidó származású, ennyi a kelta, a kun, a vietnami, stb. Addig véleményem, elképzelésem, ábrándom lehet, alapja egyiknek sincs. Persze a másik fele: tényleg kell nekünk egy kimutatás? Tényleg 2007-ben ez még egy olyan fontos kérdés? Én is éreztem pár állásnál, hogy nem azért nem kerülhetek a megfelelő helyre, mert van jobb, hanem mert más hátszéllel került oda. (Félreértés ne essék: nem zsidóösszeesküvésről beszélek, ezer más ok van/lehet.) Na und? Kerestem magamnak más lehetőségeket, ahol a céljaimat (netán egészen más, most már mégis jobban tetsző céljaimat) próbáltam megvalósítani. Az iráni elnök szerintem amit tetszik, azt mond: megírható egy európai újságban, na és? Összedőlt bármi? Megváltozott bármi? Most már minden világvégi ország vezetőjének okosságait így kell vitatni? Kim-beszédeket az indexre? Lássuk, mit mond a Comore-szigetek belügyminisztere? Eh.
csoda-szarvas ...,

te aztán stílusos gyerek vagy. Tudod van az a felszólitás itt a szövegem fölött, hogy "szólj hozzá!", emellett pedig azt is részletezi nekem a blog, hogy hol kommentlehetek:). Na akkor mehetsz is vissza nézni a fridit az atv-n miközben azt fezsegti, hogy mennyi nyúgdíjat kap a Puskás özvegye. Csak be ne szarj közben a sok ironizálástól.
Én az eszkimókat utálom. Meg a japánokat. Azok nyers halat esznek. Fúj. Meg leölik a bálnákat.
pontosan melyik része sértett, xuf?:) Nem olyan szándékkal írtam, és antiszemitának sem tartom nagam, de tartunk valamerre, ami szerintem egy rossz irány.
Quicksilver:

Talán azért lenne szélsőérték, mert zsidó? Kezdj el felfelé lapozni, lapozz sokat és ott fönn találsz egy szöveget. Már nem komment az, hanem poszt. És pont rólad szól.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.03. 19:09:02-es kommentedre>"nem érdekel, hogy mi a vallásod, amíg azzal békénhagysz" Ne legyél tudatlan. Az antiszemitizmus nem a zsidó vallás ellen szól, hanem a zsidóság ellen, vagyis egy nép ellen. Amikor a villamoson lezsidóznak időnként, akkor az nem azért történik, mert úgyképzelik, h biztos zsinagógába járok, és tartom a sábeszt, és mindezt rá akarom erőszakolni másokra is, hanem azért mert kiszúrják a nagy orromat, a göndör hajamat, és egyéb velem született jellegzetességeket. Ésez nem a vallásról szól, hanem a származásról. Das ist ganz anders.
Amennyiben a 30-as években lett volna net, valszeg ugyanilyen hozzászólások érkeztek volna Hitlerről és a hitleri Németországgal kapcsolatban. Nem kellene tanulnunk végre a történelemből? Nem kellene végre tapasztalatainkra támaszkodva fellépnünk egy ma még bohóc, de holnapra ki tudja mivé kisejtburjánzó új adolf ellen? Soha semmi világégés még Magyarországot el nem kerülte. Nem faszság hinni abban, hogy most másképp lesz?
Quicksilver:minden kultura kultuszokbol nott ki.
Szerintem,tudod mire gondolok.
Igen, a balvanyok elott egetik,de a tavolkeleti kulturkorben az osok(nagyapi) is ide tartoznak.
A Mazdat se veletlenul irtam:a Hondan kivul(ok amerikai mintat kovetnek) az osszes japan autosceg torolmetszett balvanyimadas-szertartasokat zavar le par percben minden uzemmegnyitaskor.Viragcsokorral,fusttel,fullextrasan.
Amugy meg csusztattal is,pedig ismered az eddigi commentjeimet,en nem a kereszteny hatasokra tettem a hangsulyt,hanem a Mozesi torvenyekre.Ami a romai joggyakorlatra is hatott,1ebkent.
Na mind1, félre a kesztyűt. Ezt utálom a legjobban xuf. Leszarom, hogy zsidó vagy, egy személy vagy ozt' csá. Ezt a kibaszott föcsögést rühellem még. Mindenkit leantiszemitáztok, akinek a véleménye egy kicsit is eltér a tiétektől, és tán még kirizálni is mer titeket.
xuf:
Drága barátom, szarok a szélsőjobb médiára, és nem onnan veszem az infót. A tanácskozáson Teheránban több ortodox rabbi is részt vett, azon mozgalmak képviseletében, akik szemben állnak a cionistákkal. Ha hiszed, ha nem, vannak ilyenek. Hatalmas vita is kitört a részvételük miatt, több amerikai és izraeli lap is elítélte a részvételt. Név szerint megjelölték azokat, akik jelen voltak ezen a találkozón. Tanulj és informálódj, mielőtt a butuska jelzőt bárkire ráakasztanád. Nézz utána, ajánlom a hitgyüli lapját is, mint forrást. Aztán ha okosodtál, akkor kérj tőlem bocsánatot. A megkövetés legszolidabb formáját is elfogadom, tulajdonképpen nem neheztelek a tudatlanokra. Várom az üzenetedet!
galileo!
hogy hatottak a mózesi törvények a római jogra?
És pont ez az iráni ember jelent veszélyt a békére? Amikor egy Le Pen utolsó körös volt a franci elnökválasztáson? Németországban jönnek fel a nácik? Izrael, az az apró ország tele van fegyverrel és militáns alakkal, illetve hasonlóan militáns alakok sokasága él velük egy fedél alatt Palesztinában? Az USA tízmilliárdokat költ csodafegyverekre? Ki ellen? Miért? Hova?
A másik pedig az a különösen irritáló tulajdonságotok bassza a csőröm, hogy összemosod a veled egyet nem értő személyt a neonácival.
Húha, büdösrongy felvette a kesztyűt, berántja a kétüteműt és indul a zsidók ellen, úgy speciel az összes ellen, mert azt hiszi, hogy az egy egybefüggő halmaz.

„Leszarom, hogy zsidó vagy, egy személy vagy ozt' csá.”

Így indít a kolléga.

„Mindenkit leantiszemitáztok, akinek a véleménye egy kicsit is eltér a tiétektől, és tán még kirizálni is mer titeket.”

És így zár, egyazon kommentben. Többes szám, második személy.

Állít valamit, aztán két mondattal később hótt az ellenkezőjét. Ez másoknak csak több kommentben sikerül, nekifutásból. De hát ő ilyen ügyes. A vér, az.
Tudod various a szöveg magáért beszél: nem érdekel, hogy ő személy szerint zsidó, egyzserűen az effajta zsidó hozzáállás(ami amúgy nem ritka) zavar( az összemosás, nácizás). Nem háborúzok ellenük, csak kritikával illetem őket, ezt pedig remélem megengeded. Most pedig remélem belekötsz maj abba, hogy két zárójelet is tettem a szövegbe.+( ne forgasd ki a szavaim, e za 3.) Legyél párbajképes!
És ne kritizáld a véremet, mert elsütöm, hogy öregapám zsidó volt, és máris antiszemita voltál:). Remélem szégyelled magad.
A szöveg tényleg magáért beszél, de ez már leírtam egyszer.
freddie, te komolyan azt hiszed, hogy lehet (értelmes dolog) a zsidókat szeretni,/utálni? vagy az albánokat, maorikat (tudom ők trendik, meg édik, de asszem most nem erről van szó).
vagy érzelmeidet reprezentatív szociológiai felmérésekre alapozod? akkor bocs...
(a másikért is:))
Büdösrongy:
Hehe. Vicces kis lény vagy te, tudod-e?
Leantiszemitázunk? Nocsak, hasfájás is? Mindjárt jön az a cucc ide középre...

Mi minden van zsidókézben, mi? S magyar kézben? Meg eszkimó? Esetleg japán? Ja nem, ez utóbbi nem ér, mert azokkal tezsók' vagyunk, és nyóccorcsavarodottan gyüttünk az orion csillagképbű' vagymi', persze puhított hússal a nyereg alatt, csakmer' szittya.
Bazzeg.

xuf:
Az előbb még "mi" volt, most meg már "ők". Látom fejlődsz itt a másik oldalról. Remélem előbb-utóbb mindketten beértek középre.
Aki zsidózik, az hülye, aki meg bekötött szemmel mondja a másikra, hogy antiszemita, az szintén hülye.
:) Elfogytál, öreg, mint a túrórudi. Persze mindent ki lehet forgatni, pláne ha nem fogod fel a lényegét. Kíváncsi vagyok vmi érdemleges cáfolatra tőled(a szöveg tartalmára vonatkozóan), ha már ennyire Havas Henriknek érzed magad.
csodaszarvas,

meddig próbálod még rámaggatni a szittya-jellmezt?
tistedur:a romai joggyakorlatra,azt irtam.
Egy olyan etnikumot tanultak meg toleralni,amelyik abszolut szoborellenes volt egy "szoborcentrikus" tarsadalomban.Iskolakat,sajat intezmenyeket tartottak fennt,ahol minden heberul folyt.Csak a szellemi teljesitmenyukkel(meg persze penzzel,de azert is meg kellett dolgozniuk) tudtak ellensulyozni a balvanyimado kozeg ellenszenvet,elutasitasat.
Az orokosodesi torvenyeik is eleg profik,de az egesz polgari torvenykonyvuk tulajdonkeppen ott van a Mozes konyveiben.Nehogymar csak a vallasi torvenyeiket lassuk ott.Naluk a szakralis es a profan ugyek kezelese nem kulonult el egymastol vegytisztan,tulajdonkeppen ugyanazt a logikat kovette.
En nem vagyok ugyved,de ha jol tudom,a romai jognal utalnak egyes kolcsonhatasokra,amikor tanitjak a joghallgatokat.
edebá, írták már, ha egy zsidó hülye, akkor nagyon hülye
de valójában ezért
www.jewsnotzionists.org/opposed.html


Hát lényege az nincsen neki. Vagy ha úgy vesszük, akkor van neki rögtön kettő, amik egymásnak ellentmondanak. Bővebb kifejtés itt: w.blog.hu/2007/01/03/salom_mein_fuhrer#c149457
büdösrongy:

S mégis mit cáfoljak baszki'? Semmi olyasmit nem írtál még ide, amire érdemben reagálni lehetne. Amúgy meg te állítasz, bizonyíts te. Bár kétlem, hogy túljutnál CsurkaPistán, esetleg az Árpádsáv(tm) -on.

A Magyarok faszságaitól ments meg uram minket!
galileo: nem csúsztattam, a zsidó vallás csak a keresztényen keresztül hatott a mai európai kultúrára, de mint mondtam, a görög-római kultúra ennél sokkal jobban, az arab is, meg a kelta is, de már csak ismétlem magam, meg késő is van, úgyhogy jóccakát.

Ja, és a kultúra csak nem egyenlő a vallással, akárhogy is szeretnéd.
Various, azon már túlléptünk. Félreérthető volt sőt, hülyén vehette ki magát, de már elmagyaráztam azóta érthetően, hogy mi az ami zavar. Arra vártam volna reakciót, ha feltétlen háborúzni akarsz.
Nem háborúzni és nem párbajozni akarok. Ha azt akarsz, az akkor tessék venni a fakardot és hadonászni, a vitában érvvel kell és nem hadonászni. Fakarddal nem megy.
Quicksilver:jofej vagy te,ket asitas kozben megmondod csipobol,hogy mit szeretnek!
Azt,hogy a kultura egyenlo a vallassal sohasem mondtam,nagyon jol tudod.Jo eccakat!
csodaszarvas...,

nincs mit bizonyítanom, "betettem a kérdőjelet": Izraelnek miért van ennyi minden megengedve? valamint: miért részesül ennyi "segélyben"?
Még mindig nem csurkapista, még mindig az, hogy mi az oka anak, hogy ma az egyetemsiták 10%-a a jobbikra voksolna(nem tudok linkkel szolgálni). Mert valami oka van.
No, én mentem. Jó éjszakát mindenkinek!
xuf:
Némi segítség, ha kinyitod dr. de chite linkjét, bár tartok attól, kevés angolórára jártál ahhoz, hogy pontosan megértsd. De én is segítek: Moishe Arye Friedmann bécsi ortodox főrabbi is ott járt Teheránban, kezet is fogott az iráni elnökkel. (Guglizd meg a nevet!)No meg az 1938-ban alapított Naturei Karta anticionista zsidó felekezet képviselői is. Biztos Solom Dov Volpe jeruzsálemi rabbi is szélsőjobb lapokból tájékozódott, amikor levélben arra szólította fel rabbitársait, hogy a konferencián járt hat társukat átkozzák meg és közösítsék ki. Olvass Magyar Hírlapot (egyáltalán, olvass sokat!), az könnyen hozzáférhető számodra, meg bűvészkedd fel magad a sofar.hu független zsidó hírportálra, hogy megfelelő infóid legyenek. Sajnos, még mindig nem látom bocsánatkérő soraidat, pedig múlik az idő. Ha egy órán belül nem olvason a mea culpádat, kénytelen vagyok téged is azon hülyék közé sorolni, akik ostobán írkálnak mindenfélét, és mélységes tudatlanságukban arra vetemednek, hogy másokat sértegessenek. Az ilyeneket azzal büntetem, hogy képzeletben megsimogatom buksi fejüket, és arra kérem őket, hozzanak a sapkájukban öt kiló krumplit. Aztán meg nem állok többet velük szóba...
Szerintem abbol adodik itt boven felteertes,hogy tobbezereves tortenelmi helyzeteket elemzunk 1-2perces hozzaszolasokkal,ezert szuksegszeruen sarkitunk,kiemelunk kontextusbol dolgokat!
Ezert ezt a helyzetet csakis joindulattal lehet kezelni.Kulturaltan.Vagyis egy szerencsetlen kifejezest,bena utalast nem kell egybol tulreagalni.
Ecet esete is,meg a Xuf-Solution parbaj is erre pelda.Eddig nem volt itt modi ez,terjunk vissza az eredeti felallashoz.
Egy hulye beszolasra nemkell egybol ugrani,kardoskodni.Europaban,vagymiben vagyunk nem? :)

ElChe egy korabbi gondolatahoz meg:
Ne arabozzuk mar nagyon az iraniakat,2x is kikertek maguknak ismeroseim,igazuk van,ok perzsak.Nemgyenge kulturalis orokseggel.Mondjuk az iszlam amortizalta oket rendesen.
Szval ne rangasson mar a media minket is egy ilyen-sajat orszagaban is egyre kritikusabban megitelt-primitiv politikus beszolasaival.A media ebbol el,tematizal,fogni akarja a kezunket,neoda klikkeljunk,ahova miakarunk.
Az oroszok bohocaval is hogy ijesztgettek 4-5evig,osztmar a nevet se tudom felidezni,de tenyleg.
Megvan!Zsirinovszkij a szerencsetlen,viperafogakat csak a mediatol kapott,ma mar orul,ha a kenyeret megtudja ragni,meg nyugdijasokkal beszelget a piacon.
büdös rongy is solution: buta vagy.
Az isten állatkertje. Az nagy. Baromira.
Ja, feltatláltam a spanyol viaszt. De mit tegyek, nincs új a nap alatt.
Galileo, én írtam, hogy az iráni arab? Előfordulhatott, de nem emlékszem.
edebacsi:en most elolvastam a dr.de chite linkjet,tanulsagosnak is tartom.
Jol megfogalmazott ervrendszer, 1-2 szelsoseges,vagy legalabbis tuleros kifejezesel,belefer.(Izrael gazdasaga nem az osszeomlas szelen van-noha sebezheto-es a sekel sem egy "majdnem ertektelen" valuta.)
A vege meg katekizmus jellegure sikeredett,de mindenkeppen megeri elolvasni.
Nem tudom, felmerült-e, hogy a közel-keleti anti-szemitizmus más gyökerű, mint az európai. Mert én ebben a Hitleres agyrémben is úgy érzem, totál más fejjel gondolkodnak ők erről. Egy olyan, mondok egy nagyot, valami überhetetlent, hátha valaki seggreesik tőle. Szerintem meg inkább csak pislogunk rajta, hogy mi van?
büdös rongy is solution: szerintem is buta vagy.

edebácsi: ez egy fórum, nem kell annyira ragaszkodnod az igazadhoz, még a végén kínoznál is érte.
Egyébként meg tedd fel magadnak a következő kérdéseket?
1. Biztos forrás e a hitgyüli lapja ?
2. biztos e , hogy azok a rabbik akik ott voltak az együttműködés jeleként jelentek meg?
3. tulajdonképpen mit igazol, hogy ott volt hat rabbi és esetleg egyetértett?
A huszadik század elejétől a technikai fejlődés olyan rohamos iramra váltott, hogy azzal az emberiség "hitélete" nem tudott lépést tartani, és megtörtént a nagy morális összzeloccsanás: az ember elkezdte önmagát imádni, abban hinni, hogy a saját maga fogja megváltani a világot; az európaiak elfelejtették, hogy őket már egyszer, majd' kétezer évvel azelőtt már megváltotta valaki.
A Nyugat előreszaladt, erőből, oly gyorsan, hogy a lelkét, mint a rossz indián, maga mögött hagyta, valahol a (XX.) század elején; teljes egészében az eszére meg az ösztöneire bízta magát - ami megvan minden állatnak is. Ennek következménye az lett, hogy a homo sapiens egy különösen elvadult ága meghágta a legújabb evolúciós lépcsőt; a homo sapiensből megszületett az új faj, a homo homicidialis, a gyűlölködés ösztönének és a lenyűgöző technológiának a vérnászából született, minden korábbit felülmúlóan hatékony gyilkológép, az igazi Terminátor. És vérfürdővé változtatta az egész századot; ember az egész történelem során összesen nem ölte meg annyi fajtársát, mint abban a bizonyos rövidben. A lélek pedig, az emberiség lelke, ahogy kullogott gazdája után, annak maga mögött hagyott vértengerében és hullaerdejében tudott már csak gyönyörködni.
Természetesen, ez a gyökeres szellemi fordulat, amit a vallásos érzéstől való elfordulás jelentett, gyönyörű csodákat is tartogatott az emberiség számára; a képzőművészetben és az irodalomban megszülettek minden idők legszebb alkotásai (lásd a magyar irodalmat például); s ezek, ha meghallotta őket, vigaszt jelentettek az érző szív számára a borzalmak idejében; legalább így, utólag...
A XXI. század a vallás évszázada lesz, de szerény véleményem szerint nem abban az értelemben, amiben sokan gondolják. Hanem abban, hogy véget ér a felhőtlen technológiai nyomulás az emberiség számára, és kénytelen lesz megállni, lelassulni kissé, hogy szembenézzen bizonyos súlyos problémákkal (globális felmelegedés például); vagyis bevárhatja a régen elmaradt lelkiismeretét, magába nézhet, elgondolkodhat. Békésebb, humánusabb, szerényebb, istenfélőbb századra számítok, keziccsókolom mindenkinek, amelyben az ember nem akar folyamatosan egy szép új világot teremteni, mert, ha másból nem, hát szimpla tapasztalatból rájön végre, hogy ez képtelenség; inkább a régit kell becsülni, javítgatni, megőrizni belőle, ami szép volt, alázattal dolgozni, aztán nem hősies halált halni, hanem csöndesen nyugdíjba vonulni...
ElChe:nem,bocs en nem fogalmaztam egyertelmuen,a masodik resze vonatkozott arra,hogy nehogy tulertekeljuk ennek az idiotanak a jelentoseget,(21:49:15)azt mond amit akar.
És még mindig vitatkoznak...hihetetlen....nem vagytok még álmosak gyerekek? :D
De.Jo eccakat mindenkinek!
"büdös rongy is solution: buta vagy."
És antiszemita is, kedves Judgement day, ha kérhetem.:)
Galileo amúgy mond vmit. Zsidó témában fölösleges a vita, nyílvánvalóan itt csak cionisták és antiszemiták állnak egymással szemben.
Az is eszembe jut, hogy az miért van/volt, hogy népek egy "lelkibeteg"-et favorizálnak/tak. Ez valami össznépi lelkibetegségből származhat, össznépi kompenzációban kulminál. A "lelkibeteg" a mindenkiben megbúvó "lelkibeteg"-et szólítja meg, s basszus mindig elég sokan vannak, akik erre droidmód reagálnak is.
Aztán még, hogy a kiindulópont mindig valami bezárkózás, xenofóbia, ez törvényszerűen bebugzik.
Gyakran én a zsidókat sem értem, meg senkit sem, aki magát választottnak tartja etnikai szinten.
A saját bilinkben mi is már régóta ezt a népi-urbánus kakit masszírozzuk.
Yah, sok minden nem derült még ki a shoáról. Amerika szépen cserben hagyott minket, Anglia szintúgy. Tudom ajánlani az Adolf Eichmann c. könyvet utána rögtön a Finkelstein Holokauszt ipar c. könyvét. Elgondolkodtató mindkettő még nekünk is.
Legyünk realisták.
galileo: pont ez a zsirinovszkij illik ide, mert egy interjúban aszonta, hogy anyai ágon orosz-, apain meg ügyvédszármazású.
bocs, nem tudom a locust...
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.03. 16:37:45

"Mé' Bush közelebb lakik, mint Ahmadinezsád?"

Nem. De a keze messzebb elér...
OFF: Szerintetek ki a jó fene az a Prikkel-házaspár? Nem egész egy hete tűntek el Merdzsóstul, de fél Fejér megye őket keresi: kétmilleres nyomravezetői díj, letartóztatások, fityfene. Ha én eltűnnék, max. felraknának a listára a többi sokezer szerencsétlen közé.

Talán nem az a gond, hogy a fickónak (a hírek szerint) köze volt mind az olajszőkítéshez, mind a politikához?

Bűzlik nekem a dolog.

I.C.ram: azt írtad, a jóléttel egyenes arányban nő az agymosásra lehetősége. tesókám, hanyadik vagy a magyar TOP100on? bocs, ha nálad vezetném a számlámat:)
Hát csalódtam. Hatalmas szellemek vajúdtak és még egy nyomorult egér sem született. Látom hülyén fogok meghalni.Most AHi zsidó volt, vagy magyar. Hogy Ahmáról, Jézusról, Ábrahámról ne is beszéljek. Ja szegény Noét ki ne felejtsem.
Szép Ernőt idézném, nem biztos, hogy szószerint: A zsidók sok féle emberből vannak. Van köztük zsidó is.
osi: mintha néhányan ezt mondták volna...
én nem csalodtam. alig remélem, hogy a zsido téma valaha lefut.
a magyaroknàl europàban (feltéve ha a részleg aki itt hadovàzik reprezentativ) nagyobb kötsögök csak a lengyelek. minél vallàsosabb, annàl antiszemitàbb. antiszemitàk zsidok nélkül. mert biza lengyelorszàgban alig él több zsido mint pàr szàz.
hallelujah! dicsértessék a katolikus egyhàz!
dr. de chite: Mármint mit? Hogy hülyén fogok meghalni? Azt eddig is tudtam.
Ecet: Örülök, hogy nem csalódtál.
Összekötnélek xuf-fal. Csak, hogy örülj!
egyébként az utolso zsidolincselés lengyelorszàgban történt 1946-ban! a "kielcei pogrom".
de.wikipedia.org/wiki/Pogrom_von_Kielce
csak ne köss engem senkivel @osi. különösen ne olyannal akit nem ismerek. kijaza xuf?
okay. megtalàltam.
xuf 2007.01.03. 21:57:44
felhàborito, hogy ilyesmi létezik magyarorszàgon.
atavism pure.
hülyén fogsz meghalni?: isten hozott:)
osi:
te melyik részlegbe tartozol, hogy örülsz?
ezt kinek mondod doki?
xuf: a villamoson kiszúrják a nagy orrod és göndör hajad? járj lovon és te leszel a kajszar:-)

de milyen egyéb jellegzetességeid lehetnek? csak nem pucéran ülsz fel a 4-6ra? :-)
Ecet: Nekem mondta a "doki". Hát erre gondoltam, melyszerint az antiszemitizmushoz nem is kellenek a zsidók. Elképesztő ez a szeretem/utálom féle megközelítés. Egyébként is utálom a leegyszerúsítéseket/általánosításokat.
Az összekötés poén volt, vszeg szar.
P.s.: Találtam egy gyönyörű szót: "megérdemeletlenül ...". Na ezért érdemes élni!
dr. de chite: Akit még nem zsidóztak le ebben az országban, az vagy barlanglakó, vagy gyorsan vegye fel a hitet és metéltessen.
uram bocsà' én is az egyszerüség embere vagyok. mentségemre szolgàljon, hogy csak nagyrabecsülésböl :)
azt gondolom, hogy minek a bö szo, ha kevésböl is megérti a közönség a magvat.

az alàbbit majd jol szétszedik holnap, mert nem teljesen igaz:
"a magyaroknàl europàban (feltéve ha a részleg aki itt hadovàzik reprezentativ) nagyobb kötsögök csak a lengyelek."

azé' ki is javitom sebtiben "a magyaroknàl közép-kelet europàban (..)"- heh
osi 2007.01.04. 02:37:13

mér? màr téged is lezsidoztak?
are U male or female?
Ecet: Male. Ne reménykedj, az előbőr megvan hibátlanul. Nálam:). Ettől még simán lezsidóztak, zömösen kikeresztelkedett versenyzők. "Nincs randább egy antiszemita zsidónál". off megyek hunyni.
H. szerintem is zsidó volt, csak a körülmetélésekor a jobbik felét dobták el......
A magyaroknál csak a hülyék nagyobb kötsögök.Főleg akik csak írnak,de olvasni lusták.
osi 2007.01.04. 03:15:28

kivàncsi voltam, hogy van e neandertàli honfi, aki képes egy nöt lezsidozni. azért kérdeztelek.
az antiszemita zsido fenomén nagyon érdekelne elsö tollbol. hàlàs lennék ha erröl irnàl valamit priviben.
legjobb üdvözletem
UFF & ZOFF
galileo 2007.01.03. 23:04:23: "Azt,hogy a kultura egyenlo a vallassal sohasem mondtam,nagyon jol tudod."

Nem, csak amíg én végig az európai kultúráról írtam, meg a főleg görög-római eredetéről, addig te végig a zsidó-keresztény vallási szövegekkel jöttél (mózesi törvények, stb), és a görög-római bálványimádást szóltad le, mintha a görög-római kultúra csak a vallásukból állt volna. Úgyhogy egészen világosan látható, hogy a fenti egyenlőséget nem mondtad ugyan ki, de végig úgy érveltél, mintha azt tekintenéd alapelvnek.
nahát...szépen elkalandoztunk az eredeti blogbejegyzéstől.
Mellesleg az senkit sem irritál, hogy 2007-ben valaki sárga csillagot rajzolgat élő politikusok képére? Az én érzékenységemet valahogy sérti. Az ilyen tipusú megjelölés történelmi sebeket tép fel. Szerintem ez az egyik legdurvább zsidózás.
De ugye milyen könnyű néhány ezer kilóméterre lévő arab lúzerekre pingálgatni?
nézzünk már szét inkább itthon.
| nincs mit bizonyítanom, "betettem a
| kérdőjelet"

ROTFL. Tudod ez önmagában azt feltételezi (legalábbis a formális logika szerint), hogy te _valósnak_ értékeled a kérdésben megfogalmazott állításokat. Én azt kértem, hogy ezeket bizonyítsd. Miért lenne _minden_ megengedve Izraelnek? S egyáltalán ki által van megengedve? He?

| Izraelnek miért van ennyi minden
| megengedve? valamint: miért részesül
| ennyi "segélyben"?

Mert az ő léte, és relatív stabilitása más országok _ÉRDEKÉBEN_ áll.
Ha nem állna, ne aggódj, már régen Palesztína sorsára jutott volna.
De most pontosan kiről is beszélünk? Melyik donorországról a sok közül?

| mi az oka anak, hogy ma az
| egyetemsiták 10%-a a jobbikra
| voksolna(nem tudok linkkel szolgálni).
| Mert valami oka van.

10%. Aham. Ez érdekes adat. Esetleg támaszd alá némi statisztikával, ha kérhetem. Olyat én is tudok mondani, hogy a CsodaSzarvasVadász(tm) Liberális-Felforgató-Népnemzeti-
Munkás-Paraszt-Technokrata Pártra meg az össz népesség 33.33%-a voksol_na_. Már ha lenne ilyen... :p

Amúgy meg, hogy ki kire szavaz_na_ az magánügy. Sok külső- és belső hatás eredője. Ha valakinek addig jut az értelmi képessége, hogy a populista ki- és beszólásokat nézi a valóságnak, és végrehajthatónak, akkor egy populista jelszavakat zászlajára tűző pártra fog szavazni. Ennyi. (Ha meg valaki tudatos állampolgár, és veszi a fáradságot kicsit bővebben tájékozódni a pártlapokon/honlapokon túl is, akkor értelemszerűen más preferenciák szerint fog voksolni.)
engem nem. ellenkezöleg. ebböl a human speciesböl nem lehet akkora majmot csinàlni ami zavarnà az érzékeny lelkem.
galileo 2007.01.03. 23:27:51

"Egy hulye beszolasra nemkell egybol ugrani,kardoskodni.Europaban,vagymiben vagyunk nem?"

öszintén. beszélnél akàr öt percet is antiszemitàkkal élöben? valoban azt hiszed, ha elég jol argumentàlsz meggyözöd öket? az antiszemita ideologia 2000 éve virul logika nélkül. az antiszemitizmus az hit.
le a kalappal az eröfeszitésed elött.
icsep:
Nem csak a hitgyüli a forrás, más is, fentebb említettem őket. Nem tudom pontosan a rabbik miért jelentek meg, és együtt akartak-e igazán működni, csak kapiskálom: valszeg a zsidóság sokszínűségét reprezentálják csak, meg azt, hogy Erec (tudod, ez az ősi földet, tkp. Izraelt jelenti) nem minden zsidónak egyformán fontos. Aztán azt is bizonyítja, hogy bármennyire régi a judaizmus, mégis csak irányzatokra bomlik napjainkban. Ezt hajlamosak vagyunk értetlenül furcsállni, de csak gondoljunk a kereszténységre, mi mindenen különböznek és acsarognak a felekezetek. Hazai zsidó különbözőségek is vannak, például csak Oberlander Baruchot és követőit említeném. Nagy az Isten (Jahve) állatkertje! Egyébként egyre kristályosodó magánvéleményem szerint ezek a Teheránba látogató rabbik egyszerűen provokálni akarták a mainstream zsidóságot, meg a a világot is persze. Azokkal a hozzászólókkal meg nem lehet mit kezdeni, akik tényeket "nem hisznek", csak azért, mert nem fér bele az antiszemitizmusuk vagy filoszemitizmusuk egyszerű világába. Ilyen egyébként a hazai pártok fanjainak többsége, elhessegetik azt, ami nekik nem tetszik, és a lehetetlenségek kategóriájába sorolják. Sajnos. Ezek - ahogy szokták mondani - a szemüknek sem hisznek...
ecet: itt kezdődnek a gondok. amikor valakire lehet sárga csillagot rajzolni - szerinted. akkor te döntöd el, hogy kire igen...és kire nem?
kaarmeenhetki 2007.01.04. 09:43:42

Egy ostoba antiszemita képmására sárga csillagot rajzolni, az hogy is mondjam, olyan izé, olyan hogyishívják, ami tudod, az a micsoda, asszem a bakosba is benne van, mindenesetere az a dolog, ami hogy tulajdonképpen ...

... na, segíts mán ...
osi: szerintem mindenki lelki zsidóvá vállik attól a pillanattól kezdve, amikor sajat szabad akaratabol Krisztus kovetove vallik.
Ne keverd ossze nem kerszteny lesz, meg vallasos eletet el, meg temploba jar...ehhez nem kell a templomnak meg a kornyeken se megjelenni...
...krisztust kovetni annyit jelent, h azt az utat jarni amit O is magara vallat szabadakaratabol annak idejen. Igy oltatik a vad szoloto a nemes tokebe es a gorog is a magyar is a szerb is es mind a tobbi nemzet lélekben izraelitává vállik...
...ezert lehet mindenkit olyan konnyen lezsidózni,es nem az elõbõr miatt!!!
kaarmeenhetki 2007.01.04. 12:45:51

én nem fecsérelek gondolatot a lehet és nem lehetre. nem akarok az irgalmas szent-mittoménki szerepében tetszelegni. nem vagyok politikus, nem kell diplomatikusan fogalmaznom: ez az ember egy udorito kreatura, potenciàlis gyilkos. bevallom a legszivesebben rugatnàm az összes, a beszédei alkalmàval ujjongo mosatlan csöcselékkel hàtulrol farba.
„Egyébként egyre kristályosodó magánvéleményem szerint ezek a Teheránba látogató rabbik egyszerűen provokálni akarták a mainstream zsidóságot, meg a a világot is persze.”

Részben érthető.

Reklámblokk eleje.

De Mohamed-ügyben szerintem nem és nem és nem. De nincs kedvem még egyszer leírni, ott van a blogomban megírva szépen, akit érdekel elolvassa.

Reklámblokk vége.
mavo:
röviden irok a tegnapi hitler/atombomba ügyhöz amit reklamàltàl. ha valaki nem érti az ö baja.

még mielött a hozzàszolàsomat hibàkra- ellentmondàsokra- hiànyossàgokra bevizsgàlod, még mielött megmondod, hogy az amik nem különbek mint saddam vagy dzsingisz khàn leszögezem:
_az amerikaiak érdeme, hogy megynyerték NEKÜNK a hàborut_. ha dolfi a gyöztes nem irna worluk blogjàba olyan aki nyulszàjjal született.

-jaa, jaaa, tudom: nem egyedül nyerték meg a hàborut, tudom a bombàt azé’ nem kellet volna ledobni, meg az usa mosmà' egészen màs mint azelött volt, de én az 'azelöttröl' irok anélkül, hogy bagagtelliziàlnàm a mostant.

akarom mondani: bagatellizàlnàm
osi,

„Találtam egy gyönyörű szót: "megérdemeletlenül ...". Na ezért érdemes élni!”

Dagad a keblem!

PS: kollégámmal mi is jót röhögtünk rajta, ezért nem bírtam nem betenni. :-)
Ugorgyunk, ecet, ugorgyunk ...
nur nicht so überheblich @mavo. willst du hier alleinunterhalter sein?
magyarország lakosainak nagy része is zsidó. mind azok vagyunk, csak van, aki nem tudja.
a soah remseget nem szabad elfelejteni, de emlekezzunk neha a palesztin menekulttaborokra is..es arra, hogy az uldozottbol is lehet uldozo
meg olyasmiva is valhat mint Hitler volt egykoron vallastol fuggetlenul
zahar,

ez most "Húha!", vagy "He-he..."?

Mer akkor vagy így vk kisebbségi, vagy úgy...

És qrvára nem mindegy...

p.
"az amerikaiak érdeme, hogy megynyerték NEKÜNK a hàborut"

hat igen, igy is fel lehet fogni. Mindenesetre magyarorszag elvesztette a haborut :) emlekeim szerint.
Az mindenesetre oromteli, hogy lenyomtak a nemeteket.

olyat is olvastam itt, hogy ha valakit lebombaznak, akkor mindegy neki, hogy atom, vagy gyujtobomba...

hat ha mindegy lenne, akkor nem menne most a nagy izgalom iran atombombai miatt, ami e topiknak az egyik vonala.

az, hogy az amcsik jo vagy rossz fejek, es melyik oldalon allnak, es hogy a japanok mit csinaltak mandzsuriaban, nem valtoztat a TENYEN, hogy egyedul az AMCSIK HASZNALTAK ATOMBOMBAT emberek ellen, civilek ellen. Nem iran, vagy irak, vagy barki mas...

szamoljuk csak ossze, hany mas nemzetbeli embert oltek meg iraniak, es hanyat amerikaiak, utana frocsogjunk iran ellen.

de ahogy az USA hirtelen kamu indokkal lerohanta Afganisztant, majd ujabb kamu indokkal a kozeli Irakot, majd celba vette irant, nyilanvalo, hogy Irannak egyetlen lehetosege, hogy beallit egy olyan onvedelmi fegyvert, ami mindent uberel...

vagy hagyja magat lerohanni...

ezzel nem igazolni szeretnem az atombomba jogossagat, csak ez a nagy helyzet, iran bekemenyit, Thanks to the USA.


haha, történetesen erről is írtam már egysze régen :)
index.hu/velemeny/jegyzet/fegyverbe/

egyébként az usa érdeme nem Hitler legyőzése, hanem h az orosz megállt Európa felénél.
Alf
Volnál olyan kedves felsorolni azokat az országokat is, amelyek az USA II. vh.-s helyzetével azonos szituációban NEM használták volna fel az atombombát?

És jó lenne némi bizonyíték is a feltételezés mellé.
Sírhatnánk:örményekért,tuszikért,dakotákért
illírekért,dákokért,stb.
"potuquese"13:27:51-rövid,tömör és majdnem igaz."Bunker"keresztyénség nincs.
"büdös .."14:11:11.-azért a frrás objektivitásával szemben vannak fenntartásaim.
"Alf"17:09:01.-"...egyedül az amcsik használtak atombombát emberek ellen,CIVILEK ellen."És ez itt a lényeg,mutassátok már meg mikor vert meg amerika egyedül HADSEREGET.
büdös:
no comment, amit gondolok erről, már leírtam. Amúgy meg, imho nagy statisztikai hibának kellett ott lennie, hogyha kihoztak egy ekkora szélsőjobbos előretörést. Már csak azért is, mert az egyetemisták már szavazóképesek, így az országos vagy önkormányzati választásokon is meg kellett volna látszódnia.

Alf:
Hja, basszus, van fogalmad arról, hogy Japánban hány ember halt volna meg, ha nem vetik be az atomot?
Ráadásként, tényleg, mondj egy országot, aki a II. VH végén azt mondja, hogy inkább még 3 éven keresztül áldozom fel az embereimet, meg az ellenségét, vagy itt ez az új csodafegyver...

Szerinted? Szerintem te is kiadtad volna a parancsot. Én biztosan.
molaris:

miért is fontos, hogy az amcsik mikor nyertek egyedül háborút? he?
A háborút nem tökösségre játszák, hanem győzelemre. Ha ehhez szövetségesekre van szükség, akkor arra van.
Magyarország mikor nyert egyedül háborút? Szerintem nem nagyon volt olyan...

Ez egy értelmetlen kérdés, szerintem.

boldogvagyok 2007.01.04. 17:59:12 :

hat ha ilyen talalgatasokba mennek bele, eleg nagy hulyeseget csinalnek...

fogalmam sincs.
es mire varsz bizonyitekot?
a ledobott bombakra?

vagy a te feltetelezesedet kellene megcfoljam bizonyitekokkal, miszerint mindenki mas is felhasznalta volna?

inkabb reszedrol lenne jo valami bizonyitek....
Alf 2007.01.04. 17:16:18

"hat igen, igy is fel lehet fogni. (...)magyarorszag elvesztette a haborut :) emlekeim szerint."

- hamàr szörthasogatunk lehetne àm kiegésziteni a mondatot azzal amire nem emléxel. magyarorszàg _két_ hàborut vesztett el, mindkét alkalommal mint agresszor. tehetségtelen politikànak hagyomànya van magyarlandban.
tudom. el fogod mesélni, hogy ez azé' volt igy mert ... meghogy quasi màsképp nem is lehetett csinàlni, meg különben is a németek annakidején ... meg, hogy ecetera meg citera.

- "az amerikaiak érdeme, hogy megynyerték NEKÜNK a hàborut"

*NEKÜNK EUROPAIAKNAK*

ecet, mavo, ezzel tényleg nehéz vitatkozni. Nem is szeretnék, úgyhogy elfogadom, hogy én vagyok túlérzékeny.
Egyébiránt nem látok sok különbséget, ha az általatok hülyének, vagy antiszemitának tartott embert sárga csillaggal szivesen megjelölitek, illetve ha az alsóbbrendűnek vagy szemitának tartott embert mások sárga csillaggal megjelölik. Lényegileg ugyanaz. Itéletet alkottok, aztán mondtok, és bélyegeztek.
Az, hogy szerintetek antiszemita, még nem jogosítana fel a sárga csillagnak a használatára.
Számomra ez egy olyan, a viszonylag közeli multból erős történelmi töltéssel rendelkező nyomasztó jelkép, amit még viccből, vagy tréfából sem szeretnék látni.
Ugyanúgy, mint mondjuk horogkeresztet Ariel Sharonon.
-
A témáról csak annyit: örülök, hogy szóbakerült az atom, és örülök, hogy sokan elég józanul gondolkoznak ebben a kérdésben. Elfogadom, hogy a 2. VH mielőbbi befejezéséhez meg kellett törni a japánok fanatikus ellenállását. De egy ilyen fegyvert civil, katonailag jelentéktelen városok ellen bevetni barbárság.
És hogy szándékos barbárság volt, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyszerre KÉT város ellen vetették be.
Nem kisebb baj, hogy Amerikának (és a többieknek) van atomja, mintha Iránnak lenne.
Ha egyszer valaki majd elkezdi ledobálni őket, akkor úgyis mindannyian megszívtuk.
különben is. ez a diszkurzus groteszk. naponta gyerekek ezrei halnak éhen afrikàban, elolvad az északi sark jege, elfogyott a söröm. ennek a desasternak az àrnékàban ne kivànja tölem senki, hogy azzal törödjek jo e a mérgestörpe perzsaführernek davidcsillagot rajzolni a jakojàra.


hm.Ennyit arról hogy a zsidósággal azért nem foglalkozol mert marginális téma:)
Azt hogy Hitler zsidó volt és ennek kiderülését elkerülendő tette harckocsigyakorlótereppé gyermekkora helyszínét Ausztria anektálása után nem Ahmadinezsád sütötte ki:)ilyen hangsúlyozóm TÉZISek már korábban is voltak felállítva nállánál sokkal objektívebb történészek szerint.Mondjuk hogy ez igaz e vagy sem vagy hogy Hitler tényleg meleg volt e vagy sem(és ennek leplezésére mészárolták le a fél SA-t)az szerintem totál lényegtelen Hitler megitélésében.Aki a holocaustot tagadja arról írni sem érdemes,bár a holocaus tagadást büntetnek nyilvánítani szerintem bűntény.Ezen az alapon ha valaki tagadja a Tatárjárást akkor vagyonelkobzást alkalmazhatnánk vele szemben,vagyis lehülyézni valakit vagy nem szóbaállni vele mert tagadja a holocaustot az rendben de emiat büntetni az már nagyon gáz.itt idézném twa-t:Mellesleg, gyöngéd jóindulattal elárulom, nem a holokauszt miatt szeretjük a zsidókat. Hanem azért, mert az antiszemiták mind ilyen hajmeresztően, elkeserítően, emberi lényhez méltatlanul ostobák
hm erre anyit hogy sok ember pont azért nem szereti a zsidókat és azért nem tanul a holocaustból mert erőszakkal akarják lenyomni az emberek torkán a rengeteg giccses filmmel,média agyonszerepeltetéssel.Tehát bár elitélem a holocaustot és undorító féreg dolog volt,de az hogy ennek a katasztrófának az agyonhangsúlyozásával tereli el egy ország az enyhén hitlerkompatibilis politikáját az azért fura.Holocaustból pont azt kellett volna megtanulnia a zsidóságnak hogy ha pl Izrael tankokkal torol meg menekültfalvakban terroristákat(lásd még Klaus-lyoni mászáros-Barby a Mateltől,ugye milyen vicces a történelem?),akkor elvárnám hogy a magyarországi zsidó hitközsség ez ellen hangosan tiltakozzon,és hogy a sajtó se egy siralmas arab antiszemitával bénázzon(már ha engedi a független liberális média mint pl index az igazság pátoszos lovagját ezt a témát elfogulatlanabbul megközelíteni).Az a legszomorúbb az egészeben hogy ez az erőszekos-bűntudat ébresztés és ébrentartás pont azt a hatást éri el az átlagemberekben ami ellen fel akar állítólag lépni,és nem arra tanítja meg az embereket hogy hova vezethet az idegengyűlölet hanem egy rosszúlértelmezet országimázzsá avanzsálták le több mint 6millió ember lemészárlását.
Kár
Lábjegyzetben megjegyzem:Mellesleg, gyöngéd jóindulattal elárulom, nem a holokauszt miatt szeretjük a zsidókat. Hanem azért, mert az antiszemiták mind ilyen hajmeresztően, elkeserítően, emberi lényhez méltatlanul ostobák
Ezzel például tényleg egyetértek TWA-val
Bár megkérném hogy válaszoljon emelett arra a kérdésemre ,hogy ha egy kelet-közép európai nagy város(hívjuk mondjuk Budapestnek)a főrabbija azt állítja hogí ha a magyar kutúráról leszednénk a zsidót akkor nem maradna más csak a fütyülős barack meg a bőgatya az:
1:mennyit használ a zsidóságnak,illetve mennyit árt vagy használ az antiszemitizmusnak?
2:egy ilyen ember vajon hajmeresztően, elkeserítően, emberi lényhez méltatlanul ostoba -e vagy sem?
3.van-e képed erről az emberről árpádsávos darutollas szerelésben?
!:vajon miért nem volt ezen felháborodva az ilyen diszkriminatív akkordokra oly szenzitív zsidó hitközség meg a liberális sajtó?

kaarmeenhetki:

Azért annak nézz utána, mi is volt Hirosimában és Nagasakiban, amiért érdemes volt bombázni. Nem csupán civil lakosság, úgyhogy ne kever a szezont a fazonnal.
Lehet mesterségesen súlyosbítani az akkori dolgokat, de minek?
Amúgy meg előbb-utóbb ki _kellett_ próbálja vki, hogy hogyan működik az atomfegyver. Ha nem ott és akkor, akkor később bármelyik birtokló fél leteszteli. Tiszta sor.
Ennyit a barbárságról.

Staghorn: "!:" megjegyzésre. Azért én itt a püspököktől, papoktól ennél durvább kijelentéseket is hallottam már. A magyar kultúra erősen alapoz a zsidó-keresztény értékrendre. Mi ebben a meglepő? Azok az apró eltérések fájnak, ami a zsidó és keresztény között van?
kaarmeenhetki,

„Ugyanúgy, mint mondjuk horogkeresztet Ariel Sharonon”

Kurvára nem.

Ha sharon folyton ok nélkül nácizna, esküszöm, megszavaznám neki a vaskeresztet, de addig ízléstelenség.

Ha ellenben egy fasz rendületlenül zsidózik, az meg kapjon csak sárga csillagot, megérdemli, nem a jómunkásember pécézte ki magának önkényesen, hanem ő kezdett kajabálni.
"Cso..Sza::Va.."06:35:09.-megerősíteném a kérdést ami"staghorn" feltett.+ egy:hol,melyik püspöktől hallod a vadabb dolgokat?Figyelmedbe ajánlom:"molaris"01,03 13:47:01.-et,mert mégegyszer le nem írom.
Üdv:mollaris
molaris 2007.01.03. 18:05:45

"ecet"16:38:53.-ha rajtatok múlna már Svájc is le lenne tarolva,csak a sajtfejűek nem engedik.Különben meg ugorj le a Telly-be vegyél két jó hideg Müllerbrau-t,rádfér."

te valamit haboltàl itt svàjcrol, sajtfejüekröl, meg "letarolàs"-rol, sörröl meg Telliröl. elsö làtàsra zavaros a zucc. elolvastam mégegyszer. màsodikra is zavaros.
kérlek vilàgitsd meg ezt az ügyet. hamà' itt vagy, hamà' a fàradsàgod fizetve van, mi neked az a pàr sorocska amit ràm forditsz? hm?
"ecet"-egyszer már kifejtettem,nem tartalak vitapartnernek.Ráadásul eme komm.-re is volt már reagálásod.Nos csak annyit akartam jelezni,hogy az alföldi,magyar suttyó is kijut Svájcba és megdöbbenve hallgatja a"rég"kikerültek történeteit,hogy miként döntenek romba az újak mindent amit Ők vérkeservesen kivívtak.Pofán csapott,hogy ma már a messziről szóló sem dumálhat a levegőbe?Bizony,ez így működik.Amikor felszáradtál a fürdetés után,picinykét gondolkozz el miért rühelli itthon is a jónép a stílusod.Én ott csak két hideg sört javasoltam,de mint leszűröm Te többet ittál.Ezután már nem reagálok semmire ami Tőled származik.
Üdv:mollaris
ha mar kisse eltertunk a tematol, akkor fel lehetne tenni a kerdest: vajon a zsidok hogyan viszonyulnak a mas vallasokhoz, elfogadjak illetve befogadjak-e oket barataik koze vagy eppen csaladtagkent??
ezt a kerdest mostanaban ritkabban tesszuk fel
molaris 2007.01.05. 09:19:11

"Ezután már nem reagálok semmire ami Tőled származik"

Ez igéret vagy fenyegetés? :))

nagyon köszönöm, hogy a teljesen érthetö felhàborodottsàgod ellenére eddig szàntàl ràm valamelyest az értékes idödböl.
mégyszer nagyon, nagyon köszönöm, hogy ilyen josàgos vagy hozzàm.
staghorn:
Ezt a példátlan baromságot nem főrabbi mondta, ne sértegessük a rabbikat, ennyire elvetemült barom biztosan nem akad köztük. Az inkriminált mondat szerzője ugyan tényleg zsidó (a megélhetési zsidók közül), és a zsidók körében is nagy felháborodást keltő kijelentés után elég hamar távozott Kanadába. A nevét nem írom le, mert még ezt sem érdemli. És újságíró amúgy...
molaris:

Ezt egy pap mondotta volt a szülőhelyem templomában:
"A kereszténység nélkül még mindig hontalan, büdöslábú pásztorok lennénk."

Amúgy meg lépten-nyomon hangoztatják, hogy a sötétség, és a káosz vár ránk a fenenagy vallásuk nélkül. Elárulom, szép csendesen, hogy a kereszténység nélkül is van kultúra. Meg lehet nézni a kínai, távol-keletieket. Semmivel sem rosszabb, mint a keresztény. Sőt.

No mindegy, elbaszott kompletten az egész nagy vallás-háború, A-tól Z-ig. (Mind fizikai, mind verbális értelemben véve a háborút)

Eljöhetne végre a józan ész korszaka, amikor nem az határozza meg az emberek egymáshoz való viszonyát, hogy a másik milyen vallású, hanem az, hogy mit tesz, vagy mit nem tesz. De mindegy, ez egy csúnya mellékszál lenne a saját kis agyamból, ami nem tartozik ide.
"edebácsi"-igazad van,mert a MAZSIHISZ tisztségviselője mondta.DE ÍGY JOBB?
"Cso..Sza..Va.."-ja barátom szét kell választani a búzát at ocsútól."Ez a mi munkánk és nem is kevés."(by J.A.)
molaris,

érdekel, hogy van az, hogy ha egy semita mond sértő baromságot a magyarokról, az skandalum és évtized múlva is emlegetik, miközben ezrével tudnék idézni magyarok pökte sértő baromságot a semitákról.

Csak kérdem, tudod, mielőtt.
mavo:

"A mi kutyánk kölyke mindig szobatiszta"... Tudod, hogy van ez... :D

Amúgy meg ilyesmin vitatkozik szerintem felesleges. Inkább meg kellene valahogy teremteni az értelmes párbeszéd lehetőségét.

Szerintem.

Kezdetnek elég lenne, ha egyik oldal sem (a sok közül) hangoztatná, hogy nála van az utlimatív igazság. :)

Minnyá' kiveszem a biliből a kezem, de olyan jó meleg... :p
"mavo"-mikor mondtam ÉN olyat ami sértő rájuk?A barmok meg bőgnek,mert nékik ez adatott.Isten ezt a népet választotta,és tudtommal még nem vonta vissza a szavát,bármennyi bűnt is követtek el ellene.
"Cso..Sza..Va.."-mondtam én ellent?Sőt!!!
molaris:
nem mondtál. :)
Az itteni post-ok nagy része válasz egy bejegyzésre, aztán meg továbbgondolkodás (vagy nem gondolkodás, de az más tészta), az enyém se kivétel. :D
molaris,

köszönöm, hogy következetesen félreértetted, amit írtam, jól esett.

„Isten ezt a népet választotta,és tudtommal még nem vonta vissza a szavát,bármennyi bűnt is követtek el ellene.”

Galaktikus muhaha.

A bibsik azt mondják, hogy.
"mavo"-nu most ezt én nem értem.Mert nem a bipsik mondják,hanem a Biblia írja.Egy halmozottan bűnöző családból eredeztetik a választott nép(jó,tudom ezt csak a hívők fogadják el:Isten előtt nincs érdemünk,csak a bűnünk).Nem a rómaiak és nem a korabeli nagytanács feszíttette Jézust a keresztre,hanem az ÉN bűnöm.Ezt legalább olyan nehéz elképzelni,mint a másik vitánkban a fizikai dolgokat.A kreacionitásnak mintegy"mellék terméke"a predestinatio.És visszatérve a bűnös családhoz,bizony innen számazunk mi is.Nos mivel a puding próbája az evés,így ez a vita is majd akkor dől el mikor mi is"színről,színre"látásra jutunk,de akkor már sokaknak késő.

...és mindez nem galaktikus,és nem muhaha.
"Rossz szemmel nézed tán,hogy én jó vagyok."/Mt.20,15/b./
„nem a bipsik mondják,hanem a Biblia írja”

Muhaha, a Bibliát egy halom bibsi írta, a kélgyó meg bele lett harapódva a saját farkincájába.

„A kreacionitásnak mintegy"mellék terméke"a predestinatio”

Na, ezt a kérdést most így azé ne, pláne, hogy ha a genezis okozata a predesztináció, akkor a Jóisten nem is olyan jó, mert így neki köszönhető a bűnbeesés is, ami miatt szívat bennünket, de majd egy tudós kálvinista elmondja a mit miértet.
"mavo"-mint kálvinista mondom,bizony a Bibliát nem"bipsik"írták,hanem az Úr elhívott szolgái.És bizony,predestináto,mert"általa és reá nézve teremtetett a világ".Szóval lehet piszkatúrázni.
500, a tisztesség kedvéért, hogy ne maradjon befejezetlenül...
mavo, bocs, nem akarlak izelgetni, de remesen alultajekozott vagy. azt irod:


"Nem biza, a szefárd zsidókat példul igen nagy becsben tartották, kormányzati funkciókat kaptak, estébé; rem. akit érdekel, utánanézhet, volt némi kis birodalmi német ezmegaz Palesztinában, talán az is közrejátszik a mostanban.

Ja, még askenázik: na, ők aztán ráfaragtak a reconquistával, de piszkosul."

a szefardi zsidok speciel Spanyolorszagban eltek, es termeszetesen ok faragtak ra a reconquistara, amihez az askenaziak semmi kozuk nem volt, ok ugyanis Nemetorszagban, Eszak-Franciaorszagban, Angliaban, majd kesobb Lengyelorszagban, Csehorszagban, meg nalunk eltek. Az askenaziak pl. a kereszteshadjaratokra szoktak rafaragni, amik gyakran az europai zsido kozossegek felkoncolasaval kezdodtek az Urjezus neveben.

es az is nagy tevedes, hogy a zsidoknak olyan fasza volt a kozepkorban muszlim uralom alatt elni. Az arabok is uldoztek oket rendesen, uralkodoik pedig reszben azert valasztottak zsido penzugyminisztereket meg mas hivatalnokokat, mert oket egyszerubb volt a csocseleknek odadobni, a Bokros-csomag-jellegu esemenysorok levezenylese utan.

alulinformaltsag -- ez az egyik legnagyobb problema, mielott valaki elkezd szenvedelyesen irni ezt vagy azt a zsidokrol, erdemes utananezni nehany dolognak, pl. hogy mit is jelent a "szefardi" meg az "askenazi" szo.
gumicsizma fiam,

tök jó, amit írtál, de.

1. az askenázi szó elírás, of course szefárd akart lenni. Persze durva elírás, de elírás, biztosan az Úr fenyítő szándokkal íratott velem marhaságot.

2. hm, én egy bibsi könyvét olvastam ez ügyben, szerinte volt fasza szefárd száraztalpúnak lenni ottan, gondolom, ő végképp rémesen alulinformált a témában.

3. utánanéztem évekkel ezelőtt, melyik honnan, úgyhogy kösz, elvagyok ilyen ostobán is.

Csonka család!
Ja, és ha már alulinformáltság.

szefárdI

muhaha
Úgy tűnik, a dolgok valahogyan mindig egyszerűen kezdődnek, majd bojtosodnak, aztán beleszálasodnak egy komplikáltságba, amiből aztán az ember megint valami egyszerűbbe vágyik, és allzu könnyelműen odaadja magát _A magyarázatnak_, amit pillanatnyi, korlátolt figyelmének olvasó-nagyítója randomszart neki éppen a kauzalitás kusza térképéről. Ugye. Én, ha elfogna néha már a vágy, kúrálom magam egy kis vanendonli Spenglerrel, aki nem az Oswald, hanem csak annak nickfia és végtelenül hatásos annak gyógyításában, hogy a dolgok azér vannak, mert az előttük levő őket odatojta. Üdítő néha látni, hogy mindez komplikáltabb és elfogadni is aztán az ebből következő veretes kiismerhetetlenséget. Még megjegyezném, hogy természetesen okos Spenglernek se hiszek, de kedvelem, mert újra és újra megmenekít egy szimpli magyarázattól, egy bóvlitól, s amit, néha, ha saját okosságától berúgott, pálcáról lő és hazavisz az ember a kauzalitás búcsújából.

Hát ha más is bírja, tehát ilyet kíván, annak egy kis Irán, spengleriesen, így: www.atimes.com/atimes/Middle_East/HK21Ak01.html

vagy így:
www.atimes.com/atimes/Middle_East/HJ24Ak01.html

Vagy ha esik kint az eső, és semmi alapvető létgond éppen nincsen, unatkozó gurméknak az összes:
www.atimes.com/atimes/others/spengler.html
CsoSzaV:Vadász 2007.01.05. 06:35:09
tökmindegy, hogy hány hajógyár volt Nagaszakiban illetve Hiroshimában. Ha nem muszáj, nem kellett volna civileket irtani.
Annyi szigeten harcoltak arrafelé: ledobhatták volna úgy, hogy minimális legyen a civil áldozat, de a japán vezérkar lássa (mint ahogy rögtön belátta): sakkmatt.
Nem tudom, te hol élsz (van-e 10km-es körzetedben esetleg bármilyen szempontból stratégiainak minősíthető objektum, ha úgy tetszik, ojjektum) de az én szememben semmilyen hajógyár megsemmisítése nem legitimál egy ilyen tömegmészárlást.
És hogy megtette volna más? Hogy "ki kellett próbálni"? Ez is egy indok?
Ha ezt komolyan gondoltad, az nagyon szomorú.

mavo 2007.01.05. 07:19:26 : itt szivesen látsz sárga csillagot, ott meg nem szivesen látsz horogkeresztet. tiszta sor, megértettem. töklogikus. gyönyörködj.
mavo:

(1) mondtam, hogy ne izelgetesnek vedd, nem kell mindenen megsertodni. nagyon sok pontatlan informacio hangzott itt mar el, a te elirasodat pont azert peceztem ki, mert konnyen es roviden elintezheto. Mas magasreptu vitakba nem latom ertelmet, hogy beleszoljak, csak jelezni szeretnem, hogy gyakran feluletes tudas vagy szimpla targyi tevedesek vannak a megszolalasok mogott. Es amit nem ismerunk, azt hajlamosak vagyunk demonizalni. Mielott valaki leir egy olyan mondatot, hogy "a zsidok azt gondoljak, hogy..." nezzen alaposan utana, hogy mirol is beszel (pl. milyen zsidokrol), es ha ehhez nincsen turelme, akkor inkabb ne irjon le ilyen mondatot. Mondom, ne vedd szemelyesnek.

(2) Egyebkent abbol, hogy a szerzo bibsi, nem kovetkezik, hogy nem lehet alulinformalt. de az is lehet, hogy nem annyira megbizhato a memoriad, mint gondolod. Nezz utana pl. Maimonides eletrajzanak (aki talan a leghiresebb szefardi volt a kozepkorban), hogy lasd, milyen fasza volt neki.

(3) a szefardi az tenyleg szefardi. igy mondjak heberul, es a szakirodalomban is gyakrabban hasznaljak igy. a "szefard" is jo, elterjedt hasznalat, de az utolso muhahad ettol meg az ongol kategoriaba tartozik.

riennavaplus: koszi szepen, baromi erdekes.
gumilófasz,

1. muhaha, nem akartalak izélni, csak bedobtam a bombasztikus „remesen alultajekozott vagy” nembaszogatóst.

Tulajdonképpen meg is kell köszönnöm, ezért megteszem: köszönöm, hogy tudatlan fasznak neveztél, és anyám még mindig kurva.

2. én basztam el, nem írtam le olyan mondatot, amit nekem tulajdonítasz, de bocs, az én kurva anyámat.

3. szarom le. Hóóóóóótkurvazsidó forrásom BASZOTT í betűt mögébaszni, de ő köcsög, buzi és antiszemia náci, ergo szard le, de hogy anyám kurva, az tuti.

Asszem, megbeszéltük.
hábazmeg, a hülye fejemmel bibsi ódalt néztem, köcsög vagyok, megérdemlem

na, nekik is a lyókurvaannyuket, bazmeg szefárdoznak az ORTODOX szefárdI

helyett

buzik

PS: szarom le, héberül mi
már ha, nem tudok ivritű, de még szndékom se, ergo messze vagyok a szinttől, az alulbaszottág átka

igaz, a 11400 kontra 182 NEKEM ütős, lásd a kétmilliárd légy esetét

megyek baszni anyámat, ne szólj kíméletesen se
Sephard: 14 000 Sephardi: 361 000 -- a tobbit nem nagyon ertem, ugyhogy kimeletesen se szolok hozza.
Magyarul (anyanyelvem) szefárd.
Platónt sem fogom Plátónak hívni, remélem, megértesz.

Amúgy meg kár a flém. Bunkó voltál, ez ugrasztott, de az már elmúlt.

Békesség.
A bunkosagot illetoen a sajat hazad tajan sepregess elosszor, komam. Aki muhahazik, az ne csodalkozzon, ha beszolnak neki.

Egyebkent egy pillanatig nem gondoltam, hogy tudatlan fasz vagy.

Ja, es kulon koszonom, hogy nem zsidoztal le. Meg duhodben se. Le a kalappal.

tema lezarva. bekesseg neked is.
„Egyebkent egy pillanatig nem gondoltam, hogy tudatlan fasz vagy.”

„mavo, bocs, nem akarlak izelgetni, de remesen alultajekozott vagy”

Muhaha.

„Ja, es kulon koszonom, hogy nem zsidoztal le. Meg duhodben se. Le a kalappal.”

Külön ezért megkapod tőlem mavo arany keresztekkel és ragyásra cifrázott gyémántokkal kivert hülyfasz érdemrendjét.

Bály.
Nem minden zsidó cionista, és nem minden cionista zsidó. A cionistákkal van a probléma, nem ahmedinezsáddal.

Zsidó Rabbi Izrael állam megszűntetését javasolja.

youtube.com/watch?v=6RjnvQHWyLE

Zsidó Rabbi a holokauszt konferencián, nem zaklatták nem égették el!!!

youtube.com/watch?v=nF0J_Q8bdtw

Ja ők az öngyűlölő zsidók, (self-hating jews). Nekem nem úgy tűnik.
Ha annyira szeretik az eusok a zsidokat akkor mért oda rakták öket ahol a legtöbben utálják öket? a faxt nincs bennük méltoság senkinek se kellenek a zsidok ha annyira szeretik öket akkor mért nem europában adtak nekik földeket? vagy Amerikában.Mi közük van nekik az arab félszigethez semmi ... Az arabok büszék hogy muszlimok ha valaki azt mondja rájuk hogy te arab ,te muszlim akkor ezt az arab dicséretnek veszi de a zsidok nem azok máris perelni akarnak ...
Nem büszkék a saját fajtájukra.
Nemrég néztem valamelyik sport adást ahol Eu-s országok vehettek rész nah köztük volt izrael pff kikérem magamnak XDDD
Na bazzzz, mire ideértem 517 komment. Abban már mindent leírtak, ami a poszthoz való, így hát csak egy formai megjegyzés:

nálam a megosztás jelképe benne van a szövegben. Ez így csúnya. Beeeee!

Amúgy meg szerintem Mahmúd Ahmadinezsád nem Holokauszt tagadó, hanem éppen ellenkezőleg: igenlő.

De hová tűnt az a blogger, akit letartóztattak, mert megírta a blogjában a "zigazságot", miszerint főirán eredendően sémita, ahogy szegről-végről Vona is
@Tóta W. Árpád: jot rohogtem rajta, sajnos felek hogy nem igaz. a moszad mar biztos szetkurtolte volna ha igy lenne.
TWÁ:
"közlöm itt először, exkluzíve: Mahmúd Ahmadinezsád zsidó. "

Próféta voltál, szivem.
@sharif(szürkeláb):
"mért nem europában adtak nekik földeket? vagy Amerikában.Mi közük van nekik az arab stb.?"

sharif, Te lóláb, hát mit keresne egy zsidó állam Európában, sőtpláne Amerikában? Életük elmúlt 5000 évét - az utolsó néhányezer kivételével - ott, az Igéret Földjén, Erec Izráelben nyomták le.

Naná, hogy utálják őket, hiszen van némi jogcímük arra a kis darab földre.
@huba:
Nem hiszem, hogy a moszad büszke volna erre a pasira.
egyszer ugy 25 eve a 80-as evek kozepen volt egy film a teveben. a tortenet szerint valami vilagkatasztrofa utan kipusztultak a ferfiak es egy csupa noi tarsadalom jott letre, ahol valami klonozassal + mestersege megtermekenyitessel szaparodtak a nok.

egyszer csak elokerult 3 ferfi hogy honnan arra mar nem elmlekszem. ezeket a ferfiakat borotnbe akartak csukni vagy ki akartak vegezni, hogy megkimeljek a tiszta noi tarsadalmat a ferfi mocsoktol.

a legferfiellenesebb a noi tarsadalom vezere volt. no errol a fovezer norol derult ki a film vegere, hogy valojaban ferfi, csak nonek alcazta magat felelembol.

kar hogy nem emlekszem a film cimere. kurva jokat lehetett rohogni rajta.
@mavo: tenyleg, es azt hiszem lengyel volt.
@behin: Istenem! Ajvé! A Próféta beszél belőled!
Csak még annyit, hogy asszem Kissinger mondta egy konferencián:
"Én nem értem, hogy az arabok és a zsidók miért nem képesek leülni, és jó keresztények módjára megbeszélni ezt a kérdést?!"
@ecet: Joseph Heller mondta, ha jól emlékszem: "Ha valaha is elfelejtenéd, milyen zsidónak lenni, egy keresztény majd az eszedbe juttatja!"
süti beállítások módosítása