W

w.blog.hu

Tóta W. Árpád kommentál, szemtelenkedik, valamint permanens fogadóórát tart.
Régi cikkarchívumKommentelés - házirend

Wblog @ Facebook

Engedjétek hozzám

Kis heti hírlap 4-10 éveseknek.


Foglalod a kurvanyádat

A mozdonyhorgony
Úgy remélte, ezzel bekerül a Rekordok Könyvébe. De legalább a Jackassbe.

Elnöki pornó
Nagy baj, ha az elnök ribanc.

Nem jó a nemzetnek egyedül
Szuverén ország is lehet borzalmas hely.

Szent szar
A húsvéti alkotmány: szentséggyalázás.

A pedofilok védőszentje
A deviancia fincsi, de csak ha papok csinálják.

A gólkirály beszéde
Angela, te náci ribanc!

Győz a szittya förgeteg
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről.

Együtt sikerülni fog
Bizonyítsuk gyalázkodással, hogy Magyarország szabad!

Kompország vitorlát bont
A finom kritikát meg lehet állítani, a brutálisat nem.

Foglalod a kurvanyádat
Nem ti vagytok a nemzet, sem a nemzeti oldal.

Utolsó kommentek

  • Brown094: Ha pénzt vesztett egy átverés miatt, vagy megadta adatait egy csalónak, akkor is visszakaphatja el... (2021.10.21. 23:05) Tribuszerné visszanéz
  • szódabár: Hát te sem vagy a tolerancia bajnoka. Hehehe. Felőlem mindenki azt csinál amit akar, nálunk a menó... (2020.12.26. 11:50) Isten fasza
  • Tahó Sandokan: Közben elkészült, bitangfinom. (2020.11.09. 15:20) Ajándék erős gyomorhoz
  • Tahó Sandokan: Nem számítottál kommentre, ugye Worluk? Tegnap jutottunk hozzá ehhez a szürke gombához (egy gombá... (2020.11.09. 14:43) Ajándék erős gyomorhoz
  • Reactor: Bírom az ilyen mérhetetlenül idióta hozzáállást...a falu élhetetlen közösség, mert ott nincs TESZK... (2020.06.26. 14:47) Vackor néni busza
  • Utolsó 20

Cikkcakkban pancsolni

2006.12.16. 04:39 Tóta W. Árpád

Akit érdekel a Magyar Hírlap, megnézheti Széles Gábort Friderikusznál, az ATV honlapján. Érdekes dolgokat mond, bár rajta kívül a többiek úgy kerültek a műsorba, mint Pilátus a krédóba.

Azt nem tudom, melyik kollégára gondolhat Széles, amikor azt kifogásolja, hogy egyes külsős szerzők az ő lapjában szóltak be a katolikus egyháznak, mert a saját lapjuknál nem merték megtenni. Nem baj, elég, ha ő tudja. Tud mást is, az izgalmasabb.

Azt állítja a médiamágnás, hogy nem tartható, amit a Hírlap eddig művelt a publicisztikáival, tudnillik hogy egyik nap bepancsol a jobboldalnak, aztán rá pár napra meg a baloldalnak. Hallatlan. És emiatt aztán se a jobb-, se a baloldal nem érti, hogy miért megy a Hírlap cikkcakkban.

Ha józan ésszel meg tisztességgel tájékozódunk, akkor elég nyilvánvaló, hogy máshogy nem is lehet ezt művelni. Széles szemmel láthatóan úgy gondolja, ez a jobbra-balra pancsolás pénzfeldobással dől el. A valóság ezzel szemben az, hogy az ember felkel, megnézi a híreket, aztán egyszer csak azt mondja: nicsak, mekkora hülye ez. Ez a Mikola. Vagy ez a Szekeres. Plusz még hazudik is. Aztán megírja a lapba, hogy jelentem, hülyét láttam. Függetlenül attól, hogy a nap barma épp szoci vagy fideszes. A hülye, az hülye. Valamivel melósabb minden egyes alkalommal azonosítani a célpontot, és tényleg egyszerűbb, ha meg van mondva előre, de az már másik liga.

Tehát az nem tartható, hogy minden oldalon észrevesszük a kikandikáló seggeket, és megírjuk. Mi tartható? Az, hogy kiválasztunk egy oldalt, és az onnan belógó seggeket inkább nyalogatjuk, de minimum elhallgatjuk, nyilván. Ezenkívül csak azt lehet, hogy semmit nem írunk meg senkiről, és mindenkivel aranyosak vagyunk - de ahhoz meg nem kell megjelenni se.

Nem heccből csapkodott a Hírlap jobbra meg balra - és az Index se azért teszi -, hanem mert jobbra és balra is van elég idióta, aki ki kell szerkeszteni. Még a katolikus egyházban is, bizony. Szerintem nem annyira nehéz követni, alapfokú szövegértés birtokában is kiderül egy jegyzetből, mit is kifogásol a szerző. De az is igaz, hogy nem lehet mindenki ennyire okos, mint én.

Mondom, ezt a józan ész és a tisztesség diktálja így. Az üzleti érdek simán lehet ezzel ellentétes. Hiszen az elmúlt évtized legnagyobb sikertörténete a hetilapok közt nem más, mint a Demokrata. Stabil, kényelmes piac, könnyen kielégíthető, egyszerű olvasók. Széles döntése akkor helyes, ha kizárólag jobb- és baloldal van, és ezek ráadásul nem is kíváncsiak a mások véleményére. Viszont ebben a felismerésben megelőzte őt a Magyar Nemzet.


Címkék: magyar hírlap

175 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://w.blog.hu/api/trackback/id/tr8722835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem is van egy pici gondom ezzel a "szólásszabadság van, beleférnek a kirekesztő nézetek is, úgyis marginálisak" hozzáállással.

Hatttalmasss liberális demokrata felvilágosult blah blah fiatalemberként egyetértenék evvel, böföghessen mindenki, amit akar... Csak ott vannak a rossz történelmi példák. "Áh, nem veszélyes ez a bajszos, hagyjuk játszani".

95% az esély rá, hogy jelenleg Európában nem adottak a feltételek egy - bármilyen - diktatúrára. Maximum 4 évig tombol valami kis fiókhitler, aztán elküldik a választók.

Ám de ha jön egy jókora gazdasági világválság véletlen? Akkor mi van? Már nem olyan tiszta a képlet. Ha nem éheznek a németek, gyakorlatilag, és nincs káosz, Hitler sosem jut hatalomra.
lac

A túloldalról ilyen a 23 millió román kezdetű örökbecsű népiesch műdal. :)
Látod most nálunk is, erre megy ki a játék.
Áááááá.....

Te valamit rosszul tudsz, vagy nem írsz érthetően, vagy én nem írok úgy!!!
Mind a kettőt a komcsik mondták. A 23 milliót is, meg azt hogy a Fidesz "bankárkormány" kijelentését (asszem) lendvai burkolt zsidózásnak nevezte anno.
A "régi" Magyar Hírlap is nyalta rendesen a jó liberális seggeket, mivelhogy egy liberális lap volt. De Gyurcsány felbukkanása óta igen-igen nehéz 'szocialista' és 'liberális' között különbséget tenni e honban.
Ellenben amit az Orbán csinál manapság, arra igen sokan bepöccennek a jobboldalon is, és mivel "odaát" nincs őt kritizáló orgánum, jó üzlet lehet egy jobbos, ám nem-orbánista (egyszóval emdéefes) lapot csinálni.
vagymi:

van abban valami amit írsz.
Csak érdekességnek: látsz különbséget a "szocialista" "libsi" és "kapitalista" meghatározás között a mai Magyarországon?
vagymi!
a mancs még mindig liberális..(habár az nem napilap)

a 90' évek elején én reggelente a népszabit,a MN-t és a MH-t is elolvastam...(azok a régi szép idők,amikor még olvasható napilapok voltak ezek.most már csak a pártpreferencia alapján olvashatóak)
tistedur:

szombatot? :-)))))
Nem látok különbséget. Fletó ugyanúgy lehetne az SZDSZ miniszterelnök-jelöltje, mint a szociké.
Hát, amikor Fletó ME lett, én úgy éreztem, elementáris erejű liberális nyalakodás ment az ő irányába a Mancs felől is...
Amúgyként szerintem manapság is érdemes mindegyik napilapot olvasni (persze, a Népszavát leszámítva); mindegyiknek van gyengesége és erőssége is... ha ezeket az erősségeket gondolatban "összevágjuk" kapunk egy "számunkra" ideális napilapot, azt hiszem... (na persze, ha megéri ez az idea 98+135+145 Ft-ért... ja, és már nyugdíjasok vagyunk, időnk is van rá egy köbö 60 oldalas "napilapot" olvasni...)
...és az örök szooci vs. kapitalista ellentétet ma látod Magyarországon? Én nem.
variaciok dark future es Lukel kommentjeire:

Ehhhhhhhhhhh de jo esik ,egy kis politika:)))...nekem nincs ilyen szeleslatokorom hisza periferian elek, ami viszont nyilavanvalo a Delvideki hungarian politikus gardanal az az, h jol tudnak seggnyalni, ha Gyurcsany jon annak, ha az Orban annak. Itt mindig is nagyuzembe ment a koponyeg forgatas...Viszont en is kerdezek, keresem a valaszokat es azt gondolom, h ez a vilag igy ahogy van gyokereiben megromlott es ide valami olyan buli kell mint 2000 eve Jeruzsalembe csak globalisba es teljes vegkifejletbe, h most jojjon el az es szoljon kozbe az aki akkor nem tehette meg es hagynia kelett, h vegezzenek vele, miattunk...ide egy ilyen nagy katarzis tudna csak utos lenni...szwerintem:)))
Szerintem Jeruzsálemben már az eljövendő bűnökért is szenvedett az a valaki.
Miért szólna most?
lac1
nem értem a kérdésedet..tényleg nem értem..
Mert vicc volt.
Nézd meg a szombat c. újságot, és abból lehet következtetni a pártpreferenciára.
a MH eddig is veszteséges volt, és valszeg ezután is az lesz, mert az "MDF szavazó" mentalitású előfizetők egyszerűen nincsenek elegen ahhoz, hogy eltartsanak egy napilapot, mint ahogy ahhoz sincsenek elegen, hogy Ibolyka valaha is ME legyen

szóval üzletileg tökmindegy mit csinál Széles (mennyi teret enged a liberalizmusnak: arra sincs igény), a színvonal pedig már egy ideje tényleg egyre kevésbé van az átlag magyar sajtótermékeké felett"jó üzlet lehet egy jobbos, ám nem-orbánista (egyszóval emdéefes) lapot csinálni"

No, az MDF-táborért kár lenne egy lapot fenntartani. Én azt is vitatnám, hogy az MDF jobbos. Azt is, hogy egyáltalán vmilyen :-). Jelenleg túlélésért küzdő entitásként definiálnám, akik hol ide, hol oda nyomják a gombot, és hol innét, hol onnét nyúlnak le szavazókat. Vezérelvük az "életben maradni".
lac1!
persze.az új embernek is van pártpreferenciája..
és most meg lett mondva a tuti?!
Háááát, azért nyomnak ezek "jobbközép" szövegeket is. Sőt, csak olyanokat nyomnak; mondjuk, a kommunikáció szintjén egyértelműen egy jobboldali-center pozíciót tartanak - na, ami a tetteket illeti, ott már valóban követhetetlen az emdéefes "logika". Ami persze azt jelenti, hogy nagyon is jól követhető: szimpla politikai & anyagi haszonszerzés.
A MDF-tábor tényleg szűkös manapság, ám bővülhet az, ha beindulna végre az orbánizmus eróziója. Ehhez pedig az kell, hogy legyen egy magát jobboldalinak (na jó: jobbközépnek) nevező befolyásos médium, ami amti-orbánista szövegeket (is) rak.
Ha úgy tetszik: az MDF ma már inkább a jövő, mintsem a múlt pártja...
Ha Széles egy konzervatív lapot akar csinálni, akkor hajrá. Kéne egy, mivel most nincs. Az is igaz, hogy egy ilyen vállakózáshoz nem Tóta. W. a legmegfelelőbb ember.

De akkor könyörgöm, mondja bele egyenesen a kamerába, hogy igen, jobbos lapot akarok csinálni a Magyar Hírlapból, mert eddig nem volt az. A belpolitika meg a publicisztika rovat nem, vagy nem eléggé volt jobbos, és ezért x és y kollégákat elbocsátottuk isten hírével.

Lehetne morgolódni, akiket elbocsáttattak, azok ettől nem fognak jobban örülni, el fogja veszteni a lap az olvasótáborának egy részét, de szerencsés esetben lesznek helyettük új olvasók jobbról, akiknek nem fér bele a Magyar Nemezt féle zsidózás, meg esetleg nem pártlapot akarnak olvasni minden nap. Még szerencsésebb esetben több új olvasó és előfizető lesz, mint amennyit elvesztett a fordulattal, meg volt eddig és akkor lehet nyereséget termelni veszteség helyett.

Meg létrehozhat egy fórumot a normális jobbosoknak, és akkor Debreczeni József és társai nem kényszerülnének arra, hogy a Népszabadságban, vagy a 168 Órában publikáljanak. Szélesnek van ahhoz a pénze, hogy megcsinálja ma az első jobbos lapot, ami nem Kádár Jánosból vezeti le a konzervativizmust és még azt sem kéne odaírni, hogy mai számunkat szerkesztette: Áder János.

És ha mindezt megcsinálta, akkor nem kéne sötét hülyeségeket nyöszörögni kamerába, és össze-vissza hazudozni, hogy Sándor Iván lejárató kampányt folytat a lap ellen, csak azért, mert megmondja, hogy úgy szar az egész, ahogy van.

Az ilyen átalakításhoz nemcsak koncepció kell, hanem újságról lévén szó, olyanok is akik tudnak írni. Azokat meg most eresztette szélnek.
tistedur:
arra gondolsz a "tuti"-val, hogy mindenkinek van pártpreferenciája, mint azt Te is írtad?
Ha beindul a Széles-vezette jobbközép gőzhenger, és az eddigi Orbán-befizetők mennek vidáman-boldogan az "Új Jobboldalhoz", akkor bekövetkezik az áhított Magyar Nemzet-Magyar Hírlap csere...
Na, akkor nagyot fog kaszálni a Széles, mi pedig röhöghetünk a markunkba a Magyar Nemzet döglődése láttán...
Széles Gábor.

Sajnos nincs fenn a neten online és papírváltozatban sem találom, de valamikor a 90-es években készítettek vele egy interjút a HVG-ben (tudjátok, az utolsó oldalon, az interjúk állandó helyén). A legutolsó kérdések arra vonatkoztak, hogy miután felfuttatta a Műszertechnikát, ipari parkot csinált a Videotonból, tele volt pénzzel, miért kellett neki az Ikarusba is belevágnia a fejszéjét. Próbálom visszaidézni:

-- ...miért volt erre szükség, a még több pénz reményében?
-- Nem.
-- A hatalomért?
-- Nem.
-- Hát akkor miért?
-- Az extázisért.

No ez egy ilyen faszi, és ki is nézem belőle. Nem feltétlenül akar ebből profitálni, de mivel jobbos beállítottságú, szeretné, hogy a lapja is ilyen legyen, s mint tulajdonos, az ehhez szükséges átalakítást véghez is vitte.

Tetszik-nem tetszik megteheti, kapitalizmus van, piacgazdaság van, övé a lap. És akkor is megteheti, ha ezáltal még jobban csökken a lap piaca. Valószínűleg ezt a lépést sem az olvasótáborért csinálta, és nem is a profitért. Hanem az extázisért...
Ja, még itt van egy link hasonló témában Árpádtól:

index.hu/velemeny/imho/mediafoleny/
"mondja bele egyenesen a kamerába..."
Azért nem mondja bele, mert ha belemondaná, akkor hirtelen az összes eddigi Hírlap-olvasó eltűnne, még mielőtt kialakult volna az új, jobbközép olvasótábor... vagyis helyből befuccsolna a lap.
(Olyan ez, mint amikor a Fidesz '93 táján a liberális oldalról átment a konzervbe: akkor se mondták ki nyíltan, hogy mostantól, tisztelt hölgyeim és uraim, jobboldaliak leszünk... ha megtették volna, ma Orbán legfeljebb "sztárügyvéd" lehetne... igaz, így is kis híján kiestek a parlamentből '94-ben. Na, hát ilyesmi fog történni - legalábbis ha minden a "forgatókönyvnek" megfelelően történik - a Magyar Hírlappal is.)
lac1
nem arra gondoltam hogy mindenkinek van pártpreferenciája..
egyszerűen nem értem,hogy miért kellett felhozni a szombat című újságot..
itt most politikai napilapokról van szó-említés szintjén megjelentek a politikai hetilapok is...
vagy a szombat egy bevallottan politiki hetilap,amit én nem ismerek?
Various
Milyen jó kis cikk volt az. Ezt szeretem a Tótában, hogy néha megírja, amit én nem tudtam rendesen szavakba önteni :)
--j(vagymi):

Ebben igazad van, kicsit gőzös fejjel írtam a kommentet. Az is igaz viszont, hogy a jelenlegi hozzáállás viszi az olvasót, és nem hozza. Nem azért, ha konzervatív lapot akar csinálni, akkor ott Árpád tényleg nem rúg labdába, de lehetett volna ezt stílusosabban, kulturáltabban csinálni. Elmegy a kedvem a Magyar Hírlaptól már most, pedig én örülnék a legjobban, ha lenne normális jobbos lap. De ha mégis sikerül összehozni, az ezzel a hozzáállással okozott rossz szájíz akkor is megmarad.
RoFä:

Itt van még egy link: www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=102789

Ebből nekem egyesen jön, hogy miért volt oltári nagy baromság Árpádot ejteni.

Most megyek szalagavatóra, este még benézek.
Na, végre volt egy kis időm, és végignéztem a beszélgetést.
Széles Gábor egy tahó. Nem lehetett volna nehéz érvekkel kellemetlen helyzetbe hozni, de nem sikerült sajnos egyik 'ellenfélnek' sem. Sándor Iván már-már nevetségessé vált a maga pitiáner problémájával (t.i. nem sikerült lemondania az előfizetését), amikor meg végre valahára elkezdett beszélni a valódi témáról, Fiderikusz időhiányra hivatkozva belé folytotta szót.
Pedig egy nagyon jókis vitát össze lehetett volna hozni...kár.
Ja, ennek, a balról jobbra való áttérésnek ez a bizonyos "szájíz" a büntetése az "eredendő bűnért": soha nem lesz képes abszolút hiteles jobboldalivá válni. Lásd például a Fideszt mint olyat. De, ha a Fidesz-példánál maradunk, azért az olyanok kisebbségben maradnak, akik jobboldaliak, de csak azért nem szavaznak a Fideszre, mert valamikor liberális volt. Hiszen emlékszünk, ki nyert '98-ban...
Úgy tűnik, ezt nem lehet stílusosan, kultúráltan csinálni: megintcsak a Fidesz-példára utalok. Akkor, a "Fodor-kizárások" idejében bizony jócskán bolsevikozták Orbánt és Kövért, ha bátorkodunk visszaemlékezni...
És ugyanezek a heves immunreakciók jellemzik a mostani liberálisokat is, mint a "fiataldemokraták" áttérése idején.
Szembe kell nézni a ténnyel, hogy akárcsak a kocsim akkumlátora, a politikai újságírás is "morális válságban" van. Az előbbin segíthet, ha pár emberrel megtoljuk a kocsit, az utóbbira nincs ötletem. Számold össze, hány épkézláb publicistát találni kis hazánkban. (Hangsúlyozottan épkézláb)
TWÁ
Úgy emlékszem Megyesi Gusztáv is írt publicisztikát a MH-ba katolikus egyház ügyben. Bár azt nem tudom elképzelni, hogy az ÉS-ben ne merte volna leírni:)
Na Megyesi tipikusan az a publicista, aki ha hülyét lát, akkor az a hülye nagyon ki lesz szerkesztve :)

Various:
Debreczeni József, mint normális jobbos? Ha-ha-ha... Talán inkább megélhetési orbán-gyűlölő, már-már patologikus formában, gyurcsány-seggel az arcában. Ha tanulmányoznád a pofa 15 éves működését, csodákat láthatnál. Nem tartozom az állat módjára összeesküvéseket beszopók közé, de ez biztos, hogy "küldött ember". Előjött a merülésből, és lihegve szolgálja azokat, akik a markukban tartják. Ős is. Sajnos...
alább egy link, tessenek megnézni széles gábor ábrázatát, betonfrizuráját. én a kádár rendszerben nőttem fel. így nézett ki a rendszer maga. csak akkor még nem pénzzel hanem gumibottal hadonászott. ki vár ettől jobbat?

hetilap.hetek.hu/images/08.052/Cimlap/3szeles.jpg
Megyesi írt publicisztikát az MH svájci tulajdonosának regnálása alatt is, hisz ezért szerződtették. (Némileg laposan elviccelődött azon, hogy a svájci szurkolók Csillaghegyen zacskóból itták a tejet.) Aztán úgy rúgták ki, mint macskát szarni. A tulajdonosok már csak ilyenek. Meg olyanok, hogy a nagy hirdetőket nem hogy cikizni, de negatív összefüggésben még a nevüket leírni sem engedik. Erre a legszebb példa az volt, amikor egy őrült lövöldözni kezdett egy körúti mekiben, és ezt a részletet krétafehér arcú, alaposan beszart újságírók, szerkesztők napokig. mellőzték.
tistedur 2006.12.16. 14:57:47


NEM láttad a smileyt a végén?????????
Eddig a Széles "jobbra" tolódásáról beszéltünk, ígyhát azt gondoltam, hogy a másik véglet elég jó vicc...
Most mát látom, nem kellett volna.
Vagy... beletaláltam véletlen?
lac1, nem vitatom el Széles tulajdonosi jogait, azt csinál a lapjával, amit akar, ha neki úgy tetszik, mostantól megtöltheti keresztrejtvénnyel is. véleményem viszont lehet, az meg az én jogom.

ugye ha én kihúznék minden kommentet innen, ami nem párállt szemű helyeslés, az nem dobna sokat a látogatottságon.

és hát nehéz ilyet mondanom egy gazsó l. ferencről, de széles mondőkájának tükrében ő meg hazudott nekem is, pki-nak is, meg a nagyvilágnak is.
lac1!
láttam a mosolyt a végén...:)
azért kérdeztem,amit kérdeztem mert tényleg nem értettem,hogy hogyan kerül a csizma az asztalra(politikai napilapok-szombat összehasonlítása)(és tényleg csak ennyi)
és szerintem nem találtál bele semmibe :)
Á, kedves Árpád,

soha senkitől nem kértem a véleménye megtartására.
A hazug ember, meg jellemtelen, nem kéne velük (bárki is az) példálózni.
tistedur:
most akkor érted?
Mellesleg ha bele is találtam volna, nem változna meg sem a véleményem, sem a vitastílusom, sem a hozzáállásom.
Barátom.
Tényleg azt csinál a lapjával amit akar ez a Széles. Ha jól tudom, akkor komoly veszteségeket termel. A furcsa az, hogy amennyiben a veszteséggel volt problémája, akkor miért nem gazdaságilag indokolható változtatásokat csinál? Mennyivel többen fogják venni a lapot Gazsó&Zelei miatt? (Egyébként az eddigi teljesítményük elég elkeserítő. A publicisztikákon azonnal érezhető lett az új vonal. Megerősödött a "jobboldali ujságírónak nincs humora" hitem.)
Various: az a hírlap-cikk pont egy kampánycsendes szombatra íródott. igaz, végül arra jutottak, hogy nem lehet lehozni, mert mé a végén valaki belelát valamit.
Tudjátok mi a jó a gazdagságban?
Azt csinál az illető, amit akar. Nem kell megérteni, nem kell hogy legyen benne logika, nem kell hogy bárkinek is tetszen.
Semmi nem kell.
Nem kell most utólag "bezzeg"-ezni.
Nem kell helyette gondolkodni, hogy mi van ha csődbe megy, vagy csak veszteséges.
Sőt, blogolni sem kell.
Nem kell, lehet.
Ez a szép benne. Szélesnek sem kell, és mégis teszi. Kirúg, és csődbe visz.
És hazudik, vagy logikátlan dolgokat tesz.
És?
Savanya a szőlő tótavé elvtársnak. Ennyi.
jegec elvtárs meg hülye. ennyi.
Milyen primitív és egyszerű vagy Árpád... (Ez leginkább a jegec-re vonatkozó reakciód miatt...)
Gazsó L. Ferenc? Magyar Hírlap? Ez most komoly, Worluk? Egy nullajakab és egy lap, amit senki nem olvas, csak azok az újságírók, akik valaha ott dolgoztak, meg talán egy-két könyvtáros unalmában? Az MH-nak max. 30 ezer „hivatalos” előfizetője van már jóideje. A tényleges előfizető nyilván kevesebb. Egy szar megyei lapnak van ennyi, helló. Ez egy nem létező lap már régen. Mér sajnálkozol? Hogy ide is ütött meg oda is ütött, azér? Na ne már. Szar volt, van és lesz. Ezért bukott és bukik meg. A hülye Szélesen kívül senki sem fizet érte, és ez így rendben is van. Értem én, hogy hiányzik neked a „print”, mint szerzőnek, mással nem is nagyon tudom magyarázni, hogy az MH-ban publikáltál. Éppen te, baszod, akinek még a szarabbul sikerült írásai is sokkal többet érnek, mint a Magyar Hírlap elmúlt pár évének össes megjelent száma együttvéve.
Messze nincs 30 ezer, pláne előfizető. Én feleennyi eladott példányról tudok cakkumpakk. És mondtam már az előzőnél, hogy nem hiányzik a print, például ezért se. Másféle munkastílus, ami érdekes és tanulságos, de ezt ki lehet váltani mással, könyvvel például.
A Magyar Hírlap olyan a lappiacon, mint egy szárnyvonal a MÁV-nál. Megszüntetni, megszüntetni, meeegszüntetniii!!! Meg_sem_probalni_fejleszteni.
Vagy most már nem vagyunk olyan nagyon kapitalisták?!
Még annyit, hogy ami a lappal most történik, az csak az amolyan "magunkfajta" radikális liberálisok számára nyöggesztő. Ezért a "problémánk" eléggé szubjektív jellegű, azt hiszem, csak "nekünk" nem tetszik. Egy light liberális számára szerintem nem sokkoló az egyáltalán, ha az MH ezentúl nem balközép, hanem jobbközép orient lesz. Az is elég messze van a szélsőségektől, meg a Főgonosz Orbántól is.
A Magyar Hírlappal nem az a baj, hová húz (szerintem jobra húz, és nem középre, mint próbálják elhitetni), hanem hogy lapos, színtelen, szagtalan orgánum, amelynek nem maradt egyetlen olyan újságírója, akiért érdemes naponta végiglapozni az újságot.
Kertész Péter, a Magyar Hírlap egykori főmunkatársa (történetesen akkor mentem nyugdíjba a laptól, amikor Gazsó L. először lett főszerkesztő)
Szerintem ez a lapos színtelen szagtalanság erős összefüggésben áll azzal, hogy már egy ideje középre akar húzni a lap; ezért nem mernek semmiben határozott véleményt nyilvánítani, mert akkor ki kéne menniük a centerposztból - lásd pölö az "igen ám"-os vezércikkeket.
A center szerintem maga a politikai-elvi vákuum, a nagy semmi. Ez köszön vissza a lap oldalairól. Az "igen ám".
aronmira:egyetertek,rendkivul hatasos volt a lugozas...
En se megyek mar arrafele,pedig olvasojuk voltam naponta.Sz.Pali tokosen viselkedett a "laphalal" idejen,ezt pontoztam.
A szemelyisegek mindig is fontosabbak szamomra,mint az intezmenyek.Az elobbiek szulik az utobbiakat,ugyhogy erdemes megbecsulni oket.
Szerintem - bár a beszélgetést nem láttam - Széles arra gondolhatott, hogy a MH eddig kényszeresen középen próbált állni, úgy hogy egyik héten belerúgtak az egyik oldalba, majd egy hét múlva a másikba (nem azért, mert akkor épp az csinált hülyeséget, hanem azért, hogy a statisztika stimmeljen!). Mint a vizilabdabírók: a közvélekedés szerint akkor bíráskodnak jól, ha ugyanannyit állítanak ki mindkét csapatból, függetlenül attól, hogy ténylegesen ki mennyit szabálytalankodott. A probléma forrása ugyanaz: a vizilabdában folyamatosan ölik egymást, ezért bárkit bármikor ki lehet állítani, a bíró kénye-kedve szerint dönt. A politikában is mindig akad bírálni való, mindenki maga dönti el, hogy hetente kétszer a katolikus egyházzal foglalkozik vagy időnként eszébe jut a miniszterelnök is.
Protestalok, Protestalok!!!!!
R.SZ.J, Julika, vagy hogy hivtak a hölgyet akit szinten kipenderitettek a laptol, Kedves Arpad, ha azt mered mondani, hogy a fent nevezett hölgy, reggel felkelt es megnezte hogy ki a hülye aznap es megirta, akkor ez hat öö hazudcc bazmeg!!!
Mert a hölgy reggel felkelt megnezte hogy ki a hülye aznap, es Debreceni ur lendületevel elkezdett fikazni mindent ami David I-tol jobbra van
Én az ilyen emberektől tudok hányni, mint Széles. A szocialista ipar egyik gyöngyszemének volt a vezére; tudjuk, ez hogyan volt lehetséges: teljes elkötelezettség a pártnak, vezetőinek és tiszta kádermúlt.

Most meg nyalja a jobboldal fenekét.

Ugyanilyen semmi ember Stumpf (Gyurcsánnyal együtt volt KISZ vezér), Pozsgai, Szűrös és még sokan mások.

Nem értem, a hiteles jobbosok hogyna tűrik meg ezeket.
+ mo-n ez csak igy müködik, jobbra is balra is rugni, meg ha nem is erdemli meg akibe belerugunk, mert különben "hiteltelen" lesz a lap, igy talan mindenki olvassa "odaatrol" leteve a hivatalos "part lapot".
napilapoknal ez nem nagyon müködik, hetilapoknal, megpenditenem a Figyelöt, a HVG na jo azt nem.
a teljes print sajtó válságban van. minden lap előbb utóbb áldozatul esik az e-sajtónak. próbálnak is valami módon átmentődni. nincs rájuk szükség. az olvasó neten nagyon el van kényeztetve. időben sem férnek bele a napilapok. Legfeljebb tömegközlekedésen használható. de nem követem el semmit, hogy azokat olvassam. de nem is tömegközlekedem.
másrészt: legyen az bármely irányból jövő nézet, mondanivalója érdektelen mert így újságszinten (reklámszinten) nem befolyásoló tényező. neki az a véleménye, nekem ez. arra vagyok kíváncsi h tudja előadni (eladni)magát szellemesen. ha már brillirozott megérte elolvasni. ha nem tud ne is lássam. ha elismerem a velem ellenkező nézetet vallóról h milyen jól csinálta, és ezzel történetessen ő is így van, (tudom álomvilág) akkor nincsen itten semmi acsarkodás. mindkettő tudja h nem az ő véleménye formázza a merevlemezt.
harmadrészt: hírt szigorúan a tényekre korlátozva minden kommentár nélkül kell leadni. Legyen az olvasó kiszolgáltatva a saját agytekervényeinek (ha már felnőtt és nem óvodás). de mindenképpen felnőttnek kell tekinteni.
Laptulajdonos a legritkább esetben tud lapot csinálni, de ő nem is lapot akar csinálni, hanem pénzt. vagy lap vagy pénz. nyugati példák itten nem érvényesek.
kis és igénytelen olvasótábor.
vorobjanyinov: a vizilabdabírós jó hasonlat, valóban a mai magyar politikában folyamatosan lehetne rudosni jobbra, balra, mindenhová, és a semlegesség/középenállás csak azt jelenti, hogy statisztikai alapon lesz kiválasztva, hogy hány jobb-, és hány baloldaliba rúgjanak és mikor. A baj az, hogy ennek már a vizilabdában sincs semmi köze a tényleges történésekhez, csak ez az életünk, és nem egy viszonylag lényegtelen sport. Bár tény, hogy minden egyes rúgás jót tesz (jót tesz? én naív...) a közéletnek, ami azért a vizilabdameccsről nem mondható el. Azért kíváncsi lennék TWÁ vajon mérlegel-e, és hogyan a rúgások aktuális irányában, de ezt valószínűleg nem fogja ide leírni.
Speciel azért azt figyelni kéne, hogy Széles miért így döntött ahogy. Nem a logikát keresni benne, úgysem találni azt.
Nem lehet, hogy ez a Széles tud valamit?
Ide a rozsdás bökőt, és így jöjjön be a lottó ötösöm.
Lehet, hogy hamarosan csak pártbrossúrák jelennek meg napilap címén.
A többit meg majd el lehet olvasni neten.

Szélesnek annyi pénze van, hogy ez a magyarhirlapozás neki csak szórakozás, hadd jácconcsak:-)
1980-as évek elején volt egy kvázi-ellenzéki(nek mondott) lap: a Mozgó Világ.
Akkor egy erdélyi cikk miatt menesztették a szerk. gárdát. pártutasítás, központból vezérelve stb.
Terjedt is a hír Magyarországon, hogy betiltották a Mozgót... Az ellenállás misztériuma...

Az új Mozgó egyik prominens alakja R.Székely Julianna lett.
Az értelmiségi réteg tekintélyes része megvetéssel nézte az új Mozgó tevékenységét, noha igyekeztek a fiúk-lányok.

Ezt most azért mondom, mert mily érdekes az élet.
Amit nyert egyszer R.Székely azt el is vesztette (pozíció), és amit elvesztett, azt meg is nyerte (erkölcsi tőke).
kovvacs:

Azt hiszem, igazad van.

Múltkor álltam sorba újságárusnál és fogalmam sem volt, hogy mit vegyek. Annyira nincs egy normális napi vagy hetilap. Jobboldalon szinte nincs is szóbajöhetős, pártlap valamennyi. A Heti Választ is csak azért emelném ki, mert ott legalább a stílus elfogadható, nem zsidóznak. Baloldalon sem sokkal jobb a helyzet, Népszava pártlap, Népszabi is erősen balos, a balos MSZP-s értelmében. 168 Óra teljesen ellaposodott és unalmas lett, nem mentek le teljesen kutyába, de nagyon érződik az MSZP nyoma ott is. Az ÉS egy unalmas, belterjes, húdeértelmiségivagyok újság. Magyar Narancs teljesen jelentéktelen.

Igaz, vehetnék HVG-t, Figyelőt, Napi Gazdaságot, de mi van, ha nem érdekel a gazdaság olyan behatóan.

A Magyar Hírlap az egy sokesélyes dolog, lehet belőle normális jobbos lap, de nem sok esélyt látok erre. Ha Széles továbbra is főszerkesztőként értelmezi a szerepét, akkor halálra van ítélve a dolog. Teljesen világos, hogy nem Gazsó, hanem Széles az igazi főszerkesztő. Ha ezen az úton megy tovább a Hírlap, akkor nemsokára be lehet csukni a bótot.

És akkor mi marad?

Az Index. Az az egyetlen lap az interneten, ami kb. betölti egy napilap szerepét.
edebácsi:

Nem ismerem Debreczeni József életművét, a könyveit sem olvastam, pár cikket, vele készült interjút láttam. Ezekből nekem ez így nem jött le, de majd alaposabban áttanulmányozom a munkásságát, ha lesz időm rá.
Árpád:

Nem mondod komolyan? Nem is hozták le, csak a neten? Na, ennyit a Hírlapról.
ha a kampánycsendes írásra gondolsz: de lehozták, csak nem szombaton, hanem utána hétfőn. merthogy az ügyvédjük, aki mellesleg a mi zugügyvéd-bloggerünk is, úgy találta, hogy bele lehet kötni.
Ja, akkor Csonka néni témában vissza. A Széles-főszerk. véleményt tartom. :)
Jo volt a Magyar Hirlap, amig ez a Szeles genyo meg nem jelent. Lelke rajta, ha egyszer melyen be kell nyalni, akkor beszorult nyelvvel tenyleg nem egyszeru ellatni a baloldalig is. Nem baj, egy lappal kevesebb ami elolvasok naponta, nekem nem faj, ugysem az iranyitotta az eletem :) Szoval Szeles koma bukd be izombol, majd felvasarlom az MH reszvenyeket 50 fillerert, mind az 5 darabot, amit kibocsatottal es birtokolsz, wehehe :>

Jah meg az egyhaz... Uhuhu, na az egy vicc mar vagy 2 eve. Epeszu romai katolikus a templomok kornyekere sem megy, mert a jobbos agitacioert nyilvan kenyelmesebb beulni a polgarok hazaba, vagy mibe :))))
Outsideri vélemény.

Ez a cikkcakkos elmélet, miszerint ezt a dolgot máshogy nem is lehet művelni, valahogy nincs rendben.

A kérdés az, hogy az a légneműanyagszerűen elképzelhető közeg, amire a tabusodott igazság és értékrend szó hiányában elég nehéz hivatkozni, de ami mögül mégiscsak meghatározódik az a mértékadó attitűd, mely a napi hülyékre vonatkozó szelekciós mechanizmust vezérli az újságíróban _és_ az emberben úgy általában, nos, ennek a közegnek az eloszlását hogyan képzeljük.

Azaz. Van-e az igazságnak iránya, akármilyen halvány is, fúj-e a szél, vagy mindig mindenhol ugyanolyan szélcsendes bűz van. Hja igen, fúj, de össze-vissza. Ok.

Azért már mégiscsak gyanús ez. Mert ez a bűz filozófiája, és végső soron nihilista. Számomra a cikkcakkos újságíró az a fajta állat, aki nagyon okos, sőt szórakoztató, de éppen odáig még nem jutott el, hogy felismerje, amilyen hévvel (izé, panemetcircensesi faktorral) adja elő kiválasztott hülyéjét terhelő argumentumait, éppoly hévvel és panemetcircensesi faktorral volna képes a széljárás fordított irányát megigazolni. Csak át kell menni az utca másik oldalára, ahol esetleg, ki tudja, mert ő nem, tagadni mindenesetre tagadja, még tegnap volt, és a megalkuvást nem ismerő lakmuszpapíri önkép máris nem ismer magára.

A publicista nem tud kibújni a terhelő körülmény alól, hogy a nagybetűs igazság nevében beszél. Jó esetben nem is akar, rossz esetben igen, amire elég sok példa van, és nem nehéz belátni, hogy a dolog ellentmondásos, erősen. Mert akkor meg már minek ír. Jah, mert művész és individualista, de mint ilyen mégiscsak vátesz, aki az igazságot mindazonáltal hivatkozás nélkül tálalja, mintegy megalkotja, cikkről cikkre, sziluettes önarcképpel díszítve.

Sok szempont létezhet, lélektanilag mindenesetre elég jól belőhető a cikkcakkos szerzők nyelvezetének szlenges/közönséges stilizáltsága: levedleni a váteszi tisztaság piszkát; ahogyan az individualista költők tették a maguk módján.

De nem ez a lényeg. Hanem hogy nyilván mindent túlzásba lehet vinni, van elfogult pártosság, és van random pártosság. Ám a Széles-féle névleges koncepció még mindig egy pozitívabb valami az őt megítélő létező vagy nem létező, cakkos vagy nem cakkos szempontrendszer szerint, mint maga az abszolút cakkosság, mely mögül - a semmi nem lévén - az ismeretlenség árnya ugat, hogy úgy mondjam.

Nincs összefüggés cakkosság és igazság között, pláne nem több, mint a nem vagy kevésbé cakkosság esetén. Egy dolog viszont következtethető belőle: hogy önmagáért van és öntörvényű; mint az individualisták.
számítottam erre a véleményre, ismerem, ogalalkoztam vele, és külön postban fogok rá válaszolni. nem üres ígérgetés.
Nekem innen a tavolbol a Magyar Hirlap tunik a "legrealisabb" lapnak.

A Nepszabadsag messze a legjobban szerkesztett lap, de tulsagosan balos. A Magyar Nemzet olyan felfasiszta lapocska Lovas irasaival... a Nepszava nem nagyon szamit...

De a Magyar Hirlap azt hiszem jol pozicionalodik mert a magyarok tobbsege kozeputas es konzervativ.

Persze ne feledjuk hogy a 4 "nagy" politikai lap peldanyszama 400 ezer korul van... vagyis olyan 1 millio ember olvassa magyarorszagon... Mit olvas a masik 9 millio...? mar ha tud olvasni?

Szerintem szeles nagyon is jol pozicionalja a lapot... jol latja a "palyat"...

Azt állítja a médiamágnás, hogy nem tartható, amit a Hírlap eddig művelt a publicisztikáival, tudnillik hogy egyik nap bepancsol a jobboldalnak, aztán rá pár napra meg a baloldalnak.

Ja es meg valami. Szelesnek ebben nagyon igaza van. Azok az ujsagok amelyek nagy tabort tudnak megtartani nem lehet "egyik nap bepancsolni a jobboldalnak, aztán rá pár napra meg a baloldalnak."

Nezze meg a New York Times-t vagy az International Herald Tribune-t... nagyon ritkan foglal el a szerkesztoseg egy szelsoseges allaspontot mert azzal csak hiteluket veszitenek el - megha "igazuk" is van... a muveszet az hogy ugy kepviseljen egy iranyvonalat hogy minel kevesebb tyukszemre lepjen ra kozben...
[figyelem! macsó beszólás következik. Gyengébb idezetűek lapozzanak]
Hihi akkor a MH eddig olyan volt, mintha ha a Szöszit a 3b-ből eddig jobbról is balról is meg középről.
Mostmeg majd csak jobbközépről. Ki fog meredni Szöszi háta....
[mondjuk , hogy a hülyékről nekem miért a szex jut az eszembe ?]
Bárcsak mindenki elolvasná ezt a cikket!!! Én kötelezővé tenném az iskolába a tanítását és sajtótörvénybe foglalnám és hatalmas kivetítőkön olvastatnám el az emberekkel!
Ez a sok, média által meghülyített ember észbe kapna és ez csak hasznára válna az országnak!

Gratulálok!
Én is gratulálok a cikkhez. Tipikus liberális cikk. Úgy csinál mintha független lenne, pedig egyáltalán nem az. Nincsen független ember, max arra törekvő, na ez utóbbi ami Árpádról nem mondható el. Nem szeretem ezt a csúsztatást, hogy úgy csinálunk hogy, aztán dehogy.
ejnye Pál, ez megint nagyon kevés tőled. ezzel még vitázni se lehet. vagy írjam azt, hogy "mindig eggyel több de"?
Frakikaezer,

akkor lenne tökigazda, a ha a dolgok, úgy nagyjából, elfogadhatóan mennének. Egyelőre a legfontosabb az lenne, hogy ki kéne valahogy dumálni az emberekből a reményt, hogy a jelenlegi politikai elit bármiféle komolyabb változást valaha is meg bír csinálni. Ehhez meg cikkcakkolni kell.
Shenpen!
"Egyelőre a legfontosabb az lenne, hogy ki kéne valahogy dumálni az emberekből a reményt, hogy a jelenlegi politikai elit bármiféle komolyabb változást valaha is meg bír csinálni."
Akkor most kell feladni az elhatározást.
Minden diktatúra netovábbja az emberek leértékelése. "kidumálni az emberkből" Manipulálni ameddig a töküket el nem hagyják.... Ettől szenved ez a régió. a szó túlmisztifikálásától.
Shenpen,

"Az irány te magad légy" - ez az, amiben nem hiszek, mert ezt úgy hívják, hogy személyi kultusz. TWÁ váltig állítja, hogy szelekciós mechanizmusa nem pénzfeldobásos alapon működik, statisztikailag nézvést viszont legalábbis elég jól modellezhető azzal.

Totális megjósolhatatlanság = személyi kultusz; totális megjósolhatóság = szürkeség. Marketingszempontból ugyan érthető az előbbinek a választása, azonban elkezd mocorogni ilyenkor valahol a morál, és ebből az ambivalenciával való belső marakodásból lesz aztán az, hogy zászlónkra tűzzük az antivátesziséget egy alapvetően váteszi műfajban. Figyeld meg ezt a permanens bírkózást a trágár szavak használatával kapcsolatban. Itt a clubban meg akár milyen jól megvolnánk nélküle, az, ami beugrik, már-már alibi. Ugyan mi a búbánatot tud csinálni egy publicista, ha nem váteszkodik? Trágárul váteszkodik. Mert egy vátesz akkor is vátesz, amikor azt állítja magáról, hogy nem az, és akkor is, amikor azt mondja, hogy elkúrtuk. A műfaj definiálja őt, nem fordítva.

Érdekes módon az antivátesz vátesznek még nagyobb a kultusza, mint a hétköznapinak, sőt, megkockáztatom, neki van egyáltalán; milyen különös fordított arány. Egyszer azt hallottam, hogy a megigazulás tkp. a személyiség halála. Ezt egy újságíró esetében akár piaci értékre is fordíthatjuk. És e haláltól való irtózás önkéntelenül távol tartja őt az igazságtól. No, ha ügyesen lavírozik, a hazugságtól is, és akkor marad a végtelen szkepszis meg a fikázó nihilizmus.

Nincs olyan dolog, amit a marketing ne tudna igazolni. És a liberálisok folyamatosan azzal játszanak, hogy a morált házasítják a marketinggel, vagyis morális színben jönnek elő marketingérvekkel, vagy marketingalapon magyaráznak morális kérdéseket. És a végeredmény nem jósolható, és nem tiszta, mikor beszél a moralistát leugató permisszív vátesz, evolúciós (marketing) érvekre támaszkodva, s mikor a moralista vátesz, mert épp megszólalt a cikkcakkos csingilingi.

Számomra az a jó író, amelyik úgy tud lakmuszpapírkodni, hogy közben érdekes tud maradni, vagy éppen precíz. S tisztában van vele és jelzi, mikor beszél morálul vagy marketingül, és nem keveri a szart. Ez a betegség engem egyébként még inkább visszataszít, mint a politikai elit mindenfajta hatalmi fekélye.
Kicsit off:Árpád,olvastad Para-Kovács blogján Andrassew Iván bácsi írását,ami a Magyar Hírlap, mondjuk így átalakításáról szól?Imígyen fejezi be a mondandóját"Mondjuk legalább Tóta W. Árpádot megtarthatná.Jól illett volna az új koncepcióba,hiszen egy sajtóetikai véglény,igaz:Uj Péter-epigon.Szakmailag.Bár annak jó!"Pontosan idéztem!!!Most akkor áld,vagy ver??
Jó mércéje lehet a szerzőnek, mert én még magamról se merném az állítani, hogy idióta, nehogy már senkimásról.
Ez a Mikola. Vagy ez a Szekeres. Meg a Szcenczy. Rendben is van ez. De: motoros állatok, AKrázó iszlámhívők, lubickoló keresztyének... pancsolgatás, nincs benne semmi ... ?
Sibelius nevű zeneszerző mondta:
" Ne figyelj a kritikusokra. Kritikusnak még soha nem állítottak szobrot. "
Viszonylag könnyű a hülyéket észrevenni, még könnyebb erre vagy arra azt mondani: hülyeség. Valami olyasmit tenni, főleg Magyarországon, amire a többiek nem mondják: hülyeség, az is nehéz.
Valószinű erre is gondolhatott Széles, amikor így nyilatkozott. A kritikai szemlélet csak akkor hatásos, ha alkotómunkával is párosul.
kaarmee!
ja...az újságírás erről szól...
Ballib vagyok.
Gyerekkorom óta Népszavát olvasok
hagyományból.
Az utóbbi 10 évben változatosságból
a hétvégi szám a MH volt.
Még várok néhány hetet, de val.színüleg
új lapot kell keresnem.
Sajnálom. (keresem a régi MH-s újságírókat)

Dzsoo
vale72!
ver
kaarmeenhetki!
" Ne figyelj a kritikusokra. Kritikusnak még soha nem állítottak szobrot. "
kritikus meg újságíró nem ugyanaz
frakikaezer!
nem volna lehetséges esetleg kevésbé bonyolultan előadni a mondanivalódat?
dzsoo!
ez kamu
füli!

köszi, LOL! De! Minden lehetséges :)

"kritikus meg újságíró nem ugyanaz"
Ennyire azért neked sem kell egyszerűnek lenni. Kifejtenéd, mi a különbség?
Ja, a hülyékkel kapcsolatban is akartam mondani, h milyen játékos dolog: a hülye mint olyan ui. lehet azért hülye, mert balek (marketing) és lehet mocsok (morál).
fraki!
..ha tényleg nem tudod.
A kritikusnak szakterülete van, zene, film, színház, irodalom, művészet. ere szakosodott. Ezek a művészeti ágak sokkal több hozzáadott ismeretet igényelnek. A hasonlóság annyi, hogy mindkettő újságban v folyóiratban ír. Az újságíró általában nem szakosodott egyik területre sem. Nem is ezt várja el a szerkesztő/olvasó. Inkább legyenek jó/kritikus meglátásai eredeti mondanivalója, legyen szellemes.
Attól h kritizál még nem kritikus.
Ok, csak az észrevételt nem éreztem túl relevánsnak, analóg a kettő.

Először is a kritikus újságíró. Másodszor az újságíró ha kritizál, csak tárgyában különbözik. De éppúgy megkíván bizonyos tájékozottságot, legfeljebb egy elterülőbb horizonton. Az, hogy az egyik egy művet kritizál, a másik meg egy közszereplőt, teljesen mindegy. Sőt, ennek fényében még inkább érvényes az idézet a szereptévesztő újságíróra.

Vagy azt akarod mondani, hogy az újságíró mentes lehet a kritikusi objektivitástól? Vagy hogy a jó kritikus ismérvei nem épp a jó meglátások és eredeti mondanivaló, sőt szellemesség?
andrassew kemény, mint a vídia :)
blogján egyébként reagál arra a postra, hogy vajon érdemes-e orbánt lebolsizni, amiért komcsizik, illetve azt írja, hogy nagyon is pontosan fogalmazott.
ahogy ma láttam andrassew blogja teli kommentel...hehe
kedves fülolaj,

kritikus témában éppen csak a kritika, mint műfaj Sibelius által szellemesen megfogalamazott hatásfokára akartam rávilágítani.
Magyarul: ha kellőképpen eltökélt vagy, és tudod a dolgot, nagyjából mindegy, mit mondanak a kritikusok, legyenek azok akár szakkritikusok, akár mezei újságírók.
Számomra aki kritizál, az egyben, valamilyen, szinten kritikus is lesz. Az más kérdés, hogy valaki ebből él (hiába, élni lehet belőle, csak szobra nem lesz neki).
Azt hiszem, az MH esetében arról van szó, hogy egy olyan lapot akarnak csinálni, ahol nem az "ülök a gép előtt, figyelem a világot, és észreveszem a hülyéket" stílusú, közben azért mégis valamerre mélyen benyaló újságírást akarják megjelentetni. Hanem valami mást...
na sziasztok!
en csak roviden szolnek a napok ota figyelt komment-ozonvizhez, es a hetek ota tarto enye, akut hisztihez.
talan varni kellene egy kicsit, hogy mi alakul a Hirlap korul, milyen is a gyakorlatban az uj foszerk es Szeles koncepcioja. sztem nem kell rogton hohert sikoltani, meg pazar elmeleteket gyartani, hogy miert nem akarom elolvasni a Hirlapot ezutan. mer ha nem olvasom, honnan tudom, hogy szenny-e vagy nem-e. szoval varok, olvasok, latok, tapasztalok, es csak utana sikoltozom, nem?
amugy meg idekopizok egy velemenyt a lap kulturrovatabol, ha ilyen lesz az irany, azt hiszem, nem sulyos a helyzet, ugye?

"Ilyenkor, karácsony előtt még a szokásosnál is szórakoztatóbb egy olyan ország, amelynek városaiban a plaza lett az Isten háza (copyright by Lukács László), és minden hétvégén megtelik bőségimádókkal; olyan szép az a végre megvalósult egyetértés és nagy gödörbetemetés, ahogy lassan, csoszogva, a hatalmas bevásárlókocsi kizárólagos biztonságába kapaszkodva araszol a polcok között a viktorista meg a ferista, és elfelejtik, hogy ők tulajdonképpen úgy vélik, a másik miatt tart itt az ország…"
"...jobb leszögezni, hogy erről kizárólag a másik oldal tehet, az a kommunista, fasiszta, nemzeti jelképeket lenyúló, hazaáruló, történelemrelativizáló örök másik oldal, mert a másik oldalon mindig ördögök vannak, és maga a Fősátán kormányozza őket az ország ellenében, bezzeg azon az oldalon, ahol mi vagyunk, szentek és angyalok grasszálnak, és a Főangyal, az ország megmentője kormányoz minket… Milyen jó, hogy a plazában a hívek minderről megfeledkeznek, és milyen szánalmas, hogy a szerzés mámorában, a bankhitelek szagára a plazaküszöbön semmivé foszlik a szép, nagyra nőtt hisztéria és az örök másikoldalozás."
süti beállítások módosítása