W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Az óév utolsó hülyéi

2007.01.02. 08:00 Tóta W. Árpád

Nincs semmi ok a dínomdánomra meg hejehujára; nem zárult le és nem kezdődött el semmi. Ugyanazok az idióták vannak a színpadon idén is, mint akik tavaly. Lássuk 2006 utolsó belpolitikai pengeváltását szemléltetésül.

Tehát az a kiindulópont, hogy - észlelve a harmincéves vízágyúk csekély harcértékét, illetve azt, hogy Magyarország könnygázfogyasztásban beérte az érett nyugati demokráciákat - előirányzott a magyar kormány némi fejlesztést a rendőrségnek. Jobb későn, mint soha; de tegyük rögtön hozzá, ha tudjuk jól, hogy gázáremelés meg kapitalizmus következik, akkor akár előre is gondoskodhatnánk az oszlatásról.

Ez eddig olyasmi, amiről normális országban nincs különösebb vita, legfeljebb ha kiderül, hogy stráfkocsit vettek vízágyú helyett, és a miniszter felesége a beszállító. A kődobáló betegeket demokráciákban vízágyúval, könnygázzal és gumilövedékkel kezeljük, punktum.

Na de nem úgy van az, mert jön Kontrát Károly, a senkihelyettes, és közli, hogy a kormány háborúra készül az emberek ellen.

Az emberek ellen, úgy globál. Háborúra.

Olyan eszközök, aszongya, "amelyek brutális rendőri fellépést tesznek lehetővé". Ja. Kész sztálinizmus: némely rendőröknél még pisztoly is van. Maci helyett.

Erre valók a Kontrát Károlyok. Ő az, akinek nem számít az arca, a tekintélye, a jó híre, mert soha nem volt neki olyan. Értelmes ember ugyanis, amikor elé tesznek egy efféle nyilatkozatot, hogy Karcsikám, ezt kéne felolvasni, szóval ilyenkor a senkihelyettesnél rangosabb pártkatona feláll, és megmondja kereken, hogy ilyesmivel nem égeti magát.

Ha az ellenfelünk ekkora ostobasággal zárja az óévet, akkor akár annyiban is lehetne hagyni. De nem: a vörös sarokba máris érkezik Nyakóóó Istvááán! És igen, alul tudja múlni a kontráti szintet. „Talán csak nem megint az utcára szeretné vinni az embereket a Fidesz, ahogyan ezt tette október 23-án?”, kérdezi Nyakó.

Bravó. Mínusszor mínusz az plusz: így lesz végül mégis Kontrát Károlynak igaza. Remélem, Nyakó Istvánon kívül már mindenki tudja, hogy akiket a Fidesz október 23-án az utcára vitt, pont azokat nem kellett volna szétverni. A többieket pedig már jóval azelőtt, hogy odaértek volna. Épp ehhez kell a tűzerő. Szerencse, hogy a terepen már rendőrök kezelik, és nem ilyen retardáltak.


Címkék: mszp fidesz zavargás hülyemagyar

374 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr6325403

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: https://justclassads.com/user/profile/136527 2019.04.03. 12:46:35

Te ismered a laptopod gyors gombjainak működését? - A számítástechnikai blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarország.
Imádom :(
Azt hiszem a fideszes kritika konkrétan és tartalmában a közbeszerzési eljárás elhagyására vonatkozott. Tehát elvileg vehet a kormány tűzerőt a Fidesz szerint is, Konrát szerint is, de közbeszerzési eljárás keretében.

Az igaz, hogy Konrát nyilatkozatában volt egy kis sportszerű beszólás az MSZPnek, konkrétan a beidézett "brutális rendőri fellépés" kitétel. Mondjuk "a háború az emberek ellen" tudomásom szerint nem hangzott el.

Itt az a baj - Nyakó válaszában is, és az újságíró interpretációjában is - hogy azonnal lecsap a beszólás részre, (lehet is joggal) és ugyanakkor viszont figyelmen kívül hagyja az érdemi felvetést (na ez a baj).

Mert jogos rákérdezni, egy ekkora méretű vásárlásnál miért kellene megkerülni a közbeszerzést. Nyílt lehetőség a korrupcióra. Erre várnánk is érdemi választ.
Húha Pascal barátom, húha..
Orosz úr milyen felkészült volt ma reggel a Napkeltében: "Az a dábljú a nevedben, az a Wórlúk, az micsoda? Háborús kilátások?" Muhaha
Pascal-nak igaza van. Nyilván Árpád figyelmét elkerülte, hogy a megszólalás apropója a közbeszerzési eljárás megkerülése-elmaradása volt. Volt benne némi retorika, az igaz. Politikus az ilyen. Ok, hogy kell a kamerás parancsnoki jármű meg a rabszállító (az összeállításban, amit én olvastam, nincs vízágyú), meg elfogyott a könygázbuci, de miért ne kéne közbeszerzés? Ha olyan sórgős, kiírhatták volna már okt. 25-én.
Így mehet egyenesen a Józsi meg a Karesz cégéhez a megrendelés, sürgősségi felárral. Mert nehézévjön,spóroljunk.
A mszp-s válasz viszont szép viszont válasz.
Szia W!

Először is hadd kívánjak egy boldogabb új évet!

Ami az észrevételemet illeti, bírálnom kell a fideszt, /egyébként rendszeresen őket is bírálom/ mert rossz és tehetségtelen, szinte állandósult populista politikájukkal hiteltelenné teszik önön politikai értéküket azon elbizonytalanadó polgárok számára, akiknek a maszopból sikerült kiábrándulni.
De az ember olyan, hogy többnyire valahova mégis leteszi a voksát, és egy ilyen hiteltelen populista banda mellé nehezen teszik az ikszet.
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a fidesz hibasorozatából él a maszop.
És ez legfőképpen nekünk embereknek rossz.
Már megint a tornából felmentett lényed fújtat az erős testalkatú, egészséges többségnek (a kődobáló betegeknek?!).
Te hol élsz agyament?
Feltűnt egyáltalán hogy a KISZ "SS" haverjaid diktálják a futamot, amikor egészségesebb országok már a "váltás" pillanatában eldózerolták a kommunista terror éltetőit s kiszolgálóit?
Feltűnt, hogy az összes KISZ "SS" köztörvényes poszton van és lövettet?!
Feltűnt hogy Gergényivel az élen megint túlnyomó többségben vannak a magyarországi lakcímmel rendelkező zsidó vérhányók, akik önmagukat ismétlik a patkányforradalom óta a magyarok ellenében?
Feltűnt vagy ez túl kényes személyednek és az állandóan rókázó hetihetes féle vérvonaladnak?
Térj már észhez és ne a közbeszerzésekre hajazz igazságtalanságok gyanánt, mert elönt az epe látva, hogy mit meg nem merészelnek tenni haramiáid a nép akaratával szembe masírozva.
Különben, kik félnének jobban azoknál, akik tolvaj mód szereztek hatalmat, "legitimitást", bizalmat ha nem azok, akiknek semmi közük sok ezer éves kultúránk gyökereihez?
Vagy netalántán az a fenenagy, fenevad bajotok, hogy még mindig túl sokan vagyunk azok, akik emlékeznek...?!
...mert Mi még emlékezünk úgy angyali SZENT KORONA tanunkra, mint az Aranybullában szentesített isteni törvényeinkre - tudod?
...és abban, valahogy merőben más a tanítás az idegének népnyúzói és azoknak túl véres műveletei, "műveleti területei" ellen az őslakosok élhető és gyakorolható jogairól...!
Magolhatnál belőle, hogy ne kallódj el magtalan; - még ha ezt a divatot is Ti diktáljátok...:))
Konkrát szövegére a kutya nem lenne kivéáncsi, ha nem olyan címmel írnának róla amilyennel (ez egy olyan fasz ami nem fasz), az index márcsak ilyen. Árpád kedvenc témája ugye.
Tulajdonképpen levonhatod azt a tanulságot is, hogy az index cikkei mennyire megbíhatók. Pluszfeladatként, hamár lebarmozod konkrátot, akár el is olvashatnád, mit írt valójában, aztán mindjárt szórhatod a fejedre a hamut. Aztán átmehetsz megrugdosni a balfék hírszerkesztőket a szomszédban.
Aranybulla, az... Most komolyan, az még hatályban van? Vicces, amikor külföldről jön a hír, hogy "Egy londoni férfi egy 1654-es törvényre hivatkozva lelőtte az utcájában háttal futó férfit", akkor kacagunk, de ezen az aranybullás agymenésen én csak sírni tudok.
Hol lehet elolvasni, hogy mit írt valójában?
Mert jelen állás szerint két hülye egy pár, és ez nem szokatlan a mai magyar politikában...
"Mi még emlékezünk úgy angyali SZENT KORONA tanunkra, mint az Aranybullában szentesített isteni törvényeinkre - tudod?
" - muhahaha, még jó hogy benne vagy az első tízben..., díszparasztok, hamar témánál vagyunk!
palostrend miről beszél? és kinek? vagy csak gyakorolja a kopaszretorikát? :o)
Quicksilver
Mit nem értesz? A kormány meg akarja kerülni a közbeszerzést, erre jön a fideszes hogy álljunk csak meg! Miért is kellene a felmentés? Lopni akarnak? Tán arra számítanak, hogy valami balhé lesz (mikor lesz a következő nemzeti ünnep?).
Aztán erre jön a kormányos, hogy bitzos tud valami az a másik, készülnek meg egyebek. Miközben arra kellett volna válaszolni, miért kellene elmaradnia a közbeszerzési eljárásnak.
Hogy Arpádnak mi jött le abből és miért, azon os lehetne agyalni...
Sírhatsz is barátom, mivel jelenleg a szovjet alkotmány passzusait tartod magadénak SZENT hagyatékunk ellenében.
Akár Jimmy példáját is követheted ha semmmi sem áll tőled távolabb, mint HUNMAG eleink örökérvényű törvényei, amik furcsamód harmóniában voltak az istenivel.
Mondjuk ez a legnagyobb rákfánéje az istenteleneknek is, szó se róla.
...de benne vannak a TV-ben!...:))
most akkor mennyiből jön ki az a kurva jég? 5 v. 50?
ez Fallosz szerintem csak szopat minket... hogy nőjenek a hszek és vegyetek autópályát a strabagtól
Pukker: te írtad, hogy el lehetne olvasni, amit valójában írt. Megkérdeztem, hogy hol, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy benne volt-e az a hülyeség, vagy sem. Szóval hol lehet elolvasni?

A közbeszerzés meg igenis legyen meg, úgy működik ez az állam, nem máshogy. Na, nem mintha így nem tudnának lopni, csak talán egy picit nehezebb, meg esélye lehet kiderülni.
TWA: Nincs semmi ok a dínomdánomra meg hejehujára; nem zárult le és nem kezdődött el semmi.

Ezzel nagyon egyetertek,szerintem a zsido naptar az emberkozeli, mert oktoberbe kezdodik az ev telen van a folkezules, tavasszal nyaron pedig amunka es a teljesites ez a logikus ez a gergelynaptar szerinti matematikai ujjev kezdes ugy ahogy van hulyeseg...

amugy lekonyultam elaludtam reggel es az identol nincs napnyugat igy egy-egy az egyben lemaradtam TWArol...nagyon bant...
Az Aranybulla által szentesített isteni törvények? Röghözkötés? Remélem komolyan mondod (akkor csak simán elmegyógyintézet), mert viccnek kissé durva lenne.
OK, a Magyar Nemzet is ugyanúgy hozza le a szöveget, mint az index. Akkor pedig azt mondhatta, és marad a két hülye egy pár kommentárom.
palostrend ideje kijózanodni, már másodika van.
Valamelyik hírműsorban mondta egy okos FIDESZ-es, hogy asszongya: "a kormány a békés magyar családok brutális eltaposására készül". Saját fülemmel hallottam, le is estem a székről egyből.
A FIDESZ mindig így cseszi el. Most a helyett, hogy az lenne a téma, mennyire korrupt az MSZP vezérkar (több 100 milliós kenőpénzt jelent egy ilyen közbeszerzés!) az a téma, milyen baromságokat mond az ellenzék.
Kevesebb populizmussal messzebb jutnának, de képtelenek belátni.
Csak kicsikét kell belebabrálni a dolgokba,és mindjárt más a leányzó fekvése.Mert a lényeg,mint többen is kiszúrták:"elvtárs segítsd a lebukottakat".Ha meg még nem bukott,akkor az üzletmenetet.Jól tudnak ők tendereztetni is,de így mégis kényelmesebb és biztosabb is.Különben ebben a speciális magyar demokráciában ez bevett szokás.A nekünk tetszőnek testre szabott törvény,a többi dögöljön.Normális demokrácia már réges-rég el is feledte volna ezt a garnitúrát.Mi az,hogy nem alkalmas az időpont a törvények betartására?Ekkor kaptam hányingert a Fidesztől.A koalíció és prominensei persze rég edzésben tartanak.Csak az okoz gondot mikorra kell a formaidőzítésnek csúcsra futni?Nem tudom.Pedig milyen jót tenne a megfáradt vezetőknek egy kis nyugis zacskóragasztás.
Istent ne keverd ebbe bele, majd Ő lerendezi velük.

Remélem, semmi közöd a Pálos Rendhez.
(Mondjuk, szinte biztos vagyok benne, de akkor meg sürgősen változtass nicket, a számukra kínos félreértések elkerülése végett...)
di
Igazad van. Sajnos.
palostrend, remélem, isten maga mondta neked, hogy az Aranybulla harmóniában van az ő törvényeivel.

Remélem, az Aranybulla ezen passzusaival is teljes mértékben egyetértesz és isteni harmóniának tartod őket:

"(II.p)Továbbá semmi adót, semmi szabad dénárokat nem szedetünk a nemesek örökségén; sem házaikban, sem falvaikban meg nem szállunk, hanemha meghivatunk. Az egyházak népeitől is teljességgel semmi adót sem szedetünk."

Adjunk az arányos közteherviselésnek...

"(III. p.) Ha valamely nemes meghalálozik fi nélkül, lányát illesse birtokának negyedrésze; a többiről tetszése szerint rendelkezzék és ha a halál közbejötte miatt nem rendelkezhetik, a hozzá közelebb álló rokonra szálljon; és ha teljességgel semmi nemzetsége nincsen, szálljon a királyra."

Meg a női egyenjogúságnak is...

"24. Az izmaeliták és zsidók kamarai tisztségviselése ellen

Kamaraispánok, pénzverõk, sótisztek és vámszedõk az ország nemesei, izmaeliták és zsidók ne lehessenek."

Hogy ugye a vallásszabadságnak is adjunk egyet...

"25. A só raktározásáról

Sót az ország belsejében nem szabad tartani, csupán Szabolcson és Szegeden és a végeken."

A vállalkozás szabadsága, hurrá...

Te komolyan gondolod, hogy ezek harmóniában vannak az isteni törvényekkel?
[gyerekek, én tudom, hogy az idiotizmust lehet a legkönnyebben cáfolni/kifigurázni, de a konkrét téma az smafu?]
Quicksilver

A konkrét téma tükörképe az eddigi folyamatoknak.
Ott folytatják ahol abba hagyták.
palostrend

nehogymá ilyen züllött mocsok társaságba töltsd az idődet el, menjél inkább az olyan magasröptű helyekre mint a kossuthter.hu vagy magyar.uw.hu satöbbi
Ez a politikai elit? egy begyöpösödött banda, mely saját magát és szellemiségét reprodukálja állandóan.
Ez így egy ördögi kör, és biztos hogy nem a társadalom javát szolgálja.
üdv mindenki.

Nah azért nyakónak sem kell messzire mennie a hülyeségért:
" - amelyekkel nem, vagy csak nehezen tudják fenntartani a törvényes rendet, és ezt láttuk a tévészékház előtt - "
Na persze. a felszerelés hibája nem is a rendőri vezetésé áááá dehogy.... Egyszerűen nem adták a rendőrök kezébe a felszerelést. ennyi. a raktárban pihent. a könnygázgránátvető is az uazra szerelhető sorozatvető is a modern pajzsok is a gumilövedék is(tudom ez utóbbi bevetése alapból vitatható). egyedül a vízágyú égett be. azt meg nem akarlak venni. lol...

Más. Most azt kéne írnom hogy Palostrend biztos csak provokál ironizál meg ilyen izék. hinni szeretném hogy így van. ha nem akkor üzenetem csak annyi hogy az aranybulláról a szintén agyonajnározott Széchenyi írja (asszem a hitelben) hogy NEM JÓ!hogy AKADÁLYOZZA A NEMZET FELEMELKEDÉSÉT! valamikor az 1800as években (ne kérjetek évszámot. use gúúgl) el is törölték.
Másrészt a magam részéről sosem voltam balos. de igenis az összes kődobáló köcsögnek AZ ÖSSZESNEK gumilövedéket az ánuszába. jah a szerencsétlen közrendőr köcsög mert KIPARANCSOLJÁK valahova oszlatni. ha nem megy elbúcsúzhat a családja a megélhetéstől plusz KATONAI BÍRÓSÁG esetleg ELZÁRÁS+PRIUSZ. ezzel szemben ott vannak e szent forrradalmáraid akiket nem köt semmilyen szabályzat és élő emberek feje felé dobálnak termésköverket. ez melyik szent korona törvény szerint fasza???
Van itt mégvalami. ezt mindenkinek írom. bármelyik "őszi események" felvételen meg lehet figyelni a különbséget a két rohamrendőrtípus között. a sisakot kell figyelni.amelyiken nincs csík az egy remegő lábú járőr akinek kezébe nyomtak egy pajzsot fejére sisakot (protectort SEMMIT) és kivezényelték. amelyiken van csík azok REBISZ-esek kiképzett folyamatosan gyakolatozó rohamrendőrök. meg lehet nézni hol melyik típus mit csinált.és hogy a brutalitás kikre jellemző.
Érdemes belegondolni: a rendőrt kötik szabályok a "szab.harcost" (pfff) nem. bocs ez már nagyon OFF.
Imádom ezt a mellébeszélést megint.

2hónappal a zavargások után jut eszébe a szaktárcának, hogy gyorsan pótolni/fejleszteni kellene a rendőrség eszközeit. Példátlan módon ki akarják kerülni a közbeszerzést, mintegy 2,2 milliárdos buliról van szó.

Az ellenzék természetesen elkezdi kritizálni, miért kerüli meg, miért ilyen sürgős.

Erre csak az a megjegyzés Tótától, hogy jobb későn, mint soha; és a "ki csinálja az utcai balhékat" kérdéskörre koncentrál; ami valóban röhejes; de a lényegről megint nem esik szó.

Gratulálok.
Hú, összetett ez a dolog így kora délelőttre, de vegyük csak azért szemügyre, párhuzamosan Árpád posztját és az Index-cikket.

„A kormány háborúra készül a magyar családok, az emberek ellen.” Eztet mondja Kontrát. Ez így a gumilövedék, meg a vízágyú szemszögéből nézve akkora baromság, hogy csoda, hogy nem dől össze tőle a Fidesz-székház.

Az egy dolog, hogy egy felnőtt ember, egymagában, saját felelősségére elmegy október 23-án a Fidesz-gyűlésre. A legrosszabb, ami történhet, hogy a rohamrendőr bajtársak kiegyengetik egy kicsit a genetikázásba belehajlott gerincet. Gumibottal. Aki viszont vígan összepakolja az egész családot; kisgyerekestől, meg öregestől, amikor nagyon jól tudja, hogy balhé lesz, akkor az kérem szépen botrány. Az ilyentől el kell venni a gyereket és odaadni a buziknak, mert azok megbecsülik és nem teszik ki közvetlen életveszélynek. De ez már más téma.

Másik oldaláról nézve dolgot, nagyon is okosat szólt Kontrát. „A kormány háborúra készül a magyar családok, az emberek ellen.” Csak nem készül, hanem ennek a háborúnak már rég vége van. A vesztes megszopta, nem kérdéses ki az. Ha majd lesz kaja, meg tüzelő azoknak, akiknek ez függ a megszorítós cucctól, akkor lehet folytatni a vitát.

Összefüggést ne is keressünk, nem a föntebb említettek kifüstöléséhez kellenek az oszlatós cuccok. Ők is az utcára mennek majd, csak nem politizálni, hanem, mert kilakoltatják őket tavasszal. Jó esetben addig kihúzhatják a hideg lakásban. Tüzelő, ugye.

Az is más tészta, hogy naná, hogy lófaszt lesz közbeszerzési eljárás, meg ilyesmi, a cuccot majd a Gergényi & Társa Kft. szállítja majd, de ebben nincs semmi új azon kívül, hogy ezeket kéne felszámolni. Reformország, mi, elvtársak?

Plusz adalék, hogy új vízágyú az kell, hogy a randalírozó állatjának nagyobb részét szétzavarjuk vele, a kisebbiket meg 50 évre lefagyasszuk a fegyházban, aztán majd szabadulnak 2057-ben, amikor űrdiktatúra lesz űrszekeresimrékkel, vagy fene tudja.

„Remélem, Nyakó Istvánon kívül már mindenki tudja, hogy akiket a Fidesz október 23-án az utcára vitt, pont azokat nem kellett volna szétverni. A többieket pedig már jóval azelőtt, hogy odaértek volna.”

Hát ja.

„Szerencse, hogy a terepen már rendőrök kezelik, és nem ilyen retardáltak.”

Igen, Árpád, csak ezek ugyanazok a rendőrök, akik miután az igazi állatkákkal nem boldogultak az MTV-székháznál, balfasz egyetemistákat fogdostak össze és verték szét a fejüket. Plusz Gergényi. Boldog új évet!
Én most megyek, úgyhogy legkorábban este tudom elolvasni az anyázásokat.
various
"A legrosszabb, ami történhet, hogy a rohamrendőr bajtársak kiegyengetik egy kicsit a genetikázásba belehajlott gerincet. Gumibottal."

Valóban ez a legrosszabb, ami történhet. Mert ez a demokrácia vége.

(Persze kérdéses, hogy valaha elkezdődött-e. Mert valódi információk nélkül hagyni "választani" a népet- itt nem csak az idei választásra gondolok-, az nem demokrácia, csak ügyesen álcázott gazemberség)
Quciksilver
lényeg a közbeszerzés megkerülésén van, a többi szemfényvesztés. Hogy a népek felkapják rá a fejüket. Hogy nyakó azt mondta amit mondott azt értem, mert az a dolga hogy félrebeszéljen. De egy újságíró, ha már ír róla akkor miért nem néz utána a háttérnek? MOndjuk az index cikke is leírja, lehet nemcsak a fejlécet kellene elolvasni.
Various: aug. 20-ra kivitték a gyereket-nagymamát, majd pont a gyűlésre nem? Ott legalább égiháború nem volt.

Gergényi és Tsa kft: no igen, ezeket kellene lapátra tenni... csak ebben meg benne lenne az egész politikai garnitúránk, kormányostul-ellenzékestül-tisztakezestül, nemdebár?

A rendőröket se kell félteni, no persze azokat máshol sem. Sehol sem a gondolkodásról híresek.
Pukker: a lényeg mellett is vannak lényeges dolgok, ha érted, mire gondolok. A közbeszerzéses lényegben egyetértünk, szerintem mindannyian.
a harmicéves vízágyúk csekély harcértéke... uramisten
érdekes módon semmi bajuk nem volt azoknak, mikor gyalogsági támogatással mentek a városban
az, hogy egyedül küldtek be egyet a tömegbe és a kezelő addig forgatta, míg beragadt a saját maga által generált sárba, az sztem nem nevezhető műszaki hibának
az újjal meg majd árokba borulnak
de mindegy is, ilyet nem vesznek, felesleges vitatkozni róluk

a gránátvetővel úgy emlékszem nem volt baj, sikerült telelövöldözni vele a fél várost, csapatszállító busznak meg gondolom csak a légkondis dízelmercibusz felel meg, ahogy én az állam járművásárlási szokásait ismerem

ha meg elfogyott a gránát, vegyenek azt, csak ne kelljen már megint lenyelni ezt a faszságot, hogy ez most aztán okvetlenül szükséges a megszorítások ellenére is

100.000 leginkább rászoruló kaphatna ebből 22e forintos fűtési segélyt a téli hónapokra

lehet hogy ez populizmus, de engem elszomorít, hogy a kormány ahelyett, hogy észbe kapna és nem hergelné tovább az embereket (mert magától a szittya se megy az utcára), inkább fegyvert vásárol

ha meg forró nyár ígérkezik, majd 1,3 milliárdos közbeszerzés nélküli eljárás indul minisztériumi napernyők beszerzésére, gondolom

a fideszt meg kontráttal együtt pedig annyira szarom le, mint amennyire nem érdekel a katkózós gyűlöletbeszéd





TWA: hejj, az ujevi teveszereples megvan vhol online?
Látom, egy-két egyén itt a közbeszerzésen lovagol, mint dakota a döglött lovon. Mer' mé' nem lesz közbeszerzés? Me' az eltartana áprilisig, a büszke népnemzetiszittyamagyarparaszt meg valszeg márc. 15-re időzíti szokásos nagymagyarkodását, amely -ne legyenek kétségeink- sokaknál gyurcsányozós anyázásban és fennáll a veszélye, hogy randalírozásban fog kimerülni, csak úgy emelve az ünnep fényét.
A kontrátkároly meg szimplán konzumidióta, aki populista szöveget nyom némi fejsimogatásért, amit egy nyílvánvalóan zavarodott elméjű embertől remél, és pitizik neki. Ő kövérebb akart lenni kövérnél, és szíjjártóbb a szíjjártónál.
Itt a "hornyi gyulu" polgárikörben is azt mondogatják, hogy nem nehéz felülmúlni az óesztendő első emberének hasmenéseit, de mivel az Árpád-sávján vagyunk ez olyan lenne mint Istennel ujjat húzni.
Quicksilver: a szöveg nyilván a honvédelmi és rendészeti bizottság rendkívüli közbeszerzés ügyében tartott ülésén hangzott el, elolvasható a parlamenti honlapon, ha majd felkerül egyszer:
www.mkogy.hu/internet/plsql/ogy_biz.biz_adat_uj?p_ckl=38&p_biz=A276&p_tag=&p_tagj=&p_munkatars=&P_stilus=nyito.css&p_ules=I#biz_ules

Nos a rendőrség!"Ebben a mai bonyolult politikai helyzetben"-kezdené K.J..Sajnos a tanítványainak sem futja többre.Anno bő egy éve a regnáló miniszterelnök azt mondta,a következő kormány munkája megtervezve ott van az ő kis laptopján.Hát ezt akkor vagy ellopta valaki,vagy nem tudják megnyitni a programot,mert ez a szánni való kapkodás,minden csak nem tervszerű kormányzás.Kívülről nézve.Most az a kérdésem ki az aki koordinálja a dolgokat kormányszinten,mertGy.F.nem.

Rendészet,mint olyan nem működik.Leépítik,elbocsátanak,megszorítanak az egyik oldalon,míg a másik felén a rendszernek hullik a manna kéretlenül is.Persze innen lehet átpumpálni a pénzt a privátiba.Tessenek megtekinteni helyezésünk a korrupciós listán.Anno az autópályákkal felépült sok vezér üdülője,de csak egy párt vezérkarát támogattuk.Most meg ugyi a demokrácia-hát istenem ez bizony pénzbe kerül.Mi barmok meg fizetünk,ahelyett,hogy az egész korrupt csürhét elzavarnánk.Ugyanis az,hogy majd a másik oldal kevesebbet lop,kevés.Lebukott,kiírni a politikából,irány a karcer.Oldaltól függetlenül.Bár a jobb oldalon voltak rá példák.A balon meg egy.Persze egy olyan orszában ahol a frissen szabadultat újra polgármesterré választják?-szóval ez elmebaj.
juhúú, hát csak most néztem be, de micsoda öröm, végre van egy saját őrültünk! Pálosternd, HÁHÁÁÁ, elő a legjobb vasár-és ünnepnapi mérlegemet!
basszus Z már megint az agyontályékozottség... olvastad te a székházjelentést? vagy tudsz valamit a vízágyúkról? a vízágyú saját hatásfokának kb 30%át tudta aznap este mert SZAR volt.víznyomás a normális fele nincs festék. plusz nem működő könnygázcsapok.szar gyenge motor. a vízágyú képes megvédeni magát. ha működik... másnapra kiszuperálták őket és volt túlerő.ennyi.
volt gyalogos kíséret is. jóbarátom volt az egyik. kapott is egy macskakövet... az előtt szétdobálták őket hogy a tömeg közelébe értek volna... persze ez is az ő butaságuk hibája.nem a vezetésé.. törött pajzsal sisak nélkül vérezve...

Various
"Igen, Árpád, csak ezek ugyanazok a rendőrök, akik miután az igazi állatkákkal nem boldogultak az MTV-székháznál, balfasz egyetemistákat fogdostak össze és verték szét a fejüket."

te nem olvasol csak írsz??? itt van mégegyszer csak neked:
meg lehet figyelni a különbséget a két rohamrendőrtípus között. a sisakot kell figyelni.amelyiken nincs csík az egy remegő lábú járőr akinek kezébe nyomtak egy pajzsot fejére sisakot esetleg ha jutott (protectort SEMMIT) és kivezényelték. amelyiken van csík azok REBISZ-esek kiképzett folyamatosan gyakolatozó rohamrendőrök. meg lehet nézni hol melyik típus mit csinált.és hogy a brutalitás kikre jellemző.
Ez a Kontrát nevű senki is szépen fűrészeli tovább az ágat a fidesz alatt.
Gyönyörű... :))
Hol tenyésztik ezeket az elmebetegeket?
Úgy látszik még mindig nem jöttek rá, hogy az ilyen f@szságok miatt vesztettek 2002-ben, 2006-ban, és fognak majd 2010-ben is.
Szerintem a palostrendes hozzászólásokat Tóta W. írta,igy próbálja tesztelni,hogy mit bírunk!!!Vagy valami nagyon gyenge újévi tréfa!
molaris:
viccelsz, ugye?
érdekes, hogy mindenkitől csak azt hallom, hogy minden politikusnak a kurva anyját, abban meg pláne egyetért mindenki, hogy el kéne már zavarni az összest
egyedül azt nem értem hogy hogyan kéne ezt kivitelezni, mert ha már kimegy valaki a parlament elé, csak egy táblával, akkor inyekciós ufóhívő bolond, jönnek a lózungjaikkal, és azt akarja hogy Aviktor, a Zorbán. Szét kell verni, buszt kell venni, mindegyiknek 30 évet adni.
kurva érdekes dolog ez, de gondolom ha majd nagyobb lesz a szorongatás, a vízágyúfanok és az "älkotmányos demokrácia hívei" majd írnak egy petíciót és elküldik a parlamentbe a saját húgyukat
aztán rájönnek majd, hogy ők, a "Liberális Értelmiség" sem érik el a vészféket, még egymás fej fölött tartott biciklijén sem
meglátjuk, ahhoz mit szólnak majd
wice+portuguese:)))

ENGEM IS ERDEKEL AZ ONLINE TV szereples helye!!!TWA
pálosTrend: mindenkinek joga van hülyének lenni, de azért ne legyen már nemesi adómentesség, mert ahhoz vissza kéne hozni a nemességet és nemáááár, meg ne legyen csökkentett örökösödés nők számára, meg azért adózzon az egyház, ha már közpénzekből is részesedik, meg ... belegondoltál, hogy honnan a fenéből szerzünk királyt?
visszahívsz egy Habsburgot? akkor seggbe rúgod a saját angyali törvényeidet, ha meg Árpádházit keresel, jól kiszúrsz magaddal... eléggé fárasztó a múltból élni... az alkotmányos-eszmefuttatásodhoz pedig: ma az egyetemi előadások nyilvánosak. járj be az elte ájk-ra néha, vagy olvass egy (esetleg két) könyvet az alkotmányunk történetéről. hasznos lesz.
nyilván azért nincs közbeszerzés - ahogy Kontrát mondja is -, hogy márciusra meglegyen a hardver. azt meg én is írom, hogy akinek esze van, az még a megszorítás előtt felhalmozza a tömegoszlatási javakat.
ha lopnak, akkor azért majd akkor számolunk, hadd ne előre.

de ezért az aranybullás őrületért máris megérte :) ezek nyilván annyit tudnak, hogy aranyból volt, meg nagyon magyar, vagyis nem zsidó.
ja igen, maga a hülyék pártja hozza ezzel a címmel, nem szoktunk ilyesmit kitalálni:
A kormány háborúra készül az emberek ellen
fidesz.hu/index.php?CikkID=70075
Az enyhébb idő és Márc. 15-e meghozzák újból a kedvet a hőbörgésre vajon?
Megint csupa szép dolog lesz az adóból vásárolva.

Könnygázáremelés nem volt?

Spártai-porosz robotzsarukat az utcára! Azokat nem kell etetni, nem kell pótlékokat fizetni nekik és nem fog rajtuk sem macskakő, sem zászlórúd.
Ja, vagy az aranybulla egy qrvajó csaj lehetett.
w:
"bolsitagozat komisszárjaként": konkretan milyen tiszseget akartad megemliteni?
portuguese: allitolag voros, tomasanderses mubor zakoban nyomta, mar ezert megerne.
inkább a lóállomány tökéletesítésébe kéne pénzt fektetni

a szittya magyarok meg szürkemarhákkal és mangalicákkal készülnének márc.15-re, aztán lehetne olyan csatajelenet mint a Rettenthetetlenben, csak Satu játszaná Mel Gibsont :)
a lóállományt most fogják leépíteni pont most...
jajj de sok lett a most:)
Naív kérdés, hogy ha ennyit használnak ezekből a cuccokból, akkor miért nem folyamatos szerződésük van megfelelő cégekkel? Pl. a papírt a parlamentbe mindig úgy veszik, hogy elvitatkozgat róla a két tábor, hogy legyen-e közbeszerzés vagy ne?

Amúgy persze, hogy legyen közbeszerzés, legközelebb tessenek időben észbekapni, vagy legalább úgy csinálni, mintha lenne mibe kapni.

Források: mno + fidesz honlap már elég autentikusnak tűnik, akkor ezt mondhatta a Kontrát tényleg. Ki mondta, hogy az ilyenek vágják a Fidesz alatt a fát? Johnny? Úgy is van, vágják. Mind, maguk alatt.
ZÉÉ azért nem ártana neked egy raklap andaxin haldol és haloperidol...
"...a vízágyúfanok és az "älkotmányos demokrácia hívei" majd írnak egy petíciót és elküldik a parlamentbe a saját húgyukat
aztán rájönnek majd, hogy ők, a "Liberális Értelmiség" sem érik el a vészféket, még egymás fej fölött tartott biciklijén sem.."

Figyu. most tényleg. Nyugi és ne dobálózz sz@rral és ne moss össze dolgokat légyszi. te ennél sokkal értelmesebb vagy szerintem az eddigi kommentjeid alapján. mondom szerintem.

Palostrend rulez egyébként!Fanclubot neki!

n.ZOLI olvasd a korábbi kommentjeimet csíkossisakos= spártaiporosz felrotektorozott robotzsaru...
Órarugógerincű: A fiúsítász, a magvaszakadást stb, meg egyéb szabályokat most nem magyaráznám. Meg majdnem 800 éve szül dokumentumról volt szó nemde? Legközelebb majd bíráljuk egy kicsit a Római Birodalom berendezkedését a Dunántúlon, és a szarmaták rendszerét az Alföldön. Palostrend meg szerintem egyszerűen poénkodik a hunmagjaival, vagy kiskorú, valaki magától ennyire nem lehet hülye.

1.De amúgy drága Árpád: Melyik DEMOKRÁCIÁBAN is szokás gumilövedékeket használni? Én úgy tudtam, ez meglehetősen ritka! (De megadom, a vízágyú, a kötelék, stb azok mindenhol alkalmazottak.)
2. Következtetés a cikkről: Honnan van itten már megint ennyi hülye ember? Továbbá, hogy a francba lehettek ezek itten politikusok???
Árpád
A két hülyében perszehogy igazad van, ehhez meg se kellett volna szólalniuk. A márc15.ét nyilván azért mondták, hogy nagyoit durranjon, hogy felkapja a sajtó. Mintahogy szépen le is közölte minden újság. Szépen manupulálták a sajtót, azon keresztűl a népeket (gondolom az nyilvánvaló, hogy ennélkül a kutyát nem érdekelné a dolog). Tulajdonképpen nem is hülyék, mert hatékony amit csinálnak, hiszen az történik amit szeretnének. A sajtó asszisztál ehhez.
A nagy dumálásban meg elveszik a lényeg, mégis mi a fenéért akarják megkerülni a közbeszerzést? A sajtó és te is kiválóan asszisztáltok ehhez. mert ugye ki a fenét érdekel a közbeszerzés, amikor itt emberek ellen lesz háború ugye.
Pukker! A márc. 15 igenis balhéilag veszélyes időpont, ha nem így látod akkor sajnállak. Közbeszerzéssel pedig, erre az időpontra nem lehetne a beszerzéseket megtenni. Szerintem, ha majt kiderül valami korrupsön, akkor lehet rinyálni, addig meg elemzgessük csak ezt a szép kontrátkárolyos agymenést. Van mit!
Nem, márc. 15 reális időpont, ugyanis ezek a szerencsétlen zavargók magukat forradalmárnak képzelik, tehát minden forradalmi évfordulón esélyes, hogy kikiáltják magukat petőfisándornak.

Viszont azt a hibát követtem el, hogy összekevertem Kontrátot Kontur Pállal, a munkástagozat vezetőjével. Igaz, utóbbi valahogy elsüllyedt mostanában. Javítom, sorry.
wice: most irta swen, hogy erre a linkre felteszik elobb utobb www.mtv.hu ,
szeretnem megnezni de nemekem kulon cucc lesz hogy hol birom majd letolteni mert telefonoson nem lehet:(((
Aggódnak itt néhányan márc. 15, vagyis a holnap miatt. Volt azonban tegnap is - szept. 19 és okt. 23. Amíg a tegnap nincs rendbetéve, addig bizony könnyen olyan lehet a holnap, amilyen.
Aki pedig nem akarja rendbetenni a tegnapot, az maga programozza a holnapot.
asszem palostrendnek csupán igencsak bejött Farkas Botond figurája, s próbálja kihozni belőle, amit lehet, elvégre mindig mosoly a vége a hozzászólásának
index.hu/karacsony/2006/naplo/
nabazmeg, nem az arpin van piros mubor zako, hanem az oroszon. monnyuk ugyse semmi.
Halló!

Az ország többsége azt akarta - merthogy erre szavazott - ami most van, illetve lesz. Az, hogy a tróger hazudott, nem mentség. Olvasni kellett volna, nem a lakótelepi tízemeletes aljában kialakított kocsmában kellett volna eltölteni a napot!
Nem kell rettegni a március 15-től, ha el kell jönnie, el is fog jönni.
De amikor tegnap megnéztem a tv-ben a visszaemlékezéseket, és - megint - láttam a valamelyik nyugdíjasszövetség elnökét, amikor a gyurcsányi mellett állva mondta a mikrofonba valamilyen gyüldén, hogy felkéri Orbán Vikort, hogy a felelőtlen ígérgetéseivel ne veszélyeztesse a nyugdíjasok jövőjét, na akkor azt mondtam magamban, rendben, de téged - a nyögdíjast - nem szeretnélek látni a kérlelhetetlenül utcára hömpölygő tömegben...
Off, én azt tudom, de ha már a márciusi töntetésekről beszéltek...
Wonderland 2007.01.02. 11:26:19


így oszlatnak fejlett demokráciákban zavargó tömeget, ráférne a kis árpádsávos majmokra is

www.youtube.com/watch?v=gZze0b0G0Qg&eurl=

(hatékonyan)
Ehhh... az a buzis vörös m.bőr kabát...
wice: na meg epp akartam mondani, h nem is gondoltam h szeret buzissan oltozni...na az Orosznak meg muszempillai is vannak ugy nezem...de nem rossz amugy a dolgaba csak giccses az oltozkodesi stilusa:)))...megvan mentve TWA becsulete! kossz a linket
cmok
"A kődobáló betegeket demokráciákban vízágyúval, könnygázzal és gumilövedékkel kezeljük, punktum."

Tóta, mielőtt osztanád az észt, előbb körbenézhetnél a kicsi világban, mert akkor tudnád hogy gumilövedéket tömegoszlatásra egy demokráciában sehol sem használnak. Meg nem lőnek könnygázzal fejmagasságban, ilyesmi.

Amúgy a rendbontókat oszlassák fel, csak nem lehet összemosni a békés tüntetőket a békétlennel. Már egyébként leírtam hogy tüntetni bejelentés nélkül bárhol lehet, amíg az nem sért közbiztonsági/nemzetbiztonsági/közegészségügyi/közerkölcsi dolgot.

Gondolom a fideszes azért aggódik, hogy majd megint békés tömeg ellen használják majd a dolgot, tudod Révész Mártíriusz - remek poén nekem is tetszett.
kovgabor: dehogy mosom össze
mindössze érdekesnek találom, hogy az "európaiaknak" a legnagyobb gondja a fű meg a bicikliút, és persze "nem akarnak ebben a szar országban élni"
persze ha tenni lehetne ellene, akkor csőcselékről, populizmusról van szó

én személy szerint nem esnék kétségbe, ha március 15.-én balhé lenne, felőlem felgyújthatják az egészet a gecibe
akik ilyenkor a csodálatos Budapest megerőszakolásáról szövegelnek, azok meg menjenek át néha Budáról Pestre, vagy ha már ott vannak, szálljanak ki a kocsiból egy napra és nézzenek szét

az Andrássy út meg néhány műemlék maradjon, hogy maradjon mit nyomtatni a képeslapokra, a többi úgyis csak csatatérnek jó
Nem igaz, gumi- és falövedéket használnak az USÁ-ban és Angliában is, például. A többiben egyetértünk, csakhogy Kontrát itt a zemberekről beszél, általában, nem is említi, hogy az erőszakos tankeltérítőket továbbra is fel kell oszlatni.
Csak azt ne felejtsed el, hogy franciáknál már hány autót felgyújtottak, amire használták ezeket a szarokat...
PFFTOPIC: megnéztem a videót és ismerem worlukot! kedvenc játékom volt a wizard of wor:):) néhány joystick összetört. de azt le lehetett lőni? mert nekünk soha nem sikerült. a legjobb az a disznó vagy mi volt aki végignyalta a falat:)
mnézis, te melyik adót nézted a zavargások alatt?
fele olyan durva nem volt ez, mint amit pesten láttam
hacsaknem a kabátrángatásra gondolsz, vagy a könnygázsprére
le lehetett lőni, csak nehéz volt.

lac1: hány autó felgyújtása után lehet oszlatni?
Nem Angliában, hanem Észak-Írországban, "the Troubles" alatt. 17-en meg is haltak 1969 óta a gumilövedék miatt ott, de a helyzet olyan volt, hogy vagy gumi, vagy éles lőszer.

USA-ról nem tudok.
ezkkel a gumibogyókkal inkább az a gond szerintem, h nem űrméret felettiek. a brit modell (most is rendszerben van!) egy külön toldatból jön ki, és ha jól emlékszem, 40 mm-es. tehát inkább üt, mint sebez. a magyar a sörétes puska mérete, 17,5 mm.
TWÁ, lac1nek most igaza van
a gumilövedék nem akkor szokott megjelenni, mikor a tüntetők és a rendőrsorfal már 2 órája áll egymással szemben, aztán a rendőrök gondolnak egyet és leadnak egy sortüzet fejmagasságban gránáttal és gumival (ld. ferenciek tere)
egy kis vízágyú, aztán szépen előre kellett volna vonulni, ütemesen verni a pajzsot hogy beszarjanak és ékformán benyomulni közéjük
szétoszlottak volna hamar, amilyen komoly volt a szándék, egy idő után maguktól is hazamentek
de tudom, nem értek hozzá, meg egyébként is
Árpád:

Konrát nem mondta, hogy a kormány az emberek ellen készül. Ezt egy Fideszes újságíró adta az ő cikke címének. Csak a pontosság kedvéért, mert azért volt ott beszólás mindkét oldalról, a két hülyében alapvetően igazad van. De Konrát észrevételének a tartalma a közbeszerzés elhagyása.

Egy dolog, hogy nem szép dolog randalírozni és köveket dobálni. Egész más dolog, ha valaki erre hivatkozva a rendőrségi beszerzésnél most gyorsan szeretne valami kis kenőzsebpénzhez jutni. Utóbbit azért lehet kritizálni.

A gumilövedék használatában megoszlanak a vélemények, én személy szerint október 23.án aránytalannak és szakszerűtlennek tartottam a használatát. Sokkal durvább helyzetben használták külföldön, és van ország, ahol még durvább helyzetben sem használják. Nem kellene ebben nekünk élenjárónak lennünk.
twa, az USA az nem demokrácia, Anglia meg mégyúgysem:-)))) olyan államforma, hogy demokrácia, nem is létezik:-))
(gy.k. vicc vót..)

sebaj. van ezeréves történelmünk, meg már jézus is párthus ősmagyar sumér herceg volt, lehet találni jó pár ünnepnapot az elmúlt 5757 vagy hány évben, hogy ne hatékonyan és normálisan működjön ez az ország.

figyeljétek meg, egy év múlva románia és bulgária is le fog minket hagyni tuti...
Amit Angliában (elsősorban Észak-Írországban, de nem csak ott) használtak, az nem gumi, hanem műanyag lövedék. Jó 30 éve cserélték le, pont azért, mert túl veszélyes volt. (Persze könnyen lehet, hogy nálunk is azt használnak, csak rajta maradt a közismertebb név.)
""Mert valódi információk nélkül hagyni "választani" a népet- itt nem csak az idei választásra gondolok-, az nem demokrácia, csak ügyesen álcázott gazemberség)""

Naja, de még mindig ez az ügyesen álcázott gazemberség a választható alternatívák közül a lehető legjobb, nem?
Mit jelent az, hogy "valódi információ"? Tételesen írja le mindkét párt, hogy mennyit szándékozik lopni, kit milyen pozícióba helyezni, stb. és akkor választhatunk a kevésbé rossz közül? Vajon miért nincs ez így? Kik a hülyébbek, az emberek, vagy az emberek által választott vezetők?
MisiMano:
ja, csak a tüntetők ne lennének meg a penész, menne itt minden mint a karikacsapás

a tüntető a kórtünet, nem a kiváltó ok, még akkor sem, ha egyesek ezt próbálják elhitetni veled
Egyébként a gumilövedéket tilos közvetlen célzással leadni. A briteknél csak úgy volt szabad használni (merthogy fociszurkolók és hasonló kaliber esetén nem használnak ilyet, csak komolyabb zavargásoknál, ami nagyrészt már nem szokás ÉÍ-ban, egyébként is nem gumilövedéket hanem műanyagot használnak), hogy a földre céloznak vele, és onnan visszapattan a célpontra.
OFF (legalább annyira mint hogy használunk gumilövedéket...)
A napkeltés Orosz még lakatét is alulmúlja. Jobban idegesít mint 100 román rajzfilm.

Z: nézd végig a videót figyelmesen szerintem

6:07-nél például belelő a tömeg kellős közepébe többször is

a másik bevett gyakorlat pedig, hogy beépülnek a tömegbe és hirtelen, egyszerre többen kiemelik a fő hangadókat, akikkel aztán láthatod mi történik (erre is több példa van)
z: semmi gáz a tüntetéssel (csak a könny, ügye...), tök jó dolog, de ne játszuk azt, hogy mi (a nép), nem vagyunk felelősek azért, ami a parlamentben, utcán, politikában, közéletben történik. kinő az orrszőröm attól a felfogástól, hogy nem tudunk mi magunk mit tenni az országért, hanem majd a képviselő... ha az rosszul végzi a dolgát, el lehet küldeni, nem kell megválasztani. nálunk 90 óta érzelmi politizálás zajlik. ha én szarul dolgozom, kirúgnak. a képviselőt is le lehet mondatni.. azért nem verem szét a tévé székházát, mert több lett a tv díj. (van még olyan, egyáltalán? :-))
Na szóval még 1x én se azt kifogásoltam, hogy ezeket a derék huligánokat kisöpörték a francba, hanem azt, hogy milyen esetben, és milyen intenzitással használtak gumilövedékeket. Azt azért meg lehet adni, hogy Budapest mégsem az a hely ahol évtizedek óta robbantgatnak, lőnek stb. Mert ÉÍ-ban valahogy talán mégis durvább sztorik voltak. Na és Franciao: Ott is elég nagy balhé volt. (és na adjuk meg, azért talán többen voltak, és veszélyesebbek.
Tehát a gumilövedék az nagyon intenzív volt. Szakszerűtlen, és buta ráadásul embertelen húzás.

Arról, hogy néhány embert, aki a fősodorban intenzívkedett és megruházták : sajnálom, sajnálgatom, de a rendőrökkel e tekintetben egyetértek.

Mégis a gumilövedék indokolatlan volt, még 1x!!

Ja még valami: Rendőrékhez most jut pár pajzs, meg könnygáz meg egy két felszerelés, de úgy hiszem nem ártana még némi plusz korszerűsítés és persze fizetésemelés is nekik. Nem a tüntetőkhöz, csak úgy általában. Ugyanis rendőreinken elég rendesen spóroltak az utóbbi években.
Ahogy ördögnek a fokhagyma, a tükör, a kettős kereszt, és a tömjén füst...
- No, így rángja be az arctéri ideg a MAGYAR NEMZET mindennemü idegen énjét, génjét, angyali Szent Koronánk, Aranybullánk "csupáncsakos" említése is; - s ez csudijó érzéssel tölt el.
S mindez nem csak a test és a parazita konstellációjában!
Neked Totyikám ezekbe a törvényekbe meg végképp nincs beleszólásod.
Sem akkoron... sem nem: MA...
Ugyanis a Te vérvonalad nem kifejezetten Nimródtól eredeztethető, minekokán nemesinek sem "vehető"...(értem itt mind a 24 törzs szövetségéből eredező, meredező, családfánkat!).
Ügyebár?!...
Sziasztok!
mnézis: A tömegből kiemelésnek pont az a lényege, hogy minél kevesebb embert kelljen bántalmazni. Ha elfogynak a hőzöngők, a népek hazamennek - vagy visszatér a demonstráció a normál kerékvágásba. Ugyanez az oka annak is, hogy a rendőrség csak áll a tömeggel szemben: egy idő mulva nem buli már ott lenni, és a tömeg feloszlik. Ezt el is mondta a tévében egy rendőrségi szakértő, amikor a riporter reklamálta az akciót.
jöjjenek, emberek, itt egy eleven idióta. vérvonalat elemez online, gépírásból, Gyurcsok József sehol sincs. Nimród fattya, személyesen.
De azért ezt is lehet törvényesen nemde?:)
te izé palostrend te most komolyan gondolod amiket írsz, vagy poénkodsz?!
mnézis, megnéztem
bele a közepébe, pont mint itt
csak ott úgy láttam, a tömeg oszlott meg futott, itt meg csak véreztek, de egyhelyben, sokáig
mondom, nem azzal van bajom, hogy hogy vernek meg mennyire, csak azzal, hogy sokan, mint te is, a tömegoszlatást népnevelésnek meg bosszúnak fogják fel, hogyaszondja, verjék csak azokat az "árpádsávos majmokat"
pedig, mint írtam az előző posthoz is, nem azon van a hangsúly hogy ki tüntet
azon van, hogy rendet kell teremteni, gyorsan, hatékonyan, a legkevesebb csont eltörésével
és nem az örsre kell vinni őket további verésre, hanem irány a fogda, a többi pedig majd a bíróság dolga lesz
mert asszem, demokráciában így szokták, nem dredd bíró módjára

MisiMano:
rajta, menj, váltsd le, csináld
kit ültetsz a helyébe? a másik idiótát?
ha valaki szarul dolgozik, kirúgják, és keresnek helyette mást, aki rendbeteszi a dolgokat
itt van ez a fecó gyerek, bevallotta hogy elcseszte, de megígérte hogy mostantól jó lesz, gondos, pontos, szorgalmas
sztem én nem sokra mennék, ha a főnökömnél ezzel mentegetőznék, miután tönkretettem a boltot, dehát ez van
végülis őtet 4 évre választották, az alkotmányoskurvaúristenit
én már láttam ilyet komolyból, korai a megnyugvás, ilyen VAN.
"tik-tak-gerinc"09:57:23.:viszont akkor Európa vezető hatalma voltunk,csak azt is elk..uk,nagyon.
"zééé"11:00:28.-tessék szíves lenni végigolvasni,értelmezni és nem bolond dolgokat írkálni.
12:3305.-majd,ha a nép nem szarja össze magát,úgy fogod emlegetni:"a sajnálatos okt.-i események(márc.-i,ápr.-i)".Ha ilyen okos politikusok vezetnek,kiolvad a biztosíték.
TWÁ! nem hiszem el. Ez egy Fake! :D
molaris: dögöljek meg ha értem, hová akarsz kilyukadni
z: nyugi:-) igen. leváltottam volna. de az a gond, hogy őt párt választotta... és innen már bonyolult. igenis, le kell váltani, nem hiszem, hogy ebben az országban csak hülye képviselők vannak/lennének.
Nem lehet!
Van hülye, sok, nagy, de ez nem igazi.
a nimród az most az újság, ugye? :-P
z, őt nehéz is, én rég feladtam. :-)
MisiMano:
nem kell nyugizni, egyelőre nem vagyok ideges, annak ellenére hogy mindenki nyugtatót ajánlgat nekem
a felejánlásokat akkor ezennel pálostrend és TWÁ felé irányítom (ha megint rájönne a katkó):)
az, hogy le kell váltani, az egy dolog
azt mondd meg, hogyan

a jelenlegi pol. elit miatt én csak akkor látok lehetőséget valami érdemi változásra, ha háború lesz, gazdasági világválság vagy igazi forradalom (egyébként azt is mindig vmi hőzöngő kisebbség csinálja, a többség mindig "elvan" - sokan mondhatták '48ban meg '56ban is, hogy kellett a fasznak ez ide)
ha nem lesz egyik se... akkor minden marad a régiben
Amíg MSZP-s miniszterelnök lesz, addig a szélsőjobbosok mindig előhúzzák a "kommunista" "idegenszivű" stb jelzőket, ez sajnos 1989. hagyatéka, amikor a régi rendszer kiszolgálóit nem tiltották el a politikától.
Ha Gyurcsány Ferenc lemondana akkor vége lenne a kődobálós tüntetéseknek? Írjunk ki új választásokat?
Várom a megoldásokat az ország jelenlegi helyzetének orvoslására, nem mondom, hogy a jelenlegi tökéletes, de nem sok más alternatíva van...
Lehet pártot alapítani, például. Meg lehet civil szervezetet is. Ott van pl a VEKE, nélkülük vsz nem bukik meg Aba Botond. Magától nem változik meg a világ, nyilván.
teh k0zi: talán bevált volna az a recept is, hogy ne mást hibáztassunk ha mi basztunk el valamit

Gy.F-ben a magabiztossága irritáló, talán most az egyszer mondhatta volna h elnézést kérek
és jött volna egy másik a helyébe, a kirakatba
ő meg nekiállt fényezni magát és másokat hibáztatni meg legsötétebbéjszakázni
nem tudom, mire számított, biztos vállveregtésre
a követői meg még őszinteségről beszéltek, mikor sima rajtakapás volt ez
Wonderland, ez olyan, mint a hipnózis, nem igazán lehet színlelni, mert egyszerűen nem vagy képes annyira kifordult módon gondolkozni.
Sztem Sólyomnak (vagy akárkinek, a KE szerepében) kellene sokkal konkrétabban megszabni az irányokat, amiket persze a pártok magasról leszarnak, de akkor meg lehet mondani, hogy mielőtt a másikat kezdi dobálni, nézze meg, hogy maga mitt tett azért, hogy ne ilyen legyen a helyzet.
z
hiszen mondta hogy elkurtuk, nem? egy politikustol ez is meglepo onbevallas.
Anyum mondja mindig, hogy "A hülyéké a világ - ők vannak többségben."
Árpád:
lehetni lehet, de nem biztos hogy sokra viszed vele
a civil szervezet még viheti valamire, de legfeljebb hozzájárul egy ababotond leváltásához vagy kínos helyzebe hoz egy közszereplőt, botrányt kavarhat és tanácsot adhat
a rendszer ettől nem sokat változik

a parlamentbe meg az életben nem fogsz bejutni, ha pártot alapítasz
egyrészt, lesznek olyanok, akik félteni fogják a meglévő hatalmukat és keresztbe tesznek, erre pedig sok lehetőségük van
a piac pedig így is telített, a nyugdíjasok és a kádárvárók már megtalálták az igazit, a felvonulások szerelmeseinek és a földművelőknek is van már pártja, meg a transszexuális biciklis futároknak és a budai keresztény értelmiségnek is
számíthatnál esetleg a sorok között olvasók szavazatára, de a másfél százalékukkal nem jutnál sokra

a low-budget film lehet hogy több értéket közvetít, de tömeg akkor is a mutiplexbe megy, ha fene fenét eszik is, mert neki fény kell, meg hang, meg sok szép halott állat
de ez sokba kerül, neked meg sose lesz annyid, hogy egy asztalnál egyél velük és kapj egy szeletet abból a bizonyos tortából
nem véletlenül gyár- vagy bányatulajdonos az, aki a parlametben ül
Árpád, hány embert ismersz, aki ezekre képes, és meg is teszi? Minden tiszteletem a VEKÉ-é egyébként, ez tényleg ilyen ügy. De mások...? Pártot...? Reális ez szerinted, mondd?
Pukker:
mondta, csak nem nekünk
akkor lett volna önbevallás a nép felé, ha kiáll a Parlament erkélyére vagy be a tévébe, és ott mondja: "emberek, nyílván hallottátok - elkúrtuk"
aztán pedig függöny, balra el
z: ha viszont mindenki képviselve van a magyar többpártrendszerben, ahogy írod, akkor mi is a problémád?
N.Zoli

Ámerilának Sandra Bullája van, nekünk meg Arany Bullánk, így érted?
"Gy.F-ben a magabiztossága irritáló"

GyF-nek a cinizmusa irritáló - szerintem.
Megvan a megoldás emberek: Alapítsuk meg a Magyarországi Magyar Pártot, ahol természetesen minden oldal képviselve van. A magyarok magyarkodjanak, a magyartalanok meg magyarázzanak! Mindenki boldog lenne hm?
És a nemzeti jelleg is megmarad, csak magyarul lehet magyarázni. Aki nemzetközi babérokra vágyik az ne lépjen be.
"számíthatnál esetleg a sorok között olvasók szavazatára, de a másfél százalékukkal nem jutnál sokra" - írtam én
ahogy az írásaidból kiveszem, te sem vagy képviseltetve, mert túl büdösnek érzed a hazugságot mindkét oldalról, és nyílván rosszul esik hogy még hülyének is néznek mellé
nekem is rosszul esik, de sajnos a többség szentül hiszi, hogy van egy klub, ami TÉNYLEG a frankót mondja, vagy ha nem is szentül, de kényelmesebb neki ez így, és szavaz, ha eléteszik a papírt
mert szar az egyik, szar a másik is, de inkább maradjunk ennél, csak ne kelljen fölemelni a seggem a Lost elől
persze oka van annak, amiért így gondolják, ugyanis pár száz évig akár emelted a segged, akár nem, karddal/puskatussal nyomtak vissza

vagy kell tehát egy szervezet vagy egy emblematikus személyiség, aki változást hoz (de Gaulle, fasztudja) vagy természeti katasztrófa, háború kell, vagy akármi, ami fenekestül felforgat, mint a nagy londoni tűzvész, ami után újjá lehetett (kellett) építeni az addig mocskos, patkányoktól hemzsegő várost

a néplélekre és a 'megverni őket hazai pályán, amatőr csapattal'-taktikára én nem alapoznék
Az én gondom leginkább az, hogy a választásokkor nincs miből választani!
Két rossz közül lehet választani. Nem tudom, megoldás lenne-e, ha a kialakult magyar politikai és pártelit "krémjét" azonnali hatállyal menesztenénk, hogy más szakmákban próbáljanak szerencsét. Mindenesetre ezzel az "elittel" az ország zsákutcába jutott. Ma már szinte kizárólag pártérdek politika van, országérdek politika alig. A szekértáborok nem beszélnek egymással, nem fog össze senki, senkivel az országért. Nonszensz. Az "elit" bizonyította alkalmatlanságát az ország vezetésére! Csak hát hogyan küldjük el őket (vagy legalább a két vezető "erő" első 50 emberét) a francba?
Amíg csak ők csereberélik itt a posztokat, nem lesz esély sem a kilábalásra, a megújulásra, valami pozitív változásra, új és normális szellemiségre.
A gazdagok még gazdagabbak legyenek. Addig nincs baj!
z: a nyugtatóktól álmos leszel, aztán nem tudsz jókat postolni, ezér én inkább a nyugit ajánlom, nem a -tatót.

igenis, ha van egy működő politikai berendezkedésünk akkor annak megfelelően tessék játszani a meccset. vagy te focimeccsen második félidőtől a kézilabda szabályait alkalmazod? vissza lehet hívni MINDEN választott képviselőt, el lehet fordulni párttól, lehet újat alapítani, meglévőt reformálni. tudom, idealista vagyok, de akkor is próbálni kell, a kutyának is sikerül előbb-utóbb ugye... miért, az általad említett forradalmaknál, 48, 56, mi lett az eredmény?
tessék sikeres forradalmat idézni:-)
az 1867os kiegyezés az 1848as forradalom ELŐTTI állapotokat deklarálta.... 56tal kapcsolatosan pedig nagyobb az összevisszaság, mint akkor volt. kölönben is, petőfiék nem verték szét a pesti színházat! még a nyomdát is szépen átengedték, semmi cicó nem volt:-)
de Gaulle-ról meg annyit, hogy az egész balhét karosszékben nézte végig. (balhé, t.i. ii. vh.)
Ez a civil szervezetes/partos dolog meredek. A VEKEs srac, akit bevalasztottak a bkv FB-be, elmondta, hogy mekkora az eves koltsegvetesuk. 4 misi. Ebbol egy hotdogost meg egy perecest tudsz szerezni az igaz magyar tunteteshez, nem partot alapitani. sajnos ahhoz a joakaraton kivul kibaszott sok penz is kell. meg sok befolyasos ember.

Azonkivul a VEKE eleg kezzelfoghato dologgal harcol. A kozlekedes jol definialhato dolog, vannak akik ertenek hozza, vannak akik reszt vesznek benne, van akinek ez a maniaja. Sot, akik a golfaramot hugyozzak, meg azok is kikerik a szakertok (BME, VEKE) velemenyet bizonyos dolgokban. az persze biztos, hogy nem csak "fuggetlen" szakertoket kernek fel.

De a kormanyzashoz senki nem ker kulso szakertotol, civilszervezettol tanacsot! Van ott eleg doktor doktorovics, ezoterikus politologus, vagy halyogkovacs, aki teso/haver/pajtas, es az segit, adja a tanacsot. Utana meg a miniszter felolvassa, oszt jo'van. Nehezen tudom elkepzelni, hogy Koka miniszter ur otthon a pcjen szimulaciokat futtat a mav optimalizalasara, es kozben vadul irja a kozlekedesi reformot spiralfuzetbe.

Ha vmi nem stimmelne a kormannyal, azt kinek jelented? Az Uristennek? Xenunak? vagy a Vlagyimir Iljicsnek?
Gondolom a palos-koma Nimrodot javasolna.

IMHO: 4 evente van lehetoseg 1 kollektiv jatekra. es ez most igy sikerult.
MisiManó:

a forradalombam a szándék a fontos :)
mert van olyan, hogy valakinek már sikerült
új pártot is lehet, mondom, de a bejáratott "brandek" ellenében nagyon nehéz érvényesülni
főleg úgy, hogy ott tesznek majd keresztbe neked, ahol tudnak, nyílván jó ez nekik így
illetve jobb így, mintha még veled is egyezkedni kéne meg tőled félteni az eddig elért vívmányokat
Emberek tudjátok ti mi is az a közbeszerzés?

Az pont az ami a legnagyobb rablást lehetővé teszi. Közbeszerezve minden legalább dupla annyiba kerül, mintha simán a boltban megvennéd.

Csak próbálj meg a céggeddel bekerülni a legkisebb közbeszerzési megrendelésbe, majd meglátod. Olyan cég nem is próbálkozik arrafelé akinek nincs valamilyen politikai hátszele, mert különben esélytelen.

Az egész közbeszerzési eljárást úgy ahogy van ki kellene dobni és valami alapjaiban mást kitalálni, mert ez így nagyon szar.
denever vágja a dolgot, mint bálna fasza az iszapot
tényleg nincs konkrétum, amibe kapaszkodni lehetne
csak az összbenyomás
" Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.02. 11:03:23
ja igen, maga a hülyék pártja hozza ezzel a címmel, nem szoktunk ilyesmit kitalálni:
A kormány háborúra készül az emberek ellen"
A hülyék pártja?
A fél ország nevében kikérem magunknak.
Tóta, azért ez durva, mit képzelsz te magadról?
Arpi olyan elegem van abbol, hogy sose vagy kepes odairni legalabb a kezdobetujet annak akinek valaszolsz. Nekem nincs idegem mindent vegig bongeszni meg akkor egesz nap itt ccsuncsolhetnek a gep elott olyan lassan olvasok.
Igy nehez rajonom, hogy melyik az a komment amire kapcsolodsz...elvegre ez a te bloggod te vagy itt a lenyeg miert nem tudod megerteni h vagyunk 1000 akik epp miatattad meg az altalad megmozgatott ertemiseg miatt olvassuk az egeszet akikel vitaba szalsz, hogy nem vagy kepes egy kicsit is arra odfigyelni, hogy olvashatobba tedd a kommentelesed...
xszolix: de azt legalább dokumentálni kell, nyilvánosságra hozni, meg rá lehet kérdezni utólag. Ha nincs közbeszerzés, akkor teljesen stikában mehet az üzlet.
Ahogy írod Totya. Nimródé!
A fattyak belterjesek, oldalágiak, sehonnaiak, akik vették még a nevüket is.
...de erről, náladnál illetékesebbet se közel, se távol...:))
xszolix: Köszönöm, hogy felnyitottad a szemem. Nem kell ide közbeszerzés, mert ugyis a Gergényi és Tsa Kft nyerné meg a tendert. Ergo időt és pénzt takarított meg az állam. Igen. Ezt értjük reform alatt. Csak így tovább! Erőben egészségben. Miénk a párt, miénk az ország!
Közbeszerzés ügyben egyetértek Xszzolixal.
Egy tényleg minden más szervtől független szervezet kéne, akik afféle hiteles könyvvizsgálókként, vagy Apeh ellenőrökként, mindig megnéznék az adott szerv vagy az egész kormány gazdálkodását (pl. rezsiköltséggel, anyagbeszerzésekkel, stb, kapcsolatban, és cégektől bekért (és ellenőrzött!) árlisták alapján megnéznék, hogy a kormány (vagy más állami bevásárló) az éppen aktuális és gazdaságos piaci áron vásárolt-e vagy sem. Ha drágábban, akkor indokolnoia kell. Ha nem tudja indokolni a felárat, akkor a munkaszerződésében, megbízási szerződésében szereplő, "elvárható gondossági elv" alapján, mint gondatlan (pazarló) kezelőt le kell váltani. Pont.

De ehhez az adott grémiumnak nem a mindenkori kormány által kinevezettnek és fizetettnek kellene lennie. Hanem tényleg függetlennek, mint egy bíróság.
eloi:
mint a "rendőrautóba rúgás: 2 év" -bíróságok...
Az egészben az a legborzalmasabb, hogy a kommunisták az 1989 előtti idők gyakorlatához visszanyúlva ismét a legszebb nemzeti ünnepeinket igyekszenek sorra megszentségteleníteni azzal, hogy a szabadságot ünneplő tömegnek véres eszközökkel demonstrálják, hogy valójában még mindig rabok.
Ez a belső hadsereg, ez a politikai alapú rendőrállam, ez az ÁVH azért felháborító, mert bizony nem csak a kődobáló "elmebetegek" szenvednek tőlük, sőt ők szenvednek tőlük a legkevésbé.
Jómagam például a főnököm megbízásából, a VidékTV budapesti tudósítójaként voltam jelen az őszi helyszíneken, mégis előállítottak, és megrágalmaztak.
(Mint az ügyvédeim által kikért HírTV-s felvételekből sejteni lehet, nyilván azért, mert ugyanott egy hozzám hasonlóan öltözködő fiatalember tényleg dobált messziről - ezt a kazettát jövő héten mellékeljük is az ügyészségi anyaghoz - de ez most lényegtelen).
Az viszont már nem lényegtelen, hogy olyan független, kiváló jogi szakemberek is, mint amilyen Baló György felesége, méltán vannak felháborodva, amikor a bolsevik propagandagépezet olyan dolgokat állít, amelyeknek az ellenkezőjét saját maguk élték át.
Én szerencsére képeket rögzíteni voltam a helyszínen, így tudom bizonyítani, hogy melyik pillanatban hol voltam. Ráadásul jó ügyvédem van.
De mi lesz azokkal, akiket szétvertek Gyurcsány vérebei? Akik nem tudnak bizonyítani semmit?

Március 15-e a magyarok ünnepe!
Sokan lesznek, és nem mennek haza.
Ez bizony így lesz.

De tőri-zúzni se fognak, ha nem támad rájuk a REBISZ!
Ez a közbeszerzés csak és kizárólag arra jó, hogy értelmetlen erőszakot provokáljon március 15-én, amikor a nemzeti összefogás jegyében a békés kiállás, és az erőszak nélküli kormányellehetetlenítés kellene, hogy következzen!
eloi: ki hozná ezt létre, mikor pont az ellentétében érdekelt minden szereplő?
eloi: PSZAF? Semmi gond. Jól meg kell verni a vezetőjét! Ne írogasson mindenféle hülyeségeket össze-vissza. Mégis. Mit képzel?
Quicksilver: Éppen az a baj hogy szarrá kell dokumentálni. Ami rengetegbe kerül, és baromi átláthatatlanná teszi az egészet. Gyakorlatilag csak akkor éri meg egy cégnek közbszerzésbe beszállni, ha biztosan nyer és nagyon nagy hasznot tud szakítani. Különben nem is érdemes próbálkoznia.
A sok dokumentálás között elvész a gyerek. Lásd: bármelyik nagyobb tender.

Most az a helyzet, hogy ha ellop mellé ugyanannyit mint a beszerzési ár, még akkor is olcsobb mint közbeszerezni. És ez így enyhén szólva is csúnya.

A Kürt vezetőjének volt egy jó sztorija, amikor valami orvosi gépet akart ajándékozni egy gyerek klinikának. Megkérdezte a kórházat, hogy mennyibe kerül egy ilyen gép. Azok azt mondták 6 millió. Kürt-ék összeszedték a pénzt és elmentek a boltba, amikor megdöbbenésükre fele annyiba került, így a pénzből vettek két gépet (helye volt) és a maradékből még berendeztek egy játszó szobát a beteg gyerekeknek. Ekkor derült ki, hogy a kórház nem hazudott, nekik tényleg több mint kétszer annyiba kerülne mert neki kötelező közbeszerezni. :-(

Szóval erről ennyit.
Egyébbként valami olyasmire gondoltam én is mint eloi.
Az utcai harcos alakulatokról jut eszembe, az valami csodás volt, amikor a hókotró konténerestül zászlóstúl eltolta a barikádot, na, az egy felemelő érzés volt, még több hókotrót!
zsanett: Ha neked a földre hulló nemzeti lobogó látványa nyújt kielégülést, hát akkor egészségedre.
MTz:

Éppen az a bajom hogy a közbeszerzésen éppen mindig az "hatalmon lévő párt" RT/BT/KFT/zRT stb. nyer. Ha váltás van akkor meg a mási banda cégei.
Nekem tök mindegy, hogy Gyurcsány vagy Orbán egyik bandája sem lopjon.
Quicksilver 2007.01.02. 14:12:12
eloi: ki hozná ezt létre, mikor pont az ellentétében érdekelt minden szereplő?

Hát ez az! :-)
Azt hiszem bele kell törődnünk, hogy a demokrácia drága, pazarló, kicsi a hatásfoka, de nincs jobb.
Szerencse kérdése, hogy mikor éppen kik vezetik az országot: önérdekű tolvajok, vagy olyanok, akik kihasználják ügyan a poszttal járó előnyöket, de van náluk egy egészséges és erkölcsös határ.
(Bajban lennék, ha néven kéne nevezni ilyen vezetőt! Talán Antall József nem lopott többet, mint ami "belefér". De ki tudja, később ő is mit csinált volna? Isten nyugosztalja szegényt!)
xszolix: a bürokráciát én is utálom minden szinten, de az átláthatósághoz muszáj némi dokumentálás, ez szerintem megkerülhetetlen.
Szerintem ez az egész téma úgy eltűnt volna az év utolsó napjaiban. Azért lássuk be, az index is az ilyesmiből él. Az év leggyengébb cikkét sikerült összehozni ezzel a párhuzamos jobbos/balos Tóta-Szily naplóból. Ha nem látom, nem hiszem el, hogy ilyen gyengusz anyag kiemelt lehet az indexen. Szóval az vesse az első követ, aki nem a kövekről szóló hírekből él.
"Az utcai harcos alakulatokról jut eszembe, az valami csodás volt, amikor" rendőreink körbevették a pógárt és ugyan már feküdt szerencsétlen, de akkor sem hagyták abba az ütlegelését. Társaik pedig sorfalat álltak a TV kamerák előtt. Az azonosítókat pedig egyiken sem lehetett látni, na, az egy felemelő érzés volt, még több brutalitást!
P.S.: Legyen rá törvény! Ha a rendőr nem tudja azonosítani magát, vagy nem láthatóak az azonosítás jelei, akkor nem rendőr. Bizony! Ott az egyik járókelő verte a másikat. Csoportosan elkövetett garázdaságnak néz ki egészen a dolog.
Van egyébként egy ötletem. Mondjuk legyen, tényleg márc 15-én kimennek a kopaszerősék az utcára. De mennyien? Lesz megint ott vagy 500? netán, ha nagyon durván összeszervezik, akkor már 2ezer? Na ezeket kapcsiból le kellene tudni taposni egy rendes rendőrségnek (persze ha jogszerűtlenek), nem teszetoszáskodni, meg böszméskedni! Mert legutóbb mintha az lett volna.
Various: Pont az ellenkezője igaz annak, amit írsz a kisgyerekes fideszesekről.

Egy Fidesz gyűlésre igenis ki lehet vinni a kisgyereket, mert olyan nem fordulhat elő, hogy ott bármi is történjék, vagy ha mégis, azonnal le kell mondania az egész rendészeti vezetésnek!

Úgy EVIDENS, ha az ország második legnagyobb pártjának a tömegrendezvénye, az ország adott pillanatban legbiztonságosabb pontjai közé tartozik!

Ennek biztosítása pedig a rendőrség feladata! De ők éppen hogy ennek az ellenkezőjét tették!
És még 1x egy rendőri szervezet nem maga az Állami Bosszúálló, hanem egy szakmailag szabályozott cég. Tehát legközelebb talán ügyesebbnek kellene lenni, nem egyik alkalommal "kapkodni a fejünk" másik alkalommal meg "aki mozog ütjük".
xszolix, eloi:

Tulajdonképp egyetértek, rengeteg javítanivaló lenne a közbeszerzésen, sőt rengeteg kiskapu van benne, egyáltalán nem garantálja, hogy nincs korrupció.

Mégis, inkább amellett érveltek, hogy a szóbaforgó tűzerőt rendeljék meg csak úgy közvetlenül a zsaruk - a "rendkívüli veszélyhelyzetre tekintettel". Vagy inkább amellett érveltek, hogy írjanak ki tendert ahogy illene.

Még ha a közbeszerzési eljárás javítandósága nem is kérdés.
xszolix: Érdekes kérdés ez a lopás. Már több, mint 5 ezer éve probléma. Megkockáztatom, hogy ez a téma még sokáig gond lesz.
Palostrend, te mire vagy annyira buszke? A kozepazsiai veredre?? Majd ha gyalog mesz eredetkeresesre Kazahsztanba, es meg egy szotart is osszehozol es persze bebizonyitod hogy a baszk es a magyar nyelv rokonnyelvek, akkor hiszunk neked es csaladfadnak. Kisebbsegierzesed forrasat te kenyszeritetted sajat magadra.
Amugy nem ertem ezt az egesz legyetek olyanok mint en, meg varjuk a turulmadarat, ami megmenti az igaz magyart. En mar gyerekkoromban utaltam azt csinalni amit a tobbseg, meg ugy oltozkodni mint a tobbiek, meg azert az egyuttesert rajongani amelyikert a tobbseg, szoval nem ertem miert van az, hogy te igy itt mindenkit megakarsz gyozni a nimrodsagoddal es azt gondolod, hogy ez meg mukodik is, hogy majd mindenki olyan lesz mint te, es menteben jarunk lohaton melozni. Hat egy fityiszt az orrodra meg az aranybulladba.
Mtz: van ilyen törvény csak valahogy "eltünt" és nem említik.
Viszont ott a másik véglet, amikor azonosító van rajtuk, akkor meg még a rendőröket dobáló "felkelők" ellen se mernének fellépni, mert megjelenne azonnal egy jogvédő és kitalálná, hogy ott csúnyán nézett a rendőr emiatt megsértette alkotmányos jogait szegény "forradalmárnak".
Nem tudom emlékeztek-e arra az esetre amikor egy körözött személyt felismert egy rendőr, üldözőbe vette és elfogta, "szegény" bünöző meg szívrohamot kapott. Másnap a TV-ből folyt, hogy a rendőr milyen brutális volt, holott csak szakszerűen eljárt.
xszolix!

Tökéletesen látod a közbeszerzést.
Csak politikai hátterű cégnek van esélye tendert nyerni. Sokszor úgy írják ki, hogy csak az a bizonyos cég tudjon a kiírási feltételeknek megfelelni.
Ezek a cégek mind valamelyik politikus, vagy általában politikai párt stromanjai.
Közbeszerzés=legalizált lopás!

Sipirc: Ha ez lenne a többség, akkor én se beszélnék arról, hogy miért nem az. :-)
Pascal! Én amellett érvelek, hogy úgy kelljen beszerezni, hogy a beszerzéssel egy független hatóságnak MINDEN ESETBEN el kelljen számolni. És ha a hatóság az adott beszerzéskor érvényben lévő áraktól eltérést talál, akkor számoltasson el. (Az adott időszak árait pl. a KSH szolgáltassa. Úgy, hogy pl. autó beszerzésnél minden forgalmazó aktuális árait bekérve határozzon meg egy akkor érvényes átlagárat. Ha a beszerzés ettől komolyabban eltér, legyen felelősségrevonás.)
Egyébként meg minden költségvetési szerv, állami beszerző, vegyen ott ahol akar, és ahol törvényes. Csak minden beszerzés legyen aztán ellenőrizve! (Persze az technikai kérdés, hogy kell-e pl. összeghatárt meghatározni, vagy termékkört.)

Sipirc, te meg minek írsz ökörségeket egy ökörnek? Aranybulla: Maga idejében egy fontos dokumentum. punktum. Mint Magna Carta. Megjegyzem az angolok sem igazán teketóriáznak ma már a 13. századi nagyurak különböző reális előjogaival. Leadnak évente egy sólymot a Walesi Hcg- nek oszt jóvan. De ha már törizünk, nekem speciel a jus primae noctis tetszik, a magam részéről inkább azt támogatnám. Persze csak nekem:D
T. sodi, nálam a felemelő érzés nem ér fel semmiféle látvánnyal, mégha a nemzeti lobogóról is van szó.
sodi: az ország egyik legnagyobb pártja azonban elgondolkozhatna azon, hogy ne a potenciális összecsapási pontoktól egyenlő távolságra elhelyezkedő helyre szervezze a naggyűlését. Teszem azt, ha a Szabadság téren lett volna a rendezvény, vagy esetleg a Batthyány téren akkor lehet senki nem tud oda menni a hőzöngők közül.
Persze páncélozott BMW-vel én is szívesen szerveznék bármilyen rendezvényt a frontvonalra, maximum ha kicsit forró lesz a talaj akkor testőrök gyűrűjében gyorsan lelépek.
A közbeszerzési trv. nem más mint a pártok legalizált pénzszerzési forrása a kövekező választásokra.
A szemünkbe hazudják egytől-egyig, hogy ők pontosan 386 millió forintott fordítottak a kampányra, miközben a hülye is látja, hogy ennek minimum a tízszeresét.
És mi vagyunk a hülyék, hogy nem megyünk ki az utcára, és képletesen nem verünk a körmükre a nyilvánvaló lopás láttán.
A Mi közönyösségünk a ő túlélésük záloga.
teh k0zi
hejjj, de kurva okosak vagytok bazzeg
Az a baj tézé, hogy az utcáról ezt (sem) nem lehet megoldani!
Az utcán jókat lehet vonulgatni, énekelni, gőzt ki és beereszteni, de politikai probléma még egyszer sem oldódott meg. Lásd az elmúlt hónapok tanulságait!
Csak a törvénybe iktatott felelősségrevonási, elszámoltatási rend lenne megoldás.
Pl. legyen meghatározva, hogy mi a hűtlen kezelés vagy a gondatlanság egy politikus vagy országgyűlési képviselő esetében. Különösen, ha tisztéséget visel és felelős valamiért! Ha mint képviselőt esetleg védené is a mentelmi jog, mint pl. anyagbeszerzőt még nyugodtan el lehetne számoltatni!!!
"zéé"13.10:49.-
"Qicksilver"13:13:22.-ha valaki ill.bárki átlépi azt a bizonyos törvényes küszöböt takarodjon.Ne induljon el ez a most működő szerecsenmosdató automata.Ne a letűnt diktatúra cenzora tanítson engem demokráciára.Mondjuk Lendvai néni csak kiragadott példa.Lassan a kialakuló dinasztiák között lesz háború a balon.Persze az sem tölt el örömmel,ha Szájer és csapata magyarázza el,mitől is leszek jó magyar.Amikor kibukott az elk...tuk buli,O.V. azt mondta:"nem a kormányt,hanem Gy.F.-et akarjuk megbuktatni".Ha egy harcos ellenzék teljes szellemi potenciálja ezt az impotens mondatot tudta összeszedni,akkor nekik a szemben lévő cellasoron a helyük.Az nem igaz,hogy ebben az országban csak gazemberek vannak.Meg előírt frakció hűség.Amíg ők ott a mi bőrünkre eljátszadoznak jópénzért,mi lesz velünk mezei honpolgárokkal?EZ kit érdekel?Viszont lesz új könnygázpalack,amiről majd kiderül,átdátumozott.Higgyétek el messze büdösebb ez mint Dánia.
"eloi"14:08:08.-ez a magyar bíróság leginkább az igazságtól független.
z,
erdekes amit irsz a valtozas, valtoztatas lehetosegerol, bar azert annyira nem kellene negativan latni a kepet, bar lehet en vagyok tul naiv. Szeritnem egesz sor ember van aki hasonloan gondolkodik es talan a kenyelem miatt nincs valtozas, mert ez a kibaszott jo nyugati tarsadalom agyhalotta tesz mindenkit.
Masreszrol nem olyan egyszeru am a valtoztatas. Meggyozodesem szerint hatasos gyors valtozast nem lehet elerni, hanem csak szepen lassan fokozatosan, alulrol epitkezve. Eloszor is az ertekrendeket kellene atformalni. Bar az egesz valtozas eleg nehezkes ugyanis az egesz vilagot kellene megvaltoztani. Es ha ez nem megy, meg mindig donthet ugy az ember, hogy en kiszalok, koszi nem kell az auto, a havi fix, a lakas, sem nyaralas, a tarsadalomert dolgozom, azert elek, egy uj eletfelfolgast hagyni hatra az am a nagy dolog.
Ez persze nem az ujevi fogadalmam :-)))
teh k0zi: kár hogy valaki nem dobta le nekik a Csillagkapuból a "Potenciális Összecsapási Pontok Biztosan Megjövendölhető Térképe az Októberi Budapesten" c. használati utasítást.
Amíg meg nincs ilyen, addig Budán a Széna-tér az emlékhely, a Turul-szobor megint közel van, a Budai Várnál ott a Budaházy, Pesten meg hemzseg a Corvin-köz, Batthyány-örökmécses, Szabadság-téren meg székház
a rendőr meg állja körbe, ne bele hajtsa, asszem ez így szokás mindenhol
eloi

Tulképp. igazad is lehet, ez is lehetne az állami cégek beszerzési szabályzata. De megjegyzem, akkor aztán tényleg ismeretségi alapon működne a vásárlás, ha nem kellene tendert kiírni. Csak megbeszélnék este egy sör mellett, hogy adod a cuccot, mi az ami belefér. És mennyi a zsebbe.

Nem mondom, hogy a jelenlegi közbeszerzési eljárás tökéletes. De a nyilvános vagy meghívásos tenderezés, mint elv jól bevált nemcsak más - nálunk jobban működő - országok állami megrendeléseinél, de profitorientált cégek beszerzéseinél is. Én személy szerint nem lépnék vissza a veszek-majd-utólag-ellenőrzöm elvre. Azért az a balkán iránya és nem a nyugat.

De itt nem is arról van szó, hogy a rendőrök azért szeretnének kibújni a tenderezés alól, mert az korrupt. Hanem azért, mert "vészhelyzet" van szerintük és sürgősen kell a tűzerő. Akkor meg nem lesz sem nyilvános tender (ahogy én javaslom) sem utólagos ellenőrzés (ahogy te szeretnéd).
magampista: nem mondtam, hogy okos vagyok, csak minden éremnek 2 oldala van és nem lehet szigorúan elvakultan csak egyik felet hibáztatni. Rendőrök is követtek el hibákat és voltak túlkapások is.

Szabadság tér helyett Hősök tere, csak elírtam :)
eloi!

Amíg a demokráciában ők a trvényes rend fenntartói és végrehajtói, addig ne álltasd magad azzal, hogy saját maguk ellen bármiféle vizsgálatot és ne adj isten ítéletet felelősségrevonást hozzanak.
Ennyire ne légy naív!
Ezen én már túl vagyok.
Ez a rendszer úgy szar ahogy van.
A demokrácia illata ellenálhatatlan, de amikor meg kell enni és emészteni, akkor már hánynom kell tőle.
Egy új, multifunkciónális rendszerben kell gondolkodnunk.
z: Hogy is mondta Gergényi?

"Akkor én megsértem az ő szabadságát.
Ő arra megy, amerre akar.
És ő arra akart menni."

És ez szó szerinti idézet.
sokmindenkinek:
igazi ócsító dolgok meg persze nem lesznek, huába mondják hogy kiadási oldal, de kőkeményen munkahelyek szűnnek meg, ha változtatás van
épp a múltkor beszéltünk arról társaságban, hogy be kéne vezetni h pl. mindenkinek egységesen, mindenre használható azonosító kódja legyen születésétől fogva, mint az egyetemen a neptun-kód
persze lenne neve is, de csak zárójelben
nem lenne semmi anyja neve, születési helye meg ideje baromság, megkönnyítené (vagyis: lehet hogy végre működővé tenné) az elektronikus ügyintézést (okmányok pótlása interneten stb.), nem kéne úgy fosni az adatvédelem miatt (ha kirakják az egyetemen a jegyeket a tanszéken, csak kódokat látsz, nem tudod megmondani hirtelen h kié a jegy) és úgy en bloc leegyszerűsödne minden, ami okmányirodákkal és ügyintézéssel kapcsolatos
hogy miért nincs pl. ilyesmi?
ja, hogy sokan élnek abból hogy az "anyja neve, születési helye" rublikákat töltögetik valami neonfényes irodában naphosszat?
lehet h más munka után kéne nézniük, még
sodi, ööööööööööö nem ertem, de tenyleg, mit is akarsz mondani ezzel?

wonderland, pontosan, mert ökörsegeket irt, es irtozatosan felbosszantott, es lassan mar szabalyosan hanyingerem van az osmagyarozastol.
remelhetoleg palostrend csak szivat itt bennunket es a klaviaturat veri rohogogorcseben....
mnézis 2007.01.02. 11:55:55

Szép, szép, de ha nem haragszol, én nem tartanám kötelezőnek, hogy a mi rendőreink is ilyen durván intézkedjenek, csak mert a csigazabálóknál is ez megy ...
Magampista,

nekem azt írtad korábban: "Húha Pascal barátom, húha.."

mostmeg ezt olvasom: "teh k0zi hejjj, de kurva okosak vagytok bazzeg"

Más hozzászólást még tőled nem láttam. Mit is akarsz mondani tulajdonképp?
Mától 14.000 neonfényen élőnek már más fényforrás után kell néznie.
Hála az égnek.
Bár a politikusok kezdhették volna magukon a sporolást.
Ennyit a gerincségükről.
De kiváncsi leszek hogyan tudnak majd érvényesülni ezek az aktakukacok a piacgazdaságban. Ott verseny vár rájuk, nem állnak majd sorba előttük, hogy szeretném ha elvégezni tiszttelt aktakukac úr.
persze, zé, aztán azokat a számokat ne tetováljuk a karunkra?
szerintem mi vagyunk az újév első hüjéi.
z: egy ilyen kód megszerzésével minden adatot megtudhatnál azonnal az illetőről. Ezért veszélyes centralizálni ilyen szinten az ügyintézést. Tény hogy adatbázisok szempontjából tökéletes lenne, ha mindenkit egy egyedi kulcs azonosítana. Azonban ezek az azonosítók nagyon könnyen megszerezhetőek lennének, könnyű lenne vele visszaélni. Pl: adja meg azonosítóját a törzsvásárlói programhoz így 10% kedvezményhez jut és a sok birka azonnal írkálná be. Cégek meg szépen készítenék az adott személy egyedi fogyasztási modelljét. Aztán amikor elmegy állásinterjúra csak pislogna, hogy honnan tud a cég azokról a dolgokról amiről a saját anyja sem.
teh k0zi
hát igen, a páncélautózás, meg az okoskodás, hogy hol tartsanak gyűlést az valóban az érem 2 oldala....
Hát így pontos j -vel biztosan
Z megkapó az ötlet, lásd a személyi szám címszó alatt. Egyébként megtalálod a lakcímkártyádon. Ja és van egy kisebb alkotmányellenes felhangja is. L. AB döntvények.
teze, fejtsd mar ki azt a multifunkcionalis rendszert reszletesebben.


z, hat ez a kod nagyon scifi dolog, nem tudom, nekem nem tetszik.
tavaly Barcelonaban az egyik felkapott hires disco-clubban, kitalaltak, hogy a torzsvendegek, (persze akik akarjak) egy chip-et rakathatnak a boruk ala, amin szemelyes adatok vannak, plusz meg feltoltheted penzzel is, es akkor nem kell lovet vinni a dizsibe, hanem csak besatalasz, csak egy scan belepeskor, veszel piat csak odatartod chip-edet, meg egy scan es maris fizettel. Na ez mind jo, de van negativ oldala is. Pl. kepzeld el hogy a buszra is csak igy szallhatsz fel, vagy ha nem fizetted be az adodat, vagy gazszamladat, akkor nem utazhatsz, mert fizetesi hatralekod van es akkor dolgozd le! Szoval uton utfelen scan-nelo kapuk lennenek, ahol le lehet bukni, ha allampolgari kotelessegedet nem teljesitetted.
Pascal!

Most nem az nyeri a tendert, akit arra a döntnökök kijelölnek?
Ha pedig igen, akkor legalább ha havertól vesznek, vegyék olcsóbban a közpénzből!!! :-)

A demokratikus működésnél csak a látszatdemokratikus működés drágább!

Talán jó példa, hogy a Hír tv rádiót indít. A frekvenciát nem pályázta, hanem vette egy cégtől (strómann nyilván). Két frekvencia volt kiírva. Az adott cég mindkettőt megpályázta. Egy másik is mindkettőt megpályázta. Hogy, hogy nem, az egyiket az egyik nyerte max. ponttal, a másikat a másik!
Namost, a döntnökök elvileg (heten vagy nyolcan) külön, egyeztetés nélkül bírálnak és pontoznak. Akkor hogy lehet, hogy egymástól függetlenül, ugyanarra a pályázatra (a műsortervre konkrétan) hol 1, hol a max. 5 pontot adták???
Remélem érthető? Ahol az egyik nyert, ott a másik kapott 1 pontot, ahol a másik nyert, ott az egyik kapott 1 pontot. Ugyanarra a pályázatra, amire az egyik helyen 1-et kaptak, a másikon 5-öt!
(Magyarán: előre megvolt, hogy kinek mennyit kell adni ahhoz, hogy nyerjen, és nyilván az is egyeztetve lett - jobbról és balról is!!!- hogy melyik tábor favoritja melyiket nyeri meg. Vagyis le van ez jól osztva!
Nesze neked pályázat, meg közbeszerzés!
A politika oszt, ahogy az alkuk engedik!!! Kéz pedig kezet mos!
"Sipirc"14:47:08.-szép,szép csak erre nincs idő."zéé"-érted Te ezt,csak kötözködsz:"...ja,hogy sokan élnek abból,hogy ....."
MisiManó, teh k0zi:
így is van számod, csak van diákigazolvány-szám, személyi-szám, van szám a TB-kártyádon meg a jogsidon meg mindenen
nélküled, magában így se ér az egyik se semmit
mint ahogy a neptun-kód se: tudom pár ismerősömét, de visszaélni nem nagyon tudok vele, mert jelszavam nincs hozzá
az összes helyett lenne egy darab kód

idióták így is vannak, akik megadják a telefonszámukat, nevüket és még alá is írnak akárhol,akármit
azokról tudhatnak is mindent így, ne féljetek semmit
Ööö Zé, még egyszer: Az Alkotmánybíróság épp a személyi számról hozott akkor jogtörténeti jelentőségű döntést. Ma már tényleg mindent lehet tudni akárkiről akármit, (adatkezelés számítógép, stb). Én mégis azért szeretném, ha az adataim az adatvédelmi törvény legalább bizonyos méretű védelme alatt lenne. Jobb ez így hidd el!
sipirc:
semmi szkennelő kapu nem lenne, mert nem lenne beléd építve semmi
egyszerűen lenne egy kártya, rajta a fénykép, mellette hogy SC-013-17-88 (Kovács Géza)
így aztán ha Géza bemenne a Hivatalba ügyet intézni, nem az lenne, hogy töltsön ki egy űrlapot, hogy tudjuk, maga melyik a 875932 K.G. közül, hanem bemutatkozna: Kovács Géza SC-013-17-88
be a gépbe, meglenne minden
így is megvan ettől még, menj orvoshoz vagy kórházba, ott is tudják az adataidat a TB-kártyád alapján, benn van nekik a gépben
és minden egy kártyán, nem 28-on
világszám lenne
nem sértene több törvényt meg személyiségi jogot, mert a mostani rendszer ugyanez
ha elmegyek valahová ügyintézni,úgyis rögtön kódokat kell megadnom, csak 6-ot egy lapon, és még ahhoz még 20 adatot
alá is írom, kiszolgáltatott vagyok tehűt, így is, úgy is
de feltételezem, hogy a hatóság nem él vissza az adataimmal, mint ahogy most is ezt teszem, ugyanis kénytelen vagyok
Z
ez a szemelyi szam, ezt megkapja minden foldi halando aki nalunk szuletik meg es szinte minden fejlettebb orszagban megvan ez a rendszer.
az atkosban ha hutot akartal venni vagy kerekparbelsot akkor ezt is felirtak a boltban. ezert is szunt meg, mert pikpak osszelehetett kapcsolni a dolgokat, hogy ki hol mit vasarolt meg egyebek. A mai informatikai vilagban ez meg egyszerubb volna. ezert kimondottan tiltja ezt a torveny, hogy ne lehessen visszaelni vele. szemelyisegi es adatvedelmi okai vannak.
molaris, az ido relativ, szamodra lehet mar nincs, de a gyerekeidnek...
mi lett volna, ha '-89-ben is maskepp allnak a dolgokhoz? Ha lassan, atnevelik az embereket? 18 ev az mar csak valami, egy generacio nott fel azota!!!!
Off tema, az idorol jut eszembe, hogy a nemet die Zeit hetilap legutobbi szamaban jelent meg egy nagy cikk az idorol. Nagyon erdekes es igaz, es epp errol az idoaltal keltett nyomasrol szol, es a felgyorsult vilagunkrol. El is gondolkodtam errol az egeszrol, fokent azert mert beszeltem a parom 97 eves nagymamajaval. Az egy dolog, hogy idegengyulolo, de persze azt mar nem igazan fogja fel, hogy nem lenne ildomos az unokaja magyar baratnojenek ezt mondania, persze en a korara valo tekintettel szo nelkul hagytam a temat. Szoval 97 eves, utalja a kulfoldieket, de konyorgom, csaszarsag, 2 vilaghaborut tulelni, ferjet elveszitenui, 4 gyereket egyedul nevelni, szegenyseg, Nemetorsazg felosztasa, hideg haboru, ujraegyesites, torokok, kitelepitett nemetek vissza, EU, uj tagallamok, arabok, munkanelkuliseg, terrorizmus, szamitogep, urhajo, mobiltelefon, stb. stb. Ki az aki mindezt epp esszel vegigeli es fel is fogja, es nem marad II. Vilmosnal.
palostrend 2007.01.02. 09:10:44

én hülye még azt hittem, hogy nem lehet lejjebb adni, de ez az illető bebizonyította, hogy dehogynem... mindvégig az idézőjeleket kerestem az írásán, mert azt hittem, hogy ezt senki sem gondolhatja komolyan, EGYSZERŰEN NEM HITTEM A SZEMEIMNEK, de utána is hozzászólt még, nem is 1x, ekkor lettem totál paff.

"Aranybulla", "Szent Korona", baszdmeg...legközelebb lovakat is fognak áldozni randalírozás előtt?

Kész, ez az ország menthetetlen
Tisztelt Tóta W. úr!

Az ellenzék dolga a kontroll biztosítása, a hatalmi túlkapások elleni fellépés - a nyilvánosság és parlamentarizmus eszközeivel.

Kontrát Károlyt lehet minősíteni (való igaz, szarul kommunikál), mégis abban igaza van, hogy a rendőrség 3 milliárdért (!) nem életvédelmi felszereléseket vásárol rendőrei számára, hanem támadó eszközöket. Ha pl jobb pajzsok, térd, lábszárvédők, ütésállóbb sisakok, kordonok kerültek volna megvásárlásra, akkor tulzásba esne a politikus és riogatással lehetne vádolni. Azonban az újabb gáz-, és gumilövedékek elég komoly aggodalomra adnak okot, főleg ekkora mennyiségben, a demokratikus-, vélemény, szólás valamint gyülekezési szabadságot illetőleg.
Nem erről kellene cikkezni?

Üdvözlettel,
C

Sipirc: Azt próbáltam illusztrálni a Gergényi idézettel, hogy nem ember. :)
Carlos, szerintem te kissé összekevered a rendőrséget a homokzsákkal, ha azt hiszed, hogy az a dolguk, hogy talpig vasba öltözve hagyják magukat ütlegelni. Ennyi erővel szolgálati fegyverük sem lehetne, meg semmijük sem, csak beöltözhetnének UFO-nak, és aki beléjük köt, azok ellen védekezhetnek, de semmi több, biztos kurva nagy rend lenne onnantól fogva
Üdv
(nem olvastam el végig az elözőeket, ismétlésért bocsánat)

"Remélem, Nyakó Istvánon kívül már mindenki tudja, hogy akiket a Fidesz október 23-án az utcára vitt, pont azokat nem kellett volna szétverni."

dehogy. teljesen helyénvaló dolog volt(sőt, törvényes és bátor), megmondja bármelyik emeszpés, a liberálisnak hazudott eszdéeszel együtt.
nyakó istvánnak viperát kívánok a hátsó testnyílásába.

amúgymeg, jóhogy kell új könnygáz, mert előtték az összeset.sztem erre gyűjtenek '56óta.
A személyi szám mellékzöngére csak annyit mondanék, hogy SSN, USA. Aztán meg lehet nézni a milliós lopásokat. Mármint, hogy milliónyi ember személyes adatait lopják el majd élnek vele vissza. Náluk ugyanis nincs személyi igazolvány.
nálunk van személyi azonotossági, oszt mennyit lopnak el, mennyit hamisítanak, és mennyi a visszaélés ezmiatt!
vagy csak nézz utána az elhagyott/ellopott tb kártyáknak és a vele való visszaéléseket, és ne beszéljünk a többiről. Nekem csak alapban van vagy hat kis lapka a táskámban (ilyen-olyan igazolvány, különböző számokkal) külön-külön egyik sem jó semmire, csak arra, hogy visszaéljenek vele...
Szeretnék még vagy 5-öt melléjük és ugyanennyi bankkártyát
Nagy-Britanniában sincs, jogsival igazolod magad.
Mégis elvannak.
Nekünk meg mániánk a tucatnyi szaros kártya meg papír.
Régen volt személyi, mint könyvecske, azt is 2 részre kellett szedni, hogy keresgélhessem mindkettőt ha igazolom magam vhol.
aki meg idióta és megadja a bani adatait is e-mailben, azt kurvára sajnálom, mert nem lehet rajta segíteni 3szor ilyen szigorú adatvédelemmel sem
ajánlom kevin mitnicket és az ő social engineeringjét: sokszor tört fel úgy rendszereket és jutott hozzá titkos tartalmakhoz, hogy felhívta az ahhoz szükséges titkárnőt és behízelgett nála pass-ért
vagy eladta magát rendszergazdának, kis rizsázással
ez ellen meg nem véd semmi
z: sajna terror és gondolom eu munkaügy miatt is angliában lesz id card (biometric visa haha), először csak munkavállalóknak kell majd, 2009től meg minden UK lakosnak.

www.guardian.co.uk/idcards/story/0,,1975588,00.html
z ez még egy baromság amit írtál
Azt nem értem, hogy miért nem lehetett csak annyit mondani, hogy igen bazdmeg Kontrát, számítunk arra, hogy balhé lesz márciusban.
hát legyen
szerintem meg nem baromság
egyébként ha az újszülötteket elkülönítenénk és olyan táborokban nőnének föl ahol megtanulják az adatvédelmet és z életének legfontosabb momentumait a csodás születéstől a halhatatlanságig akkor nem lenne semmi gond de ezt ne írja bele magdika
húúú vazze, egyre gázosabb vagy z!!

de ha az úszülötteket születésükkor olyan táborba küldjük, ahol az első nap agyonütik őket, akkor egyáltalán nem lenne gond az adatvédelemmel....
Plaostrend, kontra többiek:

Állati vicces, ahogy nekiestek ennek a szerencsétlen hülyének.

1. Szerintem egyértelmű, hogy nem érdemes vele vitatkozni, mert menthetetlenül elmebeteg
2. Asszem eléggé egyedül van a véleményével.
3. Akkor kell rá reagálni?
4. Ugyanakkor annyira tanulságos, hogy létezik ilyen, hogy könyörgöm Árpi eszedbe ne jusson kigyomlálni! Az ilyet meg kell mutatni elrettentésül!
én bazzmeg nem voltam ilyen általad kreált táborban, de az életem fontosabb szakaszait, eseményeit így is tudom ( de a nem fontosabbakat is többnyire!), - talán a halhatatlanság mint az "életem momentuma", na, az kimaradt!
most hogy lelepleződtem, visszavonulok a Holdbázisomra mert holnap vizsgám lesz és úgy néz ki basztam a tanulásra egész nap
ugyanezt ajánlom sodinak is, adatvédelem ide vagy oda, tudom hogy nem akarhat az indexébe 2eseket ;)
a többieknek meg további jó vitát
palostrend, ha nem tetszik, ami itt van mehetsz teis Malmöbe...
sga
igazad van, de én szeretnék rá reagálni - kíváncsi vagyok meddig jut el...
z most ezzel a megyek vizsgázni-val azt szeretted volna a tudtunkra adni, hogy valójában te egy kurva okos ember vagy, mert iskolába jársz?
Nem sikerült!
na, mégse megy ez olyan könnyen
nem, magampista, de ha akarod azt a tudtodra adom, hogy túl komolyan veszed magadat
meg érdekes az a tévképzet, hogy kurva okosnak kell lenned ahhoz, hogy egyetemre járj
pedig nem kell, csak épp egy hangyafasznyival kell több ész, mint amennyi beléd szorult
kemény vagy!
de én az egyetemen túl vagyok már, ha erre vagy kíváncsi
szarom én le egyébként mit gondolsz - miattad kell bevezetni a tandíjat is, bár asszem téged az sem biztos, hogy zavarna, apád kinyomná lét... a farzsebéből...mindenféle személyi nélkül is...
örülök neki
és ha már ilyen magas az iq-d, hogy ezen is átverekedted magad, akkor elárulom hogy 'dobpergés' a 2007.01.02. 16:29:32 hsz VICC VOLT , az pedig hogy tanulni megyek, az tényleg azt jelenti, hogy tanulni megyek és sziasztok, byebye, arrivederci, mögöttes tartalom nélkül
neked is kellett ilyet valamikor, ha már túl vagy rajta, asszem

most gondolom az jön h ne nézzelek hülyének stb.
baj ha nem várom meg?
palostrend, kinek családfája méterekkel a föld alatt, a sokezer éves megkövesedett ázsiai lószarban gyökeredzik, feldobhatta volna ezt a posztot, ha nem hülyéskedi el ennyire ezt a szerepjátékot

így viszont továbbra is minden azokon a nagy mulattatókon múlik, akik a parlament előtt óbégatva komolyan hisznek a fent leírt baromságokban, hülyék nélkül a kommunizmust se lehetett volna évtizedekig építeni, nélkülük az embertörténet, khhmm, unalmasabb lenne egy kémia óránál
ki hát, gondolom az ő hibája, hogy nem a faszát vakarta egy panelban az elmúlt 20 évben, mint sokan mások, hanem szerzett 2 diplomát meg jól fizető melót
ha kíváncsi vagy rá, én is dolgozom, kifizethetem akár én is
de csak azért mondom, mert látom, csak ez érdekel
írok erről a szkíta jézusról egyet, nem akármilyen pszichés defektek bújnak meg a fitymája alatt. bár kimaradt ezzel a pihival a román eu-csatlakozás is, többek közt.
nem baj, hogy palostrend ilyen vicceseket ír, legalább megvan az új év első hülyéje... bár lehet hogy az az arc vitte el a prímet, akinek a szájában robbant fel egy petárda :D
helyes Árpád, lényeg hogy értelmes témákról írj
"Sipirc"15:37:41.-az országnak nincs ideje.Még két-három ilyen jó év,és redőny.
z: Tényleg nem akarok ketteseket. :)
molaris: bír az még többet, voltak már szarabb idők is, volt padlássöprés, tatár, török, német
legfeljebb tovább hempergőzünk a ganéban, ami azért annyira nem jó
z sajnos a vicced és a nem vicced közt nem látok különbséget - úgyhogy elégedj meg a kettessel
sodi: én se, de látom neked is nehezedre esik végre rátérni a témára :)
z!
ha így folytatod bazi nagy bukta lesz belőle! :)
sga: na az lehet
de már látom, éjszakára marad
z: De nekem nem holnap van a vizsgám, hanem csütörtökön. :)
Na jó, bocs az OFF-ért. :)
Koszi,hogy feltetted a linket Wice!
Most neztem meg...mitmondjak.
Szerintem tiszta szerencse,hogy az a jopofa "maci" ott ult az "orosz csaj"mellett,legalabb elvette az elet a hulye kerdeseinek,ugyanis idetlen kerdesekre nehez normalis valaszt adni.
A visszafogottsagod jol atjott Arpad,es azok is ures kezzel mehettek el,akik be szerettek volna skatulyazni valami jobbos-balos kordinatarendszerbe.
De szerintem megegyszer ne kockaztass meg egy interjut ezzel a vorosblezeressel!:)(Elegedjen meg ezzel,meg a radiosinterjuval,te normalisabb musorvezetot erdemelsz.)
Felreertes ne legyen,nem a hoemelkedese zavar,Fridit tisztelem,mert probalja a bajgunarsagat visszaszoritani a musoraban es nem hoz zavarba embereket a nyalakodasval.Jozsi viszont a nyitokerdesnek alcazott nyalakodassal-Tota,felnek toled a szineszek...stb-minden normalis embert kizokkentene,teged is meglepett,lattam.Ez nem tetszik.Tessek rendesen felvezetni egy beszelgetest,vagymit,ne a nyelvunkkel hadonasszunk!
bloodhound:az a baj,hogy szerintem egyre tobbunknek jut eszunkbe mostanaban az amit az utolso megjegyzesednek irtal kishazankrol!(15:38)
sodi:adj halat az egnek,a palostrendert,mert a multheten meg te voltal a hulyeseg mertekegysege itt!:)
Mekkora polgarosodas zajlik itt az Arpi blogjaban!:)
www.shockrounds.com/shock/p2.html

Ez a kis finomság a elektrosokkoló és a lőfegyverek előnyeit egyesíti: elektrosokkolós gumilövedék, ami becsapódásakor piezo-elektromos úton generálódó 50 ezer voltos kisüléssel bénítja meg az ellent.

Úgy mint a többi gumilövedék, hagyományos fetgyverből kilőhető, viszont a hatótávolsága kb négyszerese.

És, míg a hagyományos gumilövedékel komoly sebeket kell ejteni hogy meghátráljon a támadó,
ennél elég egy minimális becsapódási eneriga, is szépen lebénítja.


Nekem úgy tűnik jobb megoldás egy ilyen módszer mint a gumibotos, mert egyrészről elrettentőbb, és jóval hatékonyabb (sokkal kevesebb rendfentartó nagyobb távolságból is segít a problémán), másrészről sokkal kevesebb sérüléssel jár, így a tömegbe keveredett ártatlanok sem isszák meg a dolog levét, mert még mindig jobb ha lesokkolnak, ami persze nem egy leányálom, de legalább nem gyógyul 8 napon túl, és például nem kell vagyonokat költeni fogorvosra.
Szóval mindenki jobban jár. Ja és a hagyományos fegyverbe simán tárazható, és még csak nem is kerül többe mint a hagyományos éles lőszer...

De ilyen nálunk úgysem lesz, mert olcsó lenne meg hatékony, és amíg vannak drágább, kevsébé biztonságos módszerek, addig tutira azt választja majd a t. megbízott "szakértő". Ja esetleg teasert, amit lehetetlen árban kínálnak, és sokkal gyengébb a hatásfoka, tömegben nem lehet használni, stb.
>bár kimaradt ezzel a pihival a román eu-csatlakozás is, többek közt.

nameg a tegnapi szloven euro bevezetes...
Ebben a postban valahogy nem értem mi a hír/érdekes. Valahogy az emberek egyszerűen imádnak újra és újra ugyanazon megbotránkozni/felháborodni/megsértődni/stb. és uazt a vakert puffogtatni évekig.
Amúgy ilyen nemzeti jelkép meg szimbolika ügyben tombol a homály, jórészt ilyen Dan Browni stílusú féligazságokkal és fantáziával teletűzdelt baromságokat kántálnak a felek, ki-ki a maga szája izinek (politikai érdekeinek) megfelelőt.


A széljobbosokat letiltani kéne a nemzeti jelképek használatától, nem pedig a kezükbe nyomni azt. Az utóbbit tartom a nagyobb balfaszságnak.
Arpi basszameg nehogymar szkita Jezus legyen a kovetkezo post, tenyleg annyi mas normal tema van, ahogy Anr irta, szloven euro, stb. Ez is akkora faszsag, ez a post, a ket nagy part jartatja a szajat, nehogymar MI is ezzel foglalkozzunk.....
Lepjunk tovabb, palostrenddel nem kell foglalkozni, Kontrat Karollyal nem kell foglalkozni, Nyako Istvannal nem kell foglalkozni, beszeljunk ertelmes temakrol.
Quicksilver 2007.01.02. 10:26:45 :
a közbeszerzéshez nem értek, de elvileg tisztább, mint ha nincs. viszont nemrég mesélte valaki aki közbeszerzésre szállitó cégnél dolgozott, hogy az elmúlt 10 évben többször nyertek, aztán valahogy a leszállitott áru mindig 3-5-szörös áron lett értékesitve a bolti kisker árhoz képest. sajna hiszek neki, de akkor az egész közbeszerzéssel valami gond van, egy közgáz műveltségű elmagyarázhatná miért.

Various 2007.01.02. 10:14:11, meg worluk árpi:
"akit a f.i.d.e.sz utcára vitt"
-nekem igencsak úgy tűnt a tv-ostrom napjaiban, hogy a "semmi közünk a tüntetőkhöz, de ha nem mond le gyf, amit ők is, meg mi is követelünk, akkor majd a tüntetők megmutatják hol lakik a magyarok istene, és igazuk is lesz" szöveg hozzájárult a kődobálók utcára viteléhez.
Vince 2007.01.02. 18:07:05 :
ezt már föntebb is irta valaki, vagy az előző topikban, csak azt nem mondta meg senki, hogy mi lenne a szélsőjobbos jogi definiciója, amivel megkülönb9ztetnéd a nem olyantól, akinek szabad a nemzeti jelképeket használni. kb ugyanez a definiciós probléma volt a gyűlöletbeszéd szigoritásánál is. max a soxor kiröhögött pc-beszédet lehetne bevezetni, de azt is pár évente újra kell irni, ahogy változik a nyelvhasználat.
ott van mindjárt a pina, mint téma
bravo. anyu megengedte h netezz?
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.02. 12:29:24


lac1: hány autó felgyújtása után lehet oszlatni?

Árpád!

Helyesen látod, Már egy után, de méginkább amikor azt látják, hogy valaki EGY autót fel akar gyújtani.
És akkor IS, amikor valaki EGY csirkét ellop, meg EGY biciklit, meg egy táskát akar kiforgatni, meg EGY méter rézdrótot a sorompóból, meg EGY tanárnőt pofoz meg a gyerekének kiosztott egyes miatt, meg EGY félelemkeltő magatartést tanusít utcán, na ezeket is kurvára erősen összeverni vérzésig egy nem is létező viperával, fejbe, háromstzor négyszer, nem ám megélhetési trógernek vagy minek titulálni, és a többséget kárhoztatni, mert hogy azok jutatták ide az "ismeretlen elkövetőt".
ebben velem nem lesz vitád, lac.
Na.
Nem vagy konzekvens, félted a jó hírneved?
Ez ám a jellemesség...
Vagy ha nem veled, talán majd az itt jelenlévők is elmondhatják a gondolataikat...
most hadd ne vedjem TWA-t, de o az un. rendpart liberalis. Aki, ha lehugyalnak a haza falat, akkor vegigkardlapoztatna meg a melegfelvonulast is.
úgy értettem, h ebben nincs köztünk vita.
Ja!
Vagyis akkor minden zsiványnak, korra, nemre, fajra, keresztnévre tekintet nélkül táncoljon a hátán a vipera?
Da:
speciel én eltörném a pöcsét, ha valaki lehugyozná a házfalamat.
TWA: erdemjegy 5*

sikerult 4 percet megneznem a jelenesbol a tobbit majd 16-utan ha egy gyorsabb netten letoltik nekem...ott kellett abba hagytam amikor elkezdte meselni h koran tanult meg irni olvasni:)))epp sajnaltam...

Es mint a leendo sitlystje, jelezem h nem ertem minek borotvalkozil pucerra minden tv szerepleskor mikor olyan jol maganak all a szakal. Fel a KDNP-tol. meg a Semjéntol???
Muhaha, a szittya Dzsízasz már nekem is érlelődik egy ideje ... :-)

Rengeteg személyes élményem van a sumimogyikkal ... |-D
Morvai K. ma a rádióban egyenesen arról beszélt, hogy az embereknek ki lesz lőve a szemü (SIC!), ha megmondják a véleményüket. Ehhez kellettek az új fegyverek.
Szerintem még a vatikáni papnaptár is esélyes téma, bár elég apróság, meg nem tudom, a Homártól lenyúlhat-e témákat. :-)
Árpikám! A zörrenéseid ótvarok és über ócskák.
Felüthetnél menet közben 1...2 klasszikust is a nagyhalak közül, hogy megújulj nyelvileg s hallgatag szintúgy, mert ennyire egyszerűn sérves lesz számodra az idény.
Amúgy ki tart el (vagy tarhatatlan?!) mert, hogy írásaid nem az hót' ziher.
Élesztő Árpi! Élesztő!


portuguese: Én megfelelő programmal le is töltöttem mind a 16 percet, kell a képregényembe az arckép. :-)
"zéé"17:17:29.-gondolod,mert rombolásban nagyok vagyunk.Most meg teljes dühünk magunk ellen fordítjuk.
"Rigor"17:46:17.-mondjuk a pace-makerrel rendelkezőket is átsegíti a túlsó partra.
"magampista"19:28:22.-arról nem beszélgetni kell-ápolni.
mavo:szittya Dzsizasz-ugyben ajanlom a Politikai okkultizmus Magyarorszagon cikksorozatot!A Magyar Nari oldalan 2eve az egyik legolvasottabb iras,remekmu.

Arpad szerintem kivulrol tudja mind a 8 reszt.
Hé, emberek, eza Tóta blogja, tényleg segíteni akartok neki ezzel a brainstorminggal? (jól írom?) Arról ír, amiről akar, legfeljebb nem olvassák és abbahagyja. A szkíta Jézus jó ötlet egyébként, de könyörgöm, Árpád, nehogy elkúrd! Megér több utánajárást, mint szcientológusos post...
Bocs, ellentmondtam önmagamnak. Szóval helyesbítek: Ez a te blogod, nyugodtan elkúrhatod. :)
ja, asszem nem ma lesz a szittyajézus, meg kell cisnálni azt rendesen. meg van itt egy kis összeesküvéselmélet nekem talonban, valamint Hitler zsidó volt, továbbá ufót láttak Chicagóban.
A pilótarádióban is jó volt az ufótéma. De miért kételkedsz Wé? Számomra egyértelmű, hogy léteznek földönkívüliek, különben mi a manóér lenne akkora az Univerzum, még Kínánál is nagyobb? :-PPP Butuskaság azt gondolni, hogy csak a mi, földlakók kedvéért van az egész. Nem félek az ufóktól.Jöhetnek. Még sosem láttam egyet sem, ami olyasmi lehet:-)
galileo,

„szittya Dzsizasz-ugyben ajanlom a Politikai okkultizmus Magyarorszagon cikksorozatot!”

Egyrészt ismerem, másrészt csak részben szól erről, harmadrészt (sajnos) _nekem_ „kicsit” felületes, nagyon zanzás, és itt-ott téved is, de tény, a műfaja adja, hogy ilyen.

De mondom, nekem vérkomoly (bár főleg virtuális) tapasztalataim vanna sumimogyiékről, meg a magyar trazisztottól is, szóval pár napig írhatnék a jelenségről ... asszem, ha lesz kis időm, meg is teszem, az ínyec megnyalhatja még a lába körmit _es_.
És az, hogy agyonhallgattuk elitestül, sajtóstúl a tegnapelőtti Unió Erdéllyel követelés békés teljesülését? Mintha nem Trianonból lábadoznánk. Ehelyett a rendőrség ellátmánya a téma.
„És az, hogy agyonhallgattuk elitestül, sajtóstúl a tegnapelőtti Unió Erdéllyel követelés békés teljesülését?”

Marha.
vanna = vannak, ínyec = ínyenc,

hirtelenjében ennyi
mavo:erdeklodve varom a sztoridat.
Egyebkent tenyleg surolja az okkultizmust rendesen,ezert egy ilyen temaval foglalkozni,utannajarni,totalhulyekkel interjukat kesziteni...eleg faraszto munka.En azon is meglepodtem,hogy az ufokongresszusra szemelyesen ult be Arpi.(Egyhaz a Szentlelekeromuhoz)En nem birnek ki 15percnel tobbet,az biztos.
Molaris: szerinted a pace-makerrel rendelkezőket nem segíti át a túlvilágra az ha
1.: 10 rendőr alaposan megtapossa, gumibotozza, vízágyúval átlövi a palánkon?
2.: nézd meg a websiteon hogy a hagyományos gumilövedék milyen nyomot hagy. Szerinted az jót tesz egy pacemakeres embernek?
3.: szívbeteg ember simán a tömegben rosszul lehet.- pláne ha telibedörrentik egy gázgránáttal.

4.: ezzel nagyon szép célzott lövéseket lehet leadni, nem csak úgy a tömegbe dörrenteni - nagyságrendekkel pontosabb mint a gumilövedék.


5: nem biztos hogy bármi baja lesz annak akit megsokkolnak vele, azt olvastam csak a régi pacemakereknek okozhat ez gondot (de azoknak egy izmosabb urh, mobiltelefon is).

Ennél a lövedéknél nem tudom pontosan mi a helyzet, de a drótot kilövő teaserek úgy vannak kialakítva (legalábbis az egyik ilyen önvédelmi fegyver oldalán olvastam) hogy a pacemakerekkel ne "akadjon össze".


"This stun weapon will not cause electrocution or interfere with a cardiac pacemaker. Medical testing has confirmed the "T-wave" will not interrupt the heartbeat or damage a pacemaker. Cardiac defibrillators used to revive heart patients use a current hundreds of times stronger than the T-wave without causing damage. Should your attacker somehow get close enough to touch you the current will not pass through to you. You will not receive a shock even if you are standing in water at the time.
The ideal range to fire is seven to ten feet away from your attacker, this insures optimum effect. The unit also has a back-up touch stun mode should you miss the target or face multiple attackers.
The taser works works well in all seasons. The cold of winter or heat of summer do not affect the compressed nitrogen propellant cartridges or the T-wave.
"
"Sírhatsz is barátom, mivel jelenleg a szovjet alkotmány passzusait tartod magadénak SZENT hagyatékunk ellenében."

öregem, beszarás, hogy ekkora barmok is élnek a Földön. tipikus mélymagyar retorikai elem a "szovjet alkotmány" kifejezés. azért, mert közjogilag az 1949. évi XX. törvénynek a módosított változata (utoljára azt hiszem az EU-csatlakozás után módosították), attól még Mo. jogállam, és az alkotmány passzusai megfelelnek minden európai, nem-európai normának. az meg a legviccesebb, hogy azok akik az Aranybullát, meg hasonlókat emlegetnek, azok 6-700 évvel ezelőtt népnyúzónak nevezték volna azokat, akiknek a jogait mondjuk az Aranybulla deklarálta. én nem azt mondom, hogy azt most el kell ítélni, mert akkor minden európai országban a lakosság 99%-a túrta a földet, na de 2007-ben ezt felvetni. a két világháború egyetlen pozítív hozadéka (már ha lehet egyáltalán erről beszélni), hogy felszámolta az "úri Magyarországot" és aki most a plebs nevében beszél, és aggódik a szegény magyar emberekért, az menjen vissza 1222-be és fizessen tizedet, meg kilencedet, meg vigyen ajándékot a hűbérurának, én meg inkább kifizetem a világpiaci gázárat :)
Na, vagyok megint, itt vannak a válaszaim egyben:

mithrandir:

Igen, valóban az. A jog a hülyékre is vonatkozik.

A demokrácia meg elkezdődött, de nekünk ilyen jutott. Annak ellenére, hogy Gyurcsány nagyon is a saját csapatára értette, amit értett, annak ellenére igaz ez az egész francos mindenségre. Elkúrták, szétcseszték, nem csináltak semmit. 17 éve.

Quicksilver:

Augusztus 20. az más kérdés, én pl. nem mentem ki, mert megnéztem az időjárást, láttam, hogy szar lesz és maradtam otthon. De ez nem ilyen egyértelmű helyzet volt. El tudom fogadni, hogy valaki nem nézte meg, nem figyelt rá, vagy esetleg nem számított erre. Más kérdés, hogy a kormány ludas volt ott is, élén Szilvásy Györggyel. Ott különbözik a két dolog, hogy azokat, akik október 23-án családostul kimentek, muszáj megvetnem, mert nagyon jól tudták, hogy balhé lesz, csak égett a nyomorult agyukban a forradalmi hevület, vagy miafasz.

II. Lajos, Tóta W. Árpád:

De hát nem pont arról volt szó, hogy az ilyen sunyulásoknak, Gergényi & Társa Kft.-knek és hasonlóknak vége lesz? A tendereztetéseken legdrágább kiválasztásának, közbeszerzési eljárás kihagyásának, lopásnak, csalásnak és hazudásnak? Én értem, hogy kell vízágyú, meg gránát a pontagyú, nagymagyar balfaszok kifüstöléséhez, de ezt már szeptemberben, legkésőbb a TV-ostrom utána el kellett volna indítani és akkor lehetne közbeszerzési eljárással, törvényesen, és még időre is meglenne a cucc.

molaris:

„Mi barmok meg fizetünk,ahelyett,hogy az egész korrupt csürhét elzavarnánk.”

Molaris, az elzavarásnak egy módja van, az országgyűlési választás négy évente. Nincs más opció. Vagyis van: a sorozatos puccs. De ha nekem itt hetente váltanak kormányt és tényleg banánköztársaság lesz itt, akkor megyek nyugatra.

kovgabor:

Kurvára mindegy a megoszlás, ha ez a rendőri garnitúra nyomatja a későbbiekben is, akkor a brutalitás, fejbetörés nem fog változni. Függetlenül attól, hogy melyik szegmensre jellemző.

br:

Na, ez most egy hatalmas baromság volt. A baromság kvintesszenciája, hogy úgy mondjam. Gumilövedéket használnak máshol is tömegoszlatásra. Az más kérdés, hogy nem így.

„Már egyébként leírtam hogy tüntetni bejelentés nélkül bárhol lehet, amíg az nem sért közbiztonsági/nemzetbiztonsági/közegészségügyi/közerkölcsi dolgot.”

Elmondom, bár ettől zengett az egész média szeptember-októberben. Ha tüntetni akarsz, be kell jelenteni a rendőrségnek. Ez a szabály, ha nem vagy bejelentve, akkor jogszerűen oszlatnak fel a picsába.
A békés tömeg meg otthon ült a finom melegben. És nézte, hogy milyen faszok is egyesek, hogy megveretik – jó esetben – csak magukat.

MisiMano:

Az a szám, amire te gondolsz, az 5767. Ha már zsidózol, akkor legyél pontos!

palostrend:

Te meg olyan hülye vagy, hogy elmennél illusztrációnak az orvosi könyvbe, a hülye címszó alá.

IW:

Kb. kétmillió-háromszázezren szavaztak a Fideszre áprilisban. Ez valamivel több, mint a tízmillió egyötöde. Lófaszt az ország fele.

sodi:

Figyelj, egyrészről igazad van, így kellene lennie. Ebben egyetértés van. De azok, akik kivitték a gyerkőcöt, azok nagyon jól tudták, hogy nem így lesz. Kivitték az utcára őket egy olyan városban, és olyan időben, ahol teljesen világos volt, hogy balhé lesz.

Meg itt van a másik része a dolognak: w.blog.hu/2007/01/02/kontratvsnyako#c147612

z:

Kódügyben. Valami hasonlót akartak a személyi számmal, amit az AB kibaszott a szemétbe, pont azért, mert így teljesen mértékben nyomon követhető egy személy tevékenysége, ez meg kurvára nem demokratikus. Pont azért mert ott lenne minden, hogy mikor volt büntetve, adóhátralékok, plusz, hogy mikor vett utoljára szado-mazo szettet.

Carlos:

„Azonban az újabb gáz-, és gumilövedékek elég komoly aggodalomra adnak okot, főleg ekkora mennyiségben, a demokratikus-, vélemény, szólás valamint gyülekezési szabadságot illetőleg.”

Nem. Nem Bencsik Andrást fújják le vele, ha azt mondja, hogy Gyurcsány fúj, hanem azokat az állatkákat, akik szétbasszák Budapestet, mert az állatagyukban az mozgolódik, hogy hő, forradalom, gyüjjünk, molotovkoktél, zsidók.

kovácske:

Egyetértünk.
Aha ! Szóval szappanopera kölcsönzés....
Egy világ omlott össze !
Various: "Ott különbözik a két dolog, hogy azokat, akik október 23-án családostul kimentek, muszáj megvetnem, mert nagyon jól tudták, hogy balhé lesz,"

Valaki már mondta feljebb, csak ismételni tudom; demokráciában a politikai naggyűlést védenie kell a rendőrségnek. Annak kellett volna lennie a város legbiztosabb pontjának. Ne mosd össze a fidesz összes hívét, szavazóját, drukkerét, szimpatizánsát azzal a csürhével, aki ott randalírozott (oké, az tény, volt egy minimális átfedés a két 'tábor' között). De akkor is, egy demokráciában nehogy már ne mehessen ki egy naggyűlésre az az ember, aki ki akar (nem én vagyok, de van ilyen). Ez a rendőrség feladata lett volna (a rendezvény szervezőivel együtt). A párhuzam aug. 20-szal egészen nyilvánvaló.
Az nincs odaírva, hogy "Zu Risiken und Nebenwirkungen lesen Sie die Packungsbeilage und fragen Sie Ihren Arzt oder Apotheker!" ?

Mellesleg Orbán beszédeitől is simán rosszul lehet valaki, ha rossz a szíve (vagy esetleg érzékeny a gyomra). Az ilyen ne menjen naggyülire.
Wonderland:
Úgy gondolod, nincsenek ilyen hülyék, mint palostrend? Tévedsz! Rengeteg van. 91 táján csináltunk páran egy lapot, "Hájdpark magazin" címmel. Hogy abba miket írtak! Hozzájuk képest palostrend egy nyeretlen kétéves... Egy példa a közelmúltból: egy pofa Sopronban hun kisebbségi szervezetet akart alakítani. Mondták, jól van, lehet, ha megmondja, mi hun nyelven az, hogy "Jó napot!" Elkullogott. Hiába hitetlenkedsz, ez nem poénkodik, ilyen marha. Én ismerek pl. egy hajógépészt, aki Werbőczy törvényeit akarja behozni...
juddika, inkább a riporter heves nyelvcsapásaitól omoljon össze a világod. Rémisztő volt. Egy éppen babát váró lány ( jó, feleség) miért ne nézhetne szappanoperát? Mese az egész. Néha kell a léleknek.
Quicksilver:

Igen, ezt mondta sodi is, és egyetértek vele, tényleg meg kell védeni.

A párhuzam meg szerintem nem áll meg, mert augusztus 20-án természeti katasztrófa volt, amit a felelős szervek nem kezeltek jól. Október 23-án meg egy kolosszális állatkodás, amiből kivették a részüket a dobálózó álatok is, a Fidesz is, meg a Fidesz-gyűlés is, meg a kormány is, meg a rendőrség is, meg még egy csomóan.
Jóvanna. De legalább elmondhattam, hogy milyen gusztustalannak találtam a riportert. Még ha Wé kedveli is.
Persze, a természeti katasztrófa az nem dobálózó csürhe, de nem is ezt mondtam, hanem, hogy mindkettőre kimentek az emberek, és mindkettőre saját felelősségükre, és mindkettőre rábasztak páran-sokan, mert volt bőven ügyetlenkedés a szervezésben. Vagyis a lényeg az - szerintem - hogy a szervezésben volt a hiba nagyobb része, nem pedig azokban az emberekben, akik kimentek oda. A Fidesz-gyűlés... az, hogy volt, nem lehet hiba egy demokráciában. Szerinted ők mivel vették ki a részüket?
és nem is szappanopera volt, hanem Friends!
Éppen le akartam írni az előbb, hogy tuti, hogy a Jóbarátok volt, de visszafogtam magam, mert az nem szappanopera:-) csakmer én is imádom.
Kedveli??? Fene a gusztusát. Mindjárt tényleg összeomlik a világ.
Az pedig - ha nem is magasművészet- rendkívül szórakoztató.
Az más, az meg van bocsájtva
Orosszal viszonylag jó beszélgetéseket csináltunk a Klubrádióban, amikor normális téma volt, és nem ilyen karácsonyi üresjárat.
Nagygyűlés, mint legbiztosabb pont? Ez normális? A tömeg az egyik elképzelhető legveszélyesebb közeg. Nem csak politikai, bármilyen. Ha valami történik, kitör a pánik és az emberek egymást tapossák. Lehetetlen kontrollálni. Gyereket vinni tömegbe abszolút felelőtlenség.

Ráadásul itt kifejezetten nagy esély volt arra, hogy valami történjen.
Egyébként meg minek oda gyereket vinni? Jól nem fogja érezni magát, a suliban meg szégyellheti magát a szülei miatt, ha kitudódik. :)
edebácsi: lehet, hogy igazad van, de én ezt akkor sem hiszem el. Mutassátok meg, szerintem valaki csinált egy ilyen remek nevet magának, és most jókat rötyög magában.
Vitaminisiert, Various stb többiek: Engem spec a gyerekkori május elsejék is tömegre emlékeztetnek. Mégis ki kellett menni. Azóta változott a helyzet, de most meg ki lehet menni.
Megjegyzem: normális esetben, normális körülmények között ahol emberek vannak, ott gyerekek is. Lehet nem szeretni Ovit, meg Fityeszt, de ha apuék ki akarnak menni, akkor joguk van hozzá. A rendőrék meg túllőttek a célon, és szakszerűtlenek voltak. Mire egyáltalán odaértek a fityiszhez, már egy tökös rendőrség ekkora úton rég feloszlatta az egész bandát.
Vitaminisiert: ennyi erővel ne menj az utcára, veszélyes.
Télleg TWÁ, az iráni főokos megnyilatkozását láttad? És még valaki Hitlert meri zsidógyűlölőnek nevezni? Hát az irániakhoz (jó igen, a hivatalos iráni vezetéshez) képest az egy filoszemita! És ráadásul, mint kiderült mártír is. Tényleg ezek az arabok mit kevernek a vizipipájukba a hasis mellé, hogy ennyire hat???
Various
El kell, hogy keserítselek. Van spontán tüntetés. Amit nem is lehet bejelenteni. Mert nincs szervező. És ezért önmagában még nem oszlatható fel. Csak egyéb - törvényellenes - cselekmény esetén.
Mindez nem változtat azon, hogy tömegben az ember fokozottan ki van szolgáltatva és akinek esze van, nem viszi oda a gyereket. Tökmindegy, hogy május elseje vagy Fradi meccs vagy tűzijáték. Különösen így van ez ha előre sejthető, hogy magasba csapnak az indulatok, hiszen pont az indulatok szítása és politikai tőkévé kovácsolása a gyűlés fő célja.
Nyilvánvaló, hogy nem a tökösségen múlott. Ez a rendőrség is feloszlathatta volna őket előbb, ha akarta volna. Azt a kockázatát a történetnek még nem is gondoltuk végig, mi lett volna, ha a viktorviktorozó droidok közül néhány százan (ezren) csatlakoznak a "forradalmárok"hoz kormányváltani egy kicsit.
A fenét. Választási időszakban van csak, egyébként be kell jelenteni, és szervezőnek/felelősnek lennie kell.
Nem értem, hogy ki kit védjen meg. Vannak a rendőrök, csöcselék, meg a békés tüntetők. Úgy tudom a csöcselék nem a békés tüntetőket támadta meg. Egyébként ez "kint" valahogy úgy müködik, hogyha a rendőr bemondja a megafonba, hogy oszolj, akkor a békés tüntető oszlásnak indul és marad a köménymag. Hát ők küzdhetnek. De itt nem ez történt hanem sok birka ott maradt bizva egy ingyenes szinházban.
Na de: Az, hogy egy erre szakosodott, kiképzett brigád (nevezzük rendőrnek) számos tagjának elöntse az agyát a szar, földönfekvő már védekezésképtelen madarat ütnek, rúgnak az ELFOGADHATATLAN. Bűn.
TWÁ: Nem csípte a szemed a reggeli nemtudommiben,hogy "Mindkét oldalon vannak hülyék"? Télleg csak két oldal van? Baszná meg!
3 mrd erre azért csak túlzás, nem?
Átszámolta már vki lélegeztetőgépre?
Wonderland:

Erős különbség a komcsi május 1-ék és a Fidesz-nagygyűlés között, hogy akkor virsliért és sörért mentél, meg mert muszáj volt, itt meg gumibotért ment, aki ment, és kurvára nem volt muszáj.

„Megjegyzem: normális esetben, normális körülmények között ahol emberek vannak, ott gyerekek is. Lehet nem szeretni Ovit, meg Fityeszt, de ha apuék ki akarnak menni, akkor joguk van hozzá.”

Igen, csak ez nem volt normális eset. Igen, ha apuék ki akarnak menni, az oké, menyjenek. Joguk van hozzá. Meg a gyereket vinni, ahhoz is joguk van. Csak szerintem az ilyennek nem való gyerek.
Na most azért kicsit judikka túllőttél a célon, szerintem azért akármelyik tömeggel meg lehet csinálni, hogy kicsit felhergeljék, nem kell annak feltétlenül viktorviktorozni. A taxis-sztrájk például szintén necces volt. Rendőréknek mindig, mindenkivel szemben ugyanúgy kell fellépni, határozottan, de humánusan (persze bizonyos keretek között).
Aztán majd mi jól gyűlöljük/szeretjük azt az irányt, amelyre szívünk sugallata irányoz.
Nemá vitamin. Mi köze egy politikai naggyűlésnek egy tűzijátékhoz. Ki a francnak rendezik, ha nem pl. a gyerekeknek. Én is kinn voltam a gyerekemmel és azóta is a fejét kívánom annak, aki nem vállalta fel a kockázatát, hogy legalább figyelmeztet a veszélyre. Meccs ügyben meg visszasírom a régi szépet, amikor engem a papám még bátran kivihetett a fradi-dózsára, max. tanultam egy pár cifra káromkodást, aminek nagy hasznát vettem a suliban.
Various, jó, szerinted lehet, h nem, de akkor még mondok pár százmillió embert még akiknek szintén nem. Szóval ez a jogszabály, lehet nem szeretni, akkor is ez van.
Tóta W.-hez még annyit tennék hozzá, hogy választási időszakban is csak kampányrendezvényre vonatkozik a vonatkozik, Kossuth teres-alkotmányozós-leválcsuk a kormánytozós izére nem.
Naja, amúgy ez a leváltsukbanda ez azért tényleg megérdemelt pár jól irányzott seggberúgást, megadom.
Nem az egész tömegre gondoltam, azért írtam, hogy néhány száz (ezer). Azt azért mindannyian tudjuk, hogy nem kevesen vannak köztük, akiknek elég mélyen van az agyukba gravírozva, hogy egy az isten.
Képzeld, ha ippeg a Kerényi szónokol a kritikus pillanatban a Rákay helyett. Az harcba is küldte volna a népet élből.
Én a tv-ben néztem és valóban volt egy ilyen félelmem.
Egyébként, ahogy a tv-ben látni lehetett még zajlott a rendezvény, amikor megindultak a lovasrendőrök a Károly krt-on. De ha nem így lett volna, akkor is nyílvánvaló, hogy százezres tömeg nem tud köddé válni percek alatt. (csak a tárgyilagosság kedvéért)
Wonderland:

Ez inkább ilyen retorikai izé volt. Jogszabállyal semmi gond.
Érezhető volt, hogy ismeritek egymást Orosszal. Arra gondoltam, hogy buliztok együtt, vagy vadásztok, vagy valami. Éppen ezért nem kellett volna ilyesmiket mondania, hiszen bármit kérdezhetett volna, tudhatta, hogy nem fogsz keménykedni vele, főleg nem karácsonykor ennyi ember előtt. Mindegy, többet vártam és nem rajtad múlott, hogy nem kaptam meg.
De hogy került oda a Gesztesi?
Eztán családi vállalkozásban működtetik a reggeli műsorokat?
Reszkess Stohl !
Én meg mostmár megnézem ezt az Orosz-Tóta W. traccsot, már annyi szó volt róla.
Juteszembe vízágyú: Elképesztő mit bír a kágéesté-technika nem?
Mindegy is, amúgy meg örüljünk, hogy nem volt olyan zaftos balhé, mint déli szomszédainknál. Ahhoz képest még a "rebellis hunormagyar" is kész békegalamb.
Judikka, tüzijátékot is lehet olyan helyről nézni, ahol nincs tömeg. Történetesen pont a tömeg miatt nem vittem ki a gyerekeket és pont igazam lett, sajnos. Pedig az időjárás előrejelzést nem is ismertem, merthogy már korábban eldöntöttük a dolgot. Ezen azért nem érdemes vitatkozni, mert nem azt állítottam, hogy a gyerekek nem élveznék, hanem azt, hogy veszélyes.
judikjka: gesztesi itt a saját feleségét alakítja, eszerint Orosz meg Havast. Vagy összesorsolták őket. Mittudomén.
Látom Árpi határozott VÉLEMÉNYED van. Viszont legközelebb előbb olvasd el a Gyülekezési törvényt (Gyt.) Bejelenteni a szervezőnek kell. A spontán tüntetés jellemzője pedig az, hogy ilyen nincs. Tipikusan ilyen volt a szept. 17-i Kossuth téri "összejövetel". Senki sem szervezte. Anélkül jött össze pár száz ember.
És ez nagyon jó, hogy így van. Különben a rendőrség bármely több fős utcai társaságra ráfoghatná, hogy tüntet, és szétverhetné minden egyéb ok nélkül!
Rendpárti fejjel sem árt egy kicsit gondolkozni.
Aha, a tízemeletesek tetejéről Rákoskeresztúrról is látni. Valamit.
Veszélyes őket Állatkertbe vinni, mert mi van, ha kiszabadul az oroszlán. Strandra, mert mi van, ha belefullad a hullámmedencébe és Gyömrőre is, mert mi van, ha földrengés lesz.
Gesztesinek maradni kéne a Shreknél. Abban jobb.
Judikka: Mindenkinek megvannak a maga fóbiái. Ne menj állatkertbe, ha ilyesmitől tartasz.
Először is megkockáztatok egy gyenge buékot az ismerősebbeknek meg a nem ismerősöknek is, meg persze a házigazdának:).
Átnéztem a hszeket és megtaláltam a videot is, és persze az volt messze a legérdekesebb. Árpád láthatóan nem lubickol a kamerák előtt, node minek is tenné, egyenlőre nem szakmája az neki:)(vagy igen és csak tudatlanságomat bizonyítom megen?). Az fájt egy kicsit hogy Orosz kollégája egy kicsit bevitte az erdőbe, miszerint az epétől csöpögő tollú kritikus képe először az általa pellengérre álított hülyeség ellenes harccal azonosult és innét sikerült átvinni a témát az "áldozatok" (lásd fentebb hülyék) síkjára ami már nem annyira magasztos dolog. Azt hiszem megengedhetem magamnak azt az arroganciát hogy TWÁ-ot a hülyeség ellenesség élén szeretném látni, és nem a jószándékú marhák mészárosaként, ahogy azt Orosz úr próbálkozásából kiérezni véltem.
A másik nagy érdekességre és talányra, palostrend-re lenne két megfejtésem:
1. Egy kétségbesett emberről van szó aki már rájött hogy becsületért a "demokráciában"( főleg ebben) nem tud venni semmit, és ennek a tehernek a feldolgozásához szükséges ismeretek megszerzése helyett, összefüggéstelenül keveri az egyébként fontos szavakat is.
2. Valójában Worluk szórakozik velünk:)

A cikkről meg annyit hogy amit a Fleto az elkúrtuk odában elkesergett, azt a csirkeagyú pártarsak az ilyen dolgokkal ügyesen és gyorsan szexuálják szét.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.02. 17:13:41

"bár kimaradt ezzel a pihival a román eu-csatlakozás is, többek közt."

Kár, nagggyon nagy kár. Mit látok tegnap a Keleti metróbejáratánál? Bazi nagy plakátot kis fekete munkás ikonkával, meg szöveggel, hogy a feketemunkások jobb, ha vigyáznak. És mindezt ROMÁNUL és BOLGÁRUL (gondolom bolgárul, az orosznak nem sok értelme vóna) is...

Welcome in Europe!
Wonderland:
"Mire egyáltalán odaértek a fityiszhez, már egy tökös rendőrség ekkora úton rég feloszlatta az egész bandát."
vs.
"Rendőréknek mindig, mindenkivel szemben ugyanúgy kell fellépni, határozottan, de humánusan (persze bizonyos keretek között)."

Én éppen azt hiányolom. A határozottságot. Humánus? Jah. Majd ha vége van. Addig viszont a rendőr szava szent. Ha azt mondja, menj haza, akkor hazamész. Amíg tömegoszlatás van, addig senki se lődörög a szar kellős közepén, akkor se, ha éppen ott lakik, akkor se, ha akkor támadt kedve leruccanni a sarki kocsmába.
Meg lehet nézni a nagyobb demokráciákat, ahol már profik a rendőrök. Ahol van rá pénz. Nem finomkodnak. (Illetve most van egy új kanadai módszer, a "csendes terror" módszere, ahol nehézgyalogos-páncél nélkül vannak a rendőrök is, de ez most más lapra tartozik)
Bárcsak már ott tartanánk, hogy minden kedves polgártárs fejében ott villogna a pici lámpácska, hogy ha a rendőr mond valamit, akkor az úgy van. Addig, amíg intézkedik legalábbis biztosan. Aztán majd lehet utána kötözködni...
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.02. 12:29:24
le lehetett lőni, csak nehéz volt.

lac1: hány autó felgyújtása után lehet oszlatni?

Árpád: mekkora hazugság után kell lemondani?
Csodaszarvas, Te az Új Év első hülyéje címre pályázol, vagy csak még nem józanodtál ki...? Öcsééém, leteszem a zagyam 1ből 3-án hajnalban...
"ha a rendőr mond valamit, akkor az úgy van" -hát egy nagy lófaszt, barátom, még a menyországba sem!
boldogvagyok 2007.01.02. 23:07:00
Various
El kell, hogy keserítselek. Van spontán tüntetés.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.02. 23:09:54
A fenét. Választási időszakban van csak, egyébként be kell jelenteni, és szervezőnek/felelősnek lennie kell.

Árpád: gondolom, te a Nagy Francia Forradalmat is előzetes bejelentéshez kötötted volna... :-)
(Hangsúlyozom, nem szándékszom a székházostromot forradalomnak minősíteni, megjegyzésem inkább elméleti jellegű...)

Ahol a valódi demokrácia nem működik, a népből majmot csinálnak, nem kell meglepődni, ha ideges lesz, amikor rájön...

harrybotler:
Értsél már emberi nyelven! Ha az intézkedő rendőr azt mondja hogy ideje arrébb kocogni, különben eltalálhat egy nagy pofon, akkor érdemes arrébb kocogni.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.03. 06:45:19 hozzászólása erre vonatkozott. Lehet kekeckedni a rendőrrel, meg lehet a pofon után panaszra menni, de az okos ember nem várja meg míg lezúzzák...
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.03. 06:45:19
"Én éppen azt hiányolom. A határozottságot. Humánus? Jah. Majd ha vége van. Addig viszont a rendőr szava szent. Ha azt mondja, menj haza, akkor hazamész. Amíg tömegoszlatás van, addig senki se lődörög a szar kellős közepén, akkor se, ha éppen ott lakik, akkor se, ha akkor támadt kedve leruccanni a sarki kocsmába."

Te jó ég... Tudod mit, a rendőr szava nem szent. A demokratikus garanciák nélküli rendőrség sokkal veszélyesebb, mint száz székházostrom.
Ugyanis sokkal nagyobb hatalom és hatékonyabb eszközök vannak a kezében, valamint jól irányítható.

Ha te kiváncsi bámészkodóként odamész, biztosan hibát követsz el, de amennyiben jól látható, hogy potenciálisan sem követhetsz el semmit (pl egyedül sétálsz egy utcában), nem bánthatnak. Nem verhetnek meg utólag büntiből, vagy előre, preventíve.
Ugyanígy nem okozhatnak neked szándékosan testi sérülést.
A tömeget kell oszlatniuk.

Nem olyan bonyolult a jogállam.

harrybotler:

Hjam. Tetszik, vagy sem, a modern világban a rendőrök szerepe az, hogy fenntartsák a társadalom nyugalmát (vagy éppen újrateremtsék, az ilyen csürhe nyomán).
Azon lehet vitatkozni (sőt kell is), hogy jól vagy rosszul végzik-e a feladatukat. De nem ott, és nem akkor. Amúgy olvasgass törvényt Év Első Hülyéje Kisfiam. Az intézkedő rendőrrel ott, és akkor ellenszegülni önmagában büncselekmény, de a pontos kategóriát majd elmondja vmelyik tanult jogász fő.

Ez neked nem tetszik? Nyitva az ajtó, arrébb lehet menni. Mehetsz akár Csecsenföldre, akár Irakba kisfiam, ott ez momentán (sajnos) nincs így. Majd mesélj, milyen érzés a kibaszott nagy szabadságban élni, amikor szinte bármikor, bárki, lényegében büntetlenül gyilkolhat, rabolhat. ___Téged is___. S nem nagyon van rendőr, aki megvédhetne. Hidd el, nem akarod te azt annyira.

Mindig ámulattal nézek azokra, akik torkuk szakadtából anyázzák a rendőröket, aztán a legkisebb hasfájás után meg szidják őket, hogy miért nem védik meg a jónépet.

Egy normális országban, ha kezet emelsz a rendőrre, minimum kapsz a fejedbe némi gumibotot, esetleg rúdlámpát. S még örüllhetsz, hogy nem lőnek agyon a helyszínen. Hja, kérem, ott egy pöttyet jobb a rendőrség, jut nekik némi pénz is, paripa is? Kicsit nyugodtabb is a helyzet, és még tisztelik is a rendőröket vmennyire. Nem úgy, mint itt.
Pontosítás. Az "ilyen csürhe" természetesen a kockakő-bajnokokra vonatkozik, meg minden szomszédos Árpádsávos-autópálya-hírókra.
Nos, a pofon után rendes helyen jól be szokás perelni a csávót, ha úgy érzed, nem volt igaza. Vannak persze esetek, amikor nyilvánvalóan igaza van, de van, amikor nyilvánvalóan nincs. Attól mert néhány idióta az uccát használja játszótérnek, én lemehetek cigiért, ha elfogyott, nem? Sőt, asszem, a kocsmába is lemehetek, meg a haveromhoz is átrándulhatok vedelni, míg ki nem hirdetik a kijárási tilalmat... Asszem, elég feltűnő a különbség, egy békés járókelő, egy buszra váró ember, meg egy kődobáló tüntető között. Ha pedig valaki képtelen felfedezni ezt a különbséget, fel nem tudom fogni, mit keres a rendőrség kötelékében, ahol időnként olyan jogokat, eszközöket kap és kell alkalmaznia, amire az előbbiek alapján nyilvánvalóan alkalmatlan. Durva lenne, ha nem így lenne, végül is nem a kőkorszakban élünk – állítólag. Szal sztem, nyisd fel a szemed, ne vagdalkozz, korán van még ahhoz, próbáld meg feledni a fejfájásod, és színesben látni a világot. A többit mithrandir már elmondta, nem ismétlem.
Gandalf: "Ahol a valódi demokrácia nem működik, a népből majmot csinálnak, nem kell meglepődni, ha ideges lesz, amikor rájön..."

A népből nem kell majmot csinálni. Elég sokan megmutatták, hogy eleve azok.
Vitaminisiert: te nem viszed/vinnéd a gyereket majálisra, búcsúba, vásárba, forma-1-re sem, mert ott is tömeg van? Nem viszed ezt kissé túlzásba?
harrybotler: emlékszel a fotósra aki azt hitte hogy rá sem vonatkozik a törvény? Kezében volt a fényképezőgépe és azt hitte hogy ezzel megkülömböztette magát az oszlatandóktól. A hülye sajtó az elején föl is fújta az ügyet aztán megnézték a törvényt és elhallgattak.
Kíváncsi vagyok hogy fogod magad békés "cigi-vásárló-barát-látogatónak" láttatni, és mennyire leszel sikeres.:)
A tömeg méretétől függ. Százezres nagyságrendű tömegbe nem viszem, ahol nincs biztosítva a helyszín gyors elhagyása veszély esetén, mert az egy csapda. Akik egymást taposták az augusztusi viharban, biztosan egyetértenek. Párezres majálisok, színházi előadások simán beleférnek. Nem akarok erről többet írni, mert eléggé off topic itt.
Miért lenne offtopic?
Egy százezres gyűlés pont azon a helyen oszolhat fel gyorsan, ahol volt. Sok út, utca, jó tömegközlekedés... de midegy, szerintem aki a tömeg veszélyessége miatt nem megy tömegbe, az egy kicsit túlzásba viszi az aggodalmat. (én se megyek, de inkább az enyhe tömegfóbiám miatt)
Vitaminisiert

Bizonyára igazad van.

Viszont ha így van, logikádat követve, be kellene zárni ezt a normális kisebbségre nézve közveszélyes, demokráciának csúfolt majomparádét, és be kellne vezetni helyette a felvilágosult abszolutizmust, a jó király intézményével, estleg beépítve az ellenállási záradékot?
Hiszen, most még ez sincs, négy évig bármely barom következmények nélkül futhat ámokot, a "politikai felelősség" nem létező fügefalevele mögé bújva...
Vagy vezessük be a vagyoni cenzust, esetleg az IQ-tesztet? Alapvizsgát történelemből és politológiából?

Vagy mit javasolsz?
galileo,

„mavo:erdeklodve varom a sztoridat.”

Nem ígérem a hétvégére, de talán egy lájtos verzió belefér már addigra. Mivel elég sok leütés lesz, gondolkozom egy pdf verzióban, vagy mit tudom én. :-)

„egy ilyen temaval foglalkozni,utannajarni,totalhulyekkel interjukat kesziteni...eleg faraszto munka”

Szerencsére a kisebb formátumú, mondjuk úgy sufni-sumimogyikkal tele vannak fórumok, és persze ők vadul idézik A Nagyokat. :-) Csak ennek meg ugye az a nehézsége, hogy pár százezer beírásból kell kiválogatni az igazi eszenciát. ;-D
Demokráciában nem szokás gumilővedékkel lövöldözni(az elvi lehetőség megvan rá de érdekes hogy mégse vetik be Srí Lankától innen) ártatlan ünneplőkre meg sehol sem.
Kedves szocialista érzelmű testvéreim,

biztosak vagytok benne, hogy mentenetek kell még most is a kimagyarázhatatlant?

Hogy azt kell hülyének nevezzük, aki minden évben rendesen, elmegy egy tömegrendezvényre?

Azt, aki élve demokratikus jogaival, részt vesz egy előre meghírdetett, békés célú és lefolyású politikai rendezvényen?

Azt, aki vétlenül áldozatává válik egy utcai balhénak, csak mert ott lakik a környéken? (Dokumentáltan vannak ilyenek. Könyörgöm, legalább próbáljatok meg diferenciálni.)

Ilyen alapon a sztálinizmust és a nácizmust is ki lehet magyarázni, hiszen ott is elleneszegültek sokan a brutalitásnak. Most -minden normális ember- hősnek tartja őket.

Persze, nem kell most senkit hősnek neveznetek. De attól a jogállamot, mindannyiunk érdekében, meg kellene közösen védenünk. Ebben akár egyet is lehetne érteni. Sőt, muszáj lenne egyetérteni.

Nem minden a pártpolitikai érdek. Sőt, ehhez képest másodrendű is. Itt már az élhető élet alapvető garanciái forognak kockán...
PS: Badinyhoz volna kontaktom, cím, telefon is megvan, de vele most már nincs kedvem, pedig volt tervben, hogy is lesz a z oroszok elől menekülő repülőstisztből a sumerológia professzora egy saját maga által gründolt szakon, mert az azért regényes dolog, és az öreg prím bohóc, volt pár szédületes pörformansza itt-ott.
Miféle logikát követtél, amikor én csak (a te szóhasználatoddal) majomnak neveztem a Kossuth téren hőbörgő háborodottakat, akik önmagukat parodizálva egyre vadabb marhaságokat találtak ki. (Alkotmányozó Nemzetgyűlés, Parlament Ópusztaszeren lovas képviselőkkel, stb.)

A demokráciánál jobbat nem tudok javasolni, de a meglévő biztosan sokkal jobb, mintha ezekre lenne bízva az alkotmány létrehozása.
outsider
Na, azért volt pár olyan fotó is, hogy ott álltak a buszok, meg villamosok, aszt rajtuk pár emberke BKV-páholyból ámuldozott a történésekre. Meg volt olyan is, h buszmegálló körül zajlottak az események. Sok helyen sok minden történt. Részemről örülnék neki, ha nem ismétlődne meg a dolog, ha márciusig kellőképpen kielemeznék a szakemberek (akiknek ez a munkájuk: nem választás útján, hanem rátermettség alapján kell, h a helyükre kerüljenek, mert ugye mind1 milyen a kormány, a rendőrség azért marad a régi), mit kúrtak el (nem kicsit), és kissé felkészültebbek lennének a következő körben. Idejük volt rá, ha nem megy, azzal az alkalmatlanságukat bizonyítják, és nem lemondaniuk kell, hanem előléptetni őket: Szabolcsba városi főkapitánynak. De nézzük, mit mondott erről Árpika, mert akkor biztosan nem leszünk teljesen off: "Remélem, Nyakó Istvánon kívül már mindenki tudja..." :P

mithrandir: az általad javasolt dolgokat már kipróbálták hiszen az intézmény nem két éves, nem is 16, csak nekünk nincs benne gyakorlatunk, aztán visszatértek ehhez, hogy 4éven keresztül azt csinál a nyomorult, amit akar, kivéve, ha lemondatják, de ehhez el kell veszíteni a saját pártjának támogatását is. Ezt mindkét oldal tudja, ebből élnek. A politológiát, meg ne mondd, csak azt ne, mert a képzett hazudozó, a szaktolvaj, azért az mégiscsak mindennek a csúcsa... :D
A naggyülikhez annyit, h sztem aki nem akarja nem látni, annak nem is kérdéses, mennyire egyértelmű játszma volt az Astoriához szervezni a dolgot. Részemről azt mondanám, aljas dolog volt, mert tudatos játék volt, és valójában jóhiszemű emberekkel játszatták el töketlen, de nem buta alakok. Az ilyet pedig gusztustalannak tartom. Éppen olyan hazugságnak, csak ez aljas is.
mithrandir 2007.01.03. 09:22:37
Nem a törvény rossz és hibás ha oszlatnak azt úgy kell ahogy oszlatnak. Az nem mindegy hogy hol rendelik és mikor. Ez emberi mulasztás, és lehet(VAN) felelőse, csak Magyarlandon a felelősség vállalás elkerülése nemzeti sport.
harrybotler 2007.01.03. 09:46:04
lásd a fentit, a vizsgálódást eredményét meg majd akkor hiszem el ha egy VEKE szerű egész jól függetlennek látszó képződmény követi.
outsider
szavam nincs, ott a pont! (csak azzal a moindattal már kicsit túl hosszú lett volna a szövegem... :D)
Worluk tudja, a közbeszerzési eljárás kiiktatása pedig azért szükségszerű, mert így lebonyolítható a beszerzés február végéig. Egyébként év végéig tartana.
muhi 2007.01.03. 10:14:32
"Worluk tudja, a közbeszerzési eljárás kiiktatása pedig azért szükségszerű, mert így lebonyolítható a beszerzés február végéig. Egyébként év végéig tartana."

Na ezért kéne tökönrúgni az államot, de páros lábbal. Mert az idejüket kávézással meg "dokumentumok" utáni hajszával töltik (akinek nem inge...) és nem tolják végig az apparátuson a fontos és szükséges dolgokat. Tessék dolgozni rendesen az államban és akkor időben meg lesz minden, és különben is ezt akarom látni az adómért! Ezt a marhaságot a hosszú átfutási idővel nem veszembe mert "hülyének nézés" szaga van.
Tótawé, asszem, ígértél egy kis igazítást, miszerint mégse Nyakó, hanem egy másik szekeresimre.

Csak a rend kedvéért ...
"Worluk tudja, a közbeszerzési eljárás kiiktatása pedig azért szükségszerű, mert így lebonyolítható a beszerzés február végéig."

Miért, mi lesz február végén??
Tervben van valami?
:))
Vitaminisiert

Ezt írtad:
"A népből nem kell majmot csinálni. Elég sokan megmutatták, hogy eleve azok. "

Hogy te kikre gondoltál, azt én nem tudhatom, mert nem írtad le.

Azt hittem, az én gondolatomra válaszoltál, ha már nekem adresszáltad.

Amúgy a Kossuth tériek valóban egy maroknyi idióta kisebbség, de nem ők tették tönkre az országot, hanem a "csendes többség", akik mandátumot adtak (oké, tudtukon kívül) a gátlástalanságra.

Tudom, ez fáj, de ez van.
Alf,

február végén, ha jól tudom, az égadta világon semmi (kicsit korábban némi Blut und Ehre jellegű zenés-táncos magzatelhajtás), de két héttel később mintha.

És mintha Tótawé is odafent, hátha nem lesz kérdés.
Csak aztán használják is a beszerzett cuccot, ha szükség van rá! Nagy ívben szarok rá, hogy csőcselék vagy forradalmár akarja felgyújtani a kocsimat. A társadalom sokkal jobban jár, ha nem gyújtogatja senki a más vagyonát. (Az enyémet meg különösen nem, mert mérges leszek és bántani fogok mindenkit, akit gyújtogatónak nézek.)
Kangörény

Persze, van igazság abban amit mondasz.

De ez csak tüneti kezelése a problémának, épp ezért nem hosszútávú és nem is hatékony.

Az okok mélyebben vannak, bár azért láthatóak. Ebbe most nem mennék bele, mert lerágott csont.

Aki akarja, meglátja, aki nem, az meg velem együtt szív.
mithrandir:

"Azt, aki vétlenül áldozatává válik egy utcai balhénak, csak mert ott lakik a környéken? (Dokumentáltan vannak ilyenek. Könyörgöm, legalább próbáljatok meg diferenciálni.)"

Mint mondottam volt, ahova _átmenetileg_ tilos bemenni, oda tilos bemenni, akkor is, ha éppen pisilni kell, akkor is, ha történetesen ott lakik. Mit nehéz ezen felfogni? Ha vége van, mehet. Addig meg nem kell a tűzvonalban partizánkodni. Ennyi.

"Ilyen alapon a sztálinizmust és a nácizmust is ki lehet magyarázni, hiszen ott is elleneszegültek sokan a brutalitásnak. Most -minden normális ember- hősnek tartja őket."

Ugye te is érzed, hogy ez egy eléggé elbaszott párhuzam volt?
S ugye a brutalitásnak való ellenszegülés csak egy ostoba véletlen, hogy éppen így került bele a postodba?!

Távkiértékelni én is tudok, csak minek? ;)

BTW eredeti posthoz csak annyit, hogy mindkét garnitúra hazudik, lop, csal. Jó reggelt, ez itt a Föld, és ezek itt emberek. Csókolom. Ez ellen küzdeni kell, de rinyálni vagy busongani felette merőben felesleges.
Amúgy meg (szvsz) mindenki borítékolja, hogy a "nagy" és a baromira népnemzeti ünnep alkalmából megin' lesz autógyújtogatás. Remélem először Táncsicsot akarják kiszabadítani...
harrybotler

Én nem javasoltam semmit, csak kérdeztem, épp az abszurditást igyekeztem kiemelni :-)

Ami a nagygyülit illeti, csak annyit jeleznék, hogy jóval hamarabb (hetekkel) meghírdették, és hogy egy rendezvényt már lemondtak előtte, állítólagos bombafenyegetés miatt.
A rendőrök felelőssége a krízis kialakulásásban ennél lényegesen kézzelfoghatóbb. Lényegében pont az ellenkezőjét tették, mint ami a kötelességük lett volna.
Erről ennyit, mert nem szándékozom az átlag poltopikok szintjére zülleszteni a színvonalat... :-)
szarvasvadász
"Az intézkedő rendőrrel ott, és akkor ellenszegülni önmagában büncselekmény, de a pontos kategóriát majd elmondja vmelyik tanult jogász fő."

Indokolatlanul erőszakot alkalmazni szintén bűncselekmény.

Bűncselekmény elkövetését megakadályozni állampolgári kötelesség.

És itt kell következnie az általad vitatott mondatnak:
"Ilyen alapon a sztálinizmust és a nácizmust is ki lehet magyarázni, hiszen ott is elleneszegültek sokan a brutalitásnak. Most -minden normális ember- hősnek tartja őket."

Remélem, így már érthetőbb a párhuzam.
Birkákat könnyebb kormányozni, de az nem demokrácia, vagy jogállam. Az haszonállat-tenyésztés.

"Mint mondottam volt, ahova _átmenetileg_ tilos bemenni, oda tilos bemenni, akkor is, ha éppen pisilni kell, akkor is, ha történetesen ott lakik."

Érdekes a gondolkodásmódod.
Biztosan nem hallottál arról a srácról, aki odament egyedül, az üres utcán megkérdezni a rendőröket, hogyan tudná veszélytelenül elhagyni a műveleti területet. Erre többször, hátulról, menekülés közben meglőtték. Szerencsére az egész le lett filmezve.
És ezen kívül rengeteg hasonló eset.

De, te tudod. Én időben szóltam. Ha neked nincs szükséged törvényi garanciákra, még megérheted, hogy nem is lesznek.
mithrandir
Igazad van, de pontosan ezért írtam, hogy nekem mindegy, hogy forradalmár, vagy csőcselék, az a lényeg, hogy nekem ne ártson egyik sem. Kevés olyan ember van, aki a nehezen megszerzett kis vagyonkáját pusztulni hagyja, a "szent cél" érdekében.
mithrandir,

a gyemokrácillya és a fasizmus/sztálinizmus annyira eltérő cucckok, azok jogi kategóriái annyira nem fedik egymást, hogy szinte bárminemű analógia életképtelen, de a fegyveres testületek és a Zállampógárok kapcsolatrendszerének esetében aztán még pláne, hogydehogy a nullához konvergál bármiféle értelmes reláció.
mavo

Ha te mondod, elhiszem... :-) Tudod, én hívő vagyok. :-)

Tehát, mivel itt diktatúrához hasonló módszerekkel dolgoznak a fegyveres testületek (önkényeskedés, a felelősségrevonás megakadályozása (pl azonosítószám hiánya) és cinikus elszabotálása, az áldozatok elleni hangulatkeltés), nincs demokrácia. Rohadtul megnyugtattál.
mithrandir:

Hjam, hogy akkor most megint más relációban cserélünk eszmét?

Várj, lassan írom, hogy te is ércsed':

Az intézkedés közben az állampógárnak kuss van, a rendőrnek igaza. Ha nem ért egyet az intézkedéssel, akkor aztat utána lehet bejelentgetni az erre szakosodott szervezetnél.

A felelősségrevonás akadályozása és szabotálása valóban probléma. Ki kell vizsgálni, amennyire lehet meg kell szüntetni.

Viszont így globálisan azt mondani, hogy a _fegyveres testületek_ önkényeskednek, és semmibe veszik a törvényeket (köztük az alaptörvényt!), veretes baromság.

Vajon miért általánosítasz? (Ha meg ugye a tüntetőket mossák össze, az már hűdemicsodanemigazság...)

Még előbbi:
"Indokolatlanul erőszakot alkalmazni szintén bűncselekmény.
Bűncselekmény elkövetését megakadályozni állampolgári kötelesség."

Hjam. Csak éppen a rendőr az tetszik, vagy sem, kiemelten kezelendő. Őt maximum _utána_ lehet felelősségre vonni, miután kiderült, hogy _valóban_ indokolatlan volt a(z) (kényszer)intézkedés.

"Biztosan nem hallottál arról a srácról, aki odament egyedül, az üres utcán megkérdezni a rendőröket, hogyan tudná veszélytelenül elhagyni a műveleti területet. Erre többször, hátulról, menekülés közben meglőtték. Szerencsére az egész le lett filmezve.
És ezen kívül rengeteg hasonló eset."

Ehem. Nézd, megérdemli. Nem kérdez, arrébb megy. De ezt már mondtam.
Az utolsó mondat meg kifejezetten megmosolyogtató. A rengeteg hasonló eset 99%-ról kiderült, hogy *khm* nem egészen volt mégcsak köszönőviszonyban sem a valóságtól. Ugye meghalt kislány, elvert pap és társai. Ne viccelj már, ha te beveszed ezt a fideszes maszlagot, egy fikarcnyival sem vagy jobb ez elvakult maszopos szavazótól, akinek az Ovi maga Lucifer. :-/
„Tehát, mivel itt diktatúrához hasonló módszerekkel dolgoznak a fegyveres testületek (önkényeskedés, a felelősségrevonás megakadályozása (pl azonosítószám hiánya) és cinikus elszabotálása, az áldozatok elleni hangulatkeltés), nincs demokrácia.”

Ezzel szemben a valóság: szeptemberoktóber vonatkozásában több tucatnyi esetben indult ügyészségi eljárás rendőrök ellen _konkrét_ ügyekben. Csak az ő ügyükben egyelőre úgy tűnik, nincsenek gyorsított eljárások, és megmondom az őszintét, én ebben látok is logikát.

Ugorgyunk.

CS-Sz-V helyesen írta: a rendőr ott és akkor tehet kvázi, amit akar, mert ő a hatóság, aztán utólag majd jól elítélhetik, és ultima ott van Strasbourg, nem egy esetben ítélt már a magyar állam valamely darabja ellen meg mellette is — hátha nem végzetesen elfogult komenyisták azok.

PS: az egyik ilyen napon (talán pont 23-ikán? nemléxem) én is mentem oda rendőrökhöz (vagy ötvenen voltak) érdeklődni, nem is olyan messze a komoly történésektől.

Nem vertek meg, hanem válaszoltak. És nem tudom az okát, melyik esetben vertek, melyik esetben nem.
szarvasvadász

"Ehem. Nézd, megérdemli. Nem kérdez, arrébb megy. De ezt már mondtam."

Durva. No comment.

" 99%-ról kiderült, hogy *khm* nem egészen volt mégcsak köszönőviszonyban sem a valóságtól."

Ez meg egyszerűen nem igaz. Csak a videóval dokumentált esetek száma több tucatnyi. Pedig jobbára az a kivétel egy ilyen helyzetben.

"ha te beveszed ezt a fideszes maszlagot"

Mi köze ennek a Fideszhez? :-o
Ez emberi jogi kérdés. Pártállástól függetlenül.


mavo

"Ezzel szemben a valóság: szeptemberoktóber vonatkozásában több tucatnyi esetben indult ügyészségi eljárás rendőrök ellen _konkrét_ ügyekben."

Le vagyok nyűgözve. Lehet, hogy még tapsikolni is fogok.
Szépséghiba, hogy ez elsősorban a BRFK feladata lett volna (a Rebisz-ről nem beszélek, ők tartottak belső vizsgálatot), és nem voltak hajlandók foglalkozni a bejelentésekkel.
Másrészt a rendőrök mindent megtettek, hogy ne lehessen rekonstruálni a történteket.

Ugorgyunk.

"a rendőr ott és akkor tehet kvázi, amit akar, mert ő a hatóság"

Na ne mondd... :-DDD
Szerencsére nem így van.

Illetve, sajnos, mégis... :-(((
Csak akkor önkényeskedésnek hívják. És büntetőjogi kategória.

kovácske 2007.01.02. 19:24:59

Igen, én voltam. :) Túlzottan nem nehéz meghatározni: Adott szervezeteknek kell megtiltani. Azokat pedig nem nehéz behatárolni.
De ki a faszom az a Kontrát Károly ? Wehe, valami narancssarga droid az is? Vagy olyan keresztes csoka? :> Wazze ezt az orszagot es annak polgarait :P
azért nem jutunk ebben az országban egyről a háromra, mert mindig minden, még a legapróbb technikai problémát is heves és hosszú vitatkozással sikerül pirossá vagy narancssárgává kreálni...
Aztán ha kiderül, hogy tkp ez maszopos vagy fideszes, akkor meg már a fele társaságnak nem akaródzik csinálni-vagy, ami még rosszabb, teszi az ellenkezőjét.
Nem olvastam végig részletesen az egészet, de nagyjából már megint azon vitatkozunk, hogy akkor jogosan vertek embereket az utcán beazonosíthatatlan rendfenntartók, vagy nem. (azt hiszem, a véleményemet ezzel a mondattal már ki is fejeztem).
Közben ott tartunk, hogy híradások szerint a kormány 2,2-3 milliárd forintot akar költeni újabb védőfelszerelésekre, rabszállítókra és könnygázgránátokra.
Közbeszerzés nélkül, merthogy "sürgős".
1. Nem mondom, hogy a közbeszerzés az a tiszta kezek garanciája. de nem tudok Árpáddal egyetérteni, hogy majd akkor reklamáljunk, ha kiderül, hogy stikli volt. Egyrészt ha már nem közbeszerzéses a dolog, akkor könnyen lehet, hogy nem is lesz nyilvános. És az meg biztos, hogy olyan nagy verseny sem lesz.
2. ha annyira égető szükség van ezekre a dolgokra akkor: figyelem, csőcslék!!! MOST kell tüntetni, mert akkor nekik most ugye nincsen cuccos! (pedig 23-án úgy tünt, van. max most kisebb lesz a könnygáz füst)
3. szeretném felhívni a figyelmet a dolog nagyságrendjére: a minimum szám, amit hallottam, az 2,2 milliárd. De olvastam 3-ról is már.
Ez kétezerkétszázmillió forint.
Szigrúan tömegoszlató eszközökre, ami nagy valószinűséggel megy a raktárba. Vagyis ettől közbiztonság, nyomozati hatékonység nem lesz nagyobb.
Kétezerkétszázmillió forint.
100 000 tüntető esetén ez 220000 Forint/ tüntető...komolyan ennyi kell a "biztonságért"? ennyire veszélyes?
És pont akkor, amikor néhány milliós spórolás miatt iskolákat, kultúrális intézményeket zárnak be?

Az, hogy két politikus hülyeségeket beszél, nem újdonság. Szomorú, hogy annyira hülyének néznek, mindkét oldalról, hogy simán azt hiszik, ezzel a két kijelentéssel az ügy meg van oldva.
Az ilyen kijelentésekkel tényleg csak a mélyen(?) húzódó megosztottságot erősítik...közben pedig teszik, amit csak akarnak.
kaarmeenhetki:

azon túl, hogy néhány mondatoddal egyetértek, tájékozódtál arról, hogy mennyi kárt okoztak azok a bizonyos "tüntető"-k? (Bár inkább nevezem őket mosdatlan csűrhének...)

Az, hogy közbesz nélkül akarják megvenni a cuccot, nekem sem tetszik annyira, bár voltaképpen mindegy. Így sincs, úgy sincs túl nagy verseny, és közbesszel drágább a cucc, és hosszabb a szállítási idő. Ha meg nincs közbesz, biztosan sleppen belüli a szállító. Lehet választani a két dolog között.

Azt hiszem, hogy abban minden értelmes ember egyetért, hogy _szükség van_ ezekre az eszközökre.
A kérdés csupán az, hogy mikor.

Én nem hiszem, hogy "a kormány háborúra készül"-ne az emberek ellen, viszont majdnem biztos vagyok abban, hogy lesz hajcihő, mert néhány degenrált barom nagyon forradalminak és nemzetinek próbálja meg beállítani a hídfoglalást, a TV-székház és az autók felgyújtását. A tankkal utcán randalírozásról már ne is beszéljünk. Persze reméljük most tank nem lesz. Lesz helyette nyomdafoglalás, meg budai várban lökdösődés. Gondolom.
CSoSzaV:
nem tudom, számszerűleg mennyi kárt okoztak a tüntetők...azt hiszem, ezt igazából talán elég nehéz megitélni, mi kinek a számlájára írható.
De kétlem, hogy 100 000 000-nál többet.
Az, hogy mennyi kárt okoznak, az nagyban múlik a rendőri fellépésen is. Az alkalmazott technikán, pl. Okt. 2-án rengeteg rohamrendőr volt, sisakkal, 1800 könnygázgránátot lőttek ki (többet, mint amit most venni fognak), mégis széthordtak ezt-azt, meg felborogattak kocsikat.
Szerintem ez nem elsősorban azon múlik, hogy hány plexipajzs van a raktárban.
Erdeklodessel olvasom hogy ahhoz kepest hogy anno 2002 elott mennyit vergodtek a kedves balliberalis polgartarsaim a (hianyzo) kozbeszerzesi eljarasok miatt most eleg nagy ivben sz*rnak bele az egeszbe. Rohelyes ahogy most a FIDESZ a kozbeszerzest keri szamon es ahogy erre valaszul a kormanyoldal olyan arroganciaval hajtja el oket a verbe ahogy anno a FIDESZ tette veluk. Van itt meg erkolcsi alapja barkinek szamonkerni barmit a masikon? Kerdezem ezt a kedves rajongotabortol is, mert mondjak minden orszag olyan elitet termel ki amilyet a valasztoik megerdemelnek.
süti beállítások módosítása