W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Az óév utolsó hülyéi

2007.01.02. 08:00 Tóta W. Árpád

Nincs semmi ok a dínomdánomra meg hejehujára; nem zárult le és nem kezdődött el semmi. Ugyanazok az idióták vannak a színpadon idén is, mint akik tavaly. Lássuk 2006 utolsó belpolitikai pengeváltását szemléltetésül.

Tehát az a kiindulópont, hogy - észlelve a harmincéves vízágyúk csekély harcértékét, illetve azt, hogy Magyarország könnygázfogyasztásban beérte az érett nyugati demokráciákat - előirányzott a magyar kormány némi fejlesztést a rendőrségnek. Jobb későn, mint soha; de tegyük rögtön hozzá, ha tudjuk jól, hogy gázáremelés meg kapitalizmus következik, akkor akár előre is gondoskodhatnánk az oszlatásról.

Ez eddig olyasmi, amiről normális országban nincs különösebb vita, legfeljebb ha kiderül, hogy stráfkocsit vettek vízágyú helyett, és a miniszter felesége a beszállító. A kődobáló betegeket demokráciákban vízágyúval, könnygázzal és gumilövedékkel kezeljük, punktum.

Na de nem úgy van az, mert jön Kontrát Károly, a senkihelyettes, és közli, hogy a kormány háborúra készül az emberek ellen.

Az emberek ellen, úgy globál. Háborúra.

Olyan eszközök, aszongya, "amelyek brutális rendőri fellépést tesznek lehetővé". Ja. Kész sztálinizmus: némely rendőröknél még pisztoly is van. Maci helyett.

Erre valók a Kontrát Károlyok. Ő az, akinek nem számít az arca, a tekintélye, a jó híre, mert soha nem volt neki olyan. Értelmes ember ugyanis, amikor elé tesznek egy efféle nyilatkozatot, hogy Karcsikám, ezt kéne felolvasni, szóval ilyenkor a senkihelyettesnél rangosabb pártkatona feláll, és megmondja kereken, hogy ilyesmivel nem égeti magát.

Ha az ellenfelünk ekkora ostobasággal zárja az óévet, akkor akár annyiban is lehetne hagyni. De nem: a vörös sarokba máris érkezik Nyakóóó Istvááán! És igen, alul tudja múlni a kontráti szintet. „Talán csak nem megint az utcára szeretné vinni az embereket a Fidesz, ahogyan ezt tette október 23-án?”, kérdezi Nyakó.

Bravó. Mínusszor mínusz az plusz: így lesz végül mégis Kontrát Károlynak igaza. Remélem, Nyakó Istvánon kívül már mindenki tudja, hogy akiket a Fidesz október 23-án az utcára vitt, pont azokat nem kellett volna szétverni. A többieket pedig már jóval azelőtt, hogy odaértek volna. Épp ehhez kell a tűzerő. Szerencse, hogy a terepen már rendőrök kezelik, és nem ilyen retardáltak.


Címkék: mszp fidesz zavargás hülyemagyar

374 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8025403

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: https://justclassads.com/user/profile/136527 2019.04.03. 12:46:35

Te ismered a laptopod gyors gombjainak működését? - A számítástechnikai blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molaris: szerinted a pace-makerrel rendelkezőket nem segíti át a túlvilágra az ha
1.: 10 rendőr alaposan megtapossa, gumibotozza, vízágyúval átlövi a palánkon?
2.: nézd meg a websiteon hogy a hagyományos gumilövedék milyen nyomot hagy. Szerinted az jót tesz egy pacemakeres embernek?
3.: szívbeteg ember simán a tömegben rosszul lehet.- pláne ha telibedörrentik egy gázgránáttal.

4.: ezzel nagyon szép célzott lövéseket lehet leadni, nem csak úgy a tömegbe dörrenteni - nagyságrendekkel pontosabb mint a gumilövedék.


5: nem biztos hogy bármi baja lesz annak akit megsokkolnak vele, azt olvastam csak a régi pacemakereknek okozhat ez gondot (de azoknak egy izmosabb urh, mobiltelefon is).

Ennél a lövedéknél nem tudom pontosan mi a helyzet, de a drótot kilövő teaserek úgy vannak kialakítva (legalábbis az egyik ilyen önvédelmi fegyver oldalán olvastam) hogy a pacemakerekkel ne "akadjon össze".


"This stun weapon will not cause electrocution or interfere with a cardiac pacemaker. Medical testing has confirmed the "T-wave" will not interrupt the heartbeat or damage a pacemaker. Cardiac defibrillators used to revive heart patients use a current hundreds of times stronger than the T-wave without causing damage. Should your attacker somehow get close enough to touch you the current will not pass through to you. You will not receive a shock even if you are standing in water at the time.
The ideal range to fire is seven to ten feet away from your attacker, this insures optimum effect. The unit also has a back-up touch stun mode should you miss the target or face multiple attackers.
The taser works works well in all seasons. The cold of winter or heat of summer do not affect the compressed nitrogen propellant cartridges or the T-wave.
"
"Sírhatsz is barátom, mivel jelenleg a szovjet alkotmány passzusait tartod magadénak SZENT hagyatékunk ellenében."

öregem, beszarás, hogy ekkora barmok is élnek a Földön. tipikus mélymagyar retorikai elem a "szovjet alkotmány" kifejezés. azért, mert közjogilag az 1949. évi XX. törvénynek a módosított változata (utoljára azt hiszem az EU-csatlakozás után módosították), attól még Mo. jogállam, és az alkotmány passzusai megfelelnek minden európai, nem-európai normának. az meg a legviccesebb, hogy azok akik az Aranybullát, meg hasonlókat emlegetnek, azok 6-700 évvel ezelőtt népnyúzónak nevezték volna azokat, akiknek a jogait mondjuk az Aranybulla deklarálta. én nem azt mondom, hogy azt most el kell ítélni, mert akkor minden európai országban a lakosság 99%-a túrta a földet, na de 2007-ben ezt felvetni. a két világháború egyetlen pozítív hozadéka (már ha lehet egyáltalán erről beszélni), hogy felszámolta az "úri Magyarországot" és aki most a plebs nevében beszél, és aggódik a szegény magyar emberekért, az menjen vissza 1222-be és fizessen tizedet, meg kilencedet, meg vigyen ajándékot a hűbérurának, én meg inkább kifizetem a világpiaci gázárat :)
Na, vagyok megint, itt vannak a válaszaim egyben:

mithrandir:

Igen, valóban az. A jog a hülyékre is vonatkozik.

A demokrácia meg elkezdődött, de nekünk ilyen jutott. Annak ellenére, hogy Gyurcsány nagyon is a saját csapatára értette, amit értett, annak ellenére igaz ez az egész francos mindenségre. Elkúrták, szétcseszték, nem csináltak semmit. 17 éve.

Quicksilver:

Augusztus 20. az más kérdés, én pl. nem mentem ki, mert megnéztem az időjárást, láttam, hogy szar lesz és maradtam otthon. De ez nem ilyen egyértelmű helyzet volt. El tudom fogadni, hogy valaki nem nézte meg, nem figyelt rá, vagy esetleg nem számított erre. Más kérdés, hogy a kormány ludas volt ott is, élén Szilvásy Györggyel. Ott különbözik a két dolog, hogy azokat, akik október 23-án családostul kimentek, muszáj megvetnem, mert nagyon jól tudták, hogy balhé lesz, csak égett a nyomorult agyukban a forradalmi hevület, vagy miafasz.

II. Lajos, Tóta W. Árpád:

De hát nem pont arról volt szó, hogy az ilyen sunyulásoknak, Gergényi & Társa Kft.-knek és hasonlóknak vége lesz? A tendereztetéseken legdrágább kiválasztásának, közbeszerzési eljárás kihagyásának, lopásnak, csalásnak és hazudásnak? Én értem, hogy kell vízágyú, meg gránát a pontagyú, nagymagyar balfaszok kifüstöléséhez, de ezt már szeptemberben, legkésőbb a TV-ostrom utána el kellett volna indítani és akkor lehetne közbeszerzési eljárással, törvényesen, és még időre is meglenne a cucc.

molaris:

„Mi barmok meg fizetünk,ahelyett,hogy az egész korrupt csürhét elzavarnánk.”

Molaris, az elzavarásnak egy módja van, az országgyűlési választás négy évente. Nincs más opció. Vagyis van: a sorozatos puccs. De ha nekem itt hetente váltanak kormányt és tényleg banánköztársaság lesz itt, akkor megyek nyugatra.

kovgabor:

Kurvára mindegy a megoszlás, ha ez a rendőri garnitúra nyomatja a későbbiekben is, akkor a brutalitás, fejbetörés nem fog változni. Függetlenül attól, hogy melyik szegmensre jellemző.

br:

Na, ez most egy hatalmas baromság volt. A baromság kvintesszenciája, hogy úgy mondjam. Gumilövedéket használnak máshol is tömegoszlatásra. Az más kérdés, hogy nem így.

„Már egyébként leírtam hogy tüntetni bejelentés nélkül bárhol lehet, amíg az nem sért közbiztonsági/nemzetbiztonsági/közegészségügyi/közerkölcsi dolgot.”

Elmondom, bár ettől zengett az egész média szeptember-októberben. Ha tüntetni akarsz, be kell jelenteni a rendőrségnek. Ez a szabály, ha nem vagy bejelentve, akkor jogszerűen oszlatnak fel a picsába.
A békés tömeg meg otthon ült a finom melegben. És nézte, hogy milyen faszok is egyesek, hogy megveretik – jó esetben – csak magukat.

MisiMano:

Az a szám, amire te gondolsz, az 5767. Ha már zsidózol, akkor legyél pontos!

palostrend:

Te meg olyan hülye vagy, hogy elmennél illusztrációnak az orvosi könyvbe, a hülye címszó alá.

IW:

Kb. kétmillió-háromszázezren szavaztak a Fideszre áprilisban. Ez valamivel több, mint a tízmillió egyötöde. Lófaszt az ország fele.

sodi:

Figyelj, egyrészről igazad van, így kellene lennie. Ebben egyetértés van. De azok, akik kivitték a gyerkőcöt, azok nagyon jól tudták, hogy nem így lesz. Kivitték az utcára őket egy olyan városban, és olyan időben, ahol teljesen világos volt, hogy balhé lesz.

Meg itt van a másik része a dolognak: w.blog.hu/2007/01/02/kontratvsnyako#c147612

z:

Kódügyben. Valami hasonlót akartak a személyi számmal, amit az AB kibaszott a szemétbe, pont azért, mert így teljesen mértékben nyomon követhető egy személy tevékenysége, ez meg kurvára nem demokratikus. Pont azért mert ott lenne minden, hogy mikor volt büntetve, adóhátralékok, plusz, hogy mikor vett utoljára szado-mazo szettet.

Carlos:

„Azonban az újabb gáz-, és gumilövedékek elég komoly aggodalomra adnak okot, főleg ekkora mennyiségben, a demokratikus-, vélemény, szólás valamint gyülekezési szabadságot illetőleg.”

Nem. Nem Bencsik Andrást fújják le vele, ha azt mondja, hogy Gyurcsány fúj, hanem azokat az állatkákat, akik szétbasszák Budapestet, mert az állatagyukban az mozgolódik, hogy hő, forradalom, gyüjjünk, molotovkoktél, zsidók.

kovácske:

Egyetértünk.
Aha ! Szóval szappanopera kölcsönzés....
Egy világ omlott össze !
Various: "Ott különbözik a két dolog, hogy azokat, akik október 23-án családostul kimentek, muszáj megvetnem, mert nagyon jól tudták, hogy balhé lesz,"

Valaki már mondta feljebb, csak ismételni tudom; demokráciában a politikai naggyűlést védenie kell a rendőrségnek. Annak kellett volna lennie a város legbiztosabb pontjának. Ne mosd össze a fidesz összes hívét, szavazóját, drukkerét, szimpatizánsát azzal a csürhével, aki ott randalírozott (oké, az tény, volt egy minimális átfedés a két 'tábor' között). De akkor is, egy demokráciában nehogy már ne mehessen ki egy naggyűlésre az az ember, aki ki akar (nem én vagyok, de van ilyen). Ez a rendőrség feladata lett volna (a rendezvény szervezőivel együtt). A párhuzam aug. 20-szal egészen nyilvánvaló.
Az nincs odaírva, hogy "Zu Risiken und Nebenwirkungen lesen Sie die Packungsbeilage und fragen Sie Ihren Arzt oder Apotheker!" ?

Mellesleg Orbán beszédeitől is simán rosszul lehet valaki, ha rossz a szíve (vagy esetleg érzékeny a gyomra). Az ilyen ne menjen naggyülire.
Wonderland:
Úgy gondolod, nincsenek ilyen hülyék, mint palostrend? Tévedsz! Rengeteg van. 91 táján csináltunk páran egy lapot, "Hájdpark magazin" címmel. Hogy abba miket írtak! Hozzájuk képest palostrend egy nyeretlen kétéves... Egy példa a közelmúltból: egy pofa Sopronban hun kisebbségi szervezetet akart alakítani. Mondták, jól van, lehet, ha megmondja, mi hun nyelven az, hogy "Jó napot!" Elkullogott. Hiába hitetlenkedsz, ez nem poénkodik, ilyen marha. Én ismerek pl. egy hajógépészt, aki Werbőczy törvényeit akarja behozni...
juddika, inkább a riporter heves nyelvcsapásaitól omoljon össze a világod. Rémisztő volt. Egy éppen babát váró lány ( jó, feleség) miért ne nézhetne szappanoperát? Mese az egész. Néha kell a léleknek.
Quicksilver:

Igen, ezt mondta sodi is, és egyetértek vele, tényleg meg kell védeni.

A párhuzam meg szerintem nem áll meg, mert augusztus 20-án természeti katasztrófa volt, amit a felelős szervek nem kezeltek jól. Október 23-án meg egy kolosszális állatkodás, amiből kivették a részüket a dobálózó álatok is, a Fidesz is, meg a Fidesz-gyűlés is, meg a kormány is, meg a rendőrség is, meg még egy csomóan.
Jóvanna. De legalább elmondhattam, hogy milyen gusztustalannak találtam a riportert. Még ha Wé kedveli is.
Persze, a természeti katasztrófa az nem dobálózó csürhe, de nem is ezt mondtam, hanem, hogy mindkettőre kimentek az emberek, és mindkettőre saját felelősségükre, és mindkettőre rábasztak páran-sokan, mert volt bőven ügyetlenkedés a szervezésben. Vagyis a lényeg az - szerintem - hogy a szervezésben volt a hiba nagyobb része, nem pedig azokban az emberekben, akik kimentek oda. A Fidesz-gyűlés... az, hogy volt, nem lehet hiba egy demokráciában. Szerinted ők mivel vették ki a részüket?
és nem is szappanopera volt, hanem Friends!
Éppen le akartam írni az előbb, hogy tuti, hogy a Jóbarátok volt, de visszafogtam magam, mert az nem szappanopera:-) csakmer én is imádom.
Kedveli??? Fene a gusztusát. Mindjárt tényleg összeomlik a világ.
Az pedig - ha nem is magasművészet- rendkívül szórakoztató.
Az más, az meg van bocsájtva
Orosszal viszonylag jó beszélgetéseket csináltunk a Klubrádióban, amikor normális téma volt, és nem ilyen karácsonyi üresjárat.
Nagygyűlés, mint legbiztosabb pont? Ez normális? A tömeg az egyik elképzelhető legveszélyesebb közeg. Nem csak politikai, bármilyen. Ha valami történik, kitör a pánik és az emberek egymást tapossák. Lehetetlen kontrollálni. Gyereket vinni tömegbe abszolút felelőtlenség.

Ráadásul itt kifejezetten nagy esély volt arra, hogy valami történjen.
Egyébként meg minek oda gyereket vinni? Jól nem fogja érezni magát, a suliban meg szégyellheti magát a szülei miatt, ha kitudódik. :)
edebácsi: lehet, hogy igazad van, de én ezt akkor sem hiszem el. Mutassátok meg, szerintem valaki csinált egy ilyen remek nevet magának, és most jókat rötyög magában.
Vitaminisiert, Various stb többiek: Engem spec a gyerekkori május elsejék is tömegre emlékeztetnek. Mégis ki kellett menni. Azóta változott a helyzet, de most meg ki lehet menni.
Megjegyzem: normális esetben, normális körülmények között ahol emberek vannak, ott gyerekek is. Lehet nem szeretni Ovit, meg Fityeszt, de ha apuék ki akarnak menni, akkor joguk van hozzá. A rendőrék meg túllőttek a célon, és szakszerűtlenek voltak. Mire egyáltalán odaértek a fityiszhez, már egy tökös rendőrség ekkora úton rég feloszlatta az egész bandát.
Vitaminisiert: ennyi erővel ne menj az utcára, veszélyes.
Télleg TWÁ, az iráni főokos megnyilatkozását láttad? És még valaki Hitlert meri zsidógyűlölőnek nevezni? Hát az irániakhoz (jó igen, a hivatalos iráni vezetéshez) képest az egy filoszemita! És ráadásul, mint kiderült mártír is. Tényleg ezek az arabok mit kevernek a vizipipájukba a hasis mellé, hogy ennyire hat???
Various
El kell, hogy keserítselek. Van spontán tüntetés. Amit nem is lehet bejelenteni. Mert nincs szervező. És ezért önmagában még nem oszlatható fel. Csak egyéb - törvényellenes - cselekmény esetén.
Mindez nem változtat azon, hogy tömegben az ember fokozottan ki van szolgáltatva és akinek esze van, nem viszi oda a gyereket. Tökmindegy, hogy május elseje vagy Fradi meccs vagy tűzijáték. Különösen így van ez ha előre sejthető, hogy magasba csapnak az indulatok, hiszen pont az indulatok szítása és politikai tőkévé kovácsolása a gyűlés fő célja.
Nyilvánvaló, hogy nem a tökösségen múlott. Ez a rendőrség is feloszlathatta volna őket előbb, ha akarta volna. Azt a kockázatát a történetnek még nem is gondoltuk végig, mi lett volna, ha a viktorviktorozó droidok közül néhány százan (ezren) csatlakoznak a "forradalmárok"hoz kormányváltani egy kicsit.
A fenét. Választási időszakban van csak, egyébként be kell jelenteni, és szervezőnek/felelősnek lennie kell.
Nem értem, hogy ki kit védjen meg. Vannak a rendőrök, csöcselék, meg a békés tüntetők. Úgy tudom a csöcselék nem a békés tüntetőket támadta meg. Egyébként ez "kint" valahogy úgy müködik, hogyha a rendőr bemondja a megafonba, hogy oszolj, akkor a békés tüntető oszlásnak indul és marad a köménymag. Hát ők küzdhetnek. De itt nem ez történt hanem sok birka ott maradt bizva egy ingyenes szinházban.
Na de: Az, hogy egy erre szakosodott, kiképzett brigád (nevezzük rendőrnek) számos tagjának elöntse az agyát a szar, földönfekvő már védekezésképtelen madarat ütnek, rúgnak az ELFOGADHATATLAN. Bűn.
TWÁ: Nem csípte a szemed a reggeli nemtudommiben,hogy "Mindkét oldalon vannak hülyék"? Télleg csak két oldal van? Baszná meg!
3 mrd erre azért csak túlzás, nem?
Átszámolta már vki lélegeztetőgépre?
Wonderland:

Erős különbség a komcsi május 1-ék és a Fidesz-nagygyűlés között, hogy akkor virsliért és sörért mentél, meg mert muszáj volt, itt meg gumibotért ment, aki ment, és kurvára nem volt muszáj.

„Megjegyzem: normális esetben, normális körülmények között ahol emberek vannak, ott gyerekek is. Lehet nem szeretni Ovit, meg Fityeszt, de ha apuék ki akarnak menni, akkor joguk van hozzá.”

Igen, csak ez nem volt normális eset. Igen, ha apuék ki akarnak menni, az oké, menyjenek. Joguk van hozzá. Meg a gyereket vinni, ahhoz is joguk van. Csak szerintem az ilyennek nem való gyerek.
Na most azért kicsit judikka túllőttél a célon, szerintem azért akármelyik tömeggel meg lehet csinálni, hogy kicsit felhergeljék, nem kell annak feltétlenül viktorviktorozni. A taxis-sztrájk például szintén necces volt. Rendőréknek mindig, mindenkivel szemben ugyanúgy kell fellépni, határozottan, de humánusan (persze bizonyos keretek között).
Aztán majd mi jól gyűlöljük/szeretjük azt az irányt, amelyre szívünk sugallata irányoz.
Nemá vitamin. Mi köze egy politikai naggyűlésnek egy tűzijátékhoz. Ki a francnak rendezik, ha nem pl. a gyerekeknek. Én is kinn voltam a gyerekemmel és azóta is a fejét kívánom annak, aki nem vállalta fel a kockázatát, hogy legalább figyelmeztet a veszélyre. Meccs ügyben meg visszasírom a régi szépet, amikor engem a papám még bátran kivihetett a fradi-dózsára, max. tanultam egy pár cifra káromkodást, aminek nagy hasznát vettem a suliban.
Various, jó, szerinted lehet, h nem, de akkor még mondok pár százmillió embert még akiknek szintén nem. Szóval ez a jogszabály, lehet nem szeretni, akkor is ez van.
Tóta W.-hez még annyit tennék hozzá, hogy választási időszakban is csak kampányrendezvényre vonatkozik a vonatkozik, Kossuth teres-alkotmányozós-leválcsuk a kormánytozós izére nem.
Naja, amúgy ez a leváltsukbanda ez azért tényleg megérdemelt pár jól irányzott seggberúgást, megadom.
Nem az egész tömegre gondoltam, azért írtam, hogy néhány száz (ezer). Azt azért mindannyian tudjuk, hogy nem kevesen vannak köztük, akiknek elég mélyen van az agyukba gravírozva, hogy egy az isten.
Képzeld, ha ippeg a Kerényi szónokol a kritikus pillanatban a Rákay helyett. Az harcba is küldte volna a népet élből.
Én a tv-ben néztem és valóban volt egy ilyen félelmem.
Egyébként, ahogy a tv-ben látni lehetett még zajlott a rendezvény, amikor megindultak a lovasrendőrök a Károly krt-on. De ha nem így lett volna, akkor is nyílvánvaló, hogy százezres tömeg nem tud köddé válni percek alatt. (csak a tárgyilagosság kedvéért)
Wonderland:

Ez inkább ilyen retorikai izé volt. Jogszabállyal semmi gond.
Érezhető volt, hogy ismeritek egymást Orosszal. Arra gondoltam, hogy buliztok együtt, vagy vadásztok, vagy valami. Éppen ezért nem kellett volna ilyesmiket mondania, hiszen bármit kérdezhetett volna, tudhatta, hogy nem fogsz keménykedni vele, főleg nem karácsonykor ennyi ember előtt. Mindegy, többet vártam és nem rajtad múlott, hogy nem kaptam meg.
De hogy került oda a Gesztesi?
Eztán családi vállalkozásban működtetik a reggeli műsorokat?
Reszkess Stohl !
Én meg mostmár megnézem ezt az Orosz-Tóta W. traccsot, már annyi szó volt róla.
Juteszembe vízágyú: Elképesztő mit bír a kágéesté-technika nem?
Mindegy is, amúgy meg örüljünk, hogy nem volt olyan zaftos balhé, mint déli szomszédainknál. Ahhoz képest még a "rebellis hunormagyar" is kész békegalamb.
Judikka, tüzijátékot is lehet olyan helyről nézni, ahol nincs tömeg. Történetesen pont a tömeg miatt nem vittem ki a gyerekeket és pont igazam lett, sajnos. Pedig az időjárás előrejelzést nem is ismertem, merthogy már korábban eldöntöttük a dolgot. Ezen azért nem érdemes vitatkozni, mert nem azt állítottam, hogy a gyerekek nem élveznék, hanem azt, hogy veszélyes.
judikjka: gesztesi itt a saját feleségét alakítja, eszerint Orosz meg Havast. Vagy összesorsolták őket. Mittudomén.
Látom Árpi határozott VÉLEMÉNYED van. Viszont legközelebb előbb olvasd el a Gyülekezési törvényt (Gyt.) Bejelenteni a szervezőnek kell. A spontán tüntetés jellemzője pedig az, hogy ilyen nincs. Tipikusan ilyen volt a szept. 17-i Kossuth téri "összejövetel". Senki sem szervezte. Anélkül jött össze pár száz ember.
És ez nagyon jó, hogy így van. Különben a rendőrség bármely több fős utcai társaságra ráfoghatná, hogy tüntet, és szétverhetné minden egyéb ok nélkül!
Rendpárti fejjel sem árt egy kicsit gondolkozni.
Aha, a tízemeletesek tetejéről Rákoskeresztúrról is látni. Valamit.
Veszélyes őket Állatkertbe vinni, mert mi van, ha kiszabadul az oroszlán. Strandra, mert mi van, ha belefullad a hullámmedencébe és Gyömrőre is, mert mi van, ha földrengés lesz.
Gesztesinek maradni kéne a Shreknél. Abban jobb.
Judikka: Mindenkinek megvannak a maga fóbiái. Ne menj állatkertbe, ha ilyesmitől tartasz.
Először is megkockáztatok egy gyenge buékot az ismerősebbeknek meg a nem ismerősöknek is, meg persze a házigazdának:).
Átnéztem a hszeket és megtaláltam a videot is, és persze az volt messze a legérdekesebb. Árpád láthatóan nem lubickol a kamerák előtt, node minek is tenné, egyenlőre nem szakmája az neki:)(vagy igen és csak tudatlanságomat bizonyítom megen?). Az fájt egy kicsit hogy Orosz kollégája egy kicsit bevitte az erdőbe, miszerint az epétől csöpögő tollú kritikus képe először az általa pellengérre álított hülyeség ellenes harccal azonosult és innét sikerült átvinni a témát az "áldozatok" (lásd fentebb hülyék) síkjára ami már nem annyira magasztos dolog. Azt hiszem megengedhetem magamnak azt az arroganciát hogy TWÁ-ot a hülyeség ellenesség élén szeretném látni, és nem a jószándékú marhák mészárosaként, ahogy azt Orosz úr próbálkozásából kiérezni véltem.
A másik nagy érdekességre és talányra, palostrend-re lenne két megfejtésem:
1. Egy kétségbesett emberről van szó aki már rájött hogy becsületért a "demokráciában"( főleg ebben) nem tud venni semmit, és ennek a tehernek a feldolgozásához szükséges ismeretek megszerzése helyett, összefüggéstelenül keveri az egyébként fontos szavakat is.
2. Valójában Worluk szórakozik velünk:)

A cikkről meg annyit hogy amit a Fleto az elkúrtuk odában elkesergett, azt a csirkeagyú pártarsak az ilyen dolgokkal ügyesen és gyorsan szexuálják szét.
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.02. 17:13:41

"bár kimaradt ezzel a pihival a román eu-csatlakozás is, többek közt."

Kár, nagggyon nagy kár. Mit látok tegnap a Keleti metróbejáratánál? Bazi nagy plakátot kis fekete munkás ikonkával, meg szöveggel, hogy a feketemunkások jobb, ha vigyáznak. És mindezt ROMÁNUL és BOLGÁRUL (gondolom bolgárul, az orosznak nem sok értelme vóna) is...

Welcome in Europe!
Wonderland:
"Mire egyáltalán odaértek a fityiszhez, már egy tökös rendőrség ekkora úton rég feloszlatta az egész bandát."
vs.
"Rendőréknek mindig, mindenkivel szemben ugyanúgy kell fellépni, határozottan, de humánusan (persze bizonyos keretek között)."

Én éppen azt hiányolom. A határozottságot. Humánus? Jah. Majd ha vége van. Addig viszont a rendőr szava szent. Ha azt mondja, menj haza, akkor hazamész. Amíg tömegoszlatás van, addig senki se lődörög a szar kellős közepén, akkor se, ha éppen ott lakik, akkor se, ha akkor támadt kedve leruccanni a sarki kocsmába.
Meg lehet nézni a nagyobb demokráciákat, ahol már profik a rendőrök. Ahol van rá pénz. Nem finomkodnak. (Illetve most van egy új kanadai módszer, a "csendes terror" módszere, ahol nehézgyalogos-páncél nélkül vannak a rendőrök is, de ez most más lapra tartozik)
Bárcsak már ott tartanánk, hogy minden kedves polgártárs fejében ott villogna a pici lámpácska, hogy ha a rendőr mond valamit, akkor az úgy van. Addig, amíg intézkedik legalábbis biztosan. Aztán majd lehet utána kötözködni...
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.02. 12:29:24
le lehetett lőni, csak nehéz volt.

lac1: hány autó felgyújtása után lehet oszlatni?

Árpád: mekkora hazugság után kell lemondani?
Csodaszarvas, Te az Új Év első hülyéje címre pályázol, vagy csak még nem józanodtál ki...? Öcsééém, leteszem a zagyam 1ből 3-án hajnalban...
"ha a rendőr mond valamit, akkor az úgy van" -hát egy nagy lófaszt, barátom, még a menyországba sem!
boldogvagyok 2007.01.02. 23:07:00
Various
El kell, hogy keserítselek. Van spontán tüntetés.

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.01.02. 23:09:54
A fenét. Választási időszakban van csak, egyébként be kell jelenteni, és szervezőnek/felelősnek lennie kell.

Árpád: gondolom, te a Nagy Francia Forradalmat is előzetes bejelentéshez kötötted volna... :-)
(Hangsúlyozom, nem szándékszom a székházostromot forradalomnak minősíteni, megjegyzésem inkább elméleti jellegű...)

Ahol a valódi demokrácia nem működik, a népből majmot csinálnak, nem kell meglepődni, ha ideges lesz, amikor rájön...

harrybotler:
Értsél már emberi nyelven! Ha az intézkedő rendőr azt mondja hogy ideje arrébb kocogni, különben eltalálhat egy nagy pofon, akkor érdemes arrébb kocogni.
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.03. 06:45:19 hozzászólása erre vonatkozott. Lehet kekeckedni a rendőrrel, meg lehet a pofon után panaszra menni, de az okos ember nem várja meg míg lezúzzák...
Csoda-Szarvas-Vadász 2007.01.03. 06:45:19
"Én éppen azt hiányolom. A határozottságot. Humánus? Jah. Majd ha vége van. Addig viszont a rendőr szava szent. Ha azt mondja, menj haza, akkor hazamész. Amíg tömegoszlatás van, addig senki se lődörög a szar kellős közepén, akkor se, ha éppen ott lakik, akkor se, ha akkor támadt kedve leruccanni a sarki kocsmába."

Te jó ég... Tudod mit, a rendőr szava nem szent. A demokratikus garanciák nélküli rendőrség sokkal veszélyesebb, mint száz székházostrom.
Ugyanis sokkal nagyobb hatalom és hatékonyabb eszközök vannak a kezében, valamint jól irányítható.

Ha te kiváncsi bámészkodóként odamész, biztosan hibát követsz el, de amennyiben jól látható, hogy potenciálisan sem követhetsz el semmit (pl egyedül sétálsz egy utcában), nem bánthatnak. Nem verhetnek meg utólag büntiből, vagy előre, preventíve.
Ugyanígy nem okozhatnak neked szándékosan testi sérülést.
A tömeget kell oszlatniuk.

Nem olyan bonyolult a jogállam.

harrybotler:

Hjam. Tetszik, vagy sem, a modern világban a rendőrök szerepe az, hogy fenntartsák a társadalom nyugalmát (vagy éppen újrateremtsék, az ilyen csürhe nyomán).
Azon lehet vitatkozni (sőt kell is), hogy jól vagy rosszul végzik-e a feladatukat. De nem ott, és nem akkor. Amúgy olvasgass törvényt Év Első Hülyéje Kisfiam. Az intézkedő rendőrrel ott, és akkor ellenszegülni önmagában büncselekmény, de a pontos kategóriát majd elmondja vmelyik tanult jogász fő.

Ez neked nem tetszik? Nyitva az ajtó, arrébb lehet menni. Mehetsz akár Csecsenföldre, akár Irakba kisfiam, ott ez momentán (sajnos) nincs így. Majd mesélj, milyen érzés a kibaszott nagy szabadságban élni, amikor szinte bármikor, bárki, lényegében büntetlenül gyilkolhat, rabolhat. ___Téged is___. S nem nagyon van rendőr, aki megvédhetne. Hidd el, nem akarod te azt annyira.

Mindig ámulattal nézek azokra, akik torkuk szakadtából anyázzák a rendőröket, aztán a legkisebb hasfájás után meg szidják őket, hogy miért nem védik meg a jónépet.

Egy normális országban, ha kezet emelsz a rendőrre, minimum kapsz a fejedbe némi gumibotot, esetleg rúdlámpát. S még örüllhetsz, hogy nem lőnek agyon a helyszínen. Hja, kérem, ott egy pöttyet jobb a rendőrség, jut nekik némi pénz is, paripa is? Kicsit nyugodtabb is a helyzet, és még tisztelik is a rendőröket vmennyire. Nem úgy, mint itt.
Pontosítás. Az "ilyen csürhe" természetesen a kockakő-bajnokokra vonatkozik, meg minden szomszédos Árpádsávos-autópálya-hírókra.
Nos, a pofon után rendes helyen jól be szokás perelni a csávót, ha úgy érzed, nem volt igaza. Vannak persze esetek, amikor nyilvánvalóan igaza van, de van, amikor nyilvánvalóan nincs. Attól mert néhány idióta az uccát használja játszótérnek, én lemehetek cigiért, ha elfogyott, nem? Sőt, asszem, a kocsmába is lemehetek, meg a haveromhoz is átrándulhatok vedelni, míg ki nem hirdetik a kijárási tilalmat... Asszem, elég feltűnő a különbség, egy békés járókelő, egy buszra váró ember, meg egy kődobáló tüntető között. Ha pedig valaki képtelen felfedezni ezt a különbséget, fel nem tudom fogni, mit keres a rendőrség kötelékében, ahol időnként olyan jogokat, eszközöket kap és kell alkalmaznia, amire az előbbiek alapján nyilvánvalóan alkalmatlan. Durva lenne, ha nem így lenne, végül is nem a kőkorszakban élünk – állítólag. Szal sztem, nyisd fel a szemed, ne vagdalkozz, korán van még ahhoz, próbáld meg feledni a fejfájásod, és színesben látni a világot. A többit mithrandir már elmondta, nem ismétlem.
Gandalf: "Ahol a valódi demokrácia nem működik, a népből majmot csinálnak, nem kell meglepődni, ha ideges lesz, amikor rájön..."

A népből nem kell majmot csinálni. Elég sokan megmutatták, hogy eleve azok.
Vitaminisiert: te nem viszed/vinnéd a gyereket majálisra, búcsúba, vásárba, forma-1-re sem, mert ott is tömeg van? Nem viszed ezt kissé túlzásba?
harrybotler: emlékszel a fotósra aki azt hitte hogy rá sem vonatkozik a törvény? Kezében volt a fényképezőgépe és azt hitte hogy ezzel megkülömböztette magát az oszlatandóktól. A hülye sajtó az elején föl is fújta az ügyet aztán megnézték a törvényt és elhallgattak.
Kíváncsi vagyok hogy fogod magad békés "cigi-vásárló-barát-látogatónak" láttatni, és mennyire leszel sikeres.:)
A tömeg méretétől függ. Százezres nagyságrendű tömegbe nem viszem, ahol nincs biztosítva a helyszín gyors elhagyása veszély esetén, mert az egy csapda. Akik egymást taposták az augusztusi viharban, biztosan egyetértenek. Párezres majálisok, színházi előadások simán beleférnek. Nem akarok erről többet írni, mert eléggé off topic itt.
Miért lenne offtopic?
Egy százezres gyűlés pont azon a helyen oszolhat fel gyorsan, ahol volt. Sok út, utca, jó tömegközlekedés... de midegy, szerintem aki a tömeg veszélyessége miatt nem megy tömegbe, az egy kicsit túlzásba viszi az aggodalmat. (én se megyek, de inkább az enyhe tömegfóbiám miatt)
Vitaminisiert

Bizonyára igazad van.

Viszont ha így van, logikádat követve, be kellene zárni ezt a normális kisebbségre nézve közveszélyes, demokráciának csúfolt majomparádét, és be kellne vezetni helyette a felvilágosult abszolutizmust, a jó király intézményével, estleg beépítve az ellenállási záradékot?
Hiszen, most még ez sincs, négy évig bármely barom következmények nélkül futhat ámokot, a "politikai felelősség" nem létező fügefalevele mögé bújva...
Vagy vezessük be a vagyoni cenzust, esetleg az IQ-tesztet? Alapvizsgát történelemből és politológiából?

Vagy mit javasolsz?
galileo,

„mavo:erdeklodve varom a sztoridat.”

Nem ígérem a hétvégére, de talán egy lájtos verzió belefér már addigra. Mivel elég sok leütés lesz, gondolkozom egy pdf verzióban, vagy mit tudom én. :-)

„egy ilyen temaval foglalkozni,utannajarni,totalhulyekkel interjukat kesziteni...eleg faraszto munka”

Szerencsére a kisebb formátumú, mondjuk úgy sufni-sumimogyikkal tele vannak fórumok, és persze ők vadul idézik A Nagyokat. :-) Csak ennek meg ugye az a nehézsége, hogy pár százezer beírásból kell kiválogatni az igazi eszenciát. ;-D
Demokráciában nem szokás gumilővedékkel lövöldözni(az elvi lehetőség megvan rá de érdekes hogy mégse vetik be Srí Lankától innen) ártatlan ünneplőkre meg sehol sem.
Kedves szocialista érzelmű testvéreim,

biztosak vagytok benne, hogy mentenetek kell még most is a kimagyarázhatatlant?

Hogy azt kell hülyének nevezzük, aki minden évben rendesen, elmegy egy tömegrendezvényre?

Azt, aki élve demokratikus jogaival, részt vesz egy előre meghírdetett, békés célú és lefolyású politikai rendezvényen?

Azt, aki vétlenül áldozatává válik egy utcai balhénak, csak mert ott lakik a környéken? (Dokumentáltan vannak ilyenek. Könyörgöm, legalább próbáljatok meg diferenciálni.)

Ilyen alapon a sztálinizmust és a nácizmust is ki lehet magyarázni, hiszen ott is elleneszegültek sokan a brutalitásnak. Most -minden normális ember- hősnek tartja őket.

Persze, nem kell most senkit hősnek neveznetek. De attól a jogállamot, mindannyiunk érdekében, meg kellene közösen védenünk. Ebben akár egyet is lehetne érteni. Sőt, muszáj lenne egyetérteni.

Nem minden a pártpolitikai érdek. Sőt, ehhez képest másodrendű is. Itt már az élhető élet alapvető garanciái forognak kockán...
PS: Badinyhoz volna kontaktom, cím, telefon is megvan, de vele most már nincs kedvem, pedig volt tervben, hogy is lesz a z oroszok elől menekülő repülőstisztből a sumerológia professzora egy saját maga által gründolt szakon, mert az azért regényes dolog, és az öreg prím bohóc, volt pár szédületes pörformansza itt-ott.
Miféle logikát követtél, amikor én csak (a te szóhasználatoddal) majomnak neveztem a Kossuth téren hőbörgő háborodottakat, akik önmagukat parodizálva egyre vadabb marhaságokat találtak ki. (Alkotmányozó Nemzetgyűlés, Parlament Ópusztaszeren lovas képviselőkkel, stb.)

A demokráciánál jobbat nem tudok javasolni, de a meglévő biztosan sokkal jobb, mintha ezekre lenne bízva az alkotmány létrehozása.
outsider
Na, azért volt pár olyan fotó is, hogy ott álltak a buszok, meg villamosok, aszt rajtuk pár emberke BKV-páholyból ámuldozott a történésekre. Meg volt olyan is, h buszmegálló körül zajlottak az események. Sok helyen sok minden történt. Részemről örülnék neki, ha nem ismétlődne meg a dolog, ha márciusig kellőképpen kielemeznék a szakemberek (akiknek ez a munkájuk: nem választás útján, hanem rátermettség alapján kell, h a helyükre kerüljenek, mert ugye mind1 milyen a kormány, a rendőrség azért marad a régi), mit kúrtak el (nem kicsit), és kissé felkészültebbek lennének a következő körben. Idejük volt rá, ha nem megy, azzal az alkalmatlanságukat bizonyítják, és nem lemondaniuk kell, hanem előléptetni őket: Szabolcsba városi főkapitánynak. De nézzük, mit mondott erről Árpika, mert akkor biztosan nem leszünk teljesen off: "Remélem, Nyakó Istvánon kívül már mindenki tudja..." :P

mithrandir: az általad javasolt dolgokat már kipróbálták hiszen az intézmény nem két éves, nem is 16, csak nekünk nincs benne gyakorlatunk, aztán visszatértek ehhez, hogy 4éven keresztül azt csinál a nyomorult, amit akar, kivéve, ha lemondatják, de ehhez el kell veszíteni a saját pártjának támogatását is. Ezt mindkét oldal tudja, ebből élnek. A politológiát, meg ne mondd, csak azt ne, mert a képzett hazudozó, a szaktolvaj, azért az mégiscsak mindennek a csúcsa... :D
A naggyülikhez annyit, h sztem aki nem akarja nem látni, annak nem is kérdéses, mennyire egyértelmű játszma volt az Astoriához szervezni a dolgot. Részemről azt mondanám, aljas dolog volt, mert tudatos játék volt, és valójában jóhiszemű emberekkel játszatták el töketlen, de nem buta alakok. Az ilyet pedig gusztustalannak tartom. Éppen olyan hazugságnak, csak ez aljas is.
mithrandir 2007.01.03. 09:22:37
Nem a törvény rossz és hibás ha oszlatnak azt úgy kell ahogy oszlatnak. Az nem mindegy hogy hol rendelik és mikor. Ez emberi mulasztás, és lehet(VAN) felelőse, csak Magyarlandon a felelősség vállalás elkerülése nemzeti sport.
harrybotler 2007.01.03. 09:46:04
lásd a fentit, a vizsgálódást eredményét meg majd akkor hiszem el ha egy VEKE szerű egész jól függetlennek látszó képződmény követi.
outsider
szavam nincs, ott a pont! (csak azzal a moindattal már kicsit túl hosszú lett volna a szövegem... :D)
Worluk tudja, a közbeszerzési eljárás kiiktatása pedig azért szükségszerű, mert így lebonyolítható a beszerzés február végéig. Egyébként év végéig tartana.
muhi 2007.01.03. 10:14:32
"Worluk tudja, a közbeszerzési eljárás kiiktatása pedig azért szükségszerű, mert így lebonyolítható a beszerzés február végéig. Egyébként év végéig tartana."

Na ezért kéne tökönrúgni az államot, de páros lábbal. Mert az idejüket kávézással meg "dokumentumok" utáni hajszával töltik (akinek nem inge...) és nem tolják végig az apparátuson a fontos és szükséges dolgokat. Tessék dolgozni rendesen az államban és akkor időben meg lesz minden, és különben is ezt akarom látni az adómért! Ezt a marhaságot a hosszú átfutási idővel nem veszembe mert "hülyének nézés" szaga van.
Tótawé, asszem, ígértél egy kis igazítást, miszerint mégse Nyakó, hanem egy másik szekeresimre.

Csak a rend kedvéért ...
"Worluk tudja, a közbeszerzési eljárás kiiktatása pedig azért szükségszerű, mert így lebonyolítható a beszerzés február végéig."

Miért, mi lesz február végén??
Tervben van valami?
:))
Vitaminisiert

Ezt írtad:
"A népből nem kell majmot csinálni. Elég sokan megmutatták, hogy eleve azok. "

Hogy te kikre gondoltál, azt én nem tudhatom, mert nem írtad le.

Azt hittem, az én gondolatomra válaszoltál, ha már nekem adresszáltad.

Amúgy a Kossuth tériek valóban egy maroknyi idióta kisebbség, de nem ők tették tönkre az országot, hanem a "csendes többség", akik mandátumot adtak (oké, tudtukon kívül) a gátlástalanságra.

Tudom, ez fáj, de ez van.
Alf,

február végén, ha jól tudom, az égadta világon semmi (kicsit korábban némi Blut und Ehre jellegű zenés-táncos magzatelhajtás), de két héttel később mintha.

És mintha Tótawé is odafent, hátha nem lesz kérdés.
Csak aztán használják is a beszerzett cuccot, ha szükség van rá! Nagy ívben szarok rá, hogy csőcselék vagy forradalmár akarja felgyújtani a kocsimat. A társadalom sokkal jobban jár, ha nem gyújtogatja senki a más vagyonát. (Az enyémet meg különösen nem, mert mérges leszek és bántani fogok mindenkit, akit gyújtogatónak nézek.)
Kangörény

Persze, van igazság abban amit mondasz.

De ez csak tüneti kezelése a problémának, épp ezért nem hosszútávú és nem is hatékony.

Az okok mélyebben vannak, bár azért láthatóak. Ebbe most nem mennék bele, mert lerágott csont.

Aki akarja, meglátja, aki nem, az meg velem együtt szív.
mithrandir:

"Azt, aki vétlenül áldozatává válik egy utcai balhénak, csak mert ott lakik a környéken? (Dokumentáltan vannak ilyenek. Könyörgöm, legalább próbáljatok meg diferenciálni.)"

Mint mondottam volt, ahova _átmenetileg_ tilos bemenni, oda tilos bemenni, akkor is, ha éppen pisilni kell, akkor is, ha történetesen ott lakik. Mit nehéz ezen felfogni? Ha vége van, mehet. Addig meg nem kell a tűzvonalban partizánkodni. Ennyi.

"Ilyen alapon a sztálinizmust és a nácizmust is ki lehet magyarázni, hiszen ott is elleneszegültek sokan a brutalitásnak. Most -minden normális ember- hősnek tartja őket."

Ugye te is érzed, hogy ez egy eléggé elbaszott párhuzam volt?
S ugye a brutalitásnak való ellenszegülés csak egy ostoba véletlen, hogy éppen így került bele a postodba?!

Távkiértékelni én is tudok, csak minek? ;)

BTW eredeti posthoz csak annyit, hogy mindkét garnitúra hazudik, lop, csal. Jó reggelt, ez itt a Föld, és ezek itt emberek. Csókolom. Ez ellen küzdeni kell, de rinyálni vagy busongani felette merőben felesleges.
Amúgy meg (szvsz) mindenki borítékolja, hogy a "nagy" és a baromira népnemzeti ünnep alkalmából megin' lesz autógyújtogatás. Remélem először Táncsicsot akarják kiszabadítani...
harrybotler

Én nem javasoltam semmit, csak kérdeztem, épp az abszurditást igyekeztem kiemelni :-)

Ami a nagygyülit illeti, csak annyit jeleznék, hogy jóval hamarabb (hetekkel) meghírdették, és hogy egy rendezvényt már lemondtak előtte, állítólagos bombafenyegetés miatt.
A rendőrök felelőssége a krízis kialakulásásban ennél lényegesen kézzelfoghatóbb. Lényegében pont az ellenkezőjét tették, mint ami a kötelességük lett volna.
Erről ennyit, mert nem szándékozom az átlag poltopikok szintjére zülleszteni a színvonalat... :-)
szarvasvadász
"Az intézkedő rendőrrel ott, és akkor ellenszegülni önmagában büncselekmény, de a pontos kategóriát majd elmondja vmelyik tanult jogász fő."

Indokolatlanul erőszakot alkalmazni szintén bűncselekmény.

Bűncselekmény elkövetését megakadályozni állampolgári kötelesség.

És itt kell következnie az általad vitatott mondatnak:
"Ilyen alapon a sztálinizmust és a nácizmust is ki lehet magyarázni, hiszen ott is elleneszegültek sokan a brutalitásnak. Most -minden normális ember- hősnek tartja őket."

Remélem, így már érthetőbb a párhuzam.
Birkákat könnyebb kormányozni, de az nem demokrácia, vagy jogállam. Az haszonállat-tenyésztés.

"Mint mondottam volt, ahova _átmenetileg_ tilos bemenni, oda tilos bemenni, akkor is, ha éppen pisilni kell, akkor is, ha történetesen ott lakik."

Érdekes a gondolkodásmódod.
Biztosan nem hallottál arról a srácról, aki odament egyedül, az üres utcán megkérdezni a rendőröket, hogyan tudná veszélytelenül elhagyni a műveleti területet. Erre többször, hátulról, menekülés közben meglőtték. Szerencsére az egész le lett filmezve.
És ezen kívül rengeteg hasonló eset.

De, te tudod. Én időben szóltam. Ha neked nincs szükséged törvényi garanciákra, még megérheted, hogy nem is lesznek.
mithrandir
Igazad van, de pontosan ezért írtam, hogy nekem mindegy, hogy forradalmár, vagy csőcselék, az a lényeg, hogy nekem ne ártson egyik sem. Kevés olyan ember van, aki a nehezen megszerzett kis vagyonkáját pusztulni hagyja, a "szent cél" érdekében.
mithrandir,

a gyemokrácillya és a fasizmus/sztálinizmus annyira eltérő cucckok, azok jogi kategóriái annyira nem fedik egymást, hogy szinte bárminemű analógia életképtelen, de a fegyveres testületek és a Zállampógárok kapcsolatrendszerének esetében aztán még pláne, hogydehogy a nullához konvergál bármiféle értelmes reláció.
mavo

Ha te mondod, elhiszem... :-) Tudod, én hívő vagyok. :-)

Tehát, mivel itt diktatúrához hasonló módszerekkel dolgoznak a fegyveres testületek (önkényeskedés, a felelősségrevonás megakadályozása (pl azonosítószám hiánya) és cinikus elszabotálása, az áldozatok elleni hangulatkeltés), nincs demokrácia. Rohadtul megnyugtattál.
mithrandir:

Hjam, hogy akkor most megint más relációban cserélünk eszmét?

Várj, lassan írom, hogy te is ércsed':

Az intézkedés közben az állampógárnak kuss van, a rendőrnek igaza. Ha nem ért egyet az intézkedéssel, akkor aztat utána lehet bejelentgetni az erre szakosodott szervezetnél.

A felelősségrevonás akadályozása és szabotálása valóban probléma. Ki kell vizsgálni, amennyire lehet meg kell szüntetni.

Viszont így globálisan azt mondani, hogy a _fegyveres testületek_ önkényeskednek, és semmibe veszik a törvényeket (köztük az alaptörvényt!), veretes baromság.

Vajon miért általánosítasz? (Ha meg ugye a tüntetőket mossák össze, az már hűdemicsodanemigazság...)

Még előbbi:
"Indokolatlanul erőszakot alkalmazni szintén bűncselekmény.
Bűncselekmény elkövetését megakadályozni állampolgári kötelesség."

Hjam. Csak éppen a rendőr az tetszik, vagy sem, kiemelten kezelendő. Őt maximum _utána_ lehet felelősségre vonni, miután kiderült, hogy _valóban_ indokolatlan volt a(z) (kényszer)intézkedés.

"Biztosan nem hallottál arról a srácról, aki odament egyedül, az üres utcán megkérdezni a rendőröket, hogyan tudná veszélytelenül elhagyni a műveleti területet. Erre többször, hátulról, menekülés közben meglőtték. Szerencsére az egész le lett filmezve.
És ezen kívül rengeteg hasonló eset."

Ehem. Nézd, megérdemli. Nem kérdez, arrébb megy. De ezt már mondtam.
Az utolsó mondat meg kifejezetten megmosolyogtató. A rengeteg hasonló eset 99%-ról kiderült, hogy *khm* nem egészen volt mégcsak köszönőviszonyban sem a valóságtól. Ugye meghalt kislány, elvert pap és társai. Ne viccelj már, ha te beveszed ezt a fideszes maszlagot, egy fikarcnyival sem vagy jobb ez elvakult maszopos szavazótól, akinek az Ovi maga Lucifer. :-/
„Tehát, mivel itt diktatúrához hasonló módszerekkel dolgoznak a fegyveres testületek (önkényeskedés, a felelősségrevonás megakadályozása (pl azonosítószám hiánya) és cinikus elszabotálása, az áldozatok elleni hangulatkeltés), nincs demokrácia.”

Ezzel szemben a valóság: szeptemberoktóber vonatkozásában több tucatnyi esetben indult ügyészségi eljárás rendőrök ellen _konkrét_ ügyekben. Csak az ő ügyükben egyelőre úgy tűnik, nincsenek gyorsított eljárások, és megmondom az őszintét, én ebben látok is logikát.

Ugorgyunk.

CS-Sz-V helyesen írta: a rendőr ott és akkor tehet kvázi, amit akar, mert ő a hatóság, aztán utólag majd jól elítélhetik, és ultima ott van Strasbourg, nem egy esetben ítélt már a magyar állam valamely darabja ellen meg mellette is — hátha nem végzetesen elfogult komenyisták azok.

PS: az egyik ilyen napon (talán pont 23-ikán? nemléxem) én is mentem oda rendőrökhöz (vagy ötvenen voltak) érdeklődni, nem is olyan messze a komoly történésektől.

Nem vertek meg, hanem válaszoltak. És nem tudom az okát, melyik esetben vertek, melyik esetben nem.
szarvasvadász

"Ehem. Nézd, megérdemli. Nem kérdez, arrébb megy. De ezt már mondtam."

Durva. No comment.

" 99%-ról kiderült, hogy *khm* nem egészen volt mégcsak köszönőviszonyban sem a valóságtól."

Ez meg egyszerűen nem igaz. Csak a videóval dokumentált esetek száma több tucatnyi. Pedig jobbára az a kivétel egy ilyen helyzetben.

"ha te beveszed ezt a fideszes maszlagot"

Mi köze ennek a Fideszhez? :-o
Ez emberi jogi kérdés. Pártállástól függetlenül.


mavo

"Ezzel szemben a valóság: szeptemberoktóber vonatkozásában több tucatnyi esetben indult ügyészségi eljárás rendőrök ellen _konkrét_ ügyekben."

Le vagyok nyűgözve. Lehet, hogy még tapsikolni is fogok.
Szépséghiba, hogy ez elsősorban a BRFK feladata lett volna (a Rebisz-ről nem beszélek, ők tartottak belső vizsgálatot), és nem voltak hajlandók foglalkozni a bejelentésekkel.
Másrészt a rendőrök mindent megtettek, hogy ne lehessen rekonstruálni a történteket.

Ugorgyunk.

"a rendőr ott és akkor tehet kvázi, amit akar, mert ő a hatóság"

Na ne mondd... :-DDD
Szerencsére nem így van.

Illetve, sajnos, mégis... :-(((
Csak akkor önkényeskedésnek hívják. És büntetőjogi kategória.

kovácske 2007.01.02. 19:24:59

Igen, én voltam. :) Túlzottan nem nehéz meghatározni: Adott szervezeteknek kell megtiltani. Azokat pedig nem nehéz behatárolni.
De ki a faszom az a Kontrát Károly ? Wehe, valami narancssarga droid az is? Vagy olyan keresztes csoka? :> Wazze ezt az orszagot es annak polgarait :P
azért nem jutunk ebben az országban egyről a háromra, mert mindig minden, még a legapróbb technikai problémát is heves és hosszú vitatkozással sikerül pirossá vagy narancssárgává kreálni...
Aztán ha kiderül, hogy tkp ez maszopos vagy fideszes, akkor meg már a fele társaságnak nem akaródzik csinálni-vagy, ami még rosszabb, teszi az ellenkezőjét.
Nem olvastam végig részletesen az egészet, de nagyjából már megint azon vitatkozunk, hogy akkor jogosan vertek embereket az utcán beazonosíthatatlan rendfenntartók, vagy nem. (azt hiszem, a véleményemet ezzel a mondattal már ki is fejeztem).
Közben ott tartunk, hogy híradások szerint a kormány 2,2-3 milliárd forintot akar költeni újabb védőfelszerelésekre, rabszállítókra és könnygázgránátokra.
Közbeszerzés nélkül, merthogy "sürgős".
1. Nem mondom, hogy a közbeszerzés az a tiszta kezek garanciája. de nem tudok Árpáddal egyetérteni, hogy majd akkor reklamáljunk, ha kiderül, hogy stikli volt. Egyrészt ha már nem közbeszerzéses a dolog, akkor könnyen lehet, hogy nem is lesz nyilvános. És az meg biztos, hogy olyan nagy verseny sem lesz.
2. ha annyira égető szükség van ezekre a dolgokra akkor: figyelem, csőcslék!!! MOST kell tüntetni, mert akkor nekik most ugye nincsen cuccos! (pedig 23-án úgy tünt, van. max most kisebb lesz a könnygáz füst)
3. szeretném felhívni a figyelmet a dolog nagyságrendjére: a minimum szám, amit hallottam, az 2,2 milliárd. De olvastam 3-ról is már.
Ez kétezerkétszázmillió forint.
Szigrúan tömegoszlató eszközökre, ami nagy valószinűséggel megy a raktárba. Vagyis ettől közbiztonság, nyomozati hatékonység nem lesz nagyobb.
Kétezerkétszázmillió forint.
100 000 tüntető esetén ez 220000 Forint/ tüntető...komolyan ennyi kell a "biztonságért"? ennyire veszélyes?
És pont akkor, amikor néhány milliós spórolás miatt iskolákat, kultúrális intézményeket zárnak be?

Az, hogy két politikus hülyeségeket beszél, nem újdonság. Szomorú, hogy annyira hülyének néznek, mindkét oldalról, hogy simán azt hiszik, ezzel a két kijelentéssel az ügy meg van oldva.
Az ilyen kijelentésekkel tényleg csak a mélyen(?) húzódó megosztottságot erősítik...közben pedig teszik, amit csak akarnak.
kaarmeenhetki:

azon túl, hogy néhány mondatoddal egyetértek, tájékozódtál arról, hogy mennyi kárt okoztak azok a bizonyos "tüntető"-k? (Bár inkább nevezem őket mosdatlan csűrhének...)

Az, hogy közbesz nélkül akarják megvenni a cuccot, nekem sem tetszik annyira, bár voltaképpen mindegy. Így sincs, úgy sincs túl nagy verseny, és közbesszel drágább a cucc, és hosszabb a szállítási idő. Ha meg nincs közbesz, biztosan sleppen belüli a szállító. Lehet választani a két dolog között.

Azt hiszem, hogy abban minden értelmes ember egyetért, hogy _szükség van_ ezekre az eszközökre.
A kérdés csupán az, hogy mikor.

Én nem hiszem, hogy "a kormány háborúra készül"-ne az emberek ellen, viszont majdnem biztos vagyok abban, hogy lesz hajcihő, mert néhány degenrált barom nagyon forradalminak és nemzetinek próbálja meg beállítani a hídfoglalást, a TV-székház és az autók felgyújtását. A tankkal utcán randalírozásról már ne is beszéljünk. Persze reméljük most tank nem lesz. Lesz helyette nyomdafoglalás, meg budai várban lökdösődés. Gondolom.
CSoSzaV:
nem tudom, számszerűleg mennyi kárt okoztak a tüntetők...azt hiszem, ezt igazából talán elég nehéz megitélni, mi kinek a számlájára írható.
De kétlem, hogy 100 000 000-nál többet.
Az, hogy mennyi kárt okoznak, az nagyban múlik a rendőri fellépésen is. Az alkalmazott technikán, pl. Okt. 2-án rengeteg rohamrendőr volt, sisakkal, 1800 könnygázgránátot lőttek ki (többet, mint amit most venni fognak), mégis széthordtak ezt-azt, meg felborogattak kocsikat.
Szerintem ez nem elsősorban azon múlik, hogy hány plexipajzs van a raktárban.
Erdeklodessel olvasom hogy ahhoz kepest hogy anno 2002 elott mennyit vergodtek a kedves balliberalis polgartarsaim a (hianyzo) kozbeszerzesi eljarasok miatt most eleg nagy ivben sz*rnak bele az egeszbe. Rohelyes ahogy most a FIDESZ a kozbeszerzest keri szamon es ahogy erre valaszul a kormanyoldal olyan arroganciaval hajtja el oket a verbe ahogy anno a FIDESZ tette veluk. Van itt meg erkolcsi alapja barkinek szamonkerni barmit a masikon? Kerdezem ezt a kedves rajongotabortol is, mert mondjak minden orszag olyan elitet termel ki amilyet a valasztoik megerdemelnek.
süti beállítások módosítása