W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívum



Kommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Isten, haza, anyád

2006.12.21. 11:00 Tóta W. Árpád

...ha olyan nyilvánvaló, hogy jóakarat vezérel bennünket, akkor miért gyűlölnek bennünket ennyire...  És ha az ember ezt nem dühében gondolja végig, hanem egy ilyen könyv olvasása közben gondolja végig, akkor szerény választ is tud adni erre a kérdésre. És világossá válik, hogy valójában nem bennünket gyűlölnek (...), nem tőlünk félnek. Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi kereszténynek hiszünk. Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk. Függetlenül attól, hogy egyébként az, amit mi kereszténynek hiszünk és magyarnak gondolunk, semmilyen gyűlöletre nem ad okot – hangsúlyozta Orbán Viktor.
Elnök úr, akkor most volna esedékes egy ausztriai pihenés. Valamint egyéb könyvek olvasgatása a fideszes interjúköteteken kívül. Legfőképpen pedig még ennél is szerényebb válaszok keresése.

Nem, nem Orbán Viktor a kereszténység, pláne nem ő a nemzet.

Ráadásul ez a kettő sem ugyanaz.

Nem a kereszténységet és a nemzetet utálja fél Magyarország. Hanem őt magát.

Benne pedig pontosan azt, amit ezekkel a fogalmakkal művel: ahogy begyűri őket a segge alá, ránehezedik, és onnan ítélkezik lendületesen, és mondja, mondja már tíz éve, hogy aki nincs a segge alatt, az kívül van nemzeten és Istenen. Meg a nyilvánvaló jóakaraton. Aztán lassanként becsavarodik, rikácsol, hadonászik, végül lehanyatlik a maga alá gyömöszölt kupacról, nekünk meg ittmarad nemzet és Isten összegyűrve, seggszagúan.


Címkék: orbán egyház

457 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr2123638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilyenkor szinte szégyellem, hogy valaha fideszes liberálisnak tartottam magam. Persze tudom, nem nekem kellene szégyellni a dolgot, hanem neki(k). Mégis... a kereszténységgel azt csinál, amit akar, nem érdekel, de hogy magyar se lehetek, mert kisajátítja/ják... hogy a magyarság alatt már muszáj jobboldali, árpádsávos, dühödt magyarságot érteni...
Hát, az a hangnem, amiben itt az egyházról meg a nemzetről szokunk dumcsizni, nekem igenis a gyűleletet mint olyat juttatja eszembe. Nem kell ahhoz Orbán Viktor segge, jön az magától is, kedves Árpád!
Ugyanaz a hangnem, mint amikor azt mondja valaki: "A sidók fejejősek a Főd összes hábojújáé, jujujujujj!"
"Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztények hiszünk. Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk."

Nem sajátít ki semmit... "amit mi magyarnak és nemzetinek HISZÜNK". Nem mondja, hogy ez objektíve így is van!
Röhejes már ez az állandó mánia, hogy "jaj OV mindent kisajátít..."
D.C.
Erről G. G. Marquez jut eszembe, nemrég máshol is idéztem:

"Csak az bánt, hogy addig gyűlölted a katonákat, addig harcoltál ellenük, addig gondoltál rájuk, amíg végül magad is éppen olyan lettél, mint ők. És nincs az életben olyan eszmény, ami megérné az ilyen aljasságot.
...
Vigyázz a szívedre! Rothadóban vagy, pedig még élsz."
Kicsit olyan ez mint a cigányozás: pár nagyhangú mellkasdöngető szélsőséges bűnöző lejáratja a felvállalható nemzeti érzelmet, a vallást úgy hogy aki normális lenne annak szégyenkeznie kell. Persze a cigánykérdés ennél nehezebb, mert az hogy magyarnak vagy kereszténynek érzi magát, el tudja titkolni, de legalábbis diszkréten kezelni.
egyreszt vannak ott meg erdekes mondatok:
"A pártelnök hangsúlyozta: óva inti a jobboldali politikát attól, hogy az egyházat kritizálja."

masreszt a Mo-i politikaban a mesterseges hiszteriakeltes meglepoen gyakran sikeres.
Ha valamelyik oldalnak eppen nincs mondanivaloja, akkor nekiall erzelmi alapon orditozni a masik fele. OV/GyF dontoreszt az ilyen hangulatnak kovetkezteben lett ennyire megoszto szemely.

Hol van a magyar Obama? ;)
D.C.

Igen, viszonylag ügyesen játszik a szavakkal, de ettől függetlenül a saját híveinek jelentős része sem fogja meghallani ezt a finomságot, és ő ezt pontosan tudja.

Ráadásul még ezt el is fogadjuk, akkor is ott van ez a jó kis mártírszerep, a folyamatosan a "mi" nevében beszélés, miközben az egyetlen utalás arra, hogy ki az a "mi", ebben az ügyesen megfogalmazott mondatban van.

Elképesztő képmutató ez a fickó, és nem habozik az utolsó bőrt is lehúzni bizonyos hívószavakról.

Egyébként _én_ személy szerint nem gyűlölöm őt, de persze nem is definiálja ebben a szövegrészben, hogy kik gyűlölik "őket", végtére is mindenki tudja kikre gondol, vagy nem? :O

Szal nem gyűlölöm őt, de nem kellene úgy tenni, mintha nem lenne egy cinikus, képmutató f*kalap. A legtöbb politikusunk persze hasonló hozzá, csak ő nagyobb formátumban csinálja, mert elől van. Ráadásul olyan szavakat aláz le, amik sokaknak szentek, így nem csoda , ha felháborodást kelt.
Érdekes, de az igazi keresztények (pl nagyszüleim) nem döngetnek, nem lengetnek, nem hujjognak, nem nemzetféltenek.
Elmennek templomba, imádkoznak otthon, böjtöt tartanak, keresztényien élnek.
Nekem gyanús minden magát kereszténnyé ordító, főleg, aki még látványosan nyavalyog is, hogy őtet itten báncsa, meg gyűlöli a sok antikeresztény, antimagyar.
Vitya!
Ezt otthon, négy fal között.
Tán a gyerekeid még beveszik, és nem köpdösnek össze érte....
Bár asszony nem tudom, mit szólna....
Segítség, segítség az Orbánka seggétől nem látom az nemzetet és az Istent, hogy lehet valakinek ekkora seggszaga, hogy eltakarja a nemzetet meg az Istent is, ó én Istenem ments meg engem e seggszagolástól, Ámen! Ó, én Uram, adj egy másik segget, egy teljesen objektív segget. Objektív segget akarunk, nincs más reményünk csak egy objektív seggszag akarás. Ó, én Uram! Ámen!
Gyűlölik a szerény, jóakaratú embereket?
-vagy nem szerények és jóakaratúak.
-vagy nem gyűlölik érte.
Jó esély van arra, hogy az eredeti szövegbe hiba csúszott.
"Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztények hiszünk..."

Szerintem így lenne értelme a szövegnek:
"Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztényNek hiszünk..."
Ezt alátámasztja, hogy a következő mondatokban végig így szerepel:
"magyarnak és nemzetinek hiszünk"
"kereszténynek hiszünk"

Ez esetben viszont, a szöveg épp abból indul ki, hogy a "keresztény" és a "nemzeti" nem mi vagyunk. (hanem csak gondolunk,hiszünk róla valamit)

Kimaradt egy N betű, ilyen egyszerű.


Ez annál szánalmasabb hogy Orbán jutott idáig, aki talán Mo legtehettségesebb politikusaként indult és aki akár megalkothatott volna egy modern liberális jobboldalt is..

"A pártelnök hangsúlyozta: óva inti a jobboldali politikát attól, hogy az egyházat kritizálja."

anyád...

fidesz mpp kuk kat párt
Árpi, ez tőrölmetszett gyűlöletbeszéd. Szellemes, de végletes. Ez csak annyival több Jones bácsi ügyeletes rikácsolásainál, hogy szellemes. Egyébként ugyanaz a lila köd lepi be. Ha csak ilyen primér faszságra vagy képes, erőt veszek magamon és nem foglak olvasni. Ugyanezt Aczéltól Várkonyiig sokhelyütt megkapja az ember. Nem ezért olvasunk, baszki)
Nagy mázli, hogy Orbán politikai ellenfelei nem keresztények és nem magyarok (akkor kik?). Ha azok lennének, akkor érvelni kellene, programot írni, vitatkozni. De így egyértelmű. Most már csak az a kérdés, hogy akkor mi is most a teendő?
OV sosem mondta, hogy csak az általa "kanonizált" kereszténység lenne az igazi, vagy hogy csak az ő nacionalizmusa lenne az igazi nacionalizmus. Legfeljebb a sorok között utal erre, de ha nem tenné, sokkal kevesebb emberke lenne az iwiw-en, akik felteszi a Vele készült közös fotójukat a képeik közé...
Mit lehet ezen nyammogni... az ilyen szövegek csak a fanatikus híveihez szóló üzenetek, egyáltalán nincs az egész társadalomra vonatkozó olvasata. Vagyis van, de az eléggé erőltetett...
Aki Orbán-fóbiás, mégis efféléket olvas, olyan, mintha ateista létére az Evangéliumi Kiadónál megjelent "műveket" bújná...
Azon is lehetne jókat pampogni!
Ja, és ha lenne Egyetemes Őszinteségi Faktor, akkor melyik beszéd kapna nagyobb értéket, Orbán megtérése vagy Gyurcsány öszödi beszéde?
Zsanett rátapintottál a magyarság legmélyebbről fakadó igényére. Napipoén, gratula!
Amúgy Árpád, a Fletó seggepartján milyen szag van?
Megszokhattuk már, hogyha OV barna cipőt vesz, akkor kisajátítja magának a cipőt meg a barna színt, most éppen a nemzetet meg a kereszténységet sajátította ki, mert a szájára merte venni ezt a két szót.
Ráadásul (már íták): "Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek h i s z ü n k." Nem a kereszténységet meg a nemzetet. Dehát ne lovagoljunk szavakon, OV gazember, mindegy mit mond.

Amúgy utálat és gyűlőlet mintha nem ugyanaz lenn. TWÁ, te gyűlölöd Orbánt? És szerinted a fél ország gyűlöli? Elég lesújtó a véleményed a fél országról. Aki meg nem gyűlöli, az talán ne vegye magára.

Külön téma lenne persze, hogy igen sokan valóban a kereszténységet és (kevesebben) a nemzetet utálják, de ezt most hagyjuk.
Pataj: ez a nyilvánosság számára készült, GYurcsány beszéde meg az elvtársainak, a nyilvánosság kizárásával...

Nehogymár Gyurcsányt állítsuk/sad be az őszinteség bajnokának. Messze még a szilveszteri kabaré...
Vagymi!
Tehát az neked mindegy, hogy Orbán demagóg, mert ez úgysem neked szól, csak az elvakult híveknek?
A másik: Árpád, miért van benned ekkora gyűlölet..? Komolyan, alig olvasni olyan írást tőled amiből ne fröcsögne ez a gusztustalan, mindent beterítű gyűlölet, ami az olvasóból vagy hasonlót vált ki (akár az írás tárgya, de akár irántad) vagy inkább émelygéssel tölti el... (Bennem utóbbi 2 kevered...)
"keresztények (pl nagyszüleim) nem..."
A nagyszülők ezek szerint nem politikusok. Csak hát OV, ahogy mondani szokta, "mestersége szerint" az. Sőt, mivel kereszténydemokratának (is) vallja magát, politikáját jelentős részben a Bibliából eredezteti (jujj!), így, ha nem beszélne keresztény "gyökereiről" (ami persze szociológiai értelemben nincs neki, csak politikaiban), akkor az lenne a baj, mert nem lenne egészen őszinte.
D.C.
Elég szomorú, hogy belőled gyűlöletet vált ki, illetve mindent beterítő gyűlöletet látsz bele.
Engem max elgondolkodtat.
Még ha nem is értek egyet a végkövetkeztetéssel.
Pataj: szerintem O.V-nek is lehetett ilyen beszéde, csak azt még nem hallottuk:)
DC,
Végigolvastam az egész szöveget tegnap a nol-on, és az volt az érzésem, minthat egy Moliére Tartuffjét olvasnám. Nyilván elfogult vagyok, de szerintem ócska duma.
Már nem azért, de melyik politikus beszéde hallatán érzel mást? Teszem azt mély őszinteséget...? Ha azt mondod Gyurcsány Ferencén, akkor... meghívlak egy fagyira...:D
Rigor,
Nem lenne baj ha hallanánk egyszer egy "belső" Orbán szöveget is. De igazatok van, nem gyurcsányt kell itt emlegetni, elég ha ezt a szöveget értelmezzük.
"jobboldali politikát attól, hogy az egyházat kritizálja..."
Hát, ennek profán oka van azon túl, hogy ne veszítse el az egyházak támogatását: az egyházak görcsös szapulása a "másik oldal" tempója.
Mondhatnám úgyis: KISAJÁTÍTOTTÁTOK a témát, aki egyházkritizál, rögtön szicállibárál színűnek tetszik, így OV-éknek csak a feltétlen "hűség" maradt...
A feltétlen utálat ellentételezéseként.
az a hozzáállás hogy persze ez csak az elvakult jobboldalnak szól eléggé sántít..

majd ha ilyenkor felteszi az elvakult jobbos bohócsipkát és nagyokat kacsint és vigyorog az interjú közben majd akkor én is nevetek...

és ezzel igenis gyűlöletet szít.. az "azért gyűlölnek minket" szöveg egyenesen hozza magával a "másik oldal" gyűlöletét, ugyanis ez úgy működik ha valaki engem gyűlöl akkor én sem szeretem, sőt...

és észre kéne venni hogy Orbán szövegét a jobboldal nagyrésze kritikátlanul fogadja, befogadja..

[Gyurcsánynak meg nem azért kéne eltünnie mert Öszödön bevállalombradört játszott, hanem azért amit a megelőző két évben tett...]
Cziffra:En pont ezert olvasom Arpit.Megnyugtat.:)
Tegnap,amikor elolvastam ezt a cikket a vekkeres hihetetlenul mindent magabaolvaszto katyvaszhiterol,ugyanezt gondoltam.O ki is mondta,le is irta.

Tudod,aki nem kiabal segitsegert,amikor eroszakoljak,az elvezi.Azok az ujsagirok,akik ezeket nem teszik szova,maris a 2nagy meleg hegy volgyeben setalnak...es nem ertik a tobbieket.
DC,
Igazad van igazad van a politikusok hazudnak. De arról beszélni, hogy valakik ellenünk vannak, mert nem szeretik az egyházat vagy mert kissebb kokárdát hordanak, az nem visz sehová. És ez röhejes is lehetne de nekem nincs már kedvem röhögni. Torgyánon még tudtam.
mijapenészazamagyarsàg?
mondja meg nekem valaki aki tudja pliz. definicio kellemes.
A Manager magazinban jelent meg egy terjedelmes interjú, szerintem érdemes elolvasni.

www.fidesz.hu/index.php?CikkID=69903

Mm: De végiggondolta-e már, hogy 1994 óta a baloldali kampányok legsikeresebb eleme, hogy Ön a Sátán, akitől félni kell. Érzi-e ezt és mennyiben volt ez a választási vereségek fontos tényezője?

O.V: Érzem és a választási vereségek fontos tényezőjének tartom.

Mm: És mennyire érzi magát hibásnak abban, hogy ez a kép kialakult Önről?

O.V: Bár esendő ember vagyok én is, és hiszek abban, hogy a teremtés rendjénél fogva nem lehetünk tökéletesek, de a szóban forgó ügyben nem terhel felelősség, ugyanis ez nem rólam, nem a személyemről még csak nem is az általam elkövetett hibákról szól, hanem arról, hogy képviselek valamit, amit az ellenfél gyűlöl, amit elpusztítandónak tekint, amit a legnagyobb fenyegetésnek él meg a maga jövőjére nézve.

Mm: Mi ez a legnagyobb fenyegetés?

O.V: Ritkán és nem kellő mélységben került elő az a kérdés, hogy miért van az, hogy míg Közép Európában minden kommunista párt, Romániától a volt csehszlovák területeken át Lengyelországig előbb vagy utóbb átalakult, szétesett, átrétegződött, eltűnt a politika süllyesztőjében, egyedül Magyarországon látunk kivételt. Ennek eredendő oka az, hogy 1956-ban a kommunisták itt pórul jártak. Sehol a térségben kommunistákat a néppel szemben elkövetett bűneikért nem vontak felelősségre. A párt a saját belharcain belüli felelősségre vonást elvégezte és az egyik kommunista irányzat felakasztotta a másik kommunista irányzat képviselőit, de a nép maga felelősségre vonást csak egyszer rendezett: Magyarországon, 1956-ban. Itt el is vált a magyar kommunizmus fejlődési iránya a többiekétől. Ennek csak a felületi megragadása a legvidámabb barakk, vagy a gulyáskommunizmus szégyenletes öndefiníciója...

Mm: Bár nem akarnánk megvédeni azt a rendszer, de mégis jobb volt, mint éhezni vagy az NDK-ban élni...

O.V: Nem állítottam ennek ellenkezőjét. Ez a gondolatmenet nem értékelés, hanem descriptio. Tehát egy új fejlődési út jelent meg, ugyanis Magyarországon 1956 után, a megtorlások korszakának lezárultával többé az eszmében hívő kommunista nem volt. Ez különbözött Lengyelországtól, Csehszlovákiától. Ott hosszabb ideig voltak hatalomban olyan emberek, akik hittek az eszmében, a kommunizmusban. Magyarországon a megtorlások lezárultával a kommunisták többé nem hittek, sőt ha értelmiségi társaságban mód nyílt összekacsintani, maguk is kinevették és megvetették azt a néhány szerencsétlen flótást, aki még hitt abban, amit kommunizmusnak neveztek. Ezt a 68-as reform aztán még inkább tetézte, a magyar uralkodó osztálynak ezt a sajátos identitását megerősítette. Az egypártrendszert Magyarországon tehát nem az eszme, hanem a hatalom nevében gyakorolták, vagyis kialakult egy kommunistának nevezett hatalmi konglomerátum, amelynek viszont semmi köze sem volt az eszméhez. Nálunk tehát nem egy kommunista párt, hanem egy hatalmi konglomerátum szembesült a túlélés kérdésével, és meg is oldotta ezt a nehéz feladatot olyannyira, hogy ez a konglomerátum ma is létezik. Létezik a titkosszolgálati, a gazdasági, szellemi és a média dimenziójában. Ez az összekapcsolódó hálózatok posztkommunista világa. Az erre vonatkozó tények, személyek, mechanizmusok ismertetése szétfeszítené a beszélgetés kereteit.

Mm: És az Ön küldetése lenne ezt megtörni?

O.V: Én azt hiszem, hogy ez lett volna a rendszerváltás értelme. A személyemnél többről van szó. A magyar társadalom, mint a gyakori történelmi változásoktól gyötört népek általában, mindig is konszolidációra vágyott. Egy társadalmat kétfajta módon lehet konszolidálni. Az egyik lehetőség, ami Magyarország előtt áll 1990 óta, az ennek a hatalmi konglomerátumnak a konszolidációs mintája. Ez egyébként képes működő társadalmat teremteni. A minta lényege, hogy a hálózatok kiterjesztésén keresztül konszolidál és integrál. Ha valaki a hálózatok rendszeréhez tartozik, lehetőséghez jut, állást kaphat, sőt egy bizonyos rend szerint előre is léphet. Egy örökölt hatalmi konglomerátum teljes társadalmi alrendszereket lefedő hálózat rendszere, klientúra rendszere konszolidál. Ezért erősödnek meg mindig a monopóliumok, ha MSZP-s kormány ül Magyarország nyakán. Ez az, amit az utódpárt képvisel és azért sikeres, mert olyanra vállalkozik, amire alkalmas. De van egy másik társadalmi integrációs modell is. Ez a verseny és az érdem elve mentén szerveződik, kifejezetten nem szereti az előbbi típusú integrációt függetlenül attól, hogy szocialistának, falangistának, vagy fascio di combattimentonak hívják. Az egyénről vallott filozófiai nézetei miatt nem szereti, mert úgy gondolja, hogy az egyén szabadsága, az érdemek szerinti előbbre jutás, és az ehhez szükséges verseny nem érvényesül benne kellőképpen. Ez a Fidesz társadalomszervező felfogása, ezért a posztkommunista hálózatokat a lehető legkisebbre próbálja szorítani, a hatásukat pedig mérsékelni.
"hogy Orbán demagóg, mert ez úgysem neked..."
Mér', ha nem érdekel a természetfilm, ne nézzél Spektrumot!
Nem neked (nekünk) szól a keresztény mantra, hanem a híveknek, akiknek a szemszögéből ez nem demagógia, hanem az elvi politzálás maga. Lásd a Csermely-beszólást.
Ugyan, ha egy nemzetközi sajtótájékoztatón hangzana el mindez, természetesen visszataszító lenne, Mahmud Ahmadinedzsadot juttatná az ember eszébe, de könyörgöm, ez egy könyv, olyan dolog, mint L. Ron Hubbard művei, ha nem tetszik, nem veszed meg.
A könyv az egyik "legszűkebb", legkevesebb emberhez eljutni képes médium, az kapja csak, aki nagyon akarja.
:-)

Vártam már a postot, sőt inkább egy terjedelmesebb írást a tegnapi OV megnyilatkozásról.

Nem értem én ezt az embert. Egyre erősödik a paranoiája. Vagy csak azért jött elő ezzel a szöveggel, mert most szezonja van?
Vagymi,
Az egyházat kritizálni tehát nem lehet,mert akkor Orbán kénytelen lesz demagóg lenni, és akkor megnézhetjük magunkat. Talán ha elengedné annak a 3 %-nak a kezét akinél ez a legfontosabb akkor lehetne normális párbeszéd. Ha lenne normális párbeszéd, akkor kifejthetné az érveit szirup nélkül, és így talán többet hozhatna mint az elvesztett 3%. És nem lenne tabu az egyház.
ecet:a M.E.G.A.halozat uj cimkeje!
Minden peneszt takar,az izeknek uj harmoniajat fedezed fel a sagitsegevel!:)
galileo: "Azok az ujsagirok,akik ezeket nem teszik szova,"
azok modjuk végigolvasták mind 5 mondatot, nem úgy TWA aknek már a "mi, keresztények" jelsorozat is elég inger volt ahhoz, hogy beindítsa a vicsorító-gépét. (Ráadásul ez is elgépelés volt. ld. 11:33:48)

Ne legyetek már ennyi agyatlanok! Olvassátok már el a szöveget! (Tudom, nem egyszerű, teli van alárendelő mellékmondatokkal, meg nem is ehhez vagytok szokva, de azért meg kéne próbálni.)
Galileo, pont a farpofákkal van nekem is a bajom. Meg az objektív seggszaggal. Na most az a tollnok, aki az egyik büdöset kiszagolja, a másikat meg beszívja, az téged megnyugtat? Merthogy Jones bácsié is büdös, ezt már sokan érezzük, csak látnánk már, hogy ti is orrvédőben álltok a Fletó seggepartján.)
olyanok vagytok mint apam. valami nem tetszik akkor a szelsosegeket hozzatok peldanak. nem tetszik, hogy van aki fasiszta, akkor azzal jottok, hogy biza a fasisztak ki fogjak irtani a zsidokat - fuggetlenul attol, hogy nem pont ezt jelenti(persze en se szeretem a fasisztakat, de csak mert hulyek es nem azert mert bantani akarnak esetleg masokat - utalni,gyulolni,elitelni lehet, de tudd, hogy miert teszed es ne csak az aktualis hiradas legyen az alap). nem tetszik, hogy valaki felgyujtogatja az autokat, es haaa ott van nala az arpadsav meg a magyarzaszlo akkor biztos mindenki aki nagyon szereti ezeket a jelkepeket titkon autokat akar gyujtogatni. faszsag draga barataim. mellesleg, meg mindig jobb autokat gyujtogatni mint elbutult,agymosott fogyasztokkent az aktualis politikai ikon szovegeit idezgetni es magyarazni miert ez vagy miert az a jobb. attol mert vannak szelsoseges elemek nem feltetlenul ez a jellemzo. amikor meg tul sokan lesznek szelsosegesek akkor nezzetek meg pliz a kivalto okokat is.
tokom kivan mar, hogy Orbanrol mindenki az jut eszebe, hogy biza o kihasznal mindent es mindenkit, meg Gyurcsanyrol, hogy hazudik, arpadsavrol, hogy autokat gyujtogat. vagy ok, semmi baj, induljunk ki ezekbol de akkor mashol is iteljunk szelsoseges dolgok alapjan. szeressuk az osszes ciganyt mert mar lattunk olyant akit lehetett szeretni, engedjuk a drogokat az utcara, mert lattunk mar olyant, hogy csak gyenge anyagokat probalt, sose tulozta el es nem rabolt penzbol vette az anyagot, engedjuk a buzik hazassagat mert hat van olyan buzi,leszbikus par akik 30-40 eve egyuttelnek, es nyugodtan rajuk lehetne bizni akar szakajtonyi gyermeket, mert biztos gondot viselnenek rajuk... francba, most jovok ra, rossz peldakat hozok mivel ezek a pozitiv szelsosegek nem a negativak... akkor masik oldalrol hogy is lenne ez? lojuk le a buzikat mert terjesztik az aidset, lojuk le aki fuvezik mert reklamozza a drogokat, lojuk le az osszes ciganyt mert csak(sok oka lenne:).. azaz mindenki aki arpadsavot lobogtat azt szeretni kell, mert lattam szeretre melto, ertelmes, okos embereket is arpadsavval, meg szeressuk a fasisztakat is merthat az allam felemelkedeseert dolgoznak, francba hat nem megint osszekevertem?

"venni hogy Orbán szövegét a jobboldal nagyrésze..."
Hát éppenséggel nem, mert ez csak egy könyv, aminek a példányszáma még Isten segítségével sem fogja elérni a százezret... jobboldaliak meg vannak milliónyian...
Na, remek én is elgépeltem csomószor. Kicsi ez a szerkesztő ablak. Újra:

galileo: "Azok az ujsagirok,akik ezeket nem teszik szova,"
,azok modjuk végigolvasták mind az 5 mondatot, nem úgy mint TWA akinek már a "mi, keresztények" jelsorozat is elég inger volt ahhoz, hogy beindítsa a vicsorító-gépét. (Ráadásul ez is elgépelés volt. ld. 11:33:48)

Ne legyetek már ennyire agyatlanok! Olvassátok el a szöveget! (Tudom, nem egyszerű, teli van alárendelő mellékmondatokkal, meg nem is ehhez vagytok szokva, de azért meg kéne próbálni.)
Vorobjanyinov,
Ez a szöveg elég ütős. Egy elvhűtlen "kommunista" összefogás az elvhű "nemzeti-keresztény" csapat ellen. Szuper. Én addig hova bújjak?
"Világnézetünk alapját az emberi jogok filozófiája képezi. Azt valljuk: a társadalmat úgy kell berendezni, hogy az egyén szabadsága a lehetõ legteljesebben érvényesülhessen."

"Úgy gondolom, hogy egy új generáció tipikus képviselõje vagyok. Ezt a generációt az jellemzi, hogy nem hajlandó ködös kategóriákban fogalmazni."

"A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyõzõdésûek."

No ezeket ki mondta? Igen, Orbán Viktor, 1989. augusztus 26-án (hála kis házi archívumomnak, megtaláltam). Azóta jó nagy utat futott be...
"mijapenészazamagyarsàg?
mondja meg nekem valaki aki tudja pliz. definicio kellemes."

Így adta a születésem

Magyar vagyok.
Nem vagyok rá büszke
és nem szégyenkezem miatta.
Ha így adta a születésem, vállalom.
Vállalom, még elszakított sorsban is.
Vállalom, mint a hajam színét, hogy fakó,
(már deres)
vállalom, mint akác a keménységet,
mint a tölgy a hatalmasságot,
mint magasságot a jegyenye –
mint rejtett erőt az érc a mélyben.
Vállalom, mert:
joga van mindennek, mindenkinek az lenni ami!
Vállalom, mert meggyőződésem, hogy:
nem azért vagyok középtermet, forrongó,
epekedő lélek, mert tisztán ejtem az a betűt,
hanem, mert az apám magyarul káromkodott
és magyarul mondott esküt a pap előtt
az anyámnak,
és az anyám így ringatott el este:
„Tente, baba, tente.”
Mert ott születtem, ahol a Napot napnak, a Földet földnek,
a vihart viharnak nevezték –
és a szülőt így szólították: APÁM, ANYÁM,
ahol előszőr éreztem, hogy ITTHON vagyok,
mint ázsiai türkmén,
mint a Neander-völgy mai németje vagy franciája, vagy
mint a Duna-Tiszaköz kúnja
vagy mint a Munténia muntyánja.
Ragaszkodom ahhoz a nyelvhez,
ahhoz az a betűhöz, amit előszőr hallottam,
anélkül, hogy bárkit is kissebbre tartanék
amiatt, ha ezt nem érti és
a sajátját kenyerének tudja.
Zeng a himnuszodat hát, te türkmén,
te, tatár, te bevándorolt amerikai,
te, Latinamerika indiánja, zengd, hogy érezd:
ehhez a földhöz neked is épp annyi jogod,
mint bárki, négy ég táján született érző,
gondolkodó lénynek, mert csak így lehetsz ember
csonkítatlan.
És úgy lehetsz ember,
ha senkire nem klszerítesz álruhát
mely keserűséggel van bélelve és
GYŰLÖLETTEL.
A pacsirtát hallgatom, a cinkét,
hallgatom a verebek csiripolását:
csitt, csitt –
hadd énekeljenek a saját nyelvükön,
mert olyan szép a szívből fakadt dal,
mint a fény, mint a felleg,
mint a millió színe a természetnek –
és édes, mint a virágok illata.

1980
Gábor Ferenc
buki92:Te tenyleg elhiszed,hogy csak te olvsatad el?
Mi az,hogy...nem is ehhez vagytok szokva?
Honnan ismersz,hogy ilyen meresz vagy?
Ilyen szinten nem szoktunk itt vitazni,ha meg nem tunt volna fel.
cziffra:Ha koveted ezt a blogot,eszreveszed,hogy a budos az budos Arpadnak(meg sokunknak) a forrasatol fuggetlenul.De,ha nem hiszed el,akkor is tisztellek.
"párbeszéd, akkor kifejthetné az érveit szirup..."
Hja igen, de Orbán kizárólagos hatalmat akar magának e hon felett, és ha bárkivel normális párbeszédelésbe kezdene, az valóban többletszavazatot jelentene, ám a "segítséget" majd meg kell hálálnia pozíciókkal, ami a hatalom megosztását jelentené másokkal. Amit, mivel "egyeduralomra" tör, nem akar, így aztán marad az a bizonyos 3% is.
Világosan látszik, hogy Orbán már csak egyvalamire játszik: arra, hogy GyF rendszere elleni közutálat legitimálni fogja majd az ő új, egyszemélyes demokráciáját. Addig pedig nincs más feladat számára, mint túlélni, túlélni, túlélni.
A megoldás kulcsa tehát nem OV, hanem GyF kezében van.
Ha az elkúrás olyan lendületesen folytatódik, mint eddig, akkor, ahogy egy bizonyos Pista mondaná, lesz majd itt nemulass 2010 után...
Alkotmánymódosítás-Orbán-szájíz-szerint, jujj!
"embert. Egyre erősödik a paranoiája. Vagy csak..."
Ha Orbán egyházat és nemzetet emleget, valakik rögtön azt kezdik pampogni, hogy kisajátittya, kasajátittya, jajistenkém.
Na, ez itt a paranoia, nem más!
"Nálunk tehát nem egy kommunista párt, hanem egy hatalmi konglomerátum szembesült a túlélés kérdésével, és meg is oldotta ezt a nehéz feladatot olyannyira, hogy ez a konglomerátum ma is létezik. Létezik a titkosszolgálati, a gazdasági, szellemi és a média dimenziójában. Ez az összekapcsolódó hálózatok posztkommunista világa."

"A minta lényege, hogy a hálózatok kiterjesztésén keresztül konszolidál és integrál. Ha valaki a hálózatok rendszeréhez tartozik, lehetőséghez jut, állást kaphat, sőt egy bizonyos rend szerint előre is léphet. Egy örökölt hatalmi konglomerátum teljes társadalmi alrendszereket lefedő hálózat rendszere, klientúra rendszere konszolidál."

www.fidesz.hu/index.php?CikkID=69903

Érdekes olvasmány.
dark future 2006.12.21. 12:10:47

Hmmm, azért egy páran még emlékszünk rá. Nagy utat futott be onnan, így van. Végig a politikai palettán, a másik oldalig. Ki tudja, mikor - ha egyáltalán - volt őszinte? Ez az egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy bármilyen helyzetben őszintének tűnik. Még akkor is, ha nyíltan hazudik esetleg.
Folytatódik is:

"De van egy másik társadalmi integrációs modell is. Ez a verseny és az érdem elve mentén szerveződik, kifejezetten nem szereti az előbbi típusú integrációt függetlenül attól, hogy szocialistának, falangistának, vagy fascio di combattimentonak hívják. Az egyénről vallott filozófiai nézetei miatt nem szereti, mert úgy gondolja, hogy az egyén szabadsága, az érdemek szerinti előbbre jutás, és az ehhez szükséges verseny nem érvényesül benne kellőképpen. Ez a Fidesz társadalomszervező felfogása, ezért a posztkommunista hálózatokat a lehető legkisebbre próbálja szorítani, a hatásukat pedig mérsékelni."

No ez a lényeg. 2002-ben megmutatták, hogy milyen alternatíva van...
"Ez az egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy bármilyen helyzetben őszintének tűnik. Még akkor is, ha nyíltan hazudik esetleg."

Igen, ezen én is sokat gondolkodtam. Szerencse, hogy nem porszívóügynöknek ment, mert tele lenne az ország drágán vett szar porszívókkal :-)
hoppa, feltunt ez a finom ertelmi csusztatas? "azt gyulolik, amit mi keresztenyek hiszunk", kesobb meg "amit mi keresztenyNek hiszunk".

na, csak a tisztazas vegett: en pl nem gyulolom, amit "a keresztenyek" hisznek. (h, a "mi (orban und tarsai), keresztenyek" mit hisznek, azt nemtom, bar van egy sejtesem, es nem vmi szivderito.) attol viszont, amit ok keresztenyNek hisznek, undorodom, es egy kicsit tenyleg felek tole. ugyanez a helyzet azzal is, amit ok nemzetinek es magyarnak "hisznek".
Vegyük, vegyétek már észre!

Ezek ketten O.V./Gy.F. szándékosan tartják fennt ezt a nemzetet megosztó politikát. Addigy és csakis addig maradhatnak hatalomban, amíg az egyik tábor fél a másik tábor előretörésében.
Nekem a legszomorúbb pillanatom a 2002. évi országgyűlési választások után volt.
Addig a napig még soha nem találkoztam a magyar emberek politikai hisztériájával. És nagyon bántott, hogy sok jó barátom szó szerint sírt bánatában, mert nem a fidesz maradt hatalomban, és nem Orbán Viktor lett a miniszterelnőkük. Én kívülről nézhettem mindezt, és egészen fúra élményben volt részem. Tudtam, hogy valami olyan kezdődött el a magyar közéletben, aminek a végét még megjósolhatni sem lehet. E két politikai tábor és két nagytömegeket mozgósítani képes "államférfiú" az ország érdekeit maximálisan félredobva minden törvényes és törvénytelen eszközt bevetett, hogy saját magát hatalomhoz juttassa, és a hatalmát megerősítse. Egyikőjüben sem merült fel még a gondolata sem, hogy ha eltűnne, akkor kihúzná a dolog méregfogát, és pár év alatt helyreállhatna a politikai értelemben vett rend.
E helyett, most ott tartunk, hogy az ország politikailag és gazdaságilag egy dél-amerikai gyarmati köztársasághoz hasonlít a legjobban.

És persze a felelősők közül ne felejtsem megemlíteni és kihagyni az elsőszámú támogatóit "a szabad, független és elfogulatlan sajtót.

Hát kellett ez nekünk? Hát kellenek még Ők nekünk?
mellesleg a "hisznek"-et nemveletlenul tettem idezojelbe. egy politikus, aki tenyleg elhiszi az osszes zoldseget, amit ossze kell hordani ahhoz, h eleg szavazatot szerezzen, nem sokaig lehet sikeres, mert keptelen valtani mas zoldsegekre, amikor eppen azoknak van szezonja. orban (az orszaggyulesi valasztasokat leszamitva) sikeres politikus. a kovetkeztetes nyilvanvalo.
Itten valaki írta, hogy hogymindez csak a híveknek szól, satöbbi, ne vedd meg, ha nem akarod olvíasni.

ad1.: aki ezt mondja, kvázi elismeri, hogy azért van ebben a szövegben kis gáz
ad2.: az a baj, hogy a "csak a híveknek szól" azért nem feltétlen állja meg a helyét

Mianp, talán kedd, Info rádió, Aréna, benne Orbán:
"O:1998-ban megcsináltuk a felsőoktatási reformot.
Riporter: - Ez miben nyilvánult meg?
O: - Eltöröltük a Bokros által behozott tandíjat.
Rip.: - És ez reform?
O: - Mi reform, ha ez nem? Jobb lett tőle az embereknek! Reform az, amitől jobb lesz az embereknek. Minden más csak pénzbehajtás!" v.ö.: munkanélküli diplomás bölcsészek, hogy Árpád apánk kedvenc vesszőlovacskájánál maradjunk, és akik bizony ebben az időben is termelődtek vaskosan.

Elnök Úr, tisztelettel! Felnyújtanám a kezemet, és akkor tisztelettel szeretnék kérni a tokaji hegyoldalból egy részt, plusz osszuk szét a nemzetgazdaság teljes bevételeit egyenlő arányban az emberek közt, mert attól nekik jobb lesz, és az már reform.Ja, és szeretnék egy Ford Focus Kombit grátisz, bluetooth-os beépített kihangosítóval, hogy még reformabb hangulatom legyen.

Szóval, nekem ne mondja senki, hogy ez nem egy ultrademagóg módon egyszerű világkép, ami csak a híveknek szól...
Felmerül bennem a kérdés, hogy vajon Orbán valóban hisz-e ezekben a dolgokban, vagy csak pózol.
Simán el tudom róla képzelni, hogy vmikor a 90-es években felismerte, hogy most divat lett templomba járni, meg vallásosnak lenni, úgyhogy felvette ezt a pózt ő is, de valójában otthon megmosolyogja az ostoba bigott tahókat, akiknek a nagyrésze az átkosban a komcsik legnagyobb seggnyalója volt. Felhasználja őket, ami ugyan képmutatás, és a "hívek" nagymérvű átbaszása, dehát végülis Orbán politikus, ezek a dolgok a vérében kell, hogy legyenek, ha ilyen hosszú ideig meg tudott maradni a politikában.
A második verzió az, hogy tényleg elhiszi azt ilyen baromságokat, és akkor elég nagy a gáz, mert egy számító, képmutató embernek sok vesztenivalója van, de egy fanatikusnak annál kevesebb. A fanatikus könnyebben tesz fel mindent 1 lapra, még akkor is, ha azzal az országot en bloc szopatja, nem csak a neki unszimpatikus felét.
erről már akartam posztolni cikkcakk blogba egyik éjjel, sztem orbán egyik legtehetségesebb politikus elmúlt 16ban, de gondolkodása mégis túl merev ahhoz hogy megvalósítsa terveit és álmait ,]

pl. mai napig nem érti és ezen agyal sztem hogy ő miért annyira megosztó, hisz 'nem mondott soha "rosszat", 'az országnak csak a felemelkedést akarta' és 'aki istenhívő rossz ember nem lehet' tételekben hisz. és ebben az a nagy buktató, hogy ezzel épp kizárja azt aki épp nem keresztény, mondott már sértőt, nem felemelkedést hanem mondjuk szimpla fejlődést akar stb. nem beszélve a szélsőjobbos szerű elszólásokról, egy olyan történelmű országban ahol ez örök téma marad és most épp arra lenne szükség hogy ne mélyítsük a különbségeket hanem közelítsünk. na mindegy.

a másik pedig, az a politika amelyik keresztény masszával van leöntve nagyon romlott és buta dolgokta képes -> bush and his god.

(me myself and i: sztem már beleélte magát és hisz bennük, miközben hasznája őket)
Biztos eszrevettetek,az orok vesszoparipam a katko-protko
ertekek szerintem igen markansan kulonbozo karaktere.
Ilyen szempontbol sem hiteles szamomra az Ildi-Misi(a sarkanyolooo)okumenikus csaladmodelje.
Egy reformatus,ha komolyan gondolja a hitet,Luther szellemeben elutasitja a balvanyimadas minden formajat,meg ha a bazilikaban csinaljak is,trendi modon,hiressegek koreben.
Egy valamirevalo katolikus meg kiall a papaja tekintelye,tevedhetetlensege mellett...ugyhogy tenyleg lightos,rostos-cola ez.
galileo: A 11:33:48-as kommentemhez szóljál hozzá légyszíves!

Az ott vázoltak miatt gondolom, hogy nem olvastátok el, hanem csak átfuttottátok, és a hívószak alapján belekezdetetek a szokásos bal-jobb pro és kontra című sablon dumátok előadásába.
CrL

Egyszerű és rövid leszek:

Orbán populista és törekvő. Önön magát magyarországi mércével egy Kenedy -hez akarja emelni, és ehhez bármely és minden szirupot képes magára önteni.
Míg Gyurcsány nem más mint egy manager az ország élén.
A legfőbb baj az, hogy ez a manager nem nekünk, hanem a nemzetközi pénzügyi hatalmaknak dolgozik, sőt kiszolgálja őket.
szerintem gratuláljunk o.v.-nek, 1555-ös ausburgi vallásbéke óta ő az első, aki összhangra bírja hozni a református és a katolikus felekezeteket. igazi ökumenosz ő, de sietnie kell, a lengyelek már meg akarják szavaztatni Jézust tiszteletbeli királyuknak. .... bár ugye, regnum marianum: nekünk meg lesz egy tiszteletbeli királynőnk:-)
ajjjajaj.
OFF:
KURVAÉLETBE. AKKORA SZAR EZ AZ ÚJ RENDSZER, HOGY HIHETETLEN. MEGÍRTAM A POSTOT ÉS HIBAÜZENET. KÖSSZ.
ON:
Jó, akkor kb a lényeget megpróbálom visszaírni:
Tehát nem tudom elhinni, hogy valaki hallgat még rá. Főleg, mikor tényleg NYÍLVÁNVALÓ BLŐDSÉGET mond. Nonszensz.
Olyan, mint egy máig harcoló német alakulat, aki
1. azért harcol, mert nem fogja fel, hogy vége a háborúnak;
VAGY
2. annyira belebolondult az egészbe, hogy nem hajlandó tudomásul venni, hogy vége a háborúnak.
Nekem ezek utolsó rúgásoknak tűnnek. Remélem a fidesz vezetésnek is. Bár, ha úgy vesszük, ő az egyszemélyes fidesz vezetés. Inkább akkor úgy fogalmazok, hogy azoknak, akik közel vannak a tűzhöz, és van eszük, észreveszik, hogy ez már tényleg hülyeség...
CrL-lel értek egyet. Orbán egyre jobban elveszti a flexibilitását szerintem. Képtelen már új szavazókat szerezni, még egy ilyen helyzetet mint az öszödi beszéd sem tudnak normálisan kihasználni. Nem igaz, h nekik nincsenek oyan PR-osaik meg kommunikátoraik mint az MSZP-nek. 1-2 mondatot kéne a szájukba adni mint pl: elhatárolódzunk a szélsőjobbtól, meg kéne tanítani őket dolgozni, h Gyurcsány felszólalásánál ne a teremből kóricáljanak kifelé mint egy sértődött gyerek. Orbánnak qrva nagy esze van, mindig rá is fogok szavazni. Sajnálom, hogy iyen bakikat elkövet.
jaj, jaj, Árpád, tényleg muszáj ezt?
Orbán megoszt, kisajátít, és egyáltalán tűnjön el a közéletből és szeretem magyarországot.
ha orosz józsef vagy bolgár györgy ír egy ilyet, azon meg sem lepődöm, de te ennél tehetségesebb vagy.
és félreértés ne essék, én is elismerem, hogy Orbán rengeteg hibát vétett (főleg az utóbbi 5-6 évben), de hát azért... megemlít olyan szavakat, hogy kereszténység, nemzet, stb., amiben hiszünk -mondja, azzal máris kisajátít.
várom, hogy mikor írsz az árpád-sávos zászlókról, az se elcsépelt téma, és az is olyan izgi, újszerű és egyedi lesz, mint ez a post.
vagyis semennyire.
Rodney: ebben milyen háborúskodás van magyarázd már el. Orbán megszólal és azonnal jön a szöveg: hát OV még mindig kampányol. Úgy át van mosva egyesek agya, hogy inkább a villásördög váltsa le Gyurcsányt csak ne Orbán...
Nem reagált rá senki, így mégegyszer, mert szerintem ez a kulcsmondat, az összes többi csak üres duma, így a Worluk által beidézett vitaindító szöveg is:

"Ez a Fidesz társadalomszervező felfogása, ezért a posztkommunista hálózatokat a lehető legkisebbre próbálja szorítani, a hatásukat pedig mérsékelni."
www.fidesz.hu/index.php?CikkID=69903

Szó nincs itt ideológiáról, meg polgárságról, de még kereszténységről és nemzetről sem, mert azok csak eszközök a hatalmi harcban. Pénz, paripa, fegyver elfogyott, tömegmozgalom nincs, a népek belefásultak az utcai vonulgatásba, a nagy ütős leleplezés szoftosan csengett le. Ha Viktor ebből a szituból kihoz valamit, tényleg nagy mágus.
dts:
Jó a postod! :)
"Ja, és szeretnék egy Ford Focus Kombit grátisz, bluetooth-os beépített kihangosítóval, hogy még reformabb hangulatom legyen."
Nagyon eltalált megfogalmazás.
Idézet következik:

"A második, de ugyanilyen döntõ jelentõségû kérdés a következõ: Kikhez kell a propagandának szólnia? A mûvelt intelligenciához, vagy a kevésbé képzett tömegekhez? Mindig csak a tömegek felé kell irányulnia!
A propaganda feladata nem az egyesek tudományos kiképzése, hanem a tömegnek bizonyos tényekre, eseményekre, szükségszerûségekre stb. való figyelmessé tétele úgy, hogy azok jelentõsége a tömeg érdeklõdésének középpontjába kerüljön.
Minden propagandának népszerûnek kell lennie és szellemi színvonalát a felvilágosítandók legkevésbé képzett rétegének befogadóképességéhez kell szabni."
OFF: Az index programozói tehetségtelen faszok, hogy nem bírnak írni egy olyan blogmotort, ami nem nyeli be az irományokat nyomtalanul. Monnyanakle.
"A második, de ugyanilyen döntõ jelentõségû kérdés a következõ: Kikhez kell a propagandának szólnia? A mûvelt intelligenciához, vagy a kevésbé képzett tömegekhez? Mindig csak a tömegek felé kell irányulnia!
A propaganda feladata nem az egyesek tudományos kiképzése, hanem a tömegnek bizonyos tényekre, eseményekre, szükségszerûségekre stb. való figyelmessé tétele úgy, hogy azok jelentõsége a tömeg érdeklõdésének középpontjába kerüljön.
Minden propagandának népszerûnek kell lennie és szellemi színvonalát a felvilágosítandók legkevésbé képzett rétegének befogadóképességéhez kell szabni."
ringwraith:
Le is írtad: kampányol. Ennyi. Hívek nélkül nem tud élni.
OFF:
Az index programozói tehetségtelen faszok, mert nem képesek írni egy olyan blogmotort, ami nem nyeli be a sok melóval begépelt hozzászólásokat. Monnyanakle.
OFF:
Az index programozói tehetségtelen faszok, mert nem képesek írni egy olyan blogmotort, ami nem nyeli be a sok melóval begépelt hozzászólásokat. Monnyanakle.
OFF:
Az index programozói tehetségtelen faszok, mert nem képesek írni egy olyan blogmotort, ami nem nyeli be a sok melóval begépelt hozzászólásokat. Monnyanakle.
A Népszabadság mai cikkében (www.nol.hu/cikk/428887/) megvan a teljes szöveg, hát.... Nagyon kemény. Nagyon sok mondatnak egyszerűen nincs értelme. Egy példa:

"S miután engem református hitben kereszteltek – és ez így van jól, úgy gondolom, az ember legyen az, ami –, ezért amikor az a pillanat eljött, akkor konfirmáltam."

Ja, és a másik: hamár református,- és ez így van jól, az ember legyen az, ami-, akkor ne hívjon egy református lelkészt atyának, mert a refkósoknál nincs ilyen titulus.
Mellesleg szarok Orbánra, történelmi egyházakra stb. De hát tényleg sokan gyűlölik a kereszténységet, és nem csak a baloldalon, de a Demokrata új pogányai meg sumérjai is. Ne pazaroljatok arra energiát, hogy bizonygassátok: ááá, neeeeem, csak Viktor a hülyeee... A kereszténység megszületése óta folyamatos gyűlöletnek van kitéve. Oszt' jó van...
Sz@rakszik a blogmotor, előre is (vagy útólag érkezik?) bocs a duplázásért.
... és még egy kis nietzsche:
"Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belőle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény visszanéz rád."
buki92:No coment.
Amugymeg indulok melozni.
Bennem már csak sportközvetítések közben alakul ki hazafiság érzése. Képtelen lennék zászlót lengetni.

Okt. 23-án néztem a TV-ben az abajgást. Bealudtam a rendőrroham előtt. Elnyomott a barikádok mögötti monoton zászlólengetés.
Van nékem egy vállalatom. Ügyvezető igazgatót keresek az élére, hogy kormánnyozza helyettem, mert nekem se időm, se kedvem. Nos, érdekel engem az illető vallása? Dehogy. A nemzeti beállítottsága? Ugyan. A filozófiai nézetei? Lófaszt. Tőlem lehet fasiszta, fetisiszta, feminnista, fekete vagy fehér, teszek arra is, hogy jóképű-e, meg hogy kocog-e reggelente. Azt akarom, hogy félévente számokkal hitelt érdemlően mutassa be nekem, hogy a vállalatom egyre több profitot termel, a részvényeim pedig egyre többet érnek. Hogy ennek elérése közben miről milyen nézeteket vall drága igazgatóm, azt mélységesen leszarom.
Magam is el tudom dönnteni, hogy milyen istenben hiszek vagy nem hiszek, és hogy mennyire érdekel a nemzet mint olyan.
Ennyi. Amit politika címszóval művelnek ezek mind, az nem más, mint a szezon összekeverése a fazommal. Nekünk meg már föl se tűnik...
Orbán nem sokáig lesz topon, ami természetes, hisz elszáll felette az idő vasfoga. :) Tiszteletbeli elnökké választják, örökös taggá, előadásokat tart majd vidéken, mert jól beszél, de a főbb döntéseket nem ő hozza a jövőben. Sok butaságot mondott és sokat hazudott ő is (javarészt még maga is elhitte), vele már nem nyerhet a Fidesz választásokat. Unják, ismerik, poros, nem teszik fel újra a lemezét. Csak azt remélem, hogy nem taknyok (szíjártó, révész) kerülnek közelebb a tűzhöz. Mert akkor inkább Orbán ossza az észt. Rajta még lehet szórakozni.
Bennem csak a sportközvetítések ideje alatt alakulnak ki hazafias érzelmek. Képtelen lennék bármilyen apropóból zászlót lengetni.

Okt. 23-án, néztem a TV-ben az abajgást. Bealudtam a rendőrroham előtt, elnyomott a barikádok mögötti monoton zászlólengetés.
Rodney: Mi ebben a kampány mégis? Akármit szól az kampány? ugyanmár:)
igen, marquez...
de ne akarjuk marquez világát rájuk erőltetni. ő emberekről ír. a katona is ember. még ha ki is ég a szíve. a politikus, akármi oldalról jöjjön is, nem ember. ez nem értékítélet, hanem tényközlés. ezért ne akarjunk emberi reakciókat elvárni tőlük. ahogy a színész, az ő könnyük se igaz, az ő mosolyuk se valódi. ahogy egy színész is örök színész marad, úgy a politikus sem bújik ki a bőréből.

a baj barátaim az, hogy a nép, az istenadta inkább egymásnak ugrik, acsarog, mintsem ezeket a politikus-gépeket tartaná kordában. teljhatalmat adtunk magunk felett nekik. beköltöztek az életünkbe, mint lakásfoglalók. és a helyünkön vannak, és közénk álltak. nincs életünk már nélkülük, mert ők belőlünk élnek. abból, amit hagyunk nekik. mi tápláljuk őket ilyen beteg őrültekké, mint orbán, vagy semjén. mi etettük, mi hízlaltuk. mi fejünkre szarik abból, amit mi adtunk neki.
miénk.
Tinglitangli, igen muszáj volt ezt. Mondom én mértéktartó jobbosként, meg Árpád - máskor - eltökélt kritikusaként.

Egy politikus legyen már megfontolt, politikailag korrekt stb. És szerény is, szerényebb ennél. Bármelyik politikus, balról vagy jobbról. Nem gondolhatja komolyan, hogy ezt olvasva majd Fletó elszégyelli magát és azt mondja, hogy pl. nem kellenek kiemelt kórházak.

Ha azzal van gondja, ahogy Ferifletó irányítja dolgainkat, lehetne azt mértéktartóan és érdemben de TARTALMÁBAN kommentálni. Akkor lehetne egyetérteni vagy vitatkozni. Végső soron esélyes lenne egy jobb megoldás, ami mindenkinek - viktoréknak, feriéknek, meg a többieknek is - hasznos lenne.

Ha a politikus letér erről az útról, rosszat tesz saját magának és a pártjának is. És rosszat tesz nekem, mértéktartó jobboldalinak, mert erre nem fog többséget kapni. Meg rosszat tesz az országnak, amikor a megszorítások érdemi kritizálása helyett érzelmekre, szubjektívumokra épít.

Az én véleményem szerint is, ez dilettáns megnyilvánulás, és mint olyan megér egy kritikát.
Stil,
Ez tök jó gondolat. A kormányfő csak egy hivatalnok, aki az ügyeket intézi. De ha azzal akar meggyőzni, hogy Ő a legalkalmasabb a feladatra, hogy azt mondja, hogy a keresztényeket itt utálják, akkor nem hiszem el, hogy valóban jól fogja irányítani azt a vállalatot.
Sziasztok,

Vki már említette, hogy MSZP-Fidesz = Jin-Jang. Kiegészítik egymást, egymás lételemei. Én is így gondolom.

Ami a mai bejegyzést illeti, sztem is úgy van ahogy itt írják egy páran - azaz, célközönségnek szólnak ezek a beszédek.

Pont úgy, mint a GYF féle bocsánatkérés a parlamentben, ahol GYF egy magasabb szintű beszédet nyomott, amiből egy szakmunkás semmit sem értett meg. Ezért jött az MSZP megmondó embere, alias Lendvai.

Célcsoportok kéremszépen.
Szvsz tyúk-tojás vita, hogy itten most a gyűlölködést kiáltó, vagy az általa Megszólított arctalan antikeresztény halmaz gyűlölködik-e.

Mióta Tóta postsorozatát olvasom, és tapasztalom a beírások egyikének-másikának stílusát, hajlamos vagyok hinni OV-nak. És a frontvonalat kialakító/árokásó oldalnak az agresszív ateista hozzászólásokat látom. Ettől tyúk-tojás Orbán, és Tóta felvetése is.

Frontvonalak vannak és kész. Az árokszélen állók mind sárosak. Ami miatt felém billen a mérleg, az az, hogy sok (tisztelet a kivételnek) ateista mindenféle személyes tapasztalat nélkül keresztényezik, az impulzusok többségét a hírekben látott pedofil papok szolgáltatják. Én vagy 6 papnál ministráltam, és basszus, egyik se akart megerőszakolni. Biztos nem is szerettek!! (ld. South Park)
Szoszka,
Nem a antikeresztény hanem antiklerikális. Nagy különbség. Te most megbélyegzel.
ez egyszeruben egy unalmas megnyilvanulas, es CSAK a hardcore hivoknek szol. De ez akkora baromsag..errol postot irni.....(tudodtudom Arpi, h a te blogod) de most GyF van hatalmon, aki min.ugyanekkora fasz+ex-komcsi, foglalkozzunk mar inkabb vele, a kormanyzas faszsagaival.
Hm, lehet, ástam egy kis árkot. Ezesetben betemetem: Bocs.
De amúgy, ha nem inged... mert bizonyos helyzetekben a 2 igenis egyben megy.
dark future 2006.12.21. 12:38:23

Nem tudom, megfigyelted-e azt is, hogy ezzel ellentétben GyF mindig úgy tűnik, mintha hazudna? És ezt nem Őszöd miatt mondom, hanem már régebben is így tűnt. Hogy mindig színészkedik, megjátssza magát, és manipulál, még akkor is, ha esetleg igazat mond közben és őszinte.

Nagyon furcsák így egymással szembeállítva (ebből a szempontból).
Én még nem hallottam magyar politikustól antikeresztény dumát. Úgyhogy amennyiben van ilyen, akkor linkeld.
Van itt pár kommentár, amelyik Viktor tiszteletbeni de súlytalan jövőbeni szerepléséről, illetve ennek már tényként kezeléséről szólnak. Hadd tegyem ide a saját gondolatomat ezzel kapcsolatban.

A jobboldal számára, és ebben a mérsékeltek és a szélsőségesek is beleértődnek, Viktor volt az, aki megadta azt az érzést, hogy együtt vagyunk, erősek vagyunk, és újra mi kormányzunk. Tulajdonképp Teleki gróf óta nem volt ilyen élménye a jobbra szavazó embereknek. Utána már háborús évek, kolíciós idők, rákosi, kádár. És igen, volt a rendszerváltás után négy nehéz éve a jobboldalnak, de akkor rengeteg probléma, gond nehezítette a kormányzást, és a jobboldal nem volt egységes, erős, hanem belső vitákkal terhelt, megosztott.

Emiatt az élmény miatt valójában nehezen lehet elképzelni, hogy a jobboldal tömege, meghatározó része ne Viktort lássa vezetőjeként. Még akkor is, amikor Viktor nyilvánvalóan dilettáns. Vagy nyilvánvalóan arrogáns.

Úgyhogy lehet Viktor buktázására vágyni, sőt amikor valami dilettáns dolgot művel, akkor erről kész tényként beszélni. De látni kell azt, hogy sem közeli elvtársaiban, sem a jobboldali választók széles tömegében nincs zsigeri, mély vágy az ő félreállítására vagy felfelé buktatására.
Szoszka!
Változtass nevet, mert aki tud oroszul, annak baromira vicces, különösen amikor arról beszélsz, hogy te nem is...:)
Szoszka, én keresztény is vagyok meg magyar is, és valahogy mégsem érzem magam üldözöttnek se Tótától, se senkitől. Mert pl. Árpád is megindokolta, hogy miért gond az egyházak adóból fenntartása. És igaza is van.

Viszont kikérem magamnak, hogy OV azt sulykolja az emberekbe, hogy csak az a magyar meg a keresztény, meg csak annak fontos az ország jövője, aki rájuk szavaz.
Nem azonosíthat pártpreferenciát vallással, még akkor sem, ha ez az újonnan megtalált konzervatívizmushoz hozzátartozik. Mindenkinek a legbelsőbb magánügye a vallás, és nem hiszem, hogy 2006-ban erre kéne hivatkoznia egy politikusnak.
Még jó, hogy nem mondja, hogy aki balos az a pokolra kerül.



zsoltu:" a katona is ember. még ha ki is ég a szíve. a politikus, akármi oldalról jöjjön is, nem ember."

Nana, ne emeld fel a katonákat, akinek elrothadt a szíve, az egy se ember már, igaza van Marqueznek. Él még, mozog, beszél, de nem lélek, nem ember.
Egyébként Viktor ide vagy oda, a kereszténységet tényleg sokan gyűlölik, kb. a kialakulása óta. És nem csak a baloldalon (ott nagyon), de a Demokrata új pogányai és sumérjai közül is sokan. No és persze az igazi nácik sem rajongtak érte. Mi ebben az új? Beszéljünk inkább arról, miért nincs semmiféle új ideológia vagy vallás a világban, még nyomokban sem. Ezért rágódunk újra és újra valamennyi avíttá váló fazságon.
Pataj: lehet, nekem szól, de én (is) válaszolok. Egyrészt én társadalmi szinten beszéltem erről, bárki mindennapi életében, másrészt csak egy marginális, de markáns példa, ami eszembe jut, a déli harangszó vs. szdsz, v a Tilos Rádiós balhé után vártam volna mindenféle reakciót balról, ehelyett szolidarítás jött. Pedig amúgy én is csak röhögtem volna a kanásboros punkon, de szerintem ha Orbánnak napi feladata lehetett egy időben az, hogy elhatárolódjon Csurkától, akkor hadd következtessek én is egy kicsit nagyvonalúbban egyes politikusok hozzáállására. Nem hinném, hogy linksorozat kéne a két kormánypárt egyházpolitikájához. Templomban kémkedő szocik, stb... Ez tényleg nem belinkelt elszólásokról szól, hanem kőkemény reálpolitika és frontvonalak kérdése, sajnos.
kedves pascal,

abban igazad van, hogy tartalmában kéne kritizálnia Orbánnak, de szerintem az országnak égetőbb gondjai is vannak jelenleg annál, mint hogy Orbán mit gondol a hitről, kereszténységről, nemzetről.
ez a baloldal érdeke, hogy ne a semmittevésükről beszéljünk, mert kormányzati tevékenység az utóbbi 6,5 évben nem nagyon volt (fidesz utolsó 2 évét is beleszámítom), akkor beszéljünk viktorról, hátha mond valamit a kereszténységről, majd rá lehet fogni, hogy kisajátít, netalántán ki is rekeszt.
holnap beszéljünk újra arról, mit mondott brüsszelben, aztán, hogy ő sohasem hazudott.
röhögjünk rajta együtt. arról, hogy mi a valódi gond, az államháztartási hiány, az eladósodás, arról ne is tegyünk említést, de röhögjünk viktoron.
talán én is röhögnék egyébként, ha nem lennének égetőbb problémák is.
de vannak. sajnos.
csak arról a ballibsik szemérmesen (szemérmetlenül?) hallgatnak, vagy ha beszélnek róla, akkor is azt mondják, hogy és akkor mi van, mindenki hazudik.
Edebácsi,
Most OV-nek köszönhetően azt a részkérdést próbáljuk megbeszélni, hogy ki az aki OV-t (és a "Mi" által definiált halmazt) ki utálja a kereszténysége/magyarsága miatt.
smart: ??? :-/ most elpirultam. mindig sejtettem, hogy ez egy szláv nyelvben jelenthet valamit... ajjaj. Netán egy fiú vagyok a klubból??? ugye nem?
pascal: mszp szdsz nem is akarja hogy ov távozzon politikából, csak annyit hogy maradjon örök ellenzékben mert amig van addig simán nyernek mert lehet róla és embereinek böszme elszólásaiból elegendő előnyt kihozni, blogolni, cikket, könyvet irni

arra leszek kiváncsi hogy mdf merre fog indulni, lesz e mszp mdf koalició. vagy esetleg egy ma még szinte elképzelhetetlen fidesz szdsz közeledés.

Tóta,
ha elmúlt a fény ünnepe, zsírozz 1 kis koxot, pár üveg pezsit, és bulizz 1 jót a haverokkal. Mert te megérdemled. Másnap menj el vmelyik fürdőbe relaxálni.
Hátha segít abban, hogy kiadd magadból a vicsorgást.
Ha meg csak hivatali kötelességből, a hozzászólások számát növelendő írsz ilyen stílusban, akkor bocs a kéretlen tanácsért, további jó munkát.

Szoszka,
Tilos Rádió off topik. (Ha csak röhögtél rajta, akkor biztos dühített a kampány, amit a jobbik egy közösségi rádió ellen indított pusztán egy kis ismertség elérése miatt. Kedvelem a Tilost és akkor nagyon megijedtem, hogy ordibáló köcsögök tönkretehetik. Mert ugye az evidens, hogy nem lehet antikeresztény egy ilyen rádió. Erről vitatkozhatunk is, hosszabban leírhatom, de csak ragozgatnám azt amit nem kell megmagyarázni.)

Az egyházploitika meg nem vallásellenesség. Erről is vitatkozhatunk,de látnom kellene, hogy hol is kezdjük.
akárki: Orbán tényleg nem egy árokbetemető fajta, jogod van ezt gondolni, én nem is védeném most meg. Csak azt látom, hogy amire utalt, az létező jelenség, és engem meg az foglalkoztat inkább.
Tinglitangli,

Igen igazad lehet egyrész abban, hogy vannak komolyabb problémák is. Másrészt Viktornak pont arra kellene figyelnie, hogy erről menjen a vita, erre fókuszáljon a sajtó. Szóval ő figyeljen elsősorban arra, amit ő mond. Mert az igencsak gyenge, hogy "én mondtam valami dilettánsat de most mér erről ír a sajtó, mér erről beszél az ellenzék". A sajtó, az ellenzék már csak olyan. A munkáját végzi. Nem szabadna neki hülyeséget beszélni, elsősorban.

Crl: a kis pártok iránya kérdéses, részben az előző postot arra is írtam, hogy Ibolya mennyire reménykedik Viktor bukásában (szerintem kár neki erre építenie). Meg kár a kis jobboldali pártnak a nagyra acsarkodnia és viszont. Amiben nem is hagynak ki semmilyen alkalmat ha pozícióba kerülnek.

Én ehelyett az ésszerű és építő kompromisszumban hiszek. Pl. ha a Fidesz Tarlós helyett - gesztusképp - Katona Kálmánt, az MDF jelöltjét támogatja, akkor ma nem Demszkynek hívnák a polgármestert. Szóval a kis pártok kompromisszumkészsége nagyon fontos, amit a nagyok az ő oldalukról tett nagyvonalú gesztusokkal segíthetnek.

Ilyen szempontból a MSZP-SZDSZ oldal sokkal hatékonyabban működik együtt.
Ezt a "létező jelenséget" tárgyaljuk. Nos akkor mégegyszer: linkek, nyilatkozatok, tények kellenek. Arról akkor marha jól lehetne vitatkozni.
most akkor mi van? mindenki elbujik valami möge es megmagyarazza hogy miert utaljak, ebben semmi uj sincs
szocializmusom miatt
zsidosagom miatt
keresztenysegem miatt
liberalizmusom miatt
konzervatizmusom miatt

pedig a faszfejsegük miatt utalunk embereket, es ha meg a "masik oldalon" all is legalabb elismerem, ha jo arc.
Pataj:
De hát ez gumicsont üsmög, bazze, szinte hallom az ellentábor kéjes üvöltését, amikor Viktor ilyeneket dalol. Úgy kell nekik, mint egy falat kenyér, ez tartja őket hatalmon, ez adja az összetartás érzését a fanjaiknak. Szerintem már a klérus is húzza a száját Vitya nyilvános keresztyén szellentései és elbaszott stratégiája miatt. Nem tud kussolni, az istennek sem. (Mint Petrasovits Anna 90-ben, aki ha befogja a pofáját, és csak annyit mond, szavazzatok a szocdemekre, ma megkerülhetetlen 20 százalékkal kényelmeskedhetnének a parlamentben.) És ez mindaddig így lesz, amíg viktordugovics és feritörök együtt le nem ugranak valami komolyabb magaslatról.
Minden mai politikusról folytatott vita zabhegyezés, de mit tehetünk?
Én is hallom a Szekerest nyilatkozni ez ügyben és már hányok is tőle, de ami faszság az faszság akkor is ha Szekeres is azt nyilatkozza.
Tetves politikusok, rohadt tolvaj mind.
orbán épp akkora tolvaj, mint a rohadék gyurcsány, csak a majom komcsiivadék többet akasztott.
Szoszka, nem tudom, engem még nem ért hátrány amiatt, mert vallásos vagyok.
Amiatt viszont igen, hogy balos vagyok. Rögtön nem voltam magyar. Belémkötöttek már hungaristák buszon is, pedig egy apró csajszi vagyok. Ugráltak, kiabáltak, én meg rájuk mertem nézni. Rögtön a magyarságomat vonták kétségbe. Az más kérdés, hogy volt mivel leoltani őket.
Tudom, tudom OV nem hungarista, ezek mégis a rajongói voltak.
Persze ezek egyéni tapasztalatok, ahogyan te is érezheted, hogy hátrányod volt belőle.
jaja, edebacsi: ez a gumicsont.
ki kell copyzni a kommentet küldés előtt, sajnos ezekben az időkben szárazon kell tartani a puskaport.
Viktor kezd hasonlitani Szent Varecza Lacihoz.
jaja, ezt csinalom en is....mimindenre jo a vindoz.
Akárki, te nő vagy? Nem is vettem észre a beírásaidból.. mondjuk csak azért számít, mert esetleg valamilyik korábbi válaszom neked nem volt elég lovagias :)
Akkor Pascal te egy Lovag vagy. Legyél bár férfi vagy nő.
Pascal, igen. De ettől még nem kell lovagiasnak lenni, szal felejtsük is el. Csak vitatkozzunk anélkül, hogy tudnánk ki mit hord a lába közt. Mert itt ez tökre nem számít.
Má' nem is örülök, hogy leírtam, mert így egy pattogós kis pina leszek :).
"De hát ez gumicsont üsmög, bazze, szinte hallom az ellentábor kéjes üvöltését, amikor Viktor ilyeneket dalol. "

Ede!

Nem az a baj, illetve nam az igazi baj, hogy ilyeneket dalol ellenzékben, hanem az, hogy ha valamilyen csoda után mégis ő lesz itt a bakter, akkor is ilyeneket fog mondani. (Miért mondana mást?) Még ez sem lenne baj, ha ilyenkor nem ő mondnák meg azt is, hogy mi legyen a törvény (Miért mondanának mást?)

Namost: Van Mo-n egy igen széles réteg, aki utalja a szocikat, mert kretének és lopnak, de ugyanakkor utálja a viktorékat is, mert kretének és lopnak. Viszont a "szavazófülke magányában" bizony átgondolja, hogy szeretne-e olyan mondásokat törvények szövegében viszontlátni, mint amiket ovi böfög eléggé gyakran.

Igen igazad van, hogy ezek a mondások tartják hatalomban a pirosakat. De nam azért, mert ez gumicsont, hanem azért, mert néhányan még emléxünk rá milyen volt, amikor kötelezően úgy kellett gondolkodni, mint a főnökség.
Sztem ezek a mondások a kékeket tartják hatalomban.
Is. Ismerős-e a módszer, hogy listán a kéket, egyéniben a pirosat?
Igazából a mindegycsakneaviktor mindkettőt ott tartja. Szerintem.
Akárki, ok, ha kéred én nem leszek lovagias, meg ha lerendeztél egypár hungaristát akkor meg is tudod védeni magad. Pattogós satöbbi, nekem sosem leszel.
Ezek a mondások teszik lehetetlenné a konkrét ügyek megvitatását.
Ezek a mondások rajzolnak képet az összetartó erőről, ami kizár majd minden érvet.
Ezek a mondások keserítenek el.
Közben meg az a tapasztalatom, hogy Viktor regnálása alatt egy csomó mszp-s és szdsz-es figura maradhatott a helyén úgy középtájt, pl. állami cégeknél. (Ez ma fordítva elképzelhetetlen. ) Valszeg erre mondta egy okos barátom, hogy Viktorék felső káderei elviselhetetlenek, a középvezetőik viszont rendkívül kellemes emberek, mindenki számára tolerálhatóak. A másik oldal fordítva: szalonképes (nemzetközileg is) felsőgarnitúrával, és borzalmas vízzáró agyagréteggel, elviselhetetlen elvtársi masztodonokkal középvezetőként. Ezért csodálkozom sokszor a ballib hívőkön: a csak a tévében látott bonvivánok és primadonnák miatt szavaznak rájuk, holott a munkahelyükön sokkal jobban járnának Vitya embereivel.
Nem gyülölködöm, szomorú vagyok. Öregedőfélben még emlélkszem ovira (szándékos kisbetű) 1988-1989-ből.
Más kérdés: mit várunk köztörvényes bünözöktől?
ovi:"Csak ne mi kapjuk a legtöbbet"
gyf:"A törvényeket betartva..."
galileo: köszi. sajna nem tudom mi az a M.E.G.A.
besuhinytanàl egy linket alkalomadtàn?
köszi elöre
(eZ)
Pataj!

Tök igazad van. És is így gondolom. Szerinted mi lenne ovival és a pártjával, ha nem böfögne ilyeneket? És mi lenne a pirosakkal?

Sajnos azt gondolom, hogy az ilyen mondások mentén kialakult polarizáltság miatt van most éppen kvázi kétpártárendszer. És ez nekik jó. Még ellenzékből is jobb, mintha 4-5 kb. hasonló erejű tömörülés bírkózna viszonylag nehezen kiszámítható módon.

Pesszimista vagyok. A karizmatikus politikusokkal az a baj, hogy ha meghülyülnek, akkor is karizmatikusok maradnak.
sga, '98 és 2002 között milyen törvényekben voltak ilyen orbáni mondások? Tudnál néhány példát idézni?

Én úgy tudtam, pont a pirosak voltak hatalmon (40 évig), amikor úgy kellett gondolkodni, mint a főnökség.

Ez is egy elég gyakori antijobbos paranoia, hogy, ha OV-nek, Semjénnek, bárki másnak valamilyen véleménye van, akkor egyesek úgy érzik, hogy őket önmagában ez a vélemény korlátozza a szabadságukban.
Most pl. Gyurcsány van hatalmon, de én nem érzem azt, hogy engem bárki is arra akarna kényszeríteni, hogy ájtatosmanó képpel hazudozzak, vagy hogy biciklis gatyában fussak be a munkahelyemre.

A Fletó ilyen, az Orbán olyan, én meg amolyan vagyok. Ne mondd, hogy jogszabályokban bármit előírtak, ami korlátozott a szabadságodban (pl. kötelező templomba járás vagy trágárkodás)!
edebácsi!

Hogy klasszikusokat idézzek: lári-fári...

Te tudod, hogy ezek a narancsos fiúk milyen elképesztő tisztogatást csináltak a minisztériumokban 98 után? Szerintem egy kicsit vonalas, meg szemellenzős vagy, nem?
Pascal, egyébként nem is emlékeztem rá, hogy lovagiatlan lettél volna. Na mindegy.

Visszatérve a témára most olvastam el a postba linkelt cikket. És én pont nem a beleszületett vallásos vagyok. Hanem a visszatalálós.
És ahogy olvasom egyre inkább azt érzem, hogy OV saját magáról beszél. Legalábbis nekem.
"Megkérdőjelezik a keresztények identitását", pl ő is ezt teszi. Hogy valóban jó keresztény és magyar vagyok-e, ha nem jobbos vagyok. És az az érzésem, hogy Viktor fél azoktól a magyaroktól, akik nem hajlandók rajongani érte, és mégis magyarnak érzik magukat.

Nekem fontosak a tipikus jobboldali értékek is egyébként, pont az Isten, haza, család kombó, de ebben a párt meg vezérkultuszban nem vagyok hajlandó részt venni.
edebácsi, "a munkahelyükön sokkal jobban járnának Vitya embereivel." ezzel vitatkoznék. Persze ez is konkrét eset, de tudok olyat, amikor nem ez volt. Sőt.
sga,

"Te tudod, hogy ezek a narancsos fiúk milyen elképesztő tisztogatást csináltak a minisztériumokban 98 után? Szerintem egy kicsit vonalas, meg szemellenzős vagy, nem?"

Medgyessy 10000 ember? Mond valamit?

Tisztogatás? Nem azért a 2 fillérért, de gondolom egyértelmű, hogy mindkét pártnak vannak hívői a minisztériumokban. Nem értem hogy miről beszélsz.
Akárki: Bocs de mi a fasz az, hogy jobb, meg bal.
Tudom egy pattogosnak nem illik ilyen szavakat használni.
vorobjanyinov:

Nem egyet sem tudok mondani. Ugyanakkor megjegyezném, hogy ovi ennyire nagy baromságokat még nem mondott akkoriban, de:

Emlékszem olyasmikre, mint a kokárdázgatás, ugye rémlik? Megjelölték a híveiket, meg az ellentábort, ha jól emléxem.

Emlékszem a korona úsztatásokra, meg szállítgatásokra (mi a fasznak is? - egy kissé már beteges volt)

Meg még sokmindenre és úgy általában arra az ellentmondást nem tűrő aggresszivitásra, ami azóta is sajátja a nagyvezérnek.

A 40 évről: igen ezt mintha említettem volna magam is. Most nem kell.
Az egyik hazudik és büszke rá, a másik szembeköpi a határontúli magyart, a harmadik kicsinykét ide nyal, oda nyal, de mindig és mindenhol OV a bűnös, a hibás, a gonosz.
Holott a hiba a töppedt agyakban van, kedves OV-fóbiás, hisztérikus felebarátaim.
He?
Most ezt nem értem teljesen.

Hát vannak az elvileg jobboldali, konzervatívnak tartott értékek, pl. hazaszeretet, a család fontosságának tudata, a hagyományok tisztelete stb. Meg vannak a baloldali "szabad" értékek: tolerancia, verseny, liberális gondolkodás.
Én legalábbis így használom őket, de ez a saját értelmezésem.
Tiko: igen azt a 10000-et mondták a fiúk, én is emlékszem. Te, vagy bármelyik rokonod (aki nem elvakult narancsos) dolgoztál minisztériumban 1998-ban és 2002-ben?

Nem mondtam, hogy nincsenek hívek itt, vagy ott. Azt sem mondtam, hogy a szocik nem cseréltek le néhány embert, lecseréltek. De az egy faszság, hogy az egyik milyen kis rendes volt, bezzeg a másik.
sga,

"Emlékszem olyasmikre, mint a kokárdázgatás, ugye rémlik? Megjelölték a híveiket, meg az ellentábort, ha jól emléxem."

Sztem örülj neki. Így nincs szélsőjobb a parlamentben. Sikerült megosztani a MIÉP fanokat. Vagy esetleg szeretnéd őket?

Koronaúsztatás - faszság.

Ellentmondást nem tűrő agresszivitás? Ezt GYF-re is simán mondhatod.
sga 2006.12.21. 15:49:19

Nem dolgoztam. Így megint csak mértékről beszélnénk - ami sztem tök fölös.

"De az egy faszság, hogy az egyik milyen kis rendes volt, bezzeg a másik."

Igaz.
Akárki, a verseny és a liberáls gondolkodás nem kizárólag baloldali. Sőt a verseny szerintem kifejezetten jobbos.
A szolidaritás, az elvonok-és- visszaosztok, az állami szerepkör, felelősségvállalás, gondoskodás erősítése, ezek a hagyományos baloldali értékek.
akárki!

Hagyományos értelemben a következő értékek vannak:
jobb:
- liberális gazdaságpolitika, alacsony adók, alacsony szociális juttatások, stb.
bal:
- szociálisan érzékeny, magasabb adók, és ebből magasabb szoc juttatások.

A hagyományos bal-jobb felállást gazdaságpolitkai értelemben szokás használni. Itt nálunk szokás politikai alapon megkérdőjelezni valakinek a nemzeti elkötelezettségét. Máshol ez nem annyira dívik.
kicsit off:

A sikeres reformhoz három dolog hiányzik a kormányzat részéről, nincs elegendő hitelesség, szakértelem és kommunikáció - mondta Bokros Lajos a Figyelőnek adott interjújában.

végre bokros verbálisan fejelt vissza veressnek.
Akárki: Én ezzel nem igazán tudok mit kezdeni. Sztem, vannak a szocik, a konzervatívok, meg a libsik, illetve ezek keveredései. Én liberális-konzervatívnak tartom magam. Kedvenc kocsmámban azt mondták, ilyen nincs. De van.
Tiko:
nem örülök. Ha ovi nem kokettálna a szélsőjobbal, nagyjából mindegy lenne, hogy van-e 15 képviselőjük a Parlamentben. Én is leszarnám. Sokkal nagyobb baj, ha a társadalom megosztott, és még meg is vannak jelölve, hogy te velem vagy, te meg nem.
CrL,

Bokros már régóta oltogat, de csak finoman. Az egyedüli amit sajnálok, hogy ő az egyedüli balról, aki mer kritizálni. És az is gond hogy "merni" kell, mert ha nem, akkor a főnökség majd megoldja..

Amúgy Bokros nem tartozik kifejezetten a kedvenceim közé;)
sga,

Megfordítom. Ha nem kokettálna, akkor lenne szélsőjobb a parlamentben. Lehet hogy többet nyernének maguknak, ha ezt kiiktatnák, de mellé még mindigjárna a szélsőjobb.pk3 kiegészítő.

Ami pediglen a megosztást illeti, sztem azt nem egy kokárda teszi. Az csak egy külcsín, egy jel. Az árok sokkal mélyebben húzodik, minthogy kokárdákkal, karkötőkkel egy felszínt felmutatva az látszik.
Arra is érdemes gondolni, hogy:

amikor Viktor a gázár- és gyógyszertámogatás mellett, vagy a korházak magánosítása ellen, vagy az ingyenes és egészségbiztási modell fenntartása mellett, vagy a 14. havi nyugdíj mellett van,

tulajdonképp klasszikus értelemben vett baloldali vagy jobboldali értékrendet képvisel?
Nem fejtettem ki eléggé, hogy jelenleg ezeket jelenti nekem a jobb meg a bal. Én így használom. Mármint most ezek mentén működnek.
Igen, igaz a verseny jobbos. Pl. ezért sem értem a kórházprivatizáció elleni kapálózást. Felcserélődött a két nagy párt identitása. A Fidesz gondoskodna, a maszop meg a szadesz meg privatizálna, és mindenki gondoskodjon magáról.
Kicsit minden összekeveredett. Vagy nagyon.


Tiko: de legalább ez megjelenik. sajna az sosem tesz jót ha mellőznek jó szakértőket ilyen kritikus helyzetekben rövid távú politikai érdekek miatt.
Osi, sztem is van, én is az vagyok.
Én így határozom meg jelenleg a két oldalt, ennyi. Neked nem is kell ezzel mit kezdened.
akárki 2006.12.21. 16:05:57

Már megbocsáss, de én nem látok semmilyen cserét.

Mszp neolib lett, az szdsz-el karöltve, míg a Fidesz beépített szociális "identitást".
azoknak van igaza, meglatasom szerint, akik azt mondjak, ezek teljesen felesleges mondatok, ezek tartjak hatalomban a lilakat. ezen lovagol a liberalis sajto (pl. aaaaa.....w.blog.hu) es nem arrol szol a kozbeszed, h mit kurtak el. de azert erdemes meggondolni, h miert van ez igy:
1.OV dilettans
2.vagy a elkerulhetetlen, j.o. szavazobazist osszetarto mondatokra vadasznak a masik oldalon, es idezgetik, h osszetartsak a b.o. szavazobazist.
3.TWA miert vesz ebben reszt?
Érdemes simán Fideszt és MSZPt mondani, ha a jelenlegi két nagy párt ideológiájáról beszélünk, és baloldalt vagy jobboldalt akkor, ha klasszikus értelemben vett értékekre gondolunk. Mert ahogy már megjegyezték, ez a kettő nem fedi egymást. Ld. balos időnkét Viktor és jobbos közben Feri:-).

Az erős nemzettudat, nemzeti identitás is klasszikus értelemben vett jobboldali érték, ugyanekkor az internacionalizmus pedig tipikusan baloldali. A nemzetiszocializmus szélsőjobb és a maoizmus szélsőbal.

da!

TWA azért vesz ebben részt, mert
1. (újság)író, tehát ír
2. libsi beállítású, így a fikázás fősodra elég egyértelmű
3. ezért kapja a fizuját.
Sga:
Milyen szemellenző van rajtam? Természetesen amit mondtam, az nem teljes mértékben értendő, hanem csak úgy "többnyire". És nem beszéltem minisztériumokról, hanem állami cégekről. Példa: Lotz minisztériuma egyébként örökül hagyott egy-egy masszív szdsz-es ürgét az utódjának. (Magyar Posta: ovi ideje alatt tele volt régebbi fószerekkel. Túrós tábornok, nemz.biz.hiv. volt műveleti főnök, kisztitkárok stb. Aztán 2002-ben jöttek a szocik emberei, és a konyhalányokat is kirúgták. Tudnék róla mesélni...)
szoval annak is ugyannyi ertelme van az ilyen politikus kijelenteseket kritizalni, mint ilyeneket mondani. regjuk a gittet.
A hagyományos bal-jobb felosztás rég nem működik. Vagy azt mondjuk, hogy öszekeveredtek az értékek, és nincs értelme bal/jobb-ról beszélni, vagy fel kell frissíteni a szóhasználatot. Pl. a hagyományos, vízszintes bal-jobb tengely mellé bevezetett függőleges authoritan-libertarian tengely nekem sokkal jobban leképezi a mai szóhasználatot, a mai rendszert.
lásd: www.politicalcompass.org/
De persze máshogyan is lehet, csak nekem ez bejön, azért ajánlom.
jojo, de ez egy blog. meg ahogy fentebb, lehet ezt csinalni, de akkor ez is olyan unalmas lesz, mint egy bencsik vs bolgar vita.
No, harmadszor is térjünk ide vissza, mert ez megér egy rövid misét:

"Ez a Fidesz társadalomszervező felfogása, ezért a posztkommunista hálózatokat a lehető legkisebbre próbálja szorítani, a hatásukat pedig mérsékelni."
www.fidesz.hu/index.php?CikkID=69903

Itt ugyanis új stratégia vagyon meghirdetve, ill. ha nem is meghirdetve, de szondáztatásra bedobva a köztudatba (egyelőre csak a szűk értelmiségi köröknek). Lényege, hogy teljesen mindegy milyen vagy, fideszes vagy miépes vagy pártsemleges, keresztény vagy pogány, ha nem vagy a "hálózat" haszonélvezője magad is, akkor köztünk a helyed. Volt már olyan a történelemben, hogy megelégelték egy jól körülhatárolható, jól szervezett, erős, befolyásos "társadalomszervező" erő gazdasági/politikai hatalmát, és tettek is ellene...

Persze az a szép az egészben, hogy a jelenlegi "hálózat" helyett Viktorék egy másikat szeretnének felépíteni (mint tették 1998-2002 között), csak ezt elfelejtik közölni. A nép viszont látott már ezüsthajót meg országimázst meg nemzetiszínű udvartartást, így elég nehéz lesz beadagolni, hogy a lebontás nem arról szólna, hogy a mi tégláinra cseréljük az övéiket. Gazdaságpolitikáról, reformokról, stratégiáról, konkrétumokról persze sehol egyetlen szó, a lényeg az, hogy "azok" ki legyenek rakva a hatalomból. Egy-két év múlva talán lesz megfelelő számú kiábrándult, csalódott állampolgár, a bázis akkorra felsorakozik, és beindulhat a hadművelet. Programnak persze ez kevés, de lényeg a lényeg, a gonosz hálózatot le kell rombolni. Tisztára, mint a Mátrixban/Csillagok háborújában.
Pascal: gazdasagi ertelemben nem erdemes j-b-rol ebszelni, de tarsadalmi ertekek teren ez ugyanugy megvan, mint korabban.
da.
Hogyne volna értelme gazdasági értelembenn j-b oldalról beszélni? Nem is csak j-b-ról van értelme... Pl. gazdasági értelemben a baloldal és a liberálisok ősellenségek. A bal erős államot akar, adókat, a javak igazságos újraelosztását, sűrű szociális hálót. A lib meg gyennge államot akar, ami csak akkor szól bele a gazdaságba, amikor muszáj, mindenkinek legyen meg a biztonsága, de azon belül aztán boldoguljon ki-ki ahogy tud. Ideológiailag az mszp és az szdsz nem is lehetne koalícióban... egymás torkát kellene marcangolniuk. Felmerül tehát a kérdés, hogy miért nem ezt teszik?
anr,
bármit és bárkit, csak tarlós putyit ne. úgyhogy nem.
"Az ellenzéki vezető arról is beszélt: szerinte napirenden kell tartani azt a kérdést, hogy nagypéntek munkaszüneti nappá váljon."
A nép meg örül, mert nem kell dógozni -egyben épül a keresztény identitástudatuk is :)
anr.
Jah, dehogynem. Kész röhej. A fidesz beszervezi az önkormányzatokat a pártpolitikába (ami szerintem nem valami demokratikus), erre az mszp áttolja a döntéshozatalt a közgyűlésekből a bizottságokba (ami szintén nem demokratikus). Mi meg elhisszük, hogy bármi beleszólásunk van itten a dolgokba. Aztán egy nap majdcsak felébredünk, és kikapjuk a kezünk a biliből...
Elolvastam a fentebb már linkelt cikket a Népszabóban. Hmm... Van benne egy-két érdekes gondolat. Azt hiszem, Viktor összekeveri az egyház szerepét a lelkészének (mint lelki támaszának, elhivatott kritikusának, élő lelkiismeretének) a szerepével. Mindenkinek szüksége van arra, hogy merítkezzen, feltöltődjön, megerősítést, bíztatást nyerjen. Van, akinek a családja segít ebben, van akinek a barátai, van akinek a lelkésze. Az egyház azonban nem egyenlő a lelkigondozóval, mint ahogy a szenzon sem egyenlő a fazonnal.

"Szükség van tükörre, amibe az ember belenézzen. Valakitől tudni kell megkérdezni, hogy tartom-e még az irányt. Van-e még a politikámnak iránya? Afelé a cél felé mutat-e, amit teszek, mint amiért belevágtam ebbe a munkába. És az egyházat kell tudnunk elfogadni, mint olyan, pártpolitikán kívüli közéleti szereplőt, aki azt mondja, és azt mondhatja, hogy kedves barátom, lehet, hogy ilyen célokat tűztél ki magad elé, már régóta figyellek, és azt látom, hogyha ezt az irányt tartod, amin most haladsz, nem fogsz odaérkezni. Hát ehhez az iránytű-ellenőrzéshez, ehhez a tükörtartáshoz nemcsak joga van az egyháznak, (…) de ezt joggal várhatja el minden hívő meg nem hívő ember az egyháztól. Hogy ezt a tükröt rendszeresen tartsa oda a világi hatalmak elé. És azokat meg rá kell venni, hogy rendszeresen nézzenek ebbe bele." www.nol.hu/cikk/428887/
Nagyon érdekes az oldal, konkrétan a teszt, amit Quicksilver belinkelt. Eltartott nekem egy darabig, mert elvileg dolgozom is közben, de a kérdésekre adott válaszok sem mindig magától értetődőek. De a kérdések önmagukban is gondolkodtatóak.

Egy-egy konkrét eset kapcsán szinte mindegyik kérdés megérne egy itteni cikket és rákövetkező vitát. Sőt van köztük olyan kérdés, amelyről már volt is itt cikk, jó kis vita.

Szóval nekem körülbelül +3 (jobboldali) és -3 (liberális) koordináták jöttek ki, ami tulajdonképp eltalálja, ha valaki a meggyőződésem kérdezné. Jobb alsó negyed, a koordinátarendszerben.

A lap szerint Milton Friedmann van ugyanitt, ill. én töle közepebbre (kevésbé jobb) és lejjebb (liberálisabb) estem. Olvasni kéne akkor tőle már valamit :-).

Viszont nagyon érdekes, hogy a lap szerint ebbe a nagyedbe semelyik ismert politikus sem esik. Pedig be van sorolva ott Ghandi, Thacher, Bush, Pinochet, stb., stb. Tehát a jobblib egy lefedetlen terület, politikai fehér folt lenne? Vagy simán csak nonszensz, mert ilyen nincs is :-)?

Mindenesetre, ha valaki sokat írogat ide, van kedve és kitölti a kérdőívet (angolul van), én kíváncsi lennék, mi jött ki neki.
Pár kérdés.

Kik azok a "mi", akiket gyűlölnek?

Kik azok az "ők", akik gyűlölnek?

Mi az a "valami", amit "mi, keresztények hiszünk"?

Mi az a "valami", amit "mi magyarnak és nemzetinek hiszünk"?

Ááááá, komák, ennyi általánosságot, közhelyet, üres izét egy rakásra! Most gondoljatok bele:
ezt mindenki a saját érzelme szerint töltheti fel. Mindkét oldalról.
Ez a tipikus "ők utálnak minket pedig mi jók vagyunk és jót akarunk és hát van okunk félni tőlük" szöveg,
ahol a legutóbbi idézőjelbe rakott szöveget tetszőlegesen mondhatja ballib és jobboldali politikus is,
és hallgathatja sűrű bólogatások közepette lelkibeteg jobbkomplexusos, bal/libkomplexusos párthívő is.


Folytatva az előző gondolatmenetet és az idézetet:

"De összességében a politikának, mint a kormánynak, a politikát irányító testületnek is, a maga munkája megítélése végett el kell fogadni azt a mércét, amit az egyház által képviselt értékek jelentenek. Tehát ha egy mondatban kell válaszolnom, akkor azt kell mondanom, hogy az egyház: mérce."

Figyelembe lehet venni, mint egyfajta mércét. De kritikátlanul elfogadni? Hmm... A másik kérdés az, hogy melyik egyház legyen a mérce? A harmadik, hogy a fenti kijelentés hogyan származtatható a hatályos alkotmányból?
Ja igen, és egyházat, pártot, vezért, papot, püspököt nem kritizálunk.
Naná, hogy nem.
Főlegnem egyházüldözés és jobboldaliüldözés idején, mikor vendég vagy a saját hazádban, és a rohadt fogyasztói társadalom kizavarja a híveket a templomokból. Csakis így lehet, ugyanis az egyház tévedhetetlen és kritizálhatatlan, a templomok mégis konganak az ürességtől, tehát csakis "ők" meg a fogyasztói társadalom lehetnek a hibásak.


Azért ha Isten kedvel engem és szeretne megdobni egy csodával, szeretnék kérni egy életképes, igazi, normális, valódi liberáliskonzervatív pártot. Könyörgöm, én nem vagyok baloldali, nem vagyok klasszikus liberális, egyikse akarok lenni, kérekszépennagyonszépenkérek egy normális jobboldali pártot naaaaaa.... Plíz!!!!!!
Azért __nagyon__ kíváncsi vagyok arra, hogy hány ember fogja magát mindenféle klasszikus egyházhoz tartozónak vallani
2010-ben, a legközelebbi teljes népszámláláskor.

Csak mert előtte arról volt szó, hogy az egyházi adat az csak úgy van és nem lesz vele semmiféle visszaélés.
Sose fogom megbocsátani otthontartózkodó felmenőimnek, hogy megkérdezésem nélkül engem is felirattak mint az egyik csordához tartozót, aztán téphettem a hajamat a fenenagy érveléstől, hogy ez mekkora egy keresztény ország. Tudva, hogy abba sajnos engem is beleszámolnak a gazemberek.
Stil: Azért nem mert hülyék vagyunk. Az egyik "ovit", a másik "gyf-et" nem !!! csatakiálltással megy aludni.
Cet. Cens.: Mi van a fehérkocka (jó tudom négyzet) párttal?
Viszont az MNO oldalán istenien mutat a cikk alatt a STRABAG banner :)))))))))))))))))))))))))
hej, egy konzervatív párt, az jó volna, mert rohamosan öregszem. még kábé tíz év. vajon az MSZP mikor fogja magát átnevezni?
Pascal 2006.12.21. 17:05:28
Ez lennék én a politicalcompasson:
Economic Left/Right: -1.13
Social Libertarian/Authoritarian: -3.95
(picit balra mentem tavaly óta... hmmm)

"v a Tilos Rádiós balhé után vártam volna mindenféle reakciót balról"

A részeg csávót kirúgták, mindenki elítélte, stb. Mi egyebet várnál még?

"ehelyett szolidarítás jött"

Igen, a Tilossal, mert az nem tehetett semmiről, a két másik műsorvez próbálta is csitítani a csávót, aztán meg ki is rúgták, de a feldühödött, hirtelen mélyhívővé vált társulat sót és ekét követelt.
TWÁ: Nem kell átneveznie magát (a fidesz sem tette), elég ha adót emel, kedvezményeket von el. Tényleg arról mikor lesz valami szöszenet, hogy Mo-n több önkormányzat van mint GBR-ben?
majd ha kezdenek vmit ezzel a regionális átszervezéssel. momentán ugye meghátráltak a végső érv előtt, miszerint ezeréves kutyaszart nem szabad piszkálni, hanem be kell vinni a bazilikába, és imádni.
TWÁ: Ahhoz, hogy bevigyék a bazilikába, ahhoz piszkálni kell. De legalábbis lapát.
Kár politicalcompasst töltögetni, mert itthon semmi nem az, aminek látszik.

Van szocialista pártunk, akik refomálnak, leépítgetnek, adót emelnek, nyesegetik a szociális védőhálót, neoliberális gazdaságpolitikát csinálnak.

Van liberális pártunk, akik traktoros táblát szereltetnek, közparkot műveleti területté nyilvánítanak, tahórendőrbuksit simogatnak.

Van konzervatív pártunk nyugdíjemeléssel, gázárcsökkentéssel, szociális védőhálóval, időnként munkásmozgalmi jelszavakkal.

Meg vannak a túlélésért küzdő kis pártok, akik mindig azt mondják, amivel aktuálisan a legtöbbet profitálhatnak.

Minek ide bal-jobb, konzervatív-liberális koordinátarendszer?
TWÁ,

"hej, egy konzervatív párt, az jó volna, mert rohamosan öregszem. még kábé tíz év. vajon az MSZP mikor fogja magát átnevezni?"

Ezt úgy értsem hogy konzervatívnak? Sztem majd akkor lesz névadás, amikor kettészakad.
TWÁ wazze! Pampog itt mindenki a regionális átszervezésről, anélkül, hogy a leghalványabb fogalma lenne róla!

Csak megjegyzem: A megye nem feltétlenül elavult. És már ma sincs neki igazán jelentős hatásköre (kult. intézmények fenntartása pl.) A kistérségek, és a helyi önkormányzatok a nyerők.

A jelenlegi koncepsönben a régiók pusztán szuperszervek lennének ( szép új megye). Ráadásul az Eu-s régió híresen határon átnyíló és nyúló. Namost erről péel hallgatás van.

Még egy zárójel. A dekoncentrált szervek rendszere Megyére lett kitalálva. Most majd jól szétszórják őket valami hagymázas elképzelés szerint.

Bravó. Az OV-ról való véleményeddel viszont részben egyetértek, de azt azért elismerheted, hogy tényleg kicsit túldémonizált és túldimenzionált a kritika.
van valami politeszt magyarul is, itt a link, ha érdekel valakit. www.nol.hu/voks/politograf-teszt/
meglepve tapasztaltam, hogy fél év alatt jelentősen kevésbé vagyok liberális, kb 88-90%, de változatlanul 5-8%-ra jobboldali.
dark future · 2006.12.21. 17:54:16

nem biztos, hogy ártalmas a koordinátarendszer... attól, hogy magyarországon a dolgok másképpen működnek, mint bárhol máshol (akár ellentétes "beállítottsággal" nevezünk egy pártot jobb, vagy baloldalinak, mint a világon bárhol) nem árt tisztában lenni a fogalmak tényleges jelentésével.
Átolvasva a délutáni bejegyzéseket: még senki nem fogalmazta meg kik a "mi" és kik azok akik őket utálják, valamint ki a "keresztényellenes". Szvsz ezek a kérdések itt a legfontosabbak.
Pataj: mindenki - aki nem good keresztény vagyis bad, evil. söt, nihil. LOL
vicces az a mondata cikknek, hogy "Szabó István, a Duna-melléki Református Egyházkerület püspöke a bemutatón hangsúlyozta, hogy amíg a politika világában a megegyezés a fontos, a hit világában a beleegyezés."

Csak nem egyházi kritika az orbáni politikával szemben pont egy ilyen jeles könyv bemutatóján?:)
Wonderland: Ha a jövő a kistérségeké, pláne az alulról szerveződőeké (szerintem is), akkor mégis mi szükség van köztük és az állam között a megyékre/régiókra/szuperszervekre? Pláne egy ekkorka országban, mint Mo.?

Érdekes, a magyar politográfban kevésbé vagyok libertarian (balabbra, de feljebb). Szerintem az én meggyőződésemet jobban kifejezi a political compass, még akkor is, ha tudom, hogy alapvetően nem magyar viszonyokra lett kitalálva. Igaz én is eléggé globalistának érzem magam...
Higany (Quicksilver): A régió egy Uniós adminisztrációs igény. Ők ezzel dolgoznak.
Amit viszont itt be akarnak vezetni ennek örvén az egy voluntarista koncepció, erőteljes központi közig rendelkezési jogkörökkel, elvileg kormányzatilag ellenőrizhetően, testületben kinevezhetően.

A megyét meg pont a méretéből adódóan érdemes lenne megtartani- mivel itt egy ekkora országban (ami megjegyzem unitárius rendszerű) egy kábé ekkora méret indokolt közig egységként. Persze a határokat nyugodtan át lehet szabni, nem arról van szó, én sem vagyok indokolatlan híve a hagyományoknak.

Így viszont, hogy a megyéktől elvették hatásköreik jelentős részét, tényleg nem túl indokolt a létezésük. Nekem az a véleményem, hogy legyen erősebb megye, adminisztratív, gyenge régió, erős önkormányzatiság+kistérséges rendszer. Tehát alul és közel, ahogy amúgy az Unió szubszidiaritásának elve megfogalmazza.
Pascal,

arról írsz, hogy a fidesz gesztust tehetett volna az mdf felé azzal, hogy katona kálmán mögé áll, és akkor ő nyer. talán.
de az mdf is tehetett volna gesztust a fidesznek azzal, hogy tarlós mögé áll.
és tarlósnak egyedül is több esélye lett volna, mint katonának egyedül.
ja és állítólag volt már előzetes megegyezés tarlós és az mdf között, csak az mdf ezt felbontotta.
az mdf-nek egyszerűen nem érdeke, hogy a fidesz előtérbe kerüljön, ezért nagypártellenes populizmust alkalmaz.
persze ha nem ezt tenné, már bekebelezte volna a fidesz, ez kell az önállóságához.
tehát ez részben érthető, részben viszont nonszensz, hogy az ellenzék ellenzékét játsszák.
na de elég messzire kanyarodtunk a kiindulóponttól, ami ki is lehetne más, mint viktor, ő mindennek az alfája és omegája, legalábbis ha egy adott post a fuj, fuj, kisajátítás -szerintem kissé unalmas és elcsépelt- tárgykörében mozog.
az mdf, foleg ezekkel a nyuggerekkel nevetseges.
de az a baj, h ez az orbani duma csak a nagyonkeves hardcore rajongonal jon be, a tobbit vagy nem erdekli, vagy irritalja, meg a jobboldalon is.
Árpád kezd olyan lenni, mint a hetihetes:) Én azt hittem, hogy a kormányon lévő pártot szokták kritizálni, de már itt is csak orbán a geci. Az egy dolog, hogy én sem bírom, nade ő kúrta el és kúrja még most is? van(nak) akik még ennél nagyobb böszmeségeket is mondanak. nekik most van is hatalmuk, nem úgy mint ennek a szerencsétlen mitugrásznak.

ez az új magyar kúltúra, ellenzéket kritizálják, nem a hatalmon lévő pártot? jójó, már látom is magam előtt mivel lehet ezt kimagyarázni, hogy ez nem erről szól...
Én a szocik helyében komolyan venném Orbán panaszait és valahogy így válaszolnék: Tényleg igaza van, elnök úr, nagyon rossz érzés, ha az ember identitását (posztkommunista), őszinteségét (Öszödi-beszéd alapján a hazugsághoz való viszony), jószándékát (hazaáruló, magyarellenes) folyamatosan megkérdőjelezik. Higgye el, elnök úr, mi is pontosan ugyanígy érzünk, amikor Ön ezt teszi. Nyújtsunk hát békejobbot egymásnak, és egymást elfogadva és tisztelve (insert some Bibó quote here) próbáljunk meg tenni a magunk módján az ország felemelkedéséért.

Persze erre lehet, hogy azonnal jönne a Szijjártó-replika, hogy a szocik bocsánatkérése csak PR-fogás, amiben ők nem vesznek részt és a többi...
ePtOn,
szvsz a bizonyíték maga az orbáni könyvbemutató, hogy a hülyeség nem kötődik (kormány)párthoz.
Most ebben a pillanatban komolyabb _bal_f***ság nem jut eszembe a mai napról, tán a cuki drogstratégiát kivéve.
Wonderland: Én abszolút laikusként úgy látom, hogy a jelenlegi megyéknél se a kisebb, se a nagyobb régiók nem lennének annyival jobbak/hatékonyabbak, amennyibe az átszervezés-átállás-más működési struktúra kerülne. Holott szerintem a kistérség (a megyénél kisebb egységként) lenne a jó, mégis, nem hiszem, hogy megérné az átszervezést (jó, tényleg nem vagyok szakember, ez csak érzés). Az, hogy központosított, felülről irányított régiórendszer jöjjön létre... nos az szerintem egy lázálom. Semmi értelme, a hatalmi harcokon kívül; semmi pozitívuma, mert azt az önálló, rugalmas, a saját érdekeit szem előtt tartó kistérség képezné; és semmiféle mostani rosszat nem szüntetne meg.
"Nem, nem Orbán Viktor a kereszténység, pláne nem ő a nemzet."

Én bárhogy is kerestem, de ezzel kapcsolatos kijelentést nem találtam a mellékelt Orbán idézetben.

Kedves, Tóta W. Árpád,

Ha nyelvi nehézségeid vannak, akkor felesleges blogot írnod, mert csak kinevetteted magad.
Mint most (is).
Epton: "ez az új magyar kúltúra, ellenzéket kritizálják, nem a hatalmon lévő pártot? jójó, már látom is magam előtt mivel lehet ezt kimagyarázni, hogy ez nem erről szól... " Teljesen egyetértek!. Senki sem rajong Vikiért. Igaz, hogy voltak pillanatai (lehet, hogy ma is vannak), amikor nagyon nagy lehetett volna, de nem jött neki össze. Háezvan. Viszont elég régóta mondogat ssületlenségeket, de érzésem szerint most már nem ártana róla leszállni. Tényleg nem ő volt az aki a jelenlegi helyzetet előteremtette. És a hetihetes is elég jó példa. Az embernek az az érzése, mintha OVi lenne kormányon, és ő lenne a felelős egy személyben minden baloldali, és jobboldali képviselő hülyeségeiért+ a történelmi helyzetért, stb.

Qucksilver.:jaja

wonder, epton, a kormány nyilatkozta most ezt a marhaságot vagy orbán?
"nekünk meg ittmarad nemzet és Isten összegyűrve, seggszagúan."

Na ilyenkor érzem azt, hogy a tótavé bizony szépirodalom.

Ovinak meg tényleg a jó édes nénikéjét. Emlékszem arra, amikor még jó volt magyarnak lenni, meg márc. 15-én kokárdát hordani -- még akkor is, ha tudtad, hogy ezzel verést kockáztatsz (vagy épp azért?). Szomorú, hogy egy ilyen kis mitugrász ezt elvehette tőlünk.
Nem, de ő az altenatíva. Nem egy józsi a sarki kocsmából, vagy egy Uhrin Benedek, aki kipécézett magának a szívtelen sajtó, hanem a másik út. Harmadik, ugye, nincs.
Ez eklég gyenge Árpád.
Megértem, hogy a kiccsalád miatt most az éjszakai fennlétek miatt morcosabb vagy, de hogy ez a színvonaladra is kihat, az már... favágás magad alatt.
Természetesen arról írsz, és azt amit akarsz.
De ez olyan ciki, hogy nem is a véleményt kritizálod, hanem inkább a megmondóját.
Tudod mi köszön vissza?
Amikor a pelesztín bombázásokat nem említhetem, mert az zsidózás, a kancsal cigánygyereket (apja anyja édestestvérek azé') megint nem mert az meg rasszizmus, a keresztény és nemzeti szót, mert az meg orbánosfideszesjobboldali bunkó.
jaja, most kar ugytenni, mintha OV egy reformatus lelkesszel tartott konyvbemutatojan a szavak nagyobb baromsagok lennenek, mint a pannonpumas-hunhienas Koka szovegei. Csak most eppen Kokanal van a kasszakulcs stb.
Jo, de Arpad, ez egy konyvbemutato. Es kulonben is nem mondta h o a nemzet meg a keresztenyseg, szoval ez mar lassan tenyleg farkashazys.
Azok a boldog szép napok, amikor még volt Harmadik Út...
meg sys. most mi a faszt vett el toled?
Hordjad. Es most nem jo magyarnak lenni??? Kadar idejeben meg magyarnak lenni jo volt. Nevetseges........
Ez olyan agyalapi dolog lehet. Megjelenik a pofa a képernyőm, aztán megszólal:
-kedves Barátaim, mennyünk igyunk sört!

És a reakció:

Bazzeg a te jó anyád a keresztény és nemzeti, és különben is cigány vagy, láttam a helyre kis vadászkalapos képedet, és különben is a gyurcsányi a jobb miniszterelnök, és mit is mondasz megi' a zorbánbányákról?
lenni IS jo volt
nos, aki ebben a szövegben nem veszi észre azt az állítást, hogy OV és a Fidesz = keresztény + magyar, ellenfeleik meg kereszténygyűlölők és magyarellenesek, arról sajnos az a véleményem, hogy szándékosan sumákol. ilyenformán itt vitának nincs esélye.
mert ugye mi mást akarna mondani?
hmmmm, de sztem az, h azert gyulolnek mert kereszteny es magyar vagyok, az nem azt jelenti, h EN vagyok a keresztenyseg maga. Nyilvan nem nyelvtanilag ertem. Jo, de most az ellenfeleik nem keresztenyellenesek?
Sajnos Te ezt látod bele.
"Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztények hiszünk."

szerintem a "mi, keresztények" elég egyértelmű.

szerinted OV-t keresztényi minőségében utálják, akik utálják? ugye nem.

"az ellenfeleik nem keresztenyellenesek?"

Szerintem nem. A törésvonal inkább a keresztény _hegemónia_ támogatása és elutasítása között van. Na ez lehet, hogy megér majd egy postot, írom a todo.txt-be.
Viktor, neked megártott a szőlő, a bányaügyek, a felcsúti focipálya, na a parlament az nem, mert oda nem jártál be nap mint nap felszólalni és még jobban elkoptatni magad, igaz, hogy a Horn meg a Kovács se járt be 98 és 2002 között, és igaz, hogy ki beszél már Medgyessy-ről és ki fog beszélni Gyurcsányról öt év múlva, de nem voltál bent a 13.havi nyugdíjról szóló szavazásnál, ráadásul még keresztény és magyar is vagy.
Mindezekért szégyelld magad, Viktor!
Hegemonia, nane rohogtess....de arrol van szo, h van olyan keresztenyek, akik nem a liberlias vagyalmok szerint a lepras hajlektalanos apolasara szoritkoznak, hanem velemenyt mondanak, es kormanyra kerulve ennek teret, penzt stb adnak. Ez a demokracia baszki. (nincs is kormanyon 4+1 eve)
Mi keresztények.
Azt mondta, hogy csak mink vagyunk azok kizárólagosan, vagy a keresztények, akik közé magamat (Viktor) is besorolom?
Ezért nem egyértelmű.
tehat olyan kereszteny minosegeben utaljak, aki kiall azzal h kerem en ebben es ebben hiszek, es ha kormanyra kerulok, akkor ezekmeg ezek a celok tobb lovet kapnak az adobol.
meg vegulis mi az h keresztenyellenesseg? Jo, nem tilos. Nincs itt annak az ideje. Ap(r)ospajtas idejeben, meg a regijoszepidokben azert tilos volt.
TWA te mennyiben nem vagy kereszteny ellenes? Annyiban, h szabad faszsagokban hinni.
lac1: nekem az egész cikk hangneméből az derül ki, hogy ha nem is kizárólagosan, de cca. 99 %-ban magát és a jobboldalt (nemzeti oldalt) tartja csak kereszténynek. Most újraolvastam, és ez érződik ki belőle, amit elsőre is kiéreztem.
Vicc, hogy vagy a keresztény hitet szapulják, vagy amiatt aggódnak, hogy Orbán lenyúlja a keresztény hitet.
Hát nem tökmindegy? Mi ez az aggodalom?
jo, ez mindig nehez kerdes. Vegulis masrol ki mondja, meg , max. a Joisten h nem kereszteny. De. Azert ugy erzem, h ezen a forumon is keves magat keresztenynek tarto SZDSZes fordul meg. (Okok, HitGyuli, de az elenyeszo). Ezert nem ertem a sertodottseget.
Zárójeles megjegyzésem: Még 1x- ez tényleg egy nem túlzottan sikeresre kivitelezett beszéd.
Nem fejezte ki magát jól. Nem is szeretjük őt olyan eltúlzottan.
Oké.
De. Van még a magyar politikának plusz kábé 50 tagja, aki nyugodtan mondhat bármikor ilyeneket. És mond is. Mégse lesz belőle post, műsor, téma stb..
sehol.
Jaja, ha nincs Isten, akkor mer baj ha a masik aszondja, hogy ateista vagy???
Jó, igen már hallom, lesz belőle. Nade kérem a hangsúlyok, a hangsúlyok.
Wonder: pontosan. (bar mingya megkapom, h ez Arpad blogja, arrol ir amirol akar)
Hát ha az átkosra visszagondolok, annak az ateista mentalitésra, ahol a vallás csak megtűrt volt, és "majd amikor az ember öntudatra emelkedik" szemlélet tombolt, nem is csodálkozNÉK...
Az igaz, hogy Viktor nem általánosít, hanem inkább az ő értékrendjét érzi közelebb a valláshoz, és azon belül a kereszténységhez, de a hír szent, a vélemény szabad.
Ja ez quiscksilvernek írtam volna...
da: egyébként igaza lenne, és egyébként ez a helyzet nem is lenne baj, ha mondjuk 26 másik ugyanilyen mérvadó postban meg mondjuk Kóka, Hiller, stb farokságait nyomatnák.
De nincs. Na. Ezért reagálok hektikusan. Nagyon fogtam a fejem a Vektoron, főleg az utóbbi 7 hónapban van elszaladva azelnökúr, de hááát van még pár megszaladt figura itt.
jaja. A sulypontozas. Hunhiena post mer nem volt? Azer mert Koka a uj great white hope?Az elnokurtol az ultimatum volt a legnagyobb gaz.
Hm.. szerintem alakítsuk meg Magyarország best of kormányát! Csak azokat lehet említeni, akik létező személyek, és a magyar politikában vannak/voltak, mondjuk 20 évre visszamenően... Pártállás nem számít:)
Wonderland: és a többi néma csend...
Vicces, hogy itt maradtak a miértnemgyurcsányt emberek. Egymást győzköditek? Hajrá.
lac1: tudom, hogy természetes, hogy az inga átlengjen a másik oldalra. De azért már ez a 'keresztény kurzus' kezd nemcsak hogy unalmas, de terméketlen is lenni. Sőt, így alkalmazva direkt vízválasztó jellege van, ami nem hasznos. Elvileg ugyebár meg akarja szólítani azokat is, akik nem az ő hívei, hátha rászavaznak. Mert hát valahogy növelnie kell a bázisát, az jelenleg nem elég nagy. Ha direkt árkokat ás, azzal a maga esélyeit rontja erre a megszólításra. Eltávolít magától több embert, mint amennyit nyerhet (kit nyerhet ezzel egyáltalán?)

És akkor arról még nem is beszéltem ugye, hogy a vallás és az állam (politika) elválasztása... szóval vannak itt elvi és gyakorlati kérdések is bőven ezzel kapcsolatban.
Wonder: nehez...
Pataj: kossssz.
Quick: de ha elriaszt sokakat akkor teged az nem zavar, vagy rosszul gondolom? Nem kell az aggodas a masik oldalrol. Mintha en aggodnek, h GyF elriasztja a csepeli szakikat
Ez a kérdés mégmindig ül:
Átolvasva a délutáni bejegyzéseket: még senki nem fogalmazta meg kik a "mi" és kik azok akik őket utálják, valamint ki a "keresztényellenes". Szvsz ezek a kérdések itt a legfontosabbak.
da: már miért ne zavarna? Én középen állok (és nincs elvi pártszimpátiám), engem szólít meg vagy lök el magától egy kampány, egy vélemény, egy program.
"Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztények hiszünk. Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk"

"nos, aki ebben a szövegben nem veszi észre azt az állítást, hogy OV és a Fidesz = keresztény + magyar, ellenfeleik meg kereszténygyűlölők és magyarellenesek, arról sajnos az a véleményem, hogy szándékosan sumákol. ilyenformán itt vitának nincs esélye.
mert ugye mi mást akarna mondani"
(nem vagyok orbán-fan,sőt)

Árpád, te szereted vagy gyűlölöd azt amiben én, mint keresztény hiszek?(eszmét,hitet,intézményt stb)
:) Akkor mi a baj?
OV: " Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk."
Stimmt.
jaaa, elvi partszimpatia nelkul azert nehez. Mostakkor pl. posztkomcsi (most ne kezdjuka sirast, jo) utodpart vagy nem p.-k-u.part az miondegy? Peldauil.
Naja, kérdés mit hisztek ti magyarnak és nemzetinek? Vajon lehet azt gyűlölni? Ha igen, kiben van a hiba? A gyűlölőkben vagy a gyűlöletesekben?
az elso kerdes megis az, h gyulolik-e?
UTANA, mi az oka, kiben van a hiba.
Az original tótavés fóbia nem az Orbán-, hanem a Sólyom-fóbia.
Orbán-fóbiásból sok van és szörnyű uncsi, független attól, hogy kinek van itt valójában üldözési mániája akkor, ha OV egyházról, nemzetről beszél, trikolórt lenget és rögtön jujjogni kezd a kórus, hogy kisajátíttya. Pff!
Na de Sólyom-fóbia! Az roppant érdekes; ilyen műsor nem folyik minden csapból, pláne nem olyan demagóg módon, ahogy w nyomatja. Az az igazi móka.
Még egy kérdés: aki gyűlölettel kritizál, nem tehet-e arról, ha gyűlöletessé válik a kritizált szemében? :)
És még rengeteg kérdés van, de vajon a gyűlölet megbocsátható-e?
Még emlékszem arra a Magyar Narancs különszámra (Cápalátogatás), amely a kurva nagy, és túl gyorsan jött és (szerintem) rosszul értett szólásszabadság nevében II. JP-t cseszegette, jobbára ötödosztályú színvonalon. Úgy emlékszem, Oviék sem voltak akkoriban túlzottan ráhangolva az egyház iránti szeretetre és elfogadása.
És elhiszem, hogy egy ember meg tud változni e téren (két ismerősöm is egy szimpla erdélyi utazás után lett erősen jobboldali, amihez képest a Fidesz is tejbegríz). De Ovi egyrészt túlzottan is politikus (hivatásilag), meg hát, református, vagyis még a vallási kisebbségen belül is az. Meg hát, azért ott kéne látni minden vasárnap a templomban, ha már keresztényezik, mert azt lehet úgy is, hogy ismételgetjük: ne lopj! Bár, ha legalább ezt betartanák, elfelejthetnénk a megszorító csomagokat egy életre...

Ed
"emlékszem, Oviék sem voltak akkoriban túlzottan..."
OV-éknek egyáltalán nem tetszett a Narancs-különszám, mondták is, hogy az ő nevükben ne írogasson ilyeneket senki.
meg szerencse, hogy gyurcsany megnyilatkozasai olyan oszintek es termeszetesek, hogy nem is kell foglalkozni veluk, igaz, az o rendelkezesi miatt szivathatjak meg evekig az ontudatos ateistakat, akik legfeljebb a Bajnai-Szilvasy-Veres
szentharomsaghoz konyoroghetnek majd kozbenjarasert(-:
Isten seggszagúsága mégiscsak nálad kulminál Árpád!
"Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztények hiszünk."

Ez elég félreérthető, vagy inkább egyértelműen elhibázott mondat. Azonban utána 2szer is mintha tisztázná, mit akar mondani:

"Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk. Függetlenül attól, hogy egyébként az, amit mi kereszténynek hiszünk és magyarnak gondolunk semmilyen gyűlöletre nem ad okot"

Szóval szerintem nem úgy tűnik, mintha azt mondaná, magát állítaná be a nemzetnek vagy a kereszténységnek.

Inkább úgy, mintha azt gondolná, hogy az ő értelmezését a kereszténységről és magyarságról sokan gyűlölnék, pedig szerinte erre semmi ok nincs.

Nem vagyok egy kifejezett OVI-fan, de ezért szerintem amit itt leírt, az ezek után elég egyértelmű.

Mégis sokan ráugrottak. És valahogy begyömöszölték abba a dobozba, amelyben már hasonlóan sok félmondat, 1 mondat szerepel. Nem csoda, hogy újra nem fért be az egész rész. W-nél azért mondjuk ez csalódás.
Pataj 2006.12.21. 22:52:34

Azért nincs kimondva, mert mindenki érzi. Ez az egész politika az érzések világában játszódik, ködös határokon belül, hogy ne kelljen a pontos hovatartozásunkat felfedni, és konkretizálni az "én vagyok"-ot és a "te vagy"-ot. Ha személyesítenénk, akkor túl személyes lenne, az ellenségkép (az "ŐK") mindjárt Kiss Pistává és Kissné Ilonkává válna (ó, voltaképp ők jófejek, tehát mégsem ők az "ŐK")... elfogyna az ellenség, kiderülne, hogy mindez lufi. Vagy eszkalálódna, mint ahogy egy ismerősöm munkahelyén, ahol a két politikai oldal között karácsonyi ajándékozás sem volt - de ezt meg ország szinten nem akarjuk.

Az értékek határai mag azért ködösek, mert igazából nincsenek. Az index egyik cikke, és a hozzá kapcsolódó felmérések szerint az mszp és a fidesz szavazóinak értékrendje igazából nem különbözik egymásól.
(Link:
index.hu/politika/belfold/hidgerg1213/
és a felmérés:
www.gallup.hu/Gallup/release/Valasztasok_utan_2006_Gallup.pdf
)
dany82: Nem csak félmondatok vannak, elolvashatod OV hitvallását is, teljes terjedelmében:

"De összességében a politikának, mint a kormánynak, a politikát irányító testületnek is, a maga munkája megítélése végett el kell fogadni azt a mércét, amit az egyház által képviselt értékek jelentenek. Tehát ha egy mondatban kell válaszolnom, akkor azt kell mondanom, hogy az egyház: mérce."
www.nol.hu/cikk/428887/

Vezető politikusként eléggé sajátos a viszonya az egyházzal. (Már kérdeztem, de kérdezem ismét: vajon melyik egyházzal? A reformátussal (OV református)? A katolikussal (ők vannak többen)? Ez azért is fontos, mert még adott egyházon belül is vannak komoly nézetkülönbségek, elvi kérdésekben is (lásd Hegedűs püspök & társai szerepvállalása a ref.egyházban))
inkabb az mszp es az szdsz szavazoinak ertekrendje egy es ugyanaz, azert vannak koalicoban es ezert fedezik es igazoljak egymast tortenjek barmi
Tóta Ájpi lassan olyan lesz mint a Nyakó Pifti. Mindig megmagyarázza, hogy értette Orbán Viktor...))) Ebben egyébként nem volt kódolt zsidózás? )))
Ezt az országot jelenleg két hatalmas csapás sújtja: az egyik, hogy olyan kretének irányítják, mint a Gyurcsány-féle akrobatacsoport. A másik hatalmas csapás, hogy olyan seggfej ellenzékük van, mint az Ovi vezette Fidesz. Most frankón: az egyik következik a másikból, úgyhogy nehéz lenne megmondani melyik a nagyobb csapás.
kukacka: És tedd még azt is hozzá, hogy minden országnak olyan kormánya/ellenzéke van, amilyet megérdemel.
A harmadik csapás, hogy nemzetünk szignifikáns többsége birkákból áll, akiknek meg kell mutatni feketén fehéren, hogy mi a jó és mi a rossz. Régebben dobbermanok terelték a nyájat; most választható a magyar puli vagy a német juhász.

És különben is a politikusok ne prédikáljanak. Arra ott van az egyház, a tanárok, a szülők, az értelmiség. A politikusok feladata az ország irányítása, az ellenzéké pedig az alternatívák kidolgozása, az esetleges érdekvédelem, de semmiképp sem a puszta ellenzékiség. Nem ezért fizetjük őket.
Egyébként gondolom a Vatikánt nagymértékben megnyugtatja, hogy ha már itt Magyarhonban befuccsolóban van ez a katolikus egyház dolog, akkor azért van itt még egy derék református fiú, aki tüzön-vizen át védelmezi a katolicizmust. Apropó miről is szólt ez a reformáció dolog ? :-))
Oké dark future ugyanarra gondolunk, csak keresztbe blogoltunk.
OFF TWA-nak:
Az oké, hogy kissé informális nyelvezeten írsz, hogy néhol megfűszerezed az írományod autentikus folklórelemekkel; de nekem ez a cikk egy kissé túl gusztustalan. Néha a kevesebb több. Úgy érzem kezd a tartalom rovására menni a dolog. Bocs.
orbán egy hataloméhes demagóg, és a másik alternatíva? Fercsi? ugyan.
nagyo kíváncsi vagyok, h mi lesz itt jövőre ha beindulnak a "reformok".
de az is elég szomorú, h egy fiatal, akinek most kell megteremtenie az egzisztenciáját, egyetlen dolgot tehet, külföldre megy.tisztelet a kivételnek, azoknak akik tehetős családból származnak. ők továbbra is részt vesznek majd a felsőoktatásban, ahol megtanulják, h hogya kell nem csődbe vinni a szüleik pénzéből indított vállalkozást.
de mi lesz a szegényebbekkel? a minimum, 60 ezer forint havonta, ami kell ahhoz, h vki egyetemist, vagy főiskolás lehessen. dolgozn tanulás mellett? Hogyan, ha nincsenek munkahelye?
gyaorlatilag ugyanolyan ma magyarország, mint los angeles a 70es években. farkastörvények uralkodnak, és bárki bármit büntetlenül megtehet.
Na majd ha Dávid Ibolya megalakítja a Tiszta kezek hivatalát... lessz itt minden...

bor, búza, békesség))
xyrius: a 70-es években ? Nem az 50-es, 60-as évekre gondoltál ? Erre volt válasz a hippimozgalom (részben). De az is befuccsolt. A mai globalizált világ nagy cápái pont ebből a nemzedékből nőttek ki. (És sok korrupt politikus is.)
Kukacka: Kössz! Én is abból a nemzedékből nőttem ki. Nem vagyok cápa, sem korrupt politikus, hanem korrupt programozó - dolgozom, ha megfizetnek.
Vissza a cikkhez: 91-92 környékén egy KDNP-s honatya imát akart mondani a WW2-ben odaveszett magyarokért, mire a fidesz soraiból megszólalt egy hang : Na, térdre imához. Az se tetszett.
Szarok arra, ki jó, vagy rossz keresztény, ki a magyar, meg ki nem. A kulcsszó a gyülölet. Ha ez a kis fasz elhiteti 1 millió emberrel, hogy őt gyülölik, annak reakciói lesznek. Én már törtem el a kezem amikor sarokba szorítottak.
szteppelopingvin 2006.12.22. 00:30:05

Olvasd el a linkelt cikket, mielőtt zsebstatisztikádat megosztod velünk. Éppen az a tragédia, hogy a két "nagy" szavazói bár hasonlóan látják a világot, olyannyira el lettek idegenítve, mintha más-más bolygóról jöttek volna.
Más szóval: ha megkérdezel egy narancsot meg egy vöröst mondjuk arról, hogy mit gondolnak a homoszexualitásról (meg egy sor egyébről), sokkal hasonlóbbakat fognak mondani, mint a kékek. Egy narancs meg egy vörös jobban hasonlít egymásra, mint a vörös a kékre.
DE CSAK ADDIG, amíg az adott kérdés nem kerül a napi politika napirendjére. És ez tragédia.
Szóval alapvetően hasonló értékrendű, hasonló mentalitású emberek gyűlölködnek, zsigerből vádaskodva egymás felé, percnyi gondolkodás nélkül (a "másik"-nak gondolt ember véleményének csakazértis ellentmondva) - ahogy sajnos a Te kommentedből is hasonló jön le.

Van egy közeli ismerősöm, aki az épp TV-ben nyilatkozó, egyébként valóban antipatikus politikust szidta. Egész addig, míg kiderült, hogy az adott politikus az ő oldalán van. Ott dermedt csend.

Megkockázatatom, hogy azért nem tudjuk kiszórni az alkalmatlan politikusokat, mert ha elismernénk egy nyilvánvaló alkalmatlanságot a saját oldalunkon, akkor az olyan presztízs veszteség lenne, ami a másik oldal erősödéséhez vezetne. A folyamatos "kisebb rossz" politikával nem lehet nyerni hosszú távon.
"bennünket gyűlölnek (...), nem tőlünk félnek. Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztények hiszünk. Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk. "

Igen, igaza van egy korábbi hozzászólónak: hiányzik egy N betű.

keresztényNek hiszünk.

És akkor mindjárt más a leányzó fekvése.
Árpi,

"vajon az MSZP mikor fogja magát átnevezni?"

Korrekt. Folyton erről ugatok külföldi haverjaimnak: amerikai értelemben neokonzervatívnak - libertariánusnak gondolom magam, tehát Magyarországon jobb híján leginkább a szocialista pártot tudom félig-meddig támogatni... ilyenkor qrva sokat kell mindig magyarázni :-)
Vorobjanyinov,

az, amit az interjúból idéztél, úgy korrekt, ahogy van. 100% aláírom. Egy apró baj van: Orbánék szervezete is integráns része ennek. Bár a hálózat személyeit csak részben, módszereit teljes egészében örökölték.

Még egy baj van. Hogy ezt jelen pillanatban csak olyanok mondják ki, mint a Jobbik. Akik amúgy őrültek. Talán éppen ettől őrültek meg, ki tudja. De mindenestre nem normálisak.

Egy olyan új erő, ami azt kimondja és közben meg nem is őrült, az utolsó reményünk.
"...Egy olyan új erő, ami azt kimondja és közben meg nem is őrült, az utolsó reményünk..."

Magyar Fehérkocka Párt
TWA! Légyszíves olvasd el 2006.12.21. 11:33:48 dátumú kommentemet!

A "amit mi, keresztények hiszünk" elírás.
Helyesen: "amit mi, kereszténynek hiszünk"
Ez a szöveg többi részéből kiderül.

A NOL-on is van egy szövegváltozat, ott már helyesen szerepel. nol.hu/cikk/428956/
1.Szerintem agyon lehet elemezni a mondatokat nyelvtanilag meg akárhogy; OV eddigi és mostani beszédeiből akkor is mindenki érzi, hogy mit akart mondani; azt, hogy 'ő/ők' a keresztények és a nemzetiek. Mindig ezt mondja/érezteti, unja is jópár ember, még az ő oldalán is (vannak mindkét oldalon ismerőseim, persze kinek nem), mert - surprise - a jobboldalon se mindenki keresztény.

2. Kíváncsi lennék, hogy a politikai koordinátarendszerben (www.politicalcompass.org/images/axeswithnames.gif) ki hova helyezné a pártjainkat (és pl. politikusainkat)?
"Nem, de ő az altenatíva."

kedves W. mester, ez a legelcseszettebb erveles amit eddig toled hallottam.

1. lehet indulni a valasztason es alternativat nyujtani. ahogy en is hazitejet veszek az ismerostol es nem a mestersegeset a boltbol. nehez, de lehet.
2. kicsit nem faj, hogy egy ennyire szar(mert elismerem, az) ember ilyen alternativat tud nyujtani, hogy a fel orszag hisz neki? :).
nem gondolod, gondoljatok ti akik szapuljatok, hogy esetleg nem csak vele van baj? ez a tipikus mai felvilagosult magyar felfogas. hisztizni tudtok, hogy ez ilyen szar, az olyan szar, el tudjatok szepen mondani, gyonyoruen le tudjatok irni, es utana csodaszepen le tudtok ulni a sajat feneketekre(ami ugye gyongyillatu lehet, mert csak az Orbane budos fene a pofajat) es NEM CSINALTOK SEMMIT. jah de igen, osztjatok azokat akik annyira szelsosegesek, hogy valamit megprobalnak csinalni. ez a modszer. 4 evente szavaztok aztan megoldja akire szavaztatok, ha nem akkor sirtok, hogy jaj, hogy atbasztak titeket, szegenyeket. mintha nem lenne meg a modszer ra, hogy megoldjatok a problemakat, csak beetettek mindenkit, hogy a politika nem az utcara valo.. marhasag. ez nem utcai dolog. otthon ha kussolsz amikor szivatnak csak verszemet kapnak es megjobban szivatnak. a polgari engedetlenseg igenis modszer tud lenni es nem, ez nem azt jelenti, hogy autokat kell gyujtogatni.

szoval szerintem aki azert szavazott Gyurcsanyra, hogy JAJ ne az Orban, az sajat maga alatt vagja a fat, es tobbet art a kozugynek mint azok akik akar Gyurcsanyra akar Orbanra szavaztak.
Oh istenem kérlek segítsd meg Magóg és Demagóg fiat, de különösképp OV-t. :)))
Teljesen off:Árpád lehet tudni,hogy melyik napon leszel a Nap-Keltében?Ne kelljen már Január 1.-ig az összes adást végignézni!Csak célzottan!
a fa alá pedig várom-várjuk a rég igért pim f. posztot is... kösz
"Le tudjuk őket győzni, ahogy tettük 1956 októberében, a rendszerváltoztatáskor, vagy éppen az önkormányzati választáson idén októberben" - jelentette ki a pártelnök.

Tehát egyértelmű, hogy a Fidesz nyerte 56-ot ("mi"), a rendszerváltást ("mi"), mint ahogyan az önkormányzati választást. Mi, a Fidesz.

Ezek után az az n betű arról, amit "keresztény(n)ek hiszünk" újra átértékelődik számomra.
szép dolog, h legalább így karácsony táján valami összehozza az embereket. Lassan lesznek misztériumjátékok is, ahol a kis csúnya OV-t majd palacsintasütővel ütik. Legalább a gyerekeket is lehet majd mulattatni.

TWA: "keresztény _hegemónia_ támogatása"?? Várom a posztot bár neked is inkább szabadság utánra javaslom.
"A törésvonal inkább a keresztény _hegemónia_ támogatása és elutasítása között van."

Keresztény hegemónia?! Mintha a Magyar Fórumot olvasnám a zsidó hegemóniáról! Miféle keresztény hegemónia?

Mintha nem egy világban élnénk. Valamelyikünk a mátrixban van. Vagy mindannyian különböző mátrixokban.
vale72

TWÁ egy másik topikban elmondta: január 2-án lesz a Napkeltében.
legalábbis énnekem ez rémlik. de nem kell izgulni, mert felkerül az internetre.
vorobjanyinov: Tudod melyik keresztény hegemónia? Amelyik el akarja titkolni, hogy Jézus felesége volt Mária Magdolna! ;))))))))))))))
Viccen kívül, amíg az összeesküvés elméletek gyártása sokáig a jobboldal kedvenc hobbija volt nálunk, ma már szinte mindenhol felüti a fejét a paranoia eme többé-kevésbé lájtos változata.
azert azt mar ne tagadjuk le h az MSZP eleg hogyismondjam huzodozva unnepel okt23-an. Es az a nagyarcu baromsag, h "en amerikai tipusu neokonzervativ vagyok" az h a faszba jon ossze a poszt-komcsi utodparttal?
jó, írok keresztény hegemóniáról is, mogyoróhéjban ezalatt azt értem, amit egyébként ker. kurzusnak is szoktak hívni; amikor a kormány, pl egy O-kormány kitalálja, h a kereszténység jobb és támogatandóbb értékrend, mint a többi.

de ezt tényleg majd pihentebben, talán jövőre; amúgy is rengeteg téma gyűlik, szegény Fortuynnak se készült el az emléktáblája még. és közben legalább valamennyire le kéne csapkodni aktualitásokat is.
meg en nem ertem, megint h mi a siras targya. Van egy ateista utodpart, skizoid kereszteny tagozattal, van egy liberalis part egy kis min.szektas (jojo, kisegyhazas) beutessel, mk nyilvanvaloan a tortenelmi egyhazak ellenfele. Es? Mi a baj? Az h ez ma Magyarorszagon meg szegyen? A falusi oregneni nem szavazna az MSZPre ha ez ugy full kitudodna? Ez baj. De ez a farizeus kialtozas, h nehomma o mondja meg mennyire vagyok kereszteny amikor nem is vagyok, ez gaz.
jo, Arpad, en ezt a postot az AntallHorthyfasisztaOrban-Nemnemsoha-Boldogasszonyanyank-SzentJobbkormenet - Vatikani szerzodes-menten kepzelem el. Nyilvan nagyon korszakalkoto lesz.
da: ez nem a népszava, héló!
ezt meg tudnám írni séróból, sőt a muosznál talán elsőéves feladat, de pont azért akarok rápihenni, hogy picit azért tartalmasabb legyen. ne
Kedves Árpád!
Mélóztatsz valamit reagálni arra a meglátásra, hogy ez a post egy elírásra épül?
Tézé riszpekt.

Jobb ebből a szardobálásból kimaradni.
de azért még: "nyilvanvaloan a tortenelmi egyhazak ellenfele" - nem, nem igaz. az, h kezeljük őket a többi (bona fide) vallással egyenrangúként, az nem ellenségeskedés. amennyiben a tört. egyházaknak nem az a céljuk, h magyarországon kizárólagosak és/vagy kivételezettek legyenek, akkor nincs ütközés.
buki92: asszem quicksilver már reagált. de mondok neked olyat, ami nem elírás: "nemzeti oldal". vágod?
de a cel ez. Ergo ellenfel.
Hogy ki a nemzeti ez egy jo kerdes. Azert nehez sot felesleges, veszelyes ezt taglalni egy j.o. politikus szamara, mert hiaba mutat ra mondjuk a dec5.-i nepszavazasra, a baloldal sertodve allithatja, hogy Miiiii??? Hogy mi nem nemzeti????Ki akarsz zarni a nemzettestbol te fasiszta???? Pedig.....Horn Gy is megmondta mar: 10millio magyar. Egy orszag, nem nemzet. Nem baj, ez is egy velemeny.
Lac1, neked ez jött le a cikkből?
Nekem inkább az, hogy Orbán azt mondja, hogy aki nem fideszes az nem is magyar meg nem is keresztény.
Tehát egyetértesz azzal, hogy az idézett szövegre nem áll amit mondasz (sőt!), hanem csak úgy általában OV más szövegeiből lehet ezt kikövetkeztetni.

Akkor viszont miért nem törlöd ki az idézetet? Az hogy valakinek van valamilyen véleménye OV-ről, GyF-ről, Szent Jakabról, az rendben van.

De most ha valaki ezt elolvassa, akkor arra jut, hogy nálad gondok vannak az értő olvasás képességével.
azis jo, hogy csak arra van reakcio amire anelkul lehet reagalni, hogy az ember hajszalnyit is megalkudjon.
Akárki:

mert Te ezt akarod hinni.
Nekem semmi különleges érzetem nem támadt a cikk alapján, sőt mivel láttam is tévében a megmondást is, vagyis a gesztikulációt is meg az artikulációt is, bizton állítom, hogy - szerintem persze - semmi olyan nem volt benne, amit Árpád apánk sugall.
Amúgy egy kis piszkálódás azért elképzelhető, tudván hogy egyesek így reagálnak az ilyen gondolatokra, hát akkor hagy forogjanak kurvaanyázva éjjeleken át...
buki92: Nem csak úgy általában, hanem általában és itt, ebben a szövegben is érezhető az a mondanivaló, amit írtam feljebb. Azaz ez a szöveg nem mond ellent annak, amit általában is mond.
Nem! Ez a szöveg nem mondja, hogy
"MI"="kereszténység",
hanem azt mondja, hogy
"kereszténység""amit MI a kereszténységről hiszünk"
(ugyanis ez utóbbit gyűlölik a rosszfiúk, nem pedig ez előbbit.)
Javítás:
"kereszténység" nem egyenlő "amit MI a kereszténységről hiszünk"

(csak a kacsacsőröket kigyomlálta a blogmotor)
Quisksilver:

térjünk vissza a legalapvetőbb problémára:

ha a konkrét dolgoktól egy pillanatra eltekintünk, akkor tedd a szívedre a kezedet, és mond meg, hogy kik baszogatják a másikat többször? Írogatnek-e keresztények az ateistákat baszogató cikkekekt, vagy véleményeznek-e más médiában? Vagy - ami van - a z ateisták baszogatják-e inkább a kersztényeket?
Mi is a probléma? Az Árpád féle emberek és az ő tutijuk csak az eszköz ebben a nemisértem vitában, ő a bunkósbot.
De mi a probléma? Hogy a lelkészek nem mennek kapálni?
Nem tudom, mikor jön rá a jobb oldal, hogy nekik nem ovi kell. Már két ciklus óta azért kell a szocikra szavaznom, mert nincs jobb (jobb). Várom Ibolykát és bízom, hogy az Ő vonala megerősödik, illetve úgy politizál, hogy ne kelljen hányingerrel küszködnöm, mikor ikszelek (bár megfogadtam ez után a választás után, hogy csak helyi szervezetekre szavazok, de lehet ha az MDF bírja a sarat, megérdemel egy megerősítést).
" Terapeuta 2006.12.22. 11:00:09
Nem tudom, mikor jön rá a jobb oldal, hogy nekik nem ovi kell. Már két ciklus óta azért kell a szocikra szavaznom, mert nincs jobb (jobb)."

olvasd el utolso elott postom.

hanyinger.

Terapeuta: ezt kib.unom, h azert KELL a szocikra szavaznom...ezt mondom farizeussagnak a baloldalon....en is mondhatnam, h a szocikra szavaznek, ha vegre KissPeter lenne a min.jelolt, vagy Kosa. Vagy az a barnazakos sportminiszter. Te egyszeruen egy szoci szimpatizans vagy. Kesz, be kell vallani. Szegyennek szegyen, de ez van. es h majd David Ibolya. Miert van az h azt kepzelem, ha megerosodne, es tenylges tenyezo lenne, akkor o lenne a fo fasiszta veszely??
lac1: az én problémám ezzel sokirányú. Egyrészről én nem szoktam számolgatni, hogy ki támad kit hányszor, hanem amikor valami miatt felmerül a téma, akkor vitázok róla. Én nem érveltem még soha azzal, hogy 'most éppen miért támadnak engem', hanem ha nagyon unom az ismétlődő érveket, akkor legfeljebb kiszállok a vitából.

Másrészről rühellem, hogy a keresztények bele akarnak szólni az életembe, azzal, hogy a törvényekbe, szabályokba az ő értékrendjüket akarják behozni (az istenhazacsaládtól az abortusz tiltásáig). Ne akarják. Van egy alkotmányunk, ami szerint az állam és az egyház el van választva; ez maradjon is így. Aztán meg ne prédikálják ki a papok a nem jobbra szavazókat, a házasságtörőket, a misére nem járókat, és pl. ne lehessen olyan polgármester (politikus, OV maga is), aki erre hivatkozva nem működik együtt a kollégáival.

Harmadrészt: igen, zavar az is, hogy milliárdokat ad az állam az egyházaknak (másik port, emlékszel gondolom), ebből sokan úgy élnek meg nagyon jól, hogy jó esetben nem okoznak se kárt, se hasznot (pl. a püspökök), de rosszabb esetben nagyon károsak (pedofil papok), és nagyon kevés az a pap, egyházi ember, aki valóban egyértelműen jót tesz, és ezeket én is tisztelem, mint minden jót tevő embert, Hawkingtól Teréz anyáig.
S.Hawking mi jot tesz? Nem tudom, kivancsi vagyok.
De quick, nem mondhatja el a pap, h ezmegez nem egyezik a katolikus tanitassal? Es nem azert, de nem veszed eszre, h a XIX.-XX.sz. alatt az egyhazi allaspont folyamatosan kiszorult a polgari torveknykezesbol, a valastol a buzihazassagig? Szerintunk, ez nem jo. Szerinted jo. Es? Mi az h beleszol??? Meg kipredikal? egy vulgarliberalizmus. Ja, hogy csak ilyen van....
Es a misere nem jarok max.hallomasbol ertesulhetnek a kipredikalasrol :DD
Qucksilver:

szerinted én számolom? Ehez számolás sem kell, mert mondj egy példát, amikor a keresztények baszogatnak téged.
Az abortuszt és az eutanáziát ne sorold ide, az már "túlnő" ezen a problémán szerintem.

És? Milliárdokat ad? Ne kezdjük megint ugyanezt, de adják vissza az egyháznak az összes államosított, ellopott vagyont, a kamatokkal együtt és kész.
meg milliardokat ad es kesz. Szavazz az SZDSZre majd ok elveszik. Csak nehogy Thurmer Gyulaval kelljen majd megkuzdeni a legnagyobb parlamenten kivuli part megtisztelo cimeert.
Es OV mikor mondta, h nem targyalok Demszkyvel mer Magyar Balinttal jar egy swinger klubba....
Quicksilver: "rühellem, hogy a keresztények bele akarnak szólni az életembe, azzal, hogy a törvényekbe, szabályokba az ő értékrendjüket akarják behozni"
szerintem pedig mindenki más aki bele akar szólni (pl tudomány, gazdaság) az sokkal rosszabbat tesz a világnak.

"Van egy alkotmányunk, ami szerint az állam és az egyház el van választva; ez maradjon is így."
vagy inkább ne :)
Ráadásul ha adja is a milliárdokat, mire adja? A pápa fizetésére, vagy inkább az egyházi iskolák, meg öregotthonok működtetésére?
Nagyrészt persze, nem az egészet.
lac1, én már fentebb elmondtam, hogy keresztény is vagyok, valóban vallásos meg magyar is, erdélyi rokonsággal. És mégis érzem a kisajátítását ennek a két fogalomnak. Mert szerintem nem az a magyar, aki a fideszre szavaz. Szerinte meg igen.
És bele akar szólni? Inkább EZT, mint hogy megmondja, hogy egy cigányt kötelező vagyok alkalmazni, ha éppen munkáltató vagyok...
Ha már a beleszólásról beszélünk.
Akáérki:
hol mondta EZT így?
a keresztenyseg ellenessegrol:
index.hu/tech/tudomany/gyik061221/
Szűznemzéssel esett teherbe
a magányos sárkánygyík
Jézus születését idéző bizarr történet egy brit állatkertben.


Hogyafaszba jon ide Jezus???????
Komolyan most mit akartok?
Mi a cel??
lac1: "mint hogy megmondja, hogy egy cigányt kötelező vagyok alkalmazni, ha éppen munkáltató vagyok..."
speciel szerintem a pozitív diszkrimináció jó dolog, mert segít az integrációban, hosszab távon csökkentheti a cigányság szegénységét és ezáltal a bűnözését. ez pedig a többségi társadalomnak is hasznos.
huuuuuu akarki, ez a mesterharmas:
magyar
VALODI kereszteny
real erdelyi rokonok.....

nem semmi
ja, ha a rokon roman, akkor nem er :DD
szerintem is. Mingya megkerdezzuk Arpadot ;)
jaja, en is de mingya kapunk valakitol a pofankra, h ezek a jobbosok ossze mernek kacsintani egy ilyen jo kis lib. blogon.
dunno:

az abortusz tiltásával az egyház is ugyanezt szeretné elérni.
buki: én meg úgy nézem, épp ez az értő olvasás. OV nem mondott itt újat, csak megfogalmazta megint azt, amire a "nemzeti oldal" kifejezés utalgat.

lac1: "kik baszogatják a másikat többször?"

ehm, emlékszem én körlevélre az ateizmus mocsaráról, tán idénről. például. vagy nyiss ki egy új embert. vagy menj el egy templomba választás idején. ne algebrázzunk, imho.

Mellesleg énszerintem OV kurvául mellélő ezzel a mostanában elhatalmasodó vallási tébollyal. Nemcsak azért, mert Mo. _nem_ keresztény ország, és inkább taszít ezzel, mint vonzana, hanem főleg azért, mert erre a célra - kereszthányó nénikék begyűjtése - van neki egy análisan fixált segédcsapata Semjén ministráns vezetésével. Ha OV semjénebb lesz Semjénnél, akkor mi lesz utóbbival? Feloszlatják?
lac1: "az abortusz tiltásával az egyház is ugyanezt szeretné elérni."
mármint mit?
da: neked ki jut eszedbe a szűznemzésről?
Kicsit összevonom a választ.
Az egyház nagyon helyesen szorult ki a törvénykezésből, és OV ezért is akarja visszaerőltetni, mert úgy hiszi, hogy ezzel szavazatokat nyerhet és hatalomra kerül.
lac1: mondtam példát, ha nem fogadod el, nem az én bajom. Ezek a kérdések is támadásnak számítanak; ha egy kenetteljes keresztény azt nyilatkozza a médiákban, hogy nincs jogom az abortuszhoz, vagy több adót kellene fizetnie a gyerekteleneknek, akkor az bizony durva támadás.
A támogatás: nem kezdem újra, ott a másik post. Dióhéjban: támogassák az egyházakat az egyháztagok.
index.hu/velemeny/jegyzet/kariuzenet12/

végre egy épkézláb jegyzet az indexen...azt hiszem, a hozzászólók nagy része jobban átlátja a helyzetet, mint TWÁ.
jaaaaaaaaj...

Mindig az az érzésem, hogy valami olyanért küzdenek még Magyarországon, amiért már úgyis felesleges. Nyugaton (ma már ugye papíron és térképen egyértelműen "Európai" ország lett Mo.) nincs olyan, hogy nemzet. Hála ennek a remek újvilágnak. Ha csak az általam ugyan kevéssé szeretett focit nézem: a francia válogatott kb 82% fekete vagy arab. A németeké meg tele van lengyellel... és így tovább. Ide meg jönnek a kínaiak, meg a románok meg satöbbi. Mindenki keveredik mindenkivel és ez biztos nagyon jó lesz. Egy ilyen szabad ki- és bejárású globalista világban már nincs szükség nemzetre. Viktor valami olyanért küzd, ami 50 év múlva már nem fog létezni. Most még persze, meg tudja fogni az embereket ezzel - de basszus, használja már mindenki egy kicsit az eszét. Nem ez a jövő.

Viktor egy beteg ember. A magyar politika számomra érdektelen, ahogy ezen ország jövője is (nem kell itt élnem, s csak minimális vér köt ide). De eljutnak hozzám a hírek, olvasok indexet stb, látom mi megy már évek óta.
Magaköré gyűjtötte a főiskolai kis csapatát, akik azért tartják még maguk mellett, mert ő a narancsosok sztárja. Karizmatikus meg minden, de Hitler is az volt. Meg is választották. Viktor belebolondult a saját mániájába, kitalált egy országot, egy világot, egy akármit, amit majd ő jól irányít. Ez zakatol a fejében egész nap. Láttunk már ilyen embert biztosan, nem is keveset, csak ők szerencsére nem jutottak hatalom közelébe. Viktor állítólag kezelésekre is jár(t). De lehet hogy ez is csak legenda.
Mindenesetre szánalmas, hogy ha valahol meglát az ember egy házon egy magyar zászlót, akkor tudja, hogy ott szinte biztosan Viktorista lakik. Na ez egy undorító dolog...

Remélem, egyszer kielemezed Gyurcsányt is, kedves Árpád. Szívesen reagálnék arra is... Lenne mit.
Árpád: "vagy menj el egy templomba választás idején."
én voltam. nálunk nem volt semmi. válts gyülit!
da, lehet, hogy kicsit hülyén hangzott, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy miután ilyen is vagyok, még igenis zavar a népnemzeti-keretény izé, amit a Fidesz felvett.
Asszem,
Igen obi mondta, de kit erdekel? Ki a faszom o, tán a Gáspár Győző hogy minden nap a kibebaszott sajtóban kell olvasni? Nem lenne egyszerűbb ha csak szimplán leszarnánk hisz nem ő kormányoz, balfasságot nem tud csinalni....

Árpád,
Nincs 3. út??? Nem tudom, de én a listán több választást láttam. Most őszintén, szerinted bármelyik másik szarabbul csinálná mint most? Naugye. Csak másképpszarul.
reach:
csak egy apró kis "szerintem"-et, könyörgöm!
juz: ezt jó lenne el se kezdeni, ha lehet... minden komment valaki saját véleménye, nem egyértelmű? Senki nincs abszolút igazságok birtokában itt. Vegyük úgy, hogy minden komment egy szvsz-szel kezdődik.

Nem SZDSZ-szel! :-)
jó, igaz, csak úgy beleszédültem a "történelmi beszédbe"
Kedves Árpád, mivel a feleségem teológiát tanul, hidd el van rálátásom az egészre, több mint gondolnád.
Egyébként a pap nincs eltiltva a közügyk gyakorlásától. Ha egy köztisztviselő az állam pénzén agitálhat az - adófizetők pénzén - a kormáynpárt mellett, akkor más miért is nem?
juz:

Szerintem. : )
Ez lemaradt, valóban. Ezer bocs. : )
De hát itt amúgy is VÉLEMÉNYT lehet mondani... : )))
Da:nem a kedvencem Ibolyka,de azert ne bomolj ma,fasisztaveszelykent emlegetni eleg durva,nem gondolod?

lac1:Sokszor hallottam katko vezetoktol,hogy szellemi megujulasra van szukseguk az egyhazban,igazi alternativak felmutatasara az ifjusag elott.Szerintem ez sokkal konnyebben elindulna,ha kicsit kivonulnanak a politikai csatarozasokbol,lehet anyagilag buknanak rajta,de spiritualisan megerosodnenek,ujradefinialhatnak onmagukat,neadjisten egyket bunuket elhagynak!
Nekem egyedul Assisi Feri szimpi naluk,aki besokalt a rajjolasoktol,meg a sok csili-vili puspokbacsitol,es inkabb szerenyebb eletformat ajanlott,tobb spiritusz szanktusszal!
juz: "csak egy apró kis "szerintem"-et, könyörgöm!"
ezt általában én is hiányolom... :)
szerintem egyszerűen bárki bármit mond elé kell képzelni egy "szerintemet" (mindenki úgy is a maga véleményét mondja nem másét) és kész. az igaz, hogy így a "a Föld gömb alakú" az úgy hangzik, mint "szerintem a Föld gömb alakú", de nem baj...
sőt ezt szerintem be kellene építeni az ilyen fórumozó szoftverekbe, hogy mindenki kommentje elé kerüljön oda egy "szerintem"...
Quicksilver: nem neked kell több adót, hanem a gyerekeseknek kevesebbet.
lac1: legalább a sját postodra emlékezz már, kérlek! az volt a felvetésed, h ki basztatja a másikat. nem az, h a papnak szabad-e.
a szerintemezést meg tényleg ne kezdjük el.

kedvenc hülyéim azok az olvasók, akik e-mailt írnak, hogy miért teszem én közzé a véleményemet, ill. miért nem írom oda, hogy az csak szerintem. amíg nem az akadémia fejléces papírján levelezünk, addig az a szerintem defaultból ott van.
Galileo:
miért is kéne teljesen kivonulniuk a politikából?
Ha egyszer nekikmennek, hogy minek nekik állami támogatás, akkor csak kell valamit mondani...
Akarki: jojo, csak geci vagyok...:D
Reach: kossz h megvalaszoltal helyettem is galileonak: Karizmatikus meg minden, de Hitler is az volt.
Meg mi ez a zuhanyhiradoi suttogopropagandai szinvonal? Foiskola? Te is tudod…..Kezelesek? te is tudod.....
Nemzet: hmmmmmm, meglassuk, mondta Huntington. Azert eleg nagy zaszlolobogtatsa volt a nemeteknel, szoval te nem nezted a vb-t.

Meg ugye errol beszelt OV: Itt a bizonyitek, sracok….
”Mindenesetre szánalmas, hogy ha valahol meglát az ember egy házon egy magyar zászlót, akkor tudja, hogy ott szinte biztosan Viktorista lakik. Na ez egy undorító dolog...”
jaja a "szerintem" az meg beszedben is faszsag...alszerenyseg
Árpád:
szerintem semmi ellentmondás nincs benne.
Az elsőt ois állom: ki baszogatja többet a másikat, és ez mellett a papnak szabad-e véleméynt nyilvánítani.
Nem a másikról - segítek Neked - , hanem mondjuk közügyekről.
Mondok egy közügyet, hogy tisztán láss:

Bevegyék-e az alkotmányba, hogy Magyarország keresztény állam-e?
lac1: már megyek el, de erre visszaültem; most nem emlékszem kinek volt egy ötlete a gyerektelenségi adóról. Talán valakinek eszébe jut.
galileo: szoval arra gondoltam, h OV sem fasiszta, es megis volt mar Gombos, Mussolini, Hitler, minden. Boross P is csak azota tudja eloadni a felhos homlokkal eloadott aggodasat a valodi j.o. ertekekert amiota vagy a Napkelteben van, vagy galambokat etet a Ferenciek teren...Ugye a nagy oreg majd megmondja. Kar h annyira szenilis, h valamiert nem volt o mindig ilyen nepszeru a baloldalon.
OV-nak igaza van: sikerült indirekte gyanús dologgá tenni a jobboldali fenoméneknek magát a vallást (ahogy ők művelik) meg a magyarságot (ahogy ők gondolják).

Attól a fajta magyarság- és kereszténység interpretálástól tartanak az emberek, ahogy azt az utóbbi években próbakőnek tették meg.

Nem köllött volna pölö a kokárdát sem felhasználni arra, amire tették.
Nézd, nekem fogalmam sincs hogy OV általában mit szokott mondni, meg azt sem tudom, hogy nála mit takar a "nemzeti oldal" kifejezés. Őszintén szólva nem is érdekel.

Maradjunk a konkrétumoknál! Itt egy sajtóhiba történt, kimaradt egy betű. Megtennéd, hogy az idézetben javítod ezt a hibát?
Vagy valami hülye mondhatta, vagy félreinformáció volt.
Az tényleg hülyeség lenne, ha valakit ezért PLUSZ adóval terhelnének.
Nem tudom, nekem Jezus szuletese masrol jut eszembe. Ez csak durva poenkodas, pont karacsonykor. Ilyenkor a bunkosag es az erzekenyseg is erosebb.
lac1:pontatlan vagy..."kicsit(!) kivonulni.."ezt irtam.Egyebkent meg van nekik vedojuk.
Az allami tamogatas nem minden,ha szellemi intezmenurendszerrol van szo,de ezt pont neked magyarazzam?Sokkal tobbet lehet vesziteni egy penzen,ami viszalyt szul,mint gondolnad!
a faszt hulyeseg. Ki fogja a quick nyugdijat fizetni ha nem lesz gyereke(de lesz, en tudom:)), amikor nyugger lesz? Mas gyereke. Akinek a felnevelesert mas vallalt anyagi, fizikai aldozatot. Egyszeru. Az allam szempontjabol hasznosabbak azok, akik tobb gyereket nevelnek (normalisan) Most h tamogatas v plusz ado az tok mindegy.
Tartalomhoz a forma.
Galileo:
kicsit, jó. A LÉNYEGEN ez változtat? Kicsit mit? időben, vagy mi?
jo, galileo: ha tobbet veszt az csak jo, nem?
Da:

látod én nem akartam ezt belemagyarázni, de majd amikor a sok gyereketlen megörekszik, és majd nem lesz aki fizessen adót, ergo nyugdíjat, majd elgondolkodNAK.
De enm akarok belemenni, erre tényleg nincs energiám.
okok, nekem (meg) van :D
Engem inkabb az erdekelne a Mo-i politikaban, hogy mikor fog elovalasztassal eldolni a miniszterelnok jeloltek sorsa.
az amerikaiak tobb szaz eve, a franciak identol. mi mikortol?
soha?
meg mi ez Guga, nem emlekszel a valasztasokra, a fel orszag ezekre szavazott. az emberek??? hogyhogy ? most kerdezhetnem h a masik oldal nem ember? haborodjak fel? Guga ki akarja a fel orszagot zarni az emberisegbol. Nosza szervezzunk majmos felvonulast, aggodo arccal, h Guga kilepett az europai normakbol, amikor rossz idokre emlekezteto modon nem tartja mar embernek a jobboldali valasztokat. Hitler sot, Cortez is igy kezdte, oszt nezzuk meg mi lett belole. Egy jo aggodos Bardos Andras, utana Orosz Jozsef es beinduuuuuuuul. (meg lehet h TWA post is lenne belole) Bar AZT azert nem hinnem :D
buki: a gondolán és az MNOn is így van. ha ők helyesbítenek, vagy OV regisztrál és pontosít, javítom. de amúgy mindegy, nem azon a betűn múlik.

da: "Ki fogja a quick nyugdijat fizetni" - ugye ez itt az egyik sürgős tennivaló, hogy lehetőleg nagyobbrészt ő maga fizesse, és nem a gyerekei vagy mások gyerekei.
Anr: ez mer nem mindegy?
jaja. Nagggggyon gyorsan kezdjen el gyujteni.
najo. akkor. quick megoregszik (bocs)
2.nem dolgozik, nem fizet adot, de meg el.
3.ki fizeti a kozszolgaltatasokat? ut, eü (jojo, addigra ML megoldja, hogy.....blabla)
4.aki dolgozik
5.ergo jo lenne ha gyartana egyket kis klont addigra. mer akkor a kis TWA tartja el ot is...
da:
pontosan az a gond, hogy a sajat oldal hulyeivel szemben nem lehet sehogysem fellepni.
ha kiderulne "sorrend" Orban/Kosa/Kover, vagy Gyurcsany/Szekeres/Kiss/Baja viszonylatban sokat javitana a magayr politikan.
ja, a könyvet ami kapcsán OV beszél, forgatta valaki is? Vagy ez mindegy, csak mert mintha a "gyűlölet arra, amit mi keresztény(n,...)ek hiszünk" -talán a leírtakra vonatkoznak.

Vagy "asszociáljunk egy témára - mai témafelvetőnk, OV!"?
ŰA blog elején még volt itt normális vita. Most sajnálom, de szerencsétlen orbánfanok védik a mundért, előhozva bármit. Tök unalmas. A szöveg szinte semjéni álszentsége smafu. Kirekesztő, igen. Aki ezt tagadja, foglalja össze ki a szövegben az az ember akit valakik gyűlölnek azért amit ő nemzetinek ill. kereszténynek hisznek. És mit ért kereszténynek és nemzetinek? Teljes zagyvaság az egész. Egyébként Bede cikke tényleg jó.
da:2006.12.22. 12:08:50

mi vaaan? kit nem tartok embernek? ne provokájjá léci, mer kihívlak a hóra,he.

igenis kirekesztő módon adják elő (ál)Szent Orbánék a vallást és a magyarságot. Ezt minden ember érzi. Aki inkább jobbos, az ki van büszkülve arra, hogy fúvaze, kokárdám van, a többinek nincs,azok biztosan balos gecik. Fordítva meg: ezek a szittyaparasztok nem fogják nekem megmondani, hogy hogyan legyek magyar.

Erről mesélek, kis barátom. Ebben bizony benne vannak jobbról-balról. A bibi ott van, hogy ezt vitathatatlanul Orbánék intézték így. Ezért van igaza abban, amit a poszt felvezetőjében mond. El is ismeri. Ezt jól el-kúr-ta.

Mennyé fölvonulni a majmaiddal:-)


"szövegben az az ember akit valakik gyűlölnek azért amit ő nemzetinek ill. kereszténynek..."
Ezt nem lehet konkrétan megmondani, mert ez egy irracionális szöveg. Orbánnak van egy olyan közönsége, amelyik az ilyen szövegekre gerjed, az ilyenektől bizsereg a pöcse. Attól még nem bontható szét A, B és C pontokra a szöveg, nem is kell szétbontani, az úgy üt ahogy van.
Elleve ökörség ezt az idézetet valami észelvű elemzésnek alávetni. Nem tudományos dolgozat ez, hanem kampányszöveg, amivel tökéletesen hat OV bizonyos társ.-i csoportokra. Ennyi.
Van valaki, aki azt hiszi, hogy itt meg tud gyozni barkit is, csupa objektiv ervekkel?
A politika osidok ota szubjektiv.
TWA: Ok, írtam az MNO-nak meg a gondola-nak. Az MNO már javította.

[Egyébként persze, hogy nem ezen múlik a világbéke. Magam sem értem mit rugózok ezen ennyit, de most már a végérejárok...]
Jah, és hogy mit lehet ezen a primitív kampányfogáson ennyit pampogni és hüledezni...
Ez is rejtély. Illetve dehogy rejtély! A drága jó liberális elme célt téveszt, és ott is matematikázik, ahol nincs semmi matematika.
Ugyanolyan áltudományosság ez a szöveget mindenképpen pontosan értelmezni akaró megközelítés, mint a mélymagyar sámánkodás. De nem baj. Tudniillik ugyanolyan vicces is!
szerintem se kell itt betűelemezni. megmondta: mi vagyunk a nemzet és a kereszténység. (egyébként most nemrég még azt is mondta, hogy "mi" győztük le "őket" 1956-ban és most az önkormányzatin is.)

engem jobban érdekel h most akkor átmegy a KDNP-be, vagy mi lesz azzal a fura társasággal.
"akkor átmegy a KDNP-be, vagy mi lesz azzal..."
Dehogy megy át, dehogy megy át! Hiszen a kádéenpét éppen azért csinálták, hogy ne kelljen nekik nagyon keresztény szövegeket nyomniuk, legfeljebb kis példányszámú mesekönyvekben, hiszen tudják, hogy ebben az országban nagyrészt azok is gyomormaterialisták, aki egyébként kereszténynek vallják magukat.
>engem jobban érdekel h most akkor átmegy a KDNP-be, vagy mi lesz azzal a fura társasággal.

nem most megy at keresztenybe, hanem mar a tavaszi valasztasok elott atment. megmondta Mikolanak, hogy ez a part a kereszteny neppart.
a KDNP nem part, hanem a FIDESZ "platformja", ami anyagi es parlamenti politikai megfontolasokbol kulon partkent van lepapirozva.

azt gondolod talan, hogy Semjen mond egyetlen mondatot is Orban engedelye nelkul? szerinted lesz valaha olyan vitajuk, mint a David-Orban uzengetes a et fordulo kozott?
ugyanmar.
úgy tűnik a veterán klub és tanitványai tananyaggá emelnek: parakovacs.blogter.hu/?post_id=105922

(régóta vártam már mikor fog fájni offline újságiroknak az online)
Félreértetek. Nekem nem az a bajom, hogy OV-re csúnyakat mondtok. (És sem szeretem. sőt!)

Az a bajom, hogy valaki a tényekről nem hajlandó tudomást venni, ha az nem illik bele a prekoncepciójába. Kb. ez a demagógia lényege, és pártfüggetlen.

Ne süllyedjetek már erre a szintre! (OV-t meg nyugodtan lehet kritizálni ezer más dolog miatt megalapozottan, logikusan. De ez most itt egy tévedésen alapul.)
da 2006.12.22. 12:12:51
Megmondta Árpád is, és én is megmondhatom neked: mire én nyugdíjba megyek, csak arra számíthatok, amit én addig befizetek valahová. Vagyis nem kell senki csemetéjét féltened az eltartásomtól, és nem kell gyerektelenségi adóval fenyegetőzni, amit amúgy se ezzel propagáltak, hanem a 'fogy a nemzet' szlogennel.

Megtaláltam közben a viszonylag eredeti hírt; OV volt az, aki ezt nyilatkozta:
"A Fidesz kormányra kerülése esetén a gyermektelenekkel háromszor annyi adót fognak fizettetni, mint a háromgyerekesekkel – jelentette be Orbán Viktor a múlt héten, országjárása második állomásán, Egerben. A Népszabadság szerint ez bizonyos esetben csak úgy lehetséges, ha gyermektelenségi adót vezetnek be."

Utólag viccesnek tartom - én személy szerint -, hogy volt régebben Mo.-on gyermektelenségi adó, amit pont az az 56-os forradalom törölt el, aminek OV a szellemi örökösének tartja magát és a Fidesz-t.
hű, andrassew rám uszította a tanítványait. muris ez az ember. és milyen finoman orientáló feladatcímet talált ki. remélem, kapok majd egy példányt a könyvből.
A liberálisnak indult Orbán úgy látszik olyan szakrális vezető akar lenni, mint Khomeini ayatollah. Csak hát idő kell, míg az embernek annyira megnő a szakálla.
Szerintem ott van a kutya mélybenrohasztva, hogy pl. Orbánt (de bárki más a helyében lehetne) teszik meg a főmumusnak MINDENÉRT, azaz a lelkiismeretet, felelősségérzetet ezzel szedálja mindenki, akinek valami kicsi köze volt (vagy be van szarva, mert rákenik) a végeredménynek is tekinthető "Elkúrtuk"-hoz.
Kedves politikusok. Jobb helyeken egy egyszerű kurvázásért szeppukut követett el miniszter (Japán). Pedig az csak kicsi kúrás volt.
Tényleg vastag a bőr és nem a seggen.

Mellesleg sehol nincs akkora nemzetellenesség országon belül, mint nálunk. Szinte divat lenézni azt, ami magyar, hülyézni, bőgatyásozni, maradisozni. Persze nácizni, meg antiszemitázni, nacionalistázni is, széles a választék...

Ja, Regös Péter megmondta: "A magyar egy alacsonyrendű faj." Ezért nem fog kapni Nobel Békedíjat az ipse, ne legyen eltévedve és szeretni se fogják itt ezért.

Üdv! BiG
"Népszabadság szerint ez bizonyos esetben csak úgy..."
Nah, persze, pont egy ilyen választási kampányfórumon fogja OV részletesen kifejteni, hogy hogyan működik majd a családadó... Hát nem, itt egyszerűsíteni szokás, ami természetszerűleg azzal jár, hogy a közlendő információnak a lényege nagyjából átmegy, de nem eléggé pontosan. Részletes szakmai nyilatkozatot várni egy kampányfórumtól... Méltánytalanság.
Majd "szakmai" szemmel kielemezni a szöveget, aztán "félni" a komcsi adó "újjáéledésétől"... Paranoia.
Illetve dehogyis, nem az! Ron Werber a megmondhatója, hogy mi!
BiG: hát igen, ez a folyamatos nácizás gyakran elfedi a részleteket. Dühítő. De mondd csak, a te e-mail címed hogyan lett waffen@*****.hu?
BiG,

ragadjuk meg az alkalom üstökét kőkeményen, mert kíváncsivá tettél:
"Mellesleg sehol nincs akkora nemzetellenesség országon belül, mint nálunk. Szinte divat lenézni azt, ami magyar, hülyézni, bőgatyásozni, maradisozni " - írod.

Mire gondolsz konkrétan, amikor azt írod, hogy "divat lenézni azt, ami magyar"?

Nevezz meg például tárgyat, vagy eseményt, vagy művészeti terméket, szokást, öltözetet, bármit, amire Te gondolsz személy szerint, mint olyan valami/valaki ami magyar és lenézik. Miközben Te meg úgy gondolod, hogy az a valami tökjó, klassz, szuper, büszkének kellene lenni rá, mert vitán felül áll.


de legalább biztos nem bigott katolikus egy ilyen címmel

A HAZA NEM LEHET ELLENZÉKBEN!

In nomine Patri, et Filii, et Spiritus Sancti.

ez a post mostantól kezve megszentelt hely a kibertérben, a királynőt megööö..
n emberi tényező.Mint tiszta m"Shadoww82"-gondolom már vártál.Nos a házifeladat megolva,olvashatod az"Allah ciki"végén.Most nézzük a mostani témánkat.Kissé bonyolultabb,mert itt sokkal több a kiszámíthatalaindenki előtt nem vagyok"híve"a baloldalnak,de el kell ismerni ezt az aljas játékot amit látunk,messze magasabb szinten űzik,mint a jobb oldal.Azt megint csak le kell szögezni,hogy azún.jobboldal meg vezetőválsággal küzd.Itt nincs egyetlen olyan karizmatikus egyéniség sem aki ma hajlandó lenne rendet teremteni.Most(17-éve)mindenki el akar jutni "A Nemzet Megváltója"cím verseny dobogójának a tetejére.Szegénységi bizonyítvány a nemzet számára ez a"politikai elit".Pedig van itt olyan aki megtehetné,de kora miatt nem vállalja fel,hogy azt a mocsokáradatot később elviselje ami rázúdulna.Teljes szívemből megértem Őt.Azután meg kellene egy kis önfegyelem,mert azért Gy.F.-nek abban igaza volt,hogy ott és akkor minden híve csak a saját pénze miatt fosott,és nagy ívben tett minden másra.Nos ez nem csak ott van így,itt is.A mostani MDF mint olyan háááát.Tudnék én Ibolya néniről mesélni.Mint ismert csak a Bibliát fogadon el mércének,az meg igen szűkké teszi a játékteret.Nos zárásul két gondolat.Már sokszor elmontam nem vagyok O.V.hívő,de O.V.megtért,hívő refomátus.Pont azért vigyáz minden szavára ami a felekezweteket érinti.

A másik,hogy "Rigor" megszóljon(jogosan)megmondom a nevet is akiről fennebb szóltam:Für Lajos.
(Akkor csudálkoznátok ha tudnátok milyen polgári nevet viselek.Büszkén.)
Áldott Ünnepet Mindenkinek:mollaris
a náci - populista gondolom azért megy mert hatásosabb mint a kódolt rasszizmus vagy kirekesztő vagy opportunista stb
Bocs de a gép összekeverte az elejét.
Guga: kar h nem erted az ironiat, es agressziv leszelö tole...de legalabb magad olvasd el:

akkor fogadd el a kisbaratodtol, hogy hadd idezzen teged:
"Attól a fajta magyarság- és kereszténység interpretálástól tartanak az emberek"
az EMBEREK. En csak arra irtam peldat h ezt is ki lehet forgatni.

Érdekes olvasni, hogy némely OV gyűlölő milyen határozottan utasít el olyan fogalmakat, amiket szerinte OV magáévá tesz. Pedig OV is csak a véleményét mondja. Tessék odaképzelni az szvsz-t.
Nem teszek feketelistára fogalmakat csak azért, mert valaki számomra nem tetsző módon használja/értelmezi. Ahhoz azért több kell.
Nyugdíj. 20-30-40 év kurva nagy időtáv ebből a szempontból. A II. Világháború pl. egyformán felborította az állami és a magán nyugdíjrendszereket is. Igen naiv aki azt képzeli, hogy az önspórolás megoldás. Azért kell még egy működő gazdaság, ahhoz meg mostani gyerekek is. Csak az infláció néhány év alatt hazavághat minden pénzbeli megtakarítást. Volt magyar példa is. Nem kell 45-46-ig visszamenni. Németh Miki már 90-ben csinált 29%-ot, aztán mire az utód felébredt már 34% volt 91-ben. Bokrosnál sem emlegetik, hogy a 94-es 19% után 95-ben 28% volt.
a fogalmatlan pont te vagy, ha nem esett le, hogy Bokrosé szándékosan gerjesztett infláció volt
da:

Ki a retkes pékizé agresszív, hinnyemánno, kikaplak a hajadalól váze.

Pont az "emberek" kiforgatósdit forgattam vissza, hogy pont tényleg mindenkire igaz. Értedemáre kisbarátom?

A szmájli a végén nekem ott volt. :-)
da

azért a gyermektelenségi adó és a nyugdíj összefüggését különösebben nem sikerült elsőre végiggondolnod
Tombol itt a prekoncepcionizmus :-)

Hiába nem úgy értette, nembaj, mert igenis úgy értette és punktum. Ez a keményvonalas gondolkozás.

Ez van megmagyarázva a "ha nem is úgy mondta, biztos, h úgy értette/arra gondolt" szöveggel. És a kör bezárul. :-)
Amikor nemlétező tartalmat látunk bele dogokba, és ha kiderül, hogy a nemlétező tartalom, amit belelátunk valójában nem létezik, elkezdjük kötni az ebet a karóhoz és valahogy megmagyarázni.
lemaradt: ...,hogy van, de van DE VAN!
molaris 2006.12.22. 13:14:46
(vagy mollaris két l-lel?)

Nos, kedves hogy így gondoltál rám, de igazából be kell vallanom, hogy elmaradt a katarzis amit okoznod kellett volna. Ennek az lehet az egyik magyarázata, hogy ismét nem értelek. (A nem értés egyik oka lehet e késői órán, hogy igencsak csínján bánsz a space billentyűvel, s ez olykor az "értelemzavaró" kategóriát is kimeríti.)
A másik ok, amiért nem értelek az, hogy nem értem mire válaszoltad mindezt. A magam részéről keseregtem egy kicsit, hogy kettészakad a nemzet, mire te előadod, hogy nem vagy Fidesz-fan, de az MSZP rosszabb. Bocs, ki beszélt erről?

(Egyébként Orbán megtéréséről a "Párizs megér egy misét" mondás jut eszembe. Tudod ki és miért mondta?)
"Shadow"-bocs,összekeveredett az eleje mert a hosszabbakat mentem,mert ez a dög néha elnyeli.Csak annyit akartam jelezni,"jön a keresztes".A többi Tőled független,csak vélemény.Az"Allah"-on olvashatod amit kértél.
Üdv:mollaris.
da:

Örvendek, hogy ennyire tudod a hovatartozásom :). Hogy képmutató vagyok, meg szégyellhetem magam...jó szégyenlem a kedvedért...bár ez nem témája eme blognak :)

Tudod, én tisztelem azt a majd félországnyi embert, akinek szimpatikus az ő személye...csak a bibi az (ovi szemszögéből), hogy több, mint a fél ország elutasítja. És ovi nem igazán bánik mézes-mázasan ezzel a többséggel. Igen, ilyenkor jön elő a komplexusa.

Milyen politikus az, akinek majd a fél ország bizalmat szavaz, aztán szóba se áll azzal az emberrel, akit az ország nagyobbik fele megválasztott? Azon fel sem akadok, hogy ezzel a tettével - pontosan úgy, ahogy Te - lenézi az ország nagyját. Az viszont számomra nevetséges, hogy nem veszi észre azt se, hogy ezzel a saját választóinak az érdekérvényesítési lehetőségét veszi el. Tudod, nálam ez a komplexus (a hiszti) jele :)

Hogy kapcsolódjak megen reakciójára: sajnos a magyar politikában csak mesterséges tej van, ezért nem könnyű a választás. Lehet szidni az országot, hogy röhej, hogy az országnak ezek a csalók kellenek...igen, valóban az...de akkor mit mondjunk azokról, akik még ezeknek az idióta magyar választópolgároknak sem kellenek???

Amerikában két választásod van. Kötve hiszem, hogy a választó minden igényét kielégíti az az oldal, amire szavazott. Azt pedig kérlek ne állítsd, hogy ovi minden választási igéretét maradéktalanul teljesítette (arról nem beszélve, hogy azzal vágta volna szét az országot igazán, ha ezeknek csak a felét betartja, lásd M. Péter).

Persze filozofálhatnák arról, miért van az (mindkét oldalon), hogy a rendszerváltás óta a rendszerváltó politikusok után nincs új értelmes politikai generáció a "nagyok" helyett/mellett...de "asszem" ez már egy másik bejegyzés témája lehetne...
sys,

„Na ilyenkor érzem azt, hogy a tótavé bizony szépirodalom.”

A frászt, mert csúnya irodalom.

Mint a Zélet, bazmeg.
ePtOn 2006.12.21. 20:29:24,

„ez az új magyar kúltúra, ellenzéket kritizálják, nem a hatalmon lévő pártot?”

Hábazzeg nálad jó lehet Ellenzéki Pártnak (© 2006 by mavo) lenni.

De most tökkomolyan, szóval teljesen nemviccelek, Lázár ugyan talán feltámad majd harmadnap, de most általam bevezetett nemzeti gyásznap van, szóval komolyság, ahogy illik.

Mert az Ellenzéki Párt (© 2006 by mavo), az ellenzékben van ugye, és mivel a Hatalmon Levő Párt (© 2006 by mavo) a fika tárgya, ezért őket ne. Nem szabad.

Ha Ellenzéki Párt (© 2006 by mavo) testületileg elballag a Ferenc körút huszonháromszám alá, majd ott kijelenti, hogy csak a Nihil van, Cobain rulez, és akkor ők most aki szembe jön azt Cobain után küldik mindenféle eszközzel, ami kézbe esik, akkor

publicista csitt

a Hatalmon Levő Párt (© 2006 by mavo) éppen részegen fetreng a parkban, esetleg még a bokorba is hugyozik, de ki tudja, lehet, zacsival ászkál, és amikor meléd ül, büdös és néha beleszippant, vagy rendőrterrorosdit játszik a homokozóban

tessék _csak_ arról írni

mert az A Téma, semmi más

angyal szállt el felettünk

Miserere Dei
Korrekt kis kritika, kedvenc epizódom, amikor arra, hogy „[a]z 1848-as szabadságharc tehetségtelen szereplőivel, sőt az olykor beszámíthatatlan Kossuth Lajossal együtt: mítosz, dicső esemény, amelyről csak szuperlatívuszokban illik beszélni, és amelynek örökségét évről évre magáénak (és csak magáénak) vallja minden egyes párt és nótakör” az válasz, hogy „[a]z 1848. magyar forradalom és szabadságharc, történelmileg, tehát teljes egészében összhangban van a nemzetek öntudatra ébredésének folyamatával . A fentiek alapján úgy tűnik, hogy éppen a nagyhatalmak viselkedtek ésszerűtlenül, amikor arra rendezkedtek be, hogy feltartóztassák az elkerülhetetlen változásokat. Tóta ebben a kérdésben is a birodalmi politikát védelmezi” ...

Kedvenc mondatom mondjuk inkább ez:

„Miért beszél Tóta most a magyar ötvenhatról arabul?”
Vazze, nem voltam képes végigolvasni, annyira IDEGESÍTŐEN szar. Ki ez a Kaslik nevű gyökér barom?

"meggyalázza Pulitzer József emlékét világszerte"

MUHAHA. Mer' Pulitzer amúgy egy szent volt, mi? LOL. Ha ez a csávó újságíró, akkor a kurva anyját, és tanuljon egy kis történelmet. Ha történész, akkor meg sürgősen jelentkezzen az egyetemének a TO-ján, és adja vissza az oklevelét.
A tanulást kezdheti ott, hogy mekkora szerepe volt Pulitzer-nek (meg W.R. Hearst-nek) az 1898-as spanyol-amerikai háború kirobbantásában. Nem kicsi (ellentétben azzal, amit a wikipedia állít). Folytathatja azzal, hogy mit hívtak "yellow journalism"-nak.
Ezt nem azért írom le, hogy kreáljak egy oldskool összeesküvés-elméletet, hanem azért, hogy az ilyen Kaslik-féle tahók felismerjék, hogy attól, hogy egy díj ma szakmai dicsőséggel jár, még nem jelenti azt, hogy a névadó maga volt a megtestesült tökéletesség. Egyetlen dolgot jelent: hogy tele volt pénzzel! Pulitzer, a 19. szd. végén, kibaszottul egy erkölcstelen, pénzéhes, opportunista, tisztességtelen ember volt a mai újságírói vagy akár üzleti standard-hez mérve. (Amúgy ilyen értelemben a mai újságírók legtöbbje is érdemes a díjra.) Ez nem valami vádirat akar lenni, Pulitzer azért volt ilyen, mert akkor (is) így lehetett meggazdagodni.

"meggyalázza Pulitzer József emlékét világszerte"

Mégegyszer LOL. Ez a faszi a legalja. Mekkora gyökér.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Pulitzer József a leghíresebb Makóról elszármazott magyar.Ő találta fel a vezércikket és a riport fofót.
Azt mondjuk, jó, ha tiszteljük egymás véleményét. Lehet vitázni, de el kell fogadni, hogy nem lehet mindenki azon a véleményen, mint én. Én nyilván a magamét gondolom helyesnek, mert ha nem így lenne, akkor nem ez lenne a véleményem. De mi van a publicistákkal? Nekik nem lehet saját véleményük, politikai valahovatartozásuk? Ugyanúgy el kell fogadnom a véleményüket dolgokról, mint bárki másét, nem?

De akkor miért bánt engem, hogy TWÁ ennyire kormánypárti, miért bánt, hogy beszól a pápának, a jobboldalnak, Márainak, Hamvasnak...miért?

Rákerestem a neten Tótawére, sok dolgot elolvastam, megnéztem pár videót és azt szűrtem le, hogy a korábbiakban igazam volt. TWÁrpád nem olyan valós megjelenésekor, mint írásban. Nem vitriolos, sokkal visszafogottabb, szinte gátlásos, halkszavú. Mintha írásban kompenzálna:-) Nem bántani akarom ezzel. Kifejezetten szimpatikus volt, amennyit láttam belőle. Írásban meg....hm. Ezt várják el tőle. A korábbi írásaiban ott volt a humor, jobban, mint a maiakban, a mostaniak, ha poénosak is, sokkal bántóbbak.

És még valami, ez már neked szól TWÁ: hallgass azokra, akik ellenségeidnek tűnnek, többet tudsz meg tőlük magadról, mint a barátaidtól. Nagyszerű író vagy, de sokkal kevésbé kellene sértegetned ( bárkit) sokkal jobban kellene tisztelned az emberben az embert. Namostaztán többé nem írok ilyesmiről:-) ( csak az a hülye romantikus, emberszerető lelkem ne lenne, az.)
molaris 2006.12.23. 14:15:34

És? Teller meg a hidgogénbombát találta fel. Nobel meg a dinamitot.

A másfélmillió (vagy több) elvándorlót nem is említte Kaslik, mint a kiegyezés és a rossz gazdaságpolitika egyik melléktermékét. (sok más mellett)
www.alkotmany.ngo.hu/2003_marc_kulfoldi_magyarsagrol.htm

Tényleg nem azt kéne ajnározni, hanem ezt a pár alkalmat (48, 56), amikor ez a töketlen, tunya balfasz seggagyú magyar társadalom, ez amelyben mi most élünk, és eleink éltek, a folyamatos csipszzabálás, faszlengetés és kesergés helyett felemelte a seggét és csinált valamit. Hátha lehatol az agyakig az üzenet, hogy talán nem kötelező beletörődni a szarba, és igenis le lehet vakarni.

Boldog karácsonyt.
Boldog, békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!
"maybach"-persze,de az ismeretterjesztés.Különben is kis fatornyos"falum"hírét mégis csak Ő repítette szét a világban;na meg a szerencsétlenségére műszaki értelmiségi Galamb József.Róla is csak az maradt meg a begyöpösödött magyar(?)fejekben,hogy köze volt a T-Fordhoz,pedig igazán nem ezért szereti az iparvilág,hanem azért mert kitalálta a"szalagrendszert".Ma mindenki az iparban az Ő szellemiségéből gazdagszik.
molaris 2006.12.23. 18:23:49

""maybach"-persze,de az ismeretterjesztés."

Que? LOL. "maybach" nicknév nem is szólt hozzá ehhez a témához. ;)
Ezt nem a comment.com-ra akartad írni? :DD
Terapeuta: arra celoztam, h ez a "ha nem lenne OV akkor a Fideszre szavaznek" ervelest en egyszeruen nem hiszem el. Bocs. Ha nem OV lenne az elnok, akkor mas lenne az antikrisztus, felteve ha sikeres. DI nem sikeres, nepszeru. BP nem sikeres, nepszeru.
woland: miert is? Egyenlore MEG ez a system. Kerdezd meg Arpitol.
quick: hmm talan a fenyegetozes eros szo nem? es ha fogy-a-nemzet az nem jo, vagy? pl. szavazati jog az EU ban, stb. Bevandorlas stb. Azt h ezt plusz adoval kell-e megoldani, vagy maskepp, az kerdes. De mar leirtam egyszer, h a plusz tamogatas a sokgyerekeseknek is a kevesgyermekesek plusz adojabol van nem?
"Me,Myself and I"-bocs elcseréltelek,figyelmetlen voltam.
Totavenel a pont, szivembol szolt :)))
da

a felosztó-kiróvó rendszerben munkaképes korunkban eltartjuk a nyugdíjasokat, aztán nyugdíjasként eltartanak minket a következő generációk. nem saját gyerekeinken keresztül szerzünk jogot a nyugdíjra, hanem aktív éveink befizetett járulékaival. ezért lenne tisztább egy egy egyéni nyugdíjszámla.

amúgy érteni vélem, mire gondolsz. erre viszont (ha fontos a gyerekszám növekedése, márpedig nálunk ebből a szempontból is fontos lehet) jobb megoldás a nagycsaládosok adókedvezménye vagy családi adózás vagy hasonlók
Tóta W. cikke jól hangzik, nevettem is rajta... csak az a baj hogy már megint nem igaz.
Úgy írja, hogy O.V. mindent kisajátít, többek között a kereszténységet, mintha minden vasárnap reggel az első dolga az lenne hogy leszaladjon a 10-es misére. Ugyan már.
Istent sehová nem gyűrte be senki.
Csak valaki szereti így mentegetni magát... mondván, azért nem vagyok keresztény,mert O.V. kisajátította,azért nem hordok kokárdát, és azért szarom le 56-ot, és azért nem lengetek zászlót mert O.V. begyűrte a segge alá.
Azt lehet begyűrni bárhová is amit hagynak.
Ha O.V. holokauszt megemlékezésekre járna, akkor oda sem megyünk, mert seggszagu?
"Csak valaki szereti így mentegetni magát... mondván, azért nem vagyok keresztény,mert O.V. kisajátította"

És nem azért nem keresztény, amit már ezerszer kijelentett, hogy nem hisz Istenben, á nem azért.

Ugyan nem hisz Istenben, de amúgy ő kurva jó keresztény lenne, de ez a rémes Orbán elriasztja.
da:

Való igaz, amit mondasz, hiszen az elnök az, aki képviseli a saját pártját egyszemélyben, tehát ha most nem ovi lenne, nyílván azt utálnánk, asszem ebben igazad van. A dolog másik része azonban az, hogy mint a párt vezetője rendkívül rossz irányba viszi a politikát, és jelentékeny részt vállalt abbaN, hogy a jobboldali pártokat képmutató, kisajátítónak tekintsék az emberek. Amikor elutasítom ovit, elsősorban ezt üzenem. Ezért állítottam Ibolykát példának, mert Ő az első olyan jobboldali, aki felsőbbrendűségi érzés, és "én majd megmondom nektek a tutit" nélkül képes érvelni.

Nekem ez a mondat ami kiakaszt (Endilhartnak is):

"Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi, keresztények hiszünk. Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk."

Na ebben a mondatban benne van minden, amitől egy jóérzésű a falra mászik. Ebben az országban egy, csak ember lehet, aki tényleg nem értheti ennek a mondatnak a lényegét (és én el is hiszem neki): Fekete Pákó!

Kellemes ünnepeket Mindenkinek!

Valaki előbb már említette, hogy tök mindegy a baloldali érzelmü emberek egy részének, ha nem O.V. van, akkor is idegesítené őket a "nemzetieskedés", pl. a Kósa, vagy az Áder... vagy, ijesztgetésképpen a Semjén. Vagy ennyi erővel azt is lehetne mondani hogy az egész Fidesz gyűri be a segge alá a kereszténységet...stb. Viszont a mellékelt ábra azt mutatja...van erre igény. A tapasztalataim azt mutatják (persze a tapasztalatokkal mindig lehet dobálózni) hogy a keresztények többsége fideszes, míg az ateisták többsége nem fideszes. Akkor nem értem, miért fáj nekik, hogy a kereszténységet kisajátítja magának egy tömörülés egy politikai tömörülés, amikor, egyébként magánemberként semmi dolguk vele... ezért érzem álságosnak ezt a felzúdulást.
Mavo:

"És nem azért nem keresztény, amit már ezerszer kijelentett, hogy nem hisz Istenben, á nem azért..."

Ha nem hisz, és ha nem keresztény (azért abban egyetérthetünk hogy az egyikből következik a másik) akkor nem értem, újfent hangsúlyozom, miért zavarja hogy xy kisajátítja magának.

Persze kérdezhetnétek, miért gondolom, vagy honnan veszem, hogy a baloldalon nem hisznek, hiszen lehet hogy rejtett őshívőkre bukkannánk minden baloldali bokorban, és akkor tényleg jogos is lenne a felháborodás... :))De...azért, halkan de biztosan ebben erősen kételkedem.
Nos, többek közt azért, egyetlen jó Endilhartom, mert a hülye (nem mellesleg mesterségesen erősített) sztereotípiával ellentében, aminek te is jó alaposa bedőlsz, nem kevés baloldali ember keresztény, és nem kevés jobboldali ember ateista. Érdemes kicsit erősebben baloldali beállítottságú lapokat olvasni, ahol templomjáró emberkék panaszkodnak, hogy a papjuk miket mondott. Most a Demokrata újpogány tendenciáját hagyjuk, az helyi specialitás.

Jó, persze, aki Magyar Nemzetből szerzi a napi betevő információt, az joggal hiheti azt, hogy a baloldali az en bloc hitetlen, vasárnaponként keresztényeket üldöz, keresztény temetőket ver szét, templomokat rombol estébé, a jobboldal meg napestig templomban ájtatoskodik. Holott lófaszt.

No meg az sem utolsó szempont, hogy a mi jó vezérünk ugyanazzal a lendülettel, amivel a kereszténységet lenyúlta magának, kisajátította a magyar/nem magyar - nemzet/nem nemzet felosztások illendő térfelét is.

PS: akadtak már, akik kisajátították maguknak a kereszténységet. Már akkor is jó volt.
(Endilhartom, neked mért jó, hogy kétszer egymás után leírtad ugyanazt? Úgy tutibb, hog igazad van?)
Endilhart: Sok hívő barátom ismerősöm van akiknek eszükágában sincs a fideszre szavazni.
A kisajátítás a telek ügyletekben is kétélű dolog. Lehet sokat nyerni és veszteni is az ügyleten. Ovi azt hiszi még mindig, hogy sokat fog nyerni. Az előző két választás nem ezt bizonyítja.
Kisajátítás... én azt hittem hogy normális az hogy minden párt különböző értékeket vall magáénak (gyűri a segge alá).
Azzól még hogy régen az szdsz kiállt az emberi jogokért senki nem mondta hogy ezeket lenyúlta... Inkább az a legnagyobb baj hogy most a koalíció semmijen értéket nem tud felmutatni, még az akaratot sem látom hogy vmit is a segge alá gyűrjön. Akkor mi marad hátra, ha rájövök hogy nem rendelkezem semmijen egyetemes értékkel?
Bebizonyítom, hogy a másik sem, és akkor egál! (Ez nem jelenti azt hogy szerintem akkor a fidesz valóban nemzeti és keresztény)

És amúgy amint már leírták azt lehet segg alá gyűrni amit hagyunk, az én fejemben meg sem fordul hogy a nemzeti érzésről a fideszre asszociáljak, egyszerűen azért mert annyira az enyém hogy nem veheti el tőlem senki!

Kognitív disszonanciára egy példa:
"szerintem" a nemzeti érzés képmutatás, nem érték.
"szerintem" objektív vagyok.
Objektívan egy közösségben az összetartás érték.
-> disszonancia!!!
Megoldás: "szerintem" ov képmutató,
ov nemzeti érzelműnek vallja magát.
->A nemzeti érzés képmutatás, objektíven...
Kognitív disszonancia feloldva...
(Ábrákkal meg nyilakkal sokkal szemléletesebb)
TaTa86:
Ábrákkal meg nyilakkal sokkal szemléletesebb. Jó. De mi a fasz az a kognitív disszonancia?
TaTa86: "Inkább az a legnagyobb baj hogy most a koalíció semmijen értéket nem tud felmutatni, még az akaratot sem látom hogy vmit is a segge alá gyűrjön." Ne is tegye, ez a leghelyesebb ami az egyébként amúgy is gusztustalan politikai térben elvárható. Nagyobb léptékben inkább ez a fajta passzivitás tud egyensúlyt fenntartani az emberi érzelmekkel, mint a hőzöngő megközelítés, noha az utóbbinak lehetnek részsikerei. A pártok által vallott "értékekről" meg az a véleményem, hogy orbitális disznóság ezzel szórakozni és hülyíteni az embereket - politikai célok érdekében.
Worluk, Worluk...

A hivatkozott oldalon egy betűvel több van, mint amit te idézel: "Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi keresztény_n_ek hiszünk. Azt gyűlölik és attól félnek, amit mi magyarnak és nemzetinek hiszünk."
Ez hogy lehetséges? Szaggat a kopipészted? Karakterről karakterre másoltad be a szöveget, mint a középkori szerzetesek?
Orbán mond épp elég hülyeséget, de ezzel a szöveggel szvsz nincs gond. Viszont pillanatok alatt "van élet Európán kívül is"-jellegű hamis hype-ot építettek rá a krónikus orbánfóbok, az jól látszik.
TuRuL_2k2 · ufi.blog.hu 2006.12.28. 08:40:05

olvasd vissza a kommenteket, már volt egy ez irányú felvetés, ami szerint az MN elírt valamit.

most, hogy ez még az eredeti szöveg, vagy nektek van meg a rossz szöveg, arra már nem tudok válaszolni. :)

Há Tata86 filyam, tévedésbe teccik lenni.

„én azt hittem hogy normális az hogy minden párt különböző értékeket vall magáénak”

De csókollom, azé nemzetet meg vallást, amik elméletileg (jé, gyakorlatilag is) tök pártfüggetlenek ... a kisajátításnak is vannak (lennének) határai.
Nándo,

nem, nem, okosak ezek a mnónál, már kijavították. :-)

Jó, ettől nem lett sokal kisebb ostobaság a Viki hablatya, de azé aggyuk meg, ami jár.
"Azt gyűlölik, attól félnek, amit mi kereszténynek hiszünk"
nol.hu/cikk/428956/
A NOLnál is okosak, kijavították - gondolom. :]
ja. ez volt az eredeti. na akkor most én is kijavítom.
ettől még persze a szöveg gáz.
jól látom, mameluk, hogy vádaskodni próbálsz?
Vádaskodni? :)
Csak nem értem, hogyan marad el egy karakter egy szövegből, ami értelmet is módosít. Lehet, hogy módosították az MNO-szöveget, de máshol is megtalálható az "n". Most megnéztem az eredeti MTI-t is, onnan hiányzik.
Amit bele akarsz érteni a szövegbe, az gáz. De szerintem nem azt mondta Orbán. S innentől persze nincs lehetőség értelmes vitára.
Na, akkor most már érted. Így hozta le az MTI, majd a gondola és az MN is, közben módosítottak.

Nem kell erőlködni a beleértéshez, ahogy már párszáz kommenttel feljebb kisütöttük. Elég azt a kifejezést elővenni, h "nemzeti oldal". Na ugye.
Ok, de akkor olyan kifejezések is előkerülnek, mint "demokratikus koalíció", ugye. Ha a "nemzeti oldal"-t valaki úgy értelmezi, hogy a többi nem nemzeti, akkor a másikat nehéz nem úgy értelmezni, hogy a többi nem demokratikus.
Annak az egy dolognak azért felhőtlenül tudok örülni - nem mondom, innen nézvést némi kajánsággal vádolható szemlélet -, hogy a legelvetemültebb materialista is hirtelen hinni kezd utolsó perceiben. Sok sikert a próbálkozáshoz!

Egy kétkedő hitetlen.
Itt nem az a probléma urak, hogy ki mivel próbál azonosulni, hanem, hogy még vannak akik azzal azonosítják és nem látnak át a szitán. Szemüveget. Fáklyát. Tudod. A fegyverek nem ölnek. Az emberek ölnek.
"a krónikus orbánfóbok", hát patakzik a könnyem, nincsenek itt orbánfóbok, Te Turul, csak a helyzet az, hogy a szentek is büdöset szarnak, a Vittore meg minthacsak a rózsát szagolná maga után a rötyin.
Tóta W. sajna messze kerültél az objektivitásnak a látszatjától is. A Gyurcsány iránt érzett mindent elsöprő szerelmed (jó, nem úgy értem, nyilván plátói, agapé, ugye...) kicsit elveteti veled a sulykot. Nem is a cikkre gondolok főleg, de az a hangnem, ahogy itt osztod a neked nem tetszőeket, mert pl. a "mameluk" pont a Te szádból, hát khm...
Ricardo, persze hogy nincsenek, az elmebeteg sem tudja magáról, hogy az... :)
Amúgy OV meg persze hülye. Egy olyan országban, ahol max. 15% mondható igazából vallásosnak, és ahol 40 év alatt erősen beoltották a népet antiklerikális reflexekkel, ennyire kereszténykedni nem kéne...
Ahháá... most már kezdem sejteni mire is kapta ön azt a bizonyos emlékdíjjat. Valóban, ön mesterien, játszi könnyedséggel fogalmaz, bánik a szavakkal.
Ez olyan mint amikor egy zseni festõ ecsetét csak arra használja, hogy utálatos, rút dolgokat fessen meg.

A tehetség soha nem azonos az emberrel. A tehetség csak egy adomány, egy ajándék, egy szerszám, egy eszköz. Ez mindig Istentõl való, mert minden jó Istentõl származik. De a kérdés az, hogy ezt az ajándékot, hogyan használja birtoklója: jóra, vagy visszaélve vele rosszra, ... nagyon rosszra.

Egyébbként visszatérve a témára: önnek valóban igaza van, hogy OV visszaélt a hit dolgaival a politikában és nagyon tévesen kisajátította azt, de ugyanakkor felhívom a figyelmét arra, hogy erre csak annak van joga rámutatni, aki jobb õnála, aki valóban képviseli a helyes vallásosságot.

Az ön írásaiból csak amúgy fröcsköl a gúny, a megvetés, a pimaszság és a szeretetlenség. Ez lenne a hiteles vallásosság jele?

A hiteles vallásosság és a Szent Lélektõl vezetettség jelei: a finomság, tisztelet, megbecsülés, elnézés, szeretet, türelem, stb.

Ajánlom olvasmánynak Szent Pál szeretethimnuszát az 1 Kor 13 -ból.
Remélem belátja, hogy az ilyen fajta írások méltatlanok önhöz.
süti beállítások módosítása